Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Tamerlane feroveret Sina

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    In moai en tige sterk famke út de ienentweintichste ieu sil falle yn 'e tiid fan it Tamerlane ryk en rêde de grutte kommandant Timur út sykte. As gefolch, Tamerlane begjint in kampanje tsjin Sina. In hiele lâningsmacht fan hitmen nimt diel oan 'e fjildslaggen, en as gefolch lijt it Celestial Empire in swiere nederlaach. En de rin fan de wrâldskiednis feroaret.

  TAMERLANE feroveret SINA
  ANNOTAASJE
  In moai en tige sterk famke út de ienentweintichste ieu sil falle yn 'e tiid fan it Tamerlane ryk en rêde de grutte kommandant Timur út sykte. As gefolch, Tamerlane begjint in kampanje tsjin Sina. In hiele lâningsmacht fan hitmen nimt diel oan 'e fjildslaggen, en as gefolch lijt it Celestial Empire in swiere nederlaach. En de rin fan de wrâldskiednis feroaret.
  . HAADSTIK 1
  Vladlen moete yn febrewaris 1405, mei Tamerlane dy't siik waard mei koarts. De hit famke naam mei har in hiele set fan antibiotika, en, nei't makke ferskate ynjeksjes, koe sette de grutte kommandant fan 'e Midsieuwen op' e fuotten.
  Tamerlane wie noch yn frij goede foarm en, lykas altyd, krêftich en hurd. Stúdzjes fan 'e mummy fan Tamerlane die bliken dat hy noch sterk genôch wie om troch te gean mei it befeljen fan legers en it útfieren fan kampanjes.
  It dreechste ding foar Vladlena wie te moetsjen dizze kommandant en gean troch de bewakers. Mar in prachtige blonde mei in atletyske figuer yntrodusearre harsels as dokter. En in grutte en ferneamde dokter.
  Se is lang en grut foar in frou fan de ienentweintichste ieu. En foar de midsieuwen, hielendal in reuzinne.
  En doe't se mei ien slach fan har bleate, machtige skonk twa krigers útsloech, leauden se har grif en lieten har troch nei de hearsker fan in wichtich part fan 'e wrâld.
  Boppedat waard de posysje fan Tamerlane al erkend troch promininte dokters as hopeleas.
  En wêrom net leauwe in frou-held en boppedat in blonde? Benammen dapper rinnen bleate fuotten yn 'e snie? Net elke frou is dit by steat, en sels mei sterke, reliëfspieren.
  Alles sjocht der yn alle gefallen tige teatraal en ekstreem oertsjûgjend út.
  De famkes moatte hjir gewoan sein wurde - super!
  Mear krekter, net famkes, mar ien hiel cool famke. En hja waard ekstreem moardnerich. Mar tagelyk, fansels, en by steat om te genêzen. En genêze en kreupele elkenien.
  Tamerlane kaam ta libben en brocht Vladlena ticht by him. En in enoarm leger fan meast fromme moslims en hindoes ferhuze nei it easten om Sina te gripen.
  Dit himelske ryk hat him al befrijd fan 'e macht fan 'e Mongoalen. En Tamerlane woe it eardere enoarme ryk restaurearje en syn foarfaar Genghis Khan oertreffe.
  En hjir is syn leger op 'e mars. It hat marsjere tsjin Sina en beweecht as in stielen roller. Wat net te stopjen kin. Hoewol't it Celestial Ryk sammele in enoarm leger.
  Sina hat in heul grutte befolking. En se wiene klear. Ut alle provinsjes fan it Himelske Ryk kamen detasjeminten oan.
  En it die ynienen bliken dat der trije kear mear Sineeske soldaten wiene as it grutte leger fan Tamerlane út it hiele ryk sammele.
  En der folge in fûle striid.
  Fansels, yn 'e dream fan Vladlena kamen in jonge en fiif famkes út' e takomst te rêden. En dus noch nijsgjirriger.
  Krigers út de ienentweintichste iuw kamen wer yn botsing mei de Sinezen fan de fyftjinde.
  D'r binne tefolle soldaten yn it Celestial Empire. Se streame as in einleaze rivier.
  Oleg Rybachenko, dy't de Sinezen mei swurden ôfsnijde, brulde:
  - Nea opjaan!
  En in skerpe skiif fleach fan 'e jonge syn bleate foet!
  Margarita, ferpletterjende tsjinstanners, grommele:
  - D'r is in plak foar feat yn 'e wrâld!
  En giftige naalden ferspraat út 'e bleate foet fan it famke, sloegen de Sinezen.
  Natasha smiet ek har bleate teannen, moardlik en jankte:
  Wy sille nea ferjitte en nea ferjaan.
  En har swurden gyngen troch de mûne op 'e Sinezen.
  Zoya, snijde de fijannen, piepte:
  - Foar in nije oarder!
  En nije naalden ferspraat út har bleate fuotten. En wat is yn it each, wat sit yn 'e kiel fan Sineeske soldaten.
  Ja, it wie dúdlik dat de krigers optein en fûleindich waarden.
  Augustinus snijde de giele soldaten, piepte:
  - Us izeren wil!
  En in nij, deadlik kado fljocht fan har bleate foet. En de giele fjochters falle.
  Svetlana snijt nei de mûner, har swurden binne as bliksem.
  De Sinezen falle as skeaven.
  It famke smyt naalden mei de bleate fuotten en piept:
  - Want Mem sil Ruslân winne!
  Vladlena snijde ek de Sinezen mei help fan de flintertechnyk, snij se yn stikken. Doe smiet se mei har bleate teannen giftige naalden, sloech de fijannen en swaaide:
  - Foar de nije jonge lieders fan Ruslân!
  Oleg Rybachenko giet op tsjin de Sinezen. Terminator jonge slacht giele troepen.
  En tagelyk smyt de teannen fan 'e bleate skonken fan 'e jonge naalden út mei gif.
  De jonge raast:
  - Glory oan takomstige Ruslân!
  En yn beweging snijt elkenien syn holle en mûle.
  Margarita ferplettert ek tsjinstanners.
  Har bleate fuotten fladderje. De Sinezen stjerre yn grutte oantallen. Warrior ropt:
  - Foar nije grinzen!
  En dan sil it famke nimme en snije ...
  De massa liken fan Sineeske soldaten.
  Mar Natasha is op it offensyf. Hy snijt syn eigen Sineesk en sjongt:
  - Ruslân is grut en strieljend,
  Ik bin in hiel nuver famke!
  En skiven fleane fan har bleate fuotten. Dy't de Sinezen de kiel snije. Ja, dit is in famke.
  Zoya is op it offensyf. Knipt giele soldaten mei beide hannen. Spuie út in buis. En smyt deadlike naalden mei bleate teannen.
  En tagelyk sjongt er foar himsels:
  - Och, blutgeon, lit ús gean,
  Oh, myn favorite sil gean!
  Augustinus, dy't de Sinezen delslacht en de giele soldaten ferneatiget, sjit:
  - Alles shaggy en yn 'e hûd fan in bist,
  Hy ried mei in klup nei de oproerplysje!
  En mei bleate teannen, hoe te lansearjen yn 'e fijân, eat dat sil deadzje in oaljefant.
  En dan sjit:
  - Wolven!
  Svetlana op it offinsyf. Cuts, slashing de Sinezen. Mei bleate fuotten lanseart er kadootsjes fan dea op harren.
  Rint in mûne mei swurden.
  Se ferplettere in protte fjochters en squeals:
  - Der komt in grutte oerwinning!
  En wer is it famke yn in wylde beweging.
  En har bleate fuotten lansearje deadlike naalden.
  Vladlen sloech wer, har swurden langer. En doe skuorde it famke har beha ôf en koarde as in bliksem út in skarlaken tepel:
  - Foar de ienheid fan it minskdom!
  Oleg Rybachenko sprong oerein. De jonge draaide yn in salto. Hakte in protte Sinezen yn 'e sprong.
  Hy smiet de naalden mei de bleate fingers en gûlde:
  - Wês ferneamd om myn moaie moed!
  En wer is de jonge yn 'e striid.
  Margarita giet oan it offensyf. Shreds alle fijannen op in rige. Har swurden binne hurder as wynmûneblêden. En bleate teannen smite kado's fan 'e dea.
  It famke is op it offensyf. Utroeget giele krigers sûnder seremoanje.
  En springt sa no en dan, en draait!
  En kado's fan ferneatiging fleane fan har ôf.
  En de Sinezen sels falle dea. En hiele terpen liken steapelje op.
  Margarita ropt:
  - Ik bin in Amerikaanske cowboy!
  En wer smieten har bleate fuotten de naald.
  En dan noch in tsiental naalden!
  Natasha op it offensyf is ek heul cool.
  En smyt mei bleate fuotten, en spuugt út in strie.
  En raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin in fonkeljend dea! Alles wat jo hoege te dwaan is stjerre!
  En wer skientme yn beweging.
  Zoya stoarmet in blokkade fan Sineeske liken. En boemerangs fan ferneatiging fleane ek fan har bleate fuotten.
  En de giele krigers bliuwe falle en falle.
  Zoya ropt:
  - Baalfuotte famke, jo sille winne!
  En in tsiental naalden fleane út 'e bleate hakke fan it famke. Wat direkt yn 'e kiel fan' e Sinezen dig.
  Se falle dea.
  Of leaver, folslein dea.
  Augustinus op it offensyf. Ferplettert giele troepen. Har swurden wurde yn twa hannen droegen. En se is sa'n grutte strider.
  In tornado sweeft troch Sineeske troepen.
  Meisje mei read hier raast:
  - De takomst is ferburgen! Mar it sil winne!
  En op it offensyf, in skientme mei fjoerhier.
  Augustinus raast yn wylde ekstase:
  - De goaden fan 'e oarloch sille alles skuorre!
  En de strider op it offensyf.
  En har bleate fuotten smite in protte skerpe, giftige naalden.
  Svetlana yn striid En sa fonkeljend en fjochtsjen. Har bleate skonken smyt safolle deadlike dingen út. Gjin man, mar dea mei blond hier.
  Mar as it brekt, dan kinne jo it net stopje.
  Svetlana sjongt:
  - It libben sil gjin huning wêze,
  Dy sprong yn in rûndûns!
  Lit de dream útkomme -
  Skientme feroaret in man yn in slaaf!
  En yn 'e beweging fan it famke mear en mear fury.
  Vladlen makke in figuer acht mei har swurden. Se snijde de hollen fan 'e krigers fan it Celestial Empire ôf.
  Doe sloech se mei har bleate hakke in pakket eksplosiven dat de Sinezen opskuorde, en koarde:
  - Foar de Russyske geast en goaden!
  Oleg yn it offensyf fersnelt alles. De jonge slacht de Sinezen.
  Syn bleate fuotten smite skerpe naalden.
  De jonge strider siket:
  - It gekke ryk sil elkenien útinoar skuorre!
  En wer is de jonge yn beweging.
  Margarita is in stoarm famke yn har aktiviteit. En slacht de fijannen.
  Hjir lansearre se mei har bleate skonk, in earte mei eksplosiven. Se sil ûntploffe, en smyt daliks hûndert Sinezen op.
  It famke ropt:
  - De oerwinning sil ús dochs komme!
  En rinne de mûne mei swurden.
  Natasha fersnelde har bewegingen. It famke snijt de giele krigers del. En by it roppen:
  - Oerwinning wachtet it ryk fan Ruslân.
  En lit ús de Sinezen yn in fersnelde tempo útroegje.
  Natasha is in terminator famke.
  Tinkt net om te stopjen en fertrage.
  Zoya is op it offensyf. Har swurden lykje te snijden fleis salade. It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Us heil is fan krêft!
  En bleate teannen smite ek sokke naalden.
  En in massa minsken mei trochborende kiel, dy't yn terpen liken lizze.
  Augustinus is in gek famke. En it ferplettert elkenien as it in robot is fan hyperplasma.
  It hat al net hûndert Sinezen smiten. Mar alles nimt it tempo op. En de strider raast noch.
  - Ik bin ûnoerwinlik! De coolste yn 'e wrâld!
  En wer, de skientme yn 'e oanfal.
  En út har bleate teannen fljocht in earte út. En trijehûndert Sinezen waarden útinoar skuord troch in krêftige eksploazje.
  Augustinus song:
  - Jimme sille ús lân net weagje!
  Svetlana is ek op it offensyf. En jout gjin inkele gram respit. Wild Terminator Girl.
  En hy snijt de fijannen en ferneatiget de Sinezen. En de massa giele jagers is al yn de sleat fallen en lâns de diken.
  De seis wiene lilk. In wylde striid makke. Mear krekter, sels de sân grutte krigers.
  Vladlena as in brul. En út 'e ruby tepel sil it barste mei deadlike bliksem en ferbaarne it hiele bataljon.
  Dan mompelt er:
  - Foar Ruslân en oerwinning oant it ein!
  Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En foarútgong mei beide swurden. En de terminatorjonge rint de mûne. De deade Sinezen falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bloedige lichems.
  De jonge ûnthâldt in wylde strategy. Dêr't ek hynders en minsken byinoar mingden.
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Wee fan 'e geast!
  En der sil genôch jild wêze!
  En de terminatorjonge yn 'e nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en stevige "Adidas"!
  Echt cool en cool prestaasje die bliken. En hoefolle fermoarde Sinezen. En it grutste oantal fan 'e grutste fermoarde de giele fjochters.
  Margarita is ek yn 'e striid. Ferplettert giele legers en raast:
  - Grut skok regimint! Wy ride allegear de kiste yn!
  En har swurden hacke op 'e Sinezen. De massa giele jagers is al ynstoart.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as panters! Bewize dat elkenien de bêste is!
  En út 'e bleate hakke fan it famke, as in earte mei krêftige eksplosiven, sil útfleane.
  En sla op 'e fijân.
  En hy sil nimme en smyt guon fan 'e tsjinstanners.
  En Natasha is yn autoriteit. En se slacht tsjinstanners, en sels sil gjinien in komôf jaan.
  Hoefolle Sinezen hawwe al ûnderbrutsen.
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne saffier. Dit is it famke - de wichtichste beul. Hoewol't se hat al har partners - beulen!
  Natasha ropt:
  - Ik bin gek! Jo sille in penalty hawwe!
  En wer sil it famke in protte Sinezen mei swurden ôfsnije.
  Zoya is yn beweging en snije in protte giele krigers.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needel deadet ferskate Sinezen. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus komt foarút en ferpletteret tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en har tosken bleat!
  En de reade is sa ... It hier fladdert yn 'e wyn, as in proletaryske banier.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana yn beweging Hjir snije se in protte skedels. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuie út in strie. Dan ropt er:
  - Sille jim dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten.
  Vladlen merkte grappich op dat se de Sinezen mei swurden hakken en annihilaasje-erwten mei har bleate teannen smiet:
  - Foar it heitelân myn hillige Rod hearlikheid!
  Oleg Rybachenko springt en springt.
  De bleate jonge stjoert in boskje naalden út en sjongt:
  - Lit ús gean kampearje, iepenje in grut akkount!
  De jonge strider is op syn bêst.
  Hy is frij âld, mar hy liket in bern. Allinne hiel sterk en spieren.
  Oleg Rybachenko song:
  - Lit it spul net neffens de regels wêze - wy sille troch de fraera brekke!
  En wer fleagen deadlike en brekkende naalden fan syn bleate fuotten ôf.
  Margarita song mei wille:
  - Neat is ûnmooglik! Ik leau dat de frijheid sil dawn!
  It famke smiet wer in deadlike kaskade fan naalden nei de Sinezen en gie troch:
  - It tsjuster sil fuortgean! Mei roazen bloeie!
  En sadree't de strider mei de bleate teannen in earte smyt, fleagen daliks tûzen Sinezen de loft yn. Ja, it leger fan it Celestial Empire smelt krekt foar ús eagen.
  Natasha yn 'e striid. Springt as in kobra. Explodes fijannen. En safolle Sinezen stjerre.
  Har famke en swurden, en kerrels op 'e koal, en spearen. En needles.
  Tagelyk raast it ek:
  - Ik leau dat de oerwinning komt!
  En de gloarje fan 'e Russen sil fine!
  Bleate teannen smite nije naalden, slaan tsjinstanners.
  Zoya yn in wylde beweging. De Sinezen oanfallen. Brekt se yn lytse stikken.
  De stridersfrou smyt mei har bleate fingers naalden. Brekt troch tsjinstanners, en hoe't jo roarje:
  Us folsleine oerwinning is foar de hân!
  En rint in wylde mûne mei swurden. Dit is echt in famke as in famke!
  Mar de kobra fan Augustinus gie yn it offensyf. Dizze frou is in nachtmerje foar alle nachtmerjes.
  En as it snijt it, it betsjut dat it sil snije it.
  Dêrnei sil de reade holle nimme en sjonge:
  - Ik sil alle skedels iepenje! Ik bin in grutte dream!
  En no har swurden yn aksje en snij it fleis.
  Svetlana giet ek yn it offensyf. Dit famke hat gjin remmen. Hoe te hakken, sadat de massa liken beslingere wurdt.
  De blonde terminator raast:
  - Hoe goed sil it wêze! Hoe goed sil it wêze - ik wit it!
  En no fljocht in moarderwt fan har ôf.
  Vladlen útfierd in cuttlefish technyk mei swurden.
  En út in aardbeien tepel naam se en plante in beam fan magyske lasers, snijde in massa fan krigers fan it himelske ryk en squeaked:
  - Foar takomstige oerwinningen!
  Oleg wer hûndert Sinezen, mei in meteoar, ôfsnien. En hy sil in bom ophelje en dy smite.
  Lyts yn grutte, mar deadlik ...
  Hoe te brekken yn lytse stikken.
  De terminatorjonge jankte:
  - Stoarmige jeugd fan skriklike masines!
  Margarita sil dit wer dwaan yn 'e striid.
  En in protte giele fjochters delsette. En snijt grutte gatten.
  It famke ropt:
  - Lambada is ús dûns op it sân!
  En rekke mei fernijde krêft.
  Natasha op it offensyf is noch fûler. Sa smyt de Sinezen. It is har net sa goed om sokke famkes tsjin te gean.
  Natasha naam it en song:
  - Op it plak rinne is in gewoane fersoener!
  En it strider famke barste yn 'e tsjinstanners mei sa'n kaskade fan klappen.
  En hy sil mei bleate fuotten skiif smite.
  Hjir rûn se de mûne. De massa hollen fan it giele leger rôle werom.
  Se is in fjochtsjende skientme. Sla dysels sa'n giele armada.
  Zoya is yn beweging, en ferplettert elkenien sûnder útsûndering. En har swurden binne as skjirre fan 'e dea.
  It famke is gewoan leaf. En har bleate fuotten smite tige giftige naalden.
  Ferslaan tsjinstanners. Se stekke har kiel troch en meitsje kisten.
  Zoya naam it en piepte:
  - As der gjin wetter yn de kraan sit...
  Natasha rôp mei wille:
  Dus it is dyn skuld!
  En mei syn bleate teannen smyt er wat dat deadet. Dit is echt in famke fan famkes.
  En fan har bleate skonken, hoe't it blêd fleane sil. En sloech in protte fjochters.
  Augustinus yn beweging. Fluch en unyk yn syn skientme.
  Wat hat se helder hier. As in proletaryske banner wapperje. Dit famke is in echte vixen.
  En se snijt tsjinstanners - as wie se berne mei swurden yn 'e hannen.
  Redhead, ferdomme bastard!
  Augustinus naam it en sisde:
  - De kop fan 'e bolle sil wêze - gean net gek fjochters!
  En hjir ferplettere se wer in protte fjochters.
  Vladlen sloech ek backhand, as wiene har swurden helikopterblêden. Snij in protte Sineeske fjochters ôf.
  Doe smiet har bleate, rûne hakke de deadlike kado's fan totale ferneatiging op en tjirre:
  - Ik bin de machtichste goadinne yn 'e wrâld!
  Oleg Rybachenko grommele:
  - Watsto nedich hast! Hjir is it famke!
  Margarita, dy't in dolk mei har bleate foet smiet, befêstige:
  - Grut en koel famke!
  Aurora wie it hjir maklik mei iens:
  - Ik bin in strider dy't elkenien bite sil!
  En wer, mei bleate teannen, sil hy in moardner lansearje.
  Svetlana yn 'e striid is net inferior oan tsjinstanners. Net in famke mar in flam ein.
  En ropt:
  - Wat in blauwe loft!
  Augustinus, dy't it blêd mei har bleate foet loslitte, befêstige:
  - Wy binne gjin foarstanners fan oerfal!
  Svetlana, dy't de fijannen delsloech, tjirp:
  - In gek hat gjin mes nedich....
  Zoya piepte, en smiet naalden mei har bleate, brune skonken:
  - Jo sille him út trije doazen lizze!
  Natasha, dy't de Sinezen ôfsnijde, tafoege:
  - En doch mei him foar in penny!
  En de krigers sille nimme en springe. Se binne sa bloedich en koel. Yn 't algemien hawwe se in protte opwining.
  Vladlena fan karmozijnrode tepels rekke mei streamen fan antydieltsjes, baarnde in protte Sinezen en piepte:
  - Foar de nije Russyske oarder!
  Oleg Rybachenko sjocht tige stylich yn 'e striid.
  Margarita song:
  - De klap is sterk, en de keardel hat belangstelling ...
  De geniale jonge lansearre mei syn foet wat like op in helikopterpropeller. Hy snijde in pear hûndert koppen fan de Sinezen ôf en piepte:
  - Hiel sportyf!
  En beide - in jonge en in famke yn folslein iepenwurk.
  Oleg, dy't de giele soldaten delhakke, gurgle:
  - En der komt in grutte oerwinning foar ús!
  Margarita sei yn antwurd:
  - Wy deadzje elkenien - mei bleate fuotten!
  It famke is yndie sa'n aktive terminator.
  Natasha song yn it offensyf:
  - Hillige oarloch!
  En de strider lansearre in skerpe skiif-boemerang. Hy fleach yn in bôge, snijde in protte Sinezen del.
  Zoya tafoege, trochgean mei de ferneatiging:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En nije naalden fleagen fan har bleate fuotten. En se sloegen in protte fjochters.
  It blonde famke sei:
  - Skaakmat de tsjinstanner!
  En hja liet har tonge sjen.
  Augustinus swaaide mei har skonken en smiet skerpe swastika's, gurgleed6
  - Keizerlike flagge foarút!
  Svetlana befêstige maklik:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  En de famkes rôpen ienriedich, en ferpletterden de Sinezen:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En no fleach in skiif út 'e bleate fuotten fan 'e krigers. It fleis is skuord.
  En rop nochris:
  - Nimmen kin ús ferslaan!
  Natasha fleach de loft yn. Se skuorde de tsjinstanners iepen en joech út:
  - Wy binne wolven, fry de fijân!
  En út har bleate fingers sil der in tige deadlike skiif út fleane.
  It famke draait sels yn ekstase.
  En dan mompelt er:
  - Us hakken hâlde fan fjoer!
  Ja, de famkes binne echt sexy.
  Vladlena útfierde in pau syn sturt technyk mei har swurden. Snij in protte Sineeske soldaten ôf.
  En doe skeat se de bliksem út 'e navel en tjirre:
  - Foar in nije iPhone!
  Oleg Rybachenko oer gurgling:
  - Och, betiid, jout feiligens!
  En knypeage nei de krigers. Se laitsje en bleate har tosken as antwurd.
  Natasha hakte de Sinezen del en piepte:
  - Yn ús wrâld is gjin wille, sûnder striid!
  De jonge antwurde:
  "Soms is fjochtsjen ek net leuk!"
  Natasha stimde yn:
  - As der gjin krêft is, dan ja ...
  Mar wy krigers binne altyd sûn!
  It famke smiet har bleate teannen nei de naalden fan de tsjinstanner en song:
  - De soldaat is altyd sûn,
  En klear foar aksje!
  Dêrnei sloech Natasha wer de fijannen.
  Zoya is in heul rappe babe. Hjir is in hiele barrel yn 'e Sineeske lansearre. En skuorde in pear tûzen fan ien eksploazje.
  Doe raasde se:
  - Hâld net op, ús hakken fonkelje!
  En in famke yn combat kant!
  Augustinus yn 'e striid is ek net swak. Sa smyt de Sinezen. As út in skeef keatlingen kloppet.
  En út rubyne tepels, magysk plasma, fleskes fleane út.
  En chopping tsjinstanners - sjongt:
  - Pas op, it sil nuttich wêze
  Der komt in taart yn 'e hjerst!
  De readhierige duvel ploege echt yn 'e striid as in duvel yn in snufdoaze.
  En hjir is hoe't Svetlana fjochtet. En de Sinezen krije it fan har.
  En as se slacht, slacht se.
  Dêr fleane bloedige spatten út.
  Svetlana merkte hurd op doe't metalen spatten fan har bleate foet fleagen, smeltende skulls:
  - Gloarje oan Ruslân, tige sels gloarje!
  Tanks rinne foarút...
  Divyzje yn reade shirts -
  Groetnis Russyske minsken!
  Hjir namen de famkes it op tsjin de Sinezen. Sa wurde se snien en fersnippere. Net krigers, mar echt panters dy't hawwe brutsen de keatling.
  Vladlen raast op 'e top fan syn longen, smyt in boemerang mei skerpe rânen mei syn bleate teannen en snijt de hollen fan 'e krigers fan it Himelske Ryk:
  - Foar grutte oerwinningen mei ús!
  Oleg is yn 'e striid en falt de Sinezen oan. Slaat se sûnder meilijen en sjit:
  Wy binne as bollen!
  Margarita, dy't it giele leger ferplettere, naam op:
  Wy binne as bollen!
  Natasha naam it en jankte, snijde de giele jagers del:
  - Lizzen is út 'e hân!
  Zoya skuorde de Sinezen, piepte:
  - Nee, net út 'e hân!
  En hy sil it ek nimme en de stjer mei syn bleate foet loslitte.
  Natasha naam it en piepte:
  - Us tv stiet oan!
  En fan har bleate skonk fljocht in killerbondel naalden.
  Zoya, dy't ek de Sinezen ferplettere, piepte:
  - Us freonskip is in monolyt!
  En nochris sa'n goaie dat de sirkels alle kanten út wazigje. Dit is in famke - suver ferneatiging fan tsjinstanners.
  It famke mei har bleate teannen sil trije boemerangs nimme en lansearje. En de liken fan dit waerden noch mear.
  Dêrnei sil de skientme útjaan:
  - Wy sille de fijân gjin genede jaan! Der sil in lyk wêze!
  En wer fljocht it deadlike ding fan 'e bleate hakke ôf.
  Augustinus ek frij logysk opmurken:
  - Allinne net ien lyk, mar in protte!
  Dêrnei naam it famke it en rûn bleatfuotten troch de bluodrige plassen. En deade in protte Sinezen.
  En hoe't it raast:
  - Massamoard!
  En dan slacht er mei de holle tsjin in Sineeske generaal. Brek syn skedel en jou út:
  - Banzai! Jo sille nei de himel gean!
  Svetlana, heul lilk yn 'e oanfal, piept:
  - Jo sille net sparre wurde!
  En in tsiental naalden fleane har bleate fingers ôf. Hoe't se elkenien slacht. En in protte sels besiket de strider te fernielen en te deadzjen.
  En Vladlen, as antwurd, pikke mei help fan de skarlaken tepels fan syn boarst, spuie streamen fan in fûle wervelwyn:
  - Foar de oerwinning op 'e draak!
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Glorieuze hammer!
  En de jonge smyt ek sa'n koele stjer yn 'e foarm fan in swastika mei de bleate foet. Yngewikkelde hybride.
  En de massa fan 'e Sinezen stoarte yn.
  Oleg raasde:
  - Banzai!
  En de jonge sit wer yn in wylde oanfal. Nee, it siedt gewoan fan macht, en fulkanen gûle!
  Margaret op 'e beweging. It sil elkenien syn buiken ripe.
  In famke mei har foet smyt fyftich naalden tagelyk út. En de massa wurdt fermoarde troch allerhanne fijannen.
  Margarita song yn termen fan fleurigens:
  - Ien Twa! Grief is gjin probleem!
  Jo moatte nea wurde ûntmoedige!
  Hâld de noas en sturt heger mei in piip.
  Wit dat in wiere freon altyd by dy is!
  Dit is sa'n agressyf bedriuw. It famke raast en raast:
  "De Dragon President sil in lyk wurde!"
  Natasha yn 'e striid is gewoan in soarte fan terminator. En razen oer gurgeljen:
  - Banzai! Krij it fluch!
  En in granaat fleach har bleate foet ôf. En de Sinezen binne as spikers. En smyt.
  Hjir is de strider! Oan alle krigers - in kriger!
  Zoya is ek op it offensyf. Sa'n fûle teef.
  En hja naem it en gûlde om:
  - Us heit is sels de Wite God!
  En hy snijt in trijefâldige mûne foar de Sinezen!
  En Augustinus raasde werom:
  - En myn God is swart!
  Ommers, de reade holle is de belichaming fan bedrog en gemienens. Foar fijannen, fansels. En foar freonen is se in leafste.
  En hoe sil er mei bleate teannen nimme en goaie. En in protte heapen krigers fan it himelske ryk.
  De reade holle rôp:
  - Ruslân en de swarte God binne efter ús!
  In strider mei in heul heech fjochtspotinsjeel. Nee, hjirûnder is it better net te bemuoien.
  Augustinus sei:
  - Wy sille alle ferrieders ferpletterje ta poeier!
  En knypeage nei syn partners. Ja, dit fjoerige famke is net krekt wat dat frede jaan kin. Utsein as frede deadlik is!
  Svetlana, dy't de fijannen ferplettere, joech út:
  - Wy feie dy yn de rige!
  Augustinus befêstige:
  - Wy sille elkenien deadzje!
  En fan har bleate fuotten fleant it kado fan totale ferneatiging wer!
  Vladlen hold in trúk - Conan sirkel, en snije del in protte fijân soldaten, yn in bloedige compote.
  Doe sloech se mei in hurde pulsar fan har navel ôf en rôp:
  - Foar in nije generaasje politisy!
  Oleg song as antwurd:
  - Der sil in folsleine banzai wêze!
  Augustinus, dy't de Sinezen mei har bleate hannen tearde, se mei swurden sloech en mei har bleate teannen naalden smiet, joech út:
  - Koartsein! Koartsein!
  Natasha, dy't de giele krigers ferneatige, piepte:
  - Koartsein - banzai!
  En lit ús tsjinstanners snije mei wylde bitterens.
  Oleg Rybachenko, besunigje tsjinstanners, joech út:
  - Dizze gambit is gjin Sineesk,
  En it debút, leau my, is Taisk!
  En wer fleach in skerpe, metaalsnijende skiif út 'e bleate foet fan 'e jonge.
  Margarita, dy't de krigers fan it Celestial Ryk delsloech, song:
  - En wa sille wy fine yn 'e striid,
  En wa sille wy fine yn 'e striid ...
  Litte wy dêr gjin grap mei meitsje -
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Doe diene se goed wurk mei de Sinezen ... En it ryk fan Tamerlane fersloech it ryk ûnder de himel.
  
  . STALKER GAME SONDER REGELS
  ANNOTAASJE
  In stalker, in gewoane man, wurdt moete troch famkes dy't heul bûtengewoan binne. En se hawwe supermacht en sokke koele eigenaardichheden. Dizze famkes binne gewoan super en hyper.
  . HAADSTIK 1
  It moat sa'n tritich sekonden west hawwe foardat it gonzen yn myn earen ophâlde. It waaide hiel hurd. Hy waard in pear meter efterút slingere, tichter by de râne fan it sompe, dêr't er fielde dat in fûle stank yn syn longen begon te dringen.
  Hy tilde de hân op, rekke syn holle oan, kontrolearre oft der wat ûngeunstich yn siet yn de foarm fan in gat út in kûgel of in fêst fragmint. Mar alles wie yn oarder, as soks überhaupt fan tapassing wie foar de steat as jo net oerein komme kinne, en elke beweging soarget foar sa'n pine dat jo ûnwillekeurich stjerre kinne fan pine shock.
  Foar myn eagen swommen sirkels, myn boarst knypte en myn hân rûn fuort nei myn bûse, dêr't in EHBO-kit mei in spuit siet. Foar mear hie amper genôch krêft genôch wêze kinnen, mar op dat stuit wie it teminsten wat.
  Nei't er de nedige medisyn fûn hie, stiek de stalker de naald mei syn lêste krêft en drukte alle ynhâld út, fielde hoe't de floeistof en de krêft troch de ieren ferspriede, de geast skjinmeitsje en de spieren mei enerzjy folje.
  Al gau koe er normaal sjen, de pine yn syn boarst ferdwûn stadichoan, en hy wist op 't lêst oerein te kommen en te sjen dat er al dy tiid midden yn reid, stjonk en smoargens lein hie. It wapen waard troch de eksploazje wat fierder weromslingere. D'r wiene gjin sichtbere wûnen op it lichem, en al syn besykjen om op syn minst wat te finen dat de pine befêstiget dy't hy fielde foar de ynjeksje wiene net suksesfol. Hy wie yntakt, hoewol in bytsje dented.
  De loft wie verzadigd mei de dea. It waard fielde mei elke azem en it stik lucht dat syn longen ynkaem doe't er nei syn wapen kroep en troch de muorre fan grize planten en moerasgers ferskate lichems fan stalkers rjocht foar syn eagen leine seach. Yn 'e buert waard it gûlen fan pseudo-hûnen en guon oare skepsels, grommende, fielde tige ticht by dit plak, heard. Bloed en farsk fleis rûke se hjir op it punt om te ferskinen.
  De man kontrolearre it tydskrift frentysk - d'r soene genôch patroanen wêze moatte foar in pear minuten, mar allinich as de skepsels net massaal op him sloegen, dan soe hy it dreech hawwe.
  "Granate" - flitse troch syn holle. Dit wie it lêste argumint yn skeel mei mutanten, mar spitigernôch hie er no neat fan dat soarte.
  "Miskien kontrolearje de lichems? Ien fan harren moat op syn minst ien hân hawwe."
  Hy kaam oerein, helle de automatyske befeiligingsfanger fuort en begûn foarsichtich, as rûn er troch in mynfjild, foarút te gean, hieltyd tichter by it plak dêr't de eksploazje tongere en syn kameraden omkommen wiene.
  Hjir. hast by de krater, dêr't dúdlik in myn lein wie, sloech de stank fan ferbaarnd fleis myn noas. Hy wachte in bytsje, ûnderdrukte it gefoel fan braken, die doe ien stap, sakke op ien knibbel en draaide it fersnipele lichem fan 'e stalker op 'e rêch.
  Pech, tocht er en kontrolearre syn bûsen op granaten.
  Doe gong er nei de twadde, tredde. Ik moast fuortsmite ferskate reserve tydskriften en ferhúzje nei de âlde shack links hjir sûnt de earste útstjit en barrikade mysels, leaving mar ien útgong fan dêr't it wie mooglik om te fjoer op de mutanten as se fielde it en tramtearre rjocht nei it hûs.
  "Ferdomme," sei er op 't lêst út syn boarst.
  De man naem der in walkie-talkie út, lei dy foar it ear en bigoun lang learde wurden to praten, yn 'e hope dat er heard wurde soe foardat de mutanten it lêste stik fan syn fleis knaagden.
  - Basis, dit is de Falcon, wy waarden hindere, allinich ik oerlibbe.
  Hy herhelle dit noch in pear kear, harke nei de leechte fan 'e eter. Doe die er it noch ien kear, yn 'e hope dat de resinte frijlitting de skuld wie, en dizze bemuoide mei radiokommunikaasje, mar nei't syn oprop om help net beantwurde waard, draaide hy de radio út, en drukte it masinegewear op syn boarst.
  It wie doe waarm yn de kazerne. Om njoggen oere jûns hinne, doe't de ferkenningskaders en artefaktjagers weromkamen nei har gewoane oernachtingsplakken, waard de keamer oerbefolke. De seal wie fol mei minsken, rumoer, ferhalen en anekdoates waarden fergiftige. Dejingen dy't slagge te nimmen út wat djoerder as ôfskuord broek út de kampanjes fuortendaliks nei de keapman, waans kennel wie leit op de twadde ferdjipping rjochts efter Borov syn kantoar.
  De âld man wie net ree om kontakt te meitsjen. Hy wie oer it algemien in rêstich persoan. Dizze wurde meastentiids mijd, beskôge as gek as net fan dizze wrâld. Mar om't de pake (dat is wat alle pleatslike stalkers mei respekt neamden him foar syn leeftyd en ûnderfining) wie it haad fan it sanatoarium, de needsaak om teminsten sa no en dan nei him te wenden foar help twong de stalkers om foar him te bûgjen.
  Ik kin net leauwe dat wy wer op nul binne.
  Victor gyng wurch de seal yn, seach om 'e drokte keamer, dêr't, lykas gewoanlik, it rûkte nei swit, sigaretten, alkohol en stjonkende ferhalen. Doe roun er in eintsje foarút, dêr't er in lyts taffeltsje yn 'e hoeke seach en by noch twa stalkers, dy't nei de hike harren bier ôfmeitsje.
  - No, hoe? Wêr kamen jo werom, Vitya? Nei dyn gesicht te oardieljen, is it in rommel.
  Hy wie echt útput troch in lange en gefaarlike dyk. Polissya sompen hawwe nea west freonlik foar frjemden, benammen as se haasten yn har besittings foar artefakten. Sûnt de tiid doe't de Zone nei it noarden ferhuze en in diel fan 'e Brest- en Gomel-regio's besloech, priizgen in protte stalkers dizze plakken, en namen dêr in myriade fan swag en seldsume artefakten út. Hiele karavanen gongen de sompe stalkers yn, oant de boarne begûn te droegjen. Der is sûnt dy dagen in soad wetter ûnder de brêge rûn. Khabar is folle minder wurden, en it risiko is in protte kearen ferhege. In oar wist in pear seldsume eksimplaren te finen dêr't wittenskippers ree wiene om elkoar de kiel te skuorjen, mar ien kear op in stuit barde it net en d'r wiene in tsiental absolút nul foar ien suksesfolle reis. En it is goed as der gjin ferliezen wiene. Der wiene ommers gefallen doe't de helte fan it detasjemint weromkaam fan in folslein gewoane oerfal, fertellen hoe't pseudo-hûnen de rest op 'e wei nei de plakken útinoar skuorde, of noch slimmer. Der wiene in protte ferhalen oer dy plakken, mar dit hat de stalkers noch net tsjinhâlden. Toarst nei winst is sa'n ding. It is lestich om jinsels te hâlden fan in grut risiko as de kush in noflik libben kin leverje oant âlderdom.
  "Alles is min," sei Victor, en helle it lêste blikje stoofpot út 'e rêchsek, dy't oerbleaun wie fan 'e kampanje. Hy die gau iepen, draafde de punt fan in mes oer it deksel, wêrnei't er yn ien kear alle ynhâld iet, hast sûnder te kôgjen it measte troch - de stalker hie sa'n sterk hongergefoel.
  Wy gongen hielendal nei de Krater sels.
  - Hawwe jo der west? - frege ien fan 'e stalkers dy't tichtby stiene.
  Hy lake sêft.
  Jo meie my net leauwe, ik ferplichtsje jo neat.
  -En hoe is it dêr? Ik hearde dat bandos dy dielen hawwe keazen. It is handich om giele mûlen te fangen - de plakken binne dôf. It hat gjin sin om ien te sykjen dy't ferdwynt, dat se skodzje dêr yn drokte.
  Beide stalkers seagen inoar oan. Victor realisearre dat se dit út earste hân wisten.
  -In protte allerhanne rommel dêr en banditen binne de minste fan 'e kwea dy't ik dêr moete.
  Doe't er de oerbliuwsels fan syn beskieden stalkermiel ôfmakke hie, tilde er syn rêchsek op 'e skouders, betanke de boeren foar harren selskip en gyng nei de keapman. Der sieten wat minder minsken op de twadde ferdjipping, mar troch it lytse gebiet fan 'e keamer en it gebrek oan ruten en goede fentilaasje, stonk it as wie hjir krekt in pseudo-reus fermoarde en ûntslein, waans bliuwt no stank krekt ûnder syn fuotten. Se makken Victor syn rooksin ôf en de sigaretten dy't op 'e tafel by de keapman smoarden. Hy hie in pear jier net smookt en, yn tsjinstelling ta syn smokende kollega's, fielde hy mei elke azem de ferfeling fan tabak.
  Der stie in wachtrige. Ferskate soldaten fan plicht, blykber troch dizze plakken nei har basis te passearjen en by te stopjen om ammunysje en proviand oan te foljen, ûndersochten mei opset it guod dat op 'e tafel lei. Wapen. Munysje. Apparatuer en unifoarmen. Dit alles wie yn min of mear goede steat, wat soms net minder fernuvere soarge as de burer yn de omkriten, om't it sanatoariumkompleks en de neistlizzende wen- en bygebouwen hiel fier fan it fêstelân ôf leine, en it die bliken te wêzen. ekstreem dreech om dit te krijen. Mar Vitold wie dêr in hûchster foar, want hy koe elk produkt fine, en as der goed jild oan siet, dan koe men gjin soargen meitsje oer it resultaat - alles soe op tiid en op tiid levere wurde. En no, doe't in groep skuldeaskers, dy't op 't lêst in oankeap dien hie en Vitold syn beurs mei bankbiljetten foldie, oan 'e kant stapte, hearske in glimke op syn gesicht.
  - In dei wurdt net om 'e nocht trochbrocht as de klant tefreden ferlit, en ik meitsje winst.
  - Ik bin bliid, dat it mei dy alles goed is, - sei Victor, nei de baly ta.
  - Nou, mynhear, hwer klage jo oer? Jo hawwe in skoft net west. Ik tocht foar in oere dat jim wienen allegearre dea, sa te sizzen, de sône naam dy en feroare dy yn ien fan dy freaks by de burner.
  Mar ik bin hjir en myn brein is goed.
  - En it befalt my, it betsjut dat jo in goed produkt hawwe.
  Victor wie stil. Earlik sein, hy hie Vitold neat te bieden en hy woe it net tajaan. Fan 'e lêste oerfal kaam de stalker leech en sûnder krêft út, amper berikte it sanatoarium. Dochs hie hy wat, wat weardefol dat net oanrekke of fisueel beoardiele wurde koe, eat dat sels Borov dreamde fan te krijen.
  - Ik haw ynformaasje, Witold. Ik wit wêr't de gigantyske chimera gie. Ik kin sjen litte.
  De keapman seach erchtinkend nei syn klant, seach doe nei de oare stalkers efter him, dy't op har beurt wachten, wêrnei't er in bytsje nei foaren bûgde, mei syn lichem oer it skoalburo hingjen, dat tsjinne as buro fan Vitold.
  - Jo kinne dit roestige skepsel better net neame. De lêste kear fermoarde se tolve minsken by RUES. Sûnt dy tiid hat nimmen har sjoen, en it soe better wêze as se rjocht yn 'e hel foel as myn kliïnten mei har oanwêzigens bang makke.
  Ommers, in protte minsken neamden har roast fanwege de kleur fan grof wol, dy't like roestige stikeltried wûn op deselde rûge en duorsume hûd. Mear as alle oare yndividuen fan dit type, swalke se harsels op stalkers oant wat ongelooflijke grutte, dat is de reden dat pleatslike groepen sels fijânskip ophâlden om har te ferienigjen en te deadzjen. Mar nei de oerfal op 'e RUES ferdwûn it skepsel spoarleas en sûnt doe hat gjinien it sjoen.
  -Dus jo binne net ree om te beteljen foar it?
  Witold gie werom nei syn foarige posysje, bûgd werom yn syn stoel, krûpt ûnder it gewicht fan syn eigener. Mei de fingers knipend en oer de brede foarholle wriuwde er mei al syn uterlik sjen hoe't habsucht en nijsgjirrigens yn him fochten.
  "Ferdomme," sei er en sloech mei de palmen op 'e tafel. - Ik bin noch lang net stoarn fan sokke útstellen.
  -Dus de fraach is de priis?
  "Net allinich," bleau hy in sekonde stil. - Wat as jo ligen? Wat as jo it jild krije en neat ferstannich sizze. Sjoch dan foar de wyn yn it fjild. De sône is grut, de duvel wit wêr't it jo bringe sil.
  - Haw ik oait tsjin dy liigd?
  Nee, mar der is foar alles in earste kear.
  "Yn prinsipe begryp ik jo foarsichtigens," sei Victor en smiet syn rêchsek oer syn skouders.
  - Ik bin hiel bliid dat wy fûnen ûnderling begryp. Better gean nei Borov. Hy is der no krekt. De âld man is perspektyf, hy ûnderskiedt daliks in leagen, as jo him oertsjûgje kinne, sil ik jo wat helpe yn jo jacht, mar oars - sorry. Hjir hat elke twadde persoan hjir spoeken sjoen, of mei God kommunisearre, of frjemde mutanten sjoen yn 'e bosk op in folle moanne. En elkenien hat jild, wapens en apparatuer nedich.
  Victor gie fuort, noch hearde er it âlde grommeljen fan de keapman. Hy stoppe by de doar - immen iepene ferskate souder finsters, dêr't in pear sniper is tichter by de nacht foar feiligens redenen, en frisse lucht, triuwe troch de ferhege wyn, begûn te dringen yn it sanatoarium.
  Victor sykhelle djip. It wie him noflik om te sykheljen, as net folslein skjin, mar frisse lucht, dy't it sûkerige mingsel fan stank dat al dy tiid op 'e twadde ferdjipping hong. Stap foar stap sykhelle er faker, as befette dizze loft syn hiele libben en hy koe syn lichem der net mei verzadigje foardat hy it ûnûntkombere moete.
  Hy klopte op de âlderwetske wize oan: trije koarte kearen, tinkend op de weromhâlding fan pake, yn hast alles wjerspegele. It gewoane antwurd op de klop waard net folge, mar om ien of oare reden tocht Victor dat er der al yn koe, wêrnei't er de swiere houten doar in bytsje iepen die en it goed ferljochte kantoar yn stapte.
  Borov siet oan in grutte tafel en seach wat op it monitorskerm. De binnenkaam ynteressearre him hielendal net, mar ien kear seach er omheech om de gast te sjen, wêrnei't er wer ferdronken yn 'e rigels fan it delrinnende tekstdokumint.
  Victor rûn tichter by de tafel, gyng sitten op in stoel tichtby en wachte. It barde de âld man doe't er negearre wat der om him barde, wêrnei't er wer yn ús wrâld kaam as wie der neat bard. En no moast Victor fyftjin minuten wachtsje foardat Borov fan syn kompjûter opseach en úteinlik syn oandacht nei de stalker kearde.
  "Praat," dondere de pake mei in basstimme.
  - Ik haw ynformaasje oer de chimera, dejinge dy't ús senuwen seis moanne lyn opmerklik raasde. Ik seach har op 'e grins fan' e Brest-regio yn 'e Zhadin-regio. De pleatslike befolking sei dat it skepsel fierder dangles: Stolin, Rechitsa, Ravens. Minsken ferdwine hieltyd mear. It liket derop dat se har nei wenjen set yn har nije jachtgebiet.
  Borov sei neat. Sûnder fan syn stoel oerein te kommen, draaide er him nei de kaart dy't oan 'e muorre hong en stoarre nei it plak dêr't Victor it oer hie.
  - Fier kaam.
  - Ik trof har ûnderweis nei de krater. Se sliepte yn 't leechlân, krekt yn 'e reid, wachte út 'e middei waarmte. Yn 't algemien hie ik gelok, as ik wat letter troch har betrape waard, as it koeler wurde soe, wa wit hoe't it allegear ôfrint.
  De âld man wie stil. Hy like te weagjen alle foar- en neidielen, lykas Vitold, martele troch twifels oer de ynformaasje, hy hie gjin haast om in beslút, dy't benammen test Victor syn geduld. Hy stie op it punt om te draaien en fuort te gean, spuie op alle regels, om minsken te rekrutearjen en selsstannich it bûtenlânske skepsel op te lossen en troch te gean foar in legindaryske jager, doe't ynienen de âlde man ta libben kaam. Hy kaam werom út it lân fan besinningen, dêr't er al dy tiid yn west hie. Hy draaide him om nei de stalker en sei itselde lakonysk.
  -Wat wolle jo?
  - Ik haw it goede wapen nedich. Ik bin hjoed krekt werom fan in oerfal en ik bin neaken as in falk. Ik haw net de fûnsen om alles te keapjen wat ik nedich is, mar as jo my helpe mei dit bedriuw, en ik slagje om it skepsel op te foljen, dan sille stalkers hjir yn drokte komme en der sil in protte swag wêze.
  De pake wie in sekonde stil.
  - En sa net?
  Hjir fûn Victor neat te sizzen. Yn wierheid wie de hiele Rusty-jacht pure waansin en selsmoard. Se fermoarde swier bewapene minsken by de RUES, dat se soe dwaan itselde mei in lytse groep fan stalkers, en sels op har eigen territoarium.
  - Ik sil besykje it wurk te meitsjen.
  Uteinlik perske Victor út. Mar Borov stie op syn grûn. De pake herhelle syn fraach.
  - Wat as jo it net kinne?
  Nei't Victor de fraach net beantwurde liet, draaide de pake stil nei de kompjûter en gie troch mei syn lêzen. Dit betsjutte dat it petear foarby wie. De âld man naam it beslút oan en der koe fan gjin wapen sprake wêze.
  Hy gyng de gong út, dêr't it noch as jiskefet stonk, gyng foarby twa oare stalkers dy't by Borovp op harren publyk stiene te wachtsjen, en gyng doe del nei de earste ferdjipping. De minsken wiene der allegear. Op in stuit wiene d'r safolle dat it ûnmooglik wie om in stap te setten om gjinien mei in skouder te slaan.
  Dochs wist er him troch te drukken nei de útgong en út te kommen, dêr't Victor djip sykhelje koe. Tabaksreek knypte him net mear yn 'e longen - sykheljen waard folle makliker, en it kloearjende mingsel fan swit en alkohol bleau efter him. Rustige mar noch sterke doarren sloegen efter him ticht en de Sône gie foar syn eagen iepen.
  Doe't er hjir foar it earst kaam, wie der net folle dat troch minsken bewenne waard en alles yn 'e wyk like op in stille, deade gaos dy't optreedt as in nukleêre schimmel oan 'e hoarizon groeit en de skokweach jo nei de hel waait. Der barde hjir ek wat ferlykbers. Lykwols, in bepaalde krêft: de Hear of natuer, lykas elkenien is ynteressearre, begûn te herstellen oarder en al gau dizze plakken waarden fol mei libbene wêzens, ien of oare wize oanpast oan strieling, en doe't dizze oanfal begûn te fade fuort, fuortfierd troch ûnbekende krêften fierder noarden, begûn te ferskinen en minsken. De mutanten kamen efter har oan. De jager en it slachtoffer (ôfhinklik fan hokker kant te sjen) fûnen har ynienen foar inoar, wat elk fan 'e groepen twong om har besittings strikt te sketsen. Minsken fêstigen har yn it sarygebou fan 'e sanatria. It kompleks fan 'e tiden fan' e lette USSR, it is ferdomd goed bewarre bleaun, sels nei alle cataclysms en tsientallen útbarstings, en wurdt in feilige haven foar hûnderten swalkers en vagabonds dy't sochten nei har lok yn 'e Zone. In lyts gebiet om de trije kampussen fan it sanatoarium hinne waard ek bewekke troch minsken, mar alles wat der efter siet wie in wyldernis, it hearde allegear fan mutanten. Der wiene oare wetten. Primitive bisten, doe't de ynstinkten sliepende binnen de stalkers wekker waarden en se feroare yn deselde rôfdieren, ferjitten oer har minsklik bestean.
  En no, foar him útseach, yn 'e fiere fierte, dêr't de oerbliuwsels fan it eartiids grutte ryk ferdronken waarden yn hege tûken fan reid, dêr't gebouwen mei meardere boulagen feroare yn broeisels fan mutanten en foar de wittenskip ûnbekende skepsels, fielde Victor syn hiele lichem braced, en syn hannen berikten automatysk foar wapens.
  De wrâld is echt feroare. Net sa fluch as it like foar in protte, mar dramatysk, feroaret net sasear it lânskip fan it hiele territoarium as de sielen fan minsken dy't besletten om te wijen harren libben oan 'e Zone. Se absorbearre minsken, hie de geasten safolle as gjin dope koe dwaan. Beset troch de wûnders dy't op dit plak bart, dreaun troch dreamen fan ryk wurde of gewoan in oar libben kennen, gie minsken yn dizze plakken yn todpas, nettsjinsteande elk gefaar.
  Victor rûn in lange strjitte lâns dy't him as in boa-constrictor yn in strûs útstrekte, tusken de eartiids wenhuzen heechbou. Se stoaren. In lange tiid lyn ferlieten minsken har huzen, litte de bakstiennen reuzen har libben útlibje yn 'e nije wrâld.
  Metaal klonk ûnder de foet - tramspoaren rûnen gewoan op dit plak. Wier, no wiene se roast en liken op swollen ieren, lang sûnder bloed, mar dêrfoar net minder ferskriklik.
  Leechheid.
  Victor seach ynienen wat nuvere fuotprinten. Se wiene as konijnen, mar frij grut. Wat docht de klauwen hjir tiger en hiel skerp. Sels it metaal fan it spoar waard bekrast.
  Victor fronste. It wie net genôch om op in mutant knyn te stroffeljen. Dit bist, de grutte fan in goede liuw, koe op in ôfstân gif spuie. En it is net maklik om te stopjen
  sels in eksplosive kûgel. It is dúdlik dat de moeting mei sa'n knyn en in giftige tiger tagelyk net goed beloofde. It is echt in meunster.
  Victor draaide yn in steegje en bûgde ûnwillekeurich del. Hy socht net nei ûnnedige aventoeren.
  Hy helle in pistoal út syn riem. Ik harke. Sa'n grut bist kin net ûngemurken opsmyt. Ynienen seach de stalker in skelet fan syn kant. Hy wie sa...
  Ferskriklik mankele en knaagde. En oan 'e bonken hongen fragminten fan 'e foarm, en fansels wiene se koartlyn fermoarde en knaagde - it streamende bloed hie gjin tiid om te befriezen.
  Victor ferflokte:
  - Dit is in Japanske plysjeman!
  En beferzen ... Hy harke wer. Alles like stil te wêzen. Mar yntuysje suggerearre dat it it bêste wêze soe om werom te gean nei it bedriuw fan oare stalkers, of in hûs te kiezen
  mear betrouber. Victor beweecht hurkend... En yn koarte streepkes.
  En doe waerd der echt in gedempte grommel heard, en it krassen fan immen syn machtige poaten. Victor fersnelde, hy draafde nei de doar. Op datselde momint sloegen flammen efter him op.
  En it fjoer rekke it smoarge pak. Victor seach werom. In meunster folge him. De grutte fan in bolle wie in mingsel fan in knyn mei earen en in liuw mei krêftige poaten.
  En dochs baarnde dit bist mei fjoer.
  Victor hie heard dat mutante konijnen gif spuie koenen, mar hy tocht net dat dit fermogen útwreide nei it sykheljen fan fjoer.
  De man stoar hast fan skrik. En it bist fermindere fluch de ôfstân. No hat er Victor al ynhelle en de stalker mei syn poat rekke. De botsing sloech de man fan 'e fuotten.
  It karkas stapte fan boppen op Victor en ferplettere him. Doe klikte in fleisete mûle.
  Noch in momint en it is foarby. Op dat stuit flitse in beam, en guon ûnbekende krêft smiet it mutante konijn fuort. It wie as wie er troch de wjerljocht slein.
  It meunster besocht wer te triljen, mar waard wer deaslein. En it enoarme karkas ferkoar, bedarre.
  Victor wie yn grutte skok. Hy hie dit noait ferwachte. En dat der sa'n machtich wapen yn 'e sône wie dat it mei strielen sjitte soe.
  Tagelyk pakte eangst de man. En ynienen wurdt er sels fermoarde. Wa hat him nedich - in oare tal stalker ...
  De helte fan Wyt-Ruslân is al bedutsen troch de anomale sône, en aventuriers fan oer de hiele wrâld komme hjir yn 'e efterfolging fan artefakten. En immen is spesifyk op syk nei wat
  berôve wurde kin. Yn de huzen kinne jo noch in protte weardefolle dingen fine. En de mafia hat ek syn eigen belangen yn 'e sône.
  Victor besocht fuort te krûpen. En doe ferskynde ynienen in figuer foar him. Victor knipperde mei de eagen. Hy like delirysk te wêzen.
  De foarkant wie in famke fan fabulous skientme. Se hie in foarm-passende jumpsuit oan dy't har figuer net ferburgen mei in iepen holle, en jo koene sjen hoe't har gouden,
  weelderich hier. En it gesicht is moedich en tagelyk moai.
  Victor besocht oerein te kommen, as it famke ynienen naam en pakte syn noas mei har bleate teannen. Der wie echt wat te gean nei it dak.
  In bjusterbaarlik moai famke rint op bleate fuotten yn 'e sône. En sa pakte ik it.
  Victor fielde intense pine. Syn noasters waarden knypt as knyntsjes. En dit moaie famke hie sokke sterke fingers. En doe fielde er wat grypt
  him en efter de mane.
  Victor hearde de stim fan in oar famke, it wie tige noflik, en tagelyk sinister:
  - No, hat Gerda it jonkje betrape?
  It blonde famke antwurde mei in laits:
  Hoe sjochsto Charlotte? Echt lyts en net al te kreaze man!
  Victor wie yn de war. Yn feite, wat hy is: in trije-dagen stoppel, net wosken foar in lange tiid, sweaty, stinkende. Ja, en hy skynt net mei skientme, en hy is al mear as tritich jier âld.
  Victor is oer it algemien in so-so man ... De meast gewoane. Hichte is gemiddeld, ek neat spesjaal op bêd. Der ûntbrekke al ferskate tosken en der is neat yn te setten.
  De ienfâldichste persoan, gjin Hollywood-held. En hjir binne de famkes. In twadde famke ferskynde foar him. Se wie fjoerread. En ek yn strak
  overalls dy't de figuer net ferbergje. Boppedat wie dúdlik dat de famkes tige spier binne en abs mei tegels hawwe. Beide binne tige moai, mei moedige gesichten,
  en heech. Se binne teminsten meter fiifentachtich en it is bleatefoet. yn hege hakken soene famkes hielendal lang wêze.
  De readharige wie bewapene mei wat fancy masinegewear, en oan har riem hong de duvel wat oars. Ja, en in blondine mei in folslein arsenaal.
  Victor fûn it nuver dat de famkes bleatfuotten wiene. Ommers, der is safolle ynfeksje yn 'e sône, en de boaiem sels is fergiftige, en fol mei ferskate giftige skimmel, skimmels, nettels, en
  ferskate soarten ynsekten.
  Feitlik riskearren dizze famkes in protte mei har bleate soallen, dy't frjemd genôch rôze en skjin binne, smoargens en stof stekke har net yn.
  Yn 't algemien binne dizze famkes sa ûngewoan.
  Der binne folle minder froulju yn it gebiet as manlju. En it is maklik om ûnfruchtberens yn te krijen, en de berte fan in mutant bern. Hoewol binne d'r seldsume aventuriers - froulike banditen,
  en prostituees. Hoewol, fansels, folslein degradearre froulju geane nei prostituees, in protte dêrfan binne ferskriklik en dronken. Yn 't algemien is alkohol populêr yn' e sône.
  Hy is fan betinken dat hy op syn minst foar in part de strieling en in protte gifstoffen neutralisearret. Mar fan dronkenens wurde froulju gau âld en ferlieze har merkbere uterlik. Dit is tryst.
  En dizze famkes, sa jong, fris, brún en sûn - gewoan in lust foar it each.
  Victor mompele, en pakte Gerda har bleate foet mei de hannen, dy't syn noas hâldde:
  - Lit it gean, want it docht sear!
  It famke lake, sei:
  - Ja, it docht sear ... Mar wat seist patsuk. Ik haw dy rêden!
  Victor antwurde mei in sucht:
  - Ik koe dy betelje, mar ik haw hast neat!
  Gerda giechele en sei:
  - En wat te nimmen fan sa'n earme keardel as dy!
  Red Charlotte sei:
  - Miskien sil er ús slikje?
  Gerda snoof ferachtlik:
  - Hy stjonkt!
  En skopte Victor fuort. De man luts him op 'e rêch... De famkes laken byinoar. Se wiene sa sexy dat Victor ûnwillekeurich waard wekker.
  Charlotte, yntusken, benadere it karkas fan 'e mutante konijn en sloech syn bont, en merkte op:
  - Edel minske! Mar allinnich syn sturt is weardefol!
  Gerda knikte en frege Victor:
  - As jo net wolle dat wy jo holle ôfsnije, fertel ús wêr't de lokstien is!
  Victor mompele yn betizing:
  - Ja, ik ... Soe ik sa wêze as ik in stien fan gelok hie!
  Charlotte snijde de boskjesige sturt fan 'e konijnliuw ôf. Se die it yn har tas en grommele:
  - Hy liegt! De âld man fertelde him wêr't de stien wie! Sille wy syn holle ôfsnije?
  Victor mompele yn betizing:
  Wêrom soe er dat sizze? Wa bin ik foar him? Boppedat soene jo sels fan him witte ...
  Gerda gromde:
  - It sil net wurkje... Mar ik fiel dat it net sa ienfâldich is as it liket. Miskien nimme wy him nei de kelder en martelje him neffens de regels!
  Charlotte knikte ynstimd.
  - It moat fêst dien wurde! Nim him nei de kelder en besykje dêr!
  Gerda woe wat sizze, doe't se skelen en smoarge obsceniteiten hearde.
  De famkes draaiden har om. In tsiental smoarge en fleurige manlju ferskynden op 'e dyk. Se gongen nei de famkes ta. En tagelyk ferflokten se, en frij smoarch.
  Charlotte giechelde.
  - Dit is in bûn fan fûsten ... Hoe fol kriten is de wrâld!
  En hja helle in gewear út.
  Gerda knikte ynstimd.
  - Lit ús se deadzje! Der is tefolle smoargens yn 'e sône!
  En beide famkes namen en bleate har gesichten. Victor trille fan eangst. Safolle lilkens like yn 'e eagen fan dizze bûtengewoane famkes. Ik freegje my ôf wa't se binne?
  En wat hawwe se in fenomenale krêft! Wat se gewoan net kinne.
  Ut de pistoalen fan Charlotte en Gerda fleagen balken út. Se sloegen de manlju dy't yn har rjochting bewege, dúdlik wollen de skientme ferkrêfte.
  En dan de helske waarmte en... Ferskate minsken waarden tagelyk troch de strielen besunige. Se sakke mei in gjalp yn. De rest hellen har masinegewearen en ôfsage jachtgewearen op.
  Beide famkes: de reade en de blonde rôlen om. En yn ien kear sille se nimme en plante. Dit wiene deadscelen. En hjir falle se wer, yn
  de massa fan 'e man. Hiel ferfelend publyk...
  Gerda skeat werom en piepte:
  - Fa pop!
  Charlotte merkte op:
  - Gau binne wy by harren!
  Der kamen tolve manlju út de kulakbende om it libben. Se waarden slein mei wat ûngewoan beamwapen. Twa fan harren wiene noch te wrotten en te triljen.
  Gerda rôp:
  - Swarte raaf yn it gesicht fan 'e dea,
  It slachtoffer wachtet op de middernacht...
  Charlotte befêstige:
  - D'r sil ûnstjerlikens wêze foar krigers,
  As jo moedich yn 'e eagen slaan!
  . HAADSTIK 2
  De famkes rûnen drok de liken troch. Se namen al it jild út har bûsen en riemen, namen in pear lytse stiennen - artefakten.
  Nim dan de wapens op. En doe koe Victor syn eagen net leauwe. Al dizze messen, pistoalen, masinegewearen, ôfsage jachtgewearen, kamen yn handtassen
  krigers en ferdwûn dêr letterlik ...
  Victor frege ferrast:
  - Hoe dochsto it?
  Gerda giechele en antwurde:
  Do begrypst net man!
  Charlotte sei logysk:
  No, it is te lang om út te lizzen! Kom op en folgje ús! Jo komme noch wol goed as jo net ôfsnien wurde wolle
  holle!
  Gerda giechele en sei:
  - Ja, en daliks!
  En pakte Victor by de nekke. Maklik skuorde it fan 'e grûn, en droech it.
  De man sweefde en sloech machteleas yn 'e loft. Charlotte pakte Victor syn gewear mei har bleate teannen en smiet it nei him.
  Hy pakte automatysk it wapen.
  De reade holle knikte goedkeurend.
  - Net in minne reaksje!
  Victor antwurde mei in sucht:
  -Oars net oerlibje!
  Gerda sette him op 'e fuotten en knikte.
  - Kom mei ús! En doarst net fuort te rinnen. Wy bewege flugger as de rapste man yn 'e wrâld.
  En hja triuwde Victor mei in masinegewear.
  Hy bûgde him oer en rûn mei de famkes lâns. Hy like in slein hûn.
  It famke sloech har fuotten, en liet bleate, sierlike fuotprinten yn it stof. Boppedat doopte Charlotte har fuotten yn bloed.
  It liket derop dat beide gjinien stielen om bang te wêzen. En se binne sa sexy - gewoan útdaagjend.
  Victor frege de famkes:
  - Wa'sto bist?
  De readhierige strider antwurde mei in glimke:
  - Wat tinksto?
  De man sloech de hannen omheech.
  - Ik wit it net! Mar do bist sa bysûnder!
  Gerda knikte en bleat de tosken.
  - Wy binne dejingen dy't jo deadzje kinne ... Mar yn dat gefal kinne wy in beleanning jaan. it hinget al fan dy ôf!
  Viktor gniisde skeptysk.
  - Hoe kin ik nuttich wêze foar sokke koele froulju as dy?
  As reaksje tilde Gerda har skonk op en pakte Victor wer mei de bleate fingers har noas en knypte folle hurder. En hja rôp:
  Wy binne dyn froulju net! Froulju ferkeapje sied op 'e merke!
  Charlotte knikte.
  - Rjochts! Mar jo witte in protte! Bygelyks, sa'n artefakt as in stien fan ferjonging!
  Victor huvere en merkte op:
  - Dit is in tige seldsume stien. En it hat kant effekten. Jo kinne sels in lyts jonkje wurde as jo it lang yn 'e hannen hâlde.
  Boppedat, bûten de sône, dejingen dy't krigen sa'n jeugd gewoan stjerre. En binnen de sône, feroaret yn bern, ferlieze ek folwoeksenen
  sterkte en feardichheden, en faak folwoeksen ûnthâld.
  Gerda knikte ynstimd.
  - Ja, wy hawwe heard dat de stien fan 'e jeugd kant en net hiel noflik eigenskippen hat. Lykwols, yn kombinaasje mei in gelokkige stien,
  en mei guon oare artefakten, hy kin meitsje in persoan bûten de sône in ûnstjerlike en foar altyd jonge superman. Sadat...
  Charlotte befêstige maklik:
  - As jo libje wolle, help ús dan!
  Victor trille en frege:
  - Wa bisto dochs?
  Gerda sei mei in glimke:
  - Ekstra kennis sil jo libben allinich ferkoartje!
  Charlotte befêstige:
  Wy hawwe allinich mear redenen om jo te deadzjen!
  Victor hâldde stil... Se passeare de stinkende dump. Guon bum, dy't de famkes seach, raasde nei har ta en begon te smeken:
  - Jou de wees ... in koarst bôle!
  Charlotte pakte mei har bleate teannen in glêsskerp op en smiet it. In boel dy't te ticht sprong krige in punt rjocht yn it each. En in stikje glês
  trochstoke de stâle en yn 'e harsens. De boef stoarte yn.
  Viktor fluite.
  - Lovno! Tige snoad!
  Gerda merkte op:
  - Dat kinne wy net!
  Charlotte gromde.
  - Ja, ik haw de mikrobe trochweekt!
  Victor merkte op:
  - Dit is ek in man en deadzje is sa wreed!
  Charlotte lake en sei:
  - Of miskien oarsom. As hjir te vegetearjen yn 'e oare wrâld sil it folle better wêze foar dakleazen!
  Gerda sei mei in glimke:
  - Rjochts! Wêrom soe in skuorre libje ... Foar it minskdom is dit in lyts ferlies!
  Red hat tafoege:
  - En miskien winst!
  Victor sei neat, tocht dat hy net sa'n wichtich eksimplaar wie foar it minskdom, en dat de skientme him ôfmeitsje koe. En hja rinne en har bleate fuotten, rûn,
  rôze hakken flitse.
  Victor tocht wêrom't se net bang binne om bleatefoet te rinnen. Der binne ommers safolle ferskillende soarten ynfeksje en fragminten en oare smoargens.
  De man twifele en frege:
  - En wêrom binne jo ... sûnder skuon!
  Gerda giechele en antwurde:
  - It is makliker om bleatefoet te libjen en...
  Charlotte tafoege:
  - Do seachst sels, hoe knap ik dizze bôle spikere!
  Viktor knikte.
  - safolle praktysker. Mar wêrom wurde dyn fuotten net smoarch?
  Gerda sei hurd:
  Neat ferkoart it libben as in lange tonge. Dus do kinst better swije!
  Charlotte antwurde mei in serieuze toan:
  - Om't ús skonken gjin smoargens waarnimme ...
  Sa kamen se by it ferlitten hûs. Dêr wie ek in selskip fan trije drinkende bôlen. De famkes fergrieme der gjin strielen oan. Charlotte sprong en yn flecht
  se pakte by de skuorkes fan de swipen dy't mei har bleate teannen del fallen wiene en hoe't se se sloech. De klap wie sterk, en de hollen kreake. Bloed gie út.
  Gerda ferhuze it tredde ûnderwerp mei har bleate, rûne hak nei it kin. syn kaak sakke. En hy foel dea yn en foel stil.
  No fiele de famkes har as keninginnen.
  De readharige pakte de bleate foet de inketfleske en smiet dy tsjin de muorre, en bruts dy. Doe koarde se:
  - Ik bin de sterkste fan 'e wrâld!
  De blonde terminator smiet in hapke út it finster en piepte:
  - Dakleas dy't yn 't húske weagje!
  En de famkes laken út. En de krigers wiene no gewoan famkes - super.
  Victor stapte werom nei de útgong. Mar Gerda pakte him wer by de langmoedige noas en luts:
  - Rêstich, geit! Wy sille jo no ûnderfreegje!
  Viktor mompele:
  - Ik wit neat!
  Charlotte har smaragden eagen flitsen.
  - Dan sille jo stjerre!
  De man skodde... It blonde famke kaam op him ta en pakte syn skouder. Se knypte har fingers en rôp:
  - Sis wat jo seine oer de artefakten Borov7
  Victor mompele:
  - Neat spesifyk! Hy is ek efter harren...
  Gerda knikte.
  - jo kinne him ûnderfreegje. En wy...
  Charlotte suggerearre:
  Miskien sille wy him noch net deadzje. Der is ien idee.
  De blonde terminator knikte.
  Wy kinne altyd in kakkerlak deadzje. En wy hawwe ferskillende ideeën!
  De readhierige strider suggerearre:
  - Litte wy in stien besykje dy't der dan kûgels op ôfwiist. EN...
  Gerda antwurde:
  - Wy hawwe it al besocht, mar it wurket net tsjin de strielen. Hokker oare ideeën binne der?
  Charlotte stelde mei in glimke foar:
  - Kinne wy him fertelle oer ús eksploaten?
  De blondine antwurde:
  - Gooi gjin pearels foar bargen. Jou de wierheid net oan hûnen!
  Charlotte antwurde hjirop:
  "Miskien herinnert er him dan wat!" It is nutteloos om te freegjen. En wy moatte in gelok stien. Dan kin it super wurde yn kombinaasje mei oare stiennen.
  Gerda knikte ynstimd.
  "Dan sil ik it him fertelle!" Lit him sitte en harkje.
  En de blonde terminator begon in ferhaal te weven;
  In anomaly dy't út it neat krûpt omsingele de famkes fan alle kanten. De stien pulsearre en sloech mei frekwinsje op 'e hannen. Sels de loft omhinne like te befriezen en dea te wurden. Tagelyk fielden de famkes in ferheging fan strieling.
  Se pierde de loft, wêrtroch't de fúzje fan stikstof en soerstofkearnen feroarsake. Dêr't alles verzadigd wie mei in bûtengewoane frisheid dy't de noas pleage.
  - Wy moatte hjir wei! sei Gerda.
  Charlotte stimde yn.
  - Litte wy hyperfits nimme en besykje troch te brekken!
  De famkes spuiten harsels daliks in floeistof yn dy't de strieling ferminderet. It fielde as tûzenen radioaktive bijen jo hûd stieken.
  Gerda sei:
  - Lit ús gean foarút!
  Charlotte stimde yn.
  - Ja! Ik woe dizze superanomaly net wer omgean. Ynienen hat it in skyn fan in rôfdierlik ynstinkt en sil ús omlizze.
  De blonde terminator merkte op:
  - As regel, sokke fjilden binne net kontinu en wy sille fine in crack.
  De readhierige vixen herinnere:
  - It wichtichste is om de grinzen korrekt te definiearjen.
  Dat lêste is net sa maklik te dwaan. Guon besochten skriuwers nei te imitearjen dy't gjin praktyske feardigens hiene, gewoan bouten en moeren te smiten.
  It is net betrouber, izer kin troch fleane sûnder fertraging en falle, mar it sil organyske stof brekke.
  Hjir hawwe jo in subtilere oanpak nedich, jo gie fyn skuorre stof út gewoane lead, smyt it, en folgje dan de minste ôfwiking fan 'e beam fan in lantearn.
  Wêr't de striel rjocht is, is d'r in gat tusken de anomale fjilden. Wittenskip bewiisd troch wittenskippers.
  Yn it algemien, wêrom is de gewoane Tsjernobyl-sône ynienen sa steil wurden - yn striid mei de natuerwetten.
  Wittenskippers hawwe hjir gjin dúdlik antwurd op jûn. En disputen en dissertaasjes waarden skreaun yn in protte hûnderten dielen. It is goed dat famkes lêze kinne mei de snelheid fan in kompjûter, oars wurde se giel oer boeken.
  Foar science fiction-skriuwers is de sône ek in cashkoe wurden, mar se skriuwe dochs wat ientoanich: traps, farters, artefakten, mutanten, banditen!
  Immen deadet immen! Mar suver ûnbevlekte leafde en froulju rûke net iens! Mar oarloch is froulik!
  De famkes makken stadichoan har paad, berikken troch de trillende loft. Doe krigen se ynienen waarmte yn it gesicht, as hie immen ferwaarming regele.
  De jonge scouts hiene in spesjale lyts apparaat, en lead of izer yn 'e sône is in spit te finen.
  In tinne laach stof flikkeret yn it skynljocht fan in zaklamp. De earste tsien meter wie de anomaly fêst.
  Doe, doe't de famkes foarútgongen, begûnen wat barsten yn it fjild te ferskinen. De ferkenners hâlde de warp goed yn de gaten.
  - Dêr is! Charlotte fernaam.
  - Do kinst gean.
  - Litte wy it besykje! Gerda stipe har.
  De famkes giene op 'e toan lâns. Foarút wie in skyn fan in moeras, en ik moast merkber in stap tafoegje om net ynsûge te wurden.
  Ynienen suchte de loft, en de skouts waarden oerstutsen mei streamen modder.
  - Se liket ús penetraasje te fielen. Gerda fernaam.
  Charlotte gromde.
  - Miskien! Praat rêstiger.
  De famkes gongen fierder. Ynienen draaide it ferpulvere metaal yn in warrelwyn. Doe hygde er sa folle, it wie allinnich te tankjen oan gymnastyske behendigheid dat de famkes net foelen.
  De truss grille stie op syn kant waard skuord útinoar, en de fragminten waarden fold yn in fancy kant. Mar it paad foarút is wat breder wurden.
  It gers is ferdwûn, de ierde liket nei in seismyske ramp. Foar de trochgong wie it paad ynienen ôfsletten troch in betonnen hek.
  Klim oer, it wie net mooglik, fan boppen de anomale sône ademde dea.
  Charlotte sei mei in glimke:
  - It hat gjin sin om werom te kearen. Wy binne te fier gien en it is net bekend oft wy noch in gat fine sille. Ik stel foar om mei in granaat op te blazen.
  - Wêrom, as jo kinne ferpletterje mei in klap fan Ross-karate. sei Gerda.
  Charlotte froast.
  - Do bist der wis fan dat it hek moai dik is.
  De blonde terminator merkte op:
  - D'r binne spesjale enerzjypunten yn beton dy't de hiele struktuer trochbrekke kinne. Ja, en skonken training sil net sear dwaan.
  De readhierige strider merkte hurd op:
  - Dan bin ik by dy.
  Om de skuon net te skansearjen, namen de famkes har learzens út, en mei har sierlike fuotten, as bylden fan âlde masters, begûnen se yn it beton te slaan.
  Nuver, mar har brune, bleate fuotten wiene sa goed traind, dat it like as waarden se slein troch stielen koevoaten.
  Fan jongs ôf krigen de famkes gefjochtsoplieding, en dat foar harren fiifentweintich sintimeter beton.
  De muorre wie bedutsen mei skuorren, nei in pear sekonden stoarte er yn.
  Hoewol't de skonken wat bromden fan harsenskodding, gie der bloed troch, de ferkenners wiene bliid.
  Charlotte ropt:
  - Wy binne mei dy trochbrutsen!
  Gerda befêstige:
  - Tagelyk en waarm! -
  It waard leuk foar de jonge beauties, allinnich harren gesichten jeuken fan Dushman burden en camouflage.
  It fierdere paad wie makliker, de famkes hiene al leard om de grinzen fan 'e anomaly allinich te ûnderskieden troch de brekking fan ljocht.
  Alles watst dwaan moast wie de zaklamp oansette en do koest alles sjen. Wier, ik moast sa'n heale kilometer rinne, bûgd, mei it risiko dat ik in gefaarlike line oerstekke: de trochgong waard wer fersmelle.
  - Hast Gerd wolris dronken? frege Charlotte.
  De blondine antwurde:
  - Net! Wier, se hawwe my alkohol ynjeksje om de reaksje fan it lichem op alkohol te kontrolearjen.
  De reade holle knikte.
  - En hoe?
  Gerda antwurde earlik:
  - De holle docht sear, de darmen draaie út. Se joegen lytse mini-kapsules de grutte fan gierst. Se fergrutte it ferset fan it lichem tsjin alkohol.
  Hoewol dronkenskip is in sûnde, kinne jo net sûnder it yn yntelliginsje.
  Charlotte giechelde.
  - Noch in sûnde! Dus ommers drinke de prysters! En yn 't algemien, as wy yn in anomaly komme, sille wy in kater ûnderfine, mar tûzen kear sterker.
  De tip fan it AKM-oanfalsgewear kaam by ûngelok de anomaly yn en bûgde in bytsje. Ik moast it rjochtsje. De rein fan boppen, mei grutte drippen, frij waarm.
  Binnen de anomaly sieten se gewoan en ferdampen. Foarby stie in skroothok opsteapele: omwaaide, ferniele frachtweinen, trekkers, fragminten fan swiere lânbouapparatuer, roestige tonnen.
  Bûten it pakhús, negearjend de deadlike eftergrûn, siet in reptile, in reade kristalskildpad mei in haaikop. Se forte metaal sûnder problemen, en har poaten binne wat tusken de klauwen fan in krab, de klauwen fan in tiger.
  - Rifulik! Charlotte flústere.
  Gerda befêstige:
  - Non-proteïne libbensfoarm mingsel fan kwarts en lithium.
  De readhierige strider mompele:
  - Tsjin him binne ús wapens wierskynlik machteleas.
  De blondine skodholle.
  - Ik wit it net! Dejingen dy't skeaten op sa'n skepsel, hawwe yn 'e regel net oerlibbe. Wier, wêrom hat hy ús proteinfleis nedich, hy is mear kâns om te feest op in masinegewear.
  Charlotte warskôge:
  - Fersnelle de beweging net, it sil rifulika oproppe.
  De famkes binne noch soepel, mar bewege hurder en flugger. Wier, se stroffelen al gau op stikeltried. Se moast snije wurde.
  De famkes omgean mei dit perfekt, profesjoneel foarkommen fan kreakjen.
  Nei in pear stappen flústere Charlotte Gerda yn it ear: - Sjoch, myn leave, hjir is ús earste priis.
  Se wiisde nei in sitroenkleurige stien.
  De blonde terminator antwurde:
  - Neat spesjaal, dit is it meast foarkommende "kulesh" artefakt. Mear as tûzen dollar, jo kinne it net helpe.
  De reade knikte.
  Miskien noch minder, mar dat is ek net slim.
  De anomaly om 'e famkes begon ta libben te kommen, se helle wat spesjale piipende lûd, tear it trommelvlies.
  Hy wie bûten de waarnimming fan it minsklik ear, mar de famkes hearden him.
  - De duvel is noed! Charlotte fernaam.
  Gerda befêstige:
  - Al hjir op 'e râne fan 'e ôfgrûn, praat net oer it ûnreine.
  De readhierige strider piepte:
  - Kom op!
  It sissen en waarmte namen merkber ta, reindruppels ferdampen foardat se de grûn berikten, it gers begon fan kleur te feroarjen, en luminescinsje ferskynde op 'e grins.
  Yn it algemien is it spektakel sawol moai as ferskriklik. De famkes seagen werom nei de reefulik, hy wie al aardich fier fuort, mar it like wol as hie er iten, it "grom" kaam net ta harren gefoelige earen.
  De ferkenners kamen der rêstich oan om't der op 't lêst ophâlde moat.
  Gerda merkte logysk op:
  "Jo kinne hjir gjin grutte krêft bringe!" Wy sille beide minsken en apparatuer ferneatigje, sjoch.
  Yndie, in MI-8 helikopter ferskynde yn 'e himel, merkte de sône, it begûn te klimmen, mar it wie te let. Wazige tentakels sprongen nei him ta en sloegen om 'e auto hinne.
  "Pinwheel" smoarde en begon te fallen. De propeller hold op mei draaien, mar de masine sakke stadich, as yn wetter. Underweis feroare se yn in soarte fan akkordeon.
  De famkes bewûnderen dit spektakel lykwols net sa folle as se besochten út 'e gefaarsône te kommen. Waarme lucht waaide yn har gesichten, gerssprieken, stof, stiennen yn in wervelwyn.
  De eagen fan 'e famkes, fansels saffier yn Gerda, mar skildere ûnder brún, en smaragd yn Charlotte, wiene tear. Doe gie in ûntlading troch de grûn, in elektryske skok rekke.
  De famkes giene. Wy rûnen in bytsje. Doe waard it hielendal min, de grûn waard ynienen as bûter en lijmde learzens.
  Doe in deadlike swaaide fan boppen, de sône ferpletterde de famkes op 'e grûn.
  "It liket derop dat wy in grutte kildyk hawwe," sei Charlotte.
  De blondine piepte:
  - Bekeare jo foardat it te let is!
  De reade helle op:
  - Né, Gerda, ik wol geastlik net yn slavernij stjerre. Boppedat, wat docht jo tinke dat de dea op ús wachtet.
  De blondine stimde yn.
  - Ik hoopje net! It is dreech sa jong te stjerren. Ik hie gjin tiid om neat te dwaan foar it heitelân.
  Charlotte snuurde ferachtlik.
  - Se hat har net iens deamakke! Ik haw op myn rekken, der is op syn minst in sniper.
  Gerda wie ferrast:
  - En jo hawwe net meidien oan militêre operaasjes.
  De redhead befêstige maklik:
  - Net! Ik, lykas jo, waard fersoarge foar wichtiger saken. Wy binne mar twa yn it hiele lân.
  De blonde terminator knikte.
  - Ik ha der dus ien nedich om bern fan him te jaan.
  De readhierige strider giechelde:
  - Ik wit it net wis! It is wierskynlik ûnmooglik foar ús om swier te wurden fan in ienfâldige persoan.
  De helikopters kamen úteinlik by har del, twa reefuliks rûnen op har ta. Se, seagen farsk izer, gongen troch nei har rôfdierige miel.
  - Wat in skriklike krêft moatst hawwe om sa'n sterk izer te skuorjen. Gerda fernaam.
  - Se hawwe in oar metabolisme mei ultra-radioaktive ynklúzjes. Charlotte sei.
  De blonde tjirp:
  - Lykwols, as hawwe se ús wapens net opslokten. Miljoenen dollars binne weromhâldend om fuort te smiten.
  De famkes ûndersochten de nier mei in mes, in pear kear stutsen de messen, mar de tip wie der ôfskuord. Doe't se in plestik bal smiten, fûnen se dat fierder de boaiem normaal waard.
  - It is goed dat wy in ienfâldige camouflage op 'e skonken hawwe, it is gjin meilijen om te snijen. Charlotte sei.
  Gerda naam it en piepte:
  - Ik sil echt dûke moatte as in fisk, mar springe.
  De redhead observearre aktyf:
  - Wy waarden leard om fan elke posysje te springen, wy kinne it oan.
  De blonde merkte agressyf op:
  - Yn oarloch is goede tarieding as lucht foar de longen, in min mingsel fan gassen kreupelt en deadet!
  De famkes snijden har learzens ôf, twivelen wat en sprongen skerp. Gerda siet hast wer fêst, kraste har skonk.
  No is de trochgong folle breder wurden en koene de famkes der út. De ferkenners bewege stadich, oant, úteinlik, de anomaly stoppe te swaaien.
  Charlotte sei mei in bliid blik:
  - Libje suster! En ik tocht dat elkenien wie geschroefd.
  Gerda merkte logysk op:
  - No moatte wy laarzen fine, oars binne ús skonken te moai foar burd Mujahideen.
  De redhead wie it hjirmei iens:
  - Wy sette mar in hinderlaag op en slaan immen.
  De blondine swaaide mei har kont.
  - As wy it fine!
  De famkes, nettsjinsteande de lading, besletten om te rinnen, net benammen yn 'e haast, sadat der gjin lûd soe wêze. Har skerpe gehoar pakte it sjitten fanôf rjochts op.
  - Dat is wat! It liket op jacht of demontage. Charlotte fernaam.
  De famkes diene in stap, gongen de heuvel foarby, dêr kaam in útsjoch, in dyk iepen. Der waard in lûd karakteristyk foar in Jaguar heard.
  Dizze krêftige auto mei acht sitten sprong efter in bocht begroeid út mei bosk. Dêryn sieten in tsiental typen yn in learen jas en harnas.
  Unsolent gesichten en skeare hollen ferriede banditen, guon fan harren hiene tattoos op 'e hannen. En de grutste hie in tattoo op syn gesicht. Hy like op in stripferhaalskurk.
  - As in minske himsels keunstmjittich in formidabel uterlik jout, is dit in wis teken fan geastlike swakte. Charlotte fernaam.
  - Wierskynlik, de wolf yn 'e skieppeklean is sa ferskriklik, en net it skiep yn 'e hûd fan in wolf! gie Gerda troch.
  De banditen waarden bewapene mei PKU - in ferbettere Kalashnikov masinegewear. De kûgels fan 14,7 mm koene de overalls fan 'e famkes trochbrekke.
  Lykwols, neffens de gewoane jas, de famkes hiene ljocht, mar hiel sterk pânser makke fan hydrohydrogen titanium, trije kear sterker as natuerlike titanium, twa en in heal kear lichter.
  Wier, sa'n kettingpost kostet in hiele tank T-90. Mar sloech se mei sa'n grutte kûgel, sels de sterke bonken fan 'e famkes koene it net tsjinhâlde.
  Mar "Kalashnikov" of "Abakan" is net ferskriklik út hokker ôfstân. De lieder, lykas altyd, flokte.
  - Doe fertelde de koekoek ús, dat der twa farters krûpe. Jo moatte se opkauwe.
  Wylde gjalp as antwurd:
  - It sit net yn 'e basterbaas, mar der is in punt. Allinnich wat kaam en krige de swag net te pakken.
  Ek in grom mingd mei obscenity:
  - Dit binne Arabieren, wat betsjut dat se wierskynlik "grien" en dope hawwe.
  Charlotte besleat de AKM te ûntslaan. It wichtichste neidiel fan de masine is de relatyf grutte fersprieding fan kûgels, benammen op lange ôfstannen. Wier, as jo gjin kaliber 7.62 brûke, mar 5.45, dan nimt de krektens ta.
  De brutale hollen fan 'e banditen binne iepen. Charlotte iepene fjoer, en Maria, lykas altyd, begûn te bidden. Fjouwer banditen waarden fuortendaliks fermoarde. Ien fan harren rôp:
  -... izdets!
  Bandits wurde karakterisearre troch in ynstinktyf antwurd. It is net dúdlik wêr't se út sjitte, it is better om te fertragen en te lizzen, mar de lieder pakte sûnder te wifkjen in granaat FU-12, ek mei in fersprieding fan oant twahûndert meter, mar mei uranium ynsletten op de platen en machtiger eksplosiven.
  En wêr hat er it útgroeven, want dy binne allinnich yn tsjinst by de Russyske spesjale troepen. Gerda skeat, har kûgel rekke krekt it sintrum fan de granaat.
  It waaide ferskriklik, FU-12 is gjin F-1. De banditen waarden riedselich, en de Jaguar, nei't de kontrôle ferlern hie, fermindere syn snelheid stadichoan. De bestjoerder sloech by deaslach op de rem.
  It machtige merk-beest stoppe. Famkes rûnen op alle snelheden op har ta. Der wiene alve liken tegearre mei de bestjoerder. Se liken ferskriklik slein.
  Charlotte begon de tassen te ynspektearjen. Se wie benammen ynteressearre yn artefakten. Se ûndersocht se foarsichtich. Neist de "kulesh" de meast foarkommende artefakt dat hat de mooglikheid om te gloeien yn it tsjuster en opladen in lytse batterij.
  Boppedat ferlear dizze stien syn eigenskippen mar in jier nei it ferlitten fan 'e sône. Under oare kostberheden wie der in pear "Cutters" by steat om te snijen troch legere stiel.
  Se moatte wurde bedekt mei wol, oars sil it metaal fan 'e auto baarne. D'r wie hjir in rôze stien "Love", dy't de manlike krêft signifikant fergruttet, en tige weardefol yn 'e "Shield" sône, dy't de effekten fan gewoane strieling neutralisearret.
  - Hawwe de banditen dit alles net sammele? frege Gerda harsels ôf.
  Charlotte antwurde:
  - Nee, nei alle gedachten namen se it fan farters.
  De blondine frege nayf:
  - En wat diene se dermei?
  De redhead rôp:
  - Fermoarde! Wat oars! En it is goed as it dêrfoar net sûnder marteling wie. Guon farters hawwe ûnderdûkers dy't wachtsje op swagprizen om te ferheegjen.
  Boppedat sitte wittenskippers ommers net stil. Se sykje nei manieren om de eigenskippen fan artefakten te ferbetterjen en benammen har houdbaarheid bûten de sône te ferlingjen.
  - Ik wit it! Gerda har eagen fol mei triennen. "Mar der is wat mei my bard. Ik sels waard in moardner, sân minsken stoaren troch myn skot.
  Ik sil mysels nea ferjaan foar dit. It wie as in snaar bruts yn myn siel.
  Charlotte gnyske.
  - No, wêrom bisto sa dom.
  De blondine piepte:
  - Tsjerke tsjin geweld.
  De alwittende redhead antwurde:
  - Is it? In skurk deadzje is gjin sûnde. De letterlike oersetting út it Hebrieusk fan it gebod fan it sechsde gebod Do meist net deadzje: it klinkt: gjin kweade moard dwaan!
  Dat is, it is net goed om allinnich goede minsken te deadzjen, en it kwea moat bestraft wurde.
  Gerda merkte ferlegen op:
  Mar Jezus sels folge dit net.
  Charlotte antwurde:
  - No nee! De ynkarnearre God wie gjin pasifist. Yn it Alde Testamint waard Kristus fergelike mei kening David, en hy wie in grutte strider.
  Jezus sels seit - Ik haw gjin frede op ierde brocht, mar in swurd. In minne boarne is it bloed fan lechers. Ja, boppedat, foar syn lichaamlike ynkarnaasje, as it gesicht fan Jehovah, joech Jezus deadsoardielen út, bestelde de ferneatiging fan alle Amialikanen, ferbaarnde Sodom en Gomorra.
  Dat is, gerjochtichheid fereasket de straf fan it kwea. Wa binne de pleatslike banditen? Bûten út scumbags, flechtlingen út plakken fan detinsje, maniakken dy't op 'e ynternasjonale sochtlist steane, gewoan terroristen dy't wy fange.
  Dat is, it is kwea, en foar it goede moat it ferneatige wurde. In minne boarne is it bloed fan 'e profligaten, sei Jezus.
  De triennen yn Gerda har eagen droege op. Se frege ferrast:
  - Hoe kensto de Skrift sa goed?
  Charlotte antwurde earlik:
  - No, hoe te libjen yn in formeel ortodokse lân en net kenne de kategismus. Mar kennis moat ferstannich tapast wurde om net te bûgjen foar it kaverneus pasifisme fan Jehova's Tsjûgen.
  De blondine knikte.
  - Ik ken dizze sekte! Se erkenne Kristus net as God. It praten oer ketters is lykwols net ynteressant foar my, net foar jo.
  Red stimde yn.
  Lit ús earst de auto reparearje.
  De auto wie licht skansearre, d'r wiene metalen platen oan 'e rânen, en de masinegewear, dy't gjin tiid hie om te fjoerjen, waard laden mei frisse tape.
  - Ik ha earst de mitrailleur fermoarde. Charlotte opskeppe.
  - Logysk! Litte wy no besykje te begjinnen. - Fyn de juste laarzen. Gerda wie fergriemd om skuon te besykjen nei stinkende banditfuotten.
  Se wie gewoan minachtend, lykas Charlotte. De famkes gongen nei de stream en wosken har learzens ôf. Se wiene wat te grut, mar nei wat tinken lutsen se fuotdoeken oan.
  Net heul handich, mar by it útfieren fan gebeden sil har sjarme net te folle oandacht lûke. No koene de famkes, nei't se de liken yn 'e sleat fallen hiene, op tsjillen ride.
  Sjit lykwols, lûk de oandacht fan oare skepsels: rat-konijnen. It wie in sinistere mutaasje, in mingsel fan gewoane kjifdieren en hazzen. Hoe't dizze soarten slagge om te krûpen is in mystearje, mar it die bliken dat it in heul sinister mingsel wie mei giftige tosken.
  De rottehazen rûnen de dyk op. Der wiene op syn minst fyftich fan, grutten de grutte fan in hûn. Se bleate har tosken sa tin as naalden.
  Se bruts faak, mar nei in pear dagen groeiden der nije. It lichem sels is sjofel, allinich de efterkant en in weelderige, hast fokseftige sturt. Bûten de sône waard sa'n bont wurdearre.
  Benammen de froulju. Mar de bisten sels wiene tige handich en fêsthâlden, se ferachten it aas net. Dêrneist erfden se in beskate flugge ferstân fan rotten.
  Bygelyks, in deade lichem kin net sa lekker wêze, mar it is feilich, mar yn 'e sône fan' e deaden ...
  - No, wat moat men mei har! frege Gerda.
  Charlotte antwurde beslissend:
  - Lit ús sjitte en de sturten ôfsnije! Der sil wat te ferkeapjen wêze.
  De blonde twifele::
  Wêrom hawwe wy nedich jild. De FSB joech ús jild, en tritich tûzen greenbacks waarden fûn yn 'e bûsen fan' e banditen.
  De reade lake.
  - Ja! Ik fernaam dat de terroristen en de mafia leaver de dollar foar de euro, nettsjinsteande it ferskil yn 'e wikselkoers.
  Sly dollar nei de bandits 'herten
  Dejingen dy't Ruslân ferneatigje wolle!
  It bankbiljet is ôfgryslik, de munt fan parasiten
  Hiersoldaat krijt te deadzjen!
  
  Lûkt bloed nei himsels en grouwel
  Net foar neat de griene kleur fan 'e eagen fan problemen!
  Lit der goedens en earlikens yn it hert wêze
  Litte wy jo dreamen útkomme!
  . HAADSTIK #3
  Lêzen troch Charlotte.
  - Wa syn gedichten? - frege Gerda
  - Ik haw it sels skreaun! - antwurde it readhierige famke.
  De blondine lake.
  - Goed idee. En it wichtichste, it is echt en wier. Mar jo hawwe gelyk, it ferkeapjen fan ekstra swag sil ús tastean om rendabele kunde te meitsjen ûnder ferkeapers.
  De famkes namen de rôtkonijnen mei in gewear en skeaten in salve. Jo moatte allinich yn 'e holle sjitte, om't it lichem maklik restaurearre wurdt, sels kleverich grien bloed streamt hast net út.
  It skot trochbriek de skedels fan tsien meunsters. Se foelen yn, oaren begûnen te rinnen.
  - Wow, en se wurdearre ús fjochtskrêft fuortendaliks.
  - Dit binne gjin pseudo-hûnen dy't foarút klimme. Se binne lykwols al safolle sketten, se snijden de sturt ek mar wat slimmer ôf as konijnen. Gerda fernaam.
  - De sturten fan rotfoksen wurde it meast wurdearre. Se betelje trije kear mear as foar sabels. - Burknual Charlotte.
  De blondine knikte.
  - Se sizze dat har bont fan kleur feroarje kin.
  De famkes skeaten noch tsien rottekonijnen. Doe gongen se nei ûnderen. Weelderige sturten waarden ôfsnien mei selsbewuste bewegingen.
  - Wês foarsichtich mei jo tosken, yn prinsipe is der in tsjingif foar har gif, mar it kostet tûzen achthûndert dollar foar in ampul. Charlotte warskôge.
  Gerda merkte op:
  - Ik waard net slimmer ynstruearre as dy. Derneist, as de tosken ôfbrekke en yn it lichem bliuwe, sil der in serieuze inflammatoire proses wêze.
  "Hiel pynlik, hoewol ús lichems sterk binne en net sa maklik te ynfektearjen. - tafoege de blonde.
  De famkes rieden al nei de auto doe't de pseudo-hûnen ferskynden. Net folle, sa'n fyftjin. Ek blykber oanlutsen sjitterij.
  - Is it spitich om har in kûgel op te fergriemjen? Charlotte fernaam.
  Gerda befêstige:
  - Hoewol net giftig, se byt, en kinne ynfektearje mei rabiës. Litte wy se mei pistoalen skodzje, sadat automatyske cartridges net foar neat wurde oerdroegen.
  -Allinnich de oertsjûging dy't mist krijt in kraak, yn 'e foarholle! Charlotte suggerearre.
  De blondine giechelde.
  - En do hast in protte bernetiid.
  De famkes skeaten út de ferbettere TT-100. De ôfmjittings, recoil en kaliber binne lytser as dy fan in tradisjonele TT, en de deadlike krêft en taryf fan fjoer binne heger fanwege it spesjale muzzle design.
  En in oanbod fan tweintich rûntsjes per barrel. Net sjitten, mar leuk. Sûnder in inkele ekstra kûgel út te jaan, smieten de famkes de hollen fan pseudo-hûnen.
  Wier, letter waard in oare keppel oankommen heard.
  - Do wist! Charlotte suggerearre. Lit ús gjin munysje op har fergrieme.
  Gerda befêstige:
  - Wy hawwe neffens my genôch banditwapens. Ja, en TT-100, kinne jo skowe hast alle cartridge.
  Charlotte sei:
  - Dochs is it foar ús net nijsgjirrich. Litte wy ús ezels riskearje en se mei neat oars as messen moetsje.
  De blondine tjirpele, har tosken bleat:
  - Klinkt ferliedlik, mar hawwe wy rjocht op in lege risiko.
  De redhead antwurde:
  - Doe't wy op de FSB-skoalle trainden, waarden wy net mei de dea of swier ferwûnings bedrige. En hjir is in goede kâns om josels te testen.
  Gerda gnyske:
  - Trouwens, byt yn 'e kont is in favorite technyk fan pseudo-hûnen. Dêroer wurdt sels yn de memoires fan de earste stalkers, sa't se harsels ynearsten neamden, beskreaun.
  Charlotte knikte.
  - Farter klinkt moaier en dieven! No litte wy de messen krije.
  De famkes stiene efterinoar, der wiene mar leafst tritich pseudo-hûnen. De striid soe net maklik wurde.
  Ynienen smiet Charlotte har dolk nei de tichtste hûn, en sloech him rjocht yn 'e kiel. En doe bleau se ûnbewapene. In sprong nei de hûnen, in sterke klap foar de holle fan de hûn.
  It geschokte bist foel yninoar. Dan in slach, as in tean yn it each, in slach yn 'e kaak. It famke slacht as in hammer, har tosken brokkelje as droege earte.
  Gerda draaft har efternei, de smoarge skonken fan it famke smite de mantsjes ôf. Hûnen falle, rôlje om. In slach mei in dolk rekket de kiel.
  - Op in sterke slach, jo hawwe in kado nedich! Charlotte stelde.
  - Wa net slacht, it sil ferlern gean! Charlotte tafoege.
  De famkes skieden wegen. Charlotte sprong heech, makke in pinwheel, fleach oer de holle, sloech trije hûnen yn in sprong del. Se sloech ien oer de nekke, snijde har holle ôf.
  Gerda herhelle de manoeuvre, lei fjouwer del en einige mei in slach op it hert. Wier, de hûn koe har in bytsje krassen.
  De blondine piepte:
  - Smoarge teef.
  Red korrizjearre:
  - Ik moat sizze wyfke.
  - It is net beskaafd om sels in hûn sa te neamen.
  Charlotte rôp:
  - Mar gek.
  De hûnen woene de famkes wol op 'e kont bite. Meastentiids hawwe farters en banditen pânsere jassen en kinne jo der net gewoan troch bite. En de broek sil tiner wêze.
  Gerda stiek him yn it each, en Charlotte stiek har fingers mei ien hân, en brûkte de dolk mei de oare.
  De blondine piepte:
  - Dat is it, wat no?
  Redhead merkte op:
  - Wy smieten mei messen op 'e kop, dat miskien is it better yn 'e boarst.
  De famkes werhelle de manoeuvre, domme pseudo-hûnen wiene folslein sûnder list en selsbehâld ynstinkt. Se rûnen foarút, raasden, har sprongen wiene foarsisber.
  En elkenien joech Charlotte in bytsje kras mei de klauwen.
  Red merkte op:
  - Nee, der sitte gatten yn ús tarieding. En ynienen soene it wêzens wêze mei tige giftige klauwen.
  De blondine piepte:
  - Hoe binne de rotten?
  - So be it! Trouwens, har needles binne sterker as stiel. Hiel ferfelende skepsels.
  - Yn it algemien, wat fan in protte ferskillende derivaten fan rotten.
  Charlotte snijde in oare holle ôf doe't se rûn, en bruts de hûn syn rêch. Gerda wie har op gjin inkelde wize minderweardich.
  De blondine sei mei in glimke:
  - Alles om't strieling gjin rotten deadet, mar se noch sterker en libbensfetber makket. It is as in dystopia. Miskien sil in nukleêre oarloch liede ta it ûntstean fan in soarte fan rottebeskaving.
  - Tinksto dat de rotten de romte yn kinne. - As se fusearje mei primaten, dan is it net útsletten. - Se sizze dat sokke minsken al yn 'e sône ferskynden.
  Gerda bruts de hûn mei in skerpe ruk de nekke. Charlotte makke it lêste skepsel ôf.
  - Wy moasten springe.
  De blondine piepte:
  - Dit is net allegear geeks, der binne slimmer.
  Red merkte op:
  "Ik wit it, mar it bestriden fan meunsters is net ús gebiet fan ekspertize.
  De famkes, nei't se trije tsientallen skepsels dellein hawwe, snijden har sturten foarsichtich ôf. No hiene se wat te ferkeapjen. Doe barde it ûnferwachte, ien fan 'e deadlik ferwûne banditen begon te kommen.
  Charlotte giechelde.
  - Wow, sjoch, it liket derop dat ien fan har net ôfmakke is!
  Gerda sei laitsjend:
  Of miskien feroaret it yn in zombie.
  Redhead merkte op:
  - Ik hearde it, mar om in zombie te wurden moatte jo stjerre fan in anomaly.
  De blondine piepte:
  - Of út 'e hân fan in tige sûndich minske.
  Charlotte knikte:
  - Net grapke sa!
  De bandit kaam oerein en draafde te rinnen. Syn snelheid wie net minder as de wrâldkampioen sprint.
  Charlotte knikte:
  - Och, gean efter him oan.
  Gerda sei laitsjend:
  - Miskien hat er op 'e Jaguar goede cross-countryfeardigens.
  De redhead flapte út:
  - Lit ús sjen!
  De oplibbe deade ried echt de dyk lâns. Dêrom wie it mooglik om him mei de auto te folgjen. De famkes naaiden fuort, net bysûnder fersnellend.
  Se fregen har ôf wêr't de bandit rûn.
  Gerda merkte op:
  - It is in nijsgjirrich spultsje, mar in hinderlaag is wierskynlik?
  Charlotte knikte:
  - En wy sille har sjen, foar trou stel ik foar om wûnderlinsjes te dragen.
  Spesjale kontaktlinzen binne in oar fan 'e kostbere wûnders fan Russyske wittenskip. Se lieten jo sjen yn it ynfraread en ultraviolet berik, yn folslein tsjuster en ûnder wetter.
  Dêrnjonken makken se it mooglik om it byld fan sawol gewoane objekten te fergrutsjen en linzen as mikroskoop te brûken.
  Wier, de útfining is noch altyd ûnfolslein, jo kinne it net lang brûke: it baarnt út.
  De famkes diene se oan en wiene hast fuort ferrast:
  - Hy rint, en net allinne waarmet net op, mar koelt ôf. It ferskil tusken it en it miljeu is net mear as fiif graden. sei Gerda.
  Charlotte gromde.
  Ja, it is in zombie! Miskien wat artefakt makke him sa cool.
  De rin gie troch, de bandit draaide op 'e kant, se waarden twongen te skodzjen. Hobbels, gatten, bulten driigden de auto te kanteljen.
  - Kin er de holle spjalte? Charlotte suggerearre.
  Maria wiisde op:
  - Lit ús sjen oft er ús nei syn laitsjen liedt.
  De redhead wiisde grappich oan:
  - Wolle jo fjochtsje?
  De blondine gniisde.
  - Do net?
  Charlotte lake.
  - Fansels, mar dyn hert sil barste fan meilijen.
  Gerda merkte logysk op:
  - D'r kinne gizelders yn har hol wêze! Witte jo it net?
  Rood twifele:
  - Ongelooflijk! No, wêrom hawwe se gizelders nedich?
  De blonde merkte logysk op:
  - Krij in losjild! Of meitsje se wurkje foar jo.
  Charlotte twifele.
  - No ja, se kinne noch wat jaan foar in frjemdling, mar foar in Rus, hoe't se harsels ek sjitte.
  Gerda sei hiel oprjocht:
  - It is ferrassend dat wy mei sa'n hâlding foar wittenskippers sa goed foarsjoen wiene.
  De redhead merkte mei skepsis op:
  - Militêr ûndersyk wurdt fatsoenlik finansierd, de FS keapet wittenskippers, en wy skriuwe gewoan ynformaasje fan har ôf. Charlotte gniisde.
  - Mear krekter, wy stellen?
  - Wy sammelje ynformaasje, ferwurkje en jouwe ús eigen út! Yn 't algemien hinderet al dizze geheimhâlding foarútgong. Der soene gjin spionnen wêze, wy wiene folle efterliker, ik bedoel de hiele wrâld.
  Gerda suchte.
  - En wannear sil it minskdom ien wurde? -
  Charlotte merkte mei in gnizen:
  Wit net! Mar foar romte útwreiding, Jo moatte kombinearje ynspannings .
  De blondine suchte:
  - Mar oant no ta bart it oarsom. As der oan it begjin fan 'e tweintichste iuw mar sânentritich steaten wiene, binne dat no twahûndertfjirtich. Wêr't ús wrâld hinne giet, hat it minskdom in grutte lieder nedich.
  - En wêr te finen dit! Charlotte fernaam. - Earder is der in tanimming fan gaos. - Der wie feodale fersnippering, en no kapitalistysk. Mar ier of let sil it einigje.
  Ik leau dat der noch altyd universeel lok wêze sil en in wrâld sûnder kwea.
  Gerdo piepte:
  - Wannear sil Kristus komme?
  Charlotte sei mei klam:
  - As in persoan, fysyk en geastlik, in god wurdt.
  It petear waard ûnderbrutsen, in toer ferskynde foarút. Twa typen mei in mitrailleur sieten der op te smoken.
  - Minne gewoante! - De famkes skeaten, de banditen fuorthelle. De pânsere foarholle fan 'e "Jaguar" bruts troch it hek, en de beauties barsten yn 'e tún. Dêr dronken twa tsientallen banditen drankjes en ieten kebab.
  It mitrailleur skeat, swier spuugend lead. Yn betûfte hannen is de PKU in te ferskriklik wapen dat lichems yn twa sekonden yn liken feroare, en fonteinen fan bloed útslaan.
  Doe stieken de kûgels de veranda troch, brekken troch de houten muorren. Glês fernield, splinters fleagen út 'e stokken. Alles waard op in rychje ferpletterd, de planken waarden ferpletterd, bloedige skuorrekken foelen.
  Selden fielt in gefjocht safolle as in slachthûs. Mar wa kin it tsjinhâlde as der yn in minút seistûzen kûgels útbrekke.
  Foar in twadde, sa'n hûndert, eksplosyf kaliber 14,7, foar fiif fiifhûndert. It duorre fiif sekonden om fiifentweintich banditen te fermoardzjen op it hôf, om't it droech waar wie en nochris fyftjin op 'e veranda.
  Gerda hie net iens tiid om de Us Heit te lêzen doe't it foarby wie.
  - De striid wie koart! "Al krûpe der noch twa yn it gebou sels.
  Se joegen it fjoer werom op 'e famkes, en frij sekuer sloegen trije kûgels Charlotte yn in kûgelfrij vest, mar in skot fan in granaatútwerper makke in ein oan 'e besketting.
  - Wow, ik gapte, myn tinzen waarden ôfliede troch djippe inkonsekwinsjes, jo fjochtsje en bidde tagelyk.
  - Elke sûnde moat forsoenen wurde! sei Gerda.
  Charlotte sei logysk:
  - D'r binne hilligen dy't krigers beskermje. Bygelyks, George de Victorious, Aartsengel Michael en in protte oaren!
  De blondine sei mei in laits:
  - Rjochts! Mar it is noch altyd walgelijk! Lit ús no it hûs kontrolearje.
  De reade lake.
  - En wy hawwe net ien freon mear fermoarde.
  De zombiebandit sprong op 'e ferkenner Juliana, mar waard yn 'e adamsappel slein mei in learzens. Hy fleach fuort en de famkes smieten Kalash yn him. De zombie stoppe lykwols net fuortendaliks.
  In skoftke grommele en raasde er, op syn beurt fan de PKU ferbrokkele er net hielendal.
  - In folsleine dope foar jo! No, in libben ding! Gerda wie ferrast. - Jo kinne daliks it produkt fan 'e duvel sjen.
  Charlotte sei mei in gniffel:
  - Ik hearde dat zombies elke libbene persoan kinne meitsje. Wat wy sjogge is in oare sône tút.
  De blondine wie skeptysk.
  - Jo witte, yn ús dieden is neat heroysk. Mei help fan in masinegewear ha wy de fijannen ôfmaaid, mar makken gjinien better.
  De reade holle gniffele.
  - Do bist in idealist Gerda. Jo wolle de hiele wrâld reparearje, sûnder sels te witten yn hokker rjochting.
  De blonde kommentearre:
  - Ik tink dat earst fan alle, it is nedich om te observearjen de belangen fan it heitelân.
  Charlotte sei bliid:
  - Troch fyftich banditen te fermoardzjen, hawwe wy it lân al fatsoenlike tsjinst levere. Finzenissen binne al oerbefolke en de dea is wierskynlik minskliker.
  Gerda hat grappich tafoege:
  - Hoe te sizzen, de libbene kin altyd bekeare, benammen dyjingen feroardiele ta libbenslange finzenisstraf. Ja, yn in spesjale finzenis binne d'r folle minder besikingen en stimulânsen foar sûnde.
  De reade holle feroare it ûnderwerp.
  - Wy sille it pân ûndersykje, miskien sille wy gelok wêze foar de gizelders, en tagelyk sille wy nei de trofeeën sjen.
  De famkes sochten de bûsen fan de deade banditen. It wie mooglik om fatsoenlike sommen yn jild, dollars en euro's út te heljen.
  Lykas ferskate artefakten, ûnder harren de weardefolle Turquoise, dat kin fergrutsje de sterkte fan it metaal.
  Wier, har eigener, in frij grutte bult, te oardieljen troch it grutte oantal bankbiljetten, hat net holpen. De kûgel skuorde de net ûntdutsen mage iepen en bruts troch it boarst.
  Sacht bang foar minen en striae ûndersochten de famkes it hûs. As it die bliken, wiene har eangsten net ûnbegrûn. Trije minen en twa granaten moasten opromme wurde.
  Lykwols, blykber út eangst dat de lagen net opblaasd wurde soe fan dronken eagen, waarden de mûne doarren markearre mei in krús.
  - Wat in idioate trap! Gerda wie ferrast.
  Charlotte knikte:
  "Fjochtsje se net altyd sa?"
  De blondine sei:
  - Ik tink dat dizze minen gefaarliker binne foar de banditen sels. Sjoch, en hjir wiene eksploazjes, alles wie fernield.
  De muorren binne yndied ôfsnien mei fragminten, spatte bloed is sichtber. Reinige hjir yn sicht net faak.
  - Smoarge, dizze gangsters, sa steane in protte blikken en flessen opsteapele, it is nedich om te harkjen. Charlotte stiek mei de foet yn it glês.
  Gerda antwurde hurd:
  - Se hawwe sokke morele prinsipes. Wy sille sykje nei in cache, caches en zindan.
  De famkes rûnen it hûs troch, skennen de flierplanken en gongen doe del nei de kelder. Lykas ferwachte, blykte de earste cache mei artefakten, jild en stellen kostberheden ûnder in moarmeren plaat te wêzen yn in spesjale útsparring.
  Der wie ek in hiele kolleksje fan gouden tosken, earrings, wierskynlik ôfskuord tegearre mei earen, ringen, en oare sieraden.
  D'r wiene ek stiennen, ynklusyf dyjingen waans nammen de famkes net wisten, en har eigenskippen wiene mysterieus.
  Charlotte wreide ien fan har, it fong yn 'e brân en begon har hannen te ferbaarnen.
  - Wow, dit is blykber "Bill", sizze se, is yn steat om elke kompjûter te ferneatigjen, op in frij grutte ôfstân. Derneist skeakelet it fideokamera's út.
  Gerda wie ferrast:
  - Weardefol artefakt?
  De readhierige pûterier antwurde driigjend:
  - Folle mear weardefolle allinnich bûten de sône fan krêft ferliest yn twa of trije wiken. Boppedat, de effektiviteit fan 'e ynfloed daliks sakket, it is de muoite wurdich ferlitten fan dit besmette gebiet troch God wit wa't.
  De blonde fronse.
  - En wêr is de "Armor" stien? Se sizze dat hy kûgels in revers jout.
  Charlotte wiisde agressyf oan:
  Ja, it is in ferneamd artefakt. Kromme it trajekt fan net allinich kûgels, mar ek granaatfragminten. It is benammen krêftich as jo ferskate stiennen kombinearje.
  It wurdt faak beskreaun yn memoires, en bûten de sône is it jildich foar twa oant trije moannen.
  Gerda twifele:
  - Der is wat net te sjen op de lieder!
  De reade holle sei mei in glimke:
  - Se moatte ferkocht wêze! Foar in hiersoldaat is dizze stien weardefol, wierskynlik fersocht troch de priis.
  Gerda sei laitsjend:
  - Of se fûnen it net, jo hawwe in fuotsûger nedich! D'r binne in protte "Kulesh", it is net sa maklik om dizze kiezel te ferkeapjen.
  Charlotte spitse har earen op.
  - Ik hear immen mompelen yn 'e kelder, hjir sitte noch finzenen.
  De blonde befêstige:
  - Ja, ik ek, liket it, dit is Arabyske spraak.
  De readhierige strider sei:
  - Unthâld wat wy waarden leard, benammen yn plestik beweging. Arabieren wurde karakterisearre troch skerpe gebearten, manlju yn 't algemien moatte ruder wêze.
  Gerda knikte.
  - Ik wit Arabieren nei te imitearjen. Yn 'e takomst kinne der oarloggen wêze tusken Ruslân en de islamityske wrâld.
  - Benammen as de Amerikanen út de Perzyske Golf en Afganistan ferdreaun wurde. Wy spanden de Yankees oan 'e karre, en twongen se om ús grinzen te dekken! Charlotte lake.
  De blondine wie benaud.
  - Mar de Swarte Sultan liket wrok te hawwen tsjin Ruslân. Boppedat is it grûngebiet fan 'e Feriene Steaten fier fan' e islamityske wrâld, en ús is tichtby. Alderearst sil de útwreiding plakfine op Russysk grûngebiet. Gerda knikte. -
  Dit soarte fan ding is soarchlik.
  Charlotte merkte op:
  - Wylst de minne Amerikanen mei de Arabieren gûle, sille wy tiid hawwe om sa'n machtich en technologysk avansearre leger te meitsjen dat de oarloch mei de súdlike horden net ferskriklik wêze sil.
  It wichtichste is om in pear jier te winnen. - De readhierige strider einige yn in flúster.
  De famkes gongen nei de "zindan", de gong liedt oan 'e kant, wêr't in pânserdoar efter it mitselwurk pleatst waard.
  It wie, lykas in ûnderseeboat, feilich fêstmakke en ôfsletten mei in koade.
  - Litte wy it besykje! sei Gerda.
  Mei help fan in miniatuerlike ôfbylding fan 'e stetoskoop fan it famke harken se nei de feilich. In lyts ferskil yn 'e lûden makke it mooglik om de koade te berekkenjen en de dikke doar te iepenjen.
  - En as de lieder ferjit? - En hy skreau it op! Charlotte helle in stikje papier út.
  Gerda wie misledige:
  - En wêrom wiene jo stil?
  De redhead antwurde frijmoedich:
  - Ik woe jo kapasiteiten as ynbrekker testje.
  - De famkes sprieken foar it gefal Arabysk. Se wisten sels it spesifike oriïntaalske jargon.
  Gerda wie klear mei praten en bleatte har gesicht:
  - No? No wit ik noch wêr't de stien fan gelok is?
  Victor antwurde mei in sucht:
  -Dit ik... no, se sizze dat hy ien fan 'e hiersoldaten fan 'e swarte sultan falle sil. En as it earne tichtby is yn 'e sompen. Mar fyn...
  Charlotte antwurde hurd:
  - Wy hawwe gjin reden om troch de sompen te swalkjen! Jo binne nutteloos foar ús, dus ...
  Viktor krompe yn eangst.
  Gerda pakte de man mei de bleate teannen by it ear en skodde him.
  Op dat stuit waard troch in megafoan in wyld brul heard:
  - Jou hoeren op! Jo binne omjûn!
  Charlotte giechelde.
  - No, hjir binne ús wolwêzen yn aksje!
  Gerda knikte nei Victor:
  - Sille jo mei ús komme! As net fermoarde tidens de trochbraak!
  De famkes sette stiennen op. En Charlotte smiet in riem om Victor syn nekke. Ik hearde in lûd, in helikopter sweefde fansels oer it dak.
  Gerda sei laitsjend:
  - D'r is neat makliker dan helicopters del te sjitten!
  Charlotte naam de earten yn har bleate teannen en knikte.
  - Hy sil hjir no net wêze!
  In útbarsting fan grut kaliber rekke it rút. Glês foel ôf. It readhierige famke smiet in earte mei har bleate, brune foet.
  Der wie in eksploazje bûten. En it grutte karkas fan 'e helikopter stoarte sûnder seremoanje yn.
  Gerda smiet ek in earte mei de bleate foet en song:
  - Lit it spul net neffens de regels wêze - wy sille troch de fraera brekke!
  En twa moaie famkes: in reade en in blonde raasden út it miljeu. Se sleepten Victor oan in tou. Hy waard twongen om mei alle macht efter harren oan te rinnen.
  Gerda aala barste út it mitrailleur. Ferskate fan de banditen foelen mei in brul yninoar.
  Charlotte sloech mei in laser. En hja rôp:
  - Wy sille de fijannen yngeand snije!
  Gerda smiet mei de bleate teannen in earte mei eksplosiven. De massale tank, dy't bedekt wie mei tûken foar camouflage, draaide mei in brul.
  De rollers waerden him ôfskuord en se fleagen oer it fjild, spinnend en stuiterjend. Ien fan harren sloech de bandit yn 'e holle, en ferpletterde de skedel. De skurken besochten samar
  fjoer. Mar de krigers wiene ûnkwetsber. Se skeaten as antwurd mei masinegewearen en lasers. Victor hygde swier efter harren oan.
  It like der op dat de strop dy't him omsloech him op it punt stie te fersmoarjen.
  Gerda giechele en sei:
  - Meikoarten wurdt de fijân siik!
  Charlotte merkte op:
  Hy hat no gjin wille! Of miskien bidde jo Gerda?
  De blondine giechelde en sei:
  - Ik wie teloarsteld yn God en leau allinnich yn macht!
  De famkes sjitte troch en smieten earten mei deadlike eksplosiven.
  Hjir is in oare tank fan in krêftige gat rôle oer en stie oant de top fan 'e rupsen. It wie echt yndrukwekkend. gerdla beweecht de donkere-skinned gangster yn it kin en
  hy krige yn 'e kaak fleach op 'e kop. En skeat noch trije fan 'e oanfalstypen del.
  Charlotte song agressyf:
  - Swarte raaf yn it gesicht fan 'e dea,
  Slachtoffer wachtet om middernacht...
  Gerda skeat op de banditen en pakte:
  - Wy sille de coolste fan alles wêze, leauwe wy
  Wy treffe dy by it grêf!
  Dit binne de fjochtsjende krigers. De binde dy't besleat om har te omsingelen, berekkene har sterkte fansels net. Trije krêftige masinegewearen fan Dragon-klasse bewake de oanpak nei it lair fan 'e lieder.
  Mar de famkes, tegearre mei Victor, ynienen ferdwûn, en doe ferskynde efter in machtich en deadlik wapen. Hjir briek Gerda troch nei de lieder. Se pakte him mei de bleate teannen
  troch de noas en skokkend smiet it skerp oer har hinne. Hy fleach en sloech syn eigen masinegewearen. Blyjets stieken him troch as in raem mei ramrods.
  Charlotte song:
  -Ien Twa Trije! Brek de bandit!
  En se sil sels in masinegewear pakke en se de fijannen fersnipperje litte. Gerda stapte nei foaren. It masinegewear fan 'e bandit ferskynde ûnferwachts op' e boarst en Victor.
  De man pakte de trekker. En hoe't it slacht ... De leaden rein streamde del. Guon gewelddiedige krêft pakte de banditen op en ferplettere se op 'e flecht. Victor al
  moast deadzje. Mar safolle tagelyk. Hy fielde in striidtrance yn him. En lit ús fijannen dorsje dy't as kakkerlakken swaaie. En it wie sichtber
  hoe't kûgels fan grut kaliber troch lichems stekke en bloedfonteinen spatte.
  Gerda seach nei Victor en piepte:
  - Terminator!
  Charlotte, skreau op 'e banditen, song:
  - It folksliet fan it heitelân sjongt ús yn ús hert,
  Wy binne de meast opfallende famkes ...
  Squeeze sterker ridder masinegewear,
  Want de famkes wachtsje op de koele dingen!
  Ik besocht de Ambrams tank op 'e famkes te slingerjen, in nochal chique auto foar de bende. En hy wetterde romte fan seis masinegewearen dy't op it dak monteare.
  Gerda smiet noch in pot mei har bleate, beitele foet. Se fleach yn 'e rups fan 'e tank. Der folge in eksploazje ... De auto earst op 'e kant, en doe Charlotte
  smiet in oare earte yn. De mastodont rôle, en syn masinegewearen sloegen de banditen. En hja bigounen se by de tsientallen del te maaien. It is te sjen dat dit yndruk makke op de oerlibjende militanten.
  En hja bigounen to struien mei leffe gûlen en smoarge matten!
  Devonki sloech se nei.
  Charlotte sels song:
  Jo sparje se net
  Deadzje alle bastards ...
  Hoe bedbugs ferpletterje -
  Slaan as kakkerlakken!
  Gerda, dy't him efternei skeat, song:
  - Gjin genede, gjin genede, gjin genede foar de fijân!
  Famkes út 'e hel, famkes út 'e hel, ik sil alle geiten delslaan!
  Victor skeat ek op inertia, hy wie tige apt.
  Charlotte merkte op:
  - Wow! En it is net sa ienfâldich as it liket!
  Gerda knikte ynstimd.
  - It is hielendal net maklik! Kinne wy him net deadzje?
  Charlotte merkte op:
  - De tiid lijt!
  En de famkes hellen Victor op en sleepten him mei. De man liet it mitrailleur falle en hie amper tiid om it mei de fuotten oan te reitsjen. De famkes op 'e beweging bleaunen te sjitten fan it masinegewear "Dragon".
  Se sochten alle banditen ôf te meitsjen en gjinien ûntkomme te litten. Moaie krigers en genedeleas. Har druk is gewoan gek.
  Victor koe harren net mear byhâlde en foel. Om 'e nekke waard in strop bûn. Wat die sear. En Gerda en Charlotte lansearren mei har bleate teannen splinters
  glês rekket de streamende gefjochten yn 'e rêch fan' e holle en nekke.
  Gerda en Charlotte songen tegearre:
  - Leafde en dea, goed en kwea,
  Wat hillich is, wat sûndich is, binne wy foarbestemd om te begripen!
  En doe sweefde in oare helikopter oer harren. Troch de mist fan swollen eagen seach Victor ûndúdlik hoe't Charlotte de mitrailleurstream omheech draaide, en Gerda sloech har bleate hakke
  de militant yn 'e mage, dêr't bloed út syn mûle fleach. De helikopter eksplodearre... En fragminten ferspraat oer de loft. En Gerda skrok in stripe skarlaken bloed fan har wang.
  Victor stoppe ynienen dit alles te sjen. Tefolle strop knypte him yn 'e nekke. Foar syn eagen, fisioenen út bernetiid, sa fier en
  lokkich. Lykas in protte ferskillende soarten prestaasjes. Hjir is de skoalle. En hy fjochtet mei immen. Hy krijt in twa. En de lêste oprop klinkt. En immen laket.
  En doe bleau alles ynienen stean, en efkes gyng it ljocht út.
  . HAADSTIK #4
  Victor waard wekker. De nekke wie tige sear wrijven mei in tou. Yn it algemien fielde er him min. Bonen brutsen. En ik woe ite en drinke.
  Hy lei op wat sêfts. Charlotte's rûge stim folge:
  - No, de swakke kaam ta besinning?
  Victor sei:
  Do hast my hast stikken...
  De readhierige feint gniffele:
  - Telt hast net!
  Op in sêfter en leafliker toan sei Gerda:
  De man is wekker! Miskien fiede him!
  De readhierige foks blafte lilk:
  - Jou him de trofee yn blik iten! lit se genietsje!
  De blondine iepene in pot mei bearenfleis mei earte en antwurde:
  - Jo kinne besykje ... en wat molke drinke!
  Se glide de flesse deryn en in waarme straal gie Viktor yn 'e kiel. It waard him folle makliker.
  Gerda sei mei in glimke:
  - Do hast hiel goed sketten. Miskien wie hy yn 'e spesjale troepen!
  Victor skodde de holle.
  - Net! It is gewoan dat as ik my tige soargen bin, alles op wûnderlike wize foar my begjint te wurkjen!
  Charlotte befêstige mei in glimke:
  - in weardefolle feardigens! Mar jo rinne te stadich!
  Victor skodholle.
  - Ik bin in ienfâldich persoan, en do bist super!
  De reade holle lake en antwurde:
  - Ja, ienfâldich! Mar wy kinne jo better meitsje. Litte wy in drankje brouwen dy't it lichem sil ferjongje en jo sille folle rapper kinne rinne en krêft krije!
  Viktor wie ferrast:
  - Kinne jo it dwaan?
  Gerda befêstige:
  - Wy binne yn 'e sône! En dan binne d'r mutante planten dy't, yn kombinaasje mei artefakten en in spesjale kombinaasje, it lichem ferjongje kinne en it sterker en flugger meitsje.
  Viktor fluite.
  - Kolossaal! Wêrom dogge jo dit net foar elkenien?
  Charlotte antwurde mei in glimke:
  - Folk? Se binne yn prinsipe fee om wat foar har te dwaan!
  Gerda knikte ynstimd.
  En wy binne net echt minske!
  Victor frege nijsgjirrich:
  -Wa bisto?
  Charlotte gniisde en sei:
  -Drank foar in lange tiid om Gerd te meitsjen! Fertel him ús ferhaal fan it begjin ôf!
  Gerda skodholle.
  - Fan it begjin ôf oan?
  Red befêstige:
  - No, fan it begjin fan 'e taak! En doe begonsto him earst net hielendal te fertellen!
  Gerda knikte.
  - Ja, ik ha net in bytsje rekkene. No, hear, in man dy't net sa leech is!
  De finzene knikte.
  - Jo kinne my Vitya neame!
  De blonde terminator knikte.
  - No, harkje nei my Vitya!
  En weefde har meast nijsgjirrige ferhaal.
  De timide wintersinne fergulde de weelderige snie in bytsje, en joech koarte mominten fan ljocht sa seldsum yn it uterste noarden.
  Der hearske in swiere fiifenfyftich graden froast, doe't de spit, de grûn berikt, yn iis feroaret.
  It is des te ûnferwachts om te sjen hoe't in hast neaken bruin famke yn in bikini fluch as in rindier troch de sniedriften rint.
  Har bleate, reade fuotten flikkerje hiel fluch, en litte hast gjin spoaren nei, en har gouden hier liket in ljochte flam.
  In ûnberikber, miskien te muskulêr figuer mei ideale proporsjes, in echte goadinnefamke, de belichaming fan krêft en erotyk.
  Rûge spieren rimpelje as rimpelingen. As jo goed sjogge, kinne jo lytse sensoren op har lichem sjen.
  Nei't er in sirkel makke en ferskate klappen op 'e dennen yn in sprong makke, wêrfan se skodden, foel de delte bast del, it famke komt werom nei it terreinauto, grut as in KAMAZ, skildere mei wite ferve.
  In man mei in helm bûgt de syddoar út. Syn tûke en yntelliginte gesicht brekt yn in glimke:
  Geweldich, Gerda. Jo lichem kin de kjeld perfekt oan, en jo snelheid is geweldig: jo kinne maklik alle wrâldrekords yn rinnen brekke!
  - Net allinnich yn it rinnen, mar ek yn it swimmen en sels yn de barbell! - antwurde it famke.
  - Lof de Almachtige dat er my sa'n jefte begiftigd hat. - Dabavil blondine stampt har bleate foet.
  In yngeand antwurd folge:
  - Net echt, genetici wurken oan jo en brûkten invasive technologyen, ynklusyf spesjale training.
  Gerda sei mei entûsjasme:
  - Ik ken it programma "Perfection" mei as doel om in man fan 'e takomst te meitsjen! Troch har bin ik myn bernetiid kwytrekke!
  - Mar no kinne jo Grut-Ruslân folle effektiver tsjinje!
  It famke bûgde en die in trijefâldige salto, mei in snack yn 'e froastige loft en sei mei patos:
  - Memmelân is it kostberste dat in minske hat, sûnder dat hat it libben gjin sin! In man sûnder heitelân is as in lichem, sûnder siel!
  De offisier knikte.
  - Goeie wurden Gerd! Ik hoopje dat jo de kâns hawwe om it lân te tsjinjen!
  Har wurden waarden ûnderbrutsen troch it ferskinen fan in grutte helikopter yn 'e loft. It wie it lêste model mei opklapbare propellers en jetmotoren.
  Dit makke it mooglik om te kombinearjen alle positive kwaliteiten fan in hege snelheid fighter en Black Shark.
  De masine waard neamd "Vepr" - 2, de wrâld syn earste helikopter mei supersonyske snelheid.
  De spinner sweefde, twa propellers draaiden, en lieten de auto's delsette op rubberisearre suigkoppen. De helikopter waard streamlined: like op in walfisk.
  Ferskate parachutisten naaiden der út, se leinen op yn in healsirkel. Doe kaam in amtner mei de epauletten fan in luitenant-generaal fan de FSB sierlik út. Hy waaide nei it famke.
  Hy kaam tichterby, sei:
  Wy hawwe gjin tiid om te splurge! Sa direkt nei it punt. Hawwe jo heard oer de ungewoane terroristyske oanfal yn Moskou?
  Healneaken antwurde Gerda:
  - Ja! It is ferskriklik!
  De generaal raasde earmoedich:
  - De presidint is lilk, wy binne sels bang foar syn sûnens. Tsjin dagen fan rou ferklearre. De ferdomde terrorist "Black Sultan" hat in geweldich lân útdage!
  It is noch nea earder bard dat it regear yn syn gehiel omkaam, en dizze baster hie sels de lef om in ultimatum te stellen.
  Gerda knikte.
  - Hy joech fyftjin dagen!
  De generaal befêstige:
  - Dat kloppet, en it is achttjin oeren lyn. Dus wy moatte hastich.
  De blondine frege mei soarch:
  - En hoe sit it mei maatregels om de beskerming fan 'e presidint te fersterkjen?!
  De generaal antwurde mei in sucht:
  - Unprecedearre oannommen, mar as de tsjinstanner de duvelske artefakten fan 'e sône brûkt, dan sil it te lestich wêze om him te stopjen.
  Is de minister-presidint - in echt geweldige man min bewekke. Terroristen, benammen Tsjetsjenen, hawwe in lange tiid op him jage, mar se koene him net iens benaderje.
  No is it hiele lân bedrige, net brutsen en net yntimidearre: der is al in waarnimmend minister-presidint beneamd, en in nij kabinet fan ministers wurdt foarme.
  - D'r is gjinien om sa'n geweldige persoan as premier te ferfangen. Gerda fernaam.
  - Hy hie de heechste wurdearring yn 'e hiele skiednis fan Ruslân, de minsken hâlde net sa folle fan ien.
  De generaal fronste.
  - En wat hast dien?
  It famke antwurde mei in tryste glimke:
  - Bid foar syn siel! Ik hoopje dat de tsjerke sil rangearje de man dy't rêden Ruslân as in hillige?
  De generaal skodde de holle.
  - Ik bin in ateïst! En foar my is it haadsaak om it te hâlden, hoewol de minister-presidint is folle mear weardich fan kanonisaasje as Nikolaas II. No oer bedriuw!
  Jo wurde nommen nei Moskou, en dêrwei wurde se oerbrocht nei de sône fan wûnders.
  Ik sil net ferbergje, jo moatte dûke yn 'e skyn fan' e ûnderwrâld, mar de Swarte Sultan moat wurde ferneatige.
  As jo him lykwols libben fange, krije jo in ekstra beleanning fan fyftich miljoen euro.
  Gerda fluite.
  - Wow! Wat is it totale bedrach?
  De generaal gromde:
  - Twahûndert miljoen euro foar de deaden en twahûndertfyftich foar de libbenen!
  De blondine koarde mei in glimke:
  - Yndrukwekkend! Hoewol ik persoanlik mei de "Swarte Sultan" fergees behannele, allinich om Svyatoslav Vladimirovich te wreken!
  De generaal knikte krêftich.
  - Goed! Jo sille in partner hawwe! Ek in ferbettere model fan in persoan lykas jo!
  Gerda sei mei in glimke:
  Ik tocht dat ik net de ienige wie. Mar ik soe graach wurde keppele mei in man.
  De generaal antwurde mei in sucht:
  - Der binne gjin manlju lykas dy! Alle jonges stoaren, ta ús spyt. Wittenskip is noch sa ûnfolslein.
  Hjir rinne jo bygelyks de râne fan de ôfgrûn lâns, wy witte net iens hoe lang sokke minsken libje. Miskien sille jo net âlder wurde, of miskien sille jo oer in jier stjerre.
  Gerda sei mei fertrouwen:
  - It makket my net al te bot bang. Ik bin ommers deselde persoan as alle oare minsken, wat betsjut dat ik in ûnstjerlike siel haw.
  - Religy is de treast fan de swakken - alle ûngelokken lykje ûnbelangryk as se tydlik binne! De generaal merkte op.
  - En dû, in famke, moat sterk wêze, lykwols litte wy de petearen litte, der is gjin minút te ferliezen.
  Yn fiif sekonden die it famke har camouflage oan en sprong yn de helikopter.
  De auto draaide maklik, liet útsûnderlike manoeuvreerberens sjen, en swaaide dan skerp omheech.
  Yn 't algemien ferskynde it idee om helikopters mei strielmotoren út te rusten yn' e fyftiger jierren, mar it koe net realisearre wurde.
  No de auto daliks boppe de snelheid fan lûd, it wie hast like goed as sels de Migu-35.
  De generaal rôp:
  - Us elektroanika is húslik, yn 't algemien hawwe wy poerbêste ûntjouwings, allinich problemen komme soms mei ymplemintaasje.
  "As de technyk in beskermingel is, dan is de fjochtsgeast de god fan 'e oarloch!" Gerda fernaam.
  De generaal antwurde mei spyt yn syn stim:
  - Spitigernôch is de mearderheid fan de tsjinstplichtigen yn minne sûnens en it liket my dat dêr mear omtinken foar komme moat.
  En doe tafoege:
  - Wy moatte in protte feroarje yn 'e minsklike natuer, en dêr wurkje wy oan. Jo leauwe dat God de minske skepen hat nei syn eigen byld en likenis.
  Gerda sei:
  - Dat leart de Bibel!
  De generaal frege logysk:
  "Mar is de Almachtige God net echt sa swak en breklik as in minske?"
  De blondine joech hurd út:
  - Dit binne de gefolgen fan 'e sûnde!
  De generaal wie it net iens.
  - Titanium roest net en it byld fan God wurdt net dof! Utsein as, fansels, in persoan is echt in byld.
  Gerda sei mei klam:
  - Do witst, it is makliker om de oseaan mei in eetlepel op te scheppen dan mei in ateïst te pleitsjen! Dêrom wol ik it der net oer ha!
  De generaal spriek de hannen út.
  - En wat oars te dwaan wy hawwe in hiel oere flecht foar ús.
  - Ik hâld fan de natuer! Hjir kinne jo in poerbêste cyber-fideo-resinsje oansette. - sei Gerda.
  Echt nijsgjirrich om de firtuele wrâld te observearjen. De kompjûter fersterket it byld: lit kleurich skildere rivieren, marren, bosken, bergen sjen.
  Alles dat sa ûngewoan is, kin yn en út 'e ôfbylding wurde ynzoomd.
  Gerda seach, sa no en dan, de hoeke fan it byld te feroarjen. Dit is hoe't alles seach yn 'e elektroanyske berik flikkerjend, wêrtroch't de wrâld liket op in spultsje.
  Uteinlik ferskynde Moskou foarút. In enoarme metropoal, jo kinne de lêste wolkekliuwers, autobanken, keunstmonuminten sjen.
  Al mei al, yndrukwekkend, foaral foar in famke dat har koarte libben trochbrocht oan ranges training yn 'e keunst fan moard.
  Gerda ferstie elektroanika lykwols better as de Akademy fan Wittenskippen.
  - Jo anty-firus beskerming is net betrouber. - Se fernaam. Yn 't algemien is Kaspersky antivirus ferâldere, en it is folslein machteleas tsjin in wjirm of inktfisk.
  De generaal knikte.
  - Ja, it programmearjen is wat efter! Tefolle talintfolle jonge minsken geane yn bedriuw, en âldere minsken dogge wittenskip.
  En jo sels kenne de kompjûter as in famke - se hâldt fan jong en koppig!
  Gerda rôp:
  - Ik kin it programma besjen.
  De generaal snapte:
  - Letter! Us skema wurdt berekkene yn sekonden.
  Se lâne op in ûndergrûnske fleanfjild, en doe op in spesjaal racing pânser auto, it famke waard nommen nei in ûndergrûnske keamer.
  Dêr wachte de nije direkteur fan de FSB, kolonel-generaal Apollonov, op har. Letterlik kaam in oar famke yn camouflage it spoar mei har yn.
  Ek heech, machtich, treflik boud, mar har hier, oars as de ljochtgouden Gerda, is fjoerread, fergelykber mei in read spandoek.
  Se skodde stevich de hân mei har nije partner, stelde harsels foar:
  - Charlotte!
  De blondine antwurde:
  - Gerda!
  De reade holle gniffele.
  - Lit ús yn 'e kunde komme!
  De kolonel-generaal wie koart.
  - Op dit stuit hinget in deadlike bedriging oer it heitelân. Dêrom moatte jo jonge famkes haastje! Tikhomirov sil jo detaillearre ynstruksjes jaan.
  Hy sloech mei de fingers nei de luitenant-generaal. - Oant ik jim it folgjende sis. It grutste part fan 'e sône leit yn it bûtenlân op it grûngebiet, it lân dêr't wy hawwe al spand relaasjes, mear krekt, twa lannen.
  Derneist is de spesifisiteit fan 'e wûndersône sadanich dat it dreech is om dêrop grutte krêften yn te setten. Dat njonken jo sille dêr allinich spesjale krêften operearje.
  Fansels hawwe wy ús eigen ferkenningsnetwurk yn 'e sône, mar de lêste tiid hawwe wy mislearrings ûnderfûn.
  Tikhomirov joech it wurd:
  - Us skouts bigounen to deadzjen. Sels de meast geheime. D'r is sels in ferzje dy't de terroristen leard hawwe om gedachten te lêzen.
  Gerda befêstige:
  - Dat is it! Guon artefakten ferbetterje telepathyske kapasiteiten. Wat Wolf Messing en oaren diene waard beskikber foar gewoane terroristen.
  - Net hielendal ienfâldich! - Koartsein, dejingen dy't oerbliuwe, sille jo stipe jaan.
  Charlotte opmurken: - Stepafany, nei alle gedachten, waard fermoarde.
  - Hoe witsto dat? - De direkteur fan de FSB wie alert.
  - Soms fiel ik, soms net! - Fernaam it famke.
  Gerda, wat dom, foege der oan: - Wês net oerstjoer! D'r binne gjin serieuze misferstannen efter jo, en allinich de lui sliepe net by de sekretaris.
  De direkteur fan de FSB flakke op:
  Sa kinne jo gedachten lêze!
  De blonde terminator knikte.
  - Net altyd en hielendal net! Mar as se gjin supermacht hiene, wêrom rôpen se ús dan.
  It haad fan de geheime plysje knikte.
  - Ik achtsje! It sil spitich wêze as jo net weromkomme!
  - De dea ferskilt fan 'e leafste yn dat se altyd besykje de moeting mei har út te stellen! - Merkte de readhierige Charlotte op.
  - De dea ferskilt fan de leafste yn dat er altyd op it ferkearde momint komt, mar nimmen ferwyt har dat se let is! gie Gerda troch.
  It haad fan de geheime plysje knikte.
  - Jimme famkes hawwe in hege IQ, mar jim lichem is itselde proteïne as mines. Dus in kûgel foar de kop en de ein.
  Okee, ik haw in hiele boel dingen te dwaan. It sil net sa dreech wêze om de Swarte Sultan te fermoardzjen as te finen. Yn syn fuotstappen sille wy in protte bloedhûnen lansearje. Wit dat it heitelân by dy is.
  De famkes bûgden beleefd, begelaat, Tikhomirova gie nei de útgong. Fan Moskou nei de sône sa'n tûzen kilometer.
  Charlotte die it measte praat ûnderweis:
  - Dútse submachinegewearen fan it fyftichste kaliber UMP mei útnimbere silencers, ik persoanlik ûntmantele en makke in treflik gewear.
  Lytse feroarings yn it ûntwerp makken it mooglik om de foardielen fan ferskate systemen tagelyk te kombinearjen.
  - Ik sels wurke oan it Armalight-gewear AR 10, in Amerikaanske analoog fan 'e skroefsnijder, en ek op' e M-16. Troch de parameters in bytsje te feroarjen, koe ik de mûlsnelheid fan 'e kûgel en har rjochting fierder ferheegje.
  En vooral, te fergrutsjen de betrouberens fan it gewear sels. Ommers, it is bekend dat de M-16 is superieur oan 'e Kalashnikov yn' e earste kûgel snelheid fan hast 300 meter per sekonde, en it fjoer krektens twa kear. Mar it is in lestich ding.
  As de Amerikanen it wisten, hiene se my in grutte priis jûn! Yn 't algemien bin ik ferrast troch de dommens fan har ûntwerpers.
  Tikhomirov antwurde: - Dit is om't se de produksje fan wapens yn partikuliere hannen hawwe. In ûnbetrouber gewear brekt faak, wat betsjut dat se mear kinne wurde ferkocht, om net te ferjitten oer de reparaasje-yndustry.
  Yn 't algemien wurkje de bêste wittenskippers fan oer de hiele wrâld foar de Feriene Steaten, mar om't de kapitalisten allinich oer profiten tinke, is it rendemint op har wurk folle leger as ús.
  Charlotte merkte op:
  - Ik tink dat kapitalisme it minskdom ferneatiget!
  Se kamen in romme kantoar yn, dêr't al ynstrukteurs op harren wachte. De fraach gie oer yndividuele details.
  - Jo hawwe te pakkende uterlik. Tikhomirov opmurken. - Lûk fuortendaliks omtinken. Ik tink dat it soe wêze better as jo dress up as âldere manlju.
  Yn dit gefal sil jo penetraasje yn 'e sône frij natuerlik wêze.
  Gerda wie ferrast:
  - Hoe?
  - Pass foar gewoane stalkers. It is sa ienfâldich, d'r binne tûzenen fan har yn 'e sône.
  Miskien, mar it is net it bêste idee. No, as wy as fleurige famkes oankomme, dan giet dit mar foarby. Charlotte stelde.
  De generaal hat de Zenki útbrek:
  - Serieus!
  De readhierige foks knikte.
  - Jawol! Wy kinne wurkje as prostituee. Der binne genôch fan harren yn 'e sône, en do kinst fine út in soad oer it bêd.
  Gerda skodde har holle.
  - By manlju sliepe is in sûnde.
  Charlotte sei agressyf:
  Is it gjin sûnde om te deadzjen? Yn it algemien, do bist in non of in strider. Wêrom joegen se har krekt in Bibel yn 'e hân.
  De blonde sei bang:
  - Dit is doe't de pryster it projekt segene, hy liet it.
  - In grutte flater, jo moatte kieze tusken Kristus en it heitelân! Charlotte stelde.
  - Rjochts! Tikhomirov stimde yn. - Jo kinne it lân net allinich yn wite wanten tsjinje.
  Gerda twifele en knypte doe út:
  - Ik kies it heitelân!
  De generaal gniisde tefreden.
  - Dat is prachtich! Fansels moatte jo jo froulike sjarmes yn 'e sône brûke, sûnder dit is de missy sinleas, mar jo penetrearje as gewoane manlike stalkers.
  It feit is dat as jo direkt yn al syn gloarje nei de sône komme, dan moatte jo weromsjitte fan kleverige manlju.
  En in frou dy't floeiend yn wapens is, wurdt daliks dúdlik in FSB-agint.
  Charlotte knikte mei de holle.
  - Ik bin it dermei iens! Miskien hoege jo net te folle te skinen.
  De generaal befêstige:
  - Ja, en mear! Jo sille net Russysk wêze, mar West-Oekraïne. Kinne jo it aksint kopiearje?
  Red befêstige:
  - Wis! Wy binne gjin frjemden, mar wêrom dan net moslim froulju.
  De generaal gniisde.
  - Mei jo útsprutsen Slavyske uterlik.
  - Kinne jo it net feroarje, foaral om't wy sûkeladehûd hawwe. sei Gerda.
  De generaal skodholle.
  - Dêr tocht ik net iens oan! Alles wurdt te hastich dien. Allinne hjir bist te spier foar moslim froulju.
  De blondine sei:
  - Granaatwerpers oer de bergen drage, it is gjin sûnde om jo spieren op te pompen. En wy binne floeiend yn 'e Tsjetsjeenske taal.
  De Generaal besleat:
  - Nee, it is better foar jo Arabyske hiersoldaten te wêzen. Wy sille burd meitsje, de boarst kin yndrukt wurde, en as se freegje oer seks, sille jo sizze dat de Koran leafde bûten it houlik ferbiedt.
  - Litte wy dat dwaan! De famkes seine byinoar.
  De generaal befêstige:
  - Allinne sille der problemen wêze mei it húske, mar wy sille it jo leare.
  - Fallus en do kinst taheakje! Gerda fernaam.
  De generaal gromde:
  - Goed! Hawwe jo al ûnderfining?
  Charlotte giechelde.
  - Wy waarden leard hoe te feroarjen it byld, en wy kenne de Arabyske taal.
  De generaal sei op 't punt:
  - Praat better yn it Russysk mei in aksint, yn 'e ynternasjonale sône is dizze taal ynternasjonaal.
  De famkes rôpen byinoar:
  - Geweldich, wy hawwe it!
  Se waarden levere oan 'e sône op in hege snelheid jager, dit wekket gjin fertinking. Doe fleagen se oer de Oekraynske grins op in Dragonfly -5.
  Dit is in lichtgewicht monoplane mei in spesjale coating, net te ûnderskieden fan de meast moderne radars.
  Dêrnjonken feroarje de wjukken fan kleur om te passen by de kleur fan it terrein, wêrtroch it praktysk ûnsichtber is.
  Foar it fuortgean joech de ynstrukteur spesjale tassen oan de famkes. Dêryn sieten benammen twa auto's fergelykber mei berneboartersguod.
  FSB-ynstrukteur kolonel Ruslan Ibragimov ferklearre de famkes.
  - Dit binne robotferkenners. Trouwens, se kostje elk tsien en in heal miljoen dollar. Se brûke de nijste nanotechnology.
  Benammen kompjûtermaskering, se wjerspegelje it terrein en oerdrage de refleksje nei de bûtenkant, wêrtroch't de auto ûnsichtber is.
  Se is by steat om te fleanen koarte ôfstannen, springe oant fiif meter yn 'e hichte, squeeze te trochkringe in gat oant trije sintimeter yn diameter.
  Derneist wurdt alle ynformaasje troch in bril trochjûn. Batterijen binne ek spesjaal foar radium. Se kinne wurkje foar in hiel lange tiid, langer as jo bliuwe yn 'e sône.
  De famkes seagen nei de auto's. - Charlotte merkte op: - Ik seach ferlykbere ûntwerpen. Benammen in ferkenningsrobot yn 'e foarm fan in slang.
  - Dit is ek net slim, mar ferliest yn snelheid. sei Ibragimov. - Soarch foar harren! Dat binne der mar sân foar de hiele FSB. Ja, en spesjale masines waarden jûn oan dy.
  Gerda seach nei it wapen. Uterlik wie it in ienfâldige "Abakan", allinich mei optyk en in taheakke doaze.
  De ynstrukteur seach har blik:
  - Dizze masine hat elektromagnetyske fersnelling, en de earste snelheid fan syn kûgel is fiif tûzen meter per sekonde.
  - Wow! Gerda wie ferrast. - En it weromkommen?
  - It wurdt verzacht troch in spesjale skarnier. Boppedat, it kaliber kûgels is ûngewoan, mar 3,15 millimeter.
  - Jo sille gjin fleur deadzje fan sa'n lyts ien! De damesrevolver hat noch mear. Charlotte stelde.
  De ynstrukteur ferklearre:
  - Dit binne gjin gewoane kûgels! Se brûke super-swier Uranium 435. It is folslein feilich en net-radioaktyf, mar twa en in heal kear tichter as gewoan uranium, en acht kear wolfraam mei folle gruttere hurdens.
  Derneist binne de kûgels foarsjoen fan eksplosiven tsien kear sterker as TNT. Se binne noch ferskriklik djoer, hoefolle wol ik net iens neame, oars wolst net sjitte.
  - Wa sparret op feiligens - gean brekt by de begraffenis! sei Gerda.
  De kolonel knikte.
  - Jo hawwe wierskynlik gelyk, mar ien lytse kûgel fan hast tûzen dollar is wat!
  Charlotte sei:
  - Wow, ik sjoch dat se ús wurdearje!
  De ynstrukteur knikte.
  "It is te wichtich om de Swarte Sultan te fangen. Jo sille twa tûzen fiifhûndert fan dizze cartridges hawwe. Dêrnjonken hawwe de masinegewearen acht fjoermodi. Fan tûzen twahûndert kûgels per minút, oant single, lykas tuskenmodi.
  Gerda sei:
  - Yndrukwekkend! Sa'n wapen yn al ús spesjale krêften?
  De learaar antwurde:
  - Net! Der binne net mear as tweintich sokke masines. Jou omtinken oan de miniatuer komputer. Jo kinne him oarders jaan mei jo stim, en hy antwurdet, miskien sels de muzyk foar jo oansette.
  Derneist sil dit lytse ding jo allinich folgje.
  Charlotte notearre logysk:
  It is net slim, mar it is net te merkber. De ferzje dy't wy gewoan binne, de Arabieren sille net wurkje.
  De kolonel stimde yn.
  - Dat is krekt, in opklapmasine: it is better om dy yn in rêchsek te ferbergjen en te brûken as it perfoarst nedich is.
  D'r binne noch twa tsientallen foaral krêftige granaten mei giftige naalden, mar dit is gefaarlik, jo kinne it sels krije.
  Yn 't algemien advisearre de generaal jo net te oerladen mei technyske know-how. Hjir binne de wichtichste trúkjes en fernimstigens!
  - It is wier dat de natuerlike geast de kompjûter ferfange kin, mar gjin kompjûter kin de natuerlike geast ferfange! Charlotte sei.
  De ynstrukteur knikte.
  - En no harkje nei dyn machine, as hy sjongt Dima Bilan. Der wie muzyk en in bekend liet.
  - Al it ûnmooglike is mooglik, ik wit it wis... - In oare meldij! - Underbrutsen Gerda.
  In lytse trijediminsjonale ljochte projeksje ferskynde boppe de automaat:
  - Hokker deuntjes wolle jo harkje! Wy hawwe trije tûzen ferskes, sawol ynlânske as bûtenlânske!
  Gerda sloech de hannen omheech.
  - Ik wol in oargel mei Bach!
  - Ik doch!
  De muzyk wie moai, mar Charlotte ûnderbrutsen.
  - Hawwe jo spultsjes?
  It hologram piepte:
  - Wis! Ik advisearje njoggenentritich ferskillende oanpassingen fan 'e "Stalker" en fiifentachtich "Farter", benammen it nijste model "Dawn of the Zone".
  - Do kinst gek wurde! Der wie in masinegewear, de spiler waard de skutter. Dat is wêr't de technology kaam. Charlotte wie ferrast.
  Ibragimov gnyske troch syn Kaukasyske snor:
  - It hat ek opliedings, pre-tsjinstplicht training en folle mear. Dit is it wapen fan 'e takomst, de masine sels sil de kadet útlizze wat te dwaan.
  It wapen sels sil jo leare hoe't jo it moatte behannelje.
  - Geweldich! sei Gerda.
  De ynstrukteur befêstige:
  It is spitich dat soks ferburgen wurde moat. Troch de wei, wat is de namme fan dizze masine?
  - "Opfallend" - 1, in noch perfekter model sil gau ferskine. En nei ferrin fan tiid, sokke masines sille gean yn tsjinst mei it Russyske leger.
  De blondine knikte.
  - Opklearje!
  De ynstrukteur tafoege:
  - Ja, en de optyk is ek kompjûterisearre, it jout sa'n ferheging as jo wolle, it richtbereik is tolve kilometer.
  Der is ek in ferstelbere reade stip, in taktysk ljocht, laser designators, assault grips kombinearre mei in kompakte bipod.
  Mar yn it algemien kostet dizze masine ien en in heal miljoen dollar.
  - Soms liket it my dat de rykste man fan 'e wrâld de direkteur fan 'e FSB is. - Charlotte snapte.
  De kolonel glimke.
  - Witte jo wêrom't ik fan nasjonaliteit in Tsjetsjeen bin en Ruslân sa tawijd tsjinje?
  De redhead frege:
  - Wêrom?
  De kolonel antwurde maklik:
  - Dit is it ienige lân yn 'e wrâld dêr't fûnsen wurde frijjûn oan it leger sûnder stint. Leau my, de takomst heart by ús lân, in goed fiede leger is in garânsje foar wolfeart!
  - As in gek of in bastard net oan 'e macht komt. Charlotte stimde yn. En dan wiene der sokke soarten as Gorbatsjov en Jeltsin, se hast ferneatige it lân.
  - Ik kin gjin garânsjes jaan, mar de minsken binne folle wizer wurden, sels as de foarsitter fermoarde wurdt, sille werferkiezings net folle feroarje.
  - Us taak is de swarte sultan te finen. - Dat litte wy it praat oerlitte oan grommende Charlotte.
  De ynstrukteur warskôge:
  - It wichtichste is om dizze stiennen te nimmen, in anomalydetektor, se sille jo warskôgje foar gefaar.
  Gerda froast en frege:
  - En de rest, bygelyks, de Diffa-stien, dy't kûgels yn 'e folkstaal "Armor" ôfwiist?
  Ibragimov antwurde mei in tryste blik:
  - Spitigernôch ferlieze hast alle artefakten har macht bûten de sône, wy binne sels ferrast hoe't de terroristen se kinne brûke.
  It is mooglik dat it útfine noch wichtiger is as gewoan de Swarte Sultan te fermoardzjen.
  Charlotte knikte.
  Wy sille kontakt hâlde en besykje it geheim út te finen.
  De ynstrukteur knikte ôfskied.
  - Goeie, besykje Ali Maskhadov te finen. Hy sil wat ynteressant foar jo hawwe.
  De famkes, dy't it uterlik fan 'e Mujahideen oannommen hiene, kamen oan 'e râne fan 'e sône.
  - Der binne minen! Charlotte merkte op.
  Gerda befêstige:
  - Lit ús foarsichtich gean!
  Se smieten de legerlaarzen fan it famke út, rûnen de sniehelling lâns, har bleate fuotten lieten hast gjin spoar efter. Springen nei de grins, dûken se yn in trochsichtich bol.
  In sterke geur fan ozon sloech myn gesicht, doe in lichte hit. De famkes ferhuze oer, droegen learzens oan, foar it gefal dat se in willekeurige tafersjoch rûnen.
  Hoewol binnen de sône yn 'e winter it waar wie hjerst, sawat tsien graden, en gjin snie.
  De ferkenners seagen foarsichtich yn 'e sône, sa mysterieus bekend fan ferhalen en spultsjes.
  Op in stuit besochten se sels fideofilms te sjitten, mar it heule byld waard wiske, it wie sels ûnmooglik om foto's te nimmen.
  Der wiene in protte prachtige dingen yn 'e sône, mar it wie ek deadlik. Der siet safolle yn har. Sels de beammen binne bysûnder, it blêd is pears en rôze, fol mei toarnen.
  It gers sjocht der ek onheilspellend út, as bedutsen mei bloedflekken. De tolvepotige oranjespikkelde sprinkhanen springe der oerhinne.
  Mei har snorren besykje se op 'e famkes te sitten. Charlotte driuwt se fûl fuort, en Gerda pakt se mei de fingers.
  Har fingernagels binne ôfknipt, en de make-up mei spesjale rubberen wanten hat har fingers dikker en rûger makke.
  It blonde famke streket se leaflik en praat.
  Se libje en hawwe leafde nedich.
  Under de sprinkhoannen binne eksimplaren fan de grutte fan in douwe. As se streake, spinnen se, sprongen werom. Wat kaken fan sprinkhanen bite kin gefaarlik wêze.
  Ja, se binne giftig! Charlotte fernaam.
  - Jo riskearje in protte.
  - Miskien is ús speeksel foar guon giftig. Hjir yn de sône komt agression hûndertfâldich werom. Gerda fernaam.
  - En pasifisme .... - Charlotte fûn gjin gaadlike definysje. De kiezel flikkere, warskôging foar in anomaly.
  Foarút, direkt yn har rjochting, trille de loft. Lykas oer in kamin, allinnich ynstee fan waarmte, krekt oarsom, it waaide iiskâlde.
  Charlotte merkte op: "Miskien kinne wy in eksperimint dwaan, wy kinne yn in anomaly gean."
  Gerda wie ferrast:
  - Wolle jo de holle riskearje?
  De redhead wie it net iens ::
  - Soms jouwe anomalies ekstra kapasiteiten. Hawwe jo gjin science fiction lêzen.
  - Mar meastentiids kamen allinnich liken út 'e anomalies. Hjir sjoch. It blonde famke wiisde mei de finger nei it skelet.
  - It lyk wie fan in man, yn 't algemien binne de measte "farters" manlju. Hjir binne in protte froulju bang, jo krije strieling en kinne jo gjin bern krije. Charlotte fernaam.
  - Farter, dat is in nijsgjirrige term. - Op in stuit besochten se de term "stalker" yn te fieren, mar de dieven makken it opnij yn farter, fan it wurd fart, gelok fangen.
  Sa farter is as in lânpiraat. Piraat betsjut ek letterlik - in jager fan gelok. - It blonde famke gie troch.
  De ferkenners gongen troch dizze hast ûnsichtbere trap, mar stroffelen daliks hast op in twadde! In skelet hong yn 'e loft, en skiede fleis en darmen.
  Sêfte Gerda fielde har siik, en har mear brutale partner stapte de gearkomste yn.
  - Neat spesjaals! It is gewoan in deade lichem. - Se fernaam. Deunby lei in ynstoarte en ferroeste heechspanningsmast en rûkte nei oalje en rot.
  De rook fan ferfal wie sa soer, dat it myn kaak sear makke.
  - Der wat nuver yn! Ik fiel my bedrige! sei Gerda. Ynienen sprong it skelet op harren. De famkes ûntslein refleksyf út "Kalash".
  De kûgels sloegen de skerp, en sloegen de ghoul fan 'e fuotten. Hy kaam lykwols dalik oerein en besocht de skientme oan te fallen. It is dreech om ien te fiskjen dy't al dea is.
  De famkes brekken de knibbels mei goed rjochte sjitten fan har knibbels. Lykwols, in bonken finger bekrast Charlotte syn wang, skea oan it masker en piercing de hûd.
  Se reagearre troch him mei in kont te slaan, ferskate ribben te brekken. It skelet foel en, nei't er noch ferskate goed rjochte sjitten yn 'e ledematen krigen hie, bedarre.
  - Wy binne der klear mei! - Rûpte Gerda.- Do bist lykje ferwûne te wêzen. Se bûgde har del en fage Charlotte har bloed ôf.
  - In lyts bytsje, jo witte sels hoe fluch krassen op ús genêze.
  Gerda merkte op:
  - De camouflage is skansearre!
  - It is gjin probleem om it te lijmen. - It readhierige famke rikte yn har rêchsek.
  Hyperclay fuorthelle de besuniging, en it ûnsjogge Arabyske gesicht ferskynde wer foar har.
  "Wêrom is dit stomme ding in burd, it ferâldert in man en ferwûnet in frou!", sei Charlotte.
  Gerda antwurde koart:
  - Dat besleat God.
  De readhierige vixe merkte op:
  Wêrom hat er it nedich! As in hegere geast bestiet, dan soe it minsken net begiftigje mei ûnnedige kwaliteiten.
  Op himsels lûkt de oanwêzigens fan in burd en de algemiene swakte fan it minsklik lichem twifel oer it bestean fan 'e skepper.
  De Blond Terminator merkte op:
  - Do kenst Charlotte! Hjir binne wy stjerlik en kinne goed net weromkomme út 'e sône, dy't yn dit gefal op ús wachtet.
  Charlotte sei wiis:
  - Ik lês science fiction, der is in teory fan wiskunde. Soul, bestiet út ynformaasje symboalen. Sa kin it net ferdwine yn it ûneinige universum.
  It sil syn kwaliteitskenmerken gewoan feroarje. Of feroarje lading.
  Gerda gniisde.
  - Sa yn 'e siel, leau jo, mar der is gjin God dy't it skepen hat!
  De readhierige strider sei mei eangst:
  - D'r is gjin God yn 'e ortodokse of bibelske ferzje, mar yn' e Supermind, wêrom net leauwe. En as foar de siel, wy fleane yn in dream.
  Dit is gjin oantinken oan ús geastlike steat, doe't wy op in stuit bestie út in spesjale ynformative stof by steat om te tinken en fiele sûnder in lichem.
  De blonde fronse.
  "Miskien foarkomt dat jo yn 'e Bibel te leauwen.
  Charlotte antwurde oprjocht:
  - In soad! Benammen wredens, frjemd foar in hegere geast, benammen yn it Alde Testamint.
  Ek, as God leafde is, wêrom is dan net al syn skepping perfoarst bliid!
  Gerda rôp:
  - Miskien oer wat net wurdich is!
  De reade holle notearre frij logysk:
  - Wy binne de bern fan 'e Almachtige en wy moatte opliede wurde sadat wy weardich binne! Wêr is de opfieding? Hoe geane se om mei âlden dy't har bern gean litte?
  De blonde befêstige:
  - Se wurde ûntslein! Mar jo kinne God net mjitte oan minsklike noarmen.
  Charlotte notearre frij rasjoneel:
  - Wêrom, as wy it byld en syn likenis binne, dan is ús moraal gelyk. En it konsept fan wat goed en wat min is is itselde foar ferskate folken.
  Kin it goed wêze om bern gjin ljocht en kennis oer harsels te jaan? frege Charlotte. Gerda woe antwurdzje, doe't ynienen wat boppe harren sprong en it famke amper tiid hie om op 'e kant te springen.
  It wie in dijj bosk kwallen, hja wenne yn beammen en jeie, oanfallen fan boppen. Sûnt har lichem is hast transparant, is it dreech om te merken.
  Dochs, de famkes, noch foardat se waarden stjoerd, studearre materialen op 'e sône. In protte farters, ynklusyf fertsjintwurdigers fan yntelliginsje-ynstânsjes en wittenskippers, beskreau de aard fan 'e sône en mutante skepsels, foar it grutste part, rôfdierich en gefaarlik.
  Wa soe har grif deadzje, jo moatte de blauwe stip yn 'e midden fan' e jelly-like lichem mei klauwen slaan. Mar it skepsel is mobyl, net elke farter is dit yn steat.
  De famkes sjitte op de vskidku, en net fan doel. Hit, bosk kwallen eksplodearje, emitting fonteinen fan bloed en caustic, lykas soere floeistof.
  By kontakt mei it gers begûn te ferweldzjen.
  - It is as de film "Alien" - sei Gerda. - Gjin wettersoer.
  - Op dizze sône fan wûnders is in spesjale soarte fan sub-hyperradiaasje ferskynd. It emittearret isotopen mei in snelheid twahûndert kear flugger as ljocht, en de penetrearjende krêft is gewoan geweldich.
  - Nei't se fjouwer soere kwallen sketten hie, wie Charlotte bliid.
  - It is goed dat it gjin ynfloed hat op 'e eagen.
  In oar skepsel besocht yn 'e grûn te groeven, mar krige syn eigen fan Gerda.
  It famke skamme har lykwols net:
  - Hoefolle minsken stoaren fan 'e grouwel.
  Charlotte knikte.
  - Net telle, mar it totale oantal fermoarde yn 'e sône giet nei tsientûzenen.
  De blonde suggerearre:
  - Dan moatte jo hurder, miskien sels rinne. De camouflage fan it NATO-leger is noflik, de laarzen binne hast net bemuoie mei de rin, hoewol d'r in grutte ferlieding is om se út te smiten.
  De wolken begûnen lykwols te ferdwinen, helderder noch mear. Links dreau in âlde lift út de Sovjet-tiid by de famkes lâns.
  Nei de Tsjernobyl-ramp waard hy ferlitten. Lykwols, der wie in sniper oan de top. Sûnder twifel iepene er it fjoer.
  De famkes namen it yn in sekonde ôf, en zigzagje fuort fan 'e kûgel.
  Charlotte en fûn doe wat om oer te klagen:
  Wêrom hast net sketten.
  Gerda antwurde mei in glimke:
  - Dit is in man, mar nei syn gesicht te oardieljen, in Slaaf.
  De reade holle makke agressyf beswier:
  - Hy wie allinne en hie gjin tiid om in sinjaal te stjoeren oer ús oanpak. It is stom om te gloeien, mar noch stommer is it gedrach om fuort te sjitten.
  Se rûnen nei it lyk. De holle ûnder de helm is ôfskeard, op 'e hannen binne dieven "ringen", in typyske broer.
  - Miskien is it Russysk, mar net fan ús team.
  Gerda sei ferbjustere:
  - Dochs hat sels in misdiediger it rjocht op berou.
  Charlotte draaide har finger nei har timpel: - Do silst net ien sa deadzje!?
  De blonde mei patos antwurde:
  - As de belangen fan it heitelân easkje: ik stap oer myn gewisse.
  De redhead wiisde agressyf oan:
  - Jo witte dat de Bibel in boek is dat yn it foarste plak ferbean wurde moat.
  - Fan wat?
  Charlotte sei hurd:
  - Befoarderet pasifisme. Lit ús yn it algemien net mear oer religy prate.
  Gerda gromde lilk:
  - Oerienkomme! Smyt gjin pearels foar swine.
  De roodharige raasde:
  - Beledigje jo my?
  De blondine spriek wat sêfter.
  - Net! Dit is in figuerlike útdrukking.
  Charlotte bedarre.
  - Ik begriep it! Goed, litte wy gean, wy moatte kontakt meitsje mei immen.
  De famkes gongen stadich troch, rûnen de krêftline stipe om. De loft helle einliks op, en doe fernaam Gerda.
  - It kin net!
  Boppe harren barde yndied in ûnbidich ding, trije sinnen skynden: Giel, grien, read. Wier, de lêste twa wiene lyts en hast gjin waarmte.
  Charlotte antwurde:
  - Dit is it effekt fan aberraasje, yn feite is der mar ien sinne.
  Gerda sei:
  - En de reden foar it ferskynsel is net oplost?
  De reade holle knikte begearich.
  - Noch net! Mar it hat ynfloed op it klimaat yn 'e sône.
  In grutte wesp fleach fluch foarby. Charlotte snijde yn 'e loft mei in dolk.
  - Dit is ek in mutant en frij gefaarlik.
  - "Zhalik" Ik herkende him! sei Gerda. - It gif hat de mutaasje oerlibbe en kin slimme allergyen feroarsaakje.
  De reade knikte.
  - Sa hjir, wat net giftig is, is beskamsum.
  Underweis kamen se ferskate kearen losmakke liken tsjin. En oan in bûgde machtslinepeal, yngroeid yn 'e wiete klaai mei útgroeide triedden, hong in ophongen man.
  - Wow, dit is de died fan minsken! Gerda fernaam.
  - De minske is it gefaarlikste bist yn 'e wrâld. Charlotte stimde yn.
  De blondine piepte:
  - Hear, de helikopter makket lûd, lit ús lânje.
  De reade holle froast:
  - Miskien is it fan ús?
  It blonde famke mompele.
  - Boppedat binne wy neffens de leginde har fijannen.
  De famkes leinen del en skeakelen in miniatuer radioscanner mei alle frekwinsje oan. D'r wiene twa helikopters, typysk, miskien, ferâldere MI-8's.
  Russyske spesjale troepen fleane net mear op soks. Op 'e loft wurde in maat en in set fan Kaukasyske en Russyske wurden heard. De famkes wisten harsels te ferklaaien, mar wie it oanloklik om te sjitten?
  - Hee, fraer! Der is neat fan wearde hjir! Wy draaie echt om.
  Roar as antwurd:
  - D'r kinne artefakten wêze!
  Smerige gjalp:
  - Wês gjin sucker, yn dit gebiet binne farters al lang keazen.
  - Kin wer ferskine. en spielje koele muzyk.
  Der wie in grutte ferlieding om har miniatuer granaatwerpers del te sjitten, mar dat betsjutte dat se ferljochte wurde. Gerda bea, en Charlotte sonk yn oantinkens. Hoe't se in keardel omfette en tute.
  Doe gongen se. De gefoelens binne skerp, tige noflik, har domme freon is wierskynlik noch faam, se ken de leafde net. Benammen as dit ferskillende manlju binne, yn 'e regel, jonge en sûne spesjale krêften.
  De draaitafels, draaiden, skeaten in volley en ferlieten de sektor. Blykber hiene se neat te fangen.
  - Lit ús spylje nei it kordon, foar fersprieding! - Doe antwurde dronken en folslein ûnbegryplik mat.
  Wylst de helikopters rûnen, ûnderskiede Gerda net allinnich de rook fan kerosine, mar sels de lichems fan passazjiers dy't lang net wosken wiene. It fielt as it rûkt as in sône.
  - En wêr hawwe de banditen it wei helle! Jo kinne ommers net samar in helikopter keapje.
  - Miskien Oekraïners ferkocht! Se hawwe tefolle ûnsjoch. Wy hawwe lykwols ek in protte apparatuer ôfskreaun. Charlotte fernaam.
  De famkes ferhuze op, en in freon barde in seldsum ferskynsel mei de bynamme "ynstoarten". Dejingen dy't deryn foelen, hienen ien op hûndert kâns om te oerlibjen!
  Gerda bleau hjir stean en antwurde mei in glimke:
  - En wat der dêrnei barde, haw ik dy al sein.
  Viktor frege eefkes:
  - Hawwe jo de details fûn oer dy opfallende terroristyske oanfal?
  Charlotte knikte.
  - Ja, der is hwat slagge om út te finen! Koartsein, ik sil jo der oer fertelle!
  En dizze kear wie it de readhierige foks dy't begûn te praten;
  De himel snikte, spuide streamen rein mongen mei ferfelende sniekrommels op 'e ierde.
  De enoarme haadstêd fan Ruslân, Moskou, yn 'e moarntiid like griis en dof, nettsjinsteande de protte ljochten en ûntelbere stringen fan djoere auto's.
  Zulfiya Maduyeva, yn in ûndergrûnsk appartemint ferhierd troch nominearren, foltôge it ritueel.
  In fûle gloed yn 'e foarm fan in ûngewoan ûnsjogge skedel baarnde rjocht yn 'e loft.
  In selsmoardbommer yn spotted camouflage, mei in gesicht bedekt mei in griene sluier, lies in skyn fan in gebed. Ferskate fonkeljende stiennen fan ferskate foarmen leinen foar har.
  In frou yn camouflage begon se oan Zulfiya's strange jurk te setten.
  - It skynt al en de froast wurdt sterker. Dit moat jo helpe om de lestichste en ferantwurde taak te foltôgjen!
  - Hy kromme, tige leech, as kaam er út in djippe tunnelstim.
  - Ik bin ree om de saak fan jihad te tsjinjen! - As in soldaat op it paradeterrein hakke it famke ôf, mei har tinne hân swaaiend.
  De skriklike, gurgjende stim gie troch:
  - Hoewol't guon minsken tinke dat froulju gjin siel hawwe, bin ik it hjir net mei iens. Wa't in prestaasje docht yn 'e namme fan Allah sil ûnstjerlikens en in ûntelbere oseaan fan skatten krije!
  It selsmoardfamke (har stim wie sa suver en ûnskuldich) sei yn wanhoop:
  - Ik bin klear sels net sasear om 'e ûnstjerlikens, mar om't ferjilding! Wat se my en myn leafsten dien hawwe, freget wraak!
  De fjoerige gloed feroare fan read nei grien, en waard noch helderder. De eagen fan de frou yn camouflage swarten as swarte gatten.
  It like derop dat it hiele universum yn har fersûpe koe:
  - Ik hâld net fan pompeuze taspraken, se binne foar de magy fan 'e leauwigen!
  De finger fan 'e heks, yn camouflage, waard monsterlik langwerpich en sloech der bubbeljend út in giftige giele fontein.
  Zulfiya seach him oan as in knyn nei in boa-constrictor, net by steat om har eagen fuort te skuorren.
  It kaam einlings oan, de "frost" sloech, de loft begon op te helderen.
  - Hjir is it ús teken fan boppen!
  No sille de yn 'e sône ûntgroeven artefakten destruktive krêft krije. De stim fan de heks waerd tongersk, as wie it net mar ien frou dy't it praat, mar in hiel koar fan djipstimmende manlju.
  De terroristen foltôge it ritueel, Zulfiya, mei help fan har partner, sette op alle stiennen, en ien fan harren spande in grutte seis-sided ien op in riem mei eksplosiven.
  Har swart hier wie streaken mei griis, en op har gesicht, doe't de troch de wyn blaasde sluier in bytsje iepengie, waard in ferskuord, swart-poarperen litteken te sjen.
  - No bist klear! Gean nei jo doel!
  - De stim waerd ynienen tinner.
  De terrorist die in pear stappen en ferdwûn ynienen, mar in lichte beweging liet sjen dat se tichtby wie.
  - Stone Mule, wurke, jo binne no ûnsichtber, en hast net te hearren, sels de meast selektive bloedhûnen sille jo spoar net nimme.
  - De tsjoenster yn 'e camouflage is in kop heger wurden, en har koarte hier is langer wurden.
  - Ik wit it! - De selsmoardsmiter koart smiet.
  - Gean no! En mei it ljocht fan Allah jo hert ferljochtsje.
  - De tsjoenster-moardner ljochte op as in tsiental gasfakkels, en har hier feroare yn in broedsel fan skriklike, en tagelyk ûngewoan walgelijke slangen.
  Zulfiya like sokke feroaringen net op te merken. De selsmoardterrorist kaam út, har gong wie licht, se beweech sels folle flugger.
  Spitstiid kaam tichterby, files, tradisjoneel foar Moskou, ferskynden.
  Utlaatgassen, de rook fan benzine, it oanhâldende lûd fan in grutte stêd, pine yn 'e earen, dit alles is al bekend, mar hateful foar in ynwenner fan' e steile bergen Zulfiya.
  It kuierjen wie dus folle handiger as fersmoarging yn drok iepenbier ferfier.
  Wier, ien kear dreamde de terrorist in foarbygonger del. Hy, fallen, flokte, doe't er opstien wie, skodde de fûst yn 'e leechte.
  - Sa is de opfieding fan 'e ûnleauwe! - Zulfiya fernaam, oprjocht bliid dat har miening wer befêstige waard.
  - Se deadzje is it heechste doel dat jo op ierde kinne betinke.
  En hjir is it winske doel: it regearingshûs yn Moskou, dat ek wyt hjit. Hjoed is der in wichtige gearkomste mei de partisipaasje fan de minister-presidint.
  Wat is dit lot! Hjir kinne jo de auto sjen, ferbettere feiligens, in hege hek mei it lêste alarmsysteem om it Wite Hûs hinne.
  It famke rûn krekt mei de minister fan finânsjes nei de poarte. Hy gleed samar de pas en gie de wachsume bewakers foarby.
  Hûnen fan in elite ras (in mingsel fan ferskate soarten, oppompt mei steroïden, groeid út in jier âld keal en de boarst fan in tank romp) blykber noch hearden it hast net te ûnderskieden ritselen fan 'e sêfte skuon fan' e terrorist, grommen.
  De twa meter bewakers flitsen har eagen, de hûnen, nettsjinsteande har subtile geur, koenen de minste rook net ûnderskiede en bedarre (Boppedat, weardichheden march pockmarked - blaft se en jo krije in stun gun).
  Zulfiya fielde har hert bonzen, it like dat it sa hurd klopte dat se it hearre koene.
  Se oerwûnen fjouwer ringen fan beskerming, by de lêste grins: sels waarden se sels ferljochte mei in skyn fan röntgenstralen.
  Fan 'e lêste skennende strieling waard de selsmoardbommenwerper beskerme troch de Efa-stien, in set fan in kostbere kolleksje artefakten.
  De beweging troch de flierren en gongen liket einleas, gelokkich is de lift rom, mar Zulfiya moat ferskate kearen omdraaie om botsing mei de abstracts fan de minister foar te kommen.
  Uteinlik ferhúzje se de sintrale hal yn. De gearkomste is ôfsletten, der binne gjin sjoernalisten. De minister gyng de seal yn, der stiene al regearingsleden by de motorkap.
  En hjir is de minister-presidint sels. In man fan koarte gestuer mei libbene eagen. Lykas altyd gedraacht er him, jout beleefd de hannen, mar it is dúdlik dat de ministers yn eangst foar him binne.
  De gearkomste iepene, en de minister-presidint fan in grutte macht sei, mei in lege, sêfte stim:
  - Hjoed sille wy de situaasje besprekke yn 'e saneamde sône fan wûnders. De soarch is dat de sône, hoewol stadichoan, groeit.
  Lykas it feit dat in protte terroristen dêr taflecht hawwe. Benammen de Swarte Sultan.
  Wa't ûnder dizze namme ferstoppe is ûnbekend, wy hawwe gjin inkele foto fan syn fysiognomy. Allinne in foarmleaze hoodie en in masker.
  Koartlyn hawwe syn hantlangers seis terroristyske oanfallen begien. Boppedat, yn 'e regel, tsjin hege amtners fan' e regearing, net sparje sels boargers.
  Se stjoerde my sels in swart teken!
  De direkteur fan de FSB naam it wurd. Hy switte oeral fan 'e ynspanning, syn goed fiede gesicht waard read, syn stim trille:
  - Ik stel foar om in beleanning fan tsien miljoen euro oan te stellen foar it haad fan 'e swarte sultan. En ek stjoere nei de sône fan 'e spesjale groep "Alpha" en "Vympel".
  Lit se de sultan libben of dea krije...
  De minister-presidint korrizjearre troch in ûngeduldich gebeart te meitsjen mei syn palm:
  - Better libje! Om't wy net witte wa't de persoan is, kinne de terroristen him altyd opstannich ferklearje.
  It haad fan de FSB foar teater (jo moatte warberens sjen litte) ferhefte syn stim:
  - Mei it sa wêze! Besjoch no de gegevens oer ekonomyske misdieden.
  Zulfiya wie net mear ynteressearre. Se recitearre it gebed in lêste kear, draaide har nei Allah, doe draaide se mei trillende hannen de seiskantige stien fan Titra.
  It eigendom wie tûzenfâldich ferheging fan 'e krêft fan' e lading.
  In superheldere flits, as fan in atoomeksploazje, fersloech it hiele gebou en in momint letter ferskynde in skriklike nukleêre paddestoel op it plak fan it regearingsgebou.
  Tagelyk klonk in klok yn it Kremlin. In ferfelende, ûnhandige stim sei:
  - Sis hallo tsjin de presidint fan 'e swarte sultan. Ik jou jo presys fyftjin dagen om alle troepen folslein werom te lûken út 'e noardlike Kaukasus en stopje mei it stypjen fan 'e Amerikanen yn Afganistan.
  As oer fyftjin dagen net oan ús easken foldien wurdt, giet de presidint achter de minister-presidint oan.
  In healoere letter ferspraat dit berjocht oer de wrâld, en rôp ferskate gefoelens op fan sympaty oant gloarjen.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  slaven fan leafde
  In learaar dy't werom is fan fakânsje ûntdekt it lyk fan in neaken famke yn har appartemint, en moarns wurdt de juf sels dea fûn ûnder de ruten fan har hûs. De mysterieuze frjemdling wurdt identifisearre as in Amerikaanske pornografyske aktrise. It die bliken dat de lêste sjitpartij op de ferstoarne yn Ruslân wie mei in famke dat op it plak fan de moard op harren direkteur betrape waard mei in mes yn har hannen. Mar fingerprinten en de ûnbidige Tula-maniac waarden fûn op it mes.
  
  In ferneamd ferdraaid detektiveferhaal is ferweve mei adembenemende ferhalen fan skok en ferbeane leafde foar heldinnen. In learaar dating in studint, in BDSM slaaf siket te behagen har master, in freondinne fan in serial killer, ree om te nimmen op syn skuld om 'e wille fan har leafste.
  
  Oandacht! Strikt +18! Leafdeferhalen wurde ekstreem earlik beskreaun, d'r binne sekssênes.
  
  Ik sil besykje it produkt alle dagen te pleatsen, en ein novimber it boek ôfmeitsje. Om op 'e hichte te bliuwen, foegje it boek asjebleaft ta oan jo favoriten.
  
  
  Wy sille warskôgje oer net winske haadstikken en ôfleverings foar dyjingen dy't in detectiveferhaal wolle folgje, mar net fan unkonvinsjonele seks en hurde sênes hâlde
  
  , wy sille spesifyk markearje net winske haadstikken en ôfleverings. De haadstikken wurde as folget tawiisd: Poalen (-ste haadstik, folslein, net oan te rieden). Episodes like this: .HP (-I haadstik, net in oanrikkemandearre ôflevering).
  
  Let op LN-lêzers! De ferkeap wurdt pleatst sa gau as it klear is. Ik sil it elke dei besykje. ien kear yn 'e wike pland
  
  Om op 'e hichte te bliuwen fan alle wizigingen, foegje asjebleaft it boek ta oan jo favoriten, wy riede oan te klikken op "folgje de auteur"
  
  
  Witte jo oer skok en ferbeane leafde en de gefolgen derfan? Oer hoe't in ferneamde porno-aktrise leafde kin, wat in learaar tinkt oer as se har studint moetet, wat de freondinne fan in serial killer ree is om te dwaan foar har leafste.
  
  net-standert leafdesferhalen mei ferslaving, psychologyske en seksuele slavernij mei filmjen fan heldinnen yn hurde BDSM, beskriuwingen fan sokke sekssênes dy't in protte net witte, plus in nijsgjirrich detektiveferhaal moat lêzers lûke mei har orizjinaliteit.
  
  
  Wie te ferwiderjen
  In learaar dy't fan 'e fakânsje werom is ûntdekt it lyk fan in neaken famke yn har appartemint, en moarns wurdt de juf sels dea fûn ûnder de ruten fan it hûs. Har jonge leafhawwer wurdt fertocht, mar alles blykt folle yngewikkelder te wêzen! De mysterieuze frjemdling wurdt identifisearre as in Amerikaanske porno-aktrise. It docht bliken dat de lêste sjitterij fan 'e ferstoarne yn Ruslân wie mei in famke dat op it plak fan' e moard op har regisseur betrape waard mei in mes, wêrop se de fingerprinten fûnen fan de ûnbidige Tula maniac.
  
  
  
  Oandacht! Strikt +. De tekst befettet eksplisite sênes, ynklusyf hurde seks en ûnkonvinsjonele leafde. Guon helden hawwe har echte prototypes.
  
  Foar dyjingen dy't it plot folgje wolle, mar net fan net-tradisjonele seks hâlde, sil ik jo warskôgje oer net winske haadstikken en ôfleverings.
  
  
  Oandacht! Strikt +! Net oan te rieden foar minsken mei in swak geast. De tekst befettet eksplisite sênes, ynklusyf hurde seks en ûnkonvinsjonele leafde. In protte helden hawwe har echte prototypes.
  
  Foar dyjingen dy't it detektiveferhaal wolle folgje, mar net fan net-tradisjonele seks en hurde sênes hâlde, sille wy spesifyk net-winske haadstikken en ôfleverings markearje. De haadstikken wurde as folget tawiisd: Poalen (-ste haadstik, folslein, net oan te rieden). Episodes like this: .HP (-I haadstik, net in oanrikkemandearre ôflevering).
  
  Let op LN-lêzers! Ferkeap wurdt ien kear yn 'e wike pland. By in swak lêzersbelang wurdt de tekst lykwols net mear op de side pleatst. Om op 'e hichte te bliuwen fan alle feroarings, riede wy oan te klikken op "folgje de auteur". Wy binne net fan plan om de roman folslein te uploaden op oare boarnen!
  
  
  In learaar dy't werom is fan fakânsje ûntdekt it lyk fan in neaken famke yn har appartemint, en moarns wurdt de juf sels dea fûn ûnder de ruten fan it hûs. Har jonge leafhawwer wurdt fertocht, mar alles blykt folle yngewikkelder te wêzen!
  De mysterieuze frjemdling wurdt identifisearre as in Amerikaanske pornografyske aktrise. Allinnich troch de yntuysje en ynsjoch fan 'e talintfolle detective Vasily Krasin is it mooglik om de mysterieuze tangel te ûntdekken.
  
  Oandacht! Strikt +! De tekst sil ferskate hertbrekkende leafdesferhalen befetsje, mar der binne ek eksplisite sênes.
  
  
  M
  Ana Cherie
  https://litnet.com/ru/ana-cherie
  
  SLAVEN FAN LOVE
  (It 2e boek yn de SHOCK LOVE-searje. It earste boek, DEATH CONCERNED, is te lêzen op de webside fan Phantom Worlds)
  
  Haadstik 1.
  Learaar natuerkunde Maria Novikova kaam werom nei in reis nei de see. Yn ôfwachting fan rêst nei in sliepleaze drege nacht, klom se de trep, helle de kaaien út. No sil it mooglik wêze om in dûs te nimmen, wês wis fan 'e dyk te sliepen. En dan sil se Pavlusha neame. In langferwachte gearkomste wachtet har: in ljocht diner, gedempte muzyk, in sêft bêd ...
  De doar nei it appartemint gie net daliks iepen. Ynearsten stie de kaai fêst, as wie it slot net goed. Dat skrok Maria, mar hja triuwde de minne tinzen fuort en gyng de gong yn.
  Ynienen pakte har ynienen eangst. De juf lei de dingen op 'e flier en twifele. Wat is der mis? De doar nei de keamer stiet op kier! En in soarte fan swakke frjemde geur, amper waarnber, tagelyk wat fertrouds. Mar de geur is net har appartemint!
  Yn grutte ûnrêst seach Maria de keamer yn. Dingen, lykas, op plakken, binne d'r gjin tekens fan in oerfal. Mar it bedsprei op it bêd... It hinget hielendal oan de flier! Hja liet him sa net! Miskien kaam Pavlusha yn? Ja, hy is wierskynlik.
  De frou kaam nei it bêd ta, luts it dekkleed werom en ... raasde yn ôfgriis doe't se bleate froulike fuotten seach! Maria beduts ynstinktyf har mûle mei de hân om de gjalp te dempjen, skode abrupt werom en bûgde tsjin de muorre. Se rôle by de muorre del en gyng op 'e flier sitten. Har blik swaaide oer har bleate skonken, se seach dúdlik in neaken, libbenleas froulik lichem ûnder it bêd.
  Amper hâlden fan de drang om te braken, sprong Maria oerein en draafde nei de húskekeamer. Se bûgde har oer it húske en kotse ferskate kearen. Spasmen knypten har yn 'e kiel, en mar ien gedachte boarre har holle: se hie in lyk yn har appartemint!
  De juf pakte har mobyltsje, naaide de trep út en gyng op 'e trep sitten. Se sykhelle swier, fielde it ferwoaste ritme fan har hert. Har fingers trillen mei lytse trillingen, Maria typte amper twa sifers "02".
  De plysje naam de telefoan lang net op, as wachte se op de beller om fan gedachten te feroarjen en se mei rêst te litten. Op 't lêst, oan 'e oare kant fan 'e tried, antwurden se ûnfreonlik:
  - Fiifentweintichste plysje-ôfdieling. Plicht Neelov. Ik lústerje.
  Unwis, mei in triljende stim, in bytsje stotterend fan opwining, sei Maria:
  "Ik haw in ... t-it liket ... in t-lyk!"
  It antwurd wie kâld:
  Binne jo dronken dame? Hokker lyk? Sprek normaal en dúdlik.
  Maria kreunde:
  Nee, nee, ik bin net dronken! Ik haw in deade frou yn myn appartemint!
  "Wêrom is se dea?" frege de plysjeman.
  - Ik wit it net! Earlik sein, ik wit it net! Ik kaam werom út fakânsje, en se is dea ûnder it bêd! En neaken!!!
  "Ek neaken?" frege de nijsgjirrige Neelov nochris. Hoe kaam se ûnder dyn bêd?
  - Hoe wit ik it? - rôp wer de optein Maria, - kom gau!
  - Sis it adres...
  Maria doarst net yn har appartemint. Se siet op 'e trep en besocht te begripen wat foar frou ûnder it bêd siet, wêrom't se dea wie en hoe't se by har hûs kaam. De juf wie yn wanhoop: se wist de antwurden op dizze fragen net. Ik koe it net iens riede.
  De plysje kaam ûnferwachts op. Guon offisier en mei him twa minsken yn boargerklean. Wy kamen it appartemint yn. De offisier en in mollige meiwurker gongen daliks de keamer yn, en de jonge man stelde Maria foar om yn 'e keuken te wachtsjen, wêrnei't hy sels by syn kollega's kaam.
  De frou wist net wat der barde yn de keamer fan har ienkeamerappartemint. Meast wierskynlik fotografearren se de ferstoarne, namen fingerprinten, sochten nei spoaren. Alles is lykas ferplicht troch de wet. De learaar seach dat yn detektivefilms. No is dit har thús ...
  Al gau kaam der in jonge meiwurker om Maria te freegjen. Earst stelde hy formele fragen oer de efternamme fan Maria, har leeftyd, en frege hoe't it lyk ûntdutsen waard. De learaar antwurde koart, soms snikkend.
  "Ik fleach krekt út 'e see," ferklearre Maria, dy't op in stoel oan 'e keukentafel siet en senuweftich mei trillende hannen mei har hier te knoffeljen. "Ik kin my net yntinke hoe't in lyk yn in appartemint telâne kin.
  De man frege:
  - Kin immen befestigje dat jo ôfwêzich wiene út 'e stêd?
  De learaar knikte daliks en sei fol fertrouwen:
  - Dit kin befêstige wurde troch in protte minsken, ûnder harren is myn freon, sy en ik fleach yn mei fleantúch allinnich yn 'e moarn, har mem hie in beroerte. Dêrtroch kamen wy betiid werom út it suden.
  Wa hie oars de kaaien fan jo appartemint?
  Maria skodde, antwurde net fuortendaliks en ûndúdlik:
  "Jo sjogge, ik bin in iensume frou, ik noegje gjinien út nei myn plak, ik jou de kaaien net út.
  De plysjeman seach de learaar fertocht oan en sei:
  - Ja?! Hat nimmen de kaaien of wolle jo net prate? Jo wolle net - mar jo moatte!
  "Ik hoopje dat jo my net fertinke?" Maria wie bang.
  De man skodholle.
  - It appartemint is fan jo. Lit ús hjir no ôfmeitsje, kom mei ús...
  - Wêrom? de learaar wie ferrast.
  - Praat mei de ûndersiker dy't jo saak sil fiere.
  - Myn saak? Wa bisto?
  - Ik bin in ûndersiker. Sit gjin soargen, ik tink dat se dy net lang oanhâlde, se sille dy ûnderfreegje en dy litte.
  In stoere man yn sivile klean ferskynde.
  - Wat kin ik sizze, Andryusha? hy kearde him nei de ûndersiker. "It lyk is frij fris, noch net hielendal ôfkuolle. Meast wierskynlik kaam de dea hjoed om fiif oere moarns. D'r is gjin strangulaasjefurrow op 'e nekke; Ik seach gjin oare tekens fan in gewelddiedige dea. Mar der binne kneuzingen fan ferskillende leeftyd op it lichem. Frisse kneuzingen op 'e pubis en boarst, âld op 'e dijen. Drokke dame. Slank, sa'n hûnderttachtich lang, in tatoeaazje op har pubis yn 'e foarm fan in roas, sa'n sân sintimeter grut. Wierskynlik in prostituee. Stjoer ús nei it buro, in autopsie sil sjen litte wat en hoe.
  "No, wy moatte om de buorlju hinne," sei Andryusha tinzen. En doe kearde er him nei de juf:
  - As elkenien klear is, sille jo it appartemint ynspektearje, miskien wurde wat dingen fan 'e ferstoarne fûn.
  Nee, Maria fûn gjin dingen, neat frjemds thús. It lyk fan in frjemdling waard meinommen yn in spesjale auto, en de learaar moast nimme de dokuminten en ride mei in plysjeman. Tsjin dy tiid wiene de boarger-klearde ofsieren al fuort.
  Yn de auto wie de plysjeman stil, tocht Maria senuweftich. Hwa ergere se sa? Wêrom plante se it lyk fan in famke op har? En wa? Meast fan alles wie de frou soargen oer de fraach fan 'e ûnderfreger oer de kaaien fan har appartemint. Se wiene by Pavlik. Mar hy is sa jong! Allinnich sechstjin yn septimber wurde foldien.
  As Pavlusha âlder wie, soe it mooglik wêze om te tekenjen, in bern fan him te jaan. Mary woe bern hawwe. Koartlyn woe se echt trouwe, se waard pleage troch froulike iensumens. En se wie bliid dat Pavlik yn har libben ferskynde. Wa't de siel fan in frou goed ken, sil har net feroardielje foar leafde. It is in kompleks, ûnfoarspelber, soms ferbean ding. Jo witte net wannear't it komt, mei wa't jo gelok hawwe ...
  Maria herinnerde de earste knuffels mei Pavlusha, har timide tútsjes. Hoe klopte har hert doe fan hertstocht! Al is se twa kear sa âld as de jonge. En hoe pynlik is it foar in frou om leaf te hawwen as in artikel fan it wetboek fan strafrjocht oer har hinget. Jo moatte jo leafde ferbergje foar alle nijsgjirrige eagen, jo kinne it net iens diele mei jo bêste freon. Wat docht se krekt ferkeard? Pavlik sels woe dizze yntimiteit! Moat in frou finzen wurde foar de leafde dy't se jout oan in tiener? Foar ûnderlinge ljochte leafde. Is it earlik? Mary tocht net ...
  
  
  HAADSTIK 2
  Maria Alexandrovna Novikova siet yn 'e gong fan' e ûndersykskommisje, sa no en dan út it finster te sjen: it hege hek en it stikeltried makken har eangst allinich fersterke. De juf wie senuweftich, der waard har sein om te wachtsjen, mar mear as in healoere wie foarby en de frou like fergetten te wêzen.
  Ynienen swaaide de doar iepen, de ûndersiker knikte nei Maria, en noege har út om it kantoar yn te kommen.
  "Vasily Krasin," stelde de man himsels foar, "jou my asjebleaft dyn paspoart."
  Oan 'e tafel yn 'e hoeke fan 'e keamer siet in oare man yn itselde donkere pak as dat fan Vasily.
  Krasin seach nei it paspoart, lei it oan 'e kant en sei:
  - No, sis my wa't dy frou is en hoe't it lyk yn dyn appartemint kaam is.
  - Ik wit it net! Earlik sein, ik wit it net! pleite de learaar. De ûndersiker hat al frege.
  "Ik frege ... It is in folslein mystearje," sei Krasin skeptysk en seach foarsichtich yn 'e eagen fan 'e frou. Ik sjoch dat jo ligen.
  "Set har yn in aaphûs!" - klonk ynienen de stim fan de twadde meiwurker. - Hy sil in pear dagen sitte, hy sil daliks alles ûnthâlde.
  - As jo swijgje, moatte wy jo yn bewarring nimme! Krasin befêstige.
  Maria fielde lykwols yntuïtyf dat se gewoan yntimidearre waard. En se hat neat om bang foar te wêzen! Se hat alle bewiis fan har ûnskuld. De learaar antwurde kalm mei in ientoanige stim:
  "Soms is it goed om yn 'e finzenis te sitten. It jout wiisheid. Mar ik haw echt neat te fertellen dy. Ik ha dus in kaartsje, ik bin moarns krekt oankommen.
  Krasin kearde him nei in kollega:
  Hat in peiling fan buorlju wat jûn?
  "Lykas gewoanlik seagen wy neat, wy hearden neat. Allinnich in buorfrou op de lâning sei dat se seach hoe't dit lytse famke yn in omearming mei in jonge jonge it appartemint ferliet. En dizze keardel kaam koartlyn by har hûs yn har ôfwêzigens en die de doar iepen mei in kaai.
  - No, wat sizze jo? frege Krasin en seach Maria nochris oan.
  "Dus dizze buorfrou is in roddel, jo kinne har net fertrouwe," begon de frou harsels te rjochtfeardigjen en kearde har nei de assistint-ûndersiker:
  - Beppe Marfa sloech, net?
  De assistint antwurde net, mar Krasin frege:
  - Hoe hjit de jonge?
  - Dit is myn studint. Ik lûk him op yn natuerkunde.
  - Simmerfakânsje? Krasin leaude net. - Sis jo foarnamme, efternamme en adres.
  - Sa hjit Pavlik Rybachenko, - Maria moast bekenne. - Wennet mei syn âlden op Savushkina Street.
  Krasin skreau op yn syn notebook en frege nochris:
  - Pavel - wa is hy?
  Maria glimke krêftich.
  - Hy is noch in bern. Ik bin syn skoalmaster! Jo sille de jonge net fertinke fan in misdied, wol?
  De ûndersiker beäntwurde de fraach mei in fraach:
  "Dus hy hat de kaaien fan jo appartemint?"
  Maria spriek har hannen út.
  - No en? Jo tinke net dat hy it wie dy't it lyk plante...
  - Hoe te witten, hoe te witten! Tieners binne soms sa wreed!" sei Krasin betochtsum.
  "Pavel is in prachtige jonge, in atleet, hy sil gjin fly sear dwaan!" Maria begon har studint te ferdigenjen.
  - Wannear hasto him foar it lêst sjoen? frege Krasin.
  - Begjin augustus. Pavlik begeliede my nei de trein. It wie ... op 'e sânde. Hy holp my gewoan dingen te dragen.
  Krasin stelde noch in pear fragen. Hy frege mei wa't Pavel befreone wie, as der wat fertochts yn syn gedrach siet, as er wreedheid tsjin bisten toande. Maria antwurde dat se noait sjoen hie dat Pavlik bisten mishannele. Mar de jonge wist hoe te stean foar himsels, hy wie dwaande mei martial arts en hockey.
  Ynienen stelde Vasily Krasin in ûnferwachte fraach:
  Hawwe jo seks mei him?
  Maria huvere en bang, ûnwis antwurde:
  - Mei Pavlik? Nee... Hy is noch in bern...
  Krasin seach goed nei de reaksje fan de frou. Maria waard sels bleek by sa'n fraach, sloech de eagen del, fûlde yn 'e stoel, sloech de hannen yn 't kastiel.
  - Ja? frege de ûndersiker. - Ik kin it net leauwe! Wês earlik mei my. Begripe jo dat jo in fatsoenlike straf krije kinne foar it hawwen fan in relaasje mei in minderjierrige?!
  Maria sloech har eagen op nei de man en antwurde mei in sucht yn in triljende stim:
  "Ik hoech gjin tiid te jaan foar ...
  Vasily gniisde en sei:
  - En wy sille de jonge ûnderfrege! Hy sil ús alles fertelle.
  Maria huvere wer en antwurde mei eangst:
  "Jonges binne sa graach komponearje en oerdriuwe. Mar ik bin der wis fan dat hy jo neat sil fertelle dat my diskreditearret.
  De ûndersiker glimke en sei strang:
  "Wy kinne jo oanhâlde en jo nei de rjochtbank stjoere om de arrestaasje foar twa moanne goed te keuren. Ferlei it lot dus net. Sis dyn telefoannûmer.
  - Fan wa? Myn?
  - Lit ús beide: dyn en Rybachenko.
  En Pavlik? No, ik wit it net...
  Witte jo net oft te sizzen of net? Miskien kin ik nei jo smartphone sjen?
  "Ik sil it dy fertelle," knikte Maria en diktearre de tillefoans.
  De ûndersiker naam in foto fan it ferstoarne famke út 'e map, sette it foar Maria en sei:
  Sjoch nochris goed, miskien hawwe jo har earder earne sjoen.
  It wie dreech foar Maria om te sjen nei it lichem fan dejinge dy't yn har appartemint dea bliek te wêzen. Mar it moast dien wurde, de juf twong harsels om nei de foto te sjen. In moai gesicht, mar ferminske troch de dea. Nee, se wit neat fan har, se seach earst it famke ûnder har bêd.
  Krasin seach op syn horloazje en sei:
  - Mar! It is tiid om ôf te meitsjen. Alles wat jo hoege te dwaan is jo fingerprinten te nimmen en oan te melden. Goed, foar no litte wy dy op boarch nei hûs gean.
  Al gau ferliet Maria it gebou fan 'e ûndersiikskommisje, naam it oan har útjûne papier út, seach nei it segel, en seach de hantekening fan' e plakferfangend oanklager fan 'e stêd. Se ferstoppe it papier yn har bûse, suchte swier en begûn oan Pavlik te tinken. Se woe har leafste sa graach behagen mei in frjemde ûnferwachte komst. Hy wie tige benaud dat er trije hiele wiken útskiede moast. Se kaam earder, bliid de man ...
  Hat Pavlusha in prostituee brocht yn har ôfwêzigens? Wêr binne de klean fan it famke? Hawwe jo it meinommen? Hoi Pavlik. Pauw...
  Ferdomme, ik moat him skilje! Hoe hasto net daliks rieden?
  Maria drukte op de knop op har smartphone mei de namme fan har leafste. De stim fan in oar sei: "De tillefoan is loskeppele of net fan netwurkdekking."
  
  
  Haadstik 3
  Gorynych die de doar fan it appartemint iepen, liet it famke en har maat deryn, gong sels yn, die it ljocht oan en sei:
  - Beskieden hawwe wy hjir foar sokke leave gasten.
  "It is goed, wy hâlde it op ien of oare manier út oant moarn," sei in lange man mei in brede skouders, omtrint tritich jier âld, "lite wy ûnderweis en yn 'e sliepkeamer in hapke ite." Ik miste it lichem fan Lucy. Litte wy jo wiere leafde sjen litte!
  It famke glimke en seach leafdefol yn 'e eagen fan har maat. Se gongen yn 'e keuken, Gorynych sette de tsjettel op en begûn te meitsjen broadsjes, furtively blik op it famke. Hy mocht fan har! De slanke, blauwe eagen, boarstige blondine wie hast de hiele hurde dyk út it suden yn 'e Zhiguli stil, frege net om de auto te stopjen of har wat te keapjen, liet gjin ûnfrede sjen, ferwyt har net foar it ûngemak. Gorynych net graach praterige en grillige froulju.
  "Utrish en ik binne krekt op tiid fuortgien," sei er en iepene in flesse bier. - Der is no in shmon. Nadia waard meinommen. Wêrom hat se de direkteur mei in mes stutsen?
  - Dom! It die sear, jo kinne it net ferneare, soe ik Achintsev sein hawwe, it sjitten soe stoppe wêze.
  - Sa stuts se him nei de sjitpartij.
  - Ik haw it úthâlden. En doe joech útslach oan emoasjes. Achintsev sels is de skuld - jo kinne de famkes net sa spot! Sjoch, ik haw marteling útfûn. Se sleepten se nei de mierenhoop, brochten transparante slangen yn 'e fagina en makken close-ups, lykas mieren dêr ...
  "Ja, Sasha, it is dreech," stimde Gorynych yn.
  "Myn is goed, geduldich, mar Nadya is in gek," sei Sasha en kearde him nei syn maat:
  - Hoe binne jo binnen - docht it sear?
  "It is goed, skat," antwurde it famke mei in lyts glimke.
  - Ok litte wy sjen.
  Se ieten en gongen nei de sliepkeamer.
  - Hasto it tsjin dat Lucy útklaait? Sasha frege Gorynych. Ik fyn it leuk as se neaken dûnset. It is sa eroatysk! - Wy geane dêr by ús thús hielendal sûnder klean.
  - Ik hâld fan striptease! It ienige meilijen is dat der gjin muzyk is, - antwurde Gorynych. - Ja, en it is al let, kinne de buorlju hearre.
  - Neat, ik set de muzyk stil fan 'e telefoan oan, - sei Alexander.
  Hy pakte wat ballroommelody, it famke makke it hier dat krekt ûnder de skouders foel los, skodde ferskate kearen de holle krêftich en begûn stadich, bûgd en dûnsjend, om fan 'e jurk ôf te kommen. Der wie gjin beha op Luce. Stadich luts se har jurk út, draaide se yn 'e dûns, stak no har moaie boarsten út, bûgde har dan, liet har kont sjen.
  Doe gyng de stripper op 'e spjalten sitten, mar sprong doe enerzjyk oerein, luts har slipje út, draaide se in bytsje yn 'e hannen en smiet se yn 'e rjochting fan Gorynych, dy't yn in leunstoel siet. Hy seach de tatoeaazje op 'e pubis fan it famke en waard noch mear wekker.
  Neaken litten, klopte Lucy har billen, die se mei har hannen útinoar, rûn op 'e teannen nei de doar. Dêr knibbele se del, bûgde har sa dat har kont merkber heger wie as har holle, draaide har om en mei springende bewegingen, licht bûgde en ûntbûgde de earms by de earmtakken, krûpte nei Alexander ta, stiek har lippen yn 'e breedte fan syn spikerbroek, stuts doe fêst har tonge út, skodde it en, glimkjend, wat ienris de broek fan Sasha slikke. Hy ritsde syn fly, liet syn licht oprjochte pik los.
  It famke glimke wer mei de tips fan har lippen, naam de weardichheid fan har partner yn 'e mûle en begon te aaien, besykje him nei de winske tastân te bringen. Doe slokte se de al opteinige, yndrukwekkende penis fan in man folslein troch, in pear sekonden lei se har gesicht tsjin 'e pubis fan har partner en befries. Doe rekke se werom, mar liet it lid net út 'e mûle los, mar sûge syn holle licht, makke ferskate blowjobs, naam wer de pik fan 'e man yn 'e mûle en befrear foar tsien sekonden, helle har sykheljen en sette har karakteristike bewegingen troch.
  "Doe net haasten," sei Sasha.
  It famke draaide him oan 'e kant, sadat Gorynych sjen koe hoe't in lid fan in freon op 'e lippe fan Lucy rêste.
  Alexander klopte syn freondinne licht op it wang, mar luts doe fan it famke ôf, liet syn pik los en swaaide mei de hân nei har.
  Lucy draaide har om, krûpte in pear stappen werom, bûgde har wer sadat har geslachtsdielen dúdlik sichtber waarden en begûn har billen te rukken.
  - Grut! Gorynych flústere.
  - Dat kinne wy net! sei Alexander. - Hawwe jo Strake op 'e penis sjoen?
  Gorynych wist net iens wat it wie.
  En it famke makke op alle fjouweren in sirkel om 'e keamer, útnoegjend mei har bút, sakke doe op 'e earmtakke en krûpte nei har leafste.
  Dizze kear die se de knipkes op syn sandalen los en begûn mei har tosken Alexander syn sokken foarsichtich út te lûken.
  - Goed famke! hy priizge.
  - Ik hâld fan dy! - klear mei sokken, antwurde Lucy. Se tute earst ien, doe de oare foet fan har freon en begûn mei har tonge syn teannen te streakjen, slikke se en stoppe har wiete tonge tusken har fingers.
  - Sûch! Sasha befel.
  It famke naam de fjouwer teannen fan har leafste yn 'e mûle.
  "Djipper," sei Alexander.
  Lucy siet op 'e kont, luts har wang mei de finger, knypte har partner syn grutte tean yn 'e mûle, besocht de foet sa djip mooglik te pakken.
  "Goed famke," priizge Alexander. - Rjochtsje op, lit my dy aaie.
  Sûnder har foet út 'e mûle te litten, kaam it famke oerein en bûgde yn 'e rjochting fan har leafste. Hy begûn har kut en pubis mei syn frije foet te streakjen.
  - It bêd is leech, - sei Sasha, - it is ûngemaklik om te streken.
  It famke bûgde har foaroer, spriek de skonken breder út. Alexander streake mei syn fingers oer de búk fan syn freondinne, drukte doe op ien boarst, doe de oare, stadichoan fan 'e punt tusken de boarsten troch de nâle nei de ûnderkant fan 'e búk.
  Lucy hold Alexander syn rjochterfoet noch mei de iene hân yn 'e mûle, mei de oare naam se de teannen fan syn lofterfoet en sette dy yn har fagina.
  "Goed dien," priizge Sasha wer. - Jo witte hoefolle ik derfan hâld.
  It famke makke in enerzjike beweging mei har bekken, besykje de fingers fan har leafhawwer djipper yn har lichem te driuwen. Mar se raasde en luts fuort. In grimas fan pine ferskynde op har gesicht.
  - Is der wat mis nei Achintsev syn marteling? frege Alexander. - Docht it in protte sear?
  "Tolerabel, leave," antwurde it famke.
  "Jo sille net gewoan sa gûle," sei Sasha en kearde him ynienen nei Gorynych:
  Wolle jo sjen wat der yn har sit?
  - Hoe is it? Gorynych stelde in domme fraach.
  - Ah-ah-ah! Ik haw in fixture. Tagelyk sille wy in genital ûndersyk dwaan. Lyusenka, bring my dêr, yn myn aktetas, witst wat.
  In neaken famke glied de gong út en ferskynde al gau mei in zaklamp, in soarte fan buis en in trochsichtich rûn glês yn 'e hannen. Gorynych seach lykwols dat it glês sûnder boaiem wie.
  Alexander makke it bêd frij. It famke siet op syn plak, draaide yn 'e rjochting fan Gorynych en wiid ferspraat har skonken bûgd oan' e knibbels. Sasha sakke njonken har del, sadat Gorynych alles koe sjen, energetysk tikte syn freondinne mei syn palm op 'e kaalske skamte fan syn freondinne, draafde dan mei syn fingers oer har kut, massearre sêft de klitoris fan it famke, luts har lippen en skiede se, en liet de yngong nei de boezem fan 'e skientme sjen. . Doe gyng er oerein, joech it famke te slikjen en de fingers fan syn hân te sûgjen.
  Gorynych seach de leafhawwers yn wulpse ferwachting fan fuortsetting. En hja folge! Alexander ynfoege in pear fingers yn Lucy syn fagina en begûn te meitsjen yntinse jerking bewegings.
  It famke kreunde sêft.
  "Sjoch, meitsje him gjin bêd," Alexander glimke, luts syn fingers út en joech se wer oan syn freondinne om te slikjen en te sûgjen.
  Doe naam er in glês, smarre syn râne sûnder boaiem mei gel út in buis en begûn te foarsichtich yntrodusearje it famke syn lichem.
  - Ai! Lucy raasde wer sêft.
  - Ferwûne? Sasha frege. "Miskien hawwe jo in pynstiller nedich?"
  - Nee, leave, it is goed. Tolerabel.
  Sasha sette it glês hast folslein yn 'e fagina fan it famke, bestelde him it mei syn fingers te hâlden, en hy skynde in zaklamp nei binnen, ûndersocht it foarsichtich en sei:
  - Alles is ynoarder! Hast gjin ûntstekking. Allinnich hjir, oan it begjin, bleau it bytmerk oer. Sille wy hjoed seks hawwe? Sil it net sear dwaan?
  - Ik sil geduld hawwe, leave! Lucy antwurde moedich.
  "Se hâldt fan neuke, foaral mei my," sei Sasha tsjin Gorynych. Kom hjir, ik sil dy wat nijsgjirrichs sjen litte. En jou my in pinne.
  Gorynych sprong op it famke en fêstige syn eagen op 'e spleet fan' e uterusfarynx dy't yn in glês útstutsen.
  - No? Wat stoarje jo nei? frege Alexander leaver. - Hawwe jo dit noch net sjoen?
  "Ik bin gjin gynekolooch," mompele Gorynych.
  "Ik ek net," sei Alexander. Mar ik hâld fan myn freondinne...
  Hy liet Lucy syn wiisfinger slikje en stiek syn lyts kessens troch it glês yn de kiel fan it famke. Hy draaide it in bytsje, luts it derút en joech it wer in lekke. Doe naem er in pinne fan Gorynych en dreau dy yn 'e uterus os hast oant de montagebeugel ta.
  "Hâld it," bestelde hy Lucy en noege syn freon wer út om de foto te bewûnderjen.
  Mei triljende hannen helle de optein Gorynych syn smartphone út en makke in pear foto's.
  - Hawwe jo in klysma yn 'e hûs? frege Alexander.
  - Wêrom hawwe jo in klysma nedich? frege Gorynych.
  "Jo sjogge, ik hâld fan anale spultsjes. Om net smoarch te wurden, is it better om dit te dwaan nei in klysma.
  "Ah-ah," sei Gorynych lustig. Wy brûke gjin klysma's.
  - Okee, jou my dan in flesse bier. Se sil alles foar harsels dwaan. Gean, Lucy, meitsje jo klear. Litte wy de man echte seks sjen litte!
  
  
  Haadstik 4
  - Geweldich famke! Gorynych sei entûsjast doe't it famke ferdwûn yn 'e badkeamer. - Dit soe ik graach wolle!
  - En doe! - sei Alexander bliid.
  - Wêr hasto har fûn? frege Gorynych.
  - Hy naam it fan syn freon, ien fan 'e lieders fan har mienskip. Lucy waard sa grutbrocht dat de heechste deugd har yn 'e holle dreaun waard troch de winsk om in man te behagen.
  - Wat is se sexy! Dy bin ik noch net tsjinkommen.
  Se gie nei Charm School yn Ohio. Dêr waarden se har leard en allerhanne eroatyske trúkjes.
  - Wat is de skoalle?
  - Geheim. Famkes wurde oplaat foar fermaak fan 'e elite en filmjen yn porno. Luska siet dêr by de moanneline lâns.
  Aktet se faak yn porno? frege Gorynych nochris.
  - Eartiids faaks. Lucy is in moaie frou, der wie in fraach.
  - It soe nijsgjirrich wêze om de sênes te sjen mei har dielname!
  Jo seine dat jo gjin porno sjogge!
  - Ik soe Lucy mei nocht oansjoen hawwe.
  "Ik sjoch dat ik optein waard doe't ik nei ús seach," glimke Sasha. - Ik soe myn broek útdoen, wy seagen in protte oprjochte leden.
  - Jo wurde net jaloersk as jo pornografy sjogge mei har dielname, lykas se is mei oare manlju ...
  - Nee ... Wêrom jaloersk op eat wêze?
  "Ik begryp dat se net jaloersk binne op wurk," sei Gorynych conciliatory.
  - En soms oefenje wy thús swing. Myn freon is Scott. Hy hat in chick - ien fan 'e meast ferneamde pornostjerren. De namme is Roxy Ray. Net heard? Och, ja, do sjochst net... Sa komme wy soms byinoar. Ik soe allinne witte wat wy dogge mei heifers! Wy organisearje allerhande wedstriden, wa fan harren de bal fierder út it kut smyt, wa't better op 'e dildo springt of mear tennisballen yn it liif stopt. En foar Kryst klaaiden se freondinnen koeler as krystbeammen. Keatlingen mei gewichten waarden oan 'e tepels fêstmakke en tusken de skonken waarden de lichems ryklik fersierd mei sûgkoppen en wasknijpers mei krystballen. En doe brûkten se se yn dizze foarm om beurt. In protte ballen waarden slein, mar it wie leuk.
  "Jo hawwe in goede tiid," sei Gorynych dreamerich.
  - Hawwe jo wasknijpers? frege Alexander.
  "Ik moat myn mem yn 'e badkeamer sjen." Wêrfoar?
  "Jo sjogge, ik hâld fan neuke as wasknijpers oan Lyuska's tepels hingje, it makket my op," sei Sasha, seach nochris nei Gorynych's útbulte broek en frege:
  - Oefenje jo MZHM?
  - Hoe is it?
  - No, as in famke mei twa manlju.
  - Nee, wat bisto! Ik kin mar ien op ien en sûnder tsjûgen.
  - No, om 'e nocht. Dan sil ik earst mei Lyuska losse en yn 'e sliep falle, en dan kinne jo mei har prate.
  Wy kinne yn dy keamer! - Gorynych wie bliid - Ik haw dêr in bêd!
  "Goed, ik sil myn hannen waskje en Luska haastje," sei Alexander en gie fuort.
  Al gau helle er syn freondinne út 'e badkeamer. Ut de moaie boarsten fan it famke stiene kleanknuppels oan 'e tepels. Mei har gong swaaiend, ferliedlik swaaiend mei de heupen, rûn it famke stadichoan foarby Gorynitsj, dy't har mei de eagen opsloarde, gyng sitten op it bêd, spriek har skonken wer wiid, mar dizze kear bûgde se se net oan 'e knibbels, mar spande har út se út as in ballerina yn in stretch, en tilde se heech boppe har holle.
  Alexander kaam ticht by har, die syn spikerbroek en koarte broek út. Tagelyk skodde it famke útnoegjend mei de fuotten en helle de sokken út. Mar Sasha begon net fuortendaliks te aaien. Hy helle ynienen in riem út syn spikerbroek en sloech syn freondinne aardich hurd op it geslachtsdielen.
  Lucy raasde sêft en sei:
  - Senkyu, hear! Ik hâld fan dy!
  - Russysk prate! Wy binne yn Ruslân, - sei Alexander en sloech it famke wer mei in riem.
  - Wat bisto? frege de optein Gorynych.
  - Dit is foar it opwaarmjen, - antwurde Alexander. - Se is it wend. Thús set ik har wolris in pompje op.
  Alexander stiek de hân út nei it famke. Sûnder har útstutsen skonken del te litten, slikke se wer de fingers fan har leafste en naam har hân yn 'e mûle.
  In minút letter luts Sasha syn hân út 'e mûle, brocht it nei de fagina fan' e freondinne, sette ien finger dêr, dan de oare, mar masturbearre net. Hy begûn stadichoan syn palm yn Lucy syn boezem yn te bringen. Se protestearre net, kreunde gewoan in bytsje.
  - Docht it net sear? frege Alexander.
  "Tolerabel, leave," antwurde it famke gewoanlik en die de eagen ticht.
  Sasha makke in poging, en syn hiele palm wie yn Lucy syn lichem. Se raasde wer sêft. Sasha beferzen foar in pear sekonden, doe ferhuze syn hân in bytsje mear yn it lichem fan syn freondinne en begûn te sêft draaie it.
  Op dat stuit fielde Gorynych, dy't alle manipulaasjes seach, dat hy einiget: syn sied spatte spontaan út, fersmoarge syn ûnderbroek.
  En de nacht wie krekt begûn!
  
  
  Haadstik 5
  Yn it kantoar fan de ûndersiker wie Maria tige senuweftich, mar har opwining gie ek net op strjitte foarby. Allinne no de frou wie mear soargen net oer hoe't it lyk kaam yn it appartemint, mar oer de situaasje mei Pavlusha. Sil de jonge fertelle oer har sûndige ferbining? Wêrom antwurdet syn tillefoan net?
  It duorre in pear metrohaltes om thús te kommen. Hoefolle bewakers binne wurden yn 'e metro! No begûn dit Marije te ergerjen. It like har ta dat se op it punt om oanhâlden, boeien en nei de finzenis brocht wurde soe. Dan wurde se besocht foar it ferlieden fan in minderjierrige.
  Mar de bewakers joegen gjin oandacht oan Maria. De learaar kaam út 'e metro en fielde oplucht. No in bytsje kuier, it sil har hûs wêze. Sa rûn se moarns hjir mei dingen, tocht oan Pavlik, tocht oan it strân, waarme stiennen ûnder har bleate fuotten, waarme see mei weagen dy't streakje as de touch fan in leafste.
  Har leafde foar Pavlusha is net ôfkuolle foar in pear wiken fan in súdlike fekânsje. De keardel dreamde fan har nachts, de learaar weromroppen syn reliëf lichem, moedich gesicht, ljocht hier snije ûnder in heale doaze, blauwe, hiel ekspressive eagen. In treflik, kreaze jonge. Hy kin in prachtige filmakteur meitsje, hy soe pronkje op in poster.
  Maria socht om Pavlusha sa gau mooglik te sjen, him te knuffeljen en ticht by har te hâlden, de geur fan syn sterke jonge lichem yn te sykheljen, om tútsjes op syn gesicht, nekke en glêde, rôze wangen te dûsen. Se draaide hieltyd wer syn telefoannûmer, dat noch altyd net antwurde.
  De juf stelde harsels gerêst: it wie no simmer, de jonges wiene op fakânsje, Pavlusha wie earne hinne gien, naam de telefoan net mei of die it gewoan út. Mar wêrom it útsette? En har leafste fertelde har neat oer in mooglike reis doe't se him twa dagen lyn belle út Sotsji. En dan barde dit skriklike ferhaal mei de mem fan in freon, snelle fergoedingen, betiid fertrek ...
  Miskien waarden de âlden fan Pavlusha ynienen nei it bûtenlân brocht? Hy woe nei Frankryk.
  Maria sels fan har jeugd dreamde fan it meitsjen fan in houliksreis nei Europa. Besykje Praach, Warsjau, Berlyn, Parys. Ik woe benammen nei Parys, de stêd fan dreamen en romantyske leafde. Se fertelde Pavlik oer har winsk. Hy antwurde dat er graach nei Frankryk gean soe, om't de Frânsen fan alle Europeeske folken it meast lykje op Russen sawol yn karakter as mentaliteit. Maria hat gjin argumint, hoewol se doe tocht dat ús folken net al te lyk binne. Se hie in winsk om te trouwen Pavlik oer in pear jier, doe't er wurdt in folwoeksene, en gean op in reis mei him.
  No woe de learaar net iens tinke dat Pavel har bedroch, dat hy in oar famke nei har appartemint brocht. Hat Mary har froulik lok net fertsjinne? Earder, yn har dreamen, tekene se harsels in solide, rike man, mar rekke fereale op in jonge dy't bliek te wêzen fyftjin jier jonger as har. Ik rekke sa fereale dat ik myn geast kwytrekke.
  De learaar seach der aardich oantreklik út. It figuer is slank, de taille is tin, moaie lange skonken, de hûd is skjin, it gesicht is fris, der binne gjin rimpels, it hier is tige weelderige, it hier is wat krullend, ljocht blond oan 'e skouders. Koartlyn gie se periodyk op in dieet, smard mei crèmes. Sokke froulju hâlde fan manlju. Uterlik krige se net mear as fiifentweintich, hoewol't de learaar koartlyn de tritich wie.
  Mar Maria wie iensum, nettsjinsteande har skientme en goede fysike foarm. Yn har jeugd kaam har ferloofde, fan wa't se mei alle fezels fan har siel leaf hie, yn Tsjetsjenië telâne en stoar dêr. As gefolch, it hert fan it famke ferhurde en iis oer ferskate jierren.
  De learaar reagearre op alle besykjen ta frijheid troch manlju mei sa'n kjeld dat mooglike oanbidders fuortendaliks ferdwûnen. Maria rekke net fereale foar in protte jierren, se seach net iens yn 'e rjochting fan manlju. Se fielde har tige djip, de wrâld like har swart en wyt nei de tragyske dea fan har earste freon.
  En pas koartlyn begon de learaar stadichoan te tinjen, mear en mear te tinken oer it houlik en de berte fan in bern. Mar Maria wie timide mei manlju, se die net bywenje dûnsen en oare plakken dêr't it is makliker om te witten elkoar.
  De frou hie it idee om in kunde foar it houlik te advertearjen yn in krante of op in passende side op it ynternet. Mar doe ferskynde Pavlik yn har libben. En de wrâld begûn te boartsjen mei nije kleuren.
  Dizze kreaze man stie út ûnder alle learlingen mei syn uterlik en gesellichheid, de kreaze jonge waard de hertlike passy fan 'e learaar, Maria foel foar him. Hoewol't ik begrepen dat it wie ferkeard, sels gefaarlik út it eachpunt fan besteande wetten.
  Foar it earst seach de learaar Pavlik hast in jier lyn yn har klasse op in nije skoalle, dêr't se in baan krige doe't se ferhuze nei it Primorsky-distrikt. Hy makke har hast fuortdaliks ûntdutsen, langstme nei leafde hert triljen. Pavlusha wekker yn 'e frou earst vage dreamen, en dan nochal sterke gefoelens.
  Maria besleat om te sykjen nei in oanpak foar dizze jonge, mar se wie bang dat de jonge soe ôfwize har. De learaar begûn te soargjen foar harsels mear foarsichtich, gie op in dieet. Se besocht te sjen goed en wekker Pavlik syn oandwaning, overestiating syn rangen. Lange tiid hat se lykwols gjin stappen dien om inoar better yn 'e kunde te kommen.
  Yn april wie it waar prachtich, sinnich, Maria klaaide passend foar maitiid, en by de les rôp se Rybachenko om te antwurdzjen.
  De earste kreaze man fan de klasse, Pavel, stie by it boerd. Maria fersloech him mei har eagen, en hy seach mei ynteresse nei syn learaar, dy't dy dei yn in frij koarte rok wie, mei moaie make-up en in chic kapsel.
  Mei in glimke sei Paul:
  - De wet fan Kirkorov seit ...
  Der waard lake yn de klasse. Pavlik wie wat ferlegen en bloosde wat. De learaar korrigearre beleefd:
  - Kirchoff... Dus wêr giet dizze wet oer?
  Maria hearde dat Rybachenko waard frege troch it famke yn 'e earste buro, mar die as net te merken neat.
  Har húsdier, dy't de learaar yn 'e eagen seach, antwurde:
  - De som fan de streamingen yn it circuit by de ynfier is lyk oan de som fan de streamingen yn it circuit by de útfier ...
  Maria knikte en sei:
  - Sit, Pavel, fiif!
  De learlingen fluiten. De jonge gyng sitten en begûn de learaar earlik te ûndersykjen.
  Doe bekende Pavlik oan Maria dat it op dy dei wie dat gefoelens yn him begûnen te koken. Hy mocht Maria earder, mar as learaar. En doe studearre er dizze folwoeksen frou, har moaie aristokratyske gesicht, blond krullend hier, ferliedlike skonken. Hy seach en fielde hoe't syn manlikheid ferriederlik opswelt, hyt wurdt en sels pulsearret.
  De famkes mochten him, prate mei har en tuten sels in pear kear de moaie Vera. Mar hy hie noch gjin seks mei ien hân, hy seach it proses allinich op in fideo dy't hy op it ynternet fûn. Fan sa'n fideo waard hy op deselde manier as no optein fan it gewoane oansjen fan in learaar, har ûnfertsjinne fiif.
  Pavlik woe ynienen leafde meitsje mei it fysike. Like op fideo. Mar hy begriep dat dit ûnmooglik wie, alteast net yn 'e heine takomst. De pynlike steat easke lykwols in útwei. Pavlik fielde in sterke huverjen, stjerren sprongen foar syn eagen. De waarmte yn 'e liif fan 'e skoaljonge waard net te fernearen. De jonge stiek de hân op en frege blozen:
  - Kin ik nei it húske?
  Maria talitten talitten:
  - Gean!
  Pavlik rûn mei alle macht. Allinne yn it húske koe er de spanning ûntlêste en syn noch útspringende weardichheid saai meitsje.
  Doe fertelde er laitsjend Maria oer syn hommels opwining. En doe kaam er krekt op tiid foar de bel werom nei de klasse. Ik moast nei de folgjende les.
  Mar it byld fan de natuerkundelearaar stie my foar eagen. Se koe in fjoer fan sterke gefoelens by de jonge oanstekke. Hy woe Maria Alexandrovna wer sjen.
  Pavlik siet amper troch de lessen. Syn skonken sels liede him nei de natuerkundekeamer.
  Mei in hurd klopjend hert bleau Pavlik by de doar stean, moed byinoar. Hy wist net wat er sizze soe, hoe't er him mei de learaar hâlde soe, mar die dochs de doar iepen.
  De juf lei de jonges út de âlderein wat út, de les wie foarby, mar noch net elkenien wie fuort. Maria draaide har nei Pavel, dy't yn 'e doar stie, en ferwachte dat hy de reden foar syn besite soe útlizze. Se glimke wolwillich, mar ek dizze freonlike oprjochte glimke koe Pavlik syn ferlegenens net fuortsmite, hy like syn wurdskat kwyt te wêzen en seach allinnich mar leech nei de learaar. En Maria Alexandrovna seach har leafste studint rjocht yn 'e eagen.
  De pauze slepte fierder, Maria frege leaflik:
  Binne jo hjir, Pavel? Alle problemen?
  Pavel syn stim bruts úteinlik troch:
  - Ik ... ik wol in essay oer natuerkunde skriuwe. Dizze wetten ... hoe is it? Yn 't algemien, hjoeddeistige ...
  "Wachtsje efkes, no sil ik ôfmeitsje mei de jonges, en wy sille alles mei dy beprate," sei de juf en glimke wer.
  En Pavlik fielde, dat fan har uterlik, har woldiedige glimke, syn manlikheid wer ûnwillekeurich yn syn broek roerde.
  Hy gong de gong út, besocht himsels ôf te lieden fan wulpse tinzen en bedarje.
  Fansels soe it makliker wêze foar him om te kommunisearjen mei in leeftydsgenoat, mar no wie de jonge tige optein troch dizze folwoeksen frou. Blykber, har attraksje waard oerdroegen oan Pavel op in yntuïtyf nivo, en hy koe net stean it, beswykt foar de wjersidige passy, hoewol't er net wist hoe te gedragen mei de learaar.
  Pavlik fielde dat syn weardichheid wer gâns groeid wie en dat syn broek opfallend bulte. It wie de earste kear dat de jonge sa'n passy tsjinkaam. It wie wat nijs en oars. Noch nea hie de jonge Pavlik sa oanset west. Hy woe de juf ynienen neaken sjen, har slanke skonken oanreitsje, har bleate boarst.
  En Maria? Se wie bliid dat Pavel kaam binnen, besocht te stjoeren de rest fan 'e jonges fuort sa gau as mooglik en belje har leafste jonge. Se dreamde fan kommunisearjen mei dizze prachtige jonge, seach yn syn teare ekspressive eagen. Maria begriep dat dit mar in tiener wie. En hy sil dêrmei behannele wurde moatte. Se wie net fan doel de studint te ferlieden, se woe gewoan mei him prate. Dus, oer it libben, oer stúdzje.
  En hy kaem yn en stoarre har fuotten oan. De man koe syn attraksje net stopje. Syn broek... Se bulten!
  Maria fernaam dit, ôfstimd op in grapke stimming, glimke fleurich en frege:
  Hâldsto fan myn skonken?
  Pavlik drukte mei muoite út:
  "Hiel ... it spyt my ..."
  Maria koe net wjerstean en frege fuortendaliks de twadde fraach:
  Binne jo dating famkes?
  De man antwurde net fuortendaliks, en de learaar ferklearre:
  Moetsje jo mei jo leeftydsgenoaten?
  Nee... se binne dom. En do ... sa tûk ... en moai. Ik fyn dy leuk.
  Maria glimke wer en sei mei in leech lûd:
  "Do bist in kreaze jonge, mar ik mei gjin learlingen moetsje, útsein as it in skoalbedriuw is.
  Pavlik suchte swier en flústere:
  "Ferdomme konvinsjes!
  Maria skodholle.
  - In keardel mei sa'n uterlik as jo kin net fan froulike oandacht ûntslein wurde. Jo sille fine josels in famke dat is mear geskikt foar dyn leeftyd.
  Peacock mompele:
  "Ik wol net ... ik bin oanlutsen ta dy.
  Maria glimke.
  - It sil gean!
  Noch in pear minuten prate se oer it skoallibben en klasgenoaten, doe stapte Pavlik foarsichtich werom nei de útgong, hy moast driuwend nei it húske. Hy hie haast om himsels te ûntlêsten, de pynlike jeuk en boppeminsklike spanning te ferleegjen.
  In fysyk sterke keardel koe syn begearten noch net kontrolearje en in ereksje ûntlêste. De ûnderbewuste winsk foar leafde en seks mei in folwoeksen dame letterlik oerweldige it trained lichem fan in jonge atleet.
  De skoaljonge rûn fuort, Maria wachte net op him, se ferliet de skoalle. En Pavlik gyng nei hûs. Âlden opfallen dat harren soan is ekstreem somber en amper yt.
  Mem frege har soan:
  - Pavlik, hast in deu krigen?
  De studint swaaide.
  - Wat ûnsin!
  De heit glimke.
  - Hy, blykber, rekke fereale, net pesterje mei fragen, oars sil er eksplodearje.
  Pavel slute himsels op yn syn keamer. Om ôfliede en ûntslein te wurden, kaam ik op it ynternet en skeakele pornografy oan.
  Nachts sliepte de jonge net goed, de hiele tiid herinnerde er de learaar, har lêste petear, ferlegen troch syn gedrach en dreamde.
  Faak wurde learlingen fereale op har leararen, sels as se folle âlder binne as harsels. Se hâlde fan har foar har wiisheid en autoriteit. Soms geane learkrêften werom: se hâlde fan jeugd en skientme. It bart dat learkrêften sels besykje har learlingen fereale op har te meitsjen. Mary slagge. Se ferliet skoalle, mar doe spyt dat se hie net wachte op de keardel en net trochgean te kommunisearjen mei him dy dei.
  
  
  Haadstik 6
  De oare moarns wie Pavel nuver en ynlutsen. Hy wie rûch tsjin syn âlden, op skoalle praat er hielendal net mei syn leeftydsgenoaten, hy antwurde learkrêften ûnfatsoenlik. Mei opwining wachte hy op 'e lêste les - natuerkunde.
  Foar de les wie it net mooglik om mei de juf te praten: se liet de bern allinich mei in belle yn 'e klasse en begon fuortendaliks it materiaal út te lizzen.
  Paul seach har each. Maria Alexandrovna ek soms seach nei har leafste studint. Se fernaam dat de jonge bleek wie en se fielde meilijen foar de keardel.
  Doe't de les einige, begûnen de jonges it klaslokaal te ferlitten, en Pavel skuorde moed op, kaam op en sei tsjin de learaar:
  - Ik bin juster net te witten kaam oer it abstrakte.
  Maria frege:
  - Hwerom binne jo fuortriden?
  "Ik moast ... nei it húske gean."
  "Jo kinne nei skoalle by my komme," joech de juf ta.
  Peacock fielde ynspirearre! Hy seach út nei it ein fan de klasse. En fuortendaliks hastich nei de natuerkunde keamer. Maria Alexandrovna wie allinnich.
  "Iets dat jo hjoed net sa goed sjogge," sei de juf earst. - Bist net siik wurden?
  "Nee," antwurde Pavel, "ik haw gewoan net genôch sliep krigen.
  - It bart. Wolle jo echt in abstrakt skriuwe? frege Maria.
  Pavel knikte, hoewol beide wisten dat dit gewoan in ekskús wie. De learaar begûn út te lizzen hoe't essays wurde skreaun. En Pavlik sei ynienen:
  "Miskien kinne wy de details fan dit wurk earne oars beprate?" It is hjir te drok... Wy hawwe in dacha yn Alexandrovskaya. Nimmen sil ús dêr tsjinhâlde.
  Nachts tocht de studint oer wat hy soe sizze tsjin de learaar op 'e gearkomste, en joech in taret sin.
  Maria glimke, lei har hân op 'e nekke fan 'e studint en sei:
  - En do bist spesjaal, net as de oare jonges ...
  Pavlik knikte by har oanrekking. Hy fielde wer de ferriedlike roer yn syn broek. Mar dizze kear rûn er nearne fuort, mar sei wer oer de dacha:
  - Jo kinne op elk momint gean. Ik haw de kaaien, myn âlden geane no net nei Alexandrovskaya.
  Maria helle har hân út en antwurde:
  "Fansels sil ik nergens hinne. Mar jo kinne by my thús komme.
  - Wannear kin ik ynkomme?
  Mary helle har skouders op en antwurde:
  - Ja, ek hjoed.
  - Grut! Peacock wie bliid. - Ik moat no nei de hockeyseksje, en dan kin ik by dy komme.
  "Litte wy dan myn telefoannûmer opskriuwe," stelde de learaar foar, "jo sille belje as jo frij binne, ik sil jo fertelle wêr't jo hinne moatte."
  De jonge bloeide fan lok:
  - Heul goed! Do bist gewoan super!
  "Allinne asjebleaft, fertel asjebleaft gjinien dat jo nei myn hûs geane."
  Pavlik knikte, it koste him in protte muoite om syn eagen fan it boarst fan de frou ôf te heljen. Op wadde poaten gie de skoaljonge fuort. By in tichtby lizzende kiosk kocht de jonge foar himsels in pak chips en in flesse cola. Hy slokte gierich wat er kocht, kalme syn senuweftich triljen en fielde mear selsbetrouwen.
  Op training wie Pavel aktyf, spile rûch. Hy wie de earste dy't de boarterstún út sprong, naaide nei de klaaikeamer en belle de juf. Maria Alexandrovna neamde de strjitte, hûsnûmer en appartemint.
  
  De learaar die de doar iepen, glimke en sei:
  - Ik bin bliid datsto kaamst. Wês net ferlegen, meitsje dysels thús.
  Se hie in prachtige blauwe jurk oan 'e knibbel, slippers, it hier los en ljochte make-up. Maria wachte op 'e jonge, har freonlike glimke holp Pavel om ûnnedige opwining te ûntlêsten, mar hy frege noch in nochal domme fraach:
  - En wy binne hjir allinne, wy sille net bemuoie ... dyn mannen?
  "Spitigernôch bin ik noch allinnich," spriek de juf har hannen út. - Kom op.
  Pavel die syn skuon út, Maria naam syn hân, en tegearre kamen se de keamer yn. Der wie in al gedekte tafel. Maria ree te moetsjen har leafste studint. Ik kocht in koeke, makke broadsjes en die sels in flesse droege wyn iepen. Der stie ek in glês mei kearsen op 'e tafel.
  "Ik sil jo letter oer it opstel fertelle," sei de learaar. "Litte wy earst in hapke hawwe ... by kearsljocht."
  Maria die it ljocht út en stiek de kearsen oan.
  Pavlik sei mei entûsjasme:
  - Sa Romantysk! Mar yn it ljocht sjochst der noch better út.
  - En ik wol romantyk, ik bin sa iensum ...
  "Jo hawwe ús, jo studinten," Pavlik beswier.
  - Mar der is gjin hertskavalier ...
  Sa kin ik ien wurde! sei de jonge entûsjast. No wie er minder senuweftich as op skoalle, doe't er in ôfspraak makke mei de juf.
  Maria glimke wer en noege Pavlik út om op 'e bank by de tafel te sitten. Se gyng neist har sitten en flústere:
  - Ik sil wat wyn drinke, en do ytst de koeke. It is mei nuten. Ik wit net oft jo fan snoep hâlde.
  "Ik hâld fan dy," antwurde Paul.
  - Dat is goed.
  Pavlik naam in stik koeke mei in leppel en slokte sûnder entûsjasme. De jonge iet thús wolris koeke. Mar hy mocht mear fan sûkelade.
  Maria naam in slokje wyn en sette it glês werom. It like ûnfatsoenlik om allinnich te drinken. En noch mear foar in puber. Se bewûndere de studint yn 'e flam fan kearsen, fertelde Pavlik dat hy in fotogenysk en ekspressyf gesicht hie, en de figuer wie as dy fan in Gryksk stânbyld.
  De jonge die de mûle iepen by sokke kompliminten, en de juf naam Pavlik syn hân yn har hân, lei dy op har skonk en flústere:
  - Jo kinne it izeren.
  De jonge bliere, syn palm trille en waard daliks swit. Pavlik streake sêft oer syn skonk. Maria glimke: de touch fan in kreaze keardel is noflik foar it froulike lichem. De learaar lei har hân op Pavlik syn spieren boarst en begûn te massearjen. De jonge sykhelle faak, Maria fielde hoe sterk it hert fan de puber klopte. De man stie yn 'e brân fan opwining. Hy knibbele de knibbel fan de frou mei de hannen, hy woe ynienen har jurk út en skuorre syn eigen klean út. Yntuïtyf, sterke winsk ...
  Mar Maria, út 'e hoeke fan har bewustwêzen, besefte dat se ophâlde moast om de kontrôle oer harsels net te ferliezen. Se skuorde Pavel syn hân fan syn knibbel, tute de jonge op 'e foarholle en sei:
  - Goed, dat is genôch! Litte wy weromgean nei it abstrakte.
  Peacock flústere:
  - Asjebleaft ... Letter abstrakt. Ik fiel my waarm. Mei ik myn shirt út?
  Maria woe trochgean mei in yntime date, se dreamde fan it sjen fan 'e neakene romp fan in jonge kreaze man, de frou koe har net beheine, helle har hannen út en antwurde:
  - Kom, ik sil dy helpe.
  En helle it T-shirt fan de jonge út.
  De reliëf, sierlike tekening fan 'e spieren fan 'e jonge waarmte de waarmte yn 'e mage fan 'e frou noch mear op, dy't drige net te fernearen. Mar Pavlik wie tige optein, syn folsleinens gie omheech, syn lichem begon te skinen fan swit. Mei triljende stimme sei de jonge:
  - Jo kinne, en ik sil jo helpe ... jo jurk útdoen ...
  Maria knikte neerhalend.
  - Wis!
  Pavlik bûgde him del en makke mei triljende fingers de befestigingen los...
  Maria bleau yn wat tinne slipje en in beha. Pavel seach úteinlik it lichem fan 'e learaar hast sûnder klean. Graceful, oandwaanlik, heul leaf en eroatysk.
  Pavlik sei hiel oprjocht:
  - Mei jo genede kinne jo in moademodel wurde.
  "Ik leaver te wurkjen as learaar," antwurde Maria Alexandrovna.
  De jonge rûn syn hân oer de rêch fan syn leafste learaar. Maria sykhelle djip. De jonge syn touch draaide har oan. Ik woe alle konvinsjes negearje en fusearje mei de jonge knappe man yn ekstase. En Pavlik trille fan grutte opwining. It wie de earste kear dat dit him barde. De jonge waard oerweldige mei emoasjes, ynstinkten namen syn geast oer.
  Maria gie de jonge temjitte. Se knuffelen en tuten elkoar...
  Pavlik fûn himsels foar it earst op in leafdesbêd, hy wie oergeunstich en oan 'e ein fan 'e gearkomste waard er sels útput. Allinne doe seach Maria op har horloazje en rôp fan skrik:
  - Wow! It is al alve oere! Jo âlden sille wêze soargen. Kom op, skilje se gau en kleed jo oan.
  Wurch Pavlik beweecht stadich. Dûnkere sirkels ferskynden ûnder syn ekspressive blauwe eagen. De opwining bedarre, mar de jonge fielde him leech. Mary stelde him gerêst:
  "It is altyd sa nei de earste kear," tute de frou Pavlik op 'e lippen. - Do bist in geweldige keardel! Ik fielde my goed mei dy, mar ús passy is krimineel. Ik sil mei finzenis bedrige wurde as se útfine dat wy de grins oerstutsen binne.
  Peacock flústere:
  Ik swar dat ik it net oan ien sil fertelle. Ik jou myn wurd fan eare.
  Maria glimke en frege:
  "En jo sille net opskeppe tsjin jo freonen?"
  Pavlik krúste himsels sels foar oertsjûging:
  - Net! Hjir is dyn krús!
  Wy binne net wetlik tastien om leafde inoar. Jo wolle net dat jo leafde nei de finzenis giet, wol?
  Peacock antwurde mei fertrouwen:
  - Nee ik wol net!
  Maria knikte en flústere:
  "Ik koe wurde besocht foar it ferlieden fan in minderjierrige.
  Pavlik skodde krêftich de holle.
  - Net! Jo ferliede my net, ik wol dy sels.
  Maria antwurde:
  - It hindert neat. Beskuldige fan it ferlieden fan de iene dy't âlder is.
  - Unrjochtfeardige wetten!
  "De wet is goed of min, mar it is de wet, dêr moatte jo rekken mei hâlde," sei Maria. - En jo geane flugger nei hûs. Wat seist tsjin dyn âlden?
  Peacock sei:
  - Ik sil sizze dat ik bleau by in freon, wy spile kompjûter games.
  Wat as se freegje om in freon syn namme? frege de learaar.
  Peacock antwurde mei fertrouwen:
  - Myn freonen binne betrouber, se sille my fertelle.
  Maria frege nochris:
  "Fertel it asjebleaft gjinien.
  Pavlik krúste himsels wer:
  "Ik swar op myn mem, ik sil it gjinien fertelle!"
  De learaar en de studint tútten ôfskied.
  Thús hat de jonge him gau útlein oan syn âlden, sakke op it bêd en foel daliks yn 'e sliep.
  De oare deis wiene d'r gjin natuerkundeklassen yn 'e klasse fan Rybachenko. Hy herstelde fan in romantyske datum, hy woe wer syn leafste frou sjen, by in skoft gie hy nei Maria Alexandrovna.
  Om gjin ekstra fertocht en roddels te feroarsaakjen, frege de learaar Pavel om net mear nei har kantoar te kommen as der gjin natuerkundeles wie, mar se liet him weromgean nei har hûs.
  En wer wie der in romantysk diner by kearsljocht. Allinnich ynstee fan wyn iepene Maria in flesse Coca-Cola. En doe joech de learaar de studint in massaazje. Pavlik fielde rêstiger en selsbetrouwen as earder, hy wie ree om fierder te learen de wittenskip fan leafde.
  Se skieden mei teare tútsjes.
  Dizze kear kaam de jonge fleurich en fleurich thús. Mem seach syn blide eagen en frege:
  - Hasto al in freondinne fûn?
  Pavel huvere en blierde, mar joech gjin antwurd.
  Mem frege:
  Hasto al tútsje?
  "Nee," lied Paul.
  - Wês foarsichtich, wês net stout. Om't jo sa jong binne ...
  De keardel woe net harkje nei ynstruksjes, hy klaaide him út, gie op bêd. Hy stelde him foar dat Maria njonken him lei en bedarre yn in swiete sliep.
  De learaar en de studint begûnen temûk te moetsjen. Formeel gie de jonge nei de learaar om essays te skriuwen. Mar dit wie allinich in dekking foar har romantyske leafde, dy't har harmonieus ûntwikkele. De leafhawwers planden oer de tiid om legaal troud te wêzen. Maria besocht net te tinken dat harren geheime relaasje koe wurde iepenbiere oant Pavlik kaam fan leeftyd, en se soe wurde beskuldige fan ferlieden fan in studint. Hjoed is dizze fisy lykwols in werklikheid wurden.
  No, wêrom kaam it ien of oare maniak op om it lyk fan in famke yn har appartemint te plantsjen? Maria woe net leauwe dat Pavlik soks dwaan koe. Mar de telefoan fan in leafste wie stil.
  Thús klom de learaar yn 'e badkeamer en bleau te tinken oer it ferlitten lyk en har relaasje mei Pavel. Nee, se hiene gjin wrede relaasje, mar wiere leafde! Sûnder smoarge gedachten en minne bedoelingen. Wêrom wie it? Miskien is it allegear net sa slim. Miskien hat Pavlik har net bedroch, yn har ôfwêzigens hat hy gjinien nei it appartemint brocht. Mar wa smiet it lichem dan? Mystearje...
  Maria makke waarm wetter yn 'e hoop om te kalmearjen. De frou wreau har mei in waskdoek en tocht nochris nei wat Pavlik de plysje sizze soe.
  Ynienen rinkele de doarbel.
  "Pavlusha?! tocht de learaar. - Einliks! Mar wêrom sa let en sûnder warskôging?
  Se die de badjas oan en draafde de gong yn.
  
  
  Haadstik 7
  Moarns moete Krasin syn assistint Andrei Kovalev tichtby it kantoar.
  "Vasya, wy hawwe in oar lyk," sei Kovalev.
  "No, it binne teminsten net twa," antwurde Krasin automatysk.
  - En jo witte wa? De dame fan juster, waans lyk yn it appartemint smiten waard.
  - Wat? frege Krasin.
  - No, dyjinge dy't jûns ûnderfrege waerd.
  - Dus, oere nei oere wurdt it net makliker!
  "Se waard dea fûn ûnder de ruten fan it hûs, foel út it finster," ferklearre Kovalev.
  - Is it útfallen? frege Krasin. - Mei immen syn help?
  - Miskien. Hja sille dit lyk ek oan ús hingje.
  "It sil moatte wurde ferienige yn ien ding," Krasin suchte.
  De amtners kamen it buro yn.
  - Op 'e nij sil in enkête fan buorlju nedich wêze, - sei Kovalev.
  "En de identiteit fan dejinge dy't yn it appartemint fan Novikova waard smiten moat sa gau mooglik fêststeld wurde," herinnerde Krasin.
  "Itselde probleem," Kovalev swaaide mei syn hân. Buertbewenners seine dat se har noch noait earder sjoen hiene.
  - Der sit in fûnlingtatoe op 'e pubis, is der in tatoeaazjespesjalist yn ús omkriten? Jo moatte útfine, miskien sil hy sizze wa't dizze roas makke hat. Dizze binne seldsum.
  - It soe nedich wêze om him, lykas hy, Rybachenko, earst te ûnderfreegjen. Hy wit wierskynlik wat. Of belutsen.
  "Dat is krekt, begjin mei him," sei Krasin.
  Jou my de telefoan, ik sil him skilje.
  Pavel syn telefoan wie stil.
  - Strange, - sei Kovalev, - de telefoan is bûten it netwurk sône.
  - Gean dus nei it adres, en dêr sille jo op it plak ûnderfreegje, - bestelde Krasin.
  Kovalev ferliet, wylst senior ûndersiker Vasily Krasin, wylst wachte op de gegevens fan it post-mortem ûndersyk, tocht. Ek foar him, in ûndersiker mei tsien jier ûnderfining, like de saak tige yngewikkeld en betiizjend. Oer it famke dat yn it appartemint fan de juf telâne kaam wie neat bekend. Moai, net mear as tritich, mei in orizjinele tattoo op in yntym plak. Ek kneuzingen op de paus en boarst. It liket der net op dat in minderjierrige keardel har sa "streare" soe.
  De resultaten fan it ûndersyk komme meikoarten. Wêrom stoar de frjemdling? Hiel gelyk oan ferstikking.
  Fansels is it twifelich dat de jonge dizze dame nei it appartemint fan syn learaar bringe soe, mar yn ús wrâld is alles mooglik.
  Krasin belle de bernekeamer fan de plysje. Se hiene gjin materiaal oer Pavel Rybachenko. Hy wie net belutsen, hy stie net ynskreaun yn de bernekeamer. Mar de jonge is blykber flink. Ienris moete ik in learaar, ik hie sels de kaaien fan har appartemint.
  Vasily Krasin net leuk jeugd misdiedigers. Se binne de meast arrogant, wreed en sinysk. Betrouwen yn harren straffeloosheid. In protte hawwe neat hillich. Persoanlik, minderjierrige punks bedjerre syn auto, lekke bannen. Bern binne no literêr, se witte dat se oant de leeftyd fan fjirtjin hast neat hawwe. En nei fjirtjin moatte jo in tige swier misdied begean om nei in spesjale skoalle of boppedat nei in koloanje stjoerd te wurden. En de betingsten binne koart, en de sônes sels binne fergelykber mei bernekampen. Se nimme feroardiele jonges mei op ekskurzjes, der is in kompjûterseal en in swimbad.
  Nee, de hjoeddeiske jeugdsône is hielendal gjin hurde arbeid. De jonges swaaie en wurkje net. Se ferlitte nei de sône oplaat yn 'e spesjaliteit. Humanisme yn relaasje ta juvenile scoundrels waard fokt, en se brûke it. Se binne net bang foar neat.
  As in tiener moard begien, en dan, miskien, ek de learaar eliminearre, koe hy tsien jier plante wurde. Wy rêde de maatskippij teminsten noch efkes fan sa'n meunster. Mar hat Paulus wat te krijen mei dizze misdieden?
  Profesjonele yntuysje fertelde Krasin dat Rybachenko gjin moarden begien. It wie lykwols nedich om de jonge te ûnderfreegjen.
  Yn alle gefallen, Vasily Krasin besletten te jaan Pavel in goede squeeze. Ik freegje my ôf wat foar relaasje hy hie mei de ferstoarne learaar?
  Moaie frou. Wêrom iensum? Gjin man, gjin bern. Hoewol't har uterlik is hiel oantreklik. Sa'n dame kin elke seksueel geile teenager de holle draaie. As er wol.
  Binet de leafde har, miskien sels seks? De juf wie juster kjel doe't se oantsjutten dat wy in minderjierrige yn de finzenis sette koene foar it ferlieden fan in minderjierrige. It is spitich om in moaie frou te drukken en te arrestearjen. Utbrocht op in abonnemint, mar it is út as it barde. Der is sels in gefoel fan skuld. Kovalev hie justerjûn nei Pavel stjoerd wurde moatten. Of gean sels. Hoewol't wy binne net betelle ekstra foar ferwurking. Miskien soe der gjin twadde lyk wêze...
  
  
  Haadstik 8
  Kovalev fûn Rybachenko's appartemint fluch. Iepene troch Pavel syn mem. Andrei yntrodusearre himsels, sei dat hy woe freegje de keardel in pear fragen.
  - Hat Vadim in ferklearring skreaun? frege de frou. "Ik smeek dy, nim de jonge net oan!" Hy sit yn swiere depresje.
  "Fertel my wat der mei jo bard is en hokker ferklearring Vadim skreau," frege Kovalev.
  - Ja, tsjin de juf. Wolle jo Pavlik net nei har freegje? de frou wie ferrast.
  - It giet oer de learaar dat ik ynformaasje moat krije.
  "Store dyn soan noch net, asjebleaft!" Pavel syn mem pleite. - Hy giet fuort fan ... Sjochsto, Pavlik woe himsels de hannen op lizze, hy hie al in strop makke. No, Vadim seach ... No is Pavlik wat kalmearre, hy wol mei gjinien kommunisearje. Lit my alles fertelle wat ik wit, lit ús nei de keuken gean.
  - Wat is der dan mei dy oerkommen? frege Kovalev, sitten by de keukentafel.
  - Pavlik hie in grutte striid mei syn heit. Fanwegen dit tige learaar. Ik bin de skuld. Hy liet syn jas yn 'e gong. Ik pakte it op, en guon kaaien, net ús, foelen út it en myn soan syn telefoan. Ik koe it net tsjinhâlde, ik seach mei wa't Pavlik praat. En ik fûn in leafdesbrief ...
  - Mei de juf? Kovalev riede.
  - Mei har. Ik seach dizze dame op skoalle. Se is twa kear sa âld as har soan. Pavlik is noch in bern. En dêr is it ... ik wie yn shock, ik liet myn man sjen. Vadim waard lilk, naam de kaaien en tillefoan fan Pavlik ôf, beloofde mei syn muoike te praten. De jonge is hysterysk...
  - En wêr wie Vadim dy nachts? Kovalev bleau te freegjen.
  - Op it wurk. Hy wurket as befeiliger op de basis. Trije dagen letter.
  - Wannear binne jo fan hûs gien?
  "Justerjûn wie hy om acht.
  - En dêrfoar, foarlêstennacht, wie dyn man thús? frege Kovalev.
  Ja, ik wie thús. Ik hie rûzje mei Pavlik, wy seagen de hiele jûn, sadat Pavlusha neat mei himsels die. No is Pavlik depressyf, nim him net oan, ik smeek dy.
  - Okee, ik begryp it, ik sil de aginda ferlitte, sadree't de soan in bytsje fuortgiet, lit him nei ús ûndersykskommisje komme. En Vadim sil itselde moatte wurde frege.
  - Ok ik jou it troch.
  - Sis my, wêr binne de kaaien dy't Vadim naam? Kovalev stelde in wichtige fraach.
  "Dat hat er," helle de frou har skouders op, "hy draacht it wierskynlik mei.
  - Opklearje. Fertel my, asjebleaft, en de nacht nei it skeel mei Pavel, hat Vadim perfoarst net it hûs ferlitten?
  - Ik tink it net. Ik gie op bêd, hy bleau nei Pavlik te sjen.
  - Opklearje! Dat witte jo net wis. Op hokker basis wurket Vadim?
  - Op ús grientebasis yn de kustregio. Ik moat jûns thús komme, ik sil jo fertelle dat jo binne kommen.
  Kovalev ferliet it appartemint en rôp fuortendaliks de ûndersykskommisje nei Krasin:
  - Vasya! Der is in fertochte! Dringend moatte nei de arrestaasje.
  Wa sille wy oanhâlde? frege Krasin. - Dizze skoaljonge?
  Wy sille letter mei de studint dwaande wêze. Syn heit! Hy is yn bedriuw en hy hat de kaaien foar it appartemint fan 'e learaar," ferklearre Kovalev.
  
  Vadim Rybachenko waard direkt fan syn wurkplak nei de ûndersykskommisje brocht. Hy waard tegearre ûnderfrege troch Kovalev en Krasin. Kovalev naam it inisjatyf.
  "No, fertel my wat jo dien hawwe yn it appartemint fan 'e learaar," bestelde Kovalev.
  - Hokker learaar? frege Vadim, ûntefreden oer it feit dat hy waard nommen nei de ûndersykskommisje.
  "Dejinge dy't genede hie oer jo soan," ferklearre Kovalev. - Wy witte alles!
  - Och, jo hawwe it oer dizze teef. Ik haw noait yn har appartemint west.
  Kovalev sloech de fûst op 'e tafel:
  - Liich net! Jo krije in libbenslang foar dûbele moard! De ienige manier om skuld te ferleegjen is ús de hiele wierheid te fertellen.
  De fertochte sloech mei de eagen.
  - Dûbele moard? Wa waard fermoarde? Wat bisto? Ik wit neat!
  "Myn hutte stiet oan 'e râne, ik wit neat," sei Kovalev skeptysk. - En wa naam de kaaien fan 'e soan nei it appartemint fan' e learaar, beloofde om te gean mei dizze dame?
  "Ik ... ik bin net by har west," sei Vadim optein, "ik kaam net tichtby har.
  - Do liigst! De buorlju hawwe dy sjoen! - Kovalev lied. - Wolle jo in face-to-face?
  - Ik wie der net! Earlik sein! Pavel sei dat se op fakânsje gien wie. Ik woe gewoan mei har prate. Letter, as er weromkomt.
  - No, hoe prate jo? frege Kovalev lilk. Hawwe jo it út it finster smiten? As jo ús de wierheid net fertelle, sille wy begjinne mei it tapassen fan fysike maatregels!
  De man bedarre hielendal, syn hannen trillen, hy sei wer:
  - Wier, jonges, ik wie der net ...
  Krasin joech de fertochte in foto fan 'e ferstoarne frjemdling en sei nochal beleefd:
  - Sjoch asjebleaft nei de foto. Wat witsto oer dizze frou?
  Vadim naam de foto yn syn hannen en antwurde:
  - Der is neat bekend. Wy binne net bekend.
  - En as jo goed tinke? frege Kovalev. - Sjoch ris neier.
  "Ik ken har net wis! Vadim stie der oan. - Ik sjoch it foar it earst.
  - Wat hawwe jo dien yn 'e nacht fan 'e ienentweintichste augustus? frege Krasin.
  - Earjuster? Wie de hiele nacht thús. Myn soan en ik hiene rûzje, ik gong nergens hinne.
  - En wêr bisto justerjûn fan it wurk hinne west? frege Kovalev.
  - Ik bin nearne hinne gien! Wie de hiele tiid oan it wurk. Kollega's kinne befestigje. Wêr fertinke jo my fan?
  "Jo sjogge," sei Krasin, "it lyk fan in frou waard fûn yn it appartemint fan 'e learaar, en dy nacht waard de learaar sels út it finster smiten. Jo hiene de kaaien foar har appartemint en jo motyf wie om te gean mei de mêtresse fan jo soan.
  Mar ik wie der net! Ik swarje!
  "Litte wy him nei de rjochtbank stjoere om de arrestaasje foar twa moanne goed te keuren. Lit him sitte, tinke, miskien sil hy ûnthâlde wat hy ús sil fertelle, - bleau de fertochte Kovalev bang.
  Mar Krasin fielde dat de man net echt yn dat ûngelokkige appartemint wie. Vadim Rybachenko waard frijlitten op boarch.
  Mar de situaasje is net dúdlik. Om ljocht te bringen op sa'n mysterieuze misdied koe de identiteit fan it smiten famke útfine. Ik moast freegje de prostituees dy't wurkje yn it gebiet, nochris ynterviewe de buorlju, bestudearje it rapport fan de fermisten. Mar earst Krasin stjoerde Kovalev nei in tattoo spesjalist.
  Andrei kaam werom, enigmatysk glimkjend.
  "Vasya, jo sille falle," sei Kovalev. - De tattoo op it lichem fan ús frjemdling is in teken fan in seksslave fan 'e sekte fan' e Oarder fan 'e Illuminators.
  - Wat? frege de fernuvere Krasin. - Wy hiene gewoan net genôch seksslaven ...
  "Sokke delikate roazen op 'e pols en pubis wurde makke yn' e sekte foar famkes dy't brûkt wurde foar seksuele wille," befêstige Kovalev.
  - Hasto útfûn wa't krekt sokke tatoeaazjes makket? frege Krasin.
  - De spesjalist hat gjin nammen neamd. Hy wit net wa't yn ús stêd mei sokke tekeningen dwaande is.
  - Hokker soarte fan sekte?
  - Hiel grut. Yn 'e FS, har haadkantoar, en wy hawwe filialen yn ferskate stêden.
  Is dit net deselde sekte dy't Brown beskreau yn syn sensasjonele roman? frege Krasin. - Wie lêzen?
  - Nee, ik haw it net lêzen en de film op basis fan it boek net sjoen, mar in tatoeëspesjalist fertelde my al oer Brown syn roman. Illuminators binne boud op in fergelykber prinsipe, mar se hawwe in gruttere sekte, yn ús lân binne der tûken yn Moskou en earne oars. Yn Sint-Petersburch liket der gjin filiaal te wêzen.
  "Eins koe in frou harsels in roas meitsje neffens it model, sûnder yn te gean yn 'e details fan wat sa'n tattoo betsjutte kin," suggerearre Krasin.
  "It kin goed wêze," stimde Kovalev ôf. - Myn ferstoarne heit hie de resten fan in tatoeaazje op syn earm fuorthelle. Hy kaam út it leger en ergens op it strân seach er in man syn tattoo yn de foarm fan in sinne mei strielen op de rêch fan syn hân. Ik woe itselde. En syn freon sloech de tattoo goed. Hy makke syn heit neffens de beskriuwing. Dêrnei fernaam myn heit dat de manlju, dy't liken as betûfte feroardielden, him begûnen te benaderjen mei de wurden: "Hoi, broer!" Sadree't hy yn in elektryske trein ried, siet in tatoeëerde urka njonken him en frege: "Yn hokker sône hast sealst?" Heit siet noait en mocht de les net. Dat ik fertelde him dat hy net feroardiele wie. "En wêrom hawwe jo dan in tatoeaazje krigen?" It die bliken dat syn namme yn 'e kriminele omjouwing betsjut: "Hallo foar dieven." Dat wurdt yn 'e sône dien troch feroardiele foar grutte stellerij. Heit besleat om de tattoo dien te meitsjen. En hy makke se net mear.
  "It bart," glimke Krasin. - En dochs, de ferzje fan ús frjemdling dy't ta in sekte heart, moat foarsichtich kontrolearre wurde.
  "Oké, ik sil it drok meitsje, ik sil op it ynternet surfe," sei Kovalev.
  
  
  Haadstik 9
  Ut it ûndersyk die bliken dat de frjemdling ferstuurd waard troch it knypjen fan de halsslagader. As ferwachte Krasin. It bliuwt om de identiteit fan 'e ferstoarne te finen.
  Kovalev ferskynde wer mei in enigmatyske glimke.
  - Harkje, myn freon Vasya! Ik fûn út, it liket. ús frjemdling. Jo sille nea riede wa't se is.
  - No, wa is it? frege in yntrigearre Krasin.
  - Lit my jo alles yn oarder fertelle. Ik begon te sykjen nei materiaal oer de sekte en har tûken yn ús lân. Ik kaam in berjocht tsjin dat in frou koartlyn waard arresteare yn Anapa foar de moard op in BDSM-direkteur ...
  - BDSM - dit is perverse pornografy mei eleminten fan geweld? - Krasin dúdlik.
  - It is itselde, hurde seks mei twang, pine, fernedering, - befêstige Kovalev. - Dat, de frou arresteare yn Anapa heart ek ta de Illuminators-sekte, of leaver, se is fan har tûke yn 'e stêd Sotsji. Yn Anapa die se mei oan it filmjen, en stuts doe har regisseur mei in mes.
  - Us frouwe, dy't yn Sint-Petersburch fermoarde is, wat hat se te krijen mei de Anapa-moard? frege Krasin.
  "Miskien docht er net," antwurde Kovalev. "Ik waard gewoan ynteressearre yn wat de ferstoarne direkteur skeat. Achintsev syn efternamme ...
  - Wolle jo sizze, dat ús frouwe mei him stjer? Krasin suggerearre.
  - Ik seach de ferstoarne net yn 'e films fan Achintsev. Mar yn in oare ferlykbere sjitterij troch de Amerikaanske studio King, spesjalisearre yn BDSM, Vasya, ik erkende har! Uterlik, tattoo ... Us lette dame is in Amerikaanske pornografyske aktrise.
  - Jo ferwarje neat? Krasin wie ferrast. Hoe koe in Amerikaanske frou folslein neaken wêze yn in gewoane Sint-Petersburch appartemint?
  - Wy moatte útfine. Mar de namme fan 'e lette aktrise, dejinge ûnder dêr't se spile, Lucy Starr.
  "Dit is teminsten wat," sei Krasin. - Dochs moatte jo útfine hoe't se yn Sint-Petersburch telâne kaam.
  "Meast wierskynlik, se fleach yn om mei te dwaan oan 'e filmjen," suggerearre Kovalev.
  "Miskien," sei Krasin iens. - Fyn út wa't yn Sint-Petersburch spesjalisearre is yn BDSM, wêr en wannear Lucy de lêste kear oan it filmjen wie.
  Kovalev stie foar in drege taak. Op 'e nij moast ik op it ynternet grave, kommunisearje mei de meast ferneamde figuer yn' e pornobedriuw yn 'e stêd, sykje nei ynformaasje oer Lucy en har sekte. Gjin ynformaasje oer wat de lette Lucy Starr die yn Sint Petersburch koe fûn wurde. Mar de porno-dealer fertelde Andrey dat, neffens geroften, Lucy yndie yn Ruslân waard ferfilme troch pornoregisseur Vladimir Achintsev, dy't in pear dagen lyn yn Anapa fermoarde waard.
  Kovalev kontakt Anapa, frege ynformaasje oer de moard op Achintsev, en wer ûnderdompele yn 'e jungle fan it ynternet.
  De oare deis melde er oan Krasin:
  - It wie mooglik om fêst te stellen de echte namme fan it famke - Lyudmila Starkova. Lykas ik earder sei, spile se yn porno ûnder de namme Lucy Starr. Se waard as bern nommen út Oekraïne, tegearre mei har âlden wie se lid fan 'e Illuminator sekte. Der is in oanname dat it famke waard ûnderwurpen wurde oan swiere psychologyske behanneling sûnt bernetiid, se waard twongen om mei te dwaan oan porno, en doe makke in seks slaaf.
  - En wat, yn feite, seksuele slavernij is wiidferspraat yn Amearika? frege Krasin.
  - Ja, it is gewoan. En der is pedofily. Dit alles wurdt stil om't it wurdt brûkt en bedekt troch de Amerikaanske hearskjende elite, dy't op ien of oare manier ferbûn is mei de Illuminators. It materiaal dat ik sels foar my fûn wie in skok. Fan jongs ôf, twang, smoarge seks ...
  - Hoe sit it mei ús saak? frege Krasin.
  - Wy moatte de lêste sjitterij fan Achintsev studearje. Miskien is der in oanwizing. It is mooglik dat de ferstoarne mei him spile, en doe ferhuze nei Sint-Petersburch.
  "Fersykje materiaal oer de moard op 'e direkteur, nim kontakt op mei Anapa," bestelde Krasin.
  - Al frege. Sadree't der wat nijsgjirrichs bart, sil ik jo witte.
  
  
  Haadstik 10
  It die bliken dat de ûndersiikskommisje fan Anapa de lêste sjitterij fan 'e lette Achintsev hat. Kovalev seach nei de ferstjoerde kopy fan it bestân en it materiaal oer de moard. In pear minuten letter dielde hy ynformaasje mei in kollega:
  - Us lette Lyusya Starkova filme fuortendaliks foar de moard op 'e regisseur op syn plak yn Anapa, tegearre mei in oare aktrise, deselde dy't no oanhâlden is foar de moard op har regisseur.
  "Oh, ik hoopje dat Lucy op syn minst net belutsen is by dizze moard," sei Krasin.
  - Hoe te witten, hoe te witten, - antwurde Kovalev.
  "Wy hienen noch net genôch om mei de pornoregisseur om te gean," suchte Krasin.
  - Jo sille swarre, mar d'r is net allinich in pornoregisseur, d'r is ek in maniak yn 'e saak.
  "Kom op, fertel my mear," frege Krasin.
  - Ik sil dy fertelle wat ik útfûn. It docht bliken dat de lêste sjitterij fan ús mysterieuze fûnling Lucy krekt wie op 'e dei fan' e moard op 'e direkteur. Filme in skriklike crap mei it sadisme fan famkes yn 'e natuer. Nei it sjitten stie de twadde aktrise, sa'n bytsje, de regisseur mei in mes. Se waard betrape op it plak fan it misdriuw.
  - Op it loer betrape? Krasin sei.
  Ja, mei in mes. Dêr wie de âld-prokureur op fakânsje. Hy organisearre alles, liet de fertochte net fuort, trape de fuotprinten op it parkearplak fan de direkteur en luts syn saken fuort. De plysje waard belle, de fertochte waard meinaam, no sit se yn de ûndersykskommisje fan Anapa. It famke swijt, wol hielendal neat sizze. Mar it meast ûnferwachte ding wie de saakkundigens. Krekt rapportearre: neist de fingers fan 'e fertochte aktrise, waarden ek fingerprinten fan' e Tula-maniac, dy't byskreaun is mei fiif moarden by Tula en ferskate yn 'e stêd Sotsji, op it mes fûn. Mar de identiteit fan 'e serial killer is noch net fêststeld.
  - En neffens ús ûndersyk binne de fingers fan 'e sochte maniak net fûn yn 'e appartemint fan 'e learaar, wol? - wer spesifisearre Krasin.
  Ja, se fûnen it net. Mar it soe moai wêze om nochris te kontrolearjen.
  "Bring de ynformaasje nei de saakkundige," bestelde Krasin. "Hoewol't ik tink net dat de printen sille wurde fûn nei it opnij kontrolearjen.
  Kovalev gie fuort, en Krasin wie ferlern yn gedachten. De ûndersiker leaude net dat de juf sels út har eigen wil út it rút sprong. Hy praat mei dizze frou. Se binne net by steat om selsmoard!
  Gjin spoaren fan Vadim Rybachenko of de Tula-maniac waarden fûn yn har appartemint. It is net wierskynlik dat se belutsen wiene by de dea fan 'e aktrise, en dan de learaar.
  Nuver, mar Krasin syn tinzen rjochte him ynienen op de Tula maniac. Earne yn 'e djipte fan syn siel, yntuïtyf, hy fielde dat hy soe útfine dizze maniac, waans namme wie net bekend by de autoriteiten. Vasily besletten om te bestudearjen alle ynformaasje dy't wie yn 'e databank oer de serial killer. Der wie in reden: de maniak krúste paden mei de ferstoarne aktrise op Utrish, syn belutsenens by de saak dy't Krasin ûndersocht waard net útsletten.
  Yntuysje. Vasily brûkte it op skoalle. Yntuïtyf fûn hy antwurden op fragen dy't him soargen hienen, soms foarsizzende ûnferwachte resultaten fan fuotbalwedstriden. Hy wist net hoe't it wurke. Jo moasten gewoan tinke, "driuwe" de beskikbere ynformaasje yn 'e harsens en it beslút kaam fan himsels, as in ynsjoch. En op it wurk, foar it grutste part te tankjen oan syn profesjonele yntuysje, Krasin hat al slagge om te lossen ferskate hiel yngewikkelde gefallen. Hy wie yn goede steat by de Undersykskommisje.
  En no studearre Krasin it ûntfongen materiaal soarchfâldich en fielde in yntuïtive sinjaalferljochting: de ûntbrekkende jonge is de Tula-maniac!
  Doe, by Tula, waarden fjouwer minsken tagelyk binnen in pear dagen fermoarde. En in skoaljonge ferdwûn, waans lichem net fûn waard. Dit ferlies waard taskreaun oan in ûnbekende moardner. Mar om ien of oare reden begon gjinien de jonge man op dat stuit goed te kontrolearjen foar belutsenens by de moarden. Doe kamen de fingers fan 'e moardner, dy't erfde yn' e Tula-regio, op yn Sotsji, en koartlyn, op Utrish by Anapa.
  Mar d'r binne gjin fingerprinten fan 'e ûntbrekkende Boris Solntsev yn it bestânkabinet. It is hiel goed mooglik dat de jonge is deselde Tula maniac.
  Dit wie lykwols allinich in oanname om te testen. En hjir is hoe't in neakene Amerikaan telâne kaam yn in Sint-Petersburch panielhûs, Krasin syn yntuysje wie noch stil. Hy konsintrearre him hieltyd wer, mar der kaam gjin antwurd. Der wie allinnich fertrouwen dat de Tula-maniak net belutsen wie by de moarden yn Sint-Petersburch.
  Krasin besleat in foto te finen fan 'e fermiste skoaljonge. It wie ek nedich om in saaklike reis nei Anapa te regeljen om it famke dat dêr oanhâlden te ûnderfreegjen om yn 'e kunde te kommen mei de aktrise dy't stoar yn Sint-Petersburch. Meast wierskynlik wit de fertochte ek de Tula-maniac, om't de fingerprinten fan beide op itselde mes binne.
  Krasin frege Kovalev om kontakt op te nimmen mei Tula en driuwend in foto oanfreegje fan 'e tiener dy't dêr miste, elkenien, sels in skoalle, as de man mar goed werkenber wie. De ûndersiker sels begon te meitsjen foar in reis nei it Krasnodar Territory. Hy woe Kovalev meinimme, mar allinnich Krasin waard frijlitten, Andrey beloofde it foar de ein fan 'e wike ôf te meitsjen, in koarte fakânsje te nimmen en by syn baas te kommen. Tagelyk, bliuw ferskate dagen op 'e see: oan' e ein fan augustus is it goed yn it suden, it wetter is waarm, d'r binne net safolle fakânsjegongers.
  Kovalev neamde Anapa, warskôge oer de kommende besite fan Krasin.
  "Vasya, ik bin it oer alles iens," sei er tsjin de ûndersiker. - It fleantúch is nachts, moarntemoarn sille jo yn Anapa wêze. Fan tsien ôf wurde jo ferwachte yn de ûndersykskommisje. Jo kinne gjin hotel hiere, se hawwe tasein jo te helpen mei húsfesting. De saak wurdt behannele troch kaptein Bergman. En ik sil besykje sneon te kommen.
  
  
  Haadstik 11
  De nacht wie sliepeleas, mar de ferwachting fan in moeting mei de see, en ek de winsk om te unravel de tangel fan in komplekse saak, fol Vasily siel mei ferwachting fan wat blide en betsjuttingsfolle. Fan it fleanfjild ried er daliks nei it busstasjon, smiet syn spullen yn de opslachromte en hastich nei it tichtste strân. Gelokkich wist ik dat it strân leit tichtby it treinstasjon, mar in pear minuten rinnen. As bern, Vasya en syn âlden rêste yn Anapa. Hoe âld wie er doe? Jier tolve. Se stoppe yn Dzhemet, yn in partikuliere sektor, net fier fan it spoarstasjon. Vasya rûn lâns de kust nei it stedssintrum mei syn âlden, en ien kear allinnich, hy swom ek op it strân by it busstasjon. In skerpe winsk om wer fertroude plakken te sjen naam Krasin yn besit. Boppedat wie oant tsien genôch tiid.
  Vasily tocht noch oan dy jeugdfakânsje. En de partikuliere sektor mei in houten húske op 'e strjitte, en in nijsgjirrige beppe-meifrou fan sa'n santich, dy't it jonkje graach fregen oer Sint-Petersburch, syn skoalsaken. Ik freegje my ôf oft de âlde frou noch libbet? Hoe âld is se no? Sa'n njoggentich jier, net minder. Mar yn it suden libje se langer. It sil mooglik wêze om ien of oare manier te besykjen, om te sjen oft har hûs bewarre bleaun is, wa wennet dêr no.
  Vasily hâldde fan 'e see, en hy mocht it graach yn Anapa. It is spitich dat it my net slagge om hjir op syn minst ien kear te kommen. Mei syn âlden, hy wie doe yn 'e Krim, yn syn studintetiid gie er nei Adler nei in sportkamp fan' e universiteit. En dan wurk, sels de sike mem moast nei har heit soargje, dy't nei it ferstjerren fan syn mem hielendal foarby kaam. It wie net nei it suden.
  En hjir is in nije langferwachte gearkomste. It strân sels is net folle feroare. Allegearre itselde sân, allegear itselde lânskip. Der stiene allinnich noch mear kreamkes by de yngong en der wie in sterkere modderrook.
  In lichte frisse seebriesje dreau de weagen. Guon fakânsjegongers, meast jonges, swommen. Vasily woe ek swimme. Mar hy liet syn swimbroek yn de opslachromte. Hy sil noch wol tiid hawwe om in dûk te nimmen, no kinst de fuotten mar yn it wetter sûpe en op saken gean, meikoarten tsien, se wachtsje op him. En dan sil hy beslute oer húsfesting ...
  Op it busstasjon hat Krasin nochris it adres fan 'e ûndersiikskommisje en de namme fan' e ûndersiker oanjûn, wêrnei't hy stapte op in stedsbus.
  De moardsaak op Utrish waard laat troch in sekere Bergman. I.E. syn initialen. Op skoalle Krasin hie in learaar natuerkunde Bergman Efim Borisovich. Is it net in sibben? En der is ek in tige ferneamde regisseur mei sa'n efternamme ...
  Der sieten in soad minsken yn de bus, Krasin stie net fier fan de efterdoar. By de bushalte kaam in famke de salon yn. En Vasily syn blik fuortendaliks rjochte op har. In lange, slanke blondine yn in strang saaklik pak stie mei har skientme út yn 'e mannichte fan fakânsjegongers en lokale befolking dy't fan 'e moarn de bus foldie.
  Vasily mocht graach nei moaie froulju sjen. Soms, as er wat tocht, like syn eagen harsels te fêstigjen op in moai gesicht. En no tocht er oan it kommende petear mei Bergman en stoarre, as yn meditaasje, nei it famke. Se seach de man oan dy't nei har seach. Dizze blik sei wolsprekend: "Wêr stoarje jo nei? Kom net by my, sjoch de oare kant út! Ik sil dy net moetsje!"
  Mar Krasin tocht net iens om yn 'e kunde te kommen, in petear te begjinnen. Hy wist net hoe't er yn 'e kunde komme soe mei famkes, wie net fereale en ferlegen mei it tsjinoerstelde geslacht. Miskien dat is wêrom't er op fiifentritich jier gjin húshâlding stifte. Yn syn studintetiid hie er in freondinne dy't him leuk hie. Mar de saak berikte it registerkantoar net. It famke fûn harsels in soarte fan ûndernimmer, mar Vasily fjochte net foar har. Doe kaam der in sleauwe affêre mei in buorman yn de foardoar, dy't stadichoan ferdwûn. Krasin wie frij, syn hert en geast waarden net beset troch leafde ûnderfinings.
  De ekspressive blik fan 'e frjemdling betize Vasily. Hy kaam út syn mini-meditaasje en seach út it finster. Krasin wie in bytsje senuweftich: hy wist net hoe't syn kollega's him treffe soene en hoe't de ûndersyksaksjes ûntjaan.
  In famke yn in saaklik pak stapte foar him út by syn bushalte. Krasin folge har, in pear stappen efter: hy moast deselde kant op.
  Ynienen draaide de frjemdling him om en bleau stean. Op 'e nij waard ûntefredenens, sels lilkens, yn har blik lêzen: "Wêr bist oan ferbûn, man ?! Gean fuort!" Krasin wie sels benaud dat de dame wat grof tsjin him sizze soe. Mar it famke sei neat, draaide har om en makke har tempo hurd.
  Vasily gie nei de kiosk, wachte oant de ûntefreden jonge dame wie út it sicht.
  Yn 'e ûndersykskommisje draaide Krasin him nei de wachter:
  - Ik nei Bergman.
  De man antwurde:
  - Gean no de trep op nei de twadde ferdjipping, gean dan lofts de gong lâns nei de ein. Keamer twahûndert en tolve.
  Tichtby de stúdzje, Vasily stoppe yn indecision, besykje te calm syn opwining. Hy is in ûndersiker mei in solide reputaasje, mar om ien of oare reden is hy noch altyd soargen. As bern wie ik benaud as ik by frjemden op besite moast. Noch net sliepe...
  Vasily soe oanklopje, doe't ynienen de doar foar syn noas iepen swaaide. Itselde famke út 'e bus seach it kantoar út! Se rôp Vasily yn grutte opwining:
  - Jo?! Wat tastean jo dysels?! Wa liet dy hjir yn?
  - Ik ... ik moat ûndersiker Bergman sjen ...
  No, ik bin Bergman. En wa bisto?
  - Ik bin in ûndersiker út Sint-Petersburch. Hjir haw ik in sertifikaat by my, - Krasin naam syn sertifikaat út. Jo hiene warskôge wurde moatten foar myn komst.
  It famke wie ferrast:
  - Do bist dus út Sint-Petersburch?
  Basil befêstige:
  - Ja, ik kom út Sint-Petersburch. Undersiker fan de Undersykskommisje. Krasin is myn efternamme. Binne jo net warskôge?
  - Petrov sei ... Sorry, mar de opperhaad sei dat der in tongerbui fan 'e Sint-Petersburch-detektive soe komme, in fanatyk fan wurk, it wie nedich om foar him te meitsjen alle materialen fan it ûndersyk nei de moard op 'e direkteur op Utrish . Dat betsjut dus dat jo?
  - Ik bin gjin tongerbui en gjin fanatyk, mar, wier, ik bin ynteressearre yn 'e moard op 'e direkteur, - antwurde Krasin. "Ik moat jo fertochte ynterviewe. Har freon waard fermoarde yn ús stêd.
  "Ik tocht dat jo der oars útsjen soene," glimke Bergman. - En yn 'e bus botsten wy ynienen. Ik hie haast oan it wurk, de baas bedrogen my. Ien fan dy hjit Petrov...
  - Kovalev rôp, ik wit net wat hy oer my draaide. En hy hat my net ferteld dat jo in frou wiene. Ik tocht dat de man de saak rûn.
  "Myn namme is Inna, jo witte myn efternamme," stelde it famke harsels foar. - Gean nei it kantoar. Wannear wolle jo de fertochte ûnderfreegje?
  "It leafst hjoed," antwurde Krasin. "Mar ik moat my noch in pear dagen ergens delsette. Ik liet myn tas mei dingen yn de opslachromte op it busstasjon.
  - Ja, Petrov frege my oer húsfesting. Wy binne frij, ik noegje jo út om ús te besykjen, myn mem en ik wenje tichtby de see yn in priveehûs. Simmerdeis ferhiere wy in pear keamers oan fakânsjegongers, no binne de minsken al ferhuze. As it by jo past, binne jo wolkom. Ik sil gjin jild fan dy nimme.
  Krasin tocht oan syn meiwurker en sei:
  - Oermoarn moat myn assistint Kovalev ek ynfleane, dyjinge dy't Petrov rôp.
  "En wy hawwe genôch romte foar him," antwurde de gastfrije Inna. - Hoe kin ik dy skilje?
  - Jo kinne gewoan mei namme. Myn namme is Vasiliy.
  - En troch patronym?
  "Beter sûnder in patronymyk," sei Krasin, en tafoege:
  - Us learaar op skoalle wie Bergman Efim Borisovich. Doe't ik hjir ried, tocht ik as jo in sibben fan him wiene. Miskien sels in soan. En do bliek in famke te wêzen.
  - Nee, Efim Borisovich is net ús sibben. Myn heit syn namme wie Eugene. Ja, it wie in bytsje grappich. Ik tocht dat jo in frouljusklean binne, jo sille my efterfolgje.
  - Sorry, mar ik soe gjinien efterfolgje, ik folge dy by myn halte. En ik wie hielendal gjin frouljusklean, ik haw hjoed gewoan net genôch sliep krigen, ik tocht net goed.
  Doe, by de halte, fielde Inna ynienen ûngemak, stoppe abrupt en seach om him hinne. De sportive keardel yn it wyt himd en it marineblauwe jas, dy't har yn 'e bus brutaal oansjoen hie, folge har no. Inna hie haast oan it wurk, se woe hielendal net kommunisearje mei skelms. Se hie in stalker op in grouwe wize stjoere kinnen, mar de keardel seach hastich fuort en foel efter. No stie hy, in nochal kreaze jonge ûndersiker, beskieden foar har, en Inna wie wat ferlegen.
  "Ik sjoch dat jo gjin frouljusklean binne," sei it famke fermoedlik. - Jo kinne ús op it stuit besykje. Nim in skoft fan 'e dyk foar in pear oeren. Ik sil myn mem skilje. Se sil bliid wêze. Skriuw it adres op...
  - En wannear sil it mooglik wêze om mei de ûndersochte te wurkjen?
  Litte wy hjoed om trije oere gean. Sil it by dy passe?
  - Hielendal.
  - Goed. Ik sil alles tariede. Hoop sil hjir levere wurde.
  "Ik soe ek graach in saaklike reis fiere,"Sa Krasin.
  - It is op elk momint yn it kantoar op 'e earste ferdjipping.
  
  
  Haadstik 12
  Vasily gie nei it busstasjon foar in tas, doe fûn it adres oanjûn troch Inna. De ûndersiker fan Sint-Petersburch moete Inna's freonlike mem, ferhuze yn 'e foarnommen keamer, sliepte in bytsje en gie it famke fertocht fan moard te ûnderfreegjen.
  Har namme wie Hope. Se reagearre praktysk net op fragen. Mei in glêzen, ûnferskillige útstrieling op 'e muorre, like de fertochte net te hearren wat har frege waard.
  Dus doe't Krasin frege oft se Lucy Starr of Lyudmila Starkova wist, hat it famke har mûle net iens iepene, net iens in wynbrau opheft.
  "Dat docht se altyd," sei Inna, dy't oanwêzich wie op it kantoar. Stil, seit neat. Op ien punt op 'e muorre stoarje, sels foar it dûnsjen - gjin nut.
  "No, dat is har rjocht," antwurde Krasin freonlik. - Se wol it net fertelle, wy kinne sûnder har tsjûgenis. En ik haw in ferrassing foar dit famke.
  De ûndersiker sette in skoalfoto fan Boris, dy't stjoerd waard út 'e Tula-regio, foar de persoan ûnder ûndersyk. Mar Nadezhda bleau leech nei de muorre te stoarjen.
  "Sjoch yn elts gefal ris efkes," sei Krasin leaflik. Jo freon kin feroare wêze, mar jo moatte him leare kinne.
  Vasily brocht de foto nei it gesicht fan it famke. Tagelyk seach er soarchfâldich nei har reaksje.
  Hope seach mei tsjinsin nei de foto. En daliks huvere! Se skodde fêst, Krasin fong it goed. De bleke wangen fan it famke begûnen har foar de eagen te blozen fan 'e opstutsen opwining.
  De ûndersiker triomfearre: jo kinne de reaksje fan it lichem net ferbergje! Syn rieden die bliken te wêzen korrekt: Nadezhda wit de maniac hiel goed.
  "Wy moatte it útdrukke," tocht Krasin en frege:
  - Fertel my wêrom't Boris de direkteur fermoarde hat.
  - Hy ... fanwegen my, - snijde einliks de stim fan 'e fertochte troch.
  "Dat tocht ik," sei Krasin.
  Nee, hy hat net fermoarde! Hope ûnthâlde. - It bin ik.
  "Mar ik wit dat jo der neat mei te krijen hawwe," sei Krasin. Boris syn fingerprinten op it mes. Wêrom dekke jo it?
  It famke antwurde net.
  "Oké, litte wy no net oer Boris prate," sei Krasin sêft. - Litte wy prate oer Ljoedmila Starkova, dy't mei jo spile yn Achintsev. Koene jo har goed?
  Maria antwurde net wer. Se die wer ticht.
  - Witte jo dat Ljoedmila yn Sint-Petersburch fermoarde is? frege Krasin.
  It famke seach Krasin mei in huverjen oan, mar ferhuze doe stil har blik nei de muorre.
  "Se waard fersmoarge," ferklearre Krasin. - En ik besykje te begripen wa en wêrom.
  Nadezhda reagearre op gjin inkelde manier op dizze wurden fan 'e ûndersiker. It wie nutteloos om it ferhoar troch te gean.
  De frou ûnder ûndersyk waard meinommen, en Krasin ferklearre oan Inna:
  - Ik leau dat de direkteur waard fermoarde troch in Tula maniac, syn printen binne op it mes.
  - Dit kin, tocht ik der oer, - sei Inna. - It famke koe it mes út it lichem fan Achintsev lûke krekt op it momint dat de fakânsjegongers ferskynden.
  - Efternamme fan de serial killer Solntsev. Hy is nochal in jonge keardel.
  - Hoe binne jo, Vasily, slagge om dizze mysterieuze maniak út te finen? frege Inna.
  "Kom op," suggerearre Krasin. - Ik fergelike de feiten, frege yntuysje. Wy hawwe in skoallefoto fan Solntsev, it bliuwt allinich om him oan te hâlden en him te ûnderfreegjen. Hoewol't de keardel wurdt beskôge fermist.
  "Binne jo wis dat it echt hy is?"
  - Ik tink net dat ik ferkeard bin. Nei it ûnderfreegjen fan Nadezhda, befêstige ik myn oanname dat it wie dy't jo direkteur fermoarde. Ik wit noch net oft Boris Solntsev ferbûn is mei de moarden yn Sint-Petersburch. Mar yn Sotsji erfde dizze maniak. It liket op rituele moarden mei meardere stekken en it ôfsnijen fan de earen.
  - De lette Vladimir Achintsev komt út Sotsji. Hy is in frij bekende fotograaf en pornoregisseur," herinnerde Inna.
  "Ja, ik wit it," befêstige Krasin. - Miskien bemuoide de fotograaf immen, en Boris besleat him te eliminearjen. Yn Brown syn roman wurdt de reguliere moardner fan 'e sekte beskreaun. It is mooglik dat de Tula-maniac ferlykbere funksjes útfiert.
  "Litte wy it dwaan," antwurde Inna. - Mar wêrom hat er de direkteur net yn Sotsji, mar hjir op Utrish fermoarde?
  - It wie hjir handiger. Ik bin mear ynteressearre yn wêrom Nadia de keardel beskermet.
  "Wierskynlik leafde," suggerearre Inna. - Sokke dames kinne tige leaf ha! En om 'e wille fan in leafste om himsels op te offerjen.
  "Ik wit it net, ik wit it net," sei Krasin skeptysk. "Ik leau net yn opofferjende leafde.
  It is lestich foar jim te begripen. De measte manlju binne by steat om te fiele fereale op ien of it oare famke. Dit is de aard fan 'e manlike.
  "Ien-leafhawwers wurde ek fûn ûnder manlju," beswier Krasin.
  - Ik bin noch net moete. De minske is in rasjoneel wêzen. Hy tinkt: wat is der bysûnder oan dizze of dy frou om har ien en ien te beskôgjen? Hoewol, op syn eigen manier, elke persoan is unyk ... Mar in frou kin fereale wurde lykas yn in film: wirklik, nei it grêf, gek fan in persoan, net om nachts te sliepen, om him te beskôgjen as de mar ien, ree te wêzen om har libben te jaan foar har leafste, folgje him nei de ein fan 'e ierde.
  It bart lykwols selden ...
  "Net sa seldsum as jo tinke," stie Inna oan. - Heel mooglik is Nadezhda ien fan dy froulju. Se is ek sektearysk.
  "De harsens fan 'e sektariërs binne net yn oarder," stimde Krasin yn.
  Mar Inna makke beswier:
  Wêrom net? Yn religieuze sekten binne der soms oplate en yntelliginte minsken. Se wolle graach yn in hechte, freonlike ploech wêze wêr't leafde preke wurdt. Melankolyske minsken geane faak nei sekten, minsken misledige troch it libben, iensum. Se binne bliid yn mienskip yn bruorskip. Guon sekten hawwe nei bûten frij logyske learen dy't in protte minsken kinne lûke.
  "Nadezhda foel my net as yntelligint of oplieding," sei Krasin. Se is lykwols sluten. It is dreech om hjirmei te wurkjen. Ik begryp wêrom jo problemen hawwe mei har.
  - Wat tinke jo dan te dwaan? frege Inna.
  - It soe nedich wêze om ús lytse man yn har fermidden yn te bringen. Is se meinommen nei Utrish? Wat foar plak is dit?
  - Oan 'e râne fan 'e stêd efter it doarp Sukko. Bekend om nudiststrannen en wylde campings. Allerhande rabberij sammele dêr. Hippies, ferskate punks, alkoholisten, leafhawwers fan it meitsjen fan lûd út 'e eagen fan normale boargers. Us kliïnten, kriminelen en dyjingen dy't socht wurde, komme soms. Sektariërs sammelje soms.
  "Ja, wy moatte dêr in meiwurker yntrodusearje om ynformaasje te sammeljen," befêstige Krasin syn foarstel. - Om te praten mei de pleatslike bewenners, útfine wat en hoe't it echt is ...
  - Implementearje? Goed idee! As jo mar, - sei Inna en lei út:
  Anapa is in lytse stêd. Wy hawwe net folle meiwurkers. Elk fan ús kin werkend wurde. It publyk út Utrish is faak te gast by de plysje. De plysje en de drugskontrôle fan de steat begûnen dêr geregeld ynfallen út te fieren. Fertochte minsken wurde foar opheldering nei de stêd brocht. Lokale ynwenners geane ek nei Utrish. Benammen yn it wykein. As útfierd, dan net ús meiwurker. Jo kinne fit wêze salang't jo net ferljochte wiene.
  - Sjochsto, Inna, ik bin noch in leunstoelwjirm. Analyst, ûndersiker. Operasjoneel wurk is net fan my. Mar ik haw in suggestje. Myn assistint, Andryukha Kovalyov, moat dêr stjoerd wurde. De grapke dy't dy neamde. Ik woe it daliks meinimme. Syn superieuren hawwe de reis net goedkard. Mar hy sil hjir sneon sels fleane.
  
  
  Haadstik 13
  Andrei Cherkasov wie net fersin. No wist hy de namme fan 'e Tula maniac. Oant no ta allinnich de namme fan in jonge kreupele troch it libben.
  Boris wie fan jongs ôf in útstoarne. Op skoalle negearren leeftydsgenoaten de stille, ûnderdrukte jonge. Hy wie ticht, siet allinnich by it lêste buro, die net mei oan algemiene spultsjes. Mar allinnich de skoalle soe wêze goed, syn eigen mem net leaf en ferachte him, dy't hate Bori syn heit en ûnderbewust naam wraak op har soan foar it ferrieden fan har eks-man en har mislearre libben.
  De man wie ûnder strange kontrôle en de diktaten fan syn mem. En nei noch in rûzje mei har rûn er hielendal fan hûs wei de bosk yn, dêr"t er, ta wanhope dreaun, selsmoard pleagje woe. Mar hy wie net by steat ta sa'n wanhopige stap. Ferfolge troch honger en kjeld, de teenager giet nei it doarp om te stellen iten, lykwols, ferrassing, yn in fit fan lilkens, pleegt er in bespotlik moard. Dizze tafallige moard liket in revolúsje yn syn geast te produsearjen. Fan in stille, yntimidearre jonge feroaret er yn in searjemoardner.***
  
  *** It ferhaal fan Boris kin lêzen wurde yn it boek fan myn co-auteur Alexei Bolshakov "Outcast".
  
  Mar as de earste moard spontaan wie, dan krijt Borka der in smaak fan en begjint bewust te deadzjen. It libben hat de skoaljonge in maniak makke.
  En de keardel hie in dream - om de see te sjen. Yn it hûs fan 'e âld frou dy't er fermoarde hie, fûn Borka in grutte som jild. Hy kaam yn Sotsji en gie wer op jacht.
  De maniak fielde as in hongerige wolf dy't socht nei proai. Hy woe wer sjen dat it lichem fan de frou trille fan eangst, der in mes yn stoarte, sadat sappich bloed streamde. Doe't Borka fermoarde, fielde er syn superioriteit, hy fielde him sterk en koel. Troch it libben fan in oare persoan te ûntnimmen, spatte de maniak ek it mingsel fan fûle haat en wrok yn syn siel foar dizze hiele wrede wrâld út. Troch deadzjen, hy bewiisde syn fermogen om te ferneatigjen, presintearre himsels as de skiedsrjochter fan it lot fan minsken. Boris naam wraak op 'e maatskippij foar syn ôfwizing, wylst hy iten naam fan 'e earste twa slachtoffers, in âldere frou en in man, en doe de âlde frou fermoarde om har sparjen yn besit te nimmen. Doe gong er op jacht nei in jong froulik lichem.
  En hy fûn himsels in nij slachtoffer - in moai famke, fergelykber mei dejinge mei wa't hy wie hopelessly fereale, en se rudely ôfwiisd Boris. Hy fermoarde de frjemdling sûnder twifel. De maniak hie gjin berou, gjin sterke spyt foar it nimmen fan it libben fan in ûnskuldige persoan. Boris hie gjin lêst fan slapeloosheid, it slachtoffer kaam net by him yn in dream. De keardel betreurde mear dat er gjin geslachtsferkear koe hawwe mei de moaie frou en koe noch gjin fleislike leafde.
  Yn Sotsji hierde Borka in keamer yn 'e partikuliere sektor. Mar de toarst nei bloed liet de jonge man net. Hy pakte syn mes en gong wer te deadzjen.
  De gekke siet op in bankje yn in iepenloftspul by it paad dat nei de see lei, en bigoun to wachtsjen. Hy hie gjin dúdlik plan, hy besleat spontaan te hanneljen, neffens de situaasje, en foar no siet er gewoan en seach.
  Al it begjin fan april binne der noch in pear minsken, seldsume foarbygongers hawwe gjin oandacht foar de iensume jonge. En hy wachte, nochal lang. En ik seach in geskikt slachtoffer! Leggy blonde yn in koarte jurk. In krâns woven út iere maitiidsblommen bedutsen har weelderige, skouderlange hier.
  Yn in lang, moai famke, Borka merkte frjemdlingen fan it begjin ôf. Se rûn stadich op bleate fuotten lâns it paad, faak stoppe en rekke mei de fingers tûken en beamstammen oan. Tagelyk mompele de skientme rêstich wat.
  Gek, tocht Boris. In weach fan meilijen bruts ynienen troch it hert fan 'e maniak, mar tegearre mei it, de winsk om te deadzjen net werom. De gedachte kaam op: it soe moreel makliker wêze om de gek te deadzjen. Wêrom lije sa? Hoewol't se is moai! Har bleate, bleate fuotten wekker Boris: hy fielde seksueel langstme. 333
  De jonge maniak waard koartlyn santjin. Hy hie nea hie seks foar, nea sels tút famkes. Boris wie in bytsje efter yn seksuele ûntwikkeling fan syn leeftydsgenoaten, mar doe't hy maturde, kaam hy yn 'e gewoane peak foar teenagers. De man woe syn lêste slachtoffer ferkrêfte. Neat slagge. Mar no woe er net allinne deadzje, mar earst it famke syn skientme behearskje.
  Boris makke in mes klear en seach swijend nei it famke. Se joech de iensume frjemdling in betochtsume blik en rûn stadich foarby.
  De gek seach om him hinne: útsein harren wie der gjinien yn 'e buert. It plan matured daliks: te bringen it mes oan 'e kiel, rekke har nekke, dan, driigjend, nim it famke djipper yn 'e bosk, dêr't te foljen op 'e grûn en nimme besit. Boris wie lang en frij sterk, teminsten om in famke te behanneljen.
  Besiket stil te bewegen, begûn Borka de skientme yn te heljen, mar om ien of oare reden twifele: it hert fan de jonge maniak bonke as soe it út syn boarst brekke.
  En de frjemdling draaide him ynienen om en joech Boris in stekende blik. De eagen fan 'e twa ûngelokken troffen. It famke lies yn 'e keardel syn eagen in ûnbidich langstme en ... begearte. Se botste mei de blik fan in útstoarne, in jonge útstoarne troch de maatskippij, mar se fong wat tichtby, leave yn dizze blik. It famke sels wie in útstoarne fan bernetiid. Fansels hat se gjinien fermoarde, krekt oarsom, se besocht gjinien te kwea te dwaan. Se wie aardich, mar sletten, hie lêst fan it geweld fan har styfheit en misferstân fan har eigen mem.
  En Borka wie stomme, rekke troch it uterlik fan in frjemdling. Dizze blik rekke him ta it hert. Hy fielde in ûngewoane freonlikens foar Boris, en dêrmei sa'n eangst en iensumens dy't him fertroud wie ...
  De eagen fan it famke, dat Boris yn earste ynstânsje like gek, krige in betsjuttingsfolle útdrukking. En de maniak waard oanfallen troch tetanus, de winsk om syn plan út te fieren ferdampe, hy stie gewoan en wie stil.
  It famke frege:
  Wêrom hawwe jo in mes nedich? Miskien wolsto my deadzje?
  Boris die it mes yn syn tas en bleau stil nei de frjemdling te sjen. Se wachte in skoft oant de keardel har antwurde soe, mar sûnder te wachtsjen frege se sels nochris:
  "Sis my, wêrom binne jo my folge mei in mes?"
  Boris drukte swier wurden út mei muoite:
  - Gewoan.
  "En ik tocht dat jo my deadzje woene," sei it famke, de krâns ôf en skodde de holle. Amuletten flitsen op har moaie nekke.
  Boris bleau yn himsels in spannende eangst te fielen, dy't meastentiids ûnderfine wurdt troch ûnfeilige jonge manlju foar moaie famkes. Dizze eangst makke it dreech om te praten, Boris antwurde wer net. En it famke sei:
  - Jo witte wol, ik woe my op in kear de hannen op lizze, mar se hawwe my foarkommen.
  "Ik woe it ek, doe't mem my út 'e hûs skopte," knipte Borka har stim troch.
  - En ik sels ferliet myn styfheit en mem ...
  It famke bleau efkes stil en stelde har foar:
  Myn namme is Nadezhda, hoe giet it mei dy?
  De jongfeint antwurde:
  - En ik bin Borka. Boris...
  Der wie wer in swiere stilte. De maniak dy't ferskate minsken fermoarde hie, bleau ferlegen foar it beskieden famke dat er in pear minuten lyn as slachtoffer keazen hie.
  Hope sei wer tsjin harsels:
  "Jo witte, it is in grutte sûnde om selsmoard te plegen. Mar om te helpen út it libben te kommen ... kin in goede útwei wêze.
  - Wêrom is dat? frege Boris, syn moed byinoar.
  "Jo sjogge, wy binne hjir op ierde, en tsjinje ús termyn yn 'e finzenis. Elk krijt in bepaald oantal jierren. Jo kinne net snije wat jo moatte. Selsmoard is as ûntsnappe út 'e finzenis. It wurdt dêr bestraft, yn 'e himel. D'r sil in nije, hurdere term wêze, in pynliker bestean yn 'e folgjende ynkarnaasje. Mei fysike blessueres, yn in tige dysfunksjonele famylje. Ek hjir op ierde wurde selsmoarden ferachte. Ortodokse begroeven se net. Se waarden eartiids begroeven bûten begraafplakken. En as de dea net jo skuld wie, dan in oare oanpak.
  - Hwa hat dy dit sein? frege Boris.
  Ik wenje no yn in bruorskip. Dêr hawwe wy in abdis ticht by God. Se leart ús dwazen.
  "Mar elkenien hâldt oan it libben," beswier Boris. Ik woe fuort, ik koe net. Hoewol't ik in protte lêst hie ...
  Us bestimming is te lijen. Hoe mear wy lije, hoe flugger wy nei Nirvana komme. Of de folgjende ynkarnaasje sil suksesfol wêze.
  Nea earder hat Boris mei famkes oer it libben praat. Syn kommunikaasje wie beheind ta algemiene útdrukkingen. Mar no mocht er graach prate, de senuweftige spanning waard stadichoan swakker, hy waard noflik mei Nadezhda, alle winsk om har kwea te dwaan wie opdroege. Boris woe mear mei dit famke prate, hy wie bang dat se fuortgean soe, en om it petear troch te gean, frege er har:
  Hoe binne jo yn 'e bruorskip kaam?
  - Doe't ik fan hûs gie, kaam ik hjir yn in stop. Der wie gjin jild, deselde kunde. Hjir kamen twa froulju op my ta, fertelden oer it bruorskip, ik gyng mei. Se akseptearren my goed, dat ik bleau by har te wenjen.
  "Wêrom binne jo fan hûs rûn?" frege Boris.
  "Myn styfheit ferkrêfte my," antwurde Nadezhda earlik. - Mem, in gek op him fereale, woe der neat fan witte. Doe't ik it har fertelde, leaude se my net, rôp se tsjin my as soe ik komponearje om har man te lasterjen.
  "En ik haw in kweade mem," sei Boris. "Se hâldt net fan my.
  It hert fan de jonge klopte noch. Dit wie lykwols gjin foarboer fan agression mear. Ja, en it ynstinktyf pynlike gjalpjen fan eangst, karakteristyk foar Boris by it kommunisearjen mei frjemden, stadichoan ferdwûn. De ljochte blauwe eagen fan Nadezhda glieden sêft oer it gesicht fan de teenager. Se hie gjin haast om fuort te gean en frege:
  - Wer komsto wei?
  Boris antwurde net daliks. Hy tocht lokale te sizzen. Ik woe myn bertedoarp net neame, alles wat dêrmei ferbûn wie, wie yn it ferline oerbleaun. Mar de keardel koe net lizze oan dit famke. Hy koe hielendal net komponearje. En hy neamde de stêd it tichtst by syn doarp:
  - Ik kom út Tula.
  Hope glimke.
  "Jo hawwe jo foarholle sa rimpele dat ik tocht dat jo it net ûnthâlde kinne. No, wat in goede stêd. Net fier fan Moskou. Myn heit en ik kamen by dy op toernee. Se sels is in lânseigen Muscovite. Of leaver, sy wie. En hoe binne jo hjir kaam?
  "Ik kaam om de see te sjen," antwurde Boris earlik.
  - Ik hâld ek fan 'e see. It is noch kâld om te swimmen. Mar de simmer komt gau. Binne jo byhâlden?
  - Hoe is it? frege Boris.
  - Op foarby gean auto's fergees.
  Nee, ik kocht in treinkaartsje. Ik ha jild.
  - En wêr bleausto? frege Hope.
  Ik hierde in keamer fan myn beppe. It is hjir ticht.
  Boris fielde him ynienen frijmoedich en stelde foar:
  - Do wolst by my op besite komme.
  Hope tocht. Doe't se de lippen fan 'e keardel fan ûngeduld seach, frege se:
  - Hasto in freondinne?
  "Nee," antwurde Boris.
  - Dat tocht ik. En ik haw gjin permaninte freon. En do bist aardich foar my.
  Nadezhda syn eagen, op dizze wurden, seagen rjocht yn Boris syn gesicht en letterlik boarre yn de jonge man. Hy woe wol dat it famke mei him gie. Nee, Borka hie net mear de winsk om te deadzjen, allinnich in ynderlike fonkje fan leafde wie al yn syn pinige hert trochdrongen en easke beslissende aksje. De eangst hast foarby, en joech plak foar nijsgjirrigens en de natuerlike ynstinktive manlike winsk om ticht by in moai wyfke te wêzen, har te ferlieden. Mei in lege stimme begon Boris ferlegen te oertsjûgjen:
  - Ik wenje hjir hiel tichtby. Kom op, ik sil dy sjen litte. As jo it net leuk fine, kinne jo fuort fuort.
  "No, do kinst gean," sei it famke. "Ik krige gewoan honger. Ik wol graach in hapke ite.
  "Dat ik sil no iten keapje!" Boris flapte út. - Ik naam it jild. Dêr is in bakkerij, lit ús deryn gean en keapje wat jo wolle.
  Se kamen de winkel yn. Boris kocht seanwoarst, in pear koeken, in bôle wyt bôle, in blikje kondinsearre molke, in pear ferwurke tsiis, en twa pakjes sop. Hope goedkard de oankeap:
  - Lit ús no lekker ite. Ik ha al lang gjin woarst iten. Yn ús gemeente is it net wenst om fleis te iten. Mienskiplike tafel, taret foar elkenien. Pasta, granen, soms plantaardige stoofpot.
  Se sieten op in bankje.
  "Ik kin mear boadskippen keapje," sei Boris.
  Hy woe Nadezhda echt graach behagen. En hja priizge him:
  Ik sjoch datst net gierig bist. Tanke!
  By dizze wurden tilde it famke de jongfeint wat nei har ta en tute de jonge mei de lippen op it wang.
  Borka huvere al fan ferrassing. Foar it earst wie der in famke dy't net ferachte him te tútsjen! Moai famke. De man wie bliid. Love hormonen begûn te spyljen mear aktyf yn it bloed, dy't, as in perfekte skot, sloegen in trommel op 'e harsens, easket nije tútsjes en in yntime datum. En it oerskaad alle oare gedachten en emoasjes fan de útstoarne.
  
  
  Haadstik 14
  De jonges hienen in hapke en gongen nei Boris syn keamer. Dêr naam it famke it inisjatyf yn eigen hannen. Se gyng op 'e knibbels fan 'e keardel sitten, die de knopen op syn himd los en helle it foarsichtich út. Doe begûn se mei ljochte tútsjes it lichem fan 'e dize, neakene keardel te dûsen. En doe die se har jurk út! En se kaam sûnder ûnderguod telâne, wat Boris noch mear wekte. As yn betovering seach er nei de bleate boarsten fan de skientme.
  "Fynsto my leuk?" frege Nadia.
  - Och, tige! útademde de útstoarne.
  It famke sakke del op 'e bank neist Boris en tute him op 'e lippen, hertstochtlik, as in vampire, en Borka waard dronken fan dit. De earme jongfeint trille oeral, hy beswykte foar it ynstinkt en hie it net oan, smakke de bedwelmende tút. Wat hat it famke swiete lippen!
  Mar Nadezhda luts fuort en bûgde oer de heup fan 'e jonge man. Har fleurige hannen knoopten al de fly fan syn broek los. Boris syn nochal grutte, optein weardichheid barste út.
  It famke, sûnder te freegjen, naam in jade stêf yn 'e hân, tute it en begon selsleas te wurkjen mei har tonge. De manlike folsleinens fan 'e útstoarne fielde foar it earst de touch fan rûge famkeslippen en tonge. De skarlaken lippen fan Nadezhda streake de keardel gierich, har sterke en waarme tonge wurke mear en mear enerzjy, it famke begon hurder te sykheljen, demonstrearjen fan ûnderfining en keunst yn dizze saak, besykje har partner de grutste wille te jaan.
  Borka wie yn 'e sânde himel, mar fielde gau de oanpak fan orgasme. Mei in wanhopige ynspanning fan wil besocht er himsels te bedwingen, it proses te ferlingjen, mar de lust en skamteleazens fan 'e sitewaasje wiene sa grut dat hy útbarste yn in machtige fulkaan. It famke hat gjin fernuvering útsprutsen oer it fersnelde orgasme, krekt oarsom, se likte de wite stream fan it geheim fan Borka appetitearjend ôf.
  Boris fielde him prachtich goed, sels blier. It gefoel fan ferlegenens is fuort. Hy fielde him as in echte macho.
  En it famke slokte alle drippen op, slikte har lippen, glimke en sei:
  - Lekker...
  Boris frege twifelich:
  - Fynsto it leuk?
  Hope knikte.
  - Wêr hast dit leard? frege Boris en waard fuortendaliks ferlegen troch syn tactlessness.
  Mar it famke waard hielendal net lilk, se sei oprjocht:
  "Myn styfheit makke my.
  - Hjir is de bastard! Boris wie fergriemd.
  Jo hawwe gjin idee hoefolle fernedering ik te lijen fan him.
  "Wêrom hawwe jo my dit dien?" frege Boris.
  - Om dy te behagen. Ik sels wie bliid. Net lykas by myn styfheit. Der is in grut ferskil as jo dogge it sels, en as jo dogge it ûnder dwang.
  Boris antwurde twifelich:
  - It kin moai wêze foar in keardel, mar foar in famke ...
  Hope glimke.
  - It is in genot om wille te jaan oan in swiete partner. Fynsto it leuk?
  Boris antwurde oprjocht:
  - Godlik... It wie de heechste klasse!
  - Hjir sjochst! - it famke makke har hier rjocht, smiet it efter de rêch en sei:
  - Jo, sjoch ik, hawwe gjin ûnderfining yn amoureuze saken. Neat, ik sil dy leare!
  Boris tocht der oer nei, woe wat antwurdzje, mar fielde Nadezhda's hannen op syn folsleinens: se begon de penis fan 'e man te massearjen. En hy wie wer optein, syn weardichheid begûn hurd te swollen.
  Boris fielde gjin eangst en ferlegenens mear. En Nadezhda bûgde mei har heupen nei foaren en spande in al útstekkende lid mei macht en haad. It gekke famke sealde earlik de sûnder ûnderfining jonge en begûn him te riden. Se ferhuze selsleas, mei grutte entûsjasme, levere in protte wille oan har partner.
  De jonge faam koe de spanning net ferneare en nei ferskate bewegingen makke er wer ôf, syn sied ûntsnapte wer út de klieren. Mar dat die de duvel net oan. Se begon noch enerzjiker te wurkjen, sadat de oergeunstige jonge in ereksje hâlde. Nadezhda kreunde lûder en lûder, se waard bedekt troch in weach fan orgasme ...
  Doe wie it gek, en pynlik, en wulps. De keardel wie dize, it famke bleau oan it ljocht. De sinnige lichems fan 'e leafhawwers ferweve, se oerlibbe ferskate orgasmes. Boris rûn earst út 'e azem en foel út.
  Doe't er by kaam, siet Nadezhda njonken him yn har ienfâldige jurk. Se glimke en sei:
  - Ik fielde my goed mei dy. Mar no moatte jo gean. As jo wolle, kom dan mei my, ik sil jo foarstelle oan ús bruorskip.
  Nei alles dat bard wie, wie Boris ree om mei dit famke te gean, sels nei de ein fan 'e wrâld. Yn in pear oeren feroare se him, joech de keardel fertrouwen, fan in bloeddorstige útstoarne dy't besocht te deadzjen en wraak te nimmen op 'e maatskippij, hy feroare yn in folslein normale jonge man. Hy mocht Nadia har aardichheid, har iepenheid en seksualiteit. Hy woe wirklik by har wêze, hoewol hy noch altyd skamje om opdringerig te wêzen.
  Boris frege beleefd, ademloos:
  "Moat ik nei dy ta?" Stoor ik dêr immen?
  Hy woe wirklik dat Nadezhda syn twifels ferneatigje, en se libbe wer oan syn ferwachtingen:
  Wy hawwe goede minsken. Se sille bliid wêze om dy te sjen. Ik sil jo foarstelle oan myn freonen.
  Boris woe gjinien moetsje. Yn dizze wrâld, hy wie no ynteressearre yn mar ien persoan - Nadezhda. Hy soe allinnich mei har genôch kontakt hân hawwe. Mar it famke wie op it punt om te ferlitten, Boris gau klaaid en folge Nadia.
  
  
  Haadstik 15
  Se rûnen en prate animearre, Nadezhda spruts oer Moskou en oer harsels. Se waard, lykas Borka, misledige troch har leeftydsgenoaten. Mar se studearre ôf fan 'e middelbere skoalle en pas dêrnei rûn se fan hûs. Hy kommunisearret net mei syn mem, hy wol neat oer syn styfheit hearre. Dit alles wie tichtby en begryplik foar Boris. Och, wat hâldde er fan dit famke! De leafdesvonk dy't yn it hert fan 'e útstoarne trochbruts, flakke mear en mear op.
  Fassinearre troch it petear kamen de leafhawwers nei in plak oan 'e râne fan 'e stêd, omheind mei in heech, trije meter heech hek.
  Nadezhda drukte op de knop, en nei in koart wachtsjen waard in klik fan in iepeningsslot heard ûnder de fideokamera. It famke iepene de doar en late Boris nei it grûngebiet fan 'e bruorskip. Op in perseel fan hast in heale hektare stie in hûs fan trije boulagen, sa'n tsiental houten huzen, in soarte fan hangar, en ek in platfoarm mei banken ûnder in luifel. Minsken rûnen troch it gebiet. Guon fan harren swaaiden har hannen nei Nadezhda en Boris, groetsje it nij oankommen pear. It liket derop dat Nadia autoriteit hie ûnder de adepten.
  "Wy moatte jo foarstelle oan ús abdis," sei Nadezhda tsjin Boris.
  Hy hie gjin beswier tsjin syn freondinne, al fielde er him wer ferlegen foar frjemden.
  De jonges kamen nei it hearehûs. Nadezhda drukte op de ynterkomknop. In pear minuten letter kaam in plompe readhierige dame, sa'n fjirtich jier âld, mei prachtige boarsten en lúkse heupen, nei har út. De eagen fan de frou wiene slûch, studearjen-boarjen. Lykwols, de dame glimke oannimlik, bleatlein in rige fan snie-wite tosken.
  Hope sei:
  "Ik besleat dizze jonge nei ús te bringen. Ik moete him allinne hjoed. Hy ferliet it hûs.
  Hast dyn heite hûs hielendal ferlitten? frege de abdis.
  As reaksje gromde Borka wat ûndúdliks troch sterke opwining.
  Is de man normaal? frege de mem-oerste nochris.
  "Jawol," sei Nadezhda. Hy is goed, mar heul ferlegen.
  - It is ferjaan. Wat is syn namme?
  - Borya.
  Dus, ja, Boris. Goede namme. En ik bin Albina. Foar ús, Borya, besletten om te gean? It goede beslút. Mar wêr te pleatsen dy?
  "Ik haw in ekstra bêd yn myn keamer," herinnerde Nadezhda him.
  - Dat de jonge daliks yn dyn keamer sette? Albina wie ferrast.
  "Wy binne goed kunde mei him, hy is as in broer foar my," ferklearre Nadezhda. - Wy sille it geweldich fine.
  "Goed, ik ha der neat oan," joech de abdis ta. "Lit him no op jo plak stopje, en dan sille wy sjen." Kom oer tweintich minuten nei de preek, beide.
  - Ja fansels. Ik tink de preek.
  De abdis ferstoppe efter in massive stielen doar, en Nadezhda sei sûnder ferwyt:
  Se hie teminsten har hân tútsje moatten. Albina is hjir de wichtichste. Mar alles kaam goed. Se liet dy sels by my bliuwe. Ik wenne eartiids by in freon. Mar se hat ús koartlyn ferlitten... Kom, ik sil dy myn keamer sjen litte.
  Hope brocht Boris nei ien fan 'e houten huzen. It hie in smelle gong en trije keamers. De doarren wiene net op slot, teminsten Nadezhda hie net iens in slot. Se triuwde de doar iepen en late Boris in keamer yn dêr't twa boxspringbêden wiene, ien fansels makke troch Nadezhda, de oare sûnder linnen. Lytse nachtkastjes stiene ticht by de bêden, en in lyts tafeltsje paste amper tusken de bêden. It plafond wie leech, dêr koe je maklik mei de hân lâns rinne, sokke lege plafonds hie Boris noch nea sjoen: in minske fan twa meter koe hjir net op folle hichte stean. Der wie net iens in kroonluchter, of op syn minst in gloeilampe op it plafond.
  Boris koe it net litte om te freegjen:
  - Hawwe jo ljocht?
  - Ik haw in lampe yn myn nachtkastje. Yn 't algemien sliepe wy hjir meastentiids allinnich. Alle eveneminten wurde holden op site. Wy prate en koken. Wy hawwe in mienskiplike boiler, in mienskiplike tafel. Wy binne al te let foar it middeisiten, mar no komt der in middeipreek. Jo sille sels alles sjen en hearre.
  Se gongen it hôf út en kamen it gebiet by it lytse poadium oan. Dêr stiene bankjes. Nadezhda en Boris namen in sit yn 'e foarste rige. Stadich kamen der ek oare minsken byinoar, dy't glimken en begroeten mei útroppen fan "Goede sûnens!"
  In jonge man frege Nadia, en wiisde op Boris mei in knikje:
  - Wa is dit?
  "Myn nije freon," antwurde Nadezhda mei in glimke, "Albina liet him meidwaan oan ús bruorskip.
  Boris wie noch stil en seach mei spanning ta.
  Al gau ferskynde op it poadium de spektakulêre read-haired Albina. Under applaus fan it publyk begûn se har taspraak:
  "Wy moatte allegear taret wêze op it kommende ein fan 'e wrâld. Allinnich dejingen dy't in rjochtfeardige manier fan libjen liede en leauwe yn ús god Vishnu sille bewarre wurde en bliuwe om op ierde te libjen. Ferljochting wachtet op har allegear en de dêropfolgjende yngong yn nirvana. De rest sil der lêst fan hawwe...
  Boris harke net nei de preek. Hy hie in swiere hoofdpijn, mar hy besocht te begripen wat der bard wie, herinnerde him oan syn stoarmige date mei Nadia.
  De preek duorre net lang. Al gau begûn de muzyk te spyljen. In ienfâldige melody dy't elke pear minuten werhellet. Mar ûnder dizze melody gongen minsken te dûnsjen. Se klommen rjocht op it poadium en wrotten op it mêd fan de muzyk foar elkoar. Yn it sintrum fan it poadium draaide Albina elkenien oan. Se genoat fansels fan dûnsjen en in lieder te wêzen yn dizze mienskip.
  Nadezhda luts Boris op it poadium en begon te dûnsjen yn in sirkel fan adepten neist Borey. Hy stie gewoan en bewûndere it famke. Ynienen rôp Albina: "No litte wy drinke út 'e beker fan tastimming!"
  In burd helle in flinke hoarn mei wat soart drank. De hoarn waard omjûn, elk naem der in pear slokjes fan nei de goedkarrende útroppen fan oaren en joech it oan de persoan dy't njonken har stie. Elkenien like it goed te dwaan. No is it de beurt fan Hope. Se naam in slokje fan 'e drank mei in glimke en joech de hoarn oan Boris. De jonge twifele in bytsje, sadat syn freondinne him sels hastich hie: "Drink gau en jou de hoarn oan dyn buorman!"
  Nei't de swiete en soere floeistof troch Boris syn kiel streamde, fielde er in geastlike lift yn himsels. Syn eangst wie hielendal fuort, de wrâld like net mear somber en fijannich. De minsken omhinne binne dus hielendal gjin bisten, mar hiel normaal en sels grappich. In protte leuke famkes. En syn Nadia is de bêste! Boris knikte sels nei syn leafste.
  De muzyk spile noch, mar Albina en guon sektariërs begûnen it poadium te ferlitten en earne hinne te gean. Boris frege Nadezhda:
  - Wêr geane se hinne?
  It famke antwurde mei in permaninte glimke:
  "Der is wurk foar harren. Jo sjogge, adepten moatte soms wurkje en profitearje fan 'e bruorskip.
  Boris wie it hjirmei iens:
  - Rjochts! Sa moat it wêze.
  "As jo net wurkje, gean dan gek," sei Nadezhda. Mar ik bin hjoed net drok. Litte wy nei ús plak gean, wy hawwe tiid om te praten foar it iten.
  En hja gongen. En wer leafde makke! Rjocht op 'e flier fan' e keamer! Nadia har kreaze, smelle bêd wie net hiel geskikt foar leafde.
  In echte seksmaraton die bliken foar in resinte faam en in útstoarn op dizze wichtige dei foar him. It is geweldich dat Nadezhda ûntsteane en letterlik Boris sloech. Passions raasden, de wrâld stie yn 'e brân, orgasmen sweefden as in orkaan. It like dat hûnderten fulkanen útbarsten, der wie in ferstikkende waarmte.
  Om gjin oandacht te lûken, moasten Boris en Nadezhda har skriemen beheine fan 'e orgasmes dy't oer har rôle. Borka fergeat de hoofdpijn en syn kompleksen. Nimmen bemuoide har mei, allinich de tiid stribbe ûnferbidlik nei it iten, en de leafhawwers begûnen stadichoan wurch te wurden.
  Op 't lêst waarden se folslein wurch. Nadezhda trok har jurk oan en sei:
  - Do tûk! Ik hâld fan dy!
  - En ik dy! - antwurde knypte Boris.
  - Hoe âld bisto? frege Nadezhda ynienen.
  - Yn maart al santjin wurden! Borka antwurde earlik.
  - Wow! Ik tocht datsto âlder wiest, ik tocht datsto âlder wiest. En ik wurd yn juny trijeentweintich. De âlde is foar dy. Wy hawwe in leeftydferskil fan seis jier ...
  Nee, nee, do bist net âld! Boris raasde hast. - Ik hâld tige fan dy!
  En dan wie der in beskieden sektarysk diner. Mar Boris like it mienskiplike fegetaryske miel. Hy fielde him net mear as in útstoarne. De man wie lokkich as nea earder yn syn libben.
  Nei it iten ferliet Boris de sekte, mar allinich om te sliepen, krêft te krijen nei sa'n útputtend ljochte dei, betelje de gastfrou foar hierwenten en werom nei syn leafste Nadya wer.
  
  
  Haadstik 16
  Fansels is der leafde op it earste gesicht. En foar minsken ôfwiisd troch de maatskippij, it kin wêze de meast opfallende, alles-consuming. Hoe kinne twa iensumheden, twa eardere útstoaten, fan inoar hâlde? Sêft, tawijd, selsleas. De wrâld is feroare foar harren, fol mei nije kleuren, it libben hat fûn syn betsjutting. En dizze betsjutting wie yn ûnderlinge soarch foar elkoar. Der wie neat yn 'e wrâld foar Boris en Nadezhda wichtiger as harren leafde. It gefoel fan in tichte, leave persoan wie ynspirearjend. Se fûnen inoar. En se wiene bliid.
  Mei dit alles waard de leafste fan Boris ûnderskieden troch grutte ekstravagânsje. Se hâldde fan kuierjen op bleate fuotten, besocht in nudiststrân. Mooi Nadia! It lichem is fleksibel, sexy. Se learde Boris te sinne en neaken swimme.
  En it famke droech ek Tsjechyske glêzen sieraden, miste gjin sektaryske preken en preke foar Boris sels.
  Ienris op it strân begon se har leafste wer te ynstruearjen:
  - Wy moatte rjochtfeardich libje, stribje nei Ferljochting, Albina en ús oare lieders earje. Troch harren komme wy tichter by God. Ommers, allinnich God kin bringe ús yn Nirvana, en nei de dea lit ús yn 'e bêste fan wrâlden, dêr't wy kinne genietsje fan in protte ferbeane wille.
  Boris antwurde:
  - Ik haw in idee oer de ortodokse religy, ik lies sels ferskate boeken oer dit ûnderwerp doe't ik op skoalle wie. De Hillige Skrift leart dat d'r gjin ferbeane wille sil wêze yn 'e folgjende wrâld. Wy, yn it gefal fan in rjochtfeardich libben, sille yn it paradys wenje yn 'e foarm fan seksleaze ingels.
  - Net! Albina seit de goede dingen! Us leauwe is better. It paradys is te saai foar kristenen.
  - En wêrom is dat? frege Boris.
  It famke antwurde gau:
  - Ik wol gjin seksleaze ingel wêze, se hawwe net iens seks. En ús God Vishnu feroardielet seksuele relaasjes hielendal net.
  Boris seach nei de brune moaie skonken fan syn freondinne, glimke en sei:
  "Ja, en ik soe net graach by dy wêze as ingels yn 'e himel. It is goed dat yn ús mienskip God stimulearret seks wurdt fereare.
  - In minske moat yn God leauwe! Hope sei fol fertrouwen. "Vishnu is de wiere God.
  Boris besleat net te pleitsjen mei syn freondinne. Hy begriep ek dat it dreech is om sûnder leauwe te libjen. Being in útstoarne ûnder syn leeftydsgenoaten, de keardel op skoalle waard oanlutsen ta religy, besykje te finen treast yn it. Hy lies tsjerkeboeken en kaam ta de konklúzje dat Kristus in pasifist wie dy't foar syn beulen bea. Boris hat geduldich alle fernederingen en beledigingen trochmakke, syn gedrach rjochtfeardige troch it feit dat hy hannele neffens Kristus: se sloegen jo op 'e rjochterwang, draaie jo lofts. It waard him makliker om fernedering te fernearen, as die er it troch it leauwe. De jonge besocht treast te finen yn God, dy't almachtig en rjochtfeardich is. It leauwe koe him net allinnich dimmenens jaan, mar ek de kâns om syn gedrach, syn libben te feroarjen. Mar Boris wie net gelok te moetsjen in geastlike mentor, in predikant fan it wurd fan God. Hy leaude net yn Jezus en waard in moardner. En wylst deadzje, de maniac fielde syn krêft en kaam ta de konklúzje dat ortodoksy is in goede lear foar swakke minsken.
  En dochs is it natuerlik dat Nadezhda en hy sels nei har yn in sekte telâne kommen binne. Hjir fielden se har net as útstoaten. De sektariërs fûnen har ferlerne sielen yn dizze wrede wrâld en makken har oanhingers fan har leauwen.
  Nadezhda ferklearre oan Boris:
  "Ik tink dat jo gau sille realisearje dat ús Vishnu de Opperste God is. Hy is de Skepper fan it universum, dy't ús allegear ynspirearret en syn geast jout om it leauwen út te lizzen dat it minskdom fermoedsoenje kin. Hy is ús leave Heit, dy't net wol dat wy, syn bern, foar altyd yn 'e sânbak boartsje. En hy wol dat de bern opgroeie, selsstannigens krije en slagje. Wy moatte libje neffens syn foarskriften. De meast hearrichste en suksesfolle fan ús sil de wei nei Nirvana iepenje. Dejingen dy't net matured binne of misdriuwen hawwe foar God, sille nei de ierde stjoerd wurde foar korreksje yn nije ynkarnaasjes.
  Mar God set himsels net as doel om de sûnde gewoan te beëinigjen, lykas ortodokse prysters fan alle streken it fertsjintwurdigje. It doel fan 'e Almachtige is om syn bern te ferheegjen en te ûnderwizen sadat se folwoeksen wurde en ferljochte wurde, fergelykber mei God sels. Tagelyk binne seksuele relaasjes hielendal net ferbean. It wurdt net beskôge as in sûnde, mar earder in deugd.
  Boris glimke en sei:
  "Mar Jezus sei ek: "Wês fruchtber en fermannichfâldigje." En ús lieders leauwe dat foar de groei fan yntellektuele kapasiteiten jo seks hawwe moatte. Blykber, dêrom, oefenje ús bruorren promiskuïteit ûnderinoar en hannelje yn porno.
  De jongfeint makke fansels in grapke. Yn syn miening draacht promiskue seks hielendal net by oan in rjochtfeardich libben en Ferljochting, dêr't de lieders fan 'e sekte har ta liede. Mar Boris hold syn miening foar himsels. Hy sels bleau trou oan Nadezhda, syn leafste ek net op syk nei ferbinings oan 'e kant, allinnich se wie ferplichte om mei te dwaan oan kollektive orgies, dy't waarden filme troch in fotograaf tichtby de sekte.
  Boris hold net fan 'e plicht fan syn leafste, hy wie oergeunstich, mar moast it mei, oertsjûge himsels dat it sjitten fan pornografy gewoan in baan wie, in plicht dy't elkenien yn 'e bruorskip hat, dy't helpt om jild te fertsjinjen foar oanhingers foar iten en it ûnderhâld fan de mienskip. Boris sels rûn gau út persoanlike jild, hy bestege in protte oan Nadezhda, kocht har ferskate outfits en sieraden.
  De eardere útstoarne sels woe net meidwaan oan orgyen, se easke dit noch net fan him, hoewol hy feroare yn in kreaze keardel. Syn iennichste taak wie om fisk te fangen. Tegearre mei ferskate oare jonge keardels gie hy sa no en dan te fiskjen op in longboat fan de sekte.
  Yn prinsipe past sa'n libben Boris. Hy wie fol, sûn, wenne by syn freondinne, nimmen fernedere of ferwyt him. It is mear as in jier lyn dat hy Nadia moete en him yn 'e sekte fêstige. Al dy tiid fernuvere Boris de passy dy't syn hiele wêzen ferovere.
  Hoewol't er yn 'e winter wat ferfele. Der wie gjin tv, gjin kompjûterspultsjes, gjin boeken, útsein spesjale sektaryske literatuer, yn 'e sekte. Earder, wylst er op skoalle wie, hâldde Boris fan lêzen. Sektaryske brosjueres waarden gau saai, it ienige fermaak oerbleaun wie seks mei Nadezhda, rituele gebeden en lêzingen, dêr't de eardere maniac, yn tsjinstelling ta Nadezhda, net altyd bywenne. Kuierjen yn 'e stêd mei in freondinne yn' e winter wiene seldsum, en op in stuit hie Borka in winsk om op 'e jacht te gean en wer ien te deadzjen. Lykwols, hy behâlde himsels, slagge om te blussen dizze bestial demonyske attraksje yn himsels.
  De langferwachte simmer is einliks kommen. Alle ferfeling is fuort. No gie Boris faker nei see, en op syn frije dagen besocht er it strân mei Nadezhda.
  No begon syn freondinne te praten oer Vishnu en seksuele relaasjes. Mar Boris harke net sa goed nei har. Albina moete him moarns en fertelde him om jûns nei har te kommen foar in wichtich petear. De keardel frege him ôf wat it wêze koe. Hy besleat dat hy, nei alle gedachten, no ferplicht wurde soe te hanneljen yn porno.
  De sektariërs hâlde har oan in sûne libbensstyl. It dieet, benammen rys, griente en seafood, en ek de reguliere fysike oplieding dy't troch de bruorskip beoefene waard, makken Boris syn lichem tige byldhouwen, lykas in stânbyld fan Apollo. De jongfeint seach spektakulêr út, hy like net mear op de eardere, bonke en jage jongerein dy't him ûnderdûkt foar de maatskippij. Boris soe der goed útsjen op it skerm. Mar hy woe net meidwaan oan sektaryske orgyen, sels gewoan om mei immen oars as Nadezhda te neuken. En mei har - allinnich allinnich.
  
  
  Haadstik 17
  Albina begroete my mei in glimke op plicht, noege my út yn 'e wenkeamer fan har hearehûs en kaam daliks oan it wurk:
  - Borya! Jo moatte in offer bringe oan ús God Vishnu. Om dit te dwaan, moatte jo meidwaan oan rituele moard. Vishnu hat jo keazen as de eksekuteur fan syn wil.
  Boris syn skonken waarden daliks wad. Hy hie dizze wending nea ferwachte. Albina like de betizing fan de jonge te fielen en sei:
  "Ik sjoch dat jo al ûnskuldich bloed op jo hawwe, mar ik haw gjin berou fan jo nedich. Vishnu hat jo ferjûn foar jo ferline sûnden. Alles wat jo ferline libben oanbelanget ynteresseart ús net. Mar no moatte jo de oarders fan Vishnu útfiere, dy't hy troch my oerstjoert. Us God freget jo om te offerjen!
  Boris wie echt bang. Dizze oerhearskjende frou fûn earne út dat er al fermoarde hie, hoewol hy syn ferskriklike geheim net dielde mei immen útsein Nadia. De keardel tocht oer hoe't er wegerje soe, sadat hy mei sokke easken efterlitten soe, mar Albina like syn tinzen te lêzen. Se warskôge strang:
  - Doarst net wegerje! Oars sil Vishnu jo straffe! Jo bestimming is om de útfierer te wêzen fan 'e wil fan Vishnu, om dy weardeleaze minsken te eliminearjen dy't ús bruorskip skealje.
  Boris wie stil. Albina seach dat de keardel ferlegen wie, bleau psychologyske ferwurking:
  "Sjoch, wy binne ien famylje. Us God wit krekt wat elk fan ús nedich is. En wy binne allegear ferplichte om syn wil te ferfoljen. Allinnich dan komt der frede en rêst yn ús bruorskip, en krije de minsken Ferljochting.
  Boris wist net wat te sizzen, en Albina easke:
  - Nim it mes fan 'e tafel! No sille jo mei my komme en in hillich offer bringe.
  As ûnder hypnose hearde Borka. Se gongen del nei de kelder. Der siet in jonge man oan de muorre keatling. Boris erkende Andrei, dy't wenne yn in hûs neist him. Hy ferdwûn trije dagen lyn. En dêrfoar fertelde er syn freonen dat er de bruorskip ferlitte woe.
  "Dizze bastard besleat om fan ús fuort te rinnen," sei Albina lûd. - Routine, seit er, is wurch, hy hâldt op mei it leauwen yn 'e Ferljochting. Mar do kinst net samar by my wei rinne!
  De wierheid wie dat Andrei echt ferliet de sekte, mar hy koe net ferlitte de stêd. Twa jonges dy't spile de rol fan har bewakers ûnder Albina gau ûntdutsen de flechtling en brocht him nei de lieder fan 'e sekte. En se besleat om de adept kwyt te reitsjen en tagelyk Boris mei bloed te binen. Se hie har eigen plannen foar Borka.
  "Wy straffen de flechtlingen," gie Albina har taspraak troch. Dit is wat ús god Vishnu easket.
  - Net wier! Der is gjin Vishnu. Jo ferrifelje ús allegear! - keardel spuide lilk yn 'e rjochting fan Albina.
  It haad fan 'e totalitêre sekte kaam de finzene oan en sloech him mei de fûst hurd op 'e mage. Andrew wreide fan pine. Mar dit wie mar it begjin fan 'e deastraf.
  Albina pakte in sweep en bigoun de jongfeint dêrmei to wipkjen. Ja, sa hurd dat it de hûd oan it bloed snijde. Andrew kreunde fan pine.
  Nei't er in pear tsientallen klappen makke hie, joech Albina de sweep oan Boris en bestelde hurd:
  - No dy!
  Borka hearde wer. Hy wie yn in dize, hast yn in steat fan shock en koe gjin beswier tsjin Albina. De eardere útstoarne wipte de healneaken, mei de oerbliuwsels fan ôfskuorde klean, it lichem fan syn kunde. En hy mocht it dwaan! It is te sjen dat de demon dy't him yn Borka nei wenjen setten wer wer oplibbe.
  "Nim no de poker by de kamin en slach him dermei!" Albina befel.
  - Binne wy it ek? Boris besleat om te freegjen. "Dit is ommers ús freon!
  De sektelieder snoof ferachtlik:
  - Earder! Lykas ús God Vishnu seit: wredens, wredens en mear wredens.
  Boris frege ferrast:
  Binne dit de wurden fan Vishnu?
  Albina antwurde op in toan dy't gjin beswieren útbriek:
  - Krekt! Wreedheid cements broederskip. Doch wat ik sis, of jo binne op syn plak!
  Boris, yn hearrigens, naam de poker yn 'e hannen en sloech de jonge man. De keardel liet in kreun, al sloech Boris hielendal net hurd. Dochs fielde er meilijen foar syn buorman.
  - Jo moatte it goed slaan! - Albina wie fergriemd en bestelde wer:
  "Set no de poker yn 'e kachel en slach it nochris!"
  Boris sette de poker in pear sekonden yn 'e kamin, doe swaaide it, mar ... liet it ynstrumint fan eksekúsje op 'e flier falle. Syn hannen trillen, tocht de jonker min.
  - Swak! - ferachtlik smiet Albina.
  Se ferhege de poker en sloech de keardel keatling oan 'e muorre mei in read-hot produkt. Andrew liet in hertbrekkende gjalp. Mar ek dit wie net genôch foar de duvel, se sette de poker wer yn 'e kamin en begon it yn 'e bleate plakken fan it lichem fan har slachtoffer te prikken. Sels it brul, it kreunen fan Andrei en de rook fan ferbaarnd fleis dy't troch de kelder ferspraat, stoppe de sadist net. De keardel wreide fan wylde pine, en de sadist hie der fansels nocht fan.
  Se barste yn it laitsjen en bestelde Borka wer:
  - No dy! Stek de poker yn it fjoer en jou it in goed fjoer!
  - Miskien moatte wy net? frege Boris twifelich.
  - Needsaaklik! Doch it! Of wy dogge it mei dy.
  Boris hearde. En wer wie de klap net sterk. De hannen fan de serialmoardner trilde, syn hert sloech wyld, der foelen him út de eagen.
  Albina skuorde de poker út 'e hannen fan Boris, sloech Andrei harsels wer, en begon har favorite wapen ûnder de oksels en oer it lichem fan it slachtoffer te riden, genietsje fan 'e slimme pine fan 'e keardel dy't yn har folsleine macht wie.
  Nei't se Andrei genôch bespot hie, bestelde Albina Boris:
  "Snij him no de earen ôf, lit him bloede!"
  
  
  "Ik ... ik kin net ... de earen ôfsnije ... fan in libbene persoan," raasde Boris, skrokken troch wat der barde.
  "Oké, dan meitsje him earst ôf. Goed! Of no belje ik de feiligens, en jo sille op syn plak wêze!
  Boris naam in mes fan 'e tafel. En beferzen.
  - Baai! frege Albina. - Straf him foar ferrie! Bay, sizze se dy!
  En Borka hearde wer. Dizze kear sloech er hurd. It mes trochbriek Andrei yn 'e boarst, trochbrek it boarst. De jonge liet noch in gjalp út en foel al gau stil. It bloed fan it slachtoffer dripte bot oer de flier. En Albina easke fan Boris dat er in mes út it lichem helle en de earen fan it lyk ôfsnije. Borka, dy't yn in steat fan shock bleau te wêzen, fierde dizze opdracht ek út.
  Foardat it frijlitten fan 'e keardel bûn mei bloed, de sadist bestelde him net te fertellen immen oer de moard. Sels syn leafste Nadia. Foar it iepenbierjen fan it geheim drige Albina mei represailles.
  Boris liet de skurk op it plak fan misdied by it lyk, en hy sels sprong út it hearehûs op 'e strjitte en hastich nei syn hûs, dêr't er op it bêd delfoel.
  Gelokkich wie Hope fuort. Borka hie gjin tiid foar útlis, hy woe himsels yn in dream ferjitte. Mar de sliep kaam net. De man fielde him as in moardner feroardiele ta de dea. Hy wie bang dat de bloeddorstige Albina op elk momint har bewakers nei him koe stjoere, en se soene him eliminearje as in ûnnedige tsjûge en medeplichtige, of nimme him nei in sadist yn plak fan Andrei as in oar slachtoffer ...
  Wêrom hie Albina sa'n sadistyske moard nedich? Boris koe dit net begripe. Wat is it punt fan sa'n wredens? Wêrom diene se dit oan Andrew? Krekt om't hy besleat de bruorskip te ferlitten? Dit is nutteloos en genedeleas!
  Dat tocht de searjemoardner, dy't sels it libben naam fan fjouwer ûnskuldige minsken. Hy tocht oer it al of net besykje te ûntkommen út 'e sekte. Mar Boris koe no syn libben net foarstelle sûnder Nadia. Miskien alles oan jo leafste fertelle en har oertsjûgje om it bruorskip te ferlitten? Mar wêr kinne se rinne? Ja, en Albina is ûnwierskynlik te tastean harren ûntsnapping, krekt sa't se net tastien Andrei te ûntkommen. In gedachte flitse troch: soe it net better wêze om Albina sels te deadzjen? No, wat is it folgjende?
  Der wiene mear fragen as antwurden, Borka besleat noch neat te dwaan. Hy bleau yn 'e sekte, net fertelle immen hoe't Andrei stoar, net iens diele syn pine mei Nadezhda, hoewol't hy hie gjin geheimen fan syn leafste foar.
  
  
  Haadstik 18
  Nei dat foarfal is it libben fan Boris hielendal net feroare. By de folgjende preek, Albina, lykas gewoanlik, spruts oer Vishnu en hoe te gedragen om net te lestich falle karma. Se sels like gjin berou te hawwen en gjin soargen te hawwen dat moard har eigen karma ûndergrave koe. Miskien wie dit net de earste moard wêrby't it haad fan har sekte direkt belutsen wie. Foar in skoft se easke neat fan Boris.
  De routine fan it deistich libben sloech troch. Sektaryske gebeden, fiskjen, wurk yn 'e bêden, plicht yn' e mienskiplike keuken, soms kuierjen nei it strân mei oare sektariërs ûnder tafersjoch fan ien fan Albina's bewakers. De simmer wie gau ein. En de hjerstmoannen fleagen foarby. Om de oanhingers dwaande te hâlden, brocht Albina in hiele doaze boeken oer God Vishnu, oer it kommende ein fan 'e wrâld en in lokkich libben yn 'e himel. It haad fan 'e sekte bestelde literatuer te ûnthâlden, drige eksamens te regeljen. De adepten lies de brosjueres soarchfâldich troch, want der wie genôch frije tiid. Borka lies ek wolris. Hoewol't ik net echt leaude yn wat der skreaun is.
  
  
  Yn desimber fertelde Albina Boris om har hûs te besykjen oer in wichtige saak.
  De ferrifeljende frou ferklearre fuortendaliks:
  "Us God Vishnu is ûntefreden mei it feit dat wy him net op 'e tiid in oar offer brochten. Hjirtroch hawwe wy in protte problemen hân. Vishnu freget wraak, en wraak fereasket opoffering!
  Boris begrepen dat dit alles ûnsin wie, mar makke gjin beswier, en Albina gie troch:
  - Om kweade geasten fan God Vishnu tsjin elke priis ôf te hâlden, dy't him en ús allegearre gek meitsje, moatte jo in respektabele man opofferje. Ik sil jo syn foto sjen litte, jo fertelle hoe't jo him fine kinne.
  "Mar ik kin gjin persoan deadzje fan in foto!" Boris pleite.
  Albina tocht efkes en sei:
  - Goed. Ik sil mei jo gean om it slachtoffer oan te wizen en tafersjoch te hâlden op de eksekúsje.
  - Wa? Boris stelde in ûnnedige fraach.
  - Gjin fan jo saken! - Albina antwurde lilk, mar waard daliks freonliker en lei út:
  "Dit is in gemiene man dy't de skuld is foar alles. Hy is universele kwea, hy is ús flok. Wy sille it kwea mei him deadzje en ús God Vishnu behagen.
  En wer moast Boris op jacht gean. No, net op 'e rop fan syn eigen demon, mar op opdracht fan 'e bloedige duvel dy't syn sekte liede. De keardel folge Albina, fielde in leffe kjeld. Hy wist net krekt wa't se deadzje soenen, hy woe net mear meidwaan oan de moarden, mar hy koe de wil fan dizze frou net tsjinhâlde.
  Se kamen by in park en sieten op in bankje by de yngong. Muzyk spile - in restaurant waard ferljochte tichtby. It waerd tsjuster, de sinne foel oer de stêd.
  Albina sei:
  Hy moat troch it park nei hûs. As der mar ien wie.
  
  
  De duvel seach minsken út it restaurant. Se wachte. En hja wachte: al gau kaam der in folle lange man mei in diplomaat út 'e ynstelling. It wie dúdlik dat er dronken hie. Boris fielde Albina spand, se pakte de keardel by de earm en sleepte him yn in tsjustere hoeke fan it park. In bytsje swaaiend rûn de man nei harren ta.
  De duvel helle in mes út 'e tas, joech it oan Boris en flústere:
  - Gean! Hy is fan dy!
  Boris twifele. De man kaam al tichter by de boskjes dêr't Albina en har sektarysk efter ferstoppe. De duvel skuorde Borka sêft. De jongfeint fersterke it skerpe offermes en naaide it paad út.
  De man is dronken, mar machtich, sa'n twa meter lang. En waacht folle mear as syn moardner. Boris fielde eangst: it wie riskant om sa'n gesicht te krijen. Borka moast slaan wylst de boer him net seach, de moardner krûpte op 'e teannen nei it slachtoffer, sammele syn krêft en besocht te ynvestearjen yn in klap, sloech him yn' e nekke. Mar dizze kear trille de hân, it blêd gie op in tangens, snijde allinnich de hûd, mar die gjin taastber kwea.
  De man raasde fernuvere en draaide him om. Boris stiek him wanhopich mei in mes yn 'e mage, mar krige tagelyk in fûst yn 'e ear. De klap skodde de jongfeint, in protte vonken dûnsen foar syn eagen. De man is machtich, en de dosis alkohol dy't er naam wie noch fier fan dejinge wêrby't se troch in lichte triuw op 'e grûn falle.
  Borka fûn de krêft om op 'e kant te springen, it tsjuster yn, hy stapte werom, en de man liet syn diplomaat falle en hysterysk flaeide mei syn swiere fûsten troch de loft.
  In stille, mar easken stim fan Albina waard heard:
  - Sla him! Of ik sil dy deadzje!
  De bedriging joech Boris bepaling. Hy benadere de fijân op in platfoarm relatyf ferljochte troch it swakke ljocht fan fiere lampen. It wie dúdlik dat de man ûnder it bloed siet. It bloed makke Borka ynienen wekker. Hy naaide nei de boef ta en stuts de man syn fûst mei in mes. Hy raasde fan pine, mar Boris stuts fuortendaliks in mes yn syn mage. En doe krige er in slach yn 'e ribben. De sterke bonken fan de keardel oerlibbe, mar it wie tige pynlik, hy naam syn azem ôf.
  Boris koe amper op syn fuotten stean. Mar de man koe net profitearje fan de klap fan de dieder. Ferlamme troch pine shock en ferlies fan bloed begûn er mei in mes yn 'e mage nei de grûn te sakjen.
  
  
  Dizze beurt joech Borka krêft en lilkens. Sadree't de azem fan de moardner in bytsje werom kaam, naaide er nei de fijân, helle it mes út en sloech it wer. En dan wer en wer. Boris wûn op en sloech fûl op it lichem dat al yn eangst sloech. De dieder hat syn slachtoffer letterlik fernield.
  - Genôch! Albina's autoritative stim waard heard.
  Borka ferliet it lichem fan 'e fijân, naam in pear stappen lâns it paad yn' e rjochting fan 'e duvel. Se kaam út har skûlplak, gong nei it lyk, soarge der foar dat de man dea wie, helle syn aktetas en sei tsjin de wurge makker:
  - Alles gie goed. Rêstich, gjin omstanners.
  Boris antwurde net. En Albina joech opdracht om de earen fan it lyk ôf te snijen.
  - Wêrom? Borka wie ferrast.
  "Wy hawwe it nedich foar it ritueel," antwurde de duvel. "Hast op, wylst der gjinien is, snij beide earen ôf en gean hjirwei."
  Nochris, nettsjinsteande syn wearze, hearde Boris. Hy wie oan 'e genede fan dizze frou, folge har oarders as ûnder hypnose.
  Doe ferliet it deadragende pear it ferlitten park. Underweis joech Albina de min tinkende keardel oan. Se bestelde gjinien te fertellen. As Nadezhda freget, antwurdzje dat hy gie om in ram te slachten nei Albina's freonen, wêr't hy smoarch waard mei it bloed fan in bist. De duvel fertelde my om fuortendaliks te feroarjen en klean nei har te bringen foar it waskjen.
  Thús hoegde ik lang net mei myn samwenster te praten. Boris sei as Albina bestelde. Nadezhda leaude him, of makke oft se him leaude. Se wie net yn 'e gewoante om te freegjen, benammen as se seach dat har leafste gjin details útlizze woe.
  Boris fertelde syn freondinne dat er swiere hoofdpijn hie, lei op syn bêd en begûn te tinken. Yn morele termen is it makliker om in dronken man te foljen as in famke dat hy by Tula fermoarde. In dronken is in verbruiksartikel dat gjin sympaty feroarsaket. Tagelyk is der in grut ferskil: as jo sels in slachtoffer kieze, en as jo hannelje op oarders. Dizze kear twong Albina him om te deadzjen. Lykas yn it gefal fan Andrew.
  Mar wêrom deadet er überhaupt? Boris herinnerde syn eardere moarden mei spyt. Foaral hie er meilijen mei it famke. Wêrom hat er har snije? No, hy fermoarde syn buorman foar de earste kear - fansels, hy waard betrape op in twongen stellerij, hy die spontaan, yn in steat fan passy. Beppe waard letter om it libben brocht, om't er jild tige nedich hie. Boppedat hie it âld wyfke yn elts gefal net folle mear oer, op in manier hie er har de liiflike pine fan it stadich ferdwinen sparre. In âldere man ferstoar omdat er sels klom...
  Mar wêrom hat er it famke fermoarde? Ja, sels moai ... Wat foar ferfelend sadisme siet yn syn siel en yn syn holle? Hoe doarst er in moai skepsel del te bringen? Tagelyk moast Boris ta syn skande tajaan dat er doe nocht fielde, sels seksuele opwining fan sa'n ferfelende, sinleaze moard. Hoewol't sa'n wille is ûnnatuerlik.
  Doe gie er hjir yn Sotsji wer op jacht. Lokkich die er syn wurk net. Lykwols, hjoed, nei't er in dronkaard brutaal fermoarde hie, fielde hy tefredenheid. Nee, op ien of oare manier moatte jo de demon yn jo siel folslein kwytreitsje.
  Doe herinnerde Boris dat se it mes op it plak fan misdied ferlitten hiene. Wêrom hat Albina him net mei de diplomaat meinommen? Wolle jo net smoarch wurde yn it bloed? Mar sa'n bewiis koe se yn 'e brân stekke.
  It is ien ding doe't Andrei fermist, wa sil net socht wurde. Mar no sil it lyk ûntdutsen wurde, der wurdt in strafsaak deroer iepene en wurdt it sykjen nei de dieders úteinset. Hy fermoarde lykwols noch foardat hy yn 'e mienskip kaam. En nimmen fûn him.
  Tagelyk, Boris wer serieus bang foar syn eigen libben. En wat as Albina dizze kear op it idee komt om it fuort te heljen? Stjoer liifwachten. En dat ... It is nuver dat foar de moard op Andrei, en dan de boer, se brûkte him, en net har jonges.
  
  
  Om earne fier fuort te rinnen, tegearre mei Nadenka de sekte te ferlitten. Se sei dat se Parys besykje woe, de romantyske haadstêd fan Frankryk mei syn legindaryske Versailles. Mar hoe kinne jo dêr komme sûnder jild en dokuminten?
  Boris begriep dat hy de ynfloed fan Albina net wjerstean koe. Allinne moarns bedarre de jongfeint yn in swiere sliep. Gelokkich hie er gjin nachtmerjes. Hy sliepte oant hast de middei en waard min of mear wakker wekker.
  
  
  Haadstik 19
  It libben yn 'e sekte gie troch. Gelokkich kaam de eangsten fan Boris dat hy as ûnnedige dielnimmer oan 'e moarden útskeakele wurde koe net wier. Hy kaam noait út wêrom't it nedich wie om dy bepaalde mollige man te deadzjen en wat der yn syn diplomaat siet, dy't Albina meinaam. De keardel hie it lykwols net echt skele. Hy wie bang dat er wer twongen wurde soe om te deadzjen.
  En hy wie net fersin, Albina easke wer slachtoffers. Op ortodokse Kryst rôp de duvel Boris en sei dat se in oar hillich offer oan God Vishnu bringe soene.
  De jonge man smeekte Albina om him net te twingen om dit te dwaan. Mar de sektelieder wie relentless. Se sels blykte in serial killer te wêzen. Se mocht graach deadzje en sjen hoe't se, op har befel, it libben fan manlju nimme. It wie gjin sûnde foar de duvel om in man te deadzjen.
  In pear gekken, in atletyske frou en in kreaze jonge man mei in goede spierreliëf, gienen wer op in deadlike jacht.
  It duorre net lang om in slachtoffer te finen. Yn in woastenije bûten de stêd seach Albina twa manlju moonshine drinken út in twa-liter flesse. Op syn beurt, út 'e kiel. Tagelyk swarre se de mem oan. Albina joech it kommando: "Se!"
  Boris seach fernuvere nei de duvel: "Der binne twa fan har!" Mar Albina befêstige: "Litte wy gean!"
  Tegearre kamen se de dronkaards oan. Boris sprong swijend fan efteren oerein en stuts de tichtste by him ûnder it skouderblêd. De man draaide him om en krige fuortendaliks in klap op de ballen fan Albina, dy't tagelyk rôp:
  - Ta eare fan ús God Vishnu!
  De klap blykte sa sterk te wêzen dat de man bloed sloech, doe begûn te sakjen op 'e grûn. Boris, by it oansjen fan de karmozijnrode floeistof, fleach wer fan de remmen. Hy foel de twadde persoan oan. Hy rôp: "Wat dogge jo?!" - en besocht, it wie, de tûke te pakken foar beskerming, mar hie gjin tiid. De jonge maniak hie him al mei in mes stutsen. En hy sloech oant de man tekens fan libben liet.
  Albina gie ek yn lilkens, in diabolyske opwining blaze yn har. Se wie dwaande mei de earste ûngelokkige dy't foel op 'e grûn. Hy woe oerein, mar hy krige in klap fan 'e duvel mei de skien fan in massale frouljusboot op 'e holle. Doe bleau de grime de boer yn alle dielen fan syn liif skoppe. Doe pakte se in flesse en sloech har slachtoffer dêrmei op 'e holle.
  De man foel stil, en Albina bestelde Borka:
  "En meitsje it ôf mei in mes!"
  Boris stuts in mes yn 'e kiel fan' e ûngelokkige, en liet in fontein fan skarlaken bloed los. En triomfantlik sei:
  - Klear! It wurdt net dea!
  "Us goaden binne út foar bloed!" Albina antwurde. - Litte wy ôfwaskje!
  Boris wie bliid om it toaniel fan 'e moard te ferlitten. Underweis nei hûs stelde er de duvel dochs in ûngemaklike fraach:
  - Wêrom hawwe wy se?
  "Jo sjogge," antwurde Albina kalm, "ús goaden binne de goaden fan 'e oarloch!" Se fereaskje opoffering. No kin ik my einliks melde by de hegere machten: wy hawwe serieus wurk dien. En op dizze manier hawwe wy in protte berikt.
  Boris antwurde net, hy tocht dat it beest gewoan adrenaline mist, se hat in toarst om te deadzjen, te ferbrekken, te pine om te fielen as in superman.
  Thús koe de keardel wer lang net sliepe. Nochris woe er fan 'e sekte fuortrinne, om de psychopaten fan Albina net mear te sjen of te hearren, om har oarders net op te folgjen.
  
  
  Haadstik 20
  In pear wiken letter belle Albina Boris en sei:
  "No moatte jo sels jo slachtoffer kieze en in persoan it libben ûntnimme. Ik gean net mei dy. Kies in man, en as bewiis fan it dien wurk, bring my syn ôfskuorde earen.
  - Wa te kiezen? de fraach bruts út fan 'e stomme serial killer.
  "Jo moatte it slachtoffer fine waans karma beskeadige is, en dy't, as gefolch, moat wurde bestraft neffens har woastynen," ferklearre Albina vague. "Fyn it slachtoffer dizze nacht!" De goaden hawwe ús offer nedich.
  - Mar wêrom ik? Hawwe jo oare minsken ...
  "Jo binne net bang foar bloed, oars as de oaren. Jo hawwe earder deamakke, jo binne it wend! Dêrom fertrou ik dy sa'n teare saak ta. Dizze kear moatte jo op jo eigen hannelje.
  Boris sei wifkjend:
  - Al dy moarden ... it is in sûnde! Se binne sa swier foar de siel en bedjerre myn karma.
  De duvels eagen ljochten op mei in dwylsinnige glim. Se antwurde ûngelokkich:
  - It is oan my om te besluten wat sûnde is en wat gjin sûnde is! Jo moatte my hearre, want ik doch de wil fan ús God Vishnu.
  "Mar wêrom moat Vishnu deadzje?" Boris koe it net begripe.
  "Sels de Bibel seit dat sûnder it ferjitten fan bloed d'r gjin ferjouwing is. Unskuldich bloed reinigt it universum en rêdt in protte libbens. Nei't wy de hillige moard op ien hawwe begien, sille wy tûzenen oaren rêde. De goaden hawwe slachtoffers nedich, sûnder slachtoffers sil it minskdom himsels ferneatigje yn in nukleêre oarloch, - de stim fan 'e duvel klonk mear en mear driigjend. "Allinich ús organisaasje kin in nukleêre oarloch foarkomme en it minskdom rêde. Mar dit kin net dien wurde sûnder opoffering. Sit gjin soargen: in deade wachtet op in nije ynkarnaasje of Nirvana yn 'e himel. It slachtoffer sil jo allinich tankber wêze foar it skuorjen fan him út dit hurde, weardeleaze libben en stjoer him direkt nei de himel.
  
  
  Boris herinnerde dat Nadezhda al wat ferlykber sein hie oer tankberens oan 'e moardner tidens har earste moeting. De keardel wie dizzy, hy fielde dat er net mear by steat wie om te wjerstean de wil fan Albina. Mar hy frege dochs:
  "Miskien hoege wy de earen net ôf te snijen?"
  De duvel sei lilk:
  - Needsaaklik! Ik gebied dy net mear út te stellen! Pak in mes en gean!
  Boris spriek syn hannen machteleas út.
  Ik sil besykje te deadzjen ...
  Albina herinnerde nochris:
  "En kom net werom sûnder earen!"
  Boris koe himsels net helpe. De opdracht fan Albina foar him is as in wet dy't strikt hanthavene wurde moat. Gjin ôfwikingen, gjin rellen en beswieren!
  En hy gie op in hast tradisjonele "jacht". Se makken it masker fan de beul op him fêst, de wil fan in oar dreau him. Hy swalke yn in wenwyk oan de râne fan in sliepstêd as in gekke iensume wolf. De gedachte dat er in man wer deadzje moatte soe of foar Albina ferskine soe sûnder har befel te ferfoljen, knaagde oan Boris.
  De earste maitiidsnacht is begûn. Ferrassend waarm foar begjin maart. Wat is it geweldich om ûnder in heldere stjerrehimel te kuierjen, hoe moai is alles no yn 'e natuer, nei de wintersliep ta libben te kommen. En hy moat de pine en de dea drage. Hoe lang noch! En hoe te libjen mei it, hoe lang te ferrifeljen Nadezhda?
  Boris hie der no spyt fan dat er net smookte. It soe moai wêze om in sigaret te slepen. Dit soe helpe om mentale stress te ferminderjen, oars skoddet elke sel fan syn lichem. En myn siel docht sear.
  Hy moast sels in ritueel offer kieze, en hy hie gjin idee wat. Seldsume foarbygongers haasten nei hûs ta. Boris seach harren oan en tocht: fertsjinnet dizze de dea? Der wie gjin antwurd. Hy woe in dronkaard of in dakleaze moetsje, mar om de ien of oare reden kaam er sokke minsken net tsjin. Al gau wie it gebiet folslein leech.
  
  
  Boris rûn hast de hiele nacht doelleas om. It begûn wat lichter te wurden, mar de loft wie bewolkt mei bewolking. De serial killer tocht al oan werom te gean, eangst wachtsjend op 'e reaksje fan Albina op' e net-ferfolle oarder. Mar doe hearde de jongfeint út 'e boskriem in pierjende froulike gjalp. En rûn mei alle macht nei de gjalp!
  Hy naaide te rêden en seach dat in healneaken mollige man it lichem fan in neaken famke tsjin in beam drukte. De ferkrêfter hat it famke hast yn besit naam. Se focht wanhopich werom, mar de krêften wiene net gelyk.
  - Lit har! Boris rôp en, sûnder wifkjen, raasde nei de ferkrêfter.
  In nochal machtich type fan middelbere leeftyd ferwachte net te bemuoien mei. Hy kearde him nei de rinnende jonge. De man wie opmerklik swierder as de jonge. Mar Borka wie hielendal oer as in folge fan spieren, hy sprong oerein en skopte him skerp yn 'e mage. De man hie wat idee fan de fjochtpartij, mar hie gjin tiid om de klap, dy't foar in part fersachte waard troch in let blok, hielendal te blokkearjen. De ferkrêfter wankele, mar stie op syn fuotten en gie nei Boris.
  
  +
  De jonge man trof him mei in krêftige ûnferwachte skop yn 'e liif. De fijân raasde en begon it gesicht nei foaren te fallen. Boris liende in klap foar de ballen fan Albina. Jo komme hjir net fuort fuort.
  It famke helle op dat stuit har jurk oan.
  - Gean hjir gau fuort! Boris rôp tsjin har, hy woe net deadzje foar in tsjûge. - En ferjit alles!
  De man besocht op dat stuit oerein te kommen, mar krige fan Borka in flinke klap tsjin 'e holle. De frjemdling, in moai famke fan sa'n tweintich, hie om ien of oare reden gjin haast om fuort te gean.
  "Gean hjir gau fuort," bestelde Boris wer. "Mar gean net nei de plysje en fertel gjinien oer my!"
  - Goed! Tanke! - antwurde it famke en rûn gau, en rûn doe yn 'e rjochting fan it tichtste hûs.
  Boris helle in mes út 'e tas, sprong nei de boer en stuts mei in swaai it moardwapen yn 'e kiel fan 'e ferkrêfter. Hy gûlde en begûn te stikken fan bloed. Hy stoar yn lichemsferstikkende krampen.
  "De die is dien, dit is gjin meilijen," tocht Boris, mar betocht dat de ferkrêfter noch syn earen ôfsnije moast. De searjemoardner fielde ynienen in opwelling fan demonyske grime yn himsels, hy helle in mes út 'e kiel, sloech it mei razende krêft noch ferskate kearen op it lichem fan in al deade persoan, snijde doe it iene ear ôf, dan it oare.
  Pas dêrnei kaam de dieder in bytsje ta syn sinnen, fernaam dat er allegear mei bloed bevlekt wie. Warme drippen kamen sels op it gesicht fan 'e maniak dy't it famke rêde.
  Boris fielde him siik, hy sykhelle swier. Mar de fleurige wearze en de kâlde rein dy't Sotsji sloech, holpen him om te kalmearjen.
  It wie driuwend om út it plak fan de moard te kommen. Boris hie lykwols gjin haast, ûnferskilligens swaaide oer him. De maniak betrapte himsels ynienen te tinken dat Albina in meunster wie, skjinner as himsels. Se moat in psychopaat wêze. Wêrom hat se de earen fan in fermoarde persoan nedich?
  De keardel hie wetterige eagen, it waard kâld, de rein fersterke, drige te feroarjen yn in bui.
  
  -
  Borka hâlde net fan kâlde reinen. De rein bedjerre syn stimming. It reinde hjir faak yn 'e winter. Snie soe better wêze, Boris is noch altyd wend oan it feit dat yn 'e winter snie is, wat in gefoel fan skjinens en frede skept. En hjir foel de snie mar in pear kear yn 'e winter en smolt op deselde dei.
  De serial killer rûn nei hûs en skriemde stil. Hy gie wer op jacht en fermoarde, liet wer in swakke karakter sjen, gie troch oer Albina. Ferskriklik, fansels, mar yn 'e kop fan' e sekte is d'r in soarte fan diabolyske krêft dy't Boris net kin wjerstean. Stel dat er dizze kear it famke rêde, mar hy snijde de earen fan it lyk ôf, no draacht er se as bewiis fan syn grouwélichheden, net by steat om dizze grouwel fuort te smiten.
  Wer herinnerde de maniak de minsken dy't troch him ferwoaste wiene. En wer, fan 'e eardere slachtoffers, hie Boris it meast spyt fan it jonge famke dat hy by Tula fermoarde hie. Se wie fol enerzjy, koe berne bern, bringe wille oan har leafste.
  Dochs is it oan de oare kant net slim dat it reint. It sil teminsten guon fan 'e spoaren fan' e misdied fuortwaskje. Boris woe gjin ferantwurdlikens drage foar wat er dien hie. Hiel gau, syn mearderheid, wêrnei't jo net mear rekkenje op in koarting foar de wet. En it feit dat hy noch net is fongen en nei de finzenis stjoerd, joech gjin oandriuwing foar nije misdieden.
  Noch, troch natuer, Boris wie in aardige keardel. En dizze freonlikens wekker yn him in gewisse en notysjes fan berou. Hy wie benaud no't er moardner wurden wie, dat er syn eigen mem slein hie foardat er fan hûs rûn. Miskien is hy sels wol skuldich dat er slim behannele is. Tieners hawwe de neiging om stille, beskieden jonges te pesten. Se besykje har te fernederjen en te beledigjen. Noch altyd hie men fan jongs ôf gesellicher wêze moatten, jins wearde mei fûsten bewize. En hy die as in struisvogel. Griuwen akkumulearre stadichoan yn 'e siel en, op it lêst, spatte út yn moarden. Hy kin begrepen wurde, mar Albina is as de belichaming fan demonyske krêften, sûnder skamte of gewisse ...
  Mar Borka wie net yn steat om de duvel ôf te meitsjen of út 'e sekte te ûntkommen. Hy wie wend oan 'e sekte, hy fielde him hjir as yn syn eigen famylje, hy libbe yn frede en harmony mei syn leafste famke en mei alle oare oanhingers, hy wie in gelikense ûnder gelikensen, en allinnich Albina toerde boppe alle oaren. En Boris begriep dat hy gjin hân soe opstekke tsjin de lieder fan 'e sekte. De lêste moarden holpen Borka lykwols foar in part it ljocht te sjen. Hy gong daliks nei Albina, smiet har ôfsnien earen en ferklearre resoluut:
  "Stjoer my net earne oars!" Ik kin de rol fan de beul net spylje. Dat is net fan my! Ik sil mysels sliepe en ik sil dy sliepe.
  Albina antwurde net. Se fertelde my allinich om myn bloedbevlekte klean út te dwaan en nei hûs te gean.
  Doe't Boris syn keamer ynkaam, frege Nadezhda net wêr't er de nacht trochbrocht hie. Fan it feit dat it net nedich is om neat út te finen en te ferklearjen, fielde Boris fuortendaliks better yn 't hert.
  Nadenka hie him tige leaf en, it liket, wie net oergeunstich. Se fertroude de leafste, sei dat oergeunst in gefoel is fan minsken dy't minderweardich binne, swak yn gedachten. Boris wie frij fan ferplichtingen en fermoedens, hy koe leafhawwe wa't er woe. En hy woe allinnich har, syn Hope. En hja koestere syn leafde, socht gjin ferbiningen oan 'e kant. Se waard lykwols filme yn porno. Mar dit wurdt net beskôge bedroch, omdat se hie gjin geastlike yntimiteit mei partners. Nadezhda begriep dat Boris sels soe fertelle wêr't hy wie as hy woe diele en freegje om advys.
  No wie de jongfeint stil, hy woe neat útlizze, hy tute gewoan syn leafste, en se reagearre op syn tút. Se hiene maklik en natuerlik seks. Hiel fluch fielde Boris in sterke huvering, in orgasme kaam, ûngewoan sterk, like machtich as doe't se Nadezhda foar it earst moete. Wierskynlik spatte de adrenaline opboude troch it lichem by de moard út.
  En doe gongen se nei in mienskiplik moarnsbrochje yn 'e hangar. De sektariërs fierden in ritueel gebed en begûnen te iten. Dochs wurdt hjir lekker fegetarysk pilaf bakt!
  Ynienen ferskynde de duvelske Albina. Se sette ritmyske muzyk oan en begûn in rituele, enerzjyk dûns út te fieren, wat ferlykber mei in buikdûns. Meastentiids wie Albina net oanwêzich by it mienskiplike miel. Boris tocht dat har uterlik, nei alle gedachten, wat te krijen hie mei de earen dy't hy brocht.
  De dûns fan de lieder waard stadichoan oppakt troch de opiten sektariërs, it waard leuk. Mar Boris en Nadezhda gongen nei har plak om wer leafde te meitsjen. It iten wekker myn libido op 'e nij. Wêrom net wer froeie, as jo de krêft en de winsk hawwe? Dochs, de moarden, doe't er keas it slachtoffer sels, wekker krêftige seksuele enerzjy yn Boris. Wat Nadezhda oanbelanget, wie sa'n enerzjy net agressyf, aardich, mei in winsk om har partner te behagen, har te behagen. Borka koe net begripe wêrom't dat bart, mar nei de grouwels wie hy benammen hoflik en sympatyk, as soe dit syn bloedige misdieden goedmeitsje kinne.
  Nettsjinsteande de sliepleaze nacht blykte Boris in machtige macho te wêzen. Sa no en dan rûnen ûntladingen troch de lichems fan leafhawwers, wêrtroch't de sterkste wille soarge. In werwelwyn fan orgasme rekke har, har spieren krûpen. Boris syn holle draaide, en syn lichem song en trille. Hoop kreunde fan wille.
  Boris stoppe pas doe't er him hielendal útput fielde. Hy ferliet syn leafste nei in pear oeren fan seks frij tefreden.
  
  
  Haadstik 21
  Nadia groeide op in sletten, uncommunicative bern. Fan iere leeftyd, se leaver iensumens foar spultsjes mei har leeftydsgenoaten. Se mocht graach earne oan 'e kant sitten, in mearke lêze of gewoan nei plaatsjes yn in boek sjen. De âlden makken der neat fan. It famke wie hearrich, maklik reagearre op fersiken om waskje de skûtel, gean nei de winkel of sitten mei har jongere broer.
  It famke rekke noch mear ynlutsen doe't har heit ynienen ferstoar. Nadyusha, sa't har heit har neamde, wie doe krekt alve wurden. Har heit wie de neiste persoan by har. Se koe har heit allinich fertelle oer har skoalleproblemen en ûnderfiningen, wylst har mem mear fan har soan hâlde, har eigen dochter net begriep, se koe har om hokker reden dan ek roppe, soms fernederje, beledigje.
  Dit is foar in part wêrom Nadia opgroeide berucht, ûnfeilich. Se hie gjin freonen, net ûntwikkelje relaasjes mei klasgenoaten. De famkes seagen del op har, en de jonges net betelje omtinken, beskôge ûngesellich peinzend skoalmeisje gek. Mar op 'e leeftyd fan fjirtjin waard se earst fereale op in jonge, Sasha, út' e tsiende klasse. De keardel wie twa jier âlder as har, hy fong de entûsjaste looks fan 'e "nar", en op in dei kaam hy op 'e reses en bea om in kuier nei skoalle te nimmen. Sasha naam it triljen mei eangst, mar hearrich Nadya nei guon ferlitten skuorre, dêr't hy luts út syn slipje en ûntnommen fan jongfammesteat.
  Dat wie it ein fan alle leafde tusken harren. Nadezhda krige in oar geastlik trauma, se woe sels de hannen op harsels lizze. De mem stoppe de poging lykwols op 'e tiid, liet har dochter de pillen net slikke.
  
  +
  Nei dat ynsidint begon har styfheit franke tekens fan oandacht te jaan oan 'e styfdochter.
  Nadia syn mem Valentina begroeven har man, fertriet foar in pear jier, doe besletten om te regeljen har persoanlik libben, brocht Anton nei it hûs. Hy stie bekend as in frou en in rake, wie fiif jier jonger as Valentina. Mar se besleat foar elke priis om mei dizze man te trouwen, as wie er har lêste kâns. Valentina waard ôfwiisd troch har freonen, mar Nadia syn mem antwurde alle beswieren: "Ik hâld fan him!"
  Se tekene, de styfheit sette him nei wenjen yn 'e keamer fan syn mem. Hy mocht net graach wurkje. Ut en troch krige er in baan as wachter of befeiliger, mar hy bleau lang net op ien plak.
  Anton wie bang om belutsen te wurden by in faam, mar Valentina's domme útdrukking dat Nadya bedoarn wie, ûntbûn de hannen fan har styfheit.
  
  
  Mem wurke oerdeis, Anton swalke yn it appartemint om neat te dwaan, en doe't Nadia fan skoalle kaam, besocht er foar har te wêzen. Earst rûn er as tafallich in famke yn 'e gong of yn 'e keuken tsjin, wylst er har hier oanreitsje koe, sizze hoe moai se wie, har soms ûnferwachts tsjin 'e muorre drukte en har op 'e wang tute of licht sloech. har kont mei syn palm. Stadichoan begûn Anton him noch mear ta te stean. Hy koe har boarsten pakke, har hân yn it slipje fan har styfdochter stekke.
  Hope is net wend om te klagen. Ja, en se hie gjin freondinnen, en in fertrouwende relaasje mei har mem slagge net. Valentina kaam wurch thús, har dochter waard hieltyd mear brûkt as middel om har lilkens út te lûken.
  Op in dei barste Anton Nadia's keamer yn, ritsde syn fly foar har út, luts syn oprjochte penis út.
  "Jo hâlde fan snoepkes," sei de styfheit tsjin 'e stomme styfdochter, "sjoch hoe cool ik bin." Jo moatte it slikje, slikje, en nochris slikje en licht de holle mei jo peareltoanen bite.
  Nadia hâldde fan lollipops, mar se wegere de man syn penis te sûgjen.
  "It is geweldich om te fielen hoe't de jade-roede yn jo mûle pulsearret, hoe swiet syn holle is, as wie it in lollipop. No sille jo in ûnútspreklike buzz fiele, - mei dizze wurden pakte de styfheit Nadia mei de iene hân by de holle, naam syn pik yn 'e oare en begon it oer de gebalde lippen fan it famke te riden.
  Nadia fersette har: har styfheit besocht har lippen te iepenjen en syn rykdom troch har te knipen. Hy koe him net bihâlde en joech it bern in klap yn it gesicht. En hy klear pesten pas neidat Nadia hie in gag refleks.
  "It is goed, ik sil dy leare hoe't jo in blowjob dwaan moatte," sei Anton en gie fuort.
  De oare deis kaam er wer om syn styfdochter orale seks te learen, syn oerlêst waard konstant. En nei in pear wiken, de styfheit naam besit fan it famke as in frou folslein. En nochris, Nadezhda doarde net te klagen by har mem.
  Boppedat bedrige har styfheit har mei geweld as se "har geheim" oan immen iepenbiere. It waard de gewoante fan Anton om by it ûntbrekken fan syn frou nei de puber te kommen.
  Nadia hat it úthâlden, se makke amper de skoalle ôf en rûn fuort fan hûs. Nei ferskate wiken fan swalkjen berikte se Sotsji, wêr't se lid wie fan in sekte. Earst waard se omjûn troch soarch en leafde, doe begûnen se har te belûken by it wurk yn 'e tún en sjitte as model foar eroatyske foto's. Pleatslike fotograaf Vladimir Achintsev fûn it famke fotogenysk, makke in protte sesjes mei har. Doe skeakele de fotograaf oer nei it sjitten fan porno, wêr't hy ek Nadezhda en oare oanhingers fan 'e sekte brûkte. Albina hannele yn pornografy.
  As de tiid gie. Ienfâldige frije seksuele relaasjes mei leden fan 'e sekte en seks tidens it filmjen brochten Nadezhda net tefredenheid. Se woe wiere leafde, sensueel, alles-consuming.
  Op dy maitiidsdei hie Nadia gjin plichten yn de mienskip, se mocht nei see. Se hâldde fan 'e see, it kalmearre, ferljochte geastlike pine, joech in gefoel fan frijheid. Nadya koe oerenlang it seelânskip besjen, de weagen folgje dy't yn 'e stiennen kliffen brekke, har lâns de kust ferspriede en weromgean yn' e grinsleaze djipten fan 'e see. De grutte krêft fan 'e natuer waard fielde yn' e see, it blussen fan 'e razende minsklike hertstochten.
  
  +
  Nadia gie nei it tichtste strân by de mienskip. Hjir woe se harsels fersûpe doe't se nei de mishanneling fan har styfheit en in rûzje mei har mem út Moskou kaam, hjir moete se twa froulju dy't har ôfpraten en yn it bruorskip lokken.
  Jo kinne yn tweintich minuten fan 'e mienskip nei de see rinne. Mar Hope hie gjin haast. Op 'e wei weefde se in krâns fan maitiidsblommen dy't yn in iepening groeiden, doe die se har sandalen út en besleat om bleatfuotten te rinnen: se mocht graach de grûn mei de soallen fan har fuotten fiele.
  Yn 'e bosk by it strân stoppe it famke soms en groete de beammen, dy't se beskôge as har âlde freonen. Dat die se faaks earder, as se allinnich nei see gie.
  Ynienen seach Nadia op 'e bank in jonge man dy't sa'n achttjin jier âld like. De lange, magere keardel like har daliks moai ta, hy seach har oan. Nadia kearde har blik ôf, rûn stadich de frjemdling foarby, sûnder har om te draaien, mar draaide har harksitting yn syn rjochting. En se fielde dat de keardel oerein kaam en har folge.
  Hope draaide om. Harren eagen moete, en it famke waard ynienen bedekt mei in waarme weach. Wat tichteby, leave, fong se in frjemdling yn. De gedachte flitse troch dat der in djippe relaasje útdraaie koe mei dizze kreaze man. Hope wie net iens ferlegen dat de keardel rûn mei in mes. Se frege, leaver om 'e foarm, wêrom't er in mes nedich hie en wie tefreden mei in net hiel begryplik antwurd. It famke sei sels wat, it earste dat yn 't sin kaam, wat oer moard en selsmoard, wylst se net serieus tocht dat de jonge echt in moardner wêze koe. Doe, doe't se tichte minsken waarden, liet Boris dochs slipje dat er ferskate moarden op syn rekken hie. Nadezhda besocht yn mear detail te freegjen, mar Borka woe net oer dit ûnderwerp prate, hy sei allinich dat hy waard twongen om te deadzjen, om't hy gjin oare kar hie. Nadezhda, dy't fereale wie op in keardel, net mear lestich falle mei fragen.
  En op dy memorabele dei Nadia fuortendaliks realisearre dat de keardel hie gjin ûnderfining yn it omgean mei froulju en dêrom wie tige ferlegen en soargen. Mar se mocht it graach. Se wie eartiids sels tige ferlegen. Hope besletten om te moetsjen en petear mei in keardel. De frjemdling wie lykwols stil, de stilte slepte oan. Nadia wist ek net wêr't se it petear begjinne moast. Lykwols, it is in famke, de alderearste om kunde te kommen mei in keardel is net hiel handich. Mar Nadia besleat om in petear te begjinnen, wêrfan se besefte dat de jonge yn it libben te lijen hie, miskien net minder as sy, dat hy ek in útstoarn wie.
  De vonk dy't op it earste each yn it hert trochbriek, stie al stadichoan it fjoer oan fan 'e leafde dêr't it famke fan dreamde. En se besleat har kâns net te missen, de jonge te boeien, te ferlieden. Eins woe se ienfâldich froulik lok: harsels hâlde en leafhawwe wurde. Yn 'e mienskip waard allinich seks fan har easke, se wie frij belibbe yn seksuele relaasjes. Mar soms fielde se har as in prostituee, dy't kopulearre op 'e rjochting fan' e direkteur. En se hie gjin fêste kavalier. Frije relaasjes waarden praktisearre yn 'e mienskip, de boeren diene har wurk grof en gongen fuort. En mei dizze jonge woe se in echte romantyk draaie.
  Hope liet har krâns fan blommen tegearre mei har plannen om wat sinne te krijen. En hja gie nei Boris sa gau as er oanbean. Se bleauwen allinnich. It famke besocht te wêzen sexy en al gau seach dat de jonge man wie optein, syn weardichheid begûn te bulte út syn koarte broek. Dit bliid Nadezhda: de keardel wol har! Se is oantreklik en ferliedlik.
  It famke besleat om te hanneljen, om't se begrepen dat Boris jonger wie as har en hielendal net belibbe yn amoureuze saken. Hja wie de aktive kant, rekke sels de klean kwyt en befrijde de jongfeint. Hope woe jaan de keardel maksimale wille. En se wist hoe't se it dwaan moast. Se hawwe amazing seks!
  En doe rôp se de jonker mei. En Boris gie! Se begûnen tegearre te libjen yn in mienskip, genietsje fan har leafde. Har herten wiene fol mei lok, it like dat it foar altyd duorje soe.
  Nadezhda net skele oer it ferline fan Boris, se hat gjin muoite mei fragen sels doe't har leafste kaam yn klean bevlekt mei bloed. Se leaude, se woe leauwe dat har Borka allinnich holp by it slachtsjen fan bisten. Se hawwe nea rûzje, hast noait mei-inoar rûzje. De gewoante om yn te jaan en net nei liederskip te stribjen spile tegearre in goede tsjinst yn it libben.
  
  
  Haadstik 22
  Boris libbe yn 'e sekte, hoewol't mear as ien kear de gedachte opkaam yn syn holle - om fuort te rinnen. Oertsjûgje Nadezhda en gean earne mei har, sadat der gjin Albina, moarden, filmjen yn porno yn har libben is. It obstakel wie it gebrek oan jild en dokuminten. Nadezhda waard net iens betelle foar filmjen. Albina koe, yn 'e foarm fan in stimulâns, har frijlitte fan oare ferplichte wurken yn' e keuken of op 'e plot, mar se joech net mear as hûndert roebel "foar iis" yn har hannen. En Borka krige neat foar de moarden. It is goed dat Albina nei de ferkrêfter gjin nije slachtoffers fan him frege.
  Boris net leuk dat har leafste waard filme yn porno. Sa'n ien kear yn 'e moanne kaam de regisseur en de dielnimmers fan 'e film waarden sammele yn 'e hangar.
  Boris woe witte hoe't de sjitterij gie, en op in dei mocht er by dy bywenje. Hy stie oan 'e kant en seach it proses, spesjaal foar syn leafste. In bleate, brune keardel fan sa'n tweintich jier kaam har oan. Boris koe him út 'e mienskip, wurke mei him yn 'e tún. De jonge man syn namme wie Kolya. Hy holp Nadezhda útklaaie, naam har nei de sofa ûnder de spotlights.
  Boris fielde oergeunstich, der wie in winsk om te rinnen en nimme syn freondinne fuort, mar hy koe net bringe himsels te bedjerre de sjitterij. In ferfelende ynderlike stim stelde him gerêst: it is mar in baan, do silst wol net jaloersk wêze op dyn wurk?! Meitsje gjin skandaal, wês in yntelligint persoan. Lit it famke ûntspanne en genietsje.
  
  
  Nadia en Kolya waarden hieltyd mear optein. It sjitproses is begûn. De lichems fan 'e jongen ferweve tegearre. Nadia kreunde, en Boris syn weardichheid swolde pynlik. Nuver is de oergeunst ynienen ferdwûn. Ferdomd, syn leafste neukt mei in keardel rjocht foar de eagen, mar it soarget foar opwining, Nadia har kreunen streakje it ear.
  Nikolai galoppearre krêftich op syn partner, glimkjend sillich. Oare dielnimmers oan it filmjen, noch trije pearen, itselde begon te paren. De adepten kreunen en glimke yn spotlike wolwêzen.
  
  +
  De direkteur swaaide doe mei de hân nei Boris: klaai him út en kom by harren. Lykas, jo sille de twadde wêze mei Nadia. Mar Borka naaide de seal út, dêr't al dy skandalichheit plakfûn.
  En doe hearde er Albina klagen by de direkteur dat fideoferkeap wie fallen, en hy sei dat no sjitten yn 'e styl fan hurde BDSM yn fraach wie. Boris wist net wat it wie. Freegje fansels skamje. En Nadezhda koe him net echt útlizze.
  En yn 'e simmer waarden de sektariërs nei Utrish brocht, in rêstich ôfstân plak mei tinbefolke strannen en pittoreske bosken, dy't yn lagunes hast oan it heule wetter komme. Ferljochting sesjes waarden hjir pland net allinnich foar leden fan 'e branch sekte ûnder lieding fan Albina, mar ek foar adepten út Moskou.
  Vladimir Achintsev, deselde keale fotograaf en pornoregisseur dy't yn Sotsji wurke, kaam ek oan.
  Boris realisearre dat sjitten yn 'e natuer waard ferwachte. Hy wie net ferkeard. Gau Nadezhda en ferskate jonges waarden nommen yn 'e bosk. Boris sneaket efter de filmploeg.
  Wat er seach skrok Borka. Syn leafste tsjinne in selskip fan fiif man tagelyk! Sa'n gangbang die tinken oan in "hûnebrulloft" by estrus by in teef, as se om beurten ien klimme. Boppedat begûnen de mannen doe tagelyk te hanneljen! Nadia syn sjarmante mûle, har sierlike gatten wiene fol mei optein jade roeden fan jonges.
  Wat Nadezhda die wie fulgêr en walgelijk. Mar Boris fûn wer net de krêft om yn te gripen. Hy wie jaloersk en tagelyk spitich foar syn leafste. Nei de sjitpartij hiene se in serieus petear.
  
  
  Nadia makke ekskús, fersekere: it wie nedich neffens it skript, Borya moat net oergeunstich en fergriemd wêze, se hâldt allinich fan him. Boris wist dit. En hy hâldde fan syn Nadenka, en ferjûn har dêrom alles. Se fermoedsoene. Mar dit net stopje filmjen Nadia. In pear dagen letter waarden sy en in oare frou dy't Boris net bekend wie, it bosk yn brocht.
  Op dy needlottige dei waarden Boris en Nadezjda wekker doe't de sinne al opstien wie fan efter de bergen en it nudiststrân ferwaarme, dêr't bleate minsken gearkamen om te swimmen yn 'e kalme moarnssee. Boris stoarre nei de nudisten foar in pear minuten, mar gie net nei it strân. Nei it sliepen fielde er in winsk yn himsels, gie werom nei Nadezhda, dy't yn 'e tinte lei, en luts har nei him ta. It famke glimke breed en joech de tút werom. Jongeren makken leafde. Harren lichems ferbaarnd fan passy.
  Dizze kear die Boris rudely, hy hie noch net hielendal ferjûn syn leafste foar har ûnfatsoenlikens yn 'e lêste sjitterij, en Nadezhda wie leaflik en behelpsum. De leafhawwers froeiden, beheine har kreunen om de oandacht fan 'e nijsgjirrige net te lûken.
  Doe't Boris klear wie, luts er Nadezhda út 'e tinte en it wetter yn. De see wie waarm, lykas de loft, dy't oant hast tritich graden opwaarme wie. Echte súdlike simmer!
  Yn it wetter, hast neaken Nadezhda like benammen moai, har gouden hier skynde yn 'e sinne.
  De leafhawwers spatte in lange tiid. Doe't se oan lân kamen, gie Boris nei de boarne foar wetter, en Nadezhda, yn syn ôfwêzigens, waard meinommen nei de sjitterij. Weromkommen Borka wist net wêr: de Utrish bosk is grut. Hy wachte op syn leafste en ferflokte de direkteur.
  En doe ferskynde Nadya, se waard brocht troch de assistint fan Achintsev, it famke koe amper stean op har fuotten en koe net bewege sûnder help fan bûten. Har pubis en dijen wiene bedekt mei bloed.
  - Wat is der bard, skat? frege Boris spannend.
  Hope antwurde mei triennen:
  "Se binne gewoan in soarte fan pervers ...
  - No krekt, ik sil him sjen litte, hy sil foar alles ferantwurdzje! - sei Boris, pakte in keukenmes dat op 'e tafel lei en raasde om de direkteur te sykjen.
  Hope rôp: "Net dwaan!" - en folge Borka. It foarnimmen dat har leafste problemen sil meitsje, joech it famke krêft.
  Vladimir Achintsev is al werom nei it sjitten op syn parkearplak. Hy hearde de stappen fan Boris en draaide him yn syn rjochting:
  - Wat hast nedich?
  Borka antwurde net. Hy berikte de skurk yn twa sprongen, stuts him mei in mes yn 'e mage, en pas dêrnei sei er mar ien wurd: "Scum!"
  De man koe him net dekke. It mes gie djip yn it lichem. De skrokken direkteur rôp net, liet gjin minste wjerstân sjen, frege allinnich ferbjustere:
  - Foar wat?
  Boris antwurde wer net. Hy rukte it mes út syn mage en stuts wer. Dizze kear yn it sleutelbeen fan de direkteur. It bloed streamde, en Borka stie yn in grime de boer hieltyd wer.
  Nadezhda naderende raasde nei de jonge man mei de wurden:
  - Net dwaan! Stopje!
  It famke helle it mes út de hannen fan Boris. De direkteur foel op 'e grûn, en Borka fielde in oankommende persoan. Berôve fan natuerlike moed, de jonge man ynstinktyf hastich om te rinnen yn 'e bosk. Hope nei de sadistyske filmjen koe net rinne. Se die in pear stappen efter har leafste, mar stoppe mei in mes yn 'e hannen. It famke wie yn de war, skrokken.
  In man ferskynde, hy blokkearre it paad fan Nadezhda. Doe kamen der mear minsken op. Immen belle de plysje. Mar Nadia waard net oanrekke, nijsgjirrige boargers stoarren allinnich nei it lyk fan 'e direkteur en it famke, bevlekt mei bloed.
  En Boris ferdwûn yn 'e bosk. It lok liet de jonge moardner net en dizze kear stie gjinien yn 'e wei, gjinien joech oandacht oan him.
  Borka gie djip de bergen yn. Hy fielde him min: syn leafste bleau op it plak fan de misdied, se koe oanhâlden en ûnderfrege wurde. Mar mentale swakte net tastean de keardel te gean werom en oerjaan.
  Dochs gie Borka nachts del nei see. De sektariërs gongen fuort, harren kampen wiene leech. Der wie gjin hoop, mar de tinte dêr't se yn wennen bleau stean. Boris riede dat syn leafste nei Anapa brocht waard foar ferhoar.
  
  +
  Haadstik 23
  Hope waard meinommen nei de ûndersiker. Se blykte in frou te wêzen. It koe Nadia lykwols net skele wa't har ûnderfrege. Nei de kontrôlefragen: achternamme, foarnamme, patronymik, kaam de ûndersiker oan it wurk.
  - Dyn sitewaasje, Nadezhda Petrovna, liket my sa: in boer klom nei dy ta, do ferdigene dysels, pakte in mes en sloech him. Ik ha gelyk?
  Hope knikte.
  - Begryp dy, yn prinsipe, do kinst. Mar jo kinne net ferjaan, jo sille moatte ferantwurdzje foar de moard.
  Hope suchte tryst en befêstige:
  - Ik bin klear...
  De ûndersiker seach it famke foarsichtich oan. Har eagen wiene read fan triennen, se wie noch yn shock.
  "Ja, der is in term foar de moard, mar ik wol jo helpe," gie de ûndersiker oer op jo.
  Nadezhda seach nei de dame dy't har ûnderfrege. In jonge frou mei pierjende, slûchslimme, pierjende eagen. Nadezhda mocht har net. It sil wierskynlik net helpe!
  En it lid fan 'e Undersykskommisje gie troch:
  - Wy sille jo in belidenis útjaan, dit sil jo posysje fersachtsje. As jo tajaan dat de moard waard begien yn in steat fan passy, kinne jo krije net mear as fjouwer jier. It is mooglik dat it is betingst. Alles hinget fan dy ôf. Fertel my yn detail hoe't jo fermoarde hawwe, ik sil it opskriuwe en it regelje. Fansels sille wy eksamens útfiere om jo wurden te befestigjen.
  Nadezhda snikte en knipperde faak mei har reade eagen. It famke wist net wat te sizzen. Se die de moard net, mar se woe Boris net ferriede, en it mes, direkte bewiis, wie yn har hannen. Ik sil wat skriuwe moatte. De wurden fan de ûndersiker oer de ûndersiken leine ek oan. Ik woe alles goed krije.
  Hope frege ûnwis:
  - Jo tinke miskien?
  De ûndersiker antwurde:
  - Goed, tink! Mar wylst jo bliuwe yn in pre-trial detinsje sintrum, it is goed om te tinken dêr.
  De frou dy't ûndersocht is, is oer lange gongen nei de kelder brocht. Dêr waard se moete troch in man mei de epauletten fan in majoar en twa jonge froulju yn wite jassen. Ien is heech, de oare is ûnder gemiddelde hichte. De majoar bestelde de froulju:
  - Antwurdzje de boarger nei de keamer, nim ôfdrukken, soarchfâldich ûndersykje en sykje.
  De lange frou knikte.
  - Litte wy it dwaan!
  De majoar herhelle lilk:
  - Tink derom dat it sykjen it meast yngeand moat wêze! Se is in gefaarlike moardner.
  In koarte frou mei helder skildere smelle wynbrauwen fusearre by de brêge fan har noas antwurde:
  "Jawis, wy sille dwaan wat it nedich is!
  Nadezhda waard nommen nei in keamer mei wite muorren, spotlights en in grutte spegel. De lange frou die it ekstra ljocht oan, dat Nadezhda har eagen sear makke mei in stek. Se krige in boerd en fertelde har rjocht te stean. Klike yn profyl, folslein gesicht. Dêrnei smarre se de hannen mei ferve en namen fingerprinten. Nadezhda drukte sêft op it papier, elke finger apart, dan har palm.
  Doe waard de fertochte foar ûndersyk nei de doaze brocht, ûnder felle lampen dy't fan alle kanten skynden en gjin skaad joegen. Yn 'e doaze stie in medyske tafel mei de nedige foarrieden, yn 'e hoeke wie in gynecologyske stoel op 'e flier geschroefd.
  - Útklaaie! bestelde de lange dame. Doch al dyn klean út en klim yn in stoel.
  Hope wie betize. Se realisearre dat har lichem socht wurde soe, miskien troch har fingers yn yntime plakken te stekken. En nei it filmjen waard har fagina ûntbûn en jeukerich. Se besocht harsels geastlik te kalmearjen: it is goed, behannelje it as in gewoan medysk ûndersyk.
  Inhibited naam Nadezhda stadichoan har jurk, beha, panty's en sandalen út. De lange frou naem har klean en fielde elke naad, elke plooi. De lege warder lei har klean yn in steapel en seach iroanysk nei de fertochte. Beide froulju wiene relatyf jong en moai. Dit kalmearre Nadezhda in bytsje. En dochs fûn se it ûngemaklik om har slipje út te dwaan.
  De lange sei lykwols lûd:
  Doch dyn slipje ek út!
  De koarte frou tafoege:
  - Haast! Oars sille wy jo helpe. En klim op in stoel, fiel dat jo by in gynekolooch binne.
  Mar de froulju begûnen har ynspeksje fan 'e holle, kammen Nadezhda's lange, dikke hier, en elke strân skuorde.
  "Jo mane is moai," sei de lange. - Nim mar in dûs. Wês stil, of wy skeere!
  De bewakers seagen de oanhâldende nei de earen en brûkten sels in fergrutglês. Se seagen ek yn 'e noasters, en wreiden se foarsichtich mei pincet. Froulju feroarsake hast gjin pine, mar Nadezhda fielde as in cavia. It wie fernederjend, foaral doe't in gloves hân yn syn mûle kaam, begûn te skarreljen efter syn lippen, rekke de himel, sêft luts syn tonge.
  Hope fielde siik, syn mûle smakke as rubber. Se begriep net wêrom sa'n yngeand ûndersyk nedich wie.
  En de bewakers ferpletteren har boarsten, fielden har ûnder de oksels. Doe feroarsake ien fan har de earste serieuze pine troch op 'e navel te drukken. Hope hygde en trille.
  "Dit binne noch blommen," sei de lange dame. - No sille wy dy op yntime plakken sykje. Spried asjebleaft jo skonken, wy reparearje se. En ûntspanne. Dizze proseduere is net hiel noflik, mar it is nedich foar in folsleine ynspeksje. Ik sil besykje sa min mooglik oerlêst te meitsjen.
  Nadezhda suchte swier, spriek har skonken en fielde al gau de beweging fan in frou dy't har lange wiisfinger yn 'e boezem fan Venus ynfoege.
  Nadia raasde. It die in protte sear! De pine feroarsake troch in rûge hân yn in medyske handschoen waard boppe op 'e sliepende pine fertsjinne by it filmjen.
  Hurd as in stik hout finger stiek Nadezhda djip yn 'e fagina, wêrtroch't in wrede winsk om te urinearjen.
  Nadia mei muoite beheine har drang, en de dame dy't har ûndersocht sei:
  "Och, hjir binne problemen!" Untstekking. Ik moat salve oanbringe.
  "Dat is net ús soarch," antwurde de lege matron. Fertel de dokter om it letter te kontrolearjen.
  De lange stie har twadde finger yn, sa hurd en djip dat Nadezhda spasmen fielde. Se hie pine, en it kilde, en se hie in ûnferdraachlik winsk om te skriuwen. It famke koe it net ferneare, in strieltsje urine strûpte út.
  - It is in ynfeksje! - swarde heech, mar luts har fingers net út 'e fagina. - Myn mantel nat.
  "Lit him wekker wurde," antwurde de koarte mei in laits. - D'r binne genôch droege klean.
  
  
  De hege matrone bleau stil, berikte har fingers doe oant de uterus en begûn se dêr te draaien. Nadia kreunde fan pine en skamte, se begûn te triljen. En de matrone glimke en bleau har fingers te draaien. Se haast net, die dit alles net sûnder nocht. Se like te genietsjen fan pine yn in frou syn meast yntime plak. Tagelyk skiede de frou Nadezhda's labia mei de fingers fan har frije hân en drukte op 'e klitoris. De fertochte kreunde, it sykjen waard in spot. De heechwachter ûndersocht de fagina folle langer en sekuer as dat by de ynspeksje dien wurde moast. Dit waard dien mei opsetsin om de finzene te fernederjen en sear te meitsjen.
  De koarte frou hie der neat oan, se sei tsjin Nadezhda:
  "Lizze stil, moaie!" As jo fersette, docht it mear sear.
  Uteinlik luts de lange dame har hân út har yntime plak, mar Nadezhda waard net frijlitten. De matrone ferfong de want, liet in bytsje vaseline op har finger falle en kaam abrupt yn 'e anus fan it famke. It gesicht fan de fertochte waard noch reader fan skamte. Mar de matron yntrodusearre in twadde finger.
  Nadezhda, fêst op 'e stoel, kreunde yn fergrieming, en de lange dame gnyske allinnich, foege in tredde finger en gie djip yn har rektum. Hoe walgelijk en fernederjend is it as se yn jo anus grave!
  Hope skodde fan pine en ûnmacht. De lege matron stelde har gerêst:
  - Wy moatte sjen. Sit gjin soargen, it is no allegear foarby.
  De triennen fan Nadia streamden har oer de wangen, en de lange frou drong hieltyd djipper yn 'e anus, as woe se dy brekke.
  Low reined yn freondinne:
  - Brek it net...
  "Se is betûft, har punt is ûntwikkele," sei de hege matrone, mar se ûntspande har druk, draaide har fingers in bytsje yn 'e anus en sei:
  "Wy moatte der in sonde yn sette."
  Low antwurde:
  - De âlde sonde waard skuord, mar de nije waard net brocht ... En yn 't algemien, stopje mei har te spotten. Wy hawwe har genôch sear makke.
  De hege matrone makke beswier:
  - De majoar joech opdracht dat it sykjen it yngeandste wie!
  Low ferklearre:
  - Hy bestelt dat yn relaasje ta alle fertochten fan 'e moarden om de wil fan 'e ûndersochte te brekken.
  De hege matrone helle har hân út har anus en sei:
  "En it sjocht der skjin út hjir.
  Doe kearde se har nei Hope:
  - No, libje!
  Doe skuorde se de wanten út en smiet se yn 'e beskikking. Nadezhda sykhelle opluchting: it sykjen wie einlings foarby. Mar de wachter helle noch in pear rubberen wanten en die se wer oan. De fertochte skodde wer: de eksekúsje giet troch?
  De lege stelde har gerêst:
  - Wêz net bang! No sil se jo skonken kontrolearje en dat is it!
  De hege wachter fielde de spieren fan Nadezhda's trained skonken, har knibbels, har kealen drukten. Se gie del nei de soallen, fielde elke foet. Se spriek sels har teannen út. It liket neat te dwaan. Mar, lykwols, walgelijk, skamje, eng. Wêr is dit allegear foar?
  Uteinlik kundige de koarte dame oan:
  - It sykjen is foarby. No moatte jo waskje yn 'e dûs en yn' e sel.
  Nadezhda krige in handoek, in stik wassep, en waard troch de gong nei de dûs brocht. De stimming wie walgelijk, de fagina wie tige sear, de holle draaide. Wêrom waard se sa pesten? Wêrom sa'n wredens? En de bewakers seagen har mei ferachting oan.
  Hope hat in beslút naam: se sil swije! Yn alle gefallen, wês stil. Se sil gjin wurd sizze oer Boris. Hy sil hielendal gjin wurd sizze! D'r sille gjin oprjochte bekentenissen wêze, gjin ynformaasje foar de ûndersiker. Neat!
  Se sil hannelje as in dôfstomme en wegerje elk protokol te tekenjen.
  
  
  Haadstik 24
  Kovalev kaam sneontemoarn oan. Nei wenjen yn in keamer mei Vasily. It waard besletten om him de oare deis nei Utrish te stjoeren. Inna beloofde har broer syn tinte te jaan, hippieklean op te heljen, en jûns de meiwurker har kapsel te meitsjen, him yn in passend uterlik te bringen, sadat hy net fan 'e permaninte bewenners fan Utrish soe en har wantrouwen net wekker meitsje soe.
  Kovalev befredige de taak foarút. Hy wie fleurich, besprinkele mei grappen, joech kompliminten oan Inna.
  Vasily Krasin like dizze frou. Mar troch syn natuerlike beskiedenens, meastentiids net karakteristyk foar de plysje, hat er gjin stappen dien nei in tichterby benadere. Inna en har mem wiene hoflik foar de gast. Se ieten tegearre, mar mei Inna Vasily besprutsen benammen wurk saken.
  Kovalev fuortendaliks gedrage uninhibited mei it famke. Hy fertelde grappige ferhalen en anekdoates, en jûns gie er hielendal nei Inna har keamer.
  Vasily wie oergeunstich: laitsjen en animearre stimmen waarden heard fan efter de muorre, mar Krasin doarst net by it fleurige pear, hoewol't hy wie soargen: hy hie plannen foar Inna. Mar hjir is se, daliks mei Kovalev ... Hy is in frouwekker, hy is net serieus, allinich seks is yn 't sin.
  Alles wie stil yn 'e folgjende keamer. "Se binne op bêd gien," tocht Krasin. "In frivolous frou, en ik woe freonen mei har meitsje."
  Kovalyov wie fuort foar in lange tiid, hy ferskynde let nachts.
  - Hoe is Inna op bêd? - frege Vasily lilk, dy't net yn 'e sliep falle koe.
  Wy hiene neat! Kovalev antwurde. Wy hawwe net iens tute.
  - Ik freegje my ôf wat se doe heale nacht dien hawwe? Krasin leaude net.
  - Se diene myn hier, en doe lies ik in boek oer Utrish en syn ynwenners. Om te begripen wat der bart.
  - It wie foar har nedich om te lêzen, koe hjir net?
  - Dêr koe it boek dus allinnich fan in kompjûter lêzen wurde. Oer Utrish, Inna hie allinnich de "Formule fan frijheid" *, ynladen as in triem op it ynternet. Ik wie oan it lêzen en se gie op bêd. Sjoch better, hoe makken se in erokez foar my?
  
  *Taspraak oer it boek fan Alexei Bolshakov "Formule fan frijheid. Utrish"
  
  In meiwurker fan 'e ûndersykskommisje, Andrei Kovalev, seach heul grappich mei syn nije kapsel. Mar Krasin glimke net iens, hy sei:
  - Goed! Like in hoanne.
  Kovalev waard net misledige, hy foel yn 'e sliep yn ôfwachting fan it kommende wurk.
  De oare deis gie in meiwurker nei Utrish om ynformaasje te sammeljen oer de ferstoarne aktrise en har omjouwing.
  Fan 'e bushalte nei de tredde lagune, wêr't de moard plakfûn, moatte jo fjouwer kilometer lâns de kust rinne. It wie ek mooglik om dêr te kommen mei de boat, dy't reizgers foar jild naam, mar Kovalev besleat te foet te gean, lykas de pleatslike bewenners diene.
  Foar him seach er in famke yn in koarte jurk mei in rêchsek en in tinte oer de skouders. Kovalev ûndersocht de frjemdling foarsichtich. In bytsje tin, fan medium hichte, mar langpoaten, slank, se like Andrei daliks moai: har lange hier waard rôle yn pigtails dy't yn ferskate rjochtingen útstutsen, dy't ferriede har hearren ta ynformelen.
  Kovalev besleat om te hanneljen. Hy helle de frjemdling op en sei:
  - Hee! Ik bin hjir foar de earste kear, myn freonen fertelden my oer Utrish. Se sizze dat it it bêste is om te stopjen by de tredde lagune.
  "Goeiemoarn," antwurde it famke mei in glimke, hoewol de dei al oer de evener kaam. - Ja, it is in geweldich plak. Ik sels stean dêr, op de fjirde lagune.
  Hege boarst, ovale swiet gesicht, noflike glimke. Ik woe dit better witte. Kovalev sei:
  Litte wy tegearre gean, om't wy ûnderweis binne.
  "Wy kinne it tegearre," sei it famke. - Hasto wat drinkwetter?
  Kovalev hie wat mineraalwetter kocht yn Anapa. Hy krige de opdracht dat wetter út 'e boarne helle wurde kin, en hy die net op, sadat er minder drage koe.
  
  
  
  - In bytsje lofts, - sei Andrew. "No sil ik it krije, ik sil dy in heale gleske út myn meagere stash jaan." Ik waard ferteld dat der wetter is yn in boarne yn in spleet efter de tredde lagune. Ik wol it hjoed ophelje.
  - Jo kinne it nimme by de wetterfal. Hy sil ûnderweis wêze.
  - Kinsto it wetterfalwetter drinke? frege Andrey.
  - Dy dêrûnder moat kocht wurde, mar jo kinne boppe de wetterfal útkomme, dêr, yn 'e bergen, komt de boarne út. It wetter is klear, ik wol der hinne, om net fuort út 'e lagune te gean, - sei it famke mei in swiete glimke.
  "En ik soe gean om net te lijen fan toarst," sei Kovalev entûsjast.
  - No, litte wy gean, ik sil dy de boarne sjen litte, antwurde it famke. - Hoe hyst do?
  - Andrey. Wat jo oanbelanget?
  - Ik bin Nymph.
  Is it echt in nimf? Kovalev wie ferrast.
  - It is hjir. Hjir oannommen troch bynammen. En yn in ferline libben wie myn namme Lena.
  "Se neame my Kal. Mar ik leaver de namme.
  Andrei naam in flesse wetter, in mok, geat it foar it famke.
  Se die ek har rêchsek út, smiet har jurk út, litte allinich har lytse slipje oer, die de jurk yn har rêchsek en frege:
  - Smoke jo?
  Nee, Andrew smoke net.
  - Wy moatte sjitte. En fyn flessen foar wetter. Foar de wetterfal moat in jiskefet stean. Wy sille dêr sjen.
  Se sieten in pear minuten op 'e kust, en Lena bea om te swimmen yn' e see. Se smiet har mini-slipje út en dûk frijmoedich yn 'e oankommende golf. Kovalev folge dit pak. It wie de earste kear dat er sûnder swimbroek swom, mar hy fûn it daliks leuk! Oan 'e gewoane sensaasjes waard in gefoel fan ûnbeheinde frijheid tafoege, om't nudisten trouwens har klean útdwaan.
  Kovalev en de nimf swommen fier fuort, Andrei hie noch noait sa fier swommen, mar yn it bywêzen fan in moaie meireizger wie er hielendal net bang. Hy tocht der net iens oer nei dat foarbygongers har spul pakke koene.
  Doe't se in bytsje droege hiene, namen de jonges har rêchsek en rûnen stadich nei de wetterfal. Andrei echt graach gean mei in neaken famke en prate mei har. Kovalyov betocht dingen by himsels doe't er gie, en sei dat hy in keunstner wie, mar tydlik wurke as konsjerzje yn Sint-Petersburch. It famke fertelde him dat se graach lifte en op dizze manier it heale lân reizge hat. Se fertelde hoe't se hjir kaam út Altai, hoe't se wachte út in sterke tongerbui op 'e autodyk by Voronezh. Kovalev frege oft se bang wie om allinich te reizgjen, as de boeren har pesten.
  - Wêrfoar? - it famke wie ferrast. - Jo kinne altyd in prostituee fine op 'e sneldyk.
  Se hie lykwols in saak mei in frachtwein, dy't begûn te pakken by de skonken, pester, sels stoppe de auto en begûn te gerdyn de ruten. Lena bea him hûndertfyftich roebel oan om har te riden en woe út 'e auto. "Ik haw gjin jild nedich, ik wol seks," sei de besoarge man. Mar Lena waard fûn, se sei dat se net ree wie foar seks, om't se har menstruaasje hie. "Jou teminsten in blowjob," frege de frachtwein. "Okee! sei Lena. "Ik moat gewoan útgean en pisje." De bestjoerder die de doar iepen, it famke pakte har spullen en naaide út de auto.
  "Dus de man bleau sûnder jild en sûnder seks, en ik gie op in oare rit," sei Lena-Nymph fleurich en tafoege dat se eins leaut yn 'e foarbestimming fan it needlot en har beskermingel dy't har yn drege tiden rêde sil.
  Andrey frege hoe lang Lena op Utrish bliuwe soe, se antwurde dat se gjin definitive plannen hie, mar as se freonen moete, soe se langer bliuwe.
  Kovalev seach nei de slanke skonken fan it famke, moaie boarsten en tocht dat syn freondinne yn Sint-Petersburch foar harsels soargje moast. Gym, of sa, om te besykjen.
  Tagelyk fergeat Kovalev de saak net. Hy sei foarsichtich dat hy hie heard dat dit jier in regisseur dy't porno filme waard fermoarde op Utrish.
  Lena wist neat oer de moard. Se brocht hast de hiele simmer yn Altai.
  By de wetterfal swommen reisgenoaten wer, droech doe op 'e wâl, seagen minsken dy't dûse namen, fûnen in pear lege flessen en klommen it paad op. Lena liet de wei sjen nei de boarne dy't de wetterfal fiedt. Andrei folge it famke frijmoedich, harkje nei har ferhaal oer hoe't hy ferline jier en syn freonen oer Utrish klommen.
  Op 'e weromreis stie neakene Lena, dy't spyt hie dat se gjin sjippe hie nommen, frijmoedich ûnder in wetterfalkolom fan koel swiet wetter dy't fan in rots op it strân foel. Andrei naam gjin dûs. Hy bewûndere it famke. Hy mocht har hieltyd mear. Har spontaniteit, gemak fan kommunikaasje, winsk om mei him te praten oer elk ûnderwerp hat in meiwurker fan 'e ûndersykskommisje omkeape. Sa gongen se nei de lagune en prate as goede âlde freonen dy't altyd ûnderwerpen hawwe foar noflike diskusje.
  Yn 'e tredde lagune fûn Andrey fuortendaliks in goed kamp oan' e kust. Lena woe fierder gean, mar Kovalev stelde foar dat it famke tydlik njonken him stopte en ite oant it tsjuster waard. Lena fuortendaliks iens: de operative holp it famke sette har tinte, en tegearre gongen se yn 'e bosk foar brânhout.
  Yn 'e bosk sammelen se net sasear boarstelhout as se bewûnderen de skientme fan' e pleatslike natuer, de majestueuze ieuwenâlde iken en noch mear âlde jeneverbesbeammen. Kieze ien fan de machtichste iken, it famke besocht te mjitten syn breedte en amper passe yn trije girths.
  "Ja," sei Lena bewûnderend, "dizze iik stie hjir al lang foar't wy berne waarden, werom yn 'e midsieuwen, en sil nei alle gedachten efter ús stean, om ús bern en bernsbern te genietsjen.
  Andrey, fassinearre troch it famke, koe syn bewûnderjende blik net fan har ôf nimme. Se kamen werom nei it parkearplak, bouden fjoer en makken boekweitpap. Kovalev woe it folje mei stoofpot, mar Lena wegere syn blik iten te iten, mei oanjefte fan it feit dat se in fegetarysk wie. No, it fegetarysk diner yn it bywêzen fan in moai famke wie tige lekker.
  Lena sei dat hjir in spesjale enerzjy fan wylde natuer is. Dêrom, it ienfâldichste iten cooked op in fjoer, sels gewoane pap sûnder molke, hat in noflike smaak, saturates it lichem en wurdt opnomd better as stêd lekkernijen.
  Kovalev harke oandachtich nei Lenochka, hy fergeat syn taak folslein.
  Nei it bewûnderjen fan 'e sinne, pleite Lena wurgens en gie op bêd, wylst Andrei in lange tiid by de see siet, tinken oer it famke, tinken oer it libben.
  Hjir fielde er him goed en kalm. Lykwols, dit plak is fruchtber - Utrishsky reserve. In stikje Kaukasyske idylle. De folsleine ôfwêzigens fan auto's en beskaving, skjinne frisse lucht, sêfte see. Sit, bastard fan wille, ynhale de seelucht mei folle boarsten, bewûnderje de omlizzende skientme. De bysûndere genede fan dizze plakken jout frede en rêst, rekket guon goede snaren yn 'e siel, dy't begjinne te sjongen, en dan lûke hjir wer. Gefoelens fan rêst en rêst, feiligens, traachens en freonlikens feroarsaakje in opwelling fan positive emoasjes, in gefoel fan lok, harmony mei de bûtenwrâld, in winsk om goed te dwaan, it libben better en lokkiger te meitsjen.
  Andrei wist net iens earder hoe noflik it is om it paad fan 'e moanneferljochting en de heldere útstrieling fan' e stjerren te bewûnderjen, om te sjen nei satelliten dy't oer de himel bewegen, majestueus de einleaze gebieten ploegje, of stjerren en meteorieten dy't fluch yn 'e ôfgrûn razen.
  Op sokke mominten is der gjin tiid foar wurk, ik wol allinnich tinke oan it ivige. It is spitich dat Lenochka nei har tinte gie. It soe moai wêze om by har ûnder de stjerrehimel te sitten, oer it libben en de leafde te praten, sûnder klean lâns it moanneljochte paad te swimmen. Och, der is noch tiid.
  
  
  Haadstik 25
  De oare moarns waard Andrei wekker mei de fêste bedoeling om wat moais te dwaan foar Lenochka. Hy waard oanlutsen ta dit famke, it strange hert fan 'e opera wie fol mei in swiete huverjen yn ôfwachting fan kommunikaasje mei in leave lytse man.
  De sinne wie krekt opkommen, Utrish sliepte noch. Oan 'e wâl, op 'e râne fan it wetter, rûn in tinne, skerpe, lange, wat bûgde jonge man allinich yn in smoarge hjerstjaske en spikerbroek, wat ûngewoan foar Utrish wie.
  "Wat in frjemde jonge man," tocht Kovalev. "It is waarm, en hy is sa klaaid."
  Har eagen troffen. Andrew froast. Hy like ferbjustere te wêzen: in kâlde kjeld gyng as guozzen oer it lichem fan 'e opera. Der wie wat dierliks, ferskrikliks yn dizze jonge man. Kovalev hat sjoen in protte kriminelen, mar, miskien, hy hat noch net moete mei sa'n sinistere útstrieling.
  Hy wist al wat foar orkaan der skûlet, soms, yn 'e eagen fan in krimineel. It barde om te sjen hoe't se fonkelden mei in metallyske glans. It uterlik fan in ienfâldige persoan, net ûnderwurpen oan hertstochten, is folslein oars, kalm, goedwillich.
  Oper siet in skoft as yn in dize. En de frjemdling like wat bang te wêzen. Op it tichtstbyste paad draaide er it bosk yn en begûn gau fuort te gean. Kovalev kaam ta syn sinnen, herinnerde him wêrom't er hjir wie, en hastich efter de keardel. Mar syn spoar is ferdwûn.
  Andrei kaam werom en siet op it parkearplak. Yn gedachten seach er net iens hoe't Lena út 'e tinte kaam.
  - Goeiemoarn! - lokkich glimkjend, sei famke.
  "Goeiemoarn," Kovalev drukte mei muoite in glimke út.
  - Giest swimme? frege Lena.
  In pear minuten lyn soe Andrew bliid wêze. Mar no wie er der fan oer dat er in frjemdling mist hie.
  "Ik sil letter wêze," sei Kovalev. - Iets dat ik noch net wol.
  "Oké, sa't jo wolle," antwurde Lena, gie del nei de see, die har jurk út en swom lâns de kust, en triuwde sêft de weagen en seldsume kwallen dy't oer har paad kamen.
  In lokkich glimke liet it gesicht fan it famke net. Andrei wer bewûndere har, syn tinzen begûn te kommen ta oarder.
  Andrey besleat Lenochka in handoek te jaan sa gau as it famke út it wetter komt. Op it strân ferskynde lykwols in lange, hast twa meter burdearre man, sa'n tritich jier âld, yn in gatich T-shirt. Yn stee fan in broek waard er mei in handoek bûn. De man herkende Lena daliks.
  - Och, de nimf is forskynd! sei er lûd. - Wat minsken en sûnder beskerming!
  - Dobrynya, bisto dat? - it famke wie bliid, sprong út it wetter en rûn mei in lichte draf nei de boer.
  Dobrynya spriek syn earmen wiid. Neaken Lena hong om syn nekke, en tilde har skonken boppe de grûn. Dobrynya knuffelde har, hold har in pear sekonden yn syn earms, en pleatste har dan sêft op 'e grûn.
  Wat is dit jier let? Dobrynya frege mei in lûde stim: it liket derop dat er in gewoante hie om sa te praten.
  - Ik wie yn Altai.
  - No, do bist meinommen. Wy hawwe wat betters. It is waarm, de see is tichtby, it feest is koel.
  - Der binne ek nijsgjirrige jonges. Unthâlde jo Yurka Shaggy? Ik stie by him. Mar hjir, do hast gelyk, it is better. Dêrom lûkt it hjirre ...
  - Binne jo der te foet kommen? frege Dobrynya. - In hiel lang skoft?
  - Fjouwer dagen. Nei Novosibirsk tige súksesfol. Nei Moskou mei ien feroaring. Dêr pakte ik in persoaneauto nei Voronezh. Yn Voronezh kaam ik yn in bui, mar ik kaam sûnder transfers nei Anapa. En earst, stel je foar, ien geit hast ferkrêfte my. Ferskriklik, âld, allegear yn kriminele tattoos. Yn Irkutsk stoppe se him. "Nei Moskou," seit er, "ik gean." Ik wie bliid, ried in bytsje, praat oer dit en dat. Ynienen sloech er de grutte dyk ôf en bleau stean. Hy luts de gerdinen op 'e frachtwein, "Ik wol seks,"Hy seit. Eli stapte werom. Geit! Ik besocht ek sûnder kondoom ...
  Mei wa bist opstien? Dobrynya frege en seach nei Andrey.
  - Ien. Dêr, sjochst, myn giele tinte, - antwurde Lena en foege der ta, har stimme del:
  - Ik moete dizze keardel juster. Andrey is in keunstner, dit is syn earste kear hjir.
  Kovalev hie in poerbêst ear. Hy folge it petear goed.
  - En wat hâldste by de trochgong? Dobrynya frege nochris. - Litte wy nei de helikopter gean.
  Is der in fatsoenlik plak om dêr te parkearjen?
  - No ja, juster binne de jonges út Krasnodar fuortgien. It plak is frijlitten. Rostov allinnich bleau, fiif minsken, en Rada mei in freondinne.
  "Ik herinner my Rada fan ferline jier," sei Lena. - Se is grappich. Se hat ús leard hoe't se kinne oproppe.
  - Ja! Se is in echte heks! Wylst er weed smookt, kommunisearret er mei de duvels, - grapke Dobrynya.
  "En mei ingels ek," glimke Lena. - Do bist juster net sjoen.
  - En de hiele jûn sochten wy Danka, Anka har soan, yn 'e bosk. Stel jo foar, yn juny ferdwûn it famke, en juster ferdwûn Danka. Moarns ferhuze it folk fan Krasnodar út, Anka waard behannele. Se foel dronken yn 'e sliep, en doe't se wekker waard, wie har soan nearne te finen. Immen seach him de bosk yn gean. Wy sochten dêr oeral en koene it net fine. Litte wy hjoed wer gean.
  "Ik tink oan Danka," sei Lena. - Natuerlike terrorist!
  - Hjir, hjir, dit jier stoar Mamai hast út 'e wrâld! Dobrynya glimke. - Ik hie earst ruzie mei him, ik besocht in mes yn 'e kont fan 'e man te stekken. Mem gie nei him ta. Sa bruts Anka de teepot op 'e kop fan 'e gek. De ienige goede tsjettel wie op it parkearplak. Stel jo foar, mei in tsjettel siedend wetter is Mamai op 'e kop!
  "It is leuk hjir mei dy," sei Lena glimkjend.
  - No, ja! En doe wie it noch leuker. Anka en har soan rieden it parkearplak fan Mamaia út en stoppe net fier fan ús. En Mamai is bang foar katten mei passy ...
  - Eangst? Katten?" frege it famke. - Wêrom is dat?
  - No, hy hie in pear jier lyn korstmossen. Hy seit dat er it hjir oppakt hat, mei grutte muoite behannele. In soad jild bedrige. No, sadree't er in kat sjocht, jaget er der daliks op, smyt der mei stiennen nei. En hy hâldt fan froulju. Ik moete hjir op Mamai strân mei in dame út Anapa. Matras, allegear oerkleed, ferve. Blond mei Afrikaanske flechten oan 'e taille. It fong fjoer, wat betsjut dat Mamai oan dizze frou is. Se dronken en praten. Koartsein, hy sleepte har de tinte yn. En Danka seach, pakte in kat op it strân, krûpte nei Mamai syn tinte, die ynienen de rits op 'e tinte iepen, smiet de kat derhinne en ritsde daliks de tinte op.
  Dobrynya lake mei in ûnnoflike, grouwe laits. Helen lake mei him.
  - Stel jo foar, yn 'e tinte is it proses yn folle gong, en dan fljocht in bange kat rjocht op Neaken Mamai. Klaait it mei eangst. Doe heakke er Afrikaanske pigtails, luts se fan syn muoike ôf. Foar de eagen fan Mamai feroare se fan in langhierige blondine yn in koarthierige brunette.
  Dobrynya lake wer. In bytsje laitsje gie er troch:
  - De dame is yn shock, Mamai is itselde. De hiele nachtmerje is dat Mamai syn rykdom op gjin inkelde manier útlûke kin: de dame sit fêst fan 'e skrik, se kinne net loshakje, se kinne net omdraaie, se kinne de kat net fange, se kinne net iepenje de tinte. Ha ha ha!!!
  Lena lake lûdop.
  "Koartsein, de kat die dêr wat saken," sei Dobrynya troch it laitsjen. "Ik skuorde mem har hiele rêch, skrast it gesicht fan 'e dame. Mar it grappige is dat Mamai gassen loslitte fan stress, en mei har in ferrassing sprong út. Sa'n goede frjemdling! Hy waard sels smoarch oant se ôfhakje koene, hy smoarde de dame, de tinte. Ha ha ha!!! En de kat fan 'e ferrassing waard noch mear brutalisearre. Ha ha ha!!!
  "Hjir moatte jo gûle, net laitsje," tocht Kovalev, en seach nei it laitsjende pear.
  - Och, sykte! Alena lake. "D'r is altyd wat bart mei Mamai ...
  "Dat is net alles," gie Dobrynya syn ferhaal troch. - Op ien of oare manier kamen se frij, de kat waard frijlitten. De earme frou gyng har har waskje. En Mamai rûn nei it húske - hy wie tige ûngeduldich. Al gau hearre wy in gjalp nei it hiele bosk: "Lit myn penis los, ynfeksje!". Ha ha ha! Stel jo foar, Mamai, as hy yn in kondoom siet, rûn er mei him nei de put. Hy siet om te gean mei in grutte need, fielt er: immen pakte syn penis en lûkt him by de penis yn 'e put. Haha! Ferdomd him, of sa, dreamde er yn 'e kûle, dy't lûkt. Stel jo foar hoe't it is om te skriuwen mei in goed útstutsen kondoom.
  "Oh, ik fiel my mei de earme Mamai," lake Lena.
  - Hy dumpte in pear dagen nei de teepot thús yn Sint-Petersburch. Krekt de dei fan 'e moard. Stel jo foar, wy hawwe hjir in man fermoarde. Fotograaf út Sotsji.
  - Wow! Lena sloech har hannen op.
  Doe't se hearden dat se oer de moard prate, kaam Kovalev Dobrynya mei Lena oan en stelde himsels foar:
  Myn namme is Andriukha. Bynamme - Kal.
  "En ik bin Dobrynya," helle de man de hân út.
  "Ik hearde jo ferhaal," sei Kovalev. "Se fertelden my ek dat de man dy't hjir fermoarde waard, porno filme. Dêrfoar waard er slein.
  - Hwa hat dy dit sein? frege Dobrynya.
  "In kunde dy"t hjir wie op de dei fan de moard.
  - Ja, shmon wie doe sûn. De plysje kaam, it famke waard meinommen.
  "Hat se him fermoarde?" frege Kovalev. Miskien hie se in assistint?
  "Ja," swaaide Dobrynya him ôf. "It hat in eigen skiednis, mar it is net ús saak. Ik wol der neat fan witte. Lit de plysjes it sels útfine.
  Kinne jo my helpe om myn tinte te ferpleatsen? Lena frege Dobrynya.
  "Ik sil helpe, fansels," beloofde Dobrynya en frege Kovalev:
  - Wer komsto wei?
  "Ik kom út Sint-Petersburch," antwurde Kovalev.
  - Dat wie it Mamai dy't dy oer de moard fertelde? frege Dobrynya.
  "Nee, ik ken him net," antwurde Kovalev. - Wêr wennet er yn Sint-Petersburch?
  - Hoe wit ik it! sei Dobrynya ûntefreden. - Hy hat nea west.
  "Der binne in protte minsken út Sint-Petersburch hjir," sei Lena.
  "Ja, Katya Ogonyok allinich is wat wurdich," antwurde Dobrynya.
  - Is Katya hjir no? frege Lena.
  - Ja! It is net fier fan ús.
  "En wy ferhúzje nei in oar plak," sei Lena tsjin Andrey. - Der is in goed parkearplak yn it bosk, net fier fan de Lotus. De helikopter wurdt oproppen. Sille jo mei ús komme?
  Sil ik dêr goed ûntfongen wurde? frege Kovalev.
  Dobrynya seach beoardielend nei Andrei en sei:
  - As jo jo goed gedrage. Genôch romte foar elkenien. As jo it net leuk fine, kinne jo op elk momint fuortgean. De minsken geane fuort, der binne fergees parkearplakken. Sille jo smoke?
  "Nee, ik smoke net," ferûntskuldigde Kovalev.
  "It is goed, jo sille by ús stean, jo sille leare," sei Dobrynya. "Goed, meitsje jo klear as jo mei ús komme.
  
  
  Haadstik 26
  Kovalyov gie fuort, de pynlike oeren fan wachtsjen slepen op, fleurde foar Vasily Krasin op troch in sneinskuier mei Inna lâns Anapa.
  Krasin hie it dreech om te kommen mei de famkes, hy wie timide yn kommunikaasje. Hy wie ferlegen om yn 'e kunde te kommen en fielde him de earste kear nei moeting ûnhandich. Op in protte manieren ûntwikkele er him dus net mei it tsjinoerstelde geslacht. Hy waard hieltyd fersmoarge kompleksen, de famkes net betelje omtinken oan him. Mar Inna ien of oare manier fuortendaliks dierbere Vasily oan har, hy wie noflik mei har. In spark fan sympaty, dy't opblaasde foar in moaie frou, brocht stadichoan in leafdesfjoer yn it strange hert fan Krasin.
  Hy mocht fan alles oan syn kollega. En uterlik, en ekspressive eagen, en figuer. En se wist ek nijsgjirrich te praten oer har wurk, oer harsels. En Krasin, bang foar froulju, dizze kear frijwillich kommunisearre mei Inna.
  Se koenen net genôch prate op dy leaflike, waarme, stille jûn. Op it strân spruts Inna, in master fan sport yn swimmen, oer har moeting mei in keppel dolfinen yn 'e iepen see:
  - Ik swom op ien of oare manier foaral fier de see yn. Ik sjoch, in keppel dolfinen ferskynde tusken my en de kust. Se komme soms frij ticht by de wâl. Nei alle gedachten is it nijsgjirrich foar harren om te sjen nei de bipedal mysterieuze skepsels, dêr't der binne safolle yn 'e kustgebieten. D'r is wat âlde mystike ferbining tusken minsken en dizze seedieren.
  De dolfinen swommen stadich, pratende lui mei har karakteristike piip, dat dúdlik te hearren wie yn it wetter.
  Ik bleau stean, stoppe hast alle beweging, swaaide mar in bytsje op 'e weagen en seach nei de bewegende keppel. Ik harke nei harren petear, dy't om ien of oare reden hieltyd mear aktyf waard. Dolfinen besprutsen wat fan har eigen. Ik freegje my ôf wat!
  En ynienen kearde de keppel har nei my ta. Se ferdielden yn twa groepen. Fiif begûnen om my hinne te draaien. Mar trije gongen rjocht foar my! Ik befrear doe't ik se ferbjustere oankommen seach. ...
  - Och, hoefolle minsken wolle graach dolfinen yn see treffe! - Vasily foege syn sin yn it petear.
  - Mar alle besykjen fan fakânsjegongers om nei har te swimmen einigje sûnder súkses. En dizze dolfinen sels swommen nei my ta! Ik seach hoe't se sykhelje, mei in lûd lucht útlitte, ik seach har lytse eagen, har finnen oankommen. Ik herinnerde my ferhalen oer freonskip tusken dolfinen en minsken. En ik woe freonen meitsje mei dizze beauties, streakje de neiste fan har. Boppedat wie de vin fan de top trije dolfyn hiel ticht, letterlik trije meter fan my ôf!
  "Do bist in dapper famke," sei Vasily.
  Ik makke in sêfte beweging nei harren ta. Mar de keppel gie daliks ûnder wetter ...
  - Bang? frege Krasin.
  "It liket derop," antwurde Inna en gie troch mei har ferhaal:
  "Ik swom werom nei de kust yn 'e hope om te sjen wêr't de dolfinen opkomme soene. Se waarden lang net sjoen. Doe ferskynden se amper waarnber yn 'e fierte en gongen wer ûnder it wetter. En ik waard oerwûn mei argewaasje, mongen mei nijsgjirrigens. Wat wie it? Wêrom swimmen de dolfinen nei my ta?
  "Se sizze dat dolfinen minsken helpe dy't harsels yn 'e see fier fan 'e kust fine," suggerearre Vasily.
  Ja, ik haw ferhalen heard oer dolfinen dy't ferdrinkende minsken rêde.
  "En soms wurde se om ien of oare reden op lân smiten," sei Vasily.
  - Se sizze dat se har miening ferlieze, mar it liket my ta, dat se farre om te stjerren.
  Binne se selsmoard? frege Vasily.
  - It liket derop. Miskien wurde de sibben twongen om dit te dwaan. Jo sjogge, dolfinen, lykas minsken, sykhelje lucht en binne gefoelich foar virale sykten. Dit betsjut dat se inoar ynfektearje kinne. As ien siik wurdt, om de hiele keppel net te besmetten en de see net mei syn lyk te fersmoarjen, wurdt er twongen om himsels oan de wâl te smiten.
  "De logyske ferzje," Krasin iens.
  - Ienris seach ik in dolfyn kommen om te stjerren. It wie djippe hjerst. Der is gjinien op it strân, de fakânsjegongers binne allegear fuort, en ik besleat om nei de rotsen te gean. Ik hâld der fan kuierjen.
  Ik sjoch in dolfyn op 'e wâl lizzen. Libben! Syn longen lieten lûd út lucht. De dolfyn sykhellet swier, syn eagen binne ticht. De sturt en it ûnderste part fan 'e búk binne yn it wetter, mar it grutste part fan it lichem is oan 'e kust. Dolphin is grut. Ik kaam oan en ûndersocht him foarsichtich. Der binne gjin bloed of ferwûnings fûn. Ik slach de bewenner fan de djippe see foarsichtich mei de palm op 'e rêch. De dolfyn as antwurd swak beweecht syn finnen. Hy fielt myn oanrekking! Mar hy kin of wol net ferhúzje.
  Ik besykje it wetter yn te kommen. Mar de dolfyn is swier. Ik kin him net ferhúzje. Mar sels wol er net nei see. Dit kin sjoen wurde oan syn amper bewegende finnen. Dolphin roeit se nei lân! Ik wit net wat ik dwaan moat, ik kin him net helpe. Ik streakje de earme keardel mar oer de holle.
  En dan docht de dolfyn de eagen iepen, sjocht my mei in tryste blik oan. Ik lit mei de hân sjen: swimme, sizze se, see yn. As antwurd beweecht de dolfyn syn finnen mar swak. Ik besykje him yn it wetter te triuwen. Nutteloos! Ynienen sjoch ik in grutte trien út it each fan de dolfyn. It is net sa trochsichtich as in persoan, nochal bewolkt, de kleur fan tige verdunde molke. De earste trien rôlet stadich de twadde del, dan de tredde ... Dolfyn ropt. Hy hat in trageedzje.
  In frou komt ús oan. Tegearre ûndersykje wy nochris de dolfyn. Nee, hy is net ferwûne.
  De frou seit: "Ik sil nei it rekreaasjesintrum gean, de dolfyn melde," en giet fuort.
  En ik bliuw. Ik sit neist in stjerrend karkas. Ik skriem mei him ...
  En doe kamen rêders dy't it earme bist de see yn sleepten. Ik besocht út te lizzen dat de dolfyn siik wie en medyske help nedich hie, mar se harken net nei my. Ik wie doe op 'e middelbere skoalle, ik wie in tiener ...
  
  
  Haadstik 27
  Inna's ferhaal rekke Krasin, en in noflike jûn trochbrocht mei it famke brocht Vasily ta folsleine wille. De oare deis tocht er mear oan Inna as oer wurk. Hy besocht lykwols nochris de fertochte te ûnderfreegjen. Mar sûnder nut.
  Nadezhda hie loslitten wurde moatten en bûten efter har opset. Se soe liede ta in maniak. Dat is krekt hoe te folgjen it famke yn 'e bosk? It bleau te wachtsjen op ynformaasje fan Kovalev.
  Hy ferskynde tiisdeitejûn entûsjast.
  "Harkje, Vasek, ik haw safolle lêst! Ien ferskriklik chick ferkrêfte my dêr hast.
  "Jo moatte hawwe ûntspannen en genietsje dysels," Krasin grapke.
  "Ik sis it jo, jo sille hjir gjin wille fan krije." As allinich geslachtssykten ...
  "Kom direkt nei it punt," frege Krasin.
  - Wachtsje, haast net. Wy moatte fertelle jo alles yn oarder, - Kovalev wie entûsjast te dielen syn yndrukken. - Ik kaam doe yn Utrish oan. It is noch fjouwer kilometer om nei de lagune te stampen, dêr't de direkteur om it libben kaam. Ik seach om my hinne, ik sjoch: it famke rint allinnich, sleept dingen. Wow sa leuk, hoewol mei dreadlocks en in tattoo op har skonk, mar oantreklik. Ik besleat om kunde te kommen mei har, sei dat foar de earste kear yn Utrish, ik wol gean nei de tredde lagune, omdat ik wit oer it fan freonen. It famke neamde harsels Nymph, mar yn feite is har namme Lena. Se sei dat se hjir foar de fyfde kear kaam, se soe my fertelle wat wat wie. Wy giene tegearre ...
  "Ik sei krekt dat de heifer is ferskriklik," Krasin bruts yn it ferhaal.
  - Ik ha it dus net oer har! Jo harkje, net ûnderbrekke.
  "Jo seksuele aventoeren meitsje my net te folle soargen," sei Krasin. - Mear nei it punt.
  "Hjir ha ik it oer de saak. Yn 't algemien brocht de Nymph my nei har. Ik kaam by harren op it parkearplak. De frijer hechte him daliks oan de nimf, dy't har bekend is fan eardere jierren. Hy waard Dobrynya neamd, hy seach sawat fiifentweintich jier âld. In man mei in meager yntellekt. Yn it hippiekamp wie hy de wichtichste autoriteit. Foar mysels neamde ik him in skurk. Hy hat ferskate fingers mist oan syn hannen en itselde op syn fuotten. Hy fertelde elkenien dat er yn Tsjetsjenië fochten. En yn syn hannen, nei alle gedachten, eksplodearre in granaat yn syn hannen. Skat, der is gjin inkeld litteken op it lichem, allinich de fingers ûntbrekke. Om sa'n skea te ûntfangen, wie it nedich om tagelyk in granaat te hâlden mei hannen en bleate fuotten, wylst in helm en in krêftich pantser droegen. Mar syn maten leauden him. Fan sa'n hjir wie it nedich om te finen út de ynformaasje. Ik freegje him oer sektariërs, en hy fertelt my hoe't hy learde te swimmen yn 'e pjutteboartersplak. Se kamen mei harren mem yn Sotsji, syn mem naam him nei in swimynstrukteur. Se joegen him en oare bern luchtmatrassen en fertelden har hoe't se har earms bewege om te swimmen. No, hy swom. Safolle dat se him mar tsien kilometer fan Turkije tsjinholden ...
  "Wêrom fertelst my al dy gek oer him?" frege Krasin.
  - Sa wist er fan alles hwat der op 'e lagunes barde. Ik moast mei him kommunisearje, En doe kamen wy hast yn 'e striid ...
  Fuotstappen waarden heard yn 'e gong. Kovalev roun nei de doar en die dy in barst iepen.
  - En hjir kaam Innochka! Andrey wie bliid. - Kom nei ús ta!
  - Hee! Inna groete. - In nijsgjirrige ynformaasje?
  - Ik fertel Vasily gewoan wat ik meimakke haw. En alles foar de saak. Dat, dy klootzak fertelde my dat ús maniak no op Utrish is. Hy hat earne yn 'e bergen in laer. Wêr krekt, gjinien wit. Mar hy giet soms del nei see.
  Jo witte, ik lykje dizze maniak sjoen te hawwen op myn earste moarn op 'e lagune. Hy rûn by de kust lâns, doe draaide er it bosk yn. Ik raasde him efternei, mar hy like ferdampt te wêzen. Der binne safolle boskpaden.
  Letter frege ik myn nije kunde oer dizze keardel. Hy is frjemd: hy kommunisearre mei gjinien útsein syn freondinne. De jonges befêstige dat hy wie befreone mei Nadezhda, en no, it liket, hy wachtet op har. Hippies leauwe dat hy de direkteur fermoarde, en syn freondinne naam de skuld.
  "Dat tinke wy ek," sei Vasily. - Ik freegje my ôf wat de gekke yt? Stelt er, miskien, iten fan parkearplakken wylst fakânsjegongers sliepe?
  Ik haw neat heard oer itensstellerij. Miskien hat er foarrieden, miskien fynt er wat yn 'e bosk.
  "Krekt as ik tocht: de maniak wachtet op syn freondinne," sei Krasin. - Hawwe jo wat fûn oer ús pornoaktrise?
  - Se kaam mei har freon nei Utrish. Op de dei fan 'e moard, mei him, in bepaalde Mamai en Gorynych, rieden se mei Mamai syn auto nei Sint-Petersburch.
  - Wisten jo bang? Mar wat? frege Inna.
  - Mamai soe dy dei dochs fuort. It slagge him dit jier net. De aktrise en de keardel wiene syn buorlju op it parkearplak. En dan is der de moard. Mamai bea om mei him te gean. Se sammele fluch en foar de komst fan de plysje dumpten se troch de Lytse Utrish. By Mamai stie de auto dêr yn in tintestêd fan wylden ûnder tafersjoch fan kunde.
  - Wat foar famke? frege Krasin.
  - Is ús aktrise ferstoarn? - sei Kovalev. "En se is nuver, net gesellich. Dêr besocht Dobrynya har del te slaan. Ik fertelde Vasya al oer him. Dat sei se beleefd ôf: "Sorry, ik bin net frij. Myn man lit my net sûnder syn kennis mei oare manlju kommunisearje. Se lykje út de Steaten by Utrish oankommen te wêzen. Mar se sprieken floeiend Russysk. Beide.
  Wat is de namme fan de freon fan 'e aktrise? frege Krasin.
  - Ik reagearre op Sasha. Mear oer him koe neat te finen wurde.
  - Wêrom kamen se by ús yn Anapa? frege Inna.
  - Se sizze dat Sasha of in kunde of in sibben hat yn 'e lieding fan' e sekte. En de sektariërs op Utrish hiene in kolleksje.
  - It sil nedich wêze om mear te learen oer Mamai en Gorynych yn detail, - sei Krasin. "Har echte nammen, adressen ...
  Ik frege har freonen. Der koe neat konkreet sein wurde.
  "Wy moatte de list fan bewenners yn 'e foardoar wer kontrolearje wêr't de aktrise waard fermoarde. Wat as der wat komt, - sei Krasin Kovalev.
  - Hoe stelle jo foar te dwaan mei Nadezhda? frege Inna.
  "Wy moatte loslitte," antwurde Krasin. - En ynstallearje in goede iepenloftsêne foar har, it famke moat liede ta de maniak.
  "It sil lestich wêze om har yn 'e bosk te folgjen," sei Inna. - Jo kinne net alle paden slute.
  Andryukha sil helpe. Hy is hast thús op 'e lagune, - sei Krasin.
  Stjoersto my om wer troch hippies útinoar skuord te wurden? frege Kovalev. ,,Ik koe amper by harren wei komme. Earst, Katya Ogonyok molest my, twong my om te rinnen neaken, en doe pakte se my by it kut. Ik sis: "Ik bin net klear foar seks en ik haw gjin kondoom." "Neat," antwurdet er, "ik haw in plestik tas, dy kinne jo brûke ynstee fan in kondoom." Ferskriklike, stinkende chick - horror. Mei grutte muoite kaam er ôf. Se komt sels út Sint-Petersburch. Se fertelde my oer har lângenoaten, Mamai en Gorynych. Mamai socht nei reisgenoaten, sadat it leuker wêze soe om nei hûs te gean en smiet in bytsje jild op benzine. Katya bea, mar se besleat te stean op Utrish oant let hjerst. En Gorynych stimde yn. En ús aktrise en har freon joegen har by ...
  - Wêr wenje Mamai en Gorynych Katya, se wit it net wis? frege Krasin.
  - Ik sis dy: ik wit it net, lykas de echte nammen fan dizze boeren. De hippies realisearre gau dat ik net ien fan harren wie. Dobrynya begûn te pesterjen: wat besykje jo hjir te krijen. Hast in striid mei my. Ik moast sizze dat ik nei Anapa nei myn frou soe foar drank. Hy beloofde oer in pear dagen werom te kommen, mar hy moast de tinte ferlitte.
  "Neat," sei Vasily mei in glimke. - Ik gean mei. En wy sille de tinte nimme, en wy sille de laer fan 'e maniak fine. De kâns om him te nimmen is goed, jo kinne it net misse.
  "It ynstinkt fan in jager is yn jo wekker," antwurde Kovalev. - Wy moatte ús saak ûntdekke.
  "Wy sille unravelje," fersekere Krasin. Ik tink dat it antwurd tichtby is.
  
  
  Haadstik 28
  Hope waard nei in pear dagen frijlitten. Inna fertelde it stomme famke dat se it slagge om de echte moardner oan te hâlden, en no, nei't se formeel de nedige papieren tekene hie, koe se frij wêze.
  Sa't de ûndersikers ferwachten, gie it famke fuortendaliks nei Utrish.
  Kovalyov, Krasin en ferskate oare oproerplysjeminsken yn sivile klean wachten har op 'e tredde lagune. Yn tsjinstelling ta ferwachting hoegde Nadezhda lang net op te spoaren. Boris like it weromkommen fan syn leafste te foarsjen en gie sels nei de see del.
  Nadia seach him op it paad dat nei it strân lei
  - Boris! Jo binne net ûnder arrest?! - rôp it bliid famke en sprong op har leafste as in kat. Se knuffelde, sloech har earms, skonken, begon te tútsjen.
  Mar in minút letter knipten de boeien op 'e hannen fan 'e maniak.
  Hope wie hysterysk. Boris, krekt oarsom, like uterlik kalm.
  - Leafste, ferjou my! raasde it famke. - Ik woe net! Ik haw se net oer dy ferteld! Ik sil op dy wachtsje!
  "Fiifentweintich jier, op syn bêst, sil wachtsje," sei Krasin tsjin Kovalev. "Dan jouwe se him in libbenslang."
  - As ik in frou foar mysels keas, soe ik ien kieze as Nadia, - antwurde Kovalev. - Devoted, affectionate. Om de tsjinst te ferlitten en moarns wekker te wurden yn 'e sêfte omearming fan ien lykas har, as wiene jo yn nirvana. It is spitich dat it famke is wijd oan har maniac. En dan soe ik har better kennen leare.
  - Ja, sa'n goede wiif kin útdraaie, - Krasin stimde ôf - Mar wy binne net oan nirvana. Jo moatte nei Sint-Petersburch, omgean mei de moarden.
  - De ûntfongen ynformaasje is net sa hjit, - herinnerde Kovalev. - Allinne de namme fan 'e freon fan' e aktrise waard fûn út, en sels de bynammen fan har kollega-reizgers. Hoe kinne jo in persoan by namme fine yn in grutte stêd? As se binne belutsen by de misdieden, nei alle gedachten se dumpt se út Sint Petersburg.
  "En ik haw in foarnimmen dat wy dizze saak gau sille oplosse," antwurde Krasin.
  Nei it foltôgjen fan alle nedige papierwurk, bestelden de detektiven in kaartsje nei Sint-Petersburch en gongen nei hûs nei Inna.
  "Wy fleane moarns út," sei Vasily tsjin de mêtresse fan it hûs. We ha al kaarten foar alve oere besteld.
  - En ik moat moarn wurkje, - sei Inna. "Ik kin jo krekt op 'e tiid nei de bushalte bringe."
  De oare moarns wie it sinneskyn, waarm en stil. De dei beloofde waarm te wurden.
  "De see soe no krekt wêze," sei Kovalev dreamerich by de poarte. Nim in wike frij.
  "It fluwelenseizoen is in geweldige tiid om te ûntspannen," joech Inna ôf.
  "Jo hawwe in pear dagen rêste by de see op Utrish," betocht Krasin him. - Mar it is spitich om mei Inna ôfskied te nimmen.
  - Kom dus wer by ús, - andere Inna. "Mem en ik sille bliid wêze.
  "No, as se my in fakânsje jouwe, sil ik grif komme," tasein Krasin.
  Underweis stoppe Andrei by in blommenstall, kocht in bouquet fan anjers en joech it oan Inna.
  - Tanke! Hiel leaf en moai! - Inna wie bliid en begroeven har gesicht yn 'e blommen, ynhale har aroma mei wille. - Se rûke goed!
  It famke kaam tichter by Krasin en flústere him yn it ear:
  - Ik sil op dy wachtsje.
  Vasily glimke bliid en sei:
  - Ik sil dy grif belje út Sint-Petersburch.
  "Ik sil wachtsje," herhelle Inna.
  
  
  Haadstik 29
  Yn Sint-Petersburch frege Krasin earst ynformaasje fan it paspoartkantoar oer de bewenners fan 'e foardoar, wêryn Maria Novikova wenne.
  - Sjoch, Andryukha, yn it appartemint tsjinoer de lette Maria Novikova is in bepaalde Gorynycheva Tatyana Aleksandrovna registrearre. Ha se har frege? frege Krasin.
  "Se wie yn it sikehûs de nacht fan 'e moard," antwurde Kovalev.
  "Hasto oer har sibben frege?"
  - Tinksto ... Gorynych ... Deselde út Utrish? It kin hiel goed!
  "Ja, de lette aktrise gie fuort mei Gorynych," sei Krasin. - Wy moatte driuwend ynterviewe Tatyana Alexandrovna en Gorynych, as hy wennet dêr.
  "Begrypt," stimde Kovalev ôf. Wy seagen him net op de dei fan de moard. Mar, miskien, Gorynych wie belutsen ... Mar hoe kaam er yn 'e learaar syn appartemint?
  "Dat is alles wat wy moatte útfine.
  - Goed! Kovalev sei. - Ik gean nei Tatyana Alexandrovna.
  
  Al jûns siet Gorynych yn it kantoar fan Krasin. Kovalev brocht him yn foar ferhoar. Vasily Krasin frege fuortendaliks in lestige fraach.
  - Wêrom hawwe jo, Vyacheslav Anatolyevich, Lucy Starr fermoarde?
  Yn tsjinstelling ta ferwachting ûntkenne Gorynych it net.
  - It is net myn skuld! Sy sels! raasde de fertochte hast. "Sjoch, ik wie net fan doel har sear te dwaan. Ik fûn Lucy echt leuk. Sa barde it. Tafallich. Ik ha it kessen fuorthelle, ik sjoch: se ferstike. Se sykhellet net mear. Sasha en ik besochten it út te pompen. It slagge net.
  "Seiste jo dat de frou harsels mei in kessen wurgde?" Sûnder jo help? frege Krasin. - Hoe is dat mooglik?
  - Ik hie seks mei har. Hy bedekte har gesicht mei in kessen foar skerpte. Sasha die foar my. Se hie der neat oan. En ik gie yn ekstase, klear, en as ik it kessen fuorthelle, sjoch ik: Lucy sykhellet net mear.
  - Wat foar wille is dit, in famke ûnder geslachtsferkear fersmoargje?! frege Kovalev grof.
  Dus dit is it soarte fan seks. Ik sis it dy, se hie der neat oan.
  "Hast it der oan as jo har strûgje?" Kovalev drukte.
  - Hoe sit it mei Sasha? Wat is syn efternamme? frege Krasin.
  tocht Gorynych.
  Antwurdzje as frege! Kovalev sei.
  - Ik wit it net ... ik wit syn efternamme net. Earlik sein! Hy fertelde wat oer himsels, mar hy like syn efternamme net te neamen.
  - Wie Sasha net tsjin it feit dat jo perverse seks hawwe mei syn freondinne? Kovalev leaude net.
  - Hy sels noege my en Lucy út om wille te hawwen wylst er sliepte. Se hie der neat oan.
  - Dat ik sil dy leauwe, wat er foarstelde. It is net heul maklik foar jo om te ligen," sei Kovalev.
  - Ik liig net, earlik sein! Sasha wie kalm doe't syn freondinne mei oare manlju wie ... Lucy wie in pornostjer ...
  - Litte we sizze dat in famke troch ûngelok fersmoarge is, mar wêrom hawwe jo har lyk nei in buorman smiten? frege Krasin.
  "Wy woenen gewoan oant de jûn ferstoppe. Sasha, doe't alles barde, sloech my op, sei doe dat it gjin punt hie om him te flitsen, easke Lucy út te nimmen en my te begraven. Ik belle Mamai, hy koe pas jûns opride. En om in lyk yn in taksy te nimmen, begripe jo ...
  - Ik sil de fraach fan Vasily nochris werhelje: wêrom hawwe jo it lyk fan Lucy by in buorman plante? - Kovalev grypte wer yn yn it ferhoar.
  - It wie ûnmooglik om in lyk yn ús appartemint te litten. Myn mem waard dy dei út it sikehûs ûntslein. Sy en har suster moasten opride.
  - Hoe binne jo yn it appartemint fan de buorman kommen? frege Krasin.
  - Dat myn mem hie de kaaien fan har appartemint ...
  Wêrom hawwe se it ús net ferteld? Krasin wie ferrast. "Noch myn mem, noch myn juf.
  "De learaar wit miskien net iens oer de kaaien," antwurde Gorynych.
  - Hoesa? frege Kovalev.
  - Sjochst, der wenne in âld pake foar har yn it appartemint, mem holp him mei it húswurk. Hy fertroude syn mem, joech de kaaien foar it gefal. En doe stoar pake, en al gau ferhuze de learaar yn. Se is syn nicht, of sa. En wy fergeaten oer de kaaien. En mei de learaar freonlike relaasjes net slagge.
  Hoe lang hat se yn jo hûs wenne? frege Kovalev. Of leaver, hja libbe.
  - Trije jier. Nee, net iens fjouwer. Koart nei de dea fan myn pake joegen se my fjouwer jier foar drugs. Ik bin krekt frijlitten op parole. Ik ha de simmer op Utrish trochbrocht, ik wie der noch foar myn frijlitting. En myn mem ûntslein my, ik koe it lyk fan Lucy net yn ús appartemint litte. Mem soe my net begripe en soe my daliks útskopt hawwe.
  Hoe wisten jo dat de learaar net thús wie? frege Krasin.
  - Doe't ik begon te tinken oer hoe't ik it lyk kwyt koe, sprong ik de strjitte op. Prate dêr mei in freon. Se wie in freon fan in learaar. Se sei yn it foarbygean dat Maria op fakânsje wie yn Sotsji. En ik herinnerde my de kaaien. Der wiene twa fan harren. Ik smiet se yn myn buro foar myn frijlitting. Ik gyng oerein en seach: de kaaien waarden bewarre.
  - Hoe sit it mei mem? frege Kovalev. Hawwe jo frege oer de kaaien?
  - Sy frege. In lange tiid lyn, foar myn frijlitting. Ik sei ik smiet se út. Doe fergeat se de kaaien, mar se, it docht bliken, binne bewarre bleaun yn myn jiskefet.
  - Wolle jo sizze dat de learaar net de muoite hat om beide slûzen te feroarjen nei de dea fan in sibben oer al dy jierren en de kaaien kamen op? frege Krasin.
  - Ja! Krekt. Ik besocht, de doar gie iepen. No, Sasha en ik namen Lyusya nei it appartemint fan 'e learaar.
  Wêrom waard it lichem ûnder it bêd stutsen? frege Kovalev. - Se koene it op bêd sette of yn 'e gong litte.
  - Ik wit it net. Wy tochten net. Se brochten it yn 'e keamer, en dêr barde it.
  "Ik sjoch," sei Krasin. "Mar it slagge net om it lyk op te heljen. De learaar kaam betiid werom. En jo hawwe besletten om har út it finster te smiten as in ûnnedige tsjûge.
  - Nee net sa. Net wis op dy wize. Wy kamen, en se begon te driigjen dat se de plysje belje soe. Beledige ús. Sa flakkere Sasha op, holp har út it finster.
  Wêr is Sasha no?
  - Hy fleach nei syn plak yn 'e FS.
  - Is dat wis? frege Krasin. Wa kin befestigje?
  - Mamai. Hy naam him mei nei it fleanfjild.
  - Wat is de namme fan Mamaia, wêr wennet er?
  - Earne op Kamyshovaya Street, ik wit net it krekte nûmer fan it hûs, earlik! Ik wie net by him, wy prate allinnich oan de telefoan.
  "Jou ús syn telefoannûmer," bestelde Krasin. Litte wy kontrolearje wat jo sein hawwe. En itselde jildt foar it appartemint.
  Vasily skreau de telefoan op, joech it papier oan Kovalev en sei:
  - It bliuwt om Mamai te ûnderfreegjen, út te finen hokker dei en op hokker flecht Alexander fleach, dan, neffens de list fan passazjiers, de paspoartgegevens fan ús kliïnt berekkenje. En wy sille hawwe in oare persoan belutsen by de moard op in learaar.
  "Begrypt," antwurde Kovalev. - Ik sil der wol foar soargje.
  
  
  Haadstik 30
  Fyodor Semyonovich Orlov waard wekker fleurich, ferrassend fleurich foar in âlde man belêste mei in protte wûnen. De rêch die net as gewoanlik, noch de lever, noch de skonken steure. Sûnder syn stêf gyng er nei it finster en luts de gerdinen werom. De keamer wie fol mei blide ljocht! Wat in wille om de sinne wer te sjen, blauwe loft, ljochte pluizige wolken. It lot joech him noch ien dei!
  De langverwachte maitiid kaam, it waar wie bûten goed, Fyodor Semenovich waard ûntbûn fan begearte. Hy dreamde fan lange winterjûnen om nei syn bertedoarp te gean, om pynlik bekende plakken te besykjen. Hy bea ta de himel foar sa'n kâns. Miskien hjoed, miskien no?
  Elke persoan hat plakken dêr't er it meast oan hechte is. Foar Fedor Semenovich wie sa'n plak in wyld strân yn syn berteplak Lisy Nos. Wêrom? Hy koe himsels net ferklearje. Wierskynlik jeugdoantinkens, mar it wie dit strân dêr't er soms nachts fan dreamde.
  De âld man hie swiere pine yn 'e skonken, de holle draaide hieltyd. Hast de hiele winter Fyodor Semyonovich net ferlitte it hûs. No, teminsten Lidochka fan 'e Social Security en nicht Mashenka besocht him soms. Mar no fielde de pensjonaris geweldich! Hy besleat te gean en trille fan ferwachting.
  Fyodor Semyonovich naam in stôk, gie del fan 'e tredde ferdjipping fan syn Chroesjtsjov foar in lange tiid. Doe't de foardoar efter him sloech, socht de âldman frisse maitiidsloft yn. Fûgels tjirpen, knoppen swollen op beammen. In momint fielde Fjodor Semyonovich him wer jong, fol krêft. Bern boarten op it hôf, buorlju sieten op 'e bank en praten oer wat. Wat in genot is it om de aroma's fan 'e maitiid te ynhale, in sûn, soargeleaze libben. Wat in wille om ûnder de minsken te wêzen, se te sjen!
  Yn 'e lytse tún efter it hûs fûn Orlov in frije bank yn 'e sinne en siet te rêstjen foar de hurde dyk. Sparrows, mezen, dowen, kraaien gongen hjir har saak, soms wikseljend fleurige útroppen. De kat njonken de doar klom yn in beam en koestere yn 'e sinne. De hûnen rûnen mei har eigeners, ien fan har rûn nei Fyodor Semyonovich, snuffele, waaide har sturt, mar de eigner rôp har, en de freonlike hûn rûn fuort.
  "Hoefolle fûgels hjoed, hoefolle bisten en minsken! tocht Fjodor Semyonovich. En elkenien is bliid mei de maitiid. Wat in seine!
  Mar Fedor Semenovich hie in spesjale stimming, hy woe in reis meitsje en sitte oan 'e kust fan' e Finske Golf.
  De pensjonaris gie nei de bushalte. De rûte nei Zelenogorsk giet gewoan troch Lisy Nos. Ryd net mear as in healoere.
  Wy hoegden amper te wachtsjen op de bus. Fyodor Semenovich klom yn 'e kabine sûnder help fan bûten. De minsken wiene goed. Alle sitten wiene beset. Fjodor Semyonovich bûgde op 'e leuning, mar in jonge man op 'e tichte stoel sei tsjin him:
  - Sit, heit! en joech wei.
  "Wy hawwe in goede jeugd," tocht Fedor Semenovich mei tankberens. Hy wie bliid om oansprutsen te wurden - "heit". Beleefd, ienfâldich.
  Orlov hie net genôch kommunikaasje, hy woe prate mei ien fan 'e passazjiers, mar hy doarst net. De deistige striid foar it libben skerpe alle sinnen op. Mar no Fyodor Semyonovich wie bliid. Hy seach út it rút, seach de minsken yn en út de bus. Sa is it libben! Siedend en bubbeljen. En dizze ienfâldige observaasjes makken syn swakke hert flugger te slaan.
  By Lisiy Nos stapte Fjodor Semyonovich ôf by de tichtstbye halte en rûn stadich it paad lâns nei it wylde strân. Wat wie er bliid! It wie as wie er nei in lange ôfwêzigens werom nei syn heitelân. In seldsume reizger belibbet sokke libbene sensaasjes as Orlov yn dizze mominten.
  Mar stadichoan bedutsen in weach fan oantinkens de âlde man. Hy libbe syn libben beskieden, besocht net op te stean, fuort te wêzen fan publisiteit, de eagen fan syn superieuren, skoanmem en domme buorlju. Hy wurke as monteur by in militêr fabryk. Hy hie itselde, lykas hysels, in beskieden frou. En syn soan, Volodya, wie in ienfâldige Sovjet jonge.
  Yn syn ôfnimmende jierren, Fedor Semenovich bleau allinnich. Volodya ferstoar yn Afganistan, dêrnei waard syn frou siik en koe net fan har sykte komme. Fedor Semenovich faak spyt dat hy en syn frou koe net jaan berte oan in broer of suster oan harren soan. Se wennen yn in lyts hûs oan de oare kant fan it doarp. Fiif fan ús yn twa keamers mei syn âlden. En ik tocht: "Wêr is in oar bern? En sa sliept de soan yn 'e hoeke op 't boarst, want dêr is nearne de kribbe te setten.
  Dan Fyodor Semenovich waard tawiisd in appartemint troch de tsjinst line. Mar de frou besleat dat har leeftyd en sûnens net mear itselde wiene foar it jaan fan berte en it grutbringen fan bern: "Elkenien hat ien bern, en lit ús ien hawwe." En doe kaam it nijs fan de dea fan syn soan...
  Fedor Semenovich rûn lâns it boskpaad, pynlik bekend fan bernetiid. Hjir brocht syn mem him noch foar de oarloch mei nei de igge fan de baai. De froulju droegen linnen om te waskjen, en de bern spatten tichtby op it wylde strân. Elke sa'n reis nei de baai yn 'e simmer rôp in gefoel fan fiering yn' e siel fan Fedya. En no herinnerde Fedor Semenovich dy fiere tiden en fielde in brok yn syn kiel.
  As bern like it: it hiele grutte libben foarút. Hoefolle kinne jo dwaan, hoefolle kinne jo dwaan!
  Fedya waard gjin astronaut noch piloat. En it libben is net sa grut ...
  Eartiids like har buorman, omke Fedya, dy't noch gjin santich wie, in âld âld man. De bern pleage him: "Omke Fedya hat de bear opiten!"
  En no Fedor Semenovich sels hat al mear as fiifentachtich jier. Mar net pleage him jonges. En hast gjinien fan 'e stedsjonges wit de namme fan 'e âld man. Harren hûs yn Lisyy Nos is lang lyn ôfbrutsen. Op it plak waard in pjutteboartersplak boud, en njonken it wiene huzen fan de Noardlike Plant. Der is no gjin tún. It lân waard ferkocht oan in partikuliere eigner. It wie dreech, myn hert die altyd sear doe't Fjodor Semyonovich kaam op it plak fan syn heite hûs. Hjoed sil er der net hinne, hjoed sil er genietsje fan de natuer.
  Goed yn it maitiidsbosk! Snieklokjes binne noflik foar it each. Dêr soe om 'e hoeke in ikebosk komme moatte. Ja, dat kloppet. Der binne ikebeammen! Se steane sûnt Piter syn tiid.
  Yn dit bosk fûn Fedya in enoarme porcini-pilze. Yn it hongerige sechstichste jier. It wie as in kado fan boppen! Fedor Semenovich wie in goede mushroom picker. Salang't syn sûnens it talitte, gie hy elke simmer op in stille jacht nei syn leafste Lisy Nos, soms nei Levashovskoye Highway. Mar nea wer fûn Orlov sokke grutte paddestoelen! Twa kilogram bliken in reus te wêzen. Wormy, echt. Mar mem siet thús de wjirms út en der wie in hearlik diner: paddestoelen mei ierappels op har eigen perseel.
  Fjodor Semyonovich gie oan wâl en gyng op in bank sitten. Der is gjinien tichtby. It is in wykein, en minsken stopje hjir te kommen. Froulju hawwe net wosken yn 'e baai foar in lange tiid, en it strân is folslein begroeid mei reid nei de daam waard boud. No is it in natuergebiet, in beskerme gebiet.
  Fedor Semenovich is wend om allinnich te wêzen. De frou is al lang ferstoarn. Dêrfoar, syn âlden. Myn heit kaam út de oarloch handikapt werom, sûnder beide skonken. Syn mem socht him as in bern. Se ferlieten de iene nei de oare in pear jier nei't de famylje nei de stêd ferhuze.
  By it oantinken fan syn âlden, triennen opwelden yn Orlov syn eagen. Hy hat de lêste tiid in soad gûld. Dit makke myn hert lichter. Mar yn it iepenbier besocht de âld man syn triennen net te sjen.
  Fjodor Semyonovich fielde ynienen meilijen foar himsels. No, wat goed seach er yn dit libben? Hy libbe rêstich, wurke lykas alle oaren. Hy bemuoide him mei gjinien, frege gjinien om neat, besocht goed te wêzen foar minsken, mar syn goedens like net op te merken. Libbe er rjocht? Ommers, hy koe, nei alle gedachten, ien of oare wize krije syn soan fuort út Afganistan? No, God mei him wêze.
  Syn gedachten waarden ûnderbrutsen troch it lûd fan fytsbannen. Fjodor Semyonovich fage hastich syn triennen. Mar de man ried foarby sûnder omtinken foar de âld man.
  En Orlov herinnerde him hoe't er hjir as jonge swom. Op 'e hannen beweech er de boaiem lâns, allinnich de holle stie boppe it wetter út. Fedor Semenovich hat nea leard swimmen. En ik haw noch noait yn 'e see west ...
  Eartiids ferdronken er hjir hast. Se bouden in float mei harren freon Oleg en setten seil út dy iepening dy't ticht by it wetter kaam. Earst ferhuze se by de kust lâns. Doe jagen wy in keppel seehûnen djip de baai yn. Der siet ien kuiken yn 'e keppel, dy't yn it wetter flonkerde en net fuort koe. Se swommen fier yn in bui fan bernelike opwining. Mar it kuiken waard ynhelle en oan board brocht. En doe begûn de hiele keppel, tweintich fûgels, net minder, de jonges oan te fallen. Seemeeuwen rûnen oer har holle, gûlend, skriemden, guon fûgels besochten letterlik har hier mei har poaten te skuorjen. It float skodde en sloech om, de freonen wiene yn it wetter.
  Och, en doe waard Fedya bang! Hy hie dan wol ferdronken kinnen! Hy naem in slokje wetter, mar syn freon helle him út, stadich swommen de jonges nei de wâl. Der binne hast fiifensantich jier foarby, mar ik tink it as wie it ferline wike.
  Och, it minskelibben is koart! Binne jo al lang jong? Hy wie dwaande mei syn soan, hy hâldde fan syn frou. Alles is fuort. Meikoarten giet er fuort. Folslein ferdwûn, ûnherroeplik, yn 'e ivichheid. En de ieuwenâlde iken sille bliuwe en dit strân. Elk jier wer sil de maitiid minsken bliid meitsje mei waarmte en nije hope. No pas sil er de pracht fan 'e maitiid net mear sjen, hy sil net genietsje fan 'e natuer ...
  It soe nijsgjirrich wêze om in glim te hawwen fan wat der nei de dea is. Is der in oar libben? Miskien wurdt it net slim, miskien is it echt it paradys?
  Dus, yn essinsje, wêrom libbe hy? Wêrom libje fûgels? Fansels, foar it neiteam, foar de fuortplanting. Dus, it docht bliken dat hy libbe syn libben om 'e nocht? Nee, net om 'e nocht! Hy libbe beskieden mar mei weardichheid. Hat net ûntwykt, net fernedere. It is op sokke minsken dat de ierde rêst. Net elkenien kin politisy en keunstners wêze.
  Ja, hy mislearre in protte, hy hie in protte oars dien as er fan it begjin ôf oan it libben begûn wie. Mar der wie in punt yn syn bestean! Foar frou en soan, foar âlden, heitelân. Nee, hy kin mei in skjin gewisse stjerre!
  In lichte wyn út 'e baai liet de reid loai ritselje en droegen de noflike koelte fan 'e Eastsee. Fjodor Semyonovich seach yn 'e dyk, slingerjend en gie djip yn' e bosk, de beammen der omhinne, besocht de konturen fan 'e oare bank te ûnderskieden, harke nei it tjirpen fan sprinkhanen en oare lûden fan' e bosk. De âld man like te besykjen te ûnthâlden, dit alles fêst te lizzen yn syn noch frij sterke ûnthâld. En ynienen begûn er wer te gûlen. Dizze kear út emoasje, om't hy slagge om te kommen, om syn dream te ferfoljen.
  Orlov ynhalede de suvere seelucht mei nocht. Hy fielde syn ienheid mei syn leafste natuer. En hy wie bliid.
  Fedor Semenovich siet op 'e bank foar in lange tiid, basking yn' e strielen fan 'e maitiidssinne. Mar stadichoan begûn it ljocht te ferbergjen efter de beammen, en Orlov sette ôf op syn weromreis. Ik fielde my wurch. Mar se wie nochal noflik. De skonken begûnen lykwols wer sear te meitsjen. De âld man kaam stadich oan de halte, fernuvere dat er ûnderweis gjinien moete. En de halte wie leech.
  De bus kaam gau tichterby, de pensjonaris naam frij plak yn 'e kabine en begûn wer begearich by it rút út te sjen nei de trochrinnende lânskippen. Minsken kamen stil. Meast jeugd. Aardige, kalme minsken. Se hawwe har hiele libben foar har, jo kinne genietsje fan 'e maitiid, plannen meitsje foar de takomst.
  Op ien fan de haltes stapte in âldere frou yn de bus. Oertsjûge dat der gjin lege sitten wiene, stie se neist Orlov, dy't by de doar siet. It wie dúdlik dat it dreech wie foar har om te stean. Fedor Semenovich bea har syn plak oan.
  "Nee, wat bisto, wat bisto," wegere de frjemdling.
  "Sit sitten, ik gean der dochs út," sei de âld man.
  - Tige dank!
  Orlov net ferrifelje, hy echt nedich om ôf te kommen by de folgjende halte. Hy seach nei de frou en seach opluchting en tankberens op har gesicht.
  Fyodor Semyonovich fergeat syn sike skonken, hy wie grutsk op himsels. Dus hy is noch in man! Hy wie de earste dy't tocht oan it jaan fan in wurch frou.
  Doe't de doarren fan 'e bus iepene, gie Orlov mei muoite del nei de stoep en rôp op it lêst nei de bestjoerder en passazjiers:
  - Goeie reis!
  En ik tocht by mysels:
  "Neat, ik sil libje! En om fiifentachtich giet it libben troch. Moarn komt Lidochka, en sneon moat Mashenka komme. Goed!"
  Stadich swalke de âldman syn appartemint yn. Hy wie tankber foar it lot foar dizze dei en winske de hiele wrâld oprjocht goed.
  
  
  Mar âlderdom nimt syn tol. De hiele simmer wie Fedor Semyonovich siik, en yn 'e hjerst waard hy úteinlik siik. Nicht Maria soarge foar de âld man. Foar de lêste pear moannen fan syn libben, de learaar ferhuze yn syn appartemint, en nei de dea fan syn pake, se bleau yn it te wenjen.
  Fedor Semenovich fertelde syn nicht in protte oer himsels, oer it strân, dat er sa leaf hie fan iere jeugd. Hy wie grutsk dat er op sa'n hege leeftyd syn dream ferfolje koe - om de plakken te sjen dy't him nei it hert leine, ôfskied nimme fan syn lânseigen iken, it strân, it pynlik fertroude boskpaad. Pake stoar rêstich yn syn sliep. Mei in glimke op jo gesicht ...
  
  
  Haadstik 31
  Rapportearje oan de autoriteiten oer it dien wurk is mear in formaliteit dan in driuwend ferlet. De saak is feitlik oplost, wat oars te sizzen tsjin it haad fan 'e ûndersykskommisje? Mar debriefing wurdt foarsjoen troch offisjele taken.
  Krasin rapportearre oan Vladimir Cherkasov.
  - It wie mooglik om net allinich ús moarden op te lossen, mar ûnderweis waard de moard op 'e direkteur yn Anapa, lykas de Tula-maniac, mei ús help oanhâlden.
  Wat foar maniak? frege Cherkasov.
  Myn namme is Boris Solntsev. In jonge keardel út de Tula regio. No docht er belidenis. Nei op syn minst fjouwer moarden yn syn heitelân, dêr't er syn fingers liet, flechtet de keardel nei Sotsji, dêr't er moetet in sektarysk famke en slút oan by in sekte. It famke dat wy strûpten wie ek besibbe oan dizze sekte.
  - Hokker soarte fan sekte?
  - Russyske tûke fan 'e Illuminators sekte.
  "Jo hawwe de identiteit fan it fersmoarge famke net fuortendaliks fêststeld," herinnerde Cherkasov.
  - Se hat gjin wite dokuminten of klean. Neat! Doe, troch de tattoo, fûnen se út dat se in aktrise wie fan hurde Amerikaanske BDSM. De namme fan it famke wie Lyudmila Starkova, se spile yn porno ûnder de namme Lucy Starr. Se bruts de ynformaasje oer har troch, it die bliken dat se as bern út Oekraïne nei de Feriene Steaten brocht waard, wêr't se mei har âlden yn 'e Illuminator-sekte telâne kaam. Se kaam mei har freon nei Utrish. Dêr waard se yn porno filme mei de freondinne fan Boris, de maniak dy't wy fongen. Boris liet in legaat yn Sotsji, it wie hy dy't ek de resinte moard op Utrish begien.
  "Hat dizze moard wat mei ús te krijen?" frege Cherkasov.
  - Bemiddeld. Us ferstoarne stjer mei in freon fan in maniak.
  - Rapportearje hoe't jo de maniak útfûn hawwe.
  - D'r wiene heul drege, sadistyske sjitpartijen op Utrish. De maniak, dy't sjocht hoe't syn leafste bespot waard, grypt yn in fit fan lilkens in mes, deadet de direkteur en rint fuort yn 'e bosk. Syn freondinne mei in bloedich mes wurdt betrape op it plak fan de misdie, oerdroegen oan de plysje, set yn de finzenis. Se wurdt fertocht fan it deadzjen fan de direkteur. Mar it famke is stil, en de fingerprinten fan Tula maniac wurde fûn op it mes. Syn identiteit is net fêststeld, der binne allinnich fingers. Ik frege in foto fan 'e ûntbrekkende Boris, dy't sels waard beskôge as in slachtoffer fan in maniak en de moarden wiene net mei him ferbûn. En yn Anapa presintearre hy syn foto oan it famke ûnder ûndersyk.
  - Wisten jo it? Tsjerkasov ried.
  - Ja! Mar se fertelde ús neat oer Starkov. Ik moast alles sels útfine.
  - Maniac waard oanhâlden sûnder problemen? frege Cherkasov.
  - Ja, rêstich! Der hoegde net troch de bosk te rinnen. Taken op it strân. Der wie gjin gefaar foar fakânsjegongers. Hy besocht gjin ferset te meitsjen. Boris syn freondinne waard frijlitten út de pre-trial detinsje sintrum, outdoors waard ynstallearre. En Kovalev en ik wachten op 'e lagune. De maniak gie sels nei it strân, as wist er wannear't syn freondinne komme soe.
  "Litte wy weromgean nei ús moarden," sei Cherkasov. - Hoe kaem it lyk by de juf, en wa smiet it út it rút?
  "De moard op Lucy Starkov barde by ûngelok, tidens seks. En ús fertochte Gorynychev hie de kaai foar it appartemint fan 'e learaar, hy en syn makker Alexander, de freon fan Lucy, besleaten om it lyk yn in oar syn appartemint oant de jûn te litten om it út te nimmen en yn 'e bosk te begraven. Gorynychev koe net ferlitte himsels. Mar de learaar kaam betiid werom fan fakânsje.
  "Begrypt," sei Cherkasov. - En de learaar waard fuorthelle as in ûnnedich tsjûge.
  - Ja. Gorynychev beweart dat Alexander holp de learaar út it finster. Mar Alexander koe net ûnderfrege wurde. Hy is ús eardere lângenoat, no in Amerikaanske boarger, nei de moard op in learaar, hy fleach nei de Feriene Steaten.
  "Ik sjoch," sei Cherkasov. - Hoe bist by Gorynychev kommen?
  - Mei tank oan de ynformaasje ûntfongen troch Kovalev op Utrish.
  "Jo moatte bestraft wurde om't jo jo buorlju net goed ynterviewe en de moarden oplosse yn heul efterfolging. Mar it fangen fan 'e Tula-maniac kompensearret jo gat. Jo moatte sizze tank.
  - Vladimir Nikolajevitsj, ik kin no better op fakânsje nimme. Ik wol echt foar in drege winter oan krêft krije, in bytsje op see rêste. Velvet seizoen is noch net foarby ...
  - Wie in saaklike reis nei Anapa net genôch?
  - Dat ik wurke dêr, ûnfermindere. It wie net nei de see.
  - Okee, skriuw in ferklearring, ik sil dy tekenje. Brek jo fakânsje gewoan yn op syn minst twa dielen. De rest wurdt letter dien as der minder wurk is.
  - Goed! It soe nedich wêze om myn assistint Kovalev op ien of oare manier oan te moedigjen. Mei tank oan him waarden dizze misdieden oplost. Hy naam in grut risiko yn 'e hoale fan ynformelen, it krijen fan ynformaasje.
  - In klacht tsjin Kovalev waard ûntfongen fan Vadim Rybachenko. Hy bedrige in ûnskuldige persoan mei libbenslange finzenisstraf, twong him om sels te kriminearjen. Wylst jo yn Anapa chillen, moast ik persoanlik kommunisearje mei Vadim en ferûntskuldigje. Hy beloofde Kovalev te straffen.
  "Hy is in tige weardefolle meiwurker," sei Krasin.
  - Okee, gean in ferklearring skriuwe wylst ik aardich bin ...
  
  
  Epiloog.
  Op 'e jûn fan deselde dei Vasily bestelde in fleantúchkaart en fuortendaliks neamde Inna, sizzende dat hy krige in fakânsje.
  - Grut! Inna antwurde. Sille jo nei ús komme lykas jo tasein hawwe?
  Ik ha myn kaartsje al! Ik flean moarntemiddei út.
  - Prachtich! Ik wachtsje op dy. Wy hawwe prachtich waar, yn it wykein geane wy nei it strân en swimme.
  - Wêrom jout ús maniak bewiis? frege Krasin.
  Ja, hy praat oer alles yn detail. It is maklik om mei him te wurkjen. Syn freondinne kaam by my, smeekte my om in datum te jaan. Se beloofde har hiele libben op 'e keardel te wachtsjen, se wol mei Boris tekenje en in bern fan him jaan.
  "Mar hy kin in libbenslange finzenis krije."
  - Né, hy kriget nei alle gedachten in libbenslange finzenisstraf. Yn Tula fermoarde hy doe't er minderjierrich wie, yn Sotsji begien er rituele moarden op oarder, en hy stuts de direkteur yn in steat fan sterke senuweftige opwining doe't hy fûn út hoe't syn leafste bespot waard. Plus, hy wurket mei oan it ûndersyk, bekeart him. Hy hat in dreech lot, in protte fersachtende omstannichheden.
  - Dochs sille se in protte jaan, - sei Krasin.
  - Ik leau dat Nadezhda op him wachtsje sil.
  "Ik begryp sokke froulike tawijing net ...
  - Sûnt in famke hâldt, dan is d'r in reden ...
  "Goed, ik sil komme en prate oer dit ûnderwerp," sei Krasin.
  Vasily sels wie yn in steat fan leafde. Hy begriep wat Inna leuk hie, en soe har foarstelle ...
  
  
  
  
  
  OLIVER TWIST - DE ECHTE FERHAAL
  ANNOTAASJE
  It ferhaal fan Oliver Twist is echter en te leauwen as dat fan Charles Dickens, en grif dramatysk. Hjir is alles sa't it moat wêze yn 'e realiteit, sûnder fersiering.
  . HAADSTIK 1
  Oliver Twist yn 'e echte skiednis wie net sa gelok as Charles Dickens. En yn it algemien like Charles Dickens net folle kennis te hawwen fan 'e Ingelske hôven. Eins hie de rjochter al op de hamer slein en in sin útsprutsen: trije moanne swiere arbeid foar de jonge. En dit is noch hiel myld, nei de noarmen fan Ingelske justysje.
  Dêrom liet de pedantyske rjochtbank de goedaardige omke, dy't der om frege as tsjûge foar de ferdigening, witte dat de straf dy't al útsteld is, yn heger berop moat wurde op 'e wize foarskreaun troch de wet. Yn 'e tuskentiid moat Oliver nei in jeugdkorreksje brocht wurde. En it berop wurdt pas nije wike behannele ... En dan as de beurt komt!
  En as de hear ferskynt, wurdt er arresteare foar ferachting fan 'e rjochtbank!
  Wat is logysk ... En it liket wier te wêzen ... Mei mar ien ferskil: trije moanne hurde arbeid is op ien of oare manier net genôch foar gearwurking mei dieven. En de rjochter stie Oliver fjouwer jier fêst. En it is ek goed dat it de midsieuwen net mear is, oars koene se ophongen wurde, al wiene je trije kear in bern.
  Oliver syn wangen waarden slein, en de jonge kaam ta syn sinnen. Wat libbet er. En se waarden nommen nei it plak fan útfiering fan straffen. Oliver rûn mei de holle del, en hy skamme him tige. Hy soe him as in pup oan in plysje keatling hawwe.
  En de boeien klonken op syn hannen ...
  Oliver fielde as in krimineel, in finzene en in klear man, as in bern. Hy wie lykwols al yn it wurkhûs, en besocht himsels te treastjen dat de finzenis net al te oars is fan it weeshûs.
  Mar it draaide min út - de ferbylding skildere ferhurde kriminelen mei dolken.
  Oliver waard lykwols nei de jongesfinzenis brocht, nei de seksje dêr't bern oant de leeftyd fan fjirtjin hâlden waarden. Dit is goed foar him en feiliger ...
  Oliver, bygelyks, waard twongen om útklaaie troch trije muoikes-wachters, en waard doused earst mei kjeld, en dan mei hyt wetter út in pomp. Doe skearden se har holle. Se sochten it hier net iens, mar nei waarm wetter gleed it skearmes yn 'e hân fan 'e finzenisbewaker maklik en snijde de jonge net iens yn 'e holle. Dêrnei krige Oliver in gestreepte pyjama mei in nûmer. En sûnt de simmertiid bleau bleate fuotten, beloofde om skuon allinich yn kâld waar te jaan.
  Doe waard Oliver licht slein, as in propiska, en nei in sel brocht. De finzenis wie somber mei bars en kweade plysjes. Yn 'e sel stiene hurde bêden en bleate planken, mei tekkens. Lykas yn in opfanghûs. En Oliver krige in bunk, op 'e twadde tier, en krige oatmeal te iten, sei hy soe gean nei it wurk moarn.
  Oliver lei sûnder kessen op it houten bêd, lykas yn it wurkhûs it gefal wie, en bedarre him mei in grouwe tekken. Allinne de holle is ûnnoflik om neaken te wêzen. Lykwols, soms bern waarden keal skeard yn it wurkhûs, dus dit wie gjin nijichheid foar Oliver. Utsein dat der gjin tralies op 'e ruten wiene. En hja rounen bleate fuotten oant froast, hja waerden allinne skodde, dat de bern net foar de tiid fen 'e dea forkâlden wirde.
  Oliver fielde as wie er werom nei de lânseigen muorren fan it wurkhûs. En bedarre ...
  En hy foel better yn 'e sliep, en yn in dream dreamde er fan in mem, dy't er nea sjoen hie, en weelderige rollen en stikken fleis.
  De bern binne werom fan it wurk. Hja waerden wurch, en hja sprieken se mei kâld wetter en joegen hjar oatmeal en brea to iten. Se waarden wekker en joegen Oliver iten. Oer it algemien is alles as yn in wurkhûs, útsein dat it iten yn 'e bernefinzenis net sa better is, mar se jouwe mear iten. En de jonges binne net sa útlein as yn it weeshûs. Mar se wurkje ek hurder en boppedat wurde se noch op skoalle leard.
  Se groete Oliver sparsam en fregen wêr't er foar wie. Oliver antwurde:
  - Nea!
  En it soarge foar freonlik laitsjen.
  En de wurden dat se allegear foar neat binne!
  De jonges wiene wurch, op it sinjaal fan de bewakers bidden se gau, diene de pyama út en leinen ûnder de klean. Onaangenaam om te sliepen oan bleate buorden, mar gewoanlik en Oliver foel yn 'e sliep.
  Se makken har moarns wekker, lieten har wer bidde, waskje har hannen en namen se nei it moarnsiten. Dan in pear oeren stúdzje, en tolve oeren wurk. Bern wurken hurd oan masines. Oliver moast it doek mei de bleate fuotten triuwe. De bern wiene hjir noch jong, en se wiene noch net nei de myn stjoerd. Mar nei fjirtjin kinne je yn de minen telâne kommen. Se kinne lykwols noch wol nei de myn stjoerd wurde foar in steuring. Of bygelyks yn in koloanje, op in plantaazje.
  Doe't Oliver frege wêr't it slimmer wie: de bern seine dúdlik dat de minen. D'r is in skriklike stank fan dyjingen dy't harsels rjocht yn 'e skuorre ferlosse, en fan fakkels. En net de sinne mei giftige dampen. En op 'e plantaazje, op syn minst frisse loft en waarm. En yn Yndia en de tropen is de ivige simmer noflik. Hoewol't se in protte slaan, binne der perioaden op de plantaazjes dat der hast gjin wurk is. Mar de myn, nearne is hurder.
  Oliver wie de earste dei sa wurch dat se nei it bêd kroep. Ik moast bewege mei myn fuotten, triuwe de spil mei myn hannen. En de skonken wiene hielendal ferstoppe, en de soallen jeuken doe't se op in flearmûs delslein waarden.
  De bern wikselen lykwols ôf. De oare deis wie der al wurk, sitten, en myn hannen wiene stiif, mar myn skonken bewege in bytsje.
  Tolve oeren wurk wie tige útputtend. Mar hja waerden trije kear deis fiede, en better as in ûnderdak, en sneins wie der fleis en fisk trije kear deis. It lichem die de earste dagen in protte sear, mar doe rekke Oliver derby en de pine ferdwûn.
  It jonge lichem rekke wend oan de loads. Snein wie der ekstra stúdzje en gebeden, en der wie hast gjin wurk.
  It is dreech yn 'e bernefinzenis fan it Keninkryk Brittanje, mar jo kinne libje. En fan it wurk wurdt it lichem sterker, en de spieren binne sterker. In ienfâldich, mar sûn iten ferbettert it lichem.
  Oliver waard stadichoan wend oan dit libben ... Hy besocht sels mentaal wat foar te stellen wylst wurke, sadat it soe net sa saai.
  Fansels hat de rjochter it berop hieltyd útsteld ûnder ferskate foarwendsels, de saak fan Oliver Twist waard net besjoen. Op it lêst spuide de goede hear, en besleat dat er net skele oer de ûnbekende jonge. Boppedat wurdt de bernefinzenis ferdraachlik fied, leard, en is der in dak boppe de holle. En it is better as troch de strjitten swalkje.
  En it is djoerder foar josels om in raffele te nimmen ...
  Mar as de goede hear Oliver al mei de hân swaaide, dan is de Dodger him net fergetten.
  Earst wie elkenien bang dat de jonge har ferriede soe. Mar de tiid gie foarby en eangsten ferdwûnen. En om Oliver skele se ek net. Allinnich hjir is de Dodger, hy woe syn gielbekige freon weromjaan oan de bende.
  Mar hoewol de finzenis foar bern is, kinne jo der net samar út ûntkomme. En de bars, en de muorren binne heech en feiligens, alles is as folwoeksen kriminelen. Behalven as der in protte froulju ûnder de bewakers sitte, yn tsjinstelling ta de âldere finzenen.
  Ien fan harren wie in kunde fan de Dodger. En hy besleat om te besykjen in ûntsnapping foar Oliver te regeljen.
  En sa besleat de dief jonge om ticht by har te kommen. De matron frege de Dodger:
  - Hoe kin ik him derút krije?
  De jonge dief sei:
  - Hiel ienfâldich! Jo sille sizze dat in jonge wie nedich foar wurk yn in oanbuorjende workshop foar partikuliere produksje en jo sille nimme him út 'e poarte!
  De bewakers makken beswier:
  - Ik sil my hjir wol lilk meitsje! Sil net gean!
  Pluto suggerearre:
  - Jou him dus in briefke fan my!
  De matrone knikte.
  - Foar dit fan dy in gouden guinea!
  De jonge dief antwurde:
  - In shilling sil wol genôch wêze!
  De matron grommele:
  - It is ferbean!
  Plut merkte logysk op:
  - Nimmen sil it witte! Sa'n lytse notysje. En in hiele sulveren shilling! Foar dizze munt waarden oant koartlyn dieven ophongen!
  De frou helle har skouders op en sei:
  - Twa shilling!
  De dodger helle syn skouders op en sei:
  - Oliver is my net dierber genôch om twa shilling foar ien biljet te jaan!
  De matrone kraste har foarholle en sei:
  - En wêrom hawwe jo it sels nedich!
  De dief jonge antwurde logysk:
  - Wat is it ferskil mei dy? Jo wolle in shilling, hast foar neat!
  De frou stimde yn:
  - Ja, ik sil in briefke stjoere! It is neat!
  De boef sketste in pear rigels op in stik papier en joech it oan de matrone. Se naam it mei har ferburgen yn har beha.
  Alles is ienfâldich...
  De dodger joech har in shilling, en hie der daliks spyt fan. Yn feite, wa is dizze Oliver foar him. En it is net dúdlik oft dat sil helpe.
  Plut sels wie op elk momint bedrige fan arrestaasje. Jild waard krigen mei it gefaar fan frijheid. En soms komt it ek foar dat jonges ophongen wurde foar stellerij of nei de minen stjoerd wurde. En yn 'e minen hold hast gjinien mear as fiif jier út, en faaks noch foardat se bûgd waarden.
  Miskien soe it better wêze foar Oliver om fjouwer jier yn in bernefinzenis troch te bringen, in oplieding en in berop te krijen en dan in earlik libben te lieden. Alle dieven komme ommers ier of let yn in strop, of noch slimmer. Seldsum libbe ien fan 'e kriminelen oant âlderdom, en der wie net sa'n ding as net fongen. Ier of let wurdt elkenien fongen.
  Hjir stelle har eigener himsels net, mar befelt allinich minderjierrige dieven. Mar ier of let sil immen it opjaan.
  De rogue suchte swier, en besocht net te tinken oer wat der barre soe nei syn finzenis. En hoe is it mei Oliver - hoe faak wurdt hy slein?
  Oliver wie rêstiger as wetter en leger as gers. Der sieten bern yn 'e sel fan tsien of alve jier âld, meast op lytse dingen sitten, en frij kalm. Dus it libben yn 'e finzenis wie saai, mjitten en nochal stil. Der wie gjin tiid of enerzjy foar grappen. D'r wiene gjin rebellen yn dit detasjemint. Nachts wie in plysjeman yn tsjinst dy't efter de traaljes seach en kofje dronk, of in bewaker. Sa waarden de bern twongen om stil te bliuwen en te sliepen. En se binne hieltyd ûnder tafersjoch.
  It is fansels saai, mar oan de oare kant terrorisearret net ien fan de jonges dy. Alles giet neffens it hânfêst, lykas yn it leger sûnder hazzen. Behalve as der in soad wurk is... En der is net genôch tiid foar sliep, mar wend der ek oan. Mar nei fysike aktiviteit falle jo sûnder muoite yn sliep. As beammen falle wy op 'e buorkerij, sûnder de slapeloosheid fan 'e lieders te witten.
  Oliver waard fysyk sterker yn twa en in heale moanne fan konstant hurd wurk, en hast net lije. Oant de ein fan 'e term is noch hiel fier fuort, en it is te betiid om te tellen de dagen. Gelokkich, op syn minst in dak boppe dyn holle, en in foldwaande bedrach fan iten - in workhouse is in partikuliere ynstelling dêr't se besparje op bern. En hjir is iten yn eigendom fan steat, en wylst yn Brittanje gjin honger en gewaaks mislearre yn 'e koai, wurde se fieden neffens de noarm, sadat se better wurkje. Jonge dieven sjogge net útput. Soms wurkje se hurd yn 'e frisse loft, feie it hôf, draaie mûnestiennen, pompe pompen.
  As d'r gjin wurk is yn 'e workshop - it pakhûs is al fol, dan wurde de bern twongen om gewoan stiennen fan plak nei plak te dragen, of moal mei hânmûne stiennen. Soms, sels as de bewakers yn in goede stimming binne, fuotbalje se.
  Yn alle gefallen profitearre Oliver fan finzenis. Hy waard sûner, sterker, kalmer en glimke faker.
  De matrone naam him nei in hoekje, wylst der in petear wie, en joech it briefke oer, flústerjend:
  - It is fan 'e Dodger!
  Oliver fielde mingde gefoelens. It is goed dat er net fergetten wurdt, mar oan de oare kant is er al wend oan sa'n kalm en relatyf befredigjend plak as in bernefinzenis. En wer woe ik net werom nei de dievenwrâld.
  Oliver koe de waarmte en famylje fan memmekant net fan 'e bernetiid, en foar him wie de sel mei bars gjin hel, mar wat bekend fan' e berte. En de bunken binne droech genôch, en se joegen him in kessen makke fan strie foar goed gedrach. En bedutsen dysels mei in tekken en sliepe. Jonges snurken amper, en jo hawwe ienfâldige, mar noflike dreamen. Ek kinne jo snein lêze yn de finzenisbibleteek. En fan it wurk, as it pakhûs fol is, litte se jo soms betiid gean.
  Nee, de bernefinzenis sit noch net ûnder. Foar de jierdei fan de keninginne hawwe se sels tasein sûkeladekoeken te jaan. En dejingen dy't har goed gedrage op Kryst krije kado's.
  Oliver twifele dêrom. Dodger ried him oan om ûnder it wurk te fallen en te skodzjen as yn koarts. It bern wurdt nei de sikehûs stjoerd. It is foar de lytse bern bûten de finzenis, om't se meilijen en behannele wurde troch de bêste dokters. Ommers, yn 'e finzenis sikehûs, de dokters binne de minste, en der binne gjin medisinen. En bern, sels kriminelen, wurde noch ferwachte dat se korrizjearre wurde, en se wurde better behannele as folwoeksenen.
  En fergees út it sikehûs kinne jo troch it rút ûntkomme, sadat der gjin traaljes binne. Ek al is der in plysjeman yn tsjinst.
  Oliver begriep dit, mar twifele. Wer in dief wurde? Der is gjin oare kar mear foar him as flechtling feroardiele. Mar dan, yn it gefal fan in finzenis, foar recidivisme, se wurde definityf nei de minen stjoerd of ophongen. Op syn bêst steane plantaazjes te wachtsjen. Plus, se sille tafoegje foar de ûntsnapping.
  Mar wat oars? Hy kin, lykas in jonkje dy't op it momint fan syn arrestaasje noch mar njoggen jier âld is, en yn 'e earste reis in jier finzenis maaie. Hy giet op tolve jier ôf, en se sille him in baan jaan - de plysje sil him oansette, hy sil al in learling ambachtsman wurde. En it libben dêr kin net sa nijsgjirrich, mar feiliger. Brittanje is yn opkomst, de arbeiders libje net mear sa min. De leanen geane omheech, wurkdagen krimpe as technology foarútgong. Films komme gau ...
  Moat er in dief wêze?
  Mar de duvel seit tsjin Oliver - rinne - frijheid is de himel! En wat silst net dwaan foar frijheid!
  Ja, soms rinne folwoeksen finzenen ek in wike foar frijlitting fuort. En hjir is it bern!
  En Oliver besleat om te rinnen!
  Ik dielde it idee net mei oare bern ...
  Escape besletten om de oare deis te meitsjen. De jonge hie nachtmerjes. Ynklusyf hoe't hy waard fongen en earst wipe. En doe brochten se him nei de galge ... Oliver waard wekker yn kâld swit. It flitske my troch de holle dat it nochal waarm wie yn de sel ûnder de dekken. Rûnom snuffelje koarthierige, mar nochal kalme jonges de noas. En dat moarnsbrochje mei fisk en gewoan brea wachtet him. En dat se moarn betiid wurde frijlitten fan it wurk, en it sil mooglik wêze om te lêzen yn 'e finzenisbibleteek fan Sillige Augustinus, of Robinson Crusoe.
  Dus wat sil hy krije?
  Oliver rôle oer op syn oare kant, en, lykas bart op jonge leeftyd, foel sûnder muoite yn sliep.
  De oare deis ferhurde syn beslút om te ûntkommen. Op syn minst in bytsje romantyk. Steljen is sa nijsgjirrich... En mei skatten yn in oar syn hûs komme.
  Nei it moarnsiten hienen de bern in koarte stúdzje. It wie nedich om in diktee te skriuwen mei guozzen. En dan wiskunde, en de wet fan God. En dêrnei, wurk.
  De bern rûnen ... It wie al koel, en oer in moanne soene se winterklean en skuon útjaan. Oliver oan it wurk triuwde wer it yntrekbare diel fan 'e masine, dit is gjin lytse lading, benammen as jo it tolve oeren efterinoar dogge. En noch wichtiger, it is saai.
  Oliver syn fêststelling groeide, en nei amper fjouwer oeren te wachtsjen om it mear leauwensweardich te meitsjen, foel hy flau en sloech yn in fit.
  De berekkening wie folslein terjochte. Oliver waard opheven, ynpakt en nei de berneôfdieling fan it stedssikehûs brocht. De jonge is nei de ôfdieling brocht, dêr't noch mar twa oare jonges wiene. Keamers foar fjouwer, frij romme mei hege plafonds. En ruten sûnder tralies, mei in rút boppe. Foar in jonge dy't noch gjin tsien is, is útkomme gjin probleem. Oliver is frij behendich, en ferhurde troch hurde arbeid.
  Twa jonges op 'e wyk, gjin dieven, mar leinen. De iene hie in brutsen skonk en siet yn gips, de oare hie nei alle gedachten slim ferkâldenheid en wie delirysk. Oliver klom op 'e finsterbank en luts himsels op 'e hannen, en fûn himsels yn 'e iepening.
  De jonge yn 'e cast frege:
  - Wêr giest do hinne!
  Oliver antwurde:
  - Oan dyn mem! Wês net bang, ik kom oer in oere werom, fertel it mar net oan de dokters!
  De jonge sei:
  - Spring heech!
  It wie echt heech. Oliver liet it lichem sakke, yn syn earms. Doe fong er syn bleate fuotten op 'e richel en sprong doe. Hy kaam behendich telâne, al fielde er pine en trillen yn syn hakken.
  Mar neat ... Yn it sikehûs waard Oliver wosken foardat hy ynbrocht waard, en krige giele pyjama's en slippers. De jonge liet fansels syn slippers, en bleau yn syn pyama. Se leit yn it sikehûs, mar yn elts gefal net yn de finzenis. En miskien komt alles goed.
  Krekt foar it gefal, Oliver dûkte yn in smoarge, hjerstpoel. En hy waard mear as in gewoane jonge tramp. En net sa fertocht....
  De boef sprong ynienen út him temjitte en sûpte:
  - Do bist in fluch learaar, folgje my!
  Oliver's rûge, bernelike hakken dy't gau yn 'e modder stiene, raasden efter in folle ryker klaaide jonge yn fatsoenlike, hast nije skuon.
  Se liken bot kontrastearjende, glimmende skuon, en de bleate, smoarge fuotten fan in jonge dy't ûntkommen wie út in bernefinzenis, of leaver út in sikehûs, mar eins út biwar.
  Foar ien ûntsnapping koene se Oliver tsien jier slein hawwe. Yn Brittanje binne de rjochtbanken foar bern tige strang, soms sels stranger as foar folwoeksenen. Se binne hurd yn 'e ienentweintichste ieu, mar dan ...
  Oliver tinkt der net oer nei, fansels. Hy genietet fan it gefoel fan frijheid, en ynspirearret. En it is moai om bleatfuotten te rinnen nettsjinsteande de hjerstkilte. Boppedat, as jo rinne, is it hielendal net kâld. En sels oarsom, de jonge syn bleate, callused soallen binne kieteljend.
  Jo fiele sels grutsk dat jo efter traaljes west hawwe. En jo koenen ûntkomme en it alles mei fjoer ferbaarne. Krije ús net.
  Nei de skjinens fan 'e bernefinzenis yn' e skuorre fan 'e âlde Feigin, like Oliver in bytsje smoarch. Mar hja joegen him fried fleis. De jonge waard begroete as in held. Hy ferried gjinien, en ûntsnapte út 'e finzenis. En dit is in prestaasje. Der is noch gjin sa'n stive paspoartsysteem, dus jo kinne jo lang ferbergje, benammen foar in jonge. En se namen gjin fingerprinten. Wat geweldich is. Oliver waard beskôge as in te lyts krimineel, en de tekens waarden net opnij skreaun, en miskien net te folle sil socht wurde. En sels doe fotografearren se gjin kriminelen, dus kamera's binne noch sa seldsum en ûnfolslein.
  Dat it is makliker foar Oliver om te ferdwalen yn in grutte stêd lykas Londen.
  En de jonge gyng wer oan it wurk. Hy krige fatsoenlike klean en nije skuon.
  Noch, yn Ingelân, sels foar bern te rinne bleatefoet is net alhiel fatsoenlik, en sprekt fan ekstreme earmoede. Hoewol't de jonge syn skonken binne in bytsje ûngemaklik, mar der is folle mear grutskens en selsbyld.
  Oliver en Plut stielen bûsdoeken. De jonge die behendig en swijend. It wie al de twadde útgong. En Oliver fûn frede en kalmte.
  Mar de echte deal lei foar him.
  Bill Sykes, in moardner en rôver, besleat de jonge as assistint op bedriuw te nimmen. En dit is in serieuze test. Bill sels like in rôver mei in read burd, en in nochal ferfelend gesicht.
  Oliver wie fansels net al te entûsjast. Boppedat moast er foar de saak feroarje yn lappen en op bleate fuotten gean. En foaral nachts is it kâld.
  Bill stelde dat it pak ienfâldich en noflik wêze soe. En de jonge sil swijend bleatefuotten rinne, wat wichtich is yn 'e hûs. Lykwols, it wie ûnnoflik foar Oliver te rinne bleate soallen op 'e kâlde, mei froast bedekte stoep, en sa no en dan fersnelle er om waarm te hâlden.
  Nachts baarnden yn Londen gaslampen, mei kleurde glêzen, en de rike stêd sjocht der aardich moai út, benammen yn 'e sintrale kertieren.
  Oliver sjocht nei dizze rykdom en slacht syn eagen.
  Alles soe goed wêze, mar it is kâld yn lappen, en bleate, bernlike skonken binne tan.
  Lykwols, se hawwe al berikt it doel, en Oliver wurdt triuwe út it finster. Hy moat troch it rút klimme en it rút iepenje foar in gruttere en mear folwoeksen rôver.
  De jonge hellet him op 'e hannen en klimt foarsichtich nei binnen. It is folle waarmer binnen, en doe't Oliver syn bleate fuotten it badstof tapijt oanrekke, fielden se blidens. De jonge begûn foarsichtich de rúten fan de ruten iepen te dwaan. Syn hert klopte as in trommel fan opwining. En hjir, echt, as dizze readhierige snuit fan Bill troch krûpt, wurdt it sa eng.
  En no is de rôver yn 'e keamer en kraakt mei syn learzens. Oliver fielde argewaasje dat er bleatefoet bleau, mar der wie neat te dwaan. De jacht begûn, en Bill raasde nei de kast mei jild. Fansels wie der in tip, ien fan de feinten en de rôver wisten wêr't er nei socht.
  Oliver fielde him ek optein en veegde wat glânzjende objekten fan 'e tafel. En set se yn in tas. Ynklusyf in fergulde hûn. En Bill wie mei it pânserkastje oan it wurk, oan it slot. Oliver rûn bleatefoet de folgjende keamer yn. Dêr foun er ek in pear lytse snuorje en ús en in sulveren foarke op 'e tafel.
  Stealing die bliken ûnferwacht maklik en nijsgjirrich te wêzen. Oliver glimke en wie tige bliid. Mar och, jo kinne it lot net ûntkomme. Allinnich dizze kear fûn de kûgel Bill. It is folle lûder en de eigner belle de plysje. De dieder rekke ferwûne, en hie gjin tiid om te ûntkommen mei proai. En de lichtere en lytsere Oliver wist krekt fuort te gliden, hoewol't se ek op him skeaten. Mar de jonge wie behendich en wist fuort te kommen fan de fjoerline fan in primitive pistoal.
  En mei in flits bleate hakken sprong er út it rút, mei in pûdsje. Sa't it is, yn teory, en soe wêze moatten yn Dickens. Ja, wêrom sloegen se in bern, en net in gruttere en ûnhandigere bandit?
  Bliuw yn 'e finzenis, en wat dief ûnderfining profitearre Oliver, syn flair waard aggravated, en do silst net krije yn him sa maklik. En de plysje, lykas altyd, wie te let en de jonge koe fuortgean, en sels mei proai.
  Oliver syn autoriteit ûnder de dieven is noch mear tanommen. En hy sels begûn te klimmen yn huzen, en dwaande mei stellerij mear aktyf.
  De jonge wie tsien jier âld. Yn 'e winter wist er ferskate oerfallen op huzen te dwaan en in protte bûsdoeken te stellen, of in pear kear swierdere beurzen. En de stellerij fan in oare beurs mei diamanten die bliken in wier masterwurk te wêzen.
  Ien fan de folwoeksen banditen koe sels de rekken úthelje dy't de jonge stellen hie.
  De maitiid is kommen ... Oliver klom wer yn ien fan de huzen. De jonge wie oermoedich. Miskien hie er no fuort kinnen. Mar Bill Cysk ferhuze fuort út 'e wûne, en ferriede syn jonge partner, sizzende dat hy ek ûntsnapte út de finzenis. En hy fertelde my wêr't ik him krije moast.
  De plysje sette in hinderlaag op. En se fongen Oliver op 'e heul by syn weromkomst.
  En de hiele binde jeugddieven wie bedutsen. En dat wie it sukses fan de plysje.
  Oliver is noch in jonge, mar in bern, mar al in ferhurde recidivist en in feroardiele feroardiele. Nei't er betrape wie, waard er nei in finzenis brocht foar benammen gefaarlike minsken en yn iensume opsluting stjoerd. Dizze kear wie Oliver útklaaid en socht se yngeand, en seach yn sawol syn mûle as anus. Metten, weage. Rewrote út it neakene alle buorden yn it sjoernaal. Se skearden har holle en wosken se, opsluten se yn in aparte sel. Oliver wie werom yn syn finzenis pyjama, shorn en bleatefoet, en hielendal allinnich.
  En allinnich wêze is folle skrikliker en ûnaangenaam. Ja, en yn 'e sel yn 'e maitiid is it noch koel, oars as de bernefinzenis. Ja, en se fiede slimmer, ien lege oatmeal. Oliver wurdt no as folwoeksene besocht en hat in ketting om 'e nekke.
  It is smoarch en saai, krekt sa slaan se mei knuppels.
  De plysje sloech de tsienjierrige jonge eins mei stokken op 'e hakken, en dit is noch mar it begjin.
  Rotten sjitte yn 'e sel, en jo sliepe op stiennen, dat is folle kâlder as op houten plankebêden.
  En se fiede mar ien kear deis en in hiel lyts part, as jo mar net stjerre fan honger. Hjir binne jo as in selsmoardbommer.
  Oliver waard lykwols ek twongen om te wurkjen: om de mûne stiennen te kearen, dat is hiel hurd as de bleate hakken ôfslein wurde. En do hast noch honger, en se wipe dy op mei klappen.
  Yn Brittanje is marteling noch net ôfskaft, en Oliver kin ûnderfrege wurde mei foaroardielen. Wier, dit fereasket in rjochtbankbeslút.
  Limping en klinkende swiere boeien kaam Oliver de rjochtbank yn. Mei in swart each, keal kaalskeard, in pear wiken lang yn 'e finzenis útmere, seach in jonge fan tsien jier patetysk út. Om't al in protte stellerij en ynbraak oan him hong, waard ferwachte dat it proses langer duorje soe, en waard der al oer Oliver skreaun yn 'e kranten. De jonge waard echt bedrige mei de galge.
  Mar dat wie net alles. Oliver is der al yn slagge om in kapitaal byinoar te bringen en in cache te ferbergjen.
  De rjochter frege Oliver in fraach:
  - Wêr hast it jild ferstoppe?
  De jonge begûn mei de holle te skodzjen.
  - Ik haw neat ferburgen, ik haw it net!
  De rjochter seach nei en kundige oan:
  - Ik jou tastimming foar marteling, allinne sûnder feroarsaakje blessuere, hy moat jaan út wêr't er ferstoppe de stash.
  Oliver huvere en sei:
  - Ik haw neat stellen!
  De jonge waard nei de martelkelder brocht. Braziers brânden dêr en betûfte beulen braken ark. Om't Oliver noch in bern is, waard hy martele troch de readhierige marteler Margaret, in spesjalist yn 'e marteling fan bern, waans kliïnten noch net stoarn binne.
  Oliver waard martele neaken ... Margaret lei har hân op 'e jonge syn boarst, harke nei de pols en joech út:
  - Sûn en oanhâldend bern!
  Dêrnei waard de jonge yn 'e masine pleatst, en syn earms en skonken waarden fêstmakke yn klemmen. En se begûnen hiel stadich te draaien. Under befel fan de reade holle diene jongerein it. Bern waarden meastal martele troch in reade holle mei erflike beulen dy't studearre. Boppedat draaiden se wêrtroch't ferskriklike pine, mar net kreupele.
  Oliver Twist kreunde, mar stie stiif stean. Hoewol't syn earmen sa ferdraaid wiene yn ûnnatuerlike hoeken dat it sear die om te praten. De jonge siet skeef yn de masine, hy sykhelle swier en it swit sloech fan him ôf.
  Doe besleat de reade om de brazier te besykjen. De beul-jonge brocht har in flesse olive-oalje. En Margaret smeerde Oliver syn rûge, bernesoalen, sadat se net ferbaarne.
  De jonge frege:
  - Sille jo my ferbaarne?
  Margaret knikte.
  Ja, as jo neat sizze!
  Oliver kreunde.
  - Ik ha neat!
  De brânpot rûn op gas, en ûntsteane earst mei in lytse flam. Margaret wie tige dol op it roastjen fan 'e jonges hakken. De marteling koe oant in healoere duorje, wêrtroch swiere pine ûntstie. En tagelyk waarden de soallen fan 'e jonges allinich bedekt mei lytse blieren, dy't nei in pear dagen ferdwûn en it wie mooglik om de marteling op in nije manier te werheljen.
  Oliver hie in protte pine, hy sykhelle swier, en kreunde, mar joech de stash net út. Der wie in flink bedrach, ynklusyf dy diamanten dy't de jonge net ferkeapje woe.
  Dêrneist jonges binne faak koppig, en soms oertreffe folwoeksenen yn kondysje. Gewoanlik lije mei in sluier, Oliver fernearde. En besocht mentaal ôf te lieden fan 'e pine.
  Hjir is hy de lieder fan 'e bernekampanje fan' e krúsfarders. Se binne al ynbrutsen yn 'e lannen fan 'e Sarasenen. En hy wurdt finzen nommen. De waarme sânen fan Galilea ferbaarne de bleate fuotten fan bern. En it docht in protte sear as it de soallen fan de jonges bakt. En se wurde yn slavernij brocht, en swipen fluitje ...
  It fjoer wurdt sterker. Margaret soarget derfoar dat de flammen har net de hiele hûd op har skonken ferbaarne. It moat wêze pynlik, mar net kreupele de jonge. Lit him noch de krêft hawwe om yn 'e minen of op 'e plantaazjes te wurkjen. De olive-oalje makket de rûge soallen fan 'e jonge finzene sêft, wêrtroch't se gefoeliger en minder ferbaarnd binne. Oliver stelt him foar dat er martele wurdt troch Sarasenen lykas Ivanhoe... Dan, as roman dy't er yn in bernefinzenis lies, liedt er Rebecca bleatefoet ta terjochtstelling. En it famke slacht har teare fuotten tsjin 'e stiennen.
  En ek fjoer. En dêr is er Oliver, dy't op in hynder rydt mei in spear, en de fijân delslacht, as in skuorre hea. En hy falt ...
  In healoere gie foarby en it oereglas ferrûn. Uteinlik waard Oliver slingere, wat ek sear die, mar de jonge is wend. En sprinkele op 'e wûnen mei sâlt wetter. Oliver gie sels út fan 'e skriklike pine, en ferlear it bewustwêzen foar ferskate minuten.
  Margaret suchte.
  - Genôch! Lit him rêste!
  Oliver waard werombrocht nei syn sel. Allinnich dizze kear sette se planken op 'e stiennen en joegen tekkens út, sadat de jonge gjin deadlike kjeld krige.
  Twa mear martelingen wachte Oliver foarút. Sa easke de gewoante om trije kear te freegjen. En dan noch in sin en de deastraf.
  De útputte jonge foel yn 'e sliep, en hy dreamde fan wat ferskrikliks en pynliks.
  . HAADSTIK 2
  De oare deis krige Oliver in bytsje mear te iten as by eardere gelegenheden, ynklusyf fisk. It kin sjoen wurde dat de jonge rapper rêste en herstelde foar de folgjende marteling. Oliver wie dúdlik depressyf, mar hy hie ek gjin gefoel foar gûlen. Ik woe libje en ferhúzje.
  Der wie in idee wat der barre sil nei de eksekúsje? Himel, hel, of hielendal neat? De lêste makke my it meast bang. Einleaze tsjuster, as der net iens gedachten binne. It is griezelig... Al is der ek gjin pine of eangst... Of miskien is der noch in siel.
  Yn in dream fleane jo, sweve soms oer de dakken ... Miskien is dit in oantinken oan hoe't jo in geast wiene? En ek soared, op it oerflak fan 'e ierde. En earne yn 'e himel binne der stjerren, tusken harren binne der oare wrâlden bewenne troch minsken, of oare yntelliginte wêzens.
  Miskien sil jo siel nei de dea nei in oare planeet fleane, en sille jo dêr al in oare essinsje fine? Hoe soe dat wêze kinne.
  Wat as, sels foardat jo yn in lichem ynkarneare, jo siel wie en libbe yn ien fan in oare wrâld?
  En dit is ek tige fermaaklik ... Wat as jo yn in ferline libben in kening of in khan wiene? Of miskien in grutte strider of ferneamde wittenskipper? Jo kinne elkenien wêze.
  Oliver Twist song:
  - Wierskynlik yn it folgjende libben,
  Ik sil de keizer wurde fan 'e hiele ierde ...
  En ik sil it hearlike Heitelân tsjinje,
  Wy binne minsken fan deselde famylje!
  Ja, it is echt geweldich om yn it folgjende libben in keizer te wurden, as in khan. It liket derop dat Genghis Khan de helte fan 'e wrâld yntsjinne hie, en dêrfoar wie hy in ienfâldige slaaf.
  It ferhaal fan Genghis Khan is wat as in mearke. Mar der wie sa'n persoan yn feite, en hy wist in protte te dwaan. Mar syn ryk is yn it ferjit sakke. Op it stuit is Brittanje yn opkomst en har sinne komt op. Hieltyd mear koloanjes wurde opnommen yn it ryk, dat de grutste wurde kin yn it ryk fan 'e Ierde. En dit is serieus. En earne yn Europa wie Napoleon, de grutte kommandant en hearsker. Wa koe feroverje de hiele wrâld, mar ferneatige it seishûndert tûzenste leger yn Ruslân. En doe wie der in slach by Waterloo. En dy striid wie bysûnder. Napoleon koe winne, mar ferskate ûngemakken foarkommen him yn ien kear.
  Benammen de fit by de oanfal op de Britske troepen. Dan koenen de Frânsen winne as se mei ynfantery oanfallen hiene. Marshal Ney miste it.
  Oliver sloech en draaide him om. It is ûngemaklik om op in bern syn rêch te lizzen dat troch in sweep slein is. De ferdraaide skouders, kraachbonken, earms en skonken dogge ek sear. Seare blieren op 'e soallen. De wûnen fan marteling wiene al begûn te genêzen en jeuken. Ik woe se krassen, mar it is gefaarlik.
  Oliver besocht himsels ôf te lieden fan 'e jeuk en pine mei tinzen. Benammen de fraach dy't er by it lêzen fan boeken stelde. En de finzenis bibleteek is frij ryk - der is in protte literatuer konfiskearre fan kriminelen. En kriminelen binne net allinnich rôvers mei dolken, ûnder harren binne der wittenskippers, politike en prysters, en in protte oaren.
  Dus Oliver, dy't gau lies, wist in protte histoaryske literatuer te lêzen yn 'e bernefinzenis. Plus, hy besocht ek biblioteken yn it wyld en wist ek in protte te lêzen en te ûnthâlden.
  Benammen de skiednis fan Rome: oer twa bruorren dy't fieden binne troch in wolf, en dy't de stêd stiften. Geweldige stêd!
  It Romeinske Ryk bestie in lange tiid, en waard it meast ferneamd yn 'e Aldheid. It waard skreaun oer it measte fan alles en tal fan histoaryske dokuminten bleaunen. Mar nei it berikken fan syn hichtepunt, wie it ryk yn ferfal. En doe foel it folslein útinoar en ferdwûn. En bleau allinnich yn histoaryske boeken. Der sieten in protte keizers yn. Under harren binne Nero en Caligula - wrede beulen, en grutte generaals. Julius Caesar en Troyan, in protte oaren. Ynklusyf Pompejus.
  Hoewol't de lêste gjin keizer waard ... Mar noch nijsgjirriger is de opstân fan Spartacus. Doe't in ienfâldige gladiator skodde it ryk en fersloech de konsuls. It wie as in mearke.
  Oer Spartacus binne ferskate boeken skreaun. Yn ien fan harren kaam er mei njoggen jier yn de steengroeven. En dêr wurke er mei alle slaven. Hjir is dizze spierige jonge dy't in swiere koer mei stiennen sleept dy't mear weaget as hysels. En sels de mage fan it bern falt fan spanning. En drippende hagelstiennen fan swit, fan it seanlike lichem fan de jonge, tsjuster fan sinnebrân en smoargens.
  En de opsichter ropt him noch oan mei in slach fan de sweep. En de bleate fuotten fan de jonge kreake fan eelten. Dan yt de berntsjeslaaf oan 'e ein fan 'e dei meganysk pap stoofpot, miskien mei in bytsje fisk en brea, en falt dan op 'e stiennen en sliept yn in omearming mei oare jonges, nettsjinsteande de hurdens fan it bêd. Yn 'e winter is de groeve kâld, en de jonge slaven binne folslein neaken en bleate fuotten. En nachts, op syn bêst, is it bedekt mei stikjes stof, en se drukke har lichems byinoar om waarm te hâlden.
  En yn 'e simmer, de ferskuorrende waarmte fan it suden fan Itaalje, útputtend wurk. Wurkje yn steengroeven neffens it prinsipe: in slaaf wurket hurd of sliept. Fansels stoar in protte jonges, mar Spartak, tige sterk fan natuere, groeide op en waard sterker. En hy wie gelok om in kâns te krijen op frijheid en ferkocht oan 'e skoalle fan gladiators.
  Dêr begûn syn karriêre, hearlik en heroysk. In gladiator dy't hûndert gefjochten oerlibbe, neffens de gewoante fan it Alde Rome, krige frijheid en fochten al foar jild. Spartacus koe relatyf goed libje, mar hy makke in opstân. Tsientûzenen minsken stoaren oan beide kanten en de saak einige mei de krusiging fan finzen slaven.
  Yn ien roman waard Spartacus deamakke. Yn in oar joegen de slaven him net fuort, mar hy stoar oan it krús. Yn it tredde wurk Spartacus waard bedutsen mei liken, mar hy wist te krijen út, en ferliet, besluten te jaan de striid. Hy troude en grutbrocht syn eigen bern.
  Spartacus makke yndruk op Oliver, mar blykte in mislearring te wêzen. Hoewol't syn namme bleau yn 'e ieuwen en sels milennia. Spartacus is fansels in symboal en der binne ferskate fiksjeboeken oer skreaun. De foarskriuwing fan tiid en de inkonsistinsje fan histoaryske ynformaasje jout romte foar ferbylding.
  Hjir yn ien boek is Spartacus de soan fan in ealman, mar hie in protte jild oan Crassus, in patrisys. En no wurdt de hiele famylje arresteare en ferkocht yn slavernij foar skulden. Spartak is noch wol in jonge, mar grutsk. Hy, mei syn mem en suster, wurde liede ta in slavehannel. Se namen djoere klean fan 'e mem, skuon, en se is mar yn ien skuorre tunika, net neaken en bleatefoet. Har skonken wurde slein yn bloed en ferbaarnd op stiennen, en har hûd wurdt ferbaarnd yn 'e sinne. En se lijt tige, twongen om te dûnsjen foar klanten.
  Spartacus, brûns fan sinnebrân, ek ûntnommen fan rike klean, bleatefoet en neaken, liket noch altyd op in jong bist.
  En as de keaper him yn 'e mûle besiket te kommen, byt er yn 'e fingers. Dêr kriget er in sweep foar. Dan keapet ien eigner de jonge en mem, en de suster wurdt skieden ... Spartak syn mem is moai en ûnderrjocht, se krijt de baan fan in feint yn 'e hûs. Mar de jonge, te grutsk, as straf, wurdt twongen om twa of trije dagen de mûne om te draaien. Nettsjinsteande it keatling, ûnderbrekt de jonge noch it izer en ûntkomt.
  Mar hy wurdt fongen en brandmerkt. Dan stjoert de eigner him nei de stiennen. Mar ek dêr ûnderskiede de ûnnoazele jonge, en de soan fan in patrisier en in aadlike famylje, him. Hoewol't er krusige wurde soe, ûntsnapte de jonge strider yn wanhoop oan it krús. En dit sjocht de haadmanager fan 'e gladiators. Hy hâldt echt fan 'e bestriding, ek al is hy in jonge jonge foar jierren, en hy keapet it. En wer de karriêre fan in gladiator.
  Spartacus, hoewol letter aadlike Romeinen, is yn oarloch mei it ryk. En sels bliuwt yn libben, en hy hat mienskiplike bern yn in slaaf út Thracië. Fierders waard de pakesizzer fan Spartacus de keizer fan Rome. Dat is al de ferbylding fan de skriuwer.
  Dizze boeken berikten de ienentweintichste ieu net, mar Oliver slokte se op en tocht der no oan. Rêst en herstellen fan krêft nei marteling. Dit makke it mooglik om te ferjitten oer de seare hûd, en de wûnen dy't sterk jeuken fan it sâlt wetter dat de jonge beulen besprinkelden.
  Oliver die in pear hinkende stappen om 'e sel hinne - de ketting om syn nekke hindere. En ik tocht, it is goed dat se noch gjin blok op him set hawwe. Hoewol't der miskien noch grutte pine komme.
  Neist de banale strop, hoewol't se selden útfierd waarden troch tsjillen, en dit is tige pynlik. Jo wurde letterlik yn stikken skuord, en touwen slepe jo earms en skonken yn ferskate rjochtingen.
  Oliver fluite en song foar fleurigens:
  As de rein - hey-ho, mar gjin paraplu,
  As de wyn - hey-ho - fluitet efter dy, As de kjeld - hey-ho - oan 'e bonke is, En der is gjin goed nijs fan hûs - Net jaan opjaan, net opjaan, net opjaan! wat it ek is, net skrieme en net ferlegen! Smile, smile, smile! Do bist op 'e dyk, dus alles komt goed!
  
  As fierder - hey-ho - kinst net gean, En de rôver - hey-ho - stiet yn 'e wei, As de raaf - hey-ho - raast boppe dyn ear, As dyn hert slacht fan eangst - Jow net opjaan, net opjaan, net opjaan, net gûle, net ferlegen wêze, glimkje, glimkje, glimkje! Do bist ûnderweis, dus alles komt goed!
  
  Jou net op, jou net op, jou net op! Wat der ek bart, skriem net en wês net ferlegen! Smile, smile, smile! Do bist ûnderweis, dus alles komt goed !
  Dêrnei waard Oliver Twist fleuriger ... Se brochten him wer iten en de jonge lei him op 'e kant, lei it tekken werom, foel wer yn 'e sliep. En hy dreamde ...
  Yn in dream hie de jonge in split persoanlikheid. As dit en hy, as it wie, it ferline ûnthâlde en net hielendal, sjocht er himsels fan 'e kant. Bygelyks, de namme is James Morgan. De meast ferneamde piraat troch de wei. En tagelyk in jonge.
  Hoewol't de lêste útspraak koe bedjerre de stimming, yn in dream se binne bang om te witten dat dit gewoan in dream is dom. De dream is echt echt, bygelyks, de te grutte laarzen wriuwden har skonken, en de pine nei't se yn 'e liif fan' e dronken rekke waarden dúdliker. Miskien waard Oliver fongen, dat hy bang wie dat de kostbere skuon net útfleane en fertrage. En de lippe, brutsen by de detinsje, die wer oan himsels. Gelokkich binne de tosken yntakt, mar de bult op 'e foarholle fan 'e klap foarme in flinke en jeukt sa walgelijk.
  James Morgan sei wat geastich yn in dream: doe liet er my laitsje. Dat se praatten noch trije oeren oer ferskate dingen en ... Morgan begon fansels te komponearjen en te praten oer syn eigen eksploaten. Om te argumentearjen yn termen - se sizze dat jo dat net kinne: jo hawwe in geast nedich.
  Steljen is in keunst. Hoewol, fansels, Morgan James fertelt detektiveferhalen. Al moast er wat drage. Benammen doe't er op 'e flecht gie en doe in manier socht om by guon partisanenienheid te bliuwen.
  Yn dit gefal kaam hy net better as Oliver. Behalve as de Oekraynske simmer waarme nachten bringt en jo jo bygelyks mei bessen ferfrissen kinne of minsken noch net sa ferhurde binne om foar te kommen dat in hongerige jonge it iten.
  Mar hjir binne in pear stellerijen
  hy begien ... Steljen wie gjin iten. Mar dat is in hiel oar ferhaal.
  Doe't úteinlik oankundige om nei de rjochtbank te gean, woe James-Oliver net weagje. Hy wist hiel goed hoe't it allegear einige, en sels yn alle filmadaptaasjes (in soarte fan falsk ûnthâld yn in dream, oer de wûnders fan 'e fiere takomst!) Twist wie terjochte. Hoewol, fansels, ûnwillekeurich sjoch de film, ik wol echt dat it mear nijsgjirrich is, dat betsjut net lykas yn it boek, mar ûnfoarspelber.
  De rjochtbank wie nochal ûnhandich en fansels moast der yn de rige stean. En syn skonken wiene al wurch, dus yn in smoarge en spitfolle sel woe James stiif net sitte.
  Om it makliker te meitsjen, bûgde it bern tsjin de muorre en tocht wer oer it abstrakte. Krekter, ik herinnerde my wat Oliver belibbe.
  Op de earste dei rûn de jonge mear as tweintich kilometer, dat is nochal in soad foar in bern. It slimste is dat rûge learzens mei houten sôlen har fuotten slim wriuwden. Ja, iten is min. Hoewol't de straf wie genôch foar in broadsje, en wetter is gjin probleem te finen yn Ingelân: tee is net de Sahara.
  It wie net mooglik om in goede nacht sliepe te krijen, om't de maitiid noch kâld is. De oerwurke keallen diene moarns sear, en blieren swollen op 'e skonken. De jonge besleat om fierder te rinnen op bleate fuotten. It like him net eng, dus yn 'e iere bernejierren waarden se bleate fuotten droegen oant de froast. It is lykwols ien ding om guozzen te keppeljen, of kij te fersoargjen, of wat boerewurk te dwaan, en in oar om tsientallen kilometers op in rotsige dyk te trapjen. Dit is net it sêfte gers fan 'e greide, dêr't jo tegearre mei in oar dakleazen bern einen en oare libbene wêzens útdriuwe (de âldere jonges weidzje fee!).
  Oliver fielde earst mar in onaangenaam tinteljen en gie sa no en dan fan de dyk nei de kant fan de dyk, besykjend op it gers te stappen. Mar doe kamen de boskjes en de jonge gyng wer de dyk op. It wie noch in pear oeren min of mear te fernearen, mar doe't er lang om let stoppe, útput, baarnde syn delsleine soallen letterlik. Ik moast sykje nei in stream en dûke dy yn it wetter.
  Dêrnei makke de jonge Oliver in ienfâldige, mar net alhiel korrekte konklúzje - diken mije, lâns de gers en ... No, sels yn dy tiid wiene d'r net safolle bosken yn Súd-Ingelân, mar wat wie mear as boskjes, faak plante yn in rjochthoeke.
  Mar ferlern gean is noch echt ... De wei nei Londen duorre dus folle langer en joech oanlieding ta goede eangst. Foar Oliver, oan wa't de ferbylding fan it bern wolven, ûlen, en sels mysterieuze tigers mei helske liuwen luts. Want de skriklikste ingel en hast almachtige fijân fan God, de satan, rint as in bruljende liuw. En as in tûke krapte ûnder de bekraste hak, dan ...
  De wei nei Londen blykte langer te wêzen, en de minsken dy't tsjinkamen wiene wat better as Dickens portrettearre. Fermoarde, mei delsleine skonken koe in ljochthierich bern wol rekkenje op in bôle en in waarm hoekje. En ienris bleau Oliver wirklik hast - de kâns op adoptearring wie reëel, mar in soarte fan krêft brocht him fierder.
  Troch de wei, en in partner, oer wa't Dickens net skreau, mar dit
  in donkere jonge, liet sjen hoe't se klimme yn oare minsken syn tunen en sequester tunen lang foardat se moete "The Dodger".
  Elkenien woe te folle Oliver in positive held meitsje, net realisearje dat in jonge in jonge wêze soe. Krekter, dat yn it libben alles wat oars is as yn in bernewurk.
  De earste klim yn 'e grientetún wie nochal prozaïsk, en Oliver, yn' t algemien, makke him hjir net te folle soargen oer. Woe ite - naam in bytsje. De eigners wurde net earmer! Is it goed? In lege mage sei dat er him der persoanlik goed by fielde.
  Mei in partner, blykber in sigeuner, skieden se gau útinoar. Wierskynlik fûn de donkere man Oliver net in nijsgjirrige petearpartner om mei te hingjen foar in lange tiid.
  Dêrnei waard Twist sels hast kreupele troch in hûn by in oare besykjen om "raids" te dwaan. Nei alle gedachten wist de jonge sigeuner better wêr't er op klimme moast, om letter net te sitten. En Oliver is noch net belibbe ...
  Tagelyk siedde er syn rûge skuon. No ja, hy wie tsjin dy tiid al wend om sûnder har te dwaan, mar it útsjoch waerd fansels smeeklik, mar de skonken fan de bern waarden ôfgryslik delslein. Troch de wei, de Dodger net like yn it boek, mar folle mear respektabel. No, it is dúdlik dat in dief folle mear kâns hat om it skom te brekken as se him net as in bidler oansjogge. Stereotypen binne fêsthâldend - en as de dieven sa lang net tsjinkamen, is it krekt om't se der aardich fatsoenlik útseagen en nei bûten net earm.
  Wêrom namen se Oliver mei? Miskien fanwegen Twist syn ingellike gesicht, yn 'e hope dat hy it minste fertocht wêze soe. Of miskien hie de Dodger der echt spyt fan, om't it uterlik fan Oliver: fermagere, skrast, mei brutsen en smoarge skonken libbene meilibjen oprôp. En dieven binne ek minsken, benammen as se jong binne en gjin tiid hawwe om har sielen te ferhurdzjen.
  Yn elts gefal krige Twist in dak boppe de holle en befrieze nachts net, se waarden oer it algemien goed fied, benammen yn ferliking mei it wurkhûs.
  Gean nei de saak fan 'e jonge, se sette it pak yn oarder, joegen in oerienkomst mei in respektabele feint.
  En as Oliver net sa dom wie dat er in gjalp joech, mar slimmer dwaan - of de dief sels hâlde of gewoan stean en sjen as bewûndere it finster út, wa soe dan oan him tocht hawwe?
  Miskien dêrom hawwe se him sa gau rjochtfeardige, mar de hear
  fuortendaliks mocht syn gesicht. Hoewol't it liket te wêzen syn relative?
  James spuide troch syn tosken en sei lilk:
  - Wêrom is dizze rjochter as in domme slaperige skilpad ?!
  De polysjeman gyng de gek fan ûnnoazel en stoarre de jonge yn 'e holle, en de jonges knikte lûd. It is grappich dat de jonge dief net bang is foar de autoriteiten.
  Frisheid, blykber, is yndie it twadde lok, en de plysjeman is folle beleefder wurden. Miskien flitse de gedachte - wat as dit de soan is fan in heul ynfloedrike persoan of ...
  James Morgan krige in snuf fan ien fan 'e min of mear skjinne vagabonds as in teken fan fertrouwen. Ik woe in sigaret oanstekke, mar op it lêste momint besefte ik dat in grouwe graad tabak jo hoest meitsje soe en dan soe al syn opfallende gloss ôfskiele as slangehûd.
  Rjochter Fang is dúdlik net yn 'e stimming - giel mei reade plakken op it gesicht, skynber lilk ... En it gesicht fan in jonge dy't, sels yn in houten pinne, fielde as in kening op in troan.
  It uterlik is brutaal en sels ferachtlik, de hannen binne útdaagjend ferburgen yn 'e bûsen en de boarst is opblaasd. Ferdomme, net de minste eangst en sa'n sicht dat ...
  James, yn in dream fan alternative persepsje, ûnthâlde it boek út it hert, mar yn dit gefal, de âldere hear die bliken te wêzen net hielendal goedmoedich. Ja, der wie in oerlêst mei de filmbibleteek. Wierskynlik wie de rol fan in goede toverstok spile troch in oare tsjûge. Dejinge dy't Plut en Kolya stelle seach...
  De jonge is net hiel, doe harke er nei wat de hear yn 'e tailcoat tsjin de rjochter sei. Mar de rjochter kearde him úteinlik ta:
  
  - Wat is dyn namme, dy ferbeane skelm? frege de hear Fang mei venyn yn syn stim.
  James Oliver antwurde frijmoedich:
  - Wa is de smjunt, dus do bist it! Doarst my net ferbean âld man neame!
  De rjochter smoarde sels fan ferrassing. Sels ferhurde banditen lieten har net sa brutaal en brutaal wêze yn relaasje ta in persoan dy't nei de galg stjoerd wurde koe. Hoewol't trouwens net hielendal - foar in deastraf komt yn 'e regel in rjochtbank fan in oare, hegere ynstân, mei de dielname fan in oanstelde advokaat. Hoewol sa'n ferdigener is nutteloos, lykas in houten stoel. Mar fansels kinne se yn Ingelân net ta de dea feroardielje sûnder in skyn fan wettichheid. Yn alle gefallen binne de midsieuwen net mear op it hôf.
  Mar as pickpocketing wurdt behannele, en sels begien troch in jonge, kinne jo dwaan sûnder in advokaat.
  Fang, siedend fan lilkens, smiet in driigjende blik op 'e jonge en fong ... Ferachting, as wie er gjin man dy't ynvestearre mei macht, mar in dongbult. Sa ferneare is ferneare! (Pun!)
  De rjochter smiet koart, of leaver gau:
  - Foar it plegen fan zakkenrollen mei foarôfgeande oerienkomst wurdt de jonge feroardiele ta trije jier hurde arbeid, en noch twa foar útdaagjende hâlding foar de rjochtbank!
  James-Oliver spuide ferachtlik nei de bek.
  - Ja, do giest! Yn 't algemien is hy in dief yn' e wet ... Mear krekter, ik bin in dief, dy't de wrâld nea sjoen hat!
  De hear besocht yn te gripen:
  - De jonge is dúdlik siik, hear rjochter. Sparje it bern!
  Fang sloech de hammer op 'e tafel.
  - Nim de baster fuort! Fiif jier hurde arbeid is it maksimum dat ik jaan kin, mar in hegere rjochter sil him de galge soldearje.
  Oliver sloech de plysjeman ... Ek yn 'e liif - it is ûnwierskynlik dat in untrained lichem soe tastean him te berikken it kin fan in hege ûnderwerp. Wier, de fijân wie sober en belibbe genôch om in bytsje ferskowing en dêr't de klap wie pynlik, mar hielendal net skokkend. Mar de plysjeman sels beweecht syn stokje as antwurd. Oleg fersachte de oanfal, mar lykwols klonken syn earen en waard in bytsje bewolkt. En de twadde slach berikte it doel ...
  De siel fan 'e jonge fleach him út syn lichem fan 'e harsenskodding ... It is goed dat it stokje elastysk is, en de betûfte bewaker hat de sterkte goed berekkene ... Oars soe Oliver foar wis wêze fermoarde ... ...
  No is de âlde weromkommen en is it ûnfergelykber slimmer gien as yn it boek. Fansels wie de tsjûge fan 'e ferdigening te let, en gjinien soe nei him harkje. De rjochter sei droech:
  - Al it oardiel is foldien, mar as jo in nije harksitting wolle, nim dan kontakt op mei de oanklager en fersykje foar in resinsje fan 'e saak fanwege nij ûntdutsen omstannichheden! Lit dit skepsel dan hingje!
  James Morgan, waans geast yn 'e buert sweefde, tocht ynienen - en feitlik koe de rjochter, nei't it oardiel wie, de tsjûge twinge om de oanklager te skriuwen ... Neffens de wet is it sa. In al dien oardiel kin allinnich op de wize foarsjoen yn de bysûndere proseduere ûntslein wurde.
  Dus hjir hie Oliver Twist tige gelok ... Of leaver, yn it boek ... Trouwens, wat yn ien of oare film net leaude, soe de rjochter, nei't er de straf útsprutsen hie om de jonge op te hingjen, sa gau weromlutsen hawwe om't fan in net bysûnder autoritative tsjûge. Ja, en de tsjûge soe sels bang wêze kinne foar de rjochter ... Wat soe mear echt wêze.
  Mar hjir al hie it publyk gjin sympaty mei de ûnferbidlike Oliver en de hear dy't de oanfraach ferlitten ...
  James Oliver, dy't himsels let herinnerde, besocht werom te gean nei it earder ferlitten lichem, mar ... Hy glied der troch as in leechte of in reekkolom ... Blykber geane se net twa kear deselde rivier yn. No is Oliver der wer en ... nije aventoeren.
  James Morgan koe noch meilibje en gedachten lêze. By de jonge, nei de harsenskodding, binne se ekstreem chaotysk. De handboeien waarden strak fêstmakke - yn Ingelân wurde bern faak arresteare en de juste maat wurdt foarôf taret. In brutale jonge moat in les leard wurde. Folslein oborzel - jackal!
  Lytse Oliver fielde de pine yn syn hannen, en de triennen kamen út syn eagen.
  De hurde arbeid finzenis like op in âlde festing, mei tuorren en gatten. Sombere bewakers, tosken op 'e muorren en wachtbuldoggen.
  Oliver tocht noch hurd en de wachter sloech de jonge sels mei in sweep om him flugger te bewegen. De jonge hypte en sei:
  - As jo wolle, hear!
  Jonges en famkes fan net âlder as fjirtjin waarden yn in spesjale ôfdieling fan de finzenis hâlden. Oliver wie al ta syn sinnen kommen en seach nijsgjirrich om de finzenis hinne. Benammen efter de dikke traaljes seach ik it hôf fan de finzenis dêr't folwoeksen feroardielden yn overalls en klompen oan it hakken en slepen stieken, hwat skeanden. De plysjes en bewakers raasden har wreed tsjin.
  De bernhelte siet apart en waard ûnderskieden troch trije, dat der in blauwe line lâns de dikke fochtige muorren lutsen waard.
  It hôf sels wie ek hast leech, allinnich marsjearden se yn 'e fierte ... Oliver seach nei har bleate hollen, tocht dat it jonges wiene, mar ... Jonges rinne net yn grize jurken dy't lykje op nonnen . Allinnich de kassocks wiene koart, hast folslein iepenbierjen fan 'e famkes 'keale, sûnder yn waarm waar, tinne en sleine skonken.
  Guon fan harren wiene noch jonger as Oliver, en hoewol't de ôfstân it dreech makke om har tinne gesichten yn detail te ûndersykjen en it ferskriklike fertriet yn har eagen te fangen, fielde de jonge fan har in skriklike stream fan lijen en fertriet!
  Hy is Oliver yn 'e finzenis! It is dúdlik dat hy in misdiediger is: yn 'e eagen fan elkenien in moardner en in dief! It wurd moardner is net alhiel dúdlik, mar it klinkt koppich yn myn holle en slacht mei klokken op 'e timpels!
  En syn dikke, barsten en skimmelde muorren lykje te libjen yn syn finzenis, en it heas en swiere sykheljen fan 'e finzene like te hearren troch lytse gatten.
  De swiere smeidizeren doarren kreake iepen en de plysjeman joech it papier dat troch de skiedsrjochter sekretaris klearmakke wie. Oliver Twist syn namme waard net jûn, mar in nûmer waard oanbrocht ynstee. No ja, as dit in soarte fan ûnhuere dief is of de lêste tramp, dan makket de namme neat út. In nûmer is genôch - lit it gesichtleas en hearrich wêze ... Mar nee, it finzenissysteem hat sokken net brutsen!
  In pear bewakers seagen Oliver oan mei in fleisige gnyske. De jonge seach al kjel en ôfgryslik bleek. Eangst, de sterke eangst dêr't er net belibbe sels nei it freegjen fan mear pap, hy waard flogged troch de bewakers fan it wurkhûs oerstreamde him ...
  Dit is al in oare wrâld - in plak dat frijwat te fergelykjen is mei de ûnderwrâld, en it is net foar neat dat elkenien sa benaud is om foar elke priis slavernij te foarkommen ... Oliver syn skonken bûgden en hy foel foarút ... De betûfte finzenis grypte behendich de jonge by it hier en sloech de feroardielde jonge op 'e rôze en wite wangen:
  - Soksoarte trúkjes krije wy hjir net! Sille jo spylje lykas elkenien of ...
  En de grutte man draafde wolsprekt de râne fan 'e hân yn 'e kiel.
  Oliver Twist waard wekker. Trije bewakers kamen de sel yn, it slot mei in kreak iepen. Se diene learen wanten oan en begûnen de jonge te fielen en nei syn wûnen te sjen nei bedwantsen of in soarte fan smoargens. Doe begûnen se mei alkohol te wrijven.
  Oliver knarste syn tosken by de brânende pine fan de droege wûnen. Mar oan de oare kant gie de tosk der hast troch en stoppe it mei jeuken. De jonge krige in drankje bouillon, in stik fan in wjuk mei brea.
  Ien fan de bewakers sei:
  - Frjemd genôch, mar in protte hawwe meilijen foar jo, net útfiere!
  Oliver frege hooplik:
  - En miskien komt der gjin marteling?
  De matrone skodde har holle.
  - Der sil marteling wêze! Easkje oant trije kear oanpaste oarders!
  Oliver suchte swier en besleat dat hy it úthâlde koe ... En hy hie in gekke dream ...
  Al lies er ek in boek oer James Morgan. Boppedat, ja, James wie in jonge dy't fergiftige waard ta hurde arbeid yn Jamaika. Dêr wurke er hurd oan sûkerrietplantaazjes. Doe, tidens de oerfal, kaam hy by de piraten, en waard in kabinejonge foar in begjin. En dan ûnderskiede him as assistint-kaptein, en dan de kaptein sels. James Morgan plondere in protte en waard úteinlik de gûverneur fan Jamaika.
  Dit is it hiele ferhaal. Earst in bidlerjonge-dief, doe in jonge feroardiele dy't hast yn 'e skuorre fersmoarge. Fierder de slaaf dy't ûnder de sweep fan 'e opsichter neaken wurket op 'e plantaazjes.
  Oliver tocht dat miskien ek de plantaazjes op him wachtsje. Blykber wurde se net terjochte. Yn 'e súdlike koloanjes hat it lichem net iens winter: dit is in plus. Mar jo kinne ynfekteare wurde. It iten makket neat út, mar jo kinne libje. Der is in soad wurk, soms binne der relatyf frije dagen. Slaven wurde faak slein. Soms krije feroardielden har frijheid en wurde sels planters.
  De jonge suchte en tocht dat it goed wêze soe foar him om as Morgan in piraat te wurden, en dan in gûverneur.
  De wierheid is net dy tiden. Piraterij is net ferdwûn, mar it is swier fersmoarge. En yn Jamaika is it net mear sa massaal. Lykas op oare plakken. Hoewol yn Afrika binne piraten ek noch aktyf yn 'e Stille Oseaan.
  Oliver stelde de oanfal fan 'e galjoen foar. Hoefolle jonges springe op 'e Spaanske soldaten, flitsjend mei har bleate, rûne hakken. En snij fijannen mei sabels.
  En gean Oliver. Harren is nochal in jonge, mar dwylsinnich en sterk. Dy't de mûne liedt mei twa swurden en roppen;
  - Us sterkste bemanning,
  Wy geane oan board op de pylk!
  En de ferdwûne seelju en soldaten fan it Kastiliaanske Ryk falle. En it is sa cool en leuk.
  Oliver iepenet skatkisten en doopt syn mei bloed bedekte hannen yn goud.
  En de piratenjonges sjonge, slaan har poppe, bleate, bruane fuotten op it dek;
  Wy trilje fan lilkens en kwea.
  Mar ús grouwels sille daliks, daliks ophâlde As allinnich goud fan 'e heechste standert It lot ús sa folle as wy wolle rôlje.
  
  Eh - ja, op 'e oseaan, eh - ja, ûnder seil, Och, ja, wy fleane foar prachtige rykdom, It is spitich, gjinien wit, en wy sels witte net hoefolle goud wy nedich hawwe, o, hoefolle Wy wolle.
  
  Wy berôve elkenien, mar wy hawwe gjin skuld.En wy moatte ús húshâldings fiede, wy hawwe ek sibben nedich. Ommers, nimmen tinkt om ús in salaris te beteljen En wy libje sûnder fakânsjes en sûnder frije dagen.
  
  Eh - ja, op 'e oseaan, eh - ja, ûnder seil, Och, ja, wy fleane foar prachtige rykdom, It is spitich, gjinien wit, en wy sels witte net hoefolle goud wy nedich hawwe, o, hoefolle Wy wolle.
  
  Eh - ja, op 'e oseaan, eh - ja, ûnder seil, Och, ja, wy fleane foar prachtige rykdom, It is spitich, gjinien wit, en wy sels witte net hoefolle goud wy nedich hawwe, o, hoefolle Wy wolle.
  . HAADSTIK #3
  De jonge besocht noch in skoft om de sel hinne te rinnen. Mar hy wie der net sa goed yn. Wier, de blieren fan 'e soallen wiene al wat fuort, en it wie net sa pynlik om te rinnen. Oliver Twist fluite in liet troch syn noasters. En hy wie dêrtroch stom, dat er yn 'e finzenis siet. Oliver hat noch net lêzen oer de greve fan Montecristo. De roman wurdt efkes letter skreaun. Mar wat net sa bekend stie yn syn ûnthâld.
  Bygelyks, in jonge stiel de appel fan 'e ivige jeugd en kaam yn'e Bastille telâne. Loadewyk XIV woe earst it bern eksekutearje. Mar doe besleat ik it bern foar altyd yn 'e geheime sel fan 'e Bastille sitte te litten. En it bern, nei't er ivige jeugd krige, kaam yn in iensume, ûndergrûnske sel ... En hy brocht santich jier yn iensume opsluting. Oant se him frijlitten, gewoan net te leauwen dat in jonge dy't sa'n tolve jier âld like yn 'e geheime sel fan 'e Bastille wêze soe as in bysûnder gefaarlike krimineel.
  It ivige bern waard yngeand floged, en frijlitten oan alle fjouwer kanten. Nei't de jonge de wegen fan Europa omswalke, hie hy in aventoer. Sy yn it leger fan Napoleon Bonaparte waard de soan fan in rezjimint.
  It wie nochal in nijsgjirrige roman. Santich jier, mar tsjinje - it is cool om mei te stimmen! En skriklik! En dit is hast yn folslein tsjuster, keatling om 'e hals. Trouwens, hy is Oliver. Arme jonge... En hoe is er noch net gek wurden. Dreamen wiene syn iennichste treast. Se wiene lang en tige nijsgjirrich.
  Yn in dream, bygelyks, swalket in jonge lâns berchpaden en stroffelet op in skat, of wat mear fermaakliker. En bleate fuotten wurdt in stapel gouden munten ...
  Oliver stelt giele, metallyske sirkels foar, en it liket sa cool. En jo sortearje se út, en skodzje se yn 'e fûsten. En se binne sa ferliedlik skimmer. En sa'n goud is hjir moai, jout in reade tint.
  Oliver smakke sels geastlik it giele rûntsje op 'e tosk. En hy glimke bliid. Foar goud is it lekker - en tige noflik, it jout de rook fan huning ... En no liket it jo dat bijen yn 'e keamer brûze, en de simmer komt mei sêfte strielen.
  De jonge glimke. En wer bigoun er om 'e sel hinne to rinnen... Barefoot, de skonken fan 't bern genêze gau en ik wol bewegen. Sil hy ophongen wurde? Ik wol net yn in lus sitte.
  Oliver stelde him foar hoe't syn neakene, bernlike hakken bongelje soene as de strop om 'e tinne nekke oanstutsen waard. En dan baarne se de bleate soal mei in readhiem izer om der wis fan te wêzen dat de jonge dea is. En se sille syn lyk yn 'e oven ferbaarne - dat is heul onaangenaam ...
  Oliver song yn bitterens om himsels op te fleurjen mei in piratenroman:
  Omdôch sloegen de rike de doarren ticht,
  It paad wurdt ommers foar de earmen ta de doar besteld!
  Dêr, yn in hok ûnder slot en slot, ferfeelt de peri,
  Se wol dat de ridder har helpt!
  
  En ik gong as jonge nei de piraten,
  Om bûge foar in weardich persoan net te slaan!
  No is it werombetelle tiid foar al de begeerde,
  De jager is feroare yn iten yn it spultsje!
  
  En grut binne myn jonges fan krêft,
  Doe't ik yn 'e hannen fan it swurd begon te draaien!
  Ik sil kweade fijannen stjoere om te ferfelen yn 'e grêven,
  De moanne yn 'e loft skine helder koper!
  
  De moed swollet fûleindich yn it hert,
  De griene kabinejonge is klear om oan board te kommen!
  Ik krúste mei in offisier op swurden,
  De striid yngean yn in wylde, gewelddiedige woede!
  
  De tsjinstanner is heech, as in bolle út in stâl,
  Hy wol de wylde massa ferpletterje!
  Mar de jonge man fjochtet mei weardichheid,
  It blêd weeft in ûnsichtbere tried!
  
  Hjir is in lunge - se hawwe de búk trochstutsen,
  De boef gûlde, liet syn swurd falle!
  Hy wenne yn 'e útwreide en wist gjin pine,
  No hat er syn hynstekrêften ferlern!
  
  Myn earste boarding wie sa suksesfol
  In hânfol goud wurdt yn jo bûse getten!
  En wy piraten sjonge ferskes
  Diel yn 'e striid de duvan krige yn eare!
  
  Fansels kin moarn slimmer wêze
  Fregat- en krusergewearen barsten!
  Stjoer my om bleatefoet troch de plassen te springen,
  Troch it bloed dat de fijânske smjunt fergetten hat!
  
  Noch in jonge, der binne gjin antennes,
  Mar d'r is gjin kabinejonge yn 'e slach fan' e ôflaat!
  Kohl is ornearre om te stjerren yn 'e kleur fan jierren,
  Dat is in frijwillige beslút!
  Nei Oliver fielde in bytsje fleuriger, en sels begûn te wrijven de ketting. Ien metalen keppeling tsjin in oar. Hoewol't it is ûnwierskynlik dat hy sil hawwe tiid, mar op syn minst der is in kâns.
  De jonge die enerzjyk en song fûl;
  Sittend mei lattice v dungeon rauw .
  In jonge earn fokt yn finzenskip,
  Myn tryste kammeraat, swaait mei syn wjuk,
  Bloody iten pikt ûnder it finster,
  Pekt, en smyt, en sjocht it finster út,
  As tocht er itselde mei my;
  Hy ropt my mei syn eagen en syn gjalp
  En hy wol sizze: "Litte wy fuort fleane!
  Wy binne frije fûgels; it is tiid, broer, it is tiid!
  Dêr, dêr't de berch wyt wurdt efter de wolk,
  Dêr, dêr't de seekanten blau wurde,
  Dêr, dêr't wy rinne allinne de wyn ... ja, ik! .. "
  En de jonge skopte mei de bleate foet de kuorren. En doe naem er it en foel wer yn 'e sliep. En hy dreamde ek fan wat ynspirearre troch earder lêzen romans. Benammen oer Julianus de Apostaat. Wat soe der bard wêze as Julian langer libbe hie!
  En dizze dream is nijsgjirrich;
  Yn in dream seach de jonge wat ûngewoan ...
  Hjir wie er neist Julianus de Apostaat. De ferneamde Romeinske keizer yn 'e striid mei de Parten rekke yn in drege situaasje. Mar Caesar syn erfgenamten fochten moedich en ferdreaune de Parten. Mar de keizer sels waard omjûn troch in lyts detasjemint, wanhopich besocht troch te brekken nei syn eigen.
  Oliver Twist sprong út op it waarme sân. De terminatorjonge realisearre fuortendaliks dat dit gjin dream wie, benammen om't de noch net folslein genêzen blieren op 'e soallen seagen. Mar d'r is gjin tiid om te pleitsjen - de keizer moat bewarre wurde!
  De boy-ranger skeat fiif Parten del dy't de keizer al mei ien slach yn in sprong belegere hiene. Doe pakte Oliver Twist, heul behendich beide swurden op en begon te skellen. De earste fjouwer Perzyske krigers foelen mei de holle ôfstutsen. Doe smiet de jonge de dolk mei syn bleate fingers, en dy draaide midden yn 'e flecht en snijde de kiel fan trije bôgesjitters.
  Oliver Twist rôp lokkich út:
  - It is in manljusstriid!
  Doe gie er op in beslissend offensyf. Syn swurdswaaien wiene as in gersmaaier. Se snijden elkenien op in rige del, en skieden de ledematen fan 'e Perzen. Hjir is in grut haad fan 'e Parten dy't besykje de keizer sels syn hân te ferliezen. En dan de kop.
  Oliver Twist smiet fiif dolken fan 'e draaiskiif mei syn fuotten tagelyk, en maaide in hiele rige bôgesjitters del. Doe rôp er:
  - Oere fan fortún! It is tiid om te spyljen!
  En syn swurden joegen in kapsel oan it Parthyske leger. De lieder fan it leger, de kening fan Perzië, Indemon, brocht de zenki út. In healneaken, gespierde jonge snijde elkenien op in rychje del en besloech alle oanwêzigen nei Julian mei liken. Nea earder hie de hearsker fan Parthia sa'n fûle jager sjoen. En it feit dat dit gewoan in burdleaze jeugd ynspirearre serieuze eangst.
  Ynienen besleaten de echt heidenske goaden it Alde Rome te helpen, en ynstee fan werom te reitsjen, joech Julianus de religy fan syn foarâlden werom nei de ierde! En no is it òf Hercules òf de soan fan Hercules dy't it Parthyske leger fjochtsje.
  En Oliver Twist rekke mear en mear yn in razende. Hy smiet swiere en skerpe foarwerpen. Hy stiek en smiet de fijannen fan it Alde Rome, en syn swurden liken ûnwjersteanbere bliksem. De terminatorjonge ynspireare de rest fan 'e Romeinen. Roppe: Hercules! Hercules mei ús! Se raasden op 'e Parten, en ferdûbelen har krêft trijefâldich. De keizer sels fochten.
  Julianus wie mar in bytsje boppe de gemiddelde hichte, mar goed boud en kreas. Op it stuit fan syn dea wie er noch mar twaentritich jier âld, en it is net bekend wat der op it Romeinske Ryk wachte hie as de ôffaller mear libbe hie. Mar no, it liket, binne de Parten werom ferhuze, en begûnen werom te gean.
  En de rest fan it Romeinske leger tafoege waarmte. Kening Indemon besocht it tij fan 'e striid te kearen, en mei in selekteare tûzen ûnstjerliken ferhuze hy yn' e striid. Mar dit wie syn fatale flater.
  Oliver Twist luts de oandacht foar in heul grutte man - grutter as Valuev, mei in kroan en skouders, as in kast yn gouden kettingpost. En de jonge, sjoen hoe't se harkje nei de oarders fan dizze hearsker, begriep: it is tiid om te hanneljen. En hy pakte de bôge op dy't troch de Perzysk fallen wie. Hy luts it gau mei de foet, dat de bôgestring hast barste. En doe liet er in pylk los, mentaal begeliedend har flecht.
  En rushing, in steklike angel trochboarge de kening fan Parthia yn 'e nekke, brekt de halsslagader. En in enoarm gewicht fan ien en in heal, of sels twa centners, de hearsker stoarte út in ûntwerp oaljefant.
  De dea fan 'e kening, fansels, in ferpletterjende klap foar it leger. Benammen doe't de jongere erfgenamt besocht te nimmen kommando, lykas Oliver Twist stjoerde in pylk op him. As gefolch, dizze tsjinstanner die bliken te wêzen in trochboren skorpioen. De Romeinen, seagen de keizer yn 'e slach rinnen, rôpen no: Apollo, Apollo is by ús!
  En Oliver Twist sloech de Parthen mei syn hannen en fuotten.
  En dit barbaarske leger feroare yn in grutte flecht. No sieten de Romeinen nei Parthia en yn dit ras fan wolven wie der gjin sprake fan ferjouwing en genede. Wee dyjingen dy't flechtsje, en wee dyjingen dy't flechtsje foar de Romeinen dûbeld.
  It eastlike leger smelte foar ús eagen, en de Latynske rezjiminten, legioenen en kohieren wiene ûnferbidlik. Izer en sterk, se brekke en skuorre alles, en deadzje de eallju ...
  De jonge, oan 'e oare kant, flitse mei bleate, rôze hakken, en rûn in mûne mei swurden, en snijde yn ien kear fiif tsjinstanners del.
  Folsleine oerwinning. De oerlibjende Parten falle op 'e knibbels en smeekje om genede.
  Oliver Twist kaam op 'e oprop fan' e keizer. Hy seach him leaflik oan. Yn 'e âlde tiden binne minsken in bytsje leger as yn' e lettere ieuwen, en yn in dream stelt de jonge him foar om âlder te wêzen. Oliver liket dus fjirtjin, fyftjin jier âld te wêzen nei Romeinske noarmen. Dat is, it kin al as in man beskôge wurde, al is it sûnder burd. Julian seach nei syn krassen en kneuzingen en frege mei in brede glimke:
  - Binne jo in god?
  Oliver Twist antwurde earlik en earlik:
  - Ik bin in minske!
  Julianus suchte swier en antwurde ek oprjocht:
  - It is spitich ... Hiel spitich!
  Dit makke de terminatorjonge lilk, en hy antwurde hurd:
  - Der is neat te spyt! Man dit klinkt grutsk!
  Julian knikte goedkeurend en klopte de jonge op it skouder:
  - Moai sein! Dizze man klinkt grutsk, en hy moat grutsk wêze, en gjin klaai yn 'e hannen fan in pottebakker!
  It leger murmele yn goedkarring. De marsjearjende pryster begon te meitsjen fan in heidenske gebedstsjinst by gelegenheid fan 'e oerwinning. Julianus besleat de âlde sekten wer op te wekken. Ien fan harren is de oanbidding fan Jupiter, Mars en Mithra. Hoewol it dúdlik is dat it heidenske leauwen modernisearre wurde moat. Ferskate ideeën binne hjir foarsteld. Ommers, der is al in lear oer de Champs Elysees - in paradys foar krigers en heroyske minsken, pundits. Dus wêrom net meitsje it offisjele lear. Jo sille de keizer ûnderdanich wêze, jo sille jo yn 'e tsjinst ûnderskiede kinne en jo krije in harem yn 'e folgjende wrâld, en jo sille dêr eale feesten fiere, ivich jong en sterk! Dus wêrom de elite dan de lear fan Kristus?
  Oliver Twist, dy't ek net sa dol wie op it tradisjonele kristendom, twahertich en wreed, sei:
  - De minske sels is de smid fan syn eigen lok, en hy is de pottebakker fan syn sukses!
  Julian stiek de hân út nei de jonge, skodde him waarm en suggerearre mei alle oprjocht:
  - Wês myn soan en erfgenamt! Do bist wiis boppe dyn jierren, en do hast boppeminsklike krêft!
  Dêrnei helle de keizer de ring fan 'e Caesars út syn riem. Dizze ring wurdt meastentiids droegen troch de keizer oan wa't er der foar kieze om syn opfolger te wêzen, en is meastentiids in teken fan oanname.
  Oliver Twist sette in ring oan syn wiisfinger en sei mei entûsjasme:
  "Ik hoopje weardich te wêzen om de soan fan 'e keizer te wurden ..."
  Julianus fersloech it Parthyske leger en lei op 'e nij harren goed fersterke haadstêd. It uterlik fan Oliver Twist waard begroete mei blydskip. De Romeinske keizer tute de jonge en tilde him mei sterke hannen boppe him op, sizzende:
  - God tankje! Ik tocht al datsto dea wiest!
  Oliver, realisearre dat de wierheid net sa maklik te ferklearjen is, antwurde:
  - Om earlik te wêzen, jo Majesteit is myn echte heit, dit is Apollo en hy nimt my soms mei nei Olympus en nei oare wrâlden, sadat ik net te wend wurde oan minsken!
  De keizer, mei de bynamme yn 'e echte skiednis as in ôffaller, wie ferrast:
  - Hasto Olympus sjoen?
  Oliver Twist, lykas alle yntellektueel ûntwikkele jonges, hâldde fan komponearjen en befêstige dêrom maklik:
  - Ja!
  Julian rôp yn bewûndering:
  - En ik seach Jupiter!
  De jonge-ridder, breed glimkjend mei peareltosken, antwurde:
  - Myn pake Jupiter seit hallo tsjin dy! En winsket dy súkses!
  De keizer rôp op 'e top fan syn longen:
  - Tankewol de goaden! Meie se bringe oerwinning!
  De erfgenamt ried fuortendaliks oan om de oanfal net út te stellen, om't de omjouwing ferwoaste wie en it foar de Romeinske troepen te dreech wie om sels iten en drinken te krijen.
  Oliver, bewapene mei de bêste Romeinske bôge, dy't er ek ferbettere, gie op jacht. It is better om te tinken oer it plan fan oanfal, sjoch de festing sels en tagelyk deadzje fijannen.
  Oliver Twist skeat fan in ôfstân op de strider mei de skarlaken fearren op syn helm. As antwurd fleagen wolken fan pylken op 'e jonge. Mar de jonge strider joech har net it minste omtinken: se kamen noch net, en sloegen de tsjinstanners koel út, en hy sels, mei in flugge stap, sa no en dan, op in draf, rûn om 'e muorre.
  De stêd wie yndie grut, net folle lytser as Rome, en omjûn troch hege muorren. Trajanus de Grutte en in protte oare oerwinners koene him net yn har eigen nimme. Mar hjir is eins de wichtichste krêft fan Parthia. Feroverje har, en jo hearskippijen fan Rome kinne útwreidzje oant Yndia.
  Oliver fernaam dat de muorren fan 'e stêd binne hast oeral grut, dik en jagged. Foar in nimme sa'n stêd, Jo moatte in protte lange treppen, en it is net wis dat jo fine se. De beskerming is wat swakker, dêr't de stêd troch de rivier wosken wurdt, is in stoarmige stream. It is mooglik om de rivier om te lieden, mar it sil op syn minst twa moannen hurd wurkje. Dus wat binne de oare manieren?
  Blaas bygelyks de muorre op en brekke troch it gat! De maklikste manier, mar jo moatte eksplosiven. Mar net fier fan 'e stêd is in yndrukwekkende bosk. En mei wat feardigens kinne eksplosiven makke wurde fan ... zaagsel, it tafoegjen fan de ienfâldichste mineralen en sâlten oan har. En mei syn bleate hakken fielde de jonge dat der sokke mineralen en sâlten yn 'e grûn sieten.
  It is it bêste om it heechste diel fan 'e muorre te ûndergraven, wêr't it grutste oantal fijannige soldaten sammele hawwe. No sille de Parten it spyt hawwe dat se überhaupt tsjin Rome doarsten te gean.
  Oliver Twist, nei't er fjouwer kokers sketten hie, gie werom nei it kamp en fertelde Julian lokkich:
  - De goaden fertelden my hoe't ik de festing nimme moast! Mar lit jo krigers ús ritueel tsjinje!
  De Romeinske keizer bestelde strikt:
  - Harkje nei myn soan lykas jo my hearre!
  En it leger, dat Oliver Twist yn aksje sjoen hie, blafte in groet yn ruil. En de jonge, de Tsesarevich, wie aktyf it jaan fan oarders. Jo moatte in protte zaagsel mei mineralen mingje, en dan krije jo in krêftige bom fan âlde tiden. It moat folle effektiver wurkje as buskruit, en net slimmer dan nitroglycerine. Dit is echt de terminatorjonge betocht. Boppedat, Oliver sels kape persoanlik de bosk, en grindered de logs yn skylden en zaagsel.
  Leauwe yn 'e wil fan' e goaden, wurke it Romeinske leger tige freonlik, harmonieus en enerzjyk. Saagsel en krêftige houten skylden waarden gau boud. Wier, de Parthen besochten in sortie te meitsjen.
  Oliver Twist swaaide lokkich mei syn twa swurden, en de kavalery rekke út 'e hinderlaag. In pear tûzen Perzen waarden omsingele. De jonge-ridder neukt harren lieder mei syn foet yn 'e kaak, twingt him te ferliezen in protte tosken. En doe wurke syn pear swurden as wiene se skearmes. En de Parten wiene yn in tas, en omjûn troch it dapperste leger yn 'e wrâld.
  Ja, in protte barbaren fjochten no yn it Romeinske leger, mar dit makke it sterker, absorbearjen sawol farsk bloed en nije fjochtstechniken.
  Oliver Twist útblonk mear as oaren yn dizze felling. En mei opsetsin sloech it bern yn grutte puollen bloed om de Romeinske soldaten te spuiten. En se mochten it, it die bliken dat se godlike genede, krêft en lok krije fan 'e soan fan Apollo sels.
  Krekt sa't in protte yn Rome bliid wiene oer it weromkommen fan 'e âlde heidenske kulten. En mei in protte wille bidden se ta Fortune. It kristendom, oan 'e oare kant, like te fijannich foar de wille fan it libben en dêrom net oantreklik. Boppedat, sil der noch wêze dat paradys? En seach ien fan dyjingen dy't yn 'e fjirde ieu libje de opstanne Kristus?
  En har goaden binne ienfâldich, begryplik, minsklik ... En gjinien bea serieus ferset tsjin 'e opwekke kulten!
  En no de rys krigers, sels as de helte fan harren binne gjin Latino, mar barbaren entûsjast fiere de oarders fan de keizer en syn Soan en de Soan fan Apollo.
  Nachts wurde al genôch siedsel en mineralen klearmakke. Oliver Twist wachte net oant moarnsiten, mar joech opdracht om de karre fuortendaliks nei it sintrale punt fan 'e fijân ferdigening te ferpleatsen.
  En de trofee Parthian hynders raasden tegearre mei de deadlike lading nei de toer fan 'e keningen. Se rieden se op, ferbaarnen de kop en de skonken mei ferljochte fakkels en klappen fan lange swipen. En alhoewol't de Perzen ûnbeskate sjitten iepene yn it tsjuster fan 'e nacht, wie it al te let.
  Oliver Twist, om syn stim te fersterkjen, rôp troch in grutte koperen hoarn:
  - Mei de namme fan 'e goaden folbrocht wurde! Mei Jupiter helpe!
  It eksplodearre sadat sels in pear kilometer fan 'e hollen fan' e Romeinen har helmen fan 'e holle sloegen. Mar de Parten hawwe tûzen kear mear te lijen. De wichtichste skûlplak fan 'e blastwelle waard heger smiten, en de muorren helle omheech. In protte hûnderten Perzyske soldaten waarden op it plak fermoarde, en noch mear kreupele ...
  Oliver Twist, dy't ek troch de klap stutsen waard, foel op 'e knibbels, mar sprong fuortendaliks oerein. De jonge-ridder blafte wer:
  - En no falle freonen oan! Ta eare fan ús God Apollo!
  En hy raasde earst, flitsend bleatefoet, mei stof fêst oan it bloed fan jongeshekken. En efter him raasde it hiele Romeinske leger, ûntelbere yn alle gefallen, yn in nachtmerje.
  Oliver wie de earste dy't de Parthyske posysjes berikte en klommen flink ûnder de ynstoarte muorre. De terminator jonge wie yn grutte opwining. Hy snijde elkenien op in rige, hoewol't it al dúdlik wie dat de Parten it fermogen ferlern hiene om echt tsjin te gean. Har moraal foel ôf, en alle winsk om de Romeinen te fersetten ferdampe. Mar dochs, de ferneatiging bleau, en der wie in echte bloedbad.
  Oliver Twist, mei syn swurden en snijde troch in oare iepening, song in hiele ballade:
  Ik bin in ridder fan Rome en it swurd ...
  De Heare hat my roppen ta de striid!
  De wrâld krige yn ien kear in beul,
  En jo better priizgje Svarog!
  
  Beslút om de grutte dream opnij te meitsjen
  Dy man is sterk wurden as God!
  En rekke fereale, wiisheid, skientme,
  Dêryn is de rush fan herten yn metaal belichaamd!
  
  Nee, gjin heidensk, Caesar wie,
  Hy koe syn gelikense net yn 'e rati ...
  En Rome mei strieljende gloarje,
  Defy fear-Satan!
  
  Alles sil feroarje yn stof
  Mar allinnich de geast is ûnstjerlik!
  Fyn krêft yn wurden
  Wat ús net lûdop fertelle!
  
  Leau my, in persoan is gjin lyk,
  It is de bêste, libbet altyd ...
  De striel fan gloarje is net útgien ...
  Stjer yn 'e herten fan' e leafde!
  
  En wat is bloed
  Se jout ús it libben ...
  Ut pine is der leafde
  En hâld har oan!
  
  Leau dat jo net swak binne
  En hy wie sterk fan geast!
  Lit de slaaf yn it fleis omkomme,
  Wy sille de knibbel behannelje!
  
  As jo leffe oerwinne
  En de wylde horror sil ferdwine ...
  Dan sweefst boppe de dakken,
  Goden telle de gesichten!
  
  Olympus sil komme, it fjoer oanstekke,
  En der sil ljocht wêze ...
  Mar oanreitsje de swakke held net,
  Klant fan oogarts...
  
  Dy't in lytse wjirm fertrape,
  Hy sels is fan hert neat wurdich!
  En myn grutte passy
  Under de sturt twa chips fan piper!
  
  Koartsein, Belobog kom,
  Ik sil Apollo wurde ...
  Wy sille nullen trochstreare mei in pinne,
  Wy hawwe miljoenen efter ús!
  De haadstêd fan Parthia wie fallen, en de Romeinske flagge wappere der no oer. Oliver Twist naam de kaai nei Azië yn syn sterke hannen en benadere keizer Julianus. Hy betanke de erfgenamt en joech it him werom, sizzende: "Gloarje oan Apollo."
  Julian bout in nije haadstêd. Oliver begûn ek te dreamen ... Hjir moete er wer de keizer Julianus. It Partyske keninkryk, dêr't de Romeinen safolle problemen út ferslein hiene, en Julianus, dy't al de Grutte neamd waard, besleat Babylon te restaurearjen.
  It uterlik fan Oliver Twist, de neamde soan fan 'e keizer en dy't beskôge waard as de soan fan Apollo, waard troch de Romeinen ûnderfûn as in teken fan 'e goaden.
  Foar de jonge sprinkelen de Vestale Virgins roazeblêden. Oliver trape se mei bleate fuotten op, en grutsk út syn boarst, marsjearre er as in triomfantlik. De blomblêden kitelden har bleate hakken noflik, en de stimming kaam hjirút op. Julianus skodde de hân fan 'e jonge, ferheard fan militêre arbeid, en sei:
  - Och myn soan! Ik bestelde út 'e skatten ferovere fan' e Parten om in gouden stânbyld foar jo te smiten, smaragden yn te setten ynstee fan eagen! Om't jo de soan fan Apollo binne, dan binne jo as de heule God fan skientme en militêre keunst!
  Oliver Twist antwurde beskieden, en krúst syn earms oer de spierlike boarst fan in sterke teenager:
  - Ik bin krekt as in god, in man!
  Julian knikte nei de jonge en kundige oan:
  - Yn jo diel en ta eare fan it begjin fan 'e oplibbing fan Babylon, sille wy gladiatorgefjochten regelje!
  Oliver sei oprjocht:
  - Minder bloed! Us goaden hawwe gjin offer nedich, mar moed en moed!
  Julian wie it hjirmei iens:
  - Mei it sa wêze! Mar dy Parten dy't har net ûntslach hawwe, moatte stjerre yn gladiatoriale fjildslaggen om Rome gjin nije problemen te feroarsaakjen!
  Oliver Twist Jr antwurde hjirop:
  Lit de goaden har lot beslute! Lit froulju en bern allinnich net meidwaan oan dizze!
  Julian antwurde dûbelsinnich:
  - Dy't ús net gefaarlik binne, sille net meidwaan oan 'e deadûns!
  It stânbyld cast nei Oliver Twist wie noch grutter as libbensgrutte, en de smaragden eagen ferbaarne. Yn syn hannen hie de jonge-godheid twa swurden mei stielen blêden en hilts fersierd mei robijnen. De reliëfspieren wiene frij konsistint mei it orizjineel.
  Doe wie der in weelderich feest, en al ûnder it feest waard it earste gladiatorgevecht hâlden. Twa soarchfâldich wosken en oaljefolle Parten fochten. Se foelen inoar oan mei swurden. De gruttere miste ferskate slagen fan it swurd yn 'e boarst en mage, ynstoarte op it sân. De striid wie flechtich en hast alle Romeinen, ûntefreden mei sa'n útkomst, hellen de fingers nei ûnderen - meitsje him ôf! Oliver hâlde him ôf. Hy woe net wreed of barmhertich ferskine.
  De Parthian sûnder in twist fan gewisse stuts syn lângenoat. Op dit, yn feite, de gladiatorfoarstellings einige. Pas nei it ein fan it feest, doe't Julianus, lykas Nero, in liet song, waarden de soldaten wer nei it stadion roppen. Dizze kear wiene it twa pubers.
  Se fochten lang genôch, en brochten inoar in protte wûnen ta. En op 't lêst, folslein útputten, trochstutsen se elkoars boarst mei har swurden en beferzen.
  Oliver Twist, mei syn bleate foet stampende, merkte mislik op:
  - Jo heit tasein dat der gjin bern yn 'e gladiatorial duel!
  Julian antwurde beslissend, en sloech de fûst op 'e tafel:
  - En dit binne gjin bern! Se binne al fjirtjin!
  Dizze útkomst soarge foar in beskate teloarstelling by de Romeinen, en se boeiden de deade striders út.
  Oliver hie gjin beswier. Hy tocht sels net oan fjirtjinjierrige bern. As in jonge al by in frou wêze kin, dan is er gjin bern!
  Gladiator gefjochten begûn de oare deis.
  De Parthen fochten inoar. Se wiene lilk, smieten harsels en stekken. In protte bloed en swit waard fergetten.
  Al yn de earste slach fochten oan elke kant tweintich minsken. Dejingen dy't earst útkamen mei griene leanen, en de twadde mei giele. De striid ferrûn mei wikseljend súkses. De grienen wûnen, wêrfan't mar trije op 'e fuotten bleaunen, en sels dy waarden slim ferwûne.
  It twadde duel waard wat minder bloedich as it earste.
  Dizze kear wiene der fyftjin man oan eltse kant. Guon yn oranje ferbannen, oaren yn blau. Swiere learzens kletterje tsjin it sân. De gladiatoren sels binne healneaken, in protte binne hier, dus it spektakel is frij barbaarsk en spannend. Oranje like sterker te wêzen, hoewol't de striid yn 't algemien kompetitive waard. Der wie in koppige útwikseling fan klappen, bloed dripte.
  Beide kanten swaaiden as in weachbries.
  Oranje blykte sterker te wêzen, wêrfan fiif krigers op 'e fuotten stiene. En dy blauen dy't heapen wiene, mar fermoarde waarden, de Romeinen ferjoene har net.
  De fjildslaggen wiene yn folle gong. Hjir bygelyks trije liuwen en fiif Parten mei stompe swurden. De banya bleek bloedich te wêzen ... Dizze kear glimke it gelok nei de liuwen, útsein de bisten, ek, en de swurden waarden jûn oan de finzenen koart, roast en net skerp foar in lange tiid.
  Doe kamen teenagers de ring yn, bewapene mei allinnich dolken. Der waard safolle roppen, roppen, biten. Se ferweve yn in omearming en stutsen inoar mei harren punten, butted, skopten. De jonges wiene sa lilk dat se net iens seagen wa't yn hokker ploech siet. Se hawwe inoar krekt fermoarde, ferminkt en op it plak ôfmakke.
  Ien fan har skuorde sels de folsleinens fan 'e oare út, wêrtroch't de lêste twong om te stjerren fan in slimme pineshok.
  Hoe dreech en walgelijk it is, mar tagelyk bloedich spannend. As jo in mingsel fan opwining, wille en tagelyk walgelijk belibje, as neakene, sweaty, bloedige en snijde teenagers inoar mei wapens pine en bite.
  En yn âlde tiden, in protte bern wurde berne, en in grut oantal jonges meidwaan oan gladiator gefjochten. It binne minder weardefolle guod en binne net sa jammerdearlik. Faak fjochtsje jonge slaven folslein neaken, en altyd bleate fuotten.
  Frouljusgladiatoren binne ek hast altyd bleate fuotten, útsein de meast ferneamde fan harren. Sokke famkes sette elegante sandalen oan om har hegere status te beklamjen.
  Slaven moatte gjin skuon drage oant se folwoeksen binne, allinich yn kâld waar krije se rûge houten skuon, sadat weardefolle fee net bûge fan 'e kjeld. En as in bern natuerlik sterk is en kin de snie ferneare, litte se it leaver sûnder in tunika. De bern fan frije Romeinen, en benammen fan patrisiërs, drage sandalen of slippers, en learzens yn kâld waar, om minder as slaven te wêzen.
  Oliver Twist is fansels, as soan fan 'e god Apollo, boppe sokke foaroardielen. Mar guon Partyske finzenen, seagen nei de jonge yn guon koarte broeken dy't neist de keizer siet, tocht him blykber foar in earekozhnik en flústere.
  En it gehoar fan Oliver is tige skerp, en it is onaangenaam as ik sa oan dy tink. Twa healneaken slaven kamen de prins oan en begûnen noflike massaazjes te meitsjen foar de bleate fuotten fan 'e jonge. It is sa goed om oanrekke te wurden troch Aziatyske famkes. Blykber, ek fongen slaven yn de ferovere Parthia.
  Allinnich ien fan de pubers bleau op 'e fuotten, dy't troch tal fan ferwûnings lykwols ek net rjochtop stean koe en op alle fjouweren stie.
  De folgjende striid wie in bytsje mear eksoatyske. Fjouwer krokodillen tsjin twa tsientallen Parten mei stokken. En mar ien hie in bile yn 'e hannen. Alligators raasden op 'e finzenen, en se sloegen mei stokken as antwurd. Guon Parten flechten. De krokodil is in tige skriklik bist. As de mûle klikt, sa stoar de biten Parthian yn sokke tosken.
  En de oare strider hat syn skonken al ferlern, en de oare earm. En de gladiatorkrokodillen ite tige mei wille.
  In lange Perz mei in bile snijde de alligator mei in bile. Hy reagearre net iens: sa'n sterke hûd die bliken. En alles slacht op in rychje en hastich om elkenien dy't ûnder de tûken fallen is, te fersoargjen.
  De bloedige rommel ferskynde. En it begûn te fersprieden oer sân en grint.
  Oliver Twist begon te flirten mei slavinnen ... En waard wekker!
  . HAADSTIK #4
  Oliver Twist, nei it sliepen, wurdt wer fied en oankundige:
  - No, no wachtet de twadde marteling op dy, jonge.
  Earst kamen de bewakers de sel yn en mei har in froulike dokter yn in wite jas. Se bestelde Oliver om syn mantel út te dwaan en knikte nei't se it ûndersocht hie.
  - Wat geneest it fluch op in hûn! It is tiid foar in twadde ferhoar mei passy!
  De jonge gûlde:
  - Ik bin noch in bern, miskien net?
  De frou yn 'e wite jas knikte.
  - Sit gjin soargen, jo sille net sear komme. En dan sil der mar ien marteling wêze. De wet ferbiedt de ferminking fan bern ûnder de fjirtjin jier troch marteling!
  Oliver suchte swier.
  Hy waard wosken mei waarm wetter, se net iens sparre de steat eigendom sjippe. En de jonge waard skjin en klear foar marteling.
  Mear bewakers kamen binnen. Se haken de kraach út 'e nekke fan 'e jonge en diene de boeien oan. En hja brochten him, klinkend mei keatlingen, nei de folteringôfdieling.
  Oliver wie senuweftich, syn skonken trillen, syn bleate soallen fielde de kâlde fochtigens fan 'e stien. Hy is noch in bern, en hy sil swier martele wurde, en dit feroarsake in huverjen.
  In froulike beul mei read hier wachte al op him yn 'e martelkeamer. Se glimke, grutte, pearlyske tosken.
  - No, dy kreaze lytse hin kaam? No sille wy dy knype!
  De gestreepte pyjama fan Oliver waard ôfskuord en hy waard neaken nei bûten brocht. De redhead waard holpen troch de beulen tieners. It wie in spesjaal team foar bernemarteling.
  Oliver waard pleatst yn in spesjale krepe mei spikes dy't begûn te pynlik prikje de hûd fan syn rêch en billen.
  Doe begûnen syn earms en skonken yn ûnnatuerlike hoeken te bûgen. Oliver kreunde fan pine. De ligamen waarden spand, en earms en skonken letterlik út 'e skouders en heupen lutsen.
  De reade glimke.
  - No, wat docht sear? Kinne jo my fertelle wêr't jo de stash ferburgen hawwe?
  Oliver skodde de holle negatyf.
  De teenagebeulen draaiden de hefbomen om, en de earmen en skonken fan 'e jonge draaiden mear. Oliver kreunde, mar knarste syn tosken om himsels te swijen.
  De reade knikte.
  - Smearje syn hakken! Se libje al!
  De jonge beulen sette entûsjast oan it wurk. Se smarre de jonge syn stofwosken soallen, noch frij hurd, syn sels bernlike teannen. De reade holle seach it bern oan en slikte har lippen oan. Se mocht graach lytse jonges martelje.
  Uteinlik wurdt de sole smard en de brazier wurdt fêstmakke troch it leverjen fan gas. De hichte fan 'e flam kin oanpast wurde, en it slikket de hakke fan in bern mei in fleisetende tonge. Tagelyk bliuwe de beulen de earms en skonken fan 'e jonge draaie, letterlik bûge him yn in bôge.
  De pine wie ferskriklik en Oliver kreunde en rôp. Wanhopich besocht himsels ôf te lieden, mar dit, mar hy slagge net goed. En as wiene fulkanen oer it lichem útbarsten en lava streamde.
  De gedachte flitse: leaver as sa'n pine te fernearen, kin it better sizze. Boppedat is it net wierskynlik dat it mooglik is om de ferburgen rykdom te brûken. Mar de eigensinnige lytse duvel yn syn holle easke ferset tsjin geweld. En Oliver wie stil as in jonge pionier dy't ûnderfrege waard troch de nazi's. Hoewol't út en troch kreunen en sels gûlen bruts út 'e lippen.
  De brazier bakt de hakken fan 'e jonge, en se waarden read, mar troch de olive-oalje ferbaarnen se net of char. En de blieren kamen stadich út, it wie in lange marteling. En tagelyk kamen de ligaminten fan 'e earm en skonk en skouderblêden fan Oliver Twist út, sadat der foar it skoft in bytsje oerbleaun wie.
  De reade holle gnize en gloeide fan lok. Oliver wie in kreaze, gespierde jonge en it wie in grut genot foar de fix om him te marteljen. Mar hy die net bekend. De amtner dy't tafersjoch hâldt op de marteling, draaide de oereglas om. Neffens de wet is it marteljen fan bern ûnder de fjirtjin jier yn de tiid beheind. En hy kreunt allinne en ropt, en de skriftgelearden hawwe neat te skriuwen.
  Doe helle de reade in lange naald, wêrfan de tip yn 'e kachel readhiem wie, en gyng op nei Oliver.
  Se begûn de neakene, gespierde jonge yn 'e senuweften te prikken. Oliver raasde yn wylde pine ... De reade holle prikte stadich en song:
  Wat pine, wat pine!
  De fraternities slaan Spanje! Fiif is nul!
  En hy laket mei syn pearlyske tosken. En wer, ynjeksjes dy't ta it lijen fan 'e jonge taheakje.
  Oliver besiket himsels ôf te lieden fan 'e pine ... Hy sjocht nei de reade holle, en se liket him net eng. Se sjocht net mear as tritich, moai, mar kweade smaragden eagen. Oliver hearde dat der in froulike beul is dy't gewoanlik lytse dieven martelet. En in pear koene marteling fersette. Oliver tocht ek oan de roman oer Robin Hood.
  Lytse Joe, in jonge fan sawat fjirtjin, waard op ien of oare manier finzen nommen. En hy waard martele op it rek mei fjoer en in sweep. Lytse Joe wie wurch, mar hy joech net út wêr't de rôvershok wie. Doe waard de beul ûntfierd, en Robin Hood sels ferskynde yn syn plak. En Little Joe sliepte. Hoewol't syn bleate hakken mei readhiem izer brânden, genêzen se de jonge, en hy rûn wer.
  Dus gjin grutte deal. It docht allinich sear, mar it sil gjin ûnjildich wurde en sil sels sels wreke ...
  Redhead makke in tsiental ynjeksjes yn ferskate dielen fan it lichem, en ferlege de kâlde needle.
  Se naam in sweep yn 'e hannen en begon Oliver yn 'e boarst en mage te slaan. De klappen foelen hurd en foelen gelyk. De jonge, waans holle al aardich troch de skriklike pine wie, foel út ...
  Tienerbeulen gienen iiswetter oer him út. Oliver kaam ta syn sinnen.
  De reade helle in stik readhiem izer út 'e kachel en brocht it nei it boarst fan 'e jonge.
  Hjir grypt de amtner yn:
  - Jo kinne de pectorale spier beskeadigje! Bern wurde net ferwûne!
  De reade blafte agressyf:
  - Dan sâlt!
  En hja stiek har poat yn 'e glêzen en goot in hiele hânfol op 'e wûne fan Oliver. De jonge rôp en trille.
  De Ingelske amtner knikte.
  - Alle tiid is om! De wet ferbiedt fierdere marteling!
  De reade holle flokte en grommele:
  - Blinder! Hy is in stoere nôt! Miskien trochgean?
  De amtner skodde de holle.
  - Net! Wet is wet! Jonges fan syn leeftyd moatte net langer martele wurde! Der is noch ien marteling! En kom mei wat mear ferfine!
  De teenagebeul suggerearre:
  Brek syn teannen!
  De amtner swaaide it ôf.
  - Jo kinne net kreupele!
  De reade knikte argewaasje.
  - Lit him rêste! Foar de tredde kear sil ik wat mear ferfine en effektyf foar him tariede!
  Oliver waard frijlitten fan klemmen en geiten. De froulike dokter fielde de pols fan de jonge en sei tefreden:
  - Hy is tige fêsthâlden! En it kin in protte nimme!
  De amtner merkte op:
  - Nei syn minen! Lit it wurkje! Der binne sa lyts, mar sterk as it moat wêze!
  De reade holle gniffele.
  - Des te better! Miskien komt er my faker as ien kear yn hannen!
  Oliver waard wosken mei iiswetter en nei de sel brocht. De marteling einige en de jonge sykhelle opluchting.
  Twa-tredde fan 'e wei foarby, en der is hiel lyts bytsje oer, en de nachtmerje sil einigje.
  Wier, dan, wierskynlik fanwegen syn lytse leeftyd, se sille him net terjochtstelle, mar stjoere him nei de minen. En dat is it slimste! Der is in skriklike stank en semy-tsjuster, en in baan dy't net lang duorret.
  Better op 'e plantaazjes fan Jamaika of Yndia, as de eilannen. It is waarm en sinnich en noflik, frisse lucht. It rûkt nei tropyske planten.
  En de bleate fuotten fan 'e jonges wurde kietele troch noflik gers, en it wurk is noch leuker.
  Oliver, wurch fan 'e marteling, lei op' e rêch, dy't minder ferwûne wie, allinich ferwûne troch de stompe naalden fan 'e stoel, en besocht te sliepen. It soe moai wêze om te ferjitten yn in healing dream.
  De kraach op 'e nekke fan' e bern hast net bemuoie, en net stekke .... Mar der wie in morele fernedering as dizze hûn oan 'e riem. No ja, se hiene der spyt fan en stieken de skonken net yn it blok.
  Hjir is Lytse Joe, neidat hy martele wie, waard hy yn boeien hâlden en hy koe net iens omdraaie. En Oliver Twist wist al wat pine is. Lykwols, yn it wurkhûs waard hy mear as ien kear slein. En de wip is net mear sa eng.
  Fjoer en eversion fan 'e gewrichten binne pynliker. En de naalden yn 'e senuweften. It lichem docht sear, benammen de ferstuikte ligamen.
  De seldoar gie iepen... De opsichter kaam binnen en brocht in kanne molke en sêft brea yn, sizzende:
  - Drink en krije krêft!
  Oliver frege mei in leech lûd:
  - Ik sil net terjochtsteld wurde?
  De matron sei:
  - In protte meilijen mei dy, wês sterk!
  Oliver dronk molke, iet wyt bôle. Syn mage wie swier. En doe't de bewakers fuortgeane, lei de jonge op 'e rêch en foel hast fuort yn 'e sliep.
  En hy dreamde ...
  Yn it lichem fan in folwoeksen man ried Oliver Twist op in swart hynder. Hy hie krekt syn maten ferlitten en fûn himsels hielendal allinnich. De stimming fermindere, en in mist ûntstie yn myn holle hoe't ik dit alles dwaan moast, sadat it sa effektyf mooglik wie. Dit nijsgjirrige wurd waard útfûn troch de Griken - effektyf! Jo sels binne op syn minst de sânde soan yn 'e famylje, mar al in foarname persoan, tichtby de keizer. Mar hjir moatte jo gewoan jo status moderearje en ûnopfallender wurde. Ynfiltrearje de rigen fan 'e gearspanners dy't de grutste stêd yn 'e wrâld wolle ferbaarne.
  It is needsaaklik om de komplekse tangel te ûntdekken.
  Oliver Twist stoppe syn stal. Te goed en trochbloed hat er in hynder. It is fuortendaliks dúdlik dat dit in aadlike persoan sil wêze, en it sil net mooglik wêze om de sektariërs te ûntspannen.
  Oliver Twist stapte fan 'e hynst ôf en tocht nei wêr't hy him oanmeitsje soe. Gewoan oan in beam bine? Se sille him meinimme, mar sa'n foarname hynder wol ik net kwyt. Ferhiere nei de tichtstbye filla? Lykas, se sille it net riskearje de rjochterhân fan 'e prefekt fan' e keizerlike garde te ferrifeljen?
  Oliver Twist hat dizze opsje net echt leuk, mar it liket derop dat der gjin oare útwei wie. Mar hoe sit it mei weromgean? En dan rinne? It like der ek net sa oantreklik út. Miskien nimme en krije in mear beskieden hynder, of sels oermeitsje nei in ezel?
  De lêste opsje like noch wat logysker en net sa wurch as te foet krûpe.
  Dochs moast ik de hynst wer opstekke en de rotsige dyk lâns. Om meager palmbeammen groeiden en it útsjoch is net it rykste. En dit is yn it bloeiende Itaalje. Guon plakken hjir. Hjir is lykwols in fertakke en brutsen iik. Yn 'e fierte driuwt in brune, healneaken herdersjonge de geiten.
  Oliver Twist spurde op syn hynder om himsels op te fleurjen en fersnelde syn tempo.
  Hjir fielde er in krêft fan krêft yn himsels en song;
  Immen siedt, immen ploegt
  No, immen sil mar sizze, ik hie nocht fan it harkjen, ik wol it gelok in bytsje pleage Eh, ik sil it hynder as pân nimme en it lok wachtet my!
  
  It skuorde Eh, it skuorde earne It skuorde my! It skuorde Eh, it skuorde earne It skuorde wer
  
  ! ik!
  
  It skeat Eh, it skuorde earne It skuorde my It skuorde Eh, it skuorde earne It skuorde wer It skuorde Eh, it skuorde earne It skuorde my Slidde oh it skuorde earne It skuorde wer!
  
  It skuorde Eh glyde earne It skuorde my Slidde oh it skuorde earne It skuorde wer!
  Hjir foel Oliver Twist ynienen stil en knipperde fan skrik. Foar him ferskynde in famke fan ungewoane skientme. Se wie hast neaken, allinich har prachtige boarsten wiene bedekt mei snaren fan kralen makke fan stiennen fonkeljend mei alle kleuren fan 'e reinbôge, en har heupen waarden ferpakt yn slingers fan pearels, grutte diamanten en smaragden. Tagelyk is de figuer prachtich, in lang famke, dik hier falle yn weagen fan 'e kleur fan blêdgoud, en trije haarspelden: ien ruby yn' e foarm fan in flinter, in saffier ien yn 'e foarm fan in fisk, en in smaragd ien yn 'e foarm fan in tiger.
  Tagelyk, nettsjinsteande de rykdom fan 'e outfit, wie it famke barefoot, allinich op har ankels waarden armbanden makke fan kostbere blommen. En har figuer is tige spier en ademde dierlike krêft, skientme en erotyk. Tegels fan 'e parse, ballen fan spieren rôlje ûnder de sûkeladehûd.
  Oliver Twist fielde dat syn manlike perfeksje yn ien kear opswelde, bloed siede yn syn lichems, en syn hert klopte as in trommel.
  Hy hie noch noait sa'n moai, hearlik en spannend famke sjoen.
  Foar ferskate dagen Oliver Twist hie gjin froulju yn syn falske dream ûnthâld, en hy fielde dizzy en bist ynstinkten wekker. Hy is in persoan dy't de keizer sels fertrout, en yn syn bûse is in papier fersegele mei it segel en hantekening fan Caesar. En it papier lêst: - Wat de drager fan dit brief net dien hat, is dien foar it goede fan Rome en troch myn befel! Dus, as der wat is, sels as se de keninginne fan 'e barbaren wie, sil Oliver rjochtfeardich wêze.
  Doe't de rjochterhân fan 'e prefekt fan it hynder sprong, doe ûnferwachts, blykte it famke grutter te wêzen as de Romein, optein troch dierlike lust. Oliver Twist wie net ferlegen, en hy ried op har. Mar it neakene, brûzene, gespierde skonk fan it famke flitse, en har bleate fingers pakten har noas fêst. De pine sloech as in foarhamer yn 'e skedel, en Oliver Twist rôp:
  - Ah-ah-ah-ah! Jo meitsje my dea!
  It juwelierde famke lake, tilde de centurion fan 'e wachter fan 'e grûn en smiet it as in kitten.
  Hy rôle op 'e rêch en kreunde. It famke mei it keninklike artikel sei kalm:
  - Jo macho-reaksje is foar my begryplik en sels fleijend! Mar as jo mei in goadinne te krijen hawwe, kinne jo net as in boer yn 'e waarmte haastje. - De stim fan skientme waard stranger. Stean op alle fjouweren en krûpe. Dan tútsje myn fuotprinten yn it sân. Jo fertsjinje it net om jo lichem oan te reitsjen.
  Oliver Twist fielde as in bokser nei't er útskeakele wie. Syn holle klopte, syn noas klopte fan wrede pine. Op ien of oare manier kaam de centurion fan de bewakers op alle fjouweren en krûpte nei in lang, bjusterbaarlik moai famke.
  Excitation, nettsjinsteande de pine, net foarby. En Oliver Twist pokte hertstochtlik nei de bleatefoet, sierlike fuotprint fan in adembenemende skientme.
  Hy fielde it sân op syn lippen en gûlde. Op itselde stuit ferskynde in bleate hakke op syn nekke, yndrukt.
  Oliver Twist spruts:
  - Wês genedich!
  De skientme antwurde mei in slûchslimme tosken:
  - Fertsjinje it!
  Oliver Twist antwurde mei in kreun:
  - Freegje, o geweldich, ik sil alles dwaan!
  It famke lake en antwurde:
  - Goed. Jo binne in grutske Romein en de rjochterhân fan 'e keizer. Wês no in famke, wês har oant ik fan gedachten feroarje!
  Centurion Oliver Twist wie op it punt om wat te sizzen doe't er fielde dat er ûnderdompele wie yn smelte bûter. Hy waard grypt troch in wylde koarts, en doe smiten yn 'e kjeld. De bliksem flitse, der waard in ferpletterjende tongerslach heard en alles draaide foar de eagen fan de man. En nei in momint wie alles stil. Oliver Twist fielde net mear de pine yn syn noas, en syn lichem wie fleurich. Hy sprong oerein en seach nei himsels del. Foar him swaaide in fol famkeskiste, amper bedutsen mei in stripe doek. Fierders koenen jo in brune frouljusliif sjen, lúkse heupen, amper bedutsen troch slipje, sterke dijen, reliëfde skienen, bleate sierlike fuotten. It hier waard lang, en doe't Oliver it mei syn fingers grypte, fielde er de sêftens fan 'e side en besleat er nei te sjen. Curly blauwe stringen ferskynden foar de eagen fan 'e eardere centurion en de dief.
  Jo kinne jo eigen gesicht net sjen, mar jo lichem is sûn, jong, fyn, allinich sûnder sieraden, swart fan sinnebrân, hast neaken, yndrukt mei tegels en in geweldige foarm.
  Oliver Twist fielde him noch sterker en fleuriger as earder. En fluitend merkte er op:
  - Blimey! Wat bin ik, famke?
  De prachtige juwelierde strider knikte.
  - Ja, do bist no in wyfke en moat my tsjinje!
  Oliver Twist antwurde mei in sucht:
  "Myn plicht is om persoanlik de keizer te tsjinjen en elke superieur dy't hy oer my set.
  It famke stampte lilk mei har bleate foet en sei:
  - Ik bin grutter as de keizer. Ik bin de goadinne fan goadinnen! En do moatst my hearre, oars meitsje ik yn plak fan in famke in kakkerlak fan dy!
  Oliver de frou skodde en knilde del, nederich sizzende:
  - Jo wil, o grutste fan 'e grutste. Mar de keizer joech my in taak, en ik bin ferplichte om it te ferfoljen.
  De goadinne sei agressyf op:
  - Sûnder myn wil, net dat Rome net ferbaarnd wirde sil, mar gjin inkele fly fleane foarby. Wês dus net bang.
  Oliver Twist song fûleindich yn antwurd:
  - Hoefolle in leffe wêze moat, begryp ik net,
  In sterke strider foar slach is berne ...
  Eangst is swakte, en dêrom,
  Dejingen dy't bang binne binne al ferslein!
  De goadinne stampte har foet yn grime en song:
  - Tafel en flier skildere
  De keizer is noch in geit!
  En doe knipoogde se nei Oliver en fertelde him op in yngeande toan:
  - Jong, wês in jong famke,
  En haast net om grut te wurden.
  Winne mei lawaaiige druk,
  En fjochtsje de fascisten!
  Nea witte frede
  Cry en laitsje út plak
  Ik sels wie
  Miljarden jierren lyn!
  Oliver Twist fluite.
  - Gosha! Miljarden jierren lyn. En wa binne de faksisten?
  De goadinne knikte en sei sêft:
  - Lear mear. Sil moetsje.
  Oliver Twist draafde mei syn bleate, famkesfoet oer de grintwei. Se fielde it bytend mei har elastyske soal en merkte logysk op:
  - Nijsgjirrich, mar wa bin ik? Hy of sy?
  De goadinne antwurde mei in glimke:
  - Do bist hûndert prosint man yn siel, hûndert prosint sterk en moai famke fan lichem. Wês net tryst, ik sil dy magy leare, en do silst my noch mear trou en trou tsjinje as de keizer.
  De sieraden skientme sei arrogant:
  - Ik lit dy de soannen fan myn fuotten tútsje.
  Oliver Twist woe beswier meitsje, mar it uterlik fan 'e goadinne ferbaarnde him. En de eardere rjochterhân fan 'e oerste fan 'e Praetorianen foel op syn gesicht. En tútsje plichtsich de bleate fuotten fan 'e grutste skientme op ierde. De lippen fielden swiet, as hunichhûd en tige noflik, as in mingsel fan tûzen blommen fan it paradys, it aroma fan 'e sierlike, beitele, sexy skonken fan' e goadinne.
  Boppedat is it noch ûnbekend oft de beleanning is om sa'n sjarme te tútsjen, of in besykjen om te fernederjen.
  De goadinne sei ferfelend:
  - Freondinnen komme gau nei dy, want ien man is gjin strider yn it fjild!
  Oliver Twist tútte nochris gierich de bleate fuotten fan 'e goadinne, beitele, swiet as ambrosia, dy't de Romeinske goaden drinke, en woe fierder dûsje tútsjes fierder. Mar hy krige in bleate hakke yn 'e noas, dêr't sels in tinne strieltsje fan skarlaken bloed út streamde, dy't him oer bruane hûd útsloech.
  De goadinne sei op in strange toan:
  - Kom oerein en gean! As jo wat witte wolle oer de kommende brân yn Rome, dan is it mei sa'n uterlik it maklikst om it te dwaan. Sjoch nei jo boarst, heupen, skonken fan in man sil gek wurde!
  Oliver Twist wie yn 'e war:
  - Hoesa? Sil ik in ferlieding foar harren?
  De goadinne giechelde en sei:
  - Leau my, in frou belibbet folle mear wille fan leafde as in man, en jo wolle net iens wer in man wurde!
  Oliver Twist mompele:
  - It is ferskriklik!
  De goadinne antwurde:
  - Krektoarsom, it is geweldich! Sa'n gefoelige hûd yn froulju, ien touch feroarsaket wille.
  It famke knypeage nei Oliver Twist en tafoege:
  - En dat jo net tinke dat ik jo yn prachtige isolemint haw litten en jo de iennichste man binne yn in froulik lichem, sil ik jo freon oan jo oerdrage.
  De goadinne sprong oerein, draaide de pinwheel en liet de bliksem út har bleate hakke los. En foar, nochris fernuvere troch Oliver Twist, ferskynde in hast neaken, ek tige spierich en moai famke fan read kleur.
  Se stie en knipperde ferbjustere.
  De goadinne, mei de loft fan in grutte winner, antwurde:
  - Dit is de centurio Cicero. Der wie net in hiel jong en kreas man, en no sjogge jo wat in fjoerige skientme se wurden is!
  Oliver Twist fluite, it famke is echt leaf. Allinnich miskien te spier, lykas hy. Meastentiids hawwe gladiatorfamkes of dyjingen dy't yn steengroeven wurken hawwe sokke spieren.
  Mar tagelyk hawwe hege boarsten en lúkse heupen de skientme fan froulikens hielendal net ûntnommen.
  It famke Cicero seach ferheard om him hinne. Doe bûgde se foar de Demiurge Goadinne en mompele:
  - O greate, meitsje my wer in man!
  De goadinne rôp en skodde har lúkse heupen:
  - Net! Jo binne yn it froulike fleis Ik haw mear nedich. No geane beide op dyn knibbels en tútsje myn bleate hakken.
  It famke Cicero en it famke Oliver Twist knibbelen del. Se tute hearrich de fuotten fan 'e goadinne. Mar doe flikkere der in skaad en in jonge yn koarte broek ferskynde. It demiurge famke knikte.
  - En de jonge ek, jo moatte de bleate soallen tútsje.
  De jonge wie ljochthier en kreas, hy like sa'n tolve jier âld. En tútsje syn fuotten fielde fernedering. Guon jerk, en hjir binne twa Romeinen, lang net de lêste boargers.
  Oliver it famke sei mei klam:
  - Ik sil de fuotten fan in snotter net tútsje!
  As antwurd sloech de jonge in moaie blonde mei blauwich hier mei syn skien yn it gesicht en grommele:
  - Jo yn wjirms feroarje?
  Cicero it famke suggerearre mei in sucht:
  - Dit is ek God! Net allinnich in jonge. En God is net sa fernederjend.
  En it famke tute de demiurge jonge op 'e hakke.
  De jonge-skepper knikte en sei:
  - Ik bin ek God! En Oliver wegere de grutte eare. Lykwols, ik ferjou him. Mar as jo libje wolle, dan sille jo moatte fjochtsje tsjin dyjingen dy't wy Demiurge Gods bestelle. Oars sil ûnberekkenbere ramp oer Rome komme.
  De goadinne flitse har driigjende eagen en ferklearre:
  - Jonges, oft jim it leuk fine of net, jim famkes sille moatte fjochtsje tsjin Rome en helpe Spartacus te ferslaan.
  Oliver en Cicero, dy famkes mei de herten fan echte manlju, rôpen op 'e top fan har longen:
  - Nea! Wy sille nea keare tsjin Rome!
  De goadinne stimpele har sierlike bleate foet driigjend. Op it rek stiene in blondine mei blauwich hier en in fûleindich readhierich famke. Ferskate neakene, brune famkes ferskynden, har gesichten bedekt mei reade maskers.
  Se begûnen de centurion famkes te marteljen. Yn 't earstoan waarden de bleate fuotten fan 'e skientme yn 'e stokken klemme en begûnen se loads oan te hingjen. It is heul pynlik, de ligamen wurde útwreide en draaid.
  De Oliver Girl knarste har tosken en jankte.
  - Ik gean lykwols net tsjin Rome yn!
  Cicero it famke siste:
  - Wês gjin ferrieder foar de Romeinske centurion!
  Romeinske famkes bleaunen martele. Se hongen loads, lutsen de gewrichten út 'e skouders. Doe begûnen de beulen-famkes, neaken, mar yn maskers, mei read hier, mei swipen te slaan op 'e rêch fan útstrekte skientme. De klappen waarden earst mei matige krêft behannele.
  De goadinne bestelde, lilk mei har sierlike bleate foet stampen:
  - Harder slaan!
  En doe gongen de izeren swipen, dy't de hûd fan 'e frou iepen skuorden. Oliver en Cicero knarsten har tosken, mar de slagen dy't har ferstuikte lichems skodden makken ferstuivere kreunen út 'e kiel.
  Hjir, yn opdracht fan 'e goadinne, brânen braziers ûnder de bleate fuotten fan' e martelde famkes. De brân fan froulike beulen waard regele troch gasfoarsjenning. Earst wie it lyts, mar doe waard it yntinsiver. Om de hûd net daliks te ferbaarnen, smarden de martelers de bleate soallen fan 'e famkes mei plantaardige oalje.
  En it wie sa'n ferskriklike pine dat Oliver en Cicero, dy famkes, gûlen. Mar doe sloegen se de tosken opinoar, dat sels de mûlehoeken bloedden.
  Mar wat koste it boppeminsklike ynspanning. It beul famke stiek Oliver Twist ûnder de oksel mei in read-hierme roede. Hy raasde en raasde wer. No begûnen beide centurion famkes mei stielen roeden read-hiem te slaan yn 'e kachel dy't daliks ferskynde. En de pine waard noch ferskrikliker en meunsterliker.
  En de froulike beulen namen tangen op mei readhite tosken en begûnen it boarst te skuorjen. Wat ekstreem pynlik is. As de bliksem trochbocht dy fan 'e hakken nei de efterholle. Oliver tocht: - Miskien is dat genôch? Wêrom sa'n lijen ferneare, sis: de kar is dúdlik, ik mei alles mei! Mar om de fûle fijân fan Rome Spartacus te helpen en syn heitelân te ferrieden - nee! In Romein moat hurder wêze as in diamant.
  Doe't Cicero it famke raasde:
  - Och mem! Gjin need, ik sil dy alles fertelle!
  Oliver it famke rôp:
  - Hald dy De mûle! Ferried jo heitelân net!
  En op dat stuit waard de skarlaken tepel fan syn boarst ôfskuord. En de pine makke my stikken.
  Dit wie lykwols noch net de limyt. Hjir ferskynde, nei't de Goadinne-demiurge har bleate foet stimpele, in dynamo mei triedden. De folterers begûn te ynsette elektroden yn 'e famkes op' e rek yn 'e boezem fan Venus, it fyfde punt, de mûle en tusken de fingers en teannen. Dit is echt ekstreem wreed.
  Hjir is in neaken famke yn in read masker dat it tsjil draait fan in dynamo-auto. En troch de lichems fan 'e martelde centurion-krigers gongen ferneatigjende stroomôfladingen.
  De pine gie alle mooglike grinzen oer. Oliver en Cicero ferlearen it bewustwêzen net fan pine shock allinich om't se fersterke waarden troch de magy fan 'e Demiurge Goadinne. De earme centurion famkes belibbe gewoan ûnbegryplik lijen, it like dat elke sel fan it lichem waard oerstreamd mei read-hier metaal, en keppels fan trekhynders mei stielen hoeven galoppearren lâns de senuw-einen.
  Oliver it famke en Cicero it famke skodde fan ûnbidige pine. De pine wie oeral, der wie gjin bloed, gjin ader, gjin sel yn it lichem ûnoantaaste troch pine. En it wie as dûke yn 'e wyldste sirkel fan 'e hel.
  Beide centurionfamkes wiene sa ferlamme dat se net iens gûle koene. Se smoargen as fisken dy't op in droege wâl wosken.
  Oliver krige rang nei rang, lykas syn partner. Sa begûn it twadde beul famke en de tredde te draaien de tsjillen fan de dynamo masine.
  Yntusken begûnen oare martelers de teannen te brekken fan 'e bleate fuotten fan 'e centurionfamkes dy't oan it rek hingje.
  Hoewol't der al safolle pine wie dat it ûnmooglik wie om it mei de geast te fertarren en net te fernimmen.
  De demiurge jonge bestelde, syn pearly, grutte tosken bûten syn jierren:
  - Foar har hier!
  Fuortendaliks pakten twa folterers de martelde famkes yn beslach en lutsen se oan it hier, en drigeden de skalpen ôf te rizen. En mear pine.
  Hjir berikten brede stripen readhiem izer de búken fan de famkes. De rook fan ferbaarnd fleis waard folle gefoeliger. Wurden roasten in hiele keppel skiep.
  De Demiurge Goddess frege mei in infernale glimke:
  - Jo stimme yn om my te tsjinjen en te fjochtsjen mei Rome?
  Nettsjinsteande de meast meunsterlike pine, nettsjinsteande it ongelooflijke lijen, raasden beide centurion famkes yn ienriedigens:
  - Net! Wy sille ús heitelân net ferriede!
  De goadinne baarnde harsels mei bliksem, swaaide mei in toverstok dat ynienen yn har hannen ferskynde. En troch har hinne, de martele centurion-fammen, gongen der sa'n krêftige elektrisiteitsôflading foar, dat de hûd earst smookte, en doe flammen beide martelde famkes op as fakkels.
  Oliver en Cicero smoarden letterlik fan pine. En de mjitte fan lijen gie boppe alles fierder, en har bewustwêzen foel yn it tsjuster fan net-bestean.
  De demiurge jonge sei mei in skriklike glimke:
  - Se binne geweldich, goed bewarre!
  De goadinne-demiurge notearre yn argewaasje:
  - Om in oantal misjes te foltôgjen, haw ik gewoan Oliver en Cicero nedich. It binne ommers de útkarden! Ik kin alles dwaan, sels it universum meitsje, mar de minsklike wil is net ûnderwurpen oan de machtichste goaden.
  De demiurge jonge sei:
  - Wy kinne feroarje in persoan syn uterlik, lichem, mar wy kinne net feroarje syn persoanlikheid en "ik", dat is ús swakte!
  . HAADSTIK #5
  Oliver Twist waard wekker ... Huvere fan eangst foar wat him gau te wachtsjen stie. Mar foarearst wiene de wûnen fan 'e eardere martelingen net genêzen, wat betsjuttet dat in fertraging yn' e straf op him wachte ...
  De jonge begûn de skeakels fan 'e ketting te wrijven, ien tsjin 'e oare. It wie op ien of oare manier ôfliedend, en it is onaangenaam om oan 'e riem te sitten as jo in hûn binne. Oliver wriuwde de link tsjin de stielen link. En hy bromde yn himsels... De tiid gong foarby... Se brochten him iten. Neist de gewoane finzenisrantsoenen is der ek molke. Om de jonge gau fuort te gean fan marteling, waarden de froulju dy't yn 'e finzenis wurken royaal. It is spitich as in jonge fan tsien wurdt martele troch Ingelske beulen. En hy hie al twa marteling trochmakke, de lêste bleau - de tredde.
  Lykwols, sels de finzenis sels is ferpletterjend. Hoewol't it sjen nei de bars is al hiel fertroud.
  En de soallen skroeien op 'e brânpot pynlik jeuken, en diene echt sear, en blieren swollen op har. Mar al begûn te sakjen. En it docht net mear sear. Wierskynlik sille de bleate hakken fan 'e jonge noch fried wurde, om't jo net kreupele kinne, en de sole genêzen perfekt, benammen as it mei oliveelje smard wurdt.
  Oliver fielde optein en makke in grutte beker molke ôf. Hy is mar tsien jier âld, en se martelje him al, besykje it geheim te ferrieden. En by de marteling soarget de dokter der foar dat se net kreupele wurde, en in spesjale amtner mjit de tiid fan marteling, bepaald troch de Ingelske wet foar in bern dat noch gjin fjirtjin is.
  De jonge iet, en fan ientoniche ferfeling naem er it en dozede ôf.
  En hy dreamde ...
  Lykas de brâning fan in rivier dy't út 'e igge fan in oerstreaming barst, raasde in enoarme horde barbaren nei de nij ôfsnien festing. Op in aparte toer, alhiel net bang foar pylken, stie in hege man, yn ljocht, brûnzen harnas, en in swurd yn in sterke, spiere hân. Krullend hier, op in grutte kop, al aardich oanrekke mei griis, en mei in sulveren hoepel gearlutsen. It uterlik is kalm, allinich de fersmellende en dan útwreidzjende pupillen jouwe sterke opwining! Stean oan 'e rjochterhân, in ûngewoane hege en breed-skouders man dondere yn in krêftige bas:
  - Wy binne ûnder oanfal, grutte! Ut hiele Galje hawwe fijannige stammen gearkommen. De grutheid fan Rome stiet op it spul!
  De man antwurde kalm, boartsjen mei in dolk mei in kostber handgreep:
  - En tochten jo dat Antonius besleat dat wy hjir kamen om paddestoelen te sammeljen, en net om wreed te fjochtsjen?
  Mark Antony sei yn betizing:
  - Mar wat wie it punt fan Julius om de barbaarske Galliërs alle krêften, hûnderten fan har stammen, te sammeljen ynstee fan in ienfâldige en betroubere taktyk te brûken: slaan, slaan yn dielen!
  Caesar antwurde mei in gnizen:
  - Aleksander de Grutte joech Darius twa jier om in enoarm leger út syn hiele ryk te sammeljen en him yn iepen striid te ferslaan. Wy hawwe no acht jier yn oarloch west. As wy trochgean mei kampanje mei deselde metoaden, dan sil ús hiele libben der net genôch foar wêze!
  Romeinske bôgesjitters skeaten sekuer fanwegen de tosken dy't op 'e muorre leine, lykwols wiene d'r safolle Galliërs, en se flechten yn sa'n tichte mannichte dat it ûnfergelykber dreger wie om se te missen as se te slaan. Dy barbaren dy't foelen, troch pylken trochstutsen, waarden ûnferbidlik fertrape troch harren stamgenoten. De hoeven fan 'e hynders en rûge learzens mei houten soallen slûpten ferfelend, in mingsel fan smoargens en bloed. Caesar koe it net wjerstean en sels skeat in pylk, rjochte op in jonge man dy't op in wyt hynder sprong. Under de Galliërs is it gewoanlik dat klanlieders in hynder ride fan in snie-wyt pak, dat symbolisearret suverens en patronaazje fan ljochte geasten.
  Caesar wie in treflik skot, nei't er leard hie fan bôgesjitten sûnt hy in lyts jonkje wie. In strang learaar foar elke miss, foarskreaun fiif klappen mei in wynstôk op 'e rêch fan it bern. Lytse Julius waard lykwols net allinich slein, mar ek leard om te konsintrearjen, de regel om te sykheljen, it ûnderdrukken fan wurgens. Op it stuit besiket Caesar syn sykheljen oan te passen troch de polsfrekwinsje te kontrolearjen.
  En de barbaren falle de muorren al oan. De Galliërs binne net sa tichte barbaren, fan in protte lange beammen makken se hûnderten ferskillende treppen, soms sa breed dat der sels in wein lâns ride koe.
  De Galliërs raze as bearen dy't de hiele winter net iet hawwe. Tagelyk slaan se swurden tsjin swurden en fluitsje. Romeinske bôgesjitters sjitte hast spitich, de jagers mei help fan slingers de trep del. Mar der binne in protte fan harren en de Galliërs krûpe omheech as rupsen, net beteljen omtinken oan ferliezen. Sels op ôfstân kin men fiele dat de barbaren nei alkohol rûke, it liket derop dat de fertsjintwurdigers fan it Keulenske folk in flinke hoemannichte âlde moanneskyn op har boarst namen.
  Oan de top wurde se moete mei sterke klappen fan twasnijdende Romeinske billen en koarte swurden. Hjir binne de earste ferliezen ûnder de Romeinen, in centurio dy't troch in hoarn falt, lilke Galjers skuorre syn lichem yn stikken, en twa Romeinske soldaten stoarten yn ien kear yn.
  Caesar sei koart:
  - Giet teer op 'e barbaren!
  Siedende boilers wurde ynstallearre op spesjale fixtures. Se wurde opheft troch in primitive kraan, se draaie om en giet op 'e hollen fan' e Galliërs. Siedende lava baarnt de barbaren, se wurde letterlik gek fan pine. De ferstikkende rook fan baarnend fleis komt boppe op. Bline en ferbaarnd bûgden de Galliërs har werom, mar de spearen en assen fan in grut leger dat fan efteren oprûn, lieten harren net weromlûke. Der streamt al in soad bloed, mar as it mei hars mingd wurdt, is it sa griezelig ...
  Mark Antony ropt:
  - Stek it yn 'e brân!
  Fakkels fleane omleech, de hars flakket op. De Galliërs baarne en rinne werom. Se wurde tramtearre troch de efterste rigen, de treppen sakje. En hieltyd wer falle de barbaren. Mar de oanfal, nettsjinsteande de ferskriklike ferliezen, tinkt net te stopjen.
  Enorme hoarnen fan 'e Galliërs, gjin lippen dy't yn har blaze, mar swiere krigers fertrape spesjale balgen makke fan buffelleer. Fan wat de rommel is ûngewoan, viskeus, wurket it op in spesjale manier op 'e psyche fan' e Galliërs, lykas de lûden fan 'e tsjustere goaden dy't ropt nei prestaasjes.
  Caesar is noch rêstich en seit mei in glimke:
  - Barbaren, foar harren binne klanken wichtiger as de siel!
  Antonius antwurde:
  Preester Claudius makke in royaal offer oan Jupiter en Mars, en de goaden seine: wy goedkarre jo ûndernimmingen en wy sille jo oerwinning jaan!
  Caesar antwurde yn fersstyl:
  De Olympyske goaden binne sterk
  Mar se helpe de swakken net!
  As wy trou binne oan Jupiter,
  Litte wy in wrâldmacht bouwe!
  Foar oerwinning hawwe wy soldaten nedich,
  Fan stiel, in hân en in protte fernimstichheid!
  Fan 'e slach sil de kweade horde ôfbrokkelje,
  En dan wachtet ús in grutte dyk!
  Anthony goedkard:
  - Mei de útstrieling fan Jupiter ferhearlike wurde!
  Nettsjinsteande tûzenen deaden, begûn de lawine fan Galjers wer te bewegen, it like op in ferwûne baarch, dy't noch gjin tiid hie om te bloeden en, lykas earder, fûle en gefaarlike stoten nei de jager. Dêrnjonken begûnen de Galliërs darten en stiennen op 'e muorren te smiten. Harren barbaarske stammen hawwe de bôge noch net behearske, de pylken binne te swier om effektyf te sjitten fan it grutste part fan 'e krigers, mar yn gefal fan in útslach kinne se noch har rol spylje.
  Barbaarske Galliërs rinne oer de liken, negearje de bonfires ûnder har fuotten. Tagelyk fleane spearen nei boppen, en ien fan 'e barbaren smiet de bile sa behendich dat dy fan 'e kop fan 'e legionair waaide.
  Hoewol't de Romeinske ferliezen noch fergelykber lyts binne, behâlde de Galjers in oerweldigjende numerike oermacht, en rinne nije jankende skaren út 'e bosk.
  Mark Antony is noch hiel jong, hoewol't syn skouders breed binne, hy is by steat om te dragen in hiele tsiental hege legionnaires op himsels, of sels rinne mei harren. Doe't er noch in burdleaze jongerein wie, wist er by in brân út in bordeel seis healneaken hetaira's út te heljen en dêrnei ek te behagen. Mark wie ferneamd net allinnich as in grutte strider, net bang om mei te dwaan yn striid mei gladiator kampioenen, mar ek as betûfte leafhawwer. Yn it leger fan Caesar is hy de earste fan 'e earste swurden, klear om te gean wêr't de grutte oarderet.
  De Galliërs klimme op 'e nij op 'e muorren, en de Romeinen binne út hars rûn, en se moatte de fijân temjitte komme mei swurden, lykas billen en spearen. Al yn ien fan de Galliërs, ûnder lieding fan Jeanne de Fearless, sealden se al ien fan de tuorren. Jeanne sels, nettsjinsteande syn enoarme groei, is heul fluch en behendich. De skouders binne breed en de taille is smel. Hy fjochtet neaken oant de taille wylst er twa swurden swaait. En hy hat spieren dêr't Hercules oergeunstich wêze soe.
  Mark Antony smyt ek ûngeduldich syn swurden fan hân nei hân:
  - Lit my de grutte slaan!
  Caesar, sûnder hastich, rêstich de pylk yn 'e bôge, hy sloech syn eagen listich op, antwurde:
  Commander syn oarder yn 'e oarloch,
  As om de pylken rinkelje!
  Fol mei leafde en geweldige priis,
  Hillich, foar de Romeinske soldaten!
  Nettsjinsteande it feit dat Jeanne rap beweecht, ferwachtet Caesar syn bewegingen, in krekte skot en in pylk dy't troch de loft snijt, yn 'e spieren boarst, krekt ûnder it hert. Fearleaze falten, bloed streamt út in mûle fol grutte hynstetosken. De barbaar stiket, stjert fluch.
  Caesar flústere:
  - It is spitich yn ús leger, ik soe him in kohort tafertrouwe!
  Mark sykhelle út.
  - Do bist lykas altyd wiis grutte Caesar!
  Caesar tilde de holle op.
  - In hearsker dy't fan swiete wraak hâldt hat de yntelliginsje fan in fly! Faaks, as Jeanne de slûchslimme trúkjes fan ús leger kend hie, hie er de festing ferovere kinnen. Hâld oant dan de striid yn de gaten.
  De Romeinske generaal, dizze kear wer folle flugger, laden syn bôge en skeat, doe skeat wer, keas de lieders fan de Galliërs.
  Gelokkich foar de Romeinen baarnde de measte treppen fan de Galjers ôf en koenen se net daliks al har krêften op de Romeinen smite, mar mear as twahûndertfyftichtûzen fan harren sammelen hjir. Nea earder hat Rome safolle soldaten op ien plak konfrontearre. Caesar hat mar twa legioenen yn 'e festing, tolvetûzen legionairs. De ferhâlding fan krêften, mear as tweintich Galliërs, foar ien Romein.
  Caesar is ek benaud, mar syn gesicht hâldt de ûndjipberens fan it masker. Ik wit noch yn syn jeugd, hy waard finzen nommen troch piraten. Se fregen om in hiel grut losjild fan tweintich gouden talinten foar de noch baardleaze jongerein. En talint is in stik goud, wat lytser as in hinneaai. Hoewol Caesar en de neef fan Marije (de leginde fan 'e iennichste patrisian dy't sân kear as konsul fan it Alde Rome slagge te wurden keazen), mar it liket foar in jonge man dy't amper yn' e leeftyd fan partiel kapasiteit is en hat it rjocht krigen om te trouwen . (Foar jonges oer 14), dit is in grut bedrach, en gjinien wol it betelje. En dat betsjut dea of slavernij.
  Caesar lake yn it gesicht fan 'e piraten as antwurd. Hy sei dat er te leech wurdearre waard, mar hy tinkt folle better oer himsels en stelt foar himsels in losjild oan - 50 talinten. De oergroeide, stinkende piraten binne bliid en raze. Ien fan harren skuorde sels syn mage iepen op 'e byl fan 'e seebroer. Caesar gie troch:
  - Mar nei't ik myn frijheid krij, sil ik dy efterfolgje oant jo fongen binne en op 'e hôven bungelje! De lieder wurdt krusige.
  De piraten wiene ferbjustere troch sa'n ûnsichtberens, en de ataman fan 'e seerôvers frege mei in kweade gnize:
  - Bist net bang, ûnnoazele jonge, dat wy dy sels krusige sille! Jo binne ommers bûn en yn ús hannen!
  Dêrop antwurde de jonge Caesar:
  - It libben is net sasear in grutte wearde om eare te fallen en weardichheid om har wille te ferrieden! Eare en weardichheid binne twa wjukken, sûnder dêr't de fûgel fan it libben allinnich mar yn finzenskip hâlden wurde kin!
  Sels de ferhurde lieder fan 'e seebruorren wie ferrast:
  - Do bist in moedige fijân, en wy sille sparje dyn libben. Boppedat hawwe wy noch nea 50 talinten tagelyk hoegd te sjen.
  Caesar snoof spotsk.
  - As jo my losmeitsje, dan sil ik jo krusiging ferfange troch in minder pynlike manier fan ôfskied fan it libben: in strop!
  De ataman lake wat forsearre, mar joech lykwols it befel om it los te meitsjen. Caesar wie net leuk dat de lieder syn mûle wie chipped, en syn tosken wiene min fersoarge. De jongfeint spriek mei grutte minachting.
  - Wa't de tonge yn 'e brulloft giet, dy bliuwt altyd mei de noas! No, in smoarge mûle is it taflecht fan in losse tonge!
  De lieder wie yn de war, mar Caesar foel stil en de piraten like de bedriging gau te ferjitten.
  De freonen fan 'e jonge sammele fluch it fereaske losjild en stjoerde 50 talinten. Caesar hold syn wurd oer ien ding, en soe it twadde lang net útstelle. Hoewol't de taak foar him lestich wie, is it net sa maklik om in piratengale te finen en te fangen, benammen tusken de protte eilannen, baaien en baaien fan 'e Middellânske See. Ja, en der binne in protte piraten, en de skippen fan Rome binne noch machteleas tsjin harren. Mar Caesar, noch yn syn teenager, waard ûnderskieden troch grutte ynsjochsinnigens.
  Wylst er op in piratenskip wie, wist er freonen te meitsjen mei in kabinejonge. Caesar beloofde him in posysje yn it Romeinske leger, en de mooglikheid om syn skaaimerk mei slaven te winnen. Hy liet in brief oan 'e jonge, dêr't yn stie dat in galei fol mei sulver út Sisylje wei wie. En sûnt ûnrêst begûn yn Rome, de beskerming fan de galei is suver symboalysk. De jonge-kajutte moast de brief sels, as tafallich, yn see fiskje, dêrfoar waard er sels in bytsje bedoarn troch seewetter. It plan wie net dreech, gierige en bekrompen piraten koenen it net helpe yn in fal te fallen.
  By it boarden kaam it dek ynienen omheech, en foelen de Romeinske soldaten op 'e piraten. En fan efteren kamen gelokkich nachts twa boaten mei soldaten oan. De stomme piraten fersette har amper. Se fregen allinich om se net op te hingjen, mar allinich om se te ferkeapjen yn slavernij. En de lieder, om syn libben te ferlossen, fertelde wêr't se har skatten ferbergje, ynklusyf dyjingen dy't it noch net slagge om yn 'e ôfgrûn te gean, fyftich talinten spree.
  Mar Caesar antwurde:
  "Jo kinne jo libben keapje, mar jo kinne gjin eare keapje!" Ophingje!
  Sa gong it geroft oer Caesar, hoewol't er doe amper fyftjin wie, en in jier letter troude er, en sêfte Aqualeria. Mar dat is in oar ferhaal!
  Caesar joech Antonius opdracht om mei te dwaan oan 'e slach, mei in sterke reserve. De Romeinen brûkten de konstruksje fan it falankstype. Op in smelle muorre wie it tige effektyf. De weach fan driuwende Galjers smoarde. Guon fan harren waarden trochstutsen mei twa of trije spearen tagelyk.
  Julius Caesar sei:
  - De Masedoanyske falanks kin in tige effektive technyk wêze. Net foar neat feroveren se hiel Azië, of leaver, hast allegear! As wy klear binne mei Galje, sil ik nei de Perzyske lannen gean, en dêr nei Yndia. Cleopatra sil nije legioenen foar my sammelje, ynklusyf de Arabyske kavalery.
  Under Caesar bleau allinnich de jonge squire Oliver Twist oer. Der wiene geroften dat de jonge syn soan wie. En dit wie wier, mei de ienige warskôging dat Oliver syn mem wie in ienfâldige slaaf út 'e Dútske lannen. In moai, mar brutaal blond famke, út 'e Slavyske lannen, woe net in bywif en in hetero wurde, en dêrfoar waard se stjoerd om hurd te wurkjen oan hennep- en flaaksplantaazjes. Mar ek dêr wie se weagje, wêrtroch't se yn 'e groeven telâne kaam. Se wist dêr lykwols te oerlibjen en sterker te wurden. Se waard sels meinommen nei de gladiators, dêr't Caesar waard finzen nommen troch har yn 'e arena. Nei't se mei pensjoen gongen, rekke Erastella, sa't de hege Slavyske slaaf neamd waard, ek fereale op him.
  Se wisten wille yn elkoars earms. Doe rekke de gladiator swier. En hja krigen in jonge, Brutus. Al gau Erastella brocht it oantal oerwinningen yn 'e ring nei hûndert en, yn oerienstimming mei gewoante, krige frijheid. Mar Caesar koe net mei har trouwe, hoewol hy in widdo wie. Hy hie in oare passy, de dochter fan 'e meast ynfloedrike Romeinske strider, de earste generaal Pompejus. Hy troude mei har, en Erastella gie te fjochtsjen yn 'e eastlike lannen. Caesar wie in skoft by har en ûnderdrukte it besykjen fan 'e Egyptners om fan Rome ôf te skieden. Dêr moete er Cleopatra, dy't er op 'e âlde troan pleatste.
  Al gau ferfong dizze leafde de eardere, en Caesar is net konstant. Kleopatra krige in soan, mar Pompejus syn dochter stoar al gau by de befalling, wêrnei't Caesar ek in hekel oan Kleopatra hie, en in oarloch noardwestlik fan Itaalje loslitte, fuort fan syn eardere minnaressen. Wier, Oliver, net werkenne syn soan, dochs ferliet mei him. De jonge wie grut en ûntwikkele bûten syn jierren, erfde blond hier, hege statuer en treflik fysike krêft fan syn Slavyske mem. Hy like in bytsje op syn heit, mar hy wie folle moaier, sterker en mear as Julius Caesar op syn leeftyd. Hoewol't de jonge noch gjin folsleine njoggen jier âld is, liket hy al in puber en draait maklik twa folwoeksen elite legionairs. Dizze swurden binne sawat oardel kear langer as standert.
  Oliver Twist freget bang:
  - Lit my de grutte (Caesar hat him nea in soan neamd, en hat de jonge fansels ferbean om himsels sa te neamen), yn 'e slach gean, ik wol myn blêd mei bloed drinke!
  Julius antwurdet mei in glimke:
  - Yn dit gefal bliuw ik allinne, en wa sil dan har Caesar hoedzje?
  De jonge glimke oprjocht.
  - De bêste ferdigening is in oanfal, om't de râne altyd sterker is dan de hûd!
  Caesar klopte de jonge op syn sterke skouder.
  - Goed dien! No, gean troch, snij dysels mei in swurd! Lit dit dyn ferhurding wêze.
  Stiel is temperearre yn wetter, stielen jonges yn bloed!
  De jonge Oliver wie bliid en flitsend mei syn bleate hakken (nettsjinsteande it koele hjerstwaar, Caesar, syn soan temperearjen, liet him allinich koarte broek út syn klean). De spieren fan de jeugd: de soan fan de Romeinske leginde en de gladiator-slave swaaide as rimpelingen op it wetter.
  Sa sloech er de hierige barbaar mei syn swurd op 'e holle. Hy foel, op 'e kop.
  Caesar merkte op:
  - As âlderdom net altyd wit, mar jeugd altyd kin! Eh, om earlik te wêzen, ik bin in bytsje jaloersk op dizze jonge.
  Caesar is al mear as fjirtich, en benammen yn 'e kâlde, Gallyske hjerst dogge âlde littekens sa pynlik en wurde oanfallen fan ferrifeljende epilepsy pynliker en faker. Hy hie sels in eangst dat syn soan Oliver en Cleopatra syn soan Alexander de skoddersykte erfde. Fan dat lêste hied er lang gjin nijs, en Twist is fan natuere tige sûn, hy hat nea gniisd, al rint er neaken yn 'e snie en swimt winters yn 't gat. It liket derop dat it bloed fan 'e Slavyske mem yn him wûn, mei konstante ynterne oarloggen en de hurde winters fan' e Russen!
  En as jo jo fyfde desennium hawwe útwiksele, is it tiid om nei te tinken oer it doel yn it libben. Caesar hie in ienfâldige, sels as jeugd, kaam hy ta de konklúzje dat de republikeinske foarm fan regear, mei einleaze debatten, plebiscites om it publyk te behagen, ferskate undercover yntriges, omkeapjen kiezers, wie net effektyf genôch en koe net mear tsjinje in fier doel: de opkomst fan it Romeinske Ryk!
  Republyk - wêrom is Rome hast it ienige lân op ierde mei in republyk, en rûnom de buorlju binne solide monargyen. It is ek nedich yn Rome om it prinsipaat goed te keuren, mei de macht fan 'e keizer, oerdroegen net troch ferkiezing, mar troch erfenis, of yn útsûnderlike gefallen troch in spesjale grûnwet fan 'e keizer. Dat lêste kin nedich wêze as de erfgenamt, om it myld te sizzen, gjin sjeny is. Fansels kin in swakke kening de troan nimme, mar hy sil yn alle gefallen macht hawwe en de mooglikheid om selsstannige besluten te nimmen.
  En it programma op lange termyn sil folle makliker wurde om te fieren, yn tsjinstelling ta de konsuls, dy't foar mar ien jier keazen wurde, en tegearre! En as der in rûzje is tusken harren.
  Nee, Rome hat in monargy nedich, en út ferskate soannen sil Caesar altyd in weardich kieze kinne. Wier, en hy moat kompromissen meitsje yn dizze lange reis. Benammen, wêrtroch hy in bûnsmaat, en sels in senior partner fan Pompejus. Hjir respektearre Caesar him net echt. As de rjochterhân fan 'e diktator Sulla koe Pompejus, nei de dea fan dizze gonorrhea âlde man, de soevereine hearsker fan Rome wurde. Pompejus hie in leger yn 'e hannen, wêrûnder in elite legioen dy't de Senaat bewake. Mar hy bleau trou oan 'e republyk, werom de âlde oarder. Hy is Caesar yn it plak fan Pompejus soe net hawwe mist
  Jo kânsen. Yn it algemien, Pompejus, it liket, sil wêze de wichtichste fijân fan Caesar, dy't dreamt fan 'e troan. Der wie ek Crassus, mar hy stoar yn 'e Partyske oarloch. Troch de wei, lykas Caesar, gie hy troch hiel Parthia, en foel yn in trap, wurdt opsletten mei in útput leger yn in festing. In oar ding is dat Caesar mei opsetsin de horden barbaren tsjin him sammele liet. De Galliërs binne fatalisten, en nei't se de lêste hope ferlern hawwe dat ienheid har rêde sil, sille se har úteinlik en foar altyd oan Rome ûnderjaan.
  Troch de wei, Oliver is in goede keardel, hy is noch altyd in bern, mar hy hat in nierwapen, lykas Hercules sels. In strider sterker as Mark Antony kin út him groeie. Miskien sil hy in weardige kening wêze en opfolger fan Caesar. Mar .... ik hoopje dat it net hiel gau is, want de grutte man hat in protte wurk foar him.
  Stadichoan ferswakke de druk fan de Galjers, tûzenen waarden fermoarde en ferminske, hiele terpen liken ûnder de muorren. De Romeinen ek kwea, hy wie ûnminsklike spanning. Doe helle Caesar, dy't al in hiele koker ôfladen hie, it twadde swurd út, en seach:
  - De kommandant dy't de slach yngiet is as in strie dat de rêch fan in kamiel brekt. In kamiel waans rêch brutsen is troch in strie is as in militêre lieder dy't in gefjocht foarkaam!
  In protte Romeinske soldaten rekken ferwûne, liken leine om, en ûnder de fallenen wie Stefa de quaestor, bekend om't se Grannik sels fan syn hynder sloech. En wêr't trouwens Grannik sels is, soe Caesar him mei in ferhurde pylk fuorthelle hawwe. Ja, yn termen fan swurdmanship, He Caesar is net min, mar fier fan de sterkste yn it Romeinske leger, mar ien fan de bêste yn bôgesjitten. Boppedat, hy lûkt de string mei help fan in spesjale heak droegen op it harnas en rjochtet syn rjochter earm. Sa kinne jo in folle strakkere bôgestring tekenje as op 'e gewoane manier en op in gruttere ôfstân slaan!
  Mar jo hawwe ek in swurd nedich! - Caesar snijde de tichtstbyste Gallië ôf.
  Bliid roppen:
  - Ava! Caesar is by ús!
  - Gloarje oan Caesar! Wy sille elkenien winne!
  De Romeinen fleurden sichtber op. De oanwêzigens fan Caesar - dizze talisman fan oerwinning ynspirearre de fjochters. In krêftige klap en de Galjers, nei't se twifele, begûnen har werom te lûken. De razende stoarm begûn te sakjen, de weagen ferdwûnen. De Galliërs lutsen him lykwols op in frij organisearre wize werom, sûnder op 'e flecht te kommen. Blykber is har militêre eangst noch net folslein útstoarn. Julius Caesar, dy't in trap fertocht en besefte dat yn in iepen fjild de Romeinen troch superieure oantallen ferpletterd wurde soene, befel:
  - Elkenien stean! Relax!
  Útputte, switte krigers fan Rome begûnen de ferwûnen op te heljen. In pear genêzers en prysters smarden de wûnen mei drankjes en bûgden de ledematen. Oare soldaten begûnen fjoer te meitsjen, iten te meitsjen.
  Soan Oliver Twist wie tige tefreden, alhoewol't syn muskulêre, dûbel-folde boarst waard ôfsnien troch in lange kras fan 'e Gallyske bile. De jonge rôp:
  - Sa joegen wy har hurd! En ús Caesar is de bêste! Glorie oan 'e grutte Caesar!
  De soldaten wiene ek, hoewol mear behâlden, bliid:
  - Gloarje oan 'e grutte Caesar!
  Oliver Twist, mei syn swurden, sei:
  - As de Galliërs wer opkomme, dan snij ik se yn bittere apels! Want de soan fan it Grutte Rome!
  Caesar rôp de jonge, en sei leaflik:
  - Jo bliken in glorieuze strider te wêzen! No meitsje ik dy ta myn eareboarger, en yn tankberens jou ik dy dit...
  De ferneamde kommandant naam út syn finger in ring mei in smaragd, de grutte fan in douwe gesicht.
  De jonge Oliver wie ferlegen:
  - Ja, ik bin net weardich om sa'n juwiel te dragen!
  Caesar glimke.
  - Draach it net! Ferbergje it earne, of net, lit dizze ring as jo achtsje, mar foar no bliuwt it my by. En do, jonge, fjochtsje, en ast fjirtjin bistean krijst dyn eigenskip. Nim yn 'e tuskentiid it skermjen op mei Mark Antony.
  De enoarme assistint fan Caesar, hoewol hy wie folle grutter as de ferneamde kommandant, benadere syn baas, ûnwillekeurich bûgd, besykje te bûge del. Caesar sels wie mar in bytsje boppe de gemiddelde hichte, stomp, mei in aquiline noas. Mark frege somber:
  "Wêrom hawwe wy de Galliërs net efterfolge?"
  Caesar werhelle it aforisme noch ien kear:
  -In generaal dy't yn 'e striid giet, is as in strie dat in kamiel syn rêch brekt. In kamiel waans rêch brutsen is troch in strie is as in militêre lieder dy't in gefjocht foarkaam! Dit is wier, mar de tiid foar oerwinning is noch net kommen. Grannik is ús wichtichste fijân, de ûnkroane kening fan it opstannige Galje, hat noch al syn troefkaarten útlein. En hy kaam net iens op! Lit ús wachtsje op 'e fijân, noch ien kear, boppedat haw ik noch wat ideeën!
  Mark Antony ferhellet:
  - En ik freegje my ôf wat dizze ideeën binne? - En waard daliks yn de war. - Ik bin allegear yn 'e oandacht fan 'e grutte.
  Caesar begon neerbuigend te ferklearjen:
  - Der is in soad droech strie klearmakke foar hynders yn de festing. Mar wy sille net te lang yn 'e hinderlaag sitte, mar gewoan troch it strie yn oalje te weakjen, sil teer en fet op' e oanrin ferspriede.
  Anthony grommele:
  - Wêrfoar?
  Caesar gniisde.
  - En dan wachtsje wy! Op it meast krityske momint fan 'e oanfal. De twadde kear sille de Galliërs al har reserves yn 'e slach smite, boppedat sil der noch wat barre!
  De assistint besocht himsels te rieden:
  - Komme der nije, sterke fersterkings?
  Caesar, slûchslimme de eagen ticht, knikte:
  - Dat is it! Nije sterke fersterkingen! Mar it is needsaaklik dat se slaan op it momint dat alle troepen fan Galje yn 'e oanfal wurde smiten:
  Anthony spriek syn hannen út.
  - Wy kinne gjin nijs stjoere oer de grutte. Wy wiene fan alle kanten omsingele!
  . HAADSTIK #6
  De jonge waard wekker ... Hy begon har fleuriger te fielen ... Al komme de brânwûnen fan Oliver Twist fan syn bleate soallen. En de spoaren fan 'e wimpers binne littekens ... Mar der is hope dat hy hjoed net mei foaroardielen ûnderfrege wurde sil.
  Dochs is de folgjende marteling de lêste en beheind yn 'e tiid.
  De jonge waard iten brocht. Hy iet havermout mei in gleske molke. En ûntspannen. Ik fielde my ferfelen.
  Oliver die syn oefeningen, lykas de Dodger him learde. Sa'n spesjale foar de kamera. In bytsje bemuoie mei de kraach en riem op 'e ketting. Mar noch in workout. En útrekkene ieren gûle net mear sa bot.
  Benammen de lytse jonge makket ek de hoeke foar de parse. Nei it opladen begon Oliver ien kettinglink tsjin in oare te wrijven. Om him miskien dwaande te hâlden, of echt noch te hopen te ûntkommen.
  Bleate fuotten wiene wat kâld en de jonge begroeven se yn strie. Ter tocht by himsels.
  It feit dat de finzenen lije yn 'e finzenis. En it soe folle better yn in sel mei oare jonges. It bedriuw is folle leuker. Hjir yn it wurkhûs en de bernefinzenis fermakken de finzenen ...
  Oliver wreide en wriuwde syn ketting en seach net hoe't er wer yn 'e sliep foel.
  Hy dreamde dat er machtich en sterk wurden wie, in folwoeksen man en de rjochterhân fan in grutte kommandant.
  Caesar klopte de held op it skouder:
  - Dêr't de liuw net foarby kin, sil de mûs glide. Hoewol, fansels, de rol fan kommunikaasje mei Catonnes, dy't my te helpen, wurdt spile net troch mûzen, mar troch dowen.
  Oliver Twist rôp mei ûnferbidlike bewûndering:
  - It is geniaal geweldich!
  Caesar antwurde ûnferwachts earlik:
  - Dit hat Erastella my leard. De Slaven hawwe in lange tiid dowenpakketten brûkt. En dêr wisten jo net fan.
  Oliver Twist mompele yn betizing:
  - Ik wie altyd fernuvere hoe't jo generaals: se hâlde altyd sa behendich en op 'e tiid by, mar ik tocht net dat it om dowen gie. Ik tocht dat jo de soan fan 'e himel binne ûnder de spesjale beskerming fan Jupiter!
  Caesar merkte op:
  - It patronaat fan 'e goaden is gjin betrouber ding, it sil gjin moed noch fernimstigens ferfange.
  Leau ien útfining: better as tûzen gebeden!
  Oliver bûgde.
  - In wiis wurd fan Caesar is tûzen tongerbollen wurdich!
  De kommandant besleat beskieden te wêzen:
  - Oerdriuw myn kapasiteiten net! As der net sokke dappere krigers ûnder myn befel stiene, en de Romeinske soldaten binne de bêste striders fan 'e wrâld, dan hie ik amper in tsiende fan wat ik dien slagge. Dus gean troch en doch wat jo sein wurde. En trouwens, ferjit net om it strie te mingjen mei fallen blêden, sadat it net sa merkber wêze soe!
  Oliver Twist bûgde noch leger.
  - Ik hear mynhear!
  Caesar skodde de holle.
  Noch net, spitigernôch! En neam my net sa faek great, ik haw net sa folle dien om op dizze wize by elke bocht priizge to wurden. Trouwens, as jo klear binne mei it strie, gean dan net op bêd, mar in bytsje skuorren mei Brutus. Noch in pear jier en dizze jonge sil sels sa'n boef as dy dellizze kinne!
  Oliver hastich te antwurdzjen:
  - Gjin twifel de grutte Caesar!
  Dêrnei gie er mei pensjoen, syn bewegingen, nettsjinsteande de grutte spiermassa, wiene net beskikber, wat typysk is foar in protte reuzen, beheind, mar Oliver, dy't in folwoeksen held waard, wie net sa fluch as Brutus.
  Caesar knikte en frege:
  - Koek my in huningtincture! En tsjinje no wyn mei pork!
  As antwurd brocht in bleatefoet slaaf yn in droegen tuniek in bak. Se is ien fan de pear froulju yn it kamp, in moai ljochthierige frou. Caesar sels, hoewol in brunette, hâldde mear fan blonden, hoewol Cleopatra wie in útsûndering yn dit opsicht, in fûle readhierige teef! Ja, in prachtich famke, en neffens geroften, har heit is hielendal gjin farao, mar ien fan 'e Romeinske legionnaires, út ûnder dyjingen dy't smyt it leger fan Epifan de fyfde.
  De slavin sette de bak del en begûn Caesar syn laarzen skjin te meitsjen. Julius fernaam dat de brune hûd fan 'e slaaf bedekt wie mei puistjes, de sierlike teannen fan har bleate fuotten waarden blau. Yndied, de sinne wie al hast ûnder de hoarizonline gien en it wie oanmerklik kâlder. Slaven yn Rome sels geane meastentiids sawat healneaken, hoewol't se soms wat lappen foar de winter krije. Mar yn it sinnige Itaalje falt de winter ien kear yn de tsien jier snie, en hjir binne de winters soms strang. No, lit dizze skientme hjoed it bêd waarmje, en miskien mei se har waarmer oanklaaie.
  It ljochte krullende hier fan 'e slaaf, lykas it jonge teare gesicht, herinnerje Caesar oan syn earste frou en twadde leafde (de earste wie ien fan' e moaie famkes fan 'e slaven, hoewol nei't er swier waard, de passy fan' e takomstige kommandant ferdwûn.En syn eigen dochter, no troud mei ien, út it tal freonen Julius!) Akvaleriyu. En om 'e wille fan dit famke doarst er de diktator Sulla sels te wegerjen!
  Wat kin sein wurde oer dizze hearsker fan Rome? Earst bewûndere Caesar Sulla. Hy wie ûnder de yndruk dat dizze kommandant begon om oarder te herstellen en korrupsje, oerfal te bestriden, besocht de rike de earmen te respektearjen en har ynkommen te dielen mei har. Der wiene sels frije sikehûzen, it tal ferdivedaasjefoarstellingen naam ta. It waard geroften dat Sulla in grutte kampanje nei it easten tariede. Mar dizze lustige hearsker krige in minne sykte, en net iens fan in frou, mar fan in negerjonge. As gefolch, de diktator begûn te ferrotte libben, en tsjin 'e eftergrûn fan fysyk lijen, hy ûntwikkele erchtinkendheid en ferfolging mania. Massale ûnderdrukking, ferbod fan marteling en moard begon. Sulla joech earst opdracht om alle swarten te fermoardzjen, mar nei ferrin fan tiid, krekt oarsom, joech er opdracht om in grutte partij slaven út Afrika te bringen en de swarte wacht te foarmjen. In oarloch bruts út tusken him en Mary. In protte tûzenen Romeinen waarden dêrtroch krusige.
  Hjir rôpen se Sulla en Julius Caesar. Doe wie er noch jong, in swart burd briek him krekt troch op it kin. It koartlyn werboude paleis fan Sulla skynde mei lúkse, wie fol mei bylden, skilderijen en sa noch relatyf nije dekoraasje as fonteinen.
  Guon fan 'e skulptueren ôfbylde orgyen, walgelijk yn har frankens, en dieden fan kopulaasje. Jonge Caesar wie wearzich om dit te sjen, benammen as in man mei in man parearde. Hoewol't it yn it âlde Rome as hiel normaal beskôge waard om in manlike slaaf as frou te brûken, mar ... Foar Caesar like dit ferkeard en ôfgryslik. No, des te mear ûnweardich dat de bêste byldhouwers fan Rome dit fange yn bylden, en sels de Olympyske goaden.
  Sulla sels seach walgelijk, bedutsen mei abses, zweren, wratten, mei in skuorre holle, hy makke in ôfwikende yndruk. In wier biseksuele diktator ferrotte libben. Om syn lijen te ferljochtsjen, wriuwden fjouwer slaven: twa kreaze jonges en twa moaie neakene famkes roaze oalje yn it meunster. Dêrnjonken dronk Sulla op advys fan 'e prysters trije kear deis in grutte kom fan in infernal mingsel: it bloed fan krekt slachte poppen en memmemolke. Ien kear yn 'e trije dagen naam Sulla in bad, út it suvere bloed fan bern en jongfammen. Lykwols, de sykte fan dit meunster, dat hie ferlern syn minsklike uterlik, bleau foarútgong, en it hiele Romeinske folk bea dat de ûnderwrâld soe nimme syn neiteam sa gau as mooglik.
  Caesar, oerwûn wearze, bûgde, bûgde de holle in bytsje:
  - Ik bin bliid om de diktator Sulla wolkom te hjitten.
  It meunster gromde heas:
  - En hoe bûgje jo my skelm! As Julia te lui is om har rêch te bûgjen, dan sil ik jo befelje dat jo op in stek set wurde, sadat er noait wer rjochte kin!
  Caesar antwurde gewoan:
  - De earen bûge leech foar de wyn, mar dochs is it mar loft, dat betsjut neat! Lege bôgen sille de hearsker net ferheffe as hy gjin grutte dieden hat!
  Sulla, ynienen sêft, frege:
  - Haw ik grutte dieden?
  Caesar antwurde sûnder list:
  - As it kwea grut is, dan ja!
  De diktator nei in koarte pauze streake er de blonde jonge oer it wang en grommele:
  - Do bist oprjocht en ik fyn it leuk! Jo witte, ik kin elk momint bestelle dat jo yn in koai smiten wurde mei liuwen, of krusige wurde op in krús. Jo hawwe lykwols in kâns om yn libben te bliuwen, en sels myn freon te wurden!
  Caesar, twong in glimke, antwurde:
  - En tsjin hokker priis kin ik de freonskip fan Sulla sels keapje?
  De diktator antwurde:
  - Hawwe jo in frou Aqualeria?!
  De jonge Julius antwurde:
  - Ja, in diktator!
  Sulla streake foarsichtich, as wie se bang om himsels te ferbaarnen, oer de bleate boarsten fan it slavinne en mompele ûnbegrypliker:
  - Skei har dus!
  Caesar, dy't ferlegenens oerwinne, frege:
  - Ik begryp dy net hielendal!
  Sulla blafte ynienen skerp, sloech de jonge op 'e lippen, en kreunde doe't er werom sprong:
  - Doch net foar as in drek! Do heardest! Ik bestel dy, lit dyn frou Aqualeria!
  De jeugd Julius bûgde de holle. Hy fielde dat it wegerjen fan Sulla itselde wie as neaken yn in koai rinne mei hongerige liuwen, mar Aqualeria ferriede om 'e wille fan dit ferrottende meunster - nee, nea!
  Caesar, dy't besocht syn stim stevich te meitsjen, antwurde:
  - Ik kin it net dwaan diktator!
  Ferrassing klonk yn Sulla's stim:
  - En dêrom! Jo binne ferplichte om de feat fan Hercules út te fieren, of gewoan ja te sizzen tsjin de grutste minsken op ierde!
  Caesar antwurde:
  - Soms is de heechste manifestaasje fan goedens, in ienfâldich wurd gjin kwea, benammen as it in risiko foar it libben omfettet!
  Sulla's fysiognomy strekte út mei zweren:
  - Sa sizze jo my nee?
  Troch in folslein natuerlike eangst te oerwinnen, antwurde Caesar:
  - Ja, in diktator! Spitigernôch Nee! En wer nee!
  Sulla antwurde mei in kalme stim
  Mar jo hawwe jo eigen deabefel tekene! It is ommers ûnmooglik om nee te sizzen tsjin 'e omroppen en yn libben te bliuwen!
  Caesar sykhelle djip.
  - Wat is it, ik bin klear om nei tartaar te gean! Hoewol wa wit, miskien sille de goaden my de Champs Elysees wurdich beskôgje!
  Sulla tilde syn droope wynbrauwen op.
  - Sa sille jo net stjerre! Jo sille martele wurde, en net allinich jo, mar ek jo leafste frou Aqualeria. Ik tink dat it jo tige noflik wêze sil om te sjen hoe't de beul de teare hakken fan it famke mei in readhiem izer ferbaarnt, dan begjint de tang har bleate boarsten te skuorjen.
  Caesar beweech nei Sulla, doe't ynienen seis hege swarte krigers út it gerdyn sprongen. Njonken harren ferskynde in oare persoan. Ut oansjen wie er net mear as fiifentweintich, en sels wie er in echte reus. Caesar erkende fuortendaliks de al legindaryske Pompejus, de rjochter militêre hân fan Sulla. Wier, der wiene geroften dat Pompejus, as in tige moaie jonge yn 'e jeugd, fereale rekke op Sulla en like him sels te ferlieden, wêrfan se freonen waarden. Mar Pompejus krige hiel gau autoriteit, toant himsels te wêzen in tige bekwame militêre lieder, en in dappere, hiel fysyk sterke soldaat. Benammen, op dit punt, hy slagge om te fieren in tige hege-profyl feat, nammentlik te deadzjen de kening fan Parthia. Caesar wie altyd oergeunstich op Pompejus, hoewol troch it feit dat hy sels amper it skouder fan dizze lange man berikte. Mar dit wie net de ienige reden.
  Pompejus luts syn swurd:
  - Ik hear en hear mynhear!
  Sulla antwurde:
  - Wat seist der fan, soan, dit is in sûger, dy't in libbene god te blazen doarst, dat is my!
  Pompejus antwurde ûnferwachts:
  - Hy is oprjocht en it is goed!
  Sulla kreakte loai, loai yn syn stim:
  - No, lit ús syn oprjochtheid kontrolearje! Fertel Julius, as der in kâns wie om my te deadzjen, soene jo it dan dwaan?
  Caesar, ferswakke fan opwining, frege:
  - Oprjocht antwurdzje?
  Sulla raasde:
  - Ja!
  Caesar suchte.
  - Fermoarde! Ik soe no deadzje!
  De diktator waard fernuvere, sa'n ûnhuer hie er noch lang net sjoen:
  - Lykas dit! Fermoarde! Ik wit net wat ik mei him Pompejus dwaan moat en hokker deastraf foar him en syn famkes te kommen is.
  Pompejus antwurde mei in fêste stim:
  - Wa't earlik is en seit wat er tinkt, is net gefaarlik. Echte ferrieders en fijannen slûchslimme flattere!
  Sulla froast.
  - Lykas dy, fleisto my! IN? Ik fiel dat jo myn plak ynnimme wolle, en jo kinne net wachtsje op myn dea! Wêr sjochst nei!
  Pompejus seach Sulla rjocht yn 'e eagen.
  "Ik haw myn tawijing oan jo mear as ien kear oantoand!" Wolsto my...
  De diktator ûnderbrutsen:
  - Gjin puppy nedich! Harkje nei myn bestelling, nim dizze slach mei nei de dungeon, lykas syn frou. Set se yn deselde sel, en dan kom ik sels mei de deastraf foar harren! It sil wat ferfine en pynlik wêze.
  Pompejus bûgde leech.
  - Ik hear en hear de grutste!
  De diktator tafoege:
  - Lied sels nei de kazemat! As se fuortrinne, hingje jo sels oan it krús.
  Pompejus bûgde noch leger.
  - Ik haw jo noait de grutste fan 'e grutste dellitten!
  Caesar waard meinommen. De jongfeint tocht fansels om 'e nocht dat er sa earlik mei Sulla wie. Caesar wie net benaud foar fysike pine, mar de gedachte om te reizgjen nei it sombere ryk fan Pluto wie net bliid. Boppedat sil syn leafste frou martele wurde. Dat lêste is folslein slim, jo kinne jo eigen pine noch ferneare, mar dy fan in oar kinne jo net ferleegje.
  Sulla, nei weromkomst, frege Pompejus:
  - Miskien sille jo my sels fertelle wat foar eksekúsje om dit ûnbedoelde pup te ûnderwerpen? Miskien fersûpe him yn stront? Hoe sil it de grutskens fernederje!
  Pompejus antwurde:
  - Hy is in dappere en sterke strider. Rome hat sokke minsken nedich! As er dy net tsjinje wol, doch net yn finzenskip, mar lit de fûgel frij gean!
  De diktator hoest:
  - Mariy is in poppe yn ferliking mei syn neef! Dizze jonge hat sawol in liuw as in foks, allinnich dy lêste is noch net grut wurden! En dêrom gebea ik, baarnje dizze rebel op 'e brân! Ferbaarne it oant der neat mear oer is as jiske!
  Pompejus knikte ynstimd mei de holle.
  - As dit jo wil is, dan sil ik de grutte hear folbringe!
  - En daliks! Jo sille my dat hânfol jiske bringe dat er fan har oerbliuwt!
  Pompejus klikte op de hakken fan syn learzens en sette ôf om de opdracht út te fieren.
  Nei de lompe Caesar brochten se syn frou Aqualeria. It gesicht fan it famke wie tearbevlekt, en it liet in pear yndrukwekkende kneuzingen sjen. De finzenismeiwurkers namen alle sieraden fan 'e aadlike patrisius ôf, en skuorden ek har bûtenklean en juweliere sandalen ôf. En no bleau de fertsjintwurdiger fan in aadlike famylje mar yn ien wite tunika. Yn Rome kaam de iere maitiid krekt op gong, it wie nachts kâld, benammen yn de stiennen kazemat. De bleate en ferdigenleaze skonken fan it famke befrieze, Aqualeria rekket se kâld oan. Caesar die syn tunika en learzens út, easke:
  - Doch it oan!
  Aqualeria sei grutsk:
  - Net! Ik wol net dat jo myn leafde befrieze!
  Caesar, fronsend, antwurde:
  - Mar ik bin in man! En in man moat swierrichheden ferneare, om 'e wille fan in dame!
  Aquaria suchte swier.
  - Myn slaeffeinten geane, mei útsûndering fan de neiste by my, it hiele jier troch yn deselde tunika en bleate fuotten. No sjoch ik, of leaver, ik fiel hoe pynlik it foar harren wie. En yn 't algemien wurde wy meikoarten eksekutearre, en miskien, nei't ik de kjeld fan' e dungeon belibbe hawwe, sil ik net sa bang wurde troch it izige tsjuster fan Hades!
  Julius streake syn frou syn skonk, begûn te wrijven syn kâlde fingers, wylst besykje te treasten:
  - Foar ûnskuldige sielen en helden binne d'r spesjale Champs Elysees. Se binne prachtich, fol mei fabulous beammen en kleurige blommen. De ivige simmer hearsket dêr, en alle fruchten binne ryp en swiet, de rein giet hieltyd foarby de minsken, en dejingen dy't dêr wenje binne al lang fergetten wat bytende ynsekten en stekende slangen binne. Sokke ûngelokken as âlderdom, in bûgd ramt of rotte tosken binne de ynwenners fan dizze lokkige wrâld net bekend! It is in paradys!
  Aqualeria streake de swarte, krullende holle fan Caesar, antwurde:
  - Binne der bananen?
  De jonge Julius antwurde:
  - Fansels binne der ananas en bananen.
  Aquaria suchte.
  - Hoe soe ik farske, ripe bananen ite wolle. Spitigernôch haw ik oant no ta allinich droege besocht, mar ik fûn se echt leuk!
  Caesar ferklearre mei fertrouwen, as hie er sels koartlyn west:
  - Op de Champs-Elysées binne fruchten dy't gjin namme hawwe. Dêrneist in protte goed lekker iten en ferdivedaasje.
  Aquarium wer libben:
  - Is der seks yn 'e himel?
  Caesar glimke en knikte.
  - Och wis! Hercules, nei alle gedachten, makke leafde, mei syn earste frou wenne op de Champs Elysees.
  Aqualeria glimke bliid.
  - Sille wy bern krije?
  Caesar sloech beslissend mei de fûst op 'e stiennen:
  - Der sille in protte wêze! Dit sis Ik dy ta! Wy sille glorieuze krigers opwekke!
  De jonge man en it famke tútten earst hertstochtlik, en begûnen doe elkoar te aaien. Ommers, wa wit wat in minske wachtet, dêr foarby de barriêre, efter dizze skriklike râne. En der is noch wrede marteling foarút, útfûn troch de perverse geast fan Sulla. En wy moatte se ferneare, ús krêft sammelje, oant it ein stean.
  Mar Aqualeria sil noch pleage wurde, lykas de diktator beloofde: read-hiem izer sil teare famkeslike hakken ferbaarne, dan sille teare boarsten út 'e aadlike patrisian skuord wurde ...
  Nee, it giet krekt boppe syn machten. In gedachte flitse troch, wat as jo moed toane en it famke rêde fan josels pine. Bygelyks om mei in riem te stroffeljen ... Mar om syn wiere en alles-fertearjende leafde te deadzjen is syn krêft te boppe. It is as it fersmoarjen fan jo eigen bern, benammen om't de slangeferlieder flústeret: wa wit, miskien sil in grillige diktator fan gedachten feroarje en syn libben rêde, teminsten Aqualeria?
  Caesar tutet syn leafste frou mei noch gruttere eangst, har lippen binne swieter as huning en ropt:
  - Jo witte, wy sitte yn in dungeon, mar tagelyk kinne wy net frijer fûn wurde yn 'e hiele wide wrâld!
  Aqualeria frege ferrast:
  - En werom?
  Caesar antwurde mei fertrouwen:
  - Want de sterke fan geast - de kening yn 'e finzenis, de swakken fan 'e geast - in slaaf op 'e troan! It is wichtich om moed te hâlden en net yn triennen te barsten, sels op it rek. Ferdrach marteling, stil mei in glimke op 'e lippen!
  It famke suchte swier, streake har stive fuotten mei de palmen. Se is in neisiet út 'e famylje fan keningen, se fielde ynienen as in miserabele slaaf. In libbene ferbylding skildere in byld fan hoe't se folslein neaken wie mei ferdraaide gewrichten dy't op in rek hingje, en de sweep fan in stjonkende beul har op har bleate rêch sloech. En in oare tormenter brekt har fingers mei read-hierme tangen.... It famke fielde sels in brânende gefoel yn har lytse finger, dy't de tormenter begûn ôf te brekken.
  Aqualeria skriemde bitter. Pareldruppels triennen streamden oer har rôze wang en babysêfte hûd. As antwurd begon Caesar syn leafste op 'e wangen te tútsjen, de sâlte triennen ôf te slikken, treastend:
  - Do bist in Romeinske frou, de dochter fan 'e stêd dy't ornearre is om oer de wrâld te hearskjen! Skrieme net, mar om it jo makliker te meitsjen, tink oan wat noflik.
  Valeria antwurde mei in kreun:
  - En ik kin neat oars betinke, útsein de ferskriklike marteling dy't my wachtet! En de hopeleaze ôfgrûn fan tartaar!
  Caesar antwurde dit filosofysk:
  - Der is gjin gruttere pine as de ferbylding fan in swaksinnich minske! De meast ferskriklike hel, yn it sicht fan in leffe, foar de test!
  It famke wie misledige, de triennen stoppe har gesicht:
  - Ik bin gjin leffe! Fernederje my net! En hoe dan ek, as jo fan my hâlde, wêrom sizze jo dat dan?
  Caesar antwurde mei in twongen glimke:
  - Leafde, yn tsjinstelling ta wolken, al smyt triennen, mar de sinne ferberget eins net! Sit gjin soargen skientme!
  Akvaleriya makke beswier:
  - As de leafde, as in wolk, triennen ferjit, geane sjitten fan ferfeling en teloarstelling omheech!
  Caesar woe dit antwurdzje, wat, mar in kreak fan 'e doar waard heard en beide leafhawwers sprongen oerein. De spikerige izeren doar gie iepen en Pompejus kaam der troch, beselskippe troch twa legioenen. Caesar fûn de krêft om te glimkjen:
  - Net elkenien is by steat om opskeppe dat sa'n escort him de lêste wei begeliedt!
  Pompejus skodde de sek efter syn rêch, sei somber:
  - Ik kaam net om te deadzjen, mar om te rêden!
  Caesar wie ferrast:
  "En jo kearden tsjin Sulla?"
  Pompejus skodde de holle doe't er syn harnas út syn tas helle.
  - Us persoanlike relaasje mei de diktator docht gjinien oan! Better oanklaaie as Romeinske legionairs. Ik haw twa fan myn trouwe kameraden by my: Guy en Leksin, se sille jo helpe út 'e stêd. Wit, Caesar, ik rêd dyn libben, mar do meist net werom nei Rome, wylst it wurdt regearre troch in diktator!
  Julius, dy't syn frou holp om klean te feroarjen, frege de machtige Pompejus mei tanimmende ferrassing:
  Wêrom helpe jo my! Help jo libben op risiko!
  Pompejus antwurde, net sûnder wifkjen:
  - Om't er ûnbidige moed toande, de diktator wegere! Hy ferriedt syn leafste frou net! En ik, op in stuit, ôfpraat om ôf te jaan myn leafste om 'e wille fan in tiran! Dus wit fan no ôf dat ik as in broer foar dy bin!
  Caesar, it oanpassen fan it pânser op Aqualeria (se blykten fansels geweldich foar har te wêzen), frege lykwols:
  - Kin ik dy fertrouwe? Miskien is it mar in oare trúk fan de âlde foks?
  Pompejus snapte:
  - Gebrek oan fertrouwen kin wiere freonskip net ferneatigje, want yn dit gefal hat wiere freonskip noait bestien!
  Caesar stak Pompejus de hân út.
  - Ik leau dy, mar tink: In freon kin mar ien kear ferriede wurde, as jo de fijân wer oerjaan!
  En Caesar as fijân hawwe is in unbenijdber lot sels foar in diktator. Trouwens, wat sil der barre as Sulla easket om ús liken te sjen?
  Pompejus, glimkjend nei dit, antwurde:
  - Fan it sil genôch wêze en jiske! Kremaasje makket elkenien gelyk, nettsjinsteande oft it dien is oan de libbenen en de deaden!
  De beide berne krigers skodden wer de hannen. Dêrnei gie Caesar, mei syn leafste frou, beselskippe troch twa tawijd fjochters út 'e finzenis.
  Doe't se al yn 'e bûtenpost riden, stoppe Aqualeria ynienen har hynder en wiisde nei in dikke, keale man mei in degeneratyf gesicht, dy't wankele fan' e tefolle útslach:
  - It wie hy, tegearre mei syn makkers, dy't myn klean by my naam, myn boarst fielde en tasein myn hakken te fretten.
  Caesar knikte grimmitich.
  - Ik begryp it!
  Nei't er allinnich op in swart hynder de ôfstân oerwûn hie, sloech de jonge Julius, al syn krêft yn 'e slach, mei syn swurd op in keale holle mei in lege foarholle as in gorilla.
  Caesar waard ôflaat fan syn oantinkens, hy woe de leafde fan in frou. Hy rôp him in blonde skientme-slave:
  - No, meitsje it bêd klear, jo hawwe de eare krigen om Caesar sels te tsjinjen.
  It famke bûgde en de Romeinske kommandant skuorde har tunika mei ien beweging ôf. Doe omearme syn hannen de folle boarsten fan de dochter fan Gallië. De slaaf wreide wirklik fan wille, Caesar's aaiende bewegingen wiene betûft, hy wist hoe't er op elke frou draaide, fan aadlike matronen oant ûnbelangrike slaven. En dit famke, te oardieljen oan 'e spoaren fan' e sweep op 'e brune rêch, hie tiid om te learen om dejinge te hâlden dy't besteld wie! De aardbeien tepels fan 'e slaaf ferhurde, se begon te skuorjen, de lippen en it boarst fan' e grutte kommandant mei tútsjes te dekken en him tagelyk fan 'e toga te befrijen. Stadichoan waard it leafdesspul hieltyd stoarmiger, der hearden hieltyd mear lûden en kreunen.
  . HAADSTIK 7
  De jonge-finzene waard wekker nei de sliep ferfrissele en ynspirearre. Iene opsluting is skjin, net te kâld. Hoewol't nei sliep it net bemuoit mei it dwaan fan oefeningen.
  Oliver begon de oefeningen te dwaan dy't de Dodger him leard hie. Ynklusyf in hoeke dwaan, hurken, oplûke oan de traaljes, push-ups. En dat holp myn geast in bytsje op te heffen.
  Doe waard de jonge moarnsbrochje brocht: havermout en in grutte beker farske molke, dy't foar him yngetten waard troch meilibjende froulike wachters. It wie pynlik foar harren om meilijen te fielen foar de jonge fan tsien jier, benammen om't Oliver wachte op de myn of de minen.
  De jonge finzene iet en die syn oefeningen wer. Se begûnen de iene skeakel fan 'e ketting tsjin 'e oare te wrijven .. En tagelyk besocht er te ûnthâlden wat er yn 'e boeken lêzen hie. As jonge focht Geta oan 'e rjochterhân fan Spartacus en snijde de Romeinen del.
  Dizze kear allinnich koe er net mear oan foltering ûntkomme.
  In fijânske frou kaam binnen, begelaat troch bewakers, en Oliver's pyjama waard ôfnommen. En hja ûndersocht de jonge, sei mei fernuvering:
  - Alles is hast genêzen. Wat in libbene jonge!
  En hja knipoogde nei him, antwurde se:
  - Al bleau de lêste marteling oer! Wês geduldich foar in bytsje mear as in oere, en se sille jo net langer martelje oant de rjochtsaak!
  Oliver suchte ... De dokter gie en foar de tiid fan 'e jonge bleau allinnich. Oliver mompele:
  - In bytsje mear, in bytsje mear,
  de lêste striid, it is it dreechste ...
  Ik bin frij, ik wol nei hûs
  Ik haw myn mem noait sjoen!
  De bewakers en de froulike dokter kamen wer. Se frege mei in glimke:
  Binne jo klear poppe?
  De jonge knikte en song:
  De jonge is altyd sûn
  De jonge is altyd klear!
  Hy waard loskeppele fan de kraach en nei de martelkelder brocht. It wie waarm fan 'e flammende kachel, en in massa pineele dingen hong oan 'e muorren. De froulike beul, dizze readhierige vix, sit yn in slipje en in stripe smelle stof op har boarst. Se hat as assistint tieners fan fjirtjin, fyftjin, mar foar harren leeftyd binne se grut en spier. Dizze frou is in spesjalist foar bernemarteling. Se wit hoe't se maksimale bestriding feroarsaakje sûnder te deadzjen of te ferneatigjen.
  Tichtby is in froulike dokter dy't de steat fan sûnens kontrolearret - de kliïnt fan 'e beulen. En de rjochter dy't de regels folget.
  Neist skriftgelearden en in pryster, skriuwe se alle tsjûgenissen dy't sprutsen binne tidens de marteling.
  Oliver's finzenispyjama wurdt ôfskuord, wêrtroch't him neaken bliuwt. Dit is hoe't it slachtoffer martele wurdt.
  De reade holle knikte mei in glim.
  - Dizze kear sille wy in horizontaal rek besykje!
  Oliver bûn beide hannen en fuotten en hong horizontaal begûn te stretch yn 'e masine. It docht in soad sear, benammen yn 'e skouders. En de touwen grave jo yn 'e polsen en driigje de ankels fan 'e bern ôf te skuorjen.
  De jonge kreunde fan pine, hy waard útrekt en makke langer. En letterlik lûkt de ieren.
  De readhierige beul frege:
  - Sille jo prate?
  Oliver mompele krekt as antwurd:
  - Net!
  De froulike beul bestelde:
  - Smearje syn boarst, en mage, en hakken! Lit ús dizze kear goed fry!
  Oliver trille ... En de teenagebeulen begûnen de jonge syn boarst, mage en bleate soallen te smarjen mei olivelje. Se wurken, gnyskjend en giggeljend, en knypend, en hiel pynlik, it slachtoffer.
  Oliver fielde wearze doe't de hannen fan spieren teenagers wiene taast, smeer sterk-ruikende oalje op syn ferhurde lichem.
  Mar it lei ôf fan 'e slimme pine yn' e útstrekte spieren en ligamen.
  Doe brochten se de buizen mei gas, Oliver trille fan eangst. En ûntslein ...
  It fjoer baarnde op in ôfstân, om de hûd net te ferbaarnen, mar om maksimale pine te feroarsaakjen. De flam wie benammen sterk ûnder de bleate hakken fan it bern. Sûnt de soallen hawwe dikke hûd en genêzen flugger en se wurde ferbaarnd mear.
  De readhierige feks, gnyske agressyf, sei:
  - Sille jo prate? Sil ik dy freegje?
  Oliver kreunt yn wrede pine en skoddet de holle. De flam wurdt wat heger en baarnt waarmer.
  De jonge trillet fan wyld lijen, en wurdt noch pynliker. Dit is intense marteling. Oliver fielt wat oer om klear te wêzen om te bekennen. Mar eigensinnigens makket him allinne mar kreunen en gûlen, mar swije.
  De reade holle hellet in sweep út en slikket har lippen. Mei alle macht begjint er de jonge te slaan. Se nimt dúdlik nocht yn it marteljen fan in bern.
  De froulike dokter, krektoarsom, fronst ... En makket in opmerking:
  - Deadzje it net! Hy moat libje!
  De readhierige vixen ferminderet de yntinsiteit fan it slaan in bytsje. Mar dochs snijden har klappen troch de hûd. Se slacht en snert.
  Tienerbeulen glimkje. Se hawwe ek wille.
  De reade slacht oan. Oliver Twist wurdt spand en fried, en it is sa pynlik en excruciating.
  De jonge wol echt it bewustwêzen ferlieze, mar it ferdwynt net, en de holle bliuwt dúdlik, en it lichem reagearret dúdlik op lijen. Wylde helske pine, elke sel fan it bern syn lichem oerfloed fan moal. En sa wol ik bekenne, en sa wol ik it ophâlde.
  Doe herinnerde Oliver him ynienen oan it boek dat er lêzen hie yn de bernefinzenisbibleteek oer de Yndianen. Sa songen se triviaal ûnder marteling. Dat kloppet, op it rek, of oan in beam spikere, fierden se kûpletten. En doe waarden se better.
  As jo sjonge, is de pine folle makliker te dragen.
  En Oliver Twist song, komponearre wylst er gong;
  Ik bin berne as wees yn in wurkhûs
  Mem, heit fan 'e bernetiid wist net ...
  Mar om 'e nocht wurdt de poppe no begroeven,
  Foar him is Kristus it ideaal!
  
  Oliver wurke hiel hurd
  En de earme man iet lytse pap foar it moarnsiten ...
  De opfieding wie tige strang.
  In echte, folsleine puinhoop!
  
  De jonge frege noch wat mear
  En dêrfoar krige er royaal in sweep...
  Foar lunch joegen se de bern wiet,
  En sa misten se oan krêft!
  
  Oliver waard hurd feroardiele
  En se woenen de bleate fuotten eksekutearje ...
  It bern yn 'e strop waard hast eksekutearre,
  It libben is tin, as in tried fan siden!
  
  Mar fortún glimke soer,
  De jonge waard stjoerd om te tsjinjen ...
  De mûle fan in pistoal flitse,
  Hy feroare hast yn in spultsje!
  
  Mar ek dêr gong it libben gjin sûker,
  En de jonge rûn fuort fan it lijen ...
  Barefoot yn ien ienfâldich shirt,
  Hy hastich nei de haadstêd fan Ingelân!
  
  De jonge sloech syn bleate fuotten ôf,
  Mar hy berikte noch Londen ...
  Rjochtsje it bern net strikt,
  Mar hy luts in dieven yn 'e haadstêd!
  
  Hy waard ek in listige dief,
  Ik klom troch myn bûsen, luts tassen ...
  Soms stie de jonge mei kegels,
  It die bliken as wie er in bern fan sûnde!
  
  Mar op 't lêst waard er fongen
  It betsjut heul min om te stellen ...
  De hakken waarden ferbaarnd mei fjoer,
  Want minderjierrige dief!
  
  Der wie in ferhoar swier en wreed,
  In earme jonge ûnder de swipen fan beulen...
  Hy hinget bleatefuotten oan it rek,
  Roodglês fol teken!
  
  Se slaan him, martelje him sa wreed,
  En se brekke fuort de bonken fan 'e jonge ...
  Allinnich stroom is net genôch,
  Om it bern oan 'e ein ôf te meitsjen!
  
  No, wêrom soe it bern lije,
  Ja, it barde dat er honger stiel ...
  Mar bruorren en susters libbe der foar,
  Oliver hat gjinien fermoarde!
  
  Sa sparje de bastard jonge
  Stopje de earme man te marteljen...
  Beulen jo meitsje God net lilk,
  Hoefolle kinne jo in bern martelje!
  
  Hy waard berne yn ekstreme earmoede,
  Syn mem stoar by de befalling...
  Op ierde sa weessinnich,
  Ja, Brittanje is in hurd lân!
  
  Jo wolle de jonge ophingje
  Of slimmer, sels op in stek sette ...
  Mar jo moatte foarsichtich beskôgje
  Want ús libben is in folslein gekkehûs!
  
  Oliver hat in soad lêst
  Syn hakken baarne mei in flammend fjoer...
  En de jonge wurdt stilich wipt,
  De stank wurdt heard út it besonge fleis!
  
  Oliver bruts lykwols net ôf,
  Hy fertelde it geheim net oan 'e beulen ...
  En doe't de jonge moedich fochten
  Rising boppe de steile kliffen!
  
  Nee, dit bern sil net skjin wêze,
  Hingje oan in strop as in smoarge dief...
  Hy sil skriuwer wurde, keunstner,
  Der sil in sterke keardel wêze as in bear!
  
  Hy sil de fijannen net litte dûnsje oer lok,
  Hy sels sil de katam lâns de hoarnen ferpleatse ...
  Wolken en min waar sille ferspriede,
  As it libben fan 'e jonge kostber is!
  
  Ik wit gau dat der kweade wraak sil wêze,
  Jezus de grutte God sil komme ...
  En it ljocht sil komme,
  Hy brocht ferlossing oan minsken!
  
  En it bern dat yn in strop hong,
  Sil falle yn it prachtige paradys fan Kristus ....
  Neat dat sûndige dieden wie,
  De siel fan Twist is ommers sa suver!
  
  Ferskriklike hel wachtet de beulen,
  It befettet in flok, gûlen en wyld kreunen ...
  Jezus iepenbiere ferlossing
  Hjir komt de skitterjende Armageddon!
  En dan komt gerjochtichheid
  De maat sil de freugde fan it oardiel wurde,
  En de Almachtige sil barmhertigens sjen oan allegearre,
  Yn 'e gloarje fan 'e Soan, de Heare Kristus!
  Oliver song ûnder wimpers, ûnder fjoer, en spande him horizontaal op it rek.
  De reade-hierige beul frou befrear, en sei mei in glimke:
  - Dat is sa'n moed!
  De amtner wiisde nei it oereglas.
  - De tiid is om! Sûnt de jonge krimineel is noch gjin fjirtjin, de tiid fan foltering is beheind troch de wet!
  De reade holle glimke en sei entûsjast:
  - Goed dien jonge! Song op it rek! Wat in weardich krimineel!
  It fjoer en de gasliedingen binne fuorthelle... Dêrnei is Oliver fan it rek helle en waarm wetter útgien. Dêrnei fege se de wûnen en brânwûnen fan de jonge mei alkohol ôf. Se diene nije finzenispyjama's oan.
  De jonge fleurde wat op... Al docht it ferskriklik sear as alkohol wûnen brânt.
  En de jonge waard werombrocht nei de sel. No sil nimmen him steure oant it proses.
  De jonge krige wer oatmeal, mar dit kear mei in stik fleis en molke. De jonge finzene iet en fielde swierte en in winsk om te sliepen.
  Oliver lei mei muoite op it strie wat op syn kant. De boarst en de mage wiene bedutsen mei blieren fan it fjoer, en de rêch en de billen waarden mei in sweep slein.
  De jonge wie noch jong en sûn, en foel relatyf gau yn 'e sliep. En hy dreamde wer...
  Ek ynspirearre troch wat lêzen waard yn in boek yn 'e rike bibleteek fan' e bernefinzenis yn Londen, oer eveneminten yn it fiere Ruslân.
  Emelyan Pugachev, noch relatyf jong en sterk Cossack, bekwaam en fûleindich, besletten op it grutste aventoer fan syn libben. Hy regele nammentlik in Kozakkenopstân. En boppedat rôp de boer himsels ta keizer Peter de Tredde. Ferwoaste troch in langere oarloch mei it Ottomaanske Ryk, akseptearre it lân graach de bedrieger. Emelyan slagge te sammeljen ûntefreden Yaik Kozakken en begjinne syn mars nei Orenburg. Iletsk Kozakken, Kalmyks, Bashkirs, Tataren, Kirghizen, pleatslike tsjinstfeinten en sels guon soldaten en ofsieren kamen by de bedriger. Earst, súkses bydroegen oan de Pugachevites, harren leger groeide.
  Mar it langere belis fan Orenburg koe it tsaristyske regear troepen opbouwe en troepen fan 'e grins oerbringe. Under Tatishchevo joech Pugachev generaal Golitsyn in slach. Nei in fûle striid waard it 10.000 man sterke leger fan 'e Pugacheviten ferslein en flechte de lieder fan 'e opstân. In besykjen om de regearingtroepen ûnder de festing fan Belozerskaya ôf te slaan, einige yn 'e nederlaach en finzenis fan in protte meiwurkers fan' e sels útroppen kening.
  Doe folge de flecht en lange efterfolging fan Yemelyan troch regeartroepen. Serious ûnienichheid dy't barde nei de dea fan Algemien-yn-Chief Bibikov ûnder de tsaristyske kommandanten tastien Emelyan Pugachev te reassemble syn krêften en feroverje ferskate fabriken en festingen.
  Mar doe bruts Dekolog it wer. Mar Emelyan joech net op. Nei ferskate skermutselingen mei Michelson, hy wist te brekken ôf fan 'e tsaristyske troepen en ferhúzje nei Kazan. Hast de hiele stêd waard nommen op in gril, allinnich it Kremlin slagge te hâlden Potemkin twadde neef.
  En wêrom barde de ûngelokkige striid mei Michelson. Allinnich tûzen twahûndert, hoewol selektearre en goed oplaat soldaten wiene by steat om te fersprieden in mannichte fan mear as tweintich tûzen minsken.
  Wier, de measte fan 'e troepen fan Yemelyan wiene nij byinoar, untrained yn militêre saken en net al te dappere boeren. Twa kear besocht Emelyan Pugachev Michelson noch foar krêft. Mar de tsaristyske luitenant-kolonel waard ek holpen troch de aadlike milysje en it garnizoen út it Kremlin. De ferslein Emelyan Pugachev ferhuze earst nei Nizhny Novgorod. Mar de fjildslaggen die bliken dat untrained boeren wiene nutteleaze krigers, en Kalmyks mei Bashkirs: Pugachev kavalery - bruts fuort fan 'e bedriger en hy koe net rekkenje op oanfolling mei combat-ree ienheden.
  Der wie in idee om te sykjen nei militêre troepen oan de Don. Boppedat wiene it de Don Kozakken dy't it meast gefjochtsklear diel útmakken fan it leger fan Stenka Razin. En Emelyan Pugachev wie Stenka syn neef oerpakesizzer.
  Nei in searje nederlagen like de sinne fan fortún wer nei de bedrieger te glimkjen. In oantal stêden waarden nommen hast sûnder ferlies, ynklusyf sokke grutte as Saransk, Penza, Saratov, Kamyshin. Wier, se wisten se foar in heul koarte tiid te hâlden. Mikhelson wie op 'e hakken, en as it net wie foar de tal fan boererellen en de skaren dy't sa no en dan ûntsteane, dan soe Pugachev al lang lyn ynhelle wêze kinne.
  It leger fan 'e bedriger groeide ... De measte Wolga Kozakken namen in eed fan trou oan him en moete Pugachev mei eare. Allinnich in minderheid, de rykste Kozakken, wegere trou oan de boeretsaar te swarden en flechte nei Tsaritsyn. In selektearre tûzen Don Kozakken kamen dêr ek oan. Trije oare Kozakken-rezjiminten dy't weromkamen út 'e Turkske oarloch namen in wachtsjen posysje: se sizze, wa't wint, se sille de oare kant nimme.
  Pugachev, mei Michelson yn 'e efterkant, doarde de goed fersterke Tsaritsyn net te bestoarjen en ferhuze fierder de Wolga del. Hy waard gearfoege troch de Kalmyks, en de Wolga Kozakken, dy't fêstigen har yn 'e Swarte Yar.
  It leger fan Emelyan groeide út ta fyftjin oant santjin tûzen jagers, en hie fyftich kanonnen. Kolonel Dietz, dy't útkaam om de bedrieger te ûnderskeppen, waard fermoarde, en de brigade, foar in part finzen, foar in part ferspraat troch de Pugachevites. Miskien is Pugachev no sterker as ea. By Kazan hie er formeel mear troepen, mar mei ikebeammen. En no binne d'r in protte Kalmyks, Wolga Kozakken en ferskate hûnderten dy't de Don ôfkamen. Der binne ek in protte soldaten nommen út 'e finzen nommen garnizoen. Artillery waard ek oanfolle op kosten fan de ferovere stêden, en Pugachev syn skatkiste wie ek oansjenlik.
  It is min te leauwen, mar de slach by de Sâltbân sil de lêste grutte slach wêze en in ein meitsje oan de opstân. No Emelyan hat mear as ea in protte krêften en gewearen, en in grut oantal combat-klear ienheden. Mar ferrie wie al ryp yn it leger fan Pugachev, en miskien wie dit de reden foar sa'n flugge en relatyf maklike nederlaach foar de regearingstroepen.
  Oliver Twist wie it lêzen fan in grut boek oer de opstân en de boereoarloch fan Emelyan Ivanovich, en dêrom woe er beynfloedzje syn gong. Hy is ommers in Ingelske pioniersdief, wat betsjut dat hy grutbrocht is om sympaty te hawwen mei de rebellen. Dus help foardat it te let is.
  Ein augustus is hyt yn 'e legere Wolga-regio. Nei de stiennen sek fan de Londenske finzenis is it noflik om bleatefuotten, mei bernefuotten, op it skerpe gers te rinnen. Yn 'e dream fielt Oliver him goed. As troch magy binne alle wûnen en brânwûnen genêzen, de troch sâlt en alkohol korrodearre zweren waarden genêzen. En op 'e rêch, dêr't se mei readhiem tried op sloegen, wiene gjin spoaren fan ferbaarnde snijden. En sadree't de jonge net allinnich slagge om te gean nei terjochtstelling foar stellerij, mar ek te sjongen?
  Ja, it is net slim as in waarme simmerbries op jo waait, en de Wolga yn 'e buert spat. Jo kinne yn har sêfte wetter delploffe om ûnder josels te harkjen. De jonge swom goed - hy dûke djip en die de eagen iepen en gie ûnder wetter.
  Oliver waard in earste klasse dief yn in bernebende, en koe in protte dwaan. Hy hie in treflik ûnthâld en wie floeiend yn Dútsk en Ingelsk. Hy waard ûnderskieden troch úthâldingsfermogen en geduld, hy waard nea siik yn syn hiele libben, hoewol't hy wie bleatefuotten fan jongs ôf, faak rushing troch de snie.
  De jonge mocht graach it paad fan dieven, hoewol it grutte fertriet brocht. Mar om earlik te wêzen, Oliver Twist koe it freedsume libben praktysk net. Mear as ferdivedaasje. Fan iere bernejierren, arbeid, slaan, meager iten. En it is eng, mar tagelyk spannend.
  De jonge swom in bytsje. It is sillich om te lizzen of te spatten yn in waarme wieg, mar ... It is de plicht fan in jonge dief om Emelyan Pugachev te helpen. Hoe koe Oliver witte dat dit it goede plak en tiid wie?
  It wie as wie der ien út 'e himel delkaam en dit oan 'e dievejonge diktearre. En om't plicht dictates, dan is it nedich om te helpen de boer tsaar!
  Oliver Twist kaam oan lân, de sêfte, fluwelige modder kitelde noflik de eelere soallen fan de jonge. De jonge stapte graach op 'e stiennen, keas wêr't er skerper wie. En doe naaide er fuort, sprongen as in gekke hazze. Dat is geweldich! Hy is frij! Hy rint nei Emelyan Pugachev - de lieder fan alle ûnderdrukten!
  De jonge skopte mei alle macht de foet yn in stien, smiet in keistien mei in slach op en ... fertrage. Hy is hast neaken, yn allinnich swart slipje, mear as swimbroek. En yn dizze foarm nei de kening komme?
  Ik moat wat klean krije. En de jonge begon te sykjen nei in ark om op syn minst in fatsoenlike jurk te krijen.
  Hjir kinne jo in piip meitsje fan gewoane reid en der fjoer fan meitsje. Oliver Twist boude himsels gau in soarte fan bôge. Hoewol't it wapen bliek te wêzen primitive, mar de pionier dief hat ûnderfining yn sjitten út sokke wapens. Hjir seach de jonge twa riders yn rike klean. Meast wierskynlik, dit is in ferkenning patrol fan Michelson syn troepen, dy't beweecht nei Emelyan Pugachev.
  Mar de jonge besleat om te harkjen. Hy lei him op 'e mage op 'e stekelige turf en spitse de earen. It is tige wichtich foar in skout om in skerp ear te hawwen. Oliver Twist hat fan natuere in hûnear, mar hy trainde him ek mei help fan spesjale oefeningen om better te hearren en de minste lûden te ûnderskieden.
  Beide riders flústerden sêft. De offisier yn it blauwe pak spruts tsjin de reade:
  - Curds en Chuguev hawwe ús help tasein. Gjin fan 'e fyftich gewearen fan' e Pugachevites sil fjoer. De Kalmyks sille ferlitte, en de Wolga Kozakken sille wurde nommen troch kolonel Timofey.
  De offisier yn read merkte op:
  - Net echt, ik soe advisearje dizze Pugachevites te fertrouwen. Wat as se ús yn in trap liede?
  De offisier yn it blau knikte en helle in pakket út syn bûse.
  - Hjir binne alle dokuminten: Curds, Chuguev, Fedorov, Timofey, en de haadbeul Yemelyan Koryavy sille tekenje! Wier, Ovchinnikov en Perfilyev binne trou oan 'e bedriger, mar se sille ús helpe om har ôf te meitsjen oan it begjin fan' e slach!
  De offisier yn it read fluite.
  - Wow! Perfilyev soe spesjaal út Sint-Petersburch stjoerd wêze om it leger fan 'e bedriger te ûntbinen, mar krekt oarsom bliek wierer te wêzen as de juste?
  Blauwe unifoarm, sleepte op syn piip en befêstige:
  - No ... Dat bart wolris! Mar oan 'e oare kant is de lieder fan' e Iletsk Kozakken, Tvorogov, ús! Hjir sette se alle squiggles!
  Oliver Twist gaspte fan opwining. Boppedat prikke de stikels syn bleate mage. Hjir is in kâns om alle ferrieders yn ien kear oer te jaan oan de tsaar-heit. En dêr crush en Michelson.
  In offisier yn in read unifoarm sei:
  - Wy hawwe oardeltûzen Kozakken, wêrfan de rykste tûzen út 'e Don, tûzen twahûndert útsochte grenadiers, en nochris trije tûzen ynfantery dy't fan Tsaritsyn ôfnommen binne? Sille wy de bedrieger net ferslaan?
  De offisier yn it blau knikte ynstimd.
  - Wis! Catherine befelet om nei Suvorov te haasten om Pugachev te ferslaan. Sasha tinkt net te folle oer himsels!
  Red wie op it punt om te sizzen wat oars doe't Oliver Twist fjoer. De jonge dief woe net wachtsje oant dizze twa, mei wichtige ynformaasje, Michelson berikten.
  As bôgestring brûkt de jonge distel, lûkt de bôge op in spesjale manier. De snaar is yn jo tosken, en jo rjochtsje jo rjochterhân. As resultaat is it skot strak en dicht.
  In pylk makke fan in skerpe shell steek rjocht yn it each fan Catherine's galante offisier. De strider yn blau luts syn pistoal, mar Oliver Twist ferhuze út 'e line fan fjoer mei in gewoane beweging. De kûgel fleach foarby. De dief ried op syn dieder út.
  Yn 'e dream wie Oliver Twist wat heger en grutter as de gemiddelde jonge foar syn leeftyd, en syn spieren waarden goed ûntwikkele fan hurd wurk en oefening. Sa swak wie it bern dus hielendal net. Boppedat, hy slagge om 'e kunde komme mei ien fan' e Rodovarian dieven, en hy joech de jonge ferskate lessen yn it Ingelsk, nasjonale wrestling.
  Oliver besleat hjirfan te profitearjen. Doe't de offisier in lange sabel mei in gouden hânsel luts en de jonge mei syn gewicht besocht te snijen, luts de dief, in bytsje beweecht, de soldaat behendich oan 'e hân en luts him in bytsje oan 'e laarzen.
  De offisier yn it blau foel fan syn hynder. De jonge stuts mei alle macht syn knibbel yn it kin. Oliver oefene faaks in soartgelikense sprongskop, en tapast it goed op karate. Hurd fansels, ferplettere de kaak, útskeakelje de tsjinstanner. Poaten yn chrome laarzen twitched ferskate kearen, en de keninklike persoan foel stil.
  Oliver Twist, rôp earst syn hynder nei him. Foar in wurkjende jonge en ferhurde dief is dit net in heul lestige wittenskip. Doe tilde er, net sûnder swierrichheden, de goed tefolle offisier op it skouder en sette him op 'e hynstekrûpe. Wat no hat er wat te kommen ta Emelyan Pugachev. In finzene tonge, twa prachtige hynders, en mear sekken mei goud, keninklike keizers.
  Yn de pluimtas fûn de jonge ek in kaartsje en in reservebroek. Sûnder twa kear nei te tinken boude Oliver Twist himsels koarte broek. Hy snijde gewoan syn galoshes ôf en bûn himsels mei in riem. It waar is hyt, en hy is noch in jonge en kin him betelje om bleatefoet en bleate boarst te fjochtsjen. Syn lichem is gespierd, droech mei in reliëfpers, en mei in simmerbrún dy't noch gjin tiid hat om te gean ûnder syn finzenisstraf.
  Hy liket wol op Tarzan. Of Mowgli!
  It wichtichste is om tiid te hawwen om Emelyan Pugachev te warskôgjen.
  Underwilens waard de boeretsaar, as siet Stenka Razin op in heuvel, betochtsum. Nei trije nederlagen fan luitenant-kolonel (no kolonel!) Mikhelson hie de Kozakken-monarch in ljochte streak. Hast sûnder wjerstân foelen se ûnder de hoeven fan 'e stêd, it leger groeide, de opstân breidde út.
  Mar no is it wichtichste bard: de oarloch mei Turkije is foarby, en it regear hat har hannen losmakke. Neist Mikhelson geane ommers ek oare krêften foarút tsjin Pugachev. Yn totaal, de keizerinne tawiisd tweintich rezjiminten en sân brigades ûnder it befel fan Papin. Sa'n leger en in oare macht soe ferskriklik wêze. Wier, wylst dizze planken binne ferspraat en d'r in spoeklike kâns is om se yn dielen te brekken.
  Mar besykje it te dwaan as jo Michelson net allinich kinne ferslaan. Der wie in gedachte om te ferlitten yn Saratov en dêr te jaan striid oan dizze Dútske kolonel. Mar it slagge net. Foar in part wie der net genôch fjochtsgeast. No yn dizze striid moat besletten wurde wa't Don folgje sil. As it tsaristyske leger ferslein wurdt, dan sille de trije Don-rezjiminten trou swarde oan de tsaar, en mei harren de talrike Kozakken. En dit binne tsientûzenen goed oplaat, oplaat krigers út bernetiid. Net in soarte fan man.
  Gjin wûnder dat Emelyan keas it suden ynstee fan it noarden, en Cherkasy ynstee fan Moskou! Dêr kinne jo krije grutte krêft, en troepen by steat om te fjochtsjen mei de keninginne op gelikense foet!
  It wichtichste is dat minsken leauwe yn oerwinning. It is dúdlik dat syn maten wurch binne. Tal fan nederlagen bruts harren moraal. Sa't it bart mei elke opstân: wa't wint, de wierheid is efter him!
  It winnen fan Michelson sil helpe by it bouwen fan fertrouwen. Net ien kear koe Pugachev ferslaan him, en Mikhelson sloech de bedriger, en sels finzen greve Chernyshev - Chika.
  Mar hoe krekt te dwaan dit? No hat de Dútske kolonel noch Kozakken en troepen fan it Tsaritsyno-garnizoen. Miskien is it better om te haasten nei Astrakhan? Of is it noch risikofolle en taktysk útwurke? Dochs hat er folle mear troepen as Michel. En in protte kavalery. Sels boeren waarden nommen yn it leger, yn 'e regel, fan goede kwaliteit.
  D'r is gjin manier om fierder te fjochtsjen. Der is mar in kar, oft Michelson sels oanfallen wurdt, of op him wachtsje moat yn 'e Swarte Yar, sittend yn 'e fortifikaasjes. Miskien sil de ambisjeuze kolonel op 'e oanfal gean en syn krêften útputte. Mar it is ek mooglik dat Mikhelson sil besykje om Cherny Yar te omringen en wachtsje op fersterkingen om te kommen. Yn dit gefal kin Pugachev wurde fongen.
  Wier, Suvorov hat haast om te helpen, dy't it befel oer it leger fan Michelson nimme moat. Sil de kolonel alle laurels fan 'e einoerwinning op 'e sels útroppen tsaar jaan wolle oan 'e luitenant-generaal fan 'e al yllustrearre Suvorov? Dat betsjut dat der in bepaalde skerpte te ferbergjen is efter de muorren fan de Swarte Yar.
  Emelyan Pugachev sammele in lytse ried fan haadlingen. Chuguev, Fedorov, Tvorogov, Timofey hie al ôfpraat mei de autoriteiten fan 'e tsarina en, fansels, advisearre om Michelson yn it fjild te ferslaan. Ovchinnikov - de kommandant fan it Yaik leger, foar in lange tiid de eigentlike haad fan it hiele rebellen leger, en no de rjochterhân fan Pugachev spruts sa:
  - It is gefaarlik om efter de muorren te sitten, kinne se oplizze. It is ek eng op it fjild, se kinne it brekke. Lykwols, yn it fjild, sels as wy slein wurde, dan kinne wy altyd te hynder nei de steppe. En as se yn 'e Black Yar alle regels oplizze, dan sille jo net ûntkomme!
  Gorbatov, in eardere kaptein fan it tsaristyske leger, promovearre troch Pugachev ta de generaals, ien fan dyjingen dy't de brigade fan kolonel Dietz fersloech, ek yn 'e echte skiednis, tegearre mei Ovchinnikov, dy't stoar yn 'e slach by de Salty-bende, sei:
  - As Michelson op 'e oanfal giet, dan kinne wy rekkenje op in tsjinoanfal!
  Perfiliev, bekend om it feit dat hy yn 'e echte skiednis waard eksekutearre tegearre mei Pugachev, beskieden suggerearre:
  - Myn miening is lyts. Hjir, sa't de ried beslút, sa is it!
  De Kalmykske prins Kizya, hoewol hy net ûnder de ferrieders wie, ferklearre ek yn brutsen Russysk:
  - Foar in Kalmyk binne de fjilden it bêste plak om te fjochtsjen. Sittend yn in festing en it ôfslaan fan oanfallen is ûngewoan foar ús!
  Emelyan woe al mei de miening fan 'e smelle militêre ried ynstimme en syn oansjenlike leger weromlûke út Tsjernoy Yar, dat mei eare fersterke wie en de kening-pryster ûntfong. Mar op dat stuit fleach in boadejonge de boppekeamer yn en sei hygend:
  De jonge is oankommen. Hy seit dat der in driuwende saak is foar de tsaar-heit!
  De Kozakken keizer bestelde:
  - Yn!
  Oliver Twist, mei syn bleate fuotten slaan en swiere sekken mei goud yn 'e hannen hâlde, rûn fluch de boppekeamer yn. Hy woe echt mei eigen eagen sjen de lieder fan 'e boereoarloch, studearre op skoalle, songen yn gedichten. Petrus, dy't de boppekeamer binnenkaem, seach in tsiental minsken oan in lange, ikenhouten tafel. Hast allegear binne se ryk klaaid, en hawwe heechmoedich uterlik. Ien is frij jong, mar yn in generaal-unifoarm mei oarders. No, it is wierskynlik Gorbatov. In oerloper út Orenburg, in betûfte en effisjinte offisier dy't in protte die om it Pugachev-leger te fersterkjen. Gorbatov, nettsjinsteande syn aadlike komôf, waard ús troch de Kozakken en boeren, dus hy hâldde himsels mei klam ienfâldich, wie oannimlik en beleefd. Blauwe fleurige eagen en blond hier joegen him in tige jeugdige uterlik, min yn harmony mei it unifoarm fan in luitenant-generaal.
  Oliver Twist koe oaren net troch sicht, en skiednis liet in pear beskriuwingen efter. Boppedat wurdt sels Pugachev sels oars beskreaun. Mar d'r is in echt portret fan Emelyan, kopieare út it libben. It lit in formidabele keardel sjen, mei in hearlik, earnstich each, dêr't se sa oer sizze: hy is berne om te befeljen!
  En no, tusken de tûke atamanen yn in beskieden, Kozakken-zipun, sit in man mei in skerpe, glânzjende blik as in kobra's angel. Hoewol't allinich it lint fan 'e Oarder fan Alexander Nevsky sei dat dit in keninklike persoan wie, fielde Oliver Twist syn skonken bûgd en de jonge stie sels op ien knibbel.
  Emelyan Pugachev seach ek nei de jonge dy't studearre. Fansels, oan 'e ein fan 'e achttjinde iuw wiene de minsken wat lytser as midden yn 'e tweintichste. Ja, en yn in dream is Oliver lang en breed foar syn leeftyd, syn heit, dy't er net koe, wie hast twa meter lang. Mar it is dochs dúdlik dat dizze jonge man noch in bern is. In besunige egel fan towwyt hier, in opstutsen jongesnoas, in tin gesicht troch militêre ûnderfieding. Mar tagelyk is de jonge mear sinerich as meager. En wat hâldt er yn grutte tassen, op syn minst twa pûn elk, weagje? Is it goud?
  Oliver Twist sei:
  - Ik bring fyftjin tûzen roebel yn goud as kado oan Syn Keizerlike Majesteit, en ik oerhandig ek in brief.
  Sels foar sa'n sterk bern as hy is it net maklik om gouden slúven yn 'e hannen te hâlden. En hja sette se foar Yemelyan. Doe helle de jonge in brief út syn riem en joech dy, foarsichtich op 'e teannen, oan 'e opperste kening-ataman.
  Yemelyan akseptearre de brief en seach erchtinkend nei it segel. De Tsaar Heit, hoewol't er net goed skriuwe koe, en syn hânskrift wie sa ferskriklik, dat er leaver net sjen litte syn hân hielendal, foar Petrus, mar hy lies goed. En yn 't algemien hie hy in soad kennis yn militêre saken. Oars hie de opstân amper in hiel jier duorje, en waard in hiel leger tsjin de bedrieger stjoerd.
  Pugachev lies de brief foarsichtich en froast. Hy wist syn emoasjes en gefoelens te kontrolearjen. It die bliken dat fiif hege haadlingen fan syn troepen ferrieders wiene. Pugachev hie al lang opmurken dat Chuguev en Fedorov him skeef oanseagen, sels mei tsjinsin begroeten en oerein kamen as in geunst. Se makken rûzje mei Chuguev doe't hy alle gewearen ferlear yn 'e striid mei Mikhelson. Doe drige Pugachev Chuguev yn 'e nekke te slaan. Hy antwurde hjirop:
  - Ik hie de nekke net op foar de fûsten!
  De boerekening antwurde:
  - Dus foar in wurgens of wat?
  . HAADSTIK #8
  Oliver hie in goede nacht sliep en wie wer oan it oefenjen. Syn wûnen en brânwûnen begûnen te genêzen. Hy hat de marteling trochmakke. En it is goed dat alles einige en hy joech syn skûlplak net út. No sille de wûnen fan 'e jonge genêze, en hy is wer klear foar eksploaten.
  Oliver waard fied. Doe ûndersocht de froulike fijân him. Smeerde syn brânwûnen en wûnen om rapper te genêzen en sei:
  - Der sil gjin marteling mear wêze oant it proses! En minsken hawwe meilijen mei jo, miskien sille se jo net útfiere!
  Oliver bûgde syn tank ...
  Dêrnei, doe't de kamera oerbleaun wie, begon hy de kettingskeppels te wrijven. Syn poppehals siet noch by de kraach. En as jo losbrekke fan 'e keatling, kinne jo miskien ûntkomme?
  De jonge wreide de ketting ferskate oeren efterinoar. Mar it stiel wie ferhurde en joech net sa goed yn. Doe waerden wer iten en molke nei de jonge finzene brocht.
  Nei it iten en drinken fan fette kij swol, fernaam Oliver net hoe't er wer yn 'e sliep foel. En wer oer de Pugachev-opstân.
  Fedorov, ek, wie dúdlik argewaasje fan de Kozakken monarch. Wier, Curds gedraacht uterlik obsequiously, en like frij betrouber. Op in stuit brocht hy de Iletsk-kozakken nei Pugachev, wêrtroch de opstân útwreide bûten it ramt fan in suver Yaik-opstân. Wier, op ien kear Emelyan Ivanovich seach nei Tvorogov syn frou Stepsha. Wierskynlik ferjou de oergeunstige man it jonge en moaie famke net foar ferrie. Pugachev is ommers noch mar twaëntritich jier âld, syn bloed is noch jong en hy is in moaie Don Juan. En ek biseksueel. Syn frou Sophia, dy't gjin tiid hie om al har skientme te ferliezen, en fjouwer bern: trije dochters en in soan. En de twadde jonge Cossack Ustinya.
  En hoefolle minnaressen Emelka hie al ... Lykas syn relative Stenka Razin, Pugachev wie lustful foar de froulike. En it is goed dat hûndert prosint natuerlik.
  Kolonel Timothy kaam koartlyn by de rebellen. Hy komt út 'e Wolga Kozakken. Toli wie oarspronklik in skout, filten waarden om ien of oare reden misledige troch de pryster. Mar de beul, it liket derop, hearde hoe't leden fan syn famylje it slipje lieten dat Emelyan besibbe wie oan harren.
  Foaral slim waard it doe't Emelyan Pugachev de keninklike regalia ferlitte woe en himsels iepenstelle foar it folk. Doe twivelen ek de oare atamans. En no, as mislearring bart, sille se de bedrige dief Emelka ferdraaie en it ûnthâlde lykas se wisten. Dêrom, de boer kening en sensing in gearspanning binnen it miljeu. En no is it bewiis ûntfongen.
  Ik freegje my ôf wa't dizze jonge is. Hy sjocht net mear as fyftjin of fjirtjin, mar hy hat krêft yn 'e hannen - in heldhaftige jonge. Sjoch hoe ûnselssuchtich do bist. Hy brocht de kening fyftjin tûzen goud. It bedrach wêrfoar jo in hiele lângoed keapje kinne. Net elke persoan is by steat ta sa'n selsleazens. Wier, dit is noch in bern, hjir is in rûch gesicht as dat fan in famke, net iens in gewear. It bern wit net de wearde fan jild, en dus romhertich.
  No, neat, dit jild sil nuttich wêze foar Emelyan. Hoewol't de skatkiste waard sammele yn 'e stêden in oansjenlik bedrach, en sels dit konvooi is dreech te dragen. Pugachev sels ferburgen in kiste mei goud en kiezels op ien plak bekend allinnich oan him. Seis pûn goud, en edelstenen: robijnen, smaragden, topaas, saffier, diamanten yn dizze kiste. As der wat is, sil Emelyan genôch hawwe foar in noflik libben.
  Ogolets moatte royaal wurde beleanne, en net misledigje himsels.
  Emelyan glimke en kundige oan, en wiisde nei Oliver Twist:
  - Ik gun dy jonge mei de titel fan kaptein en nim dy mei yn myn folge!
  Der wie gedempte goedkarring om 'e tafel. Chuguev mompele ûngelokkich:
  - Hy is noch lyts foar de kaptein!
  De Kozakken Tsaar ûnderbrutsen:
  - Mar de geast is great! Sjoch hwat eale bút er meibrocht hat, en jild en ik hear it gnizen fan hynders. Sil, dizze jonge myn adjudant wêze!
  En Pugachev, foar oertsjûging, ferhuze syn fûst op 'e tafel.
  No, no is it tiid om de skurken te straffen. Mar dat moat foarsichtich dien wurde, sadat boargerstriden net geane. Daliks befelje te arrestearjen, dan pakke se de sabels. Mar de Kozakken moatte syn kening hearre. En de boeren binne noch mear tawijd, foar wa't Petrus de Tredde God en tsaar is!
  Yn se sille gripe de ferrieders, it soe moai wêze as se wiene klok yn 'e marteling keamer, en sels ljocht in fonk dêr. Iepenbier alle medeplichtigen, en skjin it miljeu fan ferrie!
  Emelyan Ivanovich kundige oan 'e top fan syn longen:
  - Wy sille in resinsje fan 'e troepen útfiere!
  Oant no ta, de ûnderste rigel, Oliver Twist besleat om syn plan oan 'e Sovereign te presintearjen. Hy rûn neist my en flústere my yn it ear. Pugachev glimke mei grutte, wite tosken en knikte ynstimd:
  - Heftige garno! En tûk!
  Oan 'e ein fan 'e simmer baarnde de sinne de reid in protte kilometers. En dit koe net oars as yn 'e holle fan in jonge ûndergrûnske arbeider en in pionier fan in ferrifeljend en effektyf plan.
  Underwilens ûndersochten se tegearre mei de Kozakken tsaar it leger. It leger fan Emelyan tanommen nei santjin tûzen, en hieltyd mear nije minsken oankaam. Ynklusyf Don. Mar Don sil Pugachev folslein folgje as hy syn krêft toant! In protte manlju. Bastard bearded manlju, mei heavorken, driigjend-looking rjochte flechten, hoarnen, clubs, hookups. Tienerjonges rûnen bleatfuotten en der binne ek in protte. En der komme hieltyd mear. De manlju wolle graach mei it leger by de kening komme. Boppedat soe de tiid fan lijen gau foarby moatte en it oantal oankommende krigers sil gâns tanimme.
  Pugachev noege tagelyk de beul út. Spitigernôch is it fansels spitich om mei sa'n nedige type ôf te skieden, mar ferrie moat ynlutsen wurde.
  De boeretsaar hat it lang net úthâlden en bestelde:
  - No, minsken ... Brei de ferrieders sa gau mooglik!
  De manlju bûnen yn har entûsjasme sels it oerstallige. Bygelyks, Ovchinnikova. Hy fersette him lykwols net. De kening joech opdracht om los te meitsjen en klopte de ferlegen haadling goedkard op it skouder. De snor fan Ovchinnikov hong as in bast en hy seach der ferbjustere en stomme út. En Timofey, Chuguev en Fedorov waarden boeien. Se smieten my op 'e grûn en skopten my.
  Mar dit binne noch blommen. In rek en read-hite tangen wachte op de fiif gearspanners!
  En Oliver Twist galoppearre nei it kamp fan Michelson. De Wolga Kozakken ferwolkomme de keninklike gesant. Om mear solide te sjen, moast de jonge in elegante rol en learen laarzen drage. Wat yn dizze waarmte is net hiel noflik.
  It kamp fan Emelyan is grut en elk oere komme minsken oan. It is te sjen hoe't groepkes minsken har lâns de dyk útstreken, nei de folkske kening. Minsken wolle echt leauwe dat in better lot mooglik is, en dat de autoriteiten echt soarchsume kinne wêze en net egoïstysk.
  Op deselde wize waard it folk oanlutsen troch Grishka Otrepyev, dy't sels in skoft yn Ruslân koe regearje. Slechte assosjaasje. Mar foar de pionier Petya, Emelyan Pugachev is net in bedriger aventoer, mar de lieder fan 'e minsken fan' e opstân, mei wa't in protte hope wurde ferbûn foar it bouwen fan sosjalisme yn ien lân.
  Kolonel Michelson is ek noch jong en ambisjeus. Oant koartlyn waard de oarloch mei de rebellen fan lyts prestiizje achte, mar no reinden de gunsten fan 'e keizerinne op him del. Hoe kinne jo net grutsk wêze.
  No hat Michelson sân tûzen troepen sammele. Neist de trijetûzen soldaten fan it Tsaritsyno-garnizoen kamen noch ien tûzen twahûndert soldaten fan Mielin oan. Ek in Dútser yn tsjinst fan de Russyske keizerinne, dy't lange tiid op 'e hakken fan Pugachev folge, mar net mei him oan de slach doarde.
  D'r sil genôch krêft wêze om de bedriger te ferslaan, sels sûnder Cossack ferrie. Ien is de eangst dat de oarloch tiid sil hawwe om fuort te gean. Alexander Suvorov is ek benaud, oan wa't Mikhelson ferplichte is om syn troepen ûnder kontrôle oer te bringen. It is ferfelend, fansels. Foar safolle moannen, de dappere Dútser ferfolge Pugachev, en se wolle oerdrage de laurels fan de winner oan de Russyske luitenant-generaal.
  Suvorov is al ferhearlike, en foar him is it fangen fan in bedriger net allinich God, wat in died. En foar Michelson is dit in pas nei de generaals, en de kâns om syn karriêre troch te gean.
  De boadskipper fan de ferrieders mocht de Dútske kolonel net al te bot: in blonde, meagere, mar sterke jonge. Te jong gesant, en sprekt ien of oare manier net hiel gewoan. Hoewol wat te ferwachtsjen fan dizze Lytse Russyske Kozakken.
  De wierheid is dat de jonge fertroulik seit, hy rint net mei blauwe eagen om. Kolonel Michelson ûntdiek in bytsje. Oliver Twist fielde wat eangst. Dochs kin er op elk momint besteld wurde om te selkjen en ophongen te wurden. Nei de Ingelske finzenskip like it geseljen as bernespul, mar yn in strop stjerren... Sa fernederjend.
  It is ek ûngemaklik foar de skonken yn learzens, hoewol't se frij binne en de jonge hat dien it grutste part fan 'e wei op in hynder, se wrijven syn skonken. En parkearje yn harren. It lichem wie de kjeld fan 'e winter noch net fergetten, en Oliver Twist sels rûn hast it hiele jier op bleate fuotten, sûnder omtinken foar de froast. Dat op dit stuit fielde de heldedief tefolle ferwenne, en út treast.
  Mikhelson frege hoefolle troepen Pugachev hie. Oliver Twist, wittende dat de Dútske kolonel wie sawat bewust fan it ferhaal, earlik neat ferburgen, mar tagelyk ferklearre dat de Kozakken net wolle fjochtsje, en Emelyan besleat om de Wolga nei Astrakhan en de Kuban te ferhúzjen. It like frij logysk. Bang troch it grutte oantal troepen dy't oprêden fan it fersleine Ottomaanske Ryk, plande de bedriger om te ûntsnappen nei Turkije of Iran. Net fier fan Kuban nei Iran.
  Ut namme fan 'e ferriederlike Kozakken bea Oliver Twist oan om Michelson syn leger troch in ferburgen dyk te lieden om de ûntsnappingsrûtes fan 'e bedrieger ôf te snijen en it kamp ynienen út it suden oan te fallen.
  De Dútske kolonel fûn dit idee leuk. Strikt seach nei de dief jonge, de hiersoldaat frege:
  - Ast net liigst!
  Oliver, hoewol hy hast in ateïst wie, krúste himsels hastich:
  - Ik swar by Kristus God!
  Michelson beloofde:
  - As it slagget, krije jo hûndert roebel! En asto ligen, dan sil ik dy net samar ophingje, mar befelje datst yn kwartierd wurde moat!
  De lêste belofte like de Ingelske dief mear bespotlik as ferskriklik, en hy rôp:
  - Gloarje oan ús meast serene keizerinne Catherine!
  En hy klikte behendich op 'e hakken fan syn tûke learzens. Hoewol't se wiene ûngemaklik, Oliver Twist fielde grutsk op dat hy hie djoere algemiene skuon gepolijst mei farske waaks, en net in bleate foet ragamuffin. Sa hat er it uterlik fan in prinssoan, dat soarget foar folle mear fertrouwen.
  Mikhelson joech opdracht om fuortendaliks te begjinnen, benammen om't it al jûn wie, en se de oergong yn it tsjuster meitsje moatte. It is waarm yn augustus yn 'e Lower Wolga-regio. It is dreech yn in unifoarm, en oer de knibbel laarzen. Mar de idel Michelson is altyd yn unifoarm en mei prizen. Foar de oerwinning op Chikoy krige er de Oarder fan Sint Joris fan 'e tredde graad, en oer Pugachev, de twadde. Catherine feroare har hâlding foar de opstân en beleanne royaal dyjingen dy't har ûnderskiede yn it ûnderdrukken fan 'e opstân. Sels Reidskop, de ûnfoldwaande gûverneur, krige fyftjin tûzen roebel fan Catherine, en de rang fan generaal-generaal.
  No komt it momint fan 'e definitive nederlaach fan' e rebellen en de presintaasje fan 'e epauletten fan' e generaal oan. Nei't er Emelyan ferovere hat, sil hy Michelson de sliep fan Suvorov wipe. Boppedat is it ien ding om de Turken te bestriden, in oar ding om it eigen rebelske folk te bestriden. Dat lêste is folle dreger. Dus Russen binne folle mear ûnfoarspelber as Turken. Hjir is deselde Emelka triomfantlik trochjûn lâns de Wolga. De minsken waarden mei iepen earmen ûntfongen.
  Is it sa? In semy-geletterde Kozaak dy't net iens wit hoe't er syn dekreten ûndertekenje moat. En it folk draaft nei him ta, as wie er mei hunich besmard. En noch gewearen, noch kûgels, noch galgen, noch read-hite tangen fan beulen meitsje minsken bang.
  Michelson hie in kâns om te fjochtsjen yn Prusen. Op ien of oare manier is it foar in Dútser net al te noflik om te fjochtsjen mei deselde Dútsers as hysels. Doe wie er noch jong, fjochte wanhopich. En hy kaam tafallich te treffen mei de jonge man Pugachev. Se dronken tegearre, en Mikhelson waard ferrast troch it ûnthâld fan 'e Cossack, waans snor wie krekt begûn te brekken troch - poerbêst. Emelyan, analfabeet, koe al in protte Dútske wurden en koe kommunisearje mei de finzenen sûnder tolken.
  De fijân wie sterk. Ferskate kearen hong it libben fan Michelson sels yn 'e balâns, en syn leger stie op' e râne fan 'e nederlaach. De sels útroppen kening waard ferslein, en hy kaam op as in Phoenix fûgel. En nije, nije tûzenen minsken kamen by de boeremonarch.
  Mikhelson tocht dat as er dan in mes yn Emelyan sette, de rin fan 'e skiednis folslein oars wie. Wier, yn dy tiid hie er sokke gedachten net. De jonge kornet en de jonge Kozakken kamen goed mei elkoar oer, oant se troch de Sânjierrige Oarloch yn ferskillende rjochtingen ferspraat waarden.
  Pugachev koe meitsje in militêre karriêre, al krigen foar Bendery, hawwen krigen de rang fan koar - it is as in luitenant. Mar Yemelyan waard meinommen troch robbery romantyk, en doe woe hy wurde in autokratyske monarch. Mear krekter, wierskynlik, woe de rôver earst fan grut kapitaal berôve, en dan yn 'e boskjes gean, it stellen guod meinimme. Mar Emelka's ambysjes groeiden doe't de rebellen it slagge. En doe hy sels plande in reis nei Moskou.
  Kazan praktysk foel, en mar in lyts detasjemint fan Michelson blokkearre it paad fan 'e hieltyd groeiende horde.
  Sântûzen Michelson-troepen, wêrfan twatûzen ruters bewege neffens it klassike patroan. Foarop de kavalery, dan de ynfantery, en nei de artillery fjirtich kanonnen en in konvoai. Sterk leger. Kozakken út 'e Don binne de rykste en meast lúkse klean. Fierder, Davydov syn detasjemint, de aadlike huzaren kavalery. De meast selektive squadrons fan Catherine II.
  De ynfantery fan Michelson en Mielin is grenadier en selektearre. It unifoarm is elegant, learen laarzen glinsterje, de krigers dúdlik, as opwûn, in stap slein. Trijetûzen soldaten fan it Tsaritsyno-garnizoen binne slimmer. En de unifoarmen binne net sa fris, en de tread is net sa efterfolge.
  De gewearen fan Michelson binne net min. Gewearen dy't slimmer binne oerbleaun yn Tsaritsyn en oare stêden. Taken de meast handige te dragen. Der binne ek in tsiental ienhoarnen. Sa sil de kening fan 'e earmen syn krije. En sels as syn oantal minsken tichterby tweintich tûzen. Tichtby Kazan wiene der mear dieven, en se fersloegen him mei in lytser oantal.
  Michelson is yn in goede stimming, hy praat Dútsk mei Mielin, net wittende dat it gefoelige ear fan 'e dief-jonge Oliver Twist syn elk wurd ûnderskiedt ...
  It bern is klear foar bestriding en ferkenning.
  Myelin stelt mei fertrouwen:
  - Catherine is in slûchslimme bist. Se wit dat de Turken noch de ynterne swakte fan Ruslân sille sjen, se kinne it fredesferdrach brekke. De Ottomaanske Pasha hat al oanwiisd dat it net dúdlik is hokker soarte macht der no yn Ruslân is!
  Michelson antwurde heul fertrouwen:
  - Litte wy Pugachev fange en alle ynterpunksjes yn 'e sin sette. Nimmen sil dan twifelje oan dat wy sterk binne, en Ruslân hat mar ien keizerinne!
  Generaal-majoar Mielin, hoewol ferskriklik yn rang foar Michelson, is tydlik ûndergeskikt oan him. Mar dit soarget net foar spanning yn it petear. Beide kommandanten binne Dútsers. Mar Mielin mijd foarsichtich oanfallen Michelson.
  Mar no die hy it nijs:
  - Ekaterina is bang foar it weromlûken fan troepen út it Turkske teater fan operaasjes. De Frânske kening belooft help oan 'e Ottomanen, en se besykje te ûnderhanneljen foar mear konsesjes yn' e wapenstilstân, en se wegerje om skeafergoeding te beteljen!
  Michelson sei lilk:
  - Lit ús Emelka har ôfskuorde holle op in stek sette, dat hiel Jeropa yn ien kear yn 't sin komt!
  Myelin wie it foar in part mei iens:
  - Ja, dit kin de waarmste koppen koelje, mar se sille trochgean mei besykje ús op sterkte te testen!
  Michelson skodde syn fûst en sisde:
  - Lit se mar besykje ... - En syn stim ferlege, frege er. - Mar hoe sit it mei de geroften dat der tsien generaals binne en elk mei in korps tsjin Pugachev?
  Myelin antwurde mei in grins.
  - Dit is in militêre trúk om de boeren en Kozakken te twingen om efter Pugachev te fallen. Om it idee te ynspirearjen dat grutte krêften tsjin de bedrieger geane. Eins komme tsien generaals foarút mei mar lytse detasjeminten. Dat Emelka wurdt nommen om te pronken!
  Michelson gniisde en merkte fuortendaliks serieus op:
  - Des te mear reden om de opstân sa gau mooglik te ûnderdrukken!
  Fierder wie der neat wichtichs yn it petear. Oliver Twist moat no mei in provisoryske raketwerper sinjalearje dat it leger it tichte, droege reid al yngien is. It plan is om it lân op it juste momint yn brân te stekken, en de wyn dy't op har waait, sil de flam ferspriede en it sântûzenste leger ferbaarne.
  Iets fergelykber hat Emelyan Pugachev al dien by de bestoarming fan 'e Tatishchev festing. Doe wisten de rebellen in grut súkses te berikken, en iepene harren wei nei Orenburg. Dizze kear liedde de pionier Petya de troepen fan Michelson as fascisten yn 'e droege krûden. Yn dit gefal, hy gedrage him as in echte Ivan Susanin. Mar it echte lot fan Susanin is om te stjerren tegearre mei syn fijannen.
  En de dief-held Oliver Twist wol libje. En de jonge kaam mei in trúkje. Befestigje in selsmakke raketlanser oan 'e karre, en ferbergje dêr op 'e tiid, yn it tsjuster. Wier, it is needsaaklik dat de fijannen syn ferdwining net fernimme. En it is dreech...
  Petya is fûn. Op in hynder nei Michelson sprongen, sei de jonge:
  - Ik sil foarút ride en Chuguev en Tvorogov fertelle dat wy ûnderweis binne!
  Michelson goedkard en knikte mei in lange wiisfinger:
  - Allinne flugger! En kom werom!
  Myelin ûntfolde it perkamint en seach nei de kaart en merkte op:
  Wy kinne ús eigen manier fine!
  Oliver Twist mompele:
  - Troch de reid folle flugger!
  En sûnder tiid te fergriemen, beswykt er mei de hakken foar de trochbloedhynst. Eh, hastich om op feilige ôfstân te kommen. Of leaver in platfoarm. Sa'n droechte yn augustus, wat is ferrassend hoe't dizze struiken net earder útbaarne?
  Oliver ried op 'e rut, skopte him mei syn fuotten, en sloech himsels op 'e rêch om de oankommende loftferset te ferminderjen. Mikhelson sels wie net lang, behendich en mei in koarte snor like Hitler. Op 'e holle fan in Dútske kolonel is in hoed yn' e styl fan Napoleon!
  Mar de kommandant is sterk. Raz slagge om de superieure krêften fan 'e rebellen mear as ien kear te ferslaan.
  Oliver Twist, yn 'e falske ûnthâld fan in dream, hie de nazi's al liede ta in partisan hinderlaag, en hy wie bliid mei it sukses. Wier, d'r is net langer allinich in striid tsjin bûtenlânske ynfallers, mar in boargeroarloch. En hy stekt de hân op om syn broer en peetfader op 'e matchmaker te nimmen.
  . HAADSTIK #9
  De jonge waard wekker en kaam in bytsje wer libben. Ik laden op en iet. Foegje fisk oan oatmeal. En plus molke. Hiel goed foar in finzenis. De froulike dokter kaam wer by Oliver. Ik fege de jonge syn wûnen ôf mei alkohol en salven. Se joech my sels in pil.
  Doe begûn Oliver wer oer de keatlingen te wrijven. Hy waard keal skeard yn 'e sel, en koe it hier net brûke. Dus ter link op link. En hy wurke hurd. In bytsje stiel beswykt. Hoewol't de Britten makke keatlingen foar finzenen oan it gewisse.
  Oliver leaude dat hy soe rinne fuort ... Hy wurke foar ferskate oeren ...
  Doe waerd him wer iten brocht. De jonge iet, wurke hurd en foel yn 'e sliep as in rjochtfeardich man. En hy dreamde wer fan in prachtich aventoer.
  No, no rinne de reid op... En de fjoerwurken baarne yn 'e loft.
  De Kozakken goaie potten mei waarme koalen en stekke de hars yn 'e brân en de swevel dy't oer it reid spielde. Alles is klear om it leger fan 'e keninginne te fretten.
  De bearded kaptein Padurov groetet Oliver Twist. De jonge springt oerein en smyt earst de hate learzens út. En sa wreau er syn skonken. Dit is marteling, slimmer as in brazier, as de Ingelsen earst oalje op 'e ferhurde soallen fan jo fuotten smearje, en dan op in ôfstân in fjoer oanstekke. Sadat de flam de bleate hakken net in bytsje berikt.
  Mar as it yn laarzen wrijven, is it gefoel walgelijker as fan in Ingelsk ljocht.
  Oliver Twist blaasde grutsk de wangen út by dizze oantinken: hy ferried ommers gjinien ûnder marteling, en barste sels net yn triennen út. Hjir moat men in foarbyld nimme fan Stenka Razin, dy't by de marteling net iens in kreun útsprutsen.
  No wol er lykwols fjochtsje, mar der is gjin striid. De wyn waait fan súd nei noard, en in lawine fan fjoer rint nei it grutte detasjemint fan Michelson. As soe in demon út 'e ûnderwrâld ûntkommen is, en, mei fûle scimitars, raastje se op 'e fijân, tal fan en útrist mei selektearre troepen.
  De wyn stiet hurd en it fjoer yn de reidsteppe breidt him gau út. As wekker, smieten de sielen fan 'e meast beruchte sûnders de deksels fan 'e kiste ôf, en efter har út Gehenna strekt it stoarmich, as in reade sturt fan in foks. En dizze fjoerkleurige meunsters falle earst op 'e Kozakkenriders.
  De hynders wiene de earsten dy't it gefaar oantoand, mar de riders sloegen har koppich mei de sporen, om se op syn plak te hâlden.
  Michelson rôp wanhopich:
  - Net weromlûke en net opjaan!
  Mar yn dit gefal, sa'n moed is neat mear as dwylsinnigens, heldendom is besibbe oan de helden fan Cervantes. En no is it fretten sa gien. Doe't it fjoer op 'e ruters foel en nei brân rûkte, hearde men al in oerdoarjend brul, en de bange kavalkade stoarte nei har eigen ynfantery.
  Mikhelson besocht it koel te hâlden, mar hy die it min. Boppedat, wat kin moed mei in razende brân? Ja, praktysk neat. Algemien Mielin, mear pragmatysk en leffe, spurde syn hynder en besocht fuort te kommen, foar de flammen dy't efter him oanrazen, syn eigen hûd te rêden.
  Michelson, oan 'e oare kant, akseptearre de stream fan fjoer sûnder werom te lûken, hoewol't it snie-wyt hynder de teugels ôfnimme woe en sa gau mooglik út dizze hel fuortjaste. De Dútske kolonel koe de stream fan hite lucht net ferneare en raasde wyld. Burns begûnen te ferskinen op syn slanke gesicht, as melaetskheit. Doe slikten de flammen de poaten fan it hyt fan de hierde offisier. It hynder koe sa'n pine net mear ferneare. Nei't se alle fjouwer hoeven ynjûn hie, smiet se de obsessive ruter ôf. Michelson sloech en kaam doe yn in mar fan fjoer telâne.
  Hoe't de ûngelokkige kommandant raasde. Hoe't de flammen him libben begûnen te fersieren, begjinnend mei klean en einigje mei bonken. It selektearre keninklike leger wie stjerrende. En dizze dea wie wier ferskriklik. De flammen kamen rap tichterby, tsûnamyfjoer foel op 'e ynfantery. Soldaten en offisieren ferbaarnen as mieren yn in fjoer, en it wie pynlik en eng om nei te sjen. En doe't it fjoer kaam oan 'e gewearen, doe't detonearjend buskruit en bommen begûn te barsten.
  De flammen ferspriede oer de himel, en in grutte plom dy't mei reade tongen de loft slikke. En doe't se gongen yn kaskaden fan eksploazje, like it dat de weagen troch de bol passe en in soarte fan film sjen litte. Of as it surf is mei giel-reade weagen. En alles is oerstreamd en letterlik fonkele, komt út in skitterend berik.
  En de rook fan baarnend berikt al it Kozakken leger.
  Emelyan Pugachev wie op 'e heuvel dêr't Stenka Razin seach de beweging fan in squadron fan fjirtich ploegen fan Prins Lvov. Stenka Razin wist sawol Tsaritsyn as Astrakhan te nimmen, en hie ek wat kânsen om te winnen. Mar it lot glimke net nei de Kozakken ataman. Fiel Emelyan as in ferrifelder?
  Mar de omke Stepan fan syn oerpake blufde ommers ek. Benammen, hy boude twa ploegen yn Astrakhan: ien patriarchal, en de oare keninklik, en ferspraat geroften dat de prins wie fjochtsjen mei harren. En yndie, de boeren en bôgesjitters sloegen de boyars, ferskûle efter de keninklike namme, as soe Alexei Mikhailovich sels befel om te ûntdwaan fan 'e macht fan' e grûnbesitters.
  Minsken wiene útput ûnder it swiere jok fan wrede autoriteiten, en se hiene mar in ekskús nedich. En it gesach fan patriarch Nikon, en de keninklike namme spile in rol. As Stenka Razin waard net deadlik ferwûne yn 'e holle by Simbirsk, do sjochst en de Kozakken urad regearre yn hiel Ruslân.
  Emelyan Pugachev seach de takomst as in mingsel fan in republyk fan in monargy. Narodny bleau in autokratyske monarch, mar hy soe regearje moatten op 'e miening fan' e folksferkearde Kozakken-sirkel. Elektorale macht hearsket al yn stêden en doarpen. De minsken op it plattelân kieze har âldsten, en hy hâldt de oarder, en yn 'e stêd kieze se in keazen boargemaster en in lytse Kozakkenkring.
  Sa wurdt lijfeigendom ôfskaft, en wurde elkenien gelyk Kozakken. En der binne ferskate Kozakken. Der binne akkerbou, der binne fabryk, der binne soevereinen. En der is gjin klasse-ûngelikens.
  Wier, by de útfiering fan sa'n paad is in protte bloed fergetten en mear sil fergetten wurde.
  Mar se kapje de bosk - chips fleane! En de froulju baarne noch!
  Tûzenen minsken wurde libben ferbaarnd. Boppedat binne de measten net guon Dútske hierlingen lykas Michelson en Mielin, mar Russen. Oliver Twist besiket der net oan te tinken. De jonge springt oerein en stiet op 'e holle. Sa'n tûk plan kaam út. De meast ferrifeljende fijân Michelson foel yn in listige trap.
  Basjkirs, Kalmyks en Tataren springe ek op en slaan har tamboerinen. Se hawwe wille, úteinlik obsessive Michelson sil wurde ferslein en sliept. En Salavat, dy't har opwekke om te fjochtsjen, libbet noch en ropt de nomaden nei de banner.
  It konvoai mei foarrieden baarnt en eksplodearret ek ... It liket derop dat Pugachev's leger triomfearje kin ...
  ................................................. . ................................................ .. ............................
  Nei't de pynlike splinter, Michelson, útstutsen wie, ferhuze Pugachev wer nei Tsaritsyn. It wie nedich om de kaai stêd te fangen foar ferdigening en keare nei de Don. As it die bliken, binne de wichtichste keninklike troepen noch fier genôch fuort, en d'r is in kâns om se yn dielen te brekken.
  Trije Don-rezjiminten stjoerden harren boaden nei de sels útroppen tsaar, dy't tasein dat se nei foaren komme soene en de eed ôflizze.
  Net fier fan Tsaritsyn, mear as tweintich tûzen Pugachev leger moete mei fjouwer en in heal tûzen Kozakken.
  Emelyan Pugachev klaaide yn lúkse, prinslike gewaden en sette ferskate rike oarders op om as trofeeën te feroverjen yn ferskate stêden en lângoeden. En hy ûntdekte de banner fan it Holsteinske regimint, dat efter him droegen waard troch Petya Komsomolov, promovearre ta kolonel.
  Pugachev wie boppe gemiddelde hichte, breed-skouders, mei in tige ekspressive, treflik gesicht en seach hiel yndrukwekkend.
  Don die in eed en swarde trou oan 'e kening. Emelyan Pugachev hold in taspraak. De rebellelieder wist ienfâldich en moai te praten.
  - De belangen fan ús heitelân, de belangen fan ús hillige Heitelân fan Ruslân. Se easkje om fan 'e fleisetende spin ôf te kommen, yn 'e foarm fan lânbesitters en liifeigene adel dy't bloed fan har folk sûgje. En dit bloed dat se mei wille opnimme sil mei baarnende triennen ferjitte ta dikke gadflies! Us saak is om de eagen fan 'e ferrifelden te iepenjen, de skouders fan' e bochelen rjocht te rjochtsjen, in ein te meitsjen oan 'e hate tiranny en ferneatigjende rezjym!
  Mei frijheid, gelikensens en bruorskip hearskje yn Ruslân!
  Pugachev spruts mei krêft en temperamint, de Kozakken wiene bliid. It leger fan Emelyan waard oanfolle mei nije kavalery en goed oplaat fjochters.
  Op it momint fan it ôfnimmen fan de eed, Oliver Twist ynienen rjochte syn oandacht op ien, koart, mei in stekke blik fan in man. Earne hie er dizze bulte, keale foarholle en blauwe, ekspressive eagen al sjoen.
  De man hie sels in gewoane boerejas oan en hie in spear yn 'e hannen, mar men fielde op 'e earste eachopslach, wa't dit hielendal gjin boer wie. Hoewol't de klean is min en de hoarn wurdt holden mei fertrouwen yn 'e hannen.
  Oliver, dy't it momint ferbettere hie, gyng nei him ta en rôp:
  - Jo Excellence, kolonel Oliver Twist ta jo tsjinst!
  De man antwurde fluch:
  - Ik bin hielendal gjin excellence, mar in gewoane soldaat Polushkin!
  Oliver Twist breide syn wynbrauwen swier, en antwurde hurd:
  - Nee, hear Alexander Vasilyevich! Jo heldhaftige uterlik is te helder om te ferburgen ûnder in overjas!
  Suvorov krúste himsels bygelovich en glimke:
  - Wês barmhertich oer God... Se hawwe it wol fûn! Wat no!
  De jonge dief bea syn eigen ferzje oan:
  - Lit ús mei de kening-heit prate, en dan sille wy sjen!
  Emelyan Pugachev wie yn in geweldige stimming. Syn leger is sterk, en moarn sil der in oanfal wêze op Tsaritsyn. Dêrnei sil it mooglik wêze, nei't de Don ferpletterd is, om nei Moskou te gean. Oant de keninginne wer krêft tsjin him sammele.
  De soeverein ferwolkomme de finzene Suvorov fan herte. Hy seach ek nijsgjirrich nei Pugachev. De hege foarholle en ekspressive wynbrauwen sprieken oer it yntellekt fan 'e lieder fan' e opstân, en syn selsbewuste tongerjende stim ferriede de gewoante fan it befeljen. Alexander Suvorov fielde gjin eangst en frege Emelyan ferskate fragen út 'e militêre sfear en, nei't er in antwurd krige, hy wie bliid:
  "En jo, jo Majesteit, binne hielendal gjin dom man!"
  Pugachev frege Suvorov strang:
  - Wa tinksto dat ik bin?
  De luitenant-generaal antwurde mei in glimke:
  - God forjouwe, hoe soe ik it witte...
  Yemelyan frege op in hurde toan:
  Wolle jo my tsjinje of ...
  De boerekening draafde de râne fan syn hân oer de kiel. Suvorov wie stil. Hy wie te ûntwikkele en selsstannich persoan te wêzen trou oan 'e eed, krekt omdat it is in eed. En de legitimiteit fan Catherine II, dy't har man fermoarde, is mear as twifele. Oer it algemien soe de erfgenamt Pavel no regearje moatte. En Katya is dochs in regicide!
  De fraach hjir is net oft hy in echte kening is of net. Emelyan liket hielendal net op Peter de Tredde. Yn it algemien, Peter de Tredde is in âld bern, en dit is in sterke, sterke Kozakken, in berne strider en hearsker. En Alexander Vasilievich nea sette de adel fan 'e famylje yn fertsjinsten en net beskôgje dat it jout gjin foardiel.
  Yemelyan, dy't noch fol enerzjy wie, kaam oerein fan 'e tafel en begon te rinnen. De Cossack Tsaar is net hiel lang, lykwols, in kop heger as Suvorov, in man fan ûnder de gemiddelde hichte en meager. Pugachev is breed yn 'e skouders en hat in net sûne krêft. Hy bûcht nikkels mei de fingers, snijt in siden lint op 'e flecht. Emelyan persoanlik snijde himsels mei in sabel, en toande himsels te wêzen in sterke strider. En Suvorov wit dit. Hy hâldt fan de Kozakken haadling. Oan 'e iene kant, ienfâldich, oan' e oare, mei in dúdlike bûtengewoane geast.
  Suvorov frege yn it Dútsk:
  - Wa is goed om te tsjinjen yn Ruslân?
  Emelyan Pugachev antwurde ek yn it Dútsk:
  - It is goed om te tsjinjen jo tsaar, patronymic en minsken ... - Stypjen syn kanten mei syn fûsten, Emelyan achte it nedich om te foegjen. - En syn folk yn it foarste plak!
  Suvorov like de fernimstigens en steatsmanskip fan Pugachev, en hy antwurde:
  - Ik kies der foar om myn Heitelân en it Folk te tsjinjen!
  Dêrnei stie de luitenant-generaal syn uterlik meagere, mar sterke en fêste hân út nei Emelyan!
  Se skodden waarm hannen, en Yemelyan kundige oan:
  - Ik wol dy wolkom mei de titel fan greve en de rang fan fjildmaarskalk! Jo sille it haad fan myn troepen wêze! Bereid se foar de oanfal op Tsaritsyn!
  - Ik hear jo majesteit! - kundige Alexander Vasilyevich Suvorov oan, en bûgde foar de Kozakken tsaar.
  Sa begûn de grutte freonskip tusken Emelyan Pugachev en Alexander Vasilyevich Suvorov.
  De meast briljante Russyske kommandant fan alle tiden swarde trou oan it gewoane folk. Suvorov sels begriep: feroarings binne nedich, en it is hiel slim dat it grutste part fan 'e Russyske minsken binne yn beskamsume serfdom. Kin der sa'n earmoed oan 'e iene kant en oermjittige lúkse oan' e oare kant yn in grut lân? Nee, Suvorov, as in foarútstribjende en avansearre persoan, begrepen net allinnich yn militêre wittenskip: feroarings binne ryp!
  Ken de pulsaasje fan it hert en de ieren,
  Triennen fan ús bern, memmen!
  Se sizze dat wy feroaring wolle
  Smyt it jok fan swiere keatlingen ôf!
  De stêd Tsaritsyn, yn de ienentweintichste ieu, waard bekend troch de hiele wrâld as Stalingrad. En no is it gewoan in frij grutte en goed fersterke stêd. Dêrûnder smiet Stenka Razin Lopatin syn holle, en de stedsbewenners sels sloegen it slot fan 'e poarte. No komt de oanfal. Aleksandr Suvorov energetysk joech opdrachten. De briljante kommandant seach de swakke plakken fan 'e ferdigening en keas sels de rjochting fan' e staking.
  It garnizoen fan Tsaritsyn telde mear as fjouwer tûzen soldaten, de aadlike milysje net rekkene. As se yn krêftige ferdigeningsposysjes wiene, koene se serieus ferset biede en wachtsje op 'e oanpak fan nije regearingskrêften.
  Mar de moraal fan de ferdigeners is leech. De Wolga Kozakken ferliet de festing nei de nederlaach fan Michelson. En dit oantal is mear as twa tûzen minsken, en se hawwe folslein oanfolle it leger fan Emelyan Pugachev.
  Tagelyk, de krigers binne gjin boeren, mar frij combat-ree Kozakken, dy't oplaat te fjochtsjen fan jongs ôf. Se binne, miskien, better as de gewoane ynfantery rekrutearre út 'e boeren en binne net minder as de huzaren-kavalery.
  De oanfal begûn fuortendaliks. Der wie gjin tiid om it belis út te stellen. Ja, en Suvorov leaver taktyk: hy kaam, hy seach, hy wûn. Under de dekking fan reekgerdinen: se stieken yn brân op rauwe mokken, Yemelyan's leger gie op 'e oanfal. De soldaten, benammen doe't se fernaam dat Suvorov sels oan 'e kant fan' e rebellen útkaam, en bang waard troch it grutte tal troepen by de bedriger, fochten tige mei tsjinsin. In protte fan harren, it foarkommen fan 'e roppen fan' e offisieren, skeaten, mar rjochte de loft yn.
  Guon ofsieren sels lieten har swurden falle, oerjaan oan 'e genede fan' e winner. It ferset wie fan fokale aard. Hjir besochten de learlingen fan 'e middelbere skoallen ferset te meitsjen. Mar betûfte Kozakken snijden se gewoan mei damjen, en de soldaten foelen op 'e knibbels.
  De Kalmyks klommen ek nei de oanfal, dûzen de ferdigeners mei pylken.
  De earste fjouwer batterijen kamen hast fuortendaliks ûnder kontrôle fan de rebellen. In part fan 'e kavalery, siedde panyk, wie al yn 'e efterkant. Allinnich de aadlike milysje fersette de Pugachevites op ien of oare manier. Sa springt Yemelyan sels yn 'e slach. Syn sabel foel op 'e holle fan in fetbûke keapman dy't in detasjemint fan 'e riken befel.
  Mei in slach fan in swiere sabel snijde Pugachev de skedel oant de hals iepen. Oare keaplju struie en raze fan ôfgriis: de heit-kening sels hat jûn!
  Oliver Twist fjochtet op 'e rjochterhân fan Yemelyan. De dief jonge is ynteressearre. Hoe sil er fjochtsje? En de sabel liket ûnwennich sa swier en lang te wêzen. Hjir wraksele de jonge mei de edelman. Hy is tige handich, en de jonge, net sa folle ûnderfining yn it omgean mei wapens, waard bewarre allinnich troch in fenomenale reaksje.
  De ealman mei snorren gong foarút, bleatte syn tosken yn in kweade gnyske en swaaide mei syn sabel. Hjir útfierd Oliver in technyk dy't de lânseigen leauwige hie leard him. Pûnte mei in bleate hak ûnder de knibbel. En doe't de edelman yn it giele unifoarm wat ôfwiisd wie fan 'e pine, skeat er syn sabel yn 'e nekke.
  De fijân mei in heal ôfsnien holle foel op 'e grûn. Oliver Twist moete de twadde fijân mei in traap op it kin. Hjir binne se net wend te fjochtsjen mei har fuotten, en bleatefoet jonge tige behendich sloech de fijân mei in ûngewoane technyk.
  Mar it ferset fan de tsjinstanner is swak, en no regearre it keninklike monogram fan Emelyan Pugachev oer it paleis fan 'e gûverneur.
  Oliver Twist sloech de fuotgonger del en raasde nei binnen. De bleate soal kaam yn kontakt mei de weelderige peallen fan it tapyt. De jonge tocht dat, wierskynlik, de boargemaster fan Tsaritsyn soe besykje te ferbergjen út it paleis, tagelyk nimme de stêd skatkiste. Dêrom moat it foarby wurde.
  Ja, de dief die bliken mear as ea gelyk te hawwen. Baron Miguel naam eins stikken goud út 'e feilich, en in bosk edelstenen. Der wiene safolle rykdom dat se net meinommen wurde koene. Mar de gierige heechweardige bûgde him ûnder it gewicht, en sleepte him eins krûpend. De ûndergrûnske trochgong wie efter in spegel, en miskien soe Miguel net sa gierig wêze.
  Mar de sek efter him te slepen, liet er spoaren op it tapyt efter, dy't daliks oan de skerpe eagen fan de jonge skout te sjen wiene. Oliver Twist sloech de spegel mei in skot fan in primitive pistoal en raasde de gong yn dy't nei de dungeon lei.
  De boargemaster luts ek in pistoal en wist te sjitten, mar de jonge, dy't syn romp skodde, kaam út it fjoer. Doe stuts Oliver Twist de boargemaster mei alle macht yn 'e liif ... En hy blykte de eigner fan grutte skatten te wêzen.
  Wierskynlik, in protte, op it plak fan in jonge dief, soe besykje te ferbergjen fabulous rykdom. Of op syn minst in part fan harren. Mar jong op guon manieren, sels de Leninist Oliver Twist is crystal earlik. En boppedat, as jo alve jier binne, hawwe jo net dy folwoeksen foarsichtigens, egoïsme en begearte nei jild. Do bist noch altyd in suver en ûnskuldich laem of liuwwelp. Fansels, in liuw wêze is better as in skiep.
  Oliver Twist sleepte de learen tas derút...
  Tsaritsyn waard fluch genôch nommen. Fjouwertûzen soldaten joegen har oer. It arsenaal fan it rebellenleger waard oanfolle mei nochris fiifensechstich gewearen, en in grut oanbod fan munysje. De oerwinning is kompleet mei minimale ferliezen. En no Emelyan Pugachev stevich stie op 'e Wolga.
  Troch Tsaritsyn te nimmen, makken de rebellen lykwols in probleem foar harsels. Wêr moatte jo jo troepen no stjoere? Oan 'e Don, nei't se de troepen oanfolle hawwe op kosten fan' e Kozakkenfrijers, of nei it suden, om te profitearjen fan 'e fersprieding fan 'e tsaristyske troepen, besykje se yn dielen te brekken en te fangen? In bocht nei de Don koe liede ta it ferlies fan kostbere tiid, yn dat gefal hie fjildmaarskalk Panin tiid hân om syn fersprate rezjiminten yn in fûst te sammeljen.
  It is dúdlik dat de tiid tsjin de Pugachevites wurket. Mar op 'e Don kinne jo in sterke militêre oanfolling fine. Pugachev sels wie oanstriid om nei de Don en Tsjerkask te gean om de Kozakkenrati te sammeljen. Suvorov ek twifele. Hy woe net echt fjochtsje tsjin it Russyske folk, hoewol hy no, nei de finzenis fan Tsaritsyn, gjin weromkear hat. Derneist is Astrakhan noch yn 'e efterkant fan' e rebellen. It soe moai wêze om har ek te hawwen. Mar wer, jo fergrieme jo tiid.
  Pugachev makke in beslút. Sûnt de rest fan 'e keninklike krêften binne noch relatyf fier fuort, en de tal fan boeren klibers ferspraat oer de Wolga regio hinderjen harren foarútgong. Dan moat men de legers ferdiele, Suvorov stjoere om Astrakhan te nimmen en sels nei de Don te gean. En pas dan bewege lâns de Wolga. Dochs sil it makliker wêze foar de rebellen om te fjochtsjen yn kâld waar. De boeren sille rispje, en yn 'e winter sille se neat te dwaan hawwe, en se sille it boereleger oanfolje.
  It sil sels mooglik wêze om spesjale militêre tsjinst yn te fieren. En nei alle gedachten sil Catherine foarearst de wichtichste krêften yn Turkije hâlde. De Ottomanen binne net folslein ferneatige, en se hawwe noch in kâns.
  En ferdield yn twa dielen fan it leger fan 'e opstannige Emelyan ferhuze: ien nei it westen, de oare nei Astrakhan.
  Pugachev wie yn in goede stimming. Yn it allerearste Kozakkendoarp waard er mei grutte eare moete, en de Kozakken streamden yn it al oansjenlike leger by tûzenen. Oliver Twist, dy't de status hat fan 'e haad keninklike adjudant, brocht de measte tiid troch mei de soeverein.
  Syn Majesteit ûnderskiede him troch skerpte fan geast en kennis oer in protte saken. Hjir prate sy en Oliver yn it Dútsk. De jonge wie foarsichtich as it oer it dievenferline gie, mar stadichoan liet er de kening hingje dat der noch in kear komme soe. It ienige spitich is dat it net maklik is, bygelyks om sa'n ding as in masinegewear te meitsjen.
  Mar de jonges fertelden de keizer hoe't se dynamyt produsearje om de festingen en nitroglycerine te ûndergraven. De jonge dief sels, dy't yn in dream noch in anty-fascistyske saboteur wie, wie goed yn 'e kunde mei ferskate soarten eksplosive mingsels. En hy koe de Pugachevites fertelle. Mar om ein achttjinde iuw in automatyske masine yn in smid te smeden is foar de rebellen miskien wol in ûnmooglike taak. Mar oan 'e oare kant is it mooglik om feroarings te meitsjen yn it ûntwerp fan besteande gewearen, it ferbetterjen fan de bajonet en it kommando- en kontrôlesysteem. En traine de boeren effektiver.
  Tûzen soldaten fan it St. George Regiment joegen har nei in koarte slach oer oan Emelyan Pugachev. It leger fan 'e Kozakken kening groeide as in sniebal. In pear rike Kozakken doarsten de bedrieger net út te daagjen, of se waarden fongen en ophongen.
  Don is ryk, it lân is fet, as larf en sêft as pluis. Der kin in protte omploege en op sied wurde.
  Tsjerkask, de haadstêd fan it Kozakken leger, moete Pugachev mei it rinkeljen fan klokken. It pleatslike garnizoen, ûnder lieding fan generaal Buderman, die in besykjen om de selsbeneamde tsaar tsjin te gean.
  Yn Tsjerkask sels bruts in opstân út. De Kozakken woenen de keninginne net werkenne, en raasden nei Piter de Tredde, as wie er mei hunich besmearre. Tûzenen krigers wrakselen yn stjerlike gefjochten, en Emelyan Ivany late syn leger ta stoarm.
  In fûle striid begûn. Oliver Twist wie ien fan de earsten dy't de muorre fan 'e Kozakkenstêd klimme. De jonge snijde behendich de húslike Kozaak yn 'e skonken. It fette karkas foel oer de wâl en flopte yn de grêft.
  De pionier foel de korporaal oan, ûntwyk de bajonet en ferhuze syn knibbel nei de sinnepleksus. As jo mei de fuotten skoppe, dan sil de tsjinstanner de slach grif misse.
  De jonge tocht ynienen oan wat dat him in wylde razernij besoarge. Nee, dizze kear net martele yn in Ingelske dungeon. En in oare. Iets dat om ien of oare reden as alternatyf oantinken yn in dream opdûkt. Doe't it Reade Leger yn jannewaris de Vistula-Oder-operaasje útfierde en himsels ien oere fan Berlyn fûn, leauden in protte dat de Grutte Heitelânske Kriich foarby wie. Dat it de slimste Twadde Wrâldoarloch is, libbet syn lêste wiken. It liket in bytsje mear.
  Mar it is net foar neat dat se sjonge: de lêste striid, it is it dreechste. Yn maart barde der in wûnder, en de nazi's koene de klok weromdraaie. As gefolch, de horden fan Hitler, en dêrnei de nije Führer Mainstein, raasden wer nei it easten. En de bûnsmaten fan juster bliken ferfelende ferrieders te wêzen. En no hiene de nazi's de Oekraïne al wer ferovere, bruts troch nei Moskou en berikten wat se earder net koenen: kontrôle oer de Kaukasus. En no komme se oan Kuibyshev. En wa wit, miskien wylst er pionier Petya helpt Emelyan Pugacheva, de Fritz is al bestoarming Moskou?
  De jonge fielt in razende grime yn himsels, en rint wanhopich op syn fijannen. It meast natuerlike, ûnblusbere fjoer raast deryn. En wat komt, mar hy sil opkomme foar de macht fan 'e arbeiders en boeren, foar syn nije Lenin - Emelyan Pugachev.
  Sa krijt kolonel Scottovalik, in Ingelske hiersoldaat, in traap ûnder de knibbel, en dan yn 'e skien yn 'e nekke.
  De muorren wurde nommen, en de slach wurdt oerbrocht nei de stêd. Mei syn fingers en teannen klimt de jonge op 'e muorre fan it hearehûs fan 'e militêre ataman dy't trou bleau oan Catherine en slacht de kaptein fan it leger fan 'e keninginne skerp. In traap út in petear is net te wjerstean. En de kaptein fljocht, en sjit in oare fan 'e skutters del.
  De jonge raasde en laadde de luitenant mei de holle yn it kin. Oare Pugachevites folgje de pionier, it hearehûs wurdt nommen troch stoarm ...
  De legerhaad en ferskate âldsten waarden libben fongen. Se wegeren Pugachev te erkennen as in legitime monarch, en no waarden se wachte troch it keninklik hof en de strop. En de Kozakkenkring moast nije haadlingen kieze.
  De wichtichste stêd oan de Don is no Pugachev's wurden. De meast tal Kozakken yn Ruslân erkende tsaar Peter de Tredde. No bleau it om krêft te sammeljen en nei Moskou te gean.
  Lykwols, fan 'e kant fan Azov wie noch in bedriging foar de Kozakken lannen.
  Suvorov yntusken benadere Astrakhan. De Wolga en it rezjimint Lytse Russyske Kozakken stjoerd om te helpen gongen oer nei de kant fan de rebellen. In part fan 'e ofsieren gong ek oan 'e kant fan 'e kening. De nacht Suvorov oanfal bliek te wêzen flechtich. Allinich in pear kompanjyen biede ferset, en de wichtichste krêften fan it garnizoen waarden brutsen noch foardat de oanfal begon.
  Sa swarde de provinsje Astrakhan trou oan 'e bedrieger. De gûverneur sels hie gjin tiid om himsels te iepenjen, en de Kozakken wisten him foar it proses op te hingjen. Mear as tsientûzen soldaten, lykwols, in wichtich part fan harren wiene griene rekruten of invaliden, by de rigen fan it Suvorov leger.
  Emelyan Pugachev, nei't Tsjerkask beset hie, stie wer foar in dilemma: gean nei Azov of lit dizze ûnberikbere festing yn syn efterkant. By in mislearre belegering en oanfal riskearren de rebellen in protte minsken en tiid te ferliezen. Oan 'e oare kant kinne de regeartroepen dy't weromkomme út 'e Turkske oarloch de Kozakkenhaadstêd yn Tsjerkask oanslaan.
  Sa hie Pugachev twifels. Dêrneist fraach nûmer ien: hokker kant te gean nei Moskou? Stenka Razin yn in fergelykbere situaasje keas de Wolga, en stroffele op Simbirsk. It paad lâns de Wolga is lang en fereasket de bestoarming fan in protte stêden. In oare mooglikheid is om te gean nei de Don en troch Tula. Dêr is it paad koarter en binne der minder regeartroepen. Wier, de tsaristyske gûverneurs koene yn dit gefal Tsaritsyn oanfalle en besykje dielen fan Emelyan Ivanovich ôf te snijen.
  Azov is net Cherkask - in earste-klasse festing mei in sterk garnizoen, en it sil net sa maklik te nimmen it, benammen om't der hast gjin Kozakken dy't koe helpe, mar oft it garnizoen sil akkoard te swarde trou oan 'e boerekening is yn fraach.
  De jonge dief Oliver Twist kaam lykwols mei syn eigen plan en flústere it yn it ear fan Pugachev.
  De Kozakken tsaar hat dit idee goedkard troch de jonge op it skouder te klopjen:
  - Heftige garno! As jo in generaal wêze kinne!
  In protte unifoarmen fan it tsaristyske leger, sawol foar de ynfantery as foar de huzaren, waarden finzen nommen, en dêr kinne ferskate tûzen minsken yn feroare wurde. Dan, ûnder it mom fan 'e oanpak fan frisse fersterkingen, gean de festing yn en fange it tal garnizoen mei twahûndert kanonnen troch ferrassing. En wylst jo Azov hâlde, kinne jo net langer bang wêze foar jo efterkant, en boppedat is d'r it wichtichste wapenarsenal fan 'e tsaristyske troepen dy't fjochtsje tsjin it Ottomaanske Ryk.
  Dus ... mei God bern!
  Oliver Twist marsjearret tegearre mei it ferrifeljende leger, nei it trommeljen en de beat en de unfolded kleuren. Tagelyk sjongt de jonge dief;
  Myn heitelân is in grut lân,
  Lieve moaie Ruslân ...
  Alles is ús jûn troch de strieljende goaden,
  Om wille te hawwen oer de blauwe loft!
  
  De Heare makke sa'n hân,
  Om te laitsjen, folwoeksenen en bern ...
  Hjir is ús suvere cherub -
  D'r is gjin better plak op 'e planeet!
  
  Mar it lân sit yn grutte problemen.
  Steile oligarchen fersmoargje Ruslân!
  Is slavernij foar altyd?
  En de amtner smiet omkeapen op ...
  
  Bou sa'n kapitalisme
  Kwea en ûnsin ûnferjitlik wreed ...
  Fan him kaam it nazisme,
  Maatregels út hel ûngelokkige termen!
  
  De oligarch sil syn nimme
  Tagelyk sil hy in oar syn ...
  Iepenet in gierig account
  Hy hat in koele oanwêzigens!
  
  Hy wol in protte ite
  Wy binne brutsen troch in bandit troch de knibbel,
  Echte dikke dief
  Lykas de grins fan fanged Uncle Sam!
  
  Wêr't hy tsiis krijt, wêr't hy it yt,
  Wol ús op 'e knibbels bringe
  En it slachskip draacht jo foarút,
  En op 'e "Aurora" dappere pake Lenin!
  
  Sa ken de puzel-boargerlike,
  Jo kinne net ûntkomme - it swurd fan 'e pionier!
  Sla de proletariër en rebel,
  Te ferslaan, grapke miljonêr!
  
  As de lânseigen Iljitsj neilitten,
  Wy sille gau de diken nei Mars skiede,
  En lit ús de tsjinstanner yn in lych bringe,
  Oaren komme ta sechstjin wapenskylden!
  
  Wy kinne it lân wer opbouwe
  Lit ús sosjalisme bouwe oer de hiele ierde!
  En de Varyag sil net nei de boaiem gean,
  Pioniers marsjearje ienriedich!
  
  As wy laitsje yn Berlyn binnenkomme,
  Dêr sil de proletariër ús grif tsjinkomme!
  Wy sille stean en winne
  Bern hawwe wille yn universele lok!
  . HAADSTIK #10
  De jonge finzene waard wer wekker. Finzenis is saai. Jo binne allinich, en de muorren binne dik, sels gjin lûden berikke jo. Oliver die oefeningen neffens tradysje en doe brochten se him iten. Dizze kear krige er njonken havermout en molke twa fleispaesjes.
  Doe kaam der in froulike dokter. Undersocht de tekens fan Oliver syn marteling. Doe seach se har yn 'e mûle en harke nei har boarst. Yn it algemien, de jonge wie frij sûn en fernear de marteling goed.
  Se wrijven it ommers mei alkohol ... En it docht net mear sa sear, mar it stekt noch.
  Doe krige Oliver in kessen, oerdroegen troch guon meilibjende froulju, en waard frege om syn skuon oan te dwaan.
  De jonges wegeren, sizzende dat sa lang as it bûten waarm wie en se net yn syn sel friezen, hy sa wender en behendiger wie.
  Dêrnei begûn de jonge finzene, allinne litten, wer de skeakels te wrijven ... Hy die dat krêftich, oant nei in pear oeren syn hannen yn staking giene.
  Oliver waard wer brocht, in tige reden foar it iten finzenis. En de jonge, dy't iten hie, foel wer yn in dream.
  Sa'n fleurich ferske dat ferjit-mij-netjes echt yn it hert bloeie lit. En ynspirearret minsken ta grutte dieden.
  By Azov sels bruts it hast, de Kozakken rûzje, mar de Yesauls sette de dingen yn oarder mei har skonken. En in pear ferklaaide Kozakken-rezjiminten kamen de machtige festing yn. Lykas de muontsen fan Stenka Razin yn Yaitsk.
  Emelyan persoanlik wraksele mei de kommandant op sabels. Hy wie in betûfte strider, mar Pugachev is sterker en bolder. De sabels glinsteren, en smieten by botsing in flakke skof fan vonken út. Hjir, fan 'e krêftige klap fan 'e boerekening, bruts de sabel fan 'e generaal. De fijân raasde op Yemelyan mei syn fûsten. Hjir naam de Kozakken ataman en smiet de generaal út it finster fan 'e troankeamer. En yn de festingstêd sels begûn in stoart. De soldaten fan it garnizoen fochten lykwols mei tsjinsin. Pynlik waard it leauwe yn 'e tsaar-pryster ûnder it folk fersterke. En wa is in soldaat? Deselde boer, al is it mei boarjen muzzled.
  En de boer wol einliks gerjochtichheid, en it ein fan de lijfeigene. En net allinnich foar dysels, mar ek foar dyn famylje.
  It binne rikere ofsieren, mar se binne ek oars, en lang net elkenien is tefreden mei de stân fan saken yn it autokratyske ryk.
  Oliver Twist wraksele mei ien fan 'e snuit. Hy krige sels in kras mei it blêd, mar doe draaide de jonge him tige behendich om en sloech de noas mei de hakke. Derzhimorda bruts syn sniffer en foel, en de jonge syn folgjende slach makke him ôf.
  Oliver Twist tocht sels, wêrom ferlear Emelyan Pugachev in heal jier belegering fan Orenburg? It gewoane folk en de soldaten steane ommers oan harren kant en koene resolút opnomd wurde. Miskien berikte de muzhik-tsaar Moskou licht.
  Oliver Twist fochten mei de offisieren. Hjir sette er de foet rjocht nei de lever. Dy offisier naam it en smiet syn hoeven ôf. Mar tagelyk gie de diefjonge, foar wa't de swiere barbell earder licht like, syn redenearring troch.
  Bygelyks, Emelyan, neidat de sortie fan it Orenburg garnizoen einige yn mislearring, en mei swiere ferliezen foar it garnizoen, hy koe beslute om te stoarmjen. Earst wie it mooglik om trofee-unifoarmen te brûken foar ferrifeljen. De resepsje is trouwens net nij. Ek by it belis fan Narva profitearre Peter de Grutte der fan. En hy wist in part fan it garnizoen it fjild yn te lokjen. Wat fierder fasilitearre de oanfal op de goed fersterke stêd-sitadel.
  Yn alle gefallen, yn jannewaris, Pugachev hie al sammele oant tritich tûzen jagers, en it wie mooglik om te begjinnen de oanfal. Hoewol't bygelyks it krekte oantal rebellen ûnbekend is. Dit is wêr skattings ferskille. As Pugachev by Orenburg hie, sa't wurdt rûsd, tritich of fjirtich tûzen minsken, wêrom hawwe dan sân of njoggen tûzen fjochtsjen by Tatishchevo? Miskien bedoelden se Pugachev's troepen ferspraat oer ferskate garnizoen? Yn alle gefallen, no binne de Pugachevites sterker as ea, en de tal Yaik Kozakken binne oan har kant.
  En de geweldige lieder Pugachev. Sadree't er blaft mei syn heldhaftige bariton, hûnderten, tûzenen soldaten stopje te fjochtsjen en falle op 'e knibbels, en freegje om ferjouwing fan 'e pryster. En nije kavalery Kozakken fersterkingen fan de Pugachevites fleane al troch de poarten. Dit betsjut dat it ein fan 'e fijân en it sukses fan it opstannige leger tichtby binne.
  Oliver Twist wraksele mei de Cossack kaptein. In tige sterke tsjinstanner dy't de jonge aktyf oanfoel. De jonge stapte werom en die oft er bang wie. De fijân waard meinommen en mei in sabel slein. De jonge dief gie fuort, en de slach foel op 'e stien. De sabel bruts en no gie Oliver Twist yn it offensyf.
  Nettsjinsteande alle ûnderfining miste de oanfierder in traap ûnder de knibbel. It is heul lestich net de feardichheden te hawwen om sa'n slach te parearjen. Jo slaan him koart mei de hak en it lid wurdt ôfslein. En dan meitsje se dy ôf mei sabels. In serieuze striid is neat te sizzen.
  Mar de holle fan de kaptein wie skieden fan it lichem. Sels sorry foar de djoere beverhoed. Sa'n goed ding, mar sa smoarch. Dit liket al op banditry. Fan syn diefkant.
  Mar no wurdt de fijân al swakker, as in ijskes dy't yn 'e woastyn smiten is. En d'r binne hieltyd minder minsken dy't it leger fan Emelyan Pugachev útdaagje wolle. Sels ien garnizoenskolonel sels bestelde syn rezjimint him oer te jaan en swarde trou oan de selsbeneamde, mar leafste tsaar.
  Nei de oerwinning fierden de Kozakken tradisjoneel in feest. Oan 'e rjochterhân fan Emelyan sieten Stenka Razin's oerpakesizzer en Pugachev's relative Ivan Razin. De haadlingen wiene fleurich en feesten royaal. D'r wie ek in djoere tafeltsjinst dy't Peter de Grutte fan 'e Turken finzen nommen hie. Yn dit gefal, gouden en sulveren lepels en foarken, hiel moai fakmanskip, likegoed as skippen studded mei edelstenen. Boppedat waard it patroan makke troch Ottomaanske masters, ûngewoan tin.
  It is tiid om sa'n tsjinst yn in museum op te slaan as it te barsten. It iten hjir is hiel djoer. En de gerjochten sels, taret troch in Frânske chef, binne prachtich. Op fersyk fan Emelyan Pugachev, de kulinêre tsjoender makke deselde stuffed hazze, dat wie op it houlik fan de Kozakken tsaar en Ustinya. De hazze en syn vulling binne goed, benammen gevulde nuten.
  Pugachev ûnthâlde syn twadde frou en fielde tryst yn syn hert. Wat sit der yn? Miskien wurdt Ustinya sûnder genede slein en martele op it rek, of is er al terjochtsteld? Wier, it is net wierskynlik dat it earme famke net skuldich is foar de selsbeneamde kening. Fyn har en befrij har fan har boeien. Wêr is se no?
  Yemelyan wie ergerlik op himsels. By Tatishchevo moatte mear minsken sammele wurde. Der wiene noch njoggen, tsientûzen jagers yn Byrd. Boppedat, twa tûzen frij combat-klear troepen, en de rest binne boeren. Pugachev woe it belis net opheffe, wêrtroch't wichtige troepen yn Berd efterlitten, hoewol it rasjoneler wêze soe om syn troepen net te ferdielen.
  De striid yn 'e festing ûntwikkele ek dûbelsinnich. Pugachev wist de fijân te fangen en bommen op 'e fijân te fallen tidens in hinderlaagformaasje. De fijân liet ferliezen, mar net sa grut dat it it ferrin fan de striid op beslissende wize beynfloede.
  Fierder wie it miskien nedich om de ferdigening yn 'e festing sels te hâlden. De iiswâlen sels wiene in serieus obstakel en it tsaristyske leger soe lang ûnder de muorren fan Tatishchevo bliuwe. En tsjin dizze tiid soene oare fersterkings komme.
  Yn alle gefallen wie it dizze nederlaach dy't de earste slach waard ferlern troch Pugachev. De earste, mar spitigernôch net de lêste. Lykwols, neidat dizze bleatefoet, blond-haired jonge ferskynde yn harren leger, de rin fan de boereoarloch feroare radikaal. En no wint it tsaristyske leger de iene oerwinning nei de oare.
  Emelyan dronk matig om de dúdlikens fan gedachten net te ferliezen. Fier oerwinning o hoe betiid. D'r binne noch in protte stêden en fijânrezjiminten foarút. En Katarina de Twadde sammelet noch mar de wichtichste krêften tsjin him. Mar de minsken binne fêststeld om de sels útroppen soeverein te stypjen.
  Op in stuit, Grishka Otrepyev ek genoaten fan grutte populariteit ûnder it folk. Mar de nije tsaar die bliken beswierlik te wêzen sawol foar it Russyske folk, as te pro-westersk, en foar it Westen as in oerstallige patriot. False Dmitry joech Smolensk net oan 'e Poalen, en begûn tariede in oarloch mei Turkije, dy't op dat stuit wie noch hiel sterk, hoewol't in perioade fan delgong begûn yn it Ottomaanske Ryk.
  Pugachev, oerwinning fan de earste tsjinslaggen, giet de heuvel op!
  De famkes, amper bedutsen mei transparante klean, dogge dûnsen foar de gasten. Hjir is ien fan harren dûnsjen rjocht foar de Kozakken soeverein. Se draacht allinnich slipje en in smelle stripe fan stof oer har boarst, en har hier is fersierd mei in pearl tiara. Bleate, famkeske skonken dûnsje in enerzjyk dûns, de taille swaait. In orientale dûnseres mei blond hier sjocht der ekstreem ferliedlik út.
  Oliver Twist, dy't nei har seach, fielde ek in sterke emoasje. Hy wie noch te lyts om syn gefoelens te begripen, mar der siet wat frij ûngewoans yn har bewegingen, de tinten fan brune hûd yn 'e bewegingen fan in fyn, skjin lichem. De dûnser makke de jonge optein, en hy woe opspringe en sels begjinne te dûnsjen.
  En Oliver Twist seach net hoe't syn skonken him droegen, en hy begon tegearre mei de famkes te springen. De leafdefolle Emelyan Pugachev hat it famke al sjoen en har yn syn sliepkeamer sleept. Oare atamanen wiene ek gjin eunuchen. Boppedat kaam Ivan Razin mei wille. Smyt bonken op famkes, en dejinge dy't rekke de bonke is bleatsteld.
  De Kozakken fûnen dit idee echt leuk en de famkes en froulju fleagen bits. Elkenien hie wille, elkenien waard dronken.
  Sels Oliver koe it net oars as in slokje út syn mok swiete wyn te nimmen. Net op baanbrekkende wize fansels, mar de nijsgjirrigens naam it oer. En de jonge fielde him as in echte ezel. It waard noch leuker, al it folk like no skildere te wêzen as mei fleurige Sineeske viltstiften. En wille yn myn hert.
  Oliver Twist wie wiis genôch om net mear oan himsels ta te foegjen, en de oare deis waard hy wekker fris en fol enerzjy. Mar de Kozakken-haadlingen wurken mei hoofdpijn.
  Earst fan alles, Emelyan Pugachev naam him nei it badhûs, en sloech de hop mei in spruce biezem. Doe joech er opdracht om de trompet yn 'e kolleksje te blazen en te marsjen. Lykas de lieder fan it wrâldproletariaat Grutte Lenin sei: útstelle is as de dea!
  De rebellen dogge it goed. Mar generaal Mufel benadere Tsaritsyn mei fiiftûzen foet- en kavalerytroepen. Hy doarde de goed fersterke stêd Mufel net te bestoarjen, en stjoerde in boadskipper dy't fersterkingen easke.
  Fjildmaarskalk Papin is krekt oankommen yn Penza. Hy wie bot fersteurd troch de grutte súksessen fan 'e bedrieger. Don gie oer nei de kant fan Peter de Tredde, en de opstân oan 'e Wolga flamme op mei nije krêft. En it ferrie fan 'e al legindaryske Suvorov koe net oars as in gefoel fan argewaasje feroarsaakje. No feroare de oarloch mei ark yn wat echt hurd en gefaarlik.
  Emelyan Pugachev liet syn fangs sjen op it krekte momint dat it like dat de trap op it punt stie te sluten.
  Catherine de Twadde, nei't er leard hie dat Mikhelson stoar yn in brân by de Salty-bende, sei bitter:
  De ein fan 'e ein feroare yn it begjin fan' e midden. En wêrom hat de Heare sa besletten om my te straffen mei bedrigers!
  Lykwols, foar no, de keizerinne net nimme ekstra maatregels, en besletten om te wachtsjen op ynformaasje fan 'e fronten. En se kamen, lykas gewoanlik, let oan.
  Kolonel Bibikov benadere Mufel mei trije tûzen troepen. It wie al in sterk leger. Mar Suvorov foel ynienen it achttûzenste leger oan. De oanfal waard in grut súkses. It sjeny fan Alexander Vasilyevich triomfearre. Mear as seis tûzen soldaten waarden finzen nommen.
  Gjinien ferwachte sa'n oanfal. Der waard tocht dat de wichtichste krêften fan 'e rebellen noch fier fuort wiene. Mar Suvorov wist ek út it noarden binnen te kommen, dêr't hielendal gjin bedriging ferwachte waard.
  Algemien Mufele wist lykwols te ûntkommen. En prins Golitsyn gie foarút nei Tsaritsyn. Hy hie al te ferslaan Pugachev yn de Tatishchevo festing. En no wie it wer in drege striid. Golitsyn hat sa'n tsien tûzen troepen, net swak en al belibbe yn it bestriden fan de rebellen.
  Suvorov, tegearre mei de troepen dy't komme út Astrakhan, hie achttjin tûzen. Sûnder te wachtsjen op 'e oanpak fan' e wichtichste troepen fan Emelyan Pugachev, Alexander Vasilyevich moedige de fijân oan. Boeren spile de rol fan ôflieding, en de meast combat-klear ienheden fan 'e boer leger ferhuze Golitsyn fan' e efterkant.
  De slach einige mei de folsleine nederlaach fan it tsaristyske leger, en de ferovering fan it grutste part fan 'e prins syn ploech.
  Golitsyn sels waard finzen nommen, en soeverein soe moatte beslute oer syn lot.
  Emelyan Pugachev besletten om te gean nei Moskou lâns de Wolga. Dit paad like it meast betrouber te wêzen, en dit is krekt hoe't Stenka Razin gie.
  Pugachev hat al mear as fyftich tûzen bûnte, mar frij combat-ree troepen mei in grut tal gewearen, en hy koe ferwachtsje te brekken de troepen fan syn "frou" yn dielen.
  Kamyshin, lykas de lêste kear, ûntfong Yemelyan syn troepen mei blydskip en iepen earms. Generaal Benedorff besocht Pugachev te fjochtsjen by Saratov. Mar de rebellen omsingelen syn tolvetûzenste korps. In protte soldaten fan it leger fan Catherine woe net fjochtsje. De striid die bliken fan koart duorjen.
  Oliver Twist wist mar trije huzaren del te snijen doe't de rest har oerjoech. Boppedat, it gesach fan Suvorov beynfloede. Net elkenien woe stjerre fjochtsjen tsjin de legitime Sovereign.
  En it leauwe yn Emelyan Pugachev waard sterker en sterker. Saratov iepene de poarten nei de strider opnij, en ferwolkomme Emelyan mei tsjerkeklokken en brea en sâlt.
  Ik haw gjin wichtige krêften by de hân, fjildmaarskalk Panin ferliet Penza. De fertraging fan troepen yn Turkije late ta it feit dat relatyf in pear krêften tsjin Pugachev fersette. De rebellen besette Samara en Penza sûnder striid. Lytse regear-ienheden waarden gewoan ferplettere.
  By Saransk besocht greve Panin te fjochtsjen mei it 15.000ste korps fan 'e tsaristyske troepen. Mar de superieure krêften fan 'e Pugachevites koenen net langer wurde stoppe. Se gienen in echte, ûnbidige lawine út. Petya fochten foar elkenien. Suvorov wer behendich gie nei de efterkant, en snije kommunikaasje. Greve Papin moast flechtsje. Mar de Kozakken efterfolgen de fjildmaarskalk stevich.
  Pionierdief Oliver naam persoanlik diel oan 'e efterfolging. De jonge hie in poerbêste Don-hynst, en sels woech minder as folwoeksenen, en hy wist te brekken fan 'e rest fan' e Kozakken en ynhelje greve Panin mei syn wacht fan tsien minsken.
  De earste twa liifwachten raasden roppend en knipperjend nei de pionier. Oliver Twist snijde der tige behendich ien fan del troch ûnder de snoek te dûken. En de twadde jonge sloech mei in sprong del. De hak fan it bern rekke tige sekuer en stevich op 'e foarholle, en sloech in massale barbel.
  Fan de tsien bewakers binne der mar acht oer. Mar hjir skieden de twa wer en raasden nei Oliver. De jonge ûntwykde behendich in pistoalskot, en sloech de fijân mei de holle yn it kin. En de oare snie mei in swarte learen want de kwast hiel behendich ôf.
  Dêrmei waarden noch twa spilers slein. Oliver Twist sei:
  -Skill slacht it oantal, mar spitigernôch net yn 'e ferkiezing!
  Hoe is it yn in telrym: en der binne seis oer. Mar dêrom smyt Panin it leafst mar twa ruters.
  Pionierdief Oliver Twist smyt in dolk op 'e fijân mei syn bleate foet. It is sels in sûnde te missen op sa'n tichtby berik. En doe stiek de tip de fijân yn 'e mage. Mar de folgjende tsjinstanner swaaide te heech en krige syn hak rjocht yn 'e adamsappel fan 'e nekke. Oliver tweeted:
  - Meastentiids stekke de wjukken de bekken op!
  Datselde bleaunen noch fjouwer jagers. En dit wurdt echt nijsgjirrich. Hjir stie neffens de oerlevering noch in pear op. Se raast op 'e jonge. No, wat oer Oliver Twist op folsleine warskôging. Se skeaten beide mei harren pistoalen. De jonge sprong op syn hynders en de kûgels rekke hast syn bleate, brune rêch. Mar hjir antwurdet Oliver Twist, jout in ferpletterjende klap mei syn elbow op 'e halsslagader. En de skerpe sabel fan de jonge slacht in oare tsjinstanner yn it lofter each.
  Pionier dief ropt wittich:
  - In minske sûnder ferstân is as sûnder eagen, allinne blinen is folle hopeleazer!
  No, no hat greve Panin noch mar twa bewakers. Mar dy tige sterke binne twa meter heech. Se raasten op 'e jonge, wreed mei in sabel yn elke hân.
  Oliver Twist smyt koel in lytse, lichte dolk mei syn bleate teannen. De tip falt yn de kofferbak fan de liifwacht fan de fjildmaarskalk. Hy raast en lit syn sabel falle. In firtuoaze jonge, tige behendich stekt syn skerpste lem, in boef oan 'e kant.
  En wer seit de pioniersdief:
  - Grutte hichte giet net altyd hân yn hân mei grut talint, mar grut talint liedt altyd ta grutte karriêregroei!
  De lêste liifwacht begjint fan 'e ûngrypbere jonge ôf te gean. Petya profitearret fan dit en oanfallen op in tangens. De fijân parearret de oanfal, en krijt syn hakke ûnder de earmtakke fan 'e hân. En it docht sear, fan skok falt de boef syn sabel.
  Pionier-dief sil it skine, pakt it blêd mei de foet op. Trekt, mei bleate fingers ... De tip komt direkt yn 'e sinne plexus. En dit is al sa'n pine dat it it bewustwêzen kardinaal útslacht.
  Sa wurdt de lêste, tsiende liifwacht ferslein. En Oliver Twist bleau allinnich mei greve Panin. Hy slagge de ôfstân in bytsje te fergrutsjen, fuort te brekken yn 'e striid mei de bewakers.
  Mar de dappere pionier-dief ferspraat himsels safolle mooglik om te ferminderjen lucht ferset, en sels bûgen de parse, helpe mei de bewegingen fan syn spieren hynder, begûn te ferminderjen de ôfstân.
  Fjildmaarskalk Panin skuorde de kanten fan it hynder mei syn sporen oan flarden, it bloed dripte, mar de ôfstân bleau te krimpen.
  Oliver Twist sei sels:
  - As jo langer libje wolle, rinne dan, as jo sa gau mooglik stjerre wolle - rin fuort fan 'e fijân!
  Greve Panin frege de jonge smeekend:
  - Wolle jo tûzen roebels?
  De pionierdief gniisde yn antwurd:
  - Ik hie hûnderttûzen yn 'e hannen, dy't ik sûnder pardon taeigenje koe en wegere se! De eare fan in pioniersdief is wichtiger dan goud en diamanten!
  De fjildmaarskalk wie ferrast:
  - Dus do bist ideologysk? Wat sei de pionier?
  De jonge knikte krêftich.
  - Ja, in pionier! Alle jonges as foarbyld!
  Panin besocht wer Oliver Twist om te keapjen:
  - No, as jo wolle, ik makke dy in edelman!
  De jonge antwurde hurd:
  - In pioniersdief is foarnamer as in ealman!
  De fjildmaarskalk joech net op:
  - Dan de tel!
  Oliver Twist sei op in serieuze toan:
  - No, allinne Ekaterina kin my de titel fan greve jaan. Jo hawwe net de autoriteit om dat te dwaan!
  Papin stoppe. Hy sels besefte dat er te fier gien wie. En yn feite, as de jonge net ligen, dan kin er echt biede him? As sels hûndert tûzen roebel de jonge waard net ferliede? En de bedrieger sil it bern royaal betankje foar it fangen fan 'e fjildmaarskalk!
  Panin die in lêste poging:
  Wolle jo dat ik dy myn soan meitsje?
  Oliver Twist gniffele en antwurde fûleindich:
  - Wêrom haw ik in heitegreve nedich, as myn heitelân it hiele Russyske folk is!
  De jonge ynhelle de fjildmaarskalk, en Panin besocht de jonge mei in swurd te slaan. Mar hy ferhuze de greve syn skien ekstreem behendich nei de timpel, en sloech him dea del.
  Dêrnei wie it mooglik, nei't jo in trofee op 'e kroep fan jo hynder sette, de kommandant Pugachev te nimmen.
  Being yn triomf, moete yn Saransk, Emelyan ferhuze nei Nizhny Novgorod. De stêd is goed fersterke en der binne in protte troepen yn, mar de boeren en Kozakken wurde ferhurde yn fjildslaggen, en hawwe de gloarje krigen fan ûnoerwinlik te wêzen. Boppedat, Suvorov makke in flugge ynfal op Kazan. Hy slagge it Kremlin mei in slach te feroverjen, en befrijde: Chika, Belobrodov, Padurov, en in protte oare rebellen dy't noch net terjochtsteld wiene.
  En dit is in foarname oanfolling fan it leger fan Yemelyan. De twadde neef fan Potemkin waard ek finzen nommen troch Suvorov. Foar de wrede hâlding foar de finzenen, Potemkin waard útfierd sûnder ûnnedige seremoanjes.
  Mar greve Panin hie in strang petear foarút.
  Emelyan Pugachev, bedrigend fronsend, frege de fjildmaarskalk:
  - Wa tinksto dat ik bin?
  Panin, mei eangst mei syn kaak, antwurde mei sichtbere moed:
  - Ik lei de eed oan Catherine. En dû, omke, bist in dief en in bedrieger!
  Pugachev ûnderdrukte syn grime mei in gewoane ynspanning fan wil en frege yngeand:
  - En Katarina, dy't har man kwealik omkearde en fermoarde, sit se legaal op 'e Russyske troan?
  Greve Panin suchte swier. It wie in sear ûnderwerp. Ommers, de legitimiteit fan 'e Dútske keizerinne op' e troan is mear as twifele. Yn it algemien hie Katya goed slein wurde moatten, en oan 'e galge hingje foar regicide, dan sa kroane te wurden.
  De feint lei in sulveren skip mei wyn foar de greve. Pugachev sels gie de reade floeistof yn 'e kristallen beker foar de fjildmaarskalk.
  Panin dronk de helte, sette foarsichtich de keunstwurken op 'e ikentafel. En rêstich opmurken:
  - Ruslân hat in foechhawwende tsaar nedich...
  Pugachev antwurde grappend:
  Wy learden allegear bytsje by bytsje, wat en op ien of oare manier.
  Panin waard in bytsje sêft en merkte op:
  - Ik sjoch, do bist gjin dom persoan. Wêrom begon Emelyan Ivanovich sa'n ding?
  Pugachev kaam oerein fan 'e tafel. Ik die in pear stappen en antwurde:
  - Net om 'e wille fan myn eigen idelens en ambysje bin ik hjirmei begûn. En om 'e wille fan' e skare, om 'e wille fan har ortodokse folk.
  Emelyan Pugachev spruts mei passy en oertsjûging.
  - Ik seach in protte, fertriet yn Ruslân. Hoe wreed binne de baretten tsjin 'e minsken, hoe't se de famkes ferkrêfte en de jonges martelje. Hoe't minsken wurkje, en har arbeid wurdt fertarre. De minsken fan Ruslân binne grut en tagelyk fernedere. As wiene de wjukken bûn oan in earn, en waard in tiger yn in dungeon smiten. En dizze skriklike kreun is ortodoks op 'e hiele ierde. Bern falle as miggen, sels aadlike dames hawwe lêst fan konsumpsje, minsken wurde twongen om te dûken. Hoewol de Heare God sels gebean hat: wês fruchtber en formannichfâldigje. En ik haw in fraach: doe't Adam ploege en Eva draaide, wêr wie de kennis dan?
  Mar is it mooglik om in libbene persoan, makke nei it byld en likenis fan God, te ferkeapjen yn slavernij? It is as in soarte fan bist!
  Panin wie stil. Hy sels wist fansels goed wat foar boeren yn Ruslân. En dy slaven is wreed, en dat der gjin rjocht is. En wa't riker is, dat en it hof. Ja, en Panin sels tocht oan herfoarmingen, ynklusyf it beheinen fan 'e macht fan' e grûnbesitter oer de boeren. En hy bea itselde oan Catherine. Mar de keninginne reagearre tige kâld op de ideeën om it lot fan de boeren te ferlichtsjen.
  It wie tefolle konservatisme, arrogânsje, minachting foar it gewoane folk. Blykber de earmen, se achte de minsken hielendal net. Truth spile soms in liberaal, en joech kadootsjes oan weesbern. Mar wer, net ien fan de tsaren ferdield safolle steat boeren yn it besit fan de bars. En nimmen hat safolle earme minsken as slaaf makke.
  De tiid fan Catherine: de bloeitiid fan lijfeigendom en it hichtepunt fan 'e eksploitaasje fan' e Russyske befolking.
  Mar oan 'e oare kant, fertrouwe de troan oan in boer. No, hoe kin syn goed berne ras soks ferneare.
  Panin woe roppe, soksawat as: "Ken dyn plak, serf!" Mar de kâns om yn 'e kunde te kommen mei de lus like ek net oantreklik. De stim fan sûn ferstân frege: "ferrifelje Emelyan, pretend as syn freon, en jou dan in trien"!
  Mar ek dizze útwei wie yn striid mei de foarname siel fan greve Panin. Algemien ferrassend ryk, draaide de ein fan 'e achttjinde ieu op de helderste en meast talintearre minsken yn Ruslân. Oare kearen waarden ferlitten. Benammen yn it bewâld fan Nikolaas II. Lykwols, it wie foar in part de skuld, de monarch sels die bliken te wêzen, dy't te lang holden de post fan kommandant fan generaal Kuropatkin, dy't wie net by steat fan militêre saken.
  Ekaterina hie gelok foar de shots. Hoewol net altyd. Bygelyks, nei Bibikov Prins Shcherbatov blykte te wêzen hielendal gjin grutte holle.
  En dit tastien Emelyan te sammeljen krêft foar himsels. Wy moatte earbetoan jaan oan de oantreklikens fan Pugachev, doe't minsken him troch tûzenen, tsientûzenen foelen, nettsjinsteande al syn nederlagen. Nettsjinsteande it feit dat fan it begjin ôf de kânsen fan 'e rebellen mear as twifele útseagen.
  Oan 'e kant fan Pugachev in binde fan inveterate hollen, en oan' e kant fan 'e keizerinne mear as trijehûndert tûzen troepen.
  Mar no binne de kânsen fan Emelyan groeid. Foarút fan Nizjni Novgorod hat Pugachev in grut en hieltyd groeiende leger. En greve Panin kin besykje te fiskjen yn ûnrêstige wetters.
  Wat as de bedriger slagget? Yn dit gefal, hy Panin hat in kâns om te wurden in herfoarmer ûnder de nije, folk syn tsaar.
  Och, it wie, it wie net!
  De fjildmaarskalk sei earlik:
  - Elk bedriuw moat ferstannich benadere wurde. Ynklusyf de befrijing fan de boeren.
  Emelyan Pugachev stimde hjirmei iens:
  - Ja, it wichtichste is net ekstra brânhout te brekken!
  De greve sei sêft:
  - It wie net slim om de boeren har frijheid to jaen, mar ... Hja ferbaarne de lângoeden fan 'e hearen, en de eallju wurde sels fermoarde en ophongen. Is dit de manier om dingen op oarder te setten yn Ruslân?!
  De boerekening fronste. Hy sels begriep dat de boeren, it ferbaarnen fan de hearehuzen, en de grûnbesitters hingje, ferskriklike wetteleazens kreëarje. En it kin noch yn 'e takomst weromkomme om ús te efterfolgjen. It razende boere-elemint, komt it wer op koers? Sille de boeren belesting betelje oan 'e takomstige tsaar?
  Wier, dan sille se gjin boeren mear wêze, mar Kozakken oan lân en sille in keazen haadman oer har hawwe. En fan 'e âldsten te sammeljen om de wichtichste problemen op te lossen, sirkel. Ommers, Emelyan Pugachev wer libben op it kolleezje, en ympulsyf Suvorov befrijde guon fan 'e eardere haadlingen. En no sil it nedich wêze om de frijers yn 'e rjochting te hâlden.
  En de boerekening sei fronsend:
  - Wy sille in diktatuer fan 'e minsken hawwe! Minsken moatte sels realisearje wannear't se in sweep nedich binne, en wannear't dissipline.
  Papin, in bytsje rimpelich, antwurde:
  - No, as wy it hawwe oer it goede fan 'e minsken ... Pyotr Fedorovich moat foarsichtiger wêze. Dêrby moat opmurken wurde dat Emelyan Pugachev útfûn it slûchslimme spultsje fan betûfte hoveling. Mar fjildmaarskalk Panin is op it stuit folle mear nedich troch de rebellen, sels as in ûnbetroubere bûnsmaat, dan in iepen fijân.
  De boerekening helle syn poat út en sei:
  - Jo sille foar my wêze as in echte rjochterhân! Hjir is myn keizerlike hân!
  En beide slûchslimme lju skodden inoar de hân.
  Nizjni Novgorod hie in grut garnizoen en waard fersterke troch nij oankommen troepen. Mar der is gjin ienheid ûnder de ferdigeners. In protte soldaten, it wichtichste offisieren, komme ferheard oan. Under it folk waard it leauwen yn 'e tsaar-heit al fersterke, en de oerwinningen, fersierd mei folksfantasy, hawwe in protte tafoege oan Pugachev's populariteit.
  Dat yn dit gefal is de mannichte al hastich, en Emelyan stipet it op.
  Mear as hûnderttûzenste leger kaam de keapfardij oan. Ien en in heal tûzenste brigade ûnder lieding fan kolonel Scorelli kaam nei de gearkomste. De striid wie koart libbe. It grutste part fan 'e brigade waard finzen nommen, en de holle fan' e kolonel waard ôfsnien mei in Kozakken sabel.
  Pionier-dief Oliver Twist hie in bytsje tiid om mei syn sabel te swaaien. En hy wist de iverige majoar del te snijen. De fijân ferstikte spesifyk, foel ûnder in gigantysk leger.
  Koart foar de oanfal Emelyan Pugachev besocht it hûs fan 'e keaplju fan it earste gilde fan' e Rasomakhins. Yn in grut hûs fan trije boulagen dronk de sels útroppen kening djoere hûndert jier âlde wyn. Besprutsen mei de keaplju de essinsje en de saak. Se tasein plechtich dat de pleatslike milysje soe net fjochtsje mei de rebellen. En dat part fan 'e ofsieren is ree om de heit-sûverein te erkennen.
  De Pugachevites ûndernamen om Nizjni Novgorod te stoarmjen doe't it noch tsjuster wie. De winter kaam oan en wy moasten haasten. Oliver Twist, mei syn bleate fuotten troch de plassen slaan, tegearre mei oare boerejonges raasden nei de oanfal.
  De ferdigeners wiene ûnfreonlik, in soarte fan traach fjoer. De boerejonges raasden mei alle macht, en joegen gjin acht op 'e sjitten. En der wiene praktysk gjin ferliezen ûnder harren.
  Oliver Twist, nei't er nei de posysjes raasde, wie ien fan 'e earsten dy't de heapele ierden wal yngong. De bleate soal fan de pioniersdief fielde it noflike, kieteljende fleis fan de ierde. En de skonken sels fleagen omheech nei de top fan 'e heuvel. De mei snorre korporaal foel ûnder de skerpe sabel fan de jonge en syn grize holle rôle nei ûnderen.
  Oliver Twist rôp op 'e top fan syn longen:
  - Uzes sil jo net jowje!
  En syn sabel snijde de mage fan de sersjant iepen. De boerejonges fochten wanhopich, mei help fan billen, heafoarken en stielen. Ien trettjinjierrige jonge smiet tige behendich in lasso. En luts de goed fiede kaptein. Hy besocht him tsjin te hâlden, mar noch twa jonges klonken oan it tou, en it gesicht fan de offisier waard blau fan 'e wurgens.
  De keaplju holden har wurd en de milysjes begroeten de oanfallers mei roppen:
  - Gloarje oan 'e heit-kening!
  - Vivat Peter Fedorovich!
  Fearleaze boerejonges hawwe al twa batterijen oan board pakt. Oliver Twist, in generaal, befel oer it hiele korps besteande út jeugdfjochters. De jonges wisten gjin eangst, se fersloegen moedich folwoeksenen, gruttere soldaten as harsels.
  Oliver Twist sloech de readhierige majoar út mei in traap, en hy fleach fan 'e borstwering.
  De jonge ropt:
  - Foar it heitelân! Foar de pakesizzer fan Piter de Grutte!
  Tal fan rebellen namen mei fertrouwen op. Aparte rezjiminten, sjoen de hopeleazens fan harren situaasje, joech oer oan 'e troepen fan' e bedriger. Grutte, tredde grutste Russyske stêd mei in protte foarsteden, en in oerfloed fan keaplju. En Emelyan Ivanovich favorisearre de keaplju. En se binne net sa iverich yn it ferdigenjen fan tawijing oan Catherine as de lâneigners. In protte hawwe al temûk trou sward oan 'e nije Sovereign.
  Generaal Benedorff besiket, troch in sterke reserve yn 'e striid yn te fieren, de Pugachevites tsjinoan te fallen. It wurdt waarm. Emelyan Ivanovich sels wurdt snien as in epyske held. Mei elk fan syn slagen sil der wis ien falle. Sa kamen se tegearre mei Benedorff. De Dútske generaal swaait breed mei syn sabel en wurdt mei in breedswurd yn 'e kiel slein. Sa waard de lieder fan 'e fijân fermoarde - troch de kening-heit sels.
  En it folk is bliid en ropt:
  - Gloarje oan 'e ridder-kening!
  De striid is yn 'e brân. Soldaten haasten wapens, de measte offisieren ek. In geroft ferspraat dat fjildmaarskalk Panin sels Pyotr Fedorovich erkende as weropstien. En hoe kin men net bûge foar de pakesizzer fan Piter de Grutte. En sjoch nei hoe't Emelyan Pugachev wurdt besunige, men kin fuortendaliks sjen dat dit de keninklike, sterke ras fan de Romanovs.
  En Nizhny Novgorod foel nei Kazan. En Simbirsk die de poarten iepen foar de rebellen. Beskôgje it grutste part fan de Wolga al ûnder it bewâld fan de Kozakken keizer. En it leger ûnder it befel fan Fedot Katorzhny hie Yaik al benadere. En wer kamen de Yaik en Iletsk Kozakken yn opstân. Hoewol, lykas kolonel Semenov en generaal Mamsurov, besletten se te fjochtsjen en te stean oant de lêste.
  By Fedot sammelen ûnderweis oant fyftjintûzen troepen. De Kalmyks en Bashkirs kamen ek. De slûchslimme Don ataman rûn de Yaik-stêd om, dêr't generaal Mamsurov mei twatûzen op him wachte, en besette de festing fan Sorochinsk sûnder striid. Nei it ferlitten fan kolonel Semyonov yn 'e Yaik-stêd, gie generaal Mamsurov om de bedrigers te snijen. Mar it leger fan Fedot waard fersterke op kosten fan 'e Kalmyks, Bashkirs, Tataren, en vooral, de Kozakken wiene noch oan 'e ein, net pacified en net fermoarde en oerwicht.
  Tweintich tûzen Pugachev's mannichte oerleine tûzen twahûndert Mamsurov's soldaten. De striid wie brutaal. De soldaten fan generaal Mamsurov, dy't al hie ûnderfining yn it bestriden fan de rebellen, fochten wanhopich. Se wisten dat se net sparre wurde soene. Mar de Kozakken kolonel Fedot hie al ûnderfining fan oarloch mei de Turken. Hy korrekt brûkt de numerike superioriteit, de mobiliteit fan de Bashkir en Tatar kavalery ienheden. Dy swoop, dan de oerfal, dan de retreat. En doe, doe't de krêften fan generaal Mamsurov wiene útput, hy lei in strakke striid op syn detasjemint.
  By nauwe gefjochten, as de formaasje trochinoar slein wurdt en de soldaten yn hân-oan-hân striid fjochtsje, is in man mei in byl en in spear gjin minne strider mear, mar in praktysk lykweardige tsjinstanner. Of miskien sil in bile, of in hoarn mei in hoarn en in bajonet better wêze. En in boer kin better in bile brûke as in soldaat dy't de gewoante fan boerewurk al kwyt is.
  De slach feroare yn in genedeleas bloedbad. En mar in pear soldaten fan generaal Mamsurov fûnen it heil troch oerjaan. In protte waard fergetten by Sorochinsky as in festing fan bloed.
  Generaal Mamsurov sels waard fongen troch in Tatar lasso. Se sloegen de kommandant. Fedot Katorzhny, de earste bandit op 'e Don, stelde lykwols in goede fraach:
  - Erkenne jo Pjotr Fedorovich as keizer fan hiel Ruslân?
  De generaal antwurde moedich:
  - Ik herken dieven net!
  Fedot bestelde syn makkers:
  - Yn syn loop! En dy ofsieren dy't wegeren de eed ôf te nimmen!
  Mei de ferneatiging fan it detasjemint fan Mamsurov is it paad nei Orenburg en de stêd Yaitsky iepen. Fedor ferdielde syn krêften, rasjoneel leauwe dat hy genôch krêft hie om dizze stêden te hâlden, en sels in massa minsken soe dwaan. De festingen fersetten swak ferset. Tatishchev ferliet it garnizoen en flechte nei Orenburg. En de leffe steedhâlder gie leaver yn in dôve ferdigening. Sa begûn it twadde belis fan Orenburg.
  En it iten die bliken yn 'e stêd net mear klear te wêzen as yn 'e earste. Yn 'e stêd Jaitsk luts kolonel Semjonov him nei in koarte fjoerwiksel werom nei de festing en besleat, lykas hy de lêste kear dien hie, it belis te hâlden. Wier, syn kânsen op help wiene no folle lytser. It front fan de opstân ferhuze mear en mear nei Moskou.
  Befrijd út 'e Kazan finzenis, Khlopushka, en Beloborodov, mei in flink leger, ferhuze nei it easten nei Ufa. Dizze betûfte kommandanten hiene al ûnderfining yn it feroverjen fan de Oeralfabriken. En Emelyan Pugachev tocht oer it feroverjen fan 'e Oeral en hiele Sibearje. De helte fan 'e fabriken fan' e Oeral wiene al tichtby Emelka, en as der grutte misrekkeningen wiene, en in mislearre belis fan Orenburg, noch earder, koe men slagje en nei Kazan gean mei in grut leger mei meardere kanonnen.
  . HAADSTIK #11
  De jonge finzene waard wekker, folle fleuriger en sûner. No binne de wûnen en ferwûnings brocht troch de brutale marteling hast folslein genêzen. En jo kinne oefeningen dwaan en ite.
  Doe ûndersocht in froulike dokter him koart en rapportearre koart:
  - It oardiel komt gau! Jo binne sterk en wy bidde dat jo net wurde útfierd en ferballe nei de minen.
  Oliver antwurde fertrietlik:
  - It is allegear yn Gods hannen. En hy hopet meilijen te hawwen oer it bern!
  Op 'e nij wriuwt de jonge de skeakels fan 'e ketting. Mar it is dúdlik dat it net wurket. En wrijft mei wylde grime. Oant it einlings slyt.
  Allinne wêze is saai.
  En as jo einlings yn 'e sliep omsletten binne, fiele jo frijheid en kwytreitsje fan 'e routine, yn nije, ungewoane aventoeren.
  Osa festing waard it earste obstakel yn 'e wei fan it leger fan Khlopushka en Beloborodov. Underweis groeide har leger fan twa oant tsientûzen jagers, dy't har arsenaal oanfolle op lytse festingen. Op ien kear oertsjûge Emelyan Pugachev it garnizoen fan 'e festing om sûnder gefjocht oer te jaan. Mar dizze kear koe men der net op rekkenje, sadat de ûndernimmende deputearre fan Michelson, luitenant-kolonel Bragugunter, waard beneamd ta kommandant fan de festing. Ek út ûnder de hierdútsers. En de helte fan it garnizoen binne bûtenlânske hiersoldaten. Sa moast yn alle gefallen de festing ynnommen wurde.
  Beloborodov tocht dat Emelyan ek net altyd gelyk hie. Doe't se de Trinity-festing namen, makken se in feest mei in berch. Mar se hawwe al sammele mear as tsien tûzen minsken, wêrfan in grut oantal fabryksboeren, goed oplaat yn lytse wapenbestriding en Bashkir, Kalmyk hynders, plus ark nommen út de Oeral fabriken. Net fernuverje se Dekolong, se koenen goed konkurrearje mei syn trije tûzenste korps.
  Mear as fjouwer tûzen rebellen waarden doe fermoarde en ferwûne, en mear as fjouwer tûzen waarden finzen nommen.
  Nei sa'n nederlaach, Emelyan Ivanovich rekke in skoft yn depresje. Mar de minsken gongen noch nei de Pugachevites, en sels de eangst foar swiere straf koe har net weromhâlde fan it stribjen om by de leave heit-kening te kommen.
  Dizze opstân is as in swing, op en del. Of nederlaach, dan oerwinning nei nederlaach. No binne Beloborodov en Khlopushka yn 'e klieren en yn hurde arbeid, dan wurde se opnij begeunstige troch de tsaar en promovearre ta generaal-majoar. Dit is hoe't it tsjil fan fortún draait. En Chika is wer greve Chernyshev. En guon leden fan it militêr bestjoer kamen werom nei har plakken. Benammen kolonel Padurov.
  Mar guon binne fermoarde, en do kinst net bringe se werom. Hjir, bygelyks, stoar de dea fan de dappere ataman Gryznov en de rjochterhân fan Pugachev. Mar de offisier Minakov hie gjin tiid om te hingjen, en hy is wer yn 'e rigen fan' e rebellen.
  Chika woe net werom by Ufa en ferhuzet no tegearre mei de pryster nei Moskou.
  Nei't se in heule berch ferrotte strie opsteapele hiene, en in reekgerdyn regele hawwe, klommen de Kozakken en boeren fan Beloborodogo op 'e muorre en raasden nei de oanfal. De boeking wie brutaal. En in protte manlju stoaren. Mar se bruts yn 'e festing en fermoarde de wanhopich fjochtsjen hierlingen. Se feroveren fiifentritich kanonnen en in grut oanbod oan buskruit en skulpen. Dêrnei is it paad nei Ufa iepen.
  En wer, tûzenen minsken geane nei de Pugachevites, it folksleger groeit. En yn Ufa sels is d'r gjin ienheid. Nei't heard oer de suksessen fan Pugachev, in part fan 'e eardere milysje leaude dat dit de echte heit-tsaar. Boppedat gie de ferneamde Suvorov, en sels de noch mear ferneamde en ferneamde fjildmaarskalk Panin, oer nei de kant fan Pugachev.
  Dus, miskien is hy echt de kening. As it folk sa op him ta raast, en de stêden lizze de iene nei de oare?
  In skeel en boargerlike striid ûntstie ... Ufa waard ferdield yn twa dielen: oanhingers fan Peter de Tredde en Catherine. En der wiene sjitpartijen tusken harren.
  It leger fan Beloborodov en Khlopushka, dat útgroeid wie ta tweintich tûzen, mei stipe fan 'e Pugachev-partij, bestoarme de stêd. De gefjochten wiene fûl, mar de Pugachevites namen it oantal en de stipe fan 'e measte stedsbewenners. Ufa, dêr't Chika in lange tiid ûnder siet, waard letterlik yn ien kear nommen. En tegearre mei har fangen, in protte rike Bashkir, Kalmyk, Tatar âldsten, dyjingen dy't noch twifele, swarde trou oan Peter Fedorovich.
  De ynname fan 'e kaaistêd Ufa makke it mooglik foar de rebellen om kommunikaasje en diken nei Sibearje te snijen, en dizze regio te iepenjen foar de ferovering fan' e Pugachevites.
  Khlopushka en Beloborodov gongen nei de Oeral-fabriken, plante dêr de macht fan 'e minsken.
  Pugachev, mei in leger dat wie útgroeid ta hûndert en fyftich tûzen jagers, benadere Ryazan. Dêr waard hy moete troch it fiifentritich tûzenste korps fan greve Chernyshev. It ienige serieuze obstakel op 'e wei nei Moskou is ienris oare stêden en doarpen oerjaan sûnder gefjocht.
  Nettsjinsteande de grutte numerike oermacht fan Jemelyan, waard er yn 'e Turkske oarloch tsjinsteld troch betûfte en betûfte troepen. En de tsaar-pryster, mear as de helte fan 'e troepen binne net oplaat boeren mei stekken en heavorken, en in protte eardere soldaten binne net alhiel betrouber, in bûnte ploech mei Kozakken, en ferskate Tatar folken.
  Dus Chernyshev hie in kâns, as mar .... As net foar it sjeny fan Alexander Vasilyevich Suvorov. De grutte kommandant foel sa behendich oan mei in tal Pugachev-horde dat hy Chernyshev, de held dy't Berlyn naam, twong om te fjochtsjen troch syn eigen regels. De nomadyske kavalery dûsde mei giftige pylken fan in ôfstân, as in raid retreat. En de boer mei de hoarn, krektoarsom, konvergearre yn nauwe striid yn hân-oan-hân striid.
  De striid, mei koarte ûnderbrekkings, duorre hast twa dagen en einige yn in ferpletterjende oerwinning foar de Pugachevites. Mear as tweintich tûzen finzenen waarden allinnich nommen, en Ryazan sels iepene de poarten.
  De eardere favoryt fan Catherine, greve Grigory Orlov, waard hastich beneamd ta befel oer it garnizoen fan Moskou.
  Dit is de sterkste en âldste fan 'e fiif bruorren, dy't Katarina II hast troch it paad sleepten. Yn dit gefal soe tsaar Gregorius earst ferskine. Mar no is de meast yllustrearre greve yn skande. De hjoeddeiske favoryt fan Catherine is Vasilchikov, en yn 'e takomst Potemkin. Utsein as de keninginne sa'n takomst hat fansels. Dat de grutte súksessen fan de Pugacheviten yn twifel waarden.
  Mar Grigory Orlov is in dappere en betûfte strider, en oan wa't de pacification fan 'e opstân tafertrouwe, nettsjinsteande hoe't hy is. Benammen as fjildmaarskalk Panin is feroare. En de Orlovs sille wijd wurde oan Catherine oant it ein.
  Mar hjir is in oare fraach: hoe te harrow Moskou? D'r binne noch relatyf in pear troepen yn 'e earste haadstêd, net allegear binne werom nei Turkije, en de bedriger is al op' e drompel.
  Grigory besleat it garnizoen werom te lûken, lykas it Semenov Guards Regiment, nei it Kremlin. En dêr te hâlden de ferdigening, oant de oanpak fan help. Zarubin Chika kaam Tula yn sûnder gefjocht, wêr't de wapensmidden en it pleatslike garnizoen de Pugachevites mei blydskip akseptearren. En Emelyan Pugachev nei Moskou. De hiele stêd, útsein it Kremlin, kaam út om Yemelyan te treffen, en prysters en prysters priizgen Pjotr Fedorovich. Ferskate tûzenen garnizoenssoldaten gongen ek oer nei de kening. It Pugachev-leger groeide.
  Alexander Vasilyevich Suvorov, seach nei it Kremlin, sei:
  - Lit ús dizze frucht ite! Litte wy in oanfal tariede!
  Emelyan Pugachev hat logysk opmurken:
  - Moskou is it hert ... Mar de holle is noch altyd Petersburg. Dat hawwe wy nedich! Ek al hat it al snie.
  Oliver Twist en de rest fan de bleate jonges peddelje bliid yn de earste snie. It foel sels wat letter út as gewoanlik foar Moskou. As de jonges by Peter komme, wurdt it blykber al in swiere froast.
  No, wa soe tocht hawwe dat mar ien slach wûn troch Emelyan Pugachev yn 'e Salty-bende koe de rin fan' e skiednis sa dramatysk feroarje. Krekt koart foar de nederlaach, en no yn 'e Mem See, is mar ien Kremlin net nommen. Mar hy giet ek nergens hinne.
  Mar jo kinne net fertrage. Wy moatte gau nei Peter ta. En it 200.000ste leger fan Pugachev marsjearre nei it noarden.
  Yn it easten helle de Pugachevites nije súksessen. Tsjeljabinsk joech him suver sûnder wjerstân oer. Decolong luts him werom, klommen fierder yn Sibearje. In protte fabriken yntsjinne ek sûnder gefjocht, moetsje de detasjeminten fan 'e heit fan' e kening. Kungur wegere oer te jaan. Mar hy waard yn in sterk belis nommen. In protte lytsere stêden en slaven giene ûnder de bedrieger. Spile in rol en ferhege autoriteit fan Emelyan Pugachev. Mar yndividuele fabriken biede noch hurde ferset tsjin de Pugachevites. It wie lykwols noch in minderheid.
  Detasjeminten fan de Pugachevites ferhuze ek nei Tobolsk om sterker te stean yn Sibearje. De pleatslike befolking stipe de kening hast oeral. Sels in protte garnizoenen swarden trou oan syn keizerlike majesteit. En hoe mear oerwinningen Emelyan hat, hoe swakker hy wurdt ferset.
  Decolong syn lichem wie smelten. De soldaten ferlitte alle dagen en rûnen nei de Pugachevites. Sels it kleaster, dat earder heroyske krêft toande hie tsjin de rebellen, erkende de nije kening-heit. Blykber fûnen de muontsen yn 'e tiid, waans baret, en dat se neat hawwe om foar te stjerren.
  En Emelyan Pugachev, hast sûnder wjerstân tsjin te kommen, benadere Petrus. Aparte rezjiminten, hawwen útwiksele in pear shots mei de rebellen, joegen oer of gie oer nei harren kant.
  In grutte mannichte ûnder befel fan Padurov kaam Smolensk oan. Yn 'e stêd bruts in skeel út tusken de oanhingers fan Pugachev en it pleatslike garnizoen. Guon fan 'e ofsieren haasten ek om oer te gean nei de kant fan Pjotr Fedorovich. De poarten waarden iepene foar de Paduriten, en de Pugachevites wrakselen mei de oerbliuwsels fan it garnizoen dat trou bleaun oan Katarina. Krêft brekt krêft, en de reade flagge fan 'e lieder fan' e opstân, Yemelyan Ivanovich, is al opstien boppe de westlike poarten fan Ruslân. En de opstân fersloech ek de Poalske lannen. De boeren namen dêr ek de heak op, sloegen de bar en de hearen.
  Sa begûn de pleatslike opstân te feroarjen yn in ynternasjonale opstân. De opperbefelhawwer fan de Russyske troepen yn Turkije, greve en fjildmaarskalk Rumyantsev, hat oant no ta in ôfwachtsjende posysje ynnommen en de rebellen opdracht jûn net oan de slach te gean. Dochs is it net goed om leden fan jo eigen folk te deadzjen. En Rumyantsev respektearre Suvorov, dy't gie oer nei de kant fan Emelyan Pugachev. Sa wie der gjinien om Catherine te rêden.
  Kanselier Vorontsov fertelde de keninginne it minne nijs:
  - Dieven komme nei Piter! D'r is neat om har te stopjen, en it leger fan 'e bedriger groeit konstant, groeit as in sniebal!
  Catharina sloech fûl har wynbrauwen op en sisde:
  - En wat is ús greve Rumyantsev?
  Kanselier Rumyantsev suchte swier en gurgle:
  - Us greve Rumyantsev is stadich ...
  Catherine rôp yn lilkens:
  - Ferrieder! Yn syn loop!
  Rumyantsev ferspraat syn hannen yn betizing en murmele:
  - Hy wurdt omjûn troch waxen wijd oan him persoanlik, en der is gjin manier om it te krijen!
  Catherine waard ynienen bleek en frege de bûnskânselier wer:
  - Binne de dieven fier fan Sint-Petersburch?
  De kanselier antwurde earlik:
  - Ja, twahûndert kilometer, of noch minder, se sille no it lêste nijs fan 'e fronten melde!
  In boade roun yn, hy wie bleek as in blêd, raasde fan skrik:
  - Novgorod iepene de poarten foar de bedrieger!
  Catherine suchte swier en mompele:
  - En Novgorod mei de markys.
  Har toan die tinken oan Julius Caesar syn laach: "En do bist in Brutus."
  De bûnskânselier strekte him obsequius út yn 'e foarkant en sei:
  - It skip is klear, jo majesteit, jo kinne hjoed nei de grins ta!
  De keizerinne sei lilk:
  - En macht ferlieze?
  De kanselier antwurde mei in glimke:
  - Mar rêd libbens. De dieven sille de regearing yn elts gefal net kinne beheare, en jo sille yn triomf weromkomme!
  Catharina sûpte argewaasje:
  - Greve Panin is by har, en hy sil de dieven helpe om te gean!
  De kanselier stelde in ferdúdlikjende fraach:
  "Dus jo bliuwe, jo Majesteit?"
  Catherine, ynstee fan te antwurdzjen, bestelde:
  - Sammelje de oare fjouwer Orlov-bruorren en de bewakers, en lûk ek alle krêften út Vyborg en oare lannen. Wy kinne noch fjochtsje!
  Orenburg, dy't de troepen fan 'e bedrieger seis moanne keatling hie, woe ek net oerjaan. Befrijd út finzenskip, Myasnikov, ien fan 'e fiif Kozakken dy't de earste wiene om Pugachev te erkennen, oanbean om ûnder de festing te graven. Mar it duorre lang. En de ôfstân foar it graven beloofde earlik te wêzen.
  Yaitsky stêd mei in lyts garnizoen, ek besletten om te fjochtsjen oant it ein. Ataman Ovchinnikov die in ynfal op Guryev. It pleatslike garnizoen joech him, lykas de lêste kear, sûnder gefjocht oer. Sa stiene de Pugacheviten stevich op Yaik. Kracht sammelje en de gewearen fan Tsaritsyn ferdreaun, Ovchinnikov bombardearre de Yaik festing. Kolonel Semyonov die in útslach, nei't ferlern santich minsken fermoarde, werom mei in sâlt slokje.
  Mar wylst Yaitsk hold op. Mar de horden rebellen kamen Tobolsk yn. De gûverneur fan Sibearje, Chicherin, flechte nei it easten, en de haadstêd lei de eed oan 'e kening fan' e heit. Tagelyk waarden de lêste, koppige fabriken yntsjinne.
  Fedot Katorzhny hie gjin haast om Orenburg te stoarmjen, mar replenished syn arsenaal mei ark en foarrieden oankommen út de Oeral.
  Kozakken, soldaten en keaplju flechten út 'e stêd sels. Der wiene geroften dat de tsaar-heit Moskou ynnommen hie en Petersburg oankaam. Of dat er sels al yn Sint Petersburch is.
  Yn 'e tuskentiid filme de haadbeul it ferhoar fan' e fongen jonge frou Domka en twa skoutjonges. Alexei Orlov sels wie oanwêzich by it ferhoar.
  Domka seach der fiifentweintich út, ljocht hier en lang, in boerinne.
  Alexei Orlov sei op in brutale toan:
  - Sille jo prate?
  It hûs wie grutsk stil. Greve Alexei wie ferrast. Wêrom hat in gewoane boerinne safolle ambysje. Nee, it Russyske folk waard grutsk troch Emelka Pugachev. Smerds begûnen harsels lyk te beskôgjen oan bars. Mar hâld der net op, hy sil der de gek út slaan!
  - Skear har tsjûge ôf!
  De beulen smite nei it famke. Se hat al mar ien ienfâldige boerejurk oan, en har fuotten binne yn bastskuon. Se ferset har wanhopich tsjin. Martelers, har klean skuorre, har reade boarsten bleatlizze. Goede boerinne, keunstrider. Alexei Orlov sjocht har mei grutte belangstelling. It kommando folget:
  - Ik slach har no oan.
  De hannen fan it famke binne efter har rêch bûn, en in heak is heakke. Dan helje se it op, draaie de bondel fan 'e boerinne. It famke kreunt en fynt harsels ophongen, har bleate fuotten fan 'e grûn. De beul set se fuortendaliks yn it blok en befeiliget se. No kinne jo of in fjoer oanstekke, rûne famkeslike hakken roastje, of flogje mei in sweep.
  Alexey Orlov seit arrogant:
  - Nou, sis my, dief, hwa is ús kening?
  Domka seit moedich:
  - Pjotr Fedorovich is ús hope-sûverein!
  Alexei Orlov glimket en befelet de beul:
  - Tsien klappen fan 'e sweep mei sparjen.
  In betûfte tormentor slacht in sterke, spieren út konstant fysyk wurk, girlish werom op heale krêft. Sadat de furrows swollen, mar de hûd net barst. Dat docht ek sear. It hûs waard faker as ien kear slein, en der binne goed genêzen sweeptekens te sjen. Hy stie de klappen tsjin, swijend, sûnder kreunen of gûlen.
  Alexei frege nochris driigjend:
  - Dus wa is ús soeverein!
  Domka seit automatysk:
  - Pjotr Fedorovich de Tredde, ús hope!
  Alexei bestelt lilk de beul:
  - Fiif hits op folsleine krêft!
  De tormentor fan in grutte physique swaait en ynvestearret yn in slach mei alle macht. De sterke hûd fan 'e boerinne barst, bloed spatte. De beulen slaan sadat de spoaren fan 'e sweep net snije, en wurde evenredich ferdield oer de rêch.
  It famke trillet, mar hâldt har gûlen tsjin. Se liket har moed toane to wollen.
  Alexey Orlov werhellet de fraach nochris:
  - Hwa is ús kening?
  Domka seit frijmoedich:
  - Pyotr Fedorovich, en do bist in bastard, do silst gau swing yn in strop!
  Greve Alexei waard lilk, sprong oerein en swaaide mei de fûst nei de bûnte, neakene frou. Mar doe feroare er fan gedachten en sei onheilspellend:
  - Smearje har hakken mei beul oalje. En rôlje de brazier op ... Mar foel it allinich foarsichtich om it net te kreupeljen.
  De beul naam ûnder syn vizier:
  - Wy binne mei it begryp fan jo heechheid!
  De greve raasde. Heechheid is in goed komplimint, mar majesteit is folle better. Moaie skonken fan in boerinne. De soal, hoewol grof, mar gjin eelten binne sichtber, de fingers binne sels, as in bern, útsein miskien langer, de nagels wurde foarsichtich ôfsnien. Wierskynlik gie se, lykas alle boerefroulju, op bleate fuotten oant de ierste froast, en pas frij koartlyn, doe't it snie en de Neva beferzen, die se de bastskuon oan.
  Alexey ljeafde froulju syn skonken, en sokke marteling as in brazier. De sole wurdt smard mei oalje, sadat it net baarnt, en it fjoer wurdt pleatst op in spesjale berekkene ôfstân. Jo kinne sa tsien minuten martelje, of sels mear. Allinnich lytse blieren sille skrikken. En dan werhelje de marteling foar ferskate dagen. In tige effektive metoade fan marteling en pynlik.
  Domka fronst swier, trillet, byt op 'e lippe en besiket har gûlen tsjin te hâlden. Mar it slagget har net goed en op it lêst begjint se te kreunen.
  Alexey Orlov freget nochris:
  "No, herkenne jo keizerinne Catherine no?"
  Troch triennen en gûlen rôp Domka:
  - Us tsaar Peter Fedorovich en der is gjin oare tsaar!
  Alexei rôp ûngeduldich:
  - Fry, sa't it moat, en stadich, en no sille wy de keale mannen ûnderfreegje!
  De jonges wiene bleate fuotten, droegen allinnich koarte broek. Se wiene al taret op marteling. Se rieden troch de snie, wêrtroch't de skonken read waarden en as de poaten fan in guozzen waarden. De beulen sette daliks oan it wurk. It wie nedich om út te finen wa't se stjoerde, wêr't de skouts noch yn Sint-Petersburch wiene, en oer de plannen fan Emelyan Pugachev.
  De swipen fluite, jonges wurde slein, en de duma-klerk stelt fragen dy't op it protokol steane. Ek jonges waarden, lykas boerebern, faker as ien kear slein, en jo kinne se net mei in gewoane sweep nimme. De holle skodzje en negatyf flokke. Doe skuorde de beul in readhiete koevoet út 'e kachel en begon it oan' e lichems oan te bringen.
  It docht mear sear as in whipping as se burn dy waarm. De jonges gûle fan pine, en begjinne wat ûnsamenhangend te babbeljen. Oan de iene kant wolle se kwytreitsje fan ûnminslike marteling, en fan in wrede rek. Oan 'e oare kant, ferriedt jo kameraden net. Dat de jonges prate ûnsin en barsten yn triennen út. En it readhiem izer stekt of yn 'e boarst, of it wurdt tapast op 'e bleate hakke. Roodhite tange giet ek nei de kursus. De beul siket de meast gefoelige plakken yn 'e soal, wêrtroch in fûle ferhoar ûntstiet.
  Alexei Orlov glimket as er sjocht nei de skoutjonges dy't behannele wurde. Dan wurdt de oandacht frege dat op Domka's bleate soallen de blieren opswolden en begûnen te barsten. En dit betsjut dat de hûd op 'e fuotten op it punt is om te brânen en gefoelichheid te ferliezen!
  "Lit har mei rêst, dy bastard!" - bestelde de greve. - Lit it in bytsje gean.
  It hûs fan 'e frou blykte sterk te wêzen, held. Se fernearde de marteling sûnder it bewustwêzen te ferliezen, en sûnder har kening heit ôf te jaan.
  De jonges waarden swier martele, se ferlearen ferskate kearen it bewustwêzen. It feit dat se noch sûnder baard binne makket de folterers net te folle soargen - it wichtichste is om ynformaasje te krijen. En teenagers binne faak folle koppiger en oanhâldender ûnder marteling as folwoeksenen.
  Fansels hawwe se wat ferteld, mar der sitte in protte dommens en ûnwissichheden yn har tsjûgenis. Mar ien ding is dúdlik: Emelyan Pugachev komt de stêd oan en syn leger is enoarm.
  Mar Catherine syn krêft is oansjenlik. Ynklusyf fyftjin tûzen wachters, fyftjin tûzen soldaten út oare garnizoen, en nochris tritich tûzen jagers fan de aadlike milysje. Sechtich tûzen troepen, dat is net min foar in goed fersterke stêd. Plus de Baltyske Fleet en Kronstadt. En it is ekstreem lestich om in belegering te hâlden by Sint-Petersburch, yn 'e winter en yn sompen. Dat Emelka noch teld wurde kin.
  Mar oan 'e kant fan Pugachev Alexander Vasilyevich Suvorov sels. En no meitsje de boerenhorden har klear foar in oanfal. Suvorov joech himsels in moanne om kontrôle oer noardlik Palmyra te nimmen. De troepen fan Pugachev, dy't oerlein binne mei hagel, meitsje har foar.
  Ataman Chika, yntusken, benadere Narva. De stêd waard fluch genôch ynnommen, sadat it grutste part fan it garnizoen oan 'e kant fan 'e rebellen gie. Allinnich Dútske hierlingen fersette har.
  Oerlevere sûnder gefjocht, akseptearje tsaar Peter Fedorovich Riga, en in protte oare stêden. Allinnich Revel moast belegere wurde. Karela en oare noardlike stêden iepenen ek de poarten foar de Pugachevites. Sadwaande kaam Petersburg yn mear en mear isolemint. Hy waard blokkearre. Der is ek in splitsing yn de float. De seelju makken opstân, en de Pugachevites wûnen op trijekwart fan it Baltyske squadron: se hongen reade keninklike flaggen út.
  En Suvorov wie it tarieden fan in beslissende oanfal op Petersburg. Boude de muorren, en trainde de boeren. Hy learde de fijân mooglike oanfallen mei raketten, taret artillery.
  Oliver Twist trainde ek ynspannend syn jonge spur. De jonge draafde bleatefoet oer it sniefjild en fielde de kjeld hast net, lykas in protte oare ûnfruchtbere lju fan syn pionierskorps.
  De jonges learden te sjitten mei bôgen en spuien. Yn it algemien, sjoen hoe swier en ûnkrekt in moderne gewear is, in bôge is in hiel effektyf wapen, benammen as jo meitsje de tip multi-layered, dûbele of triple de bôgestring, en sels dip it yn gif.
  En dan sille de bern fjochtsje!
  De oanfal is pland foar de nacht, en de nachten yn Sint-Petersburch binne lang en tsjuster. Dat makke dingen makliker.
  De fijân makke in lytse útslach, stjoerde de Preobrazhensky Guards Regiment oan 'e oanfal, mar kaam fuortendaliks ûnder fjoer fan in protte Pugachev-artillery, en nei't er grutte skea lijen, gie nei hûs. It huzaren-kavaleryregimint sprong fan 'e oare kant út, en hy waard moete troch soldaten fan it pionierkorps fan Oliver Twist.
  De jonges brûkten in nij wapen: ferbettere slingers mei fersnippering granaten as folling, en dûsde de fijân mei in wolk fan pylken. Oliver sels sealde it hynder sels en late de striid. Twa of trije riders bruts dochs troch it fjoer, en de diefjonge snijde behendich de earste del, en joech in ôfliedingsslach mei in sabel oan 'e rjochterkant, en doe tafoege mei in blêd links. Doe heakke de jonge, tige behendich, in oare huzaren, dat er, nei't er oerflein hie, syn eigen partner mei in snoek trochstuts. Doe kaam der in einslach mei in lem fan boppen.
  Oliver Twist rôp:
  - Krêft en handigens, lykas man en frou: tegearre - sukses, apart - laitsjen!
  In pear mear riders dy't trochbrieken waarden ôfmakke troch slingers.
  Oliver Twist snijde in oare grutte ôf en merkte op:
  - Wa hat mar in titel, en wa hat in ropping!
  Troch de helte fan 'e komposysje te ferliezen, kearden de huzaren werom. De jonges laken en fluiten him efternei.
  De datum fan 'e oanfal kaam tichterby ... Mar Oliver Twist learde fan oerstappers dat se yn 'e Peter en Paul Fortress de ferkenner Domka en ferskate skoutjonges martelden. En hy woe se befrije. Mar hoe te dwaan as dizze festing hat tweintich meter dikke muorren en is ûnmooglik? Hjir besykje, in ûntsnapping regelje?
  De jonges wurde yndied wreed martele - se ferbaarne se mei in readhiem izer, slaan se mei swipen. Se tilje it op en skodzje it. Petya besleat om elke priis yn 'e festing te kommen en in ûntsnapping te organisearjen. En hy kaam mei in folslein Hollywood-idee - om as finzene yn 'e finzenis te sitten.
  En it idee moat sein wurde dat it ekstreem aventoerlik en risikofolle is. Fuort nei de finzenis fan Oliver Twist besleaten se yn 'e heule efterfolging om mei passy te ûnderfreegjen. De pionierjonge hope dat hy syn selgenoaten moetsje soe en de kânsen op ûntsnapping beprate soe.
  Alexei Orlov wie wer oanwêzich by de marteling. Hy koe Oliver Twist net troch sicht. Foar him wie it gewoan in wytkoppige puber, mei promininte spieren. En hy hie ûnderfrege wurde moatten en útfine wêr't it ferrie ferburgen is. Oliver Twist syn littekens en spoaren fan marteling genêzen sûnder in spoar, dus Orlov tocht dat dit bern hie noch net te krijen mei in beul, dat betsjut dat hy soe crack relatyf maklik.
  De jonge waard op it rek helle. Oliver fielde dat syn hannen efter him bûn nei boppen lutsen. It docht syn bewegende gewrichten net sear. Mar jo hoege ek net de held te spyljen. Oars kinne se jo safolle martelje dat jo net de krêft hawwe om te ûntkommen. Dus Oliver Twist makke in spot kreun.
  De haadbeul wie lykwols ekstreem betûft. Hy seach daliks hoe sterk de ieren fan de jonge wiene, en dy leine him in swier blokje op 'e fuotten, dat as boeien yn 'e slach klapt.
  Oliver Twist syn skouder spieren strak, syn ieren tintelden. Se begûnen him nei it plafond te tillen. Dit is it soarte fan marteling. Aleksey Orlov, dy't lilk wie oer de koppens fan 'e jonges, joech opdracht om him fuortendaliks te marteljen, te begjinnen mei sterke middels. Hjir is hy de greve. Lang fan stal, breed yn 'e skouders, nettsjinsteande syn jonge jierren al mei in gewichtige búk. Luxueus klaaid, mei alle oarders.
  Oliver Twist wurdt martele, lykas gewoanlik, folslein neaken en de jonge skamje him om neaken te hingjen yn it bywêzen fan hearen, in dokter, in beul en syn assistinten, skriftgelearden en in earewacht. Mar de pioniersdief soe har noch mear skamje as er wist dat twa dames him seagen: keninginne Catherine sels, en ek de earefaam Trubetskaya.
  Ekaterina sjocht fan efter in noflik skerm en troch in verrekijker. Knappe jonge op it rek. En hwat âlder de keninginne waerd, hwat mear se de jongen mocht. Benammen as se martele wurde.
  Foar in lange tiid, Catherine hie net sjoen sa'n reliëf, symmetrysk lizzende spieren, lykas dizze jonge. In echte teenage Apollo. Wy moatte freegje dat in byld fan him makke wurdt en yn oalje op it doek smiten wurdt. In kreaze jonge, en no is syn moaie antlit ferfoarme yn lijen en spatten de triennen út blauwe eagen.
  De beul liet de trommel omheech, en Oliver Twist raasde del. En by de flier spande in dik hynstetou. En op 'e skouders en earms, en sels de rêch fan 'e jonge, wie it as in rivier fan smolten lead streamd. Oliver Twist rôp net allinich om't de skok fan pine syn azem naam en de loft útskeakele.
  En de beul swaaide mei syn hierige poat, en gewichten waarden oan it blok fêstmakke. Kâld swit roun oer it brune lichem fan 'e jonge, en syn sykheljen wie swier. Oliver beheine wanhopich syn tearing út gjalp, hy besocht te wêzen adamant en grutske Sovjet pionier.
  De haadbeul stelde in fraach oer plicht:
  - Foar hokker doel waard de dief nei Petersburg stjoerd!
  Oliver Twist antwurde lilk:
  - Deadzje dy idioat!
  Alexey Orlov bestelde:
  - Baai!
  Slomp foelen op de jonge. Yn ferliking mei de pine op it rek dy't ik krekt trochmakke hie, liken de wimpers wat frivols en net gefaarlik. Oliver Twist wie stil. Hy besleat, kom wat wol, mar hy sil net jaan.
  Bloed streamde út in brutsen rêch. Mar seach dat de jonge net reagearre, Orlov bestelde:
  - Fjoer!
  De beul stiek in fjoer oan ûnder de bleate fuotten fan de jonge. Flammen slikken Oliver syn bleate hakken. De pine fan 'e nerve úteinen is ûnbidich. Mar de jonge stelde him foar dat er oer it sân fan 'e Arabyske woastyn rûn en de horde fan Tamerlane ried. De gedachte oan 'e striid liedt ôf fan it fjoer. En it is net bang foar him.
  De beul rekke de waarmte ûnder it rek. In oare tormentor, mei read-hite tang, beet Oliver Twist syn spieren boarst. De tredde ferwaarmde de tried en begûn op 'e rêch te wipjen. Oliver Twist, mei in ûntwikkele ferbylding, waard loskeppele fan lijen. Hy fielde it oanreitsjen fan readhiem izer, mar op ien of oare manier dempe, as dripte der waarme tee op dy, en net readhiem stiel.
  Catherine seach dit mei wulpse drooling. Hoe sjarmante is it, sa'n kreaze jonge wurdt martele. It is mar spitich dat er net raast, hy is sa geduldich. No, krekt Prometheus, gjin bûgbere held.
  Oliver yntrodusearret himsels en yndie de Titans yn 'e waarmte fan' e striid. Fijânblêden reitsje him, bloed dript, littekens bliuwe. Mar de earms en skonken binne yn beweging, hakken, fersnipperje fijannen.
  De beul keas in grut stik izer út 'e kamin en doe't er it op it gesicht fan 'e jonge soe bringe, klonk Catherine syn stim:
  - Net dwaan! Jo moatte sa'n gesicht net misfoarme, it is suver cherub!
  Alexei Orlov draaide him nei it skerm en frege ferrast:
  - Hâldst dy jonge nei dyn sin, mem?
  De keninginne knikte mei de holle.
  - Ja! Krij him fan 'e rekken! Waskje en meitsje jo klear foar bêd!
  Alexey Orlov knikte hearrich:
  - Ik hear jo majesteit!
  Doe't se fuorthelle it blok yn 'e bonken en ligaments, excruciatingly skeat mei pine. Oliver Twist realisearre ynienen dat hy net mei syn kameraden nei in sel stjoerd wurde soe, en hy frege de prins yn betizing:
  - Wêr gean ik hinne?
  Alexei Orlov snoof ferachtlik:
  - Lokkich jonge hynst. Mem Ekaterina sels lei de eagen op dy. Jo sille libje as boeresoan yn goud, sliepe op goud!
  Oliver antwurde fergriemd:
  - Ik kom út 'e famylje fan 'e Don Kozakken, en net in ienfâldige boer!
  De wûnen en brânwûnen fan de jonges waarden mei alkohol ynwreaun. Se wiene ferskriklik. Mar Petya fielde himsels, al yn pine, mar fleurich. It wie spitich dat se har freonen net rêde koene. Och lot, syn ...
  Dat ik freegje my ôf wat mem mei him dwaan wol? Oliver hie al genôch heard fan wat manlju en froulju meastentiids ûnderinoar dogge, mar sels hoegde er net te besykjen. Hy is lykwols al in generaal, dus kinne wy oannimme dat hy in folwoeksene is.
  Doe't dressing Oliver Twist die net. De moarmeren flier fan it Winterpaleis wie noflik kâld, bleate, bliere fuotten. Stepping wie pynlik, mar dizze pine, dy't allinnich irriteert, mar is net by steat om te brekken.
  De jonge waard yn in ljochte keamer brocht mei in protte skilderijen en hingjende doeken. In man mei twa famkes rûn mei boarstels yn 'e keamer. Nei Oliver Twist kearde, sei de keunstner beleefd:
  - Jo kinne tsjin 'e moarmeren kolom leanje jonge, en stean wylst wy sketse.
  Wer neaken posearje? Dit is onaangenaam, mar oan 'e oare kant sille se in portret fan jo tekenje, as fan in aadlike persoan. En jo lykje josels te ferheegjen fan lappen ta rykdom.
  De famkes ferspriede de ferve en begûnen op it doek fette sketsen te meitsjen. Oliver Twist stie op, en om him ôf te lieden fan 'e wrede seare nei it rek, en wrede marteling, hûd skuord en ferbaarnd fan nekke oant tean, begûn er nei te tinken oer wat der no barde op 'e fronten fan 'e Twadde Wrâldoarloch. Ja, tydlike botsingen komme soms foar yn in dream, en in jonge fan 'e njoggentjinde ieu kin de tweintichste ieu sjen.
  En ynienen seach de jonge dit en wat er seach hie him hielendal net oan. Dútse troepen feroveren Kuibyshev fuortendaliks en kamen Uralsk yn, besette Guryev ... Der wie in bedriging fan penetraasje fan Mainstein syn horden yn Sintraal-Aazje. Mar it grutste gefaar hat ûntwikkele yn Moskou. De nazi's ein desimber 1946, krekter op 25 desimber op Krystdagen, begûnen harren folgjende oanfal op de Sovjet-haadstêd.
  Oliver Twist seach de beweging fan 'e tank doe't de spinnefamkes dêryn de turret draaiden. En foel op alles dat beweecht en net beweecht.
  Frida, Gerda, Charlotte - in fleurich triumviraat fan minsken mei transplantearre ynsekten DNA. En wat jo ek sizze, moaie famkes binne gewoan de heechste klasse. Yn ien bikini demonstrearje se har sjarme.
  En de tank, dêr't de famkes ride yn in spesjale, piramidale foarm, mei lytse rollen dy't de hiele boaiem.
  Gerda skeat op de Sovjet IS-3 tank. Se rekke op it knooppunt tusken de toer en de romp, koerde fan it folksliet fan de heechlâners:
  - En yn 'e stjerrehichte en berchstilte ... Seeweagen en fûleindich fjoer! En yn razend, en yn razend fjoer!
  De froulike krigers bewege en skeaten. En de T-34-85 gie op 'e oanfal. Dizze tank bleau noch de meast massive en serial. Blykber fertrage it wurk oan 'e T-54 merkber. Leningrad is yn in sterke blokkade-ring, en yn it easten hat de froast de gleonens fan 'e samûrai wat koele.
  De Dútske tank is bewapene mei in 88 mm mar 100 EL kanon. Blykber is dit te tankjen oan it feit dat de famkes wolle hawwe in grutte combat kit. En sa makken se harsels in grut kaliber pluis.
  Mar de Dútsers witte net dat Stalin in wapen tsjin har foarried hat: in kamikaze-sweeffleanmasine. In licht gewicht fan achthûndert kilogram, de glider befettet twa centners fan eksplosiven. En de jonge-piloat ûnder gewear.
  Hy is in pionier Vitya, seit in gebed en giet nei de glider. Om klean te rêden komt it bern yn deselde swimbroek de kabine yn. Der binne bleate fuotprinten op de froast fan it opromme fleanfjild. De taak fan 'e jonge is om yn' e loft te kommen en de auto nei in loft- of lândoel te rjochtsjen.
  Ruthless diktator, mei help fan sokke taktyk, besletten om tsjin de oerweldigjende kwalitative superioriteit fan Dútske loftfeart. En se brûke jonges as kamikazes puur foar in pragmatysk doel - en se weagje minder, en de fjochters binne minder weardefol as folwoeksenen.
  De jonge klimt yn in krappe kabine. Dan sjocht er nei it monster fan 'e Maagd, krúst himsels en drukt op it pedaal mei syn bleate hakke. In kamikaze sweeffleanmasine giet mei muoite de loft yn. De taktyk is noch nij, en it is net dúdlik hoe effektyf it is. Mar de Sovjet-minsken binne klear foar alles om 'e wille fan har eigen leger en lân.
  Vitya moat de nijste piramidale tank rammen, ûntrochsichtich troch Sovjet anty-tankgewearen út alle hoeken: frontale hellende harnas fan 300 mm, efterkant fan 250 mm. It gewicht fan 'e auto is 68 ton, en de motor is 1200 pk. Fansels kinne ien sweeffleanmasine en ien pionier opoffere wurde om sa'n meunster del te bringen.
  Vitya raast op 'e fijân, dûkt ... As der gjin ynsektenfamkes binnen wiene, mear gewoane piloaten, dan soe de dea op har wachtsje. Mar it anty-fleanmasinegewear skriuwt, en de planeet eksplodearret hûndert meter fan 'e Dútske masine. De piramidale tank "Battleship" skodt, mar der bart neat ferskrikliks mei him. Op 'e nij raast de auto fan Mainstein troch de Sovjet-gebieten.
  En de Sovjet-tanks besykje sûnder súkses te tsjinoanfal.
  Gerda ropt:
  - Ik bin super!
  En se skeat sa in projektyl ôf dat it bliken die dat der yn ien kear trije reade tanks útslein waarden. Mear krekter, dizze tanks triviale botsing.
  En Charlotte oertrof har partner, en skeat tagelyk fjouwer tanks del. klakke:
  - Ik bin in wolf en in tiger, ik yt Russysk!
  Yn 'e siel fan 'e deade jonge fljocht Viti nei de himel. Allinne de himel wachtet him dêr, want hy is in pioniersheld.
  Oliver Twist is wearzich om dit te sjen, en hy wurdt ôflaat fan it spektakel fan 'e ferneatiging fan tanks.
  De jonge is yn folslein unifoarm. Wûnen en zweren binne al begûn te droegjen en te genêzen. Ik woe gewoan ite. En hy wurdt noch altyd skildere.
  Oliver Twist frege mei in glimke:
  - En dat sitters net iten wurde meie?
  De keunstner seach freegjend nei de fuotgonger. Hy klapte yn 'e hannen. As soe men sa'n befel fan tefoaren ferwachtsje, waarden in garnearre geroosterde gans, snijde bôle en wyn yn in sulveren skip yn 'e keamer brocht.
  Oliver stoarte gierich op it iten. It like him ûngewoan lekker guozzen mei apels en in bakte koarst. Allinne de bonken knarsten. De wyn wie swiet en net oerdreaun, mar nei twa grutte glêzen wie Oliver syn holle lûd. De jonge iet de guozzen hiele op en liet allinnich de bonken oer en liet syn eigen glutery sjen. Dêrnei tocht Oliver Twist lang net nei, mar naam it en foel yn 'e sliep. En sa twifele er. De jonge waard foarsichtich nommen en brocht nei de lúkse sliepkeamer fan 'e keizerinne.
  Dit is it Winterpaleis, alles is tichtby en tichtby.
  En Oliver Twist dreamde fan it phasmogoryske en ûngewoane.
  . HAADSTIK #12
  Nei sliep die Oliver Twist oefeningen, en fielde hoefolle better hy fielt. En syn wûnen en blieren binne hast fuort. Enerzjy kaam werom nei de spieren. Jonge ligaminten herstelden fluch sûnder pine te fielen fan ferstuikingen.
  Dochs is it goed om in jonge te wêzen - alles genêst sa fluch en maklik. Hjir koe de âlde man yn 't algemien net fan 'e marteling op 'e rek komme. En it lichem is jong en fris.
  Des te mear woe Oliver frijheid. Hy iet pap mei molke en fleis, en in pear droege bananen. Doe iet er in apel.
  Folge troch in tradisjoneel ûndersyk troch in dokter. Se smarre it net iens mei alkohol.
  En in leppel siroop om immuniteit te stimulearjen. En it is swiet en lekker.
  Doe gie de dokter fuort. It oardiel waard gau ferwachte. Yn teory sil in advokaat oan Oliver wurde tawiisd, mar dit kin sa wêze foar show.
  Mar d'r binne in protte minsken dy't sympatisearje mei de jonge, dus in tsien jier âld bern sil nei alle gedachten net útfierd wurde. Ek al joech er net út wêr't de skat ferburgen wie. In wierskynliker sin is hurde arbeid. Of minen of plantaazjes yn 'e súdlike koloanjes. Plantaazjes binne fansels better, mar ek dêr is it stjertesifer troch sykte ûnder blanke feroardielden tige heech, hoewol it klimaat waarm is. Mar bern binne noch minder kâns om te stjerren fan epidemyen as folwoeksenen. En der is oer tsien jier kâns om frijlitting te krijen en in kavel te hieren. En guon fan 'e riken wiene sels feroardiele.
  Minen binne slimmer... Ek hege mortaliteit. Dêr binne yn smelle gongen en aditen arbeiders fan lyts stal nedich. Dat is, bern wurde hjir wol stjoerd. En it stjertesifer is heech. Boppedat wurkje bern faak neaken en bleate fuotten, en oant it punt fan folsleine útputting. En de dampen binne giftig. Yn 'e minen oerlibbe yn 't algemien in pear minsken oant it ein fan har termyn.
  Oliver begriep dat plantaazjes op alle manieren better wiene as mines. D'r binne tiden op 'e plantaazjes dat der hast gjin wurk is, en feroardiele bern wurde sels fermakke of se fuotbalje.
  Der is noch hope op ûntsnapping.
  En Oliver wrijft de iene skeakel fan 'e ketting fan 'e oare ... En lêst gebeden ...
  En as him op it lêst in dream oerkomt, sjocht er soks yn him ...
  Katarina II wie oerdeis en in part fan 'e nacht sa wurch dat se mar de krêft hie om de sliepende jonge in pear kear op 'e rûnte te tútsjen, wosken, eelere, koartlyn martele heel, en dan har holle yn 'e boarst fan 'e dief pionier en sniff freedsum. De transformaasje fan in bern yn in man hat net plakfûn. De keninginne en de jonge sliepten oant de middei. Doe brochten se weelderich iten. Ekaterina fernaam dat de wûnen fan 'e jonge al genêzen wiene, as nei in pear wiken fan goede soarch, en de blieren wiene folslein ferdwûn.
  De keninginne frege Oliver Twist:
  - Binne jo in tsjoender?
  De jonge, dy't iten mei appetit opsloech, sei:
  - It geneest better op in jonkje as op in hûn!
  Catherine giechelde en sei:
  - Mar sa gau bykomme fan 'e marteling fan 'e jonges, haw ik noch net sjoen.
  Oliver herinnerde him wêrom't er überhaupt de stêd yngien wie en frege ynsinuearjend:
  - Asto sa aardich bist... Lit myn maatsjes los!
  Catherine bliesde oeral en sisde lilk:
  - Net! Se binne kriminelen en moatte eksekutearre wurde! Ik sil dy útfiere as ik dy wurch bin!
  Oliver waard lilk en stiek de keninginne hurd mei de wiisfinger yn 'e nekke. Se gie slap. En de dief-held siete:
  - Wachtsje net teef! Hoefolle minsken hawwe jo martele - âlde rommel!
  De lakeien rûnen yn, mar Oliver Twist helle in skerpe dolk fan efter Catherine har korset en sette har in mes op 'e kiel, grommele:
  - Noch ien stap en ik sil de usurpator deadzje!
  De feinten wiene yn 'e war, en in alarm klonk troch it paleis. De bewakers begûnen te rinnen. De kommandant fan de Russyske troepen yn Sint-Petersburch, greve Alexei Orlov, ferskynde ek.
  Sterke Oliver Twist hold in dolk yn 'e kiel fan' e keizerinne, raasde:
  - Ik befel alle finzenen frij te litten út 'e finzenissen, oars sil se net libje!
  Alexei besocht te bedrigen:
  - As jo har deadzje, witte jo dan wat wy mei jo dwaan sille?
  De dief-held antwurde frijmoedich:
  "Jo sille noch gjin feeks út it grêf krije, en marteling makket my net bang!" Jo sels hawwe dit juster sjoen!
  Ekaterina, dy't ta har ferstân kaam, knikte:
  - Doch sa't dizze titan seit ... Hoe dan ek, in pear hûndert finzenen, it lykwicht fan macht sil net beynfloede wurde!
  Oh Katya woe libje. En ik woe regearje. No soe se graach ferlitte Sint-Petersburch op in skip, allinnich yn 'e see is in opstannich squadron kontrolearre troch Pugachev. Yn it algemien, Catherine begrepen dat de oarloch wie al ferlern. En jo moatte soargje foar it behâld fan jo eigen hûd. En de troan... Dan is it gedoe om dit wjerstridige en ivich ûntefreden folk te behearjen. Se hat enoarme rekkens by de grins, makke yn gefal fan in steatsgreep.
  Se kin op in keninklike manier fierder wenje, earne yn Parys. Troch de wei, it klimaat fan Parys is folle mylder en nofliker as dat fan Sint Petersburch. Miskien yn feite gean nei de wrâld mei Emelyan Pugachev? Lit dizze blau-footed Cossack besykje om te gean mei it ryk? Se korrizjearre en is nocht fan macht oant de kiel!
  Oliver Twist gie mei Catherine nei de koets om persoanlik tafersjoch te hâlden op de frijlitting fan finzenen fan 'e krusen en de Peter en Paul Fortress. De jonge strider siet no op in wyt hynder. Hy hie in gedachte, mar moat net profitearje fan it momint en nimme de keizerinne-mem nei it kamp fan Emelyan Pugachev? Dit betsjutte de ein fan 'e boargeroarloch en it definitive sukses fan 'e opstân. En de komst, yn feite, fan in nije dynasty, hoewol't formeel de Romanovs oan 'e macht bleaunen.
  Al wie der noch in erfgenamt Paul, en in hiele stel sibben. Ja, Emelka kaam fêst te sitten, jo sille neat sizze.
  De finzenen waarden út 'e dungeons helle, klean krigen, fiede. De keizerinne bleau ûnder de bedriging fan 'e dea fan' e wanhopige pionier.
  De tinne jonge man Ivan Orlov, de jongste fan 'e Orlov-bruorren, stelde Alexei foar.
  - Ja, nei de hel mei Katya. Wy sille de erfgenamt fan Paulus útroppen ta keizer, en wy sille de jonge mei har deadzje!
  Alexei skodde de holle ferheard.
  Binne jo gek broer? Ja, Paul hatet ús, mear as Emelyan. Wolle jo dat wy wurde genaaid foar regicide?
  De dikke Stepan Orlov suggerearre:
  -Lit ús foardwaan dat wy resignearre binne, en dan it momint gripe en de jonge slaan.
  Alexei knikte ynstimd.
  - Dat doch it, mar ... Dat Katyusha net iens fan in hier fleach!
  De spitse noas Eduard Orlova merkte pragmatysk op:
  -Wat sille we dwaan? Al gau sil Alexander Suvorov de troepen liede ta stoarm, en ús leger smelt. Elkenien ferlitte soldaten, en erger noch ofsieren en sels eallju.
  Ivan Orlov stelde frijmoedich foar:
  - Kin trochbrekke nei it noarden. Yn 'e rjochting fan Vyborg, en dêr is Sweden tichtby.
  Alexei suchte swier en herinnerde:
  -Vyborg hat de poarten al iepene foar de bedrieger. Hoe dan ek, wy steane yn gefaar om te stjerren.
  Ivan antwurde hertstochtlik:
  - Mar wy brekke teminsten út yn 'e iepen, oars slaan se ús as poppen yn in koai.
  Alexey tocht der oer. Yndied, besykje nachts troch te brekken like de bêste útwei. It is amper mooglik om de grutte stêd te hâlden mei in útsûnderlik garnizoen. Yn dit gefal, as jo foar in grutte trochbraak gean, sil in diel fan it leger ferlern gean, mar d'r is in kâns om op jo eigen út te gean en de striid út it bûtenlân troch te gean. En wat kin wurde oanbean as alternatyf. Werom nei it Peter en Paul Fortress.
  Se is op in eilân, net maklik oan te fallen. Mar it probleem is dat it hast ûnmooglik is om út Petropavlovsk te brekken mei in goede belegering. Dat jo sille dêr lije oant jo alle foarrieden ôfmeitsje. En dan stjerre jo fan honger. Wat oars te dwaan? Jou Katya oan in bedriger en besykje syn skinen op dizze manier te rêden?
  It paad seach der tige ferliedlik út. Mar sil Emelyan it libben rêde fan sokke gefaarlike persoanen as de bruorren Orlov? Ommers, se omkeard Peter de Tredde, en Grigory sels smoarde syn eardere majesteit mei in bûsdoek.
  Dat it idee om alles yn in trochbraak te setten like de foarkar foar elke oare.
  In pear skoutjonges kamen der ek út. Se rûnen wankeljend, twa sels stipe troch de earmen om net te fallen. De jonges waarden brutaal martele, mar se gedragen har fatsoenlik. Vitya fûn de krêft om sels te rinnen, hoewol't se syn hakken ferbaarnen mei in readhiem izer. Oliver Twist benadere, sei syn assistint heas:
  - Hy waard martele ... Ferbaarnd mei read-hite tang. Ik hie fiifhûndert wimpers en trije shakes. Alle bonken waarden slein út plak, mar ik fertelde harren neat!
  Oliver Twist stimulearre Vitya:
  - Ik wit neat fan genêskrêftige krûden! Alles sil better genêze as op in hûn ... It wichtichste is dat jo net brutsen binne!
  Domka wie ûnder de frijlitten. Nettsjinsteande de marteling, it famke bleau moai. Barefoot yn in lichte jurk like it lange famke de kjeld net te fielen. Har gesicht hie in bernlike útdrukking. Se benadere Oliver Twist, bûgde foar de lúkse klaaide Catherine, en sei:
  "Se roasten myn hakken fjouwer kear ... Mar it is goed, sjochst, ik rinne!"
  De jonge-generaal treaste it famke:
  - Wês net tryst, Domka. Tests allinne temperatuer. Alexey Orlov sil noch hyltyd op 'e rack. Betelje foar har misdieden.
  Domka glimke har eagen en frege:
  - Jou my de kâns om de kata sels te marteljen.
  Pionier dief Oliver Twist wie yn in geweldige stimming. De frijlitten finzenen waarden op sleaten laden. Sint-Petersburch is in stêd dy't te grut is om mei de fuotten, en sels bleatefuotten, nei syn bûtengebiet te stompjen.
  Catherine flústere tsjin Oliver Twist:
  - Wolle jo dat ik dy in prins meitsje?
  Pionier dief gnyske en spottend frege:
  Wêrom net in hartoch?
  De keninginne glimke mei krêft en frege:
  - Wolle jo hartoch wurde?
  Oliver Twist gniffele en frege op in serieuze toan:
  - Allinne ik wit net yn hokker keninkryk, jo krije my in hartochdom. Yn Ruslân hawwe jo lângenoaten, de duvel is twa oer!
  Catherine realisearre dat se hie neat te tasizze. En Vitya, dy't op 'e sleat neist har siet, sei:
  - Oliver Twist is royaal begiftigd mei de kening-heit. Adjudant-generaal fan Syn Majesteit.
  Katya kearde him nei Vita:
  - Wolle jo dat ik jo in fjildmaarskalk meitsje?
  De jonge yn antwurd luts Catherine har hier en drige:
  - Net verwennen!
  Alexey Orlov seach dat in searje sleaten en sleeën op 'e útgong wiene. En Catherine is by harren. It wichtichste is dat der neat oan dien wurde kin. Net annulearje de keninklike oarder. Se kinne Catherine net ferlieze. Mar as se dochs nei it kamp fan in bedrieger útraast, dan komt der wol in ein. Hiel oars kin barre ûnder keizer Paulus.
  Orlov twifele ... Wy moatte in beslissende stap nimme, mar Grigory is net neist him. It is ek slim dat de bewakers ek bedarre binne. Wy moatte driuwend ús eigen hûd rêde.
  En doe naam Alexei Orlov in beslút: ommers, de finzene Catherine soe it leger fan 'e bedriger ôfliede, en yn' e tuskentiid soene se, mei de bewakers en de milysjes, de stêd útglide kinne. Sa om 'e nocht trainde Suvorov troepen foar de oanfal. Se sille útbrekke en de bruorren Orlov yn it fjild litte, sompen, tichter by Sweden.
  Alexei bestelde de herauten:
  - Rop de bruorren en blaas de gearkomst! Lit ús alle krêft sammelje dy't wy kinne!
  En Oliver Twist, bliid dat syn freonen frij wiene, en de keninginne waard ferovere, song. De jonges, Domka, en de oare befrijde finzenen namen it op;
  Och myn sterke keatlingen fan slavernij,
  Wêrom wie de jonge bleatefoet, honger boeien ...
  Jo wjirm friest in bytsje,
  En yn jo gedachten sille jo alle ôfstannen kinne feroverje!
  
  Us wrâld is sa'n tryste finzenis
  De dea hearsket deryn, it lijen hearsket oeral ...
  Wy kinne it ljocht net yn 't sin bringe
  De Hear stjoert besikingen!
  
  Yn 'e steengroeven fan 'e jonge syn lot,
  In slaaf om in koer mei grutte stiennen te dragen ...
  Al sûnder burd, mar it hier waard griis,
  It libben is ommers noch slimmer as in kennel!
  
  Mar ik leau dat de frije sinne opkomt
  De cherub sil de skare fan sjaiten ferspriede ...
  En de Almachtige sil ús in test jaan,
  Der komme fergees skuon, kaftans!
  
  Mar ik bin noch in lijer en yn keatlingen,
  De mage is leech, en in sweep op 'e ribben ...
  Op 'e troan is de jonge allinich yn dreamen,
  Rint in stikelich, ôfgryslik tsjuster paad lâns!
  
  Mar ik wit dat God de keardels net ferlitte sil,
  Wy sille daliks de hôle fan 'e kweade hearen ophelje!
  Wy sille de banier fan 'e heiten wurdich wêze,
  Lit ús de Sovereign ferhearlikje yn 'e gloarje fan' e namme!
  
  It is moai om te libjen, mar te stjerren,
  Wy sille altyd in ridder wurdich wêze ...
  Lit de lilke bear raze
  De yntrige wurdt ferdraaid troch in rôfdier mei in oplichter!
  
  Mar de frije geast naam de minsken op,
  Se sille opstean om de tsjinstanner te bestriden!
  De riken sille oarsom earm wurde,
  Wa krige de prins mar in zipun mei in salaris!
  
  Wy kinne in rjochtfeardige wrâld meitsje
  Ien dêr't elkenien by belutsen is!
  Ommers, foar my is Kristus in hillich ôfgodsbyld,
  Wat it fee slagge om te krusigjen!
  
  De deaden opwekke, ik leau dat elkenien jûn wurdt,
  En bouwe in stralende nije wrâld ...
  Om alle films wier te meitsjen
  Dat de boer net mei in kreun oerein komt!
  
  Dan sille wy it universum feroverje,
  Litte wy paden lizze nei de rânen fan alle stjerrestelsels ...
  En ik sil in tûke soan hawwe,
  As de belichaming fan 'e geast fan astronauten!
  Goed liet en geweldige koarfoarstelling. Elkenien sjongt oprjocht, sels dyjingen dy't gjin muzikaal ear hawwe, meitsje fatsoenlike en melodieuze lûden. De poarten geane iepen en in grutte optocht ferlit Sint-Petersburch. De oerwinners ferlitte de stêd mei muzyk en lieten. En se binne tige bliid!
  Mar wylst de stoet fuortgie, wylst de Pugacheviten har temjitte kamen, bruts der in bloedige slach út oan 'e oare kant fan Sint-Petersburch. It leger fan Emelyan Pugachev is net in soarte fan rabble, mar soldered troch Suvorov dissipline. En de bewakers warskôgen foar in trochbraak. De bewakers waarden moete mei gewearskoaten en gewearfjoer.
  Alexander Soevorov foarseach dat as it garnizoen fan Sint-Petersburch útbrekke woe, it it yn noardlike rjochting dwaan soe, tichter by de Sweedske grins. Dêr sille se mear kâns hawwe om fuort te gean. En de briljante kommandant makke ferskate fellen foar de fijân. En no wurde bygelyks wolveputten klearmakke foar de kavalery. Huzaren ûnder gewearfjoer besochten de redubten te oerwinnen, en har hynders foelen massaal yn soarchfâldich ûntwurpen en goed kamouflearre fallen.
  Mar hjir binne se kavaleristen fail, en oaren springe efter harren. Se falle ek yn ferklaaide ravinen of sleatten groeven troch boeren.
  Alexei Orlov, dy't liede de kavalery ta oanfal, foel sels yn in djippe sleat, en in skerpe stek trochboarge de greve syn kant. En oare hynstekarkassen foelen fan boppen ôf, dy't de greve ferplettere.
  It is heul gallim as jo sa'n gewicht op jo hawwe, en jo ribben binne brutsen. En jo kinne net sykhelje of omdraaie. En it is ek kâld, en dyn hannen, gesicht en hiele lichem wurde kâld.
  Alexei besiket wanhopich te bewegen, mar elke beweging driuwt syn ribben yn 'e longen en makket him bloed spuie. In fleiseter rôfdier foel yn in wolfskûl en stikt dêryn, wat ekstreem symboalysk is.
  Ivan Orlov wist oer de ravinen te springen, mar in kûgel dy't út in redout ôfstutsen rekke him yn 'e mage. Suvorov, lykas Peter de Grutte, sette de bêste soldaten yn 'e beskerme forten yn Poltava en skeat deadlik fjoer.
  En de Kavalery fan Don en Kalmyk wiene al yn in hinderlaag, en nije rezjiminten haasten te rêden.
  Guards kamen út de Petersburg poarten. Selekteare rezjiminten, ynklusyf de persoanlike beskerming fan 'e keizerinne. De striid waaide waarm op. Hjir binne de bêste troepen fan it ryk, soldaten net minder as njoggentich meter heech. Se geane, as se brûkt wurde, gjin oandacht foar it sjitten fan gewearen of oan skutters.
  Mar Alexander Suvorov hat ek in ferrassing foar har taret. In combustible mingsel en hars wurde spilld foarôf. De Kalmyks fjoer ferljochte pylken, en de romte flakkeret daliks op. Selektearre, bewakers ienheden, hawwen krigen in skriklike hap, en fongen ûnder de reade en oranje flammen, net stean op en begjinne te ferstruit. En de moedichste fan harren ferbaarne gewoan libben.
  De trochbraak, dêr't safolle hope op stienen, bedarre. Soldaten fan gewoane ienheden, lykas guon bewakers, falle har wapens en smeekje om genede. De milysjes ferspriede ek, en de St. Yn 'e haadstêd fan it ryk is der in rel, tûzenen, tsientûzenen minsken rinne de strjitte op en skrieme:
  - Gloarje oan 'e kening-heit! Vivat Petr Fedorovich! Mei de pakesizzer fan Peter de Grutte ferhearlike wurde!
  Stepan Orlov, as de meast foarsichtige fan 'e bruorren, ferburgen yn ien fan' e muorren yn in hege toer. Eduard Orlov, wanhopich gûlend, besocht de soldaten te stimulearjen om te fjochtsjen mei it Pugachev-leger. Mar it wie syn dei en tiid net mear. Pugachev sels en syn adjudant Oliver Twist gongen oan 'e oanfal. En Alexander Suvorov en fjildmaarskalk Papin drongen de oerlibjende wachters oan om sa gau mooglik oer te jaan.
  Oliver Twist ried earst nei Edward. Pointy-nosed Orlov makke in wanhopich besykjen om de jonge oan te fallen. De dief-held swaaide mei it liif en sloech de greve mei alle macht op 'e rêch. De skedel brokkele, en Edward syn karkas foel yn in sniedrift. Nei syn dea smieten de lêste bewakers har wapens del.
  En Pugachev's troepen wiene al yn 'e opstannige stêd.
  Stepan Orlov mei in lyts kavalery-detasjemint raasde nei de Peter en Paul Fortress. Allinnich dêr, en sels op Kronstadt, wie der in kâns om it ferset op ien of oare manier te ferlingjen. Of leaver, sels pine.
  Mar Oliver Twist mei syn bende raasde op 'e hakken, en oerhelle Stepan syn detasjemint. Der bruts in koarte libbene, alhoewol bloedige fjochtpartij út. Oliver wraksele mei Stepan. Hy snijde ien liifwacht del, de twadde. En dan ôfsnien de goed-fed fertsjintwurdiger fan 'e famylje Orlov boarstel. De slim ferwûne Stepan sprong fan it wite hynder. Hy foel op 'e knibbels en rôp om genede.
  En Oliver bestelde him te binden en gie troch mei syn rappe beweging nei it Peter en Paul Fortress. En it folk groete en rôp, de befrijers fan 'e slavernij temjitte.
  ........................................
  Oliver Twist waard wekker en die oefeningen wer en iet ... Doe wriuwde er de kraach, en wurke oant tsjuster.
  En doe foel er wer yn 'e sliep en seach de fuortsetting fan 'e dream.
  Kronstadt en de Peter en Paul Fortress joegen har sûnder gefjocht oer. Petersburg kaam ûnder de kontrôle fan de Pugachevites. Oant no ta, it Kremlin fan Moskou bleau net beset mei in sterke garnizoen en de Semenov Guards Regiment, ûnder it algemien kommando fan Grigory Orlov.
  En foarearst holden Orenburg en Yaitsky stêd noch út. Hast alle oare stêden en doarpen akseptearren de macht fan 'e Russyske tsaar. De oare deis brochten se lykwols it nijs dat der in opstân útbruts yn Orenburg, en it leger ûnder befel fan Fedot Katorzhny naam de stêd yn besit.
  It gehiel waard brocht troch in douwe, en dêrom fleach se mar in pear oeren. Sa, oant no ta, bleau allinnich de stêd Yaitsky en guon ôfstân Sibearyske doarpen untaken.
  En Emelyan Pugachev hie in serieuze petear mei Catherine.
  - Do ferlearst, mem, en do moatst it tajaan... - De boeretsaar makke in toanielpauze en sloech in bytsje út in gouden beker fan ieu-âlde wyn dy't mei diamanten bespulde wie en gie troch. - En no, as jo libje wolle, erken dan yn my jo wetlike echtgenoat Pyotr Fedorovich iepenbier en gean nei alle fjouwer rjochtingen!
  Catherine koe har blydskip by sa'n foarstel amper ferbergje. De eardere keizerinne wist hoe't se harsels kontrolearje moast, fronste en mompele:
  - Om my te gean op sa'n stjerlike sûnde iepenbier te lizzen?!
  Yemelyan tilde bedrigend syn wynbrauwen op en rôp:
  - Ik haw it net nedich! Jo hawwe dit nedich, sadat ik in reden haw om sa'n eigensinnige en gefaarlike teef te ferjaan! As jo it net tajaan wolle, net! Wy sille dy eksekutearje, mar dêrfoar sille wy, mei reade tange, ûnderfreegje wêr't jo jo goed ferbergje!
  Catherine, bleek wurden, mompele:
  "Doarst dyn keninginne net martelje!"
  Pugachev fronste en grommele:
  - Wolle jo my martelje? Ik kin yn myn eagen sjen dat ik it weagje soe! Ferwachtsje dus gjin genede fan my!
  Emelyan helle in dolk út syn riem en song út:
  - Dat jo sille bekeare? Erken my as jo wettige frou en kening ....
  Ekaterina drukte harsels mei muoite út:
  - Ik sil...
  Pugachev blafte dreigend:
  -Ik kin net hearre!
  De eardere keninginne kreunde en rôp lûder:
  - Ik sil!
  Emelyan korrigearre de falske frou mei in sêfte stim:
  - Net dizze manier! Ik sil jo majesteit nedich hawwe!
  - Ik sil jo majesteit wêze! - Ekaterina blapte út en barste yn triennen út. Se wie noch nea earder sa fernedere west.
  Yn it bywêzen fan hûnderttûzenen minsken bekearde de keizerinne en erkende Yemelyan as har man en kening. Dêrfoar waard se neaken en iepenbier slein mei in sweep, wêrnei't Pugachev de keninginne earlik oan alle fjouwer kanten frijlitte. Ekaterina grommele en rôp, rôp dat der gjin oerienkomst wie oer de rekken fan 'e sweep. En se lieten Ekaterina bleate fuotten yn ien shirt en yn 'e snie. En fansels gjin help yn de buert. It is pynlik om healneaken te stjerren yn 'e kjeld, en mei de rêch feroare yn in bloedige puinhoop.
  Mar Emelyan Pugachev is in wize tsaar dy't soarge om syn troan te fersterkjen. Sa waard de erfgenamt, Pavel, as it wie, by ûngelok deasketten by de oanfal. Hoewol't Chika waard bekroane mei in ferlykbere diel - in sigeuner Kozakken klear foar eltse gemienens om 'e wille fan syn haadling.
  Alle Ruslân waard feroare yn Kozakken, electiveness waard ynfierd, en klasse ûngelikens waard eliminearre. It lân bleau in autokratyske monargy, mar de tsaar fertroude op it wetjouwende orgaan fan 'e Grutte Kozakkenkring. It lân waard útdield oan de boeren, de fabriken oan de arbeiders, dy't har hollen keazen, it leger waard op frijwillige basis foarme. En der wiene altyd frijwilligers yn oerfloed. De opstân besloech it hiele grûngebiet fan Poalen en it Russyske leger, ûnder lieding fan Suvorov, kaam út yn stipe fan 'e boeren.
  Dy ferwolkomme it nije regear as befrijers. Doe gongen Eastenryk en Prusen yn 'e oarloch mei Kozakken Ruslân.
  It Russyske leger, ûnder lieding fan Suvorov, foel de troepen fan Frederik II by Koenigsberg oan en fersloech se. Koenigsberg joech him sûnder striid oer. En Suvorov makke in flugge oergong nei Berlyn.
  Fjildmaarskalk Rumyantsev fersloech op syn beurt de Eastenrikers. De opstân sloech Eastenryk oer, it gewoane folk socht ek nei befrijing fan klassenûngelikens en de tagong ta it Reade Ryk fan Emelyan Pugachev. Tichtby Berlyn, Frederik de Grutte joech Suvorov de lêste slach, as gefolch dêr't de Dútsers úteinlik waarden ferslein, en de Prusyske kening sels waard finzen nommen. Foar de twadde kear kamen Russyske troepen nei Berlyn en bleauwen dêr.
  En fjildmaarskalk Rumyantsev ferovere Wenen, en fong de Eastenrykske keizer. Petya die mei oan fjildslaggen ûnder it befel fan Suvorov. Syn pionierkorps hannele lykas altyd effektyf en lei in minimum fan ferliezen. De jonges kamen Berlyn yn yn oarderlike kolommen. Tradysje, de jonge krigers marchearre bleate fuotten, yn koarte koarte broek, nettsjinsteande it waar.
  Oliver Twist wie bliid dat er einlings om Berlyn hinne koe. Wat in genot om Berlyn stof te harkjen mei bleate hakken. Hoewol't hy is begiftigd mei de titel fan de meast Serene Prins, hy leaver te klaaien licht. Hoewol't noch in jonge. Boppedat wie Oliver Twist ferrast om te notearjen dat hy ophâlde te groeien. Dochs is dit net syn tiid. Sels doe't er fochten mei Pugachev, hy foege in pear sintimeter oan himsels, mar no is de tiid stoppe foar de jonge, en sels de toenails en fingernails binne opholden te groeien. En it is geweldich.
  Oan de oare kant flitse de gedachte troch de holle fan de ivige pionier dat er miskien net âld wurde sil? De lêste soe geweldich wêze! Foar âlderdom brutaal disfigures minsken. Se feroaret se yn jammerdearlike morelen. En as jo jong binne, is jo gesicht net misfoarme troch in skerpe burd en glêd, as in faam. En jo moatte net skeare!
  Algemien-yn-haad wêze en Syn Serene Heechheid Prins Oliver Twist dreamde net mear, lykas in protte jonges op syn leeftyd, om op te groeien en om te draaien. Hy is al groeid en ûntwikkele. En hy hat in protte berikt. Ommers, de titel fan de meast Serene Prins, folle heger as allinne in prinslike, is al op syn minst in hartoch.
  Menshikov hie sa'n titel ... Emelyan Pugachev favors de jonge, en wy kinne sizze dat Oliver Twist syn favoryt is. Oliver Twist fielt him al hielendal grut wurden. Ik koe sels de leafde fan 'e froulju, benammen om't dyjingen dy't sliepe wolle mei de meast yllustrearre prins, en in kreaze, nochal lang en breed-skouders jonge, binne op syn minst in sint in tsiental.
  Oliver Twist soe him frij lokkich fiele, mar... Troch Berlyn rûn, herinnerde de jonge, sa'n falske oantinken oan in dream, dat yn syn wrâld de Dútsers, al hast ferslein, oan 'e râne fan Moskou binne, de Kaukasus ferovere, binnenkamen. Sintraal-Aazje, en it liket sels Moskou oanfallen. Yn Ruslân is de liifeigendom ôfdien, de minsken binne noch tefreden en betelje sels wol belesting oan de algemiene skatkiste. It bertepersintaazje is opstien, it stjertesifer falt, skoallen en universiteiten iepenje, sikehûzen wurde boud.
  Mar tsjerkebesit is ynkoarte, en alle lannen fan kleasters en timpels binne konfiskearre. Emelyan sels wie mear oanstriid foar de islam, as in goedkeapere ienfâldige en begryplike religy, mar fansels sûnder ûnnedige lestige beheinings: op wyn en varkensvlees, lykas op gebed en Ramadan.
  Wêrom soe de kening syn eigen religy net meitsje? En polygamy wurdt net ynfierd? Is se kening of net?
  Nei de ferovering fan Dútslân en Eastenryk begûnen opstannen yn de lannen fan West-Dútslân, Frankryk, Spanje en Portugal. Emelyan Pugachev joech de opdracht om alle ûnderdrukten te helpen. Wierlik de twadde Trotski. Of Lenin. Mar it fieren fan oarloch yn it Westen is folle makliker: Jeropa is splitst, en it Russyske leger is de sterkste en meast avansearre, en it wurdt befel troch de briljante kommandanten Rumyantsev en Suvorov.
  Fansels soe de oarloch mei Turkije folle flugger ôfrûn wêze as dizze grutte kommandanten, de hovelingen fan de keninginne, net tsjinholden wiene. Boppedat, it leger fan it Ottomaanske Ryk wie, yn termen fan wapens, en organisatoarysk eachpunt, tige efterstân en Ruslân wie gjin rivaal.
  Sels Elizaveta Petrovna, fjochtsjen mei Frederik, bewiisde dat it Russyske leger en it Russyske systeem sterker en effektiver binne as de Prusyske.
  Relatyf rêstich yn Europa wie allinnich yn Hollân. Dit lân hat in republikeinske foarm fan bestjoer, en de minsken binne min of mear tefreden mei har macht. Mar Belgje is ûnder de kontrôle fan de Eastenrikers, en dêr bruts in rel út net hielendal komysk.
  De Pugachev-rezjiminten binne der krekt. It iene Dútske foarstendom nei it oare wurdt befrijd. Mar no binne Suvorov syn troepen wat ferspraat, en de Frânske kening ferwachtet se stik foar stik te smiten. Hûndertfyftichtûzen troepen, tsjin sechstich tûzen Russyske soldaten, wêrfan in tredde it pionierkorps fan Oliver Twist is.
  De jonges binne foar in part te foet, foar in part op lytse pony-type hynders, springe en prancing. Suvorov beslút de Frânsen oan te fallen. Hoewol't de fijân hat hast trije kear safolle troepen, en de Frânsen, fansels, binne gjin Ottomanen yn combat.
  Oliver Twist en syn troepen útfiere de ferburgen Minerva, meitsje in dryste krusing, twingt in pear rivier obstakels. Syn jongesleger spatte frijmoedich op it hjerstwetter. Pioniers binne ommers net bang foar kjeld of sykte. Se fjochtsje mei selsmakke slingers dy't like effektyf binne as granaatwerpers en brûke slingers.
  De nacht yn 'e hjerst is lang. Oliver Twist is ien fan 'e earsten en sjit sentries troch te sjitten mei in slinger. De slingshot is net ienfâldich, mar mei in pylk dy't mei potassiumcyanide impregnearre is. En as it krekt yn 'e nekke slacht, stjert de fijân sûnder in lûd of in kreun.
  En dan snije de pionier spesjale troepen moedich tinten út mei sliepende Frânske soldaten. Oliver Twist begon te snijen mei in kolonel yn in blau, ryk unifoarm. Hy sloech de kiel troch mei in mes en sloech syn mûle. Effisjint en fluch. En oare jonges kamen op 'e tiid, dogge alles mei geweldige snelheid en gearhing.
  It alarm waard te let makke, en al lilke jonges kinne net stoppe wurde. Oliver Twist snijde it bêste en song tagelyk;
  O heitelân Grut Ruslân,
  De twakoppige earn is sterker dan alle bisten!
  Us kening is in machtige ljochte missy,
  Wat sil minsken moaier en freonliker meitsje!
  
  Wy kamen om in frjemd lân te befrijen,
  De minsken yn Parys kreunen ek swier...
  Litte wy in prachtich paradys op 'e planeet bouwe,
  Gjin needsaak om smoarge snot te smeren!
  
  Wy sille kommunisme sa meitsje foar elkenien,
  Wat sil strielje op 'e planeet ...
  En it kweade faksisme sil ferneatige wurde,
  De grûnbesitter is de Führer, wat is it nuver!
  
  Yn it Heitelân helderder as de sinnekoepel,
  Tsjerken skitterje, gouden ortodokse!
  Wy binne foar Stalin mei cheer,
  Mei it grutte paad it hearlikste wêze!
  
  Lit ús de grutheid fan tsjerken werombringe,
  Kristus syn broer, de jongere briljante Lenin ...
  Yn 'e banier fan dochters en soannen,
  Ta gloarje fan alle ferline generaasjes!
  
  Suvorov bestelde de pioniers -
  Fjochtsje foar it Cossack Motherland ...
  Wy sille net yn 'e wynbrau slaan, mar yn 'e eagen,
  Wy hawwe in machtige granaatwerper yn 'e knapsek!
  
  Ik leau dat de Sovjet soldaat sil winne
  It wrâldwiid paad nei de ûnstjerlikheid fan it kommunisme!
  Ferheegje in pionierswurk sterk skyld,
  Op sil lizze grut kapitalisme!
  
  Dear Hear sil liede nei Mars,
  Tarwefjilden sille op Venus wêze ...
  En alles sil barre krekt de heechste klasse,
  Ek al hawwe wy it allegear net helle!
  
  Hjir wurdt it hiele universum regele troch kommunisme,
  Opstien troch wittenskip: wa foel en stoar!
  Foar dizze ridder fjochtsje dappere,
  Neikommelingen sille hearen en rjochters wêze!
  Nei't er in hiele Frânske korps ferslein en útsnien hie, haasten de jonges om de fijân fierder út te roegjen. Boppedat, de Suvorovites podnaperli fan 'e oare kant. En de Frânsen begûnen te panyk. De wichtichste batterijen waarden frijmoedich ferovere troch de pioniers, dy't toande de heechste klasse fan it brûken fan slinger granaat launchers. En de jonges lieten sjen dat se cooler sille wêze as folwoeksenen.
  Oliver Twist hoe te sjongen, hoewol net syn eigen, mar dejinge dy't se songen, de pioniers fan 'e Twadde Wrâldoarloch;
  Suvorov learde foarút te sjen ..
  En as jo oerein komme, stean dan dea!
  Ek Vitya sil sjonge op 'e top fan syn longen;
  Suvorov-bruorren, in foarbyld foar ús!
  Hy rekke net ferlern yn in dreech oere!
  En alle bern, ferpletterje de Frânsen as se útjaan:
  - Suvorov learde yn spannende fjildslaggen,
  Hâld de Russyske flagge yn gloarje!
  Hjir smieten de jonges nitroglycerine út slingers nei de Frânske kavalery. Tûzenen riders wiene trochinoar en brutsen, en hoefolle hynders wiene bûgd. En de bern sjonge;
  Heit en broer Suvorov wie,
  Rusk dielde de lêste mei in fjochter!
  En sa flitse ik fiif batterijen en gie wer troch;
  - Suvorov yn 'e gloarje fan it lân is it lot,
  Smide oerwinning, smiet de fijân!
  En it bleatefoete, pioniersleger fan de Frânsen ried fuort. Se raasden sûnder rêst nei Parys sels. En Frankryk suchte frij. It Frânske folk ferienige yn ien famylje mei it Russyske folk, en as gefolch, de famylje wreide út.
  Yn Spanje wie der net iens in leger dat by steat wie om de Russen weardich ferset te jaan. In reade flagge oer Madrid, Lissabon lansearre ek Kozakken-rezjiminten. En nije demokratyske orkanen ferspraat oer Europa. De Kozakken begûnen har sirkels te sammeljen en atamans te kiezen, ûnder de algemiene eed fan 'e Russyske tsaar Peter de Tredde. Hjir binne de opstân yn Sweden.
  De Russyske rezjiminten ferhuze om te helpen, om de minsken net bloed te litten. En Sweden waard in Russyske, frije, Kozakken volost. Jeropa smiet de boeien fan 'e slavernij ôf en waard frij. Sadat harmony en rêst hearske, waard ien steat foarme. Der binne gjin grinzen yn Europa, gjin aparte legers, gjin gewoanten. Al har problemen wurde tegearre oplost en dogge in mienskiplik ding. En yn Ruslân ek - d'r is lokaal selsbestjoer en ien ryk en in folksferkeazen parlemint. Der wurde skoallen boud.
  As Emelyan Pugachev graach sizze: wa't tinkt foar in jier, plant rogge. Wa is tsien jier âlde beam. En wa ieuwenlang - hy plante skoallen!
  Wa hat it ljocht fan kennis net,
  Beskeadige en geastlik swak!
  Nightmare demon besit-
  Gjin man, mar in miserabele slaaf!
  
  Mar wy sille de fakkel fan kennis oanstekke,
  Lit de wittenskippers tinke!
  It minskdom sil net yn fertriet wêze,
  Us man om nei boppen te stribjen!
  Europa is ferienige wurden, mar dit is net genôch. Russyske troepen geane nei Afrika. Folgjende oarloch mei Turkije. Kozakken leger is enoarm, goed bewapene en laat troch Suvorov. Se fjochtet mei de Ottomanen tige suksesfol. Istanbûl foel binnen in pear moannen. Mar dit is noch net genôch. Russyske troepen ferhúzje fierder nei it suden.
  Vitya en Oliver rinne tegearre. Woastyn sân ûnder de bleate fuotten fan eangstleaze jonges. En ynienen jout Vitya earlik ta:
  - It spyt my Oliver Twist, mar... ik bin ek in WWII hit!
  Oliver knikte ynstimd.
  "Dat fûn ik ek!?"
  Vitya wie net ferrast, en sels smiet sân op 'e hagedis:
  - En net fernuvere! Do bist ek noch in jonge!
  Oliver Twist knikte fertrietlik.
  - Ja, ik sit al fiif jier op ien plak, lykas yn oare dingen. Jo en ik binne wurden as blikje mummies yn alkohol. Gjin sykte, gjin littekens, alles is itselde ...
  Vitya antwurde:
  - Myn wûnen genêze wat stadiger as dy, mar der binne eins gjin spoaren mear oer. Uterlik binne wy ... Sa'n fjirtjin! Jo moatte deselde leeftyd west hawwe doe't jo hjir ynfoelen?
  Oliver Twist joech earlik ta;
  - Net! Ik wie noch mar alve! Mar ik groeide in bytsje mear op, en bleau doe op it plak ... Mar it is gewoan frjemd, it hier op myn holle, hoewol net fluch, groeit noch, en myn nagels binne folslein stoppe.
  Victor sei mei in grutske glimke:
  -Mar ik haw, mar in útsleine tosk is groeid. En no bin ik hielendal net chipped!
  Oliver Twist smiet in kiezelsteen nei de skorpioen mei syn bleate fingers. It bist waard rekke en troch de helte snien. De jonge sei:
  Wy kinne sels ûnstjerlik wêze!
  Vitya sei mei bange hoop:
  - Dat is prachtich. Litte wy nei oare wrâlden gean! No, wat is it libben foar ús, sûnder striid en flechten.
  Hot sân is net bang foar ivige jonges. Mar ferfeling is slimmer.
  Mar der wie mar in gefjocht. De Mujahideen ferklearre jihad, de striid ûntfolde mei fernijde krêft. Mar de Kozakken jagen op banditen, en stadichoan fersterke harren oarder. Mar guerrilla-oarlochsfiering fertrage de beweging yn Afrika. Stadichoan groeide de stratifikaasje yn it ryk fan Emelyan. Keaplju waarden ryk, de earmen ferskynden. Tsaar Pugachev besocht dit te bestriden troch hege, progressive belestingen op te lizzen.
  Tagelyk is in kursus folge foar eksterne útwreiding. De Kozakken feroveren Iran yn in koarte oarloch en kamen Yndia yn. Fierder waard yn de nij ferovere lannen de demokratyske en tagelyk monargyske oarder fersterke. Der wiene ek partisan oanfallen. Tagelyk ûntwikkele wittenskip. It earste spoar fan Sint Petersburch nei Krasnoye Selo waard oanlein. En in tûke tusken Moskou en Sint Petersburch begûn te bouwen.
  It ryk waard sterker en dêrmei groeide it despotisme fan tsaar Peter de Tredde. Wier, der wie gjin sprake fan it werombringen fan serfdom, it kapitalisme wie aktyf ûntwikkele. Der bruts ek in oarloch út mei Sina... Suvorov fersloech ek de Sineeske horden... Mar oant no ta hat er allinnich Tibet en Mongoalje anneksearre. It lân wie drok dwaande mei ynterne transformaasjes, en de fersmoarging fan 'e nij anneksearre lannen. En se wie net mear oan útwreiding.
  Fyftjin jier binne ferrûn sûnt de ferhuzing. Vitya en Oliver Twist bleaune uterlik teenagers dy't seagen as fjirtjin jier âld, mar geastlik binne se al frij folwoeksen, titele persoanen. En se wolle echt werom ...
  Leaver, de jonges hawwe al begûn te ferjitten harren eardere, militêre wrâld, mar ynienen, yn in dream, se seagen yn al har helderheid de fuortsetting fan de twadde wrâld bloedbad.
  . HAADSTIK #13
  De jonge finzene waard wekker. En wer seach ik dat der finzenemuorren en in iensume sel rûnom wiene. Mar dizze dei wie spesjaal. Earst waard Oliver nei in aparte keamer brocht dêr't hy goed wosken waard. Dêrnei skearden se in lyts kwastje fan wergroeid blond hier ôf.
  Hy waard op 'e nij ûndersocht troch in frou en in man dokter en dy makken in konklúzje dat de jonge folslein sûn wie.
  En op it lêst joegen se wat rûge, twa maten grutte skuon út. Blykber hat sels de jonge net ophâlden om bleatfuotten nei de rjochtbank te gean. Dat se net fuort fleagen, moast ik papier sette.
  It waar wie waarm, en Oliver, dy't wend wie om bleatefoet te rinnen, wie ûngemaklik.
  Hy waard yn de boeien slein en nei de rjochter brocht. Oliver waard sels in bytsje better yn syn finzenisstraf. Troch de soarch fan meilibjende froulju fieden se him goed. En jo rinne dêr net echt, hoewol Oliver alle dagen oefeningen die.
  Twist syn babygesicht wie rûn, syn holle skeard oant nul. En gestreepte pyjama's, rûge skuon en hânboeien.
  De jonge like net gefaarlik, mar hy soarge ek net foar in gefoel fan meilijen. Oliver seach kalm, en sterk.
  De rjochter seach him oan ... Oan de iene kant de prokureur, en oan de oare kant in froulike advokaat. Se die meastentiids mei oan de jeugdrjochtbank. Drukte op meilijen, mar it proses slepte net út.
  Oliver mocht net graach hoe't de rjochter der útseach. Hy wie net lilk, mar der siet in kjeld yn him. En yn alle gefallen, it feit dat de fertochte is in bern is net wierskynlik te verzachten him.
  De oanklager hie lykwols in kite noas en seach lilk. De froulike advokaat, krekt oarsom, seach jonger as har jierren, en like in ingel mei blond, wat gielich hier. Har gesicht wie ûnskuldich. Mar net te tûk.
  Se besochten de rjochtbank net te slepen fanwegen de jonge. Earst lies de oanklager in lange beskuldiging. Listed Oliver syn sûnden. En sels it feit dat er in bytsje iten hie yn it wurkhûs, en de ûntsnapping fan de ûndernimmer, en de wize wêrop er gearwurke mei dieven en ûntsnapte út de bernefinzenis troch bedrog. Ek listed syn tal stellerijen yn koarte tiid, en oerfallen op huzen. Hy herinnerde dat de jonge oertreder hielendal net berou hie, en net joech út wêr't it goed stellen fan respektabele boargers ferburgen wie. En dat nettsjinsteande syn jonge leeftyd, de jonge is hopeleas bedoarn, en der is te ferlitten syn libben, hy sil grif plege moard of wat noch slimmer.
  Koartsein easke de oanklager de deastraf.
  Doe spruts in froulike advokaat. Se skildere nochal wolsprekend en libbendich it lijen fan 'e ûngelokkige wees Oliver Twist. En hja bitocht him, dat er noch gjin alve wie, en dat de jonge yn 'e bernefinzenis in protte lies en fûleindich bidden. En syn winsk wie allinich om te oerlibjen en goed te dwaan.
  De rjochter lústere mei in ûnbidige lucht nei beide kanten.
  Doe joech er it wurd oan Oliver.
  De jonge sei mei in sucht dat er syn misdieden erkent en oprjocht bekeart en freget de rjochtbank om mildigens.
  De rjochter antwurde:
  - Kinne jo it krekte plak oanwize wêr't jo de stash ferburgen hawwe?
  Oliver trille en antwurde mei in sucht:
  - Ik haw hjir gjin trije martelingen foar trochmakke!
  De rjochter antwurde somber:
  - Dat is syn birou wurdich! Hy is in ûnferbeterlike misdiediger!
  En plechtich bekend makke:
  - Nettsjinsteande de jonge leeftyd fan 'e fertochte fyn ik gjin ferminderende omstannichheid en feroardielje him foar tal fan ynbraken troch ophingjen dea! Neist it ûntsnappen út in bernefinzenis krijt er noch in ekstra straf: trije geselingen oant er mei in sweep syn ferstân ferliest. En wês neffens dit!
  Oliver trille, waard bleek, mar wist syn triennen tsjin te hâlden. Hy waard út de seal helle en werom brocht.
  Dizze kear op 'e deadecel. Dêr leine se de jonge sawol oan 'e hannen as oan 'e fuotten boeten oan en keatlingen him mei in keatling om 'e hals. Ynstee fan in bêd wie der mar in steapel strie, al aardich rot. En iten Oliver krige allinnich muffe bôle en in tobbe mei wetter.
  De bleate fuotten fan 'e jonge waarden opstutsen, syn skuon waarden him ôfnommen en hy foel yn 'e sliep. Foarút wie mar in slach ... En in strop.
  Mar der barde wat nijsgjirrichs ...
  Elke piraat hat it soms dreech. Hjir en by de ferneamde James Cook ferstoppe de sinne fan gelok efter de wolken. In resinte oerfal op 'e Spaanske flotilla einige yn it ferlies fan ien skip, en it oare wie sa skansearre dat de kaptein it ferlitte moast foar reparaasjes by de dokken. In oar probleem wie de bedriging fan 'e piratenhear Dukakis. Dizze ferfelende keardel swarde dat er James syn kiel trochsnije soe. En no binne syn kânsen dêrta gâns tanommen. It grutste part fan de bemanning fan it sonken skip en de seelju fan it skansearre skip ferhuze nei de sloep.
  Dizze lytse trog bleek fol mei korsaren. Fan lange net wosken lichems wie der in swiere rook, in protte piraten sliepten rjocht op it dek. Benammen ferfelend wiene de fjouwerarmige proefpersoanen mei bearekoppen. Wier, se fochten goed, mar se rûken sa sterk dat har stank de noasgaten ferstoppe.
  James joech de opdracht om it skip goed skjin te meitsjen en in dip yn 'e baai te nimmen. Dêrnei waard it fuortendaliks makliker om te sykheljen en sette de sloep fan de kust ôf. Seemeeuwen fleagen oer it skip, skomwetter spatte. De triple sinne ferljochte it paad en. James Cook wie, hoewol in eardere, mar in edelman en hy hie patologysk net fan smoargens. Lykwols, dizze keardel wie in wrede skurk en in skurk. Klaaid yn in swarte camisole, yn deselde swarte pruik mei krollen op 'e skouder, like hy in onheilspellende raaf. It lacy sulveren skom fan puffy manchetten en de frill mei in grutte diamant joegen syn figuer in aristokratyske glans. Syn swarte, spitse noas, skjinskearde gesicht wie strang. Syn blauwe eagen glinsteren mei in stielen glâns, syn blik ferfele troch. Tal fan piraten wiene bang foar him, se folgen hearrich opdrachten op en skarrelen lâns in relatyf lytse sloep.
  - Luitenant Barsaro. - rôp de lieder fan 'e rôvers. - Wat is der oan 'e hoarizon?
  Barsaro - enoarm, hier, fûleindich, yn in rûch shirt en learen broek - opblaasd. Syn blomke bûsdoek wie der ôf fallen, dêr't in koart besunige holle bleek.
  - It is goed, kaptein.
  In wyld brul folge as antwurd:
  - En jo sizze it sa rêstich. Ik swar by tonger en bliksem, as wy oan 'e ein fan 'e dei gjin proai krije, dan hingje ik ien oan it jok. By lot.
  De kaptein hie al earder buien fan hypochondria hân, sadat de korsaren senuweftich waarden. It útbrekken fan har aktiviteit wie lykwols koart.
  Trije heldere skiven dreaun my yn in heale sliep. Nei in skoft sliepen de measte piraten op it dek.
  James Cook gong senuweftich oer de stevige ikenplanken, en skopte de gapjende of al te slaperige seelju mei syn fuotten fuort. It team mompele lomp. Net sûnder reden wie de kaptein bang foar in oproer. Ommers, in hongerige piraat is as in wolf. Sels in goed fiede rôver is ûnbetrouber, en mei in lege mage is hy folslein klear om syn hân út te biten. Luitenant Barsaro folge him, glânzjend nei him. De measte piraten wiene minske, oare stjerrestelsels sammele yn aparte gangs en, yn 'e regel, waarden ûnderskieden troch oermjittige wredens.
  In lûde stim ûnderbriek syn tinzen.
  "Hjoed, fiel ik, sil in glorieuze slach wurde.
  De kaptein herkende de stim en draaide him om. In ljochthierige kreaze jonge yn in frilly spotted pak spriek dizze wurden. James ûntduts fuortendaliks. Hy herinnerde him hoe't dizze kabinejonge koartlyn oan board kaam wie.
  It wie yn de haven dêr't se mei in skansearre skip telâne kamen. De piraten, lykas wenst wie op 'e wâl, waarden dronken en bedarre yn in rel. Doe kaam dizze frjemde jonge him oan en frege frijmoedich om in kabinejonge yn in piratenteam. Miskien, ûnder oare omstannichheden, soe James de puppy gewoan mei in swurd hawwe trochstutsen. Mar doe't de jonge de doar ynkaam, besocht in grutte korsair him te pakken en, nei't er in foet yn 'e nekke krige, foel yn in knockout. It makke yndruk.
  - Wolle jo in kabinejonge wurde? - sei de kaptein. Wy piraten hawwe gjin kabinejonge nedich. Ik kin dy nimme as in ienfâldige seeman, mar dêrfoar moatte jo de test trochjaan.
  De jonge Oliver Twist stampte syn bleate foet en antwurde fertroulik:
  - Ik bin ree foar elke útdaging.
  - Dan deadzje Lange Bear. James wiisde nei de fjouwer-wapene luitenant Makuhoto. De kapitein mocht net fan dizze freak, dy't dúdlik de macht fan him stelle woe. Lange Bear, swarjend smoarch, ree om te fjochtsjen. Yn elk fan syn hannen is in swurd. Doe luts de jonge syn blêd, fonkeljend yn it kearsljocht. De kaptein klapte yn 'e hannen.
  - Begûn!
  De jonge wie, sa't er ferwachte, tige handich. Mei syn swurd parearre er fjouwer klappen tagelyk, en twa blêden fan 'e fijân waarden ôfsnien. Lunging trochboorde er Makuhoto syn hierige boarst. Bloed spatte, de korsair waard lilk en foel wer oan mei in wyld brul. De jonge dûkte ûnder de earm en snijde de holle ôf, it bist foel op it dek yn.
  De kaptein fluite fan wille.
  - Dit is in fjochter. De bêste fan myn jonges. - De nijkommer bleek ekstreem behendich en rap te wêzen. En syn swurd like in wûnder fan martial arts te wêzen. Earst frege er him ôf oft der in bleate man út de ûnderwrâld by him kaam wie. Mar doe liet er dy gedachte falle. Binne de ynwenners fan 'e ûnderwrâld yn steat om meleewapens te besit?
  De kaptein frege mei in glimke:
  - Wat is dyn namme, poppe?
  - Oliver Twist. En ik bin gjin poppe. De jonge syn eagen flitsen grutsk. Hoewol Oliver Twist wie noch mar tsien jier âld, hy seach fjirtjin yn syn sliep, en hy hie nochal brede skouders. De lieder fan 'e piraten fielde in bernlike krêft yn him.
  De jonge raasde:
  - Dus, sil der fjochtsje?
  Ja, en heul waarm.
  Miskien hat de bastard gelyk. Yn alle gefallen komt dit oerien mei syn winsken. Ik wol bloed en goud.
  - Jung, klim op it observaasjedek, jo sille ús ynformearje oer it gefaar.
  Oliver Twist knikte en klom de touwen op mei de snelheid fan in kat. Noch gjin fiif minuten letter rôp de jonge:
  - Rjochts fan it boerd, yn de rjochting fan it súdeasten, beweecht in grut skip!
  De piraten sprongen út har sitten, James Cook naam in teleskoop út. Op it plak dêr't de bleate man oanwiisde, wiene de mêsten fan in ymposant skip wol te sjen. Blykber wie it in slachskip fan regearingskrêften. Op dit enoarme skip seagen se har ek op, dat se feroare fan koers, gongen foar toenning.
  De beweging fan it formidabele fjouwermastskip wie benaud. De filibuster-kaptein joech de opdracht om seilen ta te foegjen en werom te gean. Hy hie net de minste kâns om syn stân te hâlden tsjin de reus mei hûndert kanonnen. Hoewol't de piraten alle seilen sette, wie it net mooglik om fuort te gean. De snelheid fan 'e fijân wie folle heger. It liket derop dat de reus geweldige skaaimerken hie.
  James Cook panyk, syn nervositeit oerdroegen oan Oliver Twist.
  - De ferdomde kabinejonge foarsei dat der in hite striid komme soe. En no is de striid oan it brouwen, en mislearre foar ús. Nim it fan 'e mêst en hingje it op. Mar nee, om te begjinnen, skine de wimpers yn.
  Piraten klommen lokkich om de ynstruksjes fan 'e "baas" te ferfoljen. De jonge fersette him wanhopich en wist sels twa oerboard te smiten, mar hy waard dochs it dek op sleept. In folsleine beul wachte dêr mei in swiere sânsturtswip yn 'e hannen. Nei't se syn himd ôfskuord hiene, bûnen se de jonge Oliver oan 'e bank, dêr't matroazen meastentiids slein waarden. James woe, wie om de folter te befeljen om de geast út 'e jonge te slaan, mar feroare fan gedachten.
  - Meikoarten sille wy in striid hawwe net om it libben, mar om 'e dea. In ekstra swurd sil gjin sear dwaan.
  In bloeiend skot ûnderbriek syn wurden. Ien fan 'e bôgegewearen fan it slachskip skeat. De kearn fleach oer it skip. Piraten flokte smoarch. De folgjende skot, al út in oar gewear, wie krekter - de kearn rekke de kant, brekt in gat.
  Op it slachskip seinen se - oerjefte. James Cook woe antwurdzje mei in beslissende wegering - piraten stjerre, mar jouwe net op, as in gedachte flitse troch syn holle. En as?!
  Nei it team kearde, rôp er:
  - Smyt de wite flagge fuort, wy kapitulearje!
  Op dit stuit skeat it slachskip wer, en de sloep huvere fan slagen nei de boeg en eftersteven, en har brutsen boegspriet hong oan in tangel fan tûkel oer de boech.
  "Haast, of wy wurde ferneatige!"
  Boppe de sloep riisde in wite spandoek. It machtige fijânske skip skeat noch in skot. In swiere kearn trochbriek de boppebou en draaide de bôge fan it skip. Allinnich it oansjen fan in wite flagge rêde de sloep fan ferneatiging. De risikofolle berekkening fan James wie basearre op it feit dat in Ingelsk skip, net wittende de grutte fan 'e fijân, soe komme tichtby him foar in lâning en, oernommen troch ferrassing, soe wêze op syn genede. Blykber wie op dizze dei grillich fortún oan 'e kant fan filibusters. It barde sa't se ferwachten - in grut skip kaam tichtby de kant fan 'e sloep. De kanten kamen hast efterinoar byinoar. James Cook befrear as in ôfgod, doe gie syn rjochterhân omheech.
  - Foarút, soannen fan 'e see!
  Erfarne piraten hannelen mei bliksemsnelheid.
  Der wie in swiere klap, it ratteljen fan ferwoaste riging, it bruljen fan fallende topmasts en it lûd fan boarding stijgijzers dy't yn 'e hûd fan it slachskip groeven. Beide skippen fusearren fêst yn ien, en de piraten, op befel fan luitenant Barsaro, skeaten in salve musketten en foelen, lykas mieren, op it dek fan it slachskip. Der wiene sa'n twahûndert en fyftich fan harren - brutale banditen yn brede learen broek. In pear droegen himden, mar de measten fjochtsje leaver neaken ta de taille, en de bleatstelde brune hûd dêr't de spieren ûnder rûnen, makken har der noch skrikliker út. Mear as fiifhûndert minsken fersette har tsjin. Wier, de seelju fan it slachskip wiene meast griene rekruten, en de corsairs wiene allegear as in seleksje - sterke, striidferhurde krigers. Se waarden moete troch ûnfreonlike shots fan musketten, en in skermutseling yn 'e loft begon. De trompetters spielden de oanfal, en Jakobus raasde sels nei it dek fan it fijânskip. De filibusters raasden op 'e Ingelsken mei de grime fan hongerige hûnen.
  De striid wie lang en fûleindich. Begjinnend yn 'e bôge fan it skip, ferspriede it fluch nei de taille. De Ingelsken, koppich ferset, moedigje harsels oan dat se de piraten yn 't tal binne. Se begrepen dat der gjin genede wêze soe. Flibusters net pardon. Mar, nettsjinsteande de wanhopige bekwamens fan 'e Britten, bleaunen de piraten har te triuwen. Jonge Oliver Twist swaaide fûleindich mei syn dûbelsnijde sabel, ferplettere tsjinstanners, ferdielde slagen rjochts en lofts. Bloed spatte oer it dek, in pear kear rûn James hast sels yn in swurd. De korsaren fochten mei de dwylsinnige moed fan manlju dy't wisten dat se nearne werom koene en winne of stjerre moasten. James keas syn slachtoffer - de Ingelske admiraal, dy't, mei syn sabel, oanmoedige syn soldaten. No, hy sil him sjitte mei in pistoal.
  Foardat James doel nimme koe, sprong in wanhopige Oliver Twist oerein en snijde de skonken fan 'e admiraal. De admiraal foel, en de folgjende slach snijde him de holle ôf. In gjalp fan ôfgriis waard heard ûnder de soldaten. De dea fan 'e kommandant bruts lykwols net de wil fan' e fjochters. Se bleauwen te fjochtsjen mei de grime fan 'e feroardielden. De oerlibjende ferdigeners fan it slachskip waarden op it kertierdek dreaun. Se bleauwen lomp ferset te bieden. Healneaken Oliver hie al ferskate ljochte krassen krigen, se makken de jonge allinich lilk, en hy raasde yn 'e striid mei tanimmende felheid. Syn bleate, rûne hakken flitsen. Yn 'e striid krige James it ek. Doe't de lêste soldaten, dy't it net stean koenen, har wapens delsmyten, waarden se daliks slachte. Behalven twa. Se krigen it befel om mei foaroardielen te ferhoaren.
  Oliver Twist seach werom nei de piraatlieder - James seach bang. Syn helm waard oan 'e kant slein, de foarkant fan syn kuras wie bûgd, de miserabele fersliten mouwen bedekten syn bleate rjochterearm, bespat mei bloed. D'r wie lykwols genôch bloed op Oliver - sawol syn eigen as fan in oar. Syn romp glinstere fan karmozijnrode swit. Hy seach de kaptein frijmoedich yn it gesicht. Under it tousled hier fan 'e lieder fan' e piraten streamde in skarlaken stream - it bloed út 'e wûne feroare syn swarte, útputte gesicht yn in soarte fan skriklik masker.
  Blauwe eagen glinsteren, se liken in kâlde flam te ferbaarnen.
  - Wy ha wûn. Dit skip is fan my!
  By dizze slachting kaam in bytsje mear as de helte fan de piratenbemanning om it libben. De korsaren wûnen foar in hege priis. Mar oan 'e oare kant krige James Cook kontrôle oer it machtichste Ingelske skip. No waard hy faaks de machtichste piraatbaron. Capricious fortún, dy't him net earder mei prizen begeunstige, besleat blykber om te kearen nei de kaptein.
  En doe't de finzene soldaten ûnderfrege waarden, waard James syn freugde folslein oerdreaun. Yn it rom fan it skip waarden skatten opslein, wêrûnder in kiste mei diamanten. Dat hawwe se besletten foar it team te ferbergjen. Hoewol't ûnder de wetten fan 'e kustbroederskip de kaptein it grutste oandiel krijt, wurdt it grutste part fan 'e bút ferdield ûnder de piraten. En wa wol diele mei dizze riffraff? Nee, hy sil it meast weardefol meinimme. Mar wa sil him helpe om de skatten te ferbergjen? Fansels, trouwe luitenant Barsaro. En de tredde hy sil nimme cabin jonge Oliver Twist.
  Dizze jonge is noch net bedoarn troch piraten gewoanten en is te jong om de wiere wearde fan 'e skat te begripen. De kaptein sil by steat wêze om noedels oan 'e earen. It bêste is om foar de nacht op it eilân te lânjen en alles fluch te dwaan. Deunby is in lyts eilân mei grotten. Dêr, sjochst, sil er de saak bûge. Under dekking fan 'e nacht.
  Doe't it tsjuster waard, rôp de kaptein Barsaro en Oliver en joech har opdracht om him te folgjen. In yndrukwekkende kiste waard al gau út de sleat helle. De doaze wie tige swier, en de trije koene it der amper útslepe. Neist sieraden siet der in soad goud yn it boarst. Mei muoite, nei't se de skat yn 'e boat laden hienen, gongen se fan 'e kant fan it skip oer nei de kust. It waar wie geunstich.
  It wie bewolkt, de moannen ferburgen efter karmozijnrode wolken. Dus James ferrifele syn buddies.
  "Jo diel sil fan ús wêze," mompele de lieder.
  De doaze waard op tsjillen set en lâns de rotsige berch rôle. It wie net heul handich, mar dochs better as it yn 'e earms drage. De beammen like onheilspellend, casting rôfdierige skaden. Sa sleepten se de skat nei de grot. Skerpe toarnen krûpen ûnder de bleate fuotten fan Oliver Twist, se prikke de berntsjes yn bloed. De jonge piraat hat it úthâlden, en dochs wie it dwaas fan him dat er syn ûntrochsichtbere learzens mei riffelsoalen net oan die. Yn sa'n waarmte wiene se lykwols tige ûngemaklik, en moderner, mei termyske regeling en keunstmjittige koeling, wiene skuon ferbean om de Swallowtail-robots te nimmen. It ferbod op it dragen fan nije technologyen jildt ek foar klean. Sa moast de jonge swiere pine ferneare, ûnderweis stikels út 'e bleate hakken lûke en ek jeuk fan nettels fiele. Barsaro pofte, triuwde de karre.
  Uteinlik ferskynde in grot. De corsairs namen in sykheljen. Der wie in brul - in trijekoppige liuw. It wie in grut bist mei in bolle, en it raasde op minsken mei wylde grime. James Cook wist syn pistoal te tekenjen en it meunster yn 'e holle te sjitten. It karkas fan 'e liuw wist lykwols de piraat del te bringen. Barsaro skeat syn musket en sloech him yn 'e mage, en Oliver, springend op, snijde de twadde kop fan 'e Liuw ôf. It meunster, draaide, sloech Barsaro's boarst mei syn poat, en de lêste, tredde kop flitse syn tonge boppe syn holle. Oliver swaaide syn grav-titanium smeid swurd en sloech de helspawn oer de nekke. Fiolet bloed spatte, it bist liet in dearattel út en sloech fuort mei de sturt. De jonge rôp fan pine, de sturt dy't fan stieltried weefde, snijde de hûd. As in swakkere persoan op syn plak west hie, koe der wol in geast út him flein wêze. De jonge piraat kaam oerein. Barsaro kreunde tichtby. Syn himd wie skuord, it bloed dripte, mar der barde neat ferskrikliks. Oliver sprong nei de kapitein. Hy wie al oerein. Hy hie in bytsje harsenskodding, mar hy hold him fêst.
  - Wêr stoarje jo nei? Tinke jo dat dizze kat by steat is om de lieder fan 'e corsairs del te bringen? Kom oerein, Barsaro, wy hawwe de skat noch net ferburgen.
  De piraat sprong oerein en gong wankeljend op it boarst sitten.
  - Wat siet, sleepte fierder.
  Oliver knikte en se sleepten it boarst fierder. Yn 'e grot holpen de tsjillen net, ik moast it op mysels lûke. De piraten gaspen fan de spanning. Underweis kamen se in trochsichtige alligator tsjin dy't skimerich yn it tsjuster skittere. Gelokkich foar it reptile foel se net oan, mar ferburgen yn 'e djipten fan' e grot. Allinnich reade eagen baarnden rôfdierich yn it tsjuster.
  Oliver Twist skodde syn fûst.
  Mei grutte muoite tilden de filibusters de stien op en triuwden de izeren smeedkiste yn 'e kûle. Doe sette se de stien op syn plak.
  - Jo hoege it net iens te begraven. No is it in hel fan in twa, wa sil it fine.
  Barsaro glimke mei in gap-tosken mûle en sei:
  "No witte allinich ús trijen oer de skat. Dus litte wy it ferdielen yn trije.
  James glimke kwealik.
  - Do hast trije sein. Wêr is de tredde?
  - Dizze pup. Barsaro stak de hân út.
  Der klonk in skot, de piraat waerd opsmiten, doe sonk de fette korsair swier. It loerjende reptyl foel it lyk ynienen fan efteren oan en begûn it mei syn klauwen en hast in heale meter lange tosken te skuorjen. It waard sjoen hoe't de trochsichtige búk fol wie mei in bloedige pap fan 'e oerbliuwsels fan it minsklik lichem. Oliver fielde siik by it moardlike gesicht.
  - Dit is skriklik! Wêrom hast him fermoarde? - mompele de jonge.
  - Hy wist tefolle. Boppedat hat it net folle sin. Neist fysike krêft hie Barsaro gjin deugden.
  "Sille jo my ek deadzje?" Oliver Twist spande, ree om elk momint werom te springen en mei syn swurd op syn fijân te slaan.
  De kaptein antwurde oprjocht:
  - Nee, ik sil dy net deadzje. Ik bin net mear jong en it barde sa dat ik gjin bern krije kin. Jo sille myn soan wurde. Ik woe al lang in jonge as dy moetsje. Tûk, dapper, yn steat om myn wurk troch te gean.
  Oliver Twist seach dreamerich op.
  - Of miskien - de keizer wurde fan it hiele healrûn fan 'e nacht?
  James Cook spande him, syn eagen flitsen ûnfreonlik.
  "Binne jo tafal út 'e ûnderwrâld?"
  De jonge, mei syn bleate foet stampende, antwurde:
  - Net! Ik bin berne yn ien fan 'e Ingelske koloanjes.
  - Ja? En wêr hasto sa'n goed swurd wei?
  Oliver skreaude:
  - Yn 'e striid is dit myn trofee.
  De kaptein fernuvere.
  - Yn hokker striid?
  De jonge antwurde mei in glimke:
  - Tichtby de Sargasso Gate, dêr't wy fochten mei it Drake squadron.
  - Och, ik herinner my soks. Ik bin dus net dyn earste kaptein. Wa hasto earder in kabinejonge west?
  Olive piepte:
  - By Klivesar.
  De lieder sei:
  En wêrom hat er dy útskopt?
  De jonge, dy't mei syn bleate hakke in toarn fuortsmite, joech út:
  - Ik ha syn piip brutsen, dêr't er my foar slacht en út 'e bruorskip ferjage liet.
  James Cook die as te leauwen.
  - No, no sille jo my tsjinje, en allinne my. Ik fertroude dy baby mei myn geheim. En ik hoopje dat jo myn soan sille wêze.
  - Ik bin graach in piraat, it is sa romantysk. Oliver skodde de hannen mei James Cook. In skaad skeat om 'e hoeke, in geweldige krokodil sprong op 'e kaptein, dy't skeat en tusken de eagen telâne kaam. It reptyl makke net iens stadich. Doe swaaide Oliver syn swurd, skeat rjocht oer de mûle. De klap wie sterk, de alligator stoppe, wyt bloed streamde út 'e transparante kapillaren fan it meunster.
  Oliver's folgjende stap wie om it swurd yn syn each te stekken. It skepsel fan 'e sompehel skreaude en gie op 'e flecht. De plons sloech syn gesicht, it bloed fan it meunster brânde en jeukte. Oliver foel op syn knibbels en helle wat wetter yn syn palm, draafde it oer syn gesicht. It waard makliker, de jeuk bedarre. James Cook mompele:
  - It is tiid om út te gean. Dizze grotten binne fol mei ferfelende skepsels. De moannen sille gau opkomme - ús jonges sille wekker wurde en in gjalp ophelje. Se binne as bern. Neat wurdich sûnder in kaptein.
  De weromreis wie folle makliker. Doe't er hast op in draf de see berikte, stuts de jonge syn seare fuotten yn it sâlte wetter. It waard folle makliker foar him. De kapitein joech him in flesse rum, en Oliver naam in slokje fan 'e stekende floeistof. Hy wie no fleurich, in noflike waarmte streamde him troch it liif, hy woe sjonge. Allinnich de eangst om de piraten wekker te hâlden hold de ympuls tsjin. Doe't se oan board kamen, woe de kajuit op bêd, om't der genôch plak wie yn it nije skip, mar de kaptein stoppe him mei in gebeart.
  - Ik wol dy in pear wurden sizze, kabinejonge. Litte wy nei de kabine gean.
  Doe't se sluten, goot James Cook himsels in gleske rum, doe bea de jonge in drankje. Oliver wegere lykwols.
  - In dronkaard sil nea in grutte strider wurde.
  De piraat lake.
  - It kin sa wêze. Hoefolle fan myn freonen ferniele rum. Mar ik haw dy net oproppen om sa'n ivige probleem as dronkenskip te besprekken. Ik haw in fijân. De fijân is insidious, bloed en âld. Hy hat syn eigen partikuliere float, en krekt in dei lyn wie hy folle sterker as my. No binne de rollen feroare, de krêft is oan myn kant.
  De jonge stampte mei de bleate foet en piepte:
  - Wat is syn namme?
  De lieder sei bliid:
  - Dukakis, en de bynamme is Cutting Death. Dat woe ik yn in fûgel lokje. En jo sille my helpe yn dizze saak.
  Oliver balde de fûsten stiif.
  - Ik bin bliid om myn kaptein te helpen.
  James Cook ferlege syn stim.
  - Goed. Harkje dus goed. Op myn befel sille jo slein wurde - dat is nedich, om't d'r wis Dukakis's spionnen op myn skip binne. Dan sille jo fan my ôfrinne nei syn skip en my sizze dat jo witte wêr't ik de skatten ferburgen haw fan it skip dat ik ferovere haw. Dukakis is heul gierig foar jild en ik tink dat hy jo sil leauwe. Jo sille liede him nei Cobra Bay, dêr't syn skippen sille hawwe gjin manier om te manoeuvre. En myn skip mei hûndert gewear, ik sil it neame ta eare fan myn earste leafde "Azatart", sil de rûte foltôgje. Ik sil de útgong út 'e baai blokkearje, en wy sille al syn skippen sinkje en him oan 'e galge hingje.
  Oliver knikte.
  "Miskien kinne wy sûnder in slach dwaan?"
  De kapitein gromde:
  - Nee, wy sille net. Dukakis is in heul fertocht type, hy kin jo hingje of jo martelje. Nee, spanking is ferplicht.
  De jonge, dy't syn spieren skouders ophelle, frege:
  "Sis dan de matroazen om se foarsichtich te slaan.
  Kok grommele lilk:
  - En dit is net sa, spoaren moatte bliuwe op 'e rêch. Trouwens, gof. Jo lykje net goed slein te wurden. In piraat moat slach en marteling ferneare. Dit sil in ekstra ferharding foar jo wêze, in soarte fan skoalle fan moed.
  De jonge slokte syn speeksel troch.
  Oantinkens flitsen foar myn eagen, ynspirearre troch de boeken dy't ik lies, en it falske ûnthâld fan in dream. Aanhankelijk gesicht fan Angelica. "Se moat jaloersk op ús wêze." Syn leeftydsgenoaten woene echt piraten wurde, mar in pear doarsten op sa'n serieuze reis te gean. Allinnich hy en syn broer Alex doarden sa'n bûtengewoane en risikofolle hanneling. Om dit te dwaan, moasten se de plysje ferrifelje, om't it bern strang ferbean is om it healrûn fan 'e nacht yn te gean. En de spesjale tsjinsten sliepe net - se fange teeners as se nei de poarte ferhúzje. Folwoeksenen kinne, dêr is in spesjale oerienkomst mei de swallowtails foar ... De mysterieuze "flinters" litte lykwols ek bern troch. Sa folle te better - gjin skoalle, gjin lessen, solide aventoeren.
  . HAADSTIK #14
  Lykwols, de earste flogging wachte de jonge finzene nei sliep. Oliver Twist, dy't echt libje woe, wie sels in bytsje bliid mei sa'n útstel fan 'e deastraf.
  Se makken de kraach fan him los en droegen him letterlik yn syn earmen út, fjouwer bewakers tagelyk. Oliver sels wie strak boeien. En it wie dreech foar him om te bewegen.
  En hy waard op in spesjaal plak brocht.
  Se namen de boeien fan 'e jonge ôf, en wringen de hannen en namen him it hôf yn. Dêr waard er op geiten lein, nei't er earder it finzenisunifoarm ôfskuord hie.
  Spesjale minsken waarden yn 'e finzenis útnoege om te sjen hoe't in minderjierrige, mar tige gefaarlike en ûnbidige misdiediger bestraft waard.
  Oliver skamme him tige om neaken foar harren te wêzen. En der sieten ek froulju yn it publyk.
  Mar neat om te akseptearjen. De jonge wie stevich fêst, dat jo sille net útbrekke.
  Oliver besleat dat hy soe besykje fatsoenlik te gedragen.
  In machtige beul helle in roede út 'e koer, swier en bytend. Doe begûn er mei alle macht op Oliver syn bleate rêch te slaan.
  De jonge knypte mei alle macht de tosken op en besocht net te gûlen. Mar dochs kaam der stille kreunen út syn kiel.
  De beul wie op 'e rêch, syn bil, in bytsje rekke syn skouders en skonken ... It bloed streamde al ... Oliver, kreunend, woe sa gau mooglik ôfsette. Mar it bewustwêzen woe koppich net út. Hjir waerd de iene sweep útstutsen, en de beul helle in oare op. En begûn te wêzen. Der wie gjin wenromte mear op Oliver syn rêch, en de beul sloech de jonge syn bleate fuotten.
  Oliver kreunde, hoewol't de pine him fan 'e hakken oant 'e efterholle trochbriek. Uteinlik smiet de beul de twadde sweep fuort en naam de tredde op. Hy sloech de jonge op 'e skuorre rêch, doe op 'e skouders en gie wer del nei de billen en skonken.
  Der siet bloed yn 'e mûle fan Oliver en hy beet syn lippe. Wier, de pine begûn te dof, en de jonge sels stoppe moaning.
  En de tredde sweep raasde. Neffens gewoante betsjutte dat dat de eksekúsje stopset wurde moast, ek al rekke it slachtoffer net by bewustwêzen.
  Sâlt wetter waard spatte op Oliver. De jonge jankte fan helske pine, en makke doe los fan 'e geiten. En werombrocht nei de deadesel.
  Dat se joegen him brea en gewoan wetter...
  Utput en honger slokte Oliver it iten op... En foel yn in dream, sûnder oandacht te jaan oan 'e skuorre rêch.
  Foar de dungeon lei in paad mei wite bakstiennen. De bloedige fuotprinten fan bleate fuotten wiene der dúdlik op ôfprinte. De midsiuwske finzenis waard omjûn troch in djippe sleat mei in ophaalbrêge. Jûns wie, lykas beloofd troch Marc de Sade, in feest. Alle freonen fan de hartoch kamen nei it feest. It sintrale skûtel wie in lila nijlpaard omjûn troch fjouwer krokodillen, brocht yn ien kear troch fyftich feinten. Krokodillen waarden fol mei wild en woarst, eksoatyske fruit en griente. It enoarme nijlpaard waard ek strak opstoppe. Der kamen gau vaten wyn oan. De leppels en foarken negeare, stutsen de krigers beide hannen yn it fleis. It foarbyld stelde de hartoch sels, syn dikke smoarge hannen pakten stikken fleis en stutsen dy yn 'e mûle. Vega en Anzhelika sieten njonken inoar, ieten kreas, besykje in skyn fan kultuer te hâlden tsjin 'e eftergrûn fan 'e dorks. Piter mocht net oan tafel, hy naam him noch foar in feint. Angelica krige lykwols gjin stik yn 'e kiel. Se hieltyd fertsjintwurdige Oliver Twist, syn pine. En hoe sit it mei de twadde broer, de Dodger? It hert fielt dat it him net swiet is. Marc de Sade iet en dronk noch mear. Hy waard al gau sljocht en utere him hieltyd mear tongblier.
  En tagelyk mei it brul:
  - Slúte oerwinning oer de rebellen. De rjochterhân fan Vali Chervonny Maar Ace wurdt finzen nommen. Meikoarten sille wy berikke de lair fan Chervonny sels. En dan sil ik dizze rebel libben skine.
  De ridders barsten út yn applaus. En wer earbetoan oan it miel. Gesichten glinsterden fan fet, sap, ferspile wyn. Guon fan 'e gasten fege har hannen direkt oan har klean. De hartoch joech yntusken de opdracht:
  - No sil ik bestelle om in gladiatorduel te regeljen.
  De eallju knikten flaterend. Se mochten it perspektyf om wyn mei bloed te mingjen. Midden yn de feestseal wie in yndrukwekkende arena. Op sinjaal waarden twa tsientallen gladiatoren nei har brocht. It wiene meast slaven dy't fochten foar it rjocht om te libjen. De bewapening fan midsieuske krigers wie eigenaardich. De helte yn blauwe shirts drage koarte swurden en skylden. It tsjinoerstelde squad yn read hat tridents en in ketting mei in skerpe spiker oan 'e ein. Tsjin inoar opsteld, de gladiatoren, op it sinjaal fan 'e hoarn, de striid yn.
  Vega en Angelica seagen de striid yntinsyf. Yn it earstoan wie it foardiel oan 'e kant fan' e Reds, har lange keatlingen sa no en dan krigen de Blues, kreupele har skonken. Doe kaam it blau wer yninoar en gie se soepel en dúdlik tsjinoan. Harren skerpe en sekuere oanfallen maaiden de ferliezers del. Yn 'e rigen fan' e Readen wiene twa inogalacts. Se sprongen, raasden as in orkaan, swaaiden mei har fjouwer earmen. Kettingen fluiten boppe de holle, trijetinten draaiden wyld. It like ûnmooglik om dizze meunsters te benaderjen. In betûfte jager, de kommandant fan 'e blauwe, die of hy him weromlutsen.
  De oanfallende gibbon liet in gjalp fan oerwinning en sloech mei syn swurd mei alle macht, en draaide syn hierige griene boarst. Bloed spatte út 'e ynslach, it meunster trille, syn trijetand gleed oer syn helm en foel stil, wêrtroch't bubbels fan giftig grien bloed loslitte. De twadde inogalact gie werom. It wie dúdlik dat er slim ferwûne rekke. Ynienen bruts de blauwe fjochters de line, trochskreau de oerlibjende "mokhnach" mei har swurden, en noch twa mei tridenten. De ridders en baronnen fleurden de fjochters op alle mooglike manieren op. Hja hiene der ek neat oan om te fjochtsjen. Nei it earste súkses gie de stjer fan 'e reade del - de blues drukte har. Earst foel ien, doe de twadde, en al gau de tredde strider.
  Falling, lykwols, slagge hy om in trijetand yn 'e mage fan syn tsjinstanner te riden, wêrtroch't syn guts loslitte. Uteinlik bleaune twa reade jagers oer. Se wiene slim ferwûne en wankelen fan de klappen. Net yn steat om de spanning fan 'e striid te wjerstean, foelen se op' e knibbels, smeken om genede. De hartoch en oare eallju sette de finger del. Allinnich Angelica en Vega, de fingers omheech, doarsten om genede te freegjen. De sân oerwinners fermoarde de fersleinen yn kâld bloed.
  De hartoch sloech syn lippen.
  - Prachtich. No sil ik har persoanlik fersoargje. Hey bôgesjitters, deadzje se. Sittend tsjinoer, protestearre Baron War von Kur krêftich, en skodde syn dûbele kin:
  - Nee, jou se my werom. Ik sil allinne mar sân ôfsnije.
  De hartoch seach skeptysk nei de grutte, mar ûnhandige baron.
  - Nee, se sille dy deadzje. Lit it sân foar sân better wurde. Us bêste ridders tsjin slave gladiators.
  Mear minsken meldden har oan om te fjochtsjen as nedich, en de hartoch feroare fan gedachten.
  Hy raasde earmoedich:
  - Ik lit elkenien fjochtsje.
  In pak ridders mei har hiele massa foel op de gladiatoren. Folle se mei in mannichte, se hakken, stutsen, bruts troch. It meast betûfte lid fan 'e sân wist de kiel troch te snijen fan ien fan 'e brutalisearre jakhalzen. Hast alle krigers wiene yn harnas, wêrtroch't se har beskermje kinne fan 'e klappen fan mear behendige gladiators. Dronken ridders namen troch nûmer, net feardigens. Nei't se mei de slaven ôfhannele hiene, klonken se oan inoar. De hartoch blafte op 'e top fan syn longen. Feinten fleagen yn, lutsen de jagers mei heakken fuort. De striid is foarby. Fjouwer ridders waarden deasketten, noch in tsiental krigen swiere ferwûningen, mar yn 't gehiel kamen se allegear goedkeap ôf.
  Marc de Sade makke de beker ôf. In man yn it swart, mei in krús om 'e nekke, krûpte nei de heechweardige en flústere him wat yn it ear.
  It gesicht fan de hartoch waard pears. Hy rôp:
  - Ik gean in oere fuort. Ferjit net sûnder my, werom nei it dessert.
  De hearsker rûn hast fuort, en liet in nochal bont selskip nei roddels yn iensumens. Gjinien ferfele him lykwols.
  Vega triuwde Angelica har elbow.
  - Wy moatte opspoare wêr't de fetbûk hinne gyng.
  It blonde famke stimde yn.
  - It is ridlik.
  Mar de fammen mochten de hartoch net folgje. Seagen dat de eigner fuort wie, stoarren de lustige bulten nei de moaiens.
  In wyld brul folge:
  - Do bist fan ús no.
  De ridders roerden. As skyldpodden klommen se mei har hiele massa op 'e famkes. Der wiene in protte.
  Vega luts twa swurden en begon oer har holle te draaien, Angelica folge har foarbyld. Beide famkes liken as troch wolven knypte tijgers.
  De hartoch ferhuze ûnderwilens nei in meganyske koets, dreaun troch in hânlier, en naaide de finzenisboarch yn. Dêr ûnderfrege de profesjonele beul Kara Maara Oliver Twista.
  De jonge, neaken, spier en bleatefoet, waard nei in spesjale keamer brocht mei in protte martelapparaten. Der wiene messen, boren, heakken, stikeltried, spikers. Lykas skroeven, tangen, draadknipers en mear.
  De kelder fan de hartoch wie opfallend yn syn ferskaat oan pine-produsearjende apparaten. It wie hyt - trije fjoerplakken baarnden tagelyk, de beulen ferwaarme it ark yn 'e flamme. Foardat hy martele waard, waard Oliver Twist goed wosken en ôfwike mei alkohol om foar te kommen dat er bloedfergiftiging krige. Njonken Oliver Twist waard in oare stoere jonge fan fyftjin jier op it rek spand. De assistint fan de beul hong it gespierde bern oan de earms en skonken. Wylst er syn piip smookte, sloech er loai syn bleate romp mei syn wip. De jonge kreunde sêft en flústere in gebed. Der sieten bloedige streken op 'e hûd.
  Beul Kara glimke nei Oliver.
  Op in giftige toan sei it meunster:
  - Och, myn goede, wat moai bern. Hoe spitich sille wy it hawwe om jo hûd fan jo teare skouders te skiljen. Dizze dy't neist jo hinget is de lânseigen soan fan Maar Tuz, syn namme is Mir Tuzok. No krijt er in lichte massaazje, en dan nimt de beul him serieuzer.
  Dus hâld yn gedachten: hoe earder jo fertelle wêr't Vali Chervovy ferberget, hoe earder jo pine sil einigje.
  "Ik sil dy neat fertelle," mompele de fûle Oliver Twist, wreed mei syn eagen flitsend.
  De folterer raasde:
  - Elkenien seit sa. Skouder, begjinne.
  Twa heftige assistinten helle it boeien bern op en ferwidere de boeien mei fertrouwen, besykje him oan it rek te hingjen. Dit is krekt wat se net moatten dwaan. It bern ûntwykte en sloech mei in bleate krupka, as in klub, mei de foet fan ien beul yn 'e liif, de oare - ûnder de knibbel. Utspringend besocht Oliver Twist Kara oan te fallen, mar de heechste folter hie in fenomenale reaksje. Mei in krekte klap sloech er de jonge mei in knuppel op 'e holle.
  De brute raasde:
  - In fryske imp. Jo moatte him yn in spesjale stoel drage, sadat hy gjin problemen docht. En jimme, earme nomaden, wêrom bisto tryst?
  De assistint fan de beul hie in gebarsten knibbel, en syn partner ferlear it bewustwêzen troch de skok fan pine.
  - No, it is goed, ik haw genôch assistinten. De beul klapte yn 'e hannen. Sinistere entiteiten binne ynfierd. De bewustelose keale man waard op it rek fêstmakke. Doe sloech in stream fan iiskâlde wetter syn gesicht. De jonge kaam ta syn sinnen, syn eagen waarden read.
  De senior beul wie bliid:
  - No, do bist koppich. No binne jo earms en skonken yn 'e stokken klemme, kinne jo trochgean nei aktyf ûnderfreegjen.
  De folterer tilde de sweep op en sloech it bern ferskate kearen op 'e rêch en ribben. Oliver Twist hâldde syn azem yn en smoarde in gjalp, littekens bulten op syn lichem. De beul gniffele tefreden.
  Basearre yn in heas toan:
  - In sterke keardel, mar in jong spierlich lichem is frij gefoelich foar pine. Ik hoopje dat wy gau in mienskiplike taal fine mei jo. No is it tiid om jo hakken te ferbaarnen sadat jo net te hurd rinne.
  De marteler helle in read-hite roede út 'e oven. Hy pakte sûnder seremoanje Oliver Twist syn bleate foet mei syn wanten en bruts syn tean. Doe kaam it gloeiende izer yn nau oanrekking mei de bleate foet fan in bern fan tolve of fjirtjin jier. Dikke reek waaide, de hûd ferkoar.
  Oliver Twist, mei in ynspanning fan wil, biet hast op 'e tonge, bedarre de ûntsnappende gjalp. De jonge sykhelle swier, it swit streamde him del. Kara Maara bleau te ferpletterjen mei in stik izer, de rook fan bakt fleis. De rook kitelde noflik yn de noasters. Uteinlik naam de beul it metaal fuort. Doe't er nei it martele bern seach, sei er:
  - Hy is net min! Sterke jonge. Foardat hy bekent, sille wy in protte oeren tegearre trochbringe. En wat sil dizze jongfeint sizze tsjin it oanreitsje fan readhiem stiel?
  De sadistyske beul tute mei in read izer graach de skonk fan in oare keale man. It fel op 'e hakke fan 'e jonge stie yn 'e brân. De jonge raasde lûd, raasde mei in goede obscenity. Doe't de marteler de roede fuorthelle, sisde er allinnich, in bleke en switte teenager:
  Net mear, ik sil dy alles fertelle.
  De beul gniffele tefreden.
  Op in swiete toan sei er:
  - Fansels wolsto. Wêr is Valya Chervovy's lair?
  - Fertel him net! - rôp Oliver Twist, sûnder súkses te besykjen om de boaien te brekken, wat de spieren fan 'e jonge spande en like te barsten. Jou heit net skande.
  De wrâld fan Tuzok begriep alles en ûnderdrukte mei in bûtengewoane ynspanning fan wil de swakte. De blauwe lippen fan de jonge flústere:
  "Ik wit it net, en sels as ik it wist, soe ik yn elk gefal neat sizze.
  Kara Maara sloech Oliver Twist yn 'e mûle. Doe klom er mei in tange yn 'e mage:
  - Bastard, ik sil dy noch lang martelje. Ik sil sâlt op dyn wûnen strûlje, do kraait as in hoanne fan helske pine.
  De barbaar helle út en sprinkele in knypeach sâlt op it ferwûne skouder fan de jonge. Op dat stuit waard in lûd heard en swier sykheljende krûpte de hartoch út.
  Hy sei:
  - Do, sjoch ik, begûn it ferhoar sûnder my.
  De beul helle yn ferwarring syn brede skouders op.
  - Skuldich, hartoch. Jo bestelde om fluch knock out ynformaasje, en de jonges binne hiel koppig!
  De heechweardige rôp yn antwurd:
  - Net foar dyn geast. Stap werom en lear hoe't jo dizze slachtoffers oproppe.
  De hartoch pakte de waarme stielen tange. Neaken, switte, brune en tige gespierde jonges seagen der tige appetitens út.
  No, as sokke beauties, mar jo kinne josels net persoanlik martelje.
  De hartoch naam lichte stappen nei Oliver Twist. De jonge rûkte in minne azem. Willekeurige tinzen dwarrelen yn myn holle. Bringe oantinkens op. Sels as se falsk binne fan in cybernetyske dream, as der wat yn myn holle opkomt fan fantastyske tiden. Miskien witte minsken wirklik hoe't se yn 'e tiid reizgje yn in dream? Dit is de beweging fan sielen troch romten en epoken. As jo de skoalle fan 'e takomst sjogge.
  Hjir is it in futuristyske skoalle, in kreas cybernetysk boerd skynt. Dêrop moatte jo jo finger yn in komplekse folchoarder hâlde - en it goede antwurd sil wurde jûn. En hy learde syn les net. De hiele dei fencing mei elektryske swurden, doe gie nei de rivier. En hjir stiet er by it boerd en skammet him. In freon fan de Dodger helpt út, mei help fan in miniatuergadget stjoert er in berjocht troch dat heard wurdt yn in mikrofoan dy't yn syn ear ferstoppe is. Wier, de learaar is op wacht. Hy nimt har radio-útstjoering op op 'e gravioscanner. In raspy, kompjûter-like stim seit:
  - Klut en Oliver. Jo bliuwe beide yn 'e klasse. Hoe lang kinne jo sitte werom en gean op tips?
  Dan komt der in lange en saaie lêzing fan moraal. Oant no ta steane skennende hologrammen foar ús eagen. Dêrom ferliet er it healrûn fan 'e wrâld om ôf te kommen fan opdringerige leararen en saaie lessen. En hoe is it allegear ôfrûn? No docht dy dikke, ûnsjogge kikkert him sear. Wy moatte ûnthâlde de lessen fan yoga, en Ruscate. Hoe wurdt pine dêr lokalisearre?
  De sadistyske heechlearaar gniisde kwea-aardich en sloech de tang sêft op syn ribben.
  Der wie in sissen by it oanreitsjen fan hyt izer, en de rook fan jong skroei fleis waerd sterker.
  - Hwat, lyts laam, hâldst der fan brôge? - raasde de ynkvisitor. Doe draaide de hartoch sêft de pincet, heakke de hûd en draaide de ribben.
  Nettsjinsteande alle ynspanningen fan 'e wil, streamden de triennen ûnwillekeurich út' e eagen fan 'e jonge. It wie tige pynlik. Miskien mear pynlik as doe't de hakken waarden cauterized. Der binne in protte senuweften op 'e foet, mar Oliver Twist hat it ferhurde en stuffed, hy sels rûn op koalen. Yndied, hiel fluch. De ribben binne net sa wend oan fjoerige prosedueres, in gjalp brekt út 'e kiel. Oliver Twista knarste de tosken. Ik besocht mysels ôf te lieden troch te tinken oer noflike dingen.
  Hy rjochte syn oandacht op syn beulen. De folter is in foaroansteand man; hy is lang, syn earmen binne dik en fleisich, syn mantel is mei bloed beklaaid, en hy sels is alhiel yn read klaaid. Dit is begryplik - it is skrikliker, en it bloed op 'e klean is minder sichtber. Swiere learzens mei in sulveren hoefijzer. En hjir is de hartoch sels - yn 'e kroan nimt hy it net ôf, sels fan plan om smoarch wurk te dwaan. Fanatyk. Op it boarst hinget in oarder. In ûnbegryplik teken, lykas in swastika, mar fiifpuntich en hoarn, makke fan suver goud omjûn troch diamanten.
  - No, wat wolsto? - Nettsjinsteande de wylde pine joech Oliver Twist himsels in driigjende blik, breide syn wynbrauwen.
  En hy trille mei syn bleate foet, dy't koartlyn troch in readhiem izer op in rûne bernehak streake wie.
  De hartoch ferlear, yn tsjinstelling ta ferwachtingen, syn moed net. Hy draaide noch kâld bloed syn ribben. De rib wie op it punt om te kraken doe't in leffe feint de seal yn krûpte. Hy trille as in knyn.
  En syn stim bruts ôf:
  "Jo heechheid, de seal is yn folle gong. Jo twa famkes en in mannichte ridders wrakselen.
  - Dat is hoe. De hartoch liet de tang falle. "Ik sil sa'n behanneling fan myn leafde net tolerearje.
  Hy skodde mei de fûst nei de finzenen, hy tafoege:
  - Ik kom werom. En do sjochst, sûnder my serieus net martelje. Se leare de wichtichste pine út myn hân.
  - Hark, mynhear. - De beul dondere mei in leech lûd, syn assistinten galmen him.
  De hartoch ferliet it terrein. De folterer benadere Oliver Twist syn maat.
  Mei in swiete stim koarde de kat:
  - No kinne jo de twadde hak fry. En do," hy knikte nei Oliver Twist, "sjoch. Itselde sil barre mei dy.
  De beul ferwaarme it izer. It wie dreech om te sykheljen yn 'e keamer. In sweep fluite, de klappen fan 'e sweep sloegen op 'e neakene romp fan Oliver Twist. De jonge huvere fan de klappen, mar bleau stiif stil. Net hiel noflike skoaloantinkens flitsen my wer troch de holle.
  En op 'e bleate hakke lei de marteler in brede strip izer, read fan 'e waarmte.
  En Oliver Twist trille yn skriklike pine. Mar hy wist him te hâlden. Hoewol't de jonge syn spier lichem waard glânzjend fan swit en bloed. En in bewolke flüssigens dripte op it fjoer, wêrtroch in sissend wie.
  De jonge hâldde út en song sels:
  Op 'e dei fan 'e skepping fan 'e wrâld is God ferhearlike troch dit wûnder:
  En de loft boppe de ierde waard ynienen blau En de loft, de loft boppe de ierde waard blau
  
  . ken gjin keatlingen!"
  
  En der sil gelok wêze foar minsken no en foar altyd, As de boeien, tirannen en fijânskip falle As de boeien en fijânskip foar altyd falle.
  
  
  Gloarje, Macht en Arbeid sille hjir skine! En gjin krêften sille it allegear wiskje.
  
  En God sil jo folk wiisheid jaan Oerwin tsjinslach, striid en fijânskip En meie se alles oerwinne - betizing en fijânskip.Der sil frijheid, ynstimming, leafde wêze En it ljocht fan 'e wierheid sil sielen ferljochtsje.
  
  Mei der altyd oerfloed wêze op dat lân, Doarpen, doarpen, stêden wurde ryk En doarpen, stêden sille bloeie.
  
  Dat wûnderlike lân sil fol wêze mei skientme En de Muzen sille ieuwenlang Frijheid sjonge.
  ...Twa famkes, Vega en Angelica, snijden yn 'e kliber ridders. Stean yn it plak fan 'e dea is as. Se keas ynstinktyf de meast handige slach taktyk foar harsels. Swinging beide swurden, Gouden Vega snije del de hear dy't stie foar har. Har superskerp swurd snijde troch it harnas en snijde de holle ôf. Angelica joech ek deadlike klappen oan - mei in swurd yn har boarst, sloech se de baron dy't har klub swaaide. Har bliksemsnelle oanfallen ferplettere fleis. Mei de folgjende slach snijde it famke har hân ôf, de izeren want mei in klap op 'e flier stoarte en de fijân raasde.
  Angelica hold in "mûne" - ien swurd slacht de slach ôf, de oare snijt. De ridders wiene dronken, traach yn har harnas, en hypertitanium swurden snijden troch fleis mei gemak. Vega draaide har om en sloech har foet yn it gesicht fan 'e oanfaller, en ried har lem yn syn mage. Behendige dodge. It silhouet fan in machtige ridder glinstere dimmen yn it kearsljocht. En dan - in krekte skot yn 'e kiel.
  Bloed gie út. Vega is gjin frjemd foar deadzjen. Mar Angelica bringt de dea pas foar de twadde kear yn har libben, mar dit famke is yn sa'n lilkens dat se net sa maklik stoppe en brutsen wurde kin. De folgjende slach stekt it skouder troch. De ridder raast, Angelica draait har blêd om. De tsjinstanner is stil. In beurt fan 'e "flinter" - en wer falt de holle op 'e knikkert. De flier wurdt glêd fan bloed. It famke dûkt en skopt har skonken, trije ridders falle tagelyk del, as wiene se omkapt. Dan komt se út en slacht him yn it gesicht. Vega slacht ûnderwilens mei sa'n krêft dat it it swurd en de helm snijt.
  - Geweldich! Angelica raast. - Do bist gewoan in terminator.
  - Ik bin in stjerrewachter. - Laitsjen, antwurdet Vega. - Ja, en do bist net slimmer!
  De nije fjochter is betûft op 'e râne spand. It famke is bliid. Ridders swermen en allinne bemuoie mei inoar.
  Vega laket - se hâldt fan hakken. Springe - se slacht mei beide skonken tagelyk, dan in krekte lunge. Twa krigers smoargje yn bloed. De "ljedder" technyk folget, en de dikke baron rekket werom mei in ôfsnien skouder.
  Beide dames wiene sa razend dat se wierskynlik elkenien fermoarde hiene, mear as oardelhûndert ridders, mar krúsbôgemannen kamen de seal yn. Net bedekt mei harnas, healneaken famkes hiene it dreech. Beide rekken hast fuortendaliks ferwûne - de bôgesjitters skeaten ommers goed en sloegen benammen op 'e skonken en earms. De famkes waarden massaal oanfallen. Nettsjinsteande it ferspile bloed, wiene de eallju gjin haast om se te deadzjen. Krektoarsom, se hiene se libben nedich. Vega en Angelica waarden finzen nommen. Se wiene dúdlik op it punt om ferkrêfte te wurden. Der wie in bytsje skeel oer wa't earst begjinne soe. De fjochtpartij waard wûn troch baron Sylph de Ramses. Foaroer bûgd, skuorde er Angelica har jurk út, naam syn weardichheid út en kaam har mei geweld yn. Op dit stuit ûnderbriek in formidabele gjalp de wylde orgy:
  - Wat foar fermaak sûnder myn witten?
  De ridders wiene yn de war. It formidabele gebrul fan de hartoch koe elkenien gek meitsje.
  - Wy, Jo Heechheid, woene famkes goede manieren leare. gromde Baron Sylph.
  "Hjir bist en lear dysels, ûnwittend. Rits earst dyn broek op.
  De baron wie yn de war.
  De hartoch bleau te gûlen.
  - Dit binne gasten, en se steane ûnder myn beskerming. En jo woene wille hawwe mei har. Moat ik myn tsjinstfeinten bestelle om dy mei pylken op it plak te rieden? Hoe doarst my útdaagje?
  De ridders gongen werom, der waerden flauwe gemompels heard.
  - Ik wol neat hearre, it feest is fernield. Ferwiderje de liken en gean nei hûs. Oars sille jo de folsleinens fan myn grime witte.
  De ridders begûnen te fersprieden. De famkes skuorden de pylken út harren earms en skonken.
  "Sa fyn ik dy better," sei Marcus de Sade. - No sille wy folgje nei de bêdkeamer, dêr't jo by my binne en leafde meitsje.
  Efter de ealman groeiden twa tsientallen jagers mei musketten.
  "Dizze krigers sille der foar soargje dat jo my net smoare tidens de swiete knuffels. Dat is it! Ik sjoch, jim binne tige gefaarlike teven, myn hiele flier wie bedutsen mei bloed en bedutsen mei liken.
  Beselskippe troch in begelieding gongen se troch nei de sliepkeamer. Syn muorren waarden fersierd mei alle soarten fan jacht trofeeën - de meast yndrukwekkende wiene de hoarnen fan de turndukai.
  In massyf gouden bêd mei in protte matrassen en kessens rûn yn it sintrum fan 'e sliepkeamer.
  - Ik smeekje. Doch ast thús bist.
  Musket-swaaiende krigers smookten lonten, klear om elk momint te fjoerjen.
  - Jûn sil ik in leuke jûn ha.
  Syn klean en harnas smieten, foel de hartoch op 'e kessens.
  . HAADSTIK #15
  De jonge finzene is wekker wurden... It is in bytsje honger yn 'e toer, de bleate fuotten fan it bern binne benammen kâld.
  Oliver, om waarm te hâlden, en noch altyd hope te ûntkommen, begon de iene stielen skeakel fan 'e ketting tsjin in oare te wrijven. En se binne hjir dik, mar op syn minst in bytsje waarm.
  Dêrnjonken hie ik honger ... Yn 'e toer fan selsmoardbommenwerpers waard de jonge mar ien kear deis fieden: mâl brea en wetter. En dit wie net genôch foar in groeiende organisme.
  En rotten skrieme yn it tsjuster. De bleatefoete, hongerige jonge wreide syn keatlingen en besocht net te gûlen.
  Hoewol't foar him wiene twa spankings en in strop om syn nekke.
  Oliver song sêft;
  As it my barde, bin ik dúdlik foar de falk, mar it is tiid:
  Ik fleach, jonge dúdlike falk, yn 'e loft,
  Ik sloech guozzen-swanen,
  Hy sloech en sloech ek in lytse fûgel,
  Sa't it eartiids wie, is der gjin flecht foar in lytse fûgel.
  Mar nonecha foar my, ik begryp de falk, der is gjin tiid:
  Ik sit, jonge heldere falk, yn poimane,
  Bin ik yn 'e iene yn 'e gouden koai,
  Yn in hok, op in blikken stripe;
  De poaten fan 'e falk binne ferwûne,
  Silk trailers op skonken:
  Pearl gerdinen op 'e eagen!
  Sa't it my barde, goeie keardel, mar in bytsje tiid:
  Ik rûn en rûn, goeie keardel, by de blauwe see lâns.
  Al haw ik skippen slein,
  Ik bin Tatar, Armeensk Busurman;
  Noch slaan smoarge ljochte boaten;
  Sa't it eartiids wie, is der gjin trochgong foar lichte boaten.
  Mar neat foar my, goeie keardel, der is gjin tiid:
  Ik sit, goeie keardel, yn poimane,
  Ik sit yn de ierden finzenis fan dy smjunt.
  De skonken fan 'e goeie keardel binne smeid,
  Op 'e skonken binne Dútske franjes,
  Op 'e hannen fan' e jonge man binne finzenislûzen,
  En op 'e hals fan 'e jongfeint sitte izeren slingers.
  Sa'n folksliet, út ien fan de boeken ...
  Oliver fernaam net hoe't er himsels wer fergeat yn in dream.
  Net fier fuort, yn itselde healrûn fan it dreamuniversum, gie de free-for-watch-jonge, Oliver Twist, ek troch swiere tiden. Nei in hite geseling, wêrfan't de hûd kreake, waard er oan wâl brocht. Hy hie in lange wei te gean foardat hy de Pirate Lord Dukakis berikte. En jo moatte der sa gau mooglik komme. Hy rûn hast de rotsige dyk del, sa fluch wie syn stap.
  Yn twa oeren rûn Oliver Twist hast tweintich kilometer ôf en kaam it doarp Yehu oan.
  It wie in frij grutte stêd mei huzen fan letmidsiuwske Jeropeeske arsjitektuer, sûnder ekstra drokte en smoargens. De spits fan de tsjerke helle boppe de brúnreade dakken út. De griene see spatte, de yngong nei de brede baai waard bedutsen troch in ymposant fort, út 'e embrasures dêr't de loopen mei kanonnen yn alle rjochtingen útstutsen. De measte gewearen roasten lykwols. Op 'e sêfte helling fan' e heuvel groeiden lang, oant hûndert meter, palmbeammen. Se ferburgen de wite stiennen gevel fan it paleis fan 'e gûverneur folslein. De loft wie fris, bleate fuotten bern lykas Oliver Twist darten oer. De jonge ferstoppe syn ienige wapen, in hypertitanium swurd, yn in canvas tas dy't er op 'e rêch droech. Uterlik seach Oliver Twist as in gewoane bidler, allinich de taters wiene ûngewoan - spotted, kaki-kleur. It wie ûngemaklik om it wapen te dragen, it sloech hieltyd de skarrele rêch.
  De jonge besleat om te rêsten, benammen om't in tige nijsgjirrige sicht pland wie. In oare partij guod waard nei de slavemerk brocht. In wapene detasjemint fan plysjes, stjoerd om de feroardielden te beskermjen, stie op 'e brede wâl. In kloft nijsgjirrige minsken sammele hjir. Neist minsken flitsen de snuten fan inogalacts foarby. Guon fan harren liken as einen en seagen der frij ûnskuldich út. Der wiene in protte bern, se laken en wiisden fingers.
  En hjir is de gûverneur sels, Sam de Richard. In lange, tinne persoan yn in reade pruik, klaaid yn in camisole fan tinne siden, ryk borduerd mei gouden flechten. Hy hinkte in bytsje, leunde op in ebbehouten stok. Nei de gûverneur, triuwe foarbygongers, ferhuze in portly man yn in generaal syn unifoarm. Sieraden tintelden op syn brede boarst, en in hoanne hoed pronk op syn holle.
  Doe't de finzenen út it skip laden wiene, draaide de man ferachtlik syn mûle en helle syn piip út.
  De feroardielden seagen der min út: ûnwosken, oergroeid, in protte fan harren liken net op minsken. Lykwols, der wiene ek goede eksimplaren - blykber út ûnder de fongen piraten. Oliver Twist seach ferskate seisarmige Inogalacts mei glânzjende jassen. De ûnderhanneling is begûn. De gûverneur, dy't in skerpe stim hie, sei:
  - Algemien Cagliostro, jo hawwe it rjocht om te kiezen foar de priis dy't jo sels beneame. En wy sille al de rest ferkeapje op feiling.
  Cagliostro knikte ynstimd.
  - Jo Excellence is tige aardich. Mar, ik swar op myn eare, dit is gjin partij fan arbeiders, mar in miserabele keppel kreupelen. It is net wierskynlik dat se fan ien of oare nut sille wêze op plantaazjes.
  Ferachtlik ferskroefde er syn lytse eagen, seach er wer nei de mannichte fan boeie slaven, en de útdrukking fan kwea-aardigens op syn gesicht fersterke.
  De kaptein lies de hiele list fan slaven - de measten fan harren wiene piraten dy't wûnderlik ûntkommen út 'e galge. Der waarden ek rebellen út 'e metropoal stjoerd.
  - Hokker produkt. Allinnich feroardielden en dieven.
  De generaal hat de list fuorthelle. In jonge gespierde keardel benadere. Hy fielde de biseps op syn hannen, befel om syn mûle iepen te dwaan, ûndersocht syn tosken. Mompe:
  - Hjirfoar tsien gouden munten.
  De kaptein makke in soer gesicht.
  - Tsien gouden stikken? Dit is de helte fan 'e echte priis.
  De generaal gnyske.
  - Dizze slaaf is it net mear wurdich. Hy sil meikoarten stjerre fan hurd wurk. Ik keapje leaver in seisarmige, se binne folle hurder as minsken.
  De kaptein begûn te priizgjen de finzene syn sûnens, jeugd en úthâldingsfermogen. As gie it net om in man, mar in lêstdier. De jongfeint bloosde. Blykber wie dizze bargain ûngeunstich foar him.
  "Goed," mompele de generaal. - Fyftjin goud en gjin frats mear.
  De kaptein wist oan de toan dat dit de einpriis wie. Hy suchte en stimde yn.
  De folgjende persoan dy't de generaal benadere wie in man fan middelbere leeftyd mei in grutte bou. It wie de ferneamde piraat Wiscin. Ieneagich en eanglik seach er fronsend nei de keaper.
  De hannel is wer opstarten. De reus liet foar tritich gouden stikken.
  Oliver Twist stie te koekjen yn 'e blynjende strielen fan trije sinnen, en ynhalede djip de frjemde loft. It wie fol mei de geur fan kruidnagel, sterke swarte piper, en gigantyske, swiet geurende seder. Tagelyk harke er nei wat der barde, en helle de tas fan syn pynlike skouders.
  Oare keapers benadere de feroardielden, ûndersochten, fregen de priis. De generaal bleau te ûnderhanneljen. Kocht noch in pear seisarmige wylden. It wie dúdlik dat hy ree wie om de feiling te ferlitten. En doe foelen syn eagen op de kreaze en sterke Oliver Twist.
  - Bêste jonge. En ek, wierskynlik, ien syn slaaf.
  Oliver knikte. Fan dizze man sykhelle grave kjeld.
  De jonge raasde:
  - Nee, ik bin op mysels.
  - Ja! De generaal wie bliid. - Op himsels - betsjut in tramp. En neffens de wet is vagranty ferbean, en jo moatte in slaaf wurde. Hee, bewakers, bring de kraach. Al lang woe ik sa'n jonge by my ha.
  Oliver Twist, dy't de tas oppakte, hastich te rinnen. In massive fjouwerarmige opsichter dy't oan de rjochterkant stie, sloech lykwols syn skonken mei in sweep. De lus knapte, de jonge foel. Hy trille en besocht de strop te brekken, mar dy groeven noch hurder yn syn ankel. Doe luts er syn swurd en snijde de sweep mei ien slach ôf.
  De generaal raasde.
  - Nim him.
  Bewakers en plysjes raasden nei Oliver Twist. Hy swaaide mei syn swurd en trochbriek de plysjeman syn boarst. De rest fan de bewakers bûgde efteroer, tekene har sabels. Se besochten de jonge te omsingelen.
  Doe't er realisearre dat er gjin kâns hie, sprong Oliver Twist oerein, stiek de tichtstby lizzende plysjeman yn 'e holle en naaide fuort, bonzend as in kikkert. De jonge rûn hiel goed, mar de plysjes hiene hynders. De jonge waard gau ynhelle, en smiet in lasso om 'e nekke. Nei't er it tou ôfsnien hie, kearde Oliver him om nei syn fijannen, ree om syn libben djoer te ferkeapjen.
  Hy wie oan alle kanten omsingele. Musketiers ferskynden efter har, se hellen har tonnen út, laden se ûnderweis. It wie dúdlik dat se op it punt stienen te begjinnen mei sjitten.
  - Nim him libben! De generaal befel.
  Arcana rose. De plysjes waarden traind om flechtlingen te fangen. In pear goede goaien - en Oliver Twist waard bûn. In goed rjochte skot fan in musketier sloech him it swurd út hannen. Op itselde stuit smieten se in net.
  Gotcha, besefte Oliver. No sille se him boelje yn swiere boeien, en hy sil noait de frijheid sjen.
  Cagliostro wie bliid.
  - Sla him, sla him.
  Hy draaide him nei de fjouwerarmige om it befel te jaan.
  Op dat stuit klonk in skerp, rôljend lûd dat de loft skodde. De generaal sprong fernuvere. Syn beide liifwachten sprongen mei him. De bewakers trillen, immen liet in musket falle. Eltsenien kearde him, as op 'e wacht, nei de see.
  Dêrûnder, yn de baai, op in ôfstân fan twahûndert stappen fan it fort, wie in grut skip. Wite reek dwarrele. Hy ferburgen it prachtige skip folslein, wêrtroch allinich de toppen fan 'e mêsten sichtber binne. In keppel pterodactyls riisde op út 'e rotsige kusten, dwarreljend yn 'e loft mei skrille gjalp.
  De generaal begriep net wat der barde. Wêrom sjit it skip fan alle gewearen?
  - Ik swar op 'e namme fan 'e Ingelske kening. Hy sil my dêrfoar antwurdzje.
  Der wie panyk.
  Underwilens liet it skip de Ingelske flagge del. Hy ferdwûn yn in rookwolk. It waard ferfongen troch de Stars and Stripes Banner fan Kiram's Empire. De gouden stjerren glinsteren moai tsjin de pearse eftergrûn. De generaal sloech mei de eagen.
  - Kapers! flústere er mei muoite. - Kiram's priveers!
  Eangst en ûnleauwe mongen yn syn stim. De lilkens flitse yn syn eagen. De liifwachten stoarren ferbjustere yn 'e fierte, rôlen har giele eagen en bleaten har krom tosken.
  It enoarme skip dat sa maklik de waakzaamheid fan 'e bewakers ferrifele wie in partikuliere skip. Oars as gewoane piraten hie hy in steatspatint en it rjocht om te hanneljen yn oerfal, it feroverjen fan de skippen fan ûnfreonlike lannen. En it ryk fan Kiram hat lang fijânskip west mei Brittanje. No is it tiid om gelyk te kommen. In grutte partij goud ûntgûn út kontinintale minen is koartlyn oankommen yn 'e stêd Yehu. Nei it ûntfangen fan dizze ynformaasje besleat admiraal Pisar don Freebie de Ingelske koloanje oan te fallen. It wie in aksje fan persoanlike wraak. Tsien jier lyn fersloech de pleatslike gûverneur de doe jonge kaptein fan de earste rang, Pisar don Halava.
  No sil er in oertsjûgjende wraak nimme. Syn ienfâldige útfining blykte sa súksesfol te wêzen dat er, sûnder erchtinkens op te wekken, mei fertrouwen de baai yngie en it fort mei in brede salve groet. Tritich gewearen skeaten, dy't de skuorre yn ien kear yn puin en jiske feroaren.
  It is mar in pear minuten lyn. Tal fan taskôgers fernaame dat it skip foarsichtich yn reekwolken foarút ried. Troch it grutseil te ferheegjen om de snelheid te ferheegjen, bewegend op in strakke wyn, rjochte de partikulier maklik de gewearen fan 'e lofterkant op it fort, net taret op ferdigening.
  It like as wie de wrâld útinoar skuord. De twadde salvo wie noch mear ferneatigjend. De generaal wie hysterysk.
  - Wêrom haw ik sa'n straf nedich!
  Under yn 'e stêd sloegen de trommels, klonk de trompetten, as moasten se noch warskôgje foar gefaar. De bewakers wiene net yn panyk, besochten fjoer werom te jaan. It fort skodde mei eksploazjes.
  De ûnderdrukkende waarmte en it grutte gewicht ferhindere de generaal om te bewegen. De fjouwer-wapene meunsters helle Cagliostro op en droegen it de stêd yn.
  Oliver Twist, dy't profitearre fan 'e algemiene betizing, glied út it net en helle syn swurd op en sette op 'e hakken. Nimmen folge de jonge.
  It fort reagearre mei sa no en dan sjitten. Hy waard dekt troch in tredde volley.
  Slaven, der wiene mear as fyftich fan harren, meast rebellen en piraten, gongen op 'e flecht. Mighty Wiscin, in betûfte piraat, stjoerde se direkt nei it griene hûs. Ferskate milysjeminsken mei musketten naaiden der út.
  "Dêr sille wy wapens fine," sei Wiscin.
  Oliver Twist rûn nei harren ta.
  - Wylst elkenien it drok hat, kinne wy de fijân bestride.
  De jonge wie elkenien foar. By de drompel stie in wachter mei in musket. Foardat er syn wapen ophelje koe, waard de holle ôfsnien.
  De slaven kamen it hûs yn. Der wie in lyts arsenaal: musketten, sabels, gryphaken.
  - Arm dysels! Wiscin bestelde. - No sille wy útgean en ljocht jaan oan 'e Kiram-bargen.
  Oliver Twist hâldde him koel.
  - En wêrom soene wy nei de Kiramiten haasten? Lit se de stêd better fange - ús fijannen binne der.
  "Ja," sei de reus. - Ik sil allinne bliid wêze as se de steedhâlder of dizze generaal loslitte.
  Bewapene slaven ferburgen.
  Plysje, bewakers, milysjes raasden yn 'e striid mei de wanhopige moed fan minsken dy't begripe dat se yn gefal fan nederlaach net sparre wurde sille. De Kiramans wiene ûnmeilydsum, se wiene ferneamd om har wreedheden.
  De lieder fan de oanfallers wist syn saak. Oars as Yahoo.
  Kommandant Kirama die it goede ding - hy fersloech it fort, naam kontrôle oer it stedssintrum. Syn kanonnen skeaten grapeshot oer it iepen gebiet efter de pier, wêrtroch't de minsken troch Cagliostro midsmjittich yn in bloedige puinhoop feroare. De Kiramites dien mei súkses op twa fronten - mei har fjoer brochten se panyk yn 'e gelederen fan' e ferdigener, en tagelyk de lâning fan lâningsgroepen.
  Under de skroeiende strielen fan trije sinnen duorre de striid oant de middei. Doe't it knetterjen fan musketten en it klinken fan metaal tichterby kaam, wie it dúdlik dat de Kiramiten de ferdigeners fan 'e stêd drukten.
  - Lean net út. Oliver Twist seach út. - Lit it earst tsjuster wurde.
  Nuver genôch folge Wiscin it advys fan 'e jonge. Miskien mocht er graach de manier wêrop de ragamuffin fochten.
  Oan 'e ein fan' e dei waarden fiifhûndert partikulieren de absolute masters fan Yehu. De sinne ûndergong wie moai, de jonge bewûndere it mei nocht. De stêd wie ûnrêstich. De ferdigeners waarden ûntwapene, en Pisar don Freeva, sittend yn it paleis fan 'e gûverneur, mei ferfining dy't tige ferlykber wie mei spot, bepaalde it bedrach fan it losjild foar de gûverneur en generaal.
  - Do hiest ophongen moatten. - Nippen fan syn piip, sei Don Freebie. - Mar ik sil barmhertich wêze, en ynstee sil ik hûnderttûzen goud en twahûndert feekoppen nimme. En, fansels, ik sil dizze stêd net feroarje yn in steapel jiske.
  As antwurd, in skeptyske brul:
  - En hoe sit it mei it goud dat jo yn 'e kelders fan it paleis fongen hawwe? D'r binne ferskate miljoenen.
  En rop as antwurd:
  - Dit is myn rjochtmjittige proai.
  Generaal Cagliostro sakke yn syn stoel...
  Mei it begjin fan 'e skemer frege Oliver Twist om ferkenning.
  - Ik sil útfine wat der bart yn 'e stêd - en daliks werom.
  De stêd stie yn 'e brân.
  De Kiramiten berôven, ophongen de wjersinnige, en brutaal ferkrêfte froulju. Oliver Twist seach ferskate bernlike liken, wêrûnder in famke mei in iepen mage.
  Der wiene ek froulju mei ôfsnijde boarsten, brutsen skonken - fansels ûnderwurpen oan mishanneling. De jonge waard bleek en hastich om út dizze hel te kommen. Op in smelle strjitte trof er in famke mei blond streamend hier. Se waard efterfolge troch fjouwer Kiramiten, dronken en mei swiere laarzen. Sûnder twa kear nei te tinken, rûn Oliver Twist oer. Hy swaaide mei syn swurd nei de tichtstbye partikuliere.
  De klap wie sa sterk dat de helm mei de skedel barste. Doe sprong de bleate fuotten, flitsend mei syn bleate hakken, oerein. Hy sloech ien Kiramian del mei syn knibbel yn 'e kaak, en skuorde de mage fan in oar iepen. Mar ien bleau op syn fuotten.
  - Ingelske puppy. hy grommele. En hy waard fuortendaliks oanfallen. Nei it útfieren fan 'e kombinaasje fan "skuord fan", snijde de jonge de holle fan 'e fijân ôf.
  - Gean nei dyn foarâlden.
  De foarmleaze massa sakke op 'e grûn.
  Rop nei it gûlende famke ta, hy pakte har hân. Se seach benaud yn 'e eagen fan 'e ferlosser.
  "Folgje my, poppe," sei Oliver Twist.
  Blykber ynspirearre blond hier en blauwe eagen fertrouwen. Se rûnen de steech del, swiere fuotstappen wiene efter har te hearren. Underweis trof ik in oare dronken Kiramese, dit joech gjin swierrichheden. Se klommen de heuvel op troch de lege strjitten, en berikten de râne fan Yehu. Oliver Twist brocht it famke nei in hûs mei ferburgen slaven.
  Wiscin moete him mei in sadistyske smirk.
  - Wat foar stellerij hast ús brocht. Fris en jong.
  Raak har net oan, oars sil ik har deadzje. - It bloedige blêd seach der tige oertsjûgjend út.
  - Ik sjoch dat jo it slagge om te fjochtsjen, priizgje ik. No wat te dwaan?
  Oliver Twist syn eagen flitsen.
  - Wy moatte it fijân skip fange. Wis, de skepsels hawwe al dronken en binne yn 'e stêd, en wy sille krije in poerbêst skip.
  Geweldich idee, litte wy it barre! De piratenslaven sprutsen har goedkarring lûd út.
  It plan om it skip te fangen wie ienfâldich, de klam lei op ferrassing. En dochs wie Oliver Twist benaud dat de Kiramans op fjouwer moannen de boaten soene fine en it alarm meitsje.
  "Ik stel dit foar," sei Oliver. - Ik sil nei it skip swimme. Ik kom oan board en jou it sinjaal.
  - Kinne jo de bewakers allinnich oan? - Wiscin begûn, mar de piraat Oro ûnderbriek him: - De jonge sprekt syn gedachten. As wy sjoen wurde, sille de skutters it fjoer iepenje. En doe wie alles fuort.
  Op trije boaten kamen de slaven op feilige ôfstân fan it fijannige skip ôf. Mei in swurd, in strop en in lytse dolk, swom Oliver nei it skip. Fjouwer moannen skynden sadat it lêzen wie. Der wiene tweintich bewakers oan board. Tagelyk koenen se har funksje min omgean. Wylst hast it hiele team skandalich op 'e wâl wie, helle de kanonner mei syn assistinten noch in vat rum út. Sentinels - twa by de boeg en achtersteven - holden de wacht. Oliver Twist waard net opmurken.
  De jonge swom oan 'e kant en klom foarsichtich by de rûge buorden op. Syn behendige hannen en bleate teannen klonken oan elke kerf. Hy gyng swijend nei de noas. Hy smiet in dolk op 'e efterkant fan' e wachter syn holle, it blêd fan it swurd snijde de kop fan in oare Kiramets. Sa waarden de earste sentries útskeakele. Dêrnei kaam de keale man, by it omgean fan de dronken gûlensangen fan de kanonniers, by de skuorre. De wachtposten loerden foarsichtich yn it wetter oerboard. Dêrom fernaam se net hoe't in hast ûnlichemlike skaad gleed, trochsnijde harren kiel.
  De taak is makliker wurden.
  De skutters wiene sa dronken dat se gjin omtinken foar de oanstutsen fakkel. Oliver liet de touljedder nei syn maten sakke. De slaven klommen swijend oan board. Ien Kiramese, dy't gie út op in lytse need, merkte harren beweging, mar blykber mist har foar syn eigen.
  - Wat, moai berôve? frege er yn it Kiram-dialekt.
  - Sa goed as it wurdt. Wiscin sei. It blêd flitse. De dolk stie tefolle yn 'e nekke fan 'e nijsgjirrige strider.
  - Fyfde. Oliver kommentearre. "No litte wy nei de rest komme."
  Eardere slaven spanden har út oan 'e efterkant. In oare sentry gie foarby. Hy waard fuorthelle troch in oare krekte gooi. Swijend, as skaden, makken de slaven har wei nei de taille. Se wiene goed bewapene. Fan 'e taille waard in sicht op it hiele skip iepene, fan achtersteven oant boeg. Sawat in tsiental minsken sieten op it dek, de rest dronken rum en tequila ûnder. In protte piraten wiene goed yn goaien - net allinnich dolken, mar ek klammers en sabels. Sûnder in skot te sjitten, fermoarde se de dronken Kiramiten. Dejingen dy't ûnder dronken waarden minskliker behannele. Se foelen oan en beaen har oer te jaan.
  "Litte wy boeie en fêsthâlde," bestelde Oliver Twist.
  Dêrnei gongen de piraten, sûnder twa kear nei te tinken, oer nei in hearlik miel. Har entûsjasme wie oer de top. Gjin wûnder - yn 'e stjonkende hold waarden de slaven allinich oerbliuwsels fieden.
  "No litte wy patrûljes opsette," befel de jonge, "as it oangiet, sil de fijân besykje werom te gean nei it skip. Lit ús him ferrasse.
  Elkenien wie it hjirmei iens.
  Oliver Twist bleau op syn post, seach út nei de moarn. De tiid ferrûn pynlik stadich. Uteinlik ferskynde de langferwachte blauwe sinne oan 'e hoarizon. Lykwols, ek dêrnei, de bemanning fan it skip hie gjin haast om werom. Middeis ferskynden grutte boaten fol mei tonnen goud. Pisar don Halava begeliede harren persoanlik. De nij minted piraten feroare yn Kiram harnas en klean. Eksimplaryske oarder hearske op it skip, en dêrom fertocht Don Freebie neat. Boppedat kraakte syn holle fan in sterke kater, en gûne er graach in pear glêzen sterke wyn yn. De tonnen waarden hastich oan board laden. Eardere slaven koene har amper ynhâlde om gjin deadlik fjoer te iepenjen. Uteinlik waarden de lêste barrel en losjildkisten yn 'e romp pleatst. Doe gebea Wiscinus:
  - Sla se!
  Folleys fan musketten foelen op 'e Kiramiten, en doe waarden messen en klammers brûkt. Likernôch fyftich soldaten waarden tagelyk fermoarde, en Pisar don Halava waard bûn. Syn mûle waard gagged mei in unappetizing gag fan in pruik, en hy waard begeliede yn it hold.
  Oare Kiram-boaten houdden byinoar.
  In krêftige marinesalvo fan tritich gewearen sinkt in tsiental grutte boaten en skansearre sawat de helte fan 'e oerbleaune. As de betize Kiramans frantysk rieden, slagge it skip om nei stjoerboard te draaien. In oare deadlike salvo blies de oerlibjende boaten yn stikken. It sjitten waard op in heap fan koarte ôfstân útfierd, sadat de ferliezen grut wiene. Stikken hout skuorde, it wetter skom, bevlekt mei bloed. Inogalact mei in krokodilkop swom nei it skip. De filibusters skeaten him mei musketten. Mar trije boaten oerlibbe, se kearden nei de wâl. De gewearen laadden stadich, en se wisten fuort te kommen. Minder as hûndert partikulieren oerlibbe. Dejingen dy't ûntsnapte waarden folslein demoralisearre.
  It wie in oerwinning.
  Oliver Twist wraksele om ien fan 'e izerbûne barrels op te heffen. Iepen. Doe't de oaljefolle top barste, reinden gouden munten del.
  Piraten seagen nei aadlike bút.
  Wiscin wie de earste dy't it wurd naam.
  - Wy fongen ûngewoane skatten, mar bleaunen tagelyk útstoarn. Wy hawwe gjin oare kar as de swarte flagge út te smiten en te dwaan wat in protte fan ús al lang wend binne om te dwaan. Nammentlik seerôverij.
  De korsaren sprutsen har goedkarring fûl út. Oliver Twist hie der ek neat oan. Krektoarsom - dêrom flechte er hjir út in beskaafde, mar tige saai oerdei healrûn.
  - De kustbroederskip hat in eigen haven. Dit is it eilân Monako, dêr't alle filibusters fûn wurde.
  - Goed! - sei Oliver - As wy in basis hawwe, sille wy net ferlern gean. Der is mar ien fraach oer om op te lossen.
  Wiscin begriep perfekt.
  - Wolle jo ús kaptein wurde? Sil net wurkje. Do bist noch te jong.
  Ik ha al bloed oan my. Oliver tilde syn swurd op.
  De brute gromde:
  - Mear oer my. Foardat jo is in betûfte corsair. Hoe âld bisto dochs?
  - Alve. "Oliver Twist seach it net iens goed om jierren oan himsels ta te foegjen.
  De piraten laken.
  Der waarden roppen heard:
  - De jonge is te jong, in betûfte lieder is nedich. Wiscina foar kaptein.
  De gigantyske korsair gnyske.
  - Sjochsto, Oliver Twist, se fertrouwe dy net. Wa wol dat ik kaptein bin?
  Alle piraten hellen har wapens omheech.
  - Lykas dit. Mar wês net tryst. Fan no ôf binne jo myn rjochterhân. Ik, nettsjinsteande Oliver syn jonge leeftyd, beneam him as myn assistint. En in flinke wyn efter ús!
  Stoarmige útroppen fan universele goedkarring. Oliver draaide syn swurd.
  - Ik bin it dermei iens! En ik akseptearje de beneaming eare.
  It gejuich klinkt wer. Wiscin kommando:
  - En no - allegear op 'e mêsten. It is needsaaklik om de oankommende tack te fangen.
  Oliver Twist begon te sjongen, de piraten begon te sjongen yn unison yn sterke stimmen:
  
  Smaragd spatten golf oerboard,
  De stjerren oan de himel boppe ús skine!
  De wille fan in korsair mei geurige wyn,
  Wat moarn - de Heare allinne wit!
  
  Sil boarding barre of kanonnen sjitte,
  Leg de holle yn 'e kweade ôfgrûn!
  Sa is it lot fan de filibuster Pallas,
  Farre oer de see yn in formidabel elemint!
  
  En gelok sil komme - in ljochte stripe,
  As de hannen sterk binne, is it skerpe swurd sterk!
  Wês net ferlegen, frijmoedich yn 'e striid - ferslaan de eangst foar de held,
  Lit jo karakter sjen, slagje de eangst oan te stekken!
  De meldij swom efter it strak oan, en it libben gie fierder as gewoanlik.
  . HAADSTIK #16
  De jonge finzene waard wer swier slein. Se sloegen him swier, en sels Oliver syn hakken waarden ferbaarnd mei fakkel fjoer.
  De jonge, útput troch wrede marteling, fergeat himsels yn in djippe sliep. En hy dreamde der fan ...
  De wrâld fan Tuzok wie praktysk ûnbewust, en de beul bûgde oer Oliver Twist, sêft wrijven alkohol op syn wûnen. Ta syn fernuvering droech se gau op.
  - Dizze keardel geneest better as in hûn, wat sil er my in nocht jaan, hy kin moannen martele wurde.
  De jonge piepte as antwurd:
  - Wachtsje net, myn freonen komme meikoarten, en se sille jo op 'e rek strekke.
  - Hjirfoar noch in pear klappen. - Kara Maara sloech mei al syn krêft in stikel- en naaldwip op 'e rêch, en smiet doe reade piper en sâlt. It gesicht fan de jonge draaide en draaide as in wjirm, allinnich in boppeminsklike ynspanning makke it mooglik om de gjalp tsjin te hâlden.
  - No, wêr binne dyn freonen? Dyk foar symmetry Ik ferbrânje dyn oare hakke, it is mooglik dat de superhartoch hjoed net komt.
  It wytwaarme izer rekke de foet fan it bern oan, doe drukte Kara hurder, wachte in skoftke oant it de ferhurde foet fan de jonge ferbaarnde.
  - Wat hâld ik fan 'e rook fan sûge laam. - Sei kat, sappige tekening yn syn noasters, verzadigd mei de rook fan baarnende loft. Kin in stik fan in skonk ôfsnije en it ite: it sjocht der hiel lekker út.
  Wy stopje jo waarme koalen yn 'e mûle. Vega raasde op 'e top fan har longen. It famke sprong nei foaren as in panter, de eagen fonkelden en it hier foel oer de skouders as sinnestrielen.
  Fjouwer assistint-beulen raasden op har, mar waarden ôfsnien troch in sweeping "dolfine wjukken" technyk. Dan, mei in krekte beweging, snijde Vega in oare marteler del, bruts syn earm en skiede syn holle fan it lichem. Angelica trommele efter har yn, en sleepte de ymmobilisearre superhartoch op har skouders. Har eagen foelen op Oliver Twist. It bern wie bedutsen mei skuor-, snij- en brânwûnen. Ja, en it aroma, dat docht tinken oan in barbecue, liet gjin twifel oer wat in profesjonele sadist hjir die.
  Angelica rûn nei him ta en streake syn wûnen.
  - Myn leave jonge, hoe hawwe de tsjinstanners dy mishannele.
  Oliver antwurde mei in glimke:
  - Wês net bang, mem, do witst hoe fêsthâldend, it duorret net iens in dei foar't de wûnen ferdwine.
  - Dit is om't jo binne ferbettere troch liedende spesjale apparaten dy't de stamsellen fan it lichem aktivearje.
  - Do bist syn mem, en do hast ús sein dat it dyn bruorren binne. - Vega waard yn ien kear delslein troch fiif jagers, fjouwer assistinten en in nochal betûfte strider Kara Maara. Doe't se de oanfal ôfsloech, stiek se fuortendaliks ien fan har yn 'e mage.
  - Och, ik woe jonger sjen, benammen yn 'e eagen fan dyn freon, om't hy mar in jonge is.
  - Jo hawwe it mis, hy is al tritich jier âld, it liket gewoan op in snot. Mar doch dyn mûle net op him iepen. Hy is fan my, wy hawwe mear as in jier fjochtsje, hân yn hân, en ik besleat stevich om mienskiplike bern mei him te hawwen.
  - Wat is lofsang. Mar myn man stoar, en hy gie op jacht yn dit healrûn fan 'e nacht. Dêr makken se him ôf.
  - It is ferskriklik! Mar wy binne allegear stjerlik. Ik winskje jo in goeie man te finen. - Said Vega, ôfmakke in oare bastard. Angelica sels realisearre dat har partner help nedich hie. Boppedat rûnen noch twa tsientallen jagers de keamer yn.
  Slashing mei har swurd, se befrijde Oliver en hastich yn it stjoerhûs. De swurden fan 'e famkes wiene skerper en perfekter, se koene stiel snije. Allinnich Kara Maar hie in hoarder net slimmer, en hy wist sels Vega syn skouder te krassen. Nei't er fallen wie, ûntraffele Oliver Twist fluch, befrijde himsels fan 'e touwen, hy stie foarsichtich op' e teannen - syn hakken waarden ferbaarnd troch fjoer en, oppakke twa fallen swurden, raasde yn 'e striid. De jonge siet fan it fjoer, as er mar te wreed martele wie. Underweis smiet er mei tangen, keatlingen, spikers nei de jagers fan 'e hartoch. Hjir is ien fan harren, as gefolch fan in goed rjochte throw, lâne rjocht yn 'e stim fan Kara.
  De beul pakte syn útstutsen pulsearjende each, Vega, profitearre fan it momint, snijde syn earm by de elmboog ôf, en sloech it swurd út. De jonge, nei't er in oerwinnende klik útstutsen hie, pakte him op, en, doe't er twa fjochters yn ien kear delsloech, krûpte er nei Kara. Hy focht werom mei ien inkeld swurd, in goed oplate jonge yn it skermjen begriep daliks hoe't er it brûke moast. Hy produsearre in ienfâldige, mar effektive dûbele wynmûne technyk. Mei ien slach naem er it blêd wei, en mei in oare knipte er de earm ôf nei it skouder. Kara Maara sakke nei de boaiem yn, bewusteloos fan de skok fan pine.
  - No jo earmleaze bandit krige folslein. Ik wreek mysels, mar oaren sille presintearje dy mei in rekken.
  De meast gefaarlike jager waard ferslein, Oliver pakte de kaaien en rûn yn 'e sydkorridor. Trije fjouwer-wapene jagers mei swurden ferskynden op 'e wei foar him yn ien kear. Se foelen Oliver oan, ien fan de klikken kraste sels syn boarst, en fan de triuw gie de jonge op syn ferbaarnde hakken sitten. Skriemend sloech de jonge, sûnder de pine, ien fan har yn 'e liif. Doe snie er yn in ûnbidige sprong de holle ôf fan dejinge dy't it joech. Dodging de swurden, hy sloech de twadde op 'e top fan' e helm, stunning, en doe ôfmakke mei in sweeping linker hook. De lêste jager hie amper tiid om de oanfallen fan it rapper bern ôf te kearen, dy't nei in pear sekonden syn swurd yn syn hert stuts.
  - De muzyk spile lang net, de fraer dûnse lang net! - Laitsjen, sei de jonge. En op 'e teannen draafde er op, rinkeljend in bosk kaaien.
  De famkes gongen troch mei te snijen mei oermacht. Dochs naam it oantal liken om har hinne ta, en de bleate fuotten fan 'e sjarmante amazones baden yn bloed. Dochs kamen der hieltyd mear fersterkingen by de bewakers en begûnen de famkes drok te wurden. Angelica en Vega brûkten beide hannen en skopten ek mei al har krêft, mar har tal fan wûnen ferhinderden har te bewegen. De krigers lutsen har werom, en de krigers om har hinne waarden mear en mear. Yn 'e waarmte fan' e striid fergeaten de famkes de superhartoch dy't bewusteloos wie, oars besochten se him as skyld te brûken.
  Vega besocht de logtechnyk te brûken. It holp in pear mear minsken del te bringen. It feit dat swurden stiel snije koenen spile lykwols yn har foardiel. Mei tank oan dizze technology. Se fermoarde de oanfallende krigers, yn sokke grutte oantallen. Tidens de striid glide Vega lykwols yn in djippe poel fan bloed en foel hast. Profitearjend fan it momint joech ien fan 'e machtige twa meter lange soldaten fan 'e hartoch in krêftige klap op 'e holle mei in swurd.
  As Vega net sa'n sterke skedel hie mei in mingsel fan culicistat, waard se gewoan ôfsnien. Mar lykwols, it bloed streamde út en in ôfsnien strân hier foel, en it famke sels ferlear hast it bewustwêzen. Refleksyf reprodusearjen fan in lunge, pierde se de tsjinstanner yn 'e kiel. De harsenskodding makke har holle lykwols slim sear, en har reaksje waard slimmer en se miste mear stoten.
  It wie net al te maklik foar Angelica, se wie al ferskate kearen heakke, en de koartlyn krigen blessueres pine en pine. De famkes wiene wurch, der streamden swit en bloed út, se streamden moai oer de brûnzen hûd.
  Vega krige al gau in klap op har earm, har biseps waarden trochsnien, de jonge Amazone oan 'e rjochterkant wie kwetsber, har earm ferlear krêft en snelheid.
  - It liket derop dat wy Angelica fêstkamen, yn 'e slach klommen, ús krêft net berekkene.
  Angelica waard sels mei in swurd yn 'e side stutsen en koe har kreunen amper bedjerre.
  - Hiel graach it feit dat jo de dea fan 'e dapperen stjerre moatte. As jo yn 'e goaden leauwe, bid dan ta har.
  De famkes sjitte:
  - Ik leau allinnich yn 'e hegere geast dy't by de minske heart. En ek yn it feit dat, nei it berikken fan ûnbeheinde macht, minsken sels alle deaden kinne opwekke.
  In tsiental musketiers rûnen de keamer yn, de musket sels wie noch te rom en djoere wapens, de wichtichste wie noch kâld. Nei't se de lont yn 'e brân stutsen hawwe, rjochten se har op 'e famkes en joegen de seal.
  Hoewol Vega en Angelica oan 'e kant sprongen, waard Vega yn' e skonk trochstutsen, en Angelica waard út it boarstbeen slein.
  - Och! Hoe baarnt it! rôp se. - It liket derop dat wy neat mear hawwe as hope foar de takomstige opstanning. Hoewol ik persoanlik leaude yn 'e Almachtige en de himel, mar net te folle.
  - Alle leauwen en religys binne in scam, in manier om jild te pakken. Vega raasde. - Ik bin in dappere offisier fan it Ingelske leger en in nij libben wachtet my, mar do bist fuort.
  De musketten wiene stadich om te laden, mar it wie dochs dúdlik dat de ein tichtby wie. Nije skutters rûnen oan en al út tweintich stammen skeaten se in salve. Wier, fjouwer soldaten fan 'e hartoch waarden by fersin fermoarde, mar Vega en Angelica krigen nije wûnen. Harren krêften waarden sa ferswakke dat se mei muoite werom fochten. Uteinlik sloegen har ûngelokkige hollen, de bewegingen fan 'e bloedende famkes waarden traach, en it waard dúdlik dat de folgjende volley fataal wêze soe. De Musketiers kamen sels tichterby.
  En op dit krityske momint, folge troch in freonlike folly fan bôgen, klinkende pynlik fertroud, song teminsten Angelica har stim.
  Smyt de keatlingen fan 'e kweade slavernij ôf,
  Nim it swurd en skerp it blêd sterker!
  Meie dyn fijannen fol wêze fan bedrog,
  Mar it sil frij wurde, it iis fan 'e hel sil smelte
  Wy sille dizze lytse wrâld ek bliid meitsje!
  De measte musketiers waarden fermoarde, de rest fan 'e fjochters mingde, dûske mei pylken. De striid begûn te sieden mei fernijde krêft, de hartoch syn soldaten waarden yndrukt.
  - En dyn soan die it goed, befrijde de finzenen en kaam ús te helpen. sei Vega.
  - En krekt dêr hie ik oant de lêste sekonde op hope, want it wie net foar neat dat myn poppe earne mei de kaaien rûn.
  De slach wie lykwols noch net foarby, de superhartoch hie noch in protte krigers, de slach fol alle gongen. De famkes bleaunen, nettsjinsteande ekstreme útputting en ferwûnings, te fjochtsjen. Op dat stuit draafde in lange jonge man harren temjitte, syn beide swurden glinsterjend fan bloed.
  - It binne jo, myn moaijes, hoe't jo ferwûne binne.
  Wat wiene jo dwaande, sliepe?
  - Né, mar se namen my foar jins feint en lieten my net yn it paleis, en ik sels woe net folle bloed ferjitte. En doe't de dump begon, realisearre ik dat ik net sûnder my koe. Sit gjin soargen, swurdmanskip waard my leard fan jongs ôf.
  - Ik wit it! Jo binne ien fan 'e útkarde tûzen. Vega spruts op.
  Wat is de útkarde tûzen? - frege Angelica.
  - No, it is wat as in elite yn it Gouden Eldorado. - Okee, wês net ôfliede, jo moatte hurder snije.
  Fresh Dodger, dy't yn 'e sliep âlder waard, bewege fansels folle flugger as de útputte famkes. Syn swurden snijden tsjinstanners yn de helte, snijden blêden. Stadichoan lutsen de soldaten fan 'e hartoch har werom en hoewol't de measte finzenen troch finzenisstraf pine en útput waarden, ferriede haat har krêft. Dêrneist bruts yn de stêd sels in spontane rel út. In protte minsken hienen honger, útput troch despotisme en hege belestingen, mar de slaven hienen benammen te lijen, se wiene de wichtichste eksplosive massa fan 'e opstân.
  - Sjochsto, de minsken stypje ús. - Roep de Dodger.
  Ut de smelle gongen spielde de reboelje nei it oerflak. De formidabele jonge Oliver Twist focht better as hokker folwoeksene, nei elk fan syn klappen foel ien. De rogue, op syn beurt, fungearre as in echte dea masine, mar de fermagere famkes begûn te bliuwen efter.
  - Miskien nimme wy in skoft. Vega suggerearre.
  - Nee, wat bisto! Sûnder ús kin de opstân yn har eigen bloed stikken. Fersterkje Gouden. Angelica raasde.
  - Yn 'e bloedige striid hawwe wy besocht te snijen! Hja foelen, mar hja kamen oerein! - Vega fleurde op en snijde in oare soldaat. Angelica tafoege, se seach har oan. De famkes swaaiden hieltyd yntinsiver, it like der wol in twadde wyn op. De rogue wie fier foarút, twa swurden krústen oer syn holle, en like in reinbôge út te slaan. It wie doe dat Angelica ûnthâlde de superhartoch.
  - En wêr is it wichtichste meunster?
  Vega draaide har bloedbevlekte en doe gesicht.
  - Wierskynlik, hy is dea, ik joech him in halsslagader!
  - Om't d'r neat is om soargen oer te meitsjen, liket it derop dat de striid oanhâldt, en wy sille se allegear moatte deadzje.
  Minsken kamen fan alle kanten oan, se flechten, swaaiend mei billen, heafoarken, sissen, mei wylde razende razen nei de hate satrapen. Ien man, sûn as in bolle, helle in ikehouten dek yn in slinger en brocht it del op twa ruiters dy't raasten om oer te snijen. Se fleagen fan har seisbenige hynders ôf, izeren harnas stoarte op 'e kasseien, en it bloed streamde efter de mûle.
  In oare rider waard fuorthelle mei in scythe, skieden de holle fan it lichem.
  Oliver Twist hat hielendal feroare yn in duvel, de trofee beul swurden wiene prachtich, hakken mei harren is sa maklik as cutting gers. Mar it paleis fan 'e superhartoch, brânen bruts út yn syn keamers, reek streamde oer de hege skerpe tuorren. De rogue wie de earste dy't opmurken en befel.
  - It is driuwend om it fjoer te stopjen, oars sil de rykdom dy't ieuwenlang sammele is yn jiske feroarje.
  Guon fan 'e rebellen binne noch net sa nuver dat se de stim fan 'e reden net hearre. Se waarden lykwols hindere troch de oerlibjende ridders, en tal fan bewakers. De striid wie chaotysk, earne yn 'e reek seach de Dodger in smid mei earmen sa dik as logs, mei in hammer swaaiend, fûle fjochters foelen út syn slagen. Massive oerfallen begûnen. Maara Ace wie krekt ta syn sinnen kommen en, hoewol hy befelje koe, wie syn gesach net sûnder betingsten. De befrijde finzenen stjoerden al fûgels nei Valya Chervonny, mar hy koe de revolúsjonêre oarder werstelle.
  Ynienen ferskynde de bekende kolonel Gustav foar de Dodger. Hy rjochte in fjouwerfleugel-earn op de Dodger. Syn pânser bek iepene, iepenbiere skerpe tosken.
  De dodger bûgde, ûntwykte de klap. Nei't er mist hie, kraste de gier de stiennen mei syn klauwen, en krige dan wer hichte, en de kolonel foel de Russyske ferkenner oan mei in skerpe spear.
  - Jo de ein fan 'e plebejer!
  De skelm ûntwykte en sloech de foarpoaten fan it hynder mei syn swurd. It seispotige hynder sloech de ruter om en hy fleach as in pingpongbal. De hoarnhelm rekke de stoep, wêrtroch de kolonel tydlik ferbjustere. De skelm besleat foarearst him werom te litten, wylst er him rjochte op 'e earn.
  De grutte fûgel foel him wer oan, mar it wie net foar neat dat de Dodger ien fan 'e útkarde tûzen wie, in krekte slach mei in swurd rjocht yn 't each, en de earn sloech yn in fatale oanfal. Mei in skerpe goaie smiet de kaptein fan it Russyske leger de gier oer him hinne, bevlekt mei pears bloed.
  - No, it bist. Ik begriep wat it betsjut om te gean mei in strider fan Grut Ruslân.
  De kolonel kaam stadich oerein, syn swurd flikkere yn syn hannen.
  "Ik bin de bêste swurdman yn it leger fan 'e superhertog. Plebejers fjochtsje my en dyn holle sil wurde skieden fan dyn lichem.
  - Hoe sterker de fijân, hoe nijsgjirriger de oerwinning! - De skelm liet de fijân einliks bykomme, en foel him doe oan. De kolonel blykte yndie in heul ferfine tsjinstanner te wêzen, dy't in protte trúkjes wit, mar is ynferior foar de Dodger yn snelheid en fysike krêft. Icy, besiket te winnen sa fluch mooglik, die te rjochtlinich, dêr't hy waard bestraft, Gustav koe snije syn wang. Doe die Dodger in komplekse kombinaasje "Mad Squid" en slim ferwûne syn tsjinhinger.
  - Jo sille de gewoane betelje. kreunde de kolonel.
  Nei ferskate oanfallen Gustav waard sa swak dat Peter maklik ôfsnien syn hân, en dan rekke de top fan 'e helm.
  - Net min foar in feint. - sei er en foel dea del.
  - Ik soe graach tsjinje! Serving is saai! - De skurk bûn Gustov en droech him ûnder in beam, doe raasde er wer yn 'e dikke. In hiele rezjimint ridderlike bewakers kaam it bedriuw yn, en de rebellen, willekeurich bewapene, hienen it dreech. Spontaan oprjochte barrikaden sprongen yn 'e strjitten op, de ynfantery en kavalery ramden, en har striid waard ekstreem fûl.
  Fan in ôfstân yn it tsjuster ferburgen sels de meast fonkeljende fjouwer moannen efter leadwolken. It paleis fan 'e superhartoch like net mear as in koeke, mar in âld gebou fan it Pentagon, fersierd mei tolve koepels, en militêre bylden, der wiene benammen in protte ridders en draken dy't te hynder rieden. Der bruts al in flam tusken har troch, in bygebouw flamme op, earne yn 'e buert skeaten kanonnen, se skeaten de stêd, fernielen meast stiennen huzen.
  Plut besocht de opstân yn in sinfoller en minder spontane rjochting te rjochtsjen, mar gjinien woe nei him harkje. En de ynfantery hie al trochbrutsen nei it paleis en organisearre in bloedbad. Maara Tuz sammele in groep oanhingers om him hinne, hy waard martele mei sparjen en snijde allinich de hûd op 'e rêch.
  - Wali Chervonny wêr bisto? - Hy rôp út 'e longen. De bewakers omringen him fan alle kanten, besykje him finzen te nimmen. Hjir is in behendige goaie fan de lasso en in flinke man wurdt ferslein, de strop is ticht by de kiel.
  - Noch ien aas is folslein meinommen. Meikoarten sille wy alle rebellen deadzje. Wêr binne dy gekke froulju?
  Mara waerd meisleept as in ienfâldich fee, lykwols, doe't er al socht wie, goaide er it op 'e hynstekrûp, in pylk skuorde, troch de holle fan 'e rider. Nei in pear sekonden fleach in oar foarby, en lei in oare strider del. De ace foel en begûn te rôljen fuort, doe pakte in dolk fallen troch immen en snije it tou. No fjochte er mei nije krêft, hy woe echt sjen wa't him rêde.
  Doe't er in bytsje werom rûn, seach er in healneaken jonge bedutsen mei bloedige kuten. Hy herkende him lykwols daliks.
  - It is do World Tuzok. Dat dyn soan moai mishannele wie oer dy.
  De wrâld swaaide mei hokker ongelooflijke ynspanning fan wil er it slagge om nei de bûtenkant fan it paleis te kommen nei't er fan it rek helle wie. It wie benammen pynlik om op ferbaarnde fuotten te stappen, it rjochterskonk wie slim ferwûne. Hy bleau se yn it wetter dûke, de fontein wie fernield en de grutte blieren sakken wat ôf, en it like der op dat de rotten dy libben gniisden. Hy naam de bôge fan 'e fermoarde hertoglike strider, hy kaam op 'e tiid om syn heit te helpen.
  - Neat heit! Scars fersiere allinnich in man. It wichtichste is dat ik harren neat fertelde.
  De jonge like grutsk te wêzen dat er de marteling trochmakke hie. Doe herinnerde de wierheid hoe't er raasde, en hast syn tonge losmakke. Mei tank oan Oliver Twist foar morele stipe yn drege tiden.
  - Do bist al in hiele folwoeksen wrâld en moatst de swierste martelingen ferneare.
  - Ja heit, mar se slaan en baarne foaral de hakken, it is dreech om te skriemen.
  - As jo wolle, dan sil ik jo goed rie jaan. As jo folslein ûnferdraachlik binne, sjong. It helpt in protte, ik bin yn myn libben faak slein. It is allinnich mar spitich datst net fan tefoaren mei in sweep temperearre wiene, dan hie elk rek neat foar dy west.
  - Persoanlik oefenje ik leaver mei in bôge as om slaan te fernearen. - De wrâld stelde him foar hoe't de heit him mei syn swiere hân slacht. Brr!
  - Okee, om't jo my hjoed rêden hawwe, sil ik jo net slaan, mar yn 'e takomst sil jo hûd tan wurde moatte.
  Nije krigers ferskynden, in hiele detasjemint kaam oan, de rebellen hiene in ekstreem drege tiid. Op dat stuit ferskynde in kolibriseftige fûgel mei seis wjukken en in heakke bek, dy't troch de loft snie. Sittend en iepene har mûle, tjirpe se.
  - Vali Chervonny, benadere de stêd, boeren út 'e omlizzende doarpen kamen by him. Hy freget om de poarte fan 'e kant fan Cedar Forest te iepenjen.
  - Dan moatte jo by har trochbrekke, wêr binne dy ferrekte froulju, se soene helpe mei har skatkeamers. Mara skelde út.
  - Ik rin efter harren oan. sei Mir.
  - Mei ferbaarnde soallen kinst net fier rinne. - De ataman stelde syn soan rêst - lit Zvan better ynrinne.
  De ace fluite foar de hakkende jonge, dy't noch fris wie, dy't foltering mei súkses mijd hie.
  - Rin en fyn dy twa froulju dy't dizze reboelje begûnen. Jo kinne se maklik werkenne, se binne moai, en se litte in bulte liken efter. Fertel harren om in oanfal op 'e Cedar Gate te stjoeren.
  Blitsjend mei de bleate hakken gong de jonge om de opdracht út te fieren. Zvan wie ien fan 'e bêste hurdrinners en ferkenners yn it rebellenôfdieling, en Mara hope dat de jonge neat ferwarre soe.
  De jonge realisearre fuortendaliks dat de famkes wiene wêr't it waarmst wie, yndie, yn 'e dikke fan' e striid, wie it dúdlik hoe't de swurden fan Angelica en Vega flikkeren. Mei syn sabel swaaiend, om't it twasnijden swurd te swier wie foar bernlike hannen, wist er de strider del te snijen en troch te brekken nei de amazônes.
  - Beste krigers. - sei er, mei muoite de klappen te parearjen. - Der komme fersterkings nei ús ta, en om se yn 'e stêd te litten, is it nedich om de oanrin nei de Cedar Gates frij te meitsjen en de brêge te ferleegjen.
  - Wêr binne sy? fregen de famkes byinoar.
  - Ik sil dy sjen litte, folgje my. - Sei de jonge. Dip syn fuotten yn it bloed, hy rûn, en liet spoaren fan bleate fuotten. - Folgje de spoaren.
  De famkes, as betûfte atleten, wiene ûnderweis oan it herstellen. Nei't se noch in pear ridders ôfsnien hienen, begûnen se te rinnen, en kamen de jonge frij gau yn.
  - En wêr woene jo ús hinne.
  - Ik sil dy bringe, hjir sjogge se in trijehoekige toer, besykje se te iepenjen.
  D'r wiene in pear bewakers om 'e poarte, de wichtichste troepen fochten yn 'e stêd. De famkes, dy't fjouwer krigers yn ien klap fermoarde hawwe, glieden troch de poarte. Gau de wenteltrap opklommen, brutsen se troch nei it meganisme dat de brêge del brocht. In tsiental bewakers op dit stuit spielden kaarten. Doe't se twa bleate skonken, bloedige en tagelyk moaie froulju, yn flarden sjoen, makken se grommeljende lûden.
  - Wat cuties, doch mei ús, wy sille regelje in koele groep seks foar dy en pour wyn.
  - Lit ús se deadzje! - Sei Vega, en mei in dûbele slach mei in sikkel lei se tagelyk fjouwer dronken.
  De rest rikte nei har swurden, mar it wie te let, de famkes ha se as koalen del.
  - Banzai! - rôp Vega heal in grapke, en snijde har de lêste kop fan 'e skouders ôf.
  Doe draaiden se twa mei muoite de handgreep, de grutte poarten begûnen del te fallen, blokkearje de grêft. Ferskriklike skepsels kamen út it wetter en knipten fûl mei de mûle.
  - Se hawwe gjin kâns, sjoch, se binne al hastich om te helpen.
  In grutte horde boeren mei heakfoarken en sjiten barste de stêd yn, folge troch in ferhurde partisanenôfdieling, te oardieljen nei har flekke klean. De krigers waarden skildere om de kleur fan 'e bosk te passen.
  - Einlings kaam Vali Chervonny oan, is it net. - Vega wiisde mei de finger nei in strider yn harnas dy't galoppearde op in inktswart seis-legged hynder.
  - Nee, dit is syn assistint Discord. Zvan antwurde.
  - Wêr is dyn lieder?
  - Hjir is it. - De jonge wiisde nei in grutte man yn bastskuon en mei twa breedswurden yn 'e hannen.
  Wêrom sjocht er der sa út?
  - Dat de fijannen net werkenne tidens de slach, en as hy hie keninklike klean, se skeaten him in lang lyn.
  - It is dúdlik, wy lykje no ek as bidlers. Angelica suchte.
  - It wichtichste is net wat bûten is, mar wat binnen is. Vega snapte. "No sille wy in echte blast hawwe."
  Hoewol't de famkes fan wurgens al yn 'e skonken sieten, twongen se harsels út 'e holle te kommen.
  Chervonny hackte as in demon, en Vega rôp him.
  - Reus, wês foarsichtich mei dyn eigen te swaaien.
  - Wa bisto?
  - De goadinne dy't al dizze rommel makke.
  - Fan froulju alle rellen, en do mar twa.
  - Mar wy kinne snije, net slimmer as manlju. Vega tilde har bloedige swurden op.
  - Litte wy sjen, miskien binne jo gewoan in opskepper. sei Vali.
  De oanpak fan frisse troepen begon de skaal te tippen yn it foardiel fan 'e opstannelingen, mar it duorre in hiel lang tiid om te fjochtsjen. Sawol Vega as Aplita waarden mear as ien kear ferwûne, hiel faak seagen se de dea yn it gesicht, mar gjin sekonde fertrage se har dûns fan ferneatiging. Chervonny sels krige ferskate wûnen, benammen gefoelige, doe't syn kolom begûn te ûntslein út musketten. En doe wiene de famkes op har bêst, as de earsten dy't yn 'e rigen snijden, de kweade rôfdieren stilmeitsje. Gespierde froulike hannen wiene lang ferwûne, Vega en Angelica holden op grutskens, dy't net tastean se te sinken. De opstannelingen, dy't har wei mei pipen besmolten, bruts wer troch nei it paleis. De krêften fan 'e superhartoch wiene útput en syn troepen rieden werom, it paleis sels baarnde as in grut fjoer.
  - Dringend útsette de wenning fan dizze boer. Wy moatte bewarje wat der oer is. Vali befel. - Pak ek de gewearen.
  Perth, mei in groep minsken fassinearre troch syn eksploaten, bruts troch nei de muorre, dêr't ferskate batterijen mei swiere gewearen wiene. Se holden de hiele stêd ûnder gewear, en ferneatige it mei read-hite kanonskogels.
  - Folgje my, kameraden, om te stoarmjen, te skrassen!
  Tichtby de gewearen wie der in serieuze dump, ien boer plante in artillerist op in hôfvork. In oare keardel, dy't noch altyd op in tiener seach, smiet in dolk yn 'e kiel fan in iverich roppende offisier. Hy foel del, stikken fan bloed. Sels de froulju fochten mei in fûle woede, mei help fan ljocht sabels fongen fan 'e fijân, of billen, keuken messen, en sels toskeboarstels. Ien fan har, bygelyks, snie frij behendich de búk iepen mei in mes dat har strider oanfoel. In oare faam die bliken sa ferliedlik te wêzen dat se de fjochters ôfliede troch har hege, statige boarsten te sjen. De Dodger sels is lang de tel kwyt hoefolle hy slagge om te deadzjen yn in bloedige puinhoop. En dochs, it fermoardzjen fan minsken is net as dei of oare stjerrestelsels, op it stuit dat jo allinich dronkenens fan macht fiele, en dan. Hy hat lykwols al safolle Konfederaten ferneatige dat ekstra bloed foar him as wetter is.
  - Kom op jonges triuwe harder. - De rogue skopt de fijân yn in sprong, syn laarzen binne smeid mei hypertitanium, dit is net heul handich yn 'e waarmte, mar it is effektyf, skulls barste fan sa'n skok. Dan galoppearret er as in echte karateka, dûbelslach en swaait mei swurden, fuortdaliks binne fjouwer dea.
  Hast alle bewakers by de gewearen waarden fermoarde, in pear oerlibjende soldaten ferstoppe ûnder gewearkoetsen en tsjillen. Se wurde útlutsen en se wolle har deadzje, mar Peter hâldt de iverichsten tsjin.
  - Bind se fêst, en dan freegje wy oft se nei ús kant komme wolle.
  Eardere fijannen binne bûn, mar de grime fan 'e opstannige minsken is te begripen, de artillery ferwoaste in protte huzen, guon waarden kreupel.
  It lêste serieuze punt fan definsje yn 'e stêd wie detinets. De mishannele ridders lutsen dêr werom, en ek de oerbliuwsels fan de rezjiminten. Gladde hege muorren, lykas pânsere doarren, foarkomme de oanfal.
  De boef joech de opdracht.
  - Bring artillery, slach de poarte út.
  Sûnt de measte rebellen net witte hoe te sjitten, liedt de Dodger persoanlik de gewearen. Hjir is ien fan harren, de grutste kearn wurdt mei muoite sleept troch ferskate minsken. In Russyske offisier nimt in tip en sjit op de doar. De earste miste wat, de getten izeren bal rekke de toer. Gebrek oan gewearen fan swier kaliber, leech fjoertempo. Ien Peter is net sûnder reden de elite, hy beslút om buskruit by te foegjen, ien fan 'e rebellen, dy't eartiids yn 'e artillery tsjinne, besiket beswier te meitsjen.
  - Tefolle lading. It gewear kin brekke.
  - Net brekke! Plut swaaide. - Sjoch hoe dik de broek is, jo kinne daliks sjen dat de masters hurd wurke hawwe.
  Betrouwen yn 'e sliep mei wyt poeier, holp er minsken om de swierdere kanonskûgel te laden.
  - No, no sil it wol leuk wurde.
  Fan sa'n ôfstân is it dreech om direkt op 'e doar te slaan, en it geweldige kaliber draacht net by oan krektens, mar as it slagget, dan sil der in effekt wêze. Fansels moatte jo fertrouwe op yntuysje. De skelm die de eagen ticht en frege de foarsichtigens, dy't yn 'e regel goed die Groot-Ruslân, om ek yn dizze saak te helpen.
  - No, bern mei God.
  - Mei de Hillige Mem fan God ús helpe. - Sei de rebellen.
  Mei in gjalp skeat it kanon in kolom fan fjoerige flammen ôf, in bal fan tweintich pûn botste mei hege snelheid de doar yn.
  It izer dêr't it mei smeid waard barste, mar de stifting sels bleau oer.
  "Ferdomme, wêr't it fan makke is, moat ik wer fjoer." Litte wy de lading ferheegje.
  - It net wurdich. - De kanonner ferhefte syn stim. "It risiko is te grut, better hear, as jo de juste stim hawwe om noch in pear shots yn te setten, kin gjin inkele doar safolle treffers ferneare.
  - Okee! Mar ik sil jo ek gjin dosisreduksje jaan.
  Nei't er de kanonskûgel yn it kanon slein hie, skeat de Dodger wer, mar blykber kearde it fortún fan him ôf, de klap gie oer nei de toer, it wie dúdlik hoe't de útsleine tosken fleagen.
  It bern hie ek kanonnen, en se snauwen mei fjoer. Wier, se skeaten foar it grutste part nutteloos en blyn.
  - Jo senuwen binne te spand. - Sei de âlde gunner. - Ontspanne en tink oer wat noflik.
  - Wêr giet it oer? - Frege de yrritearre Dodger.
  - Oer it feit, bygelyks, dat jo binne myn map, en dyn soan. - De jonge mei de snobbersguod antwurde provosearjend, de sabel yn 'e hannen wie bloedich en hy focht goed.
  - En wat is net in min idee! Ik soe graach fiif, gjin tsien soannen hawwe om te fjochtsjen foar myn heitelân.
  - Nee, miskien bist noch te jong foar myn heit, it is better foar dy om myn âldere broer te wêzen.
  De Dodger rekke syn glêde, burdleaze kin oan en gniisde. Doe, oantinken oan de âlde Russyske gewoante, krúst er himsels. De broek fan it wapen wurdt ferwaarme.
  - Hyt! Mar neat, mar koel de holle.
  De folgjende kearn waard stjoerd mei pinpoint krektens. De massive doar stoarte yn, en de rebellen, benammen Angelica en Vega, raasden yn 'e bres.
  Famkes hawwe altyd socht om te dominearjen, en om't se opfallen binne foar har grutte feardigens yn it fjochtsjen, lutsen oare manlju harsels ûnwillekeurich omheech nei har nivo.
  Vega sprong op it ferneatige diel fan 'e boarst, en makke in propeller mei har swurden. Stikken bloedich fleis fleagen.
  - Angelica, miskien hawwe jo in soarte fan dope, ik fiel myn hannen net.
  - Ik bin ek net kjel, wês geduldich famke - do silst in ataman wêze.
  - Bernegrappen binne hjir net passend, ik stean op it punt om myn swurd te fallen.
  "Dan sil de kop dan falle."
  De fleismolen gie troch, it fjoer baarnde en Vega stapte ferskate kearen bleatfuotten yn it fjoer, mar joech der gjin oandacht oan. Troch de bewakers fan 'e kant te skowen, bruts se it hôf yn.
  Generaal Monnac sels, de opperbefelhawwer fan 'e troepen fan 'e superhartoch, focht hjir. Hy wie tige lang, grutter as Valya Chervonny sels, en ûngewoan breed-skouders. Hjir binne twa enoarme ridders dy't byinoar komme, dy't twasnijden swurden kieze as wapens. Vali wie sa sterk as in bear, mar syn tsjinstanner wie net minderweardich, boppedat waard Monnac oplaat troch de bêste swurdfeters yn it keninkryk, en Vali die op 'e âlderwetske manier. In minút letter, de generaal, nei't er in behendige ferrifeljende beweging makke, pierde de hân fan syn tsjinstanner. Vali ferskoot it swurd nei syn lofterhân, syn bewegingen fertrage. En dan slashing backhand brekt troch it boarst. Chervonny wankele, mar doe kaam Vega him te helpen. It famke parearre de oanfal fan 'e generaal, en se makke sels in teken op syn foarholle mei in oar swurd.
  - Dat is in hoer! Ik sil dy yn alle gatten neuke. rôp Monnac.
  - De pod sil ôfbrekke. - Vega stiek har tonge út.
  De klappen fan de generaal wiene swier, mar net fluch genôch yn ferliking mei de bewegingen fan de Russyske ynljochtingeoffisier. Nei't er ferskate oanfallen mist hie, kreunde er, bloed streamde út 'e trochstutsen shell, it wie dúdlik dat de grutte boer swakke wie.
  Omdôch leaut de fijân
  Dat it him slagge om de Russen te brekken!
  Wa't it doar, hy falt yn 'e striid,
  Fijannen sille fûleindich wurde slein!
  Vega spriek de âlde, net folle naïve fersen út en sette it offensyf troch. Op 't lêst stroffele de generaal, dy't syn krêft kwyt wie, en it famke stiek him mei in lem yn 'e kiel.
  - Ik tink dat ik haast hie: ik hie dy finzen nimme moatten en dy ferkrêfte.
  De lêste striid skuorde har lykwols alle krêften út. It famke wankele en liet har swurden falle. Doe foel in brute mannichte har oan, it famke krige twa ferwûnings yn 'e mage, en in oar blêd snijde har wang.
  - Hjir binne de basterden! - Vega har hannen trillen, har skonken wiene ek ferwûne en trilde, it wie dúdlik dat se op har lêste skonken wie. Angelica waard ek wurch en focht fiif krigers mei muoite út.
  - It is dom om trije stappen fan 'e oerwinning te stjerren! Vega mompele.
  - Jo sille libje! - Roep Oliver Twist en glied as in lyts tigerwelp tusken de blêden. In pear oanfallen en brutsen hollen fleagen del.
  - Bravo poppe, sa'n soan soe ik graach hawwe.
  - En ik haw it al! - Angelica sei, draaide mei muoite, se sloech in oare fighter.
  Vega foel, sloech har gesicht yn it bloed, en naam doe in slokje. Dit fleurde har nuver op, en hja gyng oerein.
  - Jonge, it is te betiid om my ôf te skriuwen, ik kin noch fjochtsje.
  It opheljen fan 'e fallen swurden, draaide it famke om, bliuwde har mage los.
  De bewakers wiene dúdlik útput, guon soldaten, dy't har moed ferlern hawwe, foelen op 'e knibbels en fregen om ferjouwing, oaren, krekt oarsom, leaver de dea foar de skande fan finzenskip. Mar harren krêft droech op, de klappen waarden minder en minder.
  - Hâld op! En wy sille jo libben sparje. - rôp Vali Chervonny. - Drop jo wapens foardat it te let is!
  Mear as de helte fan dyjingen dy't yn wanhoop fochten lieten har blêden ferlitte dy't nutteloos wurden wiene. Allinnich in lyts part fan 'e soldaten spriek mei patos.
  De bewakers jouwe net op!
  "Dan moatte jo fermoarde wurde!" Foarút myn draken, ien lêste ynspannings bliuwt.
  Yn 'e holle fan Vega en Angelica dondere it dat de jonge dy't martele wie der net better útseach, mar se foelen dochs op 'e fijân, en makken it lêste oerbliuwsel fan ferset ôf.
  Doe't op it lêst de lêste strider dy't troch Alex trochstutsen foel, wie der deastilte.
  Vega, útput, siet op in heuvel fan ferskate liken. Aplite spriek.
  - Ave Maria! Wy ha wûn.
  Vali gyng op 'e vat wyn, helle dy op, bruts de râne ôf en bigoun graech to drinken. Doe kearde er him ta de rest fan de rebellen.
  - En wat bisto wurdich. Lit ús drinke nei ús oerwinning.
  Pas no fielden Vega en Angelica dat se ite woenen, sels de mage krige kramp, en de kiel wie droech fan toarst.
  - Nei in hearlike striid, wêrom net in slokje nimme.
  De rebellen begûnen de oerfal, mar Vali Chervonny stoppe harren.
  - Nee, alle rykdom moat wurde ferrekkene en opfrege. No, yn stee fan de hartoch, sille wy regearje, en elke macht hat sawol fûnsen as itenfoarrieden nedich. - Sei it haad fan 'e rebellen.
  - En jim famkes komme hjir! Jo binne sokke heldere en sterke krigers, mar ik ken dy net! Wêr kaamsto wei.
  Vega besleat de wierheid net te fertellen. It is better om in protte te witten en net folle te ûntdekken.
  - Wy komme út fiere lannen, folle fierder as de grutte besittings fan Kiram en Ingelân, en foar in lange tiid wennen wy yn in militarisearre kleaster, dêr't froulike krigers oplaat waarden.
  - Dat is hoe, mar ik wist net dat der sokke minsken binne, en is dyn kleaster grut?
  - Lyts en ferskriklik geheim.
  - En jo kinne my persoanlik sjen litte op 'e kaart.
  - En d'r is gjin kaart, har lokaasje is sa'n hillich geheim dat as wy it útjaan, sille wy ûnderwurpen wurde oan in skriklike flok.
  - No, goed myn geheimsinnige oarlochsnimfen, ik lit jim dit geheim hâlde. En dizze jonge dy't sa goed fjochtet, is by gjin tafal dyn sibben?
  - Hy is myn soan!
  - Lokwinske! Dit is in echte earn en ik tink dat yn 'e rin fan' e tiid in treflik fjochter út 'e jonge sil groeie, hoewol't hy ek no superb fjochtet.
  - Ik trainde him sels.
  - Wat is dyn partner syn namme?
  - Ik bin Vega, de Dodger is noch by ús, hy is gjin feint, mar in lykweardige partner.
  - Ik sil it leare! Jo útnoegje om myn assistinten te wurden, sil ik elk fan jo in rezjimint jaan.
  "Hiel tankber, mar wy binne net fan doel om te lang yn dizze wrâld te bliuwen, en sa gau as ús missy foarby is, sille wy it ferlitte.
  In skaad flitse yn 'e fierte, in ûnopfallend lyts mantsje stapte op syn hynder en galoppearre nei de poarte. Syn lippen flústerden slûchslimme.
  - It liket derop dat dit dejingen binne oer wa't de profesije sprekt.
  . HAADSTIK 17
  De geselde jonge finzene besocht wanhopich de keatlingen troch te zaagjen. Hy hie in bytsje tiid oer.
  Meikoarten de tredde geseling, en dan de eksekúsje. Yn in lus is stjerren net sa pynlik as it is fernederjend. En hjir fiede se de selsmoardbommers tige min. Bôle en wetter en dan in bytsje. En it is kâld yn 'e dikke stiennen muorren. En de dokter komt net iens - hy waard feroardiele, dus wêrom behannelje.
  Doe't de útputte Oliver Twist yn in dream foel, dreamde hy ...
  Nei in aadlik feest en fiering fan 'e oerwinning sammele in ried fan rebellen. It waard bywenne troch de kommandanten fan 'e detasjeminten, lykas Vega, Angelica, Plut, en, hiel ferrassend, de jonge Oliver Twist, dy't beneamd waard ta it befeljen fan in detasjemint besteande út bern en adolesinten net âlder as sechstjin jier.
  Besprutsen de aktuele stân fan saken en wat te dwaan neist. Earst wie it nedich om de legitime autoriteit yn 'e stêd sels te herstellen, oerfallen en geweld te stopjen.
  - Ik haw al in tweintich galgen delset, dêr't dy ophongen wurde, dy't him net oan 'e folksmacht oerjaan woene.
  - Dat kloppet, mar it is noch better om dieven te impale! rôp jonge Oliver Twist.
  Ferskate kommandanten út 'e rebellen sprutsen har unanym goedkarring út.
  - Jo kinne fuortendaliks sjen dat de wiere lieder fan 'e minsken groeit!
  - Der sille staken wêze! - Snij Vali Chervonny ôf.
  Vega naam it wurd.
  - Ik leau dat wy net rêstich sliepe meie, it is mooglik dat letterlik in pear dagen letter in grut leger hjirhinne stjoerd wurdt, dat de stêd sil belegere.
  - Net sa gau! - Snij Vali Chervonny ôf. - It leger moat gearstald en útrist wurde. Dêrneist hat Naporedon in konflikt mei Agikan, as hy tefolle krêft op ús smyt, riskearret hy alle koloanjes te ferliezen. Nee, sa eng is it noch net.
  "Mar lykwols, it is better om fêst te hâlden dan preemptive te wêzen, it is better om te winnen dan werom te gean yn eangst. Wy moatte marsjeare op ús eigen, ûnderweis sille wy ús leger oanfolje op kosten fan 'e opstannige minsken, en dan sille wy de haadstêd fan it ryk as har eigen feroverje.
  - Matarra is de haadstêd fan ús lân. Sa wolle jo de kening omkeare.
  - De needsaak twingt ús ta.
  Wa sil dan de monarch wêze?
  - Ja, ek dy, it kin my neat skele.
  - Vivat Vali keizer. De kommandanten krigen it.
  - Wat tige fleiend is, ik kin it miskien wol mei har foarstel ynstimme. Lykas jo seine, it is better om te winnen dan werom te gean yn eangst.
  - It is needsaaklik om alle krêften te sammeljen en earst fan alle jonges fan 'e leeftyd fan sân te mobilisearjen. - Ynfoege troch Oliver Twist.
  - En hoe sille wy frijwilligers werve of sille wy de tsjinstplicht ynfiere?
  - Fansels plicht. - Hjir wiene atamans ferienige. - De minsken binne der al oan wend, en ús leger wurdt grutter.
  - En wês op dit.
  - Boppedat. Angelica kaam yn it petear. - Wy moatte alle slaven befrije en se yn ús leger nimme.
  Wy sille gjin slavernij hawwe! - Snij Chervonny ôf. De lieder fan 'e rebellen helle in grutte gouden beker yn stiennen en dronk dy yn ien slok - Fan no ôf sil de lijfeigenedom troch alle frije bruorren ien op ien ôfskaft wurde.
  - En de bút scoe ûnder allegearre lyk fordield wirde. Oliver Twist grypte wer yn. - Nettsjinsteande titels.
  Vali twifele, mar seach de spannende blikken fan syn wapenkameraden op, sei er fêst.
  - Mei it sa wêze! Wy stimme.
  Elkenien hie de fûsten op.
  - Unanym!
  Dodger flústere Vega har ear.
  - De frijheid is fansels prachtich, mar bliuwe wy net te lang. Wy hawwe ommers de taak fan ús eigen lân - Grut-Brittanje.
  - Jo hawwe fergetten dat wy tasein hawwe Angelica har soannen werom te jaan. Ien wurdt weromjûn, sa gau as wy de twadde fine en Matarra nimme, sille wy daliks yn 'e healrûn fan ljocht draaie.
  - It kin te lang duorje. - Piter blaasde fan lilkens.
  Wat flústerje jo oer. frege Vali erchtinkend.
  - Oer persoanlike saken. - Glimkjend, antwurde Vega.
  - Dat is dyn saak. No, hjir binne de wichtichste besluten dy't wy hawwe makke, it bliuwt om de details te besprekken.
  - De duvel sit yn 'e details. sei Vega.
  - Ik wol net opdringerig klinke, mar jo komst docht tinken oan in gewoane leginde oer twa bleatefoet krigers mei swurden dy't sille ferskine foar it ein fan 'e wrâld.
  Jo kinne ús as alles tinke, mar soms komme leginden wier. sei Vega.
  - En ik leau net dat jo de belichaming binne fan 'e Faam Marije en Azazel, mar de minsken kinne der yn leauwe. Dat jo better net teloarstelle him.
  - Wêrom? - frege Angelica.
  - Want yn dit gefal sille in protte ienfâldige en religieuze krigers by ús komme. Ommers, de minsken binne net konstant yn harren lilkens, mar folle mear konsekwint yn kultus oanbidding.
  It famke helle harsels in heal glês swakke wyn yn, fochtige har kiel.
  - No, foar in rjochtfeardige saak bin ik hjir klear foar. Mar jo witte wat Vali. Angelica twifele.
  - Wifkje net om te praten.
  - Hoe fielst dy oer wittenskip?
  - Ik bin sels net botte literêr, mar ik tink dat as it foar it lân en de arbeiders is, dan moat de wittenskip stimulearre wurde.
  - Jo moatte sels ek leare om net blyn te wêzen.
  - Yn myn jeugd wie ik sels in slaaf, en ik wie net oan 'e literatuer, en doe die ik gewoan wat ik fochten, ferburgen foar de efterfolging, brocht gerjochtigheid. En as ik kening wurd, is it net bekend oft ik op syn minst in stikje frije tiid haw.
  - Yn âlde tiden op ús mem planeet wie der in grutte hearsker Genghis Khan. Hy koe ek net lêze en skriuwe, mar hy helle wiidweidige feroveringen en makke in frij solide ryk. sei Vega.
  - Wat in moai foarbyld. Safier't ik begryp, fleagen jo hjir fan fiere stjerren.
  - Ja, jo hawwe it goed begrepen, en ús ryk omfettet miljoenen wrâlden dy't lykje en net lykje op jo.
  - Mei sokke gegevens binne jo des te mear geskikt foar de rol fan messias. Help my de troan te winnen en ik sil alles dwaan wat jo freegje.
  - Wy hawwe ien eask foar jo om wittenskip te ûntwikkeljen, slavernij te ferneatigjen, earlik te regearjen!
  - Jo sizze ien ding, mar set trije tagelyk foar! Chervony gniisde. - Okee, lit ús de bekers folje en drinke ta sukses.
  Atamans dronk, ynklusyf Oliver Twist. De jonge waard in bytsje bedoarn en spriek mei patos.
  - Ik wol in prins wurde.
  - Wêr hawwe jo it oer, ik sil dy oannimme. sei Vali sêft.
  - Nee, jo moatte op in gewoane skoalle studearje, sa gau as ik jo broer fyn, komme wy werom.
  - Is hy dyn soan? Angelica knikte. - Dan moatst nei dyn mem harkje. En no sille wy noch in drankje drinke en ferspriede ûnder de troepen.
  - Jou it him mar net.
  - Fansels, genôch is genôch, bern moatte observearje matiging yn iten en drinken.
  Nei't er de lêste toast útsprutsen hie, slút Chervonny de gearkomste. Al yn 'e korridor Dodger luts Vega.
  - Dus foar jo betsjut de taak dy't jo heitelân jûn hat neat?
  - Do witst, ik bin nocht fan in ûnderdanige marionet te wêzen, ik wol op syn minst ien kear yn myn libben in beslissende rol spylje, alles riskearje, mar de planeet befrije fan midsieuske dominânsje.
  - En it feit dat it lot fan it heitelân ôfhinget fan ús missy, is it foar jo allegear itselde?
  - Nee, mar it begûn wurk moat klear wêze. Wy kinne dizze minsken net ferlitte op in kritysk momint yn 'e skiednis. Stel jo foar wat har wachtet sûnder ús - marteling en eksekúsje.
  - En hoe sit it mei Angelica, ik hoopje dat se it sels oan kin.
  "Mar se hat net sa'n wiidweidige militêre feardigens en kennis as wy. En wat it lok fan miljoenen minsken oanbelanget, it kin omkomme.
  "Binne jo wis dat in gewelddiedige opstân kin liede ta in universele paradys?" De saak kin allinnich einigje yn tefolle bloed.
  - Dêrom is ús kontrôle nedich, sadat ferjitmij-netjes groeie yn plak fan bloed.
  - Okee, ik jou dy noch trije dagen, en as jo it net iens binne om se te ferlitten, sil ik sels it rebellekamp ferlitte en nei de planeet Simson fleane.
  - Jo witte dat ik net kin. No, lit ús sjen nei de omstannichheden.
  De kommandanten ferspriede yn dielen en begûnen it leger te brekken yn rezjiminten. Vali Chervonny beneamde minsken testen en ferhurde yn partisan striid oan grutte formaasjes, minsken sels keas lytsere. Tagelyk waard in revyzje fan it paleis útfierd, hoewol't it boppeste pân te lijen hie fan brân, de muorren sels oerlibbe it fjoer, en it wichtichste oerlibbe in geweldige kelder, wêr't de kolossale skatten fan 'e superhartoch waarden opslein. Dochs stoaren in tsiental rebellen op it stuit doe't se besochten yn 'e skatkiste te kommen. De ynstalleare simulators en falten mei pylken rieden letterlik de wanhopige jonges. Vali Chervonny wie lykwols bliid.
  - Sa is it nedich foar dieven. Fan no ôf is alle jild goed foar minsken.
  Mei help fan tonnen buskruit waarden de fallen opblaasd en kreas opsteapele gouden balken, sulveren bars, tonnen en kisten fol mei munten ferskynden foar de blik fan 'e rebellen. Op in apart plak lizze kostbere stiennen, diamanten, guon fan 'e grutte fan in walnut, kristalheldere robijnen, smaragden, guon fan harren wiene yn' e foarm fan sieraden of blommen, agaat, topaz, saffier, yndividuele pearels de grutte fan in kip aai.
  "Dizze hartoggen hawwe ieuwenlang rykdom sammele. It is tiid om te dielen mei de minsken.
  De ubiquitous Vega en dan ynfoege de tonge.
  - Yn myn ryk wurde diamanten net heech wurdearre, se wurde produsearre yn yndustriële planten. It is itselde mei robijnen, se waarden brûkt yn lasers oant mega-plasmamasines waarden útfûn, mar smaragden binne wat wurdich.
  - Yn dit gefal jou ik se oan dy, miskien foar earrings?
  - Ik hâld der net fan om de earen ôf te wegen. In ienfâldige ring is genôch!
  Iten foarrieden yn it kastiel, likegoed as yn 'e stêd pakhuzen, wiene wichtich, sadat honger net bedrige de revolúsje. Yn 't algemien makke in fruchtber klimaat - trije sinnen tagelyk, en ûngewoan weelderige planten it mooglik om fjouwer kear yn't jier te rispjen. Fansels wie der gjin winter, it klimaat die tinken oan it ekwatoriaal.
  En frjemd genôch, sels op dizze sêfte, donsige ierde dy't út it fet siet, dêr't it genôch wie om in stôk te prikken om it te bloeien, wiene de minsken úthongere. De wrede macht fan de oligarchy, exorbitant belestingen en earbetoan, late ta it feit dat de measte minsken libbe yn earmoed.
  Dêrom, de opstân ferspraat, ferspraat troch stêden en doarpen. En as it leger fan rebellen op in kampanje sette, is dit in yndrukwekkend sicht. Tal fan rebellen kamen de poarte út en bewege de brede dyk lâns. De rogue, lykwols, as in profesjonele militêre man fronste, it wie dúdlik dat de frijwilligers wiene min oplaat, se wiene út stap, hoewol't harren kommandanten besocht te bouwen se. Under de wapens binne benammen in protte rjochte scythes dy't driigjend sjogge, in protte spearen, der binne sels minsken bewapene mei hoarnen en knuppels.
  D'r binne in pear musketten, sels primitive. Yn dit soarte fan krêft, it nivo fan bewapening is net heger as yn 'e tiid fan Ivan de Ferskriklike, it wichtichste ding is kâlde wapens, dat jout de rebellen guon kânsen. Mar as se konfrontearre wurde mei in grut en goed útrist leger, sille se fuortswaaid wurde. D'r is net genôch artillery, de measte fan 'e finzene kanonnen fongen tidens de bestoarming fan' e stêd binne te swier, it is lestich om se te slepen. Dat is, de kampanje foar de kroan is net mear as in gok dat kin einigje yn in soad bloed.
  Hjir komme de froulju fan 'e pleatslike Amazons, de measten fan har spieren en grutte, oppompte spieren by hurd wurk. Se, yn 'e regel, begeliede harren man, mar der binne ek hiel jonge single froulju. Dêrfan foarmet Vega syn eigen wacht.
  Hjir binne in tsiental mear famkes omsingele har en Angelica.
  - Jimme binne hilligen! - Se rôpen. - Foarrinner fan Mary en Azazel.
  Vega is frij wend oan har rol. Hoewol't dizze demon net yn God leaut, docht se of se ûnderdompele is yn religieuze ekstase.
  - Leau yn 'e Almachtige, straf is yn jo wrâld kommen. - Vega wist oer de leginde yn algemiene termen te finen - Ik kaam hjir om de earmen ryk te meitsjen en de rike earm!
  Dit soarge foar in eksploazje fan entûsjasme ûnder de earmen. Se wiene lawaaierich, swaaiden mei har sissen.
  - Wy hawwe gelikensens fan froulju, te, moatte fjochtsje. Ik sil de earste wêze dy't jo in foarbyld sjen litte! Vega tilde har swurd oer de holle.
  Tal fan famkes en folwoeksen matrons stipe dizze ympuls - hoewol't yn dizze wrâld oarloch waard beskôge as in manlike berop.
  Vali Chervonny sels ried op harren. Dizze kear klom er op in stiphin, in grappich bist dat in mingsel is fan in oaljefant en in kaktus. Boppe, dêr't it seal siet, en de bôgesjitter mei de wein, wie alles kreas ôfsnien, mar de trije stammen liken hilarysk.
  Oliver Twist seach sa'n bist foar it earst en luts nijsgjirrigens oan de toarnen, doe besocht er te boartsjen, se gongen en krige wat op ôfstân dat op in harp like.
  De jonge slagge om de melody fan in galante legermars te reprodusearjen.
  - Spielje net, hoewol nee, bliuw troch mei jo foar de hân lizzende muzikale kapasiteiten spielje.
  - Hâldsto fan muzyk? - Ferrast Oliver Twist.
  Fansels bin ik gjin wyld. - Vali wie sels misledige. - As ik út in ienfâldige famylje kom, wat tinksto dan; net yn steat om skientme te fernimmen?
  - Dit is in militêr hymne mei him de soldaten geane om te stjerren. Mar as jo wolle, sil ik jo de heldhaftige symfony fan Beethoven spylje, wijd oan Napoleon Bonaparte.
  - Wa binne sy?
  - Alde helden fan fiere stjerren.
  -Spylje it.
  De jonge begon de "snaren" te stimmen, de needel fan elke oaljefant hie in eigen berik. Uteinlik wist hy it goede ritme te finen, en hy begon te spyljen. De geniale melody yn 'e oarspronklike foarstelling wie yndrukwekkend. Al gau waarden se omjûn troch ferskate tûzenen taskôgers, en se easke unanym om troch te gean.
  Chervonny ûnderbriek de konsintraasje.
  - Us doel is in oanfal op 'e haadstêd, wy moatte net stil stean. Patrizh waard efterlitten, en wy sille harkje nei muzyk nei de oerwinning.
  Oliver Twist, oanmoedige troch de stimming fan it publyk, waard koppich.
  - Lit my Tsjaikovski foar harren spylje, dit is ek in tige sterke held fan 'e Aldheid.
  - Net! Wy draaie en marsjearje.
  Hjir kaam Vega yn it petear.
  - Lit him boartsje! Ik wol ek nei Tsjaikovski harkje, benammen om't hy de komponist is fan ús stamsteat!
  Vali Chervonny twifele, hy woe net mei de nije hillige pleitsje, har gesach en feardichheden soene goed komme, mar syn eigen gesach moat bewarre wurde.
  Wat sil Angelica sizze?
  - Lit him spylje, mar dit sil syn lêste liet wêze. - Sei de skientme.
  Oliver Twist naam in teef en begon doe te sjongen. Syn stim wie noch net begûn te brekken, en dêrom wie de oprop ûngewoan dúdlik.
  "En hy hat fatsoenlike fokale kapasiteiten" - tocht de Dodger. - "As ik ek song, is it spitich nei de finzenis, ik bin it infusje hielendal kwytrekke."
  Mar de kaktus oaljefant sels like in oare miening te hawwen. In skoft stie er rêstich, en dan hoe loslitte. Oliver fleach út 'e toarnen, en in betûfte rider siet mei Valya Chervonny luts de teugels. Mar neat holp, it bist trille mear en mear, it like der op dat de oaljefant gek wurden wie. Dikke hûd waard read, dat wie in driigjend teken foar dit soarte fan bisten. Hjir koe Vali sels net tsjinhâlde en fleach fan 'e rêch, hy soe wierskynlik syn nekke brutsen hawwe, mar de Dodger wie op 'e warskôging en pakte de kop fan 'e opstân. Mar de rider hie folle minder gelok, fan in skerpe triuw fleach er út as in kûgel en botste tsjin in palmbeam.
  - De horror is wekker! It wie jo dy't him de fleurige sjonger brochten! - Roep Chervonny.
  Op dit stuit sprong Angelica nei foaren, de gigantyske tosken fan in geweldige oaljefant sweven oer har hinne, sels de dappere Vega raasde. Mar it famke lei, sûnder te wankeljen, de hân op syn romp. It like der op dat der in stream fan enerzjy út har kaam, de gekke oaljefant trille en befrear, syn hûd feroare fan read nei blau. Doe krigen syn bloedige eagen in betsjuttingsfolle útdrukking, en it meunster mei trije stammen knibbele.
  Elkenien befrieze, har eagen net te leauwen, der wie deastilte, en doe eksplodearre it mei immen syn gjalp.
  - De Hillige Frouwe fan 'e Oaljefanten.
  Shouts opnomd, de mannichte songen.
  - De ynkarnaasje fan Marije sil elk bist tamme! Gloarje oan 'e hilligen!
  De oaljefant bûgde, en Vali Chervonny siet wer op him. De lieder fan 'e rebellen wie bliid, en de koppige jonge krige it, wylst Angelica har gesach fierder fersterke waard, wat objektyf yn syn foardiel is.
  Foardat er sitten, flústere er Angelica har ear yn.
  - As ik kening wurd, sil ik dy biede om myn frou te wurden.
  It famke antwurde.
  - Om te trouwen hawwe jo leafde nedich.
  Vali sykhelle út.
  - Ik hâld tige fan dy.
  - Ik haw dy noch net.
  - It wurd ynspireart noch hoop.
  Vali seach doe oergeunstich nei Dodger, is dit jonkje net syn konkurrint?
  Mar doe't er Vega's blik fange, realisearre er dat se earder in pear mei har wiene. Dit is hoe't dizze tiger nei him sjocht, in blik fol oergeunst en bewûndering. Wier, hy fielt echt de tanimmende sjarme fan Angelica, it wie krekt sa'n frou dy't hy woe sjen as syn frou, sterk, yntelligint, moedich, by steat om te dielen de lêst fan 'e lieder, en yn' e takomst, as God helpt, en de kening. Har soan, fansels, is gjin sûker, hoewol in sterke keardel, moedich gedrage ûnder marteling, in poerbêste fighter, mar noch in soarte fan frjemdling. Oan 'e oare kant, as hy fan syn bloed wie, dan soe Vali himsels in lokkich heit beskôgje.
  Oliver Twisty wie ûnderwilens oan it opbouwen fan syn jeugdwachten. Dy leeftydsgenoaten dy't fertrage en net goed nei kommando harke, learde er mei de fûst. De spoaren fan marteling op syn lichem ferdwûnen folslein, en sels de bern seagen him oan as wie er in wûnder en besochten har bêst om te hearren. Tuzok wrâld noch net gie fan marteling, ien fan syn skonken waard ferbaarnd, en it waard ferbân, as gefolch fan dat de teenager wie hinken, mar de swipen binne net sa eng. En dochs, dat er net fertrage soe, waard de jonge op in wein set.
  Oliver Twist draafde om har hinne as in duvel, winkte nei syn freon, en gie doe werom nei syn groep. It sil nedich wêze om út te finen wat it geheim is en wêrom't hy sa fluch herstelde. Blykber hawwe minsken út 'e stjerren in spesjale magy of in ûngewoane keunst fan healing. Hy hâldt him yntusken goed yn de gaten op de kampanje. It wichtichste gefaar komt lykwols út 'e Oarder fan' e Liuw's Mond, dit is in grutte en ferrifeljende krêft. Se kinne ek fergiftigje, dus as Aplita in gearspanning hie tsjin gif, dan soe hy kalm wêze. As jo nei tinke, dan moatte se earst dizze famkes ferwiderje, se smyt in pynlik skerpe útdaging oan 'e autoriteiten fan' e Big Brother.
  En as se suksesfol binne, dan kin de bestelling nei him Chervonny om help.
  - Minder as de keninklike kroan, dêr bin ik net mei iens. Vali seit lûdop.
  Angelica heart him, springt daliks op 'e oaljefant en ûnderbrekt.
  - Binne wy om 'e kroan in reboelje begûn? Us doel is frijheid en gerjochtichheid.
  - Fansels, mar om it lân net yn anargy te dompeljen, moat immen de kening wêze.
  - Dejinge dy't it wurdt, moat alle kwaliteiten hawwe fan in monarch.
  "Mar jo hawwe al besletten dat ik in monarch wurde sil.
  "Mar ûnder myn kontrôle sil ik jo sels liede nei Matarra.
  - Tankewol bern fan 'e ûnderwrâld. - sei Vali heal in grapke.
  - Do hast fergetten, dat ik no in hillige bin. En as dat sa is, dan moatte jo my hearre, om't Maria âlder is as hokker ierdske kening.
  - Yn dit gefal hawwe jo wer gelyk dat ik mar in stjerlik wêze kin. Litte wy it plan foar fierdere oarloch better beprate, ik besleat myn rezjiminten nei de stêd Loistrog te stjoeren, dit is it kaaipunt wêr't alle diken gearkomme. Dêrwei kinne wy in direkte rûte iepenje nei Matarre.
  - Der is in tige sterk garnizoen en in protte gewearen. Ik soe jo earst oanriede om de Facet-line lâns te rinnen, dêr binne in protte militêre fabriken, wy soene ús arsenaal merkber oanfolje.
  - De fabriken binne goed fersterke, wy sille dêr tefolle minsken en tiid ferlieze.
  - Ik tink dat de arbeiders sels oerein komme en de poarten foar ús iepenje.
  - Under dejingen dy't yn 'e efterkeamers en yn 'e minen wurkje, binne der wol in protte slaven, mar ynhierde hurde arbeiders woene net echt mei myn binde.
  - Dit komt om't se, yn tsjinstelling ta flechte slaven, dy't neat te ferliezen hawwe as keatlingen, famyljes hawwe, en allinich de meast wanhopige kinne se ûnder de byl bringe.
  - Miskien hawwe jo gelyk, foardat wy nei de haadstêd geane kinne wy net sûnder gewearen. Vali draaide him om. - En hjir draaie wy de gabel om, dêr't jo riede.
  In enoarme, skildere granitenmarker liet oanwizings sjen. De haadstêd Matarre wie noch mear as fiifhûndert kilometer fuort. En by de rânen lâns leine rike, tichtbefolke lannen.
  De troepen kearden nei de fabriken, it wie nedich om de foarrieden fan gewearen en musketten oan te foljen. Piter fronse mear en mear - de opstân sloech dúdlik oan. Underweis lei Fort Sinhor, tige grut, âld, mar goed fersterke mei in sterk garnizoen en lange-ôfstân kanonnen. It wie tige swier om him hinne te kommen. Om net in protte tiid te fergrieme, gongen Angelica en Vega foar in trúk. Mei in ton buskrûd namen se beide nei de poarte.
  De sleat wie djip, de brêge omheech, it like der op dat de pleatslike soldaten warskôge wiene foar in opstân. De senior offisier, majoar Fonol, ûndersocht de omjouwing troch in spyglass. De foarige nacht hie hurd west, yn in steat fan flinke dronkenens, hy hierde twa prostituees, yn 'e hope op in keninklike rêst. En se glieden him wat, de majoar "passe út", en moarns waard er sûnder jild wekker mei in seare holle. En om't er altyd sûnder in penny yn 'e bûse alles gyng, it delsette yn tavernes en gokken ynrjochtings, hy soe dronken wurde, hy slagge, allinnich op in oar syn kosten yn lieningen. Op dit stuit binne de wynpearen folslein ferdwûn, de "ôffal" is kommen. No woe er it meast drinke en de aai fan in frou priuwe. Syn kiel wie droech, syn lien diene ôfgryslik, syn timpels diene as wie der smolten lead yn har getten.
  - Jonges, jou my teminsten in gleske wyn.
  Kaptein, knypte Kvas.
  - Der is al in wike net belevere, it is anathema.It reade pakhûs mei wyn is ynslein, wy sels stjerre fan toarst.
  - Ik soe Chervonny persoanlik de earen ôfsnije. Wêr kinne jo alkohol krije?
  - Foar jild, gjin probleem.
  - Jild! Wow, de duvel, wêrom kaamsto mei sa'n grouwel as cash.
  - Sa wurdt troch God sjoen, dat it regele is as de iene min op syn gemak is mei de oare.
  - Nou, hwerom is it min foar my.
  - Jo meitsje in protte flaters.
  Ut efter it weelderige bosk kommen, kamen twa sjarmante famkes har oan.
  - Ik ha al flaters. De beauties út 'e bosk lykje te wêzen.
  - Lit my ris sjen. - De kaptein rjochte in teleskoop.
  - Wow, sokke moaie minsken haw ik noch noait sjoen. Net froulju springblommen.
  - It is in wûnder, mar wat se meinimme.
  - In barrel, en in hiel grut.
  "Der moat in godlike drank yn sitte, en de fammen sels binne wier goadinnen. - Sei de majoar, fêsthâldend oan 'e piip.
  De famkes kamen nei de grêft en stiene foar de poarte mei har lûde stimmen dy't se rôpen.
  - Wachters, iepenje asjebleaft de doar foar froulju.
  De majoar forsloech se letterlik mei syn eagen trije dagen lang as in ûnfoed hoanne.
  - Fansels, iepenje se, befel ik de brêge del te lizzen.
  - Hoe sit it mei de bedriging fan de rebellen?
  - Hjir hawwe wy twa krêftige batterijen mei swiere gewearen, en elk stik lân is sketten, en yn 't algemien sille wy altyd tiid hawwe om de brêge te ferwiderjen. Wolle jo net in stek tusken har slanke skonken ride, net?
  Echt brune, as yn brûns getten, de skonken fan 'e famkes wiene hast oant de heupen bleat. Hoefolle koene se nocht jaan oan in man dy't wurch wie fan abstinens. Beskieden klean praktysk net ferbergje har figueren, se like op bylden, mar net kâld, mar libben, trillend, by steat om te jaan de sterkste maddening wille.
  Fonol wie salivating, en hy persoanlik rûn nei de bewakers oanstriid se op, en doe rôle de mouwen op en draaide it tsjil mei syn eigen hannen.
  Uteinlik rûnen de bjusterbaarlike famkes, mei har bleate beitelde fuotten, oer de brêge, blykber, se wiene tige sterk, as se sûnder in protte muoite in frij grutte tonne op tsjillen sleepten.
  De kapitein en de majoar rûnen earst op en Fonol, dy't net fersette koe, lei syn hân op Vega syn dij. It famke glimke werom en helle foarsichtich de hân út.
  - De tiid komt foar in oere fan leafde mei dy, mar yntusken, wolst dyn toarst lessen.
  - Fansels is de kiel hielendal droech.
  Vega draaide foarsichtich de kraan los, gie in folle beker yn foar de majoar. Yn in vat buskruit, foar it gefal, waard in kontener wyn oerbleaun, en ynienen sille se kontrolearje.
  De kaptein folge him. Angelica grypte yn.
  - Wy wolle graach dat alle skutters fan 'e festingbatterij de wyn priuwe. En doe smieten de earmen sûnder alkohol.
  - Wat is earlik.
  "Dochs hawwe wy dit vat al te lang sleept en dêrom binne wy net fan doel om immen fergees te behanneljen.
  - Fansels wurde jo royaal betelle.
  De famkes sleepten harren deadlike lading nei de batterijen. Har hiele plan wie basearre op it feit dat soe sette út aksje in oantal gewearen dy't holden in platte delling op gewear.
  Underweis waarden se moete troch fleurige krigers, se laken en noege de famkes út om mei har te kuierjen, guon fan 'e meast dryste besochten benammen har boarsten oan te reitsjen en oan te reitsjen. Ta har skande fielde Vega de winsk, har boarsten swollen. Dochs is it in grut genot foar in frou om de streling fan in man te fielen.
  - Jonges, mar net alles yn ien kear, stean yn de rige. - Sei se. - Ja, en meitsje teminsten wat goud klear.
  - Foar sokken as dy en twa goud is gjin meilijen.
  - Nettsjinsteande myn jeugd bin ik al betûft en kin ik tweintich minsken tagelyk tsjinje. - Sei Vega, en ûnderwilens sels, seach goed nei wêr't de tonnen buskruit tichterby wiene.
  - Kies my, ik bin de sterkste.
  - Ik wurdt beskôge as de moaiste yn it rezjimint, dat ik soe de earste wêze moatte.
  - En sjoch nei myn boarst wol trije krusen.
  - Ja, do bist âld, de jongen moatte earst har diel krije.
  Angelica waard ek betaste, mar oars as Vega wie it net noflik, want se hie in folle strangere opfieding. En dy lustige gesichten woe se sa gau mooglik kwyt. Blaas se nei de hel en ferjit. Wêr binne dy ferrekte tonnen, miskien is it pakhús op in hiel oar plak, en net by de gewearen?
  En hjir binne se, hoefolle fan har, Angelica wie bliid. De nativen skine noch altyd net mei yntelliginsje of binne te selsfertrouwen. Wier, de loopholes binne smel, de gewearen sels binne goed beskerme fan shelling, der binne sels smeid skylden. Dus de kâns op nederlaach út in willekeurige kearn is lyts. Mar dochs, it opslaan fan safolle buskruit op ien plak is net sa foarsichtich, it sil nedich wêze om dêr rekken mei te hâlden yn in takomstige oarloch.
  - Myn leave goeden, foardat jim it feest begjinne, sil ik jim in ferhaal fertelle út myn eigen ûnderfining. Jo wolle witte hoe't ik eartiids fan jonges hâldde. Vega raasde.
  - Dat dogge wy fansels! - As antwurd blaften de fjochters yn koar.
  Angelica sette de loop tichter by de oaren, as it eksplodearret, dan ûntploffe se yn ien kear, de soer yn 'e lont moat krekt per minuut wurkje, it is net foar neat dat it oan 'e klok sit.
  Vega's eagen glânzen, yn ôfwachting fan in terroristyske oanfal. Angelica wie ek senuweftich en om de spanning ôf te smiten, gie se wat wyn yn en dronk it doe yn ien slok. Har muskulêre fantastyske lichem wie bedekt mei switdruppels, en de hûd fan har skonken begon te lykjen op in fersprieding fan pearels.
  De lêste klik en it is tiid foar harren om te rollen.
  Vega begon yntusken in dúdlik fiktyf ferhaal te fertellen oer hoe't se yn in bordeel wurke. It wie dúdlik dat har ferhaal in súkses wie, de soldaten trillen en optein.
  - Der wiene fjouwer tagelyk, de rook fan sterk swit gyng út hjar, ik wie al lang wiet, en ik woe har hite deugden mei myn tonge fiele.
  Op dat stuit fielde Vega sorry foar dizze jonges, in protte fan wa wiene jong en kreas. Yn in minút, net mear, sille se stjerre, har libbenspaad wurdt op 'e skriklikste manier ûnderbrutsen. En sy en Angelica sille wêze de skuld. No, hoefolle minsken se ûnderbriek, op ferskate manieren, ek al fielde se meilijen foar har, dan wie alles hiel gau fergetten. Mar no is sa'n meilijen oanfallen dat sels triennen útkommen binne. It is nedich om te fêstjen om net te ferrieden, mar Vega fielde dat der net folle mear wie en se soene yn trije streamen útbarste.
  - God, wêrom hawwe minsken oarloch nedich. flústere se.
  - No, hwerom bisto ûnderbrutsen, fierder, stimmen hearden. Wy hâlde echt fan wat der dêrnei barde?!
  - Sorry, dappere krigers. Mar ik dronk tefolle en ik moat pisje. sei Vega. Angelica rûn nei har ta.
  - Myn blaas is ek fol, wachtsje op ús, wy rinne.
  - Nim it rêstich hjir. - rôp de griishartige kolonel.
  - Nee, hoe kinne jo, wy binne kultuerdames.
  De famkes rûnen sadat har wat stoffige hakken glinsteren, foar de kuier wosken Vega en Angelica har fuotten goed. No is it haadsaak om tiid te hawwen om fuort te gean, en tagelyk de brêge net omheech te litten.
  Hjir is it de toer, dêr't it opheffen meganisme wurket. De famkes rinne der tsjinoan, en op dat stuit wurdt in geweldige eksploazje heard. De muorren diverge daliks mei in protte barsten, en de blastweach pakt de jonge amazones op en smyt in grêft.
  Ferskriklike skepsels lykje op krokodillen mei twa koppen en trije rigen tosken, giftige piranhas, mei rotten mûlen en noas skerp as in puzel, raast op harren.
  Se sizze dat eangst ekstra krêften wekket, in persoan yn dit gefal brûkt de spieren oant hûndert prosint. Sa barde it yn dit gefal, de famkes fertsjinnen wanhopich har hannen en fuotten, har tosken klopten allinich, in bytsje krassen op 'e skonken. Doe sprongen se mei alle macht oerein, fêsthâldend oan 'e râne fan 'e grêft. Mei fjouwer ledematen tagelyk krûpen se by de ûnjildige muorre lâns, lykas spinnemannen.
  Hoewol't it rotsige oerflak glêd wie, foelen de skonken hieltyd wer ôf, mar troch in wûnder bleaunen de famkes op it slymerige oerflak. De mear betûfte Vega klom earst, in protte oeren training yn training wiene net om 'e nocht. Mar Angelica bruts op it alderlêste momint mei in wylde gjalp. Vega hie amper tiid om har by it hier te pakken.
  - Do hast sear. - Orala Angelica.
  - Wat is de bêste manier om dy los te litten? - ironysk Vega.
  Se helle it út en lei it op it stiennen oerflak. Angelica rekke refleksyf har holle oan, lykas normaal is al it hier yntakt.
  - Geweldich, tank foar it rêden fan my, en lit ús no oan 'e slach gean.
  De brêge wie al bigoun to opstean, en de rebellen haasten der mei alle macht nei.
  Twa ûnbewapene famkes rieden nei de bewaker dy't by de yngong stie. Der wiene sa'n tsien bewakers, mar dy hienen net ferwachte dat se troch alle twa lilke froulju oanfallen wurde soene. Dêrneist waard Angelica har boarst bleatlein as gefolch fan de eksploazje. Trije soldaten smieten har wapens del, rûnen op har, besykje har te ferkrêftsjen.
  It famke, springend oerein, sloech beide perverten mei twa skonken tagelyk yn 'e liif. En de tredde fingers yn 'e eagen. Sa waarden trije jagers tagelyk bûten aksje set. Vega joech har net ta, fersnelle, se sloech mei har bleate skonken, twa yn 'e kaak, en in oar mei har palm yn 'e kiel. Sa waarden seis op de tsien binnen ien sekonde ynlutsen. Doe't Angelica en Vega de fallen swurden oppakke, foelen op 'e oerbleaune fjouwer.
  De famkes bewege sa hurd dat betûfte soldaten harren bewegingen net byhâlde koenen. Nei't er de technyk "Drunk Butterfly" útfierd hie, hackte Vega ien jager dea, doe't se in skroef makke hie, fermoarde se de twadde. Aplita, op syn beurt, masterlik útfierd de "Mad Fan" technyk, as gefolch dat twa koppen waarden ôfsnien.
  - Dit is hoe't de earste weddenskip wy sloegen mei glâns. - Sei Vega.
  Mei twa swurden grypten de famkes nei binnen. Dêr snijden se troch de lichems fan 'e soldaten, as troch in wûnderlik diel stiel, diel libben bosk. Har bleate fuotten squelched troch de puollen fan bloed, wêrtroch sichtbere fuotprinten. De toer sels wie barsten, de opheffing meganisme fêst, en se waarden rising mei in ynspanning. Tagelyk útfiere de "Triple Whirlwind" technyk, Vega en Aplita, lizze sân krigers tagelyk, barsten de keamer yn. Majoar Fonola glimke earst, en doe't er de bloedige swurden seach, waard bleek en knibbele.
  Ik sil dwaan wat jo wolle, deadzje my gewoan net.
  - Earst moatst de brêge del.
  Vega triuwde de majoar fuort en smiet har mei geweld op it stjoer. Angelica slachte twa mear wjersinnige krigers mei Ragged Stone.
  . HAADSTIK 18
  Oliver waard slim slein. Yn 'e tredde sneed waard net allinich sâlt op' e wûn mei in sweep getten, mar op 'e bleate soallen fan' e bern waarden readhiete stripen izer tapast. En hast kreupel. It docht echt sear as de hakken baarne, en in bytsje mear en bleate boarst.
  Yn in kâlde, tsjustere sel fol mei rotten en spinnen fûn Oliver allinich yn 'e sliep treast.
  En der wie wat te sjen.
  De brêge kaam stadichoan del, it tsjil wie strak, min smard. Underwilens wiene de rebellen al yn 'e iepening sprongen, oanrinnend nei de izeren plaat. De earste dy't tagelyk op 'e brêge sprong, syn tsjinstanner trochbrekke, wie de Dodger, hy ried op in hynder, folge troch de rest. Angelica en Vega moasten ûnderwilens fjochtsje mei oermacht. Fjochters fleagen op har ôf, se rûnen tige strak, de famkes hakke har lichems, as wiene ingelegde komkommers, sloegen se troch en troch. De bôgesjitters wiene it gefaarlikst, mar se mochten net omdraaie, it wie te drok. Lykwols, mei sa'n grut tal fan 'e fijân wie it te dreech om te befetsjen se. Wachtend op 'e brêge om folslein leger te gean, smiet Vega in fakkel op it stjoer, it flamme op, in reade flam oanstekke.
  - Hâld se noch in minút, Angelica, en dan kinne wy fuort. rôp se.
  Vega waard ferwûne yn it skouder en in bytsje krassen har boarst, Angelica waard rekke mei in ketting op har bleate skonken, it famke hinke foar in pear sekonden, en doe sammele har wil yn in fûst en gie de striid troch.
  Nei't se in lunge makke, snijde se twa tagelyk ôf, en Vega sloech de nekke mei har foet yn in sprong.
  - Snij mei beide hannen en fuotten. Springe faker.
  - Ik bin in profesjonele yn karate, it liket derop dat dizze keunst in nijichheid foar har is, dus wy sille hurder slaan.
  Barefoot, hiel slank, spieren skonken fan 'e famkes flitsende, distribúsje klappen, knocking fijannen. As Vega al gau realisearre, wie it meast effektyf om mei in koarte swing yn 'e lien te slaan. Dit feroarsake meast in permaninte skok. En it is feiliger foar josels, oars, tidens de draaiskiif, sloech Vega pynlik it swurd mei de foet, it bloed gie út, de hûd waard trochsnien. It famke yn antwurd sloech de strider mei it gevest fan it swurd yn 'e timpel, en trochstuts in oare tsjinstanner mei it blêd.
  Doe't se seach dat it tsjil al yn 'e brân stie, en it tou hast útbaarnd wie, helle Angelica derop en begûn te werom te lûken. Troch dit te merken, luts Vega harsels ek omheech. Beide famkes, nei't se noch in pear krassen krigen hienen, gongen nei de folgjende doar en begûnen de trep op te klimmen.
  Hjir hiene har fijannen it dreger, om't se net profitearje koene fan it numerike foardiel en omkeare. Vega en Angelica mei súkses holden op. Underwilens grepen de rebellen de gongen al, en snijden de disharmonyske rigen fan 'e fijannen út.
  Ien fan 'e earsten dy't yn' e festing ynbrekke wie Oliver, hy raasde fûl op 'e fijân gjalp. De jonge wie in echte duvel, mei twa swurden tagelyk. Yn in koarte koarte broek, fleksibel as in kobra, skeat er en stuts, mei learde trúkjes. Dat hy rûn in frij sterke ridder tsjin, baron Phobek. Being in betûfte swurdman, de baron leaude dat hy koe omgean mei de jonge sûnder folle muoite. Mar yn werklikheid, Oliver Twist die bliken te wêzen mear behendige, en allinnich betûft bewurke kettingpost rêde Phobek fan 'e dea by de earste oanfal.
  Behendig ferlitten, ûntwykend en stuiterend, sloech de jonge de fijân in pear kear yn 'e ribben, doe, nei it útfieren fan 'e technyk fan 'Ladies' Fan', sloech er yn 'e nekke. Mar de hals fan 'e bolle bedutsen mei in laach metaal oerlibbe. Boppedat smiet de squire dy't yn 'e slach in dolk, Oliver Twist ûntwykte, mar de hûd waard in bytsje trochsnien.
  - Gean op 'e meast ferriedlike. - En dûke, snie er mei in skerpe slach de holle fan 'e smid ôf.
  De baron waerd ferbjustere, en hy swaaide syn swurd te iverich, it wie dúdlik dat er lilk wie.
  - Ik sil dy yn stikken snije, puppy, en de hûd op 'e trommel sakje. De jonge sprong, ûntwyk it blêd, sloech syn bleate foet yn 'e liif, mar stroffele op in pânserplaat. De klap wie lykwols sa sterk dat se yn 'e holle gong, pynlik yn 'e ballen fan 'e baron.
  - Nim him! - Besteld mei in gjalp Phobek.
  Mar Oliver Twist fierde in trijefâldige mûne út mei twa swurden, foltôge de earste twa, dan de Ragged Butterfly-technyk, en einige noch trije mei in einslach.
  - No, se namen in protte. - De jonge makke in noas. Wer moete se ien op ien mei de baronnen. Hjir, de jonge besleat om taflecht ta de "Mad Brush" technyk, nei't dúdlik útfierd in rige fan bewegingen, hy sloech Phobek rjocht yn it each. De klap wie sa sterk en akkuraat dat it blêd troch de rêch fan 'e holle út kaam.
  - Noch ien hooligan waard minder. - Oliver, fage it blêd oer it blêd, gie troch mei syn hurde oanfal.
  De rogue fochten ek treflik, út elk fan syn slagen ien wie wis te fallen, en hy sloech deselde wize as Oliver mei twa swurden tagelyk.
  Om't er lykwols swierder en betûfter wie as hy, fermoarde er folle mear. De tichtstby lizzende tuorren waarden frij fluch skjinmakke, mar it wie hyt yn 'e festing. It garnizoen wie sterk, en in protte fan 'e rebellen waarden willekeurich bewapene. It wie foaral lestich doe't de musketiers in volley skeaten. Mear as twahûndert minsken foelen yninoar mei kreunen en gûlen. Mar de Dodger rekke de holle net kwyt, hy sleepte de rebellen mei him, en foardat de soldaten tiid hiene om te laden, rûn in pakje nei de boaiem. In skeel begûn en ûnder dizze betingsten wiene assen, hôven, hoalen goede wapens, yn hân-oan-hân gefjochten wiene pleatslike musketiers, oars as Dumas syn helden, hielendal net sterk. Gefaarliker wiene de ridders en pânsere ynfantery. Se fochten mear behendich, en al gau waard it hiele gebiet besunige mei liken.
  De skelm, dy't ûnder de oaren opstie om syn feardichheden, wie it earste slachtoffer dat se op it alter lizze soene. Hy waard oan alle kanten omsingele, se besochten te traapjen, hynders. De skelm sprong op en del, hakte oan 'e hynders 'poaten, syn skerpste swurden joegen gjin kertier. Hjir sprongen acht riders tagelyk op him, twa waarden deade mei swurden, en noch twa waarden delslein troch skoppen, en de fyfde Dodger ramde syn holle. In sterke klap fan 'e foarholle nei' e noas is by steat om oerstjoer elkenien. En de oare trije waarden ôfmakke troch folgjende klappen. Vali Chervonny focht ek ûnder de earsten, fansels, hy wie net sa fluch as de Dodger, mar hy wie fan grutte postuer en koe syn tsjinstanners slaan troch de massa. Syn grutte bille mei twa hannen snijde de ridders op 'e flier, net selden, en it skyld koe net ferneare sa'n krêftige klap. Lykwols, op in stuit Valya Chervonny waard omsingele oan alle kanten en sels slim ferwûne. De reus wankele en in lasso waard om syn nekke smiten, brutaal oan it tou. De lieder fan 'e rebellen ferlear hast it bewustwêzen, hy foel op' e knibbels. Sân minsken pakten fuortendaliks de lasso, it tou wie tige sterk, en se sleepten Chervonny as in top.
  Wêr bringe de reuzen dy hinne? - rôp ynienen oer syn ear. - Do bist fee.
  Twa sjarmante famkes sprongen mei in rinnende start en sloegen de riders tegearre. De famkes wiene healneaken, Angelica's koarte jurk wie skuord en knipt, en Vega smiet it folslein ôf, bleau yn har slipje. In protte ridders, ferjitten oer de slach, fersloegen de skientme mei har eagen, dêr't se daliks foar betelle, ûntfange brutale klappen dy't ôfsnien holle en ledematen.
  - Lit ús ophelje jonges, de fijân is net lang fuort. - Vega helle it tempo op.
  Fan de dakken besochten se op har te sjitten, mar de opstannelingen sloegen se sels del, krûpen omheech en sloegen tsjinstanners. Peter, yn 'e âldens fan twa, luts syn earste pylk, en dêrom, doe't de oanfal fan 'e fijân wat ferswakke, begûn er te sjitten pylken iene nei de oare.
  Mir Tuzok siet njonken him, de jonge hinkte noch in bytsje, mar it jonge lichem herstelde gau. De puber wie al net bot hakken, mar hy skeat noch better. It wie sichtber hoe't fijân soldaten, nei't krigen in punt yn 'e mage, boarst of dij, soepel delsetten. Guon fan harren razen en twitched as de pylk net fuortendaliks rekke in fitaal oargel. Sels de Dodger wie ferrast.
  - Binne jo net mist?
  De jonge knikte.
  - Dit is wat ik haw fan 'e ierste jierren, sels as in lyts jonkje, ik smiet praktysk net sels op' e lytste doelen.
  - It is dyn genetyske talint.
  - It spyt my, wat?
  De eardere dief ferklearre:
  - No, it wie de natuer dy't jo fan 'e berte ôf de mooglikheid joech om perfekt te sjitten, sels fenomenaal!
  - Ik ha noch in protte traind, in protte jonges yn ús regimint sjitte al goed, allinne net elkenien kin in strakke bûgstring lûke, mar ik kin.
  Mir Tuzok liet bizeps yn reliëf sjen.
  - Okee, sjit, en ik sil net folle snije.
  De rigen fan ridders en bewakers tinden gau út, en úteinlik wie de Dodger de earste dy't slagge om troch te snijen nei de banner. Om him hinne wiene tichte rigen spearen, en har bekende held, greve Cavazza, liedde se.
  Dizze massale entiteit, mei in laitsjen, moete in net bysûnder grutte, dy't liket op in burdleaze tiener Dodger.
  - Wêr geane jo hinne sucker - wurch fan libjen. - Do bist noch sa lyts.
  - Do bist in grutte lûd fallende kast. - Roep de Dodger. - No, lit ús besykje om myn noas te stekken.
  - Ik sil it op 'e hân lizze, en de oare slaan. gromde de hast acht meter lange keardel.
  - Bekend ferhaal. Fan wa haw ik it heard? Och, fan it sânkoppige meunster.
  - Der binne gjin draken, dit binne allegear mearkes. De ridder bleau te razen. - En hjir bin ik, en myn fûst is as dyn holle.
  Lit sjen wat der mei him bart as ik him ôfsnije. Kin krimp. - De skelm, nei't er dûkt en frij behendich wie, sneed ûnder de knibbel.
  In knibbel rêde de ridder fan ferminking, it waard net getten út izer, mar út hiel djoer grien brûns. Dêrom waard er mar in bytsje snien, der kaam bloed út.
  It karkas, mei in goed tweintich pûn, lake.
  - Ja, do bist mar in muskiet, no, do bist it slagge om my te stekken, mar wat hat it foar sin.
  "Do bist grut, mar ûnhandich, en in bern kin dy oan. De skurk, dy't fluch fuortgie fan it twa meter lange swurd, sprong de loft yn en sloech de helm. Der klonk fan 'e hurde poek, mar de reus wankele net iens.
  De skelm, op syn beurt, kaam amper fuort, in enoarme kettinghûn raasde him op. Syn grutte tûken, lykas dy fan in tiger, slute him hast ticht by de kiel. De skelm sloech syn fingers yn 'e eagen fan it meunster en sloech doe yn 'e nekke. D'r wie gjin pânser op 'e hûn, en de holle fleach ôf, en sloech Cavazza yn 'e mok.
  Dit makke in effekt op 'e reus fergelykber mei hoe't in reagens yn soer wurdt getten. Hy flakke op en swaaide syn swurd sa wanhopich dat er trije fan syn eigen soldaten delsloech.
  - Goed dien foar it helpen my. - Poked Dodger.
  Doe foel er him oan, de Ingelske dief-kaptein sloech mei muoite it swurd ôf en stuts it blêd yn it gesicht fan de tsjinstanner. Hy gûlde, in karmozijnrode sneed besloech syn eagen, en de greve ried syn wapen yn 'e grûn oant it heul.
  De rogue lake doe't er seach syn tsjinstanner triuwen, besykje te lûken syn swurd.
  Doe gyng er sûnder haast nei de fijân ta en stiek syn kin yn it kin.
  - Jou op of stjerre.
  Op dat stuit sloech in krekte musketskot syn hân, en ien fan Cavazza's feinten smiet him foar de Trickster syn fuotten. Foar't de Russyske kaptein tiid hie om ta syn sinnen te kommen, fûn hy himsels op 'e grûn drukke, in massaal karkas sweef oer him.
  Oft jo jo opjaan of net, jo sille dochs stjerre. - In heas stinkende snút mompele.
  Doe lei de greve him in dolk foar it gesicht en bigoun him yn it ear te snijen. It wie tige pynlik en mear wanhopich joech de Russyske nije macht. Peter kreunde, mei al syn krêft spande hy syn lichem, skuorde de fijân in bytsje ôf en stuts mei syn oerlibjende palm syn fingers yn 'e adamsappel, mei help fan 'e technyk fan 'e stielenpalm'. Cavazza sakke, in krekte klap sloech him rjocht yn 'e halsslagader. Noch ien kear taheakke oan 'e timpel mei it gevest fan it swurd, smiet de Dodger it karkas fuort. Ien fan syn earms wurke net, mar de oare wie yn folle krêft. Dêrmei hakke er tinne planken. Vega en Angelica fochten njonken inoar hân yn hân.
  It wie dúdlik hoe oerfloedich de famkes waarden bespat mei bloed, lykwols, Vega skodde har bleate boarstbyld en, net ferlegen en ferlegen troch in protte hûnderten manlju. Wylst fijannen har lykwols oanfoelen, wie it te fernearen, mar doe't in jonge man dy't yn 'e rigen fan 'e rebellen fochten har by de tepel grypte, en se in swiere klap yn 't gesicht sloech, skamde se har ynienen en ferliet de slachfjild foar in pear mominten te smiten op in grouwe jute.
  Angelica koe de grap net tsjinhâlde.
  - Binne jo bang dat jo in boarst kâld wurde?
  "Ik wol myn fijannen net mear eare jaan as se fertsjinje. - Vega ôfsnien.
  De slach stadichoan ferhuze fan it plein nei in groep fan wjukken en festing restaurants. Dêr waarden grutte foarrieden wyn opslein, en dêrom fochten de ridders en hiersoldaten mei bysûndere grime foar harren. Men seach hoe't de hege tuorren de loft yn gongen en de ferfrommele bygebouwen spûnen. Ferskate shots waarden ôfsketten út 'e kanonnen, mar de gewearen rekke blyn, boppedat, yn' e resultearjende squabble wie it maklik om sear dyn eigen. It fort sels, yn 'e strielen fan trije ljochten, presintearre in agressyf tragysk spektakel, fan in hichte like it dat minsken wiene as mieren dy't byten fanwege in deade fly.
  De skurk bruts hjir troch, en gie mei ien hân it fleis troch. De jonge Oliver Twist kaam út in folslein oare kant, hy is der oant no ta slagge om swiere blessueres te foarkommen. Hoewol't er wurch wie, sprong er noch heech, en liet de wûnders en behendichheid fan in mangoeze sjen. Sa knypte se de ring op de kiel fan de tsjinstanner. De kommandant fan it garnizoen, de slanke generaal Purdaro, wie net bysûnder lang, en hie net it meast striidbere uterlik en in bierbuik.
  Hy ferstoppe him leaver efter de rêch fan syn soldaten, om in gefjocht te foarkommen. It gefoel dat er hyt rûkte, pakte de generaal ferskate sekken mei diamanten, hy koe noch net de hiele skatkiste fan it fort drage, en socht mar in momint om te ûntkommen. Sa rêstich makke er syn wei nei de poarte. Ta syn ûngelok, sels ûnder it fjochtsjen, bleau Oliver Twist it slachfjild ynspektearje en, doe't er seach hoe't in man yn in mei goud borduerde unifoarm foarsichtich efter de rêch fan 'e fjochters syn paad makket, realisearre hy fuortendaliks dat dizze foks haast hie om syn sturt yn in gat.
  - Nee, dat sil it net dwaan.
  Nei't er in traap nei de knock-out fan in oare tsjinstanner stjoerde, en mei swurden hakkend, sadat bowlers fleagen, raasde de jonge efternei as bliksem mei de opwining fan in hûn dy't nije proai efterfolge.
  Doe't er ûnderweis in strider tsjinkaam, mei in swurd of bôge, sloech it jonkje se yn. By de yngong fan 'e poarte waard hy moete troch twa liifwachten fan 'e generaal. Se foelen de ferfelende plebejer oan, sa't de jonge harren like. Oliver Twist, dy't seach dat betûfte krigers yn prachtige harnas, hackten op 'e pylders mei swurden, it dak stoarte yn op' e boeven, en se lieten har swurden falle. Foardat se frij komme koene, snijde de Terminator Boy har de holle ôf.
  Doe glied Oliver Twist, dy't de bout oan 'e poarte delsnijde, nei binnen. Ynienen stroffelen syn bleate fuotten op spikers, de jonge jankte en foege in stap. It wie dúdlik dat der ien de fûgeltsjes set hie. Hjir fluitet in pylk, en dan falt in log. De jonge hat amper tiid om te reagearjen, de dolk dy't út fleach, kraste him slim op it wang.
  Mar no gyng er feilich de lêste trap foarby, mei slangen, se raasden op Oliver, mar waarden troch blêden ôfsnien. En hjir is de generaal sels, hy rint sa hurd as er kin, ferstikkend, mar hy kin net ûntkomme oan in folslein lichaamlik ûntwikkele jonge.
  - It is folle nijsgjirriger as op skoalle studearje, by in krap en ûngemaklik buro sitte, en dan binne der aventoeren foar in libben lang. rôp Oliver Twist.
  Doe't er seach dat syn efterfolger mar in healneaken jonge wie, helle de generaal in hânfol diamanten út en smiet dy foar syn fuotten, yn 'e hope dat de fansels earme jonge hastich soe om se te sammeljen.
  Oliver Twist smiet ferachtlik in kiezel oan 'e kant mei syn bleate tean en sprong oer nei Purdaro.
  - Dat is in dief, do bist pakt.
  De generaal besocht mei syn swurd werom te fjochtsjen, mar syn blêd waard him út hannen slein. Doe tilde Oliver Twist him op by de kraach. Purdaro trille om hoefolle krêft der wie yn dizze jonge dy't sa'n fjirtjin jier âld like.
  - Ik sil dy goed betelje. - Hy begûn syn bûsen út te draaien, de pûdsjes sjen te litten. - Jo kinne sels learzens keapje, in djoere camisole en sels in lângoed mei slaven. Nim de stiennen, ik jou se oan dy en lit my gean. De generaal sels sil jo tankber wêze.
  Oliver Twist lake.
  - Jo jouwe my wat, dat ik dochs mei geweld nimme kin, wylst jo jo deadzje. Nee, ik nim it sieraad leaver, diele it dan mei myn kammeraten, en bind de generaal oan.
  - Okee, mar ik haw wat betters, in magyske talisman dy't in ûnbekende krêft hat.
  - Do liigst, lit my sjen. frege Oliver Twist.
  - Sjoch der nei! De generaal helle de hân út mei de snuifdoaze. Sadree't de jonge it gesicht tilde, sloech der wat, in baarnend mingsel rekke him yn it gesicht. Syn eagen sprongen út syn foarholle en rôlen werom, de jonge ferlear it bewustwêzen.
  - Dat is hoe't de lytse lûs, dat bart mei dyjingen dy't folwoeksenen tefolle fertrouwe. - Sei Purdaro. - En no sil ik dy deadzje.
  En de generaal stoarte de dolk koel yn 'e brune, spierige boarst fan 'e jonge, rjochte op it hert.
  Doe seach er dat de jonge net sykhelle, hy spuide op him en gie stadich nei de útgong, hy hie net de krêft om te rinnen.
  Underwilens wie it leger, nei't er syn kommandant ferlern hie, stadichoan stjerre. Soldaten út 'e tsjinstplichtigen, en ek jongere hierlingen dy't gjin tiid hiene om in protte arbeidersbloed te ferjitten, smieten har wapens del en fregen om genede. De rest wie ôfmakke, de Dodger einige de lêste tsjinstanner fan de Viscount de Morassi ôf troch him gewoan mei syn eigen spear te stekken.
  Hoewol't dizze hiersoldaat hie fjouwer hannen en hold in swurd yn elk.
  Doe waarden de finzenen opsteld foar it leger, in protte fan harren waarden ferwûne, it waard besletten om se op it plak te ferbinen.
  Vali Chervonny wie aardich en oankundige.
  - Dejingen dy't mei ús leger wolle, sille ferjou wurde, en dyjingen dy't wegerje om by it folk te wêzen, wurde ophongen.
  Fansels, konfrontearre mei sa'n alternatyf, hast elkenien akkoart te nimmen de eed. Boppedat naam er in eed fan trou, en erkende oan it krús Vega en Angelica as hillige foarrinners. Guon tútten sels de bleate, beitele, mar stoffige fuotten fan de famkes. Ferskate minsken, wêrûnder baron Fokker, wegeren de eed ôf te lizzen. Der wie in lûd, Vali Chervonny spruts driigjend.
  - Ketters wachtsje op de dea! Wa't de messiasfamkes net herkent, moat swier bestraft wurde!
  Dêrnei waarden se daliks ophongen, en de baron die sa swier út dat it tou bruts. De rebellen laken.
  - Sa iet de boer op 'e minsken goed!
  - De satan wol syn gilt net oannimme!
  - As de duvels Syn Excellence yn 'e hel briede, dan streamt der in protte fet út.
  - Ja, hûndert tonnen!
  - Wy moatte pankoeken bakke.
  -Fan pigfet soe it lekker wêze!
  Ta grappen en gûlen stutsen se him mei spearen.
  De rest kaam sierlik oan, tegearre mei harren wie de pryster, de pleatslike biskop Vannish. Hy erkende de famkes leaver as messias as om te stjerren fan 'e dolk fan Vali Chervonny.
  Knieljend flústerden se in eed, ivige trou, oars soene se straft wurde - troch de Allerheechste God en einleaze pine yn 'e hel soe wachtsje. In protte krústen harsels en triennen. Doe waarden de frijlitten finzenen beëdige, de measten wankelen, en guon waarden op in brancard droegen. Hoe wreed wiene de honger en marteling tapast op de finzenen.
  Doe't it ritueel úteinlik einige, merkte Vali de ôfwêzigens fan ien fan syn kommandanten.
  - Wêr is Oliver Twist?
  Angelica draaide har gesicht, bleek nettsjinsteande it brún, nei him ta.
  - Ik wit it sels net, ik ferlear de fuotten op syk nei de jonge.
  - Jou dan myn driuwend befel om alle hoekjes en gatten, kelders en geheime trochgongen, as der binne, troch te sykjen en de jonge foar elke priis te finen.
  Tûzenen rebellen rûnen tagelyk, elkenien wie fassinearre troch it sykjen nei de ûntbrekkende kommandant, de bern besochten foaral. De jonges en net in protte famkes wiene ree om elke sânkorrel om te draaien.
  - Jou gau, wa't Oliver Twist fynt, krijt hûndert munten. sei Vali.
  It sykjen slepte oan, en pas doe't ien fan 'e eardere kriichsfinzenen in ûndergrûnske trochgong sjen liet, ûntdutsen de rebellen, dy't der foarsichtich lâns rûnen, in dappere jonge.
  Oliver Twist wie bewusteloos, mar noch net stiif, wat hope liet foar syn oplibjen.
  Angelica tekene har dolk foarsichtich, spatte skarlaken bloed, en bedekte doe de wûne mei in pleister.
  - Hoe sit it mei him? Vega spriek. - It liket in tige gefaarlike wûne.
  It famke raasde:
  "It liket derop dat de jonge yn it hert sketten is.
  Vega raasde:
  - Ôfgriis. In bytsje mear en it blêd soe de aorta trochstutsen hawwe.
  Angelica tweeted:
  - Net in bytsje, mar hy hat eins pierre.
  It famke wie ferrast:
  - Mar ik hear dat er teminsten stil is, mar sykhellet.
  De mem fan Oliver befêstige:
  - Dat komt om't er twa herten hat, rjochts en lofts.
  sei Vega bliid
  - En ik wit dat in protte fan ús soldaten twa herten krigen, it helpt in protte om te gean mei de lading, en it is dreger om te deadzjen. Troch de wei, de Dodger hat ek twa herten, de twadde is ymplantearre, mar it slacht net slimmer as de echte.
  - Myn jonge waard ek ymplantearre, ik woe fan him in treflik atleet meitsje, mar ien hert is hjir net genôch foar.
  - No, it is prachtich, mar hoe sit it mei trije tagelyk?
  - Dit is in dúdlike overkill. Jo kinne in cerebral infarction krije.
  - Dochs is it nijsgjirrich.
  Oliver Twist die syn eagen iepen en flústere.
  - Hoe is de striid ôfrûn?
  - Wy ha wûn! - Bliid andere Angelica.
  - Wêr is de generaal?
  - Hokker?
  "Dejinge dy't wat rommel yn myn gesicht sprinkele en fuortdraafde.
  - Mar dit witte wy net. Angelica suchte.
  - Meast wierskynlik, hy hat him ferwûne, wy moatte dizze bastard fine. - Evil sei Vega.
  - Wy sille it grif fine, mar foar no is it better om myn blom stil te hâlden. Jo hawwe in brutsen long en hert, dêrom moatte jo rêste.
  - Better sliepe, ik sil dy in wiegeliedje sjonge. Vega grypte yn.
  - Der komt wer hwat stridichs, it is it net wurdich, lit de jonge rêstich. Unthâld Oliver Twist autogene slieptraining.
  - Goed, ik sil besykje te sliepen.
  De jonge die de eagen ticht en dûkte yn nirvana.
  Vega gie mei pensjoen en begon it rebelleleger yn oarder te bringen.
  
  . HAADSTIK #19
  Oliver Twist waard ferteld yn fertrouwen dat hy moarn iepenbier wurde ophongen. Sa kin er foar de lêste kear genietsje fan sliep op planeet ierde. De jonge krige pudding en in gleske reade wyn foardat er stoar.
  Nei it iten en drinken foel Oliver Twist yn in dream.
  Wylst ien fan 'e ynkarnaasjes fan' e dream yn in koma lei, seach it twadde diel fan Oliver Twist dat hy wie as in dappere filibuster, dy't ferneamd de tûken op in piratenskip draaide.
  It skip farde oer de sulveroranje see. Sechtich koartlyn cast, noch gloednije kanonnen skynden yn 'e strielen fan' e wûnderlike sinneûndergong. Oliver Twist bewûndere him, yn har saneamde healrûn fan ljocht, dit proses is net sa kleurich.
  - It moat sa wêze dat de foarútgong de natuer net sa ferminkt hat. - Glimkjend, sei er.
  De jonge wie perfoarst bliid. De hate skoalle, mei húswurk, diktaten en toetsen, waard efterlitten en like wat net echt, as in nachtmerje. No, it is yn falsk ûnthâld. Mar yn it echte libben is d'r gjin finzenis mei keatlingen en rotten. Der sitte al leuke aventoeren efter, der komme noch mear, mar sa'n gedachte komt net werom.
  Sels as ik nei de hel gean
  mar ik sil net werom nei skoalle.
  No bin ik in bloedige piraat
  En ik bin net bang foar stoarmen!
  De jonge hie in lichte impromptu.
  Wiscin, op syn beurt, wie soargen, hy begriep dat it libben fan in filibuster is fol gefaren, en hy moat rob om te libjen. Wy moatte in hûs fine, mar wêr? Yn 'e lannen fan Kiram wachte har in galge as in krús. Ingelsk? Dit is in slûchslimme naasje en stimulearret piraten, mar it feit fan 'e saak is dat se rinnende feroardielden binne, guon binne sels yn opstân tsjin' e kening.
  Fatation is in oare saak, en se is yn fijannige relaasjes mei Kiram en Ingelân, tegearre mei de ienige Singer republyk yn dizze wrâld, hy stifte in koloanje bewenne troch piraten heal priveers. Dêr lizze se yn de seehaven en de stêd More, op it eilân Monako. De Britten hawwe in ferlykbere haven, de stêd Kalil. As foar Kiram, syn koloanjes binne de rykste en meast wiidweidich en binne sa'n grutte ferlieding foar piraten dat in besykjen om te meitsjen ien yn 'e stêd Minisota late ta it feit dat de corsairs begûn te berôven harren begeunstigers. De Kiramiten sammelen in grutte float en fersloegen, nei koppige fjochtsjen, it nêst fan 'e hoarn.
  - Us natuerlike thús is de stêd More. Wiscin sei. - Dêr sille wy ús enoarme bút diele en rêste yn tavernes. De korsaren knikten ienriedich. De betûfte piraat wie tige earlik op syn eigen manier, it kaam him noait op om har hillige oandiel te ferbergjen foar syn wapenkameraden.
  Oliver gyng del út 'e galei, moarn wie foarby en de jonge fielde him ferfelen. Hy miste de comp-armband en syn favorite kompjûterspultsjes sterk, benammen de saga "Cosmos filibuster". Freedsum swimmen is al saai wurden en ik woe in goeie striid.
  - It binne geweldige jonges, hoe lang sil it duorje om nei Monako te farren?
  - Der is net folle. Wiscin sei.
  - Ik studearre de kaart en suggerearje dat foardat jo der hinne gean en in oare spree regelje, de kuststêd Zweig oanfalle. Dêr kinne wy fange hiel rike proai tagelyk stretch de bonken.
  De piraten jubelen byinoar, in protte fan harren diele net itselde entûsjasme. De grutte, skansearre keardel Fokker, dy't de funksje fan navigator beklaaide, makke fûleindich beswier.
  - Do bist noch te jong en dyn bloed siket as farsk bier. Wy binne âlde krigers en sille trije kear tinke foardat wy belutsen wurde by in gefjocht. De stêd Zweig is in echte festing en wy sille sinke wurde foardat wy de haven yngean kinne.
  - Ik tocht der al oan, ús skip is yn foarm gelyk oan de Kiram, wy sille it manoeuvre fan ús fijannen werhelje, ûnder har flagge nei de haven gean en de haven mei ien salvo ferneatigje.
  - It idee is nijsgjirrich, mar wy hawwe te min minsken om mei har hiele garnizoen te fjochtsjen, boppedat is har fort te sterk en kin net yn ien salvo ferneatige wurde. En in weromskot jûn tichtby sil ús skip sinkje.
  "Se sille yn panyk wêze, en foardat se reagearje, sille wy de oare kant draaie en wer crashe.
  Wiscin draaide syn gesicht om.
  - En sels as wy yn panyk, en troch ien of oare wûnder, it fort smite, wat dan mei it garnizoen.
  - En sa oan ús kant sil der ferrassing wêze. Dan sil it garnizoen ferlern gean, boppedat sil in diel fan ús korsairen feroarje yn kiram-unifoarmen.
  - It soe feiliger wêze om nije minsken te rekrutearjen yn 'e stêd More. Dan, mei frisse krêften, útfiere in ferlykbere operaasje.
  - Dan kin it dreger, de Kiramians witte noch net dat Pisar don Freebie is ferwoaste, en se sille nimme ús skip foar him, benammen om't se kenne hast al harren skippen. En as de tiid ferrint, fine se út dat har skip is fongen en sil foarsichtiger wêze, dan sil sa'n ienfâldige oplichterij net wurkje.
  Wiscin tocht, de piraten besochten Zweig mear as ien kear te stoarmjen, en elke kear stieken se mei bloed. Om dizze sûnder mis rike stêd te ferslaan betsjut jo prestiizje yn 'e kustbroederskip op in ûngewoan heech nivo te ferheegjen. It wichtichste, hy woe net beskôge wurde as in leffe.
  - No ja, ik mei iens, mar wy hawwe noch gjin tiid om foar tsjuster yn 'e stêd te kommen. Dêrom, wy sille dock foar de nacht yn 'e omkriten, en jo sille gean op ferkenning. Wiscin besletten.
  - It komt der oan! Benammen om't, net wittend de feart, net yn it wetter gean. - De jonge herhelle it âlde sprekwurd.
  Wiscin klopte syn assistint op it skouder en spriek hast leaflik.
  - Kom mar net foar de tiid yn 'e striid. Wês mear beheind.
  De jonge stampte syn bleate, bruane foet fol fertrouwen antwurde:
  Sit gjin soargen, ik sil my mar ferdigenje.
  In frisse wyn waaide, de seilen spanden, en it prachtige skip gie op.
  De weagen spielden sa, soms yn 'e fierte razen, rôljen oer de weagen, trikatas, bisten dy't lykje op dolfinen mei seis poaten.
  Underweis kamen se mar ien mooglik piratenskip tsjin. Nei't se goed sjoen nei de ôfmjittings fan it skip en it tal gewearen, gie er leaver foargoed op 'e dyk. It waard sjoen hoe't it silhouet flitse en ferdwûn efter de hoarizonline.
  - Miskien komme wy it yn. Oliver suggerearre.
  - Wêrom soene wy ús broer fersûpe, foaral om't der neat fan him ôf te nimmen is. - beswier Wiscin. - Dizze korsaren sitte soms moannen hongerich, net elkenien hat it gelok om min of mear smakelike proai te reitsjen.
  Mar se hawwe wat wy misse.
  - Wat hawwe se?
  - Folk! Oliver Twist sei lûd. De piraten seagen him werom. Wiscinus kraste syn bûsdoeke holle.
  - Yn dit gefal hawwe wy in kâns om him yn te heljen. Foegje seilen ta.
  Nettsjinsteande syn yndrukwekkende grutte, ferhuze it skip frij fluch. Sa fersnellend
  hy naam syn tsjinhinger yn. It piratenfregat draaide om en ree om har libben djoer te jaan.
  - Ferheegje de jolly Roger en groet de groet. Wiscin bestelde.
  It fregat joech automatysk de groetnis werom.
  - En no, ik jou in sinjaal - ik stjoer in boat.
  As wapenstilstân stjoerde er in eardere advokaat, in nochal behendich bist Stark, en dêrnjonken noch twa yntelliginte piraten, tegearre mei Oliver Twist. Om ien of oare reden besleat hy dat as dizze jonge meidocht, dan sil alles goed wêze.
  Stark waard ûntfongen, fan herte útnoege oan 'e tafel. Noch altyd hat in kollega trije kear mear gewearen, hoe kinst him hjir net respektearje.
  It petear waard foarsichtich ta de konklúzje brocht dat it net slim wêze soe om in mienskiplike oanfal op te dwaan
  stêd Zweig.
  De kaptein fan it fregat, Monique de Munch, pakte dit foarstel mei entûsjasme oan, it fortún hie him de lêste tiid net bedjerre. Swierrichheid waard allinich feroarsake troch de ferdieling fan 'e bút. Monique, dy't hast twahûndertfyftich man hie, stie oan op in lykweardige ferdieling tusken de ploegen neffens it tal doelpunten. Stark, op syn beurt, bea om te ferdielen troch seks tusken it skip, nei't hy dêrfoar dúdlike ynstruksjes krige fan Wiscin, dy't mar fyftich minsken wie en net ferrifelje woe. Monique drukte, op it argumint dat se mear gewearen hawwe, antwurde er.
  - En wy hawwe folle bettere sterkere fjochters yn it team. Rjocht jongens?
  De amtners befêstige.
  - Hoe kinne jo it bewize? - frege Oliver Twist útdaagjend, dy't earder in kabinejonge west hie; beskieden brocht flessen, bekers, hapkes.
  Monique seach strang en wiisde nei de hege seisarmige liifwacht.
  - Sjogge jo him? Hawwe jo ien dy't it oan kin?
  - Ik sil him fjochtsje! Oliver Twist stapte nei foaren.
  As antwurd, in ûnleauwe brul:
  - Dû sûgel, do wolst stjerre, want it sil in striid wurde oant de dea.
  Mei in swurd yn 'e hân bin ik net bang om te stjerren,
  As de eare fan freonen sear wurdt!
  Gewend oan brutale hân-oan-hân bestriding,
  Lit myn fijannen net omteld wurde!
  Oliver Twist rymde, syn eagen flitsen. - Ik bin ree om mei him te fjochtsjen.
  "Jo binne Stark dy't de útdaging fan dit bern befêstigje."
  Ja, hy is in goede fjochter.
  - Dan is dit hoe: myn Sidurr wint - jo akseptearje ús betingsten: wy dielen yn ferhâlding nei it oantal bemanningen, as it is dan binne wy jo.
  - Ik bin it dermei iens.
  - Dan op hannen. Monique knypte Stark syn hân mei syn bearenpoat.
  De machtige alien helle seis swurden tagelyk, laden elke hân. Oliver Twist hie mar twa, mar de jonge seach mear as selsbetrouwen, hoewol't tsjin 'e eftergrûn fan dizze reus hy like in booger. Op in stuit flitse him de gedachte troch dat er it hjir miskien wol, mar hy ried it fuort.
  Op in sinjaal fan de ataman begûn de striid. Mei ûnferwachte behendigheid sprong Sidurr, seis swurden yn 'e loft yn ien kear. Oliver Twist ûntwykte smel, sprong om beurt en skopte him yn 'e kaak. De wipslag kaam wat heger en waard wat fersacht troch de beweging fan de holle. En oanfallen mei swurden boef wol mei muoite, mar parearre.
  - En do sjochst allinnich mar eng, mar yn feite is kvass kvass. Twist sei tsjin Olive. Dan de jonge útfierd in komplekse technyk "kromme tang", hy slagge te snijden de tsjinstanner hân mei in krekte twist. Ruslan hie noch noait sa'n ferskriklike gjalp heard, it like der op dat it izer sels kreunde.
  - Wat is net te leuk!
  - Lytse Russen, ik lit dy troch de mûne stien. rôp Sidurr.
  Ik leau net dat jo te ûnhandich binne.
  Dit waard folge troch folslein wylde streken, de jonge gie, dan ien kear en snijde de twadde kwast ôf. Alles soe goed komme, mar op it beslissende momint glied er en foel er hast. Doe fleach in blêd op him ta, snijde him licht yn it boarst. De wûne is net gefaarlik, mar leaver onaangenaam.
  - Hawwe in poppe. raasde Sidurr.
  - Scars fersierje allinich in man, mar jo kinne de dea net foarkomme.
  Leaving út in oare lunge, de jonge útfierd de "puffy toad" technyk en snijde de tredde hân.
  Dêrnei like Sidurr syn geast ferlern te hawwen, hy begon werom te lûken, seach hieltyd faker nei syn haadling, wachtsjend op him om de striid te ûnderbrekken. Monique seach lykwols grute eagen, dúdlik fassinearre troch it ûnferwachte spektakel. Oliver Twist gie op in beslissend offensyf, hy sloech wer syn foet yn 'e timpel, en sloech doe de fijân mei in blêd yn 'e mage. In protte bytend gif giel bloed streamde. Doe't er in kombinaasje útfierde, rêde hy de fijân fan 'e fjirde boarstel mei fjouwer fingers. Sidurr ferlear einlings syn moed, ferhuze fan it gjalp nei de muorre.
  - Jonge, sorry foar de domme wurden. Ik jou myn nederlaach ta en freegje om genede. - Ut de trije eagen fan it ferslein meunster rôlen de triennen del, en hy knibbele del.
  Oliver Twist fielde meilijen foar him en stoppe.
  - Hy is al ferslein, lit him gean?
  Monique raasde.
  Deadzje him, hy fertsjinnet net te libjen.
  - Hwerom fielst dy net mei him? Hy koe himsels yn 'e folgjende slach ferlosse.
  - Ik haw gjin kreupele nedich. No, litte wy him ôfmeitsje of ik doch it sels.
  "Twifelje net, it is gewoan in wylde alien." Hy soe dy net sparje. Stark tafoege.
  Oliver Twist, sûnder it sels te realisearjen, waard koppich.
  "Ik kin gjin libbend wêzen deadzje dat foar my knibbelt.
  - Mar ik kin. - sei Monique en, in musket beladen mei in smeulende lont fan in piraat, skeat him yn 'e holle.
  Ien each feroare yn in bloedige puinhoop en it bist foel yninoar. Piraten rûnen fuort nei him ta en sleepten him, yn in haast om him oerboard te smiten. In pear mear minsken, wêrûnder in pleatslike kabinejonge, begûnen fûleindich it dek te skrobjen. Nettsjinsteande de nederlaach seach Monica bliid.
  - Do bist in geweldige fjochter. - Hy kearde him nei Oliver Twist. - Allinne jo hawwe net genôch taaiens en moed. Jo waarden oanrekke troch de triennen en de fernedering fan it meunster, en wat sil barre as in frou of in bern foar jo skriemt.
  "Ik sil noait bûge om froulju en bern te deadzjen.
  - Dit is jo swakte yn goedens, jo kinne bloed ferjitte op it slachfjild, mar jo hawwe net de moed om in mes op 'e nekke fan' e bern te setten en om te draaien. Mar it is nedich, in piraat kin gjin ridder wêze.
  De jonge switte syn bleate, rûne hakke op 'e flier en sei:
  - Jawis, ik lies in protte boeken en seach in film, dêr't filibusters echte hearen wiene en sels de earmen holpen, benammen hongerige froulju en bern.
  "Ik wit net dat der al boeken oer ús skreaun wurde. Wat binne films?
  Doe besefte Oliver Twist dat er tefolle sein hie. Elkenien moat net útlizze dat hy fan dat plak is dat de ûnderwrâld hjit.
  - It is as in mearke-leginde.
  - En it is dúdlik dat jo noch te jong binne en de realiteit betize mei in dream. Okee, ik sil dy net teloarstelle. Mar dyn ataman, as it nedich is, sil nei alle gemienens gean. Ferklearje yn 'e tuskentiid wat jo plan is. Ommers, Zweig is in echte festing en sels jo stammen sille net genôch wêze om der troch te brekken.
  Stark sketste it plan.
  "Dus de measte fan myn bemanning moatte ûnderbrocht wurde op jo skip, klaaid yn Kiram-unifoarmen?"
  - Dat is it!
  - It past by ús. Moarntemoarn oanfallen?
  - Ja, útsein as der fansels ûnfoarsjoene omstannichheden binne. Mar ús jonge. Hy wiisde nei Oliver Twist. - It lit dy net del.
  - Ik leau dat er dy net yn 'e steek litte sil, mar foar it gefal dat er net weromkomt fan ferkenning, hawwe jo in plan.
  In brul waard heard:
  - Ik tink dat sels as er wurdt fongen, de jonge sil ferneare de marteling en sil neat sizze, dus wy sille nimme it risiko troch it útfieren fan it foarige programma.
  - Ik sjoch ek yn 'e eagen dat er alles tsjinhâlde sil, mar foarsichtigens sil gjin kwea dwaan en wat te dwaan op it lêst, sille wy letter beslute.
  Dat hawwe se besletten. De skippen farden no tegearre, en sels fan in ôfstân wie dúdlik hoefolle lytser it fregat mei de namme "Tiger" wie as de kruser, mar sûnder namme. Oliver Twist luts dêr de oandacht op.
  - Nee, it past ús frije filibusters om de âlde kiramnamme te dragen. Miskien neame wy it in draak.
  - It is net slim, mar it smakket nei ûnrealiteit. Nimmen hat ea draken sjoen.
  - En yn oare wrâlden.
  - Wat?
  - Dy tusken de stjerren.
  Der is neat tusken de stjerren, it binne gewoan ingels.
  De jonge, dy't syn foet stampende en it ynsekt mei syn bleate hakke ferplettere, makke beswier:
  - Of miskien is d'r, om't jo net nei har fleane, hoe wite jo.
  - En jo wolle in protte witte, benammen ferbean troch de tsjerke.
  - Kennis is oerwinning! Oliver Twist sei.
  It waard tsjuster, en in fjoertoer wie fan fierren te sjen, dy't de oanrin nei de haven fan Zweig ferljochte. Hy wie frij lang.
  - No, hoe silst no op 'e boat farre?
  - Nee, it is feiliger om te swimmen. Oliver Twist sei. - De boat kin sjoen wurde, mar de swimmer net.
  - En as jo tsjin tigerhoarnhaaien rinne?
  - Ik sil in swurd by my ha, ik sil it ôffjochtsje.
  - Sille jo net mei him ferdrinke?
  - It is makke fan ljocht metaal en sil my net bemuoie.
  - Okee, swimme. Wiscin sloech leafdefol de jonge op syn bleate rêch. - Mar earst dyn hier swart ferve, sadat de holle net bysûnder opfalt.
  Ik haw de ferve al klearmakke. - En de jonge smarre dik it hier. Oliver Twist floppe yn it wetter, hy wie in poerbêste swimmer, en hy wie hast ûnsichtber. Om opmurken te wurden, tilde er in swurd boppe de holle, ljochtsjend yn fjouwer moannen, se seagen him en fluiten groetnis, nei in pear minuten ferdwûn er einlings yn it tsjuster fan 'e weagen.
  - No, in held, sa'n soan soe ik graach hawwe. - Sei de kaptein fan de piraten.
  Oliver Twist snijde troch de weagen fan tiid ta tiid, feroarjende styl fan tiid ta tiid. It wetter wie waarm, sêft en it wie tige noflik om derop te swimmen, sels it sâlt like spesjaal, it wie net bitter of brânde, mar like op in soere citroen. De jonge spatte en poarke, ynienen flitse der in skaad fan efter de weach. In skriklike haai mei trije hoarnen, net merkber ûnder wetter, krûpte him op, en it iepenjen fan in grutte mûle besocht oan te fallen.
  Oliver Twist swaaide syn swurd yn in backhanded slash. De mûle fan 'e haai waard iepenknipt, en kersenbloed spruts út. It rôfdier sloech, besocht te ûntwykjen, doe't Oliver Twist in blêd yn har each ried. De haai hie nei alle gedachten in skansearre harsens en foel ôf. Ferskate silhouetten barsten út it tsjuster, se foelen op har partner en begûnen har te skuorjen en te gnizen.
  - Dat is dyn ynstinkt. Fange it bloed. En no litte wy flugger meitsje.
  De jonge helle syn tempo, bonkende mei syn earms en skonken. De haaien, meinommen troch it feest, joegen gjin oandacht oan him. De haven kaam stadichoan tichterby, de silhouetten fan ferskate skippen wiene sichtber. Ien fan harren wie sa grut dat Oliver Twist ûngemaklik alert wie. Hy besleat earst nei him ta te swimmen.
  Op dat stuit fielde er beweging, en in grutte mûle sloech syn tosken neist him, dy't him suver fan 'e hak biet. De jonge dûkte as antwurd, raasde ûnder it wetter en stuts de haai mei de tip yn 'e mage. Sa't er ferwachte, streamde it bloed dik út har, en har mûle iepen en ticht mei seis rigen tosken. Oare haaien ramden it mei har hoarnen, pakten it doe en begûnen grutte stikken ôf te byten. Al gau wie net iens in skelet fan har mear, Oliver Twist bruts ûnderwilens merkber fan har ôf. No wie it massive fort sichtber, d'r wiene echt in protte kanonnen, de stêd wie praktysk ûnberikber fan 'e see. Doe't er nei him seach, fielde de jonge wat huverjen, it soe net maklik wêze om sa'n kolos te fernielen, ek al rekke er hast spitich.
  - Okee, wy sille it dochs slaan.
  Folle mear eangst feroarsake, in enoarm slachskip. Swimjend tichterby, Oliver Twist telde it oantal gewearen, net iens rekkene mei de strange en nije, der wiene hûndertentweintich. It wie in echt flaggeskip, en mei dikke siden ûnder in koarkbeam.
  - Dit is in kolos, mar ien ding is te grut en ûnhandich. De jonge suchte. It oarspronklike plan fan oanfal wie bedrige. It wie dúdlik dat sa'n hulk se gewoan sinkje soe. Wat te dwaan. Yn it earstoan tocht Oliver Twist dat se besykje koene op it skip te kommen. Noch soe sa'n grut skip besit nimme. De jonge swom foarsichtich nei it boerd, op dat stuit ferburgen trije moannen efter de wolken. Leunend op syn hannen en bleate fuotten klom er oan board as in spinneman, op syk nei de minste spleet mei fjouwer ledematen. It hout wie rûch, wat it makliker makke foar in lyts lichem om op te heffen. Der wiene wachtposten oan dek, mar it skip wie lang, en it wie mooglik om foarsichtich oer te stekken en yn 'e galei te lizzen, en dan efter de rêdingsboat te ferbergjen. Doe fernaam Oliver Twist trije minsken, twa yn djoere klean borduerd mei goud, en in oar, te oardieljen troch de grutte ôfmjittings en swurden yn acht hannen tagelyk (soksoarte aliens wiene seldsum), wie in liifwacht.
  - Wy hawwe de skippen al laden, in fracht fan goud, diamanten, smaragden, stêdskas en sidewormgaren sil moarn klear wêze om te farren.
  - It is goed, it is mar spitich dat ús stêd leech stiet.
  - Meikoarten sil d'r in grutte oarloch wêze en it memmelân sil enoarme fûnsen nedich hawwe, ûnder oaren foar de werving fan hiersoldaten. Derneist is jo stêd te ticht by it eilân Monako en tsjinnet as aas foar piraten. En as jo jo rykdom útnimme, sil it fuortendaliks syn oantreklikens ferlieze.
  - As se woene, soene se noch as miggen om huning keppelje. Yn myn miening is sels ien sa machtich as jo skip net genôch om in oerladen karavan te begelieden.
  - No, hwerom komme der earst noch trije by ús op see, en twad hawwe wy tûzen bemanningsleden en dy binne al oan board. Mei sa'n macht binne wy net bang foar in boarding.
  De tinzen fan Oliver Twist rûnen yn syn holle, har hiele oanfalsplan waard sinleas, se moasten wat betinke.
  De jonge finzene mocht de dream net sjen... De seldoarren gongen iepen en de bewakers kamen der yn.
  De Chief Police Officer makke bekend:
  - Hjoed is jo eksekúsje op it sintrale plein fan Londen. As gewoanlik, drink it lêste glês wyn yn jo libben en jo wurde op it lichem levere.
  It glês wie lyts, de wyn wie tige swak - suver sap. Miskien wiene se bang dat de finzene by de eksekúsje yn sliep falle soe.
  En Oliver waard stript fan syn finzenis klean, leaving allinnich syn swarte slipje. De jonge finzene soe hast neaken terjochtsteld wurde. De kraach waard ek fuorthelle.
  Dêrnei waard Oliver, yn spesjale, lichtere hân- en foetboeien, út de sel helle.
  De bleate fuotten fan de jonge, ferbaarnd mei readhiem izer, wiene noch net folslein genêzen, en it wie pynlik om op har te stappen. Mar Oliver, dy't syn tosken knarst, besocht rjocht te bliuwen. En hy rûn, rinkeljende keatlingen troch de gongen. In lyts, keal-cropped jonkje, fertarre yn 'e finzenis.
  In keardel mei burd waard foarby brocht, en hy gniisde om de jonge yn syn koarte broek.
  Oliver ferlear in protte gewicht op brea en wetter, elke bonke wie yn him te sjen.
  De jonge rûn hinkend op beide skonken en sleepte de keatlingen. It wie net maklik foar him om dizze wei nei it finzenishôf te meitsjen.
  Se mochten him net allinne ophingje. Der siet al in famke yn it lichem. Ek tin, mei kneuzingen op har gesicht. Se wie bleatefoet, mar hie in wite mantel oan. Se seach de jonge mei sympaty oan. Har hannen sieten yn boeien, en oan har bleate fuotten siet in ketting.
  De jonge stapte yn de karre. En se, harnasearre oan 'e nag, beweecht. Miskien wie it hynder spesjaal ynspand om stadich te gean, en koe elkenien it pear bewûnderje. Der wie in famke, hast in bern mei blond, lang hier, en in bern mei in ôfskeard holle.
  Oliver fielde de frisse wyn oer syn neakene, langmoedige lichem, en hy fielde him sa goed. De jonge sykhelle djip. De loft like fol mei hunich. En de sinne blynde sels nei de skimer fan 'e dungeon.
  En it bleke, ljochthierige famke sykhelle swier.
  Oliver seach nei har sierlike, bleate fuotten. It die bliken dat it fan it neaken wie, de soallen fan it famke wiene noch net mei blieren delkommen. Sa waarden har hakken frituur. Earme famke, tocht Oliver.
  Se ride stadich. De mannichte omhinne is lawaaierich. Wa't laket en dy't meilibbet. Yn alle gefallen sjocht dit pear nei bûten sa ûnskuldich en oandwaanlik dat jo ûnûntkomber djip fiele sille.
  Oliver rjochte him grutsk op. Syn lichem, mei spoaren fan swipen dy't net genêzen binne oan 'e ein, is tin en meager. De jonge wie krekt alve wurden. Hy is bleek en hat gjin bloed oan it gesicht. Hast neaken, yn swart slipje, as in slaaf, allinne bleek. Miskien soe Oliver yn 'e tweintichste ieu sjoen hawwe as in finzene fan Auschwitz.
  En it famke, se is hast as Esmeralda, allinne it hier is wyt, dat makket har noch ingel en ûnskuldiger. Gelokkich baarne se net mear op de brânsteapel en wachtet in strop, dat is net sa pynlik.
  Oliver tocht, wat wachtet him nei de dea? Himel of hel? Mocht Oliver betiid stjerre, soe hy gjin twifel yn 'e himel hawwe foar in ûnskuldich bern. Mar no hie er flaters. En protestanten ûntkenne it vagevuur. Dus is it echt de hel? Of is it noch freonliker yn 'e himel as op ierde, en sil in ûnskuldich bern sparre wurde? Miskien hawwe ommers katoliken, en der binne mear fan as protestanten, noch wol gelyk en is der in vagevuur. En dan is de pine fan 'e hel net foar altyd?
  Oliver suchte swier... Hy lies ek oer ateïsme. Wat oars yn it âlde Grikelân wiene filosofen dy't bewearden dat der gjin goaden wiene. En dit eachpunt wûn populariteit.
  Wierskynlik, as Konstantyn it kristendom net akseptearre hie, dan soe it ateïsme wûn hawwe. Is it net echt Gods mearke? Ommers, as der in perfekte Almachtige wie, soe Hy dan minsken lije litte litte? Fansels net! Ommers, de Almachtige folsleinens kin net ferneare problemen en lijen!
  Oliver song:
  Fragile kleur petal,
  As it ôfbrutsen is ...
  Hoewol de wrâld omhinne is wreed
  Ik wol goed dwaan!
  Of miskien, lykas de Yndianen, sil jo siel yn in oar lichem ferpleatse. En miskien wurde jo de soan fan in padishah of in aadlike rajah ...
  Libje jo normale libben
  Der is reden om wille te hawwen...
  Miskien yn it haad -
  Jo siel om yn te bewegen!
  Dêrnei ried har karre op 't lêst mei twa klearmakke galgen op 'e steiger. It famke kaam earst út, klinkende keatlingen. Se wie meager, bleek, ljochthierich, mei grutte blauwe eagen, se like in puber. En it publyk bromde yn sympaty. Benammen as se op bleate fuotten rint, sierlik, skonken dy't noch gjin tiid hawwe om te genêzen nei't se martele binne, op 'e treppen fan' e steiger.
  Doe kaam Oliver Twist út. De jonge woe ophâlde, en sels rêste. Hoe steil, min skaafde houten treppen lykje.
  Mar der binne in soad bewakers en plysjes om, op syn minst fyftich. Ja, en de minsken binne hielendal net oanstriid om te fjochtsjen foar in pear dat nei eksekúsje giet. Hoewol't de jonge en famke ropt sympaty.
  Oliver's bleate fuotten binne in bytsje kieteljend as er by de beam op rint. En de jonge glimke, syn hert waerd fleuriger. Krekt in bytsje mear iten soe gjin sear. Jo wolle net stjerre op in lege mage.
  Hy rûn út en stie njonken it famke. Twa enoarme wailers yn reade overalls en petten kontrolearren de skarnieren. Oliver en it famke waarden liede ta de skarnieren. Se sette it op lûken dy't daliks iepengean moasten, en dan soe it tou jo om 'e nekke strak spanne en jo ôfsette en nei de oare wrâld gean. En d'r kin wêze ... Oliver ferbylde him dreamerich dat syn siel yn in fûgel ferbylde wie, en hy fladderde yn 'e loft.
  Soars boppe de dakken fan huzen, en jout in folsleine wjukspan.
  Underwilens listet de amtner monoton de misdieden fan it pear. Noch ien kear wurdt Oliver beskuldige fan it ôfpersjen fan iten út it wurkhûs. Ensafuorthinne. En ek by it ûntbrekken fan berou en wat er net joech út, dêr't de stellen wie ferburgen. En safolle mear...
  Oliver skammet him om hast neaken te stean yn it bywêzen fan tûzenen minsken. Ik wol sels dat de strop om syn nekke flugger oanstutsen wurdt.
  It famke is in bytsje nijsgjirriger. Se blykt in grevinne te wêzen, troud mei in âldere seigneur, en wurdt beskuldige fan fergiftiging. It famke joech har skuld net ta, en dêrom hingje se har op. Oars wie der kâns om fergiftige te wurden op plantaazjes yn 'e súdlike koloanjes fan it Britske Ryk.
  Oliver tocht dat it miskien better wêze soe as de dea. Wat as der echt in mar fan fjoer is, of net-bestean. En net-bestean is beangstigjend, gjin ljocht, gjin lûd, gjin oantinken, sels gjin tinzen ... En sa't immen fan 'e wizen skreau: ik tink - dêrom bestean ik!
  En as lêste is it ientoanige lêzen foarby. De feroardielden krije de lêste minút om te bidden. In bleate blonde yn wite lappen flústert wat yn it Latyn. Oliver besleat it Gebed fan 'e Hear te lêzen, hoewol hy jout ta dat syn holle in folsleine puinhoop is. En hy is hast in ateïst, of teminsten in agnostikus.
  Mar hy bidt, en besiket net te haasten. De lêste minút is pynlik stadich, mar it ferrint ûnûntkomber dochs.
  No helje de drummers de stokken op. Der klinkt in sinjaal... Trommelrollen begjinne te slaan, en it gebrul fan ferskate koperen pipen klinkt. It lêste wat Oliver Twist yn dit libben heart. En God ferbiede, yn elts gefal wat oars te hearren yn 'e takomst.
  En út 'e lûken ûnder har bleate fuotten wurde de jonge en it famke iepenbiere. Lichamen falle del. En de lus strakker op 'e nekke fan 'e bern en famke.
  Oliver fielt yn 't earstoan in sterke knibbel en fersmoarging. It wie as wie er omsletten troch in hoepel fan stielen. En doe flitsen sokke libbene fisioenen my foar de eagen. Alles is sa moai en tagelyk ferskriklik, en no fielt Oliver Twist dat syn bernesiel skieden is fan it lichem.
  Op it momint dat it like dat alle binnenkanten siede waarden, en de longen letterlik útbaarnen, in libbene flam tekene, doe't waarme streamen fan oerferhitte lucht waaiden, elk dieltsje fan it útputte lichem bakte, de krampende bewegingen fan oerspannen spieren. In gefoel dat docht tinken oan it finen fan in mingsel fan lava en siedend wetter op grutte djipten yn it gebiet fan in fulkaanútbarsting. Doe waard it ynienen makliker. De pine begon te ferdwinen, der wie in geweldige ljochtheid. Ja, dit is krekt wat Oliver Twist fielde doe't syn geast syn verkoolde lichem begon te ferlitten ...
  ... Hjir brekt er fan it oerflak ôf en begjint de foarfallen nei te tinken, as fan bûten. De resten fan in brutsen, smolten stjerreskip binne sichtber. Enorme ferskillende soarten meunsters wemel fan ûntelbere keppels. Yn it ljocht fan in kolossale pears-smaragdstjer binne se sa bysûnder helder mei in strieljende oerstreaming. Helemaal net eng, krekt oarsom, fabulously moai yn har kleuren. Harkjend oan in ûnbegryplik ûnwjersteanbere krêft, bleau de siel omheech. De kleurrike meunsters op it oerflak waarden krimp fluch. Geast komt de stratosfear yn. Hjir kinne jo de hiele planeet sjen, rôze-giel, earst enoarm, dan rap ôfnimmend yn folume. Hjir is it de grutte fan in rûne tafel, hjir is it de grutte fan in pendofoanwiel, hjir is it de grutte fan in fuotbal, dan de grutte fan in tennisbal, en dan - minder as in papaver sied. Hieltyd mear nije stjerrestelsels flitse foarby, unthinkable klusters fan stellare fragminten en placers. De siel wurdt yn 'e tunnel sûge, en it fljocht, ljochte sânkleurige strepen flitse lâns de korridor op in swarte eftergrûn.
  "Wêr gean ik hinne? - De jonge tocht yn betizing. - In riedsel ... wierskynlik, nei in oar hielal, nei in nije wrâld."
  Foar de tunnel ferskynde in hieltyd tanimmende yntinsiteit fan it helderste ljocht. Neffens de steat-keizerlike ienige en ûnbidige religy fan Brittanje, sa't guon it ynterpretearje, giet in persoan nei de dea nei de rjochtbank, dêr't er, yn oerienstimming mei dieden of militêre feardigens, yn 'e earste himel, of leaver yn 'e folgjende universum, einiget. .
  No, dit is ien pryster dy't dat fan 'e protestanten sei, hoewol it dúdlik is dat dit ûnsin is!
  "Wêr sil ik hinne?" tocht Oliver Twist ûngerêst.
  As man en krimineel moat hy in slaaf bliuwe yn it folgjende libben, en dit is op syn bêst. As se him net as pratenmiddel hawwe wolle, dan wurdt er bedrige mei in fjoerput en in plak fan ivige marteling foar minderweardige wêzens.
  Chills nimme oer de hûd, hoewol't de hûd is al fuort. Mar Darwin sei dat keningen en gewoane minsken ôfstamden fan in mienskiplike foarfaar dy't lawaaierige, shaggy apen berne. Der wie ek in grutte Guru dy't koe wurde sjoen allinnich troch in selekt pear. Hy soe it geheim fan ûnstjerlikens en grutte macht ûntdutsen hawwe. Wêrom kin er dan, as hy sa almachtig is, dizze bloedsûgers net fan 'e planeet ferdriuwe?
  Oan 'e ein fan' e tunnel sweefde Oliver Twist út op in helder ferljochte foarstêd. Tichtby wie in kolossaal paleis, blykber in timpel fan 'e himelske gerjochtichheid. Twa boeven mei skitterend fonkeljende wjukken, blykber ingels, draaiden syn hannen efter de rêch en brochten him de rjochtseal yn.
  De seal wie enoarm, it plafond wie ferlern yn de wolken. De formidabele stim fan 'e rjochter, grut as Mount Everest en fonkeljend as in protte sinnen, tongere mei tûzen tonger.
  - Do bist gjin soldaat! Jo binne gjin fjochter! Do bist net rjochtfeardich! Jo binne in kriminele man, in ferfelend skepsel, in ferfelende parody op in grut ras. Jo binne in ferfelende rebel dy't syn rjochtmjittige masters haatsje en se allegear ferneatigje wol. Jo sille gjin slaaf wêze, se wolle jo net iens as slaaf hawwe. Gean nei de hel en brân dêr foar altyd yn skriklike pine, tegearre mei alle fijannen fan it Britske Ryk. Krigers fan 'e grutste naasje yn alle einleaze hyperuniversa, fjochters fan in ideaal ras keazen troch de Almachtige, sille it grinzeleaze universum feroverje!
  Flammen ferskynden ûnder de fuotten. Se ferbaarnen de bleate fuotten fan de jonge ôfgryslik pynlik.
  - Echt, fjoer wer! Ik kin it net mear!
  Oliver Twist skodde. Hy wie ree om op 'e knibbels te fallen en te gûlen as in bern. En hy is eins in bern fan sa'n alve!
  Op dat stuit ferdwûn it byld fan de rjochter...
  END FAN PART ONE - FERGESE WORDEN
  
  NIJE LIBBEN FAN PETER II
  
  Dêryn krige Peter II gjin pokken en regearre in rekordlange tiid foar Ruslân. De jonge man hie toarst nei fermaak, en begûn syn earste oarloch, nei it foarbyld fan syn pake, mei Sweden yn 1730. It Russyske leger wie sterker en superieur oan Sweden yn kwaliteit. Allinnich de bedriging fan Jeropeeske machten dy't de oarloch tsjin Ruslân yngeane, benammen Brittanje, fansels, twong Peter de Twadde om tydlik de folsleine ynname fan Sweden te ferlitten, mar hy anneksearre Finlân.
  Doe wie der in oarloch mei Turkije. Der wie al mear begryp foar de Europeeske machten. De oarloch begûn yn 1736 mei in kampanje ûnder it persoanlike befel fan Peter de Twadde nei Azov, en syn enerzjyk finzen. De striid mei de Turken wie algemien yn it foardiel fan Ruslân. It team fan Peter de Grutte wie noch sterk, en syn pakesizzer, dy't heroyske krêft erfde fan syn pake, en in treflik geast, die beslissend.
  Ruslân wie sterk, en Turkije wie al yn ferfal... Yn de oarloggen ferovere Peter de Twadde de Krim, Ochakov en Azov mei oare lannen.
  Doe anneksearre tsaristyske Ruslân Kazachstan oan himsels. En hja begûnen te bouwen festingen yn Alaska.
  It wurk gie flink troch. Doe in nije oarloch mei Turkije yn 1741 en wer feroveringen ... Ruslân fierde oarloggen mei grut entûsjasme. Peter II persoanlik befel oer it leger op kampanjes. Op de Balkan helle Russyske troepen in tal oerwinningen. En doe wie der in oarloch mei Iran. It einige ek yn oerwinning mei de ynname fan Azerbeidzjan.
  Yn 1753 wie der in nije oarloch mei Turkije. En Peter II bemuoide him net yn Jeropeeske saken. Wer oerwinningen en de ynname fan Istanbûl ... En in grut súkses. Boppedat waard Jeropa yn 'e problemen rekke troch Frederik II. Dizze feroverer focht sawol de Frânsen as de Eastenrikers. En doe gie Brittanje ek yn 'e oarloch, soargen oer de fersterking fan Prusen ... Peter II, nei it ynstoarten fan it Ottomaanske Ryk, fochten yn it suden. Mar yn 1772 fûn lykwols de earste skieding fan Poalen plak tusken it fersterke Prusen en it machtige, op dat stuit it grutste lân fan 'e wrâld, Ruslân. En it ryk tafoege yn it westen. En de Russen berikten Egypte yn it suden, en de Perzyske Golf ...
  Egypte waard ek ferovere yn 1780 ... Russyske troepen ferhuze oer Afrika.
  En yn 1782 waard Poalen úteinlik ferdield mei de Prusen ... Wyt-Ruslân, Oekraïne en Litouwen waarden diel fan Ruslân. Freark de Twadde fjochte net mei Ruslân ... Yn 1786 berikten de Russen Marokko en feroveren it hiele noarden fan Afrika, Saûdy-Araabje, en yn 1788 waard Iran úteinlik ferovere. En wat earder dêrfoar, en hiel Sintraal-Aazje. Yn 1790 ferstoar Peter II, en waard de grutste fan 'e Russyske tsaren. En syn regear wie ien fan de langste yn de wrâld skiednis, de langste yn Ruslân en miskien de meast hearlik.
  Peter de Grutte waard de Grutte neamd. En Peter II - de grutste fan 'e keningen.
  En de troan waard opgien troch syn pakesizzer Peter de Tredde. No, de keningen fan Petra binne hearlike keningen.
  De folgjende stap fan Peter de Grutte wie de oarloch mei Prusen. De Dútsers nei Freark II wiene benijd nei nije eksploaten. En se foelen Ruslân yn 1796 oan. Nei earste súksessen fersloech it Russyske leger Dútslân. En se ferovere earst har, en doe Frankryk, fersûpt troch de revolúsje. Peter de Tredde wie jaloersk op de gloarje fan syn pake. Hy wie jong, hyt en woe eksploaten.
  En hjir wer de oerwinningen en nederlagen fan Spanje en Portugal ... De ferovering fan Europa. En de oarloch mei Brittanje ...
  De mêtresse fan 'e seeën waard ferslein. En dit is in nije triomf foar Ushakov. En doe foel Londen. De koloniale oarloch en de ferovering fan de provinsjes begûnen. Ruslân hie gjin lykweardige tsjinstanners mear. En wûn it iene lân nei it oare.
  Yn 1830 ferstoar Peter III. En syn soan Paulus gyng de troan op. Ruslân fochten yn 1841 de lêste serieuze oarloch mei Sina. En fansels fersloech se him nei trije jier oarloch mei fertrouwen.
  En doe wiene der koloniale oarloggen. En de iene ferovering folge op de oare. En it wie moai.
  En oan 'e ein fan' e njoggentjinde ieu waard de hiele planeet Russysk. En de tiid is kommen foar útwreiding yn romte. De astronautfamkes binne al yn 'e striid klommen. De earste man gie de romte yn yn 1900, en markearre it begjin fan de tweintichste iuw as de romtetiid. En yn 1910 fûn de earste bemande flecht nei de moanne plak.
  En 1925 en nei Mars! En it is gewoan geweldich. Binnen tsien jier wisten astronauten alle planeten fan it sinnestelsel te besykjen. En doe begûn de bou op oare planeten.
  It Russyske Ryk wie in absolute monargy, mar hie in troch de boargers fan 'e hiele wrâld keazen folksried as advysorgaan foar de tsaar.
  Minsken wennen goed, en de ekonomy groeide hurd. It wie kapitalisme mei eleminten fan planning. Oan 'e ein fan 'e tweintichste iuw wie it sinnestelsel min of mear behearske.
  Yn 2010 begûn de earste flecht nei ien fan 'e planeten fan 'e Star Sirius. En it wie in hiele interstellêre ekspedysje. In fotonmotor waard brûkt by steat om te fersnellen nei de snelheid fan ljocht en sels in bytsje heger.
  De flecht fûn plak yn twa etappes. Earste fersnelling, en dan fertraging fan raketten ... Troch de ûnfolsleinens fan starships wie it mooglik om te fleanen allinich yn mear as fiifentweintich jier.
  Dêrom waarden de bemanningen út jongerein selektearre, sadat se net te âld wurde. Dêrnjonken hawwe ek al eksperiminten mei ferjonging plakfûn op planeet Ierde. Benammen it aktivearjen fan stamsellen en ferskate oare ideeën. Jo kinne al fertrage ferâldering. Warmbloedige bisten yn ophongen animaasje sette is noch altyd te riskant. Jo kinne feroarje yn in griente.
  Mar der is ek keunstmjittige sliep. Dit is as jo sliepe, mar tagelyk jo lichem beweecht.
  Kompjûtertechnology lit jo elke yllúzje reprodusearje. Derneist, yn 'e sliep, fertrage fysiologyske prosessen en wurde minsken fiif oant seis kear stadiger leeftyd. En minsken hoege net te sykjen nei fermaak. Se fine se sels.
  Tieners, oan 'e oare kant, dy't sawol beweging as keunstmjittige fieding yn har sliep ûntfange, moasten opgroeie ta folwoeksenen troch te fleanen nei de planeet Sirius.
  En al it oare waard dien foar harren yn 'e flecht troch automatyske masines en kompjûters mei in protte dûbele circuits.
  Dat is, it kaam aardich goed ...
  De keazen bern wiene tolve en trettjin jier âld. Der wiene jonges en famkes.
  Sa raasden de trije stjerreskippen yn flecht.
  D'r is gjin yntelligint libben op Sirius. Mar op ien fan 'e planeten is it klimaat frij geskikt foar kolonisaasje. En it liket derop dat d'r inkele ienfâldige libbensfoarmen binne.
  Sa binne de jonge krigers klear foar útwreiding. It Russyske romteryk hat syn eigen Hyperkeizer. En hy joech ôfskiedswurden foar it fuortgean.
  Alles yn 't algemien is better foar it minskdom as yn' e echte skiednis. De kriminaliteit is leech, d'r is gjin honger, en d'r binne praktysk gjin earmen. Planne eleminten yn 'e wrâldekonomy hawwe holpen om wurkleazens falliseminten te foarkommen. De ûntwikkeling fan technology hat it mooglik makke om de wurkdei te ferminderjen nei fjouwer oeren, en trije dagen tagelyk frij te meitsjen.
  Prizen binne allinnich feroare nei ûnderen. It salaris groeide. De folken fan 'e planeet Ierde fusearre ...
  Der waard sels ien religy makke. Se ferienige it kristendom, de islam, it boedisme en it joadendom. De Trije-ienheid waard ôfskaft en it konsept waard yntrodusearre - Ien God yn in protte gesichten!
  En fansels hawwe se it oerstallige fuorthelle: fêstjen, gebed, Ramadan en itenferbod. Mar se makken de tsjinst noch prachtiger en plechtiger. En de preesters feroaren yn wyt en skearden har burd. En d'r binne noch mear ikoanen. En de hilligen waarden tafoege. Ynklusyf Suvorov, Kutuzov en oare kommandanten. En ateïsme is hiel moade wurden. Fansels, minsken begûn te libjen better, stabyl, alles is solide, wittenskip hat ûntwikkele.
  En in protte twifele sterk oan 'e wûnderlike krêft fan ikoanen en it effekt fan it pleatsen fan kearsen.
  Mar it libben is evoluearre ...
  De ekspedysje begûn nei it Sirius-stjersysteem. En yn 2013 gie noch ien wat fierder fuort. Der binne ek planeten geskikt foar it libben.
  En yn 2020 wist in keunstmjittich foarwerp foar it earst de snelheid fan ljocht te oerwinnen. Dit betsjut dat jo flugger kinne fleane. En yn 2025 waard antigravity makke, en it waard mooglik om skippen te fersnellen op superluminale snelheden yn in koarte tiid.
  Lokkich minskdom... En de tsaar joech troch syn dekreet de fjirde dei freed op tongersdei... No hiene de minsken in protte rêst yn 'e wike, en de entertainment yndustry ûntwikkele him kolossaal.
  De tsaar-pryster, ûndergie ferjonging, en waard folle moaier ... En yn 2030, úteinlik, waard stifte de earste delsetting bûten it sinnestelsel foar in planeet geskikt foar it libben.
  It is tige goed wurden op planeet Ierde. En ek op oare systemen.
  En de fraach is hoe goed it is as de famylje Romanov net ûnderbrutsen wurdt.
  Fierdere nije ideeën ... De thermoquark drive is de takomst fan technology. De krêft is miljoenen kearen grutter dan thermonuclear. En nije kânsen foar romteferkenning.
  En de ûntdekking fan hyperplasma. En de mooglikheden binne enoarm. Wittenskip hat ûntwikkele flugger as echte skiednis. Wittenskippers binne allegear yn itselde ryk, en gegevens wurde net fan elkoar yndield.
  Mar it is gjin geheime dat yn 'e echte skiednis d'r spionnen binne foar har konkurrinten en se kreakje yngeand.
  En sa de algemiene opkomst, en treflike resultaten foar wittenskip.
  Yn 2040 besleaten de tsaar en hyperkeizer in grûnwet foar te lizzen oan in referindum, syn macht frijwillich te beheinen. It waard leaud dat op 'e planeet Ierde mei syn ferplichte heger ûnderwiis, minsken binne matured ta in beheinde en kontrolearre demokrasy. En dat der grutte prestaasjes yn kultuer komme.
  Tagelyk kamen der nije herfoarmingen yn religy... De Bibel en de Koran waarden úteinlik erkend as kultureel erfguod, mar net it wurd fan God. Tagelyk waard mei macht en moed wurke om lang deade minsken wer op te wekken.
  De taak wie set om de opstanning in werklikheid te meitsjen foar de wittenskip.
  En wittenskippers wurken, besocht. En mear en mear behearske de geheimen fan it hielal.
  Sa waard ûnstjerlikens mear en mear echt. En ik moat sizze hoe better it waard op planeet Ierde, krekt omdat Peter II libbe folle langer as yn 'e echte skiednis.
  
  HELL CARRIERE FAN DE DUITSE ACE HANS MARSEL
  Marcel stoar net by in ûngelok, mar oerlibbe en sette syn betoverende karriêre troch. Dat hie net folle ynfloed op it ferrin fan de oarloch. Dochs fierden de Britten Operaasje Torch út en fersloegen Rommel syn troepen. Ien piloat fan sels sa'n fenomenaal nivo kin de rin fan 'e oarloch net signifikant feroarje. Utsein as jo sels in leginde wurde. Oan 'e ein fan 1942 helle Marseille it tal delstoarne fleantugen oer en waard wer bekroand mei it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. En oan 'e ein fan maart 1943 Marseille mear as fiifhûndert delslein fleanmasines, dêr't er krige it Ridder Krús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Yn april en maaie seach Marseille fûle gefjochten yn 'e Middellânske See, en sette in rekord fan fjirtjin fleantugen delsketten yn ien ferloving en tweintich op ien dei. De Britten wiene bang foar him, en wiene gewoan fernuvere troch dit ferskynsel en de ace.
  Mar nettsjinsteande dit heroïsme waard Rommel dochs ferslein. Allinnich de Amerikanen en de Britten waarden skrokken troch Marseille.
  Mar yn juny waard er oerbrocht nei it eastfront. En dizze leginde botst mei de Sovjet piloaten. Marseille fjochtet goed en besiket de ME-309 fan searje nul.
  Foar sânhûndertfyftich delsleine fleantugen krijt er it Ridderkrús fan it Izeren Krús en platina-eikeblêden mei swurden en diamanten.
  En op 'e Kursk Bulge skynt Marseille. Men fjochtet tsjin in hiele keppel fleantugen. En hy is echt in skriklike fjochter. Mar de nazi's ferlieze noch altyd de slach by Kursk. Hoewol't Marseille noch beynfloede de rin fan de skiednis. Dútse troepen yn Afrika kapitulearren fiif dagen letter. En de lâning op Sisylje waard tsien dagen fertrage. Sowjet-troepen gongen wat stadiger op. Hoewol't it ferskil wie mar in pear dagen.
  Doe't Marseille tûzen fleantugen delskeat, krige er it Grutte Krús fan it Izeren Krús, in priis dy't allinnich Hermann Göring yn it Tredde Ryk hie. En de oarloch gie troch.
  De Dútsers ferlearen, mar it Reade Leger en de Alliearden wiene mar in pear dagen efter it echte ferhaal.
  Marseille fochten as in liuw ... Mar no is it fjirtichste jier foarby, en de Dútsers hawwe in protte nederlagen te lijen. Marseille joech lykwols oanlieding ta wat hope by de nazi's. Benammen is noch net alles ferlern. En yn it Tredde Ryk ferskynde it selsridende gewear E-10. Maklik te meitsjen, goedkeap en heul agile. En it silhouet is noch leech op mar 1,3 meter. It waard ûntwikkele ynstee fan wurkjen op 'e mûs, dy't, yn prinsipe, koe net rjochtfeardigje himsels.
  De oarloch slepte in bytsje ... De E-10 blykte in suksesfolle selsridende gewear te wêzen, en it wichtichste wie it maklik te meitsjen en goedkeap. Marseille skeat twatûzen fleantugen del en soe de Star fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús bekroand wurde mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  En doe skeat er trijetûzen fleantugen del en krige de Star fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús en gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Oan 'e ein fan it fjirtichste jier stiene de Dútsers in bytsje better as yn 'e echte skiednis. Se koene sa'n flugge nederlaach foarkomme yn Wyt-Ruslân en yn it suden. En se koene it ferlies fan Roemenië en de Balkan foarkomme.
  En it wichtichste, de bûnsmaten yn Frankryk waarden yn 'e see smiten. En dit is serieuzer.
  Yn Brittanje en de Feriene Steaten binne der al stimmingen om in wapenstilstân te sluten mei de Fritz. De selsridende kanonnen E-25 ferskynden ek op 'e fronten. Ek mei in leech silhouet, maklik te meitsjen, mar swierder bewapene, en mei dikker pânser. Sawol hûndert en tweintich millimeter fan 'e foarholle yn in hoeke, twaentachtich millimeter fan' e kant, en in gewear fan 88 millimeter 71 EL, en in hichte fan ien en in heale meter. En tsjin sa'n kolossus kin net wjerstean. Tink oan in selsridende gewear te fergelykjen mei de "Tiger" -2 yn termen fan harnas en bewapening, en it waacht mar tritich ton. En besykje dit te oerwinnen.
  De Dútsers koene de Sowjet-troepen in bytsje fertrage. Itselde foel de Dútsers yn 'e Baltyske oan. Mar net folle foarútgong is makke. In krêftige ferdigening yn 'e djipte stoppe it Reade Leger. Yn 'e loft ferskynde strieljager XE-162, dy't maklik te meitsjen en goedkeap wiene, mar tagelyk ljocht en maklik te kontrolearjen.
  Sa waard it dreger foar in bûnsmaat om te bombardearjen, en de ferliezen namen ta.
  De fjildslaggen lieten yn alle opsichten de krêft fan de Dútsers sjen.
  De measte Baltyske steaten, de helte fan Wyt-Ruslân, in part fan Oekraïne en Moldaavje mei Odessa, waarden oan it begjin fan it fiifenfjirtichste jier noch troch de nazi's hâlden. En yn Frankryk waarden de bûnsmaten folslein ferslein. Yn desimber koene de nazi's de bûnsmaten út Sisylje útslaan, en harren posysjes fersterkje.
  Yn jannewaris besochten de Sovjettroepen om Minsk hinne te kommen, mar sieten hopeleas yn fûle fjildslaggen.
  De Dútsers, mei de bêste tanks, snijden de Sovjet-troepen del en foarmen in pear boilers. Yn 't algemien namen Dútske tanks op. De T-44 gie net yn 'e searje, en de T-34-85 en IS-2 binne frij swak tsjin 'e E-searje.
  En de jet Dútske loftfeart hat gjin gelikense. De alliearden en Japan binne yn problemen. De lâning yn 'e Filipinen waard tsjinwurke, en de lâningsboaten waarden ûnderskept troch Japanske slachskippen. Yn 'e FS, fansels, panyk. En doe stoar Roosevelt ...
  Truman, jûn dat de Feriene Steaten is tige wurch fan Dútske ûnderseeboaten, benammen op wetterstofperoxide, sil biede in wapenstilstân oan it Tredde Ryk. Hitler stimde yn, mar op betingst fan in útwikseling fan kriichsfinzenen, en net allinnich Dútsk, mar ek Italjaansk. Churchill en Truman wiene it iens.
  Dêrtroch naam it tal Dútske piloaten yn 'e loft ta. En XE-162 beslacht lucht supremacy.
  Nei't ein maaie in oar Sowjetoffensyf yn it sintrum ferslein hie, begûnen de nazi's foarút te gean yn Oekraïne. De alderearste E-100 tanks namen ek diel oan 'e fjildslaggen. De nije auto hie in motor en oerdracht gearstalling tegearre en oer, dat makke it mooglik om te ferminderjen gewicht, en mei in machtiger motor fan 1500 pk, it levere befredigjend rydprestaasjes.
  En it pânser wie folslein ûntrochsichtich foar Sovjet gewearen út alle hoeken. 250 - hellende foarholle, en 210 mm kanten en ek mei hellingen.
  Dizze tank yn 'e trochbraak blykte in meunster te wêzen. Marseille skeat yn maaie 1945 fjouwertûzen fleantugen del en krige de stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. In tige prestizjeuze priis. En it twadde plak waard helle troch Huffman, dy't heul goed skoares, foardat hy oare taktyk hie fan Marseille. Wat is optimaal geskikt foar XE-162. Tsjin juny 1945 hie Huffman it mark berikt fan fiifhûndert delsleine fleantugen en krige it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Oer it algemien gong de oarloch foar de Dútsers dy't yn it Westen loslittenen goed. Arado jet bommewerpers bliken tige effektyf te wêzen. De nazi's beheine sels it FAA-raketprogramma yn it foardiel fan nije fleantugen, dy't hast ûnmooglik binne om del te sjitten, en Sovjet jagers koene har net ynhelje.
  De Dútsers dominearren de loft folslein. De USSR, op syn beurt, gie yn 'e ferdigening op' e frontline. In protte fortifikaasjes waarden boud, en de nazi's gongen stadichoan foarút.
  Oars as de echte skiednis, krige de SU-100, dy't yn dy oarloch net massaal wie, ynienen populariteit. En dizze kear yn de USSR, de produksje fan dit selsridende gewear begûn te fergrutsjen yn in fersnelde tempo. It is noch ienfâldiger en goedkeaper te meitsjen as fjouwerentritich. En bewapene sadat it de Dútsers bite kin. SU-100 yn 'e twadde helte fan' e fyftichste jier waard de wichtichste masine en it waard produsearre op hûndert stikken deis.
  De T-34-85 wie ek yn massaproduksje, lykas de IS-2. Oan de iene kant, de IS-3 tank die bliken te wêzen better beskerme yn 'e foarholle. Mar oan de oare kant, it is djoerder en arbeidsintensyf, en mar tûzen stikken waarden produsearre en stoppe. Yn it algemien, de IS-4, wêrnei't it waard útbrocht allinnich yn lytse partijen. Sa ferliet de USSR eins swiere tanks. En de rige bleau allinnich SU-100 en T-34-85.
  De Dútsers koene ein 1945 de Dnjepr berikke en Kiev ynnimme. En ek folslein fange de Baltyske steaten, en hast hiele Wyt-Ruslân. Mar yn 'e winter moast de faksist ophâlde. Yn 'e loft dominearren se noch.
  Marseille foar fiif tûzen delslein fleantugen, ûntfange de Grand Star fan it Ridderkrús en sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. Sa't jo sjen kinne, wie de priis frij lang yn namme. En de platina Luftwaffe Cup yn diamanten.
  Yn 'e maitiid fan 1946, nei't se mear avansearre tanks fan' e E-50-searje ophelle, besochten de nazi's yn it sintrum foarút te kommen.
  De ferdigening fan it Reade Leger wie yn djipte en heech ûntwikkele yn termen fan engineering. En dit koe har organisearje net swak ferset. En de Dútsers, nei't se troch ien line fan ferdigening bruts, kamen net yn 'e operasjonele romte, mar waarden twongen om troch de folgjende te brekken. It Tredde Ryk wie treflik bewapene, mar syn troepen wiene hieltyd lytser. Jonges fan fjirtjin of trettjin fjochten al yn de ynfantery, hieltyd faker kamen froulju tsjin. Yn 'e loftfeart wie de ûnderfining fan froulike piloaten oer it algemien suksesfol. Albina en Alvina, bygelyks, begûnen sa ferneamd te skoaren dat de boeren fernuvere wiene. En fluch delslaan hûndert fleantugen yn in pear moannen krige it Ridder Krús fan it Izeren Krús.
  De famkes lieten har ekstreem striidber en atletysk sjen.
  Marseille skeat yn 'e winter fan sânenfjirtich mear as achttûzen fleantugen del.
  Hy ferpletterde se mei 30mm kanonnen. Yn de USSR bleau de Yak-9 de wichtichste jager, dy't dúdlik ferâldere wie, mar it wie maklik te meitsjen.
  Yak-3 easke heechweardich duralumin en gie net yn massaproduksje. LA-7 waard ek produsearre yn lytse hoemannichten.
  Mar de Yak-9 waard it meast massale fleantúch foar de IL-2 en IL-10.
  It Reade Leger trille ûnder de klappen. De Dútsers berikten Smolensk, mar mar de helte omsingele it sûnder it te nimmen.
  Yn 'e winter foelen Sovjettroepen as antwurd oan. Mar mar in bytsje druk de nazi's.
  De oarloch waard lang en posityf by útsliten. Hitler begriep dit ek.
  Yn it sânenfjirtichste jier fierden de Dútsers foarsichtich de oarloch. Se brûkten bûtenlânske troepen yn it offensyf, se besochten in protte te bombardearjen. De frontline is yn in jier net folle feroare ...
  De T-54 ferskynde yn de USSR, mar it wie net massaal. De T-34-85 is noch yn produksje ... En de SU-100 wurdt it meast produsearre.
  Jet aviation is slimmer dan yn 'e echte skiednis. As earste, fanwegen de swierrichheden fan 'e oarlochstiid, binne d'r minder fûnsen dan de Dútsers hienen en dan yn 'e echte skiednis. Twads moatte jo op jo eigen wurkje sûnder trofeewittenskippers út Dútslân te brûken.
  En de nazi's hienen in mear avansearre X-262 en ME-363 mei snelheden oant 1200 kilometer yn 'e oere en wjukken. En de ME-1100 mei wjukken dy't de sweep feroare. TA-283 mei in lange romp en tailless Gotha jagers. Ferskriklike Yu-287. En TA-500 mei strielmotoren dêr't der mar leafst seis.
  Plus tailless bommewerpers.
  Yn 'e loft groeide it foardiel fan 'e nazi's. Mar op it lân wie it wat makliker. En de Sowjet-troepen ferklaaiden harsels, begroeven har yn 'e grûn en holden fêst.
  Yn 1948 brocht Marseille syn rekken op tsientûzen fleantugen, en krige de Grutte Star fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  De Dútsers wiene dit jier einlings by steat om Smolensk te omsingelen en te nimmen, mar har suksessen wiene beheind ta dit ... De IS-7 ferskynde yn 'e USSR, mar mar in pear auto's waarden produsearre troch it komplekse ûntwerp. De oarloch sleepte troch ... T-54 waard noch produsearre yn lytse batches. De T-34-85 is noch yn produksje, lykas de SU-100.
  Yn 1949 foelen de Dútsers yn 'e maitiid net mear oan en besocht it Reade Leger troch te brekken. Mar de Sovjet-troepen krigen ek neat as ferliezen ...
  De MIG-15, de earste strieljager, ferskynde yn de USSR, mar it wie noch net foltôge en net serial. Oant no ta is it meast massive fleantúch de Yak-9.
  De T-54 is noch altyd net massa-produsearre, mar de produksje fan de T-34-85 nimt ôf ... SU-100 yn 'e searje.
  Yn 1950, fjochtsjen wer ... De USSR hie in nij selsridende gewear SU-130 mei in gewear út de mislearre IS-7 tank. Dizze masine wie effisjinter.
  Foar de Dútsers is de E-50 swierder wurden oant santich ton mei in gasturbinemotor en dikke pânser - 250 mm foarholle en 170-millimeter kanten, en in serieuzer selsridende gewear is nedich om it te bestriden.
  De frontline is net folle feroare ...
  Yn 1951 krige de USSR de MIG-15 yn in mear avansearre modifikaasje, mar de Yak-9 is noch net út 'e searje weromlutsen ... produksje. Hast gjin swiere tanks wurde produsearre, útsein de SU-130 selsridende kanonnen, dy't ferfangt de SU-100. Mar it waacht fyftich ton en hat allinnich goede foarholle beskerming.
  De Dútsers drukke yn 'e loft en dominearje noch altyd de loft. Marseille skeat fyftjintûzen fleantugen del, en fertsjinne de Grutte Star fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêd swurden en diamanten.
  Hjir komt 1952 ... Beide legers sieten yngeand del en de fjildslaggen wiene bloedich, mar de frontlinen wiene suver roerleas. Yn it suden lâns de Dnjepr. Yn it sintrum namen en hâlde de Dútsers dochs Smolensk en Pskov, en fierder Narva ... Leningrad is net mei har ... Finlân is noch yn oarloch. It slepte allegear troch. De T-54 wurdt massa produsearre, de SU-100 is staakt en de SU-130 ferfong it. Swiere tanks binne noch net yn 'e searje. De Dútsers hawwe de kwaliteit fan harren auto's wat ferbettere.
  Amearika en Brittanje binne noch yn oarloch mei Japan. Se bombardearje it, mar se kinne de eilannen sels net feroverje.
  Mar de Amerikanen slagge der net yn om in atoombom te meitsjen. Sa hâlde de samûrai noch fêst.
  Mar doe kaam it jier 1953 ... Stalin stoar yn maart. Wier, dizze kear liet de Generalissimo in skriftlik testamint efter, wêrtroch Beria syn opfolger waard. En de berekkening fan 'e Dútsers op' e gaos en betizing fan it Reade Leger kaam net út.
  It offensyf fan de Wehrmacht fûlde gau út.
  Mar de USSR wie net by steat om te kearen it tij fan 'e oarloch, en ek naam en stie fêst yn' e operaasje.
  Ein 1953 kaam Marseille mear as tweintich tûzen delstoarten tastellen. Dêrfoar krige er in spesjale priis dy't spesjaal foar him goedkard is: de Grutte Stjer fan it Grutte Krús fan it Ridderkrús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  It jier 1954 kaam ... Beria bea Hitler frede oan op de betingsten dat wa't wûn wat, dan bliuwt er. En dan, yn feite, hoefolle kinne jo inoar ferneatigje? Mar Hitler hat it oanbod koppich ôfwiisd. De USSR hie de IS-10, mar dizze tank wie net hielendal effektyf. De wichtichste masine T-54 yn 'e rige ...
  De frontline fong as fet yn 'e Sibearyske froast.
  It is al 1955... Amearika fjochtet noch mei Brittanje en ferpletteret Japan. En de USSR triuwt mei it Tredde Ryk. En se slaan elkoar oan.
  De frontline is ynaktyf. De loft wurdt dominearre troch de nazi's. MIG-15 yn 'e rige en hâldt de fijân werom.
  Marseille foar fiifentweintich tûzen delslein fleantugen sil ûntfange: Grand Star fan it Grutte Krús, Ridderkrús, mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten!
  It jier 1956 komt ... De Dútsers lansearje in piramidale tank yn in searje. Der wurde hope op him lein en se hawwe op it lêst skiven dy't geskikt binne foar fjochtsgebrûk. Mar foarearst is de frontline ynaktyf en hâldt it Reade Leger de fijân tsjin.
  It is al 1957 op 20 april, Hitler lanseart in nije wanhopige oanfal op Moskou ... En wer rekket alles yn fûle posysje-fjildslaggen ... Oan 'e ein fan 1957 sjit Marseille tritich tûzen fleantugen del en krijt it. Grand Star of the Knight's Cross Grand Cross mei plande ikeblêd swurden en diamanten.
  De oarloch hat te lang duorre. It jier 1958 is kommen ... Lavrenty Palych Beria, Stalin's opfolger en foarsitter fan 'e State Defence Committee, sei:
  - It lân is ekstreem útput! En de minsken binne wurch fan de oarloch. Wy hawwe frede nedich!
  Zhukov merkte op:
  Salang't Hitler libbet, sil der gjin frede wêze!
  Shelepin, de minister fan Binnenlânske Saken, stimde yn:
  - Ja, salang't dizze fanatyk Führer fan Dútslân, de nazi's oarloch mei ús fiere, oant folsleine ûnderlinge ferneatiging!
  Beria sloech de fûst op 'e tafel en raasde:
  - Brek de stekels! Wat sil Molotov sizze?
  De minister fan Bûtenlânske Saken antwurde mei in sucht:
  - Oant no ta binne de perspektiven foar de wrâld tige ûndúdlik. It Tredde Ryk is ek ekstreem útput. Mar hy hat noch hiel Europa by de fingertoppen. En as de oarloch noch tsien jier oanhâldt, sille wy de earsten wurde dy't fuortblaasd wurde!
  De foarsitter fan de GKO knikte.
  - Rjochts! Wy sille de earste wêze dy't delgeane! En dus is it nedich om in manier te finen om Adolf Hitler fysyk te eliminearjen!
  Shelepin merkte op:
  - It is it bêste om Hans Marcel te eliminearjen. Dit is de echte Duvel yn it fleis! En as it útskeakele wurdt, dan sil de wil fan 'e Dútsers foar oarloch folslein ûndermine wurde!
  Beria wie it hjirmei iens:
  - Ja, it sil ûndermine wurde!
  Shelepin suggerearre:
  - Miskien in beleanning op Marcel syn lyk sette?
  De foarsitter fan de GKO makke beswier:
  - Net! Allinnich foar de libbenen!
  De minister fan Ynlânske Saken sei:
  - It is makliker te deadzjen as te fangen!
  Beria knikte en merkte op:
  - Oanmoedigje moard ta alles! En wy sille noch winne. Wat sille de ûntwerpers sizze?
  Yakovlev sei mei in sucht:
  - Wylst wy efter de Dútsers bliuwe. En dat is ús probleem!
  Beria raasde agressyf:
  - Mar ús oerwinning is ûnûntkomber!
  Ilyushin befêstige:
  - Wier kameraad foarsitter!
  Shelepin merkte op:
  - Twa famkes binne tige ferfelend: Albina en Alvina. Se ynhelle Huffman en wy wurde hieltyd martele. En sa no en dan soargje se foar problemen.
  De foarsitter fan de GKO wiisde derop:
  Wy sille se ophingje!
  Der wiene grinniken as antwurd. Hoe dan ek, it like grappich.
  Jannewaris 1958... En de oarloch liket hast einleas. En der is gjin ein yn sicht.
  En de nazi's yn 'e besette gebieten binne fûl. Se fongen de pioniers: Mishka, Kolya en Svetlana. De jonges en it famke binne fjirtjin jier. Se moatte meikoarten by de Komsomol. Se waarden earst ûnderfrege mei foaroardielen. Se sloegen de jonges en it famke mei swipen. Doe sloegen se mei tried. Kolya, as de âldste fan 'e boaiem, waard noch kontrolearre troch stroom. Loslitten waarden ferjûn troch it lichem fan 'e tiener. Kolya kreunde fan 'e pine dy't er fernearde.
  Doe waarden de bern bleate fuotten yn 'e snie helle en meinommen om sketten te wurden. En se wiene meager, bleatefoet, mei ferwûne gesichten en skuorre rêch, rûnen troch it doarp.
  En oan 'e nekken hongen buorden - "wy binne partisanen."
  Twa jonges en in famke rûnen yn 'e snie. Kolya, dy't martele waard mei elektryske stroom, hie in blau gesicht fan lijen. De bear is wat libbener, hy waard allinnich mar slein. It famke Svetlana fronste. Hja waerd ek slein, hja wie meager, safolle jierren ûnder besetting libbe. Se waard socht troch de matrone, en skuorde har fingers hymen. En dit is sa fernederjend foar in pionier en skamje. It famke bliuwt op har lippen bite.
  Bern binne ûngemaklik bleate fuotten yn 'e snie. Mar dit binne noch blommen as se sketten of ophongen wurde. Mar foar no binne se gewoan dreaun. De marteling is noch net foarby en de nazi's moatte ynformaasje krije.
  De bleate fuotten fan de pioniers binne read en wat opswollen yn de kjeld. Bewenners sjogge mei sympaty nei de oppakte bern. En no wurde se einliks yn 'e hutte brocht.
  Se sette my op 'e rêch, en se begjinne myn bleate hakken te slaan mei rubberen trunches.
  De bern skrieme fan pine en trilje... De bleate hakken fan Kolya wurde ferbaarnd mei in lichtere flam. En doe waard de rûne hak fan it famke Svetlana ferbaarnd mei in read-hite poker. En as in pionier fan dit raasde op 'e top fan har longen.
  It ferhoar fûn plak mei foaroardielen, mar de bern wiene stil. En wer waerden hja slein mei tried, en hjar bleate soallen waarden ferbaarnd mei in readhiem izer.
  Mar de pioniers joegen gjin ynformaasje. Se holden fêst. Kolya waard sels set in read-hier poker tsjin de jonge syn bleate boarst. De jonge sykhelle swier, mar knarste syn tosken en hold syn gûlen tsjin.
  Dat de nazi's hawwe neat berikt ...
  Mar de oarloch slepte troch... Febrewaris kaam ek... De Dútsers skeaten op Leningrad út skiiffleantugen. En hja foelen Moskou út 'e loft. Fjochtsjen binne taai.
  Albina en Alvina fjochtsje yn 'e loft. Famkes yn allinnich bikini en bleate fuotten.
  En sjit Russyske fleantugen del. Devils hat al in protte prizen krigen, ynklusyf de Grand Star of the Knight's Cross mei gouden ikeblêd swurden en diamanten.
  Dizze twa famkes binne gewoan super rang. En harren aerobatics en de ferneatiging fan matearje en libbene weefsel.
  Hjir sloech Albina de Sovjet-fleantugen, sjitte seis stikken tagelyk, yn ien burst en piepte:
  - Foar it Tredde Ryk!
  Alvina stjoerde ek spikers yn Russyske auto's en, nei't se sân ôfsnien hie, vyaknula:
  - Foar de Führer!
  En beide famkes laitsje...
  Hoewol't earlik te wêzen, dizze oarloch is ferskriklik wurch fan harren. Yn feite, de koppige Fuhrer liedt it, mar de foarkant is beferzen en alles is kommen ta stilstân. En alles giet yn in sirkel. En allinnich de liken fan beide kanten en dellutsen auto's. En brutsen tanks en minsklik lijen.
  Albina snijde noch acht fleantugen ôf en song:
  - De folgjende ieu is ús!
  Alvina stimde dêr mei fertrouwen yn:
  - Ek alle takomstige leeftiden!
  En de famkes skeaten mei wylde grime Russyske fleantugen del.
  En dan, fansels, marteljen ... Pioniers binne noflik om te marteljen. Fry foaral de bleate fuotten fan 'e jonges, en brekke de ribben mei readhite tangen. Gewelddadige famkes...
  Oarloch makket minsken wyld. Marseille hie sels ek al nocht oan it fjochtsjen. Hy fjochte al langer. Werom yn 1940 focht er foar loftsupremacy oer Brittanje. Hy hie earst net in tige suksesfolle karriêre. Se tochten net dat hy in fenomeen wurde soe, en in rekord oantal prizen foar it Tredde Ryk krije. En hy sil fleantugen delsjitte foar in hiele loftleger.
  Hans Marcel ferfele him hieltyd mear. De oarloch ferfeelde him. Ik woe in froulik lichem, djoere winen en lúkse feesten en oare fermaak. Hoefolle kin al wêze - achttjin jier yn 'e rigen. Hy waard nea slim ferwûne, en waard delsketten pas oan it begjin fan syn karriêre. Hegere machten soargen foar Marseille. Hy waard in Air Field Marshal mar focht as partikulier. En ik miste dy in protte.
  De glâns yn syn eagen begûn te ferdwinen. De oarloch mei de USSR gie yn in patstelling. En Stalin syn dea feroare neat. Hitler libbet noch, hoewol hy sjocht der net goed út, mar hy is noch relatyf enerzjyk. In keale plak op syn holle brekt al troch en it hier fan de Führer wurdt griis.
  Mar wylst er it ryk noch beheart, wol er koppich de USSR ôfmeitsje. De Feriene Steaten en Brittanje besette Japan, mar rûnen yn in guerrilla-oarloch. Plus, de Amerikanen en de Britten besykje Yndia en de Afrikaanske koloanjes mei har troepen te hâlden.
  Dus de bûnsmaten bemuoie har net yn dizze oarloch. Se binne net oan har. En se binne sels bliid dat twa totalitêre riken inoar útroege.
  Marcel suchtet swier en syn ME-462 tilt maklik fan de baan. De twamotorige masine is krêftich bewapene, en Hans slacht it leafst fan in ôfstân, en hâldt de fijân fan him ôf. Huffman, krekt oarsom, op XE-362 komt hurd oan.
  Oant no ta hâldt de Dútske loftfeart in kwalitative superioriteit oer de fijân. Mar it is net mear sa oerweldigjend. De Fuhrer leaut lykwols yn in wûnderwapen ...
  Fleanende skûtsjes, dat is wat... Mar se binne noch te djoer en thermyske strielen binne noch ûnfolslein. Piramide tanks binne ek ien fan de arguminten yn it skeel.
  Mar ek dit jout de Dútsers gjin beslissend inisjatyf. Derneist is de piramidale foarm goed tsjin kinetyske projektilen, mar net sa effektyf tsjin HEAT.
  Marseille fjoer en sjit twa tsientallen Russyske fleantugen del en seit:
  - Foar it Tredde Ryk...
  Dan suchtet de jonge. En wer slacht nochris tritich Sovjet-auto's yn ien burst del.
  Ja, de oarloch sloech troch... En dizze dyk hat gjin ein yn sicht.
  Hans song:
  - Skidde, skeat my! It hat my, it hat my!
  En wer sjit Russyske jagers del.
  Ja, Hitler stjoerde se om slachte te wurden ... Of om oaren te deadzjen, dat is ek gjin sûker.
  Marcel tocht oan it famke.... Hja hiet Ilsa. Sa'n moaie blonde, en syn frou.
  Hjir is se, wreed. Ik besocht de Komsomol. En sloech har mei in sweep fan oeral.
  Ponsde as in cidergeit. Doe brocht se in fakkel nei har bleate fuotten. Roast har bleate soallen. En wer foar de swipe. En hoe't dit Komsomol-lid raasde fan pine. En doe't Ilsa sâlt op har wûnen sprinkele. Dat wie echt brutaal.
  Ilsa mocht ek graach de jonges martelje. Se klaaide ien jonge fan fjirtjin jier út en nagele syn hannen oan in post. Doe bigoun se him yn 'e kjeld iiswetter oer to skinken. En doe naam se in fakkel yn 'e hannen en roastere it spierlich lichem fan in tiener. Doe gie se wer iiswetter yn. En op 't lêst skeelde se de jonge mei siedend wetter. En it wie in grouwel.
  Ilsa hâlde fan sa'n ferdivedaasje en ferachte neat om 'e wille fan har lust.
  Mar de tiid gie foarby... En se krige earst in soan en doe in dochter. En Ilsa is al begûn har en de bern fan Marcel te marteljen.
  Hjir is in skriklike frou út de SS.
  Marcel hie ek in oare frou: Helga. Se is ek piloat. Hans moete har yn 1945. Se fleach de TA-152, ien fan 'e bêste, en miskien de bêste propeller-oandreaune fleantugen fan 'e Luftwaffe.
  Helga wie in piloat, gjin beul. En sa waard se swier en ek berne - fuortendaliks in twilling.
  En it moat opmurken wurde geweldich. En doe wisten noch twa soannen en in dochter te befallen. En mei fiif bern, focht se net mear ...
  Ja, se hat gelok. Yn it Tredde Ryk liet Hitler earst hâlders fan it Izeren Krús earste klasse en boppe in twadde wetlike frou as beleanning hawwe.
  No ja, de Paus grommele wat, mar hat it dochs goedkard. Doe twong de Führer de regel om oant fjouwer froulju te hawwen. De Oekumenyske Ried waard hjir gearstald en it waard goedkard mei gewear.
  It tekoart oan manlju yn it Tredde Ryk is grut. En fansels waard dit beslút twongen.
  De manmachtboarnen fan Dútslân waarden net allinnich troch Jeropeeske mankrêft en bûtenlânske divyzjes útput.
  Hitler stoppe de ferneatiging fan 'e Joaden, en no wie de manmacht yn 'e balâns. De oarloch hat it ryk útput.
  De USSR waard ek ûntfolke ... In protte froulju fochten yn it leger, lykas bern. Anastasia Vedmakova waard de meast produktive ace. Se focht hast fan it begjin fan de oarloch ôf. Earst, op it U-2 maisfjild. Mar doe gong se oer op fjochters.
  In protte Sovjet aces stoar ... Pokryshkin, wurden in fjouwer-kear held fan de USSR, dochs fûn syn eigen dea. Kozhedub, dy't in fiif kear held wurden is, stoarte ek yn 'e striid. Foar in lange tiid, Sovjet fleantugen hie gjin útwerpsysteem, en it persintaazje deade piloaten wie tige heech.
  Anastasia Vedmakova oerlibbe. En hja hie gouden stjerren sammele dy't net op har boarst pasten. Neffens de regels krigen fiifentweintich fijannige fleantugen delsketten in gouden stjer. Doe't it oantal stjerren tsien berikte, presintearre Beria har de Big Diamond Star of the Hero of the USSR. Anastasia wie de meast titele ace. Njonken delstoarte fleantugen hie se ek tanks, brêgen, frachtweinen en sels in pear skippen fernield. Boppedat, dizze frou rêde de piloaten, en sels de generaal dy't omsingele.
  En se stie bekend om ferskate treinen mei brânstof ensafuorthinne.
  Anastasia waard in grutte leginde fan de Sovjet loftfeart. En sy hie fansels ek nocht fan de oarloch. Se focht sels en fleach wylst se swier wie. En doe krige se in soan.
  In kreaze jonge die der út, readhierich as syn mem. Anastasia fochten yn 'e regel yn in bikini en bleate fuotten. En dit joech har bepaalde foardielen. Wat net elkenien wurdearret. Mar har jonge partner Akulina Orlova fjochtet ek bleatefoet en yn in bikini, en dit helpt har in protte.
  Beide famkes fleane en fjoer op Dútske weinen. Anastasia Vedmakova makke har earste útslach werom yn Spanje. Se bombardearre de posysjes fan Franco's leger nachts op 'e U-2. It soarte dat se ûnderfining hat troch it dak. En Akulina Orlova is in jong famke, en noch altyd fol enerzjy en passy.
  Se slaan de Dútsers del, sjonge ...
  - Piloten-piloten, bom-fleantugen,
  Wy sille alle faksisten yn 'e slach ferslaan ...
  Us stjerreskippen sille heger wêze as de sinne,
  En de cherub sil syn wjukken útspreidzje!
  De famkes, moat ik sizze, binne grutte ambachtslju.
  It is al 23 febrewaris 1958... Dei fan it Sovjetleger. En it moat op in grutte manier fierd wurde. Mar wylst alles beskieden is ...
  Beria is net al te fleurich ... Yn 'e oarloch wie elkenien hielendal wurch.
  Marshal Vasilevsky suggerearre:
  - Lit ús tanks meitsje fan hout!
  De Opperste knikte.
  - Dat is in goed idee!
  Marshal Zhukov makke beswier:
  - Lyts ferstân! Dit binne libbene sarken!
  Vasilevsky sei logysk:
  - Se binne lichter en flugger. En de Dútsers brekke troch ús tanks!
  Beria knikte ynstimd.
  Vasilevsky sprekt syn gedachten!
  Malenkov befêstige:
  - Wy sille alles goed dwaan!
  It team fan Beria wie wurch... Der wiene gjin oare ideeën. Behalven as jo besykje plestik goedkeaper te meitsjen en sterker te meitsjen.
  Dus ommers, meitsje úteinlik in langlijige atoombom.
  Iets op har wurk yn 'e Feriene Steaten stie fêst, en ek oer de hiele wrâld.
  En jo moatte stimulearje. Miskien sil de oarloch dan einlings einigje.
  Mar de oarloch duorret noch en de tiid rint as drippen.
  Hjir waard Mirabela finzen nommen. En de nazi-soldaten skuorden har klean út. En doe sprieken se har skonken út en begûnen it famke te ferkrêftsjen. Mirabela kreunde yn in mingsel fan pine en wille. En ferskate kearen klear.
  Doe begûnen se him te marteljen. Se ferbaarnen de hakken fan it famke mei gloeiende stripen izer. En se sloegen him earst mei in sweep. En doe, mei in reade tried fan 'e waarmte, fongen se har op 'e rêch, oan 'e kanten, op 'e boarst ...
  Doe begûnen se de teannen mei in tang te brekken. Doe skoden se in read-glêzen roede by it famke yn 'e kont.
  Koartsein, marteling waard ûnthâlden foar syn wredens. En ekstreme arrogânsje.
  Maart is al kommen ... De Dútsers besykje mear yn 'e loft te drukken, se hawwe net folle krêft om oan te fallen. De piramidale tank, as it earder ferskynde, soe de Wehrmacht holpen hawwe om de wrâld te feroverjen. Wier, it kumulative projektyl hat dynamyske beskerming. En beide kanten dûsje inoar mei klappen.
  8 maart 1958 is de Frouljusdei. En neffens gewoante fûn in útwikseling fan finzenen plak. De Dútsers lieten martele, mar brutsen Mirabela frij, en yn ruil dêrfoar lieten de Russen Adala frij. De Dútske frou hat it ek krigen, wêrûnder ferkrêfting.
  Anastasia Vedmakova wreef Mirabela mei in drankje fan krûden en salven, en liet har sliepe om te herstellen, sadat se oer in pear dagen wer yn 'e loft soe fjochtsje mei de nazi's.
  Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova binne werom yn 'e loft yn har MIG-15's. Akulina merkte op:
  - Do fochten noch yn it Spaansk - hoe âld bist?
  Vedmakova giechele en antwurde:
  - It is net wenst om in dame nei har leeftyd te freegjen!
  Akulina giechelde en merkte op:
  - Do lykje jo op syn meast tweintich, fiifentweintich!
  Anastasia knikte en merkte op:
  - Ik fochten yn 'e boargeroarloch... Der wiene trije jonges by my. It is geweldich dat wy de hoarnen joegen oan de blanken. En ik fermoarde de earste persoan doe't de Dútsers Lvov yn 1915 bestoarme... Sa kinne jo jo rûchwei yntinke hoe âld ik bin!
  It blonde famke fluite.
  -Ferbazend! It is as it ferbyldzjen!
  De readhierige skientme gnyske mei in mûle fol hynstetosken en merkte op:
  - En wat? Dit is de magy fan Russyske goaden! Ik sil it dy leare, en do silst ek net âld wurde!
  Akulina skeat mei bleate fuotten in Dútsk fleantúch del en tjirre:
  Jeugd is prachtich!
  De oarloch is oan en der is gjin ein yn sicht, mar dochs is it heroïsme en oerwinning!
  April 1958 kaam. Yn it suden waard min of mear ferneare waar fêststeld en besochten de nazi's foarút te kommen. It wichtichste probleem is fansels de rivier de Dnjepr. En oan de linkerkust, Sovjet troepen naam definsive posysjes.
  De Dútsers hienen lykwols in alternative fal. Strike troch Turkije. Foar in lange tiid hold dit lân oan neutraliteit. Mar it regear is feroare. En mear pro-Dútske krêften kamen. En Hitler stimde yn om de Ottomanen alle bergen fan goud te beloven om se yn 'e oarloch te triuwen. De befolking fan Turkije groeide hurd, it leger waard sterker. En guon fan 'e wapens waarden ferkocht troch it Tredde Ryk op kredyt. En it Ottomaanske leger waard, sterk ynsette folslein mobilisearre moslim soldaten op 'e grins fan' e USSR.
  En op 20 april 1958, sûnder de oarloch te ferklearjen, foel Turkije de Sovjettroepen yn Transkaukasië oan ... Sa kaam der in twadde front by foar it Reade Leger. Noch altyd koene de nazi's de Sovjet spesjale tsjinsten útspiele. De situaasje waard fergrutte troch de konfrontaasje tusken Zhukov en Beria. Wat ek de situaasje oan it front beynfloede.
  De Turken foelen net allinnich oan, mar tegearre mei de Dútsers. En dit joech harren ekstra kânsen.
  De gefjochten ûntdutsen by Jerevan, en Batumi waard bestoarme.
  Marseille fjochtet yn 'e loft. Dizze kear is syn stimming grutter en striidberder. Eins wie der op 't lêst in bange hope dat it mooglik wêze soe om dizze oarloch te winnen, dy't boppe mjitte oanslepen hie.
  Op de alderearste dei, de Dútsers en Turken bruts troch de ferdigening fan de Russyske troepen, en begûn te bewegen it binnenlân.
  De nazi's wisten taktyske ferrassing te berikken. En har troepen bewege fluch genôch. En foar in part die bliken dat it Reade Leger wie net hielendal klear te ferdigenjen Transcaucasia.
  En hjir moat it heroïsme fan it Reade Leger de misrekkeningen fan 'e lieding kompensearje.
  De gefjochten ûntdutsen foar Jerevan. En doe fochten de pioniers moedich. Se fersette de kweade nazi's en Ottomaanske troepen.
  En oan 'e râne fan Jerevan grave de pioniers sleatten. D'r binne jonges fan ferskate nasjonaliteiten. Benammen in protte ljochte koppen flikkerje. Der binne reade en swarte en blonde bern.
  Ien ding ferienet harren: leauwe yn de triomf fan it kommunisme en bleate fuotten. It is dúdlik dat net elkenien yn de oarloch skuon hat, en dêrom pronkje alle bern as teken fan solidariteit mei har bleate, rûne hakken. Maitiid yn 'e Transkaukasus is frij waarm, en as jo bewege en wurkje mei shovels, wurdt it sels hyt foar de jonges. En yn 'e winter is de kjeld hjir net sa ferskriklik.
  Jonges en famkes binne brune, meager, mar seanich, klear foar in fûle striid.
  Bern wurkje mei entûsjasme en sjonge:
  Fjoer opstekke, blauwe nachten,
  Wy binne pioniers - bern fan arbeiders ...
  It tiidrek fan ljochtjierren komt oan,
  Oprop fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  Oprop fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  En hjir komt it alarm wer. Jonges en famkes springe nei de boaiem fan 'e sleat. En skulpen begjinne al fan boppen ôf te barsten: fijânske artillery wurket.
  Pashka frege it bleatefuotte famke Masha:
  - No, tinke jo dat wy it oerlibje?
  It famke, meager en ljochthierich, antwurde fertroulik:
  - Wy sille ús op syn minst ien kear fersette, yn it dreechste oere!
  Pionier Sasha hat logysk opmurken:
  Us heroïsme is ûnbidige.
  De jonge tikke mei syn bleate soal op 'e stiennen. It is te sjen dat de jonge him mei fêste eelten opstoppe.
  It famke Tamara sei:
  Wy sille fjochtsje sûnder eangst
  Wy sille gjin stap werom wurde besunige ...
  Lit it shirt trochdrenke mei bloed -
  Mear fijannen, keare de ridder nei de hel!
  De jonge Ruslan, in pionier mei swart hier, merkte op:
  Ieuwen geane foarby, in tiidrek sil komme,
  D'r sil gjin lijen en leagens wêze ...
  Fjochtsje foar dit oant dyn lêste azem -
  Tsjinje jo heitelân, jo út it hert!
  De jonge Oleg, slank en ljochthierich, tjirp, fersen:
  Nee, de wach sil net ferdwine,
  It uterlik fan in falk, earn ...
  De stim fan 'e minsken is sonore -
  It flústerjen sil de slang ferpletterje!
  
  Stalin libbet yn myn hert
  Dat wy gjin fertriet witte,
  De doar nei de romte iepene
  De stjerren skynden boppe ús!
  
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  Ferljochtsje de wei foar kommunisme!
  De jonges en famkes applaudearren ienriedich.
  Mar no fleane jetoanfalfleantugen al en smyt bommen. En dit is in agressive oanpak.
  Oleg en Sasha ferhege in slinger en lansearre in kado fan 'e dea. En de loop waard rekke troch Hitler syn oanfal fleanmasine, hoewol't hearrend ta Turkije.
  It famke Natasha song:
  - De Komsomol is net allinich leeftyd,
  Komsomol is myn lot!
  Ik sil de romte feroverje, leau ik
  Lit ús foar altyd libje!
  Ahmed, in pionierjonge út Azerbeidzjan, antwurde mei in glimke:
  - Jo binne noch gjin Komsomol-lid Natasha!
  It famke stampte lilk mei har bleate foet en antwurde mei in melodieuze stim;
  Neist de heiten, mei in fleurich liet,
  Wy steane foar de Komsomol...
  It tiidrek fan ljochtjierren komt oan,
  De gjalp fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  De gjalp fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  Oleg stampte ek mei syn bleate, bernlike foet en brûste:
  Sterkere hammer druk de proletariër,
  Fan titanium hân ferpletterje it jok ...
  Wy sille tûzen arias sjonge foar ús heitelân,
  En ljocht foar it neiteam, goed!
  Bern binne bliid. En yn feite bombardearren de Dútsers en Turken, en mar ien famke waard rekke troch in fragmint yn har bleate, rûne, rôze hak.
  Pionier raasde, mar beet doe har lippe.
  En sa ree se har ta om de oanfal ôf te slaan. En al binne der tanks mei fascisten en Ottomaanske ienheden. Kocht troch Turkije op kredyt, formidabele E-100's bewege. Sokke krêftige en gefaarlike masines.
  Se hawwe sa'n beskerming. Dat kinst út gjin hoeke troch. Jo kinne it net slaan út mar ien hoeke. De ienige kâns is om de spoaren te brekken.
  Bern binne ree om te fjochtsjen, en wapperje mei bleate fuotten. Hjir binne se op in tried pakketten mei selsmakke eksplosiven ûnder it spoar fan de nazi's en de Turken triuwe. It wurket en ferneatiget de rollen fan 'e tanks fan it leger fan Rommel en La Erdogan.
  En it sjocht der ferskriklik út.
  Sasha ropt:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  De jonge Pashka sjit mei Oleg út in slinger en sjit:
  - Gloarje oan 'e pioniers!
  De jonge Ruslan, tegearre mei it famke Sufir, sleept in myn ûnder de Dútser en de Turk mei in tried, roppend:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  Bern út Azerbeidzjan en Russyske jonges fjochtsje. Tanned, tinne, bleatefoet pioniers tsjin in kolossale armada fan tanks.
  It famke Tamara stampt har sierlike, lytse, bleate foet en seit:
  - Gloarje oan Ruslân!
  Pionier Ahmet befêstiget by it sjitten op 'e fijân:
  - Wy binne in freonlike famylje tegearre!
  De jonge Ramzan, in readhierige Azerbeidzjan, befêstiget, en slacht in auto út:
  - Fan it wurd binne wy hûnderttûzen ik!
  De bern binne freonlik... Hjir is it Armeenske famke Azatuhi, dat mei help fan in tried ek behendich it eksplosive pakket ûnder de faksistyske rups oerbringt en piept:
  - De USSR is in famylje fan folken!
  In oar Armeensk famke Aghas seit:
  - Bôgje net foar fascisme:
  En it famke luts de tried mei de bleate teannen. In protte Azerbeidzjaanske en Armeenske bern hawwe blond hier en binne net te ûnderskieden fan Slavyske bern, dêr't der ek in protte fan binne. Dejingen dy't fuortkamen fan 'e Dútsers, oare Russyske famyljes fêstigen har yn Azerbeidzjan en Armeenje sels ûnder de tsaren.
  D'r binne in protte Slaven yn 'e Kaukasus. In protte mingde pearen. Ja, en bern hawwe meastentiids lichter hier as harren âlden. En de Slavyske jonges waarden tanned sadat jo kinne net fertelle se út de lokale befolking. Boppedat binne bern meastentiids mear ferlykber as folwoeksenen.
  Sa fjochtsje it ynternasjonale Sovjet-bataljon fan jonges en famkes, en se binne allegear ferienige, en heul gelyk. Har bleate hakken flitse by it ferpleatsen.
  En dreamen bern stjoere kado's fan 'e dea. Shamil en Seryozhka, beide pioniersjonges, lûke de tried. En hjir is in Dútser, mar mei in Turkske bemanning stopet de E-50 mei in stikkene rups.
  De jonges sjonge byinoar:
  Uny ûnferwoastbere, frije republiken,
  It wie gjin brute krêft dy't gearfoel, gjin eangst ...
  En de goede wil fan ferljochte minsken,
  En freonskip en reden, en moed yn dreamen!
  En de bern binne bliid. Se glimkje mei wite, sels tosken. En se binne bliid, al wurde se mei de dea bedrige.
  En de Dútsers sûgje. Ferwoaste tanks fjoer harren kanonnen en scribble masinegewearen.
  Guon Dútske en Turkske auto's binne foarsjoen fan granaatwerpers en binne tige gefaarlik.
  De jonge Maksimka en it famke Zara út Azerbeidzjan en hja, rêstend mei bleate fuotten, lutsen in myn ûnder de fijân en sloegen in faksistyske mastodont út, sels as ferkocht oan Turkije.
  En rôpen op 'e top fan har longen:
  - Foar de USSR!
  De bern binne sa grappich.
  Pioniers Abbas en Vladimir brûke ek wapens. Yn dit gefal, de katapult en smash de E-75 caterpillar oan de nazi's. Doe songen de jonges:
  - Foar de grutheid fan 'e planeet ûnder de dekking fan it kommunisme!
  Oleg en Abdula binne ek pioniers fan ferskate folken, mar mei ien hert lansearje se ek eksplosiven. Se slaan de E-100 en sjonge ...
  Wy hawwe de planeet iepene foar de folken,
  It paad nei romte, nei ûnsichtbere wrâlden ...
  Heroyske dieden wurde songen -
  Om it litteken fan 'e dea foar altyd te wiskjen!
  
  Under de Hillige Banner fan Ruslân,
  Yn frede, freonskip, lok en leafde ...
  De minsken fan 'e hiele ierde sille lokkiger wurde,
  Hellish tsjuster sil ferdwine yn 'e fierte!
  Fjochtsje bern hjir...
  Abdurrahman en Svetlana - in Azerbeidzjaanske jonge en in famke út Wyt-Ruslân lutsen in draad byinoar en sloegen in fascistyske tank út. En hja songen:
  - De grutte namme fan it hillige Ruslân,
  Skynt oer de wrâld - as in sinnestriel ...
  Ik leau yn ienheid sille wy lokkiger wurde,
  Lit ús de minsken it goede paad sjen litte!
  Bern binne tige dapper. Sawol de nazi's as har bûnsmaten, de Turken, binne gewoan skrokken troch sa'n eigensinnich en fûleindich ferset.
  Abudurrahman is in pionier, hy krige in fragmint yn syn bleate soal. It pierde it eelde oerflak fan in skonk fan in bern.
  De jonge sei:
  - En it docht my sear!
  Svetlana rekke ek yn 'e rûne hak, en kraste har skouder. Mar it famke sei:
  - Brek de Pioniers net!
  Azim en Kolka ramden ek de Dútske auto.
  De jonges wiisden mei in tried en songen:
  De ferriederlike fijân gie op it offensyf,
  Mar ik leau dat it sil net wankelje, de Sovjet-minsken ...
  De fijân wachtet op nederlaach en ferjit,
  En de gloarje fan Ruslân sil sterker bloeie!
  De fijân wachtet: nederlaach en ferjit,
  En de gloarje fan Ruslân sil sterker bloeie!
  Bern binne dapper en bûge net. En se wolle winne. En hja sjonge en hja fjochtsje.
  De Dútsers lijen swiere ferliezen. Wier, meast se hawwe brutsen spoaren en rollers. En it is net fataal.
  Slimmer foar de pioniers dy't finzen nommen waarden.
  De jonge Abdulhamid, doe't er finzen nommen waard, waard troch de nazi's op it rek set. Se brochten de bleate fuotten fan 'e pionier yn 't blok, en begûnen gewichten oan 'e heakken te hingjen. En doe stiek er it fjoer oan. En de bleate hakken fan de jonge waarden troch fjoer slikke. En in sweep foel him op 'e rêch. Se sloegen my foar in lange tiid. En doe begûnen de nazi's de ribben te brekken mei read-hite tangen.
  De jonge, stjerrend ûnder marteling, doe't it izer fan syn ribben, read fan 'e waarmte, him ferplettere, song:
  Berlyn is hast ûnder ús bewâld,
  Troch in verrekijker sjogge wy de ferdomde Ryksdei ...
  Ik hoopje dat der gau frede en lok komme sil;
  Wat ik yn myn gedichten beskriuwe sil!
  
  Ruslân iepene it kommunisme foar de wrâlden,
  Se waard in famylje foar elkenien.
  Mar de Wehrmacht stiek ús in pigsnút oan,
  En no spattet it bloed út 'e ieren as in fontein!
  
  Wat de Führer per ûngelok by ús fergeat,
  Ik woe lân en slaven krije!
  Fascisme gie mei in heul lange kampanje -
  En hjir is in echte nachtmerje, helske dreamen!
  
  In ienfâldige jonge, in bleatefoot jonge,
  Koartlyn bûn in reade strik.
  Hy woe de wrâld sels bouwe sûnder God,
  Mar ynienen barste napalm út 'e loft!
  
  Ik moast nei foaren rinne, wy wiene AWOL,
  Gjinien wol sokke jonges meinimme!
  Mar de boy-fighter yn in gewear die it,
  It paad fan de heiten blykte weardich te wêzen!
  
  Focht dêr't beide slûchslimme en krêft,
  En swakke is ek bitter, helaas ...
  Kameraden moasten grêven grave
  Planning pine kisten yn 'e froast!
  
  Ik bin in pionier no wend oan lijen,
  Hy gie bleatfuotten nei ferkenning, de sniedrift krapte.
  Miskien straf foar ûnleauwe,
  Dat ik Jezus net kennen woe!
  
  Mar wat binne de trije oeren fan Golgotha?
  Mear as trije jier oarloch binne foarby!
  Yn elk doarp skrieme widdowen bitter,
  Hoe binne de soannen omkommen op it tsjerkhôf fan it lân!
  
  Ik oerlibbe, waard shell-shocked, ferwûne troch in kûgel,
  Mar gelokkich bleau er op 'e fuotten!
  Wy hawwe earlik de skuld weromjûn oan Dútslân,
  Dat faksisme is troch ús ta stof trape!
  
  Ik bin folwoeksen, mar noch in jonge,
  De snor bruts net troch, mar al in titan!
  Ja, in folwoeksene, en miskien sels te folle,
  It hert waard ommers hurd as metaal!
  
  Hero Star heechste priis -
  Stalin sels, leau my, joech it oer!
  Hy sei: it is nedich om in foarbyld te nimmen fan minsken lykas jo,
  De fjochters smeden de kaaien foar de doarren nei Eden!
  
  Mar set no it dappere gewear del,
  Nim dy, pincers, in hammer en wurkje!
  Bou in sylboat en in boat út hout
  En meitsje in fleantúch sadat de fûgel omheech fleane!
  Ja, mei sokke bern, sels tegearre mei de Turken, de nazi's fan 'e USSR sille net oerwinne. Al op 1 maaie fiere de Sovjet-soldaten feest, mar Jerevan hâldt fêst. Dat betsjut dat de faksistyske blitzkrieg yn 'e Kaukasus tsjinwurke is. En boppedat fjochtsje dappere Komsomol-leden.
  Elizaveta en har bemanning op 'e SU-130 stjoere skulpen yn' e nazi-tanks.
  Tagelyk brûke famkes har bleate teannen en sjonge:
  En yn 'e berchhichten en stjerren stilte,
  En de seewelle en fûleindich fjoer!
  En yn razend en fûleindich fjoer
  En de bleate hakke fan it famke drukte op de knop. En in oare AG-75 waard smiten troch in kumulatyf projektyl.
  En de famkes hawwe wille.
  En Akulina Orlova skeat de hûndertste nazi-fleantúch en op 3 maaie 1958 krige de fjirde stjer fan 'e held fan' e USSR.
  Us glorieuze froulike piloaten ... Ja, de oarloch is noch geande, en syn útkomst is net dúdlik, mar gjinien knibbelt en sil net opjaan. Sa is der leauwe yn in bettere takomst, en dat de USSR sil ier of let ferslaan it Tredde Ryk. En Adolf Hitler, dy't de macht en it gelok fan 'e draakpresidint krige, sil stjerre!
  
  FRANCO'S TASTEMMING IS WICHTICH FAN DE DESTINY FAN MINSKHEID
  Franco gie yn mei de trochgong fan Dútske troepen nei Gibraltar. De nazi's, sûnder fierdere ado, ferhuze nei dizze festing en namen it fuortendaliks. Dêrnei begûnen de Wehrmacht-troepen oerbrocht te wurden nei de koartste ôfstân nei Afrika.
  En Hitler feroare syn gedachten oer it fjochtsjen fan 'e USSR. Dêrnjonken fertelde de yntuysje fan 'e Führer him, en hy hie in heul ûntwikkele, dat hy dit gebiet net sa maklik ynnimme soe. En it Reade Leger is hielendal net swak. Stalin lekt spesifyk ynformaasje oer de KV en T-34 tanks oan Dútske ynljochtingetsjinst. En de nazi's begûnen har eigen swiere tanks te ûntwikkeljen.
  De nazi's wiene foarútgong yn Afrika. Rommel krige mear troepen, en makke grutte winsten. Joegoslaavje en Grikelân waarden ek ferovere. Dus oerwinningen folgen oerwinningen.
  Mar it Swarte Kontinint siet de Dútske troepen op... En der wie gjin sprake mear fan in kampanje nei it Easten. De nazi's feroveren Egypte op 'e beweging en kamen it Midden-Easten yn. Se feroveren Irak, en Koeweit, en oare lannen. Doe begûn troch Iran in kampanje tsjin Yndia. Yn desimber 1941 foel Japan de FS oan yn Peru Harbour en Hitler ferklearre oarloch oan Amearika.
  Dêrnei ferhuze de oarloch úteinlik nei it Westen. En de USSR krige in azem.
  Tsjin 'e twadde helte fan 't twaenfjirtich jier hienen de Dútsers de ferovering fan it hiele Swarte Kontinint, en ek Aazje, ôfmakke oant Yndia, dat ek mei swak ferset fan 'e Britten ferovere waard. En d'r wie in grut Dútsk koloniaal ryk. En Brittanje begûn swier bombardearre te wurden. De nije Ju-188 en Focke-Wulf bommesmiters, en ek in hieltyd tanimmend tal ûnderseeboaten, giene yn 'e striid. Ynklusyf flugger en mear perfekt.
  De loftoanfal op Brittanje gie troch mei hieltyd tanimmende yntinsiteit. En yn juny 1943 fûn de lâning plak. Nije Dútske tanks naam diel oan de fjildslaggen: "Panthers", "Tiger" -2, "Lion", dy't toande harren foardiel boppe de Britten. Londen foel binnen twa wiken nei de lâning. En nei de fal fan Brittanje fersette Ierlân noch in wike.
  En it waard ferovere troch de nazi's... No hawwe de Feriene Steaten in kar: of in hopeleaze oarloch fiere tsjin Dútslân, dat oan macht groeid is, of frede slute foardat it te let is.
  It Tredde Ryk hie al yn tsjinst sokke krêftige jagers as de ME-309, dy't in snelheid fan 740 kilometer yn 'e oere ûntwikkele, dy't op dat stuit tige folle wie, en hie sân fjoerpunten: trije 30-millimeter kaliber luchtgewearen, ien fan dat wie lang-loop, en fjouwer swiere masinegewearen.
  En de aces fan 'e Dútsers binne fenomenaal: ien Marseille is wat wurdich! Dizze jager wie in echte ûntdekking, en oertrof alle ferskynsels ... Foar hûndertfyftich delsleine fleantugen krige Marseille it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. En foar trijehûndert fleantugen waard hy de earste yn 'e skiednis fan 'e Dútsers dy't dit krús wer krige. En om Marseille te ûnderskieden, waard in nije priis útfûn ta syn eare: it Ridderkrús fan it Izer mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten, dy't er takend waard foar fiifhûndert delsleine fleantugen.
  Amearika fielde dat de oarloch mei it Tredde Ryk en Japan, dy't de slach by Midway wûnen en de Hawaïaanske arsjipel ferovere, net goed einigje soe.
  En it sil echt in serieuze test wêze foar har. It is grif lestich foar de Dútsers om nei Amearika te kommen fanwegen de skieding troch de oseaan. Mar yn prinsipe is ôfstân gjin barriêre. En de nazi's koene, ier of let, de Feriene Steaten berikke, swimme en fleane. Boppedat hie it Tredde Ryk al strieljagers, en in formidabele TA-400 bommesmiter dy't Amearika bombardearje koe. Krêftiger Yu-288's wiene der al yn slagge om Brittanje te bombardearjen, en in fjouwermotorige Yu-488 wie ûnderweis, dy't snelheden berikte oant sânhûndert kilometer yn 'e oere - wat gewoan super is foar in propellerbommewerper!
  De Wehrmacht is dus sterk. En formidabele ûnderseeboaten oandreaun troch wetterstofperoxide berikten faasjes oant 36 knopen yn 'e oere, en de Amerikanen wiene folslein bang.
  Roosevelt wie slim siik, en om it allegear ôf te meitsjen koe in serieuze machtsstriid útbrekke. En de Republikeinen binne tige ûngelokkich mei de Demokraten. Hitler sels seach mei alarm nei de USSR, dy't har macht fergrutte.
  De stalinistyske USSR offisjeel tefolle it tredde fiifjierrige plan troch ferdûbeling fan yndustriële produksje. Sels rekken hâldend mei it feit dat se in bytsje bedrogen mei de statistiken en dit is opblaasd gegevens, it wie noch altyd yndrukwekkend. De útfier fan technology tanommen. Yn it ienenfjirtichste jier produsearre de USSR sa'n fiif tûzen tanks, en trije tûzen fan harren wiene de lêste T-34's en KV's. Ferskynd yn de rige en KV-3 en KV-5. En dit binne krêftige masines. Se makken noch mear fleantugen, wêrtroch't har oantal op tritichtûzen kaam.
  Yn de twaenfjirtich tanks waarden mear as seis en in heal tûzen produsearre. Ynklusyf de lêste. De KV-4 ferskynde yn 'e swierste modifikaasje mei in gewicht fan hûndert en sân ton. En ek de T-50 ljocht tank is de lêste. T-34 bleau te produsearjen.
  Yn it fjirtichste jier waarden sân en in heal tûzen tanks produsearre. En der binne safolle fleantugen dat der in akuut tekoart is oan piloaten. Yn totaal, de USSR hie hûndert en tweintich tank divyzjes. En it oantal fleantugen berikte fyftich tûzen.
  It earste jier fan it Fjirde Fiifjierrenplan waard neffens offisjele sifers sels oerfolle, en dat makke Hitler soargen.
  Dus wêr't agresje te draaien - de Führer besleat yn 1944 om de USSR oan te fallen. En de Feriene Steaten tekene frede. De Amerikanen stimden yn om alle feroveringen fan it Tredde Ryk te erkennen, en enoarme reparaasjes te beteljen oan 'e nazi's. En wegere ek alle wurk oan kearnwapens. Amearika ek oerdroegen syn marine, en hast alle apparatuer en in protte auto's oan de nazi's.
  Op 22 juny 1944, nei it frijlitten fan in grut oantal: "Panthers", "Panthers" -2, "Tigers" -2, "Lion", "Maus", "Ferdinand" -2 en oare apparatuer, foelen de nazi's de USSR.
  Dizze Stalin brocht de troepen yn in steat fan striidbereedens. Dêrnjonken waard de Molotov-line foltôge oan 'e nije grins yn' e USSR en waard de Stalin-line restaurearre en bewapene. De nije tank T-34-85 mei in gruttere turret en machtiger wapens begûn te produsearjen yn de USSR. Wier, yn swiere tanks wie it slimmer. KV rige berikt de KV-13, en guon modellen woegen twahûndert en tweintich ton. Ynklusyf as antwurd op "Mûs".
  De oarloch gie earst ûnder it diktaat fan it Tredde Ryk. Yn 'e loft, Dútske belibbe aces, mar yn bettere kwaliteit fleantugen, sloegen Sovjet piloaten. De ME-262 jet wie al yn 'e rige, mar de USSR hie noch net sa'n fleanmasine. En de ME-309 blykte in formidabele en snelle masine te wêzen. En de TA-152-evolúsje fan 'e Focke-Wulf is in heul deadlike masine.
  It wichtichste is dat it Tredde Ryk in grutte oermacht hat yn manmacht, troch de koloniale troepen. En treflikens yn mobiliteit. De Panther-2 blykte in tige goede tank te wêzen, dy't yn 1944 de wichtichste Dútske mastodont waard. Bewapene mei in krêftich 88mm kanon mei in looplingte fan 71EL, is dit auto yn steat om sels super-swiere KV-tanks te penetrearjen. En goede frontale harnas, benammen de foarholle. Hûndert en fyftich millimeter fan 'e foarholle fan' e toer, en hûndert millimeter fan 'e foarholle fan' e romp ûnder grutte hellingen fan 'e blêden. Tagelyk is it gehiel sânenfjirtich ton, en de motor is njoggenhûndert pk. Dat is, de masine is agile en poerbêst ergonomie. De ienige negative kant pânser is mar sechstich millimeter dik ûnder hellingen. Mar ek dit is genôch dat fiifenfjirtich en anty-tankgewearen it net oan board nimme.
  "Panther" -2 is folle sterker as in ienfâldige "Panther", en T-34-85. Sa hienen de Dútsers de wichtichste tank suksesfol. De rest fan de auto's binne slimmer. De Panther is te swak mei mar fjirtich millimeter sidepânser en is kwetsber foar Sovjet ljochtgewearen en anty-tankgewearen. "Tiger" -2 is wat better as yn 'e echte skiednis troch in tûzen pk motor. Mar noch te swier mei achtensechstich ton. En de toer is grut en draait stadiger. De tank is ienentweintich ton swierder as de Panther-2 en hat gelyk bewapening en hast gjin foardiel yn harnas. Dus, lykas de "Tiger", "Tiger" -2 waard gau fuorthelle út tsjinst.
  En Leo is noch slimmer. It hawwen fan gjin wichtige foardielen yn boeking boppe de Panther -2, it waacht njoggentich ton. Wat, mei in motor fan tûzen pk, makket de auto nochal swak yn rydprestaasjes. En in 105-millimeter kanon yn 70EL, hoewol it better penetreart, is minder fluch fjoer. En yn 'e praktyk net nedich.
  En de Maus, sels mei in gewicht fan 188 ton, is mar in aambeienmasine, en mear in lêst foar it leger as in sterke tank. Hoewol't beskerme mei in kant en min. Mar rydprestaasjes binne ferskriklik, en yn 'e praktyk brekt it te faak.
  De Dútsers hawwe ek de Maus út 'e searje helle ... Ynstee dêrfan waard de E-100 lange tiid ûntwikkele mei in tichtere yndieling, mar ferlykber yn bewapening.
  Yn de USSR, de hiele KV rige bliken te wêzen op in leech combat nivo. En foaral faak binne de auto's stikken en hiene minne rydprestaasjes. En út it pânser sûnder in helling, it waard maklik penetrearre troch Dútske gewearen.
  Allinnich fjouwerentritich wiene min of mear suksesfolle tanks. Mar de USSR hie in plus - in machtiger en foltôge ferdigening. Mar ek in minus - de troepen waarden net leard om harsels te ferdigenjen. En it hie effekt.
  Trije jier kânsen, fansels, tafoege USSR-apparatuer yn 'e troepen. Mar de swiere KV-tanks wiene net slagge, en de ûntwikkeling fan de tankbou yn it foardiel fan it fergrutsjen fan it gewicht hat himsels net rjochtfeardige. En swiere Sovjet auto bliken te wêzen, earlik sein, rommel. Yn de loftfeart ek net sa folle. De PE-2 wie dreech te kontrolearjen, de IL-2 wie kwetsber, de MIG-3 wie swak yn manoeuvreerberens.
  En oare Sovjet-fleantugen wiene minder yn kwaliteit foar de Dútsers. En de Dútske piloaten binne sa betûft. Marseille is as in wûnder. Foar de sânhûndertfyftich fleantugen dy't er masterlik delskeat, waard him bekroand mei it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. En dit is in unyk gefal doe't se, fanwegen ien persoan, yntrodusearre de sechsde graad fan ien priis, hoewol't tradisjoneel fiif graden binne ferplichte.
  De oarloch wie in bytsje oars yn stream fan it echte ferhaal. As yn 'e ienenfjirtichste jier de Dútsers yn 't earstoan fluch en maklik wûnen, namen stêd nei stêd, en doe fertrage har beweging. No is it oarsom.
  Sovjet troepen konsintrearre en ynset tichtby de grinzen folslein mobilisearre en steande yn in krêftige ferdigening op foltôge linen. En sa wie it machtichste ferset tsjin de nazi's oan it begjin fan de oarloch.
  Plus, de faktor dat de USSR begûn de oarloch nei de algemiene mobilisaasje, sammele fyftjin miljoen soldaten en ofsieren, ek spile. Mar Hitler, mei help fan koloniale besittings allinnich yn 'e earste echelon, smiet tritich miljoen. Plus, Japan smiet tweintich miljoen út it easten tegearre mei bûtenlânske divyzjes. Dizze kear koe Stalin Moskou net rêde.
  Derneist diene de satelliten mei oan 'e kant fan it Tredde Ryk: Turkije, Finlân, Hongarije, Roemeenje, Kroaasje, Sloveenje, Bulgarije, Spanje, Portugal, Sweden. En fansels ek Itaalje mei syn koloanjes. In hiele keppel...
  Sa, de USSR earst, in berop op 'e linen fan Molotov en Stalin, holden de fijân. Mar doe't dy linen trochbrutsen waarden, in hiel kolossaal ferlies, en de nazi's en de Japanners rôlen, doe wie der neat te hâlden. En it draaide krekt oarsom: oan it begjin sterker ferset, en fierder swakker. Sa namen de nazi's Moskou hast fuortendaliks. Stalin flechte nei Kuibyshev en dêrnei nei Sverdlovsk.
  De details fan 'e fjildslaggen lieten yn it algemien sjen dat de USSR noait learde hoe't se harsels ferdigenje ... Dêrneist spile de twadde weach fan purges yn it leger ek in negative rol. Al ûnder Beria joech Stalin opdracht om wer troch it militêr te gean. No, Beria die it.
  Blykber wie it dreech foar Stalin te dwaan sûnder bloed op syn fangs. De nazi's, tegearre mei de Turken, ek sloegen in negative rol út de Transkaukasus en Sintraal-Aazje. En dit blykte ek in wichtige faktor te wêzen. Boppedat wie der gjin serieuze ferdigening yn Sintraal-Aazje.
  Ja, har moslims rebellearren.
  De Dútsers brûkten trije jier produktiver. Fan it leger waard sawol mear betûft as sterker. En de USSR tafoege minder. Boppedat hat Stalin yn dizze trije jier gjin ien oarloch hân. Neutraliteit mei Japan. Stalin beloofde Hitler om Finlân net oan te reitsjen. Mar de Dútsers hawwe noch in soad ûnderfining opdien. Benammen de piloaten.
  Marseille, foar tûzen dellein fleantúch, krige it Grutte Krús fan it Izeren Krús, de Luftwaffe syn platina diamant kubus en generaal syn epauletten.
  Dat alles die bliken folle leuker en prachticher te wêzen - foar de tsjinners fan Lucifer ...
  De USSR hold út oant jannewaris 1945 en foel ... Dêrnei begûn in perioade fan frede ... Mar net foar lang. Op 20 april 1950 foelen it Tredde Ryk en Japan de Feriene Steaten oan. Dochs waarden se alarmearre troch yntelliginsjegegevens dat de Amerikanen temûk wurken oan 'e atoombom.
  De oarloch duorre mar trije moanne en einige mei de besetting fan Amearika.
  En op 20 april 1955 foel Hitler Japan mei syn koloanjes oan. De oarloch duorre in bytsje mear as in jier en einige mei in skitterende oerwinning foar it Tredde Ryk.
  Doe waard op 20 april 1959 in referindum hâlden en ferskynde it wrâldmonarchyske ryk fan it Tredde Ryk mei erflike macht.
  En doe't Hitler yn maart 1961 stoar, stie syn soan, krigen troch keunstmjittige ynseminaasje, de troan op.
  De wrâld, ûnder lieding fan 'e izeren oarder, behearske de planeten fan it sinnestelsel .... It minskdom waard ferienige en soldered troch izeren dissipline besocht te bouwen fan in nij Keninkryk fan it Paradys op planeet Ierde, en yn 'e takomst om te nimmen alle bewenne wrâlden fan it hielal!
  
  
  
  DIT IS DE PERSOONLIKE KONTAKT FAN DE TWEE DICTATOREN
  Hitler en Stalin moete yn novimber 1940 persoanlik en wiene by steat om skeel te regeljen. De face-to-face gearkomste einige mei in strategysk militêre alliânsje tusken de twa diktators tsjin Brittanje.
  Stalin stimde yn om Hitler syn Jeropeeske ynfloedssfear net te claimen. Hitler joech op syn beurt Yndia, Pakistan en it grutste part fan Iran ôf oan Stalin, mar krige it Midden-Easten en Afrika foar himsels. Dêrnjonken waarden Sina en in diel fan Yndokina ferdield troch Japan en de USSR.
  Yn 't algemien liet in persoanlike gearkomste beide diktators ynstimme en in oarloch foarkomme. De USSR lansearre in offensyf tsjin Iran en Yndia. Hitler stjoerde troepen nei Afrika. Nei it sluten fan in militêre alliânsje mei Ruslân, Franco, realisearre dat Brittanje koe net wjerstean sa'n krêft as de USSR, Itaalje, it Tredde Ryk, en Japan yn ien kear, ynstimd mei de oanfal op Gibraltar.
  De Dútsers namen de festing, dy't noch net hielendal klear wie foar definsje, fuort fan 'e bat. De basis fan 'e Britten yn Malta waard ek ferslein, en in lâningsmacht waard lâne. Itaalje mijd de nederlaach yn Grikelân troch de klap fan Dútske en Turkske troepen.
  Mar de Britten waarden slein ...
  Doe ferovere de Dútsers, hawwen oerdroegen wichtige krêften, Egypte. Mei hûndert en fyftich divyzjes foar de oarloch mei de USSR, stjoerde Hitler se om it Midden-Easten en Afrika te feroverjen. De Britten wiene swak, en de koloniale troepen woene net echt fjochtsje.
  De Führer ferovere yn ienenfjirtich jier sawol it Midden-Easten as it grutste part fan Afrika. Stalin besette Yndia, en hast hiel Iran, en Pakistan, en in diel fan Birma mei Bangladesh.
  Japan oanfallen Amearika yn Perû Harbour. En de oarloch wreide út... Hitler ferklearre de oarloch oan 'e Feriene Steaten. Stalin it folgjende jier ek yn 'e oarloch mei Amearika.
  Yn 'e maitiid fan 1942 foltôgen de Dútsers de ferovering fan Afrika. Se waarden hindere net sasear troch de Britske troepen, dy't wiene inferior oan de Wehrmacht yn oantal en kwaliteit, mar troch it stik fan kommunikaasje, en it gebrek oan handige diken op it Swarte Kontinint.
  Brittanje lei hieltyd mear ferliezen fan de Dútse en dêrnei de Sovjet ûnderseeboatfloat. De yngong fan Amearika yn 'e oarloch die net folle om te helpen.
  Japan fersloech ek de Amerikanen ...
  De Britske marine smelte ...
  Yn septimber 1942 begûn in amfibyske lâning yn Ingelân. It wiene meast Dútske, mar ek Sowjet-troepen wiene belutsen. De Britten fochten wanhopich. De lêste Sovjet-tanks KV-3, KV-5 en de lêste KV-4, ek T-34, KV-2, en in protte driuwende weinen namen diel oan 'e fjildslaggen. En de Dútsers út 'e lêste tanks slagge allinnich T-6 of "Tiger". En dan mar in pear auto's hastich produsearre yn fabriken.
  Hitler waard onaangenaam ferrast troch de krêft fan 'e Sovjet-tanks. Hy is dúdlik swakker.
  De Dútske bommesmiter Yu-188 wie net min, en DO-217, dy't toande harsels befredigjend, en ME-109 en Focke-Wulf. Mar it is sa-sa. PE-8 blykte ek hiel goed te wêzen. Yn it algemien, Sovjet tanks binne sterk en swier.
  Yn it Tredde Ryk wurdt de rige noch ûntwikkele: "Panther", "Tiger" -2, "Lion" en "Maus".
  Brittanje hold mar fyftjin dagen út. Dêrnei kapitulearre it Londenske garnizoen. Noch seis dagen fjochtsjen wiene noch yn Skotlân. En doe fersette de Britten fjouwer dagen yn Ierlân.
  Ingelân foel. En de folgjende fjildslaggen ûntdutsen tsjin de Feriene Steaten. Mar Amearika moat noch berikt wurde. Dêrfoar moatte jo in soad ferfier skippen en kontrôle oer de see. Hitler boude syn troepen op en ferovere Yslân earst yn novimber 1942.
  Fierder troch Grienlân ferhuze syn troepen nei Kanada. En de Japanners lâne yn Panama. En de Dútsers brochten ek troepen oer troch Argentynje, en Brazylje, dat in alliânsje oangien wie mei it Tredde Ryk.
  No, Stalin besleat om troch Alaska oan te fallen. De fjildslaggen yn Brittanje lieten sjen dat super-swiere tanks net effektyf genôch wiene. En Sovjet-ûntwerpers begûnen te ûntwikkeljen in mear kompakte IS rige, ynstee fan KV. Sovjettroepen lansearren yn maaie 1943 in offensyf yn Alaska, fia Tsjoekotka, en dat wie relatyf goed.
  Wier, de USSR hat in protte tanks, en se binne folle sterker as de Amerikaanske Shermans en Grants. De Dútske Panter wie ek net min, wat it militêr oer it generaal leuk hie, útsein dat it faaks ôfbriek, mar it wie goed beskerme yn 'e foarholle en goed bewapene.
  De Dútsers makken maklik in foet fêst yn Kanada en wreiden it út. ME-309 en machtiger Yu-288 bommewerpers ferskynden yn 'e loft. En d'r wie in rappe ûntwikkeling fan jetfleantugen.
  En de Dútske piloat Marseille waard in ûnberikber ferskynsel, en skeat hûnderten Britske en Amerikaanske fleantugen del. Foar hûndertfyftich fleantugen krige Marseille it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Foar trijehûndert Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten. Foar fjouwer Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden swurden en diamanten, en foar fiifhûndert Grutte Krús fan it Izeren Krús.
  En hy ferpletterde dizze Amerikanen, en waard in ûnberikber ferskynsel. Doe't hy berikte de figuer fan sânhûndertfyftich fleantugen krige in nije priis: it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêd swurden en diamanten.
  Yn Amearika waard Marseille in echte leginde en oer him waarden hastich films makke.
  Troch swierrichheden by it ferpleatsen fan troepen en leveringsproblemen slepte de oarloch mei de Feriene Steaten oan.
  De Amerikanen fochten net botte krêftich foar Kanada en Alaska, en Dútske, Sowjet- en oare troepen besette it sûnder folle muoite.
  Mar de ynvaazje fan Amearika sels begûn pas yn juny 1944. De USSR ynset nije, machtiger medium tanks T-34-85, dy't wiene better te penetrearjen Amerikaanske tanks, en effektiver en net sa swier as de KV, IS-2 rige. De lêste tank wie in goede trochbraak vehicle tank oan in krêftige kanon en fjouwer masinegewearen, en relatyf goede kant beskerming.
  Yn 'e Feriene Steaten, mar in pear opwurdearre de Sherman troch it ynstallearjen fan in machtiger 76-millimeter gun, min of mear by steat om te penetrearjen fijân medium tanks. Wurk oan de Pershing waard fertrage ... Wier, der wiene in protte Shermans.
  De Dútsers stiene ek net stil. Panther-2 die bliken te wêzen wat mear avansearre, tank oan it lienen fan de motor en oerdracht arranzjeminten fan de Russen yn ien blok, dat makke it mooglik om te ferminderjen de hichte fan de tank.
  En de toer is wurden smeller en lytser, en de motor is machtiger. As gefolch, de Dútske tank hie in frontale turret pânser fan 150 mm mei hellingen, romp foarholle fan 120 mm mei in helling fan 45 graden, en sechtich kanten. En in kanon fan 88 mm yn 71 EL, by steat om troch te dringen Shermans fan trije en in heale kilometer. Plus, it gewicht fan 'e tank is mar sânenfjirtich ton mei in motor fan 900 pk.
  Utsein foar it frij swakke sydpânser, mar noch genôch om Amerikaanske bazooka-shots te hâlden, waard de Panther-2 de bêste tank fan 'e Twadde Wrâldoarloch yn termen fan har skaaimerken, en oertsjûge sawol de Sovjet KV as de IS-2 is noch altyd net perfekt genôch.
  Tiger-2 waard produsearre yn lytse batches, fanwege it feit dat it hie hast gjin foardielen yn boeking, en it wie signifikant inferior yn driuwende prestaasjes, en it wie dreech om te ferfieren.
  De gewoane "Tiger" waard ek stoppe ... En de "Panther" -2 waard de wichtichste tank fan 'e Wehrmacht. En al yn 'e USSR begûnen se mei foarsichtigens te sjen nei de technology fan Dútslân.
  Yn 'e loft, ME-262 gie yn searjes, mar syn betrouberens wie net genôch, en syn combat kwaliteiten waarden ek net folslein iepenbiere. En wylst de Dútsers fertrouden op de ME-309 en TA-152. De lêste schroef jager-bommenwerper wie tige suksesfol en effektyf. ME-309, nettsjinsteande syn hege snelheid en krêftige bewapening, hie problemen mei horizontale maneuverability.
  XE-162 blykte te wêzen in ienfâldiger en goedkeaper strieljager, mar dreech te fleanen, tagonklik allinnich foar hege-klasse piloaten.
  Dêrom waard it net sa folle as se koenen frijlitten.
  Sa'n fleantúch wie lykwols tige gaadlik foar de styl fan Huffman, dy't de twadde piloat waard fan 'e ambassadeur fan Marseille en it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten krige as twadde piloat om mear as trijehûndert delslein te wurden. fleantúch.
  Sovjet piloaten ek skoarde akkounts, mar beskiedener as de Dútske. Pokryshkin stie út.
  De oarloch begûn yn 'e simmer fan 1944 foar Amearika makket neat út. It Tredde Ryk en it oanfalsgewear bliken better te wêzen en ferpletterden de Yankee-troepen. En it Reade Leger drukte troch. De Amerikanen wiene te ferliezen. Philadelphia foel yn augustus. Yn novimber 1844 kamen Sovjet en Dútske troepen Washington en New York al út it noarden telâne kommen. Foar de earste kear ferskynde American Pershings en Fireflies oan de foarkant. Se oertroffen de Sovjet T-34-85 en wiene gefaarlik foar de IS-2, mar ferlearen dochs fan de Panther-2, dy't de bêste tank fan de Twadde Wrâldoarloch waard.
  By Washington fochten de Amerikanen heroysk. Mar lykwols, de Sowjet-Dútske troepen foltôge de omsingeling fan 'e Amerikaanske haadstêd oan 'e ein fan desimber, en troch de fyftjinde fan jannewaris foelen sawol Washington as New York ....
  Amearika ferset in skoft ... Der waarden ek gefjochten yn Meksiko, dêr't de Dútsers en Japanners oprûnen.
  Op 9 maaie 1845 kapitulearren de oerbliuwsels fan 'e Amerikaanske troepen. De oarloch hie earder einige kinnen, mar der ûntstienen serieuze ûnienichheid tusken de Japanners en de Dútsers. En it slepte it konflikt út.
  Nei de oerjefte fan 'e Feriene Steaten wie d'r in skoft ... Mar in nije oarloch wie ûnûntkomber. Japan woe tefolle foar himsels. De helte fan Amearika, mei in folle beskiedener bydrage oan de oerwinning, en hiel Latynsk-Amearika. Stalin rûn ek de Japanners tsjin dy't de weromjefte fan súdlik Sachalin easke, dy't de samoerai yllegaal krigen.
  Koartsein, op 20 april 1947 bruts der in nije oarloch út. Tusken Japan en syn koloanjes oan de iene kant, en tsjin it Tredde Ryk en de bûnsmaten en de USSR oan de oare kant. En dit is serieus.
  Fansels binne de USSR en it Tredde Ryk technysk sterker as de Japanners. De USSR hie de T-54 en IS-7 tanks, de Dútsers hienen de E-searje, sels de earste piramidale ûntjouwings. De koälysje fan blanke sosjalisten stie ek sterker yn de loft. Benammen sterk wiene de fleanende skuorren fan it Tredde Ryk, absolút ûnkwetsber foar lytse wapens.
  De oarloch duorre mar fjouwer en in heale moanne en einige mei de nederlaach en oerjefte fan Japan op 3 septimber 1947 .
  De USSR krige it suden fan Sakhalin, de Koerilrige, in tredde fan Japan sels, de helte fan Sina en Korea, de Hawaïaanske arsjipel en noch wat. De oerbleaune besittings waarden ferovere troch it Tredde Ryk.
  Dêrnei, Stalin en Hitler moete wer en wer befêstige harren freonskip.
  En se einlings foltôge de wrâld ... Stalin stoar op 5 maart 1953, mar wist te ferlitten in skriftlike testamint oer de oerdracht fan macht oan Lavrenty Beria. Hy waard de lieder nei Stalin en hold it lykwicht fan macht.
  Hitler fierde in matiger belied, der wiene net iens massale ferneatiging fan joaden, mar hy fersterke syn macht. De neikommelingen fan Hitler waarden keunstmjittich krigen. Op 20 april 1959 waard in referindum hâlden oer de skepping fan in wrâldryk en de oprjochting fan in monargy. En de folchoarder fan opfolging waard bepaald.
  Dêrom, doe't Hitler yn maart 1963 op deselde dei as Stalin, mar tsien jier letter, ferstoar, soarge dat net foar in soad betizing en in striid om macht. En de wrâld hie mar twa riken, Sovjet en Dútsk. En se hiene kearnwapens, sadat de fokus ferhuze nei romte útwreiding. Al yn 1959 begûnen de Dútsers nei Mars te fleanen. En se fleagen noch earder nei de moanne.
  En de USSR yn 1961 stjoerde in man nei Mars. Dit is hoe't de skiednis gie ... Oan 'e ein fan' e tweintichste ieu ûntstiene minsklike delsettings op 'e planeten fan it sinnestelsel.
  En yn 2020 begûn de earste flecht fan it minskdom nei de stjer Sirius, dêr't de planeten geskikt foar minsklike ûntwikkeling draaide. Nei de dea fan Beria, syn soan Sergo slagge. En yn it Tredde Ryk waarden al fet eksperiminten útfierd om it lichem te ferjongjen. Dus Hitler syn soan Wolf like earst sa'n tritich jier âld en koe hiel lang regearje.
  Dit is hoe't de nije wrâld draaide ... En it coronavirus waard ferpletterd yn 'e knop, foarkom dat de ynfeksje ferspriede.
  
  AS IT NET FOAR DE FATALE CRASH FAN DE TREIN MET ALEXANDER III wie
  De trein, tegearre mei tsaar Alexander III, ûntsnapte de crash by Kharkov, en de keizer fan Ruslân krige gjin fatale ferwûnings oan ynterne organen. As gefolch, it libben fan Alexander III bleau, en hy stoar net op njoggenenfjirtich. In bytsje fergrutte it grûngebiet fan it ryk yn it suden yn Sintraal-Aazje, de keizer kearde syn blik nei it Fiere Easten. De Trans-Sibearyske Railway waard boud, en de Russen penetrearre Mantsjoerije, bouden Port Arthur yn in fersneld tempo.
  Se begûn te fersterkjen harren ynfloed yn Korea. En dit late ta de earste grutte oarloch yn it bewâld fan Alexander III mei Japan. Tsaristysk Ruslân wie der wat better op taret. Yn 'e Baltyske waarden in jier earder skippen boud, wêrûnder it slachskip Slava, wylst Sina gjin jild fan Ruslân krige. En hy koe se net ferriede oan de Japanners. En de Japanske float wie seis skippen swakker.
  Dochs begûnen de samoerai noch de oarloch. Ruslân groeide rap ekonomysk en der wie gjin fertraging yn winst.
  Ik woe oarloch en Alexander de Tredde. De befolking fan Ruslân tanommen hurd. It bertepersintaazje bleau heech, en it stjertesifer, troch de hurde maatregels fan in sterke kening, waard fermindere. De grûnfergunningen fan de boeren waarden lytser. Nije lannen wiene nedich. Ja, de kening woe militêre gloarje. It is goed om in fredesmakker te wêzen, mar it is better om in oerwinner te wêzen. Alexander de Tredde woe de skiednis yngean as in grut man.
  Mar de oarloch yn Europa is te riskant, mar wêrom net krije gloarje yn 'e striid mei Japan. Boppedat binne Russyske generaals de bêste yn 'e wrâld, en noch mear soldaten.
  It begjin fan 'e oarloch foar Ruslân wie net heul suksesfol. Trije slachskippen waarden skansearre, de kruser "Varyag" en de kanonboat "Koreets" sonken nei in heroyske slach.
  Mar doe waard it better. Admiraal Makarov stoar net, sadat hy krige grutte macht fan 'e keizer, en koe gewoan net litte Cyril Romanov yn Port Arthur. En hy wie net op it slachskip Petropavlovsk.
  Fierder, hoewol't Kuropatkin weromlutsen, de tsaar fuorthelle him. It belis fan Port Arthur wie fan koarte libben en Brusilov liet it los.
  De Russyske float die mear súkses as yn 'e echte skiednis. Ja, en Rozhdestvensky squadron ferliet de Baltyske earder en kaam earder en yn in sterkere gearstalling. Sa waarden de Japanners op see ferslein. En op it lân ek...
  En fijannichheden waarden oerbrocht nei de metropoal sels.
  Allinnich de yntervinsje fan Ingelân en Amearika rêde Japan fan besetting. Mar de Japanners waarden twongen om te jaan Ruslân Taiwan, de hiele Kuril keten, en betelje in miljard gouden roebel skeafergoeding. Rusland forsterke zich in Korea, Mantsjoerije en Mongoalje.
  Zheltorossia ûntstie út Sineeske regio's dy't har frijwillich by Ruslân oansluten. Der wie gjin revolúsje, gjin Steatsduma. It tsaristyske ryk bloeide, en berikte grutter súkses yn 'e ekonomy as yn 'e echte skiednis. De earste ljochte Russyske tanks en swiere fjouwermotorige bommewerpers fan 'e wrâld ferskynden ek. En de befolking fan Ruslân, ynklusyf op kosten fan Sina, is grut wurden.
  Dochs begûn de Earste Wrâldoarloch, lykas yn 'e echte skiednis, op 1 augustus 1914. En dit wie in fûle striid.
  It tsaristyske leger wie mear as yn 'e echte skiednis, en better technysk útrist. En de ekonomy fan Ruslân is sterker, en it militêr-yndustriële kompleks, en de finânsjes en it gesach fan 'e tsaar binne heger.
  En Alexander de Tredde akseptearre Ruslân mei in ploege, mar no hie se fleantugen mei fjouwer motoren, en tanks, en sels raketten. Der wiene projekten en swiere tanks, benammen Mendeleev, en fleantugen mei seis motoren. En safolle mear.
  Fan it begjin ôf wie it ferrin fan de Earste Wrâldoarloch oars. Russyske troepen wûnen yn East-Prusen en namen Przemysl út. Se fersloegen de Dútsers en helle grutte oerwinningen op alle fronten. De oarloch blykte koarter te wêzen as yn de echte skiednis en gie hast yn ien kraai. Seis moanne letter, op 23 febrewaris 1915, kapitulearre Dútslân. En Eastenryk-Hongarije noch earder.
  Turkije joech him twa wiken letter oer. En it wie cool.
  Tsaar Aleksander de Tredde helle klinkende oerwinningen, en waard in grutte kening.
  Ruslân en de bûnsmaten makken in ferdieling fan trofeeën. Eastenryk-Hongarije en it Ottomaanske Ryk ferdwûnen fan de politike kaart fan de wrâld. It grutste part fan it Ottomaanske Ryk ynklusyf Istanbûl waard diel fan Ruslân. It suden fan Irak krige Brittanje, lykas it suden fan Palestina, en faak Saûdy-Araabje. Syrië en Lyts-Aazje, Istanbûl, de seestrjitten, it noarden en sintrum fan Irak, it noarden fan Palestina waarden Russyske provinsjes.
  Ruslân krige ek Galisië en Krakau. Lykas de Tsjechyske en Slowaakske keninkriken en it Hongaarske. Allinnich Eastenryk behâlde syn ûnôfhinklikens. Transsylvaanje gie nei Roemenië. Joegoslaavje ûntstie as in keninkryk binnen Ruslân, dêr't frijwillich yn opnommen is.
  Dútslân ferlear ek in diel fan it gebiet ynklusyf Klaipeda, Poznan en Danzig. Hoewol't East-Prusen behâlden. De Dútske koloanjes yn 'e Stille Oseaan waarden ferovere troch Ruslân. En Brittanje yn Afrika. Frankryk en Denemarken joegen werom wat troch de Dútsers ûnder Bismarck ferovere wie. Plus har enoarme reparaasjes. Sa wie elkenien bliid.
  Mar ek dêrnei, de weryndieling fan 'e wrâld bleau in skoft. Ruslân en Brittanje ferdielden Saûdy-Araabje en Iran. En dan Afganistan en Ruslân, it foltôgjen fan hast de hiele ferdieling fan 'e wrâld. Allinnich yn Sina wiene der oarloggen en útwreiding fan ferskate kanten.
  Alexander de Tredde libbe tachtich jier en stoar pas yn 1925, wêrtroch't it ryk ryk en foarspoedich liet oan syn soan Nikolaas II. Alexander de Tredde waard de meast súksesfolle Russyske tsaar, en syn regear wie de twadde langste nei Ivan de Ferskriklike en tige glorieuze. En Alexander de Tredde sels waard de langst libbene fan 'e hearskers yn' e skiednis fan Ruslân.
  Sa wie de skiednis fan dizze monarch suksesfol. Nikolaas II bleau útwreidzje yn Sina. En hy wûn de oarloch mei Japan yn 'e Grutte Depresje, en besette it folslein en opnommen yn Ruslân. Nikolaas II stoar yn 1938. En syn troan waard nommen troch de erfgenamt Alexei II. Dizze kear wie hy sûn, dus Alexander keas in mear geskikte frou foar syn soan Nikolai.
  Hitler kaam yn Dútslân oan 'e macht, mar hy mocht de macht fan 'e Wehrmacht net wer oplibje. En allinnich Mussolini fochten in bytsje, it feroverjen fan it lêste ûnôfhinklike lân yn Afrika - Etioopje.
  Hitler slagge allinnich mei de tastimming fan Ruslân te ferienigjen mei Eastenryk en ferheegje de Dútske ekonomy. Mar syn regear wie sûnder oarloch. Oant de Führer yn 1958 ferstoar. Dêrnei begûn yn Dútslân stadichoane demokratisearring en kaam it mearpartijensysteem werom.
  Yn Itaalje slagge it syn soan nei de dea fan Mussolini, mar de demokrasy en in mearpartijenstelsel waarden ek foar in part werombrocht.
  En stadichoan kaam der mear frijheid yn Ruslân. Mar it wichtichste is romte útwreiding. Flechten yn romte, nei de moanne en nei oare systemen.
  De wrâld is stabiler en riker wurden. En de Russyske roebel ferfong it Britske pûn, en waard de wichtichste wrâldmunt.
  It koloniale systeem ferdwûn net, mar fersterke. Sawol Afrika as Aazje hiene mear oarder en minder hongersneed en oarloch.
  De islam is frediger wurden, nei't er syn radikalisme ferlern hat. Minsken besochten alle planeten fan it sinnestelsel werom yn 'e tweintichste ieu. En yn 2021 begon de earste mienskiplike ekspedysje mei de Russysk-Amerikaanske ekspedysje nei de stjer Sirius. En sa krigen minsken wat frediger, stabiler, duorsumer.
  
  
  DE NOAS fan DE Führer fielde in fûst
  De operaasje fan Stalingrad begûn op 19 novimber 1942. Mar de nazi's wisten de troepen te hergroepearjen en de flanken te fersterkjen. Yntuysje mislearre Hitler dizze kear net, en hy wist op 'e tiid te reagearjen. En de nazi's koene dizze kear, lykas yn 'e twadde Rzhev-Sychov-operaasje, in berop dwaan op 'e festing om it Sowjetoffensyf ôf te kearen.
  Dêrnjonken waard de ferdigening fan 'e nazi's fasilitearre troch net-fleanende waar, wêrtroch't it net mooglik wie om oanfalsfleantugen te brûken, en de artilleryfoarming wie net sa effektyf. En de nazi's, dy't betrouwe op in solide ferdigening en yn 'e grûn groeven, en hast sûnder yn oantallen te ferliezen, fersette har. Ja, tidens de operaasje fan Rzhev-Sychov wiene der mear Sovjet-troepen, en dan waard it offensyf fan it Reade Leger ôfwiisd, dan waard de ferdigening noch mear súkses berikt. Plus, de waarsomstannichheden, en de hurdens fan 'e Dútsers yn fjildslaggen.
  Lykas de superioriteit fan 'e nazi-ienheden yn ûnderfining.
  Koartsein, it front stoarte net yn en koenen de nazi's de winter ynstoarten foarkomme, lykas yn it ienenfjirtichste jier.
  Yn Afrika wiene earst de Alliearden oerwinnende. Mar Hitler ferhuze noch in pear divyzjes, om't hy gjin troepen foar Mainstein hoegde op te heljen. En Rommel krige yn ien kear grutte machten en profitearre fan Montgomery syn traachens. En joech in klap fan skriklike krêft en effektiviteit oan 'e Amerikaanske troepen.
  It Amerikaanske leger yn Algiers waard folslein ferslein, allinich mear as hûnderttûzen finzenen ferlern. Ja, de nije Dútske tank "Tiger" wie in skok foar de Yankees. It feit dat de Führer ein septimber Marseille de bêste Dútske piloat nei Stalingrad stjoerde, spile ek in rol. En Marseille ûntkaam as gefolch fan 'e crash en fochten mei de Sowjet-troepen. En doe't de slach by Stalingrad stoar, gie er wer werom nei de Middellânske See en dêr dorst er iverich de Britten en Amerikanen, en waard foar harren in echte nachtmerje.
  De nederlaach fan 'e Feriene Steaten yn Algerije kaam as in skok foar de Amerikanen. Dêrby moat opmurken wurde dat yn 'e slach fan Midway yn dizze wrâld, de Yankees slagge minder as yn' e echte skiednis, en oant no ta yn 'e Stille Oseaan wie der in oarloch op gelikense foet. De Japanners koene de Hawaïaanske arsjipel net feroverje, mar de Amerikanen koene noch net yn it offensyf gean.
  En de skok feroarsake troch de nederlaach yn Algerije hie sa'n ynfloed op 'e Feriene Steaten dat se besletten de oarloch op it eastlik healrûn te befriezen, werom te lûken dy't út Marokko oerlibbe, sels apparatuer efterlitten. En it wichtichste, stopje de bombardeminten.
  Yn betinken nommen dat de ûnderseeboatfloat fan it Tredde Ryk ek groeid is, is it dúdlik dat Brittanje de fijânskippen sterk ferswakke hat en ek ynkoarten hat.
  Ja, en Marseille krijt in protte ....
  Stalin, neidat de Dútsers it offensyf yn it suden en yn it sintrum ôfslaan, begûn foarsichtich te wêzen. Operaasje Iskra is útsteld. En doe't it begûn, wisten de Dútsers harsels te fersterkjen, en koenen hjir ek de ferdigening fêsthâlde.
  Stalin joech opdracht om foarút te gean yn 'e Voronezh-regio. Yn it earstoan wiene de Sowjet-troepen suksesfol, mar doe sette Mainstein in krêftige tsjinoanfal út it suden en snijde de Sovjet-ienheden ôf en makke in ketel. De Dútsers restaurearren harren posysjes, en de ferliezen fan it Reade Leger wiene grut.
  Dêrnei befrieze de gefjochten oan it eastfront. Hitler besleat in alternatyf oarlochsplan oan te nimmen - om Rommel te fersterkjen, en foarút te gean nei Egypte, it Midden-Easten, en fierder yn Iran en Yndia. En ek feroverje Afrika. En yn it Easten te ferdigenjen.
  Stalin, dy't grutte ferliezen hie, besleat de troepen oan te foljen en te hâlden oan in wachtsjen-en-sjoch taktyk. Besluten om it no te litten, sille de Dútsers útput wêze, en hy sil har tanks yn 'e ferdigening útslaan. Mar Hitler woe net oanfalle op it eastfront, mar fertroude op it Afrikaanske en Midden-Easterske teater fan operaasjes.
  Rommel krige nije Tiger- en Panther-tanks, lykas Ferdinand selsridende gewearen, superieur yn kwaliteit oan Britske auto's. En yn 'e himel drukte Focke-Wulf mei krêftige wapens de Britten. En Marseille waard sa'n nachtmerje dat hy nei fiifhûndert delsleine fleantugen de twadde wie nei Hermann Göring om it Grutte Krús fan it Izeren Krús te ûntfangen. En dêrfoar it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Tsjustere dagen binne kommen foar de fijannen fan it Tredde Ryk. Rommel syn slach ferplettere Montgomery syn troepen.
  De situaasje waard fergrutte troch it feit dat de Dútsers Gibraltar ynnamen en Malta feroveren.
  Franco stimde yn om dizze festing te stoarmjen fanwegen Hitler syn ultimatum. En yn 'e oanfal op Malta brûkten de Dútsers divyzjes ferwidere fan it eastfront.
  Dêrnjonken wie yn it Tredde Ryk in totale mobilisaasje yn wurking, en naam de produksje fan wapens bot ta.
  Yn maaie en juny ferovere Rommel Libië en Egypte. En yn augustus wie ik al yn Irak en Koeweit. De Ingelsken rôlen yn. Yn septimber foelen Dútske en Turkske troepen Iran binnen, en namen it gau yn ... Yn novimber wiene se al yn Yndia. En yn desimber se ferovere dit lân en ferienige mei de Japanners. Dêrnei gie it Dútske offensyf yn Afrika yn 'e winter troch.
  En Stalin wachte noch, befriest de oarloch. En de Dútsers gongen nei Afrika. Se hiene jetfleantugen yn massaproduksje, benammen jagers, en de Britten hienen in tige minne tiid. Sûnt se hiene gjin gelikense fleantugen. En der wiene gjin azen mear. En de Dútse piloaten ferpletterden se goed.
  En se feroveren Afrika ...
  Stalin rekkene op de nije T-34-85 en IS-2 tanks, mar dit die bliken net it bêste idee. Tsjin de simmer fan 1944 hiene de Dútsers ek Afrika ferovere. Se ferskynde yn massa produksje "Panther" -2 en "Tiger" -2, machtiger motors yn 'e echte skiednis, dat betsjut dat de masines sels binne mear mobyl en effisjint, al is it swier. "Panther" -2 woech trije en fyftich ton, en "Tiger" -2 acht en sechstich ton. En beide auto's binne bewapene mei in 88-millimeter 71 EL-kanon. Dy't de Sovjet-auto's fan in lange ôfstân trochstekke, frij fluch en akkuraat.
  Tagelyk hat de Tiger-2 in motor fan 1000 pk, en dizze tank is net min yn rydprestaasjes. En de Panther-2 hat in motor fan 900 pk.
  Tsjin de simmer Stalin mislearre te krijen kwalitative superioriteit yn tanks. En yn 'e loftfeart gongen de nazi's skerp foarút.
  Se hawwe ek in folweardich jetbommewerper. En in sterke fjouwer-motor Yu-488, en seis-motor TA-400. Net min wie de TA-152 multyfunksjonele evolúsje fan 'e Focke-Wulf, en de ME-309, en oare masines.
  Op 22 juny 1944 lansearre Stalin in grut offensyf yn it sintrum. Mar de nazi's wiene der klear foar. Boppedat wist de Führer Stalin foar te kommen en begûn op 6 juny 1944 yn Brittanje te lânjen. En Londen foel yn tolve dagen.
  In pear dagen letter kapitulearre Brittanje.
  It Reade Leger, mei oermacht en oantallen, en de lêste tanks, koe troch de ferdigening brekke. Mar doe begûnen de Dútsers in tsjinoanfal. De fjildslaggen lieten sjen dat de Tiger-2 better is yn tankfjildslaggen as de IS-2, sawol yn frontale harnas, benammen de foarholle fan 'e toer, en yn bewapening. Hoe better is de Panther -2, en ek yn rydprestaasjes. En de T-34-85 is net in krêftich genôch ferdigeningsmasine.
  En de Dútsers krigen har posysjes werom.
  Dêrnei joech Hitler opdracht om it offensyf yn it easten te hervatten. De wichtichste slach is de Kaukasus en oalje.
  En doe iepene Turkije in twadde front tsjin Ruslân yn Transkaukasië. En wer de oerwinning fan de Wehrmacht. De Dútsers binne ommers sterker yn tal en kwaliteit. En se brûke ek Europeeske en Arabyske divyzjes. De nazi's binne benammen sterk yn 'e loft, dêr't se in kwalitatyf foardiel hawwe, benammen yn bewapening en snelheid.
  Plus, de Fritz hawwe in protte koloniale ynfantery. Yn 'e Kaukasus binne se frij waarm om te fjochtsjen. En it Dútske assault rifle MP-44 is better as Sovjet modellen. Alle nazi's lykje better te wêzen. Allinnich yn 'e artillery fan' e USSR hat it pariteit. Mar de Dútsers yn 'e loft pakten de oerhearsking. Se wiene altyd sterker yn kwaliteit, mar se lutsen foarút yn oantal. En jetfleantugen hawwe gjin analogen.
  It moat sein wurde dat it dreech is om de nazi's yn manmacht yn te nimmen. Se hawwe satelliten en Jeropeeske, Afrikaanske, en sels Yndiaanske en Arabyske divyzjes. En hoe langer de oarloch giet, hoe mear it lykwicht fan macht feroaret net yn it foardiel fan de USSR.
  Boppedat kin de Kaukasus net bewarre wurde fan in dûbele slach. Plus, Japan iepene ek de tredde front mei in ferrifeljende klap.
  De samûrai wiene better, en de Amerikanen koene it inisjatyf net gripe. De Japanners makken har superioriteit yn oantallen goed mei grutte ûnderfining en feardigens. Derneist, as yn 'e loftfeart de Feriene Steaten noch fluch fleantugen kinne stimpelje, dan kinne jo in float net bouwe yn sa'n fersneld tempo. En fansels fertrage dit de ûnderskepping fan it inisjatyf.
  En de Japanners, dy't ferienigje mei de Dútsers, wiene by steat om in part fan 'e krêften frij te litten, en nei it mobilisearjen fan' e ynfantery foelen se de USSR en Mongoalje oan.
  Problemen tafoege. Yn 'e hjerst en winter ferovere de nazi's de hiele Kaukasus, lykas de rivier de Uralsk en Astrakhan.
  It waard frij ûnrêstich. En tige gefaarlik. Wat moat Stalin dwaan yn dizze situaasje?
  Hy bea Hitler frede oan op alle betingsten. Mar de US Fuhrer waard op dat stuit net bemuoie, en hy sei: wat as de USSR ôfmakke wurde kin. De Dútsers lansearren yn maart in grut offensyf tsjin Saratov.
  En se hiene tank E yn 'e rige, en sels de earste diskettes dy't Sovjet anty-fleantúchgewearen net koenen sjitte.
  En yn 't algemien makke de laminêre jet de diskoteken fan it Tredde Ryk ûnkwetsber foar lytse wapens.
  Mar yn april, nei de ynname fan Saratov, Kuibyshev, Penza, en noardlik fan Archangelsk, feroare Hitler fan gedachten en bea Stalin frede oan op tige drege betingsten. En boppedat soe de USSR ek mei de Feriene Steaten fjochtsje moatte. Boppedat hast foar neat te fjochtsjen. Hitler beloofde mar in suver symboalysk stik fan Alaska te jaan.
  De Fuhrer wie blykber alarmearre troch geroften oer kearnwapens dy't troch de Amerikanen ûntwikkele waarden.
  Stalin akkoart mei de hurde betingsten fan it Tredde Ryk, ynklusyf de betelling fan reparaasjes foar hûndert jier.
  Mar hy wist Moskou te rêden fan oanfal. Dochs betanke.
  En de nazi's ferhuze nei Amearika tegearre mei Japan. Se woenen in beslissende oerwinning.
  Mar net alle kat Shrovetide. Hoewol it grûnleger fan 'e Wehrmacht sterker is, is it needsaaklik om in lange ôfstân nei de Feriene Steaten te oerwinnen en sa echt yn te graven en de fijân te saddle.
  Mar de Fritz helje stadich mar wis op. Troch Yslân, Grienlân, Kanada út it noarden, en troch Argentynje en Brazylje, en troch nei Fenezuëla en Meksiko út it suden.
  En fansels kinne de FS net wjerstean. Boppedat ferskynde de MP-64, in mear avansearre en lichtgewicht Dútske masinegewear. En fansels mear avansearre en soarten fleantugen fan it Dútske leger. En de meast gefaarlike ding is, fansels, Dútske klasse famkes - super op 'e bêste tanks yn' e wrâld.
  De gefjochten ferhuze nei it suden fan Meksiko. De ferneamde fjouwer famkes feroare de tank nei de lêste modifikaasje fan 'e E-50. De auto is echt ultramodern, regele troch joysticks, relatyf ljocht op 65 ton mei in motor fan 1550 pk.
  De frontale harnas is 250 mm, de sydpânser is 170 mm, en sels op in signifikante helling. Mar hjirtroch binne de famkes yn 'e tank wat krap. It is net sa noflik hjir as yn 'e "Tiger" -2, dus de auto hat kondinsearre en benammen de yndieling. Mar no kin de tank net troch Amerikaanske tanks trochbrutsen wurde, sels as se op 'e kant fan tichtby sjitte. Sa'n beskerming is by steat om te wjerstean it skot IS-2.
  De famkes binne bliid en de auto giet frij fluch. Gerda, mei de knoppen fan de joystick yndrukt, seit:
  - Dit is in masine! Echt in masterstik!
  Charlotte reagearret:
  - De kanten binne tige skeind en it lûk is smel, der is hast gjin top. Jo kinne net trochbrekke sa'n masine, mar it is net noflik!
  Gerda merkte entûsjast op:
  - Mar effektyf! En folslein ûntrochsichtich!
  Magda antwurde mei in glimke:
  - Sa't wy sjogge, God beskermet Dútslân!
  Christina giechelde en antwurde:
  - Wy winne sels oerwinningen! En dit is de essinsje fan ús strategy!
  Gerda merkte entûsjast op:
  - Oant koartlyn, de tank "Lion" like ús de limyt fan folsleinens. En no is de auto fiifentweintich ton lichter, oertreft de "Lion" sawol yn bewapening en harnas, en benammen yn rydprestaasjes. Sa kin Amearika ús net brekke!
  Charlotte lake en sei:
  - Brek it net! Wy sille se allegear brekke!
  Hjir yn 'e eagen fan Magda ferskynde "Sherman". It famke stjoerde in projektyl rjocht op it doel. De auto bruts.
  Noch altyd moat tajûn wurde dat de Amerikanen yn tankbou opfallend efter binne. "Sherman" is dúdlik net te lûken yn fjildslaggen, en "Pershing" is mar wat better. Boppedat ferskynde de Pershings yn 'e searje allinich oan it begjin fan' e fyftichste jier, en yn har parameters binne fergelykber mei it iere Panther-model. E-50 slacht Amerikanen op in ôfstân fan mear as fiif kilometer.
  De famkes binne tige grutsk op sa'n superioriteit fan har wapens. En se fluite ferskes.
  Magda fjoer wer, slacht troch, dizze kear in beskerme Sherman, en tjirpt:
  - Ferspraat de bal en raasde fuort yn in galop!
  Sels de skermen "Sherman" net helpe. In Dútske tank rydt sels. Ferplettert ynfanteristen mei rupsen. Meisjes fluitje ferskes op harmonika's. Bloed spatte ûnder de rollen. De tank beweecht fluch genôch, en syn spoaren binne mear avansearre en passable, wylst se relatyf ljocht.
  De famkes fluitje... Gerda merkt op:
  - Meksiko is it lêste lân op wei nei de FS. Wy hawwe al safolle ferskillende haadstêden nommen. En safolle lannen ferovere! Wy begûnen de earste ferovering út Eastenryk en no ferhúzje wy nei Meksiko-Stêd! Us militêre bedriuw is in glorieuze bedriuw!
  Christina antwurde logysk:
  - Foarste plak, wy binne superieur oan ús tsjinstanners yn organisaasje. In lyts lân is Dútslân. De Dútsers binne de meast dissiplinearre en tige organisearre minsken yn 'e wrâld. Plus in totalitêr nasjonaalsosjalistyske rezjym. Wat ús ek krêft en organisaasje joech. - It famke draafde har bleate foet lâns it alloy sidepantser fan 'e romp en gie fierder. - Dan de briljante talinten fan ús generaals en foarearst Hitler. Wy hawwe ús tsjinstanners stik foar stik brutsen. En doe krigen se de bêste technology yn 'e wrâld. Dus no hawwe wy in triomf foar ús! En it Tredde Ryk iepenet syn wjukken oer de wrâld!
  Charlotte merkte rasjoneel op:
  - It slimste wie de winter fan twaenfjirtich. Wy waarden ferslein yn Afrika en by Moskou. Se ferlieten Tikhvin en Rostov-on-Don. En sels Kharkov waard finzen nommen troch de Sowjets. En de Feriene Steaten gongen de oarloch tsjin ús yn. Doe like it: dat de skalen net yn ús foardiel swaaiden en de ôfgrûn foarút swaaide. Mar de maitiid brocht ús nije oerwinningen. En sûnt dy tiid is alles yn ús foardiel gien!
  Magda skeat. Skeat in Amerikaansk gewear del en tjirp:
  - Mar dochs, sûnder tuskenkomst fan hegere machten, soe ús leger sa'n súkses net berikke kinne! Ferslaan superieure fijannen! Dit is de hân fan God!
  Gerda lake en antwurde:
  - Ik mei iens dat Gods! Mar net God: Abraham, Izaäk en Jakob! En blykber de Aryske, ien en Almachtige God! Dejinge dy't it universum makke en de Dútsers as syn folk keas!
  Charlotte knikte en befêstige:
  - Wis! De God fan Izaäk is net ús God! En as de Joaden echt it folk fan God wiene, soene wy net wûn hawwe! En as dat sa is, dan is dyn bibel Magda in leagen! En it is tiid foar jo om it kristendom te ferlitten foar it Aryske monoteïsme!
  Charlotte syn wurden klonk as masinegewear fjoer.
  Christina hat tafoege:
  - En it liket op ferrie, kristen wêze. Ommers, it docht bliken dat jo foar pasifisme binne - se slaan jo op 'e rjochterwang, draai jo lofts!
  Gerda fûn it goed om ta te foegjen:
  -En jo tinke dat it heil fan 'e Joaden is! En dit is yn 't algemien - besibbe oan ferrie!
  Magda beswier tsjin:
  - Ik tink fan net! Myn miening God is ien! En net Joaden, en net Arysk!
  Charlotte rôp werom.
  - Hoe is it net Arysk! Allinnich Arysk en net minder!
  Gerda foege fersoendlik ta:
  En ek technology! Wêr binne wy begûn? Yn septimber 1939 hiene se mar seis tankdivyzjes. En hast alle tanks binne ljocht, minder as tweintich ton. No wit ik sels net hoefolle divyzjes wy hawwe, mar wy ride op de bêste tank fan de wrâld. Us auto is ongeëvenaard yn termen fan bewapening, harnas, rydprestaasjes, en tagelyk is it net skandalich yn termen fan gewicht.
  Ik herinner my de tests fan 'e earste "Tiger", doe op Hitler's jierdei op 20 april 1042.
  It famke bleau stil en helle in sykheljen troch.
  - Doe wie de "Tiger" al de bêste tank fan 'e wrâld. Mar syn rydprestaasjes kinne net befredigjend beskôge wurde. Mar oan de oare kant, it gewear joech in goede striid, en it pânser wie hiel geskikt foar dat momint. En de tank sels draaide goed, wat kompensearre foar de lege rotaasjesnelheid fan 'e turret!
  En yn it fjirtichste jier wiene wy ynferior foar Frankryk en Brittanje as tanks, en har nûmers. Mar se wûnen! Yn it ienenfjirtichste jier hie de USSR bettere tanks T-34 en KV as ús, en ferskate kearen mear auto's! Mar wy hawwe dochs wûn! En moraal is technology en reden! En geast is fan belang!
  Christina merkte op, en wriuwde har bleate hak op it pedaal:
  - As wy winne mei de minste tanks, dan sille wy no winne! Fansels wiene d'r earst minder fan ús as fijannen. No hawwe wy in horde sammele! Wat kin ús stopje om te winnen?
  Gerda antwurde mei in glimke:
  - Ik tink dat de wichtichste swierrichheden efter ús binne! Wy hawwe sels nûmers no
  Oergewicht. Ik tink net dat it bedriuw tsjin de FS yn problemen komt.
  Charlotte merkte logysk op:
  - Ik leau net dat Amearika wat tsjin ús hat! Har Sherman is gewoan kanonfoer, en har Pershing is mar mar in bytsje better. Wylst se tsjin ús tank hawwe, hawwe se gjin gewearen!
  Gerda fûn it goed om ta te foegjen:
  - En yn strielfleantugen ha se neat om ús falkjes mei te dekken. Boppedat hawwe wy safolle slaven, en wy binne net minder as de Yankees yn oantal!
  Christina wie it hjirmei iens:
  - Wy hawwe apparatuer - hiel Europa en in part fan de USSR. En arbeiders - de helte fan 'e wrâld! Wy hawwe ús fabriken oerbrocht nei in operaasjemodus mei trije skift, en wy bouwe nije fabriken! De Amerikanen sille ús gjin asymmetrysk antwurd jaan kinne, troch it oantal. Se hawwe net triviaal safolle hannen!
  Charlotte giggle en ferhuze har knibbel yn 'e stoel, grommele:
  Se sille net symmetrysk wêze! - It famke skeat op 'e "Grant" en tafoege. - En as apparatuer begjint te produsearjen, dan allinich foar it sammeljen fan fjochtscores troch ús!
  Magda merkte eefkes op:
  - Mar as it libben ... Dat is, it libben leart dat it net nedich is om te ûntspannen op in beslissend momint!
  Gerda wie it dêrmei iens, en mei de bleate fingers de hefboom omdraaide, mompele se:
  "En wy bliuwe wach oant it ein!"
  Charlotte helle har reliëf abs yn en herinnerde:
  - Wy binne in lange wei kommen... Fan de beskieden T-1 oant de reus E-200. En dit binne fansels mylpalen fan in heroyske kampanje! Op deselde manier sil ús tank nea nei metaal gean!
  Uteinlik kamen de famkes in tsiental Amerikaanske tanks tsjin. Acht Shermans, twa Grants en twa Pershings. De lêste auto hie in legere silhouet en is net sa merkber. Yn in hege tank komme is makliker. De famkes sjitte beurten. Se binne allegear skerp en hawwe grutte responsiviteit. Ferhurde en oplaat. Trochgien in wichtich part fan de Twadde Wrâldoarloch en besocht ferskate lannen fan 'e wrâld. Se binne echt top notch famkes.
  En de Shermans wiene de earsten dy't eksplodearre. En de ôfstân is mear as fiif kilometer. De Amerikanen kinne har auto noch net krije.
  Shooting, Gerda merkte op:
  - Wy hawwe it bêste gewear! It pierces alles fan in ôfstân fan in echte slach, en in frij grut oanbod fan skulpen. Hjir sil 128 mm slimmer wêze.
  Magda wie it dêrmei iens. Nei't se de Sherman ûntslein en smiten hie, sei it famke:
  - De stock fan skulpen foar dit kaliber is leger. Mar yn prinsipe binne 88-mm-wapens yn prinsipe net min!
  Charlotte ûntslein en interjected:
  - Sjoch foar wat!
  Gerda blafte hurd:
  - En dizze "Sherman" en "Panther" sille nimme. Ik tink dat in 75mm gewear mei in lange romp koe hawwe thinned se út!
  Christina skeat mei har bleate foet en snauwde:
  - Ja, en it oanbod fan skulpen soe heger wêze!
  Magda skeat ek, en drukte mei de bleate fingers op de joystick. De lêste "Sherman" ezel. De folgjende klap waard oerdroegen oan de Grands. Dizze tank is al sa ferâldere, en noch slimmer pânser as de Sherman. Lykwols, Amearika hie ynearsten folle slimmer tanks as Dútslân. Yn it fjirtichste jier hie de Feriene Steaten mar 502 tanks, en sels doe wiene in protte ferâldere. Mar al yn it ienenfjirtichste jier, de Amerikanen produsearre mear as trije tûzen tanks. En dan wie der de Sherman. Wat kin sein wurde oer dizze auto? Yn termen fan frontal pânser, it sels in bytsje boppe de T-34-76, en wie in bytsje minderweardich yn de destruktive krêft fan it gewear. Ja, en yn rydprestaasjes. Mar oan 'e oare kant, optyk en sichtberens binne folle better as de Sovjet.
  Doe ferskynde al yn it fjirtichste jier de Sherman M 4. De tank is yn harnas en bewapening te fergelykjen mei de T-34-85 en wat ynferior oan de ienfâldige Panther en frijwat oansjenlik oan de Panther -2. Noch letter ferskynde de "Sherman" fjoerflinter, mei in langere loop fan 17-pûn. Dizze tank wie superieur oan de Sovjet T-34-85 yn bewapening, mar wie net hiel massaal.
  Der wie ek in shielding modifikaasje fan de Sherman mei slimmer driuwende prestaasjes, swierder, mar mei harnas fan 152 mm. Mar ek net de meast massale. Oant no binne de Dútsers allinich standert M4's tsjinkaam.
  Mar no binne de "Grands" klear, en no de relatyf nije Pershing tank.
  Gerda suggerearre:
  - Lit ús wat tichterby komme. Dit meunster kin dikker pânser hawwe!
  Charlotte grimasde ferachtlik.
  - Meitsje dy gjin soargen! Hy hat mar 102 millimeter. De auto waacht twa en fjirtich ton, mar it liet de Sherman sterk!
  Gerda giechele en stelde foar:
  - Lit ús dan sjitte!
  Magda helle har beitele, bleate foet út. Hoefolle ferskillende skerpe, skerpe stiennen, hyt sân fan woastinen, toarnen fan 'e jungle, snie fan Ruslân hawwe har bleate, elastyske, sierlike soallen kend. Se drukte lange, glêde fingers mei pearelmemme spikers op 'e joystickknop.
  En skeat in pânser-piercing projektyl mei in uranium kearn. En se tjirpe mei in glimke:
  - Lit der ljocht foar dy wêze!
  De 105 mm kanon hat in enoarm destruktyf effekt. En "Pershing" ferlear de helte fan 'e toer.
  Gerda skodde har hege, fêste boarsten en sei:
  - Och, "Tiger" koe dit net dwaan! Hy miste slaankrêft! Mar dochs, it is better as de Sherman.
  Magda merkte skeptysk op:
  - Sjoch wat. As skermen op 'e "Firefly" hingje, dan sil it net slimmer wêze as de "Tiger", noch better beskerme yn 'e foarholle!
  Gerda skodde lilk de holle. Shot op de tank. En it ôfmeitsjen fan de lêste "Pershing" tafoege:
  - Us "Tiger" is noch djoerder, al dy westerske eksoaten, en Russyske perversjes. Ik leau yn ús oerwinning, sels mei T-4 tanks, sa wêze it!
  Tolve auto's klikten de famkes as sieden. Der waard net iens op harren sketten. Pynlik lange ôfstân foar Amerikaanske gewearen.
  De famkes geane en laitsje. Goed foar harren.
  Charlotte begjint de bekende draailier wer:
  - Nee, Magda! Jo moatte it kristendom ienris en foar altyd ôfsizze. Oars sille jo in potinsjele ferrieder wêze!
  It gouden hierige famke antwurde:
  - Net! Ik bin tawijd oan it Tredde Ryk, mar ik sil Jezus Kristus ek net ferneatigje!
  Gerda sloech mei har bleate soal har moaie, gespierde skonk op it harnas en sei:
  "Mar Kristus moat net wegere wurde!" Allinne wy moatte tajaan dat hy wie in Dútser yn it fleis, en gjin Joad, en alles sil goed!
  Magda antwurde mei in glimke:
  - Dútsk... Mar hoe sit it mei it tsjûgenis fan 'e Bibel?
  Gerda sei hurd:
  - Doe bibel! As der in Main Caf is!
  Magda skodde har holle.
  - Mein Kaf is gjin godlike iepenbiering. En it wurk fan ien persoan, sels in treflik! Ik leau yn wat fan God komt!
  Doe rôpen alle krigers yn koar:
  - Us God is Adolf Hitler!
  Magda antwurde moedich:
  - Mar it wie net Hitler dy't it hielal ferovere en makke!
  Gerda sloech lilk mei har rûne hakke op it harnas en sei:
  - En dit wurdt troch ús net mear besprutsen! Wa't it universum makke, sil de tiid fertelle!
  Charlotte suggerearre:
  - Lit ús famkes ússels better de fraach stelle - wat sille wy nei de oarloch dwaan?
  Christina gnyske en stelde foar:
  - Litte wy nei saken gean! Dit is it bêste dat wy kinne dwaan!
  Gerda knikte ynstimd mei har sniewite holle:
  - Fansels, yn bedriuw! Of miskien sille wy aktearje yn films?
  Magda glimke en stelde foar:
  - En wat? Dit is in goede fuortsetting fan in karriêre! Ommers, films binne geweldich!
  Gerda gnyske, draafde mei de hân oer har reliëfpers en sei:
  - En wa soesto spylje? Angel wat?
  Magda mei in sleauwe blik, sei:
  - Wêrom net? Om't ik it goede útsjoch haw. Ik soe fertelle oer Jezus Kristus oan alle leauwigen! Dat soe in lifesaver wêze!
  Gerda skodde negatyf de holle en lei út:
  - Yn 'e nije Aryske religy is der net sa'n ding as heil. Yn feite is de essinsje fan it befel oan 'e Aryske om it Ryk te tsjinjen. En de rest - hearrich de Ariërs! Sa rêde wy ússels net, mar hearskje!
  Christina is in famke mei koper, mar mei in mingsel fan giel hier, befêstige:
  - Ja, wy hearskje en oerwinne! Yn dizze wrâld binne wy yn 'e troepen fan it Tredde Ryk. Dêryn sille wy ús eigen leger hawwe. En wy sille oare universums feroverje. Alles yn dizze wrâld is relatyf ... Ik tink dat der oarloch sil wêze, en feesten, en lângoed! Kombinaasjes fan genietsje fan 'e wrâld, en in spannend spultsje fan oarloch!
  Charlotte is in famke mei koperread hier, knikte ynstimd.
  - Wis! Want in wier freedsum libben is saai ... Wy binne sa wend om te fjochtsjen dat it brea foar ús wurden is!
  Gerda korrigearre har partner:
  - Leaver, sels lucht! Of wetter mongen mei swiete wyn!
  Magda sei fertrietlik:
  - It is spitich... Soms komt der in weach fan spyt oer my. Ommers, oaren deadzje is slim. Wy feroarsaakje pine en lijen! Wat, bern sûnder heit!
  Gerda skodde har holle en sei:
  Wy binne allegear yn gefaar! Mar wurde treast! De minske is noch stjerlik! En as jo der oer neitinke, is it dan echt fan betsjutting tritich of fjirtich jier op 'e skaal fan 'e ivichheid? En it ivige libben!
  Magda antwurde mei in sucht:
  - No, as jo filosofysk sjogge, dan is it sa ... Mar eins makket dit it foar lytse bern net makliker!
  Charlotte smiet har koperread hier en sisde:
  - Stel jo foar dat se ûnderminsken binne! Gewoan bisten en jo sille jo better fiele!
  Magda, mei in trien fan har wimpers, antwurde:
  - Mar ommers en bisten is it spitich! Och... wat in wrâld libje wy yn! Alles is gewoan ûnferbidlik! En de dea regels!
  Charlotte spruts krêftich, en komponearre doe't se gie:
  Lit de rivieren fan bloed
  streamend oer de ierde,
  Lit se kreunje fan pine -
  Fjoer oeral!
  En lit de kweade dea
  In fûle bal regelet,
  Jim stjerre allegearre
  Satan hat dy ta ferantwurding roppen!
  Lit de stoarm fersille
  De stream fan minsklike lichems ...
  De planeet lijt
  Mayhem hearsket!
  Gerda ûnderbriek syn partner, har skarlaken mûle mei syn bleate skonk. De blonde terminator rôp:
  - No, wêrom sa pessimistysk! Hjir sil de oarloch einigje en de planeet sil bloeie as in tún. Ik tink dat der noch in pear oer binne. Amearika is nochris seis moannen, goed, it grutste jier. Dan sille wy Ruslân tafoegje, en allinich Japan bliuwt. Mar dit is foar ús koart. Op syn heechst, oer trije jier stopje alle oarloggen... En minsken sille inoar nea wer deadzje!
  Christina hat útwurke:
  - Yn alle gefallen, yn 'e oarloch ... Ik tink dat de tiid komt, en hiel gau, dat der mar ien ryk oerbliuwt yn 'e wrâld. En dan sille der yn alle gefallen gjin oarloggen wêze. En ik tink, troch de ûntwikkeling fan de lânbou en de ideale Dútske organisaasje, de honger ek yn in pear jier ferdwine. Dan wurde der wenningen boud foar elkenien. - It famke mei kopergiel hier en in spier, slank en perfekt proporsjeare figuer spriek mei entûsjasme. "Dan sil medisinen ûntwikkelje en sykte wurde útroege. Wy sille de romte yn fleane, wy sille ús yn ferskate wrâlden fêstigje. Lit ús de âlderdom oerwinne. Alle minsken sille jong en moai wêze, lykas bjusterbaarlike elven. Of miskien wachtsje ús nije oarloggen yn 'e romte. Sokke stellare mei trije-wapene aliens. En wy sille frijmoedich fjochtsje foar de ideeën fan faksisme yn it hielal!
  Charlotte, mei in strieljende glimke op har lippen, song:
  - Wy sille stride foar in ljochte moarn... Litte wy tútsje!
  Magda hat al optimistysker sein:
  - Mar it is better sa! Net ivige oarloggen, mar freedsume skepping!
  Op dat stuit ried de auto oer in myn. De tank skodde. De roller barste, en de auto fertrage wat. Gerda belle in reparaasjeteam op de radio. De skea ferlear de tank net fan rydprestaasjes, mar fermindere de snelheid wat. Dêrom moat de roller fluch ferfongen wurde. Hjir is de lokaasje fan 'e ophinging oars - handiger foar reparaasje as de staggered folchoarder karakteristyk foar "Tigers" en "Panthers".
  Boppedat waarden de famkes graach waarm yn 'e jungle. Wêrom net swimme yn 'e rivier. De tank, fansels, it plak is hyt, sels de airconditioning kin net omgean. D'r is noch it suden fan Meksiko - de tropen, en yn maart is it frij waarm. Mar yn 't algemien is it waar himelsk.
  De rivier wie tichtby en de famkes dûkten deryn. Jo hoege jo gjin soargen te meitsjen oer krokodillen. Der is in oarloch geande hjir, en alle libbene wêzens binne flechte foar in lange tiid. It wetter is waarm en noflik om yn te swimmen. De famkes swommen en, ûnder bewûndering fan de kusten fan de jungle, fernaam Gerda:
  - Dochs is ús wrâld net sûnder sjarme! It soe wierskynlik goed wêze om as in berchbeklimmer ûnstjerlik te wurden, en allegear tegearre mei it minskdom te libjen, har ûntwikkeling te sjen. En fleane troch de romte!
  Cristina knikte en sei serieus:
  - Himel sûnder sûnde, ekstreem saai ... Net in fortún yn 'e kasino te ferliezen, mar noch better om te winnen, net te jeien. Ja, oarloch is ferslaavjend ...
  Charlotte suggerearre:
  - Ik tink dat se meikoarten spultsjes sille útfine dy't op it skerm kinne wurde ôfbylde - sa binne de militêren!
  Magda sei mei in glimke:
  - Jo moatte alles ferneatigje!
  Christina naam it en song:
  - Ferneatiging is in passy ... Gjin saak hokker soarte fan macht!
  Gerda, gûlend en snobberend, song:
  - Ik wol de leechte foar my sjen! Dêryn sil ik myn kastiel bouwe, myn dream!
  Charlotte giechelde en stelde foar:
  - Nee, it is grif geweldich om te fjochtsjen! Mar it is noch better om te winnen!
  Christina rôp op 'e top fan har longen:
  - De rjochterhân fan 'e himel sels helpt Dútslân. Us Aryske leauwe, ús unike monoteïsme! En wat ús net deadet makket ús sterker!
  Gerda spatte wetter en antwurde:
  - Ja, wy binne sterker wurden! It is spitich dat wy krekt in anty-tankmyn stroffele.
  Christina sei betochtsum:
  - En hoe beskermje de rûpen?
  Gerda helle de spieren skouders op.
  - Ik wit it net...
  Charlotte merkte rasjoneel op:
  - Se wurde beskerme fan skulpen mei skylden, en fan minen ... Utsein as se binne makke fan dikker, om net te barsten!
  Gerda skodde har holle.
  - Dan sille de rydprestaasjes sakje troch de tanimming fan gewicht. Dat soe de tank fleane!
  Magda befêstige:
  - Dat is it! Sadat de tank yn 'e loft sjit en net falt! En ûntwikkele snelheden fan fiifhûndert kilometer per oere!
  Charlotte, spatten, rapportearre de ynformaasje:
  - Ik hearde dat ús float spesjale skippen hat dy't in bytsje fleane sûnder it wetter te berikken! En se ûntwikkelje de snelheid fan in skroeffjochter, en kinne troepen drage, en ek dominânsje op see krije! Sokke loftfeart op see sil ús ûnoerwinlik meitsje!
  Gerda korrigearre har partner:
  - En wy binne al ûnoerwinlik! Dit sil ús meitsje - super ûnoerwinlik!
  Charlotte draaide har op 'e rêch, skopte har bleate, beitelde skonken yn 'e loft en koarde:
  - As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik! Wy binne Aryske famkes, moardners yn ús hert!
  En de skientme dûkte djipper it wetter yn. Ging wat djipper. Se sloech har freonen op 'e bleate hakken en kaam út. Se lansearde in fontein fan wetter, koarjend:
  - Wat in goede maitiid yn 'e tropen! Wetter is as stoomde molke!
  Gerda song in grapke:
  - Afrika is ferskriklik ja, ja, ja .... Afrika is gefaarlik, ja, ja, ja! Gean famkes net nei Afrika foar in kuier!
  De moaijes laken. De reedrydbaan is al feroare - reparaasjeteams binne op har bêst. En de famkes fan oeral sprongen yn 'e tank. It silhouet fan de E-50 is frij leech en de auto sels is net te merkber. De froulike krigers sette de gasturbinemotor oan en namen yn in pear sekonden snelheid op.
  Charlotte, in betûfte tanker, sei:
  - Dochs is in gasturbinemotor folle better as in diesel. It is sawol kompakter en fersnelt de tank flugger. Us auto hat geweldige manoeuvreerberens!
  Gerda song grappend:
  - Hy wie achteleas en naïv, de famkes hiene in bleate jonge útstrieling ... Alles rûnom like wûnder - trijehûndert jier lyn!
  Christina sei entûsjast:
  - Net! Us kommandant slacht mei in gefoel foar humor... Hoewol't it echt liket dat der sûnt it begjin fan 'e oarloch ieuwen foarby binne... - It famke draafde de hân oer har hege, elastyske boarst en gie troch. - Tagelyk krije jo soms it gefoel dat it juster wie! Och, it libben fan minsken is ommers koart en giet op ien of oare manier ûngemurken foarby!
  Gerda sei fûl:
  Mar wy binne net âld, binne wy? Wy binne fol krêft en enerzjy! En ús paad fan oerwinning nei
  Oerwinning!
  Magda lei de masinegeweartoer, sloopt de Amerikaanske sel, en koarde:
  - Ja, ik leau yn ús oerwinning ... Benammen no, as wy alle troefkaarten hawwe. Mar litte wy de karre net foar it hynder sette!
  Gerda herinnerde him mei in sucht:
  - Albert... ik mis dizze jonge... It is nuver om fereale te wurden op in snot, sels lang, mei de bou fan Apollo!
  Charlotte merkte logysk op:
  Ik mocht Albert ek graach. It hat wat bysûndere skientme. En yn 't algemien, teenagers, doe't har fysiognomyen noch net binne bedutsen mei in burd, en har gesichtsfunksjes hawwe har formaasje net foltôge, wurde ûnderskieden troch har spesjale sjarme. En it wichtichste, se binne noch net sa merkantiel, se hâlde fan jo, net fan jo jild!
  Christina merkte rasjoneel op:
  - Wy binne alle fjouwer sa moai dat manlju ús lichems foarearst hâlde. En hoefolle wy hawwe is al ús ynkommen!
  Gerda sei logysk:
  - In frou wêze is makliker! Rop de hûn, en hy sil op bêd springe. Alteast wylst jo jong binne. Jo sille noait sûnder in man wêze. It is maklik om se oan te lûken. Mar in man, om in frou op bêd te setten, moat besykje ...
  Charlotte antwurde sarkastysk:
  - Jo ommers net... Wy binne net al te fûleindich!
  Gerda skodde har moaie holle negatyf.
  - Net wis op dy wize! Ik hâld fan jonge, knappe, bochtige manlju. En ik gean mei gjinien op bêd. As regel kies ik atletysk boud. Guon mei in búk, sels in generaal lûkt my net oan. En wy kinne kieze!
  Charlotte giechelde en sei:
  - Hjir is in prostituee op it paniel, jo hoege net te kiezen. En pot-bellied sil tsjinje, en keal, en âld ... Dit is fansels in minus fan har berop!
  Gerda antwurde serieus:
  - Do kinst nei in soldaatsbordel... Dan binne al dyn kliïnten jong en slank. En ferskaat en min of mear oantreklik ... Bygelyks, ik wegerje noait in kreaze man!
  Christina giechelde en koarde:
  - Ja... Ferskaat giet oan! Seks fereasket ferskate gerjochten en krûden. Wy binne jonge froulju en wy hâlde fan de jonge ... Wy wolle sportpartners mei muskulêre lichems. En immen hat te krijen mei net sa knappe manlju. Jo kinne allinich sympatisearje mei dizze froulju!
  Charlotte song mei eangst:
  - Skientme makket in man in slaaf ... En nei de dea, leau dat ik gjin frede fyn, ik sil myn siel oan 'e duvel jaan foar in nacht mei dy!
  Magda skeat op it Amerikaanske selsridende gewear "Heks" en tjirp:
  - It is in sûnde, wat foar seks is ús bûten it houlik ... It is better om lustige tinzen te litten!
  Charlotte antwurde lilk:
  - En jo kreunen fan orgasmen net slimmer as wy ... Dat jo moatte gjin hypokryte ferpleechster fokken.
  
  Hitler syn troepen namen Amearika hiel sterk yn omloop. En drukte it mei in klem oan beide kanten.
  De oarlochsmasine fan 'e Wehrmacht rûn troch Meksiko op. Fûle gefjochten, in protte bloed en stikken metaal. De bûtenlânske ienheden fan it Tredde Ryk leine ek in protte ferliezen. De nazi's besochten de Ariërs safolle mooglik te beskermjen. Afrikanen, Arabieren, Yndianen, Sinezen waarden yn 'e striid smiten. De Japanners brûkten ek mear kleurde leger. Dit fertrage it tempo fan foarútgong wat. De Dútsers sieten sels yn swiere tanks. De Fuhrer bestelde dat alle tanks lichter as fyftich ton út produksje helle wurde en oerstapt nei it lêste E-50-model. En ek om allinich swiere pânsere auto's te brûken yn gefjochten mei de Amerikanen.
  Dat fertrage de opmars fan de Dútsers yn Meksiko wat. Fritz ynset de lêste tank, fjoer en brûkte jet oanfal fleantugen mei ferbettere pânser. De Amerikanen rôlen werom. Maart hat it drok west.
  Pilot en superas Friedrich skoarden punten. De jonge fochten op 'e lêste wiziging fan ME-262 "X" en ferbettere syn skoares tige fertrouwen. Tagelyk, it útslaan fan sawol loft- as grûndoelen. Helga ried njonken him oan de rjochterhân. Ek in hoopfolle strider. Friedrich is al in echte leginde wurden, as in fantastyske superman.
  En no sjit de jonge in útbarsting fan fiif luchtgewearen. Fuortendaliks eksplodearje fyftich Amerikaanske fleantugen. Se wurde droegen fan ien loftprojektyl. De rest fan de auto's siet yn in stomme beferzen. Soks ha se noch noait sjoen. En Friedrich fjoer wer. En noch fyftich Amerikaanske gieren wurde opblaasd. Dit is wier in wûnder. Helga sjit, sjit fjouwer fleantugen del en flústert de ace jonge:
  - Jo binne in superman fan it heechste nivo!
  Amerikaanske fleantugen besykje fuort te rinnen, mar de tredde bocht slikket noch in healhûndert ôf. De krektens fan Friedrich is net te leauwen. Hy is wirklik sawol in superman as in bern. En hûndertfyftich Amerikaanske fleantugen wurde ferneatige. Helga wist fiif auto's del te sjitten, de rest fan de Dútske jagers noch minder.
  De jonge seit:
  - In hin pikt nôt foar nôt, en komt mear oan as in baarch dat grutte stikken opslokt.
  En no naam Friedrich grûndoelen op. Gertrude, dy't har bleate fuotten op 'e pedalen drukt, hâldt de jonge amper by. Friedrich fjoer op in tankkolom. Ien burst fan in fertikale dûk ferneatiget: santjin Sherman tanks, acht Grands, fjouwer Pershings, njoggen Witch selsridende gewearen, trije Big Toms, en achttjin transporters. Al dizze auto's binne rekke en yn 'e brân. Binnen harren begjint in combat kit te skuorre. En de ferneatiging fan 'e hiele kolom folget, letterlik yn in pear sekonden.
  Helga, dizze prachtige blondine spant mei bleate fuotten, ropt:
  - Friedrich is de coolste ace by ús, it is gewoan dat de heechste klasse geande is!
  De jonge lit har noas sjen en giggelet... Draait syn ME-262 om en siket wer om proai. Hy hat yntuysje ûntwikkele. Hjir flitsen sân "Mustangs" yn 'e wolken. En doe waarden se delsketten. Doe foel de jonge de kolommen oan. Hy begûn te nimmen wraak op elkenien, smash sawol motorfytsen en transporters. En gjinien makket beswieren! Amerikanen wurde gewoan útroege.
  Iets slagget te pakken en Helga.
  It famke fjochtet yn ien bikini. Dit is har credo, lykas in protte froulike piloaten dogge. En wêrom is it opmurken dat foar froulju, as de dea net komme ta harren mei in minimum fan klean. Op ien of oare manier mear gelokkige en ûnkwetsbere famkes dy't bleatefoet fjochtsje. En dit ferskynsel makket dat de froulike piloaten har safolle mooglik útklaaie.
  En yn 'e waarmte is neaken nofliker. It is de ein fan maart, en it is hiel hyt oer Meksiko, en yn it fleantúch sels, de motor is ek it tafoegjen fan waarmte.
  Helga bewûnderet de bochten fan de jonge. Hjir ferneatiget er mei ien oprop noch fjouwerentweintich Shermans, wêrfan seis ôfskerme binne.
  De jonge liket it meast gewoane bern yn 'e foarm fan trettjin of fjirtjin jier âld, mar hy hat sa'n fenomenale krektens en krêft. En froulju hâlde de blonde jonge oan as naalden oan in magneet. Boppedat is Friedrich al in kolonel-generaal fan 'e loftfeart.
  En hy waard bekroane mei in protte prizen. Ynklusyf sokke oarders as it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. Ek it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêdswurden en swarte diamanten. Stjer fan it Ridderkrús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. Tsien gewoane Ridderkruzen fan it Izeren Krús mei swurden en diamanten. Lykas it Grutte Krús fan it Izeren Krús. Luftwaffe Cup yn goud en diamanten. Diamond Star Tank Destroyer, Diamond Star Artillery Destroyer, en mear.
  Sa gau as Frederick waard net bekroane. Syn rekken fan ferneatige fleantugen komt tichterby tsientûzen. By it berikken fan tsientûzen is al in nije priis taret: de Stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús, mei platinablêden, swurden en diamanten. Lykas de platina Luftwaffe Cup set yn diamanten.
  Op it stuit fernieldet Friedrich in oare kolom fan tanks. Dan sjit er mei in achtleaze beweging fan in bleate, jongesfoet njoggentjin Amerikaanske fleantugen del, wêrûnder twa B-29's. Ja, hy is echt in ongelooflijk coole jonge.
  Friedrich sprekt in net ûnbestriden sin:
  - Bekwame jonges meitsje mear ûntdekkingen dan briljante âlde manlju!
  En yn feite is de tiener de coolste strider yn 'e wrâld! En hy begûn te fjochtsjen doe't er noch gjin alve jier âld wie! Mar de tiid giet foarby en de jonge wurdt grut. Hy is it grutste fenomeen. En der sit wat yn him, benammen op it gennivo, hoewol hy fan in folslein normale hichte is foar syn leeftyd, mar tige spier.
  Hjir makket er noch in burst ... Hy sjit acht Airacobra's en seis P-51's del. Cool jonge, sis neat. Dan knocks út ferskate batterijen, ferneatigje mear as santich gewearen. No, it is tiid om werom te gean, de brânstof yn 'e tanks en de fjochtskit oan te foljen!
  Helga sloech ek twa kanonnen út en liket tefreden. Friedrich komt werom mei in kolossale oanwinst. Sa'n fleurige jonge. Dochs soe hy syn akkounts merkber ferbetterje. Hast daliks giet de jonge ace oer nei in oare strieljager, sûnder te wachtsjen op syn auto om te tankjen. En Gertrude fleant al mei. Ek in prachtige blonde yn in bikini.
  Friedrich swaait nei har en hyst syn hege snelheid auto. Dizze ME-262 is by steat om te fersnellen nei 1200 kilometer per oere.
  Gekke snelheid en tagelyk sterke manoeuvreerberens binne karakteristyk foar dizze masines. Friedrich sjit fan in ôfstân op 'e Mustangs - slacht acht stikken en foeget snelheid ta.
  Gertrude laket:
  No, do bist in ridder! Ik bin klear foar dy!
  Friedrich laket en stekt de tonge út en brulde:
  - En hear Superstar! En de bergen hearre my!
  En sjit wer, slacht in tsiental auto's del. En hja glimket wer... Gertrude merkt mei in gûle op:
  - Do, eat dêr't sels Russen bang foar binne!
  Friedrich knipoogde nei it famke, al sjocht se him amper dúdlik:
  - Ik tink dat it coolst de Amerikanen binne!
  Gertrude ropt as antwurd:
  - Do bist macho! Do bist macho!
  De jonge gniffele en tjirre:
  - Ik bin super macho!
  Gertrude sisde mei in tikje sulveren klokken yn har stim:
  - Held, do bist de superheld fan alle stripferhalen en alle tiidrekken!
  Friedrich joech de beurt. Hy skeat sa'n tritich fleantugen del, wêrûnder fiif bommewerpers. Auto's ferspraat yn 'e loft as besongen konfetti. De jonge gnyske en sei:
  - Mar de blom fan 'e leafde groeit net, sûnder gloarje en sukses!
  Gertrude drukte de lever mei har bleate foet en tjirre:
  - Leafde mei de oarloch hearen, ik waard fongen yn it net! Oarloch foarstelle ûnsin net wêze leafde yn 'e wrâld!
  It famke skeat in fleantúch fan 'e Amerikaanske loftmacht del troch de trekker mei har bleate fingers yn te drukken en gie troch.
  "Soms in assistint yn alles, soms docht se mei feardigens skea ... En wy neame de oarloch hillich, en neame it mislik!"
  Gertrude tjirre en skeat in oar fleantúch del. En de terminatorjonge is tagelyk fyftjin!
  Friedrich song mei entûsjasme:
  Wy swarre by de grutte Führer
  Eare om te hâlden en te fjochtsjen oant it ein ...
  Om't syn macht is as de sinne,
  Want it lân skerpet it swurd!
  It famke smiet har bleate skonken, luts doe har knibbels omheech nei har folsleine boarst. Doe song se:
  - Ik hâld fan seks en helden ... De Fuhrer is opstien - hy sil elkenien deadzje!
  Friedrich spikere wer fan in ôfstân. Hy skeat fjirtich fleantugen del mei in freonlike folly loftgewearen.
  De jonge tjirp:
  - En ik bin Zeus en Poseidon yn ien flesse!
  Gertrude skeat it fleantúch del dat har genedich troch de superace neilitten hie en song:
  - En no sjogge Ares en Mars ús mei nocht ... En se kinne nei har sin sjen wat der yn it algemien bart!
  De jonge superman raasde doe't hy noch in tsiental Amerikaanske fleantugen delskeat:
  - Ik ryd, mar ik ryd oars, oer stiennen, oer plassen, oer dauwe ...
  Gertrude sloech in Amerikaanske stoarmtrooper yn, mei har bleate, sierlike foet, sisjend:
  - Dit is leafde! Fansels leafde!
  It famke skodde har hege, tige ferliedlike boarsten. Net alles slagge foar de skientme, mar it oanfalsfleantúch stie yn 'e brân en begon útinoar te fallen.
  Gertrude tjirre swiet:
  - Yn myn pupillen - in nachtmerje ... Ien sprong - ien slach!
  Mar der binne wer fleantugen yn 'e loft. De ljochthierige, kreaze Friedrich stjoert in wachtrige. Klopt in pear tsientallen auto's út en tjirpt:
  - Myn stompslach! Wy sille alle fijannen smite en se útinoar skuorre!
  Gertrude skeat as treastpriis de jachtfleanmasine del en tjirre:
  - De skonken waarden ôfsnien, it lyk waard ferdield, de ferfelende Yankees fermoarde de soldaat!
  Friedrich gniisde, tocht oan it sterke, sierlike lichem fan Gertrude, it famke hie gjin drip fet.
  Wat in genot om mei te knuffelen. De jonge rôp:
  - Myn striid, dit is myn striid!
  En sa gong de jonge strider oer op lândoelen. Tanks bewege. Self-propelled rod. De jonge iepenet fan in ôfstân fan fjoer en sjongt mei:
  - Wy lykje as falken, sweve as earnen ... Wy fersûpe net yn fjoer, wy ferbaarne net yn wetter!
  Hoewol, miskien, soe de lêste sin krekt oarsom songen wurde moatten. Mar sels yn fjoer, yn prinsipe, kinne jo ferdrinke, en it wetter kin brâne.
  Friedrich tocht oan de kalkoen foar it moarnsiten. Dizze is bakt yn gouden folie. En de skonken lykje op froulju. D'r binne in protte froulike piloaten yn 'e Luftwaffe. Se binne mear oerlibber as manlju en sjitte goed. En de skonken fan froulju binne trained, sterk, fleisich. Se wolle streakje, fiele, knype.
  Hy Friedrich is al in kolonel-generaal. In strider dy't in ongelooflijke, fabulous karriêre makke. Ferskynsel en genetyske mutant. Koartsein boppeminsklik!
  Friedrich sels wie him bewust fan syn eigen belang. Hy stie op sa'n jonge leeftyd op om ienris en foar altyd te bewizen dat der gjin macht is dy't net ûnderwurpen is oan it Aryske sjeny.
  No ferbaarnde de jonge de hiele kolom. En fleach fierder. Hy is in echte earn.
  Gertrude wreau har glêde, rôze wang. Se stelde har foar dat Friedrich har boarsten tútsje. En de skarlaken tepel waard fuortendaliks ferhurde. Eh, dit is de nûmer ien strider fan it Tredde Ryk. Fjochtsje as in hiele leger. En fergrieme gjin inkeld loftprojektyl. Dat sjocht der al sels boppenatuerlik út. Hoewol wêrom it allinich sjocht - it is boppenatuerlik!
  De jonge skeat earst twa tsientallen dekkingsjagers del, foel doe in oare kolom fan tanks en selsridende gewearen oan. Ien fan 'e Amerikaanske tanks seach der net hielendal standert út. Jo moatte ûnthâlde hokker soarte fan auto. Doe kamen frachtweinen mei Yankee-soldaten. No, se sille it krije.
  Friedrich song:
  - Ik sied de dea... Do kinst der mar mei eangst nei sjen... En stjerre!
  Gertrude streake mei de bleate foet oer it pedaal. Se woe eins op bleate fuotten rinne op 'e gersmier. En dan falle yn 'e earms fan 'e jonges. En tútsje en aaie wurde.
  Nijsgjirrich... Gertrude wie in ideologyske faksiste. Se begûn noch mar seis moanne lyn te fjochtsjen, en dêrfoar siet se yn de nazi-jongereinorganisaasje en wist se ekstra jild te fertsjinjen as opsichter by in militêr fabryk. Bûtenlânske wurknimmers moasten yn de gaten hâlden wurde en tagelyk mei in sweep oandreaun wurde.
  It famke hie nocht oan it slaan. Se mocht benammen jonges op 'e bleate fuotten slaan.
  En no stelde se har foar, en hoe noflik en grappich it wêze soe, Friedrich syn bleate, rûne hakken te fretten. Ommers, de ace jonge is hiel kreas, en syn skonken binne altyd sa skjin, allinne tanned as brûns. Mar se wurde net smoarch, noch op smoargens, noch op gers. It is nijsgjirrich om Friedrich te fielen. Soe in superheld gûle fan pine, of dwaan as dat dit in bagaazje is?
  Gertrude mocht graach de slavenjonges martelje. Se mocht ek graach de finzenen spotte. Op de fleanskoalle wiene de famkes net al te kieskeurich oer relaasjes. Mar Gertrude blykte in tige bekwame piloat te wêzen. Al yn in heal jier skoarde se harsels in rekken foar it ridderkrús fan it izeren krús mei ikeblêden, en krige se it rjocht om mei generaal Friedrich te fleanen.
  De jonge is noch te jong om te befeljen, en dit is sa'n suver formele generaal. Mar oan de oare kant fjochtsje hy as in tsiental divyzjes út selektearre aces.
  Gertrude fielde him ûnhandich tsjin de eftergrûn fan Friedrich. Eh, fry dizze jonge syn hakken! En bring de fakkel op 'e bleate fuotten fan in kreaze jonge man. Om de tangen te ferwaarmjen en de fingers te barsten, begjinnend mei de lytse finger.
  Gertrude mocht har graach amusearje troch koalen op 'e fuotten fan 'e slavenjonges te smiten. It is waarm yn 'e wurkpleats, en de jonge slaven wurken altyd bleate fuotten.
  En hoe't se harsels ferbaarnd, grappich opsprongen of razen. It wie sa geweldich. En grappich...
  En mei in tûke te slaan op 'e grouwe soallen fan 'e slavenjonges. Se is in prachtige warder, wreed, mei sadistyske oanstriid. Se woe ek har leuke idoal martelje. Boppedat lit er neat foar har oer as blonde terminator.
  Gertrude naam it en brûlde:
  - Ik bin sa wurch fan dy slaan, do kinst gjin mug yn in net fange!
  Friedrich die mei frachtweinen. Hy skeakele fjoer oer op escortfleantugen, en R-51 oanfalsfleantugen. De lêste auto is frij formidabel, it hat safolle as acht masinegewearen, en raketten. Mar fansels is it net te fergelykjen mei de jet ME-262. Of sels XE-162, of sels XE-262.
  De jonge skeat yn in steat fan trance.
  Hy swaaide mear as tachtich fleantugen út, en liet in pear foar Gertrude om te skieden. It famke hâldt fan fjoer mei har ferliedlike, brune en muskulêre skonken. Se binne spesjaal foar har - sierlike foarm, ljochte sûkelade.
  Famkes yn it algemien binne in passy. Benammen yn it leger, dêr't se hawwe atletyske genede en sjarme fan krêft. Se binne famkes, fansels, visueel noflik om te sjen, en jo fiele gewoan blidens as jo se oanreitsje mei jo elastyske hûd.
  Friedrich ferhuze syn fjoer wer nei de fersterke Amerikaanske ferdigeningslinen. Wy moatte fluch meitsje in ein oan de Yankees en úteinlik sette de squeeze op de USSR. It is dúdlik dat de fearkrêft fan Russen in folchoarder fan grutte heger is as dy fan Amerikanen. Boppedat hienen yn it ienenfjirtichste jier de bêste tanks advys. Nuver, mar Ruslân ûnder de kontrôle fan de bolsjewiken net degradearre, en waard net smiten werom yn de midsieuwen.
  Earder makken de Russen in wichtige sprong foarút. En as de Dútsers net sa'n sterke en perfekte organisaasje hân hiene, dan hie it amper slagje kinnen.
  Friedrich sels wie yndie it produkt fan nazi genetyske eksperiminten. Mar de jonge wit de details net. It is allinnich dúdlik dat Himmler syn ôfdieling, noch foardat de nazi's oan 'e macht kamen, geheime eksperiminten dien mei okkulte krêften. En wat, te oardieljen nei it ferskynsel fan Friedrich, berikt.
  De jonge, dy't in oare batterij skeat, song:
  - Ik bin net de duvel, mar foar my, mar foar my is it doel hillich wurden! Ik bin in ingel, mar de satan iepene de wei foar my - nei ierdske gloarje!
  Doe draaide syn fleantúch om. De loftskulpen einige, en de brânstof moast oanfolle wurde. Friedrich wie net bang foar ferfolging, om't syn fleantúch op syn minst fiifhûndert kilometer per oere superieur wie oan Amerikaanske auto's.
  En dat de Yankees harren tsjin kinne.
  Gertrude sloech in pear frachtweinen en in kanon, en ek in brânstoftank út. De reade flam baarnt moai. It famke fleurde op. Se stelde har foar hoe't it fjoer de jonge syn rûne, rôze hakke slikte, de rook fan ferbaarnd fleis ferspraat.
  It is ferliedlik. Sels de strider sels woe ite. Gertrude tjirp:
  - Ien, twa - wy wolle ite! Doch de doarren breder iepen, oars ite wy de kok op! - In koele strider song entûsjast in berneferske. "Wy sille hawwe in hap te iten as koks, en wy sille drinke as begelieders, wy sille ferneatigje de hiele ytseal en deadzje de skûtels!"
  Gertrude fan dit is hiel grappich. Hjir binne harren strieljager telâne kommen.
  Friedrich rint fan it iene fleantúch nei it oare. En Gertrude wurdt ferfongen troch Helga.
  Wer fljocht de jonge de slach yn. Hoe binne Helga en Gertrude oars? Beide krigers binne natuerlike blonden. Beide binne atletysk, sterk en curvy. Mar Helga's skaaimerken lykje sêfter en frouliker. Mar dit famke sjit ek graach mei de fuotten.
  Friedrich song, fielde him ferheven:
  - Myn famkes binne moai, wêrom hâlde jo fan nullen? Ik bin frij produktyf, en op in protte manieren in almachtige cherub!
  rôp Helga werom.
  - Nee, do bist net nul! Do bist ûneinich!
  De jonge sjit in tsiental en in heal Amerikaanske fleantugen del en gromt:
  Sa'n pine, sa'n pine! Dútslân tsjin Amearika fyftjin nul!
  Helga liet de Amerikaanske Mustang tichterby komme, skeat, sloech út en slikte har lippen, sizzende:
  - Twa stikken woarst hie ik op 'e tafel!
  Friedrich sloech fan in fiere ôfstân, hyste alve fleantugen en tjirre:
  - Jo hawwe mearkes ferteld, lykas Faust sels yn 'e hel oan 'e satan!
  Helga like misledige.
  - En do hast my neat oerlitten! It famke raasde mislik. - Ik iet it allegear!
  Friedrich antwurde mei in spot:
  - Dat binne wy allegearre manlju!
  It famke sei op in jankende toan:
  Mar do bist noch in jonge!
  De aasjonge gniisde.
  - In kolonel-generaal kin gjin jonge wêze!
  Helga naam it en song:
  - Och, wat bisto in man - in generaal en in kolonel!
  Friedrich bleau te sjitten op loftdoelen. Ja, sa'n ace koe in protte bringe yn 'e striid om loftoermacht yn Ingelân. Mar no is net it fjirtichste jier, mar it fiifenfjirtichste. En Brittanje is al wûnderbaarlik ferslein. Hoe kaam dit?
  Wêrom, de liuw koe net fersette tsjin de Dútske wolf. Hokker krêften binne wekker yn dizze wrâld? In bytsje mear gelok foar de Japanners en Dútsers feroare de rin fan 'e oarloch. En it feit dat de Wehrmacht in tige sterke organisaasje hie. En Hitler bliek ûnferwachts in treflik organisator en strateech te wêzen. Wat kin hjir tsjin wêze?
  No yn 1945 is de hope fan Amearika syn ekonomy en har frij grutte befolking.
  Friedrich tocht ek oan syn bokskarriêre. Hoe't ik fan jongs ôf de drege keunst fan it oerlibjen learde. En hy moast opgroeie yn de kazerne. Earst waard er ûnderskat. Mar de jonge waard sterk en, vooral, in tige tûke bokser. Ja, en it studearjen wie foar him maklik - hy begriep alles letterlik op 'e flecht!
  De jonge learde ferskate talen, wêrûnder Russysk. En hoewol't Friedrich fochten mei it Reade Leger, en sels demonstrearje fenomenale kapasiteiten, hy respektearre de Russen. Se wiene dappere en fêste, betûfte fjochters, en heroysk fernearen marteling.
  Friedrich sels wie mear as ien kear fernuvere oer de moed fan de Sovjet-soldaten. Mar hy die syn plicht te goed. De jonge waard in soarte fan ferneatigingsmasine. En foar him is it in spannend spul. Allinnich soms begûn it hert te pynjen fan ûndraaglike argewaasje. En dizze melancholy iet letterlik op bepaalde mominten fan 'e terminator jonge, mar doe werom. Friedrich sels wist soms net wat er woe. Syn bloed is net krekt flaterfrij, en hy hie Russyske genen yn him. Dit ferwarre de jonge. Mar oan de oare kant, hy is de ferneamde ace fan Dútslân, en de winner! En it kin hiel fier gean!
  En al gie nei de stjerrehimel.
  No iepenet Friedrich wer it fjoer. Sjit fiifentritich fleantugen del en seit mei entûsjasme:
  - Ik spatte graach yn 'e waarme see, om as jonge op 'e hage te sitten! Hoewol d'r gjin roebel yn myn bûse is - myn kostbere jeugd!
  Helga antwurde mei entûsjasme:
  - Mar tagelyk is jo ûnderfining unyk!
  It famke beëinige it fleantúch fan 'e US Air Force dat har genedich levere, en tjirp:
  - Dit is in gefjocht ... Meikoarten sil der hûndert en nul wêze!
  Friedrich antwurde mei in strieljende glimke:
  Ja, dit is in echte striid. En der sil gau tûzen - nul wêze!
  Helga draaide har bleate skonken. Se woe in dolfyn wurde, of orka. De strider grommele:
  - Ik bin foar twist en nije kânsen! En ik wol in goadinne wurde!
  Friedrich, nei't er fjouwer fleantugen fan in grutte ôfstân delsketten hie en snelheid tafoege hie, frege:
  - Wêrom in goadinne? Miskien sels in keninginne?
  Helga gniisde en antwurde serieus:
  "De goadinne kin dwaan wat se wol, en d'r binne in protte beheiningen foar keninginnen. Bygelyks, op bleate fuotten en yn in bikini, kinne jo net fleane op in fleantúch!
  Friedrich herinnerde zich:
  De prins woe ek bleatefuotten rinne. Mar de Britske winter is kâld. En hoe krige er gjin seare kiel!
  Helga antwurde mei in glim.
  - Mar keningen wurde net siik... En jo lykje ek op in jonge-kening!
  Friedrich sei entûsjast:
  - Ik bin de kening op it earste plak fan 'e himel, en net allinnich Brittanje!
  Helga song:
  - Us kening is de útkarde fan 'e himel, ús kening is opstien út 'e jiske! Us kening is de boadskipper fan it needlot, ús kening is allinne jo!
  Koartsein, de FS hiene gjin kâns tsjin sokke jonges en famkes, en har oerjefte kaam tichterby.
  
  
  
  Voznesensky foarsitter fan de USSR
  ANNOTAASJE
  As gefolch fan it feit dat Stalin fjouwer jier earder stoar, kaam de akademikus en sjeny Voznesensky oan 'e macht. De USSR oerhelle de Amerikaanske ekonomy en waard sterker. In strieling waard makke dy't kearnwapens útskeakele. En de tredde wrâldoarloch bruts út, wêrtroch't de hiele wrâld kommunistysk waard!
  . HAADSTIK 1
  Stalin stoar yn maart 1949, foardat hy de santich jier berikte. En syn opfolger wie Nikolai Voznesensky. In jonge akademikus fan fiifenfjirtich jier is de meast talintearre yn Stalin syn entourage. Boppedat liet persoanlik de lieder fan alle tiden en folken in testament oer him, en beneamde him as syn opfolger.
  En in nij tiidrek begûn. Nikolai Voznesensky fierde soarchfâldich in amnesty út en fermindere it oantal politike finzenen. Mar Nikita Chroesjtsjov mijd ekstremen. Nasjonalisten, spionnen, en allerhanne plysjes en echte kriminelen hawwe net frijlitten. En it tweintichste kongres mei it ynstoarten fan 'e persoanlikheidkultus hat net plakfûn. Yn feite, wêrom it leauwen fan minsken yn 'e partij en it kommunisme ûndergrave. En Stalin wie te grut om fertrape te wurden. Tegearre mei Stalin kin men leauwe yn reade ideeën fertrape.
  Boppedat, wat men ek sizze mei, in grutte hearsker moat wreed wêze! Jo kinne ûnthâlde Genghis Khan, en Tamerlane, en Selim, en in protte oare feroverers en hearskers.
  Voznesensky liedde in lykwichtige kursus, wylst hy trochgie mei it opbouwen fan 'e ekonomy en it opbouwen fan kommunisme.
  Foar parasitisme en te let op wurk waarden se finzen set as ûnder Stalin, en dit stimulearre hegere tariven fan yndustriële groei. Ek de lânbou, dy't ûnder Stalin wat efterbleau, kaam omheech. Fertilizers, trekkers, en ferskate apparatuer waarden ek produsearre. Mei betûft behear kinne sels kollektive pleatsen in effekt produsearje. En dit joech fansels romte foar útfinings. Under Voznesensky, wittenskip waard finansierd mear aktyf en romhertich as ûnder Stalin en Chroesjtsjov, jonge wittenskippers waarden oanmoedige.
  Mei tank oan mear rigidity en betûft behear, likegoed as de ûntwikkeling fan de wittenskip, de USSR lansearre de satellyt twa jier earder. En se fleagen de romte yn werom yn 1958 op 18 novimber, de jierdei fan Voznesensky. En it waard de dei fan 'e kosmonautyk.
  De USSR ûntwikkele yn in flugger tempo. Dissipline, yn tsjinstelling ta de tiden fan liberale Chroesjtsjov en stagnant Brezjnev, wie stalinistysk. Planning is betûfter, wittenskiplike ûntjouwings wurde rapper útfierd. Voznesensky sels, fansels, is in folle mear bejeftige en effisjinte persoan as Nikita Chroesjtsjov en Leonid Brezjnev. En syn ploech wie jonger en effisjinter. En de flecht nei de moanne fûn plak yn de USSR yn 1967. Dêrnjonken behâlde it Sovjet-ryk de kontrôle oer Sina. Voznesensky is tûk en begrypt dat neat folken ferieniget as in mienskiplike fijân!
  De Koreaanske Oarloch begûn op 25 juny 1950. Stalin woe dit ek. Voznesensky gie ek dizze manier en triuwde de FS tsjin Sina. De oarloch sloech troch. Fansels, de briljante Voznesensky woe gjin frede. It wie geunstich foar him dat de NATO en Sina inoar útroege en troepen slypjen. Yn maaie 1953 begûn in grut offensyf fan 'e troepen fan it Celestial Empire. De striid waard fûl. De Sinezen yn novimber, op kosten fan grutte ferliezen, wisten noch Seoul te nimmen. Yn 'e winter wie de striid tige fûl. Sina smiet mear en mear troepen yn 'e striid. Gelokkich binne der in protte minsken. De bûnsmaten fan Amearika fochten mei tsjinsin. Is it wurdich om sinkkisten te krijen fanwegen in soarte fan Korea? En stadichoan ferliet Korea. Mar de Feriene Steaten holden stiif út, en fergrutte ek har kontingint. Mar kearnwapens waarden net brûkt ... De gefjochten duorre oant 1963.
  Doe't Kennedy úteinlik besleat om in oarloch te einigjen dy't Amearika mear slachtoffers koste hie as de Twadde Wrâldoarloch.
  Nei't se allinich mear as in miljoen deaden ferlern hawwe, ferliet Amearika Korea. Sina hat fiif kear safolle fermoarde ferlern. Mar mei syn befolking is dit net folle. Mear as hûndertfyftichtûzen Amerikaanske bûnsmaten stoaren ek, de ferwûnen net rekkene. Plus de deade Koreanen.
  Anty-oarloch en pasifistysk sentimint fersterke yn Amearika. Sina waard mear ôfhinklik fan de USSR.
  Stalin bleau in kultus en lei yn it mausoleum mei Lenin.
  Foar Voznesensky sels besletten se in apart mausoleum te bouwen, en mooglik yn Leningrad.
  Boppedat waard Kazan nei syn dea ferneamd nei Stalin. Se besletten om Moskou noch net te berikken. Faaks hope Voznesensky Stalin te oertsjûgjen en dat Moskou ta syn eare omneamd wurde soe, Nikolai Voznesensky.
  Boppedat bleau it sosjalistyske kamp útwreidzje.
  Fidel Castro wûn yn Kuba. En al gau kaam Kuba yn it Warsjaupakt. Tito hat gjin skeel mei de USSR. Joegoslaavje en Albaanje gongen yn it Warsjaupakt. De sosjalistyske wrâld wie ferienige en bliuwend. Der wie in oarloch yn Fietnam, mar dy die bliken koarter te wêzen.
  Yn 'e Feriene Steaten wiene anty-oarlochsprotesten en serieuze druk fan' e minsken te massaal. En de swarten ferskynden. En it Koreasyndroam ûntstie. Amearika hat der mear yn ferlern. Boppedat namen Sineeske frijwilligers diel oan 'e oarloch, en versnellen de nederlaach fan it Amerikaanske leger. Sa die de oarloch koarter te wêzen, mar de Amerikanen ferlearen folle mear as yn 'e echte skiednis.
  Oan 'e ein fan' e jierren sechtich, de USSR, ûntwikkeljen yn in flugger tempo, outstripped de Feriene Steaten yn termen fan nasjonaal ynkommen.
  Amearika, krekt oarsom, ferlear mear yn Korea en yn Fietnam ûntwikkele stadiger.
  Voznesensky hat nea legalisearre abortus, en yn 'e USSR wiene der praktysk gjin antikonceptiva. Dêrom wiene sawol it bertepersintaazje as de befolkingsgroei heger as yn 'e echte skiednis. It lanlike belied wie ek rigider. Oeral wêr't se needsaaklik Russysk learden, wie der in Russifikaasje fan 'e râne. Yn 1971, in nije grûnwet waard oannommen, dy't makke de USSR in folle mear unitary lân, ferbean it ferlitten fan de republiken út it ryk. Dêrneist waard oprjochte de post fan foarsitter fan de USSR, keazen troch it folk.
  Op 18 novimber 1971 waarden referindum hâlden oer in nije grûnwet en de ferkiezing fan de foarsitter fan de USSR foar fiif jier. En dit wie de fersterking fan autoritarisme yn de USSR, hoewol suver juridysk. Eins wie de sekretaris-generaal en foarsitter fan de Ried fan Ministers al in diktator.
  Voznesensky legalisearre syn diktatuer en ek in autoritêre foarm fan regearing. En hy yntrodusearre ek de post fan fise-foarsitter, it fersoargjen fan 'e offisjele opfolger, sadat hy yn gefal fan oermacht in striid om macht yn syn omjouwing foarkomme soe. En dit spruts fansels fan gruttere wiisheid as dy fan Nikita Chroesjtsjov.
  De USSR penetrearre yn Afrika, en yn Latynsk-Amearika. Hy hie noch mear súksessen as ûnder Brezjnev. Benammen yn Latynsk-Amearika. Wêr't de Kubanen mear aktyf wiene. En yn Sily waarden Sovjet en Kubaanske troepen yntrodusearre dy't Pinochet ferpletterje.
  18 novimber 1973 fierde it santich jierrich bestean fan de foarsitter fan de USSR Nikolai Voznesensky. Tsjin dy tiid, de USSR wie wurden it meast ûntwikkele lân yn 'e wrâld yn ekonomyske termen, en yn it militêr wie it al lang de meast avansearre. En se begûnen sels in superraket te bouwen om nei Mars te fleanen. De befolking fan de USSR wie grutter as yn 'e echte skiednis en bleau hurd tanimme.
  Voznesensky stimulearre wittenskip, en ferskate soarten fan ûndersyk. En op 25 novimber 1974 waard strieling ûntdutsen dy't kearnwapens op 'e hiele planeet Ierde útskeakele.
  De USSR ferlear ek de mooglikheid om kearnoanfallen te leverjen, mar oan 'e oare kant koe se net bang wêze foar ferjilding fan' e Amerikanen. En de befolking fan 'e USSR is grutter as dy fan Amearika en de ekonomy is sterker, en it leger is superieur yn oantal en kwaliteit. Sa kinne jo feilich fjochtsje.
  En op 9 maaie 1975 begûn de Twadde Wrâldoarloch. Warsjaupakt tsjin de NATO. En it besykjen fan it kommunisme om wrâldbehearsking te fêstigjen. Sina waard noch regearre troch de âldere Mao, en hy stipe de USSR tsjin de FS. En in grutte oarloch begûn, sûnder kearnwapens. Tusken de Sovjet- en kapitalistyske kampen. En it bloed streamde út.
  Sovjettroepen lansearren in offensyf tsjin de NATO, mei wat strategyske foardielen. Earst kamen de kommunisten oan 'e macht yn Grikelân en gongen it yn it Warsjaupakt. Eastenryk waard ek in Sovjetlân.
  Sa gie it offensyf goed. De klap fan de tanks fan it Reade Leger is ferpletterjende macht.
  De T-80's, de lêste gasturbinetanks, bewege oer de FRG, en d'r wie neat om har te stopjen. In 125-millimeter kanon trochboarre de Dútske Luipaarden fan in ôfstân fan fiif kilometer. En de Dútske auto sels koe net trochkringe de Sovjet-ûntwerp yn 'e foarholle, sels op tichtby berik. Sa bewege de Sovjet-tanks as in klok.
  Elizabeth, Elena, Catherine rieden yn in tank. De bemanning is mar trije. En hja skeaten op 'e fijân.
  De famkes drukten mei de bleate teannen op de joystickknoppen. En se sloegen rjocht. En in protte Dútske en Amerikaanske tanks ferplettere. Sa'n macht kin net stoppe wurde. Krigers, ik moat sizze, binne tige striidber.
  Se sloegen "Leopard" en songen:
  - Yn 'e oerwinning fan 'e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme!
  En de krigers namen en lieten har tonge sjen!
  Elena skeat mei har bleate teannen en piepte:
  - Foar de grutheid fan 'e planeet yn read!
  Ekaterina sloech mei har bleate teannen en raasde:
  - Foar grutte Ruslân!
  Elizabeth merkte mei enerzjy op, ek mei har bleate fuotten:
  - Foar oerwinning op 'e fijân!
  Dêrnei songen de famkes, ferpletterjende NATO-troepen, in hiele romantyske gedicht, ûnderweis komponearjen;
  De NATO raast yn in grime,
  De fijân fan it regimint hat nei foaren smiten ...
  Mar de beulen-fijannen,
  Russen sille moetsje mei fijânskip!
  
  Stek yn 'e hûd fan in pig,
  De fijân sil wurde ferpletterd ta stof ...
  De Russen fjochtsje fûleindich
  Sterke soldaat syn fûst!
  
  Famkes tsjuster fan 'e Komsomol,
  Iverich oanfallen...
  It uterlik fan 'e krigers is skerp,
  Sa witte NATO kaput!
  
  De sterkste yn 'e wrâld
  De famkes rinne op bleate fuotten...
  Soak alle fijannen yn it húske,
  De OMON sil net yn steat wêze om te hâlden!
  
  Oarloch is in ferskriklik wurd
  Dat ringen stiel...
  Wy wurde allegear earnen neamd,
  En it Russyske leauwe is in skyld!
  
  D'r binne gjin moaie Russen mear yn 'e romte,
  Mooie spiermeisjes...
  Se binne gefaarliker yn it universum
  De dream fan 'e jonge sil útkomme!
  Wy kinne it universum berte jaan,
  Moskou is de tredde is Rome,
  En it wurk fan 'e leafde is skepping,
  Litte wy in ongelooflijk feest meitsje!
  
  Alles sil goed wêze yn Ruslân,
  Dat waard de grutte Eden ...
  En de famkes fregen God
  Gjin problemen mear!
  
  Wy hawwe heul krêftige tanks,
  Genôch brânstof foar de hiele tank...
  Wês strak, jo knibbels,
  Fan 'e hakke fan it famke oant it nikkel!
  
  Skulpen fleane en raketten
  En wy hawwe koele bommen ...
  Warriors skonken wurde songen,
  Se sil hurd yn it each slaan!
  
  Lykas de stjer fan it kommunisme
  Boppe ús fonkelt in kwasar...
  Wy sille de horden fan it faksisme ferneatigje,
  Wy hawwe in Russyske Gods kado!
  
  Alle minsken sille as bruorren foar ús wurde,
  Wy hawwe ek read bloed...
  En ferflokje de kweade fascisten,
  En Lada leafde foar de jonges!
  
  Elkenien yn ús lân is in reus,
  Alle minsken binne as fingers binne gelyk ...
  Tegearre mei Svarog binne wy ien,
  Lit ús heiten grutsk wêze op ús!
  
  Myn Ruslân is in fjochtslân,
  Dêryn fûn de kosmos syn dochter ...
  It famke rint bleatefoet
  Lit ús de fascisten fuortjage!
  
  D'r sil gjin Ruslân wêze ûnder de NATO,
  It kommunisme sil dêryn hearskje ...
  Wy moatte fjochtsje foar ús lân
  Dus dat allinnich foarút, net del!
  
  Wy bouwe huzen en wegen
  Wy hawwe de wrâld foar ieuwen makke ...
  Famkes moaie skonken
  De dream fan elke jonge!
  
  Wy sille meitsje de wrâld de bêste
  En oeral de rykste...
  En d'r sille Turkmenen en Chukchis wêze,
  Libje yn it moaiste lân!
  
  Dan sille wy it bist ferslaan, witst wol
  En wy sille de wrâld in wûnderlik paradys meitsje ...
  De tekening stiet moai op it buro,
  Foar dizze striid en doar!
  De famkes fochten en songen mei folle stimmen. Amerikaanske en Dútske tanks sloegen út. Hjir bruts se ek troch de Challenger, splitten syn kant fan in lange ôfstân.
  De USSR is in sterk lân. Mar ek wreed. Bygelyks, Elena wie ûnder arrest. Se waard mei de boeien brocht en nei it foararrest fan it MGB brocht.
  Dêr waard se nei in spesjale doaze brocht en besteld har út te kleien. Elena die stadich har klean út. In frou yn in wite jas ferskynde en luts tinne medyske wanten oer har hannen.
  Glimlachend nei Elena, knikte se.
  - Ik moat dy oanreitsje!
  En hja bigoun har út 't hier to hifkjen. Doe seach se har yn 'e earen, noasters, klommen yn 'e mûle. Mar it meast fernederjende is as in finger yn in rubberen want djip yn 'e liif dûkt. Elena fielde in ûnferbidlike drang om te urinearjen. Doe begon har matrone yn in wite jas har finger yn har liif te draaien. En it wie sa moai... It famke kreunde wulps. De matrone bleau te draaien yn 'e fagina. Oant Elena kaam, sels in bytsje slap.
  Doe stekke se in finger yn 'e want en pakten har kont yn har ek.
  Doe waard se fotografearre, fingerprint fan har hannen en fuotten. En se namen my nei de finzenis dûs.
  Nei it waskjen fan Elena, joegen se har in mantel. En hy gyng nei it bêd. Der sieten mear as tritich froulju yn de sel. Elena wie lykwols gau wend oan de strakheid en sliepte goed. En oare finzenen wiene bang foar har fysyk sterk en besitte martial arts.
  Se brocht trije moanne yn in foararrest sintrum en waard frijlitten. Dochs binne de tiden net stalinistysk.
  En de marteling wie myld, se waard faak útklaaid en socht. De matron Masha die har bêst. Se brocht har Elena hieltyd in orgasme, stekke har fingers yn 'e boezem fan Venus en draaide dêr mei feardigens. En dat wie sa moai!
  En tagelyk is it pynlik beskamsum. Elena herinnerde dit mei in huverjen, en it waard wiet tusken har skonken.
  En no drukt er mei bleate fingers op de joystick-knoppen en rekket in oare auto.
  De Sowjet-troepen geane frij súksesfol foarút en hast neffens plan. Famkes fjochtsje yn 'e loft Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova.
  Se fjochtsje tsjin Yankee-fleantugen. En se sjitte fleantugen del.
  Tagelyk wurde ek raketten brûkt, dy't fan in lange ôfstân slaan. Beide famkes binne moai en sjogge sa jong. Mar tagelyk fochten se ek yn 'e Grutte Heitelânske Kriich, en Anastasia Vedmakova wist te kontrolearjen op' e Spaanske.
  Dit binne de famkes hjir fan kolossale omfang en koele sprongen!
  Anastasia drukte op de trekker mei har bleate teannen. Se rekke in Amerikaanske auto en piepte:
  - Ik bin in terminator!
  Akulina sloech ek mei har bleate hakke en rôp:
  - Ik bin in romte meunster.
  De oarloch is net mear sa nijsgjirrich as yn de Twadde Wrâldoarloch. Raketten wurkje fan in lange ôfstân en binne rjochte op it doel sels. En dit is net wêr't jo feardigens sjen kinne en feardigens sjen litte.
  En it wie doe't se sa agressyf fochten mei de Dútsers.
  Doe wie it dreger.
  De betûfte, mar ivich jonge Akulina begûn wjukken aforismen te uterjen, skreau as út in masinegewear, en sels sjit se Amerikanen en oaren del út in kanon;
  Politikus, dit is in wolf dy't hazzekiezers net mei in skieppehûd lûkt, mar mei in griene snavel!
  Politikus, dit is in wolf yn gewoante, dy't lykwols fan grien hâldt!
  De politikus-foks pakt kiezers as hazen op de beloften fan "koal"!
  In politikus dy't him tefolle trochkrúst, oan 'e macht kommen is, wurdt in krús foar kiezers!
  De politikus belooft bergen fan nepgoud, mar hy sil de echte yn it ravyn tusken de rotsen falle!
  Grutte ikebeammen falle lûd, kiezerspolityk ferplettere stobben as se falle!
  God hat elke dei in nije dei, mar politisy hawwe ivich freed en moandei om te booten!
  De politikus wol goed, allinnich yn eigen bûse!
  In clown docht him foar as in gek om dy te laitsjen, in politikus is tûk om dy te razen fan argewaasje!
  Narren fertelle keningen de wierheid, politisy lizze tsjin harsels!
  D'r binne allinich bisten yn 'e polityk: rotten, wolven, foksen, jakhalzen, mar jo kinne allinich in liuw wurde troch in man te wêzen!
  In politikus is as in ghoul - hy wol bloed drinke, en foar in penny keapet er leafdespersen!
  Sels in gek kin yn God leauwe, allinich in sjeny is by steat om it leauwen yn in persoan net te ferliezen!
  Talint, dit is in diamant, moat wurde gepolijst troch warberens, en snije troch ûnderwiis!
  De ûndernimmer giet net fallyt wylst de man himsels yn de kiste rydt!
  Wodka is in gif dat de steat fergiftiget, kontrolearre troch politisy mei dronken harsens!
  Der is gjin grutter ûngelok foar in minske as polityk, allinne fertriet wit net wa't mei in minske boartet!
  Huning út 'e lippen fan politisy is bedwelmjend, allinich in pynlike kater en giet noait fuort!
  Goud is in sêft metaal, mar it brekt troch de beskerming fan elke dikte, útsein as it gewisse in kristal is!
  In politikus komt altyd mei verbale diarree út 'e mûle, mar de kiezer nimt it soms foar de roazenrook!
  In politikus, dat is sa'n foks, dat er in kraai faker net troch it opsketten fan syn fertsjinsten ferliedt, mar troch it ezeljen fan oaren syn tekoarten!
  As jo de tsiis fan 'e kraai ôfnimme wolle - neuke de nachtegaal goed!
  De politikus hat boaiemleaze bûsen, hoewol hy in fêste boaiem is yn moraal!
  Politisy mei flammen op 'e lippen litte of in ferbaarnde woastyn of in rotte moeras efter!
  In fjoerige sprekker sil allinich jiske litte!
  As de holle getten izer is, dan is it it kwetsberste diel fan it lichem!
  As jo binne folbloed as in hûn, dit betsjut net dat jo net drage in hûn fan arrogânsje fan dy!
  Ruiter wurde - ploegje as in hynder!
  De start is altyd lestich yn sport en polityk, mar de finish is te maklik om del te fleanen!
  Remmen is min, remmen net hawwe is slimmer as ea!
  Politikus, dit is sa'n foks dat er mei de sturt wrakselt om foarút te kommen, en slûch is om syn beurs te skuorjen!
  Oan 'e tonge fan in politikus dy't yn in beurs komt, stekke munten goed!
  Der sit in protte bitterens yn wodka, en yn 'e polityk is der swietens, mar it driuwt de lêste yn 'e kiste!
  In politikus is fansels in prostituee, mar se wurket allinnich mei har tonge!
  Dy't ferskynde foar God de Skepper - fansels politisy, hja joegen oanlieding ta tsjuster en gaos!
  Wat is it ferskil tusken in politikus en in soldaat? In soldaat fjochtet mei in bajonet, in fûst, in politikus spuit allinnich de tonge!
  As in politikus in populist is, dan lûkt er de kiezer del!
  In politikus dy't de sint fan 'e kiezers beset, gjin sintrum, mar in spiler waans polityk fan 'e kant útkomt!
  It leger is sterkte, as syn heitelân gjin machteloosheid berne hat!
  It leger is machteleas as de generaals har harsens yn 'e rêch hawwe, en de kwartiermasters hawwe de hannen yn 'e stront!
  In frou wegeret seks foar jild fanwegen wearze, en in politikus sil sûnder skamte foar manna lizze!
  In frou wol seks fan in kreaze man, en in politikus krijt tefredenheid fan in kont!
  In politikus wurdt ferkocht foar in soad jild, mar hy sels is gjin penny wurdich, en hy is net gek!
  As in politikus yntelliginsje mist, kompensearret er dat mei in oerfloed fan gemienens!
  De politikus mocht graach blaffen, mar hûnelike loyaliteit hâldt allinnich it gouden keal!
  Wêrom belooft de politikus bergen fan goud? Om harkje yn 'e waarmte fan munten mei de ferkearde hannen yn jo bûse!
  Wêrom is in politikus better as in prostituee? Dejingen dy't allinich figuerlik mei AIDS ynfektearje, mar deadliker!
  Moaie bleate froulike skonken, allinnich op walgelijke wize troch politisy skuon oan dwaan!
  Wêrom is in foks gefaarliker as in liuw? Want de tonge is deadliker as tosken!
  In gek sil net oersliepe, oars as in dronkaard, sil in politikus net ophâlde te ligen, oars as in ferliezer!
  In prostituee brûkt geurich parfum om kliïnten te lûken, in politikus stjonkt nei verbale diarree - om kiezers te lûken!
  Wêrom binne politisy as dikke katten? Want har mûzefal is in lange tonge en in greep fan 'e kaken fan bedrog!
  Op hokker wize is in frou superieur oan polityk? Hy lûkt in man mei in noflike geur, en in politikus kin de stank mei elke Keulen net ferbergje!
  De beul is de earlikste persoan, de kliïnt sil nea kleie dat hy in bestelling let makket!
  De dea is ek in aventoer, mei in ûnbekende fuortsetting, mar in persoan soe leaver sa'n fermaak foarkomme!
  Dizze beul is de arbeider waans klant net oanstriidt!
  De dokter is soms ek in beul, allinnich de kliïnt leit frijwillich ûnder him!
  In jonge man sûnder burd kin ek in geit wêze!
  Politikus, dit is in rotte dy't mei de tonge byt!
  D'r is gjin God yn it hert, mar de preester is yn 'e lever!
  Nea wit wannear't de wrâld sil einigje, mar de nachtmerje fan it libben liket einleaze!
  In net útnoege gast is slimmer dan in coronavirus!
  It meast deadlik firus is politisy dy't de ynfeksje fan verbiage fersprieden!
  God skepen ljocht, tsjuster ferskynde doe't minsken waarden blyn troch politisy!
  Wannear ferskynde de earste politikus? Doe't Eva Adam bedrogen en wittenskippers fûnen dat de minske evoluearre út in aap!
  Oft in persoan ôfkomstich is fan in aap is in moot punt, mar d'r is gjin twifel dat minsken unweardige ôfgoaden imitearje!
  Oarloch is in foarhamer dy't de spegel fan minsklike yllúzjes brekt!
  In politikus belooft frede, mar hy kin sels allinnich freonen wurde mei syn eigen beurs!
  In politikus, it is in duvel, mar sa tûk ferberget er syn sturten net!
  De politikus is as in ingel fan ljocht yn taspraken, en de satan is yn realisaasje!
  As jo ynienen swiet fiele fan 'e taspraken fan in politikus, kontrolearje dan as jo yntelliginsje op' e grûn fallen is!
  Op hokker wize is in politikus min of mear earlik yn wurden: oaren binne net better!
  Politikus, skinkt it sulver fan taspraken graach út, mar om de ien of oare reden allinnich swijen op 'e tiid krijt goud!
  Sels in diamant is net sa dreech dat se net fergriemd wurde troch de koppige winsk fan in politikus om te beloven!
  Hjir hawwe de krigers har fjochtkits al feroare en werom nei de basis. Ja, it offensyf fan it USSR-leger is tige machtich.
  Fjochtsje en oare krigers. Bygelyks, Mirabela slacht lândoelen mei grutte effisjinsje út.
  Har jetoanfalsfleanmasine foel ferskate doelen oan, meast op lân.
  It famke drukte mei de bleate teannen de knopen yn en song fan wille;
  Wy sille de hiele wrâld fan geweld ferneatigje,
  Nei ûnderen en dan...
  Wy sille in nije, nije wrâld bouwe -
  Wa wie nimmen, hy sil alles wurde!
  Sowjet-troepen kamen Bonn al oan. De generaals fan it Reade Leger wiene tige tefreden. Se wûnen mei fertrouwen. Mar yn in slach kinne ferskate útkomsten barre. It Reade Leger naam it oantal tanks en houwitsers, en oare soarten wapens. De fjildslaggen lieten sjen dat de Amerikaanske M-60 tanks gjin rivalen wiene foar de Sovjet T-72 en T-80. Lykwols, sels de eardere T-64's binne noch sterker as de Amerikaanske.
  Dat it front fan 'e Sovjet-troepen spesifyk de fijân ferplettere. Marshals fan de USSR tekene diagrammen fan offensive operaasjes. En avansearre tanks kamen de Ryn yn. En rôle der oerhinne mei rupsen. En it wie in yndrukwekkend gesicht.
  Dêrnei spatte in hiel bataljon famkes, dy't har beha's útslingerden, yn 'e rivier. En it wie sa moai.
  Sowjet-troepen kamen Belgje binnen ... It wie noch maaie 1975, en it wie waarm en de loft wie fol mei maitiid.
  De pleatslike befolking foar de krigers foel op 'e knibbels en tute har bleate, beitele fuotten.
  De krigers wûnen...
  Alenka, bygelyks, mei har team, wie de earste dy't Brussel yn rûn. Anyuta smiet in granaat mei har bleate teannen en koarde:
  - Foar it reade kommunisme!
  Alla, skreau fan twa masinegewearen tagelyk, merkte op:
  - En grien kommunisme is net min!
  Maria smiet in granaat mei har bleate teannen, skeat in NATO-soldaat útinoar en piepte:
  - En de helderste kleur is de kleur fan 'e oerwinning!
  Marusya skeat in bazooka, smyt in fijân tank en tjirp:
  - Wy sille winne!
  En hja skodde har bleate skarlaken tepels fan har boarsten. Hjir is it famke...
  BMP's fjochtsje hjir ek, mei gewearen en masinegewearen. En se binne ek aktyf terske it NATO-leger.
  It famke, lykas altyd, is fol fan agression en opwining. En har eagen glinsterje. Se binne sokke prachtige krigers.
  Olympias, sjitten fan in ynfanteryfjochtsauto, sjongt:
  De grutheid fan Ruslân kin net begrepen wurde
  Se is sa machtich en hillich ...
  It leger fan it Heitelân is ûnoerwinlik,
  Foar de gloarje fan 'e ûnbidige soldaat!
  En it famke sil nimme en sjitte út in raket launcher. En hy sil lizze in protte fijannen.
  Ja, de famkes binne hjir groovy...
  En no binne se Brussel foarby en komme de Sovjet-tanks al Parys yn. En se dogge it mei grutte krêft.
  Famkes Margarita en Oksana sette de reade flagge op 'e Eiffeltoer. En it beweecht mei de wyn.
  De famkes sjogge del en sjogge hiel Parys ûnder har. Prachtige en heul moaie stêd. En it fjoer gloeit yn it tsjuster.
  Margarita song:
  Master en Margarita,
  Jo witte dat d'r in oarloch is ...
  Master en Margarita,
  Wat is de held Satan?
  Oksana sei mei fertrouwen:
  - Boelgakov hat net sjen litten dat Sovjet persoan dêr't moat wêze grutsk op!
  Margarita wie it hjirmei iens:
  - Papieren goaie, it is ûnsjoch!
  Oksana swaaide har hân nei de piloaten en merkte op:
  - Mar froulju dy't dreamden fan modieuze jurken kinne wurde begrepen!
  Margarita lake en koarde:
  - Do kinst net sûnder froulju, nee,
  Yn harren de sinne fan maaie, sa't de dichter sei!
  Oksana logysk útjûn:
  Gjin saak hoefolle wurden jo jouwe
  Wês wer fereale op ús ...
  Dus elke kear, op syn minst in oere!
  
  It Reade Leger wûn de oerwinning. In skaren fan minsken begroete de Sovjet troepen as befrijers. En sa'n grut oantal sammele ûnder reade flaggen.
  En de muzyk spile, it orkest klonk ...
  Alenka, rinnen lâns de rotsige dyk fan Parys, tjirpe:
  Ik dream deselde dream
  Ik bin wer yn Parys, ik bin wer fereale.
  De sinne fan efter de dakken trof ús yn Parys.
  Ynienen sjoch ik - jo steane by it kafee.
  Ik studearre Frânsk as bern
  En ik besletten hoe te begjinnen in petear.
  Beleefd "Bonjup", sil ik jo fertelle ...
  Alla ûnderbrutsen Alenka:
  - Dit liet moat troch in man songen wurde! Binne wy lesbiennes?
  Alenka stimde mei in glimke iens:
  - Ja, it is better om foar in jonge keardel te sjongen! Vysotsky type!
  En de famkes laken.
  Nei de ferovering fan Parys ferhuzen de Sovjettroepen fierder nei de Porte de Calais om dêrwei Brittanje oan te slaan. En dit is har aktive stap foar it Reade Leger.
  De Sovjet-marine gie ek foarút en drukte. Benammen de ûnderseeboaten wiene mannich en sneaky.
  Gouged út Sovjet ynfantery auto's ...
  Natasha, bygelyks, kaam yn Rome. It wie sa moai yn Rome. Dizze stêd waard net sûnder reden ivich neamd. En der sitte safolle moais yn, ek it Colosseum. En ferskate soarten bylden foar keizers, en Caesars ...
  Natasha sloech har bleate foet op 'e stiennen en piepte:
  - Gloarje oan it ryk fan 'e USSR!
  Doe sprong it famke oerein en draaide him yn 'e loft. En har bleate hakken flitsen sa.
  Zoya wiisde agressyf oan:
  - Ja, de USSR is tige ferneamd!
  Augustinus sei mei in laitsjen:
  - En der komt in tiidrek fan kommunisme op it hôf!
  Doe knypeage it famke nei har partners. En se waard fansels fleuriger. En hja wie klear om te dûnsjen.
  Svetlana flitse har bleate, rôze hakken en merkte op:
  - Kommunisme is moai! Mar net yn 't hôf, mar yn 'e holle!
  En de famkes barsten út laitsjen, bleate de tosken.
  Rome joech him oan it Sovjet-ryk, lykas Itaalje. En tagelyk begûn de lâning yn Brittanje. En it Reade Leger foel ek de Feriene Steaten oan, fia Alaska. En dit is ek sa'n fet yngong.
  De famkes Alice en Angelica bruts troch Alaska, en hannele mei ekstreme effisjinsje. As it wurd ekstreem passend is foar effisjinsje.
  Alice, dy't op 'e fijân skeat en har tosken bleat, spruts út:
  - Ik leau yn it kommunisme!
  Angelica grommele lilk, en smiet in granaat mei har bleate teannen:
  - Net skele wat jo leauwe - kennis is macht!
  De famkes ôfstutsen de oanfal fan 'e fijân mei alle beskikbere middels. Alice spile eartiids skaak mei Botvinnik en pleitsje mei de earste Sovjet wrâldkampioen:
  - Is it wier dat yn in minne posysje alle bewegingen min binne?
  Mikhail Moiseevich antwurde mei in glimke:
  - In goede skaker liedt net ta in minne situaasje!
  Alice skodde skeptysk de holle.
  Mar sels do ferlern!
  Botvinnik knikte, mar merkte op:
  - Ferlern, mar opstien wer!
  Yn dizze wrâld wiene der lykwols wat nuânses. Mikhail Moiseevich Botvinnik, waard net ûntnommen fan it rjocht op wraak en fersloech ek Petrosyan yn 'e weromwedstriid. Doe spile er noch in wedstriid mei him. En ferlear fan Spassky. Dêrnei besleat Botvinnik úteinlik om wraak op te jaan. Hoewol't ik spile yn frije toernoaien foar in pear mear jierren. Spassky waard ferslein troch Bobby Fischer. Dêrnei naam Fischer noch mear oertsjûgjende wraak. En wylst hy noch wrâldkampioen skaken is. Karpov spile net mei him. En Fischer is ree om te fjochtsjen.
  Alice, lykwols, spilet skaak hiel goed. En Botvinnik konfrontearre syn krêft. Se drukte aardich op syn wrâldkampioen.
  No sjit Alice har snipergewear ôf en sjongt:
  - Gloarje oan 'e Komsomol, it strik om 'e nekke is bloeid!
  Angelica gromde:
  - Op ien of oare manier midsmjittich krije jo Alice!
  It famke snoarke yn reaksje. En joech noch in beurt út it mitrailleur.
  De famkes kearden de oanfal fan 'e fijân ôf en begûnen fierder te bewegen. Angelica hâlde fan Go te spyljen. En win rige dêr mei ferskate partners.
  Mar no wie it in fûle brân. En se skeat, en sloech de Yankee-soldaten del.
  En wylst it famke song:
  Ik bin in Russyske ridder op 'e knibbels fan 'e wylden,
  Fijannen fan Ruslân sil ik fan 'e ierde feie!
  En hoe't er nei syn partner winkt. En mei bleate teannen smyt er wer in granaat.
  It foetpunt fan it Reade Leger yn Alaska wreide hurd út. En de Sovjet-troepen bewege as druppels kwik op it oerflak. Benammen ljochte kavalerytanks kamen yn 'e slach.
  En de fjildslaggen waarden bywenne troch auto's foar ien persoan, dêr't it famke lei, en in tige leech silhouet - kompakt. En de Amerikaanske posysjes krigen sokke auto's. En no rydt Margarita yn sa'n auto en fjoer op 'e Amerikanen, en sjongt foar harsels.
  - Tra, ta, ta! Tra, ta, ta! Ik haw de kat deamakke!
  En fan in gewear mei in koarte loop as in klap. Fjochtsjende famkes, dêr't de finzenen har bleate, rûne hakken oan tútsje.
  Dizze krigers jouwe gjin genede oan ien. Hjir is it famke Domino, ek op in mobile tank, en single-seat fleagen, en crushes har tsjinstanners.
  En wêr kinne Amerikanen konkurrearje mei sokke minsken?
  Domino skriuwt fan masinegewearen, en spuugt deadlike ladingen en piip:
  - Foar Ruslân, ús lân fan it kommunisme!
  Domino is in koel famke, en de manlju foar har falle op 'e knibbels ...
  It is al juny en de striid is oan de râne fan Londen. De Britten ferwachten net dat har haadstêd sa gau ûnder oanfal soe. En yn Europa, Sovjet troepen hawwe oerwûn de Pyreneeën, al yn Spanje. En se komme nei Madrid.
  Elizabeth op de T-80 tank. De famkes hawwe in protte glorieuze oerwinningen wûn en geane no de haadstêd fan Spanje yn. Franco libbet noch, en is al yn eangst flechte. En de minsken ferwolkomme it Reade Leger as befrijers.
  De diktatuer is fallen, en blommen wurde smiten ûnder de rupsen fan 'e Sovjet-tank.
  Elizabeth said:
  - Wy hawwe de nazi's omkeard!
  Elena, mei help fan har bleate teannen, skeat de skonken, brekke de Amerikaanske tankette en grommele:
  - Ik die wat ik dwaan moast, fjirtich jier lyn!
  Catherine siet agressyf:
  - Ja, se hawwe it faksisme yn Spanje net ferpletterd, en hy kaam nei ús lân!
  Elizabeth antwurde mei in glimke:
  - No neat! Mar no sille wy alle ûnfoltôge nazi's yn 'e knop ferpletterje! D'r sil in wrâldwide bruorskip fan kommunisme wêze! En minsken sille inoar nea wer deadzje!
  De famkes tjirpen byinoar:
  - Minsken sille inoar nea deadzje! Glory oan Ruslân!
  Madrid foel. Sovjet tanks kamen ek Lissabon yn. De diktator Salazar, dy't al langer op 'e troan siet, waard ek omkeard, bekend om syn sympaty foar Hitler, en ferklearre hast de oarloch oan 'e USSR.
  De famkes Alenka en har team twongen de finzenen om har bleate fuotten te tútsjen ... wêrnei't de kolom fan Sovjet-tanks ferhuze.
  Gibraltar is it lêste NATO-bolwurk yn Jeropa. Se joech har yn har tiid net oan Napoleon noch Hitler. Mar no bestoarme it Reade Leger it.
  Elizabeth fjoer út in tank op Britske batterijen.
  It famke glimket in protte en sjit sekuer. Treft it doel en piept:
  - Der binne gjin barriêres foar it kommunisme!
  Elena skeat ek passend, mei har bleate teannen en grommele:
  - Famke, nim de masine sa gau mooglik!
  Ekaterina sloech ek de fijân. Se sloech him krekt en raasde, har tosken bleat:
  - En in granaatûntwerper fan 'e wonderrel sil goed fan pas komme!
  Litte wy sizze dat de famkes op stridende manier op 'e posysjes fan Brittanje sjitte.
  Elizave, sels by it sjitten, fielde har ynspirearre en komponearre ferskate tsientallen aforismen;
  De liuw is de kening fan de bisten, mar foksen hearskje meast oer de bisten!
  De wolf docht skieppeklean oan, de politikus docht skuon oan mei wite wanten!
  Polityk is in smoarch bedriuw en wite wanten dêryn binne like passend as wite jassen yn in myn!
  De kening is net dejinge dy't raast as in liuw, mar dejinge dy't slûchslimme as in foks!
  De diktator hâldt derfan om demokrasy as in kraai oan in nachtegaal te learen om te sjongen!
  Minsken, dit is gjin fee, en de hearsker is gjin pan!
  De minske is de soan fan God, om't se him yn 't folle krusigje!
  In politikus is wolris in wolf yn skieppeklean, mar faker in raem yn in liuwske klean!
  De politikus hat de grutste keunst, it is djoer om te ferkeapjen, dat is gjin penny wurdich!
  Politikus, dit is de diktator fan flessen - syn taspraak soarget foar in kater!
  D'r binne gjin fatsoenlike minsken yn 'e polityk sa seldsum as fegetariërs ûnder wolven!
  Oardering wurdt yn stilte set, in puinhoop jout oanlieding ta ferbiering!
  De politikus is in dwerch mei in lange tonge en gigantyske ambysjes!
  D'r binne gjin droege stiennen yn 'e rivier, gjin politisy mei skjinne hannen!
  God sil it minskdom net omkomme litte as it net delkomt nei it nivo fan helske bisten!
  It is better om in burdleaze jongfeint te wêzen as in geit dy't syn jeugd feroare hat!
  De politikus strûpt in stank út, troch de swiete rook fan huniche taspraken!
  In politikus hat ien doel - macht, en alle metoaden om it te berikken binne suver smoargens!
  Politikus, it is net altyd in sterke hân, mar altyd in lange tonge!
  De lange tonge fan in politikus ferkoart it libben fan de kiezer!
  Under in diktatuer is it as yn in bus - de helte sit, de oare helte trillet, en de tirankontroleur is sels in leffe haas!
  In politikus is in wiskundige dy't mei gjinien diele wol, mar graach meinimme!
  Der binne gjin bruorren yn de polityk, mar fol jonges, gjin tsjoenders, mar fol nachtfeeën!
  De politikus wol de kiezer sjen litte dat hy in tsjoender is, mar yn werklikheid is hy gewoan in nachtfee!
  In politikus sûnder ballen fan stiel rint it risiko om syn broek oan te dwaan!
  Politikus, dit is in clown, mar ynstee fan laitsjen, lit er dy spuie!
  In politikus is in clown, mar gjin tapyt, mar in tapyt!
  De politikus is in nar, mar syn klokken rinkelje mei it brûns fan idel praat!
  Polityk, it is allegear smoargens as jo nei de top klimme!
  Politikus, steals makket safolle mooglik lûd, mar stelle net allinnich jild!
  De politikus sammelet de stimmen fan kiezers om syn mûle te sluten!
  Politikus, dit is God allinnich oarsom, de Almachtige skept oarder út chaos, en de politikus feroaret oarder yn gaos!
  De politikus is in leffe hazze yn hert, en hâldt ek fan grien!
  Wodka is wat wille jout foar in oere, in politikus makket jo triennen fan teloarstelling foar in ieu!
  Yn ien glês wodka sil de geast net ferdrinke, mar sels in dripke fan 'e swiete taspraak fan in politikus is genôch om it lân te ferdrinken!
  In wolf is in ferpleechster yn 'e bosk, in politikus mei in wolfgreep kreupelt sawol minsken as bisten!
  De diktator is in foks, mar folle gluteriger, en by steat om alle minsken op te slokken mei in boa-constrictor!
  Polityk is spraak, lykas in foarhamer tinken ûntmoediget, hoewol it gjin gewicht hat!
  In politikus is in koevoet dy't harsens slacht, allinnich sêfter as waaks as it giet om prinsipes!
  Polityk is sa'n gebiet dêr't elkenien wurdt ferrifelje, en elkenien is ferkeard, mar de winner is dejinge dy't ferdraait de plausibiliteit!
  In bleatefuotte frou rint net it risiko om in kjeld fan manlike ûnferskilligens te kontraktearjen!
  Manlju hawwe gjin frouljusferbylding foar outfits, froulju hawwe gjin manlik realisme foar skuon!
  In frou hâldt fan wannear't in man hearrich is, en ûnferskillich foar alkohol, mar in man dy't har bedwelmje kin!
  De famkes, koartsein, binne allround ambachtslju en namen Gibraltar. Londen foel ek. Sowjet-skippen binne al yn Ierlân lâne. En ja, Alaska waard ferovere, en it Reade Leger kaam Kanada yn.
  De famkes binne fûl en springe ...
  Alice sei mei in laitsjen:
  Wy binne stoere krigers!
  En mei har bleate teannen smiet se in granaat.
  Angelica merkte op:
  - Steilheid is net altyd in teken fan yntelliginsje!
  En mei har bleate hakke beswykte se foar in magnetyske myn. En lei in protte fjochters del.
  Famkes rinne troch Kanada en sjonge;
  Komsomol famkes binne de coolste fan alles,
  Se fjochtsje it faksisme as earnen ...
  Mei ús heitelân in súkses wêze,
  Krigers as mei de waarmte fan in fûgel!
  
  Se brâne mei ûnbeheinde skientme,
  Yn har waarmet de heule planeet de flam helderder ...
  Mei it resultaat limitless wêze
  It memmelân sil sels bergen slypje!
  
  Ta eare fan ús heitelân, hillige,
  Wy sille fjochtsje mei de fanatyk ...
  In famke rint bleatefoet yn 'e snie,
  Se draacht granaten yn in strakke knapsek!
  
  Sil in kado yn in heul krêftige tank smite,
  Shatter it for glory ...
  It famke sjit in masinegewear,
  Mar der is in ridder fan in dappere steat!
  
  Alles kin in famke wêze, leausto
  Hy kin sels yn 'e romte fjochtsje ...
  En de keatlingen fan it faksisme sille in bist wêze,
  Hitler is ommers mar in skaad fan in miserabele clown!
  
  Wy sille berikke, d'r sil it paradys wêze yn it universum,
  En it famke sil de bergen ferpleatse mei har heel ...
  Dêrom fjochtsje jo en doarst
  Ta de gloarje fan ús heitelân Ruslân!
  
  De Führer sil wachtsje op in loop foar himsels,
  En hy hat in masinegewear mei in granaat op him ...
  Dwaas mâlstû net,
  Wy sille de Wehrmacht begrave mei in skeppe!
  
  En it sil wêze yn it hielal sa Eden,
  Grutte as romte en heul bloeiend ...
  Jo joegen jo oer oan 'e Dútsers, gewoan domme Sam,
  En Jezus libbet altyd yn 'e siel!
  
  Komsomol-lid wêze is heul goed,
  Gedragen ûnder in moaie reade flagge...
  Ek al is it soms dreech foar my
  Mar de eksploaten fan 'e skientme binne net om 'e nocht!
  
  Blesfuotten rûn ik de kjeld yn,
  Sniedriften kietelje de bleate hak ...
  De froulike eangst is wier tanommen,
  Wy sille in nije wrâld fan kommunisme bouwe!
  
  It heitelân is ommers ús eigen mem,
  Wy hawwe te krijen mei libbendich kommunisme ...
  Fertrou ús dat wy it heitelân net fertrape,
  Lit ús in ein meitsje oan it ferfelende meunsterfascisme!
  
  Ik bin altyd in moai famke
  Hoewol ik wend bin om bleatefoet yn in sniedrift te wêzen ...
  Grutte dream útkommen
  Wat ha ik gouden flechten!
  
  Fascisme bruts troch rjocht nei Moskou,
  It is hast as sjitte se op it Kremlin...
  En wy famkes binne bleatefoet yn 'e snie ...
  Jannewaris stiet der, mar it liket ús yn maaie!
  
  Wy sille dwaan, foar it heitelân, alles witte
  D'r is gjin lân yn it universum dat ús leafst is ...
  Lit d'r in heul swier libben wêze,
  Gjin needsaak om gewoan op it bêd te rêstjen!
  
  Lit ús in strieljend kommunisme bouwe,
  Wêr is in paleis mei in fertakke tún foar elkenien ...
  En it faksisme sil omkomme yn 'e ûnderwrâld,
  It is nedich om hurd te fjochtsjen foar Mem Ruslân!
  
  Dat it sil goed wêze yn it universum,
  As wy de fijannen fluch deadzje ...
  Mar no is de striid tige swier,
  De famkes rinne bleatefoet!
  
  Wy binne famkes, fjochters-helden,
  Litte wy wyld faksisme yn 'e hel smite ...
  En do sjochst bleatefoet skientme
  Dat de banner fan it kommunisme it kin!
  De ferskes binne miskien net hielendal foar it seizoen, mar út it hert en mei myn hiele hert ....
  Yn july 1972 kaam it Reade Leger de kontinintale Feriene Steaten binnen. En se wûn mei oertsjûging, nettsjinsteande útwreide kommunikaasje. En de súksessen fan it Reade Leger wiene kolossaal.
  En ek superioriteit yn wapens.
  Benammen as tanks, en loftfeart ek. En se fersloegen de Amerikanen.
  No fjochtet Elizabeth op it grûngebiet fan 'e Feriene Steaten sels. Fjochtet en wint, en ferjit net te sjongen:
  - Ien Twa Trije! Brek de fascist!
  Elena fjoer mei har bleate teannen en piept:
  Wy sille Amearika feroverje!
  Ekaterina drukte har skarlaken tepel op 'e joystickknop en joech út:
  - De coolste oerwinning sil fan ús wêze!
  Tagelyk herinnerje guon goed rjochte famkes en aforismen:
  In politikus dy't in taart yn 'e loft belooft, lit it eigendom fan 'e naasje oan 'e wyn gean!
  In prostituee krijt jild mei de tonge, in politikus krijt stimmen, mar dy lêste is folle korrupter!
  De politikus is in ezel dy't de kiezers yn pakezels meitsje wol!
  De politikus hat ien dieven 's pak - ôfpersing fan stimmen!
  In politikus is in geit dy't molken wurdt mei verbale diarree!
  In prostituee is folle earliker dan polityk, seks yn ruil foar jild, better dan pornografy foar in stim!
  De politikus wurdt jûn as de lêste hoer, mar besmet alle kliïnten yn ien kear!
  In kondoom beskermet in prostituee tsjin ynfeksje, allinnich oordopjes helpe tsjin politike ynfeksje!
  De politikus is fluch op 'e tonge, stadich op it ferfoljen fan it beloofde, mar gewoan in jachtluipaard yn rjochtfeardiging!
  In politikus is in master fan de leagen, in grutte master fan ferrifeljen, in kampioen fan ûntdutsen, mar hy ken de elemintêre regels fan fatsoen net!
  In politikus mjit net sân kear, mar snijt trije felen ôf!
  In politikus is in luis dy't sit op in bolle kiezer, mar nettsjinsteande syn lytse omfang, it is hiel lestich!
  Wat in frou wol, God wol, en wat in politikus wol, sels de satan wol net!
  In politikus is in bokser mei korrupte skiedsrjochter en yllegale slach!
  In politikus is in keunstner dy't ljochte tekeningen leaver hat as donkere kleuren!
  Der is neat glibberiger as it paad fan in politikus nei boppen, allinnich del triuwt er de kiezers!
  Leau net dat de politikus jo freon en lifeline is, hy is jo fijân en sleept jo yn it ravyn!
  Gewisse is in djoere commodity, mar it wurdt net ferkocht troch gewicht, en it wurdt net kocht tegearre!
  Elke politikus hat skeletten yn syn kast, mar kiezers wurde ferteld dat se fleis yn 'e kuolkast binne!
  Dizze politikus is in kat dy't in mûzefal klear hat foar kiezers, allinnich it aas is gjin tsiis, mar in ferbaal húske!
  De kiezer drinkt wodka, en de politikus skuort him de kiel!
  Better de hiele nacht drinke dan op in politikus te stimmen mei dronken eagen!
  De politikus sjongt, docht him út as syn eigen, mar neffens in oar syn notysjes!
  D'r binne gjin falske notysjes yn 'e leafde, en polityk is in folsleine falskens!
  In politikus dy't in taspraak mei in streep ferspriedt, sil de kiezer in geruite loft jaan!
  Faak komt yn de polityk foarop - it lêste bist!
  Hoewol in politikus en in oaljefant yn in porseleinwinkel, sil hy troch elke barst krûpe!
  In bleate frou ferliedt manlju, set skuon op 'e rike en stopet har bleate hakke ûnder de hakke!
  Neaken froulike boarsten sille in man sûnder broek ferlitte!
  In prostituee lûkt him út foar in klant, in politikus docht in skieppehûd foar de kiezers!
  As jo wurde skood troch kopleaze politisy, dan binne jo de lêste hoed!
  As jo gjin kening yn 'e holle hawwe, dan binne jo in hoed en yn need!
  De kroan is net foar dejinge dy't de hoed hat!
  De djoerste taspraak is gouden stilte!
  In diamantman mei in sterke wil en senuwen fan stiel!
  Beskiedenens siert in persoan, mar in politikus hâldt fan himsels te ferheegjen oant it ûnsjoch!
  Hast gjin earlike politisy, mar fol teloarstelde gûlen!
  Genôch praat, tiid om te begjinnen!
  Yn 'e verbale diarree fan politisy ferdrinke dieden, mar lege wurden komme op!
  De polityk en de see binne knibbeldjip, mar hy is oant syn earen bedutsen mei verbale diarree!
  Fan 'e huning út 'e mûle fan politisy kinne jo foar altyd yn sliep falle!
  De famkes komponearren goed en fochten poerbêst. Philadelphia foel en de Amerikanen streamden yn.
  Sowjet- en Sineeske troepen gongen oer de Feriene Steaten op yn oerwinnende marsen.
  Yn Amearika, panyk, en bedlam, en it like dat der gjin kâns op heil.
  It Reade Leger naam stêd nei stêd. En al benadere ein augustus nei New York en Washington.
  In hiele bataljon fan famkes begûn te stoarmjen de Amerikaanske haadstêd.
  Se fochten yn in mob, bleatefoet en yn bikini's. En se smieten mei de bleate teannen granaten.
  En rûn om Washington hinne. En hja skeaten tsjinstanners út masinegewearen en smieten granaten.
  En hja raasden:
  - Lenin is by ús yn oktober,
  Mei in grutte deu yn it deiboek!
  En sa't de tongen sjen litte. En jaan te sjitten fijannen. En hoe't Sovjet tanks dorsken.
  En sloech houwitsers en raketlansers.
  Sa slacht "Smerch" en blaast alles yn ien kear. En hiele buerten eksplodearje en ynstoarte.
  En it draaide út op in wrede staging fan ferpletterjende klappen. En de raketten eksplodearje ...
  It Wite Hûs wurdt ferwoaste en it Amerikaanske Kongres flechte. Dit is hoe't de oarloch útrûn. En de famkes roppe en sjitte.
  Doe sette se de finzenen op 'e knibbels en meitsje se har bleate fuotten tútsje. En se dogge it trillend fan eangst.
  Maria, dy't troch in swarte soldaat op 'e hak tute waard, koarde:
  - Gloarje oan 'e CPSU!
  En klikte syn bleate teannen op 'e noas.
  Augustinus rôp:
  - Foar it reade kommunisme!
  En de krigers folden de soldaten en sprongen letterlik op har. En dit wie de agressive druk fan 'e Sovjet-merries.
  
  Mar dêr lei de saak ek net ta... De famkes stieken de manlju ek noch wat yn 'e brân.
  Mar koartsein, Washington foel. En New York ek... De Amerikanen lutsen har werom, of leaver flechten nei it suden.
  Mar se waarden efterfolge troch it Reade Leger. En ried en ried hielendal nei Meksiko.
  Op 3 septimber 1975 kapitulearren de Feriene Steaten. De oarloch is hast foarby. Mar it wie ek nedich om Latynsk-Amearika te feroverjen mei pro-Amerikaanske diktatueren. Se binne gjin rivalen yn krêft, en de minsken yn dizze lannen binne foar de USSR en de kommunisten.
  Mar jo moatte trochgean en trochgean. En ôfstannen oerwinne.
  De oarloch wie noch oan 'e gong en de famkes fjochtsjen.
  Natasha, om de tiid te koartsjen, fleach op in fleantúch mei har team.
  De famkes spilen foar fjouwer in spesjaal soarte skaken en bepraten de machtsbalâns.
  Zoya sei mei in glimke:
  - No sille wy it hiele kommunisme hawwe!
  Augustinus merkte op:
  - Der komt in bruorskip fan kommunistyske steaten en folken. En dan sille der gjin oarloggen mear wêze, gjin problemen mear. Wy sille net allinich nei Mars fleane, mar nei de stjerren. En dêr sil de âldens ferslein wurde, en wy sille allegearre neaken wurde, sûn en lokkich!
  Svetlana lake en antwurde:
  - Foar altyd jong! Foar altyd bleate fuotten!
  Natasha lake en sei:
  - It is geweldich!
  De gefjochten yn Latynsk-Amearika wiene flak. De folken stiene oan 'e kant fan it Reade Leger, de soldaten en ofsieren woene net echt stjerre foar har illegitime diktators. Mar yndividuele fanatyk fochten, mar se waarden maklik ûnderdrukt. En de troepen gongen op, ferpletterden en fersloegen de fijannen.
  De USSR wûn mei grut gemak ...
  Mar de oarloch is noch net foarby. Hoewol't yn novimber Santiago naam en stoar Pinochet. En hiel Latynsk-Amearika wie ûnder kontrôle.
  Mar wy moatte noch swarten yn Súd-Afrika befrije en kontrôle nimme oer it Midden-Easten en islamityske lannen.
  De USSR stifte wrâldhegemony. En hy woe alles kontrolearje. It jier 1976 is kommen ... Sovjet en Sineeske troepen, lykas bûnsmaten, besette it hiele Midden-Easten, en Pakistan en Iran yn in moanne en in heal. Yndianen namen ek diel oan 'e fjildslaggen foar Pakistan. Fierder, in moanne letter, namen se kontrôle oer noardlik Afrika. It ferset wie swak, hoewol't Sovjet en Sineeske troepen in protte fermoarde. Oare lannen yn Afrika fersette har net. En se waarden frij maklik en hast frijwillich ferovere.
  Súd-Afrika fersette ek mar twa wiken. Swart, fansels, stipe de USSR en Sina. En de oerwinning wie folslein. En der wie in flecht nei Mars, en alles wie tige delikaat. It Reade Leger besette ek Austraalje en Nij-Seelân.
  Dêrnei waard besletten om ien ryk te nimmen en te meitsjen. Mao Zedong wie krekt stoarn. En yn Sina kamen folslein pro-Sovjet-troepen oan 'e macht.
  En op 18 novimber 1976 waard in wrâldreferindum hâlden oer de oprjochting fan 'e USSR op' e hiele planeet Ierde. Sa einige de gearkomste fan it Sovjet-ryk. De USSR waard ien lân yn 'e hiele wrâld.
  En Nikolai Voznesensky is de foarsitter fan 'e hiele planeet Ierde. Al gau waard de ferkiezing fan de foarsitter foar fiif jier hâlden. In sterke wrâldmacht waard oprjochte. En minsken fleagen nei de planeten fan it sinnestelsel.
  Och, Nikolai Voznesensky is net ûnstjerlik. En it slagge net om ûnstjerlikens te ûntdekken. En hy stoar yn 1980, doe't de romteskippen Mercurius al berikten.
  Mar hy hie in fise-foarsitter, in frou, Margarita Korshunova, dy't begûn te regearjen nei Voznesensky.
  En it libben streamde goed en fleurich.
  Minsken behearske de planeten fan it sinnestelsel. Se begûnen stêden te bouwen op 'e moanne, Mars, Venus, Merkurius.
  En yn 2020 begon de earste bemande flecht bûten it sinnestelsel nei de planeten dy't om de stjer Sirius draaiden. En it wie tige nijsgjirrich en op syn eigen manier, moai.
  Op planeet Ierde wiene materiële problemen al oplost en wie der gjin earmoed. In kankerfaksin is ûntwikkele en in protte sykten binne útroege. Eksperiminten mei ferjonging begûn. Der waard noch folle mear dien.
  Elkenien hie al auto's yn eigen besit. In protte guod waard fergees, benammen iten. Oaren wiene tige goedkeap. Boppedat, de prizen waarden hieltyd falle, en leanen groeide.
  Der wie gjin wurkleazens. Wier, de rappe ûntwikkeling fan 'e wittenskip hat in tekoart oan banen makke. Mar dit waard oplost troch it ferminderjen fan de lingte fan de wurkdei. Earst waard in wurkwike fan fiif dagen ynfierd. Dan fjouwer dagen. En doe waard de wurkdei seis oeren. En dan fermindere nei fjouwer.
  Dat is, wurk yn 2020 waard fjouwer oeren deis en trije dagen frij! En dat is geweldich. En in protte produkten binne fergees en oerfloedich. Der wie wiere bertekontrôle om oerbefolking foar te kommen, mar sa matich. Trije bern kinne sûnder problemen krigen wurde.
  Ferhâldingen tusken rassen en nasjonaliteiten, op syn minst nei bûten, wiene frij foarspoedich en freonlik. Minsken libbe as ien famylje fan folken. De Sovjet minsken begûn te dominearjen, en alles liket te wêzen goed.
  De religy wie kommunisme, materialisme en ateïsme. It wichtichste ding is it leauwe yn 'e minsklike geast. Fansels moatte minsken minsken wêze.
  No, hoopje op ûnstjerlikens troch de krêft fan kommunistyske wittenskip. Se sizze dat de tiid komt, en de wittenskip sil sa almachtig wurde dat se sels de deaden opwekke sil.
  En Stalin, en Lenin, en Voznesensky!
  En leau dat de wittenskip alle minsken op ierde wer opwekke sil. Guon foar it ivige libben, oaren foar opnij oplieding.
  En dit is better as it bibelske ferhaal fan it paradys. En minsken leauden yn kommunisme en ûnstjerlikens. En dat der meikoarten gelok wêze sil yn it hielal.
  En religys ferdwûnen stadichoan en ferlearen relevânsje. En de islam wie net mear sa aktyf. En ek moskeeën en tsjerken waarden sletten, lykas timpels. En minsken leauden yn 'e goaden, lykas yn mearkes.
  Kriminaliteit is hast ferdwûn, it libben wie tige goed, neist binne d'r in protte fideokamera's, en deteksje is hast fuortendaliks. En it libben waard leuk.
  Der wie ek frijheid yn erotyk, en sels in moade foar neakene lichems. Der wie ek in kultus fan in sûn lichem en fysike oplieding.
  Minsken gongen nei absolút lok en oerwinning oer de dea! Yndividuele organen binne al klonearre, en de kreupelen en handikapten binne ferdwûn.
  En it minskdom, tank oan it feit dat Stalin ferstoar fjouwer jier earder, wie optimistysk oer de takomst!
  
  
  PUTIN'S LUCK MET HITLER
  Hitler krige it gelok fan Russyske presidint Putin mei help fan in magysk ritueel. En it feroare de rin fan 'e skiednis dramatysk. Earst waard de loftslach om Brittanje wûn. Wier, Hitler doarst net te lânjen, mar yn 'e loft wûn de Luftwaffe dominânsje. Franco stimde ûnder dizze betingsten yn mei de oanfal op Gibraltar. De Dútsers feroveren dizze festing yn twa dagen. En se stjoerde troepen nei Afrika.
  De oarloch mei de USSR waard útsteld. Mar it profitearre allinnich de nazi's, sadat it Swarte Kontinint waard ferovere.
  De numerike superioriteit fan 'e nazi's en bettere organisaasje lieten harren yn in jier feroverje Afrika, it Midden-Easten en Yndia.
  En yn novimber 1942 kamen de nazi's yn alve dagen ynienen oan lân en namen Brittanje yn.
  Dêrnei begûn de tariedings foar in oarloch tsjin de USSR. De Dútsers sette nije tanks yn: "Panthers", "Tigers", "Lions", klear foar de striid. En op 22 juny 1943 begûn de ynvaazje.
  Fansels, de USSR koe tariede goed foar dizze tiid yn twa jier. It oantal tanks groeide ta tritich-acht tûzen en hûndert en tweintich divyzjes, it tal fleantugen berikte fyftich tûzen. It oantal gewearen en oare soarten wapens naam ek ta. Mar de Wehrmacht foege der in soad by. It oantal tanks yn it Tredde Ryk groeide yn twa jier fan seis tûzen nei tweintich tûzen. En har kwaliteit is signifikant ferbettere.
  De loftfeart yn it Tredde Ryk gie ek omheech. De nije ME-309 wie in tige krêftich wapen en kaam yn 'e searje. De Focke-Wulf, en Yu-288 en Yu-188 wiene sterker. En it wie serieus. De Fritz hie ek gaslansers, en noch folle mear. Ynklusyf it machtiger MP-44 assault rifle.
  It wichtichste wie dat de Dútsers in grut tal ynfantery hiene. Se koene koloniale troepen en soldaten út Europa brûke.
  Mar der wiene ek oare nuânses. It Reade Leger wie net klear foar ferdigening. Ja, se hawwe har net leard harsels te ferdigenjen. En hoewol't se slagge om te foltôgjen de festingwurken oan de Molotov line, se wienen te ticht by de grins en net djip genôch.
  Dêrneist koene de Dútsers oanfalle út Turkije en Iran, en Yndia. Plus, Japan hat troepen ynset foar it offensyf.
  Ja, se drukten hurd.
  En yn trije moannen de USSR waard ferslein en Moskou foel. Twa moanne letter waard Ruslân folslein beset.
  Dêrnei besleat Hitler Amearika oan te fallen. En hjir waarden de Dútsers holpen troch it gelok.
  De Amerikaanske tanks wiene swak, it fleantúch bleau efter. En de Dútsers hienen suksesfolle jetfleantugen, en fleanende skuorren ferskynden folslein ûnkwetsber foar lytse wapens, en ûnderseeboaten wiene gjin wetterstofperoxid. En tanks fan 'e E-searje, dy't de FS ferplettere, wol mei muoite, mar mear fanwegen de ôfstân op 30 jannewaris 1946. Krekt de oerbliuwsels fan it Amerikaanske leger kapitulearren.
  En op 20 april 1951 foel Hitler, bang dat de samoerai in atoombom makken, Japan ek oan ... De oarloch duorre ien manier. De nazi's hienen mear avansearre piramidale tanks, krêftige fleanende skuorren mei lasers, en ultrasone wapens. Mear avansearre meardere lansearringsraketsystemen, en folle mear.
  Dat is, Japan duorre net langer as seis moanne. En de oarloch einige mei in oare oerwinning foar de Wehrmacht.
  It gelok fan Putin holp Hitler it lêste substansjele ryk op ierde te feroverjen.
  En op 20 april 1959 waard in wrâldreferindum hâlden, wêrby't de keizerlike foarm fan regearing fan in wrâldmacht, ûnder lieding fan Adolf Hitler, fêstige.
  Al yn 1949 fleagen de Dútsers nei de moanne. En op 20 april 1957 fûn in flecht nei Mars plak.
  De nazi's behearske it sinnestelsel. En oer de hiele wrâld wie der no in izeren, Dútske oarder. Yn 'e âldens fan santich waard Adolf Hitler wrâldkeizer, tanksij it lok fan Vladimir Putin. Dit is in fenomenale prestaasje.
  Dan bliuwt it om oare wrâlden te ferkennen, en it minskdom is ferienige. Lykwols, fansels, in protte bou sites, fan ferskate soarten om 'e wrâld. Ynklusyf in ûndergrûnske tunnel fan Chukotka nei Alaska. Mar op 1 maaie 1959 stoarte Adolf Hitler mei syn fleantúch. En it fantastyske regear fan 'e omropster einige. Blykber, Putin, mei syn fenomenale gelok, wie net ornearre om te libjen mear as santich jier.
  Mar Hitler hie al in erfgenamt. Fan de bern krigen troch keunstmjittige ynseminaasje. Sa gie de dynasty fan Adolf troch. En it minskdom bleau bou op ferskate nivo's.
  Sels yn Afrika waarden diken en spoarwegen en auto's boud, lykas ek in protte stêden. En de swarten wurken hjir en ferhege de ekonomy fan it Swarte Kontinint.
  It minskdom is evoluearre en opstien. It kommunisme waard boud, en it libben fan minsken waard hieltyd better.
  Nei Hitler waard de keizer regearre troch syn soan Wolf de Earste. Hy wie jong, mar wiis, en tilde it minskdom ta grutte hichten. Ien fan de ideeën wie om it oantal froulju te fergrutsjen en te eksperimintearjen op genen. Benammen waard besletten om it tal wyfkes sa te fergrutsjen dat se fiif kear mear wiene as mantsjes.
  Tagelyk, yn 1961, fleagen de astronauten fan it ryk nei Venus, en in jier letter, nei Merkurius. In pear jier letter besochten wy de satelliten fan Jupiter. Besocht oare planeten. Oant yn 1980 de fierste planeet yn it sinnestelsel, Pluto, besocht waard. En it wie geweldich.
  En yn it jier 2000 begûn de earste ekspedysje sûnder stjerren. Kriminaliteit ferdwûn hast op planeet Ierde, en sykten en epidemyen wiene klear, minsken ferjitten oer honger en commodity tekoart. It libben waard better en better.
  En in echt paradys waard boud. En minsken fochten net mei elkoar. Wittenskip hat him rap ûntwikkele. En bring lok oan minsken. Technology hat ek evoluearre. It masterstik hjirfan is fansels de diskette. Se wiene al by steat om te fleanen tusken planeten. En de Fritz wiene net te stopjen.
  Yn Ruslân, guerrilla oarlochsfiering gau bedarre. Minsken besletten dat der gjin kâns wie om de nazi's ôf te smiten en dat se libje moasten. En it libben waard better en better. It ryk wie opmarsearre nei kommunisme. Mar nei it jier 2000 waard in protte guod folslein fergees. Der wiene gjin dakleazen, elkenien hie in baan. En hiel moaie huzen waarden boud. En elkenien hie auto's, en elkenien hie fergees ynternet, en folle mear.
  It libben gie omheech. It wie goed foar minsken. En elkenien waard stadichoan wend om ien ryk te wêzen. En der wie assimilaasje.
  Russen en oare Slaven krigen gelikense rjochten mei de Dútsers. Ja, en oare folken libbe goed ûnder de kontrôle fan de nazi's.
  Wa't net fjochte, net partisipearre, libbe mei weardichheid. De Dútsers hawwe gjin strafaksjes útfierd, sûnder reden.
  En wier, sa gau't wy de partizanen kwyt wiene, holden de ûnderdrukkingen yn ien kear op.
  In fleksibel besettingsbelied waard boud. Der wie selsbestjoer en it brûken fan pleatslik personiel. En yn 2020 krigen alle minsken op planeet Ierde boargerskip en juridyske gelikensens waard úteinlik fêststeld.
  Tsjin dizze tiid hie de wittenskip sa ûntwikkele dat de âlderdom ferslein waard, en elkenien waard ivich jong en moai.
  En op oare planeten fan it sinnestelsel ferskynde delsettings fan it Tredde Ryk. En sa waard it geweldich yn 'e wrâld.
  Jonges en famkes yn dizze wrâld begûn te fersprieden oer de galaxy. Firtuele realiteit is al ferskynd yn 'e Hypernet-matrix, en in protte fan alles prachtich en jong en moai. Alles koe wurde reprodusearre.
  It Ryk fan it Tredde Ryk waard in ryk fan grutte kânsen en ferovere it hielal.
  En de frou dêryn waard fiif kear mear as manlju. En it binne allegear moaije, jonge famkes, en de mannen binne jonge mannen dy't it burd net hoege te skearen. Yn feite is it burd allinich in primityf, dierlik atavisme.
  En no raastje en baarne sokke nijsgjirrige spultsjes firtuele realiteit.
  Ien fan sokke almachtige skeppers fan 'e universums, Friedrich Sfero, hat krekt it coolste "fermaak" regele.
  In romteslach nammentlik. Oan 'e iene kant, syn troepen, fertsjintwurdigje Proud Germany, oan' e oare kant, de stjer leger fan elke freondinne, deselde almachtige skepper fan 'e universums fan Harlequinade - Terrible Germany. Dat, om't almachtige minsken fjochtsje, sil it leuk cool wêze, oant it ûnmooglik is.
  De bank fan it leger fan Terrible Dútslân waard ûnferbidlik komprimearre. Hyperplasmyske knuffels besochten de machtige fijân út Proud Germany strakker te drukken. Miljoenen en miljoenen stjerreskippen fûnen har doom hjir. Faak heroysk, en soms bespotlik. Se stoaren, mei in glimke op 'e lippen, yn' e hoop om mei de tiid wer op te stean. Hoewol't it like hiel griezelig ... De streamlined drop-like foarm fan de kolos baarnt mei in spesjale flam kauwen de fjilden fan romte en fakuüm. De flammen fleane troch de gongen en fentilaasjeshafts fan it romteskip. Miljoenen libbene soldaten, sawol minsken as fertsjintwurdigers fan oare rassen mei miljarden robots oan board, besykje fuort te kommen fan 'e alles-fersierjende waarmte. Hast alle fjochtsjen minsken binne de moaiste famkes, skildere mei útwurke, avant-garde styl hairstyles, as sammele net foar in fûle striid, mar foar in keizerlike bal - in maskerade. Ien fan de famkes fleach yn har hier yn 'e foarm fan in wynmûne mei blêden yn 'e foarm fan pauwwjukken, en se raasde hertfersûnderlik. De pine is ûnfoarstelber ferskriklik en de hoofdhuid letterlik brekt. De blêden fan 'e wynmûne komme ôf en draaie dan yn in njoggen-oardere warrelwyn fan kinespatiale kromte.
  Mar de orken en elven raze benammen driigjend, foar harren is it echt nachtmerje net te kommen, de flam nimt de ien of oare foarm oan. Of dit is in gnyske fysiognomy fan in sûndige geast neamd troch in nekrofilyske tsjoender út 'e leechste djipten fan' e ûnderwrâld, of in ljocht dûnsjen om 'e hutten en draait de loops fan gewearen yn 'e foarm fan in skriklike, ekstreem fûle rôfdier. En it kin skrikliker wêze as it surrealistysk yn 'e tekening fan in destruktive en baarnende stof.
  En dit alles is op 'e skaal fan in stjerreskip dat net minderweardich is yn grutte foar Merkurius ... Lykwols, neffens de noarmen fan 'e skepper fan it universum, binne d'r net safolle. De selde skepper fan sa'n folslein materiële realiteit, besleat folslein ôf te brekken.
  Sfero Friedrich Katastrofov belibbe opwining en tagelyk tefredenheid: ien nul yn syn foardiel. De jonge skepper-terminator makke in U-bocht, beweecht fuort fan 'e beam fan magoplasma en, nei it lûd fan it knetterjen fan gravionukleêre strielen, swaaiend it fakuüm, stuts hy it yn' e rêch fan in oare magolet. It is net maklik om yn te kommen, de fjochtsauto's galoppearje as de hoeven fan hynders yn galop, en sels dreaun troch de shaitan dy't alle macht fan 'e ûnderwrâld hat sammele. En gjin wetten fan 'e natuerkunde en kosmology bekend foar efterbliuwende minsken út it ferline. It konsept fan inertia is allinich op fersyk fan 'e skepper.
  No (besteande út it Hyper-princeps-mago-plasma fan sa'n ûnbegryplik soarte fan saak foar minsklike waarnimming, dan kinne jo nimme eltse foarm en wiziging fan de besteande, feroarjen fan de grutte fan 'e kearn fan in foton, as jo frij pleatse de besteande hiele universum yn trillions fan parsecs yn diameter yn dyn palm!) Sfero keas te incarnearje it lichem fan in biologysk modifisearre jonge, dy't waard oplaat yn de machtige en technysk avansearre ryk fan Proud Ruslân, sels doe't er wie maturing as in embryo yn 'e liifmoer fan in incubator-kompjûter.
  Fan it momint fan konsepsje wie der training yn in dream, ûnderbrutsen troch pynlike ympulsen, fan in spesjale, kosmyske oarloch. En noch wiene d'r missen, om't it trajekt fan 'e Moguls, ûntslein fan inertia, folslein ûnfoarspelber wie. Mar Sfero is net kompleks oer dit. Hy beheinde bewust om syn kapasiteiten ynteressanter te meitsjen. Ommers, Proud Germany, ferspraat oer miljarden stjerrestelsels en quadrillion bewenne wrâlden, dizze skepping is, fansels, in firtuele matrix. En it spultsje fan romteoarloch moat de regels folgje. Sadat der hielendal gjin gaos is. Skepper jonge. skeat trije mear, mist twa kear. De magyske ympulsen fan wapensystemen, fabulous yn ûntwerp, snijden it fakuüm en makken it sels ôfskie, plakjes huningtsiis, al op in oar nivo fan it universum. Hjir dûke Sfero wer yn it gat yn 'e romte, en kaam yn 'e oanfalsmodus. Tagelyk, de Creator Boy keas it momint sadat hy koe net wurde fêststeld troch cybernetic tafersjoch systemen, dy't jouwe in folslein oersjoch fan de romte om de magoletes fan ferskate oanpassings.
  - Magomatrix absorbearret troch kinezphoton! - Filosofysk, in oare jager delslaan en de smoargjende tentakels fan it princeps-plasma ûntwykje, sei de Skepper-jonge.
  It leger fan Julius Caesar, oan wa't Sfero Frederick it algemiene kommando tafertroude, bleau te drukken, profitearje fan numerike superioriteit, en liet gjin mislearre besykjen om it fan 'e flanken te omsluten. Hannibal fan Harlequinade spuite hieltyd mear troepen, en besocht ferskate parsecs (in parsec is de ôfstân dy't in ljochtstriel yn twa en in heal jier reizget) ûnder syn kommando in enoarme armada te streken. De tichtens fan de formaasje fan troepen fermindere, en de rol fan yndividuele feardigens tanommen. Hjir, beide kanten bliken te wêzen wurdich, demonstrearje aerobatics en de keunst fan manoeuvre. Mar de ferliezen wiene kolossaal, mear as ien miljoen stjerreskippen baarnden ôf yn 'e gierige fakkel fan ferneatiging.
  Sfero feroare ynienen de side fan 'e striid en fûn himsels neist it meast prachtige famke. De Skepper-jonge en Valentina sloegen elkoar de hannen yninoar, de oare jonges en de folle mear fammen wikselen knyppunten. Se brochten batterijen en iepene in orkaan hyperplasmyske tornado by boaten, maglets mei ien sitten, fjochters, brigantines, fernielers, ferneatigers en oare lytse skippen. Sphero syn eagen flitsen oerwinnend.
  It algemiene nivo fan oplieding fan de fjochters dy't oplaat waarden foar de oarloch, sels doe't se as foetussen yn in soarte fan fiedingsmedium swommen, wie tige heech. Mar se foelen net altyd út in protte barsten en fakuüm ynstoarten. As antwurd ûntsloech de fijân ek syn wrede fjoer, en hie sels in persoanlike matrix. In stream fan hyperplasma ferbaarnde troch de ferswakke matrix ferdigeningswurken en, in heal-romte fjild trochstutsen yn it pânser. Hjir is it, de magyske romte koe it net ferneare, barsten, in mearkleurige stream fan ultrafjoer foel op it fjoerpear. Sphero baarnde fuortendaliks (it is gewoan in super awesome gefoel as it fleis wurdt ferneatige!), it famke syn partner ferdampt earm nei it skouder, skonk oan 'e knibbel, romp oan' e ribben. De skientme raasde en gie werom. Valentina bestelde.
  - Cyberregeneraasje ynskeakelje.
  It lichem fan it famke (lykas oare minsken) hat gjin proteïne foar in lange tiid. Dit is in spesjaal fleis mei hyperplasmyske ynklúzjes, wylst de minsken sels fiede op superenergy. Sa begûn it fleis nei ferwûne stadichoan te groeien. Relatyf stadich, it proses sels is sichtber mei it bleate each, de taryf fan weefsel groei is 0,9 sintimeter per sekonde. Mar de fûlste slach is tige flechtich, it pânser waard op ferskate plakken ferbaarnd. Twa gewearen ferdampe, seis soldaten stoaren, ien jonge man waard ferbaarnd ta de helte, it famke ferlear tydlik har skalp en fingers. Sphero, laitsjen, werom werom, sizzende, hoefolle hawwe jo berikt troch it ferslaan fan de drager fan 'e skepper fan it hielal? Wûnderlik slagge om de detonaasje fan skulpen te foarkommen. Mar de skea is kolossaal, de loft sifons, útstutsen wjerljochtsjende yn it fakuüm. De jonges reagearje lykwols adekwaat. Sfero sels die in filigraan offhand skot, en sloech in trijefâldich oanfalsfleantúch út. Valentina, har tonge langer, slikke de keardel op 'e lippen.
  - Megakwasar!
  - Lit ús plasma-útbarsting hyper-annihilaasje (super-ferneatigje) meitsje! - blafte de jonge Skepper fan universums.
  Twa magolets waarden delsketten troch oare gewearen, trije fjoertuorren waarden delsketten by de fernieler. Mar it wie op dat stuit dat in raketkruser syn gewearen op har rjochte. De jongeskepper, net sûnder nocht, mei skerpe gefoelens, fielde de azem fan 'e dea yn syn gesicht. In kweade gigantyske âlde frou mei in scythe drige, en kaptein Sfero joech de opdracht.
  - Fleksibele retreat! Bewege as in slang, troch in egel!
  De batterij raasde werom, mar wat te let. It fakuüm like te pine fan pine, in hyperplasmyske wervelwyn swaaide foarby. In ferskriklike klap fan gravioplasma heakke de batterij. Fuortendaliks bliken fiif gewearen en tolve minsken fan it team folslein ferdampt te wêzen. Sfero en de oare famkes waarden fuortsmiten troch in swiertekrêft. De Creator Boy fleach oer, sloech syn holle op 'e abs fan' e atletyske, mar ekstreem sierlike Valentina. En dit is lestich as it fleis dêr't jo yn rommele moasten gjin proteïne is:
  - Wow, do pulsar-ynstoarten gat! Sphero mompele. En hy gnyske doe't in hyperelektrisiteit troch him hinne skeat.
  Der sieten grutte skuorren yn it pânser. Se snije as ravinen yn it pearse oerflak fan in metaal mear as in miljoen kear sterker as titanium. Hokker kolossale krêft is ferburgen yn hyperplasma of syn noch mear perfekte ferskaat oan princeps-plasma dy't by steat is om stjerren te bewegen en kwasars te blussen. Mar allinnich de sechsde, sânde, ensafuorthinne, de tastân fan de matearje. In hiele oseaan fan hyperplasma kin krigen wurde út elke molekule. Teoretysk (oant dit net beskikber is foar minsken), sil ien elemintêr dieltsje it hiele universum reprodusearje. Of ferneatigje! Sa binne de kwa-godlike mooglikheden fan hyperplasma.
  De batterij glydt troch de fleksibele ynstoarting trillend yn kinesspace, de soldaat wurdt yndrukt troch de ferswakke krêft fan inertia. Dan wurdt de maitiid útstutsen, en de batterij iepenet wer fjoer allinich op in oar punt yn 'e romte.
  Friedrich Sfero kommando:
  - Sla mei in smelle beam, skeakelje de gewearen nei de konsintrearre ramrod-modus.
  Sûnt kompjûters binne útskeakele, dit moat dien wurde mei de hân. Regelje de stream fan hyperplasma mei de trommel. Mar om dit te dwaan is net iens maklik, it besparret it feit dat dizze oermacht ek foarsjoen is yn it trainingsprogramma. Jonges en famkes omgean mei dit probleem yn auto modus. Sfero Friedrich pakt in raketboat op sicht, in skot mei in lichte foarsprong. It tinste piip fan it ferneatige fakuüm wurdt heard, de boat wurdt yn stikken skuord. Te oardieljen nei de krêft fan 'e eksploazje is d'r in detonaasje fan munysje. In ljochtljocht waait de auto. Magolet wurdt ek ferneatige, it famke reprodusearre de krekte skot.
  Wjukken fleane apart ôf, tagelyk draaie yn in fakuüm fan flammende sturten.
  De fijân brigantine nimt ekstra skea, mar reagearret mei massale volleys. In stream komt troch de spleet, smyt it famke fuort, ûntbleatet gouden boarsten mei cinnaber, ljochtsjende tepels.
  Sphero squeelt fan wille:
  - Jo sjogge hoe cool! Tsjernodyrno!
  Valentina sloech de almachtige jonge op syn magoplast-skinned knibbel.
  - Prinsps-kwasar! Zapulsar ellips! Ferheegje de mace fan 'e ridder heger!
  De teardrop-foarmige brigantine brûste yn volleys. Spiky dauwdruppels fan hyperplasma spuite oer de fjochtsromte.
  Friedrich Sfero fluite:
  - Jou in foton, yn 'e ynstoarting fan' e ôfgrûn!
  In fregat dûkte fan 'e kant ôf, tagelyk rukte de buorbatterij. It liket derop dat de jonges pech wiene, se stroffele op in swiere raket of in Vibro-fjild dat it duorsumste metaal yn poeder wist.
  De jonge besocht it platfoarm te draaien om sa'n oanslach te oerlibjen. Mar ommers, de tsjinstanners binne hege-klasse professionals dy't ôfstudearre oan hast deselde skoalle. De skepper fan Harlequinade is ek gjin scammer yn 'e skepping fan beskavingen!
  It tempropreonkanon is ynstoart. It waard fernield yn in steapel fonkeljende dielen. It famke en de Skepper-jonge dy't it gewear tsjinne, waarden fuortsmiten as troch in slach mei in flearmûs. Se botsten yn 'e harnas mei kolossale fersnelling, in bytsje dented it, en se sels wiene sterk plat, trillend fan shock mei harren tige elastysk en sterke lichems. Doe begûnen se de swiere coating ôf te skiljen, en joegen in normale foarm oan har prachtige figueren, reliëf as bylden fan 'e âlde goaden.
  Sphero fielde kâld yn 'e ûnderbuik. De tichtens fan 'e fijân syn plasma-útbarsting yntinsivearre, it liket derop dat nije krêften waarden lutsen yn' e striid. Bygelyks, it ultra-slachskip sels is de grutte fan in fatsoenlike asteroïde, en de foarm fan in massive dolk bespuien mei emitters emittearre in hiele rike ornament fan hyperplasmyske jets. In bûgde, twisted-yn-foarm hybride fan in matryoshka en in akkordeon, de stof foel op 'e kruser fan Proud Germany. Oare streamen fan ferneatiging ferpletteren de fjouwer triennenfoarmige artilleryplatfoarms.
  Sphero syn knibbel-djippe rjochter skonk ferdampt, en sûnder te wachtsjen foar it groeie op in natuerlike wize, hy fuortendaliks ferhege syn limb.
  Julius Caesar, nettsjinsteande al syn talint, ferlieze de slach, numerike superioriteit mei likernôch gelikensens fan technologyen, wie oan 'e kant fan' e fijân. It iennichste wat te dwaan yn sa'n drege situaasje wie werom te lûken, omsingele te foarkommen. Sphero harke sûnder in twist fan gewisse nei de princeps-kommunikaasje, de kommando's jûn oan 'e robots. Se klonk ûnbeheind optimisme, in toarst nei in betide oerwinning. It fregat fan Julius Caesar krige wat skea en fertrage. Sphero fielde fury, de krêft dy't hy makke liket te ferliezen, jo moatte safolle mooglik fijannen ferneatigje. Dat is, hy hat in kar om te winnen of te stjerren. Hoewol't it is dúdlik dat de ferneatiging fan ferskate muggles; sil hast neat feroarje, mar dit is hast de unparallele heroïsme fan yndividuele yndividuen dy't him foarmje yn in stream dy't elk obstakel ferpletteret. De jonge, mei help fan it ûnthâld fan 'e drager, mar yn feite syn eigen skepping (Hoe't er slagget te stampen persoanlikheden en dingen sa kompleks yn struktuer is in aparte fraach!) gau ûnthâlde wat hy waard dreaun yn by tal fan training sesjes. It is needsaaklik dat jo net opmurken wurde, bliuw yn 'e algemiene rigen fan robots. Sa is it folle dreger om dêr te kommen, mar de kâns op bleatstelling is folle leger. Mar oan de oare kant, hat er it rjocht om te sitten op dit krityske momint? In soldaat moat ommers: soargje foar it rêden fan libbens, punt twa: safolle mooglik fijannen útroege. Yn it gefal fan in tsjinspraak - dit is de tradysje, om in kar te meitsjen yn it foardiel fan 'e twadde oplossing. Dit binne de Amerikanen fan âlde tiden: se tinke mear oer it behâld fan har eigen hûd. Dêrom, de Yankees ferlern, boppedat, harren propaganda is swak. Se miste totaliteit en ynklusiviteit. As wy tinke oan de âlde skiednis fan 'e ierde: yn dy dagen doe't it minskdom wie keatling oan ien planeet. In skriklike, spjalte wrâld, it wie nedich om alle folken en folken yn ien fûst te sammeljen. Ferskate riken hawwe it opeaske. Earst fan alles, de FS, Sina, de Islamityske Maatskippij. De wrâld waard multypoal en waard letterlik útinoar skuord, it tal ûnôfhinklike steaten groeide, it separatisme fan lytse folken feroare yn in obsesje. Mienskiplik hûs De ierde stie yn 'e brân, it minskdom foel letterlik yn 'e ôfgrûn! Yn 'e âlde dagen wiene der machtige hearskers dy't it minskdom ferienigje woene. Dit is earst Alexander de Grutte, ien fan 'e meast treflike kommandanten fan alle tiden en folken. Hy wie ûnoerwinlik, mar de foarsichtigens woe him graach in te koart libben jaan. En sa hie er flinke kânsen, hy boude in ynternasjonaal ryk, brocht hege Helleenske kultuer nei Azië. Sels Kartago en it âlde Rome stjoerde in grut earbetoan oan Masedoanysk, de meast treflike Slav fan 'e âlde tiid! Foardat Alexander, Grut Perzië ûnder ferskate keningen (benammen Cyrus) berikte serieuze feroveringen, fan Yndia oant Egypte, mar de lear: der is ien hearsker foar de hiele wrâld, it wie hy dy't earst foarstelde! Yn Rome easke Julius Caesar de rol fan wrâldhearsker op, mar syn libben wie ek net lang genôch. Nei Caesar by de keizers: der wiene net sterk genôch kommandanten. De godlike Augustinus wie siik en fysyk swak, de karismatyske Nero is oer it algemien ferskriklik. De meast ferneamde hearskers, Diolektan en Konstantyn, fochten mear om de status quo te behâlden sûnder te tinken oan grutte feroveringen. Der wiene oare kommandanten, nei de fal fan Rome. Dêrfan binne de meast foaroansteande persoanlikheden: Genghis Khan, Tamerlane, Napoleon, Adolf Hitler, Stalin. Genghis Khan wie tige suksesfol. Hy ferovere hast hiele Sina, Afganistan, Khorezm, avansearre detasjeminten berikten it Alde Ruslân. Hy hie poerbêste kânsen om te winnen, gjinien koe wjerstean de hieltyd groeiende troepen fan dizze listige en betûfte kommandant. Mar sels syn nochal lange libben troch de noarmen fan 'e Midsieuwen wie net genôch foar wrâld capture. Genghis Khan stifte in dynasty, mar d'r wie net mear sa'n grutte ien as hy, by steat om alle nomaden te sammeljen. Krekt as Tamerlane. Oerwinning nei oerwinning, in enoarm ryk, en in split, de ferneatiging fan Timurat, skeel tusken soannen en bernsbern. En der wie gjin weardige opfolger. Napoleon en Hitler, hawwen ferovere Europa, bruts harren rêch tsjin Ruslân. Spitigernôch slagge it Ruslân sels net om wrâldbehearsking te berikken. Wier in grutte hearsker wie Stalin, dy't in analfabeet, rinnend yn bast skuon lân yn in machtige yndustriële macht feroare.
  En doe, al yn 'e ienentweintichste ieu, waard macht fan it begjin ôf oer Dútslân, en dan oer de wrâld, ûntfongen troch in mysterieuze pear dy't in ûnbidige hyper-yntellektuele macht hawwe.
  Se makken de lêste Princeps magyske wapens, en it minskdom ûntwikkele stadichoan ta in steat fan firtuele almacht.
  Mar oarloch is oarloch, benammen romteoarloch, hjir binne misrekkeningen en offers ûnûntkomber. Kriger Friedrich Sfero, dy't besletten om risiko's te nimmen, wie gelok oant no ta, hy slagge om te ferneatigjen fjouwer fjochtsauto's sûnder omtinken te lûken.
  - Der komt berkepap foar lytse minsken! Earder princeps-plasma!
  Ja, sokke nijsgjirrige spultsjes wurde spile troch boargers fan it Tredde Ryk ryk, it feroverjen fan it hielal.
  En hoe sil it allegear einigje, en nei hokker hichten fan almacht kin it minskdom, sels in machteleaze fantasy, berikke.
  
  
  COG EN SHPUNTIK EN DE TREDDE REIK
  Yn de Twadde Wrâldkriich tuskenbeide popadany. Yn dit gefal, de shorty constructors Vintik en Shpuntik. By it ferhúzjen kamen se yn Berlyn telâne. No, om't se neat wisten fan polityk en de planeet Ierde, gongen se oer nei de tsjinst fan de Dútsers. En de technici binne top. En se namen diel oan 'e ûntwikkeling fan' e Panther. De geniale ûntwerpers makken de toer smel en lyts, better beskerme, mar lichter. Motor en oerdracht waarden pleatst yn ien blok, en de gearbox op 'e motor sels. In ienfâldiger en lichter chassis as yn 'e echte skiednis waard ek makke. En de hichte fan de "Panther" wie mar 1,8 meter. As gefolch, it pânser fan 'e foarholle fan' e romp fan 80 mm waard ynstallearre yn grutte hoeken fan rasjonele oanstriid en waard hast ûntrochsichtich. De foarholle fan 'e toer wie 120 millimeter mei hellingen, en de kanten wiene sechstich millimeter hellend. It swakke punt wie de kanten fan 'e romp - mar 40 mm. Mar it lichem wie tige kompakt en de top wie op in grutte hoeke fan oanstriid, en 30 mm skylden waarden pleatst op de boaiem covering de rollers. En al dizze sjarme woech mar 26 ton, mei in motor fan 650 pk. En it gewear wie in 75mm 70 EL barrel lingte, fjoer 15 rondes per minút.
  Plus, goede sichtberens en optyk.
  Dizze tank reizge mei in snelheid fan 70 kilometer yn 'e oere, wie ûntrochsichtich oan' e kant foar ljochtgewearen, foaral fiifenfjirtich, en anty-tankgewearen, naam fjouwerentritich fan twa kilometer yn 'e foarholle, en praktysk net brekke. En hast alle anty-tank wapens fan de USSR net trochkringe it yn 'e foarholle.
  En de nije "Panther" yn 'e Slach by Kursk makke in plons. Tagelyk wie it makliker te meitsjen, en it duorre hast twa kear minder metaal as de Panther yn 'e echte skiednis.
  As gefolch fan it brûken fan dizze tank, de nazi's bruts troch de ferdigening fan 'e Sovjet-troepen en slute de tsjettel, bypass Kursk. En sa grypt it inisjatyf. En it ûntwikkeljen fan súkses, se namen Voronezh.
  Dêrnei joech Hitler de troepen opdracht om nei it suden te draaien. En de armada fan troepen ferhuze nei Stalingrad.
  Dútske tanks binne yn opkomst. En in team fan famkes fjochtsje op 'e Panther, brekt troch Sovjet gewearen en auto's.
  De Dútsers bruts troch nei Stalingrad ... Mar dat is net alles. Yn Afrika helle Rommel syn korps op nije tanks in rige oerwinnings. De situaasje foar de bûnsmaten waard fergrutte troch it feit dat Vintik en Shpuntik ek in strieljager útfûnen. Boppedat is it heul ljocht, maklik te meitsjen, manoeuvreerber en elemintêr regele.
  En it nije fleantúch VSh-162 waard it bêste fleantúch yn 'e loft, en skean de Alliearde fleantugen slim.
  Sa begûnen de nazi's yn Afrika foarút te gean nei Egypte. Hitler wegere Stalingrad troch stoarm te nimmen, en stoppe syn troepen. Mar de Fritz begûn de wichtichste offensyf omgean mei in trochbraak nei de Kaspyske See. En de situaasje eskalearre.
  En nije operaasjes folgen yn it noarden. De nazi's foelen Sweden oan. En yn in pear dagen twongen se har te kapitulearjen. En it waard cool.
  Gerda en Charlotte op 'e "Panther" reizgen troch hiel Sweden, en twongen de finzene soldaten om har bleate fuotten te tútsjen, wêrtroch't se har kolossale klasse sjen litte. Dizze famkes binne hjir echt cool.
  In protte fan 'e manlju fan 'e slach joegen har oer. En tútte bleate soallen.
  Mar no wiene se yn Sweden, dêr't it al snie en kâld wie.
  En de Dútsers, ûnder lieding fan Rommel, fersloegen de Britten yn Egypte. En no bruts se troch nei it Midden-Easten en hawwe se sukses nei súkses.
  Dêrmei hold de kampanje fan de moaie krigers net op ... Gerda sei hertstochtlik en wriuwde har bleate foet oer it metaal:
  - No, "Tiger" fansels, in tank dy't jout masterstikken en in kolossale masine yn termen fan macht. Dochs ienfâldich!
  Charlotte merkte loai op:
  - Persoanlik haw ik leaver Leo. Sûnt der is neat te brekken troch sa'n auto! En se is perfekt yn foarm!
  Magda herinnerde har hoe't se de parade op 7 novimber te sjen wiene en tjirre:
  - En de Mûs mocht ik graach, dy is sa grut! En mei twa gewearen tagelyk!
  Christina giechelde en rôle om yn it transport:
  - Twa gewearen yn ien auto - dat is cool!
  Gerda draaide har skonken yn 'e loft en sei:
  - Is it goed om sa te fleanen? Sille wy Austraalje gau berikke?
  Charlotte skodde har holle.
  - Net! Net gau! Om dêr út Sweden te fleanen - hast oer de hiele wrâld!
  It fleantúch kaam eins telâne om te tankjen. De famkes rûnen nei bûten. Se kamen yn 'e hite Medina telâne, dêr't it fleantúch in needlâning makke. Nettsjinsteande ein novimber wie de temperatuer hjir sa'n tritich graden. En yn Sweden, krekt doe't se fuortgeane, sloech in kâlde sikloon en sakke de temperatuer nei min tritich.
  De famkes rûnen sa hurd as se koene om net te befriezen nei de transportarbeider, en de froast beet oan 'e bleate hakken fan it famke. It is net maklik om op prinsipe gjin skuon te dragen, benammen by it kuierjen.
  Mar no rûnen de famkes oer it waarme sân fan de Medina. De Arabieren wiene kjel om de healneaken famkes te sjen, mar se wiene bang om wat te dwaan. Dochs hawwe de Dútsers in tige formidabele reputaasje. Ja, se wurde ûnderfûn as in folk fan boppeminsken, en dêrom ferjaan se lytse streken. Lykas as beauties wurde droegen yn mar ien bikini.
  Nei it kâlde waar, as de skonken hieltyd kâld wurde, is it tige noflik om lâns it waarme sân te rinnen. De famkes mochten it graach, en se fermakken har mei sân nei inoar te smiten.
  Gerda, sa troch de woastyn sprongen, tocht dat it noch prachtich wie om te wenjen yn in lân dêr't in konstante simmer wie. En hoe goed it is ...
  Sinnich en skjin, frisse lucht waait op it gesicht. Of net te fris, mar waarme woastynlucht.
  Charlotte sei mei in glimke:
  - No hearre dizze lannen by it Tredde Ryk. Nea earder hat it minskdom sa ferienige west. Earder ticht, by ienheid sa't it no is. En dit alles yn in protte opsichten te tankjen oan it sjeny fan 'e Führer.
  Magda merkte logysk op:
  - Foar in part ek om't Hitler ekstreem gelok hat. Bygelyks, de Britten foelen as earte. En de gebieten fan Afrika die bliken gjin obstakel te wêzen. Ja, alles wie oan ús kant. Al wiene der soms flaters!
  Christina antwurde:
  - Wat gelok oanbelanget, net echt! Wy hienen bygelyks gjin gelok mei de winter yn de ienenfjirtichste. En sa soene se doe Moskou ynnommen hawwe. En de oarloch yn it easten soe einigd wêze. En dus moatte jo noch de stalinistyske toarn útlûke.
  Gerda stimde mei in sucht yn:
  - Wierskynlik moatte! It is spitich! Safolle goede jonges en famkes sille stjerre!
  Magda barste ûnwillekeurich yn triennen út en sei:
  - Dea... Hoe ûnrjochtfeardich bist! En soms komme jo op it ferkearde momint!
  Gerda hastich beswier te meitsjen:
  - Soms net! En altyd op it ferkearde momint! Jo witte hoe't jo wolle libje, en hoe weromhâldend te stjerren!
  Christina sei logysk:
  Wy wolle dit om't wy sterk en sûn binne. En de beppe, dy't hûndert jier is en dêr't alles sear yn docht, hat nei alle gedachten in folslein oare hâlding foar de dea!
  Charlotte skodde har holle en sei mei triennen:
  - Och God forbeare! God ferbea dat jo ea âld wurde!
  Gerda swaaide it ôf en skopte mei de bleate foet it sân:
  - Lit ús hjir net oer prate! As jo begjinne te tinken wat âlderdom is, sille jo gek wurde, of jo libben ferneatigje!
  Magda besocht it blonde famke te treastjen:
  - As Jezus komt, sille alle deaden opstean, en dizze ivige jeugd sil foar altyd wêze!
  Gerda glimke en sei leaflik:
  - God seinigt!
  Christina antwurde lilk:
  En ik bin in fûnemintele ateïst. En ik leau net yn God en ik ried dy net!
  Gerda helle har sterke, brune skouders op.
  - Ik sil mysels gjin sterk leauwige neame, mar ... Der binne in protte dingen dy't materialisten en ateïsten net ferklearje kinne. Ynklusyf de oarsprong fan it universum!
  Charlotte, dy't yn it waarme sân dûkte, antwurde:
  - Mar ik fyn it idee mear - in protte goaden. Dat dizze demiurge goaden kollektyf it universum en de ierde makke. Doe fûn der in striid tusken harren, dy't soarge foar rampen en natuerrampen. Dêrom barde der allerhande ûngelokken. De striid fan 'e goaden en jout oanlieding ta oarloggen tusken minsken!
  Gerda antwurde fol fertrouwen:
  - Mar de Dútske God wint altyd!
  Charlotte skodde har holle.
  - Dat barde net yn de Earste Wrâldoarloch. Hoewol't wy wiene tichtby de oerwinning!
  Christina knikte krêftich.
  - Dat is it! It wie nedich om East-Prusen tydlik op te offerjen, mar gjin troepen werom te lûken fan it Westfront. Dan soene se Parys omsingele en nommen hawwe. Frankryk kapituleart... Se is ommers ferslein. En fierders ... ik tink dat as Brittanje koppens sjen litte soe, dan kinne wy dêr tegearre mei Italië, Turkije en Japan op falle. En se soene se ferpletterje mei ûnderseeboaten en ien aksje fan 'e floaten!
  Magda merkte op:
  - Do hast Ruslân fergetten!
  Christina herstelde.
  - Ik bin neat fergetten! Ruslân soe nei de oerjefte fan Frankryk ferslein wêze. Boppedat is tsaar Nikolaas II gjin Stalin. De monarch fan Ruslân soe in hastige frede mei ús slute, nei't er ferslein hie. En wy soene... Koartsein, it Ruslân fan de tsaristyske tiid is noch swakker as it kommunistyske!
  Charlotte giechelde.
  - Dat is hoe! Mar fansels misten wy de kâns doe. Adolf Hitler wie slimmer. Hy makke in net-oanfalspakt mei Stalin, en smiet syn fijannen stik foar stik yn. Dit is wêr't politike wiisheid oer giet!
  Christina merkte op:
  - It soe noch logysker wêze om Brittanje ôf te dwaan, en dan pas de Sowjetuny oan te fallen!
  Charlotte sei mei in glimke:
  - Ik bin it hjirmei iens!
  Gerda, krektoarsom, beswier:
  - As wy de USSR net yn it ienenfjirtichste jier oanfallen hiene, en de ienheden fan it Reade Leger net ferslein hiene dy't net ree wiene foar in definsive oarloch, koenen se op ús falle as wy Brittanje soene hawwe bestoarme. Dat wy hiene gjin oare kar!
  Magda skodholle.
  - Stalin is in foarsichtige politikus! Hy hie sa'n aventoer miskien net riskearre!
  Gerda merkte rasjoneel op:
  - Leaver, fan 'e kant fan Stalin, is in grut aventoer om ús de kâns te jaan om Brittanje út te rollen. Yn dit gefal soene superieure krêften op him falle. En wy soene it begrave. En sa wylst Brittanje ferset hat, hie Ruslân noch in kâns tsjin ús. Oars moatte wy tajaan dat ús fijannen gjin kâns hawwe!
  Charlotte fûn ek wat om beswier tsjin te meitsjen:
  - Oant sokke meunsters as de USSR en de FS binne ferslein, is it ekstreem te betiid om te sizzen dat de fijân gjin kâns hat. Wy hawwe in protte dien en in lange wei kommen, mar... Wy hawwe noch in protte problemen foar ús. No Austraalje. In oare grins foar it Dútske leger!
  Gerda antwurde fol fertrouwen:
  - Litte wy it ek brekke! Der binne al twa kuiers west yn Switserlân en Sweden, en yn Austraalje is it teminsten folle waarmer.
  Charlotte giechele en sei mei fertrouwen:
  - Ik leau yn ús oerwinning! Oars bart it gewoan net!
  De famkes moasten ophâlde mei waarmjen yn de woastyn en werom nei it transport. It tankjen wie suksesfol. En de famkes waarden tegearre mei har âlde freonen fan it bataljon "Tigress".
  Famkes út dit frouljusôfdieling wiene op jacht nei lege Mujahideen. Dy't lykwols in pear wiene. En no sette se lokkich ôf om Austraalje te feroverjen. In oar kontinint sa winsklik foar de Wehrmacht.
  Dútslân sammele krêften foar de sprong en riede de lâning op.
  Margaret moete har âlde kunde Christina en Gerda mei respekt. Dochs kin net elkenien diamanten krije foar in ridderkrús! Nei dit selskip soene de famkes stjoerd wurde foar ynseminaasje en nei in spesjaal kamp foar it jaan fan neiteam. Dus yn it Russyske bedriuw hiene se miskien gjin tiid hân om mei te dwaan.
  De beauties seagen lykwols fleurich en striidber út. Ik woe net mear sliepe, en de famkes, dy't har opsluten yn in aparte kabine, raasden.
  Magda, sittend yn in learen leunstoel, sei:
  - It heidendom, mei al syn uterlike logika, kin ek net in protte fragen beäntwurdzje. Bygelyks, wêr kamen de talleaze demiurge goaden wei?
  Charlotte giechele en protestearre:
  - Op deselde wize as monoteïsme is net by steat om te beäntwurdzjen de fraach, wêr kaam de ienige God dy't makke it Universum?
  Magda skodholle.
  - It is in kwestje fan hoe te sizzen... Wy nimme it troch it leauwe as in axioma dat God de Almachtige altyd bestien hat. En dit is in axioma dat gjin bewiis fereasket.
  Cristina merkte op en skodde har holle:
  - It is ûnmooglik om it ivich besteande, en ûneinich sterke, en ûneinich wiis foar te stellen. Dit is tsjin logika. As wy sjogge op ierde, it ienfâldige jout oanlieding ta it kompleks, en wy observearje evolúsje. En dan fan it mear komplekse, gie it ienfâldige. Wat tsjinsprekt de waarnommen realiteit.
  Bygelyks, it minskdom wurdt komplekser, net ferienfâldige! En wy degradearje hielendal net, mar wurde leaver perfekter!
  Charlotte giechelde en sei:
  - Logysk! De evolúsje fan 'e goaden liedt ta de skepping fan' e almachtige Demiurge God!
  Magda merkte hurd op:
  - Sa'n filosofy kin de siel ferneatigje!
  Charlotte sloech har eagen ticht en flapte út:
  - Mar de fraach is, hoe âld is it hielal?
  Magda skodholle har sterke, ûntwikkele skouders.
  - Unbekend! En wêrom sa'n fraach?
  Charlotte antwurde rasjoneel:
  - It hat te krijen mei de opstân fan de satan. Satan is ien fan 'e ierste ingels, as net de ierste. Sa't se him neame - de Soan fan 'e Dawn! En as hy yn opstân kaam, dan is wierskynlik net al te folle tiid ferrûn sûnt syn skepping en opstân. En it docht bliken dat er safolle miljarden jierren him rêstich gedroech en ynienen narre.
  Magda fronste en koarde:
  - En wat dan?
  Smart Charlotte merkte op:
  - En wittenskippers sizze dat ús universum miljarden jierren âld is! It duorret safolle tiid foar it ljocht fan stjerren om de planeet Ierde te berikken! En it docht bliken dat it neffens de Bibel gjin miljarden wêze kin!
  Magda tocht efkes nei en antwurde:
  - God makke it ljocht fan 'e stjerren dat al by ús delkommen is. Adam en Eva wiene folwoeksenen, gjin poppen. De sinne, de moanne en de stjerren skynden der al op. Dat is, de Hear makke de wrâld yn ûntwikkeling. Dus al dyn beloften bewize neat.
  Charlotte merkte koppich op:
  - Of miskien bewize se dat der in protte goaden binne? Dy goaden dy't it universum makken!
  Magda antwurde mei wat wifkjen:
  - Us universum is min of mear ienriedich en strukturearre, mei al syn ûnregelmjittichheden. En de oanwêzigens fan in protte goaden liedt ta it feit dat it hielal yn stikken splitst wurde soe.
  Charlotte hat ek frij logysk beswier makke:
  - Battleship bout in protte minsken! Dochs is it slachskip in ien-stik masine. Ja, en it Universum wurdt boud troch in protte goaden-demiurgen, mar it hielal wurdt net minder yntegraal fan dit!
  Magda strekte har gesicht út en koarde:
  - En dat klinkt - logysk! Mar dit is suver minsklike logika. It hat neat te krijen mei Godlike macht, dat is ûnbegryplik!
  Charlotte giechelde.
  - It ienfâldichste argumint - de gedachten fan 'e Hear binne ûnbegryplik! En dit kin wurde ferwiisd nei en brocht oan alle gelegenheden!
  Magda flústere:
  En yn elke eigenskip fan dizze tûke fan 'e Hear,
  Ik sjoch de winsk yn dreamen om it ideale te ferbyldzjen ...
  Mar frjemd, ús folk lije hast yn 'e ûnderwrâld,
  En de despoot fan finânsjes keppele wreed ús wjukken!
  Charlotte gniisde.
  - Eet goed! Wêrom bûgje jo net foar de stomp?
  Magda skodde de fûst.
  - Ja dy!
  De famkes begûnen dúdlik te ferfelen ... It petear oer religy gie net goed. Wêr kinne jo oars oer prate? De tinzen fan 'e krigers fan it SS-bataljon wiene beheind.
  Gerda rekke tanks yn it petear:
  - Hjir is ús "Liuw" krekt de belichaming fan 'e Dútske geast! Sa grut en mei in gewear!
  Magda merkte op, en massearre har jeukende soallen mei har hannen:
  - En "Mûs" noch mear - betsjut sterker! En syn harnas is dikker! En twa gewearen tagelyk!
  Charlotte rôp mei wille:
  - Charmante lytse mûs! Wy sille elkenien ferpletterje ta poeder!
  Magda naam it en song:
  - Ferflokt en âld, de fijân swardt wer! Smout my, slyp my ta poeier! Mar de ingel sliept net, en alles sil wurkje ... En alles sil goed einigje! En alles sil goed einigje!
  Charlotte sei wiis:
  - Wa't op de help fan ingels rekkenet, falt direkt yn 'e hel!
  Magda antwurde:
  - Wa is de hel yn 'e holle, yn 'e takomst ien hel!
  Gerda sei ynienen:
  - Ik hie in nauwe kunde mei de T-34 mei de Charlottes doe't se testen! En jo witte, dit is net de minste tank op ierde!
  De redhead merkte gif op:
  - Net de bêste, mar ... Syn sicht is nochal swak. Yn 'e praktyk is it ekstreem lestich om fan sa'n tank yn 'e fijân te kommen! Wy moatte it tajaan!
  Gerda merkte logysk op:
  - Goed foarme pânser en turret. Hoewol de "Tiger" -2 en "Lion" - de beskerming fan 'e kanten sil better wêze.
  Christina dizze roodharige stoute opfallen:
  - De "Liuw" hat noch in goede toer, wat de helling fan 'e foarholle oanbelanget. Mar de "Tiger" -2 foarholle is hast net oanstriid.
  Gerda antwurde:
  - Mar de dikte fan it pânser is 180 mm. Dit kompensearret foar de lytsere hellingshoeke fan it blêd. Wat de toer oanbelanget, die de Liuw better as de Tiger, mar dit is fansels net de limyt. Ik wit dat ús ûntwerpers perfoarst wat perfekter sille meitsje.
  En it moaie famke sloech mei de bleate foet op 'e stielen plaat, safolle dat der in muzikale trille sweepte.
  De krigers binne ferfelen. Hja woene yn 'e sliep falle. D'r kin wat ynteressant wêze ...
  Underwilens is der in oarloch yn 'e Kaukasus. De Dútsers brûkten neist de "Panther" ek de "Tiger" -2. Ek yn foarm gelyk oan in tank, mar wat grutter, swierder mei in 88mm kanon, en dikker pânser. Fansels kin in gewicht fan fiifentritich ton, mear, mar noch net kritysk, bestriden wurde mei in âlde motor fan 700 pk. Vintik en Shpuntik hawwe lykwols al in motor fan 1000 pk makke. En de "Tiger" -2 begon ek letterlik te fleanen. De "Lion" ferskynde, mei noch dikker, benammen sydpânser, en 105-millimeter kanonnen.
  En mei in gewicht fan fiifenfjirtich ton, waard it in kolossaal probleem foar de Sovjet-troepen.
  Yn 'e winter fan trije en fjirtich jier, de Kaukasus waard ferovere troch Dútske troepen. De oarloch begon te gean net neffens it stalinistyske senario.
  De nazi's feroveren Yndia yn maart, en begûnen te ferhúzjen nei Austraalje. En tagelyk rake Afrika op.
  Stalin bea harren frede oan op alle betingsten. Yn 'e maitiid fan 1944, nei't de ferovering fan Afrika foltôge wie, akseptearre Hitler Stalin syn oanbod fan frede.
  De betingsten wiene swier, ynklusyf it beteljen fan reparaasjes, en de levering fan grûnstoffen en oare dingen oan it Tredde Ryk.
  Yn 'e simmer fan 1944 waard in lâning makke yn Brittanje, en Londen foel yn ien wike. Dêrnei begûn in grut offensyf op Amearika. Vintik en Shpuntik makken nije ûnderseeboaten dy't hurder fearen as boaten en torpedo's op de radar rjochten. En noch folle mear dingen binne útfûn.
  De laser ynstallaasje op diskettes waard benammen sterk. En it wie gewoan geweldich.
  Amearika hold oant july 1945 út en kapitulearre. De perioade fan frede is kommen. Tydlike wierheid ...
  Hitler wie ûntefreden oer it feit dat Japan tefolle grûngebiet ynnaam. En hy socht gewoan nei wraak en de besetting fan it lân.
  En op 20 april 1953 begûn de oarloch mei Japan. Stalin syn opfolger, Beria, bea Hitler syn help oan.
  De Führer gie yn, ûnder bepaalde betingsten. De USSR fjochtet nammentlik op folle krêft, mar allinnich súdlik Sakhalin en de Koeriliske berch komme werom.
  Beria, dy't Hitler bleau in kolossale earbetoan te beteljen, gie ek yn mei dizze betingsten.
  Fan it begjin ôf wie de oarloch net slagge foar de Japanners. Se hiene benammen lêst fan harren fleanende skuorren, dy't bewapene wiene mei laserwapens en waarmtestralen. En alles waard letterlik ferbaarnd ta jiske en smolten yn metalen spaanen.
  De USSR, oan 'e oare kant, smieten yn 'e striid de T-54 en IS-7 tanks, dy't ek sterker wiene as de Japanners, en strieljagers.
  De oarloch duorre fiif moanne en einige mei de oerwinning en besetting fan Japan. It wie in klinkende oerwinning...
  En yn 'e fjildslaggen hat de tankbemanning fan Alenka op' e IS-7 har ûnderskieden. De auto prestearre goed, en smiet in protte Japanske mastodonten.
  En de famkes skeaten mei har bleate teannen, en hiel sekuer.
  Mar dit binne de details ...
  De USSR krige it suden fan Sakhalin en de Koerilrige werom. En sa befeilige hy autoriteit en nije lannen ...
  Hitler, wat mear rakke de rest fan 'e wrâld ûnder him. Mar de USSR wie hieltyd in each op him. De Führer woe nije feroveringen en it heroïsme fan 'e Wehrmacht.
  En op 20 april 1958 begûn in nije grutte oarloch mei in oanfal op Moskou.
  Dútske famkes fjochtsje yn 'e loft. Albina en Alvina.
  Se sjitte Sovjet-fleantugen del. De famkes binne hast neaken, yn ien bikini en bleate fuotten. Loftgewearen binne rjochte op 'e fijân.
  Albina slacht in Sovjet-auto del en piept:
  - It is neffens ús in skok!
  Alvina snijt ek de Sovjet Yak ôf en foeget ta:
  Foar de gloarje fan ús ryk!
  En de krigers op in stuit ek fochten en fochten mei de fijân. En se hâlde fan minsken te marteljen.
  Hjir waard it lid fan 'e Komsomol martele. Strutsen en neaken famke waard slein mei in sweep. Doe waarden de bleate fuotten fan it Komsomol-lid ferbaarnd mei in read-hite roede. En ik moat sizze dat se it leuk fûnen.
  Doe brutsen se de teannen fan it famke. En de meast chic fan marteling, set fjoer oan 'e boezem fan Venus mei in fakkel. En it famke ferlear it bewustwêzen fan de pine shock.
  Albina kaam dêr lykwols ek net oer stil. Se brocht de fakkel nei it neakene boarst fan it famke. En fried it. Doe snijde se ôf en iet it sêfte fleis, rôp:
  - Wat hearlik!
  Alvina friet de oare tepel mei in flam en merkte op:
  - Ja, it is geweldich!
  En de Dútske famkes fûnen it tige leuk.
  Mar net alle skepsels binne sa. Hjir fjochtsje Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova yn 'e loft tsjin Dútske gieren.
  En se litte har feardigens en wiisheid sjen.
  Famkes fjochtsje fansels op bleate fuotten en yn bikinis. En bring kado's fan 'e dea oan' e fijân.
  En sjonge foar harsels;
  - Gloarje oan it lân fan it kommunisme,
  Lenin ynspirearre ús om te fjochtsjen ...
  Broken ridge witte faksisme
  Litte wy in nije wrâld bouwe!
  Anastasia skeat op 'e fijân, mei har bleate teannen, skeat in Dútsk fleantúch del en rôp:
  - Foar it reade kommunisme!
  Akulina Orlova sloech behendich de fijân, mei har bleate skonken, snijde him ôf en blafte:
  - Foar de oerwinning fan 'e Russyske geast!
  En de famkes grommelen yn koar:
  - Foar it heitelân en Stalin!
  Dit is sa'n drege striid dy't oer de hiele foarkant giet.
  De Dútsers binne grif sterk. En se bewege, hoewol stadich, mei grutte skea.
  De famkes fjochtsje yn 'e ynfantery ...
  Komsomol famkes yn panty allinnich.
  Hjir jout Alenka in útbarsting fan in masinegewear, snijt de nazi's ôf en slacht in hiele rige fjochters út.
  Dan seit er:
  - Gloarje oan Ruslân!
  Anyuta sjit ek op 'e fijân. It docht dit hiel goed en dúdlik. En snij de nazi's del. Dan smyt er in granaat mei syn bleate teannen, brekt de tank fan 'e nazi's en piept:
  - Foar hillich Ruslân!
  Allah sjit ek op 'e fijannen. It docht it hiel kreas. Mei in bleate hakke smyt er in deaskado op, docht it masterlik. De readhierige Fritz slacht út en sjit:
  -Foar it tiidrek fan it kommunisme!
  Maria sjit ek op 'e fijân. It maait de nazi's del, wat it ekstreem agressyf makket en piept:
  - Foar Ruslân, ús mem!
  En mei de bleate teannen smyt er wer in granaat. De Dútske tank, nei't er skea krige, rôlet oer ... En de fjochtskit is skuord.
  Marusya, de nazi's ferpletterje. En mei har bleate hakken smiet se in hiele bosk granaten, joech út:
  - Foar it grutte heitelân!
  Sokke famkes hjir, gewoan kolossale fjochters. Sa wurdt elkenien op in rige útroege.
  Hjir is de combat fiif. En hoefolle faksisten pret. En swarte krigers nimme diel oan it offinsyf. Ik moat sizze dat se ekstreem fjochtsjende jonges binne.
  Mar harren Russyske famkes maai del sûnder seremoanje.
  In moai bataljon as de krigers hast neaken binne. En sa brune, sûkelade.
  En yn 'e himel kinne jo sjen Yu-888 machtige Dútske auto. Se smieten bommen op Sovjet-posysjes, ferpletterje de fijân. En se hannelje mei grutte tawijing.
  Eva, bommen falle, har bleate, rûne hak op it pedaal drukt. Kadootsjes goaie nei Sovjet-stêden, raast:
  - It Tredde Ryk is ûnoerwinlik!
  Agatha stimde hjirmei yn, spuide kado's fan ferneatiging út:
  - Wy hawwe al ús fijannen ôfbrutsen!
  En de nazi's streame al fan ferskate kanten om Moskou hinne.
  Dan Oleg en de famkes wer yn 'e slach, helpen Ruslân, of leaver de USSR.
  Doe kaam it bleatefaam Margarita by harren. Ek in folwoeksen froulike skriuwster waard yn ruil foar ûnstjerlikens in famke fan likernôch tolve en ferfollet in missy.
  Krigers út de ienentweintichste iuw wrakselen wer mei de nazi's fan de tweintichste.
  Der binne tefolle soldaten yn it faksistyske brune ryk. Se streame as in einleaze rivier.
  Oleg Rybachenko, dy't de nazi's mei swurden delsloech, raasde sawol ynfantery as tanks:
  - Nea opjaan!
  En in skerpe skiif fleach fan 'e jonge syn bleate foet!
  Margarita, dy't tsjinstanners ferplettere, har tosken bleat, grommele:
  - D'r is in plak foar feat yn 'e wrâld!
  En giftige naalden ferspraat út 'e bleate foet fan it famke, rekke de nazi's en har fleantugen en tanks.
  Natasha smiet ek har bleate teannen, moardlik en jankte:
  Wy sille nea ferjitte en nea ferjaan.
  En har swurden gongen troch de faksisten yn 'e mûne.
  Zoya, snijde de fijannen, piepte:
  - Foar in nije oarder!
  En nije naalden ferspraat út har bleate fuotten. En wat is yn it each, wat is yn 'e kiel fan' e nazi-soldaten en fleantugen.
  Ja, it wie dúdlik dat de krigers optein en fûleindich waarden.
  Augustinus, dy't wite soldaten en tanks delsloech, piepte:
  - Us izeren wil!
  En in nij, deadlik kado fljocht fan har bleate foet. En fall takni en wite fjochters.
  Svetlana snijt nei de mûner, har swurden binne as bliksem.
  De nazi's falle as skeaven.
  It famke smyt naalden mei de bleate fuotten en piept:
  - Want Mem sil Ruslân winne!
  Oleg Rybachenko giet foarút tsjin de nazi's. Terminator jongen hakken brune troepen.
  En tagelyk smite de teannen fan 'e bleate skonken fan 'e jonge naalden út mei gif, se skuorre stammen en sjitte fleantugen del.
  De jonge raast:
  - Glory oan takomstige Ruslân!
  En yn beweging snijt elkenien syn holle en mûle.
  Margarita ferplettert ek tsjinstanners.
  Har bleate fuotten fladderje. De nazi's stjerre yn grutte oantallen. Warrior ropt:
  - Foar nije grinzen!
  En dan sil it famke nimme en snije ...
  De massa liken fan fascistyske soldaten.
  Mar Natasha is op it offensyf. Hy snijt de nazi's mei de tanks del, en sjongt:
  - Ruslân is grut en strieljend,
  Ik bin in hiel nuver famke!
  En skiven fleane fan har bleate fuotten. Wa seach de kiel fan de nazi's. Ja, dit is in famke.
  Zoya is op it offensyf. Brune soldaten hakken mei beide hannen. Spuie út in buis. En smyt deadlike naalden mei bleate teannen - sjit tanks en fleantugen del.
  En tagelyk sjongt er foar himsels:
  - Och, blutgeon, lit ús gean,
  Oh, myn favorite sil gean!
  Augustina, dy't de nazi's delslacht en de brune soldaten ferneatiget, sjit:
  - Alles shaggy en yn 'e hûd fan in bist,
  Hy ried mei in klup nei de oproerplysje!
  En mei syn bleate teannen, sil er lansearje op 'e fijân, eat dat sil deadzje in oaljefant, en noch mear in tank.
  En dan sjit:
  - Wolven!
  Svetlana op it offinsyf. Besunigings, snijden de nazi's. Mei bleate fuotten lanseart er kadootsjes fan dea op harren.
  Rint in mûne mei swurden.
  Se ferplettere in protte fjochters en squeals:
  - Der komt in grutte oerwinning!
  En wer is it famke yn in wylde beweging.
  En har bleate fuotten lansearje deadlike naalden, ferneatigje tanks en fleantugen.
  Oleg Rybachenko sprong oerein. De jonge draaide yn in salto. Hakte in protte fan 'e nazi's yn 'e sprong.
  Hy smiet de naalden mei de bleate fingers en gûlde:
  - Wês ferneamd om myn moaie moed!
  En wer is de jonge yn 'e striid.
  Margarita giet oan it offensyf. Shreds alle fijannen op in rige. Har swurden binne hurder as wynmûneblêden. En bleate teannen smite kado's fan 'e dea, tanks en fleantugen baarne.
  It famke is op it offensyf. Útroeget brune krigers sûnder seremoanje.
  En springt sa no en dan, en draait!
  En kado's fan ferneatiging fleane fan har ôf.
  En de nazi's sels falle dea. En hiele terpen liken steapelje op.
  Margarita ropt:
  - Ik bin in Amerikaanske cowboy!
  En wer smieten har bleate fuotten de naald.
  En dan noch in tsiental naalden!
  Natasha op it offensyf is ek heul cool.
  En smyt mei bleate fuotten, en spuugt út in strie.
  En raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin in fonkeljend dea! Alles wat jo hoege te dwaan is stjerre!
  En wer skientme yn beweging.
  Zoya stoarmet in blokkade fan nazi-liken. En boemerangs fan ferneatiging fleane ek fan har bleate fuotten.
  En de brune krigers falle en falle hieltyd.
  Zoya ropt:
  - Baalfuotte famke, jo sille winne!
  En in tsiental naalden fleane út 'e bleate hakke fan it famke. Wat direkt yn 'e kiel fan' e nazi's graven.
  Se falle dea.
  Of leaver, folslein dea.
  Augustinus op it offensyf. Ferplettert brune troepen. Har swurden wurde yn twa hannen droegen. En se is sa'n grutte strider.
  In tornado sweeft troch de fascistyske troepen.
  Meisje mei read hier raast:
  - De takomst is ferburgen! Mar it sil winne!
  En op it offensyf, in skientme mei fjoerhier.
  Augustinus raast yn wylde ekstase:
  - De goaden fan 'e oarloch sille alles skuorre!
  En de strider op it offensyf.
  En har bleate fuotten smite in protte skerpe, giftige naalden.
  Svetlana yn striid En sa fonkeljend en fjochtsjen. Har bleate skonken smyt safolle deadlike dingen út. Gjin man, mar dea mei blond hier.
  Mar as it brekt, dan kinne jo it net stopje.
  Svetlana sjongt:
  - It libben sil gjin huning wêze,
  Dy sprong yn in rûndûns!
  Lit de dream útkomme -
  Skientme feroaret in man yn in slaaf!
  En yn 'e beweging fan it bleatefaam is der hieltyd mear grime.
  Oleg yn it offensyf fersnelt alles. De jonge slacht de nazi's.
  Syn bleate fuotten smyt skerpe naalden - tearing tanks en fleantugen.
  De jonge strider siket:
  - It gekke ryk sil elkenien útinoar skuorre!
  En wer is de jonge yn beweging.
  Margarita is in stoarm famke yn har aktiviteit. En slacht de fijannen.
  Hjir lansearre se mei har bleate skonk, in earte mei eksplosiven. Se sil ûntploffe, en tagelyk wurde hûndert nazi's en tsien tanks opsmiten.
  It famke ropt:
  - De oerwinning sil ús dochs komme!
  En hy sil de mûne mei swurden rinne - de tonnen fan tanks fleane yn ferskate rjochtingen.
  Natasha fersnelde har bewegingen. It famke snijt de brune krigers del. En by it roppen:
  - Oerwinning wachtet it ryk fan Ruslân.
  En lit ús de nazi's yn in fersnelde tempo útroegje.
  Natasha is in terminator famke.
  Hy tinkt net om te stopjen en te fertragen, en tanks en fleantugen geane dwale.
  Zoya is op it offensyf. Har swurden lykje te snijden fleis en metalen salade. It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Us heil is fan krêft!
  En bleate teannen smite ek sokke naalden.
  En in massa minsken mei trochboarge kiel, lizzende yn terpen liken, likegoed as stikkene tanks en delstoarten fleantugen.
  Augustinus is in gek famke. En it ferplettert elkenien as it in robot is fan hyperplasma.
  It hat al net hûndert nazi's smoarge. Mar alles nimt it tempo op. En de strider raast noch.
  - Ik bin ûnoerwinlik! De coolste yn 'e wrâld!
  En wer, de skientme yn 'e oanfal.
  En út har bleate teannen fljocht in earte út. En trijehûndert nazi's en in tsiental tanks waarden útinoar skuord troch in krêftige eksploazje.
  Augustinus song:
  - Jimme sille ús lân net weagje!
  Svetlana is ek op it offensyf. En jout gjin inkele gram respit. Wild Terminator Girl.
  En hy snijt de fijannen en ferneatiget de nazi's. En de massa brune jagers is al yn de sleat fallen en lâns de diken.
  De seis wiene lilk. In wylde striid makke.
  Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En hy giet foarút, mei beide swurden swaaiend. En de terminatorjonge rint de mûne. De deade nazi's falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bloedige lichems.
  De skriuwersjonge docht tinken oan in wylde strategy. Dêr't ek hynders en minsken byinoar mingden.
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Wee fan 'e geast!
  En der sil genôch jild wêze!
  En de terminatorjonge yn 'e nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en stevige "Adidas"!
  In echt coole foarstelling waard cool. En hoefolle fermoarde nazi's. En it grutste oantal fan 'e grutste fermoarde de brune fjochters.
  Margarita is ek yn 'e striid. Verplettert kaniel en stiel legers en raast:
  - Grut skok regimint! Wy ride allegear de kiste yn!
  En har swurden wurde hackt by de nazi's. De massa brune jagers is al ynstoart.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as panters! Bewize dat elkenien de bêste is!
  En út 'e bleate hakke fan it famke, as in earte mei krêftige eksplosiven, sil útfleane.
  En sla op 'e fijân.
  En hy sil nimme en smash guon fan 'e tsjinstanners en tanks en sels fleantugen.
  En Natasha is yn autoriteit. En se slacht tsjinstanners, en sels sil gjinien in komôf jaan.
  Hoefolle nazi's hawwe al ûnderbrutsen.
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne saffier. Dit is it famke - de wichtichste beul. Hoewol't se hat al har partners - beulen!
  Natasha ropt:
  - Ik bin gek! Jo sille in penalty hawwe!
  En nochris sil it famke mei swurden in protte nazi's delslaan.
  Zoya is ûnderweis en hat in protte brune krigers ôfsnien.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needel deadet ferskate nazi's. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus komt foarút en ferpletteret tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en har tosken bleat!
  En de reade is sa ... It hier fladdert yn 'e wyn, as in proletaryske banier.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana yn beweging Hjir snije se in protte skulls en tanktuorren. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuie út in strie. Dan ropt er:
  - Sille jim dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten, dy't ynfantery en fleantugen reitsje.
  Oleg Rybachenko springt en springt.
  In jonge op bleate fuotten stjoert in bosk naalden út, slacht tanks del en sjongt:
  - Lit ús gean kampearje, iepenje in grut akkount!
  De jonge strider is op syn bêst.
  Hy is frij âld, mar hy liket in bern. Allinne hiel sterk en spieren.
  Oleg Rybachenko song:
  - Lit it spul net neffens de regels wêze - wy sille troch de fraera brekke!
  En wer fleagen deadlike en brekkende naalden fan syn bleate fuotten ôf.
  Margarita song mei wille:
  - Neat is ûnmooglik! Ik leau dat de frijheid sil dawn!
  It famke smiet wer in deadlike kaskade fan naalden op 'e nazi's en har tanks, gie troch:
  - It tsjuster sil fuortgean! Mei roazen bloeie!
  En sadree't de strider mei har bleate teannen in earte smyt, fleagen daliks tûzen nazi's de loft yn. Ja, it leger fan it brune, helske ryk smelt krekt foar ús eagen.
  Natasha yn 'e striid. Springt as in kobra. Explodes fijannen. En safolle nazi's stjerre en fleantugen falle.
  Har famke en swurden, en kerrels op 'e koal, en spearen. En needles.
  Tagelyk raast it ek:
  - Ik leau dat de oerwinning komt!
  En de gloarje fan 'e Russen sil fine!
  Bleate teannen smite nije naalden, slaan tsjinstanners.
  Zoya yn in wylde beweging. oanfalt de nazi's. Brekt se yn lytse stikken.
  De stridersfrou smyt mei har bleate fingers naalden. Brekt troch tsjinstanners, en hoe't jo roarje:
  Us folsleine oerwinning is foar de hân!
  En hy draacht in wylde mûne mei swurden, sweeft tanks. Dit is echt in famke as in famke!
  Mar de kobra fan Augustinus gie yn it offensyf. Dizze frou is in nachtmerje foar alle nachtmerjes.
  En as it snijt it, it betsjut dat it sil snije it.
  Dêrnei sil de reade holle nimme en sjonge:
  - Ik sil alle skedels iepenje! Ik bin in grutte dream!
  En no binne har swurden yn aksje en snije troch fleis en metaal.
  Svetlana giet ek yn it offensyf. Dit famke hat gjin remmen. Sadree't se hakje, sa wurdt de massa liken besmiten, en fleantugen en tanks falle.
  De blonde terminator raast:
  - Hoe goed sil it wêze! Hoe goed sil it wêze - ik wit it!
  En no fljocht der in moarderwt fan har ôf.
  Oleg wer hûndert fan 'e nazi's, mei in meteoar, ôfsnien. En hy sil in bom ophelje en dy smite.
  Lyts yn grutte, mar deadlik ...
  Hoe te brekken yn lytse stikken.
  De terminatorjonge jankte:
  - Stoarmige jeugd fan skriklike masines!
  Margarita sil dit wer dwaan yn 'e striid.
  En snije in protte brune fjochters del. En snijt grutte gatten.
  It famke ropt:
  - Lambada is ús dûns op it sân!
  En rekke mei fernijde krêft.
  Natasha op it offensyf is noch fûler. Sa terske de nazi's. It is har net sa goed om sokke famkes tsjin te gean.
  Natasha naam it en song:
  - Op it plak rinne is in gewoane fersoener!
  En it strider famke barste yn 'e tsjinstanners mei sa'n kaskade fan klappen.
  En hy sil mei bleate fuotten skiif smite.
  Hjir rûn se de mûne. De massa koppen fan it brune leger rôle werom en de tanks brânden.
  Se is in fjochtsjende skientme. Sla dysels sa'n giele armada.
  Zoya is yn beweging, en ferplettert elkenien sûnder útsûndering. En har swurden binne as skjirre fan 'e dea.
  It famke is gewoan leaf. En har bleate fuotten smite tige giftige naalden.
  Ferslaan tsjinstanners. Se stekke har kiel troch en meitsje kisten, meitsje tanks en fleantugen eksplodearje.
  Zoya naam it en piepte:
  - As der gjin wetter yn de kraan sit...
  Natasha rôp mei wille:
  Dus it is dyn skuld!
  En mei syn bleate teannen smyt er wat dat deadet. Dit is echt in famke fan famkes.
  En fan har bleate skonken, hoe't it blêd fleane sil. En hy sil in protte fjochters slaan, tuorren ôfsnije fan tanks.
  Augustinus yn beweging. Fluch en unyk yn syn skientme.
  Wat hat se helder hier. As in proletaryske banner wapperje. Dit famke is in echte vixen.
  En se snijt tsjinstanners - as wie se berne mei swurden yn 'e hannen.
  Redhead, ferdomme bastard!
  Augustinus naam it en sisde:
  - Der sil in bollekop wêze - de fjochters sille net gek wurde!
  En hjir ferplettere se wer in protte fjochters.
  Oleg Rybachenko grommele:
  - Watsto nedich hast! Hjir is it famke!
  Margarita, dy't in dolk mei har bleate foet smiet, de tankturret ôfbrekke, befêstige:
  - Grut en koel famke!
  Augustinus wie it maklik mei dit iens:
  - Ik bin in strider dy't elkenien bite sil!
  En wer, mei bleate teannen, sil hy in moardner lansearje.
  Svetlana yn 'e striid is net inferior oan tsjinstanners. Gjin famke, mar om mei sa'n heks yn flammen ôf te meitsjen.
  En ropt:
  - Wat in blauwe loft!
  Augustinus, loslitte in blêd mei har bleate foet, snijde de tankturret ôf, befêstige:
  - Wy binne gjin foarstanners fan oerfal!
  Svetlana, dy't fijannen ophakke en fleantugen delsjitten, tjirp:
  - In gek hat gjin mes nedich....
  Zoya piepte, en smiet naalden mei har bleate, brune skonken:
  - Jo sille him út trije doazen lizze!
  Natasha, dy't de nazi's delsette, tafoege:
  - En doch mei him foar in penny!
  En de krigers sille nimme en springe. Se binne sa bloedich en cool. Yn 't algemien hawwe se in protte opwining.
  Oleg Rybachenko sjocht tige stylich yn 'e striid.
  Margarita song:
  - De klap is sterk, en de keardel hat belangstelling ...
  De geniale jonge lansearre mei syn foet wat like op in helikopterpropeller. Hy snijde in pear hûndert koppen ôf fan 'e nazi's en tanks, piepte:
  - Hiel sportyf!
  En beide - in jonge en in famke yn folslein iepenwurk.
  Oleg, brune soldaten hakkende, gurgle:
  - En der komt in grutte oerwinning foar ús!
  Margarita sei yn antwurd:
  - Wy deadzje elkenien - mei bleate fuotten!
  It famke is yndie sa'n aktive terminator.
  Natasha song yn it offensyf:
  - Hillige oarloch!
  En de strider lansearre in skerpe skiif-boemerang. Hy fleach yn in bôge, snie in protte nazi's en tanktuorren.
  Zoya tafoege, trochgean mei de ferneatiging:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En nije naalden fleagen fan har bleate fuotten. En se sloegen in protte jagers en fleantugen.
  It blonde famke sei:
  - Skaakmat de tsjinstanner!
  En hja liet har tonge sjen.
  Augustinus swaaide mei har skonken en smiet skerpe swastika's, gurgle:
  - Keizerlike flagge foarút!
  Svetlana befêstige maklik:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  En de famkes rôpen byinoar, en ferpletterden de nazi's:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En no fleach in skiif út 'e bleate fuotten fan 'e krigers. Fleis wurdt skuord en tanktuorren wurde sloopt.
  En rop nochris:
  - Nimmen kin ús ferslaan!
  Natasha fleach de loft yn. Rippe tsjinstanners en fleugele gieren útinoar, en joech út:
  - Wy binne wolven, fry de fijân!
  En út har bleate fingers sil der in tige deadlike skiif út fleane.
  It famke draait sels yn ekstase.
  En dan mompelt er:
  - Us hakken hâlde fan fjoer!
  Ja, de famkes binne echt sexy.
  Oleg Rybachenko gurgle:
  - Och, betiid, jout feiligens!
  En knypeage nei de krigers. Se laitsje en bleate har tosken as antwurd.
  Natasha snijde de nazi's del en piepte:
  - Yn ús wrâld is gjin wille, sûnder striid!
  De jonge antwurde:
  "Soms is fjochtsjen ek net leuk!"
  Natasha stimde yn:
  - As der gjin krêft is, dan ja ...
  Mar wy krigers binne altyd sûn!
  It famke smiet naalden nei de fijân mei har bleate teannen, blies in massa tanks op en song:
  - De soldaat is altyd sûn,
  En klear foar aksje!
  Dêrnei snijde Natasha de fijannen wer del, sloopt de tuorren fan 'e tanks.
  Zoya is in heul rappe babe. Hjir lansearre se in hiele loop by de nazi's. En skuorde in pear tûzen fan ien eksploazje.
  Doe raasde se:
  - Hâld net op, ús hakken fonkelje!
  En in famke yn combat kant!
  Augustinus yn 'e striid is ek net swak. Sa terske de nazi's. As út in skeef keatlingen kloppet.
  En chopping tsjinstanners - sjongt:
  - Pas op, it sil nuttich wêze
  Der komt in taart yn 'e hjerst!
  De readhierige duvel ploege echt yn 'e striid as in duvel yn in snufdoaze.
  En hjir is hoe't Svetlana fjochtet. En de nazi's krije it fan har.
  En as se slacht, slacht se.
  Dêr fleane bloedige spatten út.
  Svetlana merkte hurd op doe't metalen spatten fan har bleate foet fleagen, dy't de skulls en tuorren fan tanks smolten:
  - Gloarje oan Ruslân, tige sels gloarje!
  Tanks rinne foarút...
  Divisions yn reade shirts -
  Groetnis Russyske minsken!
  Hjir namen de famkes de nazi's op. Sa wurde se snien en fersnippere. Net krigers, mar echt panters dy't hawwe brutsen de keatling.
  Oleg is yn 'e striid en falt de nazi's oan. Hy slacht se sûnder meilijen, snijt troch de tanks en raast:
  Wy binne as bollen!
  Margarita, dy't it brune leger ferplettere en troch de tanks snijde, naam op:
  Wy binne as bollen!
  Natasha naam it en jankte, en snijde de brune jagers mei de tanks del:
  - Lizzen is út 'e hân!
  Zoya skuorde de nazi's útinoar, piepte:
  - Nee, net út 'e hân!
  En hy sil ek mei syn bleate foet in asterisk nimme en loslitte en in protte faksisten ôfmeitsje.
  Natasha naam it en piepte:
  - Us tv stiet oan!
  En fan har bleate skonk fljocht in killerbondel naalden.
  Zoya, ek ferneatige de nazi's en harren tanks, squeaked:
  - Us freonskip is in monolyt!
  En nochris sa'n goaie dat de sirkels alle kanten út wazigje. Dit is in famke - suver ferneatiging fan tsjinstanners.
  It famke mei har bleate teannen sil trije boemerangs nimme en lansearje. En de liken fan dit waerden noch mear.
  Dêrnei sil de skientme útjaan:
  - Wy sille de fijân gjin genede jaan! Der sil in lyk wêze!
  En wer fljocht it deadlike ding fan 'e bleate hakke ôf.
  Augustinus ek frij logysk opmurken:
  - Allinne net ien lyk, mar in protte!
  Dêrnei naam it famke it en rûn bleatfuotten troch de bluodrige plassen. En se fermoarde in protte fan 'e nazi's.
  En hoe't it raast:
  - Massamoard!
  En no sil er de holle op 'e nazi-generaal slaan. Brek syn skedel en jou út:
  - Banzai! Jo sille nei de himel gean!
  Svetlana is heul lilk yn it offensyf, foaral it slaan fan tanks, se piept:
  - Jo sille net sparre wurde!
  En in tsiental naalden fleane har bleate fingers ôf. As se troch elkenien brekt, falle de fleantugen yn. En in protte sels besiket de strider te fernielen en te deadzjen.
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Glorieuze hammer!
  En de jonge smyt ek sa'n koele stjer yn 'e foarm fan in swastika mei de bleate foet. Yngewikkelde hybride.
  En de massa fan 'e nazi's stoarte yn.
  Oleg raasde:
  - Banzai!
  En de jonge sit wer yn in wylde oanfal. Nee, it siedt gewoan fan macht, en fulkanen gûle!
  Margaret op 'e beweging. It sil elkenien syn buiken ripe.
  In famke mei har foet smyt fyftich naalden tagelyk út. En de massa waard fermoarde troch alle soarten fan fijannen, sloech sawol tanks en fleantugen.
  Margarita song yn termen fan fleurigens:
  - Ien Twa! Grief is gjin probleem!
  Jo moatte nea wurde ûntmoedige!
  Hâld de noas en sturt heger mei in piip.
  Wit dat in wiere freon altyd by dy is!
  Dit is sa'n agressyf bedriuw. It famke raast en raast:
  "De Dragon President sil in lyk wurde!"
  Natasha yn 'e striid is gewoan in soarte fan terminator. En brûzjend gorrele:
  - Banzai! Krij it fluch!
  En in granaat fleach har bleate foet ôf. En de nazi's binne as spikers. En it sil smash in protte mastodonten en fleugele, infernal masines.
  Hjir is de strider! Oan alle krigers - in kriger!
  Zoya is ek op it offensyf. Sa'n fûle teef.
  En hja naem it en gûlde:
  - Us heit is sels de Wite God!
  En hy snijt in trijefâldige mûne by de nazi's!
  En Augustinus raasde werom:
  - En myn God is swart!
  Ommers, de reade holle is de belichaming fan bedrog en gemienens. Foar fijannen, fansels. En foar freonen is se in leafste.
  En hoe sil er mei bleate teannen nimme en goaie. En in protte heapen krigers fan it brune ryk, lykas har tanks en fleantugen.
  De reade holle rôp:
  - Ruslân en de swarte God binne efter ús!
  In strider mei in heul heech fjochtspotinsjeel. Nee, hjirûnder is it better net te bemuoien. As de tuorren fan tanks wurde ôfskuord en de wjukken fan fascistyske fleantugen.
  Augustinus sei:
  - Wy sille alle ferrieders ferpletterje ta poeier!
  En knypeage nei syn partners. Ja, dit fjoerige famke is net krekt wat dat frede jaan kin. Utsein as frede deadlik is!
  Svetlana, dy't de fijannen ferplettere, joech út:
  - Wy feie dy yn de rige!
  Augustinus befêstige:
  - Wy sille elkenien deadzje!
  En fan har bleate fuotten fleant it kado fan totale ferneatiging wer! En safolle tanks en fleantugen eksplodearren yn ien kear yn lytse chips.
  Oleg song as antwurd:
  - Der sil in folsleine banzai wêze!
  Augustinus, dy't de nazi's mei har bleate hannen útinoar skuorde, se mei swurden hakken, en naalden mei har bleate teannen smite, tanks en fleantugen yn ien kear ferneatigje, joech út:
  - Koartsein! Koartsein!
  Natasha, dy't de brune krigers ferneatige, piepte:
  - Koartsein - banzai!
  En lit ús tsjinstanners snije mei wylde bitterens.
  Oleg Rybachenko, besunigje tsjinstanners, joech út:
  - Dizze gambit is gjin Sineesk,
  En it debút, leau my, is Taisk!
  En wer fleach in skerpe, metaalsnijende skiif út 'e bleate foet fan 'e jonge. Hy snijde sawol de tuorkes fan 'e tanks as de sturten fan it fleantúch ôf.
  Margarita, dy't de krigers fan it brune ryk en it pânser fan 'e tanks delsloech, song:
  - En wa sille wy fine yn 'e striid,
  En wa sille wy fine yn 'e striid ...
  Litte wy dêr gjin grap mei meitsje -
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Se diene doe goed wurk mei de nazi's ... En Sowjet-Ruslân fersloech it brune ryk by de bestoarming fan Moskou.
  De oarloch wie noch net foarby, mar de USSR hie al in kâns om de nazi's sels te ferslaan. Sa moasten de seis wer de útfiering fan harren super en coole missy ûnderbrekke.
  
  ONE USSR UNDER WOLVEN
  De ûnderbrekking fûn plak troch in sinneflier, wêrtroch't op 22 juny 1941 de Feriene Steaten, Brittanje en har koloanjes útskeakele waarden. Yn it earstoan hie dat net bysûnder ynfloed op it ferrin fan de oarloch. De Dútsers gongen op folle deselde wize foarút as yn 'e echte skiednis. De Führer draaide ek nei it suden, en Japan naam in ôfwachtsjende posysje ... En wer rêdde in froastige winter it Reade Leger fan folsleine nederlaach, en liet it op in tsjinoffensyf gean by Moskou. En Japan hat ûnderwilens dy besittings yn 'e Stille Oseaan yn beslach naam dy't earder oan Brittanje en de Feriene Steaten hearden, en dêr't ekstra krêften no net yn komme koene.
  Oan it eastfront wûnen de Dútsers yn 'e maitiid en iere simmer in rige oerwinnings, en sette op 'e nij in offensyf út tsjin Stalingrad. Dit is lykwols wêr't de diverginsje fan 'e realiteit begon. Troch it ûntbrekken fan in twadde front koe de Dútsers mear troepen oerdrage út Jeropa, en út Libië, wêrtroch't allinnich de Italjaanske garnizoenen dêr oerbleaun.
  En it offinsyf begûn net allinnich op Stalingrad, mar ek op Tikhvin. En no krigen se it befel fan Rommel, dy't de Führer tige wurdearre foar de nederlaach fan 'e Britten yn Libië en de ynname fan Tolbuk.
  De earste Tiger-tanks namen ek diel oan 'e fjildslaggen. Rommel sette nachts in offensyf út en wist de Sowjet-troepen troch ferrassing te nimmen. De sitewaasje waard fergrutte troch it feit dat de Dútsers in foardiel yn 'e loftfeart hienen, sadat se har krêft net fergrieme yn it bestriden fan' e bûnsmaten.
  Pilot Marseille krige rap rekkens op it eastfront. Werom yn juny 1942 helle hy it oantal delstoarne fleantugen op hûndertfyftich en krige it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Mar dat wie mar it begjin fan in karriêre.
  Yn 'e loft wie it trouwens dreger foar it Reade Leger. En de Dútsers wienen by steat om te nimmen Tikhvin, en dan noch ferskate stêden en ôfsnien Leningrad mei in dûbele ring, blokkearje dizze stêd wer.
  De Sovjet-kommando besocht troch te brekken nei Leningrad, en foarút yn it sintrum. Mar d'r wie net genôch krêft om sukses te berikken op dizze gebieten.
  De iennichste treast wie dat de nazi's yn Stalingrad bedarre, wat harren in kâns joech om nije reserves te sammeljen.
  Mar Leningrad bleau blokkearre. Oant no ta binne Turkije en Japan net yn 'e oarloch ynfierd, en de USSR hie in kâns om it tij fan fjildslaggen te kearen. Yn novimber 1942 lansearren de Sovjettroepen in offensyf by Rzhev en Stalingrad.
  Under Rzhev sukses waard net berikt. Mar by Stalingrad waard de ring sletten. Mar sa die bliken yn 'e tiid. It Tredde Ryk hie folle mear reserves, en Rommel sette in offensyf út nei Stalingrad út it noarden, en Mainstein út it suden.
  De situaasje waard fergrutte troch de ûnferwachte yngong fan Japan yn 'e oarloch. De samûrai foelen Vladivostok, nettsjinsteande dat se beheind waarden troch de slach yn Sina, oan.
  Wierskynlik wie Hirohito bang dat it Tredde Ryk ferlieze soe en de oarloch yngie.
  Boppedat hie Japan genôch middels en ynfantery foar folsleine offensiven.
  It Reade Leger waard fêstmakke, en Rommel wist fanút it noarden nei Stalingrad troch te brekken. Mainstein waard tydlik stoppe, mar nei't er ekstra fersterkingen en stipe fan Paulus krigen hie, ferbûn er mei de al net blokkearre troepen.
  Sa ûntstie in oare ring, dêr't de Sowjet-troepen har yn fûnen.
  Nei koppige gefjochten waarden de measten fan harren ferneatige en finzen nommen. Dêrnei foltôge de Dútsers de ferovering fan Stalingrad. En yn maart 1943 gie ek Turkije yn 'e oarloch. De situaasje waard noch yngewikkelder. Yn 'e loft behâlden de Dútsers de oermacht. Marseille helle it tal fan trijehûndert delsleine fleantugen oer en waard de earste Dútser dy't in twadde Ridderkrús fan it Izeren Krús krige mei Oak Leaves, Swords and Diamonds.
  Yn maaie, de Dútsers lansearre in nij offensyf, massaal mei help fan nije tanks - "Tiger", "Panther" en "Lion". En se foarút mei súkses, hoewol't it Reade Leger naam in krêftige ferdigening. Mar de krêften wiene al ûngelikense, sûnt de Sovjet troepen fochten op trije fronten tagelyk - Tsjin it Tredde Ryk, syn satelliten, Japan en syn koloanjes, en Turkije. De situaasje waard fergrutte troch de totale oarloch ferklearre troch de nazi's, dy't late ta in tanimming fan de produksje fan wapens ferskate kearen by it ûntbrekken fan bombardeminten troch de bûnsmaten. Dus de kânsen fan 'e USSR fermindere gau!
  Wier, de Fritz gie stadich foarút, om't der in ferdigening yn 'e djipte foar harren wie. En de Sovjet troepen, hawwende ûnderfining, fochten tige dapper. Mar se ferlearen noch.
  Lykwols, hja fochten mei grutte moed, en guon krigers lieten de heechste klasse. Hjir, bygelyks, de tank bemanning fan Elizabeth op de meast gewoane T-34-76 fjochtsje de nazi's.
  En de Dútsers bewege stadich nei de Sovjet-troepen, opsteld yn in wig, of in pig. Foarút is de swierste en bêst beskerme tank "Lev". It liket op de Panther, allinnich folle grutter en waacht njoggentich ton. De frontale pânser fan 'e romp is 150 mm en hellen lykas de T-34, en de kanten binne 82 mm mei hellingen. De foarholle fan de toer is oer it generaal tige goed beskerme: 240 mm mei hellingen, en de kanten binne ek swakker as 82 mm, lykas de romp. En in krêftige gewear fan 105 mm mei in grutte barrel lingte fan 70 EL. Dit is in tank dy't kin fan in ôfstân slaan.
  Elizabeth set de fersnellingsbak mei de bleate foet nei boppen.
  En de fjouwerentritich nimt snelheid op. It is nutteloos om te sjitten op 'e "Liuw" fan in ôfstân en jo moatte tichterby komme. In krêftige Dútske masine stjoert in projektyl fan deadlike krêft. Hy raast foarby. De famkes yn 'e tank laitsje fleurich en bewege har bleate fuotten.
  It is hyt yn 'e noardlike Kaukasus oan' e ein fan maaie, en beauties yn bikinis hawwe in protte wille.
  Elena merkt mei in fluit:
  - No sil de faksist geweldich yn 'e hoarnen komme!
  Ekaterina, skoddet har bleate, brune skonk, is it iens:
  - Wy sille him grif slaan!
  T-34-76 bliuwt te fersnellen, mar de off-road snelheid is beheind. De "Lion" krûpt amper, en de mear agile "Panthers" en "Tigers" fertrage om net foarút te lûken.
  Mar dizze masines binne gefaarlik, benammen de Panther, by steat om te sjitten fyftjin rondes in minút. Hjirfan kinne jo in ferrassing ferwachtsje.
  Euphrasia, dy't har bleate hak op it gas drukt, raast:
  - Lit ús op virtuoze manieren fjochtsje!
  It gewear fan 'e tank "Lion" hat in wichtige neidiel, it fjoer mar fiif rondes per minuut. Yn it algemien, net it meast súksesfolle model. Armor-piercing is oermjittich, en it is net nedich om te slaan fan te grutte ôfstân. "Tigers" en "Panthers" brekke troch fan twa kilometer, fan in gruttere ôfstân is it hast ûnmooglik om yn in mobile en lytse fjouwerentritich te kommen. Dus wie it it wurdich om de Liuw mei sa'n krêftich gewear út te rusten? Oare Sovjet-tanks binne noch lichter, útsein de KV-1S, mar dizze tank hat ek gjin foardielen yn definsje, en de rydprestaasjes binne allinich slimmer.
  Elizabeth draait har lichem en raast:
  - Ik sykhelje yn mei myn boarst, de loft is in brede weach,
  It glinsteret helder, it einleaze stjerren tapyt ...
  Gefoelens boartsje, bleate fuotten binne yn libben,
  Boartsje yn 'e loft, ik wol foar altyd nei de sinne fleane!
  It is net maklik om troch de Lev-tank te brekken, sels yn 'e kant. De kanten fan 'e toer binne, lykas dy fan' e Panther, hellend, en it boppeste diel fan 'e kanten fan' e romp ek. Yn dizze tanks is de typyske "kat" foarm al oannommen, wat bettere beskerming jout troch hellingen. Net as de "Tiger", hast fjouwerkant. Mar de "Tiger" waard ûntwikkele foar de oarloch, en like op in KV unifoarm. Mar de "Tiger" -2, in lettere ûntwikkeling, is ek yn 'e foarm fan in "kat", en al gau sil dizze tank yn searje gean. "Liuw" te brekken yn it boerd is ek hast ûnmooglik. Allinne it ûnderste part fan 'e romp hat gjin pânser helling, mar it wurdt bedutsen troch rollers. Dat is, jo moatte ticht trochbrekke en krekt tusken de iisbanen komme.
  Dus famkes hawwe in drege taak. Boppedat skoddet de fjouwerentritich yn beweging sa dat it hast ûnmooglik is om krekt te sjitten.
  Elizabeth frege har freonen:
  Kinne wy de fijân ferslaan?
  Elena antwurde mei fertrouwen:
  - As famkes gjin skuon hawwe, krije se sa'n gefoelichheid mei har bleate fuotten dat se de fijân wis sille slaan.
  Elizabeth stimde hjirmei iens:
  - Ja, de bleate hakken fan de famkes binne in garânsje foar oerwinning!
  En no, om de nederlaach te foarkommen, glydt de fjouwerentritich nei it boerd. It wichtichste ding hjir is om de Panther en Tiger gewearen te foarkommen. Se binne rap en akkuraat. En jo kinne dizze tanks ek net yn 'e foarholle brekke.
  Elena sjit op de Dútser mei har bleate teannen. Mar yn beweging foarby de iisbaan komme is hast ûnmooglik. Mar de iisbaan fan de fijân is brutsen, en de "Liuw" stoppet.
  Fjouwerentritich rint him wer foarby. En stjoert in deadlik projektyl yn it legere diel fan 'e kant.
  Catherine notysjes:
  - Us kanon is ferâldere - "Lion" kin wirklik net wurde nommen!
  Mar lykas yn argewaasje, Elena rekke de fijân kant diel, en de "Lion" fong fjoer.
  De famkes binne net fertrage, wer rod foarút. No hawwe se in swakker doel: "Panther". It is genôch om har rjocht op 'e kant te slaan.
  Elizabeth notysjes:
  - Praktyske kat!
  Catherine sei mei in laits:
  - Mar it krûpt amper om net út 'e omslach fan 'e "Liuw" te kommen.
  En Elena skeat fan in ôfstân op 'e Panther, dy't fier oan 'e kant blykte te wêzen en syn kant iepene. Se hat in tinne - 40 millimeter, en it makket neat út dat it is tilted.
  De Dútske tank ûntploft mei in klap. Ja, de beauties wiene skerp neukt.
  Se binne mei harren boeiende genede fan martial beauties.
  Mar de skulpen fluitje as se foarbygeane, hast it harnas oan.
  Fjouwerentritich is tige gefaarlik, en se liket op in persoan dy't tusken trickles springt.
  Elizabeth skeat wer mei har bleate foet en song:
  - Ik kin alles dwaan, wy sille de Wehrmacht mei oerjefte slaan!
  Fansels, mei sokke famkes is de duvel sels net ferskriklik. Hoewol it Nazi-offensyf agressyf is, en se hawwe in protte tanks ....
  Krachten binne ûngelikense. Hoewol't it tal auto's sawat gelyk is, binne de Dútske swierder. In protte Sovjet tanks binne ljocht en net hielendal combat-klear tsjin de Nazi meunsters.
  Mar de bemanning fan Elizabeth docht wûnders en sjit in oare "Panther" ûnderweis.
  Komsomol-leden fjochtsje mei gewearen. Se sjitte sekuer. Se rinne, flitsende bleate fuotten, rûne hakken. En rekke de fijân rjocht op doel.
  Alenka kommando mei passy:
  - Jou net op famkes!
  En no spuit it kanon in projektyl út, krekt op 'e T-4, dy't dizze tank trochboazet. Mar hjir, fansels, "Liuw", it is net sa maklik te nimmen. En hjir moatte jo besykje.
  Anyuta wiist op 'e auto mei help fan har bleate teannen en fjoer presys ein-oan-ein, sizzende:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Alla sjit ek hiel sekuer en foeget ta:
  - Gloarje oan heroïsme!
  Jo kinne neat sizze oer de fjochtsjende famkes hjir - de heechste klasse en aerobatics!
  Maria, dy't it projektyl yn it gewear fiede, song:
  - Heger en heger en heger
  Sykje de flecht fan ús fûgels ...
  En sykhellet elke propeller yn,
  De rêst fan ús grinzen!
  Marusya foege ta, sjitten op de Fritz:
  - Fansels is it ....
  De massa heroïsme fan Russen en net allinnich Russyske minsken waard manifestearre yn alles ...
  De ôfmjitten, gedempte lûden fan 'e koekoek, as in klokkeklok, swaaiden oer de sleatten. Seldsume beammen, mei in tichte griene kroan yn wynstjitten, as pioniers yn in salút, groetsje wurge soldaten. Foar guon kin dit sels in soarte fan warskôging lykje - se sizze, jo sille nei de folgjende wrâld gean!
  Bataljon ûnder it befel fan Vladimir Mikhailovsky, brutaal mishannele yn eardere fjildslaggen, benammen yn maaie rout, is no hastich oanfolle mei nije rekruten, tariede te dekken ien fan de meast gefaarlike gebieten. Trije kilometer nei it easten streamt it wetter fan 'e Don lâns de oarlochsflammen.
  It grutste part fan it reid waard ferkoar fan brânbommen, it wetter waard swart fan roet. As enoarme wedstriden yn treurige skande steane de peallen fan 'e brêge dy't troch de blastweach ôfbrutsen binne, allinnich, fungearje as stipe.
  Op boaten ferfiere pleatslike pioniers de kado's fan 'e fjilden, lykas doazen mei munysje foar de heldhaftige Sovjet-soldaten, ree om te gean mei de stjerlike striid mei de lilke nazi-horden.
  Sa sleepten fjouwer fan harren in lange doaze nei in bosk mei wolfbessen. Dêr loerde in foarsichtich kamouflearre anty-tankgewear as in mohawk yn in hinderlaag. Trije soldaten en de skitterende skitter Alesya operearje by it gewear. In famke, tige slank, mar de hannen binne sean fan útslûpt wurk. Hy besiket ek, tegearre mei de jonges, in trap te meitsjen foar it gefal dat in tank of "pantserauto" fan 'e Nazi-keppel besiket de natuerlike heuvel te omgean.
  De soldaten, foar it grutste part, binne noch folslein burdless en net fjoer op, jonge manlju dy't hawwe foltôge in ferkoarte kursus foar in rekrut - ien en in heale moanne, plus, fansels, goed fêstige pre-tsjinstplicht training yn de USSR .
  Guon krigers hawwe al ûnderfining. Se ferskille fan jonge bisten yn borstels, skerpte fan bewegingen, guon wurde weromdraaid. Benammen de ienige Ivan, dy't like in echte piraat, liet syn burd los. De titel fan ensign, en al in pear oarders krigen yn ferskate fjildslaggen, of leaver de earste by Moskou. Doe't se, it like, it ûnmooglike diene: se stopten de Fritz, en rieden sels de tsjinstanners in pear hûndert kilometer, as hûneslachters.
  Hoefolle ferlitten apparatuer hie de Fritz. Miskien net sa folle, en der wiene faak tanks, mar pânsere personiel dragers mei kanonnen en masinegewearen dy't sa pynlik pinige de Sovjet ynfantery yn de simmer en hjerst fan 1941 - op syn minst in sint in tsiental!
  Mar doe't de froast mear as tritich graden kaam, ferlearen al dizze Teutonyske meunsters har fermogen om gewoan te bewegen ... Benzine befrear en fet beferzen.
  Spitigernôch slagge it se net om de nazi's oan 'e ein ôf te meitsjen. Foar in part troch de skuld fan it kommando, dat om grutte troepen frege om de stêden dêr't de Dútske ienheden byinoar sieten te stoarmjen. Ja, en de toai is kommen - oft it ferkeard is ...
  Yn 'e maitiid, Ivan ek fertsjinne in twadde oarder - hy wie gelok te deadzjen in generaal en ferskate offisieren fanwege in hinderlaag. De striid wie lykwols mar foar in part suksesfol. Tidens de efterfolging sloech in ferdwaalde fragmint Ivan Krasnov yn it gesicht, wêrtroch't er syn each ûntnaam. Och, dit is in oarloch, net in bernefilm, dêr't de haadpersoan elkenien dorst, en sels hûndert masinegewearen kinne him net slaan.
  En no moatte se fysyk hurd wurk dwaan: sleatten, sellen en kûlefallen grave.
  De pioniers helpe harren, wylst de fjilden kalm binne en de jonges en famkes sels smeke om harren âldere broers te helpen. Se wurkje sels te iverich, besykje mear te dwaan, net berekkenje sterkte. Sa swollen en sprongen de ieren út op 'e brune, eelere hannen en bleate, ferwûne fuotten fan 'e bern. Tagelyk slagget it se noch om te sjongen;
  Wy binne de pioniers fan 'e bern fan it kommunisme -
  In fjoer, in tinte en in rinkeljende bugel!
  Ynvaazje fan ferdomd faksisme -
  Wa wachtet op in fûle rout!
  
  Wat hawwe wy ferlern yn dizze fjildslaggen?
  En dan yn fjildslaggen mei de fijân ferwurven?
  Wy wiene gewoan bern fan 'e wrâld -
  En no de krigers fan it heitelân!
  
  Mar Hitler die in stap nei ús haadstêd,
  Bommen falle sûnder de wetterfal te tellen!
  En foar my is it Heitelân noch moaier as de himel -
  No is de bloedige sinne ûndergong kommen!
  
  Wy sille hurd reagearje op agresje -
  Al binne se sels lang, ja, och, se binne lyts!
  Mar it swurd yn 'e hannen fan in breklike teenager -
  Sterker as de legioenen fan Satan!
  
  Lit de tanks lawine nei lawine haasten,
  En wy diele it gewear yn trije!
  Lit de plysje gemienlik op 'e rêch rjochtsje,
  Mar de Hillige God sil se fûl straffen!
  
  Wat hawwe wy besletten? doch it wurk fan frede
  En dêrfoar moast ik helaas sjitte!
  Kalmte is al walgelijk.
  Der is ek geweld!
  
  Mei it famke rinne wy tegearre bleatfuotten -
  Al hat it snie, in sniedrift baarnt as koal!
  Mar eangje net, ken de bern -
  De faksist sil frijmoedich yn 'e kiste dreaun wurde troch in kûgel!
  
  Hjir sette se it ferfelende Fritz-bedriuw,
  En de rest fan 'e leffe binne op 'e flecht!
  Wy ferpletterje ynfantery as in sjit yn 'e striid -
  Wy binne gjin hinderjen foar jonge simmers!
  
  Oerwinningsprestaasje sil yn maaie wêze,
  No is de blizzard stikelich, hurde snie!
  De jonge is bleatefoet, syn suster is bleatefoet,
  Yn lappen troffen bern de bloeitiid!
  
  Wêr komme dizze krêften wei?
  Ferdrach pine en kjeld, dat ferlet!
  Doe't in freon de boaiem fan it grêf mjitten,
  As in freon kreunt - ik sil stjerre!
  
  Kristus seinge ús pioniers,
  Hy sei: it Heitelân is jo jown troch God!
  Dit is it earste leauwe fan alles,
  Sovjet, hillich lân!
  D'r is in fiere rommel fan oankommende tanks, en fleantugen buzzje yn 'e loft. En de machtige belegeringswapens raze al. Fan hits fan heech-eksplosive skulpen wurde klompen ierde en smolten turf heech yn 'e loft smiten. Hjir is se de striid oan it lêzen. Majoar Vladimir Mikhailovsky hâldt in trofee-verrekijker yn syn hannen, sjocht nei de oanpak fan in stielen fascistyske lawine. Se besykje de pioniers nei efteren te riden, mar se wolle net fuort en freegje om gewearen yn 'e hannen om te fjochtsjen.
  Der binne net genôch wapens foar elkenien, hoewol de pleatslike bern brochten jachtgewearen en sels sportbôgen. Elkenien wol dapper fjochtsje en winne. En it sil net wurkje om te stjerren mei de lêste gedachte fan it heitelân.
  Majoar Mikhailovsky jout de opdracht:
  - Iepenje gjin fjoer sûnder kommando!
  Yndied hawwe se mar twa "fiifenfjirtich" foar it hiele bataljon, wat betsjut dat de kâns is om de Fritz tichterby te litten.
  Foarút, lykas wenst is by de nazi's, de meast beskerme auto's; tanks T-4 en selsridende kanonnen "Hunter". Se moatte plak meitsje foar lichtere auto's en in bytsje efterbliuwende ynfantery.
  Auto's en motorfytsen fan 'e nazi's sa no en dan fertrage út eangst om foarút te brekken ....
  Mar de pionier Julius Petrov bewiist dat se hjir net foar neat bleaunen. In knappe anty-tankmyn, smoarge mei selsmakke lym, en boppe op 'e turf dy't it ûnsichtber makket mei help fan in tried, beweecht tusken de stompen, krekt ûnder de T-4-rups.
  De stielen platen fan de rups lizze op in deadlik presintsje. De eksploazje liket net te sterk, mar de caterpillar wurdt ôfskuord, en de nazi-tank begjint te smoken en rûn om 'e toer hinne.
  Oare jonges brûke ferlykbere apparaten. Sûnt de Dútske ynfantery is leffe, en de tanks en selsridende kanonnen binne ferdigenleas foaroan, dan wurde se bestraft foar dit.
  De ferneamde "Hunter", mei in leech silhouet en sterke harnas, sjocht der út as in flakke skilpad. Dit selsridende gewear ferskynde frij koartlyn op it Sovjet-Dútske front. Troch goede rydprestaasjes, in kanon dat in fatsoenlike ôfstân en oerlibjen yn 'e striid kin trochbrekke, waard de Jager fuortendaliks in gelikenis yn 'e tongen.
  Mar syn spoaren binne noch gewoan, hoewol breed ... It is lykwols noch better om de ûnderkant fan 'e auto te ûndergraven en har binnenste te spuien mei reservedielen.
  Hjir is in wrakke "Hunter", lykas in piraat fregat mei in brutsen roer, glide oan 'e kant en triuwt it tsjin de T-4. En beide stielen kisten op rûpen begjinne te gloeien, en nei in pear mominten se eksplodearje troch detonating ammunysje.
  Al in tsiental middelgewicht weinen stiene stikken en helpleas.
  Mar efter har de rest fan 'e roede, benammen de mannichte pânsere. Hjir it selsridende gewear "Hunter" foeget snelheid en ... Falls yn in ferklaaide put. Allinnich de rûpen stekke fan boppen út en bewege helpleas.
  Pioniers binne bliid. Earne yn groeven putten selsmakke eksplosiven. It wurdt makke op in ambachtlike wize. Fansels, swakker as dynamyt, mar om te skeakeljen de undercarriage is genôch.
  Fritz lijt swiere slachtoffers, pânsere personielsdragers mislearje, guon passe troch gefaarlike sônes, mar se wurde moete troch granaten en eksplosiven te smiten.
  Hjir, sels de fluch-witted, jonge fjochters bouden lytse katapulten. Se smite in spesjale tas mei destillearre houtgeast mingd mei buskruiteleminten fuort.
  Wannear't troffen wurdt, jout it tinne harnas fan 'e nazi-transporten plak, wêrtroch't de bemanningen mei blauwe flammen blaze. Gek fan pine, raasde de Fritz hertferskuorjend en ferspraat mei gesichten ferdraaid yn ôfgriis.
  Guon fan harren ferlitte sels har apparatuer ...
  It ienige meilijen is dat d'r in protte fijannen binne, guon auto's, dy't alles oerstreame mei masinegewearfjoer, benaderje de sleatten.
  En se stroffelje op egels ... Alesya, ûnderwilens, regissearret fiifenfjirtich. Fansels, jo sille net nimme de T-4 en de "Hunter" head-on, mar jo kinne besykje de kanten. Der is neat te sizzen oer pânsere personiel dragers. Elkenien sil trochbrekke en flierren meitsje mei read-hyt metaal spit bloed!
  In lyts kaliber gewear hat in protte foardielen boppe in grutte ien - fjoer snelheid, gemak fan camouflage. En se witte hoe't se doelen kieze.
  De nazi's snauwe, wreed as hyena's. En ûnder de Sovjet-jonges binne deaden en ferwûnen. It is benammen tragysk as jonge fjochters dy't krekt begûn te libjen stjerre. Hjir is in heul jong pionierfamke, dy't amper in eksplosyf pakket ophelle hat, mei har ûnder de spoaren fan in medium tank T-3 raast. In ûnsjogge doaze mei in lange, mar skynber tinne romp springt oerein en skuort der in fjouwerkante toer fan ôf.
  En de fjochters smieten wer granaten, en masinegewearen begûnen de krûpende motorfytsen te spikeren. En de hollen fan 'e nazi-soldaten barsten as ripe kersen delslein troch in hagel.
  En de gas tanks fan grutte motorfytsen eksplodearje, smyt streamen fan gewelddiedich fjoer. It fielt as in oproer fan infernale sjenyen oan de gong is. Hjir binne wat pânsere personielsdragers dy't ek meidwaan oan har ûngelokkige kollega's.
  Alesya wiist op de "Hunter" rjochtet him op it ûnderste part fan 'e romp. It is dreech om dêr te kommen, mar dit is de ienige kâns om te brekken troch it meinimmende selsridende gewear. Smooth beweging fan 'e finger, en dan draaie.
  It gewear jout in sêfte recoil, en de fascistyske masine splitst yn de helte. En de flagge mei it swastika falt yn 'e bluodderige modder.
  Alesya flústert:
  - Gerjochtichheid fereasket opoffering, woldiedigens fereasket donaasjes, en it sukses fan in rjochtfeardige saak fereasket opoffering!
  In beurt, it gunner famke rêst neaken om better fiele de biorhythms fan 'e ierde, en de azem fan it gers mei har soallen en sjit wer, rekket de ferrifeljende T-3 by it gewricht.
  It is te sjen dat hast alle middelgrutte tanks fan 'e nazi-armada al bûten aksje set binne. Hjir de lêste waard ferneatige troch in pionier jonge, nettsjinsteande de blessuere, hy triuwde in barrel, mei in mingsel fan eksplosive karbid, stienkoal stof, zaagsel mei in lyts bedrach fan fosfor. It heroyske bern hie net mear de krêft om de loop nei in trochwûne te triuwen, en syn kammeraat Andrey, dy't himsels op 'e flecht krúste, triuwde it fjirtich ton Shmel-oanfallend selsridende gewear ûnder de tsjillen. In obsequious kanon fan 150-millimeter kaliber skeat omheech, en bleau omheech. En de sielen fan 'e pioniers, fladderjend út har ferskuorde lichems, raasden nei in lokkich himelsk ryk, dêr't gjin geweld en pine is.
  De oerlibjende faksistyske ferfierders, dy't de stipe fan har swierdere kollega's ferlern hawwe, begûnen werom te kearen ... It bruljen fan Wagner's muzyk hold op, en in algemiene flecht begon.
  Vladimir Mikhailovsky, dy't bloed fan 'e foarholle fage, sei:
  - In Russyske strider kin stean stjerre, mar hy sil nea op syn knibbels libje! Ruslân kin bliede, mar gjin bloed sil ús moed en loyaliteit oan it Heitelân bliede!
  En de oerlibjende pioniers befêstigje dit ... Hoewol in protte fan harren binne al ferbaarnd en ferwûne.
  En Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova fjochtsje yn 'e loft, se binne ree om te konkurrearjen mei de ferneamde Marseille, dy't al mear as fjouwerhûndert delslein fleantúch hat skoard, dêr't hy de fyfde graad fan' e Ridderkrús fan it Izeren Krús krige mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Mar de famkes binne dúdlik fêststeld om yn earnst te fjochtsjen. Hjir binne se yn deselde bikini en bleatefuotten fjochtsjen. En pierce de Luftwaffe fleantugen.
  Anastasia, mei help fan har bleate teannen, rjochtet it gewear op it doel, slacht de fascist del en seit:
  Us leauwe is grut
  Sil foar altyd duorje!
  En winkt nei syn partner. Akulina slacht ek de faksist del, slacht him, tige sekuer mei har bleate skonken en skriezen:
  - Foar de grutheid fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  En bleat syn pearlyske tosken. Sa'n famke is fjochtsjen en oplieding.
  En glinsteret mei syn tosken.
  Anastasia, dy't in oar Dútsk fleantúch delsjit, op har Yak-9, sjit agressyf:
  - Russyske earn oer de planeet,
  It fersprieden fan syn wjukken sil ôfnimme ...
  De fijân sil oproppen wurde
  Sil wurde ferslein, brutsen!
  Akulina befêstiget dit graach troch tsjinstanners del te slaan:
  - Sil brutsen wurde!
  Hoewol't der fansels ek moaie asen famkes ferskynden ûnder de Dútsers. Albina en Alvina fjochtsje op 'e nijste ME-309. Sokke fjochtsjende krigers stielen.
  En se slaan Sovjet-fleantugen del mei geweldige behendigheid. De ME-309 is in tige krêftich fleantúch bewapene mei trije 30mm luchtkanonnen en fjouwer masinegewearen. Tsjin sa'n meunster kinne Russyske auto's net wjerstean.
  As se delsjitte, sjitte se sûnder meilijen del.
  Albina song mei help fan har bleate teannen in fleantúchkanon op it doel. Hit de fijân en squeaked:
  - Foar de oerwinning fan it Tredde Ryk!
  En hja liet har tonge sjen.
  Alvina sloech ek de fijân. Se snijde de Sovjet Yak-9's ôf en koarde:
  - Foar de grutte grinzen fan ús leger!
  En knypeage nei har freonen.
  Fights, winne rekkens en Huffman. Hy is noch net ien fan 'e grutte aces, mar hy giet fluch foarút. En jo kinne ek sizze it meunster fan 'e hel.
  De Dútsers, al stadich, en mei swiere ferliezen, bewege lâns de Wolga-kust, en benaderje de Kaspyske See.
  . HAADSTIK 2
  De krêften wiene dúdlik ûngelikense. De faksistyske loftfeart wie benammen ferfelend. Focke-Wulf kaam yn grutte oantallen it front yn en syn machtige wapens en snelheid waarden in probleem foar it Reade Leger. Boppedat wie dizze auto te dreech om del te bringen. Se is duorsum en swier pânsere.
  ME-309 ek blykte te wêzen in onaangename ferrassing foar de Sovjet piloaten sawol mei snelheid en wapens. En hy ferniele de Sovjet-ienheden frijwat.
  Bombard Sovjet posysjes en de nije Yu-288 bommesmiter, in tige krêftige masine. Droege fjouwer ton bommen ûnder normale lading, en seis ton yn 'e reloading ferzje. En hy krige de Sovjet-ienheden frijwat.
  Rommel liet lykwols ek syn klasse sjen as kommandant, lykas Mainstein.
  Stadichoan tichterby kamen de Dútsers Astrakan oan. En, ûnferwachts foar de Sovjet kommando, Fritz gie op it offensyf lâns de Wolga yn 'e rjochting fan Kamyshin. It wie in fet, mar krêftige beweging. En wylst it wie dreech om te stopjen se.
  Mar de ferdigening fan it Reade Leger is noch altyd sterk ... Yn in wike rûnen de nazi's fyftich kilometer op en waarden stoppe.
  Se waarden moete mei tsjinoanfallen, de Sovjet-ienheden ....
  Tagelyk besochten de Japanners in offensyf te ûntwikkeljen tsjin Alma-Ata. En doe wiene fûle striid yn folle gong.
  Famkes fochten op in par mei manlju, en miskien sels better as harren.
  Margarita Magnitnaya en Tatyana Bulatnaya - moaie famkes, ûntslein út masinegewearen.
  Se skeaten samoerai del en songen:
  - Lit ús net ôfskiede fan 'e dream
  De earste stap yn it libben is ...
  Jo sjogge wer boppe de ierde,
  Wervelwinden fan fûle oanfallen!
  Margarita smiet in moardzjende granaat mei har bleate teannen, skuorde de Japanners en song:
  - Nimmen sil ús tsjinhâlde
  Nimmen sil ús ferslaan ...
  Wy sille de Wehrmacht yn 'e grûn begrave,
  Us freonskip is in monolyt!
  Tatyana, fjoer op 'e fijân, ôfpraat:
  - Echt in monolyt!
  De Japanners geane foarút op Alma-Ata. Se hawwe in protte soldaten en ferskate soarten reserves. Dit binne de fjochtsjende jonges. Mar de famkes meie se del. Se fjochtsje wanhopich.
  Tatyana Bulatnaya smiet in oare granaat, skuorde de samûrai útinoar en song:
  - Foar myn grutte prestaasje!
  En knypte eagen, de kleur fan saffier. Fleurich famke, sis neat.
  En Margarita, mei har bleate hakke, sil in kado fan 'e dea nimme en smite, en Japanske soldaten útinoar skuorre.
  En sjong:
  - Alles is trochinoar, ferweefd, yn in warrelwyn fan lijende problemen!
  En wer smyt er syn bleate teannen, in citroen nei de Japanners ...
  In neakene strider Oksana oant de taille en bleatefoet krûpt nei har ta en triuwt troch in doaze granaten, flústerjend:
  - It wurdt cool famkes!
  En alle trije krigers songen:
  - De samûrai fleach nei de grûn, ûnder de druk fan stiel en fjoer!
  En de beauties fjochtsje mei grutte grime. Se gongen net om 'e nocht troch fjoer en wetter en koperen buizen.
  Hjir smyt Oksana in granaat mei har bleate foet, en rekket de Japanske Chikha ljochte tank. No, dat is in geweldich doel.
  Margarita, skeat op 'e fijân, song:
  - Jo kinne leauwe yn it ûntbrekken fan leauwe! Jo kinne de ôfwêzigens fan 'e saak dwaan!
  Tatyana hat logysk opmurken:
  - Wat jo sizze is in paradoks!
  Margarita smiet in granaat mei har bleate teannen en merkte logysk op:
  "Is sjeny gjin freon fan paradoksen?"
  Tatyana joech in beurt, maaide de samoerai del en stimde yn:
  - Fansels, freon!
  En de krigers namen it en barsten út laitsjen ... Se fjochtsje famkes, en se sizze wat oars ... It is net foar neat dat Ruslân ûnthâldt hoe't de famkes fochten!
  Oksana fjochtet op it heechste nivo fansels. En sjit út ferskate punten, en it famke draait as in top.
  Dit binne beauties, se sille gjinien neat opleverje. En gnaw út ferrie, tegearre mei de samûrai.
  Liedt it fjoer en Angela. It famke is ek agressyf en readhierich. Krigers leaver te fjochtsjen op bleate fuotten en útfiere feats fan kolossale proporsjes.
  Angela jout de beurt en seit laitsjend:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean,
  Foar de macht fan 'e Sovjets!
  En mei de bleate teannen smyt er in moardlike sitroen.
  De fjildslaggen geane troch en no ferrint de oanfal fan 'e Japanners ....
  It is al trijeenfjirtich ein july. De nazi's benadere de Wolga Delta sels, en dêr waarden fjildslaggen op lansearre.
  Elizabeth en har bemanning fjochtsje wanhopich. De earste Tiger-2 tanks begûnen ek oan it front te kommen. Se binne fergelykber mei "Panther" en "Lion", mar wat der tusken. Ek mei de hoeken fan 'e rasjonele oanstriid fan' e harnas en in lange loop gewear fan 88 mm kaliber 71 EL. Weagje acht en sechstich ton, en tichtby de tank "Lion", yn termen fan harnas, mar in bytsje lytser yn omfang.
  Grutte tanks, jo sille neat sizze.
  Elizabeth en de famkes binne op jacht nei de Dútsers. Se brekke troch de T-4 en sjitte:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan ljochte jierren,
  De gjalp fan 'e pioniers wêze altyd klear!
  Litte wy sizze dat de krigers earste klasse binne. En hja fjochtsje net allinne hearlik, mar sjonge ek;
  De uny is net te ferneatigjen, de folken fan 'e frije,
  It wie gjin brute krêft en eangst dy't gearfoelen ...
  En de goede wil fan ferljochte minsken,
  En freonskip, ljocht, ferstân en moed yn dreamen!
  
  Eare oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Wetlike krêft, de wil fan it folk,
  Ommers, foar ienheid - in ienfâldige man!
  
  Troch de stoarmen skynde de sinne fan 'e foarútgong foar ús,
  Troch de stoarmen en stoarmen rûnen wy foarút ...
  Wy ferpleatse bergen, as sûnder gewicht,
  De hiele wrâld, strieljend nei it kommunisme, komt!
  
  Eare oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Wetlike krêft, de wil fan it folk,
  Ommers, foar ienheid - in ienfâldige man!
  
  De folken fan 'e planeet binne ferienige as bruorren,
  Boeddhistyske, moslim freonen foar altyd!
  Lit de gloarje fan 'e reden, in grutte namme,
  Alle folken fan 'e wrâld binne in famylje!
  
  Eare oan ús frije heitelân,
  De krêft fan skepping is in stipe foar altyd!
  Wetlike krêft, de wil fan it folk,
  Ommers, foar ienheid - in ienfâldige man!
  De famkes sjonge goed, en noch better fjochtsje se, en dogge sokke feats. Hoewol't skiednis wurdt skreaun troch de oerwinners en it is net bekend oft se sille wurde ûnthâlden as de oarloch wurdt ferlern?
  Alenka mei har batterijen, mei in team fan famkes, besiket de fijannen op 'e Wolga Delta tsjin te hâlden. En se lit sjen wêr ta beauties yn prinsipe by steat binne.
  En se kinne echt in protte.
  Anyuta sjit mei har bleate fuotten en raast:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  En sa naem de hiele batterij it en song byinoar, yn fol lûden;
  Wy stride foar in better lot
  Om it libben fan minsken makliker te meitsjen ...
  En ferpletterje de ferdomde horde
  Sadat der minder kweade tsjinstanners binne!
  
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Foar de gloarje fan ús mem Ruslân ...
  De minsken fan Ruslân leauwe ûnoerwinlik,
  En meitsje elkenien op ierde moaier!
  
  Wy binne jûn om te fjochtsjen foar it heitelân,
  De grutheid fan it Heitelân beskermje ...
  En soms is it libben gewoan in film
  Hoewol it in wjerspegeling fan it paradys wêze moat!
  
  Alle minsken moatte in dream berikke,
  Ferstannich leauwe dat kommunisme ...
  Dat der mear lok op ierde is,
  En de brânen fan it revanchisme kamen net!
  
  Us tsaar, it grutte sjeny Pugachev,
  Hy brocht de boeren op ta de hillige striid ...
  Elk bedriuw sil op it skouder wêze,
  En hâld fan it famke barefoot jonge!
  
  Wy sille noch sterker wurde as de duvel
  As wy de horizonten fan 'e wittenskip feroarje ...
  Platte ûnder de hoeven fan 'e smjunt,
  Hoewol't it bloed út in ferskuorde aorta streamt!
  
  Ja, it binne ús rjochte freonen,
  Wy kinne it heitelân lokkiger meitsje ...
  Minsken leauwe allegear ien famylje,
  Grutte strieljende Ruslân!
  
  Sjoch minsken dapper yn 'e hoarizon,
  Lit kweade wolken de himel net bedekke ...
  Wy sille de fijân in oerwinnende skoare jaan,
  En jo sille wêze, lokkige held yn 'e striid!
  
  Ik ken it wurd leffe net
  Wy Russen binne hielendal net minder ...
  Wy Svarog hawwe in Wite Jezus,
  En foar altyd sil genietsje maaie!
  
  Famkes en jonges yn in rûndûns,
  Wy bleatefuotte famkes komme yn ...
  Foar ús, ommers, de almachtige God Rod,
  Wês net in breinleaze papegaaijonge!
  
  En Lenin ynspirearre ús om te fjochtsjen,
  Wize Stalin segene de feat ...
  In machtige cherub sil syn wjukken útspreidzje,
  En ús spieren binne gewoan makke fan stiel!
  
  De majesteit fan it Heitelân sil yn wêze
  Dat wy sokke krigers binne mei God ...
  Hjir sille wy de gloarje befêstigje mei in stielen swurd,
  Hokker skyld waard smeid by Svarog!
  
  Koartsein, wês trou oan 'e Hear,
  Ta de gloarje fan it meast strieljende Ruslân ...
  Wy kenne gewoan de ridders,
  Efter ús is de Wite God Kristus de Messias!
  Hjir, fan in krekte hit fan in gewear, ljochtet de "Lion" op. Ja, de nazi's krije it spesifyk op 'e hoarnen.
  Wylst de fjildslaggen geane, dan fergrieme de bern gjin tiid.
  Dasha en Vaska swalkje de efterkant fan 'e Dútske troepen. Se sjogge hoe't de apparatuer yn kolommen beweecht. Motorfytsen haasten, selsridende gewearen krûpe. D'r binne in protte troepen, ynklusyf de SS, en oare ienheden.
  Vaska fernaam de beweging fan "Ferdinand", in krêftige Dútske selsridende gewear, ferneatigje tanks.
  De jonge flústere tsjin it famke:
  - It liket derop dat de Fritz ekstra krêften noardlik fan Stalingrad ferpleatse.
  Dasha merkte mei in glimke:
  - Uzes sille se dochs slûpe!
  Nemtsev út de frachtwein raast lilk nei de jonges. Bern nimme ôf en rinne, flikkerjend, griis fan stof, bleate, rûne hakken. Se kinne ek jaan in wachtrige foar harren.
  De jonge en it famke rûnen nei de boskjes en sprongen deryn. Dasha merkte mei entûsjasme op:
  - Partizanen kinne alles!
  Vaska wie it hjirmei iens:
  - Fansels... Wy sille grif winne!
  Dasha song mei entûsjasme:
  - Wachtsje op oerwinning! Wachtsje op oerwinning! Dejingen dy't langstme om de boeien te brekken! Wachtsje op oerwinning, wachtsje op oerwinning! Wy sille it faksisme kinne ferslaan!
  Vaska wie it der gau mei iens en sloech de rûp mei de fingers fan syn bleate bernefuotten:
  - We kinne! Wy binne berne om in mearke wier te meitsjen!
  Dasha knikte en merkte op:
  - En wat? Ik tink dat wy it mearke wier meitsje sille, en de Wehrmacht sil stof wurde!
  En de bern songen yn it koar boppe de longen;
  Yn 'e namme fan ús rjochtfeardige lân,
  Wat it kommunisme it universum sil jaan ...
  Wy sille ús heitelân trou wêze,
  Litte wy it paad nei sukses, kreativiteit easkje!
  
  Putin regearre Ruslân as in held
  Mar de earn liet har yn 'e flecht ...
  Grutte Fuhrer fansels aambeien,
  Mar Stalin betsjut ek in namme!
  
  Ik leau dat wy it Tredde Ryk sille winne
  Gjin wûnder dat Putin yn Stalin ferhuze ...
  Boppe de wrâld is in cherub mei gouden wjukken,
  En satan-Adolf is no gek!
  
  De Dútsers hawwe hiel Europa binnen handbereik,
  En Afrika, en Aazje, en de steaten ...
  En Adolf fynt dat er cool is
  Mar de Führer sil bestraft wurde!
  
  Foar Hitler is Ruslân as in skuorre,
  Hy wol syn eigen...
  Mar it sil wêze, ik leau dat kommunisme in paradys is,
  Aardbeien sille sprieken, bêden siede!
  
  Leau net, ús folk is hielendal net swak,
  Mar tefolle Fritz pakt ...
  En de Slav op alles jo witte gjin slaaf,
  Yn 'e namme fan ús mem Ruslân!
  
  En Lenin ynspirearre ús ta in prestaasje,
  Hy liet my sjen hoe't ik dingen dwaan moast ...
  Om't God eins ien is,
  Mar yn it kommunisme moatte wy frijmoedich leauwe!
  
  Nee, doch net foar de Russyske fijân,
  Ommers, de Wite God is by ús - de Skepper fan it hielal ...
  Ik sil dat heitelân helpe yn 'e striid,
  Om yn it sukses fan it libben ûnferoare te wêzen!
  
  Hoe fier kinne jo leafsten deadzje?
  Spitigernôch komt der gjin ein oan de oarloch...
  Sa tinne yn 'e fjildslaggen fan ús leger,
  Doch wat dêr't jo net foar skamje sille!
  Dit is in goed liet fan jonge krigers. Se songen it, en bewege wer, harke it stof lâns it paad mei har bleate, eelere hakken.
  De bern wiene fleurich en uterlik tefreden mei it libben. Hoewol tinne, har gesichten binne tan as sûkelade, en har hier, krekt oarsom, is earlik. Geweldige jonges.
  Ien fan de Dútsers op in brommer belle se leaflik. En oanbean sûkelade. Hongerige Dasha stiek har hannen út, mar Vaska luts oan har mouw:
  - Fernederje dysels net!
  Tûk famke fûn
  - Lit ús de nazi's better ferienigje!
  Vaska, dy't sels hûd en bonken is, fûn dit idee leuk. En hy frege ek om sûkelade.
  De Hitlerite knikte en blaasde yn brutsen Russysk:
  - Sjonge jonge!
  Vaska knikte en song mei grutte ynspiraasje;
  De partij sammele hiel Ruslân,
  Beskermet einleaze fjilden ...
  Ommers, minsken leauwe sa'n krêft
  Gloarje oan it Sovjetlân!
  
  Stalin is de heechste priis,
  Stalin is de flecht fan wiisheid ...
  Jo moatte moedich foar him fjochtsje.
  Alle minsken folgje Stalin!
  
  Wy wurde jubeljende wjukken jûn,
  Wy hawwe in grutte wil ...
  Stalin is de freugde fan oerfloed,
  Glory, great lân!
  
  Stalin is de grutste yn it hielal,
  Stalin cherub mei gouden wjukken,
  Us folk mei ûnferoarlik gelok,
  Leau, foar altyd ûnoerwinlik!
  
  Stalin joech heil oan it folk,
  De grutste earn yn 'e wrâld ...
  Foar ús Heitelân en frijheid,
  Hy spriek syn wjukken oer de ierde!
  
  Der is gjin heger as de stralende Stalin,
  Hy is geweldich as gewoan wite God ...
  Fjochtsje mei skom en winnen,
  De Führer wurdt meikoarten yn in kiste dreaun!
  
  eare jaan oan ús Heitelân,
  Ken har moaier net te finen ...
  Wy sille meikoarten libje ûnder it kommunisme,
  En wy hawwe gjin oare manier!
  
  Stalin is de grutskens fan 'e hiele planeet,
  Stalin grinsleaze kommunisme ...
  Syn dieden sille songen wurde
  De fascist is folslein ferneatige!
  
  Stalin makke gloarje oan Ruslân,
  Stalin ferheft har boppe de stjerren ...
  Hy ferhefte it ryk oan 'e râne,
  Stalin is gewoan in ideaal!
  
  Stalin feroveret it universum
  Hy hat in geweldige stjerfloat ...
  Trials sille wêze foar opbou
  Stalin sil liede ta kommunisme!
  
  Foar Ruslân is Stalin de sinne,
  It skynt fûl yn it tsjuster...
  De stim fan it famke is heech
  Der is gjin moaier lieder op ierde!
  
  Stalin is de belichaming fan Svarog,
  Stalin makke de macht fan Ruslân ...
  Hy fynt Rod yn it hert -
  De Grutste Master!
  
  D'r is gjin lieder op 'e hiele ierde moaier,
  Stalin is de grutste fan manlju ...
  Lit ús lok meitsje yn ús universum,
  De rabiate smjunt is ferneatige!
  
  Myn soannen en Komsomol-leden,
  Foar it heitelân, stean tegearre yn formaasje ...
  Ommers, jim famkes binne sterker as tigers,
  Dear sjeny Stalin is by ús!
  
  Prestaasjes kinne net teld wurde,
  Lit ús fleane as in pylk ...
  Us strieljende Ruslân,
  It memmelân giet nei it kommunisme!
  Dasha song tegearre mei Vaska en de bern krigen alles sa sonore en moai.
  En se dûnsen noch, stompen mei har brune, skuonleaze bern, en stompen yn maart al mei de bleate fuotten troch de snie.
  De Dútser, dy't eins net Russysk ferstie, fûn it ferske wol aardich, en hy helle blik varkensvlees út syn tas en joech it oan de bern.
  En knikte goedkeurend.
  - Zer Gut!
  De jonge en it famke bûgden en gongen fierder. Se binne noch mar alve jier âld, mar se binne tûk en hawwe in sterk ûnthâld. Sammelje krekte ynformaasje. En ienris brocht de ljochthierige Daria, sels yn in koer, in myn nei de Dútsers. Se is in tûk famke en kin har taal goed. Se tochten net iens dat sa'n moai bern mei wyt hier en blauwe eagen de dea bringe koe.
  En dit wurke ...
  Hjir geane se wer, genietsje fan Dútske sûkelade, en har stimming is fleurich ...
  Daria merkte mei in glimke:
  - As wy de nazi's ferslaan, sil ik my in hûs fan trije boulagen bouwe, makke fan moarmer en mei in fontein!
  Vaska gniisde.
  - Sille jo in boarger wurde?
  It famke antwurde:
  -Net! Ik sil gewoan myn eigen kommunisme hawwe!
  Vaska lake en song wer;
  Doe't de boarger nei myn lân gie,
  Hûzen waarden ôfbaarnd, famkes waarden omkapt ...
  It like dat nullen waarden teld,
  De jonges hiene har hier oant nul ôfskeard!
  
  De dappere Kibalchish naam it gewear,
  En kaam by it Folksleger ...
  Mar hy joech út plannen alle Malchish-Bad Boy,
  Wa joech in vat foar jam!
  
  En hjir hingje ik oan it rek jonge,
  Se martele my mei in sweep en naalden ...
  As antwurd laitsje ik yn it gesicht, ik bin de beul -
  En ik leau dat it Heitelân in paradys wurdt!
  
  Dieren roasten myn hakken mei fjoer,
  It bern waard swier slein troch de hjoeddeiske...
  Mar leau my, moal is neat,
  Dat de reade boargerij wûn!
  
  Se brekke bonken, it kweade metaal hat yngroeven,
  Op it rek wankelje de beulen my ...
  Mar dat leau ik, dreamde de jonge
  Om yn maaie om Berlyn hinne te rinnen!
  
  Ik leau dat kameraad Lenin liede sil
  Fergees, Warsjau, Praach, Londen!
  Wy pleatse de winnende skoare meikoarten
  En oer Berlyn it reade spandoek grutsk!
  
  No baarne de hakken fan it bern noch,
  De sole, dy't hast altyd bleatefoet is ...
  En de wip sloech hurd op 'e rêch,
  Wierskynlik mem do bist al griis hier!
  
  Mar ik sil my net oerjaan oan dizze beulen,
  Ik sil net freegje om leauwen, wit genede ...
  Lit de kat steil fan it skouder ôf swipe,
  Ik wit dat Lenin sil jaan, leau de beleanning!
  
  Kibalchish lake ûnder marteling,
  Hat gjin geheimen iepenbiere, stjert grutsk ...
  Yn 'e hel foar altyd sa ropt Bad Boy,
  Demoanen skine hars yn syn kiel!
  
  Lenin is by ús, jo kinne foar altyd sjen,
  En in flam baarnt yn myn hert ...
  Grutte dream útkommen
  D'r sil in reade banner wêze oer de heule planeet!
  Daria fluite en stampte mei har bleate foet:
  - Grut! Hawwe jo it sels komponearre?
  Vaska knikte.
  - Ja! Syn ferhaal makke in grutte yndruk op my!
  Daria knikte en sei:
  - Unthâlde jo, hoe't de plysjes dy en my oppakten en ús bleatefuotten yn 'e kjeld troch de snie dreaun, en doe foelen se ús, en tinne tûken op ús hakken.
  Vaska befêstige maklik:
  - It wie sa... Jo hakken dogge sear en jo skouders dogge sear as jo oan it rek hingje. Mar d'r wie gjin bewiis tsjin ús en ...
  Daria sei mei in sucht:
  - Ja, mar de plysje woene dat wy deafrieze. Mar doe't se my mei in flesse op 'e holle sloegen, fong ik in fragmint mei de bleate foet. En doe joech se it oan har hannen. Dan snij ik it tou foar mysels en foar dy.
  Vaska knikte.
  - Ja, it wie ... Ferskriklik lykwols. Mar jo witte, yn 'e kjeld dogge de blieren fan ferbaarnde soallen gjin sear! En doe't wy letter útkamen, genêzen alles op ús as op hûnen!
  Daria befêstige maklik:
  - Ja geneest ús goed! Ik haw sa'n rûge soallen opstoppe dat ik net bang bin om op koalen te rinnen!
  Vaska, opblaasd, sei:
  - Ik ek! Wy binne pioniers, bern fan it kommunisme!
  Daria befêstige:
  En wy sille grif winne!
  De jonge en it famke songen:
  Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  En de reade banier, ús Heitelân,
  Wy sille altyd selsleas trou wêze!
  . HAADSTIK #3
  Begjin augustus 1943 kamen de Dútsers lykwols út, en oerwûnen it koppige ferset fan de Sovjettroepen tsjin de Kaspyske See. Dit is yndie in grutte prestaasje foar de Fritz. Wat hat berikt de grutste dividenden. No waard de Kaukasus troch lân ôfsnien fan it wichtichste kontinint.
  De Turken helle ek súkses, dy't, nei koppige fjildslaggen, úteinlik Batumi naam en de omsingeling fan Jerevan foltôge. Sa, hawwen yngeand yndrukt de Sovjet troepen yn de Transkaukasus.
  De posysje fan de USSR waard tige lestich. En Stalin joech opdracht om in offensyf te starten yn it noarden om troch de korridor te brekken nei de hongerige, stjerrende, mar noch net oerlevere Leningrad.
  De oanfal op Tikhvin begûn. Wichtige krêften waarden dêr smiten, hoewol't it haadkertier net genôch reserves hie. De situaasje waard komplisearre troch de komst fan Sweedske, nei alle gedachten frijwillige divyzjes oan it front, dy't har posysjes fersterke.
  Ja, en de Dútsers serieus fersterke ...
  De fjildslaggen begûnen fan 'e tsiende augustus ôf, de Sovjettroepen kamen yn'e earste trije dagen fan 'e slach tsien kilometer foarút. Hjir gie op fjirtjinde augustus de Dútske Maus-tank foar it earst yn de slach. Net in tige suksesfolle ûntwikkeling mei in gewicht fan hûndertachtentachtich ton. Wier, de auto waard dreaun troch in serieuze bemanning, tige striidbere Nazi famkes.
  Agnes, Adala, Angelina, Agatha, Aphrodite - fiif skientme fan it Tredde Ryk mei de letter "A". En hoe't se op 'e Maus fjochtsje en út twa gewearen tagelyk sjitte.
  Heech-eksplosive fragmintaasje shells wurde ôfsketten fan in koarte loop 75-mm kanon, en swierder fan in 128-mm ien, demonstrearje opfallende krêft.
  Agnes fjoer mei har bleate teannen en beitele skonken. It rekket de Sovjet-auto, letterlik ôfskuorre fan syn toer en sjit:
  - Ik bin in romte famke!
  Adala stjoert in skot mei in lânmyn en piept:
  - En ik bin aerobatics, skeur de hiele bemanning!
  En ek it famke brûkt bleate teannen. Sowjet-tritich-fjouwer skulpen troffen de Maus, mar stuiterje as earte. De auto is goed beskerme. En jo kinne har net maklik slaan. Skulpen fleane fan har ôf as tennisballen, en sels mei in grut kaliber fan sa'n meunster kinne jo net trochbrekke.
  En it famke wurdt sketten fan in anty-fleantúchgewear, en lit de fijân net tichterby komme.
  Agatha skeat ek mei help fan har bleate teannen en grommele:
  - Lit myn swurd slaan, wy sille de fijannen wipe!
  Adala befêstige agressyf, en sjit tige sekuer:
  Wy binne krigers fan ljocht en ierde!
  Angelina sloech mei har bleate teannen, smiet de Sovjet T-34-76 tank en rôp:
  - Foar grutte winst!
  Aphrodite sloech ek mei in projektyl, dat sa swier wie as in peal, ferpletterde de Sovjet T-60 en piepte:
  - De hillige oarloch sil ús oerwinning wêze!
  Agnes sloech, mei har bleate hak, it frontale harnas fan 'e fijân te brekken en joech út:
  - Keizerlike flagge foarút - gloarje oan 'e fallen helden!
  Dizze famkes hjir binne moai ferfelend en moardnerich. En it is net foar neat dat jo se net foarby kinne. Mei tank oan har bleate fuotten en lichemsbikini's sjitte se sûnder mis. Dat betsjut dat se net sa maklik slein wurde kinne.
  Ferskriklike "Mûs", sloech mei in deadlik wapen, en joech gjinien in kâns.
  Ynklusyf de KV-searje.
  Mar as d'r Dútske froulju binne dy't sa koppich en suksesfol fjochtsje, dan binne d'r famkes fan 'e Sovjet-nivo - helden.
  Hjir, bygelyks, Natasha mei har partners. Se hawwe gewoan in beskieden, selsridende gun-85 dy't krekt oan 'e foarkant is oankaam. En de famkes slaan de nazi's al mei macht en haad derop.
  Fansels binne de beauties bleate fuotten en yn bikini's. En se ferpletterje de nazi's goed, as in foarhamer dy't stikken glês slacht.
  En dit is hiel memorabel as sokke famkes demonstrearje it heechste nivo fan earn flecht.
  Natasha sjit mei har bleate teannen en smyt de Panter, wêrnei't se ropt:
  - Foar it grutte Heitelân!
  En hy sil syn tonge sjen litte!
  Zoya slacht ek de fijân. Sla him tige hurd. Sil it harnas brekke en blaze:
  - Foar de gloarje fan it kommunisme!
  Augustina fjochtet ek hurd, en as se de fijân drukt, docht se it tige yngeand. Brekken en razen:
  - Gloarje oan 'e kommunistyske wrâld!
  Dolbanet en Svetlana. En ek hiel passend. Mei dyn bleate teannen. Ferpletter de fijân syn harnas en squeak:
  - Foar de grutheid fan 'e kommunistyske wrâld!
  En lit syn tonge sjen ...
  Hjir de famkes, fiele ynspirearre, songen, komponearjen rjochts ûnderweis;
  Beauties oanfal bleatefoet
  Sokke aardige famkes rinne...
  As it nedich is om de Fritz mei in fûst te slaan,
  Of slach him mei in masinegewear!
  
  Famkes hawwe gjin twifels
  Se sille de dea fan 'e nazi's begrave ...
  En hja sille him hurd fan syn fuotten slaan,
  En earne gûle fleisige wolven!
  
  Ruslân is in wurd foar soldaten
  As jo leauwe dat it net better wurdt ...
  Hoewol soms in sombere ôfstimming,
  Wêr't de kweade swarte Kaïn triomfeart!
  
  Leau net, Komsomol-leden rinne net,
  En as se rinne, dan allinich op 'e oanfal ...
  En alle nazi's sille tagelyk fermoarde wurde,
  En de Führer sil alles opheffe nei it hakblok!
  
  Ruslân is myn memmelân
  Se is stralend, gewoan prachtich ...
  Wa is in leffe is net iens in roebel wurdich,
  En it is gefaarlik om te pleitsjen mei in strider!
  
  Mar wit dat wy de nazi's sille ferslaan,
  Gjin kwea sil hearskje op 'e troan ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  En God Svarog mei gruttens yn 'e kroan!
  
  Wa is in leffe, leau my, in swakke slaaf,
  Syn bestimming is ien - om beledigingen te fernearen ...
  Hjoed in slotmakker, moarn bist in foarman,
  En jo kinne sels de rêch fan oaren slaan!
  
  De famkes hawwe krêft, gewoan in fulkaan,
  Se soms, en machtich sloopt bergen ...
  Oarloch raast in kweade orkaan,
  En de dea fan it minsklik ras, earlik maait del!
  
  Dat ik sil jim earlik sizze ridders,
  Wy binne sterk as wy Russen ferienige binne ...
  Need in snack foar in foarke en mes
  Wy binne ridders yn fjildslaggen ûnoerwinlik!
  
  Wat is ús leauwen yn 'e Hear Kristus,
  Hoewol Lada ek fereare wurdt ...
  Kameraad Stalin is as in heit foar ús,
  En it plak fan it kommunisme sil it paradys wêze!
  
  Dejinge dy't wie doe't er stoar, sil opstean,
  En wy wurde moaier en wizer ...
  En fansels is de man tige grutsk,
  Hoewol't soms draacht ûnsin!
  
  Yn leafde is ús Heitelân as in stjer,
  Leau my, se sil noait útgean ...
  Grutte dream útkommen
  D'r sil frede en lok wêze yn it heule universum!
  
  Ik hâld fan Maria, ik fereare Lada hillich,
  Svarog is prachtich en Perun is geweldich ....
  Ik hâld fan Jezus en Stalin
  De hillige gesichten fan ikoanen binne my dierber!
  
  Wannear sil echte paradys
  It sil útkomme, leau my, alle hope ...
  Jo jouwe jo hert oan it memmelân,
  Alles sil goed wêze, sterker as earder!
  De famkes hienen in goeie striid en komponearren goed. Wat mei sokke krigers, gjin Hitler is ferskriklik foar Ruslân.
  Lykwols, de Sovjet troepen, nei tsien dagen fan koppig fjochtsjen, dochs trochbrutsen nei Tikhvin.
  De gefjochten ûntdutsen foar de stêd sels. Krêften fansels hiel sels ûngelikense.
  De Dútsers hawwe de loftoermacht yn beslach naam en bombardearje non-stop. De situaasje wurdt fergrutte troch bûtenlânske divyzjes dy't fjochtsje oan 'e kant fan' e Wehrmacht. Benammen in protte Italjaanske dielen.
  Se besykje it Reade Leger fuort te triuwen fan Tikhvin. Mar de Russyske ienheden fjochtsje hurd. Dit is har ienige, echte kâns om it belegere Leningrad te rêden, stjerrend fan honger. Iten kin allinnich falle dêr troch de loft, mar de Dútsers hawwe sterke jachtfleanmasine, en it is hiel dreech om te dwaan dit.
  En yn 'e twadde helte fan augustus, de nazi's bestoarme Astrakhan. En yn dizze stêd fochten Sovjet famkes mei grutte heroïsme en moed.
  In bataljon fan barefoot famkes beslacht dizze heroyske stêd.
  Alenka smyt in granaat mei har bleate foet, sjit dan in burst, maait de nazi's del en seit:
  - As in frou lulk is as in kat, dan hat har man mûzen yn 'e holle!
  Anyuta, skeat op de Fritz, en smiet ek in granaat mei har bleate foet, tjirp:
  - De helderste ideeën binne somber fan 'e skaadpolityk, as se útfierd wurde!
  Alla, skeat op 'e Fritz, en smiet in granaat, sloech in tank mei har bleate fingers, grom:
  - In frou is slûch as in foks, en se regearret sels in liuw as in man de geast fan in hoanne hat!
  Maria, fjoer út in gewear, en sloech de Fritz del, grommele:
  - God kin alles dwaan, allinne oertreffe in frou yn fersiken, Hy is machteleas!
  Matryona, skeat op 'e fijân, en smiet in moardlik kado fan 'e dea mei har bleate teannen, opmurken:
  - In frou moat, om net as in boa-konstrictor troch in man opslokt te wurden, in kobrastik hawwe!
  Alenka, dy't trochgiet te sjitten op 'e nazi's, merkte grappich op:
  - In persoan kin yn alles wêze as de Skepper, allinich imitaasje as in aap makket him net moai!
  Anyuta skeat op 'e fijân, sloech doe in tank út mei in goed rjochte smyt fan in granaat, en sei:
  - De minske kin de Almachtige God allinnich yn eigenmoed oertreffe, en sels dan as er yntellektueel makke is troch in Pithecanthropus!
  Alla, trochgean mei it sjitten fan hiel sekuer op 'e Fritz, joech út:
  - In frou wol gjin hin wêze, mar har ideale man is in hoanne!
  Maria, skeat op 'e nazi's en mei in krekte goaie fan har bleate foet, sloech de Panther, merkte op:
  - In foksfrou hat wier in wolfsgreep op manlike bevers!
  Marusya, dy't ek mei in burst op 'e nazi's blaze en in eksplosyf pakket mei har bleate hak joech, joech:
  - Yn 'e polityk is 't as yn in bosk, as jo in iik in baarch opteare, as in hazze in foks opslitst, as in ezel - trije felen wurde fergetten!
  Alenka, trochgean mei it fieren fan freeslike sjitten, en dûsje de ynfantery mei fersnippere sitroenen, vyaknula:
  - Hoe helderder de frou, hoe mear se in foks is!
  Anyuta skeat ek op 'e nazi's, maaide se del, en smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Grize minsken misse grize stof yn 'e harsens, ljochte persoanlikheden, griis yn' e holle yn grutte hoemannichten!
  Alla, sjitten op 'e fijân, joech in eksplosyf pakket mei har bleate hakke, wittly útjûn:
  - In grize man is iensum as in wolf, en as in hazze hat er gjin rêst!
  Maria maaide de Fritz, merkte grappich op:
  - As de politikus in grutte foks is, dan wurdt him it liuwepart foarsjoen!
  Marusya skeat út 'e granaatwerper, en smiet in sitroen mei har bleate teannen, piipjend:
  - De fokspolitikus nimt de kiezerskried de kâns om as tsiis yn de bûter te riden!
  Alenka, troch te sjitten fan in wapen, en mei har bleate hakke beswykt foar in eksplosyf pakket, rôp:
  - Der binne minder stjerren oan 'e himel as ynterpretaasjes fan 'e Hillige Skrift!
  Anyuta, sjitten op 'e nazi's, joech út:
  - In beul yn in reade mantel, krekter, in politikus mei sprektaal!
  Alla, troch te sjitten, merkte logysk op:
  - De beul hat in skerpe bile, de politikus hat in skerp wurd, de earste blaast mei de holle, de twadde dript op 'e harsens!
  Maria, dy't trochgie om de Fritz sekuer út te slaan en in oare kado fan 'e dea mei har bleate fingers te smiten, merkte op:
  - Hakken hakken is soms minskliker as drip op harsens!
  Matrena, dy't de nazi's ôfsnijde en in granaat smiet mei har bleate hak, joech út:
  - As jo politisy op jo harsens dripke litte, skuorre jo it hier fan argewaasje!
  Alenka, dy't op 'e Dútske generaal skeat, en troch him trochbriek, sei bedrigend:
  - De taspraken fan politikus binne as wetter foar harsenswaskjen!
  Anyuta, dy't goed rjochte sjitten op 'e fijân fierde, en in sitroen lansearre mei har bleate teannen, joech út:
  - Wat is de grutste God yn 'e polityk, wat skept wetteloosheid!
  Alla, dy't op 'e nazi's skeat en in eksplosyf pakket mei har bleate hak smiet, joech út:
  - In politikus sjocht de kiezer altyd oan as in ezel mei in fokseblik om te ploegjen!
  Maria, skeat op 'e fijân, en mei har bleate teannen, smyt in granaat fan deadlike macht, blurted út:
  - In frou hâldt har earme lichem bleat te lizzen om riker te kleden!
  Marusya skeat in lange burst, snijde de line fan Fritz del en rôp:
  - In bleate frou draacht in man flugger oan, ek al is er net hielendal in laarzen!
  Alenka, dy't krekt fjoer op 'e nazi's fierde, merkte op:
  - Mei in bleate froulike hak is it makliker om in man op modieuze laarzen te spinnen!
  Anyuta skeat út in granaatwerper en joech út:
  - Om modieuze skuon te krijen, moat in frou in man goed "skodde"!
  Alla, dy't de nazi's mei barsten sloech en in granaat op har bleate teannen smiet, antwurde:
  - In frou dy't net wit hoe't se har skonk op 'e tiid bleate sil, sil foar altyd "skoed" bliuwe!
  Maria, dy't op 'e fijân skeat en in eksplosyf pakket mei har rûne hak smiet, joech út:
  - Te faak rint in man, sjoen nei de bleate froulike skonken, it risiko dat hy himsels "skodde" ta de steat fan in ramp!
  Marusya, dy't sekuer skeat op 'e fijân, en in granaat joech mei har bleate knibbel, antwurde:
  - Om net foar altyd bleatefoet te bliuwen, moatte jo de skuon op 'e tiid útsmite kinne!
  Alenka, troch te sjitten op 'e nazi's, en de azem út har te slaan, joech grappich út:
  - De bleate foet fan in famke is better as in seilboot fan in ynfaller!
  Anyuta, dy't trochgiet te sjitten mei ûndûbelbere krektens, merkte op:
  - De sterkste harnas sil net wjerstean, foar teare hûd, sjarmante famkessoalen!
  Alla, dy't skeat op 'e Dútske ynfallers, joech út:
  - Froulju klimme hiel knap mei bleate fuotten yn de beurs fan in man!
  Maria skeat op 'e nazi's, mei grutte krektens, en sloech har hollen, notearre:
  - It kleverigste diel fan it froulike lichem foar gouden munten, bleate fuotten en bleate boarsten!
  Marusya, trochgean te sjitten, sûnder meilijen foar de nazi's, joech út:
  - In frou moat soms de skuon útdwaan, om net foar need te knibbeljen!
  Alenka, dy't passend op 'e nazi's skreau, en se yn stapels opsteapele, konstatearre logysk:
  - It is makliker om in man mei in bleate foet op 'e knibbels te setten!
  Anyuta, sjittend op 'e fijân, sei agressyf:
  - Barefoot yn 'e tiid, nea in bleate foet!
  Alla, dy't fijannen útstutsen, en tsjinstanners ôfsnien, grommele:
  - It is makliker foar in frou om mei bleate fuotten in gouden top te beklimmen!
  Maria sloech ek de nazi's en rôp:
  - Jo binne in man fan learzens, as jo gjin frouljusskonken hâlde!
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, en smiet in selsmakke pakket mei eksplosiven mei har bleate fingers, dêr't de Tiger út draaide, grommele:
  - In frou mei slanke skonken sil in man yn earbied bûge!
  Alenka sloech de nazi's, maaide se del en joech út:
  - Bleate teannen binne handiger as hannen as in frou munten nimt út 'e bûse fan in "skodde" man!
  Anyuta snijde de Fritz ôf en piepte:
  - It meast betûfte is in frou dy't in man ûnder de hakke triuwt, mei har bleate foet!
  Alla, dy't op tsjinstanners skeat en in citroen mei har bleate hak smiet, joech út:
  - It paad nei it hert fan in man is makliker foar in skientme om mei bleate fuotten te traapjen!
  Maria smiet in Dútske tank, smiet in granaat, piepte:
  - Bleate fuotten fan famkes, hurder as it beklimmen fan Everest fan in man syn hert!
  Matryona skeat ek deadlik en joech út:
  - Nei't se har skuon útdien hawwe, is it makliker foar in frou om de woastyn fan manlike ûnferskilligens oer te stekken!
  Alenka smiet de fijân mei in finzene bazooka en piepte:
  - Do silst wêze stom as in learzens, do silst slaan de hakke sels fan in bleatefoet!
  Anyuta joech ek in beurt en piepte, har tosken bleat:
  - In bleate froulike skonk makket in man falle yn in bleatefoet bernetiid!
  De readhierige Alla, dy't de nazi's delmoaide, tjirp:
  -Meast skode laarzen falle yn in bleatefoet bernetiid!
  Maria naam in klap op 'e nazi's en piepte:
  - As in famke moaie skonken hat, dan is se gjin boef yn it libben!
  Matryona, dy't skeat op 'e fijân, en de nazi's ôfsnien, lykas nôtskeven, blafte:
  - In bleatefaam is better as in skodde âld wyfke, in jonge kat, lustiger as in âlde liuw!
  Alenka, dy't op 'e nazi's skeat en deadlike kado's fan 'e dea smiet, joech út:
  - It bêste fan alles, in frou krijt in priis mei bleate boarsten, en modieuze skuon mei bleate fuotten!
  Anyuta sloech ek de nazi's, maaide se del, en smiet mei har bleate fuotten granaten en piepte:
  - Fan 'e toarnen fan manlike ûnferskilligens is de bêste manier om in frou te beskermjen in bleate heel!
  Alla, dy't op tsjinstanners sjit en se ôfsnien mei automatyske bursts, merkte op:
  - De meast duorsume hak foar in man fan in bleate froulike foet!
  Maria, sloech tsjinstanners, en sloech fan in granaatwerper, joech út:
  - Barefoot froulike hak, de meast ferbaarnde laarzen skode mei ingewanden!
  Matryona, dy't de nazi's delsette, joech út mei wit:
  - Jo kinne jo skuon net op 'e tiid útsmite - jo sille in bleatefoet wurde!
  Alenka, skreau oer de nazi's, merkte op:
  -As jo in geast fan in knuffel binne, dan kinne jo goed opwarmje, allinich josels!
  Anyuta merkte logysk op, sloech de fijân, en smiet in pakket mei eksplosiven mei har bleate foet:
  - It is goed om in klup te hawwen, it is min om in klup te wêzen!
  Alla, dy't de nazi's sloech en in granaat joech mei har bleate hakke, rôp:
  - Gietizeren fûsten kinne jo helpe te oerlibjen, mar in ikenkop sil ta de dea liede!
  Maria hiel logysk opmurken, mei de nazi's del:
  - As de hearsker gjin kening yn 'e holle hat, hearsket anargy yn it lân, en se ferkeapje om 'e nocht!
  Matryona, dy't de nazi's rasjoneel fersloech, merkte op:
  - De kroan is net foar de holle dat de hoed!
  Alenka, dy't de Fritz ferplettere, logysk opmurken:
  - Op 'e ikenkop en de kroan sit prekerich!
  Anyuta, dy't heul sekuer op 'e nazi's sjit, joech:
  - Hoe sterk iik ek is, mar it materiaal foar de holle dêrfan is it breklikste!
  Alla, hurd sjitten op 'e fijân, konkludearre logysk:
  - Wa is in klubkop, dy komt op 'e kop mei in klub!
  Maria neuken tsjinstanners, útjûn:
  - De politikus hâldt in beurs en in stokje yn 'e hannen, allinne syn jild is fan hout, en it stokje is papier!
  Marusya merkte logysk op, en smiet in sitroen mei har bleate foet:
  - In ljochte holle, ferwiist op syn minst nei griis hier!
  Matrona, dy't de nazi's ferplettere, sei:
  - Jo binne miskien gjin blonde, mar it is prachtich om in ljochte siel te wêzen, famkes kinne de kweade slaan, sadat oaren lokkich libje kinne!
  Alenka, dy't op 'e nazi's skeat, piepte:
  - Jo kinne gjin sterke ferdigening bouwe tsjin ikebeammen allinich op stobben!
  Anyuta, sjitten, logysk opmurken:
  - As de politikus gjin specht is, dan hellet er de sjips fuort, net allinne fan de kiezersstomp!
  Alla sei agressyf, en sloech de Dútsers del:
  - Hoewol't de politikus gjin earn is, beskôget er kiezers as kraaien en specht!
  Maria, dy't de fijannen delsloech, merkte op:
  - As jo politisy tastean om krûden fan jo ôf te heljen, dan binne jo grif in specht!
  Matrena, dy't de nazi's delmeitsje, utere harsels:
  - In politikus mei kiezers is in foks, mar by himsels is in hamster in hamster!
  Marusya smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - In tûke politikus is as in foks yn in hinnehok, en in dom is as in oaljefant yn in porseleinwinkel!
  Alenka, dy't de Fritz ferplettere, joech út:
  - De oarder wurdt stil set, de politikus makket in rommeltsje troch praten!
  Anyuta, dy't de nazi's ferspriede mei in granaat, piepte:
  - In politikus praat in protte, benammen as er de mûle tichthâlde wol!
  Alla notearre agressyf, en sloech de nazi's:
  - Rjochtsje mei in politikus dat wetter yn in mortier stompen, útsein as jo de spier fan 'e tonge brekke, mei winst leit!
  Maria, dy't de fijannen ferplettere en in granaat mei har bleate foet smiet, merkte op:
  - De politikus is in mingsel fan in foks en in wolf, mar hy bigjint in protte!
  Matrena, dy't op 'e nazi's skeat, grommele:
  - Hoe mear politikus de foks is, hoe mear hy pigget!
  Marusya, it maaien fan de Fritz, joech út:
  - Yn de polityk is der in trochgeande menagery, wolven, hazzen, hinnen, in hoanne en specht, allinnich in foks wurdt altyd as kening keazen!
  Alenka, dy't de nazi's ferplettere, gromde:
  - In diktator dy't him foardoet as in liuw is in echte pig!
  Anyuta notearre agressyf, en sloech fijannen mei sjitten del:
  - In politikus sil allinich foar in liuw passe as de kiezer in perfekte ezel is!
  Alla, dy't de nazi's as stof fan tapijten útsloech, joech út:
  - In politikus draacht in skieppehûd oan, mar allinne bloedtoarst makket him besibbe oan in wolf, en in fêste raem mei fernimstigens!
  Maria, dy't mei har bleate foet in granaat smiet, tjirp:
  - It is better as de hearsker in wolf yn skieppeklean is as in raem yn it mom fan in liuw!
  Matryona, sjitten op 'e fijân, mei de krektens fan Robin Hood, joech út:
  - In politikus blaast oer frede as in skiep, mar wolffangen rattele oarloch!
  Marusya, skeat op 'e fijân, rôp:
  - In politikus om de stim fan 'e kiezers te krijen, giet út as in nachtegaal, mar hâldt se foar specht!
  Alenka, sjitten op 'e nazi's, joech út:
  - As de taspraak fan 'e politikus jo in nachtegaal trille liket, wês dan gjin kraai yn dit gefal!
  Anyuta merkte grappich op, de nazi's delslaan:
  - As in politikus sjongt as in nachtegaal, dan achtet er dy in gaadlik spul!
  Alla, dy't de nazi's delsette, merkte op:
  - Jacht op kiezers ferskilt fan jacht op bosk trochdat de jager safolle mooglik lûd makket!
  Maria, skeat op 'e fijân, rôp:
  - In politikus makket, yn tsjinstelling ta in zakkenroller, in soad lûd by stellerij, en nimt vleierij by it rôven!
  Matryona, skeat op 'e fijân, gurgle:
  - In politikus is yn in sin ek in god, mar it is better net yn him te leauwen!
  Maria befêstige:
  - De politikus belooft de Moanne graach as kiezer, allinne ferjit er der by te foegjen dat der gjin libben is útsein sân!
  Alenka, dy't tsjinstanners ôfsnien hie, gromde:
  - Wee is net fan 'e geast, mar út it gebrek oan praktysk fernimstigens!
  Anyuta, sjittend op 'e fijân, piepte:
  - Alle problemen fan 'e wrâld binne net fan jild, mar fan har ôfwêzigens yn it juste bedrach!
  Alla, sjitten op 'e fijân, joech út:
  - Taal wurdt oan in politikus jûn om syn tinzen te ferbergjen, mar net mei hokker wolsprekking kin in politikus syn grize smjunt ferbergje!
  Maria merkte enerzjyk op doe't se op de Fritz skeat:
  - As it izer oan keatlingen giet, wurdt it net oerlitten foar swurden, as sulver yn spraak ferspile wurdt, dan is der neat te beteljen!
  Matryona, skeat op 'e fijân, gromde:
  - Hat in politikus in kado foar it neikommen fan beloften? Besit, mar net foar neat!
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, merkte op:
  - De oaljefant leit in grutte bulte stront op, en de politikus-foks, in noch gruttere berch fan verbale diarree!
  Alenka merkte grappich op, de nazi's te ferpletterjen:
  - De politikus giet oerfloedich swiete huning fan taspraken, fersûpt kiezers yn verbale diarree!
  Anyuta, sjitten op tsjinstanners, joech út:
  - De swiete taspraak fan in politikus is as in huningstream, allinich swimme jo der lâns yn it jiskefet!
  Alla, sjitten op 'e nazi's, merkte op:
  - In politikus kin de belofte neikomme, allinich om de kiezer te leauwen yn it ûnmooglike!
  Maria, liedend in heul akkuraat fjoer, joech út:
  - Der binne in protte politisy by de ferkiezings, mar der is net ien om te kiezen, wa is in stomp, wa is in dek, wa is in foks, wa is in baarch, wa is in bear - der bliuwt mar ien ding oer fan argewaasje - oant roar!
  Matryona skeat op 'e nazi's en merkte op:
  - In politikus dy't him gauris de kiel opskuorret, jo moatte goed yn 'e earen skoppe!
  Marusya snijde de nazi's, sei:
  - In politikus, oars as in nachtegaal, sjongt nea foar neat, en hat in fokskado!
  Alyonka tjirpe, har tosken bleat:
  - De politikus wol in earn wurde, mar de kiezer hat altyd gjin fûgelrjocht!
  Anyuta koarde, en skeat de Dútsers mei in sniper:
  - Wêrom binne jo op 'e fûgelrjochten, om't de geast fan in specht!
  Alla sei mei de agression fan in python:
  - De politikus hat in protte ferskillende ferskes, mar allegear mei mar ien motyf: kies my!
  Maria, dy't de nazi's ôfsnijde, gromde:
  - De kiezer lit, as in bôle, de hazze, de wolf, de bear, mar de politike foks forslet him dochs!
  Matrena merkte op, de nazi's del te snijen:
  - De politikus sil mei swiete taspraken rekkenje op it yntellekt fan in fly, de tril fan in nachtegaal, op 'e konsideraasje fan in specht, mar syn swine wêzen is sichtber foar it each fan 'e hauk!
  Marusya, fjochtsjen tsjin de nazi's, foeget mei in glimke ta:
  - In frou is ek in goede politikus, en jout teminsten in kâns dat se de belofte fan trou neikomt en wille jout!
  Dus de famkes beskermje de stêd heldhaftich, en jouwe grutte hope.
  . HAADSTIK #4
  Ein septimber en begjin oktober wiene de fjildslaggen foar Astrakhan noch oan 'e gong, en de nazi's gongen nei it suden lâns de kust fan 'e Kaspyske See. Der wie in ûnferbidlike opmars fan 'e nazi's ... Yn it suden feroveren de nazi's de stêd Ordzhonikidze en gongen troch te stoarmjen Grozny.
  De Sovjet-oarloggen fochten ek heroysk yn dizze stêd.
  It bataljon fan famkes, ûnder lieding fan Tamara, toande wanhopige fêststelling en moed.
  Tamara skeat in burst út in masinegewear, en smiet mei har bleate teannen granaten, sizzende:
  - Gloarje oan ús heitelân USSR!
  Anna, dy't krekt op 'e nazi's skeat, en ek in eksplosyf pakket mei har bleate hak smiet, rôp:
  - Gloarje oan heroïsme!
  Akulina, skeat op 'e fijân, rôp:
  - Foar it heitelân en eare!
  Victoria, skeat op 'e Fritz, en smiet in granaat mei deadlike krêft mei har bleate teannen, grommele:
  - Ferpletterje de Wehrmacht mei heroïsme!
  Olympias, in sûn famke, joech in line oan 'e fijannen, sloech de Fritz út en ferjoech:
  - Yn 'e hillige oarloch sil ús oerwinning wêze!
  Tamara, dy't op 'e nazi's sjit, en wer mei har bleate foet in granaat smiet, merkte op:
  - In soldaat moat de krêft hawwe fan in iik, mar gjin ikekop!
  De famkes skeaten. Om de massa ruïnes hinne smookt de ruïnes. Eksploazje nei eksploazje folget. Reek komt de loft yn. Alles omhinne stiet yn 'e brân.
  Ferneatiging op massive skaal.
  Moaie, bleateblonde Anna, wylst se in granaat smyt, de nazi's opskuorre, blamert sa:
  - Yn elke iik is in holte, yn elke ikekop sit in gat dêr't harsens út rinne!
  Akulina, skeat op 'e fijân, en smiet in granaat mei har sierlike, brune, bleate foet, squeaked:
  - As jo sa tûk binne as in iik, dan bûgje jo as in aspen!
  Victoria, dit readhierige famke, ek mei bleate, brune, beitele skonken, tjirp:
  - As jo gjin fokslist hawwe, dan komme trije felen fan jo ôf!
  Olimpiada, in sûne, lange, grutte, spierblonde, joech in beurt, smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - As jo dom binne as in iik, dan skuorje se jo as kleverich!
  In jonge krûpte harren foarby. Hy flitse mei swarte hakken, en smiet in eksplosyf pakket nei de nazi's. Doe raasde er:
  - In jonge soldaat, better as in ferfallen generaal!
  Tamara joech wer beurt. Se smiet in granaat mei in deadlike krêft mei har bleate foet en rôp:
  - Foar elk fan syn nije pak lûkt de politikus trije felen fan 'e kiezers!
  Akulina, sjittend op 'e fijannen, en gnyske agressyf, grommele:
  - Jo sille tûk wêze as in ikebeam, se sille it ôfskuorre as kleverig en hazzen!
  Anna, sjittend op 'e fijân, en smiet granaten mei har bleate foet dy't tanks ûndermynje, tjirp:
  - In slûchslimme foks sil sels trije felen fan in liuw del lûke, as er in raem is mei ferstân!
  Victoria, skeat op 'e nazi's, en smiet in moardlik kado op mei har bleate hakke, joech út:
  - As jo gjin foks wurde wolle, dan gûle jo as in hongerige hûn!
  De Olympyske Spullen maaiden de Fritz del. Doe smiet se mei har bleate foet in granaat en tjirre:
  - De politikus is in foks, dan darmt er kiezers-kippen yn it deiljocht!
  It gebrul fan de kanonade groeit. Formidabele "Sturmtigers" geane yn 'e striid. Se sjitte raketbommen ôf. En se ferneatigje hiele gebouwen, ferpletterje huzen tagelyk. En stoarmtroopers sirkulearje yn 'e loft. Se sjitte raketten op Sovjet-posysjes. Se smyt bommen. De Panther-2 is al sichtber, in masine mear avansearre as de Panther, mei in krêftich 88-mm kanon.
  De Dútske auto hat in smellere en lytsere tuorke, en ek in squat romp. Sa'n meunster, as it slacht, dan slacht it. En vooral, net te swier, mei in machtiger motor fan 900 pk.
  Tamara smiet in granaat op Panther-2 mei har bleate foet en koarde:
  - Do silst dom wêze as in stobbe, se sille it ôfskuorre as kleverige, net allinne slûge foksen, mar ek leffe hazzen!
  Anna, dy't op 'e nazi's skeat, en de tsjinstanners delmoarde, sitroenen mei har bleate fuotten smiet, konkludearre:
  - Sels in earn, in slûchslimme foks, kin in wiete hin bleatstelle!
  Akulina, dy't de fijannen ôfsnijde en se trochsloech, mei krekte shots, joech út:
  - In man dy't dreamt fan 'e rol fan in liuw wurdt faak in ezel dy't troch in foks omploege wurdt!
  Victoria, dy't tsjinstanners yn barsten delsloech en wat deadliks mei har bleate fuotten smiet, rôp:
  - In man hat liuwlike ambysjes, ezelstienens, de ûnhandigens fan in bear, de genede fan in oaljefant, mar syn foks kin him altyd lokje!
  De Olympyske Spullen joegen de fijân in beurt. Se maaide it del as in gersmaaier en grommele:
  - In foks fan reade kleur, in politikus fan in bloedich pak!
  De yntinsiteit fan 'e striid bleau groeie. De stêd waard troch de nazi's ferslein út gaskanonnen, dy't yn macht superieur wiene oan 'e Katyusha. En it wie heul lestich om de nazi's te wjerstean. Mar it bataljon bleate, healneaken famkes fochten mei kolossaal entûsjasme. En de famkes stoaren hast net, de manlju krigen mear.
  Tamara, skeat op 'e nazi's en smiet granaten mei har bleate teannen, rôp:
  - In frou ferslacht sterke manlju, spilet op har swakkens, in politikus oertsjûget swakke kiezers, fansels oerspieljen!
  Anna, dy't de fijannen ôfsnijde en se mei kûgels maaide, en tagelyk in eksplosyf pakket mei har bleate hakke joech, joech út:
  - In frou is de slimste politikus, se hoecht net te studearjen om in foks te wurden, mar se moat de skuon oan kinne wylst se bleatefoet bliuwt!
  Akulina, dy't tsjinstanners ôfsnijde mei krekte bursts, en mei har bleate teannen blafte:
  - In frou hâldt ek fan 'e jeugd, mar it grien fan 'e dollar is har leaver as it griene leeftyd fan 'e patroan!
  Victoria, dy readhierige teef, joech in deadlike burst, sloech de line út en piepte:
  - It grien fan 'e jeugd fan in famke lûkt griene bankbiljetten fan manlju dy't fet wurden binne fan bokken!
  Olympias, dy't op 'e fijannen skeat, en in oar kado mei har bleate foet smiet, rôp:
  - Joech net de griene dollar, problemen hawwe ek griene eagen, en de shell is krokant!
  De striid wurdt hieltyd hurder. Deadlike projektilen raasten. Se barsten en shred de Sovjet-posysjes, omslaan de kanonnen fan 'e batterijen. En nije fleantugen haasten, en oanfalsgewearen rommelje. Stofwolken komme de loft yn.
  Tamara, sûnder genede te sjitten op 'e nazi's, naam en joech in pearel út, wêrfoar't se mei har bleate foet in granaat smiet:
  - Leauwe yn God, sakje net nei it nivo fan in bist: in persoan is gjin ûnderdanige skiep, en gjin stjonkende geit!
  Anna, fjochtsjen mei de fijân, en goaie kado's fan 'e dea mei har bleate fuotten, merkte op:
  - Jild fertsjinje op it leauwen fan minsken is itselde as dong op goud skine, wantroun sil ûntspringe!
  Akulina, dy't de Panther ferneatige, agressyf blies:
  - Leauwe op snein, kom net op sân freeds yn 'e wike!
  Victoria, dy't heul sekuer op 'e nazi's skeat, en se agressyf maaide, merkte op:
  - It leauwen yn 'e ivige helske flam sûget de molke fan it byleauwe, dêr't it skom fan fuorthelle wurdt, skurken út 'e godstsjinst!
  Olympias, de froulike held, dy't de nazi's delsloech, en mei har bleate fuotten granaten fan kolossale destruktive krêft smiet, opmurken:
  - Allinnich stobben en iken leauwe yn it helske fjoer fan 'e ivige flam, en litte har as kleverig skilje!
  Tamara skeat út in fongen bazooka, flitse har bleate hakken en tjirp:
  - Hoe skynt de flam fan it ivige helske fjoer? De glâns fan gouden munten yn 'e bûsen fan skurken út religy!
  Anna, dy't op 'e fijân sjit en de nazi's mei kolossale krektens delsloech, joech út:
  - Rogues brûke God om har bûsen te foljen, en wurde net allinich mei in lege holle ferrifelje!
  Akulina joech in beurt oan 'e fijân. Se smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Skurken út 'e godstsjinst skuorre trije felen fan skiep, brekke de hoarnen fan geiten, allinich winst is har dierber, en leauwe is foar hackwurk!
  Victoria smiet in zaagselbom mei har bleate hakke, blies de fijân op en piepte:
  - In earlike pryster is as in fegetaryske wolf, allinne it leauwe is altyd earlik, en it gebrûk is egoïstysk!
  Olympias smiet de fijân út in masinegewear. Se maaide de fijân del en joech mei har bleate hak in bosk granaten, dy't de Lev-tank omkearden. Doe rôp se:
  - Elke religy is in mearke, allinich winst wurdt makke fan dizze fantasy yn wirklik fantastyske proporsjes!
  Dit is hoe't famkes dapper fjochtsje yn 'e stêd Grozny. En se litte harsels út it heechste eachpunt fan dapperheid sjen.
  En de oare famkes ferdigenje Astrakhan mei al har moed. En se demonstrearje ek de heechste aerobatics en krêft.
  De famkes fjochtsje hiel goed.
  Alenka smiet in granaat mei har bleate foet, skuorde de nazi's útinoar en koarde har tosken út:
  - Wa lit jo noedels oan jo earen hingje, sil foar altyd honger wêze!
  Anyuta, dy't de nazi's mei dit delmeitsje, stimde yn:
  - Jo sille net fol mei noedels op jo earen!
  Alla skeat in burst op 'e nazi's, smiet in deadlike granaat mei har bleate foet en rôp:
  - Noedels op 'e earen is in last-minute gerjocht dat wearze feroarsaakje!
  Maria merkte grappich op, bleatte har tosken en smiet in eksplosyf pakket mei har bleate teannen:
  - As dit God is, wit gjinien, mar se krusigje hieltyd in minske, as is er de likenis fan Kristus!
  Marusya, de Fritz neukt, naam it en raasde, agressyf gnyskjend:
  - In minske stribbet dernei om Gods macht te behearskjen, mar krijt oant no ta allinnich in krusiging net neffens God!
  Matryona joech in beurt, maaide de nazi's del en ferriede, agressyf nei har freonen:
  - It hert fan in minske stribbet nei goedens, syn geast nei winst, en syn mage nei gluttony, en úteinlik slepe de fuotten yn 'e put!
  En fûle fjildslaggen rommelje yn Astrakhan. De stêd oan de Wolga is in wichtich punt fan de Sovjet ferdigening. En hjir siede sokke fjildslaggen razend. Lykas in tsjettel borrelt.
  En swiere, deadlike fleantugen haasten. Yu-288 is in tige krêftige masine. En smyt bommen mei kolossale fêsthâldens.
  Alenka sjit, jout in beurt nei de nazi's en smyt in granaat mei har bleate foet:
  - As in persoan de yntelliginsje fan in gorilla hat, sil hy ploegje as in hynder en ite as in hûn!
  Anyuta lansearre in moardlik kado fan 'e dea mei har bleate foet, smiet de nazi's en rôp:
  - In man lit him op in kraach sette, mar om te ploegjen moat er mei in twangsweep slein wurde!
  Alla lansearde in citroen mei har bleate hak en gromde:
  - De politikus hat in grutte bûse, mar hy is mar in ûnnuttige zakkenroller!
  Maria, skeat op 'e tsjinstanners, sisde:
  - In politikus dy't de kiezers de moanne út 'e himel belooft, nei't er oan 'e macht kaam is, it moannelânskip ferlit, en gûlt fan 'e honger nei 'e stjer!
  Matryona, oerdoefjend laitsjen, merkte op:
  - De duvel yn elke polityk stimulearret om it plak fan 'e Almachtige God yn te nimmen, allinich de politikus hat heul min talint!
  Marusya, dy't op 'e fijannen sjitten en se mei fertrouwen maaide, merkte op:
  - In minske stribbet dernei om almachtig te wurden, mar syn morele foarútgong makket it net better!
  De famkes binne blykber yn 'e heechste graad geastich.
  En de oarloch giet op in knirled spoar. Jetfleantugen wurde test yn it Tredde Ryk. En dit is ek in nochal serieus argumint yn in skeel mei de USSR.
  Hitler is fansels net botte tefreden. De oarloch slûpt troch, en Ruslân ferset har koppich, al jout it ek yn. De fjildslaggen siede, as yn 'e mûning fan in fulkaan.
  Ein oktober. Kalmykia is folslein ferovere, en de nazi's geane foarút oer Dagestan.
  De suksessen fan 'e nazi's, hoewol beskieden, mar konstant. De Swarte See Fleet stiet op 'e râne fan ferneatiging.
  Hjir is in hiele team op 'e destroyer bestiet út famkes. Moaie bemanning op syn minst. It famke is yn vests en rint bleatefoet, flikkerjend mei rûne hakken.
  Alice, de kommandant fan 'e fernieler, jout fol fertrouwen opdracht om de fascistyske kruser oan te fallen. Lansearret in torpedo en merkt op:
  - Yn 'e oarloch, lykas yn in goed teater, is de folgjende aksje ûnfoarspelber, der sille grif triennen falle!
  Andriana is har partner, it befeljen fan in hiele kroade fan famkes. Se rûnen flikkerjend neaken, rûne hakken, en sjitte. Se sette in mynapparaat op.
  Andriana rôp:
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  Ferljochtsje de wei foar kommunisme!
  Veronika, nei't se út in kanon op 'e nazi's sjitten hie, rôp:
  - Yn oarloch, lykas yn in film: de aksje boeit, it wurdt noait saai, allinich, helaas, it slacht echt!
  In fernielder mei bleate-poaten, bruane, slanke, tige moaie famkes springt fan side nei kant. Hy wurdt smiten as in fear.
  Alice stampende har beitelde, bleate fuotten, rôp:
  - As jo net maklik binne, sil de ierde yn 'e oarloch yn frede rêste!
  Andriana, sekuer sjitten út in kanon, merkte op:
  - In famke dat fjochtsje kin is in ridder!
  Alice korrigearre harsels doe't se skeat:
  - Nee, sy is in held!
  En de krigers barsten út laitsjen. En toande tongen. En de skonken fan 'e skientme, sa sierlik, en spoaren fan bloed bliuwe op it dek. Krêftige famkes.
  En neaken, har hakken binne sa rûn en sierlik.
  Alice herinnerde har hoe't se finzen nommen wie, en de nazi's streaken har soallen mei in tinne, readhiem swipe. Hjir hingje je hast neaken oan it rek. Jo bleate fuotten binne tucked yn in stock. En se kietelje dy mei gloeiende roeden. Hjir en oan 'e skarlaken tepel wurdt read izer kauterisearre.
  Alice waard martele en martele foar ferskate dagen. Mar it famke koe ûntkomme.
  Se fertelde de wachtoffisier dat se it plak op 'e see wist, wêr't se in kontener mei goud smieten dy't út Sevastopol evakuearre waard. De faksist foel der foar.
  No, Alice, nettsjinsteande alle marteling, behâlde har moed. Se lieten har keatling los en leine har mei har hannen yn in boat. En mei har bleate fuotten, licht ferbaarnd op it rek, koe se in pistoal pakke en twa faksisten sjitte. Doe die se de touwen los en swom fuort. Se hat it tûk kontrolearre. En fertsjinne it respekt fan 'e famkes.
  Fan 'e spesjale ôfdieling besochten se har oan har te hingjen, mar Alice bedrige de spesjale ofsieren om in ûngelok te regeljen, en har ek oan in teef op te hingjen. Se waarden kjel.
  Alice is in heul fjochtsjen famke ...
  Se lei sels grappich ôf:
  - De beul hâldt fan in byl fan in wapen, mar yn 'e striid hat hy in ûnhandige feardigens!
  Andriana stimde hjirmei iens, en sloech har mei beitelde skonken:
  - Sop fan in bile kinst noch koken, mar hwat mei in heldhaftige pinne skreaun wurdt, kin net mei in beul-byl omkeard wurde!
  Yuliana is in hiel moai famke. Se hat allinnich in tinne gestreepte stof op har boarst, en slipje. Mar se is sa prachtich en moai. De skonken fan alle famkes op 'e fernieler binne bleat, en tige ferliedlik.
  As de Dútsers finzen nommen wurde, wurde se twongen om de famkes om, bleate hakken te tútsjen. En de finzenen dogge it plichtsich. En se slikje de hakken fan 'e famkes, en tútsje mei in protte wille.
  Juliana song:
  - Wy binne gjin kweade rôvers,
  Wy wolle net deadzje ...
  Mar bleate hakken pine,
  Ik wol elkenien yn it gesicht slaan!
  Famkes, fansels, kinne genietsje fan alle súkses.
  Andriana, mei har bleate hakken stampen, joech út:
  - Och, nije grinzen, lit my net laitsje!
  Alice stimde yn:
  - Unbeheinde kânsen foar dyjingen dy't gjin grinzen foar harsels sette!
  Veronica sloech har bleate fuotten, klonk har bleate hakken, en merkte, har tosken bleat:
  - De sterkste persoan sil gjin ûndraaglike ambysjes lûke!
  Andriana merkte grappich op, bleatte har tosken en skeat har kanon:
  - In minske is fier fan God ôf, om't er yn syn neifolging fan de natoer net fier fan 'e makaak ôfgien is!
  Veronica, dy't de streamen fan 'e oprukkende nazi's mei krekte sjitten ferplettere, grommele:
  - In politikus yn ambysjes is in god, yn 'e metoaden fan syn gesicht, en by it brûken fan' e resultaten is hy in regelmjittich baarch!
  Sovjet famkes fjochtsje goed. Mar der binne fansels Dútske, en ek skientme yn bikinis en bleate fuotten.
  Gerda is bygelyks in seldsume strider.
  Sy en har partners sieten op 'e nijste tank "Panther" -2.
  De famkes sjitte op 'e Sovjettroepen en raze.
  Wy binne kweade wolven, wy lûke ús werom, net goed!
  En se knippe mei de eagen...
  Gerda sloech mei help fan har bleate teannen op 'e Russyske soldaten en piepte fan wille:
  - Wa is gjin wolf yn it libben, trije felen wurde dellein fan him, wa is gjin foks yn syn geast, hy is swollen as in hin!
  Charlotte sloech ek mei in krekte projektyl, brek troch in Sovjet-tank, ferpletterde it pânser en rôp:
  - De wolf hat altyd honger, de man is altyd ûntefreden, en de politikus kin gjin wurd fan wierheid sizze!
  Christina, tige sekuer sjitten op 'e fijân, en sloech Russyske tanks mei in deadlik projektyl, opmurken:
  - De foks hat weardefolle bont, mar de foksefersekeringen fan politisy binne neat wurdich!
  Magda naem en rjochte in gewear op 'e fijân, mei har bleate teannen, sloech en grommele:
  - Der is mear molke fan in geit as in politikus dy't in raem is mei ferstân!
  Gerda, trochgeande sekuer te sjitten op Sovjet-auto's, merkte op:
  - By de ferkiezings sitte politisy as tusken pest en kolera, al binne politisy folle mear besmetliker yn har skizofreny!
  Charlotte sloech de fjouwerentritich, en skuorde de toer, sei:
  - De politikus hat in wolvensnoas foar winst, mar hy is sels in klearmakke baarch om te goaien!
  Christina lansearre behendich it projektyl mei help fan har bleate teannen en joech út:
  - In politikus is in raem dy't nei de troan fan 'e liuw rint, en as er de top berikt, feroaret er yn in foks dy't kiezers fan kip ôfslút!
  Magda merkte agressyf op, stjoerde it Sovjet selsridende gewear in kado fan 'e dea mei syn bleate teannen:
  - Se leauwe politisy net, mar se stimme, se fersteane gjin muzyk, mar se harkje wol, se ite gjin noedels, mar se hâlde har wol oan 'e earen!
  En harren "Panther" -2 is tige aktyf. En it projektyl stjoert hiel sekuer.
  De Dútske masine ferplettert alle Sovjet-tanks tige fertrouwen.
  Gerda sjit en sjongt:
  - Ien, twa, trije - brek it advys!
  Charlotte sjit tige sekuer, slacht tsjinstanners en fluit:
  - Wy binne de sterkste fan 'e wrâld!
  Christina, fjoer mei help fan har bleate teannen, brekt troch de fjouwerentritich, tafoege:
  - Fijannen wekke allegear yn it húske!
  Magda sloech op 'e fijân en flapte út:
  - It Heitelân leaut net yn triennen!
  Gerda sei:
  - En wy sille jaan de kweade oligarchen yn 'e harsens!
  Charlotte merkte grappich op, en sloech in Sowjet-haubits mei in shell:
  - Goud sjocht der mar moai út, trouwens, dit metaal, it minskdom hat altyd lêst, it is arrogant wurden!
  Christina, sjitten op 'e fijân, utere harsels wittly:
  - Har boarst bleate, is it makliker foar in frou om trije felen fan in man ôf te skuorjen!
  Magda, dy't op tsjinstanners sjit, sei oarspronklik:
  - Bleate fuotten fan famkes, set manlju yn galoshes!
  Fansels binne de famkes op 'e tank sierlik. En de piloaten binne de coolste ûnder de Fritz.
  Albina en Alvina binne de meast formidabele asen yn it hielal. Hjir hawwe se it tal fan elk delsketten fiifhûndert fleantugen al berikt. Allinnich Marseille is harren foar. Hy waard bekroane mei it Grutte Krús fan it Izeren Krús foar it 500ste fleantúch fan 'e Sovjetfloat. Mar Albina en Alvina begûn te fjochtsjen folle letter, en dêrom sille se gau oerhelje Marseille.
  Albina en Alvina foar it 500ste fleantúch krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  En no fjochtsje se mei reade piloaten.
  Albina drukt mei de bleate teannen op de knoppen, sjit fiif Sovjet-fleantugen tagelyk del en raast:
  - As in man slimme laarzen is, sit dan altyd yn in galosh!
  Alvina, skeat op Russyske fleantugen en sloech se mei har bleate teannen del, merkte op:
  - It bleate skonk fan in frou op 'e tiid sil elke boot yn in galosh sette!
  Albina, dy't tige goed rjochte fjoer op Sovjet-auto's fierde, antwurde wittich, har tosken bleat:
  - In man dy't gauris nei bleate, froulike skonken sjocht, sit yn in galosh!
  En beide famkes sloegen noch in pear Yaks del, piepte:
  - In bleate froulike skonk, goed rydt ûnder de hak en sit perfekt yn in galosh!
  Krigers hjir kinne sjoen wurde op in grutte hichte.
  Mar as d'r prachtige Dútske piloaten binne, dan binne d'r ek prachtige Sovjet-famkes-Komsomol-leden.
  dy't mei grutte krêft fjochtsje. En se sjitte ek mei súkses de horden fan it Tredde Ryk del.
  Anastasia Vedmakova, naam it en mei help fan har bleate teannen sloech de Dútser del en piepte:
  - In man is ree om fan binnen út te draaien om de skuon fan in famke út te skuorjen!
  Akulina Orlova, sjitten op 'e nazi's, merkte grappich op:
  - Jo kinne elke boot nei binnen draaie mei in bleate froulike hak!
  Anastasia sloech ek de Fritz en piepte:
  - De bleate foet fan in frou sil elke man nei binnen ta keare, ek al is hy de lêste boot!
  Akulina Orlova, sloech Focke-Wulf út en sisde, har moaie tosken bleat;
  - As jo in man binnenstean keare wolle - doch jo skuon út, as jo him yn in galosh sette wolle, bleat jo hakke!
  En de famkes songen byinoar:
  In oarloch raast yn it universum,
  Om sûnder reden te ferpletterjen om te deadzjen ...
  Satan kaam los
  En de dea kaam mei him!
  
  En wa sil stopje de stream
  Bloedige en gekke rivieren ...
  De laserstraal sil de timpel yn ride,
  En de flits ferdwûn man!
  
  En sa'n gaos
  It universum oerstreamd ...
  It tryste lot fan it minskdom
  Ferdrach pine, lijen!
  De famkes kinne foar in part gelyk hawwe. Oarloch is gjin lok. Mar tagelyk entertainment.
  Twa Dútske begjinnende piloaten, Eva en Gertrude, fjochtsje op Focke-Wulf-oanfalswizigingen. Se oanfallen grûn Sowjetdoelen út 'e loft.
  Eva, sjitten en sjitte in raket, merkt op:
  - Wêrom is de bernetiid bleatefoet, om't in bleate froulike skonk de manlju de holle ferlieze, as wiene it jonges!
  Gertrude blaasde mei in raket, drukte op it pedaal mei har bleate hak en bruts de bunker fan it Sovjetleger en piepte:
  - De winsk om in frou neaken te sjen makket in man fan binnen nei bûten!
  Eva sloech nochris, sloech de fjouwerentritich, sloech de tuorren op en merkte grappich op:
  - Om in frou út te kleien, moatst earst har goede skuon oan!
  Gertrude sloech har tsjinstanner mei de bleate, rûne hak fan har sierlike foet en merkte op:
  - Op it krekte momint útklaaid, sil in saaklike frou trije felen fan in man ôfskuorre!
  Eve skeat in raket op 'e Sovjet-bunkers en rôp:
  - In frou dy't op 'e tiid neaken wurdt, sil gjin bleatefoet wurde en in man yngeand skode!
  Gertrude, nei't de Sovjet-troepen slachte, befêstige:
  - In frou mei bleate fuotten sil in man in leare sette, en him yn in galosh sette, en him fan binnen draaie en him de lêste bleatefuotten meitsje!
  Hjir is fansels de logika fan 'e famkes dat jo net tsjin har kinne pleitsje. En de famkes fjochtsje bleatfuotten en yn bikinis.
  En se hâlde fan moaie jonge manlju, en yn 't algemien sa'n dat se gewoan super binne.
  En as se sjonge, dan wurde der hûndert man fermoarde!
  Hjir binne de famkes, oan beide kanten weardich en tige moai, sadat yn feite manlju binnenstean draaie!
  . HAADSTIK #5
  De stêd Grozny, folslein omjûn troch nazi-troepen, foel begjin novimber 1943. It bataljon mei de famkes bruts út 'e ketel en luts him werom nei Shali.
  Der wiene al bergen, rûch terrein, en it waard handiger om de ferdigening te hâlden. Dútse tanks woegen nochal in soad, benammen de Maus, en it wie frij ûngemaklik om se yn 'e bergen te bestriden. De T-3 tank wie al út produksje helle, mar de modernisearre ferzje fan de T-4 waard noch produsearre. Hoewol ferâldere moreel. Mar hy koe noch fjochtsje tsjin de T-34-76. En goed fjochtsje. Syn kanon wie noch machtiger en hie in hegere mûlsnelheid as de fjouwerentritich.
  Tamara en de famkes fochten yn Shali. De famkes besochten dit tige grutte berchdoarp te hâlden - in echte stêd.
  De beauties fochten tige moedich.
  Tamara smiet in granaat mei har bleate foet, skeat in burst en koerde:
  - Foar it heitelân fan 'e USSR!
  Anna iepene it fjoer op 'e nazi's. De lichtere T-4 besocht de helling te beklimmen. It famke smiet in granaat mei har bleate foet, sloech de nazi-masine út en piepte:
  - Foar ús mem Heitelân!
  Akulina, sjit op 'e Fritz en mei har bleate hakke, tsjinne in deadlike ien yn folie ferpakt, vyaknula:
  - Memmelân is altyd hillich!
  Veronica, dy't op 'e fijân skeat, en sitroenen smiet mei har bleate teannen, joech út:
  - Foar Russyske reuzen!
  Olympias, dizze gigantyske frou, smiet ek mei har bleate teannen in granaat nei de nazi's en piepte:
  - Foar it kommunisme!
  Tamara, dy't goed rjochte fjoer op 'e nazi's fierde en se ôfsnien hie as krûden fan in beam, joech út:
  - Hoe mear ikebeammen yn it leger, hoe sterker ús ferdigening!
  Anna konstatearre, har tosken bleat, en skeat op 'e nazi's mei kolossale krektens en grime:
  - Ik sil jim allegearre ferneatigje.
  Tank "Lion", in grutte auto mei in lange gun barrel. Hjir hy hat de nijste gun 105 mm, barrel lingte 100 EL. En it docht bliken in hiel lang gewear. En dizze romp stekt út mei deadlike krêft.
  Akulina sjit út in bazooka op 'e nazi's en sjit:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Victoria ek fjoer en raast:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  Olimpiada befêstiget troch te sjitten op 'e nazi's en in granaat te smiten mei syn bleate teannen:
  - De grutste gloarje!
  De famkes, it moat opmurken wurde, binne fenomenaal, en hiel aardich. En har koelens is kolossaal.
  Tamara, dy't op 'e fijân sjit, en har tosken bleat, seit:
  - Foar Ruslân en frijheid oant it ein!
  Anna, sjit op 'e fijân, seit agressyf, en smyt in granaat mei har bleate teannen:
  Litte wy ús hert ienriedich slaan!
  En knypeage nei syn partners.
  Akulina sil ek in beurt jaan, hoe't se tsjinstanners sil maaie, en sil raze:
  - Foar myn oerwinningen troch it dak!
  Akulina Petrovskaya is net in ienfâldich famke. Se moast in protte meimeitsje. Benammen waard se betrape op stellerij en siet se arresteare. Se gie ek troch in bernekoloanje-jongerein. No, neat, se hat it oerlibbe. Op bleate fuotten rûn troch de sniedriften, mar se waard allinnich sûner en sterker.
  Victoria fjochtet mei frenetyske fury. Joech in beurt op 'e fijân. Fritz foel falle. Doe smiet se mei har bleate teannen in granaat. De brommer sloech om.
  It famke koarde:
  - Foar machtige grinzen!
  Olympias fjochtet mei in heul wyld gefoel fan lilkens. Har klappen binne sterk en ferpletterjend. Se is wier in meunster famke. En sa slacht it tsjinstanners. Dat de nazi's aktyf ferneatigje. Jout harren net de minste kâns.
  Olympias raast op 'e top fan syn longen:
  - Gloarje oan dit romtekommunisme!
  Tamara, sjit op 'e nazi's, raast:
  - Gloarje oan it kommunisme fan Lenin!
  Anna sjit op tsjinstanners en piept:
  - Foar de USSR!
  Akulina, maait de fijannen del, en gromt, sjit:
  - Foar de heechste aerobatics!
  Victoria, dy't sjitte op 'e nazi's, flapte út:
  - Foar de meast fenomenale oerwinningen!
  Olympias, dy't de nazi-tank ferplettere, gromde:
  - Foar it kommunisme fan de USSR!
  Tamara is ek fjoer. It sjit heul sekuer, en dekt tsjinstanners mei krekte bursts. It maait as in sjit en piept:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  Anna, dy't sjit op 'e nazi's en snijt se mei krekte streken fan har sjis, ropt:
  - Grutte gloarje foar de helden!
  En smyt granaten mei bleate teannen. Hjir is in beppe.
  Akulina snijt de Fritz ôf, raast agressyf:
  - Foar it kommunisme!
  En twitches mei in spier lichem.
  Victoria slacht ek de nazi's. En mei de bleate teannen smyt er moardlike kado's nei syn tsjinstanners en raast:
  - Foar de grutheid fan 'e wrâld!
  Olympias sjit ek op fijannen. Slat se út as in stokje en raast:
  - Gloarje oan it grutte kommunisme!
  En mei syn bleate teannen smyt er in granaat mei deadlike krêft, en skuort de fijannen útinoar.
  Dit is hoe't de fiif de fijannen oppakten, en litte wy se ôfmaaie, en litte wy se útroege en fermaalje.
  De Dútsers waarden tsjinholden en yngeand bedarre. Hjir waard it dreech, en se raasden.
  Hjir binne de gas throwers, en se hannelje agressyf. En ferneatigje de Sovjet-posysjes.
  Beats en "Sturmtigr" fan in ôfstân, op 'e fijân - it Reade Leger.
  De Dútske famkes wize en selsridende gewearen "Bear" en hoe't se rekke de fijân mei it. En se binne echt en yngeand fucked up. En in shell mei in gewicht fan ien en in heale centners brekt Sovjet grêften en bunkers.
  Warrior Frida roars:
  - Foar ús grutste Tredde Ryk!
  En knypeage nei syn partners. Dêrnei sille de faksistyske famkes mei bleate fuotten wer fjoer.
  En fleagen brullend en ferneatigjend. En as it blaast, dan ûntstiet in hiele trechter mei ierde dy't siedt fan 'e waarmte.
  Ja, de Dútsers krije de Sowjet-troepen goed. Ien fan 'e alderearste TA-152 fleantugen fljocht yn' e loft. Multi-purpose masine, lykas de Focke-Wulf, mar mear avansearre, fluch, manoeuvreerber mei krêftige wapens en harnas. It kin brûkt wurde sawol as in jachtfleanmasine en as in oanfal fleanmasine.
  Foar de Sovjet-troepen kin de auto, earlik sein, in grut probleem wurde.
  Helga fljocht in TA-152 en falt in pear Sovjet-tanks oan dy't besykje tichtby Shali te kommen. It famke fjoer goed. Brekt it dak fan 'e toer fan 'e earste fjouwerentritich en raast:
  - Ik bin in martial skientme!
  En dan falt it de twadde auto oan, dy't besiket te fersnellen. Mar it skeakeljen fan gear is net sa maklik.
  TA-152 pierces dit slachtoffer mei in 37-mm kanon.
  Helga antwurde en song:
  - Slidde, skuorde my earne, skuorde my!
  En se knypeage nei harsels ... Hjir besiket se de Yak-9 oan te fallen. It Dútske famke slacht him maklik del troch de trekker mei har bleate foet yn te drukken en winkt fertroulik, sizzende:
  - Ik bin echt geweldich!
  Helga blykt in famke te wêzen mei grutte aplomb. En fiert bloedige eksperiminten mei fijannen.
  En as it waait, dan liket it nimmen in bytsje.
  Helga sjit op Sovjet-auto's en piept:
  - No, wêrom, it is ûnmooglik om te libjen neffens de geast!
  En mei bleate hakken hoe te slaan it roer. Dit is in famke - foar alle famkes, famke.
  En as it raast....
  Albina en Alvina yn 'e loft binne ek tige aktyf en fjochtsjen krigers.
  En de famkes, de fleantugen fan Ruslân, tinke, ferneatigje dat it libben goed is en dat it libben goed is.
  En mei bleate teannen rjochtsje se fleanmasinegewearen op doelen. Sovjet auto's sille net oerlibje. En de famkes sloegen se sa. Se jouwe jo net de minste kâns.
  Ja, der wiene fjochtsjende famkes,
  Ja, se sizze wat oars ...
  Se foelen frijmoedich Ruslân oan,
  Letterlik Satan!
  Albina is in strider yn slachformaasje en brûlt harsels op 'e top fan har longen:
  - Ik sil super wêze, ik sil feroarje! Super kampioen!
  En mei in bleate hak, likegoed as op it toetseboerd slaan, en tsjinstanners yn lytse stikken skuorre.
  Alvina, sjittend op tsjinstanners, raast op 'e top fan har longen:
  - En wa sille wy fine yn 'e bosk,
  En wa fine wy yn it bosk...
  Dêr meitsje wy gjin grapke mei, wy sille
  it útinoar skuorre!
  Litte wy it útinoar skuorre!
  En mei in bleate hakke, hoe sil er de fijân tafoegje oan in deadlike omearming. Dit is in famke - alle famkes binne it coolste famke!
  Warrior fan 'e meast fjochtsjende hack. En sa militant en agressyf as in panter.
  En de grutte Dútske katten binne op 'e oanfal. Storming Astrakhan. En ferneatigje yn grutte hoemannichten de huzen fan Sovjet soldaten.
  En se stjerre, mar jouwe net op. Sokke gefjochten raze.
  Gerda stiet fansels foarop yn de oanfal en ree om te fjochtsjen. Sa sjit se, tige as in froulike Robin Hood yn in bikini. En dit is allegear in koele frou.
  En as er de keardel ek in skarlaken tepel yn 'e mûle stekt.
  Har "Panther"-2 wurket. Trouwens, in bytsje oare modifikaasje fan 'e tank waard saddle famkes mei in 75 mm 100 EL kanon. It is punchy, en flugger-fjoer. Ja, en it oanbod fan skulpen is grutter as yn it 88-mm gun.
  Gerda sjit mei de bleate teannen en ropt:
  - Ien, twa, trije... Tear mei napalm!
  Charlotte ek skeat efter har oan en rôp:
  - Fjouwer, acht, fiif - litte wy gau spylje!
  Kristina sloech, bruts troch de Sovjet-tank en tjirp:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean, foar de macht fan 'e nazi's ...
  Magda skeat mei bleate fuotten en tjirre agressyf:
  - En wy sille se allegearre deadzje - alle kommunisten!
  De famkes hannelje ta it ekstreme en waanzinnig agressyf. En harren "Panther" -2 mei in sekuere skot omkearde de Sovjet howitzer.
  De famkes giggelje en sjonge:
  - Gloarje oan ús wrâld ...
  En Elizabeth op 'e fjouwerentritich fiert op har beurt in wylde oanfal. En mei syn bleate hakke op de trekker drukt. En slacht de fijân del, skriemend:
  - Lit der kommunisme wêze!
  Catherine mei har bleate teannen stjoert in projektyl fan deadlike krêft, stekt de fijân troch, en sjit boppe op har longen:
  - Foar grutte Ruslân!
  Elena skeat op 'e nazi's. De shell rekke de Panther syn foarholle en rikochet ôf.
  It famke blafte:
  - Kommunisme sil by ús wêze!
  Euphrasia sloech ek de fijân mei har bleate teannen. Se pierde de T-4 en rôp:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Dit binne de fjochtsjende famkes. En hoe't se sjitte, de skulpen fleane tige moai, en de fjouwerentritich sels is yn beweging. En besykje, yn beweging komme fan sa'n auto. Dit is ekstreem dreech.
  Mar de famkes komme yn, en se fjochtsje yn bikinis en brûke bleate fuotten. De krigers binne prachtich en prachtich.
  En as se nôt wurde, dan liket it gjinien in bytsje. En se stjoere skulpen mei wylde grime.
  Elizabeth, mei help fan har bleate teannen, sjittend op 'e fijân, en sloech de fijannen del, tjirp:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme! Gloarje oan ús heitelân!
  Ekaterina skeat ek, mei har bleate teannen, sloech de Fritz en skriemde:
  - Foar it Heitelân en oerwinning oant de ein!
  Elena, dy't op tsjinstanners skeat, antwurde agressyf, har peareltosken bleatsjen en knipe, mei saffiereagen:
  - Us romtekommunisme is ferneamd!
  Euphrasia, sjitten op 'e fijân, rekke him mei kolossale, fenomenale krektens, útjûn:
  - Foar it heitelân en Stalin - cheers!
  De famkes binne fansels dashing, en elkenien kin ...
  Desimber 1943 is al kommen.
  Alenka en har team fjochtsje ek yn Astrakhan en hâlde dêr noch út. De heldinne fjochtet.
  Alenka jout in beurt, maaiet de line fan 'e nazi's del, en smyt dan in kado fan 'e dea mei har bleate teannen en razen:
  - In man liket op in gibbon, allinnich, spitigernôch, faker yn yntellekt as yn krêft!
  Anyuta, skeat op 'e fijân, en snijde de fijannen ôf, joech in eksplosyf pakket mei har bleate hak en tjirp:
  - De man hat ezelstienens, de ambysje fan in liuw, mar yn werklikheid is er in geit!
  Alla, dy't sekuer op 'e Fritz skeat, piepte:
  - In man foar in frou is as in slopplak foar in ko, dêr kinst net sûnder, mar it is walgelijk om oan te kommen!
  Maria, skeat op 'e nazi's, antwurde wittich:
  - Wat is gewoan tusken in man en in húske yn in frouljuskeamer - it feit dat froulju allinnich mar nei manlju blaze!
  Marusya, snijde de nazi's ôf en smiet granaten mei har bleate teannen, vyaknula:
  - In frou is in slûchslimme foks, dy't elke liuw as in knyn ferteare kin!
  Matryona, mei de nazi's del, en mei har bleate teannen, dumpe de hierlingen, mompele:
  - In frou hat in man nedich as in slingerjende jonge, as er gjin man slacht, dan komt der gjin libben!
  Alenka skeat op de Fritz, rôp:
  - In frou hat manlju nedich as de hoarnen fan in pig, allinnich in bontjas skonken troch manlju is djoer!
  En it bleatepoaten team fan famkes hoe't se laitsje, har tosken bleate, en mei de bleate fingers granaten smite.
  Warrior famkes dashing. Harren elemint om te fjochtsjen, har elemint om te fjochtsjen!
  Astrakhan, it liket, sil net opjaan. Sa fier as famkes hjir, echt fighting.
  De militêre krêften fan it Tredde Ryk binne kolossaal. De nije tank divyzjes binne sa machtich hjir. De produksje fan tanks nimt ta. Der binne gjin bombardeminten, it is mooglik om arbeid te leverjen út it Italjaanske, Frânske, Belgyske en Nederlânske besit yn Afrika.
  En ek út Afrika te extract oalje, wolfraam, in protte eleminten, ynklusyf uranium.
  Dat is, nije tanks wurde stimpele. Benammen it uterlik fan de "Panther" -2, better beskerme en mear swier bewapene, mei in machtiger motor, hat in grutte ynfloed op de rin fan de oarloch.
  Der binne hieltyd mear tanks en fleantugen. It wurk wurdt al foltôge oan de Yu-488. It earste produksjefleanmasine fan it Tredde Ryk mei fjouwer motoren. Hiel krêftich en rap. It hichtepunt dêrfan is it relatyf lytse wjukgebiet, wêrtroch't de bommesmiter mei in snelheid fan 700 kilometer yn 'e oere fleane kin. Dit betsjut dat de Sovjet-fjochters him perfoarst net ynhelje.
  Dus de USSR hat in nij probleem. De krêften fan it Reade Leger binne eins útput. Skoalbern wurde oan de masines set. Tieners fanôf fjirtjin jier fjochtsje al, hast offisjeel. De jonges, fansels, binne tûk, en yn 't algemien, goede fjochters. Op jonge leeftyd is it noch makliker om in beam te ferbergjen en te klimmen. En militêre feardigens wurde rapper behearske. Tieners fjochtsje likegoed as folwoeksenen, se binne hurder te slaan. Ja, en psychologysk is it dreger om op bern te sjitten.
  De Dútsers hawwe nochal wat froulike snipers, en te jonge fjochters binne ûngemaklik foar elke frou om te sjitten, skamje ...
  Ja, se begûn te roppen yn 'e USSR fan' e leeftyd fan fjirtjin. En ek ûnder wapens en pensjonearren set. Der sieten hieltyd mear froulju yn it leger. Benammen reewillig akseptearre it earlike seks yn tank en loftfeart troepen, en yn snipers. Froulju binne goede snipers. En om't se meastentiids lytser binne as manlju, is it handiger foar har om te fjochtsjen yn tanks, en ek loftfeart. Faak fochten jongerein ek yn tanks. Dêrby moat opmurken wurde dat jonges en froulju binne gefoeliger mei harren hûd, en harren fleantugen en tanks binne minder kâns te slaan út as folwoeksen manlju. Net minne pubers en yn 'e rol fan in sniper. In jonge kin yn in smellere gat krûpe, himsels ferklaaie of yn in beam klimme. Faak yn it leger begûnen fjochters ûnder de fjirtjin jier tsjin te kommen.
  Oarloch sloopt minsklike boarnen. En it grûngebiet wurdt minder en minder ûnder de kontrôle fan de USSR. En noch moatte fjochtsje tsjin de tal fan ynfantery fan Japan. Ja, en der binne goede samurai tanks, en benammen selsridende gewearen. Se ferskynden ek yn in searje mei in medium tank, fergelykber yn sterkte mei de T-34, en noch sterker yn frontale harnas.
  Dus Japan is gefaarlik om te ûnderskatten. En foar de oarloch dêrmei binne soldaten nedich.
  Stalin is senuweftich en falt hieltyd faker yn in lilkens. Op 25 desimber 1943 waard in befel útjûn dat famyljeleden fan dejingen dy't har oerjûn hiene deasketten soene, ynklusyf bern fan tolve jier ôf, en de jongeren nei arbeiderskoloanjes stjoerd wurde.
  Barrage detasjeminten waarden hieltyd faker brûkt. En se skeaten mear aktyf, en brûkten marteling.
  Stalin waard gewoan ûnferdraachlik. Beria wie de earste dy't besocht om in aparte frede te ûnderhanneljen mei de nazi's. Mar Hitler woe gjin frede. Hy woe de USSR folslein feroverje. Benammen wylst de bûnsmaten bûten syn kontrôle en bûten berik binne.
  Jet fleantugen waarden ûntwikkele yn it Tredde Ryk. Earst fan alle, de ME-262, mar dizze jager nedich mear betroubere motoren om net te crashe te faak.
  Sawol de Arado-bommewerper as it Yu-287-projekt like kânsryk.
  De nijste TA-152 toande him goed yn 'e praktyk, as in multi-purpose masine en hiel fluch. Oer it algemien wie it Dútske leger noch sterker yn 'e loft. Boppedat, de Sovjet Yaks en Laggies, mei it each op it gebrek oan aluminium, bliken te wêzen swierder en minder manoeuvreerber as de referinsje masines. Sa foel de kwaliteit fan de Sovjet loftfeart nei in kritysk nivo. ME-309 mei syn krêftige bewapening, sels rekken hâldend mei de problemen mei manoeuvreerberens, koe goed mei de Sovjet-auto's, ferpleatse de ME-109. En de TA-152 hie de Focke-Wulf ferfongen moatten.
  Dus de Dútsers binne min of mear hockey.... Mar wurk oan de technyk waard útfierd.
  Bygelyks, de Lev-2 beloofde de earste tank te wêzen mei in nij yndielingskema. Troch de oerdracht en de motor yn ien blok foar de tank te pleatsen, en de turret nei efteren te setten, rêden de Dútsers op de caddy-as en ferlegen de hichte fan it reau. As gefolch, "Lion" -2 die bliken folle lichter, en dus flugger.
  Mei it each op 'e swierrichheden fan' e oarloch, de produksje fan swiere tanks yn 'e USSR hast stoppe, yn' e rige waard hast alles ferienige neffens de T-34-76. Dus de nazi's, yn it projekt om in nije haadtank te meitsjen, soene de sydpânser net mear te dik meitsje. En de "Lion" koe passe yn fiifenfyftich ton, mei in motor fan 1200 pk. Lykwols, it gewicht fan de Lev-2 tank koe wurde fermindere troch it ferminderjen fan it kaliber fan it gewear. It earste is dúdlik oerstallich wurden. Boppedat, de tritich-fjouwer hie in lege kwaliteit pânser, en sels in 37-mm ferâldere Dútske kanon hie al begûn te penetrearjen harren.
  Stalin wie dúdlik freaking ... En hy smiet tonger en bliksem ... Mar hy koe neat dwaan ...
  Op âldjiersnacht lansearren de Dútsers in oanfal op it noch net besette diel fan Astrachan, de Wolga-delta. De oanwêzigens fan in protte rivierbarriêres, it lestige terrein, de buert fan 'e Kaspyske See tastien it Reade Leger om de ferdigening fan Astrakhan oan te spannen en it noch better te hâlden as Stalingrad. Boppedat, Sovjet famkes toande ongeëvenaarde heroïsme.
  En yn 'e Kaukasus, benammen yn' e winter, is it heul lestich om troch de bergen te bewegen. Wier, de Dútsers ferhuze lâns de handiger kust fan 'e Kaspyske See. Makhachkala, waard de grins, dêr't de Sovjet troepen, hawwen sammele al harren krêften yn in fûst, besocht te stopjen de nazi's.
  Mar de munysje, dy't allinich oer see levere waard, wie net genôch ...
  Tamara fochten wanhopich mei har bleatefoet bataljon fan famkes.
  De froulike krigers fochten koppich en lieten ongeëvenaarde heroïsme en grutte moed sjen.
  En hast neaken fochten yn winter en froast.
  Tamara smiet in granaat mei har bleate foet, en joech in burst, maaide tsjinstanners del en piepte:
  - Foar de USSR!
  Anna smiet ek in granaat mei har bleate teannen en tjirre:
  - Foar it kommunisme!
  Akulina joech in goed rjochte burst, sloech de fijannen út en rôp:
  - Foar de grutheid fan Ruslân!
  Victoria sloech op 'e fijân, begon de fijân del te maaien, syn burd ôf as in skearmes en mompele:
  - De USSR sil stean!
  Olympias, sjit op 'e fijân, en smyt in eksplosyf pakket mei har bleate teannen, vyaknula:
  - Foar it Heitelân en oerwinning oant de ein!
  Dit is hoe't famkes fjochtsje. Se hannelje wanhopich en mei kolossale bepaling.
  Tamara, sjitten, merkte op:
  - De duvel nimt se net, en dan nimme wy se!
  It fjochtsjen is hjir brutaal en tagelyk konstruktyf....
  Anastasia Vedmakova fjochtet yn 'e himel ... Har gesicht draait sels fan lilkens, en se sjit:
  - Lokwinske it tiidrek fan it kommunisme!
  En mei de bleate teannen rjochtet er in fleanmasinekanon op it doel, en slacht fijânske fleantugen del, wêrnei't er raast:
  - Foar arbeid súksessen!
  Akulina Orlova, dy't tsjinstanners delslaan, raast mei fertrouwen, har tosken bleat:
  - Foar sa'n grut kommunisme, op 'e hiele planeet!
  De piloat ropt:
  Sels de bern kenne ús!
  En mei syn bleate teannen rjochtet er it fleanmasinegewear op it doel, en smyt de fijân, en piept:
  - Yn namme fan it tiidrek fan it kommunisme!
  Lit ús face it, it famke is in terminator en in baarnende flam. Gjin fulkaan kin dermei fergelykje.
  Akulina Orlova song:
  - Ik al, hokker dei, leauwe yn God dream, ik bin sa lui, ik wol net bidde!
  En agressyf knipe beauties.
  Hjir binne de gefjochten ...
  En de fleantugen fan 'e famkes binne ferâldere. En dit is har solide minus. En ek swier en net heul manoeuvreerber ...
  Ien fan de jonges dy't fochten waard delsketten, en hy hie gjin tiid om te springen út mei in parachute. En dit is fansels syn kolossale prestaasje.
  De famkes fjochtsje yn de loft en ha wille...
  Albina en Alvina fjochtsje op goede ME-309-fjochters en, fansels, krije se aktyf skoares.
  Famkes binne tige grutsk op har sukses ...
  Albina skeat in Sowjetfleantúch del, mei help fan in elegante, bleate foet, en piepte:
  - Foar ús earnen!
  Alvina maaide trije Russyske auto's yn ien klap del en rôp:
  - Foar ús falken!
  De famkes kamen ferneamd ta saken ... Mar se wolle ek Russyske soldaten martelje.
  Hjir waard in jonge-piloat fan fjirtjin jier pakt. En de skientme fan 'e rûne hakken fan' e bern waarden foar him fretten. En doe bigounen se it neaken mei iiswetter to dwaen.... Dan siedend wetter, en wer iis wetter.
  Sa binne de fjochtsjende skientme ....
  Albina song:
  -Foar ús tosken, klauwen, tosken, fûsten!
  Alvina rôp boppe har longen:
  - Dat se wolle in goeie striid!
  En de famkes bleauwen wûnders te dwaan mei har bleate teannen en skeaten Sovjet-fleantugen del.
  Lykwols, Russyske piloaten antwurden harren. Alice en Angela binne krekt oerbrocht nei de Yak-9. En lit ús de Dútsers terske en dochs tagelyk sjonge;
  Jo binne de belichaming fan in dapper lân,
  Kameraad Lenin en kameraad Stalin ...
  Yn 'e USSR binne alle minsken wirklik gelyk,
  En de fûsten binne fan izer en stiel!
  
  Foar Lenin is it bist Adolf net bang,
  No is Vladimir de lieder Kameraad Stalin ...
  Wy sloegen de Fritz yn it each net yn 'e wynbrau,
  Alle nazi's waarden yn ien kear útinoar skuord!
  
  Ruslân is myn memmelân
  Grutte, grinsleaze heitelân...
  Alle folken binne ien famylje,
  Wy sille meikoarten libje ûnder kommunisme!
  
  Litte wy ús lân sterker meitsje
  Lit Ruslân gau grien wurde ...
  Wy sille de fascist yn 'e foarholle slaan, leaver,
  En leau my, ús macht wurdt net yn stien!
  
  En Jezus as lieder is frij grut,
  Hy is ús Hear, en de Wite God fan it Universum ...
  En de Führer sil tige hurd slein wurde,
  Us macht is ommers ûnferoare wurden!
  
  Ja, om 'e wille fan ús heitelân, hillige,
  Wy sille fûl fjochtsje tsjin Fritz ...
  In famke rint bleatefoet yn 'e snie
  Se wol fjochtsje yn lilkens!
  
  Ja, Stalin is no de Sovjet-lieder wurden,
  Sa'n geweldige, dappere en betûfte ...
  Net oanreitsje Ruslân fan kommunisme,
  Hoewol de krêft fan Lucifer by jo is!
  
  Wy kinne Hitler krije, leau my
  Hoewol begiftigd mei demonyske krêft ...
  Ien Hitler is in rôfdier,
  Hoewol om ta te jaan dat de Fritz gjin idioten binne!
  
  Koartsein, wy sille Berlynske jagers yngean,
  Dêr sil Lenin, aka Stalin, by ús wêze ...
  Fascisten lykas puppies skuorre maklik,
  En leau dat ús krêft net sil ôfnimme!
  . HAADSTIK #6
  It nije jier 1944 is kommen ... Nettsjinsteande de heul drege situaasje op 'e fronten, waard wurke yn' e USSR om nije technology te meitsjen. Benammen hege hope waarden ferbûn mei de IS-2 tank en syn machtige wapens. In 122-millimeter kanon koe in krêftich argumint wurde yn 'e oarloch tsjin 'e nazi's. Op de T-34-85 waarden ek hope mei in machtiger gewear, in grutte turret, mar deselde romp en ûnderstel.
  De situaasje wie slimmer mei fleantugen. De Yak-3 koe net yn produksje brocht wurde troch in gebrek oan heechweardich duraluminium, en de LAGG-7, fanwegen de nije motor, koe net lansearre wurde sûnder in delgong yn produksje.
  Sa besleat Stalin dat foarearst de wichtichste Sovjet-fjochtsjager de Yak-9 en LAGG-5 wie, en de IL-2-oanfalsfleantúch wie maklik te produsearjen en hurd. En yn tanks in stadiche oergong nei de T-34-85 en IS-2.
  Hoewol sa dat d'r gjin delgong is yn produksje ...
  En it front barste út 'e naden, de Dútsers ferovere de Kaukasus. Makhachkala foel, en se kamen al oan 'e grinzen fan Azerbeidzjan!
  Hjir focht Tamara mei har frouljusbataljon. Op 'e nij fochten famkes yn lappen út tuniken en bleate fuotten mei superieure fijânske krêften.
  Tamara skeat in line op 'e nazi's, en snijde guon fan 'e fijannen del. En doe, mei har bleate teannen, smiet se in granaat fan deadlike krêft, en tjirp:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  Anna skeat tige sekuer op 'e nazi's. En mei har bleate teannen smiet se granaten fan deadlike krêft, en skuorde tsjinstanners útinoar.
  Doe rôp se:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Akulina, skeat op 'e fijân, snijde de fascistyske ynfantery ôf. Se snijde de Fritz del, smiet in granaat mei har bleate fuotten en piepte:
  - Foar Ruslân, ús grutte mem!
  Victoria, dy't op 'e fijân skeat, en mei har bleate foet granaten nei him smiet, merkte op:
  - Foar it grutte heitelân!
  Olympias, ek fjoer út in masinegewear, rôp:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it grutte kommunisme!
  De froulike fjochters binne geweldich ...
  Se fjochtsje, sa't it moat wêze foar beauties ...
  Tamara, fjochtsjen, herinnerde it begjin fan 'e oarloch. Hoe't se út 'e Dútske troepen ûntkomme moast. Se hearde doe de razende ynslach fan gewearen. It famke ferliet de kanonade. Har freon Tatyana waard fongen troch de Dútsers, en se namen nije skuon, skuorde sieraden en earrings. En se rieden har bleate fuotten yn finzenskip ... Tatyana wie de dochter fan 'e sekretaris fan' e regionale kommisje, en se moast net faak rinne sûnder skuon. Dit is in fernedering fan grutskens, om bleatefoet te gean as in gewoane, en it docht sear foar teare soallen. It famke sloech har skonken yn it bloed en kreunde by elke stap.
  Tamara hie ek de nije laarzen oan dy't se krigen hie, en se wreef har hakken fan 'e lange kuier. En hja die de skuon út, gong bleatefoet. It is in famke út it doarp, dat har plicht dien hat yn Oekraïne. Har skonken yn 'e jeugd rûnen lâns de berchsteilen. En dit is wis net te fergelykjen mei de diken fan 'e flakte. Wier, har eelten binne al fan 'e sole ôfkommen, en it is net sa noflik om te rinnen. Mar de fuotten ferhurden gau wer. En hja hie amper lêst.
  Mar Tatyana sloech al gau har skonken sa folle dat se net mear koe rinne. De Dútsers soene har skeat hawwe, mar se hiene meilijen oer de skientme. Se sette my op in karre, mar as tsjinprestaasje lieten se my sjonge. Tatiana hie in noflike stim, en songen ferskate polityk neutrale lieten foar harren.
  Wat der dêrnei mei har barde, wist Tamara net. Sels rûn se troch de bosk, fielde mei har bleate fuotten, tuberkels, bulten, takken, en se wie sels bliid. Dat is as jo rinne lâns de skerpe stiennen fan 'e bergen, dan sels eelte soallen, as jo rinne foar in lange tiid, it wurdt skerp en pynlik. En noch mear onaangenaam om op toarnen te rinnen. As dizze yn 'e soallen stekke, wurdt it folle pynliker, sels foar de rûge soallen fan it famke.
  Tamara op 'e kampanje waard oerwûn troch wurgens en honger. It famke iet bessen, en dat wie net genôch. En de Dútsers kamen hurd foarút. Yn 'e Oekraynske bosken koe Tamara, wend om yn 'e bergen te wenjen, har wei net goed. Ik rekke ferlern, en bedarre yn 'e efterkant.
  En no, as in jage kat yn 'e bosk. Doe betrape it famke de Dútsers op in brommer. Se hâlde de auto mei de kinderwagen oan om wetter te heljen. En Tamara krûpte nei it masinegewear, en hoe't it derút snijde by de fijân. En snije ûnwis, mar krekt. En de nazi's falle en wriuwe yn pine. Tamara makket se ôf. Se ferhuze ien bleate hakke nei it kin, hy foel. En it famke krige him.
  Dêrnei, de skientme klom op 'e motorfyts, en triuwe it pedaal mei har bleate foet, luts ôf.
  Sa ferhúzjen is folle leuker as kuierjen en bleate fuotten.
  Tamara song ûnderweis:
  - It is moai, bruorren, it is moai, it is moai, bruorren om te libjen! Jo hoege net te fertriet mei ús ataman!
  Dit is hoe't it slachfjild ûntstie.
  En no fjochtet se de nazi's as in Komsomol-terminator. Mar de krêften binne ûngelikense, en it bataljon fan famkes wurdt twongen om werom te lûken. De fjildslaggen siede hjir, as wetter yn in gigantyske tsjettel oer in fulkaan.
  Anna, dy't sjit en smiet in granaat mei deadlike krêft mei har bleate teannen, opmurken:
  - Yn oarloch binne alle middels goed, útsein selsmoard!
  Akulina, skeat op 'e fijân, sloech de nazi's del, merkte op:
  - Yn alles sille wy de earste wêze!
  En de bleate hakke fan it famke joech it kado fan ferneatiging.
  Victoria, skeat op 'e nazi's, en snijde de fijannen mei automatyske bursts del, rôp:
  - Der sil gjin genede wêze foar de fijannen!
  En knypeage nei har maten.
  Olympias smiet har bleate, beitelde skonken, in gewichtige boskje granaten en sûpte:
  - Foar de grutheid fan it minsklikste hof fan 'e wrâld en it kommunisme!
  De krigers binne hjir echt glorieuze, en lykas de romtetiid.
  Se fjochtsje mei grutte felheid.
  Mar de nazi's geane noch hieltyd foarút yn 'e Kaukasus. Yn febrewaris 1944 ferienigen de Dútsers en Turken, en snijden de Sowjet-troepen yn twa ûngelikense dielen.
  De Führer easke om de USSR ôf te meitsjen. Astrakhan hold noch út. De nazi's, lykas altyd, binne yn fjochtsunifoarm ... De earste ME-262's fjochtsje yn 'e loft. Dêrby moat opmurken wurde dat se net produsearje sensaasjes. Op hege snelheid is it net hiel handich om te slaan fan 30 mm fleantugen. Ja, dit moat serieus nommen wurde. De ME-262 hat ek wat problemen troch syn swiere gewicht. Mei manoeuvreerberens yn it bysûnder.
  Mear súksesfol yn it brûken fan de TA-152, dy't fereale rekke op de piloaten, en waard in wurkhynder. Yn feite, in auto en in front-line bommesmiter, en in jager en oanfal fleanmasine. Der wiene sels ideeën om de Dútske loftfeart folslein oer te dragen oan dit tastel. Under syn foardielen moatte wurde opmurken survivability en snelheid, en krêftige wapens, geskikt foar sawol in oanfal fleanmasine en fighter.
  De ME-309, dy't modernisearre wurdt, wurdt ek hieltyd mear ynset. De ME-109 is noch yn tsjinst, dy't net fuorthelle wurdt fanwege it net ferminderjen fan produksje. Sels in nije oanpassing fan de ME-109 "K" ferskynde mei in machtiger motor, bewapene mei fiif lucht gewearen tagelyk. Jo kinne sa'n masine net sa maklik ferslaan.
  ME-309 ek krige in machtiger motor en sweep wjukken. In tige gefaarlike auto. Sowjet-piloten fleane noch altyd âlde fleantugen, en har kwaliteit is allinich minder. Oant no ta, lykwols, de Yak-9 is net sa slim, it is frij manoeuvreerber, en it hat gjin oermjittige snelheid nedich.
  Dútske troepen binne sterk ... D'r wiene skeel oer de T-34-85 tank. Is it de muoite wurdich om de turretpânser dikker te meitsjen? Ommers, yn dit gefal, it gewicht sil tanimme. En it moat opmurken wurde dat de kwaliteit fan de Sovjet pânser is fallen. Alloying eleminten binne in koarte oanbod, en de kwaliteit fan welding of casting is fallen ta in kritysk nivo.
  Mar de famkes fjochtsje as heldinnen...
  Dan is de tank fan Elizabeth stikken en geane de famkes fuort. Op bleate fuotten en yn bikiny beklaaid rinne se troch de snie, en litte sierlike fuotprinten efter.
  Catherine merkte mei in kweade blik:
  - Wy binne yngeand fersmoarge!
  Elena merkte mei lilkens op:
  Mar wy sille noch winne!
  Elizabeth skeat in pistoal, rekke in Dútske motorrider en mompele:
  - Ik sloech in Dútser! Hoe sil er tapaslik fan my wurde!
  Euphrasia merkte energetysk op:
  - Dêr einigje se har libben, en ûntkomme net werom!
  Catherine wie in agressyf famke, en song:
  - Yn ús grime sjonge wy de hymnen fan it ryk!
  De famkes rinne foar harsels, en har bleate rûne hakken flitse.
  De jonge, dy't de famkes seach, frege har bang:
  - En wêr komst op bleate fuotten wei?
  Elizabeth antwurde:
  - Litte wy in taktyske manoeuvre útfiere!
  De jonge tjirp:
  - Ien, twa - fertriet is gjin probleem,
  Jo moatte nea werom!
  Hâld dyn noas en sturt heger mei in piip,
  Wit dat in wiere freon altyd by dy is!
  Catherine tjirpe, har tosken bleat:
  - Wit dat in wiere freon altyd by jo is!
  Elena raasde:
  - Wêz net bang! Wy sille werom wêze....
  En alle fjouwer famkes rôpen yn koar;
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  De wei, it ferljochtsjen fan kommunisme!
  Krigers binne ree om elke Dútske te skuorjen ... En bleate fuotten yn 'e snie binne se sa sexy en moai. Hoe moai binne dizze famkes, lykas bloeiende en ûnferfelende roazen.
  No, Hitler makket gjin grapke, en om ús heitelân hinne draait er wolken. Hy slacht syn tosken yn 't hert en drinkt har bloed!
  En de famkes litte hiel moaie spoaren efter har. De Dútsers folgje dizze spoaren en klopje op har knibbels en stoarje gierich. Dit binne de wylde krigers. En de Dútsers tútsje de fuotprinten fan famkes.
  En Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova fjochtsje yn 'e loft. Twa prachtige famkes.
  Anastasia, dy't de nazi's delsjitte en har fleantúch omdraaide mei har bleate teannen, song:
  Wy sille stride foar in helderder moarn!
  Akulina snijde de sturten fan 'e nazi's ôf, mei har bleate teannen, tjirp:
  - Litte wy tútsje!
  En de famkes triuwe de Dútsers wer sûnder meilijen of seremoanje. Sa tûk binne se.
  Anastasia draaide har Yak-9 wer om en, piipjend, vyaknula:
  - Dat is de namme fan it kommunisme!
  Akulina stimde hjirmei iens:
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker sil ...
  Anastasia, dy't de Dútsers delsloech, grommele:
  - Memmelân is ús sinne!
  En sa binne de fjochtsjende famkes hjir, de heechste Sovjet-klasse.
  En de Dútsers krije it, hiel hurd. En de militêre operaasjes ûntwikkelje ...
  Yn maart begûnen de nazi's Baku te stoarmjen. Der is in oanfal op in grutte stêd fol oalje. De fjildslaggen binne fûl.
  De Dútsers beskutte Baku mei swiere artillery.
  En bombardearre troch stoarmtroepen. Mar de bommen wurde ek dellein troch de earste, nijste Yu-488's, dy't ûnderskiede troch kolossale macht. Dizze masines binne gewoan bisten.
  Op ien fan harren, Gertrude, Eva en Frida. Moaie famkes, mei in treflik útsicht, smyt bommen op Sovjet posysjes. En se deadzje soldaten fan it Reade Leger en boargers.
  Baku stiet yn 'e brân ... Reek komt op yn pylders. Oaljeputten baarne, alles stiet yn 'e brân.
  Gertrude seit mei in glimke:
  - God hâldt fan Dútslân!
  Eva, dy't har bleate hak op 'e hendel drukt en bommen smyt, is it iens:
  - Fansels! Wy binne de keazen ras!
  Frida song agressyf:
  - Us folk binne de útkarden fan 'e himel!
  En knypeage nei har maten. Dit binne de famkes hjir en fjochtsjen, krekt de belichaming fan agressiviteit. En bestriding macht.
  Gertrude joech in útbarsting fan luchtgewearen en tjirp:
  - Foar de grutheid fan ús Heitelân!
  Eve, sjitten op tsjinstanners, befêstige:
  - Foar kolossale greatens!
  Famkes kinne sjoen wurde gau behearske de fleantugen. Dit binne de fjochtsjende freondinnen.
  En do kinst net samar winne se op kaarten. En hja dorsken fijannen mei in wylde waansin.
  Frida merkte op:
  - Ik bin in frou fan grutte dreamen en skientme!
  Dêrnei skeat se op 'e nij út fleantúchgewearen, en skeat Sovjet jagers del dy't besochten it Dútske meunster oan te fallen.
  Ja, tsjin de nazi's is der in gefoel dat se net wjerstean kinne.
  Baku is ûnder oanfal.
  Tamara en har bataljon fjochtsje foar dizze stêd. De famkes fjochtsje wanhopich en litte ongeëvenaarde heroïsme sjen.
  Tamara joech in beurt, smiet in granaat mei de bleate teannen, de Dútsers en har hierlingen ferspriede, piepte:
  - Foar myn grinsleaze Heitelân!
  En knypeage nei har maten. Se is in strider fan it heechste nivo, dy't gjin gelikense hat.
  Hoewol, fansels, oare famkes binne net min. Litte wy mar sizze dat se hiel goed fjochtsje.
  Anna, bygelyks, naam, lei de nazi's, as mei in slach fan in sikkel.
  En tjirp:
  - Foar de USSR!
  En joech mei har bleate hakke in moardlik deaskado.
  Akulina, skeat op 'e fijân, piepte:
  - Foar myn heitelân!
  En mei bleate teannen, hoe kinne jo annihilaasjepresintaasjes lansearje dy't elkenien op in rige útroegje.
  Victoria fjochtet mei fijannen, hannelet wanhopich en beslissend. Klop tsjinstanners yn bursts út. Dan smyt er mei de bleate teannen mei deadlike krêft granaten. En skriemt:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  De Olympyske Spullen fjochtsje ek. En dit heroyske famke sil mei har bleate, spiere skonken in hiele doaze eksplosiven smite. En de tank "Lion" sil rôlje oer.
  De strider ropt:
  - Mar Pasaran!
  Fighting famkes en hiel moai. Nea opjaan en nea opjaan. Se hawwe de krêft fan terminators.
  En de krêften binne tige ûngelikense ... Baku is fersierd mei brânen. Sovjet troepen hawwe net genôch munysje. En dit is it wichtichste probleem.
  In protte jouwe har oer yn wanhoop.
  Gerda en har team twinge manlike slaven om har bleate solen te tútsjen. Dy dogge it plichtsich, en slikje har hakken.
  Dan klimme de famkes wer yn 'e Panther-2 en sjitte. Sowjetgewearen útslaan...
  Hast de hiele Kaukasus is al ferovere. Mar Yerevan hâldt noch altyd út. De stêd Poti fjochtet heroysk - de lêste haven dêr't de oerbliuwsels fan 'e Swarte See Fleet noch hâlde.
  En dêr fjochtsje famkes fan ferskillende nasjonaliteiten. En in detasjemint fan bleatefoet Gulnazi fjochtet. In moaie Georgian frou, en se hat in team foar in famke.
  Gulnazi smyt in pakje mei eksplosiven mei de bleate foet, skeart de nazi's útinoar en piept:
  - Gloarje oan 'e grutheid fan it wrâldkommunisme!
  Tamila, har partner, smyt ek in deadlike granaat mei har bleate foet, skuort de Turken útinoar en sjit:
  - Foar heitelân!
  Masha is in famke út Ruslân, jout in beurt en smyt eksplosive krêft mei har bleate teannen, en brekt de nazi's, ropt:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it wrâldkommunisme!
  Margarita jout ek in goed rjochte beurt. Se maaide de nazi's del en stjoerde in kado fan moardlike dea mei har bleate hakke, ferpletterjende tsjinstanners en skriemde:
  - Foar ús oerwinning!
  Dit is hoe't famkes heroysk fjochtsje. En se kinne echt net stoppe wurde, en se kinne net weromdraaid wurde. Se binne gewoan froulike fjochters en super. En as se fjochtsje, dan as helden en supermen!
  Mar, helaas, it is dreech om de nazi's en har superieure krêften te wjerstean. Yn 'e loft krije Albina en Alvina fertroude akkounts. En safolle fleantugen wurde delslein dat it dúdlik ûnmooglik is om se te stopjen.
  Albina, dy't mei har bleate teannen in oar Sovjet-fleantúch delsjitten, song:
  - Wy kinne net wurde ferslein, de jager feroaret yn in spultsje!
  Alvina, har tsjinstanners ôfsnien, en har holle krêftich op in krêftige nekke draaide, tjirp:
  - Gloarje oan it tiidrek fan 'e nije Aryske oarder!
  En jout ek in bleate hak ...
  De famkes hawwe elk al mear as fiifhûndert fleantugen delsketten en krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Dit binne gewoan unbelievable beauties. En as de fijannen fan it Tredde Ryk al slein wurde, dan kinne dizze duvels net stoppe wurde. Mear dan 500 delstoarne fleantugen allinnich by Marseille. Dit ferskynsel is fansels boppe. Hitler besleat sels de sechsde graad fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús goed te keuren mei platina ikeblêden, swurden en diamanten.
  It sil wurde ûntfongen troch dejinge dy't earst mear as tûzen dellein fleantúch. En it resultaat sil gewoan fenomenaal wêze.
  Albina snijde fiif Sovjet-fleantugen yn ien kear ôf mei ien burst fan 30-mm kaliber fleantúchgewearen en, mei har bleate teannen op de trekkers drukke, koarde:
  - Gloarje oan ús krêft!
  Alvina, snijt Sovjet auto's, en snijt de fijannen mei help fan har bleate teannen, vyaknula:
  - Grutte gloarje foar heroïsme!
  En de krigers knypeagen inoar ta!
  Se fjochtsje lykas altyd yn in bikini en bleate fuotten, en dit is har sterkte. De famkes binne gewoan supermen-froulju. Ek al tsjinje se in kweade saak. En se wolle graach de hakken fan 'e finzene pioniers mei in fonk briede. Hjir binne de famkes rjocht hjir. Brutaal mar leaf.
  Albina sei ienris:
  - Der is gjin goedens yn 'e wrâld, der is allinnich mar swakte!
  En mei har bleate hak smiet se in pear bommen op Sovjet-posysjes, en sloech trije gewearen út.
  Dit binne de krigers dy't gjin genede oan elkenien jouwe! Mar har klappen binne gewoan ferpletterjend.
  Alvina merkte mei in gnizen:
  - Der is gjin plak foar de swakken, ûnder de sinne!
  En knypeage nei har partner.
  Krigers dy't gjin swakkens sjen litte en nea opjaan. Se binne echt kampioenen fan kampioenen. Hoewol mei in minteken, om't se in kweade krêft tsjinje.
  Mar tagelyk grappich en sjarmante.
  Albina, dy't har tosken bleat en deadlike loftskulpen nei har tsjinstanners stjoerde, tjirp:
  - It Nazi-wurd is hillich - wy sille foar altyd ferneatigje!
  Alvina fernaam agressyf, en sloech tsjinstanners del:
  - Wy binne echt piraten!
  Albina, dy't de fijannen ôfsnien, befêstige:
  - Al it oare is in dream!
  En de krigers waarden sa ferpletterjend en sloegen elkenien del, lykas it skoaren fan pucks mei klups.
  Alvina tjirpele doe't se de Russyske fleantugen ferplettere:
  - Wy fjochtsje tsjin Hitler syn earnen!
  En knypeage nei har maten.
  De krigers hjir, yn feite, lit de guts fan 'e fijannen. It Reade Leger krijt fan harren kapitaal.
  Fighting famkes sa iverich knock out Russyske troepen.
  Mar Helga op 'e TA-152 ferneatiget de Sovjet-grûnmacht. Slút SAU-85 út en sjit:
  - Foar de grutheid fan Dútslân en har soannen en dochters!
  Mar de gefjochten binne noch geande foar Astrakhan.
  Famkes mei de lêste krêft om fêst te hâlden.
  Alenka smyt mei har bleate foet in bom mei eksplosiven. Brekt de nazi's en ropt:
  - Foar hillich kommunisme!
  Anyuta, sjit op 'e nazi's, en smyt ek in granaat mei har bleate teannen, sjit:
  - En heil foar it lân!
  Alla, dy't tsjinstanners delslaan en se sûnder ûnnedige seremoanjes maaide, en in granaat mei har bleate hak smiet, piepte:
  - Sa klinkt ús gloarje!
  Maria ferneatiget de fijannen, smyt kado's fan 'e dea mei har bleate teannen, raast:
  - Wy binne grut yn ús gloarje!
  Marusya, dy't de oprukkende Arabyske hiersoldaten yn 'e rangen maait, en mei har bleate foet in granaat smyt, ropt:
  - Foar feroarings, sadat de prizen yn ien kear falle!
  Matrona, dy't de nazi's út in masinegewear útskeakele, naam it en piepte:
  - Us heitelân fan de USSR! Sil ferpletterd wurde hear!
  De krigers hannelje hjir mei grutte agressiviteit. En har fjochtsdruk is kolossaal.
  Yn 't algemien litte se har kolossale aerobatics sjen. En wirklik net te stopjen druk.
  Krigers bleate fuotten, mar lokkich ...
  Yn april hawwe de nazi's ommers Baku ferovere. It gebrek oan munysje naam syn tol. Tagelyk foel Poti ek hast tagelyk. Allinnich Jerevan, leit op 'e berch hellingen, hold út. Mar hy wie ek feroardiele. Ek kaam der in ein oan munysje en iten. It is gewoan dat de Turken dizze stêd noch net bestoarme, en se sammelje stof om úthongere.
  De famkes fan it bataljon fan Tamara ferdwûnen foar in part ûnder de ûndergrûn, en in part, tegearre mei de kommandant, ferhuze lâns de efterkant nei foaren ... Se woene trochbrekke nei har eigen.
  De Kaukasus is al hast folslein ferovere, mar de oarloch giet troch. Hoewol't de USSR ferlear syn grutste oaljefjild yn dy tiid. Mar it Reade Leger is net brutsen yn geast. En der is noch oalje yn 'e Wolga-regio, yn Sibearje en op in protte oare plakken.
  Hitler joech opdracht om de Russen yn Astrakhan foar 20 april ôf te meitsjen. En de gefjochten ûntjoech him op kolossale skaal. En de bombardeminten waarden hurd tanommen.
  De USSR wie ûnder sterke druk. De gefjochten giene troch foar Alma-Ata, dy't troch de Japanners bestoarme waard. De stêd wie hast folslein omsingele.
  De samûrai, sa gau't it in bytsje waarmer waard, besocht it offensyf te ûntwikkeljen, en yn 'e rjochting fan Magadan.
  Veronika focht yn Alma-Ata en focht de oanfal fan 'e samûrai mei har bataljon fan famkes ôf.
  En der binne in protte fan harren. De Sinezen rekrutearre troch de ynstoartmetoaden fjochtsje ek.
  De Japanners smite giele soldaten yn 'e slach ... Se geane foarút en smieten letterlik Sovjet-posysjes mei har liken.
  Veronica is yn 'e brân. En hy maait de Sinezen en samoerai yn rigen del. Smyt granaten mei bleate teannen en piip:
  - Gloarje oan 'e Russyske geast!
  Marfa sjit ek, snijt tsjinstanners ôf en piept:
  - Foar ús Heitelân!
  Natasha, sjitten op 'e Japanske en Sineeske soldaten rekrutearre foar de rol fan kanonfoer, sjit:
  - Foar grut kommunisme!
  Alina, dy't op 'e samûraien en de Sineeske fjochters skeat, se mei grutte hertstocht maaide en it kado fan 'e dea mei har bleate hakke joech, piepte:
  - Foar de nije grinzen fan it kommunisme!
  Veronica sjit mei grutte krektens op 'e fijân, en brekt troch de hollen fan 'e Sinezen, en sjit tagelyk:
  - Gloarje oan it Sovjetlân!
  En mei har bleate skonk stjoert se in kolossale granaatmacht, dy't alle fijannen tear.
  Marfa, dy't de fijân delhakt en it kado fan 'e dea mei har bleate fingers smyt, sjit:
  - Behear it tiidrek fan it kommunisme!
  Natashka skuorde op, smiet in eksplosyf pakket mei har bleate foet, in massa Sinezen, vyaknula:
  - Foar de nije Sovjet-oarder!
  Alina, dy't tige sekuer op 'e fijân sjitten, piepte:
  - Foar de nije grinzen fan it kommunisme sille wy fjochtsje!
  En har bleate hakke beswykte foar de bom fan ferneatiging.
  Fjochtsjen fan famkes, as spatte der vonken út har eagen.
  Nee, de Japanners kinne sokke minsken net feroverje, sels tegearre mei Sineeske troepen. En de samoerai-roede om oan te fallen.
  En wer goaie se liken op alle oanrin. Mar der binne tefolle fan harren, en it bataljon fan bleatefoet beauties moat weromlûke.
  En der binne Japanske ninja famkes. En it is heul lestich om tsjin har te fjochtsjen.
  Se binne sa fonkeljend, fjochtsjen en moai. En se smieten har fuotten mei har bleate teannen, kado's fan grutte ferneatigjende krêft.
  In ninja famke mei blau hier snijt Sovjet soldaten mei swurden en squeals:
  - Foar it tiidrek fan it regear fan 'e keizer!
  In ninja-famke mei giel hier rint in wynmûne, ferpletteret it Russyske leger, en piept:
  - Gloarje oan it banzai-tiidrek!
  In ninjafamke mei read hier brûkte in helikoptertechnyk, snijde in Sovjet-offisier ôf en rôp:
  - Wy winne altyd!
  In ninjafamke mei wyt hier brûkte in flintertechnyk, snijde trije Russyske soldaten ôf en smiet in earte mei har bleate teannen. It eksplodearre en kearde de fjouwerentritich.
  De strider raasde:
  - Foar de nije Japanske oarder!
  Sokke famkes hjir binne prachtich en echt cool ... En it Reade Leger yn it Fiere Easten moete in serieuze fijân.
  Mar hjir yn it sintrum, Sovjet troepen jouwe in hommelse klap yn 'e rjochting fan Rzhev.
  Hjir fjochtet de bemanning fan Elizabeth foar it earst op 'e nije IS-2 tank. In masine dêr't guon hope wurde ferbûn. Gewoanlik sitte der fiif bemanningsleden yn, mar hjir komme de krigers mei fjouwer oan.
  Elizabeth fjoer in 122mm gewear. In destruktyf projektyl fljocht mei moardlike krêft. Beskriuwt in bôge, en rekket fan in lange ôfstân T-4.
  Elizabeth ropt:
  - Dit haw ik goed dien!
  Ekaterina, as antwurd, beskuldiget, brûkt har bleate teannen, en merkt mei argewaasje op:
  - En it gewear is net al te fluch!
  Elizabeth stimde hjirmei iens:
  - Helemaal net in perfekte tankfernieler!
  Elena, dy't mei bleate fuotten holp om it wapen te laden, merkte op:
  - Mar moardner!
  En doe skeat Catherine. En de skyl rekke fan in lange ôfstân de Panter oan board. Ja, killer gun...
  Catherine merkte op:
  - Wy hawwe in protte enerzjy en opwining!
  Elena wie it hjirmei iens:
  - In soad! Glory oan Ruslân!
  Euphrasia notearre ek:
  - De sichtberens fan dizze auto is swak famkes. Hoe sjitte jo it?
  Elena notearre logysk:
  - En dit is ús trained each! As wy slaan, dan slaan wy!
  En de krigers songen yn koar:
  - Wy sille net bang wêze en sille altyd fjochtsje!
  . HAADSTIK 7
  Op 21 april wie Astrakhan noch foar in part ûnder Sovjet-kontrôle. De Dútser wie der net hielendal troch.
  It terrein makke it mooglik om hjir goed te ferdigenjen. En de Dútsers besletten om taktyk te feroarjen. Yn stee fan oanfallen gongen se oer op bombardeminten en sjitterij.
  Alenka en har team ferburgen yn in bunker en wachte de massale beskutting út.
  De famkes wiene mar seis fan har, spielje kaarten. Se holden de dekken mei de bleate teannen en hienen in diskusje.
  Anyuta sei lilk:
  - Yn 'e Kaukasus waard allinich Jerevan net nommen. Dit is mar ús lêste eilân yn dizze regio. Wat komt hjirnei?
  Alenka suggerearre logysk:
  - Meast wierskynlik sille se nei Moskou gean. Dit is har credo!
  Allah sei mei in sucht:
  - De krêften binne heul ûngelikense ... Wy ferlieze de oarloch echt, en wy hawwe net genôch soldaten!
  Maria konstatearre logysk:
  - En de nazi's ferlieze! Se kinne ús net wjerstean!
  Matrena spruts har miening út, en smiet in kaart mei har bleate teannen:
  - Wy binne berne om te winnen, en wy sille grif winne, ik wit it!
  Marusya stimde yn, en sloech har tsjinstanner mei har bleate teannen:
  - Fansels, der is gjin twifel!
  Alenka soe net sa optimistysk wêze, in kaart smite mei har bleate, brune skonk:
  "Wy famkes moatte miskien ûnder besetting libje, mar ik leau dat wy wis sille winne!"
  Anyuta sei mei klam:
  - Jo kinne fjochtsje mei partisan metoaden, en it sil hiel moai wêze as jo fjochtsje mei sa'n heul cool!
  Allah notearre agressyf:
  - Jo moatte mear aktyf fjochtsje!
  De famkes smieten it petear op. Doe gongen se oer nei in oar ûnderwerp.
  Marusya sei mei argewaasje:
  - It tal leauwigen groeit. Tsjin alle logika yn!
  Anna antwurde hjirop:
  Nimmen hat noch bewiisd dat der gjin God is. En hy kin net oars bewize. Dus hjir kinne jo ad infinitum argumearje.
  Elena befêstige:
  - En hjir te pleitsjen is dom en nutteloos!
  Allah wie it mei dit iens:
  - Ja, dit petear is nutteloos. Boppedat, as der in God is, dan is Hy sa, dat it better is dat er net is!
  Matryona giechelde en merkte op:
  - It is better dat sa'n God net bestiet! Oant dan, litte wy sjonge!
  En de famkes songen yn koar;
  Wy binne famkes, meidwaan oan 'e Komsomol,
  Se namen in eed troch it leauwe om it Heitelân te wêzen ...
  Dat in fûle nederlaach wachte de nazi's,
  No, en Ruslân om te libjen ûnder kommunisme!
  
  Ommers, Lenin is by ús, as as metaal,
  Fan brûns wa is sterker dan hokker stiel ...
  Ik dreamde fan it draaien fan de wrâlden
  As de grutte sjeny Stalin neilitten!
  
  Wy sille it Heitelân koeler meitsje
  En wy sille it Heitelân boppe de stjerren ferheegje ...
  Mei de Komsomol-leden súkses wêze,
  Al binne ús fuotten bleat!
  
  De fascist foel myn heitelân oan,
  Ut it easten klimme samûrai brutaal ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin
  En ik leau de tsjinstanner, wy sille yn stikken skuorre!
  
  Ommers, de ferneamde God Svarog is by ús,
  Hokker kommunisme, in grapke, sil bouwe ...
  De glorieuze Rod is sterker as alles yn it hielal,
  Sil tafoegje oan bewustwêzen en wil!
  
  Wy leauwe wy sille nea opjaan
  Set it heitelân net op 'e knibbels ...
  Kameraad Stalin is in heldere stjer,
  En ús learaar is it wize sjeny Lenin!
  
  Wy sille ús heitelân meitsje,
  Mooier en stralender op 'e planeet ...
  En it sil wêze, wit it deadlike gewear,
  Lit folwoeksenen en bern wille hawwe!
  
  Burn Svarog, burn net yn dyn hert,
  Jo binne de beskermhear fan alle swurden fan Ruslân ...
  Wy sille gau bouwe, ik leau in sterk paradys,
  Jezus sil komme hillige missy!
  
  Fertrouw net op Hitler's gangfreonen
  Dat se maklik en driigjend wint ...
  Alles wat jo nedich binne is ien famylje -
  En leau dat it net te let is om fan it heitelân te hâlden!
  
  Hear de Almachtige beskerm ús allegearre,
  Hys de trijekleurige flagge oer de ierde ...
  En it kweade rôfdier sil in spultsje wurde,
  Wy sille kinne omgean mei Satan!
  
  Ik hâld fan it Grutte Heitelân
  Yn it hiele hielal is d'r gjin moaier dy
  Wy sille Ruslân net ferkeapje foar de roebel,
  Litte wy frede en lok bouwe yn it universum!
  
  Yn 'e namme fan ús heitelân, in dream,
  Grut Ruslân sil opstean ...
  Al it oare is gewoan idelens
  En in nije messias sil by ús wêze!
  
  O myn almachtige Lada,
  Jo sille leafde en frede jaan oan 'e Russyske ...
  Ik draai my ta dy dus ik bid,
  En as it nedich is, slaan mei bliksem!
  
  Mary Mem fan God fan 'e himel,
  It universum joech Jezus ...
  Om jo wille is de grutte God opstien,
  Minsken hawwe de wiere smaak net ferlern!
  
  Merk op dat de Komsomol-leden binne
  De goaden fan Ruslân wurde heech respekteare ...
  Wy binne de grutte soannen fan it memmelân,
  De Russen winne altyd!
  
  Freonen moatte bidde ta it heitelân,
  Perun, Yarilo en Svarog binne machtich ...
  Wy sille tige sterke manlju wêze
  En wy sille sels de wolken yn 'e loft blaze!
  
  No is de fijân al weromsmiten út Moskou,
  Jo dogge de faksisten in protte sear...
  Wy binne trou oan Jezus en Stalin,
  D'r sille genôch tanks mei gewearen wêze!
  
  Nee, de fijân sil net by steat wêze om te beheinen de Russen,
  Sûnt ús krigers almachtige binne ...
  Eksamen, oerjaan, allinich foar fiif,
  Dat elke jonge soe tige sterk wêze!
  
  Leau my, Stalingrad sil glorieuze wêze,
  En wy sille him hâlde fan 'e oanfal ...
  In oerwinnende ridderôfstimming sil komme,
  Al streamt it bloed ûnbeheind!
  
  Barefoot famkes yn 'e kjeld
  Se rinne, flikkerjend mei har hakken ...
  En se sille de fascisten mei in fûst slaan,
  Unsosjale Kain sil flatten wurde!
  
  Alles sil wêze, witte minsken goed
  Wy binne yn 'e romte, wy sille de konstellaasjes iepenje ...
  It is ommers in sûnde om te twifeljen oan moed,
  En der sil in man op Gods troan wêze!
  
  Wittenskip sil gau de deaden opwekke,
  Wy kinne jonger en moaier wurde ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Oan myn moaie mem Ruslân!
  De famkes songen in hiel gedicht goed en sieten fierder mei de bleate fuotten...
  22 april wie de jierdei fan Lenin. De famkes dronken alkohol fertinne mei wetter en kofje en purren ûnder har azem ...
  It Reade Leger útfierd in oare Rzhev-Sychevsk operaasje yn it sintrum. De Dútsers wiene yn de ferdigening en fochten werom. De nije Sovjet tanks T-34-85 en IS-2 fochten. De lêste auto kaam gauris fêst te sitten yn de modder. Ja, en harnas "Tiger" -2 en swierdere "katten" net nimme op 'e foarholle. "Panther" -2, te, koe allinnich wurde pierced tichtby.
  De meast Dútske auto hat de Sovjet fan in gruttere ôfstân trochboarge.
  Hitler wie oer it algemien tefreden mei de "Panther" -2, dy't befredigjend beskerme is, en goede rydprestaasjes en wapens. Mar hy easke om in tank te meitsjen dy't better beskerme wurde soe, en tagelyk tolerabel ride ...
  "Mûs" yn dit gefal toande himsels as in net effisjinte masine. De E-100 waard aktyf ûntwikkele as ûnderdiel fan 'e E-searje. De lokaasje fan 'e motor en oerdracht soe wurde dien tegearre, en de toer wie smeller en mear oanstriid, lykas de romp. De dikte fan it pânser bleau te fergelykjen mei de Maus, lykas de bewapening, mar it gewicht moast troch de hichte werombrocht wurde nei 130 ton. De motor, krekt oarsom, moat wurden sterker op 1500 pk, en de tank hie befredigjend mobiliteit.
  Yn it algemien, de rige "E" soe wêze in nije generaasje fan tanks. Mei legere silhouetten, mei grutte hoeken fan rasjonele oanstriid, krêftige gewearen en motoren, dichte yndieling.
  Lykwols, wylst de Dútsers al hie goede auto. "Panther" -2 ferfong it foarige model. Der wie ek in nije "Tiger" -2 mei in machtiger motor, in smelle toer. Better beskerme en lichter yn gewicht.
  Sa sieten de nazi's net stil.
  Op 24 april 1944 sloech de earste Dútske Arado-jetbommenwerper Moskou mei in deaskado. Hy liet in bom fan in grutte hichte falle en maklik ynhelle de Sovjet jagers.
  Hitler sei dat no de USSR gjin kâns hat, en it ein fan it Reade Leger sil gau wêze.
  25 april begûn in nije oanfal op Astrakhan. Oan de slach die ek de earste ierdferhuzingsmasine mei: in ûndergrûnske tank.
  Twa Dútske famkes fochten der op: Mercedes en Dora. Warriors besochten in ûndergrûnsk model dat beweecht yn 'e grûn.
  Wylst frij ljocht dus mei in koarte loop 75-millimeter kanon en fjouwer masinegewearen.
  Famkes lûke auto's op 'e grûn. De boren draaie, snije troch de rots. De beweging is nochal stadich sân kilometer yn 'e oere, foar auto's, ûnder de grûn is dit net min.
  Mercedes drukt bleate teannen op de earste joystick yn it Dútske leger. It is heul handich om te betsjinjen en sprekt út:
  - Hjir is ús Dútske wittenskip as slagge!
  Dora wie it hjirmei iens:
  - Ja, wy witte al in protte! Us krêft is tige grut!
  It kontrolearret ek mei in joystick. De famkes testen in spesjale masine mei in radar.
  Hjir is in Sovjet-batterij foarút en jo kinne der ûnder dûke.
  Mercedes, dy't syn tosken bleat, merkt op:
  - Wy sille in nije oarder bouwe!
  En no komt de masine fan 'e nazi's nei foaren. In heech-eksplosyf fragmintaasjeprojektyl treft Sovjet-gewearen. En slacht de soldaten fan it Reade Leger.
  Dora seit mei in laits:
  - Groetnis grutte revanchisme!
  En mei bleate teannen makket er krekte sjitten. Slaat de fijân en piept:
  - Gloarje oan 'e nije dream!
  Mercedes skriuwt fan masinegewearen, en jankend seit:
  - Foar it tiidrek fan grutte dreamen!
  De famkes laitsje en applaudearje harsels. Dit binne de agressive en heul flinke krigers dy't se binne.
  Dona merkt agressyf op:
  - Der binne in protte goede dingen yn 'e wrâld!
  En mei syn bleate teannen drukt er op de knoppen en sjit er wer, op de Sovjet-gunners.
  Mercedes befêstiget mei in glimke:
  - En it sil noch moaier wurde!
  En hy sjit ek mei de bleate teannen. Dat is hoe't dizze fjochtsjende famkes fjoer.
  No, wat is in oar apparaat foar oarloch ...
  De oanfal fan 'e nazi's op Astrakhan groeit ...
  Alle oankomsten waarden ôfsnien... En de Sowjet-troepen waarden twongen om op 1 maaie 1944 te jaan, nei't se de lange, heroyske ferdigening fan 'e stêd foltôge hawwe. Dit bolwurk foel ek.
  De nazi's fierden de fal fan Astrakhan mei fjoerwurk. Dochs wie de ferdigening net om 'e nocht. En it duorre de Fritz wat tiid om de troepen oan te foljen en reserves op te heljen ...
  De Führer wie fan plan om troch te gean yn 'e rjochting fan Saratov en fierder lâns de Wolga mei in djippe rûnwei fan Moskou.
  Mar wylst de Dútsers har troepen hergroepearden, lutsen se reserves op. En de fjildslaggen wiene yn 'e loft.
  De Dútske loftfeart besocht syn superioriteit te konsolidearjen. Combat tests ME-262 die bliken it gebrek oan betrouberens fan dizze masine, en syn faak ûngemakken, en ek problemen mei manoeuvreerberens. Dus wylst d'r gjin ideeën wiene oer de folsleine ferfanging fan Dútske ienheden mei dit fleantúch. TA-152, krekt oarsom, blykte in geweldige masine foar syn tiid te wêzen en waard hieltyd mear yntrodusearre. ME-309 en ME-109 bleaunen yn tsjinst.
  De raket-oandreaune ME-163 bliek in goede fjochtsjager te wêzen, mar te min flechttiid makke it hast ûnmooglik om it yn 'e gefjocht te brûken.
  De Arado jet bommesmiter wie mear súksesfol, dy't, troch syn hege snelheid, wie hast ûnmooglik om te sjitten del mei anti-fleantúchgewearen, en Sovjet jagers koenen net ynhelje it. De reaktive skouts wiene aardich goed. De Dútsers wiene ek oan it ûntwikkeljen fan oare masines. Bygelyks, de XE-162, in lichtere jager as de ME-262, maklik te meitsjen, goedkeap en manoeuvreerber om meast fan hout te meitsjen. En oare fjochters. En de ME-1010 en TA-183 ... En de mear avansearre en betroubere modifikaasje fan 'e ME-262 X. En de Gotha tailless fighters, en folle mear.
  Lykwols, oant no ta de propeller-oandreaune Dútske jagers wiene folle sterker as de Sovjet masines. Dy't foel yn kwaliteit, en wiene nochal swak yn sawol motoren en wapens. Boppedat waard de Yak-9 fierder ferienfâldige en no waard der mar ien 20-mm fleantúchkanon op pleatst, wêrtroch't it masinegewear ferlitten waard. Dit fermindere de kosten en ferienfâldige produksje en tastien gewicht te ferminderjen.
  Lykwols, it masinegewear tsjin Dútske fleantugen is nochal swak. Oant no ta, de USSR koe net betelje te produsearje mear avansearre modellen fan auto en passes yn snelheid en wapens foar de nazi's. It hegere gewicht fan 'e masines makke ek problemen mei manoeuvreerberens.
  En it gebrek oan brânstof fermindere de flechttraining fan it winged personiel.
  Alvina en Albina, dy't de machtige wapens fan 'e ME-309 mei in fatsoenlike snelheid behearske, woene net op' e ME-262, dy't sels te faak delstoarte. En yn snelheid binne se al sterker as Russen.
  Alvina, dy't de Sovjet-auto ôfsnijde, merkte op:
  - Fjochtsje yn 'e loft is ynteressant!
  Albina, mei help fan bleate fuotten, wiisde de jager op it doel en ferpletterde it, iens:
  - Ja, wy binne yn wêzen de sterkste fan 'e wrâld!
  En de famkes laken as gek.
  Maaie bliek relatyf rêstich te wêzen. It Reade Leger besocht noch om de Rzhev-salient ôf te snijen.
  Elizaveta skeat fanút de IS-2 op har tsjinstanners ... De Sovjetauto hie goede beskerming allinich yn it boppeste part fan 'e foarholle fan' e romp. De foarholle fan de toer is net genôch beskerme. En it wurdt trochstutsen sels op tichtby berik troch T-4 gewearen. De lêste tank waard lykwols einlings yn maaie stopset, lykas de Panther en de reguliere Liuw en Maus. No yn 'e rige "Patera" -2 en "Tiger" -2 binne maksimaal ferienige en mei ferlykbere wapens.
  Dizze masines binne goed beskerme op 'e foarholle, frij swak oan' e kanten, en ferskille mear yn gewicht. Har rydprestaasjes mei nije motoren binne akseptabel foar it leger. Mar dizze tanks binne ek tydlik ... De Panther-3 en Tiger-3 út 'e E-searje wurde taret om se te ferfangen. Mei in tichtere yndieling, mei de lokaasje fan 'e motor en oerdracht yn ien blok en oer, mei in ljocht, ferienfâldige, en tagelyk begaanbare en maklik te reparearjen ûnderstel.
  Nije masines moatte better beskerme wurde, mar sûnder signifikante ferheging fan gewicht.
  Ten koste fan wapens is hjir gjin ienheid. Armor Sovjet tanks is net te dik, en fan minne kwaliteit. En it makket gjin sin om in grut kaliber fan wapens te setten. It 88mm-kanon fan it leger is prima. Se nimt fjouwerentritich fan fjouwer kilometer, en IS -2 fan in bytsje tichterby. Dus ûntwikkeling is oan 'e gong ...
  Yn de USSR moat wat beantwurde wurde. Mar hjir is wat, it is noch net dúdlik ... D'r binne plannen om de SU-100 te meitsjen. Dit selsridende gewear is gewoan effektyf, en mei in penetrearjende aksje. Mei har binne guon hope ferbûn, foar de striid tsjin de groeiende swiere tanks fan it Tredde Ryk. Mar it moat noch dien wurde, lykas de skulpen foar sa'n meunster, en massaproduksje fan it gewear moat fêststeld wurde, wat yn oarlochsomstannichheden net te folle is, it is echt.
  Mar de tank bemanning fan Elizabeth fjochtsje op de T-34-85. En famkes op bleate fuotten en yn bikinis fjochtsje moedich.
  Elizabeth sjit mei har bleate teannen op 'e nazi's en stekt de Panther yn 'e kant, sizzende:
  - Foar grut kommunisme!
  En har fjouwerentritich springe oerein en draaie har gau om, fjoerjend.
  Ekaterina sjit ek tige sekuer op 'e fijân. De ferâldere T-4 tank brekt it yn 'e kant, en skreau:
  - Gloarje oan 'e ridders fan' e USSR!
  En winkt wer nei har freonen. Sa'n militant famke die bliken.
  Elena sjit ek op 'e fijân. It piercet it tige sekuer, yn dit gefal brekt de Tiger-2 reedridersbaan en raast boppe op 'e longen:
  - Foar hillich Ruslân!
  Euphrasia sjit krekt op 'e fijân. Makket in krekte skot oan 'e kant fan' e fijân, brekt troch it metaal en sjit:
  - Foar hillich kommunisme!
  En de famkes sette har tank selsfertrouwen yn en wykje fan skulpen ôf. It is net maklik om famkes te ferslaan.
  Hjir, de nijste en formidabele "Lion" -2 ferskynde tsjin harren. Besykje sa'n tank troch te brekken, en hy besiket de fjouwerentritich te slaan.
  En sjit fan in ôfstân.
  Elizabeth reagearre troch te tweeten:
  - Jo sille it net nimme!
  En stjoert in projektyl nei de tank "Lev" -2 fan in lange ôfstân. It rekket him yn 'e foarholle.
  De Hitleriet snapt.
  Dan sjit Catherine wer, mei help fan har bleate teannen op 'e fijân, en dizze kear, it projektyl, nei't beskreaun de bôge, krekt rekke de fascist yn' e lange loop fan it kanon.
  Catherine riede:
  - In skerp each, skeante hannen, dit giet net oer ús!
  De Dútser, nei't er syn romp ferlern hie, begûn him gau om te draaien en fuort te gean. "Lion" -2 is de earste Dútske tank dêr't de oerdracht en motor lizze foaroan yn ien blok, en de Fersnellingsbak is op 'e motor sels.
  Dit stelde him ta om syn hichte te ferminderjen en gewicht te ferminderjen, wêrtroch't syn snelheid signifikant ferhege. En sa ferliet "Lev" -2, en hie in kâns om de ôfstân te brekken ...
  Elena, mei har bleate teannen, rjochte it gewear, naam it en skeat op 'e fijân. De skuorre rekke tsjin de efterkant fan 'e romp fan 'e Liuwe, mar rikochet ôf ...
  Elena gromde:
  - Ferdomd, de ôfstân is grut. Wy krije him net!
  Ekaterina gurgle, har tosken bleat:
  - "Liuw", famkes, dit is "Liuw", hoe binne wy net misledige! Gau witte jim freonen, sil wêze hiel skamje!
  En harren tank rekke de T-3, dizze tank krekt draaide sideways, en it kin wurde rekke fan in lange ôfstân.
  En it famke skeat mei de bleate teannen en koarde:
  - Gloarje oan it tiidrek fan kommunisme op ierde!
  Euphrasia notearre mei argewaasje, fjoer op 'e fijân, en mei har bleate hakken:
  - Us heitelân is sterk, it beskermet de wrâld!
  Elizabeth tjirp, bleatte har tosken, en song, en komponearre in hiel gedicht wylst se gie:
  Wy sille net wurde oerwûn troch de satan
  Myn heitelân is it moaiste fan 'e wrâld,
  Glorie oan in moai lân....
  Folwoeksenen en bern sille der bliid yn wêze!
  
  Lit de lelies fan 'e delling deryn bloeie,
  En de cherubs spylje in fatsoenlike hymne...
  De Fuhrer sil komme kaput
  Russen binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  Komsomol-leden rinne bleatefoet,
  Se stampe op 'e snie mei har bleate hakken...
  Hitler, do sjochst der mar cool út
  Ik sil dy yn in tank ferpleatse!
  
  Kinne wy de nazi's ferslaan
  Lykas altyd binne wy bleatefoet famkes ...
  De formidabelste ridder is ús bear,
  Hy sil elkenien deadzje mei in masinegewear!
  
  Nee, wy famkes binne al hiel cool,
  Wy skuorre letterlik alle fijannen útinoar ...
  Us klauwen, tosken, fûsten ...
  Wy sille bouwe in plak yn in prachtich paradys!
  
  Ik leau dat d'r koel kommunisme sil wêze,
  It lân bloeit deryn, leau it advys ...
  En jammerdearlik nazisme sil ferdwine,
  Se sille, leau ik, feats wurde songen!
  
  It sil bloeie, ik leau dat de râne stoarmich is,
  Fan oerwinning wer binne wy nei oerwinning ...
  Ferslaan de Japanske Nikolaas
  Samurai sil antwurdzje foar gemienens!
  
  Wy litte ús net neigean,
  Ferpletter ús fijannen mei ien slach ...
  Lit de jager feroarje yn spultsje
  Wy hawwe de Wehrmacht foar goede reden ferpletterd!
  
  
  Leau ús om net út 'e hân op te jaan,
  Russen hawwe altyd yn steat west om te fjochtsjen ...
  Wy skerpen ús bajonetten fan stiel,
  De Fuhrer sil it byld wurde fan in buffoon!
  
  Dit is wat myn heitelân is
  Russyske akkordeon spilet dêryn ...
  Alle folken binne in freonlike famylje,
  Abel triomfeart, net Kaïn!
  
  Meikoarten sil it wêze yn 'e gloarje fan' e USSR,
  Hoewol ús fijân wreed, ferriederlik is ...
  Wy sille in foarbyld sette foar dapperens,
  De Russyske geast sil wurde ferhearlike yn fjildslaggen!
  . HAADSTIK #8
  Maaie 1944 ferrûn fluch ... Albina en Alvina sammelen rekkens op fleantugen.
  It binne famkes dy't, as op 'e wjukken fan cherubs, haastje.
  Albina sjit mei har bleate teannen in Russysk fleantúch del en sjit:
  - Foar it Tredde Ryk!
  Alvina is ek bleatefoet en slacht yn in bikini in Sowjetfleantúch del, splitst it yn stikken en sjit:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Dêrnei, de famkes, mei help fan in 37-mm kanon, begûn te sjitten op Sovjet tanks.
  Se slaan de fjouwerentritich út en skrieme:
  - Wy binne sa cool!
  Albina drukt mei har bleate, rûne hak op it pedaal en tjirpt:
  - Lit it kommunisme ferneamd wurde!
  En brekt troch de Sovjet auto.
  Alvina sjit ek sekuer op 'e fijân, slacht him út en sjit, en bleat syn tosken:
  - Us wierheid sit yn 'e fûst!
  Sokke geastige famkes ... En se ferneatigje Sovjet-rezjiminten ... Se krigen bygelyks de IS-2. Sa foelen se him út 'e loft, en hoe't se it út in fleanmasinegewear spikere. Se bruts troch it metaal, en makken de tank baarnend. En detonate combat kits.
  Albina tjirre boppe har longen:
  - It famke hâldt fan deadzje! Hjir is it famke!
  Alvina sisde, har pearlyske tosken bleat:
  - Gloarje oan ús heitelân! Foar kommunisme!
  De famkes hawwe de totalitêre ferneatiging fan tsjinstanners al oppakt.
  En it Reade Leger waard mei fertrouwen smoarge.
  En Gerda fochten op 'e bemanning fan har "Panther" -2 en wie dwaande mei totale ferneatiging.
  It famke wiisde mei de bleate teannen it kanon. Se sloech in fjouwerentritich en raasde:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme op de Aryske wize!
  Charlotte skeat ek har bleate teannen op 'e Sovjet-tank, sloech it harnas en rôp:
  - Foar grut súkses yn 'e wrâld!
  Fucked sûnder folle seremoanje en Christina. Ja, se die it sa tapaslik, sloech de Sowjet fjouwerentritich mei har bleate hakke troch en raasde:
  - Foar de grutte grinzen!
  Magda skeat ek op syn beurt in projektyl en koerde:
  - Foar de nije Aryske oarder!
  Doe namen de famkes it en songen byinoar:
  - Wy binne allegear skinhead-fans fan frijheid, wy stride foar in nije oarder! Meikoarten wurde de folken Arysk, wy fjochtsje mei fjoer en swurd!
  De krigers, moat ik sizze, bliken tige striidber te wêzen. En as se de fijân delsjitte, dan ta de ein.
  De Sovjet-Uny wurdt oanfallen troch superieure troepen. Japan triuwt yn út it easten.
  Twa Japanske piloaten, Toshiba en Toyota, oanfalle Sovjet-posysjes út 'e loft.
  Beide Japanske froulju binne tige moai en bleate fuotten en yn in bikini.
  Toshiba makket in loftoanpak, brekt troch it dak fan in Sovjet-tank en raast:
  - Ik bin in meunster út 'e Japanske hel!
  Toyota, dy't de teannen fan syn bleate foet op it pedaal drukt, en de fijân delslacht, raast:
  - Foar de gruttens fan 'e ideeën fan Japan!
  Dizze famkes binne geweldich. En se ferpletterje de fijannen tige aktyf.
  En de USSR echt ferliest oan de samûrai. En it is begryplik wêrom. Wêr te wjerstean sa'n fanatisme en technology.
  Japanske famkes hjir op ljocht, mar flinke tanks brekke troch en it Reade Leger wurdt spesifyk terske.
  Tank ienheden binne gjin grap.
  Toshiba smiet bommen op 'e Sovjet-posysjes út' e loft, en in pear gewearen fleagen omheech en tjirpen:
  - Foar grut kommunisme!
  Dêrnei sil it gnize ...
  Toyota yn flecht notearre:
  - Russyske goaden binne frjemd. Se oanbidde de man, krusige oan it krús, en beskôgje him as God. Sels op ien of oare manier wurdt it grappich!
  Toshiba gniisde yn antwurd, en merkte op:
  - En wy sels sille meikoarten goaden wurde en de evolúsje fan ús godheid trochgean!
  En de famkes binne tige ree om te laitsjen.
  Toyota lake:
  - Us krêft is yn ienheid!
  Toshiba befêstige dit agressyf:
  - Us krêft, ús fûst!
  En wer, út 'e himel, se sille bringe del in stream fan fleantugen skulpen op 'e fijân, brekke troch de tritich-fjouwer.
  Dit binne fjochtsjende famkes en se sizze wat oars. Japan sil elkenien opteare en ferbaarne.
  En as in pionier martele wurdt, blykt it ekstreem agressyf te wêzen.
  Benammen as de hakken fan 'e jonge friet binne. Dit is it measte dat ek gjin superaksje is ...
  En de famkes raze op 'e top fan har longen ...
  En Sovjet famkes fjochtsje ek moedich en sjitte tsjinstanners del. En se hannelje foarút fan skema en rammen.
  Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova binne tige aktive skientme yn 'e himel.
  En se sjitte de nazi's del, al binne dy fleantugen sterker.
  Anastasia drukt op de trekker mei har bleate teannen en sjongt:
  - It is net min om sterk te wêzen, wiswier!
  Akulina drukt op de trekker mei har bleate hak en befêstiget:
  - Wy sille de nazi's tige hurd slaan!
  En beide famkes songen:
  - Sterk, sterk, tige min te ferslaan! Sterk, sterk, hiel dreech te ferslaan!
  Dêrnei begûnen de krigers fleugele aforismen te lêzen dy't as hynders galopperen, of leaver jonge hynsten;
  In politikus boartet faaks om kiezers in jok te setten!
  In hoannepolitikus ferpletteret kiezers as hinnen!
  De politikus dreamt fan it riden op in wyt hynder om in jok op de kiezer te lizzen!
  De foks is lyts mei hoektanden, en wol se opslokje, ferberget se oer it algemien!
  In politikus dy't in protte praat oer it minskdom is in typyske kannibaal!
  En in bear kin lutsen wurde mei hunichswiete taspraken!
  Foar in alkoholist is bittere wodka swieter dan huning!
  In skroar sil lizze en net blussen, in politikus sil "bloze" en lizze!
  In frou, dy't har skuon útslingere hat, draacht in man oan, op it nivo fan in tramp!
  As jo tichter by God komme wolle, ferkoart dan jo begearigens!
  Sels yn 'e skynbere ûnferskilligens fan 'e Almachtige leit de leafde - ommers, bern wolle earst útbrekke ûnder de soarch fan har âlden!
  God fertraget de straf fan it kwea om in kâns te jaan oan 'e sûnder!
  Talint en warberens as man en frou jouwe sukses allinich yn pearen!
  Sels huning is bitter - as jo deryn fersûpe!
  Bedrog is as wyn en siken en swiet en dreech te stopjen!
  Leafde is as in fersnippering projektyl - it brekt it hert, skoddet it brein, draait bûsen, giet sideways!
  De minske is yn guon opsichten gelyk oan God - de Almachtige makke it hielal, en de minske joech berte oan dommens: beide binne ûneinich!
  Súkses dy't bout op bloed - wachtet it lot fan in stab pig. Se sille har wapenkameraden ite - it resultaat fan lilkens is tryst!
  Soms is de bêste manier om in reputaasje te behâlden in strop om jo nekke! Hoe dan ek, lit it net falle!
  Jo kinne net in lange tiid ûnder in bear lizze - it sil jo ferpletterje!
  Soms is in frou as in mammoet ynstee fan in tekken!
  In skriuwer dy't stribbet om bankbiljetten te rispjen - hy sil net goed, ivich siedzje!
  In lân sûnder wet is as in lichem sûnder skelet! Allinnich om net te ferbeanjen - ferkiezings binne nedich!
  As jo in masterstik wolle meitsje - ferjit de fergoeding!
  De meast betûfte bedrog is as jo net lizze, mar gjinien leaut dy!
  Fansels belooft de nederlaach grutte problemen, mar dit is allinich in wjerspegeling fan in takomstige oerwinning!
  Yn 'e striid bringt it oerwinning - moed en goede yntelliginsje.
  Om te slaan, moatte jo earst sjen wêr!
  De skout is de smid fan de oerwinning!
  Elke gek kin kreupele - net elke tûke kin genêze!
  In protte rude beulen - in pear dokters!
  Foar wa binne dokters, en foar wa binne beulen!
  Sûnder pine is d'r gjin moed - sûnder moed is d'r gjin oerwinning!
  De ideeën fan it kommunisme binne de limyt fan idioat: as waarme hollen en kâlde herten har ûndernimme om se út te fieren!
  Kommunisme is ljocht, mar wa't te vet is, wurdt ferbaarnd!
  As jo it geduld net hawwe, helpt sjongen!
  De minsken binne as izer - oant it ôfkoelt, jou it de winske foarm!
  As jo populêr wolle wurde - brûk faker geweld!
  Rating is as helsk gers - it groeit as jo it wetterje mei triennen en bloed!
  De minsken binne as ûnkrûd - hoe mear jo fertrape, hoe heger it rint!
  Ienheid is de kaai foar oerwinning!
  Dissipline is in helpmiddel foar oerwinning! De geast spilet der op!
  Ienheid, moed, selsleazens - de kaaien foar oerwinning, frijheid, lok! Sûnder dissipline is der gjin leger, en sûnder in leger kin men gjin frijheid fine!
  Arbeid hat makke ús sterker, fermannichfâldige troch de geast sil jaan frijheid, en tegearre mei gelok sil bringe lok!
  De kommandant is as de top fan in piramide - d'r moat mar ien wêze, oars sil sels sa'n solide struktuer ynstoarte!
  De adel fan 'e famylje hat deselde relaasje ta moed, as de lingte fan 'e hier nei de geast!
  Gjin dapperens fan 'e foarâlden sil de leffe helpe!
  In blêd makke fan it sterkste stiel roest yn 'e hannen fan in prater en in leffe!
  It skriklikste wapen is de Bibel yn 'e hannen fan in skelm!
  De wichtichste rykdom fan in man: krêft, it is ek de wichtichste oarsaak fan ruïne!
  It bêste berop is prostitúsje, jo kombinearje saken mei wille en elke kear in nije partner - gjin routine!
  De stambeam fan 'e held - jo kinne in ieu opskeppe, mar kaam op it slachfjild - leffe raast nei efteren!
  In flesse wodka is as in granaat - it slacht dy del, slacht dyn harsens ôf, ferpletteret dyn binnenste!
  As it hert fol is mei genede, om ien of oare reden is de beurs leech!
  In wirklik frij persoan stelt him foar oan trije dingen - reden, leafde, God!
  Leafde is as in roas - it bloeit net lang, mar it docht sear!
  In slaaf yn syn siel is ûnderdanich - oan hertstochten, lust, Gods tsjinstfeinten!
  Gelok is ûnstabyl as sân - allinich warberens sil it binde mei semint!
  In beker wyn is as in oseaan - as jo meifierd wurde, ferlieze jo de grûn ûnder jo fuotten!
  Froulju hâlde fan manlike macht, mar net yn it gefal as se it sels belibje!
  Leafde is as in boat, as jo te hurd roeie sil it omslaan en sinkje!
  Op it krekte momint bringt hy in artikel yn - ferlieding fan folwoeksenen troch jongeren!
  Jo kinne gjin boeien op leafde sette!
  Wat natuerlik is, is net krimineel!
  Leafde is in tear gefoel, mar de dikste keppels sille net hâlde!
  As alle wetten wurken, soe it lân feroarje yn in finzenis dêr't bewakers út it bûtenlân rekrutearre wurde!
  It prinsipe fan 'e ûnûntkomberens fan straf wurket net, om't jo josels net kinne arrestearje!
  Dokters meie net troch de hindernisbaan. Dêrnei sille hannen skodzje, en de tonge sil wankelje en in gleske wodka, yn tsjinstelling ta in kater, sil net helpe!
  D'r is neat mear wurch - lange ledigheid!
  Wittenskiplike ûntdekking: stadichoan betocht - agressyf belichaamd!
  Net in plak fan tinken foar besinning, mar in plak fan skeel en gek!
  Alle problemen fan it minskdom komme út egoïsme, wolfeart is allinich mooglik troch mienskiplike ynspanningen!
  In persoan sûnder team is as in ember, sûnder fjoer - it jout lyts ljocht en giet fluch út!
  Homeland waarmet - better as in fjoer!
  En it bist is better yn 'e keppel!
  Logika moat net tsjinje ynstinkten - de geast fan lust!
  D'r sil in oarloch wêze - d'r sil in prestaasje wêze!
  Spieren sûnder harsens, dit is in hânfol fleis - dêr't in frettenpanne op skriemt!
  Fan de twa duellisten is de iene in dwaas, de oare is in skelm!
  Hoe heger in persoan fljocht, hoe mear hy is ûntefreden oer syn posysje!
  Allinne litten mist de hûn de stôk fan de eigner!
  Allinne hy hat wjukken - waans geast net wend is om te krûpen!
  It is slim as jo allinne binne as in snob!
  Jo binne allinich, en de fijannen binne legioen!
  Sels in oaljefant kin opfretten wurde troch in brek!
  As de bugs net ien miljoen binne!
  De lieder fan it lân moat in broer wêze foar minsken, gjin broer!
  . It is makliker om in droege rots yn 'e oseaan te finen dan in útfining dy't net foar militêre doelen is brûkt!
  Oerwinning as in frou - lûkt mei glâns, mar skrikt ôf foar in priis!
  Fjoergod fan oarloch en lykas oare goaden fereasket oandacht en opoffering!
  Ien swurd, as in reindruppel, sil falle en ferspriede, en as d'r in protte binne, sil de oerwinning berne wurde!
  Just net sjonge - foar frede!
  Myn hert is tryst - myn mage is leech!
  Earst de bak, dan de tinzen!
  Oerwinning is de eare wurdich!
  Eare is in relatyf konsept en moat primêr tapast wurde op jo soldaten!
  Wa drinkt foar de striid - kater yn 'e ûnderwrâld!
  De pipen binne stil, want de blêden sjonge - stiel is sterker en lûder as koper!
  In leger sûnder kommandanten is as in keppel skiep sûnder hoeder, as ien wolf net yt, dan sil er bang wêze!
  Flecht is mear dwaasheid dan leffe! De measte soldaten stjerre ommers net yn 'e striid, mar yn' e efterfolging!
  Oarloch is as in domino-spiel, allinich brutsen bonken kinne net mear wurde sammele - de ierde hâldt!
  Ferfolging feroaret in strider yn in beul, in leffe yn in dappere man, in nederige man yn in brutale!
  Fantasy is in wedstryd fan absurditeit en absurditeit! Tagelyk is der gjin wittenskiplik en logysk sjenre mear!
  Yn 'e oarloch, lykas yn in opera - sjongt elkenien syn eigen, allinich in prompter kin in spion wêze!
  Moderne froulju ferjaan in man alles - útsein earmoed!
  Witte jo it ferskil tusken spionnen en skouts?
  Wit ik! Wy hawwe allinnich scouts - bûtenlanners hawwe fêste spionnen!
  Wat is better mei in lege holle of in lege beurs? Fansels mei in lege holle - net sa opfallend!
  De geast is de bêste samler fan rykdom!
  Gelok en gelok: in pear fereale - jouwe berte oan sukses, rykdom, posysje, mar gau fersprieden!
  It is makliker foar grutske manlju om nei advys te harkjen as it wurdt jûn troch in frou - útsein as it in frou is!
  In wiis frou is in fortún wurdich! En in ûndernimmende frou kin him oanklage!
  Wa wurdearret persoanlikheid yn in persoan, en wa wurdearret cash!
  It minskdom kin wurde ferneatige troch twa dingen - kompjûters en kompjûterwittenskippers. De earste sil de geast atrophy, de lêste sil net by steat wêze om te profitearje fan it!
  Kameraad yn 'e oarloch en in granaat!
  Yn it algemien, in granaatappel fertellen grappen is as in Faberge aai brûkt om crack nuts!
  Talint is as in siel: it is ûnmooglik om te nimmen, mar it kin ferneatige wurde!
  Wraak is gjin eare wurdich - de ferjilding fan fatsoen!
  Oergeunst is de kime fan kriminaliteit, eigenbelang is wetter, ledigheid is feeding!
  Luiheid is it slimste fan alle misdieden!
  It is better om mei in swurd mei weardichheid te stjerren - as in okse te libjen dy't troch in sweep yn in stâl dreaun wurdt!
  Yn oarloch kin moed slûchslimens ferslaan, mar slûchslimens kin moed nea ferslaan!
  Oarloch makket it libben ferskriklik, en de dea weardich en moai!
  Beskiedenens is in seldsume kwaliteit foar in kommandant, mar dat makket it noch mear weardefol!
  - Jakhals is konsonant mei it wurd ontlasting!
  De liuw hat mar ien foardiel boppe de jakhals - de mooglikheid om mei weardichheid te stjerren!
  Technyk is de beul fan dapperens!
  - Mar it is net wier! Yn feite, hoe heger it nivo fan technology, hoe mear yntelliginsje en yntelliginsje nedich op it slachfjild!
  Wêr't de belangen fan it heitelân begjinne, einiget it persoanlike wolwêzen!
  Frijheid moat kombinearre wurde mei dissipline. Anargy is it tsjinoerstelde fan frijheid!
  In sterk ûnthâld is de bêste mentor! Yn 't algemien kin frijheid wûn wurde mei in swurd, mar allinich mei help fan ferstân kin it bewarre wurde!
  - As in sterke strider in oar rêdt, is hjir gjin spesjale eare foar nedich!
  Ommers, as moed yn jo hert baarnt, sille jo jo skyld opheffe yn ferdigening fan 'e slaven!
  De gemienens fan in bastard is gjin ekskús foar in earlike, om't de oanwêzigens fan smoargens in smoarge net rjochtfeardiget!
  Leafde is noait goedkeap - foaral as jo net betelje mei jo beurs, mar mei jo siel!
  It iennichste ding dat ferspile bloed kin rjochtfeardigje is as de triennen dêrtroch ophâlde te streamen!
  Dejingen dy't tsjinje foar jild, sille noait yn 'e striid kinne oerienkomme mei dyjingen dy't wurde dreaun troch in dapper hert en de winsk nei frijheid!
  De teardrop fan in bern is gefaarlik, om't it feroaret yn in razende stream dy't beskavingen fuortwasket!
  De posysje fan kommandant is gjin ekstra soldering, mar in ekstra ferantwurdlikens en in swiere lêst!
  It is net bekend wat wichtiger is - om alle honger te fieden of in trien foar ien bern te wipe!
  Goud is sêfter as stiel, mar slacht leaver it hert!
  It is net it wapen dat de soldaat sterk makket, mar it wapen fan 'e soldaat!
  Famkes lykje geastich te wêzen mei aforismen fan masters. En as se de fijân begjinne te ferneatigjen, dan kin er net fan har rêden wurde.
  Ein maaie 1944 begûn it Nazi-offensyf yn 'e rjochting fan Saratov.
  De Shturmlev naam diel oan 'e fjildslaggen, in masine op it chassis fan' e eardere Liuw, mei in noch machtiger bomwerper mei in kaliber fan 450 mm, dy't letterlik alles ferplettert en ferneatiget, tearjen en troch de kolossale krêft fan 'e trechter te brekken .
  En sa'n raket sil daliks in hiel blok nimme en it delslaan.
  "Shturmlev" ûnder de kontrôle fan in team fan Dútske famkes, sjit op Sovjet posysjes.
  Jane winkt nei har freonen, en stampt har bleate fuotten, se seit:
  - Wy feie de fijannen yngeand fuort, en meitsje se yn typyske sarken!
  Gringeta winkt as antwurd, drukt mei de bleate foet op de hendel en raast:
  - Wy sille fijannen spielje en ferslaan!
  Malania notearre:
  - Tsjin de Shturmlev-masine binne alle Sovjet-fortifikaasjes machteleas!
  Monica, sloech har bleate hak, befêstige:
  - Wy binne echt berne om te winnen!
  Jane brocht út:
  - De oarloch hat gjin froulik gesicht, mar in fysiognomy dy't spanningssykers lûkt!
  Gringeta, fjoer op 'e Sovjet-ienheden mei in masinegewear, joech út:
  - In frou is in douwe, dy't as in kite yn in spechtman byt!
  Monica, skeat op Russyske soldaten, merkte op:
  - In frou hat altyd sân freeds yn 'e wike, en sûnder in sneinskado út houliksskuld hat se altyd in dei frij!
  Malanya, giggeljend, antwurde:
  - God is net yn alles almachtig, hy is machteleas om in frou te bestriden!
  Jane stimde hjirmei iens, en skeat mei har bleate teannen:
  - Ek al is God almachtig, Hy is net by steat om in frou syn mûle ticht te hâlden, en stopje de polityk!
  Gringeta merkte logysk op, fjoer mei har bleate hak, druk:
  - In politikus hat gjin gewisse, in frou hat gefoel foar proporsjes, en in froulike politikus hat alle gefoelens sûnder mjitte!
  Monica, sjitten op 'e Sovjet-troepen en sloech se dea, merkte op:
  - In frou is in blom, steklik as in roas, mar har swiete geur lûkt geiten en drones oan!
  Malanya, dy't de Sovjet-soldaten fersloech en de bunkers ferneatige, piepte:
  - De kiezer falt yn 'e jeugd, stimt op 'e hatelike âlde iken mei holten!
  De famkes lieten har ferstân sjen en rieden troch.
  En fan boppen dûken ek oanfalsfleantugen. En sa dorsten de Sovjettroepen sûnder problemen.
  De Dútsers binne sa cool wurden. En harren operasjonele feardichheden ferbettere.
  En sa gongen de "Chess Horse" systemen, teletanks regele troch radio, troch.
  En dit wie in probleem foar Sovjet soldaten. En de nazi's sloegen it Reade Leger.
  Mar Sovjet famkes fochten ek hiel moed.
  De gefjochten ûntdutsen foar Kamyshin. Hjir is Alenka wer yn 'e striid.
  En har mishannele, mar net oerlevere bataljon.
  Alenka sei mei in glimke:
  - Yn elke oarloch is it libben fan in soldaat weardefol!
  En hoe't er mei de bleate teannen in granaat smyt.
  Dit binne krigers - de heechste klasse ...
  Anyuta, sjitten op 'e nazi's, merkte op:
  - In Russyske soldaat kin wurde makke om ynstoarte te wêzen as in skuorre blok, mar net op 'e knibbels set, en makke om te skodzjen as in asp!
  Alla, fjoer, en joech in eksplosyf pakket mei har bleate hakke, piepte:
  - As jo gjin militêre dissipline wolle observearje, sille jo jo rêch bûge as in finzene!
  Maria, dy't tsjinstanners sjit, in moardzjende boemerang lansearre mei har bleate teannen, joech út:
  - Der is in soad smoargens yn ús wrâld, allinnich seldsume foarsten deryn!
  Matryona, sjitten op tsjinstanners, en snijde se ôf yn bursts, en dan smyt in granaat mei har bleate foet, opmurken:
  - De politikus hat in lange tonge, mar om út te fieren wat er slein hat - syn hannen binne koart!
  Marusya, sjit op 'e fijân, en maaide de rigen fan Dútske en bûtenlânske soldaten del, vyaknula:
  - De politikus is fluch om te tasizze, stadich om te ferfoljen, freget om aalmoezen, en ferjouwing foar bedrog!
  De famkes binne goed en fjochtsjen. Mar de krêften binne tige ûngelikense. In protte ferneatiging.
  De Dútske tank "Maus", hoewol't net hielendal serial, komt noch oan de fronten. En syn kanonnen raze en fjoer. En ferheegje de ferneatiging yn 'e grêften ongelooflijk.
  Mar famkes sjitte út kanonnen tsjin Mûs. Al stuitsje de skelpen as earte. Mar de Dútsers bliuwe triuwe en triuwe.
  En se sjitte hiel sekuer.
  Komsomol famkes rinne om, flitsende har bleate hakken, en squeak:
  - Foar de gloarje fan it memmelân fan 'e hillige!
  Viola, dy't skeat op 'e Dútske ynfantery, piepte:
  - As in frou net genôch skuon hat, set se in man op bleate fuotten!
  En it famke sil laitsje en har tonge sjen litte.
  Warriors moatte wurde sein grappich. En as se se slaan, slaan se se deadlik.
  Viola en Margarita, hast neaken yn in slipje, fjochtsje, bringe projektilen en sjitte sekuer. En se kinne net gewoan stoppe wurde.
  Margarita, piepend, seit:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Viola befêstiget agressyf:
  - Grutte gloarje foar it tiidrek fan feroaring!
  De krigers, it moat opmurken wurde, bliken te wêzen ekstreem agressive famkes.
  Veronica bringt ek skelpen, flitsend har bleate, rûne hakken en squeals:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Dit is harren combat ynsjoch. En hoe fûleindich en fûleindich fjochtsje se.
  En bleate, brune knibbels flikkerje.
  Tamara fjochtet ek. Se kaam út 'e Kaukasus finzen nommen troch de nazi's en wer yn' e rigen. Fjochtet mei it fleisige gefoel fan bloed. Fjochtet mei kolossale agression.
  Tamara smyt in granaat mei har bleate teannen, skeart de nazi's op en piept:
  - Kommunisme sil by ús wêze!
  En jout in goed rjochte burst út 'e masine ...
  De famkes kinne sjoen wurde dwaande kolossale wûnders. En se hawwe in fjoer dat driget it universum te ferbaarnen.
  Veronica, sjit, sjongt:
  It sil ynteressant wêze, sûnder twifel
  Alles yn 'e wrâld sil in skema leverje!
  En winkt mei syn saffiereagen.
  Tamara, sjit, raast:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat! Heroes of Russia sammelet alarm!
  En joech in beurt út it mitrailleur. Se snijde de Fritz ôf en piepte:
  - In frou is foaral in foks dy't in liuw lasso wol, mar meastal falle ezels yn har lasso!
  Victoria, fjoer en mei har bleate teannen, smyt in oar kado fan 'e dea, útjûn:
  - In frou is in hin dy't fan gouden aaien hâldt, en bringt har drager mar in ferlies!
  En de famkes barsten út laitsjen. Se fjochtsje sa bewûnderlik mei kolossale druk.
  Tamara merkte op by it sjitten op bûtenlânske divyzjes:
  - In frou is in hin, allinne kin se gouden aaien bringe oan dy man, dy't in echte foks is!
  Veronica, fjoer, en bleat har tosken, tafoege:
  - In echte foks en in hoanne sille jo gouden aaien lizze!
  Margarita, dy't mei har bleate fuotten sjitte en granaten smiet, merkte op:
  - De klauwen fan 'e foks binne net fan 'e liuw, mar se sil trije felen fan 'e kening fan 'e bisten ôfskuorre!
  Viola, dy't har tosken agressyf bleat, sei:
  - Dy't gjin foks is mei syn geast, is ek gjin liuw!
  Krigers wurde sjoen mei grutte ambysjes fan in fighter. En as se begjinne.
  Olympias, fjoer en naam machtige skonken, tilde in hiele doaze eksplosiven en lansearre it. De massa fan 'e nazi's wurdt útinoar skuord, en it moaie famke raast:
  - Regel de USSR, en sjong in ferske foar Lucifer! Wy sille elkenien winne!
  Olympias fergeat lykwols net, en, nei't er ûntslein hie, spruts út:
  - In foksfrou is by steat om elke man te oertsjûgjen dat hy in liuw is, briedend as in ienfâldige ezel!
  Margarita, shooting, wie it iens mei dit:
  - In liuwinne mei allinnich in foksgeast en in wolfsgreep!
  Serafim merkte op, maaijende tsjinstanners:
  - De liuw is net dejinge dy't raast, mar dy't in protte grien opskuort!
  Viola, dy't goed rjochte fjoer op 'e fijân fierde en him maaide, fernaam:
  - As in politikus gjin foks is, dan wurde him trije felen fan him ôfskuord en op 'e kraach set!
  Victoria, dy't har tosken bleat en knypeage, en doe mei in deadlike krêft in kado fan 'e dea smiet mei har bleate foet, joech út:
  - In politikus hat in brede kont om op twa stuollen te sitten, mar hy hat in breedte fan siel allinnich yn wurden!
  Olympias, dy't mei har bleate, muskulêre skonken oan 'e loop beswykt en de Liuwetank eksplodearre, grommele:
  - In tank wurdt trochstutsen mei in uraniumkearnprojektyl, in politikus brekt troch sûnder hert, mar mei in gouden beurs!
  . HAADSTIK #9
  Kamyshin waard ferlitten. En yn it begjin fan juny 1944, de gefjochten unfolded foar Saratov.
  Hjir binne de fjildslaggen sa aktyf. En ek famkes, lykas altyd, yn gefjochten. En sokke leuke krigers.
  Alenka fjochtet en maait tsjinstanners del mei automatyske bursts, en hiele rigen.
  It famke smyt in granaat mei de bleate teannen en sjit:
  - Myn oerwinning komt!
  En wer sjit op 'e fijân.
  Anyuta sjit ek op 'e fijân. It docht it sekuer en sekuer. Har masinegewearen binne sa groovy. En bleate teannen smyt eksplosive pakketten fan kolossale krêft. Se skuorre de nazi's útinoar en it famke piept boppe op har longen.
  - Foar it kommunisme!
  Alla, dy't mei kolossale krektens op 'e fijân sjit, en de fijannen ôfmaait, piept:
  - Foar it grinsleaze Heitelân!
  En mei bleate teannen smyt it famke wer in granaat. It moat sein wurde de bestriding fan 'e bestriding.
  En de reade harsels en yn deselde koarte broek. En hy fjoer sa sekuer en sekuer, en de Fritz lizze.
  Maria fjoer ek hiel sekuer. En it is sa'n moai famke, en mei har bleate teannen smyt se in eksplosyf pakje, en skuort har tsjinstanners útinoar.
  Dan raast er:
  - Behear it ryk fan 'e USSR!
  Marusya sjit ek krekt, rekket fijannen en raast:
  - Fan 'e taiga oant de Britske see is ús leger it sterkste fan allegear!
  En hy sjit ek mei de bleate foet.
  Dêrnei sil Matryona in deadlik projektyl op 'e fijân sjitte. En sloech him mei in krektens fan hûndert prosint. Natuerlik bleate heel.
  Dit binne Sovjet famkes dy't wurkje, mar de Dútske binne net fier efter.
  Christina, Magda, Margaret en Schella fjochtsje yn 'e Panther. De masine, hoewol net ideaal, mar mei in fluch-fjoer, lange-ôfstân gewear, matig agile, en goede frontale pânser.
  Dútske famkes binne bleate fuotten en yn in bikini, nettsjinsteande de simmer waarmte, of leaver tank oan it .. En se fiere in manoeuvreerbere striid.
  Hjir makket Christina in skot ... De shell rekket de T-34-76 tuorke en pierget it. De Sovjet-tank stopt útskeakele.
  De famkes raze op 'e top fan 'e longen:
  - Us naam!
  Dan sjit Magda. De skientme mei gouden hier sloech ek.
  Ja, sa waard de toer by de fjouwerentritich ôfskuord.
  De tiger famkes sjitte beurten. En hiel passend. Hjir sloegen se in oare Sovjet-tank.
  Folgjende kaam Margaret. En sloech de selsridende kanonnen SU-76. Behendig neukt. En hja song:
  - Us hellike Dútslân is sterk, it beskermet de wrâld!
  En hoe sil de tonge sjen litte!
  Doe skeat se út it kanon fan Shell. It rekke de Sovjet-tank KV-1S. It famke hat ek goed wurk dien.
  Ja, de fjouwer krigers yn bikinis fjochtsje en binne net bang foar de kjeld. Neidat de froulju begûn te fjochtsjen, gie it folle better foar it Tredde Ryk.
  Hjir binne de piloaten Albina en Alvina yn 'e loft. Beide beauties yn bikini en bleate fuotten. Se fjochtsje foar harsels op Focke-Wulfs. En dizze auto is tige serieus.
  Albina, fjoer út loftkanonnen, seit:
  - Aktive kroket! Ferjit net om it wurd!
  En hoe't se in skitterend glimke flitst! En hy sil twa Sovjet-fleantugen tagelyk delsjitte.
  Alvina snijde ek trije mei loftkanonnen ôf en tjirre:
  - Myn yngong sil deadlik en dof wêze!
  Doe bleat it famke har tosken en liet har tosken sjen! Se is sjarme sels, en fol fan fenomenale sjarme.
  Albina snijt in oar Yak-9 fleantúch ôf en piept:
  - Wêrom hawwe wy Sovjet piloaten nedich?
  Alvina sjit LAGG-5 del en seit mei fertrouwen:
  - Dat wy Dútsers rekkens skoare!
  Prachtich pear famkes. Hoe binne se oan 'e gong om prizen foar harsels te sammeljen. Tsjin sokke skientme kinst eins net pleitsje. Se sjitte fleantugen del en bleate har tosken.
  En it wichtichste geheim is yn 'e kjeld, de famkes moatte bleatefuotten en yn in bikini wêze. Dan komme de rekkens.
  En nea oanklaaie. En skodzje dyn bleate boarst, en it sil altyd yn hege achting wurde holden!
  Albina snijde in oar fleantúch fan it Reade Leger ôf en song:
  - Yn grutte hichten en stellare suverens!
  En se knypeage, sprong oerein en rukte mei har bleate fuotten, razend:
  - Yn 'e see weach en fûleindich fjoer! En yn in fûleindich en fûleindich fjoer!
  En wer sjit it famke mei in enerzjike oanpak it fleantúch del.
  En dan falt Alvina de fijân oan. Hy docht it mei in draai, bleat syn tosken en piept:
  - Ik sil de superkampioen fan 'e wrâld wurde!
  En wer falt de troch it famke oanriden auto. Ja, it Reade Leger wurdt aardich min.
  En Albina raast fan wylde ekstase:
  - Ik bin no in beul, gjin piloat!
  Sjit in oar Sovjet-fleantúch del en sjit:
  - Ik bûge my oer it sicht en de raketten raasten nei it doel, der is noch in run foarút!
  De strider is ekstreem agressyf.
  Hjir binne beide famkes oanfallen grûndoelen. Albina slacht de fjouwerentritich en raast:
  - Dit sil de ein wêze!
  Alvina rekket de SU-76 en flústert:
  - Om ferneatiging te foltôgjen!
  En hoe skoddet er syn bleate foet!
  De fjochtsjende famkes binne hjir, en fan 'e kant fan' e USSR fjochtsje de famkes ek, besykje Guryev te beskermjen, wêr't de nazi-troepen ek triuwe, as in bulk fan in skorpioen.
  Alenka focht foar Guryev, dy't troch de nazi's bestoarme waard. De wanhopige skientme smiet in granaat mei har bleate teannen en tjirre:
  - Gloarje foar Ruslân en de lânseigen partij!
  Doe lansearre Natashka in granaat mei har bleate teannen en sisde:
  - Wy beskermje it famke bleatefoet!
  Neidat Anyuta ek mei de fingers fan har bleate skonken in kado fan 'e dea stjoerde en blies:
  - It sil in prachtige klap wêze!
  De readhierige Augustinus naam en stjoerde in kado fan ferneatiging mei har bleate ûnderste lid en piepte:
  - Rjochtsje de radar yn 'e loft!
  En doe joech de gouden hier Maria de dea oan 'e nazi's mei har bleate skonken.
  En hja song:
  - Yn Madagaskar, yn 'e woastyn en de Sahara! Oeral wie, ik seach wyt ljocht!
  En no sil Marusya mei har bleate fuotten in hiele bulte goaie en sjonge:
  - Yn Finlân, Grikelân en yn Austraalje, Sweden, sille se jo fertelle dat d'r gjin moaie famkes mear binne!
  Ja, de seis famkes fochten hiel goed. Mar de Fritz naam Kursk dochs ...
  Nee, net ferset tsjin sokke oermacht. De faksisten hâlde harsels en de roede fêst.
  En wat beynfloedet de tarieding fan meunsters.
  Adolf Hitler wie gewoan gek: fielde as in echte despoot, oan wa't elkenien harket en trillet. Ja, as jo Stalinistyske suksessen wolle, dan moatte jo wêze as Stalin, sûnder meilijen en easkjen fan oaren en josels (dit is krekt hoe't Iosif Vissarionovich yn dizze folchoarder tocht!). No is it rûzjen fatsoenlik en sil de auto begjinne te bewegen. Yn it algemien, Dútslân, rekken hâldend mei de satelliten, hat in enoarm foardiel boppe de USSR yn it bedrach fan yndustriële apparatuer, betûft personiel en it oantal yngenieurs op alle nivo. Dit is in feit, mar de produksje fan wapens is noch altyd net oan par! Dútslân bleau efter de USSR hiele oarloch, nettsjinsteande alle ferneatiging yn Ruslân. En fan wat? Fansels troch in bepaalde rommel dy't hearske yn ferskate ôfdielings, en benammen yn 'e militêre yndustry. Boppedat, in negative rol spile troch it gebrek oan grûnstoffen, en ek de ûnderskatting fan de fijân potinsjeel. Benammen yn 1940, de produksje fan wapens yn Dútslân wie leger as yn 1939 (as wy telle de wal ynklusyf munysje), en dit nettsjinsteande it feit dat de oarloch wie al oan, en it Tredde Ryk naam kontrôle fan grutte gebieten mei grutte reserves fan produksjekapasiteit. No, wat kinne wy sizze oer de organisatoaryske feardichheden fan Hitler? Net al te folle, doe flitse er, op it mêd fan de militêre yndustry.
  De Führer ferklearre yn in lange taspraak:
  - Yn de kwestje fan tafersjoch op de loftfeart wurde needbefochten jûn oan Sauer. Hy sil de kwantiteit fan produsearre apparatuer nau kontrolearje, en, net minder wichtich, de kwaliteit. Dêrneist in protte fan dyn freonen Goering, hoewol't se wiene eartiids goede aces, binne net by steat fan liedende wurk. Net elke goede soldaat is ek in treflik generaal, dus ynstee fan 'e ophongen Eric, sil de technyske sfear liede troch in persoan út profesjonele ûndernimmers dy't by steat is om de loftfeartkrêften te herfoarmjen en opnij te meitsjen. Ommers, Brittanje sliept net, it fergruttet sawol de kwantiteit en kwaliteit fan har wapene troepen, en benammen loftfeart. Wy moatte de fijân mei twa koppen foar wêze, mei in tsiental stappen, oars sille wy de superioriteit oer de fijân folslein ferlieze. En dêrom binne kwaliteitsstappen nedich.
  Goering beswier tsjin:
  - Myn freonen, bewezen minsken dy't har fjochtseffektiviteit en profesjonaliteit hawwe bewiisd.
  De demonyske diktator waard lilk:
  - Of miskien bin ik neffens jo fergetten wa't de slach foar Brittanje ferlern hat? Of wa"t it fjouwerjierrenplan foar de ûntwikkeling fan de nasjonale ekonomy mislearre. Of wolle jo ek wipe wurde, en sels yn it iepenbier. Dus slút dyn mûle en bliuw stil oant se dy impale!
  Göring siet sels yn eangst. Och, de Führer is net te ferjitten. Doe waard it lûd wer heard, in oare ME-262 jet helle de loft yn. De auto wie massaal en hie wol twa motors. De wjukken binne wat sweefd, de jager sels sjocht der nochal driigjend út. Syn snelheidskarakteristiken, foar 1941, binne oer it algemien fatsoenlik, en sels rekordbrekkend troch wrâldnoarmen. True, de masine sels is noch net hielendal betrouber en fereasket debuggen. De fascistyske diktator hat lykwols al de skaaimerken jûn fan nije, mear avansearre jagers ... ME-262 waacht mear as seis ton, wat in soarte fan overload is. In straaljager moat lyts, goedkeap en flink wêze. Yn dit ferbân kin de ME-163 hiel goed wêze, mar syn raketmotor is te twongen en wurket mar seis minuten (of leaver, it sil noch wurkje!), Wat betsjut dat it berik mar yn in straal fan hûndert kilometer is . As in blitz-styl bommesmiter of as in cover fighter foar armada oanfallen op Ingelân, it is fansels net goed.
  Mar de ME-262 kin in ton bommen drage, dat is, safolle as de Pe-2 Sovjet frontline-fleanmasine. Dat is, in poerbêste oplossing foar sawol fighter sweeps en foar it stypjen fan troepen. Lykwols, wêrom net meitsje in ME-163 Comet-styl fighter, mar sûnder in raket motor, mar mei in turbojet motor? Se besochten de Komeet te ferbetterjen en liken de flechttiid op 15 minuten brocht te hawwen (dit is in berik fan oant 300 kilometer), wat oer it algemien akseptabel is foar de Slach by Brittanje. Jo kinne noch krije Londen út Normandje ... Hoewol net alles is sa fanselssprekkend, jo moatte ek bombardearje en weromgean, en fyftjin minuten wiene net yn sa'n twongen modus. Yn 'e takomst waarden raket- en strieljagers erkend as in deade ein yn' e loftfeart. Mar it ûntwerp fan 'e "Comet" is tige nijsgjirrich, foar syn lytse grutte en ljochtens, wat betsjut goedkeap en manoeuvreerberens.
  Dêrnjonken binne der noch tige kânsryk jagers mei in gewicht fan yn 't algemien 800 kilogram, sokke sweeffleantugen dat se brûkt wurde kinne yn loftgevechten. Wier, fanwege it koarte berik, flechten op harren kinne allinnich wurde fochten yn defensive fjildslaggen, of levere oan Londen op ... Transports, en dan heakke werom nei de piloaten. Dit is wêr't jo moatte tinke. Yn 'e echte skiednis hawwe de gliders gjin tiid om te fjochtsjen, en om ien of oare reden weagje de Sovjet loftfeartgeneraals dit idee net yn Korea te besykjen. Yn 't algemien is it net spitich, mar yn' e Koreaanske Oarloch wie in Amerikaanske piloat de earste dy't it akkount fan oerwinningen iepene. De Yankees moatte dus net ûnderskat wurde.
  Nei't de flecht einige, sprong in jong ljochthierich famke út 'e cockpit en draafde op folle snelheid nei de Führer.
  Besitte Nazi nûmer ien útwreide syn hân nei har foar in tút. Wat in wille as de famkes fan dy hâlde, en de Führer, liket it, troch alle Dútsers, of leaver, hast elkenien útsein in pear finzenen fan konsintraasjekampen frij oprjocht idolisearre wurdt. De piloat sei mei entûsjasme:
  - It is gewoan in prachtich fleantúch, it hat sa'n snelheid en krêft. Lit ús alle welpen skuorre as in ferwaarmingskussen fan in surrogaat!
  De Fuhrer goedkard de ympuls fan it famke:
  - Fansels sille wy it brekke, mar ... Debuggen fan 'e masine moat wurde útfierd yn in flugger tempo, en dit jildt benammen foar motoren. Hjir sille fansels radikale maatregels nedich wêze om se te ferbetterjen, mar as de lieder-ûntwerper helpt!
  Elkenien blafte yn koar:
  - Gloarje oan 'e grutte Führer! Mei Providence ús helpe!
  It folksliet fan it Tredde Ryk begûn te spyljen en in kollum fan jonge fjochters út de Hitlerjugend gie fierder. Jonges fan fjirtjin oant santjin jier giene yn in spesjale formaasje ûnder de trommel. En dan wie it nijsgjirrichste: teenfammen út it frouljusbûn fan Dútslân kamen op marsje. Se sieten yn koarte rokken, de bleate fuotten fan 'e skientme lutsen de eagen fan 'e manlju. De famkes besochten de skonken heger op te heljen, mar tagelyk lutsen se de tean, sette de hak foarsichtich. In fermaaklik spektakel fan skientme mei ûnberikbere figueren ... Wier, de gesichten wiene oars en guon fan 'e jonge faksistyske froulju wiene wat grof, hast manlik, en sels draaiden se har. Benammen as se har wynbrauwen byinoar brochten.
  Esthete Adolf merkte op:
  - It is needsaaklik dat jonges en famkes massaal fysike training krigen. En ik wit dat der by dizze gelegenheid in soad dien wurdt, benammen yn Jungvolk, mar wat nedich is is ynklusiviteit en it oannimmen fan Spartaanske metoaden. Fansels, neist it stimulearjen fan stellerij ... Us jonge manlju en froulju moatte opgroeie as fatsoenlike en tagelyk meidogensleaze minsken.
  De opperbefelhawwer stoppe. De generaals wiene stil, wierskynlik bang om beswier te meitsjen, mar woene it fanselssprekkende net befestigje. De Führer gie troch:
  - Oarloch is gjin grap, mar ûndogensleazens tsjin fijannen moat wurde kombinearre mei wjersidige bystân en in gefoel fan bruorskip foar kameraden. Dat moatte wy elkenien bybringe ... De nije boppeminske is ûnferbidlik foar oaren, mar yn noch gruttere mjitte moat er ûnferbidlik foar himsels. Want de minderweardichheid moat earst yn dyn siel útroege wurde, en dan komt it swakke, minsklike lichem op!
  In oare pauze ... De generaals en ûntwerpers ynienen realisearre en begûn te applaudearjen krêftich. De Führer like bliid:
  - It is al better, mar no soe ik graach in neifolging fan loftfjochtsjen sjen wolle. Sa'n formidabele en alles ferneatigjende ...
  Heinkel frege eefkes ôf:
  - Mei libbene munysje of skulpen, myn Führer?
  Nazi nûmer ien knikte.
  - Fansels mei bestriding. Dêrneist soe ik graach beskôgje de wurking fan it útwerpapparaat. Jo wurkje der ommers oan ... - De Führer skodde mei de fûsten. - As it einlings klear is en yn massaproduksje set wurdt. In betûfte piloat is ommers in betûfte piloat dy't beskerme moat wurde foar takomstige fjildslaggen!
  Fuhrer-terminator lykwols besletten om de ûntwerpers in mear moderne skema fan it útwerpapparaat te sjen. Dit systeem moat minder omslachtig, ienfâldiger en lichter wêze. Dat de goedkeape en al behearske troch de Dútske yndustry squib is hiel geskikt foar dit doel.
  Ik moast it diagram ûnderweis tekenje, mar Hitler wie in echt goede keunstner, en hy tekene dúdlik, fluch, de linen fan 'e diagrammen en de bochten wiene even en dúdlik sûnder linialen en kompassen. De hit-and-run terminator tocht dat it nuver wie, fansels, dat de Dútsers, dy't yn 't algemien sa'n sterke en foar in part avansearre ideology hawwe as it nasjonaal-sosjalisme en in totalitêr systeem, de oarloch oan 'e Russen útlekten. Miskien komt dit troch it feit dat de Russyske soldaten sterker en duorsumer wiene as de Dútske en learden flugger te fjochtsjen.
  Yn 't algemien, as jo nei de rin fan' e oarloch as gehiel sjogge, dan ja, de Russen, of leaver it Sowjet-militêr, learden te fjochtsjen, en de Dútsers fergeaten as it wiene hoe't ... Har befel makke besluten by it nivo fan earste-klassers, en miskien noch leger as de earste-grader ûnderfining hat yn it útfieren fan militêre operaasjes yn real-time strategyen. En dat soms bern fan seis jier al sa behendich firtuele legers liede, dan is it gjin sûnde foar har en Zhukov en Mainstein om te learen. Guon ûndersikers beskôgje lykwols sawol Zhukov as Mainstein midsmjittich. Der binne ek tsjinstridichheden oangeande it oantal apparatuer, benammen fongen, Frânsk. Hitler syn ûnthâld (in goed ûnthâld, benammen doe't er noch sûn!), suggerearre dat der wiene 3600 fongen tanks fan de Frânsen, in hiel yndrukwekkend figuer ... Guon modellen, lykas de SiS -35, wiene superieur oan de T- 34 yn har harnas, hoewol allinich yn frontale harnas. Sa kin dizze tank ek produsearre wurde yn Frânske fabriken, útsein troch it ferfangen fan it 47-millimeter wapen mei in 75-millimeter lange loop. Eins kin dit net genôch wêze. Grut-Brittanje en de Feriene Steaten yn it algemien hawwe altyd wurdearre pânser meast fan alles yn harren tanks. Hjir, bygelyks, de fjirtich-ton Churchill hie in reservearring fan 152 - millimeter tsjin 120 - foar de swiere tank IS-2.
  De Fuhrer sei wat oars tsjin de ûntwerpers:
  - Wy hawwe aardich genôch wyntunnels, dus sykje nei in mear optimaal model fan it fleantúch en meitsje streamline foarmen, sûnder dat it nei djoere tests te bringen, dêr't ús bêste asen ek omkomme. Bygelyks, in fleanende wjuk fleanmasine model is tige effektyf, benammen as de dikte en hoeke fan oanstriid koe wurde feroare. Ik ha dy de tekening al jûn, dus de sturtleaze soe klear wêze moatte. Syn rûsde snelheid sil wêze sels mei de Yumo motor oant 1100 kilometer per oere. Dus gean foarút, mar gean net!
  Dêrnei folge de middei yn 'e iepen loft, de feintfamkes setten tafels en stuollen op. Moai ... Mar wat foar herfoarmingen yn it nasjonaal-sosjalisme te meitsjen? Sa as om it oantal fijannen te minimalisearjen en freonen te meitsjen. Hjir, bygelyks, net ferheffe it Dútske ras by elke beurt en kin sels ophâlde te ferdielen folken yn klassen. Formeel is de ferdieling fan folken yn mindere en Aryske lykwols noch net legalisearre. Dit simplifies dingen.
  In moai famke út de feinten siet by de Führer en lei syn hân op har bleate knibbel. Koade:
  - Tinksto wat oer, myn Führer?
  De nazi-diktator en tagelyk in firtuele spiler begûnen. Hy fernaam dat er syn grientesop en fruitsalade net klear hie. De Führer tute it famke op 'e lippen, fielde har jeugdige, swiete geur, en ferklearre:
  - Jo sille mei my yn 'e auto ride. En jim komme allegearre oan it wurk, de tiid om te iten is foarby.
  En wer de gears fan 'e steat, net hielendal, lykwols, goed-oiled meganisme begûn te draaien. Op 'e weromreis makke de Fuhrer leafde foar de skientme, en frege har sels ôf wêr't hy safolle enerzjy en krêft fan krige. Se seine ommers dat de Führer impotint wie en yn 't algemien, nei alle gedachten handikapt, dy't siik west hie mei syfilis (leagen) en kastrearre (algemien fiksje!).
  Lykwols, net alles giet soepel al op 22 juny 1944, de oarloch mei de USSR duorret foar trije jier. Mar oerwinning is net sichtber, en Saratov hâldt noch út. Stalin bestelde dizze stêd tsjin elke priis te ferdigenjen.
  Nettsjinsteande alle ferliezen, de produksje fan militêre apparatuer is frij heech. De nije IS-2 tanks bliken frij effektyf te wêzen. Sels sûnder yndividuele Dútske auto's yn 'e foarholle troch te brekken, sette se se fan in frij lange ôfstân bûten aksje.
  Sa hienen de nazi's it nochal dreech. Mar se hiene in grut foardiel. Jetfleantúch ME-262 hat al in protte yn 'e loft fochten. En hy is in serieuze tsjinstanner.
  TA-152, lykwols, blykte te wêzen oer it algemien in prachtich soarte fan wapen.
  Stalin hold ûnderwilens ek in liaisongearkomste op it tredde jubileum fan it begjin fan 'e oarloch en begon de militêre lieders te freegjen wat se tochten en hoe't se de situaasje op 'e fronten ferbetterje koene.
  Zhukov stelde de lieder foar:
  - As wy ússels gewoan ferdigenje en bedrigingen bestride, dan sille wy sûnder mis ferlieze. Wy moatte foarút!
  Stalin knikte krêftich.
  - Ik bin it dermei iens! Mar wêr!
  Marshal Zhukov suggerearre:
  - Oant Leningrad him oerjoech, soe it frijlitten wurde moatte!
  Marshal Vasilevsky stimde yn:
  - Ja, ik tink dat it de bêste fan 'e opsjes sil wêze!
  Stalin helle syn skouders op en sei:
  - As wy Tikhvin wer slaan, dan wachtsje se dêr op ús, en wy komme fêst of falle yn in trap!
  Marshal Zhukov knikte ynstimd:
  - Dat is rjocht kameraad Stalin! Mar ik stel foar dat de Finske troepen yn Petrozavodsk rekke wurde moatte. Se binne net sa sterk en wy kinne de fijân ferrassing nimme!
  Stalin antwurde mei in glimke:
  - Logysk kameraad Zhukov. Dus stap op Petrozavodsk. En bring ús oerwinning!
  Nei dizze wurden kamen ferskate famkes yn koarte wite rokken en bleate fuotten yn. Se brochten flessen reade wyn en glêzen broadsjes en swarte kaviaar. Stalin naam sa'n broadsje en woske del, sei:
  - Litte wy dus drinke om te soargjen dat ús mooglikheden altyd gearfalle mei ús behoeften.
  Voznesensky merkte op:
  - De kwaliteit fan it pânser fan ús tanks is frij leech. En ik stel foar om de IS-2 en T-34-85 lichter, flugger en mear manoeuvreerber te meitsjen troch it pânser te ferminderjen. Dit sil jaan ús besparring yn metaal, en sil meitsje dizze masines mear praktyske.
  Stalin helle syn skouders op en sei:
  - Faaks ... Mar ik bin gjin foarstanner fan it meitsjen fan tanks fan tripleks!
  Voznesensky sei mei in serieuze blik:
  - Mar miskien is it in goed idee om guon fan 'e tanks hast hielendal út hout te meitsjen. Jo kinne kontrolearje hoe't it der yn 'e praktyk útsjen sil!
  Zhukov knikte ynstimd en barste yn in taspraak:
  - Fjouwerentritich kinne lichter makke wurde, se binne noch te kwetsber en in ferheging fan snelheid en manoeuvreerberens kin har oerlibjen ferbetterje. Derneist is de fersnellingsbak better wurden en dit kompensearret de fermindering fan ergonomie fan 'e ferheging fan gewicht. Mar de lege kwaliteit fan stiel, 90 millimeter tsjin krêftige Dútske gewearen, feroaret yn neat. Boppedat ferwiderje de Dútsers de ienfâldige Panther en T-4 út produksje, en yn it Tredde Ryk, neist ferkenningstanks, sil allinich de Panther-2 mei in 88-mm-kanon serieel wurde. En ús tanks lûke der net fan fier ôf. En al hoe mear it is nedich om te fergrutsjen harren snelheid!
  Stalin knikte.
  - Loslitte diel fan 'e T-34-85 en IS-2 mei allinnich kûgelfrij beskerming, en dan kontrolearje en folgje hoe't dit sil beynfloedzje harren combat effektiviteit. En it wurk oan de SU-100 moat wurde fersneld. Miskien sille wy fjouwerentritich en IS-2 ferlitte yn it foardiel fan dit selsridende gewear eksklusyf.
  Marshal Vasilevsky sei:
  - It is in nijsgjirrich idee. Mar de SU-100 kin fijannen oan board slaan allinich troch folslein te draaien ...
  Stalin gromde:
  - Meitsje it koarter, sadat it flugger draaie kin ... En leafst in leger silhouet. Mar wy hawwe dit selsridende gewear as loft nedich!
  Zhukov frege:
  - Jo Excellence.... Saratov hâldt noch út, mar sil gau falle. It soe nedich wêze om in plan te ûntwikkeljen foar de evakuaasje fan Kuibyshev fan wat út Moskou helle waard. Wat tinke jo persoanlik?
  Stalin antwurde hurd:
  - Yn Sverdlovsk sille jo blykber evakuearje moatte. Mar it is noch mooglik om te wurkjen yn Moskou. Wy hawwe hjir in hiele ûndergrûnske stêd. Wy binne serieus yn steat om it fêst te hâlden.
  Vasilevsky grommele:
  - Moskou moat foar elke priis hâlden wurde, krekt as Saratov!
  Stalin bestelde:
  - Tsjinoanfal de Dútsers yn it gat tusken de Don en de Wolga. Wy moatte de krêften ôfliede. Saratov om elke priis te hâlden, oant de lêste drip bloed. Brûk alle middels, sels kamikaze.
  Zhukov befêstige:
  - Dat sil it wêze, geweldige!
  Stalin kearde him nei Yakovlev:
  - No, ûntwerper, ideeën?
  De plakferfangend kommissaris antwurde mei in sucht:
  - It soe nedich wêze om jetloftfeart te meitsjen, mar dat is noch net realistysk. En Yak-3 fereasket heechweardige duralumin, dy't wy net hawwe!
  Stalin knikte.
  - Wit ik! Yak-9 moat yn ús rigen wêze. En it moat safolle mooglik frijlitten wurde! En fergrutsje de produksje fan fjochters.
  Yakovlev notearre:
  - De Dútske TA-152 is sawol in oanfalsfleanmasine, in frontline bommesmiter, en in jager. It soe moai wêze foar ús in meitsje in ferlykbere multi-purpose nivo masine!
  Stalin stipe de ûntwerper:
  - Dit is in goed idee kameraad Yakovlev! Bygelyks, LAGG-7, as in bytsje ferbettere, kin wurde omboud ta in mingsel fan sawol in oanfalsfleanmasine as in frontline jager!
  Yakovlev befêstige maklik:
  - Kameraad Stalin is mooglik... Mar it duorret tiid. Ja, en it fleantúch kin djoer wêze.
  De Supreme Commander sloech lilk mei de fûst op 'e tafel en grommele:
  - Meitsje it goedkeaper! En yn 't algemien, hoefolle kinne jo spekulearje oer dit ûnderwerp. Wy hawwe in universele fleantúch nedich om allinich it te produsearjen. En dat kin de útwei wêze.
  Yakovlev merkte op:
  - IL-2 is frij ienfâldich te meitsjen en har skema is útwurke. Salang't jo it net ôfhelje. It is in frij taai fleantúch, hoewol't op it stuit syn flecht skaaimerken binne ferâldere. Mar der is gjin kwea sûnder goed. Wy binne goed yn it bombardearjen fan fijânauto's.
  Zhdanov merkte lilk op:
  - Us loftfeart moat op syn minst de sterkste wêze!
  Yakovlev knikte.
  -Soene! Mar foar no binne ús piloaten de bêste yn 'e wrâld: Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova!
  Stalin knikte ynstimd.
  - Dizze famkes hawwe gjin gelikense en, foar de folgjende fiifentweintich dellein fijân fleanmasines, tawize ik harren in oare stjer fan 'e held fan' e USSR!
  Zhukov suggerearre entûsjast:
  - Dêrfoar moatte jo drinke!
  Beria song mei wille:
  - Wy, alles ûnthâldend, sil de skiednis oardielje,
  Har rjochtbank sil komme ...
  As fan in ploeg oant atoomwapens,
  Hy liedt it lân mei fertrouwen foarút!
  Wylst de leden fan 'e militêre ried oerlis, fochten de famkes.
  En mei help fan bleate teannen slaan se de nazi's del en dogge se feats, dizze bleate-footlike beauties.
  En se sjonge:
  Wy leauwe dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  De wei, ferljochtsjen fan kommunisme!
  . HAADSTIK #10
  Ein juny snijden de Dútsers Saratov ôf, en op 1 july 1944 waard de formidabele Sturmmaus foar it earst brûkt. Dizze masine mei in 650-millimeter raket-oandreaune bom lansearre in deadlike krêft fan raketten dy't hiele wiken splitst.
  De famkes dy't dizze auto rieden droegen allinich slipjes, en se lieten kado's út fan ekstreem destruktive dea.
  De bleate fammen hiene in slipje yn read, swart en wyt. En hja brochten deadlike kado's fan 'e dea.
  Faina, dy't har gebea, skodde de skarlaken tepels fan har boarsten en song:
  - Gloarje oan it tiidrek fan 'e ridders fan it krús!
  Wy sille it ein fan it universum berikke!
  En de krigers gûlen en sprongen.
  Ien fan harren, Margaret, sei:
  - Almachtige God is mei ús!
  Faina wie it hjirmei iens:
  - Fansels! En it Tredde Ryk sil grif winne!
  It famke stampte har bleate foet en song:
  -As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik! As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik!
  Sa skeaten de krigers en stompen en galopperen mei de bleate fuotten. Krigers fan 'e heechste klasse.
  Irma leveret hjir ek in projektyl troch in automatyske oandriuwing en raast:
  - In grutte oerwinning wachtet ús!
  De famkes binne fansels ûnder dyjingen dy't nea opjaan sille. En se ferpletterje de Sovjet-posysjes mei enoarm entûsjasme.
  Albina en Alvina, lykas altyd, binne boppe, en litte har agressive toeters en bellen sjen. It binne famkes, litte wy mar sizze: super!
  Albina, dy't mei har bleate teannen in Sovjet-auto delslaan, seit:
  - Ik haw in super famke!
  Alvina, dy't mei har bleate hak in oar doel delslacht, springt oerein en boartet mei har buikspieren, ropt:
  - Ik bin sa'n strider, dat ik alles strak slacht!
  Sa skieden de krigers wegen.
  Gerda besleat tegearre mei Charlotte in oare Dútske nij te testen.
  Oant no ta kinne ferskine allinnich selsridende gewearen E-25, yn in foldwaande grut oantal - it is frij simpel te meitsjen en goedkeap. Hoewol dit model is ien fan 'e earste. Hjiryn lizze twa famkes yn bikinis. De auto is minder as oardel meter leger en dêrtroch is it sa goed beskerme en bewapene mei in relatyf lyts gewicht.
  Twa famkes Charlotte en Gerda, lizzend, skeaten op 'e Sovjet-gewearen. Foar harren wiene ferrommele auto's, radiobestjoerd, oan it ferpleatsen en mynfjilden skjin te meitsjen.
  Reade Charlotte skeat har kanon ôf. Se oermastere de Sovjet-gun, en skodde har boarst, amper bedutsen troch in tinne stripe stof. En hja koarde:
  - Rabid fjoer hyperplasma!
  En dan slacht Gerda har ek mei har bleate teannen. En tjirp:
  - Ik bin in heul cool famke en net min ...
  Self-propelled gun beweecht himsels. En stopet sa no en dan. Har frontale harnas is swier hellend, en dit jout goede beskerming. Yn Sovjet-gewearen binne skulpen gefoelich foar rikochets. En neat driget sa'n selsridende pistoal yn 'e foarholle. Hjir kinne se noch troch it boerd brekke. Mar de famkes ha gjin haast. In effektyf selsridende gewear yn pânser-piercing boppe de SU-100, dat wurdt noch ûntwikkele, en is ek better beskerme, mear mobyl en tagelyk lichter.
  En it Reade Leger hat in pear dryers, krekter sein, it is noch mar yn it ûntwerpstadium. Yn prinsipe, tank T-34-85, dat is net machtich genôch mei in gewear, en it pânser is nochal swak. En it Dútske selsridende gewear E-25, trouwens, is lichter, folle sterker yn harnas en gewearen.
  De famkes fjochtsje... Hiel moai en jong. En har selsridende gewearen bombardearje en goaie ...
  July is hyt, en de lichems fan 'e famkes yn' e readhiete auto binne glânzjend fan swit. Se kinne net opjaan en weromlûke.
  Gerda merkt op:
  - De goaden fan 'e Wehrmacht binne blykber sterk,
  Mar se helpe de swakken net...
  As de oarsaak fan Adolf wier is -
  Meitsje in wrâldmacht!
  Charlotte song entûsjast:
  - Ja, magy hat "Panther" en "Tiger" nedich,
  Mear bloed ferjitte nettsjinsteande alle lot ...
  En d'r is gjin ferlet fan twifels en gekke spultsjes,
  Lit it hiele ras op ierde op syn knibbels falle!
  Mar dit binne Dútske famkes, en oan 'e oare kant fjochtsje de Sovjet-famkes.
  Dat de striid sil de meast serieuze wêze. Natasha en Anyuta fjoer út in machtich skip gun en squeak:
  - Der sil ús flagge oer Berlyn stean!
  En bleate har wite, pearlyske tosken. En net stopje de famkes mei mines.
  Twa skulpen troffen it frontale pânser fan it boppeste part fan 'e romp ... Se rikochet. Nee, de IS-2 is in serieuze auto en it is net sa maklik om it te nimmen.
  Mar de IS-1, dy't nei rjochts fan 'e famkes beweecht, liket in hegedrukkanon te hawwen krigen, rekke en stoppe. Beskeadige de skientme.
  Alenka, boartsjen mei har buikspieren, sjongt:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn ús wrâld, Newton ûntduts dat twa kear twa fjouwer makket!
  De gefjochten geane noch hieltyd ûnfermindere troch. It Sovjet-kanon rekket de Dútsers. Grutte Marusya stekt skelpen yn 'e broek. Sa is it libben en bestimming fan famkes. En se sjonge:
  Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, Russyske wolven groetsje de helden!
  Augustinus skriuwt fan masinegewearen, seit:
  - Hillige oarloch! Dêr sil ús oerwinning wêze! Flagge fan Ruslân foarút, gloarje oan 'e fallen helden!
  En wer rommelet it deadlike kanon, en it klinkt:
  Nimmen sil ús stopje, gjinien sil ús ferslaan! Russyske wolven ferpletterje de fijân, jo witte dat se in koele hân hawwe!
  Maria dit famke mei gouden hier rjochtet de tank en piept:
  - Lit ús de faksisten ferpletterje!
  De Dútsers hawwe it dreech, fjildslaggen binne ek yn folle gong yn 'e loft. Mar oant no ta is de Yak-9 te folle minder yn snelheid en bewapening foar de Dútske marken. De striid is ûngelyk foar in dichter.
  Marseille, dizze prachtige acepiloat makke in goede karriêre yn 'e oarlochsjierren. Mear as geweldich en fantastysk. Nei it berikken fan hûndertfyftich fleantugen krige er it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêdswurden en diamanten. By it berikken fan fjouwerhûndert delsleine fleantugen krige er it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. Foar fiifhûndert fleantugen krige er de Oarder fan de Dútske Adler mei diamanten, en nei sânhûndertfyftich it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina-eikeblêden, swurden en diamanten. En nei it berikken fan tûzen fleantugen, krige hy it Grand Cross fan it Ridderkrús.
  De unike piloat koe in protte loftoerwinningen meitsje. En wylst er noch libbe. Marseille waard koartlyn promovearre ta de rang fan generaal. Mar hy fleach dochs as in gewoane piloat.
  Sa't se sizze, it baarnt net yn fjoer en sinkt net yn wetter. Yn de jierren fan de oarloch krige Marseille it ynstinkt fan in jager. Hy waard in super-legindaryske piloat, en tige populêr.
  . Mar hy hie ek in sterke konkurrint - Agava en Albina en Alvina, dy't ek boppe it figuer fan tûzen downed auto's elk. En Agave ynhelle Marseille hiel fluch. Mar se is noch hiel jong, en hat noch gjin inkele fighter ferlern.
  It famke drukte mei har bleate, beitele skonken op 'e pedalen, skeat in útbarsting fan luchtgewearen ôf. En no waarden fjouwer Sovjet IL-2-auto's delsketten.
  Agave glimket en seit:
  Yn guon mjitte binne wy allegear bitches! Mar ik ha senuwen fan stiel!
  En wer draait it famke om. It sjit sân Sovjet-fleantugen yn ien burst del - seis PE-2's en ien TU-3, en piept:
  - Yn 't algemien, as net super, dan hyper!
  Agave, fansels, is in teef. Pilot fan Lucifer. Hiel moai huning blonde.
  Hjir jout er in oare burst en sjit acht Sovjet Yak-9 fleantugen yn ien kear del en piept:
  - Ik bin de meast kreative en reaktyfste!
  It famke is echt net dom. Alles is mooglik, en alles kin. Neam har net privee.
  En de skonken binne sa brún, sa sierlik ...
  Mar Mirabela fjochtet tsjin har ... Foar in lange tiid wie Pokryshkin de bêste Sovjet-ace. Hy sammele fiif gouden stjerren fan 'e held fan' e USSR, sjitten hûndert en sânentweintich fleantugen. Mar doe stoar er. Doe koe nimmen syn rekord slaan. Neist Anastasia Vedmakova, en Akulina Orlova. En mar koartlyn, Mirabela oertroffen ek de Yak-9 T op in fleurige, oertroffen Kozhedub. En nei't se mear as hûndert en tachtich fleantugen delsketten, waard se in sân-kear held fan 'e USSR.
  Dit is it terminator famke! Sa as se sil stopje in galoppearjend hynder, en gean yn in baarnende hutte.
  En noch hurder.
  Mirabela hie in dreech lot. Ik bedarre yn in berne-, arbeid koloanje. Op bleate fuotten en in griis mantel oan hie se hout en seage stammen. Se wie sa sterk en sûn. Yn swiere froast gie se bleate fuotten, en yn finzenis pyjama. En op syn minst ien kear soe sneeze.
  Sa'n ferskynsel waard fansels ek opmurken by de fronten. Foar in lange tiid, Mirabela fochten yn de ynfantery, en doe waard in piloat. Mirabela krige har earste fjoerdoop yn 'e slach by Moskou, wêr't se fuort nei de koloanje gie. En dêr liet er him koel sjen.
  Se focht op bleate fuotten en hast neaken yn 'e bittere kjeld, dy't de Wehrmacht letterlik ferlamme. Sa'n ferdomd, en ûnoerwinlik famke wie. En se slagge massaal.
  Mirabela leaude yn 'e driigjende oerwinning fan' e USSR. Mar de tiid giet foarby. Der binne hieltyd mear slachtoffers, mar de oerwinning komt net. En it wurdt echt griezelig.
  Mirabela dreamt fan oerwinningen en prestaasjes. Se hat sân stjerren fan de USSR - dit is mear as immen oars! En ferdomme, se fertsjinnet har prizen! En sil drage it krús fan wapens en fierder. Sels as Stalin letter fermoarde wurdt, libbet syn saak troch!
  It famke komt binnen en friest ... Se slacht de nijste Dútske XE-162 del en piept:
  - Aerobatics! En in ferrekte nije bemanning!
  Echt, se is in geweldich famke. In echte kobra is ek ta in protte by steat.
  Mirabela is in nije stjer....
  De striid duorret ferskate dagen, oant der in nije wike komt en op 8 july 1944 ... De Sovjet IS-2 krige skea oan de rollers en spoaren - it wurdt reparearre. Ja, sa'n wrede en genedeleaze oarloch. En hoe lang sil it duorje?
  En no rûn Gerda Kniesel en Wittmann om wat it tal ferniele tanks oangiet.
  Hoe kinne se it foarkomme? Se fjochtsje bleate fuotten en yn in bikini. De famkes makken noch in skoft, martelden de Sovjet-bern wer. En no kamen se it tal fan 300 ferniele tanks oan. En se koenen rekkenje op in net earder meimakke beleanning: de stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Hjir binne de famkes!
  Gerda sjit op de Sovjetauto. Tears fan 'e toer ôf en sjit:
  - Ik bin in ferdomme!
  En sjit wer. Penetrates T-34-85. En sjit:
  - Memmelân Dútslân!
  It famke trillet harsels. En se is tige warber ... Ja, se hat sa'n strategyske streak. It is al heal july 1944... De oarloch giet oan en oan... Net ophâlde wolle. It Reade Leger besiket op ferskate plakken foarút te kommen. Mar leaver foarsichtich, om't d'r in pear minsklike boarnen oer binne.
  En Ruslân bliedt.
  Bygelyks, Hans Feuer. De jongste ûntfanger fan de Oarder fan it Izeren Krús, earste klasse. En doe waard hy de jongste útrikt foar de finzenis fan in Sovjet-generaal mei de Oarder fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús.
  Ja, dit is eins moai cool.
  En de jonges litte har ekstreem cool sjen.
  Hans Feuer is in wanhopige fjochter. De jonge fjochtet as in reus, yn kâld en waarm waar, simmer en winter, allinich yn in koarte broek.
  Mei bleate teannen smyt it bern granaten en waard legindarysk.
  Dit is echt echt cool!
  Hans waard ieuwenlang ferneamd! Sels as antyheld!
  En yn 't algemien is hjir sa'n ongelooflijke en spannende oarloch ... Elke AI ferdwynt.
  Agave is werom yn 'e loft en sjit Sovjet auto's del. Se is in jager en rôfdier. Slacht de fijân.
  De auto's dy't se oanriden binne falle. En dan sjit it famke op de grûnmacht. Klopt de IS-2 út. En hy wol:
  - Ik bin de bêste! Ik bin it famke dat deadet fijannen!
  En wer wurdt it oerdroegen oan loftdoelen. Dit is in tank fernieler en alle masines dy't fleane en sjitte.
  Mar hjir is in lytse E-5 tank. Masine mei in gewicht fan sân ton. Trochgean combat tests. En knaagt en gniist de fijân.
  En it is tiid om te sjongen - gjinien sil ús stopje, en gjinien sil winne!
  E-5 raast nei himsels, en sjit op 'e beweging. En stopje sa'n tank net. En de skulpen rikochet.
  En yn de masine sit in jonge fan tsien jier, Friedrich, en piept:
  - En ik sil in echte superfjochter wêze!
  En wer, hoe't er skeat ... En hy rekket it sintrum fan 'e toer. En syn deadlike krêft, hoewol in lyts kaliber, is kolossaal.
  En yn 'e loft fjochtet Helga. In famke mei bleate fuotten yn in bikini draait de rekkens. En is bliid mei syn fantastyske suksessen.
  Mei syn bleate teannen wiist er op de Sovjetauto en stekt dy spesifyk yn 'e brân, en lit in hiele gefjochtsset mei skulpen eksplodearje.
  Dit is cool en gek.
  En Agave lûkt foarút ... En fjochtet ek.
  It is al augustus 1944... It Reade Leger hat nearne sukses te berikken. Mar ek de Dútsers kinne net folle foarút gean. Formidabele ûndergrûnske tanks geane yn 'e striid. Mar se binne suver taktysk.
  De famkes feie ûndergrûns, fermoarde de batterij fan Sovjet-guns en kamen werom.
  Tagelyk fongen se in pear pioniers. De famkes dy't de jonges fongen waarden útklaaid en martele. Se sloegen de pioniers mei tried, en roasten doe har bleate hakken mei fjoer. Doe bigounen se de teannen te brekken mei readhierme tangen. De jonges gûlden fan wûnderlike pine. Op it lêst ferbaarnen de famkes de stjerren op har boarst mei readhiem izer, en ferpletterden manlike perfeksjes mei har learzens. De lêste pioniers einigen ôf en se wiene bûgd fan in pynlike skok.
  De famkes lieten koartsein ekstra klasse sjen. Mar wer, de Dútsers hawwe net berikt neat wichtich.
  Krêftige selsridende gewearen: "Sturmmaus", ûntslein op 'e Sovjet-posysjes. Der wie in soad ferneatiging en ferneatiging. Mar it Sovjet oanfalsfleanmasine sloech ien fan 'e auto's út, en de Fritz kaam werom.
  Saratov hold noch yn augustus 1944. Wier, de Dútsers wienen by steat om te feroverjen de stêd fan Uralsk yn Kazachstan en ferhuze nei Orenburg.
  Hjir binne Albina en Alvina wer yn 'e loft, mar ien kear op in eksperimintele fleanende saucer. Se wize mei help fan bleate teannen, drukken op de knoppen fan de joystick en dogge it ekstreem behendich.
  Famkes, fansels, demonstrearje de heechste aerobatics. Hjir lutsen se har diskette, en in tsiental Sovjet fleanmasines waarden delsketten.
  Albina tjirpt:
  - Furious bouteam! D'r sil in starfall wêze!
  En draait syn auto wer om. En de famkes ferpletterje it Reade Leger. Boppedat, grutte...
  Alvina slacht ek in tsiental Sovjet-fleantugen del en sjit:
  - Gekke famkes, en hielendal gjin jongfammen!
  Korrekt oer de lêste. Har pear makke in kuier mei de manlju. En wat krekt net oerein kaam. Famkes hâlde fan manlju - it is moai foar har! En foaral as jo mei de tonge wurkje.
  In famke fan 'e heechste rang ... Hjir martelden se in pionier ... Earst klaaiden se him út en gienen him in pear emmers wetter yn 'e kiel. Doe waard in waarm izer nei de swollen mage brocht. En hoe ferbaarnen se! De pionier rôp fan wylde pine ... It rûkte nei brân.
  Alvina sloech him op 'e kant mei in readhiem tried. En hoe't jo laitsje wolle ... It is heul grappich.
  Doe song se:
  - Ik bin wurch fan 'e efterkant te harkjen - ik wol myn lok pleage!
  En wat laket er! En bleat syn pearlyske tosken! It famke hâldt fan deadzjen, dat is it famke!
  En de skonken fan it famke binne allegear bleat en sierlik. Se mei graach bleatfuotten op koalen rinne. En om de finzene pioniers te riden. Se squeel sa folle as harren hakken wurde fried. Sels Alvina is tige grappich. En Albina is ek in famke, earlik sein - super! Hoe kinne jo de fijân mei in elbow nei it kin ferpleatse. En sjit:
  - Ik bin in famke fan 'e heechste klasse!
  En bleat syn pearlyske tosken. Dy't fonkelje as slein. De strider is geweldich! It kin eat wêze dat net yn in mearke sein wurde kin, noch mei in pinne beskreaun wurde!
  Beide Sovjet krigers Yaks, Laggi, Pionnen, Ilys wurde delslein yn 'e himel. Beauties binne aktyf. Der is net de minste twifel yn harren. En sa'n wyld en frenetic skientme.
  De froulike krigers behearskje de joystick mei har bleate teannen en falle Russyske auto's oan. As se ferpletterje, sille se de fjochters ferpletterje, lykas in klup op kristal. De famkes binne ûnmeilydsum en genedeleas. Se hawwe de krêft fan lilkens en de flam fan passy. En it fertrouwen om te winnen. Sels as de oarloch is geande allinnich mei de USSR foar it fjirde jier. Mar hy wol net einigje. Albina en Alvina binne op it hichtepunt fan har populariteit. En se wolle net weromlûke of stopje foar in momint. En hja gongen ta harsels, en ramden de fijân.
  Albina, dy't Sovjet-fleantugen delslaan, raast:
  - Ik bin nocht fan it famke dat gûlt, ik fersûpe leaver de bastskuon!
  En hoe't er gnysket, en glinsteret mei peareltosken. En no wol se in man. Se hâldt fan manlju te ferkrêftsjen. Dit is tige noflik foar har. Hjir sil er nimme en ferkrêfte.
  Albina ropt:
  Seks famke is seks
  Foar in grutte sjongfoarútgong!
  En de strider sil út laitsjen útbarste... En lit ús al ús fijannen wer deadzje. Se hat in protte enerzjy. En folsleine spierkrêft.
  En Alvina hoe te razen:
  - Lit ús de fijân nei de terpen smite!
  En de strider sil aktyf begjinne te laitsjen! En se stelde har foar hoe't har jonges poaten. Mar it is moai op syn minst.
  Septimber is krekt om de hoeke... De sinne skynt hieltyd minder. Op de earste dei fan de hjerst rinne Russyske jonges bleate fuotten op 'e snie dy't krekt fallen is yn 'e noardlike streken fan Ruslân. Se laitsje by harsels, bleate it gesicht en litte de Dútsers figen sjen.
  Pioniers mei reade stropdassen, mei koarte kapsels, guon sels oant nul. Se rinne springend. Har bleate fuotten binne hast nea kâld. Tige rûch. De famkes rinne ek, ek sûnder skuon. Fan rôze, rûne hakken skitterje yn 'e sinne. Prachtige Sovjet famkes. Slank, atletysk, wend om lytse dingen te dwaan.
  En elkenien gnysket en gnysket om har tosken ... De earste dei fan 'e hjerst is in echte freugde en toarst nei ljocht en skepping!
  En yn 'e loft in loftslach. Mirabela, dit is de nûmer ien Sovjet piloat dy't in oar Dútsk fleantúch delsjit. En lykas altyd yn ien bikini famke. Foar altyd jong en nea ferdwine. Soks is de krêft fan har siel.
  Mirabela hâldt lykwols ek fan oanrekke troch manlju. Se fynt dit echt leuk. Dêrom is se in piloat ... As it neakene, muskulêre lichem fan in famke wurdt rimpele troch manlju - dit is in echte smaak. En geweldige wille!
  Mirabela slacht in oare nazi-auto del en sis:
  - Ik bin in pânser teef!
  It famke slacht sels mei har bleate, rûne hakken op it kontrôlepaniel. Se is prachtich. En ûnneifolgber.
  Mirabella is ferdraaid. En Agave fljocht nei har ta. Hjir, op it lêst, twa hast de meast produktive froulike strider-piloaten moete. Se sjitte inoar fan achteren ôf. Se besykje it fan in ôfstân te krijen. Mar it wurket net al te goed. Beide beauties fleane fan 'e fjoerline ôf. En se bleate har tosken agressyf. No, froulju binne teven. Se stoarje elkoar hurd yn de eagen. Krekter kop oan kop en wer sjitte. De Dútske ME-262 X is noch altyd better bewapene as de Yak-9 T, en de Sovjet-auto waard delsketten ...
  Mar Mirabela slagget út te sjitten, en ferliest it fleantúch foar it earst yn har fleankarriêre. De meast fûle ding is dat se einige op fijân gebiet. En dat is slim. Ja, sa binne de unike wendingen fan it lot. En op 1 septimber 1944, al yn it fyfde jier fan de Twadde Wrâldoarloch, feroaret de wrâld, mar it bewâld fan de Führer yn it alternative histoaryske spul bliuwt.
  Saratov wurdt úteinlik ferlitten troch de Sowjet-troepen, en it Wehrmacht-leger komt Kuibyshev oan.
  Foar Orenburg wurde ek fûle gefjochten oan de gong.
  Barefoot Tamara fjochtet dêr, smyt eksplosive pakketten nei fijannen, triuwt se mei har bleate hakken en sjit:
  - Gloarje oan it lân fan it kommunisme!
  Veronica sjit op tsjinstanners. Hy smyt in eksplosyf pakket mei de bleate teannen en ropt:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  Victoria, sjit op tsjinstanners, en docht it as Robin Hood yn in bikini, tjirpt, smyt bommen op 'e fijân mei har bleate teannen en jankt:
  - Gloarje oan 'e tiden fan it kommunisme!
  Olya, skeat op 'e fijân en maaide se mei in sikkel, naam it en tjirp:
  - Foar de grutheid fan 'e Sovjetsteat en grutte gloarje!
  En mei syn bleate teannen sil er wer in eksplosyf pakket fan kolossale, ferneatigjende krêft smyt.
  Larisa, dy't skeat op 'e nazi's, piepte:
  - Myn lân is Ruslân, jo binne foar altyd jûn troch God ûnder de blauwe loft!
  En knypeage nei syn partners ...
  Agafya, dy't sjitte op 'e nazi's, rôp:
  - Orenburg sil nea opjaan! Wy sille wêze tsjin 'e fijannen fan it Heitelân!
  De famkes binne solide en binne fan doel om wirklik te fjochtsjen oant de alderlêste drip bloed.
  Orenburg hâldt noch út. Mar op 3 septimber 1944 begûn de oanfal op Kuibyshev. En de USSR, fansels, is net goed.
  Alenka sjit op 'e nazi's en ropt:
  - Foar it kommunisme fan it lân fan de Sowjets!
  En wer, mei in bleate foet, sil hy in granaat fan ferneatigjende krêft lansearje.
  Anyuta sjit op har tsjinstanners en sjit:
  - Lit ús Kuibyshev ferdigenje!
  En mei syn bleate teannen sil er mei in grutte deadlike krêft in eksplosyf pakket smite.
  En skuorre in protte fijannen útinoar.
  Alla, sjit op de Fritz, tjirpt en skoddet har boarst:
  - Foar de kosmyske hichten fan Polissya!
  En mei in bleate hak sil in granaat beswykje foar de ferneatiging en totale dea fan alle Fritz-agressors.
  Maria, dy't op 'e nazi's skeat, en de macht smiet dy't de Fritz mei har bleate foet ferlamme, piepte:
  - Oan board!
  En it famke sil laitsje op 'e top fan har longen!
  Marusya, skeat op 'e fascistyske keatlingen, en smiet in ferneatigjende granaat mei har bleate teannen, tjirp:
  - Gloarje oan kommunisme en oerwinningen!
  Matrena merkte mei in glimke op, stjoerde in oare deadlike burst en maaide de Fritz del:
  - Memmelân is hillich!
  Famkes fjochtsje as helden.
  De test fan 'e fleanende saucer wie pas yn earste ynstânsje suksesfol, en doe mislearre it.
  Sa fjochtsjen Albina en Alvina no wer yn 'e ME-309, in tige noflike auto foar har styl.
  De famkes skeaten op Sovjet-fleantugen en skriemden:
  - Outstanding park, en elektroanyske spaghetti!
  Albina skeat in goed rjochte útbarsting op 'e fijân, sloech in Sovjet-auto del, wiisde mei har bleate foet en piepte:
  - Myn earste beweging sil fataal wêze foar de fijân!
  Alvina skeat ek op 'e fijân. Se snijde him goed, en har tosken bleatsjen joech út:
  - Kommunisme is myn lot!
  En mei har bleate teannen rekke se in oar doel.
  De famkes fjochtsje noch yn de âlde auto. Skroeffjochters binne noch net út produksje helle. Boppedat moatte jo noch wenne oan jetmasines en in hiele ynfrastruktuer foar har ynsette. En dit is net sa maklik te dwaan.
  Albina, sjitten op Sovjet-auto's, logysk opmurken:
  - Ik sil it tiidrek fan it kommunisme meitsje en it ryk nei de stjerren liede!
  En mei syn bleate hakke drukt er op de pedalen.
  Alvina, skeat op 'e Russyske auto's, sloech se troch, piepte:
  - Us doel is Arysk kommunisme!
  En wer brûkte de strider har bleate teannen. En se die hiel fluch.
  Doe't beide famkes weromkamen, nei't se de hiele gefjochtskit brûkt hawwe, lieten se har lichems wosken wurde yn it bad. Kreaze keardels sloegen se mei biezems. Albina, warming-up, merkte op:
  Wy hawwe noch manlju nedich!
  Alvin wie it hjirmei iens:
  - Perfoarst nedich! Hoewol't hjir binne wy froulju folle moaier!
  Albina barstte út laitsjen en tjirpe:
  - Wêrom hat in frou in man nedich om immen te slaan!
  De famkes binne it dêr fansels mei iens.
  Helga fan TA-152 skeat op Sovjet-tanks, en stiek se troch, gnyskjend:
  - Gloarje oan it Kaiser-kommunisme!
  En it famke lake.
  Agave is yn 'e loft om te jagen foar Sovjet-fleantugen. Hieltyd faker wurdt de Yak-9 yn 'e loft sjoen, dat is it maklikste te meitsjen. Dizze masine is lykwols net sa swak. Yn 'e T-modifikaasje is se bewapene mei in 37mm kanon en kin se in Fritz pynlik stekke.
  Agave slacht fan in ôfstân op syn ME-262 en sjongt troch syn noas:
  -Ik bin de wiisste fan de wrâld, ik deadzje fijannen yn it húske!
  En winkt nei de himel nei syn ingels.
  Mar hjir is Mirabela wer yn 'e loft. Dit famke, nettsjinsteande alle ferliezen, ferliest it hert net.
  En sels begjint te sjongen, komponearje ûnderweis;
  Ik kaam by de Komsomol, spylje
  moai dream famke...
  Ik tocht dat de wrâld ivich maaie wêze soe,
  Elke dei is de berte fan 'e maitiid!
  
  Mar om ien of oare reden slagge it net.
  Op ien of oare manier kin ik net fereale wurde ...
  No, fertel de jonges op myn genede,
  It libben is heul duorsum paddle!
  
  Ynienen dondere de oarloch ynienen,
  En in orkaan raasde dea...
  En myn famkes sterke lichem
  Jo kinne direkt rekke wurde!
  
  Wol net, leau my, ik jou op,
  Fjochtsje foar it heitelân oant it ein ...
  Wy drage granaten yn in sterke tas,
  Stalin ferfong syn heit yn 'e herten!
  
  Krigers binne geweldich yn Ruslân.
  Wy kinne de wrâldoarder beskermje ...
  De stjerren fan 'e himel irrigearren it fluweel,
  En de jager feroare yn in spultsje!
  
  Ik bin in bleatefoet famke fjochtsjen
  Fol ferlieding en leafde ...
  Sil, ik wit in plak yn dit paradys,
  Jo kinne gjin lok bouwe op bloed!
  
  Krigers fan it grutte Heitelân,
  Wy sille stevich fjochtsje by Moskou ...
  En dan de dream ûnder it kommunisme
  Tsjin de hel mei de satan!
  
  Brave Russyske jonges,
  Dat se earlik fjochtsje oant it ein ...
  Se sloegen út in masinegewear,
  As it nedich is, mei in kroan fan goud!
  
  Net iens in kûgel kin ús stopje
  Jezus de grutte God is opstien ...
  De dagen fan 'e rôfdraak binne foarby,
  It waard noch helderder út 'e loft!
  
  Ik hâld fan dy leave Lada,
  De heechste God Svarog sil yn gloarje wêze ...
  Wy moatte fjochtsje foar Ruslân
  De bêste Wite God is by ús!
  
  Set de Russen net op 'e knibbels
  Leau ús, ús fleis kin net beheine wurde ...
  Stalin en de grutte Lenin binne by ús,
  Dit eksamen moat ek slagge!
  
  De pine fan it Heitelân is ek yn ús hert,
  Wy leauwe yn har grutheid ...
  Wy iepenje de doar nei de romte flink,
  It sil in heul swiet libben wêze!
  
  Barefoot binne wy moaie famkes,
  Wy rinne flink troch de sniedriften...
  Wy hawwe dizze bittere wodka net nedich,
  De cherub spreit syn wjukken út!
  
  Foar it Heitelân sille wy famkes stean,
  En wy sille de Fritz antwurdzje, gjin kwea,
  Infernal Kain sil ferneatige wurde,
  En hallo foar Kristus de Ferlosser!
  
  Der sil in tiidrek wêze - it wurdt net better,
  De deaden sille foar altyd opstean ...
  It universum sil in libben paradys wurde,
  Alle dreamen fan minsken komme út!
  . HAADSTIK #11
  Septimber 1944 ferrûn yn fûle fjildslaggen ... De Fritz koe Kuibyshev en Orenburg omsingele en dêrom waarden dizze stêden feroardiele, mar nettsjinsteande alle swierrichheden fochten se.
  De famkes lieten bûtengewoane fearkrêft sjen... Begjin oktober hienen de nazi's Kuibyshev noch net nommen en oanfallen Penza. En de fjildslaggen begûnen te sieden foar dizze stêd.
  Natasha en har team fochten dêr.
  It famke smiet mei har bleate, sierlike foet in granaat en koarde:
  - Foar de Russyske geast.
  Dêrnei skeat Zoya út in bazooka. En sloech de Dútske tank "Lion" -2.
  De Dútsers fertrage de beweging in bytsje ... De Panthers en T-4's waarden út tsjinst helle. Mar wylst dizze masines binne noch yn tsjinst. Yndied, de Panther is in goede tank fernieler, en is frij tolerabel beskerme yn 'e foarholle. Mar de buorden binne har probleem. Lykwols, de "Panther" -2 wurdt beskerme troch de kanten, net hiel goed. Mar de measte gewearen wurde bewarre.
  De ûntwikkeling fan de E-searje is oan 'e gong ... De E-75 tank belooft in nije generaasje auto te wurden mei perfekt bedekte kanten. De Dútsers kapitalisearje hjirfan. De taak is om in tank te krijen dy't net te swier, fluch en goed beskerme is. De earste poging fan dit soarte wie de mûs, mar de praktyk toande it oermjittich gewicht fan dizze tank. Ynstee dêrfan waard de E-100 al útwurke. Dizze tank hie in strakkere yndieling en in legere silhouette. Yn it algemien, syn gewicht, yn ferliking mei Mouse, is ôfnommen nei hûnderttritich - hûndert en fjirtich ton. De kanten waarden yn rasjonele hoeken ynstalleare. De dikte fan 'e kanten, tegearre mei de skermen, berikte 210 mm. De bewapening is itselde as dy fan de Maus, in 128-millimeter en 75-millimeter kanon mei in koarte loop. De Dútsers ynstallearre in machtiger motor fan 1.500 pk, en de tank ferhuze op fjirtich kilometer yn 'e oere op 'e autodyk.
  Wat oer it algemien befredigjend is. De E-100 is dochs noch in te swiere tank. Mar mei poerbêste wapens en beskerming.
  Syn fjochtsjen kwaliteiten koe wêze net min, mar it ferfier fan de tank, en syn ferfier bleau problematysk. Echte ûnderfining die bliken dat in tank, foar in relatyf ridlike oerdracht lâns diken en brêgen, koe net mear as tachtich ton.
  Sa Hitler joech in limyt op de E-75 te foldwaan oan dit gewicht, mar te meitsjen fan in betroubere masine yn termen fan beskerming. Wêrom waard besletten om it 75-millimeter kanon te ferlitten. En meitsje de yndieling sa strak mooglik: yn ien blok, de motor en oerdracht oer en de gearbox op de motor. Dan krijt er miskien in tank, fan alle kanten beskerme en net te swier.
  Hitler wie yn 't algemien net alhiel tefreden mei de Dútske masines. Hoewol't de Lev-2 wierskynlik mear avansearre wie, wie syn 105 mm-kanon oerstallich foar it bestriden fan Sovjet-tanks, en net genôch foar it sjitten op net-pânsere doelen. "Panther" -2 koe oer it algemien passe by it leger mei wapens en frontale beskerming, mar de kant wie noch net genôch, mar de rydprestaasjes binne befredigjend.
  De Führer easke om in tank te meitsjen dy't it leger yn alle opsichten passe koe.
  Mar dit is net sa maklik te berikken. Is it mooglik om de yndieling maksimaal te kompaktjen en it chassis te ferljochtsjen mei help fan spesjale draaistellen en springen, en wat út it lichem bringe. En de bemanning regelet de eigentlike oanstriid.
  Sa'n ûntjouwing kin frij kânsryk wêze. De earste E-75 tank, ferienige mei de E-50, koe net mear as santich ton weagje, en dit is in formidabele masine.
  Elizabeth, oan 'e oare kant, fochten op' e T-34-85 tank en wie net hielendal tefreden mei syn beskerming. Fragile fanwege it ûntbrekken fan alloying eleminten, it pânser net beskermje de tank te folle.
  Elizabeth skeat mei help fan har bleate teannen en raasde har tosken út:
  - Ik bin in romtefoks.
  Ekaterina sloech de fijân, sloech de fijân op 'e kant en sisde har tosken út:
  - Foar it kommunisme yn 'e USSR!
  Elena skeat ek tige aktyf rjochte op 'e fijân, en sloech him mei deadlike krêft, en sjoen it feit dat har skonken wiene bleat, se croaked:
  - Foar de grûnwet fan 'e oerwinning!
  Euphrasia skeat op 'e fijân, wylst se har bleate teannen krekt brûkte en skriemde:
  - Wy binne trou oan Svarog en Stalin foar de grutheid fan it lân!
  Sa binne de fjochtsjende famkes hjir. Se hawwe it meast treflik team.
  Guon tanks T-34-85 ferskynden mei beskerming tsjin kûgels, dy't har gewicht gâns fermindere. De snelheid en manoeuvreerberens fan 'e masine is ferhege. Mar no koe it wurde nommen troch in anty-tank gewear, in grut kaliber masinegewear, en in protte soarten granaten. En luchtgewearen wurde folslein trochstutsen. Wier, sa'n tank is noch makliker te meitsjen, goedkeaper en draacht by oan de snelheid fan beweging.
  No, as famkes dizze auto ride, litte se har der op gjin inkelde manier yn komme.
  Elizabeth, in fluch famke fan in kolossaal destruktyf elemint, logysk opmurken:
  - Jo kinne gjin moed ferfange mei harnas!
  Catherine stimde hjirmei iens:
  - Ja, dat kloppet, dat jo net ljochtje!
  En hoe laitsje jo...
  Famkes fan grutte sjarme. En as de fijannen terske wurde, dan dogge se it agressyf en yngeand.
  Elena, nei't har tank de gefjochtskit opbrûkt hie en fuortgie om foarrieden oan te foljen, frege har freonen:
  - Dat tinke de famkes, hawwe wy kâns om it Tredde Ryk te ferslaan?
  Catherine antwurde mei fertrouwen:
  - As Vasily Terkin sei ... Wy kamen om te slaan, net te tellen!
  Elizabeth korrigearre:
  - Dat sei Suvorov!
  En it famke naem mei har bleate teannen en draaide in stik krante ta in sigaret. It is grappich foar har.
  Euphrasia song, skodzjende syn lichem:
  - Ik bin in romtemeisje-terminator,
  It sil heul pynlik wêze foar de Fritz - kultivator!
  En hoe sil de strider laitsje!
  De famkes besletten om kaarten te spyljen. It is grappich. En de ferliezers dogge push-ups en squats.
  Elena tidens de wedstriid, merkte op:
  - Mar serieus, wy hawwe gjin echte kânsen om te winnen! De Kaukasus is fallen en wy ferlieze!
  Catherine smiet in kaart mei har bleate foet, sloech de fijân en piepte:
  - Mar wy hawwe in geheim wapen!
  De strider barste yn it laitsjen en smiet ek in kaartsje mei har bleate teannen.
  Elizabeth sei mei in sucht:
  - Wy hawwe echt mar ien hope oer foar in nij geheim wapen!
  Euphrasia jankte, en smiet de kaart mei har bleate fingers fan sierlike skonken:
  - Ja, wy kinne net sûnder in geheim wapen!
  En de famkes songen byinoar:
  - Us swurd baarnt mei fjoer, wy sille de fijannen snije! Wy binne de soldaten fan 'e USSR!
  Warriors binne ôfstimd en echt echt yn 'e striid.
  Mar de krêften binne te ûngelikense ... Midden oktober foel Kuibyshev dochs ...
  De Dútsers koene in wichtich ferdigeningsobjekt fêstlizze. Mar de rein gie del... Der wie hope op in skoft as gefolch fan de hjerst.
  It fjochtsjen bleau lykwols yn 'e loft.
  Trije Sovjet piloaten: Mirabela, Anastasia, Akulina fochten mei wyld entûsjasme.
  Mirabela, dy't in nazi yn 'e flecht sloech, op har ferâldere, mar formidabele Yak-9 T, song:
  - Der komt in tiidrek, it tiidrek fan it kommunisme!
  Anastasia, dy't har bleate teannen op 'e trekker drukte, befêstige, har tosken bleat:
  - Ik sil mei in liet nei de himel fleane!
  En knypeage nei har freonen.
  Akulina, dy't in oare Dútser ferplettere troch har bleate, rûne hak op it pedaal te drukken, joech út:
  - Foar de gloarje fan 'e USSR!
  De famkes moatte wurde sein spesifyk fjochtsjen.
  Mirabela skeat de faksistyske ME-262 del út in 37-millimeter kanon, tweeted:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Anastasia, dy't de nazi mei in goed rjochte oanpak ôfsnien en de fijân seach, flapte út:
  - Gloarje oan it reade universum!
  Akulina is in tige striidber famke, sloech in Dútske auto út en fluite, grommele:
  - Foar it kommunisme fan it lân fan de Sowjets!
  De krigers moatte opmurken wurde foar har kolossale hurdens.
  Albina, Alvina, Agave oan 'e oare kant winne har akkounts. En de famkes fjochtsje ek bleatefoet en yn bikinis.
  Wat is it grappich as de famkes hast neaken binne en yn fleantugen.
  Albina slacht mei har bleate teannen in burst del, ferskate Sovjet-auto's tagelyk en piept:
  -Foar de Aryske bruorskip!
  Alvina fjochtet ek tsjin it Reade Leger en docht it moedich. En mei syn bleate teannen rjochtet er luchtkanonnen, en snijt Sovjet-auto's del, skriemend:
  - Foar ljochte ideeën!
  Agave sjit ek Sovjet jagers en oanfalsfleantugen del, ferplettert se letterlik en raast:
  - Foar de oerwinning fan it Tredde Ryk!
  En de famkes dogge it net oan en jouwe de fijân oan swiere marteling. Benammen moaie jonges.
  Albina, dy't de hakken fan 'e pionier op 'e steapel friet, konstatearre ienris:
  - Jonges yn gebakken foarm en mei piper binne sa lekker!
  En hoe laket er. En lit syn tonge sjen!
  Alvina fernaam dit, har tosken bleat:
  - De jonge is yn 'e oven bakt, tige lekker mei knoflook!
  Agave sloech mei help fan har bleate teannen in pear Sovjet-fjochters del en rôp:
  - Wy binne romteskuorren!
  En knypeage nei har freonen. Se is in famke fan in seldsum, fjochtsjen natuer.
  Albina, dy't fleantugen delsjitten mei har bleate, sierlike beitelde skonken, merkte op:
  - Jo kinne Ruslân net mei jo geast begripe, hoe kinne jo hearskers lykas Stalin kieze!
  Alvina merkte agressyf op, bleatte har tosken en skeat mei har bleate teannen:
  - En ús Hitler is net better!
  Agave giggle, en sloech Sovjet-auto's mei har bleate teannen del en merkte op:
  - Adolf, fansels, beset! Mar tagelyk, hoefolle is al slagge om te winnen is net mjitten!
  De famkes binne ekstreem striidber en agressyf.
  En doe roasten se op ien of oare manier libben op it stek twa jonges. Krekt sa waerden hja op in stielen stek trochstutsen, en hja bigounen to brieden, en hja gûlen en wreiden. Doe, doe't de jonges noch net rêstich wiene, begûnen alle famkes fan it eskader nei de frituurde pioniers te rinnen, stikken fleis fan har ôf te snijen en te iten.
  En it wie tige lekker, foaral as de noch libjende jonges by it fretten pepere waarden.
  Agave, bygelyks, iet de dij fan 'e jonge mei in protte wille. De famkes diene doe in geweldich wurk. En fan beide jonges bleaunen allinne bonken en bonken oer. De jonge lever wie foaral lekker. Har famkes ieten mei in protte wille.
  En no fjochtsje se yn 'e loft ...
  Orenburg foel ein oktober...
  De Dútsers kamen Ufa oan. It is al aardich kâld en it snie.
  Tamara en har team oan 'e râne fan Ufa fjochtsje mei de nazi's. De Dútske ynfantery falt oan fan swarte soldaten dy't se rekrutearren yn 'e Frânske en Belgyske koloanjes.
  Se smyt letterlik liken op alle oanpak.
  Tamara jout in beurt, en smyt in granaat mei har bleate foet en piept:
  - It tiidrek fan kommunisme sil ieuwenlang ferneamd wêze, ik leau dat Stalin ús fêste hân sil wêze.
  Veronica, sjit, seit:
  - Brek de USSR net!
  En mei syn bleate hakke smyt er in eksplosyf pakje op.
  Anfisa, sjit op 'e nazi's en smyt in oar berjocht fan 'e dea mei har bleate teannen, merkt op:
  - De grutheid fan it kommunisme is by ús!
  Victoria, sjit op 'e fijân, en maait de nazi's del, smyt in granaat mei har bleate fuotten, squeaks:
  - Mei it grutte Heitelân ferhearlike wurde!
  Olympyske Spullen stiet yn 'e brân. En dan sil dizze famke-held in hiele doaze eksplosiven nei de nazi's smite en raze:
  - Gloarje oan ús romte Motherland!
  En de famkes raze allegearre byinoar.
  - Foar de USSR! Der sil in pionier wêze!
  Krigers fan it Reade Leger fjochtsjen stelle. En as it snie, fjochtsje se noch op bleate fuotten en yn in bikini.
  Begjin novimber lansearren de nazi's in oanfal op Ulyanovsk. De stêd dêr't Lenin berne waard en dêr't Stenka Razin slim ferwûne rekke. Dit is de haadstêd grins fan Russyske stêden.
  Alenka fjochtet de nazi's. En hy sjongt foar himsels, smyt granaten op 'e nazi's mei bleate fuotten:
  - Gloarje oan Ruslân, gloarje ...
  Tanks rinne foarút ...
  Divyzje yn reade shirts,
  Groetnis Russyske minsken!
  Anyuta, sjit op 'e fijannen, en maait se, en lanseart dan eksplosive pakketten zaagsel mei har bleate teannen, vyaknula:
  - Foar Stalin syn kommunisme!
  En hja joech in beurt oan in hiele rige swarte krigers, maaide del.
  Alla, dy't op tsjinstanners skeat en har bleate teannen brûkte, in deadlike granaat smiet, piepte:
  - Foar lânseigen Ruslân!
  Maria, skeat op 'e nazi's en brûkte har bleate teannen, wylst se kado's fan' e dea op 'e fijân smiet, snapte, merkte op:
  - Foar romtekommunisme!
  Matryona, dy't op 'e nazi's sjit, en de fijân delmoarde, joech út:
  - Foar feroaringen yn 'e striid!
  Marusya, dy't de Fritz skuorde en se dea sloech, naam it en raasde agressyf, wiske it yn poeier:
  - Foar de oerwinning fan 'e heechste standert!
  En mei har bleate foet smiet se in deadlike granaat.
  Dizze famkes hjir binne cool en groovy.
  Alenka, dy't de fijannen skeat en delmoarde, en mei har bleate teannen granaten smiet, swaaide:
  - De grutheid fan it kommunisme mei ús wêze!
  En it famke naem it, en sloech in Dútse tank mei grutte aplomb.
  En hjir is in oare wiziging fan de Lev-2 tank mei in 88-millimeter kanon. De toer is smeller, en de tank is lytser, en waacht fiifentweintich ton, en de motor is 1200 pk as ympuls. Snelle Dútske auto.
  Mar hy hinderet de strider net.
  Alla smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - Foar it kommunisme!
  Anyuta smiet it moardzjende kado fan 'e dea mei har bleate teannen en koarde:
  - Foar nije grinzen!
  En it famke sil fluite. En de Dútske tank "Lion" -2 sil nimme en draaie, en de rollen letterlik fleagen.
  Maria, sjitten op 'e nazi's, song:
  En de striid giet wer troch
  En it hert is eangstich yn 'e boarst ...
  En Lenin is sa jong -
  En de jonge oktober stiet foarearst!
  Matryona, skeat op 'e fijân, en snijde de rigen del, smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - De earste stap yn it libben is wichtich!
  Marusya sloech de nazi's út, piepte:
  - Jo sjogge wer boppe de ierde, wervelwinden fan fûle oanfallen!
  En sa binne de krigers ûnfleksibel.
  Mar dochs binne de krêften ûngelikense. Penza is al fallen. En de nazi's bestoarme Saransk.
  No is der net sa folle mear oer nei de stêd Gorki.
  Op 7 novimber 1944 hold Stalin in oare parade yn Moskou. Ek al is it gjin oerwinning.
  De Fritz skeat lykwols foar it earst op Moskou mei V-2 ballistyske raketten. En tagelyk waard de stêd bombardearre troch strieljagers, wêrûnder Arado-bommewerpers. Dizze aksje skokte elkenien tige. De V-2-raketten fleagen lâns in heech trajekt en foelen ynienen, sels de radars seagen se net goed.
  Der wiene in protte fernielings en ûngelokken. Sovjet soldaten waarden fermoarde tidens de parade.
  Stalin hold in driuwende gearkomste yn in ûndergrûnske bunker dy't sels in direkte hit fan in atoombom ferneare koe.
  It haad fan 'e algemiene personiel, Vasilevsky, notearre mei soarch:
  - De Dútsers hawwe in nij wapen fan grutte destruktive macht. En ús radars seagen him net ...
  Stalin raasde, lilk mei syn hakken:
  - Hjir binne jim dwazen! Sa'n ferrassing koe net sjoen wurde!
  Marshal Vasilevsky merkte op:
  - Iets wie kameraad Stalin ....
  Beria sei fuortendaliks:
  - Dit binne A-5-klasse raketten. Sit gjin soargen kameraad Stalin. Se drage mar achthûndert kilogram aminolon, en steane as in goede jetbommewerper. Dútsers ôfsketten in pear tsientallen raketten, mar dit ûntwerp kaam net yn 'e searje, om't bombardeminten mei jetfleantugen sawol goedkeaper as praktysk binne.
  Stalin, nei't er rêstich wie, sei:
  - Dus it is net in effektyf wapen? Heul goed!
  Beria merkte mei in sucht:
  - Mar straalbommenwerpers, dit is in serieus probleem. Kameraad Stalin moat dit fjochtsje!
  Marshal Zhukov suggerearre:
  - Miskien nimme wy it oan en meitsje wy sels raketten. Ik bedoel grûn-loft. Wat, se kontrolearje mei radio om fleantugen del te sjitten!
  Voznesensky merkte op:
  - It duorret tiid om sokke raketten te meitsjen! It is folle makliker om heul goedkeap fleantugen fan hout te meitsjen, se te foljen mei eksplosiven en de fijân te rammen. Dat soe kamikaze-styl wêze!
  Stalin knikte ynstimd.
  - Ja, kamikaze-fleantugen moatte brûkt wurde. Dit is ús kâns, hoewol dit yn werklikheid allinich de pine fan ús Reade Leger ferlingt.
  Jo moatte wat effektiver fine!
  Yakovlev antwurde mei in sucht:
  - Kameraad Stalin wurket oan nije fleantugen. Mar foar no binne wy rjochte op it hâlden fan de maksimale útfier fan auto's. Alle reserves wurde brûkt en wy sette bern fan tsien jier ôf oan de masines. Folsleine mobilisaasje, sawol totaal as supertotaal.
  Stalin raasde:
  - Der moat folle mear dien wurde! Wat jo dogge is te min!
  Molotov sei mei in sucht:
  - Kontakt mei de bûnsmaten is net mooglik. It liket derop dat wy allinnich binne. Besocht om te ûnderhanneljen mei de Japanners ... Se easkje territoarium oant de Oeral, dat is net akseptabel.
  Stalin gromde:
  - It is nedich om Japan yn 'e winter te slaan, mar hoe sit it mei Leningrad?
  Zhukov sei en bleat syn tosken:
  - De oanfal op Petrozavodsk wie net sa suksesfol as ferwachte. Sweden gie de oarloch yn oan 'e kant fan it Tredde Ryk en wy hiene te krijen mei grutte krêften. Sa wie it net mooglik om fuortendaliks ûntwikkeljen fan it offensyf, en de fijân, lûke dielen fan de Wehrmacht, ôfset ús oanfal. De stêd Leningrad is yn 'e folsleine ring fan' e blokkade, en is yngeand beklemme. Ik tink dat oant maitiid troch de totale hongersneed de hiele befolking útstjert. En de fal fan Leningrad sil ûnûntkomber wêze.
  It is praktysk ûnmooglik om it troch de loft te leverjen. De fijân dominearret de himel folslein. De Dútsers jouwe no sels in ridderkrús, allinnich foar hûndert delsleine fleantugen.
  Stalin gromde lilk:
  - Mislearre oanfal!
  Zhukov knikte.
  - In protte spoarwegen binne stikken, en wy hawwe te min krêften konsintrearre. En wy moatte earbetoan jaan oan 'e Finnen en Sweden, se binne oanhâldend yn ferdigening. Mar dat is net alles. De Dútsers rûnen ek Moermansk om. No is dizze stêd omsingele. Wy witte net wat te dwaan!
  Stalin gromde:
  - Untskoattelje!
  Zhukov antwurde:
  - Dêr is gjin krêft foar! En de fijân kin it hiele Karelyske skiereilân feroverje!
  Stalin bestelde:
  - Trek krêften op en loslitte! Winterdeis binne de Dútsers net sa sterk. It sil mooglik wêze om se kapitaal te drukken!
  Vasilevsky notearre:
  - It is nedich om djippe trochbraken te foarkommen, en dêr sil ús krêft de fijannen nimme!
  Stalin raasde:
  Wy sille fjochtsje foar kommunisme!
  Voznesensky levere fleuriger nijs:
  - SU-100 is al belichaamd, yn metaal en klear foar massa produksje. Chassis basearre op de T-34. Hiel maklik te meitsjen. It projektyl is hast klear foar it nije gewear. Sa sil de SU-100 al op 'e fronten ferskine. Moarn de earste masine dy't nei foaren giet!
  Stalin knikte goedkeurend.
  - It makke my teminsten bliid! Mar de T-34-85 is noch net fuorthelle út produksje. Net allinich dat, meitsje it pânser tinner en ferminderje it gewicht nei tweintich ton. De fjildslaggen lieten sjen dat it net slimmer wurde koe!
  Voznesensky merkte op:
  - Jo kinne pânser meitsje fan hout! Wy produsearje hûnderten fan sokke tanks deis, sels mear as de nazi's. Mar ús auto's sjitte Fritz maklik del, sels mei ljochte anty-tankgewearen.
  Zhukov merkte op:
  - Dêr is Gerda. Dit is sa'n koele dame! Se sloech in protte fan ús tanks en gewearen út.
  Stalin knikte.
  - Wy moatte har fange, en har bleate hakken briede. Pynlik cool famke!
  Zhukov stimde yn:
  - Jo moatte it pakke! En wy sille de nazi's ferneatigje!
  Beria knikte en gûlde:
  Litte wy in spesjale operaasje dwaan!
  Stalin sei mei in sucht:
  - Dit is in geweldich idee, mar ... Wy moatte noch wat ôfmeitsje!
  Beria raasde:
  - Lit ús se allegearre fange!
  Stalin skodde de holle.
  - Nee... Helden deadzje is net goed! Ik wol dat Gerda by my brocht wurdt! Dit is urgent!
  Beria merkte op:
  - Libje?
  Stalin befêstige maklik:
  - Fansels, ik libbe!
  Beria gûlde, en blaasde syn wangen út:
  - Al it ûnmooglike, miskien wit ik it wol!
  Ferskate famkes ferskynden yn koarte rokken en mei bleate skonken. Se droegen glêzen wyn en knypeagen nei de GKO-leden.
  Zhdanov notearre:
  - Wy moatte mear famkes yn it leger! Se sille it dêr reparearje!
  Stalin sei:
  - Ik bekroane Anastasia, Mirabela, Akulina mei de "Star of the Order of Glory" mei diamanten! Glory oan de USSR!
  Elkenien rôp byinoar:
  - Gloarje oan 'e helden!
  En hja klapten yn 'e hannen.
  Ien fan 'e famkes bûgde en knilde, tútsje Stalin's laarzen.
  De Supreme Commander goot wyn oer har en raasde:
  - Us krêft is ús fûst!
  Beria tjirpe:
  Hitler is in gek!
  Stalin beswier:
  - Net in gek, mar de belichaming fan ferrifeljen!
  En elkenien applaudearre wer.
  . HAADSTIK #12
  De stêd Ulyanovsk waard folslein omsingele, mar oant no ta hâlden op .... It is al ein novimber en it snie mei froast. De Dútsers binne net heul begearich om oan te fallen, en oant no ta sjitte se.
  Yn 'e loft is it waar net hiel fluch. Mar de famkes fjochtsje noch en litte wûnders fan moed sjen.
  Gerda mei har bemanning op de Panther-2. Mar de Panther-3-tank moat gau ferskine en de strider wol der echt op fjochtsje.
  Yn 'e tuskentiid sjit se op Sovjet-posysjes.
  Mei de bleate foet rjochte se it kanon op it doel en skeat. Se bruts de Sovjet fjouwerentritich en tjirpe:
  - Foar hillich Prusen!
  Charlotte skeat ek út it kanon, trochskreau de Sowjet-haubits en piepte:
  - Us lok foar de ieuwen!
  Christina skeat ek, sloech de fijân mei har bleate fuotten en rôp:
  - Foar sokke jonges dy't ús wurdich binne!
  Magda skeat ek hiel sekuer, tjirpende:
  - Foar de grutheid fan it ryk!
  En op 'e nijste SU-100 fjochtsje de fjouwer fan Elizabeth.
  De famkes hawwe it nije selsridende gewear behearske en sjit.
  Elizabeth skeat mei har bleate teannen en song;
  De fascistyske beul skuort syn skouders út,
  Hjir is it rek, tangen, boren by de hân!
  Hy wol it lichem fan 'e siel kreupele,
  Insignificant monster, mar sjocht der cool út!
  
  Hy belooft jild, skippen yn 'e see,
  Wat sels in titel jaan kin!
  Stel jo echt op 'e line,
  Ommers, foar him binne jo gewoan in lyk en spultsje!
  
  Hy wol witte oer ús bedriuw,
  Wat is nij yn 'e keatling fan' e earmen om te boeien!
  Dêrom sil ik royaal ride meiinoar,
  Om syn heit en sels syn mem te ferjitten!
  
  Mar wy sille it heitelân stevich tsjinje,
  Wy kinne net brutsen wurde troch de wredens fan 'e beul!
  In tûke sil bûge fan in wynstjitte,
  En neakene poppen gûle!
  
  Ja, ik ferlear de earste drege ronde,
  Mar de Almachtige sil in kâns jaan om werom te kommen!
  En dan sil ik sels de fijân nei de knockout stjoere,
  Myn fûst sil it reptilen stevich kaak!
  
  Heitelân jout my sa'n krêft
  Dat it mooglik is om de pine fan alle marteling te oerwinnen!
  En kom út dit boaiemleaze grêf,
  Om net opslokt te wurden, lilke bear!
  
  In bytsje mear en heil is tichtby -
  Wy sille berikke oerwinning oer de fijân!
  Om te libjen ûnder de dekking fan it ljocht fan it kommunisme,
  Dat de sinne it hûs mei goud oerstreamt!
  En de famkes songen en skeaten út in nij, deadlik kanon. Se binne ekstreem formidabele krigers.
  Elena sei mei in laitsjen:
  - Kommunisme sil boud wurde, wy leauwe der yn!
  Catherine stimde mei dizze útspraak:
  - Lit ús it kommunisme bouwe, en der sil in triomf wêze!
  Euphrasia naam it en gurgle, fjoer mei help fan har bleate teannen, en sloech de Panther.
  Doe raasde de strider:
  - Och, kommunisme, kommunisme! Sofisme sil sterk ferpletterd wurde!
  En "Panther", sloech yn 'e foarholle en fan in ôfstân.
  Dit binne de famkes dy't jo net sa maklik brekke kinne.
  No komt desimber ... De Japanners hâlde hast op mei fjochtsjen yn 'e omstannichheden fan kâld waar.
  Mar yn 'e loft binne der, nettsjinsteande it winterwaar, noch fjochtsjen.
  Hjir binne Toshiba en Toyota, twa Japanske piloaten dy't fjochtsje as wanhopige stealers.
  Toshiba slacht Sovjet-fleantugen mei syn bleate teannen del, en ropt boppe op syn longen:
  - Ik haw in super famke!
  Toyota, dy't in Russyske jager útslacht en syn pearlyske tosken bleat, befêstiget mei fertrouwen:
  - En der is in frou hyper!
  Japanske froulju binne fansels fjochters fan kolossale startmacht. De eare fan in samûrai kin net wjerstean wurde.
  Mar yn alle gefallen is de loft noch yn folle gong.
  En op it lân, fjouwer ninja famkes naam de ferneatiging fan Sovjet soldaten.
  It blauwe ninja famke hold in mûne ûntfangst, snijde ferskate Russyske fjochters ôf, en lansearre mei har bleate teannen in pear eksplosiven fan kolossale destruktive krêft.
  Se skuorde it op en twittere:
  - Hallo Japan!
  It giele ninja famke song ek de flintertechnyk mei swurden. Se snijde in oantal rivalen ôf en raasde:
  - Foar kommunistyske wraak!
  En mei bleate teannen, hoe in ferneatigjend presintsje fan ferneatiging te lansearjen.
  Dan mompelt er:
  - Foar de greatens fan Japan!
  It reade ninja famke hold in helikopter ûntfangst mei swurden. Mei bleate teannen smiet se in deadlik kado fan 'e dea, en raasde:
  - Foar myn leafste!
  En doe sei se:
  - En wêr nimt de kommunistyske wraak?
  It giele ninja-famke, dat Russyske soldaten delhakte en wer in granaat smiet mei har bleate hakke, joech út:
  - En nettsjinsteande it feit dat der sop mei in kat!
  It wite ninja-famke, dat har rivalen hakkende en in kado fan 'e dea smiet mei har bleate teannen, joech út:
  - Wy sille winne foar de ideeën fan it kommunisme!
  En alle fjouwer krigers sille laitsje yn koar en sjen litte harren pearl tosken.
  Desimber gie fluch... Nei it belis namen de Dútsers sawol Ufa as Saransk yn. Mar Ulyanovsk bleau noch yn in folsleine blokkade.
  Stalin bestelde it Nije Jier om foar elke priis de stêd te hâlden dêr't Lenin berne waard.
  Lykwols, de Dútsers, nettsjinsteande de froast, al oankaam Kazan. Sa stie de USSR op 'e râne fan in folsleine ynstoarting.
  Wat te dwaan yn de USSR is noch net dúdlik en ideeën.
  Stalin fierde it Nije Jier yn Moskou en yn 'e bunker. Syn blik wie somber, mar de winsk om te fjochtsjen wie net swak.
  Hitler besleat ûnderwilens in farce foar himsels te regeljen, yn Libië, dêr't it waarm is.
  En dêr genoat er fan it spektakel fan fjochtsjen fan gladiatorfamkes.
  Der barde net folle op âldjiersnacht, útsein de bombardeminten fan Moskou.
  En de útjefte fan de earste "Panther" -3 rige. Dizze tank hie de dikte fan it pânser fan 'e "Tiger" -2, mar mei grutte hellingen, en woech mar fiifenfjirtich ton. En syn hichte is ôfnommen mei minder as twa meter. In krêftige motor fan 1200 pk sit yn ien blok en oer de oerdracht. De auto sels die bliken te wêzen perfekt bewapene en mei poerbêste optyk en hydraulyske stabilisator. En yn 'e smelle turret wie in kanon fan 88 mm yn 100 EL, tige akkuraat en pânser-piercing.
  Gerda en har team binne yn dizze auto fuortgien. Perfekt en lichter rinnende gear, rûn perfekt troch de snie. Dizze tank is oer it algemien perfekt. En syn harnas mei grutte hellingen perfekt beskermet de foarholle fan 'e auto. It boppeste diel fan 'e 150-millimeter saak is benammen sterk beskerme yn in hoeke fan 40 graden fan' e horizontale. En dit is sa'n 330 millimeter pânser op in hoeke fan njoggentich graden. Net ien Sovjet-kanon sil de top fan 'e Panther-3 romp penetrearje. De boaiem beslacht in tredde fan it gebiet fan 'e foarholle fan it lichem op 120 mm en yn deselde hoeke, en ek hast ûntrochsichtich.
  De foarholle fan de toer is 185 millimeter dik en op in hoeke fan 50 graden, ek ûntrochsichtich foar Sovjet gewearen.
  Mar hjir binne de kanten swakker op 82 mm mei hellingen, en se kinne wurde nommen. Benammen de SU-100, in nije Sovjet selsridende gewear gau wint populariteit ûnder de troepen fanwege syn gemak fan produksje en pânser-piercing kanon.
  Gerda skeat it earste skot op de Sovjettroepen. Se pierde de IS-2 tank en spruts harsels út:
  - Dit is in goede strider!
  Charlotte merkte op, skeat op 'e fijân, en brekt troch de Sovjet-masine troch op 'e knop te drukken mei har bleate heel:
  - Dizze technyk is hast perfekt!
  Kristina, dy't mei har bleate teannen in fluch-sjitten, automatysk Dúts kanon rjochte, merkte op:
  - Pânser oan board is nochal swak! Wy soene in machtiger auto hawwe!
  Magda skeat ek, mei har bleate foet, en naam it yn lilkens en rôp:
  - Der soe mar in trojka wêze, mar in trojka froeie!
  En de famkes laken ienriedich ... De tank is echt goed, benammen syn rydeigenskippen.
  Passed combat tests en de auto E-100. Se is wol swier. Mar goed beskerme. En har gewearen kinne net sa maklik meinommen wurde.
  En dêryn sitte ek Dútske famkes. En nettsjinsteande de kjeld bleate fuotten en yn in bikini.
  Adala, dy't op tsjinstanners sjitten en de fijân sloech, hat har logysk útdrukt:
  Wy sille libje ûnder kommunisme!
  En mei in bleate hak, hoe te drukken ....
  Agatha, skeat op Sovjet-posysjes, sloech tsjinstanners mei har bleate teannen, piepte:
  - En de grutheid fan ús oerwinning sil ieuwenlang wêze!
  Agnes skeat ek shrapnel op 'e Sovjet-ynfantery, mei har bleate foet, fansels, en rôp:
  - Nee, wy sille de Führer net jaan!
  It famke op 'e tank, Athena, sloech de fijân mei har bleate teannen en rôp:
  - Foar de Führer, net de Führer!
  Agnes lake en sei:
  Wy binne in stam fan supermen!
  Andriana, sjitten op 'e Sovjet-batterij, en ferneatigje fijân posysjes, toande har tonge en útjûn:
  - De grutheid fan 'e Dútsers erkent de planeet!
  En mei syn bleate knibbel, as soe er druk op 'e fijân sette.
  Agatha, liedend it fjoer, merkte op:
  - Wy sille de draak yn stikken skuorre ...
  De E-75 tank wie noch net klear. De Führer easke dat it gewicht fiifensechstich ton wie en de motor 1500 pk foar hege mobiliteit, mei sydpânser fan op syn minst 170 mm op hege hellingen. En it duorre tiid.
  Mar wylst de nazi's dochs winne ... Yn jannewaris foel Ulyanovsk einlings. Fritz begon Gorki en Kazan te stoarmjen.
  Sa fier klommen se foarby Moskou.
  Stalin wie lilk, mar hy koe neat dwaan. Yn feite, wat dogge jo hjir, in folsleine mislearring ...
  Mar de famkes fjochtsje yn 'e loft en op 'e grûn ...
  Sa smiet de SU-100 fan Natashka in Dútsk oanfalsfleantúch mei in loftoanfal. It waard frij cool. Hoewol net heul tûk en ynventyf. Lykwols, Natasha is net in earste-grader hielendal, en hoe't se sil gouge.
  . No wie it famke yn 'e al bekende tank T-34. Krekt in lytse freon. De turret is grutter, en it gewear is 85 mm ynstee fan 76. De undercarriage is itselde.
  De famkes draaiden har om. Se binne itselde as earder, yn deselde bikini. En hjir is in Sovjet-makke auto. Der binne ek skelpen op it plak.
  Superman-Natasha gnyske mei in tefreden blik:
  - Wêr binne de nazi's?
  In byld fan in jonge boadskipper ferskynde yn 'e tank. De lytse jonge tjirp:
  - Dit is in tank dy't ferskynde op 'e fronten fan' e Twadde Wrâldoarloch yn it fjirtichste jier en is noch yn tsjinst by it Reade Leger. Tsjin him, E-25. Self-propelled gewear mei 88 mm kanon en 120 mm frontale pânser. Moai om te fjochtsjen!
  Ja, yn 'e fierte, mei grutte muoite, kinne jo in Dútske selsridende gewear sjen. Squat, mei in lange romp. Unbekend foar de famkes dy't de fronten fan 'e Grutte Heitelânske Kriich sa betiid ferlieten. Mar Superman-Natasha merkte fuortendaliks op:
  Se kin ús krije. Se hat in lingte fan 71 EL.
  Zoya suggerearre fuortendaliks:
  - Jo moatte bewege om net rekke te wurden!
  Futurist Angelica sei yn argewaasje:
  - Blinder! Se glide fuortendaliks in auto dy't ús superieur wie!
  Har jonge kurator-offisier ferklearre lilk:
  - En it is noch in lyts bytsje! E-75 soe noch slimmer wêze! Jo soene der net fanút gjin hoeke trochbrutsen hawwe. En hâld it op!
  Superman-Natasha krúste harsels en sisde:
  - As wiere kommunist sis ik dy - nei de hel!
  Futurist Angelica blafte, mei har bleate foet stampen:
  - Lit ús optreden!
  De Sovjet auto begûn in bytsje stadich, en buzzed. It is ûnrealistysk om de Dútser yn 'e foarholle te stekken en de Fritz hie oan board gean moatten. Mar besykje it? Hy blaast út syn langlopige kanon ... It bliuwt allinne te betrouwen op snelheid.
  Superman-Natasha lilk. In gewoan Dútsk selsridend gewear, en sels lichter as in fjouwerentritich, is sa folle superieur yn prestaasjes. Hjir wurde jo ûnwillekeurich gek.
  De Sovjetauto komt tichterby. Gelokkich is de gearbox better as earder.
  Svetlana rêst har bleate hakken en tjirpt:
  - De Führer gau draaie wy om!
  Futurist Angelica befêstiget dit:
  Wy sille Hitler ferneatigje!
  Gouden hier Zoya brûlde:
  - Jou him in flugge klap!
  Op dat stuit sloech in swiere shell fan it nazi-kanon krekt op de basis fan de toer. De famkes waarden ophelle en yn it ôfskuorde metaal droegen.
  En in sekonde letter wiene alle fjouwer hast hielendal neaken yn in slipje en hingjen oan in rek. Under de bleate fuotten fan de skientme stie in fjoer op. De flammen slikken de bleate, sierlike soallen fan de famkes.
  Superman-Natasha besocht te triljen, mar har skonken waarden stevich yn 'e stokken klemmen, en de útstrekte ieren diene tige sear. It wie in klassyk rek, mei tradisjonele heel toasting. En de skonken fan 'e famkes binne heul sexy, en it fjoer dat de soallen slikket makket se noch oantrekliker.
  Mar it docht sear beauties. Se besykje frij te kommen. Mar de pads binne tige sterk. En de Valkyriefamkes hingje ek gewichten oan him.
  Ek striders yn koarte rokken, mei bleate fuotten, bleate hannen, mar de lichems binne bedutsen mei sulveren kettingbrân. Hja harkje fjurren mei pokers en smieten koalen op, sadat de hakken mear frieard wurde.
  Hjir draait it rek de joints, en it fjoer friet fan ûnderen. En doe ferskynde in prins út de dynasty fan kening Wilhelm. Yn 'e hannen fan' e augustus jonge, de prins-demiurge dy't it twadde miljoen dollar ynruile foar in posysje yn 'e SS, in sweep fan stikeltried. En ek har Valkyries wurde ferwaarme mei in flammewerper.
  De prins-godheid knikte, en hoe't hy Superman-Natashka op 'e spierrige rêch sloech. Hoewol't it famke moedich is, waard se fan 'e hakken oant 'e efterholle troffen troch sa'n pine, dat de skientme wyld raasde.
  De jonge-prins brocht de folgjende slach op Zoya. Hoewol't se har tosken stiif opknappe, koe se it skriemen net helpe. En op 'e rêch ferskynden bloedige strepen en brânwûnen.
  Barbarossa Jr. sei mei in gnyske:
  - Jo moatte noch leare!
  De folgjende klap foel op de Futurist-Angelica. En dit famke koe net oars as skrieme. De jonge lei de bleate foet fan syn bern yn it fjoer. Mei flinke fingers helle er in stik koal út en smiet it reade bist yn it gesicht. Se raasde noch hurder, it die sear!
  Barbarossa Jr. sei mei in tefreden blik:
  - Mar do woest mei de Dútsers gean!
  Doe sloech er ek Svetlana. Om't se har kaak net klemde, raasde se ek. Dochs wie in sweep fan readhiem, stikeltried noch pynliker as de flammen ûnder bleate fuotten. Boppedat binne de famkes al wend om jierren sûnder skuon te gean, en har soallen fan 'e fuotten binne tige elastysk en duorsum.
  Mar it fjoer baarnt se ek. Se hâlde de Valkyries al yn 'e hannen, en swipen fan readhiem tried.
  Superman Natasha rôp op 'e top fan har longen:
  - Ja, wat is it?
  Barbarossa Jr. seit:
  - Ferhoar fan tsjinstridige froulju! Jo binne yn finzenskip en sille antwurdzje foar alles!
  Natasha merkte op:
  Wy wolle net sa stjerre! Kom op, lit ús gean, en wy sille trochgean te fjochtsjen!
  Barbarossa Jr gromde:
  - Wêrom lit dy gean?
  Angelica antwurde:
  - Wy binne heksen, en wy kinne de man jaan dy't ús it meast weardefolle kado fan alle mooglike rêde sil!
  Barbarossa Bock wie ferrast:
  - Ja, en wat sille jo my jaan?
  Natasha sei mei fertrouwen:
  - Wy sille fan dy in ivige jeugd meitsje, en do silst nea âld wurde!
  De lytse jonge knikte.
  - Ja, ik kin dy wol litte! Mar hoe kinne jo it bewize!
  Natasha sei:
  "Sit dyn hân yn it fjoer en do silst net ferwûne!" Jo sille sjen dat wy kinne oproppe!
  Barbarossa Jr. lei foarsichtich syn hân yn it fjoer, scrolle en antwurde mei in glimke:
  - Ja dat kinsto! No, wat is dyn frijheid yn ruil foar myn ûnstjerlikens!
  En de famkes hawwe in nije kâns. En de oarloch duorret noch ... Yn jannewaris waarden Gorky en Kazan nommen.
  Begjin febrewaris feroveren de Dútsers en Finnen en Sweden Karelië en gongen troch te stoarmjen Archangelsk. De situaasje is dramatysk fergriemd.
  Elizabeth waard oerbrocht nei de SU-100 nei dizze stêd.
  Se wie dêr oan it fjochtsjen. Febrewaris en froast. Mar de famkes fjochtsje noch bleatfuotten.
  De SU-100 waacht mar achttjin ton mei kûgelfrij beskerming. Se is kwetsber, mar mobyl. En se moat net yn 'e hinderlaag stean, se moat bewege sadat se net rekke wurdt.
  As jo bewege, wurdt de tank waarm en de famkes op bleate fuotten en yn bikinis binne net sa kâld.
  Elizabeth, sjitten op 'e nazi's, song:
  - Mar it binne de betingsten! En hjir is it woansdei! De kjeld is lykwols goed foar jo sûnens! Kâld waar is goed foar ús sûnens!
  En mei bleate teannen, hoe't jo de nazi's oplade. En T-4 dizze lytse tank is brutsen.
  Krigers moatte wurde opmurken fjochters fan in kolossale klasse.
  Ekaterina sjit ek mei har bleate fuotten en sjit:
  - Kommunisme te wêzen!
  Elena, dy't ek op 'e fijân skeat, en troch him hinne sloech, lake oerdwaenlik:
  - In gekke oerwinning wachtet ús!
  Ephrasia dy't troch de tanks fan 'e Wehrmacht sloech, mei har bleate skonken, blau fan 'e kjeld, antwurde fertroulik:
  - Neat sil ús tsjinhâlde!
  Dizze krigers binne gewoan super!
  Mar, och, harren heroïsme is ekstreem lyts... Archangelsk foel ek... Der is dúdlik net genôch munysje....
  De Dútsers geane fan achteren nei Moskou. Yn maart, de fjildslaggen unfolded foar Ryazan. Hitler syn horden streame om út it easten...
  Guon driuwende stappen binne nedich.
  Moskou hâldt it noch út en Stalin hat in feiligensried gearstald. De diskusje wie senuweftich. Der wiene gjin nije ideeën.
  Allinnich Beria suggerearre:
  "Miskien moatte wy wirklik frede biede oan it Tredde Ryk op alle betingsten, salang't se ús net oanrekke!"
  Stalin antwurde lilk:
  - Dit is gjin konstruktive oanpak kameraad Beria! Wy hawwe sterke bewegingen nedich!
  Marshal Vasilevsky antwurde earlik:
  - Jo Excellence hat gjin reserves! Hast allegear wiene se grûn yn ûngelikense fjildslaggen. Neist de SU-100 binne d'r gjin oare soarten nije wapens yn 'e searje. Wier, de IS-3 sil gau klear wêze, mar dizze tank is dreech om te meitsjen, en it sil lestich wêze om it yn in searje te lansearjen yn 'e hjoeddeistige omstannichheden.
  Marshal Zhukov merkte lilk op:
  - As jo net winne kinne, dan bliuwt der mar ien ding oer - mei weardichheid stjerre!
  Stalin woe wat sizze, mar in bleatefoet famke yn in koarte rok ferskynde. Mei har bleate hakken flitsend brocht se in stjoerder.
  Stalin rûn der mei de eagen oer en raasde lilk:
  - Leningrad, net yn steat om honger te wjerstean en in protte moannen fan blokkade foelen! No is ús twadde stêd ferovere troch de Fritz!
  Marshal Zhukov ferspraat syn hannen en merkte op:
  - Och, de grutte Stalin ... It is ferskriklik!
  Beria suggerearre:
  - Miskien ta eare fan dit sjitten tûzen minsken?
  De Supreme Commander brûlde:
  - Stil dyn keale idioat! Der moat wat dien wurde!
  Molotov suggerearre, stammend en nerveus streaken de bleate knibbels fan 'e famkes:
  - Lit ús de Dútsers in tydlik wapenstilstân biede, en pas dan begjinne fredesûnderhannelings op hokker betingsten dan ek.
  Stalin skreaude:
  - Besykje! Mar der sil gjin oerjefte wêze. Moskou sil falle, wy sille in guerrilla-oarloch fiere!
  Beria merkte op mei in flaterjende glimke:
  - Mar dit sil de omfang fan it lijen fan 'e minsken allinich fergrutsje, kameraad Stalin. Miskien...
  Stalin sloech beslissend de fûst op 'e tafel:
  - Net! Lit Molotov ûnderhannelings foarstelle! En oars neat, stront oan 'e ein!
  De Dútsers omsingelen Ryazan heal maart. Belibjen fan in tekoart oan munysje, de Sovjet troepen makke in trochbraak út 'e stêd.
  Alenka en har team rinne, bleatefuotten flikkerjend op 'e maitiid smelte snie.
  It famke sjit op 'e nazi's en sjongt:
  - Gloarje oan ús geast, gloarje oan it grutte lân!
  En mei syn bleate foet sil er in moardlik deaskado goaie. En ferspriede de nazi's yn alle rjochtingen.
  Anyuta, sjitten op tsjinstanners, joech út:
  - En ús slach, in hillich kado en in fergoeding!
  Alla rint ek, sjit op 'e nazi's, smyt in eksplosyf pakket stienkoal mei har bleate foet en sjit:
  - Wy sille nea opjaan!
  En no skriuwt de fonkeljende Maria, dy't op 'e nazi's sjit, en se goed maait, en snauwt mei gnyske tosken:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En har bleate hakke stjoerde in ferneatigjend pakje dea en ferpletterjen út.
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, merkt logysk op:
  - Kommunisme sil nea ferdwine!
  Matryona, sjitten op 'e fijân en snijden de rigen, hiel logysk en rasjoneel merkt:
  - En it leauwe yn 'e partij sil ieuwen bliuwe!
  En bleate teannen sille smyt in presintsje fan annihilation.
  De famkes naaiden út de ring. Mar de situaasje is noch altyd spannend.
  En se hawwe nearne te gean.
  De maitiidsûntdoai fertrage de opmars fan de Dútsers in bytsje. Dêrneist ferienigen de nazi's mei Japan, en gongen oer nei de besetting fan Sintraal-Aazje.
  Dat lei harren ek ôf en april ferrûn relatyf rêstich. En yn maaie waard úteinlik de earste Sovjet-tank IS-3 frijlitten. En hy koe wurde levere oan de maaiedei parade.
  De âldere en ferswakke Stalin seach hjiroer, bûgd. Syn útdrukking wie deadlik wurch.
  IS-3, mei it each op de moeizaamheid yn produksje, koe noch net wurde serial.
  It essensjele ferskil fan 'e twa wie allinich de foarm fan 'e toer. Se wie as in fleanende skûtel, en har foarholle wie as in kraanbek. Fansels, de ferhege hoeke fan oanstriid beskerme it frontal diel goed, mar yngewikkeld produksje. Boppedat wie it ûnderste part fan 'e foarholle kwetsber, en as in projektyl dêr rekke, dan rikochet it net mear.
  Stalin swaaide mei de hân en ferdwûn yn 'e bunker, de folgjende nazi-oerfal begon. De TA-400 en Yu-287 mei in reverse-swept wjuk namen diel oan 'e loftoanfallen.
  En op 'e nij sjitten se ballistyske raketten begelaat troch wjukken op 'e radio.
  It Kremlin krige flinke skea.
  Stalin serieus tocht oer de flecht fan harren Moskou.
  Healwei maaie, nei't de werferdieling fan Sintraal-Aazje foltôge wie, lansearren de nazi's in offensyf tsjin Moskou út it easten en westen. Der folge noch in fûle striid.
  Sovjet troepen fochten heroysk. Mar de krêften binne te ûngelikense. De E-75 Tiger-3 tanks ferskynden ek yn 'e fjildslaggen. En massaal "Panther" -3. Sokke gefjochten, litte wy sizze, binne bûtengewoan.
  Oan 'e ein fan maaie begjin juny hawwe de nazi's de praktysk folsleine omsingeling fan Moskou foltôge.
  Stalin kundige plechtich oan dat er yn de haadstêd bliuwe soe en dêr ta de dea stean soe.
  Moskou waard besketten en bombardearre. Se waard omjûn troch heul krêftige ferdigeningslinen, dy't net sa maklik te oerwinnen binne. Enorme foarrieden fan munysje en iten waarden konsintrearre yn 'e haadstêd.
  En Stalin yn 'e ûndergrûnske stêd wie relatyf feilich.
  Hitler op 22 juny 1945, doe't krekt fjouwer jier ferrûn wiene sûnt it begjin fan 'e Grutte Heitelânske Kriich, joech opdracht om de oanfal op 'e haadstêd te stopjen, ynstee fan it systematysk te ferneatigjen mei artillery en fleantugen. En trochgean mei fertrouwen bombardearje.
  In basearre offensyf ferhuze nei Sibearje. It wie nedich om Sverdlovsk en Chelyabinsk te nimmen oant dizze stêden de snie bedutsen ... Ein juny oan it begjin fan july waarden beide wichtige stêden ynnomd nei koppige fjildslaggen ... De Dútsers gongen oer Sibearje. Sowjetdoarpen foelen ien foar ien.
  Hjir, de nazi's yn septimber 1945 benadere Novosibirsk. Foar dizze delsetting bruts ek fjochtsjen út.
  It Reade Leger focht neist de pleatslike milysjes. Tamara focht hjir as in heldinne.
  It is ein septimber, it is snie en it friest. En it bataljon fan famkes fjochtet bleatefoet en toant wûnderlike heroïsme.
  En de krigers fjochtsje as panters.
  Tamara joech in beurt, smiet in eksplosyf pakket stienkoal mei har bleate foet en piepte:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen kin ús ferslaan!
  Oare famkes raze wanhopich:
  - Wy sille stjerre, mar wy sille net oerjaan!
  En de striid giet troch...
  Novosibirsk foel pas begjin novimber... De oarloch gie troch. De Sovjet-Uny hat noch altyd net kapitulearre. Moskou waard blokkearre en ûnder fjoer.
  Yn de ûndergrûnske stêd waard in strategysk oanbod fan iten en munysje opslein, sadat it noch lang úthâlde koe.
  De Dútsers bombardearren en besketten de stêd hieltyd.
  Der wie ek in nije swiere tank "Rat". Dizze masine woech twa tûzen ton en wie bewapene mei ferskate gewearen.
  In wein mei 400 mm pânser waard brûkt as in trochbraak tank... Troch in gefjochtstest....
  Mar fêst op egels, en waard ferneatige troch in kamikaze piloat dy't rammed har.
  Dochs ferskynde in nije tank "Rat" -2 noch grutter en swierder ...
  Stalin fierde it Nije Jier fan 1946 yn Moskou, dat wie noch net nommen. De grutte lieder fan de USSR rekkene op in wûnder. Moskou is in echte festingstêd wurden.
  Iten foarrieden koe noch in pear jier duorje, en sjoen de delgong fan 'e befolking fanwege bombardeminten en besketten, langer. Mar de munysje wie ôfhinklik fan de snelheid en yntinsiteit fan de oanfallen.
  Beria lykwols opmurken:
  - Miskien sil kameraad Stalin it mei Hitler iens wurde oer ús frijheid?
  De Supreme Commander-in-Chief ferklearre resoluut, en sloech de fûst stevich op 'e tafel:
  - Ik praat net mei kannibalen Lavrenty! Begrypsto it!
  Beria sei mei in sucht:
  Litte wy hoopje op in wûnder!
  Stalin merkte op, kreakjend:
  -Geduld en in bytsje muoite!
  . EPILOUW
  Nije 1946 fûn plak yn pleatslike fjildslaggen. De Dútsers en Japanners feroveren stadichoan alle grutte stêden. Verkhojansk wie de lêste dy't yn augustus foel. De Dútsers hiene nije tanks AG-50 yn 'e foarm fan in piramide.
  Tamara en har team fochten wanhopich yn Verchoyansk.
  De famkes wiene, lykas altyd, bleate fuotten en yn bikinis.
  Hja stiene dea. En mei har bleate teannen smieten se eksplosive pakjes deadlike krêft.
  En doe, doe't de munysje oprûn, koene se troch kelders en tunnels yn 'e taiga gean.
  Se wiene ree om de wapens op te nimmen en wer oarloch te fieren, al wie it in guerrilla-oarloch.
  Partisan sônes ûntstienen yn de USSR, en in ûndergrûnske oarloch unfolded.
  De haadstêd hâldde noch, dat Hitler woe it úthongere en syn soldaten rêde, dêr't al te folle fan stoarn wiene.
  En de famkes hawwe ûnderwilens de nazi's en de Japanners útroege, op in ferskaat oan manieren en metoaden.
  Benammen Natasha en har team.
  En se einigen werom yn de T-34-85. De auto is wis net nij. En foar de ein fan it sechsenfjirtichste jier, ferâldere.
  En hjir is de AG-50. It liket in lege piramide mei in tige lange romp. De masine is allegear fiifensechstich ton. De dikte fan it pânser út alle hoeken is 250 mm yn in hoeke. Foar skulpen is de T-34 absolút ûntrochsichtich.
  Superman-Natasha sisde yn argewaasje:
  - It is as in baan! Ferheegje de berch!
  Futurist Angelica seach om him hinne. No sieten se yn har tradisjonele bikinis. En der kaam wat moais yn 't sin.
  En Svetlana drukte de hendels mei har bleate hakken en ried de tank. Sy sisde:
  - Manoeuvre! Allinnich manoeuvre!
  De AG-50 is foarsjoen fan in krêftige 105 mm kanon mei in loop lingte fan 100 EL. Hy is by steat om te slaan op in grutte ôfstân. Boppedat makket de fjouwerentritich mei de kwaliteit fan harnas net út. Ien klap en it is foarby.
  Svetlana begjint de Sovjet-tank te skodzjen. De fijân sjit. It projektyl rekket sels in bytsje it pânser. Mar gelokkich glydt it. Mar de macht is kolossaal - in uranium kearn.
  Superman-Natashka flústere mei har reade lippen:
  - Op 'e ikoanen mei tryste gesichten - it ryk sil opnij berne wurde!
  Futurist Angelica skeat mei har bleate teannen. De shell rekke in stasjonêre piramidale tank. En glide út it pânser yn in rikochet. Se is tige skeind en cemented.
  De Dútske tank, fansels, is ûntrochsichtich, út alle hoeken, sels foar de IS-7. En wêr is de T-34-85 foar him.
  Op 'e nij sjit de Dútsers... Svetlana drukte har bleate hakke op 'e remmen. En se koe de tank ûntwykje fan 'e nederlaach. Hoewol't it deadlike presintsje hiel tichtby glide.
  Superman-Natasha sei yn in grime:
  - Ja, wy sieten fêst!
  Futurist Angelica gniffele. Se skuorde kjeld har beha. Bleatstelde hege boarsten mei aardbeien tepels. Se bleate har pearlyske tosken. En tjirp:
  - Coward spilet gjin hockey!
  En drukte har skarlaken tepel op 'e trekker. Sa is se in drystmoedige en fonkeljende duvel. Of miskien in soarte, Russyske ingel ynkarnearre.
  It projektyl fleach út in net al te lange snuit. It swaaide troch ... En kaam krekt yn 'e kofferbak fan in Dútske AG-auto telâne. Hy sloech him ôf as in kreaker.
  En alle fjouwer famkes yn it koar blaften:
  - Ien, twa - ik haw it! Fritz joech de hoarnen sa!
  En hoe't se har bleate fuotten skodzje. Hjir binne de famkes! En as se brûke bleate boarst by sjitten, it is hûndert kear effektiver.
  Superman-Natasha sei mei in glimke:
  - Dizze tank is no feilich foar ús. Mar hoe te ferneatigjen it?
  Zoya suggerearre mei in glimke:
  - En yn fjochtsjende cowboystyl sille wy it fuort feie!
  Svetlana fersnelle de beweging fan har tank. Mar de fijân draaide him ynienen om en raasde him op 'e hakken. Hy helle ferrassend fluch: ommers in gasturbinemotor. En it wie dúdlik flugger as de T-34-85.
  As in oaljefant dy't by Moska wei rint. Alles soe goed komme. Mar oaljefanten kinne sels hiel fluch bewege.
  Superman-Natasha stompe lilk op 'e harnas mei har bleate foet en raasde:
  - Hjir! No, hoe binne wy efter de nazi's bleaun!
  Zoya, mei fertriet yn har stim, song:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn ús wrâld!
  En skodde har hier, de kleur fan blêdgoud.
  Futurist-Angelica song mei wille, en skeat in oar projektyl. Hy rekke de pânsere achtersteven en bruts.
  - Gean sûnder eardere dreamen ... Binne te let krânsen weven ... Gerasim wie ienris stom! No flokt er!
  Svetlana merkte strang op:
  - Obsceniteiten swarre is fulgêr!
  Superman-Natasha woe wat witichs sizze. Mar doe ferskynde in oare faksistyske tank. Dizze kear E-75. Ek goed beskerme yn 'e foarholle, mar folle slimmer fan 'e kanten. Wier, de fjouwerentritich kinne der noch net trochbrekke.
  Dizze kear die Zoe har beha út. En bleatlein de skarlaken tepel.
  Se naam it en drukte de trekker mei har boarst yn. It wapen wurke...
  De shell rekke wer direkt yn 'e loop fan in massaal gewear. En it kanon fan hûndert en fiif millimeter wie net yn oarder.
  En dizze Dútser raasde him op 'e hakken. In goede manier om de meast beskerme auto's út te skeakeljen is de kofferbak te reitsjen.
  Superman-Natasha ferklearre lokkich:
  - Hjir sjochst! Wy winne!
  En hjir is de tredde tank. Dizze kear "Royal Lion". Hy hat in wapen, in 450-mm bom. As soks ferknypt is, dan liket it hielendal net in bytsje.
  Superman-Natasha besleat dizze kear harsels te sjitten. Se die har beha út. Wat hat se noch in hege en fêste boarst. Fris as in famke. En de strider sil it nimme en it mei in rubyne tepel drukke.
  De skulp fleach út ... En de "Keninklike Liuw" kaam rjocht yn 'e loop. En hoe't de grutte auto sil eksplodearje. Dat in pear tanks dy't oan de rânen stiene ferskate hûnderten meters ôfflein.
  Ja, en fjouwerentritich skodden. De auto ried hast oer en waard fan de grûn helle.
  Futurist-Angelica sloech sels har foarholle by de lâning, en rôp:
  - As hynders ezels!
  En hja bedrige de Fritz mei de fûst.
  Superman-Natasha wie bliid, en bleatte har pearly, heul grutte tosken:
  - Hjir joegen wy op 'e fijân! Sa't it moat!
  Zoya song, mei wille:
  - Leafde en dea! Goed en kwea! Wat is hillich, wat is sûndich... Mar it kin my neat skele!
  En it famke beweech har bleate foet op it metaal.
  De folgjende fijân is de E-100. De auto is gefaarlik. Mei in bomwerper en in 75 mm kanon mei in tige lange loop. Sa'n oanfal modifikaasje, en by steat om te fieren de rol fan in tank destroyer. En in kanon fan fiifensantich millimeter foar in Sovjet tank soe genôch wêze.
  En de loop fan 'e bommesmiter is bedekt mei in pet.
  Superman-Natasha krúste harsels mei har bleate foet en tjirp:
  - No, sille wy him slaan?
  Zoya, har tosken bleat, stimde yn:
  - Fansels sille wy!
  Futurist Angelica drukte de trekker yn mei har skarlaken tepel. It wapen wurke. It spuide in moardner oanklacht út. En hja bruts de relatyf tinne, mar lange loop fan in Dútske kanon.
  Svetlana twittere entûsjast:
  - Goed! No lit my sjitte!
  En de strider bleate ek har romp. De hiele fjouwer fan 'e boarst is boppe. En hiel sels moai, sexy, ferliedlik. Dus mei sokke famkes wolle jo de leafde meitsje. No, wat soe better wêze as harren? Wierskynlik gewoan oare famkes!
  En doe fong it famke it momint dat de pet begûn te iepenjen. En mei syn skarlaken tepel, hoe't jo in projektyl op in Dútske bommewerper sjitte kinne.
  En de Fritz hie net iens tiid om mei in each te knipperen ... Sadree't er it nimt en eksplodearret ... Smoken metaal wie ferspraat yn alle rjochtingen.
  Svetlana wreide har sterke hannen en piepte:
  - Ik bin in echt drakenfamke!
  En wat laket er! En hy sil it nimme en syn tonge sjen litte!
  Superman-Natasha naam it en song entûsjast:
  - Patriot! Sovjet patriot! Hoefolle Fritz hawwe jo fermoarde!
  Zoya pakte it ferske op en skodde har bleate boarst, se gie troch:
  - Patriot! Red Patriot! En famkes al dyn dreamen!
  En ek de strider hoe te nimmen it en barste út laitsjen! En de tonge sil sjen litte! En bleate syn tosken-tanden!
  En ferpleatse de lever mei bleate fuotten ...
  De famkes hjir binne dúdlik op har bêst, ek al hawwe se in ferâldere tank. En se bliuwe partisan.
  Mar op 20 april 1947 begûn in nije oanfal op Moskou. It waard bywenne troch de Japanners, en de Turken, en al it bûtenlânske leger.
  Hitler, op it lêst, rûn út it geduld en hy besleat de USSR te einigjen. En persoanlik mei Stalin, ferbûn mei him de guerrilla-oarloch dy't noch op it grûngebiet fan Ruslân flammet.
  Lykas, as Moskou falt, dan sil de oarloch sûnder mis einigje.
  En in beslissende, algemiene oanfal begûn.
  De super-swiere tanks "Rat" -2, "Monster", E-200, E-500 en oaren gongen ek oan 'e oanfal.
  Foar ien waard de stêd besketten mei ballistyske raketten.
  En de striid, ûnkwetsbere diskettes fan it Tredde Ryk waarden ek brûkt. Sa is de armada.
  Alenka en har team troffen de Dútsers moedich en joegen har in striid.
  Alyonka smiet in granaat mei har bleate teannen, skeat in burst en raasde:
  - Foar de Russyske geast!
  Anyuta, dy't op tsjinstanners sjit, en de rigen fan fijannen delmoarde, tjirp mei har bleate hakke, beswykend foar it pakket fan 'e dea:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme!
  Alla, skeat op 'e fijannen fan' e USSR en smiet in bom mei har bleate teannen, rôp:
  - Foar Mem Ruslân yn it kommunisme!
  Maria, dy't goed rjochte fjoer op 'e fijân fierde en him mei fertrouwen delmoaide, merkte har tosken út:
  - Ruslân hat in nije lieder nedich!
  Matrena merkte op, skeat en ferneatige tsjinstanners mei fertrouwen, en mei har bleate teannen, joech in oar kado fan 'e dea:
  - Fansels, it is nedich!
  En fan har smyt, dy't yn 'e iisbaan foel, botsten twa Dútske tanks.
  Marusya, sjitten op 'e nazi's, energetysk opmurken:
  - Alles wie yn 'e USSR, mar de fijân naam it nûmer!
  En mei syn bleate hakke, hoe sil hy de moardners en ûnferbidlike lansearje!
  Alenka stimulearre har freonen:
  - Haast net om Ruslân te begraven! Wy hawwe ek wat te dwaan!
  En mei de teannen fan syn bleate foet sil hy in ferneatigjende jefte fan ferneatiging smyt.
  Anyuta, dy't op 'e nazi's skeat, wie it iens mei dit:
  - Wy sille de fijannen fûl slaan, de rivier fan it Heitelân sil net opdroege!
  En mei in bleate, rûne hak sil it famke enerzjyk nimme en ûndergean foar de fijân.
  Alla, dy't op 'e nazi's sjit, en in stik eksplosyf út in slingervel loslitte, en de string mei har bleate teannen luts, joech út:
  - It sil gewoan in superman wêze - dy't Stalin ferfange sil!
  Maria, dy't mei geweldige krektens sjit, en mei har bleate teannen granaten smiet, spruts út:
  - Alles wat net feroaret, alles is foar it better!
  Matryona, sloech de Fritz del mei goed rjochte shots. En doe, nei't se de tank mei har bleate foet skansearre hie, konstatearre se:
  - Wy mei ús ûnferoarlike en heroyske wil!
  Marusya smiet in hiele bosk granaten mei de bleate fuotten. Sa draaide it selsridende gewear fan 'e nazi's om en piepte:
  - Ik sil de sterkste wêze!
  Alla, dy't de transporter út 'e nazi's mei in goaie sloech, granaten mei in bleate hak, seach, korrigearje:
  - Ik net, mar wy! Alles is sterker!
  Alyonka song om har fjochtsstimming te ferheegjen, komponearre ûnderweis. En de rest fan 'e famkes, skeaten op 'e nazi's, helle op;
  Wy binne de famkes fan it lân fan de USSR,
  Wat in fakkel is foar de hiele wrâld ...
  Lit ús sjen litte, witte de grutheid fan in foarbyld,
  Hjir wurde heldedieden songen!
  
  De famkes waarden berne ûnder de reade flagge,
  En de bleatefuotten razen troch de froast ...
  Dochters en soannen fjochtsje foar Ruslân,
  Soms jout de breid de keardel in roas!
  
  D'r sil in reade flagge oer it universum wêze,
  Ljocht sa helder as in fakkelflam ...
  Ommers, wy hawwe in heroyske swing,
  En ús spandoek fonkelt as in reade tas!
  
  Leau net, de ferdomde fascist sil net foarby gean,
  En de Russyske geast sil nea ferdwine ...
  Victory sil in einleaze akkount iepenje,
  Litte wy hallo sizze tsjin elkenien!
  
  Ruslân is in prachtich lân
  Jo joegen kommunisme oan 'e folken ...
  Foar altyd royaal jûn troch God,
  Foar it heitelân, foar lok en frijheid!
  
  De fijân sil it Heitelân net kinne ferslaan,
  En hoe wreed hy ek wie slûch ...
  Us ûnoerwinlike Russyske bear,
  De soldaat fan Ruslân is sa ferneamd om syn oerwinning!
  
  Moai Sovjet lân
  De famkes deryn binne grutsk dat se moai binne...
  Se is ús jûn foar altyd troch berte,
  En lit ús earlike Komsomol-leden wêze!
  
  Wy fjochtsje oan 'e râne fan Moskou,
  In blizzard fan sniedriften, en de famkes binne bleatefoet ...
  Lit ús it heitelân net oan de satan jaan,
  Wy sjitte sels sekuer mei skiten!
  
  Dus yn in grime binne de famkes entûsjast om te fjochtsjen,
  En se smyt in bleat eksploazje-pakket mei de hak ...
  Hy is gewoan in fascist, om't hy der cool útsjocht,
  Yn feite, gewoan in kweade Kaïn!
  
  Fijannen kinne famkes net ferslaan,
  Se binne berne ûnder sa'n stjer ...
  It ûnoerwinlike meunster is ús bear,
  Wa makke it heitelân in frou!
  
  Wy Russyske famkes binne goed
  Wy binne net bang foar marteling en froast ...
  En ôfwize, leau de oanfal fan 'e kweade horde,
  De fijân sil pissig wurde fan 'e dosis!
  
  De fijân wie by steat om te triuwe werom út Moskou,
  Ek al hat er in soad macht...
  Wy famkes binne sa grutsk op ússels
  Tsjinstanners ferdwine allegear yn 'e grêven!
  
  Leau net, Ruslân kin net ferslein wurde troch fijannen,
  Sûnt elke ridder fan luiers ...
  De jager is feroare yn in proai,
  En de tsjinstanner is noch in bern!
  
  Mar de Russyske geast, leau de grutte geast,
  Dêryn, jo witte, binne sokke krêften ferburgen ...
  It sil ferpletterd wurde foar de fijân yn pluis,
  Ommers, ridders binne ûnoerwinlik yn fjildslaggen!
  
  Drop jo twifels famkes
  Wy binne de dapperste witten yn 'e wrâld ...
  Lit ús de horden fan 'e satan yn 'e hel smite,
  Litte wy de tsjinstanners fan allegear yn it húske weagje!
  
  De hillige oarloch sil einigje
  D'r sil frede en moarn wêze oer de planeet ...
  Se is foar altyd mei de sinne witte jûn,
  Om foar altyd de simmer te blazen!
  
  En it kommunisme ivich yn gloarje,
  En Lenin en de grutte Stalin binne by ús ...
  Yn in bloedige film is pas no faksisme,
  En ús wil leauwe is sterker as stiel!
  
  Myn Ruslân regearret ieuwenlang
  En joech lok oan it hiele universum ....
  Need stielen fist sterkte
  En prowess, mar in ridlike spill!
  
  
  
  HEKSEN CREATING WONDER WAPENS
  Gerda, Charlotte, Magda en Christina, dy't destiids troch de Tiger testen waarden, ûntwikkelen ek in kânsryk model: Panthers -2. De famkes pleatsten de motor en de oerdracht yn ien blok - oer, en makken de toer smel en lytser. En de Fersnellingsbak waard ynstallearre op 'e motor sels. As gefolch, de "Panther" -2 die bliken in silhouet ûnder twa meter, en it oantal bemanningsleden waard fermindere nei trije minsken. De dikte fan it pânser fan 'e foarholle fan' e romp ferhege nei 120 mm ûnder grutte hellingen, en de kanten oant 82 mm ûnder hellingen. En de tuorren binne oant 150 mm foarholle en 82 mm kanten, ûnder hellingen. Tagelyk waard it hiele reau werombrocht nei 35 ton, wat it mooglik makke om te kommen mei in motor fan 700 pk en ferhege de snelheid en manoeuvreerberens fan 'e tank. Tagelyk is ek de patens fan 'e auto ferbettere, en it chassis is lichter wurden en folle makliker te reparearjen en te ûnderhâlden. D'r binne yn totaal seis rollers, wat praktysk en handich is. Hitler liked "Panther" -2 en kaam yn 'e searje fan septimber trije en fjirtich. De auto is suksesfol, mei in goede, pânser-piercing en rapid-fire gun. Se wurke en ferhuze fluch, mei poerbêste ergonomie.
  En it wichtichste, it wie makliker te meitsjen en easke minder metaal. En tagelyk waard it ûnderskieden troch kapitaal oerlibjen. It is net sa maklik te brekken troch sa'n auto mei grutte hellingen fan harnas.
  De Sovjet troepen krigen in serieus probleem. Boppedat, de Dútsers yn stee fan it programma Fau ynvestearre yn de ûntwikkeling fan in populêre jager, en makke de XE-162, ienfâldich en goedkeap te meitsjen en hiel licht en manoeuvreerber.
  Dizze masine die bliken te wêzen ûntwikkele yn geunstiger omstannichheden, en relatyf maklik te betsjinjen. En it is net sa maklik foar har om te gean.
  Ik oplein oan 'e Sovjet en alliearde troepen, fûle, loft fjildslaggen. De jager woech as leech mar oardel ton en bestie hast hielendal út hout. Sa blykte de masine ekstreem effisjint te wêzen.
  De situaasje waard fergrutte troch it feit dat Dútske famkes aktyf yn 'e loftfeart ienheden begûnen.
  Albina en Alvina begon aktyf te skoaren, fjochtsjen, yn 'e regel, op bleate fuotten en yn ien bikini. En dizze famkes koenen net delslein wurde. En se snijden sels sa aktyf de fijân ôf. En wat wiene dy blondjes moai: gewoan echte Ariërs!
  Albina drukt op de trekker mei in sierlike skonk en snijt in pear Sovjet-fleantugen del en sjit:
  - Gloarje oan it Tredde Ryk!
  Alvina drukt op de trekker mei har skarlaken tepel, en rekket trije Sovjet-auto's en raast:
  - Gloarje oan ús heitelân!
  Fjochtsje famkes - jo kinne net sizze dat se swak binne. Nee, se binne tige agressyf en kinne elkenien yn stikken skuorre.
  Dashing as gehiel, dit leger. En yn 'e winter stabilisearre de frontline. Mainstein lansearre in tsjinoanfal, en wist te ferslaan de Sovjet troepen oer de Dnjepr, it meitsjen fan in pear grutte boilers. De Dútsers koene it offensyf ek by Leningrad ôfslaan. Hjir fertrouden se op in krêftige ferdigeningsliny. Plus, nei de nederlaach yn Oekraïne, Stalin fuorthelle ferskate divyzjes út dizze rjochting en tastien de Dútsers te wjerstean de oanfallen. It front hold út, en de Dútsers koene it winterdeis oer de hiele omtrek fan 'e oanfal hâlde.
  Gerda fochten persoanlik op de "Panther" -2, tegearre mei de famkes. En nettsjinsteande de winter fochten de beauties bleate fuotten en yn mar ien bikini.
  Gerda drukte mei de bleate teannen op de joystickknoppen, sloech de fijân en piepte:
  - Gloarje oan ús ryk!
  Charlotte drukte ek de lever mei har bleate teannen, sloech de fjouwerentritich toer ôf en befêstige mei agression:
  - Gloarje oan 'e helden!
  Kristina sloech troch op de knop te drukken mei har skarlaken tepel en, sloech de Sovjet-masine, piepte:
  - En eare oan ús!
  Magda skeat in burst fan fjouwer masinegewearen ôf, snijde de Sovjet-ynfantery mei help fan har bleate teannen ôf en joech út:
  - Ivige, oerwinnende gloarje!
  Sa binne de famkes stout en neaken, har rûne hakken skitterje.
  En op 'e oanpak fan "Tiger" -2, dizze tank, mei in gewicht fan fiifenfyftich ton, belooft in beskerming fan 250 mm foarholle en kanten fan 170 mm.
  Dat mei in 88-mm kanon yn 71 EL, in hiel fatsoenlike auto.
  En yn 'e maitiid geane de Dútsers al foarút yn Itaalje en ferpletterje de bûnsmaten mei fertrouwen.
  Se nimme Napels en falle Sisylje binnen.
  En hûnderttûzenen Alliearde troepen jouwe har oer. En smyt se yngeand. De Dútske Panthers binne net te stopjen.
  En de famkes litte de Ingelsken op 'e knibbels falle en tútsje har bleate, beitele skonken, en slikje mei de tonge de rûne hakken fan 'e moaien.
  Yn juny besykje de Alliearden foarút te kommen troch troepen yn Normandje te lânjen. Mar se lizze dêr in ferpletterjende nederlaach. Wer, hûnderttûzenen finzenen, en in protte fongen apparatuer.
  Roosevelt krijt in hertoanfal en rekket ûnmooglik. De Feriene Steaten besykje sa'n lestige oarloch te beheinen. Brittanje besjocht opsjes foar fermoedsoening mei de Fritz. De situaasje wurdt fergrutte troch machtiger bombardeminten fan Ingelske stêden mei strielfleantugen. En Britske jagers kinne sokke fleantugen net ynhelje.
  Dat Churchill begjint om frede te freegjen. Mar de Fuhrer is relentless. Hy is barsten fan it bewustwêzen fan syn eigen krêft.
  Mar de Britten binne it noch altyd iens mei frede. En dit makket Stalin soargen, dy't de Führer in wapenstilstân biedt. Hitler stimt yn om de fijannigens foar trije jier te stopjen, op betingst dat der gjin partisanen sabotaazje is, en de partijen bliuwe by har grinzen, en de USSR sil oalje en brea ferkeapje oan de Dútsers.
  Stalin stimde dêrmei yn ... En de Fritz makken har hannen los.
  De earste staking is fansels Gibraltar. Nei't jo dizze festing ferovere hawwe, kinne jo troepen oer de koartste ôfstân nei Afrika oerdrage. By it bestoarjen fan 'e festing, de Dútsers brûkten de lêste MP-44 assault rifles, de famkes ek ferbettere se: se makken se folle makliker en betrouber.
  En Albina en Alvina fochten yn 'e loft, de famkes dy't de Dútske fleantugen folle praktysker en flugger makken.
  En hja ferpletteren de bûnsmaten rjochts en lofts. Gibraltar soe op 'e beweging nommen wêze. Franco waard twongen om yn te stimmen mei Hitler syn ultimatum. Lit de nazi's jo lân net besette.
  De Dútsers fersnelden op tanks en bruts yn it plak fan de fijân yn.
  Nei de fal fan Gibraltar kaam de Fritz Marokko yn. En se ferhuze, feroveren gebieten. Fritz tanks bewege benammen yn Algerije. "Panther" -2 glydt fluch op it sân. It waard opwurdearre mei in machtiger motor, en it ried. Panther-2 folslein tefreden it leger mei syn foarholle beskerming, en de Tiger-2 wie oer it algemien in geweldige tank. De bûnsmaten foelen as delslein.
  Dútske famkes fochten yn 'e woastyn, meast bleate fuotten en yn bikini's. Se smarden de hûd allinich mei in spesjale beskermjende crème, sadat it net ferbaarne soe.
  Doe sette de skientme fan 'e finzene Ingelsen op 'e knibbels, en meitsje de hakken fan 'e famke. En se fine it leuk, benammen de Afrikanen, dy't it mei entûsjasme dogge.
  It fyftichste jier wie tige suksesfol foar de Dútsers, se feroveren it grutste part fan Afrika, it Midden-Easten. En yn 'e earste helte fan' e sechsenfjirtichste jier feroveren se ek Yndia, en Birma en de rest fan Afrika. En der wiene mear problemen mei de oanfier fan troepen, it útrekkenjen fan kommunikaasje, it terrein, as mei it ferset fan 'e Britske en Amerikaanske ienheden. Boppedat wiene de koloniale troepen net botte ree om te fjochtsjen. Yn technology hawwe de Dútsers in oerweldigjend foardiel yn kwaliteit. Bygelyks, ME-262 X, en hat in snelheid fan maksimaal 1200 kilometer yn 'e oere, en is bewapene mei fiif fleanmasine gewearen. En de Feriene Steaten en Brittanje, hoewol min of mear geskikt binne foar fjochtsgebrûk, hawwe gjin straaljagers, en bommewerpers noch mear.
  Boppedat, de Dútsers hiene diskoteken, ûntwikkeljen, de snelheid fan 'e oarder fan fjouwer lûd. Se wiene folslein ûnkwetsber foar lytse wapens, troch de laminêre jet dy't om 'e auto's streamde. Mar dêrtroch koene se sels net sjitte. Mar oan 'e oare kant wie it mooglik om in bom fan in hichte ôf te fallen, en it te brûken yn ferkenning, en it wichtichste, ram fijân auto's troch se del te slaan mei jets.
  Flying saucers binne effektive wapens mei in lange berik en binne by steat om te fleanen fan Europa nei de Feriene Steaten. En se waarden soms riden troch hiel moaie famkes dy't leaver bleatfuotten en yn in bikini fjochtsje.
  Hjir binne Gertrude en Eva yn flecht. Dit binne twa prachtige cuties. Bygelyks, in swarte Amerikaan waard fongen. Bûn oan in log. En sa op syn manlike folsleinens rieden se foar in lange tiid dat de finzene ferlear it bewustwêzen, oerwurke.
  En no naam Gertrude, mei har bleate teannen, de diskette en rjochte op it doel, delsjittende Amerikaanske fleantugen. Hjir is in fjochtsjen famke.
  En ek Eva rjochtet mei help fan har bleate teannen in auto mei deadlik geweld op de fijân.
  En fûleindich ramt de fijân, en de auto's fan Ingelân en de FS falle.
  De lâning fan de Dútsers pland foar ein novimber. Earst, gjinien wachtet op dit stuit. Feitlik is it waar net sa goed en it is riskant om te oerlibjen. Mar op rêstige dagen kinne jo swimme oer it Ingelske Kanaal en lân. Derneist binne d'r foardielen yn 'e nachtlâning, om't it nachts folle dreger is om te ferdigenjen.
  De Dútsers hiene tsjin dy tiid de Ingelske en Amerikaanske floaten tige fermoarde.
  Sa waard de lâning sûnder problemen ferwachte. Spesjale bataljons fan famkes soene in krêftige opfallende krêft wurde, dy't sels yn 'e froast fan ein novimber bleatfuotten wiene yn mar in bikini.
  De lâning begûn op 26 novimber 1946. Op it jubileum fan de ferkiezings foar de Ryksdei, wêrnei't Hitler de funksje fan Rykskânselier krige.
  Der wie gjinien om de lâning te stopjen. En yn it offensyf diene grutte massa's ynfantery en sels de lêste piramidale tanks mei. Dy't net út elke hoeke penetrearre wurde kin.
  De famkes fjochtsje fansels yn har, en hannelje moedich.
  En guon krigers brekke al bleatfuotten de iisrâne op plassen dy't nachts beferzen binne. En se fjochtsje hiel hurd. En se dogge geweldige wûnders. En as se mei har bleate teannen granaten smite en de Britten útinoar skuorre, wurdt it ekstreem koel ...
  Gerda, oan 'e oare kant, fjochtet op 'e Tiger-4 piramidale tank mei in kanon en in bomwerper, en tige moedich. Stjoert projektyl nei projektyl, en skuort fijannen útinoar.
  Net hannelje troch te waskjen sa troch te rôljen, mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick drukke, raast it famke:
  - Wy bleate de tosken aktyf, wy ferneatigje tige sterk!
  Charlotte brûkt in skarlaken tepel by it sjitten, drukke it op 'e joystickknop en slacht de fijân, tjirp:
  - Us universele bouteam!
  Lupanula mei in raketlanser en Christina mei bleate teannen. Se smiet in protte tsjinstanners en gromde:
  - Foar de grutheid fan it Tredde Ryk!
  Magda raasde har efternei. Dizze kear mei in strawberry tepel. Tore de fijân en raasde:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Hjir binne de famkes fan it supernivo! En hoe't de ynfantery fan 'e famkes mei bleate fuotten draaft, granaten op 'e gong smiten. En hoe grut en deadlik it is.
  De famkes binne sa fjochtsjen en moai.
  En se ferpletterje de Britten rjochts en lofts. It is net ferrassend dat Ingelân mei sa'n offensyf en lâning troch sawol Frankryk as Noarwegen, mar tsien dagen úthâlde. Dit is geweldich!
  De metropoal foel. En de folgjende etappe is in reis nei Amearika. Yn febrewaris fierden de Dútsers, nettsjinsteande de winter, in lâning yn Yslân: Operaasje Ikarus, en feroveren dit wichtige gebiet.
  En wer namen bleatefoet famkes út ferskate SS-bataljons diel oan 'e fjildslaggen.
  En it slagge har troch har bleate hakken troch de snie te flitsen.
  Stalin stelde Hitler yn maart 1947 in mienskiplike oarloch tsjin de Feriene Steaten foar. De Führer gie dêrmei akkoart, mar op betingst dat de USSR allinnich Alaska weromkrije soe, op ien of oare manier juridysk grûngebiet. En sil net mear freegje.
  Stalin wie it iens mei dit ... En de ynvaazje fan Sovjet troepen troch Alaska begûn. Sa rap en brutaal.
  Nije Sovjet-tanks wiene yn beweging.
  De bemanning fan Elizabeth fochten op 'e earste, eksperimintele en net hielendal foltôge T-54 tank. april 1947. Der leit noch snie yn Alaska, mar Russyske famkes fjochtsje bleatefoet en yn bikinis. En sokke moaie famkes.
  Elizabeth sjit mei har bleate teannen op 'e fijân. De Amerikaanske Sherman hits. En har tosken bleat, seit de strider:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it grutte kommunisme!
  Ekaterina sjit ek mei bleate fingers fan beitelde skonken en squeals:
  - Gloarje oan 'e oerwinnende resultaten fan ús leger!
  Elena skeat ek, dizze kear mei de skarlaken tepel fan har boarst, sloech de fijân mei in heul goede mark en grommele:
  - Gloarje nei nije beslissende oerwinningen!
  Euphrasia, sloech op 'e tsjinstanners, mei in aardbeien tepel, en slaan "Pershing" blaft:
  - En wy sille winne!
  Warriors blykber ferspraat as shrews. En sa wurde de Amerikanen terske.
  Hjir treft in projektyl de foarholle fan 'e tank, mar rikochearret daliks ôf. Elizabeth raast en springt:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme!
  En hy stjoert ek in projektyl as antwurd, mei help fan syn bleate teannen. Dit is in famke dat op in echte missy is.
  Sa binne de skientme fan 'e striid.
  Sovjet troepen holden út yn Alaska. En yn maaie kaam de alderearste IS-7 ferbylde yn metaal.
  En dêrop stiet de tankbemanning fan Alenka.
  Hjir is sa'n fjochtfamke. Wylst er skeat op 'e fijân, hy rekket him ekstreem akkuraat.
  En it gewear, hoe machtich: 130 mm. Se slacht de fijân fan in lange ôfstân. Foar de Amerikanen is de wichtichste tank noch altyd de Sherman, dy't allinnich goed is foar it skoaren fan Dútske en Sowjetske tankaces. Der is in wat better Pershing, mei in machtiger gewear as de 90mm kaliber. En de tige lytse "Superpershing", waans gewear is 90 mm yn kaliber en hat in loop lingte fan 73 EL, is by steat om ta te rieden in gefaarlike wûne op de Sovjet IS-7 masine oan board en tichtby. Amerikaanske gewearen nimme hielendal gjin piramidale Dútske tanks út alle hoeken. IS-7 wurdt yn 'e kant slein. T-54 - "Superpershing", kin nimme tichtby de foarholle, en oan board op in ôfstân. Mar foar no, de USSR hat de wichtichste tank T-34-85, dat is noch net nommen út produksje en fjochtsje de Amerikanen. It is likernôch gelyk oan de Sherman, en swakker as de Pershing.
  Sa hawwe de Sovjet-soldaten it dreech. En se sjogge mei oergeunst nei de ienige, de alderearste eksperimintele tank IS-7.
  Dizze auto is grutsk en cool.
  De IS-2 en IS-3 fjochtsje ek. De lêste masine yn 'e foarholle wurdt net penetrearre útsein foar de "Superpershing". No, de IS-3 kin ek yn it ûnderste part fan 'e romp trochstutsen wurde.
  De IS-2 is wat swak yn 'e frontale pânser fan' e turret.
  De famkes Natashka en har team fjochtsje op dizze tank. Fighting beauties. En se fan 'e IS-2 leverje ferpletterjende klappen, mei deadlike projektilen.
  Natashka drukte har fuotten mei har bleate teannen, en smiet de moardner út, brekke troch de Amerikaanske en vyaknula:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it goede kommunisme!
  Zoya drukte har skarlaken tepel tsjin 'e moardner en rôp:
  - Foar Aryske frede en oarder!
  Augustinus blaasde ek mei in obliteraasje mei har bleate heel, sloech de fijân en blafte:
  - Foar beslissende oerwinningen!
  En as lêste smyt Svetlana har skonken út mei help fan har bleate teannen, snijt de fijân del en piept:
  - Foar grutte krêft!
  Krigers fan it Reade Leger rieden op troch Alaska. Simmer kaam en it wie waarm, en it wie moai foar famkes yn bikini en bleate fuotten op tanks. Nei't de Dútsers Grienlân oerwûn hawwe, kamen se yn Kanada telâne. En út it suden se begûn te ferhúzjen út Argentynje. Yn Brazylje wie der in splitsing yn pro-Dútske en pro-Amerikaanske fraksjes. De Dútsers besleaten mei in krêftige klap fan harren mear striidbere divyzjes de saak yn harren foardiel.
  De nazi's hiene in machtiger en effektive oanfalskarabiner, dy't fan in lange ôfstân en heul fluch skeat. De Yankees leinen nederlaach nei nederlaach.
  In nij team fan Ingelske famkes, ûnder lieding fan Jane Armstrong, kaam op út it suden ... De strider focht yn 'e simmer yn Brazylje ... De pro-Amerikaanske troepen fersetten har traach tsjin.
  Mar yn Fenezuëla waarden de froulike krigers konfrontearre troch Amerikaanske troepen. Se fochten op 'e ferâldere "Panther" -2, dy't al praktysk stoppe is yn it foardiel fan piramidale modellen fan apparatuer.
  Mar de Britten, sels op dizze tank, wiene sterker as de Amerikanen. Se skeaten út it gewear op 'e Shermans, dy't al hopeleas ferâldere wiene, se koenen allinich op gelikense betingsten fjochtsje mei Sovjet-tritich-fjouweren.
  Jane skeat mei har bleate teannen fan in ôfstân. Sla de fijân en tjirp:
  - Dit is de grutheid fan Brittanje - it sil net ferdwine!
  Gringeta sloech har mei beitele skonken mei har bleate teannen yn 'e fijân. Se smiet de Sherman en piepte:
  - Us keninkryk sil cool wêze!
  En hja liet har tonge sjen!
  Doe skeat Monica, sloech de fijân rjocht op doel mei har bleate fuotten en koarde:
  - Foar it heil fan 'e siel!
  En nei harren lupanula en Malanya. Akkuraat rekke de mear gefaarlike Pershing, brekt syn romp.
  Fansels koarde se mei bleate teannen:
  - Glorie foar de ideeën fan 'e keninklike krêften!
  De famkes fochten hiel agressyf en konstruktyf.
  En yn Kanada ferhuze selekteare Dútske ienheden. Gerda op de tank "Tiger" -4 piramidale ferpletterde Amearika en syn hearskippij. En hja bruts ûnder de ferpletterjende klappen fan 'e fijân.
  Gerda skeat mei help fan har bleate teannen, sloech de fijân en rôp:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Charlotte sloech ek, dizze kear mei de skarlaken tepel fan har boarst, troch de Amerikaanske auto en gurgle:
  - Foar de grutheid fan Dútslân!
  Christina rekke ek de fijân. Se ferplettere syn harnas, mei help fan bleate fingers fan beitelde skonken, as in aaishell, en gurgle:
  - Foar ús fenomenale prestaasjes!
  Magda rommele ek, de fijân ferplettere as klaai en raasde:
  - Foar sokke middels dat it ûnmooglik is om te sizzen yn in mearke, net te beskriuwen mei in pinne!
  Dêrby moat opmurken wurde dat de famkes binne ekstreem striidber en hiel mobyl. It is ek echt leuk mei harren.
  En doe foelen de wichtichste stêden fan Kanada: Quebec en Toronto. En it libben waard better, Fritz en leuker ...
  Hitler ferklearre dat Amearika ôfmakke wurde soe!
  Mei de ûntwikkeling fan de atoombom slagge de Feriene Steaten net. It is te sjen dat it gelok yn dit gefal út Amearika yn it foardiel fan de Wehrmacht kearde. No en? D'r binne oare fûneminten foar oerwinning en sukses. It is dus te betiid om te wanhopich.
  Mar de Fritz mei harren bûtenlânske rezjiminten binne fier superieur oan de Feriene Steaten as troepen. En se binne by steat om in protte te ferneatigjen de fijân.
  Hjir fong Gerda bygelyks in swarte jager. En hja pinige him sa, en twongen him om leafde te meitsjen, dat er syn hoeven sakke. En it is eins moai cool.
  Yn 'e hjerst fan sânenfjirtich kaam de Fritz it grûngebiet fan 'e eigene fan 'e Feriene Steaten yn. Sowjet-troepen fochten noch yn Kanada.
  Alenka op de IS-7 fochten mei in hiele brigade fan Shermans en Pershings. De Shermans wiene hjir fan 'e Firefly-klasse, mei in lange loop 76mm kanon, wat gefaarlik is foar de IS-7 by it sjitten yn 'e kant. Sa sieten de famkes yn in serieuze sitewaasje. IS-7, foar al syn fertsjinsten, hat in kanon mei beheinde munysje en net te fluch-firing.
  Hjir skeat Alenka mei help fan har bleate teannen, sloech de Amerikaan en piepte:
  - Op myn oarlochspaad!
  Anyuta sloech op syn beurt, mei help fan in skarlaken tepel, sloech de Sherman en rôp:
  - Foar de oerwinning fan 'e USSR!
  Alla klopte ek mei help fan bleate teannen. It trochboarre de Amerikaanske auto en rôp:
  - Foar de ideeën fan it kommunisme!
  Maria sloech ek, mei help fan in ierdbei-tepel, sloech de tsjinstanner yn stikken en sisde:
  - Foar de grutte hânskriften fan Lenin!
  En Matrena joech yn mei har bleate hakke, ferplettere it harnas fan 'e Sherman en piepte op 'e top fan har longen:
  - Foar myn ridders fan ljocht!
  Dit is de fiif, dit binne de famkes - cooler kinne jo net fine! En se binne allegear sa jong en fris. En de famkes rûke nei huning. Gjin wûnder dat de soldaten mei sa'n wille de boezem fan Venus slikje mei de tonge. En se lekke noch.
  Ja, de IS-7 beswykte werom, sadat it net oan flarden skuord wurde soe. Dêrom is dit in tank, alle tanks binne in tank.
  Miskien útsein it piramidale Dútske ...
  Mar de measte Shermans binne fermoarde, en de rest lûkt har werom.
  Dat is hoe't de Sovjet-famkes snijden.
  En yn 'e loft binne Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya de Fritz terske. Dat Pokryshkin is gjin wedstriid foar dizze famkes. En de beauties fjochtsje bleate fuotten en yn in bikini. En de skarlaken tepels fan 'e boarsten wurde brûkt by it sjitten, wat de fjochtseffektiviteit fan it fjoer fergruttet.
  Mar hy begrypt Albina en Alvin better. De famkes wisten seis graden fan it Ridderkrús te heljen. It heechste seisde klasse Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikenblêden, swurden en diamanten waard har takend nei't se elk mear as tûzen fleantugen delsketten.
  Hjir binne de famkes - famkes foar alle famkes ...
  Mar beide Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya sammele elk mear as twahûndert fleantugen. En se hiene al acht stjerren fan 'e held fan' e USSR.
  Anastasia drukte har bleate teannen op 'e knop fan it fleantúchgewear en sloech in Amerikaanske auto del, piipjend:
  - Ik haw in super famke!
  Alenka Sokolovskaya sloech de fijân mei help fan de skarlaken tepel fan har boarst, sloech trije fleantugen del en blafte:
  - En ik bin noch koeler!
  Dit binne famkes, sokke famkes!
  En ferneatigje Amearika.
  No, fansels, Alvina en Albina meitsje it noch leuker en cooler.
  Alvina brûkt skarlaken tepels by it sjitten ...
  En Albina aardbei ...
  En beide famkes binne tige dol op it wurkjen mei de tonge mei jade, pulsearjende roeden. Se hawwe sa'n passy en in leauwe fan agression!
  Albina drukte har bleate teannen en tjirre:
  - En se geane nei see, driuwende famkes!
  Alvina, fjoer, befêstige:
  - Cool elemint, killing elemint!
  En no kamen de Dútsers en de Sowjets en de Japanners djipper yn it Amerikaanske grûngebiet yn.
  De Japanners hawwe har eigen fjochters: ninja famkes. Hiel moedich en fjochtsjen.
  Hjir is in blau ninja famke, hoe't se in skearmes mei har bleate teannen loslitte, de hollen fan 'e Amerikanen ôfsnije en blathers:
  - Se komme net troch!
  En hy snijt de mûne mei swurden.
  En it giele ninja-famke sil in echte fan hâlde mei swurden. En dan, mei bleate teannen, sil hy gifnaalden goaie, en se lansearje mei it fermoardzjen fan Yankee-troepen, slaan tsjinstanners.
  En gûlt boppe syn longen:
  - Yn alle Japanske gloarje!
  En it famke mei read hier, lykas de skuorjende mûne hâldt, en snijt de fijannen.
  En dan sil er it mei syn bleate teannen nimme en der op slaan en de Yankees yn ferskate rjochtingen ferspriede. Dit is de skientme fan 'e striid.
  En brul:
  - Wy binne ninjas!
  En dan sil in famke mei wyt ninjahier in helikopterresepsje hâlde mei swurden. Hakje tsjinstanners op, ferpletterje se. En út 'e skarlaken tepel slacht it mei bliksem, razend:
  - Foar de oerwinning fan Japan!
  No, nimmen kin sokke dieven wjerstean! Hjir binne de famkes, alle famkes famkes ...
  En se binne sa agressyf.
  Mar hjir rommelje de fjildslaggen mei kolossale yntinsiteit. As krêften bewege út it noarden en suden, letterlik drukke Amearika mei gigantyske tangen.
  Hjir is in klip fan it eartiids glorieuze lân dat de ferbylding wankelet.
  Oan 'e ein fan 'e hjerst hiene de Fritz har al aardich yn it grûngebiet fan' e Feriene Steaten keppele.
  Hjir fjochtet Gerda yn de Tiger-4 tank en tinkt ûnderweis oan har eardere,
  Ek hiel glorieuze feats.
  Gerda wie wat ûnder it bloed, mar se wie bliid. Mar de stimming waard bedoarn troch de freeslike stank dy't út 'e ôfsnien búk fan 'e ghoul kaam en de eangst dat der nochris hûndert, as net mear, fan deselde skepsels oanrinnen soene.
  Charlotte naam ûnderwilens har hurde tsjinstanner by de holle en fierde in deadlike "dûbele Nelson" technyk út, en draaide de nekke fan it skepsel. De fûle strider hjir blykte te wêzen yn 'e rol fan in soarte fan mem Teresa - yn termen fan genede oan' e brutaal slein ghoul. Utdrukt:
  - Ik bin aardich, aardich, en mem is aardich - as in wize ûle!
  Gerda wie benaud:
  - Begrypst it net?
  Charlotte wie ferrast.
  - Wat moat ik begripe?
  "Sille dinosaurussen of hybriden fan rotten en kakkerlakken net hearre?" Gerda knypte har lippen op.
  Charlotte giechelde.
  "Ik hie net ferwachte dat jo sa'n stront wêze soene!" Ja, wy sille deadzje op syn minst tûzen fan harren!
  - Se slaan dy op 'e holle mei in knuppel!
  - Net. Leau my, de megagnoom kin ús hearre. - Doe stottere it famke. "As de sultan fan 'e dwergen him net helle, dat is, him net nei de tsjinst rôp, dan koe hy net te fier fan ús ôf gien wêze.
  Gerda frege mei tige swak fertrouwen:
  "En de oare dwergen, elven, annihobbits?"
  Charlotte ferdwûn fluch mei manlike ûndogens har lêste hope:
  - Oaren, miskien hearre se, mar wat skele se dêr oan? Kent allinnich megagnome Kiy-Dar.
  Gerda begûn har bloedbevlekte skonk op in grut weelderich blêd ôf te feien. It blêd like allinnich nei bûten ta sêft, mar eins wie it stekkerich. De bleate blonde joech in moraal:
  - Net alles is goud dat glinstert, mar alles wat stjonkt - blykt altyd stront te wêzen! D'r is safolle smoargens yn 'e wrâld dat it ûnmooglik is te leauwen yn' e suverens fan 'e skepper, sels nei it nimmen fan in pear stappen op' e grûn!
  As antwurd sisde de Fjoerduvel wer mei lucht yn har plestik piip. Doe harke de famkes lang nei de nacht. Mar de megagnoom Kiy-Dar hearde net, of koe sels net hearre. En hjir wie dúdlik gjin oare kabouter.
  Gerda song:
  - As in freon ynienen gjin freon noch in fijân blykte te wêzen, mar in kabouter ... Dit betsjut dat wy wachtsje op in gekkehûs!
  Charlotte ûnderbriek har freon:
  - No, wolle jo dat wy oerlein wurde troch in legioen ghouls? Kom op mei dyn fuotten, en gau!
  Noch ien kear gongen se har saaie rin troch, al wiene beide krigers al siik fan wurgens. Soms foel Gerda ûnderweis yn 'e sliep, yn swiete koarte mominten like it dat er lei, rêstend (in soarte fan sliepen yn in dream - it is gewoan ûnbidich koel!). Mar de fisioenen brokkelen as in klaaiklump dy't op 'e grûn foel - maklik en sûnder muoite trille allinnich it lichem senuweftich. En doe begûn alles wer, as swaaide in ûnsichtbere slinger. Der wie in soarte fan heale realiteit en heale realiteit om, ik moast myn eachlidden bulte sadat se, swier, net tichtgienen. De bleate fuotten fan 'e famkes waarden wreed trochstutsen, mar it wie dizze skriklike pine dy't har net folslein ferjitte en har realiteitsgefoel ferlieze. En it lânskip feroare stadichoan.... Hege muorren lieten dúdlik troch it tsjuster omhinne sjen, de wurge blonde strider siet as yn in swarte stiennen gong. Der wiene lûden, de swiere echo fan syn rinnen. En der wie noch wat ferskrikliks en roerleas foarút. Iets libbens, it, wylst it ûnsichtber wie, wachte op 'e famkes, en se rûnen derhinne. Fansels woene se net yn 'e hel falle, mar se rûnen dochs as skiep efterfolge troch in tiger. It is net iens dúdlik wêrom, se begûnen te dreamen fan sokke rommel, miskien fanwegen de ekstreme fysike ynspanning fan 'e lêste wiken fan' e oarloch yn 'e woastyn fan Afrika en de bergen fan Aazje ...
  Gerda flústere:
  - En sels de himel kin in hel wêze, dat jo net lang nei de hel hoege te swimmen!
  Iets pakte it famke yn 'e hân. It bewustwêzen gie werom nei de strider. Se fûn har ynienen stil stean. De grûn hellet sêft foarút. En der wie in flau spatsje wetter. Frisheid en focht sykhelle it útputte gesicht fan it famke yn.
  Gerda rôp:
  - Wow, jo kinne sels nei de himel rinne!
  - Wier! Charlotte suchte mei gefoel. - It plak dêr't de fallen soldaten fan Grut-Dútslân bliid wêze. - Har sonore stridersstim wie fol fan echte wille.
  Gerda dielde dit optimisme net:
  "Mear as it foarfjild fan Virius.
  Charlotte sei entûsjast:
  - Wêr in fjild is, dêr is in fjild!
  Gerda tocht oan de leginde, tocht hoe't se ûnderweis nei it Ryk-Saray in lytse sulverwetterrivier oerstutsen. Fan 'e hichte fan it keninklik hynder like de oerstek maklik en fluch leuk. De blonde strider fielde sels as in sultan, of in sultana, dy't trouwens noch better is! Mar it is ien ding om te sitten op in reus elite hynder, en in oar ding te reizgjen op jo eigen skonken fan in goadinne. Ik freegje my ôf hoe djip en ferriederlik dizze rivier is?
  Gerda merkte slûchslim mar figuerlik op:
  - En it foarfjild is myn!
  - Kinsto swimme? It readhierige famke draaide har nei har ta.
  Gerda skodholle.
  - Wat in domme fraach. Wêr hawwe jo in fertsjintwurdiger fan it elite SS-bataljon sjoen dy't net swimme koe.
  Charlotte skodde har flammende krullen beslissend.
  - Ferjit de SS-elite. D'r is in folslein oare wrâld of sels in einleaze universum mei myriaden fan wrâlden. Net alles is sa't it wie by ús!
  "Kin ik?" frege Gerda harsels ôf en seach wer yn 'e leechte dy't yn 'e strider wie.
  Charlotte mompele:
  - No ja, mar gau befalle! De tiid is hast om!
  "Fansels moat ik swimme kinne!" sei de blonde strider fleurich, en seach de twifel oan it sêfte en tagelyk formidabele gesicht fan har freon.
  Butterfly de grutte fan in albatros, mei blau-en-giele flecked wjukken, fladdere syn antennes as in teken fan befêstiging dat de bleate-legged blondine wie it fertellen fan de wierheid.
  "Dat nim ik ek oan, of hast wol," antwurde Charlotte ûnrêstich. - Al kenne jo it sprekwurd: de kalkoen tocht en kaam yn 'e sop, de kraai tocht net en bedarre yn in ratteljen! Yn alle gefallen is it better as jo witte hoe, want ik kin dy net út. En wy hawwe mar ien manier - nei de oare kant.
  Gerda balde de fûsten stiif.
  - Fansels, de koele swom!
  Charlotte warskôge:
  "Wy kinne problemen hawwe mei it swurd!"
  Glamoureuze krigers kamen oan 'e râne fan 'e kust en stapten yn it swarte nachtwetter. Gerda fielde de druk fan it wetter - de rivier hie in lichte stream. De bleate bleate blondine knibbele del en waerd gierig dronken, wêrnei't se it op har wurge, stoffige gesicht sprinkele. De slaperigheid ferdwûn fuortendaliks. It wetter wie koel en sêft, ik woe deryn lizze en de pynlike spieren fan it froulike lichem ûntspanne ...
  Gerda sei mei entûsjasme:
  - En de minen yn it foarfjild binne ûnsichtber!
  - Wachtsje efkes! Charlotte flústere.
  Gerda wie ferrast:
  - En wat binne hjir ek wer de strikken?
  De fûle strider fertroude:
  - Nee, mar ... ik tink dat wy noch kâns hawwe!
  De fjoerkriich tute har wyt plestik wer mei har sponzen. Se harke, seach foarsichtich om.
  Gerda, op har beurt, ûntspande, en like te fieden op godlike enerzjy út it wetter. Charlotte frege har:
  - En sjochst, it is my dreech om my op dit plak te konsintrearjen.
  De bleate blonde seach ek werom. It fielde as soe it gau ljocht wurde. It tsjuster hâldt op mei pikswart te wêzen, om't frij resint ûnrêstige gatten ferskynden yn har ûndjipberens - it like, krekt in bytsje mear, en it deksel fan 'e nacht soe falle. Dat, de efterfolging sil heul gau begjinne. Goed dat se it oan de rivier kamen. Gerda, dy't de wynbrauwen omheech skroefde, seach goed: it wetter wie dúdlik te sjen oan har skonken, dat de manlju gek makke, ûndúdlik - midden yn 'e stream. De oare kant wie hast ferdronken yn tsjuster.
  De sniewite strider sei:
  - As no mar de hannen fan 'e minsken ús útputte lichems streakje mei ieren dy't troch spanning sjen litte. Hoe soene wy der fan genietsje? O lijen fleis fan ûnskuldige famkes. Myn boezem fan 'e goadinne Venus, sa wol leafde en lok, wat elke frou winsket!
  Charlotte naam har pyp wer. Dit kear like it Gerd ta dat der yn 'e loft of yn 'e grûn wat trilde as antwurd. En op 'e bleate hakke fan 'e blonde strider waerd hwat mei spikers wrijven en tagelyk sa tear. Sy stelde:
  - Hjir is se de wille fan in boaconstrictor.
  - Hasto heard? De jonge fjoerige duvel pakte optein har hân. - Stappen fan 'e megagnoom! Och sniewyt wyfke rûkte? Kiy-Dar antwurde. Charlotte tute har freon op it ear. - Leau my, ús oerwinning is ticht, Hy is hjir earne!
  Gerda merkte op:
  - Ja, ticht ... As de Moanne foar in booger!
  Charlotte begon hurder yn har fluit te blazen makke fan magysk plestik makke troch elven (techno-magy lykwols!), en drukte har ear op 'e grûn. Dizze kear wie it wjersidige skodzjen fan de boaiem folle mear opfallend.
  Gerda merkte filosofysk op:
  - D'r is sa'n teken dat hoe langer jo oan it begjin pech hawwe, hoe suksesfol it ein sil wêze!
  - Ja ... - De smaragden eagen fan it moaiste famke skeinden lokkich, - hy kaem op 'e oprop! Key-Dar!
  Gerda lei har finger op har lippen:
  - Ja, wês foarsichtich. Miskien is it hielendal net dat megagnoom, of in skepsel fan in folslein oare folchoarder!
  Se befrieren, harkjend. It triljen fan de ierde waard unifoarmer, swier. Earne yn 'e buert, tusken de "eilannen" fan struiken, makke in enoarm karakter syn paad. Hy wie as in gigantyske geast, hearrich op syk nei in master, ek al wie hy de lêste burdleaze jeugd...
  Charlotte sei:
  - Jo kinne jo wierskynlik net iens alle krêft fan megagnomen foarstelle. Dit binne sokke machtige wêzens dat sels it helfjoer foar har weromkomt!
  Gerda makke fuortendaliks beswier:
  - Nee, wêrom kin ik my net yntinke ... As in kabouter in sterk skepsel is, dan moat in megagnoom in folchoarder fan grutte sterker wêze. Ommers, de tige wurden mega, it is in miljoen kear mear!
  Charlotte, as in famke op in date mei in popstjer, wie it iens:
  Ja, do hast gelyk myn freon! Krekt yn in miljoen, dit is in hiele ûnoerwinlik leger!
  Gerda wie ferrast:
  "Wêrom hawwe jo him net earder belle en ús freonen stjerre litten?"
  Ynstee fan antwurdzjen tute de jonge en readhierige hja-duvel har fluitsje wer, de loft ûntsnapte mei in licht sissen út it bûgde pûst. En ynienen befrear Charlotte yn in heale azem, har smaragden eagen rûnen. De fûle wolf gyng yn it wetter sitten, en rekke Gerda syn hân oan. Ik woe safolle, ik soe har antwurdzje, doe't ynienen ...
  De bleate fuotten fan it famke brânden ynienen fan sa'n skerpe pine, dat se daliks sprongen en ... einlings wekker waarden. Madeleine hie in klup mei dêrop in elektryske tried ferbûn. In blister fan elektryske ûntlading ferskynde op 'e rôze, sels in bytsje keratinisearre troch it rinnen op hyt sân en skerpe berchstiennen.
  De SS-kaptein gromde:
  - Kom oerein en meitsje jo klear om jo jurkuniform oan te dwaan! Jo kinne net pronkje yn ien bikini foar in fjildmaarskalk! Sjoch, poppe, jo wurde beleanne, mar as jo dommens útsmite, dan sil ik it Conan-tsjil in dei draaie, en tagelyk in elektryske skok jaan. - Madeleine makke hjir in ferskriklik gesicht. - Hoewol nee, gjin dei, mar in hiele wike, sûnder ien minút útstel. Wy hawwe noch tiid.
  De famkes begûnen gau te sammeljen .... En op in oar kontinint fûnen ek nijsgjirrige eveneminten plak, en ferlykbere.
  Ja, en no is de striid werom, en stjoert de strider Gerda mei har bleate teannen in projektyl fan deadlike krêft. De wrakke Pershing stoppe.
  Hjir krûpt wat grutters en ûnhandigers binnen. De lêste Amerikaanske ûntwikkeling, in selsridende gewear mei in kaliber fan in gewear fan 155 mm lang en in dikte fan harnas fan 305 mm. It waacht hûnderttweintich ton en is tige stadich. Amper krûpt...
  Gerda sloech de Sherman mei in goed rjochte skot en merkte op:
  - Giet nei ús siel!
  Charlotte skeat mei har bleate teannen, smiet de fijân yn ferskuorde stikken metaal en piepte:
  - Foar eare en heitelân!
  Christina sei mei ûntefredenens:
  - Kinsto him ynbêde mei in bommewerper?
  Magda sei mei fertrouwen:
  - Lit dit oan my oer!
  En it famke rjochte in kanon op 'e fijân, mei har taaie teannen, en sloech.
  En it Amerikaanske meunster stoppe en eksplodearre.
  Dit binne de famkes út it Tredde Ryk - goed dien!
  De winter is kommen, en de IS-7 beweecht troch de snie. Der binne gefjochten yn Amearika. De skientme fan 'e USSR fjochtsje fûleindich.
  Alenka skeat op de Pershing mei har bleate teannen en smiet de tsjinstanner.
  En hja koarde:
  - Gloarje oan it Russyske kommunisme!
  Anyuta rekke ek mei in skulp. Se tapaste de technyk mei help fan bleate teannen en koarde:
  - Ik sil sizze Superman famke!
  Alla naam ek en skeat en sloech in oare Patton-tank. En sa cool.
  Hokker soarte fan griente is dizze nijste Patton tank? It is in "Oergewicht", allinich mei in krêftiger motor fan 810 pk en mear hellende harnas.
  Wat in yndrukwekkende masine dy't in probleem wurde kin foar de T-34-85. Mar de IS-7 slacht har as fan in ôfstân. En de Sovjet-tank, krige in projektyl yn 'e frontale pânser, stjoert it yn in ricochet. Hjir is in combat vehicle. En as antwurd blaast er de Amerikaan mei ien swaai del.
  Dan sjit Maria, treft de fijân sekuer. It stekt him troch en sjit:
  - Us leger is sterk, it beskermet de wrâld!
  En hy brûkt ek bleate teannen.
  En dan wurdt Marusya ferneukt. En ferpletterje it pânser fan 'e fijân yn chips. Mei help yn dit gefal fan in bleate heel.
  En brul:
  - Foar Stalin syn nije herfoarmingen!
  Se is sa'n fjochtsjende skientme, en se wol elkenien behagen.
  Dit is hoe't it team op 'e IS-7 wurket, dy't siik is nei de hel.
  Mar hjir komme de famkes.
  Elizaveta fjochtet op in T-54. En hannelet wanhopich. Sa'n agressive teef.
  En de famkes hawwe in hiel goede auto. En se sjitte der ekstreem akkuraat fan.
  Bygelyks namen se en sloegen op "Superpershing", en se rôpen:
  - Us hillige kommunisme!
  Elizabeth rjochte it gewear mei har bleate teannen. Lupanula op it doel en piepte:
  - Myn oerwinning sil geweldich wêze!
  En knypeage nei har maten.
  Ekaterina sloech mei help fan in skarlaken tepel en raasde:
  - Foar ús grutte oerwinningen!
  En hoe't er laket út 'e longen.
  En Elena sil mei help fan har bleate teannen yn 'e fijân slaan. Se bruts it machtige harnas, splitte it metaal en piepte:
  - Machtich ús folk!
  En brûlt op 'e top fan syn longen ...
  - Hoera!
  En Euphrasia slacht ek de fijân, dizze kear mei in ierdbeien tepel. Ferpletterje de fijân en blazer:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme op alle planeten fan 'e galaxy!
  Dit binne de coolste famkes yn 'e wrâld. En d'r is neat om se te stopjen of te beheinen.
  Ekaterina raast en skoddet har boarst:
  - Ik haw in super famke!
  En har tepels binne getten mei robijnen ... Se skode se ienris yn it gesicht fan in swarte man en twong him te slikjen. Doe slikte se syn manlike folsleinens mei har tonge. Wat in noflike smaak.
  Hoe moai is it foar in famke - net om it gruttere wille yn 'e wrâld te beskriuwen.
  Dit is hoe't de famkes de fijân ferpletterje. En se genietsje fan har glorieuze oerwinningen en kolossale prestaasjes.
  En Anastasia Vedmakova en Alenka Sokolovskaya binne oer it algemien geweldige famkes. Wellen fan passy en in tsunami fan lust sieten gewoan yn har.
  Anastasia sjit har skarlaken tepel op 'e fijân, rekket it Yankee-fleantúch en sjit boppe op har longen:
  - Ik bin in moaie superman!
  Alenka Sokolovskaya, fierder te ferpletterjen de fijân, mei help fan aardbei tepels en razen:
  - En ik bin langer as it famke fan alles op 'e wrâld!
  Dat binne de fjochtsfroulju, en ik moat sizze dat se noch wat stellen! Nimmen kin har wjerstean.
  Sels Amearika ... en elk hat al tsien gouden stjerren fan 'e held fan' e USSR fertsjinne ...
  Foar sa'n fenomenale prestaasje krigen se in spesjale priis: de diamantstjer fan 'e held fan' e USSR. Dat op himsels is tige earfol en cool.
  Have fun beauties!
  It bêste is fansels noch te kommen!
  Oleg Rybachenko útfierd in oare operaasje yn Saûdy-Araabje.
  It tsaristyske leger fan Nikolaas II wreide it Russyske grûngebiet út. Tegearre mei Oleg fjochtsje it famke Margarita Korshunova no. Ek in mutant - in strider dy't ûnstjerlikens krige.
  No, de ivige bern brochten al dizze bendes fan 'e Mujahideen yn hearrigens. En se fersloegen se - wêrtroch't se de eed ôflizze oan 'e Russyske tsaar.
  Tagelyk is Oleg Rybachenko net tsjin it skriuwen fan in moaie en wat oare fuortsetting fan 'e aventoeren fan' e famkes;
  Nei it nije jier rûnen de Dútsers en de koälysje flink foarút oer de Feriene Steaten. De Amerikanen, omgean mei in mear technologysk avansearre fijân, wiene te ferliezen.
  Oan 'e ein fan maart kamen de Wehrmacht Washington oan en begûnen de Amerikaanske haadstêd te stoarmjen.
  De fjildslaggen wiene ûngelyk en it wie dúdlik dat de famkes hjir winne ... Benammen de piramidale tank, Gerda is goed, lykas har komposysjes.
  Gerda, tidens de beskutting fan it Wite Hûs, doe't har tank rekke waard troch direkte fjoer, foel yn 'e sliep, en se dreamde sa ...
  Se seach de partisan Lara Mikheyko fongen troch de nazi's. In famke fan fjirtjin jier skeat werom fan de nazi's. Twa fan har maten waarden fermoarde. En se ferstoppe harsels yn 'e hutte.
  Beppe woe har trochjaan as har pakesizzer, mar de nazi's leauden har net. En se namen my... It sykjen stiet op it punt om te begjinnen.
  En doe pakte Lara in granaat, de nazi's foelen. It famke naam geastlik ôfskied fan dit ljocht en smiet it fuort ... Mar de granaat eksplodearre net.
  It wie net mooglik om heroysk te ûntkommen.
  Se sloegen Lara del, sloegen har in pear kear en leine har in kneuzing ûnder it each. Mar se sloegen net hurd, blykber wiene se bang om kreupel te wurden!
  Doe't se foar ferhoar nei de hutte brocht waard, gedrach Lara ûnferskillich.
  Dapper seach se yn 'e eagen fan 'e SS-kolonel, sei se:
  - De Fritz sil dy gau ferneatigje! Harkje it rommeljen fan gewearen, de dea komt fan it Reade Leger!
  De kolonel antwurde:
  - Douwe famke, do silst yn 'e kunde komme mei de sweep!
  Lara rôp frijmoedich:
  Pine makket my net bang!
  De kolonel bestelde:
  - Nim dizze bastard mei in poster nei bûten: partisan en lit it hiele doarp sjen!
  De plysjeman sei gau:
  - It snie op 'e strjitte, en it is froast ... Moat it famke net bleatfuotten úthelle wurde, sadat se har gleonens koelet!
  De SS-kolonel knikte ynstimd.
  - Rjochts! Lit it wêze as bleatefuotten yn 'e froast, miskien ta besinning komme!
  Lara har jas waard ôfskuord, lykas har trui. Oerbleaun mar yn ien katoenen jurk. Se lutsen har rûge skuon en swarte kousen út. It famke bleau bleate fuotten yn ien, lichte jurk.
  Se hongen har in plakette om 'e nekke mei it opskrift: "Ik bin in partisan." En doe't se syn hannen fan efteren bûnen, brochten se him de stoep op. It famke syn bleate fuotten fielde kâld en snie.
  Lara glimke. Se wie echt ferlegen troch de blauwe plakken op har gesicht, hoe't se der útseach. En jo kinne op bleate fuotten yn 'e snie rinne. Har soallen wiene fan 'e simmer tige rûch wurden, fan in protte bleatefoettransysjes. Se die koartlyn har skuon oan, en it is net de earste kear dat se kjeld en honger ferneare moat.
  Lara gie sels en bleau te glimkjen. De wyn waaide, waaide har koperread hier, en snie knarste ûnder har bleate fuotten.
  It famke rûn mei sa'n blik, as in prinsesse op 'e troan. En liet elegante, lytse fuotprinten efter, hast bernefuotten.
  Minsken seagen har mei sympaty oan.
  Ien fan de beppes yn in bontjas mompele:
  - Ôfgriis! Se liede it famke bleate fuotten!
  It waar wie sinnich, en Lara's ferhurde, eelere soallen hienen amper lêst fan de kjeld. Se rûn nei harsels ta, en bleate har tosken.
  Hjir waard se ferbaarnd troch in slach fan in sweep. It famke raasde en biet op har lippe.
  Se waard noch in pear kear mei geweld rekke. Lara koe amper op har fuotten stean, en mei in ynspanning fan wil bedarre se har gjalp.
  It eigensinnige famke waard nei in spesjale hutte stjoerd, dêr't apparaten wiene foar marteling.
  Hjir sette se har op in rek, en begûnen har hakken te ferbaarnen mei in readhiem izer ...
  En twa beulen sloegen Lara mei swipen. Ynearsten hold it famke har gûlen tsjin mei in titanyske ynspanning, mar doe't brede stripen izer, read fan 'e waarmte, op 'e bleate soallen fan it bern oanbrocht waarden, raasde se en ferlear it bewustwêzen. Sy waard ynbrocht...
  Ôfgriis...
  Gerda waard wekker.... Ferdomd it, jo moatte der oer dreame as se op 'e foarjûn fan' e oerwinning binne, har tank beskoattelt it Wite Hûs.
  En dan komme sokke ferfelende dingen los...
  Gerda skeat op 'e "Superpershing" dy't it hûs ferliet, stekke it troch en koarde:
  - Frede, arbeid en leafde!
  Doe stiek se de tonge út.
  Charlotte sloech ek de fijân, mei de bleate fingers fan har skonken en rôp:
  - Ik bin in super famke!
  Christina sloech ek yn, sisjend mei in slang en drukte op de joystickknop mei har skarlaken tepel, en sloech troch de fijân:
  - Wy binne supermannen!
  En Magda sil de fijân slaan, de tank ferpletterje, de gefjochtskit detonearje en útjaan:
  - Jou aerobatics!
  Dan winkt er nei syn partners. Hjir is in famke - beskôgje de heechste klasse gunner.
  De froulike krigers ferneatigje de Yankees en krije punten ... Albina en Alvina hawwe elk al twatûzen delsleine auto's skoard. Dêrfoar krigen se in nije priis: de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Sa ûnderskieden de famkes har troch asen fan de superklasse te wurden. En gjinien koe har stopje en se ferslaan.
  Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya en Orlova krigen elk in nije priis: de Order of Glory fan 'e heechste graad mei diamanten, dêr't se tige bliid mei wiene. Dat binne wat koele famkes.
  En de oarloch komt ta in ein ... De Amerikanen op 20 april 1948 kapitulearje. En in oar ferhaal fan de Twadde Wrâldoarloch draaide op 'e kop.
  Dizze kear liket it op in perioade fan lange frede. De USSR krige Alaska werom en elkenien wie bliid. En de lannen fan it Amerikaanske kontinint waarden ferdield troch Japan en it Tredde Ryk. Sa einige de tydlike werferdieling fan 'e wrâld.
  De Dútsers binne nocht fan de oarloch.
  Hitler tastien polygamy yn it Tredde Ryk - oant fjouwer froulju elk, en yntrodusearre drakonyske belestingen op pearen mei gjin bern of minder as trije. Dit wie in sterke stap om it befolkingsbelied te stimulearjen.
  Dêrnjonken hie Hitler sels in protte bern krigen troch keunstmjittige ynseminaasje. En ûnder harren wie it nedich om te kiezen de erfgenamt op 'e troan.
  D'r wie gjin fertriet, it Tredde Ryk fertarde de ferovere tegearre mei Japan.
  Mar op 5 maart 1953 ferstoar Stalin. En Beria kaam oan 'e macht. Wêrom Beria? Yn 'e echte skiednis hie er ek goede kânsen op 'e troan, mar in ûngemak foarkommen him: in opstân yn 'e DDR, ûnder de ûnderdrukking wêrfan in tsjinploech tsjin Beria rypke. En hjir is de DDR fansels net.
  Dêrnjonken woe Hitler ek de goed foarsisbere en bekende Beria, dy't in germanofyl wie, nei Stalin regearje. En Stalin, doe't syn sûnens ferswakke, makke in testamint yn it foardiel fan Beria.
  Sa waard alles besletten yn it foardiel fan it haad fan it geheim en net allinich de geheime plysje.
  No, Beria bea Hitler oan om mei Japan te hanneljen oant it kearnwapens krige.
  Jo witte noait wat in samûrai kin tinke oan.
  Beria en Hitler ôfpraten oer in mienskiplike oarloch mei Japan, en de ferdieling fan syn grûngebiet.
  Op 20 april 1954 begûn in mienskiplike oarloch tsjin it grutte koloniale ryk fan de samûrai.
  Wat in nije side wurdt draaid yn de skiednis. Sowjet-troepen lûke op nei Japan.
  En de Dútsers ek... Hjir fjochtsje Gerda en Charlotte wer yn in piramidale tank. Se hawwe in auto mei twa sitten mei in gewicht fan fyftich ton en in kompakte gasturbinemotor fan 2500 pk. Jo kinne jo yntinke wat in flugge Dútske auto. En it pânser is spesjaal, mei in mingsel fan plestik. En hiel sterk ûntrochsichtich út alle hoeken. In pistoal fan lyts kaliber fan 75 mm, mar mei in tige hege mûlsnelheid fan projektilen yn in hege drukgewear. It hat tanommen pânser-piercing. En de foarried fan skulpen en de snelheid fan fjoer binne grut. Conductivity is heech.
  De tank sels is gewoan super ... Sa wit Gerda wêr't se op fjochtsje moatte.
  Sovjet auto's binne swakker. De wichtichste tank is noch altyd de T-54, de auto is net min, relatyf goedkeap, mar folle minder as de Dútske yn alles. IS-7 is noch altyd net massaal wurden. Hy waard opmurken troch de IS-10, dy't krige in 122-mm kanon, mar mei in langere loop en goede foarholle pânser, mei swakkere kanten. Mar dit alles past yn it gewicht fan trije en fyftich ton, dat is net min.
  Gerda fjoer mei har Panther-6 tank op 'e Japanners, mei har bleate teannen en drukt op 'e joystickknoppen, wylst se raast:
  - Glorie foar de ideeën fan 'e Aryske bruorskip!
  Charlotte drukt op 'e knoppen fan 'e joystick, mei har skarlaken tepel, in line fan sân masinegewearen, en sjit:
  - Us lok is yn it kommunisme fan 'e Aryske dream!
  En it famke laket wer...
  Christina en Magda fjochtsje op in oare piramidale "Panther"-6.
  Christina drukt mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick, en slacht de fijân út Japan en raast:
  - Kudos oan myn freon!
  Magda iepenet ek it fjoer, en oerdoefjend laitsjen, seit se, en drukt op de joystickknop mei har rubyne tepel:
  - Gloarje oan ús jongelju!
  En hoe't se út 'e longen laitsje. Dat binne, earlik sein, prachtige famkes yn 'e opwining fan' e oarloch.
  Ja, foar Japan liket it dat de dei fan it oardiel kommen is. Mar alles giet neffens plan.
  Elizabeth en har bemanning fjochtsje op in T-54 tank, wat modernisearre. Mar it ferskil is lyts. It gewear is in bytsje flugger wurden, en it projektyl is mear pânser-piercing. Dit is it ferskil.
  En de motor is deselde dieselmotor mei 520 pk ... De Japanners brûke tanks fan har eigen ûntwerp en fergunning Dútske. De auto's binne oer it algemien ek goed. Benammen de Hirohito-3-masine, mei in gewicht fan achtenfyftich ton, mei in 105-mm-pistoal mei in looplingte fan 70 EL, superieur oan 'e T-54 yn bewapening, en net ynferior yn wapens en rydprestaasjes, útsein de krêftreserve .
  Dizze Japanske tank is in probleem foar de USSR. Mar d'r binne ek lichtere auto's fan it Land of the Rising Sun.
  It is makliker om mei har om te gean.
  Elizabeth fjoer mei har bleate teannen en rekket de samûrai tanks. Se docht it tige tûk, en raast:
  - Gloarje oan ús frije Heitelân!
  Ekaterina fjoer wer, mei in skarlaken tepel, en smyt in Japanske auto, sjit:
  - Foar God jûn Ruslân!
  Elena smyt ek de fijân, smyt de fijân tank mei help fan har bleate hakke en raast:
  - Foar de grutheid fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  Euphrasia sjit ek en docht it mei de help fan 'e aardbei-tepel fan har elastyske boarst, en sjit:
  - Gloarje oan 'e oerwinningen fan it heger kommunisme!
  Dat se bewege har tank behendich en foarkomme nederlaach. Tank Hirohito-3 kin ek wurde klassifisearre as swier, mar it is frij massaal. It is dreech om in masine lykas dizze te ferslaan.
  En hjir giet er nei de famkes. It gewear is grutter yn kaliber en heger as de muzzle snelheid fan it projektyl. De foarholle pânser fan 'e Japanske toer is noch dikker as de Sovjet 240 mm, en de foarholle fan' e romp is ek dikker yn 'e boppeste 150 mm en 120 mm leger. En de snelheid fan 'e Japanners is noch heger, de gasturbinemotor is 1500 pk. Ja, dizze tank is de bêste yn Japan. Meitsje gjin grapke mei him.
  Mar Elizaveta, mei help fan in skarlaken tepel, stjoert in projektyl rjochte ein-oan-ein, en de Japanske tank eksplodearret, net slagje de Sovjet-auto.
  Ekaterina tjirpe en tute har freon op har bleate hak:
  Do bist tûk Lisa!
  Elizabeth wie it net iens.
  - Ik bin gewoan in sjeny!
  En hoe't er laket út 'e longen. Hjir is it famke.
  En se gûle in protte ... Ekaterina tinkt bygelyks ienenfjirtich jier hoe't se doe fuortstreamde. De skuon briek nei in pear dagen, en ik moast stompe bleatefoet. En út gewoante foar in stedsfamke docht it sear, elke bult, elke tûke, elke bult wurdt field. En hja sloech har skonken oan it bloed, as elke stap fan pine ûntplofte.
  Se hat noait tocht dat bleatfuotten sa pynlik wêze koe. Gjin wûnder dat Hugo sympatisearre hie mei it bleatefuotte famke Closet. As sels yn 'e simmer sokke famkesske skonken, wat foar winter dan.
  Catherine, lykwols, gau wenne oan it, it jonge lichem past him gau oan, de ferwûne sole wurdt begroeid mei eelt en grof. En it wie moai om bleate fuotten te rinnen. Ekaterina die net iens har skuon oan oant de froast rekke. Lykwols, doe foarme harren fjouwer en Euphrasinia learde harren de keunst fan heksen. En heksen rinne faak bleate fuotten yn 'e snie om har jeugd te ferlingjen. En koartsein, de famkes hiene de geheime kennis ûnder de hân, en liken tweintich jier âld, en op bleate fuotten en yn in bikini befriezen net yn 'e kjeld. Hjir binne de beauties. En d'r binne gjin koeler, útsein, fansels, Alenka. Se focht op 'e IS-10 yn in modifikaasje mei in útwreide barrel. De tank ferskynde yn 'e rige frij koartlyn. En noch seldsum. De IS-7 waard nea ynfierd yn in grutte searje. Blykber fanwege de hege kosten en swierrichheden yn produksje.
  Dat de bemanning fan Alenka ferneatiget dizze Japanners en sjongt ferskes foar himsels.
  Fleane as fjurren blauwe nachten
  Wy binne pioniersbern fan 'e arbeiders ...
  It tiidrek fan ljochtjierren komt oan,
  De gjalp fan 'e pioniers wêze altyd klear!
  As de famkes oan de slach geane, kinne jo har net tsjinhâlde. Dit is eins in perfekte skepping fan oarloch.
  De gefjochten geane goed en Japan ferliest.
  Hjir namen de Sovjettroepen yn maaie súdlik Sachalin yn. En hja diene mei uterste foarsichtigens.
  Mar de bataljons fan de Sovjet-famkes litte in prachtige klasse fan fjochtsjen sjen.
  Fan har soarten wapens, fansels, begûn te brûken AK. Slimmer as it Dútsk, mar ienfâldich en betrouber. En maait tsjinstanners del, al is it richten op ôfstân leger as dy fan de Dútske oanfalskarabijn.
  Sowjetfamkes fan Japanske finzenen meitsje har bleate, stoffige fuotten tútsje, bleate hakken slikje. Dit is har taktyk.
  Fighting krigers, de heechste klasse.
  Yn 'e simmer fan 1954 hienen de Dútsers Amearika foar in grut part skjinmakke fan Japanske troepen.
  It bataljon fan bleate fuotten, ûnder lieding fan Margaret, focht benammen moai. It famke waard ferspraat troch de samûrai, en de finzene jonge man waard twongen om syn hakken te tútsjen en de boezem fan Venus te slikjen.
  Gerda en har team op 'e "Panthers" -6 diene goed wurk, en stjoerde in protte Japanners nei de hel, en guon nei de himel.
  Fjouwer ninja famkes fochten mei de Sovjet troepen dy't oprukten yn Mantsjoerije.
  In ninja famke mei blau hier hacked mei swurden en rûn in wynmûne, hakken del Sovjet soldaten. Doe smiet se in earte mei eksplosiven mei har teannen, kearde de Sovjet T-54 tank en blafte:
  - It coolste lân is Japan!
  In ninja-famke mei giel hier sil ek de fijân mei blêden snije en in boemerang jaan mei har bleate hak, razend:
  - Foar ús oerwinningen fan 'e samoerai!
  In readhierige ninja-famke sil sûnder problemen in agressive draaitafel mei swurden útfiere, Sovjet-soldaten omleech. Dan sille har bleate teannen in bom lansearje. De tank fan de USSR sil útinoar skuord wurde en de strider sil squeak:
  - Yn 'e namme fan 'e ideeën fan it kommunisme!
  In ninja-famke mei wyt hier naam en skuorde har tsjinstanners, as rûn in fanke oer it fjild, snijde de Russyske soldaten wer ôf, en mei har bleate fingers, as lansearde in deadlike ien dy't twa hiele Sovjet-tanks yn reservedielen skuorre soe .
  En brul:
  - Foar de grutheid fan it lân!
  Famkes hâlde fan te deadzjen, en noch mear wolle se finzenen ferkrêfte. Ja, sadat manlju it bewustwêzen ferlearen fan oermacht. En dat is hoe't ninja famkes it leuk fine. Springe op bûnte manlju en tagelyk mei swipen.
  Mar, nettsjinsteande it heroïsme fan 'e Japanners, ferlieze se oan bettere en mear avansearre technology.
  Benammen yn 'e super-klasse himel, aces Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya, dy't ferpletterje de Japanners as wynmûnen.
  Anastasia snijt mei help fan har bleate teannen seis Japanske fleantugen tagelyk yn ien burst ôf en piept:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme yn Ruslân!
  Akulina, troch op de knop te drukken mei har skarlaken tepel, snijde sân Japanske fleantugen yn ien kear ôf en raasde:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  Krigers nimme wraak op Japan foar har eardere grieven. En benammen foar de nederlaach yn 'e oarloch fan 'e tiden fan tsaar Nikolaas II. Nee, se sille nea ferjitte, en generaasjes sille net ferjaan.
  Anastasia, druk op har ruby-tepel, joech in oare burst, skeat Japanske fleantugen del en raasde:
  - Glory oan it tiidrek fan kommunisme Beria!
  Akulina drukte har fuotten mei har bleate teannen, sloech de samoerai-fleantugen del en koarde:
  - Foar grutte oerwinningen!
  En Albina en Alvina krije rekordakkounts. Foar trijetûzen delstoarten fleantugen krigen se de oarder: de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús en gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Albina, mei help fan in skarlaken tepel, joech in beurt. Se snijde in tsiental Japanske fleantugen yn ien kear ôf en koarde:
  - Foar myn boarst!
  En se ferbylde harsels yn 'e earms fan in swarte strider.
  Alvina skopte mei har bleate teannen, brocht in tsiental en in heal Japanske fleantugen del, en piepte:
  - Foar grutte oerwinningen!
  Dútske famkes binne tige fjochtsjen en moai. Swarte jonges binne tige dol op, en har tongen binne altyd ree om de ebbehouten perfeksje fan manlju te poetsen.
  Albina rekke mei help fan har bleate teannen wer de samûrai en skeat har fleantugen del.
  En hja koarde:
  - Ik bin Superman!
  Alvina drukte har ierdbeien tepel, maaide in massa Japanske fleantugen del en piepte:
  - Ik bin in romtefoks!
  It famke is tige striidber en aktyf yn har hyperseksualiteit.
  Echte Ariërs - gewoan super! En yn it algemien sokke beauties fan 'e heechste klasse!
  Dútse en Sovjet troepen, ferslaan de fijân, binne foarút oer Sina.
  Tidens de oanfal op Singapore ûnderskieden de fjochters fan 'e loftfeartdivyzje en de barefoot famke-ienheid "Barracuda" harsels. De famkes sloegen har bleate hakken troch de plassen fan jittende tropyske rein, bruts yn 'e fersterke posysjes fan 'e Japanners en trochstutsen se mei bajonetten.
  Sa binne de fjochtsjende skientme.
  Japan huvere fan de ferpletterjende klappen fan sa'n agressyf team.
  Yn 'e hjerst fan 1954 waard it grutste part fan Sina oernommen troch de As-machten. En de situaasje waard folle komplisearre foar it Lân fan 'e Rising Sun.
  Hitler sei:
  - Twa fûgels yn ien laer kinne net meiinoar komme!
  En de krigers Albina en Alvina skeaten de fjirde tûzen fleantugen del. Japan produsearre goedkeape, mar lege kwaliteit fleantugen yn hiel grutte hoemannichten, dus it wie hiel handich om te sammeljen rekkens.
  Albina, mei har bleate teannen, snijde in oare samoerai ôf en piepte:
  - Dit is ús moaie wrâld!
  Alvina sloech mei help fan in skarlaken tepel in tsiental Japanske auto's del en twittere:
  - Gloarje oan it tiidrek fan kommunisme, yn it hiele universum!
  Albina, dy't ek in aardbeitepel brûkte en de samûrai delslacht, wie ferrast en rôp:
  Hawwe jo it oer kommunisme?
  Alvina, mei har bleate teannen en snijde in tsiental Japanske fleantugen ôf, rapportearre:
  - De nije Aryske oarder is it kommunisme!
  De famkes laken ... Foar de fjirtûzen fleantugen waarden se bekroand mei de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. Dat sels in tige hege priis in rekord is foar beauties.
  Dit binne de famkes om nei op te sjen....
  Lykwols, Anastasia Vedmakova en Akulina Sokolovskaya binne net inferior en boppe de skoare fan fiifhûndert dellein fleanmasines.
  En se krigen nije prizen dy't tige heech wiene, en se sammele in heule kolleksje stjerren foar harsels.
  Anastasia rjochtet har wapen mei har bleate fuotten, en slacht de fijân del, snijt de fijân en piept:
  - Foar kommunisme oer de hiele planeet!
  Akulina, dy't de fijân delhakt troch op 'e skarlaken tepel te drukken, krûpt agressyf:
  Sels de bern kenne ús!
  Yn 'e winter ferlear Japan hast al syn koloanjes, en de fjochtsjen ferhuze nei de metropoal sels.
  It jier 1955 is kommen, as de fjildslaggen stoarmich binne en gjin ein of râne sjogge.
  Japan jout yn, stadich mar wis. En stadichoan ferliest de oarloch.
  Mar de samûrai fjochtsje wanhopich en hurd.
  Alyonka en har bemanning ferhuze nei de IS-11 eksperimintele tank. Dizze masine is foarsjoen fan in 130 mm gewear en hat fêste spoaren op 'e boaiem.
  Alenka sjit mei har bleate teannen, stekt de fijân troch en raast:
  - Gloarje oan it kommunisme mei bleate hakken fan famkes!
  Anyuta skeat ek mei help fan in skarlaken tepel, drukte njoggen fan har op 'e trekkers fan masinegewearen en rôp:
  - Wy famkes binne hiel cool!
  Alla sloech ek mei har bleate teannen, ferpletterde de fijân en raasde:
  - No, fan 'e skroef!
  Maria neukte, mei help fan in bleate hakke. Se trochstiek de fijân troch en troch en koarde, har tosken bleat:
  - Foar nije prestaasjes!
  Marusya sloech mei help fan in aardbeien tepel, ramde de fijannen mei in deadlike greep en tjirp:
  - Foar it grutte kommunisme!
  Alenka skeat wer en raasde:
  - Dat de kollektive pleatspresidint en sigeunerdiktator Sashka stjerre!
  En sloech syn bleate foet op 'e harnas.
  Sa skieden de famkes, gewoan super. Se binne oer it algemien amazing krigers.
  Hjir sjonge se byinoar:
  Nee, de wach sil net ferdwine,
  De blik fan in falk, earn ...
  De stim fan 'e minsken is sonore -
  It flústerjen sil de slang ferpletterje!
  
  Stalin libbet yn myn hert
  Dat wy gjin fertriet witte ...
  De doar nei de romte iepene
  De stjerren skynden boppe ús!
  
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  De wei, it ferljochtsjen fan kommunisme!
  Elizaveta fjochtet ek mei har T-54 tank, sa'n fjochtsjende famke-heks.
  En beauties wurde delslein troch Japanske auto's mei har bleate fuotten.
  Elizabeth drukte op de joystickknop mei har skarlaken tepel en tjirre:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it Sovjetkommunisme!
  En hoe sil dizze skientme laitsje! En skitterje mei pearlyske tosken.
  Ekaterina naam it en skeat ek mei har bleate teannen en tjirre:
  - Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  Elena sloech har tsjinstanner mei in rubyne tepel, bleatte har tosken, squealing:
  - En de reade banier fan ús Heitelân,
  Wy sille altyd selsleas trou wêze!
  Ephrasia klopte mei har bleate hakke en sisde:
  - Gloarje oan it Heitelân, ús frije,
  Freonskip fan folken, stipe foar altyd!
  En alle famkes, mei har bleate teannen, songen byinoar:
  - De macht fan 'e wet, de wil fan' e minsken,
  Ommers, foar de ienheid fan in ienfâldige persoan!
  Warriors, ik moat sizze, hawwe ongelooflijke combat agression.
  En hjir fjochtet Gerda...
  Har "Panther"-6 is as in supertank, dy't de posysjes fan 'e samoerai fersnippert.
  Gerda fjoer mei in skarlaken tepel, drukt op de joystickknop en raast:
  - Foar de Aryske wrâld!
  Charlotte sil ek slaan, mei help fan har bleate teannen, sil se in massa Japanners útinoar skuorre en blaze:
  - Foar de grutte grinzen!
  Christina en Magda fjochtsje ek. De famkes binne ekstreem fjochtsjen, en hiel moai, hast neaken yn bikinis.
  Christina skeat mei har ruby-tepel, smiet de Japanske Hirohito-4-tank en koarde:
  - Gloarje oan myn lân!
  Magda skopte ek, mei har bleate teannen, smiet de samûrai-haubitser en rôp:
  - Glorie foar grutte prestaasjes!
  Dizze famkes binne top!
  Tokio foel ein maart. En op 20 april 1955 kapitulearre Japan en einige dêrmei de grutte oarloch.
  It famke Albina en Alvina mear as fiif tûzen delstoarten fleantugen. En dêrfoar krigen se in spesjale priis: de Grutte Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, diamantswurden.
  De oarloch is noch net foarby. Se ferstoppe mar efkes. Mar Hitler ferovere hast de hiele wrâld.
  Beria krige it suden fan Sakhalin, de Kuril-rêch, en Mantsjoerije werom, tegearre mei Port Arthur.
  De USSR waard in sterk lân dat har wûnen slikke. Foar in skoft, Nazi-Dútslân ferovere oare lannen, ûnderdrukt harren ûnwichtich ferset.
  De oarloch duorre foar ferneatiging en wrâldbehearsking. Mar in oare wrâldwide konfrontaasje wie oan it brouwen.
  Underwilens sammele wolken oer de USSR. En yn 1959, op 'e dei fan syn santichste jierdei, besleat Adolf Hitler om Sovjet-Ruslân oan te fallen, dêr't Beria regearre. Oan 'e kant fan 'e Führer wie hast de hiele wrâld.
  Mar de USSR waard in sterke, yndustriële macht. Sa fûn ik in sjit op in stien.
  Beide lannen hiene kearnwapens, mar Gerda en Albina koenen in generator meitsje wêrby't strieling de hiele planeet Ierde besloech, wêrtroch it gebrûk fan dit soarte fan ferneatiging ûnmooglik makke.
  En Hitler besleat de lêste soevereine macht yn 'e wrâld te gripen. De grins yn it westen rûn lâns de Dnjepr, en dan Wyt-Ruslân, en de Baltyske steaten ûnder de Dútsers. De nazi's koene de Krim efter har hâlde. Behalven as de USSR in basis hierde foar de Swarte See Fleet yn Sevastopol.
  Njonken de rest fan it territoarium, Ruslân wie in part fan Sina - Mantsjoerije. Dus de befolking fan de USSR, dêr't in tige aktyf belied fan it stimulearjen fan it bertepersintaazje waard útfierd en polygamy waard legalized troch de kommunistyske, ateïstyske rezjym, al boppe de foaroarlochske sifers fan 1941, nettsjinsteande territoriale ferliezen, en elk jier tanommen mei trije prosint.
  Beria ferbea sawol abortus as antikonceptiva. En yntrodusearre wylde belestingen op gesinnen mei minder as fjouwer bern.
  Neffens it plan en stok metoaden, de USSR ûntwikkele hurd, en syn militêre macht tanommen.
  Hitler, fielde in potinsjele bedriging, nei't klear it sammeljen fan de wrâld yn ien Tredde Ryk, besletten om te begjinnen syn lêste oarloch op dizze planeet.
  Wat is de lêste oarloch? D'r is neat mear te feroverjen op ierde. In jier lyn fleagen de Dútsers nei de moanne, en it tiidrek fan romte útwreiding is iepen. Mar sil Hitler libje om de perioade fan Star Wars en de ferovering fan 'e galaxies te sjen? Nettsjinsteande in sûne libbensstyl, in fegetarysk dieet, regelmjittige oefening en mjitten fysike aktiviteit, wie it dúdlik dat de Fuhrer ferâldere. In keale plak brekt hieltyd mear op 'e holle troch, it hier wurdt griis en it gesicht is wurch. Hoewol't de Fuhrer besiket op te fleurjen.
  Hoe dan ek, jo moatte jo lêste missy foltôgje en de USSR feroverje. En sa, sels as de Fuhrer stjert, dan hat hy sa'n tûzen soannen krigen troch natuerlike ynseminaasje. En ien fan harren sil wurde erkend as de bêste, meast bekwame en nimme de troan fan 'e grutste diktator yn' e skiednis fan planeet Ierde.
  Yn alle gefallen is fertraging te riskant, en wylst de kearnwapens net wurkje, smiet Hitler allinich yn 'e earste echelon mear as fyftich miljoen soldaten op' e USSR. In grut oantal tanks, fleantugen en fleanende skiven. En dit is in kolossale krêft.
  De USSR bleau te modernisearjen fan wapens. Tank T-64 ferskynde, swierder en mei in krêftige gewear fan 125 mm, by steat om te penetrearjen mei fearren skulpen en piramidale Dútske reau. True, de T-64 is krekt begûn te gean yn produksje. De wichtichste tank wie noch altyd de T-54, net sterk genôch tsjin de Dútske modellen. Dit is ek ien fan de redenen wêrom't Hitler haast hie mei agresje tsjin Ruslân.
  De IS-11 foel net oan... De IS-12 waard makke troch in masine mei in 203 mm kanon, mar blykte te djoer, swier en grut te wêzen. De IS-15 wie in kompromis yn it 152mm, lange barreled gun. Dizze masine like op in fergrutte T-64 en begon ek krekt yn produksje te gean.
  De Dútske haadtank, de Panther-6, wie piramidefoarmich, en it waard in bytsje opwurdearre yn 'e Panther-7, wêrtroch't it kaliber fan it gewear ta 88mm fergrutte om mear ferneatiging te produsearjen. En de motor, ynstallearre in machtiger 3000 pk, jaan fan enoarme snelheid en manoeuvreerberens wylst behâld fan in gewicht fan fyftich ton, en it ferbetterjen fan de kwaliteit fan pânser.
  Sels de nijste Sovjet T-64 wie merkber minder as de Dútser yn driuwende prestaasjes en beskerming fan 'e kanten, en ek de foarholle. Mar de T-64 koe op syn minst de Dútser penetrearje, hoewol fan in koarte ôfstân.
  Yn 'e loft, de Dútsers wiene ek sterker en de kwantiteit en kwaliteit fan masines. En se hawwe net slagge te meitsjen harren eigen diskoteken yn de USSR. En de Dútsers ynstallearre waarmte rays op 'e Belontsi skiven - lykas lasers, en koe fiere effektiver shelling.
  En ûnder de nazi's fleagen diskoteken mei in snelheid fan tsien lûd. En it is eins enorm. Sa is it leger fan it Tredde Ryk is sterk.
  En se hawwe ûndergrûnske tanks. En in protte oare coole dingen. Koartsein, Beria hat praktysk gjin kâns.
  Mar de Sovjet-troepen hawwe kolossale ferdigeningskrêft. En de ynvaazje begûn mei in loftoffensyf. De krêften binne ûngelikense en de Dútsers ferpletterje de Sowjetstêden. Tsien tûzen ferhúzje oer Ruslân en nimme Smolensk.
  Natasha makke in beslút:
  - It is needsaaklik om Hitler en syn binde te twingen om de troepen út 'e USSR te ferwiderjen, en de finzene bern frij te litten!
  Boartlike Zoya wie it hjirmei iens:
  - Fansels moatte jo! En rêde jo foarâlden fan it faksisme!
  Augustinus merkte op, mei har bleate fuotten stampen:
  Wy sille it sûnder twifel dwaan!
  Svetlana befêstige maklik:
  - Dêr hawwe wy alle middels foar!
  Net earder sein as dien, en de fjouwer froulike krigers falle de fascistyske horden oan.
  Krigers út 'e Russyske ieu fan God en mutante heksen wrakselen wer mei de nazi's fan 'e tweintichste.
  Der binne tefolle soldaten yn it faksistyske brune ryk. Se streame as in einleaze rivier.
  Fansels, fjouwer famkes namen de ferneatiging fan tanks en fleantugen fan 'e Wehrmacht tige ferneamd. Fan it begjin ôf ferpletterden se se mei har hannen en fuotten, bedekt troch in krêftfjild. Mar...
  As út ûnder de grûn ferskynde Oleg Rybachenko en Natasha syn jongste dochter Margarita Korshunova.
  Se pakten ljochtsabels en belêste mei nanobots. Se setten út om de hate faksisten te ferneatigjen. Sa feroare de fjouwer yn in seis.
  Natasha Korshunova, dy't har bleate, beitele fuotten knipte, merkte op:
  - Dat is hoe? No, wat is ús lot, wy kinne it oars net ferslaan!
  De agressive gouden hierige Zoya, dy't trochgiet om de Dútsers te ferpletterjen, konstatearre logysk:
  - Litte wy it flugger dwaan! Litte wy de USSR rêde!
  Oleg Rybachenko, in bleate jonge net âlder as tolve, raasde de nazi's mei swurden, sawol ynfantery as tanks:
  - Nea opjaan!
  En in skerpe skiif fleach út 'e bleate foet fan 'e jonge, dy't trije faksistyske fleantugen tagelyk ôfsnien hie!
  Sprankelend mei har bleate hakken, Margarita Korshunova, ferpletterjende tsjinstanners, sawol tanks as ynfantery, bleate har tosken, grom:
  - D'r is in plak foar feat yn 'e wrâld!
  En giftige naalden ferspraat út 'e bleate foet fan it famke, rekke de nazi's en har fleantugen en tanks.
  Natasha Korshunova smiet ek har bleate teannen út, moardlik, en jankte:
  Wy sille nea ferjitte en nea ferjaan.
  En har ljochtswaarders gongen troch de mûne op 'e nazi's. Doe sloegen de blasters op 'e tanks, snijden de bashes ôf. De fleantugen krigen it ek.
  De readhierige Augustinus, snijde troch de fijannen, raasde:
  - Foar in nije oarder!
  En nije naalden ferspraat út har bleate fuotten. En wat is yn it each, wat is yn 'e kiel fan' e nazi-soldaten en fleantugen.
  Ja, it wie dúdlik dat de krigers optein en fûleindich waarden.
  Cool Zoya, dy't wite, brune soldaten en tanks mei fleantugen ôfsnijde, piepte:
  - Us izeren wil!
  En in nij, deadlik kado fljocht fan har bleate foet. En de tanks en wite jagers falle, en de sturten baarne fan 'e fleantugen.
  Svetlana Snow White snijt de mûner, har swurden binne as bliksem.
  De nazi's falle as skeaven.
  It famke smyt naalden mei har bleate fuotten, sjit fijân fleantugen del en piept:
  - Foar Mem Ruslân sil d'r in minsklik romteryk wêze, win!
  Oleg Rybachenko giet foarút tsjin de nazi's. Terminator jongen hakken brune troepen.
  En tagelyk smite de teannen fan 'e bleate skonken fan 'e jonge naalden út mei gif, se skuorre stammen en sjitte fleantugen del.
  De jonge raast:
  - Glory oan takomstige Ruslân!
  En yn beweging snijt it elkenien syn holle en mûle, en tagelyk tanktuorren.
  It terminator famke Margarita ferneatiget ek tsjinstanners en fleantugen en tanks.
  Har bleate fuotten fladderje. De nazi's stjerre yn grutte oantallen. Warrior ropt:
  - Foar nije grinzen!
  En dan sil it famke nimme en snije ...
  De massa liken fan fascistyske soldaten.
  En hjir is Natasha Korshunova op it offensyf. Hy snijt de nazi's foar himsels del mei tanks, fleantugen en sjongt:
  - Ruslân is grut en strieljend,
  Ik bin in hiel nuver famke!
  En skiven fleane har bleate fuotten. Wa seach de kiel fan de nazi's. Ja, dit is in famke dat tanks sloopt.
  Zoya Angelskaya op it offensyf. Brune soldaten hakken mei beide hannen. Spuie út in buis. En hy smyt deadlike naalden mei de bleate teannen - hy sjit tanks en fleantugen del.
  En tagelyk sjongt er foar himsels:
  - Och, blutgeon, lit ús gean,
  Oh, myn favorite sil gean!
  Augustinus, dy't de nazi's mei laserswurden delslacht en de brune soldaten, tegearre mei de tanks, ferneatiget, sjit:
  - Alles shaggy en yn 'e hûd fan in bist,
  Hy ried mei in klup nei de oproerplysje!
  En mei bleate teannen, hoe te lansearjen yn 'e fijân, eat dat sil deadzje in oaljefant, en noch mear sa in tank.
  En dan sjit:
  - Wolven! Twaentweintichste iuw!
  Svetlana Snow White op it offensyf. Besunigings, snijden de nazi's. Mei bleate fuotten lanseart er kadootsjes fan dea op harren.
  Rint in mûne mei swurden.
  Se ferpletterde in protte jagers, tegearre mei tanks en fleantugen, en sjit:
  - Der komt in grutte oerwinning!
  En wer is it famke yn in wylde beweging.
  En har bleate fuotten lansearje deadlike naalden, ferneatigje tanks en fleantugen.
  Oleg Rybachenko sprong oerein. De jonge draaide yn in salto. Hakte in protte fan 'e nazi's yn 'e sprong.
  Hy smiet naalden mei syn bleate fingers, sloech tanks en fleantugen del, gurgle:
  - Wês ferneamd om myn moaie moed!
  En wer is de jonge yn 'e striid.
  Stoere famke Margarita Korshunova giet oan it offensyf. Shreds alle fijannen op in rige. Har swurden binne hurder as wynmûneblêden. En bleate teannen smite kado's fan 'e dea, tanks en fleantugen baarne.
  It famke is op it offensyf. Útroeget brune krigers sûnder seremoanje.
  En springt sa no en dan, en draait!
  En kado's fan ferneatiging fleane fan har ôf.
  En de nazi's sels falle dea. En hiele terpen liken steapelje op.
  Margarita piept agressyf:
  - Ik bin in Amerikaanske cowboy!
  En wer smieten har bleate fuotten de naald.
  En dan noch in tsiental naalden!
  Natasha Korshunova is ek heul cool op it offensyf.
  En smyt mei bleate fuotten, en spuugt út in strie, slacht tanks en fleantugen del.
  En raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin in fonkeljend dea! Alles wat jo hoege te dwaan is stjerre!
  En wer skientme yn beweging.
  Zoya Angelskaya stoarmet in blokkade fan nazi-liken. En boemerangs fan ferneatiging fleane ek fan har bleate fuotten.
  En de brune krigers falle en falle, tegearre mei tanks en fleantugen.
  Zoya famke ropt:
  - Baalfuotte famke, jo sille winne!
  En in tsiental naalden fleane út 'e bleate hakke fan it famke. Wat direkt yn 'e kiel fan' e nazi's graven.
  Se falle dea.
  Of leaver, folslein dea, in plak mei tanks en fleantugen.
  Augustinus op it offensyf. Ferplettert brune troepen. Har swurden wurde yn twa hannen droegen. En se is sa'n grutte strider.
  In tornado sweeft troch de fascistyske troepen - fleantugen en tanks falle.
  Meisje mei read hier raast:
  - De takomst is ferburgen! Mar it sil winne!
  En op it offensyf, in skientme mei fjoerhier.
  Augustinus, yn 'e wylde ekstase fan dreamen, stjoert in pulsar mei har bleate hakke en raast:
  - De goaden fan 'e oarloch sille alles skuorre!
  En de strider op it offensyf.
  En har bleate fuotten smite in protte skerpe, giftige naalden dy't fleantugen delsjitte en it harnas fan tanks trochbokje.
  Svetlana Snow White yn striid. En sa fonkeljend en fjochtsjen. Har bleate skonken smyt safolle deadlike dingen út. Gjin man, mar dea mei blond hier.
  Mar as it brekt, dan kinne jo it net stopje.
  Svetlana Snow White sjongt:
  - It libben sil gjin huning wêze,
  Dy sprong yn in rûndûns!
  Lit de dream útkomme -
  Skientme feroaret in man yn in slaaf!
  En yn 'e beweging fan it bleatefaam is der hieltyd mear grime. En al mear fernield tanks en fleantugen.
  Oleg Rybachenko yn it offensyf, alles wurdt fersneld. De jonge slacht de nazi's.
  Syn bleate fuotten smyt skerpe naalden - tearing tanks en fleantugen.
  De jonge strider siket:
  - It gekke ryk sil elkenien útinoar skuorre!
  En wer is de jonge yn beweging.
  Margarita is in stoarmige skoalmeisje, en in totale terminator yn har aktiviteit. En slacht de fijannen.
  Hjir lansearre se mei har bleate skonk, in earte mei eksplosiven. Se sil ûntploffe, en tagelyk wurde hûndert nazi's en tsien tanks opsmiten.
  It famke ropt:
  - De oerwinning sil ús dochs komme!
  En hy sil de mûne mei swurden rinne - de tonnen fan tanks fleane yn ferskate rjochtingen.
  Hjir Natasha Korshunova fersnelle de bewegingen. It famke snijt de brune krigers del. En by it roppen:
  - Oerwinning wachtet it ryk fan Ruslân.
  En lit ús de nazi's yn in fersnelde tempo útroegje, tegearre mei tanks en fleantugen.
  Natasha Korshunova is in terminator famke.
  Hy tinkt net om te stopjen en te fertragen, en tanks en fleantugen geane dwale.
  Zoya Angelskaya op it offensyf. Har swurden lykje te snijden fleis en metalen salade. It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Us heil is fan krêft!
  En bleate teannen smite ek sokke naalden.
  En in massa minsken mei trochboarge kiel, lizzende yn terpen liken, likegoed as stikkene tanks en delstoarten fleantugen.
  Augustinus is in gek famke. En it ferplettert elkenien as it in robot is fan hyperplasma.
  It hat al net ien hûndert nazi's en in protte tanks mei fleantugen smiten. Mar alles nimt it tempo op. En de strider raast noch.
  - Ik bin ûnoerwinlik! De coolste yn 'e wrâld!
  En wer, de skientme yn 'e oanfal.
  En út har bleate teannen fljocht in earte út. En trijehûndert nazi's en in tsiental tanks waarden útinoar skuord troch in krêftige eksploazje.
  Augustina, boartsjen mei de spieren fan 'e parse, en skodde har boarst mei skarlaken tepels, song:
  - Jimme sille ús lân net weagje!
  Svetlana Snow White is ek op it offensyf. En jout gjin inkele gram respijt. Wild Terminator Girl.
  En hy snijt de fijannen en ferneatiget de nazi's. En in massa brune jagers wie al yn de sleat fallen en lâns de diken, tegearre mei stikkene tanks en fleantugen.
  De seis wiene lilk. In wylde striid makke.
  Karate-kid Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En hy giet foarút, mei beide swurden swaaiend. En de terminatorjonge rint de mûne. De deade nazi's falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bloedige lichems, in stel stikkene auto's mei fleantugen.
  De útfiner jonge ûnthâldt in wylde strategy. Dêr't ek hynders en minsken byinoar mingden.
  Bernemoardner Oleg Rybachenko piept:
  - Wee fan 'e geast!
  En der sil genôch jild wêze!
  En de terminatorjonge yn 'e nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en stevige "Adidas"!
  In echt coole foarstelling waard cool. En hoefolle fermoarde nazi's. En it grutste oantal fan 'e grutste fermoarde de brune jagers, tegearre mei tanks en fleantugen.
  Barefoot famke Margarita is ek yn 'e striid. Verplettert kaniel en stiel legers en raast:
  - Grut skok regimint! Wy ride allegear de kiste yn!
  En har swurden wurde hackt by de nazi's. De massa brune jagers is al ynstoart. En mei harren tanks en fleantugen.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as panters! Bewize dat elkenien de bêste is!
  En út 'e bleate hakke fan it famke, as in earte mei krêftige eksplosiven, sil útfleane.
  En sla op 'e fijân.
  En hy sil nimme en smash guon fan 'e tsjinstanners en tanks, en sels fleantugen.
  En Natasha Korshunova is yn autoriteit. En se slacht tsjinstanners, en sels sil gjinien in komôf jaan.
  Hoefolle nazi's binne al fermoarde tegearre mei tanks en fleantugen.
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne saffier. Dit is it famke - de wichtichste beul. Hoewol't se hat al har partners - beulen!
  Natasha Korshunova ropt:
  - Ik bin gek! Jo sille in penalty hawwe! Nim net iens in roebel!
  En nochris sil it famke mei swurden in protte nazi's delslaan.
  Zoya Angelskaya is yn beweging en snije in protte brune krigers.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needle deadet ferskate nazi's of sjit in fleantúch mei in tank del. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus komt foarút en ferpletteret tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en har tosken bleat!
  En de reade is sa ... It hier fladdert yn 'e wyn, as in proletaryske banier.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana Snow White yn beweging. Hjir snije se in protte skulls en tanktuorren. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuugt út in strie - fleantugen delslaan. Dan ropt er:
  - Sille jim dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten, dy't ynfantery en fleantugen reitsje.
  Oleg Rybachenko springt en springt.
  In jonge op bleate fuotten stjoert in bosk naalden út, slacht tanks del en sjongt:
  - Lit ús gean kampearje, iepenje in grut akkount!
  De jonge strider is op syn bêst.
  Hy is al in pear jier âld, elkenien is op aventoeren mei Natasha en bedriuw, mar hy liket in bern. Allinne hiel sterk en spieren.
  Oleg Rybachenko song:
  - Lit it spul net neffens de regels wêze - wy sille troch de fraera brekke!
  En wer fleagen deadlike en brekkende naalden fan syn bleate fuotten ôf. Sawol fleantugen as tanks.
  Sprankeljend mei bleate, rûne hakken, song Margarita Korshunova mei wille:
  - Neat is ûnmooglik! Ik leau dat de frijheid sil dawn!
  It famke smiet wer in deadlike kaskade fan naalden op 'e nazi's en har tanks en fleantugen, gie troch:
  - It tsjuster sil fuortgean! Mei roazen bloeie!
  En sadree't de strider mei har bleate teannen in earte smyt, fleagen daliks tûzen nazi's de loft yn. Ja, it leger fan it brune, helske ryk smelt krekt foar ús eagen.
  Natasha Korshunova yn 'e striid. Springt as in kobra. Explodes fijannen. En safolle nazi's stjerre, en fleantugen falle.
  Har famke en swurden, en kerrels op 'e koal, en spearen. En needles.
  Tagelyk raast it ek:
  - Ik leau dat de oerwinning komt!
  En de gloarje fan 'e Russen sil fine!
  Bleate teannen smite nije naalden, slaan tsjinstanners.
  Zoya Angelskaya yn wylde beweging. oanfalt de nazi's. Brekt se yn lytse stikken.
  De stridersfrou smyt mei har bleate fingers naalden. It brekt troch tsjinstanners, tegearre mei tanks en fleantugen, as in brul:
  Us folsleine oerwinning is foar de hân!
  En hy draacht in wylde mûne mei swurden, sweeft tanks. Dit is echt in famke as in famke!
  Mar de kobra fan Augustinus gie yn it offensyf. Dizze frou is in nachtmerje foar alle nachtmerjes.
  En as it snijt it, it betsjut dat it sil snije it.
  Dêrnei sil de reade holle nimme en sjonge:
  - Ik sil alle skedels iepenje! Ik bin in grutte dream!
  En no binne har swurden yn aksje en snije fleis en metaal mei fleantugen duralumin.
  Svetlana Snow White giet ek yn it offinsyf. Dit famke hat gjin remmen. Sadree't se hakje, sa wurdt de massa liken besmiten, en fleantugen en tanks falle.
  De blonde terminator raast:
  - Hoe goed sil it wêze! Hoe goed sil it wêze - ik wit it!
  En no fljocht in moarderwt fan har ôf.
  De bleate fuotten kreaze, spieren jonge Oleg wer hûndert fan 'e nazi's, mei in meteoar, ferneamd ôfsnien. En hy sil in bom ophelje en dy smite.
  Lyts yn grutte, mar deadlik ...
  Hoe te brekken yn lytse stikken in massa fan fleantugen yn 'e himel.
  De terminatorjonge jankte:
  - Stoarmige jeugd fan skriklike masines!
  It bleatefuotte famke Margarita sil dit wer dwaan yn 'e striid.
  En snije in protte brune fjochters del. En hy snijt troch grutte iepenings, tusken tanks en fleantugen.
  It famke ropt:
  - Lambada is ús dûns op it sân!
  En rekke mei fernijde krêft.
  Natasha Korshunova is noch fûler yn it offensyf. Sa terske de nazi's. It is har net sa goed om sokke famkes tsjin te gean.
  Natasha Korshunova naam it en song:
  - Myn traap is bleatefoet blynjend!
  Running op it plak is in mienskiplik conciliatory!
  En it strider famke barste yn 'e tsjinstanners mei sa'n kaskade fan klappen.
  En hy sil mei bleate fuotten skiif smite.
  Hjir rûn se de mûne. De massa koppen fan it brune leger rôle werom, en de tanks baarnden, de fleantugen stienen yn 'e brân.
  Se is in fjochtsjende skientme. Hy slacht himsels sa'n brune armada.
  Zoya Angelskaya is yn beweging, en ferplettert elkenien sûnder útsûndering. En har swurden binne as skjirre fan 'e dea.
  It famke is gewoan leaf. En har bleate fuotten smite tige giftige naalden.
  Ferslaan tsjinstanners. Se stekke har kiel troch en meitsje kisten, meitsje tanks en fleantugen eksplodearje.
  Zoya Angelskaya naam it, skodde de skarlaken tepels fan har folsleine boarsten en piepte:
  - As der gjin wetter yn de kraan sit...
  Natasha Korshunova rôp mei wille:
  Dus it is dyn skuld!
  En mei syn bleate teannen smyt er wat dat deadet. Dit is echt in famke fan famkes.
  En fan har bleate skonken, hoe't it blêd fleane sil. En hy sil in protte fjochters slaan, tuorren ôfsnije fan tanks.
  Barefoot Augustinus yn beweging. Fluch en unyk yn syn skientme.
  Wat hat se helder hier. As in proletaryske banner wappere. Dit famke is in echte vixen.
  En se snijt tsjinstanners - as wie se berne mei swurden yn 'e hannen.
  Redhead, ferdomme bastard! Mei har gie se oan 'e slach mei natuerlik ljocht, sûnder ferve.
  Augustinus naam it en sisde:
  - Der sil in bollekop wêze - de fjochters sille net gek wurde!
  En hjir ferplettere se wer in protte fjochters.
  De terminatorjonge Oleg Rybachenko gromde:
  - Watsto nedich hast! Hjir is it famke!
  Margarita Korshunova, dy't in dolk mei har bleate foet smiet, de tankturret ôfbrekke, befêstige:
  - Grut en koel famke!
  Augustinus wie it maklik mei dit iens:
  - Ik bin in strider dy't elkenien bite sil!
  En wer, mei bleate teannen, sil hy in deadlike, delslaande fleantugen lansearje.
  Natasha Korshunova yn 'e striid is net inferieur oan har tsjinstanners. Gjin famke, mar om mei sa'n heks yn flammen ôf te meitsjen. En de nazi's hawwe it dreech: fleantugen en tanks falle.
  En ropt:
  - Wat in blauwe loft!
  Augustinus, loslitte in blêd mei har bleate foet, snijde de tankturret ôf, befêstige:
  - Wy binne gjin foarstanners fan oerfal!
  Svetlana Snow White, dy't de fijannen delsloech en fleantugen delsjitten, tjirp:
  - In gek hat gjin mes nedich....
  Zoya Angelskaya piepte, smiet naalden mei har bleate fuotten, en sloech tanks en fleantugen mei har gebruinde skonken del:
  - Jo sille him út trije doazen lizze!
  Natasha Korshunova, dy't de nazi's delsette, tafoege:
  - En doch mei him foar in penny!
  En de krigers sille nimme en springe. Se binne sa bloedich en koel. Yn 't algemien hawwe se in protte opwining.
  Oleg Rybachenko, in hast neakene, kreaze, spierige jonge yn koarte broek allinich, sjocht tige stylich yn 'e striid.
  It moaie famke Margarita smiet mei har bleate teannen har skonken, in stik antystof en song:
  - De klap is sterk, en de keardel hat belangstelling ...
  De geniale jonge lansearre mei syn foet wat like op in helikopterpropeller. Hy snijde in pear hûndert koppen ôf fan 'e nazi's en tanks, piepte:
  - Hiel sportyf!
  En beide - in jonge en in famke yn folslein iepenwurk.
  De terminatorjonge Oleg, brune soldaten hakkende, gurgle:
  - En der komt in grutte oerwinning foar ús!
  Margarita sei yn antwurd:
  - Wy deadzje elkenien - mei bleate fuotten!
  It famke is yndie sa'n aktive terminator.
  Natasha Korshunova song yn it offensyf:
  - Hillige oarloch!
  En de strider lansearre in skerpe skiif-boemerang. Hy fleach yn in bôge, snie in protte nazi's en tanktuorren.
  Zoya Angelskaya tafoege, trochgean mei de ferneatiging:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En nije naalden fleagen fan har bleate fuotten. En se sloegen in protte jagers en fleantugen.
  It blonde famke sei:
  - Skaakmat de tsjinstanner!
  En hja liet har tonge sjen.
  Baalfuotten en fûleindich, Augustinus, swaaide mei har skonken en smiet skerpe swastika's, gurgle:
  - Keizerlike flagge foarút!
  Svetlana Snow White, mei har bleate hakke, smiet in bal fan hyperplasma, maklik befêstige:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  En de famkes rôpen byinoar, en ferpletterden de nazi's:
  - Nimmen sil ús stopje!
  En no fleach in skiif út 'e bleate fuotten fan 'e krigers. It fleis wurdt skuord, en de tuorren fan tanks en de sturten fan fleantugen wurde sloopt.
  En rop nochris:
  - Nimmen kin ús ferslaan!
  Natasha Korshunova fleach de loft yn. Rippe tsjinstanners en fleugele gieren útinoar, en joech út:
  - Wy binne wolven, fry de fijân!
  En út har bleate fingers sil der in tige deadlike skiif út fleane.
  It famke draait sels yn ekstase.
  En dan mompelt er:
  - Us hakken hâlde fan fjoer!
  Ja, de famkes binne echt sexy.
  Oleg Rybachenko, in kreaze, spierige jonge yn koarte broek, gurgle:
  - Och, betiid, jout de hoarnen beskerming!
  En knypeage nei de krigers. Se laitsje en bleate har tosken as antwurd.
  Natasha Korshunova hakke de nazi's del en raasde:
  - Yn ús wrâld is gjin wille, sûnder striid!
  De terminatorjonge mei in neakene, rûne, bernelike hak, dy't oan 'e pulsar joech en de nazi's ferneatige, makke beswier:
  "Soms is fjochtsjen ek net leuk!"
  Natasha Korshunova stimde yn:
  - As der gjin krêft is, dan ja ...
  Mar wy krigers binne altyd sûn!
  It famke smiet naalden nei de fijân mei har bleate teannen, blies in massa tanks mei fleantugen op en song:
  - De soldaat is altyd sûn,
  En klear foar aksje!
  Dêrnei snijde Svetlana Snow White de fijannen wer del, sloopt de tuorren fan tanks en de sturten fan fleantugen.
  Zoya Angelskaya is in heul rappe babe. Hjir lansearre se in hiele loop by de nazi's. En skuorde in pear tûzen fan ien eksploazje.
  Doe raasde se:
  - Hâld net op, ús hakken fonkelje!
  En in famke yn combat kant!
  Augustinus yn 'e striid is ek net swak. Sa terske de nazi's. As út in skeef keatlingen kloppet.
  En chopping tsjinstanners - sjongt:
  - Pas op, it sil goed wêze,
  Der komt in taart yn 'e hjerst!
  De readhierige duvel ploege echt yn 'e striid as in duvel yn in snufdoaze. En hoe't tanks baarne en fleantugen baarne.
  Mar it bleatefuotte famke yn in tuniek, Margarita Korshunova, hoe't se fjochtsje. En de nazi's krije it fan har.
  En as se slacht, slacht se.
  Dêr fleane bloedige spatten út.
  Natasha Korshunova merkte hurd op doe't metalen spatten fan har bleate foet fleagen, dy't de skulls en tuorren fan tanks smolten:
  - Gloarje oan Ruslân, tige sels gloarje!
  Tanks rinne foarút...
  Divisions yn reade shirts -
  Groetnis Russyske minsken!
  Hjir namen de famkes de nazi's op. Sa wurde se snien en fersnippere. Net krigers, mar echt panters dy't hawwe brutsen de keatling.
  Cool jonge Oleg Rybachenko yn striid en oanfallen de nazi's. Hy slacht se sûnder meilijen, snijt troch de tanks en raast:
  Wy binne as bollen!
  Margarita Korshunova, dy't it brune leger ferplettere, en troch tanks en fleanmasinesturten snijde, pakte:
  Wy binne as bollen!
  Natasha Korshunova naam it en jankte, snijde de brune jagers mei de tanks del:
  - Lizzen is út 'e hân!
  Zoya Angelskaya skuorde de nazi's útinoar, piepte:
  - Nee, net út 'e hân!
  En hy sil ek mei syn bleate foet in asterisk nimme en loslitte en in protte faksisten ôfmeitsje.
  Natasha Korshunova naam it en liet it út, skok bliksem út 'e skarlaken tepel en piepte:
  - Us tv stiet oan!
  En fan har bleate skonk fljocht in killerbondel naalden.
  Zoya Angelskaya, dy't ek de nazi's en har tanks mei fleantugen ferneatige, piepte:
  - Us freonskip is in monolyt!
  En nochris sa'n goaie dat de sirkels alle kanten út wazigje. Dit is in famke - suver ferneatiging fan tsjinstanners.
  It famke mei har bleate teannen sil trije boemerangs nimme en lansearje. En de liken fan dit waerden noch mear.
  Dêrnei sil de skientme útjaan:
  - Wy sille de fijân gjin genede jaan! Der sil in lyk wêze!
  En wer fljocht it deadlike ding fan 'e bleate hakke ôf.
  De readhierige Augustinus sei ek frij logysk:
  - Allinne net ien lyk, mar in protte!
  Dêrnei naam it famke it en rûn bleatfuotten troch de bluodrige plassen. En se fermoarde in protte fan 'e nazi's.
  En hoe't it raast:
  - Massamoard!
  En no sil er de holle op 'e nazi-generaal slaan. Brek syn skedel en jou út:
  - Banzai! Jo sille nei de himel gean!
  Svetlana Snow White is heul lilk yn it offensyf, foaral it delslaan fan tanks, en ek fleantugen, se piept:
  - Jo sille net sparre wurde!
  En in tsiental naalden fleane har bleate fingers ôf. As se troch elkenien brekt, falle de fleantugen yn. En in protte sels besiket de strider te fernielen en te deadzjen.
  Gespierde, reliëfde bern yn koarte broek Oleg Rybachenko, dy't kraaien mei in fluit delslaan, piept:
  - Glorieuze hammer!
  En de jonge smyt ek sa'n koele stjer yn 'e foarm fan in swastika mei de bleate foet. Yngewikkelde hybride.
  En de massa fan 'e nazi's stoarte yn.
  Oleg Rybachenko raasde:
  - Banzai!
  En de jonge sit wer yn in wylde oanfal. Nee, it siedt gewoan fan macht, en fulkanen gûle!
  Prachtige Margarita yn beweging. It sil elkenien syn buiken ripe.
  In famke mei har foet smyt fyftich naalden tagelyk út. En de massa waard fermoarde troch alle soarten fan fijannen, sloech sawol tanks en fleantugen.
  Sprankeljend mei har bleate hakken, song Margarita Korshunova yn termen fan fleurigens:
  - Ien Twa! Grief is gjin probleem!
  Jo moatte nea wurde ûntmoedige!
  Hâld de noas en sturt heger mei in piip.
  Wit dat in wiere freon altyd by dy is!
  Dit is sa'n agressyf bedriuw. It famke raast en raast:
  "De Dragon President sil in lyk wurde!"
  Natasha Korshunova yn 'e striid is gewoan in soarte fan terminator. En brûzjend gorrele:
  - Banzai! Krij it fluch! En de ein fan 'e diktator!
  En in granaat fleach har bleate foet ôf. En de nazi's binne as spikers. En it sil smash in protte mastodonten en fleugele, infernal masines.
  Hjir is de strider! Oan alle krigers - in kriger!
  Zoya Angelskaya is ek op it offensyf. Sa'n fûle teef.
  En hja naem it en gûlde:
  - Us heit is sels de Wite God!
  En hy snijt in trijefâldige mûne by de nazi's!
  En de reade holle, fonkeljend mei bleate hakken en ruby tepels fan Augustinus syn boarsten, raasde yn antwurd:
  - En myn God is swart!
  Ommers, de reade holle is de belichaming fan bedrog en gemienens. Foar fijannen, fansels. En foar freonen is se in leafste.
  En hoe sil er mei bleate teannen nimme en goaie. En in protte heapen krigers fan it brune ryk, lykas har tanks en fleantugen.
  De reade holle rôp:
  - Ruslân en de swarte God binne efter ús!
  In strider mei in heul heech fjochtspotinsjeel. Nee, hjirûnder is it better net te bemuoien. As de tuorren fan tanks wurde ôfskuord en de wjukken fan fascistyske fleantugen.
  Augustinus, ferpletterjende tsjinstanners, sisde:
  - Wy sille alle ferrieders ferpletterje ta poeier!
  En knypeage nei syn partners. Ja, dit fjoerige famke is net krekt wat dat frede jaan kin. Utsein as frede deadlik is!
  Svetlana Snow White, ferpletterje de fijannen, joech út:
  - Wy feie dy yn de rige!
  Redhead Augustine befêstige:
  - Wy sille elkenien deadzje!
  En fan har bleate, beitele skonken fleant it heden fan totale ferneatiging wer! En safolle tanks en fleantugen eksplodearren yn ien kear yn lytse chips.
  En dan slacht it famke, as út in skarlaken tepel, mei de wjerljocht.
  It stjoeren fan kado's fan 'e dea mei syn bleate hakken, song Oleg Rybachenko as antwurd:
  - Der sil in folsleine banzai wêze!
  Augustinus, dy't de nazi's mei har bleate hannen útinoar skuorde, se mei swurden hakken, en naalden mei har bleate teannen smite, tanks en fleantugen yn ien kear ferneatigje, joech út:
  - Koartsein! Koartsein!
  Natasha Korshunova, ferneatigje de brune krigers, tegearre mei tanks en fleantugen, squeaked:
  - Koartsein - banzai!
  En lit ús tsjinstanners snije mei wylde bitterens.
  Barefoot, kreas, in jonge yn koarte broek Oleg Rybachenko, chopping tsjinstanners, útjûn:
  - Dizze gambit is gjin Sineesk,
  En it debút, leau my, is Taisk!
  En wer fleach in skerpe, metaalsnijende skiif út 'e bleate foet fan 'e jonge. Hy snijde sawol de tuorkes fan 'e tanks as de sturten fan it fleantúch ôf.
  Margarita, in fjochtsjen fan metaal-ferpletterjend famke, song de krigers fan it brune ryk en it pânser fan tanks, en snijde:
  - En wa sille wy fine yn 'e striid,
  En wa sille wy fine yn 'e striid ...
  Litte wy dêr gjin grap mei meitsje -
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Litte wy it útinoar skuorre!
  Se diene doe goed wurk mei de nazi's ...
  Hjir foelen Hitler en syn team op 'e knibbels foar de famkes en bern.
  Natasha Korshunova twong earst nazi nûmer ien om har bleate fuotten te tútsjen.
  Doe tútten Hitler en al syn omjouwing ek de bleate soallen en hakken fan oare famkes. En hja slikken de hakken mei de tonge. En in heul kreaze blonde jonge Oleg Rybachenko waard túte troch de bleate fuotten fan it famke.
  Nei't se heul bliid wie mei de fernedering fan manlike parasiten, bestelde Natashka:
  - No, wylst wy jimme net allegearre fermoarde hawwe, tekenje de opdracht foar de folsleine en betingstleaze oerjefte fan it Tredde Ryk oan de Sovjet-Uny!
  Alles is goed dat goed einiget. It Tredde Ryk kapitulearre en de machtige Wehrmacht waard ûntwapene. Hitler en syn team gongen nei de dungeons fan Beria.
  It oardiel wie fluch, mar rjochtfeardich. Op 22 juny 1959 waard Hitler direkt op it Reade Plein ophongen!
  
  
  
  
  FUHRER'S DEVIL'S DREAM feroaret HISTORY
  Hitler yn it ienenfjirtichste jier feroare syn gedachten oer it nimmen fan de haadstêd Moskou nei de USSR. Ien fan de redenen dêrfoar wie dat de Führer in dream hie mei de folsleine nederlaach fan de Wehrmacht. En op 20 novimber 1941 bea Hitler frede oan Stalin. De lieder fan 'e USSR, traumatisearre troch eardere nederlagen, wie it iens. De Dútsers krigen alles wat se wisten te fangen. Hast alle Oekraïne en de stêd Rostov-on-Don, en Wyt-Ruslân, de Baltyske steaten, diel fan Ruslân.
  Op foarstel fan Stalin gie Hitler yn mei de útwikseling. Ruslân gie yn om de hiele Donbass, en in part fan 'e Don's tsjernozem-rike lannen, op te jaan yn ruil foar in korridor nei Leningrad en foar it ferdriuwen fan de grinzen fan Moskou. Hitler gie yn om de grinzen nei de Smolenskregio te ferdriuwen, mar as tsjinprestaasje joech de USSR dat diel fan 'e Donbass oer dat de Dútsers gjin tiid hiene om te besetten, en de Don mei rike swarte boaiem, dat de Dútsers it meast woene. Hast alle Krim, útsein Sevastopol, wie Dútsk. Yn Karelië waard de grins lâns de frontline lutsen, wat by de Finnen paste. Moermansk bleau by de USSR. Yn it suden waard de grins lâns de Don lutsen, en koenen de Dútsers úteinlik har fiedselfeiligens soargje. Se hiene ek stienkoal en stiel út Donbass. En rike ôfsettings fan alloying eleminten. De Wehrmacht bleau tekoart oan oalje, mar dit wie tydlik, om't Hitler fan plan wie om ek it Midden-Easten te gripen. Mear of minder konsolidearre.
  De Dútsers leauden echt dat Hitler hastich mei de wrâld wie. Mar de Führer wist better. Boppedat is it mooglik om de oarloch yn it Westen troch te setten. Earst moete de Führer mei Franco. Ik fertelde him dat jo sels seagen dat de USSR waard ferslein. It Tredde Ryk is sterker as ea en Brittanje is feroardiele. Dat jo sille de Dútsers net yn Gibraltar litte, sadat jo it lot fan Frankryk diele. En sa sil Gibraltar Spaansk wurde, en jo kinne sels oanspraak meitsje op guon fan 'e lannen fan' e Ingelske koloanjes. En der is gjin tiid om Franco te oertsjûgjen foar in lange tiid, de hannen fan 'e Wehrmacht binne ûntbûn, en hiel Afrika en it grutste part fan Aazje, ynklusyf Yndia, sille ûnder folsleine kontrôle wurde nommen.
  De Generalissimo stimde yn. En no, yn desimber, feroveren de Dútsers Gibraltar mei ien hommelse slach, en blokkearren de yngong nei de Middellânske See út it easten. En tagelyk smieten de nazi's de Britske basis yn Malta, en feroveren it troch lâning.
  Rommel syn korps krige fersterking en ferovere Tolbuk en fersloech doe de Britten yn Egypte. Se foelen as earte. Egypte waard ferovere en it Suezkanaal waard sletten. Doe ferhuze de Dútsers yn Irak en Koeweit. Se sloegen de Ingelsken as in chop pear. En se ferpletterden se troch it Midden-Easten te feroverjen. Yn 'e maitiid fan 1942 waarden it hiele noarden fan Afrika, it Midden-Easten en de Frânske besittings beset. En it wie, moat ik sizze, in grutte oerwinning.
  De Dútsers bewearden lykwols mear. En se feroveren hiel Afrika. En de Japanners ferneatige de Feriene Steaten op see. En oerwinningen folgen de iene nei de oare. En no, yn 'e simmer fan 1942, waarden sawol Iran as Yndia troch de Dútsers ferovere. En yn 'e hjerst waard de besetting fan Afrika einlings foltôge. Sa, de nazi's útfierd de beslach fan wichtige gebieten en middels, ferieniging mei Japan.
  Brittanje ferlear har koloanjes yn Afrika en Aazje, en kaam yn in tige drege situaasje. En yn 'e maitiid fan 1943 lâne de Dútsers mei de Japanners yn Austraalje. En Brittanje sels waard ûnderwurpen oan massale bombardeminten.
  Hitler easke in ein oan it Liuwryk yn 'e simmer. En d'r wie in aktive ûnderseeboatoarloch. De Dútsers krigen ûnderseeboaten oandreaun troch wetterstofperokside. En dit binne tige serieuze krêften.
  Yn july 1943 waard úteinlik de lâning útfierd. Tanks naam diel oan de fjildslaggen: "Panther", "Tiger" en "Lion", en "Ferdinands". En deselde ME-309 jagers en Yu-288 bommewerpers. En it foel op 'e Ingelske troepen mei skriklike krêft. De striid op lân duorre mar alve dagen en einige yn in oertsjûgjende oerwinning foar de Wehrmacht.
  En dit is in grutte prestaasje fan 'e Dútske militêre masine.
  Dêrnei gie de oarloch oer nei de kant fan 'e Feriene Steaten. En Yslân waard ferovere. Amearika koe dêrnei Europa net bombardearje. Roosevelt flinched merkber en bea frede oan Hitler op alle betingsten.
  Mar de nazi's besleaten de Feriene Steaten ôf te meitsjen, en sette it offensyf troch. Yn it fjirtichste jier waard de frijlitting fan jetfleantugen massaal, en de Yankees blokken it letterlik. En Marseille, nei't mear as tûzen dellein fleantúch, krige it Grutte Krús fan it Izeren Krús, as de kroan fan heroïsme en effisjinsje fan de flecht klasse.
  De Führer bestelde Amearika te knypjen mei bûnsmaten yn Argentynje, lykas yn Brazylje. En ferhúzje út it suden mei de Japanners, en út it noarden, troch Kanada. En it wie as dûbele pincers. Hitler fielde himsels op in wyt hynder.
  Der wie ek in rige fan earste selsridende E, lichter en mear perfekt. TA-400 en Yu-488 toande oerweldigjende macht. En hja bigounen de fijannen to fordylgjen. En letterlik feie se mei in wisk.
  En de nazi's ferpletterje de bûnsmaten. En se dogge it sa effektyf dat de FS ôfbrokkelt. Se jouwe de Amerikanen gjin kâns. Dútske oanfalsgewearen binne de bêste yn 'e wrâld en se hawwe gjin gelikense. Oan 'e ein fan it jier ferskine en de earste disketten, dy't, troch de laminêre jet, net nei ûnderen brocht wurde kinne. En hja ferneatige Amearika.
  Lichte selsridende gewearen út 'e E-searje lieten har folsleine totale superioriteit sjen oer de Yankee-tanks. Se gongen letterlik om en smieten alles en draaiden it yn chop en platten it yn jiske. Amearika hie gjin kâns tsjin de FS.
  Yn it fiifenfjirtichste jier baarnde de Feriene Steaten al ôf. New York en Washington foelen yn maart.
  En yn april wie der in kapitulaasje. Sa fûn de ferdieling fan it ryk plak. De nazi's en de Japanners, nei't se wûn hawwe, beferzen de oarloch tydlik. De perioade fan frede is kommen. Op 20 april 1950 fûn de earste flecht fan astronauten nei de moanne plak.
  En op 20 april 1953 bruts der in grutte oarloch út tusken it Tredde Ryk en Japan. Stalin syn nije opfolger, Beria, bea Hitler in mienskiplike oarloch mei it Land of the Rising Sun oan. Hitler fertelde Beria dat de USSR yn folle krêft soe fjochtsje, mar soe allinnich it suden fan Sakhalin en de Koerilrige krije. En as, dan sil it Tredde Ryk de USSR yn poeder nimme en wiskje.
  De troepen fan Hitler binne technologysk sterker as de Japanners. De piramidale tanks binne benammen formidabel ûnder de Dútsers. En se kinne net brutsen wurde út elke hoeke. En jet aviation is ongeëvenaard. En de disketten berikke snelheden fan tsien sonyske swings. Nee, Japan kin sa'n macht net wjerstean.
  De USSR hat ek wat. Tank T-54, yn prinsipe, is net min. Mar der binne ek oare auto's. Bygelyks IS-7, tige min stopkrêft. Alenka rydt dizze tank en ferneatiget de Japanners.
  It famke raast en fluit in liet raast:
  - En fleach yn 'e kiste fan 'e samoerai,
  Under de druk fan stiel en fjoer!
  No hawwe se Beria ynstee fan Stalin, en it lân fan 'e Sowjets sil nije grinzen moatte feroverje.
  Japan hat tanks fan 'e E-searje, mar se binne ferâldere en ûnfolsleine, iere modifikaasjes. Hjir is sa'n pret op 'e IS-7 yn dit gefal, de E-90. De auto waacht hûndert en acht ton, fjirtich mear as de Sovjet auto. En syn harnas is dikker, benammen syn foarholle. De foarholle fan 'e toer is 285 mm, tsjin 210 foar de IS-7, en de foarholle fan 'e romp is 250 mm tsjin 150 foar de Sovjet-masine. Mar de helling fan it pânser sil minder wêze. En de kanten binne deselde 150 mm. Wier, de Japanske feed sil dikker wêze 150 mm tsjin 94. De gewearen binne sawat 128 mm foar de Japanners en de Sovjet 130 mm mei tichte lingte. Mar de Sovjet-ien is miskien in bytsje better. En hjir komme se tichterby.
  De Japanners binne noch better beskerme yn 'e foarholle, mar de rydprestaasjes binne slimmer, hoewol't de samûrai in motor fan 1500 pk hat.
  Anyuta slacht Isa's harnas mei har bleate teannen en koos:
  - Der komt in tiidrek fan kommunisme yn it hôf!
  Alla dizze readhierige duvel is it iens:
  - Fansels sil it wol!
  Maria laket en komt oerein:
  - Us partij is in ivige oerwinning!
  Olympyske Spullen roars:
  - Foar memmelân foar Stalin!
  En no sil de Sovjet-tank de fijân reitsje. En hy sil ljochtsje, en lit ús yn stikken skuorre. En letterlik ferneatiget it pânser.
  Alenka giechelde en merkte op:
  - It is better mei in frou!
  De Japanske Mastodon is ferneatige. En de rest fan 'e samoerai tanks binne net sa goed beskerme. En se binne makliker te slaan. En jo ferneatigje se echt, echt cool.
  Anyuta song, en drukte op de trekker mei har bleate hak:
  - Net ferneare de fernedering fan 'e Slaven,
  Wy soene in berch opkomme foar Ruslân ...
  Lit ús gjin beledigingen mear nimme
  Lit ús de fijân ferpletterje mei in stielen hân!
  En wer it projektyl ferneatige de E-50 fergunning tank. Ek net de bêste auto. Hiel swier, mar de kant is frij swak beskerme, en kin wurde penetrearre fan in lange ôfstân.
  Elizabeth focht op de T-54 en it wie folle dreger foar har. Mar it famke toande enoarme fearkrêft. En mei help fan bleate fingers, hoe't hy stjoert in projektyl en pierces de E-75, en dit is hiel cool. En massale ferneatiging.
  Elena, ek blaze, mei kolossale druk. En sloech mei deadlike krêft.
  En hjir baarnt en falt de Japanners yn. En it letterlik ferneatiget it.
  Catherine tweeted:
  It naam my, it naam my
  Ik sil sitte, ik sil sitte, op in hynder!
  En knypeage nei harren partners. En de famkes hjir binne sa moai en yn mar ien bikini. En bleate fuotten fansels, hiel moai.
  Elizaveta, in fjochtsfrou dy't in E-50 út Japan sloech, sisde:
  - Foar dit grutte kommunisme!
  Ephrasia, dy't de Japanners ferplettere, piepte:
  - Oer myn grinzen!
  Japan hold in bytsje mear as in jier út en waard ferslein. En it Tredde Ryk waard in wrâldryk.
  20 april 1957 begûn de flecht fan in astronaut nei Mars. En it wie in prachtige stap.
  Op 20 april 1959 waard in referindum hâlden, wêrby't de monargy en de keizerlike foarm fan bestjoer yn it Tredde Ryk legalisearre waarden.
  Mar Hitler soe nea Hitler west hawwe as hy it probleem fan de USSR net oplosse woe. En fansels, syn winsk om de hiele wrâld te ûnderwerpen.
  Op 20 april 1961 foel it Tredde Ryk de USSR binnen. Agression is ûnmeilydsum en mei enoarme krêften. Wat tige ûngelikense is.
  En de horden fan 'e Tredde al twa wiken nei it begjin fan' e gefjochten begûn te streamen om Moskou.
  Oleg yn it offensyf fersnelt alles. De jonge slacht de nazi's.
  Syn bleate fuotten smyt skerpe naalden - tearing tanks en fleantugen.
  De jonge strider siket:
  - It gekke ryk sil elkenien útinoar skuorre!
  En wer is de jonge yn beweging.
  Margarita is in stoarm famke yn har aktiviteit. En slacht de fijannen.
  Hjir lansearre se mei har bleate skonk, in earte mei eksplosiven. Se sil ûntploffe, en tagelyk wurde hûndert nazi's en tsien tanks opsmiten.
  It famke ropt:
  - De oerwinning sil ús dochs komme!
  En hy sil de mûne mei swurden rinne - de tonnen fan tanks fleane yn ferskate rjochtingen.
  Natasha fersnelde har bewegingen. It famke snijt de brune krigers del. En by it roppen:
  - Oerwinning wachtet it ryk fan Ruslân.
  En lit ús de nazi's yn in fersnelde tempo útroegje.
  Natasha is in terminator famke.
  Hy tinkt net om te stopjen en te fertragen, en tanks en fleantugen geane dwale.
  Zoya is op it offensyf. Har swurden lykje te snijden fleis en metalen salade. It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Us heil is fan krêft!
  En bleate teannen smite ek sokke naalden.
  En in massa minsken mei trochboarge kiel, lizzende yn terpen liken, likegoed as stikkene tanks en delstoarten fleantugen.
  Augustinus is in gek famke. En it ferplettert elkenien as it in robot is fan hyperplasma.
  It hat al net hûndert nazi's smoarge. Mar alles nimt it tempo op. En de strider raast noch.
  - Ik bin ûnoerwinlik! De coolste yn 'e wrâld!
  En wer, de skientme yn 'e oanfal.
  En út har bleate teannen fljocht in earte út. En trijehûndert nazi's en in tsiental tanks waarden útinoar skuord troch in krêftige eksploazje.
  Augustinus song:
  - Jimme sille ús lân net weagje!
  Svetlana is ek op it offensyf. En jout gjin inkele gram respit. Wild Terminator Girl.
  En hy snijt de fijannen en ferneatiget de nazi's. En de massa brune jagers is al yn de sleat fallen en lâns de diken.
  De seis wiene lilk. In wylde striid makke.
  Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En hy giet foarút, mei beide swurden swaaiend. En de terminatorjonge rint de mûne. De deade nazi's falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bloedige lichems.
  De skriuwersjonge docht tinken oan in wylde strategy. Dêr't ek hynders en minsken byinoar mingden.
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Wee fan 'e geast!
  En der sil genôch jild wêze!
  En de terminatorjonge yn 'e nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en stevige "Adidas"!
  In echt coole foarstelling waard cool. En hoefolle fermoarde nazi's. En it grutste oantal fan 'e grutste fermoarde de brune fjochters.
  Margarita is ek yn 'e striid. Verplettert kaniel en stiel legers en raast:
  - Grut skok regimint! Wy ride allegear de kiste yn!
  En har swurden wurde hackt by de nazi's. De massa brune jagers is al ynstoart.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as panters! Bewize dat elkenien de bêste is!
  En út 'e bleate hakke fan it famke, as in earte mei krêftige eksplosiven, sil útfleane.
  En sla op 'e fijân.
  En hy sil nimme en smash guon fan 'e tsjinstanners en tanks en sels fleantugen.
  En Natasha is yn autoriteit. En se slacht tsjinstanners, en sels sil gjinien in komôf jaan.
  Hoefolle nazi's hawwe al ûnderbrutsen.
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne saffier. Dit is it famke - de wichtichste beul. Hoewol't se hat al har partners - beulen!
  Natasha ropt:
  - Ik bin gek! Jo sille in penalty hawwe!
  En nochris sil it famke mei swurden in protte nazi's delslaan.
  Zoya is ûnderweis en hat in protte brune krigers ôfsnien.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needel deadet ferskate nazi's. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus komt foarút en ferpletteret tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en har tosken bleat!
  En de reade is sa ... It hier fladdert yn 'e wyn, as in proletaryske banier.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana yn beweging Hjir snije se in protte skulls en tanktuorren. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuie út in strie. Dan ropt er:
  - Sille jim dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten, dy't ynfantery en fleantugen reitsje.
  Oleg Rybachenko springt en springt.
  In jonge op bleate fuotten stjoert in bosk naalden út, slacht tanks del en sjongt:
  - Lit ús gean kampearje, iepenje in grut akkount!
  De jonge strider is op syn bêst.
  Hy is frij âld, mar hy liket in bern. Allinne hiel sterk en spieren.
  Oleg Rybachenko song:
  - Lit it spul net neffens de regels wêze - wy sille troch de fraera brekke!
  En wer fleagen deadlike en brekkende naalden fan syn bleate fuotten ôf.
  Margarita song mei wille:
  - Neat is ûnmooglik! Ik leau dat de frijheid sil dawn!
  It famke smiet wer in deadlike kaskade fan naalden op 'e nazi's en har tanks, gie troch:
  - It tsjuster sil fuortgean! Mei roazen bloeie!
  En sadree't de strider mei har bleate teannen in earte smyt, fleagen daliks tûzen nazi's de loft yn. Ja, it leger fan it brune, helske ryk smelt krekt foar ús eagen.
  Natasha yn 'e striid. Springt as in kobra. Explodes fijannen. En safolle nazi's stjerre en fleantugen falle.
  Har famke en swurden, en kerrels op 'e koal, en spearen. En needles.
  Tagelyk raast it ek:
  - Ik leau dat de oerwinning komt!
  En de gloarje fan 'e Russen sil fine!
  Bleate teannen smite nije naalden, slaan tsjinstanners.
  Zoya yn in wylde beweging. oanfalt de nazi's. Brekt se yn lytse stikken.
  De stridersfrou smyt mei har bleate fingers naalden. Brekt troch tsjinstanners, en hoe't jo roarje:
  Us folsleine oerwinning is foar de hân!
  En hy draacht in wylde mûne mei swurden, sweeft tanks. Dit is echt in famke as in famke!
  Mar de kobra fan Augustinus gie yn it offensyf. Dizze frou is in nachtmerje foar alle nachtmerjes.
  En as it snijt it, it betsjut dat it sil snije it.
  Dêrnei sil de reade holle nimme en sjonge:
  - Ik sil alle skedels iepenje! Ik bin in grutte dream!
  En no binne har swurden yn aksje en snije troch fleis en metaal.
  Svetlana giet ek yn it offensyf. Dit famke hat gjin remmen. Sadree't se hakje, sa wurdt de massa liken besmiten, en fleantugen en tanks falle.
  De blonde terminator raast:
  - Hoe goed sil it wêze! Hoe goed sil it wêze - ik wit it!
  En no fljocht der in moarderwt fan har ôf.
  Oleg wer hûndert fan 'e nazi's, mei in meteoar, ôfsnien. En hy sil in bom ophelje en dy smite.
  Lyts yn grutte, mar deadlik ...
  Hoe te brekken yn lytse stikken.
  De terminatorjonge jankte:
  - Stoarmige jeugd fan skriklike masines!
  Margarita sil dit wer dwaan yn 'e striid.
  En snije in protte brune fjochters del. En snijt grutte gatten.
  It famke ropt:
  - Lambada is ús dûns op it sân!
  En rekke mei fernijde krêft.
  Natasha op it offensyf is noch fûler. Sa terske de nazi's. It is har net sa goed om sokke famkes tsjin te gean.
  Natasha naam it en song:
  - Op it plak rinne is in gewoane fersoener!
  En it strider famke barste yn 'e tsjinstanners mei sa'n kaskade fan klappen.
  En hy sil mei bleate fuotten skiif smite.
  Hjir rûn se de mûne. De massa koppen fan it brune leger rôle werom en de tanks brânden.
  Se is in fjochtsjende skientme. Sla dysels sa'n giele armada.
  Zoya is yn beweging, en ferplettert elkenien sûnder útsûndering. En har swurden binne as skjirre fan 'e dea.
  It famke is gewoan leaf. En har bleate fuotten smite tige giftige naalden.
  Ferslaan tsjinstanners. Se stekke har kiel troch en meitsje kisten, meitsje tanks en fleantugen eksplodearje.
  Zoya naam it en piepte:
  - As der gjin wetter yn de kraan sit...
  Natasha rôp mei wille:
  Dus it is dyn skuld!
  En mei syn bleate teannen smyt er wat dat deadet. Dit is echt in famke fan famkes.
  En fan har bleate skonken, hoe't it blêd fleane sil. En hy sil in protte fjochters slaan, tuorren ôfsnije fan tanks.
  Augustinus yn beweging. Fluch en unyk yn syn skientme.
  Wat hat se helder hier. As in proletaryske banner wappere. Dit famke is in echte vixen.
  En se snijt tsjinstanners - as wie se berne mei swurden yn 'e hannen.
  Redhead, ferdomme bastard!
  Augustinus naam it en sisde:
  - Der sil in bollekop wêze - de fjochters sille net gek wurde!
  En hjir ferplettere se wer in protte fjochters.
  Koartsein sizze se dat mei sa'n ploech Hitler net oerlibje sil. En op 9 maaie 1961 namen de famkes Adolf Hitler mei de bleate teannen by de earms en skonken, en Margarita by de noas, en skuorden se útinoar, en op 9 maaie 1961 namen se Hitler en stoaren! En de USSR ferovere de hiele wrâld!
  
  BABA YAGA IS MISFUCKING EN SKADJE DE USSR!
  Baba Yaga, dreaun troch haat foar minsken, tuskenbeide yn 'e rin fan' e skiednis. Se naam it en foel yn 'e mortier, yn selskip mei Zmey Gorynych, Amerikaanske fleantugen oan dy't Japanske fleanmasines bombardearje woene. En de slang Gorynych, sa't er it nimt, en slacht op 'e Amerikanen mei in grutte jet fan flamme út trije hollen. En baarne mear as hûndert fleantugen tagelyk. En de Yankees panyk. En dan is d'r Baba Yaga, dy't in gat-gers yn 'e see smyt en Amerikaanske fleanmasines en oare skippen bedekt mei in weach. Dêrtroch waard Amearika yn 'e Slach by Midway folslein ferslein.
  De Japanners feroveren doe ûnderweis en de Hawaïaanske arsjipel naam folsleine kontrôle oer de Stille Oseaan. En har grûnkrêften foelen Yndia binnen en marsjerten nei Delhi.
  De Britten, om Yndia te hâlden, oerdroegen in diel fan 'e troepen út Egypte en lieten Operaasje Torch op. Amearika kaam ek net telâne yn Casablanca en de Dútsers koene de oarloch yn Afrika befrieze.
  Dit rêde de nazi's net fan 'e nederlaach by Stalingrad. Mar Mainstein syn counterstrike wûn yn sterkte. Troch it feit dat de troepen net nei Afrika oerbrocht waarden, hie Mainstein noch ferskate divyzjes, wêrûnder tritich Tigers , dy't yn it sân fan 'e Sahara sûnder nut yn it echte ferhaal ferdwûnen. Dêrnjonken wie de loftfeart fan 'e nazi's sterker. Se hawwe ommers gjin middels bestege oan it leverjen fan Afrika en de yntinsiteit fan loftoanfallen op it Tredde Ryk foel ferskate kearen.
  Hy kaam oan it eastfront, en yn maart 1943 brocht de legindaryske ace Marseille it oantal delsleine fleantugen oan it westfront op trijehûndert, en waard in echte leginde fan alle tiden. En yn it easten, Sovjet piloaten sloegen him hurd. Marcel mijde de waarmste gefjochten net en wie in echt fenomeen. Ien man wie in hiele loftfeartkorps wurdich.
  Sovjet troepen lijen mear ferliezen as yn 'e echte skiednis. Minder fan harren ûntkamen de omsingeling. En de Dútsers feroveren net allinnich Kharkov en Belgorod, mar ek Kursk, en ek wer ferovere Krasnodon en Voroshilovgrad.
  De Sowjet-troepen wiene skrokken ... Tidens de toai kamen se foar in part werom. Der wiene loftfjildslaggen yn 'e loft. De Dútsers namen it inisjatyf oan. De Japanners kamen ûnderwilens de Amerikaanske slagader yn Panama foarby, en feroveren de seestrjitte. Yn de Feriene Steaten waard besletten om de hiele Europeeske rjochting te befriezen. Mar de Dútske ûnderseeboat float wurke te effektyf, marteling de Britten en Amerikanen. En Churchill, dy't gjin offisjele frede of wapenstilstân riskearre, suggerearre dat de Dútsers de rem op 'e oarloch sette. Dat is, net slute frede, mar echt gjin oarloch.
  Hitler easke as antwurd om alle help oan de USSR te stopjen. Brittanje en de Feriene Steaten wegeren lien-lease, mar seine dat se koenen ferkeapje wat oan Ruslân foar goud.
  Dêrnjonken seinen de Britten en Amerikanen dat as Hitler de ferneatiging fan 'e Joaden stopte, se oaljeprodukten en oare grûnstoffen dy't troch de Dútsers nedich wiene op kredyt ferkeapje kinne. De Führer, dy't besletten hie dat de Joaden net oeral hinne soene, stimde yn.
  Earst fan alles, wy moatte dwaan fuort mei de USSR. Wier, der wie gjin ienheid ûnder de Fritz. Guon generaals seine dat se moatte oanfalle Moskou. Oaren dat it in goed idee is om de Kaukasus werom te feroverjen.
  De Führer besleat om foarút te gean nei Voronezh. En dan werom nei Stalingrad. Hitler sels woe echt wraak nimme foar de nederlaach by dizze stêd. Sovjet-yntelliginsje ried goed wêr't de fijân de wichtichste slach soe slaan en in sterke ferdigening tariede. Mar och, de Dútsers wiene sterk. Lykwols, harren tanks "Panther", "Tiger", en benammen "Lion" binne net perfekt genôch.
  Ferdinands wurde ek brûkt, masines binne ek echte bisten. En sa gie de skokfûst fan de nazi's op 5 july 1943 yn it offensyf. De nazi's besykje foarút te gean, mar in krêftige ferdigening is har yn 'e wei. Boppedat joech de artillery in previntive, hoewol net tige effektive, artilleryoanfal op 'e fijân.
  Dêrnei gongen de nazi's oan 'e oanfal en koenen merkber yn 'e posysjes fan 'e Sovjettroepen wiggelje. De nazi's hawwe mear krêften, en se dominearje de loft. Marseille, dy't mear as fiifhûndert fleantugen delsketten hat, krige it Grutte Krús fan it Izeren Krús. En dêrfoar it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  De Dútsers gongen op en foarút, troch de ferdigening fan de Sowjet. Lykas in slagram, de tank "Lev" beweecht, de machtichste fijân mastodont yn termen fan harnas en wapens, waacht njoggentich ton. En hy begrypt de Ferdinanden, se hannelen hjir mei skriklike krêft.
  Mar de ferdigening fan it Reade Leger wie sterk en woe net jaan. De nazi's gongen stadich foarút en leine swiere ferliezen. Mar yn 'e loft hienen se it inisjatyf. En de Focke-Wulf is in effisjinte masine, as it goed brûkt wurdt. En hurd en mei krêftige wapens. Stadichoan kamen de nazi's Voronezh oan. Mar it duorre har twa moanne om dat te dwaan. Uteinlik út adem, en deadlik wurch, stoppe de Fritz doe't se de rivier de Don oankamen. Se hiene swiere ferliezen yn apparatuer, benammen ûnder de Panthers en T-4's en T-3's. De "Tigers" en "Lions" hiene wat minder lêst. Mar in protte Lev-tanks bruts triviaal ôf.
  Der wie in skoft en de nazi's makken de skea goed. Stalin hope it inisjatyf yn 'e winter te gripen. De ME-309 ferskynde yn 'e loft yn' e searje, dy't, troch syn hege snelheid en krêftige wapens, in kardinaal probleem waard foar de Sovjet loftfeart. Lykas Yu-288. De lette hjerst kaam en de snie begûn te fallen. It Reade Leger lansearre in tsjinoffensyf yn Voronezh rjochting, en yn it sintrum, likegoed as op it Taman Skiereilân.
  Winterdeis koe in soad werom wûn wurde. Mar ûnferwachts kaam Japan yn 'e oarloch tsjin de USSR. Har lânleger wie tige mannich. Nei't wûn in protte oerwinningen, de samûrai langst nei wraak op Khalkhin Gol.
  En in slach fan kolossale proporsjes ûntstie. Oanfal op Vladivostok, offinsyf yn Primorye en Mongoalje.
  Stalin stoppe it offensyf yn 'e Taman-rjochting, en yn it sintrum, en besocht allinich yn Voronezh troch te brekken. De nazi's dêr, lykwols, holden fêst. Se hiene in protte krêft.
  Se hawwe noch altyd de oerhân yn 'e loft. Boppedat hat Japan ek in diel fan 'e loftfeart omlaat. Der waard dus gjin oerwinning.
  Samurai koene Vladivostok blokkearje en in diel fan Mongoalje feroverje. Mar dat is wêr't har súkses einige. Mar oan 'e oare kant koene de Dútsers de winter oerlibje en de nederlaach foarkomme, lykas yn 'e ienenfjirtichste en twaenfjirtichste jier. En dit is in grut súkses.
  Yn maaie hawwe de nazi's har krêften oanfolle. Se hiene in ME-262 strieljager yn 'e searje dy't gjin gelyk hie. En Marseille skeat tûzen fleantugen del. Foar sânhûndertfyftich fleantugen waard him bekroand mei it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina-eikeblêdswurden en diamanten. En foar tûzen Stjer fan it Ridderkrús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. Marseille waard dêrmei de super ace fan alle tiden en folken.
  Mar de USSR makket it net makliker. Ein maaie sette de Dútsers harren offensyf wer op. Mar harren troepen rieden hiel stadich op. De USSR brûkte de nije tanks T-34-85 en IS-2, wat foar de nazi's wat problemen makke. De Dútsers "Tigers" -2 en "Panther" -2 waarden de wichtichste macht. "Lion" en "Maus" waarden staakt. Yn stee fan de Maus begûn te ûntwikkeljen de E-100, in nije generaasje tank. Mei in kompakte yndieling, in leech silhouet, grutte hellingshoeken fan 'e pânser, in mear perfekte en lichtere undercarriage. Mei de masines fan 'e "E"-searje waard in protte hope ferbûn. En in heul kolossale krêft. De gefjochten binne tige brutaal. De Dútsers wisten yn trije moannen de Sovjettroepen foarby de Don werom te triuwen. Mar se hawwe neat mear berikt.
  Japan wie yn oarloch mei Amearika, en yn 'e simmer beheinde it him allinnich ta de stoarm fan Vladivostok en Khabarovsk. Samurai naam Khabarovsk, mar net Vladivostok. En yn Mongoalje makke de samûrai net folle foarútgong.
  Yn 'e winter fan 1945 koene de Amerikanen Japan noch ferslaan en har út Panama ferdriuwe. En it ferrin fan de oarloch gong oars.
  Yn 'e winter fan 1945 rukte it Reade Leger op yn it sintrum, mar koe de ferdigening fan 'e nazi net oerwinne. Yn maart kamen de Dútsers al op yn it suden, mar makken net folle foarútgong.
  Yn maaie besochten de nazi's nei Moskou te kommen, mar hienen gjin merkber súkses, en yn twa moannen fan koppige fjochtsjen kamen se tritich of fjirtich kilometer foarút.
  Selsridende gewearen fan 'e E-searje namen diel oan 'e fjildslaggen. Se wiene ljocht en noch altyd ûnfolslein. De E-50 tank mei serial produksje waard fertrage. Jet-fleantugen, benammen bommewerpers, waarden in probleem foar de USSR. Yn 'e loft waard de superioriteit fan' e nazi's fersterke. Marseille skeat twatûzen fleantugen del en krige de Star fan it Ridderkrús, in izeren krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. Yn 'e simmer besochten de Sovjettroepen wer wat te dwaan. Mar it slagge net ... Oant de ein fan it jier wie de frontline ynaktyf.
  It jier 1946 kaam .... De Dútsers hiene diskoteken, mar dy wiene djoer, lestich te meitsjen, en nettsjinsteande de ûnkwetsberens troch de streamende laminêre jet, koene se sels net sjitte. It joech dus gjin beslissend foardiel. Mar yn 'e ME-262 X rige, in tige sterke jager mei swept wjukken. En ME-1100 mei fariabele sweep wjukken. En TA-283 mei in útwreide romp. Sawol Yu-287 as TA-500 binne seismotorige jetfleantugen. En in protte oare technology.
  De USSR bliuwt yn dit ferbân noch efter, en yn 'e loft hawwe de nazi's in folslein inisjatyf.
  De E-50 tank gie úteinlik yn 'e searje en de E-75. De masines krigen in strakke yndieling en bliken lichter te wêzen. De E-50 woech mar fyftich ton mei in motor fan 1200 pk en in machtiger pânser. De E-75 woech fiifensantich ton, mei in folle dikker en hellend pânser as de Tiger-2, krêftige bewapening en in motor fan 1.500 pk.
  De Dútsers sette ein maaie in offensyf út tsjin Moskou. Dizze kear wisten se de ferdigeningsliny fan Mozhaisk te berikken, en dêr rûnen se yn in strakke en wanhopige ferdigening.
  De situaasje waard komplisearre troch it offensyf fan Japan yn Sibearje. Mar it wie net heul suksesfol. Oarloch is in heul wreed ding. En sa holden de Sovjettroepen Moskou noch.
  De winter gie troch yn fjildslaggen. It jier 1947 kaam ... De Dútsers besochten yn 'e maitiid wer foarút te kommen. Harren E-rige tanks wiene fatsoenlik. De USSR gie nei de IS-4 en IS-7 rige. Mar noch yn lytse dielen. En tank T-54 ferskynde, mar wer yn lytse hoemannichten. En der wie noch gjin strieljager.
  De nazi's kamen foarút yn it suden. Se sloegen de haadslach yn de rjochting fan de Kaukasus. En se koenen slagje. Se bruts troch it front... De sitewaasje waard fergrutte troch it yngean fan Turkije yn 'e oarloch. De Ottomanen oerwûn úteinlik de twifel. Boppedat hawwe de bûnsmaten mei it Tredde Ryk al lang gjin oarloch fierd.
  Mar Japan begon dúdlik te ferliezen ... Mar nettsjinsteande dit lansearre de samûrai in offensyf yn 'e simmer yn Sibearje. En as gefolch, de nazi's wienen by steat om te feroverjen de Kaukasus. Ein 1947 hiene se it lâns ôfsnien. En yn 'e maitiid fan 1948 hawwe se it einliks ferovere.
  Yn dizze situaasje, Stalin oanbean Hitler in wapenstilstân op alle betingsten.
  Nei't krigen de oalje fan 'e Kaukasus en it nôt fan Oekraïne, de stienkoal fan' e Donbass, Hitler besletten om te akseptearjen Stalin syn oanbod, mar op hiel drege betingsten.
  De USSR gie werom finzenen, oerdroegen apparatuer oan it Tredde Ryk, en naam in swiere en grutte earbetoan oan grûnstoffen en goud.
  Territoriale ferliezen wiene ek grut. Neist it feit dat de Dútsers al ferovere hiene, moasten se Leningrad en Moermansk, en it Karelyske Skiereilân, en Archangelsk opjaan.
  Stalin, dy't syn hert griisde, stimde hjirmei yn. En in fredesferdrach waard tekene.
  It Tredde Ryk ferklearre himsels de winner en kearde him nei it Westen.
  Al yn 'e hjerst fan 1948 ferhuze de nazy-horden oer Afrika en it Midden-Easten. En yn 'e winter waard it grutste part fan it swarte kontinint en it hiele Midden-Easten ferovere.
  En yn 'e maitiid fan 1949 waard ek it súdlike diel fan Afrika ferovere. Dútske wetterstofperoxide ûnderseeboaten wurden de machtichste yn 'e wrâld, en harren fleantugen en diskettes wiene folslein unparalleled. Boppedat, yn 1949, de nazi's hiene piramidale tanks, dêr't de Alliearde gewearen koenen net penetrearje út hokker hoeke.
  En sa, yn 'e simmer fan 1949, de lâning yn Brittanje plak. Marseille foar it delstoarne fiiftûzenste fleantúch krige de Grand Star fan it Ridderkrús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  No is de FS allinich ... Truman bea Hitler frede oan op alle betingsten. De Führer hat dat ôfwiisd. Yn 1950 gongen de Dútsers troch Yslân en Kanada, en kamen út it noarden de Feriene Steaten oan.
  Yn 1951 begûnen fjochtsjen yn Amearika sels. De Dútsers bruts troch tegearre mei de Japanners út sawol Meksiko as Kanada. De Feriene Steaten hiene net de juste technology om de nazi's te wjerstean. De piramidale tanks fan it Tredde Ryk hiene gjin gelikense, en bruts elke ferdigening.
  En de iene Amerikaanske stêd nei de oare foel ... Op 30 jannewaris 1052 kapitulearren de Feriene Steaten tsjin it Tredde Ryk. En de situaasje is noch akuter wurden.
  Stalin stoar op 5 maart 1953. En op 20 april 1953 fûn de earste bemande flecht nei de moanne plak. Fansels fleagen de Dútsers. En it is moai cool. En de flecht wie geweldich.
  Mar de tiid is kommen foar frede en de fersmoarging fan feroveringen. En sa begûn de kolonisaasje fan oare lannen en de foarming fan Hitler syn ryk. Yn 1959 waard op 20 april in referindum hâlden oer de transformaasje fan it Tredde Ryk yn in monargy en ryk, mei keizer Adolf Hitler. En yn 'e USSR hearske Beria. Hy krige macht, omdat der wie ferlet fan in stevige hân, en vooral, se nedich oarder yn 'e ferearme en ferwoaste troch oarloch en reparaasjes USSR.
  En op 20 april 1960 begûn de flecht fan 'e earste man nei Mars. En it wie moai cool. Mar Hitler stoar yn maart 1961. En syn plak waard ynnommen troch de soan krigen troch keunstmjittige reproduksje Wolf. Ek in keizer en hiel jong.
  En Wolf naam it beslút, sûnder fierdere ado, in oarloch te begjinnen mei Japan. Se sizze dat d'r net twa grutte riken kinne wêze op planeet Ierde, mar mar ien.
  No, Beria naam de kant fan it Tredde Ryk. Se sizze trouwens hoe lang kinst by de bak sitte. Japan ferovere in part fan it Fiere Easten en Primorye fan Ruslân. En dit is oer it algemien onaangenaam en wyld.
  Wolf wie de earste dy't ferklearre dat de USSR Primorye, in part fan Sibearje, en Sakhalin, en ek de Koeriliske berch werom krije koe, mar net mear. Beria wie dêr goed mei. En de USSR begûn de oarloch.
  Hy hie de wichtichste tanks T-54 en T-55, en IS-10 en IS-12. De Dútsers hawwe folle mear avansearre: piramidaal. En dit is fansels in serieuze oanspraak op oerwinning.
  Japan, oan 'e oare kant, bleau efter de USSR yn technology. Op 'e troan fan' e Japanners is deselde ûnferjitlike keizer Hirohito. En hy wol fansels ek macht oer de wrâld. Mar de nazi's binne swakker.
  De oarloch begûn op 20 april 1961. Hitler wie klear foar oarloch mei de Japanners, hy woe ek folsleine macht oer de wrâld. Mar Wolf wie him foar. Mear krekter, Adolf de Earste en de Grutte hiene gjin tiid. En in grutte en wrede oarloch begûn.
  De skalen trille mei grutte krêft.
  De Dútsers fan it begjin ôf, mei mear avansearre technology, grepen it inisjatyf. Mar de Japanners fochten tige heroysk. Mar yn 'e earste trije moannen, de Dútsers en it leger fan' e Sovjet-Uny wiene by steat om merkber bewege djip yn it Japanske Ryk, en fange in protte.
  De gefjochten gongen mei wikseljend súkses troch, mar mear yn it foardiel fan de nazi's. En de Dútsers gongen fierder en fierder. En dit wie har kolossale en ûnneifolgbere súkses. Harren piramidale tanks waarden makke fan in spesjale soarte fan plestik, en se smieten alle ferdigening. En der wie gjin genede foar Japan.
  De IS-12 wie in tank mei in gewicht fan fyftich ton en goed beskerme yn 'e foarholle, mei in 122-millimeter kanon, mar 60EL lang. En hja sloech freeslik de fijân.
  It Japanske leger is ferâldere en ferliest. Nei ferskate moannen fan fjochtsjen waard in tredde fan it samoerai-ryk ferovere.
  En oan 'e ein fan 1961 hie it Lân fan 'e Rising Sun hast de helte fan syn grûngebiet ferlern.
  It jier 1962 is kommen ... De Dútsers en de USSR geane har offensyf troch ... Beria is yn opkomst. Wer gefjochten en oerwinningen. In jier letter, op 20 april 1962, wie mear as twatredde fan it Japanske koloniale ryk al ferovere. En de oarloch giet troch.
  It leger fan 'e USSR fjochtet mei heroïsme ....
  No lâne se op akute Hokkaido ... En op 3 septimber 1962 kapitulearre Japan. En dizze oarloch is foarby.
  Wolf de earste, waard grut, en wrâldkeizer. En wer is it tiid om de fongen koloniale besittings te fertarren.
  Dútske flechten nei ferskate planeten. Yn 1965 nei Venus. Yn 1967 nei Merkurius. En yn 1968 nei de satelliten fan Jupiter.
  Mar dit is net genôch foar Wolf de earste.Yn 1971 waarden ek de satelliten fan Saturnus besocht. En yn 1971, op 20 april, foel Wolf de Earste de USSR oan. Hy besleat de lêste macht op planeet Ierde te fangen dy't him noch net ûndergeskikt wie.
  Beria noch regearre de USSR. Hy wie twaensantich, of sels net.
  En de troepen fan it Tredde Ryk feroveren it gebiet. De wichtichste klap waard slein yn 'e rjochting fan Moskou, dy't Hitler nea slagge.
  Mar oant no ta gie fansels alles yn it foardiel fan it Tredde Ryk. Wat mear krêften en tanks hat.
  Mar pech, de Sowjet-troepen kamen oan, en litte wy de nazi's mei skriklike krêft dorsken.
  Oleg Rybachenko is werom yn aksje. En hy giet foarút, mei beide swurden swaaiend. En de terminatorjonge rint de mûne. De deade nazi's falle.
  Massa liken. Hiele bergen fan bloedige lichems.
  De skriuwersjonge docht tinken oan in wylde strategy. Dêr't ek hynders en minsken byinoar mingden.
  Oleg Rybachenko squeaks:
  - Wee fan 'e geast!
  En der sil genôch jild wêze!
  En de terminatorjonge yn 'e nije beweging. En syn bleate fuotten sille wat nimme en it goaie.
  De jonge sjeny raasde:
  - Masterklasse en stevige "Adidas"!
  In echt coole foarstelling waard cool. En hoefolle fermoarde nazi's. En it grutste oantal fan 'e grutste fermoarde de brune fjochters.
  Margarita is ek yn 'e striid. Verplettert kaniel en stiel legers en raast:
  - Grut skok regimint! Wy ride allegear de kiste yn!
  En har swurden wurde hackt by de nazi's. De massa brune jagers is al ynstoart.
  It famke gromde:
  - Ik bin noch koeler as panters! Bewize dat elkenien de bêste is!
  En út 'e bleate hakke fan it famke, as in earte mei krêftige eksplosiven, sil útfleane.
  En sla op 'e fijân.
  En hy sil nimme en smash guon fan 'e tsjinstanners en tanks en sels fleantugen.
  En Natasha is yn autoriteit. En se slacht tsjinstanners, en sels sil gjinien in komôf jaan.
  Hoefolle nazi's hawwe al ûnderbrutsen.
  En har tosken binne sa skerp. En de eagen binne saffier. Dit is it famke - de wichtichste beul. Hoewol't se hat al har partners - beulen!
  Natasha ropt:
  - Ik bin gek! Jo sille in penalty hawwe!
  En nochris sil it famke mei swurden in protte nazi's delslaan.
  Zoya is ûnderweis en hat in protte brune krigers ôfsnien.
  En bleate fuotten smite naalden. Elke needel deadet ferskate nazi's. Dizze famkes binne echt moai.
  Augustinus komt foarút en ferpletteret tsjinstanners. En tagelyk ferjit er net te roppen:
  - Jo kinne de kiste net ûntkomme!
  En it famke sil har tosken nimme en har tosken bleat!
  En de reade is sa ... It hier fladdert yn 'e wyn, as in proletaryske banier.
  En alles komt letterlik út lilkens.
  Svetlana yn beweging Hjir snije se in protte skulls en tanktuorren. In strider dy't har tosken bleat.
  Toant tonge. En dan spuie út in strie. Dan ropt er:
  - Sille jim dea wêze!
  En wer fleane deadlike naalden fan har bleate fuotten, dy't ynfantery en fleantugen reitsje.
  It is dúdlik dat sa'n team de nazi's sil ferneatigje, sels as it Tredde Ryk hast de hiele wrâld ferovere en begon te fêstigjen op oare planeten!
  
  OLEG RYBACHENKO Rêdzje it ryk
  ANNOTAASJE
  Oleg Rybachenko krige ûnstjerlikens as in kado, mar hy moat wurkje it út, nei't tsjinne yn it Russyske leger foar hûndert jier. Mar oan 'e oare kant helpt hy Ruslân de oarloch te winnen mei Japan, rêdt admiraal Makarov, en docht in protte fabulous feats!
  . HAADSTIK 1
  Oleg Rybachenko waard, troch de wil fan 'e Russyske demiurge goaden, feroare yn in jonge, mar net in ienfâldige, mar in ûnstjerlike. En hy waard stjoerd om in missy út te fieren yn Port Arthur - it beskermjen fan Ruslân dêr. En hy waard feroare yn in bern, dy't seach likernôch tsien jier âld, mar ekstreem fluch - flugger as in cheetah, en ûnkwetsber foar alle soarten fan wapens. As jonge fan tsien jier sil er tsaristyske Ruslân foar hûndert jier tsjinje, en dan opgroeie oant sechtjin en ûnstjerlikens behâlde om de master fan syn eigen bestimming te wêzen, mar sa no en dan misjes útfiere yn opdracht fan 'e Russyske goaden- demiurges.
  En syn ynkarnaasje hie daliks ynfloed op de rin fan de skiednis.
  Foar tsien jier Oleg Rybachenko, troch de noarmen fan 'e iere tweintichste ieu, seach net sa lyts, en hy waard fuortendaliks akseptearre yn it leger. Boppedat waard de jonge maklik mei de fingers bûgd en rjochte, earst fan 'e hannen, en doe fan 'e bleate fuotten, in koperen penny. Wat makke yndruk.
  Om te begjinnen, de jonge slagge te rêden Admiral Makarov út de dea. De jonge die it hiel gewoan, hy kaam de Petropavlovsk yn op 'e dei fan' e fatale útgong nei de see. En triviaal sprong nei it roer, en triuwe de seeman, draaide it skip.
  Dit waard lykwols net wurdearre. En de taille wie fjirtich wimpers foar sa'n oermoed.
  Mar gelokkich ferstoar de admiraal net.
  Mar dochs begûn it belis fan Port Arthur. De Japanners hienen noch in foarsprong op see, en generaal Partridge wie te ûnbeslissend.
  Mar de kommandant fan Port Arthur stoar, hy wie yn 'e echte skiednis wol ferwûne oan' e holle, mar in pear millimeter fan in fragmint gie tichter by it brein. En Oleg Rybachenko, wittende it ferhaal, krekt ûnmerkber sloech syn palm op 'e timpel fan' e generaal, en in fragmint rekke it brein en fermoarde him. Koartsein, de ferrieder dy't oerlevere de sitadel stoar en Kondratenko, de held fan de ferdigening fan Port Arthur, naam syn plak.
  De nije kommandant, om de ferdigening fan 'e festing te fersterkjen, skreau alle seelju en skipsartillery oan 'e kust ôf, en ûntwapene it eskader, mar fersterke Port Arthur.
  Admiraal Makarov wie yn dizze folsleine solidariteit mei him. Boppedat slagge de Russyske float yn dit ferhaal it inisjatyf op see net te gripen.
  As gefolch, de sitadel waard yngeand beskerme, plus de betûfte aksjes fan kommandant Kondratenko. De ferdigening hold it goed. Kondratenko fersterke de ferdigening fan 'e Vysoky-festing op 'e tiid en de Japanners koene it net nimme.
  Plus, Oleg Rybachenko, dizze ûnstjerlike, bleate fuotten fochten as in titan yn elke kjeld. En hy fernuvere elkenien mei syn fenomenale krektens.
  De jonge sprong op 'e mitrailleur, en rêstende syn bleate, rûne, bernlike hakken, rjochte it wapen. En hy begûn te krabbeljen. En net ien kûgel waard fergriemd. De samûrai waarden letterlik yn rigen ôfsnien.
  Oleg, dizze ivige tomboy, sloech himsels mei entûsjasme, en agressyf bromde, komponearre ûnderweis;
  Ik bin in jonge berne yn novimber
  Yn de romtetiid, de stoarmige tiid...
  Bloom Tsarist Ruslân op ierde,
  Leau my, wy kadetten binne gjin kreupelen!
  
  De grutte God Svarog stjoerde my,
  Tsjinje it Heitelân mei hert en siel ...
  Foar ús, ommers, de Almachtige Wite God -
  Wy sille omgean, leau mei de satan!
  
  Ruslân is ús heitelân, leau
  Hokker is de ienige yn 'e wrâld ...
  Hoewol in heul aktyf bist oanfallen,
  D'r is in plak foar ús Russen op 'e planeet!
  
  Machtich grinsleas lân
  Dy't de wiisste kening regearret ...
  Se wurdt ús foar altyd jûn troch Kin -
  Lit Abel triomfearje, lit Kaïn omkomme!
  
  Ik ferdigenje moedich Port Arthur,
  Fjochtsje jonge en bleate fuotten yn 'e kjeld,
  Leau my, de Japanners bûgden net,
  De famkes spriede har flechten!
  
  De jonge waard yn ien kear ôfsnien mei in masinegewear,
  Meaide in detasjemint fan wrede samoerai del ...
  En slacht giel rjocht yn it each
  Wy binne de pioniers fan it kwea sille stikken skuorre!
  
  Lit ús kommunisme foar altyd berikke
  De tsaren fan Ruslân hawwe in glorieuze wei.
  In grutte dream sil útkomme
  Ta de gloarje fan 'e legindaryske Svarog!
  
  Wy leauwe dat wy it heitelân sille ferdigenje,
  Ik fjochtsje op in grutte, hege berch ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  En de Heare Perun sels is dúdlik!
  
  Ik bin foar ús Heitelân oant it ein,
  Leau my, ik sil heul moedich fjochtsje ...
  Tsaar Nikolaas ferfong myn heit,
  Wy hingje Judas oan in aspen!
  
  Ruslân is gewoan in ideaal
  Lân fan hilligen en wize minsken fan 'e wrâld ....
  Ik dreamde der gloarje yn te finen, jonge,
  En makke Mars en Kristus in ôfgod!
  
  Ik leau Lada mem fan 'e goaden,
  Hokker leafde foar it universum jout ...
  Wy hawwe ekstra wurden nedich foar gebed,
  Maria foar altyd priizgje de faam!
  
  Tsaar Nikolaas wy sille jo helpe,
  Om de Japanners te ferslaan leauwe de wrede ...
  De bernsbern fan Svarog, wy binne soannen fan befalling,
  En yn rati leauwe wy coole docks!
  
  En hjir fjochtet de gigantyske jonge,
  Hokker masinegewearen rati maait ...
  De Heare is altyd ien mei ús,
  De klap fan Kristus waait echt de wolken!
  
  No, wat krigen de Japanners hurd?
  Jo kinne Port Arthur net feroverje ...
  Wy sille de Russyske wrâld oeral fêstigje,
  En der sil in figuer fan Lada mei goud wêze!
  
  Want de kening sil foar altyd trou wêze,
  Wy sille him en it Hillige Heitelân rêde ...
  Under it skaad fan it twakoppige wapen,
  Wy sille Victoria cool meitsje!
  
  Yn Ruslân is elke jonge in held,
  It sil fuortwaaie mei in swurd, spielje de helte fan 'e planeet ...
  Stel gjin famkes yn jo yasyr,
  Mei ús dieden priizge wurde!
  
  Ja, Ruslân hat pioniers,
  Dat it reade strik strak siet...
  Wy hâlde gerjochtichheid, gewisse, eare,
  En wy sjogge kommunisme, de sinne joech!
  
  En no weagen wy de horde ôf,
  En hja ferdigenen de festing fan Port Arthur ...
  Svarog sei: Ik sil de deaden akseptearje,
  Yn it paradys wachtsje famkes op har om in figuer te wurden!
  Sjongend smiet de jonge in granaat mei syn bleate foet, en skeat de samûrai útinoar.
  Troch de wei, de granaat wie makke fan siedsel en hie grutte destruktive krêft. Sa kinne de Japanners it net wjerstean.
  Oleg Rybachenko, skreau en song:
  En de samoerai fleach nei de grûn,
  Under de druk fan stiel en fjoer!
  En syn bydrage oan de ferdigening wie weardefol. En admiraal Makarov toande syn feardigens op lân.
  Boppedat, de Russen hiene mear foarrieden en foarrieden, tank oan de feardigens fan 'e legindaryske generaal.
  En it feit dat de Russyske squadron fan Togo waard mishannele folle mear signifikant.
  Oan 'e ein fan desimber wiene de samoerai útput yn' e oanfallen. Yn jannewaris wie d'r in stilte feroarsake troch it besykjen fan Kuropatkin om de blokkade frij te litten, mar net heul suksesfol.
  Yn febrewaris waard de oanfal op 'e nij, en wer ôfslein mei swiere ferliezen foar de Japanners.
  Tidens de ferdigening jonge Oleg Rybachenko gedrage heroysk. Yn it begjin fan it belis wie dizze kabinejonge mar tsien jier âld fan oansjen. It bern fochten op in nivo mei folwoeksenen en gie nei ferkenning.
  Hy toande himsels tige moedich en striidber te wêzen. En de ferdigening hold.
  En de jonge, dy't in oare oanfal ôfstuts, fermoarde hûnderten samoerai út in masinegewear, en liet se net de Mount High nimme. Tagelyk song de jonge wer mei grut entûsjasme;
  Tsaar Nikolaas is no in grutte monarch,
  Jo Lenin sil gjin kâns krije op macht ...
  Wy sille de horden fan wylde Japanners stopje,
  Skea de agressor op 'e mûle fan Ruslân!
  
  Mei Ruslân foar altyd hearskje yn it hielal,
  Dêryn, de machtige, formidabele tsaar Nikolai ...
  Wy kinne de fijân slaan mei in swurd,
  Dêrfoar fjochtsje en doarst!
  
  De grutheid fan Ruslân yn it hielal,
  Nimmen kin de Russen oerwinne ...
  Mei syn krêft yn fjildslaggen net feroare,
  Wy sille de fijannen fuortdriuwe fan it Heitelân!
  
  Yn 'e namme fan ús hillige heitelân,
  Ruslân sil de fjildslaggen winne ...
  En de gloarje fan 'e Russen sil ûnfergonklik wêze,
  Trochjaan eksamens foar mar fiif!
  
  Wy sille nea knibbelje
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken ...
  Folle mear generaasjes sille foarby
  En d'r sil ivige frede wêze yn it universum!
  
  Svarog sil mei Jezus komme,
  Se sille alle deaden tagelyk opwekke ...
  Ommers, genêzen is de heechste keunst,
  Heiten fan machtige oktober sille berte jaan!
  
  En Lenin, Stalin, Nikolai en Peter,
  Alle hannen byinoar sille klemme en begripe ...
  Wat is de flagge fan Ruslân yn it grutske universum,
  De fijannen fan it Heitelân sille stjerre en stjerre!
  
  God segenje de tsjinst fan Ruslân,
  Ferheegje nei it heechste sokkel ...
  Svarog de grutte formidabele messias,
  Leau my, ik bin net ophâlden fan soldaten leaf te hawwen!
  
  Wy sille gau leauwe dat wy sterker binne
  Hys de Russyske flagge oer de planeet ...
  Wa sil oanlieding jaan ta in geweldich idee,
  Wy sjonge yn proaza en poëzy!
  
  Hoe goed it is as de stjer fan Ruslân
  Boppe de wrâld sil skine as in diamant ...
  Ommers, de himel stjer fluweel wetter,
  En sla de tsjinstanner yn it each!
  
  Leau net dejinge dy't seit dat se swak binne,
  Dat Russyske titanen gjin wedstriid binne ...
  Yn 'e namme fan dizze ortodokse steat,
  Krij dizze jonge op in hynder!
  
  En wy haasten yn 'e striid foar de gloarje fan' e wrâld,
  Dapper winne yn it Heitelân ...
  Kin it Shakespeare net beskriuwe
  Hoefolle sil ús leger yn gloarje wêze!
  
  Us heitelân sil de priis berikke,
  Fan alle goaden yn it universum it bêste fan allegear ...
  Gasten binne altyd wolkom yn ús Heitelân,
  As jo komme mei goedens, do bist gjin smjunt!
  
  Hâld fan 'e kening en God Jezus
  En oanbidde Lada foar leafde ...
  Wês gjin leffe yn 'e striid,
  Jo kinne gjin lok bouwe op bloed!
  
  It libben sil ivich, stoarmich en moai wêze,
  D'r is in plak foar elkenien om dapper te wêzen ...
  Argumintearjen mei in Russyske ridder is gefaarlik,
  Net telle dan jim problemen!
  
  Mar gau sil der frede wêze yn it hielal,
  En it goede sil winne yn gruttens ...
  Wy sille yn lok wêze, paradys ûnferoare,
  De Heare sil soargje foar in sterke wjuk!
  Mei sa'n ferske koene Russyske soldaten fansels net ferlieze. En de terminator jonge miste net. En oare krigers skeaten op 'e Japanske stoarmjende Mount Vysokaya mei geweldige krektens.
  Maart is al kommen ... De Japanners lutsen har wer werom. Bloody Sunday barde net yn Ruslân, om't tsaar Nikolaas, sûnt Port Arthur holden, yn in goede stimming wie en útgie nei de minsken. It folk fan de kening begroete him ek mei in feestlike stimming en jubelen wyld. En alles gie goed.
  It Russyske leger waard oanfolle, en waard mear en mear. Ein maart besochten de Japanners foarút te kommen, mar Kuropatkin syn troepen hienen tefolle numerike oermacht en kearden alle oanfallen ôf.
  En de bêste dielen fan 'e samoerai fan generaal Noga waarden fêstmakke troch it belis fan Port Arthur. Nei it lijen fan swiere ferliezen, lutsen de Japanners har werom. Mar wer twifele Kuropatkin.
  Ein april folge in nije oanfal, dy't lykwols ek ôfslein waard.
  En Oleg Rybachenko, dizze dappere jonge fong sels in Japanske kolonel, fansels, mei help fan in trap.
  Begjin maaie wiene der mar lytse skermutselingen, en op de 25e kaam Rozhdestvensky's squadron úteinlik Port Arthur yn. De ferneamde admiraal brocht ienenfyftich skippen oer trije oseanen tagelyk!
  Dêrnei krige de ferdigening fersterking. En begjin juny folge de lêste oanfal op Port Arthur. De oanfal is wanhopich en fûleindich. En wer waard hy ôfwiisd mei grutte ferliezen foar de Japanners. De tsaar úteinlik ferwidere Kuropatkin en beneamde Linevich. Mids july 1905 waarden de Japanners úteinlik ferslein. En de heroyske ferdigening fan Port Arthur, dy't duorre mear as in jier, einige.
  Kondratenko waard bekroane mei de Oarder fan Sint Andrew de Earstneamde. En krige de rang fan fjildmaarskalk. Dêrnei fersloech it squadron fan Rozhdestvensky, tegearre mei Port Arthur, ûnder lieding fan admiraal Makarov, de Japanners op see. Boppedat stoar admiraal Togo sels yn 'e striid.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge hat wer ûnderskiede himsels en persoanlik ferovere it slachskip fan de Japanners. Ferskate moaie, bleatefuotte famkes fochten ek mei him.
  Fjochtsjen Natashka toande harsels benammen helder - in echte fulkaan yn striid en ûnoerwinlik.
  En as in famke mei har bleate teannen in granaat smyt, dan is dit in kolossale bummer en ferneatiging. In stienkoalgranaat en sa destruktyf.
  In pioniersjonge falt de Japanners oan en sjongt tagelyk;
  Us sil de Stille Oseaan wêze, leau
  Ruslân fan it Keninkryk Rod mei Nikolaas ...
  En it bist sil ferneatige wurde
  Wy, de ridders fan 'e fijannen, sille elkenien yn stikken skuorre!
  
  Myn lân, leau boppe alles,
  Lit de stjerren fan it kommunisme helder skine ...
  Sukses begeliedt de ridders,
  Wy binne it toaniel fan gewoan altruïsme!
  
  Ik bin in pionier bruts yn 'e oarloch,
  Krekt in bleate jonge...
  Mar ik sil de tsjinstanner yn poeder slûpe,
  En dy't tsjin 'e hoarnen binne, brekke ik ôf!
  
  Japan wêrom gie nei ús
  Jo doarsten Ruslân út te daagjen ...
  En kaam rjocht yn 't each mei in hak,
  Svarog de grutte Hear syn missy!
  
  Love Lada Mother She Gods,
  Se joech berte oan in protte, helder en geweldich ...
  Ta eare fan 'e genus dappere soannen,
  Wy sille de oanfal fan wylde fijannen stopje!
  
  Net ferslaan de Japanske giele Rus,
  Us held yn fjildslaggen is ûnoerwinlik ...
  Fjochtsje foar it heitelân en wês net bang,
  As it folk en it keninklik systeem ferienige binne!
  
  Oh Nikolai, wy sille jo jaan
  Foar Hillich Ruslân binne wy in memmetaal hert ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Iepenet syn doar nei it universum!
  
  Ta eare fan God Russyske Kristus,
  Wy sjonge hymnen foar ús Ruslân ...
  Mary's leafde, sa suver
  Wat ferfangt pap foar bern foar lunch!
  
  Nei dy Maria sil ik myn eagen draaie,
  Tegearre mei Lada jouwe jo leafde oan elkenien ...
  Al hat de duvel in bile op ús skerpe,
  De goadinne sil by ús wêze yn it ivige ljocht!
  
  Nee, de sinne sil nea útgean
  Grûnleaze Supreme Ruslân ...
  Grutte dream útkommen
  Alles is earing dat ûnder de blauwe loft!
  
  Wy sjonge foar jo de Mem fan God,
  Psalmen en lieten, elk momint ...
  As wy moatte gean yn 'e striid mei ien gewear,
  Stalin en de Grutte Lenin binne ommers by ús!
  
  Foar it heitelân, foar God, foar it lân,
  Wy jonges fjochtsje mei de tsjinstanner ...
  Wit net in ferflokte jok te wêzen,
  As de bajonet fan in Russyske soldaat wurdt skerpe!
  
  Foar ús lân, in pionier yn fjildslaggen,
  Svarog slagge it gesicht fan leafde te ferhearlikjen ...
  Wy sjogge wat yn ús ljochte dreamen
  Wêr sille wy de God fan 'e Soart foar altyd priizgje!
  
  Koartsein, de Japanners binne al Khan,
  En Port Arthur joech net op yn fjildslaggen ...
  Dêrom is it Heitelân ús troch God jûn,
  Dat jo dapper fjochtsje foar Ruslân!
  . HAADSTIK 2
  Japan waard twongen om frede te meitsjen mei Ruslân, bemiddele troch de Feriene Steaten.
  Ik moast de Kuril-eilannen, en Taiwan, ôfstean. Rusland beveiligde in protektoraat over Korea, Mantsjoerije, controle over Port Arthur. Dêrneist betelle Japan in enoarme skeafergoeding fan in miljard gouden yens oan tsaristyske Ruslân.
  De oerwinning fersterke de posysje fan tsaar Nikolaas II. Ruslân wreide har gebieten út, en Zheltorossiya begon te foarmjen op kosten fan frijwillich joining Sineeske regio's. Gjin Douma - Ruslân bleau in absolute monargy, sûnder in parlemint.
  Fansels, troch de oerwinning en politike stabiliteit, ekonomyske groei begûn earder as yn 'e echte skiednis en wie sterker.
  De Earste Wrâldoarloch begûn as yn 'e echte skiednis. Mar it gie mear súkses foar Ruslân. Dêr't it leger wie grutter en better, ynklusyf tank oan de herfoarmingen fan fjildmaarskalk Kondratenko, en de ekonomy is sterker, en it gesach fan 'e tsaar is heger.
  Oleg Rybachenko focht ek wanhopich en tige moedich. De jonge rûn as in meteoryt. Hy skreaude út in selsmakke masinegewear op de Dútsers. En doe rûn er hurder as in karre mei in mitrailleur. En hy ferpletterde ek entûsjast it leger fan 'e Kaiser.
  Hy like in jonge fan sa'n tsien, en syn bleate, bernefuotten smieten provisoryske, deadlike siegegranaten.
  In goed rjochte fjoer liedend bromde de jonge fertroulik;
  Us heitelân is in hillich lân,
  Gloarje oan ús grinsleaze Heitelân ...
  De tsjinstanner Satan sil net ferpletterje,
  Wy sjogge, wy binne fiere oanpak!
  
  Myn Heitelân sil bloeie
  Tsaar Nikolaas klimt boppe de planeet ...
  Invincible Russyske leger,
  Lit ús tichter by de Almachtige komme!
  
  Ik bin in ienfâldige pionierjonge,
  Mar begiftigd mei in ungewoane krêft ....
  En ik sil elkenien in machtich foarbyld sjen litte,
  Om net bekend te wurden as in shabby seis!
  
  Ik leau mei jo, Hear Jezus,
  Jo binne de sterkste yn it hiele universum,
  En ik bid jo tegearre mei Lada,
  Om it kanaal fan 'e skepping te rjochtsjen!
  
  Wy komme gau op Mars, leau my
  Us lân sil de planeet regearje ...
  En it infernale Kaiser syn bist is ferpletterd,
  De eksploaten fan 'e ridders wurde songen yn liet!
  
  De jonge rint in pionier bleatefoet,
  Bleate hakken om de famkes rinne om ...
  Hy sil de keizer mei syn fûst slaan,
  Us ridders prate ommers mei de goaden!
  
  Glory oan Ruslân, grutte lân,
  Witte dat de kening hillich kommunisme sil stean ...
  Ferslaan ús net, leau de satan,
  It faksisme is yn 'e jiske fan Boudin smiten!
  
  Us heitelân is net sterker yn 'e wrâld,
  D'r is gjin Ruslân yn it hielal moaier ...
  Ik bin in earn, gjin kweade sparrow,
  Ik sil alle minsken wille en lok bringe!
  
  Wy ride frijmoedich yn 'e hel fan 'e fijân,
  Wy ferpletterje de tsjinstanners fan 'e nazi's maklik ...
  Wy sille gau de hoarnen fan 'e Kaiser ôfkappe,
  Der sil in tiidrek wêze fan it ljocht fan 'e kommunisten!
  En de famkes ferpletterje ek de Dútsers, en sa ferneamd. Se wurde mei help fan bleate fuotten mei deadlike eksplosive pakketten útslein. En se prikke tagelyk mei bajonetten.
  Se ripe de búk fan tsjinstanners iepen sûnder folle seremoanje.
  Natasha sjongt;
  Wachtsje op oerwinning, wachtsje op oerwinning! Foar tsaar Nikolaas de berch!
  Zoya, fjoer en smyt granaten mei har bleate teannen, befêstiget:
  - Oerwinning wachtet, oerwinning wachtet! Tsjinstanner do bist in freonlik cheer!
  En de readhierige Augustinus, waans hier as in proletaryske banier yn 'e wyn fladdert, raast:
  - God bewarje de kening!
  Svetlana, slacht de Kaiser-soldaten út, en smyt granaten mei har bleate teannen, sjit:
  - Lada is by ús!
  Dit binne de famkes hjir fjochtsjen en moai. En har spieren rôlje ûnder brune hûd.
  De oarloch duorre in bytsje mear as in jier en einige mei it ynstoarten fan Eastenryk-Hongarije en de oerjefte fan it Ottomaanske Ryk en Dútslân. En Bulgarije, sjoen hoe't it rûkt, naam de kant fan Servje en Ruslân, lykas, trouwens, Itaalje en Japan.
  Fjildmaarskalk Kondratenko krige de heechste rang - Generalissimo. En hy waard in hâlder fan hast alle oarders, lykas Suvorov. Brusilov waard fjildmaarskalk. Admiraal Kolchak makke in karriêre, en Kornilov, Denikin. Tsaristysk Ruslân anneksearre oan himsels: Galisië, Bukovina, Krakau, Poznan-regio, Klaipeda. Tsjechoslowakije waard ek diel fan it Russyske Ryk. En Lyts-Aazje mei Konstantinopel. En noardlik Irak.
  Al mei al kaam it goed. De Japanners ferdielden de Dútske koloanjes mei Ruslân yn 'e Stille Oseaan.
  Doe waard Saûdy-Araabje ferdield tusken Ruslân, Frankryk en Brittanje. Fierder, nei in koarte oarloch, ferdielde Ruslân en Brittanje Iran.
  Oleg Rybachenko naam diel oan dizze oarloch. De jonge fjochte wer, draafde hurder as in cheeta mei in masinegewear, en smiet granaten fan kolossale moardmacht mei syn bleate bernefuotten. En ferneatigje alle fijannen.
  En de heksefamkes fochten mei him. Se songen hiel moai en fleurich doe't se de Perzen ferpletteren.
  Wy binne de bern fan 'e famylje, de dochters fan' e goaden,
  En tagelyk bleate fuotten Komsomol leden ...
  Op de needsaak om te besteegjen ekstra witte dreamen
  De bajonetslag fan 'e famkes is heul skerp!
  
  Wy sille yn steat wêze om alle nazi's te ferslaan,
  Paleizen om te bouwen - de banner fan it kommunisme ...
  Us ûnoerwinlike Russyske bear,
  De dogma's fan Darwinisme wjerlizze!
  
  Wy binne moaie famkes, leau my
  En mei in bleate hak sille wy de noas slaan ...
  Lit ús gau de doar iepenje foar it kommunisme,
  Wy sille de tsjustere ûnwittendheid bleatstelle!
  
  Hjir rinne wy bleatefoet op 'e oanfal,
  Fangen troch de skientme fan har famke ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  En de famkes hawwe sa'n sonore stim!
  
  Lit it Russyske lân ferneamd wurde,
  Dat is berne yn namme fan generaasjes ...
  De folken fan 'e wrâld binne in freonlike famylje,
  De grutte Lenin sil ús helpe!
  
  Mar no hearsket de glorieuze Nikolai,
  En de reuzen fjochtsje foar him,
  Wy komme der allegear, wy leauwe gewoan yn 'e himel,
  As it folk en de tsaar fan Ruslân binne ferienige!
  
  Dat is rjocht, wy sille wijd wêze oan 'e kening,
  Him tsjinje mei alle herten en sielen ...
  Ik hâld fan Jezus en Ladoya,
  Foar altyd sil ik wêze Svarog mei dy!
  
  Us Russyske goaden binne wichtich foar ús,
  Wy hâlde fan har mei de siel fan 'e Sovjet-minsken ...
  En it is gewoan de machinaasjes fan Satan,
  As Perun by Lada is, sille jo ôfwize!
  
  Ik hâld fan de kening, hy is ús eigen heit,
  Tsjinje Him trou en mei leafde ...
  Lit der in ein komme oan 'e fijân fan 'e Russen,
  Hoewol't soms wurdt jûn yn bloed!
  
  Ruslân sil yn it universum wêze foar elkenien,
  Om te fonkeljen mei in kwasar helder en krêftich ...
  It Heitelân sil gjin problemen hawwe,
  Al hat de tsjinstanner kweade wolken lutsen!
  
  Mei de almachtige Rod mei ús wêze,
  Wa is de hearsker fan it hiele universum ....
  Achter ús is de grutste Wite God,
  Wa yn syn goedens regearret!
  
  Lit der skepping wêze op ierde,
  Wy sille winne, ik wit it wis ...
  Wachtsje op de ferfolling fan dy ljochte dream,
  D'r sil in plak wêze foar minsken yn in helder paradys!
  
  Och, myn hillige wize Ruslân,
  Yn 'e namme fan' e wolfeart fan it kommunisme ...
  Gods-demiurgen kenne myn sibben,
  En de besykjen fan revanchisme sil net trochjaan!
  
  Wy leauwe dat tsjinstanners sille wurde wiske yn stof,
  Wy sille de Russyske flagge opheffe oer it heule universum ...
  Wy sille de fascisten en dushmans ferslaan,
  En wy sille de famyljenamme foar altyd ferhearlikje!
  En, fansels, de famkes sjitte en smyt deadlike granaten mei harren beitelde, bleate, tan skonken.
  En jo kinne minsken lykas har net tsjinhâlde.
  Doe tute de finzene Mujahideen neakene, eelere famkes. Stoflike mar tige ferliedlike fuotten.
  En dan Afganistan. Wier, der wie in bytsje oarloch. En de Britten wiene earst net te gelok.
  Lykwols, Oleg Rybachenko toande syn grutte nivo fan in strider fan ljocht dêr.
  Tegearre mei de famkes yn bikini's, hy ferpletterde de fijân mei grut gemak, en draaide de Mujahideen yn in sieve. En de famkes smieten mei har bleate teannen bommen fan deadlike krêft, en skuorden hiele detasjeminten fan Afgaanske militanten útinoar.
  En fjochtsjen song de jonge, komponearjende wylst er gong;
  Ik bin in pionier, moat fjochtsje yn Afganistan,
  Ferskriklike fjildslaggen wachtsje ...
  Mar Russen witte altyd hoe te fjochtsjen,
  De fijân sil allinich nullen telle!
  
  Mei it tiidrek fan kommunisme yn gloarje wêze,
  As Svarog de grutte God komt ...
  Ferdriuwe de horden fan formidabel fascisme,
  Wins iepene in einleaze akkount!
  
  De loft is blau yn Afganistan
  In bleate jonge rint troch de bergen ...
  Syn berop is in koel ding,
  Ommers, Russyske leauwe is in solide monolith!
  
  Dushmans klimme yn in agressive wolk,
  Mar se wurde delslein troch in dappere pionier,
  Fighter jonge út Ruslân machtich,
  Hy sil sels folwoeksenen in foarbyld sjen litte!
  
  Wy leauwe allegear yn 'e oerwinning fan it kommunisme,
  En as jo moatte fjochtsje foar de kening ...
  Lit ús de keppel fan revanchisme yn 'e jiske ferspriede,
  Foar ús en bergen, waarme see!
  
  Ruslân sil hearskje oer it universum
  Sa fermakke de Allerheechste Wize Rod ...
  Mei syn krêft yn 'e striid ûnferoare,
  Wy ride de fijannen fan it Heitelân yn 'e kiste!
  
  Wy kinne net op ús knibbels brocht wurde troch Russen,
  Foar ús Svarog en de Wite God fan leafde ...
  Wy sille de oerfloed fan dizze luiheid ôfwize,
  As wy in oseaan nedich binne, lit ús bloed ferjitte!
  
  Ta de gloarje fan ús heitelân Ruslân,
  De ridder doart myn Rus te rêden...
  Us famylje is de Allerheechste en Kristus is de missy,
  Yn steat om it ljocht fan 'e skepping oer te bringen!
  
  Ik hâld fan Ruslân, dat is it leafst fan alles,
  Hokker moaie blommen...
  Wy sille de Fuhrer hurd yn it gesicht bewege,
  En bittere nederlagen telle net!
  
  Efter ús is Lada, de mem fan 'e Grutte goaden,
  Achter ús is Perun, Yarilo, macht ....
  Wy sille de druk fan 'e keppels fan alle wylde ferpletterje,
  Litte wy swakke minsken helpe!
  
  Ja, lit it Heitelân bloeie yn gloarje,
  It universum sil boppe alles útkomme ...
  Abel sil opstean en Kaïn sil omkomme,
  D'r sil in rabiate smjunt yn 'e hel wêze!
  
  As Ruslân syn formidabele swurd opheft,
  En jou ús de krêft fan 'e Russen, wite God ...
  Alle kweade geasten yn 'e ûnderwrâld sille gau omkomme,
  Wat holp it Allerheechste ljocht te meitsjen!
  
  Sa leau yn God Jezus eare,
  Leau yn 'e gloarje fan ús Kristus ...
  Meitsje dyn âlden net op
  Hâld fertrouwen yn Rod oant it ein!
  
  Dan sil in grutte beleanning komme,
  En foarlizze oan 'e Russen de hiele wrâld ...
  It is nedich om moedich te fjochtsjen foar it heitelân,
  Svarog grutte God en idoal!
  
  Alle deaden sille opwekke wurde yn lok,
  Ieuwen, lykas de wyn, bloeie yn freugde ...
  Sawol de himel as de ierde binne yn har formidabele macht,
  De folken fan 'e heule planeet earje de famylje!
  Dit is hoe't Oleg Rybachenko yn Afganistan mei de famkes fochten. En ien fan syn selsbetrouwen en klinkende oerwinning nei de oare.
  Dit is de terminator jonge! En it famke mei bleate hakken waard sa formidabel en fonkeljend!
  De wrâld hat stabiliteit en wolfeart fûn. Oant de Grutte Depresje yn 1929 rekke. Ruslân, nei rappe groei, rekke ek yn in krisis.
  Yn 1931 foel Japan Ruslân oan, om wraak te sykjen foar eardere nederlagen.
  Fansels wie it tsaristyske ryk klear foar oarloch.
  Mar dizze kear wie it selsmoard. De tsaristyske troepen fersloegen de Japanners.
  Oleg Rybachenko fochten wer mei de dappere, mar technysk fier efter Ruslân, samoerai.
  De jonge skeat út in masinegewear mei hege krêft, en snijde de oanfalsposysjes fan 'e Russyske samûraitroepen mei hûnderten en tûzenen ôf. Hele bataljons Japanners yn ien kear ôfsnije en ôfmaaie.
  Har masinegewear like ûnmooglik. En hy ferplettere alles en wiske tsjinstanners letterlik yn bloedige poeier.
  En it ivige bern, dat noch sa'n tsien jier âld like, mar mear krêft hie as in oaljefant, smiet mei de bleate teannen eksplosive pakjes kolossale krêft. En de fijannen skuorden letterlik yn 'e lytste dielen.
  En de famkes, tegearre mei him, ferpletterden en maaiden de Japanners del. Snij se as in skearmes hier.
  En hja lieten har tonge sjen en laken.
  En tagelyk songen de famkes mei grut entûsjasme en entûsjasme. Mei wille skriuwen letterlik ûnderweis;
  Ruslân is de grutste fan lannen
  Wy sille it kommunisme yn bouwe mei de kening,
  In ivige ferbûn is ús jûn mei de famylje,
  Dat elk minske in held berne wurdt!
  
  Wy sille ferslaan Japan grappig
  Om 'e nocht hawwe jo Ruslân oanfallen ...
  By de oanfal draait it famke har breedswurd,
  Krigers fan giel tore!
  
  Wy binne Komsomol ivige fjochters,
  As wy fjochtsje, skynt de sinne helderder...
  Heiten binne grutsk op bleate fuotten,
  Wy ridders binne gjin bern mear!
  
  Fertrou gjinien om ús te stopjen
  Yn 'e namme fan it ivich kommunisme ...
  Wy sille fluch ride de fijannen fan Ruslân,
  Wa oanfallen mei kwea sinisme!
  
  God Svarog sil regearje yn it Heitelân,
  Hy is de beskermhillige fan grutte krigers ...
  Fijannen sille net tastien wurde sels op 'e drompel,
  De Almachtige Soart fan de Skepper fan de tûzen gesicht!
  
  Foar ús glorieuze heitelân bestimming,
  Ferslaan elkenien, grapke fijannen omleech ...
  Ik woe in liet oan Rod wijde,
  Wat is in plak wurden yn it universumparadys!
  
  Hjir rinne de bleatefoet Komsomol froulju,
  Har hakken flitse as in spegel ...
  It is dúdlik dat samoerai wachtsje op kaput,
  Krigers skuorre flink útinoar!
  
  Leau net dyjingen dy't gewoan swak binne fan geast,
  Wy binne ridders yn fjildslaggen ûnoerwinlik ...
  Jo binne gewoan in miserabele slaaf
  En Lada en Kristus binne ien yn 'e siel!
  
  Wy hawwe in reade banner,
  Se is as in weelderige roas reade ...
  Wy sille slaan wa't kwea is rjocht yn 'e eagen,
  Lit it idee om Ruslân oan te fallen!
  
  Hjir rinne de bleatefoet Komsomol froulju,
  Se binne prachtich en hawwe in prachtich gesicht ...
  Wa't gjin wrede kaput roppe,
  Litte wy jo gewoan goed behannelje!
  
  Foar ús ljochte heitelân in dream,
  Allegear libje yn gloarje, grutte skientme ...
  Al it oare is gewoan idelens
  Hoewol't de gesichten fan 'e hilligen faak tsjusterder wurde!
  
  No, wy fjochtsje yn 'e striid as earnen,
  En wy rinne bleate fuotten troch de froast ...
  Wy binne sterke en grutske Komsomol-leden,
  En oer it heitelân komt de sinne mei geweld op!
  
  Hjir is de gloarje fan ús hillige heitelân,
  Wy sjonge psalmen en komponearje lieten ...
  Ik bin in pionierjonge folslein bleatefoet,
  De froast martelet myn bleate hakken!
  
  Mar wit dat ik net weromgean sil fan it doel,
  Sûnt de Russyske geast fan need sterker is ...
  Ik hâld fan de God fan 'e famylje, ik hâld fan elkenien mei myn hert,
  Om in bespotlik idee te ûntmoedigjen!
  
  Lit ús Lada ferhearlikje - de boadskipper fan 'e goaden,
  Wa makke wrâlden yn leafde ...
  Wy hawwe ekstra wurden nedich jonges,
  Foar ús, Perun, Svarog, út it fjoer fan Yarilo!
  
  Japan besocht it oer te nimmen
  Us Port Arthur en de lannen fan ús foarâlden,
  Mar hjir feroare de jager yn in spultsje,
  Wy fjoer hiel sekuer!
  
  Wy hawwe in protte samûraien delmoaid,
  Fijannen bestean net mear ...
  Wy binne soarte fan dochters, leave soannen,
  Boppe ús is de Mem fan 'e Gods Hillige Lada!
  
  Gjin fijân sil net jaan,
  Nee, Russen sille net op har knibbels sjoen wurde ...
  Gods cherub glinstert fan goud,
  En ferhearlikje Jezus mei de famyljenamme!
  
  Nearne is Ruslân moaier te finen,
  Se is moai, ivich Ruslân ...
  Alles lykje net mear as tweintich,
  Wy binne leden fan 'e Komsomol bleatefoet messias!
  
  Ja, wy rieden de samoerai,
  De Allerheechste Rod holp ús yn dizze striid ...
  Hoe machtich waarden de earnen
  En de meast perfekte Wite God!
  
  It barde ek mei de famkes om te fjochtsjen,
  Mei fascisme te tear grapke "Panthers".
  En hja wûnen mei in fûle leger,
  Ek al naam se drastyske maatregels!
  
  En Hitler krige in majoar
  Wy skuorden him yn 'e grime yn flarden ...
  As it die bliken, is de Fuhrer as in idioat,
  En wy sille it kommunisme yn 'e fierte sjen!
  
  Moskou focht nazisme as in berch,
  En wy hawwe mei muoite, mar moedich ferset ...
  Moai Russyske lân
  Doe't wy de Fritz strak martelden!
  
  Op bleate fuotten rinne yn de kjeld
  Wy binne dashing Komsomol famkes ....
  Se sleepten de fijannen fan Ruslân mei geweld yn finzenskip,
  En se lieten in tige handich temperament sjen!
  
  By Stalingrad joegen se it hurd yn 't each,
  En de Tiger bruts stadichoan fan syn romp ...
  Al wie it doe wis in dreech oere,
  Mar bleate fuotten Komsomol leden binne almachtig!
  
  En sa kamen wy Berlyn grutsk yn,
  Jo witte dat sa'n koelens waard toand ...
  Wat respektearret de hiele Russyske wrâld,
  
  Wy skuorde Adolf útinoar!
  
  No, dizze oerwinning is goed,
  Wy winne alles yn 'e striid sûnder mis,
  De Russyske stjer baarnt boppe ús,
  En ús leauwen fan 'e Famylje is net feroare!
  
  Koartsein, ús kampanje sil einigje,
  De planeet sil allegear diel wurde fan Ruslân ...
  Wy sille allegear in grut ynkommen hawwe,
  Diamanten hawwe ús boskjes yrrigearre!
  . HAADSTIK #3
  Oleg Rybachenko wie al in offisier en hie in protte prizen. En hy waard respektearre, nettsjinsteande syn bernelike uterlik. En sels slagge om te trouwen. Sa gie de karriêre goed mei de ivige jonge.
  Admiraal Kolchak is hielendal net âld noch, hy toande syn sjeny, te fergelykjen mei Ushakov en Admiral Makarov. It Lân fan de Rising Sun waard folslein yn 'e see smiten en doe beset.
  De kampanje tsjin Tokio wie glorieuze en oerwinnings. En Oleg Rybachenko slagge te ûnderskieden himsels troch it fangen fan de mikado sels. En dêrfoar krige hy it earste Sint-Joriskrús yn 'e skiednis fan Ruslân mei in gouden bôge en diamanten.
  Al doarsten se him net yn rang te ferheegjen: de jonge sjocht der te bernich út. Hoewol't hy is tsien jier âld op himsels, dat is, foar dizze tiid, kinne jo jaan trettjin jier. Mar dochs in snotterich bern.
  Yn alle gefallen wûn Ruslân.
  Dit waard folge troch in referindum wêrby't de mearderheid fan 'e Japanners stimde foar de oansluting fan Ruslân.
  Sa fersterke tsaar Nikolaas II syn macht yn 'e Stille Oseaan. Ruslân bleau te bewegen troch Sina. Ferswakke troch de krisis, Brittanje, Frankryk en de Feriene Steaten bemuoiden har net mei it nimmen fan kontrôle oer it Celestial Empire.
  Yn 1933 kaam Hitler oan 'e macht yn Dútslân. Hy begon de eardere macht fan it eardere ryk te herstellen. En fansels, hy besocht net te skeel mei Ruslân.
  Mussolini yn Itaalje hie freonskip mei Ruslân. En op 'e slûch ferovere Etioopje, wreidzjen harren koloanjes. Der wie sprake fan it meitsjen fan in Triple Alliance.
  Tsaristysk Ruslân woe alle koloanjes fan it swakke Ingelân en Frankryk anneksearje. No, de Dútsers en Italianen binne ek begryplik. De FS hiene har eigen plannen.
  Yn 1937 gie Dútslân gear mei Eastenryk en produsearre de Anschluss. En yn novimber 1937, it fleantúch stoarte mei Nikolaev twadde. It keninkryk einige tige súksesfol. Nikolaas II helle kolossale feroveringen yn 'e trijeenfjirtich jier fan syn regear.
  Se neamden him Nikolaas de Grutte! En sels de Grutste, se waarden heger as Peter de Grutte.
  Under Nikolaas II waard de wurkdei werombrocht nei tsien oeren, sân jier ûnderwiis waard ferplichte en fergees. It gemiddelde salaris yn it lân berikte 75 roebel yn 'e moanne mei nul ynflaasje en gouden stipe fan' e roebel. De keninklike munt wie de hurdste en meast konvertibele yn 'e wrâld.
  Ruslân hie it grutste lânleger yn 'e wrâld, en de grutte fan 'e float helle sawol Brittanje as de Feriene Steaten.
  Russyske tanks wiene de bêste fan 'e wrâld, lykas fleantugen. En helikopters op dat stuit wiene praktysk de iennigen op planeet Ierde. De talrykste en heechweardige ûnderseeboatfloat. De bêste artillery. Avansearre technologyen yn televyzje en fideo. De earste kleurfilm fan 'e wrâld begon ek te filmjen yn Tsaristysk Ruslân. Ynklusyf tank oan de passy fan tsaar Nikolaas II foar fotografy.
  Nei't er by Sina kaam, kaam Ruslân op 'e wrâld op 'e wrâld yn termen fan befolking, en ynhelle Brittanje mei al syn koloanjes.
  Tsaar Nikolaas II herfoarme de ortodoksy en legalisearre polygamy. Dizze wize soeverein wist in protte dingen te dwaan. En hy stoar, net spuugd, net ferfolge, net hawwen ferlern Ruslân, mar grut. En mar in pear millimeter fan fragminten ferskowing beynfloede de skiednis fan Ruslân op sa'n wize.
  Plus, it ferpleatsen yn it ferline sa'n moaie en sterke en snelle jonge as Oleg Rybachenko. En se sizze dat d'r gjin ûngelokken yn 'e skiednis binne! Noch hoe't se binne. Sawol Nikolaas II as it fenomeen Generalissimo Kondratenko lieten dat sjen.
  Mar nei de dea fan tsaar Nikolaas wie der in tydlike sprongfrog. Earst stoar de monarch Alexei II foardat hy kroane wurde koe. Dan stoar ek in oare erfgenamt, Kirill Vladimirovich Romanov. En yn 1938 kaam Vladimir de Tredde op de troan. De kening is jong, mar yn 't algemien net dom en frij sterk en ambisjeus.
  No, hy kaam oan it wurk! Ruslân, Itaalje, Dútslân, tsjin Brittanje, Frankryk en, yn 'e takomst, de Feriene Steaten. Hjir is de Triple Alliance fansels folle sterker.
  Yn maaie 1940 foel Dútslân Frankryk, Belgje, Hollân en Brittanje oan. Ruslân foel de Frânske, Ingelske en Nederlânske koloanjes oan. De ûnseremoanyske beslach fan gebieten begûn.
  De Britten en Frânsen koene it Russyske leger net wjerstean. En de Dútsers fersloegen en twongen om Frankryk, Belgje en Hollân yn in moanne en in heal te kapitulearjen.
  Doe besette de Führer sawol Spanje as Portugal, en feroveren Denemarken en Noarwegen. Ruslân besette Sweden.
  De oarloch wie hast yn ien poarte. Mei de stipe fan 'e pleatslike befolking ferovere Ruslân Yndia, Indochina, súdlik Afganistan, súdlik Iran, it Midden-Easten en kaam Egypte yn.
  Oleg Rybachenko fochten lykas altyd mei súkses en mei enoarm entûsjasme. De jonge wurke mei twa masinegewearen tagelyk, it maaijen fan 'e Britske en Frânske koloniale troepen. En dit is syn prachtige ropping en de striid yn ien poarte.
  En de bleate fuotten fan it bern smite deadlike granaten. En de fjouwer famkes fjochtsje mei him, en tige suksesfol.
  Tagelyk ferjit Oleg Rybachenko net te sjongen by it ferneatigjen fan 'e fijannen fan Ruslân;
  Om berne te wurden yn 'e leeftyd fan cyborgs wurdt jûn,
  As in kompjûter, in spiler by de hân is ...
  En de wrâld is yn prinsipe gewoan in film
  Wist net dat de tiid no oars is!
  
  Gjin needsaak om sibben dom te deadzjen,
  De strategy fan 'e jonge ûnder de palm fan syn hân ...
  It notebook waard net nedich yn in sel,
  Wy binne ûnbekende bern fan 'e ieu mei pine!
  
  Mar troch de wil fan 'e fûle goaden,
  De jonge is ferhuze yn in nije wrâld ...
  D'r binne hjir in pear fûsten te winnen,
  It like as wie de duvel berserk gien!
  
  Oarloch en brul, tsjuster fan ferneatiging,
  Fol moarden en honger komt ...
  Ken it lot fan 'e minsken,
  As der fertriet en kjeld yn it hert is!
  
  Net hoege te tinken, Russen kinne net brutsen wurde,
  Lit Grut Ruslân bloeie ...
  De wiere kweade dief sil ferslein wurde,
  Svarog sil komme - in geweldige missy!
  
  Hjir is de tsaar de Grutte Nikolaas fuort,
  No is Vladimir gewoan oan 'e macht ...
  Hy kin ek sein wurde as in earn,
  En ferspraat syn wjukken oer de wrâld!
  
  Yn 'e namme fan God Russyske Kristus,
  Doch goede jonges mei wille ...
  Mary's leafde, sa suver
  Wat ergerje dy mei dyn dommens!
  
  Yn Ruslân wite jo dat alles goed komt,
  Se sil de flagge opheffe oer it universum ...
  Hoewol't de fijân op 'e beitel kloppet,
  Wy sille allinich ferhearlike wurde troch skepping!
  
  Ik leau dat de Russyske God sil hearskje
  Wa makke it tsjuster fan dy universums ...
  Al is de satan sa'n machtige hoarn,
  Wy sille soannen fan 'e Sillige wêze!
  
  Hjir yn Ruslân is in nije tiid,
  De keizer hat Vladimir oan 'e macht ...
  Romanovs út it keninklik hof,
  De earn hat twakoppige wjukken oer de hiele wrâld!
  
  De grutheid fan it Heitelân foar ieuwen,
  Of miskien sels Ruslân sil foar altyd bliuwe ...
  De Russyske rivier streamt sûnder grinzen,
  En minsken sille wêze minsklik yn hert!
  
  Dan bin ik in bleatefoete pionierjonge,
  Dat raast mei in bleate hakke yn 'e kjeld.
  Mar fan wat Sir oanfallen,
  Ik sil him in hurd gesicht mei bloed jaan!
  
  Jo kinne de jonge net slaan
  Hy is in heul sterke en grutte strider ...
  En feroaret sels in tiger yn in spultsje,
  Want fan natuere in winner!
  
  En Komsomol froulju rinne bleate fuotten,
  Har hakken wurde rôze fan 'e kjeld ...
  En al gau sil der kaput wêze foar alle fijannen,
  Lit nutteloos idee!
  
  Hjir hawwe wy de Britten al meinommen yn 'e jungle,
  De fijannen fan Ruslân waarden tegearre fermoarde ...
  Wy rûnen lâns de râne fan flinke apen,
  En se rûnen tige greyhound milen!
  Koartsein, de jonge waard tige folwoeksen,
  En hy waard nochal in yntelliginte offisier ...
  De snor bruts net troch, mar al in titan,
  En tsjinnet as in oar foarbyld foar de ridders!
  De jonge fjochtet en ferpletteret fijannen. En dan falle de fongen swarten en giel-wite krigers op 'e knibbels en tútsje de foetten fan 'e famkes. En it is sa geweldich.
  Natasha, nei in tút op 'e hak, koarde:
  - Ik hâld fan manlju!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Spinne op in stôk is in grut genot!
  En hoe't er mei de bleate hakke in finzene soldaat op 'e noas klikt.
  Augustinus, mei har bleate teannen, pakte de noas fan 'e Arabier en twong him te knibbeljen.
  It famke rôp:
  - Ik bin in agressive heks!
  Svetlana focht ek tige aktyf. En safolle ferskillende soarten soldaten ûnderbrutsen. En it famke twong him om har hakken te tútsjen en grommele:
  - Do kinst net wjerstean!
  Fansels koene de koloniale troepen it tsaristyske leger net wjerstean, en dat woene se net. De ynname fan Afrika waard wat fertrage troch gebrek oan diken en lange kommunikaasje. De Dútsers ferhuze oer Afrika troch Gibraltar en Marokko, Russen troch Egypte, en fierder Sûdan.
  It terrein wie lykwols mear in hinder as it ferset fan 'e Britske of Frânske troepen. Der wiene in pear fan harren, en se binne min bewapene, en meast út lokale aborigines. Dy't net wist hoe en net fjochtsje woe.
  Yn 1940 doarst Hitler net yn Brittanje te lânjen. Hy sette in loftoffensyf út, earst net botte súksesfol. Mar yn 'e maitiid fan 1941 kamen Russyske fleantugen yn' e slach, en Brittanje begûn te deadzjen.
  En yn augustus folge de lâning fan mienskiplike Dútsk-Russyske troepen, en nei twa wiken fan koppige fjochtsjen, de ynname fan Londen.
  Oleg Rybachenko en de famkes aktyf bestoarme de haadstêd fan Ingelân. Op 'e nij wie de jonge bleatefoet, en slingere bernlike, beitelde skonken mei ferneatigjende beambastgranaten dy't elke, sels de machtichste tanks yn Brittanje, omkearden. Ynklusyf waacht fyftich ton, en sels tachtich-ton "Tortillas" ferbaarnd yngeand, en smyt yn in fûle striid.
  De jonge yn 'e striid, song, komponearre wylst er gong;
  Wy Russen kamen nei Brittanje,
  Om de oanfallen bûtenlanners te feroverjen ...
  Dat de Saksen strâne,
  Mar wy respektearje net-leauwigen!
  
  Ruslân is de grutste fan lannen
  Wat it universum bout ...
  Dizze onheilspellende mist sil ferspriede,
  En ús bedriuw sil skepping wêze!
  
  Ik hâld fan Ortodokse Kristus
  Lit de krêft fan 'e famylje yn ús wêze ...
  Goadinne Lada is suver as in kristal,
  Hillich waar is altyd goed yn Ruslân!
  
  Wy leauwe dat it universum sil feroverje
  Litte wy it Russyske universum lok jaan ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Troch jo ûnferoarlike krêft fan God!
  
  Krigers fan myn hillige Ruslân,
  Se litte ús net knibbelje...
  Fertel God Jezus ferjou my
  As Lenin wat te fier gean lit!
  
  Mei ús heitelân yn bloei wêze,
  Wy kinne der maklik hillich kommunisme yn bouwe ...
  Ik sil it Ingelske leger feie,
  En ik sil foar altyd in held wêze!
  
  Wy sille ús Ruslân oan 'e loft ferheegje,
  En wy sille grutske Londen feroverje yn 'e striid ...
  Gjin wûnder dat de hillige Jezus waard opstien,
  En Ruslân sil bedoarn weromlûke!
  
  heitelân do bist myn eigen mem,
  Ik hâld fan dy lykas de sinne sûnder twifel ...
  Fijannen sille gewoan útinoar kinne skuorre,
  Foar de gloarje fan alle takomstige generaasjes!
  
  Ja, ús grinsleaze Ruslân bloeit,
  Graan groeit, as gouden mais earen ...
  Victories iepene in ûnbeheind akkount,
  Sokke gesichten fan ortodokse ikoanen!
  
  Yn Ruslân is no in nije glorieuze tsaar,
  Syn namme is Vladimir, soan fan Kirill ...
  De Heare sette him op - regearje wiis,
  En Ruslân sil in reus syn foarhamer wêze!
  
  Nou, myn greate heitelân,
  Wa't nimmen ferriede doart...
  Sil ferdwine as in raven syn skemer,
  Leuk Russysk idee!
  
  Wy sille grif ferslaan de liuw
  En feroverje dit ûnberikbere Londen ...
  Net iens Satan kin ús ferslaan
  Dat wy falle de horden moedich oan!
  
  Yn Ruslân is der gjin plak foar swakkens,
  Wy sille alle fijannen tagelyk ferslaan ...
  Wy uterje leafde foar it Heitelân yn fersen,
  De fijân sil maklik fersteane!
  
  No is de kening sels op syn knibbels fallen,
  En hy bûgde foar de soldaten fan Ruslân ...
  Us leauwe is ommers sterker as metaal,
  En de liuw ferskûle ûnder it bêd fan eangst!
  
  No, do bist in soldaat berne om te winnen,
  Moai, effisjint en leuk ...
  Ik leau dat it leger ferslein wurdt,
  En de macht sil werom nei ús frijwillich!
  
  Ik leau dat wy gau sille feroverje
  Venus, Mars, en mislike Jupiter ...
  Hoe grinsleas sil de wrâld wêze
  Jo ferneatigje de Almachtige net!
  
  Lykwols, neidat wy de line rekke,
  Der is mar in bytsje oer foar ús om te winnen ...
  Dan krije wy swiete kulesh,
  Yn gloarje sille ús pakesizzers yn 'e rati wêze!
  
  Fertrou net dejinge dy't swak is fan hert yn eangst,
  De skurk sil nea triomfearje ...
  En fansels bist gjin slaaf,
  Us hilligen sille rjochters wêze yn 'e striid!
  
  En sa foel Londen, en it lân is ús,
  Se waard frij, en sa strieljend ...
  Alles op 'e planeet sil gewoan klasse wêze,
  Under de flagge fan it Russyske kommunisme!
  Ek de famkes fochten de wylde razernij fan de hongerige tigers.
  Natasha snijde troch de koloniale soldaten en smiet in granaat mei har bleate teannen, grommele:
  - Regelje de wrâld Ruslân!
  Zoya, dy't de horden Ingelsk ferplettere dy't de Toer bedutsen, en mei har bleate teannen pakjes mei koaleksplosiven smieten, raasde, en liet har tosken út pearels:
  - Ik brek elkenien!
  En hoe't dit terminator famke sil laitsje.
  Augustina wrakselet ek mei wylde hystery. En de ruby fan 'e Ingelske, al yn it keninklik paleis sels.
  Snijt troch fijannen mei swurden en smyt granaatpoaten mei bleate fingers en raast:
  - Foar tsaristysk kommunisme!
  Mar yn 'e slach en Svetlana. Hoe agressyf fjochtet se. En safolle fjochters - al hakken in hiele terp.
  En mei syn bleate hakke sil er jowje oan in pak siegesel mei eksplosiven. En de tank omslaan.
  Dan sil it raze:
  - Foar de Russyske ûnoerwinlike geast!
  Dat se allegearre besochten en fongen sels de kening, tegearre mei Churchill.
  En de premier fan Brittanje knibbele del en tute de famkes, fan 'e stoffige, bloedige soallen fan har bleate fuotten.
  En doe waard er folslein twongen om de grot fan Venus te slikjen. Hwat liet de krigers sa fleurich laitsje.
  Dêrnei waard it hiele eastlik healrûn, ynklusyf Austraalje en Nij-Seelân, Russysk, Dútsk en Italiaansk.
  Mar d'r wie noch de FS.
  Tsaar Vladimir makke in autokratysk beslút om Amearika oan te fallen. Hitler en Mussolini stipe him yn dit beslút. It Tredde Ryk ferhuze troepen nei Yslân, en fierder nei Grienlân en Kanada, en tsaristyske Ruslân ferhuze nei Alaska. De krêften binne fansels ûngelikense. De Feriene Steaten hawwe in frij swakke tankfloat, en in folle lytsere befolking as Ruslân, tegearre mei al syn koloanjes. Hoewol't de ekonomy is ûntwikkele. Mar sa'n meunster kin net wjerstean.
  Nei't er yn 1943 in offensyf lansearre hie, besette it Russyske leger Alaska yn twa wintermoannen gau. En yn 'e maitiid, tegearre mei de Dútsers, ferovere se hast hiel Kanada.
  Oleg Rybachenko, fansels, ek fochten hjir en opmerklik ûnderskiede him troch it toanen fan unbending heroïsme, kolossale technyk, en syn yntellektuele macht.
  De jonge like noch as in bern, allinnich hiel spierich en ekstreem sterk, krekter sterker as in grutte oaljefant, en flugger as in cheetah.
  By de oanfal op 'e Amerikanen song de jonge, skreau in hiel gedicht fuort ûnderweis;
  Ruslân is de grutste fan lannen,
  Wa hearsket oer de wrâld ...
  In ivige forboun is ús jûn troch Kin,
  Om Lada ieuwenlang in idoal te meitsjen!
  
  Feriene Steaten oanfallen moedich
  Wy oanfalle - se besette Alaska ...
  Wy sille de oerwinning yn 't sin bringe,
  En meitsje it hiele universum yn in mearke!
  
  Krigers fan it moaiste Ruslân,
  Mei ien slach sil ús jonge de iik ôfkappe ...
  En do famke wês net iens tryst
  Koschey de Deathless sil jo net ferneatigje!
  
  D'r binne in protte fûle fjochters yn Ruslân,
  Famkes en jonges haasten de striid yn ...
  Yn 'e namme fan ús pake en heit,
  Wanhopige krigers fjochtsje!
  
  It famke sil de Fritz op 'e flecht delslaan,
  It bleate iis yn 'e rivier sil trochbrekke mei jo foet ...
  Hoewol de fijân de satan yn 'e striid ropt,
  Syn grutske famke sil ôfbrekke!
  
  Wy hawwe in stridersgigant,
  Feegje de fijân mei ien slach ...
  Us Grutte Famylje is ien foar ieuwen,
  Alle Rusichi win foar goede reden!
  
  Myn Ruslân bloeit as in krâns,
  Se is in prachtige griisfleugelduif ...
  Victories iepene in einleaze akkount,
  De jonge fan Ruslân is in ûnoerwinlike fjochter!
  
  Yn alles is myn heitelân moai,
  Hoewol de samûrai brutaal yn 'e slach klimme ...
  De folken fan 'e wrâld binne allegear ien famylje,
  Mar wy pinigje de tsjinstanner fûl!
  
  En wat hawwe wy Hitler nedich - gewoan in swakke,
  Wit dat it net dreech is om syn hoarnen te brekken ...
  Hoewol in fûle morel oanfalt,
  Al waard it soms saai!
  
  It Russyske lân bloeit prachtich,
  Se komt mei huning en leafde ...
  Wy sille de fijân net om 'e nocht ferslaan,
  Lit ús him bloed spuie litte!
  
  Hoe goed sil it wêze mei ús bruorren,
  As alle oarloggen yn 'e ûnderwrâld ferdwine ...
  En flechtsje, ken de horde,
  De goaden sille ús heitelân net ferlitte!
  
  Ruslân is it berteplak fan oaljefanten,
  Wy bouden piramiden yn Egypte ...
  Wy rieden karavanen fan ezels,
  En it is better mei ús en sisadima!
  
  Wy sille nea swije
  En as it nedich is, sille wy dapper fjochtsje ...
  Ieuwen geane foarby, skriklike jierren,
  Mar wy komme werom om foar altyd te bliuwen!
  
  De bloedige dief sil ús net oerwinne,
  Mamai is ferslein, en wy slaan Batu ...
  Fijannen sille iverich brekke kinne,
  De famkes rinne en bleate fuotten yn 'e kjeld!
  
  De oarloch is bloedich, it befettet de dream fan ieuwen,
  It sil prachtich wêze om te witten oer de heule planeet ...
  Gjin ferlet fan ekstra minsken kenne de wurden
  Lit de bern wille hawwe!
  As it foar ús dreech is, sil God ús helpe,
  Svarog sels smeid swurden dy't foar ús spielje ...
  Sil krêft jaan sûnder grinzen yn macht Rod,
  Elkenien sil har plak yn 'e himel krije!
  
  It is goed as de ierde bloeit
  De Wehrmacht sil ús net op 'e knibbels bringe ...
  En nederlagen sille net telle,
  Stalin, de briljante Lenin, is efter ús!
  
  Oeral yn Ruslân, jonge jagers,
  De famkes jouwe de jonges ek net foar...
  Jo sille de einen opjaan,
  Want wy binne de grutste rjochters!
  
  Wy sille Stalingrad net jaan oan 'e nazi's,
  Wy sille Moskou ek net oerjaan oan de Fritz ...
  De Russyske guy is altyd bliid om te fjochtsjen
  Wy skele wit - nea dom!
  
  Hjir binne de famkes bleate fuotten op in sniedrift,
  De grutske stapten yn ien rigel ...
  Se rieden de tsjinstanner rjocht yn 'e kiste,
  En Hitler wie moai slein!
  
  No geane wy dapper nei New York,
  Klear om de fijannen te skuorjen dy't spylje ...
  Wy binne sokke jonges, allegear earnen,
  Oerwinning komt gau yn prachtige maaie!
  
  Oarloch it raast as in fulkaan
  Lava streamt yn in woede spuiend ...
  Wy sille de FS mei in steile slach slaan,
  Al is it famke fan Komsomol bleatefoet yn 'e snie!
  
  Leau net dat dizze Hitler in reus is,
  Leau net dat Roosevelt ek gjin kreupele is ...
  De God fan 'e Slaven, de Allerheechste Rod is ien,
  En hy sil hearskje fan leeftyd ta leeftyd!
  
  Wy hawwe sokke skerpe swurden
  En leau dat it skyld net kin wurde trochstutsen troch in projektyl ...
  Sa leffe hâld mar stil
  Lit it gewisse martelje mei in heul hurde blik!
  
  Us machtige tank is gewoan superman,
  Kin de oarders trochbrekke ...
  En d'r sil in tiid wêze fan stoarmige feroaringen,
  Wy sille frijmoedich bêden plante, leau ik!
  
  Barefoot famke running
  Snie is gjin hinderjen mei har bleate hak ...
  Ik leau dat de fijân hurd slein wurde sil,
  En leau dat Roosevelt net laket!
  
  Wat tocht se om Moskou grappig te plagen,
  En krij grutte kado's ...
  Wy sille yn stikken slaan, leau de horde,
  Pogingen om it Heitelân te beheinen binne futiel!
  
  Mar ús Ruslân bloeit yn grutheid,
  In romteras fan reuzen ...
  Se bringt foarútgong nei it kommunisme,
  As it folk en it leger ferienige binne!
  
  De kening regearret ús - in dappere monarch,
  Wa hat de ûnderwrâld útdage ...
  Wy ferpletterden de fijân ta stof
  Hoewol't soms jo moatte winnen mei bloed!
  
  Wy sille net stil ridders leauwe
  Oerwinning wurdt jûn oan de dappere en wiis ...
  Krekt in rôfdierich bist sil yn stikken skuord wurde,
  En de sinne komt helder op oer it memmelân!
  
  De beul sil de bile net bringe,
  En it swurd fan Ruslân sil de sting net doffe ...
  De Heare hat syn dekking oer Ruslân ferspraat,
  Hoewol it ús soms liket dat it net genôch is!
  
  D'r is gjin plak yn 'e oarloch foar dyjingen dy't sparrows binne,
  Dêrop fjochtsje earnen mei in wylde gjalp ...
  Deadzje de fijân fan it Heitelân yn in grime,
  Dat de hillige skodholle mei in briljant gesicht!
  Svarog en Lada, en Fighter-Perun,
  Se sille ús helpe yn fjildslaggen Russen ...
  Jo jonge-held bûgde in hoefijzer,
  Nimmen sil jo oardielje!
  
  Mar no is de oerwinning fan 'e Russen kommen,
  New York jesters fighters befrijd ....
  Us libben is ommers de skerpste naald,
  Litte wy de reis yn ferslein Berlyn ôfmeitsje!
  . HAADSTIK #4
  Brazylje, en Fenezuëla, en Meksiko, en oare lannen hawwe de oarloch ferklearre oan 'e Feriene Steaten.
  De beweging fan Russyske troepen yn 'e noardlike steaten fan Amearika begûn. De krêften binne fansels ûngelikense. Ruslân en Dútslân binne better sawol yn kwaliteit as kwantiteit.
  De famkes Natasha, Zoya, Aurora en Svetlana fjochtsje op 'e bêste tank fan' e wrâld "Kondratenko"-3, in mobyl auto mei in lange loop en rap fjoerwapen. Hiel agile, mei in leech silhouet.
  Troch gewicht, tank Kondratenko-3 is likernôch fjirtich ton, en is goed beskerme. En it gewear, nettsjinsteande it lytse kaliber fan 76 mm, mei in grutte muzzle snelheid.
  Shermans, dizze tank kin net yn elke hoeke penetrearre wurde. Sadat...
  Famkes, fjochtsjen op bleate fuotten en yn bikini's, ferneatigje gewoan Amerikanen en laitsje in protte.
  Benammen Natasha ... En mei bleate fingers drukt se op de joystick, sizzende:
  - Gloarje oan myn Ruslân!
  Zoya sjit ek. Hy docht dat mei syn bleate teannen, drukt op de joystickknoppen en ropt:
  - En al ús heitelân!
  Aurora fjoer fierder. Se slacht de fijân, en seit, har tosken bleat:
  - En de hegere machten binne efter ús!
  En ek it famke winkt hiel fûl! Mei bleate teannen drukt er as knoppen op in joystick.
  En dan fjoer Svetlana. Sa'n tûk en spunky famke. Eits út 'e mûle sinnestralen. En hy sjongt ek:
  - Ik bin in wrâldstjer! Ik rin hurder as sels de satan!
  Mei sokke famkes is de duvel sels net ferskriklik. Se terskje de Amerikanen, strak om Chicago hinne.
  En dêr net ien út litte. Se donderje, litte wy sizze, triviaal. Dit binne de famkes.
  En no kapituleart it garnizoen fan Chicago. Ken ús!
  En Russyske tanks komme al nei New York. Tsaar Vladimir wrijft tefreden oer de hannen. Gingen de Russen oait sa fier?
  Famkes en yn 'e loft fjochtsje moedich. Bygelyks, in leuk pear: Maria en Mirabela.
  Winning harren rekkens, bleate fuotten en bikini beauties. Se hawwe letterlik neat te fersetten. Sokke famkes binne hjir moai en skitterend agressyf en goed rjochte.
  Maria skeat in skot, skeat in tsiental fleantugen del, yn ien burst en song:
  - Gloarje oan dy, ús heitelân! Yn 'e namme fan Ruslân!
  Mirabela skeat ek en raasde:
  - Mar der is in lieder yn grutte krêft,
  Hy sil de Slaven oproppe foar de striid ...
  Kin net omgean mei Ruslân
  As Vladimir kening is!
  
  Fan fêst, sterk, mei in izeren wil,
  In útsjoch as it snijden fan metaal ...
  Russen hawwe gjin better diel nedich -
  Allinnich minsken dreamden fan soks!
  
  Fijannen fan it Heitelân marsjearje nei Gehenna,
  Fijannen sille Ruslân net stopje ...
  Wy sille de útwreiding fan it universum feroverje,
  Laarzen glinsterje yn 'e mars!
  Ja, dizze famkes fjochtsje en sjonge masters ...
  Trouwens, yn 'e midden fan' e oanfal op New York fleach de earste Russyske kosmonaut de romte yn, fleach om 'e planeet Ierde. En dit is in oare prestaasje fan tsaristyske Ruslân fan de Romanov-dynasty.
  En doe kapitulearre it garnizoen fan New York, en Washington foel al gau.
  Oleg Rybachenko ûnderskiede him by de oanfal. Dizze ûnstjerlike jonge focht as in echte terminator. En syn bleate, bernefuotten smieten earten mei eksplosiven fan grutte ferneatigjende krêft.
  It jonkje foel de fijannen oan, en song tagelyk, komponearjend ûnderweis;
  Ik bin in Russyske pionierfalk,
  Wat tsjinnet de keninklike macht ...
  Ik sil alles sjen litte yn fjildslaggen troch foarbyld,
  It Heitelân sil yn ivige gloarje wêze!
  
  Wy binne de bernsbern fan Rod, en soannen,
  Hillige, grutte Mama Lada ...
  En de ridders leauwe de earnen,
  Fertsjinne nei de priis te kommen!
  Hâld fan dy hillige Ruslân,
  It lân dat de wrâld yn 'e kroan oardielet ...
  Fjochtsje foar de râne en wês net bang,
  Hoewol't soms de demon ferneatiget ús!
  
  Wy sille de Wehrmacht ferslaan
  Bring ús net op 'e knibbels
  Wy koene New York ynnimme wylst wy spielden,
  Wy hawwe Vladimir de tsaar - net Lenin!
  
  Yn it lân bloeie tunen as in swerm,
  En de geur fan huning aroma ...
  En gau sil Roosevelt kaput wêze,
  En wy witte dat de wrâld in nij sil bouwe!
  
  Fertrou net dyjingen dy't swak binne fan geast,
  Ommers, in man yn fjildslaggen is almachtig ...
  Hy is de kening, gjin jammerdearlike slaaf yn 'e striid,
  Berne jonge jankende sterk!
  
  Ik bin in pionier dy't de kening tsjinje
  Ik bin wend om op alle manieren te fjochtsjen ...
  Ik hâld fan Kristus en Stalin
  En de ridder is net mei de siel fan in buffon!
  
  Der sil in keninkryk fan minsken wêze
  Wêr't de Wite God foar altyd regearret ...
  De ûnfoarstelbere smjunt is brutsen,
  Evil Kain baarnt yn 'e hel!
  
  Kroan fan in soldaat foar ieuwen
  Machtich kommunisme om te bouwen ...
  Leau de dream útkommen
  Lit ús de fijannen fan it Heitelân deadzje!
  
  Swurden binne skerper as scimitar
  En se snijden as in laser mei in skearmes ...
  Wy sille sa slagje
  Wat sil Roosevelt hurd slein wurde!
  
  En wy sille hit Hitler witte
  As hy as in slang yn Ruslân klimt ...
  En d'r sil in paradys wêze op 'e planeet,
  Hoewol't soms brekt it dak!
  
  As de Grutte Famylje komt,
  Wy sille him hillich tsjinje ...
  Oerwinning limitless score,
  Foar de gloarje fan 'e Russyske soldaat!
  
  Ruslân is grut yn alles,
  Dêryn gloarje en yn gruttens lok ...
  De rivier is djip
  En soms streamt min waar út 'e himel!
  
  Gjin interjection tusken twa rivieren,
  Beskaving waard berne ...
  Yn Ruslân, de earste persoan
  Wy hawwe alle minsken!
  
  Ruslân is it lân
  dy't de piramiden boude ...
  De satan kaam nei ierde
  Mar de cherubs beskermje!
  
  Nee, wy sille nea bûge wurde
  Slaven sille gjin slaven makke wurde ...
  De Russyske ploeg sil it lân ploegje,
  Net stopje glorieuze laarzen!
  
  Oeral Ruslân op in hynder,
  Sittend mei de grutte kening ...
  Wy hawwe net ferriede yn febrewaris
  Sûnder Mamaia yn Ruslân te lansearjen!
  
  Dêrom bloeit it lân
  Wy winne allegear yn 'e wrâld ...
  Roosevelt sil jo berekkening ûntfange,
  Fan râne Russysk nei râne!
  
  No, wat krije jo in faksist
  Fan ús mei in klup yn it gesicht....
  Ken safolle krêften yn it Heitelân,
  En de flagge fan Ruslân is sa grutsk!
  De hiele wrâld sil ús abonnearje,
  En miskien sels it universum ...
  Svarog do bist ús heechste idoal,
  En ús bedriuw is skepping!
  En op 3 septimber 1943 kapitulearren de Feriene Steaten hielendal. Sa einige de Twadde Wrâldoarloch, dy't begûn op 15 maaie 1940. De oarloch is glorieuze foar Ruslân en oerwinnend.
  Fansels hawwe sawol Hitler as Mussolini in protte wûn fan dizze oarloch. Beide diktators krigen besittings yn Afrika, guon yn Jeropa en de FS. Jeropa waard úteinlik ferdield tusken lannen. En Bulgarije waard nei it referindum it keninkryk fan Bulgarije as ûnderdiel fan Ruslân.
  It soe lykje dat de wrâld wer ferdield is en koloanjes kinne fertarre wurde. Mar Hitler soe fansels Hitler net wêze as er net mear woe. Yn it bysûnder, ferslaan Ruslân. En oernimme syn gebieten.
  En fansels rekken de Dútsers bot op nije, machtigere wapens. Tanks fan de "E" rige en ballistyske raketten en benammen foar fleanende saucers.
  It tsaristyske Ruslân hat lykwols it Tredde Ryk yn ballistyske raketten folle grutter makke en sels op 12 april 1951 nei de moanne fleach.
  En de tanks fan 'e rige "E" hawwe gjin kwalitative superioriteit boppe de Russyske.
  En allinnich fleanende skuorren wiene in mystearje. Mei tank oan de laminêre jet, se bliken te wêzen folslein ûnkwetsber foar alle soarten fan lytse wapens. Mar tagelyk koene se sels net fjoer.
  Mussolini stoar en syn soan folge op 'e troan. Hitler sette druk op him en de jonge man akkoart mei Ruslân te fjochtsjen. Op 20 april 1955 begûn in nije, tredde wrâldoarloch. Oan 'e kant fan Hitler stiene: Itaalje, Brazylje, Argentynje, Sily, Meksiko, koartsein, hiel Latynsk-Amearika, útsein Kuba, dat Ruslân stipe. En d'r wiene gjin oare lannen mear yn 'e wrâld! De tredde wrâldoarloch begûn op 20 april 1955. En tsaar Vladimir stie foar de grutste útdaging fan syn regear.
  It iennichste ding dat him koe treastje is dat dizze oarloch de lêste sil wêze yn 'e skiednis fan oarloggen op planeet Ierde. Sûnt alle lannen fan 'e wrâld meidwaan oan it!
  No, as de oarloch ienkear begûn is, dan moat dy fierd wurde! Hitler syn oanfal wie gjin spesjale ferrassing. Hongarije, Joegoslaavje, in part fan Ruslân mei beheinde autonomy, harren tsaar Vladimir de Tredde. Albaanje wurdt beset troch Itaalje. Alle oarder op oarder. De Dútsers besykje fanút East-Prusen, Eastenryk, Itaalje út it suden op te kommen. En de gefjochten binne geande yn Afrika. In koalysje fan Latynske lannen oer de Feriene Steaten. Mar dêr binne se net sa aktyf. Krekt ferklearre oarloch.
  En Hitler, ûnderwilens, ferhuze de wichtichste krêften yn Europa.
  En in hel fan in oarloch bruts út. De lêste grutte oarloch yn 'e skiednis fan it minskdom.
  De Dútsers joegen de haadslach yn Hongarije yn de rjochting fan Boedapest. Oleg Rybachenko fochten dêr. Hy like noch wol in jonge fan sa'n tsien. Wier, hy is tige fysyk sterk, spieren, fluch, en vooral, as in ûnstjerlike berchbeklimmer. Ja, de skriuwer en dichter Oleg Rybachenko krige ûnstjerlikens, mar op betingst dat hy wurdt in jonge fan likernôch tsien jier âld, en tsjinnet Ruslân yn in bernich, mar hiel sterk en fluch lichem. En hy is in bern sûnt 1 jannewaris 1904. Doe't er him yn Port Arthur fêstige as kabinejonge. No, hy en de jonge binne net de lytste, mar sterk en fluch fan it begjin ôf, en se namen him op it skip.
  Boppedat, doe't se twifele oft it wie te lyts, Oleg Rybachenko bûgde in koperen penny mei syn fingers op in dare. Dêrnei is er sûnder in petear nei it skip brocht.
  De jonge hat fertsjinne in protte prizen, meidwaan oan alle oarloggen. Waerd offisier. Mar hy like in bern. Dêrom, hoewol't hy krige prizen foar in protte feats, se net taeigene de ivige jonge boppe de kaptein. En no Oleg Rybachenko hat west yn it leger foar mear as in heale ieu. Ik haw al lang in offisierpensioen fertsjinne, mar as jo izeren sûnens hawwe, wêrom dan de tsjinst ferlitte.
  Boppedat, sûnder kompjûters, spultsje konsoles, televyzje is ien of oare manier saai. En yn it leger binne jo de kaptein dy't teminsten de soldaten driuwt. Ja, de tiid tiket noch foarby.
  Generalissimo Kondratenko is ferstoarn. Ek stoar grutadmiraal Kolchak, dy't Ushakov foarby kaam. In protte mei wa't Oleg Rybachenko begûn, de tsjinst is der net mear.
  Mear krekter, sûnt it belis fan Port Arthur binne hast alle feteranen stoarn. Allinne Vovka bleau. Ek hy wie doe in kabinejonge, en no is er al in grize pake. De wierheid wurket noch. En hy is ferrast dat Oleg deselde jonge bliuwt, dy't gjin inkeld litteken op syn lichem hat. Soks is it ferskynsel dat yn it hiele Russyske, tsaristyske leger bekend is. De wierheid fjochtet hiel cool.
  De jonge Oleg is bleatefoet, dus hy is nofliker en handiger. Hy rjochtet gewear nei gewear, en sjit op 'e Dútske tanks fan 'e "E"-searje. De masines fan 'e nazi's binne gewoan geweldich. En der liket neat te wêzen om har te stopjen.
  Mar de ivige jonge slacht sa goed dat it troch it metaal brekt. Skilderet de Fritz, skuort de tuorren del en sjongt.
  - Tsaar Vladimir, Russyske tsaar ...
  Ortodokse soeverein!
  Wy sille gau de wrâld feroverje,
  Ommers, in cherub is boppe ús!
  Hitler sil einigje
  En wa harke - goed dien!
  En de jonge, as smiet er in granaat, bleatefoet, mei in bernefoet. De griisburdige pake Vovka skoddet mar mei de holle.
  Mear as fyftich jier fan in bern brocht de skriuwer en dichter Oleg Rybachenko yn 'e tweintichste ieu. En ik moat tajaan dat ik in protte sjoen haw. Omdat er ûnstjerlik wie, hie er lang om let alle gefoel fan eangst ferlern. En de oarloch die him tinken oan in kompjûterstrategy.
  It wie maklik en leuk om te spyljen. En it wie ek moai om te fjochtsjen. It is goed as moarnsdauw ûnder dyn bleate fuotten is, en do bist in ivige jonge dy't badt, en út 'e oarder klaaid yn koarte broek!
  Oleg Rybachenko is tastien te rinnen yn koarte broek en bleate fuotten. Werom yn Port Arthur learde it bern my sûnder skuon te rinnen, sels yn 'e kjeld. In ûnstjerlik lichem kin ommers gjin kjeld krije of siik wurde, mar jo wurde gau wend oan 'e kjeld, dy't gjin skea feroarsaket. Krekt as Peter Pan. En it is hast noflik om bleatfuotten yn 'e snie te rinnen. Yn beweging wurdt de kjeld praktysk net field, allinich as jo stil sitte, bleate fuotten wat tan! Mar foar in jonge is it in bytsje.
  Mar d'r binne ek heksefamkes Natasha, Zoya, Aurora, Svetlana! Se dogge ek mei oan de oarloch. Mar net de hiele tiid, mar ôfleverings. Hy holp om Mount High te hâlden doe't it it dreechst wie. Barefoot beauties fochten dêr, en yn bikini. Se smieten har fuotten mei bleate teannen, skerpe skuorre skiven.
  En snije mei swurden. En Oleg Rybachenko dan gouged út in masinegewear - de âldere kameraden waarden fermoarde. En as gefolch, de oanfal fan 'e samûrai bedarre, en Mount High die bliken te wêzen unshakable!
  En de famkes lieten har heechste klasse en aerobatics fan 'e Valkyries sjen.
  En no binne de Dútsers yn de ferdigening. It tsaristyske leger is klear foar oarloch. De Führer slagge der net yn om taktyske ferrassing te berikken.
  En de Russyske troepen fjochtsje moedich. It liket derop dat Hitler himsels mear as ien kear ferflokt om sa'n oarloch te begjinnen. Boppedat, nettsjinsteande it feit dat de Führer twatredde fan Jeropa en in tredde fan Afrika ûnder wapens hat, mar dochs
  hy is gjin rivaal foar Ruslân.
  En it tal soldaten ek. En de Italjaanske troepen binne swak. De lannen fan Latynsk-Amearika dogge traach mei oan de oarloch. En harren legers binne technysk en organisatoarysk net hiel goed.
  Sa hâldt Ruslân de fijân noch yn 'e ferdigening yn' e djipte.
  Tank "Kondratenko"-6 is nochal in manier om te fjochtsjen mei dizze rige. Ja, en "Nikolay" -4 is swierder, it toant him as in tige sterke masine.
  Russen kinne fjochtsje swierder Dútske meunsters.
  Benammen op "Nikolay"-4 dêr't de bemanning fan Alenka, de famkes binne hiel moai en yn in bikini.
  Pistoal in kaliber 130 mm. Hoe te slaan de fascisten. Om 'e nocht kaam Hitler op tsaristyske Ruslân. Hjir is it net in maklike kuier foar him, mar in slach.
  Anyuta drukte mei har bleate teannen op de joystickknop en song:
  - Foar Ruslân en frijheid oant it ein!
  En hoe sil de skientme laitsje!
  En dan sil Augustinus in projektyl op 'e fijân sjitte. Brek it metaal en sjong:
  Litte wy ús hert ienriedich slaan!
  En hy drukt ek mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick. Dit is echt in cool famke!
  En hjir is Maria as in lupanet. En splitst de faksisten. En ferneatigje de fijân.
  By it brûken fan bleate teannen. En ek sjonge:
  - Yn 'e namme fan ús heitelân, hillige! Lit de fjochter gewoan cool wêze!
  En barste út laitsjen, en lit syn tosken sjen!
  En dan de Olympyske Spelen mei in gewichtich lupanetprojektyl. Ommers, se is krekt wat jo nedich hawwe - de sappigste appelsop!
  En wer bruts de famkes troch de E-50, sloegen de toer út en laitsje.
  Alenka stjoerde in projektyl, ferplettere de E-100, piercing it troch en troch. En mei bleate teannen. Wêrom hat it famke songen:
  - Brek de fijân!
  En Anyuta slacht om, mei har bleate fuotten en piept:
  - Fritz kaput!
  En doe sloech Augustinus. Ek hiel passend en mei bleate teannen, koarjen:
  - Ein Hitler!
  En dan sil Maria hiel agressyf tafoegje. Ferpletter de faksisten en squeak::
  - En wa't harke, goed dien!
  En lit syn tonge sjen!
  En dan stjoert de Olympias in projektyl, deadzje tsjinstanners.
  En ek bleate fuotten yn 'e rin fan loslitte en sjonge:
  - Totaal útferkocht!
  En wer sil it famke de tonge nimme en it sjen litte.
  Dus snije se ...
  De Dútsers, nei in moanne fan fjochtsjen sûnt it begjin fan it offensyf, foarútgong fan fyftich oant hûndert kilometer, en lijen swiere, sels grutte ferliezen. En de Italianen yn Afrika bedarre yn in ketel en omsingele. Har troepen wurde triviaal ferslein.
  Hjir op 21 maaie joech Adolf Hitler it befel om yn it leger te roppen, allegear yn steat om wapens te dragen fan fyftjin oant fiifensechstich. It tsaristyske leger helle reserves op.
  Sa die bliken, Dútske skiven binne net sa ferskriklik yn 'e praktyk. Wier, Russyske fleantugen kinne oanfalle mei in ram. Mar hjir kinne jo fuortkomme, tank oan 'e hege manoeuvreerberens fan' e masines fan it tsaristyske leger.
  En de berekkening fan Hitler foar in ûnkwetsber wûnderwapen kaam hielendal net út.
  It tsaristyske leger wie noch yn 'e ferdigening. Krêftige ferdigeningslinen groeven foarôf, sterke ferdigening. Lit Hitler sykhelje. Mar yn Afrika kinne jo druk sette op in swakkere, Italjaanske bûnsmaat.
  As de Führer net beslute om yn 'e oarloch te gean mei tsaristyske Ruslân, soe hy sûnder mis de skiednis yngean as de grutte, en sels de grutste lieder fan Dútslân. En sa woe de demon de wrâld hearskje, en wat kaam der fan?
  Russyske famkes binne de coolste nei alle gedachten yn 'e wrâld.
  Oleg Rybachenko, lykas altyd, is oan 'e foargrûn fan' e slach. Noch in kûgel noch brokken nimme him. Hy is in wanhopige en koele keardel.
  In jonge yn koarte broek en bleate fuotten, tsjin de nazi's. En smyt granaten nei harren, en rint yn 'e lead rein.
  Ja, it is spitich dat der gjin briljante Kondratenko is, mar der binne jonge en bekwame kommandanten. Benammen fjildmaarskalk Vasilevsky, dy't al stie út yn de Earste Wrâldoarloch. En kommando enerzjike en feardich.
  En de Fritz, dy't in stoere ferdigening botste, rekke der hopeleas yn. Mar se besykje dochs troch te brekken.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge laket, bleat syn tosken en sjongt:
  - Myn heitelân! Myn hillige heitelân!
  En ek hoe't er mei bleate fuotten in granaat smyt.
  En hjir is Natasha, Zoya, Aurora en Svetlana yn 'e slach. Se binne de ivige famkes-heksen fan 'e tsjinstfeint fan' e hillige God Rod. Se fjochtsje net altyd, oars soe Ruslân de hiele wrâld ferovere hawwe. Mar it is altyd effektyf en opfallend.
  Famkes graach deadzje: dit binne famkes!
  En hoe't se op 'e nazi's sille rinne, en hoe't se sille ynbêde ...
  En mei bleate teannen sille se skiven goaie, en de Fritz fermoardzje.
  De nazi's sitte fêst en lijen hieltyd mear ferliezen. Vasilevsky, de grutte strateeg, stelt foar om de nazi's en Italianen yn Afrika te smiten. Sa binne d'r mear fleuriger, en mei bettere manoeuvreerberens sille Russyske tanks in foardiel hawwe. En yn Europa, lit de nazi's wyld rinne. Sadat se har middels folslein útputte.
  Tsaar Vladimir akseptearre sa'n plan. En nije krêften waarden oerbrocht nei Afrika.
  Elizabeth en har bemanning fochten yn Libië, en snijden Italjaanske ienheden ôf. It is dêr waarm en it famke is moai yn in bikini. Se hawwe de nijste tank "Kondratenko"-6, dêr't de krigers bypass de posysjes fan de Italjanen en de Fritz, en mei fertrouwen smyt se.
  Elizabeth fjoer op in tank út it ryk fan Mussolini Jr. en seit:
  - Op 'e see, op 'e weagen, in bontjas en in kaftankuier!
  En brûkt fansels bleate teannen.
  Ekaterina sjit folgjende. Slagget in Dútske auto en raast:
  - Yn Ruslân is tsaar Vladimir in held!
  Elena slacht har, slacht it selsridende gewear fan 'e Fritz en tjirpt:
  - Foar it heitelân, do deadzje Hitler!
  En úteinlik sille de Olympyske Spullen in projektyl loslitte. Meitsje de Fritz, ferpletterje se en piip:
  - It resultaat sil poerbêst wêze!
  En hy brûkt ek de bleate teannen fan bernefuotten.
  Yn Afrika, ein maaie en begjin juny, helle Russyske troepen signifikant súkses. De gefjochten ferhuze nei it grûngebiet fan Libië en Etioopje. Op 12 juny foel Tripoli. En op 15 juny waard de haadstêd fan Etioopje yn beweging nommen. Sa foelen de soldaten fan Mussolini Jr. Och, hy koe syn heit net stypje.
  En syn gloarje as oerwinner ek. Mar Mussolini, dy't diel fan 'e Ingelske en Frânske koloanjes naam, beskôge himsels as Caesar. Mar om Caesar te oertsjûgjen, liket it boppe syn krêft.
  Oleg Rybachenko fochten yn kommando fan in batterij. En sa dapperich dat de Dútsers alle dagen tsientallen tanks út syn fjoer ferlearen. Syn jonge waard sels bekroand mei in oar gouden krús. En sels, op it lêst, lykwols, waarden se bekroand mei de lang fertsjinne rang fan majoar.
  Earder net taeigene omdat it liket op in bern. Mar de jonge toande treflik heroïsme. En de mooglikheid om te fjochtsjen.
  Op 22 juny 1955 feroveren Russyske troepen yn Afrika úteinlik Italjaansk Somaalje. En op 25 juny 1955 kapitulearren de oerbliuwsels fan 'e Italjaanske troepen yn Etioopje.
  It keizerlike leger wûn mei fertrouwen. Mainstein, dy't beskôge waard as de bêste kommandant fan it Tredde Ryk, skreau yn syn deiboek:
  - Wy makken de hellike bear wekker! No wurde wy ferskuord!
  Ein juny hienen de Dútsers sa'n swiere ferliezen te lijen dat se twongen waarden harren offensyf yn Europa op te skorten.
  Tsaar Vladimir bestelde de druk yn Afrika te fergrutsjen. Earst it Swarte Kontinint, dan al it oare - sei de treflike monarch! Op 1 july 1955 besochten de Dútsers op te kommen yn Skandinaavje. En hja haasten nei Stockholm, mar stroffele op in tige tichte ferdigening. En se hawwe enoarme skea oprûn.
  Begjin july 1955 kamen Russyske troepen it Dútske Algerije binnen.
  Libië wie al ûnder de kontrôle fan tsaristyske Ruslân. Der wie in offensyf en loops fan Niger.
  De tankbemanning fan Elizabeth fjochtet tsjin de nazi's. It is tige hyt en de famkes hawwe sels de bh's út en no hawwe se mar in pantsje yn 'e Kondratenko-6 tank. Se sjitte sekuer op 'e nazi's.
  En se wolle grutte dingen.
  Tsaristysk Ruslân is noch altyd in autokratysk lân. En it hat noch altyd gjin parlemint. En dat de revolúsje net barde, en de Duma waard net oprjochte. De keningen sels wolle harsels net yn macht beheine. En de Führer en de Duce binne diktators. Dat is, d'r is in oarloch fan twa systemen mei autoritêre rezjyms.
  Mar foar tsaristyske Ruslân is it natuerliker. En der is in koppige, en unrelenting striid.
  Elizabeth drukt op de joystick knop mei har bleate teannen en fjoer in projektyl. Rin tsjin himsels:
  Litte wy de fascisten yn stikken slaan!
  Ekaterina drukte ek op de joystickknop mei har bleate teannen en liet in moardner los, purred:
  Lit ús Hitler delhelje!
  En Elena slacht ek, slacht de nazi's út en sjit:
  - Ik sil it útinoar skuorre!
  En ek hoe te gnizen! En mei syn bleate skonken sil er op de knoppen fan de joystick drukke.
  En dan de Olympyske Spelen hoe't it útrinne sil, en hoe lupaen. It sil elkenien ferpletterje en gurgle:
  - Infernale passaazje en bemanning!
  Ferjit net om de joystickknoppen te drukken mei jo bleate teannen. En rekke de fijân.
  Krigers binne yndie heul dapper en fonkeljend fan karakter.
  Oleg Rybachenko, ûnderwilens, ôfset in oare oanfal fan 'e Fritz en song:
  - Foar it heitelân en Vladimir de tsaar - hoera!
  Ja, yn 'e echte skiednis wie der sa'n sels útroppen keizer fan Ruslân, Vladimir de Tredde, it haad fan' e Romanov-dynasty. En hy begon echt formeel te regearjen yn 1938. En doe kaam Vladimir - in echte kening, en sels in geweldige! Vladimir Kirillovich Romanov is in tsaar dy't alle kâns hat om de keizer fan 'e hiele ierde te wurden!
  Nei de oerwinning, of leaver de wjerspegeling fan 'e oanfal, Oleg Rybachenko, útwiksele kaarten mei syn ûnderhearrigen. In jonge yn koarte broek, blond, tige spieren, en byldhouwen spile mei griishierige fjochters. Sels ferrassend, Oleg is âlder as allegearre. Mar dizze jonge snijt himsels.
  It ûnthâlden fan Port Arthur, de heroyske ferdigening wêrfan de gloarje fan Ruslân kaam. Grutte gloarje tagelyk ...
  De ûnstjerlike jonge sei:
  - Sa losse wy al ús problemen op! Meikoarten komt der in momint dat minsken inoar noait sille deadzje!
  Soldaten en offisieren wiene it iens:
  - Fansels, majoar! Se sille net deadzje!
  Oleg seach nei it lint mei syn protte medaljes. Ja, der binne al safolle oarders, in pear generaals hawwe. En it soe moai wêze om in titel foar josels te krijen. Prins, greve, hartoch!
  Duke Rybachenko - klinkt prachtich!
  En de jonge sprong heger en draaide yn 'e draaiskiif.
  De Dútsers besochten oan te fallen, mar waarden wer ôfslein en rekken kolossale ûnherstelbere skea op.
  Yn july helle it Russyske leger nije, grutte súksessen yn Afrika. Wylst de earnst fan 'e oanfal fan it tsaristyske leger wie dêr. Algerije hat in protte fan 'e bêste Russyske wapens. En oan 'e ein fan' e moanne wurde de Dútsers omsingele en ferneatige yn 'e ketel.
  Yn augustus bruts ek Russyske troepen troch Marokko. Wanhopich fochten de famkes op 'e tank "Kondratenko" -6, trochbrekke yn 'e dikke derfan.
  Sa no en dan kamen der berjochten oer oerlevere Dútsers oer ynnommen stêden.
  Der wiene gefjochten yn Nigearia en op ferskate plakken. De Russen namen sawol yn oantallen as mear mobile technici, en mei de stipe fan 'e pleatslike befolking, dy't de rassistyske faksisten tsjin harsels kearden.
  Afrika die yndie in swakke skeakel te wêzen yn 'e strategy fan Hitler en Mussolini Jr.
  Ruslân oerhearske dêr ... En yn septimber, lûke stadich omheech, de troepen ferhuze yn Noarwegen. De nazi's leine enoarme ferliezen. En Alenka en har bemanning rieden de tank. De nijste tank "Nikolay" -5 swier, bliken te wêzen mear avansearre as de E rige.
  Sels sa'n krêftige tank as de E-200 makke syn paad troch de gewearen fan 'e tsaristyske masine.
  Alyonka, mei har bleate teannen op de knoppen fan 'e joystick drukke, wreide tefreden oer har hannen:
  - Ik bin iets dat de Wehrmacht brekke kin!
  Anyuta drukte ek mei har bleate teannen op de knop, sloech troch de Dútske auto en befêstige:
  - Wy sille de Wehrmacht yn stof feie! Foar de macht fan it tsarisme!
  Cool Augustinus fjoer, en rôp:
  - En wy sille libje ûnder it kommunisme!
  Maria wie it der maklik mei iens:
  - Ja, ûnder it tsaristyske kommunisme!
  En mei har bleate teannen drukte se op de joystickknoppen. En tagelyk, as in lupanet, en ferpletterje de fijân.
  En hjir sil Marusya piepje:
  - Op folsleine graad!
  En ek mei syn bleate teannen sil hy op de joystickknop drukke.
  . HAADSTIK #5
  Russyske troepen hawwe Oslo al omsingele. Fjochtsjen geane foar elke bosk en hûs.
  Yn it sintrum keart it tsaristyske leger it Dútske offensyf wer ôf. Oleg Rybachenko, lykas altyd, stiet oan 'e foargrûn en fjochtsje mei fertrouwen. Russyske artillery wurket as in klok.
  Alles krekt en korrekt ...
  Yn oktober snijden Russyske troepen Afrika úteinlik ôf fan lânfoarrieden, en befrijden Marokko. De nazi's fûnen har yn in soarte fan ketel.
  Sels op it swarte kontinint. Hitler skodde fan lilkens, mar hy koe neat ite.
  Ja, hy stiek him yn Ruslân ... De winter kaam oan. Oleg Rybachenko, nettsjinsteande it feit dat it begon te snien, rint noch op bleate fuotten en yn koarte broek. No, jonge - wat silst nimme! En nochal in freze jonge.
  En smyt granaten mei bleate teannen.
  En sjongt:
  - Lit ûnhandich rinne,
  Pantsertanks yn de plassen...
  En op it dak is in masinegewear -
  Cheburashka schutter,
  Crocodile Gunner!
  Shakoklyak is op 'e oanfal!
  De terminatorjonge smiet in granaat mei har bleate teannen, skeat de nazi's op en song:
  - En ik boartsje mei dynamiet,
  Foar foarbygongers!
  Hoe't de Fritz-biten fuortgean!
  Elkenien liegt, en ik gean!
  En de jonge is echt grappich! Mar al mear as fyftich jier yn it leger. En gewoan in duvel! Sels blond!
  Oleg Rybachenko smyt wer in granaat mei syn bleate foet en raast:
  - Gloarje oan 'e tsaar en Nikolaas en Vladimir de Tredde!
  En ik tocht dat lit se Vladimir Kirillovich Romanov net betize mei Vladimir Putin! De grutte tsaren fan Romanov binne in geweldige famylje! Dejingen dy't Ruslân it grutste ryk makken!
  En net sa bedoarn troch gelok as Putin!
  Mar no slaan de Russyske troepen in oare oanfal ôf.
  novimber komt der oan. De nazi's binne út adem. Mar nije reserves wurde yn 'e striid smiten. Se wurde al ôfmakke yn Afrika. It is dreech foar de faksisten.
  Sa nimme se har lilkens út op 'e finzenen. Hjir krigen se de moaie Nicoletta. Se droegen har ôf nei har slipje en liede har troch de frisse novimbersnie.
  In famke mei de hannen bûn, hast neaken, rint troch de sniedriften en lit bleate, sierlike fuotprinten efter. Sy is sa moai. En de Dútsers folgje har, slaan har mei swipen. En se sloegen harsels in skientme, se sloegen. It bloed dript fan syn ôfskuorde rêch.
  Nicoletta knarste krekt har tosken. En hâldt grutsk de holle omheech. En har koperread hier fladdert as in proletaryske banier.
  En har bleate fuotten waarden ek skarlaken, mar it famke hellet net iens in wynbrau op.
  Wat hat se in fenomenale moed.
  Hoewol't de nazi's hawwe al nommen it en sette it yn harren bleate boarst mei in fakkel. Mar ek doe skode it famke allinnich mar, mar rôp net.
  Se hat sa'n grut fertrouwen ...
  It famke wurdt op in rek lutsen, har gewrichten binne ferdraaid. Dan wurdt der ûnder bleate fuotten in fjoer oanstutsen. Hy slikket de bleate fuotten fan de skientme. En mei reade keatlingen wipe se it neakene lichem fan 'e skientme.
  Nicoletta song yn antwurd;
  Ik bin Chernobog, de kweade Gods dochter,
  Ik meitsje gaos, ik sied ferneatiging ...
  Myn grutheid kin net oerwûn wurde,
  Allinnich fûle wraak baarnt yn 'e siel!
  
  As bern woe ik in goed famke,
  Se skreau poëzij en fierde katten ...
  Moarns betiid opstien
  Der boppe wapperden, de wjukken fan cherubs!
  
  Mar no wit ik wat kwea is
  Wat makket dizze wrâld ûngelokkich ...
  En wat sizze jo goed?
  Hjir is de ferneatiging fan hertstochtlike leafde!
  
  En toande har famkesferve,
  Wat is in sprankelende dochter fan God wurden ...
  Wy sille de gebieten fan it universum feroverje,
  Lit ús krêft sjen litte, heul machtich!
  
  Grutte Heit dizze Chernobog,
  Hy bringt gaos, oarloggen yn it universum ...
  Jo bidde ta Svarog om te helpen,
  Yn feite wurde jo beleanne!
  
  Dat ik sei: rêd de Heare,
  Lit lilkens siede yn dyn hert ...
  Wy sille lok bouwe, ik leau yn bloed,
  Lit de liifmoer oant de râne fol wêze!
  
  Ik hâld fan list, gemienens en bedrog,
  Hoe kinne jo Stalin de tiran ferrifelje ...
  Kin net skande wurde
  En hoefolle mist is der yn 'e wrâld!
  
  Hjir stelde ik foar om in sterke beweging te meitsjen,
  Ien klap om it kwea te ferneatigjen ...
  Mar in tige swarte God rekke fereale,
  Yn alle saken, sawol dizze as it hiernamaals!
  
  Hoe't ik oan it kwea wend wie,
  En yn it hert fan 'e grime, fûleindich fiede ...
  Ferdwonne begearte nei freugde, goedens,
  Sadree't lilkens trochkringe út 'e sokkel!
  
  En hoe sit it mei Stalin - hy is ek kwea,
  Oer Hitler, dus d'r is gjin fraach ...
  Genghis Khan wie sa'n koele bandit
  En hoefolle sielen slagge it er om kreupel te meitsjen!
  
  Dat ik sis wêrom goed bliuwe,
  As der net it minste eigenbelang yn sit ...
  As jo in specht binne - jo geast is in beitel,
  En ferdwûn doe't domme gedachten!
  
  Dat ik sis tsjin mysels en tsjin oaren,
  Tsjinje de krêft as swarte inket ...
  Dan sille wy de útwreiding fan it universum feroverje,
  Weagen sille troch it universum brekke!
  
  Wy sille it kwea sa sterk meitsje
  It sil grime ûnstjerlikens jaan,
  Dejingen dy't swak binne fan geast binne al fuortblaasd,
  En wy binne de sterkste minsken dy't leauwe yn dit!
  
  Koartsein, wy sille oeral sterker wurde,
  Ferheegje it swurd fan bloed oer it universum ...
  En ús grime sil ek by har wêze,
  Wy krije in berop fol lot!
  
  Koartsein, ik bin trou oan Chernobog,
  Ik tsjinje dizze tsjustere krêft mei myn hiele hert ...
  Myn siel is as de wjukken fan in earn
  Dejingen dy't mei de Swarte God binne ûnoerwinlik!
  De oarloch tusken Ruslân en de Hitlerkoalysje gie troch. Tsjin desimber makken Russyske troepen de Italjanen einlings ôf, en twongen se om te kapitulearjen yn Afrika, en hast de Dútsers dêr ôfmakke. It waard skjinmakke fan de Fritz en Noarwegen.
  No gie it tsaristyske leger op 25 desimber yn it offensyf. Fûle fjochterijen bruts út. Yn 'e winter wiene Russyske tanks dúdlik sterker. En trochstutsen troch de ferdigening fan 'e fijân.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge, rûn bleatefoet en yn koarte broek troch de snie, sjongend:
  - Dit is ús lêste en beslissende slach! Lit ús stjerre foar it Heitelân - de soldaten binne efter my!
  Russyske tanks binne tige flink op gasturbinemotoren. En de nazi's kinne se net sa maklik tsjinhâlde.
  Hjir foarút rushes "Nikolay" -5. It hat fiif famkes dy't fûleindich sjonge:
  - Nimmen sil ús stopje, de Russyske wrâld kin net ferslein wurde!
  En út in kanon hoe te tumpeljen! It komt eins gewoan geweldich út! Famkes nettsjinsteande de kjeld, yn bikinis en bleate fuotten. En se sjitte harsels, en tinke net te stopjen.
  Se binne gewoan wylde, frenetic macht.
  Alyonushka hâldt net allinich fan sjitten, hoewol se mei har bleate teannen op de joystick knop drukke en de Dútser rekke, mar ek om ferhalen te komponearjen.
  Sa skreau se bygelyks hoe't in famke nei fiere lannen gie om in kitten te rêden. Trijeentritich dagen lang rûn ik bleatefoet oer in rotsige dyk, en sloech myn teare skonken yn it bloed.
  En dochs koe ik it bist fine. Dêrfoar foldie de mearke har winsk en it famke troude mei de prins.
  Alyonushka tocht lykwols, wêrom hat se in man nedich foar in offisier fan it Russyske leger? Better om in stel leafhawwers te hawwen. En mear jild en mear wille. Ommers, manlju binne sa oars. En mei harren belibje jo wille fansels op ferskate manieren. Hoe sit it mei de man? Jo sille gau ferfele mei him en ferfele wurde!
  Mar in jonge man dy't krekt begjint te ûntdekken de folwoeksen wrâld is folle nijsgjirriger.
  En Alenka sjit wer, en rekket de Dútse E-100.
  En se beweecht har heul moaie skonken, lykas dy fan in âlde Grykske goadinne.
  En dan sjit Anyuta. Ek bleate teannen. En brekt it Dútske kanon.
  Dan seit it famke:
  - D'r binne in protte tûke minsken yn Ruslân, mar tsaar Vladimir is de bêste fan 'e keningen!
  Augustinus sei:
  - En Nikolaas II wie net min! Och, wy wisten net hoe te wurdearjen keningen!
  Maria song, skeat op 'e nazi's mei help fan har bleate teannen, en gnyske:
  - It is nedich om de Russen te harkjen, mei in suver hert en wizer! En ta eare fan Nikolaas is hy de grutte kening fan 'e keningen!
  En Marusya song wat ... En se boartet ek mei har bleate fuotten ...
  Russyske troepen geane foarút. Oleg Rybachenko fjochtet ek. Hy is noch in jonge fan tsien jier. Soks is de priis fan ûnstjerlikens. Ja, mar wat fielt er him goed en fleurich! It hat safolle enerzjy en in siedende stream fan krêft.
  De jonge smyt in granaat mei de bleate foet, en piept:
  - Ik bin in tiger, gjin kat, libbet no yn my, gjin Leopold, mar Leopard!
  De jonge majoar, lykas altyd, is yn in fonkeljende klap. Stopje de nazi's net.
  Hjir hiene de Russyske troepen op 1 jannewaris harren grûngebiet al hielendal frijmakke fan de troepen fan Dútslân en Itaalje, en kamen yn it besit fan it Tredde Ryk.
  Tagelyk kamen Russyske ienheden Meksiko yn. It nije jier 1956 is kommen.
  Foar de Russen begûn it mei nije oerwinningen. 7 jannewaris joech de oerbliuwsels fan Dútske troepen yn Afrika oer. En it hiele Swarte kontinint waard Russysk.
  No realisearre de demon-besetene Fuhrer dat hy yngeand fersneld wie. En hy bea Ruslân ûnderhannelings oan.
  Dêrop antwurde tsaar Vladimir:
  - Wy sille allinne prate oer de betingstleaze oerjefte fan it Tredde Ryk en Itaalje!
  Wat wize wurden! En de oarloch giet troch. Oleg Rybachenko is fansels oan 'e foargrûn fan' e oanfal. Russyske troepen kamen East-Prusen binnen. De linen fan ferdigening hjir binne sterk. Jo moatte trochbrekke mei gefjochten, en jo sille net fluch foarút gean.
  Ien fan 'e middels fan in trochbraak wie selsridende gewearen mei bommesmiter Alexander-4. Hiel machtich en deadlik.
  En ek moaie famkes hjir hoe te fieren hjir. Se lansearje projektilen mei har bleate teannen troch op de joystickknoppen te drukken. En ferneatigje de pillboxes en pillboxes fan 'e fijân.
  Famkes rinne frijmoedich troch de snie - dêr binne Russyske froulju foar. En it wurdt yn 'e striid smiten troch de Yndianen en de Sinezen. Dy folje de oanrin nei de grêften al letterlik op mei har liken. Mar dochs slagget se it te nimmen.
  It Russyske leger komt yn.
  De strateeg Vasilevsky draacht lykwols de wichtichste slach oer nei Itaalje - dat is folle swakker. En no winne de Russyske soldaten de iene oerwinning nei de oare.
  Jannewaris is tige slagge. Russyske troepen kearden de Italjanen om en sealden de Alpen. En yn febrewaris besette se Feneesje. En hja kamen yn Lorbandinia. Se namen ek Poznan. De Dútsers lutsen har werom. Op 2 maart foel Klaipeda. Russyske troepen rûnen troch East-Prusen op yn in stadige, te tichte ferdigening. Ik moast letterlik de wei ferbaarne mei skulpen.
  Mar yn Itaalje stoarte it pastafront yn. En de Russyske troepen haasten nei Rome. 30 maart 1956 begûn de oanfal op 'e haadstêd fan Itaalje. Sa betellen de minsken foar de ambysjes fan 'e Mussolini-famylje.
  Rome, de haadstêd fan Itaalje, wurdt oanfallen. Fjochtsjen binne fûl. Hoewol't de Italianen hieltyd mear opjaan. Hjir fjochtsje de famkes hiel moai en yn bikinis en bleate fuotten. Krigers smite granaten mei har skonken en slaan de krigers fan Mussolini út.
  Moaie famkes hjir, en fansels hiel sexy. En mei de spieren fan 'e titanen. En hoe't se mei har bleate fuotten granaten smite is gewoan geweldich.
  Natashka giet foarút en sjit, wylst se groeit:
  - Foar it heitelân moai yn 't hert, myn strieljend fjoer baarnt!
  Zoya, fjoer, sjongt mei:
  - Lit ús de doar iepenje foar prestaasjes! Us leauwe en de kening is in monolyt!
  En dan is der Aurora, lykas bleate teannen, in readhierige teef sil skiven loslitte. En de besunige Italjanen falle.
  En dan sjongt Svetlana agressyf, har tosken bleat:
  - Wy sille elkenien deadzje! Wy sille elkenien ferpletterje!
  Se smite skiifs mei bleate fuotten en slypje de faksisten. Sa krige Mussolini ûnder de demontage fan 'e famkes. De oanfal fan april fan 1956 wie fûleindich, en tige ferbylding.
  En hjir ride de tanks, helske fjoerkolommen slaan út har kofferbak.
  De famkes geane foarút en smieten mei de bleate fuotten granaten. En hoe't se wat bloedich spuie.
  En se laitsje...
  Natasha song fûleindich:
  - Tsaar Vladimir, jou Hitler yn it gesicht!
  En wink mei syn saffiereagen. Sa'n prachtich famke.
  Famkes haasten mei wylde grime. Se sjitte út masinegewearen. Se maaie de fijân del, se ferspriede de nazi's. En dan binne der de Olympyske Spelen. En yn 'e hannen fan' e machtige frou-held hâldt in flammewerper. En hy sil it nimme en it slaan, mar hoe't it sil slaan.
  Chips fleane fan 'e nazi's yn alle rjochtingen. En de krigers ek hoe't se laitsje wolle.
  Dan sil er sjonge:
  - Mussolini wurdt slein! Us freonskip is in monolyt!
  En wer, mei saffiereagen, winkt it! En sloech de nazi's.
  En wat woesto? Rome waard yn ien kear ynnommen troch de Slaven ûnder lieding fan Attila. En no nimme de Russen it oer.
  Olympias, libben fretten tsjinstanners mei in beam thrower, song:
  - Heldere sinne fan hope
  It giet wer oer it lân..
  Ruslân wint as earder -
  Warriors of the Wehrmacht beats!
  
  Russyske earn oer de planeet
  Wjukken, útsprieden, ôfstjitte ...
  De fijân sil foar rekken brocht wurde -
  Sil wurde ferslein - brutsen!
  Nei de fal fan Rome begûnen Italjaanske troepen massaal oer te jaan. Mussolini's ryk, dizze junior militêre partner fan it Tredde Ryk, baarnde ôf.
  Russyske troepen namen Napels suver sûnder wjerstân yn, en lâne op Sisylje. Ek dêr wie hast gjin ferset. En Hitler wie hysterysk.
  Ein maaie wie Itaalje klear. Hûnderttûzenen finzenen waarden laat.
  Russyske famkes sette se op 'e knibbels en twongen harsels te tútsjen harren bleate fuotten. Se tsjûgen plichtsich. Guon, benammen jonge manlju, diene it mei entûsjasme.
  De famkes wiene moai kreunend.
  De ivige jonge Oleg Rybachenko twong de finzenen om har bleate, bernlike fuotten te tútsjen.
  Se diene it wol genôch. De jonges wiene tige kreas, spier en blond. Wier, hy wie noch te lyts, en hy woe net dwaan wat serieuzer mei de froulju. Mar as de rûge hakken mei de tonge tilje - it is moai!
  Oleg Rybachenko fong de generaal, en krige in oare oarder. Dêr wie er tige grutsk op.
  Mussolini Jr. waard ferret troch syn eigen omjouwing, en tsaristyske Ruslân krige noch in oerwinning. En Benedito Mussolini Sr. libbe net om syn skamte te sjen, en it ynstoarten fan it faksisme yn Itaalje. Itselde lot wachte lykwols de nazi's yn Dútslân. Russyske troepen ferhuze begjin juny 1956 op it offensyf. Eastenryk wie it haaddoel.
  Elizaveta en har bemanning op "Nikolay" -5 ferhuze tsjin de Dútsers. Russyske troepen sochten om Wenen te omsingelen.
  De Führer, fansels, fûn himsels yn in drege situaasje. De besittings fan 'e Dútsers yn Afrika, Skandinaavje en it grutste part fan' e FS binne ferlern. En no binne de fjildslaggen allinich plakfine op it grûngebiet fan it Tredde Ryk. Wat foar de Dútsers fansels reader onaangenaam is. Russyske troepen kamen ek Meksiko yn. Lady Grey de Monca hat it kommando oer in tankbemanning yn dit lân.
  En Elizabeth liedt "Nikolay" -5 om Wenen. Syn wichtichste tsjinstanner is de E-50, dêr't de tsaristyske masine as in blotter trochbocht.
  Elizabeth skeat, mei har bleate teannen, druk op de knoppen op 'e joystick.
  Sla op in Dútske tank en tjirp:
  - Wy sille ús hert jaan foar Sinteklaas Ruslân!
  Ekaterina skeat ek mei har bleate teannen en korrizjearre har partner:
  - Wierskynlik, lykwols, is it krekter om Vladimir te sizzen!
  Elizabeth skeat wer mei har bleate teannen en tjirre:
  - Mar dochs wie it keizer Nikolaas, dy't ús de befolking fan Sina jûn hat, Ruslân ûnoerwinlik makke!
  Yndie, yn 'e ynfantery dy't stjoerd waard om de Dútse stellings te bestorjen, wiene de Sinezen folslein foar. Se smieten letterlik liken. Mar se bruts troch.
  Meastal fochten de Russen yn fleantugen en tanks. Ynfantery fan 'e Sinezen, Yndianen, Aziaten. D'r binne in protte Sinezen. Dêrnjonken yntrodusearre de heldere holle Nikolaas II polygamy by it herfoarmjen fan de ortodoksy, en wurde ekstra Sineeske manlju yn 'e striid stjoerd. En de Russen nimme widdowen en net-troude Sineeske froulju as froulju.
  Slimme strategy.
  En de Sinezen klimme op 'e oanfal, stjerre, en brekke troch de ferdigening fan' e Dútsers.
  Elena, mei har bleate teannen, drukt op de joystickknoppen, en slacht de Fritz wer.
  En sjongt:
  - Foar it Hillige Ruslân sille wy dapper fjochtsje!
  Dêrnei sil it famke it nimme en winkje. En bleat syn wite tosken! En se is sa agressyf.
  En hjir is hoe't de Olympyske Spullen sille snappe. En hy slacht ek mei bleate teannen, en ferpletteret.
  Dan sil it raze:
  - Ik bin in deadlike kobra!
  Dêrby moat opmurken wurde dat de E-50 tank kin wêze gefaarlik. Syn 88 mm kanon mei in 100 EL loop is fluch-firing, tolve rondes per minuut, en hiel akkuraat. Faak hits pânser, en kin feroarsaakje skea.
  Dêrom besykje de famkes de wichtichste Dútske tank út 'e wei te hâlden. Benammen tichtby, syn penetrearjende fermogen ferheget dramatysk. En de Dútsers hawwe in kearn yn in shell fan uranium of wolfraam. Wier, nei it ferlies fan Afrika en de uranium ôfsettings yn 'e Kongo, de krêft fan' e Dútske troepen begûn te droegjen.
  En de famkes binne sa moai en bleatefuotten en koel.
  Hjir sjonge se harsels mei entûsjasme:
  - Skynt as in stjer oer de hiele wrâld,
  Troch it tsjustere tsjuster...
  De grutte held tsaar Vladimir,
  Kent gjin pine, gjin eangst!
  
  Fijannen lûke har werom foar jo
  It publyk jubelet...
  Ruslân akseptearret jo -
  In machtige hân regelt!
  Fighting famkes, do kinst neat sizze tsjin harren. En har fuotten binne sa keal en mei beitele. As finzene Dútsers har tútsje, is it dúdlik dat sawol famkes as manlju it leuk fine. En de krigers binne frij squealing.
  En bleate har pearlyske tosken.
  Dat binne wat koele famkes. En mei bleate teannen wurdt in oare faksist útslein troch Elizabeth.
  Dan, sa't it seit:
  - Gloarje oan it grutte Heitelân!
  En sa sil Catherine sjitte. It sil de fijân tank rammelje, de Fritz wekke en squeak:
  - Dea oan 'e fijannen!
  En dêr slacht Elena ek mei har bleate teannen en drukt se op 'e joystickknoppen. En tjirp:
  - Foar it heitelân yn greatens!
  En dan sil lansearje it projektyl en de treflike Olympyske Spullen - ek in blonde. En as hy tjirp:
  - Foar grutte Ruslân!
  En de famkes binne fol fan totale entûsjasme.
  Hjir komt de E-75 tank. Syn kanon is machtiger: 128mm, en hy kin omgean mear skea. Boppedat, dizze tank hat bettere beskerming en dikker pânser.
  Mar Elizabeth is as in gek. En hy sil wat deadliks loslitte, fan in ôfstân ynkringend. En fan it Dútser bliuwe allinnich stikken teard metaal oer.
  En it famke sil sjonge:
  - Hillige skientme en grutte dream!
  Dêrnei sil hy de tonge sjen litte.
  Dútske E-75 tanks binne koartlyn massaal wurden. Se hawwe in langere gun, dat kinne jo omgean mei Russyske tanks, benammen dyjingen dy't makliker. En dit makket de Fritz gefaarliker.
  Mar Sovjet famkes binne net ferlegen troch dit. En se ferpletterje de Fritz.
  En de krigers sels binne noch mear yn 'e waarmte yn in bikini, en bleate fuotten. En se fjochtsje hiel selsbetrouwen.
  Se winne oerweldigjend.
  Catherine skeat op 'e nazi's en song:
  - Mar earlik te wêzen! Ik ferpletter alle Fritz sûnder útsûndering!
  Elena skeat ek mei har bleate teannen en tjirp:
  - Wy sille elkenien winne en, fansels!
  De Olympyske Spelen fersloegen de nazi's ek sûnder meilijen. Se is sa'n ûnoerwinlike teef.
  En ek mei help fan bleate teannen.
  Natasha en har team fjochtsje op 'e tank Kondratenko-6. Dizze auto is in bytsje lichter, mar mear mobile as Nikolai. Fansels, mei minder gewicht, it kaliber is lytser, en it pânser is in bytsje tinner. En dat betsjut dat it risiko fan stjerren folle grutter is.
  Mar de famkes, moat ik sizze, skamje har net. En se fjochtsje as reuzen fan 'e striid.
  Natasha sjongt, aktyf sjit:
  - It sil ús oerwinning wêze!
  En hy drukt mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick.
  Zoya sjit ek, mei help fan har bleate skonken en piept:
  - Tsaar Vladimir foarút!
  En alle famkes blaften yn koar:
  - Gloarje oan 'e fallen helden!
  Dêrnei skeat Aurora, draaide de Dútske tank om en joech út:
  - Nimmen sil ús stopje! Nimmen sil ús ferslaan!
  Se skodde ek har bleate fuotten.
  En doe joech Svetlana yn, mei har bleate teannen, en grommele boppe op har longen:
  - De Russen fjochtsje fûl!
  En alle famkes rôpen yn koar:
  - Sterke soldaat syn fûst!
  En wer raasten de beauties yn 'e striid. Shoot sekuer en sekuer!
  Hjir komme de bemanningen fan Jane, en slaan de Meksikanen. Se is ek in heul tûke en prachtige dame.
  En de famkes yn har koets - bleate fuotten en yn bikini's. Se fjochtsje harsels mei wylde en kalme grime.
  Doe skeat Gertrude, mei har bleate teannen, en tjirpe:
  - Ik bin in famke dat elkenien yn in split sekonde sil ferneatigje!
  En hjir is Malanya as in lupanet. En brek de Latynske tank fan in ôfstân.
  En dêr sil Matilda, mei help fan har bleate teannen, har slaan.
  En laitsje:
  - Ik haw in super famke!
  En krigers fan 'e heechste en fûle oarder. Se fiele har net swak of lilk.
  As se neuke, neuke se.
  En Alyonka fjochtet ek hiel selsbetrouwen.
  Ein juny is Wenen omsingele. Dútslân en syn prestiizje is in ferpletterjende klap dien. Tagelyk lûke Russyske troepen op nei de Oder. Se smite Sinezen, Yndianen, Arabieren yn 'e striid. En brekke troch de ferdigening fan de Fritz.
  Hitler is fansels al yn panyk. Hoe't de famkes op tanks en fleantugen him drukten.
  Hjir binne Albina en Alvina, twa Russyske piloaten. Ek bleate fuotten en yn in bikini slaan se de nazi's del as pears mei in stôk fan in tûke. En foar in pear dogge se letterlik sokke wûnders.
  Albina skeat fiif fleantugen del mei ien burst fan har jager "Peter de Grutte" en song:
  - Wy binne bearen fan 'e himel!
  Alvina skeat seis fleantugen yn ien burst fan har oarlochsearn del, en tjirp:
  - En wy sille elkenien ferpletterje!
  Yn 'e loft wie dit pear al legindarysk!
  . HAADSTIK #6
  De famkes krigen sân graden fan it Sint-Joriskrús: in sulveren krús, in sulveren krús mei in bôge, in gouden krús, in gouden krús mei in bank. Lykas in gouden krús mei diamanten, en in gouden krús mei diamanten en in bôge. En de heechste graad is in gouden krússtjer, mei in bôge fan diamanten. In hegere priis - in grutte stjer fan in gouden krús, mei diamanten en in bôge, waard koartlyn oprjochte.
  Sa koene de famkes mei rjocht grutsk wêze op harren prestaasjes. En altyd, sels yn 'e kjeld, fochten se allinich yn in bikini en allinich op bleate fuotten.
  Sokke prachtige famkes.
  Albina skeat en song:
  - Foar ús bêste oerwinningen!
  Alvin gie troch:
  Lit ús bernsbern en pakes en beppes grutsk op ús wêze!
  Krigers en yn feite - famkes fan in kolossale klasse!
  Se slaan de nazi's yn 'e loft en sjonge:
  - Gloarje oan Ruslân, gloarje! Us tsaar Vladimir is in held! D'r sil macht wêze yn 'e moarn! Begrave Hitler yn 'e grûn!
  Fansels, Vladimir Kirillovich Romanov kin hiel bliid mei syn krigers.
  As se fjochtsje, dan op sa'n manier dat jo gjin spear tsjin har opstekke kinne!
  Vladimir Kirillovich Romanov is in tsaar dy't alle kâns hat om foar iens en altyd in ein te meitsjen oan oarloggen!
  En de fascisten huverje ûnder de klappen fan it tsaristyske leger ...
  Encircled Wenen gau foel. Heal july kamen de troepen fan it tsaristyske ryk op in breed front nei de Oder út. En Koenigsberg waard folslein blokkearre.
  En de Dútsers lutsen harren werom foarby de Oder. En se besochten dêr in ferdigeningsliny te meitsjen. Haadstêd ferdigenje. Mar yn de twadde helte fan july sette Russyske troepen in offensyf út tsjin Hamburch... De nazi's joegen stadich mar wis yn.
  De striid wie tige fûl. Guon doarpen feroare ferskate kearen fan hannen. De nije Dútske tanks fan 'e mear avansearre AG-searje, piramidale, namen ek diel oan' e fjildslaggen. Se waarden ûnderskieden troch goede beskerming út alle hoeken. Mar it tsaristyske leger wie har yn tal.
  En in grut oantal Aziatyske fuotsoldaten stoar oan 'e fronten. Mar se litte jo bewegen.
  De Dútsers, oan 'e oare kant, wiene ek leech fan minsklike middels. Oan 'e ein fan augustus waard Hamburch omsingele, en waard München blokkearre.
  De Dútsers ferlearen in wichtich gebiet. En se hiene neat om har posysjes te hâlden.
  Oleg Rybachenko focht yn 'e foargrûn op it grûngebiet fan Dútslân sels. En de ivige jonge glimke hieltyd en bleate syn pearlyske tosken.
  En dêr smiet er granaten mei bleate, bernlike skonken. It is goed om in bern te wêzen - hoe natuerlik is it om yn 'e waarmte te wêzen yn gewoan koarte broek. En om't jo ûnstjerlik binne, kinne jo yn 'e winter ek healneaken wêze sûnder it risiko fan in kjeld.
  Sa song de jonge:
  - Barefoot, allinne bleatefoet,
  Under de july-tonger en ûnder it lûd fan de brâning!
  Barefoot, allinne bleate fuotten
  It is maklik foar in jonge om in koele cowboy te wêzen!
  En de berne-majoar fan dizze faksisten bliuwt himsels te ferneatigjen. En se wanhopich tsjinoanfal.
  It is al septimber... It begjint te reinen... De tsaristyske troepen, dy't de liken fan 'e Sinezen folje, namen München en Hamburch, en geane op yn 'e rjochting fan it Ruhrgebiet. De wichtichste yn 'e yndustry fan Dútslân.
  En de Dútsers fjochtsje wanhopich werom.
  Natasha fjochtet op har tank, en gromt:
  - Fascisten sille ekstreem strak wêze!
  En mei bleate teannen as er op de knoppen fan de joystick drukt. En hy sil skulpen sjitte op 'e nazi's.
  En dan is der Zoya, hoe slein. En ek mei help fan bleate teannen.
  En ek sjonge:
  - Ruslân is wat tsjin Hitler is!
  En dan is hjir Aurora, se sil in agressive manier meitsje. En ek mei help fan bleate teannen:
  - Foar de Russyske manier!
  En efter harren is Svetlana, dy't ek sil loslitte in deadlik projektyl. Pierce in Dútske tank en squeak:
  - Foar tsaar Vladimir Kirillovich!
  En hy sil ek syn tonge sjen litte.
  De famkes binne hjir wyld gien.
  Alenka op in swiere tank ferplettert ek de nazi's. En hy slacht se fan in ôfstân.
  De strider song:
  - Ik haw de heale wrâld mei myn boarsten ûnderwurpen!
  En Alenka's boarsten mei skarlaken tepels.
  En dan is Anyuta as in blast mei har bleate teannen. It sil in fascistyske tank rammelje en blaze:
  - Ik bin in superstar famke! Yn de ferhaleboeken!
  En glimkje...
  En dan sil Augustinus in killer projektyl loslitte. Ferpletterje de nazi's en grinnike:
  - Mei ús leger it sterkste wêze!
  En hy beweecht ek syn skonken ...
  En nei harren, Maria sil nimme, en gouge op de nazi's. Twist himsels, agressyf slap:
  - Wy binne grutte agresje famkes!
  En dan sil Marusya har ekstreem deadlik, destruktyf wapen tsjin de nazi's frijlitte. En mei help fan bleate, famkeslike skonken.
  En dan sjonge:
  - Wy binne de totale nederlaach fan fijannen!
  Septimber ferrûn yn heul fûle fjildslaggen. De Dútsers fochten fûl werom. Mar yn oktober, doe't de reinen hurder útstoarten, krige it tsaristyske leger wer it foardiel. En hja begûn te bewegen nei de Ruru. Nei in fûle oanfal foel Koenigsberg. De nazi's krigen noch in klap yn it gesicht.
  En yn it suden fan Frankryk omsingelen de keninklike troepen Toulon. Sa hienen de nazi's in ekstreem minne tiid.
  Hitler raasde, mar wylst hy yn Berlyn wie. Syn posysje wie swak.
  It is dúdlik dat nimmen nei de ûnderhannelings harkje woe. Mar de nazi's sieten fêst as miggen.
  Yn novimber besette de troepen fan it tsaristyske leger it grutste part fan it Ruhrgebiet mei fjildslaggen, wêrtroch Dútslân de wichtichste produksjebasis ûntsloech.
  En yn desimber besette it tsaristyske leger it hiele suden fan Frankryk, en kaam Spanje yn. En oan it Dútske front naam se úteinlik de Ruhr yn besit. Boppedat waarden ek oare lannen fan Dútslân ferovere. En it tsaristyske leger lâne ek yn Denemarken.
  Hitler raasde as in hel yn in koai, mar hy koe it net helpe.
  Op katolike krystdagen ferhuze de tsaristyske troepen nei Parys. Nettsjinsteande de snie en froast, de bemanning fan Natasha wie bleatefoet en yn in bikini.
  De Dútsers joegen har hieltyd faker oer. En de Frânsen woene hielendal net tsjin de Russen fjochtsje.
  Troch de Dútske batterij te brekken, sei Natashka:
  - Dus trouwens, wêr rekkene de besetene Adolf op doe't er in oarloch mei ús begûn?
  Gouden-haired Zoya logysk opmurken:
  - Wierskynlik, it feit dat wy, nei't wy ûnder druk fallen binne, as munten út in gatte bûse falle!
  Aurora sloech in walnoot mei har bleate teannen. Doe die se it yn 'e mûle en merkte rasjoneel op:
  - De skiednis leart dat se neat leart!
  Svetlana drukte har bleate teannen op 'e joystickknop. Se sloech in oar Dútsk kanon út en antwurde:
  Lit ús geweldige fjochters wêze!
  De froulike krigers lykje trouwens fêst te wêzen om te fjochtsjen en te winnen.
  Oleg Rybachenko is in bleate jonge dy't racing yn koarte broek en mei in neakene, muskulêre romp. Hy swaait sels en raast:
  - Lit ús de Fritz ferslaan! Litte wy de Fritz ferslaan! En slach de bakken!
  En de jonge hat sokke wite, pearle tosken! Gewoan in jonge en ûnfleksibele terminator.
  Oleg Rybachenko sjit op 'e flecht. Deadet fascisten en sjongt:
  - Russyske geast is de macht fan keningen, brek de Fritz!
  De jonge smiet in granaat mei de bleate foet en song:
  - Russyske wals, de dage komt op - yn 'e gloarje fan 'e kening!
  Ommers, de jonge bliek tige striidber te wêzen. En goagje de nazi's op it alderearste nûmer.
  En de famkes fjochtsje hurd. Hjir is Mirabela... Ek in piloat fan topklasse. Nimmen kin har stopje. Se slacht de Fritz del en sjongt, har tosken bleat:
  - Nuver famke! Hjir is har label!
  En hy sil in raket nimme en lansearje!
  Ja, hjir binne froulju! As Russyske famkes fjochtsje, dan kin gjin krêft har wjerstean.
  Mirabela skeat sân Dútske fleantugen del mei ien burst fan fiif luchtkanonnen, en tjirp:
  - Tsaar Vladimir Kirillovich is ús God!
  En it famke slacht har bleate fuotten op it glês.
  En ek Albina en Alvina fjochtsje yn 'e loft.
  Se binne sokke prachtige steals. Hieltyd mear akkounts winne. En wylst se sjonge:
  - Yn 'e loft binne wy perfeksje! Aces wy binne perfeksje! Fan in glimke oant in gebeart - boppe lof!
  Albina skeat fjouwer Dútske fleantugen mei ien klap del en tjirre:
  - Och, wat blidens! Wat is perfeksje yn 'e striid!
  Alvina snijde fiif Dútske fleantugen ôf en gie troch:
  - Om perfeksje te kennen yn 'e striid! En cool ideaal!
  De krigers songen yn koar, en snijden de nazi's:
  - Famkes! Hurder famkes! Famkes! Hurder famkes!
  Se lieten har agressive lont sjen. Se drukten de ôfstamming, yn feite, net oan ien fan 'e Nazi-aces.
  Mar de nazi's, fansels, ûnder wylde druk.
  Hitler is yn in bunker yn Berlyn en se bombardearje him as in kakkerlak. Wat woe er? Fassistyske nûmer ien klear! Hy gie nei it tsaristyske Ruslân, en no wurdt er sels ferpletterd as in kakkerlak.
  Tsaar Vladimir Kirillovich rêst op it stuit fan 'e winter oan' e kust fan 'e Yndyske Oseaan. Moaie famkes fan ferskillende rassen en nasjonaliteiten dûnsje foar him.
  De kening hat it lykwols net slim om gladiatorgevechten te sjen. Hjir bygelyks twa famkes tsjin twa beauties.
  Se fjochtsje mei plestik swurden om inoar net te kreupeljen. Se fjochtsje lykwols wanhopich.
  Dit binne de krigers. Der is in fûle útwikseling fan klappen. Twa blondines en twa redheads...
  Tsaar Vladimir frege fjildmaarskalk Vasilevsky:
  - Wat is it dreechste yn 'e oarloch mei de Dútsers?
  De fjildmaarskalk antwurde earlik:
  - Fertrouwen winne! Allinnich yn it begjin, doe't de fijân begûn te foarútsjen, fielde ik my ûngemaklik. En no binne wy begon te winnen en alles is dúdlik yn 'e fijannen! - Fjildmaarskalk Vasilevich, dizze grutte strateeg, dronk wyn.
  Vladimir Kirillovich hat logysk opmurken:
  - It is ekstreem lestich om altyd te winnen! Mar wy hawwe sjen litten dat wy yn steat binne ta in protte! En no sil der tiid wêze, en de hiele wrâld sil fredich wurde!
  Fjildmaarskalk Vasilevsky befêstige:
  - Ik liuw dat!
  De famkes stopten kneuzingen op har bleate lichems, en seagen der ekstreem senuweftich út.
  Se fochten, fansels, net lykas yn 'e dagen fan it Alde Rome - se besochten harsels net folle skea oan te bringen. Mar se wiene aktyf.
  Yn de tuskentiid gie de striid troch. Yn jannewaris feroveren de tsaristyske troepen Parys ûnderweis. De haadstêd fan Denemarken, Kopenhagen, waard ek ynnommen. De Dútske troepen waarden ferswakke. De Russen bleauwen troch Dútslân sels foarút. Fritz fochten wanhopich, mar harren krêft wie brutsen.
  Oleg Rybachenko, dizze ûnstjerlike jonge sprong bleate fuotten yn 'e snie en raasde foar elkenien oan om oan te fallen, hielendal sûnder eangst foar fjoer. En by it fluitsjen:
  - Wa is wend om te fjochtsjen foar de oerwinning,
  Ferslaan de fijân definityf ...
  Hy laket fleurich en berikt in protte,
  En Hitler sil hurd slein wurde!
  En mei de bleate foet fan de jonge smyt er in granaat! En hy bleate syn pearse, grutte tosken bûten syn jierren. Ja, hy hat al in mûle as in wolf. Sil troch elke kiel gnauwe.
  En de famkes yn tanks ferhúzje fan it suden nei it noarden fan Dútslân. Hjir geane se op see. En allinnich de lannen by Berlyn en Pommeren bliuwe by de Fritz oer.
  Natashka, dy't fascistyske tanks útskeakele, sei:
  - En yn 'e oarloch is it op syn eigen manier leuk!
  Zoya, dy't de nazi's sloech, wie it iens:
  - Sa goed as it wurdt! Benammen as wy winne!
  Aurora, fjoer mei har bleate teannen, sei:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn it hielal, al is it mar in bytsje ....
  En it readhierige famke laket!
  De froulike krigers twitchje yn freze freugde en grime. En se ferpletterje de Dútsers.
  Tagelyk lûke de tsaristyske troepen op troch Spanje en komme se al by Sevilla.
  Olga yn in pânsere personielferfierder sjit op de Dútsers en plysjetroepen.
  De pleatslike Spanjerts fersette har amper tsjin. In oar lân falt ûnder de byl fan Ruslân.
  Oleg fjoer en song:
  - Aerobatics, der sil in bash op in bash wêze!
  En har partner Alice tjirpe:
  - De grutheid fan 'e Russen waard erkend troch de planeet,
  It faksisme waard ferpletterd mei in slach fan it swurd ...
  Wy wurde leaf en wurdearre troch alle folken fan 'e wrâld,
  Lit ús it grutte hillige tsardom stean!
  En de famkes sille mei de bleate teannen de joystick slaan en drukke.
  De oarloch tusken it tsaristyske ryk fan Vladimir Kirillovich Romanov en nazy-Dútslân giet troch.
  Russyske troepen hawwe Frankryk hast folslein befrijd fan 'e nazy-horden. Febrewaris 1957 ... It tsaristyske leger befrijt Portugal.
  Op 23 febrewaris ferienige Russyske ienheden út Denemark en Dútslân.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge, slacht mei bleate fuotten troch de modder. De berne-majoar ropt boppe yn syn kiel:
  - Gloarje oan 'e Russyske tsaar Vladimir de Tredde! Ik sil Hitler hacke, ik sil mjitte mei in sweep!
  En de jonge sil wer gûle, en mei syn bleate fingers smyt er in skerp slanke skiif. En sloech de faksist yn 'e kiel. En dan sil er mei in bleate, bernlike skonk in boemerang smite, en daliks de kiel snije fan fiif Fritz.
  Ja, Hitler syn minne idee om sa'n ryk oan te fallen.
  Natasha en har team meitsje de lêste Dútsers yn Portugal ôf. Harren tank is relentless yn ferneatiging.
  En se drukke ek mei de bleate teannen op 'e knoppen fan 'e joystick, wêrtroch't in fûle ferneatiging.
  Zoya skeat, smiet it Dútske kanon en song:
  - Foar Ruslân en frijheid oant it ein!
  Aurora, mei help fan har bleate teannen, skopte de nazi en tjirpe mei aplomb:
  - God bewarje de kening!
  Svetlana skopte ek, drukte op de knoppen fan 'e joystick mei de fingers fan har bleate skonken en piepte:
  - Sterke soeverein!
  Famkes brekke de nazi's. Mar doe ferskynde in nije nazi-tank "Maus" -4. In tige krêftige model - trijehûndert ton yn gewicht, en in 310-millimeter gewear. Hy kin op in grutte ôfstân penetrearje, en hy hat sels sa'n dikke harnas dat de tank Kondratenko-6 him net fan elke hoeke nimme sil.
  Natasha kommando:
  - Famkes, wy moatte tichtby komme en yn it ûnderste part fan 'e kant triuwe, tusken de iisbanen - dit is ús ienige kâns!
  Zoya sloech it Dútske kanon mei har bleate teannen en song:
  - It lot jout dy de lêste kâns, mar hastich foarút! Yn rein en hagel en snie!
  Augustinus sloech ek en tjirre:
  - De lêste kâns, it lot jout dy! Lang libje kuierjen, en deistich rinnen!
  En ek mei bleate teannen, mar hoe sil it draaie. En ferneatigje de fascisten.
  Svetlana raasde:
  - Foar nije grinzen en skitterende oerwinningen!
  De Russyske tank naam ôf, helle snelheid. En de famkes sille it nimme en sjonge:
  - Sterke soeverein, hearlikste yn 'e tiid, otterdokse tsaar, hearskje foar gloarje, ta gloarje foar ús!
  En wer se fersneld, fuortgean fan in swiere projektyl stjoerd fan in gewear dat hie de Dútse Maus-4. De famkes raasden:
  - Bukke net yn in ramshoarn! Dat jo Hitler - stjerre!
  En har tank fersnelt. As in lytse bokser dy't in grutte oanfallen. Mar de kâns is fansels fyftich-fyftich.
  Natasha, nei oanlieding fan de beweging fan 'e tank, ûnthâlde hoe't se bokse mei in man yn' e ring. Se miste de klappen, en se waard slein, mar se hold op. En doe fertroud knapte. En se fong de fijân moete beweging, en yn it kin. Ferslein!
  Krige tûzen gouden roebel. Dit is it fjochtsjen famke. As er dat docht, dan sil er!
  Natasha skodde har bleate skonk en song:
  - Dit is net de lêste striid, mar der is in beslissende ien! Foar de gloarje fan it Heitelân, foar it heitelân en eare!
  En no glydt har tank foarby de kant, en stjoert in projektyl ... Zoya brûkte ek bleate teannen, sa'n gouden hierige famke, en behendich as in aap. En Maus-4 begûn te barsten. Hy hie fansels detonaasjes. En dan hoe sil it de tuorren ôfskuorre, en it sil heech de loft yn fleane!
  De famkes roppe byinoar:
  - Oerwinning! Cool win!
  En in oare tank op har list!
  Op 1 maart 1957 begûnen Russyske troepen de Elbe oer te stekken. It liket derop dat Hitler yn 'e kiel trape waard.
  De jonge Oleg Rybachenko smiet in granaat mei syn bleate, bernlike foet, sonk in fascistyske tank en rôp:
  - Foar nije, ûnfleksibele grinzen!
  De tankbemanning fan Alenka draait nei it easten. West-Dútslân en Frankryk binne al befrijd. Allinnich de lannen tusken de Oder en de Elbe bleaunen ûnder kontrôle fan de nazi's. No ja, ek Brittanje en Ierlân. Dêr de lêste krêften fan de nazi's.
  Alenka, sjit op 'e fascistyske batterijen, seit:
  - Tsesarevich Nicholas,
  As jo regearje moatte ...
  Nea ferjitte -
  Ferneamd fjochtsje it leger!
  En hjir waard wer in oar projektyl mei bleate fuotten stjoerd. En sloech it gewear fan de Fritz.
  Shoots mei bleate teannen en Anyuta. Treffert in fascist, en raast op 'e top fan syn longen:
  - Ik bin sa'n famke - dat Hitler kots!
  Dêrnei, de fûle Augustinus spikers. Ek in goed rjochte duvel, en raast:
  - Oan 'e poarten fan 'e hel!
  En brûkt bleate fuotten.
  Maria sjit har efternei. Op deselde manier nimt er en slacht, en raast:
  - Gjinien sil stopje my in tiger, gjinien sil stopje in bleatefoet famke oeral en sil wurde slein!
  En dan hoe't de Olympyske Spullen sille snije. En hy sil in Dútske tank útslaan, de toer as in paddestoeldop derút skuorre.
  En keatst:
  - Foar nije, steile grinzen!
  En hy sil syn tongen wer sjen!
  De famkes binne sa hurd op harsels en falle wanhopich oan. En de nazi's ferdrinke ûnder har klappen.
  Op 2 maart 1957 joegen de lêste nazi-troepen yn Portugal har oer. It waard dúdlik dat it begjin fan it faksisme yn gong wie. Mear krekter, moarn? Nightmare sunset!
  En de Russyske troepen geane foarút. De Dútsers falle har wapens hieltyd faker ôf en jouwe har oer.
  Se falle op 'e knibbels. En Russyske en Sineeske famkes tútsje har bleate fuotten.
  It sjocht der sa cool en geweldich út. En de nazi's wurde fersnippere en fersnippere.
  De bemanning fan Natasha is al op 'e trein te gean nei it noarden, mei de Fritz.
  De famkes sitte yn harren fak. Se kaartsje mei de bleate teannen.
  Natasha merkte op:
  - Dat is nijsgjirrich, as wy Berlyn nimme, wat is it folgjende?
  Zoya antwurde mei fertrouwen:
  - Folgjende sil Londen wêze!
  De fjoerige Aurora giechelde en frege nochris:
  - En doe?
  Zoya sei mei klam:
  - Latynsk-Amearika sil fan ús wêze! Wy sille net stean op seremoanje mei de nazi's!
  Svetlana wie it iens mei dit:
  - Fansels sille wy net! Lit ús de hiele wrâld feroverje!
  Natasha befêstige entûsjast:
  - En dan komt der frede, oer de hiele wrâld!
  De famkes songen ienriedich, komponearjen wylst se gongen;
  Glory oan it Grutte Ruslân fan it tsarisme,
  Wêr't Vladimir op 'e troan sit ...
  Wy sille de horden fan kwea fascisme ferpletterje -
  Glory oan it leger en wy binne in monolyt!
  
  Yn it leauwen fan 'e grutte herten waarden temperearre,
  Us heitelân mei ús hiele hert...
  Wy binne de soannen fan tsaar Nikolaas
  En hja stoaren net om 'e nocht foar him!
  
  Us heitelân do bist kostberder as alles,
  Lit ús in fleugele, himelske groet ophelje ...
  Jo fjochtsje ek tsjin it Heitelân,
  No, lit de nazi's allegear stjerre!
  
  Hitler woe ús lannen krije,
  En de kweade hûn besocht de kening ...
  Mar wy binne dashing, wy sille net akseptearje dat,
  Sa sloech it faksisme om 'e nocht op ús del!
  
  De kening is in aardige en wize hearsker,
  Soaring as in berch-earn oer de planeet ...
  Vladimir sil de hear fan 'e horde wêze,
  Us freonskip is as in stielen monolith!
  
  Wy slaan de stipe út 'e skonken fan' e Fritz,
  litte Hitler yn 'e strop stikken ...
  Wy sille eksekúsjes ferriede oan 'e fûle, ta skande,
  Wa docht as kwea op ierde!
  
  Keninklike macht, en keninklike wiisheid,
  D'r sille faksisten wêze, ferpletterje sûnder mjitte ...
  Hitler leau my, hy die koele dommens,
  En no is syn libben as in tried!
  
  Sa respektearje de grutte keningen
  D'r is gjin koeler as de Romanovs op ierde ...
  Yn 'e slach fan' e nazi's, slaan de herten,
  Om de wei te iepenjen nei prestaasjes, dreamen!
  
  
  Peter de Grutte naam ús nei de see,
  Alexander ferovere Parys ...
  Ja, soms barde fertriet,
  Mar Ruslân waard hâlden troch in cherub!
  
  Alles is moai by ús
  En famkes en jonges leauwe ...
  De kening regearret, jo witte mei rjocht
  Al raast in kwea bist op 'e drompel!
  
  D'r is gjin limyt, leau yn folsleinens
  Kommunisme sil ynkoarten keningen hawwe ...
  Wy sille de doarren iepenje foar lok,
  Ferdomd faksisme is ferneatige!
  
  Foar Ruslân is de grins net ynsteld,
  Wy, leau ús, sille de fijân ferslaan ...
  Barefoot famkes, as yn Sparta,
  No, ús tsaar Vladimir is ien!
  
  Wy leauwe yn Rod - de Grutte God,
  Wat makke de perfekte Slaven ...
  Wy fjochtsje foar eare en frijheid
  Lit ús slaan op nazisme!
  
  Jo binne de grutste Romanov-famylje,
  Sil Ruslân foar altyd regearje ...
  De grutte kening, de heechste flecht,
  Satan sil de earn net brekke!
  
  Foar grutte leafde foar Ruslân,
  Wy stjoere fjochters yn 'e striid ...
  Hilligen út ikoanen ferhearlikje gesichten,
  Elke strider is ommers ek in kening!
  
  Us hert brânt foar it heitelân,
  Wy binne coole famkes yn 'e striid ...
  Wy sille in bytsje de romte iepenje, de doar kenne,
  Ik sil Adolf deadzje as in wyfke!
  
  Noch in bytsje oer nei Berlyn,
  Wy sille yngean mei it dragen fan 'e hearlikheid fan keningen ...
  Alderdom bedriget ús famkes net,
  Wy, leau my, fergrieme gjin wetter!
  
  Lit ús begrave wa't kwea en ôfgryslik is,
  De draak sil ferneamd wurde ferslein ...
  En wy hawwe gouden ikoanen,
  Rodnovery is in ivige wet!
  De famkes dorsten de nazi's tige ferneamd, wêrom beswykten de Fritz har. Spring 1957. De bleate fuotten fan de famkes spatte troch de plassen. En it is sa leaf en hiel moai. En as de fingers fan bleate tanned skonken smyt in earte mei antymaterie by steat om te brekken troch eltse, sels de machtichste fascistyske tank.
  Hitler yn Berlyn, dêr't de sterkste ferdigeningsringen tusken de Elbe en de Oder lizze. En dêr moat it spesifyk ferpletterd wurde.
  En wat mei heal maart, en de ierde waard sa fochtich en wiet. Mar dit sil net stopje de famkes en Oleg Rybachenko.
  . HAADSTIK 7
  De gefjochten bleaune ... De troepen fan tsaristyske Ruslân stopten om har krêften te hergroepearjen. Tagelyk begûnen de lâningen yn Brittanje op 1 april. It waar is noch kâld en stoarmich. Mar dizze dei blykte kalm te wêzen mei't de Russyske troepen begûnen te lânjen.
  Alenka focht tegearre mei oare famkes. Nettsjinsteande it feit dat de snie noch net oeral smolten is, foelen de famkes de fijân oan dy't sels bleatefoet wiene en allinich in bikini droegen.
  Alenka smiet in granaat mei deadlike krêft mei har bleate teannen en koarde:
  - Foar keninklike oerwinningen!
  Anyuta, dy't ek skeat, en har bleate skonken lansearren in eksplosyf pakket zaagsel, rôp:
  Us doel is om te winnen!
  Alla, dy't de fijannen ôfsnijde, joech út, en bleatte har tosken:
  - Ik leau dat de oerwinning komt.
  En se smiet ek in bom mei de bleate teannen. En skuorde in stel Fritz útinoar.
  Mary folge har. Op wat se drukte de skarlaken tepel op 'e trekker fan' e bazooka, en bruts de Nazi tank.
  It famke song:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  De Olympyske Spelen fochten ek wanhopich. Se sloech de nazi's, ferplettere se en song:
  - Hallo hillige kommunisme! Nazisme sil ferslein wurde!
  En it hâlden fan in vat eksplosiven op bleate soallen as er it lansearret. En hy sil in protte tsjinstanners ferneatigje.
  Hoewol't it oer kommunisme gean kin om te sjongen as de tsaristyske regearing oan 'e macht is, is net hielendal passend.
  De nazi's besykje op ien of oare manier werom te fjochtsjen. Guon fan 'e Britten fersette har ek tsjin Russyske troepen. Dit is foar in part begryplik: eardere fijannen, ivige konkurrinsje.
  Mar jo moatte dit kontinint noch nimme. En dan komt de folsleine en definitive oerwinning. Lykas de nazi ferdigening tusken de Elbe en de Oder.
  Hoewol it lijen hjir bûtengewoan is. De nazi's wurde út 'e loft bombardearre en yndrukt. Fleantugen fjochtsje yn 'e loft. En noch net oploste skiven fan it Tredde Ryk.
  It lêste wapen is formidabel, mar gelokkich, troch de hege kosten en kompleksiteit yn 'e produksje fan masines, is it net te massaal. En it fersterket it ferset.
  Eva en Gertrude op in fleanende skûteljacht foar Sovjet-masines. En se bliuwe jagen.
  De froulike krigers behearskje de disketten mei har bleate teannen, en se dogge it sekuer en sekuer.
  Eva song mei in laitsjen:
  Hitler sil foar altyd by ús wêze!
  Gertrude lake en merkte op, har tosken bleat:
  - En wy binne by him!
  En hoe't er de tean fan syn bleate foet op de joystickknop drukt, en in oare Russyske jager ramt. En de fleanende saucer sels is ûnkwetsber.
  Miskien dêrom besleat Hitler op sa'n oarloch, mei it machtige Ruslân, dat hy diskettes hie.
  Mar dit is net genôch om te winnen.
  De bêste Dútske aces op strieljagers Albin en Alvin. Se binne dappere famkes, en fjochtsje hast neaken.
  Albina drukte har bleate teannen op har fuotten. In Russyske auto sloech fertrietlik op:
  - De oarloch komt ta in ein!
  Alvina, dy't in oar Russysk fleantúch ôfsnijde, wie it iens:
  - Oan ús nederlaach is der in oarloch!
  Albina merkte entûsjast op:
  Mar wy sille ús plicht dwaan.
  Mei help fan har bleate teannen skeat Alvina it folgjende fleantúch del, en tjirre:
  - Fansels sille wy it foltôgje!
  De famkes binne grif dapper, hoewol wreed. Se martelden in jonge fan fjirtjin jier âld. Earst waard de puber op it rek helle. De jonge twivele.
  Doe hongen se in blokje oan syn fuotten en klemden it fêst. Doe begûnen se gewichten te hingjen, syn ieren út te strekken en syn gewrichten te bûgjen. It wie tige pynlik en de jonge kreunde.
  Dêrnei begon Albina de jonge te slaan mei in sweep op 'e rêch en billen. En Alvina naem har in read-hierme stêf yn 'e hannen, en begûn de jonge syn bleate, rûne hakken te ferbaarnen. Dêr't it sa noflik en smakkelik fan rûkte nei frituurd fleis. It is as kebabs wurde fried, en it is sa noflik om it te rûken.
  Op it lêst lei Albina de sweep del en helle de reade tange fan de waarmte. En hja naam se út 'e jonge syn manlike perfeksje. Hy waard helle út in wylde pine shock en bûgde him werom.
  Mear krekter, de jonge stoar martele.
  Alvina skriemde en sei:
  - Spitich foar him! Wat sille wy dwaan?
  Albina antwurde mei in laits:
  - De hûd foar de lampekap, en it fleis fiede wy de bargen, sadat se dikker binne!
  Alvin suggerearre:
  - Of is it miskien better om it op sjippe te setten?
  Albina, it blonde famke, makke beswier:
  - Net! D'r is net genôch fet yn it - it sil net rendabel wêze!
  Hjir binne se sjarmante blonde krigers. Prachtich op it gesicht - fûl fan binnen!
  En de Russyske piloaten, benammen Anastasia Vedmakova, en Akulina Orlova binne geweldich yn fjochtsjen! En fansels fjochtsje se bleatfuotten.
  Anastasia song:
  - Alles ûnmooglik is mooglik yn dizze wrâld!
  En mei bleate teannen snie se in Dútsk fleantúch ôf.
  Akulina, dy't in oare fijân delslaan, joech út:
  - Fijannen wekke allegear yn it húske!
  Anastasia focht op in heul stridende manier, mei har bleate teannen, in prachtich famke.
  En hiel moaie, leafdefolle jonge soldaten. Anastasia bestiet al in lange tiid, mar se sjocht der geweldich út. De taille is as dy fan in jong famke, en har tosken binne pearel, en se is fris, gjin inkele rimpel. Sa'n skientme is gewoan in heks en lûkt manlju. Gjin wûnder dat har lêste namme is Vedmakova.
  Anastasia fjochtet tagelyk mei wylde fury en kâldbloedigens. De fleantugen falle yn massa's yn.
  En se hat in protte keninklike prizen. Ynklusyf St. George's Cross makke fan platina mei in bôge fan swurden en diamanten.
  Dit is in famke: gewoan super!
  Anastasia is ree om dapper te fjochtsjen en te winnen. Hja hat koperread hier, sa stekkend, dik, krol. Prachtich famke.
  Mirabela is in huningblonde en yn 't algemien in super famke, en in heul militante piloat. Mei in grut gefoel foar aerodynamika.
  En ek mei help fan bleate teannen sjit er maklik nazi-fleantugen del.
  En sjongt:
  - It is min te foarsizzen, fansels.
  Wat is nij yn dizze wrâld ...
  Wy sille nei de loft fleane
  Sittend yn in stjerfleantúch!
  En se snijt in oare nazi-masine, dizze kear troch op 'e skarlaken tepel te drukken, konstatearre se;
  - It komt foar dat de molke fan in soldaat net op syn lippen droech is, mar hy stjoert gjin kûgels yn molke, en mei syn griene jeugd driuwt er âlde minsken yn read!
  Oleg Rybachenko, dy't waard in echte leginde yn it Russyske leger, crushing de nazi's wanhopich besykje te smiten de Sovjet troepen út 'e brêgehaad foarby de Elbe, ek gearstald in hiele notebook fan fleugele aforismen.
  Goede aforismen, se raasden as wjukken hynders yn 'e holle fan it ivige jonkje, doe't er de nazi's útroege;
  Wês op syn minst in bytsje ûndúdlike foks as jo gjin ôfbrutsen ezel wurde wolle!
  Fertrouwe politisy net, foar kiezers binne se gewoan skuorpapier dat chips fan iken skuort!
  Wa is gjin rûne gek, dy penny wurdt in gewichtige penny!
  D'r binne gjin sibben yn 'e polityk, mar d'r binne dyjingen dy't jo wolle diele as in broer!
  D'r binne in protte ferfelende dingen yn it libben, mar it ferfelendste is as it libben oan in ein komt!
  As jo tichter by God komme wolle, spikerje dan de aap yn jo siel oan it krús!
  De minske is ûntstien, as net út in aap, dan is teminsten ophâlden in aap te wêzen!
  As jo in aap binne mei in geast, dan sil de foks jo opslokje as in rôfdierige boa-constrictor!
  D'r is neat ûneinich, útsein de tiid dy't politisy nedich hawwe om de belofte nei te kommen!
  As jo in protte blaffe, sille jo gûle as in slein hûn!
  Fertrou net dejinge dy't read praat, en read fjoer kin brâne!
  Sels God kin net mei in frou argumearje en in aap ophelje nei it nivo fan minsklike kultuer!
  Sûnder leafde is der gjin glimke, útsein as it de rôfdierige grins fan in politikus is!
  Te lang boppe yn 'e wolken fljocht fleugelleaze polityk de skoarstien yn!
  In lytse siel, hat altyd de ambysje fan in reus!
  In lytse siel hat in gigantyske ferbylding!
  In politikus is in dief dy't wetten foar himsels skriuwt, en it lân beskôget as in territoarium fan 'e sône!
  De politikus hat sân freeds yn 'e wike, mar as jo de belofte neikomme moatte, komt de joadske sabbat!
  Ienheid is goed, útsein as it in paring is mei in politikus!
  In politikus is sa'n skepsel dat er mei pigmetoaden in skiep fan dy meitsje wol!
  De swine metoaden fan politisy meitsje kiezers yn chop!
  Under in pig hearsker is it libben nea fet!
  In pig presidint meitsje is te fet!
  As jo presidint wolle wurde, fange jo geloksmominten!
  In hearsker dy't kiezers beskôget as skiep is in typysk pig!
  God is net allinne almacht, mar ek in reewilligens om te gean nei it krús om 'e wille fan oaren!
  In hearsker dy't lang op 'e troan sit bringt de steat te sakjen!
  In jonge lieder is as in fris hynder, in âld is as in merrie mei brutsen hoeven!
  Yn 'e middels om Godlike hichten te berikken is de politikus de satan sels!
  Politikus God is mar yn ien ding, yn it meitsjen fan excuses wêrom't syn kampanjebeloften sa duvellik mislearre wiene!
  In politikus is as bier, allinnich goed as kâld en op tafel!
  De politikus is swiet mei taspraken, mar de bittere neismaak fan har is hielendal gjin bier!
  In politikus krijt de wierheid pas út 'e mûle as er himsels ferkeard foarstelt!
  De politikus krusigert de kiezer folslein om in bytsje fan in Godheid te krijen!
  Sels bearish sterkte sil jo net rêde as jo in tûk dek binne!
  De foks is sa'n bist dat er trije felen fan in liuw dellûke sil!
  De politikus is dan de sterkste, syn kiezers binne swak yn gedachten!
  De politikus giet dus troch mei huning, sadat de kiezer hielendal net spuie!
  Krije sterk in stokje, dyjinge dy't seage yn 'e holle hat!
  Oak is de kening fan de beammen, de ikekop makket fan elke stobbe in ûnderwerp!
  Oak is rotbestindich, eikekop is fol stof!
  As jo in stompe binne, dan hawwe jo teminsten in stek op 'e holle!
  It ûnbekende is eng, mar it bekende makket jo soms gewoan bang!
  Kennis jout oanlieding ta fertrouwen sels as it dreech is, ûnwittendheid jout oanlieding ta betizing sels as it maklik is!
  In leffe is net ien dy't bang is, mar ien dy't lui is om moed yn himsels op te bouwen!
  Eangst is swakte, moed is krêft, mar pas op foar de idioat yn dysels!
  Wa't him by de noas liede lit, rint it risiko om tusken de trije dennen te ferdwalen!
  Makket it rinnen yn sirkels einleaze dommens, mei nul fernimstigens!
  It makket net út as de molke op 'e lippen net opdroege is, it is slimmer as ezel yn' e herten is!
  Moaie biddelbrea, bitter sâlt fan berou!
  Huning út 'e mûle fan in politikus, lûkt dyjingen dy't gjin droege molke op har lippen hawwe!
  In politikus is gjin dief yn 'e wet, hy is in dief dy't wetten makket!
  De politikus belooft in swiet libben, giet huning út 'e mûle, mar syn poaten binne plakkerich as in mig!
  In sprekkende politikus, in leech byt de kiezer yn 'e beurs!
  Wêrom is stilte gouden omdat it betelle wurdt!
  Wat is it grutste ding yn 'e wrâld? In berch beloften útjûn troch in politikus!
  De politikus wol jild en macht, hy is ree om elkenien útinoar te skuorjen!
  In politikus is foarearst in foks, net altyd fleurich fan oansjen, mar altyd mei de sturt swaaiend!
  De politikus is bliid om dyn beurs te foljen mei neat as lege beloften!
  In politikus is mar earlik oer ien ding, as er seit - wy, dus hy hat syn eigen sels net mear!
  Wat is mear as atomen yn it hielal? Maskers en maskers fan politisy!
  Wat docht in politikus it leafst - makket de bûsen fan kiezers skjin!
  De politikus is net altyd wurden, mar syn beloften rûke altyd nei rot guod!
  In politikus hat sân freeds yn 'e wike, mar harkje nei kiezers is altyd in frije dei!
  Wa wie earst? Politisy, want se makken gaos!
  Leau net yn 'e hurdens fan hoannepolityk, se sjonge altyd út in oar syn stim fan in foks!
  As in politikus útgiet as in nachtegaal, betsjut dat dat in foks in soundtrack foar him makke!
  Leaver sil de kanker op 'e berch fluitje, as dat de politikus sûnder blozen de belofte neikomt!
  De politikus is as in nachtfee, mar hy skuort gewoan oerdei klanten ôf!
  Hoe is in politikus as in hûn, as er in protte praat, dan is er seker tam en hat er in eigener!
  Wa't se mei har hert foar stimme, komme faaks mei kiezers yn 'e lever!
  In politikus is as wodka, de kiezer sil mei syn lever fiele dat dy ferskuord is!
  De politikus draait syn harsens as wodka, allinnich yn tsjinstelling ta it is fol turbidity!
  De politikus wol graach de mist ynfolje, mei it transparante doel ryk te wurden!
  De politikus hat in protte beloften, mar noch mear ekskús as se net neikommen wurde!
  In politikus is in foks, mar faker in grize!
  De politikus helle krûden fan iken, en slacht ikels del as in baarch!
  As in politikus praatsk is as in seage, dan makket er grif in stompe fan in kiezer!
  De politikus praat graach oer God, om't hy sels de satan is!
  In politikus is like slûch as de duvel, mar in ingel yn it fersprieden fan beloften!
  De politikus hâldt fan doopt te wurden, mar syn hannen reitsje altyd nei syn beurs!
  As jo op in sprekkende politikus stimd hawwe, riskearje jo letter bloed te spuien!
  Gewoanlik kieze minsken tusken katten yn in poke, wolven yn skieppeklean, en in foks mei rotte tsiis!
  As de politikus syn belofte hâlde, sjoch dan nei de berch, as de kanker der op fluitet!
  It is makliker om in kolobok op te hingjen dan in politikus te twingen om syn belofte nei te kommen!
  De politikus is konsekwint yn mar ien ding - op syk nei winst yn syn eigen bûse!
  De politikus feroaret syn earmsgenoaten as wanten, allinne de hannen wurde hjir noch smoarger fan!
  In politikus is sa'n bist dat er fan in kiezer in ree makket!
  In politikus, as gjin wolf yn skieppeklean, dan in typyske ram!
  In politikus dy't gjin foks is, dan in ram, of in ree!
  In politikus kin bergen tasizze, mar nei him harkje jo allinnich mar it pún op!
  Haast net om op in hoanne te stimmen, hy sil dy pikke mei yngevels!
  Diktator, dit is in foks, op 'e troan fan in liuw, omjûn troch rammen!
  As jo gjin hert wêze wolle, wês dan sels in lytse foks!
  Dejinge dy't de kraaien net as in kado beskôget wint de ferkiezing!
  Jo kinne mei jo hert stimme, mar sûnder jo geast sil de winner fan 'e harsens slaan!
  
  De politikus is in foks dy't griene tsiis foarkomt as de kleur fan 'e dollarkleur, fan dyjingen dy't de raaf beskôgje!
  De frou is gjin want, sadree't jo wanten wikselje, sille jo perfoarst stopje yn in skuorre, fan swiete aventoeren!
  Jonges fan sjeny meitsje folle mear ûntdekkingen as middelgrutte âlde manlju fan ynstruksjes!
  Yn 'e jeugd is d'r fjoer yn it hert, ûntdekkingen yn' e holle, en as gefolch, oerwinning!
  It paad nei sukses is net altyd rjocht, mar it tolerearret gjin rêch bûgd yn dimmenens!
  De politikus bûcht him yn in bôge om de noas heger op te heljen!
  De politikus bûcht, dan om de kiezer te bûgjen!
  De politikus is ree om de ierde mei syn noas te graven om syn ferantwurdlikens foar de kiezers te begraven!
  Alles ûnmooglik is mooglik yn ús wrâld, en leau my, it is heul lestich om te libjen, as yn in sjitbaan!
  In ezel mei in tas mei goud sil better troch in festingsmuorre brekke as in mammoet mei in stielen ram!
  In politikus mei in gouden mûle, feroaret kiezers yn ezels, mei gouden sekken mei offers!
  Wa is it sterkste bist? Fansels in kont laden mei in tas mei goud! De foks sil de giele kleur fan ferrie en gouden munten fan offers ferbaarne!
  Politisy swaaie faak mei reade flaggen foar de giele kleur fan 'e munten dy't se sûnder blozen út 'e kiezersbûsen nimme!
  Reade taspraken fan weelderige politisy ferjitte bittere triennen fan memmen waans soannen omkamen yn in bloedige striid!
  Wa't bergen fan goud belooft, is sels in brutsen koperen penny net wurdich!
  De politikus swaait as in hazze, wrakselet as in foks, mar by gelegenheid gniist er as in wolf troch de kiel fan de kiezer!
  In politikus telt graach jild yn in oar syn bûse, mar forkeart meastentiids allinnich foar omkeapen!
  De politikus is slûchslimme mei de kiezer as in foks mei in kolobok, yt allinnich ûnder it applaus!
  De politikus snijt de kiezer skeeler mei in gouden snijder fan sulveren taspraken, weelderige beulen!
  De iik baarnt lang yn it fjoer, mar brekt gau ôf fan de fûle taspraak fan de politikus!
  Soms it grutste probleem fan it lân, de lytse geast fan 'e hearsker!
  Insignificance op 'e troan, in grut probleem foar de steat!
  In politikus is faaks in papieren tiger, en in fanged foks, hy is berne foar ferfelende spultsjes, en is goed foar trúkjes!
  In politikus is net altyd in folsleine beurs, dêr't elkenien fan hâldt, mar altyd in bûse beurs dy't it gewisse ferneatiget!
  In man hâldt fan greens yn 'e bûse en dreamt op' e bank, allinich jild is yn 'e mist as jo yn nirvana wenje!
  De politikus bollet wol, mar ploege wol, al stribbet er dernei om de kiezer mei alle hertstocht fan in krêftige ko te ploegjen!
  In politikus dy't spilet op homohaat sil net blozen as er in kiezer yn 'e kont sûget!
  Politisy ûnder reade flaggen blussen net fan skamte, ferjitte skarlaken bloed!
  Yn 'e wrâld binne jo of in grize wolf of in wyt skiep, of in goed fiede foks of in opiten hazze, en yn 'e polityk foar in reden bringt in tiran de demokrasy op 'e glâns!
  De politikus hat wolvegewoanten, foksenboargers, mar djip yn binnen is er noch in sûkeladehaas, allinnich folslein ûneatber foar kiezers!
  Hoe fûleiniger in politikus belooft, hoe earder de kiezer befriest yn ôfwachting!
  In politikus is as in prostituee, hy wurket in protte mei syn tonge, mar hy kin allinnich in yntellektuele ûnmacht befredigje!
  Wat is it ferskil tusken in politikus en in prostituee? Foar in prostituee hat de klant altyd gelyk, foar in politikus komt de kiezer altyd yn de problemen!
  In politikus mei in hoannegûle, in earnsambisje, in kitegreep, in ravenbegearichheid, mar dochs wjukleaze!
  In politikus is faaks tûk as in learzens, mar skodt de kiezer gek!
  Elke politikus kin de skuon oan, mar dêrnei is de kiezer in boef yn it libben!
  De politikus stekt de hân yn dyn beurs as er him krêftich krúst, en triuwt him op, knibbeljend!
  Wêrom wurde leauwigen skiep neamd, se wurde skeard troch skurken dy't neat hillich hawwe!
  As jo in skiep binne, sille jo in ieu bleatfuotten rinne, as jo in geit binne, bliuwt jo in ezel! As jo in man binne mei jo geast, dan sille jo foar altyd bliid wêze!
  In echte foks yn de polityk kin net allinnich in skiep skraabje, mar ek trije felen fan in liuw dellûke!
  In man is ferplichte om in frou foarby te litten, mar wêr't se net yn in situaasje komt wêr't se gjin froulik geduld en manlike moed nedich hat!
  De meast ûnsinkende is dejinge dy't net ûnhandige betûft is yn militêre saken, en gjin log fan reden!
  As in frou lulk is as in kat, dan hat har man mûzen yn 'e holle!
  De helderste ideeën binne somber fan 'e skaadpolityk, as se útfierd wurde!
  In frou is slûch as in foks, en sels regearret in liuw as in man hat de geast fan in hoanne!
  God kin alles dwaan, allinich in frou oertreffe yn fersiken, Hy is machteleas!
  In frou moat, om net as in boaconstrictor troch in man opslokt te wurden, de angel fan in kobra hawwe!
  In persoan kin yn alles lykje op 'e Skepper, allinich imitaasje as in aap kleurt him net!
  De minske kin de Almachtige God allinnich yn eigensinnigens oertreffe, en sels dan as er yntellektueel makke is troch in Pithecanthropus!
  In frou wol gjin hin wêze, mar har ideale man is in hoanne!
  De foksfrou hat wirklik in wolfgreep op bevermannen!
  Yn 'e polityk is it as yn in bosk, as jo in iik in baarch ite, as in hazze in foks opslitst, as in ezel - trije felen wurde ferdwûn!
  Hoe helderder de frou, hoe mear se in foks is!
  Grize minsken misse grize stof yn 'e harsens, ljochte persoanlikheden, griis yn' e holle yn grutte hoemannichten!
  In grize man is iensum as in wolf, en as in hazze hat er gjin rêst!
  As in politikus in grutte foks is, dan is it liuwepart him garandearre!
  Foksepolitikus ûntsiket de kiezerskrie de kâns om as tsiis yn de bûter te riden!
  D'r binne minder stjerren oan 'e himel as ynterpretaasjes fan' e Hillige Skrift!
  In beul yn in reade mantel, krekter, in politikus mei sprektaal!
  De beul hat in skerpe byl, de politikus hat in skerp wurd, de earste blaast mei de holle, de twadde dript op 'e harsens!
  Hakken hakken is soms minskliker as drip op harsens!
  As jo politisy op jo harsens dripke litte, sille jo jo hier út frustraasje skuorre!
  De taspraken fan de politikus binne as wetter foar harsenswaskjen!
  Wat is de grutste God yn de polityk, wat skept wetteloosheid!
  In politikus sjocht de kiezer altyd oan as in ezel mei in fokseblik om te ploegjen!
  In frou hâldt fan har earme lichem bleatstelle om riker te kleden!
  In bleatefoot frou draacht in man flugger, sels as hy is net hielendal in boot!
  Mei in bleate froulike hak is it makliker om in man te spinnen op modieuze laarzen!
  Om modieuze skuon foar harsels te krijen, moat in frou in man goed "skoe"!
  In frou dy't net wit hoe't se har skonk op 'e tiid bleate sil, sil foar altyd "skoed" bliuwe!
  Te faak, sjocht nei bleate froulike skonken, rint in man it risiko fan "skodde" himsels nei de steat fan in tramp!
  Om net foar altyd bleatefoet te bliuwen, moatte jo jo skuon op 'e tiid útsmite kinne!
  De bleate foet fan in famke is better dan in seilboot fan in ynfaller!
  De sterkste harnas sil net wjerstean, foar teare hûd, sjarmante famkessoalen!
  Froulju klimme hiel knap mei bleate fuotten yn in man syn beurs!
  It meast kleverige diel fan it froulike lichem foar gouden munten, bleate fuotten en bleate boarsten!
  In frou moat soms har skuon útdwaan om net yn need te knibbeljen!
  Mei in bleate foet is it makliker om in man op 'e knibbels te setten!
  Barefoot yn 'e tiid, nea in bleate foet!
  It is makliker foar in bleatefoot frou om de gouden pyk te beklimmen!
  Jo binne in man fan laarzen, as jo gjin frouljusskonken hâlde!
  In frou mei slanke skonken sil in man bûge yn earbied!
  Bleate teannen binne handiger as hannen as in frou munten nimt út 'e bûse fan in "skodde" man!
  It meast betûfte ding is foar in frou om in man mei har bleate fuotten ûnder de hak te triuwen!
  It paad nei it hert fan in man is makliker foar in skientme te traapjen mei bleate fuotten!
  Bleate fuotten fan famkes, hurder as it beklimmen fan Everest fan in man syn hert!
  Nei't se har skuon útdien hawwe, is it makliker foar in frou om de woastyn fan manlike ûnferskilligens oer te stekken!
  Jo sille stom wêze as in boot, jo sille sels bleatefuotten op 'e hak slaan!
  Oleg Rybachenko komponearret prachtich. En hy fjochtet fol entûsjasme en fjochtkwaliteiten.
  Hjir is de formidabele tank E-90. It hat frontale harnas fan 'e toer 285 mm foarholle, en 210 mm kanten. De foarholle fan 'e romp is 250 mm op in helling fan fiifenfjirtich graden, en de kanten binne 210 mm. En in 120 mm gewear mei 100 EL. It gewicht fan 'e auto is frij grut op 110 ton, mar de gasturbine motor is 2000 pk. Sa'n masine is net sa maklik te oerwinnen.
  De jonge fluite. En mei alle macht smiet er in earte mei selsmakke antystof deryn.
  En de eksplosiven eksplodearje. Dat yn ien kear tsien E-90 tanks de loft yn smiten wurde en omdraaid wurde. Dit is in ferneatigjende klap.
  De jonge naem it en song wer yn blydskip;
  Hymne fan myn moaie heitelân,
  De hiele wrâld ynspirearret ta in feat ...
  It fjochtsjen fan in Russyske strider is gefaarlik,
  Hy is de echte reus!
  
  Wy kinne in hynder mei ús hannen fange,
  En brek de tank mei in fûle granaat ...
  It famke skopt mei de bleate foet
  Invincible heitelân leger!
  
  Wy binne ree om de nazi's te fjochtsjen,
  Us leauwe is ommers sterker dan metaal ...
  Ommers, de Russen hawwe altyd west by steat om te fjochtsjen,
  Wês de Soan fan Mars, ik dreamde fan in bern!
  
  Ik wol de jonge flink de romte yn fleane,
  It is tiid dat wy Berlyn al bestoarme ...
  It is nea te let om jonger te wurden
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken!
  
  Hâld fan minsken jo Kristus mei Svarog,
  Wy hawwe ien goaden alles witte ...
  Al rjochtet de satan fûleindich syn hoarn,
  Der is gjin lân moaier op ierde!
  
  Ta de gloarje fan ús materialen Ruslân,
  Klear om de famylje trou te tsjinjen ...
  Oer wat wiene de froulju dom te janken,
  Mar it libben sil net ûnderbrutsen wurde, wit de tried!
  
  Yn alles wat jo Lada lêze,
  Se joech berte oan in protte goaden ...
  Wy binne sterker as Russen en Sinezen,
  Litte wy de belichaming fan alle dreamen sjen!
  
  Ja, Hitler hastich nei it Heitelân mei in horde,
  It hat in protte macht, de hel fan Satan ...
  Ruslân is in keazen lân wurden
  Wit min as wy binne ferdield!
  
  Foar Rhoda binne alle folken gewoan bern,
  Se hâlde fan it minskdom mei har siel ...
  En meitsje de goadinne Lada net lilk,
  Lit de jonge yn dizze striid hurd wêze!
  
  Wy binne falken dy't fleane as earnen
  Swurden binne skerpe en sterke skylden ...
  Famkes rinne mei bleate fuotten
  Machtige dochters, dappere soannen!
  
  Wy sille winne en dit is ús wierheid
  Ruslân sil bloeie ...
  It wurdt tige waarm yn 'e striid.
  De tsjinstanner en de dief sille ferslein wurde!
  De fascist rûn yn ús sterke fûst,
  En Hitler krige hurd yn it gesicht ...
  Sa'n projektyl is ferburgen yn in tas,
  Dat sels jo de Hear fan 'e demoanen binne!
  
  Oerwinning sil gau wêze, wy binne yn Parys,
  Bloeit as in roze Russyske ierde ...
  Wy sille opstean boppe de stjerren fan 'e himel,
  De folken fan 'e wrâld binne in freonlike famylje!
  . HAADSTIK #8
  Op 15 april 1957 begûn in grut offensyf fan Russyske troepen op de sânfâldige nazi-ferdigeningsring om Berlyn hinne. De gefjochten bliken te wêzen hiel fûl, en fûle fjoer foel op 'e posysjes fan' e nazi's. De artillery tarieding wie tige fûl.
  Se brûkten ek sykljochten om de fijân te blynjen. En it offensyf fan 'e armada fan' e tsaristyske troepen fan Vladimir de Tredde begon.
  Der wiene in protte tanks. Fan dizze Alexander-7 waard in goede auto. De masine, mei in gewicht fan santich ton, hie goede snelheid, en krêftige beskerming, mei in krêftige 130-mm kanon. En it is net sa maklik om te stopjen of út te slaan.
  De frontale pânser fan dit auto holden hast alle Wehrmacht anti-tank gewearen.
  Bemanning fan mar fjouwer minsken. De auto is noch gjin twa meter heech. En draacht himsels.
  Elizabeth skeat op 'e fijân mei help fan har bleate teannen en tjirp:
  - Yn 'e namme fan' e ideeën fan 'e hillige tsarisme!
  Ekaterina ûntsloech ek en merkte op:
  - In frou yn 'e oarloch is as in pearel yn in skyl - it kin ûngemaklik wêze, mar oantreklikens rypt folslein!
  Elena skeat ek mei help fan har bleate teannen en merkte grappich op:
  - De dronkaard hat in reade noas, gjin read libben en in swarte reputaasje!
  Elizabeth antwurde serieus:
  - Dat jildt foar ús net, wy drinke net!
  Euphrasia notearre:
  - Wodka is in sterke drank dy't in man yn in slob feroaret!
  Elizabeth, nei't se op 'e fijân sjitten hie, stimde yn:
  - Foar in politikus-jelly is verbale diarree karakteristyk!
  Ekaterina, sjittend, en hiel passend mei help fan har bleate teannen, opmurken:
  - In politikus is selden in goede herder, mar stribbet der altyd nei om as in laem it hier fan 'e kiezer te knippen!
  Elena, sjitten op 'e nazi's, stimde yn:
  - De politikus is de swietste huning fan taspraken, feroaret yn verbale diarree!
  Euphrasia wie it maklik mei dit iens:
  - As God wetter yn wyn feroare, dan feroaret de politikus ferbaal diarree yn gouden rein yn syn bûse!
  De famkes diene in geweldige baan op har tank, draaide de batterij om. De striid eskalearre.
  Nei it oerwinnen fan 'e earste berch fan' e Seelow Heights yn 'e nacht, besochten de Sovjettroepen oerdeis op har súkses te bouwen. Mar in grut tal radio-oanstjoerde mynfjilden, en ek ticht fjoer fan masinegewearen en fluchfjoergewearen, dreau de ynfantery wer yn 'e grûn. En tefolle tanks waarden opblaasd.
  Lykwols, de reparaasje bemanningen wiene helden net minder as de combat ienheden en in wichtich part fan de auto's werom yn tsjinst oan 'e ein fan' e dei.
  Alice en Angelica diene har eagen noait ticht. Se fochten, skeaten, rôpen wat...
  De nazi's wiene gjin dwazen, benammen in protte fan har gewearen sieten mei súkses yn 'e djipte, en doe waarden se opwekke mei in jack. Doe sloegen se...
  It meast foarkommende type gewear is fansels in 88-millimeter anty-fleantúchgewear. In universele kanon foar sjitten op fleantugen, tanks en ynfantery. Feroarje gewoan de skulpen ... De wierheid is wat omslachtig, mar nei alle gedachten wurde spesjale jacks brûkt, foarsjoen foar tanks en selsridende gewearen.
  Der binne in protte teenagers en froulju ûnder de ferdigeners. De minsklike boarnen fan it Tredde Ryk binne útput, dus jo moatte elkenien op in rige harkje. Sels tsienjierrige jonge jagers binne net ûngewoan. Ommers, se kinne ek smyt in flesse mei in combustible mingsel en set it yn in hinderlaag infanterist.
  De ferdigeningsliny op Seelach is tige machtich, se begûnen sels foar it begjin fan 'e Earste Wrâldoarloch te bouwen, foar it gefal dat it tsaristyske leger nei Berlyn waard smiten. Ja, al yn 'e achttjinde ieu, ûnder Elizabeth, dy't allinnich foartiid fermoarde de Grutte neamd te wurden, namen de Russen Berlyn!
  Sa hawwe de hichten in protte ûndergrûnske kommunikaasje, labyrinten fan sleatten, en skûlplakken foar snipers. It kin sein wurde in soarte fan stêd.
  Nettsjinsteande it feit dat Adolf Hitler meastentiids wurdt taskreaun oan skizofreen optimisme, serieus wurk oan de fersterking fan Berlyn begûn yn 'e maitiid fan trije en fjirtich, foar it útbrekken fan' e oarloch mei Tsarist Ruslân. En oars as de Westlike, Atlantyske Muorre, wie it mooglik om it oan 'e ein te foltôgjen.
  Alle deade sektoaren waarden mûnen, of taret yn napalm jitten ...
  Alice en Angelica hawwe har bleate, elegante skonken al wer ferbaarnd doe't in onheilspellend mingsel fan syntetyske benzine, swevel, fosfor út 'e grûn gie ...
  En de hakken fan 'e famke waarden jûns serieus ferbaarnd, se waarden bedekt mei grutte blieren, it waard marteling om te stappen.
  De famkes hiene har oerjûn en skeaten no, lizzend yn in hinderlaag, benammen om't de Russyske troepen oerdeis hast gjin foarútgong makke hiene. Snipers moatte lykwols krekt dat dwaan, en as de striid yn folle gong is, sil d'r grif in doel wêze ... En jo kinne jo akkount fierder oanfolje.
  Alice, dy't har ferbaarnde fuotten op it metaal krassen, grommele:
  - Ja, Angelica en ik binne tige siik en sear. Mar leau my, de oantinkens oan 'e soldaten fan it Russyske Tsaristyske Leger dy't libben ferbaarnd waarden feroarsaakje my in protte lijen.
  De readhierige strider klonk nerveus har peareltoanen:
  - En leau my, it is noch bitterder om se te sjen, benammen dejingen dy't net daliks stoaren, mar waarden ferkoar ... Oarloch ferskilt fan 'e hel, allinnich yn dat der gjin routine marteling yn sit!
  Alice, nei't se in faksistyske kanonner delsketten hie dy't ûnbedoeld efter in deksel útseach mei in goed rjochte skot, sei:
  - As elkenien ús krigers wiene, lykas wy? Hoewol wit, fansels, makliker is dan sjitten!
  Angelica wie it net iens.
  - It is foar ien as! Persoanlik binne beide lestich foar my ... Trouwens, wêrom neamden se dy Alice?
  De gouden-hierige strider antwurde gewoan as yn belidenis:
  - Witst wol, mem hat as bern sa'n mearke lêzen... In moai mearke, mar tige dom. Dêrnei besleat se dat har dochter, lykas Alice, in nije wrâld ûntdekke soe, mar net op ierde, mar yn romte. Jo begripe ...
  Angelica skeat en miste, yn argewaasje sloech se mei it kin de stok:
  - No, ja! Fansels begryp ik. Jo witte, jo dreamden sels om nei in planeet te kommen wêr't sels op 'e poalen in ivige simmer is, en minsken net kenne sykte en âlderdom. D'r is gjin paradys op ierde, en yn itselde ivige griene Yndia is d'r waarmte, hege fochtigens en wolken fan 'e ferfelende ynsekten!
  Alice giechelde.
  - Mar dêr is Mowgli ... - Doe feroare se har toan nei in serieuzer. - Ik tink dat Yndia gau Sowjet wurde sil.
  Angelica twifele frij ridlik:
  - Dizze Nehru is mar in swakke. Hy is in pasifist en gjin kommunist. Minsken lykas hy dogge mear kwea as goed. Wy hawwe bûnsmaten nedich sterker en mear tawijd oan it reade idee om kommunisme en syn ljocht yn 'e wrâld te bringen!
  Alice skeat noch in pear skots, hy seach dat de nazi's stadichoan ferswakken. Aleksey syn stoarmtroepen ferskynden wer yn 'e loft... Se gongen betiid ôf, folge troch flugger "ponnen".
  Alice kipte oer dizze lytse bommewerpers:
  - Pionnen binne ek gjin nuten - takomstige keninginnen, do faksistyske rinne!
  Angelica sei somber:
  - Mei swakke bûnsmaten sille sels sterke auto's idle wêze!
  Alice luts frij ridlik omtinken foar de nuânses:
  - Mar hjir bygelyks de Roemeenske kening Micha. De monarch en troch en grut gewoan in ferwenne jonge man. Mar, lykwols, hy waard bekroane mei de heechste oarder fan it tsaristyske Ryk fan Vladimir - "oerwinning".
  Angelica grimasde soer.
  - Spitigernôch geane oarders my foarby. Hoewol foar de "Jagdtiger" as regel jouwe se de "Grutte Tsaristyske Oarloch" net leger as de twadde graad. Of op syn minst de "Keninklike Banner".
  Alice antwurde strang:
  - Helden binne weardich om te hingjen mei in bestelling, dejingen dy't har befelje, gewoan ophongen wurde! Want in goede kommandant begjint de striid pas as der gewoan gjin romte is foar in heldedyk, fanwegen de foarbestimming fan de oerwinning!
  Angelica befêstige:
  - Ja, do bist in goudhierige master fan paradoksen ... Mar dan moat Vladimir Kirillovich ophongen wurde!
  Alice giechelde.
  - Fansels dogge jo dat! Safolle fan ús goede jonges stoaren fanwegen him. De troepen oan it begjin fan 'e oarloch sieten op in folslein net geskikte manier foar definsje. En it resultaat is nederlaach oan it begjin!
  Angelica sette har finger yn har reade lippen:
  - Do sjochst .... Wês foarsichtich mei de merk. Ommers, gjinien hie noch oplost de spesjale ôfdielings fan de tsaristyske geheime plysje.
  Alice fernuvere:
  - Och oh oh! Ik fûn wat te skrikken - in egel mei griesmeel! Leau my, wy binne sterker as alle spionnen fan 'e kening byinoar. Benammen geast!
  Angelica wer, as wie se op 'e earm slein, miste ... It wie lykwols al tsjuster en der wie gjin sicht, en de doelen wiene sa lyts en vague, en sels mobyl. No, wat kin der tsjin harren dien wurde?
  Alice skeat ek net faak. Se wenne oan it feit dat se it ôfrûne jier noait smard hie en de tryste statistiken net iepenbierje woe. En dan skeat dit mar net blyn. Dêrneist ferskynden ûnder de fjochtsjen te faak "blow-nosed" jagers. It wie in meilijen foar harren aardichste siel Alice.
  Hoewol't it bygelyks liket dat Hitler sei: barmhertigens yn 'e oarloch moat de grinzen fan ekonomyske doelmjittigens net oergean! Ekonomyske helberens soe asketyske behoeften net moatte oergean!
  Lykwols, de lêste, lykas de slogan; gewearen ynstee fan bûter, waard net respektearre yn 'e bêste manier! Foar it lok fan 'e USSR en de dea fan it Tredde Ryk!
  De nacht fan de sechstjinde op de santjinde fan april foel, en in massale oanfal begûn. Nije reserves, ynklusyf tank, kamen yn it spul.
  Benammen de lêste "Nikolai" -7. Dizze tank wie tritich sintimeter leger as de Nikolai-6, en hie in machtiger frontale pânser foar sawol de turret en de romp. In protte hope waarden ferbûn mei dizze auto, mar ...
  Guon fan 'e tanks stienen ûnderweis en har oerdracht mislearre ... Blykber koene de ûntwerpers en yndustrialisten har net oanpasse oan har dwerse regeling en de fersnellingsbak mislearre gewoan by it wikseljen fan gear. (Dizze bernesykte wie karakteristyk en foar iere modifikaasjes fan de Nikolaj tank).
  Allinnich trije fan de fiifentweintich nijste tanks koenen de Seelow Heights beklimme. Se bewege lykwols stadich, de motoren raasden sterk en swarte, stinkende reek spatte út 'e útlaatpijpen.
  En nije ynfanteristen rûnen efter, rôpen hoera ...
  De famkes wiene noch in skoft te sjitten, mar nei't net omtinken foar de serieuze skea, oan 'e kameraden dy't hieltyd ûnder masinegewearbarsten falle, de Sovjet-soldaten klommen op' e folgjende berch, de krigers raasden efternei.
  De nazi's wiene lykwols noch sterk. Ferskriklike Non-162, Me-109 "K", en Fokken-Wulfs raasden nei it oanfalsfleanmasine en pionnen.
  Under harren binne Focken-Wulf slachters, yn in oanfal modifikaasje, benammen gefaarlik. Fjouwer 37-millimeter kaliber kanonnen tagelyk sjitte op sawol ynfantery as tanks.
  Ien fan 'e Sovjet Alekseev sels gie te ram in swierdere en mear bewapene fijân vehicle ... Se botsten en .... De Dútser wie mear gelok, hy wist te eject, en yn Alexei der is gjin sa'n apparaat hielendal.
  Yn argewaasje lei Alice de Dútske piloat foar't hy syn parachute iepene en sprekt útsprutsen:
  - Ik bin aardich! Goed yn 'e hûs is wat se wurdearje, goed foar de siel dy't fuortdreaun wurdt!
  De famkes hawwe it fjoer oerbrocht nei de fleantugen ... Mar de Focken-Wulf fan 'e oanfalsmodifikaasje komt net fan 'e grûn mei in gewear. Hiel goed beskerme, en de gas tanks lizze ûnder it pânser om 'e cockpit. Gefaarlik ding...
  Non-162 yn dit ferbân is de maklikste proai ... Op de Me-109 "K" moatte jo in spesjale stop meitsje. De lêste massale wiziging fan Messerschmit ... In krêftige masine, ûneven foar Peter-2, en sels foar de bêste Peter-3, yn tsjinst, fansels. D'r wiene gewoan problemen mei manoeuvreerberens, sels as de motor de machtichste is ...
  Alice en besleat doe har stânpunt út te drukken:
  - De Dútsers betelje tefolle omtinken foar sokke yndikatoaren as wapens en bewapening fan fleantugen. Bygelyks, by Messerschmit, de ferheging fan fjoerkrêft sloech alle ferhege motorkrêft op. En hoe't manoeuvreerberens minder waard.
  Angelica snapte:
  - En jo bringe dizze ferswakke manoeuvreerberens del. It is it maklikst om de tonge te praten, echt te fjochtsjen ...
  Alice ûnderbriek mei wrok yn har stim:
  - Ik fjochtsje net! Mar echt, tink oer hoefolle de Me-109 mei fiif luchtgewearen kostet? Dat is gewoan de "Salamander" is de optimale kombinaasje fan autokosten, manufacturability, gewicht, manoeuvreerberens, snelheid, en wapens ek. Hoewol't hy yn dit ferbân fansels slimmer is as Messerschmitt of benammen Focken-Wulf.
  Angelica merkte somber op:
  - Do praatst sa, om't dizze fûgel it iennichste is dat wy delhelje kinne. Oars...
  Alice gromde:
  - Wês net sa dom!
  Lykwols, de Sovjet "Alexei" en "Petra" frij súksesfol omgean mei de machtiger Nazi hawks ... Se meitsje de dowen flare, sels as se meitsje ...
  En fiif Messerschmitt-gewearen en seis Focken-Wulf-guns sille net helpe, de nazi's moatte har noas yn 'e grûn sette.
  Mar de Sovjet aces lijen ferliezen. En de ferliezen binne fatsoenlik, dus kom ek om jo druk te ferleegjen. En it tal rammen nimt ta.
  Alice kommentearre op dit:
  - Rams, fansels, in teken fan dapperens, mar in teken fan 'e geast om sûnder ferlies te winnen!
  Angelica wie it net iens.
  - In teken fan yntelliginsje .... It is sels in teken fan sjeny om te winnen sûnder ferlies. Mar dit is gjin oarloch mear.
  Alice grommele as antwurd:
  - Wêr is in oarloch foar?
  Angelica wie hjir tige tûk:
  - Mar hoe kinne wy oars ûnderskiede wêr't de echte manlju binne en wêr't de manlju de froulju net iens berikke!
  Alice luts doe de oandacht op in nije keppel fleantugen:
  - Sjoch nei de earen ... Wat hat it te krijen mei de emblemen fan nachtheksen ... Natasha is der wierskynlik. No sil sa'n nazi tsjin in praatsjeboaiem fersette!
  Angelica stimde yn.
  - Seker tefreden! Krekt dat wy net ferbaarne!
  Ekatriina-2 nacht bommewerpers, sa't se leafdefol neamd Katerinki, en noch mear ferneamd, en nochal offensive, de bynamme fan 'e mais.
  Meisjespiloten fjochtsje op har. It tastel is maklik te fleanen en maklik te fleanen. Yn loftbestriding is it net sa hyt, dus wurdt it benammen brûkt foar stakingen nachts.
  Dêr beynfloedet syn lege lûd, lichtens en manoeuvreerberens. Wier, d'r binne tekoarten, it is mooglik om in anty-fleantúchmasinegewear del te bringen ... It fleantúch is in selsmoardbommer.
  Mar hjir is de loft al skjinmakke fan muggengieren, sadat in kwetsbere masine yn aksje brocht wurde kin.
  Alice flústert in gebed:
  - Hear, rêd it libben fan Natasha en oare famkes ... Se binne sa goed en hâlde safolle fan dy. Lit de grutste en rjochtfeardigste net triomfearje fan universele kwea en fertriet!
  Angelica skeat fan har skouder ôf;
  - God om wat freegje is bespotlik. Ommers, alles yn ús wrâld is foarbepaald troch him, dus wat is it punt om te ferwachtsjen dat Hy wat feroaret!
  Alice makke ridlik beswier:
  - En wêrom tinke jo dat Hy überhaupt bestiet ... En as der is, dan sa as yn 'e Bibel of de Koran?
  Angelica skodde har holle.
  - Dat tink ik alhiel net... Hjir stelle jo miskien oars. Ik wit noch dat sniewyt jo my ris in teory fertelden, in nije blik op teology, mar ik bin it op ien of oare manier slagge om it te ferjitten?
  Alice haaste mei blydskip om te ûnthâlden:
  - Jo hawwe wol lêzen oer Vernadsky syn ferneamde Noosphere-teory, is it net? Oer syn lear dat elk fan 'e tinzen dy't yn 't sin komme, materieel is en net allinich yn 'e foarm fan ûnthâld bliuwt yn bepaalde dielen fan 'e harsens, mar ek registrearret yn' e submateriële romte lykas op in tape?
  Angelica befêstige maklik:
  - Ja, ik ken sa'n lear. It is algemien logysk. As in wurd op in bân opnommen wurde kin, wêrom kin dan in gedachte of in die of in emoasje net op deselde wize ynprinte wurde.
  Alice krige hast in lead kado yn it boarst en waard twongen om nei lofts te springen. Antwurd dan, koppige mitrailleur. Hy foel stil, en de gouden-hierige strider sette har lêzing troch:
  - Krekt... Mar in wurd, of sels in sin, dy't earder sprutsen en dêrnei op in bân opnommen is, en as it lûd wurdt spile, kin dôverje of ta aksje bringe. Krekt as it byld fan in persoan, reprodusearre yn beweging yn in film kin dazzle, bang, of feroarje karakter ... Yn it algemien, keare de siel en sels genêze de sykte ...
  Angelica grommele ynstimd:
  - Ja, it kin!
  Alice tafoege:
  - Dus... Der is in spesjale Universele Hypernoosphere. It hat in oantal signifikante ferskillen fan in tape, mar dêryn binne it leauwe, hope, gebeden fan minsken ek ynprinte as miljarden miljarden frames fan in film. As miljarden minsken yn wat leauden, dan ferdwynt it net sûnder spoar, har leauwe is materieel en sammelet in kolossale hoemannichte enerzjy. En dizze enerzjy kin ek spatte út, beynfloedzje de materiële wrâld. Dat is, freegje en jo sille wurde jûn is gjin lege sin. It is goed mooglik dat, ûnder bepaalde betingsten, gebed in sterke resonânsje yn 'e Hypernoosphere feroarsaakje sil en har krêft sil helpe om it probleem op ierde op te lossen ... Dat God bestiet en hy is materieel, echt en aktyf, mar allinich is hy net de Skepper fan it Universum, mar leaver makke troch it minskdom en har leauwe yn Him!
  Angelica rjochte fuortendaliks:
  - Mar yn dit gefal is it net nedich om te bidden. Jo kinne gewoan freegje ... Trouwens, wêrom moat God. Kommunisme yn 'e keninklike ferzje is ek it sterkste leauwen. Dus, as jo de folkswil fan it bolsjewisme, of Stalin, om wat freegje, dan sil dit ferfolle wurde?
  Alice sei mei absolút fertrouwen:
  - Ja! It kin wol! En it sil foldien wurde, en win!
  Angelica skeat in pear kear út de hân... De twadde berch fan de Zeelhoogte wie al ynnommen. Mar der wie noch in tredde, de meast fersterke, dêr't reserves en fûsten fan tanks en selsridende gewearen stiene. It wie net maklik om hjir de trochbraak yn te gean ...
  De Sovjettroepen, útputtend troch wrede fjildslaggen, stoppe moarns ... Tefolle ynfanteristen stoaren, de ferniele tanks moasten reparearje ... Sheets waarden ûnderweis oan har laske en wer yn 'e striid smiten. Alles waard tagelyk dien yn in twongen modus, de reparateurs rûnen gewoan om, as hie ien de film fersneld. Oan de oare kant, op 'e âlde tapes, de frames krekt ferhuze twa kear sa fluch as de echte.
  Alice en Angelica sels krigen in oare onaangename wûne, en waarden twongen om te lizzen om te lizzen. De famkes wiene wurch en woenen yn elts gefal in pear oeren sliepe, mar it oerdwaenjende brul liet it net ta.
  En de Sovjet tank en infantery massa, stoarte as in weach op 'e brâning en stadichoan dellein ... It wie nedich om te sammeljen krêft en skodzje de Dútske ferdigening wer. Hoe't oare weagen ien weach folgje. De eagen fan 'e famkes sieten tegearre, mar de strange oarder fan Marshal Zhukov bleau har en in protte oare jonges nei de oanfal te riden.
  En de striders hiene de krêft net mear, en krûpen triviaal as slakken, mar wat flugger....
  En doe besleat Alice om foar fleurigens te sjongen:
  By de kristalspegel fan de mar;
  Ik reedride as in slokje!
  Ik befrieze myn hert net -
  Glorieuze Ruslân joech dy!
  
  En maitiid binne de beammen grien;
  En de jonge maitiid siet fan it libben!
  Dêr groeie scheuten fernijd,
  Dêr ritselje de smaragdblêden!
  
  Hoe moai bisto djippe wetters;
  It ljocht fan 'e sinne wurdt reflektearre!
  De kerrels yn it fjild wiene fol mei sappen,
  Dawn ferve se yn robijnen!
  
  Om ûnskuldich te wêzen fereaskje de aartsingelen;
  Hâld elkenien skjin foar it houlik!
  En wurk, knyp de fuotten yn brea tiden,
  Spin de moaiste tried fan siden!
  
  Mar ik fiel my net neamd
  Yn myn hert, in horde duvels!
  Hoe te liede in libben as dit, tryst;
  It is better om te gean nei oarloch - deadzje it kwea dêr!
  
  Hjir foar ús binne de gebieten fan it bûtenlân;
  Under de hoeven fan sûkerwoastinen!
  D'r is gjin koelens dat de ûndeaden ûnder de dennen,
  Sjoch wat de ghoul slikket!
  
  Yn de oarloch wist ik lijen
  It útfieren fan jo deaden!
  En wat binne de snikken
  It skriemen fan 'e bleatefoete wezen!
  
  Mar oan 'e oare kant fan it aventoer,
  In protte risiko, jo libje it libben!
  Jout de Almachtige ferjouwing?
  Ja, wy hawwe gjin paradys nedich - wêr bisto louse!
  
  De minske is sa'n skepsel
  Wat makket him stille frede siik!
  Dan bout er syn universum,
  It hanthavenjen fan oarder is cool!
  
  En it heitelân is de Grutte Mem;
  Jo binne Ruslân, in hillich lân!
  As fluweel dyn stiennen, stiennen,
  dêr't de bleate fuotten op rûnen!
  
  Mar de tiid is kommen, de essinsje is ferrifeljend,
  Leafde krûpte út in hinderlaag!
  Ik waard fersocht, ik fûn mysels in keardel,
  Hjir is sa'n korrupte fleis!
  
  Wês, fansels, hy is tawijd oan it Heitelân:
  D'r soe gjin ferfelend ûngelok wêze!
  Mar sa is it lot fan it minskdom,
  Dat wy minsken binne, feitlik fee!
  
  Hy die bliken in spion te wêzen, ûnmeilydsum,
  Hy joech ús plannen sûnder eare oer!
  Mar dit is gjin bernlike grappen,
  As de tsjinstanner dy ferriede!
  
  Dingen kamen min
  Hjir is ús divyzje yn 'e ketel!
  En de nazi's fongen troch flechten,
  Sa waard ik yn slavernij!
  
  Ik wurkje dei en nacht neaken
  Ik skip en gemalen erts!
  En winter en simmer bin ik bleatefoet,
  En ik draaf efter de kruiwagen!
  
  De sweep pine my en hat gjin genede,
  En ik wist geweld folslein!
  Och, wat binne wy in ôffal wurden,
  De skurk Satan bleat syn tosken!
  
  Jo advisearje nea neiteam,
  Gean net om it lân te ferrieden!
  Ferfang it hert net mei in munt,
  Us heitelân; God, gewisse, mem!
  De famkes fochten hjir, en Oleg Rybachenko bruts troch nei Berlyn fan de Elbe. De ivige jonge fan tsien jier (noch krekter, in bytsje grutter, want Oleg wie folle heger as de gemiddelde hichte fan in man!) Focht as in titan.
  In kreaze jonge mei tige promininte spieren, hy smiet granaten mei syn bleate bernlike skonken, skuorde se útinoar troch de fijân en raasde:
  - Foar de hearlikheid fan 'e kening sille wy de fijannen net om 'e nocht wiskje!
  Dêrnei naam de jonge en begûn te komponearjen in prachtich liet wylst er rûn;
  Geweldich, moai, Russyske lân,
  Dêryn regearret tsaar Vladimir tige wiis ...
  Se is foar altyd jûn troch God dy't de wrâld skepen hat ...
  Wy binne Russyske krigers op in rol!
  
  Wy sille by it spieljen de kwea fan 'e hel kinne oerwinne,
  Hoewol de Wehrmacht tige iver oanfallen ...
  De ûnoerwinlike Russyske man is ús bear,
  It is dúdlik dat in man gjin aap is!
  
  Ik leau dat wy de nazi's grif sille ferslaan,
  It famke sil in bom mei har bleate hak smite ...
  Hjir spriek er syn wjukken, in machtige cherub is boppe ús,
  Prachtige scythe krigers!
  
  Ik bin in bleatefoete pionierjonge,
  Wa is net bang foar snie yn 'e kjeld ...
  Lit alle krigers in foarbyld sjen,
  De hilligen skine hjir fan 'e ikoanen fan it gesicht!
  
  In jonge skriuwt út in masinegewear,
  Moai de gelederen yn 'e grime fan' e fascistyske ...
  It skyld fan ús heitelân ophelje,
  Skum-revanchisme net tastean!
  
  Warrior jonge smiten op 'e fijân,
  Mei in bleate foet fan siedsel in bom ...
  Hy sil de fijân fan 'e duvel ôfbrekke,
  Adolf sil bewege fan in swing yn it gesicht!
  
  De jonge fjochtet - in fûle titan,
  Mortierbrân ûntstiet...
  In orkaan swaaide troch de ûnderwrâld,
  Lit de kweade Kaïn wurde ferneatige!
  
  Wer fljocht in krêftige granaat,
  Fijannen fan it Heitelân dy't iver útinoar skuorre ...
  Us freonskip is ommers in solide monolith,
  Wy sille ek komme ûnder de dekken fan it paradys!
  
  Mei ús heitelân hillich wêze,
  En lit de cherub sweve yn 'e himel ...
  Mei in bleatefoet gouden hier famke,
  Ik fier in petear, sjit op 'e horde!
  
  Jierren geane foarby, Jezus sil komme,
  En hy sil de mem fan 'e goaden wêze, keninginne Lada ...
  Victories iepene in ûnbeheind akkount,
  En d'r sil in einleaze beleanning wêze foar elkenien!
  . HAADSTIK #9
  Akulina Orlova en Anastasia Vedmakova ferneatige Dútske fleantugen boppe Berlyn.
  ME-462 is in tige formidabele masine dy't fochten mei Russyske macht. De superioriteit fan 'e tsaristyske loftfeart yn oantallen wie kolossaal. En de Dútsers spile.
  Mar hja fochten heroysk.
  Albina en Alvina fochten yn 'e loft, hiel heroysk toande harren klasse.
  Albina sloech in Russyske auto mei har bleate teannen del en raasde:
  - Ik bin de dochter fan 'e Duvel yn it fleis!
  Alvina sloopt ek it fleantúch fan it tsaristyske leger mei help fan sierlike fingers fan har legere úteinen en piepte:
  - Foar ús koele oerwinningen!
  En hy slacht in oare Russyske auto del.
  Mar úteinlik kamen de twa bêste assen fan it Tredde Ryk en de twa bêste assen fan tsaristyske Ruslân byinoar.
  Ien pear famkes tsjin in oar geweldich pear. Famkes út it Tredde Ryk binne beide sjarmante blonden. En tsjin harren, de Russen - in blonde en in reade holle.
  Beide pearen fjochtsje meastentiids bleatfuotten en drage mar in bikini.
  Albina en Anastasia begûn te sjitte op inoar fan in ôfstân.
  Albina draaide har bleate foet en skeat troch de wjukken fan de Russyske piloat.
  Se wreide se troch de sturt fan har tsjinstanner. Sawol de Russyske as Dútske fleantugen begûnen te smoken.
  Anastasia song:
  - Hallo tsarisme!
  En mei har bleate hakke stjoerde se in deaskado oan 'e fijân.
  Albina sloech ek de fijân en joech út:
  - Foar it heitelân, foar de Führer!
  Beide fleantugen stiene al serieus yn 'e brân, en baarnden mei in blau ljocht. En de famkes begûn te nivellerjen en besykje te setten se op it fjild hjirûnder. Sadat de masines net hielendal ynstoart.
  Akulina en Alvina skeaten op inoar en manoeuvreren. Ek wiene de krêften fan de famkes gelyk. It binne beide sokke moaie, bleateblondes. En sokke geweldige beauties. En se wolle manlju martelje en sels ferkrêfte. Benammen jonge famkes.
  Krigers dûsje inoar mei skulpen.
  Akulina rjochte mei har bleate teannen dochs in fleanmasinegewear en skeat de fijân del.
  Mar Alvina wist, ek mei har bleate teannen, de búk fan de fjochter fan de tsjinstanner troch te brekken.
  Beide fleantugen begûnen yn flammen útinoar te brekken. En der wie neat mear oer as útstutsen.
  De famkes foelen del, swaaiden mei har bleate, brune, beitele skonken en songen:
  - Wy sille elkenien skuorre, en wy sille alle fijannen fersmoargje,
  Wy sille ús sielen net opjaan sûnder gefjocht!
  En earne boppeoan wurde noch fûle gefjochten oan de gong. Anti-fleantúchgewearen fjoer en raketten fleane.
  Oleg Rybachenko, smiet in oare granaat mei syn bleate, bernlike skonken, tearing de nazi's, hy spriek;
  De skriuwer is fergelykber mei God yn ferbylding, it meitsjen fan masterwurken, mar ûnderskiede troch begrutsjen mei de skepping!
  In persoan falt sûnden as hjerst-esdoornblêden, allinich de meidogge túnman God baarnt de beam sels!
  Dat de beam fan it minsklik ras de blêden fan 'e sûnden net ferjit, moatte jo mei jo geast fersmoargje!
  Ik moat sizze dat de jonge tige wiis wie.
  En hy waard tasein om einlings de lang beloofde en goed fertsjinne rang fan generaal te jaan. Lit him lykje as in bern.
  Oleg Rybachenko besletten dat it nedich wie om de Führer te fangen. En it sil echt cool wêze.
  Russyske troepen gongen nei de lêste, meast fersterke line fan 'e Seelow Heights. Deprimearjend, geweldige ferliezen, de heuvels binne sa ticht, as in piano mei brutsen toetsen, bedekt mei liken. Tanks, sels út 'e Nikolay-searje, glide yn it bloed en wolle net nei boppen. En de skulpen bliuwe útbarsting en útbarsting, as hawwe fulkanen kantelen en iepene harren fentilen.
  Lava is in mingsel fan flam en lead, bommen fol mei alle soarten eksplosiven, smiten nei de Russyske fleanende Salamander-armadas. En botsingen, al ferachtsje de nazi's ramming net. Sa'n bitterens, fjildslaggen ûntstienen.
  De froulike krigers rinne sels nei de oanfal, se sjogge hoe't de swiere masinegewearen fan 'e nazi's as wjirms út har gatten krûpe en deadlik spuie. En as se mei sa'n swiere en eksplosive spuug slein wurde, fleane soldaten yn stikken en mei bonken yn stikken smiten werom.
  De tanks stiene tichter by de top, en de soldaten triuwe de pânsere personielsdragers mei myn hannen omheech. Tagelyk wurde in brul, gejuich en in huverjende maat heard. In pear pânsere personielsdragers, dy't op minen stroffele, eksplodearje, en stikken lichems fleane yn alle rjochtingen ôf.
  Mar de krigers triuwe fierder, al binne ferskate healbrutsen pillendoazen beset troch it Russyske tsaristyske leger.
  De famkes sjitte in protte, se waarden wer ferwûne, mar it ferlitten fan harren post is net foar harren. Se krekt fersegele de wûne mei sellofaan en foelen op it feit dat de beweging.
  It wie al tsjuster, en as it sicht minder wurdt, is it dreger om te ferdigenjen. Sels as guon fan 'e fijân tanks en selsridende gewearen begroeven yn' e grûn hawwe nacht fyzje apparaten.
  Mar d'r is gjin gedachte oan retreat ...
  Alice stiek har partner op it skouder.
  - Sjoch wat de Jagdtiger docht.
  - Hy gravt syn eigen grêf! Angelica knikte.
  De sterkste yn termen fan pânser-piercing krêft en beskerming, Yagdtigr-3 tank destroyer, skeat frij sekuer op fêst sitten Sovjet tanks Nikolai en Alexander. Syn hast tritich kilogram pânser-piercing projektyl skuorde gewoanwei it lichem fan it tuorke ôf sûnder de bemanningen in kâns te litten op oerlibjen. It is ekstreem lestich om sa'n kolossus te ferneatigjen, en sels begroeven yn 'e grûn, besprinkele mei sânsekken.
  Alice flústere tsjin har freon:
  - Ik sil besykje syn optyske sicht- en nachtfisyapparaat te brekken.
  Angelica glimke fleurich.
  - Sla op 'e eagen ... It is grappich! Meastentiids sjitte froulju mei har eagen, net mei har eagen. Jo hawwe wat nijs ûntdutsen!
  Alice, dy't de kont op 'e skouders sette en har knibbeldjippe skonken rêste op 'e omploege grûn mei skulpen, naam de fijân mei in gewear, flústere:
  - As in sparrow tichtby is, sille wy it kanon yn brân stekke! As in fly - sloech de fly, en de pylk nei it psychiatrysk sikehûs!
  Angelica, nei't se de Fritz mei in oar goed rjochte skot fuorthelle, antwurde:
  - Sa ferdwynt it koele talint fan in sirkusaktrise. Allinne no, meastal yn ús lân wurde se nei in kamp stjoerd, net in psychiatrysk sikehûs!
  Alice, fjoer mei help fan har bleate teannen, brekt mei in krekte treffer, it gesicht fan 'e Jagdtiger song boartlik:
  - Op 'e ruïnes fan Berlyn makket Taras Bulba syn soan wiet! En wêrom moatte wy Berlyn nimme - de hiele wrâld is tagelyk better!
  Angelica miste mei laitsjen, en in oare "fascist" glide fuort. It famke sloech harsels mei de fûst op it kin.
  - Net oan de foarkant, alles is ferkeard, der is net sa leuk! Jo smoke op in lege mage, jo drinke mei in kater!
  Alice knikte werom.
  - Mar ik drink net en nimmen sil it my yn 'e kiel skine. Der is folle mear wille as hop, lykas bewege, sjonge en dûnsje kinne!
  Angelica miste wer, har yntuysje foar fjoer om te deadzjen wie net sa wiidweidich ûntwikkele as dy fan Alice, en har laitsjen wie ekstreem net geskikt as der safolle deaden rûnom wiene dat men besykje moast net op 'e liken te stappen. En soms moast ik oer de resten fan 'e lichems rinne ...
  De readhierige Sibearyske strider sei:
  - Dat ik begryp dat de oarloch in ûnfroulik gesicht hat, mar froulik ûngeduld yn 'e winsk nei kannibalisme!
  Alice sloech ek it nachtfisy-apparaat yn en sei mei argewaasje:
  - Ik hâld net fan goede dingen te brekken!
  Angelica snoof ferachtlik.
  Wat is goed oan dit apparaat? Ik seach op ien of oare manier yn 'e trofee ... Alles waziget, as soe in sûne persoan in bril opsette, en mei in grienige tint.
  Alice antwurde ferstannich:
  - Kwaliteit is bekend yn ferliking. Dat hawwe wy net iens!
  Angelica sei mei fertrouwen:
  - Nee, it sil! En noch better as de Fritz ... Mar nazi-Dútslân sil neat mear hawwe, goed fjirtich kilometer nei Berlyn. En wy sille se foarbygean, wat it foar ús is, en de fijân hoecht net!
  Alice befêstige:
  - No, fansels, litte wy gean! Dêr bin ik absolút wis fan! Mar foar no soe it ús gjin sear dwaan om it plak fan ynset te feroarjen ...
  De famkes rûnen, sloegen de helm mei har sierlike skonken bedekt mei blieren en skuorjen, hast oant de knibbels, mar dochs moai. Krigers sels yn guon mjitte genoaten fan dizze pine, flaunting moed ûnberikber, sels foar in protte manlju.
  Alice wiisde op:
  - In man hat net allinne in burd op it gesicht, en ballen fan stiel yn 'e broek, mar ek in hert fan goud yn syn boarst!
  Angelica wie it hjirmei iens:
  - In geit hat ek in burd, mar allinne in echte man hat in hert fan goud!
  De tredde berch wie noch net bewenne. Oanfalsfleantugen leine ferliezen, benammen fan de Focken-Wulf - in meunsterfleantúch. De machtichste single-seat fighter yn termen fan bewapening en harnas, dit wurkhynder fan de Twadde Wrâldoarloch, wie tige onaangenaam foar Alekseev. Guon swakkens yn manoeuvreerberens yn 'e slach, ek mei net heul manoeuvreerbere oanfalsfleantúch, hie net spesjaal ynfloed op, mar de sterkte fan wapens ...
  En Peter en Ivan foelen efter ...
  Alice, dy't besefte dat Fokken-Wulf net fan in sniper delsketten wurde koe, sloech de Salamanders of de Me-462 út. Der wiene kânsen...
  Angelica, oan 'e oare kant, skeat op grûndoelen. Mei wikseljend súkses, mar snipers misse hielendal net, allinnich yn 'e films. Of yn lege-profyl aksjefilms. Alice, sels as se miste, wie it net te merken. Se woe har reputaasje as terminator-strider net ferlieze!
  Mar Angelica smarre hieltyd faker. Hjir lykwols net allinnich har skuld, nacht, reek, dampen, sels de loft trillet fan 'e waarmte. Mar de Sibearyske strider wie ergerlik en se song:
  - Alisa Selezneva, nim myn wurd foar! Sjit as in ko, nazi madhouse!
  De gouden-hierige strider negearre de domme grap. Ek al wie se pesten.
  Alice tocht gewoan
  - Wit lit soms de dofheid fan 'e geast sjen, as in rjochte spegel in krom gesicht!
  De salamanders fleagen der yn en út, krekt oarsom. Se brûkten har superioriteit yn snelheid en manoeuvreerberens, dêrom besochten se druk te setten op 'e Russyske aces, it kreëarjen fan in lokale oermacht yn krêften op ien of oare frontsektor.
  Non-262's, fladderje as flinters, spikkelde grien en blauwe kaky. Se diene in barrel rôle, in tsiental en in heal fan dizze moaie auto's yn ien kear, dan glieden op de wjukken as reedriders.
  Alice klikte mei har tonge:
  - Ba! It is gewoan prachtich! Mar reedriders, it rêdt dy net!
  De flinters komme eins yn 'e fakkel en falle!
  Underwilens jout Vladimir de Tredde fan 'e nacht fan 17 op 18 de opdracht:
  - Zhukovsky hat it dreech! Dêrom bestel ik de skok-ienheden fan it earste Oekraynske front om nei it noarden te draaien en Berlyn út it suden oan te fallen!
  De kommandanten jouwe oarders, en de rang en file soldaten fjochtsje sûnder te tinken.
  Alice makket in oare "Salamander" burn (Ik freegje my ôf wêrom't de Dútsers har bêste strieljager sa neamden. Miskien nei analogy mei de ferneamde roman; Karl Capek - de oarloch mei salamanders. In protte kenners en histoarisy leauwe dat Capek in parallel luts yn dizze ferneamde roman wurk tusken mutante salamanders en fascistyske-nazi's!), sei:
  - Om ien of oare reden is ien dy't fljocht sa maklik del te sjitten!
  Angelica protestearre wolsprekend:
  - Immen dy't bliek delsketten te wurden troch in ienfâldige keistien, de wjukken waarden ferpletterd troch stiennen dy't al yn flecht wiene!
  Alice giechelde.
  - Ja, hjir is it dialektyk! De dialektyk fan ûntwikkeling en filosofy... Sa't de Frânsen sizze...
  Angelica ûnderbriek har partner:
  - Dêr wie Kutuzov - hy sloech de Frânsen! No is Vladimir de God fan 'e hiele wrâld!
  De famkes giselen nei sokke wurden wer, sloegen inoar soal op soal. Alice, sjitte hieltyd flugger, sels har automatyske gewear oerverhit en ferbaarnde har fingers. Hjir hie se bygelyks sels de mooglikheid om ûnder de beurt de hast ûntrochsichtbere Focken-Wulf del te slaan. Angelica priizge:
  - Dyn each is in diamant! As it each in diamant is, yn tsjinstelling ta natuerlike stien, is it altyd by de hân en hoecht it net út te groeven!
  Alice merkte grappich op in oar aforisme:
  - Sels in ko hat in broek nedich as se oan 'e foarke fan in greide en in wettergat is! In frou wurdearret klean oan harsels, in man wurdearret har ôfwêzigens, en de belestingplichtige wurdearret it oantal pleisters dat kin wurde ôfsnien út in oar syn jurk troch lapke up de steat budzjet!
  Der wie in tydlike stilte yn 'e loft, mar doe ynienen, yn it sintrum fan' e posysjes, de oprukkende Russyske troepen wiene as in blast, as in meteoryt stoarte yn 'e ierde. Hûnderten ynfanteristen waarden útinoar skuord, ferbaarnd en yn ferskate rjochtingen smiten. Se ferspriede, it liket derop dat se gjin minsken binne, mar in hiele weach fan in tsûnamy is opstien út libbene, fleurige en deade lichems.
  Angelica rôp oer it lûd:
  - Wow! Hjir is in klap! Sels "Andryusha" slacht net sa!
  Alice suggerearre:
  - Dit is Strumtigr, mei syn bommewerper. It machtichste tracked assault gun!
  Angelica smiet har hannen op.
  - Ja, ik haw dizze durra noch net earder sjoen! Wierskynlik selsridende gewearen wat jo nedich binne!
  - Wy moatte dizze selsridende gewearen sjen en neutralisearje! Alice ferklearre. - Oars krije wy in swolm yn it bad!
  Angelica grapke út plak:
  - Wy sille yn in bad wêze: dus in bad foar in Russyske persoan is lok!
  Sa'n gaos hearske op it slachfjild dat Alice slagge te reparearjen wêr't it skot kaam út allinnich mei in twadde volley. Boppedat waarden beide, "Sturmtiger", yn ien kear slein. Dat dizze bommen rommelen, safolle slachtoffers ...
  Angelica, lykas Spinoza en Cicero yn ien rôle, sei:
  - Om 'e keunst bringe artysten frijwillige offers, om' e militêre keunst wurde harkers twongen om te offerjen! It publyk wol altyd in encore mei in masterwurk fan keunst, der is gjinien oer fan it publyk dy't in herhelling wol mei in masterwurk fan militêre keunst! Konserten fan 'e maestro fan keunst, grut jild wurdt betelle foar kaartsjes, en noch mear jild wurdt betelle om konserten fan' e maestro fan fjochtskeunst te foarkommen!
  Alice ûnderbrutsen har freon:
  - Kom op, op myn rekken, litte wy direkt yn it kanaal fan 'e brede snuit fan it kanon sjitte, dan sille de bommen yn 'e driuwende lading detonearje!
  Angelica draaide har finger nei har timpel:
  - Jo moatte earst feroarje de posysje, dat de hoek is rjochter en stomp dyn skonken!
  De krigers rûnen mei al har behendigheid, mar wer hiene se gjin tiid. Stormtigers lykje ekstra automatyk te hawwen krigen by it opnij laden en har fjoertempo is tanommen. Boppedat hienen net allinnich ynfanteristen, mar ek tanks lêst fan in salve, tuorren waarden ôfskuord en stiel waard mongen mei flammen yn in duvelske hekseketel.
  De famkes, argewaasje fan har stadichheit, stapten mei opsetsin de bleate, froulike fuotten yn it fjoer om harsels mei pine te straffen!
  Angelica merkte op:
  - Wy fertsjinje it!
  Alice, dy't grimearde yn eangst en dûnse bleatefoet op it fjoer, tafoege:
  - En de fijannen fertsjinje noch slimmer!
  Angelica antwurde:
  - It is better ien skurk te deadzjen as hûndert bleat te lizzen, de lêste skurken dogge it sels!
  Alice ferklearre beslissend, as in strider fan Lucifer:
  - En dit is krekt wat wy sille dwaan!
  De famkes namen doel, dûnsen út 'e lytse flammen, pine en brânwûnen wêrtroch't se har konsintrearje koene. Dit is ommers harren heitelân, harren bruorren binne Russyske soldaten, se moatte winne en nimme de lêste stappen nei Berlyn. As it kommunisme wint, sil de minske nea stjerre yn 'e hannen fan in oare man!
  Sêfte start, spesjale kûgels fan ferhege harnaspiercing fleagen út 'e loops. Hjir wie de wichtichste muoite net allinnich te krijen yn 'e vent. De nazi's binne ek gjin dwazen en beskerme de loop iepening mei in pet as in teepotdeksel. Dêrom wie it nedich om tiid te hawwen om te planten yn dat koarte momint doe't it deksel yn in momint fan 'e skot opstie. Dan, lykas kûgels dy't in mingsel fan ferskate agressive floeistoffen trochbore ...
  It eksplodearre meunsterlik, earst twa eksploazjes tagelyk, doe noch ferskate troch de detonaasje fan noch in tsiental munysjebommen. Ferskate buert pillboxes, de Fritz waarden ferneatige of serieus skansearre, yndrukwekkende gatten waarden makke yn harren.
  De blastweach wie sa sterk dat it beide krigers hast op 'e rêch sloech. Bliid rôpen de famkes:
  - Dêr is! It is gewoan klasse!
  Alice tafoege:
  - It skerpe each fan in sniper is yn steat om it dikke pânser fan 'e dikste wynbrauwen te trochboren, de domste strider!
  In tefreden stimme waard fan efteren heard.
  - Ik seach it! Famkes, beskôgje de Order of Glory fan 'e earste graad yn jo bûse ... In man yn' e unifoarm fan in majoar fan 'e tsaristyske geheime plysje is hersteld. - Mear krekter op 'e boarst! Goed dien famkes! Dit is lykwols net al jo eksploaten!
  Alice sei:
  - Dit is noch mar it begjin!
  Angelica sprong oerein.
  - En vooral in goed begjin!
  Major tafoege:
  - Dit is it begjin, en it ein yn Berlyn! It soe my net fernuverje as jo Hitler ek by de ballen fange. Jo binne ommers famkes op it nivo fan in superman!
  De krigers antwurden beskieden:
  - Nee, wy binne gewoan Sovjetfroulju!
  De dea fan 'e Sturmtigers en de skok fan 'e nederlaach like de krêften fan 'e Fritz te brutsen, de tredde berch wie de moarns fan 'e achttjinde al oerwûn. Troepen, yn it bysûnder tanks, krûpen út op mear evenredich terrein. De famkes moasten sels sokke swiere masines triuwe!
  Angelica merkte op:
  - Oarloch is it meast gokken spultsje, allinnich yn it ferliest de steat, yn tsjinstelling ta poker, dejinge dy't kin net ûndergeskikt oan opwining!
  Alice tafoege serieus:
  - In oanfal yn in oarloch is as in hynsterace, allinich de hippodrome hat folle mear obstakels en korrupte jockeys!
  Angelica antwurde:
  - Dit aforisme is net krekt! By hynstewedstriden kinne jo jockeys omkeapje, tidens de oanfal beseft de rinner dat it libben net te keap is!
  De krigers rûnen noch fierder fuort... En bleate tagelyk de pearlyske tosken. Alice song sels:
  - Skientme, skientme, wy nimme in kat, in siskin, in hûn, Petka de boel, in aap, in heale tram nei it gekkehûs! Hjir is in bedriuw!
  Angelica rûn foarút nei de grêften tafoege:
  - In bedriuw dat net ûnder de hammer ferkocht wurde kin!
  Alice knikte.
  - Ja! De CPSU sil ús ite!
  Angelica wie ferrast:
  - En wat is de CPSU? Ik ken dizze term net!
  Alice útwurke op in eigenaardige manier:
  - Dit kin oerset wurde as de Kommunistyske Partij fan de Sovjet-Uny!
  Angelica helle har ferwûne skouders op.
  Mar sa'n namme is der noch net...
  Alice goaide oerein, rjochter fûst:
  - Leau my, it sil! Needsaaklik wol!
  Angelica smiet:
  - Wês sûn!
  Alice stipe in serieuze grap:
  - Ik sil wis!
  Op de flakte wie it ferset swakker, mar dochs koppich. De Ferdinands wiene foaral ferfelend, dizze jagers selsridende gewearen, lykas grutte hommels, barsten yn Sovjet-apparatuer mei har skulpen. Ferneatigjen fan de Ferdinand is net maklik, it is net foar neat dat dit selsridende gewear is de meast massale fan 'e swiere en is twadde yn nûmer allinnich nei de Panzer-4.
  Angelica seach in hinderlaag Panzer yn 'e boskjes ... De auto is mar twaentweintich en in heale ton yn gewicht, mar it hat in Panther kanon. It lege silhouet makket it maklik om te kamouflearjen en te slaan fan efter hinderlagen. Alice begon ek nei de Panzer te krûpen ... In suksesfolle auto, mar syn folsleine potensjeel waard net folslein benut, troch de domheid fan it Dútske kommando. Yn 't algemien is dit in frjemd ferskynsel fan' e Twadde Wrâldoarloch. It Russyske militêre kommando yn 'e rin fan' e fijannigens is merkber ferbettere yn 'e oarlochskeunst, benammen op taktysk nivo. En de Dútsers, krekt oarsom, begûn te beheare de troepen folle slimmer as oan it begjin fan de oarloch. Fanwegen dit, sels it tanommen bedrach fan apparatuer (yn 1956 mear tanks en selsridende gewearen produsearre yn in moanne as yn it hiele 1954!), net helpe harren te wjerstean de Russyske klappen fan it tsaristyske leger. Bygelyks, as wy nimme de produksje fan wapens, dan yn 'e fyftich-fiif en seis-en-fyftich jier, de proporsjes yn' e ferhâlding fan 'e produksje fan apparatuer wiene better foar de Dútsers as yn' e ienenfyftichste en fyftich-twadde jier. Mar it ferrin fan de fijannigens waard net geunsticher foar it Tredde Ryk, mar krekt oarsom!
  Famkes, se net beheine harsels ta de ferneatiging fan de Panzer-4 optyk, se ek blies de auto mei finzen cumulative granaten. Earst ien Panzer, en dan de folgjende ...
  Angelica lake.
  - Dat is hoe't wy dizze adders terske!
  Alice, dy't har dolktosken bleat, stimde yn:
  - Wy terske sa folle dat sels in skyldpodske Panzer-4 net rêde sil!
  D'r sieten in protte jongerein yn 'e sleatten, blykber frij koartlyn oproppen. Der wiene sels sokke blaasde jonges, dat se net iens lutsen oan pubers, sa'n njoggen of tsien jier âld. Se seagen betize en bang.
  Jongenswapens, recoilless kaliber 20 mm. Lichtgewicht, en tichtby harren kinne jo fry de ynfantery, of deadzje de tank caterpillar. Hjir is ien lytse, ljochthierige, begroeven yn in hinderlaag, allinne syn bleate hakken stekke út. In protte jonges binne bleatefoet, d'r wiene gjin laarzen fan in gaadlike grutte, en yn Dútslân yn 'e midden fan april is it waar as yn Ruslân yn waarme maaie. De jonges fan it Tredde Ryk ferspriede lykwols net, út eangst, lykas âldere Dútske milysje by de earste kâns, de poaten nei boppen ophelje, of flechtsje nei Berlyn.
  Allinnich de jonges slute har earen om dôf te wurden fan 'e útbarsten fan skulpen, en it gjalpjen fan' e baarnende jeften fan "Andryush" en "Katyusha". En sa fjochtsje se oant de ein. Guon nimme sels ta bedrog, litte de soldaten fan it Reade Leger deryn, wite lappen tichterby optille, en blaze har dan tegearre mei har op. Moedige bern bedoarne troch propaganda, en folle mear krityske folwoeksenen, benammen dyjingen dy't de dagen foar Hitler goed ûnthâlde, en har net folslein harsenwaskje lieten.
  Dêrom, hoe tichter by Berlyn, de minder folwoeksenen dy't nei efteren flechtsje wurde, en de faker burdleaze, mar dappere lytse jonges fjochtsje.
  Mar ûnder de fjochters begûnen Dútske famkes folle faker te bewegen. Hitler, ta syn kredyt, beskôge it de plicht fan 'e hearsker om froulju te beskermjen en se net as kanonnen nei it front gean te litten. Boppedat is it gebrek oan manlju út in demografysk eachpunt net sa ferskriklik, ien man kin hûnderten froulju befruchtsje. Mar in frou hat njoggen moanne nedich om in bern te dragen en noch twa jier om te herstellen.
  Alice, dy't seach dat Angelica op 'e jonges skeat, sloech de mûle en rôp:
  - Deadzje gjin bern! Begrepen jo de frou of de wolf?
  Angelica sloech fûl as in panter:
  - Kinne se ús deadzje?
  Alice merkte op:
  - Dat binne bern, se begripe it net... Boppedat binne der ferskillende nivo's fan moraal. Fascistyske moraal is basis, kommunisme moraal is sublym. Op grûn dêrfan moatte jo begripe dat wy net sa min kinne, moatte wêze as ús tsjinstanner. Oars, wat is it punt dat wy de rol fan it goede opeaskje yn 'e striid tsjin it kwea.
  Angelica woe as antwurd in aforisme spinje, mar har holle wie leech, as in beurs fan in reveler. En der kaam neat, geastich en bytend.
  Alice klopte har freon op it skouder.
  - Dat is it! Hoewol't Stalin sei dat wy op 'e klap fan 'e fijân mei in trijefâldige slach reagearje soene, hie er hielendal net bedoeld dat gemienens mei trijefâldich beäntwurde wurde moast. En op wredens triple wredens! Yn dit gefal is it prinsipe fan each foar each net ús prinsipe!
  Angelica fronste yn argewaasje en sei hiel ridlik:
  - De âld man, ferstruit, se hawwe in folle sterker ynstinkt om te oerlibjen foar elke priis. Dat, dit is in heul kontroversjeel idee ... Dat is, ik woe sizze dat wy meikoarten gjinien sille hawwe om op te sjitten, útsein foar blaasde suckers ... Dus, wat kinne wy weromdraaie?
  Alice wiisde Angelica mei har wiisfinger nei it Westen:
  - Sjochsto, de "Panters" krûpe, leau my, wy sille hjir noch ien hawwe om te fjochtsjen en ien om te slaan! Is it net dúdlik!
  Angelica frege har freon:
  - Dat myn hannen trilje fan wurgens, en myn skonken ek ... Miskien sjonge jo my wat fleurichs?
  Alice antwurde:
  - Ja, ek ik haw de eagen net ticht foar de fiifde dei! Sjonge, is it wat foar jo om fleurich te wêzen ... Fan it âlde?
  Angelica sloech har holle lilk as in merrie.
  - Net! Ferdomme it is âld! Lit ús sjonge better, nij, leuk, Sovjet!
  Alice sloech har gesicht op.
  - It sil leuk wêze, mar oardielje sels hoe Sovjet!
  Angelica, miste, sloech lilk mei de gewearkolf tsjin har wang, mompelje:
  Wy hawwe gjin ekstra hype nedich! Wy moatte, oprjocht, moai, en poëtysk ...
  Alice song, yn har prachtige ûnneifolgbere stim:
  Russyske geast yn 'e striid falle net,
  O reade sinne, maitiidsstrielen!
  Hoewol de Führer waard omjûn troch in stiennen hek,
  Us hammer slacht as in trommel yn it tsjuster!
  
  Yn 'e efterkant fan it djip ús boskjes -
  En de gouden huningkorrels fan lânseigen fjilden!
  Lit de reade flagge oer it leger spoelje,
  En fleantugen hawwe wjukken yn 'e loft fan kranen!
  
  Lit it paad fan it Heitelân heger wurde;
  Wy ferheegje kommunisme oer de planeet!
  Wy hearre de stim fan hûnderttûzen sterke folken,
  Alles is ferheven en de ridder stapt net ôf!
  
  Leau, hjerst sil net komme yn it lân,
  En wy sille net befrieze ûnder de snie!
  It is better om op te hâlden mei mopping famkes -
  Sil werom, ken ús leger mei in glorieuze oerwinning!
  
  Berlyn sil falle, sjogge wy gau
  En wy binne hielendal net bang foar "Panthers", "Tigers"!
  Der sille sinnen wêze foar de Fritz,
  No, krije de prizen, soannen fan Ruslân!
  
  En ús macht is as in flam,
  Fassisme sil ferspriede yn stjonkende jiske!
  En wil hurdens is as in stien,
  It projektyl rommelet, ferpletterjend - bang!
  
  De gebeden fan Satan, achtsje net,
  De Heare besleat it de ienige manier te litten!
  Lit ús de ierde reinigje fan nazisme,
  Ommers, de planeet is hielendal gjin taverne foar de Fritz!
  
  Fansels hawwe wy in protte betelle
  Us juste seeën binne ferstoarn!
  No is Ruslân yn reade macht,
  En de duvels bedrog sil net mear weromkomme!
  
  Ommers, de oarsaak fan it kommunisme is hillich,
  Der sit absolute, grinsleaze goedens yn!
  En neffens de wetten fan heul wier dualisme,
  Kapitalisme is net ornearre om te bloeien!
  
  Dat de honger de folken net martelt,
  Kollektive pleatsen moatte oeral plante wurde!
  It duorret mar fjouwer jier
  De Almachtige sil in fêste fiif foar de bou sette!
  
  En dan romte - de binnenhôf fan it hielal,
  Feegje it goed, mei in krêftige biezem!
  Dizze gloarje is sterk ûnfergonklik -
  Dêryn is elke persoan in grutte held!
  
  Roep gjin widdowen om soldaten,
  Ommers, der binne gjin ûnmooglike doelen foar wittenskip!
  Se wurde beleanne mei de opstanning,
  En wy stjoere jo in boeket fan ús, fan skarlaken roazen!
  . EPILOUW.
  Hitler fierde op 20 april 1957 sechstich tachtich jier. Dit is hast in jubileum, de fakânsje is eins yn in ferlerne posysje. No hat de Führer in kar: of mei eare stjerre. Of rinne en ferbergje ûnder de grûn.
  Sawol dat as in oare Hitler is net al te tefreden. Sa is de situaasje foar it Tredde Ryk tige serieus.
  Hitler sjocht nei in gladiatorgefjocht. De jonges fjochtsje yn deselde swimbroek.
  Jonges fan tsien jier swaaie elk mei lytse sabels en bedekke harsels mei skylden. Har bleate, brune, tinne lichems glinsterje fan swit.
  De jonges hawwe inoar al skrast. Ien fan harren miste in slach en foel. De Moor ferbaarnde syn bleate hakke mei in fakkel.
  De jonge sprong oerein. En hy miste wer. En foel dreaun yn bloed.
  Hitler rôp op 'e top fan syn longen:
  - Finish it!
  En mei droege hannen tikke. De oarloch liket in ein te kommen en de stimming fan de Führer is net sa goed.
  It wurdt tiid foar him om te skopjen. En dit, sa't se sizze, is in driuwend ferlet.
  De dappere krigers hawwe al berikt de râne fan Berlyn, dat waard bestoarme troch it Reade Leger. Ien fan 'e âlde forten, fersterke troch moderne festingwurken, fjochte noch hurd, Russyske troepen besochten djipper yn' e sitadelstêd te brekken.
  En de reek like hieltyd heftiger te wurden...
  Alice herstelde in bytsje fan har wûnen, mar se rûn net heul fluch, der wie noch swakke yn har skonken. Allinnich dat de radio melde dat de Russyske tsaristyske troepen en de Amerikaansk-Russyske en ek tsaristyske troepen byinoar kamen, de ring om Berlyn ôfsluten. Der wie fraternisaasje tusken de soldaten.
  De oarloch, wreed, kâld, wie al by de einline. Mar it tichte, tige tichte ein joech krêft, joech krêft.
  De famkes klommen op it stikkene dak en begûnen dêrwei nei it fort te jagen.
  De muorren wiene meunsterlik, makke mei alle foarsichtigens karakteristyk foar midsieuske bouwers.
  Der wiene in protte anty-fleantúchgewearen, masinegewearen en mortieren. Sels op ien of oare manier kamen oer "Jagdtigers" bedekt op mear tinne pânsere kanten en stern mei wapene betonnen platen.
  It is net maklik om tichtby te kommen, hoewol't koppige Aleksei yn 'e loft ferskynde. Se hawwe nei alle gedachten besocht om swier pânsere bunkers te krijen.
  Alice merkte op:
  - Dit fort is ommuorre, dy klootzak!
  Angelica pleage:
  - Dat kloppet, it sit fêst! Mar it is folle slimmer foar ús.
  Alice suggerearre:
  - Miskien tichter by it sintrum. Dêr sille wy folle mear doelen fine.
  Angelica kraste tige behendich har bleate skonken efter har ear mei sierlike delsleine fingers:
  "Earst brek de optyske ynstruminten fan 'e Jagdtigers, en dan sille wy nei it sintrum ferhúzje, en d'r sil in grutte jacht wêze!"
  Eartiids in sniewite douwe, waard it swart fan it brânen en like er in raaf. En yn 'e himel ferskynden embers fan stjerren ferlegen troch it roet. Hjir is it de wrâld, sûnder de bêste ... Hoewol wat is it bêste?
  Alice merkte op:
  - It bêste fan 'e wrâld is dat jo noait sizze kinne - it kin net slimmer!
  Angelica, as in wachtrige fan Arbakan, ynfoege:
  - Wat is min yn 'e wrâld, krekt yn 'e oarloch, en nei de oerwinning wurdt it net better!
  De jonge Oleg Rybachenko, dy't op har sprong, rôp:
  - Wêr hast it oer. De fijân snijt ús tanks al!
  Ommers, út 'e vents fan in lange en dikke snuit foelen kumulative skulpen. D'r wiene fjouwer "Yagdtigr" -3, trije miste fan in lange ôfstân, en de fjirde sloech de fersnellende "Nikolai" -3 rjochts yn 'e linker rups. Fan 'e ferpletterjende klap fan in tritich kilogram projektyl waarden de rollen en spoaren ôfskuord, en de auto sels draaide hast oer.
  Angelica fluite lûd.
  - Dat is in spit. No, kinne jo nei har optyk poke?
  Alice wie net hielendal wis.
  - Swakke yn 'e fingers, hannen trilje ... Ik bin der net wis fan.
  Angelica snoof ferachtlik.
  - Mar do bist noch in Russysk man! Witte jo wat Russyske minsken by steat binne?
  Alice sloech har argewaasje op it kin.
  Alles behalve dommens!
  De sniewite strider makke har rjochter each ticht en begûn te rjochtsjen. "Jagdtigers" -3 hie in driigjende ferskining - benammen de frontale harnas, it masker fan it gewear, jaan it in oerienkomst mei in pig syn snút. Mar in bytsje heger rangefinder en periskoop buis. Dêr moatte jo it plante!
  Alice besiket te konsintrearjen ... Stel jo in kûgel foar as wat as in trouwe dochter. En har ferloofde op hast in kilometer ôfstân is in optysk gesicht. En hy moat wurde spikere ...
  "Jagdtigers" -3 wer spit, ien fan de auto "Nikolai" waait de toer mei in krekte hit ... En de romp mei de undercarriage beweecht foarút troch inertia. Phasmogoria!
  Alice flústert:
  - No, Mem fan God en George, help jo de hars fan Gehenna te nippen! - It famke drukt sêft op de trekker.
  Angelica sit har freon grof del en lûkt op har skouder:
  - Wêr hast it oer. Wolle jo de Faam Maria drinke mei hars?
  Alice smyt har eelere, sterke hân ôf as de hân fan in smid en ferklearret:
  - Sa tink ik oan swiere froulju mei spjalte buiken, en poppen oan 'e navelstreng hingje, dan wol ik alle hilligen ... Tink sels, as se sa'n gaos tastean, wat binne se dan!
  Angelica kraste de brêge fan har noas mei de kont fan har kont en snuurde - "in min foarteken":
  - Ja, dat wit ik al lang. Sels op skoalle hawwe se ús útlein wêrom't der gjin God is - as God sa'n helske wrâld tastiet, wat foar God is Hy dan?
  Alice giechele as antwurd, de wiisfinger op har rjochterhân die ferriederlik. It famke befrear en besocht har hynstetinzen byinoar te bringen. Fokus op sjitten. Mar tinzen gongen earne oan 'e kant, en sels del ...
  Alice wiisde op:
  - En wat is ús frije tiid sûnder oarloch? Echt saai! Tink oan minsken as robots? En wy binne fryske en fleurige bern fan 'e Almachtige ...
  - En net kwea! - Angelika. - Nou, hwerom sjitst net?
  Alice knipperde dom.
  - De finger slacht ... ik kin misse ...
  Angelica sjongt hjir:
  - Ik miste de earste kear, hie it de twadde kear spyt, en de tredde kear miste ik it, dat de omke song!
  Alice gie it ferske troch:
  - De muzyk spilet, de trommels slaan - de wachtpost Fritz wurdt nei it begraafplak brocht!
  Spitting "Jagdtigers" -3 wiene fan fariabele effektiviteit, mar doe't rekke, se sloopt alles op in rige. "Nikolai" -3 skeat en sloech op 'e beweging, sûnder sels te tinken oer de doelen. Besykje lykwols, besykje sa'n kolossus. Ien wurd - Nazi fakyu!
  Al krige "Alexander" -4 syn "hotel", de toer waard ferdraaid ...
  Alice besiket de trekker te lûken, mar de finger wol net bûge. Boppedat is er swollen, en it famke is sa stom.
  Mar hjir Oleg Rybachenko, lykas altyd wolle stypje syn freondinne yn drege tiden, begûn te sjongen hiel lûd:
  Mearke wrâld kin kwea wêze
  Ommers, magy is ek twa-faced!
  Alles liket goed te wêzen jong
  Ik wol de wierheid; libje yn eare ferneamde!
  
  Mar earne weeft in trol in netwurk,
  In kweade ghoul set fellen!
  Wy geane op in lange kuiertocht
  Se wachtsje op ús om te testen, gjin boartersguod!
  
  Miskien is it moas wol ferskriklik stekelich,
  No, in wetterlelie ynstee fan in trap!
  Bloed snikkende triennen út 'e wolken,
  Ynstee fan in moanne fan blêden skynt in korsair!
  
  Mar myn freon is in ljocht elf,
  De krullen fan in freon skine mei goud!
  De fee sei - de jonge driuwt net,
  En teare hannen útstutsen!
  
  Dal elf buddy swurd les,
  Lunge, rebound, fariabele poses!
  Dat de romp fan it libben yn it kwea net krimpt,
  Jo jouwe de tsjoender twa roazen!
  
  De dwerchsmid smeid in sabel,
  Hy fertelt my, glimkjend mei in smirk;
  Wolle jo in glorieuze ein yn 'e striid,
  It is needsaaklik om fûleindich freonen te wêzen mei fysike kultuer!
  
  Fjirtich streamen gearfoege yn training,
  En úteinlik waard damaststaal my hearrich!
  Jo snije earst út 'e beam fan knopen,
  No, dan wurde jo in aadlike strider!
  
  Hjir komt de striid; mei de elven
  Trollen, en ghouls raze mei har!
  Mar foar my is it leger in famylje,
  En d'r is gjin winsk om te ûntkommen yn in gefjocht!
  
  Ik herinner my de bewegingen, de útslach fan it blêd,
  De kweade geast smoarde fan karmozijnrode!
  Wy joegen de skepsels in sterk blêd,
  Wy sille in wrâld bouwe, skjin en nij!
  De jonge song, en Alice feroare taktyk, en stiek de middelste, lange finger fan in bleate skonk oan 'e hûn fan' e sniper rifle ... Sa iepene de nijste metoade fan sjitten.
  "Jagdtigers" -3 gyng gau blyn, en doe gie ien fan 'e lûken iepen, in ôfskeard holle mei in swarte pleister oer it rjochter each stuts.
  Angelica triuwde har freonen meganysk yn 'e skonk om har te foarkommen fan sjitten en skeat harsels ... Mar lilkens die bliken in earme helper te wêzen, de kûgel sprong foarby it dikke deksel fan 'e massive selsridende gewearen. De nazi gebea yn kâld bloed, en it gewear skeat wer en ... Noch fjouwerentritich ferlearen syn toren, grutsk útstekt boppe de romp.
  Alice sûnder sukses, as in panter mei in ferbaarne sturt, besocht har fûle freon mei in traap te traapjen. Sa sloech se har oanfal ôf mei in dúdlik set blok:
  - Wêrom bisto wyt?
  - Wat dochst? Alice skeat bliksem út har saffiereagen. - Wy stride foar in mienskiplike saak, foar it heil en it lok fan it hiele progressive minskdom, en de fûle duvel is jaloersk op har freon dat se de nazi's mear útroeget en triuwt.
  Angelica skamte har en fûn fuortendaliks:
  - En ik sloech in mug fan jo skonken. Do hast al tefolle bloed ferlern, en hy sûget noch de bastard!
  Alice korrizjearre har freon mei min ferburgen spot:
  - De mug is gjin bastard, hy is in arthropod ûnwittend!
  Angelica liet as antwurd har tonge oan har sniewite ingel sjen - sjongend:
  - Ik jou kennis, yn 'e hope... Dat in masterstitel takend wurde kin oan in ûnwittend!
  Oleg Rybachenko ûnderbrutsen syn freonen en joech sels in reade klap yn it gesicht, se blykber net ferwachte sa'n ûnhuere fan 'e jonge dat se ferjûn har:
  - Ja, jo sjitte, en razen, as froulju op 'e merke!
  Angelica besocht te antwurdzjen, mar de jonge skoutkolonel hie ek de reaksje fan in slangefanger en sprong werom. Mar de fûle duvel woe fansels net ferjaan en draafde him daliks efternei. De jonge sprong oer de bulten, brune, mei in knibbelbroek, bleate fuotten. Angelica is efter him.
  Alice skeakele oer nei de sjitbaan. No, as har strider de fingers fan har bleate sierlike skonken as ark brûke moat. Ommers, se binne sa handich en fleksibel, se kinne it net slimmer as har hannen.
  De ôfskearde holle fan de faksist wie spjalten fan in krekte kûgel tusken de eagen ... Fansels kinne minsken net as gewoanlik mei de fuotten rjochtsje. Hjir is it earder yntuysje en ferbining mei de ierde, dy't de enerzjy fan in genêzende wûne jout.
  Alice tocht doe dat miskien oer hûndert jier, as goed fiede neikommelingen oer har aventoeren lêze, in protte fan harren tinke sille: "bleatefoete dwazen." Se raastje bleatefoet, oer stikels, splinters, stikkene bakstiennen, stiennen en brânen ... Miskien sille de masochistyske perverten ek sizze.
  En se witte net dat de ierde, sels Dútsk troch in bleate soal, har wier magyske krêften jout, wêrfan't wûnen ferrassend fluch genêze, fabulous enerzjy streamt, en it wichtichste, in folslein oare belibbing fan 'e materiële wrâld. Nammentlik de opfetting dy't har in boppeminsklike sniper makke. Lykas Angelica, trouwens, hjir pakt se, hoewol net sûnder muoite, de jonge en hâldt him op earmlange. Hoewol Oleg Rybachenko is net mear sa lyts, en tige spier en sean, in natuerlike festing tegearre mei fitale ferhurding.
  De jonge herkent skuon ek praktysk net, al kinne hy en Alice yn in swiere froast fan tweintich graden, sels mear as oardel, maksimaal twa oeren, noch net yn bleatefoet stean. En dan moatst ferhúzje, en yn in hinderlaag, yn de kjeld, dyn skonken gau en hiel pynlik stiif .... Mar Angelica bringt de nacht troch, groeven kop yn 'e snie en tagelyk yn ien badpak, of sels allinnich yn slipje. En neat, sels de hûd wurdt net blau, as is se de Sniekeninginne.
  Alice hope dat se úteinlik in ferlykber nivo fan ferhurding berikke soe. Foar de oarloch libbe se yn in húshâlding dy't net earm wie, har heit wie it haad fan it bestjoer fan 'e wyk, har mem wie in yngenieur-ekonome.
  Se hiene gjin tiid om te evakuearjen, en de âlden like te wêzen ferdwûn ... De frachtwein dêr't Alice ried, draaide hast om fan 'e blastwelle, en de tsjillen waarden ôfsnien mei shrapnel.
  Sa wiene it tegearre jonges, doe wie se noch mar in pionier, ferhuze op harsels nei it easten.
  Mar doe lieten de jonges har del, dy't besletten om te fjochtsjen sûnder folwoeksenen ... No, de famkes binne efter har.
  En sa kamen se yn 'e besettingssône ...
  It libben fan 'e famkes wie dreech. Alice, allinnich ferlitten, moast wurkje as arbeider ... En dit is in libbene hel, hoewol ... Gelokkich hawwe de âlden it famke net te folle bedjerre, se hie ûnderfining yn fysike arbeid, mar net sa útputtend.
  En de arbeiders wurken hurd, foar twatredde fan 'e dei ... Fansels learde Alice yn' e maitiid, simmer en hjerst te rinnen yn in katoenen jurk en bleate fuotten, lykas, yndie, hast alle bern yn 'e besetting. Sels de famyljes fan 'e plysjeminsken en âldsten besochten sa beskieden mooglik te wêzen.
  Alice, lykwols, as bewust fan it begjin ôf, socht nei ferbinings mei de ûndergrûnske en besocht te ferfoljen dizze of dy opdracht.
  As famke, mei sniewyt hier en in angelich gesicht, wie se by útstek geskikt foar de rol fan in boadskipper of skout. Se hat in treflik ûnthâld, se kin Dútsk en Ingelsk dat har sels fan 'e tosken ôfkeart, en jo sjogge soks, dat gjinien tinkt dat it famke de Fritz dea bringt.
  Alice stompe har lytse bern, ferhurde troch lange kuierjen lâns tsientallen diken, en merkte alles ... Mar se stoppe dêr net. Se woe deadzje dizze bastards, benammen neidat se wie yngeand whipped, misting foar in dief.
  Dus wêrom net wat eksplosiven yn 'e koer bringe?
  As ferkenner wist se ienris de "Royal Tiger" te kopiearjen, dy't yn desimber 1955 yn Poalen oankaam ... Doe befrear it famke moai, dat it wie yn swiere froast allinnich mei bastskuon oan 'e bleate fuotten, de punisher's hûnen plukte yn in fleurige skieppejas, mar .. Hoe dan ek, se gniisde net iens, hoewol't se trille, nei de desimbernacht wie it sterk.
  En de karriêre fan in sniper wie in geweldige start ... Yn koarte tiid waard se in lieder ûnder fjochters. En it wie net allinnich in fenomenale krektens, mar ek in jacht ynstinkt.
  Wier, Alice wegere categorically te deadzjen teenagers en froulju ... Miskien dat is wêrom't se wiene yn gjin haast te meitsje in heldinne út har!
  Mar no wie elkenien dy't besocht de holle út it lúk te stekken om nei it each te wizen, leeftyd en betûfte faksisten. En sjoch net mei har...
  Mar it fortún fan Angelica besleat om har oergeunst te wreken, en in fragmentaasjeprojektyl eksplodearre. Oleg Rybachenko waard net iens bekrast, mar de fûle strider, nei't er delslein waard, waard fatsoenlik slein. Ferskate fragminten trochboazen syn boarst, sloegen syn earms, skonken, en sels in lichte sneed oan syn timpel.
  Yn it boarst en de skouders die it serieus sear, mar Angelica kaam dochs oerein en gong besykje rjocht te bliuwen. Tagelyk, en flokt:
  - Hjir binne de feinten! Hitleriten dy't gjin gefoel foar proporsjes kenne! Of basale skamte!
  Oleg Rybachenko, dy't net ferwûne wie, útsein kneuzingen by it fallen fan 'e blastwelle, sarkastysk opmurken:
  - En ten koste fan 'e skamte, dat is rjocht - dekking sykje!
  De jonge knikte spottend. Angelica wie yndie hast neaken, har unifoarm waard ôfskuord en snien, en it bloed dripte fan har. It lichem wie sichtber yn al syn skientme. Tige spier, mar ek froulik tagelyk, de spieren binne as tried, de ieren en pezen hannelje hiel skerp, en it liket dat dit is in getten stielen byld fan 'e Amazone. Animearre tagelyk troch de god fan 'e oarloch Ares.
  Alice fluite.
  - Wow! No, do hast it!
  Angelica glimke oergeunstich.
  - Ik haw tige sterk fleis! Wat is de dea foar in Dútser is geweldich foar in Rus! Wês dus net bang foar "Sniewytsje", it sil my allinich piss meitsje, mar it sil my net delslaan!
  Alice merkte op:
  - Us ynfantery en stiel, tankkavalery binne al yn it fort ynbrutsen. No, wat, hjir jage wy of yn 'e stêd?
  Angelica kearde him ynienen nei de jonge:
  - En wat sil Maksimka sizze?
  De jonge ferkenner, skodde syn blonde pony en knypte syn brune fûst mei promininte knibbels, resoluut sei:
  - Fansels nei Berlyn, oars wurdt Hitler sûnder ús fongen! De fisker siket plakken dy't net de meast tagonklik, mar de meast rendabel binne!
  Alice helle in oare Fritz út 'e toer dy't de skutterij oerlibbe hie en wrijven de sneed, mar al hast sletten sole, ferklearre:
  - En wat? It hat gjin sin om aaien by de gletsjer út te broeden ... Jo moatte in waarmer plak fine!
  Oleg Rybachenko song fûleindich:
  Heitelân siel, wijd hert -
  Ferbaarne jo hiele lichem yn 'e striid sûnder spoar!
  Weardichheid en eare, hâlden, stjerre;
  De wrâld foarút - no raast de striid troch!
  Angelica klopte it bleate skouder fan 'e jonge mei in eelde hân. Oleg Rybachenko spande syn parse, demonstrearre de tegels. It wie dúdlik dat de jonge, nei't hy gewicht krige, gau yn in sterke en kreaze jonge man soe feroarje. Mear krekter, net sa gau, mear as fiifenfjirtich jier oer oant se opgroeit, oan in jonge man.
  Alice suggerearre:
  - Jo Oleg Rybachenko binne gjin sniper, miskien sille jo in bytsje fan ús fuortgean ... Sûnt jo in ferkenner binne, doch ferkenning!
  De jonge waard misledige:
  - Tinksto dat ik in alfabetyske lêst bin?
  Angelica ûnderbriek it skeel:
  - Olezhka sil foar ús rinne. En wy folgje him sa, as guozzen yn streepkes.
  De jonge stimde daliks yn.
  - It komt der oan! Running maart...
  Yn 'e stêd sels wie it fjochtsjen hurd. Guon fan 'e strjitten wiene breed. "Nikolai", "Alexander" en selsridende gewearen fan alle soarten ferhuze lâns har. Benammen de SU-100. Dit selsridende gewear liket in tank neamd nei Nikolaas II, mar mei in machtiger gewear. It waard beskôge as de bêste tank destroyer, allinnich ferskynde relatyf let, doe't de oarloch wie al baarnende út, en hie gjin tiid om te hawwen in wichtige ynfloed op de rin fan de fjildslaggen.
  Mar fan 'e kant fan' e nazi's ferskynde in tank, dy't, as it op 'e tiid yn militêre produksje brocht wie, sûnder mis de nederlaach fan it Tredde Ryk foar in lange tiid fertrage soe.
  Lykwols, elk fan jimme, sjocht nei it jammerdearlike sicht dat it hjoeddeiske demokratyske Europa is, sil nei alle gedachten tinke, mar ûnder de nazi's soene homo's en "swarten" net frijlitten hawwe!
  En hjir is de AG-25 tank, lyts, plat as in skyldpod mei in lange Panther muzzle. Hy fjoer út dit gewear op de "Nikolai", brekt troch de romp fan in ôfstân fan 2 kilometer. Dúdlik demonstrearje it foardiel fan in hege initial snelheid fan in sub-kaliber projektyl, en de lokaasje fan de Fersnellingsbak direkt op 'e motor, en de bemanning yn in supine posysje ...
  Shells "Nikolaev" tsjinne yn 'e frontale harnas mei in dikte fan 150 millimeter op in grutte hoeke fan rasjonele oanstriid en ... ricochet.
  Foar tritich ton gewicht is de tank fatsoenlik beskerme en kinne jo it net nimme, ûnferskillich.
  Alice, nei't se op it dak fan in ferneatige hûs klommen, sjocht hoe't twa AG-25's de slach yngeane mei in kolom fan Russyske Nikolaev-3's. De auto's fan de Dútsers wiene flink, manoeuvreerber en naaiden gau út. De frontale harnas is yndie ûntrochsichtich ... Ja, de kanten binne noch goed 100 - millimeter en yn in hoeke fan fjirtich graden fan 'e horizontale. "Panther" mei sokke gegevens yn 1955 soe wêze ûnoerwinlik. En by Warsjau soene de tsaristyske troepen har weromlûke moatte ...
  Mar de AG-25 moast gelokkich net de bêste tank fan 'e twadde, of leaver de tredde wrâldoarloch wurde. En twa auto's, net sa sterk om fyftich te stopjen.
  De SU-100's besykje de pânserauto's fan 'e Fritz te rjochtsjen, mar de nazi's swaaie har auto's fan kant nei kant. Speed Thugs: 700 pk foar 30 ton gewicht, jout fatsoenlike snelheid, benammen op 'e snelwei. D'r binne tolve gears yn in doaze direkt op 'e motor monteare, de omkearde net te tellen, wêrtroch't de auto kin ferlitte yn gefal fan in bedriging.
  D'r binne ek mar fjouwer SU-100's, se sjitte, ien hit ... Mar de rebound, de cemented harnas hat in heul grutte hoeke, en de dikte is fatsoenlik ... De Fritz-auto's fjoer yn antwurd, mar se krije it ek .
  Alice, waans rjochter wiisfinger al fuort is, brekt de optyk wer. De sniewite faam bleat de tosken en driget mei de fûst:
  - Hjir sil it foar jo wêze!
  Angelica waacht oer it slachfjild. Seis "Nikolaev" -3 waarden knocked út yn 'e romp, mar der is in kâns dat de auto sil werom nei tsjinst. It kaliber projektyl is lyts, mei dikke muorren, en is net sa destruktyf. Wier, in detonaasje barde yn ien fan 'e auto's, en it begon te spuien.
  SAU-122 krige ek syn diel, it waard trochstutsen en it is yn 'e brân ...
  Alice sloech ek de twadde, gnyske kwealik ...
  - Sa binne se no blyn!
  De readhierige sy-duvel twifele:
  - Och, is it? Leausto yn harren blinens!
  - Ik mis net! Sniewytsje knipte.
  Ja, en se lykje ek te wêzen! Angelica stiek har fingers yn de rjochting fan de auto's.
  Yndied, de AG-25's bleaunen te sjitten, elke fiif sekonden, en smieten in projektyl út har semy-automatyske gewearen.
  Tagelyk smarden se it selden, se krigen it sels, mar se holden de klap ... Blykber wie it pânser fan hege kwaliteit. Sa kaam de SU-100 yn it korps ...
  Alice wie net yn it minste ferrast:
  - Haw ik echt miste ... Dat is ûnhandich, of sa beynfloedzje wûnen my.
  Sniewytsje skeat wer en seach mei skerpe eagen nei de resultaten fan de sjitterij. Angelica skeat har ek yn 'e eagen ... Mar nee, it duorre net.
  Alice flústere in gebed:
  - Kûgel, kûgel wês krekt, wy binne foar de Saak, foar Kristus!
  Nee, it mist net, it is gewoan dat de optyk wurdt beskerme troch te dik en heechweardich pânserglês. Sniewytsje realisearre dat gau genôch... En de spoaren fan de Dútske wûndertanks waarden opblaasd troch granaten. Sa brokkelen de skarnieren oer it asfalt. Men soe sels sizze kinne - absurd! De tanks binne ymmobilisearre, en yn teory soe it nedich wêze om om te kommen, mar de ferwaarme Sovjet-auto's ride fierder, dûsje se mei skulpen ...
  As der in protte treffers binne, is dit in protte ljochte klappen yn wanten op 'e holle. Fan 'e earste kear is it net ôfsnien, mar dan sammelet it stadichoan, en d'r is sa'n ding as in technyske knockout.
  Sa is it pânser, it splitst út in searje hits en brokkelt ... Dat is wêrom de trend fan super-swiere auto's net wûn yn 'e wrâldtankbou. Hoewol't it liket kinne jo meitsje de beskerming fan 'e heechste klasse.
  Lykwols gie Brittanje yn 'e Churchill-tank de wei om it pânser te fersterkjen, sels yn it neidiel fan de bewapening. Allinnich de Challenger wie in harmonieuze masine yn ferhâlding (fjoer-pânser-manoeuvre). Mar yn dit ferbân, tanks hawwe altyd west ynnovatyf. Hoewol yn termen fan gearstalling, AG-25 bleau unsurpassed yn de tredde wrâldoarloch.
  Mar it is al "begraven". Alice en Angelica feroare doelen, en sette oan it wurk op ynfantery, kanonnen en Faustniks.
  No fochten de krigers direkt yn Berlyn sels. Der wiene in protte, in protte jonge fjochters. En dat folwoeksenen al yn eardere fjildslaggen útslein waarden, en no binne alle mantsjes mobilisearre, fan tsien jier ôf, of noch jonger.
  De famkes fochten ek, mar net massaal. Dochs wie Hitler, wat in meunster hy wie, gjin foarstanner fan it stjoeren fan froulju nei it front, sjoen de oarloch as in suver manlike affêre. As it lykwols giet om it ferdigenjen fan 'e haadstêd, kinne d'r útsûnderings wêze op' e regels.
  Alice mijd it sjitten fan jonges ûnder de sechstjin op prinsipe. Hoewol't guon fan 'e útblaasde Fritz wiene frij behendig wielding faustpatrons.
  Der wiene in soad ferliezen ûnder Sovjet tanks, en in protte ynfantery. Oare huzen waarden hast bedutsen mei liken. D'r binne in protte masinegewearen yn Berlyn, en MP-74 assault rifles wurkje ek effektyf. Tonnen en recoilless slaan.
  Gedrach effektyf fjoer en Russyske troepen. Hjir wer de Elis oanfal. Rolling oanfal fleantugen, en swier fjoer út anty-fleantúchgewearen en masinegewearen.
  Russyske troepen sûnder pauze besykje de festingwurken mei ien gooi te oerwinnen. Mar de ferdigening is sterk boud. Hjir wurdt it gebou nommen, in trijekleurige flagge wapperet der grutsk oer ... En ynienen, wylst it eksplodearret, brokkele de muorren del, en ferpletterje ferskate fjochters.
  Alice fronst swier.
  - Lânminen wurde kontrolearre troch radio. D'r binne ek mynfjilden dy't sappers net sjen kinne.
  Angelica, dy't faak en senuweftich sjitten, grimearde fan 'e pine yn har ferskate wûnen, gurgling lilk, iens:
  - Ja, de Fritz makke problemen. Benammen tankkolommen ... Hjir sille, blykber, de strjitten swier ynstutsen wurde moatte mei lead en bloed!
  Alice pakte in âld man op. Hy liet de faustpatron falle, it wapen fleach del, en eksplodearre by botsing, wêrtroch't in steapel stof opstie. Achter him botste, skodzjende syn fuotten yn bastskuon (!) En de pake sels. Syn karriêre is foarby. En nei de izeren krúsen te oardieljen wie de karriêre hearlik, der wie sels in ridderkrús fan it izeren krús. It is sels nuver dat sa'n kavalier as wapen in Faustpatron keas, dêr't sterke jonges meast mei bewapene wurde.
  Angelica belibbe gjin bysûndere foaroardielen en skeat de jonge Faustist, bleatsteld fan efter de muorre, yn syn bleate foet. De jonge foel, syn bonke wie brutsen en hy kreunde lûd. De readhierige duvel, einige yn 'e efterkant fan 'e holle, merkend:
  - Barmhertigens yn 'e oarloch, oars as in iepenbier famke, kostet mear, mar kin net tefredenens jaan!
  Alice antwurde:
  - Allinne in persoan mei in wier ferheven geast twifelet net om barmhertigens te bewizen oan 'e fallen!
  Angelica snoof ferachtlik.
  - Hjir fladderje jo wer Sniewytsje mei de tonge. Kinne jo net wat slimmer sizze?
  Alice sei strang:
  - Is it echt dapperens om in ûngelokkich bern te deadzjen?
  Angelica snoof mei noch gruttere ferachting.
  "Wie jo sels gjin moardbern?" En no bist noch in minderjierrige famke, net tute troch in man. Start de doedelsak dus net, mar sjit leaver! Faak en goed. En ha gjin meilijen foar de blazers, se hawwe gjin meilijen foar jo of ús soldaten yn it minste!
  Alice, ynstee fan te antwurdzjen, feroare har posysje ... Yn in grutte, hoewol frij ferneatige stêd, hat in sniper útwreiding, in protte doelen, in protte slachtoffers.
  En der binne in protte bleate fuotten jonges, grypt troch in patriottyske ympuls om Berlyn te beskermjen. En soms binne se net hiel goed bewapene, gewearen, fausts, molotov cocktails, mar se fjochtsje wanhopich. Dochs binne groepen jonges al sichtber - fêstbûn troch Russyske soldaten.
  Mar hjir is ien fan de jonges yn in skuorde tunika, tilde de hannen omheech en gie as it wie om oer te jaan. Syn bleek, útmerle antlit, mei bloedige pissjes en fersonken wangen, wie strang en fol wanhoop.
  De Russyske soldaten stekken de hannen nei him út... De jonge luts wat en yn ien kear mei in brul eksplodearre! Fragminten fleagen fier, en stikken bloedich fleis.
  Alice tocht by harsels, wat flústere it Dútske jonkje op it lêst? Gebed oan mem, God of helmonster Adolf Hitler? Wat dreamde er yn de lêste sekonden? Wat hasto ûnthâlden?
  Angelica sei somber:
  - Dit sil ús ôfkeare fan 'e minne gewoante om jonge bisten te fangen. Sjoch hoe't se leafde begripe! Wy moatte it hiele Dútske folk útroege!
  Alice protestearre mei klam:
  - Net! It is net rjocht! De Dútsers binne in grut en tige talintearre folk. En as der degeneraasjes ûnder har binne ... - Sniewytsje, doe't se seach dat har partner in famke mei in gewear mei in gewear helle, stiek har yn 'e kant. Doarst net in bern deadzje! Se is goed.
  Angelica wreed, as in hongerige en ferwûne (en se is echt ferwûne!) Panter snapte. Har blik waard prikelend fan haat.
  - Sjochst net, it is in bern dat op ús soldaten sjit!
  Alice makke resolút beswier, en stiek de loop fan har gewear tusken har rûne en folsleine famkesboarsten:
  "Dan sjit my!" Sûnt ik soe hawwe hannele yn har plak yn krekt deselde wize, ferdigenje de haadstêd fan myn heitelân!
  Angelica flokte.
  - Beeftearigens! Mar dêrom hawwe jo net meilijen oer de âld man, mei it ridderkrús, lykas in protte oaren?
  Alice antwurde sûnder wifkjen:
  Want dit is oarloch! - En foar Angelica, foege se derby. - En yn 'e oarloch binne d'r regels - ridders deadzje gjin bern! Dizze regel wurdt hillich observearre yn alle romantyske wurken!
  De fjoerduvel blafte yn antwurd:
  - Fermeitsje dy net! Sjit better op âlde minsken. Jo hâlde net fan seniliteit!
  Alice knikte entûsjast mei de holle.
  - Gjinien beskôget in túnman dy't ôfsnien âlde, ferfallen sjit in meunster. Mar te ferneatigjen de jonge shoots is zapadlo!
  Feroaringen fûnen plak yn 'e foto fan' e slach, "Salamanders" ferskynden yn 'e loft as muggen op in fjoer. Se foelen de Russyske Alekseys oan mei al har fury, sjitten út 30-millimeter kanonnen. Sovjet piloaten namen de striid.
  Alice feroare har prioriteiten en feroare it sjitten nei fleanmasines. Yn 't algemien is in fleantúch, sels as it sa monoblok as de HE-162, in djoere auto, en syn ferneatiging is weardefoller as in infanterist of sels in SS-offisier.
  Wier, hjir wie dúdlik dat it nivo fan oplieding fan Dútske piloaten net wichtich wie. Wierskynlik fjochtsje begjinners dy't echt net witte hoe te stjoeren en te sjitten. Lykwols, sûnder ûnderfining personiel waard verdund mei ferskate betûfte aces, dy't feroarsake grutte problemen.
  Benammen by it sjitten op leechmanoeuvreerbere Alekseys. En de fjochtersdekking wie tige let. Behalven as der ek PE-2's wiene dy't se besochten te brûken op taktysk nivo.
  Alice, nei't se in pear nijkommers delslein hie, konsintrearre har fjoer op betûfte azen. It wie wichtich: om safolle mooglik gieren út te slaan, se net wees Russyske bern te litten.
  Tagelyk belibbe de sniewite ingel sa'n sterke geastlike opheffing, dat se út 'e longen song;
  Wat is tsjinst oan it heitelân?
  Dit wurk - dat jout wille oan ús!
  Wy tekenje freugde - ynspiraasje,
  Wy skele net oer de njoggende weach fan stoarmen!
  
  Foar it Heitelân kloppet it hert heftich,
  Elkenien moat foar har fjochtsje!
  En dan komt der in prachtich mearke,
  Wêr't yn 'e leafde mar ien hazze is - in liuw!
  
  Mar gjin liuw waard ynienen in leffe hazze,
  Krekt brocht de moed skuins!
  Wy moatte net lije, lije,
  Wolken fuort - fonkelje in gouden striel!
  
  Wy famkes binne driuwende krigers,
  Wy sille fjochtsje, groet it memmelân!
  Wy hawwe ommers sa'n geast en krêft,
  Hokker psalmen sjonge de aartsingelen!
  
  Dit liet giet oer dapperheid oer eare,
  Oer hillige leafde, net fleislik!
  Wy sille tegearre mei God foar altyd wêze,
  Demon fuort mei hopeleas langstme!
  
  Foar my, Kristus de Grutte Kriich,
  Hy is foar gerjochtichheid, freonlikens!
  Ja, wy hawwe in protte bloed fergetten
  It spyt my foar de fallen foar it libben, ik sil net opnij lêze!
  
  Mar wy hoege gjin ferlies te tellen,
  De Heare de Almachtige sil elkenien opwekke!
  Sil jaan út in royale, syn lean,
  Fersterkje ús krêft, swurd en skyld!
  
  De dappere is eins ûnstjerlik,
  It befettet de kearn fan dit libben!
  It gelok sil nei ús komme, leau der yn,
  Brek de tsjinstanner mei lilkens!
  
  De wrâld is soms as in hel,
  Gjin oarder, gewisse, leafde!
  Bittere, ferdwûne kersen,
  De hiele lykwicht - it tsjuster fan minussen, nullen!
  
  Mar it lok sil gau op ierde komme,
  De minske is de skepper fan syn eigen bestimming!
  D'r sil libben en dea wêze yn machtige macht,
  Lit ús dwaan wat de foarâlden net koenen!
  Alice, sûnder oerdriuwing, makke histoarje, sloech merken út, lykas it stopjen op in naaimasine mei sjitten, fan 'e machtichste Luftwaffe-fjochters, en de rest fan' e Dútske piloaten, dy't de oerbliuwsels fan har fjochtsgeast ferlern hawwe, lutsen har werom yn eangst.
  Allinne op dit stuit foelen de famkes wer oan. Twa lange SS-mannen en in pear sterke jonges út de Hitler-Jeugd klommen nei har ta en ... Ynstee fan te profitearjen fan it oermjittige entûsjasme fan de krigers foar it sjitten op loftdoelen om sniperen út in hinderlaag te sjitten, besleaten se se libben te nimmen . Of miskien de fabulous skientme, dy't noch mear eroatysk waard troch de wûnen en wurgens fan 'e famkes, brocht har winsk om de finzenen foar har eigen doelen te brûken.
  Yn elts gefal hat in kontslach op 'e efterholle Alice, dy't yn in feitlike steat fan trance wie, in lange tiid útskeakele, doe raasde de Fritz op 'e hege Angelica.
  Lykwols, de fûle duvel, sels slim ferwûne, bleau de meast gefaarlike tsjinstanner. Se moete refleksyf de grutte SS-man mei in slach yn 'e liif. Hy hikte, de mûle wiid iepen, it drooljen gie út en dit karkas soe fan it dak fleane. Ja, hoe't it yn bakstiennen botst ...
  Angelica, dy't it skot fan in oare faksist mijde, sloech him mei har elbow yn 'e rjochter legere punt fan 'e kin, yn in hoeke nei it sintrum. As jo sa slaan, kin sels in mylde klap in fjochter mei in grutte tekstuer útslaan. En Angelica sloech profesjoneel, mei draaien fan it lichem en draaien fan it skouder.
  De kaak barste, de nazi foel yn in djippe, hast fatale knock-out. Twa jonges út 'e Hitlerjugend mei ikehouten eikelplakken die de mûle iepen, útademen:
  - Och, Rush-held!
  Doe raasden se op har, swaaiend mei sapperske skoppen. Nei twa reuzen liken jongerein dy't net âlder as fjirtjin of fyftjin seagen net bang. Wier, iken eikels op 'e kragen seine dat dit in elite of kommando personiel wie. As Angelica in reguliere soldaat wie, soene dizze jonges in bedriging wêze. Mar foar in Sibearyske frou ferhurde troch readhiem izer en lead, dit binne sied.
  Angelica makke in ferrifeljende beweging, en in freon, draaide de skien as in fanke en heakke de jonge, hy fleach op 'e kop, flitsende sportlaarzen op spikes fan alloy stiel. Se binne dúdlik net lokale bleate fuotten. Mar in oare jonge besocht har mei syn foet te slaan, mar fansels net mei súkses, om't er sels fuort fleach, mei syn rêch pynlik ferûngelokke. Angelica gearfette:
  - Dit is de technyk fan Rush-held!
  En Oleg Rybachenko, ûnderwilens, fong Adolf Hitler. De Führer besocht fuort te kommen op in fleanende saucer, mar syn heldhaftige bern skeat út in spesjale slinger mei in stik antymaterie. En slagge om troch de laminêre jet te brekken.
  Doe't de Führer en ferskate fan syn bewakers besochten fuort te gean, helle it heroyske bern har yn. Mei ien burst, de terminator jonge maaide de Führer syn bewakers del.
  En hy pakte Hitler sels mei de bleate teannen fan in bernefoet by de noas. En smiet him del.
  Op dizze 30 april 1957 wie de oarloch mei it Tredde Ryk hast foarby.
  Oleg Rybachenko krige de heechste oarder fan Ruslân: "Jezus Kristus" waard úteinlik in generaal. Wylst noch in jonge.
  Ruslân anneksearre alle lannen fan 'e wrâld. En makke in wrâld ryk.
  Der wiene flechten nei oare planeten fan it sinnestelsel.
  De genêskunde bleau wat efter en Vladimir de Tredde stoar yn 1992 hommels, nei't er fjouwerenfyftich jier korrizjearre hie - de doer fan it bewâld fan Ivan de Ferskriklike oertsjûge.
  De alvejierrige pakesizzer George de Earste fan 'e kening stie de presto op. En syn mem Maria waard de regintesse. Oant er achttjin jier wie.
  Oleg Rybachenko tsjinne foar hûndert jier, mar net ûntslach. Nei 2004, de jonge begûn te groeien. En yn 2010 waard hy in sechstjinjierrige, tige kreaze, burdleaze, mar ekstreem gespierde jonge man. En sa bleau er op dizze prachtige leeftyd fan sechtjin. As froulju fan dy hâlde, mar jo hoege de feart net te skearen.
  Yn 2021 begon de earste minsklike flecht bûten it sinnestelsel.
  Foar no moat it hiel lang duorre hawwe.
  Oleg Rybachenko, as ûnstjerlik, waard de kommandant fan 'e earste ynterstellêre ekspedysje. De Ivige Jeugd stimde der gau yn. Foar him roun de tiid hurder as foar oare minsken, en hy wie net bang foar âlderdom.
  De terminatorjonge song foar it begjin in hiel gedicht, rjochts ûnderweis komponearre;
  Ik bin in pionier fan it lân fan 'e Sovjets,
  En tagelyk, de tsaristyske generaal ...
  Ik kin de fijannen fan Ruslân ta ferantwurding neame,
  De Wehrmacht skuorde útinoar!
  
  De bleate jonge sloech de nazi's,
  Fijannen fan Ruslân koel útroege ...
  Nee, oardielje it bern net strang,
  De Hillige Rod sels keas him foar de striid!
  
  En wêr't hy gewoan net dúdlik wie,
  Hokker fjildslaggen hat de jonge net west oan ...
  In sniedrift baarnt de bleate fuotten fan in bern,
  Hy is op ien of oare manier sels Gods ideaal!
  
  Yn fjildslaggen wankelden de redouten,
  De jonges fochten dy woede te wurdearjen ...
  Russyske soldaten fochten tige moedich,
  In akkount iepene, d'r is al in straf!
  
  Ik wie in pionier yn fûle fjildslaggen,
  Op bleate fuotten smite granaten...
  En tute it famke rjocht op 'e lippen,
  Want fansels bin ik in cool bern!
  
  Mar de Dútsers binne gewoan fanatyk,
  Se binne seker prachtige fjochters ....
  Yn 'e striid is de jonge al offisier wurden,
  Pakes en heiten binne grutsk op de jonge!
  
  Ik lit de nazi's it Heitelân net ferslaan,
  Ik sil de Fritz Rus jaan om dat te oerwinnen ...
  Ik leau dat wy ûnder kommunisme sille libje,
  Unoerwinlike Russyske held-bear!
  
  Ik focht Japan as in jonge,
  Ik groei net op, want foar in ieu jonge ...
  Fong dejinge dy't in machtige klomp wie,
  De minske is ommers grutter as apen!
  
  De famkes fjochtsje ek bleatefoet,
  It is ommers handiger, en de laarzen binne strak ...
  Soms binne der stjerren as saucers
  Mikado sil in dappere kaput wêze!
  
  No, de fascist sil jo in granaat krije,
  Se sil brekke mei deadlike krêft ...
  Ik sil in serenade sjonge foar it famke,
  En wy sille fleane nei de stjerren!
  
  Ruslân is in glorieuze macht,
  Se is prachtich en de kleur yn 'e maitiid ...
  Ruslân en Gods gloarje wachtet ús,
  Hoewol't ik bin in bern, ivich en bleate fuotten!
  
  Se fochten mei Wilhelm, en heksen mei my,
  Oer it ferslaan fan de Kaiser-rezjiminten ...
  Nou, nou is de fijân bleek,
  De bear bleatte syn skerpe tanden!
  
  Us Komsomol-leden binne net minder,
  Se binne beauties, se sille mei in fûst slaan ...
  Se gongen sels nei it front,
  No, de fijân sil in ezel wurde!
  
  En wêr't wy gewoan gjin fjildslaggen fochten,
  Wy hakken koel mei it swurd fan 'e fijân ...
  En sa spesifyk joegen wy Hitler,
  Wat in grutte blizzard!
  
  Ruslân is it memmelân fan Svarog,
  Se kaam rjocht op út 'e ruïnes ...
  Yn God is alles sterker as de soart,
  In Russyske cherub sweeft oer ús!
  
  Famkes hâlde fan fjochtsje op bleate fuotten
  En se binne sterker, witte net te finen ...
  Ik haw granaten yn in sterke tas,
  Wy sille Berlyn yn kinne mei in tank!
  
  Dat wy yn dy fjildslaggen wiene,
  Wy rêden de finzenen út 'e strop ...
  Wy sille gau kommunisme sjen sjen,
  Lannen al keninklike dappere famylje!
  
  It heitelân sil heger wurde as de moaie stjerren,
  Dêryn skine ús famkes as in kwasar ...
  It is gefaarlik om mei myn famke te fjochtsjen
  Se slacht in hurde slach!
  
  No, wat krigen de nazi's dreech,
  Fan ús ôf rûn dy Fritz yn ien kear ....
  Dwaande kilometers draaie
  Wy slaan dy net yn 'e wynbrau, mar yn 'e eagen!
  
  Wy earje Rod, en bidde ta Svarog,
  Wy hâlde fan Lada - de mem fan 'e Grutte goaden ...
  As er op in drege wei giet,
  Gjin ferlet fan wurden fergrieme!
  
  De rykdom fan Russen kin gewoan net mjitten wurde,
  Se wit gjin ein ...
  Wy moatte stevich leauwe yn leafde fan God,
  Wy binne ommers net it skaad fan guon mieren!
  
  
  Fertel de bruorren sille tegearre mei Ruslân wêze,
  Wy sille elkenien ferslaan en de swakke beskermje ...
  Hoewol't wy soms ûnthâlde mei fertriet,
  Mar wy sille de fallen grif wer opwekke!
  
  Myn Ruslân, do bist in hillich lân,
  Jo sille net moaier wêze yn 'e wrâld ...
  It famke rint bleatefoet troch de snie,
  Se liket net mear as tweintich!
  
  Ik leau yn einleaze oerwinning
  Dat Ruslân sil foar altyd bloeie ...
  Dat der lekker fleis foar it iten komt,
  Wat komt ús lândief net!
  
  Yn Ruslân sil alles bloeie, leau my,
  En lit ús grappenderlik nei Mars fleane...
  Wy sels begûnen de rjochters te leauwen,
  En alles yn it Heitelân sil de heechste klasse wêze!
  
  AMERIKA WAS EARSTE IN DE FIGHT
  Op 20 april 1941 ferklearren de Feriene Steaten de oarloch oan Nazi-Dútslân. Yn dit ferhaal, de senuwen fan Roosevelt koe net ferneare, en hy, ûnder ynfloed fan de publike miening, besletten om mei te dwaan it bloedbad. De Feriene Steaten waarden hieltyd beskuldige fan fertraging yngong yn 'e oarloch foar in lange tiid, en yn it algemien net iepene in twadde front.
  Hoewol sels yn it fjirtichste jier, de bûnsmaten waarden net smiten yn 'e see as gefolch fan gelok. En doe kamen de Feriene Steaten yn 'e oarloch sûnder taret. De Führer besleat it Barbarossa-plan út te stellen. Dêrnjonken fielde hy dat de USSR in folle hurder nut is om te kraken as men fan it Finske bedriuw oardielje kin.
  En earst besette de nazi's Joegoslaavje en Grikelân. En dan it eilân Kreta.
  Mar de beslissende klap waard jûn op 22 juny 1941 nei Malta. In grut tal fleantugen, wêrûnder bommewerpers, die hjir mei. En doe kaam de lâning. Dizze kear mear organisearre en suksesfol.
  Malta is fallen en de Dútsers geane wer foarút. Dizze kear yn Libië. Wêr't fjouwer ekstra tankdifyzjes ynset binne. En de fûst fan Rommel ferpletteret de Britske posysjes. Pal Tolbuk. En doe yn augustus en begjin septimber waard Egypte ferovere.
  In bataljon fan moaie famkes út de SS "Wolves" naam diel oan de fjildslaggen. Se fochten bleate fuotten, en yn ien bikini. En har bleate soallen ferbaarnen it sân fan 'e Sahara. Mar de famkes fan dit fochten allinnich effektiver.
  Egypte foel... In part fan de Dútske troepen ferhuze nei Sûdan, en in part gie nei Palestina en Irak.
  Tagelyk namen de nazi's Gibraltar en begûnen har troepen oer te bringen nei Marokko en Afrika te feroverjen.
  Dêrby moat opmurken wurde dat Hitler en Stalin holden in persoanlike gearkomste yn Stockholm. En dêr fersekere Stalin fan syn freonlike neutraliteit, en sei dat de USSR net te folle nedich wie. Mar hy wegere om mei te dwaan oan 'e oarloch.
  De Führer besleat in kâns te nimmen en Afrika te ûnderwerpen. Dit soe sawol grûnstoffen as slaven foar yndustry leverje. En jo kinne fia Iran nei Yndia gean.
  De Dútsers feroveren Irak en Koeweit, en yn 'e winter besette se it hiele Midden-Easten.
  De wolffamkes peddelden dêr mei bleate fuotten. En yn 'e maitiid begûn in kampanje troch Iran nei Yndia.
  De Wehrmacht rûnen, lykas de horden fan Genghis Khan, troch Perzje en fleagen Yndia yn. Japan ferplettere Amearika en Brittanje op oare fronten. By Midway waarden de Amerikanen slim slein. En de Hawaïaanske arsjipel waard ferovere troch samoerai.
  It súkses fan Japan yn 'e slach fan Midway waard fasilitearre troch fjouwer ninja famkes dy't skeaten del alle fleantugen fan' e Amerikanen dy't besocht te fallen de skippen fan it lân fan 'e Rising Sun.
  Japan wûn in grutte oerwinning. De famkes fochten ek bleatefoet en yn mar in bikini, en dit makke har lichems sa gefoelich. En benammen ta fleantúchvibraasjes.
  En hja ferpletteren de Amerikanen tige fûleindich ... Yn 'e simmer en de hjerst fan' e twaenfjirtich jier ferovere de Wehrmacht hiel Afrika, en it lân nei Birma, en ferienige mei de Japanners.
  Kolossale boarnen wiene ûnder de kontrôle fan Dútslân. Boppedat, de talintfolle Speer waard de keizerlike minister fan bewapening en munysje.
  Om de loftdruk op Brittanje yn jannewaris 1943 te fergrutsjen, ferklearre de Ryksdei "Totale oarloch".
  De produksje fan fleantugen naam hurd ta. De mear avansearre Yu-188 bommewerpers en de Focke-Wulf jager-bommewerper, en ek de machtiger DO-277, gongen massaal yn 'e searje.
  De Dútsers drukten Brittanje. Yn 'e maitiid fan 1943 ferskynde de ME-309, dy't gjin gelikense hie yn bewapening en flechteigenskippen. Lykas in noch machtiger Yu-288, en spesjale lâning gliders by steat om te ferpleatsen sawol planeten en seis-motor ferfier fleantugen.
  De nazi's letterlik ferneatige Brittanje mei de grûn, en har ûnderseeboatfloat ferdronken aktyf elke chip dy't nei de metropoal fear. En yn augustus 1943 fûn in amfibyske lâning plak yn Brittanje. Yn 'e fjildslaggen waarden de Tigers, Lions, Panthers testen, en sels de Tigers -2 en Mouse wiene ryp.
  Brittanje foel ... De Japanners op see sloegen de Feriene Steaten en joegen sels in arterij yn Panama oer oan de Amerikanen.
  Amearika, allinich, frege om genede. Roosevelt wie aardich pissed off.
  Hitler stimde net mei frede, en syn troepen klommen yn Kanada. De operaasje om Yslân te feroverjen gie hast sûnder ferlies. En doe ferhuze de Dútsers troch Grienlân.
  It fjirtichste jier ferrûn yn fûle fjildslaggen yn it Westen. It Tredde Ryk hie strieljagers. Ynklusyf de bommesmiter. Ferskriklike fjouwer bommesmiter Yu-488, en jet "Arado", assault oanpassings fan auto's.
  Ek propeller-oandreaune fleantugen wiene op har bêst, benammen de TA-152. Dizze evolúsje fan 'e Focke-Wulf wie tige suksesfol en ferneatige Amerikaanske auto's.
  Mear perfekt wie de Dútske MP-44 submachine gun en wetterstofperoxide ûnderseeboaten. De Panther-2 waard de wichtichste tank, en stie kop en skouders boppe de Amerikaanske Shermans. De Dútsers as gehiel oertroffen de Feriene Steaten yn termen fan technology, en harren middels makken it mooglik om te nimmen yn kwantiteit.
  Under de Dútske asen wie Marseille in wier fenomeen. Hy skoarde sa fluch dat hy as earste yn trije fleantugen twa kear it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten bekroand waard. En dan foar fjouwerhûndert fleantugen mei it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. En foar fiifhûndert Grutkrús fan it Izeren Krús.
  Foar sânhûndertfyftich fleantugen waard him in spesjale priis takend: it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten.
  Dêrneist krige Marseille ek in militêr fertsjinstekrús mei diamanten. En foar tûzen fleantugen krige er de Stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  It wie gewoan in horror foar de FS.
  Dútse troepen passe Kanada maklik troch, en de nazi's en de Japanners gongen troch Meksiko en foelen de Feriene Steaten oan.
  It wie as libbe yn teken. De Dútsers drukten. TA-400 bombardearre Amerikaanske stêden en fabriken, en brocht letterlik totale horror. En de Yankees bezweken oan ferpletterjende slagen.
  De Dútsers rieden op en de Amerikanen kamen te ferpletterjen, benammen de tankbemanning fan Gerda.
  It famke drukte mei de bleate teannen op de joystickknoppen en ferplettere de Amerikanen.
  Se smiet de Shermans en bruts troch harren tuorren.
  En gûlde boppe har longen:
  - Gerda hâldt fan deadzjen! Hjir is Gerda!
  En Charlotte, as in bleate hakke, sil drukke en in deadlike ûntslach stjoere. Sil de fijân ferpletterje.
  En laitsje, bleat syn tosken:
  - Ik bin in romte famke!
  Hjir slacht Kristina, en ek mei har bleate teannen, brekt it harnas fan 'e tank.
  En roppe:
  - Foarby de Aryske grinzen!
  Magda sjit ek mei kolossale krektens, en mei har beitele bleate fuotten.
  En koarjen:
  - Foar de oerwinning fan kolossale krêften!
  De Amerikanen hienen it tige swier ... It fjirtichste jier wie in tiid fan nederlagen en rampen foar de Feriene Steaten op alle fronten.
  Mear avansearre Dútske selsridende gewearen fan 'e E-searje ferskynden yn fjildslaggen, benammen de E-10 en E-25. En se ljocht en fluch joegen de Yankees yn 'e hoarnen. Tsjin de tiid dat de FS har oerjoegen op 30 jannewaris 1945, wie de earste E-50 oan it front oankommen. Dizze masine wie noch ûnfolslein mei in gewicht fan mear as sechstich ton, hie frontale harnas fan 150 mm romp, en 185 mm fan 'e foarholle fan' e turret. En de kanten binne 82 mm ûnder de hellingen. Dat is sawat te fergelykjen mei de "Tiger" -2. True, de motor mei in blower en supercharger joech macht oant 1200 pk. En it gewear wie 88 mm 100 EL, en hiel akkuraat en pânser-piercing.
  En sa sloech de fijân wanhopich.
  En úteinlik ferskynde in fleanende skûtel. Eva en Gertrude, twa bleate skonken en bikini-beklaaide famkes, blinken út. En it waard frij cool mei ferpletterjende handouts.
  En sa waarden Amerikaanske fleantugen sloopt.
  Mar hjir is de oerwinning. En de Dútsers, tegearre mei de Japanners, sille de USSR einigje.
  De ynvaazje is pland foar 22 juny 1946. Tsjin dy tiid hiene de Dútsers in grut oantal tanks út 'e E-searje stimpele. Benammen de E-50 waard ferbettere en de motor en oerdracht wiene ien blok, dwers, en de fersnellingsbak siet op 'e motor. It ûnderstel is ek lichter wurden, en guon fan 'e eleminten binne út 'e romp ferpleatst. De hichte fan 'e masine is ôfnommen, en it gewicht is sakke nei fiifenfjirtich ton. De E-75 waard ek lichter oant santich ton en fermindere syn massa. En de motor waard machtiger yn 1500 pk en gasturbine. Tagelyk de dikte fan it pânser fan 'e foarholle fan' e toer is 252 mm, en de kanten binne 160 mm ûnder hellingen. En de foarholle fan it lichem: 200 mm top mei in grutte helling, en 160 mm ûnder mei in grutte helling. Sides fan 120 mm en plus skylden fan 50 mm.
  Sa, de E-75 waard in min of mear rinnende tank, en tagelyk wie it perfekt beskerme út alle hoeken. En hy hie twa soarten gewearen: 105 mm yn 100 EL barrel lingte, en 128 mm yn 55 EL barrel lingte.
  Foar it fjochtsjen fan tanks is it earste type gewear folle better.
  De USSR op dit stuit, fansels, net stean stil. Yn ferliking mei echte skiednis hie hy in foarsprong fan fiif jier. Yndustriële produksje yn dizze tiid, neffens offisjele gegevens, hast ferdûbele. Hoewol't it yn werklikheid wie oer in tredde oerskatte. In protte tanks en fleantugen waarden produsearre. As op 1 juny 1941, de USSR hie 22.600 tanks, en nochris trije tûzen tankettes en ien en in heal tûzen selsridende gewearen. Doe kamen op 1 juny 1946 noch tritich tûzen tanks by. Fansels waarden mear auto's produsearre, mar de natuerlike ferfal. Sa, de USSR hat trije en fyftich tûzen tanks yn tsjinst. Dêrfan, de meast massive T-34-76. Mar der binne ek ljochte auto's. En ferâldere BT en T-26, en oare tanks dy't noch klear binne foar ûntmanteling. En nochal in protte swiere. En net allegear die bliken geskikt te wêzen. De KV-3 ferskynde yn augustus 1941. It gewicht is 68 ton, en it gewear is 107 millimeter en de mûlsnelheid fan it projektyl is 800 meter per sekonde. En yn septimber, de KV-5, ek in 107 mm en 76 mm kanon. En hûndert ton. En fan maart 1942 yn 'e searje kaam de KV-4 mei in gewicht fan 108 ton, en deselde wapens as de KV-5, allinich de frontale harnas wie net 170 mm, mar 180 mm. In protte, mar sûnder rasjonele oanstriidhoeken. Dizze tanks E-50 perfekt trochstutsen fan in ôfstân fan 'e striid. Dizze auto hat frontale harnas mei grutte hoeken, en it is hast ûnmooglik om te brekken troch de tank foaroan. Dit is gjin "Tiger" -2, de mear avansearre nijste masines hawwe folle mear tilt hoeken.
  De USSR fierde gjin oarloggen, nei Finlân, en Stalin stie net út. En de technology yn 'e USSR gie net neffens de meast avansearre gewearen. De KV-searje ferhuze ek nei swierdere modellen. Yn febrewaris 1943 ferskynde de KV-6 mei in frontale harnas dikte fan 200 mm, bewapening mei in 152 mm kanon en in 76 mm kanon, en in gewicht fan hûndertfyftich ton. En yn maaie 1943, en KV-7 waacht 200 ton, en trije kanonnen tagelyk: 152 mm en twa 76 mm.
  T-34-76 maklik te meitsjen en alsidich tank allinnich yn 1944 waard opwurdearre mei 85 mm kanonnen en in gruttere turret.
  T-34-85 ferskynde. En hja waard de wichtichste masine. Produsearre yn lytse hoemannichten en lichte amfibyske tanks en BT - tsjil-tracked. Yn 1944 ferskynde de KV-8, mei in gewicht fan twahûndert en fyftich ton, en kanonnen fan 152 mm en twa 85 mm. Mar superheavy meunsters hawwe net rjochtfeardige harsels. Krekt Stalin waard fuortfierd troch gigantomania.
  Mar de Dútsers ferlieten de super-swiere Mûzen. De wichtichste tanks wiene de medium E-50 U en de swiere E-75. Yn lytse hoeveelheden ek E-100. Lykas selsridende gewearen E-10 en E-25. Se binne lyts, mar sa mobyl en effektyf.
  Yn de USSR, foar it begjin fan 'e oarloch, selsridende gewearen wiene net genôch ... Yn dit ferbân, Sovjet-Ruslân bleau efter. En oant no ta, fan likernôch twa tûzen, en de measten fan harren binne yn 76 en 85 millimeter kaliber. De SU-100 ferskynde net ... Sûnt de praktyske ûnderfining fan 'e oarloch wie net genôch. Yn 'e USSR, nei de KV-8 yn dizze searje, waard it gewicht net mear ferhege. De KV-9 wie bewapene mei 107mm kanonnen en twa 76mm kanonnen. In KV-10 mei gewearen fan 107 mm en twa 85 mm. Utsein foar de T-34-85, de USSR hie gjin súksesfolle tanks. Wheeled-tracked foar de oarloch op it grûngebiet fan Ruslân paste net goed. De T-54, in mear avansearre, waard noch ûntwikkele. KV-11 ferskynde letterlik oan 'e foarjûn fan' e oarloch. Om Dútske tanks te bestriden mei in 122-mm-kanon en twa 76's, en in KV-12 mei in 122-mm en 85-mm kanon.
  De oarloch liet letter de wreedheid fan de KV-searje sjen ... De lêste KV-13-tank ferskynde al yn de oarloch mei ien, mar oan de oare kant in 203-mm-kanon. Dat wie teminsten wat by steat om de nazi's te bestriden.
  Yn de loftfeart rint de USSR ek efter: der binne gjin strieljagers. True screw MIG-7 en MIG-11, en Yak-9, Yak-11, en LA-5, en LA-7 ferskynde. Mar fansels, Sovjet fleantugen binne gjin wedstriid foar Dútske jets. En boppedat hawwe de nazi's ek diskoteken. Dat kin net delsketten wurde út lytse wapens.
  En in hiele oanbod fan ferskate soarten auto's. En fjochters, ynklusyf tailless "Gotha", en allerhanne oare masines. En ME-262 X, dat hat in snelheid fan 1200 kilometer per oere, en fiif lucht gewearen. En noch machtiger mei sân ME-362 luchtgewearen. En wêr te konkurrearje mei sokke USSR. En XE-262 is in mear avansearre en vooral goedkeap jet fighter. En ME-1100 mei wjukken dy't feroarje sweep.
  En TA-283 mei in lange romp. En in protte oare heul krêftige en perkussive dingen.
  En de TA-400, en foaral de jet TA-500, dy't elkenien sil wekke en elkenien grappich ferpletterje.
  En dit binne, lit ús sizze, meunsters.
  En stopje de Dútske auto's net ... Hoe't se slaan ...
  De Dútske loftfeart om 2:30 Moskouske tiid wie al opstien. Winged meunsters wiene tariede te fallen op Sovjet boaiem.
  De Dútske piloaten Gertrude en Adala, slapping harren bleate fuotten, klommen yn in twa-sits XE-328, yn in jet masine - dit is in meunster mei tsien luchtkanonnen.
  De rein wie krekt foarby en de famkes lieten sierlike, hiel dúdlike spoaren fan har bleate skonken efter.
  Se wiene sa ferliedlik dat de teenagers dy't op it fleanfjild tsjinne, gierich de bleate fuotprinten mei har eagen opsloegen, en sels de jonges begûnen folsleinens te swollen. Yn 't algemien wiene d'r in protte piloaten - de gefjochten lieten sjen dat froulju, ûnder gelikense omstannichheden, twa kear it oerlibjensnivo hawwe as manlju. En dat betsjut dat se effektyf binne. En Hitler, fansels, is net sa'n persoan om meilijen te nimmen.
  Yn it Tredde Ryk sels waard polygamy offisjeel ynfierd - it rjocht op fjouwer froulju. Dit is heul praktysk. Mar net te passend yn kristlike tradysjes. Gjin wûnder dat fascisme siket nei in nije foarm fan religy. Hitler hâldt der op dat it monoteïsme is, mar sa bysûnder - mei in pantheon fan heidenske, âlde Germaanske goaden. Fansels wurdt Hitler sels yn dit pantheon boppe alles pleatst as boadskipper en boadskipper fan de Allerheechste God.
  Sa hâldt de Führer fansels tige fan himsels te kultivearjen.
  Gertrude en Adala lansearje har multyfunksjoneel oanfalsfleantúch de loft yn, dat ek de rol fan in jager kin spylje.
  Warriors binne tige selsbetrouwen. De Russen hawwe gjin jetfleantugen, en it is net wierskynlik dat se de oanfal fan 'e tigers fan' e himel kinne ferneare.
  Gertrude gromde:
  - Ik bin in ridder fan in baarnende stream ...
  Adala befêstige entûsjast, har tosken bleat:
  - En ik sil elkenien skaakmatje!
  De famkes laken. Se drukten har bleate hakken op 'e pedalen en draaiden it jetoanfalsfleantúch.
  It wie noch tsjuster, mar yn it easten stie al in streep ljocht. De famkes fluiten... De romten fan Ruslân sweefden al ûnder harren. De froulike krigers giggelen en knypeagen nei elkoar. Se binne sa ekstravagant en moai.
  Hjir sette Sovjet-auto's nei har ôf. De skroef Yak-9 is faaks de meast massa-produsearre masine ûnder de lêste releases. Net al te bewapene, mar relatyf goedkeap en mei in bytsje harnas. MIG-5, flugger, mei masinegewearen. MIG-3 is in earder model. LAGG-7 is wierskynlik de fluchste en meast bewapene fûgel. Yn 'e lêste modifikaasje binne d'r safolle as trije 20-mm-kanonnen.
  Mar dit binne allegear propeller-oandreaune masines - jetfleantugen binne net makke. En de Dútsers fiele har tige selsbetrouwen.
  Gertrude sjit tsien luchtkanonnen ôf. Se sloegen 30 mm en twa 37 mm kanonnen. Se raze as in fûle warrelwyn troch Sovjet-fleantugen. De reade piloaten besykje lykwols te ûntwykjen en nei de sturt te gean.
  Adala manoeuvrearret op dit stuit. Jo kinne gjin Dútske auto frontaal nimme, mar yn 'e sturten komme is fraught. Foar de USSR is de oanfal net ûnferwachts. Anti-fleantúchgewearen binne al lansearre. Explodearre skulpen gloede yn it tsjuster.
  De Dútsers belibje in bepaalde nervositeit. It like dat se al sa folle sjoen hiene dat neat jo fernuverje soe, mar ... Sovjet-piloten binne dapper en binne net bang foar ferliezen. Neat om se bang te meitsjen. Mar ûnderfining is net genôch. It Dútske fleantúch komt maklik út 'e dûk en sjit de Sovjetauto del. Brekt in oar yn stikken.
  De krêft fan Dútske wapens is tige grut. Dit is in komponint wêryn de Fritz in grut foardiel hat oer Ruslân. Mar de snelheid fan 'e nazi's is kolossaal.
  Adala fersnelt en brekt foarút. En Gertrude sjit raketten op 'e fijân. Advys wurdt ûntfongen troch de tosken. Guon munysje is rjochte op waarmte of lûd.
  Adala flústert:
  Se sille ús net deadzje!
  De famkes draaie har auto... Se besykje cool te wêzen. En dan ramt in Sovjet jager in tichteby lizzende Dútske jetoanfalsfleantúch. En hoe't it begjint te skuorjen, en te splitsen. Sawol loft as loft.
  Gertrude flústere:
  - Gekke dea!
  De krigers wiene dúdlik yn 'e war, en se kinne sa ramd wurde.
  Tanks bewege nei de grins. De legindaryske bemanning fan Gerda, Charlotte, Christina en Magda.
  Fjouwer krigers wisten harsels mei gloarje te dekken troch sawol de Britten as de Amerikanen te fjochtsjen. Tidens de fijannichheden mei Amearika, de beauties behearske de Panther-2 tank. Net in minne auto, superieur oan de Shermans sawol yn bewapening as yn frontale harnas. De lettere "Pershing" hie praktysk gjin tiid om oarloch te meitsjen. Ja, en hy is gjin rivaal foar de "Panther" -2.
  Doe wûnen de fjouwer famkes de legindaryske bekendheid. Hoewol't yn it algemien harren glorieuze paad begûn yn it ienenfjirtichste jier. Himmler oertsjûge de Führer om frouljusbataljons te besykjen yn gefjochten, fan spesjaal oplaat Ariërs.
  It fjochtsjen liet sjen dat froulju hielendal gjin swakke skeakel binne en goed witte hoe te fjochtsjen. En tagelyk minder ferliezen drage as manlju. De krigers fochten ek yn 'e ynfantery, en sloegen har bleate fuotten op it waarme sân fan 'e Saharawoastyn. En behearske de tanks. Nei't testen de "Tiger", yn fjildslaggen mei Brittanje.
  It lot fan 'e Panther tank die bliken nijsgjirrich. Yn 'e echte skiednis spile dizze bêste en twadde grutste tank fan it Tredde Ryk in grutte rol yn' e Pantsval. Yn it alternatyf, de "Panthers" hast net fjochtsje. Se wiene amper op tiid foar de oanfal op 'e Britske metropoal. Mear avansearre en krêftige "Panthers" -2 gie yn 'e searje foar fjildslaggen tsjin de FS.
  En no hawwe de fjouwer in noch machtiger en perfekte "E" -50 krigen, ûnderskieden troch sterke wapens en beskerming.
  De krigers fielden har tige selsbetrouwen. De kontrôle fan 'e tank is de meast moderne mei joysticks. De nijste auto. Sels de gasturbinemotor. Mar der binne ek genôch "Panthers" -2. Fjouwerentritich is gjin rivaal foar sa'n masine.
  Gerda lei yn in leunstoel del. Se wie bikini. Famkes binne al wend om healneaken te fjochtsjen. It waarme sân fan 'e woastyn ferbaarnen har bleate fuotten, de kiezelstiennen fan 'e bergen prikke har bleate soallen. Mar de krigers bruts hielendal net en wrijven net ôf yn poeier.
  De kommandant fan 'e bemanning, dy't in protte prizen krige, sisde:
  - En no is Ruslân tsjin ús! Nije aventoeren en oerwinningen wachtsje!
  Se skodde har wite as sniekop. Natuerlik blond, heul moai en bruin.
  Charlotte glimke.
  Dit famke hie koperread hier dat baarnde as in flam. Ek in skientme, mei in brûnzen tan. Yn in bikini, brune, spier. Mei bleate fuotten, stompe op waarm sân en skerpe stiennen.
  De fjoerige duvel sei:
  - De Russen binne miskien ús meast fanatyk tsjinstanners!
  Christina ferhefte har stim. Har hier is kopergiel, ek baarnend as in flam, mar mei in gouden tint. En deselde tan, spieren, en skientme. Ekspressyf en tagelyk sêft gesicht. En in bikini. Skonken dy't hawwe stimpele foar milen op in hurde en baarnende oerflak, mar hawwe net ferlern harren genede en glêde linen. De bleate teannen binne kreas ôfsnien en tige behendich.
  It readhierige famke frege:
  - Wêrom tinke jo dat?
  Magda antwurde foar har. Dit famke hat wyt-goud hier, huningblond. Hiel moai, spieren, mei in ekspressive gesicht, en saffier-smaragden eagen. De skonken binne ek ferhurde, mei rûne hakken en rjochte teannen. Miskien hat Magda it meast teare gesicht, hast myld, nettsjinsteande har moedige kin. Gerda sjocht der bygelyks hurder út. In bytsje sêfter as Christina, en wat pervers as de heks Charlotte.
  Magda merkte op:
  - Se hawwe in totalitêr systeem lykas ús. Se binne dêrom hurder!
  Gerda glimke en antwurde:
  - Sowjet tanks binne in boskje skrootmetaal. Wy moatte net bang foar harren!
  Magda antwurde sêft:
  - Yn de KV-searje sit it fol mei mastodonten. Benammen de KV-14.
  De famkes giggelen. De lêste tank wie echt in "masterstik" - de swierste masine mei trije gewearen: twa 152 mm en ien 122, mei in gewicht fan trijehûndert ton, en in frontale harnas fan 200 mm. Ien fan 'e meast mislearre modellen yn tankbou. It wie hielendal net mooglik om sa'n tank te ferfieren. En de auto is gewoan in fergriemerij fan jild! De KV-10(B) kaam ek yn 'e searje - in masine mei trije 107 mm-kanonnen en in gewicht fan twahûndert ton, in soarte fan tankfernieler.
  Net it bêste idee om twa gewearen op 'e tank te setten. En sels mear as trije. Hjir liet Stalin fansels tiranny sjen. En sterk bemuoide mei it lân. Lykwols, der waard ek ûntwikkele in tank út de rige Isov. Mar ek grut en swier. It ienige ferskil fan 'e KV-searje is in besykjen om it pânser op in rasjonele helling te setten. Mar it Reade Leger fierde gjin oarloch, en dêrom ferbettere de technyk net folle. En d'r wie gjin fjochtpraktyk fan it brûken fan masines.
  Yn 't algemien brûkten de Dútsers fjouwer jier fertraging yn ferliking mei de echte skiednis mear fruchtber.
  De readhierige Charlotte drukte har bleate teannen op 'e joystick. Op de grinsbunker ûntslein. In shell fan 105 mm rekke it Sovjet-gun en draaide it om. De combat set begûn te skuorre, en de skulpen detonearre.
  De reade heks siet:
  - Ik bin in skriklike ridder - op dyn knibbels wylde! Ik sil de fijannen fan it Heitelân fan 'e ierde wei feie!
  En it gnizen fan peareltoanen, en de glâns fan smaragden eagen. De famkes binne echt top.
  Christina giechelde en antwurde:
  No sil ik sjitte!
  En ek skeat op 'e fijân. In Sowjet 76mm kanon ûntslein. De granaat rekke mei in swierder gewear op de hellende foarholle fan de E-50 U. En rikochet ôf. It klonk gewoan yn 'e earen fan 'e famkes.
  Gerda sloech har bleate fuotten en tjirre:
  - Wat in passaazje!
  En se sels skeat it folgjende skot ... Dútse tanks skeaten op it Sovjet fersterke gebiet. De E-100 wurke ek. Dizze masine blykte ek in ôflaat fan 'e mûs te wêzen. Net in hiel goed idee foar in twa-gun tank. De E-100 is al staakt.
  Ynstee komme assault-oanpassingen fan 'e "E"-searje de searje yn. Mar dizze wurket noch. En fjoer projektilen.
  Charlotte glimket skril en skoddet har bleate foet.
  - Oarloch is in skriklike steat, mar it boeit as in spultsje!
  En it famke skeat, en hiel passend.
  Christina bleate har pearlyske tosken. Se is in fleiseter, rôfdierige panter.
  Sovjet gewearen sjitte, en foar har binne minefjilden. Dútske teletanks binne yn beweging. En de oanfalsbommewerpers wurkje mei in wyld brul.
  Râneposten rôlje om. Hitler syn horden gongen de grins oer.
  Magda merkte net al te pittich op, en sloech mei de bleate foet op it harnas:
  - Wy feie in sterke ferdigening fuort, mar stielen paniken!
  En sa begûn de oarloch mei de USSR. Wat fan it begjin ôf foar Sovjet Ruslân sa net slagge.
  . DIEL TWA
  De krigers knypeagen inoar oan. De Sovjet ferdigening wie frij machtich. Benammen in protte min. En dit fertrage de Dútsers. Mar se wisten dochs foarút te gean.
  Bommewerpers wurken op Sovjet-posysjes, en oanfalsfleantugen kamen ek fan boppen. Haasten yn 'e djipten fan' e ferdigening fan it Reade Leger en TA-400 en TA-500, ien fan 'e meast formidabele oanpassingen fan' e bommewerpers. Safolle as seis motoren, ynklusyf jet ones. En se bombardearje en ferneatigje Sovjet stêden.
  Gerda, sjittend, sei mei in glimke:
  - Yn 'e striid binne wy bisten, mar mei de geast fan in man!
  En wer fjoer. Ferwoaste in Sovjet-kanon. Yn 't algemien is dit in famke fan' e heechste echelon. En it is sa cool.
  De E-50 skeat op Sovjet-posysjes, sels praktysk sûnder skea te wurden. De hellende harnas fan 'e auto mei cemented stiel joech poerbêste ricochets. Sowjet-skulpen koene de Dútsers net iens goed krassen.
  Christina tocht oan de tests fan 'e "Tiger". Doe wie it de earste massa-produsearre Dútske tank. Gjin fan 'e skulpen koe feroarsaakje skea oan de Tiger. De Britten foelen ûnder syn klappen. Mar hjir is in santjin-foet kanon, trochstutsen yn 'e foarholle. Doe stoaren de famkes hast. En dit waard ûnthâlden troch de strider. Hoe ticht wiene se by de bonke âlde frou mei de sjit, har izige azem fielde.
  It famke wreau har bleate soal tsjin 'e hoeke. Se woe echt út 'e tank springe en rinne. Se is sa'n direkte strider.
  Christina song mei aplomb:
  - Blauwe mist, en oeral bedrog!
  De krigers giggled ... Harren fideo wie tige sexy en erotysk.
  En it gewear wurke en skeat. Se tocht der net iens oan om op te hâlden. Elkenien stjoerde shell nei shell. Brekke de Sovjet-posysjes yn chips en fragminten.
  In liet klonk út 'e luidsprekers efter;
  De soldaat is altyd sûn
  De soldaat is klear foar alles ...
  En stof as fan tapiten,
  Wy komme út 'e wei!
  En net ophâlde
  En net feroarje skonken -
  Us gesichten skine
  Glanzende laarzen!
  oer de ferbaarnde flakte,
  Achter de meter meter
  Se geane nei Oekraïne
  Soldaten groep sintrum!
  En wer falt de krêft fan in jetbommewerper op Sovjet-posysjes. En wer wurde ferneatiging en hiele fersterke gebieten opsmiten. En de gewearen fleane yn allerhanne rjochtingen ôf.
  Ferskate tsientallen Dútske tanks sjitte tagelyk en ferniele alles.
  Gerda fielt as in Bagheera op jacht. Hjir is de earste line fan Sovjet ferdigening al ferneatige. Mar de soldaten fan it Reade Leger swarmje noch en sjitte op de Dútsers.
  Under de striders binne ek pioniers. Jonge Leninisten gongen frijwillich by it Reade Leger oan. De measte jonges binne bleatefoet en yn koarte broek. Se drage harsels, drokte.
  En de pioniers stjerre...
  Charlotte, dy't it fjoer lei, grommele:
  - En de pioniers, dat is it ding, it hiele lân seach!
  Se skeat op de Russen, en Christina, sisde gif:
  - Wy lykje as falken, sweve as earnen!
  En wer liet se in fûle glimke út. Prachtige famkes...
  Ferskate Dútske tanks ferhuze ûndergrûns. En se ferskynden yn 'e efterkant fan' e Sovjet troepen, wêrtroch panyk en scribbling masinegewearen. De nazi's ferskynden as muggen út in nachtmerje.
  E-50 seach de beweging fan fjouwerentritich troch de optyk. Gerda bleat de tosken en begûn de loop te wizen. Sovjet masine mei in lytse toer T-34-76 en tige mobyl. Besykje dizze en krije it. It famke is al frij betûft, mar de Sovjet auto is noch altyd oars as de Amerikaanske Sherman.
  En de ôfstân nei it Russysk is hast fiif kilometer.
  It famke krast har bleate hakke, Charlotte kitelet it tusken de teannen. De famkes giggelje.
  Dan sjit Gerda op de Russyske auto. De skulp raast hiel ticht, hast krast it harnas ... Mar noch foarby. Gerda slacht argewaasje mei de fûst op it metaal.
  Magda fertelt har partner:
  - Do sloech it korps! It sil makliker wêze om dêr te kommen!
  Gerda jout de joystick oan Magda en flústert:
  - Do dochst it sels!
  Magda song entûsjast:
  - De ierde is yn 't patrijsgat, de ierde is yn 't patrijsgat ... - It famke naam de joystick mei har bleate fingers en drukte op de knop, troch te sjongen. - De ierde is te sjen yn 'e patrijspoort!
  En har projektyl rekke krekt de basis fan 'e Sovjet-tank. De auto barste en splitste. It begon te baarnen ... Sowjetskelpen barsten yn 'e liifmoer.
  Magda skodde mei de bleate fingers en krokte:
  - Sjoch hoe't ik it krige! En jo sizze ...
  Charlotte sûpte, en liet har tongen sjen.
  - Wy prate wer, yn ferskillende talen!
  Nije Sovjet auto's ferskynden. Fjouwerentritich gongen earst. Beweechbere en tal fan auto's. Doe ferhuze wy fan 'e BT-searje. Dit is in ferâldere tsjil-rups type. De antediluviaanske T-26's wiene ek foarút, dy't net by steat binne om oars as it krassen fan Dútske harnas. Krachtigere en swierdere HF's gongen oan 'e ein. En in protte fuotsoldaten.
  Christina giechelde en grommele:
  No, wy sille se sjen litte!
  Dútse auto's iepene fjoer fan in lange ôfstân, besykje de Sovjet-ynfantery op 'e grûn te pinjen. Se ferneatige ek tanks en oare libbene wêzens.
  Sowjet-oanfalsfleantugen ferskynden ek yn 'e loft: de ferneamde Ilys. Se foelen de Dútske formaasje oan. De fjochters fan Hitler rieden op har ta. It wie in echte dump. Dútske XE-262 jachtfleanmasine, hiel flink en flink mei manoeuvreerberens. Se oanfallen Sovjet technology, drukke as in izer.
  Charlotte skeat wer. Ik kaam yn 'e Sovjet BT, en grommele:
  - Dizze tekst is gjin mearke... It mearke sil foarút!
  E-50 stoppe en wjerspegele de Sovjet tsjinoanfal. Net tige betûfte kommando smiet de tank reserve eins nei de slacht. En Russyske auto's waarden rekke - as hinnen yn in pluk. En hja fochten har yngeand.
  Gerda skeat in skot, bruts de foarholle fan de fjouwerentritich en hyske:
  - Wat is de Skepper - in ferwûne hel!
  Charlotte ek ûntslein, hawwen fûn it doel, Sovjet auto ferhuze yn in rjochte line, en de famkes slagge om te sjitten. En yn it algemien, dizze fjouwer fan 'e ferskynsels.
  De reade harpy song:
  - Us gif deadet elkenien!
  En de krigers bleaunen te sjitten, en lieten har tosken sa sterk en grut as hynders.
  Christina twittere mei aplomb:
  - Us gif deadet elkenien!
  Magda sloech de fjouwerentritich, blafte:
  - Dit is ús resultaat!
  Veronica, Oksana en Natasha, tegearre mei oare famkes, ferliet de omsingeling. It bataljon fan famkes krige opdracht om werom te lûken nei efteren, om't de krigers praktysk gjin anty-tankwapens hiene. Stalenida Pavlovna hie ûnderfining fan de oarloch, tsjinne as frijwilliger yn Spanje. En ik begriep dat de frontier troepen koe net wjerstean de tanks fan de "E" rige. De famkes sloegen lykwols ferskate transporteurs út, mar leine sels ferlies.
  No ferdwûn it bataljon en luts him werom.
  Veronica, Oksana en Natasha, nei't se har laarzen útstutsen, gongen bleatefuotten, en yn ljochte blouses. Sovjet-troepen binne net ree om swiere tankkolommen ôf te kearen. En der is gewoan neat te brekken troch de E-50 tank. De ienige kâns is in skea oan de spoaren. Mar yn dizze masine lizze de rollen op aparte karren, en it is heul lestich om se út te skeakeljen.
  De famkes ferhuze nei it easten troch de bosken, en yn lytse groepkes. Se liken tige oandwaanlik. Se rôlen de broek op, en yn allinnich ljochte shirts. Lang, blond, wat krullend hier streamde del. Bleate fuotten wurde noflik troch it gers tikkele, en soms komme bulten oer. Alles sjocht der ekstreem eroatysk út. De boarsten litte sjen troch tinne shirts.
  Veronica, dy't it gers mei har bleate foet harket, seit argewaasje:
  - Ferdomme - de oarloch is krekt begûn, en al moatte jo weromlûke!
  Oksana, waans blond hier wat readich wie, gnyskjend har tosken, antwurdet:
  - En ik hie gjin spesjale yllúzjes! Hitler ferovere hast de hiele wrâld... Besykje mei sa'n mannichte, jo kinne it oan!
  Natasha skodde har sniewite hier en sei:
  - Elkenien wol it behagen... It is dreech om mei har om te gean! Trou wêze is net maklik!
  Veronica knikte. Har hier is sa gouden en moai. Se is geweldich.
  Mar Victoria ynhelle harren. In readhierich famke. Hier is as fjoer. En sa oangripend. De wyn waaide en, sa't it liket, is it de proletaryske banier dy't wappere, sa'n flammend hier.
  Victoria die har shirt út en bleatlein har romp. Har boarsten wiene fol, har tepels wiene skarlaken, as klaprozen. Moaie strider. En har sterke, trained lichem wurdt bleatsteld.
  Natasha giechele en bleate ek har romp, en seach:
  - En ús lichems binne prachtich ... Wy binne gewoan amazons!
  Veronica skodde har holle.
  - Is it net te radikaal - de boarst bleat te lizzen! Jo moatte de regels fan fatsoen folgje!
  Victoria skodde har holle en skodde har reade krullen.
  - Yn in kommunistyske maatskippij - de regels fan 'e moraal, it begryp is relatyf. - It famke skodde har bleate boarsten, har skarlaken tepels glinsteren tige ferliedlik. - Neaken wêze is gjin sûnde. Mear krekter, it begryp sûnde is prysterlik, mar ús leauwe is frijheid fan boargerlike moraal!
  Natasha befêstige, skodde har weelderige en elastyske boarst:
  - Tichter by de natuer! Tichter by natuerlik! En natuerlike bleatheid!
  Oksana glimke ek en bleate har romp. Eins, yn 'e waarmte fan 'e simmer, hoe noflik is it as de boarsten bleat binne. En de wyn waait se. In moai famke, en neakenens komt. Alle famkes binne atletysk, mei sifers, de neakene lichems fan 'e krigers sjogge heul harmonieus.
  Moaie famkes rinne it paad lâns. Se binne sa adorable en heul oantreklik.
  Veronica tjirp, skodde har holle.
  Mar it is hielendal net estetysk noflik!
  Victoria skodde har holle negatyf.
  - Net! Wy hawwe grutte lichems! En wy sjogge neaken gewoan geweldich!
  Natasha knikte, en sprong oerein, sei:
  - It wie goed om neaken te wêzen ... Hjir kaam Iljitsj mei in gewear!
  Oksana streake har boarst en piepte:
  - Yn feite, myn boarstbyld is super!
  Victoria song entûsjast:
  - Och, famkes, en wy binne oerfallers! Portemonnees, portemonnees en portemonnees! Wy hawwe dollars sjoen - bergen fan goud!
  Natasha, skodde har bleate boarsten, song mei in glimke:
  - Se wiene eartiids neaken, bleate fuotten, min!
  En har fjouweren barsten út laitsjen. De famkes spanden mei bleate fuotten, tilden de bleate hakken op. Moaie krigers. Efter harren binne rêchsekjes en PPSh oanfalsgewearen. Leuke krigers, heul prachtich.
  Veronica sei sêft:
  - Foar God binne wy allegearre gelyk... En wy sille ferantwurdzje moatte foar loslittenskip!
  Natasha giechelde en antwurde mei alle fêststelling:
  - Der is gjin God! Dit is in mearke!
  Victoria, skodde har neakene, brune boarsten, rôp entûsjast:
  - God is útfûn troch de machtigen fan dizze wrâld om de minsken yn ûnderwerping te hâlden!
  Veronica skodde har gouden holle negatyf.
  Wa makke dan it universum?
  Victoria giechele en antwurde:
  - De universums sels groeie as blêden op in beam. Se groeie út it neat. Doe't yn fier ûneinichheid in beam yn it hielal begûn te groeien út 'e kratsje, en sûnt doe in protte universums ferskynde.
  Natasha giechelde en stiek har tonge út, en sei:
  - It is hyt! Kinne wy de broek út?
  Victoria stipe it idee:
  - It is in geweldich idee!
  En alle trije famkes kamen unanym fan har broek ôf, bliuwend yn har slipje. En wat hawwe se sterke en spierlike lichems. Gewoan prachtich, en aerobatics.
  Oksana song mei wille:
  - De kakkerlak hat antennes, it famke hat neaken slipje!
  Allinne Veronica bleau oer mei har broek oprôle en har shirt oan. Se antwurde ferwytend:
  - It is net goed om sa neaken te wêzen! Wat as se ús sjogge!
  Natasha giechelde en antwurde:
  - En lit se sels sjen! Ik hâld fan manlju te stimulearjen!
  Victoria giggle, skodde har hast bleate dijen, antwurde:
  - Mannen binne jiskefet - gewoan skuorre!
  En sloech in frisse skimmel mei in bleate foet, foege se ta:
  - Wat is it moai om in hynst te nimmen en der op te riden!
  Oksana sei mei in glimke:
  - As se dy aaie, is it moai... Benammen as de mannen jong binne, kreas...
  Natasha herinnerde de famkes:
  - Tink derom, wy hawwe de jonge fongen. In prachtich bern, en foar wis hat hy grutte perfeksje bûten syn jierren!
  Victoria slikte har lippen en sei mei lust yn har stim:
  - It soe geweldich wêze om it te kontrolearjen!
  Veronica blafte fergriemd:
  - Wat ferfelende dingen sizze jo! Sa kinne jo de gefoelens fan minsken net grappich meitsje! Benammen as it om it Dútsk giet, mar in jonge!
  Oksana giechelde en antwurde:
  - Ekskús, mar myn hert is sa fûleindich ...
  Natasha befêstige maklik:
  - De Dútsers geane foarút, en ik wol wat goeds dreame! Bygelyks oer de jonges!
  Red-haired Victoria suggerearre mei in grinnike:
  - En as jo echt manlju fange? It wie sa geweldich!
  Veronica antwurde hurd:
  - Froulju binne fersierd mei beskiedenens, net arrogante oerlêst!
  Victoria skodde har fûle holle negatyf. Se sloech har bleate fuotten en blafte:
  - Net! Der is gewoan gjin grutter wille, sels in man kieze en har op bêd slepe. De readhierige hja-duvel skodde har koperreade krollen en gie troch. - Dat is it om foar de wille yn 'e boskjes lein te wurden, en net de gong del te gean.
  Veronica sei strang:
  - Seks sûnder reden is in teken fan in gek! - En tafoege. - Dat is yn striid mei de noarmen fan de kommunistyske moraal!
  Victoria wie it net iens:
  - Lenin sels sei - froulju moatte gewoan wêze!
  Natasha giechelde en sei:
  - No, ik kin net sizze dat ik my sa op 'e manlju smiet, mar it is moai om in aktive rol te spyljen! As jo sels graach kieze foar wa te slaan! Mar by ús komt it der net op.
  Victoria knikte ynstimd.
  - Ja, wy hawwe allinnich famkes ... Mar jo kinne oer it hek! - It famke tjirre mei in protte wille. - Boeren, muzhiks... Us mannen krûpe iver op 'e búk!
  Veronica skodde har holle negatyf.
  - Nee, dat hat Lenin noait sein!
  Natasha rôp yn protest:
  - Nee, dat is krekt wat Vladimir Iljitsj sei! Under kommunisme sil alles mienskiplik wêze, ynklusyf froulju!
  Victoria giechelde en mompele:
  - Froulju binne goed... Manlju binne noch better! Eh, pakt wurde, dêr ferkrêfte wurde troch in hiel selskip.
  De famkes laken byinoar. En Victoria, gnyskjend, tafoege:
  - En doe sloegen se him mei gewearkolven! En de hakken soene mei in sêfte flam yn 'e brân stutsen wurde en mei korbyt besprinkele!
  Natasha skopte in bult mei har bleate foet en koarde:
  - Hakken binne bliid as se mei bamboe slein wurde! Hjir yn Sina waarden famkes en jonges mei stokken op har bleate soal slein. En se hâlde derfan!
  Victoria song mei gusto:
  - Wat marteling yn Hollywood! Allinnich katten, gjin minsken!
  Veronica sei wiis:
  - Hjir sille jo nei de hel gean ... Jo sille martele wurde, en jo hakken wurde net allinich mei bamboe ferbaarnd, mar ek mei read-hiem izer!
  Natasha song, har fûsten stiif balde:
  - Swarte raaf by de folgjende poarte!
  Victoria, skodde har bleate boarsten, mei skarlaken tepels, gie troch:
  - Wieg, boeien, skuorde mûle!
  Oksana, waans boarsten ek neaken binne, en har heupen skodde, antwurde:
  - Hoefolle kearen nei de striid myn holle!
  Veronica stipe de ympuls, stompe har bleate fuotten:
  - Fan 't drokke hakblok fleach ik wêr't ....
  Natasha raasde fûl, en skodde har bleate boarsten:
  - Wêr is it heitelân! Lit se lelik gûle!
  Victoria sloech en raasde, draaide har heupen, amper bedekt mei transparante slipjes:
  - En wy hâlde fan har, al is se net moai!
  Oksana sisde, en skodde mei har bleate bruane knibbels:
  - Fertrouwe bastards!
  Veronica sei mei in sucht:
  - Wy binne Sovjet-grinswachten. En wy prate as fence hoeren. Is dat mooglik...
  Victoria song yn antwurd:
  - Tankewol Stalin-lieder! Foar domme, lege eagen! Foar it feit dat wy binne as in luis, do kinst net libje!
  Natasha bedrige de reade duvel mei har fûst:
  - No, do sa gjin wynhûn! Jo sille yn in spesjale seksje wêze!
  Victoria sei mei fertrouwen:
  - Meikoarten komme de Dútsers nei Moskou ... En al sil Stalin yn in koai nommen wurde!
  Oksana giechelde en makke beswier:
  Tinke jo dat de útkomst fan 'e oarloch in foarôfgeande konklúzje is?
  Victoria antwurde frij serieus:
  - Hoe oars? Hitler hat mear as de helte fan 'e wrâld ûnder besetting, plus Japan en har koloanjes. - It famke stampte lilk mei har sierlike, bleate foet. - En wy hawwe net iens fatsoenlike tanks! De KV-searje is in parody op auto's. T-34 is dúdlik te lyts. Mar in normale tank is net makke! En pânserboarjende skulpen sille slimmer wêze as Dútske!
  Natasha suchte swier en gûlde:
  - Wy moatte it hjirmei iens wêze! Och, ús tanks binne noch sa ûnfolslein. Hoe sit it mei KV? Ja, se brekke ...
  De famkes waarden stil en harren boartlikens sakke.
  Yndie, al de earste oeren fan 'e oarloch die bliken dat de T-34-76 hat gjin folslein betroubere Fersnellingsbak, en noch mear sa KV rige. En wat is ferkeard, de swierder de tank, de swakker it is oanpast oan beweging. En 200 mm frontale pânser is net genôch om de skulpen fan sels it 88 mm Panther-2-kanon te hâlden, en net dat fan 'e E-50.
  As it ûnferwachts bliek, binne Dútske auto's in folchoarder fan grutte sterker yn frontale harnas en de mooglikheid om in hit te nimmen. En de Sovjet-technology is dúdlik mislearre.
  Yn 'e echte skiednis wûnen de Dútsers lykwols yn' e earste oeren en dagen. Mar se hiene net sa'n oantal tanks en fleantugen, en formidabele jetfleantugen. En der wiene gjin auto's swierder as twaentweintich ton. Yn it algemien bliken de Dútsers yn it ienenfjirtichste jier ferrassend swak te wêzen. En tagelyk, wat frjemd is, wie it ferslaan fan in sterkere tsjinstanner. En no? Alle troefkaarten fan 'e nazi's: fjochtsûnderfining, bettere troepmobiliteit, de mooglikheid om yn te brekken yn ferdigeningswurken - binne yntinsivearre. En de Fuhrer is net trije en in heal tûzen ljocht, en welter tanks, mar tsientûzenen swiere. En jet fleantugen, dy't, yn prinsipe, propeller is gjin rivaal.
  En it Reade Leger is noch altyd better oplaat om oan te fallen dan te ferdigenjen. En se learden de soldaten om de fijân op syn eigen grûngebiet te ferslaan, en syn eigen net te ferdigenjen. Fansels binne guon dingen better wurden. De Molotov-line waard foltôge. Dit is al in plus. De ferdigeningsline op it mêd fan technyk is folle sterker as yn it ienenfjirtichste jier.
  Boppedat binne de troepen noch better mobilisearre as yn de echte skiednis. En ree om de slach ôf te slaan. Mar dochs training yn definsje is net hiel goed. De geast is net te offensyf. Aviation giet earlik troch. En it nivo fan oplieding fan piloaten kin net fergelike wurde mei it Dútsk. Mar de Fritz hawwe sa'n kolossale ûnderfining.
  De machtsbalâns is folle slimmer as yn it ienenfjirtichste jier. Doe de USSR hie fjouwer kear mear tanks en fleantugen, en noch foel del. En no? No hawwe de Dútsers in foardiel yn kwaliteit en kwantiteit. Boppedat, yn tanks, de kwaliteit is o, hoe merkber oan de kant fan de nazi's. Ja, en loftfeart ek.
  Miskien binne de fjouwer famkes dêrom sa pessimistysk.
  Krigers begjinne hielendal net.
  Natasha, stapte op 'e woartels fan beammen, en fielde in tinteljen yn har bleate fuotten, merkte:
  - Wy hawwe de fijannen de rêch sjen litten! Of miskien soe it better wêze om op te stean en mei weardichheid te stjerren!
  Victoria skodde har reade holle.
  Wat sil ús dea feroarje? Allinnich de nazi's sille opskeppe oer in nije oerwinning!
  Veronica stimde yn:
  - Rjochts! Us dea sil allinich fascistyske laurels tafoegje! En jo moatte de lêste wapens krije en de nazi's bestride.
  Oksana merkte skeptysk op:
  - Mar as? Tsjin de E-50, gjin wapens!
  De famkes foelen stil ... En echt, wat foar tank is de E-50? In masine mei in tichte yndieling, ûnder twa meter en grutte hellingshoeken fan it pânser. In soarte fan perfeksje yn tankbou.
  In nije generaasje masines mei gun hydraulyske stabilisator. En it harnas is oerhelle en de kanten, en de foarholle en it eftersteven. Squat type. Yn prinsipe, it swakke punt is de boaiem fan 'e romp, as jo krije tusken de rollers. Mar dit moat ek witte. Derneist hingje de Dútsers op rûpen en skermen - it jaan fan dûbele beskerming.
  Sa krige de Fritz de optimale tank, dy't de SU-100, noch in seldsume selsridende gewear, net koe nimme.
  By it besjitten fan Sovjet-posysjes waarden gaskanonnen en bommewerpers brûkt.
  Mar no fleagen oanfalsfleantugen oer de famkes hinne. Se drige dúdlik te begraven de skientme.
  As se se mar sjen koene, fansels.
  Natasha, dy't har gesicht bleatsjen, sei:
  - Wy binne allegear bitch froulju - de Fuhrer is net cool!
  En op 'e nij stjoerde se in grins nei de nazi's.
  Victoria logysk en geastich opmurken:
  - Hy is net de earste strider, net iens de twadde!
  Oksana merkte serieus op:
  - In "Panther" -2 oan board is hiel mooglik te nimmen. Se hat mar 82 mm pânser ûnder in lichte helling. It sil foar ús gjin probleem wêze!
  Veronica giggle en suggerearre:
  - Miskien kinne wy gewoan sa'n tank meitsje ...
  De famkes rûnen al ferskate oeren sûnder te stopjen. De tiid is foarby de middei. Jo kinne stopje en ite. De minsken yn 'e USSR libbe net te maklik, mar de situaasje yn' e ekonomy ferbettere. Guon fan 'e guod waarden ferkocht oan tige lege rantsoenprizen, guon tsjin hege kommersjele prizen.
  It tredde fiifjierrige plan fan 1938-1942 waard formeel sels oerfolbrocht. Dit waard lykwols berikt troch de lingte fan 'e wurkdei te fergrutsjen, en drakonyske straffen foar absenteïsme. Des te formeeler binne de earste twa fiifjierplannen tefolle ferfolle, mar yn feite is dat net it gefal. It hege nivo fan ynflaasje makke it mooglik om de statistiken te manipulearjen.
  Mar it lân ûntwikkele frij fluch. Miskien net sa fluch as neffens offisjele statistiken, mar... De sifers groeiden. Fabriken waarden boud, produksje naam ta benammen yn meganyske technyk. Ferhege skacht en wapens.
  Stalin koe meitsje in sterke yndustry, mar de Führer wûn tefolle, en it wie net mooglik om te gean mei him. Boarnen bliken folslein net te fergelykjen.
  Mar in goede stoofpot waard al produsearre yn de USSR. En de famkes ieten it mei nocht, tegearre mei sipels en brea.
  Natasha sei lilk, kôgjend fleis:
  - No, wêrom gyng de Führer noch net nei Japan! En kom nei ús!
  Victoria, dy't har bleate foet hurd op 'e slach sloech, antwurde:
  - Dwaasheid ûntrochsichtich!
  Oksana suggerearre:
  - Ik tink dat de Fritz ús ûnderskatte! Mar yn werklikheid moatte wy dit hiele pak fan Hitler yn stikken skuorre!
  Veronica sei mei in sucht:
  - Wy hiene gjin gelok ... Hoewol't de oarloch yn 'e ienenfjirtichste begjinne koe. Dat wiene de geroften doe!
  Victoria knikte ynstimd, en skodde har bleate boarst, sissend:
  - Wierskynlik sa! Mar blykber Joegoslaavje, en de súksessen fan Brittanje tsjin Itaalje ferwarre Hitler syn plannen. Mar yn feite hat it sels de Fritz profitearre.
  Natasha sloech de mier mei har bleate fingers fan sierlike skonken, en knikte ynstimd:
  - Wis! Yn it ienenfjirtichste jier soe it Tredde Ryk, sûnder swiere tanks en raketartillery, folslein feilich wêze foar ús. Wy soene him weage hawwe ... En sa lei de Fritz de lat omheech.
  It famke suchte swier.
  Victoria seach nei Natasha. Op har bleate, elastyske boarsten en tocht: "lykwols wat in moaiens," wat soe it geweldich wêze om har te aaien. Mar se sei it net lûdop - it is echt ûnfatsoenlik.
  Veronica merkte logysk op:
  - Skiednis hat gjin subjunktive stimming... Eins hie it better west om te staken yn it fjirtichste jier, doe't de nazi's op Frankryk oprûnen. Dan it momint - handiger bart net!
  Victoria snoof ferachtlik.
  - En it pakt ferbrekke? Stalin sil dit net iens wêze! Hy joech syn earewurd om net oan te fallen!
  Natasha lake en sei:
  - Och, hoe foarname binne wy!
  De famkes makken har bôle, stoofpot en sipels klear. Se dronken soere molke út flessen. Wy gongen fierder.
  Har bleate hakken flitsen, waarden griis fan it stof.
  Earne wie it bromjen fan motoren. Dútse tanks wiene yn beweging. Under harren is de grutste E-100. Speer wist mear massive eksimplaren te fersmiten. Mar echt, wêrom hat in tank twa barrels nedich? It is better om twa tanks lichter te meitsjen mei ferskillende barrels as ien mei twa, mar swier.
  E-100 is ek út produksje, mar it kin noch te finen yn de rige. Boppedat hâldt Hitler ek fan mastodonten, en bestelde de hiele searje fan E-5 oant E-100 te hâlden.
  Moai massale E-75 masine mei 128 mm en in gewicht fan tachtich ton. Unifisearre mei de E-50 yn harnas. It is amper it bêste model, praktysk sil it noch slimmer wêze. "Royal Lion" mei in 210 mm kanon, en waacht hûndert ton.
  De famkes klommen op in hege pinebeam en sjogge nei de tanks. "Royal Lion" tank oan de motor fan 1800 pk, in frij krêftige mastodont en flink. De E-100 is ek foarsjoen fan in krêftige motor. De Shturmlev beweecht ek, mei in krêftige 500-millimeter raketlanserer. It is ien fan de meast effisjinte trochbraak masines.
  It lot fan de Lev tank sels wie dûbelsinnich. Hy ferskynde foar de "Panther", en wist te fjochtsjen yn Sweden, Switserlân, en by de lâning yn Brittanje sels.
  Hitler ferovere sawol Switserlân as Sweden, oplein slavenôfspraken op Spanje en Portugal. Dy waarden twongen om har nasjonale munt te ferlitten en it mark oan te nimmen. Sa, falle ûnder de ynfloed fan Dútske haadstêd.
  Tank "Lion" soe brûkt wurde tsjin Amearika. Mar in te swiere auto, mei in net genôch fluch-sjitten gewear, paste it leger net. Foarkar waard jûn oan de mear avansearre "Panther" -2. Dit auto hat it militêr tefreden mei har wapens, en rydprestaasjes, en foaral frontale pânser, binne mear dan wurdich. "Panther" -2 waard de tank fan oerwinning yn 'e oarloch mei de Feriene Steaten. En "Lion" waard ekstreem selden brûkt. "Tiger" wie ek net in hiel produktive tank, amper hawwende tiid om te ferljochtsjen yn 'e fjildslaggen fan' e ein fan 'e twadde en fjirtich jier. En "Tiger" -2 is ferâldere, amper tiid om te ferskinen. De modernisearre "Panther" -2, mei in gewicht fan fyftich ton, wie net minder as de "Tigr" -2 yn beskerming en bewapening, en wie superieur yn rydprestaasjes mei in gewicht fan achttjin ton minder.
  Combat praktyk hat sjen litten dat de "Panther" -2 is signifikant superieur oan de "Sherman" yn combat kwaliteiten, punching dit auto fan in lange ôfstân, oant trije en in heale kilometer, en is praktysk ûntrochsichtich yn 'e foarholle en allinnich tichtby berik is kwetsber oan 'e kant. En dat is lang net it gefal foar alle Sherman-modellen.
  Amearika ferlear nei Dútske jetfleantugen en Panthers, lykas ek de eardere E-25 - in unyk selsridende gewear, mar in heale meter heech.
  De FS kapitulearre ...
  PART TRIJE
  Natasha streake har eigen aardbeien tepel. En mei in strieljende glimke sei se:
  -ik, dy! Hy, sy - tegearre it hiele lân!
  Victoria stipe:
  - Tegearre in freonlike famylje! Yn ien wurd, wy binne hûndert tûzen I!
  Oksana giechelde en wiisde nei de mastodonten, sei:
  - Tank "E" is hiel koart en squat. It sil dreech wêze om him te krijen.
  Veronica sei fertrietlik:
  - God segenje ús!
  Natasha giechelde en tjirpe:
  - Yn Amearika foar it hiele lân, yn Amearika foar it hiele lân, yn Amearika foar it hiele lân - de kânsen binne gelyk!
  Fiery Victoria giggles en raast:
  - Kânsen binne gelyk foar ferskate lagen fan 'e maatskippij!
  En hoe't jo wolle. En har tosken binne moai sa't se sjen litte.
  Oksana kommentearre:
  - As de Dútsers ôfbrekke, sil it har tige slim wêze fan har foarriedingsbasen!
  Veronica giggle en suggerearre:
  Litte wy dan bidde!
  Natasha snoof ferachtlik en skodde de holle.
  - Net! Wy binne Komsomol-leden, wat betsjut dat wy ateïsten binne!
  Victoria warskôge agressyf:
  - En ik bin oer it algemien in militante ateïst! En d'r is gjin God - dit is in medysk feit!
  Veronica sei foarsichtich:
  Mar jo kinne it net bewize!
  Victoria flitse har smaragden eagen agressyf as antwurd. En gniisde mei in glimke:
  - Ik kin! As der in God is, dan moat er ferantwurdlik wêze. It betsjut dat minsken soargje. - It readhierige famke sloech agressyf mei de bleate foet de dennenstamme. - Is it mooglik om in fenomenale kosmyske geast foar te stellen dy't har skepping net skele soe!
  Natasha befêstige maklik:
  - Dat is it! Ommers, wy binne foar God as bern binne foar de Heit, en hy makket neat oer ús!
  Veronica sei foarsichtich:
  Mar ek in soarchsume heit straft syn bern...
  Natasha giechelde as antwurd.
  - Mar fergriem se net!
  Victoria sei lilk:
  - D'r binne echt frjemde manieren fan opfieding yn jo God! Hy naam en ferdronken bygelyks it hiele minskdom en sels ûnskuldige bisten. De fraach ûntstiet, hokker soarte fan faksistyske metoaden?
  Oksana tafoege mei in glimke:
  - En yn it algemien, de ivige marteling yn 'e hel ... Dat is ek in dúdlike overkill, om't gjin metoade fan gerjochtichheid marteling rjochtfeardigje kin!
  Veronica spriek har hannen yn betizing en sei mei in sucht:
  - Ik tink ek dat de floed fan Noach tefolle is. Mar de ierde wie fol mei sûnde foar de eagen fan God ...
  Victoria lake:
  - Ja, de bern bigounen to grapkes to meitsjen. Heit helle in mitrailleur op en skeat dejingen dy't blamerden, en bleau allinnich dejingen dy't rêstiger sieten as wetter, ûnder it gers. De reade bleate har grutte tosken. - Soks wurdt analogy krigen!
  Veronica helle har skouders op en sei sêft:
  - Ik bin gjin pryster om op sokke fragen antwurden te jaan. Mar ik tink dat God dêr redenen foar hie.
  Victoria giechelde en sei:
  - Ja ... Foar in reden foelen se sûnder reden, allinne se seagen elkenien as wie se ferdwûn!
  Natasha suggerearre:
  - Miskien is de Bibel mar in Joadsk mearke. Wêrom soene wy der yn leauwe?
  Oksana spruts har miening út:
  - Jo moatte yn alle gefallen jo eare hâlde. En rekkenje net tefolle op in postúm paradys!
  Victoria giechelde en sei:
  - Ja... Preesters hâlde fan ferhalen! En net hiel oantreklik!
  Veronica sei stil:
  - Mar Jezus Kristus is nochal in oantreklik byld!
  Victoria giggle en skodde har holle.
  - Ik soe net trouwe mei sa'n pasifist!
  Natasha giechelde en sei:
  - Ja, in minske moat foar himsels opkomme... En wat leart de Bibel? Se slaan jo op 'e rjochterwang - draai jo lofts!
  Veronica woe sizze, mar wie dúdlik ferlegen. En doe sette Victoria it yn:
  - Echt nuvere moraal. Of God leart ús fijannen leaf te hawwen, of fersûpt it hiele minskdom yn ien kear. En hoe kin dit ferklearre wurde?
  Natasha antwurde harsels:
  - Ik tink dat de Bibel skreaun is troch talintfolle fisioenen!
  Veronica hat dit langweidich beswier makke:
  - Wa't it sjocht... Mar oars as it bestean fan God is it ûnmooglik om it oansjen fan it Universum te ferklearjen. - Doe fleurde it famke op. Se draafde har bleate, beitelde skonk by de bast lâns en gie troch. - Wat men ek sizze kin, mar it is ûnmooglik om in mear oertsjûgjende ferzje fan 'e oarsprong fan it Universum te finen of út te finen, útsein hoe't God it makke hat!
  Natasha helle har skouders op en frege:
  - En de woartel oarsaak fan 'e ferskining fan God?
  Veronica suchte en antwurde, ferliest fertrouwen:
  - Dit is al in axioma... It moat troch it leauwe oannommen wurde dat God bestiet. En dat it foar altyd bestien hat en gjin earste oarsaak hat.
  Natasha skodde har holle negatyf.
  - By it leauwe de pre-ivichheid fan God akseptearje? Mar ik kin biede om troch it leauwe de ivichheid fan it universum te akseptearjen, mar sûnder de Almachtige ...
  Veronica merkte logysk op:
  - It liket in alogisme. Hoe is dizze ivige saak, en wêr kaam it wei?
  Victoria antwurde fuortendaliks:
  - En wat is logysk - God is ivich... En wêr kaam er wei!? Des te daliks almachtig en alwittend?
  Veronica antwurde mei wanhoop:
  - It hat altyd bestien... Wy akseptearje it troch it leauwe! En hoe is dat mooglik - ûnbegryplik!
  Natasha merkte op:
  "Jawol, wy stean hjir op gelikense foet. Materie moast op ien of oare manier komme. En it ûnfoarstelbere bart. - It famke gnyske en konstatearre fol fertrouwen. - Mar dochs bliuwt de fraach, wêrom't der safolle kwea op ierde is, iepen.
  De oarloch gie troch, en de nazi's kamen djipper en djipper yn 'e Sovjetlannen. En se hawwe grut súkses. En mear avansearre en machtiger apparatuer dan it Reade Leger.
  En ferpletterjende slagen troffen it Reade Leger út it Easten. Japan moat net koarting wurde.
  In freeslike klap foel op freedsum Vladivostok (yn it Fiere Easten, martial wet waard net ynfierd). De measte skippen fan 'e Pacific Fleet waarden ûntwapene yn havens, in protte seelju waarden ek oerbrocht nei it westlike front. Oan de iene kant waarden de oanfallen fan it Land of the Rising Sun ferwachte, mar yn 'e praktyk die bliken dat se net ferwachte waarden. Generaal Yamamoto makke in weddenskip op in simultane staking mei alle krêften dy't brûkt wurde kinne. Amearika, dy't relatyf fluch ferslein, hie gjin tiid om de grutte mearderheid fan 'e Japanske marine te sinken, slachskippen fertsjintwurdige benammen formidabele macht.
  De kaptein fan 'e earste rang, Vasilchikov, krekt op dit oere foar de dawn, spielde kaarten mei oare offisieren fan' e float. De jonges wiene noch frij jong, se waarden hjir efterlitten om te soargjen dat de skippen net hielendal rotten. Vasilchikov wie de ienige dy't rûkte buskruit, hy waard oerbrocht út Leningrad fanwege de needsaak om te wurde behannele foar slimme longûntstekking, oppakt yn in tige bewolkt stêd. De kaptein fan de earste rang, of as oerdroegen oan de grûn troepen, de kolonel, genoaten fan de stilte fan Vladivostok, syn bloeiende strjitten. De winter gie foarby, april gie troch mei freugde, it wie prachtich, waarm, juny wie net yn 'e midden, mar yn' e tropyske sône. De offisieren dronken in bytsje, de goede wodka yn 'e marine winkel, troch de hjoeddeiske noarmen (foaroarlochske ynflaasje ôfskreaun de roebel), is hast goedkeaper as molke.
  De stimming waard lykwols bedoarn troch it nijs dat de folgjende karavan mei Amerikaanske stoofpot net komme soe, wêrtroch't de snack yn priis omheech gie, en ynstee fan it tender Texas kalfsvlees, moasten wy de al saaie fisk mei pickles ite . De amtners besochten ferskate kearen it petear oer it ûnderwerp fan 'e oarloch oer te setten en fregen om te praten oer bepaalde fjildslaggen, mar Vasilchikov bleau stil en lei it petear oan' e kant. Einlings, doe't se him einlings krigen, blafte er:
  - Se sille jo nei it front stjoere, sadat jo de mem fan Kuz'kin werkenne. Begryp dat it buskruit net nei parfum rûkt, mar nei liken!
  In tige jonge marine-luitenant (hy hie krekt epauletten krigen, nei in healjier fan stúdzje, dy't er fuortdaliks fan skoalle yngong) sprong:
  - Dat is wa't wy misse! Froulju! Moaie frou! Wêrom sitte wy allinnich, want de stêd is fol mei iensume famkes.
  De jonges jubelen:
  - Fansels, litte wy famkes sykje.
  De offisier song in romantyk:
  - Wat is it goed om op it gers te lizzen, en wat in lekker ding! Regelje in werynrjochting yn it badhûs, en belje de jonge famkes!
  Vasilchikov rôp tsjin de razende jeugd:
  - Bûten is in útgongsferbod en de famkes sliepe nei hurd wurk! Net elkenien hat it gelok om sa'n dieven plak te krijen, sillich as swit en bloed omrint.
  De offisier pleage:
  - Buskruit rûkt net nei geasten, mar nei liken, allinnich foar partikulieren, kommandanten hawwe gasmaskers mei in filter!
  Vasilchikov fronste.
  - Filosoof! Typysk Spinoza, it bliuwt allinich om te learen hoe't jo de trekker mei jo tonge lûke! En it sil wêze: pah! Ljisk! Ljisk!
  De amtners laken, sels de ruten bigounen to triljen. Vasilchikov tafoege:
  - Jo tonge is geweldich as de geast fan jo tsjinstanner lyts is!
  De junior offisier mompele:
  "Dêr genôch, lit ús in drankje drinke!"
  De rest fan de fjochters raasde:
  - Dat is krekt, skink it! Oant moarnsiten ha wy fansels genôch wodka, mar der sil ek genôch hapkes nei de hel wêze!
  En fjoer wetter yn glêzen getten! Ja, sa begûn it te sieden en te skuimjen, klonk obsene, obsene lieten.
  De doar swaaide ynienen iepen, en de keamer like troch in orkaan útstutsen te wurden. In heech fûleindich famke sprong nei de ofsieren, en makke mei alle macht in bakstiennen muorre mei in ûnfoltôge flesse wodka. It famke rôp:
  - Alkoholisten en boeren! It hiele lân wurket, of fjochtsje, jo binne sillich as bargen. Fergetten oer gewisse en eare! Gjin wûnder dat Lenin sei: dronkenskip is de slimste fan alle ûndeugden, har bysûndere destruktiviteit yn it publike domein!
  De junioroffisier wie al aardich dronken, syn eagen skeinden, en hy rôp werom, en pakte in lege flesse:
  - Do bist hjir wei! No sil ik!
  It famke sloech koart de tean fan har laarzen ûnder de knibbel. De klap like licht, sûnder omfang, mar de jongfeint gûlde en sonk. De flesse foel en bruts. Elkenien hiem, Vasilchikov rôp:
  - Ja, dit binne de tekens fan Anna Vedmakova, in ace-piloat yn Spanje en Finlân. Se hat legindarysk hier, de kleur fan fjoer! Wolkom, Squadron Leader...
  De Witcher knikte.
  - Ik bin noch altyd yn 'e rang fan majoar, en de earste ace-pilot krige de stjer fan' e held fan 'e USSR. Krekt oankommen yn har MIG-5 jager. Wylst de rest fan it squadron is oan it eastfront. Ik waard ynstruearre... No, it is net jo saak dat ik de ynstruksje krige. Yn alle gefallen haw ik jo fernieler nedich om de Amerikaanske flagge daliks op te heffen en nei see te gean.
  Vasilchikov wie ferrast:
  - Wêrom ús?
  De griene eagen fan de Witcher flitsen.
  - Omdat dizze auto wurdt makke yn de FS. It waard levere oan jo ûnder Lend-Lease, en dan folgje allinne myn oarders.
  Vasilchikov grimasearre:
  - De kolonel folget de majoar, en sels fan in oare ôfdieling. Jo hawwe de autoriteit.
  Vedmakova hold in dokumint mei it segel fan 'e NKVD en de hantekening fan' e plakferfangend foarsitter fan 'e haadkantoar en de foarsitter fan' e Ried fan Folkskommissarissen, it haad fan 'e geheime plysje - Marshal Beria.
  - Begrepen! En sûnder mear ado sille jo my allinich hearre! Wat oars barre sil, sil ik net sizze: do bist gjin fiif jier!
  Vasilchikov bûgde:
  - Goed! De fernieler is yn beweging, it is allinich nedich om de seelju út 'e kazerne te ferheegjen en yn twa oeren te farren.
  Vedmakova pakte de jonge offisier by it hier, se wie in kop heger as him en dúdlik sterker:
  - Wat in boer en in dronkaard! Wêrom hawwe jo sa'n ûntbûn team! Dizze keardel liket mear op in kajuit as in offisier. Miskien foar in begjin goed opblaze sadat alle hop derút komt.
  Vasilchikov wie ferlegen:
  - Dit is Pasha Kolobkov. Hy waard stjoerd nei kursussen direkt út de Suvorov Skoalle, neffens in ôfkoarte programma. Hy is noch in hiele jonge, oer twa moanne is syn jierdei sechtjin jier.
  Witcher grimeart:
  - Wow! Mei fyftjin en al in offisier! Dat is wat fersnelling docht! En ik wist net dat molken al titels krigen.
  Vasilchikov helle syn skouders op.
  - Op it kommunistyske front wurde bern betiid grut! Boppedat barde him in ferhaal, lykas hy skreau it bêste ferhaal oer de fantastyske ferdigening fan Moskou, en Zhukov notearre dit en advisearre him om de jonge oer te bringen fan kadetten nei offisieren.
  The Witcher ferbettere:
  - Goed! It is net slim dat er gjin gek is, mar net mear drinke! Ik kin it rûke, en myn noas is as in hûn, daliks ûnder it tribunaal! Eins sille jo der foar betelje. Al in middelbere man, mar himsels.
  Vasilchikov hoest:
  - Eins bin ik twaëntritich, mar ik bin al seis kear ferwûne rekke yn Spanje en Finlân, dat ik liket âld ...
  Vedmakova woe wat sizze as antwurd, doe't ynienen in meunsterlike brul de foarskynlike stilte bruts. It wie as foelen der swiere stiennen út 'e loft, it rútglês barste yn ien kear. Skerven hagelstiennen sloegen op 'e tafel en kamen sels yn 'e hannen en gesichten fan dronken ofsieren. Witcher rôp:
  - Elkenien fuortdaliks út.
  Vasilkov rôp as antwurd, safolle dat hy syn stimbannen hast skuorde:
  - Dit binne tolve inch skelpen! De Japanske slachskippen lykje op jacht te wêzen, dat wol sizze.
  Vedmakova sloech yn argewaasje de muorre mei har boot:
  - Begûn, mar net sa't wy pland hawwe! Hielendal net! Ferdomd, wy moatte fuortendaliks nimme it squadron nei de see en sinkje de float fan it lân fan smelle-eyed apen.
  Vasilchikov mompele:
  - D'r binne allinich wapens op myn fernieler en op in pear lytse troggen. Wy hawwe net iens in antwurd.
  Vedmakova liet har fûst sjen:
  - No, jo moatte kustartillery hawwe! Ommers, net elkenien waard stjoerd nei it westlike front, likegoed as loftfeart. Der wurdt ommers al jierren praat oer it feit dat Japan op elk momint de oarloch yngean kin.
  Vasilkov woe wat sizze, mar wer rommele it, fragminten reinden del. De sirene raasde, warskôge foar de komst fan fleantugen. Vasilchikov kaam oerein en rôp oer it brul fan 'e Witcher:
  - Wy hawwe loftfeart, en kustbatterijen, sels as net yn in folsleine set, binne beskikber. Lit ús antwurdzje!
  De piloat grommele doe't se troch de strjitten rûn:
  - Ik soe mar nei myn jager rinne en ik plant dizze Jappen, it sil net genôch lykje. Se sille noch betelje foar Tsushima, en Muden.
  Vasilchikov stimde yn:
  - Ja, se sille betelje! Ja, sels mei in persintaazje!
  D'r wiene eksploazjes en it te let tjirgjen fan anty-fleantúchgewearen. Yn it algemien, it grutste part fan 'e loft ferdigening fan Vladivostok waard nommen werom yn it ienenfjirtichste jier, te fersterkjen de ferdigening fan Moskou (It waard ferwachte dat Hitler soe strike, mar dan is it foarby!), Dus de meardere punten fan 'e mug -hûs fan it lân fan 'e Rising Sun like net folle omtinken te jaan oan sa'n "lûd". Japanske dûkbommenwerpers lieten spring "kado's" falle mei in piercing gjalp. De klap waard sawol de stêd as de float oanbrocht. Japanske fleantugen binne net te grut, mar flak, mar de slachskippen, krekt oarsom, binne heftich. Oant no binne de Amerikanen deryn slagge om mar twa sokke skientme te sinken, en de oerlibbenen, tegearre mei de krusers, ferneatigje de kust. It like sterk op de smjunt oanfal fan it Land of the Rising Sun op 27 jannewaris 1904. Pas doe wie der gjin loftfeart.
  Vasilchikov fielde dat er fersmoarge fan it rinnen. Hy is gjin superman, mar in ienfâldige man mei sike longen, fongen yn in drege situaasje. En yn Vedmakova hat se him net folle oerhelle. Ik freegje my ôf hoe âld se is, amper mear as tritich, har boarsten binne grut en har skouders binne breed as dy fan in man.
  Vedmakova draaide him ynienen om en swaaide mei har hân:
  - Rin net âld man, folgje my! - Se rôp mei sa'n krêft, dat de lûdsweach har krekt yn 'e earen rekke. - Krij de fernieler sa gau mooglik op see.
  Eksploazjes rommelen tichtby, pún reinde del, ien fan har foel direkt op Vedmakova, en se fong it meganysk mei har hannen. Pilot famke fielde as in doelman dy't mei súkses wûn in penalty, it fragmint wie rûn, waarm en like in bal. Anna fielde ynienen dat der wat floeistof by har earms del streamde. It famke seach nei it fragmint, en doe kaam sels har izeren strider, ferhurde troch trije jier oarloch (Tegearre mei de Spaanske), misselijkheid yn 'e kiel. Se hie in poppe syn holle yn har hannen. Earme famke (dit is te sjen oan 'e koarte pigtails, mei útstutsen eagen. Vedmakova lei foarsichtich de holle op it kreake asfalt en krúst:
  - Do hast gjin tiid om te sûndigjen, net om te libjen! Der is lykwols gjin sûnder grutter as God, dêrom is der gjin gruttere sûnde as ûnferskilligens foar it lijen fan bern.
  Wer, in brul, en fragminten, ien rekke it famke yn 'e laarzen, krassen op 'e hûd. Vedmakova woe al omdraaie en sa rap as se koe nei de baan rinne, wêr't har MIG geduldich wachte op 'e agressive gastfrou, mar ...
  Skerp as in dolkblêd, de blik fan 'e strider seach in ûndraaglike grimas fan pine op it gesicht fan' e kaptein fan 'e earste rang Vasilchikov, doe't syn boppeste part fan it ôfskuorde lichem fleach opsmiten troch de blastwelle. It famke sels ûntwykte it fragmint amper. Se hie al op in stuit har wang op ien of oare manier heakke, sels by de loftslach yn Spanje. As resultaat bleau in djippe litteken, dy't har uterlik foar in lange tiid bedoarn. Wier, yn Sibearje waard se yn 'e kunde kaam mei ien tige sterke tsjoender, dy't, mei help fan salven en it oproppen fan geasten, slagge om te genêzen as wie er nea west, dizze wûne en noch in pear mear. Foar dit, Vedmakova joech him har ûnskuld, wittende de freugden fan froulju. Dêrnei fong it famke de minste kâns om it lok fan 'e leafde mei in man te bite, dat wie heul lestich te dwaan yn' e hillige Sovjet tiden, sels mei har satanyske skientme en fermogen om te ferlieden. It punt is fansels net sasear om de man te oertsjûgjen, mar om te soargjen dat de feestorganisator dit net te witten komt. En der binne safolle oplichters fan alle streken dat in sjit, op in slach en in slach, driuwt se troch. Dat jo sille net echt fersnelle as jo karriêre jo dierber is. Mar sa'n fjouwer moanne lyn, doe't se waard bekroane mei de stjer fan 'e held, foar it fiifentweintichste faksistyske fleantúch delsketten op in rige: se moete yn Beria. En yn 'e hiele Sovjet-elite wie der gjin gruttere frouwekker as it haad fan' e geheime en iepenlike plysje.
  Vedmakova rûn as in lâningsbaan. Boppedat, wat har komselden oerkomt, ferwiksele se de strjitte yn in ûnbekende stêd, wêrtroch't se de ôfstân allinich fergrutte.
  De piloat flechte en herinnerde him: Beria wie ynventyf op bêd, mar net har smaak, keal, búk, net Apollo. Sa waard er nea har leafhawwer. Yn 't algemien binne geroften dat Beria froulju ferkrêfte in dúdlike oerdriuwing. As him in fêst nee fertelde, die de twadde man fan it Reade Ryk yn 'e regel net ta twang. Hoewol wa doart fan de famkes nee te sizzen tsjin sa'n meunster? Beul fan Ruslân nûmer ien!
  Mar hjir waard se in fertrouwens fan Lavrenty Palych. Yn 't algemien waard se ien fan' e earste froulike frijwilligers dy't yn Spanje fjochtsje. Yn feite, in pear Sovjet piloaten diene mei oan dizze boargeroarloch. It liket derop dat Stalin sels net benammen de oerwinning fan 'e sosjalisten woe. En wat logysk is, yn Frankryk wûnen de sosjalisten, skynber links, en de relaasjes mei de USSR waarden allinich minder. Mar tagelyk, sjoen it feit dat Franco in faksist en in boarger is, en it folksregearing fan Spanje lofts liket te wêzen, wie it ûnmooglik om fersiken om help folslein te negearjen. Ja, Sovjet piloaten nedich om ûnderfining op te dwaan, nije apparatuer útprobearje. Yn 't earstoan gie de oarloch mei wikseljend súkses troch, mar doe wist it leger fan Franco, mei stipe fan Italjaanske en Dútske ienheden, Kataloanië te feroverjen. De slach yn 'e loft wie earst gelyk, mar doe ferskynde de ferneamde Messerschmitt. Yn 'e alderearste loftslach fielde Vedmakova de krêft fan dit fleantúch yn ferliking mei de IL-16. Benammen de snelheid, in ferskil fan hûndert kilometer yn 'e oere, liet de faksistyske piloaten sels kieze wêr't, hoe en wannear't se meidwaan oan 'e slach. Twads, de bewapening fan in 20 mm luchtkanon koe sjitte in tripleks IL-16 op in lange ôfstân, wylst de ME-109, hawwende kûgelfrij frontale pânser, holden shots fan in 9,6 mm masinegewear fan in Sovjet jager. Dêrom, om Messer te ferneatigjen, wie it nedich om oan te fallen fan 'e efterkant, of as jo tige gelok wiene om yn' e motor, of it sichtglas te kommen. Dêrby moat opmurken wurde dat de Dútsers ek folle bettere kommunikaasje hiene en mear harmonieus hannelen. Vedmakova waard twa kear delsketten, en de tredde kear waard se slim ferwûne en finzen nommen. De tiden wiene doe hurd, mar om't de oarloch al ferlern wie, foel Madrid, Hitler, as teken fan goede wil, en it plannen fan in alliânsje mei Stalin, bestelde de weromreis fan Sovjet-finzenen nei har heitelân. Vedmakova brocht mar in moanne yn finzenskip, se waard pleatst yn in sikehûs foar offisieren, goed fied en fersoarge. Nimmen sloech of ferkrêfte, miskien hawwe de nazi's en it Franco-rezjym besocht harsels oan 'e hiele wrâld te sjen as humanisten yn tsjinstelling ta de bloedige tiran: Stalin! Mar nei't werom nei har heitelân, fan alle eardere kriichsfinzenen, bleau mar ien Vedmakova op frij.
  Wier, de opdracht jûn, foar de ienige delslein Italjaanske jager, waard ûntnommen fan har. Mar se bleau yn it leger, en naam sels diel oan 'e oarloch mei Finlân. Suomi lân hie mar 118 ferâldere tripleks yn syn fleantúchfloat. It famke hat hast net meidien oan loftfjildslaggen, se wie mear dwaande mei ferkenning, se krige in opdracht, it liket ien monoplane, se skeat lykwols del, mar it waard net teld.
  Witcher stie ynienen yn 'e brân. It bombardearre stedssikehûs stie yn 'e brân. De foto is wirklik apokalyptysk, en froulju, bern en âlde minsken baarne libben. Hjir foel de poppe rjocht yn 'e brân, en rûnom wie der in skriklike brul en kreunen.
  Vedmakova fielde de trompetten fan 'e aartsingelen yn' e holle en smiet harsels yn 'e flammen. Fjoertongen slikken de bleate hannen en it iepen gesicht fan it famke, mar de piloat beweech sa fluch dat se it bern wist te pakken en him út 'e omearming fan ferneatiging te lûken.
  It famke sprong út, fielde mar in lichte jeuk op 'e hûd, seach in blik op 'e poppe. Och, it wie te let, de jonge fersmoarge, luts flammen yn 'e longen, brânwûnen op syn rûne gesicht. Sokke skuorde blieren op 'e hûd binne sêfter as madeliefjeknoppen. Witcher rôp:
  - Hjir is it minsklik gaos!
  Se sloech mei har laarzen in bulte jiskefet, wêrnei't se har úthelle om te helpen wa't noch rêden wurde koe. It wie as in kobra dy't dûnse tusken gasbrâners, it famke wrotte hiel bizar en dûnse. Se ferbaarnde harsels, har learzens smolten, har tunika ferkoar, mar se bleau stiif te striden foar elke trien fan in bern, foar elke slach fan in lyts hert, foar elk breklik libben, mar sa nedich foar it lân! De learzens foelen útinoar, en no dûnse it famke troch de warrelwinden fan flammen, har bleate, sjarmante, skonken. Se wie in martler, mar net allinne in non dy't harsels martele mei fêstjen en in sweep, wat God noch minsken net profitearret, in martler-strider dy't spesifike libbens rêdt. De skonken fan it famke piloat wiene bedekt mei in laachje lytse blierren, mar se bewege noch flugger en krekter fan pine.
  De kapitein fan de medyske tsjinst, helle grutte learzens út syn tas, rôp tsjin har:
  - Nim se, set se gau oan! Jo sille sa kreupel wurde.
  De piloat antwurde fuortendaliks:
  - It is better fysyk kreupel te wurden as moreel freak! Gjin sekonde foar josels, alles foar de foarkant, alles foar oerwinning!
  De kapitein fan 'e medyske tsjinst antwurde:
  - Dit is in echte Sovjetman!
  De heks flokte:
  - En wat binne jo it wurdich om minsken te rêden!
  De kaptein suchte.
  - Ik haw prostheses, ynstee fan skonken!
  Vedmakova, dy't in oar famke úthelle mei in heal ferskuord gesicht en bewusteloos, rôp:
  Hoe wreed is God!
  De kaptein skodholle.
  It is net Gods skuld, mar de minsken!
  Vedmakova beswier:
  - Dit is itselde as sizzen - net de âlden binne de skuld, mar de bern!
  De kaptein woe wat sizze, mar de reekwolken kamen him yn 'e kiel, en hy hoaste lilk.
  It bleate famke raasde:
  - Ik bin in heks en der is gjin moaier berop!
  En in bleate hak joech se fierder:
  - Adolf lit der groetnis wêze en in boeket yn 'e kweade kiste!
  De bikini-krigers sette har foarútgong troch. De nazi's rûnen de festing fan Brest om en stekke de boiler yn. Tank E-50, beweecht yn eastlike rjochting.
  Gerda song entûsjast:
  - Ik bin sa'n koel famke! Ik brek alle fijannen as ijskes ... En yn 'e kjeld, bleatefoet, frijmoedich, dy't sels de vonken ûnder myn fuotten rinne!
  Charlotte giechele, sloech in fjouwerentritich yn it lichem en rôp entûsjast:
  - Der is gjin reden om te twifeljen oan it heitelân! Krigers binne hurder dan manlju!
  Christina drukte ek op de knop mei har bleate foet, en ferriede fûleindich, en sloech it Sovjet-kanon út. Sa kaam sels de koffer út:
  - Ynkommens binne heech as berchtoppen!
  Magda skeat ien foar ien har kanon ôf. It wie 105 mm en deadlik yn 'e lêste modifikaasje, it wie frij rap fjoer, en skeat tsien shots per minút.
  It famke drukte har bleate fingers en flústere:
  - Persintaazje yn 'e line fan' e takomst jûn ...
  Gerda sloech de Sovjet-tank, sloech it pânser en rôp:
  - Jo sille sels sjen!
  Se bonke en Charlotte, mei har bleate teannen, mei in wyld, frantic brul:
  - It Heitelân is no tichter by ús!
  Christina skeat ek, mei de fingers fan har bleate, brune skonken, en joech út:
  - Groet de sinne mei ús!
  Magda bonke ek, en drukte har bleate hakke oan. Se smiet it Sovjet-kanon yn driuwende fragminten, sjongend:
  - Memmelân is it sterkste!
  En de krigers sille raze as buffels yn it slachthûs. Fjouwer is tige dol op manlju. It past echt by harren. Wêrom net? Se binne sa moai en agressyf. En leafdefol. En de man is in hûn, wink mar. En jo sille alles hawwe, ynklusyf jild. En dizze froulju binne fysyk tige sterk. En se ferdjerje manlike folsleinens mei in dwylsinnich temperamint. En konstante wille.
  Gjin needsaak om in hiele jier te wachtsjen op in man - en dochs sil in orgasme jo fine!
  Gerda naem it en raasde, skeat op de Sowjet fjouwerentritich, en sloech de toer ôf:
  - Ik bin in wiere ridder fan ferneatiging!
  Christina stiek har tonge út en gûlde bedrigend:
  - En myn gnizen is as dy fan in panter!
  Charlotte spruts agressyf, skodde har fûst en triuwde de joystick mei har bleate teannen.
  En der binne grutte feroarings foarút!
  Magda tjirpe en raasde:
  - Wy binne de belichaming fan hetaera!
  Gerda giechele en antwurde:
  - Hoe goed is it as de hannen fan knappe jongelju dy aaie!
  En it famke stelde him foar hoe't har palmen oan 'e ierdbeien tepels wiene. It is echt sa prachtich. En kieteljend en spannend. En hiel moai.
  Gerda skeat op de Sovjet SU-85. Se botste mei de auto, en tjirpelde, en sloech har bleate fuotten op 'e harnas:
  - Och, ikedames, ikedames!
  Charlotte befêstige agressyf, blaasde har wangen út en skodde har folsleine boarsten.
  - Duba! Iik! Duba froulju!
  En hoe sil er it oannimme en laitsje ... As binne de klokken. En syn stim is sa stralend.
  En har slachtoffer wie in 76-millimeter, Russysk gewear. De wapens binne frij archaïsk.
  Christina giechelde en gûlde:
  - Ik sil raze en brekke!
  En mei har bleate fingers rjochte se ek in projektyl op in fijannige auto.
  Wat is se moai. Goud en koper binne geweldich!
  Magda is folslein gouden, sa't se mei entûsjasme sjongt:
  - De draailier gûlt noch ...
  Doe draaide se har om de Sowjet fjouwerentritich en bleau fertrietlik sjonge.
  - Hja is in frjemdling yn Berlyn!
  Gerda tjirpele as antwurd. Se drukte mei har bleate teannen op de joystickknop en skeat in Sowjet-haubits del.
  - Berlyn is de haadstêd fan 'e wrâld!
  Charlotte mompele mei aplomb yn antwurd:
  - En Londen is de haadstêd fan Parys!
  En spikers op de Sovjet T-26. De masine, hoewol net grut, wurdt ek beskôge as in tank.
  Christina naam it en joech it fuort, draaide de fyts mei har bleate fuotten:
  - En Parys is de haadstêd fan Rome!
  Dan, sa gau as er laket ... En mei smaragden eagen sil er boarje troch alle krigers op in rige. En gnyske tagelyk, en skitterje mei tosken. Mar hoe't hy sil nimme en hammerje op Sovjet tanks. It sil de helte fan de toer by de fjouwerentritich ôfbrekke.
  En nei har sil Magda it nimme en it mei in granaat oanstekke. Dat is, in projektyl. Neffens SU-76. Al dúdlik in ferâldere auto, mar noch fermeld.
  En tjirp:
  - En Rome is de haadstêd fan Miami!
  It is echt grappich. Mar de famkes waerden har to fornimmen. Se hawwe net fernaam hoe't in pear Sowjet-soldaten mei bondels anty-tankgranaten nei har ta kroepen en de spoaren opblaasden. En hoe't it sil nimme en eksplodearje. De rollers barsten en de E-50 ferlear syn mobiliteit.
  Ik moast myn auto reparearje.
  PART FJIER
  De bombardeminten bedarren, mar de bombardeminten gie troch. De gewearen fan it skip hawwe in fatsoenlik oanbod fan skulpen, lykwols, it fjoer waard no mear rjochte op de ûntwapene Sovjet-skippen. Yamamoto begriep dat dominânsje op see it inisjatyf yn dizze oarloch foar in lange tiid nei Japan soe oerdrage. En om skippen te bouwen is it proses djoer en lang, hoewol, bygelyks, ûnderseeboaten, miskien, makliker te stempelen. Dit moat fansels ek rekken holden wurde, mar it is wichtich om de struktuer te brekken. Admiraal Yamamoto, de machtichste man fan Japan nei keizer Hirohito, fielde him as in god. In echte god, sa learde de religy fan it lân fan 'e Rising Sun dat de bêste manier nei fergodliking militêre feardigens is! En no koe de grutte kommandant de romte om him hinne willekeurich martelje en mantsje.
  Boppe Vladivostok binne d'r in protte kilometers dikke, swarte reekwolken; dit binne oaljeopslachfoarsjenningen en brânstofdepots yn 'e brân. Hûnderten, tûzenen minsken wurde ferbaarnd, hel, no, dan, hoe kinne jo net fiele as in god dy't wraak naam op 'e Russen foar ieuwen fan fernedering, in grut folk wurdt twongen om te huppeljen yn in rige fan eilannen sa lyts fergelike mei de gebieten fan Ruslân. No is de Russyske float sinkt, en yn tsjinstelling ta de haven fan Perû, sille se gjin inkeld skip ferlitte.
  Tidens de Slach by Khalkhin Gol Yamamoto foarstelde te leverjen in ferlykbere klap foar Vladivostok, dêr't in detaillearre plan waard opsteld. Mar Hitler makke ûnferwachts frede mei Stalin. Yn it algemien, idioat Hitler, begûn it bloedbad fan 'e Joaden en sette dêrmei tsjin himsels sawol Poalen as de lannen fan it Westen. En wêrom hie er it nedich? Wolle jo joadske rykdom krije? Mar it wie better om earst in wrâldmacht te wurden, de USSR te ferslaan, en miskien dan oare lannen. It Westen is makliker te winnen troch it feit dat syn mentaliteit folle minder wurdt karakterisearre troch fanatisme en in oanstriid ta selsopoffering. Is der op syn minst ien gefal bekend fan it rammen fan Amerikaanske piloaten. Wier, der wiene in pear botsingen, mar dit is nei alle gedachten in ûngelok.
  Russen binne fanatyk, wat frjemd is, om't it ortodokse leauwen selsmoard net goedkart, en hielendal net fan betinken is dat men in wei nei it paradys fertsjinje kin troch wapens. Yn it algemien, de lear fan Kristus, yn syn miening, binne ekstreem dom en ûnpraktysk. Hy Yamamoto lies de Bibel en fernuvere him oer de dommens fan minsken om sa'n pasifistyske God te beskôgjen. Bygelyks, hy leart: se slaan dy op it rjochterwang - sla lofts, se freegje om ien shirt - jou twa, hâld fan dyn fijân! Allinich in geastlik sike persoan kin Kristus God beskôgje. Sa'n religy is allinnich goed foar slaven, bondele fazallen. En hiel Europa en de helte fan 'e wrâld moatte leaud hawwe.
  Wier, de lear fan Jezus, nettsjinsteande it feit dat it it prinsipe fan it Alde Testamint fersmyt, in each foar each, en jo leart om jo fijannen leaf te hawwen, hawwe de Britten net foarkommen om in tredde fan 'e hiele planeet te feroverjen, it meitsjen fan de meast wiidweidige ryk yn 'e skiednis fan it minskdom. En dit is nettsjinsteande de religiositeit fan Brittanje, dêr't God wurdt neamd sels yn it folksliet. Frjemd, Amerikaanske presidinten swarre op 'e Bibel, mar bombardearren dochs Japanske stêden mei napalmbommen, en ferbaarnen tûzenen froulju en bern libben. Boppedat fermoarde se de boargerbefolking, net per ûngelok, mar mei opsetsin, dit wie in taktyk fan it terrorisearjen fan de boargerbefolking: it ûndergraven fan minsklike en ekonomyske middels.
  Mar de Japanners bombardearren de Feriene Steaten earst net, foar de Dútske ynfal, yn de hiele oarloch bruts der mar ien bommesmiter troch en sneuvele, mar seis boargers. En se jouwe ek spesjale wredens ta oan 'e samoerai. Ommers, hy Yamamoto, as winske, koe trochbrekke mei bommewerpers nei Amerikaanske stêden, benammen nei de nederlaach fan de Yankee float by Peru Harbour. Ja Europeanen binne morele bastards. Se hawwe in pervers begryp, leauwen, learen en net dwaan!
  Net sa yn Japan! Wat wy wurde leard is wat wy dogge. D'r is net sa'n ding as God sei de oare wang draaie, mar syn tsjinstfeinten fermoarde mei opsetsin lytse bern. Ja, yn 't algemien kin it leauwe dat God ien en Almachtich is net wier wêze. As er allinne wie, dan soe er der fansels foar soargje dat de minsken him goed oanbidden, yn leauwe en wierheid, en ien inkelde lear hawwe. En sa bidt elkenien sa't er wol, wat er wol. En de wrâld is te ûnsjoch en ferkeard om troch ien almachtige God skepen te wurden. Elke ferantwurdlike hearsker stribbet ommers yn it foarste plak nei oarder en gerjochtichheid. Hy wol dat de sterke, wize, eale, earlike yn it foarste plak binne, en de rest of harsels korrigearje, fysyk en geastlik groeie, of ... As God lykwols de Almachtige is en de Skepper fan it hielal, dan soe hy net meitsje lichaamlike en geastlike freaks.
  Ommers, wêrom wurdt de keizer soms twongen om te fernearen de swakkens fan minsken as in gegeven? Om't der gjin oare útwei is, kin er freaks net yn in eachwink meitsje yn knappe manlju en leffe yn dryste. Mar as ik koe, soe ik it daliks dwaan! Och, ik moat akseptearje wat is en omgean mei it minsklike materiaal dat ik as in gegeven krige. Mar fan wa't er it krige, is in oare fraach. Ja, en de keizer sels hat swakkens: hy is gewoan in man - hy wurdt âld, siik, ferfallen. Frjemd, in godlike keizer libbet faaks minder as in gewoane tsjinstfeint, hat minder wapenfeardigens as de measte generaals en in protte soldaten. No, wat is der yn fan de Almachtige God. Mar wyt is net better! Yn 'e hiele skiednis fan Jeropa wie der gjin skrikliker en suksesfoller oerwinner as Hitler. Ja, hy is wier in symboal fan 'e militêre bekwamens fan wite minsken! En, lykwols, de grutste kommandant fan alle tiden en folken, koe net iens ôfmeitsje it gymnasium, krije in fuortset ûnderwiis, dat is ferplichte yn Japan!
  Boppedat, Hitler waard net akseptearre yn it leger, om sûnens redenen. Nuver is dat dizze iver fan de krêftkultus, de oarlochsliuw, sa fysyk swak bliek dat er sels yn Dútslân, dêr't op elke post in militêre post is, net as partikulier oproppen waard. Hoe degradearre Europa is.
  Mar Stalin, in oare fan 'e meast foaroansteande politisy fan ús tiid, hie ek gjin fuortset ûnderwiis, hy wie in nugget. En nijsgjirrich, hy waard ek net oproppen yn it leger, om sûnens redenen. Nijsgjirrich, tafallichheden, twa kweade fijannen hiene gjin middelbere oplieding, waarden net oproppen foar militêre tsjinst fanwegen sûnensredenen, hiene heiten fan dronkaards, en Hitler syn heit wurke earst ek as skuonmakker!
  Hjir is sa'n tafal, frjemd, onheilspellend. Göring, Hitler syn offisjele opfolger, is net sa. Hy komt út in famylje fan aristokraten, Goering syn foarfaar wie de plakferfanger fan de eigentlike hearsker fan Dútslân, Bismarck. Dêrom, Churchill: in aristokraat, út in aadlike famylje, en Amerikaanske plutokraten, (presidint Roosevelt is net mear as in pion, se fûnen gau in mienskiplike taal mei him.
  Se woene Hitler troch har ferfange, mar it slagge net. Hitler ferovere se allegear! Göring is in sakeman, oligarch, aristokraat en pragmatist. Hy is better as Hitler yn steat om alle anty-bolsjewistyske en anty-Russyske krêften fan 'e hiele wrâld te ferienigjen. Amearika en Brittanje wolle in ein meitsje oan Ruslân, nettsjinsteande it hearskjende rezjym, mar de kommunisten, dy't it konsept fan partikuliere eigendom ûntkenne, se wolle sa min einigje. It is fanatyk dat se sels in each meitsje foar de al te grutte fersterking fan Dútslân en dat se sels twongen wurde om by it Tredde Ryk te kommen.
  Dútslân is lykwols in geopolitike konkurrint, mar in konkurrint yn it ramt fan 'e kapitalistyske en aristokratyske regels fan it spul, en Bolsjewistyske Ruslân is absolút frjemd en fijannich. It is sels ferrassend dat Churchill sels Stalin, nettsjinsteande al syn anty-kommunisme, tradysjonele Ingelske haat tsjin Ruslân bea.
  Werom yn 1941 woe ik Stalins Ruslân tsjin Hitlers Dútslân sette. Pynlik knypten de Dútsers him. Ommers, Dútslân ûnder de readen is in oarloch hynder harnessed oan de Sovjet wein, en de USSR ûnder de brún is in ivige partisan sône. Ommers, de fanatike bolsjewiken sille har net fermoedsoenje, en fiere in langere guerrilla-oarloch, dy't it Tredde Ryk sa útputte sil, dat alle dreamen fan fierdere útwreiding as in reinbôge nei in tongerbui ferdwine! Ruslân ûnder Dútslân, better as Dútslân ûnder Ruslân! As wy dit begripe, is it dúdlik wêrom Churchill en de Feriene Steaten, nei in militêre nederlaach en oerjefte, sa gau nei it Tredde Ryk gongen.
  Yamamoto is in pragmatist, hy wie tsjin de oarloch mei de FS en Brittanje. Mar dizze twa riken sels provosearre Japan troch it oplizzen fan in embargo op it oanbod fan petroleum produkten. Ommers, it lân fan 'e Rising Sun hat gjin eigen boarnen, en in protte oare grûnstoffen. De Japanners wiene oan it ûnderhanneljen, de Amerikanen rûnen hieltyd mear fernederende easken op.
  En tagelyk, de Yankees, provosearjende de oarloch, hielendal net soarge foar it bringen fan it leger en de marine te bestriden reewilligens. De ferlieding blykte te grut te wêzen, des te mear wie der in glim fan hope dat Moskou soe falle en Dútslân, en har bûnsmaten komme te rêden. Dêrnjonken bestie de hope dat de Feriene Steaten, dy't noch in relatyf demokratysk lân binne, tige ôfhinklik fan 'e publike opiny, as de oarloch langer duorret, gjin bloed op oare folks eilannen útgiet wolle. Ja, wêrom soe in gewoane Amerikaanske man op 'e strjitte sinkkisten krije mei syn sibben, as wy it net hawwe oer it beskermjen fan it grûngebiet fan' e Feriene Steaten sels, en sels nochal grutte militêre belestingen betelje! Miskien dat is wêrom tsarist Ruslân ferlear, hawwende mear soldaten, mar de Russyske folk net beskôgje Mantsjoerije harren territoarium, en woe net betelje mei bloed en swit foar abstrakte belangen. Och, Hitler gie net nei Moskou, foar in part fanwegen de ûnfoarbereidichheid foar de hurde Winter, en foar in part troch it fanatisme dat karakteristyk wie foar de bolsjewiken.
  Ik woe it sels net belibje.
  Lykwols, net allinnich de bolsjewiken, it Russyske folk is gefoelich foar selsopoffering foar grutte doelen. Ommers, de earste loft ram waard makke troch de Russyske guy Messer. It is sels nuver dat er dit dien hat net om 'e wille fan' e houris fan it paradys, mar om 'e wille fan it Heitelân. Hoewol ... Messer is foar in part in gek, om't hy is in master fan aerobatics, in útfiner, in ûntwerper, en fansels in libbene soe bringe folle mear foardiel foar it heitelân. Miskien binne de Yankees net sa ferkeard, replikearje it prinsipe: it wichtichste ding yn 'e striid is om te oerlibjen! De deaden kinne ommers net mear deadzje!
  Ferskate healneaken, bleate boarsten fammen bûgden yn goedkarring.
  Admiraal Naumo sei:
  - Wy hawwe al mear as twatredde fan de munysje opbrûkt. De gewearen binne heul hyt, se wurde yn emmers mei wetter getten!
  Yamamoto makke in krús mei syn finger yn 'e loft en sei mei in lege, wat hese stim:
  - Ik tink dat de gewearen it lêste tredde fan 'e skulpen ferneare sille. Hoewol nee, knock-out oant fiifennjoggentich prosint.
  Admiraal Naumo skodholle en fage it swit fan syn foarholle.
  - Is it de muoite wurdich om op 'e earste dei al it bêste te jaan?
  Yamamoto balde syn fûsten.
  - Kosten! Fansels is it it wurdich! Wy fernuvere de Russen, lykas yn 1904, de Dútsers yn 1940, mar Stalin sil it kommando swier straffen en dit sil net wer barre. Sa is it nedich om te brûken it feit dat de sturt fan 'e draak foel yn sliep. Eins, ik begryp Stalin, hat de oarloch mei Dútslân syn oandacht sa opslokt dat er net mear nei it Fiere Easten sjocht. En syn entourage sûnder lieder is bang om it inisjatyf te nimmen. Hjir misten wy ús slach. Lykas de Amerikanen. It wie foar elkenien dúdlik dat de saak taret waard, de wolken sammele, de tonger soe gau slaen, mar ...
  Se rûnen, flitsende bleate fuotten, rûne hakken fan it famke. Se wiene op in wichtige missy.
  Naumo rekke it heft fan it samoerai-swurd dat oan syn riem hong, of sa't it ek wol katana neamd wurdt:
  - Russen dogge altyd let! De oarloch sil net te lang duorje en wy sille de Oeral berikke.
  Yamamoto sloech syn eagen nei de loft.
  "Mei de goaden ús hjirby helpe, mar ik tink it net!" Se leare fluch, Khalkhin Gol liet sjen dat it nivo fan Russen heger is as yn 'e oarloch fan 1904-1905. Derneist sil ik jo in geheim fertelle. Us geheime agint yn Vladivostok holp in bytsje, dat de frij krêftige kustartillery hie gjin skulpen, en it fleantúch koe net op 'e tiid. Dit is de geheime oarloch.
  Naumo wie ferrast:
  - En wêr seagen SMERSH en de NKVD?
  Yamamoto gniisde en skodde syn fingers.
  "De minste kaders fan Ruslân tsjinje hjir yn it Fiere Easten, dejingen dy't bang binne om te stjerren op it Sowjet-Dútske front, stribje nei Vladivostok. Dêrom, hjir is it folle makliker te finen in ferrieder of in dwaas oan de top, likegoed as in sels-serving persoan. En de NKVD is sa wend oan it iepenbierjen fan tinkbyldige konspiraasjes dat it gjin echte ferrieders mear opnimt. It is dus hiel goed mooglik om te wurkjen. Trouwens, as ferskate generaals gongen oer oan 'e kant fan' e Dútsers, nettsjinsteande it feit dat harren famyljes, sibben en freonen wurde bedrige mei eksekúsje foar dit, dan is it hiel mooglik om te omkeapjen immen út de top. Of brûk it yn it tsjuster, dat is noch better.
  Sa ha wy in protte wurk dien. Wy Japanners wurde oer it algemien karakterisearre troch deeglikens yn tinken oer militêre operaasjes, en rekken hâldend mei alle lytse dingen.
  Naumo wriuwde it hert fan syn katana.
  - Rjochts! Mar de skamte fan Khalkhin Gol ropt in gefoel fan bitterheid en sterke argewaasje op! Hoe koene wy...
  Yamamoto treaste:
  - D'r wiene mear Manchus as Japanners, en yn 't algemien is it ûnmooglik om altyd te winnen. Ik moat opmerke dat, lykwols, net de bêste ienheden fochten oan ús kant, en de Russen hiene in grut foardiel yn loftfeart en tanks.
  Naumo tekene heal syn katana.
  - Wy binne net rjochtfeardige! In samûrai sil nea ferwize nei in dof blêd en in wurch hynder, in protte fijannen, en in swak wapen!
  Yamamoto korrizjearre:
  - Samoerai fansels net, mar in man, spitigernôch ja! Minsken hawwe de neiging om flaters te meitsjen!
  Yamamoto waard ôfleid en rôp wat yn 'e pipen, en gie doe troch:
  - En jo witte, ik haw yn maaie 1942 oanbean om op Ruslân te staken. Dit koe de opmars fan 'e earste Fritz foarkomme.
  Naumo knikte.
  - Echt! Mar wy fochten de FS en de Britske Liuw.
  Yamamoto tikte mei syn finger op it stjoerhûs.
  - Ja! Wier, mar de FS rekke yn 'e tosken, Brittanje ferlear syn koloanjes, en Dútslân wie relatyf strak. Wy woene safolle mooglik krêft út it Westen fan Ruslân lûke om it makliker te meitsjen foar de Wehrmacht om sûnder eangst foar in stek yn 'e rêch fan Stalin yn it offensyf te gean tsjin Brittanje. - De admiraal dronk de wille oanbean troch in bleatefuotte famke yn in koarte rok en gie troch. - De klap wie pland foar maaie, doe't de diken opdroege, mar de Amerikanen foarkommen.
  Naumo tekene syn katana en sloech it yn 'e loft:
  - Dea oan 'e FS! Se interferearje altyd mei Japan.
  Yamamoto glimke slûchslimme.
  - Net altyd, fansels, bygelyks, doe't wy foar it earst mei Ruslân fochten, holpen de Yankees ús in protte mei lieningen, lykas wapenfoarrieden. Mear as de helte fan ús float waard makke mei it jild fan 'e Feriene Steaten en Brittanje, en op har eigen skipswerven. Sa is Amearika net altyd min, mar net yn dit gefal.
  Naumo frege ferrast:
  - En werom?
  Se rûnen wer foarby de Japanske admiralen, flitsend mei de bleate hakken fan it feintfamke.
  Yamamoto besleat om út te lizzen:
  - In keppel bommesmiters op lange ôfstân bruts troch nei Tokio, en diene de haadstêd in ferrifeljende klap út, mei napalmbommen. Hûnderten houten huzen baarnden ôf, en de keizer bestelde tsjin elke priis de sône fan kontrôle fuort fan 'e haadstêd te ferpleatsen. En earst fan alle, it fjochtsjen fan 'e Amerikaanske bases op' e Medei-arsjipel, it tichtst by de Japanske skeletten, te fangen. Och, wy binne net slagge, dus wy begûnen te ferliezen de striid om de Stille Oseaan. It is goed dat wy tagelyk de wiisheid hiene om gau in alliânsje te sluten mei it Tredde Ryk en lyts ôf te kommen. Oars soene net iens ruïnes fan ús stêden mear oerbliuwe.
  De bleate fammen sprongen sels oerein, skodden har swarte en reade flechten.
  Nauma swaaide mei syn swurd yn 'e loft:
  Wy hiene yn elts gefal wûn! Dus is it echt nedich om Hitler nei de oarloch de Filipinen te jaan? Dizze pearel fan 'e Japanske kroan, ûnbegryplik Singapore, bloeiende Hongkong, Yndoneezje, oaljeboarnen fan' e ferovere Ingelske koloanjes, en Frânsk Guinea, Indochina, Birma, Tailân. En folle mear, wat te praten oer draait de tonge net. Wy steane ommers op 'e grins mei Yndia, op' e drompel wêrfan de Führer yn beslach naam - Austraalje. En jou alles op sûnder gefjocht, as in laffe...
  Yamamoto ûnderbrutsen:
  - By de blanken binne der ek slim! Gjin wûnder dat de keizer yn syn kantoar in boarstbyld fan Napoleon sette. Mar der wie in oare Caesar, sei er: it is dreger de oerwûnen te hâlden as te winnen. Yn dit gefal jildt dat yn it foarste plak foar ús. Op dit stadium hiene wy gjin kar. Wy besletten in part te hâlden om net alles te ferliezen, ynklusyf soevereiniteit.
  Nauma reprodusearre de figuer acht mei it swurd:
  Ik begryp mei myn geast, mar mei myn hert!
  Yamamoto stie oerein en klapte syn kollega op it skouder.
  - Ja, do bist net oerstjoer, yn dit gefal, as wy fuortgean, dan werom. Wy sille de USSR ferslaan en op 'e nij nei it Tredde Ryk rinne tsjin de Feriene Steaten en de Britten, mar wy sille se al ferslaan tegearre mei de Dútsers en pasta. En dan sille wy werom alles werom, plus wy sille ek fange Yndia, Austraalje, Alaska en oant ... It sil sjoen wurde dêr, ommers, wy sille hawwe de middels fan Russyske Sibearje, en Amearika sil falle yn depresje wer. Dit moat begrepen wurde!
  Noch ienkear knikten de bleate fammen yn de grutste goedkarring. Se binne sa moai, tanned, guon fan 'e famkes wiene sels mei blond hier, en spieren.
  Admiraal Nauma, mei in hast ûnmerkbere beweging, ferburgen de katana yn har skede en flústere, lilkjend:
  - De takomst is goed, mar it hjoed is better! Hear op fleanmasines, it hiele oanbod bommen is opgebruikt, en op ...
  Yamamoto bestelde koart:
  - Kom op dek en sjoch om, oer in healoere sille wy omdraaie en fuortgean nei ús tichtste basis.
  Nauma fluite troch syn noas:
  - Harkje nei de kommandant!
  De admiraal naaide út, hâldde de doar fêst om foar te kommen dat it klapte. Ear't syn fuotstappen ferstoarn wiene, glied in skaad de doar út, se rûn op 'e teannen en smiet it dekkleed ôf. Yamamoto gniisde.
  - Frouwe Armstrong, do bist sa ynienen as altyd!
  In stream fan ljocht foel op it skepsel, toande it yn al syn gloarje. Se wie in blonde, nimffiguer, perfekt evenredich, mar mei it gesicht fan in folwoeksen frou yn har tritich. In bytsje heger as Yamamoto, yn learen skuon borduerd mei smaragden en saffier om te passen by de kleur fan 'e welle, mei sêfte soallen. Nei't se de dekken ôfsmiten hie, wie se yn in badpak en beweecht as in Yndiaaske dûnseres.
  Yamamoto stoppe de frou:
  - Dûnsje letter! Harkje yntusken goed nei my, hoe reagearre de marionettenpresidint fan de Feriene Steaten as ûnderdiel fan it Tredde Ryk, Henry Truman, op ús útstel om alle befrijde gebieten de status fan formeel ûnôfhinklike steaten te jaan?
  Armstrong antwurde mei har sêfte stim:
  - Hy sei dat hy en Churchill der tsjin wiene. Alle koloanjes sille koloanjes bliuwe, en Sina sil ferdield bliuwe. Trouwens, Truman sei dat as Japan it Chai Kang Shi-rezjym helpt, hy it rêde kin - hy sil Hitler persoanlik freegje dat it sa wie. Koartsein, jo hawwe jo bases yn Mantsjoerije, lykas it rezjym, en krije sels wat op it fêstelân fan Sina. Benammen konsesjes en tagong ta grûnstoffen.
  Yamamoto glimke.
  - It is in goed nijs! Wit de Amerikaanske marionettenregearing dat wy de USSR reitsje? Of noch net?
  Armstrong makke in sirkel mei har finger.
  - Hy wit it al! Oant no ta is der noch gjin offisjele reaksje west, mar Truman is der al yn slagge om út te roppen: goed dien Japs!
  Yamamoto fronste en trille lilk mei syn wynbrauwen.
  - Wy binne foar him gjin Jappen, mar de Japanners, in folk fan krigers en wizen, en net hoeders en feroardielden lykas de Amerikanen. Hoewol, fansels, dit is goed, it betsjut dat der gjin obstakels sille wêze foar in offensyf djip yn Sibearje.
  De frou beweecht boartlik har skonken oer de flier:
  - Sibearje is goed - it is grut, ryk! En tagelyk is Sibearje min - d'r is snie en kjeld!
  Yamamoto knypte syn lippen.
  - De Japanske soldaat is net bang foar froast. Dit is de essinsje fan 'e Bushido-koade: sykje net nei in maklik libben foar josels, mar oerwin swierrichheden. Gjin wûnder dat it symboal fan 'e samoerai is - krúskarper! Dizze fisk swimt altyd tsjin de stroom yn.
  Armstrong wie ferrast:
  - Karper? Sa'n harmless fisk. Binne de formidabele, echte demoanen fan 'e apokalypse samûrai fergelike mei harsels mei in minnow, dy't yn in panne fretten is, en net mei in tiger of in liuw.
  Yamamoto spriek syn hannen út.
  - Der binne gjin liuwen yn Japan! En de tiger is in te sêfte kat, se mist moed. Jo witte, ien fan 'e wichtichste tests fan in samûrai, op' e leeftyd fan tsien, wurdt hy ynfierd yn in koai mei in tiger en hy moat in stik farsk fleis fan it bist nimme. Dat Zenki útbriek, leausto net?
  Armstrong skodde har holle.
  "Ik leau net dat in jonge fan tsien jier in tiger oan kin, sels as hy it skerpste swurd yn 'e hannen hat.
  Yamamoto lei sêft syn hân op 'e rêch fan it famke en streake har bleate, fluwelige hûd.
  - Jo hawwe it ferkeard begrepen. De soan fan in samûrai komt mei de tiger de koai yn sûnder in swurd of in wapen. Hy moat syn sterke geast en wilskrêft brûke om de tiger te oertsjûgjen om him syn iten te jaan!
  Armstrong rôp:
  - Ja, it is gewoan ongelooflijk! Samurai is de echte duvel! Hasto ek yn dy sel west?
  Yamamoto liet syn eagen sakje.
  - Spitigernôch Nee! Dit is de gewoante fan 'e âlde tiden! Mar asto wolst, smyt wy dy yn in koai? Sis dat jo mei de tiger yn 'e kaai komme wolle?
  Armstrong purret, har brune, sierlike Grykske earms om 'e nekke fan 'e admiraal. De lippen iepene útnoegjend:
  - As de tiger do bist, dan bin ik sels foar de hel klear! Al is it paradys slimmer dan de hel sûnder dy, o myn leafste samoerai.
  Yamamoto triuwde de frou ynienen fuort en rôp:
  - No moat ik de resultaten fan 'e oerfal op' e USSR gearfetsje mei oare admiralen, en ek útfine hoe't dingen op lân binne. D'r is gjin tiid om te genietsjen fan 'e wille fan froulju. Jo begripe: gjin tiid! Ik belje dy pas jûns. Trouwens, de smelle sneed fan myn eagen en giele hûd steure my net.
  Armstrong rôle har heupen.
  - Net! Krekt oarsom! Dus noch romantysk en ûngewoaner! Do bist Japansk, ik bin Amerikaansk: giel en wyt ras, ingel en demon! Dit kontrast is gek! De measte froulju hâlde fan it orizjineel en net as de rest.
  Yamamoto joech himsels in heale glês sake mingd mei "Ginn" en slokte yn ien swolk, ûntspande:
  - Eins tocht ik dat froulju konservativer wiene as manlju. Ha wyfkes makke in protte wittenskiplike ûntdekkingen?
  Armstrong sloech har holle en skodde har blond hier, sei:
  - De wichtichste ûntdekking foar in frou is de ûntdekking fan in nije man, allinne op betingst dat it in boek is, gjin radio! En samoerai binne gjin sprekkers!
  Der wie in hysteryske tril fan in klok, in grien ljocht flitse. De admiraal helle him noch in heal glês yn, snuurde yn it Russysk en iet sitroen bestrûn mei hunich. Hy slikte syn lippen en liet it gevest fan in samûraiswurd sjen:
  - Ik haw persoanlik mear as hûndert minsken fermoarde, op syn minst tweintich jonge froulju! Jo sille de moaiste wêze fan alle slachtoffers.
  Armstrong drige, en stiek Yamamoto's karmozijnrode tonge út:
  - Ik haw trije soannen en dy sille wraak nimme op dy en dyn famylje, admiraal!
  Yamamoto like hielendal net misledige.
  - Se hat trije bern berne ...
  - Fiif! Amstrong korrizjearre.
  Foaral fiif! En hâlden it famke syn taille?
  De frou smiet har skonk oer de nekke:
  - Ik bin in Amerikaan en dat seit it al!
  Yamamoto knikte en sisde:
  - No komt der in jonge by dy, sy is in tige sterke ninjafjochter. Tsjinje him oan 'e heechste standert. Begrepen?!
  Armstrong knikte ynstimd.
  - Ik hâld fan jonge minsken... Ik hoopje dat er kreas is?
  De Japanners antwurde mei fertrouwen:
  - Noch mear! Jo sille it leuk fine!
  En resoluut ferliet de kabine. Ynstee ferskynde der hast daliks in jonge. Hy sjocht der sa'n trettjin as fjirtjin jier út, tige gespierd, bleatefuotten en in koarte broek oan. Echt kreas, mei blond hier.
  Armstrong wie bliid... Dat se net mei ien of oare âld freak te krijen ha soe.
  De jonge, lykwols, seach lilk en bondich mompele yn it Ingelsk:
  - Útklaaie!
  De frou glimke en sei:
  - Miskien in bytsje romantysker!
  De jonge reagearre troch har yn it gesicht te slaan. It wang fan de dame brânde. De spionne suchte swier en begûn har klean út te dwaan. Och, net in heul kânsryk begjin.
  De jonge bleatte syn tosken, smiet syn koarte broek ôf, en iepenbiere gewichtige manlike perfeksje.
  Grinsk gniisde:
  - Gean lizzen!
  Mei in sucht lei Lady Armstrong op 'e rêch en spriek har skonken út. De jonge mei druk en hiel grof yn har, en begûn te hammerjen as in masinegewear. Gjin strelingen, gjin wurden ...
  De spion wie al in betûfte hoer, en hja waard net sear. Krektoarsom, skerpe jolts binne hast noflik. Sa makken se har optein, en de grot fan Venus begon te foljen mei focht. Doe begûn it hielendal op, en waerden wulpse kreunen heard.
  Dames wurde rûch nommen, mar dit is ek in wille. En hjir wurde jo bedutsen troch in weach fan orgasme.
  De jonge hâldt ynienen op mei klopjen, pakt Lady Armstrong mei krêft by it hier en bûgt him neaken nei syn folsleinens. De spion docht de mûle iepen en de jet rekket har tonge. It is ek net de earste kear. En de wite gruel fan 'e jonge is swiet, en tige noflik foar de smaak. Armstrong slikket syn lippen mei oprjocht nocht.
  Dan leanet de jonge ninja sels mei syn gesicht nei har boezem en begjint selsleas te wurkjen. Armstrong huveret fan in oare weach fan ekstase en raast as in buffel yn in slachthûs. Se moat folsleinens fange mei har skarlaken mûle. En om mei in rôze tonge te wurkjen. Oant de fontein fan wyt en swiet wer útbarst.
  Sa'n soad wille. En de jonge, spieren en blonde ninja is gewoan ûnmooglik. Syn enerzjy is ûnmjitber en oerweldigjend. Dizze yllustrearre fighter en bed reus. En blond hier ... Krekt alles is super en de heechste klasse.
  De reparearre E-50 gie yn 'e striid. De Russen setten dochs aardich fortifikaasjes op, en de Dútsers moasten ferdigeningswurken yn 'e djipte oerwinne. Warriors ferneatige de batterij metodysk.
  Gerda skeat, ferplettere it Sovjet-kanon, en sei doe mei in gnyske yn har stim:
  - Wy sille slaan minsken, en slaan de emmers!
  Charlotte song har koperreade krullen út:
  - Wy binne, och, rôvers! Rover!
  En druk op de joystick knop mei har bleate finger, se stjoerde in projektyl, brekt de Sovjet bunker.
  En doe gromde Christina oerdoefjend:
  - Bang Bang! En do bist dea! De deaden! De deaden!
  En hy drukt ek in sierlike skonk mei in bleate finger, stjoert de fijân nei in knockout.
  En dan wie der Magda. Hjir is it famke. Hy drukt ek op 'e joystick mei de teannen fan syn bleate foet, en hoe't er slacht.
  - Och, wa't ús sjocht, sil daliks gaspe!
  De sjarmante Gerda skodde har folle boarsten, sloech op de fjouwerentritich en raasde:
  - En foar immen sil it fried rûke!
  Charlotte drukte har bleate fingers op 'e joystickknoppen en tjirre as in sparrow:
  - En wy hâlde wat yn 'e boezem!
  Kristina skuorde in Sovjet-pistoal mei in skulp útinoar en rûsde, smakke har skarlaken lippen:
  - Kom net by ús...
  Magda drukte ek mei de bleate finger op de knop. Se blies in fjouwerentritich en rôp:
  - Kom net by ús!
  En Gerda, dit agressive bist, mei blond hier, sil ek mei in projektyl hammerje, en de fjouwerentritich sille barste as in bokser syn noas ûnder in puncher syn fûst. En de strider sil gûle:
  - Wy sille it deadzje!
  En wer sille de famkes yn triennen útbarste en sjitte, sûnder spyt of pauze.
  Charlotte gûlde entûsjast:
  - Ik bin in grutte rôver...
  En ek hoe't it in Sovjet-haubits treft. Allinnich dielen fleagen yn ferskillende rjochtingen.
  Christina snauwt. Wylst er mei syn bleate finger op de joystickknop drukt en tjirpt:
  - En de dochter fan demoanen is dea!
  Magda spikert ek troch har bleate fuotten op in opfallend objekt te drukken, smyt in Sovjet tank en jout út:
  - En net beskieden!
  Gerda bleate har tosken, har tosken flitsen. Se stelde har in kreaze jonge man foar. Sa sterk, atletysk, mei spierreliëf, en grutte manlike perfeksje. En hoe't se foarby bûcht en har skarlaken lippen om syn pulsearjende jade kearn slacht. Hoe lekker is it, lykas sûkelade-iis. En dat sûkelade-iis slikje jo mei de tonge ôf. En it is sa moai, sa spannend.
  Och, wat moai as der noch in jonkje fan achteren by har komt. En de pulsearjende jade-roede sil de fochtige grot fan Venus yngean. En wat is it geweldich.
  Gerda skodde sels fan moed. Hoe oandwaanlik en hearlik like it har.
  It famke skeat op it Sovjet gewear. En se tjirpele bewûnderend, en stampte har bleate foet:
  Jongens, jonges, it is oan jo ...
  Charlotte sloech en sloech ek de Russyske tank, wylst se blaast, en skodde har folsleine boarstbyld:
  - Rêd de ierde fan fjoer!
  Christina skodde har kopergiele hier. Se bleate in fûle glimke, tjirpende:
  - Wy binne foar frede, foar freonskip, foar de glimkes fan 'e wrâld....
  Magda stjoerde mei har bleate finger in klik op de joystick. Se smiet de Sowjet-tank en grommele:
  - Foar hertlike gearkomsten!
  De krigers liken tige fleurich. En hoe't se de tosken bleate. En se knypegje en skrieme.
  Charlotte stelt ek in keardel foar. Jong, mar mei in burd. As er har boarsten aait. As in burd it boarst tikkelet, rint krol hier oer de ripe ierdbeien fan de tepels. En hy kietlet har en tutet har boarsten. Omkringje de swiete, huningige tepel mei jo tonge. Soks is de idylle. En as de keardel noch de tonge yn de grot fan Venus stekt. Wat in smaak!
  Charlotte sjit en sjit:
  - En it swurd sil skerp wêze!
  Fansels, de famkes, hoewol't beauties, dogge in smoarge die - se deadzje Sovjet soldaten. Mar se waarden leard op dizze manier fan iere jeugd. It binne meidogge wolven.
  
  
  LUCKY FUHRER TICKET
  Hitler krige in fabulous kaartsje: it gelok fan Russyske presidint Vladimir Putin. En it waard fabulous foar de Führer om te lieden. Wier, net al it karnaval fan Hitler. Hy stoppe de troepen by Duker. Mar de evakuaasje fûn plak foar de Britten en Frânsen mei swiere ferliezen, en mei in folle grutter tal finzenen. En yn 'e striid om 'e loftmacht hie Brittanje folle mear te lijen, en de Dútsers skeaten mear fleantugen del as yn 'e echte skiednis, wylst se sels minder ferlearen. En de Führer besleat lykwols om te lânjen. En se wie tige suksesfol. Londen foel yn alve dagen. En de Britske troepen kapitulearren.
  De measte koloniale troepen en hearskippijen erkenden de nije en boppedat de legitime kening fan Brittanje fan in pro-Dútske oriïntaasje en it regear fan Mosley. Sa helle de Führer yn koarte tiid in grutte oerwinning.
  Mar hy hie gjin tiid om nei it easten te draaien. Japan foel de FS oan yn Peru Harbour. Hitler redenearre dat it nedich wie om Amearika te feroverjen foardat syn machtige ekonomy op oarlochsfoet wer opboud waard. En de USSR, lykas yntelliginsje toande, is al hielendal klear foar oarloch en it is net sa maklik om it te nimmen. En winters yn Ruslân binne strang.
  Dêrneist, nei de ynname fan Londen, Stalin holden in persoanlike moeting mei Hitler, en beide diktators wiene tige tefreden mei inoar. De Führer besleat dat hy earst Amearika ôfmeitsje soe en dan de USSR.
  Stalin wie it iens dat de USSR ek meidwaan koe oan 'e oarloch. Hitler joech it startsein om te anneksearjen oan Ruslân, legaal Alaska. Mar hy wegere Finlân op te jaan. Hoewol Stalin dit gebiet ek beskôge as primordial, Russysk.
  Mar ik besleat net te pleitsjen. En Alaska is net min ... In grutte oarloch begûn tusken de USSR, Japan, Itaalje, it Tredde Ryk tsjin de FS. Plus, sawol Frankryk as Brittanje fochten ek. Fascistyske troepen ûnderwurpen alle koloanjes fan 'e besette lannen.
  En de oarloch mei de Feriene Steaten gie fan it begjin ôf foar it Tredde Ryk mei súkses. Japan wie in bytsje slimmer. Mar yn it twaenfjirtich jier hawwe de Dútsers yn 'e hjerst hast hiel Kanada al ûnderwurpen. En yn 'e maitiid fan 1943 begûn in offensyf tsjin 'e Feriene Steaten. De Dútske "Tigers", "Panthers", "Liuwen" hawwe al meidien oan 'e fjildslaggen. En it binne formidabele masines. De Amerikanen fochten hurd, mar ferlearen stadichoan. It Reade Leger focht ek. Nei it feroverjen fan Alaska stjoerde Stalin dochs troepen tsjin de Feriene Steaten om it kontinint ek te feroverjen, en ek gjin gier te wêzen.
  Yn 'e fjildslaggen "Panther" en "Tiger", en Sovjet-auto's hienen in konkurrinsje mei it Amerikaanske leger. De fjildslaggen lieten sjen dat de T-34-76 net genôch bewapene wie. En Stalin bestelde it folgjende jier om in grutter gewear en turret op dizze tank te setten. Feroarje it chassis net. Mar de KV-searje liet him frij swak sjen.
  De KV-3 tank kaam yn augustus 1941 yn de searje, en de KV-5 yn septimber fan dit jier. Yn it fjirtich-twadde jier gie ek de KV-4 yn 'e rige, en Stalin keas de swierste, mar better beskerme modifikaasje fan 108 ton yn gewicht. Oan 'e ein fan it jier ferskynde de KV-6 mei trije kanonnen, waacht hûndert en fyftich ton. En yn it fjirtichste jier en KV-7 mei in gewicht fan twahûndert ton.
  Sa die bliken út, alle Sovjet tanks fan de KV rige hawwe min driuwende prestaasjes, ûnbetroubere Fersnellingsbak, en yn it algemien se faak fêst te sitten en brekke. En in tank fan twahûndert ton, yn 't algemien, is hast ûnmooglik om te oersetten.
  Mar der is gjin min sûnder goed. En de KV-searje waard útskeakele, en de IS-searje ferskynde ynstee ... Boppedat ferbea Stalin sels de ûntwikkeling fan tanks swierder as sânenfjirtich ton. Mar de T-34 die bliken sa súksesfol dat Stalin bestelde om dizze tank de wichtichste, basale en massive te meitsjen.
  Amearika wie ûnder oanfal en de Dútsers en de Readen en de Japanners. It waard ferplettere sawol út it suden as út it noarden.
  De Amerikanen bruts gau ôf ... Hoewol't de blitzkrieg net trochgie, namen se yn desimber New York en Washington yn. En de Amerikanen kapitulearren op 30 jannewaris 1944.
  Der wie in tydlike pauze ... It Tredde Ryk en Japan wiene har besittings te fertarren. En de USSR hie gjin haast. Stalin en Hitler waarden nauwe freonen. De Dútsers en Japanners feroveren Latynsk-Amearika, fochten yn Sina, sloegen oare lannen op.
  De USSR foltôge it tredde fiifjierrige plan. En dan it fjirde... It Tredde Ryk wie nije wapens tariede... En yn 1952, op 20 april, begûn in nije oarloch tusken Japan en it Tredde Ryk. Stalin naam fansels de kant fan it Tredde Ryk.
  De USSR waard in machtich lân mei in heech ûntwikkele ekonomy. De wichtichste tank T-54 en IS-7, Stalin like de lêste masine, en hy joech it griene ljocht oan de rige. Yn it Tredde Ryk wie der in rige fan "E", hiel goede tanks fan de nije generaasje. Mar doe ferskynden piramidale út 'e AG-searje. Boppedat, de nazi's hiene in unyk wapen - diskettes, en folle mear. Yn technyske termen is it Tredde Ryk sterker as Japan, en oant de samûrai kearnwapens makke hawwe, moatte se ferovere wurde.
  Stalin, âld en ferswakke, woe gloarje. Mar Hitler sei dat er allinnich tastien te nimmen werom de Kuril ridge en Súd-Sachalin.
  Stalin wie dêrmei tefreden mei wat foarbehâlden. Wier, de USSR die net sa aktyf dizze kear yn 'e oarloch. De striid wie fûl.
  Alenka's tankbemanning focht op 'e IS-7.
  De Sovjet tank is goed, mar de Dútske piramidale binne noch better, en mear beskerme mei in kant.
  Alenka drukte har bleate teannen op de joystickknop. Shot mei in killer projektyl.
  De Japanske E-50, kopiearre ûnder lisinsje fan in ferâldere merk, focht der tsjin. Dizze masine hie in 88 mm gewear mei in 100 EL barrel lingte. Gefaarlik foar byt op 'e kant en teoretysk yn steat om punt-blank en foarholle te slaan. Hiel hege harnaspiercing. En de begjinsnelheid fan it projektyl is kolossaal.
  It boppeste part fan de romp is frij goed beskerme troch in grutte helling, mar de foarholle fan de toer is slimmer.
  It famke Anyuta wiisde it gewear mei har bleate teannen en sloech de samûrai tank. Fan 'e earste kear rekke en twongen om stil te hâlden.
  De Japanske is frij flink, mar waacht hast likefolle as de IS-7 mei swakkere, benammen oan board beskerming.
  Hjir is in oare E-50 de famkes rekke oan board fan in lange ôfstân, hoewol't dit fereasket fenomenale krektens.
  Mar ommers, de readhierige Alla sloech har bleate teannen, en dat betsjut teminsten wat.
  Mar de Japanske E-75 is yn beweging. It is net sa fluch as de E-50 en is swierder. Mar syn foarholle is sterk beskerme. De turret is frij dik mei frontpânser, 252 mm dikker as de IS-2. De foarholle fan it lichem is tinner, mar mei in grutte helling. De swakste kant fan 'e romp is mar 120 mm, sûnder hellingen. En yn har is it it bêste om fan in lange ôfstân te slaan.
  E-75 is in wat ferâldere masine mei in gewicht fan mear as njoggentich ton. Se is dúdlik ûnfoldwaande. Hoewol't it 128 mm kanon is noch hiel machtich. En de T-54 pierce goed dizze masine.
  Maria skeat mei har bleate teannen. Se trochbriek de kant fan 'e romp en merkte op:
  - Net it bêste ûntwerp!
  Olympias joech in burst fan masinegewearen en stimde yn:
  - Wis net de bêste!
  En bleate teannen as er op de knoppen drukt.
  De Japanners ferlieze in nije oarloch, mar se fjochtsje wanhopich en jouwe har net oer. Hoewol't harren troepen binne technologysk efter.
  Sovjet MIG-15's sille sterker wêze as Japanske auto's. En de Dútske ME-462 is folslein bûten konkurrinsje.
  Se sloegen de Japanners yn 'e loft. En d'r is hielendal gjin tsjingif tsjin disc-fleantugen.
  Hoewol't diskoteken slaan hast alles wat beweecht.
  Eva en Gertrude lieten har yn al har gloarje sjen troch de auto's fan it Land of the Rising Sun del te slaan.
  Eve skeat har bleate teannen en grommele:
  - Foar myn freon!
  Gertrude befêstige doe't se tsjinstanners delfoel:
  - Dat alle minsken stjerre!
  En ek mei bleate teannen sil hy de knoppen fan 'e joystick drukke en ferskate fleantugen delsjitte.
  De Japanners waarden yn alle opsichten slein en yndrukt. Hitler easke om sa gau mooglik in ein te meitsjen oan de fijannen.
  Gerda en Charlotte fochten tegearre yn in piramidefoarmige tank. It gewicht fan 'e auto is mar fiifentweintich ton, en it pânser is 250 mm mei grutte hellingen yn alle hoeken. En de motor is 1800 pk, gasturbine.
  En in hegedrukkanon dat elkenien as in foarhamer tjirget. Lit it kaliber mar 88 mm wêze, mar wat in hege projektylsnelheid.
  Kin net wjerstean in Dútske tank.
  Gerda sloech de knoppen fan de joystick mei help fan bleate fingers fan brune skonken, sloech de Japanske tank yn en blafte:
  - Foar de grutheid fan it kommunisme yn it Aryske lân!
  En it famke stiek de tonge út. Hy is mobyl en rôze.
  Charlotte skeat ek mei har bleate teannen, sloech de fijân en piepte:
  - Foar hillich Ruslân!
  En knypeage nei har freon.
  En hja sloegen de Japanners yngeand, en flink.
  Albina en Alvina fjochtsje ek goed yn 'e loft, ferslaan de Japanners en brekke se yn stikken.
  Albina sloech tige aktyf del mei help fan har bleate teannen, en ferpletterde de samûrai yn 'e loft ...
  En raasde:
  - Gloarje oan it Tredde Ryk!
  Alvina sloech in Japanske auto del en piepte:
  - Gloarje oan 'e helden fan Prusen!
  En ek mei bleate teannen.
  De famkes binne heul fjochtsjend type en ferpletterje alle obstakels. As it samoerai-fleantúch baarnt as in fakkel en falt del. En efter him binne fiif fjochters út it Land of the Rising Sun.
  Sa binne de famkes hjir verbazingwekkend goed koördinearre.
  Elizaveta is op in T-54 tank mei har bemanning en ferneatiget Japanske tanks.
  It is net maklik om te fjochtsjen. De wichtichste Japanske tank kopiearre út de iere modifikaasje fan de E-50 is in tige serieus auto. En it is net inferior oan de Sovjet tank yn frontale harnas en bewapening. En sels in bytsje har gewear is mear pânser-piercing en bettere beskerming fan 'e foarholle fan' e romp, benammen de top.
  True, de Japanners is swierder as de Sovjet auto, mar de machtiger motor kompensearret foar dit.
  Elizabeth sjit fan in ôfstân en manoeuvres.
  Mear krekter, Euphrasia rydt. En hy lit him net fanke.
  Ekaterina, in lid fan 'e bemanning, sloech har bleate teannen en piepte:
  - Foar it kommunisme!
  Dan sil Elena, as in blast, it doel yn 'e kant smite. En brul:
  - Wy binne de meast akkuraat yn 'e wrâld.
  Tank T-54 kin wurde trochstutsen yn 'e foarholle troch de Japanners, en noch mear yn' e kant. En hy hat gjin foarsprong yn 'e striid. Sa is it dreech om samûrai te fjochtsjen.
  En hjir komt de E-100. In hiel ferfelende auto. Har pânser is sterk út alle hoeken, en it gewear is tige machtich op 150 mm. It sil de Sovjet-auto yn stikken slaan. En it is dreech om troch de Japanners te brekken. 210 mm mei board shields.
  En de foarholle is 250 millimeter.Sa'n kolos kinst dus net trochbrekke.
  Tank T-54 komt tichterby. Net pierce de Japanners yn 'e foarholle. Ik sil drukke om op 'e kant te stekken en dan skeaten se gewoan del.
  It gewear is krêftich, mar har fjoertempo is leger. En krektens ferleget ek it kaliber.
  Sa is firtuoaze manoeuvre nedich fan Eurasia. Dat se, Gods forbeare, net rekke krigen.
  It famke song:
  - Ruslân is ús grutte macht,
  Ruslân is ús grutte lân ...
  Machtige wil, betroubere gloarje,
  Jou foar altyd!
  Elena sloech de Japanske E-50 en merkte op:
  - Wy libje yn 'e USSR, net yn Ruslân1
  Eurasia stimde hjirmei iens:
  Ja, mar it punt is itselde!
  En sa ûntwykje se de sjitten, en glieden nei de tank sels. En rjocht yn 'e kant, yn it diel dêr't gjin legere helling is en yn' e skylden, pierje jo fan 'e underbarrelkaliber.
  En de E-100 begjint te detonearjen en te eksplodearjen. En hoe't it allegear komt.
  Ruslân ûnder Stalin is sterk en loftfeart, en tanks, en foar in part sels de float.
  Oant no ta hat de USSR lykwols net te folle grutte skippen, mar se hawwe fatsoenlike lytse opset.
  En op 'e destroyer bestiet de hiele bemanning allinich út famkes. En se dorskje de Japanners yngeand.
  En harren skippen, sûnder fierdere ado, brokkele.
  De famkes rinne om en stjoere mei de bleate teannen kanonskulpen.
  En hoe't har bleate rôze hakken flitse.
  Stalinida, de kommandant fan 'e bemanning, naam it en song:
  - Gloarje oan ús Hillige Heitelân!
  En wer hammerje de Sowjetgewearen op 'e Japanners. En no eksplodearret de hiele kruser fan 'e samoerai. En de giele soldaten ferdrinke.
  Hjir komt de striid wer...
  Yn 'e earste seis moannen waard it gebiet kontrolearre troch it Lân fan' e Rising Sun halve.
  En der wiene oerwinningen op alle fronten.
  It Reade Leger ferovere it suden fan Sachalin en ferhuze nei de Koerileilannen. Se foelen ek Mantsjoerije aan. En fochten foar Port Arthur.
  En de oanfal op dizze stêd wie tige fûl.
  Alenka focht de Japanners en koarde, har tosken bleat:
  - Wy sille winne!
  En mei har bleate teannen drukte se op de joystickknoppen, en blies de samûrai-haubitser op.
  Anyuta skeat ek. Smyt de fijân en squeaked:
  - Foar de USSR!
  En Alla hammere mei wylde grime, en piepte:
  - Foar nije grinzen!
  En ek mei bleate teannen fan 'e skonken, as wiene se oan it hammerjen.
  Maria tjirpe en grommele:
  - Foar Stalin!
  En se sloegen mei alle macht...
  Olympias ek fochten mei bleate fingers, hoe te snijen de fijân, en crumble.
  Port Arthur foel ... En dit is in klinkende oerwinning.
  Noch trije moanne gie it gefjocht op oare plakken ... It jier 1953 kaam ... De fjildslaggen dêryn binne tige wreed.
  Sovjettroepen besochten yn Japan te lânjen, mar waarden delsketten troch selsferdigeningsienheden.
  Ek op see binne de gefjochten noch net bedarre...
  De famkes fochten as echte ridders.
  En fansels wiene se bleate poaten en hiel moai, brune. En hoe't se de Japanners mei bommen sloegen.
  En de oare famkes fjochtsje. Bygelyks, Anastasia Vedmakova. Se is sa'n fjochtsjen famke en docht sokke wûnders op 'e MIG-5.
  En hy sjit in oar fleantúch del, dizze kear de Japanners, mei in 37-mm kanon.
  De piloat fjochtet yn ien swimpak en is in ekstreem agressyf famke. En slacht de fijân ekstreem akkuraat.
  En elk fan har shots rekke it doel.
  Anastasia tjirp, song:
  - It folksliet fan it heitelân sjongt yn ús hert,
  Der is gjin moaier frou yn it hiele universum ...
  Squeeze sterker ridder masinegewear,
  Stjerre foar God jûn Ruslân!
  Akulina Orlova, dy't de Japanners fjochtsje, har tosken bleat, beswier:
  - Net! Lit de fijân better stjerre, en wy sille libje!
  En hja tocht oan hoe't bygelyks de partisan Lara waard martele troch de Japanners. En dit famke waard bleatfuotte troch de snie riden. En hja lake mar om de beulen yn it gesicht. Sels doe't brede stripen readhiem izer op har bleate, froastbeferzen soalen oanbrocht waarden, koe se har pinekreet tsjinhâlde. Ek al bleau de biten lippe.
  Dit wie it partisan famke Lara.
  En se hie in grut hert. En se fernearde doe't se mei stikeltried slein waard, in stroom troch har lichem gie.
  Se sei dus neat. Se skeaten har net, mar stjoerde har nei in deakamp yn in groeve.
  Lara bruts dêr ek net ôf en sette har paad fol moed en heroïsme troch.
  Akulina Orlova skeat in oar Japansk fleantúch del en song:
  - Wy sille de fijân oan it ein fjochtsje,
  De eksploaten fan 'e soldaten telle it oantal net ...
  Russen hawwe altyd yn steat west om te fjochtsjen -
  Satan sil ferneatige wurde!
  Mar no is maart al kommen ... Stalin is dea. It glorieuze tiidrek fan it bewâld fan 'e diktator en oerwinner is einige. Beria waard de opfolger. Stalin liet sels in testamint efter dat Lavrenty Palych de foarsitter fan 'e Komitee foar Steat Definsje en de lieder wêze soe.
  En op 2 maaie waard de haadstêd fan Japan, Tokio, ynnommen troch de Dútsers en de Sowjet-troepen. En op 9 maaie 1953 folge de oerjefte fan it Land of the Rising Sun, en de oarloch einige yn oerwinning. En alles like goed en noflik te wêzen.
  Op 20 april 1955 fûn de earste bemande missy nei de moanne plak. Foar it minskdom like de hiele grinsleaze kosmos.
  Mar op 20 april 1957 gie Hitler yn oarloch mei de USSR. Hy kontrolearre al alles en der wie mar ien macht oer op syn paad.
  Wa sil Hitler stopje?
  Lavrentiy Beria waard sterker yn macht. Hy is Georgysk, en dit is min of mear sa't it skaad fan Stalin by de minsken paste.
  En hjir komt de oarloch ...
  De Dútsers binne sterk, en se hawwe troepen fan oer de hiele wrâld. De USSR is ek sterk, mar ynferior foar de Wehrmacht yn technology.
  De IS-10 tank ferskynde ... IS-11 en IS-12, mar dizze masines binne relatyf licht op fyftich ton, allinnich it gewear is machtiger en langere loop foar de IS-11 op 122 mm, foar de IS- 12 - 130 mm. En allinnich de IS-15 waard makke in machtiger tank as de IS-7. It hie in 152-millimeter en tagelyk lange loop gewear mei in gewicht fan sa'n hûndert ton.
  De T-55 ferskynde ek. Mei krêftiger gewearen yn 105 mm kaliber en better beskerme.
  Yn it earstoan kamen de Dútsers mei súkses foarút. Har tanks binne mear avansearre, lykas oare auto's. En it wichtichste, folle mear macht.
  Foar trije moannen fan koppige en fûle gefjochten berikten de nazi's Moskou. En de winter is noch fier fuort...
  Lady Armstrong bleau te fjochtsjen, tegearre mei har maten.
  Fjouwer famkes fochten op de Goering-5 tank. It binne Ingelske froulju yn tsjinst fan de Wehrmacht. En it is foar harren hielendal net maklik. Wy moatte de bolsjewiken bestride, dy't sawol fanatysk as feardigens fjochtsje. Jou Brittanje gjin komôf.
  Jane skeat it Russyske kanon mei in krekt skot, en koarde:
  - It libben is in momint, tusken it ferline en de takomst!
  Gringeta, dizze bleatefoete kanonner, sette it gewear yn, skeat en sisde entûsjast:
  - Wy binne in earn famke!
  En har projektyl sil direkt yn 'e Sovjet-haubits slaan. Ja, it famke is echt super. En ferneatiget elkenien op in rige.
  Malanya skopte ek mei har bleate teannen. Ferwoaste in Russyske gewear. Feroarsaakje de detonaasje fan fjochtskits. Hjir is wat in dashing famke is. En tjirp:
  - De takomst sil ljocht wêze... De oarloch sil einigje, ik leau der yn!
  Matilda sei twifelich:
  - Ik ha it gefoel dat wy inoar al mear as ien ieu slaan. Alle fjochtsjen, en fjochtsjen, en fjochtsjen!
  De moaie Jane barste út laitsjen en merkte grappich op:
  - Better gefjochten dan nullen!
  En wer rekke de Sovjet-gun mei in krekte skot. Se is hjir echt in famke. En de marzje fan feiligens clobbers de Russen.
  Foar de striid hienen de famkes in bytsje rêst yn 'e kroech. Wy dronken Beiersk bier, ieten fet pork en laam. Doe nûge se in tsiental jongere mannen út en froeiden mei har. En it is grappich en hiel noflik.
  It is dochs goed foar de famkes. En sa'n wille foar sterke en frij jonge lichems.
  Fuortendaliks nimt de enerzjylading foar de slach ta. En lûkt, op 'e meast echte feats! En dan drukke de krigers mei de bleate fuotten op de knoppen en slaan kolossale resultaten út.
  No bestoarme se Moskou. En de stêd wol net opjaan. De Russen binne sa koppich. Yndied, it like heech tiid om te realisearjen dat harren posysje wie hopeleas en oer te jaan oan de genede fan de oerwinner. Dus nee. Se oanhâlde. Lit unbending heroïsme sjen. En hâld op, wêr't it like dat der gjin kânsen wiene, binne d'r gjin holdouts.
  De Britten, bygelyks, yn 'e striid om Londen wiene net sa eigensinnich. Se joegen gau op. En no fjochtsje se yn itselde team mei de nazi's!
  En wat? Meitsje jo eigen karriêre!
  Jane fielt op in wyt hynder, en frij selsbetrouwen. Ik wol mysels oan it famke sjen litte út it heechste punt. En jou de Russen in goeie skok. Om sels in echte keninginne te wurden.
  De strider fjoer wer. Hy rekket it Russyske kanon en seit hertstochtlik:
  - D'r sil gau in paradys wêze op 'e planeet!
  Wat in hiel moai famke fan liif, mar se docht tsjustere dieden.
  Gringeth syn gunner is ek net in miss. Se smiet in 152-mm houwitser as in iiskube mei in hammer. Dat is wat in flink en fonkeljend famke. Jo sille wierskynlik net in moaier fine. Hoewol ... In spier famke, mei in wat rustike en ienfâldige funksjes. Ruddy, it liket dicht, mar der is gjin drip fet yn it lichem. It is gewoan sa beef.
  Se hâldt fan seks hiel soad en nea sliept allinnich. Se fynt it leuk as har sterke lichem rimpele wurdt troch manlike hannen. Gringeta is in hiel moai famke. Mar wat docht it. Op 'e nij sloech se de Sovjet-batterij. Hjir is de bastard...
  Gringeta song mei in laits:
  - Der wie gjin wyn op it feest, mar de satan makke wodka!
  En hja liet har tonge sjen.
  En wer de tank "Goering" -5 fiert rjochte fjoer. En de krigers dêryn binne tige ferliedlik. Se misten ien kear en sloegen trije kear. Doe sloegen se elkoar mei bleate soallen! En bleate har tosken.
  De freugde fan 'e dochters fan it besette Brittanje wie lykwols koart. Hjir is ien fan de bleatefammen dy't in myn ûnder de rups triuwe koe. En dit kado fan ferneatiging luts sa suksesfol ôf dat ferskate reedriders daliks barsten. En de grutte tank fan santich ton ferlear fuortendaliks syn mobiliteit.
  Ik moast myn auto ynnimme foar reparaasje. De ferfanging waard op it plak dien troch in spesjaal team.
  Ja, "Goering" -5 kin net fergelike wurde mei de piramidale famylje fan AG. Mar sokke, de slimste wapens waarden jûn oan Ingelske famkes.
  Mar hjir fjochtsje de Sovjet-famkes.
  Augustus 1957 al. Moskou is folslein omjûn en syn posysje liket hopeleas.
  Alyonka fjochtet op de IS-15. Krêftige ûntwikkeling fan Sovjet ûntwerpers. De frontale harnas is 500 mm hellend. Brek net troch de Dútsers. En it waacht krekt mear as hûndert ton. En in gasturbinemotor fan 3200 pk. En in kanon dat by steat is om Dútske piramidale tanks fan in ôfstân te penetrearjen.
  Alyonka sloech de Dútske auto mei har bleate teannen en piepte:
  - Foar grutte Ruslân!
  En de skientme tjirre.
  Anyuta, ek, hoe te ferslaan de fijân. En hy brûkt ek syn bleate teannen, en stekt de tank fan in fiere ôfstân en sjit:
  - Foar it heitelân!
  It gewear hat in loop lingte fan 120 EL, dat is yndrukwekkend. En in projektyl mei in uranium kearn. Dizze tank hat ek tolve masinegewearen dy't tige krêftich binne.
  Alla sloech ek de nazi's út en rôp:
  - Foar ús USSR!
  Maria, ek, naam en snijde de nazi's, en dizze kear drukte de joystick knop mei har skarlaken tepel, tjirpende:
  - Foar memke Ruslân!
  De Olympyske Spullen is ek as in besuniging op 'e fijân. En hy sil de tuorke fan 'e Dútske tank ôfskuorre en piepje:
  - Foar it Heitelân en de frijheid ta de ein!
  De Sovjet-tank toande him tige fjochtsjend ...
  Mar helaas, de krêften binne ûngelikense ...
  Hiel ûngelikense ...
  Mar de famkes dy't yn in hinderlaag sitte, fange har momint.
  Elizabeth streake har buikspieren. Doe stjoerde se mei help fan in bleate hak in sekuer projektyl op 'e fijân.
  En rekke de fijân rjocht op doel.
  En hja koarde:
  - Sterker strider, knyp it masinegewear,
  In nijsgjirrich resultaat sil komme!
  Elena stjoerde in moardner oanwêzich fan 'e dea op it doel en merkte op:
  - Om 'e nocht stiek Hitler de holle nei ús ta. Hoe fier wy ek weromlûke, wy sille net opjaan!
  Ekaterina skeat ek, bruts troch it doel en merkte op:
  - Wy hammerje gjin spikers, mar der moat wat substansjeeler dien wurde!
  Evrasiya joech in burst fan masinegewearen en joech út:
  - Ruslân ûnder it jok sil net bûge, ús leger jout net oer!
  Elizabeth stimde hjirmei iens:
  - Net! It Reade Leger jout net oer!
  En se stjoerde ek in projektyl op it doel mei har bleate hakke. En it kaam goed en sekuer út.
  Wy moatte foar elke priis fêsthâlde. Hjir martelden de nazi's de pionier.
  Se namen de jonge neaken út. En doe bigounen se him mei in readhiem tried to slaan. Se sloegen my swier oant ik it bewustwêzen ferlear. En dan getten mei sâlt wetter. Hoe't de jonge fan eangst raasde. En it wie al wer mei fakkels roastere. En doe namen se it en stutsen in read-hierme stêf yn 'e anus.
  Sa wreed wiene de Fritz. In oare wille dy't se hawwe is it frituren fan har hakken. Ien famke fan Komsomol waard smard mei oalje op 'e sole, en in brazier waard yn 'e brân stutsen ûnder it. En it famke raast fan skriklike pine. En de nazi's fry en sjonge in ferske foar harsels.
  En wat hawwe se noch net dien. En de fingers fan 'e famkes op bleate fuotten waarden brutsen, en de jonges waarden oplost yn soer, en har hûd waard libben ôfskuord.
  Elizabeth fjoer wer. It rekke it doel en koarde:
  - Wy sille nea opjaan!
  En Elena wie it iens mei dit:
  - Nea opjaan!
  En se stjoerde in projektyl nei it doel mei help fan har bleate teannen.
  In oare tank waard meinommen en stie yn 'e brân as in fakkel...
  Catherine merkte agressyf op:
  - Wy sille wrâldkampioen wurde!
  En mei har bleate hakke stjoerde se noch in projektyl nei it doel.
  Mar helaas, nettsjinsteande alle heroïsme yn septimber, Moskou foel. En yn oktober hiene de Dútsers de Oeral al berikt. En hja feroveren Sintraal-Aazje út it suden. En troch desimber 1957, se folslein beset it hiele grûngebiet fan de USSR.
  Sa einige de ferovering fan 'e wrâld.
  Op 20 april 1959 waard in referindum hâlden om de monargy en it wrâldryk fan it Tredde Ryk te fêstigjen. Dit foel gear mei de earste flecht fan in astronaut nei Mars, en de nije prestaasjes fan it Tredde Ryk. En Hitler sil de titel fan Super-keizer krije.
  It like dat alle doelen helle wiene.
  Mar yn maaie 1961 stoarte Hitler yn in fleantúch en syn briljante en lange regearing waard ûnderbrutsen.
  Mar syn âldste soan is al folwoeksen wurden, en de Führer-dynasty is stabyl en sterk wurden. En no feroveret it Tredde Ryk de romte.
  Alle folken krigen gelikense rjochten en boargerskip fan it nije ryk.
  En it minskdom beweecht nei in helderdere takomst!
  
  DE OVERWINNING FAN NAPOLEON UNDER WATERLOO
  Napoleon wûn de Slach by Waterloo. Hy hie gjin beslach op it momint fan 'e slach, en de Britten waarden ferslein. En doe waarden de Dútsers, ûnder lieding fan Blucher, ek slein. Doe namen de Frânsen Nederlân oer.
  Op 'e nij fersloech de Prusen en Eastenrikers. Ruslân woe net yn 'e oarloch. Tsaar Alexander wie de earste dy't wurch waard fan fjochtsjen en woe gjin bloed ferjitte.
  Napoleon Bonaparte wie ek oanstriid om de oarloch net út te slepen. Nei't er de bûnsmaten wer ferskate nederlagen oandien hie, makke er frede mei harren. Frankryk krige in part fan Itaalje en Nederlân en guon lannen yn Dútslân en bedarre.
  In skoftke, fansels ... Napoleon foel Algerije yn de jierren tweintich oan en ferovere it. En doe naam hy Marokko oer. It Afrikaanske tiidrek fan de útwreiding fan de keizer begûn. Napoleon focht yn Afrika en syn troepen berikten wer Egypte en Sûdan.
  Napoleon forskûle him yn Afrika... Mar hy is noch net yn Europa klommen. De keizer libbe yn dy dagen nochal lang. En hy stoar yn 1840 yn 'e âldens fan santich, nei't er seisentritich jier as keizer trochbrocht hie, en yn totaal fjirtich jier lang Frankryk liede! Dit is in heul lang en glorieuze regearing. Under him belibbe Frankryk sawol oerwinnings as besetting. It grutste part fan Afrika, ynklusyf Sûdan en Nigearia, waarden Frânske koloanjes. Boppedat feroveren de Napoleontyske maarskalken ek Yndokina.
  De Bonaparte-dynasty waard fersterke. Napoleon II krige ek bern en bestie de troan op in frij folwoeksen leeftyd. En syn dynasty bleau syn glorieuze opkomst. Yn 1848, profitearje fan 'e revolúsje yn Eastenryk, naam Frankryk Itaalje ôf fan it Habsburchske Ryk. Dêrnei folge de oarloch mei Ruslân tegearre mei Brittanje.
  De Frânsen, tegearre mei de Eastenrikers, fersloegen de Russen. En se namen in protte lân oer. Ynklusyf Oekraïne. Napoleon II stifte it Mienebest, en sette syn broer op 'e troan. Ruslân waard degradearre yn 'e kategory fan lytse machten. Napoleon II sette syn feroveringen troch en ferovere mear Prusen en Eastenryk. En dêr, ek pleatsen harren sibben, it krijen fan in foet yn Europa. Brittanje besocht beswier te meitsjen, mar waard slein ...
  Doe't der yn Amearika in boargeroarloch útbriek, grypte Napoleon II oan 'e kant fan 'e súdlingen. En hy wûn ... Frankryk gie ek troch mei de ferovering fan Afrika, en naam kontrôle oer Yndia. Op see wiene de Frânsen, mei superioriteit yn middels, tsjin de Britten as in oaljefant tsjin Moska. En se feroveren sels Brittanje sels troch te lânjen op it kontinint yn 1873.
  Frankryk naam sawol Austraalje as Kanada oer en waard in supermacht. Yn 1881 ferstoar ek Napoleon II, de Grutte. En Napoleon III bestie de troan. Under him bleau Frankryk syn troepen oer de wrâld ferpleatse. Benammen wie der in kampanje tsjin Moskou en sawol Ruslân as de Feriene Steaten úteinlik yntsjinne. En der wie in oarloch yn Sina. Yn 1904, nei de dea fan Napoleon III, gie Napoleon IV de troan op. Se ferovere Japan it folgjende jier en in pear jier letter foltôge de ferovering fan Sina. Doe begûn de ynvaazje fan Latynsk-Amearika. Napoleon de Fyfde dy't regearre yn 1933 foltôge de ferovering fan alle lannen fan 'e wrâld en de skepping fan in wrâld ryk. Yn 1937 fûn de earste bemande flecht de romte yn. Yn 1945 fleagen minsken nei de moanne. En yn 1957 nei Mars, en it folgjende jier nei Venus.
  It wie de ferovering fan de romte. Oan 'e ein fan' e tweintichste ieu, alle planeten fan it sinnestelsel wiene al besocht troch astronauten, en sels op guon plakken - op 'e moanne, Mars, Venus, delsettings waarden stifte.
  En yn 2021 begon de flecht fan 'e earste interstellêre ekspedysje. It Frânske ryk, multinasjonaal en enoarm, naam kontrôle oer de hiele wrâld en it sinnestelsel. En har dreamen binne macht oer it universum!
  
  
  DE NIJE AVENTUREN FAN DE FALLEN IN DE WORLD FAN AIVENGO
  Hoewol't Rebecca troch de dappere Ivanhoe fan eksekúsje rêden waard, einige har ferhaal net. Likegoed as aventoer. Izaäk die grif syn bêst. En hy begon de sieraden en djoere orientale klean werom te freegjen dy't Rebecca nommen hie. Mar hy waard fansels wegere.
  Wat is al it eigendom fan de oarder, dan is it, en de Joaden binne net ferplichte om te melden.
  Sa brocht Rebecca wat tiid troch yn koel waar bleatefuotten, en allinich yn in sekkleed. Ja, foar de eksekúsje wie se bleatefoet en útklaaid en opsletten yn in kleastersel. It wie kâld en fochtich en der wiene rotten. Hjir wie Rebecca sa hurd en bleek.
  Bleau bleate fuotten yn 'e dungeon en op' e strjitte yn koel waar late ta it feit dat it famke krige in slimme kjeld en rekke siik. En Izaäk moast driuwend dokters ynhiere. Dêrmei waard er goed bestege, ynklusyf it beteljen fan losjild oan de oerfallers.
  En ik socht nei in manier om earne jild te finen en te fertsjinjen. Boppedat makke Richard it Liuwehert bekend dat der yn ferbân mei syn kroaning in grandioaze toernoai toernoai hâlden wurde soe. En de winner krijt in grutte beleanning.
  Op dat stuit, doe't Izaäk ynienen in jonge seach yn in koarte broek, bleate fuotten, neaken oan 'e mul, mar tige spier. Syn spieren wiene hiel moai, en djip definiearre ûnder de tanned hûd. By de noarmen fan 'e midsieuwen wie de jonge net alhiel lyts, mar mei in bernich, rûn gesicht. It is dúdlik dat dit noch in bern is, dy't, as hy opgroeit, in man fan in tige krêftige lichem wurde sil.
  Izaäk frege de jonge mei in glimke:
  Wat wol de jonge?
  De jonge, mei syn bleate foet stampen, sei:
  - Ik wol meidwaan oan it toernoai fan ridders! Tagelyk helpe jo sike dochter!
  De rike Joad wie ferrast:
  - Binne jo dokter?
  De jonge antwurde mei in glimke:
  "Nettsjinsteande myn jeugdige uterlik, haw ik al in protte ûnderfining yn deadzjen. En ek yn medisinen! En folslein fergees!
  Isaac antwurde entûsjast:
  - Prachtich! No dan. Jo hawwe sterke spieren, mar sille se genôch wêze om mei te dwaan oan it toernoai?
  De jonge sei mei in glimke:
  - Bring my in hoefijzer!
  De rike Joad fronste.
  - Wêrom!
  De jonge sei mei fertrouwen:
  - Ik sil it brekke!
  Izaäk gromde:
  - Goed, ik leau! Do hast hiele moaie spieren, yn it easten soesto bliid wêze om ferkocht te wurden oan de harem fan de sultan!
  As antwurd sprong de jonge oerein, draaide ferskate kearen yn 'e loft en raasde:
  - Ik jou net op!
  De Joad fluite ferrast:
  - Wat bist fluch en behendich! Okee, ik sil jo in hynder en harnas mei in spear en swurd jaan foar it toernoai. Allinne jim sille dit alles oan my weromjaan yn trijelingen!
  De jonge knikte.
  - No, want it hynder en de wapens en harnas geane nei de winner. Yn dit ferbân kinne jo fjochtsje.
  
  Hiel bliid sei Isaac:
  - Grutte jonge ... Hoe hjitte jo?
  De jonge antwurde beskieden:
  - Oleg Rybachenko! Ik bin in strider dy't helpt de swakken, en meastal tsjinnet Ruslân. Mar yn dit gefal kaam ik om jo dochter te rêden. Sûnt bronchitis is in tige gefaarlike sykte troch de noarmen fan 'e midsieuwen. En d'r binne in pear betûfte dokters dy't it famke kinne rêde!
  Izaäk antwurde mei in glimke:
  - Dou sjochst folle âlder as do liket?
  De jonge knikte.
  - Ja, dat bin ik al jierren! It is dreech om sels te tellen hoefolle, om't ik yn ferskate wrâlden reizgje en libje. Mar ik hie safolle eveneminten en yndrukken.
  Joad merkte op:
  - OK! Gean en genêze myn dochter! Yn 'e tuskentiid sil ik stjoere om in hynder en harnas. Ja, en no mjitte jo de groei. Do lykje mar in jonge te wêzen, mar frij grut en breed-skouders. Sa heech as Ivanhoe, en miskien sille jo breder wêze yn 'e skouders!
  Oleg knikte en sei:
  - Foar de behanneling fan jo dochter haw ik alkohol, fet, in tsiental lytse bekers nedich. - Doe't er seach hoe't Izaäk syn antlit ferdraaide, hie de jonge der gau by. - Bekers binne mar foar in skoft. En it soe ek moai wêze om dasfet te finen. De jonge knikte. En dyn dochter sil sa goed as nij wêze!
  Isaac knikte ynstimd.
  - Ja, mar in lyts tsjoender! No, alles sil klear wêze, gean en rêd myn dochter.
  De jonge flitse bleate fuotten, rûne, rôze en folslein stoffrije hakken.
  Se begûn te droegjen om Rebecca. It famke wie bleek en hoest. Yndied, oars as de ûnstjerlike jonge, wie se net wend oan 'e kjeld. De dochter fan in súdlik lân, yn 'e hjerst fan Brittanje, brocht de nacht bleate fuotten en yn ien mantel mei in fochtige en kâlde sel, en in pear dagen yn' e frisse loft. Hjir en te ferjaan net lang.
  En no moatte jo banken op har sette - de meast effektive folksremedie, dy't in protte helpt.
  De hûd fan Rebecca is nochal bleek en net brún. Se waard ferlegen neaken foar in kreaze spieren jonge.
  Oleg Rybachenko sei mei syn wiisfinger op syn lippen:
  - Ik bin dokter! Wês net ferlegen foar my!
  En it famke glimke werom.
  De jonge, dy't al ûnderfining hie, sette blikjes foar har. It famke knikte.
  Mar Oleg streake har teder, sloech bekraste soallen del. It ûngewoane famke rûn it paad lâns en har bleate fuotten waarden troch stiennen trochstutsen. En de wei nei de eksekúsje wie tige pynlik foar in ryk famke dat net wend wie om sûnder skuon te dwaan.
  De jonge dy't de hiele tiid bleatfuotten rûn, merkte op:
  - Teder, sa tear!
  En hy sette blikjes op har, dêr't spoaren fan sieten op 'e rêch fan it famke. Mar de banken lutsen de sykte út. En sa krige Rebecca wat molke mei huning en foel yn 'e sliep.
  Dêrnei ferliet Oleg de tsjinstfaam in opdracht om fierder te jaan molke mei huning en malik, likegoed as das fet.
  En hy hastich nei it toernoai. It is needsaaklik om te wurkjen út sawol it hynder en it pânser en wapens.
  De Joad, hoewol gierig, is net dom. En it hynder wie goed en it harnas mei wapens wie net min. Oleg klom yn 'e harnas en fielde him ûnhandich yn har. Neaken fjochtsjen soe folle handiger wêze. Mar der binne toernoai regels: elkenien moat wêze yn harnas en te hynder. Hjir fjochtsje neaken mei swurden, dan Oleg Rybachenko ferneatige hiele legers mei swurden.
  De jonge ried op in wyt hynder, en seach út nei de slach.
  It toernoai waard hâlden yn Londen. Ivanhoe wie al hersteld fan syn wûnen en waard beskôge as ien fan 'e favoriten fan it toernoai. Richard de Liuwehert sels wie klear foar de striid. De komst fan soldaten út oare lannen waard ek ferwachte. Benammen de hartoch fan Alba: in machtige jager út Spanje. Frânske hartoch fan Guise, baronnen út Dútslân. In protte fjochters. Sels út it fiere Ruslân kaam Prins Ruslan. Mear krekter, net út Ruslân, mar út Kievan Rus.
  Sa die de foarstelling hjir bliken fêst te wêzen. En it wie in net earder meimakke toernoai mei prizen.
  De winner soe in hiele kist mei goud krije, dy't Richard it Liuwehert út Palestina brocht. En dizze kiste woech op syn minst in ton.
  Dus dyjingen dy't wolle fjochtsje - blykber, ûnsichtber.
  It toernoai is mei it each op it grutte tal dielnimmers ferriden neffens it bekersysteem.
  Oleg Rybachenko kaam by in spesjaal kamp foar ridders. Armor en in hynder, dit is in pas, mar gjinien fereasket dokuminten.
  De jonge hat de nacht yn it kamp trochbrocht. Jûns kaam in frou fan maklike deugd by him. Doe't se seach dat foar har noch in hiel bern en tige moai wie, knikte se:
  - Ik tsjinje dy jonge fergees!
  Oleg knikte ynstimd en merkte op:
  - Jo sille der gjin spyt fan hawwe, ik bin tige betûft!
  Foar it earst yn jierren belibbe de prostituee wierskynlik ferskate echte orgasmes en seach der sels jonger út. Se gie tefreden fuort. Al gau ferskynden mear famkes. Oleg merkte op:
  - Jo moatte betelje foar seks! En foar grutte seks dûbeld! In gouden munt foar elk orgasme!
  De prostituees stimden wol yn... Oleg fertsjinne fatsoenlik jild, mar oernachtich die er de eagen ticht. Syn famkes en in frou kamen foarby. Se binne meastentiids jong en moai, mar jo kinne fange de ynfeksje. Wier, Oleg is in ûnstjerlik bern en de ynfeksje nimt him net.
  Mar ik waard in bytsje útput foar de striid ...
  En dan klinkt de trompet en begjint it toernoai moarns. Hjir fersprieden de ridders oer it fjild. It duorret in protte gefjochten. Keuze út stompe of skerpe tips. Al it oare wurdt bepaald troch lot.
  Oleg foel te fjochtsjen yn de earste slach mei de Dútske baron. Hy wie grutter en swierder as de jonge, en nochal in autoritative strider.
  Mar de terminator jonge is betûft en technysk. En sadat jo net troch in spear delslein wurde, skowe jo it skyld wat oan 'e kant en meitsje de slach sêft. En jo plantje josels mei it draaien fan it lichem.
  Oleg is tige sterk, en de fijân waard delsketten tegearre mei syn hynder. En de jonge fluite. Hy hat al in protte fjildslaggen trochmakke yn ferskate universums. En hy focht mei it Tredde Ryk yn in parallel universum dêr't de nazi's earst ferovere de hiele wrâld, en pas doe oanfallen de USSR. En it wie in sterke beweging fan har kant.
  En de jonge fochten doe tegearre mei Margarita, it ûnstjerlike famke, dat ek ienris in folwoeksen wie. En mei har fjouwer moaie en ek hast ûnstjerlike famkes. Seis supermen fochten mei in leger dat hast de hiele wrâld oernaam. En toande kolossale heroïsme.
  En no it toernoai. It is net sa dreech fan in deal. En foar in superjonge is in sliepleaze nacht mei prostituees gjin hinder.
  De jonge krige syn earste priis: in hynder, wapens en harnas. Meastentiids kochten de ridders har foar jild los. Dus as jo in goede fjochter binne, dan is dielname oan it toernoai foardielich foar jo.
  Dan noch in slach... Dizze kear brocht it lot Oleg nei de machtige Spaanske hartoch fan Alba. It waard beskôge as de bêste strider fan Spanje. It hie nijsgjirriger west om him nei it ein te fjochtsjen, mar in protte is in protte.
  De fijân wie in reus, en woech trije kear mear as Oleg. Yn spearfjochtsjen is gewicht in wichtige handicap. En it hynder by Alba is in tocht. Miskien soe sa'n karkas triviaal wêze om dy te ferpletterjen.
  Oleg hie net folle ûnderfining yn toernoaien. Hy fochten meastentiids wat oars. Mar de totale fjochtsûnderfining fan 'e terminatorjonge is kolossaal.
  En sa gie er fuort. De spearen binne skerp en skerp.
  Alba raasde him mei grutte snelheid op. Syn hynder, hoewol in trekhynder, is tige behendich. Oleg is lykwols folle flugger as de reus Alba sels. En doe't de jonge oankaam, liet er de spear en sloech de fijân yn it fizier. De klap is ferpletterjend, en mei ûnder de kraach fan 'e romp. Alba fleach fan syn machtige hynder en botste. Sels in pear tosken foelen út.
  Oleg wûn, en sei mei in glimke:
  - In weardefol kado foar it houlik!
  De oerwinning makke de jonge opfallend. Kening Liuwehert sels skodde him de hân, en sei:
  - Jo binne in sterke strider! Wer komsto wei?
  Oleg antwurde mei in glimke:
  - Lit jo majesteit stil bliuwe!
  Hjir is de tredde slach fan 'e ridders. No, trije fjildslaggen op in dei binne in protte, miskien sels fjouwer sille op 'e tiid wêze.
  Oleg fjochte no tsjin in Ingelske jager. De pleatslike ridder is net sa grut as Alba, en seach foarsichtich.
  Mar jo kinne in betûfte en sterke fjochter sjen.
  Oleg, út gewoante, ferspriede syn hynder en sloech, sette yn en draaide it lichem, en fansels wie hy sels fuort fan 'e spear.
  Op 'e nij sloech de fijân sûnder muoite del. It is net dreech en jo krije fertrouwen.
  Sa wurdt de tredde ridder ferslein.
  In tydlike pauze en in feest fan de winners. It tal dielnimmers is ôfnaam. En se ieten in protte.
  Oleg die syn helm ôf. In protte wiene ferrast dat hy sa jong wie, sels syn snor groeide net.
  De jonge iet aardich in soad en waard wat swier.
  Syn folgjende tsjinstanner wie de bêste jager yn Frankryk - de hartoch fan Guise.
  No, wêrom net bang wêze foar wolven yn it bosk.
  De hartoch fan Guise wie tige handich, technysk, grut, lang, breed-skouders.
  Blykber is hy in tûke fjochter.
  Oleg Rybachenko besletten dat hy soe ferslaan him op in ienfâldige wize.
  Doe't de riders ferspraat, en doe begûn te converge. De Guise feint mei syn spear en besocht de jonge yn it lichem te slaan, foarby it skyld. Mar Oleg, dy't in absolute reaksje hie, koe fuortgean, en hy sels laden de spear yn 'e boarst, sadat it bruts. Fansels hat er in lichem tafoege.
  En de Guise fleach en botste sa hurd, dat it bloed him út 'e mûle streamde. Hjir is de klap.
  De jonge gniisde en sei:
  - Net tirannisearje!
  Dit wie de lêste striid fan de dei. Der binne noch fjouwer oer foar de folgjende.
  Oleg wie bliid.
  Mar hy hie gjin tiid om te rêsten. Op 'e nij kamen se foar leafde om orgasmen fan in hoer te fangen. Plus, se stjoerde him in losjild foar harnas en hynders. En de Guise syn harnas, bygelyks, wie mei kiezels, en de sommen wiene oansjenlik.
  Fansels moast Izaäk ek de skuld ôfbetelje. De Joad like ûntefreden oer himsels te wêzen. Dat hy bestelde de skuld mar trije kear werom te jaan, mar it koe fiif, of sels tsien kear wêze. Oleg, dy't seach dat de gierige Joad te lijen hie, joech him lykwols noch tweintich gouden munten, yn it foardiel fan Rebecca, as kado fan it famke.
  En doe tsjinne er wer prostituees. En ferhege de priis nei twa gouden munten. Mar dochs wiene der in protte dy't dat woene. En der kamen ek in pear foarname froulju. Se woenen ek in fabulous orgasme fange, of sels swier wurde fan sa'n glorieuze ridder.
  Wer Oleg Rybachenko net sliepe hiele nacht en wurke. Mar dit is oer it algemien goed. Sa'n jonge gigolo hat fertsjinne hoefolle jild.
  En noch fjouwer gefjochten foar it ûntfangen fan de beker.
  En de earste tsjinstanner is in fjochter út Afrika. Hiel grut. No, gewoan in reus, acht meter heech. En it gewicht fan pûn is op syn minst tweintich. Troch it gewicht wûn er. Hy focht net iens op in hynder, mar op in grutte kamiel. En ferplettere elkenien.
  Wat kin bestriden wurde mei in swarte man. Oleg Rybachenko wie sels bliid dat syn tsjinstanner sa'n reus wie. It wie ynteressant en yntrigearjend.
  Dêrneist, de staken waarden ferdield, en it wie mooglik om te wedzjen op dysels en, yn gefal fan oerwinning, op syn minst fertsjinje wat.
  Oleg song:
  - Ik bin in ridder fan it leauwe op 'e knibbels fan 'e wylden,
  Fijannen fan Ruslân, ik sil it oerflak fan 'e ierde feie!
  En sa naem de jonge it en makke in bytsje klear foar de striid, en smarre it skyld mei oalje.
  In grutte swarte strider foel him oan ... Oleg rûn nei him ta. De fijân is op in kamiel, en komt op as in rots. Wier, sa'n fjochter is net sa maklik om del te bringen.
  Oleg ferliet de enoarme drek fan 'e fijân en sloech de fijân op' e harnas.
  De spear fan de jonge bruts, mar de fijân fersette him ferset. Oleg fluite, de tradisjonele ûnder de kraach fan it korps holp net.
  De terminator jonge krige in oare spear en se skieden wer.
  Oleg besleat dat it dizze kear better wêze soe om de fijân yn it fizier te slaan. Dit jout in effekt, hoewol it dreger sil wêze om te slaan.
  De strider út Afrika wie slûchslim en rjochte dizze kear syn spear op it boarst fan it hyt. Mar Oleg, foarsei sa'n kâns, koe ferpleatse syn hynder oan 'e kant. Hoewol't in bytsje en krassen it hynder. Oleg, yn in wylde grime, sloech him mei in spear, sadat op it fizier dat hy troch de traaljes bruts, it punt yn 'e harsens kaam. De klap wie fataal. It wie net tsjin de regels. In bepaald persintaazje ridders yn toernoaien, benammen dy mei skerpe spearen, stoar.
  It blykte lykwols ûnferwachts te wêzen. En it fijân kadaver stoarte út 'e kamiel.
  Glorieuze oerwinning. Allinnich it hynder rekke licht ferwûne. En Oleg smard in lange kras mei healing balsem. En dit joech fansels gjin sûnens oan it hynder.
  En de folgjende tsjinstanner is út Ruslân. Dizze kear Prins Ruslan. Ek in gruttere en tige behendige jager. Oleg fielde net hiel fleurich nei trije sliepleaze nachten.
  Syn tsjinstanner wie lykwols ek opfallend wurch nei fiif gefjochten.
  Oleg foel yn 'e sliep foar krekt in oere. Syn sliep wie djip en hy dreamde fan wat út ferline aventoeren.
  Ja, seis soldaten namen de nazi's fan 'e tiid fan Stalin en de Führer op, en ferneatigden se tegearre mei tanks.
  Oleg Rybachenko makke in bôge mei syn sabels, en snijde de fascistyske soldaten del. En dan sil hy mei in bleate, jonge skonk skerpe en skerpe naalden goaie, tsjinstanners en tanks deadzje.
  En dan wer, as de nachtegaal fluitet de rôver. En hiele flakken fan stomme kraaien sille falle op 'e nazi-troepen.
  De terminatorjonge piepte:
  - In lyts jonkje fûn in flammewerper,
  Ja, jim faksisten, och, gjin gelok!
  Margarita snijde ek de nazi's wanhopich del. Mar tagelyk smiet se tinne skiven mei de bleate fuotten. Se snijden de hollen fan 'e soldaten fan it lân fan' e hellike sinne fan Hitler en de stammen fan tanks ôf.
  It famke fluite tagelyk en rôp:
  - Foar hillich Ruslân!
  En de kraaien foelen, en sloegen de nazi's as hagel en de massa fan tanks ferbaarnd.
  Net allinnich de ivige bern en de fjouwer heksefamkes fochten. It Russyske Reade Leger-rezjimint tsjin tritich nazi-divyzjes toande unbochtich úthâldingsfermogen.
  Natasha, ûnderwilens, naam, hakke de mûne mei swurden. Crushed fijân krigers. En doe lansearre se mei bleate fuotten noch in boemerang. Se snijde de kiel fan 'e nazi's en de koffers fan 'e tanks troch.
  En út 'e skarlaken tepel blaasde in pulsar, sjongend:
  - Gloarje oan it grutste Ruslân!
  Zoya joech har tsjinstanners ek gjin kâns. Se hakke, sa no en dan, langere swurden en soldaten en tanks. En doe smiet se mei har bleate teannen giftige naalden. En nei har karmozijnrode tepels spuide hiele kaskaden fan bliksem dy't Dútske mastodonten smolten.
  De strider song:
  - Ruslân is ús lân!
  Ik sil har altyd trou wêze!
  En hoe't in pulsar út 'e nâle fan it famke sjit. Ja, ferpletterje de nazi's yn ferskuorde feltsjes. En dan sil er de tanks opnimme.
  Augustina jout de faksisten ek gjin kâns. It koperreade hier fan it terminatorfamke fladdert yn 'e wyn as in proletarysk spandoek.
  En bleate, beitelde skonken smyt tige deadlike kado's fan 'e dea. Wat jouwe gjin kâns om itsij de soldaten of de tanks fan de Wehrmacht.
  Tagelyk smyt de strider baarnende stikken magysk plasma-smeltend metaal út ruby tepels. En ferjit net te razen:
  - Gloarje oan it heitelân - om ûnder it kommunisme te libjen!
  En dan fan syn rûne navel, as bliksem.
  Svetlana is ek yn 'e slach. Se is in ekstreem cool famke. En ek de nazi's mei swurden slacht. En bleate, sierlike skonken smyt ik hiele deadolken. Dat se de hollen fan 'e nazi's ôfsnijden en de tuorren fan swiere en middelgrutte auto's ôfsnijden.
  En út 'e ierdbeien tepels sil it noch in korona-ûntslach jaan. En dit is echt mear dan deadlik, benammen foar tanks en fleantugen.
  En de strider ek út 'e navel sil beswykje foar it kado fan ferneatiging.
  En sjong:
  - Gloarje oan it grutte Ruslân! God kin ús rêde!
  En Russyske soldaten sjitte op 'e nazi's út it ferneamde Mosin-gewear. In pear masinegewearen wurkje ek. De gewearen fjoer. Ien fan 'e earste Russyske jet mortieren fan ferhege macht "Andryusha" is ek yn wurking.
  De soldaten fan it Sovjet leger wiene goed taret. Se slaan sekuer en binne tige dissiplinearre.
  Oleg Rybachenko, dy't de nazi's delsette, sawol ynfantery as tanks en sels fleantugen, tocht: hoe slagge it ús folk om te ferliezen oan 'e nazi's yn dizze alternative realiteit?
  It is hielendal skande! Mar de Russen binne better. Dit is hoe't Slavyske soldaten lytse, wite en swarte soldaten mei bajonetten stekke en tanks mei granaten opblaze. Der is mar in bytsje oer te winnen. En it keninklike leger is tige heroysk. Hjir is ien Rus, mei in bleate mage, in masinegewearfamke dy't op de Dútske troepen sjit. Yn in koarte rok en bleate fuotten dit famke, mar se stjoert kûgels passend.
  En Oleg Rybachenko snijt mei swurden. En dan sil er ek in boemerang smite mei bleate berneskonken, de fijân en tanks ôfsnije. En as de jonge fluitet...
  En nochris, hoe't de kraaien op 'e nazi's falle sille. De nazi's meitsje dêrnei gjin kâns. En oanfalle fleantugen ek.
  Oleg Rybachenko, dizze ivige jonge piepte:
  - Gloarje oan myn kosmyske heitelân!
  Margarita, dit ivige famke is ek hyt yn 'e striid. En hy snijt mei sabels, hiel ferneamd. En hoe't it fluitet dat in bosk kraaien fan boppen slacht en troch de hollen fan de nazi's brekt, en troch de lûken fan de tuorren fan faksistyske tanks. En mei bleate, bernefuotten smyt er boemerangs, sadat de striders fan it lân fan de helsfasistyske sinne yn tsientallen falle.
  Marguerite sei:
  - Myn leave Ruslân - in freonlike famylje fan folken!
  Natasha sloech de nazi's mei swurden. Se stiek mei har bleate fingers in hiele boskje naalden. Se namen en riedselden de nazi's en bliezen in tsiental tanks op. It famke fergeat lykwols net in corona-ûntslach te lansearjen fan har skarlaken tepels.
  En hoe't bliksem út 'e nâle smiten wurde sil mei in deadlik resultaat, benammen foar tanks en fleantugen.
  It famke raasde:
  - Ik sil sa super wêze!
  Zoya fjochtet ek yn in wylde slach. En har swurden skitterje as in razende tongerbui, streamen fan fûle sparken skine en snije de tanks as bûter mei in waarm mes. En de bleate fuotten fan it terminatorfamke goaie naalden dy't de nazi's stipje as in egel.
  En deadlike pulsars fan ferneatiging fleane út karmozijnrode tepels en fleantugen en tanks baarne der út. De strider is tige striidber yn uterlik en yn died.
  Beauty snijt de nazi's, fleantugen en selsridende gewearen, net jaan se genede.
  En it fjochtsjende famke raast:
  - Gloarje oan it heitelân!
  Augustinus yn 'e striid wit gjin frede, en gewelddiedige grime siet mei har. En hy snijt de fijannen as koalen mei sabels. En har eagen baarne as smaragden. En bleate fuotten, lykas propellerblêden, smyt berjochten fan ferneatiging út dy't tankfleantugen útinoar skuorre.
  En ruby-kleurige tepels stjoere sokke streamen fan magysk plasma nei de nazi's dat neat kin wjerstean.
  Mar as in stream fan magyske wjerljocht út Augustinus syn navel fljocht. En hy sil smash in hiele massa fan fijannen tegearre mei tanks.
  It famke raasde op 'e top fan 'e longen.
  - Gloarje oan 'e Almachtige God Rod!
  Svetlana fjochtet tsjin in wylde skare. En it famke hoe te slaan mei in flinter. En mei bleate fuotten, hoe't jo in nije boemerang lansearje dy't de tuorren fan 'e auto's ôfknipte. Hyper klasse strider en natuerlike blonde.
  En hoe't in tsunami fan flekken fan magy sil loslitte út in aardbei tepel. En hja naem it en sloech de fijân yn, as wie it iis stikken ûnder de slagen fan it swird. En út 'e nâle waard se blaasd mei in corona-ôfskieding. De massa tanks smelte, in protte fleantugen baarnden ôf.
  Svetlana tweeted:
  - It famke hâldt fan deadzje,
  Hjir is it famke!
  Oleg Rybachenko fjochtet as in echte titan. De terminatorjonge is sa'n wanhopige fjochter. En mei bleate bernefuotten sil hy ferskate skiven loslitte dy't fijannen snije, it metaal fan 'e tanks is as in read-hite iisnaald.
  En hoe't in karate-kid in wynmûne rint.
  En as er it nimt en fluitet boppe op 'e longen. Dat in hiele massa kraaien beide nimme en delfalle. En ram de hollen fan 'e nazi-fjochters.
  En dan sil it út 'e piip spuie... En it skuorde de manlike perfeksje fan in hiele hûndert faksisten en tanks mei fleantugen ôf. Dy fan pine shock naam en okochurilas.
  De lytse skriuwer raasde:
  - Foar it kommunisme yn Ruslân!
  Margarita, yn in wylde grime, sil spuie op 'e nazi's, en streamen fan magysk plasma fleagen út har mûle. En hja forteare de nazi's oant de skeletten. En de tanks smolten, en de fleantugen waarden ferwûne yn it fjoerige web.
  The Warrior is in famke mei gouden hier.
  En har bleate fuotten smite stekke en deadlike dingen, sadat allinnich stikken teard fleis fan 'e nazi's fleane, en stammen fan tanks.
  En de famkes skieden ek serieus ...
  Se diene sels it slipje út. Dêrnei gie de ferneatiging fan de nazi's folle effisjinter.
  Natasha die in kaskade fan klappen op wite en swarte soldaten. En no sille har bleate fuotten ferskate granaten smite en in hiele bataljon fan nazi's en in grutte massa tanks útinoar skuorre. En dan sil hy út 'e skarlaken tepels in weach frijlitte dy't de nazi's ferneatiging bringt, lykas in kaskade fan tsunami-troepen, sawol foar ynfantery as tanks mei fleantugen.
  En fan 'e navel sil it in deadlike bliksem nimme as in flecht, en de nazi-kohort ferbaarne, en fan har bleaune allinich ferkoarde liken en trije tsientallen tanks tegearre mei har.
  En op it lêst, as út 'e boezem fan Venus, sil in moai famke út fleane, in moardlike pulsar, dy't, groeiend yn grutte, it naam, rôle om en ferbaarnde in hiel rezjimint fan nazi's en hûndert tanks, wêrûnder ferskate Mûzen, tagelyk.
  De strider raasde:
  - Foar grut kommunisme!
  Zoya naam en fierde in kombinaasje, skerp ferlingde mei swurden, ôfsnien fan de tuorren fan 'e tanks. En de uterlik jonge strider naam it en lansearre it mei skiven, mongen mei in earte bom. En sil tear in protte fan 'e Japanners. En dan fan 'e raspberry tepels sil it himsels nimme en in nije stream fan bliksem loslitte. En brek de fijannen yn chips mei lytse chips. En fan de tanks bliuwt neat oer.
  En dan út 'e navel, as rekke troch laserstralen. En de massa's fan 'e nazi's sille ôfsnien wurde. En tanks ferlieze oer it algemien tuorren, brutsen rollers fleane fan har ôf.
  En as konklúzje, as út 'e grot fan Venus, sil in strider mei hier de kleur fan blêdgoud in heulende stream fan enerzjy útjaan. En it sil de nazi-wachters en in protte tanks en fleantugen en selsridende gewearen fuortsveegje. Dit binne stoere fjochters.
  De strider rôp boppe har longen:
  - Gloarje oan it kommunisme fan Stalin en tsaar Alexander III!
  Oleg Rybachenko waard wekker en is klear foar in nije striid. Syn tsjinstanner Ruslan sprong op in hynder.
  No, twa Russyske ridders fjochtsje. Hoewol't Ruslan grutter sjocht, is syn tsjinstanner flugger en sterker.
  En sa raasden se nei elkoar ta.
  Oleg Rybachenko naam de slach fan 'e spear op it skyld en ferhuze nei de kant. En rekke de fijân mei in beurt mei in omslutend lichem. En syn spear bruts ek, mar de fijân flopte mei syn hynder.
  De ruter siet fêst, mar it hynder gyng foarby. Oleg wûn wer en krige de trofee.
  En foar de foarige striid hie er jild.
  Oleg nei dizze oerwinning wie al klear foar de heale finale. En syn rivaal moat Richard de Liuwehert sels wêze. Wat in grutte ferwachting.
  Mar de rots fjouwer ridders ieten tegearre.
  Moaie famkes tsjinne harren. Nettsjinsteande de strange gewoanten fan 'e midsieuwen wiene de famkes bleate holle, koarte rokken en bleate fuotten.
  Yn it blonde hier fan de famkes wurde kleurde linten weefd.
  Se biede iten en wyn oan.
  Richard de Liuwehert merkte op:
  Do bist tige jong yn jierren. Jo hawwe net iens in snor. Mar sa'n sterke en ûngewoane fighter. As jo wolle, dan sil ik jo it haad fan myn wacht meitsje!
  Oleg Rybachenko antwurde earlik:
  - Ik soe it neat skele, mar gau moat ik Brittanje ferlitte. En ik sil twongen wurde om te fjochtsjen yn in oare wrâld mei oare troepen. Sa, och, ik kin dy net mear tsjinje!
  Ivanhoe sei mei fertrouwen:
  - Ik kin it dwaan!
  Oleg seach him oan. Hoewol't Rybachenko yn it lichem fan in jonge fan likernôch tolve wie, wie Ivanhoe deselde hichte as hy. En yn 'e skouders like sels de gespierde jonge breder. Mar op ien of oare manier wûn dizze fragile jongeman. Richard de Liuwehert is Ivanhoe's holle heger en folle breder yn 'e skouders. En de fjirde ridder is in kop heger as Richard sels. En wat ... Twa holle odds en op syn minst trije kear dikker, mar Ivanhoe wurdt beskôge as de favoryt.
  Miskien treffe se elkoar yn de finale. It is nijsgjirrich hoe't Ivanhoe dejingen ferslaat dy't grutter en swierder binne as hy. En wa learde him sa'n filigraan technyk fan toernoai wrakseljen.
  Oleg iet fleis en dronk wyn ... De stoel is noflik en jo kinne noch in pear oeren sliepe.
  Benammen om't Richard sliepte. De terminator jonge hie in dream oer ien fan syn ferline misjes;
  Fansels, Oleg Rybachenko, Margarita Korshunova, fjouwer heksen famkes en dit is ekstreem serieus. Mar njonken harren komme der fansels ek oare hits.
  Oleg Rybachenko sjit út masinegewearen mei fêste patroanen. Hy sjocht derút as in tige gespierde jonge fan sa'n tolve, allinnich yn in koarte broek en mei in bleate boarst. Doe't hy folwoeksen wie, waard hy in ivich bern dat ûnstjerlikens krige. En no wurket er der oan yn ferskate misjes. En de eardere science fiction-skriuwer hâldt derfan.
  Margarita liket ek op in famke fan sa'n tolve, mar se wie in folwoeksen skriuwster dy't ek ûnstjerlikens kocht yn ruil foar it foltôgjen fan ferskate misjes. It famke fjochtet en slacht fan masinegewearen.
  Derneist snijt Oleg Rybachenko ek mei swurden dy't in protte tsientallen meters langer wurde. De jonge smyt ek mei de bleate teannen granaten. En hy ferjit net om út 'e navel fan' e bliksem te spuien dat de Sinezen as barbecues fretten binne.
  Mar fluitsjen is ek tige effektyf. Dan falle de flokkende kraaien flau en wurde de Sinezen derút slein, en sels helmen helpe de Sinezen net.
  De jonge ropt:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  Dizze missy is frij noflik, mar d'r binne net sa rôze. Hjir yn ien hielal, Dútske heks famkes: Gerda, Charlotte, Christina, Magda ûntwikkele in unike tank - "Panther" -2. Dizze auto die bliken mei in lege silhouet, de lokaasje fan de oerdracht en motor tegearre en oer de tank. De frontale pânser fan 'e romp wie 120 mm op in grutte helling, de kanten wiene 82 mm op in helling, de turret wie 150 mm op in grutte helling. En in 88mm kanon mei ferbettere ballistyk en fjoertempo.
  Dizze auto wie noch better beskerme as de Tiger-2, en de oar wie mar fjirtich ton.
  Dêrtroch koe it yn 'e hjerst fan 1943 yn massaproduksje lansearre wurde, mei in âlde motor fan 700 pk.
  "Panther" -2 waard fuortendaliks de bêste tank fan de Twadde Wrâldoarloch, en de Dútsers begûnen te winnen.
  En se kamen sels Moskou oan, en de lâningspartij fan 'e hitmannen hakke se op en blies se op.
  Lykwols, deadzje de Dútsers is ûnnoflik foar it blanke ras, en fansels de giele krigers binne gjin meilijen.
  Benammen no't Sina de ynfeksje oer de wrâld ferspraat hat!
  Ynklusyf yn Ruslân. Dus litte wy dizze himellikken slypje!
  Margarita snijt ek de Sinezen mei swurden dy't langer wurde. En hy sjit himsels út masinegewearen - elke kûgel is rjocht op doel. En mei bleate sierlike teannen smyt er deadlike granaten.
  En hoe't bliksem sil loslitte út 'e navel, fijannen, yngeand ferneatigje en baarnende en smeltende tanks.
  En as it famke fluitet, dan docht bliken dat it in blokkade is.
  En de kraaien falle op 'e toppen fan Sina en slaan fleantugen del.
  Meisje raast:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Dit is hoe't ûnstjerlike bern, eartiids folwoeksenen, it Sineesk oannamen. Mar noch fjouwer famkes-heksen, ivich jonge skepsels, dorsken it himelske ryk yngeand.
  Natasha jout in burst fan masinegewearen mei werbrûkbere cartridges. En dan tekenet er in mûne mei syn swurden hûndert meter yn omfang!
  En mei bleate teannen smyt er in granaat fan siedsel en trochdrenkt yn in drankje. It ûntploft as in fakuümbom. De opblaasde Sinezen en harren primitive tanks fleane omheech. En dan smyt it famke bliksem út har skarlaken tepels, se baarnt Sineeske soldaten libben. En pulsars fan ferneatiging wurde út 'e navel smiten.
  Se ferpletterje fleantugen lykas flinters ferbaarne Sina's fleantugen yn in fakkel.
  Mar de kroantrúk, as agressive magyske tsunami's út 'e boezem fan Venus fleane, ferbaarne se de Sinezen as in flam fan 'e hel.
  Natasha tjirpe:
  - Gloarje oan it heitelân fan 'e USSR!
  Zoya is ek op it offensyf. Se is in klasse famke yn it algemien super. En hy snijt mei swurden, en sjit út masinegewearen. En de patroanen hjir binne einleaze, en se snije de fijannen yngeand del. En as de bleate fuotten fan it famke granaten smieten, Sineeske soldaten útinoar skuorre. En dan út 'e frambozen tepels slaan fûle pulsars - skuorre de tuorren fan tanks ôf.
  De bliksem fleagen út de navel fan it famke mei gouden hier. En hûnderten krigers fan it Celestial Ryk waarden roasted ta de dea.
  En hjir is de grot fan Venus dy't in moardnerige tornado útstjit. It gie mei in dea fan 'e Sineeske troepen troch.
  Zoya tweeted:
  - Foar it heitelân en Stalin!
  Augustinus giechelde, en bleatte har tosken, útstjittende sinnestralen dy't de Sinezen ferbaarne, merkte op:
  - Stalin is net mear!
  En hja joech in útbarsting fan masinegewearen, en snie mei langwerpige swurden. En doe smieten bleate teannen granaten. Se skuorde in protte Sinezen útinoar. En út 'e ruby tepels fan' e skientme fleach bliksem fan ferneatiging en ferneatiging. Se ferbaarnen in protte fjochters út it Himelske Ryk. En in grut oantal Sinezen waarden útinoar skuord troch pulsars fleanende út 'e navel, tegearre mei tanks. Se binne sa waarm en fjoer-azemjend.
  Mar de boezem fan Venus naam en wurke. En safolle tsjinstanners namen en ferbaarnen.
  Augustinus gromde:
  - Foar de grutheid fan 'e USSR!
  Svetlana yn 'e striid is de coolste, en wreed. En doe skeat se in útbarsting fan masinegewearen, en snijde tsjinstanners út Sina yn stikken mei langwerpige swurden.
  Mar út 'e aardbeien tepels sprong bliksem út dy't ferbaarne tsjinstanners sûnder meilijen en it himelske ryk stiet yn 'e brân, en tuorren wurde ôfskuord fan syn tanks.
  De bleate teannen fan famkesfuotten smieten de bom en smieten in protte Sinezen om. En hoe't in bleate hakke noch in pulsar fan ferneatiging opsmyt, dy't tsjinstanners útinoar skuorre.
  En út 'e nâle bliksem fretten tûzen Sineeske soldaten.
  No, doe't de boezem fan Venus wurke, waard it noch agressiver.
  En doe raasde Svetlana:
  - Foar kommunisme troch it hielal!
  De seis wurken tige effektyf. En hja die mei wyld, agressyf aplomb.
  Mar doe kaam der in ploechje famkes út it Tredde Ryk by. Se namen in noch machtiger AG-800 mei acht kanonnen en tweintich masinegewearen mei. En de famkes regele dit alles mei help fan joysticks.
  Gerda drukte mei de bleate teannen op de knoppen, stjoerde in heecheksplosyf projektyl en mompele:
  - Gloarje oan Aryske freonskip!
  Charlotte drukte ek har bleate fuotten op 'e knoppen fan 'e joystick, spuide it kado fan 'e dea út en grommele:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Christina naam it en drukte har bleate teannen op 'e knopen en koarde:
  - Arysk kommunisme!
  Magda, fjoer, en ek mei har bleate fuotten, merkte op:
  - Arysk kommunisme sels!
  Famkes út it Tredde Ryk snije graach de Sinezen. Wy moatte ús Aryske bruorren en susters helpe yn 'e oarloch mei Sina. En dit lân beskôget de heule wrâld as fersmoarge troch har Coronavirus.
  Gerda drukte wer mei har bleate teannen, smiet it projektyl út en konstatearre:
  - Wy litte it giele ryk net wer oplibje! Wy litte jo gjin firussen oer de hiele wrâld ferspriede!
  Charlotte drukte ek op de knoppen mei har bleate teannen en rôp:
  - Fansels sille wy net!
  Christina, mei har skarlaken tepels, skeat ek op 'e giele krigers fan it Celestial Empire, útjûn:
  - Foar de Aryske takomst!
  Magda, dy't de prachtige skonken fan Sineeske soldaten mei har bleate fingers ferneatige, grommele:
  - Foar de heechste Aryske prestaasjes!
  En doe wie der in skyffleantúch fan it Tredde Ryk yn 'e loft. En dit is fan in oare wrâld. Dêr koe de Führer Moskou yn it ienenfjirtichste jier weromnimme. Hoe is it bard? Japan foel werom yn july 1941, en pinne Sovjet troepen yn it Fiere Easten. As gefolch, der wiene net genôch krêften foar de ferdigening fan Moskou, en de haadstêd foel werom yn oktober 1941 ... En dêrnei wie it Reade Leger administraasje folslein oerstjoer, en Stalin hie in hertoanfal. In flugge oerwinning op de USSR feroare doe yn in langere oarloch mei Brittanje en de FS. Yn de rin dêrfan binne diskoteken makke, dy't troch in laminêre jet omflein waarden en ûnkwetsber wiene.
  En nei de oerwinning oer Amearika hawwe fleanende skûtsjes al slagge om Mars te besykjen en hawwe wetterstofpompte lasers krigen.
  Albina en Alvina fleagen út in parallelle wrâld op in diskette mei fjochtbalken om de USSR te helpen.
  En hjir binne se ek op bleate fuotten en yn in bikini. Dizze heksen begûnen ienris werom te fjochtsjen yn Spanje, en gongen troch alle wichtichste fjildslaggen fan 'e Twadde Wrâldoarloch. En no op in gefjochtsauto yn 'e striid.
  Albina, mei har bleate fingers fan beitelde ferliedlike skonken, drukte op de joystickknoppen, skeat in beam ôf dy't de Sineeske fleantugen ôfsnien hie en rôp:
  - Dit binne de wûnders fan ús technology!
  Alvina stjoerde ek, mei har bleate fingers fan sierlike skonken, in beam út by de tanks fan it Celestial Empire, snijde se ôf en tjirre:
  - De grutheid fan it Heitelân is by ús!
  En de Terminator famkes barste út laitsjen byinoar. Se binne sokke fighting en classy beauties.
  Albina drukte al op de joystickknop mei har skarlaken boarsttepel, ferbaarnde de Sineeske mei strielen en piepte:
  - Foar de Aryske oarder yn it hielal!
  Alvina naam en drukte de joystick knop mei har ruby tepel, en snijde de massa fan soldaten fan it Celestial Empire, razende:
  - Foar de triomf fan blanken!
  En beide stridersfamkes sloegen har bleate, sekshongerige manljusskonken op 'e metalen coating fan 'e fleanende skûtel.
  De diskette is in ekstreem formidabel wapen. It spile in wichtige rol by de ferovering fan 'e Feriene Steaten troch it Tredde Ryk. En Sina moat de krêft fan 'e grime fan 'e Aryske lannen ûnderfine.
  Mar Japanske krigers gongen ek yn 'e striid tsjin 'e krigers fan it Himelske Ryk.
  Fjouwer moaie, hast hielendal neakene ninjafamkes mei stielen spieren binne dwaande mei de striid. Japan is in tradisjonele fijân fan Sina, en is ree om de USSR te helpen yn dit duel. Boppedat, famkes love te deadzjen.
  Hjir is de earste ninja famke mei blau hier, slashing mei twa swurden, snije troch de Sineeske soldaten. Doe smiet se earten mei eksplosiven mei de bleate teannen.
  Fierder barsten bliksembolten út 'e skarlaken tepels fan 'e ninja-famkes.
  De strider rôp:
  - Gloarje oan Japan!
  In ninja-famke mei giel hier ek slein mei swurden, rinnend in wynmûne. Se snijde in massa Sineeske soldaten del. Har bleate fuotten smieten giftige naalden, en deadzje de giele krigers. En fjoerige pulsars fleagen út 'e karmozijnrode tepels.
  De strider raasde:
  Litte wy Sina smyt!
  In ninjafamke mei read hier spande de flintertechnyk mei har swurden. Besunigje ek in protte Sineeske fjochters. Doe smieten har bleate teannen swastika-foarmige skiven, en sloegen troch de massa krigers fan it himelske ryk. En út 'e rubyne tepels reinde deadlike bliksem. Se ferbaarnen de Sinezen en in protte fan har tanks en fleantugen.
  De strider rôp:
  - Us Russyske bruorren!
  In ninja famke mei wyt hier, ek mei swurden, útfierd in komplekse kombinaasje, snije del de soldaten fan it Sineeske ryk. Doe smieten har bleate teannen in selsmakke bom, en skuorde in grut oantal giele soldaten útinoar.
  En doe emittearre de aardbeien tepels magyske strielen dy't it fleis fan 'e krigers fan it Celestial Empire snijden, en tagelyk de tuorren en de sturten fan it fleantúch ôfsnien.
  En de strider flapte út:
  - Foar de Japanske dream!
  Krigers út Japan fochten goed. En har bleate fuotten binne sa deadlike jeften fan dea en goaie.
  En ninjas tsjin Sina. Mar ek it Reade Leger hat syn bydrage levere.
  De famkes ferskynden op de IS-25. De nijste Sovjet-tank, mei fjouwer gewearen en achtentweintich masinegewearen.
  Alles wurdt automatisearre yn it, en de Komsomol-heksen kontrolearje mei help fan joysticks.
  Alyonka naam it en drukte mei har bleate teannen op de joystickknoppen. In skot klonk, en in lânmyn fersprate de Sinezen en harren auto's.
  De IS-25 is in formidabele tank. It hat in motor fan trije en in heal tûzen pk - diesel. En it pânser is by steat om te hâlden hiel krêftige klappen. Sa'n fjochtfamke hjirre. En har boarsttepels binne sa dat se skitterje mei robijnen.
  Anyuta drukte ek mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick en sloech op de Sineeske fjochters. Se skuorde se yn lytse stikken, skuorde de tanks fan it Celestial Empire yn lytse fragminten en ferbaarnde de fleantugen.
  En hja koarde:
  - Gloarje oan it Hillige Heitelân fan Stalin!
  Aurora skeat ek, drukte har bleate fuotten op 'e knoppen fan 'e joystick, skuorde de Sineeske fjochters útinoar, de rollen fan fijânske tanks rôlen en it famke piepte:
  - Foar de oerwinning fan 'e USSR!
  Maria, ek mei har bleate teannen, ried in protte Sinezen en harren tanks yn 'e kisten, koarde:
  - Foar grut kommunisme!
  Olympias drukte ek har bleate teannen op 'e joystick-knop, en in oare lânmyn sloech it leger fan it Celestial Empire - en skuorde in hiel bataljon yn stikken.
  De strider raasde:
  - Lenin libbet yn ús hert!
  En alle fiif bleate fuotten, hast neakene famkes mei in reliëfpers, songen byinoar:
  Nee, de wach sil net ferdwine,
  Sjoch, falk, earn...
  De stim fan it folk is heech
  It flústerjen sil de slang ferpletterje!
  
  Stalin libbet yn ús hert,
  Dat wy gjin fertriet witte ...
  De doar nei de romte iepene
  De stjerren skynden boppe ús!
  
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  De wei, it ferljochtsjen fan kommunisme!
  
  Glory sil ivich wêze
  Yn in protte generaasjes ...
  Russyske macht sil opstean,
  Grutte Lenin is by ús!
  De famkes ferpletterden de Sinezen effektyf. De Britten wurken lykwols ek goed. Jane Armstrong en har team namen ek it op tsjin Sina. Sûnt d'r binne in protte miljoenen soldaten yn it Celestial Empire, kaam in grut oantal hitmen om de USSR te rêden.
  En fansels namen se de fijân op.
  Warriors fjochtsje op de tank "Victoria" -400. Sjit de Britten út kanonnen en masinegewearen.
  Jane drukte op de joystickknop mei har bleate teannen, smiet in oare Sineeske tank yn en piepte:
  - Foar in grut ryk!
  Malanya, ek sûnder twa kear nei te tinken, drukte mei har bleate teannen op de joystickknop, smiet it Sineeske selsridende gewear yn en piepte:
  Wy sille nea wêze slaven!
  Gertrude skeat ek mei help fan har bleate teannen op de Sinezen, snijde in oare auto del en piepte:
  Wy binne in frij ryk!
  Monica joech ek gjin genede, it Celestial Empire. En ek mei bleate foet rjochte in stream fan ferneatiging. Hoefolle Sinezen en harren tanks waarden fermoarde.
  It famke skodde har boarsten mei ierdbeien tepels, en tjirp oerdôgjend:
  - Gloarje oan it heitelân!
  De Britten binne ek yn beweging en de ferneatiging fan Sina.
  Alenka feroare yntusken in bytsje taktyk. Se smiet har beha ôf en drukte al op de joystickknop mei help fan in skarlaken tepel.
  Se stjoerde in projektyl en piepte:
  - Foar koel kommunisme!
  Anyuta smiet ek har beha ôf, en drukte mei in karmozijnrode tepel op de joystickknop, en stjoerde in oar kado fan 'e dea.
  Doe song se:
  - De planeet wist de grutheid fan 'e Russen,
  It faksisme waard ferpletterd mei in slach fan it swurd ...
  Wy wurde leaf en wurdearre troch alle folken fan 'e wrâld,
  De minsken fan it hiele lân marsjeare nei kommunisme!
  Aurora hat ek har beha kwyt rekke. Se bleate har boarst, en sloech de Sineeske mei in ôfskieding. Se fermoarde in protte fan har en ferbaarnde se, druk op 'e knop mei har rubyne tepel.
  En rôp:
  - Russen, Russen,
  Gjin lokkich lot ...
  Mar wêrom, sterker te wêzen,
  Wy hawwe problemen nedich!
  Maria befrijde sûnder twa kear nei te tinken har boarst fan matearje. En mei in ierdbeikleurige tepel drukte se op de joystickknop. In deadlik en genedeleas projektyl fleach. Ferskuorde twahûndert krigers fan it Celestial Empire tagelyk. En it famke rôp:
  - Gloarje oan it dappere Heitelân,
  Libje foar altyd ûnder kommunisme!
  De Olympyske Spullen, de grutste fan harren, bleatsteld ek in grutte boarstbyld. En út 'e ierdbeien tepels lansearre se in heul krêftige ûntslach fan ferneatiging troch op de joystickknoppen te drukken. En in moardzjende lânmyn smiet in massa Sineeske soldaten.
  De strider raasde:
  - Kommunisme sil ivich wêze,
  Wy groeie allinnich op, net del!
  Ja, as in Russyske frou de tepels fan har boarsten begjint te brûken, dan is dit yndie heul serieus. En de Sinezen wurde ekstreem sear. En se wurde echt oan flarden skuord. En de krigers fan it himelske ryk stjerre by de tûzenen elke sekonde. Sa namen de famkes en de ûnstjerlike jonge har oer.
  Oleg Rybachenko skeat in burst fan masinegewearen, sloech de Sinezen mei swurden. En doe, mei de bleate teannen fan bernefuotten, lansearre er noch in kado fan ferneatiging. Sa stoaren in protte krigers fan 'e himel.
  Foaral doe't de terminator-jonge it naam en wer fluite, de kraaien del op har ôfskearde Sineeske tops.
  De jonge strider sei:
  - Alles is goed yn 'e wrâld as jo jong en sûn binne!
  Ja, it is moai om de race te ferneatigjen wêrfan de ynfeksje de wrâld rûn. Sina is yndie besmetlik. De echte beul fan it minskdom dy't berne in nije pest. Wat trouwens folle besmetliker is as AIDS. It coronavirus kaam út 'e ûnderwrâld, en Sina liet, bewust of ûnbewust, de geast út 'e flesse. Lit him dus mei bloed foar syn sûnden betelje!
  En de terminatorjonge sloech de giele krigers mei bliksem út syn nâle.
  Margarita Korshunova, dy't op in respektabele leeftyd wer in famke waard, iens:
  - Ja, de jeugd is prachtich! Sels oarloch bringt freugde as it lichem sûn is, fol jeugd en krêft!
  En it famke, bleatefoet, mei in bernefoet, smiet in oare granaat. En hy sil ek fluite, de kraaien op 'e Sineeske troepen delslaan.
  Natasha op it offensyf. Mei bleate fuotten smyt er de iene deadlike granaat nei de oare. En hy snijt mei swurden en sjit út masinegewearen. En dan, fan 'e skarlaken tepels, sil it op Sineeske tanks knalle. Dit is geweldich. De tuorren fan de tanks brekke ôf en fleane fier fuort.
  En hoe bliksem sil fleane út 'e nâle. Mar de hiele stream fan enerzjy fan ferneatiging út 'e boezem fan Venus. En dit is, yn feite, hiel serieus.
  Natasha song:
  - Unstjerlike gloarje wachtet op kommunisme!
  Zoya, in strider út 'e Russyske goaden, naam en hakke mei swurden, ferlingde se mei hûndert meter. En doe skeat se har gewearen ôf. Har sierlike, bleate fuotten smieten in tige deadlike granaat dy't trije Sineeske tanks tagelyk mei in fûle werrelwyn skuorde. Dêrnei, de strider en út 'e skarlaken tepel útbrocht in hiel deadlike bliksem. En fan 'e oare kiste op 'e fleantugen.
  En sa gongen de pulsars út 'e navel en ferbaarnen massaal de fijân.
  No, de grot fan Venus brocht spesifyk syn kado op 'e fijân, en ferbaarnd.
  Zoya mompele:
  - Romtekommunisme!
  Augustinus yn in wylde, kobra-springende beweging. En har ruby tepels smyt stikken ferneatigjende matearje, tearing en baarnende tanks en ynfantery.
  En as bleate famkesfuotten kado's fan dea smite. En se deadzje fijannen sûnder de minste genede te jaan.
  Mar de swurden fan de readhierige skientme, wêrfan it koperreade hier as in proletaryske banier troch de loft fladdert, flokje tûzenen Sineeske soldaten.
  En út 'e navel fleach bliksem út, en de fijannen waarden ferbaarnd ta jiske.
  En doe waard der in earte smiten mei bleate teannen, dy't tagelyk in tsiental fleantugen delsketten, eksplodearre mei in stik antymaterie.
  Augustinus raast:
  - Us oerwinnende kommunisme!
  En út 'e boezem fan Venus fljocht, wat bringt, genedeleas, en sûnder konvenanten, ferneatiging.
  Svetlana sels is de coolste yn in wylde striid. En no snijden se de hate giele krigers fan it ryk dy't de USSR oanfallen fan masinegewearen. En no waarden har swurden langer en snijden troch de rigen en de soldaten fan it himelske ryk. Doe smieten de bleate, sierlike skonken fan it blonde famke wat wirklik deadlik, en skuorden de tanks fan Sina útinoar. En doe lieten de ierdbeien tepels ferneatiging en totalitêre ferneatiging frij, mei it charring fan 'e liken fan' e Sinezen.
  En doe't de bliksem út 'e navels gie, ûntstie der in folsleine blokkade.
  De meast deadlike kado fan 'e dea waard stjoerd troch de boezem fan Venus Svetlana. De dea is absolút.
  It famke tjirre sjongend:
  - De rêchbonke fan 'e Wehrmacht waard brutsen yn fjildslaggen,
  Bonaparte befrear alle earen ...
  De NATO waard yn stikken skuord
  En Sina waard tusken de dennen yndrukt!
  Seis fjochters, in jonge en fiif famkes, diene effektyf en praktysk. En se smieten ekstreem deadlike en agressive granaten mei har bleate fuotten.
  Gerda en har tankbemanning skieden ek serieus. De famkes hjir binne heul sexy en hawwe har beha's dellein.
  Gerda drukte mei help fan in skarlaken tepel op de joystickknop, en dêrtroch fleach in deadlike lading út.
  De strider raasde:
  - Foar Aryske prestaasjes!
  Charlotte naam en drukte ek op de joystick-knop mei de karmozijnrode tepel en sloech de Sineeske tank.
  Doe raasde se:
  - Gloarje oan it heitelân!
  Christina bleau ek net yn 'e skuld en drukte de rubynepel op in oare knop en smiet in protte Sineeske soldaten.
  It famke rôp:
  - Foar it grutte Heitelân!
  Magda bleau net sûnder it foarsprong te konvertearjen. Se ek naam en blast mei in ôffier fan deadlike krêft mei help fan in aardbei tepel. En hja kontrolearre harsels:
  - Foar de bêste winst!
  De famkes bruts út foar in grutte grap. De famkes hjir binne op in kolossale hichte fan fjochtsfeardigens. Gerda hat sels in protte meimakke, lykas har freonen. Op in stuit rûnen se bleate fuotten oer de Sahara, fochten yn 'e bergen en fochten by Moskou. Se namen de haadstêd fan de USSR. De famkes hawwe in protte meimakke. En se wisten hoe't it wie om te fjochtsjen yn ien bikini yn 'e Russyske froast.
  En wat is it waarme sân fan 'e woastyn ûnder de bleate jongfaemsool.
  Se moasten Sovjet-fongen soldaten ferkrêfte en sels ferkrêfte wurde - wat cool is!
  Gerda rôp, sjittende en deade de Sinezen:
  De wrâld is basearre op geweld
  De fulkaan fan 'e woede slacht op in grutte manier ...
  Hegere spanning,
  Utbarst fan pine en eangst ...
  Allinnich eangst sil ús freonen jaan,
  Allinich pine motivearret jo om te wurkjen!
  Want ik wol mear en mear
  Om te barsten yn fijannen fan in masinegewear!
  De seis fjochters wiene sa ûnbeheind dat de soldaten fan it himelske ryk mei in protte hûnderten stoaren.
  Famkes binne hiel dashing. En har bleate fuotten smite mei agressive krêft. En de tepels binne skarlaken, lykas papavers dy't ferneatigjende pulsars útsmite.
  Oleg Rybachenko fluitet wer, en slacht de kraaien del. De jonge is fol krêft en agression.
  En de kraaien falle as hagelstiennen. En de Sineeske koppen brekke troch. En kraaien sjitte ek fleantugen del. Loftfeart yn Sina is primityf, mar d'r is in protte fan, dus jo moatte hurd wurkje. En de fjildslaggen ûntfolden ekstreem ferskriklik.
  Margarita smiet in granaat op 'e krigers fan it Himelske Ryk mei har bleate foet en piepte:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  En it famke mei har bleate hakke beswykt foar de jefte fan dea en ferneatiging. En yn sa'n mjitte ferspraat, it is gewoan ferskriklik.
  Dizze ivige bern binne sa greyhounds en agressyf.
  De diskette fan boppen begûn ek noch hurder en hurder te sjitten mei lasers.
  Albina, mei de skarlaken tepel, drukte op de joystickknop en skeat in deadlike laser ôf.
  In beam gie troch de Sinezen en friet in protte jagers.
  In moaie Dútske blondine piepte:
  - Gloarje oan ús Ryk!
  Alvina bliuwt fjoer. Se drukte ek har ruby-tepels op 'e joystickknoppen en piepte:
  - Gloarje oan it Heitelân fan it kommunisme!
  De famkesbalken ferpletterden dizze Sineeske fjochters. En tanks snijden Albin mei har skarlaken tepels, en fleantugen snijden Alvin mei har rubyne tepels. De famkes ferachte net om de Fritz te ferpletterjen mei har bleate fingers fan sierlike skonken.
  Albina song:
  Glory oan it grutte Ruslân,
  God kin ús rêde!
  Alvin korrizjearre:
  - Wy binne Dútsers, gjin Russen!
  Albina raasde:
  - Mar wy hawwe in Aryske, Russyske geast!
  Noch twa Dútske famkes út fleantugen slaan de Sinezen. Helga en Margaret namen sa de krigers fan it Celestial Empire op. It wichtichste ding hjir is om te fjochtsjen hast neaken, dan sil de Sinezen machteloos. En slaan, slaan, en brekke.
  Helga drukte mei de bleate teannen op de hefboom en piepte:
  - Gloarje oan it Heitelân fan it Ryk!
  Margaret, ek mei har bleate teannen, stjoerde in raket nei de Sinezen, skuorde tsjinstanners op en piepte:
  - Gloarje oan it leauwen yn it Aryske kommunisme!
  Sokke stridende beide Aryske beauties.
  En hjir is Anastasia Vedmakova, dit famke dat waard in leginde yn ferskate oarloggen. Se raast yn 'e striid op' e lêste MIG-25 jager. En lit ús de Sinezen delsjitte. Ek in ivich famke dat in protte tiid fochten.
  En fjochtsje yn in bikini en bleate fuotten. Hiel stridich ek. De fijân net de minste genede jaan.
  Anastasia drukt op de trekker mei har bleate teannen. Sjit in tsiental Sineeske fleantugen yn ien burst del, en piept agressyf:
  - De Russyske strider is net bang foar de dea,
  Wy binne net bang foar de dea op it slachfjild!
  Foar it hillige heitelân sil fjochtsje ...
  En sels stjerrende sil winne!
  En Vedmakova sil fuortblaasd wurde .... En de raket sil in tsiental Sineeske fleantugen opblaze.
  Ja, Sovjet-famkes binne boppe-oan ... Hjir sammelje famkes út ferskate universums it leger fan it himelske ryk.
  Hjir is Anna Vinogradova yn 'e striid. Ek in piloat, en brûkt bleate, sierlike skonken yn 'e striid.
  Mar beide piloaten Anna en Anastasia hawwe noch net al har reserves yn 'e striid brûkt. Dat se smieten har beha's ôf en begûnen de fijân te ferslaan mei help fan skarlaken tepels.
  Hjir drukke se mei har op de knoppen en wurde ûntladingen trigger. En de Sinezen wurde letterlik ferbaarnd.
  De famkes roppe byinoar:
  Lit ús genietsje fan de wrâld sûnder kwea,
  Ek al is it soms lestich te leauwen...
  Bern sille boartsje en laitsje
  En wy sille ûnstjerlikens berikke - miskien!
  It famke fochten as echte earnen en tigers. Hjir binne alle froulike krigers.
  Allinnich ien man Oleg Rybachenko. Hy is as in jonge, mar tige spier en kreas. Gjin wûnder dat froulju fan him hâlde. Eins is it geweldich om in folwoeksen geast te wêzen, mar in jong lichem.
  Oleg rint in mûne mei swurden, snijt in protte Sinezen ôf en song:
  - De jonge antwirde, dy't de wynbrauwen skuorde:
  Ik wol it Hillige Ruslân tsjinje ...
  Lit in protte bloed ferjitte
  Mar God kin ús rêde!
  Natasha, dy't bliksem loslitte fan har skarlaken tepel, merkte op:
  - Russyske goaden binne wirklik sterk,
  Mar se helpe de swakken net...
  As jo trou binne oan God Rod -
  Meitsje in wrâldmacht!
  En it famke mei har bleate hakke beswykte mei deadlike krêft foar in granaat. En skuorde in massa en in hiele berch Sinezen útinoar.
  Augustinus bleate har tosken en sei:
  Wy binne echte kampioenen!
  En út ruby tepels, it is as slaan op 'e Sinezen. In tige effektyf en fjochtsjen famke die bliken.
  En alle beauties rôpen yn koar:
  - Foar de grutste fan it kommunisme!
  En se sille nimme in ekstra stream fan enerzjy út it fyfde punt. En daliks smieten in miljoen Sinezen de hoeven werom.
  Gerda stjoerde mei help fan in skarlaken tepel in lânmyn, notearre:
  Wy ha in moaie jacht!
  Ninja famkes, ferpletterje de Sinezen, piepte:
  Wy binne de sterkste yn 'e wrâld
  Soaking alle fijannen yn it húske!
  Wy leauwe net yn ninja-triennen,
  En wy sille de kweade Sineeske harsens jaan!
  En wer de bleate hakken fan 'e famkes, as soene se earten fan 'e dea smiten, it fel fan giele soldaten yn flarden tearde.
  Oleg Rybachenko fluite wer, en seach hoe't de kraaien de Sinezen sloegen, song hy:
  De swarte raaf, yn it gesicht fan 'e dea, wachtet op it slachtoffer om middernacht oere!
  Margarita smiet de bom mei har bleate foet en piepte:
  - Mar Pasaran!
  Fan 'e navel sil bliksem stjoere ...
  De bern songen, en de famkes fan alle streken en folken fan 'e útroegjende Sinezen dy't de USSR oanfallen namen op;
  Yn 'e wrâld is sawol fertriet as gelok,
  Rock mei it lot smyt in seine!
  Soms is Pallas as in hynder,
  Trije en saaie jierren!
  
  Maat de dronken ûnderkant fan 'e glêzen,
  Wol de pine fan 'e siel folje!
  tinkt it waarme delirium fan 'e mist,
  Miskien fergulde de beurs!
  
  Ik bin noch in griene jonge
  It libben is transparant, lykas de see oerflak!
  Djip fereale op it Heitelân,
  Unthâld Ruslân yn in ferske!
  
  It libben is as hynders dy't galoppearje yn in karrousel,
  Elk momint is as wetter!
  Lit de tsjinstanners dommens gean
  Dat de soldaat fan 'e arbeid triomfeart!
  
  Wês tegearre in arbeider en in boer,
  Hy naam de hammer yn 'e hannen, om sels te wurkjen!
  It is dreech en de sinne sjit ôfgryslik op,
  Pionier is útput - wurch!
  
  Mar ik wurkje net allinnich foar immen,
  Ik bin wend oan it reade team!
  Wy sille alle skuorre yn 'e sompe smite,
  Yn ien wurd, ús Russyske taal is sterk!
  
  Hannen wurde rap sterker fan it wurk,
  Jo binne gjin jonge mear - in pionier!
  Sadat it lân bloeit ûnder in kleare loft,
  Lead troch foarbyld!
  
  Hjir waard er as frijwilliger nei it front stjoerd,
  En hy gie de hiele oarloch troch oant de ein!
  Yunak waard in oerwinning foar de Komsomol,
  De Heare hat de striid fan it hert ynspirearre!
  
  En dan de breid, brulloft, freugde,
  It laitsjen fan bern wurdt heard yn 'e hûs!
  Wittenskip sil winne, ik leau âlderdom
  Glorie en sukses sil ivich wêze!
  Wekker, Oleg Rybachenko merkte op dat hy sliepte in bytsje mear as normaal.
  Ivanhoe wie der al yn slagge om syn tsjinstanner fan syn hynder te slaan en de terminatorjonge seach dit net.
  Mar Richard waard net wekker en wie klear. Liuwehert bea in stompe spear en Oleg Rybachenko stimde yn.
  Beide ridders skieden wegen. De kening wie grutter en swierder. Oleg merkte op dat, blykber, Syn Majesteit Ivanhoe sels yn 'e finale woe moetsje.
  No, wat sil barre.
  Beide ridders skieden wegen. Rebecca tute Oleg ôfskied. En it famke die it hertstochtlik.
  Oleg merkte op:
  - Tanke! Ik kin dy in poppe meitsje!
  Rebecca beswier:
  - In soan bûten it houlik is in skande!
  De terminatorjonge antwurde:
  - Des te better! Hy sil in echte strider wêze! No, ik moat gean!
  Beide krigers kamen tichterby.
  Oleg seach dat Richard wie in betûfte jager, en tige behendich en fluch, en frij technysk. Hjir makke er in ferrifeljende beweging mei in spear. Mar Oleg is dreech te betize en beweecht flugger. En sloech de jonge mei de beweging fan it lichem yn in oanstriid. De spear bruts ferpletterjend. Richard miste.
  Mar troch wat wûnder oerlibbe it Liuwehert. En beide hynders skieden. Oleg feroare syn spear. De kening siet ûngewoan fêst yn it seal. En it is net sa maklik om him te triuwen.
  Se begûnen wer tichterby te kommen. Oleg, profitearje fan it momint, draaide skerp syn lichem en ferliet tagelyk it hynder. De klap wie sa sterk dat Richard mei syn hynder delslein waard. Mar Oleg krige sa'n triuw dat syn hynder ek foel.
  Doe waard der wer gelyk.
  Beide hynders kamen oerein ... Oleg seach dat de kening echt as in want yn it seal siet.
  En dat it allinnich mei in hynder delhelle wurde kin. Mar it hynder fan Richard de Liuwehert sil grutter en swierder wêze.
  Doe besleat Oleg oer te setten nei in kamiel, dy't syn trofee waard nei it ferslaan fan in Afrikaanske strider. It wie in nijsgjirrich idee, by steat om te fergrutsjen de opfallende krêft fan de jonge.
  It bist begûn earst te skoppen. Mar Oleg sei:
  - Do en ik binne fan itselde bloed - do en ik!
  En de kamiel hearde. Der wie gjin tiid om fierder te reizgjen.
  En hjir wer ferspraat de ridders yn ferskillende rjochtingen. En lit ús gean mei grutte snelheid.
  Oleg Rybachenko song:
  - Tsok, tsok, tsok - de stream rôlet ... De skitterjende kavalery driuwt de blanken!
  En sa kamen se byinoar. Oleg Rybachenko kaam fuort fan 'e spear fan Richard de Liuwehert en sloech it sintrum fan it skyld. En de slach wie ferpletterjend en sloech de kening fan Brittanje mei syn hynder del. Mar de reus kamiel oerlibbe.
  En hjir is in glorieuze oerwinning.
  No is de finale kommen. Beide ridders ree om te fjochtsjen mei waanzin en grime.
  Ivanhoe seach nei bûten ta kalm. Hy begriep blykber dat de fijân tige sterk wie, mar hy wie klear foar de test.
  Oleg Rybachenko fielde ek selsbetrouwen. Hy hie in protte ûnderfining yn ferskate gefjochten. Hoewol't der binne minder toernoaien. En hy begriep dat Ivanhoe, foar al syn fenomenale technyk, net syn rivaal wie.
  Underskatte de fijân lykwols net. Ivanhoe, mei sa'n beskieden grutte, fersloech tsjinstanners folle grutter as himsels. It betsjut dat hy wat dien hat.
  Oleg Rybachenko besleat dat it better wie om de oanfal op 'e kamiel troch te gean. En dit is serieus.
  Beide ridders rieden wer op inoar ta. Ivanhoe siet roerleas. Mar it wie dúdlik dat er hielendal klear wie. Doe't Oleg gewoanwei ferhuze fuort fan 'e spear fan' e tsjinstanner en sloech op it sintrum fan it skyld, syn tsjinstanner ferhuze it skyld nei lofts en sêfte de slach. Beide ridders skieden, slaan inoar fan har hynders.
  Oleg Rybachenko merkte op:
  - Myn technyk!
  En hja gyngen wer útinoar, en hjar hynders opspoarden raasden inoar temjitte. Foar no makke Ivanhoe in ferrifeljende beweging mei in spear, en rekke it skyld, mar Oleg naam de ferdigening nei rjochts, en sloech werom mei in draai. Mar Ivanhoe wist fuort te kommen. Op 'e nij brutsen se yn in remise. En hja bigounen foar de tredde kear tichterby to kommen.
  Oleg tocht dat nei alle gedachten syn tsjinstanner wie gewoan ongelooflijk fluch. Foar in minske is er te tûk. En is it tafallich in hitman? No, hoe sterker de fijân, hoe nijsgjirriger de oarloch.
  Oleg makke in ferrifeljende beweging mei syn spear, en syn tsjinstanner besocht ek syn tsjinhinger te gek.
  Mar Oleg beweech noch hurder, en hoe't er him mei in spear yn 'e mage sloech, it skyld foarby. De regels easke te slaan mei in spear, en gjin saak wêr. Allinne yn in oar syn hynder waard beskôge as in skande. Dizze kear krige Ivanhoe in sterke klap en foel tegearre mei it hynder del. Plus, it pânser wie noch droegen, en de jonge man waard slim ferwûne.
  Horn ferklearre Oleg Rybachenko de winner. En hy krige in gouden beker mei stiennen, en fansels in skatkiste.
  Tagelyk, ta eare fan 'e winner fan it ynternasjonale toernoai, waard in feest oankundige mei de dielname fan moaie en sexy famkes.
  Oleg Rybachenko iet en dronk in protte. De famkes dûnsen stadichoan en smieten har jurken út, en bleaunen amper bedekt mei tinne strips stof. Oleg, útput, en dronken in protte djoere en sterke wyn, foel yn 'e sliep.
  Hy dreamde fan syn eigen aventoeren yn oare wrâlden.
  Oleg Rybachenko en Margarita Korshunova fjochten no oan 'e kust, oanfallen de samûrai.
  De jonge en it famke rûnen nei harren fijannen, swaaiend mei har swurden. En tegearre mei harren wiene der famkes yn 'e oanfal.
  Helikopters rûnen boppe.
  De kust fan Japan wiene sân, de strannen. En se groeven grêften en in protte redouts.
  De tried wurdt spand, en der binne masinegeweartuorren. De Russyske troepen iepenje it fjoer.
  Mar de bern binne ûnstjerlik, en de famkes binne heksen mei beskermjende magy, en gjin kûgels noch skulpen reitsje se.
  Se ferpletterje de soldaten fan it giele ryk.
  Oleg Rybachenko snijt samoerai, fiert in tradisjonele mûne. Dan smyt er mei de bleate teannen in granaat. Ferspraat de Japanners yn ferskate rjochtingen.
  De jonge tocht oan de film: "Empire of the Sun". Der wie ek ien bern de haadpersoan. Ingelsk, donker hier. Trouwens, yn 'e rin fan' e film is hy sa feroare dat jo tinke kinne dat ferskate akteurs deselde jonge spylje. Sels har hier is lichter. Oleg Rybachenko seach dizze film earst sûnder oersetting, en tocht dat de jonge blykber de Japanners frege om skuon doe't er op 'e knibbels wie. Doe't er skuon krigen hie, krûpte er bleatfuotten troch de tried.
  Hjir is in nijsgjirrige waarnimming sûnder oersetting. Doe like it derop dat de jonge nei alle gedachten griente stellen, of iten krige. As jo in film mei oersetting sjogge, is alles oars. En it boek is wat oars.
  Ja, in bleate jonge, benammen yn it waarme klimaat fan súdlik Sina, is wierskynlik better as yn skuon. Hoewol foar in Ingelskman is dit in ôfwaging fan prestiizje.
  Hjir Oleg Rybachenko docht op skuon allinnich op de parade, of op in moeting mei de tsaar. Folle behendiger yn 'e striid sûnder de learzens fan 'e generaal. Derneist is it ûnstjerlike lichem net bang foar kjeld, ynfeksjes of blessueres. Dus hy hat winters ek gjin skuon nedich en it is net eng om troch sniedriften te rinnen.
  Dat is it foardiel as jo lykje as jo tolve jier âld binne? It is mooglik om te dwaan sûnder laarzen, en flikkerje mei bleate, rûne, bernehakken en dit is normaal. En sels moai.
  En in folwoeksene soe wêze wearze. En sa lykje jo altyd as in bern en it is geweldich. Boppedat hindere syn jeugdige oansjen him net om legergeneraal, hartoch te wurden en folle mear titels te krijen.
  En wês de rykste man yn Ruslân.
  Op it stuit smiet Oleg mei syn bleate foet in zaagselbom en skuorde in massa Japanners op.
  Wêrnei't, wylst hy fluitet, en stapels kraaien wurde dôve, krije hertoanfallen en falle op 'e troepen fan it Ryk fan' e Rising Sun. En trochboarje de skedels fan 'e soldaten.
  Margarita snijt ek de Japanners del. En mei de bleate teannen fan bernefuotten smyt er boemerangs fan dea. Se docht Oleg oan Gerda tinken. It kin gewoan oarsom wêze. Sa groeide se te gau út ta in folwoeksene. En dizze wie in folwoeksene, sels in âldere frou, mar se waard in famke. En ek bleate fuotten. En se is folle handiger sûnder skuon.
  Jawol, sawol laarzen as skuon en laarzen foarkomme dat jo bewegen en rinne.
  En om't ûnstjerlike bern in gruttere bewegingssnelheid hawwe as in cheetah en in oar ierddier, brekke de skuon op har fuotten gau. Dus Oleg fjochtsje leaver yn gewoan koarte broek.
  Mei syn moaie en gespierde lichem is it noch better. Hjir hie Bruce Lee in reliëftorso en hy die leaver neaken oan 'e taille.
  Oleg, oan 'e oare kant, hat in skjinne, glêde, bernlike, mar tige sterke hûd, dêr't gjin littekens en brânwûnen op sitte, en hy soe sels moai hast neaken wêze.
  En koarte shorts binne sa - foar fatsoen.
  En yn 'e Makarenko-koloanje wiene jonge finzenen yn koarte broek en beakens, en as it waarm wie, sûnder T-shirts. En sa gongen se yn in frij kâld seizoen. Wat is net hiel noflik foar gewoane lichems.
  Mar it is no noch waarm. De simmer is krekt foarby de top fan syn holle, ein july. En dit is Japan, wêr't it op dit stuit noch sa waarm en noflik is. Lit it noarden wêze.
  Trouwens, yn it suden fan Japan binne de winters frij myld. En yn it noarden is de winter frij kâld. Hoewol't it lân is relatyf lyts yn omfang. Mar de kâlde stream rint om it noarden hinne, en de waarme stream rint om it suden. Trouwens, yn Port Arthur binne de winters folle mylder as yn Vladivostok. Ek in ferskowing yn it foardiel fan waarmere see en streamingen.
  Oleg Rybachenko fjochtet yn dit prachtige en bloeiende lân. Ik wol de Japanners net echt deadzje. Dit binne gjin coronaviruses, mar libbene minsken.
  Benammen ûnder harren fjochtsje in protte jongerein. Jonge Japanske jonges binne frij knap. Se hawwe sêftere eigenskippen as folwoeksenen en binne net sa giel, en dêrom mear ferlykber mei Europeanen. En Japanske famkes binne ek hiel moai.
  Benammen yn Japan ferljochtsje in protte froulju har hûd, en lykje mear op Europeanen.
  Ja, se deadzje is net hiel noflik. Jo wurde al op ien of oare manier wurch fan dit soarte fan bloedfergieten.
  Mar oan de oare kant borrelt oarlochske opwining yn jin op. En jo begjinne de samûrai te slaan mei gewelddiedige, gewelddiedige krêft.
  Oleg Rybachenko hold wer in draaitafel mei swurden. In protte Japanners ôfsnien en raasde:
  - Glory oan it tiidrek fan tsaar Nikolaas.
  Margarita smiet ek in moardlik kado fan 'e dea mei har bleate teannen. Tearde in protte Japanners útinoar, en tjirpen, har tosken bleat:
  - Gloarje oan it tiidrek fan grutte keningen!
  Dêrnei sille de ûnstjerlike bern fluitsje. En kado's fan ferneatiging sille falle op 'e posysjes fan' e Japanners. Breaking troch harren skulls.
  En yn 'e see fjochtsje in famke mei in giele horde. De bemanning fan 'e fernieler fan skientme yn bikini's fjochtsje wanhopich tsjin samoerai. En de famkes litte de heechste en fjochtsjende klasse sjen.
  Marina mei har bleate fuotten rjochtet in gewear op 'e Japanners. Sekt fjoer en sprekt út.
  - Ien, twa, trije... Brek de Japanners! Fjouwer, acht, fiif! Brek it skip!
  En de famkes stypje har, gûlend:
  - Brek it skip!
  En flitse bleate, rûne, rôze hakken. Masha, ek hast neaken, yn in koarte broek, rjochtet de loop en raast:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it tsaristyske kommunisme!
  En ek as in fjoer. En it mynapparaat wurdt lansearre. En ramt rjocht yn 'e kant fan' e Japanske kruser.
  Masha raasde entûsjast:
  - Ik bin in terminator strider!
  En har bleate, rûne hakken binne sa ferliedlik. En de bemanning bestiet útslutend út famkes. Wat kin ik sizze, it is moai cool.
  Marina, dy't besocht har tsjinstanners te sinkjen, gromde:
  - Gloarje oan it Sovjet Heitelân! Wy sille libje ûnder kommunisme!
  En in oare fijân cruiser sinkt.
  It is moai as it team allinnich út famkes bestiet. En famkes rinne leaver yn 'e waarmte yn har koarte broek. En se fine it echt leuk, nei de hel.
  Hjir naam it famke Melonica it en lansearre in boomerang mei har bleate teannen. En in pear Japanske ôfsnienen stoarten yn 'e see.
  Melonica naam it en song:
  - Myn leauwe, leauwe yn it kommunisme!
  En wer lanseart in moardlike boemerang.
  Masha brocht in oar kado fan 'e dea oan' e fijân. En no splitst de kruser fan it Japanske squadron wer. It is dúdlik dat it min is om te fjochtsjen mei Russyske froulju. Se sille de tiger mei de tosken bite.
  Natasha yn 'e oanfal snijde in Japanske offisier yn' e helte. En agressyf ferklearre, har tosken bleat:
  - De sterkste Russyske geast yn 'e wrâld!
  En wer, de skientme yn in agressive oanfal.
  Zoya smiet mei har bleate hakke in koalebom op. Skied in hiele massa Japanners útinoar. En se skuorde in protte samoerai hannen en hollen ôf. Doe song de skientme:
  - Ik leau yn grut kommunisme!
  En de bliksem sil út har ierdbeien tepel fleane.
  Augustinus op 'e oanfal as in kobra. Hjir is in lytse Japanske tank letterlik útinoar skuord troch in granaat smiten troch it. En de fjoerige skientme smiet har fansels mei help fan har bleate teannen.
  Nei it sjongen:
  - Swier trou oan tsaar Nikolaas! Ik winskje him bern te winnen!
  Svetlana is ek in echte bist yn 'e striid. Tears dizze Japanners, as binne se in soarte fan poppen.
  En de strider raasde op 'e top fan har longen doe't de bliksem út har ierdbeien tepel fleach:
  - Foar it tsaristyske tiidrek! Nikolaas II is in echte earn!
  En mei har bleate hakke sil it famke noch in deadlik eksplosyf pakket smite.
  Mar yn de oanfal en de tankbemanning fan Gerda. It famke fjochtet yn in Russyske auto.
  En hjir lit er him fan de bêste kant sjen.
  Mei bleate fuotten rjochtet Gerda it gewear en sjit op de fijân. In shell ferneatiget in Japanske auto.
  Blond yn bikini roars:
  - Gloarje oan ús lân -
  Satan sil ús net oerwinne!
  De readhierige fixen yn 'e oanfal, dy't it wapen fan' e samûrai ferpletterje, raast:
  - Foar de grutheid fan Aryske ideeën!
  Bleate fuotten wize op de broek fan it gewear.
  Doe raasde se:
  - Foar in nij Tredde Ryk!
  Christina, fjoer op 'e samûrai, merkte op:
  - De takomst fan Dútslân leit foarút! Yn 'e tuskentiid stride wy foar tsaristyske Ruslân!
  En hy trapet ek mei syn bleate hak op it pedaal.
  Magda, dy't op 'e fijannen sjitten, joech agressyf út, en liet har fangs sjen:
  - Wy sille opnij berne wurde en koeler wêze as Ruslân!
  En hja flitse pearly tosken. Ja, dit binne fjouwer tige striidbere jonges. Mear krekter, de famkes, dy't hast neaken, mar hiel moai, en fjochtsjen.
  Gerda, dy't op de Japanners skeat, flústere:
  - Alles is trochinoar, ferweefd,
  De klokken fan it briefke rinkelje...
  Falske wierheid, wiere leagen
  Famkes yn bleate ankels!
  Charlotte, skreaude op 'e samûrai mei in masinegewear, raasde:
  Skaad, skaad, skaad, skaad ...
  Petrel syn skaad ...
  En mei har bleate hakke op de trekker drukte, krokte it readhierige famke.
  Christina, dy't de fijân ferplettere, befêstige:
  Rist wer oer it lân!
  En mei in ierdbeien tepel, hoe't hy de hûn drukke sil, en it kanon sil in projektyl sjitte. En hy sil direkt nei it munysjedepot. En de hiele batterij sil nimme yn ien kear en eksplodearje.
  Magda, dy't mei har bleate fingers de sierlike famkesskonken fan 'e fijân sloech, kakkele:
  Skaad, skaad, skaad, skaad ...
  Petrel syn skaad!
  Gerda drukte op de knop mei de skarlaken tepel fan har boarst en stjoerde in projektyl nei de fijân, útjûn:
  - It is werombetelle tiid!
  Charlotte, fjoer mei help fan har bleate teannen, raasde, stekke har tonge út:
  - Skaad, skaad, skaad, skaad,
  Petrel syn skaad!
  Christina, sjitten mei in rubyne tepel op 'e Japanske soldaten, joech út:
  - Yn in warrelwyn fan lijen en problemen!
  Magda, mei help fan har bleate teannen, sloech de fijân en piepte:
  - Jo kinne ús net yn in revolúsje lokje!
  Gerda sloech de Japanners ferneamd mei in rûne, bleate, famkesachtige hak en merkte op:
  - Allinnich keningen hawwe in protte problemen!
  Famkes, yn feite, fansels, binne Ariërs fan it heechste nivo. No is Dútslân ûnrêstich lân yn krisis. Hitler ferlear de presidintsferkiezings, en syn kânsen op macht lykje al mâl. En hy hat mar in relative mearderheid yn 'e Ryksdei.
  Oleg Rybachenko, fjochtsjen tsjin de Japanners, herinnerde dat der wat ferlykber barde yn Ruslân.
  Doe't Zhirinovsky, dy't waard fergelike mei Hitler, wûn it earste plak yn 'e ferkiezings foar de Douma, mar koe net allinnich ûntwikkeljen súkses, mar sels hâlde syn posysjes.
  De jonge smiet in pear stjerren mei de bleate teannen. Se skuorden de magen fan in tsiental Japanners iepen. Doe tocht de jonge wer.
  Dat Zhirinovsky in leffe is en hy hat de siel fan in hazze. Wat de kiezer fielde en net op him stimde by de presidintsferkiezings yn Ruslân.
  De terminatorjonge fluite, en kraaien begûnen te fallen op 'e Japanners, dy't, ferbjustere, in slagram waard. En troch de hollen fan 'e samûrai stiek.
  Doe tocht de jonge wer. Hjir tinke minsken faak ûnlogysk. Eins waarden se yn ien kear ferlied troch Jeltsin. Hoewol it dúdlik wie dat Boris net mei yntellekt skynde. En dat de manager fan him middelmadig is. It wichtichste is dat Jeltsin eigensinnich is, mei in patologyske winsk om it team te feroarjen, dat is, it personiel te regeljen. Yn dit ferbân, Lukashenka is fergelykber mei him, ek leafde te shuffle it dek fan personiel en feroarje Shilov foar Mylov. Hoewol't te faak personiel rotaasje is skealik.
  Sa is de achtste minister-presidint Rumos al ferfilme. En sette op syn plak in noch slimmer. Lukashenka begon yn 'e rin fan' e jierren oer it algemien gek te wurden. En sels syn eigen entourage begûn te begripen dat de diktator is folslein ûnfoldwaande. Gjin wûnder dat in protte managers nei it presidintskip gongen. Der wie in splitsing yn 'e hearskjende elite.
  En hoe gedroech Lukashenko him mei it coronavirus? Syn gedrach is gewoan dwylsinnich! Mar yn lyts Wyt-Ruslân kinne quarantainemaatregels en it sluten fan grinzen in sterk effekt hawwe. Boppedat wie der yn de tiid in foarsprong.
  Mar Lukashenka gedrage it negearjen fan 'e sûnens fan minsken. En Wyt-Ruslân hat Itaalje en Sina ynhelle yn termen fan it oantal ynfekteare.
  Dêrnei hat de mearderheid fan de Wyt-Russen de diktator. En allinich massale ferkiezingsfraude, it brûken fan bestjoerlike middels, wylde druk op kiezers, joegen in kâns om de seisde presidintsferkiezings yn Wyt-Ruslân te winnen.
  Oleg Rybachenko útfierd in gekke flinter technyk mei swurden, snije in tsiental samoerai en song:
  - Wy tasizze sûnder muoite, it is wier, ja! Mar dan, mei hokker muoite falle wy letter allegearre yn de ôfgrûn!
  En de jonge syn bleate hakke lansearre it moardzjende deapakket fan har seage.
  Ja, behanneling foar coronavirus is heul djoer en revisearret sûnens. Sa rêde diktator Loekasjenka neat troch te wegerjen om driuwende maatregels te nimmen. En wat it coronavirus is, moat hy noch yn syn eigen hûd belibje. Russyske goaden en hegere machten straffen diktators foar frivoliteit. Yn 't algemien besparje allinich kriminele oerheden op' e sûnens fan minsken.
  Oleg Rybachenko smiet in selsmakke bom mei syn bleate teannen. Hy is no in ûnstjerlike jonge. En raasde op 'e top fan syn longen:
  - Gloarje oan it lân fan Ruslân, dêr't minsken binne as earnen!
  Margarita hold in fanresepsje, en ferplettere de fijannen, piepte:
  - Dit is ús lân! Ruslân is ús!
  En de bleate heel fan it famke stjoerde in kado fan ferneatiging oan 'e fijannen.
  Margarita fluitet wer, en de kraaien falle op 'e hollen fan' e Japanske soldaten.
  En neat kin it rêde.
  It famke is heul striidber en cool genôch om elke krêft fan 'e fijân te smiten.
  Natasha is op it offensyf ... Se snijt de fijannen del.
  En hjir yn 'e loft Alenka mei har bemanning.
  Fiif famkes yn in grutte fleismolen mei trije blêden.
  Alenka sjit út in fleantúchkanon, ferneatiget de Japanners en piept:
  - Ta eare fan 'e heit-kening!
  Anyuta slacht de samoerai mei masinegewearen en ropt:
  - Wy sille net om 'e nocht winne!
  Alla smyt in bom op Japanske posysjes en ropt:
  - En bergen en seeën!
  Maria skeat ek út in fleanmasinegewear. Skied de samûrai útinoar en piepte boppe op har longen:
  - God tankje!
  Marusya lansearre in myn út 'e liifmoer fan' e helikopter. Se sprong oerein, sloech de Japanske soldaten út.
  En it heldinne famke blafte:
  - Al ús lân!
  De fiif namen de samûrai yngeand op. En de helikopter bringt oanwêzich nei presint op 'e Japanners del.
  It is lestich om it tsaristyske leger te stopjen. Benammen as der sokke piloaten yn sitte, en Anastasia en Akulina.
  Anastasia Vedmakova fjochtet yn har koarte broek. En stjoert in killer kado fan ferneatiging oan 'e fijân.
  Doe song se:
  - De bêste tsaar Nicholas yn 'e wrâld!
  En wer, mei help fan bleate teannen, rjochtet er in fleanmasinegewear. En slacht in oare Japanske ace del.
  Akulina Orlova fjochtet ek moedich. En smyt de Japanners yngeand. En hy brûkt syn bleate teannen. En wer sjit in oar fleantúch fan it lân fan de opkommende sinne del. Dan sil it raze, en frij agressyf:
  - Ik bin in strider litte wy mar sizze, gewoan super!
  En knypeage nei tsjinstanners. Lykas, jo hawwe noch net de minste kâns op in samoerai. En de famkes sille jo grif útinoar skuorre.
  Anastasia Vedmakova slacht wer in Japanske auto del. Mear krekter, in primityf fleantúch tjirpt:
  - Wy sille ús sielen jaan foar ús heitelân,
  En wy sille wer stean en winne!
  Akulina Orlova, dy't mei help fan har bleate teannen in oare auto delstoarte, piepte:
  - Gloarje oan it keninklike heitelân! Glorie oan tsaar Nikolaas II!
  En de strider makke noch in yndrukwekkende bocht. En twa Japanske fleantugen botsten yn botsing. En tripleks en pún foelen yn ferskate rjochtingen.
  Oant no ta is Japan as fleanmasine grûnslach ynferior foar Ruslân. Boppedat hat se noch gjin kâns om lang út te hâlden. De Russen binne tige sterk.
  Sa komme de tanks sels telâne.
  De bemanning fan Elizabeth op 'e "Alexander de Tredde" raast yn 'e striid. Nettsjinsteande syn yndrukwekkende ôfmjittings, de Russyske tank maklik beklommen de kust en net fêst te sitten yn it sân.
  Sa beweecht it Russyske leger ek mei help fan krêftige tanks dy't by steat binne om alle macht te slypjen.
  Elizabeth fjoer in kanon mei har bleate teannen en seit mei krêft:
  - Us heitelân is Ruslân,
  Wês lokkiger yn 'e wrâld!
  Elena fjoer masinegewearen. De samûrai falle del as kapte beammen fan 'e leaden kado's dy't de famkes útstjoere.
  Elena seit mei in laits:
  - Us heitelân sil moaier wurde,
  Tsjinje de famkes fan Ruslân!
  Ekaterina drukte har bleate hak yn. Se stjoerde in projektyl fan kolossale deadlike krêft. Tearde in massa Japanners útinoar en piepte:
  - Foar keninklike oerwinningen!
  Euphrasia, dy't de Japanners mei rûpen ferpletterje, merkte op:
  - Net allinne keninklik, mar ek ús!
  Elena skeat wer mei har bleate teannen. Se skuorde de samûrai yn stikkene stikken, en piepte:
  - Ja, foar ús grutte oerwinningen!
  Elizabeth skeat masinegewearen. No, se hat in ferpletterjende tank. Sa smyt de Japanners.
  It famke song, en snijde de samûrai yn massa's ôf:
  - Der is gjin moaier heitelân-Ruslân,
  Fjochtsje foar har en wês net bang ...
  D'r is gjin lân, leau dat Ruslân moaier is,
  Mei ús Oekraïne, Wyt-Ruslân!
  Ekaterina, skeat op 'e fijân, bleatte har tosken, drukte har bleate hak op' e trekker en brulde:
  - Foar Ruslân, dat is it moaiste fan alles!
  Euphrasia, yn 'e frenzy fan' e samûrai, en de giele soldaten delhakke, ferklearre agressyf:
  - Ruslân stie, en sil stean as in rots!
  En de tank "Alexander de Tredde" fersneld. It is spitich, mar it is spitich dat tsaar Alexander III op njoggenenfjirtich ferstoar. As hy langer libbe, miskien wûn Ruslân de earste oarloch mei Japan. En dan soe de autokrasy unshakable en ûnoerwinlik wêze. En yn de Earste Wrâldoarloch barde de steatsgreep fan febrewaris al doe't Ruslân op 'e râne fan' e definitive oerwinning stie.
  Mar as der gjin nederlaach wie yn 'e oarloch mei de Japanners, soe der gjin gedachte wêze. En dat betsjut in broeikas fan rellen en allerhanne konspiraasjes. Boppedat, yn prinsipe, sûn as in bolle, Alexander de Tredde koe langer libje. En hy koe it goed slagje om persoanlik de Earste Wrâldoarloch te winnen? En wat? De Eastenrykske keizer, dy't yn 'e striid kaam mei Ruslân Franz, libbe seisentachtich jier, en korrigearre achtensechstich. En hy stoar yn 1916! En dat Alexander de Tredde net sa lang of noch mear libje koe?
  Yn alle gefallen wurdt Ruslân no bestjoerd troch Nikolaas II. En syn regear is lang.
  Hy is al foar Catherine II yn duration. En sa kin it ek Peter de Grutte blokkearje. Of miskien Ivan de Ferskriklike. Wier, hy regearre in skoft suver nominaal.
  Elizabeth fjoer wer. Brekt in Japanske auto, en bleat syn tosken seit:
  - Ik leau yn it tiidrek fan it kommunisme!
  En winkt nei syn partners!
  Elena maait de samoerai del mei in burst fan masinegewearen, en seit, har wite tosken bleat:
  - Der komt in nij tiidrek en it opkommen fan 'e sinne!
  En wer, mei help fan bleate teannen, fjoer it famke.
  Ekaterina, fjoer op har tsjinstanners, agressyf útjûn:
  - It tiidrek fan tsaar Nikolaas II sil heul glorieuze wêze!
  En it famke sil winkje nei har partners. No, dat dogge se graach.
  En de tank ferpletteret de Japanners. En guts de soldaten.
  Twa Dútske froulju fjochtsje yn 'e loft: Albina en Alvina. Se binne der al yn slagge om alle earste fjouwer graden fan it Sint-Joriskrús te ûntfangen. En it earste krús makke fan sulver. De twadde is sulver mei in bôge. It tredde krús is gouden. Fierder goud mei in strik. En de fyfde dy't de famkes echt krije wolle is goud mei lytse diamanten. De sechsde graad fan it krús is goud mei in bôge en diamanten. En d'r is ek de sânde graad - in platina krús mei diamanten, en de achtste: in platina krús mei diamanten en in bôge. De lêste krusen binne grutter as de gouden en hawwe mear diamanten op har. En de bôge siet ek mei diamanten.
  Safolle as acht graden, en hoe heger de graad. De mear jild wurdt betelle foar it eltse moanne foar it libben. Boppedat krije de houders fan in diploma mei diamanten net allinnich jild foar de prizen sels, mar ek de erfgenamten. Mei gouden krusen mei diamanten - fyftich jier, en platina krúsen mei diamanten - hûndert jier!
  Prizen mei diamanten binne seldsum, mar se binne by steat om te foarsjen foar in lange tiid net allinnich de held sels, mar ek de neiteam.
  En famkes út Dútslân besykje hiel hurd te fertsjinjen se.
  Albina sjit in Japansk fleantúch del, sjit mei har bleate teannen, en tjirpt:
  - Mar it grutte Ryk ....
  Alvina snijde in oare auto fan it lân fan 'e opkommende sinne ôf en gie mei krêft troch:
  - Wy waarden ferteld net te driuwen!
  Albina draaide it fleantúch om en skeat in burst. De Japanners ljochten op as in kears.
  It blonde famke koarde:
  - Foar de grutheid fan it Aryske kommunisme oer de hiele wrâld!
  Alvina rekke in samûrai-auto en koarde:
  - Foar ús grutte súkses!
  En mei har bleate teannen stjoerde se wer in moardlik kado fan 'e dea.
  Dútse famkes wiene ekstreem sterke stelers. En no binne se deadzje de fijannen fan Ruslân. Mar se kinne likegoed Russyske soldaten deadzje. It binne hierlingen.
  Lermontov skreau oer sokke minsken;
  Mar wat in wûnder fan fierren
  Lykas hûnderten flechtlingen...
  Oan ús ferskynde troch de wil fan it needlot,
  Om bekendheid en rang te fangen!
  Albina notearre agressyf wylst se de nije Japanners mei grut selsbetrouwen delslaan:
  - Ik bin de bêste fan 'e wrâld!
  Alvina sloech in oare Japanske piloat, rôp ek beswier, en liet har tonge sjen:
  - Net! Ik bin de bêste fan 'e wrâld!
  Albina song conciliatory, en skeat Japanske fleantugen del:
  - Wy binne de bêste fan 'e wrâld
  Wy sille alle fijannen yn 'e húske weagje ...
  It Heitelân leaut net yn triennen -
  Wy sille de kweade oligarchen yn 'e harsens jaan!
  Mar ûnder de oare krigers fan it frjemde legioen fjochtet ek Jane Armstrong. Moai Britsk famke. En mei har yn it team ek allinnich it earlike geslacht.
  Krigers fansels bleate fuotten en yn in bikini.
  Gertrude laadde it gewear mei har bleate teannen. En Malanya wiisde en skeat.
  It Japanske kanon sloech om.
  Monica tjirpe, knikte mei de holle.
  - Gloarje oan Grut-Brittanje!
  Jane Armstrong song doe't se har masinegewear skeat:
  - Regel Britannia de himelske seeën,
  Wy sille nea wêze slaven!
  Gloarje oan ús Ingelske lân!
  No, Ruslân hat in tsaar!
  En nochris sil de strider it nimme en heul akkuraat sjitte. En de Japanske tank waard splitst yn stikken.
  Gertrude, liedend it fjoer, naam it en song:
  - Heldere sinne fan hope
  It lân wer opstean...
  Wy winne lykas earder
  En se gongen te kuierjen!
  En de Ingelske froulju yn folle gong en combat trance.
  Oleg Rybachenko fjochtet mei de Japanners. Hy is tige ferlykber mei de jonge út 'e Conan cartoon. Allinne noch flugger. En sa wurde dizze samoerai terske. It is dúdlik dat Japan gjin kâns hat tsjin sa'n ploech.
  De terminatorjonge naam en smiet in granaat mei syn bleate foet, en song agressyf:
  - Kom op in grut lân,
  Sta op foar in gefjocht nei de dea!
  Mei in heul tsjustere armada,
  En de giele horde!
  Margarita naam en snijde ek in trijefâldige mûne mei har swurden. Dan
  Mei har bleate hakke sloech se in boskje granaten dy't de boadejonge nei har smiet.
  Tearde in massa Japanners útinoar en songen;
  Mei eale woede
  Rip as in weach ...
  Der is in folksoarloch -
  Hillige oarloch!
  Ja, dit is in pear ûnstjerlike bern, se binne heul aktyf yn it ferneatigjen en hakken fan fijannen. Fan sokke tomboys komme gjin samûrai genede. Mar yn alle gefallen, hjir bestiet it hiele tsaristyske leger út helden, en de meast echte winners.
  Oleg Rybachenko, hakkende tsjinstanners, merkte op:
  - Gjin genede, gjin genede, gjin genede foar de fijân!
  Ik bin elkenien, ik bin elkenien, ik sil it leger mei in swurd skuorre!
  En de jonge sil wer fluite yn in spesjaal berik. En de raven sille flau wêze, mei har snavels de skedels fan 'e soldaten fan it lân fan 'e opkommende sinne dea trochsteken.
  
  GERMAN PANTHER'S HELL grin
  ANNOTAASJE
  Dútske famkes koenen meitsje sa'n "Panther", dat is kop en skouders sterker as Sovjet tanks. As gefolch, de Wehrmacht kearde it tij fan 'e oarloch en begûn te winnen. As famkes bleatfuotten fjochtsje, kinne se net stoppe wurde.
  . HAADSTIK 1
  As de Sovjet T-34 tank wie in skok foar de Dútsers, de nazi's reagearre op dit mei in noch mear formidabele en effektive Panther-2. Gerda en Charlotte ûntwikkelen in prinsipieel nije tank. Mei in smelle en lytse toer. It tal bemanningsleden waard werombrocht nei fjouwer. De motor en oerdracht waarden pleatst tegearre en oer, en de gearbox op 'e motor sels. It gewicht fan 'e tank waard ferlege nei seis en tritich ton. Tagelyk waard it sydpânser as dat fan 'e "Tiger" -2 op 82 mm ûnder hellingen. En de foarholle fan 'e romp is 120 mm ûnder grutte hellingen, en de foarholle fan' e toer is 150 mm, de kanten binne 82 mm en ek mei hellingen. Mei in motor fan 700 pk wie sa'n tank mobyl en manoeuvreerber. It chassis waard ek lichter en makliker te reparearjen, en mear begaanber. Guon fan 'e eleminten binne út 'e romp helle. De hichte fan de tank is mar 1,80 meter.
  Syn ferskining kaam as in skok foar de Sovjet troepen. De auto kaam net echt oan de Kursk Bulge. It begon allinich yn septimber fan it fjirtichste jier yn 'e searje út te kommen.
  Mar tidens de Mainstein tsjinoanfal waard dizze tank earst massaal brûkt.
  En Gerda sels mei har ploech die mei oan de striid.
  Nettsjinsteande de froast sieten de famkes yn bikinis en bleate fuotten, sokke dappere stellen.
  Oant no ta, de tank hie in âlde 75-mm lange-loop gun, dat wie genôch om te ferslaan de fijân.
  Gerda skeat mei har bleate teannen in kanonskot ôf en rekke de Sovjetauto yn 'e foarholle.
  Doe tjirpe de strider:
  - Glorie foar de ideeën fan 'e Aryske bruorskip!
  Dit famke sette de fjouwerentritich tige passend.
  Dan Charlotte, as slein, út in fluch-fjoer kanon. En sloech de tank rjochts yn it sintrum fan 'e toer. En roppe:
  - Foar grutte oerwinningen!
  En doe naam Christina en skeat. De famkes makken om beurten te sjitten, en sels mei bleate fuotten.
  De strider song:
  - Myn oerwinning wachtet my!
  Magda sloech ek. It famke brûkte ek har bleate teannen, en botste in oare Sovjet-auto, koerend:
  - Yn 'e namme fan Jezus!
  Fjouwer Dútske famkes wurkje goed. En tige effektyf.
  En in oare tank slacht út. De krigers wurken as in jachtbataljon.
  Se sloegen fjirtich Sovjet tanks yn ien slach, se sels krigen ferskate hits dy't ricocheted.
  Mainstein syn tsjinoanfal wûn yn krêft, en de Dútsers wienen by steat om te ferslaan de Sovjet troepen en smyt se oer de Dnjepr.
  It wie de earste grutte oerwinning yn moannen. En de nazi's koenen de Dnjepr hâlde.
  Mar yn jannewaris rûn it Reade Leger wer op, dit kear by Leningrad, en koe dat slagje. Wier, it besykjen om de Dnjepr wer yn it suden te twingen mislearre, mar it blok fan Leningrad waard fuorthelle. Tsjin dizze eftergrûn holden de Dútsers út yn it sintrum en it wichtichste by de draai fan de Dnjepr. De fûle striid yn 'e winter joegen it Reade Leger gjin foardiel yn dizze sektor.
  Fansels, de nije tank "Panther" -2 spile in rol. Hy blykte suksesfol te wêzen. Fluch en goed beskerme. Hast twa kear lichter as de "Tiger" -2, en praktysk net inferieur oan dizze auto yn boeking. Trouwens, "Tiger" -2 gie net yn 'e searje. Ynstee, in machtiger modifikaasje fan de Panther-2 ferskynde net, mar in ton swierder.
  En Hitler joech opdracht om de Tiger-2 opnij te ûntwerpen om it pânser folle dikker te meitsjen foar dat gewicht. Op kosten fan it gewear wiene der skeel - te fergrutsjen it kaliber fan it gewear of net. Dochs, mear kalibers legere taryf fan fjoer, akkuraat en stock fan skulpen.
  Hjir is it âlde gewear fan 'e Panther, it giet goed mei syn taak. En sels de IS-2, slacht yn 'e foarholle.
  Dus is it de muoite wurdich om te feroarjen? Hoewol't it projektyl is lyts en net ferneatiget te folle.
  "Panther" -2 B, mei in 88-mm gewear as gehiel, wie in masine dy't mear of minder past by it leger.
  Yn 'e maitiid gongen de Dútsers oan it offensyf op it Italjaanske front, en profitearren fan de tydlike stilte yn it easten.
  En hja wisten te ferslaan de Alliearde troepen yn dizze sektor fan it front. It uterlik fan 'e ME-262 hat ek bydroegen oan it sukses. De nije straaljager wie in skok. It ferskynde earder as de echte skiednis, troch hokker saakkundigen Hitler oertsjûge om gjin blitzblomer te meitsjen, as in net effektyf model. Derneist, yn stee fan it programma Fau missile, waard prioriteit jûn oan de ûntwikkeling fan jet fleantugen. En dat hat ynfloed op it ferrin fan de oarloch. En Charlotte en Gerd oertsjûgen Hitler hjirfan.
  Wat se sizze is dat raketten echt net effektyf binne troch har lege krektens en hege kosten. Mar jetfleantugen binne de takomst. Boppedat is de ME-262 frij maklik te behearjen, en as gefolch is it beskikber foar aces. En it is dreech om him del te slaan. De gruttere flechtgewicht fan 'e auto makke it mooglik om har wapens op te hingjen, en twa jetmotoren, en de fertikale manoeuvreerberens is yndrukwekkend. En krêftige wapens makken it mooglik om in auto yn ien kear del te bringen. Twa famkes dy't wurden aces yn harren earste striid bliken te wêzen benammen goed: Albina en Alvina.
  Yn 'e regel fochten se hast neaken, allinnich yn koarte broek en in tinne stripe stof op it boarst. En hja diene wûnders.
  Albina die in beurt. Se drukte har bleate foet op it pedaal. In Amerikaansk fleantúch delsketten en songen:
  - Foar de macht fan it Aryske kommunisme!
  Alvina sloech de auto fan de bûnsmaten del en sjitte troch mei har bleate teannen. En hja koarde:
  - Foar ús jonges!
  De famkes binne dashing en ekstreem striidber en warlike. Se ferneatigje heul ferneamd bûnsmaten yn 'e himel.
  En sa fûleindich rekkens winne.
  De nazi's hawwe al de bûnsmaten útskeakele, in protte finzenen en trofeeën fêstlein, út Itaalje. Mar op it eilân Sisylje wurde se bedutsen troch de machtige marine fan 'e bûnsmaten.
  Yn 'e simmer meitsje de Alliearden in lâning yn Frankryk ta. Mar se binne yn in ûngemaklike stimming. De Dútsers binne sterker wurden en hawwe de bêste tanks fan de wrâld. En strieljagers binne ek de bêste fan 'e wrâld, allinich binne d'r sa'n tûzen fan oant no, net safolle.
  Mar se binne tige deadlik.
  Yn 'e simmer, en Stalin is it tarieden fan in offensyf. Mar de taak is dreger as yn 'e echte skiednis. D'r is gjin balkon yn Polissya, en de Dnjepr is noch altyd in serieuze obstakel. En de Dútske ferdigening is sterk.
  Mar de Dútske tanks binne foarearst wierskynlik better. En fleantugen ek. Hjir ferskynde de TA-152, de evolúsje fan 'e Focke-Wulf, en sa'n masine is in tige serieus fleantúch. En tagelyk multyfunksjoneel. En is by steat om te sjitten del tsjinstanners sûnder twifel. Krêftige wapens en harnas. En de bêste flechtprestaasjes en snelheid.
  De Dútsers sawol yn 'e loft as op lân krigen bettere apparatuer. Mar se hawwe noch net genôch. En se sammele krêft en wiene yn aktive ferdigening.
  It Reade Leger, mei help fan de nije IS-2 en T-34-85 tanks, gie yn it offensyf. De wichtichste klap waard yn it sintrum dien. In part fan de krêften sloech lykwols ek de Dnjepr oan. De Dútsers wiene ree om de klap ôf te slaan. Hoewol in bytsje earder begon de Alliearde lâningen yn Normandje.
  It wie earst suksesfol. Mar doe lansearren de tanks in ferpletterjende tsjinoanfal. It selsridende gewear E-10, in tige licht en lyts selsridend gewear mei twa bemanningsleden dy't neist lizze, naam ek diel oan 'e fjildslaggen, gewoan de bûnsmaten te ferpletterjen. In tige leech silhouet fan 1,2 meter, in gewicht fan tsien ton, en in motor fan 400 pk levere koele mobiliteit. Tagelyk frontale harnas fan 80 mm op in grutte helling makke de auto hast ûntrochsichtich foar de foarholle fan de bûnsmaten. En nochal lyts, sneaky. En se stekt har bûnsmaten as in bij. En de Dútsers ferpletteren de bûnsmaten. Albina en Alvina skeaten elk mear as trijehûndert fleantugen del en krigen elk it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei swurden fan sulveren ikeblêd en diamanten. Dizze famkes wiene gewoan geweldich.
  En se ferpletterden elkenien sûnder problemen yn har effektiviteit.
  Albina wiisde mei help fan har bleate teannen de jager op 'e fijân, en begûn him mei har wylde grime del te slaan. En doe foelen trije jagers en in Alliearde bommewerper yn 'e brân.
  De strider rôp:
  - Foar Prusen!
  Alvina bleau te ferpletterjen de bûnsmaten fan 'e krêft, en letterlik burn se. En hja koarde:
  - Foar it Tredde Ryk!
  En wer rjochte se mei bleate teannen de fleanmasinegewearen op it doel. En it waard geweldich.
  Alvina tweeted:
  - Wy binne grutte tigers, de belichaming fan 'e keninginne!
  Albina snijde in oar Ingelsk fleantúch ôf, makke it reek en koarde:
  - As de frou in tiger is, dan skuort se de man yn stikken, ek al is er gjin folsleine ezel!
  En druk op it pedaal mei syn bleate hak.
  Alvina, dy't op tsjinstanners skeat en se maaide, merkte op:
  - Bleate fuotten fan in famke, elke man sil twongen wurde om ûnder de hakke te krûpen!
  Albina, nei't er in oar fleantúch fan 'e alliearde troepen delsketten hie, stimde yn:
  - In man by it oansjen fan in bleate froulike hakke wurdt in folle filten boot!
  Alvina, mei har bleate fingers, snijde in oare auto út Brittanje ôf, har tosken bleat, se joech út:
  - In bleatefoet famke sil in folle man oandwaan, sels as er wend is om oaren laarzen te meitsjen!
  Albina, dy't de Amerikaan delslaan, merkte op:
  - In man moat sterk wêze as in iik, en net tastean dat der chips fan him ôfhelle wurde as fan in stobbe!
  Alvina wie it der gau mei iens:
  - In bleate foet froulike hak, in man sil wurde stript nei it doel, en skodde oan 'e earen!
  Albina feroare it ûnderwerp in bytsje, en snijde in oare Amerikaan ôf:
  - In soldaat is fjoerstien, as de geast gjin keistien is!
  Alvina sloech de fijân mei har bleate fingers út, en de rots fan 'e tosken notearre:
  - In man is in echte diamant as hy in hert fan goud en izeren senuwen hat!
  
  Albina, nei't er in oar alliearde fleantúch delsketten hie, koarde:
  - In man moat sa sterk wêze as stiel, mar sa strak as in stobbe!
  Alvina merkte agressyf op doe't se in Amerikaansk fleantúch sloech:
  - In minske moat in earn each hawwe, en it hearren moat net wêze as dat fan in kraai!
  Albina, dy't de fijân delslaan, piepte:
  - In man hat allinich de moed fan in earn, mar feitlik is it karakter in typyske hin!
  Alvina merkte agressyf op, en snijde de Amerikaan ôf mei in fjochtsprong:
  - Der binne gjin ûnsjogge froulju, der is allinnich walgelijke manlike ûnmacht!
  Koartsein, de famkes binne gewoan super. En yn july, elk delsketten mear as fiifhûndert fleantugen en krige it Ridder Krús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  De alliearde lâning yn Normandje einige yn in folsleine nederlaach. De Dútsers fongen allinnich mear as sânhûnderttûzen finzenen. En dit is cool en kolossaal súkses!
  Yn it easten wist it Reade Leger de Dútsers mar in bytsje te triuwen. De nazi's wiene goed fersterke, en fochten as duvels. En se brûkten fortifikaasjes dy't yn 't foar waarden boud mei de partisipaasje fan' e pleatslike befolking. En fansels holp it harren. De nazi's fochten wanhopich, en kearden hast alle oanfallen ôf.
  De fjildslaggen die bliken dat de "Panther"-2 mei in grutte helling fan 'e frontale pânser platen en in lege silhouet is noch ûnkwetsber foar Sovjet tanks yn' e foarholle. En it giet goed mei de masines fan it Reade Leger. En hat in grutte stock fan skulpen.
  Sa foelen alle oanfallen fan 'e Sovjet-troepen yn in fêst blok. Ja, en de faksistyske ynfantery hie in MP-44 assault rifle dat hie gjin gelikense en letterlik sloech de Sovjet ynfantery. Sa koene de faksisten op gjin inkelde manier omgean.
  En de Fritz kearde de oanfal ôf. Oant se haast hiene om tsjinoanfallen te meitsjen. It wie nedich om in nije tank "Tiger" -3, swierder, mei in krêftiger motor en better beskerme.
  Ja, en ûntwikkelje jetfleantugen. Benammen XE-162 - jet fighter folle goedkeaper, lichter en makliker te meitsjen as ME-262 en Arado bommewerpers.
  De nije Dútske fjouwermotorige Yu-488 wie ek net min, dy't foar in propellerbommewerper in kolossale snelheid ûntwikkele fan sânhûndert kilometer yn 'e oere, troch in lytser wjukgebiet.
  Wylst de Fritz sterkte sammele. En hja fierden in ûnderseeboatoarloch... Alliearde nederlagen yn Itaalje en Frankryk ferswakken de posysje fan Roosevelt. En hjir waarden ek de Amerikanen ferslein doe't se besochten te lânjen yn 'e Filipinen. De Japanske slachskippen koene de Amerikaanske lâningstroepen opspoare en ferneatigje.
  Roosevelt ferlear de ferkiezing fan de jonge Republikein Joseph Biden. En dit is de presidint, dy't iepentlik ferklearre dat de USSR gjin help nedich is. Dat Stalin slimmer is as Hitler, en dat alle ynspanningen konsintrearre wurde moatte op Japan.
  Churchill hie ek problemen.
  Dêrom, wylst Hitler wachte, en de Dútsers sieten yn strakke ferdigening. Allinnich op Sisylje fierden se in operaasje en feroveren dy fan 'e bûnsmaten. Boppedat, de Britske float tiner út troch de aktiviteit fan de nazi-ûnderseeboaten.
  Yn 'e hjerst besocht it Reade Leger nei it suden op te kommen. En ek tsjin Finlân.
  It simmeroffensyf op de Karelyske Lânte einige doe sûnder súkses. De Finnen en Dútske yntelliginsje ûntdutsen it en makken har klear. En de USSR tawiisd in pear krêften foar dizze operaasje.
  Yn 'e hjerst waerden mear troepen smiten, mar dy kamen ek yn 't sin, en de Dútsers wiene klear. De nazi's brûkten jetfleantugen yn 'e ferkenning, dy't Sovjet jagers en perfekte optyk net ynhelje koene. Lykas unike kamera's. En dat holp in protte.
  Dat se learden yn prinsipe hoe't se desinformaasje kinne ûntdekke en troepbewegingen folgje.
  Sa no koe Stalin net sa maklik ynienen slaan. En de nazi's namen de ferdigening op.
  Yn 'e winter besochten de Sowjet-troepen opnij yn it sintrum foarút te kommen. De klap waard slein tusken de Dnjepr en de Westlike Dvina. En it wie in dryste beweging. Mar it is frij dúdlik en de Dútsers waarden dêr yngeand fersterke. En hja lutsen de nijste tanks en selsridende gewearen E-25, mei in 88-mm kanon. Dizze masine, mei in gewicht fan tweintich-seis ton, hie in motor fan 700 pk, en frontale pânser fan 120 mm ûnder hellingen, en kanten fan 82 mm, mei in hichte fan 1,4 meter. It selsridende gewear is ûntrochsichtich yn 'e foarholle troch de grutte hellingshoeken fan' e harnas. En oan board wie it noch bedutsen mei rollers. En jo kinne ek skermen hingje.
  Sa stie it Reade Leger foar in tige serieuze fijân. Wat net sa maklik te oerwinnen is. En de nazi's kearden it jannewarisoffensyf fan it Reade Leger wer ôf.
  Yn de fjildslaggen wer naam it lot fan Gerda en Charlotte. Beide famkes fochten op selsridende gewearen E-25, lizzend. En se sloegen letterlik de geast út 'e fijân.
  Gerda sloech mei de bleate teannen en tjirre:
  - Gloarje oan ús leger!
  Charlotte skeat, dizze kear drukte har skarlaken tepel tsjin de joystickknop en tjirpende:
  - Gloarje oan 'e grutte oerwinningen!
  Gerda sei tige agressyf en skeat op 'e fijân:
  - Foar de grutheid fan 'e planeet!
  En mei syn bleate hakke, as soe er op de knop slaan.
  Charlotte sloech har ruby tepel wer, en blies troch de Sovjet-auto troch te tjirgjen:
  - Foar de toppen ferovere!
  En hoe laket er. Fascisten fjochtsje.
  En yn maart 1945 gongen de nazi's yn it offensyf. En makke de earste ynjeksje. Se bruts troch de ferdigening yn it gebiet fan 'e Westlike Dvina.
  Tsjin dizze tiid hienen de Feriene Steaten de fijannigens tsjin it Tredde Ryk en Brittanje ek beheine.
  En no konsintrearren de nazi's har yn it easten. Hitler woe serieus alles ferbaarne. En alles is heul yngeand as it opblaast.
  Mar de ferdigening fan 'e Sovjet-troepen is tige oanhâldend, en dizze kear yn ferskate echelons. En de Dútsers bruts der troch nei't se trije en fyftich kilometer oan linen passeare, mar se waarden stoppe by de fjirde. Dêrnjonken wie der in dij en waard it fjochtsjen tydlik fertrage.
  Ein april besocht Stalin wer oan te fallen. En syn troepen waarden massaal brûkt by de trochbraak fan it sykljocht. Mar ek dit hat net folle berikt. Se bruts troch de ferdigening en gongen foarút, mar doe waarden se weromsmiten nei har oarspronklike posysjes.
  "Tiger" -3 hie in frontal harnas fan 250 mm, en sydpânser fan 170 mm, en in motor fan 1200 pk, mei in gewicht fan fiifensechtich ton. Dus dizze tank martelde gewoan de Sovjet-posysjes. It gewear wie 88 mm en 100 EL lange loop.
  Yn maaie, de USSR krige in nije IS-3 tank. De auto wie trije ton swierder as de IS-2, en dreger te produsearjen, mar mei in folle better beskerme turret, benammen yn 'e foarholle. Dochs, it gewear Tiger-3 net trochkringe de foarholle. En de tank sels hat noch minder driuwende prestaasjes as de IS-2.
  Yn jet aviation, de Dútsers behâlden it foardiel en sels syn ynspannings. Sûnt juny hawwe se ferskynde yn 'e massaproduksje fan' e ME-262 X, mei sweep wjukken en twa mear avansearre motoren. Dit fleantúch ûntwikkele in snelheid fan oant 1200 kilometer yn 'e oere, en ferplettere elkenien.
  In noch serieuzer masine wie de TA-400 mei strielmotoren en seis motors. Dizze masine bombardearre Sovjet bedriuwen yn 'e Oeral en bûten de Oeral. Dan en sa fierder. Krêftige armada. En de jet Yu-287 is in probleem wurden foar Sovjet-fleantugen.
  Mar de meast onaangename ferrassing foar it Reade Leger is diskoteken dy't berikke snelheden fan maksimaal fjouwer lûdsnelheden, en fanwegen de laminêre jet dy't om 'e auto streamt, binne se praktysk ûnkwetsber.
  En dan krigen de Dútsers ek gastfrije ME-263 op raketjetmotoren, en tige lyts, fluch en yn steat om fiifenfjirtich minuten te fleanen, en se kinne effisjinter brûkt wurde as foar ME-163.
  De Fritz sette ek de Gotha jagers yn wurking, ek ûnbemanne en effektyf. En ek sweeffleanmasines begûnen te brûken yn fjildslaggen.
  Op see bleaunen de nazi's de Britten troch de ûnderseeboatfloat te marteljen. Ynklusyf miniatuerûnderseeboaten foar ien persoan. En it is tige effektyf.
  De Sowjet Baltyske Fleet lei kolossale ferliezen. En fan loftfeart en ûnderseeboatoarloch.
  Albina en Alvina, beide famkes dy't yn elk waar op bleate fuotten en yn bikini's rinne, of sels allinich yn panty's, binne legindaryske piloaten wurden. Foar tûzen delstoarne fleantugen waarden se bekroand mei in nije ûnderskieding fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten.
  De famkes wiene ekstreem dashing stealers. En sokke fantastyske akkounts winne.
  Hitler fernuvere harren. En sels de Führer tute har bleate fuotten persoanlik.
  Yn juny besochten de Dútsers om de Dnjepr hinne te kommen. Sovjet troepen wiene op it ferdigenjen. Mar se kamen stadichoan yn ûnder de oanslach. Help ûnder Lend-Lease is eins stoppe. En de USSR hie it dreech. De bombardeminten bleauwen groeie.
  De Sovjet T-34-85 tank wie in frij swak gewear tsjin Dútske auto's. En it wie net mooglik om in machtiger T-54. En dan waard de wichtichste weddenskip makke op it selsridende gewear SU-100. Dizze auto yn 'e echte skiednis net wurden te massa, mar as alternatyf, syn produksje tanommen mear en mear.
  Doe't de Dútsers yn it sintrum oprêde koenen en Smolensk benaderje, ûntjoegen dêr fjildslaggen mei it massaal gebrûk fan 'e SU-100. It hichtepunt waard berikt yn augustus.
  De tankbemanning fan Elizabeth die wûnders op dit selsridende gewear. Benammen as de famkes hast neaken en bleate fochten.
  Elizabeth drukte sels op de kanonknop mei har skarlaken tepel en sloech de nazi-tank, koerend:
  - Foar Grut Ruslân!
  Ekaterina drukte har karmozijnrode tepel op har boarst. Se botste mei in Dútske auto en piepte:
  - Foar de USSR!
  Elena blasted ek mei grutte krektens. Se sloech de fascistyske tank mei help fan in rubyne boarsttepel en piepte:
  - Foar it heitelân!
  Euphrasia naam beurten út in selsridende gewear op 'e fijân. En mei in aardbeien tepel rôp se:
  - Foar it Heitelân!
  Dit wiene de fjochtsjende famkes.
  De Dútsers binne allegear stok en stok. De Sovjet-gun nimt de Tiger-3 net yn 'e foarholle. Ja, en "Panther" -3 is ûntrochsichtich. De Dútsers makken it harnas dikker yn, en om de mobiliteit net te ferliezen, sette se in motor fan 900 pk yn. Dus de roede fan harren auto skamteleas.
  Elizabeth sjit mei har bleate teannen. De Sovjet projektyl rikochets.
  It famke tjirpe:
  Wy sille fjochtsje foar kommunisme!
  Ekaterina sloech ek, mei har bleate teannen, en merkte har tosken út:
  - Net! Net dat!
  Elena, ek mei har bleate foet, skeat op 'e nazi's en song:
  - Wy sille frijmoedich yn 'e striid gean!
  Euphrasia, agressyf opmurken, har tosken bleat:
  - Foar de macht fan 'e Sowjets!
  En ek as in fjoer, mei bleate teannen. Dit is in agressyf famke.
  It Reade Leger luts in bytsje werom yn it sintrum, mar hold Smolensk ... Yn 'e hjerst stopten de Dútsers harren oanfallen, mar begûnen, mei profitearjen fan loftoermacht, de bombardeminten te fersterkjen. En dizze druk groeit. En bommen foelen op de USSR ûnfermindere.
  Oant no ta, it lân fan de Sovjets hie gjin loftfeart, en der wie gewoan neat te dekken fijân aktiviteit.
  En de fijân is kapitaal druk. En mear en mear aktive en brutale bombardeminten fan Ruslân.
  Huffman helle yn desimber 1945 ek mear as 1.000 delstoarten tastellen en krige it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei Platina Oak Leaves, Swords and Diamonds.
  En de famkes brochten elk har skoare fan twatûzen en krigen elk in spesjale priis. Stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús en sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Ja, Albina en Alvina binne koele en heul moaie famkes dy't hast neaken en bleate foet fjochtsje, en tagelyk alle horden ferslaan - it binne deadlike famkes.
  Yn 'e winter besocht it Reade Leger foarút te kommen. IS-3 tanks namen diel oan 'e fjildslaggen. Mar dizze masine is frij moeizaam yn produksje en mei min cross-country fermogen, nettsjinsteande goede foarholle beskerming, it leger net echt leuk. En se easke om de tank te ferfangen. Mar de IS-4 rûn yn in probleem. Stalin ferbea de ûntwikkeling fan tanks swierder as sânenfjirtich ton. En wylst dizze tank wie yn limbo. Lykas besykjen te meitsjen oare masines út de famylje Isov.
  Oant no ta hie de Fritz in foardiel yn 'e kwaliteit fan technology. En it groeide yn 'e loft.
  Dus, as antwurd, de produksje fan medium tanks T-34-85 en SU-100 ferhege. Oant no ta, de lear fan de USSR waard boud op dit.
  It winteroffensyf wie net slagge. It wie net mooglik om serieus foarút, en de ferliezen wiene swier.
  De Dútsers wiene tanks oan it opslaan. It jier 1946 kaam ... De Fritz-troepen sammele op, en se planden om yn maaie oan te fallen.
  Oant no ta, de USSR koe net meitsje in jet fighter en ferlear hopeleas yn 'e slach yn' e loft.
  Twa famkes Albina en Alvina berikten yn maart 1946 trije tûzen delsleine fleantugen. En se krigen in nije priis - de Star fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  En dit is in heul kolossale yndikator fan sukses.
  En yn april, de diskoteken fan it Tredde Ryk, neist de ram, namen en tapaste echografie. En dit wie de earste dy't troch in laminêre jet sloech en tige suksesfol.
  De USSR hie drege tiden foarút.
  . HAADSTIK 2
  Yn maaie 1943 begûn in nij grut offensyf fan 'e nazy-horden. Nei't er de tanks opgroeven en in massa fan "Tigers" -3 sammele, dy't de wichtichste tank waard, as de meast beskerme en machtich bewapene, begûnen de nazi's te rammen. En se slagge om te brekken troch de ferdigening en begjinne te bewegen om de Dnjepr út it noarden.
  Yn 'e loft dominearren de nazi's. De situaasje waard fergrutte troch de yngong yn 'e oarloch fan Turkije.
  De Ottomanen fochten Ruslân trettjin kear yn har skiednis. En rekkene op de fjirtjinde, noch winne. Boppedat is it Tredde Ryk mei har, en it Westen bemuoit har net. Yn 't feit foel yn Brittanje it Churchill-rezjym, en it nije regear gie yn mei in wapenstilstân mei it Tredde Ryk. En de Feriene Steaten hawwe offisjeel in wapenstilstân útjûn. Boppedat gie de oarloch mei Japan net sa goed, en wiene de ferliezen fan Amearika yn de striid mei de samûrai grut.
  Sa wurdt hjir it Tredde Ryk folslein loslitten. En hy wist Turkije te oertsjûgjen om in twadde front yn Transkaukasië te iepenjen.
  It Ottomaanske leger wie in lange tiid tariede op oarloch en smiet in miljoenste leger tsjin de USSR, mei in grutte hoemannichte apparatuer. Dat no die bliken en it is hielendal net geweldich foar Ruslân. En in oar probleem is de TA-500 jet bommesmiters, dy't koe smash Sovjet fabriken mei frijwol straffeloosheid. En jet tailless B-28, dat koe berikke elk punt yn de USSR, en letterlik ferneatigje it. Dus no wurdt Ruslân yngeand yndrukt. It waard ek slimmer mei de oanfier fan it Reade Leger, benammen mei eksplosiven en munysje. En der wie net genôch brânstof. De Dútsers bombardearren putten yn Baku en de Wolga-regio.
  Dus no hiene de nazi's in kâns, en se realisearre it. Earst woene se de Donbass fange. Dêr die de ferdigening swakker út as yn de rjochting fan Moskou, en dat slagge.
  Fûle fjildslaggen unfolded foar Kharkov. En it wie dêr tige bloedich.
  Gerda en har bemanning fochten op de "Tiger" -4, dizze tank wie foarsjoen fan in machtiger gasturbine motor fan 1500 pk, en hie in machtiger gewear fan 105 mm yn in 100 EL lange loop, mar mei itselde gewicht.
  Ja, en it gewear fan 'e Dútsers is automatysk laden en fluch fjoer.
  En it gewicht fan 'e tank is itselde, en it silhouet is noch leger, en de helling fan' e pânser is noch grutter wurden.
  "Tiger" -4 is sûnder mis in mear avansearre tank, en syn krigers wiene de earste om it te testen.
  Gerda skeat, drukte har skarlaken tepel op de joystickknop en koarde:
  - Us oerwinning is net fier fuort.
  En smiet de Sovjet auto IS-3.
  Charlotte sloech ek de Sovjet-auto's, en bruts troch it pânser, baarnde der troch en koarde:
  - Foar ús oerwinningen!
  En hoe laket er.
  En Christina sil nimme en slaan. En de Sovjet SU-100 sil blaze. En dan tjirpt er:
  - Foar it kommunisme.
  Fansels, it famke brûkt in ruby tepel.
  Magda skeat ek mei de bleate teannen. Se sloech de fijân en koarde:
  - Foar nije prestaasjes!
  En de famkes laitsje. Oant no hawwe se it allegear dien as it top is.
  De nazi's rûnen Kharkov om en namen it doe. Dêrnei foelen se op Kranodon en Voroshilovgrad. Fell and Eagle ... En dit is in serieuze klap foar it Reade Leger.
  Stalin bestelde de Eagle tsjin elke priis te hâlden, mar de nazi's ... die bliken sterk te wêzen. Lykas har krêftige oanfal selsridende gewearen. Benammen de Sturmtigr, en har machtiger Sturmlev. It lêste selsridende gewear wie foarsjoen fan in noch bettere en machtiger jetbom.
  En sloech de gebouwen yngeand. En famkes wiene drok by de bommewerper. De bemanning fan Agatha en Adala wurke goed foar Shturmlev. En de famkes leine de bleate skonken tsjin it izer.
  Agatha skeat, drukte har bleate teannen op 'e joystickknoppen en raasde:
  - Wy sille de hiele wrâld fan geweld ferneatigje!
  Adala sloech út mei masinegewearen en snijde de ynfanteristen ôf:
  - En begrave it kapitalisme.
  En in bleate, rôze hak sil fonkelje.
  As jo lykwols sjogge, is de fraach, wat is yn it Tredde Ryk? Miskien ek kapitalisme?
  Agatha, dy't op har tsjinstanners sloech, koarde:
  - Foar takomstige wrâldfrede!
  En de bommenwerper wurke wer, it hiele gebou yn ien kear ôfbrutsen. En it moat opmurken wurde in tige effektive beweging.
  Adala, sjitten mei help fan har bleate teannen, befêstige:
  - Gloarje oan ús leger foar altyd!
  Fighting famkes hjir yn it Tredde Ryk, mar net slimmer yn de USSR. Se witte ek hoe te fjochtsjen.
  Al binne de fjildslaggen útrûn foar Kursk en dêr fjochtsje Russyske famkes.
  Natasha smiet mei har bleate foet in granaat nei de nazi's en song:
  - Dat kloppet...
  Zoya lansearre in kado fan 'e dea mei har bleate heel en tafoege:
  - Fijân...
  Augustinus beswykt oan wat destruktyfs en piepte:
  - tinkt ...
  Svetlana smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Wat...
  Natasha smiet in pear sitroenen mei har bleate fuotten en rôp:
  - Russysk...
  Zoya beswykte ek oan wat enerzjyk en deadliks, piepend:
  - Beheard...
  Augustinus lansearre de deadlike, mompelje:
  - Fijân....
  Svetlana wer beswykt foar de destruktive en vyaknula:
  - Brek!
  Natasha joech in beurt en piepte:
  - WSO...
  Zoya skeat ek op 'e swarte bûtenlanners dy't de nazi's rekrutearren en piepte:
  - Doarst!
  Augustinus spruts mei krêft en grime:
  - Dat...
  Svetlana beswykte mei de grins fan in panter:
  - V...
  Natasha smiet in granaat mei har bleate foet en rôp:
  - Fjochtsje...
  Zoya smiet it kado fan 'e dea mei har bleate fingers en mompele:
  - Oanfallen!
  Augustinus klonk en mompele:
  - Fijannen...
  Svetlana joech in bosk granaten mei har bleate soallen, en hoe't se boppe op har longen ropt:
  - Wy sille...
  Natasha spikere de burst en sisde:
  - Furious...
  Zoya snijde de nazi's ôf en piepte:
  - Beat!
  Augustinus skeat wer en rôp:
  - Furious...
  Svetlana tjirp doe't se skeat:
  - Beat!
  Natasha smiet wer in granaat mei har sierlike, bleate foet, tjirp:
  - Wy sille de nazi's ferneatigje!
  Zoya naam it en tjirpe:
  - It takomstpaad nei it kommunisme!
  En smiet in sitroen mei har bleate teannen.
  Augustinus naam en ferspriede de linen, en har bleate skonken fleagen mei ferneatiging lâns de Fritz:
  - Wy sille de tsjinstanners splitse!
  Svetlana naam it en smiet it mei har bleate hakke, in bosk granaten, en piepte:
  Lit ús de fascisten ferpletterje!
  En de fjouwer sjitte troch en smieten granaten. De Dútske E-75 wie yn beweging. In masine mei in 128 mm gewear. En sjit himsels.
  En de famkes smieten granaten. Undermine de nazi's. En hja skeaten werom. Se klommen foarút. De tanks rôlje wer. Beweegt de lêste Dútske "Leopard" -1. In tige mobile auto.
  Mar syn famkes namen it oer en sloegen him út. Se skuorden yn stikken in mobile masine mei in gasturbinemotor. En hja bliesen har yn stikken.
  Natasha sei mei in laits:
  Wy fjochtsje geweldich!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Hiel moai!
  Augustinus wiisde op:
  - Wy sille winne!
  En se lansearre in anty-tank granaat mei har bleate foet. Sterke Faam. En se hat safolle wit.
  Svetlana lansearre ek in kado fan 'e dea mei har teannen fan har bleate foet, en sloech de fijân. In tige agressyf famke, mei eagen de kleur fan koarnblommen. Se hat sa'n wit, en in passaazje fan krêft!
  Natasha joech in beurt en gnyske:
  - Foar hillich Ruslân!
  Zoya skeat tige aktyf, en gnyske, en liet pearltosken sjen:
  - Ik bin in strider fan dat nivo dat net ferdwynt!
  Augustinus ek fjoer. Maaie de nazi's del en gurgle:
  "Ik bin in strider fan grutte ambysje!"
  En hja bleatte har pearlyske tosken!
  Svetlana befêstige:
  - Hiel grutte ambysjes!
  Natasha smiet in sitroen mei har bleate foet en song:
  - Ut 'e loft ...
  Zoya smiet ek in granaat mei har bleate fingers en sei:
  - Asterisk...
  Augustinus lansearre in kado fan 'e dea mei har bleate foet en song:
  - Helder...
  Svetlana smiet ek in granaat, mei help fan in bleate foet, en joech út:
  - Kristallyn!
  Natasha joech in beurt en sisde:
  - Ik oan dy...
  Zoya lansearre it kado fan 'e dea mei har bleate fingers, sissend:
  - Lied...
  Augustinus beswykte mei har bleate hakke, wat dea bringt en piepte:
  - Ik sil sjonge...
  Natashka gie troch, sjongend agressyf:
  - Oer....
  Zoya smiet in eksplosyf pakket mei har bleate foet, ferspriede de nazi's en piepte:
  - Native...
  Augustina joech in bosk granaten mei har bleate hak, joech út:
  - Stalin!
  Mar dochs, de krigers en Kursk net hâlden werom. De fijân bruts troch de Sovjet ferdigeningswurken, foarútgong yn 'e rjochting fan Voronezh. Simmer, en waarm ... It is al it sechsde jier fan 'e Grutte Heitelânske Kriich, en elkenien is heul waarm en fleurich. Hoewol de ferliezen oan beide kanten kolossaal binne.
  Gerda komt wer yn aksje en sil fansels de nijste tank útprobearje.
  Gerda, Charlotte, Kristina en Magda ride op in tank U-klasse E-100. Dizze auto is kompakter, foar fjouwer bemanningsleden. En syn wapens binne in jet bommesmiter en in universele 88-millimeter kanon 100 EL - tank destroyer.
  Krigers geane en fluitje foar harsels.
  Gerda sjit in lang kanon ôf. It slacht yn 'e kant fan in ôfstân fan' e IS-3 en tjirpt:
  - Wy sille ús hert jaan foar it memmelân,
  En wy sille Stalin fretten en him ite!
  Charlotte skeat har raketlanser ôf. Se bedekte de Sovjetbunker en piepte:
  - Wy binne ûnoerwinlik!
  Christina naam it en grommele, en luts de trekker mei har bleate hak:
  - Wy krije it yn beide!
  Dolbanula en passend en Magda. Sowjet selsridende kanonnen SU-152 ferneatige. En hja koarde:
  - Der sil tiid wêze, de oerwinning komt!
  Gerda raasde doe't se skeat:
  - Nimmen kin ús tsjinhâlde!
  Charlotte befêstige:
  - Mar Pasaran!
  It readhierige bist gie mei Gerda de hiele Earste Wrâldoarloch troch, begjinnend fan Poalen en einige mei dit grutte offensyf dat yn maaie begûn. De readhierige duvel seach in protte dingen.
  En ree om te fjochtsjen oant it ein!
  Christina ek sjit, en bleate har tosken. Har hier is goudread. Yn 'e oarloch wurde famkes net âlder, en wurde sels, miskien, jonger! Se binne sa fûleindich en leafdefol. Se bleate har tosken.
  En gjin inkeld gat yn 'e tosken.
  Magda hat hier de kleur fan blêdgoud. En ek aktyf gnizen. Pracht famke. Se hat sa'n agressive graasje en enerzjy fan tûzen hynders.
  Gerda, in famke mei wyt hier, sjit en merkt mei in glimke op:
  - Der is in protte goed en ûnsjoed yn 'e wrâld ... Mar ferdomme, hoe lang hat dizze oarloch oanhâlden!
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - En yndie, de twadde wrâldoarloch duorret te lang. Alle gefjochten, en gefjochten ... It is echt útputtend!
  Christina beweech har bleate foet lâns it harnas en rôp:
  - Mar Brittanje is noch altyd net ferslein!
  Magda skeat op de Russen en grommele:
  - A moat wurde ferslein! Dit is ús credo!
  Gerda sûge, skeat op 'e Russen, har ivoaren tosken bleat:
  - Wy moatte in winst!
  Fucked en Charlotte, brulde:
  - Ien foar allegear, wy sille net opkomme foar de priis!
  Christina it readhierige en gouden beest raasde:
  - Net! Lit ús net stean!
  Magda sloech har skarlaken lippen, tjirpende:
  - Wy geane net nei de winkel foar de priis!
  En de harpy mei gouden hier skeat.
  Gerda rekke ek de Russyske tanks. Sla de auto en rôp:
  - Wy binne de sterkste fan 'e wrâld!
  Charlotte tafoege, sjongend mei:
  - Fijannen wekke allegear yn it húske!
  Christina stipe de lietympuls:
  - It Heitelân leaut net yn triennen!
  Magda gie troch mei in sjongstim:
  - En wy sille alle kommunisten yn 'e harsens jaan!
  En de famkes knypeagen inoar oan. Se hawwe oer it algemien in goede tank. Allinne fan in ôfstân is it dreech om in swiere fyftich ton IS-3 frontaal troch te brekken. Mar ommers, de Dútsers hawwe in dreech projektyl, mar mei in uranium kearn. En der binne in protte swarten yn it leger. Dy't fjochtsje mei fûleindige fury. En net elkenien kin har konkurrearje.
  Famkes binne wend oan it fjochtsjen op bleate fuotten. Sels yn Poalen, se wiene mar yn ien bikini, en bleate fuotten.
  As de bleate soal yn kontakt komt mei de grûn, ferjonget it. Miskien dêrom wurde famkes net âlder! Hoewol't de tiid rint út! Krigers, lit ús mar sizze hiel heroysk.
  Se hawwe safolle feats dien, mar se fjochtsje as gewoane soldaten. En altyd allinnich yn in bikini, en op bleate fuotten. Yn 'e winter is it sels noflik foar har om mei bleate fuotten op sniedriften te slaan.
  Gerda sjit en sjongt:
  Wy sille troch fjoer en wetter gean!
  Charlotte skeat op de Russen mei har bommesmiter en sei:
  - Gloarje oan it Prusyske folk!
  Christina skeat ek en piepte:
  Wy sille de planeet regearje!
  Magda spikere en befêstige:
  - Wy sille grif!
  Gerda sloech wer op it projektyl en piepte:
  "Sels napalm sil ús net stopje!"
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - En sels de atoombom, dêr't wy net bang foar binne!
  Christina stilte en antwurde:
  - De Amerikanen slagge der net yn om in atoombom te meitsjen! It is in bluf!
  Magda rôp boppe har longen:
  - De wrâld kin net ûntkomme oan de nije Dútske oarder!
  De Dútsers rûnen yn maaie op om Smolensk út it noarden hinne. Harren tankkolommen binne sterk en d'r binne in protte ynfantery rekrutearre yn Afrika en de Arabyske lannen. Fritz wurde nommen troch it nûmer.
  Dêrnjonken wie Dútslân bewapene mei diskettes dy't net kwetsber wiene foar lytse wapens.
  Twa famkes Albina en Alvina fleane nei harsels op sa'n fleanende skûtel. Se binne ûnkwetsber troch de sterke laminêre jet. Mar se kinne net fjoer op harsels. Mar tank oan de kolossale snelheid se kinne ynhelje en ramt Sovjet fleantugen.
  Albina, har diskette bûgd, merkte op:
  - Izertechnology, seker needsaaklik en heul nuttich!
  Alvina giechele, bleate har tosken en sûge:
  - Mar alles wurdt besletten troch de geast!
  Albina sei:
  - It measte dat ek net krekt de fjochtsgeast is!
  Beide famkes binne blond en yn bikini. Hiel moai en bleate fuotten. As in strider sûnder skuon is, hat se gelok. No binne de famkes sa kleurich en prachtich.
  En foardat se fjochtsje, sille de beauties perfoarst wurkje mei de tonge mei manlike perfeksje. It is sa aardich en enerzjysunich. Warrior froulju hâlde fan drinken út in magysk skip. Dit is in echt feest fan it fleis foar harren.
  Sa goed binne de famkes.
  Alvina skeat twa Sovjet Yak-11's del en twittere:
  - Glorieuze ús jacht!
  Albina befêstige de ramming en joech út:
  En it sil nea de lêste wêze!
  Alvina sloech noch trije Sovjet IL-10 oanfalsfleantugen del, en piepte:
  - Sa tinke jo dat God fan Dútslân hâldt?
  Albina skodde twifelich har holle.
  - Blykber net sa folle!
  Alvina giechele en frege nochris:
  - Wêrom tinke jo dat?
  Albina ramde twa Sovjet-auto's en piepte:
  De oarloch hat te lang gien!
  Alvina merkte logysk op:
  - Mar wy komme!
  Albina gnyske en raasde:
  - Sa komt de oerwinning!
  Alvina skeat fjouwer Sovjet-fleantugen yn ien kear del, mei in dryste manoeuvre en piepte:
  - It sil grif komme!
  Albina fûn it nedich om te ûnthâlden:
  - Nei Stalingrad gie de oarloch net neffens de regels ...
  Alvin wie it hjirmei iens:
  - It is perfoarst tsjin de regels!
  Albina piepte argewaasje:
  - Wy begûnen te ferliezen!
  Alvina piepte fan argewaasje:
  - Seker ha!
  Albina ramde ferskate oare Sovjet-auto's en piepte:
  - Is dat foar ús gjin probleem?
  Alvina skeat in pear Russyske jachtfleantugen del en flapte út:
  Wy tochten dat de situaasje hopeleas wie!
  Albina gnyske fleskes en sisde:
  - Wat sjogge wy no?
  Alvina twittere mei aplomb:
  - Iets unshakable en unyk!
  Albina flitse har pearlyske tosken en antwurde:
  - It feit dat it Tredde Ryk wint!
  Alvina sloech noch in pear oare Sovjet-oanfalfleantugen del en brocht út:
  - Echt moat winne!
  De famkes grimearen. Op in stuit wurken se, en offisjeel yn in soldaat syn bordeel. In protte manlju gongen troch harsels, en net allinich it wite ras. En se fûnen it echt leuk. No, wat is it noflik foar de lichems. Mar doe kamen de hoeren ûnder Sovjet oanfal. Se waarden finzen nommen. No, de hotties tochten dat se ferkrêfte wurde soene. En hjir is de duvel twa!
  Se lieten de hoeren grêften en sleatten grave. En de eardere nachtfeeën mochten it net botte. Sa koenen se allegearre ûntkomme. Se ferliede de wachtposten.
  En se swarden wraak op 'e Russen.
  En hja fochten tsjin Ruslân. Dit binne de ferdomme...
  Albina dumpte noch ferskate Russyske auto's en mompele:
  - Mei manlju kinne jo noch libje!
  Alvina wie it der gau mei iens:
  - It is net iens mooglik, mar it is nedich!
  Albina bleate har tosken en antwurde:
  - Mar dochs... It is swiet om te deadzjen.
  En de famkes skeaten noch fiif Sovjet-auto's del mei de beweging fan in diskette.
  Alvina giechele en sei:
  - En wannear is it bitter?
  Albina sloech noch seis auto's del en antwurde:
  - Ik sil nei de oerwinning trouwe! En jouwe berte oan tsien bern!
  En beide famkes barsten út laitsjen.
  En hja songen;
  Wy binne de ridders fan it leauwe fan it faksisme,
  Lit ús de fjochters fan it kommunisme yn stof feie!
  En hoe't se laitsje, har wite berch skodzje.
  Ja, dit binne faksistyske teven en tige agressyf, en ferskriklik wreed.
  De nazi's koenen Smolensk omgean en namen Pskov. Der wie ek in bedriging foar Leningrad. De situaasje is oer it algemien kritysk. Hoewol net katastrofaal. Mar de USSR hie net te folle reserves oer. En it is net bekend hoefolle langer Ruslân it úthâlde kin. Ja, en de Dútsers binne bliede en útput.
  Mar de Krauts hawwe fjouwer famkes en sokke wynhûnen.
  Gerda skeat mei har kanon ôf en sloech de T-54 ûnder de romp, en tjirre, knipperjend mei har saffiereagen:
  - Nee, God hâldt ommers fan Dútslân! Wy sille grif winne!
  Charlotte wie it maklik mei dit iens:
  - Wy kinne net ferlieze! Wy sille ynkoarten nei Kalinin gean, en Moskou sil in stien fuort wêze!
  Christina bleate har pearlyske teanen en rôp:
  - Litte wy dêr komme, der sil tiid wêze nei Vladivostok!
  Magda merkte mei spyt op:
  - En de Japanners binne al ferslein. Dit is heul serieus, wy hawwe in wichtige bûnsmaat ferlern.
  Gerda sloech in nije Sovjet-tank út en piepte:
  - Wy kinne sûnder har!
  Charlotte giechelde en sei:
  - As de poppe glimket, komt miskien alles goed!
  Christina joech út yn rym:
  - In nijlpaard barste út in glimke!
  Magda stipe har:
  - It famke hat in tige gierige mûle!
  En de krigers namen it en barsten út laitsjen. Se hawwe fonkeljende enerzjy, soe men sizze, en yn oerfloed!
  Gerda skeat wer op de Sovjet-auto's en rôp:
  - De folgjende ieu sil fan ús wêze!
  Charlotte sloech ek yn en befêstige:
  - D'r sille flechten yn 'e romte wêze!
  Christina befêstige dit maklik:
  - Lit ús de romte yn fleane!
  Magda skeat út in bomwerper en joech út:
  - Sittend yn in stjerfleantúch!
  Gerda stak de tonge út en piepte:
  - Yn de nije ieu sil it ryk fan it Tredde Ryk hearskje!
  Charlotte mei in agressive grins befêstige:
  - En de fjirde ek.
  Dêrnei, de skientme wer draaide de Sovjet tank.
  Christina, dizze duvelske strider, fonkeljend mei pearlyske tosken, piepte:
  - Ja, lit der in nije oarder komme! En gloarje oan it Grutte Ryk!
  Magda befêstige mei waanzinnige grime:
  - Gloarje oan it Ryk!
  Gerda skeat wer en sei:
  - Gloarje oan ús ek!
  En blykber krige it famke it.
  Gvozdanula en Charlotte. En hiel geskikt. Ik ha in Sovjet tank rjocht yn 'e kant trochstutsen. Doe tjirpe se:
  - Wy stride foar in nije oarder!
  Magda, sjitten en slaan tsjinstanners, befêstige:
  - En sûnder twifel sille wy it berikke!
  Gerda spikere wer, en hiel tapaslik en joech út:
  - Wy sille berikke mei in grutte marzje!
  En hja fonkele mei saffier, en tige ljochte eagen.
  Charlotte skeat ek, sloech de Russyske auto en rôp, dit is in duvel mei oranje hier:
  - Alles sil gewoan aerobatics wêze!
  Magda skeat ek mei razende grime. Se smiet de T-54 en piepte:
  - En de takomstige bemanning!
  Hjir hiene de famkes lykwols problemen. De IS-14 ferskynde. De auto is tige grut. En se hat in 152-millimeter gewear mei in lange loop. Miskien in Dútser om troch te brekken.
  Gerda sloech har eagen ticht en frege Charlotte:
  - Kinne jo it mei in bommewerper dekke?
  De redhead antwurde:
  - Fansels is der in kâns ... Mar de krektens fan 'e bommesmiter is net genôch!
  Christina stelde hertstochtlik foar:
  - Lit my myn 88-grafykpapier besykje?
  Gerda merkte skeptysk op:
  - Dizze IS-14 hat 400 mm frontale harnas op in grutte helling. Jo kinne him net nimme!
  Charlotte gnyske en sei:
  -Blinder! En ik tocht dat de Russen net sa'n tank hiene! Allinnich geroften!
  Magda sei:
  Ik tocht ek dat it in bug wie! Mar wy sjogge dat dit net it gefal is! En de loop fan 'e Rus is sa lang!
  Gerda song mei har bleate hakke op 'e pantserflier:
  Wy sille fjochtsje sûnder eangst!
  Charlotte befêstige de hâlding fan har partner:
  - Wy sille gjin stap tebek snije!
  Christina suggerearre:
  - En wat as jo in Sovjet-tank útslaan mei in krekte hit fan in shell yn 'e loop?
  Gerda twifele:
  - Kinne jo dat, fan in grutte ôfstân?
  Christina befêstige:
  - As jo de flam fan in oanstekker nei myn bleate soallen bringe, dan kin ik hiel goed slaan!
  Yn stee fan antwurdzje klikte Gerda op har oanstekker. Christina draaide har bleate foet en har bleate, wat ferhurde hak glinstere yn it ljocht fan de flammen.
  Gerda brocht fjoer op 'e soal fan it famke. Der wie in brânende rook. Hiel noflike geur, lykas gegrilde shish kebab.
  Christina flústere:
  - En nei de twadde hakke!
  Doe stie Magda it fjoer oan. Beide flammetongen slikken no de bleate soallen fan in tige moai en readhierich famke.
  Doe rôp Charlotte en bleate har boarsten. Sûnder seremoanje naam se it en drukte op de joystickknop mei har skarlaken tepel. It gewear skeat automatysk.
  De shell fleach troch himsels, en kaam rjocht yn 'e loop fan in yndrukwekkende Sovjet-masine telâne.
  As in gigantyske oaljefant snije in lange slurf ôf. Nei't krigen in ferpletterjende klap, de Sovjet tank stoppe de beweging. It wie as wie him in swurd út 'e hannen slein.
  Dy lokkige hoeren!
  Charlotte song, glimkjend lokkich:
  - Allinnich eangst sil ús freonen jaan! Allinich pine motivearret jo om te wurkjen!
  Gerda tafoege entûsjast:
  - Ik wol mear en mear dyn domme gesichten ferpletterje!
  De krigers fan it Tredde Ryk like tige tefreden te wêzen!
  . HAADSTIK #3
  De oarloch gie troch, mar nei it berikken fan Voronezh, namen de Dútsers in skoft. It gewicht fan de gefjochten waard de loft yn brocht. Alles barde dêr mei de wylde aplomb fan de Grutte Oarloch
  Oant no hat gjinien wûn. Utsein as yn 'e loft de nazi's folle sterker binne yn' e kwaliteit fan 'e loftfeart.
  En skoare harren azen. Se hawwe ek besocht de Tiger-4 yn fjildslaggen, dat wie in earlik goede auto. En sels de IS-3 is gjin rivaal foar him.
  De Fuhrer, in bytsje wurch, suggerearre dat Brittanje tegearre mei de USSR fjochtsje. Mar de Britten wegere it. Dêrfoar soe it tefolle wêze. Dat Hitler wurdt twongen om foarearst allinnich te fjochtsjen.
  Dútslân miste minsklike middels. Alde minsken en jongerein fanôf fjirtjin jier waarden yn it leger oproppen. Bûtenlânske ôfdielingen waarden ek brûkt. En hivi en oare krêften.
  Mar de oarloch gie troch en troch ... De nazi's bleaune stil.
  Albina en Alvina foelen Sovjet-fleantugen oan.
  Se hawwe al fjouwertûzen fleantugen delsketten. En se krigen de Stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêd swurden en diamanten.
  No klom nei de fyfde tûzen.
  Albina skeat, skeat in tsiental Sovjet-fleantugen del mei har bleate teannen en koarjen:
  - Foar spesjale prizen!
  Alvina sloech ek, mei har bleate teannen, snijde Sovjet-fleantugen ôf en rôp:
  - Foar in nije wrâld!
  De Dútsers rûnen fêst yn de fjildslaggen om Smolensk, mar koene de stêd folslein omsingele. En se skeaten op him mei help fan selsridende gewearen "Shturmlev" en "Sturmmaus". De krêft fan 'e nazi's is grut.
  Lykwols, sels lytse bern fochten tsjin de nazi's. Jonges en famkes smieten ymprovisearre eksplosive pakketten nei Dútske tanks, selsridende gewearen en ynfantery.
  De pioniers fochten tige moedich. Se wisten wat faksistyske finzenskip betsjutte.
  It famke Marinka, bygelyks, rekke yn 'e klauwen fan 'e nazi's. Se oalje har bleate fuotten en leine har by de brânpot. Flaamtongen slikken hast de bleate, ferhurde hakken fan it famke fan lange bleate fuotten. De marteling duorre sa'n fyftjin minuten, oant de soallen mei blieren bedutsen wiene. Doe waarden de bleate fuotten fan it famke ûntbûn. En wer stelden se fragen. Se sloegen my mei rubberslangen op myn bleate liif.
  Doe passe se de stroom troch... Marinka waard by it ferhoar martele oant tsien ferlies fan bewustwêzen. En doe lieten se har rêste. Doe't de bleate fuotten wat skuorre wiene, waerden se wer mei oalje besmearre en waard de brânpot wer opbrocht. Sokke marteling kin in protte kearen wurde werhelle. En martelje mei stroom, en wip mei rubberslangen.
  Marinka waard seis moanne lang martele. Oant se blyn waard en griis waard fan 'e marteling. Doe begroeven se har libben yn 'e grûn. Hat net iens in kûgel fergriemd.
  Pionier Vasya, de nazi's wipten mei read-hite tried op syn bleate lichem.
  Doe waarden bleate hakken ferbaarnd mei readhierme stripen izer. De jonge koe it skriemen net úthâlde, mar ferried syn kammeraten dochs net.
  De nazi's losten him libben op yn sâltsoer. En dit is in skriklike pine.
  Dizze Fritzes binne sokke meunsters... It Komsomol-lid waard martele mei in izer. Doe hongen se it oan in rek, tilden it op en smieten it del. Doe begûnen se te baarnen mei in readhiete koevoet. De boarsten waarden mei tange útskuord. Doe waard de noas letterlik ôfskuord mei in gloednije tang.
  It famke waard deamartele... Se brutsen har alle fingers en har skonk. In oar lid fan 'e Komsomol, Anna, waard impaled. En doe't se stoar, ferbaarnen se mei fakkels.
  Koartsein, de nazi's spotten sa goed as se koene en sa't se woene. Se martelden en martelden elkenien.
  Natasha en har team fochten noch yn 'e omsingeling. De famkes brûkten har bleate, sierlike skonken yn 'e striid, en smieten granaten. Se fochten de superieure krêften fan 'e Fritz ôf. Se holden harsels tige moedich, en soene net weromlûke.
  Natasha, liedend de striid, tocht, wat as God? Yndie, yn 'e Bibel, dy't sa leaud wurdt, is it fol mei flaters en tsjinstellingen.
  Hjir binne wat foarbylden;
  Dieren waarden makke foar de minske
  Ja. (Gen. 1:20-27)
  Nee. (Gen. 2:7, 18-20)
  Lykwols, wêr is it foar? No, trouwens, Lenin sei lang lyn: religy is it opium fan it folk!
  En wat is der te besprekken?
  Zoya fjochtet ek mei fertrouwen, en smyt in granaat mei deadlike krêft mei har bleate teannen. En brekt de massa fan soldaten fan it Tredde Ryk.
  Se song:
  - Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  Wy sille de jiske fan swevel wiskje, wy binne de horden fan it faksisme,
  En d'r sille grutte earn famkes wêze!
  En Zoya laket!
  Augustina fjochtet ek fûleindich en mei fertrouwen har fijannen del en raast:
  - Gloarje oan de kommunisten!
  Svetlana, skeat op 'e fijân, koarde:
  - Foar it heitelân!
  En mei bleate teannen smyt er in granaat.
  De famkes barsten út laitsjen nei dizze wurden. En helle har bh's út. Se begûn inoars boarsten te dûsen mei tútsjes. Om't it sa moai en geweldich is. Se binne wiere krigers.
  Natasha sei beslissend:
  De Bibel is perfoarst in mearke!
  Augustinus hat logysk opmurken:
  - It is net nedich om iepenbieringen oan God te jaan, troch in Joadsk mearke! Myn persoanlike God is de Almachtige Rod! Foar de gloarje fan 'e Supreme Family sille wy fjochtsje!
  En alle fjouwer famkes rôpen, en smieten har bleate fuotten omheech:
  - Gloarje oan it grutte Ruslân!
  Sûnt de blokkade fan Smolensk slepte de fjouwer famkes te lijen fan kjeld en honger, lykas de oerbliuwsels fan it Sovjet garnizoen. Dêrom is der neat ferrassend yn it feit dat de famkes in opdracht krigen om de omsingeling te ferlitten.
  Fan harren binne se yn neat oars as koarte broek, tanned, bleate fuotten, gean foar in trochbraak.
  Se rinne nei harsels, en meitsje inkele shots, as cartridges moatte wurde bewarre.
  En de nazi's brochten letterlik in hiele skacht fan fjoer op har del. Mar de famkes binne net sûnder reden allinnich yn tinne slipjes. Kûgels nimme se dêrom net. En se haasten, binne absolút ûnkwetsber. En bleate fuotten ek perfekt beskermje famkes yn 'e striid.
  Natasha skeat, sloech de fascist del en raasde:
  Stalin is by ús!
  Zoya skeat ek, smiet in fragmint fan 'e flesse mei har bleate foet. Se dumpte twa Fritz en rôp:
  - Stalin libbet yn myn hert!
  Augustina skeat ek, en levere mei aplomb:
  - Yn 'e namme fan Ruslân!
  En hja liet har tonge sjen. En se dumpte de fascist.
  Svetlana spikere, sloech de nazi, en tjirp:
  - Yn 'e namme fan it kommunisme!
  Fjouwer bleate fuotten, yn mar tinne slipjes fan famkes, raasden troch de posysjes fan de nazi's. De krigers hiene suver gjin klean. Allinnich panties fan ferskate kleuren: swart, wyt, read, blau.
  En dit is ek magy, ôfliedende kûgels en fragminten. Besykje dizze famkes mei jo bleate hannen! Se binne gewoan de beauties fan 'e heechste klasse!
  En wat boarsten. Tepels binne as aardbeien. En tige ferliedlik. Yn 't algemien binne de famkes sa moai, en hast neaken.
  Natashka, shooting, presintearre harsels op 'e feiling fan slaven. As de sluier nei sluier wurdt fuorthelle fan har. Se bleatstelle in sterk, spieren, girlish lichem. En se stiet foar harsels, grutsk de skouders rjochtsje, de holle opheft, oantoand dat se har hielendal net skammet. Se is in famke fan 'e heechste klasse. Yn 'e dage fan krêft, en net ferâldering.
  As in frou op bleate fuotten rint, wurdt se jonger, en bliuwt foar altyd jong. It wichtichste ding is in minimum fan klean, en konstante seks mei in man. Krekter mei manlju oars en leafst jong. Om jonger te wurden.
  Natasha stelde harsels neaken foar op 'e slavemerk, en fielde optein. As fiele de keapers it, en klimme yn 'e meast gefoelige plakken mei har hannen. Hoe prachtich moat it wêze om in slaaf te wêzen. Mar de harem is net leuk. D'r binne gjin manlju, allinich eunuchen. En ik wol in protte en mei ferskillende.
  Och, de earme froulju fan 'e harem. Hoe pech do bist mei manlju. Hoefolle kinne jo lije fan abstinens! Mar Natashka woe de ynstinkten fan 'e haai net beheine.
  It famke skeat op de fascist en rôp:
  - Ik bin in terminator!
  Zoya skeat ek, tjirpend:
  - En ik bin in super-klasse strider!
  Augustinus naam en sloech trije faksisten del en tjirp:
  - Stalin wie by ús!
  Svetlana fergriemde. Se fersloech fjouwer faksisten en piepte:
  - Stalin is by ús!
  Natasha skeat ferskate hierlingen fan it Tredde Ryk del, smiet in stien mei har bleate foet en piepte:
  - Stalin sil altyd ûnder ús wêze!
  Zoya gnyske en stiek har tonge út, piepend:
  - Foar de grutheid fan Ruslân!
  Augustinus smiet mei de bleate fingers in skerf finsterglês, snein de kiel fan de fascist iepen en piepte:
  - Foar ús nije Slavyske Rod!
  En lake...
  Svetlana skeat op 'e nazi's, snijde ferskate fjochters ôf en joech út:
  - Foar hillich Ruslân!
  Natasha spikere de nazi's. Se joech in granaat mei har bleate hak, dy't de nazi's op har lansearren. Ferspraat de krekte hit fan de Fritz en vyaknula:
  - Foar Svarog!
  Doe bleat se har gesicht, dêr't safolle genede en grime fan 'e panter yn sit.
  Zoya naam it en rûn in roestige nagel mei har bleate teannen. Se stiek de eagen fan in nazi-offisier troch en tjirp:
  - Foar de Wite God!
  Augustinus naam en beswykte har bleate hakken mei in eksplosyf pakket. Se fersprate de Fritz as glêsfragminten en piepte:
  - Foar in nije Russyske oarder!
  Svetlana naam it en smiet it mei har bleate teannen, deadlik, trochboarde de Fritz en blafte:
  - Foar it Russyske hûs!
  De fjouwer famkes fochten wanhopich, en fochten tige agressyf. De Dútsers en harren hierlingen lutsen har werom. Back up foar de famkes. Wêr binne de nazi's tsjin it Reade Leger.
  Unthâld de Fritz Stalingrad. Hoe't de famkes har dêr slaan. Se fochten ek bleate fuotten en yn bikini's. Dit binne de meast effektive klean. Nimmen sil de famkes stopje as se heal neaken binne. En mei bleate fuotten smite se kado's fan ferneatiging.
  Natashka smiet in stik keramyk mei har bleate fingers. Se kraakte de skedel fan in Dútske generaal en song:
  - Yn 'e namme fan Mem Ruslân!
  Zoya naam en smiet in skerp mei har bleate fingers, sloech troch de fascist en rôp:
  - Ja, foar myn hûs!
  Augustinus lansearre, mei in bleate foet drive. Se snijde seis nazi's ôf en piepte:
  - Foar Stalin!
  Svetlana joech ek oan in nije passaazje, sloech de Fritz del en piepte:
  - Foar in nije wrâld!
  No rûn de bemanning fan Gerda op yn 'e rjochting fan Vyazma. Tsien kilometer nei de stêd. Mar it ferset fan it Reade Leger groeit. De nije Sovjet IS-4 tanks geane yn 'e striid, mei machtiger 125-millimeter kanonnen en dikker pânser. Wier, der binne noch mar in pear sokke masines.
  Charlotte, druk op de joystick knop mei har bleate foet, pierce it pânser fan de Sovjet tank rjochts op it krúspunt. Krekt rekke de auto fan it Reade Leger, nettsjinsteande syn bettere beskerming yn ferliking mei de IS-3.
  De reade duvel giechele en sei:
  - Wy hawwe it sterkste leger!
  Christina sei mei in glimke:
  - En wy sille sterker wêze as allegearre!
  En se drukte ek mei har bleate fingers de fuotten op 'e knoppen fan 'e joystick. Hit de Sovjet auto. Se is in hiel tûk famke. Christina herinnerde har hoe't se feats útfierde. Hoe't ik leafde makke mei de Shah fan Iran. Ja, dat is moai!
  En de strider mompele:
  - Foar great Dútslân!
  Magda, dizze blonde mei gouden hier, skeat op de Sovjettroepen en sei:
  - Foar de hillige oerwinning!
  It famke, fjoerjend, tocht mei argewaasje. De Dútsers miste harren kâns yn de Earste Wrâldoarloch. En wêrom hawwe se it plan fan oanfal op Parys tsjinwurke en trije korpsen oerbrocht nei East-Prusen? It wie mooglik om tydlik te offerjen it gebiet yn it easten, mar nimme Parys en oplosse it probleem fan Frankryk yn de meast radikale wize.
  Mar dit waard net dien. En yn 't algemien wie it net wurdich om de oarloch te ferklearjen oan Ruslân. Wol soe Nikolaas II it net weage hawwe om mei sa'n sterke fijân as Dútslân yn oarloch te gean. En wêrom wie it nedich om te fjochtsjen op twa fronten? It wie mooglik, it wie mooglik om te slaan op Ruslân, negearje Frankryk en Belgje.
  En yn 't algemien, tocht Magda, wie it nedich om Ruslân oan te fallen doe't it troch de oarloch mei Japan keppele waard. Yn dit gefal koe Nikolaas II sûnder de stipe fan Brittanje en Frankryk einigje. Hy soe ûnderdrukt wurde troch de Eastenrikers, en de Turken, en de Italjanen, en Dútslân en Japan.
  Se soene gewoan Ruslân ferpletterje. En hja soe neat dwaan.
  Ynstee krige Dútslân in oarloch op twa fronten, tsjin sterkere machten. Ynklusyf Japan, en de FS, en Itaalje.
  Sa hat Wilhelm misrekkene. Hitler die bliken mear fiersichtich te wêzen, frede te meitsjen mei de USSR en Frankryk te ferslaan.
  Mar de Dútsers wiene yn de Earste Wrâldoarloch fongen tusken in rots en in hurd plak. Tsaar Nikolaas II is oer it algemien in ferliezer. Mar syn ryk wie grut, trije kear de befolking fan 'e Dútsers. En it die bliken ekstreem dreech te wjerstean de Russen.
  Mei mear krêften, fertsjintwurdige tsaristyske Ruslân hast de helte fan 'e lânmacht fan' e Entente. En se wie ornearre om te winnen. As net foar de militêre steatsgreep dy't plakfûn yn Sint-Petersburch, is it net wierskynlik dat Dútslân it oerlibbe kinnen hie. Mar der barde in ferskriklik ding foar de Russen - de monargy foel. De salve fan God is fuort. En it waard echt slim!
  En foar de Dútsers, reliëf lykwols noch altyd Dútslân ferlear.
  De Feriene Steaten gongen de oarloch yn en bliken tige sterk te wêzen. En vooral tanks. Se ferpletterden de Dútsers letterlik mei har stielen massa.
  In beskamsume nederlaach. En, wat men ek sizze mei, miskien wie oerjefte de bêste útwei. Dútslân ferlear al syn bûnsmaten, it waard yndrukt troch tanks. Der wie gjin echte kâns om te winnen.
  Ja, en Bolsjewistyske Ruslân koe goed iepenje in twadde front yn it easten.
  Yn alle gefallen wie it beslút om te kapitulearjen dreech, mar twongen.
  Magda herinnerde har hoe't se slein wie om't se in stik bôle yn 'e ytseal stellen hie. It famke hat doe bekend en krige wat minder swipen. En hja koe de straf yn stilte ferneare. Se gûlde net of kreunen. Al docht it sear as se op de bleate rêch slaan.
  Gerda skeat, trochbriek de Sovjet-tank en grommele:
  - Onoerwinlik berne!
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - Nimmen kin ús stopje!
  Christina snapte en rôp:
  - Nea yn 'e wrâld!
  Magda piepte oerdoefjend:
  - En yn 'e folgjende wrâld - ek!
  De fjouwer krigers ferlieten de omsingeling. Hja swalke in bytsje troch de sompen, en song fleurich;
  De moanne waard karmozijnrode,
  Dêr't de weagen tsjin 'e rotsen stoaren.
  "Litte wy gean, skientme, ride,
  Ik wachte al lang op dy."
  
  "Ik gean wol mei dy,
  Ik hâld fan seewellen.
  Los it seil los
  Ik sil sels it stjoer nimme."
  
  "Jo hearskje de iepen see,
  Wêr't wy de stoarm net oan kinne.
  Yn sa'n gek waar
  Jo kinne de weagen net fertrouwe."
  
  "Unmooglik? Wêrom, myn leave?
  En yn it ferline, ferline lot,
  Unthâlde jo, ferriederlike ferrieder,
  Hoe fertroude ik dy?"
  
  De moanne waard karmozijnrode,
  Dêr't de weagen tsjin 'e rotsen stoaren.
  "Litte wy gean, skientme, ride,
  Ik wachte al lang op dy."
  De famkes songen en klapten harsels. Augustinus merkte op, gnyskjend op 'e hoeke fan har mûle:
  - Ja, wy joegen de nazi's in protte. De striid wie glorieuze en foar in protte de lêste!
  Natasha giechelde.
  - Do bist krekt as Mowgli!
  Augustinus gnyske en stimde yn:
  Mowgli wie geweldich!
  Zoya merkte mei in gnizen fan tosken op:
  - Wy moatte in manier betinke om de superieure krêften fan 'e Wehrmacht te ferslaan!
  Svetlana suggerearre:
  - In soarte fan supermachtige gas!
  Augustinus song, en sloech har bleate fuotten yn 'e plassen:
  Gassen, gassen, gassen, gassen! Wy sille alle fijannen tagelyk ôfmeitsje!
  Natasha suggerearre:
  Litte wy wat oars sjonge!
  En de fammen songen byinoar;
  De moanne waard karmozijnrode,
  Dêr't de weagen tsjin 'e rotsen stoaren.
  "Litte wy gean, skientme, ride,
  Ik wachte al lang op dy."
  
  "Ik gean wol mei dy,
  Ik hâld fan seewellen.
  Los it seil los
  Ik sil sels it stjoer nimme."
  
  "Jo hearskje de iepen see,
  Wêr't wy de stoarm net oan kinne.
  Yn sa'n gek waar
  Jo kinne de weagen net fertrouwe."
  
  "Unmooglik? Wêrom, myn leave?
  En yn it ferline, ferline lot,
  Unthâlde jo, ferriederlike ferrieder,
  Hoe fertroude ik dy?"
  
  De moanne waard karmozijnrode,
  Dêr't de weagen tsjin 'e rotsen stoaren.
  "Litte wy gean, skientme, ride,
  Ik wachte al lang op dy."
  De famkes makken it ferske ôf en feroare yn salto's. Se hawwe ommers in massa yn ljochte hollen. Trije blondines en in reade holle. Cool famkes.
  Augustinus, wylst se rûn, ûnthâlde hoe't se biljert. Fansels net jild. En om't se doe neat hie, dan sette it famke in blowjob oan, tsjin fiif roebel. En wûn de earste wedstriid. Boppedat spile ik bleate fuotten, wat holp in protte. Doe spile se in oar spul mei de ferneamde dief.
  En wer wûn. Dan in oar spul mei in ferdûbeling fan de staken. It famke wie tige tûk. En it kriminele gesach wie ek dronken. Uteinlik helle er in pistoal en begûn te sjitten. Augustinus, naam it jild dat se wûn, ferdwûn, flitsende har bleate hakken. Ja, dizze mannen binne sa senuweftich. Miskien echt net om mei har te boartsjen, mar om jild te meitsjen troch leafde te meitsjen?
  Augustinus koe hawwe wenne goed yn Moskou, mar it famke, nei de koloanje, wie entûsjast te gean nei it front. Se woe fjochtsje. Dêrnjonken waard se oanlutsen troch eksploaten. In heldinne wêze is sa cool!
  Jo moatte ek wêze kinne om te spyljen kaarten foar jild. Augustinus waard op ien of oare manier bedrogen troch skelms, en se moasten slikje. No, jo kinne jo yntinke dat dit huning is en jo wolle sels dat it net sa walgelijk is. Mar om oan 'e limber te wurkjen, dus it is oer it algemien in wille foar in temperamintfolle readhierige sy-duvel. Se mei elke man berikte in orgasme. Dus yn Moskou makke se jild maklik en noflik foar harsels.
  It is spitich, mar de oarloch makke syn eigen oanpassingen. Augustinus brûkte sels har sjarmes yn ferkenning. En ferliede alle manlju op in rige. En se mocht har graach plagge. Benammen de jongeren. De duvel mocht it graach. Lykwols, nettsjinsteande de protte prizen - de famkes noch gongen nei de kapteins, en allinnich Natasha waard in majoar.
  De nazi's, nei de fal fan Smolensk, oerleinen Vyazma. De stêd hâldde koppich oan. Yn it noarden wisten de nazi's Novgorod te nimmen, en se kamen oan Leningrad. De sitewaasje waard fergrutte troch de yngong fan Sweden yn 'e oarloch. Dit lân woe ek territoriale oanwinsten fan Ruslân. En hja betinken de foarige oarloggen, benammen Karel de Tollfde. Ek wichtige barrens fan âlde tiden. En de Sweedske divyzjes ferskynden oan it front, en ferhuze nei Petrazavodsk en Leningrad út it noarden. Prut Finsk-Sweedske en Dútske troepen mei bûtenlanners. En net ophâlde liket harren.
  Moaie Sweedske famkes fleane op fleantugen. Gringeta en Gertrude, twa G's, fjochtsje yn pearen. It binne tige dappere famkes. En moai. Se fleane nei harsels op de ME-362, strieljagers kocht fan de Dútsers. Lykas gewoanlik mei famkes yn ien bikini en bleate fuotten.
  De Dútske masine is tige krêftige wapens. Se hat sân luchtgewearen. Ien 37mm en seis 30mm. Sovjet MIG-15 jagers haasten tsjin. Wat swakkere wapens: 37 mm luchtkanon en twa 23 mm luchtgewearen. Dat is, de krêften binne tige ûngelikense.
  Gringeta fjoer luchtkanonnen. Treffert in Sovjet-fjochtsjager en piept:
  - Dit is ús aerobatics!
  Gertrude slacht ek har auto fan 'e earste run en piept:
  - Foar Karel de tolfde!
  Yndie, de blonde duvel is ekstreem ferfelend dat Sweden ferlear de oarloch oan Ruslân. Under Ivan de Ferskriklike koene de Sweden Narva en ferskate Russyske stêden oan 'e kust ynnimme. Mar doe ferovere Ruslân, ûnder Fedot de earste, syn lannen ferlern yn 'e Livonian oarloch. Wier, dit waard fasilitearre troch it feit dat Poalen fochten oan 'e kant fan Ruslân.
  Mar doe koenen de Sweden ûnder it bewâld fan Shuisky Russyske stêden feroverje. Nim dan Novgorod. Belegere Pskov. Mar sûnder súkses.
  Doe wie der de oarloch tusken Ruslân en Poalen. Yn 'e slea feroveren de Sweden it grutste part fan 'e Baltyske steaten en Riga. Dêrfoar waarden lannen yn Europa ferovere.
  Sweden is in wrâldmacht wurden. Hat syn maksimum berikt.
  Mar yn Ruslân kaam Peter de Grutte oan 'e macht en begon in grut ryk op te bouwen. Sweden wie tsjin Poalen, Saksen, Denemarken en fansels Ruslân. Krachten binne ûngelikense.
  Mar Karel de Tollfde, op 'e leeftyd fan sechtjin, koe Denemarken ûnderweis ferslaan, en foel doe by Narva de oermacht fan Ruslân oan en wûn in opmerklike oerwinning.
  Mar Peter de Grutte waard net brutsen troch mislearjen. Hy sammele nije krêften, en gie yn it offensyf, en profitearre fan it feit dat Karel de Tollfde mei Poalen fochten.
  Mar de Sweden feroveren Poalen. En de oanpak fan 'e Russyske troepen holp net. Peter de Grutte wie sels klear foar frede, werom de stêden en Narva ferovere troch de Russen oan de Sweden.
  Mar Karel de Tollfde wie fêststeld. Dochs wist Peter de Grutte it tij fan 'e oarloch te kearen. It spile syn rol dat it folk fan Poalen en Oekraïne Karel de Tollfde net stipe. By Poltava leinen de Sweden in lêste nederlaach. Hoe is it bard? De Russen koene de Sweden slytsje troch har efter de redouten te fersterkjen. En doe waard alles besletten troch in deadlike tsjinoanfal.
  De wûne fan Karel XII foar de slach spile ek in negative rol.
  Nei Narva pakte Ruslân it inisjatyf folslein. En hja koe de Sweden sels op see ferslaan. Wat heul, heul ferfelend is.
  Karel de Tollfde stoar by it belis fan de Noarske festing. En de oarloch einige al gau mei de eigentlike nederlaach fan 'e Sweden. Wier, Peter de Grutte stimde, ûnder druk fan Jeropeeske lannen, yn om syn territoriale oanwinsten te formalisearjen as in oankeap. Sweden hat in soad grûngebiet ferlern, ek yn Europa. En al ûnder Alexander de earste waard Finlân ek ferovere troch de Russen.
  Fansels is Sweden misledige en wol wraak. De situaasje eskalearre, benammen nei de oerwinning fan de nazi's by de parlemintsferkiezings. En de oarloch is no foar de Sweden mei histoaryske parallellen.
  Gertrude falt de Sovjetmasine oan en sjongt:
  - Dêr wenne Anton de fjirde...
  Gringeta snijt in MIG-15 jager del en raast:
  Hy wie in glorieuze kening ...
  Gertrude sloech in Rus del en song:
  - Hy hâldde fan wyn nei de hel ....
  Gringeta besiket de Sovjetauto yn te gean en ropt:
  - Wat barde der soms in kreak!
  Gertrude song:
  - Oant bom! Tili bom!
  En it famke stiek har rôze tonge út.
  De famkes bliken fleurich te wêzen... Se fochten mei grutte oertsjûging. Se fochten as earnen. En se hawwe nea weromlutsen.
  Gringeta rûn bleatefoet troch de snie. En se wie sa'n groovy famke. En hja ûnthâlde har eksploaten. Hoe't se bleatfuotten en yn in bikini wiene op jacht nei in iisbear. Wat tige fermaaklik wie.
  Healneaken famkes skeaten mei in bôge op in wyld bist. Se sloegen en makken it beest razen.
  Doe naaiden se fuort, flitsjende famkeslike hakken read fan 'e kjeld. De famkes wiene moai. Hast neaken, mar tige dapper. En hja jagen harsels, sûnder eangst.
  Doe, doe't de ferwûne bear stoar, roasten de famkes syn fleis en makken in feest. It wie sa geweldich. De famkes swommen yn it gat en besprinkelen inoar mei snie. Doe rûnen se wiet troch de sniedriften. It is allegear sa geweldich en cool.
  Gertrude en Gringeta wiene no op 'e jacht nei Sovjet-piloaten. Se ûnthâlde de wichtichste regel: it is nedich om te fjochtsjen hast neaken en bleate fuotten, en dan sil it famke net delsketten wurde. Jout sokke krêft oan krigers as se hast sûnder klean binne. Dat is wêrom gjinien ferovere de hiele wrâld yn 'e midsieuwen?
  Om't se de krêft fan bleate, froulike fuotten ûnderskaten. En bleate fuotten binne heul cool en sterk! As in famke gjin skuon hat, krijt har bleate soal de enerzjy fan 'e ierde.
  Dit is de kolossale krêft fan 'e krigers.
  Gertrude skeat in Sovjet-fleantúch del en twittere:
  - Barefoot famkes binne cooler!
  Gringeta sloech ek yn it Russysk, en piepte:
  Famkes hawwe gjin skuon nedich!
  En seach de baarnende, Russyske jager, falle.
  Ik tocht oer hoe geweldich it is om bleatefoet te rinnen, en troch sniedriften, en troch de woastyn. De sole fan 'e skonken fan' e famke wurdt tige elastysk en duorsum, en tagelyk kraakt net. Dus meitsje jo gjin soargen oer problemen. Yn Ruslân binne winters oer it generaal hurd, en it sil moai wêze om yn 'e snie te rinnen. Se is it famke fan 'e heechste passaazje.
  En hoe sierlik en unyk moai bleate fuotten, famkesfoet op in sniedrift? En de fingers, en de foet, en dit alles byinoar? Hoe prachtich is it as beitelde skonken op in wyt oerflak stappe, en se sels binne tanned. En de famkes hawwe blond hier, it binne sokke koele blondjes.
  En se hâlde derfan as manlju har op har bleate hakken tútsje.
  Gringeta sjit in oare Sovjet-auto del en twittere:
  - Gloarje oan it heitelân, gloarje!
  Gertrude skeat in Russyske jager del en joech út:
  - Karel de Grutte is by ús!
  De famkes binne gewoan prachtich, en se hawwe safolle unike skientme. Jo kinne echt gek wurde mei dizze famkes. En har lichem, sa spierich en noflik.
  Gringeta wie tige graach troch manlju streake. It wie sa noflik foar har. En har hûd is glêd, elastysk, as gepolijst. Hjir is it famke.
  En ik hâld fan 'e massaazje.
  No skeat se in Russysk fleantúch del en raasde:
  - Ik bin as in bear!
  En hja liet har tonge sjen!
  Gertrude skeat wer en tjirre:
  Wy binne tigers!
  En de fammen makken ienriedich deade lusjes. Se binne oer it algemien sokke koele krigers. Se binne fol passy en triomf fan wil. En de hûd is sa brún, as brûns.
  De krigers wisten te fjochtsjen yn Afrika en de ynfantery. Wat is hiel goed foar blondes. En se waarden sa moai en swart.
  Gertrude song:
  - Natuerlik blonde! Spier werom!
  Gringeta befêstige:
  - Ik win alle polls!
  Sovjet-krigers fjochtsje foar Vyazma, dy't fan hast alle kanten omsingele waard troch de nazi's. En fjochtsje heldhaftich.
  Natashka, lykwols, smiet in granaat mei har bleate foet, squeaked:
  - Oerwinning is net te ûntkommen!
  Zoya joech ek in beurt. Se lansearre mei har bleate foet in granaat. De nazi's delsketten en piepte:
  - Der kinne gjin twa deaden wêze!
  Gave de beurt en Augustinus. De readhierige duvel smiet de granaat mei har bleate foet en tjirre:
  - De folgjende ieu sil fan ús wêze!
  Svetlana skeat ek in burst. Se lei in bult Fritz del en gurgle:
  - Wy binne berne mei in nije tiid!
  En hja liet har tonge sjen!
  De famkes binne tige ymposant. Se binne hiel moai, en tanned, trije blondes en in reade holle, mei droege en reliëf spieren.
  Wat goeie famkes...
  Natasha tocht doe't se skeat, om't de Bibel net it wurd fan God is, dan hawwe de Russen in oare, mear perfekte religy nedich. Om te groeien yn geast en wierheid!
  En wat soe better wêze as leauwe yn 'e Supreme Family!
  . HAADSTIK #4
  De nazi's rûnen lâns de rivier de Don. Mar doe kaam de winter en it nije jier 1947 ...
  De oarloch is noch geande en de USSR sil net opjaan. Hoewol't in protte leauwe dat gau de ein fan dit konflikt. Winter en wat rêst. Hoewol't der noch op plakken fjochtsjen útbrekke.
  Benammen yn it sintrum en noarden. Dêr't de roede is wichtige fijân krêften, en kolossale macht.
  Fierder bea Natasha, sjen hoe't se yndrukt waarden troch bûtenlânske ratis, en benammen in protte swarten en Arabieren, oan om te sjongen:
  - Lit ús famkes sjonge!
  Svetlana stimde yn:
  - Folksliet!
  En alle fjouwer krigers songen yn koar;
  It Russyske lân is ferneamd,
  Kommunisme regearret de wrâld ...
  Fjilden bestrûn mei goud
  Lit ús rjocht omheech gean, net del!
  
  Us hert brânt foar it memmelân,
  Wy binne famkes - d'r is gjin moaier universum ...
  Wy sille ús fijannen fjochtsje oant it ein
  Us leauwe sil opstean yn Rodnoverie!
  
  Sterker as alle reade yn 'e wrâld, Ruslân,
  Se skynt as de sinne yn it hielal ...
  Jo fjochtsje foar har en wês net bang,
  Meie folwoeksenen en bern yn gloarje wêze!
  
  Ruslân is de grutste fan lannen
  As it Heitelân wurdt regearre troch Stalin ...
  Sa'n lot wurdt jûn oan it Sovjet folk,
  Dat dizze ridders wiene makke fan stiel!
  
  Yn it Heitelân is no elke held,
  Kin it heitelân moaier meitsje ...
  Yn 'e namme fan ús hillige mem,
  De grinsleaze Russyske kant fan Ruslân!
  
  Wy sille elkenien meitsje dy't in tiran is,
  D'r komt gjin diktatuer oer it lân ...
  Lit miljoenen lannen yntsjinje
  En de hoarnen fan de Führer!
  
  Mei de razende draak hearskje
  Hy tinkt dat er Ruslân ferbaarne kin...
  Mar de nazi's wachtsje op in fûle nederlaach,
  Sûnt de ridder wit, is it frij almachtig!
  
  Wy sille nea oerjaan oan de Fritz,
  De Russen en de Sinezen sille net oerwinne ...
  In heldere stjer skynt boppe ús
  Foar Peaske ferve wy Peaskekoeken en aaien!
  
  Jo kinne in protte fjochters berikke,
  It is it soarte ding dat net better wurdt ...
  Us grutske heiten binne grutsk op ús,
  Want wy bouwe in plak yn it paradys!
  
  Barefoot famkes rinne troch de snie
  Se kenne gjin eangst en smaad ...
  Ik bin in bleatefoet Komsomol lid,
  Omdat der gjin barriêres, en der is gjin deadline!
  
  Dus litte wy famkes nea ynjaan
  Lit ús de holle net ûnder de assen bûge...
  As problemen yn it Heitelân komme,
  Lit ús it mei bleate fuotten fertrape!
  
  Hâld fan de susters fan pake Iljitsj,
  En earje Stalin as Jezus ...
  Gjin needsaak om de fjochters fan it skouder te snijen,
  As jo gewoan op bleate fuotten moatte rinne!
  
  
  Wy famkes binne in grutte horde,
  Wy hâlde fan fjochtsjen en geane net werom ...
  Hoewol't kuierjen soms in fûle geroft is,
  Oerwinning sil wêze yn strieljende maaie!
  
  En leau dat kommunisme mei in dream komt,
  En op ierde sil d'r gjin macht fan jild wêze ...
  Wy jouwe it lot in rûch rekken,
  Sûnder geweld en loaiens!
  
  Koartsein, wy sille gau nei de stjerren fleane,
  En wy sille de Russyske flagge opheffe oer it universum ...
  Spried syn wjukken, reade cherub,
  Yn 'e namme fan' e famylje - de Hear fan Ruslân!
  Famkes út 'e ferneamde fjouwer kamen út Vyazma. Se diene it nachts, ûnmerkber en stridich.
  Natasha, krûpend op har mage, fernaam:
  - Eh, no tinkst by dysels, wie it safolle tiid wurdich om te fjochtsjen, dan te ferliezen!
  Zoya stelde koppich:
  - Fansels belooft nederlaach grutte problemen! Mar dit is allinich in wjerspegeling fan 'e takomstige oerwinning!
  Augustinus sei grillich:
  - Sa helpe de Russyske goaden ús net tefolle! Mar jo wolle wirklik winne en de heechste hichten berikke!
  Natasha gniisde.
  - It is as oant de loft?
  Augustinus gniffele en knypeage.
  - Miskien nei de himel!
  De readhierige sy-duvel begon te ferklearjen:
  - D'r binne ferskate wrâlden yn 'e molkwei. As in persoan, of leaver syn lichem, stjert, ferlit de siel it fleis. Mar it wurdt ferfierd nei in oare wrâld. Dejinge dy't tsjinnet Ruslân - wurdt de kening. Wa wie de fijân fan Ruslân sil in slaaf wêze as in kreupele. Alles op bestelling!
  Svetlana rôp:
  - Gloarje oan Ruslân!
  Natasha giechele en lei har finger op har skarlaken lippen:
  - Rêstich! En dat kin in probleem wêze!
  Zoya tweeted:
  - De krigers hawwe gjin probleem! Wy kenne de nazi's! En se trilje!
  Dêrnei lansearre it famke mei de bleate teannen in stik glês. De faksist foel mei de kiel troch.
  De gouden hierige skientme kipte:
  - Nimmen kin ús beheine!
  Natasha stimde yn.
  - It is wier dat nimmen!
  En liet har tonge sjen!
  Augustinus lansearde ek in oare skerpe mei har bleate teannen en piepte:
  - Yn 'e folgjende ieu komme wy mei útfolde spandoeken!
  En de nazi's stoaren gewoan troch it troffen troch glês.
  Yn 't algemien kinne jo fuortendaliks sjen - de famkes binne agressyf, sexy. Trije blondines en in reade holle. En fansels hast neaken en yn in bikini. En sokke prachtige famkes.
  Se hâlde ek fan sjongen! Mar der is noch gjin plak en tiid.
  Svetlana naam it en koarde:
  - Gloarje oan Grut-Ruslân yn 'e oarloch mei de Wehrmacht!
  Natasha giechele en stak de tonge út. Se lansearre it blêd fan 'e skiif, dy't troch de kiel fan' e nazi's gie. Makket se bloeden en skopten har hoeven.
  De blonde terminator sei it:
  - Foar in nije oarder yn 'e wrâld!
  Gouden hierige Zoya ferklearre:
  - Foar de nije Sovjet-oarder!
  En knypeage nei har freonen. Se sizze sa en sa ... Wy sille de Fritz en har hierlingen ferslaan. En lit har tanks fan 'e E-searje se ride. Sels de gasturbines fan it Reade Leger binne net ferskriklik.
  Augustinus naam it en tjirp:
  - Leafde sil it hert rêde!
  Svetlana foege ta, ek ôfmakke de fascist mei in goaie fan har bleate foet:
  - En de lokfûgel sil wer fleane!
  Natasha giechelde en antwurde:
  "De faksisten dogge it dus net al te goed!" Ik bin der wis fan!
  It famke ûnthâlde hoe't de pioniers fochten de nazi's. Se skeaten gewearen op 'e ynfantery, raasden ûnder de tanks. Yn 't algemien fochten se as echte helden. En lieten terpen liken efter. De nazi's koene der neat oan dwaan.
  Hjir is ien jonge, mei in bosk granaten, stoppe it formidabele meunster E-100, offere syn eigen libben, om 'e wille fan' e Sovjet-memmelân.
  Fan it bern bleaune allinnich bleate fuotten oer. Sorry jonge. Natasha sels, nettsjinsteande de beskerming fan 'e bikini, krige in fragmint yn' e heel. Wat is hiel ferfelend. Mar it famke herstelde gau. En der wie gjin litteken mear. Hoewol, fansels, wie it ûnnoflik om te rinnen. Yn 't algemien binne it sokke ferhurde teven. Yn in bikini fjochtsje se yn froast, en jouwe net op! Famkes fan 'e heechste standert!
  Natashka smiet wer in skearmes mei har bleate teannen, die de kiel fan 'e Dútske offisier iepen.
  En rôp:
  - Foar Ruslân en de USSR!
  De krigers begrepen wat se har heitelân tasein hawwe. En hoe't se fochten foar Ruslân.
  Zoya said:
  - De Russyske bear hat tige klauwe poaten!
  Augustinus sei frij autoritatyf:
  - En hy sil alle fijannen fan it Heitelân skuorre!
  Svetlana naam it en rôp:
  - Brek de USSR net!
  Natasha befêstige dit troch in skerpe skerp te smiten mei har bleate teannen. Se sloech de faksist en piepte:
  - Ruslân kin net op 'e knibbels brocht wurde!
  Zoya skeat ek. Se dumpte de nazi en tjirpe:
  - Der sil fol aplomb wêze!
  De readhierige duvel Augustinus, naem en smiet in granaat mei har bleate hakke, fersprate de nazi's en piepte:
  - Jou in nije opdracht!
  Svetlana smiet in stik fan in bajonet mei har bleate fuotten. It siet fêst, in punt yn 'e kiel fan in faksist. Hy bûgde him foaroer. In fontein fan bloed frijlitten.
  De blonde terminator piepte:
  - D'r sille feroaringen wêze foar it better! Lit ús de faksisten fuort fan Moskou triuwe!
  Zoya rôp op 'e top fan har longen:
  Lang libje Stalin! Wa stoar, mar syn wurk libbet!
  Svetlana tjirp, en lansearde in granaat mei har bleate foet:
  - Stalin libbet yn ús hert!
  En laitsje!
  Natasha joech ek in beurt ... Meaide de nazi's del en piepte:
  - Lenin libbet mear as alle libbenen!
  En ek begûn te fjoer te deadzjen. De nazi-tank draaide om. De reedrydbaan fleach ôf, en ferplettere de nekken fan trije nazi's.
  De famkes gnize en litte har tonge sjen. Yn 't algemien kinne se sizze dat se prachtich binne, foar alle twahûndert prosint!
  Natasha naam it en blafte:
  - Gloarje oan it ivige kommunisme!
  Zoya befêstige krêftich:
  - Lenin bliuwt yn ús hert!
  Svetlana flapte út:
  - Foar altyd en altyd!
  De oarloch is tydlik bedarre. De Dútsers omsingelen Leningrad, naam posysjes yn 'e hjerst fan' e ienenfjirtichste jier. En se namen Kalinin hast. Pal en Eagle. Mar Hitler, om ien of oare reden, besleat dat it wichtiger wie om nei it suden te gean. En de nazi's hawwe in hergroepearring fan krêften útfierd.
  De famkes hiene in bytsje rêst en kearden.
  De Turken brekke troch út it suden. Se wisten Batumi te nimmen en Jerevan te omsingelen. Mar de haadstêd fan Armeenje jout net op. En ek hjir binne de fjildslaggen kolossaal.
  De Turken komme.
  En de famkes, ûnder lieding fan Tamara, fjochtsje wanhopich werom. En se krije resultaten.
  Tamara sette har bleate fuotten op en skeat as in bazooka. En brek de massa fan 'e tank fan it Ottomaanske Ryk.
  En brul:
  - Foar hillich kommunisme!
  En oare famkes fjochtsje mei bleate fuotten en skarlaken boarsttepels.
  Lokale fjildslaggen fûn plak yn Kalinin. Likernôch tsien prosint fan de stêd wie noch ûnder kontrôle fan it Reade Leger.
  De nazi's besochten de Russen út te slaan. Se besochten te bombardearjen en te sjitten. Yn it suden slepen de fjildslaggen foar Voronezh troch.
  De famkes fochten dêr ek. Benammen moaie Anna en Alice. Beide famkes skeaten mei gewearen en songen.
  Anna skeat, sloech de Dútser del en tjirp:
  - Yn 'e namme fan it heitelân, de hillige!
  Alice tjirpe:
  - Do bist gewoan blauwe Hitler!
  De famkes fochten, en krigers moatte drage allinne swarte, tinne koarte broek en bleate fuotten. Dit liet se de hiele tiid slaan en net misse.
  It binne krigers dy't de holle nea bûge, har wjukken foldje en yn in skulp krûpe.
  Anna snijde de Fritz ôf en tjirp:
  - Jonge Lenin!
  Alice snijde de fascist ôf. Se smiet in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - En de coolste!
  Beide famkes binne curvy, sterk, blond. Mei gesichten moedich en moai. En fansels hâlde se fan manlju. Hoewol, it liket, hoe kinne jo fan sa'n freak hâlde as in man?
  Mar de famkes wurde noch beskuldige.
  Anna sjit en merkte dreamerich op:
  - It is spitich dat de kening omkeard is!
  Alice skeat in fascist del en frege:
  - Wêrom Sorry?
  Anna skeat wer en ferklearre:
  - Dan hiene se Dútslân ôfmakke, en Hitler hie it net weage om de holle te stekken!
  Alice skrok de Fritz en piepte:
  - Ja, miskien, mar...
  It famke skeat in oare swarte soldaat út 'e Afrikaanske divyzjes fan 'e Wehrmacht en sei:
  - It koe slimmer! As Hitler soe west hawwe gien tsjin tsaristyske Ruslân.
  Anna fluite en grommele:
  Wy leauwe dat wy sille winne!
  De famkes wiene der lykwols noch net hielendal wis fan. De faksisten binne te sterk. Hoe kinne se stopje?
  De fijân smyt letterlik liken. Mar hy hat in protte minsklike boarnen. Sawol Arabieren as Afrikanen. Besykje om te gean mei sa'n ûngelok. Mar de krigers binne der wis fan dat de Wehrmacht har ier of let útputte sil.
  Alice skeat, sloech de fascist del en piepte:
  - Wy jouwe yn alle gefallen gjin sintimeter lân op!
  Anna wie it hjirmei iens:
  - Wy sille stjerre, mar wy sille net oerjaan!
  En wer sloech se de nazi's út. Se focht moedich en mei fûleindige grime.
  Alice spikere en piepte:
  - Kommunisme sil foar altyd libje!
  En smiet in kado fan 'e dea mei har bleate foet!
  Anna heakke de faksist behendich en gurgle:
  Wy sille alles dominearje!
  En wer kloppet. En har bleate foet sil in granaat lansearje. Hoe kinne jo fascisten oan 'e heulende tonsillen krije. En hja, de nazi's, hawwe safolle ferskillende kisten en deaden.
  Alice mei in grins fan tosken, naam en lansearre in oare citroen. Ferspraat de nazi's en piepte:
  - Frijheid of dea!
  Anna giechelde en sloech, snijde de nazi's ôf en piepte:
  - Yn alles sille wy de earste wêze!
  En wer smyt bleate fingers in deadlike granaat.
  Alice fjoer op 'e fijân. Sjit de nazi's del en tjirpt, mei peareltoanen:
  - Ik bin in famke dat, earlik sein, super is!
  En noch ien kear in granaat smiten mei in bleate foet fleane.
  Anna skeat de nazi's del mei in krekt skot. En wer lansearre in granaat. Ek mei bleate fingers. Hjir is in famke, in famke foar alle famkes.
  Gewoan super en hyper!
  Krigers hjir skine mei skientme. Alice herinnerde him hoe't har bleate fuotten troch trije jonge manlju tagelyk oanrekke waarden. It is sa cool. Seis flinke hannen streakje jo soallen, skien, knibbels en enkels. En dan geane se omheech. Oan famkeslike dijen en heupen. Fansels is dit in wille. It famke is fansels temperamint.
  Alice skeat op 'e nazi's en piepte:
  Mei de geast mei ús wêze!
  En mei har bleate hakke joech in citroen dea.
  Anna foel ek. Akkuraat sloech de fijân. En piepte fan entûsjasme:
  - Yn 'e namme fan Ruslân en de bruorren fan' e Slaven!
  En wer, in kado smiten mei in bleate foet fleagen, ferpletterje de nazi's.
  Alice sette de kolonel fan it Dútske leger kreas del en blafte:
  - Myn hert docht sear om it heitelân!
  En hja liet har tonge sjen. En wer, bleatefoet, beitelde skonk oan it wurk.
  It famke betocht hoe't se bleate fuotten troch de snie rûn om in brief oan it haadkertier te leverjen. Sa'n tweintich kilometer ried it famke lâns de wite, stekelige, baarnende koarste. It is ek goed dat har skonken net sa tear wiene, alle kearen fan froast oant froast bleate fuotten. Oars wie se handikapte bleaun.
  Mar dochs levere se in brief, mei in wichtich lettertype.
  En hoe't de snie de hakken baarnt. Se binne sa skarlaken, eellik, bekrast. Doe rûn Alice op bleate fuotten hinne en wer. Hja waard oanbean, wol om filtlaarzen oan te dwaan, mar it famke sei dat se sa behendiger wie. En yn it algemien tocht se oan Gerda fan de Sniekoningin. Dat famke blykte dus noch net hielendal moedich te wêzen. Se frege om in pear skuon om te sykjen nei har neamde broer Kai. Mar Alice ferklearre koppich dat se soe beheare. Se waard nea siik, hoest, of krige in rinnende noas. En as dat sa is, dan bart der neat mei har yn in oere rinnen. Yn 't algemien kinne jo it hiele jier op bleate fuotten rinne.
  Koartsein, Alice hat sûnt folslein ôfskied fan har skuon en hat nea gnizen.
  Itselde jildt foar Anna.
  En no fjochtsje de famkes, yn itselde slipje, nettsjinsteande de winter, en dat it oanmerklik koeler wurden is. En se winne troch de nazi's te fermoardzjen.
  Neidat Kalinin folslein ferneatige wie, ferliet it Reade Leger it.
  Natasha en har team ferfelen in bytsje. Op in brutsen spoar, de famkes waarden oerbrocht nei Voronezh, dat waard wat as Stalingrad fan it twaenfjirtich jier. Mar it jier is tûzen njoggenhûndert saun en fjirtich.
  De gefjochten binne stil...
  Mar de Dútsers bliuwe raze. Sa waarden twa pioniersferkenners fongen.
  De jonges waarden yn de kjeld betrape. En hja bigounen to útklaaien. Bontjassen, filten laarzen, truien, shirts en T-shirts waarden ôfskuord. En sweatpants ek. Se lieten de pioniersbern yn neat oars as in swarte koarte broek. Doe bûnen se de hannen efter en triuwden se út yn 'e bittere kjeld. Leshka en Sasha, pioniers út de USSR, jonges fan sa'n trettjin, bleatefuotten en hast hielendal neaken, peddelen yn 'e snie. Har fuotten begûnen read te wurden, en har bleate soallen brânden. En se sloegen de jonges mei swipen op 'e rêch.
  De jonges rûnen troch de sniedrift, knypten de tosken op. Earme bern yn slipje, en frij meager ûnder de Dútske besetting. Wier, se seagen net fermagere, en spieren spielden ûnder de brune hûd. Mar se waarden slein op 'e beweging, en se lieten spoaren en reade strepen op' e bleate rêch.
  De poaten fan de jonges waarden ek read, as de poaten fan guozzen. En it wie dúdlik dat elke stap fan de pioniers fan jonge skouts eksplodearre mei pine. Mar se geane en besykje rjocht te bliuwen en net te kreunen.
  Berne-ferkenners waarden in healoere troch de froast helle, dêrnei waarden se nei in waarm ferwaarme hutte brocht. En wat docht it, benammen op bleate fuotten, sear fan de kjeld yn de waarmte.
  De jonges raasden sels fan eangst.
  Doe waarden se wer opwaarme en yn 'e kjeld helle. En dit is in ferfine en wrede marteling.
  Ferhuze ferskate kearen, oant de jonges wiene folslein útput. Doe mochten se efkes sliepe.
  En doe joegen se him wetter te drinken, en setten him op it rek. Earst, kâlde marteling. En dan fjoer.
  De bleate hakken fan de jonges waarden roast en kitelden troch de flammen. Doe't de soallen mei blieren bedutsen wiene, waarden se mei rubberknuppels slein. En de jonges foelen flau.
  Se waarden oerstutsen mei iiswetter en wer slein, dit kear mei stikeltried. En de bleate soallen fan 'e bern krigen brede, readhieme stripen izer.
  Se martelden de jonges in lange tiid ... Doe bigounen se har teannen te brekken mei reade tangen, en dan de ribben. Se martelden de pioniers hurd, martelden se hast dea.
  Mar se hawwe net fermoarde. Sa hawwe se neat berikt, besleaten se se nei de steengroeven te stjoeren.
  De nazi's besochten ek Moskou te bombardearjen mei in ultralang gewear. It idee is net de meast ridlike, en it is folle better om gewoan bombardearje mei jetfleantugen.
  Mar de Fuhrer woe in 1000 mm kaliberpistoal testen mei in ynnovatyf idee foar projektylfersnelling, yn trije dielen. En dit gewear koe reitsje oant fiifhûndert kilometer. Mar it spultsje kin de kears net wurdich west hawwe. De krektens op dizze ôfstân is leech. It projektyl sels is net krêftich genôch, hoewol't it tolve ton waacht. En in djoer gewear. Hoewol in echt keunstwurk. Sels koeler as Dora - in langer berik en machtiger en djoerder gewear, neamd "Eva". Blykber, ta eare fan 'e Führer syn mêtresse.
  Lykwols, troch dizze tiid Hitler hie in oare passy folle jonger. En dit is ek opfallend.
  It famke Cleopatra - dat is har namme, befel de sjitterij. En se drukte persoanlik op de joystickknop mei har bleate teannen. En in kolossale deadlike krêft wurke.
  De famkes raasden sels, flitsend mei har bleate, rôze hakken. Moaie famkes hjir, en har skonken binne sa sexy en moai. En mei bewûndering kinne jo hiel lang nei har sjen. En aaien is noch nofliker, en dit is gewoan grut! Hjir binne de famkes. En de skulpen fleane. Gean oer Moskou. Mar dit is fan lyts nut.
  Cleopatra song:
  - Ik sil in skitterend kanon stjoere,
  Ik sil Stalin op 'e foarholle slaan...
  Ik sil in grapke nei in psychiatrysk sikehûs,
  Lit de ferdomde draak stjerre!
  En de strider sil har bleate, rûne, rôze hakken wer skodzje.
  . HAADSTIK #6
  Oarloch is oarloch. En Hitler, fansels, sammelet krêft. Yn de maitiid makket er in nij offensyf foar. En hy sammelet troepen.
  En pleatslike fjildslaggen binne noch geande.
  De situaasje op de fronten is wat stabilisearre. De Dútsers koene Voronezh net nimme en fierder gean.
  De Turken binne wat dreger. Mar se wurde ek stoppe. Sa wylst jo de noas omheech hâlde kinne. En te leauwen dat de rin fan de oarloch omkeard wurde kin. En dat sûnder grut gelok it libben fan Stalin net foarby is. En de krigers fjochtsje ek.
  Natasha joech beurt. In pear tsientallen nazi's delsketten. En hja rôp:
  - Ruslân wie op dat stuit ...
  Zoya joech ek in beurt en befêstige:
  - Der is en sil wêze!
  Doe smiet it famke mei de bleate foet in granaat. Ferspraat de nazi's, en piepte:
  - De geast fan Stalin is by ús!
  Augustinus skeat ek op 'e nazi's. In tsiental fan harren falle. En hja tjirp fan lilkens:
  - Gloarje oan ús Ruslân!
  En mei har bleate teannen lansearre se in deadlike granaat. En de nazi's krigen tige royaal yn 'e hoarnen.
  Svetlana klopte ek, en tjirre as in wolfwelp dy't in stik fleis pakte:
  - Gloarje oan Ruslân en de tsaar!
  Natasha joech de beurt en song:
  - Gloarje oan 'e helden!
  Ik tocht oan it famke Borodino. En de massa heroïsme fan it Russyske folk. En dat se Napoleon tsjinhâlde koenen. En se bliken ûnoerwinlik te wêzen. En de heechste klasse fan oarloch.
  Zoya lansearre ek in granaat en piepte:
  - Gloarje oan Ruslân! En de bêste Russyske soldaten!
  Augustinus gromde fûleindich:
  - Gloarje oan 'e bêste krigers!
  En hoe't er mei de bleate foet in granaat smyt.
  En Svetlana sil it ek nimme en in citroen fan 'e dea lansearje. En hy sil de nazi's ferspriede, piipjend:
  - De rivier fan 'e dea sil ús net oerwinne!
  En wer in granaat lansearre mei in bleate foet fleane.
  Dit is hoe't famkes fjochtsje. En it is dúdlik dat de nazi's net troch harren komme kinne. Al maart 1947. En dat betsjut dat de simmer krekt om 'e hoeke is. En yn waarm waar is it dreger om de nazi's te fjochtsjen. En yn 't algemien kin it mooglik wêze om dizze Fuhrer te ferpletterjen.
  Der is hoop foar!
  Natasha smyt in granaat en piept:
  - Lenin libbet mear as de libbenen, en Stalin is ûnstjerlik!
  En vonken fleane út har bleate fingers.
  Zoya smyt ek in moardlik kado fan 'e dea, en squeaks:
  Mei it tiidrek fan it kommunisme mei ús wêze!
  En har skonken, ek neaken, tanned en feroarsake swolling fan in jade, pulsearjende roede.
  En hjir is Augustina, ek in famke fan 'e meast wanhopige aerobatics. Hoe te sjitten op 'e fijân, en hoe te ferpletterjen. En jou yn mei bleate hakken.
  En in deadlike granaat fljocht, mei razende grime.
  De reade duvel piept mei aplomb:
  - Ik bin de heechste grime yn 'e wrâld!
  En wer fljocht foar de safolste kear in deaskado, smiten troch de bleate foet fan in famke mei fjoerhier.
  Svetlana nimt it ek en smyt in granaat ... It ferplettert elkenien yn ien kear. En de bedrigingen fan 'e nazi's wurde negearre. En wêr giet de Fritz hinne?
  Terminator famkes wachtsje op harren oeral. En hoe te smiten in granaat. En de tepels fan har boarsten binne sa appetitearjend.
  In man wurdt gek op sokke famkes. En dêr kinne se neat oan dwaan.
  Wat kin in faksist tsjin in terminator famke opsette? Allinnich in nazi kin himsels yn in kiste ride. En wurde slein en fermoarde.
  Svetlana song:
  - Sil yn 'e hel wrakselje, en hingje op in wyfke!
  De famkes binne sjarmante sjarmes. En hoe't se sjitte. Ferrassend as Robin Hoods yn slipje, ferdomd rjochts.
  Natasha skeat en sei:
  - Gloarje oan 'e Russyske helden!
  En smiet in granaat mei har bleate foet.
  Zoya sloech ek de fascistyske hiersoldaat. Se boarre yn syn mage en piepte:
  - Foar in nij heitelân yn 'e FS! Us folgjende provinsje!
  It famke is in tige goede sjonger. En se hat sokke moaie tinzen. Benammen de winsk om te wurkjen mei de tonge mei wat waarm en grut.
  Augustina bleat har hynders mei fryske tosken hurd. En hy tinkt dat se in haai is. Kin sels in echt hynder bite.
  Hjir smyt Augustinus bygelyks in granaat mei har bleate teannen. En ferspriede de Fritz. Maai se del as gers.
  En sjong:
  - De heechste maat sil yn alles wêze! Us leafde is ús thús!
  Svetlana, dizze prachtige strider, naam trije granaten. Hja joech har in bleate hak en tjirre:
  - Yn 'e namme fan leafde en dreamen!
  En agressyf snije út it masinegewear. Se is in duvel fan sokke kânsen en de krêft fan in wite demon.
  Jo sille moetsje mei sokke krigers en it sil net lykje dat se reitsje dy in bytsje.
  Gjin wûnder dat de nazi's yn Voronezh fêstrûnen. Hoewol't elkenien is wurch fan 'e oarloch. Yn it algemien, wêr sûnder krigers.
  Hjir binne de piloaten yn 'e loft. Se fjochtsje ek. Benammen Margaret. It famke fljocht meastentiids allinnich yn in slipje nei de striid. Mar hoe't it crasht. Aces manlju kinne net dwaan dat.
  Margarita is heul moai, har hier is as de sinnestrielen. En it figuer is geweldich. En foar in famke is de styl heul cool om allinich yn panty's te wêzen. En it slipje is ek read mei in wite hammer en sikkel. Sa'n famke kin fan in hiel bataljon tagelyk hâlde.
  Dit is sa'n moai famke.
  Margarita skeat in faksist del, dy't ried op in ME-462, en makke de nazi syn sturt smoke. In famke mei gouden hier, wûnderlike skientme. En in tige reade mûle.
  Margarita snijde in oare Fritz ôf en rôp:
  - Jo kinne libje sûnder oarloch, mar net sûnder frede!
  Ja, krigers binne heroysk en dapper oant it uterste fan waansin.
  De famkes fochten as helden fan 'e universele kosmos. En se wûnen mei fertrouwen.
  Hitler syn tanks stienen yn 'e brân. En se eksplodearren as granaten. En der wiene hjir sokke moaie krigers. Fol bewûndering en genede. Se hawwe sa'n moai aventoer.
  Natasha smiet in granaat.
  Tweeted:
  - Ik sil alle faksisten brekke!
  En hoe't er mei syn bleate foet noch in masterstik fan 'e dea smite sil.
  Zoya maaide ek de nazi's del.
  Se smiet mei har bleate foet wat deadet.
  Se raasde fan lilkens:
  - Foar hillich Ruslân! En grutte feroarings foar it better! En wer fljocht it kado fan de dea, poddany bleate hakke.
  Nei fûle fjochterijen kaam der in stilte. It wie noch de maitiid fan 1947. De Dútsers, as modderfallen binne gjin krigers. Se ferbergje harsels en ite. It wie ferline jier net mooglik om de oarloch te einigjen. Nochris binne drege fjildslaggen foarút.
  De famkes namen in skoft...
  Twa Dútske famkes Albina en Alvina binne krekt op in diskette op jacht nei Sovjet auto's.
  Beauties, fansels, yn bikini's en bleate fuotten. En heul sexy.
  Behearskje de skiif fleanmasine mei in joystick.
  Albina draait de auto om, sjit in Sowjetfjochter del en piept fan wille:
  - Mei ús bloeddorstige Ryk ferneamd wurde!
  Alvina naam it en joech ek in krêftige klap op de Russyske auto. Se sloech del en tjirre:
  - Genius Express!
  Beide famkes sloegen har bleate fuotten. Se binne blondes sa cute. En de parse fan 'e famkes is tige reliëf. Komt mei tegels.
  Albina sloopt it Sovjet-fleanmasine op 'e nij. En winkt en raast:
  - Gloarje oan 'e moardlike passaazje!
  Alvina sloech ek yn it Russysk. Se sloech se plat en fluite:
  - Mei de Führer by ús wêze!
  Meisjes yn 'e meast aplomb! En se hawwe safolle sjarme. En dy tosken binne sa fonkeljend. As pearels krigen troch kaptein Nemo.
  Albina ramde de auto en piepte:
  - Sa litte wy de keardel sadelje!
  Alvina sloech de jager en grommele:
  - En in tsiental jonges!
  Albina giechelde en sei:
  - Grutte seks as in frou in man hiert foar jild!
  Alvin stimde yn:
  - Dit is in klasse, allinnich jild is spitich!
  Albina skeat in oar Sovjet-fleantúch del en piepte:
  - En hwat om wille en jild is net spitich. Meikoarten soene wy de Russen ferslaan en ússels in lângoed krije!
  Alvina rekke in oare reade auto en raasde:
  - Spitigernôch slûpt de oarloch troch! Dizze Russen binne sa koppich. It is as rubber slaan mei dyn fûsten!
  Albina protestearre mei argewaasje:
  - As allinnich foar rubber. It is mear as wapene beton. En myn knibbels dogge in protte sear!
  Alvina tjirp, rekke in Sovjet-auto en brûlde:
  - Wy sille troch alle beton brekke!
  Albina sloech de Yak-11 fjochter út in run:
  - En brek it metaal, en ferdampe!
  Alvin wie it hjirmei iens:
  - Brek en smelt! Meikoarten sille wy lasers hawwe! En dan sille de Russen definityf einigje!
  Albina wie yn harmony mei dit:
  - Kin net wjerstean in laser!
  Alvina giggle fûl.
  - Lit ús Moskou nimme, en dan Londen!
  Albina merkte argewaasje op:
  It is tiid om Londen te nimmen!
  De famkes draaiden har diskette út. Nettsjinsteande hoefolle Sovjet Yak-luchtgewearen op 'e auto fan' e nazi's sjitte, se kinne neat wurdich dwaan. Krêftige, laminêre jet slacht alle projektilen en fragminten del.
  Alvina, dy't de Russyske jager delsloech, piepte:
  - De bear sil de flinterdûns net dûnsje.
  Albina wiisde mei help fan har bleate fingers har auto en raasde:
  - Ja, in bear... Do bist in hiel goed bist. Benammen op in keatling en as jo hûd flakke is!
  Famkes wurkje mei de fury fan tigers. Eh, op bêd binne se ek temperamints. Se hâlde fan aktyf te wêzen. En se net ferneare konstante. Yn dit ferbân, gewoan haaien. En se hâlde fan eksperiminten. En se hawwe in tige leaflike mûle.
  Alvina sloech de Sovjetauto del en piepte:
  - Foar feroaringen yn 'e oarloch nei ús oerwinning!
  Albina sei mei argewaasje en grime:
  - Ja, de oarloch slepte fierder... It is mar in nachtmerjefabryk en de satans keuken. Hoefolle fan ús jonges en famkes stoaren!
  Alvina song mei in sucht:
  - Hoefolle fan ús bruorren ferdwine yn har grêven... Skaden swalkje dy wrâld... Ik begryp net wat wat is.
  Albina, gnyskjend gnyskjend en ferplettere de Russen, gurgle:
  - Wat tinksto, freondinne, bestiet God?
  Alvina, dy't ek deade, sisde:
  - Ik haw grutte twifels. De oarloch duorret al safolle jierren. En dat de Almachtige Dútslân net leaf hat as er safolle fan har bêste soannen en dochters omkomme lit!
  Albina suggerearre:
  - Miskien sit der wat djippe betsjutting yn dizze tests?
  Alvina gniffele en grommele:
  - Betsjutting? Minsken mear martelje, en benammen ús Dútsers?
  Albina spruts mei it entûsjasme fan in wolf dy't in laam ynhelle:
  - Dan sille wy de wille fan 'e wrâld skerper fernimme! En fredige leafde!
  Alvina bleate har tosken en mompele:
  - In militêre leafde is noch folle better!
  Albina wie it hjirmei iens:
  - Fansels, foaral mei de jonges. Se rûke nei jeugd, en net sa hier as folwoeksen manlju! It is in genot om saken mei harren te dwaan!
  Alvina, dy't de Sovjet-fleantugen ferplettere, piepte:
  - En it learproses is tige oantreklik. Ik graach nimme op de rol fan in mentor! It is sa geweldich!
  Albina wie it hjirmei iens:
  - Sûnder wurdt it net!
  Famkes, yn 't algemien, binne grappich, mar hoeren. En fansels dogge se wat dat net sa noflik is om oer te lêzen.
  Famkes springe fan ûngeduld. Se wolle safolle leafde as mooglik! En om se elke dei te streakjen. Better noch, trije kear deis. Nee, tweintich kear deis!
  Alvina foel del, in oare jager en piepte:
  - Nee, der is in God! Hy lit ús Sovjet-soldaten útroege!
  Albina klopte ek en brulde:
  - Och, wat mis ik? D'r is seks, d'r binne manlju ... D'r is genôch fermaak, mar d'r is gjin risiko om te stjerren! Dus wêrom wolle wy it ein fan 'e oarloch?
  Alvina wie it der gau mei iens:
  - Yn feite, en nei wat! Wy sille fjochtsje oant it ein!
  Albina sisde wat argewaasje:
  - En de oarloch is dat jo nei de ein net folle leech fiele.
  Alvina wie der tige fan om nei har boarsten taast te wurden. It is sa gefoelich en eroatysk. En tútsje is noch better. En as ferskate temperamintfolle manlju jo tagelyk fiele. Benammen as se binne jonges, en noch altyd optein.
  Koartsein, de famkes binne oer it algemien super en antyhelden!
  Natashka en har team op 1 april 1947 fersloegen de opmars fan de Fritz yn Voronezh.
  De Dútsers ferhuze harren tanks ûnder de wiete snie en besochten troch te brekken nei de flanken.
  Krigers, lykas altyd yn mini-bikini's en bleate fuotten, fochten yn 'e kjeld. Se groeven yn 'e sniedriften en skeaten dêrwei en smieten mei bleate fuotten granaten en eksplosive pakketten.
  Hiel moaie, sexy en prachtich opblaasde famkes. Tanned, bleatefoet.
  Natasha snijde de Fritz del en piepte:
  Wy famkes binne tige grutsk op ússels!
  Zoya fluite ek en grommele:
  - Wy stribje allinich yn 'e earste rigen!
  Augustinus, de readhierige duvel, song:
  - Wy binne gewoan prima's en ballerina's!
  Doe lansearre se mei har bleate foet in granaat.
  Svetlana naam it en skeat. Giet in citroen
  - Lit ús fjochtsje! Wy hawwe net de geast fan in clown!
  De famkes diene in geweldich wurk. Se skeaten en smieten granaten mei har ferliedlike skonken. Hoe sit it mei de Führer ...
  Natashka bleate har boarst, en mei har skarlaken tepel joech in granaat. Se fleach foarby, en belâne yn 'e rigen fan' e nazi's, piepte:
  - Ja, der komt in grutte oardeldei!
  Zoya tweeted:
  - En Svarog de Grutte God sil komme!
  En ek, lykas mei bleate fingers, lansearje in granaat.
  Augustinus gniisde en sei:
  - Noch nijsgjirrich. Kristenen hawwe in pasifistyske Jezus. En wy hawwe in geweldige wapensmid Svarog! Sjocht ferskil!
  En hy sil ek mei syn bleate hakke in eksploazjepakket smite.
  Dan sil Svetlana, mei har bleate foet, de fijân slaan mei in granaat. En sjong, bleat syn tosken:
  - Us God is de God fan 'e Oarloch! Net pasifisme!
  De famkes smieten doe snieballen op inoar. Natasha giechelde en sei:
  - It is goed dat Vladimir tûk genôch wie om it joadendom net te akseptearjen. Ik tink lykwols dat it better wêze soe om jo eigen te ûntwikkeljen! No, wêrom hawwe wy it leauwen fan oaren nedich?
  It famke naam en lansearre in granaat mei har bleate foet. En ferplettere de faksisten.
  Zoya, shooting, tafoege:
  - Nee, echt, meitsje it leauwe pasifistysk! Mar jo kinne ek mei jo eigen Iriy komme!
  En ek mei bleate teannen, hoe't jo in kado fan 'e dea lansearje, en in pear tsientallen faksisten smite.
  Hjir sloech Augustinus ek op 'e nazi's. En wer beswykten bleate fuotten, eksplosive pakjes.
  Se ferspriede de nazi's en piepte:
  - In âld mearke op in nije manier!
  En hja liet har tonge sjen!
  Svetlana kaam yn line. Se maaide de Fritz del en piepte:
  - En grutte feroarings foar de takomst!
  En se lansearre it mei har bleate hakke, en brekke de rêch fan 'e Fuhrers.
  Natashka naam it en raasde mei in wanhopige mine:
  - Ik bin it coolste famke! Alles yn ien kear sweep!
  En bleate teannen smyt dea en gaos.
  Zoya wie ek pissed off. Fermoarde in protte faksisten.
  En hja blafte:
  - Foar eare en heitelân!
  Dêrnei sil har bleate foet wer wat begjinne.
  Hjir en Augustinus sille it nimme en it waarm meitsje. Twifelje oan de faksisten. Brekt se yn stikken.
  Dan sil er nimme en sjonge:
  - Gloarje oan it heitelân en eare!
  Svetlana sil ek in kado fan 'e dea lansearje, en blather:
  - En wy sille tegearre wêze!
  En bleate skonken sille begjinne de ferneatiging.
  Ek Natasha sil it nimme en spikerje ... Se sil de Fritz delmeaie.
  Dan sil hy nimme en de beurt jaan.
  Se song, mei har mûle bleat:
  - Ik bin gjin ienfâldich famke! Gouden hier!
  Natasha, fansels, is in famke fan har eigen geast. Alles is mooglik en klear foar alles. Wylst it sjit, sille jo it gewoan bewûnderje. En maait fijannen del as in kultivator.
  En sjit:
  - Leafde liedt ta de dea!
  Zoya sjit ek. Mei de bleate foet jout er oan in granaat en sisst:
  - Briljant akkoard!
  En foeget ta:
  - Alle faksisten op kosten!
  Augustina sjit ek op 'e fijân. De Fritz ferneatiget. Maait de nazi's del en piept:
  - In bytsje mear en wy wurde des te sterker!
  En de bleate fuotten fan 'e skientme smyt wer de drager fan 'e dea.
  Svetlana sjit ek op 'e nazi's. En lansearret in granaat, mei help fan teannen fan in bleate foet. En tjirp:
  - Wy wisten gjin problemen, mar der kaam in buorman!
  En hy laket ek.
  De famkes binne sa geweldich. En busty. En se hâlde der sa folle fan as se har boarsten lûke.
  Hjir binne de beauties. Dit is de aerobatics fan leafde en poëzij! Priis de moaie famkes! Ja, lit se hiel goed wêze!
  Natashka sloech de nazi's mei in leadjet en piepte:
  - Leaver, leau ús, nee!
  En mei syn bleate foet sil er wer it deadlike lansearje!
  En hjir is Zoya as in lupanet. Bring de faksisten del. En sjit:
  - Jo kinne gjin kontrôle oer ús fine!
  Augustina, ek as in lupanet, slacht mei help fan har bleate teannen in massa fan Fritz út en piept:
  En de folgjende ieu sil ús wêze!
  Dêrnei skitterje har tosken as in spegel!
  Svetlana naam en lansearre ek in granaat mei har bleate foet. De faksisten fermoarde. En propilikala mei aplomb:
  - Ivige oerwinning! Svarog mei ús!
  Natashka lansearre in stik glês mei har bleate teannen. Se snijde har de kiel troch nei de Fritz en piepte:
  En Jezus sil by ús wêze!
  Doe foege se derby:
  - As in Russyske Wite God!
  Zoya joech ek in granaat en rôp:
  - Gloarje oan Grut Ruslân!
  En mei in bleate hak smyt er in eksploazjepakket op.
  Augustinus skodde har tepel dy't op in ierdbei like. Ik plante in wachtrige foar de nazi's.
  Doe smiet se mei har bleate foet dea nei de Fritz en rôp:
  - Lit ús gjin problemen hawwe!
  En hja liet har tonge sjen.
  Svetlana sette ek yn in wachtrige. Se skuorde de nazi's yn stikken ... En doe mei in bleate foet in granaat lansearre.
  Blond famke ropt:
  - Mei de Kracht by ús wêze!
  En alle fjouwer famkes raasden:
  - Gloarje oan 'e Almachtige, Omnipresente, Alwittende, Ivige en Ivige Famylje!
  Hjir naam Svetlana ek in pinne mei har bleate lytse skonk, en hakke ek har aria.
  In protte leginden oer de grutte Veles wurde ferteld troch minsken - en hoe't hy waard berne troch de wil fan 'e famylje, en hoe't hy waard grutbrocht yn' e World of Navi troch God Viy, hoe't hy omswalke om 'e wrâld fan Reveal op syk nei syn it lot en waard pleage troch de kweade oanstriid wêrmei't er ferhekse waard. Der wurde leginden ferteld oer syn leafde foar de ljochte eagen Yasuna en dat hy himsels opoffere hat om har libben te rêden. Se sjonge lieten oer syn eksploaten en oer it helpen fan minsken. Jo kinne net alle ferhalen opnij fertelle yn ien masterstik.
  Doe bruts de famkes ôf. In oare bombardeminten fan Voronezh begûn. De bommesmiters wurken. Dútse bommewerpers kamen ek binnen. Piloten fochten moedich tsjin de nazi's. Foaral Maria. Nettsjinsteande de kjeld hie it famke mar in wyt tinne slipje oan. Se drukte har bleate teannen op 'e pedalen, snijde de Dútsers del. It famke skeat in Yu-387 jet bommesmiter del, wêrtroch't dy reek en foel. Bliid rôp:
  - Gloarje oan it Grutte, kommunistyske Ruslân!
  Nei't de bombardemint ophâlde, bleaunen de krigers te skriuwen oer de Russyske goaden.
  Grutte God Veles. Hoe moai Rodnoverie - safolle goaden. En alle sterke, nijsgjirrige persoanlikheden binne belutsen by de skepping fan 'e wrâld!
  Natasha skreau mei bleate fuotten:
  De meast ferneamde teken fan God Veles is de "Bull syn holle". It teken, fergelykber mei in bollekop, herinnert ús dat Veles, de God fan 'e Slaven, de beskermhear fan fee is. It teken is bekend, faker brûkt as oaren, foar in lange tiid hat it alle ferskate ideeën fan 'e Slaven oer de krêft fan God opnommen, ynklusyf wiisheid en magyske krêft.
  Doe gyng de gouden hier Zoya troch;
  It teken fan God Veles is leaf troch manlju, folwoeksenen en jong, lûkt froulju dy't hekserijfeardigens hawwe.
  Elkenien dy't it teken fan Veles draacht hat it rjocht om fan him krêftige beskerming te ferwachtsjen fan magyske ynfloeden, de ûntwikkeling fan syn eigen heksefeardigens, fitaliteit en de mooglikheid om in oplossing te finen yn in drege omjouwing.
  Lês mear oer it amulet Bolle holle.
  Hout - pine, walnoot of jiske (yew), magyske stokken en amuletten wurde makke fan dizze soarten
  Dier - elk, hert, bear, okse (tocht), ko, slang, hagedis (hagedis).
  Heraldyk, objekten - lange flechten (hier), burd en hoarnen
  Treba (offer) - se offeren koper (as de God fan wolfeart en wolfeart), wol en bont, en ek gegoten kvass - dy dranken dy't hy learde minsken te meitsjen neffens ien fan 'e leginden.
  En Augustinus ried har efternei. Fier en bleate fuotten.
  It Reade Leger jout Voronezh net oer, en hâldt him wanhopich fêst oan. Sawol jonges as famkes fjochtsje hjir.
  In bern fan alve jier sjit in Mosin-gewear ôf op de nazi's. De snie is hast ferdwûn, fol modder. De jonge is bleatefoet en yn in koarte broek. Hy is sa ferhurde en fielt de enerzjy fan 'e ierde better.
  Oleg slacht in nazi del en seit:
  - Gloarje oan Ruslân!
  Neist him is it famke Margarita. Ek bleate fuotten yn in lichte jurk. Deselde leeftyd as Oleg Rybachenko.
  It sjit ek goed. It slacht de faksist en piept:
  - Ta eare fan it himelske memmelân!
  De jonge en it famke binne hjir sûnt de earste dagen fan it belis. Fan tsien jier ôf fjochtsje al betûfte fjochters mei de nazi's.
  Wat is gjin skot út in gewear is in hit.
  Oleg Rybachenko sjit in Dútske kolonel. Hy stampt mei syn bleate, brune foet en seit:
  - Lit der ljocht wêze fan 'e Russyske goaden!
  Margarita, dit is it terminator famke befêstiget:
  - Ja, altyd ferneamd!
  En hy sil in skiif smite mei syn bleate foet nei de tichtstbye samûrai.
  En dan smyt de jonge syn bleate fingers. Oleg, nei't de nazi's ferspraat hawwe, tjirpt:
  - En de fijânske keppel fleach nei de grûn! Under de druk fan stiel en fjoer!
  De jonge is in goede skutter. Hjir falt de fermoarde offisier. En efter him is noch ien. De Dútsers hawwe noch genôch tanks en se, mei help fan hiersoldaten, stoarmje op de âlderwetske manier. In protte fan harren omkommen ûnder de muorren fan Voronezh. Ferdunne de rigen en ferdigeners.
  Mar it Sovjet leger jout net op. Voronezh hâldt noch altyd út. It belis duorret no al tsien moanne. Mar de stêd-festing jout net op.
  Begjin april, maitiid. Smoarch. Mar de sinne is sa helder en waarm. Warmt.
  Margarita, dit famke mei gouden hier, smyt in granaat mei har bleate foet en sjongt op rym.
  De jonge Oleg sjongt ek mei en smyt mei bleate fuotten selsmakke granaten;
  O Poesjkin, jo eksintrike is net gelyk,
  Wy wolle yn de maitiid net siik wurde!
  Ommers de rook fan farske maaie krûden,
  Kin elkenien fan 'e bank ride!
  
  Snowdrops bloeie yn 'e maitiid
  Se hawwe de suverens fan nachtglês ...
  Jout berte oan in sêft ljocht dream
  De jonge wol wer de stoarm!
  
  Yn 'e maitiid sil de kjeld weromgean,
  It skuorre fan kweade pine sil ferdwine ...
  Jacht gloarje foar altyd
  Drink de swiete azem fan 'e faam!
  
  Lykas yn 'e jeugd is alles goed,
  En maaie is de jeugd fan de natuer!
  De specht slacht mei in beitel,
  De tonger skoddet, spuucht ferwulften!
  
  Yn 'e maitiid murmele streamen as in trille,
  En har muzen klinke as in golf spatten.
  Hjir groeie de bessen lûkt -
  Warmt út 'e skientme fan it hert!
  
  Alles yn ús regio is skientme,
  Gers is as fluweel yn in damesjurk.
  Wat foar blinens
  Stribje om koppig yn 'e stêd te libjen!
  
  Wêrom hawwe wy in stêd en in doarp nedich,
  Wês, as in wyld, rinne troch it bosk.
  En as it snie,
  Dy bleatefuotten drokte allinnich mar steiler!
  
  Rod joech sa'n macht
  Dat wy kinne regearje as goaden.
  Hjir is rogge goud yn it fjild,
  Fan it ikoan skynt it gesicht strang!
  
  Svarog Slavyske Hillige Heit -
  Hy bestelde leafde en libje foar de bruorren!
  Wa is in foarname keardel
  Ommers, de Skepper sels akseptearre de krusiging!
  
  En de ridder sil syn swurd skerpe,
  Want der is geweld yn it libben!
  De Heare sei: Ik sil gjin frede jaan,
  Ommers, de hel, leau my, is ûnmacht!
  
  Leau dus net dat sliep de himel is
  Yn feite is lok de essinsje fan beweging.
  En do fjochtsje sa doarst -
  Om de beul om ferjouwing te freegjen!
  
  En as er him weromluts,
  Dy Rod sil helpe, leau dyn soan!
  Krij it stof en rommel út dyn holle:
  Wat makket dy gûlen - ik sil it ôfwize!
  . HAADSTIK #6
  De jonge en it famke skeaten by it sjongen. Geborduurde fascisten.
  Alle oankomsten wiene besaaid mei liken. De Russyske troepen kearden de oanslach fan 'e troepen dy't yn it tal minder wiene.
  Tûzenen tûzenen regimint nei regimint - ús helden dogge skea!
  In jonge en in famke op 'e râne, de nazi's sille yn in strop hingje. De nazi's kinne Ruslân net ferslaan, wy sille se yn stikken brekke kinne!
  Oleg Rybachenko spruts wylst hy in Dútske generaal delslaan en him bloed brekke.
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Margarita, fjoerjend, sjongt entûsjast mei:
  - Ferdigener fan it Heitelân! Perunov soldaat!
  Oleg Rybachenko, snijt de fijannen, sjongt:
  - Kolovrat! Evpatiy Kolovrat!
  Margarita smiet in granaat mei har bleate, bernlike foet en tjirre:
  - Helden fan Ruslân sammelje yn alarm!
  En op in oar plak fjochtsje de Sovjet-famkes op in selsridende gewear SU-100.
  Dat binne de moaie krigers, ûnder lieding fan Elizabeth.
  Hoewol't Dútske tanks binne formidabel en tige machtich.
  Ekaterina, mei har bleate fuotten op de knop fan de joystick drukke, brekt troch de fascistyske masine en tjirpt:
  - Foar hillich Ruslân!
  Elena sjit ek út 'e droeger, stekt de fijân yn' e kant. En agressyf gnyskjend, ferklearret:
  - Foar it kommunisme!
  En mei syn bleate hakke slacht er op it harnas.
  Euphrasia skeat ek mei har bleate teannen op 'e fijân en tjirp:
  - Foar it kommunisme fan it hillige Ruslân!
  En wat laket er!
  Elizabeth naam it en rôp:
  - Foar de USSR!
  En ek hoe't it sjit ...
  En de famkes songen:
  De minsken fan Oekraïne en Ruslân binne ferienige,
  Wy binne bruorren Slaven foar altyd freonen ...
  Mei de Heare de juste namme ferhearlike wurde,
  Alle folken fan 'e wrâld binne in famylje!
  Dat wiene de bern hjir - heldhaftich en sterk. Ynklusyf sawol pioniersjonges as pioniersfamkes.
  In jonge en in famke, Oleg Rybachenko en Margarita Korshunova, fochten op 'e berch Visokosnaya. Wat de nazi's net slagge om te fangen. Al 20 april en de dei waard waarm.
  Hoewol't de stimming fan 'e bern en eangst. Yn de USSR begûn ûnrêst, feroarsake troch in bloedige oproer fan finzenen. En it wie dúdlik dat it tiid wie om de oarloch te einigjen. Mar de Wehrmacht besocht koppig Voronezh te feroverjen. Hoewol, ek, it leger fan it Tredde Ryk wie al letterlik bliedend.
  En de nazi's sette druk op Voronezh mei de lêste fan har krêften.
  Oleg Rybachenko is noch mar in bern, mar mei tige promininte spieren en fair-haired.
  Mei in goed rjochte skot slacht er in Dútser del en raast:
  - Gloarje oan kening Joazef!
  Palit en Margarita, bewûnderjend útsprekkende:
  - En ús nije heitelân!
  Dêrnei begjinne it famke en de jonge noch hurder te sjitten. Se laden gewearen op 'e nij mei har bleate teannen en maaie samoerai del.
  Oleg sjongt, slacht en slacht de nazi's:
  - Mar yntelliginsje rapportearre sekuer ... En hy gie oan 'e oanfal, ús is sterk! Tichtby it bertelân fan it Fiere Easten. Armored shock bataljon!
  Margarita bromde ek, en stjoerde sekuer kûgel nei kûgel:
  - Pânser, skokbataljon!
  De jonge en it famke fochten mei stielbetrouwen. Se hawwe al prizen.
  Se krigen har earste fjoerdoop doe't de Dútsers krekt besochten om de strop om Voronezh hinne oan te spannen.
  Yn dy tiid, tsien-jierrige bern brochten net allinnich skulpen nei de Sovjet gewearen, mar Oleg ek fjoer himsels. En skeat in nazi-haubits del. Showing krektens.
  De jonge en it famke gongen troch drege tests. Mar Voronezh joech net oer. En hja fochten as helden.
  Oleg Rybachenko, de nazi ôfsnien, sjongt:
  - God bewarje de kening!
  Margarita stipet:
  - Sterke soeverein!
  Oleg Rybachenko, fjoer, seit:
  - Regearje foar gloarje!
  Margarita, dy't de nazi delslacht, piept:
  - Gloarje oan ús!
  Oleg song mei wille:
  - Regearje yn 'e eangst foar fijannen!
  En de jonge smiet in granaat mei de bleate foet.
  Margaret befêstige:
  - Tsaar-otterdokse!
  En it famke smiet ek mei de bleate foet in granaat!
  Geweldich pear. Krekt bern, en sa cool.
  Gek elemint, gek elemint.
  Op 20 april waard de oanfal op 'e nazi's ôfslein. Dêrnei begûnen de nazi's de berch Visokosnaya te skodzjen. Mar sûnder folle súkses.
  Oleg en Margarita makken in útslach.
  In jonge en in famke smieten skerpe skiven mei de bleate fuotten. Se sloegen de nazi's yn 'e kiel en tjirpen:
  - Gloarje oan tsaar Stalin!
  Doe begûnen se de nazi's te ferneatigjen.
  Oleg skeat op in Dútske offisier. Sloech him en piepte:
  - Foar in nije oarder!
  Margarita neukte in fascist. Se smiet in glês mei de bleate fingers en piepte:
  - In nije oarder op 'e âlde manier!
  Oleg waard wer pissig. In nije naald lansearre. Hy sloech de nazi yn 'e eagen. En raasde:
  - Foar de prestaasjes fan it tsarisme!
  Margarita skeat in giel type del. Se sloech mei in goaie fan har bleate teannen rjocht yn it each en tjirre:
  - Besluten fan tsaar Stalin yn it libben!
  Jonge en famke binne gewoan net te wjerstean. Dit is hoe't fascisten wurde ferpletterd. En wat binne it ferskynsels. En Voronezh sil net oerlevere wurde, hoefolle de nazi's ek nei dizze festing haasten.
  Oleg dumpte de fascistyske generaal en piepte:
  - Us partij is sterk!
  Margarita naam en dumpte ek in grutte baas en sisde:
  Se hâldt de wrâld!
  De jonge en it famke skopten om it munysjedepot hinne. De jonge luts de bôge mei de bleate teannen. En skeat in pylk mei in fûle ein.
  Se fleach de doazen yn mei skulpen en bommen. En alles begon te brekken en te ûntploffen.
  Oleg ropt:
  - D'r sil totale ferneatiging wêze! Myn earste beweging is myn lêste beweging!
  En de jonge stiek de tonge út.
  Wer sjit en slacht de jonge. Wurket feilloos. En de Dútsers kinne der neat oan dwaan.
  Margarita sjit ek en sjit:
  - Foar Ruslân! De hillichste fan lannen!
  Bern geane as tsunami weagen. Lyts, mar sa deadlik.
  Natasha en har team fjochtsje ek tsjin de nazi's.
  De famkes sjitte en smite granaten mei de bleate teannen. It binne sokke fjochtsjende krigers.
  En dan binne der oare pioniers dy't fjochtsje.
  De jonges fjoer op 'e nazi's en raze:
  - Foar it kommunisme!
  En lit de fascistyske tongen sjen.
  Seryozhka en Petka, twa pioniersjonges, namen en sloegen de nazi's út in slinger, en hoe't se raze:
  - Foar it kommunisme!
  En se sille laitsje!
  Svetka en Katya sille ek snije en spinnen:
  - Foar de grutheid fan 'e USSR!
  En se neuke.
  Komsomol famkes fjochtsje ek wanhopich.
  En as in klap op 'e nazi's út in kanon. En se sille se allegear útinoar blaze.
  Nee, de USSR kin net brutsen wurde. En de nazi's bliuwe komme en komme. En se folje letterlik alle oanpak fan har posysjes op mei liken. Mar se bliuwe wanhopich klimmen.
  Mar op 30 april lansearre fascistyske Dútslân in nije, fûle oanfal op Voronezh. De wichtichste klap foel op 'e berch Vysokosnaya.
  Oleg en Margarita fochten, no mei help fan masinegewearen. In jonge en in famke bedarre mei gewearen. Bern letterlik maaide de nazi's del.
  Oleg, sjit, song:
  - Och, om't fertriet gjin probleem is!
  Margarita, skreau op 'e nazi's, en sloech har bleate fuotten, raasde:
  - As mar it tsjuster fan jild!
  De jonge spikere de nazi's, sloech se yn rigen út, naam it en wanhopich piepte:
  - Donau en Don!
  Margarita song mei wille:
  - No, gean yntusken in kuier!
  Oleg, dy't de nazi's ferplettere, piepte:
  - Oerwin de Kozakken net!
  En de jonge stiek de tonge út. Hy is sa sprankelend en rap. It is de terminator jonge. Hokker fan 'e masinegewearen scribbling. En wat is gjin kûgel, dan yn 'e kiste.
  Tsaar Nikolaas II ferlear foar in grut part syn gesach fanwegen de oarloch mei Japan. Krekter fanwege in ûngelokkige nederlaach. Yn feite, wa sil ferlieze! Net it meunster fan 'e hel!
  En Azië, dêr't de Russen altyd slein hawwe! Boppedat, it hawwen fan in numerike superioriteit.
  Mar hjir stiet generaal Chuikov oan it haad fan Voronezh. En in pear terminator bern. Se sille jaan yn en net jaan yn.
  Oleg Rybachenko slacht mei in masinegewear en raast:
  - Gekke boer, in orkaan raast!
  Margarita stipet entûsjast:
  - Us moaie útsjoch! Hy sprekt de wierheid!
  Jonge en famke binne gewoan net te wjerstean. Yn harren is in fonk fan kolossaal talint te sjen.
  Oleg maait de nazi's del en freget it famke:
  Wêrom tinke jo dat sûkelade lekker is?
  Margarita antwurdet mei in glimke:
  Want it is sûkelade!
  Oleg giechelde en koarde:
  - Yn 'e namme fan mem Ruslân, lit it heitelân moaier wurde!
  Margarita giechelde en rôp:
  - Seker wol!
  It famke is as in masinegewear ôfsnien fan 'e nazi's. Se hat safolle sjarme. De belichaming fan skientme.
  En Mount Vysokosnaya is perfekt fersterke, en dominearret de posysjes. Se sil net sa maklik oan de nazi's oerlevere wurde. De Sowjets fjochtsje mei wanhoop, mar tige betûft.
  De blokkade duorret no hast in jier. Mar soms penetrearje caravans mei iten en munysje. Sa hâldt de ommuorre stêd fêst. En hy sil net opjaan.
  Hoewol't Georgy Zhukov wie wat let. Dat fynt tsaar Stalin. Eat hy hat indecisive generaals.
  Oleg sjit fyftich nazi's del mei in útbarsting fan in masinegewear en seit:
  - Nimmen sil ús stopje! Yn in poging om it memmelân te tsjinjen!
  Margarita, ek te sjitten, piepte:
  - En gjinien wint!
  En de strider flitse har pearlyske tosken.
  Oleg skeat wer en joech út:
  Wy binne wite wolven!
  Margaret antwurde:
  - Gjin tiger mear!
  En wer sjitte de jonge en it famke. It is dúdlik dat de nazi's har net kinne ferslaan. En gjin krêft sil brekke.
  Oleg fjoer en raast:
  - Ta-ta-ta seit masinegewear!
  Margarita piept as antwurd:
  - Ik sil ferpletterje de mitrailleur seit!
  En it famke en de jonge tsjin 'e nazi's litte kolossale krêft en wilsfêstens sjen.
  Der binne fûle gefjochten op see mei de nazi's.
  Dêr rint in fernieler de hiele float foar. En dêr sitte allinnich famkes op. Yn koarte shorts, bleate fuotten, en yn vests.
  De famkes rinne om it dek. Se binne allegear sa moai. It hier is blond, sinne-bleken, en de hûd is donker, brún. Prachtige beauties.
  En har rûne, rôze hakken flitse foarby.
  Veronica, in sjarmante blonde boatsman, frege de kabinejonge:
  - Wat Yulia, bist bang foar de slach?
  It kabine famke piepte yn antwurd:
  - Ja, ik dream fan in gefjocht!
  Veronica giechelde en sei:
  - Mar dû silst troch de nazi's finzen nommen wurde, en hja sille dyn bleate hakken fry!
  It famke seach nei har bleate, brune skonken en piepte:
  "Pijn makket my net bang!" Ik bin in echte wylde Amazon!
  Veronica merkte op:
  - Do bist gau fyftjin. Trouwen gau! Wêr dreamsto oer?
  Juliana antwurde oprjocht:
  - Ik wol in prins!
  Veronica grimasearre.
  - Prins?
  It famke sei:
  - De alveprins!
  Veronica wie ferrast:
  - Hâldsto fan alven?
  Juliana knikte en sprong sels oerein:
  - Dat dogge se fansels! Se binne unresistible!
  Veronica glimke.
  Wat oer minsklike manlju?
  It famke stampte lilk mei har bleate foet op it ferwaarme dek:
  - Net! De manlju binne sa ferfelend, hier, stinkend. En de elven binne sa moai, sêft. Se hawwe gesichten as famkes, sa leaf. En de skonken binne glêd en hielendal net hier!
  Veronica wie it maklik mei dit iens:
  - De elven binne echt aardich.
  En it famke sloech it ynsekt mei har bleate, sierlike foet. fluite:
  "Spitigernôch, och, wy hawwe te krijen mei minsklike manlju. En se binne sa ûnsjoch!
  Juliana lake en sei:
  - Mar werom. De kabine jonges binne hiel cute. Net kreaze folwoeksen manlju. As hier op it gesicht groeit, is it sa walgelijk.
  Veronica wie it hjirmei iens:
  - Ferfelend! De moaiste jonge mannen mei sechstjin. Se binne al grut genôch om in frou te behagen, mar noch net sa hier as âldere jonges.
  Juliana giechelde en piepte:
  - Yn 't algemien binne de jonges grif noflik as jo mei har tútsje, en se aaie jo ... Mar wat oars makket gewoan bang! Och, foar altyd yn 'e jeugd te bliuwen!
  Veronica sei mei klam:
  - Jo sille yn 'e striid wêze! Opgroeie tegearre!
  Julian song as antwurd:
  - Famke altyd jong,
  Haast net om grut te wurden ...
  Wês grappich, fet, lawaaierich ...
  Jo moatte fjochtsje, dus fjochtsje!
  Nea witte frede
  Cry en laitsje út plak!
  Ik sil in klokfamke wurde
  Lit hûndertfyftich blaze!
  Veronica stimpele har bleate foet en raasde:
  - Jeugd kin ivich wêze! It wichtichste ding is te leauwen yn reden, net God!
  Foarút ferskynde in Dútske fernieler. De famkes raasden daliks, flitsend mei de bleate hakken nei it tsien-inch kanon. En hja bigounen it op 'e fijân to wizen.
  De famkes diene fluch en harmonieus. Yn 't algemien is it heul moai as de bemanning allinich út famkes bestiet. En se binne allegear bleate fuotten, curvy, gewoan prachtich.
  Se rjochte it gewear en hoe't se de nazi's slaan soene. Tagelyk rêsten se har beitele, bleate fuotten.
  It projektyl fleach foarby en rekke de fernieler. As in klup sloech. It skip trillet. En de fernieler rekke skansearre. De famkes begûnen it gewear opnij te laden. Se skeaten skerp.
  Veronica knikte:
  - Foar it leauwe, de kening en it Heitelân en de USSR!
  En hoe't it springt ...
  Juliana tweeted:
  - Hitler tocht dat it oarloch wie, makke in kanon fan ... op!
  En it famke sil it nimme en laitsje. Bleat syn tosken, de kleur fan pearels. En se is in leuke kitty. En mei de bleate foet sil er in stik fallen iis wrijven.
  Veronica piepte en song:
  - Gewissefinzenen! Wy sille meitsje dy frij!
  En de famkes yn koar hoe't ik sil ite.
  En rjochte in wapen, se blazen wer op 'e fernieler. Dizze kear wiene se noch krekter. En it skip fan 'e nazi's spjalte en begon te sinken.
  De famkes gûlen, trillen mei de bleate skonken. It is sa'n wille.
  Wylst de stilte duorre, skreau de famkes graach oer ferskate dingen. Benammen Natasha skreaude mei har bleate teannen oer AI, wêr't Port Arthur noait waard nommen.
  Sa kaam it squadron fan Rozhdestvensky nei de haven. Nei't er ferienige is yn it Russyske, hoewol ferswakke, Pacific squadron. Foarearst bleau de stêd ûnder belegering. Mar op ien of oare manier waard it makliker. En tafoege optimisme.
  No wie it nedich om te wachtsjen op de beweging fan Linevich. Trans-Sibearyske trochstreaming ferhege nei tweintich echelons per dei. En it leger fan Ruslân, kolossaal yn krêft, sammele.
  Dus it is tiid om troch te gean en te winnen. Mar om te winnen, is it net nedich om de fijân te oertsjûgjen. As Alexander Suvorov bewiisde. Jo kinne de fijân mei minder macht ferslaan.
  Mar is in Russyske soldaat slimmer as in Japanske? Neat slimmer, en noch better.
  En it gewear Mosin is de meast betroubere en praktyske yn 'e wrâld. Se sels yn de Grutte Heitelânske Kriich wie yn produksje. Neat te kleien dus.
  Behalven as it needlot wie, dat, as mei opsetsin, in oantal faktoaren tsjin it tsaristyske Ruslân opsloech. Och, dit is fansels ûnrjochtfeardich. Ruslân berikte it hichtepunt fan macht en begûn te ferfallen. En wêrom is it nedich foar hegere machten?
  Om ien of oare reden is d'r in soarte fan enerzjy dy't riken ferneatiget. Fan Perzysk, Masedoanysk, Romeinsk, Arabysk, Turksk, Spaansk, Britsk ensafuorthinne. Jo kinne Genghis Khan en Tamerlane ûnthâlde. Nimmen koe alles oernimme. It Mongoalske ryk is nei alle gedachten it meast útwreide, al wie it nei de dea fan Djengis Khan net monolitysk.
  Hoewol wierskynlik de grutste wie Brittanje. No is se swollen fan 'e koloanjes en besiket Ruslân mei de hannen fan Japan te stopjen. Mar it wurket net foar de Britten. Port Arthur die bliken ûnferwoestber. It hâldt himsels as in monolyt.
  En famkes kinne fansels altyd elke agressor yn 'e hoarnen skoppe.
  Ein maaie rieden de nazi's wer op om Voronezh te stoarmjen. Wy gongen yn it offensyf.
  Oleg en Margarita wurkje hiel goed mei masinegewearen. Se sjitte.
  Oleg freget it famke, bliuwt fjoer:
  - Wat tinke jo, is Spartak goed of min?
  Margarita, dy't har gesicht bleatsjen, antwurde:
  - Ik tink it is mear goed as min!
  Oleg, fjoer út masinegewearen, merkte op:
  "Mar Rome wie in geweldige kultuer. En as de barbaarske slaven winne, wat soe dan barre?
  Margarita giechele, maaide in pear rigen fan 'e nazi's del, en antwurde:
  - It soe wierskynlik geweldich wêze!
  Oleg fluite en merkte op:
  - Net alles is sa rooskleurich as it liket! Och, net allegear!
  Margarita merkte logysk op:
  - Mar alles is foar it bêste! Rome waard ferneatige troch barbaren. Mar doe ûntstie op it plak fan de ruïnes, in noch machtiger en ûntwikkele kultuer. It barde sa dat foarútgong begûn te ûntwikkeljen allinnich flugger.
  Oleg fluite, snijde ferskate rigen ôf mei help fan masinegewearbursts, en piepte:
  Nimmen kin ús foarútgong stopje!
  De jonge smiet mei de bleate foet in granaat. En ferplettere de fijân.
  Margarita smiet ek in kado fan 'e dea mei de fingers fan har bleate foet en giggle:
  - Wa't ophâldt, wurdt ferpulvere.
  De jonge Oleg Rybachenko lansearre wer in selsmakke bom mei de bleate teannen fan bernefuotten. De nazi's waarden sa troffen dat it net genôch like. De jonge tjirp:
  - Foar it oer-Ruslân!
  En liet syn tonge sjen.
  Margarita maaide de helte fan it nazi-bataljon mei in masinegewear del en piepte:
  - Us tsaar Jozef Stalin, mei er sein wurde!
  En wer sil er mei syn bleate foet in kado fan 'e dea smite.
  Oleg song de Dútsers del:
  - Ik bin in jonge strider...
  Margarita stipe dit, trillend mei har bleate fuotten, dy't sa behendich granaten smiet:
  - En ik bin in strider fan God!
  Oleg, skreau op 'e nazi's, frege:
  - Hoe is God?
  Margarita piepte en antwurde, sloech de nazi's út, en smiet doe in kado fan 'e dea mei har bleate foet:
  - Ik wit it net! Persoanlik begryp ik him net. Froulju binne misfoarme. En dit, om earlik te wêzen, is walgelijk en ferkeard!
  Oleg knikte ynstimd, en skreau oer de nazi's:
  - Nei fjirtich jier binne froulju walgelijk! Ik fyn se earlik net leuk. Froulju yn har jeugd binne tige oantreklik, yn tsjinstelling ta leeftyd, dy't har bedjert!
  Margarita song entûsjast, en smiet in granaat mei har bleate, lytse skonken:
  - Heroïsme hat gjin leeftyd! Yn it hert fan in jonge leafde foar it lân!
  Oleg, ek skeat op 'e nazi's, naam it en piepte:
  - Kin de rânen fan 'e romte feroverje! Om elkenien lokkich te meitsjen op ierde!
  Dat is echt wat it is om yn 'e romte te wêzen! Wêr sokke ûnmjitlike ôfstannen.
  Yn Sovjet-Ruslân wurde projekten foar flechten bûten de sfear al ûntwikkele.
  Under tsaar Joseph Stalin ûntwikkele de wittenskip him rap. It Sovjet-ryk stiet op it punt om de meast avansearre macht yn 'e wrâld te wurden. En Brittanje ferliest terrein.
  Margarita raasde mei in glimke. Op 'e nij smiet se mei har sierlike skonk in granaat, as in prinsesse, en piepte:
  - Wy wurde de earste! Sa is Ruslân - Pallas-lot!
  Oleg sei argewaasje:
  - As, úteinlik, Georgy Zhukov ús frijlitte. Jo moatte elke cartridge bewarje. Lykwols, in spesjale karavan brocht ús foarrieden!
  Margarita flitse har pearlyske tosken en piepte:
  - Sil mear en mear nazi-ienheden slypje! Oant wy einlings winne!
  Oleg naam it, snijde de line fan nazi's ôf en sisde:
  - Keizerlike flaggen! Lit der yn Sina ek Ruslân wêze!
  Margarita tjirp mei in gniis fan tosken:
  - Alles sil moai wêze!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat....
  Oleg, skriuwt oer de nazi's, piept:
  - De oerwinning is tichtby!
  Margaret befêstige:
  - Mei it sa wêze!
  De nazi's besochten ûnderwilens troch te brekken yn 'e Kaukasus. Fûle fjildslaggen ûntdutsen foar de stêd Sukhumi. Yn feite wiene hjir fûle gefjochten yn folle gong, en it bloed streamde oerfloedich.
  De nazi's haasten nei de Kaukasyske oalje.
  De famkes fan 'e destroyer "Victoria" ek fochten. Moaie krigers wiene healneaken, benammen om't de simmer yn sokke breedtegraden waarm is, en bleate fuotten. Yn feite, as in famke hat in minimum fan klean, sy is it minst kwetsber.
  Veronica sjit op 'e nazi's en smyt in granaat mei har bleate foet. En de skonk fan it famke is sa presys.
  De nazi's fleane yn alle rjochtingen. Se gûle en falle.
  Juliana smyt ek in granaat mei in bleate foet skonk, en de nazi's falle. En de strider sjit, giggeljend:
  - Wy sille opkomme foar tsaar Joseph Stalin!
  Leading fjoer en sjarmante Anna. In hiel moai famke, yn allinnich slipje. En hy maait ek de nazi's del, sizzende:
  - Us tsaar Joseph Stalin sil geweldich wêze!
  Julianus, dy't de nazi's delslacht, befêstiget:
  - Needsaaklik wol!
  En in granaat fljocht fan har bleate foet.
  Famkes binne prachtige supermen.
  Hjir is ien fan harren tige grut en heech: Angelina.
  En sa'n reade... Se die it vest út en no fjochtet se allinnich yn in pantsje.
  En wat hat se in boarst! Lykas de uier fan 'e bêste buffel, mei grutte speenaardbeien.
  Dit is in famke, in echte merrie. En se hâldt fan manlju hiel folle, mar se net ferneare konstante. Wêrom soe se net leaf ha? It is sa moai as jonges op dy poaten.
  Angelina raast, en smiet ek in hiele bosk granaten mei har bleate soallen, sisjend:
  - Gloarje oan Ruslân en tsaar Jozef Stalin!
  . HAADSTIK 7
  It famkesbataljon is cool. De froulike krigers diene har vesten út, en elkenien bleate har boarsten. En se fjochtsje allinnich yn tinne slipjes. En wat is it moai.
  Wat soe better wêze as neakene froulike lichems.
  En in hiele bataljon fan krigers.
  En de nazi's falle, litte de oanpak fan 'e posysjes fan' e Sovjet-troepen, mei har liken.
  Veronika seit mei hertstocht, de nazi's del:
  Us goaden marsjearje!
  Juliana smiet in kado fan ferneatiging mei har bleate fuotten en befêstige har tosken:
  - Russyske goaden - oarlochsgoaden!
  Anna, liedend fjoer en iten, blafte:
  - Foar Ruslân, fjochtsje en wês net bang!
  En knypeage har griene eagen!
  Angelina stjoerde mei har bleate hakken in hiele doaze eksplosiven, tilde twa kompanjyen fan 'e nazi's yn 'e loft, en raasde:
  - It tsaristyske ryk kin net brutsen wurde!
  Veronica sei entûsjast:
  - Us ras is ivich!
  En wer smiet se de granaat mei de bleate fuotten.
  Juliana, fjoer, en smiet granaten mei har ûnderste ledematen, sisde en bleatte har tosken:
  - En de dea bart net twa kear!
  Anna, fjoerjend, piepte:
  - Mei de wiisheid fan 'e foarfaar by ús wêze!
  En wer in granaat lansearre mei in bleate foet fleagen!
  Angelina naam it en piepte, en liet har tosken:
  - Gerjochtichheid trije-ienheid en dit is de wet!
  En stjoerde in hiele doaze fol eksplosiven.
  Veronika antwurde mei grime, en feie de nazi's fan it fjild:
  - Ivich Ruslân, lykas Oekraïne as diel fan Ruslân!
  En nochris, hoe't er de nazi's slacht.
  Juliana, sjittende, piepte:
  - Us folk sil it net tolerearje!
  En se lansearre ek in granaat yn in bôge.
  Anna naam it en gnyske. De kiste barste by de nazi's. Mei moed maaide se se del en piepte:
  - Litte wy Ruslân yn Sina regearje!
  Angelina ferklearre mei frenzy en opwining:
  - En sil gjin sintimeter lân opjaan!
  En de famkes binne allegear bataljon-oanfallen by de nazi's.
  Famkes yn mar in tinne slipje makken it skriuwen klear, en skriemden piercing:
  - Mei Ruslân en syn goaden ferhearlike wurde!
  Augustinus sei autoritatyf:
  - D'r is neat better as leauwen yn 'e Russyske almachtige Famylje!
  Svetlana mompele logysk:
  - En wy geane net yn it ljocht fan oare goaden! Wy Russen binne ûnoerwinlik!
  En alle fjouwer famkes smieten har hannen op, rôp:
  - Gloarje oan Ruslân en Russyske goaden!
  Famkes fansels fighting ympuls en hâlding. En se ferpletterje de nazi's yngeand.
  Nee, sokke minsken sille net jaan oan Sukhumi.
  En de dappere piloaten Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova fjochtsje yn 'e himel, nachtmerje asen.
  Anastasia Vedmakova snijde it nazi-fleantúch ôf, makke it reek en falt.
  It famke song, har tosken bleat:
  - Wy binne super krigers!
  En druk op de knop mei syn bleate hakke.
  Akulina Orlova slacht ek op 'e fijân. En hy sil de Dútske auto delslaan, it letterlik ferpletterje. En roppe:
  - Foar kommunisme hillige!
  Underwilens foelen de nazi's Sukhumi oan.
  It bataljon, besteande út sawol bleate-legged en heal-neaken famkes, besloech de meast gefaarlike rjochting - Mount Eagle's Nest.
  De famkes fochten tige effektyf. Allegear moai, slank, atletysk.
  En flikkerje mei bleate fuotten. Se smite granaten mei har bleate lidden. Se binne allegear gewoan leaf en sjarmante.
  Mar echt, wêrom hawwe famkes klean nedich? Neaken binne se folle moaier, en moaier, ferliedliker.
  En ik wol op bleate fuotten tútsje, sa rûne hakken. En elke finger slikje.
  Sjit en smyt in granaat mei har bleate foet, Veronika seit:
  - Fyn dy, slach dy net!
  Hjir, Juliana, nei't se de nazi's spikere en in granaat smiet mei har bleate fingers, raasde:
  - Us ûnfleksibele Russyske geast!
  En it puberfamke lake ... Se stelde har foar hoe't in kreaze jonge har skonk kitelde. Ja, foar gefoelige froulju 's hûd is moai.
  Roodharige Anna smiet ek mei de bleate foet in granaat. Se ferspriede de nazi's en piepte:
  - Foar it hillichste Ruslân yn 'e wrâld.
  En sûne, machtige Angelina smiet in tas eksplosiven nei de nazi's mei har bleate hakken en gurgle:
  - Foar ús glorieuze oerwinning!
  Veronica joech beurt. Se skeat de nazi's del en piepte:
  - Dit is ús plicht!
  Juliana smiet in granaat mei har bleate foet en rôp:
  - En wy sille it folbringe!
  Anna snijde ferskate nazi's ôf en tjirpe:
  - Russyske wei nei oerwinning!
  Angelina lansearre wer wat gewichtichs by de nazi's, gurgling:
  - En wy sille winne!
  Dochs is it goed dat de famkes yn de waarmte harren vests útdienen. Sa binne se folle moaier mei in neakene romp. En brune, en spier. De lichems binne gewoan getten stiel.
  Hoe prachtich binne famkes as se neaken binne.
  En se hawwe gjin klean nedich.
  Veronika maait in massa nazi's del en sjit:
  - Wês ferneamd om ús Ruslân yn alle leeftiden!
  Yuliana naam en lansearre in granaat mei har bleate foet, en rôp:
  - Foar ús grûngebiet!
  Hjir naem Anna it en hammere, mei grime:
  - Foar it ivige en minsklike!
  En wer in granaat lansearre mei in bleate foet fleane.
  Sa naam Angelina it ek. In boskje granaten falle. In part fan 'e nazi's útskeakele, mei in swoop. En hja song:
  - Flean yn 'e loft, boartsje mei de sinne - ik wol foar altyd!
  En de fjouwer famkes sloegen hiel moai. En it hiele bataljon ek. Hoe ferliedlik flash harren bleate fuotten smyt granaten. Hoe moai binne famkes yn 'e oarloch.
  En der driuwt in brune massa nazi-soldaten op. De nazi's en harren tanks en fleantugen stjerre by de tûzenen, mar se hâlde noch altyd net op. Screw dysels en screw. De striid is ekstreem fûl.
  Veronica sjit op 'e nazi's en tjirpt:
  - Us Russyske kar is eare en heitelân!
  Juliana, sjit op 'e fijân, bleat har tosken, dy't glinsterje helderder as see pearels. En seit:
  - Yn elke ieu wiene der helden en dat sil der wêze!
  Doe naam it famke it en bleat de tosken noch mear.
  Fierige Anna, dy't skeat op 'e fijân, piepte:
  Wy kinne net ferovere wurde! Bring Ruslân net op 'e knibbels!
  En wer fljocht de stridersgranaat dy't troch har bleate foet smiten is.
  Angelina lansearret deadlik en moardzjend mei har bleate foet. En syn tosken bleat, tjirpt er:
  - Ik leau dat wy yn it Paradys sille wêze!
  Victoria ûnderbrekt de heroyske frou:
  - Net! Net yn it paradys, mar om foar altyd te libjen op planeet Ierde, dy't in echt, ûnierdsk paradys sil wurde!
  En de famke-kaptein smiet in hiel deadlike, fersnippering bom mei har bleate foet.
  Veronica merkte op:
  Do bist wiis kaptein...
  En ek mei in bleate foet lansearre in drager fernieling.
  Juliana piepte en joech in beurt. De nazi's fermoarde. Mei grutte tosken piepte it famke:
  - Ik wol gjin âld wiif wêze! En ik wol foar altyd libje!
  Anna smiet ek mei har bleate foet in granaat en frege twifelich oan it blonde famke:
  - Hâldsto fan ús wrâld?
  Juliana antwurde sûnder wifkjen:
  - In goed idee! Benammen yn de simmer! Ik hâld fan 'e sinne en fakânsjes!
  Anna wie it der maklik mei iens:
  - Yn 'e simmer, seker goed! Wat is it goed foar jonge minsken!
  Juliana antwurde mei lilkens:
  - Ja, en lit it ivige simmer wêze, lykas yn Afrika! En Afrika sil fan ús wêze!
  Angelina smiet in tonne eksplosiven mei har bleate, muskulêre skonken en sei:
  - Mei it sa wêze! En op alle tiden.
  De rigen fan 'e nazi's waarden tiner, en se rûnen dúdlik út' e stoom.
  En tichtby Sukhumi, Sovjet troepen besocht te tsjinoanfallen de nazi's.
  In bataljon bleate fuotten, yn koarte broek en vesten, wie de earste dy't de slach oangie.
  Moaie famkes begûn te dorsken it leger fan 'e nazi's, al ferslein yn eardere fjildslaggen.
  Earst foelen de krigers de batterijen oan. Mei bleate fuotten smiten granaten fleagen op 'e nazi's. Se wiene tige skerp. En de Russyske krigers sels namen en smieten har vesten ôf. Om bleate boarst te bliuwen.
  Sa hast hielendal neaken famkes binne hast ûnmooglik te slaan. As de hûd fan in frou bleat is, nimme har kûgels net.
  Veronica smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - Ik sil de kampioen wurde!
  En skodde har wyt, krullend hier.
  Julian is ek net sa ienfâldich. Lupanula oer de nazi's. En dan, wylst er mei de bleate foet in granaat smyt en ropt:
  - Yn 'e namme fan it Hillige, Tsaristyske Ruslân!
  En wer sil se har folsleine boarsten skodzje mei skarlaken tepels. En de taille fan it famke is tin.
  Fierder raast de readhierige Anna de slach yn. Sa'n fonkeljend en reaktyf famke. Hoe te smiten in granaat mei in bleate foet. Sa sille de nazi's yn alle rjochtingen ferspriede. En rôlje om, as delslein.
  En it famke fjoer op har en piept:
  - Foar de tsaar-otterdokse Stalin en de Russyske goaden!
  Angelina sloech ek. En in doaze skelpen, troch har neaken opsmiten, machtich as in trekhynder, fleach fuort. En hy smiet in protte fan 'e nazi's.
  Famkes binne oer it generaal super as neaken en bleate fuotten. Mar yn koarte broek is it rinnen yn posysje noch koeler.
  En aardbeien tepels, sa glâns!
  Victoria sil ek lansearje in granaat mei har skarlaken boob, en rekke de nazi's sa't se wol. Hjir is it famke. En it wichtichste, de kommandant fan it bataljon fan famkes op 'e destroyer. En ek allinnich yn panty.
  En skoddet syn bleate boarst. Wat sa moai en sexy is.
  Veronica naam en smiet in granaat mei har bleate foet. Se ûnderbriek in massa nazi's en piepte:
  - Aerobatics foar boarding!
  Yuliana smiet ek heul behendich in granaat mei har bleate lytse skonk, en piepte, wylst de nazi's delmoaiden:
  - Us grins en ferpletterjende slach!
  Dan hoe te sparkle tosken.
  En sa naam Anna it en neukte it. Shot in protte faksisten. En hoe hat se it dien.
  En hoe te lansearjen in granaat mei in bleate foet. En sjit:
  Wy binne gjin slaven!
  Dan sil er laitsje en syn tonge sjen litte.
  Angelina naam it en tjirpele fan waanzinnige grime, en spuide ladingen op 'e fijân:
  - Ik bin de coolste fan de koelen.
  En mei har bleate skonken lansearre se in swiere bom. Se naam en blies de nazi's op, en ferniele se.
  Veronica sil ek de brune horde nimme en hammerje. En ferplettert har bonken.
  It famke naam it en tjirp:
  - Wy sille elkenien ferpletterje!
  En wer, in deadlike en unike granaat fljocht út in bleate foet.
  En ferpletterje de nazi's. En wêrom kamen se nei Russyske, Sovjet lannen? Alles hjir heart ta Ruslân of de USSR.
  Juliana lansearre in granaat mei har bleate foet en song:
  - Gloarje oan Grut Ruslân! Wy hawwe de Steateduma net nedich! Wy hawwe de USSR nedich!
  Reade Anna wiisde agressyf op:
  - Ik sil kampioen wurde.
  En in granaat smiten mei in bleate foet fan in famke sil alle flaters. Allinnich bloedich fleis bleau oer.
  Mar Angelina naam it en squeaked. Fermoarde in stel fjochters. En feie as in ingel fan de dea.
  En de massa fan 'e nazi's stoar.
  Russyske troepen drukten de nazi's fan alle kanten oan. Se ferpletterden en ferpletterden.
  Der bruts hân-oan-hân fjochtpartijen út. Russyske soldaten stutsen de nazi's mei bajonetten. It gewear Mosin, hoewol ferâldere, is in prachtige klup. Dy't troch de skedel brekke. En bonken brekke.
  Mar famkes mei swurden fjochtsje foaral moai. It is geweldich. Benammen as neakene boarsten swaaie.
  En de tepels binne sa robijn en fonkeljend. Sa wolle jo se sjen en tútsje.
  En tútsje non-stop.
  De famkes fjochtsje mei de grime fan hongerige panters dy't de lammen sjogge. Se pinigje se en skine se.
  Veronica, sjit op 'e nazi's, skriemt:
  - Dea foar de dea!
  Yuliana, smyt in granaat mei har bleate foet, foeget ta:
  - Bloed foar bloed!
  Anna, skriuwt oer de nazi's, skriemt:
  -In each foar in each!
  En hja smiet ek in sitroen mei har bleate foet. Se wie sterker as elkenien en skuord mei aplomb yn stikken.
  En hjir komt Angelina. In heule barrel, mei deadlike eksplosiven sil lansearje, en de fijannen slypje.
  Dan, as hy sjongt:
  - Ik bin in bleatefoet oaljefant en heul cool!
  It famke is echt machtich. En har skonken binne as klups. Hoe te bewegen de nazi yn 'e groanyske. Dy fiif meter omheech en fleach omheech. Hast as in katapult lansearre út in stien. Mear krekter, wierskynlik fan in katapultstien!
  Victoria, de bataljonskommandant, skeat in line op 'e nazi's. Se maaide guon fan 'e brune krigers del en piepte:
  Wy sille fjochtsje foar Hillige Ruslân.
  En mei in bleate, brune knibbel, as soe it nei it kin ferhúzje. En brek de fijân syn kaak.
  Victoria is optein....
  Juliana seit entûsjast:
  - D'r sil tsaar Joseph Stalin wêze, de grutste fan Russyske tsaren!
  En it hiele bataljon healneaken, bleatefuotte famkes, hoe't se boppe op 'e longen blaffe, de Sinezen útroege.
  - Mei it sa wêze!
  En op dit stuit foelen ek oare famkes de nazi's oan. Mar de nazi's hawwe ek dappere fjochters en krigers.
  De tankbemanning fan Gerda gie de slach oan mei de Sovjet weinen.
  De Dútsers brûkten it nijste hegedrukkanon mei in relatyf koarte loop.
  It nije gewear hie in kaliber fan 88 millimeter en in mûlsnelheid fan 1.700 meter per sekonde. Mei har help wie it mooglik om alle Sovjet-auto's fan in lange ôfstân troch te stekken. Miskien, útsein foar de super-swiere Isov. Mar se kinne ek trochbore wurde, mar in bytsje tichterby.
  Dútske krigers sette harren auto mei poerbêste frontale harnas.
  Sovjet T-34-85 en oant no ta seldsume T-54 besocht te krijen tichtby de Dútsers, en ferspraat, letterlik driigje te ram.
  Gerda skeat op de Sovjet-tank. skuorde de toer fan him ôf en tjirp:
  - Wat tsjin tigers om yn te rinnen?
  Charlotte drukte ek op de joystickknop mei har bleate teannen, en piepte:
  - Lit ús wrâldkampioen wurde!
  En smiet in Sovjet tank.
  Fucked yn Russysk en Christina. It nijste gewear wie automatysk, en skeat tolve skots per minút.
  It famke mei goudread hier raasde:
  - D'r binne gjin barriêres foar Russyske krigers!
  De gouden hier Magda smiet ek de Sovjet-tank en bleat har tosken:
  Ik bin de sterkste fan de sterke...
  De famkes wiene lilk. De oarloch giet troch, en giet troch. En wannear sille de Reds wurde ferslein? Hoe lang sille se snije? Gewoan stoere jonges.
  En de Russyske famkes hawwe wat se nedich hawwe.
  Bygelyks, de Dútsers martelden in Komsomol-lid yn 'e winter. Klaai earst it famke út yn 'e kjeld.
  Gerda skuorde har skieppehûd earst ôf. Doe begûn se tegearre mei Charlotte har laarzen út te dwaan. De skuon binne lykwols dekzeil en slein. Fuotdoeken waarden ôfwûn.
  Doe skuorde Gerda de Komsomol-tunika en himd mei in mes iepen. Lofts allinnich in beha. Se snijde har broek.
  Charlotte luts oan it blonde hier fan it Komsomol-famke. Doe wiene it Gerda en Charlotte, yn in bikini, se liede in Komsomol-lid bleatfuotten en yn in badpak. Trije bleate skonken flechten de bittere kjeld yn. Komsomol famke gedrage moedich. En ik rûn twa oeren. Hoewol net sa cool as de twa tigers. De skonken fan it Russyske famke waarden read, en doe waarden blau fan 'e kjeld.
  Doe waarden har Gerda en Charlotte fan efteren fêstbûn en op it rek set. It famke fan Komsomol trille fan pine. Ik begon my te bûgjen. Gerda luts har by de skouders en draaide har om. Okhnuv fan pine, de Komsomol lid rjochte op it rek, har knibbels crunched.
  De bleate fuotten fan it Russyske famke waarden yn 'e stokken klemme, en se begûnen de loads op te hingjen. Charlotte laden it log earst.
  It famke fan Komsomol kreunde, mar sloech doe har tosken op en foel stil.
  Charlotte en Gerda bruts gau tûken. De Komsomol-leden waarden ûnder har bleate fuotten lein en yn 'e brân stutsen.
  It is sa nijsgjirrich om bleate hakken te fretten. En hiel grappich, en leuke beauties.
  De flammen slikken de wat rûge soallen fan it Komsomol-famke, rûken nei frituurde shish kebab. De pine, fansels, fan it fjoer is ferskriklik. It Komsomol-lid skodde, it swit dreau fan har ôf, de famkes kreunen sêft. Mar de lûde gjalp waarden tsjinhâlden troch in skriklike ynspanning fan wil.
  Doe bigounen se it famke mei sparren tûken to wipkjen. Sawol Gerda as Charlotte sloegen mei alle macht. Sels de hûd op 'e rêch fan it famke barste. Mingd bloed streamde út, mei swit. Har beha fleach ôf, foel yn it fjoer en joech waarmte oan har bleate fuotten.
  Gerda bûgde him oer en slikke in mingsel fan swit en bloed ôf. It joech har nocht.
  Charlotte knypte it Komsomol-lid op it boarst. En doe naam it famke en sloech har fûst yn 'e sinne plexus. Doe die de readhierige sy-duvel tûken oan it fjoer ûnder de bleate fuotten fan it Komsomol-lid. De rook fan brân wie noch sterker.
  Gerda sûpte yn lilkens:
  - Jo sille prate!
  Charlotte knypte har boarst harder en sisde:
  - Stopje mei stom te spyljen!
  Gerda helle in baarnende tûke út it fjoer en brocht dy nei it bleate boarst fan in Komsomol famke.
  Dat se trille, en har blonde holle swaaide, foel op 'e kant.
  Charlotte gnyske as in duvel.
  - It liket derop dat it famke klear is!
  Gerda giechele en begon it gesicht en nekke fan it Komsomol-lid te massearjen. Se wie sûn en herstelde gau. Doe helle de blonde terminator in flammende tûke út it fjoer en brocht it nei it teare gesicht fan 'e finzene. It famke fersette har en trille.
  Gerda slikke har lippen en sisde:
  - Sille jo moai sizze?
  It Komsomol-lid gûlde:
  - Fermoardzje my! Asjebleaft net lije!
  Gerda antwurde serieus:
  - Net! Jo wurde martele foar in heul lange tiid en sil oant it ein ta fretten wurde.
  Charlotte merkte op:
  - Of miskien jow it oan manlju. Se is noch faam en it sil har in protte sear dwaan as har...
  It Komsomol-lid raasde wanhopich:
  - Net dwaan! Ik sil it dy dochs net fertelle!
  Gerda suggerearre:
  Sille wy har boarst ferbaarne?
  Charlotte skodde har holle.
  - Net! D'r is in effisjintere manier om ynformaasje te ekstrahearjen.
  Gerda knikte.
  - Ja... Dit is om druk út te setten op 'e slagader yn 'e nekke. Om foarmje in rapport sône, en hja sil fertelle ús alles wat se wit en wat se net wit!
  Charlotte giechelde en sei:
  Wêrom hawwe wy har doe martele?
  Gerda antwurde earlik:
  - Suver foar de wille. En no.
  De blonde terminator sette har hân op 'e nekke fan' e Komsomol-lid. Se rôle har eagen, en waard as in deade fisk. Gerda sei fêst:
  - Wêr is de batterij?
  De Dútsers rieden hiel stadich op. Modder en slyk fertrage har. De gefjochten toande de effektiviteit fan it nije hege-druk kanon fan in hiel lange ôfstân te treffen de T-34-85 - de wichtichste Sovjet tank, likegoed as de IS-3, en IS-4, de alderearste T-54s.
  Gerda, dy't fan in grutte ôfstân skeat, fernaam:
  - It nije wapen is folle nofliker.
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - Lit de fijân net tichtby komme!
  Kristina, mei har bleate fingers op de joystick-knop drukke, sloech in Sovjet-tank út en grommele:
  Mar wy binne ek sa tûk. Gewoan fenomenaal! Dat neat sil stopje en de krigers brekke!
  Magda merkte rasjoneel op:
  - En oandacht op dysels! Nammentlik syn kolossale agressiviteit!
  En it famke drukte ek de fingers fan har bleate fuotten op 'e knoppen fan' e joystick, sloech de tank fan it Reade Leger.
  Gerda, sjittend, frege de famkes:
  - Ik freegje my ôf wêr't de Russen safolle eigensinnigens hawwe. Se steane as binne se makke fan titanium. En se wolle net opjaan.
  Charlotte tafoege mei in laits:
  - En hja sille net jaan! Dit is ommers echt de sterkste minsken! En de minsken binne net fleksibel!
  Magda giechele en, mei har tosken bleat, en fonkeljend mei fonkeljende eagen, as saffier, joech se út:
  - Gloarje oan ús grutte heitelân!
  Christina sei argewaasje:
  - It soe gjin sear wêze om Londen yn te nimmen!
  Gerda giechele en stelde foar:
  - Wat, hokker ideeën hawwe jo? Frede meitsje mei Ruslân?
  Charlotte skeat op 'e stalinistyske, bruts troch de toer fan 'e Sovjet-masine en piepte:
  - Net! Frede is út 'e fraach!
  Kristina sloech ek de tanks fan it Reade Leger en stelde foar:
  - Der kin sprake wêze fan in wapenstilstân?
  Magda piepte ynstimd:
  - Ja, in tydlik útstel. Om nei it westen te draaien.
  Gerda stjoerde in projektyl en merkte op:
  - It is eins mooglik. Tydlik meitsje frede mei de Russen, en se sels sille ferhúzje nei Brittanje. En dan hawwe wy Londen al lang net nommen!
  Charlotte giechelde en stelde foar:
  - Lit ús Moskou nimme en gjinien yn 'e wrâld sil ús stopje!
  Christina, mei in grins fan 'e tosken fan 'e luipaard, swijde:
  - Nee, nimmen hâldt op en nea!
  Magda piepte fan wylde grime:
  - Nee, der komme gjin gouden bergen! En d'r sille diamantstiennen wêze!
  Gerda bleate har tosken en piepte, en smiet de Sovjetauto as in kristal mei in hammer:
  - Yn in konsumintemaatskippij - fol misbrûk!
  En wer flitse it famke fan 'e tosk, dy't helderder skittere as pearels. Gerda hâldde fan marteljen en marteljen.
  Hjir, bygelyks, naam se in pionier, en oploste it libben yn aqua regia. Dat binne har tendinzen. En marteling makke har optein. Komsomolskaya Pravda, bygelyks, neidat se alle nuttige ynformaasje útpompten, begûnen se mei fjoer te brânen. Letterlik fried libbene boarst. En doe waarden se ôfsnien, pepere en iten.
  Ja, Charlotte en Gerda wiene dwaande mei kannibalisme. En hja ieten it Komsomol-lid libben. En dit is sa grof en net estetysk noflik. En it wichtichste, it docht sear.
  Stel jo in famke foar, noch net fermoarde, frituurd en stik foar stik fan har ôfsnien. Dan dipped yn saus en iten.
  Gerda en Charlotte ieten sels minsklik fleis. Se hiene diarree en de famkes rieden. Ik moast my yn 'e boskjes ûntlêste.
  En dat kannibalisme is strafber.
  Se ieten krigers en jonges. Alle fjouwer pioniers hawwe Sashka rûchwei útklaaid, en sette se dan op in grutte frettenpanne. En yn plantaardige oalje waard de jonge krekt sa fretten. En it is oer it algemien geweldich.
  Magda iet de skonk fan 'e jonge, en sei:
  - En wat? It is koel en moai!
  Christina merkte op:
  - Alles is moai foar ús!
  It sappige fleis fan de pionier waard yn tinne plakjes snijd en yn de saus dipped. De famkes ieten en songen.
  Gerda ropt:
  Gjin genede, gjin genede foar de fijân! Ik blaas kommunisten as tarwe!
  En hy stampet mei bleate fuotten yn 'e snie.
  De famkes ieten de jonge suver hielendal op. Genoaten fan syn lever. Se snije al it fleis. Wy ieten en dronken wyn. Se ieten en foelen doe yn 'e sliep.
  Yn in dream dreamden de krigers dat de duvels sels yn ketels roasten. En tagelyk wurdt de hûd ôfsnien mei help fan messen. En dan draaie en brekke se.
  Dan begjint de meast brutale marteling. De famkes waarden oan it hier ophongen en begûnen op it rek te swaaien. En doe stieken se it mei fjoer. En se diene mei firtuoaze ferfining.
  Gerda herinnerde dit by it sjitten en frege doe:
  - Hoe fynst de hel?
  Charlotte antwurde mei in glimke:
  - In nijsgjirrich plak foaral yn termen fan it bedriuw!
  Christina giechelde en antwurde:
  - Jo kinne dêr de duvelssturten draaie!
  Magda gniisde mei in gnizen fan tosken:
  - En berikke de heechste resultaten! Yn it algemien, hoe sit it mei fjoerpolokompetysjes?
  Gerda stapte yn in Sovjet-tank en ferklearre resoluut:
  - Allinnich de fijannen fan it Tredde Ryk sille yn 'e hel wêze! En de wiere Ariërs sille trochgean te fjochtsjen yn oare universums!
  Charlotte befêstige mei fertrouwen, en sloech har bleate foet tsjin it pânser:
  - Mei it sa wêze!
  En se flitse mei har pearlyske tosken.
  Christina suggerearre:
  Litte wy hoarnen meitsje!
  Magda giechele en blafte:
  - Lit ús duvels wurde fan 'e heechste rang!
  En hja liet har tonge sjen.
  De famkes binne echt sa fleurich, en se hawwe tige sterke spieren.
  Gerda merkte op:
  - Och, Mowgli soe ús wêze!
  Charlotte korrigearre har freon:
  Mear as Tarzan!
  Christina giechelde en piepte:
  Ach, Tarzan, Tarzan, Tarzan! De hearsker fan alle lannen!
  Magda raasde fan wille:
  - Wy hawwe de Prusyske geast! Wy rûke nei Prusen!
  Gerda giechelde, splitte de Sovjet-tank en grommele:
  - Net! Wy binne bern fan Satan sels!
  Charlotte sei mei bleate tosken:
  - En wy sille it heitelân trou wêze!
  Christina befêstige dit maklik:
  - Ja wy sille! Tegearre mei it memmelân en it feest!
  Magda mompele fan wille:
  - Lieders komme en gean, mar it feest bliuwt!
  . HAADSTIK #8
  De oarloch slepte fansels ... De Dútsers leine ferliezen en brûkten hieltyd faker bûtenlanners yn fjildslaggen. Mar dochs, harren krêft wie grutter. De Turken kamen ek. Se besochten Jerevan troch stoarm te nimmen.
  Mar de heroyske Sovjet-soldaten wiene noch by steat om te wjerstean dizze oanfal, superieure krêften.
  It bataljon fan famkes en hjir bliken te wêzen boppe lof. De froulike krigers wiene moai en agressyf. En se smieten mei deadlike krêft mei de bleate fuotten granaten. Lykas eksplosive pakketten.
  En yn 'e see wiene d'r fûle gefjochten tusken Dútske en Sowjetske skippen. De Swarte See Fleet wie noch yn libben en focht koppich mei in grutte horde fan nazi-troepen, en sels wûn.
  Victoria, de kaptein fan 'e fernieler, en itselde healneaken, brune oant swart, ljochthierige famke lykas de rest.
  Fansels is it hiel moai as de famkes hast neaken binne, slank, spieren. En as de skonken bleat binne, dan is dit allegear sjarme en ferlieding.
  Victoria seit fûleindich:
  - Ik bin in strider dy't berne is út Svarog! Ik bin de pakesizzer fan God Rod. En ik kin wûnders dwaan!
  Angelina hat logysk opmurken, in fergrutglês foar de nazi's:
  "Ik bin ek net fan gewoan bloed. Sjoch hoe sterk sy is. Myn foarfaar wie Ilya Muromets.
  En it famke lansearre in hiele doaze mei bleate fuotten.
  Veronica focht wanhopich, fochten mei alle krêft, en lansearre sa'n fjochtsmacht.
  It famke is hiel moai, blond, curvy, mei lange, spieren skonken. Se mocht graach streake wurde.
  Veronica seit:
  - Wêrom klom Dútslân yn Ruslân!
  Yuliana, dit moaie famke, piepte en sloech de nazi's:
  - Om jo eigen doom te finen!
  Tiener famke is groeid yn de ôfrûne moannen en is wurden in mear spieren en curvaceous figuer. Juliana bloeide, en waard sa moai. En har hier is wyt mei in lichte fergulding. Hieltyd mear wol se in man. Allinnich ûnskuld is skriklik te ferliezen.
  Mar lit se streake, streakje, tútsje, slikje. It is it bêste om te gean mei de kabine jonges. Se binne ek bang, en ferlegen, en der is minder risiko dat se wolle wat mear serieus.
  Yuliana is in heul goede strider en sjit. Hy dreamt ek om fjildmaarskalk te wurden. Boppedat wol se lykas Mohammed wurde en har eigen religy meitsje.
  Ambysjeus famke.
  No, as tsaar Joseph Vissarionovich Stalin sels, lykas Vladimir Solnyshko, Rodnoverie yn Ruslân soe nimme en yntrodusearje en weromgean nei de Russyske goaden.
  Wêrom hawwe wy Mary nedich?
  Glory oan 'e Mem fan God - Lada.
  It is grif better as de Bibel.
  Us Lada is heul moai, mei hier de kleur fan goud, en se is de echte Mem fan God en de Mem fan 'e Goaden, en de Ienberne Dochter fan' e Almachtige Famylje!
  Skepper fan it Universum.
  De clan wie altyd en Hy, lykas Allah - Almachtige, Ivige, Alwetend, Omnipresent, en it hiele universum is syn timpel.
  Hoe is hy slimmer as de Joadske Heare of swakker as hy?
  Rod makke in ûntelbere set fan universums!
  Hy libbe safolle dat jo jo net kinne foarstelle!
  Rod wie foar alle tiden. Der wie gjin tiid, mar Rod Was!
  En altyd sil!
  Alle Demirugi-goaden binne bern fan 'e famylje!
  En wy binne syn bernsbern!
  Mar Rod ferbiedt net oanbidde harren bern, en de goaden. Rod is de God fan Gods.
  En Svarog is de God fan Gods!
  En minsken binne de bernsbern fan 'e goaden! Gloarje oan 'e Russyske goaden!
  Yuliana tersket de nazi's. It liket derop dat Russyske goaden ek Russyske minsken helpe.
  Meikoarten sille se Hitler en it ein fan 'e oarloch ôfmeitsje. Of miskien moatte jo yn Dútslân lânje. Sa folle better sille wy Berlyn feroverje. Sa folle slimmer foar Dútslân. Lykwols, in diel fan Ruslân wurde is net sa eng.
  Juliana freget Anna:
  - Fynsto dat wy Dútslân oernimme moatte?
  De readhierige skientme antwurdet:
  - Fansels!
  Juliana freget mei falske ferrassing:
  - Wêrfoar?
  Anna seit mei klam:
  - Dat der letter gjin bedriging wie! Dat ik net wer te fjochtsjen hoegde, mei de Dútsers dy't wraak nimme woene!
  Juliana rôp:
  - En it is rjocht!
  De Russyske float efterfolget de Dútsers en sinkt harren skippen.
  Yuliana liedt ek in mentale dialooch.
  Wêrom is gebed nedich? Want it is altyd net genôch foar in persoan wat er hat. As ynkommens tanimme, dogge behoeften ek. En dit is goed. Dit is wat foarútgong driuwt. Minsken wolle mear en mear. En de Russyske goaden helpe yn dit, stimulearjen fan wittenskip.
  De wiisheid fan 'e Russyske goaden is grut.
  En it kristendom? Wat leart it?
  Dat de ierde en alles wat derop is - sil ferbaarne! Is it echt mooglik om de ûntwikkeling fan it minskdom te stimulearjen?
  Fansels - it Russyske leauwen leart net, yn tsjinstelling ta it kristendom en de islam, it ein fan 'e wrâld. Rodnoverie leart dat minsken yn 'e takomst sille ûntwikkelje en wurde harsels as Gods-demiurgen.
  Dy wittenskip, foarútgong en ferstân sille goaden fan ús meitsje! En dat de minsken sterker en wizer wurde.
  Wat leart it kristendom?
  Wat binne wy klaai? Dat wy gjinien binne! Dat God alles is en de minske neat!
  Mar Rodnoverie ferheft in persoan.
  Mar it slimste yn 'e Bibel is de ferhevening fan 'e Joaden boppe de rest fan 'e folken. Dêrnei freegje jo jo ôf hoe't immen yn soks leaut. En wêrom bliek it kristendom sa fêsthâldend te wêzen?
  Mar de Romeinen koene mei har eigen religy komme. Se binne tûk. En meitsje dyn eigen monoteïsme.
  Wêrom hawwe wy nedich in oar syn leauwe. Der is ek in paradys - Iriy. En de wei tusken de stjerren, lâns de Milky Way, en de lear fan 'e evolúsje fan' e geast. As jo sels kinne opgroeie ta God.
  En net allinich in skiep wêze dat oer it paradys bûcht, en syn laam it mei in izeren stôk driuwt.
  Der is dus in kar.
  Of jo eigen, of joadske - fan in oar!
  No, wêrom hawwe Russen it leauwe fan in oar nedich. Och, wêrom hat Peter de Grutte de Rodnoverie net wer libben litten.
  Se soene bidde ta har goaden, en ta har Mem fan God Lada.
  En de Russyske goaden soene sterker wurde as allegear, en soene ús liede ta oerwinning.
  En de Arabieren? Se makken har eigen religy. En dy namen se net fan in oar.
  Eh, no, wêrom wie der yn Ruslân gjin Russyske Magomed.
  En wêrom hat gjin inkelde kening de profeten hjiryn stipe?
  In nije religy - Rodnoverie yn 'e foarm fan monoteïsme!
  En gloarje oan Grut Ruslân!
  Yn 'e tuskentiid binne Sovjet troepen op jacht nei Hitler om syn squadron ôf te meitsjen.
  De famkes kearden har ta harsels, en twirre.
  Victoria, dy't har bleate foet op 'e harnas sloech, sei:
  - Hjir is it dreechste om Hitler te finen, en net te slaan!
  Juliana giechelde.
  - En wêr sil er hinne! Hy sil ferpletterd wurde!
  En it famke tocht wer.
  D'r is in grutte misfetting dat de Bibel Gods iepenbiering is. En wêr is it basearre op? Ja, yn it Alde Testamint diene de Joaden út namme fan God ferskriklike dingen. Froulju en bern waarden fermoarde, stêden waarden ferbaarnd, en sels bisten waarden bestraft.
  Koe de hegere geast sa wêze? Wierskynlik net. En it is ûnwierskynlik dat God it fermoardzjen fan bern troch Elisa soe hawwe goedkard. Yn alle gefallen, God Rod. Yndied, wêr hawwe jo it idee krigen dat yn 'e Bibel in iepenbiering is fan' e Opperste Skepper fan 'e universums?
  Op hokker basis?
  Sels de Bibel sels seit net dat d'r oare planeten binne bewenne troch minsken en makke troch Jehovah. Der is hielendal gjin sprake fan dat it hielal fol is mei stjerren mei planeten. En it is sels skreaun dat God de ierde op fêste fûneminten sette, it sil net foar altyd skodzje.
  Liket it of net, mar gjin wittenskiplik bibelboek. Dus is it it wurdich om te folgjen? En hoefolle kearen befettet it de útdrukking - de einen fan 'e ierde, de fjouwer einen fan' e ierde, it firmamint, ensafuorthinne?
  Yn 't algemien is it byld fan Kristus de meast kontroversjele. Soe de Almachtige God en Skepper fan it Universum lije oan it krús? Dit is op ien of oare manier ûnnatuerlik en smakket fan masochisme. Om 'e wille fan wat te gean nei it Krús nei de Wite God. In oar ding om te fjochtsjen mei in swurd. Miskien sels tsjin Chernobog. In soarte fan dualisme fan 'e twa essensjes fan it universum.
  No, as wy útgean fan 'e Slavyske leginden oer de Wite God, dan is dit folle logysker. Net masochisme, en de easken fan sympaty en leauwe, mar de grutste heroïsme fan it ljochte diel fan God Rod. Yn syn striid tsjin it kwea en Chernobog.
  Uteinlik fersloech Belobog de dea, en joech minsken, lykas alle skepsels yn it universum, in fleurich libben.
  Boppedat, yn tsjinstelling ta it kristendom, dat jout lok oan mar in lyts persintaazje fan dyjingen dy't pre-keazen binne troch de Almachtige God, yn Rodnoverie alle ferstannige minsken bewarje. Mear krekter, se krije ûnstjerlikens.
  Slechte minsken wurde bestraft. Ynkarnearre yn slaven, kreupelen, ferliezers. Yn ekstreme gefallen wachtet de hel op harren. Mar net foar altyd. Nei't de foarskreaune straf yn 'e hel tsjinne hat, inkarneart de siel wer. En sels de alderlêste bastard behâldt in kâns om op te groeien ta God-demiurge. Of fyn dysels ivige lok yn Iria.
  Hero krigers hawwe harren eigen beleannings. Of jo sille ynkarneare yn in kening, in kommandant, in miljardêr, of in ekstreem lokkich persoan, as in soarte fan ferskynsel. Of as jo al wurch binne fan eksploaten en konstante striid, rêst yn Iria wachtet op jo. En dus alle meast ferskaatlike wille. Jo binne as in ivich jonge miljardêr yn in resort.
  En prachtige Valkyries, hiele harems en paleizen wachtsje op dy. En ferdivedaasje, en fakânsjes, en reizen, en spultsjes, en feesten, en swiete wyn dêr't de holle net sear fan docht, en maklike dingen. Miskien hawwe jo ek macht yn Iria en slaven, en de moaiste froulju. En froulju-heldinnen yn Iria, de moaiste en leafste jonge manlju. En alles sil moai en prachtich wêze.
  Pleasures, allinnich wille en ferdivedaasje - ultramodern en âld.
  En as jo wurch wurde fan sillich wêze, kinne jo opnij ynkarneare op 'e Melkwei.
  En trochgean mei jo beweging mei Self-ferbettering. Om ienris God de Skepper en de Soan fan 'e Allerheechste Famylje te wurden.
  Net ien om mei in persoan te libjen, mar in protte. En d'r is altyd in kâns foar elke siel om de top te berikken.
  As jo ferkeard gedrage, sil der mear lijen en marteling wêze. En yn 'e hel sille se fry, dat sil net genôch lykje. Mar der sil gjin ivige marteling wêze. De sûnder sil boete foar syn skuld mei straffen yn 'e hel, en sil krije in nije kâns foar korreksje en ferheffing.
  Dit is oars as it kristendom en de islam, wêr as jo nei de hel gean, dan foar altyd en gjin kâns. Boppedat belibje sawol it kristendom as de islam einleaze miljarden miljarden jierren fan pine net foar minne dieden begien yn de rin fan in koart minskelibben, mar gewoan foar ûnleauwe.
  En dit is al in dúdlik bûgingspunt.
  It is sels in no-brainer dat Rodnoverie is nauwer en dierberer foar in moderne persoan, en mear rasjoneel.
  Refleksje waard ûnderbrutsen troch it ferskinen fan Japanske skippen oan 'e hoarizon. Wat ynhelle it nazi-eskader.
  De nazi's kinne noch ferbergje, mar fuortrinne fan 'e slach is in skande. En sa akseptearre de faksistyske admiraal in ûngelikense striid.
  De famkes rinne bleatefoet en fonkeljend om it dek. Se sjitte harsels en bringe de nazi's del. Sokke moedige klupkes. Se hawwe in fûle brân. En eagen skitterje mei saffier en smaragden.
  En bleate hakken, rûne flikkering. En sprankeljende glimkes gloede.
  En it tsien-inch gewear skeat. Hoe bluf. Dat sels de ferneatiger fan Hitler bruts út.
  Juliana skreaude:
  - Dat dogge de Russyske goaden!
  Victoria, waans bleate, brune skonken foarby flitsen, korrizjearre:
  - Leaver, wy dogge it sels!
  Veronica suggerearre:
  Litte wy dan sjonge!
  Roodharige Anna pakte op:
  - Fansels sil it ferske leuker wêze.
  En it hiele bataljon famkes song, in hiele ballade.
  Tsaar Stalin-Lev, jo binne it Russyske lân,
  Foar de gloarje fan ús heitelân...
  Yn Ruslân binne wy allegear in freonlike famylje,
  Sil gjin spyt, wit ús libben!
  
  Foar ús is d'r in keizer gewoan God,
  Wa't wiis it universum regearret ...
  En ik wol dat de Almachtige helpt
  En feroare yn in steapel moas Kain!
  
  Ik leau dat der gelok sil wêze op ierde,
  En freugde sil skine op 'e planeet ...
  Frede en freugde hearskje oeral,
  Ruslân is in echt paradys wurden!
  
  Tsaristysk kommunisme sil boud wurde,
  Smyt it formidabele brul fan 'e moardner yn 'e hel ...
  En wy fleane rjocht omheech net del
  Ferdwine tsjinstanners-bloedsûgers!
  
  Gjin need om te tinken, de kening is hielendal net min,
  Jou him wat mear gelok...
  Mei de Russyske God mei Stalin-Lev wêze,
  Dan sil hy by steat wêze om frijmoedich feroaring ynbêde!
  
  Ruslân is it berteplak fan oaljefanten,
  It lân kin gewoan net prachtich wêze ...
  Wy hawwe gjin ekstra wurden nedich jonges
  De strider ropt de tocsin by om te fjochtsjen!
  
  Hoe net te besykjen de fijân Ruslân te ferslaan,
  Ik wit dat jo de limyt sille brekke ...
  Invincible Russyske bear,
  En de sinne giet net ûnder Ruslân!
  
  Foar it heitelân is der gjin heger, ken de bergen,
  Dat de top skittert fan it keninkryk fan it kommunisme ...
  Ik leau dat de Heare de fijannen ferpletterje sil,
  En de grins fan revanchisme sil net foarby!
  
  Mei Ruslân skine oer de planeet,
  It lân dat minsken lok joech ...
  Eksamen, oerjaan, allinich foar fiif,
  Ommers, de krêft fan it heitelân is net te mjitten!
  
  Lit it wêze, leafde is foar altyd ferhearlike,
  Yn de tweintichste iuw of ienentweintichste...
  Lit it bloed mei geweld streame,
  De held sil net gewoan byleauwich wêze!
  
  Jo hawwe moedich it bloed fergetten fan 'e fijannen fan it Heitelân,
  Lit har rinne ...
  En brekke gewoan de tsjinstanner,
  Hillige gesichten segenje foar de striid!
  
  Mei der in stjer wêze yn ús heitelân,
  Wat it paad en it universum oanjout ...
  In grutte dream sil útkomme
  Alle oare minsken binne gewoan yn kontrôle!
  
  Ja, wy sille de fijannen fan it Heitelân ferpletterje,
  En omgean mei de einleaze horde ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Wês net oerwinne mei de satan!
  
  Hoewol jo witte, de Russyske goaden binne sterk,
  Wy sille de grutheid fan Ruslân opnij meitsje ...
  Hoewol't de Slaven ferdield binne,
  Mar ik sil noch deselde messias wêze!
  
  Us glorieuze tsaar de Grutte Stalin-Paradys,
  Jo hawwe Japan goed ferslein ...
  Sa doar strider dapper,
  En wês geweldich, gjin buffon!
  Mar net elkenien kin winne. Op guon plakken nimme de nazi's it oer. Albina en Alvina skeaten elk fiiftûzen fleantugen del en krigen in oare priis: de Grutte Star fan it Ridderkrús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Alvina slacht in Sovjet-auto del en sjit:
  - Bliid yn Hitler is myn krêft!
  En mei bleate teannen skriuwt er noch in pirouette.
  Albina snijt behendich in oar Sovjet-fleantúch ôf en sjit:
  - Yn 'e namme fan Aryske ideeën!
  En hy brûkt ek bleate fuotten.
  Super klasse famkes.
  En hoe't se de pioniers martelden... En se brekken har bonken mei readhierme tangen. Earst waarden de teannen fan de jonges op har bleate fuotten brutsen. En doe waarden de ribben mei tange ferplettere. En doe waarden de herten fan 'e pioniers út 'e boarst knipt en sûnder seremoanje iten.
  Hjir binne de famkes. Krekt barbaren, en wrede shrews.
  Mar de Sovjet-famkes nimme wraak op 'e nazi's en se wurde mei swurden snien.
  De famkes en harren bataljon gongen de striid oan mei de nazi's op lân. De famkes troffen de nazi's mei goed rjochte sjitten, sabels en granaatwerpen mei de bleate fuotten.
  Veronica smiet in sitroen mei har bleate foet en piepte:
  - Foar de kening en it Heitelân!
  En skeat op 'e nazi's.
  Juliana smiet ek in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Foar it earstneamde Ruslân!
  En ek spikere de nazi's.
  Hjir sloech de readhierige Anna, en kipte:
  - Gloarje oan mem keninginne Zoya Kosmodemyanskaya!
  En ek pierde de fijân.
  Angelina blaste ek, lansearde in hiele barrel fan eksplosiven mei har bleate fuotten, en ferspriede de nazi's fier fuort:
  - Gloarje fan it Grutte Russyske Ryk!
  En Victoria skeat op. Se fage de nazi's fuort en beswykte mei har bleate hakken foar de ferneatigjende citroen.
  Se rôp boppe har longen út:
  - Foar nije grinzen!
  Veronica spikere de nazi's en piepte:
  - Foar it ivige Ruslân!
  En hja sloech ek op 'e nazi's en blafte:
  - Foar appelbeammen op Mars!
  Juliana naam it, sloech de Dútsers. Se smiet in granaat op 'e fijân mei har bleate foet en piepte:
  - Foar ien en ûndielber tsaristysk ryk!
  En it famke fluite. It wie dúdlik dat de tiener folle grutter wurden wie, har boarst wie heech, har taille wie smel, har heupen wiene fleisich. Se hie al it figuer fan in folwoeksen, spier en sûn en sterke frou. En it gesicht is sa jong. Mei muoite ûnderdrukt it famke de winsk om leafde te meitsjen. Lit se gewoan streakje. En it is better mei in oar famke, se sil har teminsten har jongfammestean net ûntnimme.
  Yuliana smyt tige behendich granaten nei de nazi's mei har bleate fuotten. En it wurket tige suksesfol.
  Anna is tige read en ek hiel moai. En yn 't algemien binne sokke famkes yn it bataljon prachtich, gewoan de heechste smaak.
  Anna smyt in granaat mei har bleate foet en tjirpt:
  - Lit Grut-Ruslân ferneamd wurde!
  En ek hoe't it draait.
  No, famkes, no, moaijes!
  Rides en Angelina. Sa'n grut famke - twa meter heech, en hûndert en tritich kilogram gewicht. Tagelyk, net fet, mei cast spieren, en de kroep fan in trekhynder. Hy hâldt in protte manlju. Dreamen fan it hawwen fan in poppe. Mar oant no ta slagge it net. In protte minsken binne der gewoan bang foar. En in tige agressyf famke.
  It binne net har manlju dy't freegje, mar se freget sels brutaal. Sûnder skamte en ferlegenens.
  En se hâldt derfan. Wês in aktive partij.
  Tagelyk is Angelina in prachtige strider. En se hat in protte grutte dingen dien. Victoria hat it befel oer harren bataljon.
  Hy smyt ek mei de bleate foet in granaat en ropt:
  - Der sil ljocht wêze oer it lân!
  Veronika smyt in sitroen mei har bleate foet en flústert:
  - Gloarje fan it Grutte Russyske Ryk!
  Juliana smyt ek har bleate fingers en raast:
  - Foar de gloarje fan it memmelân fan 'e hillige!
  Anna ropt:
  - Mei ûnierdske fertriet!
  En in kado smiten mei in bleate foet fljocht ek.
  Fierder gûlt Angelina. Hy smyt ek mei bleate fuotten in hiele bulte granaten.
  En it heroyske famke raast:
  - Yn 'e namme fan 'e Wite God!
  Victoria stjoerde ek in granaat mei har bleate teannen en rôp:
  - Yn 'e namme fan Kristus!
  En skeat in pear skots.
  En Angelina begûn te scribble út in masinegewear. Se wie der tige goed yn.
  Koartsein, it famke is in bist.
  Veronica piepte mei aplomb:
  - Ik bin eins Superman!
  En smiet in granaat mei har bleate foet.
  Juliana skeat ek. De nazi's fermoarde.
  Tweeted:
  - Gloarje oan Ruslân!
  En mei har bleate foet lansearre se in granaat.
  Anna sei ek:
  - Foar hillich Ruslân!
  Angelina lansearre in hiele doaze by de nazi's. En hja naem it, raasde fan razende grime:
  - Foar Svarog!
  Victoria naam it en piepte:
  - Foar in nij systeem!
  En se smiet in granaat mei har bleate foet!
  Veronica bleate:
  - Foar de spieren fan stiel!
  En se lansearre ek in granaat mei har bleate teannen.
  Juliana naam it ek en piepte:
  - Foar leafde en magy!
  En bleate fuotten yn beweging.
  Anna de readhierige duvel naam en lansearde in doaze granaten en piepte:
  - Bûten grinzen op Mars!
  Angelina sil ek in barrel fan dynamyt en mutter lansearje:
  - Foar de wrâldoarder fan Ruslân.
  En Victoria hoe blaft:
  - Foar in nij paad nei lok!
  Dêrnei laitsje de famkes beide tegearre.
  Natasha bliuwt skriuwe ...
  De troepen fan Sovjet-Ruslân wiene yn 'e rjochting fan' e stêd Krasnodarr. Oleg Rybachenko en Margarita wiene yn 'e foargrûn. De jonge en it famke hawwe al slagge om ferneamd te wurden en harsels te bewizen yn fjildslaggen. Se fochten fan 'e earste dagen fan it belis fan Voronezh.
  Dizze bern binne echt helden. It wiene se dy't spile de rol fan ferskynsels dy't hâlden Voronezh yn 'e hjerst, winter, en maitiid oanfallen.
  Doe leinen in jonge en in famke, ek bleatefoet en healneaken yn 'e kjeld, by de mitrailleurs.
  As jo bleatefoet yn 'e kjeld binne, jouwe de Russyske goaden jo fenomenale krêft en binne jo by steat ta grutte wûnders.
  De jonge en it famke begûnen mei masinegewearen te sjitten op de oprukkende Japanners. En se diene it ekstreem goed. Wat is gjin skot, dan in hit. Sa'n wûnder waard dien troch healneaken, bleate fuotten yn 'e kjeld. En it wie krekt te tankjen oan de kjeld en it feit dat bleate fuotten yn kontakt stiene mei snie dat de Russyske Demiurge Goaden harren te helpen.
  Oleg Rybachenko, dy't sjitte en de nazi's ôfmaaide, tjirp:
  - Trouwe Lada, help ús!
  Margarita, dit dappere, gouden hierige famke, dy't de nazi's útroeide, rôp ek:
  - Kweade fijannen sille wurde ferslein!
  De jonge Oleg smiet in granaat mei syn bleate foet, ferspriede de nazi's, sisde:
  - Gloarje oan it Heitelân - ús mem!
  Margarita lansearre ek in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - Fijannen sille om 'e bak hingje!
  De jonge en it famke fochten mei kolossale fûleindichheit. Se hiene safolle wil, krêft en karakter dat men allinne mar ferwûnderje koe.
  Oleg Rybachenko, fjoer, song:
  - Glory oan Svarog!
  Margarita, sjitten, útjûn:
  - En de Almachtige Famylje!
  De jonge krigers wiene geweldich en prachtich!
  Oleg, stjoerde kûgels út in masinegewear sûnder mis, joech út:
  - It Heitelân is efter ús, de Wite God is by my!
  Marguerite tjirre entûsjast:
  - Dat de fijân fan it heitelân yn swiere pine stjerre soe!
  En it famke liet har lange tonge sjen.
  Oleg, dy't de nazi's ferplettere, raasde:
  - Lit der hearlikheid wêze op ierde!
  Margarita wie it hjirmei iens:
  - Lit der hearlikheit wêze!
  En de nazi's delmoaid.
  Bern meie de Dútsers mei hûnderten en tûzenen del. Se klommen en letterlik smieten liken op alle oanridings.
  Oleg giechelde en merkte op, de nazi's útroege:
  - En de Swarte God helpt yn 'e striid!
  Margarita stimde entûsjast yn:
  - Foar ús en Chernobog!
  En mei in bleate foet, hoe't jo in granaat lansearje.
  Oleg Rybachenko song:
  - Tûzenen tûzenen...
  Margarita, ferpletterje de Fritz, tafoege:
  Regimint nei regimint...
  De terminatorjonge útroege, piepte er:
  - Wy sille de Japanners fan in masinegewear ferslaan!
  It Terminator-famke tafoege entûsjast:
  - Us helden binne moai!
  En wer fleant in granaat fan in bleate foet.
  Oleg Rybachenko squeaked:
  - It famke hat gelyk, de skientme fan 'e baas!
  En de jonge smyt ek mei de bleate foet in granaat.
  It bern moat sein wurde moai, en hiel spieren. En hoe't er fjochtet.
  Margarita ropt, de nazi's útroege:
  - Foar hillich Ruslân!
  En in granaat smiten mei in bleate foet fleagen.
  Oleg foeget ta:
  - Foar de Russyske goaden!
  En ek in granaat ôfstutsen troch de jonge syn bleate skonk fleagen. En ferstruit tsjinstanners.
  Margarita, dy't de nazi's útroeget, flústert:
  - Foar de gloarje fan it heitelân fan 'e goaden!
  En stekt syn tonge út!
  En op 'e nij, in granaat smiten troch de bleate foet fan it famke slacht de nazi's del. En de masinegewearen sjitte.
  Oleg, hakkende fijannen, tjirpt:
  - Helden fan it Heitelân sammelje alarm.
  En wer jout beurt.
  En de granaat smiten troch de jonge fljocht.
  Margarita ferplettert ek de fijân en sis:
  -Foar hillich Ruslân!
  En no fljocht in granaat út 'e goaiing fan 'e bleate foet fan it famke. Ferspraat de fijân yn alle rjochtingen.
  Oleg, sjitten, en hast elke kûgel fljocht nei it doel, sjongt:
  - Myn heitelân...
  En wer mei bleate foet in granaat tsjin de nazi's.
  Margarita, dy't de nazi's útroege, piepte:
  - Grutsk en leaf!
  En in granaat rint út 'e bleate foet fan it famke.
  Oleg Rybachenko, sjitten op 'e fijân, foeget ta:
  - Myn heitelân...
  It famke, fûleindich fjoerjend, foeget ta:
  - Do bist de kroan fan 'e geast!
  En wer fleant in deadlike granaat út 'e bleate foet fan it famke.
  Mount Big Saddle is letterlik besaaid mei de liken fan 'e nazi's. De nazi's dreaun har mei bloed.
  De jonge en it famke waarden doe ferljochte mei ûnbidige gloarje, mar de Grutte Sadelberch waard net fuortjûn.
  En no fjochtsje se as reuzen noch op it lân fan Sovjet-Ruslân ...
  Rolling komt tsunami weagen. Wat falt op 'e posysjes fan Russyske troepen. Mar se wjerspegelje dapper de oanfal fan 'e fijân. En lit har heldemoed sjen.
  Oleg sjit en tjirpt:
  Wy sille altyd trou wêze!
  En wer in granaat fljocht fan syn bleate foet. En smyt de nazi's.
  Margarita sjit ek. En hy docht it heul, heul passend, sizzende:
  - Ruslân sil net bûge!
  En ek in granaat lansearre mei in bleate foet treft de nazi's.
  Terminator bern stjoere en pedaal.
  . HAADSTIK #9
  Fjochtsjen op alle fronten siedt as it bruljen fan in fulkaan.
  En de besetene Führer is dúdlik ûntefreden oer it ferrin fan de oarloch.
  Hitler grommele fergriemd:
  - Safolle jierren beloofsto my de oerwinning! En hja is noch fuort en fuort! It wurdt echt griezelig!
  Mainstein antwurde mei fertrouwen:
  - Mar myn Führer... De Russen groeven hiel djip.
  De Führer raasde:
  Dus grave se op! Wy moatte it lijen fan it Dútske folk einigje en de oarloch einigje!
  Mainstein sei wolsprekend:
  - Russen binne net tsjin de wrâld... Der is wat te tinken!
  Hitler sei mei klam:
  - Der komt yn alle gefallen gjin frede! Allinnich oerwinning! Wy moatte foar iens en foar altyd in ein meitsje oan de bolsjewistyske besmetting!
  Mainstein wie it hjirmei iens:
  - Ja, it is nedich om myn Führer ôf te meitsjen! Wy besykje ús bêst om it bloed fan 'e Ariërs te behâlden. En wy geane meastentiids foar yn 'e waarmte, sadat de Arabieren en Negers foargean. Dit is ús credo!
  De Führer bestelde strikt:
  - Foarút lâns de rivier de Don ... En tagelyk soe it moai wêze om Tikhvin te nimmen en Leningrad yn in dûbele ring fan blokkade te smoaren!
  Mainstein knikte ynstimd.
  - Dat soe moai wêze myn Führer! Net ferkeard!
  Hitler, dy't syn tosken bleat, sisde:
  - Wy sille diagonaal slaan!
  Underwilens klonk de hoarn. Ta gelegenheid fan de fakânsje entertainment: gladiator gefjochten.
  De Führer gurgle:
  - Wy binne berne om in mearke wier te meitsjen! En moatte noch altyd ekonomysk wêze!
  Yndied kamen trije famkes mei swarte hûd, yn lendenkleed, mei bleate boarst en bleate fuotten, de arena yn. Bewapene mei trijetinten en dolken.
  Trije skientme mei wite, mar swarte hûd waarden tsjin har útbrocht. Yn dit gefal, Joadske.
  Ek hast neaken, allinnich yn in tinne slipje. Bewapene mei swurden en lytse skylden.
  Hitler wie tige dol op doe't famkes fjochtsje. Mar hy hâldt der net fan as blanke famkes stjerre. Dêrom waarden swarten, joaden, sigeuners yn 'e ring brocht - dejingen dy't it net spyt hawwe om los te litten. Soms fochten ek Russyske finzenen.
  Yn it algemien, de Fuhrer wat feroare syn hâlding foar de Slaven. Fair-haired en moaie Slavyske froulju begûn te trouwen de Dútsers. Boppedat, as de twadde, tredde en fjirde froulju.
  Polygamy waard legalisearre yn it Tredde Ryk. Boppedat wie der in skerp tekoart oan manlju. Derneist, troch it trouwen fan prachtige blonden fan oare folken, ferwachte de Fuhrer it oantal Volkdeutsche te ferheegjen. Yn it algemien binne der te min Dútsers om de wrâld te regearjen. Dat wy moasten elkenien nimme.
  In protte Poalen krigen Dútsk boargerskip. Slaven mei Aryske eigenskippen waarden ek opnommen as Dútsers.
  Keunstmjittige ynseminaasje waard aktyf brûkt troch de meast genetysk bejeftige mantsjes. En it waard dien hiel aktyf.
  Hitler sels tocht oer frede yn it easten. Mar hy wie koppich. Boppedat sille de Feriene Steaten en Brittanje meikoarten in atoombom hawwe en it is net sa maklik om har tsjin te kearen.
  Bleatfuotten en slanke famkes: swarten en blanken wrakselen. De striid is begûn.
  De Führer frege Speer:
  - Sis my, minister, wêrom binne der genôch slaven, mar gjin oerwinning?
  De haadwapensmid antwurde earlik:
  - Om't de kwalifikaasje fan 'e arbeidskrêft leech is. Afrikanen binne hurdwurkjend, hoewol ûnder dwang, mar min oplaat. Dêrom is net alles sa ienfâldich mei technology.
  Hitler bestelde:
  - Slaven moatte wurde oplaat! En sparje se net swipen en kachels. Yn it algemien is it heech tiid om in ein te meitsjen oan de Russen. Wat wurket dêr net foar dy?
  Speer sei sprekkend:
  - Nij hege druk kanon, jout ús oerweldigjende superioriteit op it slachfjild. Yn dit ferbân binne wy sterker as ea. Plus in nije generaasje piramidale tanks. Technyk ferbetteret myn hear. En de oerwinning is tichtby!
  De Führer merkte soer op:
  - God ferjit ... Mar dit is net it earste jier dat jo my fertelle!
  Speer merkte op:
  - De Russen skrabje de lêste reserves op. Se hawwe hast gjin manlju mear. Wy hawwe Afrika en de Arabieren, en fansels Europa. Wy sille se úthongere. Se hawwe triviaal net genôch befolking tsjin ús. Dat oerwinning is ûnûntkomber en de tiid is oan ús kant!
  Mainstein seach fit om ta te foegjen:
  - Turkije fersterket ek militêre operaasjes, nei't wy in protte wapens fan ús krigen hawwe op kredyt!
  De Führer bleau stil en seach nei it fjildslach. De Joaden fochten mear harmonieus. Ien swarte frou is al fermoarde. De twadde krige ferskate ferwûnings en stie op it punt om te fallen. Uh, it soe better wêze om liuwen op har los te litten, of krokodillen.
  Hitler sei nochal hurd:
  - De Turken binne net aktyf genôch. It is in feit. Se sille stimulearre wurde moatte. En yn 't algemien, wêrom binne d'r gjin strategyske trochbraken?
  Mainstein fersekere de Führer:
  - Dit jier sil de Kaukasus ús grutte wêze. En mei him sil de oarloch oars gean. En Stalingrad sil troch ús ynnommen wurde. Ik bin der wis fan. Wy hawwe heul krêftige gaskanonnen makke dy't de útkomst fan 'e slach sille beslute.
  De Führer raasde:
  - It sil net wurkje - antwurdzje mei de holle!
  Underwilens falle de krigers de nazi's oan, hannelje mei kolossale wanhoop.
  It bataljon fan famkes focht fol fertrouwen tsjin de nazi's. De famkes fochten alle oanfallen ôf, skeaten, smieten mei de bleate fuotten mei granaten en songen:
  Mei it hillige lân ferhearlike wurde,
  Myn leave leave planeet...
  De minsken fan Ruslân binne in freonlike famylje,
  En fertrape it Heitelân net mei learzens!
  
  Lit de wize Nikolaas yn Ruslân,
  Hy sil syn lân ferheegje nei de heule stjerren ...
  Hy is ortodoks, soeverein fan 'e wrâld,
  En winne is it keninklike elemint!
  
  Ruslân is it memmelân fan 'e goaden,
  It hat de bêste soldaten yn it hielal ...
  En de froulju sille koekje taarten,
  Mei syn krêft yn fjildslaggen net feroare!
  
  Mei ús Russen it glorieuze paad ferhearlikje,
  Wat de wei wiist sûnder rânen ...
  Nimmen kin ús fan it paad ôfdraaie,
  Wy sille gjin earbetoan jaan oan 'e ûnleauwigen!
  
  De grutheid fan Ruslân is grut,
  Se is prachtich en ferskriklik foar fijannen ...
  Der is in Russyske manier en in sterke oar,
  It is gewoan gefaarlik om te pleitsjen mei it Heitelân!
  
  Mei Ruslân, it goed witte, bloeie,
  Berikke iets dat jo net mjitte kinne ...
  Eksamen, oerjaan, allinich foar fiif,
  Sûnt jo leauwe Rod sûnder in grins!
  
  Lit ús it keninklik leauwe drage,
  Oan 'e fierste oanpak fan Ruslân ...
  Wy famkes binne net mear as tweintich,
  Mar wy leauwe dat alle fjochters moaier binne!
  
  Nee, de Russyske rêch sil net bûge,
  It blêd fan 'e fijannen fan' e soldaten sil net oerwinne ...
  Satan sil Ruslân net regearje,
  En it lichem yn 'e striid wurdt allinich jonger!
  Berlyn is maklik fjochters leauwe wy sille nimme
  Mei in dream dy't fleugele is ...
  Wy sille alle tsjinstanners tagelyk ferpletterje,
  En leau my, ferjilding wachtet ferskate khans!
  
  En Jezus, en God de Hillige Svarog,
  Ruslân is tige dierber foar de ridders ...
  Achter ús is de aardichste Wite God,
  Yn 'e namme fan ús mem Ruslân!
  De famkes songen en smieten granaten nei de nazi's.
  Victoria smiet in sitroen mei har bleate foet en song:
  - Yn Ruslân binne famkes fjochters!
  Hjir lansearre Veronica in deadlik kado mei har bleate lid en joech út:
  - En wy binne superklasse krigers!
  En joech in burst út in masinegewear. Se maaide in pear rigen fan 'e nazi's del.
  Juliana, in moai famke, joech ek in beurt. Hja snijde de nazi's ôf ... En hja song de tosken út:
  - De planeet sil de grutheid fan Russen kenne!
  En fonkelje mei skerpe tosken!
  Moaie en fjoerige Anna lansearre ek in granaat. Se ferspriede de nazi's en piepte:
  - Foar in nije wrâld! Do bist no myn idol!
  En hoe flikkeret de bleate foet!
  En de prachtige Angelina sil ek in granaat nimme en lansearje. En ferspriede alle tsjinstanners.
  Dit stridersfamke is heul sûn. En gewoan in echte goadinne. Se hat sa'n enerzjy.
  En de strider raasde:
  - Gloarje oan it heitelân, en oan ús!
  Victoria naam it en sisde, en skeat fuort:
  - Mei ús heitelân op it hichtepunt fan sukses wêze!
  En in bleate foet smyt in granaat. Wat fljocht en ferneatiget elkenien.
  Veronica sjit ek, en fermoarde in generaal út 'e foarname nazi's tige suksesfol.
  En in granaat smiten mei in bleate foet fleagen. Fascisten falle.
  It famke ropt:
  - Allinne de deaden twivelje oan 'e grutheid fan Ruslân!
  En lit peareltosken sjen!
  Juliana befêstiget maklik:
  Wy binne de sterkste fan allegear! Wiene juster, wy binne hjoed!
  Roodharige Anna foeget entûsjast ta:
  - En wy sille moarn!
  In granaat smiten mei in bleate foet tear tsjinstanners útinoar.
  Angelina lansearre in hiele doaze mei skelpen mei har bleate fuotten en joech út:
  - De takomst is fan ús!
  De Russyske, mear krekter, it Sovjet leger bestoarme Krasnodar.
  In jonge en in famke rûnen foar: Oleg en Margarita.
  Bern útroege de nazi's en gongen op nei it eardere keizerlike paleis dat eartiids oan Romanov hearde. Mainstein, Hitler syn meast ferneamde fjildmaarskalk, kundige plechtich oan dat er de haadstêd net ferlitte soe, en dêr foar altyd bliuwe soe.
  Oleg skeat in burst op 'e Dútsers en smiet in granaat mei syn bleate foet, squeaking foar himsels:
  - Ruslân sil nea oerjaan!
  Margarita lansearde ek in citroen mei har bleate lytse skonk en krokte, har tosken bleat:
  - Winne of stjerre!
  En in bataljon fan famkes om troch te brekken nei it paleis, dêr't fjildmaarskalk Mainstein taflecht naam. Alle famkes wiene yn unifoarm, der wiene allinnich panty's oer. En sokke hast neakene minsken fjochtsje as heldinnen.
  Victoria smyt in granaat mei har bleate foet en piept:
  - Nikolay, do bist in mikado!
  Veronica lansearre ek in kado fan 'e dea mei har bleate limb en tjirpelde, har tosken bleat:
  Us kening is de bêste!
  En hoe glinstert it as pearels! En sa'n prachtich famke.
  Juliana tjirpt ek fan wille, en lanseart in granaat mei har bleate foet:
  - Ik bin in psychology winner!
  En hja liet har tonge sjen.
  Ferneatiget de nazi's.
  Anna sjit ek, dizze readhierige duvel. En it docht it sa goed. Meait de nazi's del.
  En raasde op 'e top fan syn longen:
  - Gloarje oan myn hillige lân!
  En bleat syn tosken!
  Angelina is ek in heroyske frou, en se sil lansearje in hiele doaze fan eksplosiven.
  En de nazi's fleagen alle kanten út.
  De famkes geane yn it offensyf, ferpletterjende tsjinstanners. Taastber súkses berikke. Se fiele in formidabele genede, en ûnfoldwaande druk, en it ûntbrekken fan swakkens. En bleate boarsten binne de bêste garânsje foar ûnoerwinlikens en ûnsinkberens.
  Victoria, de nazi's ôfsnien, tjirpt:
  - Hannen fan iik, kop fan lead!
  En smyt in granaat mei de bleate foet. Ferspraat de nazi's.
  Valentina fjoer ek.
  Ferplettert de Dútsers. En brekt se yn stikken.
  Tichter en tichter by it paleis. En in bleate foet smyt in granaat.
  De bange nazi's jouwe har oer. Útinoar brekke.
  Terminator Girl seit:
  - Wês mei ús!
  Juliana is in prachtich terminator famke dat harsels sjit en de fascistyske militaristen ferneatiget. Se bleate har tosken.
  It famke rôp:
  - Wy binne de helden fan it grutste Ruslân!
  It famke smiet mei de bleate foet in granaat. Ferspraat de fijân.
  Juliana naam it en song wer:
  - Learde Suvorov foarút te sjen! En as jo opstean, stean dan nei jo dea!
  En hja gnyske.
  Fiery Anna song en blafte ek:
  - Foar nije grinzen!
  En tafoege mei in glimke:
  - En wy binne altyd foarop!
  Angelina, it heroyske famke, blaste ek op 'e fijân. Ferspraat de keizerlike-nazi-wachters en piepte:
  - Foar de prestaasjes fan it tiidrek!
  En wer fleane de mei bleate fuotten smiten granaten.
  Famkes druk op de fijân. Se ûnthâlde de heroyske ferdigening fan Voronezh en Stalingrad, dy't ieuwenlang net fergetten wurde sil.
  Eh, no, hoe koe sa'n leger ferlieze yn 'e echte skiednis, en sels oan' e nazi's?
  Dat is spitich.
  Victoria smyt in granaat mei har bleate foet en fluit:
  - Foar de Russyske grins!
  Veronica lansearre ek wat deadliks mei har bleate foet en wanhopich piepte, har tosken bleat:
  - Foar nije prestaasjes!
  En hja joech in beurt oan de nazi's.
  En hjir Yuliana, te, hoe't se sil nimme en slaan. En doe naam se it mei har bleate foet en lansearre in granaat.
  En doe song se:
  - Wy sille net beswykje foar fijannige diktatuer!
  En bleate har gesicht!
  Moai hiel jong famke mei it figuer fan in atleet. En hiel dapper.
  En Anna is as in fûst op 'e nazi's. Hy ferpletteret se, en smyt in granaat tige behendich mei syn bleate foet.
  En ferspraat fijannen, as fleagen de flessen fan 'e bal.
  Meisje raast:
  - Sûkelade, it is ús manier!
  Anna hâldt echt fan sûkelade. En ûnder de kening steane de merken fol mei guod. Wat kin sein wurde oer tsaar Nikolaas? God ferbea dat de kening-ferliezer foar ús eagen yn in grutte feroarje soe. En dêrfoar hoecht allinnich dat de famkes op de fronten fjochtsje.
  En in pear bern-helden dy't net tastean de nazi's te nimmen besit fan 'e berch, Vysokosnaya en de Big Saddle. Doe't it lot fan Vysokosnaya waard besletten.
  Sa waard it Russyske Sovjet-ryk ferpletterd.
  Angelina lansearre ek in barrel fan moard en stoarte de bûtenmuorre fan it keizerlike paleis yn mei masinegewearen.
  No rinne de famkes al troch de keamers. It beslissende kearpunt yn de oarloch stiet op it punt.
  Victoria seit entûsjast:
  - Ik leau, it gelok wachtet my!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat.
  Veronica, liedend in deadlik fjoer. Tsjinstanners borduerje, tweets:
  - Ik bin grif gelok!
  En wer in granaat lansearre mei in bleate foet fleane.
  En dan is d'r Yuliana, as in pear ferbûne bommen dy't fan har bleate fuotten ôfstutsen wurde. En ferneatigje de tsjinstanners.
  Dan barste yn laitsjen:
  - Ik bin in komeetfamke.
  En wer smyt er de fûle tongen fan 'e dea út.
  En dan haast Anna, dit terminatorfamke, al. Hoe't se elkenien naam en smarre. Gewoan geweldich.
  In strider dy't in wiere demiurge fan 'e striid is.
  En ropt tsjin himsels:
  - Us bemanning, dêr is de heechste moed!
  En doe ferskynde Angelina. Sa cool en edgy. Hy ynfektearret elkenien mei syn frantic enerzjy. Yn steat om praktysk elke fijân te ferslaan.
  En de strider bleat har pearlyske tosken. En se binne grutter as in hynder. Hjir is it famke.
  Angelina glimket en brulde:
  - Foar aubergines mei swarte kaviaar!
  En de famkes rôpen op 'e top fan har longen yn koar:
  - Appelbeammen sille op Mars bloeie!
  Yn july 1947 begûnen de gefjochten op it Sowjet-Dútske front wer. De Dútsers rûnen lâns de Don op. Tagelyk besochten se noch Voronezh te nimmen.
  De fjouwer famkes fochten moedich en lieten heroïsme sjen.
  Se skeaten rjochtút.
  Hjir Natasha smiet in granaat mei har bleate foet, ferspriede de nazi's. En grommele:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  In moai, hiel bochtich fjouwertal famkes. Se namen har beha's út en lieten har boarsten bleatstelle. En de tepels binne sa aardbei, appetitearjend.
  Liedt in hiel goed rjochte fjoer en Zoya. Hy maait de nazi's del, en piept fan wille:
  - Ik bin de wrâldkampioen!
  En smyt ek in granaat as in bleate foet. De nazi's ferspriede yn ferskate rjochtingen, lykas weagen fan in meteorytfal.
  Ja, Zoya hâldt fan deadzje!
  En dan stiet Augustinus yn 'e brân. It sjit ek hiel sekuer. De Fritz ferneatiget.
  En wer fleant in granaat fan har bleate foet. Brekt de nazi's yn stikken.
  Svetlana spikert ek de Fritz. En hy sjongt:
  - Ik bin in waarm famke! Ik sil elkenien yn in lap ferpletterje!
  En har bleate teannen smyt ferneatiging.
  Famkes fansels sels tige! Moai, bloeiend, fet.
  En de Dútsers fertrage de opmars. Hoewol't de artillery aktyf wurket. Wat geweldich is! Krekt de meast aerobatics fan in grutmaster.
  Natasha sjit... En in toaniel fan marteling flitst foar har eagen.
  De Dútsers fongen in Komsomol famke. Strip har neaken. En hja sette it yn in ketel mei wetter. Se stieken der in fjoer ûnder oan. Begûn te koken libben. It famke raasde fan ûndraaglike pine. De nazi's lieten har út 'e ketel springe.
  Doe koele se it wetter ôf, en wer smieten se it en begûnen it te ferwaarmjen. Sa koken se it famke ferskate kearen.
  Hjir binne de meunsters ... Doe hongen se it famke oan it rek en ferbaarnen har mei in read-glêzen roede. Martele beauties dea.
  No, hoe net wraak te nimmen.
  Natasha smyt in granaat mei har bleate foet, ferspraat de Fritz en glimket nei harsels.
  Dit is sa'n grutte skientme.
  It famke seit:
  - It sil cool wêze!
  Zoya joech ek in beurt. De faksisten fermoarde. Se snijde de nazi's en har hierlingen ôf.
  Doe smiet se wer mei har bleate foet in granaat en tjirre:
  - Prachtich fjouwer en de keeper!
  Doe gie de striid troch, mei druk en bylden.
  Redhead Augustine lansearre in granaat mei har bleate foet. De nazi's ferspriede, in protte minsken mei in granaat trochweekt. En al dy Fritz.
  Doe raasde se:
  - Ik bin de belichaming fan it heitelân!
  En it famke presintearre harsels as ferkrêfte. Wat moai en cool! En se smyt de nazi's foar harsels. It famke is gewoan superman. De coolste fan alle en konstant opladen om te winnen.
  Svetlana is ek in sjarmante famke. Se joech in goed rjochte beurt, en maaide de nazi's del. En dan hoe't er mei de bleate teannen in granaat smyt. Hoe te brekken de Fritz.
  En sa'n blonde sil regelje. Alles maai mei ien skot. En hy tjirpt, syn tosken bleat:
  - Der sil ivich ljocht en moarn wêze!
  Famkes hjir en sa'n passaazje. Opmerklike krigers - aerobatics.
  Natasha fluite. Se smiet in granaat mei har bleate foet en sisde:
  - Ik bin in geweldich famke!
  Hoewol dit in ûnbeskieden útspraak is, is it foar in part wier. Dizze krigers binne cute.
  En ek hiel moai. Mei fonkeljende eagen en pearlyske tosken.
  En hja fjochtsje hearlik, smyt smashing foarwerpen mei harren bleate fuotten.
  Mar it ferslaan fan 'e nazi's is ekstreem lestich. It is as in muorre slaan.
  Zoya naam it en skeat in line op 'e nazi's. En hja maaide se del, as hie in gigantysk hynder in hoeef west, en sloech it gers út.
  Doe smiet it famke mei de bleate foet in granaat en koarde:
  - Ik bin sa'n dream fan miljoenen!
  En hja liet har tonge sjen. Dit is in famke - in echte terminator. Elkenien wurdt befoardere en yn stikken skuord. En seagen sûnder twifel op hege snelheid.
  Zoya naam it en song:
  De soldaat is altyd sûn
  De soldaat is klear foar alles!
  Augustinus smiet ek in granaat mei har bleate foet. Se smiet de fascisten en joech mei aplomb út:
  - En stof as fan tapiten, wy slaan út 'e wei!
  Svetlana, shooting, tafoege:
  - Feroarje gjin skonken! Us gesichten skine! Glanzende laarzen!
  Krigers as wy sjogge yn folsleine jurk. En famkes hawwe gjin skuon nedich. Se binne by steat om te wiskjen elkenien yn stof of poeder, sa'n grize kleur.
  Natasha, skeat op 'e nazi's, tocht. Ja, wêrom is it ûnmooglik om te slagjen sûnder bedrog? Hjir naam Stalin bygelyks en grypte de macht troch bedrog. Hy beloofde Zinovjev en Kamenev bergen fan goud, mar hy skeat se sels.
  Is it logysk om dat te dwaan? Krekter, it is gewoan logysk - jo kinne net ferrifelje, jo kinne net libje!
  Natasha smiet in granaat mei har bleate foet en koarde:
  - Ik bin in grutte stjer!
  Zoya skeat ek. Ik krige it en tjirp:
  - En ik bin ek geweldich!
  En in granaat smiten mei bleate teannen fleagen. En hoe't de faksisten it krije. Troch de grutste tonsils.
  En Augustinus sjit. En it slacht echt goed. En hja fersloech de Fritz, as mei in slach fan in hammer.
  En de bleate foet smyt ek in granaat hiel ferneamd.
  Augustinus kipte:
  - Wês net ferneamd as it stil is!
  En joech wer in goed rjochte beurt.
  Svetlana sloech wer. De faksisten fermoarde. En mompele:
  - Ik bin in super famke!
  En glinsterje mei eagen en piip mei in stim!
  Ja, dit binne sokke famkes dat jo mei har gjin finger yn 'e mûle moatte stekke - se sille bite!
  Natasha, sjittend, sei:
  - Hja bigounen to praten, alles oer langstme.
  Zoya, dy't in granaat smiet mei har bleate foet, tafoege:
  - Wy besletten in bytsje te wachtsjen wylst wy bloed sûgje ...
  Augustinus smiet in granaat en tjirp:
  - Lekker foar de tredde!
  Svetlana lansearre it kado fan 'e dea mei har bleate teannen en raasde:
  - Och, ik bin cool!
  Yn july hawwe de Dútsers Voronezh hast beset en stoppe. Der wie in tydlike rêst.
  . HAADSTIK #10
  Mar it Reade Leger besiket tsjinoanfal.
  Oleg Rybachenko, dy't noch altyd liket op in jonge fan sa'n tolve, en in famke dat ek deselde leeftyd liket as Margarita, rinne de Russyske Sowjet-troepen foar.
  Se sjitte harsels. Efter de skouders sitte sekken mei granaten.
  Oleg skeat op de Dútsers. Moai in bosk.
  Hy smiet in granaat mei de bleate foet en piepte:
  - Ik bin in terminator, op dyn knibbels.
  Margarita smiet ek in granaat mei har bleate foet en tafoege:
  - Fijannen fan Ruslân sil ik fan 'e ierde feie!
  De jonge en it famke haasten allegear nei harsels en fersnippere tsjinstanners. Se binne fonkeljend en de coolste yn 'e wrâld.
  Oleg, de ivige jonge, sjit op de Dútsers en sjongt:
  - Ik feie dy fuort as paardenblommen! Wy binne terminators gjin jonges!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat.
  Margarita spikert ek en seit:
  - Wy binne koele kampioenen! Ruslân is efter ús!
  De jonge en it famke geane allegear en geane foarút. Se hawwe safolle opwining en fjoer. En de Dútsers skilderje letterlik ûnder de hoeven.
  Mear krekter bleat, bernefuotten.
  Oleg sjit en deadet de fijân mei elke kûgel.
  Ja, de jonge, liket it, is net sa maklik te stopjen. Hy is in echte en echte terminator.
  Margarita smyt wer in granaat mei har bleate foet en piept:
  - Ik bin geweldich! Ik sil in ynternasjonaal kampioen wurde!
  En laitsje by himsels...
  Underwilens fjochtsje de famkes. Der binne mear frouljusdivyzjes.
  Hjir komt it hiele bataljon. Barefoot famkes yn badpakken. Sa'n skimpy badpak yn bikini-styl. En neakene, rûne hakken fan beauties flitse. Prachtige krigers.
  En se sjitte ek op de Dútsers. Mar de krigers geane yn hân-oan-hân striid mei de Dútsers. Hoe't se terske wurde.
  En hoe stekke se harsels mei bajonetten! Hjir binne de famkes!
  Gewoan geweldich.
  De famkes slaan de Dútsers mei de bleate skonken en gnize fleisetlik. Hjir binne de krigers. Famkes fan 'e sterkste ôfstimming. Dit is hoe't de soldaten fan 'e Kaiser harsels dorsken.
  En se sloegen harsels. En se komme ...
  Der binne sokke super-klasse krigers. En allegear bleate fuotten en hast neaken. En se springe foar harsels. En se sloegen harsels mei bleate hakken. Hjir binne de famkes - alle famkes famkes.
  Victoria fjochtet foarút. Se liket noch wol in famke en is tige slim. Hy stekt himsels de Dútsers en sjongt:
  - God bewarje de kening! En skuor alle skuorre!
  Ja, de famkes hjir binne top.
  En de skientme Veronica is sichtber. Ek de blonde fjochtsje.
  En de prachtige Yulfi is in famke dy't in generaal waard nei it begraven fan har man. Yulfi sjocht der geweldich út. Se hâldt in protte fan manlju en komt sûnder foaroardielen mei har yn kontakt.
  Yn feite, seks ferlingt it libben en is tige foardielich foar froulju. Hy ferjonget se.
  Anna fjochtet ek, en mei har reade, weelderige hier.
  En ek de hearlike Angelina - de strider is gewoan super.
  Dat is de hiele keninklike, of leaver stalinistyske garde. In folsleine set fan beauties. Se binne sa prachtich en sexy.
  En se smyt de Dútsers. Meitsje se yn poeder. Grind de bonken en skuorre it fleis.
  En de Dútsers flechtsje foar harren oanslach. Se lije nederlaach nei nederlaach - hoewol op lokale skaal.
  En sa yn it algemien, wylst se it inisjatyf hawwe.
  De Dútsers reitsje de Don lâns nei it suden op.
  Gerda en Charlotte fjochtsje yn de lêste twamanstank yn de foarm fan in piramide.
  En se fjochtsje aardich goed. De Dútske masine is foarsjoen fan in hege druk gun. It kaliber is mar 75 mm, mar dit is genôch troch de hege mûzelsnelheid fan it projektyl. En as gefolch in grutte munysjelading. De famkes yn de tank leine. De masine is tige manoeuvreerber mei in gasturbinemotor.
  Gerda skeat op de Sovjet-tank en song:
  - Ik bin sa'n wylde wolf, ik ha noait yn it bûtenlân west!
  En hy laket, kloppet mei de bleate foet op 'e joystick.
  De readhierige Charlotte is ek net minder.
  Ek in super famke.
  Hy sjit himsels en drukt mei de bleate teannen op de joystickknoppen.
  Prachtige strider.
  De reade, ûnder it fjoerjen, frege Gerda:
  - Wat tinke jo, sil it kristendom einlings ferbean wurde?
  De blonde terminator sei mei klam:
  - Ik tink dat it sil!
  En bleate har gesicht!
  Warriors, yn 't algemien, binne geweldich yn sjitten. Hjir sloech Gerda mei de bleate teannen. En tjirp:
  - Wy Ariërs moatte net leauwe yn 'e Joadske Bibel dy't pasifisme preekt.
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - Jawis, it paste net! Wy binne de bêste fan 'e wrâld!
  De reade holle stjoerde wer in deadlik projektyl mei har bleate teannen. Ferûngelokke in Sovjet auto.
  De gefjochten binne ekstreem brutaal. Tagelyk, Sovjet famkes binne de bêste.
  Hjir waard Natasha twongen om te ûnderbrekken. De faksisten binne wer yn beweging. Mear krekter, swarten en Arabieren. De nazi's rekrutearje soldaten yn Afrika en Aazje en smyt se yn Sovjet-posysjes. Elkenien besiket de sifers te ferpletterjen.
  Natashka smyt behendich in granaat mei har bleate foet en seit:
  - De grutheid fan Stalin sil ieuwenlang wêze!
  Zoya jout de wachtrige. Ek smyt er mei bleate foet nei tsjinstanners. Slat de nazi's út en seit:
  - Fear is ûnbekend foar prachtige krigers!
  De readhierige Augustinus sjit ek. En hiel geskikt. En wylst se sizze:
  - Ja, yn ús Heitelân en it hert libbet!
  En hy smyt ek mei de bleate foet in granaat.
  Svetlana, fjoer, fertelt de beauties:
  - Wy sille de ferdomde nazi's rekkenje!
  En út it fleant, in granaat lansearre mei bleate teannen. Yn 't algemien binne de famkes hjir fan' e heechste poshiba.
  Natasha, fjoer, tjirp:
  - Lit dizze oarloch de lêste wêze!
  Zoya tafoege entûsjast:
  - De satan sil net regearje.
  Yn july kamen de Dútsers de Don lâns op en kamen de bocht al oan. De fjildslaggen wiene hjir yn folle gong. En jo sille de opfallende krêft net ynsette sa't it moat. Voronezh waard in sydpunt foar de oarloch. Echt, wêr binne jo soargen oer?
  Shelling begûn, en begûn te fallen yn sliep mei sân en fragminten. De stoarmtroepen fleagen. Der wiene in protte fan har, en se wiene allegear ferfelend as miggen.
  It famke sei:
  - Reptilen krûpe as ferfelende miggen.
  En se smiet mei har bleate foet in granaat, en sloech dêrmei in Dútsk strieljageroanfalsfleantúch del.
  Dêrnei die Zoya itselde. Se smiet ek mei har bleate foet in granaat en sloech de faksist del.
  Tweeted:
  - Ik bin in bleatefoet dream, en gewoan in grutte skientme!
  En wer joech de strider in beurt.
  Roodharige Augustinus kaam ek sûnder problemen binnen. Se ramde in auto mei de bleate foet mei in granaat. Se sloech it yn stikken. Dy't ferspraat oer it hiele gebiet en de ruïnes fan Voronezh.
  En dan noch hurder...
  En Svetlana sil nimme it, en smyt in granaat mei har bleate teannen. En hy sil alle tsjinstanners sûnder problemen ferneatigje. Sa wurdt it, as yn in kiste - stom en sûnder ûnnedich antymoan.
  De Dútsers ferlearen tefolle yn de fjildslaggen om Voronezh en namen wer in skoft.
  In bytsje spile. Ik seach in inkeld Dútsk oanfalsfleantúch. En hja naem it en smiet in granaat op him mei de bleate foet. It smashing foarwerp fleach yn in hege bôge. Hy kaam krekt yn de Dútske auto telâne, dy yn stikken te splitsen. Doe sei de blonde terminator:
  - Ik bin dyn marionet net!
  Dêrnei kearden de krigers unanym op 'e mage. Flitsen bleate hakken.
  July komt der oan, fjochtsjen en skûljen. Se oerstutsen de posysjes fan Russyske troepen mei skulpen. En se sjitte mei krêftige wapens. De nazi's geane foarút yn it gebiet fan 'e bocht fan' e Don.
  Dêr binne krigers en helden. De Fritz fjochtsje ek op diskoteken. Benammen moaie famkes: Gertrude en Eva. Se fleane in skiiffleantúch en ferpletterje de Russen yn 'e loft.
  Natasha skeat de loft yn. Se skeat in Dútsk ûnbemanne, radio-oanstjoerde apparaat "Rama" -7 del. En hja sei:
  - De minsken sille bliid wêze.
  Zoya smiet mei har bleate foet in granaat nei it Dútske oanfalsfleantúch, dat as in fleisetende piranha út fleach en tjirre:
  - Lok foar altyd!
  Augustinus lansearre ek in kado fan 'e dea mei har bleate foet en sisde:
  - De Sovjet-regearing...
  Svetlana smiet ek in flammend foarwerp, sloech de fascist del en gromde:
  - Macht is geweldich!
  Mar doe gongen de Dútsers fuort... En de famkes kamen wat rêstiger.
  Natasha sei mei in tryste glimlach:
  - No, hoe lang kin dizze oarloch duorje!
  Zoya merkte entûsjast op:
  - Wy binne troch de jierren sterker wurden, mar wy binne hielendal net âlder!
  De readhierige Augustinus giechele, en ferplettere de ferfelende fly mei har bleate fingers:
  - Fansels net! Wês net âld! Ik bin noch altyd sa waarm as altyd!
  Svetlana giechelde en sei:
  - In oarloch yn it algemien ferjongt famkes. Lieders komme en gean, mar famkes bliuwe jong!
  Natasha antwurde mei in brede glimke:
  - Wy binne ferjonge - Russyske goaden!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Ja, ús goaden, Slavyske goaden!
  De fûle Augustinus song:
  - Wy wenje op ús heitelân! Lada's bern binne prachtige bern! En jierren op in wjukken hynder, Ruslân yn 'e fiere milennia!
  Svetlana giechelde en antwurde:
  - Ut 'e himel sil de klok slaan - de rein sil streame! Ik rin nei myn bernetiid - de simmerrein folget my!
  En Natasha pakte mei entûsjasme op:
  - Achter my!
  En de krigers klapten yn 'e bleate, beitele fuotten. Se binne echt by steat fan sokke wûnders. Gjin inkelde side is yn myn libben omdraaid.
  Hjir groeit in hiele generaasje krigers op. Al fjochtsjen yn 'e rigen fan it Reade Leger, dyjingen dy't waarden berne hast nei it begjin fan de oarloch.
  Hjir, bygelyks, Andreika. Barefoot jonge yn koarte broek. Trettjin jier yn totaal, mar hoe fjochtsje er? Ja, op ien of oare manier in ûngelokkige jonge, dy't de wrâld net koe.
  Natasha winkt nei Andreika. Se streake it blonde hier fan de pionier. Sjoch hoe brún hy is, lykas sûkelade. It famke joech de jonge snoep. Hy mompele somber:
  - Swiet is min...
  Mar hy iet it iten dochs. Ja, in soarte fan jonge. Natasha naam en helle har hân út. Se kitelde de ferhurde, stoffige foet fan de pionier. As antwurd begon hy de bleate sole fan Natashka te kieteljen. It is moai om oanrekke te wurden troch de hannen fan in jonge.
  Natasha merkte op:
  - Jo groeie Andrey! As jo noch in pear jier libje, sil ik it jo leare.
  De jonge wie ferrast
  -Wat?
  Natasha giechelde.
  - Hoe leafde te meitsjen!
  Andrey snoof ferachtlik:
  - Ik haw it al sjoen!
  Natasha skodde har holle.
  - Watsto seagen wie bisteparing. En ik sil dy moai en hiel noflik leare!
  Op 1 augustus 1947 waarden de famkes fûn yn de grêften. Se fochten de Fritz. In protte tiid is ferrûn sûnt it begjin fan 'e Grutte Heitelânske Kriich. Hjir is it evenemint.
  Natasha sjit op 'e nazi's en smyt in granaat mei har bleate, beitele foet, sizzende:
  - Foar de grutheid fan it kommunistyske lân!
  Doe bleat se har tosken.
  De famkes fjochtsje hjir, tradisjoneel hast neaken. Klaaid allinnich yn reade, strakke slipjes, se fjochtsje en besmetten de rest fan 'e fjochters mei in razende.
  En se sjitte. En se sjitte hiel goed. Lykas snipers en krigers fan it heechste romtenivo.
  Zoya sjit ek. Hy maait de nazi's del en tjirpt:
  - Och, myn heitelân en grutte famylje!
  En hy smyt in granaat mei de bleate foet. In prachtich famke yn 't algemien.
  En har hier is de kleur fan blêdgoud.
  Zoya waard op ien kear martele troch de nazi's. Earst namen se my nei in húske en droegen my oan myn koarte broek út. Se begûnen te fielen, klimme mei de hannen yn gefoelige plakken. Doe sloegen se my mei rubberslangen. Se sloegen my op it boarst, en oan 'e kanten en op 'e dijen. Folgjende wie de meast fernederjende - ferkrêfte mei in rubberen truncheon. Mar it gefoel is sa akuut. Tagelyk, tegearre mei de pine, Zoya belibbe in orgasme en klear. De nazi's laken.
  Doe ferkrêften se de mei de hân skreaune skientme op 'e nij mei in klub, en doe gongen se der sels oan ... Fiifentweintich jonge, hongerige soldaten rûnen oer it famke hinne. Lit net langer in faam, mar dochs in man. Dit is sawol wille as pine. Sokke intense sensaasjes. Benammen as ferkrêfte yn it fyfde punt.
  Mar se waarden teminsten net slein. It kin sjoen wurde dat de nazi's it graach op ferskate punten hawwe. Se hawwe har net ophongen. Oant Zoe úteinlik rûn fuort. Dêrfoar waard se trouwens op bleate fuotten en hast neaken yn de kjeld dreaun. Mar op dit stuit hie Zoya al slagge om te wennen oan de kjeld. En se naaide fuort yn krekt har slipje. En dat se in strider is fan 'e heechste reade aerobatics.
  Aurora fjochtet ek heroysk. Maait de nazi's del en sjongt:
  - Memmelân, partij, Komsomol! Der sil in sterke nederlaach wêze foar Hitler.
  En ek hoe't er mei de bleate foet in granaat smyt.
  Alles oer de famkes is koel en Cheeky.
  En Svetlana sil ek nimme en slaan. En maai de Fritz del. En mei bleate teannen sil er in granaat plante.
  En roppe tagelyk:
  - Foar de saak fan 'e striid fan it kommunisme!
  Natasha sjit ek, slacht de nazi's út en sis:
  - Yn namme fan it Heitelân, de hillige!
  En in granaat smiten mei bleate teannen ferspraat de nazi's. En de famkes wurde hieltyd fleuriger en sjonge alles foar harsels mei wylde wille.
  Zoya sjit ek mei de krektens fan Robin Hood. Hy liedt in fjoer nei himsels en sjongt:
  - Ik hâld fan Ruslân! Krêftich lân! Wêrom waard Hitler net ferneatige? Ik begryp it net!
  En ek hy, mei syn bleate teannen, sil it nimme en in granaat smite. En kayuk nei de faksisten.
  Aurora neukte de Fritz. Se smiet in sitroen mei har bleate foet en piepte:
  - Mar Pasaran! Skerpe klap!
  En Svetlana sil de beurt jaan. Hoe de nazi's te feie. Hoe se allegear te weakjen en te piipjen:
  - Gloarje oan 'e Almachtige Rod!
  En hy sil ek mei de bleate foet in granaat smite.
  En Natasha sil ek in beurt jaan. Snij de faksisten ôf. En hy smyt in granaat mei de bleate foet, piipjend:
  - Ja, dyn namme wês hillich!
  En gnize wer. Glitterende pearlyske tosken.
  En dan beswykt Zoya. It sil de faksisten earlik dekke. En hy sil piipje, in granaat smyt mei syn bleate foet:
  - Warrior, bringt elkenien dea!
  En wer sil hy mei in deadlike útbarsting blaze!
  En hjir is Aurora as in lupanet. En deadzje. En mei bleate teannen sil er in kado fan 'e dea stjoere.
  Dan tjirpt er:
  - Gloarje oan 'e dappere Russyske soldaten! Skoudermasters!
  En Svetlana sil ek de nazi's slaan. Hoe't er se as in sied delmaait en stuitert:
  Ik bin in strider dy't net fergetten wurde sil ...
  En wer mei in bleate foet, as rûn er op 'e fijannen fan Ruslân. En as in granaat lit it fleane.
  It famke tinkt fansels in protte. Bygelyks, hoe werom yn it ienenfjirtichste jier, de Fritz twong twa bleatefuotte famkes om in gat te graven yn 'e kjeld. En de famkes binne noch net sa ferhurde. En fansels, de skonken waarden earst read, en doe blau fan de kjeld. En it die sear.
  En de monsters-fascisten, om op te waarmjen, begon te slaan mei klubs op 'e hakken. De famkes ferlearen it bewustwêzen. Dêrnei gienen se der noch in pear toppen iiswetter oer. Hast wurch.
  Gelokkich waarden de ûngelokkige famkes oppakt troch in healer. Kaem út harren. En sels de ledematen hoegden net amputearre te wurden. De famkes groeiden op en waarden partisanen. Se namen wraak op de nazi's.
  De pionierjonge Alexander Grigorievich wie minder gelok. Syn nazi's, nei't se fongen hawwe, klaaiden út. En hong op in rek yn 'e kjeld. En de bleate fuotten fan 'e pionier waarden yn in blok knipt, en in stien dy't in centner waacht, siet. De jonge giest útstrekt yn 'e kjeld. En syn faksisten ferwaarmden him ek, en brochten in fakkel nei in stiif lichem. Dit binne de meunsters fan 'e nazi's.
  De jonge hong trije dagen en trije nachten, en op 'e fjirde dei, net by steat om de marteling te dragen, stoar er.
  De ynfallers gedragen har wreed...
  Komsomol-lid Sveta waard ek útklaaid. Jo tsjinne in grutte glêzen pot. Fol mei wetter en bleatsteld oan froast. En sadat alle ynwenners sjen kinne hoe't it Komsomol-lid befriest yn it izige, mei iis bedekte wetter. Wat in horror is it.
  Svetlana sjit op 'e nazi's en flústert:
  - Fassisme sil net foarby gean! Glory oan Ruslân!
  Natasha sjit ek. Hy smyt hiel sekuer mei de bleate foet in granaat en ropt:
  - Lit ús net ûnder Hitler lizze!
  Zoya befêstiget op in plechtige toan:
  - Wy sille nea lizze!
  En ek iepenet fjoer.
  En in bleate foet smyt in granaat.
  Aurora sjit. Omgean mei de nazi's, en skriemen.
  - Gloarje oan 'e Russyske goaden!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat.
  En Svetlana sjit hiel sekuer. En ropt:
  - Yn 'e namme fan it libben op ierde!
  En wer smyt er in granaat hiel sekuer mei de bleate foet.
  En de Fritz binne út adem.
  De famkes kearden de nazi-oanfal ôf, en de oare deis kaam: 2 augustus 1947. De skientme sloegen de oanfal wer ôf. Wy skeaten in bytsje, dan dweilje wy mei de mannen.
  Natashka herinnerde him hoe't se yn it twadde en fjirtich jier in bytsje swalke op 'e wegen fan' e oarloch efter de fijânlinen.
  Der wie in bleatefoet famke yn in ienfâldige katoenen jurk. It kuierjen wie maklik en noflik. Simmers wurdt in krâns yn it wyt, licht gouden hier fan Natasha weefd. Bleate soallen prikje kiezels tige noflik. De fuotten fan it famke binne tige ferhurde, en se docht hielendal net sear. En sels fleskefragminten binne net bang foar koarnen.
  Natashka gie nei harsels, as scout. Se is in hiel moai famke, en dit kin brûkt wurde foar it goede fan it lân.
  Om immen te ferlieden, te draaien. Twaenfjirtich is lykwols lestich foar Ruslân. Nei earste súksessen by Moskou, Leningrad, yn it suden, begûn it Reade Leger wer te ferliezen.
  Sovjet troepen fersloech tichtby Kharkov en sloegen de boiler. En de nazi's geane al nei Voronezh. Dat hellet de stimming fansels net op. It famke skuorde foaral moarns de folder ôf.
  De Dútsers hawwe krekt de ynname fan 'e ûnbegryplike festing fan Sevastopol oankundige. En in bytsje earder rapportearren se de fal yn Afrika, ek fan 'e ûnbidige sitadel fan Tolbuk.
  Hjir komt in famke op bleate fuotten, stampt mei har ferhurde soallen lâns in rotsige dyk en tinkt.
  Wat kin de folgjende wêze? Sille de fascisten winne? Ommers, harren macht is útsûnderlik grut. Ja, de stimming is bedoarn. It famke tjirpe:
  - Stalin libbet yn myn hert,
  Dat wy gjin fertriet witte ...
  De doar nei de romte iepene
  De stjerren skynden boppe ús!
  It famke seach ynienen in jonge. In ljochthierich, moai bern fan sa'n tsien jier âld. Slank, fansels, mar flink, yn koarte broek, en mei in neakene romp sûkelade fan sinnebrân.
  De jonge rûn nei Natasha oan. Hy fluite en rôp:
  - Fascisten lizze! Sit gjin soargen, wy sille noch winne!
  It famke antwurde resoluut:
  - Fansels sille wy winne! It kin net oars!
  De jonge knikte en sei:
  - Natasha, jo witte, de kommandant warskôget jo net te gean nei it doarp Novoselovo. Dêr sette de Fritz in hinderlaag op.
  It famke knikte ynstimd.
  - Tank foar de warskôging. Mar wa sil de notysje leverje?
  De jonge suggerearre:
  - Lit my. Se kontrolearje alle folwoeksenen, sels froulju. Mar in bern kin trochglide.
  Natasha naam in briefke út har slipje en joech it oan 'e jonge, mar tagelyk frege se:
  - Wat as jo betrape wurde?
  De jonge, dy't him rjocht yn 'e eagen seach, antwurde:
  - Ik sil, lykas Malchish-Kibalchish, marteling ferneare, en stjerre mei de holle heech.
  Natasha glimke. En doe sonk se. Ik herinnerde my hoe't twa pioniers fan sa'n tolve jier âld waarden fongen troch de nazi's. Se skuorden de klean fan 'e jonges út en bûnen de hannen efter mei tried en rieden se neaken en bleatfuotten de bittere kjeld yn. Doe rieden se se troch de snie, en joegen se wer yn 'e hutte. Se rieden oant harren escorts deabefriezen. De pioniers wiene net noflik, mar se holden út. De jonges binne aardich sterk.
  Doe't se seach dat de froast de pioniers net naam, begûnen de nazi's de bern mei fjoer te ferbaarnen. En dêr binne se yn slagge. Doe't de beul in readhiem izer op it bleate boarst fan de jonge oanbrocht, rôp de jonge:
  Lang libje Stalin!
  Doe waarden brede stripen metaal, read fan 'e waarmte, op 'e bleate, ferhurde soallen fan 'e jonge oanbrocht. De beul frou ynhale mei in protte wille de rook fan roastfleis troch har noasters. De pionier rôp wer:
  - Flagge reade flaggen oer de Ryksdei!
  En liet syn tonge sjen. Doe skuorden de nazi's it skrotum út mei in read-hierme tang. De pionier stoar oan pine shock.
  Ja, de faksisten stiften in nije oarder.
  Se diene grof en wreed. En de marteling wie konstant.
  Natasha smyt wer in granaat mei har bleate foet. Ferspraat de Fritz en tjirpt:
  - Mei de himel op ierde wêze! It paradys fan it kommunisme, dêr't it lân fan 'e Sovjets yn bloeit!
  Zoya lanseart ek in granaat mei har bleate teannen en tjirp:
  - En de hearlikheid sil op ierde komme!
  Dêrnei jout it famke in tige goed rjochte beurt. Knocks út tsjinstanners. En bleat syn tosken wer.
  En dan fjoer Augustinus. Slat de nazi's út en sjit:
  - Foar it heitelân! Foar Stalin!
  En wer smiet se mei har bleate foet in granaat, ferspraat de nazi's. Sterk ferslaan de krigers.
  Lit de fijân net del.
  Svetlana smyt ek in granaat mei har bleate foet. Kleurt de nazi's en piept:
  - Gloarje oan ús Russyske famkes!
  En hoe laitsje de krigers. It binne ommers sa'n skientme dat se trouwens opsteld wurde kinne foar de konkurrinsje: frou Universe. Har boarsten binne sa fol en stevich tagelyk. Sa hâlde se fan seks mei manlju. It makket har echt spannend.
  Benammen as de lichems taastje en de tepels noch knipe.
  Natasha ûnthâlde hoe't se ienris socht waard troch de plysje. It is echt klasse. As in man mei in hierige poat rjocht yn dyn liif krûpt mei syn fingers. Hoe wyld spannend en noflik.
  Doe fermoarde Natasha se allegearre. Wat oars te dwaan mei de plysje? Mar dy't har fielde, ferkrêfte se ek, bûn oan in bankje. It is sa cool om manlju te ferkrêftsjen.
  Dêrnei ferbaarnde Natasha in fiifpuntige stjer op 'e foarholle fan' e fascistyske medeplichtige mei in read-hyt izer. Dit is hoe't de nazi's moatte wurde behannele
  De famkes waarden ôfleid en begûnen de nazi's te ferneatigjen.
  Se terske de driuwende Fritz. En ferslaan sa'n razende en infernale oanfal.
  Natasha song mei, snijde de nazi's ôf;
  - Famkes yn grutte need! Wêr bisto de eigner wêr!
  Ja, al mear as twa jier hat it Reade Leger gjin tank gelyk oan de nazi's, en it is net better wurden. Krektoarsom, de nazi's drukke op it Reade Leger.
  Zoya tweeted:
  - Mei ús heitelân op romterûtes wêze!
  En mei in bleate foet sil in citroen lansearje. Soks is it greyhoundfamke.
  Augustinus skeat op 'e fijân, sisde;
  - Stalin, Stalin, Stalin! Wy wolle Stalin!
  En hy sil mei de bleate foet in granaat smite.
  Svetlana, sjit, giet troch:
  - Dat se ús net brekke koene, kom op de master fan 'e ierde!
  En wer fljocht de granaat mei de bleate foet fan it famke.
  Natasha maaide in pear rigels del en joech út:
  - En brek Adolf!
  De famkes hawwe de kâns noch net opjûn om de nazi's te ferslaan. Op 3 augustus 1947 wiene de fjildslaggen yn folle gong.
  Tagelyk besochten de nazi's de Sovjettroepen dy't gjin tiid hiene om bûten de Don werom te lûken fan har bases ôf te snijen. Yn wat se ûnder oare sels in bytsje slagge.
  Gerda en har tankbemanning steane lykas altyd foarop yn de oanfal.
  Famkes yn slipje en bleate fuotten. Se sjitte harsels en fjochtsje.
  Der binne twa auto's foar fjouwer krigers. Kompakt en tige noflik, piramidaal.
  Gerda, mei har bleate teannen, drukt op de joystick en sjit. En it slacht aardich goed. It skuorre fan 'e toer fan in Sovjet-tank.
  Dan seit er:
  - Ik bin in terminator mei sniekleurich hier!
  En hy laket fûleindich ... Trikket himsels as in marionet.
  Charlotte sjit ek. Hiel treffend slacht en raast:
  - En it grutte Ryk, waard ús ferteld net troch drift!
  En mei in bleate foet, hoe te triuwe.
  De 4e augustus kaam oan, dit kear de waarmste dei fan 'e simmer. Dútse tanks fjochtsje op 'e bocht fan 'e Don. Der wurdt ek fjochtsjen yn Sukhumi. Fol bloed en ferneatiging. En de gekken kinne net weromdraaid wurde.
  Charlotte en Gerda neaken yn in tank. Der bleau allinnich tinne slipjes oan.
  En de famkes sjitte, brekke troch de fjouwerentritich tanks dy't besykje har troch te brekken, dy't as dwylsinnige hûnen raze. En hiel sels dizze hûnen, litte wy sizze sa cool. En elkenien wurdt smiten en dissekearre.
  Jo kinne gewoan net tichtby har komme.
  En de krigers binne fûl.
  . HAADSTIK #11
  augustus 1955. Moaie famkes fjochtsje tsjin de nazi's. De Dútsers drukke op Voronezh. De nazi's besykje de Russen te drukken.
  Natashka sjit, snijt ôf yn rigen. En hy smyt in granaat mei syn bleate foet, en ferspraat de fijân:
  - Alles sil geweldich wêze!
  Zoya jout ek in bytende beurt op 'e nazi's. Moai de Fritz. En smiet sitroenen mei bleate fuotten.
  It famke rôp:
  - It is hyper!
  Hjir naam se ek Augustinus, en sloech de nazi's. En se smiet ek deadlike krêft mei har bleate foet.
  It famke tjirpe:
  Litte wy Hitler slaan!
  Doe naam Svetlana en smiet in deadlike granaat mei har bleate teannen. De famkes namen en sloegen de nazi's, tjirpen:
  - Dat is prachtich!
  Natasha sei agressyf:
  Wy binne super fjochters!
  En wer smiet se mei de bleate foet in granaat. Dat is hiel moai.
  Zoya hat hjir in geweldige baan dien. Doe smiet in bleate foet, in hiel moai famke, it en fersloech de nazi's:
  - Wy sille tige cool wêze!
  Doe naam it fûle famke Augustina it en makke hiel moai in goaie mei har bleate teannen, fersprate de nazi's alle kanten út:
  Wy binne allegear supergirls!
  Dan is Svetlana in hiel moai famke, en sa'n blonde, mei bleate fuotten flitsende granaten. En it famke naem en rôle de Fritz út, in tige moai famke.
  Meisje yn slipje. En hja koarde:
  - Famkes binne oars! En tige read!
  De famkes binne oer it algemien hiel cool, en altyd bleate fuotten.
  Svetlana rûn bygelyks de hiele oarloch bleatfuotten. En yn it ienenfjirtichste jier ferhuze se troch de bosk. It is net de earste kear foar har. Se wurke yn in berne-, arbeidkoloanje bleatefoet, en yn in ljochte finzenisjurk oant de froast. Letter rûn it famke sels bleatfuotten yn 'e snie. Sa wie Augustinus yn 'e koloanje. Dêr koene de famkes suver neaken oan it wurk yn de hurde Sibearyske froast.
  En it makke se net bang. En hoe goed is it foar famkes om bleatfuotten troch de sniedriften yn 'e snie te draven. En dat bleate hakken troch froast biten waarden. Net sa eng. De bleate soallen binne bedutsen mei koarnen, en de famkes waarden net ferwûne, fan 'e iiskrust.
  Se binne sa heul cool. Barefoot famkes rûnen en wurken mei billen.
  De famkes diene in hiel goed wurk.
  De famkes wiene tige gek. Op 'e nij smite se mei de bleate teannen granaten.
  En smyt troch de nazi's. Hiel cool krigers, ik moat sizze.
  Famkes smyt har bleate fuotten op 'e fijân.
  Natasha sjit tige sekuer op 'e nazi's.
  En smiet mear Fritz.
  It famke is hiel moai ... En hiel bleate fuotten en moaie Natasha, hiel agressyf.
  Mar foar in famke is it nedich om te ferneatigjen wat nijsgjirrich is.
  Hjir begûn te fjochtsjen Oleg Rybachenko en Margaret Magnitnaya.
  De jonge en it famke ferpletteren de Dútsers.
  Oleg Rybachenko like in jonge fan alve. En ferplettere de nazi's. Of dyjingen dy't op faksisten lykje.
  De jonge smiet de bleate foet nei de Fritz. Crushed en wûn.
  En joech in beurt.
  En Margarita sloech dat wat skeelde Fritz tige sterk.
  En ferplettere de Dútsers. En it famke fochten hiel moai.
  En hja smiet har bleate foet hiel moai. En ferplettere de fijân.
  Margarita fermoarde de Dútsers tige swier.
  De nazi's wiene tige flink foarút.
  Margarita, tige ferpletterje de tsjinstanner.
  De bleate fuotten fan it famke bruts sa hiel moai de rêchbonke fan de nazi's.
  Famkes binne sa agressyf.
  En it bataljon giet efter de jonges oan. Famkes in slipje, en hiel moai. Oanfalle de Dútsers, en tige iver.
  Har bleate boarsten mei rubyne tepels skodzje. En de famkes fjochtsje mei ekstreme druk. Se ferpletterje de Dútsers. En de nazi-troepen jouwe yn.
  En no begjinne de Dútsers werom te gean.
  Veronica smyt in granaat mei har bleate teannen. Se ferplettere de soldaten en piepte:
  - Leafde is libben!
  Victoria joech in goed rjochte beurt. Se snijde de tsjinstanners ôf. En smiet in granaat mei bleate fuotten.
  En doe tjirpe se:
  - Us heitelân is ferhearlike!
  Hjir is Juliana in heul moai famke, en de frou fan 'e generaal, wylst se in granaat nimt en lansearret en koos:
  - Genius Express!
  En dan de readhierige Anna. It famke is sa cool en bûtengewoan. Ik ferfrommele de Fritz, dreau se. En in granaat fleach mei bleate fuotten omheech. En ferspraat tsjinstanners.
  Doe tjirpe se:
  - Hillich Ruslân fan tsaar Joseph Stalin!
  En it famke winkt mei har saffiereagen. En bleat syn tongen.
  En dan de Olympyske Spelen: in heldenfamke lanseart mei bleate fuotten in hiele bosk granaten.
  En ferspraat yn alle rjochtingen fan 'e rivier bloed mei de nazi's.
  Ommers, in bataljon bleate skonken famkes, yn koarte broek, stiet foarop yn de oanfal en slacht de Dútsers út.
  Famkes sjitte hiel sekuer, mar se hawwe gjin ferlies. As in famke neaken is en allinich slipje hat, is se praktysk ûnkwetsber. En it is ekstreem dreech om te krijen.
  Sa slaan de Dútsers gjin famkes, noch mei in skulp, noch mei in kûgel, noch mei in fragmint. No en? Fjochtsje is fjochtsje!
  Veronica sjit harsels. It slacht de fijân, en smyt in granaat mei in bleate foet, en tjirpt:
  - It sil in heul cool spultsje wêze!
  En Victoria is in strider-kommandant. Wylst se har bleate boarst skoddet en mei har skarlaken tepels in skyn fan bliksem útstjit. En dan smyt in bleate foet in granaat.
  Brekt de rigen fan tsjinstanners.
  It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Ik bin in supergirl!
  En bleat syn tosken.
  En dan Julian. Ek in famke fan seldsume skientme. Hoe te slaan op 'e nazi's. Mear krekter net troch de nazi's, mar troch de Dútsers, dy't lykwols yn oarloch binne mei Ruslân of de USSR.
  En op 'e troan is de tsaar en foarsitter, dy't waard de keizer fan it Sovjet-ryk. En it is geweldich om mei te stimmen. En de tiid sil komme as de USSR sil fermannichfâldigje de protte wapens fan de Sovjet-republyk.
  Yuliana smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - Lit Stalin wêze yn Sovjet-Ruslân - ljocht!
  Se knypeage mei har saffiere eagen.
  En dan fjochtet Anna, it readhierige bist. En hy sjit ek tige goed.
  En syn tosken bleat, seit er:
  - Lit d'r in keninklik paradys wêze op 'e planeet!
  En Olympias lansearre in citroen mei in bleate foet. Ferspraat tsjinstanners en piepte:
  - Gloarje oan 'e tsaar en it heitelân!
  Hitler syn tanks wienen by steat om te fangen de bocht fan de Don, en draaide nei it súdwesten, fierder te bewegen lâns de rivier. De opmars fan de nazi wie relatyf suksesfol.
  Sels de konfiguraasje fan it front wie yn harren foardiel en it wie dreech om fersterkings foar it Reade Leger oer te dragen ûnder Dútske bommen.
  Boppedat, de skiif fleantugen fan it Tredde Ryk, dy't folslein ûnkwetsber, bliken te wêzen in tige effektyf wapen, en ramd Sovjet auto's mei in laminar jet.
  It wie benammen effektyf fanwegen de grutte snelheid fan fleanende skuorren. Wat koe ynhelje mei hast alle Sovjet fleanmasines.
  De moaie famkes Gertrude en Eva jagen op sa'n diskette nei Sovjet-auto's.
  Hjir, benammen, twa Yak-11 jagers oanfallen, en letterlik plat.
  Dit binne de famkes, se steane net oan 'e kant.
  Gertrude drukte mei har bleate teannen op de joystickknop en tjirre:
  - Dútske goaden binne de machtichste yn 'e wrâld!
  Eve kontrolearre ek de joystick mei help fan har bleate teannen en, mei har tosken bleat, raasde:
  Wy sille alle fijannen yn it húske weagje!
  It famke is noch in ding. Hjir naam ik bygelyks in pionier. Se skuorde de klean fan de jonge út en makke dy mei tried oan de aspen fêst. Doe begon se it lichem fan 'e pionier te cauterisearjen mei in read-hite poker op 'e brân. Begûn mei de mage, doe ferhuze nei it boarst. Net negearje de jonge syn rûne hakken.
  Doe't de pook ôfkuolle, waarmte it famke it wer op, en Gertrude smiet tûken op.
  Doe feroare se, en de pionier waard fried troch har partner. De blonde terminator Gertrude ferbaarnde ek de jonge syn wangen. Koartsein, by de pionier bleau net ien hiele stripe hûd oer.
  Doe namen se en stieken in grut fjoer oan, piperden de jonge, sâlten it en bigounen to iten.
  It fleis is sappig, meager.
  Eva, dy't de jonge opsloarde, sei:
  - Jo krije gjin ekstra calorieën op sa'n iten.
  Gertrude, dy't har fingers slikket, stimde yn:
  Ja, it is kwaliteit fleis. De jonge is meager, dwers, meager. Dit is lekker om te iten.
  De famkes ieten graach harren pionier. Noch twa Dútsers kamen oan. Die mei oan it feest. Letterlik kannibalisme. En sa lekker, mei krûden om in jonge te iten.
  Ien fan de Dútske froulju, Frida, sei:
  - Wy hawwe op ien of oare manier in swiere frou siede. En doe ieten se de poppe yn 'e liif. It is sa lekker!
  En de famkes barsten út laitsjen. Marteling en kannibalisme, dat is cool!
  Se snijden gewoan, sûnder foaroardielen, wat foar de jonge ôf en biten elk in lyts stikje ôf.
  Dêrnei dronken de krigers ek wyn - mingd mei loftfeart alkohol. Se ieten sappig fleis.
  Doe dûnsen de krigers in bytsje. Doe kamen noch in pear moaijes yn itselde slipje. Se begûnen de jonge te iten. Se snijden syn lytse hert yn ferskate stikken. En se ieten ek.
  Doe namen se it en rounen bleatfuotten oer de koalen. Se sprongen, se sprongen. Doe naaiden se nei it tichtste part. Dêr foelen se manlju oan, pikken mei har as bisten. En it wie geweldich.
  De wyfkes binne sa agressyf.
  En no binne twa famkes jage Sovjet fleantugen. Se rammen de Tu-4, wêrtroch't de bommen yn har buik eksplodearje. En elkenien hâldt net op mei laitsjen. Prachtige famkes.
  En hoe't se bleate fingers op 'e knoppen fan 'e joystick drukke. Sokke sjarmante beauties. Se hawwe de krêft fan lilkens en de flam fan passy. En neakene famkes jouwe fertrouwen yn oerwinning.
  Slechte famkes sjitte echt Sovjet-fleantugen del.
  Gertrude frege Eve mei in glimke:
  - Tinksto dat de Bibel it wurd fan God is?
  It famke antwurde mei in laits:
  - Net!
  Gertrude frege mei dúdlik fernuvering:
  - En werom?
  Eva sei mei klam:
  - Want de loft is fêst! As in spegel!
  En de famkes laken. It like ekstreem grappich.
  Gertrude merkte logysk op:
  Mar dochs is der in God!
  Eva stimde yn:
  - Dêr is Adolf Hitler en syn profeet!
  En wer barsten de krigers út fan laitsjen. Se binne sa leuk en hielendal net iens dom.
  En se hâlde fan fjochtsjen. Och, en ferkrêfte manlju ek. Dit is har motto....
  Gertrude, it Sowjetfleantúch delsjitten, piepte:
  - Myn heitelân! Ik sil elkenien foar dy deadzje!
  Eva mei in grins fan tosken befêstige:
  - Ik ek!
  En skitterje mei saffiereagen. Dizze krigers binne cool. En hielendal net dom.
  Of miskien min ... En hiel wreed. Hjir martelden se in frou fan sa'n tritich en har soan fan sa'n tolve - sels gjin pionier.
  Se hongen se beide op in rek. En ûnder bleate fuotten waard in fjoer oanstutsen. Boppedat, sadat jo kinne ûntlêste de waarmte, mar jo relative sil gean nei it fjoer.
  Of de hakken fan de jonge briede, dan de famkes.
  En de frou rekke sawol geastlik as fysyk ferwûne. Ek waarden mem har boarsten yn 'e brân stutsen.
  Ja, se waarden swier martele. Famkes hâlde fan fjoer.
  Bygelyks, jonges hâlde fan marteljen. Sels folslein ûnskuldigen.
  Stek se gewoan yn 'e brân ...
  Of dipped yn soer... In oare manier fan marteljen. Flog de pionier mei in read-hite tried, en dan smyt it mei dong. Dit is sawol pynlik as fernederjend.
  Pioniers waarden ek besprinkele mei korbit en kalk. No, dizze fiends-terminator famkes.
  Eva rekke trije Sovjet-auto's en sei:
  - Hjir martelje wy minsken... En it is cool!
  Gertrude, har tosken bleat, sei:
  - It is foaral moai om in jonge te marteljen!
  Eva stimde yn:
  - Heul leuk! Mar it is ek goed om in famke te marteljen!
  De krigers wiene hjir sa bliid.
  Gertrude sloech fjouwer Russyske fleantugen del en piepte:
  - En it sil ús geweldich wêze!
  En hja liet har tonge sjen.
  Famkes yn 't algemien binne sa moai fan uterlik en fûleindich fan binnen. Ien fan 'e martelingen dy't de skientme brûkten wie. Hjir, bygelyks, jo hingje in pionier oan syn fuotten oan it plafond, en hechtsje in ketting oan syn hannen. En jo krije elektrysk. De pionier moat it optille mei help fan in parse. Om te hâlden dat de spieren brekke.
  En dan is der net genôch krêft en wer slacht mei stroom.
  Famkes hâlde ek fan doe't jonges it tsjil draaie. Se fertrage de beweging in bytsje, sadat se mei stroom slein wurde. Tige yndrukwekkend.
  Eva frege harsels:
  -Bestiet de Duvel?
  Gertrude antwurde mei in gnyske:
  - Yn alle gefallen - de duvel - it binne wy!
  En beide stielen sa't se wolle. En de gesichten sille sjen litte.
  De famkes moasten de flechten fan Dútske oanfalsfleantugen ôfslaan. De blonde strider smiet mei har bleate foet in granaat. En skeat in Dútske XE-377 del. Doe tjirpe se:
  - Accuracy Ik haw - relentless!
  Zoya smiet ek hiel sekuer in granaat mei har bleate foet en piepte:
  - Yn 'e namme fan Rod! En gloarje oan Ruslân!
  Doe skeat it famke.
  En doe spikere de readhierige Augustinus ek. Se is in ekstreem tûk famke. En mei har bleate teannen lansearre se in sitroen. In Dútsk oanfalsfleantúch delstoart.
  It sloech yn 'e loft nei't er rekke wie. En flammend pún begon op 'e grûn te fallen.
  Svetlana ûntsloech har bazooka ek. Se brocht in fluch, jet-oanfalsfleantúch fan it Tredde Ryk del. En tjirp:
  - Foar de gloarje fan it Grutte Russyske Lân!
  Dêrnei smieten de bleate fuotten fan it famke wer in moardgranaat. En heul akkuraat.
  Natasha is ek net in miss. Se skodde har bleate boarsten, flitse mei har skarlaken tepels en piepte:
  - De grutheid fan it lân! Wy binne ingels!
  En de skientme liet har lange tonge sjen. En sa mobyl!
  Zoya gnyske ek agressyf, en sisde:
  - De fijân sil net foarby gean! Ruslân sil ôfbrekke ...
  De bleate fingers fan beitelde skonken smyt tige sekuer in deadlike en deadlike granaat.
  En doe begûn de fûle fûle Augustinus kadootsjes fan 'e dea te smiten. In famke mei in grut hert en lange skonken.
  In granaat smiten troch in bleate hakke fleagen. En fan it oanfalsfleantúch allinnich fjurrige spray.
  En dan Svetlana ... Krekt as in bleate foet sil se lansearje en de Fritz ferpletterje.
  Fan it fleantúch bleaunen allinich fragminten, baarnend oer.
  Gerda en Charlotte yn in readhiete tank, folslein neaken yn har koarte broek, fochten. Sovjet tanks tsjinoanfallen.
  Gerda skeat op de Sovjetauto en bruts de harnas. Se naam it en song:
  - Ik bin de dochter fan 'e duvel!
  Charlotte bruts troch de ferdigening fan 'e T-54 en tafoege:
  - Ik kin alles oerwinne!
  It Dútske hegedrukkanon is in tige effektyf wapen. It is by steat om te penetrearjen fan in heul lange ôfstân, en prestearret de Sovjet 100mm op 'e T-54. Boppedat, Russyske auto's net penetrearje de lêste Dútske AG-50 U, op elke hoeke. Allinnich super-swiere IS's kinne problemen feroarsaakje foar de Fritz. Mar it feit fan 'e saak is dat Isov is ekstreem lyts, en de basearre masine is de T-54. En jo kinne der net tsjin pleitsje.
  Gerda drukt mei har bleate fingers fan sierlike skonken op de joystickknoppen. Slagget in Russyske auto fan in ôfstân en piept:
  - Ik bin in kening dy Superman!
  En de strider lit in lange, rôze tonge sjen.
  Charlotte fjoer ek. En hiel geskikt. En sjit himsels, mei de grime fan in grutte panter.
  En hy drukt ek mei de bleate teannen op de joystickknop.
  En fluit tsjin himsels:
  - Ik bin in grutte superklasse fighter!
  Fierders sjit Gerda al. Kâldbloedige blondine. Hoewol de frou sels temperamint is. Bygelyks, se krusige in Komsomol-lid op in pinebeam. Sels sloech se spikers yn har hannen en fuotten. Se stiek har bleate boarst yn 'e brân, en bruts doe mei readhite tangen har teannen.
  En no raast Gerda:
  - Wy binne wite wolven en kenne gjin genede foar gjinien!
  En wer, de skientme sjit hiel sekuer. En slacht de fijân. Sa'n prachtige blonde. Meikoarten docht se dat net. Op 'e nij bruts de Russyske auto fan in ôfstân troch. Yn steat om te slaan. En twahûndert millimeter harnas sil har net stopje.
  Charlotte ek sjit en squeaks:
  - Ik bin de hege kening! Ik sil jim allegearre ferpletterje!
  En mei bleate teannen drukt er op de joystickknop. De readhierige sy-duvel martele juster de pionier. Se sloech de jonge mei bossen nettels. Dêrnei sprinzge ik de blieren mei sâlt. Doe helle se de oanstekker út. Reade flammen rôfdierlik slikken it bern syn hak. Hjir is in reade! Wat is se walgelijk. Gewoan in helske lyts dier, dat elkenien sûnder meilijen en swakke martelt!
  Lykwols, Sovjet famkes antwurdzje de nazi's.
  Krigers liede harsels fjoer. Se binne kâldbloedich en rekkenjend.
  Natasha smiet in granaat mei har bleate teannen. Hierlingen ferspraat yn alle rjochtingen.
  Natasha sei:
  - By ús kin al it ûnmooglike útkomme!
  Zoya liet ek mei har bleate teannen in sitroen yn. Ferspraat de nazi's en piepte:
  - Ja, myn heitelân is it hillichste!
  En it famke knypeage.
  En doe beswykt de fûle Augustinus mei har bleate foet de nazi's. Ferspraat se yn ferskate en heul fiere rjochtingen. En tjirp:
  - Ik bin de kennis fan 'e dea!
  En Svetlana stjoerde in granaat mei har bleate hak. De nazi's fleane yn alle rjochtingen. Se komme om sûnder hope op it minste heil. En hoe sierlik famkes binne.
  Svetlana joech in beurt en song:
  - Hjir is myn nije striid! Ik sil mei dy gean!
  Hjir klimt in krêftige Dútske tank troch de ruïnes. Yn dit gefal, AG-100. Sa'n meunster is net sa maklik troch te brekken. Mar Russyske famkes binne klear foar sa'n slach.
  En hiel passend sloegen se fan in bazooka. De nazi hie in kofferbak, dat se namen dy en kreukelen it. It is oer it algemien prachtich.
  Natasha gromde agressyf:
  - Lit der in himel op ierde wêze!
  En wer fljocht de granaat dy't troch har bleate foet smiten wurdt. Dit deadlike kado fan ferneatiging.
  En dan sil Zoya it nimme en de nazi's slaan. Hoe't se se smiet en ferplettere. En in tige striidbere ien.
  En mei bleate teannen, hoe granaatappels te spikerjen. En krije de nazi's op 'e hoarnen.
  En Augustinus is ek oan 'e nazi's. En har bleate hak, lykas altyd, is yn bedriuw.
  Se fersprate de nazi's as kakkerlakken yn 'e hoeken. En hja koarde:
  - Ik bin in reade!
  En dan Svetlana ek, sa't se it nimt, en slacht op 'e nazi's. It brokkelt yn bloedich gehakt fleis, en piept mei wylde grime:
  - Ik bin in ûnferbidlik famke!
  De wapenstilstân is ferbrutsen. De fjildslaggen binne wer yn folle gong, en de Fritz sille Voronezh stoarmje.
  Natasha jout beurt. In granaat smiten mei in bleate foet fleant. Sjit de nazi's del, en ferstruit tsjinstanners.
  Dan raast er oerdoefjend:
  - Ik bin in blondine dy't elkenien sil ferneatigje!
  Zoya merkte ek op in heul orizjinele manier op, mei de nazi's del:
  - En huningblondes binne cool.
  En in granaat fljocht fan in bleate foet, en ferplettert elkenien.
  En dan sjit Augustinus. En heul akkuraat. Sjit de nazi's del en tjirpt boppe yn syn longen:
  - Ik bin in super famke.
  En de bleate teannen fan de skonken smieten ek hiel tapaslik in granaat.
  Dus Svetlana lanseart har outfit. Ferskuorde de nazi's mei dizze line yn stikken. En tjirp:
  - Ik bin de banier fan it Hillige Heitelân!
  En wer wurdt in sitroen smiten mei in bleate foet.
  De famkes fjochtsje hurd. Se fjochtsje as echte helden. Se binne fol ûnoerwinlikens.
  Natashka fjoer harsels, en follet de hiersoldaat leger mei lead. En hy is net bang foar tanks of raketten.
  Ek al fleane hjir ballistyske warheads. Ja, sa fûleindich, en wanhopich, by steat fan alles!
  En in granaat fljocht fan in bleate foet. En dêrmei is ferneatiging brouwen en ferneatigjen.
  Zoya jout ek in beurt. Maait de Fritz út. Hy bleat syn tosken, dy't de kleur fan pearels binne, en laket:
  - Ik haw in dame dwaande super!
  En har toskgrinsen binne gewoan deadlik.
  En Augustinus ferneatiget ek de fijân. En maait sûnder problemen. En bleate fingers lansearje in nije granaat.
  En it famke laket:
  - Ik sil jim allegearre ite!
  En dan fjoer Svetlana wanhopich. En it is ekstreem enerzjyk. Moade tsjinstanners. En in tige goed rjochte granaat, mei in deadlike vulling, waard lansearre mei in bleate foet.
  Meisje raast:
  - Fascisten draak dea!
  En wer in glimke. De fjouwer famkes sille fansels nea opjaan.
  En op oare plakken falle de nazi's al oan.
  Benammen Gerd en Charlotte mochten de tsjettel slute - mar tweintich kilometer.
  En de famkes sjitte harsels ... Se binne geweldich en tige spier. Harren lichems binne gewoan supreme gusto en krêft.
  Mar de sielen binne swart... Lykas koal of noch slimmer.
  Hjir naam Gerda bygelyks en kaam mei in nije marteling. Fjouwer jonges waarden mei tried oan in stielen spiker fêstmakke en in generator waard oansletten. De flugger it tsjil Spins, de swakker de hjoeddeiske hits. En hoe stadiger, hoe sterker.
  Gewelddadig gedrach yn Gerda. De jonges, dreaun yn it swit, rinne, triuwe it tsjil.
  En de Dútske famkes út de koer smite koalen ûnder de bleate fuotten. Gewelddadig gedrach yn famkes - sis neat. Hiel wreed ek.
  Gerda draaft sels lykwols graach op waarme koalen.
  Hjir skeat se op in Sovjet-tank, sloech de turret del en sei, gnyskjend tsjin Charlotte:
  - Hjir is myn nammegenoat fan 'e grutte sissy "Sniekoningin".
  Charlotte giechelde. Se sloech ek de Sovjet-tank en frege:
  - En werom?
  De blonde terminator antwurde:
  - Se frege om in wein en in pear skuon, dat se wer om 'e wrâld gean soe om har broer Kai te sykjen. Wat is der mis mei bleate fuotten rinne?
  Charlotte sloech de Sovjet-tanks wer en antwurde:
  - It is rjocht! It famke wie al wend oan it rinnen op bleate fuotten en yn de lichte Europeeske froast. Koe de oergong oerlibje. Se rûn bleatfuotten yn 'e snie en nea gnize!
  Gerda lake en sei:
  - Ja, en se rûn noch lang bleate fuotten, om't se om 'e heale wrâld rûn. Net skuon foar in famke binne in grutte lúkse.
  En de blondine lake. Yn 'e winter hawwe se sokke eksperiminten dien. Se rieden bleatfuotten, en hast neaken, in jonge en in famke troch de froast. Earst tsien minuten en yn in waarm hûs. Dan tweintich minuten en fiif rêst yn 'e waarmte. En dan in healoere, en dan in oere. En sa de hiele nacht.
  De fuotten fan de bern binne swollen fan de kjeld. Mar de jonges binne frij ferhurde, se wenne oan skuon allinnich yn kâld waar.
  En doe waarden de bleatepioniers oer de koalen dreaun. Hoewol't de hakken fan 'e bern grof wurden binne, libje se lykas gewoanlik. Wat der dêrnei mei de finzenen bard is, wist Gerda net. Se gie te fjochtsjen. Hja hienen yn alle gefallen de skuon net oandien sûnt it ienenfjirtichste jier, doe't se yn 'e woastyn begûnen te fjochtsjen, yn it leger fan Rommel. Dit binne de coolste famkes.
  Hjir falle wer de nazi's oan. De famkes moetsje de nazi's mei goed rjochte shots, knock out de tsjinstanners.
  En se smite granaten mei de bleate fuotten.
  De krigers hawwe lykwols wat oars betocht. Hjir namen se bygelyks de stroom en ferbûnen se. En se sloegen de nazi's mei elektryske ûntladingen. En de famkes sels hiene de hakken frieard.
  De hakken fan 'e famkes binne sa rûn, roze, tige noflik om te sjen en oan te reitsjen.
  De Dútsers en bûtenlânske divyzjes wiene sa bang dat se har weromlutsen ...
  Natasha, slikke har lippen, sei:
  - Tankewol Svarog!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Dit is yndie in grutte God! Mar Jezus is ek in grutte God! Dus de takomst is fan ús!
  En de famkes knypeagen inoar oan.
  Augustinus bleate har tosken en stelde foar:
  - Sille wy wat drinke? Bygelyks in goede wyn dy't skuimt mei gist!
  Svetlana pakte entûsjast op:
  - Dat is it! Wyn mei krûden! It baarnt fet sa goed!
  Natasha lake.
  Wy hawwe gjin fet! Wy binne oer it algemien krigers mei lichems lykas getten stiel!
  Zoya rôp:
  - Dan komt de oerwinning wol nei ús!
  Augustinus wie it hûndert prosint iens mei dit:
  - Wy sille grif gelok ha! Ek al duorret de oarloch al fyftjin jier!
  Natasha sloech har eagen en piepte:
  - Dat is ôfgryslik!
  En de famkes krústen harsels syngroan.
  . HAADSTIK #12
  Hitler syn loftfeart besocht te bombardearjen de Sovjet posysjes. Se letterlik drukte se en ferneatige se.
  In inkele TA-500 bom sloopt in hiele Sovjet fabryk. En dat wiene ferneatigjende klappen.
  Oan it roer fan sa'n fleanmasine steane: Helga, Margaret en Gala.
  En dizze krigers drukke op 'e knoppen fan 'e joystick mei har bleate teannen, en stjoere bom kado's fan 'e dea nei de fijân. En it ferpletterjen fan de Sovjet definsive potinsjeel.
  In besykjen fan Russyske jagers om oan te fallen einiget yn mislearring. Dútske tritich-millimeter kanonnen sjitte maklik Sovjet-fleantugen del.
  En hjir kinne jo net tsjin Hitler syn macht pleitsje: de nazi's binne gewoan terminators!
  De famkes laitsje en ûnthâlde hoe't se de pionier martelden op it rek, en sloegen him mei stikeltried, readhiem tried. En hy wrotte en raasde fan wylde pine.
  En elkenien sloech him, sloech him, en doe waarden de rûne hakken fan de bern op it stek roast.
  De jonge fan pine shock sa no en dan ferlear it bewustwêzen. Hy waard sels ynhelle en wer troch de tried.
  Oant se dea martele waarden.
  Sa is de triade fan famkespiloaten fan it Tredde Ryk: Helga, Margaret en Gala.
  Se klommen wer, as in paddestoel op 'e wriemeljende nazi's. De famkes fan it Reade Leger troffen harren mei krêftige klappen.
  Se feie de nazi's mei krekte en goed rjochte sjitten, en dan ek mei sjitten mei granaten mei bleate fuotten.
  De famkes fochten fûl.
  Mar de striid wie tige hurd. Ien fan de pioniers hie de holle der ôf waaid. Mar Natashka tute de jonge op 'e lippen en piepte:
  - Jo sille wêze yn Iria yn it hert fan Rod!
  En wer, hoe't er mei de bleate foet in granaat smyt. Dútske tank giet om. En har rollers draaie bang, mei in ratteljen en metaal.
  Alles giet hiel goed.
  Famkes binne treflike atleten en krigers. As se al fjochtsje, dan is neat te fergelykjen mei harren.
  Zoya smyt ek in granaat mei har bleate foet en seit:
  - Wyt Ruslân sil net bûge ûnder de nazi's!
  Augustinus sjit ek, en seit mei razende grime:
  - Ik bin in strider dy't noait bûcht! En sels de ferrifeljende satan sil it hillige Ruslân net kantelje!
  En de bleate tosken fan 'e fûle strider skitterje as grutte pearels.
  En Svetlana sjit ek. It feeget de nazi's fuort en bleat har net minder grutte en agressive tosken:
  - Ik doch net foar it faksisme! Gloarje oan it kommunistyske Ruslân!
  En alle fjouwer famkes roppe yn koar:
  - Gloarje oan 'e Nije Oarder fan' e Russyske Demiurge Goaden!
  En mei bleate fuotten smyt se deadlike ladingen! En it is geweldich!
  Ein augustus 1947 ... De Dútsers koenen einlings harren oprukkende tentakels ferbine en dy dielen fan it Reade Leger ôfsnije dy't westlik fan de Don leine.
  De Sovjet-troepen fochten tsjin de nazi's, dy't no yn folsleine omsingeling wiene. Mar hja fochten tige moedich.
  In hiel bataljon famkes kearde de oanfallen fan de Fritz ôf. Moaie en curvaceous krigers leaver te fjochtsjen yn allinnich slipje.
  En dit joech har fantastyske eigenskippen en fitaliteit. En wat oantreklike krigers as se har bleate boarsten skodzje. En de tepels fan 'e boarst binne sa skarlaken, en fonkeljend.
  De famkes fjochtsje en slaan de oanfal fan 'e swarte ynfantery ôf. D'r binne in protte Afrikanen yn it Dútske leger. Smyt se fuort as kanonfoer. En der binne in protte Yndianen.
  Hoewol de Dútsers gjin tiid hiene om Yndia te feroverjen, wurde guon fan 'e fertsjintwurdigers fan dit folk troch de Britten foar slacht levere. Om foar te kommen dat se selsstannichheid krije.
  En de Dútsers geane noch foarút. Afrikanen en Arabieren wurde ferlitten... Fjochtsjen siede as yn oalje ûnder in fjoer fan kolossale proporsjes.
  Angelica is in fûleindich famke, en de kommandant fan it bataljon smyt in granaat mei har bleate foet en ropt:
  - Net ien stap werom!
  Malvina, in famke mei gouden hier, nimt op:
  - Net weromlûke en net opjaan!
  En hy smyt ek mei de bleate foet in granaat.
  Dan skoddet it famke har bleate boarst.
  Yelling en prachtige Oksana, de blonde terminator. En smyt in sitroen mei bleate teannen:
  - Wy sille de fijân Stalingrad net tastean!
  Angelica, skoddet har neaken, seit mei folle boarsten:
  - Fansels sille wy net!
  En wer in granaat smiten troch bleate teannen fleagen. Wat ferstruit tsjinstanners.
  En doe skeat Akulina út in bazooka. Ek in bleatefuotte famke mei blond hier.
  En mei syn bleate hakke stjoert er in granaat. Hoe kinne de nazi's yn alle rjochtingen ferspriede.
  It famke sei:
  - Lit der ljocht en himel wêze!
  Oksana joech in beurt en sisde, mei de swarte jagers del:
  - Ja, Ruslân is ferneamd!
  En wer smiet se mei de bleate foet in granaat. De blondine is op myn gedachten. Se waard eartiids martele troch de nazi's. Se smarden de bleate soallen fan it famke mei oalje. En op in distânsje waard in brazier set. It fjoer rekke hast de soallen fan it famke glânzjend fan oalje.
  Oksana wie tige ferwûne, mar se klemde har tosken op en fernearde. De Dútsers skeaten der sa'n tweintich minuten op. Se lieten blieren op 'e soallen. In wike gongen se, en de marteling gie wer troch.
  Oksana waard elke freed op in brazier fretten, en op moandei sloegen se har mei rubberslangen, en woansdei leine se in elektryske stroom troch har lichem. Se martelden my trije kear yn 'e wike. Boppedat hast sûnder spoaren te litten op it lichem.
  It famke hâldde sa fjouwer moanne út, mar sei neat tsjin de nazi's. Doe waard se nei it deakamp stjoerd. Mar ûnderweis wist Oksana te ûntkommen.
  Fansels is har haat foar de nazi's grut. Wat foar marteling waard tsjin har brûkt.
  Oksana smiet in granaat mei har bleate foet. Se fersprate de Arabieren yn alle rjochtingen. En ik herinnerde my.
  As bleate soallen troch fjoer slikke wurde, fielt it as wurde jo yn siedend wetter ûnderdompele. De pine is skerp en lang. De oalje baarnt de hûd net, en de waarmte wurdt regele troch profesjonele beulen. En it docht sear, it docht in protte sear.
  Oksana besiket op dit stuit wat abstrakt foar te stellen.
  As is se in prinsesse. En se waard finzen nommen. En liede ta eksekúsje. Fansels moatte jo bleate fuotten rinne yn 'e snie. En hakken bakt.
  Mar de prinses rint mei de holle heech. Se jout net op en wol net opjaan. Al hat se mar ien skuord sek oan 'e heupen. En in goed foarme lichem is amper bedekt. En hûnderten manlju en jonges sjogge har oan en litte sels har tonge sjen.
  Mar de bleatefuotte prinsesse is net ferlegen. Hy giet nei himsels ta, rint grutsk mei it boarst út en sjongt sels;
  Skildere romte swart somber ljocht,
  En it liket derop dat de stjerren yn har banen dimmen binne!
  Ik wol leafde, as antwurd hear ik - nee,
  De herten fan leafhawwers binne yn stikken brutsen!
  
  Ik smeek dy, myn prins, kom nei my,
  Ik rôp oseanen fan triennen yn fertriet!
  Brek alle keatlingen fan foaroardielen,
  Ik wol dat jo de minsken de wierheid fertelle!
  
  Leafde is wichtiger as plicht en kroanen,
  As it jo nedich is - ik sil it heitelân ferriede!
  En ik sil myn leafste op 'e troan sette,
  Ommers, myn prins is my leaver as it libben!
  En dan klimt se de houten treppen op nei it steiger. Nei de kâlde, baarnende snie belibje har bleate fuotten blidens troch it oanreitsjen fan de iik.
  In grutte beul, yn in reade hoodie, skerpet in byl. It stielen blêd glimket yn 'e froastige jannewarissinne. In bidler, bleatefuotte prinsesse, komt stadich oan it hakblok ta.
  De beul sjocht har oan en teloarstelling wurdt yn syn eagen lêzen. Hy hope dat de kat de rike jurk en sieraden fan 'e prinsesse krije soe.
  Mar alle klean, skuon, sieraden fan 'e hege persoan waarden ôfskuord tidens de oerfal, sette se yn in mienskiplike steapel.
  De prinses woe doe ferkrêfte wurde. Mar de kening woe it sels besykje. En meitsje har ta dyn bywiif. Mar hja biet de ynfaller sa, en beweech sa pynlik har knibbel nei de liif, dat er it fermogen om in man te wêzen lang ferlear.
  Dêrfoar hie de prinsesse eksekutearre wurde moatten. Se wie hast yn 'e kunde kommen mei de dea, yn' e hope it gelok te finen yn in oar libben.
  Mar it wie noch betiid.
  De heraut lies de beskuldiging. Hjir, wat waard net taskreaun oan 'e prinsesse. En hekserij, en tsjoenerij, en de ferlieding fan pagejonges, en moard en oantrún ta oarloch. Pas op 'e ein waard se presintearre mei in oanfal op' e kening.
  En it is kâld sa as healneaken yn kjeld en wyn stean. En ik wol dat it allegear gau einiget.
  Om 'e nocht hope se lykwols dat se gewoan fan har holle ôfsnien wurde soe. Yn it oardiel stiet dat yn stee fan minsklik dekapitearjen, de prinsesse ûnderwurpen wurde oan iepenbiere marteling. En se sille har martelje oant se ferrint.
  Twa assistintbeulen sprongen nei de prinsesse. Se skuorden har sek ôf, en lieten har folslein neaken. Dêrnei draaiden se har hannen, lutsen har op it rek. Hja bigounen heger to kommen, en de bleate fuotten fan 'e prinses sieten oan 't blok klamme. Skerp loslitte, draaie de gewrichten. En doe foelen de swipen fan oeral op it spierlichem fan 'e hege minske.
  It famke knarste harder op de tosken.
  Ja, Oksana hat in ûntwikkele ferbylding. Dat kin se har foarstelle.
  En no smyt er mei de bleate foet in granaat. En hy ferspraat de nazi's yn alle rjochtingen, en skuort har earms en skonken ôf.
  It famke hat kolossale fersnelling en omfang.
  En ommers, it bataljon famkes mei bleate skonken en bleate boarsten is boppe!
  Se sille nea opjaan en sille fjochtsje as earnen.
  August gie ûnder massale besnijing fan 'e nazi-artillery. De nazi's besochten de Sovjet-ienheden ôfsnien bûten de Don ôf te meitsjen. En sels in offensyf ûntwikkelje op it Taman-skiereilân.
  De fjildslaggen raasden, en de reade krigers lutsen net werom. En as de Dútsers foarútgongen, dan op kosten fan kolossale ferliezen. De fjildslaggen fûnen oant no ta lykwols mear plak ûnder it diktaat fan de Dútsers. Se gongen foarút, hoewol stadich. Rostov-on-Don foel, en de nazi's kroepen nei de Kaukasus. De Turken besochten ek foarút te kommen.
  De gefjochten wiene yn folle gong by Jerevan. Ek dêr focht in frouljusbataljon tsjin de Ottomanen.
  De famkes, dy't har muskulêre lichems bleatlizze, yn ienige slipjes, wjerspegele de superieure krêften fan Turkije.
  De strider Xenia fjochtet. Hast hielendal neaken. Tanned, bleate knibbels rekke de rotsen. Mei har bleate foet smyt it famke in granaat en deadet de Turken. Bleat syn tosken.
  Jout in beurt, maait de Ottomanen del en seit:
  - Ik bin in strider dy't boppe dyn agression stiet!
  De koele strider Vladlena sjit ek hiel sekuer.
  Moai famke, snij de Turken del. En wanhopich ferset, de strider naam en lansearre in sitroen mei har bleate foet.
  Se smiet de Ottomanen yn stikkene fleis.
  Doe rôp it famke:
  - Ik bin in dappere skientme!
  Xenia smyt ek in granaat mei har bleate foet. En de Turken krije ûnder de earen.
  De famkes binne oer it algemien poerbêste krigers. Se binne sa helder en fûleindich. Har spieren glimkje fan spanning.
  Hjir is Alenka in famke, hast hielendal neaken. Ek bleate teannen smyt in deadlik, skealik elemint. Turken binne ferspraat yn alle rjochtingen.
  It famke gnysket en laket oerdoefjend, en lit har tonge sjen:
  - Ik bin in stjer mei de namme Sun!
  En de skientme winkt mei in tige tûke útstrieling. Wanhopige skientme en heechmoed fan tinken dêryn.
  Xenia is ek net yn 'e sliep. Smyt in granaat mei de bleate foet. En as flessen dy't troch in fyts delslein wurde, fleane de deade Turken alle kanten út.
  Ksenia is al in kaptein fan rang.
  Se herinnert him hoe't Suvorov de Ottomanen ferplettere. Net in gewoan famke. Ja, it wie sa dat de superieure krêften fan Turkije waarden ferslein.
  Hjir fljocht wer in mei bleate foet smiten granaat. En de Turken stjerre wer.
  It Ottomaanske Ryk naam lykwols, nei wifkjen, de kant fan it Tredde Ryk. No, yn dizze oarloch binne al in protte hûnderttûzenen Turken stoarn. Oant no ta koene de Ottomanen allinich Batumi feroverje en Jerevan omsingele. Mar doe koe it Reade Leger de haadstêd fan Armeenje deblokkearje.
  Yn fjildslaggen fjochtsje Sovjet-tanks foar it grutste part mei Britske en Amerikaanske tanks dy't op kredyt oan Turkije ferkocht binne. No ja, ek Dútsk ferâldere.
  Hjir is sels de T-4 fûn.
  Hjir is Ksenia, dy't passend mei har bleate foet in granaat smyt en sa'n auto útslacht. Doe mompele se:
  - Yn 'e namme fan' e Sovjettechnology!
  Vladlena joech ek in beurt oan de Turken. Se smieten in granaat mei har bleate foet, wêrtroch't de Ottomanen deadzje.
  De famkes binne tige nors.
  Hjir sjit Varvara op 'e Panther út in bazooka. It famke is ek hiel moai en yn allinnich slipje.
  Hiel sexy en lûd útsjen.
  As sa'n skientme slacht, falle de bergen liken yn ien kear op. Hjir is it famke.
  Echt in terminator fan terminators.
  En dan wer, mei bleate fingers, hoe't er drukt en slacht. De nazi's hawwe it hûndert kear dreger as foarhinne. En it famke bliuwt de Turken sjitte en terske.
  De Ottomanen besletten om wraak te nimmen foar alle oarloggen dy't mei Ruslân ferlern gien binne. Sa sille se slein wurde.
  Famkes skroeie harsels en skodzje.
  Barefoot Barbara, raast:
  - Mei de briljante Stalin libje.
  Hoewol't de ein fan augustus 1947 is yn 'e hôf, en Stalin hat ferlern syn gelok foar mear as twa jier. Ja, sûnder it gelok fan 'e lieder fan' e USSR, alle ferset gie ferkeard. En it fjoer fan 'e oarloch flammet kaptaal.
  Hjir is it famke Marusya, heul grut en sûn, mei ljocht blond hier. Se naem it en stjoerde mei bleate fuotten in hiele bosk granaten. In Amerikaanske Sherman delsketten. En tjirp:
  - Ja, foar Ruslân fan it kommunisme!
  En har klean bestiet allinnich út slipje. Pracht famke. Sa frjemd.
  En hjir is in oare famke Anastasia. It smyt ek in deadlike granaat, mei in eksplosyf pakket op geschroefd. En de Turken krije in sterke klap yn it gesicht.
  Anastasia tjirpt en skoddet har bleate boarsten:
  - Ik bin in strider fan it ljocht!
  Ksenia lanseart in granaat mei har bleate foet. Hy slacht de Turken, en tjirpt boppe syn longen:
  - Wy sille winne! En nea opjaan!
  Alenka befêstiget, ek smyt in granaat mei har bleate foet:
  - Net! Wy sille nea opjaan!
  En jout de wachtrige foar de Turken.
  Vladlena maait de Ottomanen del en seit:
  - Wy binne op 'e glorieuze wei fan Suvorov!
  En lit syn lange tonge sjen!
  Liedt it fjoer en Akulina. Prachtige blonde. Hoe't de Turk himsels ferneatiget. Jo wurde gewoan fereale. Hy skriuwt foar himsels en skriuwt.
  En knypeaget yn 'e waansin.
  Hjir is har bleate foet wer in granaat smyt. En de moardner fljocht oer de Ottomanen. Net jaan harren in kâns.
  Angelica ek, dizze readhierige duvel docht net werom. En ek ekstreem passend slacht de Turken del. En har bleate foet wurket tige konstruktyf. En slacht bloed út as stof út tapijten.
  En dan giet grut kaliber artillery de slach yn. En tersk op de Turken.
  Mar de famkes yn slipje binne geweldich.
  Nicoletta fjochtet ek. It famke is hast neaken. Barefoot en hiel moai. Hy fjochtet ek fûl. En ferneatiget de Turken.
  Hjir draaide se de "Churchill" kocht troch de Ottomanen op kredyt. It famke laket:
  - Ik bin in prachtige skientme! Hoewol't altyd bleate fuotten!
  En mei syn bleate hakke sil er in granaat goaie.
  En dêrnei sil it famke wer in deadlike granaat smite, wylde en diabolyske krêft. En it slacht hiel hurd. En doe lansearre it famke in granaat út in slinger.
  Se sloech de fijân del en rôp:
  - Gloarje oan it grutte kommunisme...
  En no rinne de Turken út. Net yn steat om Jerevan te nimmen, en de oanpak mei liken folje.
  De ein fan 'e moanne augustus 1947. Hyt famkes en stomme ... De Dútsers hawwe it offensyf tydlik stilset. It Reade Leger is ek net fûleindich om te fjochtsjen. Yn it sechsde jier fan 'e Grutte Heitelânske Kriich hawwe wy pauzes nedich tusken fijannigens om ús azem te fangen en nije krêften te foarmjen.
  Altyd sille sels de Dútsers, mei levere manmacht en bûnsmaten yn Afrika, Europa en it Midden-Easten, net genôch hawwe om foarút te kommen.
  En Natasha naem it en piste in bytsje. En se die it fansels mei de bleate teannen.
  Bygelyks oer Gerda is it noch altyd nijsgjirrich ...
  Lytse Gerda gie op syk nei har neamde broer Kai. Mar se wist net wêr't er wie. En draaide net nei it noarden, mar nei it suden. En doe hie se spyt dat se folslein nije reade skuon oandien hie. Nei in pear oeren wriuwden se har skonken. Doe die Gerda har djoere skuon út, briek har stêf ôf en hong de skuon oan in heak.
  It waar wie maitiid, waarm, mei nocht kinne jo bleatefuotten rinne. It is net in tige ryk famke, en yn 'e simmer rûn se faak bleatfuotten. Wier, nei de winter waarden har soallen sêfter en sêfter.
  Gau, rinnen lâns de dyk, it famke begûn te belibje ûngemak fan lytse stiennen en sân. En om it sêfter te meitsjen, draaide ik it gers op. Dêr wie it makliker. Mar nei in pear oeren gûlde de soallen al.
  En it wichtichste, ik woe ite. En it famke hat mar in pear lytse pennies yn 'e bûse.
  Dochs kocht Gerda yn it tichtstby lizzende doarp in brea en skreau it op mei swiet wetter út 'e put, en foel fuort yn 'e hôf yn 'e sliep.
  De oare deis jeukte har bekraste, bleate soallen. Ik woe ite. It famke gie nei harsels, fielde har lichem waarm nei in koele nacht. De skonken diene in bytsje.
  Gerda rûn in skoft lâns de dyk, mar har soallen, dy't noch gjin tiid krigen hiene om te ferhurdzjen, begûnen wer pynlik te jûkjen en doe te gloeien. It famke gie nei gers. Mar hjir is it stadiger om te gean en ek net te noflik foar trochstutsen skonken.
  It famke kaam mei muoite by de stream. Ik liet dêr de delsleine skonken del en kuolle se. Ik tocht oer it dragen fan skuon. Mar it is spitich om sa'n nijichheid del te sjitten. Se woe echt sjen litte se oan Kai. Om syn nije skuon te bewûnderjen.
  Doe begûn it famke wer te rinnen. Ik wie wanhopich om te iten.
  Op ien of oare manier berikte Gerda it doarp en kocht mear brea. Mar de koperen munten wiene op.
  En it famke tocht. Wêr te krijen jild foar iten. Se waard oanbean om djoere, marokkaanse skuon te ferkeapjen, mar Gerda wegere resolút. Se sil ferskine yn harren oan Kai. Oant dan kinne jo jild fertsjinje?
  Gerda yn it folgjende doarp bea om hout te hakken. Se joegen har in byl. It famke hakke in bytsje, mar se wie sa wurch dat se nei it iten daliks yn sliep foel.
  Doe waard Gerda oanbean om guozzen te heljen. Mar dêrtroch ferlear it famke in hiele dei.
  Uteinlik besleat se gewoan te smeekjen. De boeren foelen lykwols daliks har reade skuon op. Lykas, it is fuort dúdlik gjin bidlerfamke, om't se soks draacht.
  Uteinlik besleat Gerda har skuon te ferkeapjen. Dêrfoar moast se lykwols de stêd yn rinne. De skonken fan it famke waarden gau ferhurde, en it wie hast pynlik om it paad lâns te rinnen.
  Goed, Gerda besleat dat se sels sûnder de skuon wol winsklik wêze koe foar Kai.
  Ferkocht oan in keapman, ûntfangt in pear sulveren munten. Ik kocht my in canvas tas en gie as in bidler de wegen fan Europa lâns. Wy moatte in broer fine. En it famke, hearde dat se yn it suden meastentiids jonges yn 'e slavernij ferkeapje, hastich derhinne.
  Wier, it famke wie min oriïntearre en swalke om Dútslân foar in lange tiid. Oant de hjerst komt. Goed, de bleate fuotten fan it famke wiene ferhurde, lykas de hoeven fan in hynder, lykwols jeukte de eelten. Mar alle dagen waard it kâlder en kâlder.
  En bûten sliepe is ûngemaklik. Nachts befrieze sels Gerda har jurk en se skuorde dy mei muoite ôf. Moatte wat dwaan. It is al begûn te snien. Yn in ljochte jurk befriest it famke oant de bonke, en har bleate ferhurde skonken brekke de iiskrust.
  Gerda, om net yn 'e sliep te fallen en in moaie nacht net wekker te wurden, bleau yn it suden fan Dútslân foar de winter yn ien hûs om by de fûst te tsjinjen. Dêrfoar moast se wurkje, it hûs skjinmeitsje, de ko molke en noch folle mear. Mar it famke krige iten en krige in skuorde jas en houten skuon.
  Doe't de maitiid kaam en de snie begon te smelten. It famke smiet mei nocht de hurde arbeidblokken ôf en gie wer nei it suden. Hja krige neat betelle, en Gerda moast aalmoesje ite. Boppedat song it famke noch goed. Har jurk wie folslein ferwûne, en har bleate fuotten wiene geil en bedekt mei in korst. It famke kaam úteinlik nei de Balkan. Foarby Hongarije, en kaam yn Turkije.
  Beggar zamorashka ferhuze nei Istanbûl. Se ferstoppe har foar de Turken yn 'e bosken, en ferburgen foar de kristenen.
  Lykwols, al op 'e wei nei de haadstêd sels, it blonde famke waard fongen. En om't se neffens de noarmen fan moslims al troud wurde koe, doe waard Gerda wosken, oanklaaid en as faam op feiling ferkocht. In famke mei prachtich wyt, krullend hier is in weardefolle saak. Se gie nei de âldere emir. En it moat barre dat dizze emir, krekt nei de oankeap, sa slim siik waard dat er syn houlikske plicht net neikomme koe.
  It famke wenne yn in harem. Befredigjend, lykas yn in gouden koai, mar saai. Wierheid learde Turksk en Arabysk.
  Islam ûntdutsen. De nije religy wie oer it algemien ienfâldich, hast begryplik. It is net dúdlik oft se nei har dea in harem fan manlju krijt? En sil se it leuk fine?
  It famke waard stadichoan in famke, en fabulously moai, en de emir stoar nei in lange sykte.
  En no wurdt Gerda wer te keap set. Se stripe se neaken út foar hûnderten lustige manlju en ferkeapje se oan 'e harem fan 'e sultan. Gerda krijt dêr stadichoan ynfloed, en wurdt de frou fan de sultan. Mar it Ottomaanske Ryk is al yn ferfal. In oarloch brekt út mei Ruslân dy't driget in ein te meitsjen oan de kontrôle fan Turkije oer de Krim en de Swarte See.
  Nei't de nazi's yn 'e Eastlike Kuban ferslein wiene, belegeren de Sovjettroepen Krasnodar. Yn it suden ûntwikkele de gefjochten him noch súksesfol. Ferskate stêden yn it gebiet waarden yn beweging nommen. En ek ôfwiisd Sukhumi mei in krêftige klap út Georgje.
  De Dútsers rôlen yn. De Russyske T-54 en IS-7 tanks bliken effektyf te wêzen yn it offensyf. Dútslân waard ek by Parys ferslein. En it waard ôfwiisd.
  Hitler rekke yn wanhoop. Russyske troepen bewege yn 'e rjochting fan 'e Swarte See, en kamen al oan by Krasnodar. En ferplettere de fijân. De Roemeenske ienheden joegen har oer yn rezjiminten, en hiel faak op 'e slach fan in trommel.
  It waard dúdlik dat it front net sa maklik fêst te hâlden koe. En doe begon Itaalje in nij front oer te jaan dat it Reade Leger iepene tsjin de Dútsers. En begûn te foarútsjen yn it suden.
  Koartsein, it waard deadlik en deadlik foar de Fritz.
  It bataljon fan famkes rûn op nei de Swarte See.
  Krigers smieten granaten mei bleate fuotten. En se maaiden de Dútsers del mei masinegewearen.
  Hjir, yn dit gebiet fan 'e kaart, de oarloch waard fierd folle mear súkses as yn de echte skiednis. De doarpsfuort is al helle. De Dútsers rinne. It Russyske Reade Leger hat in grutte oermacht yn dit gebiet yn ynfantery en kavalery. De Dútsers hawwe oer it algemien neat tsjin lichte Russyske tanks.
  En de Sovjet-generaals, betrouwen yn oerwinning, en de stimming fan 'e minsken, litte wy sizze - majoar.
  Veronica smyt in granaat mei har bleate foet. Ferspraat de Dútsers en sjit:
  - Lit Ruslân boppe alles wêze!
  Victoria sjit ek. Hy smyt in granaat mei de bleate foet en piept boppe yn syn longen:
  - Lit de takomstige wrâld fan ús wêze!
  Fierder sjit it al moaie famke Juliana harsels sûnder seremoanje.
  En hy smyt ek mei de bleate foet in granaat. En de Fritz wiene tige ferspraat.
  It famke tjirpe:
  - Ik bin in fûle tiger!
  En dan ek Anna, as fjoer. En mei syn bleate foet sil hy in granaat heul skuord lansearje, en de Kaiser-ienheden as glês brekke.
  En seit:
  - De psychology fan 'e oerwinning! Demokrasy fan Destiny!
  En dan sil Matryona in hiele doaze eksplosiven lansearje. En hoe't it de soldaten fan 'e Kaiser sil opblaze. En brul:
  - Foar Ruslân yn romtehichte!
  Noch twa moaie famkes ride op in lichte tank "Marten" -2. Goede auto mei twa masinegewearen. It pânser is net te dik, mar it hâldt masinegewearen. De foarm is streamlined. De famkes Olga en Zhenya sitte binnen, lizzend en skriuwje harsels oer de Dútsers.
  Gjin minne auto - in snelheid fan hûnderttweintich kilometer yn 'e oere. Excellent permeabiliteit. En caterpillar.
  Famkes folje Dútske soldaten mei lead en sjonge;
  Do, heit, bist helder foar in moanne,
  Dat jo net itselde skine
  Net itselde, net itselde
  Alles wat jo ferbergje efter de wolken
  Jo binne bedutsen mei in driigjende wolk!
  Sa't wy hiene yn Hillige Ruslân.
  Yn hillich Ruslân, yn stien Moskou.
  It Kremlin wie yn in glorieuze stêd,
  Tichtby Ivan, tichtby de Grutte,
  Yn de katedraal wie yn Archangelsk,
  Lykas it juste koar hie:
  In jonge bôgesjitter stiet op 'e klok,
  Stean op 'e klok, biddend ta God,
  Hy ropt as de rivier streamt
  Skriemen - streamen fan triennen streame,
  Hy slacht de berdysh mei in skacht,
  Berdysh mei in skacht op 'e fochtige grûn:
  "Do bist in goy, mem ierde is fochtich,
  Jo ferspraat yn alle rjochtingen
  Do iepenst, kisteboerd,
  Draai om, gouden damast!
  Jo steane op, steane op, ortodokse tsaar,
  Ortodokse tsaar Alexei Mikhailovich!
  Sjoch nei jo famylje
  Nei it Hillige Ruslân, nei Mem Moskou,
  Moskou-mem, in wees!"
  De famkes sjonge foar harsels en ferpletterje de Dútsers. Se rinne oer liken en litte in bloedich spoar mei rûpen efter. Hjir binne de famkes. Ek binnen de tank binne se hast neaken, yn deselde koarte broek en bleate fuotten. Mar hiel moaie famkes.
  En de Dútsers lijen enoarme ferliezen fan har fjoer. Masinegewearen binne swier en fluch-firing. En de famkes binne tige tûk. It tsaristyske leger wie goed útrist.
  Der wurkje ek joadske wittenskippers foar Ruslân. Hjir is de machtichste Ilya Muromets-7 bommesmiter yn 'e wrâld op dat stuit fleanend om de Dútsers te bombardearjen. It earste fleantúch fan 'e wrâld mei tolve motoren. Achttjin masinegewearen en twaentweintich ton bommen. Hjir is de auto.
  Oant no ta mar yn ien eksimplaar.
  En ek yn de bemanning fan it famke. En hast neaken, yn ien badpak. It is heul moai en sexy.
  . HAADSTIK #13
  Warrior bemanning kommandant fan de Ilya Muromets-7 bommesmiter, Valentina. Hiel moai en curvy blonde. It is needsaaklik dat de auto fertrage en de Dútske bunker dekke mei in krekte bomwerping.
  De soldaten fan Hitler binne sterk en dissiplinearre. Se sjitte op it Sovjet en Russyske meunster. Mar de krigers slaan yn antwurd. Acht masinegewearen sweepje de Dútske ynfantery letterlik fuort. De ferskuorde soldaten fan it Dútske leger falle.
  De gouden-hierige Lada liedt it fjoer gnyskjend fleis. It famke die sels har beha út om har better te konsintrearjen. En skoddet har bleate boarst. Gewoan in grutte skientme. Safolle genede en krektens yn it. Lada sels is tin, mar seanich, en de taille is tin, as in wesp.
  Galina sjit ek mei masinegewearen op de Dútsers. Ek in famke, sawol moai as curvy. Mei bleate fuotten drukt er op de trekkers. En it gesicht is sa moai. Gjin strider, mar gewoan in super famke.
  Galina seit gnyskjend:
  - Ta eare fan 'e heit fan tsaar Joseph Vissarionovich!
  Agressyf en prachtich, mei goudblêdhier, befêstiget Lada:
  - Lit ús Judas feie mei in slinger!
  Valentina drukt har bleate foet op it pedaal. Op in Dútske bunker falt in tonbom. Dit is deadlike krêft. "Ilya Muromets", fersnelt sadat de fragminten it net oanreitsje. De bunker eksplodearret, en tilt in reekkolom op.
  De famkes roppe ienriedich út:
  - Slaan! Se joegen de Fritz!
  En spank mei wille mei bleate fuotten. Ja, dit binne famkes dy't de Dútsers ferslaan kinne. Se fjochtsje dreamen fan in wrâld dêr't minsken nea sille deadzje minsken. Bygelyks, as it Sovjet-ryk fan Joseph Stalin de hiele wrâld feroveret. Mar Ruslân, of leaver de USSR, is in unike entiteit dy't in ivige ryk wurde kin! Om't de dynasty fan Joseph Stalin ieuwenlang regearje kin. En nei de omkearing fan keizer Nikolaas II, úteinlik, Ruslân krige stabiliteit en elkenien úteinlik akseptearre de legitimiteit fan 'e dynasty.
  En no brekt de tsaar en foarsitter fan 'e GKO, Joseph Stalin, dy't de opposysje fersloech, de rêch fan 'e Dútsers.
  Ien fan 'e sterke bewegingen fan tsaar Stalin is om froulju nei it leger te lûken. En de Russyske frou is de meast skriklike strider yn 'e wrâld! Is it net!?
  Hjir, bygelyks, op 'e Sokol jager, de piloat Alice hastich. Sa'n moai famke, blond mei in stik read yn it hier. Slank famke, hast neaken.
  Barefoot drukt it pedaal, en manoeuvres. En dan sjit er himsels. Sjit in Dútske auto del mei in grut kaliber masinegewear. makket har brân en seit:
  - Ik bin berne foar de keninklike tsjinst! It famke is frij cool, en mei blau bloed, huzaren!
  En versnelt de snelheid fan de "Falcon". Miskien Russysk, Sovjet fleantugen, sels as net jet, binne op guon manieren de bêste yn 'e wrâld.
  En al oan 'e foarkant ferskynde in swierder en mear avansearre tank makke troch de pakesizzer fan' e grutte Mendeleev. Masine mei twa fluchfjoerkanonnen en tsien masinegewearen. En famkes beheare ek sa'n kolos.
  En der komt in Russyske tank, dy't de Dútsers ferneatiget. Boppedat, mei in krêftige dieselmotor, en frij begaanbaar en agile.
  De famkes yn 'e tank sjonge;
  Us God-leafde Ruslân,
  Royaal bloeiend lân ...
  No, de monarchen binne moaier, moaier -
  Heit Tsaar Stalin-paradys!
  En de tankspoaren ferpletterje de Dútske soldaten. Letterlik krûpe darmen al út en streamen bloed streame út de rûpen.
  De tankkommandant, Tatyana Krupskaya, seit:
  - Ja, wy sille winne foar Ruslân!
  It famke is trouwens fan in prinslike famylje, mar fjochtet allinnich yn panty. Mar sa'n leaf. Se hat grutte ynderlike krêft.
  Mei in bleate foet drukt it famke op it pedaal en seit, bleat de tosken en laket.
  - Jo binne de grutste tsaar Jozef Stalin!
  En de krigers binne der wis fan dat se Berlyn berikke sille op sa'n tank. En it fertrouwen fan alle krigers en krigers wurdt sterker.
  Natasha, grypt mei entûsjasme, begon te komponearjen en te sjongen. De rest fan de famkes jubelen;
  Foar it hillige Ruslân om ús lot te fjochtsjen,
  Wy binne famkes mei gigantyske herten ...
  Fascist fan it Sovjet lân woe
  Mar mei Rod binne wy altyd ferienige fjochters!
  
  Mei ús Ruslân yn ivige gloarje wêze,
  De horden fan Genghis Khan sille ús net feroverje ...
  Fjochtsje foar it heitelân en wês net bang,
  Wy sille elke ûnleauwe ferpletterje!
  
  Wy bûgje de gewelddiedige fascisten yn 'e hoarn,
  Leau my, gjinien sil Ruslân oerwinne ...
  Ommers, Jezus de Allerheechste God is by ús,
  En net drage Fritz ûnsin!
  
  Elkenien wit dat it Heitelân oan ús jûn is,
  Foar fûle oerwinningen sûnder it tsjuster te kennen ...
  De freeslike satan bleate syn tosken,
  Shirt trochdrenkt yn bloed!
  
  Foar in Komsomol-lid is d'r gjin wurd leffe,
  Foar famkes binne barriêres net wichtich ...
  Wite God sil ús helpe Jezus,
  Unstjerlikens sil de heechste beleanning wêze!
  
  Wy fochten tige moedich by Moskou,
  Hoewol de Dútsers in ûnbidige krêft brûke ...
  Focht heal neaken op bleate fuotten
  En ik leau dat de oerwinning grif wachtsje sil!
  
  De grutheid fan Russyske krigers libbet,
  En hy sil nea jaan oan de nazi's ...
  Wy sille de Fritz fûleindich yn konsumpsje litte,
  Wat kaam net heul smoarge dregs op!
  
  Ja, Hitler, do bist slûch en slûch,
  Yn steat om sels de helte fan 'e wrâld oer te nimmen ...
  Mar Stalin is ek in dappere earn,
  Meitsje josels net in ôfgod!
  Gjin Komsomol-leden, witte net werom te lûken,
  Se binne net iens bang foar froast ...
  En de Fritz sil gau yn spultsje feroarje,
  De Russen hawwe ommers altyd fjochtsje kinnen!
  
  Ruslân is it memmelân fan 'e leafde,
  En sil in kado meitsje fan kommunisme ...
  Gjin needsaak om in wurdearring op bloed te bouwen
  Mei in glim fan skamteleaze revanchisme!
  
  Ja, de Führer wol ús by de kiel nimme,
  En kantel Ruslân oer it steiger ...
  Mar wy fjochtsje fûleindich foar fiif
  Stalin is ommers by ús mei in mantel en hoed!
  
  Hy is in grutte strider, elkenien wit
  En Komsomol-leden sille altyd bleate fuotten wêze ...
  En wy sille Hitler yn it burd ferpleatse,
  Us flechten baarne mei felle waarmte!
  
  Krigers binne ús bestimming,
  Wy sille de grutte Panther ferpletterje ...
  Hoewol't Adolf kweade gaos makke,
  Wy sille him de noarm en de maat oanjaan!
  
  D'r is gjin Stalin mear yntelligint en sterker,
  Hy is de lieder fan it lân fan 'e grutte reus ...
  En do fersloech de Fritz sterker, famke
  Ommers, wy binne altyd ferienige yn fjildslaggen!
  
  Foar prestaasjes bouwe wy in hiele searje,
  Rjochte op de stjerren as in fleugelfûgel ...
  En d'r sil in lûd resultaat wêze,
  Sokke famkes, grutske earnen!
  Augustus 1947 rûn nei in ein. De nachten waarden langer en de dagen koarter. Famkes slaan sa no en dan de oanfallen fan 'e nazi's ôf. De Grutte Heitelânske Kriich is al safolle jierren geande. It is gewoan in skriklike en drege test. Wat mei neat fergelike wurde kin. Hy wurket tige hurd foar fyftjin of sechtjin oeren deis, en yt op rantsoenkaarten, honger op 'e râne fan útputting.
  Fansels, yn it aktive leger is it folle better as yn 'e efterkant. En de famkes kinne in bytsje pisje wylst der in koarte rêst is.
  Natasha mei har bleate foet útbrocht, komponearre troch harsels:
  Russyske troepen berikten de Oder. It tsaristyske leger fan Nikolaas II hat al in protte oerwinningen wûn. In protte stêden fan Eastenryk-Hongarije waarden ynnomd, fjildslaggen waarden fochten yn Boedapest. Wêr oars fersette de Hongaren har. Pali Przemysl, Lviv, Krakau, Bratislava, en in oantal oare delsettings.
  De Dútsers leine swiere ferliezen en lutsen har werom. De Eastenrikers joegen hiele rezjiminten en sels difyzjes oer. En mei de flaggen ûnder de orkesten. De oarloch gie troch, as yn in mearke - noflik mei lyts bloedfergieten en yn frjemde gebieten.
  Hoewol't meastentiids Ruslân wie selden sa gelok by de feroveringen. En hast alle oarloggen en oerwinningen waarden jûn oan de Russen mei grutte bloedferjitten.
  Miskien waard Oleg profetysk neamd om't hy Byzantium twinge koe om sûnder bloed oer te jaan?!
  Yn alle gefallen, Nikolaas II easke de rol fan de Grutste.
  De famkes giene út nei de Oder. De hjerst is al kommen. Gouden tapijten fan blêden.
  Krigers stompten op 'e tapijten. En dûkte yn it wetter.
  Veronica, spatten yn 'e rivier, frege Victoria:
  - Tinkst dat de tsaar nei de oarloch lân oan de boeren jaen sil?
  It kommandant famke skodde de holle.
  Wêrom hawwe boeren lân nedich?
  Veronica giechelde en sei:
  Ja, se kinne it sels net oan. Mar d'r binne sterke bedriuwslieders dy't kinne lûke.
  Victoria antwurde hurd:
  - Hjir sille se it lân op kredyt ferkeapje. Miskien wurdt it sa better.
  Juliana draaide har yn it wetter en sei:
  - Meast wierskynlik is it better foar de grûnbesitters om it lân te hawwen. Se kinne grutte pleatsen rinne en trekkers brûke. Private, grutskalige produksje is de meast effisjinte!
  Veronica stimde mei tsjinsin:
  - Miskien. Mar dit soarget foar mearwearde!
  Juliana giechelde en sei:
  - Mar de effisjinsje is geweldich!
  Victoria, dy't de rang fan kolonel hie, sei mei in glimke:
  - It stimulearret ûntwikkeling. En wat hat it foar in lân oan in boer, en sels in drinker, te jaan. It is de lâneigner dy't de helte fan 'e wrâld fiedt mei Russysk brea! Us lân is tige ryk!
  Veronica wie it hjirmei iens:
  - Ja, Ruslân is ryk en it libben wurdt better! Bygelyks, myn broer wurket by de Putilov fabryk as foarman. En hy hat in salaris fan trijehûndert roebel, net telle bonussen.
  Victoria rôle om en sloech yn bewûndering har bleate foet op it wetter en hie in hap:
  - Dat seit it! Ruslân komt op! En meikoarten wurdt it noch sterker!
  De famkes swommen yn de Oder, en hienen in tafallich petear. Anna frege de famkes:
  Wat tinke jo dat ús nei de dea wachtet?
  Juliana glimke en antwurde:
  - Ateïsten sizze - net-bestean. En religy leart - de siel sil gean nei God, en Hy sil beslute wêr't te gean nei de himel of de hel.
  Veronica frege Juliana:
  - Tinksto dat der in God is?
  It famke sloech mei de bleate foet yn it wetter, sloech in weach en antwurde:
  - Earlik sein, ik wit it net. D'r binne arguminten foar en tsjin God. - It famke spatte wer en fernaam. - Fansels is der gjin antwurd op dizze fraach, mar jo kinne in ferskaat oan arguminten bringe.
  Victoria wie it mei dit iens:
  - Seker hiel oars. En wat is der om oer te praten. Ik persoanlik tink dat sûnt wy winne, God, fansels, bestiet! Mar der wiene tiden doe't wy fûnen ússels ûnder de Mongoalske-Tataren. En dan is de fraach - wêr wie de Allerheechste God?
  Juliana sei mei in ûnskuldige glimke:
  - Mar der is wat folle slimmers as it Mongoalsk-Tatar jok!
  Victoria wie ferrast
  - Wat is slimmer as it Mongoalsk-Tatar jok?
  Juliana sei eins:
  - Alderdom! Wat kin slimmer wêze as âlderdom!?
  Victoria stimde yn:
  - Ja, it sil wol slim wêze!
  De famkes wiene stil. It wie foar harren wat beskamsum om der oer te praten. De famkes namen it en sprongen út it kâlde wetter. Se rûnen nei harsels ta, flitsende rûne, bleate hakken.
  Marusya rûn mei har en frege mei in gnizen:
  - Mar ik freegje my ôf, wêrom hawwe wy âlderdom nedich? It moat sein wurde ûnminsklik!
  Victoria wie it maklik mei dit iens:
  - Echt ûnminsklik! It is it bêste om foar altyd jong en sûn te wêzen!
  De famkes wiene groovy en grappich, spinnen yn salto's.
  Veronica mei in glimke en gnyskjend suggerearre:
  - Ja, ús leger is sterk famkes! En wy sille yn grutte foarm wêze!
  En it famke knipoogde nei har freonen. Se baarne allegear út laitsjen mei glimkes, harpies.
  Juliana suggerearre:
  - Litte wy libjend wetter fine en wirklik ûnstjerlik wurde! It sil heul cool wêze!
  De famkes gnyske en knypeagen nei elkoar.
  Victoria stelde doe foar, har tosken bleat te lizzen, en merkte op:
  - Ja, it soe moai wêze om in manier te finen om net âld te wurden. Wat soe it goed en moai wêze!
  It famke stelde in wrâld foar mei guon beauties en jonge manlju. Miskien noch better sûnder burd, sadat de gesichten moaier en kreaser binne.
  Veronica antwurde mei in sucht:
  - Ja, dit is it moaiste ding dat der op 'e wrâld kin! Wy wolle ivige jeugd en ljocht.
  En it famke lake, har pearlyske tosken bleat.
  Victoria sprong oerein en stelde foar:
  Litte wy echt in ein meitsje oan âlderdom! Dit is oer it algemien net akseptabel! Minske lichems moatte net âlder wurde!
  Veronica, gnyskjend en springend, song:
  - Hear kolonel, dan âld wurde! It is net better om te stjerren foar Ruslân! Om wille fan dapperens en eare - ik meitsje gjin grapke! Hy antwurde - dat ik bin read? Ik wol net!
  De famkes laken noch hurder. It is hiel hiel moai.
  Juliana suggerearre mei in laits:
  - En lit ús alle âlde froulju ferjongje! Dat alles fonkelt as de sinne!
  Victoria stimde yn, sprong heger op:
  - Foar it heitelân en Nikolaas de Grutte!
  Anna, dizze readhierige strider, sei út:
  - Mar dochs, de nonnen wurde nettsjinsteande de gebeden net jonger. Hoewol't se hawwe in hillige geast. Dat jo begjinne te tinken, wêr is Gods gerjochtichheid?
  Victoria naam djip sykheljen en antwurde:
  - In kreun stiet oer de ierde ... Wêr bisto de eigner, wêr?
  Veronica song mei grime:
  Der binne in protte grutte minsken
  Waans dieden ieuwen libje....
  D'r binne in protte dúdlike fûgels,
  Wat wurde neamd ûnstjerliken!
  
  En de helden yn 'e epos,
  Se fersloegen de horde yn ien kear ...
  Ruslân sil in grutte macht jaan,
  Basurman yn 'e striid sil skuorre!
  
  Mar ien dûbelkoppige earn,
  Tsaar regelt glorieuze Nikolai ...
  Hy strielet ûnder de himel,
  Do bidde foar him, go for it!
  
  Keizer fan hiele Ruslân
  Wat hat it soarte lân opheft ...
  De echte missy
  Foar foarútgong en âldheid!
  
  Fersloech de Japanners yn fjildslaggen
  De Dútsers waarden yn ien kear ferslein ...
  De stim fan 'e famkes is lûd,
  Nikolaj, ús Hear!
  
  En ús kening sil net jaan yn 'e striid,
  By de bou fan in grutte reus...
  Hy slacht de tsjinstanners hurd,
  En it waard in fûle ôfstimming!
  In moai ferske waard troch de famkes yn ienheid oppakt. Se binne sokke prachtige en fol-bodied sjongers. Se hawwe sa'n moai ferske.
  Ja, geweldige famkes.
  Sa skreau de stralende Natasha, de meast prachtige fan 'e famkes.
  Hjir wurdt se twongen om te stopjen en te sjitten op it nazi-fleanmasine. Smyt in granaat mei in bleate foet. Sjit in stoarmtrooper del en ropt:
  - Oerwinning!
  Zoya fjoer en sjit ek ekstreem akkuraat. Sjit in faksistysk fleantúch del en raast:
  - Foar it kommunisme, it lân fan de Sowjets!
  En har neakene, rûne hakke smyt in eksplosyf pakket omheech.
  Liedt it fjoer en Augustinus. Se is moai, hiel spier en tanned famke. En har koperread hier fladdert yn 'e wyn as in proletaryske banier.
  En mei bleate teannen, as smyt in granaat mei deadlike krêft, ekstreem destruktive krêft.
  En roppe:
  - Foar it Heitelân en de frijheid ta de ein!
  Svetlana fjochtet ek mei in wylde swoop. En mei syn bleate teannen smyt er granaten fan kolossale, moardlike macht. En skuort tsjinstanners yn stikken.
  En ropt:
  - Foar grut kommunisme!
  En sa sil de taal sjen litte. En mei in bleate, rûne, rôze hak sil it famke har oan in eksplosyf pakket jaan.
  Lit ús face it, dizze famkes binne hiel fjochtsjen.
  Warrior klasse - super!
  1 septimber 1947 yn it Tredde Ryk fierd acht jier sûnt it begjin fan de Twadde Wrâldoarloch.
  Hitler en syn menagerie fierden it evenemint tegearre mei feesten en dûnsjen en gladiatorgefjochten.
  De Führer siet op in lúkse leunstoel en seach de famkes dûnsjen.
  Se gongen earst út yn jurken en skuon, doe begûnen se út te kleien.
  De famkes diene har klean en skuon út. En stadichoan bleau yn allinnich slipje en bleate fuotten dûnsjen dûnsen.
  Se seagen der ek hiel moai út.
  De Führer grommele as in wylde baarn, en draaide yn syn stoel. Mar dit binne noch mar blommen.
  Hjir dûnsen de famkes en begûnen de gladiatorgevechten.
  De nazi's begûnen wer te iten en weddenskip te pleatsen.
  De tafel fan 'e Führer wie lúkse, en dêrop stiene rike gerjochten, mei ferskate lekkere dingen.
  Hitler iet fruit mei nocht.
  Syn stimming wie matig striidber, en net al te fleurich. De oarloch slepte oan en de lêste moannen waard it ferset fan it Reade Leger sels fersterke.
  De Russen hiene in nije T-54 tank, dy't better bewapene en beskerme wie en de nazi's fersette koe. En de formidabele IS-7 ferskynde. Fansels, de lêste tank is hiel djoer en dreech te meitsjen en, yn prinsipe, kin net massa-produsearre.
  Mar syn kanon is by steat om troch te dringen Dútske tanks. Boppedat, sels as de nijste IS-7 masine net trochbrekke, en it projektyl giet yn in ricochet, it is hiel by steat fan incapacitating it.
  Dus de USSR hat al in bepaalde macht.
  Mar it earste pear rint de arena yn. De bern begjinne de striid. Twa jonges fan sa'n tsien of alve mei trijentsjes en in net sprongen fan de iene kant út. Se sieten yn deselde reade swimbroek.
  Se rûnen, flitsende bleate hakken. Se bûgden foar de Führer, bûgden har beweechbere rêch.
  De tinne, gespierde lichems fan noch brune jonges dy't net iens pubers neamd wurde kinne.
  Hitler stelde him foar dat se slingere wurde, of dat har lytse rûne hakken ferbaarnd wurde troch in readhierme koevoet - dat soe cool wêze.
  En hjir binne noch twa jonges mei swurden en skylden útrinne. Ek neaken en bleatfuotten yn blauwe swimbroek. Mar harren bewapening is asymmetrysk.
  De leden fan de menagery begûnen te wedzjen.
  De jonges binne sawat deselde hichte en leeftyd. Keazen om yntrigearjend te wêzen. Beide kanten sille fjochtsje oant de dea. Sels as se ferjaan, dan wurde se martele yn 'e kelder mei de ferplichte cauterisaasje fan' e hakken.
  Hjir binne de bets. Hitler dringt oan op it geheim fan tariven. Oars, sil it miljeu net doare te setten tsjin de Führer.
  En sa sil teminsten de striid net ûnderhannele wurde.
  En lit beide kanten fjochtsje.
  De jonges sprongen op inoar, en lit ús mei swurden en trijetinten swaaie. It wie wol dúdlik dat se net sa goed traind wiene, mar se hiene in idee. Se fergrieme ien mei in net, en lit ús prikje mei trijetinten. Mar doe krige de jonge in swurd op it skouder. En der wie in kras.
  De bern gongen troch elkoar te stekken en te snijen. Bloed ferspile fuortendaliks. En de bleate fuotten fan de jonges lieten skarlaken, sierlike fuotprinten efter.
  De Führer mocht it graach doe't de jonges inoar fermoarde. En as se sûnder meilijen snije en skodzje.
  Hjir sieten de jonges al ferwûne, en ien fan har wie ôfmakke. En hja raasden mei swurden nei de twadde. Se makken him ek ôf, en twong him ta rêst. Moast net iens om genede smeekje.
  De hakken fan 'e fermoarde jonges waarden ferbaarnd, en se waarden heakke mei heakken. En nei de krokodillen sleept.
  De twa oerlibbenen yn blauwe slipje reagearren en de genêzing blok. Ek se waarden prikele troch tridenten.
  Hitler wie net heul optein troch dizze striid, en sei:
  - Ja, wat is net sa oandwaanlik! Wannear sille wy Stalingrad nimme?
  Mainstein antwurde mei in glimke:
  - De oanfal is al begûn, en ús troepen binne dizze kear folle better taret!
  De Führer knikte ynstimd.
  - Ik leau! Wy hawwe in geweldich wurk dien!
  Guderian merkte op:
  - Oant no ta yn 'e USSR wurdt de T-54 yn lytse hoemannichten produsearre, en wy hawwe in kolossaal foardiel as tanks!
  Hitler stimde yn:
  - Ja wy hawwe! Mar wy kinne it ferlieze!
  Guderian sei mei fertrouwen:
  - De piramidale tank is folsleinens sels, de Russen sille it net better kinne meitsje!
  De Führer klapte yn 'e hannen:
  - Wy moatte better nei de striid sjen!
  Dizze kear kaam in moai famke mei blond hier de arena yn. Se hie in string bikini oan. En fansels bleate fuotten en hiel sexy.
  Hitler notearre:
  - Grutte strider!
  En de tsjinstanner wie ek yn dit gefal fan in brune bear weardich. Moai grut en gefaarlik.
  It famke wie bewapene mei in swurd en in dolk. En lang, spieren, al in hiel betûfte jager.
  Se draaide har bleate foet en piepte:
  
  Dejingen dy't op it punt steane te stjerren groetsje dy!
  Hitler rôp:
  - Net! Ik wol dat jo libje!
  It moaie famke knikte.
  - Sil besykje!
  De Führer makke in weddenskip en grommele:
  - Wedje ek op 'e bear, oars winne wy neat!
  Bets gongen troch te drukken op knoppen. Hitler naam in slokje sinaasappelsop dêr't iis yn sweefde.
  De striid begûn ... De bear wie honger en lilk en foel fûl oan. It famke helle it mei in swurd ôf en gie nei de kant. De bear raasde mei in brul as er hastich soe. En de strider ferskoot wer.
  Se is eins fluch. Slach mei in swurd yn it gesicht. Mar it bist sil him omdraaie en it gladiatorfamke mei de klauwen op 'e mage heakje. Der sieten bloedige krassen op de parse.
  De Führer sei mei blydskip:
  - Goeie striid.
  En hy frege Speer:
  - Kin jo fergrutsje de produksje fan diskettes?
  De minister fan bewapening en munysje antwurde mei fertrouwen:
  - Fansels kinne wy! Hoewol't de technology hjir is frij kompleks. Mar dizze masines hawwe praktysk gjin ferlies, útsein foar crashes. En har oantal yn 'e rigen groeit.
  It famke wie ûnderwilens in bear oan it hakken. Hy smiet bloed. En miste in dolk yn it each. En it wie al deadlik. It famke skreaude yn eangst, it beest foel stil.
  Se smiet it ôf en gyng oerein. Hja sette har bleate, beitele foet op 'e bear en raasde:
  -Oerwinning!
  Har beha is barsten út 'e klau fan it bist en har boarsten binne bleatlein en bekrast foaroan. En snij de rêch in bytsje. Mar it is neat serieus. Mar it famke bloedt. En fan de bear en alhiel in plas.
  Hitler blies har in tút en sei:
  - Do bist leaflik!
  Dêrnei bestelde de grutte diktator:
  - Beleanje har mei in izeren krús yn sulver, en stjoer har trije dagen nei in resort!
  Dêrnei gie it famke tige tefreden fuort.
  Fjochters fochten wer. Dizze kear kamen twa jonges fan sa'n tolve út tsjin in famke mei twa sabels. De jonges hiene koarte swurden en skylden.
  De striid wie yn deselde swimbroek, ynklusyf it famke. De striid beloofde nijsgjirrich te wurden.
  It famke beweecht goed, mar de jonges binne goed traind. En de striid wie kompetitive.
  De Führer frege Guderian:
  - Is de IS-7 tank goed?
  De kommandant en strateeg antwurde earlik:
  - Gjin minne auto! Sels in 128-millimeter kanon nimt it net yn 'e foarholle. Allinnich it nijste en noch seldsume hegedrukwapen kin it penetrearje. En dan moatte jo in grut kaliber en in uranium kearn.
  De Führer gniisde en sei:
  - Stalingrad moat net wer barre!
  . HAADSTIK #14
  Op 2 septimber 1947 ûntstiene fûle fjildslaggen foar de stêd oan de Wolga. De froulike sniperbataljon ûnder it befel fan kaptein Natashka Kaktusova naam in definsive posysje yn 'e ruïnes oan' e Volodarsky Street. Famkes mei masinegewearen en gewearen, bûn mei bondels granaten, ferburgen efter de ruïnes.
  Natasha sels is yn in spotted tuniek oer har bleate lichem, yn koarte broek, en bleate fuotten. In moai en curvy famke, mei sterke heupen, in tinne taille, in koarte hier ûnder in heale doaze. It gesicht is tige ekspressyf, mei in mânske kin, blauwe eagen wiid útinoar. Ljochtbrún hier waard griis fan stof, hege boarst, hurde look. Kaptein Natasha fjochtet al mear as fiif jier en nettsjinsteande har jeugd hat se in protte sjoen. De skonken fan it famke binne bedekt mei besunigings en kneuzingen. In famke is flugger om bleatefoet te bewegen as rûge en ûnhandige learzens.
  De bleate soal fielt de minste trilling fan 'e boaiem, warskôget foar de buert fan in myn, en de mem ierde sels foeget úthâldingsfermogen ta. Oan 'e iene kant waarden de fuotten fan' e famke ferhurde, en se wiene net bang foar hyt metaal, of it skerpe puin fan 'e ruïnes, mar oan' e oare kant, se net ferlieze gefoelichheid en fleksibiliteit, warskôging troch it brul fan 'e beweging fan tanks.
  Sweet Natashka hâldt in granaat mei in eksploazjepakket deroan bûn. It is needsaaklik om te krûpen nei de formidabele Dútske tank "Lion", it wetterjen fan 'e strjitten mei masinegewearen.
  Mirabela krûpt neist har. Ek bleatefuotten, dus alle famkes fan it bataljon bliken út learzens te wêzen, har kommandant nei te imitearjen. Har stoffige soallen skerperje as it famke op alle fjouwer krûpt. Mirabela har giele hier is rommelich en lang... In bytsje kroeze. It famke sels is slank, tin, lyts fan stal. Se kin sels fersin wurde mei in famke, mei smelle skouders en in skynber grutte holle.
  Mar Mirabela hat al in soad meimakke. Se slagge om te besykjen sawol fascistyske finzenskip, hawwen oerlibbe wrede marteling, en minen, wêrfan, troch in ûnbegryplik wûnder, se koe ûntsnappen. Mar nei har bernich, teare gesicht sjen, kinst nea sizze dat se mei rubberstokken op 'e hakken slein waard, in stream waard troch har lichem brocht.
  Mirabela sjit ... In soldaat fan it Tredde Ryk, yn dit gefal in Arabier, falt dea, mei syn mûle sân en puin op.
  Natashka smyt in bosk granaten ûnder in bulte jiskefet. No sil in njoggentich ton "Liuw" hjir krûpe en it opblaze. De blauwe eagen fan it famke skitterje as saffier op har gesicht, swart fan sinnebrân en stof.
  Underfining suggerearret dat in goed beskerme tank no fan posysje sil feroarje. "Lion" hat 100 mm kant pânser, en sels op in hoeke. Tritich-fjouwer kin net penetrearje it, allinnich swiere ISs, of SU-100s, of T-54s hawwe in kâns. Mar rûpen binne it doel. It wichtichste is om de auto fan mobiliteit te ûntnimmen ...
  Svetlana fjoer in burst út in masinegewear ... In soldaat, gjinien wit hokker nasjonaliteit, falt del. De Dútsers, nei't se it grutste part fan it eastlik healrûn ferovere hawwe, koesterje Arysk bloed en smite koloniale troepen yn 'e striid: Arabieren, Afrikanen, Yndianen, ferskate Aziaten en Europeanen. It oantal Poalen is ek tanommen - dy't fan 'e wieg wend binne om it Bolsjewistyske Ruslân te haatsjen. Oekraynske nasjonalisten, en Don Kozakken, en Tsjetsjenen, en de hiele Kaukasyske Khaganate fjochtsje hjir. Hitler grutbrocht in hiele ynternasjonale.
  In protte fijannen ...
  Svetlana ûntwykt behendich it masinegewearfjoer. De kûgel spjalte hast, swart fan stof, in rûne, famkesachtige hakke. De moaie kaptein fielde sels in kieteljen by hoe ticht in kaliber kaliber foarby fleach. It famke krúste harsels, flústerjend:
  Sels in kûgel sil ús net stopje!
  Mirabela sjit werom ... In oar famke Angelica - tige readhierich, boppe gemiddelde hichte, en spieren, nettsjinsteande de meagere rantsoenen. Ek in hiel kreas famke, mei lúkse heupen, in opstutsen taille, net froulike brede skouders, en hege boarsten.
  Angelica fjochtet yn har koarte broek, de tunika is oan flarden skuord, en ferbrokkelet ta stof, en nije unifoarmen wurde net oer de Wolga levere. God ferbea om mear munysje en in drip iten oer te bringen foar de útputte Sovjettroepen.
  Sa is Angelica hast neaken, har skonken binne skrast, benammen har knibbels. In stik shrapnel rekke de sole fan 'e rjochter foet, en it docht sear, it is dreech om te rinnen.
  Roodharige, stoffige, hast neaken Angelica draait har moaie, mar tagelyk hurde gesicht. It famke, sjit, seit:
  - De Heare, Moskou en Stalin binne boppe ús!
  En se snijt de oanfallende nazi's ôf, sels hat amper tiid om werom te rôljen.
  De ruïnes en smelle strjitten meitsje it dreech foar de formidabele Dútske tanks om te draaien. Hjir binne hast twahûndert ton "muizen" en se kinne hielendal net passe ...
  As Svetlana ferwachte, "Lev" ried in bytsje, en begroeven himsels yn in peal fan jiskefet. Der wie in eksploazje. De rups barste, in pear skansearre rollen fleagen ôf.
  De ferwûne tank stoppe en in granaat fleach út syn loop...
  Earne rommele yn 'e fierte, de ruïnes efterlitten. Blonde Svetlana, as in slang sisde:
  - Dat is myn berekkening! In akkount iepene ...
  De famke-kaptein wurdt wer twongen om fuort te krûpen. De Dútsers en harren satelliten kinne harren technyske superioriteit net brûke yn it puin. Troch de skuld fan 'e koppige Hitler, waarden de horden fan it Tredde Ryk yn in frij grutte en goed fersterke stêd bedarre yn posysje-fjildslaggen.
  Mirabela smyt in granaat. Se twinge om salto's te dwaan op delsleine Dútsers of Arabieren, omkeare. Ien fan 'e nazi-militanten skeart syn hân ôf, en hinget der oan, in Ingelsk horloazje mei in kompas.
  Mirabela seit mei in glimke:
  - Wat it kompas jo toant - de wei nei de hel!
  En in moai famke skoddet in stik oanhingjend keramyk fan har stoffige hak ôf.
  Angelica stoft ek ôf, mei har fêste, folle boarsten. De tepels binne hast swart fan smoargens en jeuk. En besykje te waskjen. Wer moatte jo grave as de Dútske submachinegewearen skriuwe. En krûpe op in plastunski manier.
  It bataljon fan famkes hâldt har posysjes, hoewol't der besketten wurdt. En se skuorre swiere skulpen, en bommen falle út 'e himel ... Mar neat sil brekke de moed fan Sovjet heldinnen.
  Hjir sjocht Svetlana hoe't de Panther krûpt. No, dizze tank is net sa eng mear.
  Jo kinne it yn 'e kant slaan. It famke gniisde, spuide it stof út dat yn har elegante mûle klommen. Se naam in granaat yn 'e hân, gewicht mei in eksploazjepakket. Jo moatte ûngemurken sneupe. Mar der is safolle reek om.
  Angelica begûn te krûpen, rêstend op 'e drain mei har bleate teannen en earmtakke. Se wie as in kat dy't in mûs stalke. It famke tocht oan 'e oarloch fan' e skriklike simmer fan 'e ienenfjirtichste jier, doe't de Wehrmacht ferriederlik de gebieten fan' e USSR ynfallen. Wie it famke ek net, hast it famke bang? Earst wol, mar dan wend je der oan. En de konstante útbarsten fan skulpen sjogge jo al as in gewoan lûd.
  En no eksplodearre it hiel tichtby. It famke sloech op 'e mage. Fragminten rinne fan boppen as in keppel wylde bijen. Angelica flústert mei skuorde lippen:
  - Yn 'e namme fan 'e gerjochtichheid, Heare!
  It famke fersnelt har krûp en smyt in granaat mei dêrby in eksplosyf pakket. De hjoeddeiske fljocht yn in bôge. In eksploazje wurdt heard, it tinnere sydpânser fan 'e Panther lient him. De Dútske tank begjint te baarnen, de gefjochtskit detonearret.
  Svetlana flústert mei in glimke:
  Tankewol Hear Jezus! Ik leau allinnich yn dy! Ik bid dy allinne!
  Brekt de panter. Ofskuord, in lange stamme is begroeven yn puin. It frontale pânser, losmakke fan it sydpânser, liket op in skep.
  Svetlana, waans eagen, op in gesicht brún fan stof en sinnebrân, skitterje mei koarnblommen, seit:
  - Hoe mear iken de fijân hat, hoe sterker ús ferdigening!
  Angelica is heul sexy, yn har swarte slipje, en neaken, stoffich, sterk lichem. It famke is tige tûk. Se kin mei de bleate teannen glêzen stikken smite.
  No smiet se in skerp foarwerp mei har sierlike, mei stof bedekte skonk. En fêst, krekt yn 'e kiel fan in faksist. Moaie Angelica babbelde:
  - En ik bin in sekssymboal, en in symboal fan 'e dea!
  It famke, wêrnei't se wer kroep, sjittend. Led fjoer en Svetlana.
  De skientme-kaptein, Natasha, dy't de fascist ôfsnien hie, tjirp:
  - It libben is in keatling, en de lytse dingen dêryn binne de skeakels ...
  Mirabela skeat, snijde de holle fan 'e Fritz iepen en tafoege:
  - It is ûnmooglik om gjin belang te heakjen oan de keppeling!
  Svetlana, wer krekt sjitten, krokte:
  - Mar jo kinne net yn fytsen gean op lytse dingen ...
  Mirabela skeat krekt en foege ta:
  Oars sil de ketting jo omfetsje!
  In oar famke Olimpiada, ek hiel moai, tegearre mei de pionier Seryozhka, makke in myn op in tried. De twa triuwen har ... De ferrifeljende booger krûpte yn 'e rups fan 'e "Tiger"-2. En hoe't dizze lange loop Dútse auto ûntploffe sil.
  De blonde jonge Sergei rôp:
  - Us Ruslân, jo hawwe in bak!
  En hy hie amper tiid om, flitsend, mei swarte, omsleine hakken, fan it fallende dak werom te springen.
  Olympias streake de jonge oer de nekke en sei:
  - Do bist tige snoad!
  De pionier makke syn paad nei it front en kaam by it frouljusbataljon. De jonge is ek tige kreatyf. Hy makke bygelyks fleantugen om faksistyske oanfalsfleantugen del te sjitten. As de Focke-Wulfs, of TA-152's, opstean, wurdt in ongelooflijk oerdwaenjend brul heard.
  De Dútsers slaan oan ûnder begelieding fan in Wagner-symfony. Sa'n majestueuze melody.
  Olympias seit mei argewaasje:
  - Se besykje ús noch bang te meitsjen!
  De pionierjonge song mei patos:
  - De Russyske strider is net bang foar de dea,
  De dea sil ús net ûnder de stjerrehimel nimme!
  Want hillich Ruslân sil hurd fjochtsje,
  Ik laden it machtige masinegewear!
  Olympias, in lang, spierich famke, mei brede heupen en skouders, is in typyske boerinne. De klean waarden by de gefjochten skuord yn lappen, sterke skonken binne bleat, hier is yn twa flechten weefd en swier ôfstoft.
  Seryozhka is mar alve jier âld, meager fan ûnderfieding, skrast en smoarge jonge, yn neat oars as koarte broek. It natuerlik wite hier fan 'e jonge waard griis, en de ribben litte sjen troch tinne, brune en smoarge hûd. De skonken ferskriklik delslein, en yn brânwûnen, kneuzingen, mei blieren. Wier, it needlot hold it bern fan serieuze ferwûnings.
  Tsjin syn eftergrûn liket de Olympyske Spullen grut en fet, hoewol it famke hielendal net fet is, mar mei sterk, trained fleis op 'e bonken. Boppedat, de honger like net te beynfloedzje har deftige en grutte figuer.
  It famke sjit út in swier anty-tankgewear. Dútse auto's kinne net yn 'e foarholle pierge wurde, mar der is kâns yn 'e spoaren.
  En de heftige "Liuw", dy't in gewichtich eksplosyf yn 'e ûnderwagen krige, begon reek te blazen as in swiere smoker.
  Seryozhka song mei kwea:
  - Stinky Fritz sûnder tinken, stekke in sigaret op by de yngong! Fansels kaam er yn grutte problemen!
  Olympias, flikkerjend mei spieren, brune keallen, sloech in tapdûns ôf mei har bleate, moaie skonken. It famke song:
  - Hillige Russyske gesichten flikkerje fan it ikoan ... God ferbea dat jo op syn minst tûzen Fritz wekke! En as immen mear bruist as faksisten, dan sil nimmen dy, leau my, dêrfoar feroardielje!
  Doe laadde se it anty-tankgewear op 'e nij en skeat wer. De Dútske transporteur hat wer reek útblazen.
  It famkesbataljon hat de Fritz flinke skea oanbrocht. Mar hy lei ek ferliezen. Hjir waerd ien famke troch de helte skuord, en har gesicht waerd sa, nettsjinsteande it stof, bleek.
  It grutste part fan Stalingrad is al ferovere troch de nazi's, mar wat oerbliuwt fan 'e stêd wol net jaan en oerjaan.
  Svetlana, yntusken, besiket te brekken troch de "Tiger". In krêftige Dútske auto, krige in granaat yn 'e kant, mar beswykte net. Draait him om om in kanon te sjitten. It famke hat te graven yn 'e grûn, en puin, om net te wurde ferpletterd troch de blast weach útbrocht troch de hjoeddeiske.
  Svetlana flústert sêft:
  - Mem, heit, it spyt my!
  Mirabela smiet in granaat nei de Tiger, dy't op har foarholle eksplodearre. It famke sei:
  - Oer it feit dat it ljocht lear yn 'e winter yn' e maitiid ... Ik werhelje sûnder útsûndering dat Hitler is in pest bastard!
  Angelica, dy't it sicht fan 'e nazi's brekke en wetter op har gie mei in burst, spande:
  - Yn 'e kiste seach ik no de Führer! En se skopte de earme man rjocht yn 'e eagen!
  It readhierige famke smiet eins mei de bleate fingers in granaat nei de tank. It rekke yn 'e loop ... In eksploazje folge en de mûle fan 'e "Tiger" waard ferwûne.
  De leffe Dútser naam it en stapte werom.
  Svetlana snoof troch har noasters:
  - Uzes, dyn sil net jaan!
  Mirabela snijde in Hitlerityske hiersoldaat mei in kûgel del en song:
  - En de smjunt makket gjin grapke! Hannen en fuotten draait er de Russyske touwen! Hy stekt de tosken yn it hert ... Hy drinkt it heitelân ta de boaiem!
  Svetlana giechelde en blafte:
  - De Führer ropt wyld, tearret himsels!
  Mirabela ûntslein en tafoege:
  - No, deasketten, gnysket!
  In noch gefaarliker "Shtumrtiger" is ferskynd. It ferneatiget hiele gebouwen en bunkers. Boppedat, it net benaderje de posysjes fan de Sovjet-troepen. De auto wurdt ûnder dekking hâlden troch Dútske mitrailleurs.
  Svetlana sjocht dat ticht by de posysjes fan 'e Fritz net realistysk is. Mar yn 'e loft Focke-Wulfs. Ien fan dizze masines fljocht tichter by de Sovjet-posysjes. De famkes iepenje it fjoer op har.
  Angelica smyt in granaat en seit fûleindich:
  - Yn djippe dea - der is gjin ferjouwing!
  Dêrnei jout it famke in beurt fan it mitrailleur. Rôlet fluch werom. In relatyf nije Dútske tank "Panther" -2 mei in lyts turret en in legere silhouet rydt fluch omheech.
  Ferskate famkes smite granaten nei de Dútske auto. Se, nei't se de kado's krigen hat, befriest en kin net omdraaie.
  Angelica fluite, sissend:
  - Dit is in nije oanfal! Wy sille har mûle skuorre!
  De Panther-2 snauwde en skeat syn machtiger wapen ôf.
  De fjoerkolom splitte de loft, en ferwaarme en elektrolyze de sfear fuortendaliks.
  Angelica giechele, de skulpen fleagen it healneaken famke foarby. De skamteleaze reade holle skodde har heupen en sei:
  - En Newton fersloech de fijannen, smiet it jok fan 'e troan ôf! Fritz, hy hat syn Newtons wet besletten!
  Stalingrad wie allegear fersulvere yn brânen, doe't tongen fan fjoer de loft like te slikken en pearse, oranje en skarlaken vonken te knetterjen! En elke fonk is as in spoek dy't ûntsnapt út in helske kastiel.
  Svetlana sloech in Dútske jager del, flitse har blauwe eagen, song:
  - Hwat gnûlste min âlde frou? Leau my, gewoan in psychiatrysk sikehûs skriemt om jo!
  Mirabela song yn in sjongen, fjoer op 'e nazi's:
  - Wat is it goed om op it gers te lizzen en de Fritz op 'e kop te slaan! Arrangearje in kompresje foar de Führer, en stjoer kûgels út in masinegewear!
  It famke gnize wyld en rôle fan har mage nei de rêch. Ik makke in fyts mei skonken. In granaat fleach omheech. De fleanende Focke-Wulf, dy't skrapnel ûnder de búk krigen hie, swaaide hurd heger. It is te sjen dat skerpe fragminten him ferwûne rekke. It fascistyske skepsel fong yn 'e brân, en begon stikken brutsen wjukken te ferliezen.
  Svetlana, dy't seach hoe't Fokke hichte ferlear, krokte:
  - Dat is in semafoar! In bile hinget oan board!
  It Dútske fleantúch eksplodearre, en fersprate rommel yn alle fierste lofthoeken. En wêr gie de faksistyske ace hinne. Makke myn lêste beurt. De beul gie yn 'e jiske, net de piloat!
  Mirabela gniisde, stoarde stof en sei:
  - Bestean of net bestean? It is gjin fraach!
  Angelica smiet wer in stikje glês mei de foet, safolle dat it, yn it each rekke, by Fritz útkaam, troch de efterholle:
  - Ik bin in tank armada! En jo moatte behannele wurde!
  De Dútsers en harren satelliten besochten foarút te kommen, en smieten granaten foar harren. Sokke taktyk tsjin famkes wurke net. Hjir Seryozhka ynset in katapult, en hoe't it rekket de fijân yn antwurd.
  De pionierjonge rôp:
  - Sinteklaas skuort Hitler syn mûle!
  De lading fan 'e katapult, dy't yn' e mannichte fan nazi's trochbriek, makke se ferstruit, en tagelyk rôlje yn 'e loft. Fritz foel, en bruts op it puin fan 'e muorren.
  Tank "Tiger" -2, ferlern syn lykwicht, botste mei de "Lion". Och, Leva, wêr is dyn formidabele namme?
  Svetlana glimke en antwurde:
  - No, goed dien Seryozhka!
  De jonge grommele agressyf.
  - Pionier is altyd klear!
  It famke skodde har bleate foet as reaksje.
  De famke-kaptein begûn wer te spikerjen. En Olympias kitelde Seryozhka syn smelle foet, hoe hurd hat er it! Gjin wûnder dat de jonge net bang is om troch de fjurren te rinnen.
  Mirabela yn in sang, sei:
  - Jongerein is goed - âlderdom is min!
  Angelica, dizze fleurige reade holle, wie it iens:
  Der is neat slimmer as âlderdom! Dit is yndie de meast walgelijke steat fan alle mooglike!
  En it famke makke in sprong mei in steatsgreep. Se stelde har efkes walgelijke beppes foar. Nee, net fergelykje, in âld wyfke mei in famke. En wat moais, yn slanke lichems.
  Angelica naam it en song:
  - Flow nei jier, jierren yn in karavan,
  In âld wyfke wriuwt henna yn in mortier...
  En hoe sit it mei myn slanke figuer,
  Ik begryp net hoe't de jeugd gien is!
  Svetlana flitse har eagen, sloech de Dútser mei in slach yn 'e liif en merkte op:
  - Net! Dochs is d'r yn 'e oarloch sa'n sjarme - foar altyd jong te bliuwen! Altyd dronken!
  Olympias sette in nije lading yn 'e katapult. Dit is wat as in goede mortier. It famke sei:
  - Net foarby, mar foarby!
  Seryozhka skodde syn tinne, mar flinke foet en blafte:
  - Fritz gesicht!
  En in granaat, tegearre mei in eksploazje pakket, fleach yn folle gong yn 'e posysjes fan' e nazi's.
  Ja, Stalingrad waard har net jûn. Foar de tredde moanne sûnt ein juny is de oanfal geande, mar de stêd hat net alles oernimme kinnen. Op oare sektoaren fan it front helle de nazi's súkses, mar net op dizze.
  Svetlana skeat har pistoal ôf en grommele:
  - Alles is ûnmooglik, it is mooglik ... It is net nedich om it hielal heul yngewikkeld te meitsjen!
  En rekke de gastank fan in motorfyts. De masine eksplodearre, en fjoerige wervelwynen ferljochte it smoarge lânskip. En de Dútser waard troch in fûle poat útinoar skuord.
  De famkeskaptein rôp:
  - Ik hâld fan it kwea te deadzjen! En dit is it heechste goed!
  Mirabela sloech de Dútsers mei in burst en sisde:
  - Litte wy stekelvarken boartsje!
  Angelica iepene fjoer, krekter. In pear swarten bleaunen lizzen op mei spear bedutsen puin:
  - Deadzje de fijân! - flústere it famke.
  Mirabela song boartlik:
  - Nei't ik Hitler skildere mei lippenstift, Mainstein mei hierspray, sil ik jo yn finzenskip fan 'e prinsesse slepe, de trouwe hûn sil jo gnagje!
  Svetlana, fjoer, sisde:
  - Kom jouns, Adolf, hingje dysels op... Hâld op mei de holle! Kom op 'e jûn, fleane as in gyrfalcon - om de nazi's hurd te slaan!
  Mirabela sei yn in grime, en sloech de helm fan 'e holle fan' e stoarmtrooper:
  - We kinne! En wy sille!
  De famkes fan it bataljon "Lenin" stoppe de opmars fan 'e bûtenlânske troepen. Fritz ferhuze nei foaren, letterlik smiet liken yn 'e romte. Ek de tank "Lev", dêr't hope waard stifte, holp net. Hjir is in wiziging fan 'e masine mei in 150 mm-pistoal.
  Angelica slacht in stien ôf dy't oan har neakene tepel sit. It famke hat sokke moaie en folle boarsten. It famke smyt in granaat mei de foet. De skonk is sterker as de earm, en de goaie giet fierder.
  "Lion" krige in gat yn 'e rups, en stoppe. Skot út syn machtige mûle. Rumble en ynstoart.
  Angelica, spuugt, seit:
  - De Russyske strider kreunt net fan pine!
  En it famke sjit wer. En hy docht it ekstreem goed. De faksist dy't út 'e toer leunt, falt werom.
  In readhierich, hast neaken famke seit:
  - Tevergeefs leaut de fijân dat it him slagge om de Russen te brekken! Wa't it doar, hy oanfalt yn 'e striid, wy sille fûl slaan de fijannen!
  En Angelica rôlet de spieren fan 'e parse, dy't se tige yn reliëf hat.
  Och, wat binne de famkes moai! Ik wol net ien fan harren stjerre.
  Stalenida rûn... In hiel moai famke, mei fluffich, wyt hier. It slagget har op ien of oare manier om se mei in soarte fan drank te smarjen, sadat se net smoarch wurde.
  It famke is hiel moai, mei de figuer fan Venus, allinnich mear toan en reliëf. Klean op har, allinnich in beha en slipje. Al it oare is al útinoar skuord. Mar hoe sierlik binne de skonken! Dit is gjin famke, mar in segel fan folsleinens, in kroan fan skientme.
  Se beweecht op in bysûndere manier, as in iikhoarntsje. In bleate fuotten en flikkering, en hakken, bliuwe ferrassend skjin. Stalenida sjit, en de fascist krijt in ulcus yn syn boarst.
  It famke seit:
  - Loyaliteit oan it memmelân is it heechste wurd!
  Angelica sei mei in laits:
  - Doch dyn beha út en bliuw lykas ik yn koarte broek!
  Steelenida skodde har holle negatyf.
  - Dit is net passend!
  Angelica skodde har heupen, skeat passend en song:
  - Iets Komsomol-lid is ûngewoan wurden! Sa mei bleat boarst rinne is hiel ûnfatsoenlik!
  Steelenida giechelde en merkte op:
  - Wêrom bring de Fritz freugde, sjoch nei ús skientme!
  Angelica antwurde beslissend:
  - Us skientme is deadlik!
  It stielen famke giechelde en skeat op 'e TA-200. De nazi-auto fleach yn brân. En de prachtige blondine rôp:
  - Dea oan it kwea!
  Angelica giechelde.
  - En it libben is goed!
  Steelenida, dy't seach dat de Dútser fallen wie, grommele:
  - Dit is de heechste wearde! Tink net oan de nazi's dat jo hawwe wûn!
  Angelica sjongt:
  - Wachtsje op oerwinning! Oerwinning wachtet ... Dejingen dy't langstme om de boeien te brekken! Wachtsje op oerwinning! Wachtsje op oerwinning! Wy sille de nazi's kinne ferslaan!
  In moai famke, en har bleate boarsten trilje. Goed mei in bleate romp yn 'e waarmte, dy't fersterke wurdt troch it fjoer.
  Svetlana seach no folle mear fêst. Se skeat op de Fritz mei in submachine gun, en blafte:
  - Ik sil dy kastrearje!
  En yndied krigen de nazi's deadlike kado's en sarken! En it famke liet har in figuer sjen, lit ús bleate teannen bouwe. En fluite as in nachtegaal-rôver. En troch de fingers fan 'e legere úteinen.
  It famke kaptein is hiel tûk. En fonkeljend. En hielendal net wreed. Ek sy hat soms sorry foar de soldaten fan 'e fijân, dy't miskien bern hawwe dy't gûle sille om har deade heiten.
  Svetlana, lykwols, driuwt sokke tinzen fuort fan harsels, dus jo wolle útbarste yn triennen fan harren. Mar it wiene net de Russen dy't by de Dútsers kamen om te roven en te deadzjen. Nee, dit binne de Dútsers en in hiel agressyf pakje bûtenlanners fan oer de hiele wrâld bruts de Russyske romten yn.
  Svetlana krúste harsels en skeat op 'e Fritz, dy't besocht om rêstich ticht by de posysjes fan 'e Russyske Fritz te kommen ... Syn each en harsens, dy't troch in kûgel útslein wiene, lekten út.
  It famke-kaptein glimke en sei, witich:
  - Rjochte each yn each, kop oan kop!
  Svetlana skeat sekuer, en rekke in motorfyts mei in sidecar. De auto begûn te skuorren, en it mitrailleur fleach ôf, rôle ferskate kearen. Doe sakke syn mûle yn it puin.
  It famke wreau har bleate, stoffige soal oer it pún. En se rjochte wer. Har fleurige, jonge gesicht gnyske nochal gnyskjend. It famke song:
  - Nee, ha wy tsjin de faksisten sein, ús folk sil net tolerearje dat Russysk geurend brea it wurd ford hjitte!
  Mirabela makke in heul presys skot, wêrfan de Focke-Wulf opflakkere, en tjirre:
  Foar in skelm is de kar fansels dúdlik,
  Foar dollars is hy ree om Ruslân te ferrieden ...
  Mar de Russyske man is sa moai
  Dat er ree is om syn libben te jaan foar it heitelân!
  It famke, die in salto en liet de nazi's de fige sjen, en rôle, en de kûgels berikten de skientme net.
  Angelica ferskynde, dizze skientme, hast neaken, en grimmitich as in duvel, smiet tagelyk in granaat mei twa skonken. En se kontrolearre:
  - Wat ik haw is ... Fritz yn in skerpe kant!
  Olympias korrigearre Angelica:
  - Skerp, yn 'e kant, en net yn 'e skerpe kant!
  It famke giggle en skodde har watermeloen boarsten, en lansearre in granaat mei help fan in granaat mei in eksploazje pakket. De "Tiger" waard rekke by de mûle, en dit krom keunstwurk ûntwykte.
  Dêrnei gie it nazi-skepsel werom. Se begûn te krûpen as in skilpadde yn in brân.
  Svetlana song, fleurich knipperjend:
  - En de "Tiger" komt werom en de Dútsers ferbergje!
  It Maiden Bataljon manoeuvrearre ûnder oanfal, loftoanfallen en swiere gewearen. Hjir sloegen de jetbommewerpers, brutsen, readhiem steile steile steile op. En de stiennen stienen yn 'e brân. Gelokkich stoar net ien fan 'e famkes, mar manlju gongen nei de folgjende wrâld - dy't it net sa spyt hawwe! En sielen fleane - guon nei de himel, en oaren nei de hel! Wêr't duvels mei heakvorken al wachtsje op dyjingen dy't net yn Jezus leaude.
  Angelica is de meast seksy fan 'e krigers yn in grime: no, kinne de nazi's fan har "Sturmtiger" echt fjoer op 'e posysjes fan' e Sovjet-troepen en deadzje de reade krigers?
  En it famke pakte in granaat mei har bleate fuotten en draaide yn kaskaden fan salto's. En draait flugger en flugger. En doe smiet se mei alle macht it kado fan 'e dea yn 'e brede mûle fan 'e Stormtiger. De bleate, brune skonken fan 'e skientme flitsen, en de granaat fleach yn 'e brede mûle. En de machtige masine smoarde earst, en raasde doe. Twa "Royal Tigers" dy't oan 'e kanten fan' e "Sturmtiger" stiene waarden opsmiten en yn ferskate rjochtingen ferspraat. De rollen waerden fan har ôfskuord, en se foelen del, fleanend as in brutsen ketting fan 'e keninginne.
  De blast weach smiet Angelica, en it famke fleach op 'e kop. En hja waard omkeard, skodde en smiten. Mar de skientme kaam dochs telâne, skerpe pún en smoarge stiennen groeven yn har bleate soallen. It famke hie pine, en sels troch de eelere foet trochkaam de tip.
  Mar Angelica fûn de krêft om op te stean en te roppen:
  - Jimme faksisten sille yn 'e jiske wêze!
  Svetlana en oare famkes waarden opsmiten troch in eksplosive welle, en sels in bytsje ferpletterd. Mar gjinien fan 'e moaie krigers stoar. De famkes troffen mei orkaan en goed rjochte fjoer. Underdrukking fan 'e nazi's dy't útsprongen en oare agressive ynsekten dy't de USSR belegere.
  Mirabela song mei grut entûsjasme:
  - En as de trompet fan 'e Hear ús yn 'e striid nimt, sille wy freonen wêze mei de Komsomol! En troch de wil fan 'e Heare sil ik by de himelske rol wêze!
  Angelica, skodde it stof fan har bloedige soallen, song út:
  - Lenin, partij, Komsomol! Wy stjoere de Führer nei in gekkehûs!
  De famkes begûnen earmoedich te laitsjen, en Seryozhka sei mei alarm en argewaasje:
  - En myn katapult, net sa krekt - lykas dy bleate en sterke skonken fan Angelica!
  Olympias, boartsjen mei har earmspieren, sei:
  - No neat! Do tinkst noch. Wat koeler!
  . HAADSTIK #15
  De oarloch slepte fansels fierder, en beide kanten wiene eang om dit ferdomde bloedbad sa gau mooglik te einigjen. De nazi's wiene wurch en de Sovjettroepen wiene ek merkber útput.
  De nazi's rûnen yn 'e fjildslaggen om Stalingrad. En moai útput. En fansels wiene se wurch.
  En sa bea Stalin hjir frede op matige betingsten.
  De Führer tocht. Oer it oanbieden fan Stalin in wapenstilstân. Allegearre op hokker nivo kinne jo bloed skine. Dit is echt ferfelend foar elkenien. En Japan, op ien of oare manier cheats en haast net oan te fallen. Hy gedraacht him ek min.
  Yn elts gefal stjoerde Hitler op 25 oktober 1945 in telegram nei Stalin mei in foarstel om op te hâlden oant 8 novimber 1947, krekt op tiid foar de fiering fan de dei fan de Münchener Putsch en, as gefolch fan dizze echte oan macht kommen, fan de nazi's, alle fijannichheden.
  Fansels akseptearre Stalin, dy't de lêste reserves al opskuorre hie, jonges fan tsien jier en santichjierrige manlju op 'e slach, graach sa'n oanbod oannommen.
  Mar de striid wie noch yn folle gong. De Dútsers besochten Ordzhonikidze of Grozny te omsingelen. En de Sovjet-oarloggen fochten gewoan fûleindich, en heul hurd.
  Alenka smiet in granaat mei har sierlike bleate foet, tjirp:
  - Ik bin in hiel cool famke!
  Anyuta naam it en sisde, liet har tonge sjen, har tosken bleat:
  - Litte wy slaan ...
  En lansearje ek in granaat mei bleate fingers. En sloech de mûle fan in nazi-tank.
  Se splitte de kofferbak, en barste út laitsjen. No, famke. Oan alle famkes famke!
  En hjir is de readhierige Alla. Hoe kinne jo in granaat lansearje mei in bleate foet. Hoe't se wurdt neukt. En ferspraat elkenien. Hjir is it famke! En ferpletteret de nazi's, en harket bleate skonken.
  - Ik bin in readhierige feks!
  En doe naam Maria en smiet it kado fan ferneatiging mei har bleate teannen. Po fermoarde de fijannen. En snij yn stikken. Sa'n koel famke mei gouden hier. En ek hiel noflik. Leuk famke. En hoe sil de beurt. En feie de faksisten fuort.
  Se liet har tonge sjen, sjongend:
  - Ik bin in tank, en in famke ... ik sil my in skieppehûd keapje! En Spartak giet yn 'e striid ... D'r is in heul duorsume tank!
  En hjir naam Matryona en smiet mei har bleate soallen in hiele tonge mei kerrels. Se hat sa'n machtige parse. En de skonken binne sterk. En draaide de "Panther" -5.
  Wat foar auto is dizze "Panther" -5. Lichtgewicht ferzje fan de tank út de rige E. Gewicht sa'n fiifenfjirtich ton. Goede beskerming yn 'e foarholle, slimmer oan' e kant. De namme komt fan in rôfdierkat. Troch de minste beskerming fan 'e kanten, net de populêrste tank. Meast fan alles hâlde de nazi's fan Agha. Dy út alle hoeken wurde beskerme. Mar sûnt de AG rige hat lytse en grutte oantallen rollers, der binne wat problemen mei de running gear. En de E-searje is noch net folslein weromlutsen út produksje.
  Yn it algemien, yn it Tredde Ryk, produsearre in protte ferskillende, en net hielendal perfekte technology.
  Alena smiet wer in granaat mei har bleate foet. Hawwe de nazi's. En de skientme kipte:
  - Plak dyn noas!
  Hjir lanseart Anyuta, mei har bleate teannen, in kado dat de koppen brekt. En sjong:
  - Miljoenen! Wy sille de faksistyske wetten freegje!
  En hjir is de readhierige Alla begon te dûnsjen. Se smiet ek in granaat mei har bleate foet, en krokte:
  - Koartsein - read wêze is gjin sûnde!
  En de nazi's krigen it fan har, ûnder de azem. En hjir binne de famkes!
  Maria naam it ek mei har bleate foet as se in granaat lanseart. En hoe't it de nazi's delslaan sil.
  Se befrieren sels fan eangst. No, it is in beppe! En har hier is as blêdgoud.
  En hjir is Matryona. Mei bleate, gespierde skonken sil er in hiele boskje granaten slingerje. En de nazi's ferjitte. En blaas se fuort as dong yn 'e wyn. Nim en ferbaarne!
  En hoe't it blaft:
  - Ryk fan de sinne!
  Hjir binne de famkes! Oan alle famkes, famkes-terminators!
  Alenka laket en stekt de tonge út. En hy sjocht de hierlingen besykje oan te fallen. It famke smyt wer in granaat mei de bleate teannen en sjit:
  - In hite klap! Ik bin as in fandal!
  En de nazi's krigen bloedige tee!
  En dan Anyuta, as hantlanger. En hoe't er de burden fan 'e nazi's yn 'e brân stekke sil. En hy sil raze, en stjoert in granaat mei in throw fan syn bleate foet:
  - Ragjende bolle, it hynder sloech!
  En hy begjint wer te gnizen en te gnizen. Hjir is it famke! Gewoan in boarne fan wiisheid en seiningen!
  Mar dan begjint Alla te razen. En sis... En stjoer dan kadootsjes fan ferneatiging mei bleate fuotten. Lyts sil gjinien lykje. Triviaal driuwt elkenien yn 'e kisten!
  En de skonken binne sa goed! Bleate tosken as in liuwinne. Hjir is it famke. Wêr hat se net west!
  En smyt granaten, mei razende grime. En brekt harren lichems.
  En de reade ropt noch:
  - Ik bin in bist, ik bin in wyld bist!
  En dan, fansels, Maria. It goud fan har hier kin fijannen blyn meitsje. En wat is se goed, hast neaken yn 'e kjeld. Hjir sil er mei syn bleate fingers in granaat smite. En se sille de Fritz krije sa't se moatte.
  En de skientme sjongt:
  - Der sil in bummer wêze!
  Alenka lansearre ek mei har bleate fuotten wat ferneatiget. Arrangearre fjoer druk.
  Mar Marusya naam in barrel fan eksplosiven en stjoerde it nei de fijân. Ferdriuwe de fijân. It metaal bruts en it stiel fleach yn brân.
  It famke blafte:
  - Rabid fjoer! En de flecht fan 'e thermoquark!
  Hoewol, wat betsjut it, it lêste wurd begriep se sels net. En de Fritz terskjen ...
  Hjir komt de Bear tank. De masine is squat, mei in rûne turret en in ovale romp. Ek in strakke opmaak, en in 128 mm barrel mei in lingte fan 100 EL stekt út. Ien fan 'e lêste ûntjouwings. In wapen mei oermjittich pânser-piercing macht. "Bear", dit is in tank destroyer, en tagelyk sjitten op fersterke posysjes.
  Alenka smyt in granaat nei him. Se skeat de romp mei in gooi fan har bleate foet, en sisde:
  - Ik haw stiel en flam ynstee fan in hert!
  Dan laket er sa.
  En Anyuta sil ek mei har bleate fingers in kado smite. En kraak op 'e ton! Metal streamde yn ferskate rjochtingen.
  Ja, de "Bear" waard skansearre en begûn te efterút. Ek in ekstra auto. In oare fan 'e kontroversjele ûntjouwings fan it Tredde Ryk. It is goed dat teminsten op basis fan 'e E-searje.
  Roodharige Alla lansearre ek in moardlik presintsje mei har bleate teannen. En ropt:
  - Ik bin in smoarch! Ik ynspirearje eangst!
  Doe stiek it famke mei koperread hier de tonge út. En hja song wer. En tjirp:
  - Redhead, readhead ... ik sil wêze as in seage ... Punch fan om 'e hoeke!
  En wer laitsje...
  Mar Matryona, mei har sterke skonken, sil in gewichtige mine lansearje. De transportbanden brokkele. It metaal wurdt ferpletterd. En hjir sjitte se wer op oanfalsfleantugen fan de grûn ôf.
  Dútske jetmasines drukke de Sovjet-posysjes. En unbegeliede raketten wurde ôfsketten. En ferneatigje de posysjes fan it Reade Leger.
  Alenka rjochte in anty-tankgewear. En mei har bleate teannen op de trekker drukke, sloech in oanfalsfleantúch út. Hitler's gier, dy't in dikke pylk fan reek efterlit, raasde nei de grûn. En de loft letterlik baarnde en fonkele.
  It famke song, stompe mei bleate fuotten:
  - Swarte riem yn karate! Myn serial number stiet op 'e tonge!
  Anyuta ek fucked up. Allinnich dizze kear troch mei syn bleate teannen in skiif eksplosiven te smiten. Hy fleach, en rjocht yn it oanfalsfleantúch. Hy naam en sloech it metaal.
  Anyuta naam it en tjirre:
  - Aerobatics! Nije bemanning!
  En wer liet se de fige sjen, en mei har sierlike skonk. Hjir is it famke! In echte sirene!
  Mar wat geweldich!
  Alla joech in kado mei har bleate hakke. En brocht it op 'e búk fan 'e stoarmtrooper. En spjalte metaal, brekke stiel. Sa'n famke...
  Mei sokke redheads kinne jo Berlyn nimme. The Warrior tjirp:
  - Skoarde in doelpunt! Fassisme op 'e flecht!
  En liet syn tonge sjen!
  Famkes love dogge dit! De tonge nammentlik útstekke as teken fan ferachting. En dan wer spuie.
  En Maria naam it en lansearre de diskette mei har bleate foet. Mear krekter, it ûntwerp is ienfâldich, mar de motor is miniatuer yn grutte. En sloech it faksistyske oanfalsfleantúch.
  De bandit ferplettere. En lake:
  - De yndikator fan 'e dea!
  No, Matrena smiet in hiele bosk granaten mei de bleate fuotten. En sloech in Dútske gier. It metaal bruts en de ferrekte fûgel ferplettere. Dêrnei wriuwde it heroyske famke har boarst. Se spande har sterke druk en sisde:
  - Nukleêre bug! Fuhrer yn 'e foarholle!
  En wer, hoe wol er!
  Alyonka smiet ek in granaat mei in bleate foet en piepte:
  - Ik bin perfekt!
  Se flitse mei har spegeltosken.
  En doe naam Anyuta it en lansearre it mei har bleate fuotten, wat skerp en deadlik. En hja naem it en gyngele:
  - Fan in glimke oant in gebeart!
  En de Dútske auto bleau allinnich mei toeters en skonken.
  Allah is dêr krekt. Hy sil it ek mei bleate fingers nimme en de drager fan 'e dea lansearje. En dan sil hy nimme en liede:
  - Gilde fan Spartacus!
  En stielen fragminten fleane fan 'e nazi's.
  Maria lansearre wat heul deadliks mei har bleate hakke. En metaal skuorre. De faksisten fermoarde. Ik naam it en tjirp:
  - Krakatau! Ta myn gloarje!
  Matryona slacht folle gefaarliker. Grutte massa's eksplosiven tsjin de nazi's. Yn 't algemien is it famke ferpletterjend en grut.
  Hjir makke se bygelyks de leafde mei jonges. Noch in healoere. Oarloch en ien kear. En dochs slagge om fuortendaliks mei fiif. Hjir is de rike man. Net te fansels, it is moreel. Mar Matrena fielde in ferheging fan krêft fan dit.
  En se nimme gjin kûgels. En jo smite in hiele doaze eksplosiven, slaan it oanfalsfleantúch.
  Oer hoe't de nazi's, har fiif binne bang. Ferried net mei wurden. En jo kinne sizze dat de famkes fiif binne.
  Alenka smiet mei har bleate foet wat se fan it ûnkrûd weide. En snij op 'e Fritz.
  Hiske:
  - Killer ferlieding! Rjocht yn it each!
  En hja boarte mei de reliëfspieren fan de parse. Hjir is it famke. En har tegels binne sa moai. No, krekt as sûkelade.
  Och, de famkes hawwe al lang gjin sûkelade iten. Mar dat is wat jo wolle.
  Anyuta, dy't har tosken wreed bleat, lansearre in kado fan 'e dea mei har bleate foet, en jankte:
  - Dit is ús lêste en beslissende slach!
  En bleate har tongen. Mear krekter, se hat sokke glêde en noflike tosken. Sis net dat it fangs binne.
  Alla sisde, en joech mei har bleate hak in springende jack fan ferneatiging:
  - Bolle lintwjirm!
  Maria raasde en mompele:
  - En de soan fan in scooter.
  Dat se naam it en lansearre mei har bleate fingers de lont dy't it oanfalsfleantúch ôfsnien hie. Safolle slein faksisten. No, famke. Oan alle famkes, in super heks en in famke!
  Matryona naam it en sisde:
  - De dea sil heger wêze as it libben!
  En fan har sterke skonken, hoe sille granaten fleane. En hiele boskjes ferneatiging. Hjir is de baba! De echte famke-ambal!
  En lit harsens fascisten. En, yn haadsaak!
  Alenka is ek net in miss. Op 'e nij lansearre se mei in bleate foet in annihilaasje-satelliet. Ferplettere de fijannen, en sisde:
  - It heechste teken fan matearje!
  En ferspraat elkenien. En hja liet it koekje mei de bleate fingers sjen. Och, wat hâldt dit famke fan skriuwe, allerhande pearels.
  Bygelyks sa'n ferhaal fan AI. Yn prinsipe is it echt. Franco, redenearjend dat Brittanje gjin rivaal wie foar Dútslân, benammen nei't de Dútsers Frankryk besette, liet de Wehrmacht nei Gibraltar gean. De oanfal wie fluch en oerwinnend. En de nazi's begûnen troepen oer te bringen nei Afrika. Gelokkich kin dat oer de koartste ôfstân.
  Mar oan de oare kant, de nazi's moasten ferjitte oer de kampanje tsjin de USSR. Fritz ferovere yn 'e earste helte fan' e ienenfjirtichste jier it hiele noarden fan Afrika en gie Irak yn. Mar hja brochten mear as fjirtich ôfdielingen oer nei it suden. Fanwegen wat it plan "Barbarossa" net realisearre.
  Mar de Dútsers feroveren it Midden-Easten, en begûnen fierder te bewegen oer Brittanje. Mei in massa fan slaven en grûnstoffen, besleat de Führer in loftoanfal op Ingelân út te fieren. De loftfeartútfier is de hiele tiid tanommen. Der waarden hieltyd mear fabriken boud. Underseeboaten kamen yn see del.
  Afrika waard gau ferovere.
  De Dútsers drukten Brittanje. Bommewerpers ûntwikkele. Yu-188 en Do-317 ferskynden. Nei ferhevene bombardeminten yn augustus fan it twaenfjirtich jier fûn dochs in amfibyske lâning plak. It wie suksesfol en Brittanje foel.
  Churchill flechte nei Kanada. Mar dêr waerd er mei in kâld wolkom troffen. En Japan naam alle Britske koloanjes oer.
  Yn it fjirtich-tredde jier, it Tredde Ryk, hawwen krigen: "Tigers", "Panthers", "Lions", naam en oanfallen de USSR. En wer kaam it min út... Mar nee, hy foel noch net oan.
  Yntelliginsje oer de atoombom, dy't dien wurdt yn 'e Feriene Steaten, twong Hitler om him nei it Westen te kearen. Der bruts in oarloch út tusken de As-machten en it Eagle Ryk.
  It lot fan de "Panther" wie unenviable. De tank hie gjin tiid om te relaxen goed yn produksje, waard ferfongen troch in swierder "Panther" -2. In nije masine mei in machtiger motor, wapens en harnas waard brûkt tsjin Amearika. En waard de wichtichste tank. Oant it waard ferfongen troch de E-50.
  De Feriene Steaten kamen oan de iene kant troch Yslân, Grienlân en Kanada. Troch Argentynje en Brazylje út it suden. En út it easten kaam Japan. Sa waard de oarloch koppich, mar yn it fiifenfjirtichste jier wie it foarby. Amearika kapitulearre.
  Yn 1946 bruts der lykwols oarloch út tusken Dútslân en Japan. De nazi's binne grif sterker. Mar de oarloch sloech troch... Dat is folle nijsgjirriger.
  Alenka soe dit yn mear detail beskriuwe, mar oant no ta is der gjin tiid. Wat moat in famke dwaan?
  It bliuwt allinich om mei bleate fuotten granaten te smiten. Of wat oars om út te finen.
  Bygelyks in wrâld wêryn Skobelev net fergiftige wêze soe. Dat is nijsgjirrich. De ferneamde kommandant late in militêre kampanje yn it suden fan Ruslân, en berikte Kushka ûnder Alexander de Tredde. Mar hy liet him yn al syn gloarje sjen, yn 'e oarloch mei Japan.
  Op see, Russyske admiraals diene net hielendal suksesfol. Mar op lân waarden de Japanners folslein ferslein. Doe kaam it Baltyske squadron. En de Russen úteinlik begûn te winnen op see. Op ien of oare manier waard pariteit fêststeld. En sels in foardiel. Japan waard twongen om frede te meitsjen. Erkend Russysk protektoraat oer Korea. Se joech dy Koeryleilannen ôf dy't earder ta Ruslân hearden, mar waarden ynruile foar Sachalin.
  Rusland behield Port Arthur en fersterke yn Mantsjoerije. It gesach fan de kening naam wat ta. Hoewol op see wie net alles goed. Skobelev oerlibbe oant de Earste Wrâldoarloch. De Russen helle ferskate oerwinningen op de Dútsers. Se fersloegen se yn East-Prusen, namen Przemysl fuort. Skobelev waard in generalissimo. En libbe oant de âldens fan tachtich, hy stoar yn gloarje en eare.
  Yn guon wizen boppe Suvorov. It tsaristyske ryk waard grut en machtich. Nikolaas II, gie de skiednis yn as in grut. Ruslân ferovere ek in wichtich part fan Turkije en hast hiel Iran.
  No, dan ... Wurch fan it skriuwen fan itselde ding as tsaristyske Ruslân feroveret de hiele wrâld en stoarmet de stjerren. Mar yn alle gefallen hie it sterkste lânleger yn 'e wrâld alle kâns om te winnen!
  Fansels is it spitich dat Skobelev sa jong stoar. Syn talint waard iepenbiere earder as dat fan Suvorov, mar ek ferdwûn sûnder it berikken fan syn hichtepunt.
  Alexander II ... de kening is sûnder mis grut. Hy hie feroveringen yn Sina, Sintraal-Aazje, Turkije, werom de Donau Delta. Behalven as hy Alaska ferkocht - in grutte dommens. Mar hie de kening langer libbe, miskien hie Ruslân syn besit útwreide kinnen. Of krekt oarsom, der soene rellen útbrekke. In grûnwet soe liede ta betizing.
  Nikolay de earste is in konservatyf. Ferlear de oarloch yn 'e Krim. Won oarloggen tsjin Iran en Turkije, mar in hiele protte bloed. Foar tsientallen jierren focht er yn 'e Kaukasus. Wat is mooglik en suspended Russyske útwreiding nei it suden. Ambysjes hie, yn it suden. Miskien hie er de oarloch mei de koälysje wûn, as Menshikov net wie. Framed troch dizze middelmadige kommandant.
  Lykas yn syn tiid Nikolaas II Kuropatkin.
  Yn 't algemien wie de skiednis fan tsaristyske Ruslân suksesfol. De measte oarloggen waarden wûn en it ryk wreide út. Mar de boargeroarloch ferswakke Ruslân. De bolsjewiken soarge lykwols foar in nije opkomst. Foar no.
  Alyonka mocht Stalin net. Rûch, ûnnoazele bastard. It haad fan sa'n grut ryk soe op ien of oare manier mear ferfine moatte wurde. Net sa rude en mear yntelligint. En fansels net de plebejers om Ruslân te regearjen.
  Dêrom, blykber de USSR begûn te ferliezen. De oarloch giet min fan begjin oant ein.
  Alenka tocht, wat te dwaan? Se woe feroaring. En wat betters. Bolsjewisme is gjin ideaal systeem. Der binne gjin normale ferkiezings. Nominearje in ferifiearre ien kandidaat en stimme. Typyske ûle. Minsken moatte echte demokrasy hawwe.
  Alenka stelde him foar hoe't se Stalin syn noas knypte mei har bleate teannen en gnize. It is echt en grappich. Meitsje dizze ghoul in plum.
  Eh, Ruslân wie net gelok mei de lieders. Wêrom wiene de suveringen fan 1937? Wêrom in hongersneed opfierd?
  Stalin hat in protte misdieden! En hjir moatte jo fansels in konsept hawwe om dit alles te begripen.
  Lenin stoar spitigernôch te betiid. Ik hie gjin tiid om macht te fêstigjen en it lân te ferheegjen. Stalin blykte in rjochtlinige bonkebrekker te wêzen. Trotski koe oan 'e macht west hawwe - in man fan grutte talinten. Of de yntelliginte Bucharin.
  Net dom en Pjatakov. Miskien soene se Hitler hielendal net oan 'e macht hawwe litten.
  Yn 't algemien hie Dútslân de Earste Wrâldoarloch wûn, net troch trije korpsen nei East-Prusen oer te setten, mar troch de operaasje om Parys te omsingelen troch te setten.
  Dan soe Frankryk like fluch ferslein wêze as yn it fjirtichste jier. En tsaristyske Ruslân soe net ferset hawwe op ien front. De Prusen koene enoarme macht en Frânske koloanjes krije. Of miskien ek Ingelsk. Mar it wie net ornearre om te fergelykjen mei it Tredde Ryk. Mear krekter, de twadde ... En de Prusen ferlearen. Hoewol't se koenen útskeakelje Ruslân. Nuver, mar sels nei't er yn it easten de hannen losmakke hie, koe Dútslân it tij fan de oarloch net keare.
  En hjir slagge de Führer in protte. Japan rekke ek yn it easten.
  Alenka lansearre nochris in granaat mei har bleate, beitele foet. Se fersprate de Fritz en rôp:
  - Hja fleach en raasde!
  Hoe grappich is ...
  Anyuta smiet ek in lyts kado. Hja liet in stream út 'e noasters en mompele:
  - Topklasse en Adidas!
  Red-haired Alla naam en wer smiet sa'n goed rjochte granaat. Se bruts in sichtapparaat foar in Dútske tank, rôp:
  - Nobele nuver!
  En se stjoerde de bal mei har bleate hak ...
  Maria brûkte ek har sierlike, bleate foet. Dit famke besocht ek te skriuwen. Ik haw bygelyks sa'n ferhaal sketst.
  Pionier Petya woe Bolotnikov helpe. En ûntsnapte troch it portaal nei syn tiid. Grabbing tagelyk in pocket cutter, rotsen. No ja, it wie fansels in jonge út de takomst. En de cutter kin brûkt wurde, lykas de hyperboloïde fan yngenieur Garin. Allinnich yn grutte is dit wapen as in Makarov-pistoal. En jo kinne it opladen mei wetter. Ja, sa'n prinsipe fan wurking is de fúzje fan wetterstof kearnen, en de produksje fan helium.
  En sels snijt slachskippen. Doe't de jonge sa'n wapen brûkte, begûnen se him te beskôgjen as in ingel fan 'e Hear. En kroane yn 'e rol fan tsaar Peter de Grutte.
  It is grappich dat de jonge sa cool wurden is. En hy ferovere ek Poalen, en Sweden, en Turkije. It enoarme ryk fan Ruslân is groeid.
  En dan it bern, dat praktysk net opgroeide, bleau in bern, waard wurch fan hearskippij en kaam werom nei syn tiidrek.
  Mar doe die bliken dat elkenien him in bern beskôget, gjin kening. En de jonge rûn werom.
  By syn ôfwêzigens ûntstie der betizing. Mar de jonge is werom. En elkenien swarde him wer trou. Dêrnei folge de oarloch, oant de hiele wrâld feriene wie, ûnder de auspysjes fan Ruslân. En der wie ien ryk. En de jonge joech opdracht om starships te bouwen en út te wreidzjen yn 'e romte.
  It soe mooglik wêze om mear as ien roman oan dit ûnderwerp te wijden, mar oant no ta is der gjin tiid.
  Maria wurdt ek twongen om te fjochtsjen. Yn 't algemien sjocht de takomst vague en somber. As de nazi's winne, wat te dwaan?
  Doch mei oan de partisanen? En troch de bosk krûpe oant se dy deadzje? Of miskien nei de Wehrmacht?
  En sa'n idee glimket har net te folle. Maria suchte swier.
  En se smiet krekt mei har bleate foet in granaat. Se skoarde ferskate Fritz, sissend:
  - Hitler kaput! Ek al is hy cool!
  Matryona smiet ek in bosk granaten mei har bleate fuotten. Se draaide de tank om en blies:
  - Infernal metaal! De Fritz sil har skamje!
  En hja liet vonken út har tosken.
  Alenka naam it en raasde:
  - Och, bananen! Oh, kokosnoten - Tum-ba-yumba!
  En it famke lansearre in deadlike fûst mei har bleate foet. En bruts it harnas fan de Fritz.
  Alyonka tocht doe in oar idee fan har. Skriuw oer de ljochte wrâld. Litte we sizze nei de oarloch. Dat soe ommers sa moai wêze! As, bygelyks, libje yn 'e dagen fan it kommunisme. Of wat oars prachtich.
  Lykas poëzij:
  It universum skodde boppe ús
  En de stjerren yrrigearren de himel yn pearels ...
  De oarloch baarnt, de kweade passy fan 'e hel,
  En de duvel wol Ruslân ferneatigje!
  No pas binne de Dútsers fier foarút kommen. Gorki stoarmje. En dit is gefaarlik.
  Mar it geroft hie al ferspraat dat Hitler nochris in wapenstilstân foarstelt. En dit is in kâns om te rêstjen en te ûntspannen. Grutte kâns op herstel. As allinnich it slein lân sil fuortgean.
  Mar it kin letter noch slimmer wurde.
  Anyuta smiet it boadskip fan de dea wer mei har bleate foet. Se leaude Hitler net echt. Mar ik woe de spanning fan de gefjochten delbringe. En op syn minst wat rêst krije. Eh, Suvorov wie yn it plak fan Stalin, miskien soe alles oars gien wêze.
  De Dútsers beskôge Mainstein de bêste. Dizze Fritz is noch altyd in bist. En do kinst bleate dyn tosken koel!
  Anyuta piepte grappich:
  - Gekke Beria, kweade Stalin!
  En fluite troch de noasters. Se is in famke mei in geweldich gefoel foar humor.
  En se moast ek oanhâlden wurde. Mar dit ferhaal hie in lokkich ein. Se waard lykwols sekuer socht, en fielde ek op yntime plakken. Doe moast ik ferskate dagen yn in stjonkende sel oerrinne mei famkes. Mar doe waard se frijlitten. Der binne noch gjin oanwizings fûn. Of miskien wie it it feit dat har âlden bleaun op frij. Mar hoe is it - it bern sit yn 'e finzenis, en heit en mem kamen út?
  Utsein as it mooglik is ûnder in krimineel artikel. Anyuta wie net yn 'e koloanje, lykas Alla en Matryona. Mar ek in famke fan izeren ferhurding. En skerpe eagen. Se wurke op in bouplak. Focht hast fan it begjin fan de oarloch ôf. En in protte leard.
  De Twadde Wrâldoarloch wie oer it generaal lang en senuweftich. Ging mei koarte pauzes. En katten, of sels tigers, krassen op 'e siel. Of miskien rotten. De stimming fan elkenien is hjir in bytsje minder. Mar yn 'e striid ferjitte jo en wurde ôfleid.
  Miskien wat fan de greve fan Montecristo? It is better dan hurde arbeid of iensume opsluting. En, fansels, it drama is swier yn 'e finzenis.
  En hjir binne se folslein fergees, en kinne sels roppe:
  - Stalin is in geit!
  En se sille perfoarst gelyk wêze! En Stalin is trouwens noch altyd in geit! En in freak dy't Ruslân framed. It is sels spitich dat yn 'e echte skiednis hy waard in lieder ûnder de lieding dy't wûn sa'n oarloch. Dêr sit ûnrjocht yn. No, wêrom kaam der yn de oarloch net in oare sterke en wize lieder nei foaren?
  Alla, as eardere finzene, hate Stalin. Fansels, dit wie syn systeem. Se makke minsken yn slaven en feroardielden. Jo kinne net pleitsje tsjin dit!
  En Stalin hie straft wurde moatten! Of hingje of sjitte. Of flok.
  Alla stelde soms foar hoe't se Stalin soe flogje. En it makke har folle better. Hoewol, fansels, allinich ferbylding. En ik wol echt súkses.
  Mar Hitler soe martele wurde. Nim him bygelyks op it rek. Of elektryske stroom, of hjitte draad. Of... Wat oars? Jo kinne it bygelyks yn in stielen faam skowe. Of fry yn in panne. Brek jo earms en skonken, wrijven jo nekke mei in tou. Ja, en noch folle mear! Hang in bytsje Fuhrer.
  No, as te kertier? It wie sa cool! Of tsjil! Oplosse mei live acid.
  Of miskien Hitler en Stalin byinoar bringe en har fjochtsje as gladiators? En dan smelte bûter yngiet? Of miskien yn in doaze spikers. En waarme nagels? En wytkalke! En wat oars kin net betinke!
  En slach de Führer, slach, slach, en slach wer! Nei it ferwaarmjen fan in draad, as in ketting.
  Of libben beferzen. Bygelyks yn in blok iis. Folje mei floeibere stikstof of helium. Yn it algemien, ferbaarnen.
  Marteljen mei strieling! Of nim gesmolten lead en giet it yn 'e kiel fan 'e Fuhrer.
  Allah giechelde. En smiet in granaat mei har bleate foet.
  It waard grappich. En de Führer wie ferfrommeld.
  It famke naam it en tjirp:
  - Boe Boe Boe! Ik sil Hitler delslaan!
  En wat is dizze skitterjende skientme noch net betocht! Eins in geweldich famke!
  En sa readhierich ... Wat kin net sein wurde yn in mearke, net beskreaun mei in pinne! Sa'n kroeze hier. Krekt in flam. Of napalm. En se skopt, se is heul dashing en skopt heul cool. Dit is it terminator famke.
  Maria is ek gjin kado. Mar de natuer is dun. En sels in leauwige. Wier, har leauwen wurdt swakker. Ja, wat foar God, as se de oerwinning fan 'e nazi's tastiet? Hoe is dit sels mooglik?
  Maria wie lilk op God. De Dútsers berikten Alma-Ata, Ufa, Gorki. Omjûn Ryazan, Moskou, Leningrad. En se stopje net.
  Ja, de nazi's binne sterk. Evil regearret de wrâld sûnder it nûmer te witten. Mar jim soannen fan de satan kinne de macht fan Kristus net brekke!
  De krigers fan it tsjuster hawwe altyd de oerhân hân. Sûnt it minsklik hert hat in begearte foar kwea. En fertrou him net te folle. En wa te leauwen? De geast fan 'e minske! Sa min binne de minsken ommers net! Der binne frij fatsoenlike soarten. dy't earlik regearje kinne. En net needsaaklik leauwigen. En Stalin is noch altyd sadist!
  Maria tocht efkes nei. Oer sa'n probleem: wêrom lit God it kwea ta? En hjir is it antwurd net maklik. Yndied, sûnder kwea .... Besykje in boek te skriuwen dêr't gjin kwea yn wêze soe! It is hast ûnmooglik!
  Der sit kwea yn alle literêre wurken. Of sûnde... Hoewol't de begripen sûnde en kwea net hielendal identyk binne. Oarloggen binne ek kwea. Mar se waarden laat troch de wil fan God. En dit wie as it wie gjin sûnde. Soks is de paradoks fan it Alde Testamint. En dan it folslein pasifistyske Nije Testamint. En ek net de bêste ...
  Wat lizze se ûnder de nazi's? Jezus sei ommers: se sloegen dy op it rjochterwang, set de lofter!
  Mar wa folget dit echt? Preesters? No ja! De tsjerke wie agressyf. En de ynkwisysje en de krústochten, en militêre formaasjes by de kleasters.
  Ja, de prysters waarden net ûnderskieden troch dimmenens. En oaren... Oft it katoliken, protestanten, otterdoksen binne. En dit is mei it pasifisme fan it Nije Testamint.
  Fascisten dogge wat se sizze. En dan learje om skiep te wêzen en sels as wolven te dwaan.
  Maria tocht hieltyd mear dat sûn pasifisme de wierheid kin wêze. Dat is gjin pasifisme, mar ateïsme. Se sizze yndied wat leauwe is as selshypnose. No, om ien of oare reden makken de ikoanen gjinien ûnstjerlik. En patriarchen stjerre, krekt as gewoane sûnders. En de muontsen binne ta neat by steat.
  Nee, it is folle better om echt te leauwen: in minske is de smid fan syn eigen lok!
  En wurch josels net út mei fêstjen en gebeden. En in nije tank is folle weardefoller as tûzen gebeden.
  Maria smiet in granaat mei har bleate, tige ferliedlike foet en sei mei in djippe sucht:
  - En gjin tsjerke, gjin kroech! Neat is hillich! En yn it libben is alles net sa ... Alles is net sa famkes!
  Matryona liet mei bleate fuotten, in hiele centner eksplosiven en begroeven hûndert Fritz. En doe gûlde se:
  - Wês net drôvich! It hiele libben foarút! Alle libben foarút, hoopje en wachtsje!
  Alenka smiet ek in boadskip, en dreau de Fritz yn 'e kiste. En se song entûsjast. Skriuwen ûnderweis;
  Komsomol famkes binne it sâlt fan 'e ierde,
  Wy binne as it erts en it fjoer fan 'e ûnderwrâld.
  Fansels binne se útgroeid ta feats,
  En mei ús it Hillige Swurd, de Geast des Heare!
  
  Wy hâlde fan fjochtsjen tige frijmoedich,
  Famkes dy't útwreidzje it universum roeien ...
  Russyske leger is ûnoerwinlik,
  Mei jo passy, yn 'e striid ûnferoarlik!
  
  Ta eare fan ús heitelân, hillige,
  In jachtfleanmasine sirkulearret yn 'e loft...
  Ik bin in Komsomol lid, ik rin bleate fuotten
  Spetterjend iis dat de plassen bedutsen!
  
  Kinne famkes net, de fijân wit bang te meitsjen,
  Se ferneatigje alle fijân raketten ...
  De bloedige dief sil syn gesicht net oan ús stekke,
  Yn gedichten wurde feats songen!
  
  Fascisme foel myn heitelân oan,
  Hy foel yn op sa'n nachtmerje en ferriedlike manier ...
  Ik hâld fan Jezus en Stalin
  Komsomol-leden binne ien mei God!
  
  Wy rinne bleatefoet troch de sniedrift,
  Snoeie as flugge bijen...
  Wy binne dochters fan sawol simmer as winter,
  It libben hat makke it famke ferhurde!
  
  It is tiid om te sjitten, dus iepen fjoer
  Wy binne akkuraat, en prachtich yn 'e ivichheid ...
  En slach rjocht yn it each, net yn 'e wynbrau,
  Fan it stiel dat hjit it kollektyf!
  Ferslaan it fascisme net, ús skans,
  En de wil is sterker dan in sterke titan ...
  Yn it Heitelân kinne wy treast fine,
  En sels de Führer-tiran omkeare!
  
  In tige krêftige tank, leau "Tiger",
  Hy sjit fier en krekt...
  No is net de tiid foar domme spultsjes
  Want de kweade Kaïn komt!
  
  Wy moatte de kjeld, de waarmte oerwinne,
  En grapke fjochtsje mei in gekke horde ...
  Furious furious bear,
  De siel fan in earn is gjin miserabele clown!
  
  Ik leau dat de Komsomol-leden sille winne
  En se sille har lân boppe de stjerren ferheegje ...
  Wy begûnen de kuier fan oktober,
  En no is de namme fan Jezus by ús!
  
  Ik hâld tige fan myn memmelân,
  Se skynt stralend nei alle minsken ...
  It heitelân sil net mei de roebel weinommen wurde,
  Folwoeksenen en bern laitsje fan gelok!
  
  It is leuk foar elkenien om yn 'e Sovjetwrâld te libjen,
  It is maklik en gewoan perfekt ...
  Lit it gelok syn tried net ûnderbrekke,
  En de Führer stie omdôch syn mûle!
  
  Ik bin in bleatefoet Komsomol lid,
  Hoewol't de froast de earen draait ...
  En jo kinne de ôfkomst net sjen, leau de fijân,
  Wa wol ús nimme en ferneatigje!
  
  Der binne gjin moaie wurden mear foar it heitelân,
  De flagge is read, as skynt it bloed yn de strielen.
  Wy sille net ûnderdaniger wêze as ezels,
  Ik leau dat oerwinning sil komme gau yn maaie!
  
  Berlyn bleate fuotten sille foarby gean,
  Lit printsjes op 'e stoep litte.
  Wy fergetten treast foar minsken,
  En wanten binne net passend yn 'e oarloch!
  
  En der sil in striid wêze, lit dizze striid útbrekke.
  Fritz sil alles yn stikken smite!
  It heitelân is foar altyd in soldaat by dy,
  Wit net wat willekeur is!
  
  Ik fiel my meilijen foar dyjingen dy't stoarn binne, dit is fertriet foar elkenien,
  Mar bring de Russen net op 'e knibbels.
  Hoewol sels Sam oan 'e Fritz yntsjinne,
  Mar foar ús de grutte guru Lenin!
  
  Ik draach in badge en in krús tagelyk,
  Ik bin yn it kommunisme en ik leau yn it kristendom ...
  Oarloch, leau minsken, is gjin film,
  Heitelân is ús mem, net it kanaat!
  
  As de Almachtige yn 'e wolken komt,
  Alle deaden sille opstean yn in helder gesicht ...
  Minsken hâlde de Hear yn dreamen,
  Want Jezus is de Skepper fan 'e tafel!
  
  Hjir sille wy elkenien bliid meitsje kinne,
  Yn it hiele grinsleaze Russyske universum.
  As elke plebejer is as in peer,
  En it wichtichste yn it universum Creation!
  
  Ik wol de Allerheechste Kristus omearmje,
  Nea ynstoarte foar fijannen ...
  Kameraad Stalin ferfong syn heit,
  En Lenin sil ek foar altyd by ús wêze!
  .
  
  
  Slimme Obama
  Amerikaanske presidint Obama blykte slûchiger te wêzen en ISIS net te bombardearjen, mar besleat dit kalifaat te brûken as in slagram tsjin Iran, Syrië en Ruslân. Syn berekkening wie folslein terjochte. ISIS, dy't it grutste part fan Irak ferovere, gie yn 'e oarloch mei Iran. De Amerikanen kochten oalje fan de militanten en ferkochten dêrfoar wapens. Om Assad te rêden kaam Vladimir Putin ommers yn de oarloch.
  En de ISIS bombardeminten begûn. Mar it gie net sa flak as yn de echte skiednis. ISIS hat luchtferdigeningssystemen ferkocht oan 'e Feriene Steaten, en jachtfleantugen. Ruslân stie foar in sterkere fijân, en waard twongen om grûntroepen oer te dragen. Fan it begjin ôf lijen de Russen taastbere ferliezen, en har krêft waard brutsen. Hjir is it fansels net mear oan fet.
  Hieltyd mear krêften waarden lutsen yn 'e oarloch yn Syrië. En se wie net populêr. In protte seine: moat Ruslân dêr belutsen wurde? En ISIS gie foarút, en joech swiere klappen op Russyske troepen.
  Soldaten stoaren yn grutte oantallen. Mar it wie net mooglik om it tij fan 'e oarloch te kearen. Boppedat wie der ek in konflikt mei Turkije. En dit makke it dreech om de krêften te brûken.
  De oarloch begon mei ISIS werom yn maaie 2015 en is lang wurden. De fjildslaggen slepen in lange tiid, en it Russyske leger koe de fijân amper tsjinhâlde. Der wiene sinken sarken. En it grutste part fan Irak wie ûnder ISIS. En besykjen om troch te brekken waarden aktyf en agressyf makke.
  De oarloch blykte fansels lang te wêzen ... En tsjin de tiid fan de presidintsferkiezings yn Ruslân hie it al trije jier duorre. En mear as tsien tûzen Russyske soldaten en ofsieren en ferskate generaals stoaren.
  Dêrom, Vladimir Putin konfrontearre serieuze ferset. Pavel Grudinin fan 'e linkse krêften begon gau skoares en politike punten te krijen. En syn súksessen wiene kolossaal, as de wurdearring springt.
  Wier, de skandalen wat ûndermine de posysje fan Grudinin, mar Girkin krige grutte populariteit. Wa, as held fan 'e oarloch yn' e Donbass, is in nije stjer wurden.
  Yn alle gefallen, Putin hat al ferlern populariteit, en minsken woene feroaring, en de anneksaasje fan de Krim waard fergetten.
  De ferkiezings wiene foarby, en hoewol Putin like te hawwen wûn yn 'e earste ronde, begûnen massale protesten en easken om de ferkiezingsresultaten te besjen. De kommunisten leauden net yn 'e resultaten, en d'r wiene tal fan foarbylden fan kiezersfraude.
  En yn Moskou wiene frij grutte botsingen mei demonstranten. Massive anty-oarloch aksjes begûnen ek. En it fjochtsjen yn Syrië gie troch.
  Putin stapte sels de gefjochten op en besocht oan te fallen yn Irak.
  Mar dit alles late allinnich ta in tanimming fan it oantal ferliezen.
  En de fjildslaggen groeiden mear en mear en waarden bloediger ...
  De anti-oarlochsbeweging yn Ruslân groeide. Der wiene massale skermutselingen mei de plysje en gewoan bloedbaden.
  Allinich de epidemy fan coronavirus hat de anty-oarlochintensiteit wat fermindere.
  Mar de fjildslaggen yn Syrië, nettsjinsteande de pandemy, giene noch troch. En yn 2021, tsjin ISIS, besleaten se it lêste wapen te testen: single-seat piramidale tanks.
  Dit binne unike auto's produsearre yn mar fjouwer eksimplaren. Elk woegen fyftich ton, en hie in motor fan fiif tûzen pk. En de motor is net ienfâldich, mar elektrysk.
  Moaie famkes rieden fjouwer auto's en it wie tige cool.
  Natasha, op in piramidale tank, drukte de joystickknoppen mei har bleate teannen, en snijde de Mujahideen mei masinegewearen, en snijde se ôf mei kûgels mei uraniumkearn.
  En hja song, har tosken bleatlein:
  - Gloarje oan Grut Ruslân!
  Zoya, dy't tsjinstanners skeat mei masinegewearen en skeat út in fluchfjoerkanon, grommele:
  - Foar Ruslân dat syn wjukken útspraat!
  En mei bleate teannen drukte de flinke skientme op de joystickknoppen.
  En spuugt wer skulpen út mei uranium kearnen.
  In oare piramidale tank mei Augustinus draait syn klauwen en ferpletteret de fijân. Hy maait de rigen fan 'e Mujahideen del, en bedekt de heuvel mei in berch liken.
  En ropt:
  - Want de kommunist joech!
  En Svetlana rekket de fijannen, en maait de Mujahideen del. En wylst er sjongt:
  - Kommunisme sil yn gloarje wêze!
  En mei de bleate teannen drukt er op de joystickknoppen.
  En de oarloch is oan 'e opkomst. Russyske troepen tsjinoer in sterk front.
  ISIS is gjin kado. Stoarmtroepen wurde tsjin him ynset. Se hawwe ek moaie famkes: Maria en Mirabela. Se binne sa geweldich en fjochtsje bleatefoet en yn in bikini.
  Moaie famkes drukke al op de posysjes fan 'e Mujahideen. En ferneatigje se mei raketten.
  Maria sjongt yn blydskip:
  Raging in rage SATO,
  De fijân fan it rezjimint ferhuze nei foaren ...
  Mar de beulen-fijannen,
  Russen sille moetsje mei fijânskip!
  En hoe te stjoeren raketten nei de fijân. En slach de fijannen yn ien kear.
  Mirabela, stjoert skelpen, merkt op:
  Wat is oarloch, wat is oarloch? Om 'e wille fan guon diktator Assad om bloed te ferjitten?
  Maria wie it der maklik mei iens:
  - Dêrfoar is bloedferlitten net wurdich!
  En se stjoerde ek in deadlike raket.
  De famkes folgje fansels opdrachten op. Mar foar it sânde jier is der in oarloch, om 'e wille fan wa wit wat. En fansels binne de famkes lilk op Putin. It is net dúdlik wat er wol. En de Russyske troepen hâlde de line, en offensive besykjen mislearje.
  Piramide tanks binne goed, mar de batterij is noch altyd fluch ûntslein op sa'n snelheid. Se moatte nei efteren helle wurde en opladen wurde mei elektrisiteit.
  Natasha, Zoya, Augustina en Svetlana kamen byinoar en litte wy kaarten spylje.
  Tagelyk sjonge de famkes:
  - No, wat kin ik sizze, wat kin ik sizze, minsken binne sa ynrjochte! Wolst witte, wol witte! Se wolle witte wat der barre sil!
  En de ferkiezings foar de Doema lieten de triomf fan 'e kommunisten sjen. Mar wer wiene der massale ferfalskingen. En dit late ta massale protesten dêr't miljoenen minsken oan meidie. De âldere swakke Zyuganov waard omkeard, en yn syn plak kaam de jonge oan 'e macht. Protesten waarden yntinsiver, gongen yn staking, en in protte slogans.
  As antwurd lansearre it Russyske leger in grut offensyf yn sawol Syrië as Irak. De fjochterij bliek tige bloedich te wêzen. Boppedat is Iran ûnrêstich. Der binne rellen en ûnrêst.
  Putin fûn himsels yn in tige drege situaasje. Binnen Ruslân is de ûnrêst folle grutter wurden. Zyuganov waard úteinlik siik, en de nije jonge lieding easke it ûntslach fan Putin en syn team.
  Fjochtsjen woede yn Syrië en Irak. De oarloch dêr wie massaal. En klommen op 'e ramp.
  Twa oare famkes, Alice en Angelica, fochten as meunsters en brûkten in spesjale skiiffoarmige helikopter. En der wie gjin manier om se del te slaan.
  De helikopter lanseart raketten, baarnt tsjinstanners en brekt bunkers.
  Alice naam it en tjirp:
  - Foar it Russyske kalifaat!
  En hoe't er mei de bleate teannen op de joystickknop drukt en de fijân slacht.
  Angelica rôp:
  - Oan board!
  En wer, raketten lykas lupanet, by de fijân ...
  In massale rally waard hâlden yn Moskou en by botsingen mei de plysje binne der deaden. In protte fabriken giene yn staking. No hawwe de kommunisten har macht sjen litten. En se hawwe Poetin al direkt in misdiediger en in moardner neamd. De opposysje groeide. En hjir en dêr waard bloed fergetten.
  De protesten feroare yn in algemiene staking. En it die bliken sa grutskalich dat de autoriteiten konsesjes diene.
  De resultaten fan de ferkiezings foar de Douma waarden annulearre. En nije binne oankundige. En hjir hiene de kommunisten alle kâns om te winnen. En sels wûn, nei't er de mearderheid fan sitten yn it parlemint krige.
  En it regear fan Mikhail Mishustin ûntslach. De foarming fan in linkse regearing begûn. Tagelyk konstatearren de kommunisten dat it tiid wie om de oarloch yn Syrië te einigjen.
  It is al 2022... Vladimir Putin sei mei in sucht dat hy it net dwaan soe. Dus alle offers yn dit gefal sille om 'e nocht wêze.
  Doe begûn it proses fan impeachment yn de Douma. Der binne ek feroaringen yn de Federaasjeried. Hy draaide nei lofts, en se easkje om Matvienko, dy't in te ûnderdanige marionet fan 'e autoriteiten is, fuort te feie.
  Yn it algemien, it folk begûn te rebellearjen folle mear aktyf en easkje feroarings.
  De situaasje waard ferwaarming. No wiene it de kommunisten dy't de toan oanjoegen foar de protesten. En se sammele hantekeningen foar in nije grûnwet.
  En doe krige Putin in beroerte, en hy waard siik.
  Nije presidintsferkiezings waarden oankundige.
  De wichtichste kandidaat fan 'e kommunisten wie Aleksej Kuznetsov. En hy die in protte. En by de ferkiezings wist de nije linkse lieder yn de earste omloop te winnen.
  En it wie geweldich!
  Hjir einiget it mearke, en wa harke nei de komkommer!
  
  EMELYAN PUGACHEV - IN KANS FOAR MINSKHEID
  Emelyan Pugachev, fuort nei it feroverjen fan 'e Tatishchevo festing, gie nei Orenburg en slagge om de stêd troch ferrassing te nimmen en it troch in flechtige oanfal te nimmen. It grutste part fan it garnizoen joech har suver sûnder striid oer.
  En Emelyan Pugachev ferovere in grut provinsjaal sintrum, in protte gewearen en munysje.
  Dêrnei ferhuze syn hurd groeiende leger nei de festing Verkhne-Yaitskaya en naam it ek mei in flugge oanfal. En fierder nei Ufa. Hieltyd mear minsken út ferskate folken kamen by Pugachev. Syn leger, dy't Ufa benadere, hie al hast fyftich tûzen, en in protte gewearen.
  It garnizoen joech har suver sûnder wjerstân oer. Dêrnei stjoerde Emelyan Pugachev fleanende detasjeminten nei de Oeral om kontrôle oer de wapenfabriken te nimmen.
  Katarina de Twadde krige it nijs fan 'e fal fan Orenburg te let. En it skokte elkenien. Ik moast driuwend krêft sammelje. En der binne in pear fan harren - de Turkske oarloch nimt alles fuort. Der waard mar ien Bibikov, in min of mear geskikte generaal-yn-sjef, mobilisearre. En hy hat in team. Ik moast driuwend krêft sammelje.
  Mar it leger fan 'e bedrieger groeide hurd. En ferhuze nei Kazan. Kalmyks, Bashkirs, Tataren, Kirghizen en oare folken diene har by. Ien nei de oare waard Emelyan Pugachev erkend as de legitime kening en fabriken en stêden yn 'e Oeral.
  En in protte joegen har by de rebellen. En it leger fan Emelyan Pugachev gie nei Kazan, en maklik bruts it ferset. In protte offisieren gongen nei har kant. En Pugachev's leger groeide hurd. En sa waard Kazan oanfallen.
  En yn 'e echte skiednis koe de bedriger it nimme mei in lytser en slimmer organisearre leger. En no is it noch makliker en flugger wurden.
  En it Kazan Kremlin waard fuortendaliks nommen. Emelyan's leger die bliken fluch te wêzen.
  En hoefolle kavalery en machtige fjochters sammele. En artillery, en jagers út 'e Oeral fabriken. En in protte wapens. Sa foel Koziedemyansk.
  Allinnich yn Nizjni Novgorod ferwachte Emelyan Pugachev serieus ferset.
  Se wisten dêr fersterkingen te spikerjen fanút de buert fan Sint-Petersburch en fan de Sweedske grins ôf. Mar Pugachev hie al mear as hûndert tûzen troepen en in protte gewearen.
  Bibikov makke in flater. Noch, ynstee fan ferdigening, luts er in part fan 'e troepen út 'e stêd. En se kamen ûnder in sterke klap fan 'e superieure krêften fan' e rebellen en waarden ferpletterd.
  Dit fasilitearre de oanfal op Nizhny Novgorod. Boppedat gie in diel fan 'e troepen en ofsieren oer nei de kant fan Emelyan Pugachev. En de grutste stêd foel.
  Bibikov waard ek fongen. Hy wegere trou te swarjen oan 'e bedrieger en waard ophongen.
  Pugachev ferhuze nei Moskou. Hieltyd faker giene regearingstroepen, ofsieren en sels generaals oan syn kant.
  Ryazan foel hast sûnder wjerstân. En yn Moskou kaam in grut leger oan.
  Der sieten in pear troepen yn, en net alhiel betrouber. Trije rezjiminten fan Don Kozakken gongen oer nei de kant fan Pugachev. En Moskou waard oanfallen troch stoarm.
  Allinnich it Kremlin hie in kâns om te fersetten, mar dêr waarden ferrieders fûn en iepene de poarten nei Pugachev.
  Aleksander Suvorov, hastich weromroppen fan it Turkske front, gie ek oer nei de kant fan 'e sels útroppen tsaar. Hy besleat dat it gjin sin hie om tsjin de minsken te fjochtsjen. En de fraach fan 'e legitimiteit fan' e kening is in kwestje fan 'e winsk fan it lân.
  Suvorov waard folge troch oare generaals. De haadlingen oan it haad fan 'e troepen ferspraat troch Ruslân en namen stêden nei stêden.
  En Pugachev sels gie nei Sint-Petersburch.
  Katarina de Twadde, sjoen dat har krêft wie ôfnimme, diel fan 'e skatten, flechte nei it bûtenlân, it bestellen fan de bruorren Orlov te organisearjen de ferdigening fan' e stêd.
  Dat diene se krekt. It grutste part fan it garnizoen gie oer nei de kant fan 'e bedrieger, en Sint-Petersburch waard gau ynnommen. De Orlovs waarden yn beslach naam en ophongen. En de nije kening kaam de haadstêd yn. Al gau, hast alle generaals en Russyske ienheden erkende him. Lykas Russyske stêden. Catherine flechte nei Sweden. En dêrwei nei Dútslân.
  Har soan Pavel stoar ûnder ûndúdlike omstannichheden. En Emelyan Pugachev troude wer, en kundige in nije kroaning. Dêrnei waard de Kozak Ustinya syn frou.
  De oarloch mei Turkije waard tawiisd oan Alexander Suvorov en einige yn in flugge oerwinning.
  Emelyan syn erfgenamt waard berne. En de dynasty fan 'e Romanovs, as it wie, waard fersterke.
  De kening helle serfdom ôf en fierde herfoarmingen út. Ruslân begûn te ûntwikkeljen en opstean fluch. In oare oarloch mei Turkije en de ferovering fan Konstantinopel folge. Emelyan Pugachev stifte in nije religy, it ferlitten fan 'e Triniteit en yntrodusearre polygamy. It wie al itselde foar de islam, mar de ortodokse islam.
  Alexander Suvorov fierde ferskate kampanjes, berikte Marokko en ferovere it Midden-Easten, Iran, Sûdan en Noard-Afrika. En doe, doe't der in revolúsje plakfûn yn Frankryk, it leger fan Emelyan Pugachev ferovere hiel Europa. Sa ûntstie de grutste fan riken yn 'e skiednis fan' e minskheid.
  Emelyan Pugachev wie frij jong sûnt 1742 en dêrom regearre foar in lange tiid, hy oerlibbe sawol Catherine as Alexander Suvorov. Nei de ferovering fan Jeropa ferhuze de Russen troch Afrika en kamen Yndia yn, dat se ek feroveren.
  De oarloch mei Sina barde al yn 1815 ûnder Pugachev syn soan Peter de Fjirde.
  De oarloch die bliken te winnen foar Ruslân en Sina waard ûnderwurpen. Dêrnei hat Ruslân trije kontininten folslein ûnderwurpen en lâne yn Austraalje en Alaska. En bleau útwreidzje nei Amearika. Dêr hie se gjin serieuze rivalen mear.
  Brittanje waard ferslein en finzen nommen. En al gau ferovere de Feriene Steaten. Tsjin 1850 kontrolearre Ruslân al de hiele wrâld.
  Folgjende kaam oant de kosmyske útwreiding. En it waard geweldich.
  Mar fansels wiene der problemen.
  Ien fan harren is de beweging foar in republikeinske foarm fan bestjoer. Mar de Pugachev-Romanov-dynasty genoat autoriteit en bleau oant no ta ûnwrikber.
  D'r wiene ek machtsstriden en pogingen ta steatsgreep. Doe't tsjin 'e ein fan 'e tweintichste iuw de earste flecht bûten it sinnestelsel plakfûn, bedarre in groep gearspanners oan it begjin fan 'e ienentweintichste iuw yn 'e keunstmjittige sliep en fleach nei in fiere planeet om dêr in eigen steat te stiftsjen.
  Guon problemen ûntstienen by de Joaden. As oare folken fluch Russifisearre en de ortodokse islam akseptearren, dan wiene dizze Joaden koppich en ferset. En se waarden der druk foar. Der wiene ek oare problemen. Yn de ienentweintichste iuw is ateïsme moade wurden. En de ûntkenning fan it gesach fan 'e Bibel en de Koran. En formeel waard teology boud op in frije ynterpretaasje fan dizze boeken.
  En dit joech ek oanlieding ta wat konflikten. Boppedat hat wittenskip ûntwikkele. De libbensferwachting yn 'e ienentweintichste ieu is signifikant tanommen, en minsken hawwe leard om echt jonger te sjen. En fansels begûnen se te sizzen, mar hoe sit it mei de wurden fan Kristus: jo sille gjin inkeld hier wyt of swart meitsje? Of meie har dagen hûndert en tweintich jier wêze!
  Der wiene ek twifels. Op guon planeten fan it sinnestelsel, dêr't der wiene al serieuze delsettings, separatistyske gefoelens begûn te ûntstean. Der wiene yn alle gefallen easken foar autonomy. Koartsein better as yn 'e echte skiednis, mar dochs binne der problemen en net alles is rooskleurich.
  Mar yn alle gefallen is it minskdom ferienige en mei hongersneed en epidemyen en hast alle sykten binne foarby. En minsken kinne ferskate ieuwen libje sûnder ferâldering, en hielendal gjin libben, mar hast kommunisme en himel op ierde yn 'e ienentweintichste ieu!
  
  CHURCHILL'S INTERESSANTE KANS
  Churchill stimde ta frede mei Dútslân op de folgjende betingsten. It Tredde Ryk garandearret Brittanje de yntegriteit fan har koloniale ryk. Boppedat hat Hitler sels ôfpraat om de Dútske koloanjes dy't yn 'e Earste Wrâldoarloch troch Ingelân opnommen binne net werom te freegjen. As tsjinprestaasje hiene de Dútsers lykwols folsleine frijheid om oer de Frânske en Nederlânske koloanjes te beskikken. En ek koene se sa folle hannelje as se woene tsjin Ruslân. Fansels, de Führer soe de USSR net mei syn buorman tolerearje. Dútslân krige in soad. En se hie genôch. En Brittanje ferlear formeel neat. Dat de deal wie foar inoar foardielich. Yn alle gefallen hie Ingelân gjin kâns om syn besit yn Afrika en Aazje te hâlden. De Dútsers soene Egypte maklik ferovere hawwe, en dêrnei it Midden-Easten mei Irak en Koeweit. En dan, troch pro-Dútsk Iran, soene se Yndia berikt hawwe.
  Net te ferjitten dat Brittanje gjin kâns hat om Afrika te hâlden.
  Underseeboat en loftoarloch, ôfmakke, wiene de Britten yn elts gefal.
  En sa bleauwen alle partijen yn har belangen. En Hitler begûn te rieden in oanfal op it Easten. D'r binne folle mear tanks yn 'e USSR, en ien en in heal tûzen auto's, fan folle bettere kwaliteit as Dútske.
  Yn ferliking mei it echte ferhaal sette de Fritz fiiftûzen fleantugen en tûzen mear tanks. It ûntbrekken fan ferliezen yn 'e Slach by Brittanje beynfloede, en de mooglikheid om it Afrikaanske Korps yn it easten te brûken.
  Wier, dit waard foar in part kompensearre troch it feit dat ferrassing dreger te berikken wie.
  Stalin kundige lykwols in algemiene mobilisaasje oan, en brocht de troepen op warskôging. Mar de klap fan de Dútsers blykte dochs sterk en taktysk ynienen te wêzen. Boppedat hienen se net ferwachte dat de Fritz daliks al har krêften yn 'e slach smite soe. En om te ferdigenjen wurde de Reds folle slimmer traind dan oanfallen.
  Wehrmacht-troepen bruts troch de ferdigeningswurken en koenen yn 'e wichtichste rjochtingen foarútgean.
  Wat stadiger as yn it ienenfjirtichste echte ferhaal. Mar wy kamen nei Smolensk. Wêr't se einigje, waarden se stoppe troch superieure Sovjettroepen. Mar de nazi's kearden nei it suden. Al yn 'e lette hjerst ferovere se Kiev. Winter fong de Fritz, yn combat ree foar in oanfal op Moskou. De nazi's bleauwen foar de winter, yn 'e kjeld, doarsten net te stoarmjen.
  Leningrad, op syn beurt, is blokkearre.
  It slimste fan alles, Japan doarde net yn oarloch te gean mei de FS en Brittanje. En koe elk momint in twadde front iepenje. Yn 'e winter besochten de Sovjettroepen foarút te kommen, mar de Dútske ferdigeningswurken waarden nea brutsen. Yn 'e maitiid krigen de nazi's krêft en bleauwen de loft dominearje. Mar sûnt it Tredde Ryk krige oalje net allinnich út Roemenië, mar ek út Libië, Nigearia, Kameroen, de nazi's net nedich Kaukasyske oalje safolle.
  En de Fritz lansearre in offensyf yn it sintrum. Yn in poging om Moskou te nimmen.
  Mar de line fan ferdigening fan de Sovjet troepen bliken te wêzen solide. Foar trije moannen fan koppige gefjochten koene de nazi's mar hûndert, hûndert en tweintich kilometer foarút gean.
  En se hâlde op. Allinnich yn 'e Krim koene de nazi's Kertsj ynnimme en Sevastopol blokkearje. De nazi's feroveren ek de helte fan 'e Donbass, benammen Kharkov. Nei swiere ferliezen yn it sintrum feroare Hitler syn strategy, en besleat, op advys fan Göring, in loftoanfal op de USSR te starten.
  Benammen Yu-188 bommewerpers waarden brûkt. En nijere en mear avansearre Yu-288. De oarloch waard mear en mear posysje. Hitler rekkene op nije wapens en tanks. Earst fan alle, Tigers ynfierd de rige, en in bytsje letter de Liuw, en dan de Panther. De meast beskerme, fansels, wie de "Lion" mei 100-mm side pânser, en sels yn in hoeke. De "Tiger" hie ek goede sydpânser. "Panther" is slimmer, dy't net lûke in trochbraak op de tank.
  Winterdeis holden de Dútsers de line. Sovjet troepen avansearre sûnder súkses yn it sintrum. Se besochten te feroverjen en ek sûnder súkses Kharkov. De Dútsers wiene hjir klear foar definsje, en koene de oanslach ôfslaan. It ienige súkses fan it Reade Leger wie Operaasje Iskra , doe't it slagge om lâns in smelle gong nei it belegere Leningrad te brekken.
  Yn maaie lansearren de nazi's in oanfal op Sevastopol. Dy't op 9 july 1943 de fal fan 'e festingstêd foltôge. It offensyf yn it sintrum fan de nazi's begûn de oare deis. Se brûkten in grut tal fan de nijste tanks. Ynklusyf de "Lev", dy't, tank oan beskerming út alle hoeken, tasein te wurden in goede trochbraak tank. De Ferdinands gongen ek yn it offensyf - prachtige selsridende gewearen op har eigen manier.
  It offensyf fan 'e nazi's ûntwikkele stadich. De ferliezen wiene grut. Tank "Lev", toande ûnfoldwaande snelheid fan fjoer gewear en minne driuwende prestaasjes. Mar dochs slagge de nazi's om Vyazma te omringen. En nim it dan. Ien slach sleepte de lette hjerst oan, en de oanslach fan de Fritz droech op.
  It Reade Leger besocht yn 'e winter de status quo te herstellen. En se koe Vyazma werom slaan. Mar alle súksessen wiene beheind ta dit. De nazi's koenen fersette yn it sintrum. En tichtby Leningrad. En tichtby Kharkov.
  Yn definsje, "Panther" toande in goede tank. De meast massale masine fan it Tredde Ryk waard produsearre yn grutte hoemannichten, en blykte te wêzen miskien de bêste middel fan omgean mei Sovjet tanks. Yn 'e loft gongen de gefjochten troch mei wat oermacht fan 'e Luftwaffe. Dútske fleantugen wiene goed bewapene, mei grutte snelheid, mar minder manoeuvreerber. Lykwols, ME-309 blykte te wêzen hiel effektyf, benammen fanwege de snelheid en bewapening fan it reau.
  En jetfleantugen wiene ûnderweis. Earst fan alles, de ME-262 fighter, it sterkste argumint. Wier, djoer. De Dútsers fergrutte hieltyd de produksje fan wapens. Se brûkten bûtenlânske arbeiders en se hiene mear apparatuer as de USSR. In mear avansearre Focke-Wulf model ferskynde - TA-152, dy't, mei krêftige wapens en harnas, hie folle better manoeuvreerberens en gruttere snelheid.
  Mar it wichtichste ding is fansels jet fleantugen. De nije Sovjet LA-7 en Yak-3 koe mar foar in part kompensearje foar it ferskinen fan in nije generaasje masines ûnder de nazi's.
  Noch foardat de Panther yn tsjinst kaam, waard tocht dat dizze tank net genôch beskerme wie. Benammen oan 'e kanten. As gefolch, de Panther-2 waard ûntwikkele om mear beskerme, swierder, en mei in 88 mm kanon. En "Tiger" -2.
  De USSR sette de IS-2 en T-34-85 op. De Dútsers hienen in mear avansearre MP-44 oanfalsgewear. "Maus" kaam ek yn 'e searje. Oars as echte skiednis, it Tredde Ryk waard net bombardearre troch de Alliearden, en in protte apparatuer koe wurde produsearre.
  De gefjochten die lykwols bliken dat de "Maus" tank te swier wie, en min of mear geskikt foar definsje. "Tiger" -2 bruts te faak ôf en wie ek in ferdigeningstank.
  Allinnich de "Panther" -2 mei in machtiger motor fan 900 pk, blykte te wêzen in befredigjend auto foar combat operaasjes. De "Liuw" liet him ek net al te folle sjen.
  Echte combat operaasjes hawwe sjen litten dat de ME-262 is net in hiel betrouber masine, djoer en net manoeuvreerber genôch, sels mei krêftige wapens. Mear aktyf kaam de TA-152 yn 'e searje, dy't min of mear geskikt wiene as wurkhynder. Kin in oanfalsfleantúch wêze en in frontline bommesmiter en jager. De hope ferbûn mei de ME-262 wiene net folslein rjochtfeardige. Utsein foar it feit dat dizze jager is hiel dreech te sjitten del, it hie sterke harnas. Mar hy woech ek in protte. Mar hege hope waarden ferbûn mei HE-162. En foar in part wiene se terjochte.
  Yn de simmer fan 22 juny 1944 sloegen de Dútsers ûnferwachts de haadslach yn it suden. De Sovjet-kommando hold de wichtichste krêften yn it sintrum. Stalin leaude de desinformaasje dat de fijân wer op Moskou marsje soe. Mar de nazi's koene de Sovjet-yntelliginsje oerspiele. Dêrneist beynfloede ek in grut oantal Dútske tanks "Panther" -2, dy't fluch genôch en manoeuvreerber, en better beskerme, oan 'e kanten.
  Ek waarden in protte "Tigers" produsearre, relatyf maklik te meitsjen masines. Der wie ek in nije wiziging fan de "Liuw". Mei in lichter 88mm gewear mar mei in 1250 pk motor. Dizze "Lion" is de meast súksesfolle tank - fan it type "Tiger" -2, mar swierder, mei dikker 120 mm side en efterste pânser, dy't mear as kompensearre foar de krêftige motor fan 'e "Maus".
  De Lev-2 die bliken in tige suksesfolle trochbraak tank. De Dútsers koene in protte berikke. Se feroveren Voroshilovgrad, Kursk, Belgorod, namen Voronezh. En draaide nei de bocht fan 'e Don. Wy berikten úteinlik Stalingrad. Mar dêr sieten se yn fjildslaggen. Lykas yn 'e echte skiednis koenen de Sovjettroepen de Dútsers by Stalingrad omsingele. De nazi's wisten lykwols noch út de omsingeling te brekken. Dochs hiene de Dútsers folle mear tanks. De fjildslaggen lieten sjen dat "Panther" -2 en "Lion" -2 yn 'e winter frij fatsoenlik kinne fjochtsje. Dêrneist ferskynde selsridende gewear E-25 oan de foarkant. Dit auto wie in lyts, leech-slung Panther-kanon, mar heul behendich en fluch-sjittend.
  De nazi's lutsen har werom út Stalingrad nei de bocht fan 'e Don en holden dêr út. De maitiid fan 1945 kaam. Mar it wichtichste is straalbommewerpers, dy't gjin gelikense hiene. Se bombardearren de Russen hast straffeloos.
  De nije Dútske tank E-50 kaam yn 'e rige - lichter as de Tiger-2, mar better beskerme en bewapene mei in krêftige motor. En syn 88mm 100 EL kanon is onovertroffen yn krektens en pânserpenetraasje.
  Stalin socht nei manieren om frede te meitsjen mei Hitler. Sûnt wylst de nije tanks IS-7 en T-54 waarden noch ûntwikkele. En jetfleantúch is noch vaager.
  Mar de Führer woe gjin frede en sette it offensyf troch. Dizze kear, nei de Kaukasus, troch de Terek-poarten. De nazi's wisten de Sovjet-stêden te feroverjen - Grozny en Ordzhonikidze. Mar doe't se yn 'e bergen kamen, fertrage har foarútgong.
  Doe haasten de nazi's wer nei Stalingrad. Yn 'e fjildslaggen kamen de Sovjettroepen hieltyd mear fan strieloanfalsfleantúch en bommewerpers fan de Luftwaffe. Mar de Fritz sels koe de stêd net ynnimme, se sieten yn 'e fjildslaggen. Hoewol't se ferlitte de "Sturmtigers" yn 'e kursus. En loftfeart drukte.
  De Sovjet Yak-9, de meast massive jager, is ferâldere. En de Dútsers ferskynden mear avansearre modellen fan 'e ME-262 mei folle mear snelheid en manoeuvreerberens. En sterker yn bewapening XE-162. De situaasje eskalearre noch mear doe't Japan einlings yn 'e oarloch kaam. Turkije folge dit pak. Oan 'e ein fan it fyftichste jier waard it grutste part fan 'e Kaukasus ferovere troch de Dútsers en Turken. En it nije sechstichste jier brocht de USSR ekstra teloarstellings.
  Stalingrad hold it noch út, mar ein maaie waard it lêste kwart ynnommen. En de Dútsers en de Turken troch dizze tiid folslein ferovere de Kaukasus. En yn july 1946 begûn in nij offensyf tsjin Moskou. De kânsen fan de nazi's wiene grut. Sawol E-75 as E-100 namen diel oan 'e fjildslaggen. Dizze tanks wiene tichter en better beskerme. It Sowjetfront waard stadich mar wis ynhelle... Oan 'e ein fan 'e hjerst wie Moskou omsingele.
  Saratov foel ek tagelyk. In ekstreem drege situaasje hat ûntwikkele. De Japanners kamen op út it easten. Stalin bea Hitler frede oan op oare betingsten as oerjefte. De Führer hat dizze foarstellen ôfwiisd.
  Yn 'e winter foel Moskou nei in fûle oanfal. En yn 'e maitiid en simmer, de Dútsers ferovere de hiele Wolga-Vyatka regio. Pala en Vologda. De nazi's koenen yn 'e midden fan 'e hjerst Sverdlovsk berikke ...
  
  DE FATALE ROL FAN CHAMBERLAIN
  Chamberlain foel net ôf, en wist in eare frede te sluten mei Hitler.
  De betingsten foar Brittanje wiene frij geunstich: it Tredde Ryk garandearre de ûnoantaaste fan 'e besittingen fan' e liuw syn ryk. En Brittanje ferlear gjin inch grûngebiet. Mar as tsjinprestaasje krige Hitler folsleine frijheid yn de besette lannen fan Frankryk, Belgje, Hollân. En dit binne grutte gebieten. En frijheid fan hannen yn it Easten.
  En Nazi nûmer ien net wegerje te marchje op de USSR. En bleau sterkte sammelje.
  Hitler woe net allinnich Afrika en Syrië, mei in part fan Azië, mar ek Russyske lannen. Earst fan alles, fansels, granaries fan Oekraïne, de Baltyske steaten, Wyt-Ruslân, en Kaukasyske oalje. Dus de plannen fan 'e Führer wiene Napoleontyske.
  De Dútsers wiene tariede op oarloch, foarmjen wichtige krêften. Op it Barbarossa-plan hienen se mear troepen. Earst fan alles, fansels, loftfeart. Trijetûzen fleantugen waarden net delsketten by de loftslach om Ingelân en slúten oan by de gelederen fan de Luftwaffe. Plus, fleantugen dy't net waarden ôfleid troch de Middellânske See, en om Europa te dekken. Dus, net fiif tûzen fleantugen waarden tawiisd oan Barbarossa plan, twa kear safolle - tsien tûzen.
  En der wiene noch in pear tanks. As earste, de produksje fan auto's tanommen mear, sûnt it Tredde Ryk waard net bombardearre. Yn de twadde fjouwerhûndert tanks net gean nei Afrika. En wat waard út Frankryk helle. Sa wie de Fritz better taret op de slach.
  Wier, se ferlearen in bytsje tiid foarútgong tsjin Joegoslaavje en Grikelân. Mar klear sûnder de Britten flugger.
  En de ynvaazje fan 'e USSR begûn op 7 juny mei mear as tûzen tanks en fiif tûzen fleantugen. En fansels wiene der mear ynfantery en artillery.
  It wichtichste ding is dat de USSR, lykas yn 'e echte skiednis, wie net klear. Stalin wie te bang om it Tredde Ryk te fjochtsjen en besocht de oarloch tsjin elke priis út te stellen en waard wer yn 'e trap.
  En doe foel Japan oan. Wêrom hawwe de Japanners besletten dizze kear oan te fallen? De reden is dat Brittanje har weromlutsen út de oarloch, en no, yn dat gefal, de samûrai moasten fjochtsje tsjin de Feriene Steaten en Brittanje net bûn troch it Tredde Ryk.
  En de USSR yn alle gefallen like te wêzen in swakkere fijân. Benammen yn de alderearste dagen fan de oarloch wie it ferrin fan de gefjochten noch slimmer foar it Reade Leger as yn de echte skiednis. Sa, benammen yn 'e loft, de superioriteit fan' e nazi's wie folle sterker. Ja, en mear tanks, benammen yn de súdlike rjochting, dêr't Rommel heroïsme toande. En it Reade Leger is net klear foar definsje, en der binne gjin plannen foar in definsive oarloch. En se streame yn ... En sels Kiev koe op 'e beweging nommen wurde, en se kamen betiid nei Smolensk. En Japan ek oanfallen, om net te wachtsjen foar de fal fan Moskou, want yn dit gefal soe elkenien har beskuldigje dat se, as in gier, op 'e fermoarde fijân rûn. Tagelyk ferslein troch de Dútsers.
  Nee, de eare fan 'e samûrai easke om te slaan wylst de USSR noch twitching. En de oarloch gong aardich goed. De samûrai ferlieten in grut oantal ynfantery en foelen de posysjes fan it Reade Leger oan. En it wie in grut súkses fan harren kant.
  Mar oan 'e râne fan Vladivostok waarden se moete troch in team fan barefoot famkes. Dy't mei wylde grime fochten.
  Alenka joech in wachtrige foar de samûrai. En doe smiet se mei har bleate teannen in granaat fan deadlike krêft. En se skuorde in protte Japanners, en rôp:
  - Foar de gloarje fan Stalin!
  Anyuta skeat ek op 'e fijân. Se maaide de drukkende giele jagers del en raasde:
  - Foar it grutte heitelân!
  En ek har bleate teannen smieten in killer kado fan 'e dea.
  Alla, dizze readhierige skientme, maaide de oprukkende Japanners del. En har bleate fuotten smieten in kado fan 'e dea fan kolossale destruktive krêft. En skuorde de samûrai útinoar, rôp:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  Maria hat ek fjoer. Dizze gouden hierige skientme. En har bleate teannen smieten deadlike kado's fan 'e dea.
  En de massa samûrai stoarte yn.
  En it famke grommele:
  Wy sille Vladivostok net opjaan!
  En de bleate hakke fan it famke beswykte foar it kado fan de dea.
  De Olympyske Spelen fochten ek fûl. En doe smieten har bleate, sterke skonken in hiele bulte granaten, dy't tsjinstanners opskuorre.
  De strider sei:
  - Foar Grut Ruslân!
  Alenka, dy't de giele soldaten ôfsnijde, befêstige:
  - Memmelân is by ús!
  En har bleate hakke beswykte foar de granaat. En skuorde de nije soldaten fan it grutte ryk útinoar.
  Mar nettsjinsteande alle heroïsme fan it Reade Leger, se wie te ferliezen. It wie net mooglik om divyzjes út it Fiere Easten oer te bringen. En de Dútsers lansearren in oanfal op Moskou folle earder as yn 'e echte skiednis, en hiene it al slagge om it te omsingelen, en foar in part te fangen, foardat swiere reinen delkamen en tij ynstelde. En dat hie fansels ynfloed op it ferrin fan de oarloch.
  De Dútsers binne benammen sterk yn 'e loft. Har fleantúch krijt de Sovjet-troepen spesifyk.
  De Dútsers yn it suden wiene ek sterker en kamen fierder op. Se wisten te nimmen Kursk, Voronezh noch foar de toai, en ferhuze nei Stalingrad. Doe't de oarloch twa wike earder begûn en mei grutte krêften, krigen de nazi's in earlike foarsprong en hienen no yn alles in merkber foardiel. En it ferhaal foar it Reade Leger draaide slimmer út as yn werklikheid.
  De Dútsers ferhuze hurder oer de Krim, en bruts yn 'e Kaukasus. En ek dêr helle se grut súkses. Boppedat gie Turkije ek yn 'e oarloch, sjoen hoe't de USSR ôfbrokkele.
  En sa namen de Dútsers Ryazan en sette it offensyf troch. En Stalin sels rûn as in hazze. En de nazi's kamen Gorki al oan. Der wiene gefjochten.
  Mar Moskou fersette him noch: de stêd is grut. Mar de gefjochten giene op strjitte troch en de nazi's kamen it Kremlin oan.
  Mar de Sovjet famkes joech slach oan de nazi's, tichtby de stêd Gorki.
  In hiele bataljon bleate fuotten, nettsjinsteande it feit dat it al snie en froast rekke, moete de nazi's.
  Natasha iepene it fjoer en skodde har boarsten amper bedekt mei bikini snaren.
  Doe song it famke:
  - Gloarje oan Grut Ruslân!
  En mei har bleate teannen lansearre se in granaat fan ferneatigjende krêft.
  Zoya, dy't op 'e fijân skeat en de Fritz delmeaide, koarde:
  - Gloarje oan 'e helden!
  En har bleate hakke smiet in moardlik deaskado.
  The Warrior tjirp:
  - Wy sille Moskou net opjaan!
  Augustinus, skeat op 'e fijân, en snijde de massa's fan' e oprukkende nazi-troepen ôf, piepte:
  - Us fleantugen binne goed!
  Svetlana, fjoer op 'e nazi's, agressyf útjûn:
  - Foar it heitelân fan advys!
  En mei har bleate teannen smiet se in eksplosyf pakket.
  De famkes binne echt heul goed en sexy ...
  Mar Alice en Angelica fjochtsje noch. Se fjochtsje mei ûngelikense krêften.
  Se slaan in tank út mei in granaat, en dy draait om.
  Alice smyt in eksplosyf pakket mei har bleate foet. It Dútske selsridende gewear is stikken, en de rollen fleane. Ien poat fan 'e nazi waard ôfskuord en in gouden horloazje fonkele.
  Alice skreaude:
  - Foar de grutheid fan it Heitelân!
  En har bleate teannen, wylst se in moardnerige bom lansearje. En snij de generaal de holle ôf.
  Angelica, ek, sil eksplodearje by de nazi's út in bazooka. En sloech in oare tank. En skuorde de fijân útinoar.
  En hja song, har tosken bleatlein:
  - Gloarje oan it grutte Heitelân!
  It famke naam it en beswykt mei har bleate, rûne hakke foar it deadlike kado fan ferneatiging.
  Alice die tige agressyf en aktyf. In famke dat dreamde fan prestaasjes en sukses.
  Se waard arresteare yn it sânentritichste jier, doe't se noch in famke wie, tegearre mei har âlden. Earst namen se my nei in sykkeamer. Se befelen my om neaken te strippen. En Alice skamme har tige. Har froulike figuer waard noch foarme. Mar de boarsten groeiden al, en de warder knypte har boarst mei de wurden: "Och, wat boarsten!"
  Alice waard ferlegen en bloosde:
  - Reitsje my net oan!
  De matron lake.
  - Iepenje dyn mûle famke, muoike ûndersiikje foarsichtich!
  Alice die har mûle iepen. En de matrone kaam mei har fingers yn har mûle. Onaangenaam, fansels, Alice hast kotsen. Benammen as se har op 'e woartel fan har tonge drukten.
  Mar it slimste wie letter. De matrone, fielde har mûle, bestelde:
  "Nou bûgje jo oer en spried jo skonken!"
  En hja die wanten oan har grutte poaten!
  En hoe't har poat yn 'e jongfammeboezem dûkte, en it hymen tearde. Sa wie der bloed. En it die sa sear dat Alice raasde. Underwilens holden de oare twa bewakers har hannen fêst. En de finzenis fielde har, opklimmen oant de uterus, en hiel grof. It wie pine en triennen rûnen oer Alice har wangen. En yn 'e anus wie it net minder pynlik. De poat fan de wachter is grut, en har fingers binne lang en dik.
  Alice rekke sels flau fan pine en skamte. Doe brochten se har yn. Se namen my nei in oare keamer. Neaken fotografearre út ferskate hoeken, en naam fingerprinten.
  En doe smieten se my mei kâld wetter út in slang en besprinkele mei bleekmiddel. Se joegen offisjele rom út: in koarte, grize jurk mei in nûmer, en namen my mei oare famkes nei in sel. It wie kâld om bleate fuotten te rinnen, mar der sieten in protte bern yn de sel en it wie aardich waarm.
  Alice waard in pear dagen letter opnaam foar ferhoar. Dêr waard se frege om in papier te tekenjen. It famke wegere. Doe fêstigen se har bleate fuotten yn stokken en sloegen har mei stokken op har bleate hakken. Alice raasde, mar wegere te tekenjen oant se it bewustwêzen ferlear.
  Se waard wer yn de sel smiten. De ûnderdrukkingen wiene massaal en der wie gjin tiid om te rommeljen mei it bern en in lange tiid te ûnderfreegjen. Dêrom krige se in term dy't soe wêze foar stellerij en tekene in ferwizing nei in bernearbeid koloanje sûnder proef.
  Alice wurke en studearre dêr. Der wiene in pear kriminelen, hast alle bern wiene fijannen fan it folk. Se gongen bleate fuotten oant froast, en yn froastlearzen yn steatslearzen. Se wurken tolve oeren deis. Se ieten meast koal, mar wennen tegearre. Alice sels yn it bernekamp waard sterker en ferhurde. En no fochten se bleate fuotten yn 'e snie. En har partner Angelica siet ek. Allinne sy wie in echte krimineel en krimineel. En de bernekoloanje kaam har ek goed.
  De famkes fochten koppich en heroysk.
  Mar lykwols, Moskou foel ... En de Kaukasus waard ferovere. En Stalin waard ek fergiftige troch syn eigen.
  Beria tekene de oerjefte. En hy waard gûverneur oer in part fan it grûngebiet fan Ruslân.
  En de oarloch yn it easten is foarby. Chamberlain stoar, en Churchill naam syn plak yn.
  En doe besleat Hitler dat Brittanje tefolle koloanjes hie. Is it net tiid om se te snijen?
  En hy begon in nije oarloch yn 1944. Tsjin dy tiid hiene de Dútsers de lêste Panther-2 en Tiger-2 tanks, mear avansearre en mei krêftige motoren. En it wichtichste, jet-fleantugen en ûnderseeboaten op wetterstofperoxid.
  Ja, en Japan woe har besit útwreidzje, op kosten fan 'e koloanjes fan Brittanje en de Feriene Steaten. Tsjin dy tiid hiene de samûrai Sina eins ferovere. En se hiene grutte plannen.
  De Dútsers lansearren yn 'e hjerst in offensyf ... Harren machtigere tanks bewege goed mei sterke motoren. En strieljagers hiene hielendal gjin tsjinstanner.
  Brittanje waard bombardearre. En de ûnderseeboat float pinige har. En de Dútsers foelen Egypte oan. En se fersloegen dêr Brittanje fluch, kamen it Midden-Easten yn mei de Turken. Gibraltar waard ek ynnommen, en de troepen kamen Marokko yn, en feroveren it swarte kontinint.
  Koartsein, de oarloch gie ien kant op. Yn 'e winter feroveren de Dútsers noardlik Afrika en it Midden-Easten. En yn de maitiid ek Iran en Yndia. Ja, en de Japanners gongen mei súkses foarút en fersloegen Amearika yn Perû Harbour.
  Dit binne grutte oerwinningen. En yn 'e simmer wie der in lâning yn Brittanje sels, dy't einige yn syn fal yn tsien dagen.
  En yn 'e hjerst waarden súdlik Afrika en Austraalje ferovere. No is de FS ûnder oanfal.
  Seisenfjirtich jier gie troch yn 'e ferovering fan' e eilannen, en loft- en ûnderseeboatoarloch. Yn 1947 begûn de ferovering fan Kanada en Meksiko mei in dûbele slach. Dútske tanks "E" rige wurden de meast avansearre en machtich yn 'e wrâld. En it Dútske oanfalsgewear MP-64 hie gjin gelyk yn alle opsichten.
  En fleanende skuorren en skiven wiene gewoan ûnmooglik om del te sjitten, hoe ûnkwetsber binne se troch de laminêre jet.
  En safolle ferlies ...
  De Feriene Steaten kapitulearren op 30 jannewaris 1948. Krekt fyftjin jier nei't Hitler oan 'e macht kaam. En it wie in hearlik barren.
  Doe kaam der in perioade fan frede... Mar foarearst. Op 20 april 1955 begûn de oarloch tusken it Tredde Ryk en it Lân fan de Rising Sun mei al syn koloanjes. De oarloch wie brutaal en duorre mear as twa jier, mar it einige allegear mei de oerwinning fan Dútslân.
  Op 20 april 1959 hold Hitler in referindum wêryn ien ryk yn 'e wrâld fêstige waard - it Tredde Ryk. En in monargy ûnder lieding fan Hitler.
  En doe't de Führer yn 1961 stoar, koe syn soan de troan nimme.
  Tsjin dizze tiid fleagen minsken nei de moanne en Mars, en it libben fan 'e minskheid like better te wurden.
  
  SENSATIONAL CANCELATION FAN ferkiezings
  Jeltsin naam, nei it sensasjonele súkses fan 'e Liberaal Demokratyske Partij yn 'e ferkiezings fan 1993, it advys fan 'e radikalen en annulearre har resultaten. Krekt op 'e tiid foar it Nije Jier, sûnder dat de Douma moetsje. En it waard in sensaasje! Foardat de nije ferkiezings foar de Douma pland foar 12 juny 1994, de wetjouwende macht oergien oan de Ried fan Federaasjes. En it wie in nijsgjirrige taktyske beweging.
  Tagelyk ferbea Jeltsin de LDPR net, en de regels foar parlemintêre ferkiezings bleaunen itselde. En it waard grif in sterk beslút. Of leaver kontroversjeel. Mar de hiele krêft fan propaganda foel op 'e LDPR-partij. En der wie in soad modder. Hoewol oan 'e oare kant, hoe mear se skele, hoe heger de populariteit. Supporters fan Zhirinovsky wiene teloarsteld troch de stellen oerwinning.
  En der wiene rellen. De Yabloko-fraksje, dy't in goed persintaazje helle, wie ek ûntefreden. En "Froulju fan Ruslân", dy't toande in sensationele resultaat, is ek net te bliid. Mar de "Keuze fan Ruslân", ûnder lieding fan Gaidar, krige fersterkingen. Jeltsin sette de moderate Tsjernomyrdin ôf, dy't dochs in protte liende oan it âlde systeem en Yegor Gaidar as minister-presidint beneame soe. Dy lêste ferfolle it team mei nije herfoarmers. En in sterke ploech sammele ... Dy't begûn te ynstoarten de ekonomy noch hurder as yn 'e echte skiednis. En voucher privatisearring bleau.
  De konfrontaasje mei de autoriteiten allinnich groeide. En de wurdearring fan Zhirinovsky, nettsjinsteande de emmers fan smoargens, en miskien tank oan harren, tanommen. Hoewol't de ferkiezing konkurrinsje wie folle dreger. En der wiene folle mear partijen dy't hûnderttûzen hantekens sammele. En folle mear tiid waard jûn oan it sammeljen fan hantekens. En it hie effekt. Oan de ferkiezings koenen fjirtich partijen meidwaan.
  En dizze kear mei betelle útstjoertiid wie it slimmer. En tidens it televyzjedebat Vladimir Volfovich waard arresteare en smiten yn Lefortovo. Beskuldige fan it befoarderjen fan haat yn it boek The Last Dash South.
  Mar dit brocht syn wurdearring noch mear op, hoewol hy net it wurd krige. En sa fûnen de ferkiezings foar de Douma plak op 12 juny 1994. En daliks in sensaasje. Yn omstannichheden fan fûle konkurrinsje wûn de LDPR-partij mear as seisenfjirtich prosint fan 'e stimmen by de partijlistferkiezings. "Yabloko", "Froulju fan Ruslân", "PRES", "agrariërs" net foarby de fiif prosint barriêre.
  It twadde plak waard nommen troch de kommunisten, en de tredde troch de "Keuze fan Ruslân" ûnder lieding fan Gaidar. Wa't har fiif prosint oerwûn....
  En de mearderheid op partijlisten foar de Liberaal Demokratyske Partij. Ja, en yn ienmandaat distrikten, Zhirinovsky syn partij tafoege, signifikant winnen mear as hûndert sitten. Yn it algemien blykte it parlemint tige opposysjoneel en anty-Jeltsin te wêzen. En de LDPR-partij krige in mearderheid yn 'e Duma, hast in konstitúsjonele. En tegearre mei de kommunisten en konstitúsjonele.
  D'r is lykwols ek de Earste Keamer en de presidint sels. En Vladimir Zhirinovsky waard nommen direkt út 'e sel nei de gearkomste keamer fan' e Duma. Sa waard der in nije opposysje foarme.
  Jeltsin hie macht ûnder de nije grûnwet. En de macht is hiel grut. Mar hy hie gjin rjocht om de Doema yn it earste jier te ûntbinen. Lykas yn 'e lêste seis moannen fan syn presidintskip. En dit is in serieuze situaasje.
  De Twadde Keamerferkiezings wer annulearje is al te folle. En Jeltsin, nei wat wifkjen, besleat de Duma in oerienkomst oan te bieden oer frede en harmony.
  Vladimir Zhirinovsky easke yn reaksje op it ûntslach fan it regear en syn formaasje op grûn fan in parlemintêre mearderheid.
  Dit soarge foar ferset. En de Steatsduma joech in stimming fan wantrouwen yn 'e regearing fan Yegor Gaidar en hold in amnesty foar politike finzenen.
  En it wie serieus. Jeltsin fûn himsels yn in drege situaasje. En syn relaasjes mei de Douma waarden fijannich. Hoewol't in konstitúsjonele wet op it grûnwetlike rjochtbank en parlemintêre televyzje waard oannommen. Lykas it boargerlik wetboek. En wer waard in stimming fan wantrouwen yn it regear oannommen.
  Jeltsin tekene de wet oer de status fan in deputearre. En dochs ûntsloech er Yegor Gaidar.
  De presidint fan Ruslân stelde Jevgenij Primakov foar as premier. Dit paste min of mear foar elkenien. Mar Jeltsin begûn ûnferwachts in oarloch yn Tsjetsjenië. En hy krige in negative reaksje fan 'e Douma. En wer wegere hy it ... Hoewol net neffens de grûnwet.
  Mar wer kundige er nije parlemintêre ferkiezings oan ... En ûntsloech Primakov, beneamde Chubais yn syn plak.
  Mar de sitewaasje waard yngewikkelder... De Liberale Demokratyske Partij wûn wer, en foel sels stimmen by... En tsjin dy tiid waarden de ferkiezings neffens nije regels hâlden. It wie nedich om mear hantekens te sammeljen, en de partijferiening fan 'e deputearren waard oanjûn. En de LDPR wûn in konstitúsjonele mearderheid. En de twadde partij wiene de kommunisten. De rest fan de fiif prosint barriêre net nimme.
  En wer konfrontaasje mei Jeltsin. Wreed op 'e eftergrûn fan' e oarloch yn Tsjetsjenië. En it begjin fan it proses fan impeachment.
  Jeltsin ferlear ek de stipe fan it leger troch de oarloch yn Tsjetsjenië. En de Federaasjeried wie net oan syn kant.
  Plus, de sûnens fan Jeltsin bedarre sterk, en hy rekke siik. En nije presidintsferkiezings waarden oankundige yn Ruslân.
  Vladimir Zhirinovsky wie harren dúdlike favoryt.
  Jeltsin sykhelle amper ... Sa foel de macht sels yn 'e hannen fan Vladimir Volfovich.
  Mar doe waarden ferkiezings hâlden en in nije presidint yn Ruslân. Hy erfde in drege neilittenskip. En ik moast in protte dwaan. Mar mei drege maatregels Vladimir Volfovich Zhirinovsky ferhege de steat. En Ruslân kaam mear en mear op. Binnen fiif jier wie it nivo fan besparrings foar de herfoarmingen werombrocht. En fiif jier letter, Ruslân ferdûbele it nasjonaal ynkommen dat it wie foar de herfoarming perioade.
  Mar Vladimir Volfovich naam de restauraasje fan de USSR. Wyt-Ruslân wie de earste dy't mei Ruslân en frijwillich meidwaan. Dêrnei Kazachstan, doe oare republiken fan Sintraal-Aazje, benammen doe't se waarden oanfallen troch de Taliban.
  Oekraïne baarnde mei de Maidan, en Ruslân kaam har te helpen, en befrijde de oranjes fan 'e macht. En dan is der in referindum en oansluting by de USSR. ensfh. Oant yn 2015 restaurearre Ruslân syn eardere grinzen.
  Mar dit wie net genôch. Yn it suden hat ISIS Irak en Syrië oernommen, en ferskate oare steaten. Volfovich stimulearre de islamisten, wêrtroch't se it hiele Midden-Easten oernimme.
  Yn 2016 waard Finlân diel fan it Russyske Ryk. En yn 2020, profitearje fan it feit dat de Feriene Steaten ferdronken yn it coronavirus, en ISIS ferovere lannen fan Yndia oant Spanje .... En de oarloch mei dit kalifaat begûn.
  Vladimir Zhirinovsky besleat om syn langsteande plan út te fieren: de lêste smyt nei it suden.
  En it Russyske leger wie op dat stuit de sterkste yn 'e wrâld. En har takni wiene gewoan geweldich.
  Benammen piramidaal, makke neffens de tekeningen fan 'e briljante Oleg Rybachenko. Se wiene gewoan geweldich ...
  De auto is twa-sits, en de famkes dêryn leine, yn in piramide. It gehiel is mar fyftich ton, mar de elektryske motor is fiif tûzen pk. Se binne sokke flugge masines, folslein ûntrochsichtich foar alle soarten projektilen.
  En se rint nei de posysjes fan 'e militanten fan it Grutte Ryk fan ISIS. En letterlik docht wûnders.
  Natasha, lizzend yn dizze tank mei Zoya, en fjoer út in tsiental masinegewearen, merkte op:
  - Bin ik in super famke?
  Zoya antwurde fol fertrouwen, en drukte mei har bleate teannen op de joystickknoppen:
  Wy binne hjir allegear geweldich!
  In oare tank dy't tegearre mei Angelica en Svetlana fljocht, ferneatiget ek it enoarme leger fan it kalifaat.
  De famkes gnyske en laitsje:
  - Wy binne de coolste fan allegear! En lit ús sukses fiere!
  En wer slaan se de fijannen del.
  Ja, twa tanks kinne net wurde trochstutsen troch neat út elke hoeke. Dit binne famkes yn auto's fan it heechste nivo. En se kinne net brutsen wurde. Sawol skulpen as raketten rikochet.
  Natasha seit, maait dushmans:
  - Foar de USSR!
  Zoya, dy't tsjinstanners útslacht, is it iens:
  - Foar it heitelân!
  Warriors moatte wurde opmurken fjochtsjen. Vladimir Volfovich Zhirinovsky restaurearre in protte út de tiden fan de USSR. Hy joech de Diamond Star of Victory werom nei Leonid Iljitsj. Hy restaurearre Beria nei de rang fan maarskalk mei alle prizen. Oprjochte de oarders: Ivan de Ferskriklike, Peter de Grutte, Nikolaas II, Alexander II en III, Dmitry Donskoy.
  Dêrneist Vladimir Volfovich restaurearre it monumint foar Dzerzhinsky. Hy stifte de Oarder fan Ilya Muromets. Dit is foar atleten. En de oarder waard oprjochte troch Mikhail Lomonosov en Mendeleev. En dit is ek logysk.
  Vladimir Volfovich ek fêstige in priis yn literatuer mei in bedrach tsien kear grutter as de Nobelpriis. En hy die folle mear.
  Ien fan syn ideeën wie de oprjochting fan 'e oarder - "Motherland", de djoerste fan alle oarders yn 'e wrâld mei in rekord oantal diamanten. En dat wie it idee. Plus, it ûntwerp fan 'e oarder waard foar in lange tiid argumentearre en goedkard.
  En der wie sels in kompetysje.
  Vladimir Zhirinovsky makke inkele oare amendeminten oan de militêre regeljouwing. Yntrodusearre de rang fan brigadegeneraal - leger as generaal-majoar, mar heger as kolonel. En de post fan generaal-generaal is tusken de kolonel-generaal en de generaal fan it leger. Der wie ek in nije ofsiersrang: Prime Major. Tusken majoor en luitenant-kolonel.
  Zhirinovsky yntrodusearre in oare rang: ûnderoffisier. Dit is tusken in ensign en in junior luitenant. Korporalen ferskynden ek. De rest fan de titels binne behâlden.
  Vladimir Zhirinovsky ek fêstige de titel fan Supermarshal, tusken Marshal en Generalissimo. En de nije titel fan Supergeneralissimo.
  Dit is hoe't heraldyk ûntstien is.
  De presidint hat yn in referindum termyngrinzen ôfskaft. En hy waard in firtuele diktator. En de ferkiezings waarden hast sûnder alternatyf hâlden. En se berikten it gebiet fan njoggenennjoggentich prosint mei in ponytail. En sa barde it...
  Mar yn alle gefallen waarden der teminsten ferkiezings hâlden, en dêr diene guon pocket-alternativen oan mei. Hitler makke himsels kânselier foar it libben.
  Trouwens, de Führer ferlear syn ienige ferkiezing, de presidint, mar mei in fatsoenlik persintaazje en yn in bittere striid. Mar dochs riskearre Hitler gjin nije ferkiezings.
  Yn 2020 ferovere Vladimir Zhirinovsky nije hichten en fierde oarloch mei it Islamityske Kalifaat. En dit is kolossale macht. En de striid dêr is tige fûl.
  En fleantugen fjochtsje, sels ûnbemanne. En it is koel en bloedich.
  Vladimir Zhirinovsky is de nije lieder fan Ruslân en stribbet nei wrâldbehearsking.
  Yn gefjochten dogge ek fleanende skûtsjes mei dy't net delsketten wurde kinne.
  En moaie Russyske famkes fleane op harren.
  Bygelyks, Maria en Mirabela binne sa cool yn fjildslaggen.
  En se lansearje combat lasers út saucers. En se ferbaarne ISIS-troepen, dy't gewoan enoarm binne.
  Ja, dit kolossale ryk dat Azië opslokte nei Yndia, ynklusyf Pakistan en Afganistan. En de helte fan Afrika. En hoefolle is de befolking, en wat in kolossaal oantal.
  Maria drukt mei de bleate teannen op de joystickknoppen en stekt it tichtstby lizzende fijân fleantúch en piept:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Mirabela baarnt de tank mei in laser en befêstiget ek:
  - D'r sille ús geweldige tiden en oerwinningen wêze!
  En de famkes laitsje...
  En se sille tosken sjen litte dy't skitterje as pearels.
  Maria herinnerde de tiden doe't se noch in lyts famke wie en seach Zhirinovsky by in rally. Hy makke yndruk op har. Mar hoe net te applaudearjen dit.
  Maria, doe't Vladimir Volfovich waard arrestearre, gie nei Moskou. It lytse famke, as in hillige, beweecht bleate fuotten. En oerwûn stêd nei stêd.
  En hjar bleate fuotten waerden sa slein, en hjar foetten waerden snije en blieden. Mar it famke rûn en rûn. En kaam nei Moskou. Dêr waard se yn in weeshûs pleatst. En dan stjoerd werom nei harren âlden.
  En it waard in hajj foar har.
  Maria rûn, lykas Gerda, hûnderten kilometers. Hja smeekte ûnderweis om aalmoezen, hja wie úthongere. En har bleate soal die sear en jeukte sa, mar op 't lêst waerd se bedutsen mei eelten en waerd hurd as in klauw.
  Maria herinnerde dit, en no wie se de Mujahideen te ferpletterjen.
  En se song sels, skreau in romantyk ûnderweis:
  Ik bin Chernobog, de kweade Gods dochter,
  Ik meitsje gaos, ik sied ferneatiging ...
  Myn grutheid kin net oerwûn wurde,
  Allinnich fûle wraak baarnt yn 'e siel!
  
  As bern woe ik in goed famke,
  Se skreau gedichten en fiedde katten ...
  Moarns betiid opstien
  Der boppe wapperden, de wjukken fan cherubs!
  
  Mar no wit ik wat kwea is
  Wat makket dizze wrâld ûngelokkich ...
  En wat sizze jo goed?
  Hjir is de ferneatiging fan hertstochtlike leafde!
  
  En toande har famkesferve,
  Dat de dochter fan God fonkeljend waard ...
  Wy sille de gebieten fan it universum feroverje,
  Lit ús krêft sjen litte, heul machtich!
  
  Grutte Heit dizze Chernobog,
  Hy bringt gaos, oarloggen yn it universum ...
  Jo bidde ta Svarog om te helpen,
  Yn feite wurde jo beleanne!
  
  Dat ik sei: rêd de Heare,
  Lit lilkens siede yn dyn hert ...
  Wy sille lok bouwe, ik leau yn bloed,
  Lit de liifmoer oant de râne fol wêze!
  
  Ik hâld fan list, gemienens en bedrog,
  Hoe kinne jo Stalin de tiran ferrifelje ...
  Kin net skande wurde
  En hoefolle mist is der yn 'e wrâld!
  
  Hjir stelde ik foar om in sterke beweging te meitsjen,
  Ien klap om it kwea te ferneatigjen ...
  Mar in tige swarte God rekke fereale,
  Yn alle saken, sawol dizze as it hiernamaals!
  
  Hoe't ik oan it kwea wend wie,
  En yn it hert fan 'e grime, fûleindich fiede ...
  Ferdwonne begearte nei freugde, goedens,
  Sadree't lilkens trochkringe út 'e sokkel!
  
  En hoe sit it mei Stalin - hy is ek kwea,
  Oer Hitler, dus d'r is gjin fraach ...
  Genghis Khan wie sa'n koele bandit
  En hoefolle sielen slagge it er om kreupel te meitsjen!
  
  Dat ik sis wêrom goed bliuwe,
  As der net it minste eigenbelang yn sit ...
  As jo in specht binne - jo geast is in beitel,
  En ferdwûn doe't domme gedachten!
  
  Dat ik sis tsjin mysels en tsjin oaren,
  Tsjinje de krêft as swarte inket ...
  Dan sille wy de útwreiding fan it universum feroverje,
  Weagen sille troch it universum brekke!
  
  Wy sille it kwea sa sterk meitsje
  It sil grime ûnstjerlikens jaan,
  Dejingen dy't swak binne fan geast binne al fuortblaasd,
  En wy binne de sterkste minsken dy't leauwe yn dit!
  
  Koartsein, wy sille oeral sterker wurde,
  Ferheegje it swurd fan bloed oer it universum ...
  En ús grime sil ek by har wêze,
  Wy krije in berop fol lot!
  
  Koartsein, ik bin trou oan Chernobog,
  Ik tsjinje dizze tsjustere krêft mei myn hiele hert ...
  Myn siel is as de wjukken fan in earn
  Dejingen dy't mei de Swarte God binne ûnoerwinlik!
  
  WITTE TIGER CUB
  In lytse sirkusgroep rûn lâns de Krim-simmerwei. De earste dy't rûn wie in bleate fuotten, ljochthierige jonge fan sa'n tolve. In tinne, mar dwerse jonge yn koarte broek, en rûn yn 'e waarmte mei in neakene romp. De ribben stieken út, mar de ieren wiene as tried, ûnder it hast swarte fan it tan fan 'e hûd.
  In famke folge him. Ljochtbrún hier baarnde yn 'e sinne, as oerryp weet. De wynbrauwen fan it famke binne ek ljocht, en har gesicht, fan stof en sterke sinnebrân, is swart as dat fan in sigeuner. Mar de skaaimerken fan it gesicht binne hiel moai, mar in bytsje puntich fanwege tinheid. It famke is slank, yn in lichte katoenen jurk boppe de knibbels. En ek op bleate fuotten, hoewol jo dejingen dy't sûnder skuon binne net oergeunstich sille wêze as se de rotsige dyk fan 'e Krim lâns rinne. Net allinnich de stiennen binne skerp, mar ek hyt yn de simmersinne.
  Mar de famkes en de jonge binne wend oan bleate fuotten sawol yn 'e waarmte as yn' e kjeld, en har brûnzen skonken en eelere soallen jouwe gjin omtinken oan sokke lytse dingen.
  Efter har fynt in leuk skepsel. Wyt, mar mei brune strepen. Leuke albino tiger welp. Ek ôfmerre, ôfgryslik hongerich, flinters fangen ûnderweis en spinnen.
  Efter de skouders fan it famke is in draailier yn 'e hannen fan guon accessoires. Laad in bytsje en de jonge. Se rinne fan 'e moarn ôf. De jonge stapte op in flesseskerf. En hy fielde in prik troch de callus, hy hinke. En sa wurde de bleate soallen delslein, en jeukje de eelten fan skerpe, hite stiennen.
  It famke glimke en sei:
  - Wês foarsichtich Olezhka! Soms binne der ferrassingen op 'e diken!
  De jonge grommele lilk:
  - Ja, neat ferskrikliks, net iens bloed! Mar wat sille wy Bimbo fiede!
  It famke naam djip sykheljen en sei:
  - Ja, de tigerwelp is foarby! Hy hat fleis nedich! It sil net lang duorje op 'e oerbliuwsels!
  De jonge antwurde mei in glimke:
  - D'r binne in protte dacha's mei rike minsken. Miskien drinke wy fleis. En do, Olesya, ferlear ek gewicht ...
  It famke skodde harsels en sei:
  - En it past by my! Agility sels tanommen!
  En it famke sprong oerein en draaide op 'e tean. Olezhka fluite yn bewûndering, en de tigerwelp grommele.
  In pear jier lyn sieten se yn deselde sirkusgroep, dy't kontakt naam mei de Volkswil en waard ferslein. Olesya die ek mei, en neffens geroften, se sels sloech de generaal. En no swalke se bleatefoet en ûnrêstich om Ruslân hinne. Yn 'e winter ferfearen se nei Iran, Irak, dêr't se de steile hellingen lâns peddelden en optredens joegen. Yn 'e simmer giene wy del nei Ruslân. Olesya koe ferskate talen, ynklusyf Perzysk, en learde Oleg.
  It is sels grappich om Iran yn in sluier te rinnen, mar mei bleate fuotten. Se ferpletterden de show, en meast resint se krigen Bimbo. Ek in flechtling, út ien of oare groep. In bist fan seldsume skientme, mar ôfgryslik vraatzuchtich. Foarrieden gongen gau nei him, hoewol't de tigerwelpen in protte minsken sammele. Mar de lêste dagen is der in donkere streek kommen foar de groep. Om ien of oare reden krigen in moai famke, in jonge en in albino tigerwelp gjin jild. En hja wiene úthongere. En it slimste fan alles, honger waard ferneare troch lytse rôfdieren.
  It trijemanskip siet by de foarke. Olesya dielde twa lytse ierappels tusken de jonge, en joech al it brea oan de tiger cub. Hy iet it gierich en frege om mear. It is spitich dat er sa gûlt ... As in pup. En wat in meager.
  Olesya stie resoluut oerein en sloech har bleate soallen:
  - Gie! Lit ús de hearen fermeitsje!
  Al moete de earste dacha harren ûnfreonlik. De wachter wegere har yn te litten en neamde Olesya in prostituee.
  De twadde kear wie better. In dame fan tritich jier liet my ynkomme. Oleg feroare yn in sjofele panty, en galoppearre behendich. Olesya besocht. Har girlish figuer fan in turner is tige handich. Bimbo wist net folle, mar hy sprong ek troch de hoepel, dy't Olesya holden mei har bleate teannen, mei ferhurde soallen, mar net ferlieze genede. De dame wie tige bliid en frege Oleg:
  - Do bist in goede clown!
  De jonge antwurde lilk:
  - Ik bin gjin clown, mar in akrobaat en in bytsje in jonglearer!
  De frou frege:
  - Ferbrânje it!
  Oleg begûn te smiten foarwerpen mei nocht. Ynklusyf in pinne en in kam dy't op 'e tafel lizze.
  De dame, tefreden glimkjend, frege:
  - En dizze frou is dyn mem?
  Oleg skodde de holle.
  - Nee, myn maat!
  De dame knikte.
  - Ja, se is te jong ... Hasto âlden?
  De jonge suchte sêft.
  - Ik ken myn âlden net!
  De dame suchte fertrietlik en antwurde:
  - Wees! No, ik ha noch skuon fan de âldfaam! Bring se!
  De fuotgonger, grommeljend, gie fuort. Olesya glimke tefreden. Doe kaam de fuotgonger. De skuon wiene al fersliten en mei stikken lear.
  De dame mompele:
  - Ik sels sit yn 'e skulden en spitigernôch kin ik net mear jaan!
  Olesya naam har skuon en betanke reservearre de dame. Doe ferlieten se it bûthús. It famke mompele fergriemd:
  - Foar sa'n rommelhanneler jout er net mear as in nikkel. By de stinger! En hoefolle tiid hat it duorre!
  Oleg merkte op:
  It hat in lange dei west, litte wy mear krije!
  By de folgjende dacha, noch minder gelok. Se waarden akseptearre, mar nei de foarstelling krigen se noch mar in plaat mei oerbliuwsels fan tafel. De tigerwelp hat se lykwols libben opslokt. Alteast dat is de winst.
  Mar op 'e fjirde datsja barste de Tsjechyske pet fan 'e jonge, en hy moast trochgean mei bleatfuotten, út unifoarm. En se joegen my mar in dime.
  By de fyfde datsja mochten se net. Op de sechsde wiene d'r ferskate bern dy't, nei't se de tigerwelp omsingele, begûnen taarten yn te stekken. Se behannele ek Olezhka. De hongerige jonge iet mei nocht de room mei sûkelade. Mar se moasten wurkje. De bern woene lang net loslitte. De barin seach ek nei de foarstelling. Hy vond benammen de prestaasjes fan 'e turner Olesya. Hy frege my om it ferskate kearen te herheljen. Doe traktearre er it famke ek op in koeke. It duorre lang, en de sinne gyng al ûnder. En se betelle mar twa hryvnias.
  Oan 'e ein sette de master syn poat op Olesya's bleate skonk en gurgle:
  - Mei jo uterlik kinne jo op in oare manier grut jild fertsjinje!
  Olesya seach op:
  - Nea! Ik sil net nei it paniel gean!
  De barman gnyske en sei:
  - It is dreger foar in sirkusfamke om in rendabele brêge te finen as in dame fan maklike deugd.
  Olesya wiisde op:
  - Mar leafde is makliker!
  Mar tweintich kopeken is ek jild. Jo kinne al in flesse wodka foar har keapje. De tigerwelp krige yn alle gefallen in stik fleis. Olesya ferkocht de skuon foar sân kopeken. Se hiene genôch te iten.
  It wurdt al tsjuster, en jo rinne net om 'e dachas. Olesya sei tsjin Oleg:
  - Sille wy nei it herberge?
  De jonge knikte fertroulik.
  - Sil net gean! It stjonkt der yn!
  Olesya stimde yn:
  - En dronken vagabonden sille my oanhingje. Wy sille in plak fine foar ússels yn in grot, en foardat wy op bêd geane sille wy swimme.
  De jonge knikte. Se baden yn it woastenije swimbad. It wetter wie waarm en sâlt. Oleg bewûndere de figuer fan Olesya, tige spier en slank. Har lichem like hielendal net tin, mar wie tige harmonieus. Tanned, turnmeisje. Hoe't se har earms en skonken aktyf harket. As in panter op jacht.
  Oleg tocht oan it wurk oer Mowgli. Der wie in grappich ferhaal oer in jonge dy't grutbrocht waard ûnder wolven. Iets gelyk oan harren. Jo dwale om, mar jo binne frij, jo sjogge safolle. Deselde dachas binne lúkse, guon mei fonteinen en skulptueren. Hiel moai. Benammen yn 'e simmer yn' e Krim. Al mei al, simmer is in geweldige tiid. It is slimmer yn 'e winter. Sels yn Iran en Irak is it nachts kâld. Se bewege faak nachts om waarm te hâlden, sliepe yn 'e iepen.
  Doe't se genôch baden hiene, foelen de jonge en it famke yn 'e sliep. Se binne jong, sûn, oplaat. Se sliepe as wylde bisten: sûn, sûnder omtinken foar it hurde oerflak. En hoe sit it as in sûn lichem gjin fearbêden nedich hat. En it is hiel goed om te sliepen yn 'e iepen loft.
  Mar oars as bisten, minsken sjogge dreamen ... Oleg dreamde oer hoe't hy waard in kabine jonge op in piratenskip en fochten. Mei in sabel oanfallen Ingelske soldaten yn unifoarmen. Slashing en shredding fijannen. Hjir slacht de jonge mei de bleate foet yn 'e liif. Springt omheech en ferpletteret de Britten. Dash tusken fijannen. Se falle, snijden en mangled. En de jonge pakt de twadde sabel op. Gedraacht de mûne, en tige masterlik. De jonge is tige tûk...
  Mar dreamen binne vague en jo ûnthâlde allinich mienskiplike skaaimerken fan har.
  De oare deis moatte jo wer nei de dachas gean. Boppedat sille se fermoarde wurde, en de tigerwelp moat fiede wurde.
  It famke besocht fleurich te sjen en glimke. Se is tige moai, en de doarren fan 'e wachter waarden frijwillich foar har iepene. Mar hjir tsjinne se folle slimmer. Yn 'e earste dacha seagen de hearen har pantomime graach. De hear mocht benammen it flikkerjen fan Olesya's neakene, spieren, brune skonken sjen. Mar hjir tsjinne se allinne oerbliuwsels fan 'e tafel, dy't iten oan 'e tigerwelp.
  Se hâlden har yn 'e twadde datsja foar in lange tiid, de master streake sels it skonk fan it famke. De dame behannele Olezhka ta in koeke. Se joegen my in dime. De folgjende twa dachas wiene leech - de hearen kamen net.
  Olesya merkte ferbjustere op:
  - Ja... Jo kinne hjir gjin fortún meitsje!
  Olezhka mompele lilk:
  - It is better om te jagen op oerfal! Mear rendabel!
  Olesya seach op as antwurd en song:
  - Wat in blauwe loft. Wy binne gjin oanhingers fan oerfal!
  De folgjende dacha waard ûnderskieden troch syn enoarme grutte en geweldige lúkse. De fonteinen wiene fergulde en spuiten heech de loft yn. By de yngong stiene lúks klaaide lakeien. Olesya wie sels ferlegen troch har earlik bleate foet uterlik. De senior fuotman rôp:
  - Wy jouwe de earmen net!
  It famke antwurde:
  - Wy binne sirkus! Lit ús fertriet ferdriuwe!
  Olesya fluite en tilde har bleate foet op. De wite tigerwelp sprong oer en lake grappich yn 'e loft. Olezhka sette in hoepel op, en Bimbo glied deryn en draaide it wer op 'e kop.
  De haadfootman fluite en mompele:
  - Net min! Jo kinne passe!
  De jonge en it famke kamen de poarte yn. In wite tigerwelp rûn der ek yn. De master fan it fêstelân wie gewoan ferfelen yn syn lúkse lân-type paleis. Sittend yn in arbor foar in lúkse tafel, in foarname ealman kôge fet fleis en wosken mei djoere wyn út in gouden beker. Njonken him siet in jonge, moaie frou yn in mei juwielen fersierde jurk. Op de veranda sprong in famke fan sa'n sân jier yn in tûke jurk en hiel gelyk op de frou fan de master, allinnich it hier wie lichter.
  De master seach Olesya oan. Se is krekt it tsjinoerstelde fan in frou. Blond tsjin brunette, slank, spier, mager figuer tsjin folsleinens. Donkere sûkelade hûd tsjin aristokratyske bleekheid. Fansels, de foarname ealman easke ûndersocht it famke, har bleate fuotten, hege boarsten, tinne taille. Ja, tocht master, myn wiif is fet wurden. En dizze...
  Olesya en Oleg begûn te fieren nûmers. Olesya dûnse yn ien kombinaasje, dy't de manlju sa leuk fûnen. Oleg spile no yn panty's en in glânzich T-shirt. Barefoot wie sels op ien of oare manier behendiger as yn Tsjechen. De jonge draaide, die salto's, sprong. Olesya tilde him op har útstutsen hân. De wite tigerwelp sprong troch hoepels, earms en skonken, gie troch in skjirre.
  Olesya spile ek de melody op in lytse draailier. De jonge wie oan it jongleren. Doe jonglere it famke, doe wiene se tegearre. De sirkusartiesten wiene behendich, draaiden in protte. Olesya sels die in dûbele salto, en se rûnen op har hannen tegearre. Doe sprong de tigerwelp wer troch de hoepels, dy't Olesya mei har bleate teannen hold.
  By de foarstelling draaide it famke en raasde sa no en dan fan bewûndering. Barin en syn frou applaudearren behâldend. Mar it wie dúdlik dat se bliid wiene.
  Oan 'e ein songen de jonge en it famke, en har stimmen binne prachtich, folslein klinkend. Dêrnei hold Olesya in hoed út om jild te sammeljen. Se wie sa moai, amper bedutsen troch de kombinaasje. De master-fêstelân gnyske, en sei:
  - Ik wie, ea sels, lykwols in bidler, út in aadlike famylje. En hy slagge om in miljonêr te wurden en sels in prinslike titel te keapjen. Wat kin ienris en jo wurde ryk!
  Olesya antwurde mei in glimke:
  - Tankewol, jo Excellence!
  Barin merkte droech:
  - Mar ferlern, sil gjin rykdom krije! Dêrom stel ik foar dat jo my jo lytse bist ferkeapje.
  Olesya twong in glimke en sei:
  - Bimbo is ús freon, hy is net te keap!
  De master gnyske lilk en sei:
  - Dat sizze se ornaris as se in hege priis brekke wolle! Mar do kinst my net ferrifelje! Ik wit hoefolle! Ik biede in chervonets, en net in heal dozen mear!
  Olesya skodde har holle.
  - Sorry, hear, mar dizze freon is net te keap! Net foar alle jild!
  De prins gromde lilk:
  - Ja, do moatst bliid wêze dat ik dy fan sa'n lêst ûntlêst. In tiger hat in fortún nedich om te fieden. En as it grut wurdt... Tinke jo dat jo mei in grut en gefaarlik rôfdier troch de stêd swalkje meie?
  Olesya wie yn 'e war. Ommers, de gedachte fan wat te dwaan mei Bimbo as er opgroeit soms krúst him. No al sjocht de plysje har skeef oan, mar wat bart der nei in pear moanne?
  Bimbo moat yn alle gefallen meikoarten ôfskiede. Tsien roebel is ek jild. Jo kinne keapje in puppy en traine him. De hûn yt minder, en jo kinne der in jier mei reizgje. Besparje wat jild en iepenje miskien wat bedriuw. Of yn it houlik útspringe ... Se is moai, tocht.
  Olesya twifele, sûn ferstân suggerearre dat de prins better soe wêze mei in tigerwelp dan úthongere mei in swalkjende groep. En dat as jo ôfskiede fan in rôfdier, it is better om it no te dwaan, as sa'n kâns opdien is.
  Mar doe skopte de dochter fan de master, in famke mei mei pearels borduerde strikken, har skonken en raasde:
  - Ik wol in tiger! Ik wol in wite tiger!
  De prins swaaide mei de hân en sloech syn fûst:
  - Hald dy De mûle! No doch ik saken!
  De frou rôp:
  - Rop it bern net!
  It famke wie fansels bedoarn, en wie net bang. Mar werom sprongen, raasde se rêstiger:
  - Keapje heit! Keapje in tigerwelp...
  De frou sei tsjin har dochter mei in glimke:
  - Dit bist kin gefaarlik wêze... It is in rôfdier en it yt lytse famkes!
  De master sloech de fingers en sei:
  - It lêste wurd is fyftjin roebel! Kom mear op 'e knibbels, ik sil net tafoegje!
  Olesya bûgde, frege:
  - Meie wy mei pensjoen gean, Excellence?
  De prins gromde:
  - Net! Foar de alderlêste kear, freegje ik, jousto in tigerwelp foar fyftjin roebel wei?
  Olesya skodde har holle. De master fan it fêstelân frege sarkastysk:
  - Wat is dyn namme?
  It famke antwurde mei in glimke:
  - Olesya.
  De prins gniisde onheilspellend.
  - Hasto in paspoart? Lit ús sjen litte!
  Olesya huvere en waard bleek. De prins klapte yn 'e hannen en rôp:
  - Nim se en skilje de plysje! Se stielen myn tiger en myn diamantring!
  It famke rôp mei wille:
  - Bravo heit!
  Olesya waard oanfallen troch lakeien. It famke fersette har net. Sy en Olezhka waarden bûn mei touwen en opsletten yn 'e kelder. De plysje kaam ek gau.
  Nei it harkjen fan 'e prins, sette se ketenen op Olesya en Oleg op har hannen en fuotten. Boppedat hiene se spesjale maten foar bern. Dêryn sieten jeugddieven yn keatling.
  Dêrnei binne it famke en de jonge nei de finzenis brocht. Dêr wiene se ferdield. Oleg waard smiten yn 'e kelder, dêr't al in tsiental boeien jonges, en Olesya waard smiten yn in sel mei froulju. It wie net swiet. Der is in stank yn de sellen, ynstee fan in latrine is der in gat yn 'e flier, it is fochtich en healtsjuster. De jonges waarden yn boeien hâlden, wat tige ûngemaklik is. Hannen en fuotten binne boeien. It is lestich om te bewegen yn in krappe keamer. Se fieden allinnich brea en wetter, soms joegen se rotte fruchten.
  Dêr sieten se oant de rjochtsaak ta. Doe waarden de jonges ferwachte troch hurde arbeid of in finzenisopfang. Froulju, ek, of nei hurde arbeid yn Sibearje, of nei Sintraal-Aazje foar it rispjen fan katoen, of nei finzenis mei wurk yn elke fabryk foar iten fan 'e regearing. En foar de rjochtsaak kinne jo sitte nei it goedtinken fan 'e autoriteiten. Dêrnjonken waarden de finzenen ek selskip.
  Oleg en Olesya waarden besteld tagelyk te flogen. It jonkje en it famke waarden oant de mul útstutsen en op 'e geiten útstutsen. Se waarden flankearre troch twa plysjeminsken. De bewakers hawwe de roeden yn in mortier bedutsen. Se swaaiden troch de loft, sloegen dripkes del. En doe, yn ien kear, op kommando, sloegen de jonges en famkes de rêch. Olesya en Oleg sloegen har tosken stiif op om net te skriemen. De slach waard metten. De plysje sloech mei matig entûsjasme, gewoan har plicht. De jonge en it famke, swier sykheljen, fernearen. Nei in tsiental klappen barste de hûd en dripte it bloed. It wie tige pynlik.
  De kommandant, dy't hûndert klappen foarskreaun hie, gnyske. As de hoeven fan 'e straften ôfsmiten wurde, is dat it lot fan God. Se dan libbenslange hurde arbeid skynt. Foar de stellerij op bysûnder grutte skaal, foar de oanslach op it libben fan de prins en syn frou en dochter. En doe die ek bliken dat se Olesya sochten as in makker yn 'e moard op' e gûverneur. Yn alle gefallen sil it famke foar altyd nei Sibearje riden wurde. Lykas it lytse famke. Sa kin it better wêze om ûnderdrukt te wurden.
  Oleg en Olesya fernearen moedich alle hûndert klappen sûnder it bewustwêzen te ferliezen. Mar har rêch feroare yn in bloedige puinhoop. Dêrnei leine se har wer boeien oan en smieten se yn 'e finzenis.
  De jonges-finzenen, rattelen mei har boeien, leine strie op 'e sleine Oleg. De rêch fan in tolve-jierrige jonge waard brutaal slein.
  
  De sirkusjonge makke sels in grapke:
  - Sa wurdt myn rêch noch sterker!
  De âldere jonge yn 'e sel sei mei respekt:
  - Goed dien, do hast net roppen! In echte man!
  Oleg antwurde:
  Ik sil se net behagen!
  Olesya liet ek gjin kreun út. Se lei op it strie yn de frouljuesel. De measte fammen dêryn wiene jong, oan flarden, guon klinke mei keatlingen. Se wosken Olesya's rêch sadat se net ynfekteare wurde soe.
  Oleg waard brocht wat steat-eigendom bôle en wetter. En it finzenismeisje geat molke. De sleine jonge waard slein mei in dûbeltsje dat it bleatefuotte famke brocht, en hy fielde him better. Doe foel er goed yn sliep, negearre de pine.
  Hy dreamde dat se, tegearre mei Olesya, ferdigenje Sevastopol tidens de oanfal: troch Britske, Frânske en Turkske troepen.
  De jonge bringt skulpen nei it kanon. En se sjit. Olesya wiist, rêstend op har bleate, beitele skonken. Der binne oare famkes neist har.
  Allegear bleate fuotten, en yn skuorde jurken, amper bedekke har lichems. De famkes binne allegear tanned en bleate fuotten.
  Har stoffige hakken flitse ûnder de noas fan de jonge. Oleg is optein.
  It gewear fjoer heech-eksplosive fragmintaasje shells. En sweeft in massa fuotsoldaten fan it alliearde leger fuort. En se besykje foarút te kommen.
  En fan de Russyske kant fjochtsje in hiele rezjimint fan famkes. En se binne allegear bleate fuotten, en healneaken, en tige moai.
  En se fjochtsje as helden. Mear krekter, moaie, bleate-legged helden. En se sjitte goed. En mei har bleate teannen smite se granaten fan deadlike krêft.
  Oksana, fjochtsjen, song:
  - Foar de heit-kening! Wy sille net om 'e nocht winne!
  En har bleate hakke smiet in deadlike bom. En skuorde in massa fjochters fan it Alliearde leger útinoar.
  De famkes beskermje Malakhovy Kurgan: in wichtich punt yn 'e ferdigening fan Sevastopol. En de gefjochten binne tige brutaal.
  Oleg sels, tegearre mei de famkes, rjochtet in gewear en sjit yn it midden fan 'e oprukkende Ingelske troepen.
  Doe song de jonge:
  - Gloarje oan ús grutte heitelân!
  En har bleate, bernlike foet smyt in grutte, destruktive granaat.
  Oksana tjirpende, knipoogde nei har partner:
  - No, do bist in goeie jonge!
  Oleg gniisde en antwurde:
  - Wat kin ik sizze? Oarloch is altyd min as it net beslissend wûn wurdt!
  En de jonge wer, neaken, bernich, mei in rûne hakke, in granaat fan deadlike macht.
  In oar famke, Natasha, tweeted:
  - Ik sil it útinoar skuorre!
  Oksana smiet mei har bleate foet in ferneatigjende selsmakke tas mei zaagsel en sei:
  - En ryd de kiste yn!
  Augustinus syn famke, ek fjoer út in kanon. Sjongende buckshot maaide de line fan 'e Britten del.
  De readhierige strider piepte:
  - Foar it Heitelân ta de ein!
  Svetlana fjochtet ek mei alle macht. It famke brûkte in draaiend kanon mei in protte loops. En hja scrolle, maaide de rigen yn ien kear del yn 'e Ingelske en Turkske rigen.
  Zoya fjochtet ek, dit famke mei gouden hier. En hoe't er de fijân slacht, en in protte fijannen útslacht.
  En tjirp:
  - Gloarje oan 'e Russyske tsaar!
  En mei syn bleate teannen sil er wer in granaat fan deadlike macht smite. En deadzje in protte tsjinstanners.
  De krigers hjir binne fan grutte skientme en erotyk. En se smieten ek deadlike ladingen út zaagsel út katapulten, en skuorre letterlik elkenien útinoar. En zaagselbommen binne tige deadlik.
  Natasha raast en skoddet har bleate boarsttepel:
  - Gloarje oan Ruslân!
  En mei syn bleate hakke smyt er wer wat ferneatiging en ferneatiging bringt, en skuort de rezjiminten fan de alliearde troepen útinoar.
  Dizze terp is fan wichtich belang. It befettet de kaai foar de ferdigening fan 'e sitadel.
  En de famkes witte dit en fjochtsje wanhopich. En de famkes binne hiel moai en spier en sexy.
  En har spieren boartsje, en skitterje as rimpelingen op wetter. En dit binne tige agressive famkes.
  En as se fjochtsje, dan is it better om net mei har te begjinnen. En dan sille se it echt nimme en it opskuorre.
  Olesya, smyt in granaat mei har bleate foet, seit:
  - Kommunisme foar altyd by ús!
  En wat laket er! Litte we mar sizze in fjochtsjen famke. En as hy begjint te maaien tsjinstanners, dan sil net stopje.
  Natasha, sjitten op 'e fijannen, song:
  - Wy ferpletterje de fijân ferneamd,
  Lit der in útkomst fan it grêf wêze ...
  En ynienen wurdt it sa stil
  Litte wy de famkes skoppe!
  En de Britten rôle werom. Mar hjir binne de pearels fan 'e Turken. En se wurde wer moete troch gewearen, en ferneatigje de fijannen.
  Zoya naam it en song, en smiet in moardlik kado fan 'e dea mei har bleate teannen:
  - Swarte raaf, wite swan, dat is goed!
  As jo weardich binne yn it libben - dat is goed!
  En wer, de neakene hak fan it famke lansearre wat hiel deadlik en kolossaal destruktyf.
  Augustinus, sjitten op tsjinstanners, logysk opmurken:
  - Kolossale oerwinningen, kom foar ús!
  En mei har bleate teannen smiet se wer de moardzjende en bringende dea.
  Svetlana, fjoer op 'e bûnsmaten en de Turken, merkte op:
  - Myn krêft sil net foarby gean!
  En har bleate hakke lansearre wer wat it fleis oan flarden tearde.
  Natasha, fjoer, merkte op:
  - Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt!
  En har bleate foet sil in kolossale ferneatiging begjinne.
  De striid giet troch mei grutte krêft. De Ingelsen bouwe har ûnrêstige rangen wer op en ferlitte se wer.
  De striid groeit as in wyldfjoer.
  De jonge Oleg fjoer en sjongt:
  - Myn hillige heitelân,
  Yn 'e see fan leafde en winterfjilden ...
  Jo binne fan ein oant ein
  Ik bin in earn jonge, gjin sparrow!
  En wer rommelet de striid, en de weach spattet en rôlet oan board.
  En de famkes hoe te lansearjen in bom út in katapult. En it Ingelske fregat, nei't er skea krige, draait om.
  Olesya song:
  - Ik bin in famke, gjin kat,
  Libbet no yn my
  grutte nijlpaard,
  En in luipaard!
  En wer smyt de bleate foet fan it famke wat deadliks dea. En aardich griezelig.
  Natasha merkte filosofysk op:
  - Ruslân is altyd net klear foar oarloch!
  Augustinus, dy't in granaat smiet mei har bleate foet, frege:
  - En werom?
  Zoya sisde en liet har tosken sjen:
  "Want as se klear is, binne d'r gjin dwazen om mei har te fjochtsjen!"
  Svetlana song yn antwurd:
  Der is gjin moaier heitelân-Ruslân,
  Fjochtsje foar har en wês net bang ...
  D'r is gjin moaier lân yn it universum -
  It hiele hielal, de fakkel fan ljocht Rus!
  En it famke lake lûdop ... En wer, har bleate foet, as lansearre in kado fan 'e dea mei moardlike macht. En se naem in protte tsjinstanners en skuorde se yn ien kear.
  Olesya fernaam, boartsjen mei har buikspieren:
  - Ik bin in famke hiel gelyk, net ienfâldich!
  En se spuide... En in tsiental Turkske soldaten sakke út har spuien. En it wie ferskriklik.
  Oleg notearre agressyf:
  - Ik leau dat wy de fijannen sille ferslaan!
  En út 'e bleate bernehakke fleach in deaskado.
  Fjochtsjen, tjirpe Olesya:
  - It hillichste kommunisme wês mei ús!
  En de bleate fingers fan it famke, smieten de deadlike en destruktive.
  Natasha swaaide mei de hân. De famkes skeaten in salve gewearen ôf en snijden in pear linen ôf. Dan laitsje se:
  Wat in blauwe loft
  Wy sille de fijân fan oerfal ferslaan ...
  In liuw en in earn hawwe gjin mes nedich
  Jo sille him ferpletterje mei it wurd luis,
  En dan siede jo rogge!
  Warriors binne echt sa prachtich, mei pearl tosken, en oer it algemien super.
  Zoya skeat mei kanonnen mei meardere loops, en piepte, en liet har tosken:
  - Yn 'e hillige oarloch sil ús oerwinning wêze!
  Augustinus, mei syn tsjinstanners del, tjirp:
  - Keizerlike flagge foarút! Glorie oan 'e fallen helden!
  En de famkes, trochgean mei it fjoer en de troepen fan 'e bûnsmaten del te maaien, sûnder ûnderbrekking, songen:
  - Nimmen sil ús tsjinhâlde
  Neat sil ús ferslaan ...
  It famke sil ek in held wurde,
  En hja hat in swurd en in skyld!
  Svetlana gie mei dit wol iens, en smiet in oar kado fan 'e dea mei har bleate, beitele foet, razend:
  - Der is in swurd en in skyld!
  Fighting famke hjir. Tsjin har is elke metoade machteleas!
  Warriors in hiele rezjimint, sadat elkenien wurdt ferpletterd troch harren prowess. En se maaie de fijannen tige aktyf del.
  Zoya, har tosken bleat, merkte op:
  - Jo moatte fjochtsje foar Mem Ruslân!
  En har bleate, rûne hakke smiet in oare kado fan 'e dea út foar frjemde rati.
  
  DE OARE KUS VAN RUSLAND YN 1994
  Jeltsin besleat syn wurd te hâlden en betiid ferkiezings te hâlden op 12 juny 1994. Hy hat it ommers tasein, en sels in soartgelikense dekreet útjûn. Boppedat like it Jeltsin ta dat er triomfantlik triomfantelje soe. Dêrom waard sels yn 'e grûnwet fan 1993 skreaun dat de ferkiezings op 12 juny 1994 hâlden wurde soene, mar it ôftellen fan de foegen ûnder de nije grûnwet soe fan dit jier begjinne, sadat Jeltsin teoretysk betingsten foar noch acht jier krijt! Mar gjinien ferwachte dat Vladimir Zhirinovsky sa goed prestearje soe yn 'e parlemintsferkiezings dat hy de wichtichste tsjinstanner fan Boris Nikolajevitsj wurde soe. En in serieuze fijân. Dy't, yn tsjinstelling ta de kommunisten, net assosjearre is mei flaters en mislearrings fan it ferline, en kapitaal sjitte kin.
  Jeltsin koe lykwols net mear werom winne, om't de ferkiezings fan 12 juny 1994, mei it weromsetten fan 'e foarige termyn, fêstlein wiene yn in tydlike bepaling fan 'e grûnwet en befêstige waarden troch in referindum. En dat kinst net sa mar feroarje. En no moatte jo nei de stimbus gean as jo de gefaarlikste konkurrint hawwe. En net de gewoane kommunist, mar wa? Fassist? Yn alle gefallen hie Jeltsin mei wat nijs te krijen. En de striid wie serieus.
  Earst fan alle ynformaasje. En media omtinken rjochte op Jeltsin en Zhirinovsky. Daliks wie der in útwikseling fan klappen. En hjir hie Jeltsin neidielen fan regearing. Ynklusyf hege ynflaasje en in kolossale delgong yn produksje. Lykas in tanimming fan kriminaliteit. En Jeltsin hie sûnensproblemen. En besykje dan de ferkiezing te winnen.
  Vladimir Zhirinovsky, gefoel ynspirearre, wie op in roll. En in diel fan 'e media hat him aktyf stipe.
  Dêrneist wie der in splitsing yn de elite. Guon fan 'e oligarchen beskôge Zhirinovsky har eigen en de boargerlike lieder. En wêrom is hy slimmer as Jeltsin? Is it tiid om hynders te feroarjen? Boppedat, Jeltsin is echt siik en hat himsels útput en is in odious en dronken persoan.
  Oare kandidaten kamen ek nei foaren. De wet foar presidintsferkiezings is noch net oannommen. En de ferkiezings wurde hâlden neffens de âlde regels: sammelje hûnderttûzen hantekens.
  Jeltsin waard advisearre de regels net te feroarjen. Lit der mear presidintskandidaten wêze. Se sille mear swarre, se sille de protestkiezers ferpulverje. Miskien is dit mear rendabel foar ien kandidaat fan 'e autoriteiten. Sadat alle ûntefredenen ferspraat waarden troch ferskillende efternammen. En der wie minder tiid foar elkenien om te kampanje.
  Sa binne der in protte kandidaten. Fansels, earst fan alle, Vladimir Zhirinovsky sels. Dan Yavlinsky. Ek Zyuganov. En in bytsje letter, generaals Rutskoi en Makashov frijlitten ûnder amnesty. Doe kaam Varennikov yn it presidintskip. En Barkashov, dy't waard beskôge as in faksist. Registrearre sûnder problemen: lit Zhirinovsky mear stimmen lûke.
  Der is nochal in soad tiid foar it sammeljen fan hantekens en der waard in fatsoenlik oantal kandidaten ynskreaun. En Alla Pugacheva poked harsels yn it presidintskip fan Ruslân. En folle mear. Yuri Vlasov bygelyks, en Anatoly Karpov. In hiele kavalcade stoarme de troan oan. Yn totaal hawwe njoggenentritich kandidaten de registraasje trochjûn en hawwe hjir hantekeningen sammele. En der wiene mear as twahûndert minsken dy't dat woene.
  It team fan Jeltsin stimulearre sels in grut oantal kandidaten. It hjoeddeiske regear ferwachte net te winnen yn de earste omloop. Mar om de opposysje te pulverisearjen, en yn it foarste plak Zhirinovsky te twingen om te ûntbinen - asjebleaft!
  Zyuganov wie op dat stuit noch net in bekende en werkenbere politikus. En Alexander Lebed bleau noch yn it fjirtjinde leger. Hoewol't se him derút helje woene, liet de generaal in mist yn. En blykber besletten dat syn tiid noch net kommen is. Mavrodi, it haad fan 'e MMM, ferskynde ek ûnder de kandidaten. Ek hy krige populariteit, lykas it haad fan Hermes. Vladimir Bryntsalov ek krige yn it presidintskip. Mar syn selskip wie frij rêstich, en hy ljochte net op, oars as de ferkiezings fan it sechsennjoggentichste jier. Oant no ta, nominaal Jeltsin wie de earste yn 'e wurdearring, mar de gegevens fan opinypeilings toande harren ûnbetrouberens.
  Vladimir Volfovich Zhirinovsky waard presintearre yn in negatyf ljocht, mar swarte PR koe ek spylje yn syn foardiel. Yavlinsky waard tredde yn 'e wurdearring, mar syn populariteit wie ôfnimmend. Ek in liberaal, al is de opposysje net populêr.
  Rutskoy waard registrearre, en syn wurdearring is wat groeid. Khazbulatov gie net nei de stimbus. Iosif Kobzon die ek foar presidint. Syn nominaasje soarge foar in protte kontroversje en frontale botsingen. Ynienen gie de boargemaster fan Sint-Petersburch, Anatoly Sobchak, ek nei it presidintskip fan Ruslân. Dizze nominaasje krige in negative reaksje: de nomenklatura-elektoraat waard ferspraat. En dit ferlege Jeltsin syn wurdearring.
  Anatoly Sobtsjak joech lykwols oan dat hy himsels weromlûke soe yn it foardiel fan Jeltsin. Boris Fedorov en Shakhrai rieden ek foar presidint. Mar dit binne ek net de meast stellare politisy.
  Hoewol ek fan it team fan Jeltsin. En se waarden ek oanwiisd dat se op 'e tiid weromlûke moatte.
  Sa rûnen de ferkiezings frij fleurich ôf en kaam der ek yn de twadde omloop yntriges.
  Mar Vladimir Zhirinovsky wie yn it sintrum fan oandacht, en se prate oer him de hiele tiid. En op ien of oare manier is it fanselssprekkend dat hy de favoryt fan 'e race waard. Ja, en it like mear rendabel foar Jeltsin om dizze odious persoanlikheid yn 'e twadde omloop te krijen as de minder skealike en jongere ekonoom Yavlinsky. Of sels Zyuganov, en noch mear Sobchak. Hoewol't Zhirinovsky doe wie op 'e opkomst, en syn populariteit gie troch it dak, en minsken sammele yn stadions.
  En de propaganda dat er in faksist is spilet sels yn hannen: minsken misten de oarder, en dreamden fan in fêste hân. Ja, en demokrasy mei in puinhoop, in protte binne wurch.
  Sa wiene de ferkiezings hjir fiifenfyftich. En Zhirinovsky skoarde punten. It inisjearjen fan in strafsaak tsjin him joech ek ta oan syn populariteit. Plus, moardpogingen, dy't yntriges opwekke en de beoardieling opheve. Benammen ferburgen.
  En dit is serieus ... Yn 't algemien wurken de media op dat stuit om Zhirinovsky modder te slingerjen, mar guon fan har wiene ek by him. En rjochte oandacht. Wat docht tinken oan it sechsennjoggentichste jier: Zyuganov tsjin Jeltsin. Mar Zyuganov hie in grut neidiel: it ferline fan syn partij. It is sawol glorieuze en tagelyk in mislearring. En yn 'e neitins fan 'e minsken wiene de lange rigen en lege planken fan 'e tiden fan ûntwikkele sosjalisme noch te fris. En foaral fansels de tiden fan Gorbatsjov mei kûpons en kaarten. En minsken wolle net werom nei it ferline. En Zhirinovsky belooft harren in grutte takomst, dy't winkt en lûkt yn earnst.
  En de situaasje wurdt hieltyd dreger. En de ferkiezings komme. En Vladimir Zhirinovsky bliuwt skine.
  De tiid fljocht sa hurd dat je net iens tiid hawwe om werom te sjen. En dan komt de stimdei. De earste gegevens komme út it easten. En Vladimir Zhirinovsky is yn 'e lieding. Fierder stride Jeltsin en Zyuganov om it twadde plak. En dit is in heul drege striid.
  Mar úteinlik helle Jeltsin Zyuganov op kosten fan Moskou en kaam op it twadde plak. Mar it gat yn de earste omloop wie signifikant. En Jeltsin hie net folle kâns om te winnen. Mar alles wie net yn it foardiel fan de sittende presidint. Dat is dúdlik ferlern, sa'n ferpletterjende klap mist. Dochs kaam Jeltsin nea foar it televyzjedebat op. De ferkiezings wiene tige nijsgjirrich. Zyuganov, dy't de tredde waard, stipe Zhirinovsky. Alla Pugacheva ek stipe Zhirinovsky. En Kobzon Jeltsin. Sa wie de splitsing.
  Rutskoi hold útdaagjend neutraliteit. De rest wie ferdield, en rôp op om op ferskillende wizen te stimmen. Mar Jeltsin wachte net op ienriedige stipe. En net elkenien spruts út yn syn foardiel.
  Sa wiene de ferkiezings tige senuweftich. Mar Zhirinovsky wie de dúdlike favoryt. En it wie echt in teken.
  En doe fûn de twadde ronde plak... Fan it begjin ôf, fan it tellen fan stimmen, pakte Vladimir Zhirinovsky de lieding en hold it oan 'e ein, wûn mear as santich prosint fan 'e stimmen. En Jeltsin waard twongen om fuort te gean. Sa einige syn tiidrek.
  En Vladimir Zhirinovsky waard presidint. In drege neilittenskip krigen hawwe. Ynklusyf de delgong yn produksje en Tsjetsjenië en in gasthear fan oare problemen. En in nij tiidrek fan Russyske oplibbing begûn. Yn it earstoan, net alles slagge foar Zhirinovsky. Mar al gau begûn de yndustry te wurkjen. Mear avansearre soarten wapens begûn te produsearjen, ûnderdrukking fan korrupte amtners en oare dieven begûn. In protte is feroare en ferboud.
  Vladimir Zhirinovsky net ferbergje dat hy soe oprjochtsje in diktatuer, en yndie ferbean de aktiviteiten fan in protte partijen en bewegingen. Forsearre agitaasje en modernisearring begûn.
  Tagelyk waarden sanksjes út Irak opheft, wat late ta in skerpe sprong yn oaljeprizen. En der waard noch folle mear dien. De wurkleazens ferdwûn gau en der wie in echte herstel.
  Banen waarden makke yn in rap tempo. En it lân bloeide hieltyd sterker. Vladimir Zhirinovsky waard keazen foar in twadde termyn, mei in briljant resultaat yn 'e earste omloop. En fierder de oplibbing fan Ruslân.
  Ien fan de earste stappen wie yntegraasje mei Wyt-Ruslân. En it slagge briljant. Doe waard besletten om Ruslân en Kazachstan yn 'e komposysje op te nimmen.
  En yn 'e oarloch fan 1999 waard Joegoslaavje diel fan Ruslân en waard bewarre.
  En dan wiene der ekstra feroveringen. En nije lannen wiene diel fan Ruslân.
  Tsjin 2008, Ruslân hie restaurearre himsels binnen de grinzen fan de USSR. Mar dat is in oar ferhaal.
  
  MEAR FORESIGHT MOVES FAN DE Führer
  Hitler blykte wat wizer en fiersjender te wêzen. En al yn it ienenfjirtichste jier naam er it risiko en sette ferskate ekstra ôfdielingen oer nei Rommel fan Frankryk nei Afrika.
  De briljante kommandant ûntwikkele in fluch offensyf, en it nimmen fan Tolbuk foel Egypte binnen. En sûnder de Britten in skoft te jaan, ferovere er Alexandria en it Suezkanaal. Wêrnei't de Dútske troepen yn triomf Irak binnenkamen en Koeweit besette.
  Tagong ta oalje waard krigen, mar de Dútsers waarden slein by Moskou. En de Fuhrer lansearre in offensyf, lykas yn 'e echte skiednis yn it suden. De oerwinningen fan Rommel hawwe grif ynfloed op de stimming. En yn augustus, Turkije kaam yn 'e oarloch tsjin de USSR. De krêftige klap fan it Ottomaanske Ryk op 'e posysjes fan it Reade Leger die bliken deadlik te wêzen. De Sowjet-troepen wiene behoarlik yn 't tal en lutsen har werom. Batumi waard nommen, en Jerevan waard omsingele.
  Wichtige krêften fan it Reade Leger waarden omlaat fan 'e noardlike Kaukasus. En de Dútsers koene trochbrekke nei de Kaspyske See. En hja snijden it Sowjetleger oer lân ôf. En it die bliken in serieuze claim. En Rommel foel har oan mei de Turkske troepen. En hy begon troch te brekken nei Baku. Ja, dit is serieus.
  Japan yn dizze wrâld die wat better by de Slach by Midway. En ûntsnapte de nederlaach. Mar se koe net bouwe op har súkses, en ferovere de Hawaïaanske arsjipel net. En dit hie ynfloed op de rin fan 'e oarloch yn' e Stille Oseaan. Mar it Lân fan 'e Rising Sun foarkaam ek de nederlaach. Dochs doarst se ek net in twadde front iepen.
  De Dútsers wiene net yn steat om Stalingrad yn beweging te nimmen, mar snijden it Reade Leger oer de Kaspyske See ôf. En se begûnen it offensyf nei it suden te ûntwikkeljen. En dat slaggen se ... De Dútsers as gehiel fochten frij behendich. En se waarden net belutsen by lange fjildslaggen by Stalingrad, mar ferhuze nei it suden lâns de Wolga.
  It is ûngemaklik om te ferhúzjen yn 'e bergen en de Fritz foel leaver oan oan' e kust fan 'e Kaspyske See. En it is se slagge.
  De Luftwaffe-piloat Marcel bedutsen him mei gloarje yn fjildslaggen mei de Britten, en waard oerbrocht nei it eastfront. Dêr bleau er mei krêftich rekkens te krijen, de fijannen te ferpletterjen. En it wie geweldich.
  Yn de USSR krige Marseille de bynamme de swarte duvel. Pynlik gau krige er rekkens. En net as jager, mar razend yn 'e dikke fan 'e troepen, en ferneatigje fleantugen.
  It offensyf fan de Sowjet-troepen by Stalingrad wie dizze kear net slagge, sadat de Dútsers der klear foar wiene. De nazi's wiene by steat om it besykjen fan 'e operaasje fan' e Rzhev-Sychov ôf te kearen, wêryn't kolossale krêften waarden smiten.
  En yn 'e winter kamen de nazi's al oan Batumi. En de situaasje waard kritysk.
  De listige Stalin bea Hitler op alle betingsten in aparte frede oan.
  Hy redenearre dat it fierdere fuortsetten fan 'e oarloch sinleas wie, en soe liede ta neat oars as nije slachtoffers en ferliezen.
  Hitler stimde yn, mar stelde tige drege betingsten foar: Jou de hiele Kaukasus op, de lannen lâns de Wolga, lykas Karelië, en de stêd Archangelsk. Plus de betelling fan jierlikse reparaasjes, frije foarrieden fan grûnstoffen en iten, en de oerdracht fan alle militêre apparatuer nei it Tredde Ryk. En dan wurde de grinzen lâns de frontline tekene.
  Stalin wie it dêrmei iens. Nettsjinsteande de earnst fan sokke betingsten. En de Dútsers wûnen eins. Stalin garandearre ek in ein oan 'e guerrilla-oarloch, en joech in pear finzenen werom. Plus, de USSR ek oerdroegen syn gouden reserves oan it Tredde Ryk.
  Hitler krige in protte, mar der wie noch it Westfront. En it wie nedich om Japan te helpen.
  Earst stelde de Führer in ultimatum oan Franco, en hy liet de Dútske troepen nei Gibraltar gean. De stêd-sitadel waard oerdeis ynnommen, as gefolch fan in flechtige oanfal. Doe begûnen de nazi's foarút te kommen, Afrika troch Marokko te feroverjen. En se binne perfoarst slagge. Harren troepen wiene sawol sterker as mear combat-ree.
  De Tiger blykte tige súksesfol te wêzen, in tank dy't de Britske troepen gewoan skodde. En hja trillen fan eangst.
  De Dútsers yn 'e maitiid fan 1943, oerwûn it swakke ferset fan 'e Britske ienheden, feroveren hiel Frânsk Afrika. En doe ferhuze wy simmerdeis nei it suden. De Führer woe it hiele Swarte Kontinint feroverje. En yn 'e maitiid besette de nazi's ek Yndia, hast sûnder ferset te treffen. Sawol de pleatslike befolking as de sepoys ferwolkomden de nazi's as befrijers.
  En it Tredde Ryk krige kolossale middels.
  Yn 'e simmer feroveren de nazi's hast hiel Afrika. En yn 'e hjerst foltôge se de ferovering fan Súd-Afrika en Madagaskar.
  Der wie in loftoanfal op Brittanje. Alderearst waard de ME-309 yn 'e loft lansearre, dy't in heul formidabel fleantúch bliek te wêzen. Noch trije 30-mm fleantúchgewearen, en fjouwer masinegewearen. Tsjin sa'n meunster is net sa maklik te wjerstean. ME-309 waard in nachtmerje foar de Britten. Lykas de Yu-288 bommesmiter, dy't bombardearre de Britske posysjes, sûnder twifel.
  It lêste fleantúch wie sa fluch dat it foar de Britske fleantugen hast ûnmooglik wie om yn te kommen. Focke-Wulf blykte ek tige formidabel te wêzen. Dizze masine is oer it algemien in slachter wurden foar Brittanje en de FS.
  Mar de piloat Marseille begûn te skoaren fantastyske rekkens. Foar trije fleantugen waard er foar it earst yn de skiednis fan it Tredde Ryk bekroand mei it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten wer. En foar fjouwerhûndert fleantugen krige er as nije priis it Ridderkrús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. Foar it 500ste fleantúch waard hy bekroand mei de Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten. En foar de tûzenste: Grutte Krús fan it Izeren Krús. En jo sille it iens wêze dat it heul cool wie!
  En de Britten waarden yn 'e loft slein as lammekoteletten waarden fried. En se waarden sequestered tige súksesfol.
  En de Dútske ûnderseeboat float groeide hurd en ferplettere Brittanje op see. En de FS ek. De totale tonnage fan beide floaten smelte hurd. En it Dútsk groeide. En it tal skippen naam ta.
  En Brittanje bleau bombardearre wurde. Yn 1944 kaam de ME-262 strieljager yn 'e searje, dy't in echte nachtmerje waard foar de Alliearden. En in noch effektiver Arado jet bommesmiter. En se sloegen Brittanje noch hurder yn 'e loft.
  De alliearden hiene gjin goede strieljagers en se ferlearen fan de nazi's.
  Mei enoarme middels en in massa manmacht lansearren de nazi's tagelyk it FAA-raketprogramma. Wier, se hat Hitler wat teloarsteld. De raketten wiene te djoer en net hiel akkuraat. Mar se brochten dochs de swierste skea oan Brittanje. En Londen waard benammen beynfloede troch raketsalvo's.
  Tsjin 'e simmer fan 1944 hiene de Dútsers de dominânsje yn 'e loft folslein helle. Se hiene ek in mear avansearre ferzje fan de Focke-Wulf - TA-152, dy't gewoan oerweldigjend goed wie. En hy sloech Britske fleantugen en bombardearre lândoelen.
  Yn july 1944 begûn Operaasje Sea Lion. It ferrûn frij suksesfol. En binnen twa wiken waard Brittanje ynfallen. De Dútske tank "Panther" -2 die bliken hiel goed, en noch machtiger en vooral perfekte "Lion" -2. De lêste tank brûkte in nije skema foar de Dútske tankbou: de opstelling fan 'e motor en oerdracht yn ien blok. En dit makke it mooglik om te ferminderjen de hichte fan 'e tank en kompakt de yndieling.
  Dit betsjut dat it gewicht is ôfnommen, en de dikte fan it pânser is tanommen. "Lion" -2, mei in gewicht fan njoggentich ton, ferhege de dikte fan it pânser oant 250 mm yn 'e foarholle en 170 mm oan' e kant, en mei in motor fan 1250 pk. Wat makke syn rydprestaasjes befredigjend. It nivo fan oanstriid fan 'e pânserplaten is ek ferhege.
  Sa gongen de Dútsers foarút en waarden de Britten ferslein.
  Mar der wie noch de Feriene Steaten. De nazi's feroveren Yslân, en begûnen de stêden fan Amearika te benaderjen. TA-400 útfierd de earste massale bombardemint.
  De sighting staking waard ek útfierd troch V-3 raketten. Lit se wêze djoer, mar se lieten de mooglikheid fan shell.
  Roosevelt wie al slim siik en woe frede. Mar it Tredde Ryk wie entûsjast om de Feriene Steaten ôf te meitsjen.
  De Dútsers wiene no yn beweging en bombardearje de FS. Der waarden hieltyd mear fleantugen, ûnderseeboaten en skippen boud.
  It fiifenfjirtichste jier is foarby yn in útwikseling fan massale klappen. De FS ferlearen de loftslach. De Dútsers brûkten strielfleantugen. Benammen de ME-262 X, dy't bliken dien te wêzen mear avansearre en effisjint.
  Dêrnjonken brûkte de Dútske ûnderseeboatfloat wetterstofperoxide-ûnderseeboaten, dy't tige rappe en avansearre masines binne.
  Hitler easke om de Feriene Steaten te ferslaan ....
  Stalin wie noch stil en slikke syn wûnen.
  Yn 1946 begûn de ynvaazje fan Kanada en tagelyk fan Latynsk-Amearika nei Meksiko.
  De Fritz-fleantúch en tanks fan 'e E-searje binne tige sterk. De lêste binne in nachtmerje wurden foar Amearika.
  De E-50 tank hie gjin gelikense en selsfertrouwen thrashed Shermans en Pershings.
  De Dútske auto hie in nije gasturbinemotor fan 1.500 pk en yn totaal santich ton. En de frontale harnas is 250 mm ûnder de hellingen, en de sydpânser is 170 mm. En dizze auto ferplettere elkenien. En in gewear fan 105 mm kaliber, en in loop lingte fan 100 EL. En sa ferplettert en brekt it elkenien.
  Amerikaanske tanks meitsje harren wei fan fiif kilometer mei in garânsje. En allinnich "Superpershing" sels hawwe in kâns om te brekken yn 'e kant en ticht.
  En de Dútsers ferhuze tsjin de Feriene Steaten. En it MP-64 assault rifle yn Dútslân is ongeëvenaard. En ferpletterje de Amerikanen.
  Allinnich skieding troch de oseaan en lange kommunikaasje foarkomme dat de Amerikanen fluch ferslein wurde.
  Hitler raast en easket sukses ... Kanada waard yn 'e maitiid en simmer fan 1946 ferovere. En yn 'e hjerst wiene de gefjochten al yn folle gong yn 'e Feriene Steaten. De nazi's krigen lykwols koppich ferset.
  De Yankees ferdigene wanhopich harren lannen, en holden op mei alle macht. De hjerst gie foarby yn fûle fjildslaggen. De Dútsers brûkten bûtenlânske divyzjes en gongen foarút. En de Japanners klom ek út it easten. En se foelen benammen oan fan 'e Meksikaanske kant.
  De Führer sloech syn fûsten en easke nije oerwinningen en súksessen. Mar de gefjochten gongen troch en oan 'e ein fan 'e winter fan 1947 waard de helte fan it haadgebiet fan 'e Feriene Steaten ferovere.
  It is al maitiid. Yn 'e striid ferskynde in nije Dútske tank E-50. Yn it gewicht is ôfnommen mei fiif ton, en de motor hat wurden machtiger yn 2000 pk. En dizze auto fleant al letterlik. Har mobiliteit is in echte skok foar Amerikanen.
  En de TA-500 en TA-600 begroeven de Amerikanen gewoan yn 'e grûn. De Rat-2 supertank naam ek diel oan 'e fjildslaggen. Masine mei in gewicht fan twa tûzen ton. It die lykwols net heul effektyf te wêzen. Wier, de nije oanpassing fan "Rat" -3 wie foarsjoen fan in krêftige jet bom. En dizze bommesmiter sil de fijân slaan en skuorre.
  De maitiid fan 1947 wie hyt. En ein maaie wiene de Dútsers al oan New York kommen. Diskoteken namen ek diel oan 'e fjildslaggen. Se waarden omjûn troch in laminêre jet en praktysk ûnkwetsber. En ferplettere de Amerikanen yn 'e loft en op lân. En yn 'e simmer begûn de oanfal op New York en Washington.
  De Dútsers wiene grif sterk. En de FS fersette net. Hoewol't New York syn heroïsme toande, en nettsjinsteande de ferneatiging, joech it net op. En bleau oant ein augustus. De Feriene Steaten kapitulearren op 3 septimber 1947.
  En dat wie de ein fan de Twadde Wrâldoarloch.
  It Tredde Ryk fertarde en behearske de finzenen foar in skoft. En frede hearske...
  Mar Japan pleage Adolf Hitler noch mei har besittings. En it wie dúdlik dat twa fûgels net meiinoar yn ien laer komme koene. En yn de USSR Stalin waard ferfongen troch Beria.
  En op 20 april 1955 begûn in nije oarloch. En Beria oanbean om mei te dwaan oan 'e kant fan it Tredde Ryk.
  Hitler stimde yn, mar stelde fêst dat de USSR allinnich it suden fan Sakhalin en de Koerilyske berch krige. En neat mear! De reparaasjes wurde mei mar fiif prosint fermindere.
  Beria wie it dêrmei iens. En sa giene de fjildslaggen mei kolossale krêft. De Dútsers binne technologysk sterker. En se hawwe in protte bûtenlânske divyzjes. Mar de Japanners binne ek net swak. En se hawwe in enoarm leger, benammen de Sinezen.
  En der is in nije grutte oarloch, mar dat is in oar ferhaal.
  
  OARLOG FAN DE USSR EN CHINA
  ANNOTAASJE
  In grutte oarloch brekt út tusken de USSR en Sina. Oan 'e kant fan Sina is d'r in kolossale oermacht yn personiel, Ruslân is technysk sterker en hat in mear talintearre en kompetinte kommando.
  Bygelyks, de oarloch tusken de USSR en Sina waard hast echt yn 1969, tidens de fjildslaggen foar Damansky Island. En yn in oar parallel universum besleat Mao Zedong, dy't al fiifensantich jier âld wie, dat hy al neat te ferliezen hie, en hy moast de skiednis yngean as de grutste oerwinner en strider wylst hy noch libbe. En Stalin oertreffe! En sa gie it Sineeske leger yn it offensyf, en foel de USSR oan. De reden wie in artillerystaking op Sineesk grûngebiet. En op 22 maart 1969 ferklearre Sina offisjeel de oarloch oan 'e USSR.
  Sa begûn ien fan 'e bloedichste oarloggen yn' e minsklike skiednis. Sina hat fertroud op tal fan ynfantery. It hat minder tanks en fleantugen as de USSR, en bliuwt efter yn termen fan wapens. Mar d'r is in grut oerwicht yn 'e befolking, plus it USSR-leger moat noch troepen oerdrage nei it Fiere Easten en Sibearje. Nei de oankundige mobilisaasje, op 1 april, hat Sina mear as tweintich miljoen soldaten ynset. In protte fan harren wiene bewapene mei gewearen, mar earder dapper en fanatyk. En in grut numerike foardiel.
  De Sinezen sloegen de wichtichste slach om de Amoer, en yn Primorye, en op it Usuri-territoarium. Fansels klommen ek wichtige Sineeske troepen oer de Amoer, besykje de Sowjet-troepen ôf te lieden en har krêften te fersprieden. Yn april, fjochtsjen unfolded oan de râne fan Vladivostok.
  En it suden blies waarme loft, en de maitiid wie yn folle gong. Grien gers ûntstie.
  In spesjaal bataljon fan famkes ûnder befel fan Alenka stie de Sinezen yn 'e wei.
  Se namen in fersterke posysje yn, en wiene bewapene mei in protte masinegewearen. En de Sineeske perli yn tichte skaren. De famkes wiene tige goede shots.
  Anyuta, skreau fan in masinegewear, joech út:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme!
  En agressyf maaide de Sinezen del. Se snijde se as in sjit. En se die it tige suksesfol.
  Alenka, mei har bleate teannen, smiet in granaat, tearde de soldaten fan it Himelske Ryk, tjirp:
  - Foar de gloarje fan it kommunisme!
  Zoya, skeat op 'e fijân, maaide tsjinstanners mei giele hûd del. En it famke naem it en smiet it eksplosivepakket mei de bleate teannen.
  En it Komsomol-lid rôp:
  - Foar hillich Ruslân!
  Alla is ek in readhierich famke, yn in bikini. En se maait de Sineeske soldaten del, en smyt in moardzjende granaat mei har bleate teannen. Ferneatiget fijannen út Sina.
  De strider rôp:
  - Foar de grutheid fan Ruslân!
  Maria skeat ek krekt op de Sinezen. En fochten as in meunster. Se maaide de troepen fan Mao... En se die as in echt Komsomol-lid. En hoe't jo dizze Sinezen meije.
  Doe rôp se:
  Wy sille Vladivostok net opjaan!
  Olympiade: dit heroyske famke, doe't se op 'e Sinezen sloech mei in masinegewear. En maaide in protte giele soldaten del. En dan mei bleate teannen, hoe't jo in hiele boskje granaten lansearje. De Sineeske tank rôle om, en ferplettere fyftich soldaten mei smelle eagen.
  Komsomol leden songen:
  - En yn Amearika, Japan, Sina,
  D'r is gjin moaier stêden yn Moskou ...
  Om dizze stêd yn gloarje te sjen -
  Ik kin de goede wurden net fine!
  En hjir maait Alenka wer yn ien klap de line Sinezen del, en smyt in granaat mei de bleate teannen.
  Alenka is in heul moaie blonde. En hy sjit sekuer, elke kûgel treft it doel, de Sinezen deadet.
  It famke hiel logysk opmurken, sjitten op 'e fijân:
  - Kommunisme is in grutte kosmos,
  Kommunisme is myn lot!
  Komsomol famke is tige argewaasje dat Ruslân ferlear de oarloch oan Japan. Ruslân, dat Napoleon fersloech, ferlear fan de Aziaten. En it is skande. En yn gefal fan oerwinning soe Sina gewoan in Russyske provinsje wurde. En dy kânsen wurde mist.
  Anyuta sjit ek hiel sekuer op de Sinezen. Maait se mei in sjit. En dan smyt er mei bleate fuotten in granaat en keart de tank fan it himelske ryk om.
  De strider song:
  - Foar de grutheid fan 'e planeet yn 'e ivige gloarje fan it kommunisme!
  Zoya sjit ek hiel sekuer, en rekket tsjinstanners. En hy docht it hiel sekuer. En no fleane stikkene rollers út de tank.
  Zoya ropt:
  - Foar hillich Ruslân!
  En lit syn lange tonge sjen.
  Red-haired Alla fjochtet ek mei de Sinezen. In hurde wyn waaide, en har hier fladdere lâns de weagen fan 'e loft as in proletaryske banier, wêrmei't se geane om it Winterpaleis te bestoarjen.
  Meisje raast:
  - Foar frede en foar kommunisme!
  Maria maaide ek in hiele rige Sineeske soldaten del. Snij in hiele gat út. En se smiet in granaat mei deadlike krêft mei har bleate teannen en rôp:
  - Foar de grutheid fan it heitelân!
  Olympias skeat op 'e troepen fan Mao Zedong, sloech de fijân del as weet mei sieden, sloech in protte fijannen út en raasde:
  - Foar de USSR!
  En mei bleate teannen, hoe't jo in granaat lansearje dy't de troepen fan it Celestial Empire ferneatiget en it fleantúch delsjit.
  En fan Valentine, as wie er hammere op it oanfalsfleantúch fan Sina út in bazooka en slacht him del, gnyskjend, sizzende:
  - Ruslân kin net bûge wurde en net op 'e knibbels set wurde!
  Sowjetfamkes fjochtsje ek by it stedsdoarp Dalniy. En sels yn in grime geane de skientme op it tsjinoanfal. En yn in fûle oanfal.
  Mar de meast combat-klear ienheden fan it garnizoen ferhuze nei de Sinezen. En sûnder fertraging sloegen se efteroan.
  In bataljon bleate fuotten, yn koarte broek en vesten, wie de earste dy't de slach oangie.
  Moaie famkes begûnen te dorsken it leger fan it himelske ryk, al ferslein yn eardere fjildslaggen.
  Earst foelen de krigers de batterijen oan. Mei bleate fuotten smiten granaten fleagen op de Sinezen. Se wiene tige skerp. En de Russyske krigers sels namen en smieten har vesten ôf. Om bleate boarst te bliuwen.
  Sa hast hielendal neaken famkes binne hast ûnmooglik te slaan. As de hûd fan in frou bleat is, nimme har kûgels net.
  Veronica smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - Ik sil de kampioen wurde!
  En skodde har wyt, krullend hier.
  Julian is ek net sa ienfâldich. Lupanula op 'e Sineeske. En dan, wylst er mei de bleate foet in granaat smyt en ropt:
  - Yn 'e namme fan' e Hillige, Tsaristyske en Sovjet-Ruslân!
  En wer sil se har folsleine boarsten skodzje mei skarlaken tepels. En de taille fan it famke is tin.
  Fierder raast de readhierige Anna de slach yn. Sa'n fonkeljend en reaktyf famke. Hoe te smiten in granaat mei in bleate foet. Sa sille de krigers fan Sina yn alle rjochtingen ferspriede. En rôlje om, as delslein.
  En it famke fjoer op har en piept:
  - Foar de tsaar fan 'e ortodokse en Russyske goaden en foar de USSR!
  Angelina sloech ek. En in doaze skelpen, troch har neaken opsmiten, machtich as in trekhynder, fleach fuort. En smiet in protte Sinezen.
  Famkes binne oer it generaal super as neaken en bleate fuotten. Mar yn koarte broek is it rinnen yn posysje noch koeler.
  En aardbeien tepels, sa glâns!
  Victoria sil ek in granaat lansearje mei har skarlaken boarsten, en de Sineeske sa goed as se kinne slaan. Hjir is it famke. En it wichtichste, de kommandant fan it bataljon fan famkes op 'e destroyer. En ek allinnich yn panty.
  En skoddet syn bleate boarst. Wat sa moai en sexy is.
  Veronica naam en smiet in granaat mei har bleate foet. Se ûnderbriek in protte Sinezen en piepte:
  - Aerobatics foar boarding!
  Yuliana smiet ek heul behendich in granaat mei har bleate lytse skonk, en piepte wylst se de Sinezen delmeagen:
  - Us grins en ferpletterjende slach!
  Dan hoe te sparkle tosken.
  En sa naam Anna it en neukte it. Shot in protte Sinezen. En hoe hat se it dien.
  En hoe te lansearjen in granaat mei in bleate foet. En sjit:
  Wy binne gjin slaven!
  Dan sil er laitsje en syn tonge sjen litte.
  Angelina naam it en tjirpele fan waanzinnige grime, en spuide ladingen op 'e fijân:
  - Ik bin de coolste fan de koelen.
  En mei har bleate skonken lansearre se in swiere bom. Se naam en blies de troepen fan Sina op, en ferniele se.
  Veronica sil ek de Aziatyske horde nimme en hammerje. En ferplettert har bonken.
  It famke naam it en tjirp:
  - Wy sille elkenien ferpletterje!
  En wer, in deadlike en unike granaat fljocht út in bleate foet.
  En ferpletterje de Sinezen. En wêrom kamen se nei Russyske lannen? Alles hjir heart by Ruslân. En it doarp Dalniy kin net troch Sina nommen wurde.
  Juliana lansearre in granaat mei har bleate foet en song:
  - Gloarje oan Grut Ruslân! Wy hawwe de Steateduma net nedich! En it Politburo is ek net nedich!
  Reade Anna wiisde agressyf op:
  - Ik sil kampioen wurde.
  En in granaat smiten mei in bleate foet fan in famke sil alle flaters. Allinnich bloedich fleis bleau oer.
  Mar Angelina naam it en squeaked. Fermoarde in stel fjochters. En feie as in ingel fan de dea.
  En in protte Sineeske soldaten stoaren.
  Russyske troepen drukten de Sinezen fan alle kanten oan. Se ferpletterden en ferpletterden.
  Der bruts hân-oan-hân fjochtpartijen út. Russyske soldaten stutsen Sineeske troepen mei bajonetten. It gewear Mosin yn in modernisearre, oanfalferzje is in poerbêste klup. Dy't troch de skedel brekke. En bonken brekke.
  Mar famkes mei swurden fjochtsje foaral moai. It is geweldich. Benammen as neakene boarsten swaaie.
  En de tepels binne sa robijn en fonkeljend. Sa wolle jo se sjen en tútsje.
  En tútsje non-stop.
  De famkes fjochtsje mei de grime fan hongerige panters dy't de lammen sjogge. Se pinigje se en skine se.
  Veronica, sjit op 'e Sinezen, sjit:
  - Dea foar de dea!
  Yuliana, smyt in granaat mei har bleate foet, foeget ta:
  - Bloed foar bloed!
  Anna, skriuwt oan 'e troepen fan it Celestial Empire, squeals:
  -In each foar in each!
  En hja smiet ek in sitroen mei har bleate foet. Se wie sterker as elkenien en skuord mei aplomb yn stikken.
  En hjir komt Angelina. In heule barrel, mei deadlike eksplosiven sil lansearje, en de fijannen slypje.
  Dan, as hy sjongt:
  - Ik bin in bleatefoet oaljefant en heul cool!
  It famke is echt machtich. En har skonken binne as klups. Hoe kinne jo in samûrai yn 'e liif ferpleatse. Dy fiif meter omheech en fleach omheech. Hast as in katapult lansearre út in stien. Mear krekter, wierskynlik fan in katapultstien!
  Victoria, de bataljonskommandant, skeat in line op 'e Sinezen. Se maaide guon fan 'e giele krigers del en piepte:
  Wy sille fjochtsje foar Hillige Ruslân.
  En mei in bleate, brune knibbel, as soe it nei it kin ferhúzje. En brek de fijân syn kaak.
  Victoria is optein....
  Juliana seit entûsjast:
  - D'r sil tsaar Leonid Iljitsj Brezjnev wêze, de grutste fan Russyske tsaren!
  En it hiele bataljon healneaken, bleatefuotte famkes, hoe't se boppe op 'e longen blaffe, de Sinezen útroege.
  - Mei it sa wêze!
  De Sinezen, lykwols, op kosten fan grutte ferliezen, wiene by steat om harsels yn 'e posysjes fan it Reade Leger te wigjen. En ôfsnien Vladivostok. Tagelyk drongen de troepen fan Mao wat yn de Usuri-regio binnen. Yn de USSR gie de mobilisaasje troch en waarden hieltyd mear troepen oerbrocht nei it Fiere Easten, Sibearje en Kazachstan. De krêften wiene net hiel gelyk. Mar de USSR hat bettere apparatuer. Der binne ek fjildslaggen op see.
  En hjir is it leger fan 'e USSR in bytsje makliker. Sina is net sa sterk op see, en it is mooglik om te leverjen frij suksesfol stakings tsjin it en win oerwinningen.
  Benammen as tige moaie en ivich jonge Sovjet famkes en tagelyk heksen fjochtsje.
  De striid mei it Sineeske eskader gie troch. Algemien fan 'e See, en Admiraal fan' e USSR Andrei Sokolovsky hannele yn kâld bloed.
  Hy slagge net iens de striid, mar joech gewoan it befel.
  - Kom ticht en slach!
  De Russen sloegen side oan kant. Hjir fong it flaggeskip fan Deng Xiaoping yn brân. Pipen stoarte yn.
  Yn 't algemien is foar de Sinezen de retreat in bytsje traach. Mar se binne sa grutsk. Wier, Deng Xiaoping is in útsûndering. En opdracht om fuort te gean.
  Mar de Russen binne net sa maklik om ôf te brekken. De Sinezen lije swiere ferliezen en lûke har werom.
  Victoria, de kaptein fan 'e fernieler, en itselde healneaken, brune oant swart, ljochthierige famke lykas de rest.
  Fansels is it hiel moai as de famkes hast neaken binne, slank, spieren. En as de skonken bleat binne, dan is dit allegear sjarme en ferlieding.
  Victoria seit fûleindich:
  - Ik bin in strider dy't berne is út Svarog! Ik bin de pakesizzer fan God Rod. En ik kin wûnders dwaan!
  Angelina hat logysk opmurken, in fergrutglês foar samoerai:
  "Ik bin ek net fan gewoan bloed. Sjoch hoe sterk sy is. Myn foarfaar wie Ilya Muromets.
  En it famke lansearre in hiele doaze mei bleate fuotten.
  Veronica focht wanhopich, fochten mei alle krêft, en lansearre sa'n fjochtsmacht.
  Tears letterlik de Sinezen.
  It famke is hiel moai, blond, curvy, mei lange, spieren skonken. Se mocht graach streake wurde.
  Veronica seit:
  - Wêrom klommen de Sineeske horde yn Ruslân!
  Juliana, dit moaie famke, piepte, en sloech de troepen fan it Celestial Empire:
  - Om jo eigen doom te finen!
  Tiener famke is groeid yn de ôfrûne moannen en is wurden in mear spieren en curvaceous figuer. Juliana bloeide, en waard sa moai. En har hier is wyt mei in lichte fergulding. Hieltyd mear wol se in man. Allinnich ûnskuld is skriklik te ferliezen.
  Mar lit se streake, streakje, tútsje, slikje. It is it bêste om te gean mei de kabine jonges. Se binne ek bang, en ferlegen, en der is minder risiko dat se wolle wat mear serieus.
  Yuliana is in heul goede strider en sjit. Hy dreamt ek om fjildmaarskalk te wurden. Derneist wol se as Magomed wurde en har eigen religy meitsje.
  Ambysjeus famke.
  No, as tsaar Leonid Iljitsj Brezjnev sels, lykas Vladimir Solnyshko, Rodnoverie yn Ruslân nimme en yntrodusearje soe en weromgean nei de Russyske goaden.
  Wêrom hawwe wy Mary nedich?
  Glory oan 'e Mem fan God - Lada.
  It is grif better as de Bibel.
  Us Lada is heul moai, mei hier de kleur fan goud, en se is de echte Mem fan God en de Mem fan 'e Goaden, en de Ienberne Dochter fan' e Almachtige Famylje!
  Skepper fan it Universum.
  De clan wie altyd en Hy, lykas Allah - Almachtige, Ivige, Alwetend, Omnipresent, en it hiele universum is syn timpel.
  Hoe is hy slimmer as de Joadske Heare of swakker as hy?
  Rod makke in ûntelbere set fan universums!
  Hy libbe safolle dat jo jo net kinne foarstelle!
  Rod wie foar alle tiden. Der wie gjin tiid, mar Rod Was!
  En altyd sil!
  Alle Demirugi-goaden binne bern fan 'e famylje!
  En wy binne syn bernsbern!
  Mar Rod ferbiedt net oanbidde harren bern, en de goaden. Rod is de God fan Gods.
  En Svarog is de God fan Gods!
  En minsken binne de bernsbern fan 'e goaden! Gloarje oan 'e Russyske goaden!
  Yuliana tersk de Sinezen. It liket derop dat Russyske goaden ek Russyske minsken helpe.
  Meikoarten sille se Deng Xiaoping ôfmeitsje en it ein sil in serieuze oarloch op see wêze. Of miskien moatte jo lânje yn it Celestial Empire. Sa folle better sille wy Peking feroverje. Sa folle it slimmer foar Sina. Lykwols, in diel fan Ruslân wurde is net sa eng.
  Mear krekter, net Ruslân, mar de USSR!
  Juliana freget Anna:
  - Tinksto dat wy it Sineeske ryk oernimme moatte?
  De readhierige skientme antwurdet:
  - Fansels!
  Juliana freget mei falske ferrassing:
  - Wêrfoar?
  Anna seit mei klam:
  - Dat der letter gjin bedriging wie! Dat ik net wer te fjochtsjen hoegde, mei de Sinezen dy't wraak nimme woene!
  Juliana rôp:
  - En it is rjocht!
  De Russyske float efterfolget de Sinezen en sinkt har skippen.
  Yuliana liedt ek in mentale dialooch.
  Wêrom is gebed nedich? Want it is altyd net genôch foar in persoan wat er hat. As ynkommens tanimme, dogge behoeften ek. En dit is goed. Dit is wat foarútgong driuwt. Minsken wolle mear en mear. En de Russyske goaden helpe yn dit, stimulearjen fan wittenskip.
  De wiisheid fan 'e Russyske goaden is grut.
  En it kristendom? Wat leart it?
  Dat de ierde en alles wat derop is - sil ferbaarne! Is it echt mooglik om de ûntwikkeling fan it minskdom te stimulearjen?
  Fansels - it Russyske leauwen leart net, yn tsjinstelling ta it kristendom en de islam, it ein fan 'e wrâld. Rodnoverie leart dat minsken yn 'e takomst sille ûntwikkelje en wurde harsels as Gods-demiurgen.
  Dy wittenskip, foarútgong en ferstân sille goaden fan ús meitsje! En dat de minsken sterker en wizer wurde.
  Wat leart it kristendom?
  Wat binne wy klaai? Dat wy gjinien binne! Dat God alles is en de minske neat!
  Mar Rodnoverie ferheft in persoan.
  Mar it slimste yn 'e Bibel is de ferhevening fan 'e Joaden boppe de rest fan 'e folken. Dêrnei freegje jo jo ôf hoe't immen yn soks leaut. En wêrom bliek it kristendom sa fêsthâldend te wêzen?
  Mar de Romeinen koene mei har eigen religy komme. Se binne tûk. En meitsje dyn eigen monoteïsme.
  Wêrom hawwe wy nedich in oar syn leauwe. Der is ek in paradys - Iriy. En de wei tusken de stjerren, lâns de Milky Way, en de lear fan 'e evolúsje fan' e geast. As jo sels kinne opgroeie ta God.
  En net allinich in skiep wêze dat oer it paradys bûcht, en syn laam it mei in izeren stôk driuwt.
  Der is dus in kar.
  Of jo eigen, of joadske - fan in oar!
  No, wêrom hawwe Russen it leauwe fan in oar nedich. Och, wêrom hat Peter de Grutte de Rodnoverie net wer libben litten.
  Se soene bidde ta har goaden, en ta har Mem fan God Lada.
  En de Russyske goaden soene sterker wurde as allegear, en soene ús liede ta oerwinning.
  En de Arabieren? Se makken har eigen religy. En dy namen se net fan in oar.
  Eh, no, wêrom wie der yn Ruslân gjin Russyske Magomed.
  En wêrom hat gjin inkelde kening de profeten hjiryn stipe?
  In nije religy - Rodnoverie yn 'e foarm fan monoteïsme!
  En gloarje oan Grut Ruslân!
  Glorie foar de USSR en it kommunisme!
  Sa krije de Sinezen nuten. Mar op it lân binne se sterk. Ruslân kin har allinich fersette troch kwaliteit. Bygelyks, de tankbemanning fan Elizabeth fjochtet by Alma-Ata. Al ein maaie 1969. It is hyt en famkes yn bikini.
  Elena skeat, drukte op de joystickknop, bleate teannen. Lupanula rôp grof:
  - Wy binne ûnoerwinlik!
  De T-64 tank is superieur oan Sineeske auto's. En skuorre se útinoar. Mar it grutste part fan it fjoer moat útfierd wurde op 'e ynfantery.
  En de oanfal wurdt smiten troch Sineeske jonges. Tieners fan trettjin of fjirtjin geane oan 'e oanfal, flitsend mei de bleate hakken. Minderjierrige jonges rinne sûnder skuon yn 'e slach. Sa is it tûker en ekonomysk. En masinegewearen sjitte op har.
  Catherine, dy't de fjochters fan Sina ôfmaaide, merkte op:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  Euphrasia, dy't de tank manoeuvrearre, rôp:
  - Foar it Hillige Heitelân!
  It wichtichste ding is net te smiten granaten op dy. En Sovjet tanks maaie Sineeske ynfantery del.
  Nee, se sille nea genede jaan.
  Elizabeth song, stjoerde in heech-eksplosyf fragmentaasjeprojektyl yn 'e dikke fan' e Sineeske troepen en raasde:
  - Foar moai kommunisme!
  En de famkes songen byinoar:
  De uny is indestructible, frije republiken,
  It wie gjin brute krêft, gjin eangst dat rallied ...
  En de goede wil fan ferljochte minsken,
  En wiisheid en ferstân, en moed yn dreamen!
  En de famkes binne echt cool. En har sekuer lansearre projektyl smiet it Sineeske selsridende gewear.
  Armada fan Sina lijen grutte ferliezen, mar net berikke syn doel, hoewol't der wiene guon súksessen. Vladivostok koe ôfsnien wurde en dit is serieus. Hast de hiele kust waard ferovere. Tagelyk besochten de Sinezen Alma-Ata te omsingelen. Mar it Sovjet leger hold út. De simmer is kommen. Hieltyd mear ienheden fan beide kanten giene de slach yn. Mao Zedong easke oerwinningen fan 'e generaals fan it Celestial Empire.
  De lannen fan it Warsjaupakt woene net yn oarloch gean mei Sina. Allinnich de DDR stjoerde ferskate bataljons. Ynklusyf tanks. Oare steaten soene net op ien of oare manier belutsen wurde.
  Dit binne de bûnsmaten. De Sinezen binne frij swak yn technology, mar de T-54 tank is behearske yn produksje en wurdt brûkt yn fjildslaggen. It Celestial Empire, langst nei oerwinningen en winsket wrâldbehearsking.
  Mao Zedong begûn de oarloch doe't er al fiifensantich jier âld wie. Hy hat net folle te ferliezen. De USSR hat kearnwapens, mar Brezjnev beloofde se nea earst te brûken. Sina hat ek in atoombom. En om net ûnder in nukleêre oanfal troch de USSR te fallen, hat Mao it noch net brûkt. De fjildslaggen binne op lân ... Op 22 maart begûnen grutskalige botsingen. Yn april kamen de wichtichste troepen yn 'e slach. Yn it algemien, wylst Sina hat net berikt te folle súkses, mar it is slagge om te dwaan wat.
  Benammen yn Primorye.
  Mar de Sovjet Pacific Fleet wûn in oantal oerwinningen. Op see hat de superioriteit fan Sina yn personiel en befolking net safolle ynfloed.
  Mao ferwachtet in langere oarloch te winnen. It hat ferskate kearen mear befolking. Plus, de FS en de NATO binne fijannen fan 'e USSR. Presidint Nixon sei dat se wapens koene ferkeapje oan Sina. Benammen tanks en fleantugen, en skippen.
  Wier, Sina is net te ryk om der foar te beteljen. Mar in part fan 'e foarrieden kin op kredyt gean. En dit is serieus ...
  De oarloch giet foar himsels en it is tige onaangenaam foar de USSR, hoewol't de Sinezen ferskate kearen en mear ferliezen hawwe. Mar elkenien klimt en klimt.
  De tankbemanning fan Gerda gie de striid oan mei de Sineeske weinen.
  De Dútsers brûkten it nijste hegedrukkanon mei in relatyf koarte loop. In poerbêste ûntwikkeling makke yn 'e DDR en yn steat om elk diel te ferpletterjen.
  It nije gewear hie in kaliber fan 120 millimeter en in mûlsnelheid fan 1.700 meter per sekonde. Dêrmei wie it mooglik om alle Sineeske auto's fan in lange ôfstân troch te stekken. Miskien, útsein de super-swiere Mao-tanks. Mar se kinne ek trochbore wurde, mar in bytsje tichterby.
  Dútske krigers sette harren auto mei poerbêste frontale harnas.
  Sineeske T-54's besochten tichtby de Dútsers te kommen, en ferspriede, letterlik drige te ramjen.
  Gerda skeat op de Sineeske tank. skuorde de toer fan him ôf en tjirp:
  - Wat tsjin tigers om yn te rinnen?
  Charlotte drukte ek op de joystickknop mei har bleate teannen, en piepte:
  - Lit ús wrâldkampioen wurde!
  En smiet in Sineeske tank.
  Fucked yn Russysk en Christina. It nijste gewear wie automatysk, en skeat tolve skots per minút.
  It famke mei goudread hier raasde:
  - D'r binne gjin barriêres foar Prusyske krigers!
  De gouden hier Magda sloech ek de Sineeske tank yn en bleate har tosken:
  Ik bin de sterkste fan de sterke...
  De famkes wiene lilk. De oarloch giet troch, en giet troch. En wannear sille de reade Sinezen ferslein wurde? Hoe lang sille se snije? Gewoan stoere jonges.
  En de Sineeske famkes hawwe wat se nedich hawwe.
  Bygelyks, de Dútsers martelden in Komsomol-lid út 'e Folksrepublyk Sina. Klaai earst it famke út yn 'e kjeld.
  Gerda skuorde har skieppehûd earst ôf. Doe begûn se tegearre mei Charlotte har laarzen út te dwaan. De skuon binne lykwols dekzeil en slein. Fuotdoeken waarden ôfwûn.
  Doe skuorde Gerda de Komsomol-tunika en himd mei in mes iepen. Lofts allinnich in beha. Se snijde har broek.
  Charlotte luts oan it blonde hier fan it Sineeske Komsomol-lid. Doe wiene it Gerda en Charlotte, yn in bikini, se liede in Komsomol-lid bleatfuotten en yn in badpak. Trije bleate skonken flechten de bittere kjeld yn. Komsomol famke gedrage moedich. En ik rûn foar twa oeren. Hoewol net sa cool as de twa tigers. De skonken fan it Russyske famke waarden read, en doe waarden blau fan 'e kjeld.
  Doe waarden har Gerda en Charlotte fan efteren fêstbûn en op it rek set. It famke fan Komsomol trille fan pine. Ik begon my te bûgjen. Gerda luts har by de skouders en draaide har om. Kreunend fan pine rjochte it Sineeske Komsomol-lid op it rek, har knibbels knarsten.
  De bleate fuotten fan in Sineesk famke waarden yn 'e stokken klemme, en se begûnen de loads op te hingjen. Charlotte laden it log earst.
  It Komsomol-lid út Sina kreunde, mar knypte doe har tosken op en foel stil.
  Charlotte en Gerda bruts gau tûken. De Komsomol-leden waarden ûnder har bleate fuotten lein en yn 'e brân stutsen.
  It is sa nijsgjirrich om bleate hakken te fretten. En hiel grappich, en leuke beauties.
  De flam slikte de wat rûge soallen fan it Sineeske Komsomol-famke, en rûkte nei fried shish kebab. De pine, fansels, fan it fjoer is ferskriklik. It Komsomol-lid skodde, it swit dreau fan har ôf, de famkes kreunen sêft. Mar de lûde gjalp waarden tsjinhâlden troch in skriklike ynspanning fan wil.
  Doe bigounen se it famke mei sparren tûken to wipkjen. Sawol Gerda as Charlotte sloegen mei alle macht. Sels de hûd op 'e rêch fan it famke barste. Mingd bloed streamde út, mei swit. Har beha fleach ôf, foel yn it fjoer en joech waarmte oan har bleate fuotten.
  Gerda bûgde him oer en slikke in mingsel fan swit en bloed ôf. It joech har nocht.
  Charlotte knypte it Sineeske Komsomol-lid op it boarst. En doe naam it famke en sloech har fûst yn 'e sinne plexus. Doe die de readhierige sy-duvel tûken oan it fjoer ûnder de bleate fuotten fan it Sineeske Komsomol-lid. De rook fan brân wie noch sterker.
  Gerda sûpte yn lilkens:
  - Jo sille prate!
  Charlotte knypte it famke hurder yn 'e boarst en sisde:
  - Stopje mei stom te spyljen!
  Gerda helle in baarnende tûke út it fjoer en brocht dy nei it bleate boarst fan in Sineesk Komsomol-famke.
  Dat se trille, en har blonde holle swaaide, foel op 'e kant.
  Charlotte gnyske as in duvel.
  - It liket derop dat it famke klear is!
  Gerda giechele en begon it gesicht en de nekke fan it Sineeske Komsomol-lid te massearjen. Se wie sûn en herstelde gau. Doe helle de blonde terminator in flammende tûke út it fjoer en brocht it nei it teare gesicht fan 'e finzene. It famke fersette har en trille.
  Gerda slikke har lippen en sisde:
  - Sille jo moai sizze?
  It Komsomol-lid gûlde:
  - Fermoardzje my! Asjebleaft net lije!
  Gerda antwurde serieus:
  - Net! Jo wurde martele foar in heul lange tiid en sil oant it ein ta fretten wurde.
  Charlotte merkte op:
  - Of miskien jow it oan manlju. Se is noch faam en it sil har in protte sear dwaan as har...
  In Komsomol-lid út Sina raasde wanhopich:
  - Net dwaan! Ik sil it dy dochs net fertelle!
  Gerda suggerearre:
  Sille wy har boarst ferbaarne?
  Charlotte skodde har holle.
  - Net! D'r is in effisjintere manier om ynformaasje te ekstrahearjen.
  Gerda knikte.
  - Ja... Dit is om druk út te setten op 'e slagader yn 'e nekke. Om foarmje in rapport sône, en hja sil fertelle ús alles wat se wit en wat se net wit!
  Charlotte giechelde en sei:
  Wêrom hawwe wy har doe martele?
  Gerda antwurde earlik:
  - Suver foar de wille. En no.
  De blonde terminator sette har hân op 'e nekke fan' e Sineeske Komsomol-lid. Se rôle har eagen, en waard as in deade fisk. Gerda sei fêst:
  - Wêr is de batterij?
  Se antwurde moedich:
  - Op de berch Bulshim ....
  Ensafuorthinne ... Toughs binne al kommen út 'e Stille Oseaan en drege reinen binne delgien.
  De Dútsers rieden hiel stadich op. Modder en slyk fertrage har. De gefjochten lieten de effektiviteit sjen fan it nije hegedrukkanon fan in heul lange ôfstân dy't de T-54 rekke - de wichtichste Sineeske tank makke ûnder in Sovjet-lisinsje.
  Gerda, dy't fan in grutte ôfstân skeat, fernaam:
  - It nije wapen is folle nofliker.
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - Lit de fijân net tichtby komme!
  Christina, mei har bleate fingers op de joystick-knop drukke, sloech in Sineeske tank út en gromde:
  Mar wy binne ek sa tûk. Gewoan fenomenaal! Dat neat sil stopje en de krigers brekke!
  Magda merkte rasjoneel op:
  - En oandacht op dysels! Nammentlik syn kolossale agressiviteit!
  En it famke drukte ek de fingers fan har bleate fuotten op 'e knoppen fan' e joystick, en sloech de tank fan it Reade Sineeske Proletaryske Leger.
  Gerda, sjittend, frege de famkes:
  - Ik freegje my ôf wêr't de Sinezen safolle trochsettingsfermogen hawwe. Se steane as binne se makke fan titanium. En se wolle net opjaan.
  Charlotte tafoege mei in laits:
  - En hja sille net jaan! Dit is ommers echt de sterkste minsken! En de minsken binne net fleksibel!
  Magda giechele en, mei har tosken bleat, en fonkeljend mei fonkeljende eagen, as saffier, joech se út:
  - Gloarje oan ús grutte heitelân!
  Christina sei argewaasje:
  - It soe gjin sear wêze om Londen yn te nimmen!
  Gerda giechele en stelde foar:
  - Wat, hokker ideeën hawwe jo? Frede om te sluten mei it Celestial Empire?
  Charlotte skeat op 'e stalinistyske, bruts troch de toer fan 'e Sovjet-masine en piepte:
  - Net! Frede is út 'e fraach!
  Christina sloech ek de tanks fan it Reade Sineeske leger en suggerearre:
  - Der kin sprake wêze fan in wapenstilstân?
  Magda piepte ynstimd:
  - Ja, in tydlik útstel. Om nei it westen te draaien.
  Gerda stjoerde in projektyl en merkte op:
  - It is eins mooglik. Tydlik meitsje frede mei Sina, en tegearre mei de Russen sille se sels ferhúzje nei Brittanje. En dan hawwe wy Londen al lang net nommen!
  Charlotte giechelde en stelde foar:
  - Nim Peking en gjinien yn 'e wrâld sil ús stopje!
  Christina, mei in grins fan 'e tosken fan 'e luipaard, swijde:
  - Nee, nimmen hâldt op en nea!
  Magda piepte fan wylde grime:
  - Nee, der komme gjin gouden bergen! En d'r sille diamantstiennen wêze!
  Gerda bleat de tosken en piepte, en smiet de Sineeske auto as in kristal mei in hammer:
  - Yn in konsumintemaatskippij - fol misbrûk!
  En wer flitse it famke fan 'e tosk, dy't helderder skittere as pearels. Gerda hâldde fan marteljen en marteljen.
  Bygelyks, se naam in Sineeske pionier en lost it libben op yn aqua regia. Dat binne har tendinzen. En marteling makke har optein. In Komsomol-lid út Sina, Dútske froulju, bygelyks, neidat se alle nuttige ynformaasje útpompten, begûnen se mei fjoer te brânen. Letterlik fried libbene boarst. En doe waarden se ôfsnien, pepere en iten.
  Ja, Charlotte en Gerda wiene dwaande mei kannibalisme. En hja ieten it Sineeske Komsomol-lid libben yn. En dit is sa grof en net estetysk noflik. En it wichtichste, it docht sear.
  Stel jo in famke foar, noch net fermoarde, frituurd en stik foar stik fan har ôfsnien. Dan dipped yn saus en iten.
  Gerda en Charlotte ieten sels minsklik fleis. Se hiene diarree en de famkes rieden. Ik moast my yn 'e boskjes ûntlêste.
  En dat kannibalisme is strafber.
  Se ieten krigers en jonges. Alle fjouwer fan Sina's pionier Bruce Lee waarden rûchwei stript, doe pleatst yn in grutte frettenpanne. En yn plantaardige oalje waard de jonge krekt sa fretten. En it is oer it algemien geweldich.
  Magda iet de skonk fan 'e jonge, en sei:
  - En wat? It is koel en moai!
  Christina merkte op:
  - Alles is moai foar ús!
  It sappige fleis fan 'e Sineeske pionier waard yn tinne plakjes snijd en yn 'e saus dipped. De famkes ieten en songen.
  Gerda ropt:
  Gjin genede, gjin genede foar de fijân! Ik blaas kommunisten as tarwe!
  En hy stampet mei bleate fuotten yn 'e snie.
  De famkes ieten de Sineeske jonge hast hielendal op. Genoaten fan syn lever. Se snije al it fleis. Wy ieten en dronken wyn. Se ieten en foelen doe yn 'e sliep.
  Yn in dream dreamden de krigers dat de duvels sels yn ketels roasten. En tagelyk wurdt de hûd ôfsnien mei help fan messen. En dan draaie en brekke se.
  Dan begjint de meast brutale marteling. De famkes waarden oan it hier ophongen en begûnen op it rek te swaaien. En doe stieken se it mei fjoer. En se diene mei firtuoaze ferfining.
  Gerda herinnerde dit by it sjitten en frege doe:
  - Hoe fynst de hel?
  Charlotte antwurde mei in glimke:
  - In nijsgjirrich plak foaral yn termen fan it bedriuw!
  Christina giechelde en antwurde:
  - Jo kinne dêr de duvelssturten draaie!
  Magda gniisde mei in gnizen fan tosken:
  - En berikke de heechste resultaten! Yn it algemien, hoe sit it mei fjoerpolokompetysjes?
  Gerda stapte yn in Sineeske tank en ferklearre resoluut:
  - Allinnich fijannen fan 'e USSR en de Dútske Demokratyske Republyk sille yn 'e hel wêze! En de wiere Ariërs sille trochgean te fjochtsjen yn oare universums!
  Charlotte befêstige mei fertrouwen, en sloech har bleate foet tsjin it pânser:
  - Mei it sa wêze!
  En se flitse mei har pearlyske tosken.
  Christina suggerearre:
  Litte wy hoarnen meitsje!
  Magda giechele en blafte:
  - Lit ús duvels wurde fan 'e heechste rang!
  En hja liet har tonge sjen.
  De famkes binne echt sa fleurich, en se hawwe tige sterke spieren.
  Gerda merkte op:
  - Och, Mowgli soe ús wêze!
  Charlotte korrigearre har freon:
  Mear as Tarzan!
  Christina giechelde en piepte:
  Ach, Tarzan, Tarzan, Tarzan! De hearsker fan alle lannen!
  Magda raasde fan wille:
  - Wy hawwe de Prusyske geast! Wy rûke nei Prusen!
  Gerda giechele, splitte de Sineeske tank en gnûpte:
  - Net! Wy binne bern fan Satan sels!
  Charlotte sisde mei bleate tosken:
  - En wy sille it heitelân trou wêze!
  Christina befêstige dit maklik:
  - Ja wy sille! Tegearre mei it heitelân en it feest!
  Magda mompele fan wille:
  - Lieders komme en gean, mar it feest bliuwt!
  En de famkes rôpen byinoar:
  - Gloarje oan 'e CPSU!
  En laitsje, dizze sjarmante Dútsers.
  De oarloch mei de USSR en Sina gie troch.
  De gefjochten fûnen sawol op lân as op see plak. En de famkes fochten en songen in protte en hiel moai.
  En hja sprieken oer forskate en tige nijsgjirrige dingen, en hja seine in protte stoarmige en aforistyske dingen;
  D'r binne in protte tûke en earlike minsken, mar se binne sa tûk ynrjochte dat se noait mingje!
  Leffe is it earste teken fan hearrigens. En hearrigens is de siel fan in soldaat! En de siel fan in soldaat is de kaai foar oerwinning - om te winnen moatte jo in leffe wêze! Soks is de paradoks fan oarloch!
  : God is yn elke persoan, God is elke persoan, as er mar hege moraal hat, en de siel is gjin bist!
  Deadzje yn 'e namme fan Kristus is itselde as it deadzjen fan Kristus!
  It is better om te wurkjen yn 'e training dan te rêstjen yn it grêf!
  As it swurd brutsen is, rikt de hân nei de dolk!
  Jo kinne freegje om banaliteit, of ferneare beledigingen, mar jo kinne net rjochtfeardigje in banale belediging!
  Alles hurd is breklik en fergonklik, mar yn sêft kondysje is der krêft. En wa leaut hjir net yn, fansels, ik sil de tonge sjen litte dat jo ite kinne! Alle tosken brokkelen ta stof, mar hy libbet - ik sis bang!
  Konstânsje yn seks ferneatiget leafde!
  Rekkenje op gelok is as it plagen fan God en ferfelende dea!
  Gouden apels groeie it bêste as jo de beammen mei bloed wetterje!
  Der binne trije dingen: waans wearde is net feroare: de Almachtige, âlden en heitelân!
  It meast nijsgjirrige teater is it teater fan oarloch, allinich de tagongspriis is ferbean heech!
  Mar yn it teater fan operaasjes binne triennen altyd echt en elke hanneling is in les foar it libben!
  Talint wurdt dan pas in sjeny, as fermannichfâldige mei kolossale warberens!
  Utstel stelle laurels, haast bringt sukses!
  In echte sjirurch is ien dy't in komplekse operaasje ûngemurken kin útfiere!
  Net de bokser dy't slacht, mar dejinge dy't delslacht!
  Skientme is altyd giftig - de helderste paddestoelen binne flueszwam, en gif is as in tsjoen fan in frou - dizich en fergiftiget it hert!
  De natuerlike geast kin de natuerlike krêft ûnderdrukke, mar de oanberne krêft sil de geast nea ûnderdrukke!
  Grutsk stjerren is better dan nederich libje!
  Wa't it libben by de kiel hâldt, sil it mear kâns ferlieze as hy dy't it kuiken fan it lok frij makket!
  Skientme ferdwynt, moed bliuwt ivich!
  It swurd is te skerp om de macht fan 'e steat derop te hâlden, fladderje is te swiet om de minsken der ivich mei te drinken!
  De fernimstichheid fan 'e soldaat kompensearret de misrekkening fan' e generaal, mar it bouwen fan in berekkening derop is as in gat grave mei in naald!
  It is dreech om te ûntstean wat al yn 'e brân stiet en út te blussen wat al ôfbaarnd is!
  Hyt manlik temperamint, droeget it brein en baarnt troch de boaiem fan 'e beurs!
  Hy baarnt leaver in gat yn 'e bûse - in waarm hert!
  De dikste pûdsje wurdt trochstutsen troch in hurde fallus!
  Foar in man, de bêste gouden spegel!
  Op 'e munt en rimpels - de dekoraasje fan in man!
  In oarloch kin sûnder winner wêze - mar d'r sil altyd in ferliezer wêze!
  Minske swakte is de wichtichste motor fan foarútgong!
  As jo de earste wolle wêze, wurkje dan as de lêste!
  Genius is sibben fan godheid, en weardich sibben!
  Jo kinne tsjinje it heitelân in bytsje, mar do kinst net ferriede in bytsje!
  ! Ik tink, dêrom - ik bestean, ik bestean - dêrom, ik libje, ik libje - dêrom, ik libje lokkich!
  Seksuele partners binne as iten - se hawwe ferskaat en waarme krûden nedich!
  In revolúsje wurdt makke mei in suver hert, mar net mei wite wanten; op 'e wei nei lok fereaskje de tsjillen bloedsmering!
  Meastentiids ferriede se net om 'e gemienens, mar om 'e swakte, hoewol't it swakke is dy't nei gemienens neigiet!
  Yn 't algemien is de wet dat in roestige meganisme allinich wurket mei goudfet!
  Slimme en berekkening: hoe't in man en frou de oerwinning berte - earlikens is de tredde ekstra!
  De meast boaiemleaze skepping yn 'e wrâld is in glês wodka, falle yn it is einleaze, en de boaiem is op it begraafplak!
  Net elke feroardielde is in krimineel, net elke krimineel is in feroardiele!
  It is makliker foar in kamiel om troch it each fan in naald te gean as om sûnder blat te publisearjen!
  In profesjonele rjochter is as in profesjonele prostituee - it ferskil is allinich yn it bedrach fan 'e fergoeding en de rang fan' e pimp!
  Politisy binne as wjirms, allinne se squeeze mear bloed út har yngewanten as se ferballe wurde!
  Bloed is de bêste meststof foar it kultivearjen fan de moed fan 'e opkommende generaasje!
  De agressyf hearriche mearderheid tinkt mei de mage, net mei it hert, want it is folle grutter yn folume.
  Lykwols, ateïstyske lear is de meast logyske, it toant de folwoeksenheid fan it minskdom, wylst eltse religy, assosjaasje mei bernetiid!
  God is in sterke Heit op in sterke knibbel, dêr't in swak bern op leunje wol!
  It is seldsum dat elkenien in fonk fan talint oanstekt as de fochtigens fan totalitarisme om is!
  Wa"t net tefreden is mei it ferline en bang is foar it no, tinkt faker oer de takomst!
  It is makliker om de moanne mei in rots te slaan dan politisy te twingen har ferkiezingsbeloftes nei te kommen!
  Sûkerlik humanisme yn in folkslân is like passend as sûker yn borsjt!
  Trije dingen binne ivich: God, tiid en minsklike dommens!
  As jo wolle winnen; ferjit trije wurden: it is dreech, ik kin net, dat is genôch!
  In baarch sil altyd smoargens fine, in rat sil altyd in gat fine, en in luie persoan sil altyd in ekskús fine!
  De moraal fan deselde woartel mei it wurd smoarch! Meastentiids wurdt it brûkt om deugd te bevlekken en ûndeugd fuort te waskjen!
  De foks feroaret syn hûd twa kear yn 't jier, en it masker fan' e politikus elk oere!
  De dea is as in trouwe frou, komt sûnder oantinkens, set har op bêd en nimt folslein besit!
  Kindness is as swit, ôfskie freget ynspanning, mar it lichem wurdt sterker, mei elke drip smoargens blêden!
  In soldaat is as in skop, allinne poetse troch hurde hannen! Mar wurde ek gau stomp!
  De heechste idealen rypje pas as se mei bloed yrrigearre wurde, mei triennen wettere en mei swit befruchte wurde!
  Foar in ateïst binne alle religys goed - om't der gjin God is! En leechte is de myldste despoot!
  Hoe sterk de held ek is, hy sil de see net út in lytse sitroen drukje!
  It grutste oerskot oan list kompensearret net foar in lyts gebrek oan yntelliginsje!
  De kommandant is de kearn - as rot, dan brokkelt de hiele struktuer!
  
  Hoe freonliker de hoeder, wat lilker syn hûn, wat sêfter de kening, hoe stranger de satrap!
  Russysk is gjin nasjonaliteit, mar in berop en in libbensstyl!
  In swakke hat God nedich as bern, Heit en Mem, mar as er opgroeit, wurdt er lêst fan hoedzjen, en hy, nei't er him losmakke hat fan syn âlden, hâldt him fêst oan syn frou - wittenskip en ferstân!
  Och, de geast sûnder krêft is net folle wurdich - in stomme atleet sil de meast abstruale akademikus maklik smoare!
  De wierheid is dat de dea, yn tsjinstelling ta in frou, altyd wier is, en it libben is in folslein ferrie!
  Better ien kear sjitte as hûndert kear te flokken!
  Beskiedenens is de suster fan wiisheid! Boasting ferneatiget de geast!
  It is makliker om in tiger te temmen dan in tiran opnij op te learen - in rat kin net traind wurde!
  Hoe mear fijannen, hoe moaier de oarloch! Smyt minder wurden - oarloch is gjin spultsje!
  Minder drippen yn 'e see dan de maskers fan in geheime agint!
  It martelapparaat, lykas in muzykynstrumint, fereasket leafde en talint! Allinnich ynstee fan laitsjen en applaus krije jo kreunen en triennen!
  Jezus ûnder de keppel is as in diamant yn it rioel!
  Tiid is de meast ûnferbidlike beul, hy ken gjin genede en it wurd ferjûn!
  In betûfte politikus, sels ferflokt obscenities, behâldt in reputaasje as in yntelligint persoan!
  De bolle hâldt fan swipe, mar ploegje net!
  Om goed te ploegjen, moatte jo it heule jier plante!
  As jo net kinne bite, blaft dan net!
  Wa't ien tiger ferslacht, sil net bang wêze foar in tsiental katten!
  In auto is gjin lúkse, mar in manier fan straf: de himel foar ferkears plysjes, it purgatory foar in beurs, de hel foar frede fan geast!
  In flater meitsje is in flater! In flater net tajaan is in misdied!
  De minske is ûnfoarspelber - de minsklike frou is dûbeld ûnfoarspelber!
  Polityk, yn tsjinstelling ta skiing, fereasket gouden smering!
  Krêft en yntelliginsje, lykas man en frou, jouwe oanlieding ta hearrigens allinich yn pearen!
  In sterke hearsker sil nea mear fijannen plante dan hy kin freonen sammelje!
  Jild is de finnen fan 'e haai fan gerjochtichheid!
  Foarsichtigens; is gjin synonym foar leffens, mar moed - foar roekeloosheid!
  Allinnich de deaden lizze net, en dan allinnich as se ateïsten binne!
  In minne leauwige berôvet it lichem - in goede ateïst berôvet de siel!
  In karriêre sûnder leagens is as in tank sûnder brânstof!
  Dy't barmhertichheid docht, sammelet krêft, wredens is in teken fan swakte!
  Ommers, sjeny en arrogânsje binne ynkompatibele dingen!
  Hoewol in fûst en in heal better is as ien - in geast en in heal is slimmer as ien!
  In foarname riskeart syn libben - in ferfelende alien!
  De lieder moat net swiet wêze - se sille it slikje! Mar it moat net bitter wêze - se spuie it út!
  It is dreger om sân te finen yn 'e woastyn - dan in reden foar arrestaasje!
  Insidiousness is it wapen fan 'e swakken - meanness is it wapen fan' e insidious!
  Brûkt freonen - talint benut fijannen - sjeny!
  In stadige klap is gelyk oan in miss!
  De foarsichtigens fan 'e kommandant is as in finger yn' e fûst, in yntegraal elemint, mar it sil de rest net ferfange!
  Refleksje en in stream fan aforismen waarden ûnderbrutsen troch it ferskinen fan Sineeske skippen oan 'e hoarizon. Wat ynhelle mei Deng Xiaoping.
  De Sinezen kinne noch ûnderdûke, mar fuortrinne fan 'e slach is in skande. En sa akseptearre Deng Xiaoping in ûngelikense striid.
  De famkes rinne bleatefoet en fonkeljend om it dek. Se sjitte harsels en bringe de krigers fan it himelske ryk del. Sokke moedige klupkes. Se hawwe in fûle brân. En eagen skitterje mei saffier en smaragden.
  En bleate hakken, rûne flikkering. En sprankeljende glimkes gloede.
  En it tsien-inch gewear skeat. Hoe bluf. Dat sels de Sineeske fernieler wie splitst.
  Juliana skreaude:
  - Dat dogge de Russyske goaden!
  Victoria, waans bleate, brune skonken foarby flitsen, korrizjearre:
  - Leaver, wy dogge it sels!
  Veronica suggerearre:
  Litte wy dan sjonge!
  Roodharige Anna pakte op:
  - Fansels sil it ferske leuker wêze.
  En it hiele bataljon famkes song, in hiele ballade.
  Tsaar Nikolaas, do bist Russysk lân,
  Foar de gloarje fan ús heitelân...
  Yn Ruslân binne wy allegear in freonlike famylje,
  Sil gjin spyt, wit ús libben!
  
  Foar ús is d'r in keizer gewoan God,
  Wa't wiis it universum regearret ...
  En ik wol dat de Almachtige helpt
  En feroare yn in steapel moas Kain!
  
  Ik leau dat der gelok sil wêze op ierde,
  En freugde sil skine op 'e planeet ...
  Frede en freugde hearskje oeral,
  Ruslân is in echt paradys wurden!
  
  Tsaristysk kommunisme sil boud wurde,
  Smyt it formidabele brul fan 'e moardner yn 'e hel ...
  En wy fleane rjocht omheech net del
  Ferdwine tsjinstanners-bloedsûgers!
  
  Gjin need om te tinken, de kening is hielendal net min,
  Jou him wat mear gelok...
  Mei de Russyske God mei Nikolaas wêze,
  Dan sil hy by steat wêze om frijmoedich feroaring ynbêde!
  
  Ruslân is it berteplak fan oaljefanten,
  It lân kin gewoan net prachtich wêze ...
  Wy hawwe gjin ekstra wurden nedich jonges
  De strider ropt de tocsin by om te fjochtsjen!
  
  Hoe net te besykjen om de fijân Ruslân te ferslaan,
  Ik wit dat jo de limyt sille brekke ...
  Invincible Russyske bear,
  En de sinne giet net ûnder Ruslân!
  
  Foar it heitelân is der gjin heger, ken de bergen,
  Dat de top skittert fan it keninkryk fan it kommunisme ...
  Ik leau dat de Heare de fijannen ferpletterje sil,
  En de grins fan revanchisme sil net foarby!
  
  Mei Ruslân skine oer de planeet,
  It lân dat minsken lok joech ...
  Eksamen, oerjaan, allinich foar fiif,
  Ommers, de krêft fan it heitelân is net te mjitten!
  
  Lit it wêze, leafde is foar altyd ferhearlike,
  Yn de tweintichste iuw of ienentweintichste...
  Lit it bloed mei geweld streame,
  De held sil net gewoan byleauwich wêze!
  
  Jo hawwe moedich it bloed fergetten fan 'e fijannen fan it Heitelân,
  Lit har rinne ...
  En brekke gewoan de tsjinstanner,
  Hillige gesichten segenje foar de striid!
  
  Mei der in stjer wêze yn ús heitelân,
  Wat it paad en it universum oanjout ...
  In grutte dream sil útkomme
  Alle oare minsken binne gewoan yn kontrôle!
  
  Ja, wy sille de fijannen fan it Heitelân ferpletterje,
  En omgean mei de einleaze horde ...
  Boppe ús is in cherub mei gouden wjukken,
  Wês net oerwinne mei de satan!
  
  Hoewol jo witte, de Russyske goaden binne sterk,
  Wy sille de grutheid fan Ruslân opnij meitsje ...
  Hoewol't de Slaven ferdield binne,
  Mar ik sil noch deselde messias wêze!
  
  Us glorieuze tsaar de Grutte Nikolaas,
  Jo hawwe Japan goed ferslein ...
  Sa doar strider dapper,
  En wês geweldich, gjin buffon!
  
  En de oarloch tusken de USSR en Sina bliuwt ... De troepen fan it Celestial Empire klimme foarút en nimme gjin rekken mei de ferliezen. Se wurde maaid troch Sovjet glorieuze krigers en krigers.
  Sina hat in protte befolking en grûnkrêften. Se binne de krigers fan it himelske ryk letterlik dûsde it Sovjet leger mei liken, hast hielendal omlizzende Alma-Ata. En se namen Khabarovsk, yn 'e posysjes fan' e Sovjet-troepen, drige it Reade Leger yn stikken te snijen. Mar op see slacht de Sowjetfloat de Sinezen, en behellet grutte súksessen. Hjir kamen de famkes sels yn in oanfalsmacht telâne en brekke troch nei Peking.
  De Sovjet, Russyske leger begûn lâning troepen direkt yn it Celestial Ryk sels. No, wat hawwe de tsaar en sekretaris-generaal Leonid Iljitsj Brezjnev besletten om Ruslân te litten hawwe, of leaver de USSR hat in oar grut Sovjet-ryk yn it easten. En de Russyske hearsker sels sil de Sineeske keizer wurde.
  Tagelyk sil de bedriging fan it lân fan it Celestial Empire foar altyd útskeakele wurde. En it Sowjet-leger sil wurde oanfolle mei oarlochske en dappere soldaten.
  Dat d'r wie in reden - om Sina folslein te feroverjen. Hoewol it noch altyd nedich is om it offensyf fan 'e grutte krêften fan it Himelske Ryk yn Sibearje ôf te kearen. En de troepen waarden oerbrocht nei de metropoal.
  De famkes en harren bataljon gienen yn 'e striid mei Mao syn soldaten op lân. De famkes troffen de Sinezen mei goed rjochte sjitten, sabels en granaatwerpen mei de bleate fuotten.
  Veronica smiet in sitroen mei har bleate foet en piepte:
  - Foar de tsaar, de algemien sekretaris en it Sowjet Heitelân!
  En skeat op de Sinezen.
  Juliana smiet ek mei har bleate teannen in granaat nei de giele Sineeske soldaten en piepte:
  - Foar it earstneamde Ruslân!
  En se spikere ek de soldaten fan it himelske ryk.
  Hjir sloech de readhierige Anna, en kipte:
  - Gloarje oan 'e mem keninginne!
  En ek pierde de fijân.
  Angelina blaasde ek, lansearde in hiele barrel fan eksplosiven mei har bleate fuotten, en ferspriede de Sinezen fier fuort:
  - Gloarje fan it Grutte Russyske Ryk!
  En Victoria fergriemde. Se feie de Sinezen fuort en beswykte mei har bleate hakken foar de ferneatigjende sitroen.
  Se rôp boppe har longen út:
  - Foar nije grinzen!
  Veronica spikere de Sinezen en piepte:
  - Foar it ivige Ruslân!
  En hja sloech ek op 'e krigers fan it himelske ryk.
  Yuliana naam it, sloech de Sineeske. Se smiet in granaat op 'e fijân mei har bleate foet en piepte:
  - Foar ien en ûndielber tsaristysk en Sovjet-ryk!
  En it famke fluite. It wie dúdlik dat de tiener folle grutter wurden wie, har boarst wie heech, har taille wie smel, har heupen wiene fleisich. Se hie al it figuer fan in folwoeksen, spier en sûn en sterke frou. En it gesicht is sa jong. Mei muoite ûnderdrukt it famke de winsk om leafde te meitsjen. Lit se gewoan streakje. En it is better mei in oar famke, se sil har teminsten har jongfammestean net ûntnimme.
  Yuliana smyt mei bleate fuotten hiel behendich granaten nei de Sinezen. En it wurket tige suksesfol.
  Anna is tige read en ek hiel moai. En yn 't algemien binne sokke famkes yn it bataljon prachtich, gewoan de heechste smaak.
  Anna smyt in granaat mei har bleate foet en tjirpt:
  - Lit Grut Sovjet-Ruslân ferneamd wurde!
  En ek hoe't it draait.
  No, famkes, no, moaijes!
  Rides en Angelina. Sa'n grut famke - twa meter heech, en hûndert en tritich kilogram gewicht. Tagelyk, net fet, mei cast spieren, en de kroep fan in trekhynder. Hy hâldt in protte manlju. Dreamen fan it hawwen fan in poppe. Mar oant no ta slagge it net. In protte minsken binne der gewoan bang foar. En in tige agressyf famke.
  It binne net har manlju dy't freegje, mar se freget sels brutaal. Sûnder skamte en ferlegenens.
  En se hâldt derfan. Wês in aktive partij.
  Tagelyk is Angelina in prachtige strider. En se hat in protte grutte dingen dien. Victoria hat it befel oer harren bataljon.
  Hy smyt ek mei de bleate foet in granaat en ropt:
  - Der sil ljocht wêze oer it lân!
  Veronika smyt in sitroen mei har bleate foet en flústert:
  - Gloarje fan it Grutte Russyske Ryk!
  Juliana smyt ek har bleate fingers en raast:
  - Foar de gloarje fan it memmelân fan 'e hillige!
  Anna ropt:
  - Mei ûnierdske fertriet!
  En in kado smiten mei in bleate foet fljocht ek.
  Fierder gûlt Angelina. Hy smyt ek mei bleate fuotten in hiele bulte granaten, en skuort de Sinezen útinoar.
  En it heroyske famke raast:
  - Yn 'e namme fan 'e Wite God!
  Victoria stjoerde ek in granaat mei har bleate teannen, skuorde it yn lytse stikken en rôp:
  - Yn 'e namme fan Kristus!
  En skeat in pear skots.
  En Angelina begûn te scribble út in masinegewear, maaide del Sineeske soldaten. Se wie der tige goed yn.
  Koartsein, it famke is in bist.
  Veronica piepte mei aplomb:
  - Ik bin eins Superman!
  En smiet in granaat mei har bleate foet.
  Juliana skeat ek. De Sinezen fermoarde.
  Tweeted:
  - Gloarje oan Ruslân!
  En mei har bleate foet lansearre se in granaat, skuorde de krigers fan it himelske ryk útinoar.
  Anna sei ek:
  - Foar hillich Ruslân! En de USSR!
  Angelina lansearre in hiele doaze by de Sinezen. En hja naem it, raasde fan razende grime:
  - Foar Svarog!
  Victoria naam it en piepte:
  - Foar in nij systeem!
  En se smiet in granaat mei har bleate foet!
  Veronica bleate:
  - Foar de spieren fan stiel!
  En se lansearre ek in granaat mei har bleate teannen, en skuorde de Sinezen útinoar.
  Juliana naam it ek en piepte:
  - Foar leafde en magy!
  En bleate fuotten yn beweging.
  Anna de readhierige duvel naam en lansearre in doaze granaten, skuorde de Sinezen op en piepte:
  - Bûten grinzen op Mars!
  Angelina sil ek in barrel fan dynamyt en mutter lansearje:
  - Foar de wrâldoarder fan Ruslân en ús heitelân fan de USSR.
  En de Sinezen hawwe al in hiele terp liken groeid.
  En Victoria hoe blaft:
  - Foar in nij paad nei lok!
  Dêrnei laitsje de famkes beide tegearre.
  Natasha gie foarearst troch mei skriuwen... Letterlik ûnderweis. En se skreaude op 'e Sinezen mei masinegewearen. Se snijde se del en ferneatige se troch tûzenen giele krigers. En elke kûgel rekke it doel.
  De troepen fan Sovjet-Ruslân, of leaver in pear bleatefoet bataljons fan famkes, bewege yn de rjochting fan Peking. Oleg Rybachenko en Margarita wiene yn 'e foargrûn. De jonge en it famke hawwe al slagge om ferneamd te wurden en harsels te bewizen yn fjildslaggen. Se fochten fan 'e earste dagen fan it belis fan Vladivostok en oare stêden.
  Dizze bern binne echt helden. It wie se dy't spile de rol fan ferskynsels dy't holden Vladivostok yn novimber en desimber oanfallen.
  Doe leinen in jonge en in famke, ek bleatefoet en healneaken yn 'e kjeld, by de mitrailleurs.
  As jo bleatefoet yn 'e kjeld binne, jouwe de Russyske goaden jo fenomenale krêft en binne jo by steat ta grutte wûnders.
  De jonge en it famke begûnen mei masinegewearen op de oprukkende Sinezen te sjitten. En se diene it ekstreem goed. Wat is gjin skot, dan in hit. Sa'n wûnder waard dien troch healneaken, bleate fuotten yn 'e kjeld. En it wie krekt te tankjen oan de kjeld en it feit dat bleate fuotten yn kontakt stiene mei snie dat de Russyske Demiurge Goaden har te helpen.
  In kreaze jonge fan sa'n tolve jier âld, Oleg Rybachenko, dy't de Sinezen sjit en maaide, tjirp:
  - Trouwe Lada, help ús!
  Margarita, dit dappere, gouden hierige famke, ek sa'n tolve jier âld, dy't de krigers fan it Himelske Ryk útroeide, klonk ek:
  - Kweade fijannen sille wurde ferslein!
  De jonge fighter Oleg smiet in granaat mei syn bleate foet, ferspriede de Sinezen, sisde:
  - Gloarje oan it Heitelân - ús mem!
  Margarita lansearde ek in granaat mei har bleate, bernlike, beitelde foet en piepte:
  - Fijannen sille om 'e bak hingje!
  De jonge en it famke fochten mei kolossale fûleindichheit. Se hiene safolle wil, krêft en karakter dat men allinne mar ferwûnderje koe.
  Tomboy Oleg Rybachenko, fjoer, song:
  - Glory oan Svarog!
  Margarita, sjitten, útjûn:
  - En de Almachtige Famylje!
  De jonge krigers wiene geweldich en prachtich!
  Oleg, stjoerde kûgels út in masinegewear sûnder mis, joech út:
  - It Heitelân is efter ús, de Wite God is by my!
  Marguerite tjirre entûsjast:
  - Dat de fijân fan it heitelân yn swiere pine stjerre soe!
  En it famke liet har lange tonge sjen.
  Oleg, dy't de Sinezen ferplettere, raasde:
  - Lit der hearlikheid wêze op ierde!
  Margarita wie it hjirmei iens:
  - Lit der hearlikheit wêze!
  En maaide de Sinezen del.
  Bern maaiden de krigers fan it Celestial Empire troch de hûnderten en tûzenen del. Se klommen en letterlik smieten liken op alle oanridings.
  Oleg gniisde en merkte op, de Sinezen útroege:
  - En de Swarte God helpt yn 'e striid!
  Margarita stimde entûsjast yn:
  - Foar ús en Chernobog!
  En mei in bleate foet, hoe't jo in granaat lansearje.
  Oleg Rybachenko song:
  - Tûzenen tûzenen...
  Margarita, dy't de Sinezen ferplettere, tafoege:
  Regimint nei regimint...
  It ferneatigjen fan de terminatorjonge, de krigers fan it himelske ryk, en bleatefuotten in granaat mei bleate teannen, piepte:
  - Wy sille de Japanners fan in masinegewear ferslaan!
  It Terminator-famke tafoege entûsjast:
  - Us helden binne skientme!
  En wer fleant in granaat fan in bleate foet.
  Oleg Rybachenko squeaked:
  - It famke hat gelyk, de skientme fan 'e baas!
  En de jonge smyt ek mei de bleate foet in granaat.
  It bern moat sein wurde moai, en hiel spieren. En hoe't er fjochtet.
  Margarita ropt, de Sinezen útroege:
  - Foar hillich Ruslân!
  En in granaat smiten mei in bleate foet fleagen.
  Oleg foeget ta:
  - Foar de Russyske goaden!
  En ek in granaat ôfstutsen troch de jonge syn bleate skonk fleagen. En ferstruit tsjinstanners.
  Margarita, dy't de Sinezen útroeget, flústert:
  - Foar de gloarje fan it heitelân fan 'e goaden!
  En stekt syn tonge út!
  En op 'e nij, in granaat smiten troch de bleate foet fan it famke slacht de Japanners del. En de masinegewearen sjitte.
  Oleg, hakkende fijannen, tjirpt:
  - Helden fan it Heitelân sammelje alarm.
  En wer jout beurt.
  En de granaat smiten troch de jonge fljocht.
  Margarita ferplettert ek de fijân en sis:
  -Foar hillich Ruslân!
  En no fljocht in granaat út 'e goaiing fan 'e bleate foet fan it famke. Ferspraat de fijân yn alle rjochtingen.
  Oleg, sjitten, en hast elke kûgel fljocht op it doel, sjongt:
  - Myn heitelân...
  En wer mei bleate foet in granaat op de Sinezen.
  Margarita, dy't de krigers fan it Celestial Empire útroege, piepte:
  - Grutsk en leaf!
  En in granaat rint út 'e bleate foet fan it famke.
  Oleg Rybachenko, sjitten op 'e fijân, foeget ta:
  - Myn heitelân...
  It famke, fûleindich fjoerjend, foeget ta:
  - Do bist de kroan fan 'e geast!
  En wer fleant in deadlike granaat út 'e bleate foet fan it famke.
  Mount Inimitable is letterlik besaaid mei de liken fan krigers fan it Celestial Empire. De Sinezen bedutsen it mei in soad bloed.
  De jonge en it famke waarden doe ferljochte mei unfading gloarje, mar de berch fan Vladivostok waard net jûn.
  En no fjochtsje se as reuzen al op 'e grûn fan it Himelske Ryk ...
  Rolling komt tsunami weagen. Wat falt op 'e posysjes fan Russyske troepen. Mar se wjerspegelje dapper de oanfal fan 'e fijân. En lit har heldemoed sjen.
  Oleg sjit en tjirpt:
  Wy sille altyd trou wêze!
  En wer in granaat fljocht fan syn bleate foet. En ferneatiget de Sinezen.
  Margarita sjit ek. En hy docht it heul, heul passend, sizzende:
  - Ruslân sil net bûge!
  En ek in granaat lansearre mei in bleate foet treft de soldaten fan it Celestial Empire.
  Terminator bern hearskje en shred.
  Mar de Sinezen bliuwe op alle fronten oanfallen. Se hawwe in protte - tsientallen miljoenen soldaten, en se binne foarútgong letterlik smyt liken op de posysjes fan Sovjet troepen. En se klimme en klimme foarút.
  Under dizze betingsten bestelde Brezjnev Peking werom te nimmen fan Sina. Wat in tige drystmoedige en agressive operaasje. En de Sineeske krigers klimme en klimme.
  Mar de Sowjet-troepen dogge moedich tsjinoanfal. En guon dogge suksesfol.
  Kommunistyske troepen kamen Peking oan. De striid wie yn folle gong om de Sineeske haadstêd. It bataljon fan famkes fochten mei fertrouwen tsjin de krigers fan it Celestial Empire. De famkes fochten alle oanfallen ôf, skeaten, smieten mei de bleate fuotten mei granaten en songen:
  Mei it hillige lân ferhearlike wurde,
  Myn leave leave planeet...
  De minsken fan Ruslân binne in freonlike famylje,
  En fertrape it Heitelân net mei learzens!
  
  Lit de wize Leonid yn Ruslân,
  Hy sil syn lân ferheegje nei de heule stjerren ...
  Hy is ortodoks, Hear fan it ljocht,
  En winne is it keninklike elemint!
  
  Ruslân is it memmelân fan 'e goaden,
  It hat de bêste soldaten yn it hielal ...
  En de froulju sille koekje taarten,
  Mei syn krêft yn fjildslaggen net feroare!
  
  Mei ús Russen it glorieuze paad ferhearlikje,
  Wat de wei wiist sûnder rânen ...
  Nimmen kin ús fan it paad ôfdraaie,
  Wy sille gjin earbetoan jaan oan 'e ûnleauwigen!
  
  De grutheid fan Ruslân is grut,
  Se is prachtich en ferskriklik foar fijannen ...
  Der is in Russyske manier en in sterke oar,
  It is gewoan gefaarlik om te pleitsjen mei it Heitelân!
  
  Mei Ruslân, it goed witte, bloeie,
  Berikke iets dat jo net mjitte kinne ...
  Eksamen, oerjaan, allinich foar fiif,
  Sûnt jo leauwe Rod sûnder in grins!
  
  Lit ús it keninklik leauwe drage,
  Oan 'e fierste oanpak fan Ruslân ...
  Wy famkes binne net mear as tweintich,
  Mar wy leauwe dat alle fjochters moaier binne!
  
  Nee, de Russyske rêch sil net bûge,
  It blêd fan 'e fijannen fan' e soldaten sil net oerwinne ...
  Satan sil Ruslân net regearje,
  En it lichem yn 'e striid wurdt allinich jonger!
  Wy sille dizze grêft maklik nimme, fjochters,
  Mei in dream dy't fleugele is ...
  Wy sille alle tsjinstanners tagelyk ferpletterje,
  En leau my, ferjilding wachtet ferskate khans!
  
  En Jezus, en God de Hillige Svarog,
  Ruslân is tige dierber foar de ridders ...
  Achter ús is de aardichste Wite God,
  Yn 'e namme fan ús mem Ruslân!
  De famkes songen en smieten granaten nei de Sinezen.
  Victoria smiet in sitroen mei har bleate foet en song:
  - Yn Ruslân binne famkes fjochters!
  Hjir lansearre Veronica in deadlik kado mei har bleate lid en joech út:
  - En wy binne superklasse krigers!
  En joech in burst út in masinegewear. Moai in pear rigels Sineesk del.
  Juliana, in moai famke, joech ek in beurt. Se snijde de krigers fan it himelske ryk del... En har tosken bleat, song se:
  - De planeet sil de grutheid fan Russen kenne!
  En fonkelje mei skerpe tosken!
  Moaie en fjoerige Anna lansearre ek in granaat. Se ferspriede de krigers fan it himelske ryk, en piepte:
  - Foar in nije wrâld! Do bist no myn idol!
  En hoe flikkeret de bleate foet!
  En de prachtige Angelina sil ek in granaat nimme en lansearje. En ferspriede alle tsjinstanners.
  Dit strider famke is hiel sûn. En gewoan in echte goadinne. Se hat sa'n enerzjy.
  En de strider raasde:
  - Gloarje oan it heitelân, en oan ús!
  Victoria naam it en sisde, en skeat fuort:
  - Mei ús heitelân op it hichtepunt fan sukses wêze!
  En in bleate foet smyt in granaat. Wat fljocht en ferneatiget elkenien.
  Veronica sjit ek, en fermoarde in generaal tige suksesfol út 'e aadlike krigers fan it Celestial Empire.
  En in granaat smiten mei in bleate foet fleagen. De Sinezen falle.
  It famke ropt:
  - Allinne de deaden twivelje oan 'e grutheid fan Ruslân!
  En lit peareltosken sjen!
  Juliana befêstiget maklik:
  Wy binne de sterkste fan allegear! Wiene juster, wy binne hjoed!
  Roodharige Anna foeget entûsjast ta:
  - En wy sille moarn!
  In granaat smiten mei in bleate foet tear tsjinstanners útinoar.
  Angelina lansearre in hiele doaze mei skelpen mei har bleate fuotten en joech út:
  - De takomst is fan ús!
  Natasha brûkte de lêste rêstige dagen om in deadûns út in chop te skriuwen wat der mei Sina dien wurdt. Se skreaude, mei de bleate teannen it mitrailleur fêst.
  En safolle flunken de Sinezen.
  It Russyske leger bestoarme Peking.
  In jonge en in famke rûnen foar: Oleg en Margarita.
  Bern útroege de Sinezen en gongen op nei it keizerlike paleis. Mao Zedong kundige plechtich oan dat er de haadstêd net ferlitte soe en dêr foar altyd bliuwe soe.
  Oleg skeat in burst op 'e Sinezen en smiet in granaat mei syn bleate foet, squeaking foar himsels:
  - Ruslân sil nea oerjaan!
  Margarita lansearde ek in citroen mei har bleate lytse skonk en krokte, har tosken bleat:
  - Winne of stjerre!
  En in bataljon fan famkes om troch te brekken nei it paleis fan Mao Zedong. Alle famkes wiene yn unifoarm, der wiene allinnich panty's oer. En sokke hast neakene minsken fjochtsje as heldinnen.
  Victoria smyt in granaat mei har bleate foet en piept:
  - Leonidas, do bist de keizer!
  Veronica lansearre ek in kado fan 'e dea mei har bleate limb en tjirpelde, har tosken bleat:
  - Us kening en algemien sekretaris binne de coolste fan alles!
  En hoe glinstert it as pearels! En sa'n prachtich famke.
  Juliana tjirpt ek fan wille, en lanseart in granaat mei har bleate foet:
  - Ik bin in psychology winner!
  En hja liet har tonge sjen.
  Ferplettert de Sinezen.
  Anna sjit ek, dizze readhierige duvel. En it docht it sa goed. Smyt de Sinezen út.
  En raas op 'e top fan syn longen:
  - Gloarje oan myn hillige lân!
  En bleat syn tosken!
  Angelina is ek in heroyske frou, en se sil lansearje in hiele doaze fan eksplosiven.
  En de Sinezen fleagen alle kanten út.
  De famkes geane yn it offensyf, ferpletterjende tsjinstanners. Taastber súkses berikke. Se fiele in formidabele genede, en ûnfoldwaande druk, en it ûntbrekken fan swakkens. En bleate boarsten binne de bêste garânsje foar ûnoerwinlikens en ûnsinkberens.
  Victoria, snijt de Sinezen ôf, tjirpt:
  - Hannen fan iik, kop fan lead!
  En smyt in granaat mei de bleate foet. Ferstruit de Sinezen.
  Valentina fjoer ek.
  Ferplettert de Sinezen. En brekt se yn stikken.
  Tichter en tichter by it paleis. En in bleate foet smyt in granaat.
  Bang Sineeske oerjefte. Útinoar brekke.
  Terminator Girl seit:
  - Wês mei ús!
  Juliana is in prachtich terminator famke dat harsels sjit en de militaristen ferpletteret. Se bleate har tosken.
  It famke rôp:
  - Wy binne de helden fan it grutste Ruslân!
  It famke smiet mei de bleate foet in granaat. Ferspraat de fijân.
  Juliana naam it en song wer:
  - Learde Suvorov foarút te sjen! En as jo opstean, stean dan nei jo dea!
  En hja gnyske.
  Fiery Anna song en blafte ek:
  - Foar nije grinzen!
  En tafoege mei in glimke:
  - En wy binne altyd foarop!
  Angelina, it heroyske famke, blaste ek op 'e fijân. Se ferspriede de keizerlike reade wacht en piepte:
  - Foar de prestaasjes fan it tiidrek!
  En wer fleane de mei bleate fuotten smiten granaten.
  Famkes druk op de fijân. Se ûnthâlde de heroyske ferdigening fan Vladivostok, dy't ieuwenlang net fergetten wurde sil.
  Eh, hoe koe sa'n leger ferlieze yn 'e echte skiednis, en sels oan' e Japanners?
  Dat is spitich.
  Victoria smyt in granaat mei har bleate foet en fluit:
  - Foar de Russyske grins!
  Veronica lansearre ek wat deadliks mei har bleate foet en wanhopich piepte, har tosken bleat:
  - Foar nije prestaasjes!
  En hja joech de Sinezen in beurt.
  En hjir Yuliana, te, hoe't se sil nimme en slaan. En doe naam se it mei har bleate foet en lansearre in granaat.
  En doe song se:
  - Wy sille net beswykje foar fijannige diktatuer!
  En bleate har gesicht!
  Moai hiel jong famke mei it figuer fan in atleet. En hiel dapper.
  En Anna is as in klap op 'e Sinezen. Hy ferpletteret se, en smyt in granaat tige behendich mei syn bleate foet.
  En ferspraat fijannen, as fleagen de flessen fan 'e bal.
  Meisje raast:
  - Sûkelade, it is fan ús!
  Anna hâldt echt fan sûkelade. En ûnder de kening steane de merken fol mei guod. Wat kin sein wurde oer tsaar Nikolaas? No, de tsaar-ferliezer feroaret yn in grutte foar ús eagen. En dêrfoar hoecht allinnich dat de famkes op de fronten fjochtsje.
  En in pear bernhelden dy't de Japanners foarkommen fan it feroverjen fan Mount Inimitable. Doe't it lot fan Vladivostok waard besletten.
  Sa foel it Sovjet-ryk útinoar.
  Angelina lansearre ek in barrel fan moard en stoarte de bûtenmuorre fan it keizerlike paleis yn mei masinegewearen.
  No rinne de famkes al troch de keamers. Dit is wêr't it ein fan 'e oarloch sil komme.
  Victoria seit entûsjast:
  - Ik leau, it gelok wachtet my!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat.
  Veronica, liedend in deadlik fjoer. Tsjinstanners borduerje, tweets:
  - Ik bin grif gelok!
  En wer in granaat lansearre mei in bleate foet fleane.
  En dan is d'r Yuliana, as in pear ferbûne bommen dy't fan har bleate fuotten ôfstutsen wurde. En ferneatigje de tsjinstanners.
  Dan barste yn laitsjen:
  - Ik bin in komeetfamke.
  En wer smyt er de fûle tongen fan 'e dea út.
  En dan haast Anna, dit terminatorfamke, al. Hoe't se elkenien naam en smarre. Gewoan geweldich.
  In strider dy't in wiere demiurge fan 'e striid is.
  En ropt tsjin himsels:
  - Us bemanning, dêr is de heechste moed!
  En doe ferskynde Angelina. Sa cool en edgy. Hy ynfektearret elkenien mei syn frantic enerzjy. Yn steat om praktysk elke fijân te ferslaan.
  En de strider bleat har pearlyske tosken. En se binne grutter as in hynder. Hjir is it famke.
  Angelina glimket en brulde:
  - Foar aubergines mei swarte kaviaar!
  En de famkes rôpen op 'e top fan har longen yn koar:
  - Appelbeammen sille op Mars bloeie!
  En de bluodrige fjildslaggen mei it Sineeske leger gongen troch mei de opkomst. In protte stêden feroarje letterlik hannen. In grut oantal Sovjet tanks kamen út Europa, en de produksje fan auto's tanommen dramatysk. En de Sineeske ynfantery wurdt ferpletterd troch pânsere auto's. En hy drukt tige agressyf.
  Mar der binne tefolle Sinezen. En har nûmers, fansels, binne in kolossaal probleem foar it USSR-leger. En boppedat binne de Sinezen dapper. Se oanfallen yn grutte massa's. Guon, dy't harsels yn eksplosiven ferpakt hawwe, smieten harsels ûnder Sovjet-auto's. En se stjerre mei in gjalp - "Hoera!"
  Fjochtsjen, it moat sein wurde, gean mei wikseljend súkses. Oant no ta, allinnich op Sovjet grûngebiet, útsein foar de Peking oanfal. Mar Mao Zedong wist op it lêste momint dochs troch de ûndergrûnske trochgong te ûntsnappen. En ferskate famkesbataljons waarden twongen om har werom te lûken.
  Sa wie de oarloch noch geande. En it is te betiid om in winnend punt te pleatsen.
  En de troepen fan it Celestial Empire binne allegear stok en stok.
  De fjouwer famkes fochten moedich en lieten heroïsme sjen.
  Se skeaten rjochtút.
  Hjir Natasha smiet in granaat mei har bleate foet, ferspraat de Sinezen. En grommele:
  - Gloarje oan 'e helden fan Ruslân!
  In moai, hiel bochtich fjouwertal famkes. Se namen har beha's út en lieten har boarsten bleatstelle. En de tepels binne sa aardbei, appetitearjend.
  Liedt in hiel goed rjochte fjoer en Zoya. Hy maait de Sineeske kommunisten del, en piept fan wille:
  - Ik bin de wrâldkampioen!
  En smyt ek in granaat as in bleate foet. De Sinezen ferspriede yn ferskate rjochtingen, lykas weagen fan in meteorytfal.
  Ja, Zoya hâldt fan deadzje!
  En dan stiet Augustinus yn 'e brân. It sjit ek hiel sekuer. De Sinezen útroege.
  En wer fleant in granaat fan har bleate foet. Brekt de Sinezen yn stikken.
  Svetlana spikert ek de Sinezen. En hy sjongt:
  - Ik bin in waarm famke! Ik sil elkenien yn in lap ferpletterje!
  En har bleate teannen smyt ferneatiging.
  Famkes fansels sels tige! Moai, bloeiend, fet.
  En de Dútsers fertrage de opmars. Hoewol't de artillery aktyf wurket. Wat geweldich is! Krekt de meast aerobatics fan in grutmaster.
  Natasha sjit... En in toaniel fan marteling flitst foar har eagen.
  De Sinezen fongen in Komsomol famke. Strip har neaken. En hja sette it yn in ketel mei wetter. Se stieken der in fjoer ûnder oan. Begûn te koken libben. It famke raasde fan ûndraaglike pine. De beulen fan Mao lieten har út 'e ketel springe.
  Doe koele se it wetter ôf, en wer smieten se it en begûnen it te ferwaarmjen. Sa koken se it famke ferskate kearen.
  Hjir binne de meunsters ... Doe hongen se it famke oan it rek en ferbaarnen har mei in read-glêzen roede. Martele beauties dea.
  No, hoe net wraak te nimmen.
  Natasha smyt in granaat mei har bleate foet, ferspraat de Sinezen en glimket yn harsels mei in gnyske.
  Dit is sa'n grutte skientme.
  It famke seit:
  - It sil cool wêze!
  Zoya joech ek in beurt. De Sinezen fermoarde. Se snijde Mao's militanten en har hiersoldaten ôf.
  Doe smiet se wer mei har bleate foet in granaat en tjirre:
  - Prachtich fjouwer en de keeper!
  Doe gie de striid troch, mei druk en bylden.
  Redhead Augustine lansearre in granaat mei har bleate foet. Ferspraat de Sinezen, trochweekt in protte minsken mei in granaat. En al dy Mao-fjochters.
  Doe raasde se:
  - Ik bin de belichaming fan it heitelân!
  En it famke presintearre harsels as ferkrêfte. Wat moai en cool! En se slacht de Sineeske foar harsels. It famke is gewoan superman. De coolste fan alle en konstant opladen om te winnen.
  Svetlana is ek in sjarmante famke. Se joech in goed rjochte beurt, en maaide de Sinezen del. En dan hoe't er mei de bleate teannen in granaat smyt. Hoe't de soldaat fan Mao brekke sil.
  En sa'n blonde sil regelje. Alles maai mei ien skot. En de rots tjirget syn tosken:
  - Der sil ivich ljocht en moarn wêze!
  Famkes hjir en sa'n passaazje. Opmerklike krigers - aerobatics.
  Natasha fluite. Se smiet in granaat mei har bleate foet en sisde:
  - Ik bin in geweldich famke!
  Hoewol dit in ûnbeskieden útspraak is, is it foar in part wier. Dizze krigers binne cute.
  En ek hiel moai. Mei fonkeljende eagen en pearlyske tosken.
  En hja fjochtsje hearlik, smyt smashing foarwerpen mei harren bleate fuotten.
  Mar it ferslaan fan de Sinezen is ekstreem lestich. It is as in muorre slaan.
  Zoya naam en skeat in burst op Mao syn troepen. En hja maaide se del, as hie in gigantysk hynder in hoeef west, en sloech it gers út.
  Doe smiet it famke mei de bleate foet in granaat en koarde:
  - Ik bin sa'n dream fan miljoenen!
  En hja liet har tonge sjen. Dit is in famke - in echte terminator. Elkenien wurdt befoardere en yn stikken skuord. En seagen sûnder twifel op hege snelheid.
  Zoya naam it en song:
  De soldaat is altyd sûn
  De soldaat is klear foar alles!
  Augustinus smiet ek in granaat mei har bleate foet. Se ferspriede de Sinezen en joech mei aplomb út:
  - En stof as fan tapiten, wy slaan út 'e wei!
  Svetlana, shooting, tafoege:
  - Feroarje gjin skonken! Us gesichten skine! Glanzende laarzen!
  Krigers as wy sjogge yn folsleine jurk. En famkes hawwe gjin skuon nedich. Se binne by steat om te wiskjen elkenien yn stof of poeder, sa'n grize kleur.
  Natasha, dy't skeat op 'e Sinezen, tocht. Ja, wêrom is it ûnmooglik om te slagjen sûnder bedrog? Hjir naam Stalin bygelyks en grypte de macht troch bedrog. Hy beloofde Zinovjev en Kamenev bergen fan goud, mar hy skeat se sels.
  Is it logysk om dat te dwaan? Krekter, it is gewoan logysk - jo kinne net ferrifelje, jo kinne net libje!
  Natasha smiet in granaat mei har bleate foet en koarde:
  - Ik bin in grutte stjer!
  Zoya skeat ek. Ik krige it en tjirp:
  - En ik bin ek geweldich!
  En in granaat smiten mei bleate teannen fleagen. En hoe krije de Sinezen it. Troch de grutste tonsils.
  En Augustinus sjit. En it slacht echt goed. En fersloech de Sinezen, as mei in slachslach.
  En de bleate foet smyt ek in granaat hiel ferneamd.
  Augustinus kipte:
  - Wês net ferneamd as it stil is!
  En joech wer in goed rjochte beurt.
  Svetlana sloech wer. De Sinezen fermoarde. En mompele:
  - Ik bin in super famke!
  En glinsterje mei eagen en piip mei in stim!
  Ja, dit binne sokke famkes dat jo mei har gjin finger yn 'e mûle moatte stekke - se sille bite!
  Natasha, sjittend, sei:
  - Hja bigounen to praten, alles oer langstme.
  Zoya, dy't in granaat smiet mei har bleate foet, tafoege:
  - Wy besletten in bytsje te wachtsjen wylst wy bloed sûgje ...
  Augustinus smiet in granaat en tjirp:
  - Lekker foar de tredde!
  Svetlana lansearre it kado fan 'e dea mei har bleate teannen en raasde:
  - Och, ik bin cool!
  De oarloch mei de Sinezen is tige wreed. In protte ûnderlinge ferliezen en slachtoffers.
  En guon jonges en famkes binne gewoan echte en stoere helden.
  Oleg Rybachenko, dy't noch altyd liket op in jonge fan sa'n tolve, en in famke dat ek deselde leeftyd liket as Margarita, rinne de Sowjet-troepen foar.
  Se sjitte harsels. Efter de skouders sitte sekken mei granaten.
  Oleg skeat op de Sinezen. Moai in bosk.
  Hy smiet in granaat mei de bleate foet en piepte:
  - Ik bin in terminator, op dyn knibbels.
  Margarita smiet ek in granaat mei har bleate foet en tafoege:
  - Fijannen fan Ruslân sil ik fan 'e ierde feie!
  De jonge en it famke haasten allegear nei harsels en fersnippere tsjinstanners. Se binne fonkeljend en de coolste yn 'e wrâld.
  Oleg koe al chip tegearre mei Margarita flinke haadstêd. Ynklusyf it ferkeapjen fan kosmetika.
  De jonge is eins hiel tûk. En hy hat al in foarname oarkonde. Yn 't algemien stoppe hy net allinich op' e leeftyd fan tolve. Tegearre mei Margarita krigen se sa'n kado. Bliuw yn 'e ivige bernetiid. En supermen wurde.
  Fanwegen dit, it lot fan macht yn Ruslân is feroare. Nikolaas II wie net slagge, mar waard in súksesfol hearsker. Wat is de oergeunst fan in protte. En Leonid Iljitsj Brezjnev koe ek yn 'e skiednis gean, hielendal net as de belichaming fan stagnaasje, en in hearsker dy't sjen lit dat de steat hielendal net kontrolearre wurde kin.
  Oleg, de ivige jonge, sjit op de Sinezen en sjongt:
  - Ik feie dy fuort as paardenblommen! Wy binne terminators gjin jonges!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat.
  Margarita spikert ek en seit:
  - Wy binne koele kampioenen! Ruslân is efter ús!
  De jonge en it famke geane allegear en geane foarút. Se hawwe safolle opwining en fjoer. En de Dútsers brokkele letterlik ûnder de hoeven.
  Mear krekter bleat, bernefuotten.
  Oleg sjit en deadet de fijân mei elke kûgel.
  Ja, de jonge, liket it, is net sa maklik te stopjen. Hy is in echte en echte terminator.
  Margarita smyt wer in granaat mei har bleate foet en piept:
  - Ik bin geweldich! Ik sil in ynternasjonaal kampioen wurde!
  En laitsje by himsels...
  Sina mobilisearret lykwols hieltyd mear miljoenen, en tsientallen miljoenen soldaten. En de Sovjet leger fan de USSR is ekstreem aktyf ferneatigjen tsjinstanners.
  Underwilens fjochtsje de famkes. Der binne mear frouljusôfdielingen.
  Hjir komt it hiele bataljon. Barefoot famkes yn badpakken. Sa'n skimpy badpak yn bikinistyl. En neakene, rûne hakken fan beauties flitse. Prachtige krigers.
  En se sjitte ek op de Dútsers. Mar de krigers geane yn hân-oan-hân striid mei Mao syn soldaten. Hoe't se terske wurde.
  En hoe stekke se harsels mei bajonetten! Hjir binne de famkes!
  Gewoan geweldich.
  De famkes slaan de Sinezen mei de bleate skonken en gnize fleisetlik. Hjir binne de krigers. Famkes fan 'e sterkste ôfstimming. Dit is hoe't se reade kommunistyske, Sineeske soldaten terske.
  En se sloegen harsels. En se komme ...
  Der binne sokke super-klasse krigers. En allegear bleate fuotten en hast neaken. En se springe foar harsels. En se sloegen harsels mei bleate hakken. Hjir binne de famkes - alle famkes famkes.
  Victoria fjochtet foarút. Se liket noch wol in famke en is tige slim. Hy ynjeksje him mei Sineesk en sjongt:
  - God bewarje de kening! En skuor alle skuorre!
  Ja, de famkes hjir binne top.
  En de skientme Veronica is sichtber. Ek de blonde fjochtsje.
  En de prachtige Yulfi - in famke dy't in prinsesse waard nei it begraven fan har man. Yulfi sjocht der geweldich út. Se hâldt in protte fan manlju en komt sûnder foaroardielen mei har yn kontakt.
  Yn feite, seks ferlingt it libben en is tige foardielich foar froulju. Hy ferjonget se.
  Anna fjochtet ek, en mei har reade, weelderige hier.
  En ek de hearlike Angelina - de strider is gewoan super.
  Dat is, de hiele keninklike garde. In folsleine set fan beauties. Se binne sa prachtich en sexy.
  En smyt de Sinezen. Meitsje se yn poeder. Grind de bonken en skuorre it fleis.
  En de Sinezen flechtsje foar harren oanslach. Se lije nederlaach nei nederlaach.
  Njonken de Sowjet-troepen fjochtsje ek krigers út de DDR, of Dútsers fan klassenivo, tige súksesfol.
  Gerda en Charlotte fjochtsje yn de lêste twamanstank yn de foarm fan in piramide.
  En se fjochtsje aardich goed. De Sineeske masine is foarsjoen fan in hege druk gun. It kaliber is 105 mm, mar dit is genôch fanwege de hege mûzelsnelheid fan it projektyl. De famkes yn de tank leine. De masine is tige manoeuvreerber mei in gasturbinemotor.
  Gerda skeat op de Sineeske tank en song:
  - Ik bin sa'n wylde wolf, ik ha noait yn it bûtenlân west!
  En hy laket, kloppet mei de bleate foet op 'e joystick.
  De readhierige Charlotte is ek net minder.
  Ek in super famke.
  Hy sjit himsels en drukt mei de bleate teannen op de joystickknoppen.
  Prachtige strider.
  De reade, ûnder it fjoerjen, frege Gerda:
  - Wat tinke jo, sil it kristendom einlings ferbean wurde?
  De blonde terminator sei mei klam:
  - Ik tink dat it sil!
  En bleate har gesicht!
  Warriors, yn 't algemien, binne geweldich yn sjitten. Hjir sloech Gerda mei de bleate teannen. En tjirp:
  - Wy Ariërs moatte net leauwe yn 'e Joadske Bibel dy't pasifisme preekt.
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - Jawis, it paste net! Wy binne de bêste fan 'e wrâld!
  De reade holle stjoerde wer in deadlik projektyl mei har bleate teannen. In Sineeske auto botste.
  Gerda glimke. Yn de rêst skreau se ek in nijsgjirrich wurk.
  Lytse Gerda gie op syk nei har neamde broer Kai. Mar se wist net wêr't er wie. En draaide net nei it noarden, mar nei it suden. En doe hie se spyt dat se folslein nije reade skuon oandien hie. Nei in pear oeren wriuwden se har skonken. Doe die Gerda har djoere skuon út, briek har stêf ôf en hong de skuon oan in heak.
  It waar wie maitiid, waarm, mei nocht kinne jo bleatefuotten rinne. It is net in tige ryk famke, en yn 'e simmer rûn se faak bleatfuotten. Wier, nei de winter waarden har soallen sêfter en sêfter.
  Gau, rinnen lâns de dyk, it famke begûn te belibje ûngemak fan lytse stiennen en sân. En om it sêfter te meitsjen, draaide ik it gers op. Dêr wie it makliker. Mar nei in pear oeren gûlde de soallen al.
  En it wichtichste, ik woe ite. En it famke hat mar in pear lytse pennies yn 'e bûse.
  Dochs kocht Gerda yn it tichtstby lizzende doarp in brea en skreau it op mei swiet wetter út 'e put, en foel fuort yn 'e hôf yn 'e sliep.
  De oare deis jeukte har bekraste, bleate soallen. Ik woe ite. It famke gie nei harsels, fielde har lichem waarm nei in koele nacht. De skonken diene in bytsje.
  Gerda rûn in skoft lâns de dyk, mar har soallen, dy't noch gjin tiid krigen hiene om te ferhurdzjen, begûnen wer pynlik te jûkjen en doe te gloeien. It famke gie nei gers. Mar hjir is it stadiger om te gean en ek net te noflik foar trochstutsen skonken.
  It famke kaam mei muoite by de stream. Ik liet dêr de delsleine skonken del en kuolle se. Ik tocht oer it dragen fan skuon. Mar it is spitich om sa'n nijichheid del te sjitten. Se woe echt sjen litte se oan Kai. Om syn nije skuon te bewûnderjen.
  Doe begûn it famke wer te rinnen. Ik wie wanhopich om te iten.
  Op ien of oare manier berikte Gerda it doarp en kocht mear brea. Mar de koperen munten wiene op.
  En it famke tocht. Wêr te krijen jild foar iten. Se waard oanbean om djoere, marokkaanse skuon te ferkeapjen, mar Gerda wegere resolút. Se sil ferskine yn harren oan Kai. Oant dan kinne jo jild fertsjinje?
  Gerda yn it folgjende doarp bea om hout te hakken. Se joegen har in byl. It famke hakke in bytsje, mar se wie sa wurch dat se nei it iten daliks yn 'e sliep foel.
  Doe waard Gerda oanbean om guozzen te heljen. Mar dêrtroch ferlear it famke in hiele dei.
  Uteinlik besleat se gewoan te smeekjen. De boeren foelen lykwols daliks har reade skuon op. Lykas, it is fuort dúdlik gjin bidlerfamke, om't se soks draacht.
  Uteinlik besleat Gerda har skuon te ferkeapjen. Dêrfoar moast se lykwols de stêd yn rinne. De skonken fan it famke waarden gau ferhurde, en it wie hast pynlik om it paad lâns te rinnen.
  Goed, Gerda besleat dat se sels sûnder de skuon wol winsklik wêze koe foar Kai.
  Ferkocht oan in keapman, ûntfangt in pear sulveren munten. Ik kocht my in canvas tas en gie as in bidler de wegen fan Europa lâns. Wy moatte in broer fine. En it famke, hearde dat se yn it suden meastentiids jonges yn 'e slavernij ferkeapje, hastich derhinne.
  Wier, it famke wie min oriïntearre en swalke om Dútslân foar in lange tiid. Oant de hjerst komt. Goed, de bleate fuotten fan it famke wiene ferhurde, lykas de hoeven fan in hynder, lykwols jeukte de eelten. Mar alle dagen waard it kâlder en kâlder.
  En bûten sliepe is ûngemaklik. Nachts befrieze sels Gerda har jurk en se skuorde dy mei muoite ôf. Moatte wat dwaan. It is al begûn te snien. Yn in ljochte jurk befriest it famke oant de bonke, en har bleate ferhurde skonken brekke de iiskrust.
  Gerda, om net yn 'e sliep te fallen en in moaie nacht net wekker te wurden, bleau yn it suden fan Dútslân foar de winter yn ien hûs om by de fûst te tsjinjen. Dêrfoar moast se wurkje, it hûs skjinmeitsje, de ko molke en noch folle mear. Mar it famke krige iten en krige in skuorde jas en houten skuon.
  Doe't de maitiid kaam en de snie begon te smelten. It famke smiet mei nocht de hurde arbeidblokken ôf en gie wer nei it suden. Hja krige neat betelle, en Gerda moast aalmoesje ite. Boppedat song it famke noch goed. Har jurk wie folslein ferwûne, en har bleate fuotten wiene geil en bedekt mei in korst. It famke kaam úteinlik nei de Balkan. Foarby Hongarije, en kaam yn Turkije.
  Beggar zamorashka ferhuze nei Istanbûl. Se ferstoppe har foar de Turken yn 'e bosken, en ferburgen foar de kristenen.
  Lykwols, al op 'e wei nei de haadstêd sels, it blonde famke waard fongen. En om't se neffens de noarmen fan moslims al troud wurde koe, doe waard Gerda wosken, oanklaaid en as faam op feiling ferkocht. In famke mei prachtich wyt, krullend hier is in weardefolle saak. Se gie nei de âldere emir. En it moat barre dat dizze emir, krekt nei de oankeap, sa slim siik waard dat er syn houlikske plicht net neikomme koe.
  It famke wenne yn in harem. Befredigjend, lykas yn in gouden koai, mar saai. De wierheid learde Turksk en Arabysk.
  Islam ûntdutsen. De nije religy wie oer it algemien ienfâldich, hast begryplik. It is net dúdlik oft se nei har dea in harem fan manlju krijt? En sil se it leuk fine?
  It famke waard stadichoan in famke, en fabulously moai, en de emir stoar nei in lange sykte.
  En no wurdt Gerda wer te keap set. Se stripe se neaken út foar hûnderten lustige manlju en ferkeapje se oan 'e harem fan 'e sultan.
  Gerda krijt dêr stadichoan ynfloed, en wurdt de frou fan de sultan. Mar it Ottomaanske Ryk is al yn ferfal. In oarloch brekt út mei Ruslân dy't driget in ein te meitsjen oan de kontrôle fan Turkije oer de Krim en de Swarte See.
  En de Dútsers fochten goed, mar de Russyske soldaten wiene net slimmer. En moaie famkes fochten hiel goed, ferdigenje de USSR.
  Natasha skeat de loft yn. Se skeat in Sineesk ûnbemanne, radio-kontroleare apparaat "Rama" -8 del. En hja sei:
  - De minsken sille bliid wêze.
  Zoya smiet mei har bleate foet in granaat nei it Sineeske oanfalsfleantúch, dat as in fleisetende piranha út fleach en tjirre:
  - Lok foar altyd!
  Augustinus lansearre ek in kado fan 'e dea mei har bleate foet en sisde:
  - De Sovjet-regearing...
  Svetlana smiet ek in flammend foarwerp, sloech in strider fan it Mao-leger del en gromde:
  - Macht is geweldich!
  Mar de Sinezen gongen... En de famkes bedarre wat.
  Natasha sei mei in tryste glimlach:
  - Moarn 22 maart 1979. Krekt ien jier is ferrûn sûnt it begjin fan de oarloch!
  Zoya merkte entûsjast op:
  - Wy binne yn de rin fan de jierren wol sterker wurden, mar wy binne hielendal net âlder!
  De readhierige Augustinus giechele, en ferplettere de ferfelende fly mei har bleate fingers:
  - Fansels net! Wês net âld! Ik bin noch altyd sa waarm as altyd!
  Svetlana giechelde en sei:
  - In oarloch yn it algemien ferjongt famkes. Lieders komme en gean, mar famkes bliuwe jong!
  Natasha antwurde mei in brede glimke:
  - Wy binne ferjonge - Russyske goaden!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Ja, ús goaden, Slavyske goaden!
  De fûle Augustinus song:
  - Wy wenje op ús heitelân! Lada's bern binne prachtige bern! En jierren op in wjukken hynder, Ruslân yn fiere milennia!
  Svetlana giechelde en antwurde:
  - Ut 'e himel sil de klok slaan - de rein sil streame! Ik rin nei myn bernetiid - de simmerrein folget my!
  En Natasha pakte mei entûsjasme op:
  - Achter my!
  En de krigers klapten yn 'e bleate, beitele fuotten. Se binne echt by steat fan sokke wûnders. Gjin inkelde side is yn myn libben omdraaid.
  Hjir groeit in hiele generaasje krigers op. It is al mooglik om te fjochtsjen yn 'e rigen fan it Reade Leger, dyjingen dy't berne binne nei it begjin fan' e oarloch.
  Hjir, bygelyks, Andreika. Barefoot jonge yn koarte broek. Trettjin jier yn totaal, mar hoe fjochtsje er? Ja, op in manier in ûngelokkige jonge, dy't de wrâld al in hiel jier net ken.
  Natasha winkt nei Andreika. Se streake it blonde hier fan de pionier. Sjoch hoe brún hy is, lykas sûkelade. It famke joech de jonge snoep. Hy mompele somber:
  - Swiet is min...
  Mar hy iet it iten dochs. Ja, in soarte fan jonge. Natasha naam en helle har hân út. Se kitelde de ferhurde, stoffige foet fan de pionier. As antwurd begon hy de bleate sole fan Natashka te kieteljen. It is moai om oanrekke te wurden troch de hannen fan in kreaze jonge.
  Natasha merkte op:
  - Jo groeie Andrey! As jo noch in pear jier libje, sil ik it jo leare.
  De jonge wie ferrast
  -Wat?
  Natasha giechelde.
  - Hoe leafde te meitsjen!
  Andrey snoof ferachtlik:
  - Ik haw it al sjoen!
  Natasha skodde har holle.
  - Watsto seagen wie bisteparing. En ik sil dy moai en hiel noflik leare!
  Fereale famkes witte echt in protte. Se binne poerbêste fjochters, en Sina, foar al syn kolossale oantallen, hat al trije kear spyt fan sa'n agressive oanfal.
  Natasha sjit op Mao syn troepen, en smyt in granaat mei har bleate, beitele foet, sizzende:
  - Foar de grutheid fan it kommunistyske lân!
  Doe bleat se har tosken.
  De famkes fjochtsje hjir, tradisjoneel hast neaken. Klaaid allinnich yn reade, strakke slipjes, se fjochtsje en besmetten de rest fan 'e fjochters mei in razende.
  En se sjitte. En se sjitte hiel goed. Lykas snipers en krigers fan it heechste romtenivo.
  Zoya sjit ek. Hy maait de Sinezen del en tjirpt:
  - Och, myn heitelân en grutte famylje!
  En hy smyt in granaat mei de bleate foet. In prachtich famke yn it algemien.
  En har hier is de kleur fan blêdgoud.
  Zoya waard martele op ien kear troch de Sinezen. Earst namen se my nei in húske en droegen my oan myn koarte broek út. Se begûnen te fielen, klimme mei de hannen yn gefoelige plakken. Doe sloegen se my mei rubberslangen. Se sloegen my op it boarst, en oan 'e kanten en op 'e dijen. Folgjende wie de meast fernederjende - ferkrêfte mei in rubberen truncheon. Mar it gefoel is sa akuut. Tagelyk, tegearre mei de pine, Zoya belibbe in orgasme en klear. De soldaten fan Mao laken.
  Doe ferkrêften se de mei de hân skreaune skientme op 'e nij mei in klub, en doe gongen se der sels oan ... Fiifentweintich jonge, hongerige soldaten rûnen oer it famke hinne. Lit net langer in faam, mar dochs in man. Dit is sawol wille as pine. Sokke intense sensaasjes. Benammen as ferkrêfte yn it fyfde punt.
  Mar se waarden teminsten net slein. It kin sjoen wurde dat de troepen fan it Reade Leger fan Sina it graach hawwe op ferskate punten. Se hawwe har net ophongen. Oant Zoe úteinlik rûn fuort. Dêrfoar waard se trouwens op bleate fuotten en hast neaken yn de kjeld dreaun. Mar op dit stuit hie Zoya al slagge om te wennen oan de kjeld. En se naaide fuort yn krekt har slipje. En dat se in strider is fan 'e heechste reade aerobatics.
  De oarloch mei Sina is fûleindich en genedeleas, en ferdwynt gjin momint.
  Aurora fjochtet ek heroysk. Hy maait de Sinezen del en sjongt:
  - Memmelân, partij, Komsomol! Der sil in sterke nederlaach wêze foar Mao Zedong.
  En ek hoe't er mei de bleate foet in granaat smyt.
  Alles oer de famkes is koel en Cheeky.
  En Svetlana sil ek nimme en slaan. En maai de Sinezen del. En mei bleate teannen sil er in granaat plante.
  En roppe tagelyk:
  - Foar de saak fan 'e striid fan it kommunisme!
  Natasha sjit ek, slacht de Sinezen út en sjit:
  - Yn 'e namme fan it Heitelân, de hillige!
  En in granaat smiten mei bleate teannen ferspraat de Sinezen. En de famkes wurde hieltyd fleuriger en sjonge alles foar harsels mei wylde wille.
  Zoya sjit ek mei de krektens fan Robin Hood. Hy liedt in fjoer nei himsels en sjongt:
  - Ik hâld fan Ruslân! Krêftich lân! Wêrom waard Hitler net ferneatige? Ik begryp it net!
  En ek hy, mei syn bleate teannen, sil it nimme en in granaat smite. En de Sineeske skiif.
  Aurora neukte Mao's krigers. Se smiet in sitroen mei har bleate foet en piepte:
  - Mar Pasaran! Skerpe klap!
  En Svetlana sil de beurt jaan. Hoe sweep de Sinezen. Hoe kinne jo se allegear wekke en squeak:
  - Gloarje oan 'e Almachtige Rod!
  En hy sil ek mei de bleate foet in granaat smite.
  En Natasha sil ek in beurt jaan. Snij de Sinezen ôf. En hy smyt in granaat mei de bleate foet, piipjend:
  - Ja, dyn namme wês hillich!
  En gnize wer. Glitterende pearlyske tosken.
  En dan beswykt Zoya. Sprankeljend sille de Sinezen dekke. En hy sil piipje, in granaat smyt mei syn bleate foet:
  - Warrior, bringt elkenien dea!
  En wer sil hy mei in deadlike útbarsting blaze!
  En hjir is Aurora as in lupanet. En deadzje. En mei bleate teannen sil er in kado fan 'e dea stjoere.
  Dan tjirpt er:
  - Gloarje oan 'e dappere Russyske soldaten! Skoudermasters!
  En Svetlana rekket ek de Sinezen. Hoe't er se as in sied delmaait en stuitert:
  Ik bin in strider dy't net fergetten wurde sil ...
  En wer mei in bleate foet, as rûn er op 'e fijannen fan Ruslân. En as in granaat lit it fleane.
  It famke tinkt fansels in protte. Bygelyks, hoe werom yn it ienenfjirtichste jier, de Fritz twong twa bleatefuotte famkes om in gat te graven yn 'e kjeld. En de famkes binne noch net sa ferhurde. En fansels, de skonken waarden earst read, en doe blau fan de kjeld. En it die sear.
  En de monsters-fascisten, om op te waarmjen, begon te slaan mei klubs op 'e hakken. De famkes ferlearen it bewustwêzen. Dêrnei gienen se der noch in pear toppen iiswetter oer. Hast wurch.
  Gelokkich waarden de ûngelokkige famkes oppakt troch in healer. Kaem út harren. En sels de ledematen hoegden net amputearre te wurden. De famkes groeiden op en waarden partisanen. Se namen wraak op de nazi's.
  De pionierjonge Alexander Grigorievich wie minder gelok. Syn nazi's, nei't se fongen hawwe, klaaiden út. En hong op in rek yn 'e kjeld. En de bleate fuotten fan 'e pionier waarden yn in blok knipt, en in stien dy't in centner waacht, siet. De jonge giest útstrekt yn 'e kjeld. En syn faksisten ferwaarmden him ek, en brochten in fakkel nei in stiif lichem. Dit binne de meunsters fan 'e nazi's.
  De jonge hong trije dagen en trije nachten, en op 'e fjirde dei, net by steat om de marteling te dragen, stoar er.
  De ynfallers gedragen har wreed...
  Komsomol-lid Sveta waard ek útklaaid. Jo tsjinne in grutte glêzen pot. Fol mei wetter en bleatsteld oan froast. En sadat alle ynwenners sjen kinne hoe't it Komsomol-lid befriest yn it izige, mei iis bedekte wetter. Wat in horror is it.
  Sa wie it yn 'e Grutte Heitelânske Kriich, hjir is wat ferlykber, der is no.
  Svetlana sjit op 'e Sinezen, tinkend oan dy oarloch, en flústert:
  - Fassisme sil net foarby gean! Glory oan Ruslân!
  Natasha sjit ek. Hy smyt hiel sekuer mei de bleate foet in granaat en ropt:
  - Lit ús net lizze ûnder Mao Zedong!
  Zoya befêstiget op in plechtige toan:
  - Wy sille nea lizze!
  En ek iepenet fjoer.
  En in bleate foet smyt in granaat.
  Aurora sjit. Omgean mei Mao syn troepen en skriemen.
  - Gloarje oan 'e Russyske goaden!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat.
  En Svetlana sjit hiel sekuer. En ropt:
  - Yn 'e namme fan it libben op ierde!
  En wer smyt er in granaat hiel sekuer mei de bleate foet.
  En de Sinezen rinne út stoom.
  Mar hieltyd mear nije krêften geane de slach yn. En de fijân komt wer.
  Natasha glimke. En doe sonk se. Ik herinnerde my hoe't twa pioniers fan sa'n tolve jier âld waarden fongen troch de Sinezen. Se skuorden de klean fan 'e jonges út en bûnen de hannen efter mei tried en rieden se neaken en bleatfuotten de bittere kjeld yn. Doe rieden se se troch de snie, en joegen se wer yn 'e hutte. Se rieden oant harren escorts deabefriezen. De pioniers wiene net noflik, mar se holden út. De jonges binne aardich sterk.
  Doe't se seach dat de froast de pioniers net helle, begon de Sineeske Mao de bern mei fjoer te ferbaarnen. En dêr binne se yn slagge. Doe't de beul in readhiem izer op it bleate boarst fan de jonge oanbrocht, rôp de jonge:
  Lang libje Stalin!
  Doe waarden brede stripen metaal, read fan 'e waarmte, op 'e bleate, ferhurde soallen fan 'e jonge oanbrocht. De beul frou ynhale mei in protte wille de rook fan roastfleis troch har noasters. De pionier rôp wer:
  - Hes de reade flaggen boppe Peking!
  En liet syn tonge sjen. Doe lutsen de Sinezen it skrotum út mei in gloednije tang. De pionier stoar oan pine shock.
  Ja, sa fêstigen de Sinezen yn 'e besette gebieten in nije oarder.
  Se diene grof en wreed. En de marteling wie konstant.
  Natasha smyt wer in granaat mei har bleate foet. Ferspraat de Sinezen en tjirpt:
  - Mei de himel op ierde wêze! It paradys fan it kommunisme, dêr't it lân fan 'e Sovjets yn bloeit!
  Zoya lanseart ek in granaat mei har bleate teannen en tjirp:
  - En de hearlikheid sil op ierde komme!
  Dêrnei jout it famke in tige goed rjochte beurt. Knocks út tsjinstanners. En bleat syn tosken wer.
  En dan fjoer Augustinus. Slat de Sinezen út en piept:
  - Foar it heitelân! Foar Brezjnev!
  En wer smiet se mei har bleate foet in granaatappel, fersprate de Sinezen. Sterk ferslaan de krigers.
  Lit de fijân net del.
  Svetlana smyt ek in granaat mei har bleate foet. Kleurt de Sinezen en piipt:
  - Gloarje oan ús Russyske famkes!
  En hoe laitsje de krigers. It binne ommers sa'n skientme dat se trouwens opsteld wurde kinne foar de konkurrinsje: frou Universe. Har boarsten binne sa fol en stevich tagelyk. Sa hâlde se fan seks mei manlju. It makket har echt spannend.
  Allinnich in hiel tal fijân drukt op de USSR.
  De famkes waarden ôfleid en begûnen de Sinezen te ferneatigjen.
  Se terske de driuwende soldaten fan Mao. En ferslaan sa'n razende en infernale oanfal.
  Natasha song mei, snijde de fûle Sinezen ôf;
  - Famkes yn grutte need! Wêr bisto de eigner wêr!
  Ja, mear as santjin jier is der gjin Stalin, en it is net better wurden. Krektoarsom, de Sinezen drukke op it Reade Sowjetleger.
  Zoya tweeted:
  - Mei ús heitelân op romterûtes wêze!
  En mei in bleate foet sil in citroen lansearje. Soks is it greyhoundfamke.
  Augustinus skeat op 'e fijân, sisde;
  - Stalin, Stalin, Stalin! Wy wolle Stalin!
  En hy sil mei de bleate foet in granaat smite.
  Svetlana, sjit, giet troch:
  - Dat se ús net brekke koene, kom op de master fan 'e ierde!
  En wer fljocht de granaat mei de bleate foet fan it famke.
  Natasha maaide in pear rigels del en joech út:
  - En brek Adolf!
  Zoya tjirp, smiet in granaat nei de Sinezen mei har bleate foet, en skuorde se útinoar:
  - Haast Mao!
  Augustinus, mei de giele jagers del, stimde yn:
  Ja Mao! Dochs wiene der net safolle Dútsers!
  Svetlana wie it iens mei dit:
  - Der binne hast in miljard Sinezen! En se binne net sa maklik te deadzjen!
  De famkes hawwe de kâns om de Sinezen te ferslaan noch net opjûn. Op 30 juny 1970 wiene de gefjochten yn folle gong. Mao Zedong rekkene op de útputting fan de USSR.
  En hoe sit it mei de deade Sinezen? Babys binne noch befalle! It sil nedich wêze en polygamy sil ynfierd wurde. De Sinezen binne ommers noch ateïsten. Confucianisme is mear in filosofy as in religy, en kommunisme befoarderet it ateïsme.
  Tagelyk besochten de soldaten fan Mao de Sovjettroepen dy't gjin tiid hân hienen om bûten de Amoer werom te lûken fan har bases ôf te snijen. Yn wat se ûnder oare sels in bytsje slagge.
  Mar it Reade Leger en frijwilligers út de DDR dogge mei oan de tsjinoanfal. Profitearje fan 'e superioriteit yn' e kwaliteit en oantal auto's, stekke de Sowjet-troepen en har bûnsgenoat de Sinezen.
  Gerda en har tankbemanning steane lykas altyd foarop yn de oanfal.
  Famkes yn slipje en bleate fuotten. Se sjitte harsels en fjochtsje.
  Der binne twa auto's foar fjouwer krigers. Kompakt en tige noflik, piramidaal.
  Gerda, mei har bleate teannen, drukt op de joystick en sjit. En it slacht aardich goed. Tears ôf de toer fan in Sineeske tank.
  Dan seit er:
  - Ik bin in terminator mei sniekleurich hier!
  En hy laket fûleindich ... Trikket himsels as in marionet.
  Charlotte sjit ek. Hiel treffend slacht en raast:
  - En it grutte Ryk, waard ús ferteld net troch drift!
  En mei in bleate foet, hoe te triuwe.
  Dútske famkes lykas altyd boppe. Se binne ûnstjerlike, leeftydsleaze heksen dy't altyd op in rol binne. Sels yn de Twadde Wrâldoarloch fochten se, en sa bleaunen se foar altyd jong, want heksen. En Sovjet famkes fochten ek yn 'e Grutte Heitelânske Kriich. En dêr waarden se ferneamd, en no fjochtsje se mei Sina.
  Natashka sjit, snijt ôf yn rigen. En hy smyt in granaat mei syn bleate foet, en ferspraat de fijân:
  - Alles sil geweldich wêze!
  Zoya jout ek in bytende beurt op 'e Sinezen. Maaide de soldaten fan Mao Zedong. En smiet sitroenen mei bleate fuotten.
  It famke rôp:
  - It is hyper!
  Doe naam Augustinus it ek, en sloech de troepen fan Mao út. En se smiet ek deadlike krêft mei har bleate foet.
  It famke tjirpe:
  Litte wy Hitler slaan!
  En sei:
  - Nee, Hitler is al dea - lit ús Mao smite!
  Doe naam Svetlana en smiet in deadlike granaat mei har bleate teannen. De famkes namen en sloegen de Sinezen ôf, tjirpen:
  - Dat is prachtich!
  Natasha sei agressyf:
  Wy binne super fjochters!
  En wer smiet se mei de bleate foet in granaat. Dat is hiel moai.
  Zoya hat hjir in geweldige baan dien. Doe smiet in bleate foet, in hiel moai famke, it en smiet de Sinees:
  - Wy sille tige cool wêze!
  Doe naam it fûle famke Augustinus it en makke hiel moai in goaie mei har bleate teannen, fersprate de Sineeske soldaten alle kanten út:
  Wy binne allegear supergirls!
  Dan is Svetlana in hiel moai famke, en sa'n blonde, mei bleate fuotten flitsende granaten. En it famke naem en rôle de Sineeske út, in tige moai famke.
  Meisje yn slipje. En hja koarde:
  - Famkes binne oars! En tige read!
  De famkes binne oer it algemien hiel cool, en altyd bleate fuotten.
  Svetlana rûn bygelyks de hiele oarloch bleatfuotten. En yn it ienenfjirtichste jier ferhuze se troch de bosk. It is net de earste kear foar har. Se wurke yn in berne-, arbeidkoloanje bleatefoet, en yn in ljochte finzenisjurk oant de froast. Letter rûn it famke sels bleatfuotten yn 'e snie. Sa wie Augustinus yn 'e koloanje. Dêr koene de famkes suver neaken oan it wurk yn de hurde Sibearyske froast.
  En it makke se net bang. En hoe goed is it foar famkes om bleatfuotten troch de sniedriften yn 'e snie te draven. En dat bleate hakken troch froast biten waarden. Net sa eng. De bleate soallen binne bedutsen mei koarnen, en de famkes waarden net ferwûne, fan 'e iiskrust.
  Se binne sa heul cool. Barefoot famkes rûnen en wurken mei billen.
  De famkes diene in hiel goed wurk.
  De famkes wiene tige gek. Op 'e nij smite se mei de bleate teannen granaten.
  En smyt de Sineeske horden. Hiel cool krigers, ik moat sizze.
  Famkes smyt har bleate fuotten op 'e fijân.
  Natasha sjit hiel sekuer op de Sinezen.
  En smiet in oare Mao soldaat.
  It famke is hiel moai ... En hiel bleate fuotten en moaie Natasha, hiel agressyf.
  Mar foar in famke moatte jo jo eigen ynteressante skriuwe.
  Hjir praat Natasha mei dit. Of leaver, se skreau in ferhaal.
  Dat is ek nijsgjirrich nei de earste súksessen, de Russyske troepen fan it ryk fan Nikolaas wrakselen mei de Hindenburg. En hja smieten it út dêr't it tsaristyske ryk Dútslân fersloech en der wie gjin revolúsje.
  Hjir Oleg Rybachenko en Margaret Magnitnaya begûn te fjochtsjen al op Sovjet grûngebiet mei Sina.
  In jonge en in famke ferpletterden de Sinezen.
  Oleg Rybachenko like in jonge fan alve of tolve jier âld. En Mao syn soldaten ferplettere. Of dyjingen dy't lykje op de horde fan Genghis Khan.
  De jonge smiet de bleate foet nei de Sinezen. Crushed en wûn.
  En joech in beurt.
  En Margarita fersloech Mao syn wat skuorre troepen tige sterk.
  En ferplettere de Sinezen. En it famke fochten hiel moai.
  En hja smiet har bleate foet hiel moai. En ferplettere de fijân.
  Margarita wiete de Sinezen tige swier.
  De troepen fan Mao gongen tige agressyf op.
  Margarita, tige ferpletterje de tsjinstanner.
  De bleate fuotten fan it famke bruts de rêchbonke fan de Kaisers hiel moai.
  Famkes binne sa agressyf.
  En it bataljon folget de jonges, of leaver it bernepear Oleg en Margarita. Famkes in slipje, en hiel moai. Se falle de Sinezen oan, en tige iverich.
  Har bleate boarsten mei rubyne tepels skodzje. En de famkes fjochtsje mei ekstreme druk. Se ferpletterje de Sinezen. En de kommunistyske, reade troepen fan Mao beswyke.
  En no begjinne de Sinezen werom te kommen.
  Veronica smyt in granaat mei har bleate teannen. Se ferplettere de soldaten en piepte:
  - Leafde is libben!
  Victoria joech in goed rjochte beurt. Se snijde de tsjinstanners ôf. En smiet in granaat mei bleate fuotten.
  En doe tjirp se:
  - Us heitelân is ferhearlike!
  Hjir is Juliana in heul moai famke, en de frou fan 'e generaal, wylst se in granaat nimt en lansearret en koos:
  - Genius Express!
  En dan de readhierige Anna. It famke is sa cool en bûtengewoan. De Sinezen ferplettere, se trochweekt. En in granaat fleach mei bleate fuotten omheech. En ferspraat tsjinstanners.
  Doe tjirpe se:
  - Hillich Ruslân fan tsaar Nikolaas II!
  En doe haw ik it korrizjearre:
  - Mear krekter, tsaar Leonidas!
  En it famke winkt mei har saffiereagen. En bleat syn tongen.
  En dan de Olympyske Spelen: in heldenfamke lanseart mei bleate fuotten in hiele bosk granaten.
  En ferspraat yn alle rjochtingen fan 'e rivier bloed mei de troepen fan Mao.
  Ommers, in bataljon bleate-legged famkes, yn koarte broek, stiet foarop yn de oanfal en slacht de Sinezen.
  Famkes sjitte hiel sekuer, mar se hawwe gjin ferlies. As in famke neaken is en allinich slipje hat, is se praktysk ûnkwetsber. En it is ekstreem dreech om te krijen.
  Sa slaan de Sinezen gjin famkes, noch mei in skulp, noch in kûgel, noch in fragmint. No en? Fjochtsje is fjochtsje!
  Veronica sjit harsels. It slacht de fijân, en smyt in granaat mei in bleate foet, en tjirpt:
  - It sil in heul cool spultsje wêze!
  En Victoria is in strider-kommandant. Wylst se har bleate boarst skoddet en mei har skarlaken tepels in skyn fan bliksem útstjit. En dan smyt in bleate foet in granaat.
  Brekt de rigen fan tsjinstanners.
  It famke raast op 'e top fan har longen:
  - Ik bin in supergirl!
  En bleat syn tosken.
  En dan Julian. Ek in famke fan seldsume skientme. Hoe knallen op de Sinezen. Mear krekter net troch de Sinezen, mar troch de troepen fan Mao, dy't trouwens yn oarloch binne mei Ruslân, krekter mei de USSR.
  En op 'e troan is tsaar Leonid Brezjnev, sa't er neamd wurdt, Iljitsj II, dy't keizer fan de USSR waard. En it is geweldich om mei te stimmen. En it noarden fan Sina, Mongoalje, Noard-Korea, al Russyske bûnsmaten binne ek ûnder oanfal fan it Mao-ryk.
  Yuliana smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - Lit der Leonid wêze yn Ruslân - ljocht!
  Se knypeage mei har saffiere eagen.
  En dan fjochtet Anna, it readhierige bist. En hy sjit ek tige goed.
  En syn tosken bleat, seit er:
  - Lit d'r in keninklik paradys wêze op 'e planeet!
  En Olympias lansearre in citroen mei in bleate foet. Ferspraat tsjinstanners en piepte:
  - Gloarje oan de tsaar en it heitelân en de kommunistyske partij!
  Sineeske tanks en ynfantery wienen by steat om te fangen de bocht fan de Amoer, en draaide nei it noardwesten, fierder te bewegen lâns de rivier. De Sineeske opmars wie relatyf suksesfol.
  Sels de konfiguraasje fan it front wie yn har foardiel en it wie lestich om fersterkings foar it Reade Leger oer te dragen ûnder Sineeske bommen.
  Mar de USSR wie technologysk sterker as it ûntelbere leger fan Mao, dy't sels jonges fan tolve jier yn it leger mobilisearre.
  Boppedat, de skiif fleantugen fan 'e Dútske Demokratyske Republyk, dy't folslein ûnkwetsber, bliken te wêzen in tige effektyf wapen, en ramd Sineeske auto's mei in laminar jet.
  It wie benammen effektyf fanwegen de grutte snelheid fan fleanende skuorren. Dy't hast alle Sineeske fleantugen ynhelje koe.
  De moaie famkes Gertrude en Eva jagen op sa'n diskette nei Sineeske auto's.
  Yn it bysûnder, se foelen twa jagers kopiearre út de Sovjet-ien ûnder de MIG-15 lisinsje, en letterlik plat.
  Dit binne de famkes, se steane net oan 'e kant.
  Gertrude drukte mei har bleate teannen op de joystickknop en tjirre:
  - Dútske goaden binne de machtichste yn 'e wrâld!
  Eve kontrolearre ek de joystick mei help fan har bleate teannen en, mei har tosken bleat, raasde:
  Wy sille alle fijannen yn it húske weagje!
  It famke is noch in ding. Hjir naam ik bygelyks in pionier. Se skuorde de klean fan de jonge út en makke dy mei tried oan de aspen fêst. Doe begon se it lichem fan in Sineeske pionier te cauterisearjen mei in read-hite poker op 'e brân. Begûn mei de mage, doe ferhuze nei it boarst. Net negearje de jonge syn rûne hakken.
  Doe't de pook ôfkuolle, waarmte it famke it wer op, en Gertrude smiet tûken op.
  Doe feroare se, en de pionier waard fried troch har partner. De blonde terminator Gertrude ferbaarnde ek de jonge syn wangen. Koartsein, by de Sineeske pionier bleau net ien hiele stripe hûd oer.
  Doe namen se en stieken in grut fjoer oan, piperden de jonge, sâlten it en bigounen to iten.
  It fleis is sappig, meager.
  Eva, dy't de jonge opsloarde, sei:
  - Jo krije gjin ekstra calorieën op sa'n iten.
  Gertrude, dy't har fingers slikket, stimde yn:
  Ja, it is kwaliteit fleis. De jonge is meager, dwers, meager. Dit is lekker om te iten.
  De famkes ieten graach de Sineeske pionier. Noch twa Dútsers kamen oan. Die mei oan it feest. Letterlik kannibalisme. En sa lekker, mei krûden om in jonge út Sina te iten.
  Ien fan de Dútske froulju, Frida, sei:
  - Wy hawwe op ien of oare manier in swiere frou siede. En doe ieten se de poppe yn 'e liif. It is sa lekker!
  En de famkes barsten út laitsjen. Marteling en kannibalisme is cool!
  Se snijden gewoan, sûnder foaroardielen, wat ôf oan 'e Sineeske jonge, en biten elk in lyts stikje ôf.
  Dêrnei dronken de krigers ek wyn - mingd mei loftfeart alkohol. Se ieten sappig fleis.
  Doe dûnsen de krigers in bytsje. Doe kamen noch in pear moaijes yn itselde slipje. Se begûnen de jonge te iten. Se snijden syn lytse hert yn ferskate stikken. En se ieten ek.
  Doe namen se it en rounen bleatfuotten oer de koalen. Se sprongen, se sprongen. Doe naaiden se nei it tichtste part. Dêr foelen se manlju oan, pikken mei har as bisten. En it wie geweldich.
  De wyfkes binne sa agressyf.
  En no binne twa famkes achter Sineeske fleantugen. Se rammen de Tu-4, wêrtroch't de bommen yn har buik eksplodearje. En elkenien hâldt net op mei laitsjen. Prachtige famkes.
  En hoe't se bleate fingers op 'e knoppen fan 'e joystick drukke. Sokke sjarmante beauties. Se hawwe de krêft fan lilkens en de flam fan passy. En neakene famkes jouwe fertrouwen yn oerwinning.
  Slechte famkes sjitte echt Sineeske fleantugen del.
  Gertrude frege Eve mei in glimke:
  - Tinksto dat de Bibel it wurd fan God is?
  It famke antwurde mei in laits:
  - Net!
  Gertrude frege mei dúdlik fernuvering:
  - En werom?
  Eva sei mei klam:
  - Want de loft is fêst! As in spegel!
  En de famkes laken. It like ekstreem grappich. Sjit noch in pear Sineeske fleantugen del.
  Gertrude merkte logysk op:
  Mar dochs is der in God!
  Eva stimde yn:
  - Dêr is Adolf Hitler en syn profeet!
  En wer barsten de krigers út fan laitsjen. Se binne sa leuk en hielendal net iens dom.
  En se hâlde fan fjochtsjen. Och, en ferkrêfte manlju ek. Dit is har motto....
  Gertrude, in Sineesk fleantúch delsjitten, piepte:
  - Myn heitelân! Ik sil elkenien foar dy deadzje!
  Eva mei in grins fan tosken befêstige:
  - Ik ek!
  En skitterje mei saffiereagen. Dizze krigers binne cool. En hielendal net dom.
  Of miskien min ... En hiel wreed. Hjir martelden se in frou fan sa'n tritich en har soan fan sa'n tolve - sels gjin pionier.
  Se hongen se beide op in rek. En ûnder bleate fuotten waard in fjoer oanstutsen. Boppedat, sadat jo kinne ûntlêste de waarmte, mar dyn sibben sil gean del nei it fjoer.
  Of de hakken fan de jonge briede, dan de famkes.
  En de frou rekke sawol geastlik as fysyk ferwûne. Ek waarden mem har boarsten yn 'e brân stutsen.
  Ja, se waarden swier martele. Famkes hâlde fan fjoer.
  Bygelyks, jonges hâlde fan marteljen. Sels folslein ûnskuldigen.
  Stek se gewoan yn 'e brân ...
  Of dipped yn soer... In oare manier fan marteljen. Flog de pionier mei in read-hite tried, en dan smyt it mei dong. Dit is sawol pynlik as fernederjend.
  Pioniers waarden ek besprinkele mei korbit en kalk. No, dizze fiends-terminator famkes.
  Eva rekke trije Sineeske auto's en sei:
  - Hjir martelje wy minsken... En it is cool!
  Gertrude, har tosken bleat, sei:
  - It is foaral moai om in jonge te marteljen!
  Eva stimde yn:
  - Heul leuk! Mar it is ek goed om in famke te marteljen!
  De krigers wiene hjir sa bliid.
  Gertrude sloech fjouwer Sineeske fleantugen del en piepte:
  - En it sil ús geweldich wêze!
  En hja liet har tonge sjen.
  Famkes yn 't algemien binne sa moai fan uterlik en fûleindich fan binnen. Ien fan 'e martelingen dy't de skientme brûkten wie. Hjir, bygelyks, jo hingje in pionier oan syn fuotten oan it plafond, en hechtsje in ketting oan syn hannen. En jo krije elektrysk. De pionier moat it optille mei help fan in parse. Om te foarkommen dat de spieren brekke.
  En dan is der net genôch krêft en wer slacht mei stroom.
  Famkes hâlde ek fan doe't jonges it tsjil draaie. Se fertrage de beweging in bytsje, sadat se mei stroom slein wurde. Tige yndrukwekkend.
  Eva frege harsels:
  -Bestiet de Duvel?
  Gertrude antwurde mei in gnyske:
  - Yn alle gefallen - de duvel - it binne wy!
  En beide stielen sa't se wolle. En de gesichten sille sjen litte.
  En beide stielen sa't se wolle. En de gesichten sille sjen litte.
  Op fleanende skuorren wurde de Sinezen goed terske. Dit is lykwols mar it begjin. It Celestial Empire is sterk en it hat in protte soldaten. En se klimme as duvels út 'e grêven.
  Anna slacht in oare Sineeske auto yn 'e loft en winkt yn 'e loft. Se sizze dat jo krigers fan it Celestial Ryk net in bytsje sille lykje.
  Julian is it dêrmei iens. Snijt de ferâldere masine fan 'e steat Mao ôf, en gnyskjend raast:
  - Memmelân en leger binne twa pylders,
  Dêr't de planeet op rêst ...
  Wy sille jo beskermje mei ús boarsten,
  Jo leger wurdt songen troch alle minsken!
  De Sinezen bliuwe klimmen en klimmen. Se hawwe tefolle, op dat stuit hast in miljard ynwenners, en kinne Sovjet-posysjes bombardearje mei liken. En se witte gjin twifels en spyt. En it tal liken makket harren net út.
  Se rôlje as in einleaze lawine.
  Hjir is it masinegewear Natasha. Se fjoer op de oprukkende Sinezen. Se maaide ien line del mei kûgels. Dan noch ien... De Sinezen falle. In protte fan harren binne oer it generaal jonges, en ik oanfal bleatefoet. Se stjerre mei in glimke op 'e lippen. Mao Zedong liet in brutale oarloch los. Hy woe bekendheid en records. En miljoenen Sineeske soldaten binne al stoarn. En klim yn 'e striid mear en mear dielen.
  Natasha smyt in granaat mei har bleate teannen en tjirpt:
  - Gloarje oan it lân fan it kommunisme!
  Zoya, sjit op 'e giele krigers, seit mei in glimke:
  - Mar Sina is ek in lân dat regearre wurdt troch kommunisten!
  Natasha antwurde:
  - Hja hawwe mar in karikatuur fan it kommunisme!
  Augustinus, sjitten op 'e giele soldaten, logysk opmurken:
  - Net yn 'e namme fan 'e saak, mar yn 'e essinsje!
  En it readhierige famke smiet mei de bleate teannen in granaat, in deadlike krêft.
  Svetlana merkte op doe't se Mao's troepen delmoarde:
  - Ja, de essinsje is soms wichtiger as de formele namme!
  En in pear tsientallen Sinezen foelen, ôfmaaid troch har burst.
  Natasha befêstige troch te sjitten op 'e Sinezen:
  - Ja, dat kloppet ... Allinne no, net soms, mar altyd!
  De famkes laken. Se fochten de horde dy't op har drukte. Lykas Russyske krigers dy't fochten mei it ûntelbere leger fan Genghis Khan. En yndie, Ruslân wûn.
  Zoya smiet wer in granaat mei har bleate teannen. Se skuorde der in tsiental Sineeske soldaten mei en song:
  Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme,
  Wy sjogge de takomst fan ús lân ...
  Wy sille de horden fan kwea fascisme yn poeier ferpletterje,
  Ferslaan de streamen fan 'e einleaze horde!
  Augustinus, dy't op 'e Sinezen skeat en se yn tsientallen, en sels hûnderten fermoarde, sei mei in glimke:
  - Better net sûnder grinzen, mar in grinsleaze horde!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Ja, it is wierskynlik folle better!
  De famkes fochten heroysk, en har wil is yn 'e fûst.
  En de smashing macht is yn bleate teannen. En safolle fighting passy yn harren.
  Elizabeth op 'e tank fjochtet as in meunster.
  It famke sjit, en drukt har bleate fingers op 'e knoppen fan 'e joystick, seit:
  - De grutheid fan 'e USSR is by ús!
  Catherine, sjit op 'e Sinezen, merkt op:
  - Wy binne hjir as Stalin syn falken!
  Elena, sjitten, merkte op:
  - Leonid Iljitsj is noch altyd net deselde!
  Catherine smiet in Sineeske tank en giechele:
  - Fedot, mar net de iene!
  Elena skeat in burst fan masinegewearen ôf, maaide de foarútrinnende ynfantery fan 'e steat fan Mao del en piepte:
  - Us bestjoer sil boppe wêze!
  Euphrasia korrizjearre:
  - Regearje net, mar de striid!
  Elizabeth skeat in projektyl tige sekuer ôf en merkte op:
  Wy sille noch winne!
  En de famkes songen byinoar:
  Mar d'r is gjin sterkere Russyske geast
  Ut 'e ruïnes fan ússels sille wy opnij meitsje ....
  Warrior of light nim it swurd gau
  Wy sille stean en win wer!
  
  Wy hawwe de planeet iepene foar de folken,
  It paad nei romte, nei ûnbekende wrâlden ...
  Heroyske dieden wurde songen,
  Om it litteken fan 'e dea foar altyd te wiskjen!
  De famkes út de DDR fochten ek heldhaftich.
  Gerda en Charlotte yn in readhiete tank, folslein neaken yn har koarte broek, fochten. Sineeske tanks foelen tsjinoanfallen.
  Gerda skeat op de Sineeske auto en bruts de harnas. Se naam it en song:
  - Ik bin de dochter fan 'e duvel!
  Charlotte bruts troch de beskerming kopiearre fan 'e Sovjet T-54, mar mei de Sinezen yn' e bemanning, en tafoege:
  - Ik kin alles oerwinne!
  It Dútske hegedrukkanon is in tige effektyf wapen. It is by steat om te penetrearjen fan in heul lange ôfstân, en prestearret de Sineeske 100mm op 'e T-54. Boppedat, Russyske auto net trochkringe de nijste Dútske KAG-50 U, op elke hoeke. Allinnich de Isa fan 'e swierste modellen kin problemen meitsje foar de Fritz. Mar it feit fan 'e saak is dat d'r heul pear sokke Sineeske Iss binne, en de basearre masine is de T-54. En jo kinne der net tsjin pleitsje.
  Gerda drukt mei har bleate fingers fan sierlike skonken op de joystickknoppen. Slagget in Sineeske auto fan in ôfstân en piept:
  - Ik bin in kening dy Superman!
  En de strider lit in lange, rôze tonge sjen.
  Charlotte fjoer ek. En hiel geskikt. En sjit himsels, mei de grime fan in grutte panter.
  En hy drukt ek mei de bleate teannen op de joystickknop.
  En fluit tsjin himsels:
  - Ik bin in grutte superklasse fighter!
  Fierders sjit Gerda al. Kâldbloedige blondine. Hoewol de frou sels temperamint is. Bygelyks, se krusige in Sineeske Komsomol-lid op in pinebeam. Sels sloech se spikers yn har hannen en fuotten. Se stiek har bleate boarst yn 'e brân, en bruts doe mei readhite tangen har teannen.
  En no raast Gerda:
  - Wy binne wite wolven en kenne gjin genede foar gjinien!
  En wer, de skientme sjit hiel sekuer. En slacht de fijân. Sa'n prachtige blonde. Meikoarten docht se dat net. Op 'e nij bruts de Sineeske auto fan in ôfstân troch. Yn steat om te slaan. En twahûndert millimeter harnas sil har net stopje.
  Charlotte sjit ek en sjit:
  - Ik bin de hege kening! Ik brek jim allegearre!
  En mei bleate teannen drukt er op de joystickknop. De readhierige duvel hat juster in Sineeske pionier martele. Se sloech de jonge mei bossen nettels. Dêrnei sprinzge ik de blieren mei sâlt. Doe helle se de oanstekker út. Reade flammen rôfdierlik slikken it bern syn hak. Hjir is in reade! Wat is se walgelijk. Gewoan in helske lyts dier, dat elkenien sûnder meilijen en swakke martelt!
  De Sineeske troepen krûpen hieltyd binnen, as streamde der in stream fan gewelddiedige lava út de Krakatoa-fulkaan.
  Natasha besocht te skriuwen memoires. En it wie nijsgjirrich en grappich foar har. De oarloch is no yn it twadde jier en is skiednis wurden. En dit is serieus.
  Mar de Grutte Heitelânske Kriich wie ek lang en dreech. En dêryn rûnen de famkes ek bleatfuotten.
  En hoe goed soe it wêze as dizze oarloch net bestie. No, lit ús sizze dat Hitler bleau te fjochtsjen yn it Westen ... En it wichtichste, sûnder folle súkses. Hoewol it feroverjen fan Afrika en Aazje oant Yndia is gjin probleem foar de Dútsers. Fan 'e 150 divyzjes dy't tawiisd om de USSR oan te fallen, soe de helte genôch wêze om alle Britske koloanjes te feroverjen.
  mar twa bern fan 'e planeet Ierde folgen har.
  Natasha en har team waarden ôfleid fan skriuwen troch in oare Sineeske ynfantery oanfal. Mao's troepen waarden net allinich troch har eigen, mar ek troch Afrikanen en Arabieren dy't foar jild ynhierd waarden yn 'e striid dreaun. Der wie in brutale oerfal.
  Krigers liede harsels fjoer. Se binne kâldbloedig en rekkenjend.
  Natasha smiet in granaat mei har bleate teannen. Hierlingen ferspraat yn alle rjochtingen.
  Natasha sei:
  - By ús kin al it ûnmooglike útkomme!
  Zoya liet ek mei har bleate teannen in sitroen yn. Se fersprate de Sinezen en piepte:
  - Ja, myn heitelân is it hillichste!
  En it famke knypeage.
  En doe beswykt de fûle Augustinus mei har bleate foet foar de Sineeske. Ferspraat se yn ferskate en heul fiere rjochtingen. En tjirp:
  - Ik bin de kennis fan 'e dea!
  En Svetlana stjoerde in granaat mei har bleate hak. De Sinezen fleane alle kanten út. Se komme om sûnder hope op it minste heil. En hoe sierlik famkes binne.
  Svetlana joech in beurt en song:
  - Hjir is myn nije striid! Ik sil mei dy gean!
  Hjir klimt in krêftige Sineeske tank troch de ruïnes. Yn dit gefal MAG-100. Sa'n meunster is net sa maklik troch te brekken. Mar Russyske famkes binne klear foar sa'n slach.
  En hiel passend sloegen se fan in bazooka. De Sinezen hiene in vat, dat se namen it en kreukelen it. It is oer it algemien prachtich.
  Natasha gromde agressyf:
  - Lit der in himel op ierde wêze!
  En wer fljocht de granaat dy't troch har bleate foet smiten wurdt. Dit deadlike kado fan ferneatiging.
  En dan sil Zoya de Sinezen nimme en slaan. Hoe't se se smiet en ferplettere. En in tige striidbere ien.
  En mei bleate teannen, hoe granaatappels te spikerjen. En de Sinezen krije it yn 'e hoarnen.
  En Augustinus hammeret ek op Mao syn troepen. En har bleate hak, lykas altyd, is yn bedriuw.
  Se strûpte de Sinezen as kakkerlakken yn 'e hoeken. En hja koarde:
  - Ik bin in reade!
  En dan Svetlana ek, sa't se it nimt, en slacht de troepen fan it Celestial Empire. It brokkelt yn bloedich gehakt fleis, en piept mei wylde grime:
  - Ik bin in ûnferbidlik famke!
  Natasha jout beurt. In granaat smiten mei in bleate foet fleant. Sjit de Sinezen del, en ferstruit tsjinstanners.
  Dan raast er oerdoefjend:
  - Ik bin in blondine dy't elkenien sil ferneatigje!
  Zoya merkte ek op in heul orizjinele manier op, wylst de Sinezen delmoaiden:
  - En huningblondes binne cool.
  En in granaat fljocht fan in bleate foet, en ferplettert elkenien.
  En dan sjit Augustinus. En heul akkuraat. Slat de Sinezen del en tjirpt boppe yn syn longen:
  - Ik bin in super famke.
  En de bleate teannen fan de skonken smieten ek hiel tapaslik in granaat.
  Dus Svetlana lanseart har outfit. Ferskuorde de Sinezen mei dizze line yn stikken. En tjirp:
  - Ik bin de banier fan it Hillige Heitelân!
  En wer wurdt in sitroen smiten mei in bleate foet.
  De famkes fjochtsje hurd. Se fjochtsje as echte helden. Se binne fol ûnoerwinlikens.
  Natashka fjoer harsels, en follet de hiersoldaat leger mei lead. En hy is net bang foar tanks of raketten.
  Ek al fleane hjir ballistyske warheads. Ja, sa fûleindich, en wanhopich, by steat fan alles!
  En in granaat fljocht fan in bleate foet. En dêrmei is ferneatiging brouwen en ferneatigjen.
  Zoya jout ek in beurt. Maait de krigers fan it Mao-ryk del. Hy bleat syn tosken, dy't de kleur fan pearels binne, en laket:
  - Ik haw in dame dwaande super!
  En har toskgrinsen binne gewoan deadlik.
  En Augustinus ferneatiget ek de fijân. En maait sûnder problemen. En bleate fingers lansearje in nije granaat.
  En it famke laket:
  - Ik sil jim allegearre ite!
  En dan fjoer Svetlana wanhopich. En it is ekstreem enerzjyk. Moade tsjinstanners. En in tige goed rjochte granaat, mei in deadlike vulling, waard lansearre mei in bleate foet.
  Meisje raast:
  - Fascisten Sineeske draak dea!
  En wer in glimke. De fjouwer famkes sille fansels nea opjaan.
  Soms giet it Reade Leger oer nei it tsjinoffensyf. Moed en moedich fjochtsje froulike krigers út 'e DDR
  Benammen Gerd en Charlotte lieten de tsjettel oer de Sineeske troepen slute - mar tweintich kilometer.
  En de famkes sjitte harsels ... Se binne geweldich en tige spier. Harren lichems binne gewoan supreme gusto en krêft.
  Mar de sielen binne swart... Lykas koal of noch slimmer.
  Hjir naam Gerda bygelyks en kaam mei in nije marteling. Fjouwer jonges út Sina waarden mei tried oan in stielen spits bûn en ferbûn mei in generator. De flugger it tsjil Spins, de swakker de hjoeddeiske hits. En hoe stadiger, hoe sterker.
  Gewelddadig gedrach yn Gerda. De jonges, dreaun yn it swit, rinne, triuwe it tsjil.
  En de Dútske famkes út de koer smite koalen ûnder de bleate fuotten. Gewelddadig gedrach yn famkes - sis neat. Hiel wreed ek.
  Gerda draaft sels lykwols graach op waarme koalen.
  Hjir skeat se op in Sineeske tank, sloech in turret del en sei, gnyskjend tsjin Charlotte:
  - Hjir is myn nammegenoat fan 'e grutte sissy "Sniekoningin".
  Charlotte giechelde. Se sloech ek in Sineeske tank en frege:
  - En werom?
  De blonde terminator antwurde:
  - Se frege om in wein en in pear skuon, dat se wer om 'e wrâld gean soe om har broer Kai te sykjen. Wat is der mis mei bleate fuotten rinne?
  Charlotte sloech de Sovjet-tanks wer en antwurde:
  - It is rjocht! It famke wie al wend oan it rinnen op bleate fuotten en yn de lichte Europeeske froast. Koe de oergong oerlibje. Se rûn bleatfuotten yn 'e snie en nea gnize!
  Gerda lake en sei:
  - Ja, en se rûn noch lang bleate fuotten, om't se om 'e heale wrâld rûn. Net skuon foar in famke binne in grutte lúkse.
  En de blondine lake. Yn 'e winter hawwe se sokke eksperiminten dien. Se rieden bleatfuotten, en hast neaken, in jonge en in famke troch de froast. Earst tsien minuten en yn in waarm hûs. Dan tweintich minuten en fiif rêst yn 'e waarmte. En dan in healoere, en dan in oere. En sa de hiele nacht.
  De fuotten fan de bern binne swollen fan de kjeld. Mar de jonges binne frij ferhurde, se wenne oan skuon allinnich yn kâld waar.
  En doe waarden de bleatepioniers oer de koalen dreaun. Hoewol't de hakken fan 'e bern grof wurden binne, libje se lykas gewoanlik. Wat der dêrnei mei de finzenen bard is, wist Gerda net. Se gie te fjochtsjen. Hja hiene yn alle gefallen de skuon net oandien sûnt it ienenfjirtichste jier, doe't se yn 'e woastyn begûnen te fjochtsjen, yn it leger fan Rommel. Dit binne de coolste famkes.
  Hjir waard Natasha twongen om te ûnderbrekken. Se hat problemen boppe it dak.
  De Sinezen falle wer oan. De famkes moetsje Mao syn krigers mei goed rjochte shots, knock out de tsjinstanners.
  En se smite granaten mei de bleate fuotten.
  De krigers hawwe lykwols wat oars betocht. Hjir namen se bygelyks de stroom en ferbûnen se. En se sloegen de Sinezen mei elektryske ûntladings. En de famkes sels hiene de hakken frieard.
  De hakken fan 'e famkes binne sa rûn, roze, tige noflik om te sjen en oan te reitsjen.
  De Sineeske en bûtenlânske hiersoldaten wiene sa bang dat se har weromlutsen ...
  Natasha, slikke har lippen, sei:
  - Tankewol Svarog!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Dit is yndie in grutte God! Mar Jezus is ek in grutte God! Dus de takomst is fan ús!
  En de famkes knypeagen inoar oan.
  Augustinus bleate har tosken en stelde foar:
  - Sille wy wat drinke? Bygelyks in goede wyn dy't skuimt mei gist!
  Svetlana pakte entûsjast op:
  - Dat is it! Wyn mei krûden! It baarnt fet sa goed!
  Natasha lake.
  Wy hawwe gjin fet! Wy binne oer it algemien krigers mei lichems lykas getten stiel!
  Zoya rôp:
  - Dan komt de oerwinning wol nei ús!
  Augustinus wie it hûndert prosint iens mei dit:
  - Wy sille grif gelok ha! Ek al is de oarloch al foar de fyftjinde moanne!
  Natasha sloech har eagen en piepte:
  - Dat is ôfgryslik!
  En de famkes krústen harsels syngroan.
  En dit barde earne oars.
  De froulike krigers fochten de opmars fan 'e superieure troepen fan 'e Sinezen ôf. Natasha, lykas altyd, is op it snijflak.
  Hjir moast Natasha wer ophâlde. Se klommen wer, as in padde, om de Sinezen te wrotten. De famkes troffen harren mei krêftige klappen.
  Mei krekte en goed rjochte sjitten waarden de Sinezen fuortswaaid, en dan ek mei sjitten mei granaten mei bleate fuotten.
  De famkes fochten fûl.
  Mar de striid wie tige hurd. Ien fan de pioniers hie de holle der ôf waaid. Mar Natashka tute de jonge op 'e lippen en piepte:
  - Jo sille wêze yn Iria yn it hert fan Rod!
  En wer, hoe't er mei de bleate foet in granaat smyt. De Sineeske tank falt om. En har rollers draaie bang, mei in ratteljen en metaal.
  Alles giet hiel goed.
  Famkes, dit binne treflike atleten en krigers. As se al fjochtsje, dan is neat te fergelykjen mei harren.
  Zoya smyt ek in granaat mei har bleate foet en seit:
  - Wyt Ruslân sil net bûge ûnder de Sinezen!
  Augustinus sjit ek, en seit mei razende grime:
  - Ik bin in strider dy't noait bûcht! En sels de ferrifeljende satan sil it hillige Ruslân net kantelje!
  En de bleate tosken fan 'e fûle strider skitterje as grutte pearels.
  En Svetlana sjit ek. It feie de Sinezen fuort en bleat syn net minder grutte en agressive tosken:
  - Ik beswyk net foar it maoïsme! Gloarje oan it kommunistyske Ruslân!
  En alle fjouwer famkes roppe yn koar:
  - Gloarje oan 'e Nije Oarder fan' e Russyske Demiurge Goaden!
  En mei bleate fuotten smyt se deadlike ladingen! En it is geweldich!
  Augustus 1970 ... De Sinezen koene úteinlik har oprukkende tentakels ferbine en dy dielen fan it Reade Leger fan 'e USSR ôfsnije dy't westlik fan 'e Amoer leine.
  Sowjet-troepen fochten de troepen fan Mao, no yn folsleine omsingeling. Mar hja fochten tige moedich.
  In hiel bataljon famkes kearde de oanfallen fan de Sinezen ôf. Moaie en curvaceous krigers leaver te fjochtsjen yn allinnich slipje.
  En dit joech har fantastyske eigenskippen en fitaliteit. En wat oantreklike krigers as se har bleate boarsten skodzje. En de tepels fan 'e boarst binne sa skarlaken, en fonkeljend.
  De famkes fjochtsje, en keare de oanslach fan 'e giele-skinned ynfantery ôf. D'r binne in protte Afrikanen yn it Sineeske leger. Smyt se fuort as kanonfoer. En der binne in protte Yndianen.
  Hoewol Yndia gewoan gjin tiid hie om de Sinezen te fangen, mar guon fan 'e fertsjintwurdigers fan dit folk wurde levere troch Aziatyske troepen foar slacht. Om foar te kommen dat se selsstannichheid krije.
  En de Sinezen geane foarút. Afrikanen en Arabieren wurde ferlitten... Fjochtsjen siede as yn oalje ûnder in fjoer fan kolossale proporsjes.
  Angelica is in fûleindich famke, en de kommandant fan it bataljon smyt in granaat mei har bleate foet en ropt:
  - Net ien stap werom!
  Malvina, in famke mei gouden hier, nimt op:
  - Net weromlûke en net opjaan!
  En hy smyt ek mei de bleate foet in granaat.
  Dan skoddet it famke har bleate boarst.
  Yelling en prachtige Oksana, de blonde terminator. En smyt in sitroen mei bleate teannen:
  - Wy sille de fijân Stalingrad net tastean!
  Angelica, skoddet har neaken, seit mei folle boarsten:
  - Fansels sille wy net!
  En wer in granaat smiten troch bleate teannen fleagen. Wat ferstruit tsjinstanners.
  En doe skeat Akulina út in bazooka. Ek in bleatefuotte famke mei blond hier.
  En mei syn bleate hakke stjoert er in granaat. Hoe kinne jo de Sinezen yn alle rjochtingen ferspriede.
  It famke sei:
  - Lit der ljocht en himel wêze!
  Oksana joech in beurt en sisde, mei de giele fjochters del:
  - Ja, Ruslân is ferneamd!
  En wer smiet se mei de bleate foet in granaat. De blondine is op myn gedachten. Se waard ienris martele troch de Sinezen. Se smarden de bleate soallen fan it famke mei oalje. En op in ôfstân waard in brazier set. It fjoer rekke hast de soallen fan it famke glânzjend fan oalje.
  Oksana wie tige ferwûne, mar se klemde har tosken op en fernearde. De Sinezen skeaten it foar tweintich minuten. Se lieten blieren op 'e soallen. In wike gongen se, en de marteling gie wer troch.
  Oksana waard elke freed op in brazier fretten, en op moandei sloegen se har mei rubberslangen, en woansdei leine se in elektryske stroom troch har lichem. Se martelden my trije kear yn 'e wike. Boppedat hast sûnder spoaren te litten op it lichem.
  It famke hat sa fjouwer moanne úthâlden, mar sei neat tsjin de Sinezen. Doe waard se nei it deakamp stjoerd. Mar ûnderweis wist Oksana te ûntkommen.
  Fansels is har haat foar de troepen fan Mao grut. Wat foar marteling waard tsjin har brûkt.
  Oksana smiet in granaat mei har bleate foet. Feegje de Sinezen yn alle rjochtingen. En ik herinnerde my.
  As bleate soallen troch fjoer slikke wurde, fielt it as wurde jo yn siedend wetter ûnderdompele. De pine is skerp en lang. De oalje baarnt de hûd net, en de waarmte wurdt regele troch profesjonele beulen. En it docht sear, it docht in protte sear.
  Oksana besiket op dit stuit wat abstrakt foar te stellen.
  As is se in prinsesse. En se waard finzen nommen. En liede ta eksekúsje. Fansels moatte jo bleate fuotten rinne yn 'e snie. En hakken bakt.
  Mar de prinses rint mei de holle heech. Se jout net op en wol net opjaan. Al hat se mar ien skuord sek oan 'e heupen. En in goed foarme lichem is amper bedekt. En hûnderten manlju en jonges sjogge har oan en litte sels har tonge sjen.
  Mar de bleatefuotte prinsesse is net ferlegen. Hy giet nei himsels ta, rint grutsk mei it boarst út en sjongt sels;
  Skildere romte swart somber ljocht,
  En it liket derop dat de stjerren yn har banen dimmen binne!
  Ik wol leafde, as antwurd hear ik - nee,
  De herten fan leafhawwers binne yn stikken brutsen!
  
  Ik smeek dy, myn prins, kom nei my,
  Ik rôp oseanen fan triennen yn fertriet!
  Brek alle keatlingen fan foaroardielen,
  Ik wol dat jo de minsken de wierheid fertelle!
  
  Leafde is wichtiger as plicht en kroanen,
  As it jo nedich is - ik sil it heitelân ferriede!
  En ik sil myn leafste op 'e troan sette,
  Ommers, myn prins is my leaver as it libben!
  En dan klimt se de houten treppen op nei it steiger. Nei de kâlde, baarnende snie belibje har bleate fuotten blidens troch it oanreitsjen fan de iik.
  In grutte beul, yn in reade hoodie, skerpet in byl. It stielen blêd glimket yn 'e froastige jannewarissinne. In bidler, bleatefuotte prinsesse, komt stadich oan it hakblok ta.
  De beul sjocht har oan en teloarstelling wurdt yn syn eagen lêzen. Hy hope dat de kat de rike jurk en sieraden fan 'e prinsesse krije soe.
  Mar alle klean, skuon, sieraden fan 'e hege persoan waarden ôfskuord tidens de oerfal, sette se yn in mienskiplike steapel.
  De prinses woe doe ferkrêfte wurde. Mar de kening woe it sels besykje. En meitsje har ta dyn bywiif. Mar hja biet de ynfaller sa, en beweech sa pynlik har knibbel nei de liif, dat er it fermogen om in man te wêzen lang ferlear.
  Dêrfoar hie de prinsesse eksekutearre wurde moatten. Se wie hast yn 'e kunde kommen mei de dea, yn' e hope it gelok te finen yn in oar libben.
  Mar it wie noch betiid.
  De heraut lies de beskuldiging. Hjir, wat waard net taskreaun oan 'e prinsesse. En hekserij, en tsjoenerij, en de ferlieding fan pagejonges, en moard en oantrún ta oarloch. Pas op 'e ein waard se presintearre mei in oanfal op' e kening.
  En it is kâld sa as healneaken yn kjeld en wyn stean. En ik wol dat it allegear gau einiget.
  Om 'e nocht hope se lykwols dat se gewoan fan har holle ôfsnien wurde soe. Yn it oardiel stiet dat yn stee fan minsklik dekapitearjen, de prinsesse ûnderwurpen wurde oan iepenbiere marteling. En se sille har martelje oant se ferrint.
  Twa assistintbeulen sprongen nei de prinsesse. Se skuorden har sek ôf, en lieten har folslein neaken. Dêrnei draaiden se har hannen, lutsen har op it rek. Hja bigounen heger to kommen, en de bleate fuotten fan 'e prinses sieten oan 't blok klamme. Skerp loslitte, draaie de gewrichten. En doe foelen de swipen fan oeral op it spierlichem fan 'e hege minske.
  It famke knarste harder op de tosken.
  Ja, Oksana hat in ûntwikkele ferbylding. Dat kin se har foarstelle.
  En no smyt er mei de bleate foet in granaat. En hy ferspraat de Sinezen alle kanten út, skuort har earms en skonken ôf.
  It famke hat kolossale fersnelling en omfang.
  En ommers, it bataljon famkes mei bleate skonken en bleate boarsten is boppe!
  Se sille nea opjaan en sille fjochtsje as earnen.
  August gie ûnder massale besnijing fan Sineeske artillery. Mao's troepen besochten de Sovjet-ienheden ôfsnien bûten de Amoer ôf te meitsjen. En sels ûntwikkelje in offensyf op it Kamtsjatka-skiereilân.
  De fjildslaggen raasden, en de reade krigers lutsen net werom. En as de Sinezen foarútgong, dan op kosten fan kolossale ferliezen. De fjildslaggen fûnen oant no ta lykwols mear plak ûnder it diktee fan de Sinezen. Se gongen foarút, hoewol stadich. Khabarovsk foel, en de Sinezen kroepen nei it Far. Se besochten ek oan te fallen fan 'e kant fan Sintraal-Aazje.
  De gefjochten wiene yn folle gong by Alma-Ata. Ek dêr focht in frouljusbataljon tsjin Mao syn krigers.
  De famkes, bleatlizzen fan harren spieren lichems, wearing allinne slips, wjerspegele de superieure krêften fan it Sineeske Ryk.
  De strider Xenia fjochtet. Hast hielendal neaken. Tanned, bleate knibbels sloegen de rotsen. Mei har bleate foet smyt it famke in granaat en deadet de Sinezen. Bleat syn tosken.
  Jout in beurt, maait Mao syn soldaat en seit:
  - Ik bin in strider dy't boppe dyn agression stiet!
  De koele strider Vladlena sjit ek hiel sekuer.
  Moai famke, snij de Sinezen del. En wanhopich ferset, de strider naam en lansearre in sitroen mei har bleate foet.
  Se smiet de Sinezen yn stikkene fleis.
  Doe rôp it famke:
  - Ik bin in dappere skientme!
  Xenia smyt ek in granaat mei har bleate foet. En krije de Sinezen ûnder de earen.
  De famkes binne oer it algemien poerbêste krigers. Se binne sa helder en fûleindich. Har spieren glimkje fan spanning.
  Hjir is Alenka in famke, hast hielendal neaken. Ek bleate teannen smyt in deadlik, skealik elemint. De Sinezen wurde alle kanten út smiten.
  It famke gnysket en laket oerdoefjend, en lit har tonge sjen:
  - Ik bin in stjer mei de namme Sun!
  En de skientme winkt mei in tige tûke útstrieling. Wanhopige skientme en heechmoed fan tinken dêryn.
  Xenia is ek net yn 'e sliep. Smyt in granaat mei de bleate foet. En as flessen dy't troch in fyts delslein wurde, fleane de deade Sinezen alle kanten út.
  Ksenia is al in kaptein fan rang.
  Se herinnert him hoe't Suvorov de Ottomanen ferplettere. Net in gewoan famke. Ja, it wie sa dat de superieure krêften fan Turkije waarden ferslein.
  Hjir fljocht wer in mei bleate foet smiten granaat. En de Sinezen stjerre wer.
  It Ottomaanske Ryk, nei alle gedachten, nei wifkjen, net nimme de kant fan it Tredde Ryk yn 'e echte skiednis. No, in protte hûnderttûzenen Turken stoaren dêrtroch net yn dizze oarloch. Oant no hawwe de Sinezen mar in pear stêden ferovere en Alma-Ata omsingele. Mar doe koe it Reade Leger de haadstêd fan Kazachstan ûntsluten.
  Yn fjildslaggen fjochtsje Sovjet-tanks foar it grutste part mei Britske en Amerikaanske tanks ferkocht oan Sina op kredyt. No ja, ek Sineesk ferâldere.
  Hjir is sels de fergunning T-34 fûn.
  Hjir is Ksenia, dy't passend mei har bleate foet in granaat smyt en sa'n auto útslacht. Doe mompele se:
  - Yn 'e namme fan' e Sovjettechnology!
  Vladlena joech ek in beurt oan de Turken. Se smieten in granaat mei de bleate foet, wêrtroch't de Sinezen deade.
  De famkes binne tige nors.
  Hjir, Barbara fjoer út in bazooka op in "Panther" -3 Sineeske lisinsje. It famke is ek hiel moai en yn allinnich slipje.
  Hiel sexy en lûd útsjen.
  As sa'n skientme slacht, falle de bergen liken yn ien kear op. Hjir is it famke.
  Echt in terminator fan terminators.
  En dan wer, mei bleate fingers, hoe't er drukt en slacht. De Sinezen hawwe it hûndert kear dreger as earder. En it famke bliuwt de Sinezen sjitte en slaan.
  De Sinezen besleaten om wraak te nimmen foar alle oarloggen dy't ferlern gien binne mei Ruslân. Sa sille se slein wurde.
  Famkes skroeie harsels en skodzje.
  Barefoot Barbara, raast:
  - Mei de briljante Stalin libje.
  Hoewol't yn 'e hôf fan augustus 1970, Stalin wie al stoarn foar mear as santjin jier. Ja, sûnder de lieder fan de USSR gie alle ferset foar in part ferkeard. En it fjoer fan 'e oarloch flammet kaptaal.
  Hjir is it famke Marusya, heul grut en sûn, mei ljocht blond hier. Se naem it en stjoerde mei bleate fuotten in hiele bosk granaten. Se skeat in Amerikaanske "Paton" del, ferkocht oan 'e Sinezen op kredyt. En tjirp:
  - Ja, foar Ruslân fan it kommunisme!
  En har klean bestiet allinnich út slipje. Pracht famke. Sa frjemd.
  En hjir is in oare famke Anastasia. It smyt ek in deadlike granaat, mei in eksplosyf pakket op geschroefd. En se krije in sterke klap foar it gesicht fan de Sinezen.
  Anastasia tjirpt en skoddet har bleate boarsten:
  - Ik bin in strider fan it ljocht!
  Ksenia lanseart in granaat mei har bleate foet. Hy slacht op 'e Sinezen, en tjirpt op 'e top fan syn longen:
  - Wy sille winne! En nea opjaan!
  Alenka befêstiget, ek smyt in granaat mei har bleate foet:
  - Net! Wy sille nea opjaan!
  En jout de wachtrige foar de Sinezen.
  Vladlena maait Mao syn krigers en seit:
  - Wy binne op 'e glorieuze wei fan Suvorov!
  En lit syn lange tonge sjen!
  Liedt it fjoer en Akulina. Prachtige blonde. Hoe't hy de Sinezen ferneatiget. Jo wurde gewoan fereale. Hy skriuwt foar himsels en skriuwt.
  En knypeaget yn 'e waansin.
  Hjir is har bleate foet wer in granaat smyt. En de moardner fljocht oer de Sinezen. Net jaan harren in kâns.
  Angelica ek, dizze readhierige duvel docht net werom. En ek ekstreem sekuer slacht Sineeske soldaten del. En har bleate foet wurket tige konstruktyf. En slacht bloed út as stof út tapijten.
  En dan giet grut kaliber artillery de slach yn. En tersk op de Sinezen.
  Mar de famkes yn slipje binne geweldich.
  Nicoletta fjochtet ek. It famke is hast neaken. Barefoot en hiel moai. Hy fjochtet ek fûl. En ferneatiget de Sinezen.
  Hjir draaide se de "Churchill" oer kocht troch de Sinezen op kredyt. It famke laket:
  - Ik bin in prachtige skientme! Hoewol't altyd bleate fuotten!
  En mei syn bleate hakke sil er in granaat goaie.
  En dêrnei sil it famke wer in deadlike granaat smite, wylde en diabolyske krêft. En it slacht hiel hurd. En doe lansearre it famke in granaat út in slinger.
  Se sloech de fijân del en rôp:
  - Gloarje oan it grutte kommunisme ...
  En no rinne de Sinezen út 'e stoom. Net yn steat om Alma-Ata te nimmen, en folje de oanpak mei liken.
  Augustus moanne 1970. Hot famkes en stomme ... de Sinezen tydlik ophâlden it offinsyf. It Reade Leger is ek net fûleindich om te fjochtsjen. Yn it twadde jier fan 'e Grutte Heitelânske Kriich mei Sina hawwe jo pauzes nedich tusken fijannigens om jo azem te fangen en nije krêften op te bouwen.
  Altyd, sels de Sinezen mei har befolking fergelykber tagelyk: Afrika, Europa en it Midden-Easten sille net genôch wêze om oan te fallen.
  Mar de pauze is tige koart en Mao syn troepen raasten wer foarút.
  Veronica smyt in granaat mei har bleate foet. Ferspraat de Sinezen en piept:
  - Lit Ruslân boppe alles wêze!
  Victoria sjit ek. Hy smyt in granaat mei de bleate foet en piept boppe yn syn longen:
  - Lit de takomstige wrâld fan ús wêze!
  Fierder sjit it al moaie famke Juliana harsels sûnder seremoanje.
  En hy smyt ek mei de bleate foet in granaat. En sels de soldaten fan Mao wiene ferspraat.
  It famke tjirpe:
  - Ik bin in fûle tiger!
  En dan ek Anna, as fjoer. En mei syn bleate foet sil hy in granaat heul skuord lansearje, brekt as in glês fan Mao's legerienheden.
  En seit:
  - De psychology fan 'e oerwinning! Demokrasy fan Destiny!
  En dan sil Matryona in hiele doaze eksplosiven lansearje. En hoe't it Sineeske soldaten sil opblaze. En brul:
  - Foar Ruslân yn romtehichte!
  Twa mear moaie famkes ride op de Luna-2 ljocht tank. Goede auto mei twa masinegewearen. It pânser is net te dik, mar it hâldt masinegewearen. De foarm is streamlined. De famkes Olga en Zhenya lizze binnen, lizzend en skriuwe harsels yn it Sineesk.
  Gjin minne auto - in snelheid fan fjirtich kilometer yn 'e oere. Excellent permeabiliteit. En caterpillar.
  Famkes folje Sineeske soldaten mei lead en sjonge;
  Do, heit, bist helder foar in moanne,
  Dat jo net itselde skine
  Net itselde, net itselde
  Alles wat jo ferbergje efter de wolken
  Jo binne bedutsen mei in driigjende wolk!
  Sa't wy hiene yn Hillige Ruslân.
  Yn hillich Ruslân, yn stien Moskou.
  It Kremlin wie yn in glorieuze stêd,
  Tichtby Ivan, tichtby de Grutte,
  Yn de katedraal wie yn Archangelsk,
  Lykas it juste koar hie:
  In jonge bôgesjitter stiet op 'e klok,
  Stean op 'e klok, biddend ta God,
  Hy ropt as de rivier streamt
  Skriemen - streamen fan triennen streame,
  Hy slacht de berdysh mei in skacht,
  Berdysh mei in skacht op 'e fochtige grûn:
  "Do bist in goy, mem ierde is fochtich,
  Jo ferspraat yn alle rjochtingen
  Do iepenst, kisteboerd,
  Draai om, gouden damast!
  Jo steane op, steane op, ortodokse tsaar,
  Ortodokse tsaar Alexei Mikhailovich!
  Sjoch nei jo famylje
  Nei it Hillige Ruslân, nei Mem Moskou,
  Moskou-mem, in wees!"
  De famkes sjonge foar harsels en ferpletterje de Sinezen. Se rinne oer liken en litte in bloedich spoar mei rûpen efter. Hjir binne de famkes. Ek binnen de tank binne se hast neaken, yn deselde koarte broek en bleate fuotten. Mar hiel moaie famkes.
  De Sineeske troepen pearen allegear as in padde op krampen. En se waarden ôfmaaid troch de dappere Sovjettroepen, as in gers fan gers. En sa sloegen se, as mei jack sikkels.
  Hjir is de machtichste Ilya Muromets-8 bommesmiter yn 'e wrâld op dat stuit fleanend om de Sinezen te bombardearjen. It earste fleantúch fan 'e wrâld mei fjirtjin motoren. Achttjin masinegewearen en twahûndert ton bommen. Hjir is de auto.
  En ek yn de bemanning fan it famke. En hast neaken, yn ien badpak. It is heul moai en sexy.
  Warrior bemanning kommandant fan de Ilya Muromets-8 bommesmiter, Valentina. Hiel moai en curvy blonde. It is needsaaklik dat de auto fertrage en de Sineeske bunker bedekke mei in krekte bomwerp.
  De Sineeske soldaten fan Mao binne sterk en dissiplinearre. Se sjitte op it Russyske Sovjet-monster. Mar de krigers slaan yn antwurd. Achttjin masinegewearen sweepje de Sineeske ynfantery letterlik fuort. De toarne soldaten fan it Sineeske leger falle.
  De gouden-hierige Lada liedt it fjoer gnyskjend fleis. It famke die sels har beha út om har better te konsintrearjen. En skoddet har bleate boarst. Gewoan in grutte skientme. Safolle genede en krektens yn it. Lada sels is tin, mar seanich, en de taille is tin, as in wesp.
  Galina sjit ek mei masinegewearen op de Sinezen. Ek in famke, sawol moai as curvy. Mei bleate fuotten drukt er op de trekkers. En it gesicht is sa moai. Gjin strider, mar gewoan in super famke.
  Galina seit gnyskjend:
  - Ta eare fan 'e heit fan' e tsaar-generaal sekretaris Leonid Iljitsj Brezjnev!
  Agressyf en prachtich, mei goudblêdhier, befêstiget Lada:
  - Wy feie jo alle Judas mei in wip!
  Valentina drukt har bleate foet op it pedaal. In ton bom falt op in Sineeske bunker. Dit is deadlike krêft. "Ilya Muromets" -8, versnelt sadat de fragminten net sear harsels. De bunker eksplodearret, en tilt in reekkolom op.
  De famkes roppe ienriedich út:
  - Slaan! Se joegen it oan de Sinezen!
  En spank mei wille mei bleate fuotten. Ja, dit binne famkes dy't de Sinezen kinne ferslaan - ek al binne d'r in heule miljard fan har! Se fjochtsje dreamen fan in wrâld dêr't minsken nea sille deadzje minsken.
  Ien fan 'e sterke bewegingen fan sekretaris-generaal Leonid is de massale werving fan froulju yn it leger. En de Russyske frou is de meast skriklike strider yn 'e wrâld! Is it net!?
  Hjir, bygelyks, op 'e Sokol jager, de piloat Alice hastich. Sa'n moai famke, blond mei in stik read yn it hier. Slank famke, hast neaken.
  Barefoot drukt it pedaal, en manoeuvres. En dan sjit er himsels. Sjit in Sineeske auto del mei in grut kaliber masinegewear. makket har brân en seit:
  - Ik bin berne yn in hillich lân, foar de keninklike tsjinst! It famke is frij cool, en mei blau bloed, huzaren!
  En versnelt de snelheid fan de "Falcon". Miskien Russysk, of leaver Sovjet fleantugen, binne de bêste yn 'e wrâld.
  En al oan 'e foarkant ferskynde in swierder en mear avansearre tank makke troch de pakesizzer fan' e grutte Mendeleev. Masine mei tweintich fluchfjoerkanonnen en seis masinegewearen. En famkes beheare ek sa'n kolos.
  En der komt in Russyske, Sovjet tank, dy't de Dútsers ferneatiget. Boppedat, mei in krêftige dieselmotor, en frij begaanbaar en agile.
  De famkes yn 'e tank sjonge;
  Us God-leafde Ruslân,
  Royaal rike uterlik ...
  No, de monarchen binne moaier, moaier -
  Heit tsaar Leonidas!
  En de tankruspen ferpletterje Sineeske soldaten. Letterlik krûpe darmen al út en streamen bloed streame út de rûpen.
  De tankkommandant, Tatyana Krupskaya, seit:
  - Ja, wy sille winne foar Ruslân!
  Troch de wei, it famke is fan in prinslike famylje, mar se fjochtsje allinnich yn panty. Mar sa'n leaf. Se hat grutte ynderlike krêft.
  Mei in bleate foet drukt it famke op it pedaal en seit, bleat de tosken en laket.
  - Jo binne de grutste tsaar Leonid Iljitsj!
  En de krigers binne der wis fan dat se Peking sille berikke op sa'n tank. En it fertrouwen fan alle krigers en krigers wurdt sterker.
  Natasha, grypt mei entûsjasme, begon te komponearjen en te sjongen. De rest fan de famkes jubelen;
  Foar it hillige Ruslân om ús lot te fjochtsjen,
  Wy binne famkes mei gigantyske herten ...
  Fascist fan it Sovjet lân woe
  Mar mei Rod binne wy altyd ferienige fjochters!
  
  Mei ús Ruslân yn ivige gloarje wêze,
  De horden fan Genghis Khan sille ús net feroverje ...
  Fjochtsje foar it heitelân en wês net bang,
  Wy sille elke ûnleauwe ferpletterje!
  
  Wy kinne net troch de gewelddiedige Sinezen yn in hoarn bûge wurde,
  Leau my, gjinien sil Ruslân oerwinne ...
  Ommers, Jezus de Allerheechste God is by ús,
  En praat gjin ûnsin mei Mao!
  
  Elkenien wit dat it Heitelân oan ús jûn is,
  Foar fûle oerwinningen sûnder it tsjuster te kennen ...
  De freeslike satan bleate syn tosken,
  Shirt trochdrenkt yn bloed!
  
  Foar in Komsomol-lid is d'r gjin wurd leffe,
  Foar famkes binne barriêres net wichtich ...
  Wite God sil ús helpe Jezus,
  Unstjerlikens sil de heechste beleanning wêze!
  
  Wy fochten tige moedich by Moskou,
  De Sinezen twinge in ongelooflijke roede ...
  Focht heal neaken op bleate fuotten
  En ik leau dat de oerwinning grif wachtsje sil!
  
  De grutheid fan Russyske krigers libbet,
  En hy sil nea oerjaan oan 'e Sinezen ...
  Wy sille it leger fûleindich stjoere op kosten,
  Wat kaam net heul smoarge dregs op!
  
  Ja Mao, do bist slûch en slûch,
  Yn steat om sels de helte fan 'e wrâld oer te nimmen ...
  Mar Brezjnev is ek in dappere earn,
  Meitsje josels net in ôfgod!
  Gjin Komsomol-leden, witte net werom te lûken,
  Se binne net iens bang foar froast ...
  En it leger sil gau yn spultsje feroarje,
  De Russen hawwe ommers altyd fjochtsje kinnen!
  
  Ruslân is it memmelân fan 'e leafde,
  En sil in kado meitsje fan kommunisme ...
  Gjin needsaak om in wurdearring op bloed te bouwen
  Mei in glim fan skamteleaze revanchisme!
  
  Ja, Mao wol ús by de kiel nimme,
  En kantel Ruslân oer it steiger ...
  Mar wy fjochtsje fûleindich foar fiif
  Brezjnev is ommers by ús mei in mantel en hoed!
  
  Hy is in grutte strider, elkenien wit
  En Komsomol-leden sille altyd bleate fuotten wêze ...
  En lit ús de stjoerman lâns it burd ferpleatse,
  Us flechten baarne mei felle waarmte!
  
  Krigers binne ús bestimming,
  Wy sille de grutte Panther ferpletterje ...
  Hoewol dizze Mao in kweade wetteloosheid makke,
  Wy sille him de noarm en de maat oanjaan!
  
  D'r is gjin Brezjnev slimmer en sterker,
  Hy is de lieder fan it lân fan 'e grutte reus ...
  En Mao do bist sterker as it famke rekke,
  Ommers, wy binne altyd ferienige yn fjildslaggen!
  
  Foar prestaasjes bouwe wy in hiele searje,
  Rjochte op de stjerren as in fleugelfûgel ...
  En d'r sil in lûd resultaat wêze,
  Sokke famkes, grutske earnen!
  De Sinezen leine swiere ferliezen en lutsen har werom. Mao's troepen joegen no hiele rezjiminten en sels divyzjes oer. En mei de flaggen ûnder de orkesten. De oarloch gie troch, as yn in mearke - noflik mei lyts bloedfergieten en yn frjemde gebieten.
  Hoewol't meastentiids Ruslân wie selden sa gelok by de feroveringen. En hast alle oarloggen en oerwinningen waarden jûn oan de Russen mei grutte bloedferjitten.
  Miskien waard Oleg profetysk neamd om't hy Byzantium twinge koe om sûnder bloed oer te jaan?!
  Yn alle gefallen, Leonid Brezjnev, of Iljitsj II, easke de rol fan de Grutste.
  De famkes gongen nei de rivier de Khotan. De hjerst is al kommen. Gouden tapijten fan blêden.
  Krigers stompten op 'e tapijten. En dûkte yn it wetter.
  Veronica, spatten yn 'e rivier, frege Victoria:
  - Wat tinke jo, de tsaar-generaal-sekretaris Leonid sil nei de oarloch de kollektive pleatsen oplosse en de boeren lân jaan?
  It kommandant famke skodde de holle.
  Wêrom hawwe boeren lân nedich?
  Veronica giechelde en sei:
  Ja, se kinne it sels net oan. Mar d'r binne sterke bedriuwslieders dy't kinne lûke.
  Victoria antwurde hurd:
  - Hjir sille se it lân op kredyt ferkeapje. Miskien wurdt it sa better.
  Juliana draaide har yn it wetter en sei:
  - Meast wierskynlik is it better dat de amtners fan de kolleksje pleats it lân hawwe. Se kinne grutte pleatsen rinne en trekkers brûke. Sosjalistyske, grutskalige produksje is it effisjintst!
  Veronica stimde mei tsjinsin:
  - Miskien. Mar dit soarget foar mearwearde!
  Juliana giechelde en sei:
  - Mar de effisjinsje is geweldich!
  Victoria, dy't de rang fan kolonel hie, sei mei in glimke:
  - It stimulearret ûntwikkeling. En wat hat it foar in lân oan in boer, en sels in drinker, te jaan. It is de lâneigner dy't de helte fan 'e wrâld fiedt mei Russysk brea! Us lân is tige ryk!
  Veronica wie it hjirmei iens:
  - Ja, Ruslân is ryk en it libben wurdt better! Bygelyks, myn broer wurket by de Putilov fabryk as foarman. En hy hat in salaris fan trijehûndert en fyftich roebel, net telle bonussen.
  Victoria rôle om en sloech yn bewûndering har bleate foet op it wetter en hie in hap:
  - Dat seit it! Ruslân komt op! En meikoarten wurdt it noch sterker!
  De famkes swommen nei Khotan, en hiene in tafallich petear. Anna frege de famkes:
  Wat tinke jo dat ús nei de dea wachtet?
  Juliana glimke en antwurde:
  - Ateïsten sizze - net-bestean. En religy leart - de siel sil gean nei God, en Hy sil beslute wêr't te gean nei de himel of de hel.
  Veronica frege Juliana:
  - Tinksto dat der in God is?
  It famke sloech mei de bleate foet yn it wetter, sloech in weach en antwurde:
  - Earlik sein, ik wit it net. D'r binne arguminten foar en tsjin God. - It famke spatte wer en fernaam. - Fansels is der gjin antwurd op dizze fraach, mar jo kinne in ferskaat oan arguminten bringe.
  Victoria wie it mei dit iens:
  - Seker hiel oars. En wat is der om oer te praten. Ik persoanlik tink dat sûnt wy winne, God, fansels, bestiet! Mar der wiene tiden doe't wy fûnen ússels ûnder de Mongoalske-Tataren. En dan is de fraach - wêr wie de Allerheechste God?
  Juliana sei mei in ûnskuldige glimke:
  - Mar der is wat folle slimmers as it Mongoalsk-Tatar jok!
  Victoria wie ferrast
  - Wat is slimmer as it Mongoalsk-Tatar jok?
  Juliana sei eins:
  - Alderdom! Wat kin slimmer wêze as âlderdom!?
  Victoria stimde yn:
  - Ja, it sil wol slim wêze!
  De famkes wiene stil. It wie foar harren wat beskamsum om der oer te praten. De famkes namen it en sprongen út it kâlde wetter. Se rûnen nei harsels ta, flitsende rûne, bleate hakken.
  Marusya rûn mei har en frege mei in gnizen:
  - Mar ik freegje my ôf, wêrom hawwe wy âlderdom nedich? It moat sein wurde ûnminsklik!
  Victoria wie it maklik mei dit iens:
  - Echt ûnminsklik! It is it bêste om foar altyd jong en sûn te wêzen!
  De famkes wiene groovy en grappich, spinnen yn salto's.
  Veronica mei in glimke en gnyskjend suggerearre:
  - Ja, ús leger is sterk famkes! En wy sille yn grutte foarm wêze!
  En it famke knypeage nei har freonen. Se baarne allegear út laitsjen mei glimkes, harpies.
  Juliana suggerearre:
  - Litte wy libjend wetter fine en wirklik ûnstjerlik wurde! It sil heul cool wêze!
  De famkes gnyske en knypeagen nei elkoar.
  Victoria stelde doe foar, har tosken bleat te lizzen, en merkte op:
  - Ja, it soe moai wêze om in manier te finen om net âld te wurden. Wat soe it goed en moai wêze!
  It famke stelde in wrâld foar mei guon beauties en jonge manlju. Miskien noch better sûnder burd, sadat de gesichten moaier en kreaser binne.
  Veronica antwurde mei in sucht:
  - Ja, dit is it moaiste ding dat der op 'e wrâld kin! Wy wolle ivige jeugd en ljocht.
  En it famke lake, har pearlyske tosken bleat.
  Victoria sprong oerein en stelde foar:
  Litte wy echt in ein meitsje oan âlderdom! Dit is oer it algemien net akseptabel! Minske lichems moatte net âlder wurde!
  Veronica, gnyskjend en springend, song:
  - Hear kolonel, dan âld wurde! It is net better om te stjerren foar Ruslân! Om wille fan dapperens en eare - ik meitsje gjin grapke! Hy antwurde - dat ik bin read? Ik wol net!
  De famkes laken noch hurder. It is hiel hiel moai.
  Juliana suggerearre mei in laits:
  - En lit ús alle âlde froulju ferjongje! Dat alles fonkelt as de sinne!
  Victoria stimde yn, sprong heger op:
  - Foar it heitelân en Leonid Iljitsj de Grutte!
  Anna, dizze readhierige strider, sei út:
  - Mar dochs, de nonnen wurde nettsjinsteande de gebeden net jonger. Hoewol't se hawwe in hillige geast. Dat jo begjinne te tinken, wêr is Gods gerjochtichheid?
  Victoria naam djip sykheljen en antwurde:
  - In kreun stiet oer de ierde ... Wêr bisto de eigner, wêr?
  Veronica song mei grime:
  Der binne in protte grutte minsken
  Waans dieden ieuwen libje....
  D'r binne in protte dúdlike fûgels,
  Wat wurde neamd ûnstjerliken!
  
  En de helden yn 'e epos,
  Se fersloegen de horde yn ien kear ...
  Ruslân sil in grutte macht jaan,
  Basurman yn 'e striid sil skuorre!
  
  Mar ien dûbelkoppige earn,
  Kening, regearje de glorieuze Leonidas ...
  Hy strielet ûnder de himel,
  Jo bidde foar him sûnder te dwaan!
  
  Keizer fan hiele Ruslân
  Wat hat it soarte lân opheft ...
  De echte missy
  Foar foarútgong en âldheid!
  
  Fersloech de Japanners yn fjildslaggen
  De Dútsers waarden yn ien kear ferslein ...
  De stim fan 'e famkes is lûd,
  Leonid is ús Master!
  
  En ús kening sil net jaan yn 'e striid,
  By de bou fan in grutte reus...
  Hy slacht de tsjinstanners hurd,
  En it waard in fûle ôfstimming!
  In moai ferske waard troch de famkes yn ienheid oppakt. Se binne sokke prachtige en fol-bodied sjongers. Se hawwe sa'n moai ferske.
  Ja, geweldige famkes.
  Sa skreau de stralende Natasha, de meast prachtige fan 'e famkes.
  Hjir wurdt se twongen om te stopjen en te sjitten op Sineeske fleantugen. Smyt in granaat mei in bleate foet. Sjit in stoarmtrooper del en ropt:
  - Oerwinning!
  De oarloch mei Sina giet troch ... Mar de Sovjettroepen slaan slach nei slach tsjin de troepen fan it ryk fan Mao.
  It is al novimber 1970... Der kamen safolle minsken om, benammen fan de kanten fan it Himelske Ryk. En de gefjochten binne fûl.
  Mar neat sil stopje de Sovjet famkes, en gjinien sil winne. Piloten binne benammen suksesfol as se tichter by Peking komme.
  Wylst de essinsje en de saak, oare fjochters fjochtsje. Hjir binne bygelyks krigers út Brittanje kommunistyske frijwilligers.
  Jane Armstrong en har bemanning. Dit is de coolste dame. En aardich tagelyk. Sjit mei bleate teannen op Sineeske auto's en tjirp:
  - Ik bin in sierlike buffel!
  Dit boerefaam sil, lykas har bleate teannen, ek de Gringet drukke en raze:
  - Ik bin de hertoginne dy't sjocht!
  En smyt de fjouwerenfyftich fan Sina.
  Malanya is beskiedener en skribbelt fan masinegewearen. Mar hy docht it kreas. De tank fan de famkes is in grutte "Challenger" -5, en frij swier. Hy giet himsels foarút, net al te hastich.
  Malanya beweecht har bleate fuotten en tjirpt:
  - En ik rebelje, ik rebelje heech!
  Matilda, de sjauffeur, bleat ek har tosken. Sa strielet se mei in glimke, ûnder skarlaken lippen. No, wêrom net in terminator famke? Hoewol hy allinich in massale tank beheart.
  De famkes hjir binne Ingelsk, mar ek bedoarn. Se wolle leafde en genede. Ik wol echt. En ek bekendheid. Ek al is it dom. Krigers, fansels, mei sa'n reputaasje, lykas shrews. En harren skientme is amazing.
  Benammen al om de froast hinne, en se binne yn in bikini. Mar it is geweldich! Dit binne de koele wyfkes. En se giggelje. Leafde fan ferskillende, en obsessive oanpak. En de famkes wolle in protte dingen. Earst fan alles, freonlikens.
  Gringeta naam ek diel oan 'e marteling. Se skuorde de klean fan de finzen Sineeske jonge út en luts him op it rek. Se klemde har bleate fuotten yn in stok, hong stiennen en spande it slachtoffer út. De jonge hong, en Gringeta ferbaarnde syn lichem mei in readhiete koevoet. Se mocht graach de jonge sa martelje.
  De Ingelske frou naam ek ferhoarmetoaden oer fan 'e nazi's. It is noflik om de brune, glêde, hierleaze hûd fan 'e jonge te ferbaarnen. En sa'n prachtige geur - as in laam op in skewer gebakken. Allinne Gringeta bliuwt om syn lippen te slikjen.
  Doe stiek it famke in fjoer oan en begûn de hakken te fretten. Se hat ek echt genoaten fan it proses. Sa'n marteling... Gringeta pepere de wûnen fan 'e jonge en roastere him. En doe die se net. De skonk fan de jonge waard ôfsnien en opfretten. Echt goed fleis. It smakket as pork.
  Gringeta is in hiel sûn en sterk famke. Se koe op in stuit in raem of in baarch opslokje. En noch wat ham ite. Of reade wyn drinke. Wat is it foar dizze boerinne in nocht om to marteljen, to marteljen.
  De jonge ferstoar oan pine shock. Gringeta goaide har oan minsklik fleis. En mei muoite dûnse se dêrnei - as in wyld. Eh, no, wierskynlik, der is wat tears mei in korst. En as jo salve mei piper of ketchup.
  En kôgje it mei moed... Gringeta slikte noch oer de lippen. Hoewol in kannibaal wêze is in skande. Mar se woe minsklik fleis. En wat kin der tsjin sizze? No, se wol sa ite! Mar jo sjogge, appetiten kinne limitless wêze.
  Gringeta skeat op in Sineeske T-54. Se bruts troch it pânser mei in al te deadlik projektyl en tjirp:
  - Koartsein, ik bin in gûlend banzai famke!
  En wer gniffelt, en bleate tosken fan in tiger. En stjoert yn alle rjochtingen de glâns fan sykljochten.
  En dan glimket Malanya en ropt:
  - Ik nim elkenien en skeure se yn stikken!
  En hy sil syn bleate fuotten op 'e trekkers fan in masinegewear drukke. En hoe't hy sil begjinne te sjitten alle ynfanteristen. En letterlik maai, as in scythe gers snijt.
  It famke skeat in protte. En hoe't jo de tosken bleate ... En wer sil hy nimme en sjitte! En litte wy wer maaie!
  eh, en teef...
  Malanya docht alles mei in laits... En sjit op de fijannen. En hy feroaret de underdogs yn slavernij. Wow, dy, wat in duvel! No, beppe...
  Hy jout him ek oan marteling. Benammen se stutsen in Sineesk Komsomol-lid yn it boarst mei readhierme naalden. En hja trochbriek har hiele boarst. Pierced troch de tepels. Sa'n koele Malanya. En se pierde de mage fan it famke mei in lange naald - rjocht yn 'e nâle. Twisted it...
  En hoe laket er. Taal sjen litte. En sil meitsje jim laitsje wer. En as jo ek in kears mei skarlaken tepels op jo boarst oanbringe. Om te borrelen en blierren.
  Hjir amuseart se harsels mei marteling. In bekentenis útlutsen.
  Och, Malanya, en do bist in moai bleatefoet, ljochthierich famke!
  En doe begon Matilda Sineeske soldaten te ferpletterjen mei rupsen. En trouwens, hy drukt se krêftich oan. En tagelyk ferjit net te razen:
  - Ik bin in deadlik famke!
  En delkomme út skarlaken lippen, heldere, strieljende vonken. Dit is echt in famke - in famke foar alle famkes. Wêrom in famke? Want ek de beul en hoer. En martele de finzenen.
  Boppedat die Matilda dit mei help fan spesjale apparaten - lykas in seal en luts bekentenissen. Wat allinnich mei dit moaie famke kaam net oerein.
  Ien fan 'e metoaden fan marteling wie. Se naem de bleate foet fan in Komsomol-famke, knypte it yn in bankschroef en begûn te knipjen. En oant de bonken kreake. En de hûd barste, bloed streamde út. En it earme famke hie sa'n pine, dat se flau wie fan skok.
  Matilda gromde:
  - Sa sil it wêze mei elkenien ...
  En se dipte in oar Komsomol-lid yn siedend wetter. Ek marteling. Earst yn siedend wetter, en dan yn iiswetter. En dan wer yn siedend wetter. En wer yn it gat. It docht in protte sear, en de hûd fan it famke wurdt sa read, ferbaarnd.
  De kommandant sels, de dochter fan Lord Jane Armstrong, skodde fan marteling. En ik woe net meidwaan oan dizze smoargens. Doe klaaiden de Sinezen har út en foelen har mei nettels. No, wat in knibbels! En it famke waard sa wreed behannele. Doe smarden se de bleate soallen fan 'e dochters fan 'e Hear mei oalje, en sette se ûnder it koal. Se stieken in fjoer oan en begûnen de hakken fan it famke te fretten. En it wie gewoan wreed pynlik.
  Arme frou Jane, hoe't se bespot waard... Mar neat wie teminsten net kreupel, en de blieren giene yn in pear dagen del. Sa is it hiel mooglik om te genietsjen fan it libben en genietsje.
  Jane kommentearre filosofysk:
  - Mar de hakken wurde sterker!
  It is net hiel goed, fansels, om de Sinezen te deadzjen, mar de dochter fan 'e hear waard twongen om har hatelike karriêre troch te gean. En hja seach har freonen hieltyd mear yn bisten en beulen feroarje.
  Jane drukte har bleate fingers, sierlike skonken op 'e joystick en grommele:
  - Elke hûn hat syn dei!
  Sovjettroepen drukten de Sinezen sterk oan. En wy wiene al ûnderweis nei Peking. It leger fan it Himelske Ryk lei enoarme ferliezen. Mar Sineeske troepen besochten noch hieltyd foarút te kommen. Al slacht it nije jier 1971 yn. Meikoarten is de oarloch twa jier âld. En de fjildslaggen siede as in fulkaan. Hieltyd mear miljoenen Sinezen dogge mei oan de striid.
  Nettsjinsteande de winter geane de jonges fan it Himelske Ryk op bleate fuotten oan 'e oanfal, en folje se mei terpen liken.
  De fjildslaggen binne fûl.
  En Natasha maait se del mei in fluchfjoer masinegewear. Snijt de fjochters fan it Celestial Empire yn rigen ôf.
  Hy smyt in granaat mei de bleate foet en seit:
  - Foar memke Ruslân!
  De oarloch kin fansels noch lang duorje. Mar de dappere strider Mirabela sloech in raket yn 'e bunker dêr't Mao Zedong wie. De lieder fan Sina, de grutte stjoerman, stoar. En dêrtroch is de gekke oarloch einlings foarby.
  Op 23 febrewaris 1871 holden de fijannichheden op. En de USSR en Sina makken frede.
  Wier, territoriale konflikten bleaunen, en alliearde relaasjes waarden net fuortendaliks fêststeld. Mar dat is in oar ferhaal.
  IF KAPLAN MIST EN LENIN IS LIVE
  De moardoanslach op Lenin fûn net plak. Kaplan miste, en Vladimir Ilyich foarkaam dat er rekke waard troch in kûgel dy't feroarsake blokkade fan bloedfetten en late ta in betiid beroerte. Dêrtroch gie Lenin syn regear troch.
  De NEP wie mar in tydlike rêst op 'e wei nei de beweging nei it sosjalisme. En Vladimir Iljitsj ynset op twongen yndustrialisaasje. En it wie syn idee gelyk oan dat fan Stalin. En wy geane ...
  Lenin die de kollektivisearring net sa grof, en de hongersneed waard mijd. En dit is de sûnder mis fertsjinste fan Vladimir Iljitsj. En de USSR begûn te opstean.
  Mar doe kaam Hitler oan 'e macht. En hy begûn te meitsjen it Dútske Ryk.
  Lenin besocht ek mei him te flirten. En hy holp him te wapenjen.
  Hitler anneksearre Eastenryk oan Dútslân - fierde de Anschluss út. Doe, en it Sudetenlân, dat is wêrom München barde.
  Mar sawol de bûnsmaten as Lenin woene him Poalen net jaan. En de oarloch begûn. It leger fan de USSR ferovere Poalen út it easten. Lenin, lykas Stalin, ferdielde de steat fan 'e Poalen mei Hitler. En in geheim protokol waard makke.
  De diskrepânsje mei echte skiednis barde yn Finlân. Lenin suvere it leger net, en syn troepen wiene effisjinter.
  Tukhachevsky útfierd in briljante omweg fan de Mannerheim Line. En Finlân waard yn 'e koartst mooglike tiid ferslein en befrijd troch it Reade Leger.
  Tukhachevsky syn manoeuvre wie amazing. En sa'n prachtige oerwinning. Hitler ferovere Frankryk en liet de oarloch mei de USSR tydlik ferlitte.
  De Führer besleat dat Ruslân te sterk wie en dat Brittanje earst oernaam wurde moast.
  De loftslach om Ingelân gie ferlern. En Hitler begûn te sykjen nei oare manieren. Ien dêrfan is de lâning fan it korps fan Rommel yn Libië. En besykje Afrika oer te nimmen. De Dútsers hawwe mei súkses de ferovering fan Joegoslaavje en Grikelân útfierd. Mar de lâning op it eilân Kreta wie swiere ferliezen wurdich. Mar in bytsje letter feroveren de nazi's Malta mei minder skea oan harsels. En dit wie harren sûnder mis súkses. Rommel naam Tolbuk, ûntfong noch fjouwer panzerdivyzjes en ûntwikkele in offensyf tsjin Egypte. It Suezkanaal waard ferovere. En ûnder kontrôle nommen. In oar grut súkses wie de ferovering fan Gibraltar. Mei de fal fan dizze sitadel krigen de nazi's de kâns om troepen oer de koartste ôfstân nei Afrika oer te bringen.
  Nei de rappe blitzkrieg fan de Sovjettroepen yn Afrika en de oerwinning by Kholkin Gol waard Hitler de macht fan it Reade Leger tige wurdearre en rekkene er net mear op in blitzkrieg. En hy wie taret op in serieuze oarloch.
  Dútske troepen ferhuze nei it Midden-Easten. De âldere Lenin wie nochal passyf. Lokale Arabieren stipe de nazi's, en op alle mooglike manieren bydroegen oan harren offensyf. En it wie frij suksesfol en ryk mei Hitler syn prestaasjes.
  Tagelyk waard Afrika ynfallen. Tank T-4 waard modernisearre en foarsjoen fan in langere gun. En dizze auto ried goed.
  De Dútsers fierden de ferovering fan it swarte kontinint út, sûnder serieus ferset tsjin te kommen. De Britten wiene minder en minder.
  De nazi's namen Afrika stadichoan op en wûnen yn it Midden-Easten. Japan gie ek yn 'e oarloch, oanfallen de Feriene Steaten yn Perû Harbour. En it bleek nochal in sterke beweging te wêzen. En hoe't de samoerai de Amerikanen ferneatige. En grypte besittingen yn Azië. Singapoer wie ûnberikber fan 'e see, mar de Japanners namen it fan lân.
  En dit is in nij, grut súkses fan 'e nazi's, sadat de Feriene Steaten yndrukt waarden.
  Yn 1942 lansearren de nazi's in offensyf tsjin Yndia en ferovere it ... En Afrika waard ein augustus ferovere. De Dútsers fierden ek Operaasje Polar Bear út, ek Sweden ferovere. Yn septimber waard ek Switserlân ferovere. Dêrnei lansearren de nazi's in aktive oanfal fan ûnderseeboaten en fleantugen op Brittanje.
  De Fritz hie poerbêste nije Ju-188 bommewerpers, mei mear avansearre foarmen, en se bombardearren Brittanje. Pilot Marseille bedutsen himsels mei gloarje en waard in echte leginde.
  De Dútsers sloegen de Britten as suppen op see yn 'e loft. Doe bea Hitler harren in ultimatum. Churchill wie klear foar frede, mar it wie te let.
  Tagelyk waard in hiele famylje fan nije tanks ûntwikkele yn it Tredde Ryk: Panther, Tiger-2, Lion, Maus. Se besochten se sa ferlykber mooglik te meitsjen, mear ferskillende maten. Mar Mouse hie twa gewearen. En it makke de tank breder en swierder.
  De Dútsers bleaune har potensjeel opbouwe. De Yu-188 bombardearre Brittanje, en de Yu-288 wie op 'e wei, noch machtiger en hege snelheid fleantugen.
  De Führer easke Brittanje te smiten.
  Marseille, dy't trijehûndert fleantugen delsketten hat, waard bekroand mei de Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten. En doe't er fjouwerhûndert delskeat: hy krige it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. En it wie de earste dy't in priis fan dit nivo krige. En foar fiifhûndert fleantugen waard hy bekroand mei it Grutte Krús fan it Izeren Krús. En it wie in hiel moaie prestaasje.
  Mar Marseille bleau fluch skoare. Benammen doe't de ME-309 ferskynde mei in hege snelheid fan 740 kilometer yn 'e oere, en sân fjoerplakken.
  Marseille op dit fleantúch ferneatige de tsjinstanners fan it Tredde Ryk. Doe't syn rekken tûzen fleantugen berikte, krige er in spesjale ûnderskieding: de Stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Ingelân bleau wanhopich ûnder de klappen fan de Luftwaffe. Mar har float smelte. En de ûnderseeboaten fan it Tredde Ryk waarden mear en machtiger en perfekt.
  En se drukten Brittanje sa, gewoan goddeleas. Doe, úteinlik, yn july 1943, fûn de lâning plak. En dizze kear de Dútsers brûkten de nijste fan harren tanks wienen by steat om te berikken oerwinning. En Brittanje fersette har mar twa wiken.
  Nei de fal fan Brittanje waard Hitler betochtsum. Fjochtsje de FS of besykje it easten te draaien? Lenin stoar yn jannewaris 1944 yn 'e âldens fan trijeensantich, nei't hy sawat like lang libbe hie as Stalin en tweintich jier mear as yn 'e echte skiednis.
  Tsjin dy tiid hienen de Dútsers Yslân ferovere en tegearre mei de Japanners Austraalje. It Tredde Ryk hat in protte berikt.
  Mar de Feriene Steaten bleaunen untaken, en it beslút waard makke om se te besetten.
  Mar ynstee fan Lenin, waard Leon Trotski no de foarsitter fan de USSR. En dit is in suvere Joad. En hy mocht net fan Hitler syn antysemityske belied.
  Mar Leon Trotsky is in tige slûchslimme politikus. En sa besleat er Hitler noch net te plagen. En sels oanbean om tegearre mei de Feriene Steaten te fjochtsjen.
  De Führer fan Dútslân stimde dêrmei yn.
  En sa gie it Reade Leger yn 'e simmer fan 1944 yn Alaska oan it offensyf.
  En Hitler syn troepen kamen op troch Grienlân en fierder nei Kanada, en troch bûnsgenoaten Argentynje, en Brazylje, dat oergien wie nei de kant fan it Tredde Ryk, út it suden.
  De oarloch, troch de lingte fan kommunikaasje, slepte troch. Dochs wiene de FS te ferliezen. De Dútsers krigen in tank út de "E" rige. Se wiene mear as de Amerikaanske. Neist "Pershing" en "Superpershing" yn 1945 hiene de Feriene Steaten hast neat. En de Dútsers dominearren kwalitatyf de fijân. Sovjet tanks wiene ek folle better as Amerikaanske. It Dútske oanfalsgewear MP-44, dy't se letterlik ôfmaaide, oertrof de Amerikanen ek.
  De Feriene Steaten fochten lang en hurd fanwegen har machtige ekonomy en grutte befolking. Skieding troch de oseaan, en oermjittich stretching fan kommunikaasje makken it dreech om Amearika fluch ôf te meitsjen. En de USSR, dy't Alaska ferovere, hie syn eigen swierrichheden. Mar de oarloch gie troch en troch ... En yn it fiifenfjirtichste jier waard hast de helte fan 'e Feriene Steaten ferovere. Op 9 maaie 1946 kapitulearren de Feriene Steaten. Sa einige de Twadde Wrâldoarloch.
  De hegemony fan Dútslân, Japan en de USSR waard oprjochte yn 'e wrâld. Ruslân krige Alaska werom, en hast de helte fan Kanada. Sa kaam de tydlike frede.
  It Tredde Ryk rêste tydlik, mar foel op 20 april 1953 Japan oan. De USSR hie op dit stuit al in atoombom. Leon Trotski stoar, yn in frjemde irony, krekt as Stalin yn maart 1953. Mar hy waard opfolge troch Voznesensky, dy't bliek te wêzen in tige sterke lieder. En hy gie ek yn oarloch mei Japan.
  Hitler is noch net te âld, en liede in sûne libbensstyl, en iet gjin fleis. En sa libbe er noch.
  It Tredde Ryk en de USSR fochten mear as in jier mei Japan, en úteinlik waard it ferovere, krekt op 12 maaie 1954.
  Sa einige in oare oarloch. En de USSR fersterke har posysjes: it werombringen fan it suden fan Sakhalin en de Kurilrige, lykas Mantsjoerije, Port Arthur en Korea nei himsels.
  En dit wie de lêste oarloch.
  It Tredde Ryk besleat om romteútwreiding te begjinnen. En de USSR ek... Hitler stoar yn maart 1960, nei't er op 20 april 1959 in referindum holden hie oer de oprjochting fan in monargy. En syn soan folge him op. En tank oan dit, it Tredde Ryk bleau stabyl.
  En tagelyk mei de berte fan Hitler op 20 april 1959 fleagen astronauten nei Mars. Mear krekter, it begûn en einige yn seis moanne. Sa begûn in nije romtetiid. De USSR fleach tsien jier letter nei Mars .... Yn 1980 besochten minsken alle planeten fan it sinnestelsel en it is geweldich.
  En yn 2020 begon de earste interstellêre ekspedysje.
  
  
  OARLOG YN AFGHANISTAN
  Op 1 augustus 2001 foelen Russyske troepen de Taliban oan mei fleantugen en raketten. It haaddoel wie om de wierskynlike nederlaach fan it noardlike bûn te foarkommen. It beslút is foar in part ridlik, mar ... Bin Laden ferliet de terroristyske oanfal yn Amearika en besleat om folslein te rjochtsjen op Ruslân. De oarloch bruts út mei nije krêft.
  It Westen, fansels, feroardiele Ruslân. En Bin Laden rôp op foar terroristyske oanfallen tsjin it Putin-rezjym. De Taliban krigen fersterkingen út Pakistan en besochten wer foarút te kommen. De moard op Ahmad Shah Massoud holp de Taliban tige foarút. Ruslân fersterke de bombardeminten. Aparte dielen fan 'e spesjale troepen waarden ek yn 'e slach smiten. De fjochterij bliek tige bloedich te wêzen.
  Ruslân waard hieltyd mear belutsen by de oarloch yn Afganistan. De Feriene Steaten, westerske lannen, de islamityske wrâld levere wapens oan de Taliban. De fjildslaggen wiene bloedich. Ruslân hat dêr hieltyd mear syn leger belutsen.
  Sawol tanks as selsridende gewearen waarden oerbrocht
  De Taliban bombardearren. En Russyske troepen fochten mei ûngelikense krêften. Mear krekter waarden de metoaden fan guerrilla-oarlochsfiering tsjin har brûkt.
  Yn Ruslân is de opposysje fan Putin yntinsiver wurden. De kommunisten betinken dat hy de opfolger fan Jeltsin wie en sleepten Ruslân yn nije oarloggen. Liberalen wiene ek ûntefreden. Putin ferlear stipe yn 'e maatskippij. Ferlies tidens de Afgaanske oarloch groeiden.
  Der wiene mear as ea in protte skandalen en ferfalskingen by de ferkiezings foar de Douma. De kommunisten fersterken harren posysjes. SPS en Yabloko kamen net yn it parlemint. It Motherland-blok ferskynde. Feriene Ruslân ek krige in protte en de Liberale Demokratyske Partij tafoege. Mar de ferkiezings wiene skandalich. Memmelân, de Liberale Demokratyske Partij en Feriene Ruslân behâlden de kontrôle fan 'e autoriteiten oer de Duma. Mar de kommunisten wiene sterk. By de presidintsferkiezings wûn Poetin pas yn de twadde ronde. En de oarloch yn Afganistan gie troch, lykas yn Tsjetsjenië.
  Ruslân rûn dêr del. Hieltyd mear troepen waarden binnenhelle. En de striid eskalearre. En it oantal oanfallen wie eksplosyf.
  De oaljeprizen binne net al te folle omheech gien. Sa wie der gjin oarloch yn Irak. En al gau waarden de sanksjes fan Saddam Hussein opheft. Syn rezjym begûn wer krêft te sammeljen. En tariede op oarloch mei Iran. En de Feriene Steaten holpen him yn dit. Yn 2007 waarden de ferkiezings foar de Doema mei grut sukses hâlden ûnder de kommunisten, dy't úteinlik in mearderheid krigen.
  Under dizze betingsten, nettsjinsteande de grûnwet, ried Poetin foar in tredde termyn, taflecht ta it referindum meganisme. En hy wist de formulearring fan 'e grûnwet te feroarjen troch twa termen ôf te skaffen.
  As gefolch, yn 2008, de âlde en ferfeeld Zyuganov, ûnder de betingsten fan ynformaasje druk, koe net ferslaan Putin.
  Mar doe waard de situaasje foar it rezjym noch slimmer. De oarloch yn Afganistan is al in protte jierren geande. En der wie gjin ein yn sicht foar har.
  Putin rûn foar in fjirde termyn te midden fan 'e ekonomyske krisis. En skandalen mei korrupsje, en de kiezers hat der nocht fan. De kâns op in diktator is ôfnommen.
  Mar wer waarden de bestjoerlike boarne en massive ferfalskingen yn aksje brocht. Minsken streamden de strjitten yn, en massale botsingen fûnen plak. Bloed gie.
  Putin die yn 2012 ek foar in fjirde termyn. En wer de oarloch yn Afganistan en de krisis. En tagelyk konstante botsingen mei de plysje, allerhanne rallyen, en noch folle mear.
  Gjin momint fan frede. Maidan fûn plak yn Oekraïne. Mar de Krim koe net útdrukt wurde. De pleatslike befolking woe net echt nei Poetin syn Ruslân. Poroshenko kaam nei Oekraïne en alles wie min of mear suksesfol. Yn 2016, troch fallende oalje- en gasprizen, barde it hichtepunt fan 'e krisis yn' e Russyske ekonomy. Putin gie nei de fyfde termyn. En hy wûn tank oan massive ferfalsking, en de útsluting fan elkenien út 'e ferkiezings útsein foar de saai en âlde pocket Zyuganov.
  En de oarloch yn Afganistan gie troch mei einleaze streamen fan sinkkisten.
  No is 2020 oankommen ... Putin waard keazen ta in sechsde termyn, en syn pocket rivaal Zyuganov blies it wer. En de oarloch duorret al hast tweintich jier.
  De oarloch raast noch yn Afganistan. Piloten Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova slaan út 'e loft.
  Moaie famkes fjochtsje yn ien bikini en drukke op de joystickknoppen mei har bleate teannen.
  Fansels is moderne oarloch net sa nijsgjirrich as de Twadde Wrâldoarloch. Doe moasten de famkes wûnders fan dapperens en heroïsme sjen litte.
  No docht de kompjûter it measte wurk foar jo. En it is net allegear sa geweldich.
  Nee, in plak foar eksploaten. Anastasia Vedmakova fluite... lake... Ja, der wiene fjochtpartijen, en se sizze noch wat. En no, gewoan in knop mei in bleate foet, yndrukt en in komputer begeliede raket fljocht. Wêr binne de loft fjildslaggen? De Taliban hawwe gjin loftfeart.
  As de Russyske troepen ferlieze ferliezen, dan allinnich fan sabotaazje, minen, en stealth strikes.
  Soms fergiftigje ISIS en Taliban-fjochters Russyske soldaten. Yn 't algemien wurdt de oarloch hieltyd smoarcher. Lykas yn Syrië wurket it net. Lokale troepen binne frij swak, en Iran stjoert syn troepen net. Lokale krêften feroarje. De Mujahideen hawwe de stipe fan 'e befolking. Boppedat is it regear yn Kabul al lang gjin autoriteit.
  Boppedat is it wichtichste dat de Taliban sterk binne en ferienige binne mei ISIS. In besykjen om te ûnderhanneljen mei de Taliban mislearre. En se soene hielendal net mei ISIS ûnderhannelje. En dan binne d'r Pakistan en islamityske lannen dy't de Mujahideen helpe.
  De Amerikanen mijden de terroristyske oanfal op 11 septimber mei súkses, se skowen dizze aambeien op Ruslân. Putin besleat blykber dat de see foar him knibbeldjip wie, en dat alles oerwinnend en mei in bytsje bloedfergie besletten wurde soe. Mar it die bliken dat de Afghanen net wolle libje neffens Russyske resepten, ynklusyf de Feriene Steaten. En Ruslân is net sa maklik ...
  It is net mooglik om de Mujahideen te ferslaan troch bombardeminten. Lokale krêften binne swak en bang om te fjochtsjen. Hieltyd mear spetsnaz-ienheden moatte yn 'e slach smiten wurde. De oarloch is unfolding.
  Anastasia Vedmakov fielde tryst ... Alles wat net dien wurdt yn 'e wrâld beweecht yn in soarte fan spiraal. Mar it libben giet troch.
  Nei't de Amerikanen Afganistan moreel ferlieten, foelen Russyske fleantugen de terroristen oan, dy't lokale krêften út 'e loft stypje. Tagelyk begûnen selekteare ienheden fan 'e spesjale troepen te jagen foar de lieders fan' e militanten.
  Twa sjarmante famkes, Margarita en Anastasia, fjochtsje in ûngelikense striid yn 'e kloof. De beauties binne heech, tige sterk en spier, yn beskermjende kameleon reinjassen. Dizze fermomming makket de fjochters ûnsichtber, tank oan kompjûtergrafiken.
  Mar beide jonge dames wiene net dissiplinearre. Nei't se tsientallen kilometer yn 'e bergen kroepen en in bende stroffele, iepenen se it fjoer, net wollen diele mei ien. Har fluch-fjoer masinegewearen, mei uranium-kearn kûgels, binne echte dragers fan 'e dea. Krigers, springend yn 'e snie, sloegen de Mujahideen.
  Margarita skeat út har granaatwerper, in pulsar flitse, en sloech in tsiental banditen út. In pear drippen bloed kamen sels op it trochsichtige harnas fan 'e helm.
  De famkes hawwe de meast moderne wapens. Kompjûter begelieding.
  Se, twa hege cuties, binne wurdich in hiele rezjimint. Krigers stjoere wachtrijen, slaan de Mujahideen yn rigen del.
  De grûn baarnt en bloed spattet. Mujahideen snauwt wanhopich. De famkes waarden einliks ferfongen. Net ferskriklik foar harren harnas, mar de kameleon mantel is út oarder. Dochs is it apparaat fan komputer ûnsichtberens te kwetsber, en yn 'e praktyk is it net sa goed en djoer.
  Der wiene tefolle fjochters.
  Margaret suggerearre:
  - Sille wy om fersterkings roppe?
  Anastasia skodde har holle.
  - Litte wy it sels dwaan!
  De famkes, yn helmen en gefjochtspakken, bleaunen te fjochtsjen. Se brûkten lytse kûgels, mar tige ticht, mei eksplosiven. Mar dochs kaam der in ein oan de munysjelading. En de militanten bleauwen kommen.
  De famkes begûnen fuort te gean. Mar it wie al te let. Se bedarre yn in echte hel. Hûnderten Mujahideen klommen fan alle kanten.
  Margaret mompele:
  Wy binne út munysje en granaten. No is alles wat oerbliuwt is melee!
  Anastasia glimke en sei:
  - Tegearre, tsjin tûzen! Der is mar ien oer!
  Margarita knikte ynstimd en groetet:
  - Ja, wy neame fjoer op ússels!
  Anastasia raasde, boarstele it stof, se waard wer rekke troch in grut kaliber gewear. - Wierskynlik, der komt in kneuzing, - tocht it famke.
  Se seach om en rôp:
  - Der is in gat! Litte wy deryn springe, miskien oerlibje wy de besnijing!
  Margarita stjoerde nei de radio:
  - Der binne mear as tûzen banditen om ús hinne! Op it plein 54-85-83 jou in see fan fjoer!
  It famke waard op 'e nij rekke troch in tsiental bursts yn ien kear, klap wer del. Troch it harnas fielt it spierlich lichem de klappen. Se sloegen ek Anastasia.
  Beide famkes kroepen op alle fjouwer nei in smel gat yn 'e berch graniten brek. Earst knypte Anastasia troch, glied de djipten yn, doe Margarita. Swiere granaten en Russyske artilleryraketten foelen al fan boppen ôf.
  In grut fragmint rekke de helm, wêrtroch't de koalstoffaser bruts. Yn 'e efterholle, as rekke troch in klub. It ferbjustere famke glied mei muoite troch it gat en begûn del te fallen yn in djippe, hopeleaze ôfgrûn!
  
  SKEI WORLD MEI HITLER
  Stel dat de Führer Stalin syn lêste foarstel foar in aparte frede yn septimber 1943 akseptearre hawwe soe? Yn werklikheid wie dit foar Dútslân al de lêste kâns op heil. De Slach by Koersk gie ferlern en de Russen bewiisden dat se sels yn 'e simmer winne koene. De alliearden feroveren Sisylje en lâne yn Itaalje.
  De wichtichste satellyt - Mussolini ferlear macht en it lân.
  Nee, echt, as it wier is dat Stalin de Führer frede bea, dan wie Hitler de lêste kretin dy't it ôfwiisde. En wat koe útkomme yn dit gefal.
  De wrâld is yn 'e nul fariant. It Wehrmacht-leger lûkt him werom nei de grins. Tagelyk wurde grutte krêften fan 'e nazi's oerbrocht nei Itaalje. En it wichtichste, loftfeart mei ferhurde aces giet dêr ek.
  Alliearden nimme folle mear skea. Dútse "Ferdinands", "Panthers" en "Tigers" komme yn it spul. Al dizze masines binne folle sterker as de Amerikaanske Shermans en de Ingelske Churchills.
  Ja, en de Dútske divyzjes binne mear betûfte, oplaat en dissiplinearre as de Amerikaanske en Britske. En noch mear tal.
  Begjin novimber waarden de Alliearden út Itaalje ferdreaun. En yn desimber waarden se út Sisylje ferdreaun. Westerske ferliezen wiene enoarm. Guon finzenen mear as trijehûndert tûzen. De fjildslaggen lieten sjen dat de "Sherman" tsjin de "Panther" hielendal net lûkt. Ja, en ek tsjin de "Tiger". En dat de Amerikanen ferlern binne, fallen ûnder de druk fan de tankhorden fan de Wehrmacht.
  Nei de nederlaach fan de Alliearden yn Itaalje, twifele Churchill. En moete mei Roosevelt. It petear rekke oer it ûnderwerp: hoe te fieren oarloch sûnder de USSR? De Dútse Focke-Wulf die bliken de machtichste single-seat jager fan it Tredde Ryk yn bewapening. En mei súkses ferset tsjin Amerikaanske fleantugen. En ûnderweis en strieljagers. Der is neat te sizzen oer tanks. "Sherman" yn in tank slach - nul. En sels merkber minder as de ferâldere Dútske T-4. Benammen yn in gewear. "Churchill" is teminsten better beskerme.
  De echte outfit liet sjen dat it ûnrealistysk wie om Europa fan 'e nazi's te befrijen.
  Roosevelt en Churchill twivelen. Mar Hitler is net. De Führer sette druk op Franco, drige besetting en dochs twong Spanje om de Dútske troepen oergean nei Gibraltar te litten. De festing foel yn febrewaris. En doe stutsen de Dútsers it smelste stik oer nei Marokko. Begûn de beslach fan 'e Frânske koloanjes. De fjildslaggen lieten de grutte bestridingskapasiteit fan 'e Dútske grûnienheden sjen, har úthâldingsfermogen en de fjochtskrêft fan apparatuer.
  De nijste MP-44 masinegewear begon te kommen yn 'e nazi-ienheden, en ME-262 ferskynde yn' e loft.
  Yn 'e maitiid fersloegen de nazi's in pear tsientallen Alliearde divyzjes, feroveren Marokko en Algerije en kamen Tuneezje yn. Oan it begjin fan juny fjochtsjen al tûzen jet ME-262's yn 'e himel, unparallele yn bewapening en snelheid.
  Dochs besochten de Britten en de Amerikanen begjin juny noch yn Normandje te lânjen. Mar dêr stiene se te wachtsjen. Oan de foarkant ferskynden "Panther" -2 en "Tiger" -2, wierskynlik mear avansearre tanks mei krêftige wapens. En sterk hellend foarholle harnas. Har gewearen trochboazen alle alliearde tanks op in grutte ôfstân.
  De Dútsers hiene ek in grut tal fan har troepen, dy't se oanfolle mei bûtenlanners en totale mobilisaasje, en ek soldaten dy't weromkamen út finzenskip.
  De lâning fan juny einige yn in folsleine nederlaach fan de bûnsmaten, mei de finzenis fan mear as in heal miljoen soldaten en ofsieren. Nei de ramp yn Normandje bea Churchill op post-facto basis frede oan de Führer. Dat is, wa't wat kontrolearret, bliuwt der dan efter. De Dútsers hienen de Britten krekt út Tuneezje slein en Libië binnengien, en op 'e súdlike flank kamen harren troepen Kameroen oan.
  Yn 'e tuskentiid wiene de ûnderhannelings oan 'e gong, wisten de nazi's Egypte yn te gean. De Führer, dy't sterk fielde, easke dat alle Frânske besittings oan him jûn wurde. Lykas noardlik Afrika en Irak mei Koeweit. En betelje reparaasjes.
  Churchill wegere dit foarstel. Mar de posysje fan 'e Britten bleau lestich. De Dútsers hawwe in nij ljocht, manoeuvreerber en, wichtichste, maklik te meitsjen en goedkeap jetfighter XE-162, en in jetbommewerper "Arado". It lêste fleantúch koe fjochters net ynhelje, en it is lestich om te sjitten mei anty-fleantúchgewearen. Sa hawwe de Britten problemen tafoege. Op it lân wiene de Dútsers de oerwinning. Egypte ferovere, doe Palestina. En doe foelen se mei de stipe fan de pleatslike befolking Irak en Koeweit binnen. Se namen ek kontrôle oer dizze gebieten.
  De Britten joegen har oer, en de koloniale troepen ferlitten. Bang troch de nederlagen, fersterken de Britske kapitalisten harren druk op Churchill.
  Underseeboatoarloch wie ek aktyf. De Dútsers lansearren in ûnderseeboat op wetterstofperokside, en krigen noch mear totale oermacht op see.
  Oan 'e ein fan 1944 hiene de Dútsers hast it hiele Midden-Easten en noardlik Afrika ferovere. De earste tanks fan 'e "E" rige, mear avansearre en flink, ek ferskynde oan de foarkant.
  Churchill krige sterke opposysje. Hy waard frege om ûntslein te wurden. Roosevelt doarde net iens te rinnen foar in fjirde termyn. En de jonge Republikeinske kandidaat wûn.
  Hitler yn 'e winter en maitiid fan 1945 wie oprukkende nei súdlik Afrika. Ferovere mear en mear gebieten. Tagelyk waard in oanfal op Brittanje sels taret. Underseeboatoarloch waard hieltyd mear aktyf.
  De simmer is kommen... De Fritz hawwe de nije E-50 tank teste. Dizze masine hie gjin gelikense en koe wurde beskôge as ûnoerwinlik. De Yu-287, in jetmasine fan 'e heechste klasse, ferskynde ek. De Britten reedlik yndrukt. En doe folge yn augustus de lâning. Sa'n dryste operaasje. Brittanje hat net trije wiken duorre. De Dútsers namen Londen en laken.
  De Führer hie persoanlik grutte hope op 'e "E"-searje. De tanks fan dizze searje ferskille yn 'e lokaasje fan' e motor en oerdracht tegearre, en de Fersnellingsbak op 'e motor. Dit makke it mooglik om de yndieling te kondinsearjen en lege silhouetten te meitsjen. De auto's binne kompakter. Bygelyks, de SAK E-25, mei in gewicht fan 26,6 ton, hie in frontale harnas fan 120 mm op in helling fan fiifenfjirtich graden en 82 mm sidepantser - plus rollers.
  Dit makke it selsridende gewear ûntrochsichtich foar Britske en Amerikaanske gewearen. En de motor fan 700 pk joech wylde snelheid en manoeuvreerberens.
  De Britten waarden gewoan skrokken troch de E-25 mei in 88-mm kanon en letterlik yn stikken skuord troch nije technology.
  Nei de kapitulaasje fan Brittanje feroveren de nazi's yn oktober ek Yslân - troch Operaasje Ikarus út te fieren. It Amerikaanske garnizoen kapitulearre. Hast 100.000 soldaten waarden finzen nommen.
  Amearika kearde nei de Führer mei in oanbod fan frede en de ferdieling fan sfearen fan ynfloed. It projekt mei de atoombom is noch net útwurke, en de Fritz steane al op de drompel.
  Hitler, nei it weagjen fan alle foar- en neidielen, besleat Amearika fan twa kanten oan te fallen. Nammentlik gebrûk fan brêgekoppen yn Argentynje en Brazylje út it suden. En troch Grienlân en Kanada út it noarden. De Japanners waarden wat better, dy't de produksje ûnder de XE-162-lisinsje behearske.
  De Feriene Steaten hiene noch net genôch fjochtsree strielfleantugen. En de float lijen grutte ferliezen fan ûnderseeboaten. En hy biet de Yankees, hy biet. Hitler stie op totale oarloch.
  De Fuhrer hie ynformaasje dat der al in kearnreaktor yn 'e FS makke wie en wurke wie oan 'e atoombom. En besteld om Amearika te ferpletterjen.
  In nij wapen waard lansearre - diskoteken dy't ûnkwetsber binne foar lytse wapens, streamlined troch in laminêre jet.
  Se sinken skippen en seagen fleantugen fan it Amerikaanske leger. It sechsenfjirtichste jier gie foarby yn de opmars fan de Dútsers en Japanners út it suden en de lânings yn Kanada út it noarden. Dat is aardich slagge.
  De Dútsers hienen de E-50 tank, dy't in oarder fan grutte superieur wie oan 'e Shermans, Pershings en Pattons.
  In krêftige tank mei in 105-millimeter kanon, minder as twa meter heech, mei in 250-millimeter frontale harnas op in hoeke, 170-millimeter kanten en ek op in hoeke, mei in auto gewicht fan achtensechtich ton en in gasturbine motor fan 1.500 pk. Sa'n masine waard de wichtichste tank fan it Tredde Ryk, en hie gjin gelikense. De Amerikanen koene net mei him konkurrearje.
  Wier, it grutte gewicht fan 'e masine joech oanlieding ta guon problemen. Dêrtroch ferskynde in lichtere ferzje fan 'e auto yn' e foarm fan in "Panther" -4. Dizze masine hie in lichter, mar genôch gewear fan 88 mm, frontale pânser fan 150 mm yn in hoeke en 120 mm fan side pânser, mei in gewicht fan seisenfjirtich ton en in motor fan 1200 pk. Dizze tank ek oertroffen de Pershings en Pattons, wêzen ticht by harren yn gewicht.
  De Dútsers gongen mei súkses foarút. Ferovere Toronto, Quebec. Tegearre mei de Japanners besette se Fenezuëla en Panama. Doe kamen se út it suden del, nei Kosta Rika, Nikaragûa, Hondoeras en Meksiko. De nazi's wiene ek yn steat om de Feriene Steaten fanút it Noarden oan te fallen - Alaska ôf te snijen. Dan it measte fangen.
  Oan it begjin fan it sânenfjirtichste jier, krekter yn 'e maitiid, waarden hast hiel Kanada en Meksiko troch de nazi's ferovere.
  De nije faksistyske tanks wiene te superieur oan 'e Amerikaanske. En loftfeart noch mear! Tsjin diskoteken - dy't in sterke laminêre jet ûnkwetsber makke - hienen de Amerikanen hielendal gjin wapens.
  Sa dominearren de nazi's it slachfjild. En de MP-54 wie folle better as de Amerikaanske submachine gun.
  Sa die bliken dat de krêften tige ûngelyk wiene. De oarloch sloech allinnich troch om't de Amerikanen tefolle apparatuer en in grutte befolking hiene. Mar skiven sloegen letterlik allerhanne fleantugen en oare masines del. Se hannele troch rammen - it ûntwikkeljen fan in snelheid fan fiif of seis lûd.
  Dus de demonstraasje fan mooglikheden wie geweldich. Hjir helpt de Feriene Steaten en de atoombom net. En Hitler hat de krêft fan Afrika, Azië en tsientallen miljoenen slaven!
  Amearika wurdt stadichoan yndrukt. Yn 'e maitiid en simmer fan 1947 hienen de Dútsers al de helte fan it Amerikaanske grûngebiet en hiel Alaska ferovere. Sa komme de Yankees as in stik izer op in aambyld.
  New York foel yn 'e hjerst, en Washington foel begjin desimber. Op 25 desimber 1947, krekt op tiid foar Kryst, kapitulearren de Feriene Steaten. In oare heul agressive slach fan 'e Twadde Wrâldoarloch is einige. It Tredde Ryk hat nije tanks fan 'e AG-searje - piramidaal. En der wie noch Ruslân.
  Hitler yntinsyf taret op oarloch. It plannen fan in staking mei Japan. The Land of the Rising Sun reprodusearre de E-searje ûnder lisinsje.
  En se rekrutearre in protte Sinezen yn har troepen.
  Mar op 20 april 1949 foel Nazi-Dútslân de USSR oan. Foar de twadde kear - mei help fan piramidale tanks troch bûtenlânske divyzjes. En de USSR hat relatyf koartlyn de T-54 krigen. De masine, dy't lykwols ek as in bist beskôge wurde kin. Hoewol't it wie inferior oan de AG-50 yn 'e beskerming fan benammen de kanten en wapens. De T-54 wie ek inferieur oan de E-50 ... Dat wol sizze beide soarten Dútske tanks. Mar it wie minder en wie makliker te meitsjen.
  Mar Dútske masines produsearren fabriken yn 'e helte fan' e wrâld. En dit joech Hitler in grut foardiel. Boppedat, de Sovjet loftfeart wie inferieur yn kwantiteit en kwaliteit oan de nazi's. Benammen yn wapens, harnas en snelheid. De nazi's binne yn opkomst!
  It Reade Leger is fansels ek sterk, mar de MiG-15 is krekt begûn om de troepen yn te gean, en de wichtichste Yak-9 jager. Al dúdlik ferâldere en net by steat om te wjerstean de Dútske loftfeart macht. Tank IS-7 gie net yn massa produksje. De IS-4 waard in massa masine, noch altyd net in folslein perfekte masine, mar benaderjen de E-50 yn termen fan beskerming. Wier, de Dútske 105 mm 100EL kanon wie machtiger en combat-klear as de 122 mm IS-4. Mar de wichtichste Sovjet tank is noch altyd de T-34-85, en de T-54 is yn 'e minderheid. Oant no wurdt it útbrocht yn relatyf lytse searjes.
  De Dútsers bruts troch de Sovjet ferdigeningswurken. En raasde foarút. Hoewol't de ferdigeningslinen machtich wiene. Mar de Fritz bruts har noch troch. En hoewol net al te hurd bewege. Minsk foel heal maaie.
  En ein juny kamen de nazi's nei Smolensk. Sa moasten de nazi's in lange wei oer de liken gean. Smolensk sels is goed fersterke en stribbet oanfallen ôf. Begjin july kamen de nazy-horden Kiev oan. Mids augustus blokkearren de nazi's Leningrad. Tagelyk drukten de Japanners út it easten. Vladivostok omjûn. En de samoerai naam Khabarovsk.
  Japan hie in eigen ferzje fan 'e kopiearre E-50, mei in krêftige 88mm 100 EL kanon, en 200mm hellend frontale pânser. Dizze masine wie superieur oan de T-54 yn pânser-piercing gewearen en in bytsje troch de gruttere hoeke fan rasjonele oanstriid yn beskerming, benammen de kanten. En de tank woech - sa'n fyftich ton - swierder as de T-54 mei in gewicht fan tritich-seis tanks.
  Japan drukte ek en dreau de Sinezen yn 'e slach. De samoerai sammele in grutte krêft.
  Yn septimber namen de nazi's dochs Smolensk yn, oan alle kanten omsingele, en rûnen Kiev om. En se begûnen te ferhúzjen yn it easten fan Oekraïne. Leningrad hie it dreech. De Dútsers benadere Tikhvin. De situaasje eskalearre. Yn oktober kamen de nazi's de Krim yn. Se begûnen foarút te gean nei Moskou. Se omsingelen Vyazma en namen Kharkov.
  De Dútske AG-50 is in perfekte masine - 250 mm hellende harnas út alle hoeken en yn 'e foarm fan in piramide. En in gasturbinemotor fan 2000 pk. It gewear stjoert in uranium-kearn projektyl dat kin trochkringe Sovjet tanks, sels IS-4s, fan in lange ôfstân. De Dútsers hawwe in sterk gewear. En de tank sels is ûntrochsichtich foar Sovjet gewearen. En it pânser is cool, cemented.
  Koartsein, Sovjet tanks koe net omgean mei sokke meunsters. Sels de IS-7 waard hastich wer yn produksje set. Mar dit makke net folle sin. Yn novimber namen de nazi's Kertsj en blokkearren Sevastopol. Se namen Vyazma, Orel, Kalinin. Wy gongen nei Tula. Se namen ek de heroysk ferdigenjende Tikhvin. It bliuwt nei Moskou alles yn fyftich kilometer.
  Stalin waard dúdlik gek. Besykje sa'n tsjinstanner tsjin te gean. Sterke Wehrmacht. Mar hjir komt desimber. Mar de nazi's binne klear foar de winter en geane fierder.
  Voroshilovgrad, Belgorod en Kursk binne nommen! De Dútsers kamen tichtby Moskou. Yn jannewaris foel Tula, en de Fritz koe de haadstêd út it suden omgean. Yn febrewaris sletten de ring om Moskou definityf. Tagelyk namen de nazi's ek Voronezh yn, draaide nei Stalingrad.
  Stalin sels flechte nei Kuibyshev. Blykber hopet it ferset oan te spannen. Moskou ferset foar in lange tiid. De stêd is grut. Mar yn maaie foel de haadstêd dochs. De Dútsers hiene de Kaukasus al ferovere.
  Japan bruts yn Sintraal-Aazje. En naam dêr in protte dingen. Yn juny namen de Dútsers de stêd Gorki yn. Hast folslein ferovere de Kaukasus. Yn july foel Saratov, en ... Stalin waard ferfallen en wie siik. Beria benutte it momint en stiek de lieder op. En yn augustus 1950 bea hy Dútslân frede oan. Hitler joech allinnich yn oerjefte. Beria, it realisearjen fan de nutteloosheid fan fierdere ferset, gie der foar. Sa einige de Twadde Wrâldoarloch. Hitler foel Japan net oan en regearre noch ferskate jierren.
  Hy twong syn eardere bûnsmaten om de marksône yn te gean, en stelde swiere betingsten op. Mar op 1 maaie 1955, yn 'e âldens fan sechstich en sechstich, waard hy slachtoffer fan it botsing fan syn straaljager. En tagelyk seinen se alles wat holp.
  De drugsmisbrûkende Göring wie noch earder ferstoarn. En Schellenberg, dy't Himmler ferfong, waard de nije regint. Dat lêste stoar de Führer wat oan.
  Hitler wie fan plan om de troan troch te jaan oan ien fan syn protte neiteam. Mar hy hie gjin tiid ... Der wie gjin direkte erfgenamt. Schellenberg grypte it momint en stifte syn persoanlike diktatuer. En tagelyk focht er in oarloch mei Japan. Levere in nukleêre staking, en ferplettere it lân fan 'e Rising Sun, mei dûbele piramidale tanks makke fan plestik. En, fansels, hy wûn binnen in pear moannen.
  Japan waard tegearre mei syn koloanjes beset. De wrâldhegemony fan it Tredde Ryk waard oprjochte. In brutale diktatuer, mei in nasjonaal ryk. De betingsten foar de Slaven wiene mar wat ûntspannen. Se waarden ek erkend as Ariërs, sels as twadde klasse.
  Schellenberg regearre oant 1986, doe't er stoar. Der ûntstie in nije kultus... Nei Schellenberg regearre Mainstein, de soan fan de ferneamde fjildmaarskalk.
  It ryk hat him technologysk ûntwikkele en dwaande west mei romteútwreiding. Delsettings binne makke op 'e moanne, Mars, Venus, Merkurius, Jupiter syn satelliten. It minskdom, oplost troch hurde metoaden, ynterne problemen begûn te fleanen nei de stjerren. Wittenskip ûntwikkele rapper as yn 'e echte skiednis, sadat alle ûndersyksynstituten yn ien team wurken. En de wrâldregearing stimulearre romteferkenning.
  
  
  WORLD UNDER Ivan de Ferskriklike Tsaar fan Ruslân
  Ivan de Ferskriklike waard net fergiftige, en as gefolch syn regear bleau.
  Earst troude de grutte kening dochs in Ingelske prinsesse. En tagelyk bleau de oarloch yn it easten. Hy boude ferskate stêden yn Sibearje, wêrûnder Tobolsk. It tsaarkanon waard ek cast.
  Doe wie der in lytse oarloch mei de Sweden. Dizze kear stiene de Poalen op deselde kant mei Ruslân. It wie mooglik om mear as yn 'e echte skiednis te berikken troch Narva troch stoarm te nimmen en de Russyske stêden opnij te feroverjen. Dêrnei joech Ivan Vasilievich opdracht om in stêd te bouwen oan 'e mûning fan' e Neva. Itselde as Peter de Grutte. Allinnich mei de namme Andrey-grad. En dat is net slim.
  De Russen makken doe wer frede mei de Poalen. En hja namen Revel. Mar it tsaristyske leger naam dochs Vyborg en fersterke yn it noarden. Ivan de Ferskriklike wie sterk. En de kommandant Shuisky blykte frij talint te wêzen en Ruslân slagge der min of mear yn ... De tsaar hie in soan dy't Peter hiet fan in Ingelske prinsesse. Dmitry stoar ûnder ûndúdlike omstannichheden. Fedot ferstoar ek. Dus yn 1600, nei sânensechstich regearingen, doe't Ivan de Ferskriklike stoar, waard in tsienjierrige jonge, Peter de Grutte, de nije kening. En hy bleau it wurk fan syn heit troch.
  Boris Godunov wie syn regint. De earste trije jier wiene dreech troch honger, kjeld en mislearrings.
  Mar doe wiene der gjin oplichters. En doe't in nije oarloch mei it Mienebest begûn, Ruslân wie klear. In nije kommandant ferskynde - Skopin Shuisky. Yn in echte ferhaal, hy waard fergiftige jong, mar hy hie al slagge om te bewizen himsels. En no wie it geweldich.
  Russyske troepen ûnder befel fan Peter de Grutte wûnen al yn 1608 ferskate oerwinningen en befrijden Polotsk en Minsk. Doe berikten se Brest, namen Vilna it folgjende jier yn. Doe waard Kiev ek befrijd.
  Russyske troepen sloegen de Poalen. Grodno waard ek ynnommen, en Russyske troepen berikten Galisië.
  Mar alle goede dingen moatte wurde hifke. Sweden gie yn 'e oarloch. Se wisten sels Vyborg te nimmen. Mar de Sweden waarden ferslein, en de Russyske troepen werom Vyborg.
  Doe naam it tsaristyske leger ek Lvov. En de Russyske soldaten benadere Warsjau.
  De Poalen biede frede oan Ruslân: it weromjaan fan alle lannen dy't ea ta Kievan Rus heard hienen. Mar Peter de Grutte sette de oarloch troch. Warsjau en Krakau waarden ek ynnommen. It Keninkryk Poalen waard diel fan Ruslân.
  Dêrnei kaam der in tydlike rêst. Wat nommen waard moast fertarre wurde.
  Russyske troepen tsien jier letter yn 1620 ferhuze nei de Krim. En hja feroveren dit kanate, en ek naam Azov. En se krigen tagong ta de Swarte See. It Ottomaanske Ryk besocht te fjochtsjen, mar lei nederlaach nei nederlaach.
  Russyske troepen ûnder lieding fan Skopin-Shuisky namen Istanbûl yn 1625 yn. En dit wie it grutste súkses fan it tsaristyske leger.
  It Ottomaanske Ryk foel yninoar en de Russen feroveren it noch tsien jier. Oant Algiers, it lêste ûnbesette diel fan it ryk, yn 1636 foel. Sa waard Ruslân it grutste lân yn 'e wrâld sawol yn termen fan grûngebiet en befolking. Peter de Grutte herfoarme de ortodoksy troch polygamy yn te fieren en de Trije-ienheid te ferlitten, en de Russyske tsaar de wichtichste boadskipper fan 'e Almachtige te meitsjen. Ruslân foel yn 1640 Iran oan en ferovere it. Doe kamen de Russyske ienheden Yndia yn. Se feroveren har ek al gau. Wy berikten ek de Stille Oseaan. Tsjin 1653 hie Ruslân al in diel fan Indochina nommen. En de oarloch mei it Mantsjoerije Ryk begon.
  Yn 1660 ferstoar Piter de Grutte, en syn pakesizzer Piter de Twadde bestie de troan. Hy wie fiifentweintich jier âld. En de oarloch gie mear súkses. En yn 1670 waard de ferovering fan Sina foltôge. En tsien jier letter feroveren se sawol Japan as Korea.
  Tsaristysk Ruslân besette ek it hiele Yndo-Sina, en berikte sa fier as Singapore. Tagelyk begûnen de Russen oer Afrika te ferhúzjen. Peter II stoar yn 1700. En Ivan de Fyfde waard kening, syn soan. Dizze kening wie al achtentritich jier âld. Hy ferovere ek Austraalje, en gie fierder troch Afrika. Ferovere hast it hiele Swarte kontinint. En yn 1725 stoar er, en oerdroegen macht oan Peter de Tredde. Hy ferovere úteinlik Afrika. En doe foel er Itaalje binnen. En hy ferovere it sûnder problemen. Dêrnei begûn Ruslân de oarloch foar Amearika. De fjildslaggen bewege. Nei Peter de Tredde yn 1751 kaam Aleksander de Earste op de troan. Hy ferovere Dútslân en it grutste part fan Amearika. Yn 1781 kaam Alexander II op 'e troan. Al gau, yn 1789, bruts der in revolúsje út yn Frankryk. En tsaar Alexander II ferovere it. En yn 1803 waarden ek Spanje en Portugal ferovere. Nikolaas I bestie de troan yn 1810. Se foltôge de ferovering fan 'e lêste gebieten yn' e wrâld en fêstige úteinlik yn 1825 wrâldwiid Russyske bewâld.
  En sa einige de perioade fan fersnippere frede en ûnrêst. Wittenskip begûn te ûntwikkeljen yn in rap tempo. Religy is modernisearre. En de tsjerke hat offisjeel de lear fan 'e ein fan' e wrâld ferlitten. Krektoarsom, se begûn te learen - in persoan is de smid fan syn eigen lok, en it sil wêze goed yn 'e wrâld, en krekt goed! En yn 1833 fleach in man foar it earst de romte yn. It wie in nije poadium yn 'e prestaasjes fan' e Rurik-dynasty.
  Yn 1841 fûn in flecht nei de moanne plak. Dit is it heechste barren yn 'e skiednis fan it minskdom!
  Minsken feroverje romte. Se fleagen yn 1853 nei Mars. En it wie in prachtige flecht. En tritich jier letter hawwe astronauten al alle planeten fan it sinnestelsel besocht. Yn 1880 waard de earste delsetting op 'e moanne stifte. En doe waard it in echte stêd.
  Yn 1895 fûnen de earste genetysk ferbettere planten woartel op Venus.
  De earste permaninte delsetting waard oprjochte op Mars, en skiep en kij waarden grutbrocht.
  Ek al is it binnen.
  Yn 1902 begon de earste ynterstellêre ekspedysje nei Alpha Centauri. It romteskip fleach tweintich jier, en berikte de stjer, rûn der om en kearde doe werom ... De minsken dy't dêr foar it earst fleagen, waarden ûnderdompele yn keunstmjittige sliep, dy't alle prosessen yn it lichem fertrage. Net suspended animation, mar earder in djippere foarm fan normale sliep. Boppedat, minsken bewege yn harren sliep, en harren spieren net atrophy.
  Yn 1915 waard de twadde ynterstellêre ekspedysje nei de stjer Sirius lansearre, en dy soe lânje op in planeet dy't teoretysk geskikt wie foar ûntwikkeling.
  Lannen, fansels, en foar it earst rûnen minsken op in planeet bûten it sinnestelsel. Wier, it libben waard net fûn, mar guon mineralen en ienfâldige baktearjes waarden fûn.
  Derneist die bliken dat gouden pleatsers ek op dizze planeet wiene, en dit is cool!
  Doe begûnen se faker te fleanen ... Yn 1941 kaam foar it earst in romteskip de snelheid fan ljocht te boppe ... Fansels hie Einstein net gelyk. It is mooglik om sels teoretysk oant ûneinige snelheid te bewegen. De swiertekrêft is lykwols ek tsien triljoen kear grutter as de snelheid fan ljocht.
  En dit waard de prolooch foar de skepping fan in romte ryk .... Tsjin 2001 wiene al ferskate hûnderten delsettings fêstige op ferskate planeten yn 'e galaxy.
  Guon fûnen sels ôfsettings fan diamanten en oare weardefolle erts.
  Yn 2020 begon de earste ekspedysje bûten de galaxy.
  Dit is ek in heul yndrukwekkend resultaat. Gjin beskaving is fûn yn 'e minsklike galaxy. Libbensfoarmen op 'e planeten moete, mar de meast primitive. Sels biseksuele planten en bisten waarden net fûn.
  De wittenskippers seine dat lykwols. En de prysters sels besochten te spekulearjen oer dit, sizzende dat it libben ûnmooglik is sûnder God! En in protte leauden der yn. Spontane generaasje fan it libben is echt net wierskynlik. Mar eksperiminten hawwe sjen litten dat it meitsjen fan komplekse soeren yn prinsipe mooglik is. Ek al falle se útinoar. En baktearjes kinne bestean. En se fûnen se. Mar twa seksen hawwe? In hiele rige mutaasjes is hjir nedich, en sels sa dat it bewarre bleaun is.
  Ja, yn 'e galaxy ferskynden twa of trije geslachten nergens. En allinich de ienfâldichste foarm fan libben wie op 'e planeten. En dat is net foar elkenien. In protte planeten, sels yn klimaat fergelykber mei de ierde, bleaunen ferlitten. Mar de wierheid fan 'e planeten sels die bliken in soad te wêzen. En d'r wiene genôch plakken om te fêstigjen yn 'e galaxy. As de planeet fier fuort is, dan kinne jo it fan 'e stjer omheech lûke. As tichtby, krekt oarsom, ferpleatse fuort.
  Foarútgong en wittenskip makken it mooglik om alle toppen te feroverjen.
  De ûntdekking fan synteze fan thermoquark makke it mooglik om enerzjy te heljen út ien gram matearje te fergelykjen mei it ferbaarnen fan tweintich miljard ton stienkoal. En dit binne de mooglikheden. En thermopreon synteze makke it mooglik om te krijen enerzjy twa miljoen kear mear as thermoquark.
  It minskdom hat mei súkses ûntwikkele... Yn 2100 binne al snelheden ferskynd dy't yn mar in dei oer de galaxy fleane kinne. En it is oer it algemien geweldich. Yn 2200 waarden de earste twa planeten en in stjer makke út in lyts bedrach fan matearje.
  Yn 2300, troch de ûntdekking fan in yndividuele rivier fan 'e tiid, waard de mooglikheid fan' e opstanning fan in persoan bewiisd, mei hûndert prosint behâld fan persoanlikheid. Yn 2400 koene minsken de earste flecht nei in oar universum begjinne.
  Yn it minsklik universum binne planeten ûntdutsen mei twa geslachten fan it libben en sels in unike fluorplaneet mei trije soarten libben. Hegere bisten mei primitive taal, religy, en sels in skyn fan skriuwen binne ek ûntdutsen.
  Yn 2500 waard de earste man út 'e stream fan 'e tiid helle. En no is de dea einliks oerwûn. Minsken hawwe har universum behearske mei mear as 100 sextillions fan stjerren.
  Yn it jier 3000 waard foar it earst in hiel universum makke út mar in pear atomen.
  Tagelyk gyng de opstanning fan de deaden. Der wie in skeel - elkenien wer opwekke of net? Wy besletten dat absolút elkenien moat wurde opwekke. Sels kriminelen, mar opnij opliede se en hâld se ûnder kontrôle.
  Yn 4000 waard it proses om de deaden út 'e rivier te heljen foltôge. Alle minsken dy't ea op planeet Ierde libbe hawwe, hawwe ûnstjerlikens krigen. It proses fan it meitsjen fan universums waard op stream set.
  Yn it jier 5000 folgen alle wetten fan 'e natuerkunde it minskdom. Sels poppen koene universums meitsje. Minsken belichamen no al har fantasyen yn 'e realiteit.
  Dejingen dy't opstien út 'e deaden makken ek universums en learden dit gau.
  Yn it jier 10.000, it minskdom útfûn nije wetten fan natuerkunde, biology, skiekunde. Alle mooglikheden yn minsken ferskynden as de mooglikheid om fantasyen te ferbyldzjen. Der wie absolute universele lok en wolfeart.
  
  ZENON POZNYAK PRESIDENT FAN Wyt-Ruslân
  Yn Wyt-Ruslân barde in trageedzje by de ferkiezings fan 1994. De wichtichste opposysjekandidaat Alexander Loekasjenko waard fermoarde yn in moardpoging. En as gefolch, Vyacheslav Kebich krige rid fan in gefaarlike konkurrint. Mar de hiele kiezers fan Lukashenka, de rekken is dat dit de saak fan 'e minister-presidint. En hy naam it en stimde foar Zenon Poznyak!
  En yn de earste omloop wûn Zenon Pozniak mei in grutte marzje. Kandidaat fan histoaryske wittenskippen, lieder fan it Belarusian Popular Front, en sels in lieder. De persoanlikheid is perfoarst karismatysk. En ûnderskiede troch izer wil stivens.
  Zenon Poznyak, mei syn earste stappen, begûn te sluten Russyske skoallen en beheine de Russyske taal. Doe waard de kieswet feroare, en it Belarusian Popular Front krige in mearderheid yn it parlemint. Doe hold Poznyak in referindum. Oer yntegraasje mei Europa, oer de status fan de Wyt-Russyske taal as ienige steatstaal. En hy skeakele de deastraf ôf, en skodde him ôf fan Ruslân. Zenon Poznyak proklamearre: Wyt-Ruslân sil yn 'e NATO en yn' e Jeropeeske Uny wêze.
  De komst fan macht fan Zenon Pozniak hie in ynfloed op Ruslân. Alexander Loekasjenko, lykas jo witte, stipe Jeltsin by de ferkiezings fan 1996, en holp him dêrmei om foar in twadde termyn keazen te wurden. Zenon Pozniak wie tsjin beide.
  Dêrtroch ferlear Jeltsin de ferkiezings en waard Gennady Zyuganov presidint fan Ruslân. Mar it belied fan Ruslân is net folle feroare. Zyuganov gie de herfoarmingen troch, en waard troch syn makkers beskuldige fan opportunisme. En it waard echt serieus.
  Mar Zyuganov wist de macht te hâlden. En hy waard wer keazen. Boppedat waard it yn Ruslân beheind foar twa termen annulearre. En yn Wyt-Ruslân hat Zenon Poznyak de limyt fan twa termyn opheft. Yn 1999 kaam Wyt-Ruslân by de NATO. Ruslân wie kommunistysk yn wurden, mar yn werklikheid folge it ek it paad fan in pro-westerske oriïntaasje. Boppedat blykte Gennady Zyuganov noch mear pro-westersk te wêzen as Jeltsin.
  Der wie gjin oarloch yn Joegoslaavje. Om't Ruslân net stipe Slobodan Milosevic, en hy makke fuortendaliks konsesjes, en it kaam net ta in militêre operaasje. En in pear tûzen libbens oerlibbe, en ek goede relaasjes mei Ruslân en de NATO.
  Der wie ek gjin oarloch yn Tsjetsjenië. Zyuganov fersterke it Maskhadov-rezjym, dat in hieltyd pro-Russyske koers folge. Wier, de Taliban bedrige Afganistan. Mar yn Amearika wie der in terroristyske oanfal en de NATO-troepen fersloegen de Taliban. En yn 2005, Ruslân sels by de NATO. Gennady Zyuganov waard in nauwe freon fan Amearika.
  Mar de tiid gie foarby ... Yn 2008 bruts de wrâldkrisis út. Yn Ruslân begûn de ûnrêst fan de radikale links. Se beskuldigen Zyuganov en de Kommunistyske Partij fan ferrie en ôfwiking fan Lenin syn idealen. De meast foaroansteande lieder fan 'e opposysje wie Sergei Udaltsov. Mar it slagge net om Zyuganov om te slaan. De kommunisten waarden sels boargerlik en kapitalisten. Se makken wetten foar harsels en hiene macht. Zenon Pozniak wie ek in permaninte presidint, mar iver wijd oan 'e Feriene Steaten. En dêrom, nettsjinsteande syn autoritarisme, hy paste hiel Amearika. En allinnich radikale links woe him omkeare.
  Ruslân folge in pro-Amerikaanske kursus ... Oars as Jeltsin en Putin wie Zyuganov hearrich oan Amearika. Boppedat wie it krekt it feit dat er in kommunist wie dat him mear pro-Amerikaansk makke. Sûnt it wie makliker foar him te spyljen op patriottisme.
  De Jeropeeske Uny hat al gau Ruslân yn syn gearstalling opnommen. En oare CIS lannen. En sa, doe't Zyuganov yn 2016 foar in oare termyn keazen waard, nei't hy tweintich jier regearre en foar de sechsde kear keazen waard, waard hy oanfallen. Lykas, myn leave, hoe lang kinne jo op 'e troan sitte? It is al ûnfatsoenlik! Miskien is it tiid om fuort te gean. Mar Zyuganov woe net ferlitte. En de ferkiezings fan 2020 waarden al hâlden ûnder de coronavirus-epidemy. En tagelyk yn Ruslân en Wyt-Ruslân. Sawol Zyuganov as Zenon Poznyak wiene al seis en santich jier âld. Mar se klonken stiif oan de macht. En se woenen net fuort.
  Yn Wyt-Ruslân wie de ekonomy min of mear normaal. Mar it coronavirus hat de problemen fergrutte. En de nije lofts helle de banner fan 'e revolúsje op. En se beskuldige Zenon Poznyak fan massale ferkiezingsfraude.
  Ek yn Ruslân de ûnrêst fan links. En Zyuganov is al keazen foar de sânde termyn ... Mar ek ûnder it mom fan it coronavirus en net hielendal earlik. En ek hjir kaam it folk yn opstân. Mar de plysje ûnderdrukte de rellen noch.
  Zenon Poznyak, sei dat syn termyn miskien de lêste sil wêze en hy sil syn post opjaan oan jongeren. En dat echt seisentweintich buorden is tefolle.
  Mar wy moatte omgean mei it coronavirus. En dan komt der wer in lokkich en fleurich libben.
  Zyuganov sei ek dat syn sânde termyn syn lêste wêze soe. Yn 't algemien bringe sân termen lok. En der sil kommunisme wêze yn Ruslân. En se sille in faksin meitsje, en it sil makliker wurde foar elkenien.
  En minsken harke nei dit ... Yn feite, it liket te wêzen hiel goed om te wenjen yn Ruslân. De kommunisten joegen mear frijheid as ûnder Putin. Sa waard der nachts alkohol ferkocht. En bier yn kreamkes, en har reklame op televyzje waard ferbean. En mei tabak wie it sêfter. En se begûnen sels marijuana te legalisearjen. En houliken fan itselde geslacht.
  De lêste, trouwens, Zyuganov persoanlik slacht troch. Boppedat stelde sels de paus sels foar om sokke houliken kroane te litten, wat yn 't algemien in komplekse reaksje feroarsake. Mar de media kinne ynfloed op de publike miening.
  Op guon plakken is prostitúsje al legalisearre. Ja, der wie hieltyd mear frijheid yn Ruslân. En de kommunisten waarden iverige liberalen. En it grif wûnders yn in sieve.
  Mar yn 't algemien is it natuerlik. Gennady fierde in mear pro-westersk belied as Jeltsin syn erfgenamt Putin. Ynklusyf omdat hy in kommunist wie.
  En dit is logysk.
  De kommunisten ek fuortsette it belied fan privatisearring, ferhege partikuliere eigendom yn 'e ekonomy.
  Zyuganov fierde algemien in belied fan freonskip mei Sina. En hy slagge foar in part.
  Mar de Feriene Steaten wiene ek waarm en freonlik ... Trump kaam net oan 'e macht. En dêr wie Hillary Clinton. Se waard keazen foar in twadde termyn. Yn 'e Feriene Steaten hat it coronavirus net sa sterk ûntwikkele ûnder in froulike presidint as ûnder Donald Trump.
  Yn 't algemien wie Amearika op in ungewoane opkomst. In protte seine: hegere machten patronisearje froulju. En yn feite, hoe kin it gelok it swakkere geslacht, of leaver it earlik geslacht, ûntnimme. En it coronavirus ûnder in froulike presidint sparre de Feriene Steaten.
  Zenon Poznyak die wat herfoarmings yn Wyt-Ruslân. Hy privatisearre eigendom, ferlege belestingen en ûntwikkele partikuliere bedriuwen. En hy restaurearre ek de plysje, en rehabilitearre alle faksistyske tsjinstfeinten. Earst fan alle Ostrovsky. En fansels de sintrale ried, op 'e banner.
  Hitler begon te wurde publisearre en priizge. En sloopt Sovjet monuminten. Ynklusyf Lenin. En ynstee fan harren begûnen de strjitten nei de plysjeminsken te wurden. En fansels wie it cool.
  Relaasjes mei Oekraïne binne de waarmste. Yn Minsk waard de strjitte neamd nei Stepan Bandera. En noch ien strjitte neamd nei Dzhokhar Dudayev. Films waarden makke oer Wyt-Russyske nasjonalisten. En de Russyske taal is beheind. Mar der is gjin folslein ferbod. Dus yn Ruslân is d'r in pro-westersk rezjym, en it is yn 'e Jeropeeske Uny en de NATO.
  De Jeropeeske Uny wreide út en waard de Euro-Aziatyske Uny. Wenjen yn Wyt-Ruslân wie net min yn materiële termen. Der wie ek in soad frijheid. It die my in protte oan Europa tinken. It systeem is formeel mearpartijen, mar it Belarusian Popular Front dominearret.
  Der is ek in kommunistyske partij yn Wyt-Ruslân, mar it is in formele en pocket opposysje.
  Relaasjes mei Ruslân binne min of mear tolerabel. En sels freonskip mei de Poalen.
  Yn stee fan de roebel is der in thaler, dy't sawat gelyk is oan de Euro. Ynflaasje is hast nul.
  Minsken yn it algemien binne min of mear tefreden mei Poznyak. Salaris mear as tûzen dollar. De wurkleazens is leech, prizen geane praktysk net omheech. De Russyske taal wurdt ek fûn. Se iepene sels hjir en dêr Russyske skoallen.
  Alkohol is goedkeap en ferkocht de klok yn elke stâl. Lykas pornografy beskikber. D'r is totale frijheid op it ynternet.
  En wa hat Lenin oars nedich? Ynstee dêrfan waarden eardere plysjeminsken yn hege achting hâlden. En Zenon Pozniak is der grutsk op.
  Wapen fan Wyt-Ruslân Pursuit, en de flagge is White-Read-White. Al mei al is it goed.
  Se bouden in tsiental kearnsintrales en ferkeapje elektrisiteit oan Europa. Tagelyk hat Wyt-Ruslân in protte diken en autobahns boud.
  Der wurde ek timpels boud, benammen in protte katolike. Ja, katoliken yn Wyt-Ruslân wurde yn hege achting hâlden.
  Sels de grutste katolike tsjerke yn 'e wrâld waard boud yn Minsk. En Zenon Pozniak wie der tige grutsk op. En de tsjerke wie echt hiel moai mei gouden koepels, neffens de tradysje fan 'e ortodoksy. De paus en de Moskouske patriarch holden ferskate gearkomsten en ferienige yn freonskip yn Kristus.
  Ynteressant waard Saddam Hussein net omkeard, mar foel ûnder Amearika, en waard har hearrich fazal. En fansels wie it in grutte ferrassing. It wie dúdlik wa't sterk is, hy regearret.
  Sina hat syn ûntwikkeling wat fertrage. En dêryn meitsje de minsken har ek noed, se wolle demokratyske feroaringen.
  De wrâld hat fansels noch altyd problemen. Mar op ien of oare manier makliker en kalmer. Zenon Poznyak, dy't net foar de sânde termyn keazen waard, beloofde oan 'e ein fan har te ferlitten en plak te jaan foar de jongerein. Miskien sels in frou. En dat waard troch allegear posityf ûntfongen.
  En de minister fan Bûtenlânske Saken fan Ruslân foar in kwart fan in ieu, Vladimir Zhirinovsky. Wa hâldt hiel folle, alteast yn wurden Amearika, minskerjochten en westerske wearden.
  
  DE WONDERLIKE WORLD FAN TSAR RUSLAND
  Admiraal Makarov stoar net ... It paad fan it slachskip Petropavlovsk is gewoan in bytsje feroare, en de legindaryske marinekommandant bleau yn libben. En it skip rekke net skansearre.
  Krekt in pear meter it skip gie nei lofts, en allinnich sa'n bagaazje yn ien kear feroare it lot fan it ryk en de hiele planeet Ierde.
  Admiraal Makarov bleau yntinsyf it Russyske squadron te trenen en ynnovative techniken te brûken. Sjitbanen passearre, skansearre skippen waarden restaurearre.
  Hjir waard de admiraal in nijsgjirrige trap oanbean. Om't it squadron fan Togo hieltyd op deselde rûte rûn, soe it mooglik wêze om minen op syn wei te fersprieden. Yn 'e echte skiednis, ien destroyer ferspraat bondels fan minen en twa slachskippen sonken. En doe fersprate in hiele tsiental fernielings minen. En as gefolch, in tsiental Japanske skippen waarden opblaasd.
  Der wie panyk, en it Russyske eskader foel de samûraien oan, dy't yn panyk sûnder ûnderskied skeaten. En as gefolch hat se noch in tsiental skippen sinken. En Admiraal Togo sels waard finzen nommen. De macht fan Japan op see waard ûndermine. Mar dêr einige it net.
  Admiraal Makarov bleau de samoerai efternei oant hy al har skippen sonk. En Japan wie ferdigenleas. Har troepen yn Korea waarden ferslein en kapitulearre.
  Mar de samûrai woe gjin frede. En it tsaristyske leger kaam yn 'e metropoal telâne. En in geweldich wûnder. Kuropatkin die bliken net midsmjittich te wêzen, mar in bekwame kommandant. Fersloech de Japanners en ferovere de Mikado. As gefolch, Ruslân ferovere it lân fan 'e opkommende sinne folslein. En doe waard der in referindum hâlden en waard Japan in Russyske provinsje. En Nikolaas II tafoege oan syn titel - de Japanske mikado.
  Mongoalje, Mantsjoerije, Korea werden Russyske provinsjes. It keninklike leger is flink groeid.
  Ruslân ûntsnapte de resesje ferbûn mei de revolúsje. En syn ekonomy wie mear ûntwikkele, en it leger wie in protte. Der wiene gjin rellen, gjin domme, nutteleaze Steatsduma. Tsaristyske Ruslân hie syn eigen tanks, sels as se wiene licht, mar flak. En machtiger gewearen, en mear bajonetten, sabels, masinegewearen. In Russyske ynnovaasje blykte in goed wapen te wêzen: in karre.
  Tanks foar de oarloch slagge om yn 'e rige, en beynfloede de rin fan' e oarloch. Admiraal Makarov wie noch yn libben en goed. En hy joech it befel oer de Russyske float dy't de Dútsers op see sloegen.
  De oarloch begûn yn 1914 en fan it begjin ôf gie it mei súkses foar tsaristyske Ruslân. Numerysk superieur, Russyske ienheden mei lichte tanks "Luna" -2 ferplettere de Dútsers. En it gyng troch sûnder skoft. Kuropatkin fersloech Dútslân, Brusilov fersloech Eastenryk-Hongarije. En de oarloch einige yn desimber mei de ynname fan Berlyn.
  Turkije, dat ek yn 'e oarloch slagge, waard ferslein. En tsaristyske Ruslân wûn mei fertrouwen.
  De Earste Wrâldoarloch wie oerwinnend en in echte triomf. Tsaristysk Ruslân krige grutte gebieten. Klaipeda, Galicia, Poznan, Krakau regio. Lykas it keninkryk fan it Tsjechysk, Slowaaksk, Hongaarsk. Roemenië wreide syn grûngebiet út, mar waard in Russyske fazal. Joegoslaavje waard ek in fazal fan Ruslân.
  Turkije waard ferdield en ferdwûn fan 'e politike kaart fan' e wrâld. Lyts-Aazje, it noarden en sintrum fan Irak, it noarden fan Syrië en Palestina waarden Russysk. Mar it wichtichste ding werom nei Konstantinopel en de seestrjitte.
  Hoe wreide it keizerlike ryk út?
  Mar dat is net alles. Ruslân en Brittanje hawwe ek Saûdy-Araabje ferdield. Doe gie Iran - it sintrum en it noarden nei Ruslân. En dan Afganistan.
  En dit late ta de ferdieling fan gebieten.
  De Russyske ekonomy ûnder tsaar Nikolaas II ûntwikkele him hurd. En sels de Grutte Depresje fan 1929 rekke it Romanov-ryk amper oan. En yn 1932, Nikolaas II, profitearje fan it feit dat de Feriene Steaten sterk ferswakke ekonomysk, easke it weromkommen fan Alaska. Amearika wegere. En op 1 jannewaris 1933 begûn de oarloch tusken Ruslân en de Feriene Steaten.
  Kanada naam de kant fan Amearika. De Pacific Fleet waard befel troch in weardich studint fan Admiral Makarov Kolchak. Dy't him mei gloarje bedekt.
  Russyske tanks wiene de bêste fan 'e wrâld, fleantugen wiene de sterkste. En de float is de meast perfekte. En plus ek helikopters, dy't op dat stuit allinnich yn Ruslân wiene.
  Alles wie by de kening. En Amearika is earlik swak. Se hat in pear tanks en dy binne ferâldere. Aviation is swak en ferâldere. En allinnich de marine is min of mear tal. En de oarloch gyng fan it begjin ôf yn ien poarte. Boppedat bouden se yn Ruslân in spoar nei Chukotka sels. En it oanbod is gâns ferbettere.
  Sterke opfolgers fan Brusilov en Kuropatkin wiene Denikin, Kornilov, Wrangel, Krasnov en Kaleidin. Se hawwe harsels sjen litten sterke lieders te wêzen.
  En de Russyske tanks wiene ongeëvenaard en sa oerstreamd. De Amerikanen hiene in pear tanks, en sels dy wiene ferâldere en swak. Aviation is ek ferâldere en swak. En allinnich de marine is frijwat tal. Mar fansels, sawol de kwaliteit en ûnderfining, en personiel training, binne inferieur oan de Sovjet.
  Ja, en Kolchak is in treflik marinekommandant. En ik moat sizze dat it heul cool is.
  De helikopters fan Sikorsky binne ek ekstreem krêftich en destruktyf. En it makket yndruk.
  De FS duorre net lang. In bytsje mear as in heal jier. It Russyske leger is tige sterk en tal fan. Under oare dingen, ûnder de kontrôle fan it tsaristyske ryk is al in grut part fan Sina. En dit joech in tige grutte omfang fan it leger. En se oerweldige de kwantiteit en kwaliteit.
  De Feriene Steaten waarden in provinsje fan Ruslân, lykas Kanada. En it Russyske Ryk waard folle sterker.
  En syn ekonomyske potinsjeel is oerweldigjend wurden en de earste yn 'e wrâld. Hjir is de krêft.
  Wier, der wie ek Nazi-Dútslân. Yn 1937 anneksearre Hitler Eastenryk. En syn ryk makke in alliânsje mei Itaalje en Brittanje. Hoewol't der ûnienichheid wie mei Frankryk. Nikolaas II wie gefoelich foar germanofilisme. Mar Hitler waard pleage nei it easten ... Mar de Führer sels wie bang foar de machtige USSR. En hy stelde foar om de koloanjes Frankryk, Belgje, Brittanje en Hollân te ferdielen. Mussolini ek útsprutsen syn ree om te wêzen tegearre mei Ruslân. En as gefolch waard in koälysje fan sintrale steaten foarme.
  En sa foel Dútslân op 1 septimber 1939 Frankryk, Belgje en Hollân oan, en dêrmei Brittanje. En tsaristyske Ruslân foel de koloanjes yn Azië en fierder nei Afrika oan. Mussolini kaam letter yn 'e oarloch, nei't er in bytsje wachte hie. Tsaristysk Ruslân gie mei súkses foarút, en ferovere de koloanjes fan 'e Britten yn Azië en de Stille Oseaan, lykas de Frânsen. Yn 'e earste twa moannen waarden Yndia, súdlik Iran, en hast hiel Yndo-Sina, en de measte besittingen fan' e Britten en Frânsen yn it Midden-Easten finzen nommen. It keninklike leger kaam Egypte yn.
  De Dútsers oan harren front besetten it grutste part fan Belgje, in part fan Hollân, foar in part yn Frankryk ynkeard. Mar se hawwe net berikt grutte súkses. Dútslân wie noch net goed taret op oarloch. De fijân stie de troepen oer, en benammen it personiel en artillery. En de Alliearden hiene noch mear personielsôfdielings.
  Boppedat, it prachtige plan dat yn 'e echte skiednis waard útfierd yn 1940 waard net ûntwikkele. En de Dútsers gongen op de âlderwetske wize foarút en minder súksesfol.
  In moanne letter feroveren Russyske troepen alles yn Azië en de Stille Oseaan en lâne yn Austraalje. Yn it suden feroveren se it Midden-Easten. En ek Egypte, ynfallend Etioopje, Sûdan, Libië ensafuorthinne.
  De Dútsers gongen op, in bytsje bedarre yn fjildslaggen mei de Frânsen. Wier, se namen Brussel.
  Hitler kearde him ta tsaar Nikolaas II foar help. Hy stimde yn. Mar earst hawwe de Russen de ferovering fan Afrika útfierd. Hjir is it wichtichste probleem it terrein, it stik fan kommunikaasje, it gebrek oan diken. En dit bemuoide mear as de lytse Alliearde troepen.
  De Russen feroveren hiel Afrika yn trije moannen, en koenen úteinlik hegemony fêstigje.
  En doe al yn maart 1940 begûnen Russysk-Dútske troepen in offensyf tsjin Parys. Binnen oardel moanne waard Frankryk ynfallen.
  En yn augustus 1940 folge in lâning yn Brittanje ... Londen foel, yn twa wiken waarden Ingelân en Wales ferovere.
  De oarloch einige mei de besetting fan alle Alliearde koloanjes en hearskippijen, en Brittanje. De ferdieling fan 'e wrâld is foarby. Ruslân krige hast alle Alliearde koloanjes. Dútslân krige werom wat ferlern wie yn de Earste Wrâldoarloch, en de grinzen yn it westen fan 1914, lykas Namybje. Itaalje krige Etioopje en Tuneezje. Belgje en Hollân en Lúksemboarch waarden mei wat autonomy yn it Tredde Ryk opnommen. Frankryk en Brittanje ferlearen al har koloanjes, en erkende Russyske beskerming oer harsels. Sa einige de oarloch.
  Yn jannewaris 1941 stoar Nikolaas II, nei't er mear as seisenfjirtich jier yn gloarje hersteld wie, en gie yn 'e skiednis as de grutste Russyske monarch fan alle tiden en folken. Hy waard op 'e leeftyd fan njoggen opfolge troch syn soan Peter Alekseevich, of Peter de Fjirde. Under him waard fansels in regintskip oprjochte.
  Ruslân is in wrâld hegemon wurden, en har leger is ûntelbere. Al yn 1943 fleach de earste Russyske kosmonaut de romte yn.
  En yn 1949 fleagen de Russen nei de moanne ... Mar dit is mar it begjin fan 'e romtegong. Alles soe goed wêze, mar ...
  Hitler koe net wjerstean en op 20 april 1953 foel Ruslân oan en begûn in oarloch. De soan fan Mussolini, lykas Franco en Salazar, sprieken oan syn kant. En hja ferhuze nei Tsarist Ruslân.
  No hat de pakesizzer fan Nikolaas II de kâns om himsels te bewizen en wrâldwide bekendheid te fertsjinjen.
  De Dútsers koenen fansels allinnich yn 't earstoan wiggelje. En doe de Russyske troepen, lûke ekstra krêften, lansearre in tsjinoanfal. Der wie in frij suksesfol offensyf en Itaalje. Mussolini Jr. Yn Afrika waarden de Italianen ek gau slein. Yn 'e earste twa moannen fersloech it tsaristyske leger Itaalje, en ferovere alle fijânske koloanjes yn Afrika. En smieten de Dútsers nei de Oder.
  Dan wer it offensyf en yn augustus Berlyn waard nommen. En dan it offensyf en begjin novimber 1953 wie it Tredde Ryk folslein beset. Hitler wist te ûntsnappen nei Argentynje. Mar hy waard efterfolge troch Russyske troepen. En yn 1954 waard hiel Latynsk-Amearika ferovere. Hitler waard fûn yn febrewaris 1955. Der wie in proses ... En op 20 april 1956 waard de Führer ophongen.
  Sa einige dizze ûngelokkige karriêre fan in tiran. Peter de Fjirde besleat om te ferienigjen en alle lannen yn it Russyske Ryk te ferienigjen, it minskdom te ferienigjen. En in protte minsken fûnen it ek leuk.
  En sa krige in ienich ryk fan in ienheidstype foarm yn 1970. Ien grut lân Ruslân.
  En der is in proses fan ûntwikkeling fan it sinnestelsel en romte. En alles wurdt frediger en foarsisber.
  En no, yn 1975, binne Russyske kosmonauten al op Pluto. En alle planeten fan it sinnestelsel binne ferovere.
  En dan flechten de romte yn en nei de stjerren. En dizze flechten binne tige yndrukwekkend.
  Yn 2000 begûn de earste ynterstellêre ekspedysje. En tsien jier letter fleagen se nei de earste planeet Sirius.
  En yn 2022 waard de ljochtsnelheid foar it earst op in stjerreskip oertroffen. En dat is geweldich.
  Tsjin it jier 2500 hie it minskdom de galaxy befolke.
  Tsjin it jier 3000 wiene de minsken de râne fan it universum berikt.
  Tsjin it jier 4000 wiene de yndividuele rivieren fan 'e tiid iepene en krigen de kaai ta ûnstjerlikens en de opstanning fan' e deaden.
  Tsjin it jier 5000 hiene se leard om universums te meitsjen en alle basiswetten fan 'e natuerkunde ûnderwurpen.
  Tsjin it jier 10.000, minsken wekker alle deaden, en folslein behearske de geheimen fan it hielal en wurden hast almachtige, it meitsjen fan universums. Under de opstannelingen wie Adolf Hitler. Hy waard nei de finzenis stjoerd foar werûnderwiis.
  Tsjin it jier 20.000 dominearje demiurge minsken de hypermegaverse. Se binne hyper-omnipotent en absolút bliid. Alle minsken binne net allinnich opstien út 'e deaden, mar binne nea stoarn op alle. Berikke absolute ûnstjerlikheid. Alle winsken wurde ferfolle. En yn 't algemien - alles is sa prachtich dat de mooglikheden foar alle minsken hast ûnbeheind binne!
  
  HITLER'S DREAM Feroaret de HISTORY FAN PLANET EARTH WEER
  Amerikaanske troepen waarden ein febrewaris en begjin maart út Hondoeras twongen. De gefjochten ferhuze nei it suden fan Meksiko. De ferneamde fjouwer famkes feroare de tank nei de lêste modifikaasje fan 'e E-50. De auto is echt ultramodern, regele troch joysticks, relatyf ljocht op 65 ton mei in motor fan 1550 pk.
  De frontale harnas is 250 mm, de sydpânser is 170 mm, en sels op in signifikante helling. Mar hjirtroch binne de famkes yn 'e tank wat krap. It is net sa noflik hjir as yn 'e "Tiger" -2, dus de auto hat kondinsearre en benammen de yndieling. Mar no kin de tank net troch Amerikaanske tanks trochbrutsen wurde, sels as se op 'e kant fan tichtby sjitte. Sa'n beskerming is by steat om te wjerstean it skot IS-2.
  De famkes binne bliid en de auto giet frij fluch. Gerda, mei de knoppen fan de joystick yndrukt, seit:
  - Dit is in masine! Echt in masterstik!
  Charlotte reagearret:
  - De kanten binne tige skeind en it lûk is smel, der is hast gjin top. Jo kinne net trochbrekke sa'n masine, mar it is net noflik!
  Gerda merkte entûsjast op:
  - Mar effektyf! En folslein ûntrochsichtich!
  Magda antwurde mei in glimke:
  - Sa't wy sjogge, God beskermet Dútslân!
  Christina giechelde en antwurde:
  - Wy winne sels oerwinningen! En dit is de essinsje fan ús strategy!
  Gerda merkte entûsjast op:
  - Oant koartlyn, de tank "Lion" like ús de limyt fan folsleinens. En no is de auto fiifentweintich ton lichter, oertreft de "Lion" sawol yn bewapening en harnas, en benammen yn rydprestaasjes. Sa kin Amearika ús net brekke!
  Charlotte lake en sei:
  - Brek it net! Wy sille se allegear brekke!
  Hjir yn 'e eagen fan Magda ferskynde "Sherman". It famke stjoerde in projektyl rjocht op it doel. De auto bruts.
  Noch altyd moat tajûn wurde dat de Amerikanen yn tankbou opfallend efter binne. "Sherman" is dúdlik net te lûken yn fjildslaggen, en "Pershing" is mar wat better. Boppedat ferskynde de Pershings yn 'e searje allinich oan it begjin fan' e fyftichste jier, en yn har parameters binne fergelykber mei it iere Panther-model. E-50 slacht Amerikanen op in ôfstân fan mear as fiif kilometer.
  De famkes binne tige grutsk op sa'n superioriteit fan har wapens. En se fluite ferskes.
  Magda fjoer wer, slacht troch, dizze kear in beskerme Sherman, en tjirpt:
  - Ferspraat de bal en raasde fuort yn in galop!
  Sels de skermen "Sherman" net helpe. In Dútske tank rydt sels. Ferplettert ynfanteristen mei rupsen. Meisjes fluitje ferskes op harmonika's. Bloed spatte ûnder de rollen. De tank beweecht fluch genôch, en syn spoaren binne mear avansearre en passable, wylst se relatyf ljocht.
  De famkes fluitje... Gerda merkt op:
  - Meksiko is it lêste lân op wei nei de FS. Wy hawwe al safolle ferskillende haadstêden nommen. En safolle lannen ferovere! Wy begûnen de earste ferovering út Eastenryk en no ferhúzje wy nei Meksiko-Stêd! Us militêre bedriuw is in glorieuze bedriuw!
  Christina antwurde logysk:
  - Foarste plak, wy binne superieur oan ús tsjinstanners yn organisaasje. In lyts lân is Dútslân. De Dútsers binne de meast dissiplinearre en tige organisearre minsken yn 'e wrâld. Plus in totalitêr nasjonaalsosjalistyske rezjym. Wat ús ek krêft en organisaasje joech. - It famke draafde har bleate foet lâns it alloy sidepantser fan 'e romp en gie fierder. - Dan de briljante talinten fan ús generaals en foarearst Hitler. Wy hawwe ús tsjinstanners stik foar stik brutsen. En doe krigen se de bêste technology yn 'e wrâld. Dus no hawwe wy in triomf foar ús! En it Tredde Ryk iepenet syn wjukken oer de wrâld!
  Charlotte merkte rasjoneel op:
  - It slimste wie de winter fan twaenfjirtich. Wy waarden ferslein yn Afrika en by Moskou. Se ferlieten Tikhvin en Rostov-on-Don. En sels Kharkov waard finzen nommen troch de Sowjets. En de Feriene Steaten gongen de oarloch tsjin ús yn. Doe like it: dat de skalen net yn ús foardiel swaaiden en de ôfgrûn foarút swaaide. Mar de maitiid brocht ús nije oerwinningen. En sûnt dy tiid is alles yn ús foardiel gien!
  Magda skeat. Skeat in Amerikaansk gewear del en tjirp:
  - Mar dochs, sûnder tuskenkomst fan hegere machten, soe ús leger sa'n súkses net berikke kinne! Ferslaan superieure fijannen! Dit is de hân fan God!
  
  Gerda lake en antwurde:
  - Ik mei iens dat Gods! Mar net God: Abraham, Izaäk en Jakob! En blykber de Aryske, ien en Almachtige God! Dejinge dy't it universum makke en de Dútsers as syn folk keas!
  Charlotte knikte en befêstige:
  - Wis! De God fan Izaäk is net ús God! En as de Joaden echt it folk fan God wiene, soene wy net wûn hawwe! En as dat sa is, dan is dyn bibel Magda in leagen! En it is tiid foar jo om it kristendom te ferlitten foar it Aryske monoteïsme!
  Charlotte syn wurden klonk as masinegewear fjoer.
  Christina hat tafoege:
  - En it liket op ferrie, kristen wêze. Ommers, it docht bliken dat jo foar pasifisme binne - se slaan jo op 'e rjochterwang, draai jo lofts!
  Gerda fûn it goed om ta te foegjen:
  -En jo tinke dat it heil fan 'e Joaden is! En dit is yn 't algemien - besibbe oan ferrie!
  Magda beswier tsjin:
  - Ik tink fan net! Myn miening God is ien! En net Joaden, en net Arysk!
  Charlotte rôp werom.
  - Hoe is it net Arysk! Allinnich Arysk en net minder!
  Gerda foege fersoendlik ta:
  En ek technology! Wêr binne wy begûn? Yn septimber 1939 hiene se mar seis tankdivyzjes. En hast alle tanks binne ljocht, minder as tweintich ton. No wit ik sels net hoefolle divyzjes wy hawwe, mar wy ride op de bêste tank fan de wrâld. Us auto is ongeëvenaard yn termen fan bewapening, harnas, rydprestaasjes, en tagelyk is it net skandalich yn termen fan gewicht.
  Ik herinner my de tests fan 'e earste "Tiger", doe op Hitler's jierdei op 20 april 1042.
  It famke bleau stil en helle in sykheljen troch.
  - Doe wie de "Tiger" al de bêste tank fan 'e wrâld. Mar syn rydprestaasjes kinne net befredigjend beskôge wurde. Mar oan de oare kant, it gewear joech in goede striid, en it pânser wie hiel geskikt foar dat momint. En de tank sels draaide goed, wat kompensearre foar de lege rotaasjesnelheid fan 'e turret!
  En yn it fjirtichste jier wiene wy ynferior foar Frankryk en Brittanje as tanks, en har nûmers. Mar se wûnen! Yn it ienenfjirtichste jier hie de USSR bettere tanks T-34 en KV as ús, en ferskate kearen mear auto's! Mar wy hawwe dochs wûn! En moraal is technology en reden! En geast is fan belang!
  Christina merkte op, en wriuwde har bleate hak op it pedaal:
  - As wy winne mei de minste tanks, dan sille wy no winne! Fansels wiene d'r earst minder fan ús as fijannen. No hawwe wy in horde sammele! Wat kin ús stopje om te winnen?
  Gerda antwurde mei in glimke:
  - Ik tink dat de wichtichste swierrichheden efter ús binne! Wy hawwe sels nûmers no
  Oergewicht. Ik tink net dat it bedriuw tsjin de FS yn problemen komt.
  Charlotte merkte logysk op:
  - Ik leau net dat Amearika wat tsjin ús hat! Har Sherman is gewoan kanonfoer, en har Pershing is mar mar in bytsje better. Wylst se tsjin ús tank hawwe, hawwe se gjin gewearen!
  Gerda fûn it goed om ta te foegjen:
  - En yn strielfleantugen ha se neat om ús falkjes mei te dekken. Boppedat hawwe wy safolle slaven, en wy binne net minder as de Yankees yn oantal!
  Christina wie it hjirmei iens:
  - Wy hawwe apparatuer - hiel Europa en in part fan de USSR. En arbeiders - de helte fan 'e wrâld! Wy hawwe ús fabriken oerbrocht nei in operaasjemodus mei trije skift, en wy bouwe nije fabriken! De Amerikanen sille ús gjin asymmetrysk antwurd jaan kinne, troch it oantal. Se hawwe net triviaal safolle hannen!
  Charlotte giggle en ferhuze har knibbel yn 'e stoel, grommele:
  Se sille net symmetrysk wêze! - It famke skeat op 'e "Grant" en tafoege. - En as apparatuer begjint te produsearjen, dan allinich foar it sammeljen fan fjochtscores troch ús!
  Magda merkte eefkes op:
  - Mar as it libben ... Dat is, it libben leart dat it net nedich is om te ûntspannen op in beslissend momint!
  Gerda wie it dêrmei iens, en mei de bleate fingers de hefboom omdraaide, mompele se:
  "En wy bliuwe wach oant it ein!"
  Charlotte helle har reliëf abs yn en herinnerde:
  - Wy binne in lange wei kommen... Fan de beskieden T-1 oant de reus E-200. En dit binne fansels mylpalen fan in heroyske kampanje! Op deselde manier sil ús tank nea nei metaal gean!
  Uteinlik kamen de famkes in tsiental Amerikaanske tanks tsjin. Acht Shermans, twa Grants en twa Pershings. De lêste auto hie in legere silhouet en is net sa merkber. Yn in hege tank komme is makliker. De famkes sjitte beurten. Se binne allegear skerp en hawwe grutte responsiviteit. Ferhurde en oplaat. Trochgien in wichtich part fan de Twadde Wrâldoarloch en besocht ferskate lannen fan 'e wrâld. Se binne echt top notch famkes.
  En de Shermans wiene de earsten dy't eksplodearre. En de ôfstân is mear as fiif kilometer. De Amerikanen kinne har auto noch net krije.
  Shooting, Gerda merkte op:
  - Wy hawwe it bêste gewear! It pierces alles fan in ôfstân fan in echte slach, en in frij grut oanbod fan skulpen. Hjir sil 128 mm slimmer wêze.
  Magda wie it dêrmei iens. Nei't se de Sherman ûntslein en smiten hie, sei it famke:
  - De stock fan skulpen foar dit kaliber is leger. Mar yn prinsipe binne 88-mm-wapens yn prinsipe net min!
  Charlotte ûntslein en interjected:
  - Sjoch foar wat!
  Gerda blafte hurd:
  - En dizze "Sherman" en "Panther" sille nimme. Ik tink dat in 75mm gewear mei in lange romp koe hawwe thinned se út!
  Christina skeat mei har bleate foet en snauwde:
  - Ja, en it oanbod fan skulpen soe heger wêze!
  Magda skeat ek, en drukte mei de bleate fingers op de joystick. De lêste "Sherman" ezel. De folgjende klap waard oerdroegen oan de Grands. Dizze tank is al sa ferâldere, en noch slimmer pânser as de Sherman. Lykwols, Amearika hie ynearsten folle slimmer tanks as Dútslân. Yn it fjirtichste jier hie de Feriene Steaten mar 502 tanks, en sels doe wiene in protte ferâldere. Mar al yn it ienenfjirtichste jier, de Amerikanen produsearre mear as trije tûzen tanks. En dan wie der de Sherman. Wat kin sein wurde oer dizze auto? Yn termen fan frontal pânser, it sels in bytsje boppe de T-34-76, en wie in bytsje minderweardich yn de destruktive krêft fan it gewear. Ja, en yn rydprestaasjes. Mar oan 'e oare kant, optyk en sichtberens binne folle better as de Sovjet.
  Doe ferskynde al yn it fjirtichste jier de Sherman M 4. De tank is yn harnas en bewapening te fergelykjen mei de T-34-85 en wat ynferior oan de ienfâldige Panther en frijwat oansjenlik oan de Panther -2. Noch letter ferskynde de "Sherman" fjoerflinter, mei in langere loop fan 17-pûn. Dizze tank wie superieur oan de Sovjet T-34-85 yn bewapening, mar wie net hiel massaal.
  Der wie ek in shielding modifikaasje fan 'e Sherman mei slimmer rydeigenskippen, swierder, mar mei harnas fan 152 mm. Mar ek net de meast massale. Oant no binne de Dútsers allinich standert M4's tsjinkaam.
  Mar no binne de "Grands" klear, en no de relatyf nije Pershing tank.
  Gerda suggerearre:
  - Lit ús wat tichterby komme. Dit meunster kin dikker pânser hawwe!
  Charlotte grimasde ferachtlik.
  - Meitsje dy gjin soargen! Hy hat mar 102 millimeter. De auto waacht twa en fjirtich ton, mar it liet de Sherman sterk!
  Gerda giechele en stelde foar:
  - Lit ús dan sjitte!
  Magda helle har beitele, bleate foet út. Hoefolle ferskillende skerpe, skerpe stiennen, hyt sân fan woastinen, toarnen fan 'e jungle, snie fan Ruslân hawwe har bleate, elastyske, sierlike soallen kend. Se drukte lange, glêde fingers mei pearelmemme spikers op 'e joystickknop.
  En skeat in pânser-piercing projektyl mei in uranium kearn. En se tjirpe mei in glimke:
  - Lit der ljocht foar dy wêze!
  De 105 mm kanon hat in enoarm destruktyf effekt. En "Pershing" ferlear de helte fan 'e toer.
  Gerda skodde har hege, fêste boarsten en sei:
  - Och, "Tiger" koe dit net dwaan! Hy miste slaankrêft! Mar dochs is it better as de Sherman.
  Magda merkte skeptysk op:
  - Sjoch wat. As skermen op 'e "Firefly" hingje, dan sil it net slimmer wêze as de "Tiger", noch better beskerme yn 'e foarholle!
  Gerda skodde lilk de holle. Shot op de tank. En it ôfmeitsjen fan de lêste "Pershing" tafoege:
  - Us "Tiger" is noch djoerder, al dy westerske eksoaten, en Russyske perversjes. Ik leau yn ús oerwinning, sels mei T-4 tanks, sa wêze it!
  Tolve auto's klikten de famkes as sieden. Der waard net iens op harren sketten. Pynlik lange ôfstân foar Amerikaanske gewearen.
  De famkes geane en laitsje. Goed foar harren.
  Charlotte begjint de bekende draailier wer:
  - Nee, Magda! Jo moatte it kristendom ienris en foar altyd ôfsizze. Oars sille jo in potinsjele ferrieder wêze!
  It gouden hierige famke antwurde:
  - Net! Ik bin tawijd oan it Tredde Ryk, mar ik sil Jezus Kristus ek net ferneatigje!
  Gerda sloech mei har bleate soal har moaie, gespierde skonk op it harnas en sei:
  "Mar Kristus moat net wegere wurde!" Allinne wy moatte tajaan dat hy wie in Dútser yn it fleis, en gjin Joad, en alles sil goed!
  Magda antwurde mei in glimke:
  - Dútsk... Mar hoe sit it mei it tsjûgenis fan 'e Bibel?
  Gerda sei hurd:
  - Doe bibel! As der in Main Caf is!
  Magda skodde har holle.
  - Mein Kaf is gjin godlike iepenbiering. En it wurk fan ien persoan, sels in treflik! Ik leau yn wat fan God komt!
  Doe rôpen alle krigers yn koar:
  - Us God is Adolf Hitler!
  Magda antwurde moedich:
  - Mar it wie net Hitler dy't it hielal ferovere en makke!
  Gerda sloech lilk mei har rûne hakke op it harnas en sei:
  - En dit wurdt troch ús net mear besprutsen! Wa't it universum makke, sil de tiid fertelle!
  Charlotte suggerearre:
  - Lit ús famkes ússels better de fraach stelle - wat sille wy nei de oarloch dwaan?
  Christina gnyske en stelde foar:
  - Litte wy nei saken gean! Dit is it bêste dat wy kinne dwaan!
  Gerda knikte ynstimd mei har sniewite holle:
  - Fansels, yn bedriuw! Of miskien sille wy aktearje yn films?
  Magda glimke en stelde foar:
  - En wat? Dit is in goede fuortsetting fan in karriêre! Ommers, films binne geweldich!
  Gerda gnyske, draafde mei de hân oer har reliëfpers en sei:
  - En wa soesto spylje? Angel wat?
  Magda mei in sleauwe blik, sei:
  - Wêrom net? Om't ik it goede útsjoch haw. Ik soe fertelle oer Jezus Kristus oan alle leauwigen! Dat soe in lifesaver wêze!
  Gerda skodde negatyf de holle en lei út:
  - Yn 'e nije Aryske religy is der net sa'n ding as heil. Yn feite is de essinsje fan it befel oan 'e Aryske om it Ryk te tsjinjen. En de rest - hearrich de Ariërs! Sa rêde wy ússels net, mar hearskje!
  Christina is in famke mei koper, mar mei in mingsel fan giel hier, befêstige:
  - Ja, wy hearskje en oerwinne! Yn dizze wrâld binne wy yn 'e troepen fan it Tredde Ryk. Dêryn sille wy ús eigen leger hawwe. En wy sille oare universums feroverje. Alles yn dizze wrâld is relatyf ... Ik tink dat der oarloch sil wêze, en feesten, en lângoed! Kombinaasjes fan genietsje fan 'e wrâld, en in spannend spultsje fan oarloch!
  Charlotte is in famke mei koperread hier, knikte ynstimd.
  - Wis! Want in wier freedsum libben is saai ... Wy binne sa wend om te fjochtsjen dat it brea foar ús wurden is!
  Gerda korrigearre har partner:
  - Leaver, sels lucht! Of wetter mongen mei swiete wyn!
  Magda sei fertrietlik:
  - It is spitich... Soms komt der in weach fan spyt oer my. Ommers, oaren deadzje is slim. Wy feroarsaakje pine en lijen! Wat, bern sûnder heit!
  Gerda skodde har holle en sei:
  Wy binne allegear yn gefaar! Mar wurde treast! De minske is noch stjerlik! En as jo der oer neitinke, is it dan echt fan betsjutting tritich of fjirtich jier op 'e skaal fan 'e ivichheid? En it ivige libben!
  Magda antwurde mei in sucht:
  - No, as jo filosofysk sjogge, dan is it sa ... Mar eins makket dit it foar lytse bern net makliker!
  Charlotte smiet har koperread hier en sisde:
  - Stel jo foar dat se ûnderminsken binne! Gewoan bisten en jo sille jo better fiele!
  Magda, mei in trien fan har wimpers, antwurde:
  - Mar ommers en bisten is it spitich! Och... wat in wrâld libje wy yn! Alles is gewoan ûnferbidlik! En de dea regels!
  Charlotte spruts krêftich, en komponearre doe't se gie:
  Lit de rivieren fan bloed
  streamend oer de ierde,
  Lit se kreunje fan pine -
  Fjoer oeral!
  En lit de kweade dea
  In fûle bal regelet,
  Jim stjerre allegearre
  Satan hat dy ta ferantwurding roppen!
  Lit de stoarm fersille
  De stream fan minsklike lichems ...
  De planeet lijt
  Mayhem hearsket!
  Gerda ûnderbriek syn partner, har skarlaken mûle mei syn bleate skonk. De blonde terminator rôp:
  - No, wêrom sa pessimistysk! Hjir sil de oarloch einigje en de planeet sil bloeie as in tún. Ik tink dat der noch in pear oer binne. Amearika is nochris seis moannen, goed, it grutste jier. Dan sille wy Ruslân tafoegje, en allinich Japan bliuwt. Mar dit is foar ús koart. Op syn heechst, oer trije jier stopje alle oarloggen... En minsken sille inoar nea wer deadzje!
  Christina hat útwurke:
  - Yn alle gefallen, yn 'e oarloch ... Ik tink dat de tiid komt, en hiel gau, dat der mar ien ryk oerbliuwt yn 'e wrâld. En dan sille der yn alle gefallen gjin oarloggen wêze. En ik tink, troch de ûntwikkeling fan de lânbou en de ideale Dútske organisaasje, de honger ek yn in pear jier ferdwine. Dan wurde der wenningen boud foar elkenien. - It famke mei kopergiel hier en in spier, slank en perfekt proporsjeare figuer spriek mei entûsjasme. "Dan sil medisinen ûntwikkelje en sykte wurde útroege. Wy sille de romte yn fleane, wy sille ús yn ferskate wrâlden fêstigje. Lit ús de âlderdom oerwinne. Alle minsken sille jong en moai wêze, lykas bjusterbaarlike elven. Of miskien wachtsje ús nije oarloggen yn 'e romte. Sokke stellare mei trije-wapene aliens. En wy sille frijmoedich fjochtsje foar de ideeën fan faksisme yn it hielal!
  Charlotte, mei in strieljende glimke op har lippen, song:
  - Wy sille stride foar in ljochte moarn... Litte wy tútsje!
  Magda hat al optimistysker sein:
  - Mar it is better sa! Net ivige oarloggen, mar freedsume skepping!
  Op dat stuit ried de auto oer in myn. De tank skodde. De roller barste, en de auto fertrage wat. Gerda belle in reparaasjeteam op de radio. De skea ferlear de tank net fan rydprestaasjes, mar fermindere de snelheid wat. Dêrom moat de roller fluch ferfongen wurde. Hjir is de lokaasje fan 'e ophinging oars - handiger foar reparaasje as de staggered folchoarder karakteristyk foar "Tigers" en "Panthers".
  Boppedat waarden de famkes graach waarm yn 'e jungle. Wêrom net swimme yn 'e rivier. De tank, fansels, it plak is hyt, sels de airconditioning kin net omgean. D'r is noch it suden fan Meksiko - de tropen, en yn maart is it frij waarm. Mar yn 't algemien is it waar himelsk.
  De rivier wie tichtby en de famkes dûkten deryn. Jo hoege jo gjin soargen te meitsjen oer krokodillen. Der is in oarloch geande hjir, en alle libbene wêzens binne flechte foar in lange tiid. It wetter is waarm en noflik om yn te swimmen. De famkes swommen en, ûnder bewûndering fan de kusten fan de jungle, fernaam Gerda:
  - Dochs is ús wrâld net sûnder sjarme! It soe wierskynlik goed wêze om as in berchbeklimmer ûnstjerlik te wurden, en allegear tegearre mei it minskdom te libjen, har ûntwikkeling te sjen. En fleane troch de romte!
  Cristina knikte en sei serieus:
  - Himel sûnder sûnde, ekstreem saai ... Net in fortún yn 'e kasino te ferliezen, mar noch better om te winnen, net te jeien. Ja, oarloch is ferslaavjend ...
  Charlotte suggerearre:
  - Ik tink dat se meikoarten spultsjes sille útfine dy't op it skerm kinne wurde ôfbylde - sa binne de militêren!
  Magda sei mei in glimke:
  - Jo moatte alles ferneatigje!
  Christina naam it en song:
  - Ferneatiging is in passy ... Gjin saak hokker soarte fan macht!
  Gerda, gûlend en snobberend, song:
  - Ik wol de leechte foar my sjen! Dêryn sil ik myn kastiel bouwe, myn dream!
  Charlotte giechelde en stelde foar:
  - Nee, it is grif geweldich om te fjochtsjen! Mar it is noch better om te winnen!
  Christina rôp op 'e top fan har longen:
  - De rjochterhân fan 'e himel sels helpt Dútslân. Us Aryske leauwe, ús unike monoteïsme! En wat ús net deadet makket ús sterker!
  Gerda spatte wetter en antwurde:
  - Ja, wy binne sterker wurden! It is spitich dat wy krekt in anty-tankmyn stroffele.
  Christina sei betochtsum:
  - En hoe beskermje de rûpen?
  Gerda helle de spieren skouders op.
  - Ik wit it net...
  Charlotte merkte rasjoneel op:
  - Se wurde beskerme fan skulpen mei skylden, en fan minen ... Utsein as se binne makke fan dikker, om net te barsten!
  Gerda skodde har holle.
  - Dan sille de rydprestaasjes sakje troch de tanimming fan gewicht. Dat soe de tank fleane!
  Magda befêstige:
  - Dat is it! Sadat de tank yn 'e loft sjit en net falt! En ûntwikkele snelheden fan fiifhûndert kilometer per oere!
  Charlotte, spatten, rapportearre de ynformaasje:
  - Ik hearde dat ús float spesjale skippen hat dy't in bytsje fleane sûnder it wetter te berikken! En se ûntwikkelje de snelheid fan in skroeffjochter, en kinne troepen drage, en ek dominânsje op see krije! Sokke loftfeart op see sil ús ûnoerwinlik meitsje!
  Gerda korrigearre har partner:
  - En wy binne al ûnoerwinlik! Dit sil ús meitsje - super ûnoerwinlik!
  Charlotte draaide har op 'e rêch, skopte har bleate, beitelde skonken yn 'e loft en koarde:
  - As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik! Wy binne Aryske famkes, moardners yn ús hert!
  En de skientme dûkte djipper it wetter yn. Ging wat djipper. Se sloech har freonen op 'e bleate hakken en kaam út. Se lansearde in fontein fan wetter, koarjend:
  - Wat in goede maitiid yn 'e tropen! Wetter is as gestoomde molke!
  Gerda song in grapke:
  - Afrika is ferskriklik ja, ja, ja .... Afrika is gefaarlik, ja, ja, ja! Gean famkes net nei Afrika foar in kuier!
  De moaijes laken. De reedrydbaan is al feroare - reparaasjeteams binne op har bêst. En de famkes fan oeral sprongen yn 'e tank. It silhouet fan de E-50 is frij leech en de auto sels is net te merkber. De froulike krigers sette de gasturbinemotor oan en namen yn in pear sekonden snelheid op.
  Charlotte, in betûfte tanker, sei:
  - Dochs is in gasturbinemotor folle better as in diesel. It is sawol kompakter en fersnelt de tank flugger. Us auto hat geweldige manoeuvreerberens!
  Gerda song grappend:
  - Hy wie achteleas en naïv, de famkes hiene in bleate jonge útstrieling ... Alles rûnom like wûnder - trijehûndert jier lyn!
  Christina sei entûsjast:
  - Net! Us kommandant slacht mei in gefoel foar humor... Hoewol't it echt liket dat der sûnt it begjin fan 'e oarloch ieuwen foarby binne... - It famke draafde de hân oer har hege, elastyske boarst en gie troch. - Tagelyk krije jo soms it gefoel dat it juster wie! Och, it libben fan minsken is ommers koart en giet op ien of oare manier ûngemurken foarby!
  Gerda sei fûl:
  Mar wy binne net âld, binne wy? Wy binne fol krêft en enerzjy! En ús paad fan oerwinning nei
  Oerwinning!
  Magda lei de masinegeweartoer, sloopt de Amerikaanske sel, en koarde:
  - Ja, ik leau yn ús oerwinning ... Benammen no, as wy alle troefkaarten hawwe. Mar litte wy de karre net foar it hynder sette!
  Gerda herinnerde him mei in sucht:
  - Albert... ik mis dizze jonge... It is nuver om fereale te wurden op in snot, sels lang, mei de bou fan Apollo!
  Charlotte merkte logysk op:
  Ik mocht Albert ek graach. It hat wat bysûndere skientme. En yn 't algemien, teenagers, doe't har fysiognomyen noch net binne bedutsen mei in burd, en har gesichtsfunksjes hawwe har formaasje net foltôge, wurde ûnderskieden troch har spesjale sjarme. En it wichtichste, se binne noch net sa merkantiel, se hâlde fan jo, net fan jo jild!
  Christina merkte rasjoneel op:
  - Wy binne alle fjouwer sa moai dat manlju ús lichems foarearst hâlde. En hoefolle wy hawwe is al ús ynkommen!
  Gerda sei logysk:
  - In frou wêze is makliker! Rop de hûn, en hy sil op bêd springe. Alteast wylst jo jong binne. Jo sille noait sûnder in man wêze. It is maklik om se oan te lûken. Mar in man, om in frou op bêd te setten, moat besykje ...
  Charlotte antwurde sarkastysk:
  - Jo ommers net... Wy binne net al te fûleindich!
  Gerda skodde har moaie holle negatyf.
  - Net wis op dy wize! Ik hâld fan jonge, knappe, bochtige manlju. En ik gean mei gjinien op bêd. As regel kies ik atletysk boud. Guon mei in búk, sels in generaal lûkt my net oan. En wy kinne kieze!
  Charlotte giechelde en sei:
  - Hjir is in prostituee op it paniel, jo hoege net te kiezen. En pot-bellied sil tsjinje, en keal, en âld ... Dit is fansels in minus fan har berop!
  Gerda antwurde serieus:
  - Do kinst nei in soldaatsbordel... Dan binne al dyn kliïnten jong en slank. En ferskaat en min of mear oantreklik ... Bygelyks, ik wegerje noait in kreaze man!
  Christina giechelde en koarde:
  - Ja... Ferskaat giet oan! Seks fereasket ferskate gerjochten en krûden. Wy binne jonge froulju en wy hâlde fan de jonge ... Wy wolle sportpartners mei muskulêre lichems. En immen hat te krijen mei net sa knappe manlju. Jo kinne allinich sympatisearje mei dizze froulju!
  Charlotte song mei eangst:
  - Skientme makket in man in slaaf ... En nei de dea, leau dat ik gjin frede fyn, ik sil myn siel oan 'e duvel jaan foar in nacht mei dy!
  Magda skeat op it Amerikaanske selsridende gewear "Heks" en tjirp:
  - It is in sûnde, wat foar seks is ús bûten it houlik ... It is better om lustige tinzen te litten!
  Charlotte antwurde lilk:
  - En jo kreunen fan orgasmen net slimmer as wy ... Dat jo moatte gjin hypokryte ferpleechster fokken.
  Gerda skodde har hege, fêste boarsten en sei:
  - Och, "Tiger" koe dit net dwaan! Hy miste slaankrêft! Mar dochs, it is better as de Sherman.
  Magda merkte skeptysk op:
  - Sjoch wat. As skermen op 'e "Firefly" hingje, dan sil it net slimmer wêze as de "Tiger", noch better beskerme yn 'e foarholle!
  Gerda skodde lilk de holle. Shot op de tank. En it ôfmeitsjen fan de lêste "Pershing" tafoege:
  - Us "Tiger" is noch djoerder, al dy westerske eksoaten, en Russyske perversjes. Ik leau yn ús oerwinning, sels mei T-4 tanks, sa wêze it!
  Tolve auto's klikten de famkes as sieden. Der waard net iens op harren sketten. Pynlik lange ôfstân foar Amerikaanske gewearen.
  De famkes geane en laitsje. Goed foar harren.
  Charlotte begjint de bekende draailier wer:
  - Nee, Magda! Jo moatte it kristendom ienris en foar altyd ôfsizze. Oars sille jo in potinsjele ferrieder wêze!
  It gouden hierige famke antwurde:
  - Net! Ik bin tawijd oan it Tredde Ryk, mar ik sil Jezus Kristus ek net ferneatigje!
  Gerda sloech mei har bleate soal har moaie, gespierde skonk op it harnas en sei:
  "Mar Kristus moat net wegere wurde!" Allinne wy moatte tajaan dat hy wie in Dútser yn it fleis, en gjin Joad, en alles sil goed!
  Magda antwurde mei in glimke:
  - Dútsk... Mar hoe sit it mei it tsjûgenis fan 'e Bibel?
  Gerda sei hurd:
  - Doe bibel! As der in Main Caf is!
  Magda skodde har holle.
  - Mein Kaf is gjin godlike iepenbiering. En it wurk fan ien persoan, sels in treflik! Ik leau yn wat fan God komt!
  Doe rôpen alle krigers yn koar:
  - Us God is Adolf Hitler!
  Magda antwurde moedich:
  - Mar it wie net Hitler dy't it hielal ferovere en makke!
  Gerda sloech lilk mei har rûne hakke op it harnas en sei:
  - En dit wurdt troch ús net mear besprutsen! Wa't it universum makke, sil de tiid fertelle!
  Charlotte suggerearre:
  - Lit ús famkes ússels better de fraach stelle - wat sille wy nei de oarloch dwaan?
  Christina gnyske en stelde foar:
  - Litte wy nei saken gean! Dit is it bêste dat wy kinne dwaan!
  Gerda knikte ynstimd mei har sniewite holle:
  - Fansels, yn bedriuw! Of miskien sille wy aktearje yn films?
  Magda glimke en stelde foar:
  - En wat? Dit is in goede fuortsetting fan in karriêre! Ommers, films binne geweldich!
  Gerda gnyske, draafde mei de hân oer har reliëfpers en sei:
  - En wa soesto spylje? Angel wat?
  Magda mei in sleauwe blik, sei:
  - Wêrom net? Om't ik it goede útsjoch haw. Ik soe fertelle oer Jezus Kristus oan alle leauwigen! Dat soe in lifesaver wêze!
  Gerda skodde negatyf de holle en lei út:
  - Yn 'e nije Aryske religy is der net sa'n ding as heil. Yn feite is de essinsje fan it befel oan 'e Aryske om it Ryk te tsjinjen. En de rest - hearrich de Ariërs! Sa rêde wy ússels net, mar hearskje!
  Christina is in famke mei koper, mar mei in mingsel fan giel hier, befêstige:
  - Ja, wy hearskje en oerwinne! Yn dizze wrâld binne wy yn 'e troepen fan it Tredde Ryk. Dêryn sille wy ús eigen leger hawwe. En wy sille oare universums feroverje. Alles yn dizze wrâld is relatyf ... Ik tink dat der oarloch sil wêze, en feesten, en lângoed! Kombinaasjes fan genietsje fan 'e wrâld, en in spannend spultsje fan oarloch!
  Charlotte is in famke mei koperread hier, knikte ynstimd.
  - Wis! Want in wier freedsum libben is saai ... Wy binne sa wend om te fjochtsjen dat it brea foar ús wurden is!
  Gerda korrigearre har partner:
  - Leaver, sels lucht! Of wetter mongen mei swiete wyn!
  Magda sei fertrietlik:
  - It is spitich... Soms komt der in weach fan spyt oer my. Ommers, oaren deadzje is slim. Wy feroarsaakje pine en lijen! Wat, bern sûnder heit!
  Gerda skodde har holle en sei:
  Wy binne allegear yn gefaar! Mar wurde treast! De minske is noch stjerlik! En as jo der oer neitinke, is it dan echt fan betsjutting tritich of fjirtich jier op 'e skaal fan 'e ivichheid? En it ivige libben!
  Magda antwurde mei in sucht:
  - No, as jo filosofysk sjogge, dan is it sa ... Mar eins makket dit it foar lytse bern net makliker!
  Charlotte smiet har koperread hier en sisde:
  - Stel jo foar dat se ûnderminsk binne! Gewoan bisten en jo sille jo better fiele!
  Magda, mei in trien fan har wimpers, antwurde:
  - Mar ommers en bisten is it spitich! Och... wat in wrâld libje wy yn! Alles is gewoan ûnferbidlik! En de dea regels!
  Charlotte spruts krêftich, en komponearre doe't se gie:
  Lit de rivieren fan bloed
  streamend oer de ierde,
  Lit se kreunje fan pine -
  Fjoer oeral!
  En lit de kweade dea
  In fûle bal regelet,
  Jim stjerre allegearre
  Satan hat dy ta ferantwurding roppen!
  Lit de dwarrelwyn fortarre
  De stream fan minsklike lichems ...
  De planeet lijt
  Mayhem hearsket!
  Gerda ûnderbriek syn partner, har skarlaken mûle mei syn bleate skonk. De blonde terminator rôp:
  - No, wêrom sa pessimistysk! Hjir sil de oarloch einigje en de planeet sil bloeie as in tún. Ik tink dat der noch in pear oer binne. Amearika, dit is nochris seis moannen, no, it grutste jier. Dan sille wy Ruslân tafoegje, en allinich Japan bliuwt. Mar dit is foar ús koart. Op syn heechst, oer trije jier stopje alle oarloggen... En minsken sille inoar nea wer deadzje!
  Christina hat útwurke:
  - Yn alle gefallen, yn 'e oarloch ... Ik tink dat de tiid komt, en hiel gau, dat der mar ien ryk oerbliuwt yn 'e wrâld. En dan sille der yn alle gefallen gjin oarloggen wêze. En ik tink, troch de ûntwikkeling fan de lânbou en de ideale Dútske organisaasje, de honger ek yn in pear jier ferdwine. Dan wurde der wenningen boud foar elkenien. - It famke mei kopergiel hier en in spier, slank en perfekt proporsjeare figuer spriek mei entûsjasme. "Dan sil medisinen ûntwikkelje en sykte wurde útroege. Wy sille de romte yn fleane, wy sille ús yn ferskate wrâlden fêstigje. Lit ús de âlderdom oerwinne. Alle minsken sille jong en moai wêze, lykas bjusterbaarlike elven. Of miskien wachtsje ús nije oarloggen yn 'e romte. Sokke stellare mei trije-wapene aliens. En wy sille frijmoedich fjochtsje foar de ideeën fan faksisme yn it hielal!
  Charlotte, mei in strieljende glimke op har lippen, song:
  - Wy sille stride foar in ljochte moarn... Litte wy tútsje!
  Magda hat al optimistysker sein:
  - Mar it is better sa! Net ivige oarloggen, mar freedsume skepping!
  Op dat stuit ried de auto oer in myn. De tank skodde. De roller barste, en de auto fertrage wat. Gerda belle in reparaasjeteam op de radio. De skea ferlear de tank net fan rydprestaasjes, mar fermindere de snelheid wat. Dêrom moat de roller fluch ferfongen wurde. Hjir is de lokaasje fan 'e ophinging oars - handiger foar reparaasje as de staggered folchoarder karakteristyk foar "Tigers" en "Panthers".
  Boppedat waarden de famkes graach waarm yn 'e jungle. Wêrom net swimme yn 'e rivier. De tank, fansels, it plak is hyt, sels de airconditioning kin net omgean. D'r is noch it suden fan Meksiko - de tropen, en yn maart is it frij waarm. Mar yn 't algemien is it himelsk waar.
  De rivier wie tichtby en de famkes dûkten deryn. Jo hoege jo gjin soargen te meitsjen oer krokodillen. Der is in oarloch geande hjir, en alle libbene wêzens binne flechte foar in lange tiid. It wetter is waarm en noflik om yn te swimmen. De famkes swommen en, ûnder bewûndering fan de kusten fan de jungle, fernaam Gerda:
  - Dochs is ús wrâld net sûnder sjarme! It soe wierskynlik goed wêze om as in berchbeklimmer ûnstjerlik te wurden, en allegear tegearre mei it minskdom te libjen, har ûntwikkeling te sjen. En fleane troch de romte!
  Cristina knikte en sei serieus:
  - Himel sûnder sûnde, ekstreem saai ... Net in fortún yn 'e kasino te ferliezen, mar noch better om te winnen, net te jeien. Ja, oarloch is ferslaavjend ...
  Charlotte suggerearre:
  - Ik tink dat se meikoarten spultsjes sille útfine dy't op it skerm kinne wurde ôfbylde - sa binne de militêren!
  Magda sei mei in glimke:
  - Jo moatte alles ferneatigje!
  Christina naam it en song:
  - Ferneatiging is in passy ... Gjin saak hokker soarte fan macht!
  Gerda, gûlend en snobberend, song:
  - Ik wol de leechte foar my sjen! Dêryn sil ik myn kastiel bouwe, myn dream!
  Charlotte giechelde en stelde foar:
  - Nee, it is grif geweldich om te fjochtsjen! Mar it is noch better om te winnen!
  Christina rôp op 'e top fan har longen:
  - De rjochterhân fan 'e himel sels helpt Dútslân. Us Aryske leauwe, ús unike monoteïsme! En wat ús net deadet makket ús sterker!
  Gerda spatte wetter en antwurde:
  - Ja, wy binne sterker wurden! It is spitich dat wy krekt in anty-tankmyn stroffele.
  Christina sei betochtsum:
  - En hoe beskermje de rûpen?
  Gerda helle de spieren skouders op.
  - Ik wit it net...
  Charlotte merkte rasjoneel op:
  - Se wurde beskerme fan skulpen mei skylden, en fan minen ... Utsein as se binne makke fan dikker, om net te barsten!
  Gerda skodde har holle.
  - Dan sille de rydprestaasjes sakje troch de tanimming fan gewicht. Dat soe de tank fleane!
  Magda befêstige:
  - Dat is it! Sadat de tank yn 'e loft sjit en net falt! En ûntwikkele snelheden fan fiifhûndert kilometer per oere!
  Charlotte, spatten, rapportearre de ynformaasje:
  - Ik hearde dat ús float spesjale skippen hat dy't in bytsje fleane sûnder it wetter te berikken! En se ûntwikkelje de snelheid fan in skroeffjochter, en kinne troepen drage, en ek dominânsje op see krije! Sokke loftfeart op see sil ús ûnoerwinlik meitsje!
  Gerda korrigearre har partner:
  - En wy binne al ûnoerwinlik! Dit sil ús meitsje - super ûnoerwinlik!
  Charlotte draaide har op 'e rêch, skopte har bleate, beitelde skonken yn 'e loft en koarde:
  - As wy ferienige binne, binne wy ûnoerwinlik! Wy binne Aryske famkes, moardners yn ús hert!
  En de skientme dûkte djipper it wetter yn. Ging wat djipper. Se sloech har freonen op 'e bleate hakken en kaam út. Se lansearde in fontein fan wetter, koarjend:
  - Wat in goede maitiid yn 'e tropen! Wetter is as stoomde molke!
  Gerda song in grapke:
  - Afrika is ferskriklik ja, ja, ja .... Afrika is gefaarlik, ja, ja, ja! Gean famkes net nei Afrika foar in kuier!
  De moaijes laken. De reedrydbaan is al feroare - reparaasjeteams binne op har bêst. En de famkes fan oeral sprongen yn 'e tank. It silhouet fan de E-50 is frij leech en de auto sels is net te merkber. De froulike krigers sette de gasturbinemotor oan en namen yn in pear sekonden snelheid op.
  Charlotte, in betûfte tanker, sei:
  - Dochs is in gasturbinemotor folle better as in diesel. It is sawol kompakter en fersnelt de tank flugger. Us auto hat geweldige manoeuvreerberens!
  Gerda song grappend:
  - Hy wie achteleas en naïv, de famkes hiene in bleate jonge útstrieling ... Alles rûnom like wûnder - trijehûndert jier lyn!
  Christina sei entûsjast:
  - Net! Us kommandant slacht mei in gefoel foar humor... Hoewol't it echt liket dat der sûnt it begjin fan 'e oarloch ieuwen foarby binne... - It famke draafde de hân oer har hege, elastyske boarst en gie troch. - Tagelyk krije jo soms it gefoel dat it juster wie! Och, it libben fan minsken is ommers koart en giet op ien of oare manier ûngemurken foarby!
  Gerda sei fûl:
  Mar wy binne net âld, binne wy? Wy binne fol krêft en enerzjy! En ús paad fan oerwinning nei
  Oerwinning!
  Magda lei de masinegeweartoer, sloopt de Amerikaanske sel, en koarde:
  - Ja, ik leau yn ús oerwinning ... Benammen no, as wy alle troefkaarten hawwe. Mar litte wy de karre net foar it hynder sette!
  Gerda herinnerde him mei in sucht:
  - Albert... ik mis dizze jonge... It is nuver om fereale te wurden op in snot, sels lang, mei de bou fan Apollo!
  Charlotte merkte logysk op:
  Ik mocht Albert ek graach. It hat wat bysûndere skientme. En yn 't algemien, teenagers, doe't har fysiognomyen noch net binne bedutsen mei in burd, en har gesichtsfunksjes hawwe har formaasje net foltôge, wurde ûnderskieden troch har spesjale sjarme. En it wichtichste, se binne noch net sa merkantiel, se hâlde fan jo, net fan jo jild!
  Christina merkte rasjoneel op:
  - Wy binne alle fjouwer sa moai dat manlju ús lichems foarearst hâlde. En hoefolle wy hawwe is al ús ynkommen!
  Gerda sei logysk:
  - In frou wêze is makliker! Rop de hûn, en hy sil op bêd springe. Alteast wylst jo jong binne. Jo sille noait sûnder in man wêze. It is maklik om se oan te lûken. Mar in man, om in frou op bêd te setten, moat besykje ...
  Charlotte antwurde sarkastysk:
  - Jo ommers net... Wy binne net al te fûleindich!
  Gerda skodde har moaie holle negatyf.
  - Net wis op dy wize! Ik hâld fan jonge, knappe, bochtige manlju. En ik gean mei gjinien op bêd. As regel kies ik atletysk boud. Guon mei in búk, sels in generaal lûkt my net oan. En wy kinne kieze!
  Charlotte giechelde en sei:
  - Hjir is in prostituee op it paniel, jo hoege net te kiezen. En pot-bellied sil tsjinje, en keal, en âld ... Dit is fansels in minus fan har berop!
  Gerda antwurde serieus:
  - Do kinst nei in soldaatsbordel... Dan binne al dyn kliïnten jong en slank. En ferskaat en min of mear oantreklik ... Bygelyks, ik wegerje noait in kreaze man!
  Christina giechelde en koarde:
  - Ja... Ferskaat giet oan! Seks fereasket ferskate gerjochten en krûden. Wy binne jonge froulju en wy hâlde fan de jonge ... Wy wolle sportpartners mei muskulêre lichems. En immen hat te krijen mei net sa knappe manlju. Jo kinne allinich sympatisearje mei dizze froulju!
  Charlotte song mei eangst:
  - Skientme makket in man in slaaf ... En nei de dea, leau dat ik gjin frede fyn, ik sil myn siel oan 'e duvel jaan foar in nacht mei dy!
  Magda skeat op it Amerikaanske selsridende gewear "Heks" en tjirp:
  - It is in sûnde, wat foar seks is ús bûten it houlik ... It is better om lustige tinzen te litten!
  Charlotte antwurde lilk:
  - En jo kreunen fan orgasmen net slimmer as wy ... Dat jo moatte gjin hypokryte ferpleechster fokken.
  Koartsein, Hitler wûn mei fertrouwen. En syn súksessen ferlamme de Feriene Steaten gewoan folslein. En yn jannewaris 1945 foelen sawol New York as Washington, en 30 steaten folslein kapitulearre. En sa einige dizze bloedige oarloch.
  Wylst de Dútsers suksesfol wiene ...
  Mar net alle lannen hawwe har noch foarlein oan it Tredde Ryk. Hjir is it lân fan 'e Rising Sun mei syn koloanjes ferspraat. En har fascisten wolle kapitaal besunigje.
  De oarloch begûn op 20 april 1949. En de oarloch giet aardich goed.
  Benammen as se sokke moaie famkes hawwe.
  En it Tredde Ryk krige de bêste tanks yn 'e wrâld. "Lion" foar syn tiid wie de meast beskerme en machtige tank yn bewapening. Mar no hawwe se AG-50. It nije ûntwerp fan 'e masine waacht mar sechstich ton en in motor fan 1800 pk.
  In kombinaasje fan mobiliteit, manoeuvreerberens, snelheid en beskerming út alle hoeken. AG-50 piramidale masine - perfeksje sels.
  Charlotte song entûsjast:
  - Ik bin de grutheid fan 'e planeet, no, read tagelyk!
  En lûkt bleate hakken. Moai famke.
  En Christina is ek in famke fan treflik kapasiteiten. Se hat sels in joker yn har bûse. En se betocht har eigen dek kaarten. En hy wit hoe't er se dashingly goaie. De strider hat goudread hier. En in frou wat jo nedich hawwe.
  Och, wat rûnen se bleat troch de woastyn. Hiel sân baarnt de hakken. Mar dêr wennest gau oan. En Christina naem it en sisde:
  - Yntusken rint de rivier foarearst oer de stiennen!
  De Dútske auto is ûntrochsichtich foar Panthers en Tigers. Dit is sa'n machtich systeem. Hoewol net swier. De Japanners hawwe ek de piramidale tanks noch net behearske, en de Dútsers hawwe har de technology net jûn.
  AG-50 is in masine by steat om te berikken in soad. Projektilen rikochet derfan.
  Cristina skeat wer mei har bleate teannen en suchte swier. It Tredde Ryk hie yn it ienenfjirtichste jier gjin fatsoenlike tanks. Sa koene se net winne En de winter hat der neat mei te krijen.
  Christina naam it en tjirp:
  - In tank, der is in tank yn Afrika!
  Doe liet it famke har tonge sjen. Se wie earlik bliid mei har sukses. Hjir is se, wat in koele frou.
  It hier is sa gouden. As kostbere gouden stikken.
  Hjir is Magda wyt en goud, en Christina is read en goud.
  Magda mocht ek sjitte. Se skeat, sloech in ljocht Japanske tank en sisde:
  - Nuver famke! En yn it ryk is der gjin bernetiid!
  Christina fjoer wer, en merkte rasjoneel op:
  - Fiksje moat lêzen wurde!
  De famkes wiene hjir hiel grappich. En bleate har tosken, dat is echt suver pearels.
  En ten koste fan fantasy ... Dan is Christina in grutte dock. Bygelyks, koartlyn is in film útbrocht yn it Tredde Ryk. Star Wars. D'r binne echte fjildslaggen yn 'e romte. En alles is sa nijsgjirrich! Letterlik fenomenale bylden.
  Eh, se koene it romteryk op grutte skaal útbyldzje. Fjochters fan it Tredde Ryk tsjin ynsekten. Arthropoden besykje romte Dútslân oan te fallen. Se mjitte hast trije meter. En mear fjochtsrobots. Mar de Wehrmacht is noch sterker. Krekt keizerlik.
  Christina song mei wille, en klapte yn 'e hannen:
  - De warrelwinden fan Avadon binne boppe ús ... Wy geane rjocht út it gekkehûs!
  En hoe't de skientme sil slaan mei har bleate, beitelde skonken. Hjir is se echt de belichaming fan in betoverende dream. Net in famke, mar in wier leauwe, en in frjemdling fan 'e kosmyske wrâlden.
  It hiele kwartet fan famkes is ûngewoan. En harren tank wurket hiel enerzjyk.
  En yn 'e loft sammelje de skiiffleantugen fan it Tredde Ryk wat mei har laminêre jets. Se binne ûnkwetsber, mar sels kinne se de jet allinich útsette om in raket te lansearjen, en har dan wer te bedekken.
  Fansels wurde yn it Tredde Ryk mear avansearre wapens ûntwikkele. Earst fan alle, laser. Mar it is dreech om in beam fan hege krêft te meitsjen. Praktyk hat sjen litten dat de hyperboloïde ekstreem lestich is om te meitsjen. D'r binne lykwols ek oare ideeën.
  Bygelyks, in ultrasone pistoal! Ek in nijsgjirrige gedachte. Gertrude woe eins sa'n wapen krije. Wurch fan gewoan dom rammelen. Der is in winsk om wat mear te berikken.
  Yn 'e tuskentiid rjochtet de strider har auto. Snijt de fjochters fan Japan en sjongt:
  - Ik bin in famke, witst wol, leave ... Prachtich fan alle kanten! Fan elkenien, fan alle kanten!
  En hy lit syn tige behendige tonge sjen.
  Eva makket ek twisten tsjin de fjochters en song:
  - Wy bouwe in nije wrâld en ûntkenne it ferline... Wy dogge it leafst faak hiel minne dingen!
  De krigers moatte sein wurde hiel agile. En se beheare har auto op it heechste klassenivo.
  De diskette is in tige formidabel wapen. Mar de Japanners besykje him net te ûntkommen. Se binne ree om te fjochtsjen. Se fjoer en stjerre yn moed.
  Gertrude rôp mei bewûndering:
  - Ja! Dit is in weardige bûnsmaat!
  En hoe skoddet se har heupen ... It famke is boppe. Draait de auto, slacht de Japanners del.
  En hy knippert mei de eagen, winkt sa.
  Eva spruts út, ek kontrolearre de diskette mei in joystick:
  - Graduate School! Foarkom net ferneatiging!
  En it skiiffleantúch fersnelle, snijt it noch in tsiental auto's ôf. Se is sa'n fonkeljend famke. Se ferbylde resinte seks mei jonges. Mar it is geweldich. It is net dúdlik wêrom d'r froulju binne dy't bang binne om te paren? It is ommers sa'n wille. En net yn in mearke te sizzen, net mei in pinne te beskriuwen.
  En wat is it geweldich as der ferskate manlju tagelyk binne. It bringt safolle mear wille.
  En wat? Se is in strider fan it Tredde Ryk en se hawwe in spesjale, faksistyske moraal! Net elkenien begrypt dit! En pare mei wa't jo wolle, en vooral faker. Dit is ommers goed foar de sûnens!
  Eva naam it en song mei wille:
  - Ik bin in famke ... Sa cool dat jo gjin hegere fine kinne!
  En hy sil laitsje ... En hoe sil de joystick mei syn bleate fuotten kneppe! En hy sil liede syn deadlike skiif.
  In pear krigers binne tige effektyf.
  Sa is it begryplik dat Japan net wjerstean kin ... en hjir is in oare ploech.
  En ûnder binne der oare famkes oan it fjochtsjen...
  Jane, bygelyks, mei har groep fjochters. Se brûke de Goering-5 tank, en kinne troch de Japanners yn 'e kant rekke wurde.
  Armstrong suchtet swier en seit:
  - Ehma! Simmer is gjin winter! Ehma! Wee út 'e geast!
  En de strider liet har proboscis sjen. Ik freegje my ôf as se oerlibje nei romte-útwreiding, hoe sille de oarloggen gean? Wierskynlik net itselde as op planeet Ierde. Sil der noch wat wêze?
  Jane sei tsjin harsels:
  - Koekoek! Ik sil dy markearje mei stjerren, leau my!
  En draai dyn heupen! Se is sa'n ferneamde strider! It waard ferneamd om grutte romten. En in geweldich famke.
  Se naam it en song giggling:
  - In wylde gjalp snijde troch de skimer, it kwea sliept net, it lot sliept net! En sliep en tinzen ferdwine, in wylde raaf fljocht nei ús ta!
  Gringeta is in kanonist út in boerefamylje: hast neaken, yn inkeld pantsje, sisde:
  - Swarte raaf ... Wêrom sweefsto my boppe de holle!
  En hoe skoddet er syn prachtige boarsten! Hjir is de baba! Sa spier en sûn. En safolle manlju geane elke nacht troch him hinne! Echt geweldige strider! Se fermoarde de gemiene Russen, en no hat se de Japanners oannommen. Furious famke. En skopt mei bleate fuotten. Se hat sa'n moaiens!
  Malanya sjit op 'e Japanners mei in masinegewear, en bleat syn tosken, seit:
  - Och, tarwegers, tarwegers, jou my hûndert roebel!
  Matilda giechele en frege twifelich:
  - En wa sil dy hûndert roebel jaan? Miskien is it better om te freegjen om pûn?
  Malanya skodde har holle.
  - Net! Nimmen sil jo hûndert pûn jaan! Mar de roebel is goedkeaper dan it eins is!
  En alle fjouwer famkes hoe laitsje. En se binne sa moai, hast sûnder klean, bleate fuotten en sexy. No, is dat net wêr't manlju fan dreame?
  Jane naam it mei wille en song:
  - Wow, blutgeon - wow!
  En hoe slacht er mei syn bleate soal op it kin! Yndied, in tige temperamintfolle Frau Madame!
  En wat in byld! De belichaming fan harmony, spieren en harmony.
  Gringetta is net sa. Se is mear fleis, oerladen mei spieren as in bodybuilder. Mar se is ek in moai famke - har heupen binne lúkse as in hynder syn kroep, en har taille is tin.
  Gringeta wie dol op it boartsjen mei blokken. Se mocht it graach. Se is sa'n prachtich famke. It is dreech om te spyljen dobbelstiennen. Hoewol yn 't algemien, soene se op syn minst in soarte fan spielkonsole útfine? Mar de echte striid is noch folle nijsgjirriger!
  Gringeta naam it en song entûsjast:
  - Ik bin in famke dat lûd raast! En mei in dikke stim - se sjongt wier!
  En doe sloech se de Japanske "Tiger". Troch it mear pânserboarjende projektyl hat de Dútske tank in foardiel. En sa binne it kaliber en de looplingte itselde.
  Wier, se tasizze de rige fan nije gewearen yn te gean. Mei koartere barrels, mar mei in hegere mûlsnelheid.
  Gringeta dreamt fan it krijen fan in better gewear. De lange loop soarget noch foar problemen, benammen as de slach yn de bosk plakfynt. De strider ferliest lykwols net hert.
  Malanya skriuwt op 'e Japanners mei in masinegewear. Past samoerai en Sineesk. Hy bleat de tosken en tjirpt:
  - Gekke ryk! Nimmen sil ús stopje! Nimmen sil ús ferslaan!
  Ek in famke mei treflike gegevens. En hoe't it sjit! Sekt de militanten fan it ryk fan 'e opkommende sinne del.
  Wat wiene jo freonen juster? En no triviale fijannen! En dêr kinst neat oan dwaan!
  Matilda fluite, stiek har tonge út, fielde as in kobra. Jammer dat se mar in ienfâldige bestjoerder is. En har wurk is net de meast nijsgjirrige. Immen ûnderdrukke. Immen sear dwaan. Mar de siel freget wat oars. Mear treflik!
  Matilda seit argewaasje:
  - Der sil in Britske flagge oer alle seeën wêze!
  Jane befêstige fûleindich:
  - Hoewol't wy ûnder Dútske besetting sitte, sille wy nea slaven wurde!
  Dan fjochtsje de Sovjet-famkes ek, en feroverje wanhopich it suden fan Sachalin en de Koerilrige.
  Alenka en har team besette in brêgekop oer de rivier de Amoer. En der wiene fiif famkes ûnder oanfal.
  Mar dizze famkes witte - as jo wolle oerlibje yn 'e waarmte, wês wis te fjochtsjen bleate fuotten en yn in bikini. En jo kinne sels sûnder in beha. En dan sil gjin duvel dy oerwinne.
  Alenka smyt mei har bleate foet in granaat nei de Japanners en sjongt:
  - Och, lot, myn lot, o lot!
  Anyuta smiet ek har skonken, in kado fan 'e dea, mei har bleate fingers en tjirre:
  Wêrom binne jo strang mei my?
  Fiery Alla joech in granaat mei har bleate hakke. Se draaide de stielen blank en tjirre:
  - Ik kin it net leauwe dat jo it begripe!
  Maria naem it en smiet mei har bleate fingers it ding dat deadet, en sei mei in glimke:
  - Och, lot, myn skieding is it lot! Ik sil in man allinne yn in kiste fine!
  En it famke lake...
  Matrena joech mei bleate fuotten in bosk granaten. In Japanske tank delsketten en sisde:
  - Och jonges ... It is gewoan siik mei jim!
  Elena suchte swier. En wer smiet se mei de bleate foet in granaat. Maart wurdt de sinne waarmer. Folle better as yn 'e winter. Optimisme groeit.
  Fansels, as Japan de USSR net yn it twaenfjirtich jier oanfallen hie, soe it better west hawwe.
  Dan koe it Reade Leger de nazi's ôfmeitsje, of se teminsten stopje. En it lân fan 'e Rising Sun hat alle plannen betize. En ekstreem ferrifeljend.
  Elena skeat. Se sloech de kop fan 'e samûrai en piepte:
  - Nije Scout!
  En it like grappich. Hoe't de ferslein Japanners falle. En in protte fan harren. Fol Sinezen. It is spitich dat de oarloch mei it Tredde Ryk net wat earder stoppe.
  Alenka flústere:
  - Sinnich Georgje, myn lânseigen Kaukasus! Der is in hege berch, ik fiede de skiep!
  En wer beswykt it famke mei har bleate hakke foar it hjoeddeiske dea.
  Japan, njoggen moanne nei it begjin fan 'e oarloch, waard ferovere.
  En de oarloch einige ... Stalin krige werom súdlik Sakhalin en de Kuril ridge, en in part fan Mantsjoerije.
  Doe kaam de tiid foar in bliuwende frede. Stalin stoar ... Doe, en Hitler stoar yn 1959 ... Mar de situaasje op planeet Ierde wie stabyl, sterk en foarspoedich. En alles wie tige goed. En it minskdom ferovere de romten en boude kommunisme.
  
  Tsjetsjeenske ADMIRAL MAKAROV
  Op 7 novimber 1999 ferstoar Akhmad Kadyrov as gefolch fan in tafallige bombardemint fan Russyske artillery. Ien fan dy bespotlike ûngemakken dy't de rin fan 'e skiednis feroarje. It is mooglik dat de tafallige dea fan Admiraal Makarov út in Russyske myn late ta de fal fan de Romanov-dynasty, en it sosjale systeem yn Ruslân waard feroare. En doe wachte in ferlykber ûngelok Vladimir Putin. En fansels in rige gefolgen hjirtroch.
  Earst fan alle, Teip Kadyrov beskuldige dat de Russyske troepen diene it mei opsetsin en bruts ôf fan 'e federals. En net allinnich dizze teip, mar ek de bruorren Yamadayev. Om Gudermes bruts wer út. De krekt begûn befrijing fan Tsjetsjenië, dy't sa goed gien wie, kaam ynienen stil. Gudermes kaam yn 'e efterkant fan 'e Russyske troepen telâne, en der bruts in echte oarloch yn him út. As gefolch, de operaasje om Grozny te omsingelen hurd fertrage. En de striid wie tige fûl. De Tsjetsjenen stopten har stêden te ferlitten en fochten oant de dea. No wie hiele Tsjetsjenië ferienige tsjin de federale troepen. En it Westen hat tegearre mei de islamityske wrâld de druk flink ferhege. Putin waard koppich, net ree om te ûnderhanneljen mei Maskhadov, mar de rin fan 'e oarloch waard folle minder suksesfol. En de Russyske troepen lijen serieuze ferliezen.
  En it Westen en de Feriene Steaten leinen sanksjes op. De kommunisten namen ek foardiel fan it momint en stelden in stimming fan wantrouwen yn 'e regearing foar. Apple stipe it idee. En de Douma sammele stimmen foar in stimming. Putin, konfrontearre mei dit, skorst it offensyf tsjin Tsjetsjenië. Partisanoanfallen tanommen hurd.
  De help oan de Tsjetsjenen naam ek ta... Ferlies fan Russyske troepen groeiden. En sa fûnen de ferkiezings foar de Douma plak. It Unity-blok triomfearre net. Oan 'e oare kant wûn it blok "For Victory" fan 'e kommunisten in oerwinning. It twadde plak waard nommen troch "Heitelân-All Ruslân". Sa'n situaasje. Frjemd genôch profitearre de swakkere prestaasjes fan it Unity-blok it Zhirinovsky-blok, dat it tredde plak naam. Mar de Union of Right Forces kaam nei foaren, swakke mislearre om de fiif prosint barriêre te nimmen. Apple die in bytsje better.
  Oer it algemien is it parlemint noch mear opposysjoneel wurden as earder. En it wichtichste, de opposysje die bliken mear ferienige. De OVR en de kommunisten en Yabloko ferienige. De Liberale Demokratyske Partij en Unity besochten te blokkearjen ....
  Putin hat syn wurdearring wat ferlege. Jeltsin is noch net fuort. Hoewol't de fraach fan in opfolger noch yn 'e loft. Oare opsjes neist Putin, dy't noch in soarte fan wurdearring hie, like te riskant.
  De ferkiezingskampanje is begûn. Gennady Zyuganov stiet earst, folge troch Vladimir Putin, Primakov, en Zhirinovsky, dan Yavlinsky. Generaal Lebed gie net nei de presidintsferkiezings. En dit joech Vladimir Zhirinovsky inkele kânsen foar it tredde plak.
  Mar Primakov sonk. It is net dúdlik oft er foar presidint gean moat of net. Luzhkov koe ek besykje. En ynienen stapte ek de boargemaster fan Moskou foarút.
  De ferkiezings wiene ryk oan eveneminten.
  Unferwachts gie Boris Nemtsov ek nei it presidintskip. En it joech ek yntriges ta.
  It Russyske leger yn Tsjetsjenië sit yngeand bedarre. Grozny en Gudermes waarden net nommen. En de bombardeminten liede ta de ynfiering fan hurde sanksjes tsjin Ruslân.
  Jeltsin, dy't noch presidint wie, joech lykwols de opdracht om ûnderhannelingen te begjinnen en de oarloch op te setten. En sa bleau er al oan it bloed. En hoefolle minsken kinne wurde fermoarde.
  Zyuganov stelde opnij in stimming fan wantrouwen yn 'e regearing foar. Alle fraksjes, sels de Liberale Demokratyske Partij, stipe dit idee. Zhirinovsky beskuldige Vladimir Putin fan beslutenens en swakkens. Jeltsin, dy't slim siik wie, woe gjin grutte oarloch ... En hy bestelde ûnferwachts Putin om Maskhadov te moetsjen. Hy hold in gearkomste ... De Tsjetsjenen easke om werom te gean nei de Khasavyutor-ôfspraken en troepen werom te lûken út Tsjetsjenië. Sa wiene wy it der neat oer iens.
  En de Douma nochris naam en brocht de fraach fan wantrouwen yn 'e regearing. Jeltsin omkeape Zhirinovsky troch him de rang fan generaal te jaan en him in stjer te jaan oan 'e held fan Ruslân. De LDPR stimde net foar wantrouwen, mar de opposysje hie noch genôch stimmen. En der wie wantrouwen.
  No moast Jeltsin Putin ûntslaan. Mikhail Kastyanov waard aktearjen. Wy hiene in nije minister-presidint nedich. Mar it is dreech om ien te finen dy't by de Doema past.
  Uteinlik, nei twa wiken fan wifkjen, stelde Jeltsin Moskou boargemaster Luzhkov foar.
  Dit paste yn 't gehiel by de Doema ... En de minsken ek. De boargemaster fan Moskou waard minister-presidint en luts him werom út 'e presidintsferkiezings.
  En Putin ferlear úteinlik syn wurdearring, en sammele amper in miljoen hantekeningen.
  Dêrnei spile er yn it foardiel fan Maxim Primakov. Vladimir Zhirinovsky ek stipe Primakov. En Yavlinsky ek ...
  Uteinlik waarden de ferkiezings hâlden en kamen Zyuganov en Primakov yn de twadde omloop mei hast likefolle stimmen. Lykwols, Zyuganov hie in bytsje mear. Mar hast alle kandidaten stipe Primakov. En hy fersloech de lieder fan de kommunisten yn de twadde omloop.
  Dit is hoe't macht feroare yn Ruslân. Sels bestelde Jeltsin it weromlûken fan troepen út Tsjetsjenië. En de oarloch yn 'e Kaukasus einige. Doe gie alles sa as yn it echte ferhaal.
  Primakov stribbe in matige liberale ekonomy. De FS kaam yn 'e oarloch yn Afganistan en Irak. Oaljeprizen binne omheech gien. En de ekonomy groeide.
  Primakov tsjinne twa termen en ferliet yn 2008, net fernije syn foegen. En wat? Hy is al njoggenensantich jier âld en is net yn goede sûnens. De troan waard opfolge troch boargemaster Luzhkov. Dit sifer wie min of mear in kompromis.
  Yn Tsjetsjenië, nei it weromlûken fan Russyske troepen, begûn de oarloch al gau wer tusken Maskhadov en Shamil Basayev, en Salaman Raduev. De Wahhabis stipe Basayev. De oarloch duorre oardel jier. En der wie in soad ferneatiging. Maskhadov ferlear en flechte. Shamil Basayev waard tydlik in amine. Mar Salman Raduev en de Yamadayevs en de Kadyrovs kamen tsjin him op. En wer de oarloch. De Wahhabis splitten ek. Shamil waard yn 2006 fermoarde. En Salman Raduev waard in skoft in amine. Mar hy waard fermoarde yn 2008. En yn Tsjetsjenië wie der oarloch en bloedbad. De boargemaster fan Moskou, Luzhkov, bea ien fan de partijen help oan yn ruil foar in weromkear nei Ruslân. Dit paste by de Tsjetsjenen.
  Luzhkov anneksearre Tsjetsjenië en wûn, nettsjinsteande ekonomyske problemen, maklik de ferkiezings fan 2012. Doe ûntstienen lykwols problemen. Omdat hy mear pro-westersk wie as Putin, naam Yuri Luzhkov de Krim net út Oekraïne. Wat him lykwols gjin spesjale problemen opsmite. Mar de oaljeprizen foelen noch. En Luzhkov woe in nije term. En in referindum hâlden. Syn mandaat ferlingd. En mei muoite wûn hy de ferkiezings fan 2016 ... Hy gie foar in twadde termyn mei in skandaal en botsingen. En doe ferstoar hy yn 2019.
  Iere ferkiezings wiene kompetitive. En yn twa omlopen... Under Luzhkov gongen Deribaska, de minister-presidint, en in fertsjintwurdiger fan de Kommunistyske Partij troch nei de twadde ronde.
  De ferkiezing waard ûnferwachts wûn troch de ûnferjitlike lieder fan 'e Kommunistyske Partij fan' e Russyske Federaasje Gennady Zyuganov. Alles soe goed wêze, mar yn 2020 kaam it coronavirus nei Ruslân. Mar de kommunisten wiene der net klear foar.
  Mar alle minne dingen komme ta in ein. En Gennady Zyuganov brocht op ien of oare manier Ruslân út 'e impasse. Yn 2023, nije presidintsferkiezings yn Ruslân. Zyuganov, fansels, docht se net earlik en wol net fuortgean. Yn it algemien, yn Ruslân, de presidinten binne ien âlde man. En Jeltsin wie al sechtich, en Primakov wie noch âlder. En Yuri Luzhkov regearre oant de âldens fan trije en tachtich, en stoar yn syn post. En Zyuganov is al in pear jier âld. Hy waard presidint op 'e leeftyd fan fiifensantich, en no is hy njoggenensantich.
  Mar de ferkiezings wurde hâlden neffens de regels, as de konkurrinsje minimaal is, en Zyuganov is folle makliker yn dit ferbân. Boppedat wol Zyuganov syn pakesizzer syn opfolger meitsje.
  En wer de oerwinning fan de lieder fan de kommunisten. Ald, siik, en net hiel goed tinken.
  Mar yn 2025 fleagen de Russen einlings nei de moanne. It wie teminsten in freugde. De wrâldekonomy groeit wer en is relatyf stabyl wurden.
  Yn 'e Feriene Steaten stapte Joe Biden yn 2024 ôf as presidint fan 'e Feriene Steaten en waard ferfongen troch in swarte frou. Yn Oekraïne, sûnt der wie gjin ferlies fan de Krim en de oarloch yn 'e Donbass, Petro Poroshenko brocht alle twa termen. En de grûnwet joech him net mear. Nei him waard Vitali Klitschko presidint fan Oekraïne.
  Sina wurdt noch regele troch Xi Ze Ping. It belied is lykwichtich. Tsjetsjenië as part fan Ruslân is wat werboud. Vladimir Putin krige, nei it ferlitten fan de post fan premier, in post yn 'e regearing ûnder presidint Primakov.
  Mar hy krige allinnich de post fan minister fan Justysje. Putin wurke yn dizze post, om mei elkenien te kommen oant 2008. Doe gie er mei pensjoen. En net mear dwaande mei polityk.
  Vladimir Zhirinovsky naam de post fan minister fan Binnenlânske Saken ûnder presidint Primakov. Hy wurke oant Luzhkov syn presidintskip. Hy kaam ta de rang fan generaal fan it leger. Doe gie hy werom nei de LDPR-fraksje. Wie in typyske pocket opposysje. Luzhkov wie dêr goed mei. Vladimir Zhirinovsky die mei oan alle presidintsferkiezings yn Ruslân útsein 2004, doe't hy minister wie en it soe ûngemaklik wêze.
  Vladimir Volfovich makke in goede karriêre, en fertsjinne it respekt fan in protte.
  Grigory Yavlinsky wurke yn it regear ûnder Primakov. Yn 2008 waard hy ûntslein. Sûnt dy tiid sit er yn opposysje, mar koe net mear yn it parlemint keazen wurde. Hat wat prizen.
  Algemien Swan yn dit universum ûntkaam oan in absurde dea. Mar de gûverneur fan it Krasnodar Territory koe net keazen wurde foar in twadde termyn. Hy gie mei pensjoen en begon memoires en fiksje te skriuwen. Aleksander Ivanovitsj rekke benammen fereale op it alternative skiednissjenre. Hy waard ien fan 'e populêrste skriuwers yn Ruslân en fertsjinne miljoenen. En guon fan syn romans binne ferfilme.
  Lebed gie net yn 'e polityk, hy hie genôch jild en bekendheid, en op syn minst de holle net sear.
  Shoigu wurke in skoft as minister fan needsituaasjes. Mar yn 2003 waard hy ûntslein. Ik besocht te rinnen foar gûverneur en meitsje myn eigen partij. Krij wat belangstelling, mar kaam net yn 'e Doema. Doe ferliet er de polityk foar it bedriuwslibben.
  Matvienko waard net de boargemaster fan Sint-Petersburch. Mar se wurke as plakferfangend minister-presidint ûnder Primakov. Se gie mei pensjoen yn 2008. Dêrnei gie se yn bedriuw mei har soan, en die net mei oan de polityk.
  Rogozin bleau oan 'e kant, en krige gjin berjochten. Hy besocht sûnder súkses wer deputearre fan de Douma te wurden. Mar de mearderheidsferkiezings waarden annulearre, en syn partij naam de barriêre net.
  Loekasjenka is lang oan 'e rop west fan Russyske presidinten. Hy paste min ofte mear Zyuganov. Mar dochs, in ûnbetroubere bûnsmaat die bliken te wêzen. En yn Ruslân begûnen se te sykjen nei in ferfanger. Se fûnen in jonge kommunist en promovearren him. As gefolch, in skermutseling bruts út, en Lukashenka arrestearre de winner.
  En Ruslân hat sanksjes oplein tsjin Wyt-Ruslân. En Lukashenka ferliet de OBKB en frege om mei te dwaan oan de NATO. Hjir is sa'n botsing. Lukashenka is noch net talitten ta de NATO, mar in pear bases binne pleatst op it grûngebiet fan Wyt-Ruslân. Sa waard it oan de westgrinzen mear alarmearjend.
  De wrâld as gehiel bleau by syn problemen, en waard net better. It is lykwols ek slimmer. Gennady Zyuganov merkte op dat in âld hynder noch altyd better is as in jonge ezel.
  De Kommunistyske Partij bleau hearskje, en sels fersterke har posysje. De Filipinen krigen in nije presidint, dêr't de legindaryske bokser Pakio de presidint waard. En dit is ek in nije ferrassing.
  Vitali Klitschko nei de Maidan, dochs besletten om werom, de situaasje yn Oekraïne is noch rêstiger en holden in oar tsjin Stevenson, dy't waard de wrâldkampioen. Vitali Klitschko waard de wrâldkampioen foar de fjirde kear werhelje it resultaat fan Hollyfield, en tagelyk gie yn 'e skiednis as in wrâldkampioen en tagelyk boargemaster. Dêrnei hold er in frijwillige ferdigening fan de titel, en ek einige de striid troch knock-out. Doe einige hy úteinlik syn karriêre, sette in oar swiergewichtrekord - wûn fiif kampioenskip gefjochten nei fjirtich jier.
  Yn alle gefallen, Vitali Klitschko wie mear súksesfol en lokkich yn dizze wrâld.
  Wladimir Klitschko fersloech ek Tyson Fury. En dan syn kollega út Oekraïne yn in epyske striid. Mar de striid mei Denotheus Wyder koe net organisearre wurde. Vladimir noch fersloech Brown, en úteinlik, op ienenfjirtich jier âld, ferlear hy wylst hy bleau de favoryt fan Anthony Joshua, tydlik einigje syn karriêre.
  Mar doe kaam hy werom yn 2021 en, nei't er trije gefjochten wûn, bruts it rekord fan George Foreman.
  Dit is hoe't de wrâld rûn.
  
  IN ONTJE OPSJE Wêr't de JAPANEN FOLLE GELUKKIGE HEBBEN
  De Slach by Midway soe yn elts gefal troch Japan wûn wurde moatte. Mar it is net in feit dat de samûrai in twadde front sil iepenje yn dizze fariant. En sa hie it wol wat oars kinnen.
  Litte wy sizze dat Stalingrad gie lykas yn 'e echte skiednis. En neat is folle feroare. De Britten fierden Operaasje Torch út sûnder Amerikaanske troepen. Rommel is stikken. Wier, de lâning yn Marokko hat net realisearre. De Dútsers, dy't bepaalde krêften út Jeropa oerbrocht hawwe, wisten it Britske offensyf te stopjen.
  Montgomery stroffele op koppich ferset en stoppe. De Dútsers holden in skoft de line. Doe begûnen se ekstra krêften oer te bringen nei Afrika. Rommel sette in tsjinoanfal yn, wat de Britten in bytsje drukte, mar Montgomery luts him werom nei in definsive line yn Libië. De foarkant is stabilisearre.
  Yn july fan it fjirtichste jier besochten de nazi's de Sowjet ferdigeningswurken op 'e Kursk Bulge troch te brekken. Sûnt de Japanners de Hawaï-eilannen feroveren, stopten de Amerikanen hast loftoanfallen op Dútske stêden en fabriken. Dêrtroch koe de Dútsers noch in pear tanks produsearje, benammen Tigers en Panthers.
  Fjouwerhûndert oare auto's diene mei oan de Kursk Bulge, en ek wichtiger loftfeartkrêften. Dêrnjonken ferfoel Hitler noch seis ynfanterydivyzjes fan Frankryk en helle guon fan 'e gewearen fan 'e Atlantyske Muorre.
  Dit fersterke de Dútske groepearring. It offensyf begûn sawat as yn 'e echte skiednis, mar om't de nazi's wat sterker wiene, helle se grut súkses. It wie lykwols net mooglik om de ring om de Sovjet-groepearring te sluten. Hoewol't it Fritz-offensyf sels tweintich dagen duorre en pas op 25 july einige. Doe lansearren de Sovjet-ienheden in tsjinoffensyf. En de striid duorre langer.
  De Dútsers yn Afrika wiene yn de ferdigening. Se hoegden har enerzjy net te besteegjen oan Itaalje, en mear apparatuer waard levere oan it front, sadat it bombardemint sûnder de Amerikanen in protte kearen swakker wie.
  Japan bleau te winnen. Sa makke it Amerikaanske kommando hieltyd mear flaters, en se hienen te haast om Peru Harbour werom te nimmen. Dit late ta it oerhearskjende eachpunt - Amearika hat Europa net nedich. As tankberens foar dit, de Dútske ûnderseeboaten praktysk stoppe oanfallen Amerikaanske skippen.
  It Reade Leger, dêrom, pas ein septimber naam Orel en Belgorod, hawwen lijen grutte ferliezen. En tydlik stoppe de promoasje. Der wie lykwols noch gjin reden foar panyk. Der folge in reinige hjerst, folge troch winter. En der moatte nije oerwinningen komme fan it Reade Leger. Dit realisearre, Hitler bea Stalin in wapenstilstân oan. Lykas, litte wy in skoft nimme!
  Hoefolle fan ús jonges waarden fermoarde yn 'e lêste slach? De USSR en it Tredde Ryk fochten trije moanne. De ferliezen fan it Reade Leger wiene grutter as yn 'e echte skiednis, en de Wehrmacht wie net minder. Beide kanten waarden bloeden.
  Mar de nazi's fergrutte de produksje fan apparatuer, se koene wat weromhelje. Dêrby moat opmurken wurde dat yn tanks it oanpart fan ferliezen wie yn it foardiel fan 'e nazi's, en sûnt harren frijlitting die bliken te wêzen heger as yn de echte skiednis, de Dútsers makken foar harren skea. Yn definsive gefjochten bliek de Panther in goede tank te wêzen. Syn lange loop en fluch-firing gewear mei poerbêste optyk foar syn tiid koe ferneatigje Sovjet tanks.
  Dêrby kamen fjouwerentritich de Panthers, Tigers, Ferdinands net yn 'e foarholle, en wiene der noch te min swiere tanks om it ferrin fan 'e fjildslaggen te beynfloedzjen.
  Stalin wegere in wapenstilstân mei Dútslân. Oan 'e ein fan oktober begûnen de Sovjettroepen harren offensyf tsjin Kharkov en Smolensk wer. De Dútsers fersette har tige koppich. Se hiene in sterke ferdigening, benammen yn it sintrum, en yn 't algemien ferwachten se de opmars fan' e Sovjet-ienheden yn dizze rjochtingen.
  Frjemd genôch, mar yn ferliking mei de echte skiednis, in gruttere hoemannichte apparatuer, benammen fleantugen en tanks, tastien de Dútsers te wjerstean folle effektiver. Boppedat, it hawwen fan mear reserves, de nazi's hannele kalmer, net haasten oer tidens de Sovjet offinsyf, lâns de fronten, mar liede de reserves mear konsekwint en fertroude op mear avansearre en ferdigening yn djipte. In pear tsientallen ekstra divyzjes besparre troch it ûntbrekken fan in Italjaansk front, en yn Afrika hie Montgomery gjin haast, en de Dútsers skodden de boat net. De yntinsiteit fan de oarloch mei Brittanje sakke flink.
  Fan in aparte frede wie noch gjin sprake, mar Churchill fertraagde fansels de bombardeminten, en rekkene blykber op it feit dat de USSR en it Tredde Ryk inoar safolle mooglik útputten.
  De frijlitting fan wapens út Dútslân en de satelliten die bliken hast in tredde heger te wêzen as yn 'e echte skiednis. Dit makke it mooglik om gatten te lappen, en, ôfhinklik fan tichte ferdigeningswurken, relatyf súksesfol te wjerstean. De situaasje waard fergrutte troch it feit dat de Sovjet-kommando wie op it offensyf, dêr't de Fritz waarden al wachte op harren, en koe fêstigje op de ferdigening.
  Dêrtroch wie de foarútgong sels ekstreem stadich en koste swiere ferliezen. De oarloch op ien of oare manier begon te lykjen op de Earste Wrâldoarloch, doe't de ferdigening sterker bleek te wêzen as de oanfal, de oanfalskant ferlear mear, en de frontliny waard dêrtroch ynaktyf.
  Sowjet-troepen rieden gemiddeld ien oant twa kilometer deis foarút, wêrtroch't de Dútsers in foet krije koene, mar nije posysjes, en de ferdigening hâlde.
  It wie net mooglik om de operasjonele romte yn te gean.
  Kharkov waard lykwols begjin desimber nommen nei fûle stedske fjildslaggen. De Dútsers fergrutte de produksje fan loftfeart. Focke-Wulf en ME-309 fersette mei súkses de swakkere Sovjet-fjochters. Benammen gefaarlik wie de ME-309 mei sân gewearplakken en hege snelheid. En de Focke-Wulf mei harnas en goede beskerming is in hurde masine mei seis luchtgewearen.
  De oanwêzigens fan auto's mei sokke wapens, fansels, late ta it feit dat de nazi's krigen in foardiel yn 'e loft. De minste manoeuvreerberens waard kompensearre troch de hege snelheid by in dûk, dy't it mooglik makke om te ûntkommen by it ynfieren fan 'e sturt, en krêftige bewapening makke it mooglik om it fleantúch fan' e earste oanpak del te sjitten. Dêrneist ûntwikkele de Dútsers spesjale taktyk foar bestriding mei Sovjet-auto's om mear krêftige wapens en hege snelheid Dútske fleantugen te brûken.
  De nijste Yu-288 bommewerper liet him ek tige goed sjen. Dizze masine is sawol fluch en hat in grutte bom lading. De Focke-Wulf bliek in sterke frontline bommesmiter te wêzen, superieur oan de PE-2 yn alle opsichten.
  Oan 'e ein fan desimber, de Sovjet troepen wiene útput en waarden twongen om te stopjen fanwege grutte ferliezen. Wylst de Dútsers noch holden Smolensk, en in part fan de linker-bank Oekraïne. En wat is meast wichtich - ôfsettings fan bauxit en alloying eleminten. De ferliezen fan de Sowjet-troepen yn de tanks bliken sa taastber te wêzen dat Mainstein in tsjinoanfal lansearre, en sels Kharkov weromhelje koe, en in ketel foarmje foar de Sowjet-troepen. Mar yn jannewaris-febrewaris diene de Sowjet-troepen tsjinoanfallen, en koenen de lang lijende Kharkov wer weromhelje. Mar yn maart wie it Reade Leger útput en waard twongen om it offensyf op te skorten.
  Der wie in skoft ... Beide kanten leine tefolle ferlies. Dêrnjonken woe Stalin syn leger oanfolje mei sterkere en mear avansearre T-34-85 en IS-2 tanks. Wier, de Dútsers ek oanfolle mei mear avansearre en machtige "Panther" -2 en "Tiger" -2. Stalin rekkene ek op de mear avansearre LA-7 en Yak-3. Mar de Dútsers, yn antwurd, lansearre de nijste modifikaasje fan de TA-152 ynstee fan de Focke-Wulf, en wat is benammen onaangenaam is de jet ME-262. It lêste fleantúch yn termen fan snelheid, harnas en bewapening hie gjin gelikense. De wierheid wie djoerder, en wie mear arbeidsyntinsiver yn produksje.
  Mar oan 'e oare kant makken de Dútsers ek de HE-162, dy't goedkeap, manoeuvreerber is, relatyf maklik te meitsjen en ek reaktyf is. Stalin hat de technyske kompetysje noch net wûn. Brittanje fochten de oarloch ekstreem passyf. De Feriene Steaten hawwe it inisjatyf fan de Japanners noch net gripe kinnen.
  Op 25 juny, nei it sammeljen fan krêft, gie it Reade Leger op it offensyf yn it sintrum. Earst koenen de Sovjettroepen de ferdigening penetrearje, mar doe rekke se belutsen by de fjildslaggen foar Smolensk. In typyske flater fan 'e reade generaals is om stêden op in bepaalde datum te nimmen. En besykje, nim in goed fersterke stêd, mei in machtich garnizoen en ferdigening.
  It offensyf fan 'e Sovjettroepen bedarre doe't de Dútsers ekstra krêften oerdroegen en begûnen te tsjinoanfallen. Slach wer, lykas yn 'e Earste Wrâldoarloch, waarden posityf en tige viskeus. Hitler toande ûngewoane foarsichtigens. Miskien rekkene er op in wûnderwapen en de lêste technyske ûntjouwings en hie er dêrom gjin haast. Wierskynlik spile ek de winsk om Arysk bloed te rêden, dat de Dútsers al gâns kwyt wiene. Ja, en de ferdigening fan 'e nazi-tanks is folle effektiver, benammen de brekende "Tiger" -2.
  De fjochterij yn it sintrum duorre oant let hjerst. Stalin toande koppens, wol te ûntwikkeljen súkses. Mar yn dit gefal fûn ik in scythe op in stien. De ferliezen fan 'e Sovjet-troepen wiene enoarm. De Dútsers, as de ferdigenjende kant, ferlearen wat minder. De Panther-2 blykte in goede tank te wêzen. Dit reau wie frij goed beskerme yn 'e foarholle en hie in poerbêste pânser-piercing gewear, en tagelyk fatsoenlike rydprestaasjes.
  It is merkber oertroffen de T-34-85 yn termen fan gewear macht, frontal beskerming, en wie net inferior yn snelheid en manoeuvreerberens. Sels foar de IS-2 is de Dútske masine in gefaarlike fijân, dy't op in flinke ôfstân slacht.
  Fanwege faak ôfbraak, lykweardige wapens, mar in lyts foardiel yn definsje, wie de King Tiger net yn 'e bêste rekken. In swierdere oanpassing fan de "Panther" -2 ynhelle mei de "Tiger" -2 yn definsje en oertroffen yn driuwende prestaasjes. Al gau ferienige de Dútsers de produksje hast allinich op 'e "Panther" -2 mei in gewicht fan ienenfyftich ton mei in motor fan 900 pk.
  Dizze tank wie min of mear geskikt foar it leger. It Reade Leger helle gjin oerwinning en stoppe de opmars. De winter kaam. De Dútsers hiene tanks fan de "E" rige, en nije jet fleanmasines. Der wie in útwikseling fan klappen. Brittanje bleau passyf, de Feriene Steaten binne al begûn om wat tsjin Japan te krijen. Stalin, sjoen dat wylst de USSR de rol fan kanonfoer spile, akseptearre en sels Hitler in wapenstilstân oanbean. Lykas, lit de nazi's nei it Westen draaie en de kapitalisten binne yn oarloch.
  De berekkening fan 'e lieder wie ferrifeljend en ienfâldich. Hitler wie it iens mei dizze beurt. En no, yn febrewaris fan it fiifenfjirtichste jier, giene Dútske troepen yn Libië oan it offensyf. En dêr wiene se suksesfol. Yn fjildslaggen die bliken dat Dútske tanks wiene superieur oan Ingelske, en jet fleantugen wiene folslein út konkurrinsje. De FS is noch net yn 'e striid yngien. Yn 'e fjildslaggen waard de haadrol spile troch de Panther-2 en E-100, en ek de wiziging fan' e Tiger-2 mei in lyts tuorke en dikkere harnas mei in krêftige motor. De Ingelske "Churchill" is net min yn harnas, mar earder swak yn bewapening. "Cromwell" lûkt hielendal net. En de Challenger, de ienige steande tank, is net yn 'e massa-searje.
  Mar it wichtichste is de kwaliteit fan 'e troepen. De Dútsers, nei't se de test fan fjoer en izer oan it eastfront trochmakke hawwe, binne folle mear gefjochtsree as de Britske troepen. Benammen de koloniale ôfdielingen. En de Dútske ienheden gongen yn it offensyf. Yn maart waard Egypte ferovere. En doe kamen de Dútsers it Midden-Easten yn, feroveren Irak, Koeweit, en doe Saûdy-Araabje.
  Hitler soe it net leuk fine om troch Iran nei Yndia te gean, mar Stalin, waans troepen noch yn Iran wiene, wie it net iens.
  De Dútsers gongen yn it offensyf, oprukken troch de Sûdan. En fierder nei Etioopje en Somalië. En dêrwei nei de evener. Oan it offensyf diene sa'n santich ôfdielingen fan de Wehrmacht mei. En Brittanje hie net sokke krêften om it Tredde Ryk te fersetten.
  De Dútsers feroveren ek Gibraltar. De oanfal blykte foarby te wêzen, en hast bliksemsnel. Oan it offinsyf diene ek strieljagers, lykas helikopters, mei. Afrika wie yn gefaar fan totaal ferlies troch Brittanje.
  Mar Stalin is net sa ienfâldich. It weromlûken fan Brittanje út 'e oarloch is te gefaarlik foar de USSR. En it Reade Leger gie yn juny 1945 oan it offensyf. De ferswakke Dútske troepen yn it easten koene it net úthâlde en beswykten foar de druk. De nazi's, dy't it net stean koenen, rôlen nei it westen. It Reade Leger koe Smolensk, Kiev, befrije en kaam Wyt-Ruslân yn. Nei it oerdragen fan ekstra troepen út Afrika, koene de Dútsers mei grutte muoite it offensyf fan 'e Sovjettroepen stopje. De nije Dútske tanks fan 'e E-50-searje, dy't gjin gelikense hiene, namen diel oan' e fjildslaggen. Dêrnjonken dielen de nazi's in ôfliedende klap út Turkije. En Turkije sels, ûnder druk fan Dútslân, foel de Sovjet-Uny oan. Sa waard de situaasje wer yngewikkelder.
  It probleem wie dat de T-54 noch net yn 'e searje kaam, en de T-34-85 wie al dúdlik ferâldere tsjin' e eftergrûn fan 'e E-searje en sels de Panther-2.
  Yn 'e winter, Sovjet troepen noch sloegen, mar koe net berikke wichtige súkses. Derneist begon diskoteken diel te nimmen oan 'e fjildslaggen ... It iennichste dat better waard wie it súkses fan 'e Amerikanen tsjin Japan. Uteinlik wisten de Yankees de haven fan Perû werom te feroverjen, en it inisjatyf yn 'e Stille Oseaan begon oer te gean nei de kant fan Amearika.
  Mar, helaas, US help koe te let wêze. Yn 'e maitiid fan it sechsenfjirtichste jier gongen de Dútsers, mei it foardiel fan E-tanks boppe fjouwerentritich, yn it offensyf. Sovjet troepen, ferhurde troch fjildslaggen, ferset hiel koppich. It Reade Leger wie heroysk en mei in soad artillery. Benammen 100mm anty-tankgewearen. En yngroeven.
  De Dútsers wisten Kiev werom te nimmen en it Reade Leger foarby de Dnjepr werom te triuwen. Mar it wie op dizze wetterbarriêre dat de Sowjet-troepen in ûntrochsichtbere ferdigening bouden.
  De Dútsers fochten hiele simmer en hjerst, mar koe net brekke de Sovjet troepen. Allinnich wisten se Leningrad wer te blokkearjen. Mar de nazi's namen de stêd sels net yn. De winter gie foarby yn in útwikseling fan klappen. De Amerikanen bewege stadichoan oer de Stille Oseaan, en oant no ta hawwe se gjin kearnwapens brûkt.
  Yn 'e maitiid besochten de Dútsers wer foarút te kommen. Se brûkten de "E" rige tanks, de lêste masines waacht santich ton. De USSR útbrocht de IS-7, by steat om te wjerstean mastodonten. Medium tanks T-54 ek begûn te ferskinen.
  Brittanje fersterke ek, en lansearre in offensyf yn Ekwatoriaal Afrika. De Amerikaanske grûnienheden holpen hjir ek. Foar de oarloch yn 'e Stille Oseaan hienen de Amerikanen net folle troepen en tanks nedich. Sa begûnen se de nazi's út Afrika te drukken. No begrepen de bûnsmaten dat it net mooglik wêze soe om út te sitten, en dat de fijân ferpletterd en yndrukt wurde moast. Yn 'e simmer en hjerst koene de FS en Brittanje in wichtich part fan Afrika weromnimme, en sels de Dútsers út Somalië en Etioopje ferdreaunen.
  De Dútsers wiene net yn steat om in offensyf te ûntwikkeljen tsjin Moskou, bedarre yn posysje-fjildslaggen. Yn 'e winter sloech Stalin op Turkije. It Reade Leger fersloech de Ottomaanske troepen en ferovere Kars, Erzurum en Tanrog. De Dútsers waarden twongen om wichtige krêften oer te dragen om de bûnsmaten te rêden. Mar it Reade Leger, dy't ûnferwachts sloech by Leningrad, wûn dêr in grutte oerwinning.
  It jier 1948 kaam... Yn 'e maitiid besochten de Dútsers wer foarút te kommen. Se slagge te meitsjen fan in orizjinele piramidale tank ûntrochsichtich út alle sjitterij hoeken. En mei dizze masine waarden hege hoop ferbûn. De promoasje begûn yn maaie. Nei twa moannen fan koppig fjochtsjen kamen de nazi's Smolensk oan.
  Pyramidale tanks lieten har fjochtseffektiviteit sjen, mar waarden faak opblaasd troch minen. De Dútsers koene de stêd net ynnimme en omsingelen it. Mar yn Afrika helle de Alliearden grutte súksessen, en ferdreauwen de Dútsers út Egypte. Japan waard ek ferslein, en ferlear in protte eilannen en de Filipinen. Yn 'e hjerst gongen de Dútsers fierder yn it easten, yn it sintrum, op 'e nij op nei Leningrad.
  De Dútske loftfeart wie noch sterker as de Sovjet, benammen yn kwaliteit. Mar oan 'e ein fan 1948 begon de MIG-15 oan it front te kommen. De Sowjet-jetmasine wie minderweardich oan de Dútser yn snelheid en bewapening, mar it wie mear manoeuvreerber. De Amerikanen ferbettere ek har prestaasjes. Yn de winter fan 1949 triuwden de Sovjettroepen de Dútsers werom út Leningrad en treauden se werom nei Smolensk.
  En de Amerikanen hawwe tegearre mei de Britten de nazi's út Afrika ferdreaun. Yn de maitiid fan 1949 luts Turkije him ek werom út de oarloch.
  It Tredde Ryk ferlear ek de kontrôle oer it Midden-Easten. De posysje fan 'e nazi's fermindere. Se doarsten net foarút te kommen yn it easten, mar gongen nei in strakke ferdigening. Sovjet troepen, mei help fan T-54 en IS-7 tanks, besocht te brekken troch de ferdigening fan de Wehrmacht. Mar de nazi's holden it blok fêst. In alliearde besykjen om yn Spanje te lânjen einige ek op mislearring. De operaasje wie wat better op Sisylje, dêr't mei help fan de pleatslike maffia súkses helle waard. It is al it alfde jier sûnt it begjin fan de Twadde Wrâldoarloch.
  Alle lannen binne ekstreem útput en ekstreem wurch. De wrâldekonomy waard oerspand. En elkenien woe de striid sa gau mooglik ôfmeitsje. Benammen slim fermagere Dútsers en Russen.
  Stalin bea Hitler frede oan op 'e betingsten fan' e nul-opsje: in weromkear nei de foarige grinzen en in útwikseling fan finzenen - alles foar allegear! Mar de Führer akkoart allinnich mei in wapenstilstân, net wolle opjaan it besette gebiet. Dêrnjonken waard yn Dútslân al wurk oan it meitsjen fan in atoombom foltôge, en wiene d'r al ynterkontinintale raketten.
  De Feriene Steaten beskôgen it brûken fan de atoombom. Mar wylst se wiene bang te bedjerren yn Europa. En se lieten it yn desimber 1949 op Japan falle. De gefolgen fan de ferneatiging wiene ferskriklik. En in fergelykbere hint yn Dútslân waard begrepen. De Führer spruts de naasje oan en stelde foar dat de fraach fan in weardige wrâld beskôge waard. Mar doe feroare er fan gedachten ... It nije jier 1950 kaam. Sovjet troepen lansearre in nij offensyf oan it front.
  De ferdigening troch de Dútsers wie tige strak. En de bûnsmaten rieden op troch Itaalje, dêr't in militêre steatsgreep wie, en Mussolini fuorthelle. Mar de piramidale Dútse tanks wiene grutter as de Patons en Challengers. De Amerikaanske Paton, dy't ek net op tichteby troch it pânser fan in Dútske tank trochbrekke koe, joech benammen hurd yn. En de bûnsmaten begûnen te bloeden.
  Ja, en ûnkwetsbere Dútske skiven hawwe de Feriene Steaten en Brittanje enoarme skea oanbrocht. De Dútske loftfeart behâlde foarearst in kwalitative oermacht boppe de Alliearden. De simmerlandingspoging yn Normandje einige yn mislearring. Wier, ein augustus, nei de nukleêre bombardeminten, kapitulearre Japan. It Westen hat syn hannen losmakke. Mar de Feriene Steaten doarsten net te brûken kearnwapens, sadat se wurde dekt troch ynterkontinintale ballistyske raketten fan it Tredde Ryk.
  It Reade Leger kaam yn it sintrum de Dnjepr oan, mar waard ek tsjinhâlden. De krêften fan beide kanten wiene útput oant de limyt ... En úteinlik, op 25 novimber 1950, bea Truman Hitler frede oan, op pariteitsbetingsten. Dat is, Europa bliuwt by it Tredde Ryk, mei útsûndering fan Sisylje en wat oerbliuwt fan Itaalje. Stalin giet foar in kompromis: de grinzen fan de USSR yn 1939. Dat is, de Dútsers ferhúzje in bytsje werom, jouwe grûngebiet op, mar krije wat oanwinsten.
  Frankryk, België, Hollân en oare frjemden bliuwe ûnder Dútske kontrôle, mar krije in bepaalde mate fan autonomy. Dat is, sa'n ding as de Europeeske Uny wurdt foarme. It Tredde Ryk makket in ein oan 'e genoside fan joaden en sigeuners, hoewol guon wetlike beheiningen op har rjochten bliuwe kinne. Hannelsrelaasjes wurde folslein hersteld. Lannen ferplichtsje har om de soevereiniteit fan oaren te respektearjen.
  Reparaasjes wurde oan gjinien oplein. Finzenen wurde útwiksele foar elkenien.
  Stalin en Hitler wiene sa wurch dat se sa'n oanbod oannamen. De Feriene Steaten wûnen mear as oaren, sadat se it slagge om Sina en Azië op te nimmen yn har ynfloedsfear. En Brittanje, tegearre mei Amearika, naam Afrika.
  Dútslân hat de minsklike boarnen slim ôfbrutsen. Dêryn yntrodusearre de Führer offisjeel polygamy. De USSR bleau sûnder territoriale oanwinsten ûntfongen yn it njoggenentritichste, fjirtichste jier. En hy wie slim wurch.
  
  
  VEILING FAN RUSSISKE SLAVEN YN NEW YORK
  De famkes rûnen, flitsjend mei har bleate, rûne, rôze hakken.
  Andriana herinnerde dizze bargain yn New York. It waard har dêrom foarsteld troch in pleatslike, frij grutte mafiabaas. De tiid is krekt sa folle rike minsken binne byinoar kommen. En it is hiel mooglik om te heakjen in faam út Ruslân.
  Andriana waard pleatst foar feiling bedekt mei sluiers en yn in badpak. Om har sjarmes net fuortendaliks te iepenbierjen.
  Se rûn mei wat benaud. Rjochts en lofts fan har rûnen famkes yn learen jassen.
  Andriana fielde har net al te noflik yn hege hakken. Mar se kin it net oan.
  De feiling keamer wie tige grut. In grut publyk siet dêr: sawol manlju as froulju, en sels pubers. D'r wiene Arabieren en swarten, en Aziaten, en blanken, en út Ruslân ...
  De keazen tiid en plak wie krekt ... Mar Andriana fielde har ferlegen foar ferskate tûzen manlju, froulju en jongerein, se soe neaken wurde stript as Angelica yn 'e film. Dit is skande en fernederjend! Mar tagelyk stimulearret it, en de tige fernedering feroarsaket in noflike languor yn it lichem.
  Se is as in midsieuske slaaf, dy't neaken útkleed wurde sil, en tûzenen manlju sille har mei lustige blikken oansjen ... Oh wat cool!
  Foar sa'n huverjen wie it de muoite wurdich om nei de feiling te gean. En wês net te tryst dat mar ien persint fan it totale bedrach nei jo giet!
  Hjir kaam se út yn hege hakken en bedspreien. Se is grutter as gemiddeld foar in frou, seis fuotten, plus de skuon meitsje har noch grutter.
  It publyk giet oan, de proporsjes fan it model... Har hier is fêstbûn en sil letter dellitte wurde.
  It begjin fan hannel wurdt oankundige ... It bedrach is normaal lyts, mar it rint gau omheech.
  Hjir nimme de famkes de earste sluier ôf en bleatlizze it boppeste diel fan it gesicht, wylst se har prachtige, blêdkleurige hier bedutsen litte.
  Tsjintwurdich wie Andriana har hege brune, glêde foarholle, har smaragd-saffiere eagen. En de noas en it ûnderste diel fan it gesicht binne noch bedutsen ... Mar allinich de útstrieling fan har ekspressive eagen, wêryn't ferlegenens waard lêzen, en in ûnfrijwillige trilling fan natuerlike froulike skamte, brocht it publyk ...
  De oarspronklike priis foar in nacht mei in faam is hûndert dollar!
  Daliks roppen:
  - Twahûndert dollar!
  - Trijehûndert!
  - Fjouwerhûndert!
  - Fiifhûndert!
  - Tûzen!
  De Arabier yn 'e giele tulband gromde:
  - Twatûzen!
  De Amerikaan mei de gouden ketting grommele:
  - Trije!
  In sakeman út Ruslân, sei yn in rike bas:
  - Fiiftûzen dollar!
  Der wie in skoft ... Net om't it tal fan dit publyk te grut like. Nee, der binne sakelju fan oer de hiele wrâld dy't by steat binne om hûndert miljoen dollar út te lizzen en út te lizzen foar in daub fan Picasso of Van Gogh. Mar se wolle it proses fan it útklaaien trochsette.
  Hjir binne de famkes yn reade maskers en learen jassen, mei de hannen yn tinne medyske wanten, nimme in oar deksel út. En se iepenje it moedige kin fan it famke, har skarlaken mûle, har sierlike noas. No is har prachtige ingellike gesicht yn syn gehiel sichtber. En in enoarm skerm yn 'e feilingkeamer toant in cute, girlish gesicht close-up.
  En it publyk raast fan bewûndering.
  - Tsien tûzen dollar!
  Roept de Amerikaan mei de gouden ketting!
  - Tweintich tûzen!
  In sjeik raast yn in griene tulband mei grutte smaragden.
  In Ingelskman yn in jas ropt:
  - Tritichtûzen!
  De juwelierde Hindoe sjit:
  - Fjirtich!
  In jonge man fan sa'n fyftjin yn uterlik, piept, beweecht syn fingers yn diamanten:
  - Fyftich tûzen!
  En wer in pauze ... Fansels, it bedrach foar ien nacht mei in faam, en sels, nei alle gedachten fake, sjocht der net sa lyts. Dêr is mear as Andriana in te grut famke om ûnskuldich te lykjen. Mar it publyk is tige ryk en grillig. En no yn 'e waarmte fan 'e ûnderhanneling, as er inoar oerkomme wol.
  Mar noch mear wol ik it fierdere proses fan eksposysje sjen. En no wurdt de folgjende sluier fan Andriana har skouders fuortsmiten, wêrtroch it boppeste diel fan har boarsten en har earms bleatlizze. Tanned, sierlik, spieren. It boppeste diel fan 'e beha is al sichtber, en de skouders binne sterk, en tagelyk heul sexy.
  Andriana huveret wer en wynt op. Se is mear en mear neaken.
  De hannel giet wer op...
  - Sechtich tûzen!
  Sheikh raast!
  - Santich tûzen!
  - Tachtich!
  Utsprutsen troch in Amerikaan mei in gouden ketting!
  - Hûnderttûzen!
  In Amerikaan mei in enoarme robijn op it boarst grommele.
  - Hûndert tweintich tûzen!
  De jongerein kipte wer!
  De sjeik yn in griene tulband en smaragden raasde:
  - Hûndertfyftichtûzen!
  De Hindoe Raja boomte:
  - Twahûndert tûzen dollar foar de stjer fan 'e feiling!
  En wer wie der in skoft yn dizze feiling. It publyk wachtet op it ûntbleatsjen fan de priis en wurdt op it uterste keard.
  Hjir nimme se in oare sluier fan it famke ôf en bleatstelle har oan 'e heupen.
  In tinne taille is sichtber, in smelle stripe stof op in folsleine boarst, en reliëf tegels fan in tanned parse. No is Andriana hast neaken oant de taille.
  It publyk raast letterlik.
  In Russyske sakeman mei in Sibearysk burd bulte:
  - Trijehûnderttûzen!
  De sjeik yn 'e smaragden tulband grommele:
  - Fjouwerhûndert tûzen!
  De Amerikaan mei de Ruby joech út:
  - Fiifhûnderttûzen!
  De jongerein mei de diamantringen jankte:
  - Seishûndert tûzen....
  De Hindoe Raja mompele:
  - Sânhûndertfyftichtûzen!
  Noch in skoft... Hjir al giene de sommen serieus, mar fier fan ruïneus foar de oligarchen en miljardêrs. Elkenien wol lykwols fierdere bleatstelling fan 'e skientme. Benammen om har skonken te sjen, sa'n smaak foar manlju.
  En no is de lêste sluier net fuorthelle .... En no binne de spierlike sierlike skonken bleat. Andriana bleau yn slipje, in beha yn transparante skuon mei hege hakken. En har sterke, brune skonken meitsje manlju sa oan.
  Dêrfoar dondere de stille griishierige sjeik mei in lang burd:
  - Miljoen dollar!
  En dit is al in bepaalde psychologyske grins. It publyk makket lûd...
  De jongerein seit mei triljende stim:
  - In miljoen hûndert!
  In sjeik yn in tulband mei grutte smaragden bromt:
  - Ien miljoen twahûndert!
  Russyske oligarch, mei in donkere bril, seit:
  - Ien miljoen fjouwerhûndert!
  Amerikaansk mei in grutte ruby:
  - Miljoen fiifhûndert!
  Ynienen komt in swarte frou de tog yn:
  - Miljoen sânhûndert!
  De sjeik yn in smaragden turban is net inferior:
  - Ien miljoen achthûndert!
  Hindoe Raja ropt:
  - Twa miljoen!
  Noch in skoft... De sommen gongen fêst. Mar dochs joegen se mear foar Arabyske hynders. En hjir is it famke mar foar ien nacht. En hoewol in kolossale skientme, mar amper in echte faam.
  Mar minsken wolle har hier sjen... En Andrian syn bûsdoek wurdt fuorthelle. En har hier is gouden, blêdige rein glydt fan har skouders. En se ferspriede, sa prachtich, as de sinnestrielen.
  It publyk is gewoan ferrast ... En ûnderhanneljen komt ta libben!
  De jongerein skreaude:
  - Trije miljoen!
  De sjeik yn 'e smaragden tulband grommele:
  - Fjouwer miljoen!
  De swarte frou rôp:
  - Fiif miljoen!
  Der wie in koarte pauze ... It bedrach wie al fatsoenlik. Hoewol't noch gjin rekord foar biedingen. Mar dochs is dit gjin Van Gogh-skilderij, mar mar ien nacht mei in famke. Lit it moai skreaun wurde....
  In oar gebeart folget... Dizze kear wurdt de beha fuorthelle. Andriana ferwachte dit, mar ynienen fielde se sa'n ferskriklike skamte dat se begûn te ferset ... De famkes koenen net omgean mei har. Twa kingpins rôlen omheech nei Andriana, en strekken harren earms. Doe waard de beha fuorthelle. En moaie boarsten waarden bleatsteld. En de hûd
  it famke glinstere fan it swit.
  Har oprjochte ympuls fan beskiedenens, en ferset, sterk provosearre it publyk. In protte leauden dat dit in echte faam wie, en dit wie noch spannender as sels de roze knoppen fan 'e boarst.
  Dêrfoar gromde de stille sjeik yn in tulband mei diamanten:
  - Sân miljoen!
  De swarte frou piepte:
  - Acht miljoen!
  De Amerikaan mei de ruby blafte:
  - Njoggen miljoen!
  De Russyske oligarch blafte:
  - Tsien!
  De sjeik yn 'e mei diamanten besette tulband brulde:
  - Fyftjin!
  De seal gûlde... Dit is al serieuzer... Lykwols sa'n famke dat troch de hannen fan grutte manlju fêsthâlden wurdt, sadat se har boarst net bedekt. Hoe cool is dat. Al mei al, prachtich en oandwaanlik. Andriana is echt, echt ferlegen, en fielt him wyld skamje. En tagelyk spannend en noflik. EN
  Hoefolle wurdt se wurdearre!
  It is geweldich!
  En no hâlde de feintfamkes har fêst, lûke de lêste lappen - slipje ... En no bliuwe der allinnich noch transparante skuon op Andrian.
  En se trillet en lûkt har hân út 'e koppeling fan 'e ambal, bedekt de boezem fan Venus. Hy nimt al mei syn twa dikke poaten har hân fuort en bleatlein.
  It gesicht fan Andriana is echt oerstjoer, en se skammet har heul. Dikke skarlaken ferve oerstreamde de snuit en dit makket it publyk noch mear oan!
  Swarte miljardêr ropt:
  - Tweintich miljoen!
  Sheikh in diamanten ropt:
  - Tritich!
  De Amerikaan mei de ruby raast:
  - Fjirtich!
  En de Hindoe Raja seit:
  - Fyftich miljoen!
  Sheikh mei diamanten raast:
  - Sechstich!
  In swarte miljardêr yn in learen jas raast:
  - Santich!
  Russyske oligarch yn in donkere bril ropt:
  - Tachtich miljoen!
  De jongerein ropt ynienen:
  - Njoggentich!
  Se sjitte him oan. Exclamations, en do hast safolle puppy!
  De swarte miljardêr yn 'e learen jas mompele:
  - Hûndert miljoen!
  Der wie in skoft ... Dit is al in echt kolossaal bedrach. Ja, krekt foar in faam út Ruslân. Is it net te folle? Hoefolle te beteljen foar mar ien nacht? Ja, jo kinne keapje in miljoen betûfte prostituee foar dat bedrach.
  Binne se net te drok...
  De kush wie al genôch, en de feilingmeester tilde syn hamer op en begon te sjongen:
  - Hûndert miljoen dollar kear.... Hûndert miljoen dollar twa ....
  Andriana krûpte. No, se moat oernachtsje en in relatyf jonge Afro-Amerikaanske. Mar se sil in hiele miljoen dollar yn har bûse stekke! Hiel fatsoenlik! Der is hope dat hy in foarbyld fan sielen is, en miskien sels in wille!
  Andriana fielde optein, en yn har geast stelde se al in stoarmige nacht foar mei in kreaze en tige rike swarte man.
  Mar doe joech it famke yn learen jassen in sinjaal ... En se skuorden har skuon mei skerpe bewegingen. Se hawwe it lêste diel fan it húske fuorthelle, wêrtroch Andrian net allinnich neaken, mar ek bleate fuotten makke.
  En har skonken sûnder skuon binne sa sierlik en oandwaanlik, en har hakken binne rûn, roze.
  Meastentiids hawwe famkes tidens sokke feilingen skuon mei hege hakken oant it ein. Mar Andriana, heul sexy, en mei in ûngewoane genede en folsleinens fan 'e line fan' e foet en soal. En se is sa skattich bleatefoet. Benammen doe't it close-up op it skerm toand waard ...
  En de Russyske oligarch grommele:
  - Hûndert en tweintich miljoen!
  De swarte raasde:
  - Hûndertfyftich!
  In Arabyske sjeik yn in tulband mei diamanten grommele:
  - Twahûndert miljoen!
  Der wie in spannende pauze ...
  De feilingmeester tilde syn hamer op en mompele:
  - Twahûndert miljoen kear... Twahûndert miljoen twa...
  Andriana skodde har bleate fuotten en de swarte miljardêr gromde:
  - Twahûndertfyftich miljoen!
  De Russyske miljardêr, dy't net joech, flapte út:
  - Trijehûndert miljoen!
  Sheikh mei diamanten rôp:
  - Fjouwerhûndert miljoen!
  Hoewol in protte hiene gruttere fortún, mar om sa'n bedrach daliks yn jild út te lizzen is ruïne. En it kin produksje fersteure.
  De feilingmeester tilde syn hamer op en begûn sa stadich mooglik te sizzen:
  - Fjouwerhûndert miljoen kear, fjouwerhûndert miljoen twa .... Fjouwerhûndert miljoen trije ... en syn hammer trille ûnwis.
  - In miljard dollar!
  Ik hearde immen piepen!
  En elkenien draaide him om ... It wie in Japanner mei in donkere bril dy't de helte fan syn gesicht bedekte. It hie it embleem fan 'e mafia - Yakuza!
  Elkenien beferzen - in hiele miljard!
  De feilingmeester tilde syn hamer op en warskôge:
  - It famke wurdt jo mar ien nacht jûn! Jo kinne der alles mei dwaan, gewoan net deadzje of serieus ferneatigje!
  De Japanners knikte.
  - Ik sil net bedjerre!
  En de hammer gyng oerein, de wurden gienen út:
  - Ien miljard kear! Ien miljard twa! Ien miljard trije! Ferkocht oan Lord Yamamoto!
  Andriana waard frijlitten. En se gong folslein neaken en bleatfuotten nei de doaze, dêr't de kop fan 'e Japanske maffia siet omjûn troch bewakers. Andriana fielde sterke eangst, en tagelyk opwining. Foar in miljard dollar sil se wat ûngewoans dwaan moatte en dat is cool! Oan 'e oare kant is se tsien miljoen dollar riker wurden, wat geweldich is!
  Hoe prachtich alles draaide, en nije aventoeren wachtsje har.
  Yamamoto bestelde:
  - En pakke har no yn boeien, se sil gjin klean nedich hawwe!
  Andriana giggle senuweftich en antwurde:
  "Ik haw neat te ferliezen, mar myn keatlingen!"
  
  DEFENSJE FAN RYAZAN EN LANDING POPADATSEV
  Thomas Lincoln, dy't mei syn swurden swaaide en de driuwende Mongoal-Tataren delsloech, song:
  - Net allinne in swurd, net allinne in sweep! Mar de kroan hat ligen nedich! Ommers, sûnder har, en twa minuten - sit net op 'e troan!
  De terminatorjonge rûn in wynmûne mei syn swurden, snijde de Mongoalen del dy't de muorren fan Ryazan beklimme, en bleau te sjongen:
  - Soms in assistint yn alles,
  Soms docht it behendich sear ...
  En wy neame har hillige
  En neam it skande!
  Maria Kovaleva, en Yuliana Konovalova, dizze prachtige en heul gespierde famkes, dy't de driuwende Tataren hakken, namen op:
  - Leagen binne net sûnder reden yn alle keninkriken,
  Altyd leaf ...
  Leagen binne moai as nuttich
  En ferskriklik as skealik!
  Tom, dizze knappe, gespierde jonge, dy't op 'e driuwende nukers sloech, tjirp:
  - Mei ús ryk yn gloarje wêze!
  Maria Kovaleva, dy't de fêstige Mongoalen delsette, befêstige:
  - Mei it yn gloarje wêze!
  En it famke smiet har bleate teannen, mei deadlike krêft, in ferneatigjende seagegranaat.
  Yuliana Konovalova, dy't troch de oanfalle Tataren snijde, raasde ek op 'e top fan har longen:
  - Foar it heitelân en Stalin!
  En in bleate, beitele skonk, as in moardlik kado fan 'e dea, dy't de Mongoalske rati útinoar skuort.
  De famkes fjochtsje, earlik, wanhopich en frijmoedich. En serieus snije fijannen.
  Hoewol't de horde fan Batu Khan liket ûntelbere. Fjouwerhûndert tûzen kavalery klimt op 'e oanfal. Neffens de tiden fan de trettjinde ieu - in ûntelbere leger.
  Mar se waarden moete troch in lâningsmacht fan 'e Popadans, ûnder lieding fan de waarnimmend Almachtige God de Skepper, Thomas Lincoln.
  De tankbemanning fan Gerda giet al oan de slach. De terminator famke is rjocht hjir.
  Fjouwer beauties op in AG-100 tank mei trije kanonnen en tolve masinegewearen.
  Se ûntstienen út in spultsje, alternative universum, ek makke troch de demiurge jonge Thomas Lincoln.
  Dêr, in finzene yn it Tredde Ryk, in heechlearaar mei in ferskowe psyche, Nimbul holp Hitler. Hy makke nammentlik in wapen dat wurket om it waar te kontrolearjen. En hja namen en sinken de Ingelske float yn in stoarm. Dit waard folge troch de lâning fan Dútske troepen yn Brittanje.
  By de lâning brûkten de nazi's ek harren keapfardij. Dêrtroch kamen yn augustus 1940 tsientallen selektearre divyzjes yn Brittanje telâne. En de metropoal waard yn tsien dagen ferovere.
  In legitime, pro-Dútske Ingelske kening waard op 'e troan pleatst. En in nije nazi-regearing waard foarme. De measte koloanjes en de float fan Brittanje erkende him.
  De Führer krige grutte middels ûnder kontrôle. En benaud dat de Feriene Steaten, dy't in kolossaal ekonomysk potinsjeel hat, it leger opnij bewapene, besleat hy dat de USSR wachtsje soe. En dat Stalin trou bliuwe soe oan it net-oanfalspakt.
  Yn 'e tuskentiid is it better om Amearika te ferslaan. Yslân waard earst nommen. Doe begûnen de Dútsers in foet te meitsjen yn Argentynje, en dêrwei nei Brazylje.
  De nazi's aktyf bouden de ûnderseeboat en oerflakfloat. Se brûkten de middels fan 'e koloanjes en Europa. It wurk fersnelle benammen hurd nei't Speer Ryksminister waard foar bewapening en munysje.
  Dan, ûnder syn betûft behear, ûnderseeboat skippen begûn te bouwen folle flugger.
  En ek om de loftfeart te ûntwikkeljen. De nije, mear avansearre Yu-188 waard fluch yn searje set en syn útfier waard ferhege. Focke-Wulf kaam hurd oan gong. Der wiene ek mear avansearre jagers.
  Marseille is in opkommende stjer wurden. Dizze piloat krige bekendheid yn gefjochten mei Amerikaanske fleantugen. Nei't er de earste piloat wie dy't mear as hûndertfyftich fleantugen kaam, krige er: it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Lykwols, de skieding fan Amearika troch de oseaan, it feit dat mei alle winsk kinne jo net bouwe grutte oerflak skippen te fluch, de oarloch sleepte.
  Hoewol't sawol fleanmasines as slachskippen waarden boud.
  En stadichoan, de Dútsers en Japanners dy't iepene in twadde front tsjin de Feriene Steaten, fersloech de Amerikanen tichtby Perû Harbour, drukte it earn ryk.
  De Dútsers wiene sterk. Yn 1943 krigen se in tige sterke ME-309 jager en in Yu-288 bommesmiter. Dy binne folle sterker as de Amerikaanske.
  Hitler drige Amearika mei bommen fuort te feien.
  Fansels, tanks ferskynde yn de rige: "Tiger", "Panther", "Lion". Yn de twadde helte fan 1943 ferskynden "Panther" -2, "Tiger" -2 en "Maus". En de ûnoerwinlike jetfighter ME-262, dy't gjin gelikense hie, gie yn 'e searje. En Yu-488 is it earste serial fjouwer-motor fleantúch. En de TA-400 is de earste seismotorige bommesmiter fan 'e wrâld. En de nijste assault rifles MP-44, en folle mear. Ynklusyf jet bommewerpers "Arado". As gefolch, de Dútsers feroveren Kanada en foelen de FS út it noarden.
  En oan 'e oare flank besette se Meksiko tegearre mei Japan, en foelen Amearika yn it suden oan.
  En úteinlik, yn 1944, de Feriene Steaten kapitulearre, en waard beset troch Japan en it Tredde Ryk.
  Gerda wie tige grutsk op har oerwinningen. En it famke ferplettere de Mongoalske troepen. Har bleate teannen drukten op 'e knoppen fan 'e joystick, en sloegen de nukers yn hopen del.
  Charlotte ek sloech de fijân, druk op de knoppen mei har skonken. En sjitte de Mongoal út masinegewearen. Se is in hiel agressyf famke.
  It famke ropt:
  - Foar it earste kommunisme fan 'e wrâld!
  Christina sjit hiel sekuer, en har bleate fuotten sa behendich druk op de knoppen en sjit Batu Khan syn militanten. En ferneatigje tsjinstanners mei de wylde fury fan hongerige panters.
  Christina ropt:
  - Foar de gloarje fan it Tredde Ryk!
  Magda fiert ek hiel goed rjochte fjoer. Se ferpletterje it Mongoalske leger, smyt se yn chips, of yn in bloedige salade. En net stopje de Dútske beauties.
  Se hawwe bleate fuotten, en har fingers drukke behendich op de joystickknoppen en slaan tsjinstanners.
  Magda sjongt:
  - Afrika is ferskriklik, ja, ja, ja! Afrika is gefaarlik, ja, ja, ja! Mar it grutte Ryk, ús waard ferteld net te driuwen! Wy binne allegear Mongoalen ... maai as in scythe! Sukses foar famkes - ek al is se bleate fuotten!
  De famkes binne hiel moai en spesifyk dorsken Batu Khan syn leger.
  Tom Lincoln snijde, en syn swurden ferlingd mei tsientallen meters, snijden de Mongoalen ôf as in skearmes soaped hier.
  De jonge song:
  - Ik sil elkenien fuort feie,
  Ik sil sweep elkenien!
  Wy wachtsje op sukses
  Nei skjinens!
  En de bleate fuotten fan de jonge sille ek in earte smite mei de krêft fan ferneatiging.
  En se sille de Mongoalen yn alle rjochtingen ferspriede. En de ferneatiging is massaal.
  Maria Kovaleva knipoogde nei de demiurge jonge. Se smiet har bleate teannen, in moardlik deaskado, en ferplettere de Mongoalske soldaten.
  Maria tweeted:
  - Foar romte en kommunisme!
  Yuliana Konovalova grommele, mei har bleate hakke beswykend foar it kado fan 'e dea:
  - Foar de grutheid fan ús Heitelân!
  En no slaan de famkes noch fan har navels ôf mei gefjochtsbliksem. Fighting beauties - sis neat!
  Gerda sjit ek fanút in tank fan de AG-searje. Doe't de FS kapitulearren, woe Adolf Hitler de USSR oanfalle. Mar Japan begon oanspraken te meitsjen tsjin it Tredde Ryk.
  En Hitler op 20 april 1946 begûn in oarloch mei de samûrai. En hy smiet yn 'e striid syn nije tanks út' e "E" rige. En lit ús de Japanske troepen ferpletterje, as sjitgers.
  Stalin besleat ek net stil te stean. En hy bea om in front te iepenjen tsjin it lân fan 'e Rising Sun.
  Hitler gie yn, mar op betingst dat de USSR allinnich it suden fan Sachalin, de Koerilen eilannen en Port Arthur mei Mantsjoerije werom krije soe. En net mear as dat.
  Stalin stimde dêrmei yn. It hat syn grûngebiet al útwreide. Wat de gekke heechlearaar oanbelanget, holp hy de nazi's mei it meitsjen fan fleanende skuorren. En dizze masines bewege mei tsien sonyske snelheden en skeaten mei lasers.
  De wichtichste Dútske tank wie de E-50. Syn gewicht wie santich ton. De frontale harnas is 250 mm, de sydpânser is 170 mm, en it gewear is 105 mm mei in looplange fan 100 EL. En dit is in tige produktive tank. Mei in motor fan 1500 pk - frij flink.
  En fansels de Japanners net. En se binne net yn steat om de nazi's te stopjen.
  En der is in grut offensyf fan 'e faksistyske troepen. Op alle fronten tagelyk.
  Stalin syn troepen geane ek foarút. Mar harren loftfeart bleau in bytsje efter. Der binne gjin jets. En Japan hat al sokke fleantugen. Mar Sovjet tanks binne relatyf goed. En net sûnder súkses fjochtsje se.
  Hoewol't de KV rige is ferâldere. Mear perfekt Ises ferskynde yn it fyftichste jier. Sa is de famylje. Mar oant no ta binne der ek net al te folle fan sokke tanks.
  De lettere T-34-85, dy't begûn te produsearjen fan it fjirtichste jier. En it waard de wichtichste tank yn de USSR leger.
  De Sowjet-troepen lansearren in offensyf en drukten de Japanners.
  Hitler sei:
  - De Russyske bear krige in klomp sûker!
  Guderian frege:
  - En wat sille wy der mei?
  De Fuhrer antwurde:
  - Sweet foar in hapke!
  Al yn 'e earste trije moannen fan 'e striid ferlear it Japanske ryk hast de helte fan syn besit. De samûrai hiene in grut leger, mar se wiene te ynferior yn 'e kwaliteit fan technology.
  De fjildslaggen lieten sjen dat sels de Sovjet T-34-85 sterker is as de massa Japanske masine. En dat is min foar samoerai.
  En der is hielendal gjin ûntfangst tsjin fleanende skuorren. Troch de krêftige laminêre jet binne se hast net del te sjitten.
  En sels ferbaarne se mei lasers, waarmtestralen en echografie. Dus besykje dizze te oerwinnen.
  Plus, it Tredde Ryk hat jetfleantugen op har hichte, en wetterstofperoxide-oandreaune ûnderseeboaten, en folle mear.
  Der binne sels ûndergrûnske tanks. En dit is in wapen tsjin dat - it omslach! Alle Japanske batterijen fleane tagelyk, en se wurde nei de top smiten. Plus, kontrôle oer it waar, as stoarmen letterlik alle skippen fan 'e samoerai sinkje. Nee, de Japanners hiene te krijen mei in tige gefaarlike fijân.
  Trije moanne letter waarden ek de Japanners út Mantsjoerije ferdreaun. De meast koppige wie de oanfal op Port Arthur troch it Sovjet leger. Yn 'e fjildslaggen kaam in eksperimintele tank IS-7, mei in gewicht fan achtensantich ton, en bewapene mei acht masinegewearen en in 130-millimeter kanon. En dizze masine ferneatige Japanske batterijen en selsridende gewearen.
  Alenka sels wie in grutte strider. En op de IS-7 focht se mei de samûrai foar Port Arthur. It weromnimmen fan in stêd dy't eartiids ta tsaristyske Ruslân hearde. En it moat weromjûn wurde.
  In krêftich skot fan in gewear, en fuortendaliks trije Japanske gewearen waarden omkeard troch gewear weinen.
  Mar no hat de Almachtige demiurge jonge Alenka stjoerd om de Mongoalsk-Tatar horde te bestriden. En de krigers binne no op de IS-12 fan in mear avansearre en krêftige model, mei tsien masinegewearen, en 152 mm, en in frij fluch-firing gewear. En de famkes slaan út dizze tank mei joysticks.
  Anyuta drukte mei har bleate teannen op de knop. In heech-eksplosyf fragmentaasjeprojektyl fleach út it gewear. En hoe te fallen op 'e mannichte fan Mongoalen. Fuortendaliks waarden hûnderten en in heale nukers skuord en kreupele.
  Doe skeat Allah. Dit is in moai read-haired famke, ûntslein út masinegewearen. En hoe't se begûn te maaien de Tatar rigen.
  En de reade koerde:
  - En de earste toai, yn in dream sjoch ik Stalin ...
  Maria sloech ek de fijannen, drukte op 'e knoppen mei har bleate teannen en koerde, bleatte har tosken:
  - En fersierd mei liken, myn leave Ruslân!
  Olympias, dit heroyske famke ried in tank, en joech de Mongoalen in hûndert ton auto mei brede spoaren.
  It famke song:
  - Foar it heitelân ta de gloarje fan Ruslân!
  Alenka drukte har bleate teannen op 'e joystickknoppen, sloech op 'e fijân. Se smiet in protte nukers, en raasde:
  - Us heitelân is de USSR!
  Olympias, dy't in bosk hynders en Mongoalske soldaten ferplettere, wie it iens:
  Der is gjin moaier heitelân-Ruslân,
  Fjochtsje foar har en wês net bang ...
  Yn it universum is d'r gjin moaier lân -
  It hiele universum is in fakkel fan ljocht Rus!
  Fiif krigers yn bikinis lieten echte en ûnwjersteanbere krêft sjen. EN
  Dizze famkes binne gewoan geweldich!
  Se begûnen it Mongoalske leger te ferneatigjen. En it gewear wurket en wurket ...
  En Gerda hat trije gewearen op de AG-100. En der binne fjouwer famkes op 'e tank en tolve masinegewearen. En se slaan de Mongoalske-Tataren noch effisjinter en flugger út.
  Gerda wie in strider út de Almachtige. En wat se krekt net meimakke hat. Se die ek mei oan marteling. Hy mocht benammen jonges martelje. Se martelden moaie teenagers yn 't algemien sa folle dat har hollen draaiden.
  Mar dat is in oar ferhaal. Benammen as se neaken, rûne, bernehakken oan de pioniers roasten. En se raasden letterlik fan pine.
  Japan ferset foar tsien en in heale moanne foardat se ynstoarte ûnder oerweldigjende kânsen.
  Gerda twong de keizer fan it lân fan de opkommende sinne om te knibbeljen en har bleate foet te tútsjen. De mikado tute doe ek Charlotte har bleate fuotten. Folgjende binne de bleate hakken fan Christina. En as lêste, de bleate, sierlike soal fan de gouden hier Magda.
  Sokke moaie famkes dat de keizer persoanlik tute en slikke har bleate, sierlike, spieren skonken.
  No se skeaten de Mongoalske rati út kanonnen, en joegen de fijân net de minste genede. De krigers hjir binne gewoan briljant.
  En heech-eksplosive fragmintaasje skelpen, dus se brekke al dizze steppebewenners. En ferneatigje se sûnder it minste meilijen en twifel.
  Gerda song:
  - Der komt in tiidrek fan kommunisme, yn it Arysk!
  En knikte!
  En hjir is de bemanning fan Elizabeth. De famkes fochten op in eksperimintele T-54 tank. En hja fochten de Japanners. Japanske tanks binne net hiel goed. De sterkste fan harren is kopiearre út de Panther. Dizze auto is perfoarst ferâldere.
  Mar yn dit gefal, de Panther praktysk net nimme de T-54 yn 'e foarholle. Mar it kin troch it boerd brekke. En dit diktearret in spesjale taktyk. Allinnich Japanske selsridende gewearen mei in 88 mm 71 EL-kanon en in 150 mm-kanon binne gefaarlik foar it frontale pânser fan in Sovjet-tank.
  Elizaveta, dy't in 100-millimeter kanon sjitten, trochbriek in Japanske tank fan in lange ôfstân en tjirp:
  - Foar hillich Ruslân!
  Elena skeat ek. Se botste mei in Japanske auto en piepte:
  Wy sille dizze wrâld hawwe!
  Ekaterina sloech mei har bleate, beitelde skonken en merkte op:
  - Foar nije prestaasjes fan it kommunisme!
  Warriors binne top notch.
  Yephrasinya naam it en sloech it ek, dizze kear mei masinegewearen, en koarde:
  - Foar myn romtewrâld!
  En mei in bleate hak, hoe te drukken. En in deadlik projektyl sil fleane tsjin de Japanners.
  Nee, dit binne famkes dy't gjin leger yn 'e steek litte.
  Japan waard ferslein.
  En no binne de krigers ferhuze nei in mear avansearre T-64 tank en slaan Mongoalske soldaten derút.
  En it gewear fan 'e Sovjet-tank slacht sa de faksistyske rigen. En de skulpen wurde de iene nei de oare ôfsketten.
  Elena skeat mei help fan har bleate teannen en merkte mei in gnizen, har tosken bleat:
  - It is hiel moai, sa slaan fijannen!
  Stopje de famkes net. En masinegewearen skine kûgels as hagel. En de Mongoalen wurde opsteapele yn terpen. En de massa fermoarde en ferminkte Mongoalske lichems.
  In enoarme massa fermoarde krigers fan Batu Khan's leger. Dit is hoe't de famkes skieden.
  Ekaterina merkte op en knipte nei har freonen. En maaide de line fan 'e Mongoalen mei in masinegewear út:
  Wy sille foar altyd regearje!
  Elizabeth Witty merkte op:
  - Dit is ús macht sil sa cool wêze!
  It famke begon te drukken op 'e knoppen fan' e joystick mei har bleate teannen en smyt de Tatar rezjiminten sûnder meilijen of problemen. En de strider is net koeler.
  It wie har skulp dy't Guyuk Khan yn bloedige flarden blies. En doe like de Tataren net genôch.
  En út 'e skulp dy't Gerda brocht, waard ek Khan Burundai skuord. Hy stie bekend om it ferkrêftsjen fan prinsesse Vladimirskaya neidat se finzen waard. Ja, dit is in lustige khan.
  En no is syn Dútske famke oan flarden skuord.
  En no fjochtet Thomas Lincoln as in echte meunster, en snijt de Mongoalen.
  De jonge draait syn swurden as propellers. En steapele in protte tsjinstanners yn steapels. En it makket as in skearmes dy't in burd ôfsnijt. En sa'n Almachtige jonge fonkeljend.
  En sa naam Maria Kovalev ek har bleate teannen en lansearre in moardzjende en ferpletterjende alles.
  En de Mongoalen wurde yn 'e kiste dreaun.
  Maria is in huning blonde, hiel moai en spieren. Se hat al fjochtsmisjes moatten útfiere, se is in geweldich famke.
  De strider sjongt boppe har stim:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme, lit ús it jok fan it faksisme ferpletterje!
  Yuliana Konovalova fjochtet ek as in meunster út 'e hel. En no stjoere har bleate teannen in deadlike granaat. Wat sil nimme en tear in protte Tatar soldaten.
  De strider koarde:
  - Foar de krêft fan kommunistyske ideeën!
  En Maria sil ek mei har bleate hakke in moardzjende bûse zaagsel smyt ...
  En de massa fan 'e Mongoalen waard ferskuord.
  De krigers binne hjir op har bêst... Mar der binne ek nije skientme ferskynd.
  Yn dit gefal binne it Eva en Gertrude. Se ferskynden op in fleanende saucer feroarsake troch Thomas Lincoln de demiurge jonge. En dizze famkes namen it gewoan en hoe't se de Tataren mei lasers sloegen. Ja, laserwapens yn it Tredde Ryk binne boppe. Se ferbaarnen letterlik Japanske soldaten.
  Eve, dit moaie blonde famke, drukte har bleate fingers op 'e knoppen fan 'e joystick. Se baarnde in hiel Mongoalsk rezjimint ôf, en koerde boppe op har longen, har tosken bleat:
  - Foar hillich Prusen!
  Gertrude drukte ek har bleate fingers op 'e joystickknop, en snijde in protte nukers ôf, koarjend:
  - Myn macht oer de wrâld!
  En de famkes laitsje. Se hawwe safolle opwining en fjoer. Dit binne famkes fan 'e heechste en meast ferfine aerobatics.
  Doe't Japan ferslein waard, slokte it Tredde Ryk in skoft neutrale lannen op en fertarde it en fierde hieltyd mear en mear finzenen út.
  Mar dit wie fansels net genôch foar de nazi's. En op 5 maart 1953 ferstoar Stalin. Dit is noch neat ... De Führer stjoerde syn meilibjen oan syn kollega.
  Mar doe't it 20e Kongres yn febrewaris 1956 hâlden waard, wêrby't de persoanlikheidkultus bleatstelde, tolerearre Hitler it net.
  En op 20 april 1956 begûn in nije oarloch. In besykjen fan 'e nazi's om de USSR oer te nimmen. En Hitler hat de hiele wrâld ûnder wapens. En dan kinne jo de Wehrmacht net traapje.
  Yn dit universum is de Skepper lykwols Thomas Lincoln. En de demiurge jonge liet de USSR net ferslein wurde. Hy brûkte in nije troef tsjin de fijân: Professor Znayka fan it koarte team. En dizze professor makke in spesjaal wapen tsjin it Tredde Ryk.
  Dit is lykwols de skiednis fan 'e konkurrinsje fan wittenskip. Yn alle gefallen, it leger fan de USSR wie by steat om te stopjen de nazi's, en dan ferslaan en ûndernimme se. Hitler waard úteinlik fongen. En op 9 maaie 1958 namen en ophongen se. Sa die de swarte Boy-God Thomas Lincoln frij polityk korrekt mei de wichtichste faksist. Krekt as yn 'e films - kwea wint yn' e earste helte, en dan ferliest jammerdearlik.
  En no binne de famkes fan 'e nazi's yngeand terske. Mear krekter, de Mongoalske-Tataren, mar se binne noch slimmer as de nazi's, sa't se massacred hiele stêden. En dit, fansels, is hiel slim as Russyske minsken wurde fermoarde.
  Batu Khan sjocht hoe katastrofaal syn rangen ôfnimme. De Mongoalske troepen smelten rjocht foar ús eagen.
  En hjir is de ferneamde kommandant. De iennichste yn 'e skiednis dy't Ruslân koe feroverje, wat foar elkenien noait mooglik west hat. Dizze Batu Khan is no begûn te rinnen. Hy is in tige striidbere kommandant.
  Mar dizze kear is in grutte oermacht tsjin him.
  Thomas Lincoln song mei in glimke:
  - En links is ús leger, en rjochts is ús leger! It is goed foar ús om te fjochtsjen mei drank!
  De terminatorjonge sloech sa fûleindich de Tataryske rezjiminten del, se namen it en rûnen. No, wêr geane jo hinne.
  In oar team fan ninja famkes út Japan. De Almachtige Jonge rôp se ek.
  In famke mei blau hier sil nimme en slash op 'e Mongoalen mei swurden. En dan sil er mei bleate teannen in earte mei eksplosiven lansearje.
  En brek in protte nukers. rôp:
  - Gloarje oan Japan!
  Dan slacht in famke mei giel hier by de Mongoalen. Hy sil se yn lytse okroshka snije, en raze:
  - Yn 'e namme fan it idee fan in samoerai!
  En mei syn bleate teannen sil er ek in moardzjende boemerang lansearje dy't de Mongoalske rezjiminten útinoar skuort.
  It readhierige famke ferpletterde in massa hordefjochters. Besunigje Menge Khan. En mei har bleate teannen liet se ek in skerpe bal los dy't alles brekt. En brul:
  - Foar de kommunistyske wrâld!
  En it famke mei wyt hier naam en snijde in massa fan Tatar krigers. En fermoarde in protte fijannen.
  En mei har bleate hakke smiet se in eksplosyf pakket mei in ferneatigjend poeier deryn.
  Se koarde boppe op har longen:
  - Foar de wrâld mei weardichheid!
  En no is de striid tige bloedich. En doe ferspriede de krigers, en hoe't se de fijân sloegen.
  En no baarnden alle Mongoalske ratis yn ien kear ôf en waarden yn lytse stikken skuord.
  En Batu Khan bleau allinnich. Krigsfamkes rûnen op him ta. Se brochten de Tatar ghoul op syn knibbels. En twongen om har bleate fuotten te tútsjen.
  De opperbefelhawwer die it mei entûsjasme. Hjir binne ommers moaie famkes. En se fersloegen in protte soldaten. Fjouwerhûndert tûzen Mongoalske-Tatarske krigers waarden fermoarde.
  Dat makke in grutte yndruk op elkenien. Benammen Russyske soldaten dy't fan 'e dea rêden waarden. En net allinnich krigers, mar ek froulju en bern. Ommers, de Horde soe hawwe massacred Ryazan.
  Mar doe tute Batu Khan de bleate fuotten fan 'e famkes. En slikke har hiele hakken.
  En syn krigers namen har bleate teannen skonken, earms en skonken en nekke. En mei in skerpe ruk skuorde yn fiif dielen. Dit is hoe't Batu Khan syn karriêre einige.
  Dat is wat it betsjut om nei Ruslân te gean. Benammen as de demiurgjonge hjir tsjin dy set wurdt!
  
  WAT FEAR CHURCHILL LEIDT TOT
  De eangst foar de bolsjewistyske bedriging hat Churchill tige teistere. En hy bea Hitler in geheime deal oan. De Dútsers stopje it ferneatigjen fan 'e Joaden, de bûnsmaten, sûnder formeel frede te meitsjen, sette de oarloch dochs de remmen op, en stopje foarearst it strategysk bombardemint op it grûngebiet fan it Tredde Ryk. En se sille sels geheime hannel dwaan mei Dútslân.
  De Führer, ûnder druk fan 'e yndustriële rûnten fan it ryk, gongen dêrmei yn. Churchill oertsjûge de Amerikanen fluch, en dy besleaten ek de oarloch mei it Tredde Ryk de remmen te setten. Boppedat, de Feriene Steaten ree ynstimd mei in geheime bargain, en te bieden help oan de USSR ûnder Lend-Lease allinnich foar goud. De oerienkomst fûn plak yn grut geheim. Mar de USSR erkende har... Stalin wie lilk en spriek skerp.
  Mar nei Stalingrad, de USSR hie al lansearre de produksje fan wapens en ferwachte te brekken út it Tredde Ryk. Mar oan it begjin fan it fjirtichste jier waard de totale oarloch ferklearre en de produksje fan wapens yn Dútslân mear as ferdûbele. En it stopjen fan bombardeminten fan 1 april 1943 spile in dúdlike rol.
  De nazi's wiene Operaasje Citadel tariede. Mar de Britten oerdroegen ynformaasje oer it oantal Sovjet troepen. It die bliken dat de USSR, mei in ûntwikkele engineering ferdigening, hie in foardiel yn sterkte.
  Hitler besleat it offensyf foarearst út te stellen en de produksje fan apparatuer te fergrutsjen. Earst fan alle, de ME-309 jager, dêr't Fritz bepaalde hope. In tige sterke auto mei in snelheid fan 740 kilometer yn 'e oere, en wapens: sân fjoerplakken, wêrûnder trije 30-mm-kanonnen.
  It is dúdlik dat it dreech is foar it Reade Leger om sa'n masine te bestriden. De meast foarkommende jager: de Yak-9 is bewapene mei in 20mm kanon en in masinegewear. Dus besykje om te gean mei sa'n koele Dútser.
  No, de Focke-Wulf is in tige krêftige jager mei wapens. Dêr is it lestich mei om te gean. En, fansels, tanks. "Panther" en "Tiger" binne sterker as de Sovjet. Plus, de Yu-288 is in heul krêftige bommesmiter. Dy't Sovjet-fjochters net iens ynhelje kinne. En jetfleantugen binne ek ûnderweis. En de formidabele "Panther" -2 mei krêftige wapens en sterke beskerming.
  Sa is Operaasje Citadel útsteld. En de Dútsers sammelje krêften.
  Stalin hat it lykwols net lang úthâlden en op 1 augustus begûn in grut offensyf. En op 'e Oryol rjochting, en Belgorod mei Kharkov.
  De krêften binne hjir lykwols dúdlik ûngelikense.
  De Dútsers fersterken har ek sterk, groeven in protte sleatten. En yn definsje is de Panther in goede tank, lykas de Tiger. De fjildslaggen lieten sjen dat de Ferdinand, yn definsive fjildslaggen, mei in sedintêr front, goed omgiet mei de taak om tanks te ferneatigjen.
  De Dútsers holden de line. En se wiene der klear foar. Se lutsen ekstra krêften út Afrika en Europa. Rommel syn troepen fochten hjir, likegoed as dielen fan bûtenlânske difyzjes en de Spanjerts. Dêrneist hat der al in finzene-útwikseling plakfûn en hat de Luftwaffe in protte piloaten weromkrigen. Sa wie de ferdigening strak.
  En de Dútsers hawwe sterke loftfeart. Benammen de wapens. En sterk net allinich mei de krêft fan fleantugen, mar ek mei de snelheid en krêft fan 'e aces. Yn 'e loft brûke de Dútsers no hast al har fleantúch, sûnder dat se ôfleid wurde troch it westfront. En dit jout har kwantitative foardielen. By de Slach by Kursk begûn de Huffman-stjer op te kommen.
  De Sowjet-troepen wiene yn augustus en septimber yn swiere fjildslaggen net yn steat om signifikant súkses te berikken, mei in maksimum fan tsien oant fyftjin kilometer foarút. It fjochtsjen duorre oant de ein fan de hjerst ... Dêrnei wie der in stilte. Yn novimber besocht it Reade Leger yn it sintrum op te kommen. Mar se wie dêr ek net slagge. De Dútsers kearden de oanfallen ôf. Pas ein desimber, doe't it offensyf begûn yn 'e Oryol-rjochting, wie it mooglik om te wigjen. De striid wie tige fûl. Yn jannewaris koene de Dútsers it offensyf by Leningrad ôfslaan. Mar de Sowjet-troepen snijden dochs de Oryol-rige ôf. Mar dat wie wêr't har súkses beheind wie. Fritz koe in foet krije. Dêrnjonken leinen de Sovjettroepen tefolle ferliezen en koenen se net weromkomme. De maitiid is rêstich.
  De nazi's lansearre in nije tank "Maus" yn 'e searje. Mar de echte oarloch die bliken dat dizze tank is ûnhandich. En syn rydprestaasjes is leech. De wierheid waard kontrolearre goed troch it tsjil, en wie relatyf passable.
  "Maus" waard beskerme út alle hoeken fan anti-tank gewearen, mar it waard rekke út 'e loft. Ja, en in djoere tank ... It rjochte harsels net te folle.
  Sovjet tanks T-34-85 en IS-2 wiene net min. Hoewol't de lêste auto hie in protte mankeminten, en waard relatyf min beskerme troch de foarholle fan de toer.
  "Panther" -2 blykte te wêzen frij swier op trije en fyftich ton, mar mei in kaliber gun fan 88 mm 71 EL, en de bêste harnas, benammen op 'e foarholle. In krêftiger motor fan 900 pk mear of minder joech goede rydprestaasjes oan 'e auto. En se wurke har killer gun. De "Tiger" -2 ferskynde ek, mar dizze masine wie slimmer yn 'e praktyk.
  De Dútsers besochten yn maaie yn 'e Kursk-rjochting op te kommen. It Reade Leger gong op yn it sintrum. En de striid resultearre yn mar in lichte feroaring yn 'e foarste line. De oarloch like mear en mear op de Earste Wrâldoarloch. Doe't de frontlinen foar in lange tiid fêstlein waarden. En de oarloch waard net hiel rendabel bedriuw.
  Yn augustus besocht it Reade Leger foarút te kommen, mar sûnder sukses ... Yn oktober besochten de Dútsers troch te brekken, en harren besykjen waarden ek ôfslein ...
  Yn jannewaris 1945 rûn it Reade Leger op yn it sintrum. En yn maart 1945 foelen de Dútsers tritich kilometer nei it suden op en waarden tsjinhâlden.
  De situaasje foar it Reade Leger waard wat yngewikkelder. De Dútsers wienen by steat om te fêstigjen de produksje fan jet fleantugen, en ferminderje harren kosten, wint loft supremacy. Der waarden ek nije tanks ûntwikkele.
  E-10 en E-25 wiene ljocht en tige fluch selsridende gewearen. De E-50 tank die bliken te swier en grut foar in middelgrutte tank. Mar in krêftige motor mei ympuls oant 1200 pk mear of minder joech him snelheid en driuwende prestaasjes. En in 88-millimeter gewear mei in loop lingte fan 100 EL en pânser-piercing en rapid-fire en hiel akkuraat.
  En se krigen tige krêftige E-75's. Mei in gewear fan 128 mm en in lang kaliber.
  Dizze tanks binne krekt begon de searje yn te gean. Mar Hitler rekkene op dizze technyk. It fiifenfjirtichste jier is ferrûn yn in útwikseling fan klappen. De Dútsers hiene noch net in grut oantal tanks fan 'e "E" rige, en koe net foarút. De USSR koe ek net opnimme. Yn 'e loft naam it foardiel fan 'e nazi's ta. Jetbommewerpers en ferkenningsfleantugen wiene benammen effektyf. Fjochters bliken wat slimmer te wêzen. ME-262 hie problemen mei manoeuvreerberens en in protte gewicht. XE-162 hie de foardielen fan licht gewicht, gemak fan produksje, mar easke tige betûfte piloaten te operearjen. Hoewol't Huffman it goed behearske. Dizze blonde ace brocht it oantal delsleine fleantugen op fjouwerhûndert en krige de twadde sa'n priis as it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. En doe sloech er al fiifhûndert fleantugen op de XE-162 út. Dêrfoar in spesjale priis krigen: de Dútske Eagle mei diamanten. Hiel seldsum en prestizjeuze dit lytse ding. Dêrneist krige Huffman it earste militêre fertsjinste krús en diamanten.
  En dat is moai eare.
  Yn 'e winter, it Reade Leger besocht foarút te kommen, mar koe net oerwinne de tige wrede fijân ferdigeningswurken. Tank E-50 hie tefolle mienskiplik mei de "Tiger" -2, hoewol't de toer wie smeller en lytser, en in mear perfekte en lichte chassis. Mar de lokaasje fan de oerdracht en motor bleau tradisjoneel. Fanwegen wat is it gehiel trije en sechstich ton. Mar doe ferskynde in modifikaasje fan 'e tank mei de lokaasje fan' e motor en oerdracht yn ien blok en de Fersnellingsbak op 'e motor. En it die bliken dat dizze auto noch perfekter en lichter is ...
  Yn 1946, de Dútsers hiene al in grut oantal tanks fan de "E" rige, en krêftige jet masines. Benammen de ME-262 X, dy't in snelheid fan 1100 kilometer yn 'e oere hie en fiif 30-millimeter luchtgewearen. En de fjildslaggen wiene yn folle gong tige fûl oant de ekstreme spanning.
  De Dútsers koene trochbrekke nei it suden. En dêr gongen se nei de rivier de Don. Sovjettroepen lutsen har werom oer de rivier, mar koenen fêsthâlde.
  De striid duorre oant de winter en de Fritz fertrage ...
  It jier 1947 is kommen. Sovjet T-54 tanks ferskynden, hoewol noch net massaal. De gefjochten binne bloedich en brutaal. It hiele jier waard trochbrocht yn toulûken.
  Huffman brocht it oantal dellein auto's nei tûzen krige in spesjale ûnderskieding fan 'e sechsde graad fan' e Ridder Krús fan it Izeren Krús mei platina iken blêden, swurden en diamanten.
  De Dútsers wisten goed te fjochtsjen, mar se wiene aardich útput. It nije jier 1948 is kommen. En ek striden mei trochsettingsfermogen wurdich better gebrûk.
  Gerda, Charlotte, Kristina en Magda ride op in tank U-klasse E-100. Dizze auto is kompakter, foar fjouwer bemanningsleden. En syn wapens binne in jet bommesmiter en in universele 88-millimeter kanon 100 EL - tank destroyer.
  Krigers geane en fluitje foar harsels.
  Gerda sjit in lang kanon ôf. It slacht yn 'e kant fan in ôfstân fan' e T-54 en tjirpt:
  - Wy sille ús hert jaan foar it memmelân,
  En wy sille Stalin fretten en him ite!
  Charlotte skeat har raketlanser ôf. Se bedekte de Sovjetbunker en piepte:
  - Wy binne ûnoerwinlik!
  Christina naam it en grommele, en luts de trekker mei har bleate hak:
  - Wy krije it yn beide!
  Dolbanula en passend en Magda. Sowjet selsridende kanonnen SU-152 ferneatige. En hja koarde:
  - Der sil tiid wêze, de oerwinning komt!
  Gerda raasde doe't se skeat:
  - Nimmen kin ús tsjinhâlde!
  Charlotte befêstige:
  - Mar Pasaran!
  It readhierige bist gie mei Gerda de hiele Earste Wrâldoarloch troch, fanút Poalen ôf en einige mei dit maaieoffensyf. De readhierige duvel seach in protte dingen.
  En ree om te fjochtsjen oant it ein!
  Christina ek sjit, en bleate har tosken. Har hier is goudread. Yn 'e oarloch wurde famkes net âlder, en wurde sels, miskien, jonger! Se binne sa fûleindich en leafdefol. Se bleate har tosken.
  En gjin inkeld gat yn 'e tosken.
  Magda hat hier de kleur fan blêdgoud. En ek aktyf gnizen. Pracht famke. Se hat sa'n agressive graasje en enerzjy fan tûzen hynders.
  Gerda, in famke mei wyt hier, sjit en merkt mei in glimke op:
  - Der is in protte goed en ûnsjoed yn 'e wrâld ... Mar ferdomme, hoe lang hat dizze oarloch oanhâlden!
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - En yndie, de twadde wrâldoarloch duorret te lang. Alle gefjochten, en gefjochten ... It is echt útputtend!
  Christina beweech har bleate foet lâns it harnas en rôp:
  - Mar Brittanje is noch altyd net ferslein!
  Magda skeat op de Russen en grommele:
  - A moat wurde ferslein! Dit is ús credo!
  Gerda sûge, skeat op 'e Russen, har ivoaren tosken bleat:
  - Wy moatte in winst!
  Fucked en Charlotte, brulde:
  - Ien foar allegear, wy sille net opkomme foar de priis!
  Christina it readhierige en gouden beest raasde:
  - Net! Lit ús net stean!
  Magda sloech har skarlaken lippen, tjirpende:
  - Wy geane net nei de winkel foar de priis!
  En de harpy mei gouden hier skeat.
  Gerda rekke ek de Russyske tanks. Sla de auto en rôp:
  - Wy binne de sterkste fan 'e wrâld!
  Charlotte tafoege, sjongend mei:
  - Fijannen wekke allegear yn it húske!
  Christina stipe de lietympuls:
  - It Heitelân leaut net yn triennen!
  Magda gie troch mei in sjongstim:
  - En wy sille alle kommunisten yn 'e harsens jaan!
  En de famkes knypeagen inoar oan. Se hawwe oer it algemien in goede tank. Allinne fan in ôfstân is it dreech om te brekken troch de T-54 yn 'e foarholle. Mar ommers, de Dútsers hawwe in dreech projektyl, mar mei in uranium kearn. En der binne in protte swarten yn it leger. Dy't fjochtsje mei razende grime. En net elkenien kin har konkurrearje.
  Famkes binne wend oan it fjochtsjen op bleate fuotten. Sels yn Poalen, se wiene mar yn ien bikini, en bleate fuotten.
  As de bleate soal yn kontakt komt mei de grûn, ferjonget it. Miskien dêrom wurde famkes net âlder! Hoewol't de tiid rint út! Krigers, lit ús mar sizze hiel heroysk.
  Se hawwe safolle feats dien, mar se fjochtsje as gewoane soldaten. En altyd allinnich yn in bikini, en op bleate fuotten. Yn 'e winter is it sels noflik foar har om mei bleate fuotten op sniedriften te slaan.
  Gerda sjit en sjongt:
  Wy sille troch fjoer en wetter gean!
  Charlotte skeat op de Russen mei har bommesmiter en sei:
  - Gloarje oan it Prusyske folk!
  Christina skeat ek en piepte:
  Wy sille de planeet regearje!
  Magda spikere en befêstige:
  - Wy sille grif!
  Gerda sloech wer op it projektyl en piepte:
  "Sels napalm sil ús net stopje!"
  Charlotte wie it hjirmei iens:
  - En sels de atoombom, dêr't wy net bang foar binne!
  Christina stilte en antwurde:
  - De Amerikanen slagge der net yn om in atoombom te meitsjen! It is in bluf!
  Magda rôp boppe har longen:
  - De wrâld kin net ûntkomme oan de nije Dútske oarder!
  De famkes lieten harsels tige cool en ûnfoarspelber sjen. En har bleate teannen binne sa flink en koel.
  
  Ien fan 'e onaangename ferrassingen dy't it Reade Leger moete wie in fleanende saucer.
  Twa famkes Albina en Alvina fleane nei harsels op sa'n fleanende skûtel. Se binne ûnkwetsber troch de sterke laminêre jet. Mar se kinne net fjoer op harsels. Mar tank oan de kolossale snelheid se kinne ynhelje en ramt Sovjet fleantugen.
  Albina, har diskette bûgd, merkte op:
  - Izertechnology, seker needsaaklik en heul nuttich!
  Alvina giechele, bleate har tosken en sûge:
  - Mar alles wurdt besletten troch de geast!
  Albina sei:
  - It measte dat ek net krekt de fjochtsgeast is!
  Beide famkes binne blond en yn bikini. Hiel moai en bleate fuotten. As in strider sûnder skuon is, hat se gelok. No binne de famkes sa kleurich en prachtich.
  En foardat se fjochtsje, sille de beauties perfoarst wurkje mei de tonge mei manlike perfeksje. It is sa aardich en enerzjysunich. Warrior froulju hâlde fan drinken út in magysk skip. Dit is in echt feest fan it fleis foar harren.
  Sa goed binne de famkes.
  Alvina skeat twa Sovjet MIG-15's del en twittere:
  - Glorieuze ús jacht!
  Albina befêstige de ramming en joech út:
  En it sil nea de lêste wêze!
  Alvina sloech noch trije Sovjet-oanfalsfleantugen del, en piepte:
  - Sa tinke jo dat God fan Dútslân hâldt?
  Albina skodde twifelich har holle.
  - Blykber net sa folle!
  Alvina giechele en frege nochris:
  - Wêrom tinke jo dat?
  Albina ramde twa Sovjet-auto's en piepte:
  De oarloch hat te lang gien!
  Alvina merkte logysk op:
  - Mar wy komme!
  Albina gnyske en raasde:
  - Sa komt de oerwinning!
  Alvina skeat fjouwer Sovjet-fleantugen yn ien kear del, mei in dryste manoeuvre en piepte:
  - It sil grif komme!
  Albina fûn it nedich om te ûnthâlden:
  - Nei Stalingrad gie de oarloch net neffens de regels ...
  Alvin wie it hjirmei iens:
  - It is perfoarst tsjin de regels!
  Albina piepte argewaasje:
  - Wy begûnen te ferliezen!
  Alvina piepte fan argewaasje:
  - Seker ha!
  Albina ramde ferskate oare Sovjet-auto's en piepte:
  - Is dat foar ús gjin probleem?
  Alvina skeat in pear Russyske jachtfleantugen del en flapte út:
  Wy tochten dat de situaasje hopeleas wie!
  Albina gnyske fleskes en sisde:
  - Wat sjogge wy no?
  Alvina twittere mei aplomb:
  - Iets unshakable en unyk!
  Albina flitse har pearlyske tosken en antwurde:
  - It feit dat it Tredde Ryk wint!
  Alvina sloech noch in pear oare Sovjet-oanfalfleantugen del en brocht út:
  - Echt moat winne!
  De famkes grimearen. Op in stuit wurken se, en offisjeel yn in soldaat syn bordeel. In protte manlju gongen troch harsels, en net allinich it wite ras. En se fûnen it echt leuk. No, wat is it noflik foar de lichems. Mar doe kamen de hoeren ûnder Sovjet oanfal. Se waarden finzen nommen. No, de hotties tochten dat se ferkrêfte wurde soene. En hjir is de duvel twa!
  Se lieten de hoeren grêften en sleatten grave. En de eardere nachtfeeën mochten it net botte. Sa koenen se allegearre ûntkomme. Se ferliede de wachtposten.
  En se swarden wraak op 'e Russen.
  En hja fochten tsjin Ruslân. Dit binne de ferdomme...
  Albina dumpte noch ferskate Russyske auto's en mompele:
  - Mei manlju kinne jo noch libje!
  Alvina wie it der gau mei iens:
  - It is net iens mooglik, mar it is nedich!
  Albina bleate har tosken en antwurde:
  - Mar dochs... It is swiet om te deadzjen.
  En de famkes skeaten noch fiif Sovjet-auto's del mei de beweging fan in diskette.
  Alvina giechele en sei:
  - En wannear is it bitter?
  Albina sloech noch seis auto's del en antwurde:
  - Ik sil nei de oerwinning trouwe! En jouwe berte oan tsien bern!
  En beide famkes barsten út laitsjen.
  En hja songen;
  Wy binne de ridders fan it leauwe fan it faksisme,
  Lit ús de fjochters fan it kommunisme yn stof feie!
  En hoe't se laitsje, har wite berch skodzje.
  Ein juny 1949. De Dútsers besykje troch te brekken nei Stalingrad. Oanfalle de stêd Kalach. Mar de moedige fjouwer famkes stiene har yn 'e wei.
  Natasha smiet mei har bleate foet in granaat nei de nazi's en song:
  - Dat kloppet...
  Zoya lansearre in kado fan 'e dea mei har bleate heel en tafoege:
  - Fijân...
  Augustinus beswykt oan wat destruktyfs en piepte:
  - tinkt ...
  Svetlana smiet in granaat mei har bleate teannen en piepte:
  - Wat...
  Natasha smiet in pear sitroenen mei har bleate fuotten en rôp:
  - Russysk...
  Zoya beswykte ek oan wat enerzjyk en deadliks, piepend:
  - Beheard...
  Augustinus lansearre de deadlike, mompelje:
  - Fijân....
  Svetlana wer beswykt foar de destruktive en vyaknula:
  - Brek!
  Natasha joech in beurt en piepte:
  - WSO...
  Zoya skeat ek op 'e swarte bûtenlanners dy't de nazi's rekrutearren en piepte:
  - Doarst!
  Augustinus spruts mei krêft en grime:
  - Dat...
  Svetlana beswykte mei de grins fan in panter:
  - V...
  Natasha smiet in granaat mei har bleate foet en rôp:
  - Fjochtsje...
  Zoya smiet it kado fan 'e dea mei har bleate fingers en mompele:
  - Oanfallen!
  Augustinus klonk en mompele:
  - Fijannen...
  Svetlana joech in bosk granaten mei har bleate soallen, en hoe't se boppe op har longen ropt:
  - Wy sille...
  Natasha spikere de burst en sisde:
  - Furious...
  Zoya snijde de nazi's ôf en piepte:
  - Beat!
  Augustinus skeat wer en rôp:
  - Furious...
  Svetlana tjirp doe't se skeat:
  - Beat!
  Natasha smiet wer in granaat mei har sierlike, bleate foet, tjirp:
  - Wy sille de nazi's ferneatigje!
  Zoya naam it en tjirpe:
  - It takomstpaad nei it kommunisme!
  En smiet in sitroen mei har bleate teannen.
  Augustinus naam en ferspriede de linen, en har bleate skonken fleagen mei ferneatiging lâns de Fritz:
  - Wy sille de tsjinstanners splitse!
  Svetlana naam it en smiet it mei har bleate hakke, in bosk granaten, en piepte:
  Lit ús de fascisten ferpletterje!
  En de fjouwer sjitte troch en smieten granaten. De Dútske E-75 wie yn beweging. In masine mei in 128 mm gewear. En sjit himsels.
  En de famkes smieten granaten. Undermine de nazi's. En hja skeaten werom. Se klommen foarút. De tanks rôlje wer. Beweegt de lêste Dútske "Leopard" -1. In tige mobile auto.
  Mar syn famkes namen it oer en sloegen him út. Se skuorden yn stikken in mobile masine mei in gasturbinemotor. En hja bliesen har yn stikken.
  Natasha sei mei in laits:
  Wy fjochtsje geweldich!
  Zoya wie it hjirmei iens:
  - Hiel moai!
  Augustinus wiisde op:
  - Wy sille winne!
  En se lansearre in anty-tank granaat mei har bleate foet. Sterke Faam. En se hat safolle wit.
  Svetlana lansearre ek in kado fan 'e dea mei har teannen fan har bleate foet, en sloech de fijân. In tige agressyf famke, mei eagen de kleur fan koarnblommen. Se hat sa'n wit, en in passaazje fan krêft!
  Natasha joech in beurt en gnyske:
  - Foar hillich Ruslân!
  Zoya skeat tige aktyf, en gnyske, en liet pearltosken sjen:
  - Ik bin in strider fan dat nivo dat net ferdwynt!
  Augustinus ek fjoer. Maaie de nazi's del en gurgle:
  "Ik bin in strider fan grutte ambysje!"
  En hja bleatte har pearlyske tosken!
  Svetlana befêstige:
  - Hiel grutte ambysjes!
  De famkes fjochtsje al hiel lang. En fansels binne se slagge yn militêre arbeid. Se binne absolút prachtige beauties. Outstanding geast. En se sjitte earste klasse.
  Natasha, fjoer, tocht dat as de lieder ferstoarn wie, dan soe sûnder Stalin in soarte fan leechte foarmje yn 'e sielen fan' e minsken. It is as is in leafste ferstoarn.
  Hoewol't dizze Georgyske wie wreed. En hy die net alles goed. Der is sels in anekdoate oer. Wêrom draacht Lenin laarzen en Stalin draacht laarzen? Om't Vladimir Iljitsj de wei keas, en dizze mei snor rint foarút.
  Yn dit ferbân wie Stalin net de optimale hearsker. Yndied, sa't Lenin it beskreau, wie it te grof.
  Dizze chef makket allinich pittige gerjochten. Yn termen fan wredens wie it in dûbelsnijd swurd.
  Oan de iene kant holp dat by it behâlden fan de dissipline en stimulearre it partijapparaat. Oan 'e oare kant waarden it meast weardefolle personiel en bekwame minsken útskeakele. Benammen se ferlearen nei de oarloch sa'n grutte manager as Voznesensky. Wa hie de grutste tsjinsten oan it heitelân.
  Voznesensky wie, miskien, in ideale manager: net allinnich stoer, mar ek tûk en oplieding. De jongste dokter fan de wittenskip yn de USSR, academician, treflik persoanlikheid. Sûnder Voznesensky gie de Russyske ekonomy op ien of oare manier ferkeard. En ik kin de nazi's net ferslaan.
  Natasha smiet in sitroen mei har bleate foet en song:
  - Ut 'e loft ...
  Zoya smiet ek in granaat mei har bleate fingers en sei:
  - Asterisk...
  Augustinus lansearre in kado fan 'e dea mei har bleate foet en song:
  - Helder...
  Svetlana smiet ek in granaat, mei help fan in bleate foet, en joech út:
  - Kristallyn!
  Natasha joech in beurt en sisde:
  - Ik oan dy...
  Zoya lansearre it kado fan 'e dea mei har bleate fingers, sissend:
  - Lied...
  Augustinus beswykte mei har bleate hakke, wat dea bringt en piepte:
  - Ik sil sjonge...
  Natashka gie troch, sjongend agressyf:
  - Oer....
  Zoya smiet in eksploazjepakket mei har bleate foet, ferspriede de nazi's en piepte:
  - Native...
  Augustina joech in bosk granaten mei har bleate hak, joech út:
  - Stalin!
  
  IN MOOIE WÊRELD WAARIN D'R GEEN GRUTTE FATRIOTISCHE OARLOG WAS
  Hitler doarde de USSR net oan te fallen. Hy waard ferteld troch astrologen dat de oanfal yn dit ienenfjirtichste jier soe einigje yn mislearring. Mar Stalin sil nea earst slaan.
  De Führer sloech nei de ynname fan Kreta, ein juny 1941, op Malta, mei in protte fleantugen. En lâne troepen. Dizze kear hannelen de Dútsers feardich, brûkten in grut tal marionetten en koene dizze wichtige basis sûnder grutte ferliezen feroverje. Dêrnei ferrûnen de lâning en bystân oan Rommel suksesfoller. De nazi's oerdroegen noch fjouwer divyzjes nei Afrika mei in grutte hoemannichte apparatuer. Se namen Tolbuk, en lansearren in offensyf yn Egypte. En se koene de kontrôle oer it Suezkanaal oernimme. De súksessen fan de Dútsers twongen Franco ek om dielen fan de Wehrmacht nei Gibraltar gean te litten. En de fal fan dizze festing late ta it feit dat de koartste rûte nei Afrika waard iepene.
  Hitler besleat earst it swarte kontinint te nimmen. Lykas it Midden-Easten, en Yndia, dy't troch Iran passe. Yn it algemien, de helte fan 'e hûndert en fyftich divyzjes dy't waarden tawiisd foar de oarloch tsjin de USSR is genôch foar dit.
  De man fan de Führer krige gegevens fan syn militêr dat by de parade op 1 maaie 1941 sawol T-34's as KV-2's mei 152-mm kalibergewearen troch it Reade Plein gongen. Dat betsjut dat de USSR sterker is yn tanks. En jo moatte ûntwikkelje in hiele rige fan swiere masines.
  Dus de Führer bestelde de skepping fan: "Panther", "Tiger" -2 (se wurken al oan 'e gewoane "Tiger!"), "Lion" en de super-swiere "Maus". Om al in machtige menagerie te hawwen om de USSR te slaan.
  Yn 'e tuskentiid fange alle Britske, Belgyske, Frânske, Nederlânske koloanjes yn Afrika en Aazje.
  En brûk de mankrêft en middels fan 'e koloanje om Brittanje yn in loftoffensyf mei de grûn te ferneatigjen.
  De Britten hiene yn wêzen neat om de Dútske horden te stopjen. Al yn de hjerst fan it ienenfjirtichste jier waard it hiele noarden fan Afrika ferovere. En dit, ik moat sizze, is in tige serieus bod foar in echte oerwinning foar de agressive Wehrmacht.
  En yn 'e winter feroveren de nazi's it hiele Midden-Easten en kamen Iran yn. Stalin like te besykjen om beswier te meitsjen tsjin Molotov syn gesicht, mar hy fjochte net foar Iran. De Dútsers feroveren ek de Niger Loop yn 'e winter, lykas Sûdan en Etioopje.
  Japan foel lykwols de FS yn 'e haven fan Perû oan, en it Tredde Ryk waard twongen om yn oarloch te gean mei Amearika. Earst fan alles, fansels, de ûnderseeboat float. En tagelyk fierder te fangen. Yn 'e maitiid fan 1942 feroveren de nazi's Yndia en hast hiel Afrika. Yn juny feroveren harren troepen ek Súd-Afrika, dêr't de Boeren en in protte rassisten de nazi's stipen. Madagaskar foel ek yn july. De Dútsers kamen by de Japanners. Sa einige de ferovering fan it swarte kontinint. Allinnich Portegal behâlde dêr koloanjes. Mar Hitler stelde in ultimatum oan Salazar: of jo geane yn 'e oarloch tsjin Brittanje en de Feriene Steaten, of wy nimme jo koloanjes.
  Salazar en Franco, fansels, keazen om te fjochtsjen oan 'e kant fan it Tredde Ryk.
  Hitler late de oanfal op Ingelân út 'e loft, en de ûnderseeboatfloat. Yn 'e loftfeart krigen de nazi's in mear avansearre en krêftige Yu-188 bommesmiter, en de krêftige DO-217 gie yn' e searje. De ME-109 waard ek perfekter. De Focke-Wulf masine gie ek yn 'e searje mei hege snelheid en krêftige wapens.
  De Dútsers drukten Brittanje hieltyd hurder oan. Se hiene de middels fan 'e koloanjes. Alle nije arbeid waard ynbrocht, en fabriken waarden boud. Dochs produsearren Brittanje en de Feriene Steaten ek in protte fleantugen. En de oarloch slepe fierder. Yn 1942 fertrage Hitler de lâning yn Brittanje ferskate kearen, en it fûn noait plak. Dêrnjonken woene de nazi's mear avansearre modellen fan har apparatuer testje yn fjildslaggen mei Ingelân en de FS. Benammen ME-309 en Yu-288.
  Dizze masines binne tige sterk. ME-209 wie net slagge. En ynstee waard in mear avansearre ME-309 ûntwikkele. Dit tastel hie in hege snelheid fan 740 kilometer yn 'e oere, en tige krêftige wapens: trije 30 mm fleantúchkanonnen en fjouwer masinegewearen fan 14 mm kaliber.
  Sa'n masine blykte fuortendaliks in meunster fan 'e oarloch te wêzen. Dit fleantúch benadere Marseille mei benammen súkses. Dizze aas wie al in fenomeen. Yn septimber 1942 skeat er ienensechstich fleantúch del, en sette in rekord. En nei't er mear as hûndert en fyftich dellein fleantúch krige, dêr't hy krige de Oarder fan it Ridder Krús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. En troch it nije jier 1943, syn oantal dellein fleantugen berikte trijehûndert. Dêrfoar rikte Hitler him de Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten út. En foar fjouwerhûndert fleantugen presintearre er it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  By it berikken fan fiifhûndert delsleine fleantugen, waard Marseille bekroand mei it Grutte Krús fan it Izeren Krús. Allinnich Hermann Göring hie sa'n priis foar him. Neidat Marseille de ME-309 krige, fersnelde syn akkountsammeling noch mear. Doe't Hitler yn maaie 1943 tûzen delstoarne fleantugen berikte, rikte Hitler him in spesjale priis út: de Stjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Brittanje stie ûnder sterke druk. De FS waard ek yndrukt. Japan wûn de Slach by Midway en ferovere de Hawaï-eilannen. Doe ferovere de samûrai, tegearre mei de Dútsers, Austraalje. En doe ferovere se de Isthmus fan Panama. De nazi's begûnen te sammeljen yn Argentynje en Brazylje.
  Yn july 1943 joech Hitler, om wifkjen te oerwinnen, it startsein foar in lâning yn Brittanje. Se gie aardich goed. By de lâning testten de Dútsers yn gefjochten sawol de Panther as de Tiger, en de Liuw en de Ferdinand. "Panther" -2 en "Tiger" -2 en "Mûs", hoewol se gjin tiid hawwe om de searje yn te gean foar de fjildslaggen. Benammen mei de "Tiger" -2, fanwege it grutte gewicht, nedich in machtiger motor fan 1000 pk, dy't fertrage de ferfining fan de tank, lykas yn "Panther" -2. "Maus" koe loslitte, mar hy hold net op mei de lâning, en slagge allinnich de tests. Mar de "Tigers" koe in protte frijlitte. En dizze tank, hoewol net hielendal perfekt en frij swier, blykte in effektive masine te wêzen. Benammen tank oan hege kwaliteit pânser en relatyf goede kant dekking. Wat makke it in fatsoenlike trochbraak tank. En it fluch-sjittende en krêftige kanon wie goed tsjin ynfantery en tanks en fortifikaasjes. Wat slimmer wie de njoggentich ton Liuw, dy't te swier wie. Wier, hy hat in heul krêftich en destruktyf gewear. Benammen it kaliber fan 150 mm, dat effektyf is tsjin bunkers en bunkers. De Sturmtiger liet him ek goed sjen. Dizze masine mei in bommewerper penetrearre perfoarst fortifikaasjes, en ferneatige in hiele gebou of bunker mei ien skot.
  De fjildslaggen lieten yn 'e loft de krêft fan' e ME-309 en de effektiviteit fan 'e Yu-188 en Yu-288 bommewerpers sjen. Ja, en Focke-Wulf mei fjouwer fleanmasinegewearen en twa masinegewearen en krêftige harnas is net min. De Dútsers smieten Brittanje, en kapitulaasjes fûnen plak binnen mar tolve dagen nei de lâning - in klinkende oerwinning.
  Nije prizen en titels ... Mar de FS is noch net slein. Hitler ferovere Yslân yn septimber. En de Dútsers ferhuze lâns de ketting fan eilannen nei Kanada.
  Tsjustere dagen binne kommen foar Amearika. Boppedat hat Stalin ek gjin tiid fergriemd. De USSR hat it tredde fiifjierrige plan tefolle foldien en, neffens offisjele gegevens, ferdûbele har yndustry. En yn it fjirtich-tredde jier groeide de produksje fan wapens troch. Werom yn it ienenfjirtichste jier ferskynde de USSR yn 'e KV-3 en KV-5 rige, en dan de KV-4, en de swierdere KV-6. Aviation ek ûntwikkele. Nei't it dúdlik waard dat it Tredde Ryk net yn oarloch wêze soe mei de USSR, sette Stalin yn septimber 1941 it programma foar it bouwen fan slachskippen en grutte oerflakke skippen fan alle nivo's wer ôf. En nei 1943, yn 'e folgjende 1944, gie op it wetter nije Sowjet-slachskippen, transporten en sels in fleanmasine.
  En Stalin noege Hitler út om tegearre de Feriene Steaten te fjochtsjen. Ommers, Ruslân hat alle rjochten op Alaska. Hitler en Stalin moete yn maaie 1944 yn Stockholm op nimmenslân en ûnderhannele betingsten. De Führer wie ree om Alaska ôf te stean oan de USSR, mar net mear. Stalin woe in diel fan Kalifornje en Kanada en de eastlike Feriene Steaten. Nei lange skeeltsjes kamen se ta in kompromis: it Russyske Alaska, en in diel fan Kanada, dat tin befolke is en Hitler it net echt nedich hat. En de FS is folslein ferdield troch Dútslân en Japan. Derneist sil de USSR in diel fan it Amerikaanske goud krije nei de oerjefte.
  Dêr binne se it oer iens ... Op 22 juny 1944 ferklearre de USSR de oarloch oan 'e Feriene Steaten en sette se in ynvaazje fan Alaska út. Sa begûn in nije oarloch. Amearika wie swakker as de Dútsers. Boppedat, de nije tanks fan 'e nazi "Panther" -2, "Tiger" -2 waarden finalisearre en ynfierd de rige mei smellere tuorkes en krêftige motoren. Mar de meast perfekte mines wie "Lion" -2. Dêryn pleatste Porsche de toer efteryn, en de motor en oerdracht foar yn ien blok, en de gearbox op 'e motor sels. Hjirtroch is in krukas net nedich en is de hichte fan 'e romp ôfnommen. Dit makke it mooglik om te fersterkjen it pânser "Lion" mei itselde gewicht fan 90 ton, en sette in machtiger motor fan 1250 pk. Pânser fan 'e kanten fan' e "Lion" berikte 170 mm, en de foarholle 250 mm mei hellingen. Amerikaanske anty-tankwapens namen sa'n tank net frontaal. En hy liet him goed sjen yn fjildslaggen. De USSR ek hie al in mear avansearre en machtige T-34-85 tank en KV rige. Isa is noch net yn 'e searje gien.
  De Feriene Steaten waarden ferslein en kapitulearre nei in wanhopich sinleas ferset op 9 maaie 1945. En der wie in ferdieling fan 'e wrâld tusken Dútslân, Japan, de USSR en Itaalje, en ek lytse satelliten.
  Hitler waard doe ynteressearre yn rakettechnology en romteútwreiding. De Dútsers fleagen al yn 1850 nei de moanne. En tidens de santichste jierdei fan de Führer begûn de flecht fan ferskate Dútske skippen nei Mars. Stalin ferstoar in pear jier letter - om't hy yn 'e oarloch net folle ynspanne wie, wie syn lichem minder fersliten. Mar dochs, drinken, smoken, nacht wurk net bydroegen oan in lange libbensdoer. Dochs slagge Stalin om Beria en Molotov, en Kaganovich en Chroesjtsjov te ferwiderjen. En by de fiering fan it fiifentweintichste jubileum, hy kundige Alexander Nikolajevitsj Shelepin as syn offisjele opfolger. Yn augustus 1955, nei de dea fan Stalin op 'e leeftyd fan sânentritich jier, waard syn plak as foarsitter fan 'e USSR en sekretaris-generaal ynnommen troch dizze Komsomol-arbeider, en Beria's opfolger as minister fan Binnenlânske Saken.
  Dútslân, de USSR en Japan hiene kearnwapens en dizze trije supermachten wiene foarspoedich en fjochtsje elkoar net. Allinnich Itaalje rekke yn ferfal en waard ferovere troch de Dútsers en tegearre mei de koloanjes. Hitler ferovere ek Spanje en Portugal tegearre mei syn koloanjes. En doe makken se tegearre mei Japan de rest fan 'e lannen har koloanjes. Sa bleaune yn de jierren sechtich mar trije machten oer: de USSR, Dútslân, Japan en harren koloanjes.
  Hitler stifte yn in referindum yn 1959 in monargy en in erflike foarm fan bestjoer yn it Tredde Ryk: keizer en kening fan keningen. De Fuhrer wist de erfgenamt te bepalen, hy waard Wolf, berne troch keunstmjittige ynseminaasje oan 'e ein fan 1944. En doe't Hitler yn 1963 ferstoar, hie er al in folwoeksen erfgenamt. Sa bleau Dútslân ek nei Hitler syn dea stabyl en foarspoedich. Shelepin regearre foar in hiel lange tiid, foar fjirtich jier, en ek slagge om oerdrage de post oan in weardich opfolger. En yn Japan regearre Hirohito lykas yn 'e echte skiednis oant 1988, en doe begon syn soan te regearjen. En doe't syn soan te âld waard, die syn pakesizzer ek.
  It minskdom hat alle planeten fan it sinnestelsel behearske. En yn 2020 lansearren Dútslân, de USSR en Japan op 9 maaie mei in massa romteskip yn 'e earste interstellêre ekspedysje yn' e skiednis fan 'e minske.
  Hoe folle better is de wrâld wêryn Hitler de USSR net oanfallen hat.
  
  WAT bart der as it hûs Amearika ferflokt
  Mar yn ien fan 'e wrâlden brocht in bum in flok oer Amearika. En de Yankees waarden ferslein by Midway. Doe ferlearen se de Hawaiian Archipel. Boppedat sloegen de Japanners har hurd en praktysk sûnder wjerstân tsjin te kommen. Stalin, miskien, soe hjir bliid mei west hawwe, mar ...
  Japan, sammele mear as hûndert en fyftich divyzjes yn Mantsjoerije, oanfallen de Sovjet troepen yn it Fiere Easten. It Reade Leger waard twongen om dêr driuwend troepen oer te bringen. En wichtich. Sûnt Stalin woe net jaan Mongoalje ûnder it bewâld fan de samûrai. As gefolch, it wie nedich te ferlitten tsjinoanfallen tichtby Stalingrad, en yn it sintrum fan de Sovjet posysjes. Nei't de befriezing kaam, koene de nazi's heal desimber Stalingrad ynnimme en harsels oan 'e Wolga fersterkje.
  De Japanners wiene ek suksesfol yn Yndia. Harren mars op Delhi twong de Britten om Operaasje Torch te ferlitten, wat resultearre yn in stilte yn Egypte. En Rommel fleach sels fuort op fakânsje. Alles wie, sa't se sizze, net yn it foardiel fan 'e bûnsmaten.
  Hitler besleat noch de totale oarloch te ferklearjen. Sa sette hy de taak om ekstra divyzjes te foarmjen foar it offensyf sawol yn Afrika as oan it eastfront.
  Profitearje fan 'e winterrêst: it Reade Leger bestride de Japanners, de nazi's fersterken Rommel syn groepearring. En hy makke in omwei manoeuvre en foel út it suden op Montgomery syn leger. Dizze kear waarden de Britten oertsjûge, om't de Dútsers de fersifering feroare en de Britten it net op 'e tiid kreake.
  Brittanje yn febrewaris waard folslein ferslein. Yn 'e fjildslaggen brûkten de Dútsers tritich gloednije "Tigers", dy't it leger fan 'e liuw skokken.
  Nei de ferpletterjende nederlaach fan Ingelân kamen de Dútsers Irak yn, en feroveren ek Koeweit. Turkije gie ek yn 'e oarloch en wist noardlik Syrië te besetten. Rommel makke de driging fan in staking fan 'e súdlike flank fan' e USSR. Mar wylst de Dútsers de beslach fan Saûdy-Araabje útfierden. En it hiele Midden-Easten waard ferovere.
  Op 15 maaie 1943, nei't brocht nije tanks "Panther", "Tiger", selsridende gewearen "Ferdinand", en de modernisearre T-4, de Dútsers ferhuze lâns de Wolga, nei Astrakhan en de Kaspyske See. De nazi's gongen relatyf suksesfol foarút. Boppedat kaam Japan ek op út it easten en brûkte syn tal fan en fanatyk ynfantery. En de USSR hie in pear reserves.
  In moanne letter brekken de nazi's troch nei de Kaspyske See en snijden de Kaukasus oer lân ôf. Tagelyk gie Turkije yn it offensyf. Har troepen gongen relatyf suksesfol op. Se namen Batumi en omsingelen Jerevan. Alles wie poerbêst en suksesfol foar de fijannen fan 'e USSR. En Amearika stoarte folslein yn en bruts dêr in boargeroarloch út.
  Ein juny hienen de Dútsers hast hiele Dagestan ferovere. En begjin july begûnen se al te foarútsjen yn Azerbeidzjan. En Ruslân hie it hieltyd dreger.
  Yn Azerbeidzjan fochten Sovjet-pioniers oan 'e râne fan Baku.
  Detachement fan barefoot jonges en famkes. En hja fochten mei heroïsme.
  Oleg Rybachenko, in jonge fan sa'n tolve jier, smiet mei syn bleate teannen in granaat nei de nazi's en raasde:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  In famke mei in reade strik, Margarita Korshunova, smiet ek in eksplosyf pakket mei har bleate bernsfoet en tjirp:
  - Gloarje oan it grutte Heitelân!
  De bern fochten heldhaftich, mei alle spanning.
  It famke Gulchitai smiet ek mei har bleate fingers in deadlik wapen op 'e fijân en piepte:
  - Foar de USSR!
  En har pioniersbands is sa read.
  Mar hoe heldhaftich dizze pioniers ek binne, de faksisten namen Baku dochs begjin augustus yn. En heal septimber wie de hiele Kaukasus al ûnder de kontrôle fan de faksistyske rati.
  Sjoch nei de winter, de Dútsers gongen net yn 'e djipten fan Ruslân, mar ûntwikkele in oanfal op Afrika. It swarte kontinint is sawol natuerlike boarnen as slaven. Fansels woene se him fange.
  De Dútsers krigen de tank "Panther" -2. Yn stee fan nutteloos wurk mei de Maus, ynvestearre de bêste ûntwerpers yn dizze auto. Dit ûntwerp bliek suksesfol te wêzen. In krêftich kanon fan 88 mm mei in looplingte fan 71 EL, dy't alle alliearde auto's op in lange ôfstân trochbriek. En it frontale pânser fan 'e toer is 150 millimeter tilt. En de foarholle fan 'e romp is ek 120 mm, mei grutte hellingen fan 45 mm. En sidepânser fan sechstich millimeter, dy't befredigjend is foar it hâlden fan skulpen fan lytse gewearen en anty-tankgewearen.
  Tagelyk ferminderen de Dútsers de grutte fan 'e toer, makken it smeller. Motor en oerdracht waarden pleatst yn ien blok, dat makke it mooglik om te ferminderjen de hichte fan de tank fanwege de crankshaft, en as gefolch, it gewicht fan de Panther wie sânenfjirtich ton, mei in motor fan 900 pk. En dizze tank soe de wichtichste tank fan 'e Wehrmacht wurde, nei't se yn septimber 1943 yn 'e searje kaam.
  De fjildslaggen die bliken dat sa'n "Panther" is better as alle tanks fan 'e bûnsmaten, en slacht se sûnder meilijen.
  Britsk ferset yn Afrika wie swak. De nazi's feroveren yn 'e winter hast it hiele swarte kontinint. Yn maart 1944 feroveren se Súd-Afrika, en yn maaie feroveren se Madagaskar. Dêrneist namen de nazi's Iran ek mei in diel fan Yndia, en ferienigen mei Japan.
  De USSR hat yntusken har nije wapen taret: de T-34-85 en IS-2 tanks. Sa krige it Reade Leger ek de LA-7 en Yak-3 tastellen. Wier, de lêste gie net yn in breed searje: om't der in tekoart wie oan heechweardige duraluminium.
  En de Dútsers sieten net stil. Hitler's ME-262 strieljager gie yn 'e searje. De oerfloed fan middels en it hast folsleine ûntbrekken fan bombardeminten, late ta in flugger yntroduksje en ûntwikkeling fan jet fleantugen. Sawol de bûnsmaten as it Reade Leger waarden sûnder genede yn 'e loft slein. Jo kinne de jetfleantugen fan 'e USSR net wjerstean. En de nazi's binne tige sterk.
  Nei de ferovering fan Afrika hie Hitler gjin haast om yn it sintrum oan te fallen. Hy woe Brittanje fluch besette. En sa waard de lâning klearmakke. It begûn op 22 juny 1944. En Stalin foel de nazi's yn it sintrum oan en helle wat súkses troch nije tanks en fleantugen yn 'e striid te smiten. Lykwols, de Dútske "Panther" -2 fertsjinne de heechste wurdearring. It oertrof alle Sovjet-tanks, en is hast ûnkwetsber yn 'e foarholle. En de swakte fan 'e kant pânser kompensearre foar de snelheid en maneuverability. De Tiger-2, dy't ferlykbere wapens hie, hast itselde harnas, mar ienentweintich ton mear woech, waard ôfwiisd troch it leger en waard staakt. Nei de Panther -2 soe de Panther -3 swierder ferskine moatte, mar der waard in gasturbinemotor foar makke, en folle better beskerme, benammen fan 'e kanten.
  De Sowjet-troepen wiene net yn steat om op it sukses te bouwen. En nei de oerjefte fan Brittanje, de Dútsers oerdroegen ekstra krêften út it Westen en lansearre krêftige tsjinoanfallen.
  De Panther-2 bliek in poerbêste tank te wêzen, en oertrof sels de IS-2 Sovjet-auto's, benammen yn it beskermjen fan 'e foarholle fan' e toer. Ja, en it gewear wie mear pânser-piercing en fluch-fjoer. Tagelyk hat de Dútske auto in signifikant foardiel yn ergonomie en rydprestaasjes. Sa joegen de Sovjet-auto's yn.
  Stalin bea Hitler frede op alle betingsten oan. De Führer, benaud dat de Feriene Steaten in atoombom meitsje soene, stimde yn, mar leine swiere betingsten op 'e USSR. Benammen Ruslân moast de Dútsers al syn goudreserves jaan, en ek hast alle militêre apparatuer. Oerleverje alle kriichsfinzenen en leverje grûnstoffen en iten yn grutte hoemannichten fergees oan it Tredde Ryk. En ek Hitler easke om alle apparatuer fan 'e USSR, en artillery, en tanks, en fleantugen oer te dragen, sadat Ruslân sûnder tosken en feilich wurde soe.
  Hoewol't it op in oerjefte like, gie Stalin dêr ek mei yn. Dêrnei kearden de nazi's har nei de Feriene Steaten. Amearika, ûnder de ynfloed fan de flok, hast net ferset tsjin de nazi's. De oarloch duorre mar in pear moannen en, nettsjinsteande it skieden troch de oseaan, einige mei de oerjefte fan 'e Feriene Steaten.
  De oarloch einige, yn in frjemde irony, krekt op 9 maaie 1945. En de perioade fan frede is kommen. It Tredde Ryk rêste. De USSR slikte djippe wûnen en besocht te herstellen.
  D'r wiene no twa supermachten yn 'e mjitte - Dútslân en Japan. Mar it is gewoan ûnmooglik foar twa rôfdieren om tegearre op deselde planeet. En op 20 april 1953, nei de dea fan Stalin, begûn in nije oarloch tusken Dútslân en Japan. Tsjin dy tiid, de USSR hie foar in part werombrocht syn macht, en Stalin syn opfolger, Lavrenty Beria, kearde him ta Hitler mei in fersyk om te helpen yn de oarloch mei Japan.
  Hitler stimde yn, mar op betingst dat de USSR allinnich Primorye, Sakhalin-eilân en de Kuril-ketting weromkrije soe. En sil net mear freegje.
  Beria sei dat se harren werombringe soene.
  En it Reade Leger gie op it offensyf. De USSR hie T-54 en IS-10 tanks yn 'e rige. Net te swier, mar frij effektyf. En it Reade Leger hat wat súkses berikt.
  De oarloch mei Japan slepte wat langer, hoewol't it troch it technologyske foardiel fan it Tredde Ryk fan it begjin ôf gie troch mei it foardiel fan 'e nazi's.
  Mar Japan waard pas op 5 maart 1956 ferslein. It Tredde Ryk en syn divyzjes hienen swiere ferliezen te lijen en hiene tiid nedich om te rêstjen.
  Lykwols, de hiele wrâld útsein de USSR wie al ûnder de kontrôle fan it Tredde Ryk.
  Yn 1959, op 20 april, yn it santichjierrich bestean fan 'e Führer, waard in referindum hâlden om in monargy yn 'e wrâld op 'e skaal fan 'e planeet Ierde en de Führer as keizer mei erflike macht te fêstigjen.
  De USSR yn in ôfkoarte foarm bestie ûnder de kontrôle fan Lavrenty Palych Beria.
  De Dútsers binne der al yn slagge om nei de Moanne te fleanen, en op 20 april 1961 begûn de flecht nei Mars.
  Op 1 maaie 1961 waard Adolf Hitler fermoarde. Mar dit rekke it Tredde Ryk net al te hurd. Sûnt de soan fan Hitler, krigen as gefolch fan keunstmjittige ynseminaasje, Wolf Adolfovich de Earste, wie al fan âldens neffens de nije, mar yn feite de âlde wetten fan it Tredde Ryk, en bestie de troan. De skiednis fan it Tredde Ryk, en de Sovjet-Uny dy't dêr mei frede bestie, ûnder lieding fan Beria, gie troch. De wrâld is oars wurden, en God ferbiede it minskdom lokkiger te wêzen as yn de hjoeddeiske nachtmerje-realiteit fan de ienentweintichste mearpoalere wrâld!
  
  
  WAT SIL FERGESE AS DE REGY FAN NICHOLAS II FERGESE
  De moardpoging op Grigory Rasputin wie net slagge. En de "hillige âldste" oerlibbe. Dêrtroch tsjinne er noch as in bliksem fan ûnfrede en de steatsgreep fan febrewaris fûn net plak.
  En yn 'e maitiid, sa gau't de diken opdroege, begûn it offensyf fan' e Russyske troepen, earst yn Galisië, en doe yn Roemenië. De numerike superieure troepen fan it tsaristyske leger bruts troch it front fan 'e Eastenrikers en kamen fier foarút. Lvov waard nommen, en doe waard Przemysl omsingele. Yn Roemenië namen Russyske troepen Boekarest yn. Dêrnei waarden se amper tsjinholden troch de Dútske difyzjes. It Dútske front wie kreake. De keizer en syn omjouwing sochten al om frede.
  Ruslân is lykwols ek nocht fan de oarloch. Hoewol it like dat de oerwinning echt en tichtby wie.
  Ek yn it sintrum wie alles klear foar it offensyf. En de Russyske troepen koene hjir ek trochbrekke. Wy hawwe wat súkses berikt. De Dútsers twinge om har hielendal werom te lûken nei de Vistula. It súkses fan 'e trochbraak waard ek fasilitearre troch de ferswakking fan 'e Dútske troepen, dy't troch de Alliearden út it westen ûnder druk waarden, en in part fan 'e krêften waard nei it suden omlaat. En de beneaming fan generaal Kornilov, dy't toande himsels te wêzen in tige bekwame kommandant, yn tsjinstelling ta syn foargongers. De oerwinningen fan it tsaristyske leger twongen de Dútsers om mear tefreden te wurden. En doe begûnen de Amerikanen harder te triuwen. En Itaalje ûntsnapte de nederlaach.
  Tagelyk helle it tsaristyske leger grutte súksessen oan it Turkske front, en ferovere hast hiel Lyts-Aazje, en dit is ek in grutte prestaasje. En Eastenryk-Hongarije stie op 'e râne fan ynstoarten. Tsaristysk Ruslân, as gefolch, gie troch mei it stoarmjen fan Konstantinopel. En se koe Istanbul nimme.
  Russyske troepen foelen ek út 'e see ôf, en se waarden ûnder befel fan 'e grutte admiraal Kolchak. De lâning brocht Turkije út de oarloch.
  It entûsjasme fan de befolking naam ta. As it gesach fan 'e tsaar-pryster opstie.
  Yn 'e winter sette de Russen it offensyf wer op. Yn it sintrum se waarden befel oer Kornilov. En de ferdigening fan de Dútsers waard trochbrutsen en dy waarden nei de Oder dreaun.
  Op 23 febrewaris 1918 kapitulearre Dútslân. Sa einige de Earste Wrâldoarloch.
  Ruslân krige Lyts-Aazje, Galisië, de regio Krakau, Poznan en Konstantinopel mei de seestrjitten. Lykas reparaasjes út Dútslân. Eastenryk-Hongarije stoarte yn. Joegoslaavje ûntstie, Roemenië wreide út. Tsjechoslowakije waard in fazal fan Ruslân, en tsaar Nikolaas II bestie de troan yn dit lân. Hongarije en Eastenryk krompen yn omfang. De bûnsmaten fan 'e Entente hawwe ek Saûdy-Araabje ferdield.
  De perioade fan frede en skepping is kommen. Tsaristysk Ruslân belibbe in rappe ekonomyske opkomst en hie in rekordnivo fan yndustriële groei. Ferskate lytse oarloggen fûnen tagelyk plak. Ruslân en de bûnsmaten foltôge de ferdieling fan Saûdy-Araabje troch it ferpletterjen fan it ljocht ferset fan 'e Arabieren en it tsaristyske ryk krige tagong ta de Reade See. Doe wie der de oarloch yn Afganistan.
  Ruslân en Brittanje ferdielden dit lân. Boppedat, sûnt Brittanje ferlear, waard it grutste part fan Afganistan diel fan it tsaristyske ryk. Efkes letter yn 1922 waard Iran ek ferdield. Boppedat krige Ruslân tagong ta de Yndyske Oseaan.
  Sa kaam de islamityske wrâld ûnder de folsleine kontrôle fan 'e kristenen. En der wie stabiliteit en wolfeart. Mar yn 1929 wie der in ynstoarting op 'e beurs yn 'e Feriene Steaten en it wie tiid foar de Grutte Depresje. De delgong hie ek ynfloed op it tsaristyske Ruslân, hoewol it swakker wie. Tagelyk waard it Romanov-ryk taret op wraak yn 'e oarloch mei Japan. De Russyske tsaar woe de skamtevlek yn syn biografy fuortwaskje. En sammele in wichtige krêft. Admiraal Kolchak waard beneamd ta kommandant fan 'e Pacific Fleet. Der wiene oare grutte kommandanten, hoewol't Brusilov al stoarn wie. Mar der wiene Kornilov, Denikin, Wrangel, Kaleidin, Krasnov en oaren. De jonge generaal Vasilevsky ek advanced. Hy makke in goede karriêre yn 'e trije jier fan' e oarloch en waard kolonel, en waard doe yn Saûdy-Araabje generaal. Dan luitenant-generaal. En hy wie ree om út te blinken. De oarloch begûn yn 1932 op 27 jannewaris, wat symboalysk is. De reden wie de Japanske oanfal op Shanghai en oare Sineeske stêden, en in besykjen om noardlik Mantsjoerije fan Ruslân te nimmen.
  Russyske troepen wiene bewapene mei goede tanks, en sterk, de bêste loftfeart yn 'e wrâld op dat stuit. Ek helikopters. De float fan Ruslân wie ek sterk, en vooral combat-klear. It tsaristyske ryk hie al superioriteit yn technology, lykas yn 'e krêft fan it leger en syn oantallen. De Russen wiene sterker, en dizze kear hienen se gjin Kuropatkin, mar serieuze kommandanten ûnder it algemien kommando fan Kornilov.
  It offensyf fan 'e Russyske troepen wie suksesfol. De Japanners leinen nederlaach nei nederlaach op lân. Op see wie it dreger. De samoerai hie earst in licht foardiel yn sterkte. Mar admiraal Kolchak joech de Japanners yn dielen ferskate nederlagen. En slagge it inisjatyf te gripen. Op lân ferhuze de Russen, ferslaan de fijân by ien poarte. Oant wy Port Arthur berikten. Hjir slepte de ferdigening in skoft.
  Mar yn maaie wie der in oanfal en de festingstêd foel. Doe wiene der nije oerwinningen en in offensyf yn Korea. De folsleine nederlaach fan 'e Japanners op lân. En tagelyk de kampanje fan it eskader en fan 'e Middellânske See.
  Dêr rint in fernieler de hiele float foar. En dêr sitte allinnich famkes op. Yn koarte shorts, bleate fuotten, en yn vests.
  De famkes rinne om it dek. Se binne allegear sa moai. It hier is blond, sinne-bleken, en de hûd is donker, brún. Prachtige beauties.
  En har rûne, rôze hakken flitse foarby.
  Veronica, in sjarmante blonde boatsman, frege de kabinejonge:
  - Wat Yulia, bist bang foar de slach?
  It kabine famke piepte yn antwurd:
  - Ja, ik dream fan in gefjocht!
  Veronica giechelde en sei:
  - Mar dû silst troch de Japanners finzen nommen wurde, en hja sille dyn bleate hakken fry!
  It famke seach nei har bleate, brune skonken en piepte:
  "Pijn makket my net bang!" Ik bin in echte wylde Amazon!
  Veronica merkte op:
  - Do bist gau fyftjin. Trouwen gau! Wêr dreamsto oer?
  Juliana antwurde oprjocht:
  - Ik wol in prins!
  Veronica grimasearre.
  - Prins?
  It famke sei:
  - De alveprins!
  Veronica wie ferrast:
  - Hâldsto fan alven?
  Juliana knikte en sprong sels oerein:
  - Dat dogge se fansels! Se binne unresistible!
  Veronica glimke.
  Wat oer minsklike manlju?
  It famke stampte lilk mei har bleate foet op it ferwaarme dek:
  - Net! De manlju binne sa ferfelend, hier, stinkend. En de elven binne sa moai, sêft. Se hawwe gesichten as famkes, sa leaf. En de skonken binne glêd en hielendal net hier!
  Veronica wie it maklik mei dit iens:
  - De elven binne echt aardich.
  En it famke sloech it ynsekt mei har bleate, sierlike foet. fluite:
  "Spitigernôch, och, wy hawwe te krijen mei minsklike manlju. En se binne sa ûnsjoch!
  Juliana lake en sei:
  - Mar werom. De kabine jonges binne hiel cute. Net kreaze folwoeksen manlju. As hier op it gesicht groeit, is it sa walgelijk.
  Veronica wie it hjirmei iens:
  - Ferfelend! De moaiste jonge mannen mei sechstjin. Se binne al grut genôch om in frou te behagen, mar noch net sa hier as âldere jonges.
  Juliana giechelde en piepte:
  - Yn 't algemien binne de jonges grif noflik as jo mei har tútsje, en se aaie jo ... Mar wat oars makket gewoan bang! Och, foar altyd yn 'e jeugd te bliuwen!
  Veronica sei mei klam:
  - Jo sille yn 'e striid wêze! Opgroeie tegearre!
  Julian song as antwurd:
  - Famke altyd jong,
  Haast net om grut te wurden ...
  Wês grappich, fet, lawaaierich ...
  Jo moatte fjochtsje, dus fjochtsje!
  Nea witte frede
  Cry en laitsje út plak!
  Ik sil in klokfamke wurde
  Lit hûndertfyftich blaze!
  Veronica stimpele har bleate foet en raasde:
  - Jeugd kin ivich wêze! It wichtichste ding is te leauwen yn reden, net God!
  Foarút ferskynde in Japanske fernieler. De famkes raasden daliks, flitsend mei de bleate hakken nei it tsien-inch kanon. En hja bigounen it op 'e fijân to wizen.
  De famkes diene fluch en harmonieus. Yn 't algemien is it heul moai as de bemanning allinich út famkes bestiet. En se binne allegear bleate fuotten, curvy, gewoan prachtich.
  Se wiisden it gewear en hoe't se de Japanners slaan soene. Tagelyk rêsten se har beitele, bleate fuotten.
  It projektyl fleach foarby en rekke de fernieler. As in klup sloech. It skip trillet. En de fernieler rekke skansearre. De famkes begûnen it gewear opnij te laden. Se skeaten skerp.
  Veronica knikte:
  - Foar it leauwe, de kening en it Heitelân!
  En hoe't it springt ...
  Juliana tweeted:
  - Togo tocht dat de oarloch, makke in kanon fan ... op!
  En it famke sil it nimme en laitsje. Bleat syn tosken, de kleur fan pearels. En se is in leuke kitty. En mei de bleate foet sil er in stik fallen iis wrijven.
  Veronica piepte en song:
  - Gewissefinzenen! Wy sille meitsje dy frij!
  En de famkes yn koar hoe't ik sil ite.
  En rjochte in wapen, se blazen wer op 'e fernieler. Dizze kear wiene se noch krekter. En it skip fan 'e samûrai bruts en begon te sinken.
  De famkes gûlen, trillen mei de bleate skonken. It is sa'n wille.
  Nee, Japan sil slein wurde as d'r prachtige krigers yn Ruslân binne. En Oleg Rybachenko en syn freondinne fjochtsje oan 'e kant fan it Romanov Ryk.
  Oleg en Margarita wurkje hiel goed mei masinegewearen. Se sjitte.
  Oleg freget it famke, bliuwt fjoer:
  - Wat tinke jo, is Spartak goed of min?
  Margarita, dy't har gesicht bleatsjen, antwurde:
  - Ik tink it is mear goed as min!
  Oleg, fjoer út masinegewearen, merkte op:
  "Mar Rome wie in geweldige kultuer. En as de barbaarske slaven winne, wat soe dan barre?
  Margarita giechele, maaide in pear rigels Japanners del en antwurde:
  - It soe wierskynlik geweldich wêze!
  Oleg fluite en merkte op:
  - Net alles is sa rooskleurich as it liket! Och, net allegear!
  Margarita merkte logysk op:
  - Mar alles is foar it bêste! Rome waard ferneatige troch barbaren. Mar doe ûntstie op it plak fan de ruïnes, in noch machtiger en ûntwikkele kultuer. It barde sa dat foarútgong begûn te ûntwikkeljen allinnich flugger.
  Oleg fluite, snijde ferskate rigen ôf mei help fan masinegewearbursts, en piepte:
  Nimmen kin ús foarútgong stopje!
  De jonge smiet mei de bleate foet in granaat. En ferplettere de fijân.
  Margarita smiet ek in kado fan 'e dea mei de fingers fan har bleate foet en giggle:
  - Wa't ophâldt, wurdt ferpulvere.
  De jonge Oleg Rybachenko lansearre wer in selsmakke bom mei de bleate teannen fan bernefuotten. De Japanners waarden sa troffen dat it net genôch like. De jonge tjirp:
  - Foar it oer-Ruslân!
  En liet syn tonge sjen.
  Margarita maaide de helte fan it Japanske bataljon mei in masinegewear del en piepte:
  - Us tsaar Nikolaas, mei er seine wurde!
  En wer sil er mei syn bleate foet in kado fan 'e dea smite.
  Oleg song, de Japanners maaide:
  - Ik bin in jonge strider...
  Margarita stipe dit, trillend mei har bleate fuotten, dy't sa behendich granaten smiet:
  - En ik bin in strider fan God!
  Oleg, skreau yn it Japansk, frege:
  - Hoe is God?
  Margarita piepte en antwurde, sloech de Japanners út, en smiet doe in kado fan 'e dea mei har bleate foet:
  - Ik wit it net! Persoanlik begryp ik him net. Froulju binne misfoarme. En dit, om earlik te wêzen, is walgelijk en ferkeard!
  Oleg knikte ynstimd, en skreau oer de samûrai:
  - Nei fjirtich jier binne froulju walgelijk! Ik fyn se earlik net leuk. Froulju yn har jeugd binne tige oantreklik, yn tsjinstelling ta leeftyd, dy't har bedjert!
  Margarita song entûsjast, en smiet in granaat mei har bleate, lytse skonken:
  - Heroïsme hat gjin leeftyd! Yn it hert fan in jonge leafde foar it lân!
  Oleg, ek skeat op 'e samûrai, naam it en piepte:
  - Kin de rânen fan 'e romte feroverje! Om elkenien lokkich te meitsjen op ierde!
  Dat is echt wat it is om yn 'e romte te wêzen! Wêr't sokke ûnmjitbere ôfstannen.
  Yn tsaristyske Ruslân wurde projekten foar flechten bûten de sfear al ûntwikkele.
  Under tsaar Nikolaas II ûntwikkelet de wittenskip hurd. It tsaristyske ryk stiet op it punt de meast avansearre macht yn 'e wrâld te wurden. En Brittanje ferliest terrein.
  Margarita raasde mei in glimke. Op 'e nij smiet se mei har sierlike skonk in granaat, as in prinsesse, en piepte:
  - Wy wurde de earste! Sa is Ruslân - Pallas-lot!
  Oleg sei argewaasje:
  - As, einlings, Linevich ús frijlitte. Jo moatte elke cartridge bewarje. Lykwols, Rozhdestvensky brocht ús foarrieden!
  Margarita flitse har pearlyske tosken en piepte:
  - Sil mear en mear Japanske dielen slypje! Oant wy einlings winne!
  Oleg naam, snijde de line fan samoerai ôf, en sisde:
  - Keizerlike flaggen! Lit der yn Sina ek Ruslân wêze!
  Margarita tjirre mei in gniis fan tosken:
  - Alles sil moai wêze!
  En wer smyt er mei de bleate foet in granaat....
  Oleg, skriuwt op 'e samûrai, piept:
  - De oerwinning is tichtby!
  Margaret befêstige:
  - Mei it sa wêze!
  En de Russyske float, dy't al op see de superioriteit hat berikt, drukt de Japanners. En oanfallen agressyf. En rekke de fijân. En dan sloegen in protte de samûrai.
  De famkes fan 'e destroyer "Victoria" ek fochten. Moaie krigers wiene healneaken, benammen om't de simmer yn sokke breedtegraden waarm is, en bleate fuotten. Yn feite, as in famke hat in minimum fan klean, sy is it minst kwetsber.
  Veronica sjit op de Japanners en smyt in granaat mei har bleate foet. En de skonk fan it famke is sa presys.
  De Japanners fleane yn ferskate rjochtingen. Se gûle en falle.
  Juliana smyt ek in granaat mei in bleate foet skonk, en de samûrai falle. En de strider sjit, giggeljend:
  - Wy sille opkomme foar tsaar Nikolaas!
  Leading fjoer en sjarmante Anna. In hiel moai famke, yn allinnich slipje. En hy maait ek de samûrai del, sizzende:
  - Us tsaar Nikolaas sil geweldich wêze!
  Juliana snijt de Japanners del, befêstiget:
  - Needsaaklik wol!
  En in granaat fljocht fan har bleate foet.
  Famkes binne prachtige supermen.
  Hjir is ien fan harren tige grut en heech: Angelina.
  En sa'n reade... Se die it vest út en no fjochtet se allinnich yn in pantsje.
  En wat hat se in boarst! Lykas de uier fan 'e bêste buffel, mei grutte speenaardbeien.
  Dit is in famke, in echte merrie. En se hâldt fan manlju hiel folle, mar se net ferneare konstante. Wêrom soe se net leaf ha? It is sa moai as jonges op dy poaten.
  Angelina raast, en smiet ek in hiele bosk granaten mei har bleate soallen, sisjend:
  - Gloarje oan Ruslân en tsaar Nikolaas!
  It famkesbataljon is cool. De froulike krigers diene har vesten út, en elkenien bleate har boarsten. En se fjochtsje allinnich yn tinne slipjes. En wat is it moai.
  Wat soe better wêze as neakene froulike lichems.
  En in hiele bataljon fan krigers.
  En de Japanners falle, litte de oanpak fan 'e posysjes fan' e Russyske troepen, mei har liken.
  Veronica seit mei hertstocht, en maait de samoerai del:
  Us goaden marsjearje!
  Juliana smiet in kado fan ferneatiging mei har bleate fuotten en befêstige har tosken:
  - Russyske goaden - oarlochsgoaden!
  Anna, liedend fjoer en iten, blafte:
  - Foar Ruslân, fjochtsje en wês net bang!
  En knypeage har griene eagen!
  Angelina stjoerde in hiele doaze eksplosiven mei har bleate hakken, tilde twa bedriuwen Japanners yn 'e loft, en raasde:
  - It tsaristyske ryk kin net brutsen wurde!
  Veronica sei entûsjast:
  - Us ras is ivich!
  En wer smiet se de granaat mei de bleate fuotten.
  Juliana, fjoer, en smiet granaten mei har ûnderste ledematen, sisde en bleatte har tosken:
  - En de dea bart net twa kear!
  Anna, fjoerjend, piepte:
  - Mei de wiisheid fan 'e foarfaar by ús wêze!
  En wer in granaat lansearre mei in bleate foet fleagen!
  Angelina naam it en piepte, en liet har tosken:
  - Gerjochtichheid trije-ienheid en dit is de wet!
  En stjoerde in hiele doaze fol eksplosiven.
  Veronica antwurde mei grime, en feie de samoerai fan it fjild:
  - Ivich Ruslân, lykas Oekraïne as diel fan Ruslân!
  En nochris, hoe't er de Japanners slacht.
  Juliana, sjittende, piepte:
  - Us folk sil it net tolerearje!
  En se lansearre ek in granaat yn in bôge.
  Anna naam it en gnyske. Crapped yn in wachtrige by de samoerai. Mei moed maaide se se del en piepte:
  - Litte wy Ruslân yn Sina regearje!
  Angelina ferklearre mei frenzy en opwining:
  - En sil gjin sintimeter lân opjaan!
  En de famkes sloegen allegear de samoerai as in bataljon.
  De koppige oarloch gie troch mei alle agressiviteit. Mar it Russyske leger is al lâning troepen en it oerdragen fan combat operaasjes nei it grûngebiet fan 'e metropoal sels.
  Samurai besykje Russyske troepen fan 'e brêge te smiten.
  En flikkerje mei bleate fuotten. Se smite granaten mei har bleate lidden. Se binne allegear gewoan leaf en sjarmante.
  Mar echt, wêrom hawwe famkes klean nedich? Neaken binne se folle moaier, en moaier, ferliedliker.
  En ik wol op bleate fuotten tútsje, sa rûne hakken. En elke finger slikje.
  Sjit en smyt in granaat mei har bleate foet, Veronika seit:
  - Fyn dy, slach dy net!
  Hjir spikere Juliana de Japanners, en smiet in granaat mei har bleate fingers, raasde:
  - Us ûnfleksibele Russyske geast!
  En it puberfamke lake ... Se stelde har foar hoe't in kreaze jonge har skonk kitelde. Ja, foar gefoelige froulju 's hûd is moai.
  Roodharige Anna smiet ek mei de bleate foet in granaat. Ferspraat de samûrai, en piepte:
  - Foar it hillichste Ruslân yn 'e wrâld.
  En in sûne, machtige Angelina smiet in tas mei eksplosiven nei de samûrai mei har bleate hakken en gurgle:
  - Foar ús glorieuze oerwinning!
  Veronica joech beurt. Skeat de Japanners del en piepte:
  - Dit is ús plicht!
  Juliana smiet in granaat mei har bleate foet en rôp:
  - En wy sille it folbringe!
  Anna snijde wat Japanners ôf en tjirpe:
  - Russyske wei nei oerwinning!
  Angelina lansearre wer wat gewichtichs by de samûrai, gurglend:
  - En wy sille winne!
  Dochs is it goed dat de famkes yn de waarmte harren vests útdienen. Sa binne se folle moaier mei in neakene romp. En brune, en spier. De lichems binne gewoan getten stiel.
  Hoe prachtich binne famkes as se neaken binne.
  En se hawwe gjin klean nedich.
  Veronica maait in protte Japanners del en piept:
  - Wês ferneamd om ús Ruslân yn alle leeftiden!
  Yuliana naam en lansearre in granaat mei har bleate foet, en rôp:
  - Foar ús grûngebiet!
  Hjir naem Anna it en hammere, mei grime:
  - Foar it ivige en minsklike!
  En wer in granaat lansearre mei in bleate foet fleane.
  Sa naam Angelina it ek. In boskje granaten falle. In part fan 'e samûrai útskeakele, mei in swoop. En hja song:
  - Flean yn 'e loft, boartsje mei de sinne - ik wol foar altyd!
  En de fjouwer famkes sloegen hiel moai. En it hiele bataljon ek. Hoe ferliedlik flash harren bleate fuotten smyt granaten. Hoe moai binne famkes yn 'e oarloch.
  En der driuwt in giele massa Japanske soldaten op. Samurai stjerre troch tûzenen, mar se hâlde noch net op. Screw dysels en screw. De striid is ekstreem fûl.
  Veronica sjit op de Japanners en tjirpt:
  - Us Russyske kar is eare en heitelân!
  Juliana, sjit op 'e fijân, bleat har tosken, dy't glinsterje helderder as see pearels. En seit:
  - Yn elke ieu wiene der helden en dat sil der wêze!
  Doe naam it famke it en bleat de tosken noch mear.
  Fierige Anna, dy't skeat op 'e fijân, piepte:
  Wy kinne net ferovere wurde! Bring Ruslân net op 'e knibbels!
  En wer fljocht de stridersgranaat dy't troch har bleate foet smiten is.
  Angelina lansearret deadlik en moardzjend mei har bleate foet. En syn tosken bleat, tjirpt er:
  - Ik leau dat wy yn it Paradys sille wêze!
  Victoria ûnderbrekt de heroyske frou:
  - Net! Net yn it paradys, mar om foar altyd te libjen op planeet Ierde, dy't in echt, ûnierdsk paradys sil wurde!
  En de famke-kaptein smiet in hiel deadlike, fersnippering bom mei har bleate foet.
  Veronica merkte op:
  Do bist wiis kaptein...
  En ek mei in bleate foet lansearre in drager fernieling.
  Juliana piepte en joech in beurt. De Japanners fermoarde. Mei grutte tosken piepte it famke:
  - Ik wol gjin âld wiif wêze! En ik wol foar altyd libje!
  Anna smiet ek mei har bleate foet in granaat en frege twifelich oan it blonde famke:
  - Hâldsto fan ús wrâld?
  Juliana antwurde sûnder wifkjen:
  - In goed idee! Benammen yn de simmer! Ik hâld fan 'e sinne en fakânsjes!
  Anna wie it der maklik mei iens:
  - Yn 'e simmer, seker goed! Wat is it goed foar jonge minsken!
  Juliana antwurde mei lilkens:
  - Ja, en lit it ivige simmer wêze, lykas yn Afrika! En Afrika sil fan ús wêze!
  Angelina smiet in tonne eksplosiven mei har bleate, muskulêre skonken en sei:
  - Mei it sa wêze! En op alle tiden.
  De rigen fan 'e Japanners waarden tinner, en se rûnen dúdlik út' e stoom.
  Russyske troepen begjinne te foarútsjen oer it heule grûngebiet fan Japan, en ferpletterje de samoerai, winne de iene oerwinning nei de oare.
  In bataljon bleate fuotten, yn koarte broek en vesten, wie de earste dy't de slach oangie.
  Moaie famkes begûnen it leger fan samoerai te dorsken, al ferslein yn eardere fjildslaggen.
  Earst foelen de krigers de batterijen oan. Mei bleate fuotten smiten granaten fleagen op 'e Japanners. Se wiene tige skerp. En de Russyske krigers sels namen en smieten har vesten ôf. Om bleate boarst te bliuwen.
  Sa hast hielendal neaken famkes binne hast ûnmooglik te slaan. As de hûd fan in frou bleat is, nimme har kûgels net.
  Veronica smiet in granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - Ik sil de kampioen wurde!
  En skodde har wyt, krullend hier.
  Julian is ek net sa ienfâldich. Lupanula op 'e Japanners. En dan, wylst er mei de bleate foet in granaat smyt en ropt:
  - Yn 'e namme fan it Hillige, Tsaristyske Ruslân!
  En wer sil se har folsleine boarsten skodzje mei skarlaken tepels. En de taille fan it famke is tin.
  Fierder raast de readhierige Anna de slach yn. Sa'n fonkeljend en reaktyf famke. Hoe te smiten in granaat mei in bleate foet. Sa sil de samûrai yn alle rjochtingen ferspriede. En rôlje om, as delslein.
  En it famke fjoer op har en piept:
  - Foar de tsaar fan 'e ortodokse en Russyske goaden!
  Angelina sloech ek. En in doaze skelpen, troch har neaken opsmiten, machtich as in trekhynder, fleach fuort. En smiet in protte fan 'e Japanners.
  Famkes binne oer it generaal super as neaken en bleate fuotten. Mar yn koarte broek is it rinnen yn posysje noch koeler.
  En aardbeien tepels, sa glâns!
  Victoria sil ek in granaat lansearje mei har skarlaken boarsten, en de samûrai sa goed as se kin slaan. Hjir is it famke. En it wichtichste, de kommandant fan it bataljon fan famkes op 'e destroyer. En ek allinnich yn slipje.
  En skoddet syn bleate boarst. Wat sa moai en sexy is.
  Veronica naam en smiet in granaat mei har bleate foet. Se ûnderbriek in protte Japanners en piepte:
  - Aerobatics foar boarding!
  Yuliana smiet ek heul behendich in granaat mei har bleate lytse skonk, en piepte by it maaien fan 'e Japanners:
  - Us grins en ferpletterjende slach!
  Dan hoe te sparkle tosken.
  En sa naam Anna it en neukte it. Shot in protte samûrai. En hoe hat se it dien.
  En hoe te lansearjen in granaat mei in bleate foet. En sjit:
  Wy binne gjin slaven!
  Dan sil er laitsje en syn tonge sjen litte.
  Angelina naam it en tjirpele fan waanzinnige grime, en spuide ladingen op 'e fijân:
  - Ik bin de coolste fan de koelen.
  En mei har bleate skonken lansearre se in swiere bom. Se naam en blies de samûrai op, en ferniele se.
  Veronica sil ek de Aziatyske horde nimme en hammerje. En ferplettert har bonken.
  It famke naam it en tjirp:
  - Wy sille elkenien ferpletterje!
  En wer, in deadlike en unike granaat fljocht út in bleate foet.
  En ferpletterje de Japanners. En wêrom kamen se nei Russyske lannen? Alles hjir heart by Ruslân.
  Juliana lansearre in granaat mei har bleate foet en song:
  - Gloarje oan Grut Ruslân! Wy hawwe de Steateduma net nedich!
  Reade Anna wiisde agressyf op:
  - Ik sil kampioen wurde.
  En in granaat smiten mei in bleate foet fan in famke sil alle flaters. Allinnich bloedich fleis bleau oer.
  Mar Angelina naam it en squeaked. Fermoarde in stel fjochters. En feie as in ingel fan de dea.
  En in protte samûrai stoaren.
  Russyske troepen drukten de Japanners fan alle kanten oan. Se ferpletterden en ferpletterden.
  Der bruts hân-oan-hân fjochtpartijen út. Russyske soldaten stutsen de samoerai mei bajonetten. It gewear Mosin is in poerbêste klup. Dy't troch de skedel brekke. En bonken brekke.
  Mar famkes mei swurden fjochtsje foaral moai. It is geweldich. Benammen as neakene boarsten swaaie.
  En de tepels binne sa robijn en fonkeljend. Sa wolle jo se sjen en tútsje.
  En tútsje non-stop.
  De famkes fjochtsje mei de grime fan hongerige panters dy't de lammen sjogge. Se pinigje se en skine se.
  Veronica, sjit op 'e Japanners, sjit:
  - Dea foar de dea!
  Yuliana, smyt in granaat mei har bleate foet, foeget ta:
  - Bloed foar bloed!
  Anna, skriuwt op 'e samûrai, skriemt:
  -In each foar in each!
  En hja smiet ek in sitroen mei har bleate foet. Se wie sterker as elkenien en skuord mei aplomb yn stikken.
  En hjir komt Angelina. In heule barrel, mei deadlike eksplosiven sil lansearje, en de fijannen slypje.
  Dan, as hy sjongt:
  - Ik bin in bleatefoet oaljefant en heul cool!
  It famke is echt machtich. En har skonken binne as klups. Hoe kinne jo in samûrai yn 'e liif ferpleatse. Dy fiif meter omheech en fleach omheech. Hast as in katapult lansearre út in stien. Mear krekter, wierskynlik fan in katapultstien!
  Victoria, de bataljonskommandant, skeat in burst op 'e Japanners. Se maaide guon fan 'e giele krigers del en piepte:
  Wy sille fjochtsje foar Hillige Ruslân.
  En mei in bleate, brune knibbel, as soe it nei it kin ferhúzje. En brek de fijân syn kaak.
  Victoria is optein....
  Juliana seit entûsjast:
  - D'r sil tsaar Nikolaas wêze, de grutste fan 'e Russyske tsaren!
  En it hiele bataljon healneaken, bleatefuotte famkes, hoe't se boppe op 'e longen blaffe, de Japanners útroege.
  - Mei it sa wêze!
  WAT bart der as jo ROMMEL fertrouwe
  Rommel krige needmacht en gruttere autonomy yn Frankryk foar de alliearde lâningen yn juny 1944. Dêrtroch koe er achtenfyftich Dútske divyzjes, wêrûnder tsien tank- en fiif SS-difyzjes, mei feardigens beskikke.
  En de bûnsmaten waarden brutaal ferslein, ferlern mear as in miljoen soldaten en ofsieren allinnich as finzenen. Plus, de nazi's fongen in grutte massa fan apparatuer.
  Mar it wichtichste, Hitler en syn folgelingen kamen yn Frankryk om de grutste oerwinning te fieren. Hjir wiene se as it wie "tafallich" ûnder in Alliearde loftoanfal. Hitler, Himmler, Bormann en Göring stoaren. En Goebbels haste him de nije Führer en opperkommandant Rommel trou te swarden.
  De Alliearden stimden hastich yn om in wapenstilstân te ferklearjen mei it Tredde Ryk foar fiif jier, wêrby't de situaasje en gebieten foarearst befriezen. En ek it suden fan Itaalje en Sisylje ferlitte.
  Dit waard folge troch in útwikseling fan kriichsfinzenen - alles foar allegear! Wat de Dútske en benammen Italjaanske troepen flink fersterke.
  Wier, oan it eastfront, it Reade Leger útfierd in suksesfolle operaasje "Bagration", trochbrekke nei de Neman. Mar Rommel, dy't de súdlike flank in ûnferwachte klap oanbrocht, yn tsjinoerstelde rjochtingen fan Moldaavje en West-Oekraïne, foarme dêr in grutte ketel fan Sowjetlegers.
  Stalin waard senuweftich en begûn te smiten troepen nei it suden. Dêrtroch koene de Dútsers in folsleine nederlaach foarkomme, en holden se fêst oan de grinzen fan Poalen. Hoewol't it Reade Leger wie by steat om te befrijen hast hielendal Wyt-Ruslân en foar in part Litouwen.
  De frijlitting fan tanks en fleantugen yn it Tredde Ryk waard hieltyd tanimmend, benammen nei it stopjen fan de bombardeminten troch de bûnsmaten.
  En de Panther wie noch altyd superieur oan de T-34-85 yn frontale harnas en harnaspiercing, en ek it fjoertempo fan it gewear. De Panther hie mear en foarrieden fan skulpen en, krekter, optyk.
  Sa binne de Dútske tanks sterk en har oantal ferhege. En de Panther is in serieus probleem wurden, benammen om't har oantal dramatysk tanommen is. En de Jagdpanther die bliken noch mear formidabel, it wie makliker te meitsjen, mar machtiger bewapene en better beskerme, benammen yn 'e foarholle.
  "Jagdpanther" waard in grut probleem foar it Reade Leger. Yn 't algemien, nei't se yn it westen loslitten hawwe, sammelen de Dútsers hastich krêften. Rommel sette sawol de Frânsen as de Poalen ûnder de wapens. It Poalske leger ferskynde, en de Frânske ienheden.
  En it Dútske masinegewear wie de bêste MP-44 yn 'e wrâld, en it fleantúch TA-152 waard it bêste multyfunksjonele wapen. Folle perfekter as de Focke-Wulf.
  Rommel beloofde it Mienebest wer op te wekken. En dit ynspirearre de Poalen om te striden foar de Wehrmacht. En de Frânsen fochten, mei help fan it kolossale potinsjeel, foaral minsklik. De nazi's wiene ek by steat om Roemeenje en Hongarije ûnder har kontrôle te hâlden en de posysje fan Mussolini yn Itaalje te fersterkjen - it foarmjen fan nije divyzjes.
  De fjildslaggen lieten sjen dat mei betûft gebrûk "Tiger" -2 hielendal gjin minne tank is. Benammen is it tige taai en slacht fan in lange ôfstân.
  De Dútsers stabilisearren it front yn 'e hjerst. En yn 'e winter, de fjochtsjen wer begûn mei fernijde krêft. Dizze kear sloech it Reade Leger yn it sintrum. Self-propelled gewearen E-10 en E-25, en de earste Sovjet SU-100 waarden test yn fjildslaggen. Sovjet auto wie net min, en de Dútske lytse auto mei in lege silhouette wiene frij effisjint en agile.
  Rommel snijde de Sovjettroepen ôf dy't mei in flankoanfal trochbrutsen wiene en foarme in pear grutte boilers. Yn it algemien, de nije kommandant fan it Tredde Ryk riede Sovjet manoeuvres en slagge te nimmen effektive tsjinmaatregels.
  Benammen yn Poalen wiene de diken better, en Dútske tanks, sels yn 'e winter, diene effisjinter as yn' e grutte fan 'e USSR. En no hie de Fritz der in protte fan.
  Fritz strieljager hie ek in effekt. ME-262s binne hurde masines, en XE-162s binne de fluchste en meast manoeuvreerber. En de Sovjet-fleantugen koene de Arado-bommewerper net iens ynhelje. Ek in probleem. En yn it suden, de Dútsers kearen de Sovjet offensyf, it foarmjen fan ketels.
  Rommel luts it Reade Leger yn fallen, en brûkte in grut oantal tanks, en de Panther wie frij effektyf as se goed brûkt waarden.
  Stalin raasde fan lilkens, mar blykte slein te wurden. De Dútsers mobilisearje harren troepen. En ynstee fan it frijlitten fan nutteleaze raketten lykas de FAA, fertrouden se op jetfleantugen. En no krige it Reade Leger it sawol yn 'e loft as op lân goed.
  Yn maaie 1945, mei help fan in mear avansearre modifikaasje fan it selsridende gewear E-25, mei in frontale pânser dikte fan 120 mm en in sydpânser fan 82 mm mei in 88 mm kanon, begûnen de Dútsers te foarútsjen yn Oekraïne.
  Rommel fierde in fleksibeler besettingsbelied, ferklearre Oekraïne ta selsstannige steat ûnder auspysjes fan it Tredde Ryk en stimulearre Bandera. In marionettenregearing fan Wyt-Ruslân waard ek makke. De Dútsers neamden de Slaven no Ariërs en wiene slûchslimme.
  Foar it Reade Leger waard de situaasje fergrutte troch it stopjen fan leveringen ûnder Lend-Lease, en in mislearring fan gewaaks yn 'e USSR. Ja, en Stalin bemuoide him sa no en dan yn it kommando en de kontrôle fan de troepen, en dat hie in negatyf karakter.
  As Stalin wie al goed yn 'e kunde mei strategyske saken, dan wie hy nochal swak yn operasjonele saken, en hy praktysk net begripe taktyk. Mar tagelyk woe hy net echt harkje nei it advys fan professionals.
  En de Dútsers ûnder befel fan de briljante kommandant Rommel wûnen de iene oerwinning nei de oare.
  De Fritz ferovere de hiele Rjochtbank Oekraïne en Kiev yn 'e simmer. En ek Wyt-Ruslân waard ferovere troch in krêftige klap. Der moast wat dien wurde om de USSR te rêden!
  En doe ferskynde se Sailor Moon mei har bleate fuotten yn in bikiniteam.
  En de famkes fan 'e Japanske anime moete de nazi's, dy't, ferslein it Reade Leger yn Wyt-Ruslân, al ferhuze nei Smolensk.
  De famkes wiene oan 'e râne fan' e oanfal, en fochten tige wanhopich.
  Har bleate fuotten smieten granaten, en bliksem fleach út har navels. En de swurden, ferlingd, snijden faksistyske fleantugen del. En doe namen de krigers fan Ceylon Moon it en hoe't se fluitje. Downed kraaien sille falle op de nazi's. En guon fan 'e fearfûgels foelen op 'e fascistyske straalgieren. En naem en sloech se del.
  Ceylon Moon gnyske agressyf.
  - Wat Fritz wurdt dy net jûn Smolensk?
  In oar blau famke koarde:
  - En wy sille Stalingrad ûnthâlde!
  It tredde giele famke piepte:
  - En Sevastopol!
  En de fjirde blafte:
  - En Leningrad ek!
  En it hiele bataljon fan bleate fuotten yn in bikini skientme hoe te lossen bliksem út harren navels. En hoe't er in massa faksisten dea slaan sil.
  It like dat mei sa'n macht de oerwinning fan it Reade Leger ûnûntkomber wie. Mar...
  In demon ferskynde oan 'e famkes fan' e Japanske anime en sei:
  - En de Russen wolle de Koerileilannen net ferpletterje!
  De froulike krigers út Japan rôpen yn frustraasje:
  - Hoe wolle se de eilannen net triuwe? Wy wurde ferrifelje!
  En flitsende bleate fuotten ferdwûnen rûne hakken fan foaren.
  Mar se al slagge om ta te bringen grutte skea oan de nazi's, en stoppe it offinsyf.
  Yn 'e winter ferdigenen de Dútsers harsels allinnich. Se hiene in tige suksesfolle XE-162 yn 'e loft, se holden fêst. Op it lân levere it selsridende gewear E-25 min of mear beskerming. Lykas oare tanks. De "Tiger" -2 waard modernisearre, krige in krêftiger motor fan 1000 pk en in perfekte oerdracht.
  De Sovjet T-54s wiene noch net klear, en de IS-4 hie in protte ûnfolsleinheden. En dit negatyf beynfloede de combat fermogen fan it Reade Leger.
  Yn 'e maitiid fan 1946 besochten de nazi's oan te fallen. Mar harren troepen sieten yn 'e avansearre Sovjet ferdigeningswurk. De oarloch mear en mear begon te lykjen op de Earste Wrâldoarloch, doe't de ferdigening sterker is as de oanfal, en de frontline is ynaktyf. Yn 'e simmer besochten de Dútsers ek foarút te kommen, mar sûnder sukses. En yn 'e hjerst en winter, it Reade Leger wie al oprukkende, en ek bedarre yn de Dútske tichte ferdigening. Boppedat hawwe de Fritz al oanpast om yn 'e winter te fjochtsjen, en har apparatuer "floeide" net sa folle yn 'e kjeld. En de tank "E" -50 rige bliken te wêzen in súksesfol, en hiel effektyf masine.
  Wier, de auto woech hast 65 ton, mar dit waard kompensearre troch in krêftige motor, ek hiel effektyf gewearen fan 88 mm yn 100EL, pânser-piercing, akkuraat, rapid-fire.
  De T-54 is noch net ynfierd yn 'e searje, en de Dútsers hienen noch in foardiel yn' e kwaliteit fan apparatuer. En yn 'e loft, harren foardiel tanommen.
  Huffman krige, nei fjouwerhûndert delstoarten tastellen, it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei Gouden Eikeblêden, Swurden en in Diamant. Nei it 500ste fleantúch, de Oarder fan de Dútske Eagle mei diamanten.
  It sânenfjirtichste jier ferrûn yn ûnderlinge ynjeksjes. Rommel hannele foarsichtich, besocht krêft en Stalin op te bouwen. En as lêste, it achtenfjirtichste jier. It Reade Leger besocht yn 'e maitiid foarút te kommen. Mar hja koe net brekke troch de tichte ferdigening fan de Dútsers yn it sintrum. Yn 'e hjerst hawwe de Dútsers mar in lytse operaasje útfierd, it front yn it noarden gelyk makke.
  Njoggenenfjirtich jier, Sovjet troepen yn prinsipe besocht oan te fallen. De Dútsers sieten yn strakke ferdigening. De Reade Leger T-54 hie al yn 'e searje, lykas de IS-7, ek de MIG-15. De Dútsers hawwe mear avansearre ME-362, en HE-262, en ME-2010, lykas TA-283.
  Der wie in útwikseling fan klappen. E-50 is mear avansearre wurden. Syn gewicht waard fermindere ta fyftich ton, syn hichte waard ek fermindere, en de ferdigening fan 'e toer syn foarholle waard fersterke. De E-75 kondinsearre ek en syn gewicht sakke nei in befredigjend en kaam yn 'e searje.
  De E-100 kaam nea yn 'e searje, sadat syn swiere gewicht tefolle problemen makke foar it militêr.
  De Dútsers holden de frontliny, en no is 1950 fan dizze ferdomde oarloch begûn.
  Rommel bea Stalin frede oan. Mar fansels, eask te ferlitten it Tredde Ryk dy lannen dy't de Dútsers hie al ferovere. Stalin akkoart mei frede allinnich binnen de grinzen fan 1941. Mar dêr koe Rommel net mei iens wurde. Sûnt it die bliken dat miljoenen Dútsers stoaren om 'e nocht.
  It jier 1950 gie foarby yn de besykjen fan it Reade Leger om troch it front te brekken. De Dútsers wiene yn de ferdigening.
  Rommel stelde wat hoop op diskoteken. Se gongen al yn 1945 ôf, mar die bliken net geskikt foar gefjochtsgebrûk. Mar yn 1951 ferskynden de earste masines mei in snelheid fan fjouwer sonic, en troch de stream om 'e laminêre jet wiene se praktysk ûnkwetsber foar lytse wapens.
  Yn 1951 bleau it Reade Leger de nazi's oanfallen. Mar har besykjen wiene net effektyf. De frontline bleau stabyl.
  Rommel krige wol ynformaasje oer it brûken fan diskettes. Se koenen net delsketten wurde, mar sels skeaten se net, mar koene allinnich loftdoelen rammelje. Wat lykwols, sjoen har snelheid, op himsels al net min is. Mar it koe gjin loft superioriteit jaan oer de MIG-15.
  Disklets wiene djoer en dreech te meitsjen, en d'r wiene in pear fan harren.
  It jier 1952 gie ek foarby yn it útwikseljen fan klappen, en doe't it Reade Leger besocht te drukken, mar dat slagge net, wie de ferdigening fan de Fritz sterk.
  Boppedat brûkten de Dútsers bûtenlanners yn de oarloch. En hja befelen frij behendich.
  Stalin stoar yn maart 1953. En dit soarge fuortendaliks ûnienichheid yn 'e partijlieding, om't der gjin offisjele opfolger wie.
  Jo moatte berjochten diele. Sa Molotov waard foarsitter fan 'e GKO, Malenkov waard foarsitter fan' e Ried fan Ministers, Nikita Chroesjtsjov waard earste sekretaris fan it Sintraal Komitee fan de CPSU, Zhukov, syn irremovable deputearre, waard Supreme Commander, en Vasilevsky waard minister fan Definsje.
  Beria waard gau arresteare en sketten.
  Mar dizze arrestaasje feroarsake wat betizing yn 'e ynterne troepen. En Rommel joech in ferpletterjende klap, en sloech it Reade Leger del.
  De Dútsers koene Smolensk yn 1953 feroverje, en de Sowjet-troepen holden it gebiet oant Rzhev, de stêd sels. Fritz wist ek Leningrad wer te blokkearjen, en yn it suden om Oekraïne en de Krim te feroverjen, Sevastopol te blokkearjen en de Don sels te berikken. It wie lâns de Don dat Sovjettroepen de nazi's tsjinholden.
  Yn 'e winter rûnen de Dútsers úteinlik út' e stoom. Molotov, foarsitter fan 'e GKO, kundige oan dat de oarloch oan 'e ein gean soe.
  Yn 1954 rukte Rommel syn leger op nei Moskou, mar alle besykjen fan de Fritz om troch te brekken waarden ôfwiisd.
  It slagge se net om Leningrad troch stoarm te feroverjen.
  !955 foelen de nazi's wer oan. Se besochten Stalingrad yn te nimmen, mar se waarden dêr slein en lutsen harren werom foarby de Don. It besykjen om Moskou te nimmen mislearre ek. De oanfal op Leningrad wie ek net slagge. De ferliezen fan 'e nazi's wiene tige grut.
  En yn 1956 gie it Tredde Ryk wer yn de ferdigening. En al besocht it Reade Leger Rommel syn rezjiminten oan te fallen. Mar it miste ek oan krêft. De ferliezen wiene ek grut. En yn 1956 de frontline net bewege.
  Yn 1957, de Dútsers hiene nije Leopard tanks, en de USSR yn de T-55 rige. Dizze masine hie in machtiger gewear yn 107 mm kaliber. In mear avansearre IS-12 ferskynde ek. IS-10 is opwurdearre.
  De Dútske "Leopard" wie in mear avansearre masine fan 'e nije generaasje, mar noch net foltôge. ME-562 jagers ferskynden ek. Mei machtiger wapens dan earder en hege snelheid. Krekt as de lichtgewicht XE-462. Ek in hiel fatsoenlike fighter, en ljocht. Yn 'e USSR hawwe se oant no ta de modernisearring fan' e MIG-15 trochgien, sûnder de meast massale Sovjet-fleanmasine yn 'e skiednis fan' e loftfeart út serial produksje te ferwiderjen. De oarloch sloech troch.
  It jier 1958 is al begûn... It is ferskriklik hoefolle minsken it lijen oanhâldt.
  Rommel, yn 't algemien, stimt ta frede, mar mei it behâld fan alles dat troch de Dútsers ferovere is. Molotov en syn team binne it dêr net mei iens.
  Fûn in sjit op in stien. En de ferliezen groeie.
  It Reade Leger besiket foarút te kommen, mar kin net troch de tichte ferdigening brekke. Yn 'e hjerst besykje de Dútsers Leningrad wer yn te nimmen, mar harren oanfallen wurde ôfwiisd.
  Al 1959 hastich as in wolf. Ja, de tiid yn 'e oarloch streamt yn dripkes, mar it giet ûngemurken foarby en der is neat te ûnthâlden. Rommel is al âld. En Molotov hat in protte jierren as de Sovjet-liederskip. Mar de oarloch duorret noch.
  It Reade Leger brûkt noch altyd de MIG-15, mar bliuwt it modernisearjen. Mear avansearre missile- en anty-fleantúchsystemen ferskynden ek. En it wichtichste, de satellyt koe al lansearje yn in lege ierdebaan. De USSR hie al ballistyske raketten dy't Berlyn kinne slaan. Lykwols, lykas de Dútsers.
  De atoombom waard net ûntwikkele om't de Feriene Steaten net yn har realiteit leauden en gjin jild fergrieme woene.
  En it Tredde Ryk en de USSR wiene net oan sokke djoere projekten.
  Dit barde al yn 1959, en de wrâld hat noch gjin kearnwapens. Brittanje sit fêst yn koloniale oarloggen, wanhopich om har ryk te behâlden, en yn 'e FS hâlde oalje- en gasmonopoalje de ûntwikkeling fan kearnkrêft werom.
  It barde sa dat de wrâld noch sûnder atoombom is. Hoewol't miskien har uterlik wie dat dizze ferdomde, infernale oarloch einigje koe. Dêr't al in protte tsientallen miljoenen minsken yn stoarn binne.
  Op oare fronten wiene de FS en Brittanje yn oarloch mei Japan. Yn 1946 lieten de Feriene Steaten troepen lâne yn it Land of the Rising Sun, mar de samoerai smieten se yn see.
  Japan bleau bombardearje en bombardearje. Mar se wegere te kapitulearjen.
  Yn 1950 lâne de FS wer, dizze kear better taret en mei in folle grutter oantal skippen, en fleantugen en oare krêften.
  Japan ferset noch in jier en in heal. Tokio wie ien fan 'e lêsten dy't falle, en de keizer makke himsels hara-kiri. Mar ek dêrnei kaam der gjin frede. De Japanners fierden in echte guerrilla-oarloch foar de besetters fan 'e Amerikanen.
  Dit alles ferswakke Amearika en Brittanje en se grypten net yn yn 'e oarloch tusken de USSR en it Tredde Ryk. Rommel hat noch altyd de middels fan hiel Europa. En rekken hâldend mei de gebieten beset yn Ruslân, der binne folle mear minsklike middels. Wier, der is in fûle guerrilla-oarloch tsjin de nazi's. En sels in slûchiger en fleksibeler belied yn 'e besette gebieten helpt de Fritz net om dêr in foet te krijen en de partisanen te ûnderdrukken.
  Op 1 septimber 1959 binne krekt tweintich jier ferlyn sûnt it begjin fan de Twadde Wrâldoarloch. It Reade Leger wie foarútgong yn 'e rjochting fan Leningrad. De Dútsers besochten nochris Moskou yn te nimmen.
  Hoe lang kinne jo fjochtsje? It is gewoan in nachtmerje.
  Yn alle gefallen sit in bataljon fan Sovjet famkes yn 'e sleat. En wjerspegelet de folgjende oanfal fan 'e Wehrmacht.
  Natashka Sokolovskaya sjit út in AK, en seit mei argewaasje:
  - No, hoe lang sil dizze sprinkhaan hingje?
  Zoya antwurdet logysk troch te sjitten fan in granaatwerper en de rups fan in Dútske auto te brekken:
  - Wierskynlik, oant de lêste soldaat!
  Augustinus, sjitten op 'e nazi's, merkte op:
  - In nachtmerje as dizze kin net foar altyd duorje!
  En it readhierige famke mei har bleate foet smiet in tige deadlike granaat, dy't de nazi's yn lytse stikken tearde. Doe sei se mei in glimke:
  - Nee, wy moatte se echt allegearre deameitsje!
  Svetlana, ek, mei har bleate, beitelde foet, lansearre in moardzjende sitroen. Se skuorde de Fritz útinoar en merkte op:
  - Miskien sille wy deadzje ... As wy sels net bûgje!
  Fjouwer froulike krigers fjochtsje yn bikinis. Se lykje op jonge en tige moaie famkes. Mar se binne al lang. Se fjochtsje sûnt it ienenfjirtichste jier, en se binne al hielendal wurch fan dizze oarloch. En dêrfoar hiene se al yn Spanje fochten. Se waarden ek bekroand.
  En no safolle jierren - mear as achttjin jier fiere se in ûngelikense striid tsjin it faksisme. En it liket derop dat der nea in ein komme sil oan dizze râne.
  Natashka herinnerde it hoe't se as famke yn 'e Earste Wrâldoarloch in pakket brocht nei in bataljon fan it tsaristyske leger.
  It liket derop dat har bleate fuotten al oan alles wend binne. En as jo fyftich fers op in dei rinne, dan dogge jo keallen sear, en jo soallen, hoewol eel, begjinne te jeuken en sear te dwaan.
  Plus do bist honger. Allinnich wetter út 'e stream en bessen. Mar neat yn 'e simmer. Mar besykje lang bleate fuotten yn 'e snie te rinnen. As de fingers read en blau wurde fan de kjeld. En allinich konstante beweging en de gewoante fan temperearjen fan 'e bernetiid rêdt fan froastbiten.
  Natasha tocht ek oan tsaristyske tiden. Der wie wat goeds oer harren. Benammen de tsaristyske roebel soe in stabile munt west hawwe en de prizen ûnder de sillige tsaar Nikolaas II groeiden net. Yn alle gefallen foar de oarloch mei de Dútsers. En dizze stabiliteit holp de boeren te sammeljen jild foar dizze of dy oankeap. En jo koenen hast alles keapje op kredyt. Sa is it noch net in feit dat it sa goed waard ûnder Sovjet-bestjoer.
  Augustinus smiet de moardner kado fan 'e dea mei har bleate foet. Hja skuorde se in massa Dútsers en harren hierde soldaten yn stikken en sei mei argewaasje:
  - Alle moarden en moarden! En de siel freget wat oars!
  Augustinus naam diel oan de ferdigening fan Port Arthur. Dat is it soarte fan fjochtsfamke dat se is. En it famke is ivich. Om jeugd te behâlden, sette heksen gjin skuon oan yn ien, de meast swiere froast. En dit is har universele regel.
  En as jo bleatefuotten binne, nimt noch in kûgel noch âlderdom jo. En jo dorsje sels tsjinstanners as nôtskeven.
  Se tocht oan dy striid mei de Japanners. In oar famke, hast in bern, sjit, rjochte in gewear op 'e samûrai mei tinne mar sterke hannen.
  En de Japanners bliuwe klimmen en klimmen, folje alle oanrin mei liken. Boreiko, goed dien. Hy hakke samoerai mei sabels út beide hannen, lykas de legindaryske Ilya Muromets.
  In hiele berch liken groeide om him hinne. De Japanners ferwûnen him noch mei bajonetten en dumpten him. Mar Boreyko oerlibbe. Nei weromkommen út finzenskip focht er mei de Dútsers yn de Earste Wrâldoarloch. En dan binne de spoaren fan de bear ferlern. No, as er libbet, is er al aardich âld. En Augustinus duorret gjin jierren. Oant no ta sjocht se as in spier en lang famke. En sels nei't er in wûne krige, genêst har hûd sûnder littekens en spoaren.
  Augustinus betocht hoe't se de Japanners mei har bajonet yn 'e mage dreaun hie. En hy raasde sa. En se is readhierich en jong, mar al sterk en frij heech, om't se in freon fan in samûrai mei in bleate hak yn 't kin laden sil. Hy naam it en foel yn, en foel sa sûnder súkses dat de Japanske bajonet him yn 'e rêch trochbriek.
  Augustinus skeat doe op 'e Japanners sûnder te missen. Mar der wiene tefolle fan harren. En hja fersloegen de Russen.
  Augustinus waard sels finzen nommen. Se begûn ûnderfrege te wurden. In brazier waard nei har bleate fuotten brocht, nei't se har eelte fuotten oalje hiene.
  Augustinus koe har skriemen tsjinhâlde. Se stelde harsels foar as de tsjinstfaam fan Orleans dy't allinnich laket en glimket ûnder marteling. Augustinus waard op in rek ophongen en mei in sweep slein. Mar se lake allinnich as antwurd.
  Oan 'e ein liet de samûrai har allinich en ferwidere sels de ketting as teken fan respekt foar har moed. En Augustinus profitearre fan dit, en fermoarde twa bewakers, flechte.
  Dêrnei fochten se yn it leger fan Kuropatkin. Ik ferwachte echt te winnen.
  Mar Kuropatkin, as mei opsetsin, woe ferlieze. De samûrai ferlearen twa kear safolle fermoarde as it tsaristyske leger, mar úteinlik waarden de Russen ferslein. Och, wat wie it in oarloch - de Russen fochten moedich, en lieten har sjen as de bêste soldaten fan 'e wrâld, mei it minste kommando!
  Augustina smiet wer mei har bleate teannen in granaat nei de nazi's en raasde:
  - Sukses mei ús!
  Zoya said:
  - Witte hoe't jo weromjaan!
  It gouden hierige famke smiet ek in sitroen mei har sierlike, bleate foet, spinjend:
  - Gloarje oan it heitelân!
  Zoya seach ek in protte dingen. Wêr't se ek fochten. Focht mei de Japanners en yn 'e boargeroarloch. Se moete Augustinus dêr. En in protte leard. Dêr kamen Natasha en Svetlana by harren. Sa ferskynden de legindaryske fjouwer. En it Reade Leger is foar it grutste part te tankjen oan harren, en it begûn te winnen.
  Zoya smiet wer in granaat mei har bleate foet. Ik sloech de Leopard, en hy rûn syn kollega tsjin.
  It famke mei it gouden hier tjirre:
  - Mei myn heitelân yn grutte gloarje wêze!
  En hja liet de Fritz har tonge sjen. Yn 't algemien wie Zoya fernuvere oer hoefolle problemen Ruslân hie. It begon allegear mei de oarloch, doe't Japan Ruslân oanfallen.
  Dêrnei stoarme Ruslân. Zoya kaam net nei Port Arthur, mar focht yn it leger fan Kuropatkin. Yn 'e earste grutte slach kearden de Russen alle Japanske oanfallen ôf en joegen har swiere ferliezen ta. Mar doe begon de samoerai it tsaristyske leger te omgean, en Kuropatkin stapte fuort.
  Mar hoe kinne jo net ûnthâlde Alexander Suvorov, dy't sels oanfallen de fijannen. Suvorov beskôge oanfal as sterker as ferdigening. Kuropatkin die bliken te wêzen net genôch foar kommando. En Zoya toande moed, en persoanlik fermoarde de Japanners mei in gewear en stutsen mei in bajonet.
  Mar benammen in protte samoerai koe se mei in masinegewear deadzje. Dat wie sa geweldich. En hja maaide se as in sjis.
  Zoya smiet wer in granaat mei har bleate, sierlike foet en song:
  - Gloarje oan myn heitelân! De mem hâldt fan har bern!
  Svetlana is de âldste fan harren. Natuerlik blonde mei sniewyt hier. Se die ek mei oan de Krimoarloch en ferdigene Sevastopol. Sa lang lyn wie it!
  Doe wie se noch hast in famke, bleatefuotten yn in skuorde jurk, se fochten mei superieure fijannige krêften. Svetlana en de alderearste yn 'e fjouwer waard in heks. En it holp har in protte yn 'e striid. De Britten, Frânsen, Turken klommen nei de oanfal. En hy skeat op harren mei in primitive gewear en sloech. En dan mei bajonetten stutsen. En hja deade har fijannen. En mei har bleate teannen smiet se selsmakke bommen. Yn dy oarloch koene de Russen Sevastopol hast in hiel jier fêsthâlde en de bûnsmaten útputten dat se de oarloch stopje.
  Mar Ruslân joech doe de Donaudelta ôf. En foar it earst yn in lange tiid die bliken dat it de ferliezerskant wie.
  En doe ferkochten se Alaska. It like foar Svetlana dat it ein fan 'e wrâld hielendal kaam.
  Mar jierren binne foarby. De Russen fersloegen de Turken en namen de Donaudelta werom. Op 'e nij fjochte Svetlana, in prachtige blonde op bleate fuotten. En it is goed om in heks te wêzen - gjin kûgels, noch âlderdom, noch kwalen nimme jo. En jo winne jo boartlik. En gewoan fladderje op wjukken.
  Svetlana smiet wer in granaat mei har bleate foet en raasde:
  - Der komme nije ieuwen,
  Us wil is sterker as stiel ...
  Rippe de gek
  Hallo kameraad Stalin!
  Mar no is Stalin fuort. De wichtichste Molotov. Hoewol hy net sa'n diktator is as Stalin. En de heechste kommandant-in-chief Zhukov. En Rommel is noch altyd dy kommandant. Mar hy is noch net by steat om te brekken troch it Reade Leger!
  Natasha smiet ek in deadlike granaat mei har bleate foet en tjirp:
  - Wy sille ús siel jaen, hert, wy sille jaan oan ús Hillige Heitelân! Wy sille stean en winne, en wy sille ús libben net sparje!
  De krigers fjochtsje. Nee, hjoed sille de horden fan Rommel har ferdigeningswurk net trochbrekke. Se sille wanhopich fjochtsje en winne. En it grutte Ruslân sil ferhearlike wurde.
  Zoya tjirp, en smiet in sitroen mei har bleate teannen:
  - Heldere sinne fan hope
  It lân wer opstean...
  Ruslân wint as earder
  De hawken fan de Wehrmacht slaan!
  Natasha sei wiis:
  - Do bist moai as altyd famke mei gouden hier!
  Zoya sykhelle djip. Ik herinnerde my hoe't ik nei ferkenning gie tsjin de Japanners. En naam it gewear. En lit ús samûraien derút dorsken.
  Se maaiden se yn in wylde waansin del. Ik haw doe in protte fergriemd. En dochs waard se finzen nommen.
  Har freondinne waard op in rek lutsen, en har hakken waarden ferbaarnd mei in readhiem izer. Mar Zoya hâldde moedich oan en kreunde of raasde net. En sels it wyt fan 'e waarmtried op 'e rêch makke har net oan it praten.
  Nei't er martele waard, waard Zoya boeien en nei Tokio brocht. Mar de strider koe ûntkomme. Se fertelde de offisier dat se nei alle gedachten wist wêr't Kuropatkin, weromlûkend, de skatkiste fan it Russyske leger ferburgen. No, hy kocht it. Om net mei ien te dielen, naam er Zoya yn boeien en keatlingen yn 'e bosk. It famke is net sa ienfâldich. Se fong it momint, en sloech de offisier mei har bleate, rûne hakke yn it kin en hakke it ôf. Doe naam se de kaaien en die de boeien iepen, flechte.
  Greed liedt net ta goed, en Zoya bleau de Japanners te deadzjen.
  Mar no binne de nazi's dúdlik útput. De fjouwer famkes-heksen makken har frij seldsum. Safolle tanks sloegen. En doe begûn se it oanfalsfleantúch del te slaan.
  De famkes songen byinoar:
  - De Russyske earn oer de planeet,
  Wings, fersprieden, sil opsmite ...
  No, in ferrifeljende tsjinstanner,
  Sil wurde ferslein, brutsen!
  De âlde, griisharige Rommel ûndersiket de kaart fan de fronten. 2 septimber 1959 En de oarloch is noch geande, en Moskou is net nommen. Der is gjin Stalin mear, en formeel de wichtichste foarsitter fan de GKO is Molotov. Mar hy is allinnich de earste ûnder gelikensen. Stalin syn posten binne ferdield, en de Supreme Commander Zhukov. En it is tsjin him dat Rommel fjochtet. Hoewol is der ek de minister fan Definsje Vasilevsky. En de partij wurdt laat troch Nikita Chroesjtsjov. En it haad fan 'e regearing, Malenkov. D'r is ek de foarsitter fan it Presidium fan 'e Supreme Sovjet, de USSR, en it formele haad fan steat, Bulgarin.
  Ja, in bonte selskip sammele tsjin Rommel. En it moat brutsen wurde. Mar de USSR jout net yn. En it Tredde Ryk is útput, lykas Ruslân.
  Mar frede kin net makke wurde. Rommel wol territoriale oanwinsten. De Sowjet-regearing hâldt koppich oan op 'e nul-opsje.
  De Feriene Steaten sitte no yn in krisis, se geane nergens hinne. En Brittanje is bedutsen yn koloniale oarloggen. Der komt dus gjin ein oan de râne fan de Twadde Wrâldoarloch.
  En har ienentweintichste jier is al begûn.
  Bepaalde hope waarden ferbûn mei de famylje Leopard. Mar dizze tank hat himsels net rjochtfeardige. In oare opsje wie de ûntwikkeling fan de tank RE-50. De essinsje fan it nije idee is it meitsjen fan in piramidale masine dy't praktysk ûntrochsichtich is fan elke hoeke. Dit kin in goede fynst wêze. It wie mei de famylje fan piramidale RE's dat Rommel syn hope op 'e oerwinning oer de USSR sette.
  Mar de âlde tanks fjochtsje noch.
  Mar se hawwe goede fjochters.
  De bemanning fan Gerd, Charlotte, Kristina, Magda - fjouwer famkes, besochten harsels earst op 'e T-3 by de oanfal op Poalen yn 1939. De Dútske auto wie doe noch aardich swak. De famkes skeaten mear op 'e ynfantery, en brûkten trije masinegewearen.
  Gerda, dy't op 'e Poalen skeat en har ynfantery en kavalery delmeaide, koarde:
  - Ik bin in strider mei tûzen duvels yn 'e holle!
  By it sjitten merkte Charlotte op:
  It is allegear nijsgjirrich, mar ...
  Gerda smiet mei de bleate foet in granaat nei de Poalen en piepte:
  - Wat oars?
  De redhead antwurde:
  - Mar no binne wy heksen wurden, en wat jout dit ús?
  Gerda, in blond famke, maaide de Poalen yn in burst del en antwurde logysk:
  "No sille se ús net sa maklik deadzje!"
  Kristina sloech ek de Poalen mei in masinegewear en sei:
  - Sille wy de ivige jeugd bewarje?
  Magda, dy't mei fertrouwen yn de auto ried, antwurde:
  - Ja wis! Ik haw kontrolearre! Se die in wûne oan harsels, en hy ferdwûn sûnder in spoar!
  Gerda, dy't de Poalen frijwillig delhakke, befêstige:
  - Krekt! No binne wy net allinnich minsken, mar binne boppeminsken wurden!
  Charlotte, dy't de Poalen delhakke, raasde:
  - Ik bin Superman!
  En wer smiet se mei har bleate foet in moardlike granaat. Ja, it famke bruts út en makke fansels gjin grap mear.
  Christina, dy't de Poalen ôfsnijde, merkte op:
  - Memmelân is hiel goed!
  En de bleate teannen fan 'e skonken fan in moai gouden-read famke lansearre in sitroen.
  Magda joech ek in beurt, snijde de Poalen del en piepte:
  - Ik bin in typysk kampioen!
  En ek, mei in bleate foet, sil hy in granaat smite dy't alles deadet en ferneatiget.
  De fjouwer yn Poalen fochten moedich, en namen sels Warsjau yn. Mar dit wie net genôch.
  Nei Frankryk gienen Gerda en Charlotte yn it korps fan Rommel nei Afrika.
  In kompanjy fan famkes fan it spesjale SS-bataljon "Tigers-Barracudas" fleach op in Me-323-transportfleantúch nei Tuneezje. De froulike krigers wiene allegear as in wedstriid, jong en noch net troud. Meast hege atletyske blondines, de kleur fan 'e Dútske naasje, har bloed en sap.
  Twa famkes, in huningblonde en in fûle reade, steane út tusken oare krigers, dy't trouwens ek it poadium wurdich binne mei har skientme en earnst yn 'e eagen. As alle oare krigers wiene ûnder de relatyf betûfte jagers dy't slagge om te snuffeljen buskruit yn Frankryk en de Balkan. Mar net op sa'n manier dat tefolle, foar de fergonklikens fan fijannigens en gebrek oan begearten, de famkes yn 'e dikke stjoere.
  Se hiene al fochten, dizze twa wiene tige jong, fan uterlik, hast famkes, de alderlêste om de omkommen by de loftoanfal te ferfangen. Se waarden fansels ek oplaat mei alle Dútske pedantery, mar se wiene noch sa ûnskuldich om't se liken krekt as wiene se amper sechstjin. Echte roazen ferlitten yn 'e woastyn. Mar tagelyk hawwe se hast twa jier fjochtsjen.
  De fjoerreade "barracuda tigress" frege har blonde freon:
  - Der binne in protte swarten yn it Britske leger. Se binne hiel grof en wreed, mar stel jo Gerd foar, wat bart der as jo finzen wurde en marteling begjint?
  De huningblonde antwurde kalm:
  - Ik sil besykje net te fongen troch Charlotte, mar as it noch de wil fan 'e Hear is, sil ik de fijannen neat jaan!
  De readhierige Charlotte flústere:
  - Der geane geroften dat der yn it easten gau in grutte oarloch begjint mei Ruslân. En troepen wurde al ophelle, krêften konsintrearje. Gjin wûnder dat der safolle ynfantery yn it leger oproppen waarden, de famkes sizze dat der hast gjin manlju mear binne yn de doarpen!
  Gerda stimde mei in sucht yn:
  - Ja, dat soe grif wêze! Om oarloch te fieren mei de Russen: wreed en fanatyk, mei har einleaze romten en hurde winters ... It sil wat ferskrikliks wêze!
  De redhead antwurde:
  - De Russen koene sels it lytse Finske leger net ferslaan, en wy fersloegen de grutste fijânske krêften! Hiel Europa leit al ûnder ús, en Rommel ferpletteret de Britten yn Afrika. Wêrom tinke jo dat jo sille ferlieze?
  Gerda antwurde mei tsjinsin:
  - De Russen hawwe in grutte befolking en grutte gebieten. Se sille tefolle troepen opnimme! En as wy gjin tiid hawwe om de haadstêd fan Ruslân foar de winter te nimmen, dan sille ús soldaten gewoan befrieze, en de apparatuer sil oerstjoer wurde en bedarre yn sniedriften, it sil elemintêr ferskriklik wêze!
  Charlotte skodde de holle krêftich.
  - Och, praat net oer sokke ferfelende dingen, litte wy better in soarte fan romantyk sjonge. Oer leafde...
  Gerda glimke ûnskuldich en stimde yn:
  - Fansels, wy sille it bêste sjonge!
  De Barracuda Tigress famkes songen, yn har dúdlike, kristal stimmen:
  Pearly, trillende kapsel,
  Ik bin benaud, myn boarst trillet!
  Ik bin in famke as in bange berk,
  Ik bin bang om te bewegen en sykhelje!
  
  En wat flústeret de frisse wyn jo yn it ear?
  Sân knarst ûnder de fuotten bleatefoet...
  En d'r is gjin lokkiger my op 'e planeet,
  As ik mei dy de bosk yn rin!
  
  Iepenbier my in grut geheim, leafste,
  Hoe hasto it slagge om it hert te betoverjen!
  Mar dyn gesicht is sa tryst?
  De tinste tried fan rimpels rûn oer de foarholle!
  
  De jongfeint antwurdet my mei eangst;
  Oarloch sil jo in lange tiid skiede!
  Om ús in plak te finen yn 'e bosken fan it paradys,
  Satan moat yn 'e hel ferslein wurde!
  
  As antwurd knikte in slanke bjirk,
  Do bist mear as in freon foar my!
  Hoewol't de útkomst fan 'e striid kin wêze tearful,
  Mar God Jezus de hoeder is by ús!
  
  Lit ús de hel fan demoanen ferdriuwe - kweade skaden,
  Dat de boskjes grien bloeie!
  Strike myn brûne knibbels
  Hâld my fêst, leave!
  
  En hy antwirde as in famke yn 'e grap,
  Hy sei tsjin it lûd fan útspriedende tûken;
  - Wolle jo in jier op my wachtsje, douwe?
  De ferlieding fan hjitte kranen is sterk!
  
  As antwurd sei ik tsjin him sa strang,
  - Ik sil gjin boarger by de masine stean!
  En ik hâld fan 'e militêre wei,
  Ik wol fjochtsje, om de kweade te ferslaan!
  
  Ik kaam op it punt - snije tûken, flechten,
  Se joegen my in nije masine mei in skiif!
  Al skriemt it gers as pearels fan dauwe,
  Wêrom ûnskuld - is wurden as in soldaat!
  
  Dan, dat it heitelân my leaver is as alles,
  Memmelân boppe de stjerren baarnt yn 'e siel!
  It is net de binnenkant dy't op 't bêd barge,
  En oernachtsje mei in gewear yn in hutte!
  
  De oerwinning sil komme, ik leau der fêst yn,
  Us saak hat ommers altyd gelyk!
  No, glimkje mear blider jonges,
  In goed lot wachtet ús, leau my!
  De hiele famylje song mei har, wylst de famkes de holle skodden en yn de hannen klapten. Mar doe waard har idylle ûnderbrutsen, in sirene gûlde en Ingelske fleantugen ferskynden yn 'e loft! Spitfires besochten de oanfierkaravan oan te fallen. ME-109's fan 'e escort-escort raasden moedich nei har ta. Fiery-read Charlotte sprong sels fan blydskip:
  - Hjir begjint it de striid yn 'e loft! It sil cool wêze!
  Gerda befêstige entûsjast:
  - No ús, se jouwe har!
  Der wiene achttjin Ingelske Spitfires, en fyftjin Dútske Messers, net folle ferskil. Masinegewearbarsten en fleanmasinegewearen waarden hammere. Charlotte gniisde en wiisde mei har finger:
  - Sjoch hoe't uzes se dorsken! Skientme!
  Gerda sei filosofysk:
  - Yn in gefjocht sil net de sterkste winne, mar de gemienste genôch om it út te lokjen, mar net om der sels yn te kommen!
  - Oarloch is in kompetysje wêr't elkenien sels foar de start diskwalifisearre wurdt! Stipe Charlotte.
  Hy fan 'e Ingelske "Spitfires" hie al yn 'e brân stien, en begon te fallen, nei him begon de Dútske te fallen ... De striid begon mei noch gruttere fûle op te laaien. De Britske fleantugen hiene masinegewearen, wylst de Dútsers kanonnen hiene, sa'n 20 mm ien stik, oaren hienen wol trije 20 mm kanonnen, mar d'r wiene mar twa fan sokke masines ... itselde, miskien sels foar ME -109 sels it gewicht is lytser en it makket bochten flugger. Mar de Britten binne ek net sa ienfâldich, dat trije fan har jagers raasden nei it transport, sûnder omtinken foar it dekfjoer. De famkes binnen raasden:
  - Kom op, jonges, mis it net! Forced fjoer pli!
  Charlotte ropt:
  - Furr! Furr!
  Me-323 is in enoarme transport by steat om te dragen maksimaal 200 troepen, it hat seis masinegewearen fan definsive wapens. Se wurde regele yn in "egel" systeem en begjinne te scribble ... Fighters fjoer, en grutte-kaliber kûgels pierce de hûd en pierce de coating. Warrior famkes springe werom, wylst squealing as bargen:
  - Ha ûnderûntwikkele liuwewelpen.
  Ien fan de famkes is heakke en krûpt. In famke-dokter springt nei har ta en seit daliks:
  - It waaide dwers troch! - En makket har in dressing. Se bedarret en besiket har kreunen tsjin te hâlden.
  Mar dan komt de Messerschmitt yn 'e efterkant fan' e Ingelske jager, krekte sjitten en it falt yn 'e brân en falt. Meisjes roarje:
  - Prachtich! Dit is ús man!
  Op dit stuit falt de masinegewear dy't de romp bedekt (en dit is in man) troch in kûgel trochstutsen. Gerda raast as de bliksem, hâldt him oan 'e tried en falt, de learzens fleane derút. In jong famke flikkeret mei bleate, rôze hakken yn in pear sprongen troch de delsleine lichems, springt nei it mitrailleur en drukt op de trekker. Lead wurdt spuid út 'e loop en de Spitfire ferliest kontrôle, begjint te fallen yn in tailspin.
  De wolffamkes skrieme fan wille en sjonge:
  - Pyk! Washer! Dútslân tsjin Brittanje twa - nul!
  Gerda hie lykwols gjin tiid om de twadde jager del te sjitten, dy waard fernield troch Dútske piloaten. Loftfjildslaggen binne flechtich, en nei't se mear as de helte fan 'e jagers ferlern hawwe, flechten de Britten. De stân wie 11 tsjin 3 yn it foardiel fan de Dútsers. De famkes rôpen yn antwurd, sa bliid en skodden inoar de hannen. Se priizgen ek Gerda, dy't har holle net kwytrekke en it earste delstoate fleantúch, har slachtoffer, as har besit opnaam! It famke blierde fan grutte opwining en mompele:
  - Ja, ik haw mysels net ûnthâlden! Wie it sa? Folslein net te tinken! Ik bin yn trance ...
  Charlotte mompele mei in ûntefreden glimke:
  - Mar ik kin mysels net ferjaan foar fertragingen. Dus mar de remmen oan!
  Kompanjykommandant Madeleine treaste Charlotte:
  - Der binne noch safolle fjildslaggen foarút! Dat is Afrika!
  Charlotte giechelde en kipte:
  - Lytse bern foar neat yn 'e wrâld, bern geane net nei Afrika om te kuierjen! Afrika hat haaien, Afrika hat gorilla's, en Afrika hat grutte krokodillen! Mar it Grutte Ryk; fertelde ús - net driuwe!
  Alle famkes laken byinoar. Wat wie it geweldich ...
  De haadstêd fan Tuneezje, ek draacht de namme, Tuneezje, it herberget de wichtichste basis fan de nazi's yn Afrika. De wichtichste bûnsgenoat fan Dútslân: Mussolini kaam pas op 17 juny yn de Twadde Wrâldoarloch, fiif dagen foar de oerjefte fan Frankryk. Hy woe in al fersleine fijân "winne", of leaver skoppe, om grutte territoriale winsten te heljen. No, as Dútslân mislearret, iepenje dan sels it twadde súdlike front tsjin it Tredde Ryk! It Italjaanske leger die, net hiel súksesfol, en nettsjinsteande de oerweldigjende numerike oermacht, koe foarút mar in pear kilometer op kosten fan grutte ferliezen. Mar dus Mussolini net bysûnder súksesfol yn 'e oarloch. Yn 'e takomst fochten de Italjanen ekstreem sûnder sukses. Bits yn Grikelân, nettsjinsteande harren numerike superioriteit, yn Etioopje, mei hast fiif kear mear krêften as de Britten, en yn Libië, hawwen ferlern hast it hiele grûngebiet mei oalje boarnen dy't al begûn te ûntwikkeljen. Mar Rommel, in jonge generaal dy't him by de Nazi-partij kaam, noch foardat Hitler oan 'e macht kaam, die de sterkste tsjinoanfal út tsjin 'e Britten. Boppedat, hy lansearre in offensyf noch foar de oerdracht fan de wichtichste troepen, mei mar tsien tanks en fyftich frachtweinen ferklaaid as in tank. Mei in flugge goaie waard de bêste Britske generaal Kolenkor finzen nommen, en hast hiel Libië kaam werom nei de kontrôle fan 'e nazi's. De goed fersterke festing Tolbuk, sa midsmjittich oerjûn troch de Italjanen, hâldt lykwols noch fêst! Rommel hat mar twahûndert tanks, allegear T-1 en T-2, dat is ljocht, en nochris twahûndert Italjaanske binne oer it generaal masinegewear tankettes mei in gewicht fan 2,7 ton. Fansels, mei sokke krêften is it dreech om te fjochtsjen mei Matildas: it hawwen fan frontale harnas fan 78 mm en 70 mm Cromwells. Wylst de foarkant tydlik stabilisearret, bouwe beide kanten sterkte op ...
  De SS-bedriuwen kamen op it fleanfjild telâne en waarden daliks de hite Afrikaanske loft yn blazen. Noch simmer, juny en Afrika! De famkes besochten har lykwols fêst te meitsjen en net sjen te litten dat se hyt wiene. En doe bestelde Madeleine:
  Litte wy in mars meitsje oer de woastyn! En tagelyk sille wy sunscreens testje, jo sille yn swimklean springe!
  De famkes grimearen fan ûnfrede: der wurdt wer op eksperimintearre. Hoewol, fansels, yn in badpak yn sa'n waarmte is it folle nofliker as in unifoarm, en sels kûgelfrije vesten, dy't ek twongen wurde om te dragen.
  De famkes feroare gau yn 'e badpakken, skildere yn' e kleur fan 'e woastyn, begon te smarjen mei beskermjende crème, dy't, trouwens, har ek helpe soe om flugger te tanjen. Gerda holp Charlotte te smiten, en dat Gerda. De redhead merkte op:
  - Dit binne itselde Tuneezje, oan 'e râne fan' e krotten, allinich yn it sintrum fan fyftich stiennen huzen en in tsiental moskeeën. Ik haw mearkes lêzen en ferwachte prachtige paleizen te sjen mei in fontein en tunen ûnder de Arabieren!
  Gerda antwurde mei in sucht:
  - Och, as it yn ús wrâld wie as yn in mearke! Och, ús wrâld is genedeleas, ûnrjochtfeardich, ferrifeljend! It fleis kreunt en lijt fan pine!
  Charlotte gie troch:
  - Mar de man is tûk, hearlike foarútgong! Al liket it derop dat de Heare him fergetten is!
  Allinne litten yn har badpakken, en wat ôfspield yn koel wetter foardat se de crème oanbrochten, belibben de prachtige famkes wat opluchting. As op it fleantúch sels, it wie noch net sa waarm, dan op it fleanfjild en de stêd is it gewoan hel. Wier, oare barracuda tigers hawwe al fochten yn Grikelân, dêr't it waarm is yn april, mar noch net as yn Afrika yn 'e simmer.
  Nei de dûs sieten de famkes yn learen slippers, mar Madeleine bestelde:
  - Nim in oare crème op en smeer de soallen goed! Jo sille marchearje troch de woastyn bleate fuotten! Wat jo knipperje - jo begripe, dus gean troch.
  De famkes smarden har mei sierlike fuotten fan bleate, famkeslike skonken, sûnder folle entûsjasme. It sân fan 'e Sahara is ommers hast in waarme frettenpanne. Wier, hjir is it noch ticht by de kust, en mei krûden begroeide greiden falle faak. Mar om mei bleate soallen te rinnen op stiennen, grint, sân, dy't de Afrikaanske sinne ferwaarme? Dit is algemien wyldens!
  De famkes binne lykwols net sa sissy, it elite-opliedingsprogramma omfettet twongen marsen foar famkes fan 'e Dames Dútske Uny, en ek faak op bleate fuotten, en oer rûch terrein. Dat de krigers net stride! Yn it algemien, foar fascistyske Dútslân, de aard fan de begearte foar ferskate eksperiminten. Hitler is in fûleindich bewûnderer fan Nietzsche's teory fan 'e superman, of man fan 'e takomst. Hy moat sterker, flugger, tûker en wreder wêze as de moderne minske. In wiere Dútske soldaat moat wêze: sterk, fluch, ferhurde - want hy is in Arier! Mar Aryske froulju dy't helden berte, moatte sels helden wêze, en krêft moat wurde koestere! Dêrom wurde de meast goed oplaat famkes yntinsyf oplaat, temperearre, oplaat! Dat har soarte, genetysk bejeftige skientme, moatte troch ekstreme ferhurding yn 'e Afrikaanske woastynen gean: om te bewizen dat de Ariër en de Ariër alle testen kinne omgean, en net de barriêre dy't se net kinne nimme - de ûnoerwinlike en dappere soldaat fan it Tredde Ryk !
  En no rint it bedriuw, it ferlitten fan it militêre kamp, lâns de smelle, stiennen fiskstokken fan Tuneezje.
  De bleate hakken fan it famke prikke de swarte, skerpe stiennen fan 'e dyk en bakje wreed. Mar it smeermiddel makket de brânwûnen wol wat sêft, en as jo hurd rinne, bakt it net sa folle, hoewol de sinne nei de middei foarby is en de temperatuer op syn maksimum is. Lykwols, smoarge Arabyske bern wurde lytser, mei lytse swarte hakken, sûnder crème, en net iens frons. It liket derop dat se eelten op har soallen hawwe. By hast neakene famkes yn badpakken, en mei ûntwikkele spierlichems, sjogge Arabyske manlju; de mûlen gapje, en de froulju geane hurder nei de kanten, en wikkelje harsels noch strakker yn in swarte sluier.
  En de famkes rinne masinegewearen op it skouder hâlde en elk in rêchsek mei foarrieden en granaten. En dit is in totaal fan tweintich kilo ... Sels as wy rekken hâlde dat de famkes fysyk sterk oppakt binne en mear as in jier yn Spartaanske omstannichheden traine, dan is dit noch altyd gewicht, benammen as de waarmte is mear as fyftich graden yn it skaad, en it is nedich om te oerwinnen de maraton ôfstân .
  Gerda rint, besiket sa goed mooglik te sykheljen, sadat se foar langere tiid genôch krêft hat. Hoewol't se net sa folle libbe, waard har lêste acht jier trochbrocht yn in spesjale skoalle foar bern fan 'e genetyske elite. Mar dit betsjut net dat se wenne yn noflike omstannichheden. Krektoarsom, moarns om fiif oere opstean, dwaen mei in iisdûs, hurde oefeningen, in oere rinnen en dan in pear oeren wurk. Dan studearje, foar lunch, wer training, ynklusyf combat sparring. Militêre training, stúdzje, training, oant tsien oere, dêrnei de ljochten út. Wier, se fiede goed, mar se joegen gjin fleis, griente, fruit, fisk, zoetwaren en snoep, allinich foar de jierdei fan 'e Führer, Kryst en 1 maaie. Der is praktysk gjin frije tiid, alles is strikt regele ... Minsken fan 'e takomst waarden oplaat fan har, dy't de ierde regearje soene. Himmler sels, haad fan de SS, hold sa'n programma ûnder kontrôle.
  Hjir ûnderbrekke de famkes har oantinkens ... No binne se de Sovjet-posysjes op 'e Leopard-100 tank. En fansels op bleate fuotten en yn neat oars as in bikini - sa fjochtsje heksen, dy't yn tweintich jier hielendal net âlder binne en noch jong en fris binne as maitiidsmakkerijen.
  Dizze masine is spesjaal - mei in jetbommewerper, en in anty-tankgewear mei lange loop.
  Gerda skeat en piepte:
  - Gloarje oan it Heitelân!
  Charlotte drukte mei bleate fuotten op 'e joystickknoppen. Se smiet in oare Sovjet T-54 tank, se binne noch net nommen út produksje.
  Doe kontrolearre se:
  Tankewol Rommel!
  Christina, ek fjochtsjen yn de Leopard 100, drukte op de knoppen mei har bleate teannen en tjirp:
  - Gloarje oan it heitelân!
  Magda, sjittend út masinegewearen, merkte op:
  - En gloarje oan ús barracuda famkes!
  Ja, se wiene krigers fan 'e coolste aerobatics.
  Gerda drukte nochris mei de bleate teannen op de knoppen fan de joystick, smiet it Sovjet-gewear (in min heksefamke, al is it in moai!), En vyaknula:
  - Ik sil elkenien deadzje!
  En wer foar har, as wie it juster, flitsen oantinkens;
  Der is al in ôfstân fan fyftich of sels wat mear kilometer ôflein, in kolossale fracht yn sa'n waarmte en mei in fracht, foar sokke lytse famkes. Gerda, Charlotte fielden har lichems net mear, se rûnen as somnambulisten, fielden wat har spieren skeure en in doffe pine yn 'e holle. Mar hjir komt it kommando:
  - Spring in stap! Foar de earste kear genôch!
  De famkes fertrage en rinne al yn in hurd tempo. Hakken begjinne te jeuken, noch mear. Gerda flústere tsjin Charlotte:
  - Fan de hel oant it vagevuur!
  Freondinne wie it net iens.
  - Fan it vagevuur nei de himel!
  De stienige grûn is foarby en de bleate, útputte fuotten fan de famkes stappe op it sêfte, smaragdgroene gers. Gerda rôp:
  - En hoe sillich, nei't er martele wie troch stekke stiennen en it baarnende sân fan 'e woastyn, om te rinnen as in fluweel natuerlik tapyt!
  Dizze kear stimde Charlotte maklik yn.
  - Fansels, it is echt it paradys! Nei sa'n hurde mars! Mar ik tink dat it noch dreger wurdt.
  Doe't de famkes einlings de boarterstún oankamen, stoppe Madeleine har en joech har opdracht om op 'e rêch te lizzen. Rûchwei fielde de fuotten fan 'e top tsien krigers en sei mei dúdlike tefredenens:
  - Moai! En de hûd skuort net ôf, en der binne gjin blieren op 'e sole. En sels de hakken wiene net stoffich, se bleauwen rôze, as wiene jo krekt út it bad! - Lange Madeleine, stoppe, en in freon mei de snelheid fan bliksem smiet in dolk. It blêd flitse as in sinnich konijn dy't troch in skoaljonge út in spegel flúste, en de punt spikere in grutte, swarte skorpioen. De stim fan 'e SS-offisier waard rûger, en de prachtige skaaimerken fan it gesicht fan it famke waarden hurder. - Moarn rinne wy fan moarns oant jûns. Wêrom draaie jo gesichten - binne jo Ariërs of net? As ja, dan moatte wy ferneare, dy't falle, sille wy op it plak sjitte! Berekkenje de earste, de twadde.
  Doe wie der in dream, en doe in wekker, en wer rinne jo.
  Gerda waard wekker, sprong abrupt oerein, de famkes rieden gau op. Wy wosken, poetsen ús tosken en wer smard mei beskermjende crèmes mei in twongen mars troch de woastyn. Sa binne se bleate fuotten yn harren swimklean en raasde troch de sânige hel.
  Arabyske bern wiisden harren fernuvere mei de fingers en fluiten:
  - Deutsche Akbar!
  Gerda seach om him hinne en seach langstme nei de weromrinnende palmbeammen, wêrnei't se tsjin Charlotte flústere:
  - Wer yn 'e hel!
  De readhierige diva antwurde mei in glimke:
  - Alle minsken binne sûnders, en de ûnderwrâld is de natuerlike steat fan sûnders!
  Gerda knikte werom.
  - De minske kin net oars as sûnde!
  Charlotte knikte har fûle hier en begon te ferklearjen doe't se rûn:
  - Ik bin it dermei iens! Sels tûzen kear iens! Yn 't algemien is sûnde in relatyf, en suver minsklik konsept. Bygelyks, as wy nimme de moraal fan 'e âlde wrâld, dan yn it wie goed dat it profitearre sawol de persoan sels en syn stam-soarte. Bygelyks, oerhoer waard beskôge as in segen, net in sûnde!
  Gerda stimde gau yn:
  - Rjochts! De Führer sels fynt dat it bêste is foar in frou om swier te wurden fan in oarlochsheld as fan har, fier fan altyd dappere man. Benammen as de man ek tekens hat fan skealik, ûnrein bloed.
  Madeleine rôp tsjin de famkes:
  - Bewarje jo azem famkes, dizze kear rinne wy ta útputting!
  Gerda glimke werom.
  Jo kinne wurch wêze, mar jo kinne net wurch wêze.
  In healoere rûnen de famkes yn stilte, en doe flústere Charlotte:
  -Witte jo wat in frjemde dream ik in freondinne hie?
  Gerda wie ferrast:
  - Ja, ik beken ek! En wat?
  Charlotte, gnyskjend, antwurde:
  - Neat! Sa'n dream dat ik in strider wie yn it leger fan 'e grutte barbaar Attila. En wy fochten de waaksen fan it âlde Rome. En alles wie sa moai en wreed tagelyk ...
  Gerda gniisde as antwurd.
  - Witte jo, ik dreamde der ek oer! Wat ferrassend tafal. Ik seach dy yn myn dream!
  Charlotte knikte werom.
  - En ik dy! Do fochten goed, ek al hat de smelle-each en giel-face strider dy hast fermoarde!
  Dit kear wie Gerda net in bytsje fernuvere, se wie ferrast:
  - Kin net wêze! Sa komt it net foar dat twa minsken deselde dream tagelyk sjogge?
  Charlotte antwurde:
  - As de gryp kollektyf siik is, dan kin de dream itselde wêze. Hjir is hoe't it giet! Ik hearde dat yn 'e Thule-maatskippij d'r spesjale mediums binne dy't in drankje nimme en krûdetinctures ynademe, en dan yn fizioenen ferdjipje! En it slagget har aardich om profeten te wêzen!
  Gerda, springend oer de keistien, stimde yn:
  - Wis! Yn prinsipe fereasket it kado fan 'e profesije gjin boppenatuerlike krêften, d'r kinne gewoan aardich materiële, en dochs net oploste fysike wetten yn' e natuer wêze. Mar wat is it doel fan dizze dream?
  Charlotte helle har skouders op en antwurde:
  - Ik wit it net! Miskien sil it Tredde Ryk Brittanje en de Feriene Steaten efter de Liuw ferslaan of ... Hjir kinne jo lang riede!
  Gerda woe wat sizze, doe't har ear ynienen it noch te hearren lûd fan motors opfange. Nettsjinsteande de ôfstân wie it dúdlik dat de motoren fan 'e fleantugen lawaaierich wiene, en dat se flink oankamen ... Madeleine befel:
  - Wat is it stadium fan de oefening nûmer twa: ferklaaien.
  De famkes stoppe, hellen kamouflagemantels, skildere om de kleur fan 'e woastyn te passen, út har rêchsekjes. Doe begûnen se fluch yn te graven, wylst it fan boppen net te merken wie, wat ûnnatuerlik wie. Hjir betanke Gerda it lot, dat se beide wapens en sapperskoppen hiene. Oars kinne de famkes yn 'e woastyn in maklike proai wêze foar Britske oanfalsfleantugen of dûkbommewerpers. Charlotte, dy't mei har bleate fuotten it sân skrape, sei:
  - It liket derop dat wy buskruit snuffelje moatte, sels yn Tuneezje ... De wegen fan 'e Hear binne net te ûntkennen!
  Gerda mei in slûchse blik beswier:
  - Gebrek oan krekte kennis is altyd min, mei ien útsûndering, as it giet om de plannen fan 'e Almachtige!
  
  HOE DE FERGESE STATEN FAN AMERIKA FERSKIL DIENE EN WAT DER FAN WAREN
  De Feriene Steaten hawwe gjin oalje-embargo oplein tsjin it Land of the Rising Sun. Dat late ta it feit dat, nei wat wifkjen, de Japanners dochs oanfallen de USSR. Se woenen wirklik wraak nimme foar Khalkhin Gol en woe gjin reputaasje krije as aaseter. Mar echt oanfalle de USSR nei de fal fan Moskou, dan sil elkenien sizze dat de grutske samoerai fan it wurd gieren oanfallen it lyk fan 'e USSR.
  Nei it foltôgjen fan alle tariedingen en troepen ophelle, sloech Japan op 1 septimber 1941. Har troepen op lân wiene tige tal en dissiplinearre. Loftfeart en marine binne ek sterk. De grûnunits bliken wat swakker te wêzen wat it útrêsten fan swier materieel oanbelanget. Mar de USSR yn dit ferbân is hielendal net mear sterk. Boppedat, de Japanske tanks binne licht, en mei goede maneuverability. En hja raasden as bisten. En se begûn te dissect de Sovjet posysjes.
  De Japanners foelen mei grutte entûsjasme en frij súksesfol oan. En se wisten troch de ferdigening te brekken. En de klap foar Vladivostok die bliken ynienen, en frij effektyf. En de massa fan Sovjet soldaten en seelju stoar. En de samûrai gongen foarút.
  Yn fjildslaggen binne har troepen heul heroysk en klimme foarút. En se lije ferliezen, mar trochgean it offinsyf. En se stoarmje.
  Stalin koe gjin inkele divyzje oerdrage út it Fiere Easten. Boppedat feroveren de samûrai it grutste part fan Mongoalje ûnderweis en smiet it Reade Leger krêften út 'e hastich foarme reservaten. En by Moskou wie der in ramp. De Sowjet-troepen waarden yn stikken slein. De skoare gie nei in pear divyzjes, en de nazi's hienen gjin Sibearyske ienheden tsjin harsels. En dat wie genôch om te winnen.
  As gefolch, Moskou waard omsingele. En Stalin wist der amper út te ûntkommen.
  Dochs fersette de haadstêd de omsingeling oant ein desimber. De Dútsers koene Ryazan ynnimme en foet fêst yn 'e stêden krije. It súkses waard ek fasilitearre troch it feit dat der in protte deserteurs en oerlopers wiene yn it Reade Leger. De Japanners feroveren hast hiele Primorye en snijden Vladivostok ôf. Troch de wei, Stalin besocht te hâlden Mongoalje op alle kosten en serieus ferswakke de Sovjet ienheden. As gefolch, de nazi's foarútgong net allinnich by Moskou, mar ek yn it suden, trochbrekken yn 'e Kaukasus.
  En doe kaam Turkije yn 'e oarloch. De twadde en hiel ferwachte problemen. De Turken, dy't trettjin kear fochten mei Ruslân, dreamden ek fan wraak. En de Sweden kamen ek yn de oarloch. Se betinken ek har histoaryske grieven. En de toarst nei bekendheid en territoriale oanwinsten blykte sterker te wêzen as de sjarme fan Kolontai.
  De Sweedske difyzjes lansearren in offensyf yn 'e rjochting fan Moermansk, en snijden de stêd ôf fan it fêstelân, wat de situaasje ekstreem lestich makke. En Leningrad wie yn in folsleine blokkade. It Reade Leger hie net de krêft om Tikhvin en Volkhov te feroverjen. Sa die bliken in totale blokkade en de ferneatiging fan macht troch honger.
  Nei de fal fan Moskou besocht it Reade Leger in tsjinoffensyf út te fieren, mar it wie swak. De slach fan 'e Sovjet-ienheden foel, en se letterlik ferspraat. Stalin raasde en freaked in protte, mar hy koe net biede neat wurdich. Ut gewoante begûn de diktator massale eksekúsjes en ûnderdrukking. En dit makke de situaasje allinich slimmer.
  Yn 'e maitiid sette de Dútsers harren offensyf wer op mei it each op 'e Kaukasus. It ferset fan 'e Sovjet-troepen ferswakke, en de nazi's namen Stalingrad hast fuortendaliks yn. Lykas Grozny en Ordzhonikidze. Doe ferienigen se mei de Turken en begûnen in mienskiplike kampanje tsjin Baku.
  Hjir is it fansels sa maklik om de Fritz net tsjin te gean. En Baku foel yn juny 1942. Stalin hie in beroerte, en der wie in splitsing yn 'e lieding. In part folge Molotov, in part folge Beria, in part folge Zhukov. De Dútsers rieden al hast sûnder ferset tsjin te kommen. Se besette de Wolga-regio en Kazan, de rivier de Oeralsk, en feroveren Orenburg. En hja wiene al opmarsjearre nei Sverdlovsk, dêr't de winter har ynhelle.
  Tagelyk feroveren de nazi's ek Sintraal-Aazje, en ferienigen mei de Japanners. De Feriene Steaten binne noch net yn 'e oarloch gien, mar it is dúdlik dat dit net lang duorje sil. Yn desimber 1942 foelen de Japanners de Amerikaanske basis oan by de haven fan Perû en begûnen in grutte oarloch yn 'e Stille Oseaan. Sibearje wie al ûnder harren kontrôle. Hitler ferovere ek hast hiel Ruslân, en kearde him úteinlik nei it Westen. Earst besleat hy Afrika te feroverjen en Brittanje te ferpletterjen mei fleantugen.
  De moeting mei Franco waard hâlden yn hege toanen. De Führer, ferwizend nei syn oerwinningen tsjin de USSR, easke grutte konsesjes. En benammen om de troepen fan it Tredde Ryk sûnder betingsten nei Gibraltar te litten.
  Franco wie it dêrmei iens. En de nazi's gongen fierder, namen de festingstêd en begûnen troepen oer de koartste ôfstân nei Marokko oer te bringen.
  En se begûnen it swarte kontinint te feroverjen. En se diene it sûnder problemen. De Britske troepen wiene swakker yn termen fan wapens, apparatuer en dissipline.
  Yn 1943 ferskynden de Dútsers yn in rige ME-309 jagers mei tige krêftige wapens. Trije 30mm fleanmasinegewearen en fjouwer 14mm masinegewearen. Dit is de krêft - yn sân fjoerpunten. En de Britske en Amerikaanske masines terske de Fritz yngeand. Wier, de jager wie krekt begûn yn tsjinst. En ek Dútske aces. En harren meast formidabele piloat Marseille. Dizze man is in leginde en sette yn 'e echte skiednis in rekord fan ienensechstich fleantugen delsketten yn fjildslaggen per moanne. Mar hjir bleau hy yn libben en kaam yn jannewaris 1943 boppe it oantal trijehûndert delstoarten tastellen.
  Dêrfoar waard foar it earst yn it Tredde Ryk in persoanlike priis foar him útrikt: it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Marseille is wurden in wiere fleanende leginde en terminator. Yn 'e maitiid fan 1943 feroveren Dútske troepen it hiele noarden fan Afrika en berikten Nigearia. En yn Egypte fersloegen se de Britten, feroveren it hiele Midden-Easten, tegearre mei de troepen dy't út 'e Kaukasus kamen. En hja foelen de Britten yn Sûdan oan, en feroveren Etioopje yn maaie.
  Yn 'e maitiid brocht Marseille it oantal fleantugen dat troch syn eksploaten delsketten waard op fiifhûndert. En hy krige in hege priis: it ridderkrús fan it izeren krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. Sa waard de sechsde graad fan 'e priis fêststeld yn' e folchoarder fan útsûndering. Dêrnei is besletten dat de ridderkruzen fan it izeren krús mei diamanten wer útrikt wurde kinne. Foar twahûndert en fyftich mei sulveren blêden, foar fjouwerhûndert mei goud, foar fiifhûndert mei platina.
  Yn 'e simmer fan trije en fjirtich foltôge de nazi's de ferovering fan' e lêste regio's fan 'e USSR yn Sibearje, en makken Ruslân tegearre mei de Japanners. En yn Afrika berikten se Súd-Afrika, en yn septimber namen se Gibraltar.
  De ferrassende lâning yn Brittanje yn novimber 1943 wie in folslein sukses. De Britten waarden ferrast. En yn tsien dagen foel Brittanje.
  Sa einige de earste etappe fan de Twadde Wrâldoarloch, mar de Feriene Steaten bleaunen noch. En it is net sa maklik om it te krijen.
  Hitler besleat om in krêftige oerflakfloat te bouwen yn in rapper tempo. En de Dútsers ûnder wetter wie machtich. En de fjildslaggen ûntfolden yn 'e loft.
  Marseille troch febrewaris 1944 mear as tûzen dellein fleantúch, en waard bekroand mei de twadde Ridder Krús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, swurden en diamanten. En sa stie Marcel hjir út, en it is cool.
  It jier 1944 ferrûn yn fûle fjildslaggen sawol op lân as op see. De Dútsers feroveren Yslân - nei't se Operaasje Ikarus útfierd hawwe, en dêrnei mei súkses foltôge de ferovering fan Grienlân.
  Oan 'e ein fan it jier hie Marseille 2.000 fleantugen delsketten en hie al fjouwer Ridderkrúsen fan it Izeren Krús krigen mei platina ikeblêden, swurden en diamanten.
  Se begûn te sammeljen troepen yn Latynsk-Amearika. Argentynje wie pro-Dútsk, wylst Brazylje keas foar de kant fan it sterkere Tredde Ryk.
  En se gie om troepen en oare grutte troepen nei Amearika oer te bringen. Yn 1945, yn maaie, begûn de lâning yn Kanada en de oanfal op Fenezuëla. De fjildslaggen wiene fûl, en de skalen swaaiden fan kant nei kant.
  Marseille hat mear as trije tûzen delstoarten fleantugen. En hy hie al seis prizen.
  Yn 'e simmer koene de nazi's sawol Meksiko as Kanada feroverje, en yn 'e hjerst binne se al oer it grûngebiet fan 'e Feriene Steaten. Amearika wie wanhopich yn 'e ferdigening. Mar har kânsen om te winnen smelten as in sniebal. En de nazi's yn jannewaris 1946 koene trochbrekke nei New York en Washington. Marseille kaam mear as fiiftûzen delstoarten tastellen en waard bekroane mei in spesjale priis: it Grutte Krús fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús. In spesjale priis waard oprjochte foar sa'n taaie ace.
  Yn febrewaris 1946 foelen sawol New York as Washington, en de FS kapitulearren yn maart.
  Sa einige de Twadde Wrâldoarloch. De wrâld waard ferdield troch it Tredde Ryk en Japan. De nazi's feroveren ek lytse steaten, en raken se ûnder har. Mar dit wie net genôch foar Hitler. Net wollen mei in geopolitike rivaal yn it gesicht fan Japan, foel de nûmer ien faksist op 20 april 1955 it Lân fan 'e Rising Sun mei al syn koloanjes oan. Sa begûn in nije grutte oarloch. Samurai binne noch sterk. Mar it Dútske leger mei piramidale tanks en fleanende skuorren is folle technologysker.
  De Japanners fjochtsje lykwols fanatysk. En se sille net jaan yn. Mar de faksisten geane foarút. Se hawwe bettere tanks.
  Bygelyks, in auto foar twa bemanningsleden mei in gewicht fan fyftich ton, en in motor fan 2.500 tûzen pk. Stel jo dat soarte fan snelheid en ritkwaliteit foar. En de foarm is yn 'e foarm fan in piramide. It is net sa maklik om sa'n kolossaal meunster troch te brekken.
  En Charlotte en Gerda ride op dizze tank. Se terske Japanske tanks en ferslaan de samoerai.
  Russyske famkes, Natasha en Zoya, fjochtsje ek mei har. Se fjochtsje mei al har wylde grime. En se sjitte út in hege druk kanon, brekke de auto's fan 'e samoerai.
  Natasha sjongt:
  - En wa sille wy fine yn 'e striid, en wa't wy sille fine yn 'e striid! Litte wy dêr gjin grapke oer meitsje! Litte wy it útinoar skuorre!
  En wer sil hy nimme en fjoer, slaan troch de nazi's. En smiet it metaal yn stikken.
  En Alvina en Albina fjochtsje yn 'e loft. Dizze famkes binne ek cool en in protte fleantugen waarden delsketten yn de oarloch mei Amearika. En wierskynlik al kosmyske beauties. En se sjitte Japanske piloaten mei har bleate teannen del.
  De Dútsers binne sterker yn 'e loft en better bewapene. En de samûrai winne. En se stjerre, falle yn 'e boilers. En se wurde yngeand ferpletterd troch de wrede krigers fan it Tredde Ryk.
  De striid hjir is fûleindich en bloedich. En der is gjin genede foar elkenien. En de nazi's brekke de Japanners yngeand. En se wurde letterlik yn stikken skuord.
  En de samoerai retreare en stjerre. Yn 'e earste seis moannen fan fjochtsjen ferlear Japan mear as in tredde fan syn grûngebiet, benammen koloanjes. Marseille troch novimber 1955 brocht harren akkounts oan tsientûzen delslein auto's. Dêrfoar krige er in priis: de Stjer fan it Grutte Krús fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús. Ja, it is in frij grutte en lange priis. In jier nei it begjin fan 'e oarloch waard it territoarium fan' e samûrai mei mear as twatredde ôfsnien. En de útkomst fan 'e oarloch wie al in útsûndering.
  Mar de samûrai soene net opjaan. Se fochten foar elke bosk, foar elke holte. En hja foelen hiel stadichoan foar de druk fan de nazi-ienheden.
  Mar yn novimber 1956 ûntjoech de gefjochten foar de metropoal sels. De Japanners fochten mei grutte wanhoop. En hja holden út oant maart 1957, doe't, nei de ynname fan Tokio, it lân fan 'e opkommende sinne kapitulearre. En de fjildslaggen wiene sa fûl.
  Marseille berikte tweintich tûzen delsleine fleantugen. Dêrfoar waard er in oare priis takend: de Grutte Star fan it Grutte Krús fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús, en sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  Sa einige úteinlik de grutte, en de bloedichste oarloch yn 'e skiednis fan it minskdom.
  En yn 1959, op 20 april, waard in referindum hâlden oer de oprjochting fan in wrâldryk en in monargy dêryn. En Hitler waard de keizer fan 'e planeet Ierde. Wat geweldich is!
  En sa'n machtige macht waard makke, dy't begûn te ferkennen de romten. Boppedat fleagen de Dútsers op 20 april 1949 nei de moanne. En nei Mars op 20 april 1959 en twa moanne letter waard in fenomenale flecht mei súkses foltôge.
  Hitler ferliet ek neiteam krigen troch keunstmjittige ynseminaasje. En dat wie ek moai.
  It like dat syn regear lang en duorje soe ... Mar op 8 novimber 1959 stoarte de Führer yn in fleantúch. En it is tiid foar it regintskip. Hermann Göring wie tsjin dy tiid al ferstoarn - oergewicht en it brûken fan morfine droegen net by oan it libben. En Himmler waard de nije regint. En de erfgenamt fan 'e troan wie noch te jong. Hoewol binne der net folle oer oant folwoeksenen. It wie ûnder de wet fan Hitler sûnt de leeftyd fan sechtjin. En de jonge waard berne yn july 1944. En hy hat mear as hûndert bruorren fan Hitler.
  Himmler wie noch net te âld, hy woe in steatsgreep meitsje, mar it leger stipe him net. En hy waard sketten. En de erfgenamt regearre op 'e troan: Wolf de Earste.
  Under him begûn it belied fan romte-útwreiding yn it sinnestelsel. Hiel fluch, de astronauten fan it Tredde Ryk ferovere en lâne op alle planeten. De lêste wie Pluto yn 1973. En dêrnei begûn de tariedings foar romte útwreiding bûten it sinnestelsel. Mar dat is in oar ferhaal.
  Yn it Tredde Ryk op planeet Ierde ûntwikkele de ekonomy neffens plan, en der wie in wrâldoarder. Stadichoan, troch hurde metoaden, waarden alle problemen fan 'e planeet Ierde oplost. Hongersneed, sykten, epidemyen en oare problemen fan dizze beskaving wiene klear. En it wie geweldich.
  De kriminaliteit is hast hielendal ferdwûn. De ekonomy makke it mooglik om alle materiële problemen fan 'e befolking op te lossen. Swarten en gielen waarden swier beheind yn har bertepersintaazje. De blanke Aryske befolking fokten mear aktyf. Russen en oare Slaven krigen de status fan it Aryske folk. Alles gie goed genôch.
  En der wiene gjin eardere oarloggen en nachtmerjes, epidemyen en oare dingen. De wrâld is opstien en groeid.
  En yn 2020 berikte it earste ierdske romteskip de stjer Alpha Centauri.
  En yn 2024, foar de earste kear minsken lâne op 'e planeet tichtby de stjer Sirius.
  Sa ferhuze de planeet Ierde en it Tredde Ryk nei it folgjende nivo fan ûntwikkeling.
  En it minskdom koe mei grut optimisme nei de takomst sjen !
  
  PASSION OM DE SLAG FAN MIDWAY.
  Japan yn in parallel universum wûn de Slach by Midway. En ferovere de Guyan-eilannen, mei de Amerikaanske basis - Peru Harbour. Yn 'e Stille Oseaan stie de samûrai sterk. Wier, se foelen de USSR net, mar se foelen Yndia oan. En Churchill waard twongen om in diel fan 'e troepen út Egypte oer te bringen, tydlik útstelle Operation Torch. De Amerikanen wegeren ek mei te dwaan oan de lânings yn Marokko. Yn 't algemien hawwe de Feriene Steaten alle bombardeminten fan it Tredde Ryk ôfsletten.
  De nazi's wiene tichtby Stalingrad, en it Reade Leger lansearre in grut offensyf.
  Mar Mainstein lansearre in ferpletterjende tsjinoanfal op 'e flank fan' e Sovjet troepen.
  Dizze kear hawwe de faksisten gjin ekstra troepen oerbrocht nei Afrika, en it offensyf fan Mainstein wûn yn krêft. Ferskate mear divyzjes diene der oan mei, wêrûnder tritich gloednije Tiger-tanks, dy't yn 'e echte skiednis nutteloos ferdwûnen yn 'e Sahara-woastyn.
  En loftfeart wie oer it generaal in oarder fan grutte grutter. Sa bombardearren de Feriene Steaten it Tredde Ryk net, en brocht Brittanje ek enerzjy oer nei Japan.
  As gefolch, Mainstein wie by steat om te feroverjen net allinnich Kharkov en Belgorod, mar ek Kursk, snije de ferneamde bôge yn ien kear. Doe stoppe de wierheid fan 'e modder de Dútsers. Mar se berikten grutte súkses, en tabrocht folle mear wichtige skea oan it Reade Leger.
  Doe wie der in lange stilte yn it easten. De Dútsers oerdroegen nije tanks oan it front: "Tiger", "Panther" en "Lion", dy't net yn produksje yn 'e echte skiednis. Grut-Brittannië, dat bot ergere hie oan de ûnderseeboatfloat fan Hitler, gie temûk mei de Fritz ôf om de oarloch op de rem te setten. Sawol de Britten as de Amerikanen beheine úteinlik de fijannigens tsjin it Tredde Ryk.
  Hitler, op syn beurt, beferzen it FAA-programma en de produksje fan ûnderseeboaten. En de middels dy't fergees wurden waarden brûkt foar loftfeart en tanks. Plus, it bombardemint stoppe. Dútsers krigen de mooglikheid om te produsearjen wapens yn grutte stêden, net besteegje middels oan konsintraasje. Se krigen de ME-309 jachtfleanmasine, flugger oant 740 kilometer yn 'e oere, en krêftich bewapene mei sân fjoerpunten: trije 30-mm kaliber fleantúchgewearen en fjouwer fjirtjin-millimeter masinegewearen.
  Krêftige fighter - sis neat. En foar him is de nijste Yu-288 bommesmiter, mei fjouwer ton bommen yn 'e normale ferzje, seis ton bommen yn overload, en mei in snelheid fan maksimaal 650 kilometer per oere. Dat is, syn Sovjet Yaks en Lagg-5s koenen net iens ynhelje. De produksje fan de nijste fleantugen en tanks nimt lykwols tiid.
  Ferdinand selsridende gewearen ferskynden ek. Mar net in massale rige.
  Mear nijsgjirrige tank "Lion". It die bliken te wêzen hiel swier op njoggentich ton, en in gewear fan 105 mm 70 EL kaliber. It gewear, fansels, is machtich, en pierced alle tanks fan de USSR op in lange ôfstân. Mar minder fluch fjoer - fiif rondes per minuut, en de tank sels die bliken te wêzen stadich-bewegende op mar 27 kilometer per oere.
  Frontal beskerming is net min - de romp is 150 mm yn in hoeke, en de turret is net trochstutsen sels op 240 mm. Mar de kanten binne mar 82 mm, lykas de gewoane "Tiger", útsein dat mei hellingen, lykas de "Panther". Underweis wie de "Tiger" -2 en "Panther" -2 mear avansearre en krêftige masines. De Dútsers foarmen kolossale krêften. Mar it duorre tiid.
  De nazi's wisten noch net wêr't it better wie om oan te fallen. Der wiene fluktuaasjes. Mar Hitler woe wraak foar Stalingrad. En de oanfal op 'e Kaukasus wie syn idee.
  Mar de wichtichste klap wie pland om tapast te wurden op Voronezh en lâns de Don. En Stalin begriep dit ek. De USSR sammele grutte krêften, en de Wehrmacht hie in soad macht. Foar july hiene de Dútsers gjin tiid om de lêste tanks te behearskjen, en de fleantugen fan 'e nije mars begûnen pas koartlyn yn' e rige te kommen, útsein de Focke-Wulf, dy't ek in tige krêftige masine is yn termen fan bewapening en snelheid .
  
  De USSR sammele krêften, en groeven nije sleatten, lei minen. It Sovjet leger groeven yn. Mar de Fritz binne ek sterk. Lykwols, net elkenien like it idee fan oanfallen Voronezh. Boppedat wachtet it Reade Leger hjir op. Der wie in idee om oan te fallen fanút it Taman-skiereilân. En Hitler besleat dêr ek fan te slaan. Doe't de oarloch yn Egypte folslein befrieze, waard Rommel weromroppen nei it eastfront. De Dútsers, nei't har posysjes yn Jeropa bleatsteld hawwe, ferpleatsten hast alle stride-klear ienheden nei it easten.
  Yn 'e loft, se slagge te gripen dominânsje fanwege it oantal masines, en de nije ME-309.
  Op 10 july begon it offensyf úteinlik yn 'e rjochting fan Vorozhen, en út it suden ...
  De striid waard fûl. De Dútsers wiene sterker as yn 'e echte skiednis, en de USSR wie wat swakker, ynklusyf troch it beëinigjen fan bystân foar lien-lease. Sa koene de nazi's troch de Sovjet-line fan ferdigening brekke. Hoewol op in hege priis.
  Yn fjildslaggen gongen "Lion" en "Ferdinand" foarút as in slachram. De Sovjet IL-2 bliek in sterk oanfalsfleantúch te wêzen, mar in grut tal Dútske jagers fermindere it effekt fan it gebrûk. Focke-Wulf foldie mar foar in part oan de ferwachtings. Mar frij krêftich bewapene. Yu-288 hat noch net massaal west. Mar de Yu-188 die bliken hiel goed, as in mear avansearre bommewerper.
  "Liuw" frij faak bruts en kaam fêst te sitten, hoewol't it waard beskerme hiel goed yn 'e foarholle, en befredigjend yn' e kant. Mar de "Tiger" blykte te wêzen in effisjinter masine. De Russen wiene bang foar him. Troch de swakte fan it sydpânser lijen de Panther swiere ferliezen fan ljochtgewearen en anty-tankgewearen fan it Reade Leger.
  "Ferdinand" is ek net hiel goed ... Mear of minder ME-309 jager mei krêftige wapens en mear manoeuvreerber en hege snelheid foldien oan ferwachtings, mar it die bliken te wêzen net genôch like it.
  De Dútsers koene trochbrekke nei de Don, mar rûnen swiere skea op en holden op. Yn it suden wie it makliker foar harren, benammen om't se dêr taktyske ferrassing behelje koenen troch it front troch te brekken.
  De Dútsers wienen net by steat om te ûntwikkeljen súkses yn Voronezh rjochting. En se waarden stoppe. Yn it suden waarden de Fritz lykwols ek twongen om op te hâlden troch bedrigingen fan flankoanfallen yn te fieren.
  De striid duorre oant de hjerst. En yn 'e hjerst krige it Reade Leger foardielen.
  Troch de rydprestaasjes fan har tanks. En de nazi's waarden twongen har werom te lûken út 'e kilen. De fjildslaggen wiene fûl. Nimmen koe winne. Mar yn 'e winter, it Reade Leger fan' e nazi's drukte de nazi's in bytsje, triuwe se nei de Kursk-Belgorod line. Nije Dútske tanks naam diel oan de fjildslaggen: "Panther" -2 en "Tiger" -2. Beide auto's hienen 88 mm kaliber 71 kanonnen. Mar de Panther-2 is lytser yn turret grutte en smeller, waacht achttjin ton minder, mar mar in bytsje tinner yn harnas. En de Dútsers ynstallearre machtiger motoren, en de auto's wiene min of mear rinnen.
  De USSR reagearre mei tanks T-34-85 en IS-2. De bewapening fan de Dútsers bleau lykwols noch better. En it frontale pânser is sterker. En de ritkwaliteit is goed. Motor Panther-2 900 pk wie hiel befredigjend. En op de "Tiger" -2 sette se tûzen pk, dy't ek makke de tank frij begaanbaar. Hjir waarden de "Liuw" en "Maus" troch it leger ôfwiisd.
  Eins is d'r in protte gewicht, mar net folle sin. Mar yn 'e maitiid streamden de Dútsers as mastodonten oer.
  Uteinlik slagge om útwreidzje de produksje fan de T-43-85, mar dizze masine wie noch inferior oan de Dútsers. Fritz begûn te ûntfangen tanks fan de "E" rige. Earst fan alle, "E" -100, dy't ferfong de "Maus". Troch de oerdracht en de motor byinoar te setten, ferlege de Dútsers de hichte fan 'e tank troch te besparjen op 'e krukas, en kompakte de yndieling. De tank waard leger, lytser en lichter mei 130 ton yn stee fan 188. Dit makke it mooglik om syn snelheid op de sneldyk te ferheegjen nei 40 kilometer yn 'e oere, en ek op 'e dyk. En de beskerming fan 'e auto is noch better wurden, troch de gruttere rasjonele helling fan' e pânserplaten.
  Dizze tank is fansels folle praktiger as de mûs. En hy liet him goed sjen yn fjildslaggen. Mear massive beloofde de E-50 te wêzen. Ek komprimearre troch it layoutskema. Fergelykber yn gewicht oan de Panther-2, mar mei dikker en rasjoneel hellend pânser en in leech silhouet. Mar wylst dizze auto waard fertrage. Om't it net genôch wie foar Hitler dat pânser sa dik as de "Tiger" -2 yn 'e E-50 pland wie, easke de Führer mear betroubere en krêftige beskerming. Bygelyks, de E-100 hat hellende kanten tegearre mei skylden 210 mm dik, en do kinst echt net brekke it.
  "Panther"-2 waard opwurdearre foar in 88-mm kanon mei in 100 EL barrel lingte. En oant no ta wurke it geweldich.
  Winterdeis koene de Dútsers yn it sintrum úthâlde en de oanfallen ôfslaan. En yn 'e maitiid begûnen de Fritz har offensyf yn' e Kaukasus. Tank "Lev" -2 ferskynde, lichter as syn foargonger mei de lokaasje fan de oerdracht en motor yn ien blok foar en oer. Fansels, folle mear mobile, mar mei deselde harnas en wapens. En "Tiger" -3. Dizze tank waard wat ferpakt troch de yndieling en better beskerme, benammen de kanten fan 120 mm tsjin de eardere 82, ûnder hellingen. Smelle toer, en sterker yn harnas. Bewapening lykwols feroare ek yn 88 mm yn 100EL. It nije gewear makke tolve rondes per minút ynstee fan acht, wie krekter en harnaspierend as de âlde. De earste E-75 ferskynde ek, mar dizze auto paste ek net by it militêr en it moast finalisearre wurde. Te swier - mear as njoggentich ton, en net goed beskerme troch de kanten.
  Mar yn alle gefallen, de Fritz binne sterker, en de wichtichste klap waard levere lâns de Wolga yn 'e rjochting fan' e Kaspyske See. En hja wienen by steat om te brekken troch de ferdigening fan it Reade Leger, en snije de Kaukasus lâns.
  Stalin, dy't himsels yn in wanhopige situaasje befûn, drige him werom te lûken út 'e oarloch en op alle betingsten in aparte frede te sluten mei Dútslân. Yn 'e Feriene Steaten wie al in oare presidint oan 'e macht - in Republikein!
  En hy sei dat jo him net meinimme kinne nei chantage. Stalin, as antwurd, bea Hitler ûnderhannelings oan, op alle betingsten. De Führer negearre dit.
  It Dútske offensyf wie suksesfol; Turkije iepene in twadde front yn Transkaukasië.
  Alles foel letterlik útinoar. En no bestoarme de nazi-horden Bakoe al. En it liket derop dat der gjin kâns is.
  Mar hjir binne fjouwer famkes-heksen dy't fjochtsje foar de Sovjet-stêd.
  Natasha fjoer in burst op 'e Fritz, en smyt in granaat mei har bleate, sierlike foet. Wat in nazi-tank útslacht.
  Komsomol heks ropt:
  - Gloarje oan Ruslân!
  Dan sjit Zoya ek, mei de nazi's del. En mei bleate teannen smyt er in kado fan ferneatiging. De granaat rekket de Panther-2 caterpillar. De auto draait, botst mei "Tiger" -2. En beide tanks eksplodearje en splitsen.
  Zoya raast op 'e top fan har longen:
  - Gloarje oan Stalin!
  Augustinus jout ek in beurt. Sjit in Wehrmacht-soldaat del. En mei de bleate foet smyt er in granaat nei de fijân en piept:
  - Foar de gloarje fan it kommunisme!
  En Svetlana, dit is in famke mei blond hier, lykas it smiten fan in citroen mei har bleate hakke, de nazi's útinoar skuorre.
  Sil in goed rjochte beurt jaan en roppe:
  - Gloarje oan it grutte Heitelân fan 'e USSR!
  En alle fjouwer famkes raze op 'e top fan har longen:
  - Gloarje oan it memmelân fan 'e ûnstjerlike!
  En mei de bleate skonken smite se wer kado's fan ferneatiging. Mei sokke fjochters groeit it fertrouwen dat de USSR dochs winne sil. Hy hat ommers sokke dappere en betûfte krigers!
  De faksisten feroveren de Kaukasus, en fersterke harsels ... Mar de tiid rint út: 1946 komt. En Moskou is noch net nommen.
  En Amearika fjochtet mei Japan en jout net op. No, doe bea Stalin wer in wapenstilstân oan Hitler op alle betingsten.
  De Führer, dy't ek ynformaasje krige fan yntelliginsje dat de Feriene Steaten al op 'e râne stiene fan it meitsjen fan in atoombom, gie yn mei in wapenstilstân foar trije jier. Mar as betingst, de USSR moat betelje earbetoan oan it Tredde Ryk yn goud en grûnstoffen, likegoed as iten. Plus, bring alle kriichsfinzenen werom, en oerdrage in diel fan 'e apparatuer fan militêre fabriken.
  Stalin stimde mei alles yn.
  Dêrnei begûnen de nazi's in grut offensyf yn Afrika. It wie suksesfol, om't de Britten ynferior wiene yn it oantal troepen, en yn 'e dissipline en kwaliteit fan wapens. En de Dútsers waarden mear hindere troch it útrekkenjen fan kommunikaasje, it terrein en it ûntbrekken fan diken as it ferset fan 'e Alliearde troepen. En it swarte kontinint troch de simmer waard folslein ferovere troch de nazi's.
  Yn 'e winter stutsen de Dútsers tegearre mei de Japanners in pear Amerikanen yn 'e Stille Oseaan en brochten de Yankees kolossale skea oan mei ûnderseeboaten.
  Yn maart 1946 fersterken de Dútsers harren bombardemint op Brittanje, mei help fan in sterk tanommen oantal jets. As it die bliken, is in bommewerper noch altyd better as in ballistyske raket, om't de lêste te djoer is en net genôch genôch.
  De nazy-ûnderseeboatfloat liet him ek hieltyd mear sjen. Wanhopich om de Dútsers mei fleantugen te ferslaan, begûnen de Alliearden ek it ûnderhannelingsproses te ûndersiikjen. En tagelyk besochten se Stalin te oertsjûgjen om it front wer te iepenjen.
  Mar de lieder fan alle tiden en folken hat wachte. Hy woe de kastanjes net wer út it fjoer drage. Boppedat, de oprjochting fan harren eigen jet fleanmasines waard fertrage, en de ûntwikkeling fan in nije T-54 tank tasein te folle tiid. Ja, de nazi's wisten marionettenregearingen te meitsjen fan pleatslike ferrieders yn 'e besette gebieten.
  Sa moast it Sovjet-leger miljoenen fan har eardere boargers fjochtsje. En dat is net al te grut.
  Ja, en Japan, yn dat gefal, joech oan dat as Stalin de wapenstilstân skeat, se in front yn it Fiere Easten iepenje soe.
  Sa koene de Dútsers sûnder ynmingen tariede op in amfibyske lâning yn Brittanje. Wier, d'r wiene bepaalde swierrichheden: in protte net allinich Ingelske, mar ek Amerikaanske grûntroepen wiene yn 'e metropoal. Oant no fochten de Feriene Steaten benammen op see, en koenen se it sels betelje om troepen yn Ingelân sels te fersterkjen.
  Dit soarge foar swierrichheden. Boppedat, de bûnsmaten, inferior yn loftfeart kwaliteit, hie tefolle fleantugen - kompensearje foar de technologyske foardiel yn oantallen.
  Dêrom, Dmitry Sokolovsky, neist stakings tsjin lân doelen, ek jage foar fijân fleantugen. En yn in dream, hy wie al yn it lichem fan in moai famke!
  Hjir stelde it fleantúch fan 'e famke wûnderoanfal harsels yn' e kontrôle fan it fleantúch. Hjir is it de jet ME-262, de lêste modifikaasje mei sweep wjukken. En oanfallen mei grutte snelheid sawol loft- as grûndoelen.
  Barefoot skientme Dmitry Sokolovsky yn syn girlish lichem, deftly omgaat mei in fighter. Iepenet fjoer om mei bleate fuotten te deadzjen. En Ingelske fleantugen ljochtsje op, slachte Amerikanen falle.
  En oan de rjochterhân fan de moaie Dimka, it famke Arabella. Dat is ek in grutte ace piloat. En hy liedt, lansearret loftfeartskelpen as in fan, as in wjukken Valkyrie.
  Dmitry Sokolovsky lit har syn fûst sjen, slacht har bleate, mei beitele famkesskonk en ropt:
  - Gean sa troch!
  It famke antwurdet entûsjast, en lit har fûst sjen as antwurd:
  - Der is sa hâlden!
  Hjir nimt in fjouwermotorige bommesmiter ôf nei Dmitry Sokolovsky. De Terminator Pilot slacht him út mei 30mm luchtkanonnen, ropt.
  - It is better om ien mammoet te foljen as hûndert rotten, it is better om ien held te deadzjen as tûzen leffers!
  Arabella reagearret troch te sjitten út in rûnhûs yn 'e "barrel" technyk en ropt:
  - Twa libbene freonen is goed, fjouwer deade fijannen, noch better!
  En út har hits explode, as in rige lined up - fleantugen!
  Dmitry Sokolovsky bleat syn sniewite tosken yn in famkeslike glimke. En wer sjit...
  Hy wol sjonge, wat militant.
  Ik bin Superman Skepper fan it Universum,
  Ik besleat dat ik ieuwenlang soe regearje!
  En in protte ûnder de hakke fan myn skepsels,
  Yn werklikheid, elkenien wit de dream!
  
  Prachtich kreëarje en weven ryklik
  Kin ik strieljende tapijten ...
  Wa is rebelske taaie ferjilding -
  Satans bern sille nei de hel gean!
  
  En de bern hâlde fan my mei har hiele hert,
  Krij alles wat er wol oan 'e navel!
  Mar ien priis wurdt útrikt troch de rjochters,
  Wa hat de goede geast!
  
  Ik hâld fan sealen yn romte te bouwen,
  Massa's yn it universum objekt ....
  Mar hoe grillich, Gods witte,
  It is in bytsje foar har om de tried fan jo libben te ûnderbrekken!
  
  D'r sil in kado wêze en in taheaksel oan him,
  Dat in dom persoan net krûpt ...
  It is in lyts ding om te meitsjen en ik bin net ynteressearre
  Lit de algemien sekretaris ek in tomaat wurde!
  
  Ik weef in web fan konstellaasjes,
  Yn steat om in kwasar fan 'e lytse finger del te sjitten ...
  Ik haw gjin kears nedich, in tsiende -
  Ik sil de persoan sels royaal beleanje!
  
  Unstjerlikens sil wêze, en yn in prachtige jurk,
  De breid sil yn ivichheid nei jo komme ...
  Jo sille wêze as de kening fan 'e grutte adel,
  En sûnder ûnderbrekking, in himelske rekken yn 'e boskjes!
  
  Harems en seraglios binne lytse dingen,
  Realiteit freegje allinich God ...
  Mar minsken moatte har eigen lok meitsje,
  En rop net, allinne: Hear bewarje!
  By elk wurd foel ien opblaasd of delsketten. En de prachtige Arabella, dy't har bleate skonken rukte, raasde mei him en boarte mei har bleate fingers, en drukte op 'e trekkers fan 'e loftgewearen. En ek krije...
  Dat se skeaten fjochtkits en fleane werom.
  Arabella freget Dmitry, in bleatefoet skientme mei prachtige boarsten en lúkse heupen:
  - Do bist in sjarmante famke... Ik woe altyd wêze as dy!
  De stoarmtrooper-wunderkind-famke antwurdet reewillich:
  En ik woe dat ik krekt as dy wêze koe! Lykwols...
  Doe Dmitry Sokolovsky realisearre dat hy praat ûnsin. En yn 't algemien, hoe stribbet in man om as in frou te wêzen?
  Arabella ferlear lykwols har holle net en joech in ûnstjerlik aforisme út:
  - Better frou wêze as frou!
  Dmitry Sokolovsky stimde yn:
  - Net elkenien yn broek is in man, net elkenien yn in rok is in frou!
  Arabella knikte har holle en sei:
  - It is makliker om hûndert froulju te ferlieden as ien ferliedlike dream te jaan!
  Al op it fleanfjild, beide famkes knuffelde en tute - hoe sjarmante se binne. Se streake elkoar in bytsje, wriuwden har skarlaken tepels, fusearren mei lippen sa helder as roazeblêden. Hoe moai is it om it lichem fan in frou te streakjen.
  Mar d'r is gjin tiid om foaral te squeeze - wy moatte haastje nei in nije flecht. En wer ferpletterjende loftoanfallen op Ingelân oanbringe. Oant de Britske Liuw einlings ferslein is!
  Hjir, neist loft doelen, favorite wurk Dmitry Sokolovsky is de ferneatiging fan tanks. Oanfalle se út 'e loft. In bysûnder ferliedlik doel foar de Tortila is in masine dy't tachtich ton waacht! Echt in meunster - in meunster foar alle meunsters!
  De Dútsers hawwe lykwols al in serial E-100 yn tsjinst, sa'n ding as de Maus, mar mei in tichter yndieling, legere silhouet en lichter. De nije masine koe al ûntwikkeljen genôch snelheid foar bestriding.
  Yn it algemien, Dmitry Sokolovsky mentaal foarsteld de nije tanks "E" rige, klear foar maaie 1945. Mei de yndieling fan 'e gearbox op' e motor sels: squat, mei lange stammen.
  De meast massale masine "E" -50 is te fergelykjen yn gewicht en bewapening mei de "Panther" -2, mar folle leger yn silhouet, en dikker, benammen oan 'e kanten mei slop pânser. Sawol "Sherman" as "Churchill" en "Pershing" binne fier fan dizze Dútske masine yn harren taktyske en combat skaaimerken.
  En as se op it slachfjild ferskynt, sil se gewoan net gelyk wêze!
  En se binne al klear en "E" -50, en "E" -75. De twadde masine mei in 128 mm-pistoal is gewoan in wûnder fan tankbou. Hoe goofy dat sels "Tortilla" net genôch liket.
  En hjir is de bleate strider Dmitry Sokolovsky al yn 'e tank, tegearre mei in moaie famke syn bemanning. Yn in formidabele, "E" -100 oanpast om sels ûnder wetter te bewegen. Hjir is in koets mei elven, Dmitry Sokolovsky is de fyfde yn it, en fjouwer famkes mei spitse earen dûke yn 'e dikte fan' e Atlantyske Oseaan. En it driuwt dêr, snijt de see oerflak, it is in ûnderseeboat op spoaren.
  Jo moatte it kanaal oerstekke op it smelste punt. Springe út nei de kust, fiere sjitterij en werom werom.
  Eh, de Dútske sjeny wist hoe te meitsjen masterstikken fan militêr tinken. Bygelyks, grûnferhuzing tanks. De demokratyske foarm fan regear bliek foar Dútslân net effektyf te wêzen. Hokker krisis is der de lêste jierren ûntstien? Sa swalken allerhande terroristen en emigranten om! En wa is de skuld? Earst fan alles, de swakte fan 'e autoriteiten!
  Mar no springt harren auto mei twa gewearen út 'e djipten fan 'e see.
  Dmitry Sokolovsky, dy't in famke waard yn in dream, mei help fan 'e bleate fingers fan syn legere famkeslike ledematen, sjit fragmintele skulpen op' e gewearen fan 'e Ingelske kustbatterij. De Ingelsman wurdt heger smiten en op 'e kop.
  Dit is echt total chic!
  Om ien of oare reden flitse in Russyske ferske troch Dmitry Sokolovsky syn holle:
  - In fataal jier, do kinst my net leauwe - tûzen njoggenhûndert njoggenennjoggentich! De duvel sil mei gouden hoarnen draaie, trije njoggenen op 'e kop!
  En doe, yn 'e persoan fan' e nazi-troepen, kamen de duvels Ingelske grûn yn. Hjir is in oranje elf as lupanet út in swiere 128-millimeter gewear.
  En de eksploazje fan in tritich kilogram projektyl brocht in fijân bunker omheech nei de helske loften.
  Mei help fan bleate fingers fan chiseled skonken Dmitry Sokolovsky sjit út syn koarte kanon, en sjocht nei de famkes. Wat binne se moai yn har skimpe bikinis. Net in famke, mar gewoan in wûnder fan 'e natuer. Sa wolle jo mei har de leafde dwaan ... Nee, Karl Marx hat noch altyd net hielendal gelyk. Hjir yn it is in froulike natuer, en it fleis fan in sjarmante famke, mar it lûkt noch altyd op froulju. Oan har boarstige, glânzjende lichems.
  Hy is in boer yn hert, en sa sil er foar altyd in boer bliuwe, yn hokker besikingen it ûnmeilydsum lot him ek yn bringe soe.
  En hjir, yn de heale sliep fan kuierjen en dreamen, is it sa noflik... Jo ferbyldzje jo yn jo fruchtbere ferbylding de oerwinning fan it Tredde Ryk...
  It is noch net definityf, mar it komt der!
  Hjir sjitte jo op 'e batterijen, en in famke mei blau hier giet wetter út in masinegewear, en ferneatiget de Ingelske ynfanteristen. Fermoarde swarten falle, se skine itselde út, as blanken, skarlaken bloed. Oarloch is de natuerlike steat fan 'e minske ...
  Of, sa't ien filosoof sei: it is dreger om te fjochtsjen as te sykheljen, mar folle natuerliker!
  Ynteressant binne famkes tige dol op it brûken fan har lange, sierlike teannen by it sjitten. No, it makket neat út hokker kleur de kat is, salang't er mûzen fangt. Sa is it oangeande famkes - it makket net út hokker dielen fan it lichem, salang't se moai binne.
  Hjir is in elf strider mei in krekte skot ôfskuord in relatyf lytse toer "Churchill".
  Dmitry Sokolovsky perfoarst net, der wie in winsk om te komponearjen in liet, en stoarmtrooper wûnder liedde de wurdlid;
  Ik dreamde fan 'e wieg in stoere soldaat te wurden,
  Fleane fleantugen en sjit ...
  Of miskien in kabinejonge en in grutte piraat,
  Hoewol't op see do bist gewoan in dief!
  
  Ik woe yn militêre saken wêze - foar my in jonge,
  De machtichste erkenning om te hawwen ...
  Jo moatte leare te fjochtsjen net út in boek,
  Oars wurde jo dom as in bear!
  
  Ik lies yn myn bernetiid oer driuwende corsairs,
  Oer boarden en skerpe sprongen ...
  Al kinne jo in slachtoffer wurde fan 'e kommissarissen,
  Mar leffe, de jonge is him út hannen!
  
  Wat jo wolle, sille jo altyd berikke
  Elk bedriuw is altyd argumint ...
  En de sinne skynt ek oer de piraat,
  En as de stoarm ek gjin probleem is!
  
  Ja, de galge driget ek,
  De wrede beul set it steiger del...
  En de rôver sil gjin plak fine yn it paradys,
  De hel wachtet him yn 'e ûnderwrâld!
  
  Doe't se fongen my oan Jezus
  Wanhopich die ik in fersyk ...
  Ik bin beswykt, ik bekear my ta de skande ferlieding,
  Soe famkes, kleurige auto's...
  
  God antwurde: dat der gjin ferjouwing foar jo is,
  En allinich de satan wachtet ...
  De beul sloech yn ien kear sûnder fertraging,
  En de kop rôle fan it hakblok!
  
  En ik bin yn 'e hel, mar wit dat ik net lije,
  Jo kinne ek wodka drinke mei duvels ...
  En no slik ik dy drank hearlik,
  Dy wurdt ôfwosken mei koeke en spul!
  
  Ja dit plak is gewoan da piraten,
  D'r binne duvels - poppen mei in klap ...
  Sa wie de ferjilding hjir,
  Champagne, wyn, barbecue moarns!
  
  Ik froeide fiifhûndert ieuwen yn 'e hel,
  Mar hjir komt de Grutte Jezus...
  En einige de hel sûnder interjections,
  Wie yn 'e ûnderwrâld yn lok - no leech!
  Yn 'e hel lije ik no tige,
  Ja, it is te let om yn 'e hel te bekearen ...
  Ik woe stilich klaaie mei in dame,
  Ik wist net dat ik hjoed yn 'e hel wêze soe!
  
  Dus in les foar oare piraten
  Libje earlik, jo sille doelen wêze ...
  Hoewol, helaas, it salaris is leech,
  Hoe kinne wy losbrekke fan it ferlet fan keatlingen?
  Goed ferske en geweldige striid ... Se hawwe har combat kit útladen en komme werom. De elven rôpen ienriedich út:
  - Mei de krêft by ús wêze!
  Nochris giet in geweldige, moderne tank nei see. En in ûndjippe djipte, gjin hinderjen foar in auto dy't op wetterstofperoxide rint.
  Hoe't de Dútsers har tariede op lân yn Brittanje, wylst Stalin syn wûnen slikket. It is al juny... Der wurde graaftanks hifke, dy't tunnels ûnder it Kanaal grave moatte en de Britske metropoal yngean moatte.
  Moaie famkes yn skarlaken en blauwe bikini's klommen yn in ôfgraven, dolfynachtige masinegeweartank. Se draaiden de twadde gear, en de auto gie soepel yn 'e grûn. In nij wapen dat troch elke line fan ferdigening koe brekke. Prachtige froulike krigers ferpleatsen de levers mei har bleate fingers, rieden de tank.
  En wat foar figueren de famkes hawwe, en prachtige boarsten, amper bedekt bikini. Jo kinne se oerenlang bewûnderje. En wa is de bêste yn it leger? Fansels, in famke.
  Mar wittenskippers fan it Tredde Ryk ûntwikkelje net allinich ierdbewegende ienheden, en oare izeren apparatuer. Yn 'e deakampen wurkje dokters oan' e skepping fan in strider - in man fan 'e takomst. No, as in ratgen yn it minsklik lichem transplantearre wurdt? Of in kakkerlak? Hoefolle sille syn fjochtskwaliteiten tanimme?
  En d'r binne al wat soarten meunsters foar oarloggen, lykas zombie-krigers. Dy lêsten bestean al ferskate jierren. Elke persoan kin wurde feroare yn in zombie. Mar harren fighting kwaliteiten wiene dubieuze - te dom. Se rjochtfeardigje de kosten fan it meitsjen net en kinne fjoer iepenje op har eigen troepen.
  Dat de zombiefronten gongen net yn massaproduksje. Mar oan de oare kant kinne der leech oplaat arbeiders fan makke wurde en kinne bygelyks de ienfâldichste fleantugen en gliders produsearre wurde. In protte sweeffleantugen binne taret foar de lâning yn Brittanje.
  Mar d'r is ek in geheim, spesjaal wapen: diskoteken! Iets dat yn de ienentweintichste iuw net werhelle wurde koe. De bêste wittenskippers yn 'e konsintraasjekampen ûntwikkele wapens dy't unike skaaimerken hiene. De snelheid hat al trije of fjouwer lûdssnelheden berikt, mar it wichtichste, troch de laminêre jet, wiene de diskettes ûnkwetsber foar lytse wapens.
  En sels koene se auto's yn 'e loft delsjitte - alteast troch te rammelen.
  En wer, Dmitry Sokolovsky fertsjintwurdige de famkes oan it roer fan de diskette. Yn it leger fan it Tredde Ryk - froulju wiene seldsum. Mar yn jo dreamen, wêrom net fertsjintwurdigje de famkes. Mei mearkleurige kapsels, slank, atletysk, busty mei in minimum oan klean, of folslein neaken!
  Och, as de hiele wrâld út allinne famkes bestie, en hy Johann de ienige man bleau. En hoe soe er dan omdraaie?
  Stralende Charlotte op in diskette, glimkjend, en har read hier wapperjend yn 'e wyn, as in proletaryske banner. Wat hat se in trochbloed, jeugdich gesicht, en in bolle boarst, in tinne taille mei krêftige, brede heupen. Har slipje is tin as in tried, en lit jo alle girlish sjarmes sjen!
  En de diskette sels liket op 'e beruchte fleanende skuorren. It komt fertikaal omheech, hast stil... In aardich grutte en djoere masine. By it winnen fan snelheid streame krêftige luchtstreamen om it hinne - by steat om sawol kûgels as skulpen te sloopjen. Sa is de diskette yn beweging ûnkwetsber.
  Wier, d'r is in minus yn dit: de fleanende skûtel sels kin ek net fjoerje, mar ... As earste is de diskette by steat om elk fijân fleantúch te rammen. En sjoen de snelheid kin net ien fleanmasine deroan ûntkomme. As twadde, troch de jet út te skeakeljen, kinne jo in radio-kontroleare bomprojektyl útsmite en it doel slaan! En dan wer oansette...
  Dêrneist is de ûntwikkeling fan ferskate soarten beam throwers al oan 'e gong, wêrmei't it plan is om fleanende skuorren út te rusten. Jo sizze fantastysk! Mar wa wit wat faksisme is by steat, hawwen slikken safolle middels fan 'e planeet Ierde.
  Discolet kontrôle systeem is de meast moderne mei help fan in joystick. Hy ûndergiet fjochtstests. Brittanje en Amearika binne noch sterk yn loftfeart, en wêrom makket de "fleanende saucer" de fijân syn loftrangen net tinner?
  Charlotte is sa moai, de haadstêd fan dit skip. De bemanning bestiet út fiif famkes. Se sitte of op stuollen, of springe oerein, lûke har bleate, sûkelade-kleurige skonken fan sinnebrân. Har bleate fingers rêste op 'e joysticks. Hoe eroatysk it is, de beskildere, elegant foarmige neilen skine, de ieren rinne by it ûnderskonk lâns ûnder de bruane hûd.
  In famkesbemanning is wêrfan in jonge man dreamt dy't yn it leger komt. Dat wat bringt oerwinning en goed gelok.
  Hjir naam it skiiffleantúch snelheid op en berikte de kusten fan Brittanje mei geweldige snelheid. En fan oeral ramt it de earste trije Ingelske jagers dy't de fleanende skûtel ûnderweis fong. Laminêre jet slacht de auto's fan it liuweryk del. Dy, dy't har wjukken ferlieze, falle del.
  Charlotte seit mei in tefreden blik:
  - In ferskriklik sa'n en sa'n ferskriklik ... Ik bin net ferskriklik en wearing make-up!
  En it lanseart yn reaksje op 'e besykjen fan' e nije Ingelske fjochters om agressive chuckles te fjoer!
  En no makket de fleanende skûtel in U-bocht en smyt it Amerikaanske R-51 oanfalsfleantúch, dat net holpen wurdt troch noch raketlansers noch acht masinegewearen. It is noch altyd in grutte macht.
  It bleatefuotte famke Dmitry Sokolovsky tocht dat de Amerikanen ommers dom wiene, dat se yn 'e oarloch kamen mei Dútslân. Sa spile se allinnich yn 'e hannen fan' e USSR. Help jo slimste fijân. Mar se koenen mei Ruslân mei Dútske hannen omgean!
  En no ferneatiget in ûnkwetsber skiiffleantúch al har fleantugen. En dit is tige min foar Brittanje.
  En it is noch slimmer foar Amearika. Nei it brekken fan de Britske Ridge, sil it mooglik wêze om te besykjen om de oseaan oer te stekken.
  Charlotte, fonkeljend mei smaragden eagen, sprekt yn in liet en yn rym:
  - Wy lykje as falken, sweve as earnen ... Wy fersûpe net yn wetter, wy ferbaarne net yn fjoer!
  De skitterende blonde Gertrude reagearret mei:
  - Wat pine, wat pine ... Dútslân tsjin Brittanje - hûndert - nul!
  In diskette kin nochal lang fleane. It geheim fan syn motor is net ûntraffele yn de ienentweintichste ieu. Allinich de krêftreserve fan 'e fleanende saucer is kolossaal - jo kinne nei New York fleane. En de bewegingen binne sa brutsen, as is de masine sûnder inerty.
  Dat net in jager of in bommewerper pakt wurdt is in koeke grûn yn stof.
  En dan begjinne bommen op Londen te fallen, dy't fan 'e nijste, Dútske sturtleazen falle wurde. En it is tige effektyf.
  Op 22 juny 1945 lieten de Dútsers en Japanners troepen lâne yn Austraalje. Dit is in soarte fan jurkrepetysje foar de kommende oanfal op Brittanje. En it skiiffleantúch fleach der sels hinne.
  Fan de Britske marine binne der allinnich hoarnen en skonken. Dútsers ferskynden yn serial produksje fan ien-seat ûnderseeboaten. Se sinkje Ingelske skippen, wylst se sels praktysk net te ûnderskieden binne yn 'e wetterkolom.
  En torpedo's dy't rjochte binne op lûd, of waarmte ... Wat allinnich de Dútsers net hawwe! De bêste wittenskippers fan oer de hiele wrâld, ûnder gewear, wurkje ûnder it Tredde Ryk. En se wurde twongen om hurd te wurkjen, de Dútske macht te fersterkjen.
  Sa sierlike, miniatuer E-10's mei in leech silhouet bewege yn Austraalje, en de bemanning leit del. Se binne, nettsjinsteande harren lege gewicht, te fergelykjen mei de Churchill yn termen fan bewapening en harnas, mar tagelyk folle flugger en mear manoeuvreerber. En yn sa'n auto setten de famkes har del.
  Pairs lizze en behearskje de tanks, snijden it Ingelske skuorre del!
  
  AS DE BASKY MARCEL besparje
  De tiidreizger Natasha Belaya grypte ek tafallich yn. De Luftwaffe krige meilijen mei ien jonge piloat, en pakte him op mei in stroomnet doe't er by ûngelok delstoarte troch in technyske steuring. En it moat bliken dien dat it wie Hans-Joachim Marcel, de eigner fan ferskate loftfeart records. Ynklusyf ienensechstich fleantugen dy't yn in moanne delsketten binne, en santjin fleantugen op in dei. En de earste Dútske piloat dy't de barriêre fan hûndertfyftich delstoarten fleantugen oersloech.
  Boppedat waarden syn prestaasjes befêstige troch de Britten, en gjinien skeat safolle alliearde fleantugen del.
  Sa Natasha Belaya bewarre in folslein treflik persoanlikheid dy't fochten echte fjildslaggen en waard in echte fenomeen. Mar it soe lykje dat sels sa'n fenomenale ace is net by steat om te feroarjen de rin fan de oarloch allinnich.
  Mar it giet net allinnich om kwantiteit, it giet ek om kwaliteit. Mar Marseille wist it fleantúch mei Montgomery sels del te sjitten, en de ferneamde Ingelske generaal stoar. Dit late ta it mislearjen fan Operation Torch, dy't foar ûnbepaalde tiid útsteld waard. Krekt as de lâning fan de Amerikanen yn Marokko. Wat ek tige wichtich is. Mar it wichtichste wist Hitler te fielen dat by Stalingrad de Russen in offensyf fan 'e flanken planden en previntive maatregels wisten te nimmen. Dêrtroch besloegen de Fritz swakke punten en koenen se ein novimber it Sowjetoffensyf ôfslaan.
  En sa holden se út by Stalingrad en oan de Wolga. De ûnderfining fan 'e operaasje Rzhev-Sychov hat bliken dien dat doe't de nazi's klear wiene, se it offensyf fan' e minderweardige Sovjettroepen ôfsette koenen.
  De Britten begûnen letter oprêden, doe't Rommel syn troepen al klear wiene om de oanfal ôf te slaan. En Rommel sels kaam werom fan fakânsje. Dêrtroch duorre de Britske oanfal fyftjin dagen en waard mei kolossale ferliezen ôfslein.
  
  Nettsjinsteande it feit dat de Dútsers it front holden, ferklearre Hitler totale oarloch en mobilisaasje. De produksje fan wapens yn it Tredde Ryk tanommen dramatysk. En loftoanfallen troch de bûnsmaten binne flink ôfnommen. Fritz begon krêften te sammeljen foar in nij offensyf.
  Marseille helle it oantal delstoarne fleantugen yn trijehûndert, en waard de earste piloat en strider fan 'e Luftaffe dy't it Ridderkrús fan it Izeren Krús opnij ûntfong mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. En yn febrewaris 1943 berikte it oantal troch Marseille delsketten fleantugen fiifhûndert, wêrfoar't hy foar dizze gelegenheid in spesjaal goedkarde priis krige: it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. De earste ûntfanger wurde fan dizze bestelling.
  Marseille waard in wiere leginde en waard benaud as fjoer. Miskien sels sterker as flammen.
  Yn desimber waard Stalingrad úteinlik ûnder kontrôle nommen troch de Dútsers. En de nazi's begûnen in nij offensyf te meitsjen. Sawol de Tigers, de Panthers en de Ferdinands soene dielnimme oan de oanfal. It brûken fan arbeid út Afrika en de arbeid fan finzenen, ynklusyf Joaden. It Tredde Ryk hat noch net drige de oarloch te ferliezen, en de Joaden binne net massaal útroege. En dat betsjut mear personiel. En tanks, en fleantugen, en oare apparatuer wurde produsearre.
  Brittanje en Amearika sette eins de rem op 'e oarloch tsjin it Tredde Ryk. Boppedat krigen ûnderseeboaten se tige. Dy't jage yn keppels wolven en in protte skippen sinken.
  Hitler fersterke Rommel ek mei tanks en fleantugen. En sa begûnen de nazi's ein april in offensyf yn Egypte. Dizze kear mear súksesfol, en as gefolch dêrfan waarden de Ingelske troepen folslein ferslein. En it wie in ferpletterjende nederlaach foar it liuwryk.
  Fascistyske troepen kamen Palestina yn en brutsen troch nei Irak. En tagelyk namen se kontrôle oer it Suezkanaal. En se gongen foarút, en feroveren Koeweit. En oare oaljeputten. En it wie hiel agressyf en cool.
  En ein maaie begûn it Wehrmacht-offensyf oan 'e Wolga, mei foarútgong nei it suden.
  De nazi's besochten troch te brekken nei de Kaspyske See en Astrakhan te fangen. Hitler yn dit gefal keas de meast kwetsbere rjochting foar it Reade Leger en de meast effektyf.
  Tank "Lion" ek naam diel oan de fjildslaggen. Mar dizze masine, mei tefolle gewicht fan njoggentich ton, liet him net al te goed sjen. En se waard ôfwiisd. Mar Focke-Wulf wie ek net min. En ein juny kaam Marseille oan it eastfront. Syn uterlik wie as in komeet foarby. En in hiele massa delstoarne Sovjet-fleantugen. Ein july brocht Marseille it tal delstoarten tastellen op tûzen en krige dêrfoar it Grutte Krús fan it Izeren Krús, in ûnderskieding dy't earder allinnich foar Hermann Göring, foar Frankryk en net al te goed fertsjinne wie. Marcel is in heul fjochtsjende keardel, en Hitler adore him. Sa'n pilot blykte te wêzen: gewoan in ûnbegryplik ferskynsel.
  De nazi's gongen nei de Kaspyske See, en snijden de Kaukasus oer lân ôf. En Turkije naam en iepene in twadde front yn Transcaucasia. En it Reade Leger waard noch dreger.
  En de Dútsers begûnen te foarútsjen lâns de kust fan de Kaspyske See. En de nazi's gongen mei grut sukses foarút. En oan 'e ein fan septimber, de Dútsers wiene al ynfierd it grûngebiet fan Azerbeidzjan. En dêr begûnen sokke fjildslaggen te sieden.
  Stalin bestelde om foarút te gean yn it sintrum, en smiet al syn krêften dêr ... De Dútsers wisten sels werom te drukken, beslissend troch it front te brekken. De nazi's moasten it offensyf tydlik ophâlde, en nije krêften yn 'e striid smite. Mar de oermacht yn krêften beynfloede.
  De nazi's kearden it offensyf fan 'e Sovjettroepen ôf en gongen yn 'e winter fierder yn 'e Kaukasus. En se brûkten de nijste jetfleantugen, nije modellen.
  En Marseille hat al mear as twa tûzen delsleine fleantugen. Dêrfoar krige er in nije priis mei in diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús, mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten.
  En by Baku binne d'r al sokke fjildslaggen, heul wreed.
  It fjochtsjen liet sjen dat froulju hielendal gjin swakke skeakel binne en goed witte hoe te fjochtsjen. En tagelyk minder ferliezen drage as manlju. De krigers fochten ek yn 'e ynfantery, en sloegen har bleate fuotten op it waarme sân fan 'e Sahara-woastyn. En behearske de tanks. Nei't testen de "Tiger", yn fjildslaggen mei Brittanje.
  Lykwols, Sovjet famkes op de SU-100 fjochtsje ek goed.
  Hoewol't Ruslân syn posysje liket hopeleas. Mar de krigers, tegearre mei Elizabeth, fjochtsje as earnen.
  Ekaterina drukt mei har bleate teannen op de hendel. Stjoert in projektyl dat de Nazi E-50-auto yn 'e kant stekt en raast:
  - Foar it grutte reade en karmozijnrode kommunisme!
  Elena sloech ek it kanon mei har bleate, sierlike skonk. Se rekke krekt de fijân tank.
  It famke tjirpe:
  - Foar myn moaie Ruslân!
  Euphrasia merkte agressyf op, liedend in heul goed rjochte fjoer:
  - Gloarje oan ús heitelân!
  En hy brûkt ek bleate, beitelde skonken.
  De Sovjet-masine is tige sterk en fjochtsjen. En it sjit aardich goed.
  De SU-100 is yn steat om de E-50 yn 'e kant te penetrearjen. Mar de famkes sels brekke troch har foarholle, komme yn in lok of ein-oan-ein. En se snijden troch metaal.
  Elizabeth, mei har bleate teannen, skeat op 'e fijân. En tjirp:
  - Fan 'e blauwe stream ...
  Ekaterina skeat ek, dizze kear triuwde de lever mei har skarlaken tepel en koarde:
  De rivier begjint ...
  Elena, agressyf gnyskjend en sissend, joech út:
  No, de freonskip begjint ...
  En se drukte ek mei har bleate hakke op de hefboom.
  Euphrasia koarde, skeat op 'e fijân:
  - Mei in glimke!
  De famkes wurkje tige aktyf oan de SU-100. En ferneatigje fijân apparatuer.
  En oan 'e râne fan Baku grave de pioniers sleatten. D'r binne jonges fan ferskate nasjonaliteiten. Benammen in protte ljochte koppen flikkerje. Der binne reade en swarte en blonde bern.
  Ien ding ferienet harren: leauwe yn de triomf fan it kommunisme en bleate fuotten. It is dúdlik dat net elkenien yn de oarloch skuon hat, en dêrom pronkje alle bern as teken fan solidariteit mei har bleate, rûne hakken. Winter yn Transcaucasia is frij myld, en as jo bewege en wurkje mei shovels, de kjeld is net sa ferskriklik.
  Bern wurkje mei entûsjasme en sjonge:
  Fjoer opstekke, blauwe nachten,
  Wy binne pioniers - bern fan arbeiders ...
  It tiidrek fan ljochtjierren komt oan,
  Oprop fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  Oprop fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  En hjir komt it alarm wer. Jonges en famkes springe nei de boaiem fan 'e sleat. En skulpen begjinne al fan boppen ôf te barsten: fijânske artillery wurket.
  Pashka frege Masha:
  - No, tinke jo dat wy it oerlibje?
  It famke antwurde mei fertrouwen:
  - Wy sille ús op syn minst ien kear fersette, yn it dreechste oere!
  Pionier Sasha hat logysk opmurken:
  Us heroïsme is ûnbidige.
  De jonge tikke mei syn bleate soal op 'e stiennen. It is te sjen dat de jonge him mei fêste eelten folle.
  It famke Tamara sei:
  Wy sille fjochtsje sûnder eangst
  Wy sille gjin stap werom wurde besunige ...
  Lit it shirt trochdrenke mei bloed -
  Mear fijannen, keare de ridder nei de hel!
  De jonge Ruslan, in pionier mei swart hier, merkte op:
  Ieuwen geane foarby, in tiidrek sil komme,
  D'r sil gjin lijen en leagens wêze ...
  Fjochtsje foar dit oant dyn lêste azem -
  Tsjinje jo heitelân, jo út it hert!
  De jonge Oleg, slank en ljochthierich, tjirp, fersen:
  Nee, de wach sil net ferdwine,
  It uterlik fan in falk, earn ...
  De stim fan 'e minsken is sonore -
  It flústerjen sil de slang ferpletterje!
  
  Stalin libbet yn myn hert
  Dat wy gjin fertriet witte,
  De doar nei de romte iepene
  De stjerren skynden boppe ús!
  
  Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt
  Der komt in ein oan it faksisme...
  En de sinne sil skine
  Ferljochtsje de wei foar kommunisme!
  De jonges en famkes applaudearren ienriedich.
  Mar no fleane jetoanfalfleantugen al en smyt bommen. En dit is in agressive oanpak.
  Oleg en Sasha ferhege in slinger en lansearre in kado fan 'e dea. En de loop waard rekke troch in nazi-oanfalsfleantúch.
  It famke Natasha song:
  - De Komsomol is net allinich leeftyd,
  Komsomol is myn lot!
  Ik sil de romte feroverje, leau ik
  Lit ús foar altyd libje!
  Ahmed, in pionierjonge út Azerbeidzjan, antwurde mei in glimke:
  - Jo binne noch gjin Komsomol-lid Natasha!
  It famke stampte lilk mei har bleate foet en antwurde mei in melodieuze stim;
  Neist de heiten, mei in fleurich liet,
  Wy steane foar de Komsomol...
  It tiidrek fan ljochtjierren komt oan,
  De gjalp fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  De gjalp fan 'e pioniers - wês altyd klear!
  Oleg stampte ek mei syn bleate, bernlike foet en brûste:
  Sterkere hammer druk de proletariër,
  Fan titanium hân ferpletterje it jok ...
  Wy sille tûzen arias sjonge foar ús heitelân,
  En ljocht foar it neiteam, goed!
  Bern binne bliid. En eins bombardearren de Dútsers, en mar ien famke krige in fragmint yn har bleate, rûne, rôze hak.
  Pionier raasde, mar beet doe har lippe.
  En sa ree se har ta om de oanfal ôf te slaan. En der binne al tanks mei de nazi's. Formidabele E-100's bewege. Sokke krêftige en gefaarlike masines.
  Se hawwe sa'n beskerming. Dat kinst út gjin hoeke troch. Jo kinne it net slaan út mar ien hoeke. De ienige kâns is om de spoaren te brekken.
  Bern binne ree om te fjochtsjen, en wapperje mei bleate fuotten. Hjir binne se op in tried pakketten mei selsmakke eksplosiven ûnder de spoaren fan de nazi's triuwe. It wurket en ferneatiget de rollen fan de tanks fan Rommel syn leger.
  En it sjocht der ferskriklik út.
  Sasha ropt:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  De jonge Pashka sjit mei Oleg út in slinger en sjit:
  - Gloarje oan 'e pioniers!
  De jonge Ruslan, tegearre mei it famke Sufir, sleept in mines ûnder de Dútser mei in tried en ropt:
  - Gloarje oan 'e USSR!
  Bern út Azerbeidzjan en Russyske jonges fjochtsje. Tanned, tinne, bleatefoet pioniers tsjin in kolossale armada fan tanks.
  It famke Tamara stampt har sierlike, lytse, bleate foet en seit:
  - Gloarje oan Ruslân!
  Pionier Ahmet befêstiget by it sjitten op 'e fijân:
  - Wy binne in freonlike famylje tegearre!
  De jonge Ramzan, in readhierige Azerbeidzjan, befêstiget, en slacht in auto út:
  - Fan it wurd binne wy hûnderttûzen ik!
  De bern binne freonlik... Hjir is it Armeenske famke Azatuhi, dat mei help fan in tried ek behendich it eksplosive pakket ûnder de faksistyske rups oerbringt en piept:
  - De USSR is in famylje fan folken!
  In oar Armeensk famke Aghas seit:
  - Bôgje net foar fascisme:
  En it famke luts de tried mei de bleate teannen. In protte Azerbeidzjaanske en Armeenske bern hawwe blond hier en binne net te ûnderskieden fan Slavyske bern, dêr't der ek in protte fan binne. Wa't de Dútsers fuort liet, oare Russyske famyljes fêstigen har yn Azerbeidzjan sels ûnder de tsaren.
  D'r binne in protte Slaven yn 'e Kaukasus. In protte mingde pearen. Ja, en bern hawwe meastentiids lichter hier as harren âlden. En de Slavyske jonges waarden tanned sadat jo kinne net fertelle se út de lokale befolking. Boppedat binne bern meastentiids mear ferlykber as folwoeksenen.
  Sa fjochtsje it ynternasjonale Sovjet-bataljon fan jonges en famkes, en se binne allegear ferienige, en heul gelyk. Har bleate hakken flitse by it ferpleatsen.
  En dreamen bern stjoere kado's fan 'e dea. Shamil en Seryozhka, beide pioniersjonges, lûke de tried. En no hâldt de Dútske E-50 op mei in stikkene rups.
  De jonges sjonge byinoar:
  Uny ûnferwoastbere, frije republiken,
  It wie gjin brute krêft dy't gearfoel, gjin eangst ...
  En de goede wil fan ferljochte minsken,
  En freonskip en reden, en moed yn dreamen!
  En de bern binne bliid. Se glimkje mei wite, sels tosken. En se binne bliid, al wurde se mei de dea bedrige.
  En de Dútsers sûgje. Ferwoaste tanks fjoer harren kanonnen en scribble masinegewearen.
  Guon Dútske auto's binne foarsjoen fan granaatwerpers en binne tige gefaarlik.
  De jonge Maksimka en it famke Zara út Azerbeidzjan, en leunend op har bleate fuotten, lutsen in myn ûnder de fijân en sloegen de fascistyske mastodont.
  En rôpen op 'e top fan har longen:
  - Foar de USSR!
  De bern binne sa grappich.
  Pioniers Abbas en Vladimir brûke ek wapens. Yn dit gefal, de katapult en smash de E-75 caterpillar oan de nazi's. Doe songen de jonges:
  - Foar de grutheid fan 'e planeet ûnder de dekking fan it kommunisme!
  Oleg en Abdula binne ek pioniers fan ferskate folken, mar mei ien hert lansearje se ek eksplosiven. Se slaan de E-100 en sjonge ...
  Wy hawwe de planeet iepene foar de folken,
  It paad nei romte, nei ûnsichtbere wrâlden ...
  Heroyske dieden wurde songen -
  Om it litteken fan 'e dea foar altyd te wiskjen!
  
  Under de Hillige Banner fan Ruslân,
  Yn frede, freonskip, lok en leafde ...
  De minsken fan 'e hiele ierde sille lokkiger wurde,
  Hellish tsjuster sil ferdwine yn 'e fierte!
  Fjochtsje bern hjir...
  Abdurrahman en Svetlana - in Azerbeidzjaanske jonge en in famke út Wyt-Ruslân lutsen in draad byinoar en sloegen in fascistyske tank út. En hja songen:
  - De grutte namme fan it hillige Ruslân,
  Skynt oer de wrâld - as in sinnestriel ...
  Ik leau yn ienheid sille wy lokkiger wurde,
  Lit ús de minsken it goede paad sjen litte!
  Bern binne tige dapper. En de nazi's wiene gewoan skrokken fan sa'n eigensinnich en fûleindich ferset.
  Abudurrahman is in pionier, hy krige in fragmint yn syn bleate soal. It pierde it eelde oerflak fan in skonk fan in bern.
  De jonge sei:
  - En it docht my sear!
  Svetlana rekke ek yn 'e rûne hak, en kraste har skouder. Mar it famke sei:
  - Brek de Pioniers net!
  Azim en Kolka ramden ek de Dútske auto.
  De jonges wiisden mei in tried en songen:
  De ferriederlike fijân gie op it offensyf,
  Mar ik leau dat it sil net wankelje, de Sovjet-minsken ...
  De fijân wachtet op nederlaach en ferjit,
  En de gloarje fan Ruslân sil sterker bloeie!
  De fijân wachtet: nederlaach en ferjit,
  En de gloarje fan Ruslân sil sterker bloeie!
  Bern binne dapper en bûge net. En se wolle winne. En hja sjonge en hja fjochtsje.
  De Dútsers lijen swiere ferliezen. Wier, meast se hawwe brutsen spoaren en rollers. En it is net fataal.
  Slimmer foar de pioniers dy't finzen nommen waarden.
  De jonge Abdulhamid, doe't er finzen nommen waard, waard troch de nazi's op it rek set. Se brochten de bleate fuotten fan 'e pionier yn 't blok, en begûnen gewichten oan 'e heakken te hingjen. En doe stiek er it fjoer oan. En de bleate hakken fan de jonge waarden troch fjoer slikke. En in sweep foel him op 'e rêch. Se sloegen my foar in lange tiid. En doe begûnen de nazi's de ribben te brekken mei read-hite tangen.
  De jonge, stjerrend ûnder marteling, doe't it izer fan syn ribben, read fan 'e waarmte, him ferplettere, song:
  Berlyn is hast ûnder ús bewâld,
  Troch in verrekijker sjogge wy de ferdomde Ryksdei ...
  Ik hoopje dat der gau frede en lok komme sil;
  Wat ik yn myn gedichten beskriuwe sil!
  
  Ruslân iepene it kommunisme foar de wrâlden,
  Se waard in famylje foar elkenien.
  Mar de Wehrmacht stiek ús in pigsnút oan,
  En no spattet it bloed út 'e ieren as in fontein!
  
  Wat de Führer per ûngelok by ús fergeat,
  Ik woe lân en slaven krije!
  Fascisme gie mei in heul lange kampanje -
  En hjir is in echte nachtmerje, helske dreamen!
  
  In ienfâldige jonge, in bleatefoot jonge,
  Koartlyn bûn in reade strik.
  Hy woe de wrâld sels bouwe sûnder God,
  Mar ynienen barste napalm út 'e loft!
  
  Ik moast nei foaren rinne, wy wiene AWOL,
  Gjinien wol sokke jonges meinimme!
  Mar de boy-fighter yn in gewear die it,
  It paad fan de heiten blykte weardich te wêzen!
  
  Focht dêr't beide slûchslimme en krêft,
  En swakke is ek bitter, helaas ...
  Kameraden moasten grêven grave
  Planning pine kisten yn 'e froast!
  
  Ik bin in pionier no wend oan lijen,
  Hy gie bleatfuotten nei ferkenning, de sniedrift krapte.
  Miskien straf foar ûnleauwe,
  Dat ik Jezus net kennen woe!
  
  Mar wat binne de trije oeren fan Golgotha?
  Mear as trije jier oarloch binne foarby!
  Yn elk doarp skrieme widdowen bitter,
  Hoe binne de soannen omkommen op it tsjerkhôf fan it lân!
  
  Ik oerlibbe, waard shell-shocked, ferwûne troch in kûgel,
  Mar gelokkich bleau er op 'e fuotten!
  Wy hawwe earlik de skuld weromjûn oan Dútslân,
  Dat faksisme is troch ús ta stof trape!
  
  Ik bin folwoeksen, mar noch in jonge,
  De snor bruts net troch, mar al in titan!
  Ja, in folwoeksene, en miskien sels te folle,
  It hert waard ommers hurd as metaal!
  
  Hero Star heechste priis -
  Stalin sels, leau my, joech it oer!
  Hy sei: it is nedich om in foarbyld te nimmen fan minsken lykas jo,
  De fjochters smeden de kaaien foar de doarren nei Eden!
  
  Mar set no it dappere gewear del,
  Nim dy, pincers, in hammer en wurkje!
  Bou in sylboat en in boat út hout
  En meitsje in fleantúch sadat de fûgel omheech fleane!
  Mar nettsjinsteande alle massa heroïsme fan de pioniers en soldaten fan it Reade Leger, Baku foel. En de nazi's feroveren de hiele Kaukasus.
  Stalin wie tige kjel, en bea Hitler in wapenstilstân oan. De Führer, besoarge troch de yntelliginsje dat de FS en Brittanje in atoombom ûntwikkelen en Japan ferslaan, besleaten in grut offensyf yn it Westen te starten.
  In wapenstilstân waard tekene. De USSR stimde yn om alle kriichsfinzenen werom te jaan nei it Tredde Ryk, en fergees in grutte hoemannichte grûnstoffen te leverjen dy't nedich binne foar de Wehrmacht.
  Hitler wie it dêrmei iens. En yn 'e maitiid fan 1944 begûn in grut offensyf fan 'e nazi's yn Afrika. De nazi's, dy't it noarden al kontrolearren, gongen nei it suden. En tagelyk bleau de ûnderseeboatoarloch. Yn it suden kamen de nazi's mei súkses foarút. Tagelyk ferhuze de nazi's nei it Easten. Nei't foarútgong, se troch Iran, en hast sûnder ferset ferovere Yndia. En net sûnder súkses ferovere grutte gebieten. Dus de nazi's binne hjir echt slagge.
  En op 3 novimber 1944, op de datum fan de presidintsferkiezings, kamen de Feriene Steaten ynienen yn Brittanje telâne en ferovere it. En it wie in suksesfolle stap. En it waard echt cool. En yn mar ien wike fongen se har. En it waard hiel cool. De Panther-2 tank, dy't mear avansearre en better bewapene wie, naam ek diel oan 'e fjildslaggen. Mar de Lev-2 tank die bliken noch sterker. Dêryn pleatste Porsche, foar it earst yn it Dútske tankbou, de motor en oerdracht yn ien blok en oer, en pleatste de fersnellingsbak op 'e motor sels. De hichte fan 'e romp waard fermindere, en de turret wie lytser en smeller. As gefolch, it gewicht fan 'e auto fermindere, en de motor, krekt oarsom, wie machtiger op 1000 pk.
  Dus tank "Lion" -2 wie in skok foar de Britten, en de bêste op dat stuit.
  Brittanje kapitulearre. En no hawwe de nazi's de oarloch tsjin 'e Feriene Steaten ferpleatst. De Amerikanen wienen by steat om te dwaan yn tank gebou, allinnich de Pershing, dat wie swakker as de Dútske auto. En allinnich "Superpershing" koe noch op ien of oare manier de Dútsers bestride. Mar de Fritz hawwe al in machtige "E" rige. En de krêften binne ûngelikense.
  It fyftichste jier gie troch yn marinefjildslaggen. De nazi's fierden Operaasje Ikarus út. Se namen ek Grienlân oer.
  Mar it is net sa maklik om Amearika oer de oseaan te krijen. Mar Dútske troepen brûke wetterstofperoxide-oandreaune ûnderseeboaten. Dy't tige fluch binne, foarmje as djipseefisken, en de Amerikanen letterlik yn see slaan. En dit, fansels, net skilderje de Feriene Steaten. En in diel fan 'e Dútske troepen is konsintrearre yn Argentynje en Brazylje. En dêr begûnen se fan noarden te krûpen. En it is hiel cool. De nazi's nimme de FS oer. De nije "E" rige tanks binne hiel sterk en ûnmooglik om te gean mei. De nije tank fan 'e E-50-searje, mei in gewicht fan fiifensechtich ton, krige frontale harnas 250 mm dik ûnder hellingen, en kanten 170 mm dik, ek mei grutte hellingen. En in 88-mm kanon mei 100 EL dy't Amerikaanske tanks ferneatiget sûnder it minste probleem.
  De nazi's ferneatigje de FS. En yn 'e hjerst fan 1946 hienen se hiel Kanada ferovere. En yn 'e hjerst waard Meksiko ek ferovere. En de FS begon te panyk. En yn 'e winter fan' e seisenfjirtichste en sânenfjirtichste jier waarden Alaska en in tredde fan it grûngebiet fan Amearika al ferovere. Maitiid is de beslissende etappe yn it ôfmeitsjen fan de Amerikanen.
  Marseille wie in tige súksesfolle piloat. En no, nei de tredde tûzen delsleine fleantugen, waard him bekroand mei de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten.
  Yn it Tredde Ryk hawwe se ek de sechsde graad fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús goedkard mei platina ikeblêden, swurden en diamanten, oan dyjingen dy't tûzen delstoarne fleantugen berikke, of itselde oantal stikkene tanks.
  Yn dit Ridderkrús soene op syn minst hûndert diamanten wêze moatten, en it soe grutter west hawwe as oare Ridderkrúsen. Sa wie de priis net allinnich earfol, mar ek djoer.
  Albina en Alvina fleane oer de loft. Se sjitte har Yankee-fleantugen del en sjonge troch har tosken:
  - Moaie famkes,
  Geweldige freonen...
  Soe formidabele jonges wêze -
  En geweldige kicks!
  Albina rjochte it fleantúchgewear mei help fan har bleate teannen, sloech de Amerikaan en piepte:
  - Ljochten fan fleurige eagen!
  En knypeage nei har partner. Se snijde har tsjinhinger ôf. Se sloech de fijân mei har bleate teannen yn stikken en tjirre:
  - Foar it kommunisme en ús glorieuze oerwinningen!
  Albina korrigearre har partner, en skeat it Yankee-fleantúch del:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  En beide famkes barsten út laitsjen.
  En se krigen de sechsde graad fan it Ridderkrús, nei't se elk mear as tûzen fleantugen delsketten hawwe.
  En Marseille, nei't er nochris fjouwer tûzen fleantugen delsketten hie, krige de Diamantstjer fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei platina ikeblêden, en krige swurden en diamanten. De Amerikanen rûnen letterlik fan him ôf.
  Underwilens gie de oarloch troch. De Amerikanen wiene dúdlik te ferliezen oan 'e bêste fijân yn technology en training, en sels gebrûk fan bûtenlânske divyzjes.
  Allinnich "Superpershing" koe de Dútse E-50 yn 'e kant penetrearje. It foardiel fan in gewear en in kaliber fan 90 mm en in barrel lingte fan 73 EL. Mar oan 'e oare kant is it fjoertempo mar fjouwer ronden per minút tsjin tolve foar de Dútske E-50, en it gewicht fan fyftich ton is te grut foar in motor fan 500 pk. Ja, en it pânser is net genôch. Yn 'e foarholle fan 'e Dútske haadmastodont brekken de Amerikanen noch net troch. En de Fritz hie ek in E-75 mei in kaliber 128 mm gewear en in 210 mm dikte fan de sidepantser ûnder hellingen, mei noch bettere beskerming en in motor fan 1500 pk.
  Dat fan it begjin ôf wiene de FS ferlern. Allinnich de T-93 tank, mear krekter in selsridende gewear mei in gewicht fan trijeennjoggentich ton, mei in frontale pânser dikte fan 305 mm en in 155 mm kanon, koe de Dútske mastodonten frontaal bestride.
  Mar de driuwende prestaasjes fan dit selsridende gewear wie net wichtich, lykas de snelheid fan fjoer. En de Dútsers ferniele it mei fleantugen.
  Dat de Amerikanen as gehiel dogge it net goed, en ferlearen hopeleas.
  En de Dútske troepen kamen hieltyd tichter by New York en Washington.
  Truman pleite Hitler foar frede.
  Mar de Führer woe allinich folsleine oerjefte sûnder betingsten. Washington waard omsingele. En de nazi's begûnen in oanfal op 'e Amerikaanske haadstêd.
  Marseille krige in spesjale priis foar fiiftûzen delstoarten tastellen: de Grand Diamond Star fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. En it is cool.
  De tankbemanning fan Gerda stride foar in helderder moarn. En hy wûn sûnder problemen.
  It famke sels begon te sjitten net allinich mei har bleate teannen, mar ek mei de skarlaken tepels fan har boarsten. En dat holp in protte.
  Charlotte skeat ek troch op har ruby-tepels op 'e joystickknop te drukken en te tjirgjen:
  - De grutheid fan it kommunisme leit yn it wêzen fan gjin fisk, mar in walfisk!
  Christina, fjoer, druk op de knoppen fan 'e joystick, merkte op:
  - En wy Dútsers sille it grutste kommunisme bouwe!
  Magda, dy't karmozijnrode tepels op har tsjinstanners skeat, joech agressyf út:
  - It slimste kommunisme! Allinnich omheech, gjin stap del!
  Gerda wiisde mei de bleate teannen op it kanon en draaide de Amerikaanske houwitser mei in goed rjochte skot om, befêstige:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Nei de fal fan Washington kapitulearre Amearika gau. En it barde op 4 july 1947.
  Doe ferpletterden de nazi's Japan, en op 15 maaie 1957 foelen se de USSR oan, dit binne de nazi's. Ien hoop, foar Alisa Selezneva!
  En no giet it team fan Alice ek yn in beslissende striid. Alisa Selezneva harsels en har twa freonen en twa freonen. Se lansearren op 22 juny 1957 in oanfal op it wenplak fan Adolf Hitler.
  Alice smiet in annihilaasjegranaat mei har bleate foet. Se skuorde de nazi's en rôp:
  - Gloarje oan it kommunisme!
  En se sloech de nazi's mei in blaster.
  Aleksey Teterev fjoer op 'e fijân mei ray guns en squeals:
  - It sil ús oerwinning wêze.
  En de Dútske tank is letterlik smolten. En de jonges sjitte de bliksem út har eagen.
  Natasha Belaya sjit ek op 'e fijân. En tagelyk smyt har bleate fuotten, sûnder mear adolesinsje, mei kolossale gewichtige krêft, in deadlike granaat.
  It famke ropt:
  - Glorie foar ús prestaasjes!
  Arkasha Sapozhkov is ek op 'e oanfal. De jonge is fol opwining. Sûnt dizze grouwel waard tastien yn in parallelle wrâld, it betsjut dat it moat wurde korrizjearre.
  De jonge jager sloech út mei in lasergewear en sei:
  - Ta eare fan 'e ideeën fan patriottisme!
  Masha Belaya is ek hyt yn 'e striid. It famke liet in stream fan pulsars en fjoerbellen kooelje:
  - Dea oan fascisten!
  En mei bleate teannen smiet se ek earten fan ferneatiging.
  De fiif ferspraat mei harren kapasiteiten yn 'e oanfal tsjin de hiele stêd boud foar Hitler troch Versailles.
  En se snijden, bygelyks, in machtige tank út de E-800 rige fan kolossale proporsjes. En doe begûnen se piramidale masines mei krêftige stammen te ferneatigjen. Leden fan 'e fiif hannelen yn 'e striid. En hiel dapper.
  Aleksey Sapozhkov brûkte in krêftfjild dat de skulpen en bommen fan 'e Wehrmacht wjerspegele, en blaasde mei in ferlammende beam. En tûzenen faksisten, in massa fan tanks en fleantugen stoarte yn.
  Natasha piepte en joech út:
  - Elkenien leaut fûleindich yn oerwinning!
  Alexey Teterev gurgle:
  - En ik haw in see, de see is knibbeldjip! En ik kin alle bergen oan!
  
  Mashka Belaya stimde hjirmei iens:
  - Eins op it skouder!
  It famke seach op in striidbere wize, benammen doe't se sloech de fascisten mei in stream fan ferneatiging. En no komt har team hieltyd tichter by it paleis dêr't Hitler is.
  En wat as piramidale tanks en oare fascistyske macht yn har wei binne?
  Guon Dútske auto's binne sa grut dat se lykje op in echte Egyptyske piramide. Mar se kinne net wjerstean in laser beam.
  En hjir binne de nazi's en brûke diskettes. Mar se binne ûnkwetsber foar skulpen en kûgels, en nochal swak tsjin in hyperlaser!
  Alice is op 'e oanfal, en wer wurde har bleate teannen útsmiten, wat heul deadliks. It famke ropt:
  - It moaie is fier fuort, jo binne wreed foar de nazi's,
  Jo binne hurd foar de nazi's, Alice raast as in tank!
  En it bloed streamde yn in stream, jo binne wreed foar de nazi's,
  Jo binne wreed foar de nazi's! Alice slacht in nikkel!
  Lyoshka Teterev, oanfallen, ek squeals en gromt. De jonge sjit fan in krêftige laser, snijt de nazi's yn divyzjes ôf, en sjongt:
  - Jo binne de folsleinens sels, jo binne de perfeksje sels,
  Fan in glimke oant in gebeart, boppe lof!
  Natasha Belaya, dy't tige sekuer sjit op 'e nazi's, en spuitet streamen fan 'e dea mei bleate fingers fan famkesske skonken, pakt agressyf op:
  - Och, wat in segen, om te witten dat ik folsleinens bin,
  Wit dat ik perfekt bin! Wit dat ik perfekt bin!
  Arkasha, fjoer mei in kaskade emitter, en joech de nazi's spesifyk op 'e hoarnen, sisde:
  - Stalin, do bist kameraad Stalin,
  Lykas altyd is de held op in rol!
  Masha Belaya, fjoer op 'e nazi's, song:
  Hy ynspirearre ús yn drege tiden,
  Nei it meitsjen fan de wil sterker stiel ...
  De wrâld rêden fan 'e pest
  Beste kameraad Stalin!
  En it famke lansearre in destruktive boemerang mei har bleate teannen. En in grutte piramidefoarmige tank fan trije tûzen ton draaide om.
  Alice, skeat op 'e nazi's, buzze:
  - Yn in protte bylden, maatregels,
  Yn in ûneinich universum ...
  Jo hawwe it goede paad foar ús iepene -
  Spesifisearje it foar altyd!
  En har bleate fuotten smieten wer hiel tapaslik it presintsje fan moardlike dea. It famke drukte de fascisten en tige enerzjyk.
  Alexey Teterev, fjochtsjen mei de nazi's, song:
  - Plasma swurd,
  Wol dy snije...
  Burnt as in fjoer fan 'e hel
  Laser Beam...
  Natasha Belaya, sjitten op 'e nazi's, en waskje har auto's sawol yn 'e himel as op ierde ta poeder, tweeted as stipe:
  Mar tinkst net
  Hoe kinne jo jo libben rêde
  Trou oan leafde
  Do bist oan it ein!
  En mei bleate teannen, as smyt in presintsje fan totale dea. En it is echt, echt deadlik. En safolle ferneatiging fan dizze nazi's.
  Arkasha Teterev, baarnende brune kweade geasten, kaam tichter en tichter by Hitler. Agressive jonge, song:
  - Yn 'e oerwinning fan' e ûnstjerlike ideeën fan it kommunisme ....
  En de nazi's hellen.
  Masha Belaya, sekuer sjitten en de nazi's útslaan, befêstige:
  - Wy sjogge de takomst, ús lân!
  En har bleate teannen smieten earten fan 'e dea.
  Alice, dy't de fascistyske horden ferplettere en militêre wapens út 'e fiere takomst brûkte, piepte:
  - En in read teken, ús Heitelân!
  Alexei Teterev, sloech de nazi's del en sloech se as bunnies, raasde op 'e top fan syn longen:
  - Wy sille altyd selsleas trou wêze!
  Natasha Belaya is wer yn in wylde oanfal, en baarnt de horden fan it Tredde Ryk dy't hast de hiele wrâld ferovere hawwe. It famke is tige technysk ynrjochte en de nazi's kinne har net fersette.
  Hjir smiet se in kado fan ferneatiging mei har bleate teannen. Se baarnde in protte faksisten en koarde:
  - Gloarje oan Grut Ruslân!
  En wer is it famke op it offensyf.
  Arkady Sapozhkov blies in stream fan ferneatiging. Wiskje in protte nazi-soldaten. Hy fersprate se, skuorde se útinoar, en brek har earms en skonken ôf. En de tuorren fan tanks ôfskuorre.
  De lytse jonge tjirp:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme!
  Masha Belaya blaast yn in wylde oanfal de hollen fan 'e nazi's, slacht in protte apparatuer út en raast:
  - Foar de grutheid fan 'e planeet!
  En de bleate teannen fan it famke lansearje wat echt en ekstreem deadliks.
  Alice is op 'e oanfal en sa'n agressyf en fjochtsjen famke. Eltsenien wurdt yngeand ôfmaaid. En bout gesichten en ropt. En it dak fan it paleis by Hitler naam en ynstoarte.
  In gast út 'e takomst jankte:
  - Foar it sterkste kommunisme yn 'e wrâld!
  En de bleate teannen fan Alice sille op 'e nij wat sa ferneatigjend lansearje dat de nazi's begjinne te fersprieden. En Alice sels sil it nimme en sjonge:
  - Ik leau dat de hiele wrâld wekker wurdt,
  Der komt in ein oan it faksisme...
  De sinne sil ljocht skine,
  Ferljochtsje de wei foar kommunisme!
  Lyoshka Teterev stipe de famkes troch in deadlike stream fan ferneatiging te stjoeren.
  De jonge wie yn in wylde hertstocht, as in bist. Hy foel wanhopich de fijân oan en raasde:
  - Gloarje oan it lân fan 'e Sovjets!
  En hy sloech de nazi's as wiene se koteletten.
  Natasha Belaya is ek op 'e oanfal. Wist de Fritz yn 'e wyldste passy. En maait de persoanlike wacht fan 'e Führer del. Sa'n prachtich famke. En bestride - sloopt de nazi's yngeand.
  En har bleate teannen ferspriede moardlike jeften fan 'e dea.
  Natasha raast:
  - Yn 'e namme fan it idee!
  Arkasha Sapozhkov ek hannelet hiel agressyf. En sjit, smelt Himmler.
  Doe raasde de jonge:
  - Foar ús grutheid en oerwinning!
  Mashka Belaya hannelet ek op in stridende manier. En it ferneatiget de nazi's yn essinsje mear as kaptaal. En har laserstralen, krekt sa striidber dat de nazi's har net ûntkomme kinne. Masha Belaya is in ekstreem striidbere skientme.
  Mei de bleate teannen smyt er in moardlik deaskado en piept:
  - Foar in nij kommunisme!
  Alice, dy't op fijannen sjit, bleat har tosken en piept boppe op har longen, wêrtroch't sparken út har eagen loslitte:
  
  Alles is nij yn it kommunisme!
  En úteinlik omsingelen se Hitler. Mei har bleate teannen knypte it famke de aaien fan 'e Führer, en hy rôp fan pine:
  - Ik jou op!
  De fiif fuortendaliks twongen de wichtichste faksist te stopjen de oanfal op de USSR en weromlûke troepen út it grûngebiet fan Ruslân. De bange Führer gie dêr mei yn.
  It Tredde Ryk stoarte doe yninoar, en der begûnen grutte ûnienigens tusken de lieders fan 'e faksistyske steat.
  En Hitler waard nei Moskou brocht. Dêr waard er probearre en op 7 novimber 1957 waard faksistyske nûmer ien op it Reade Plein ophongen. Dit is it ein fan Hitler, en goed dien Alice!
  En de hiele wrâld waard befrijd fan it faksisme yn ien kear, en de USSR ferovere de hiele wrâld, ûnder it nije haad fan Voznesensky!
  Glory oan it kommunisme en de USSR!
  
  
  UNferwachte Kâns
  Japan, mei in njoggentich prosint kâns, soe de Slach by Midway wûn hawwe moatten, en se wûn it. En doe ferovere se de troepen fan it ryk fan 'e opkommende sinne en de Hawaïaanske arsjipel, fersloegen de Amerikanen en namen kontrôle oer de Perû Harbourbasis.
  No, doe namen en foelen de Japanners Yndia oan, ek drige de kontrôle oer te nimmen. De Britten, yn eangst, namen en oerdroegen in diel fan 'e troepen út Egypte, en ferlitte Operaasje Torch. En Afrika wie stil. Oan it eastfront gie it troch, lykas yn de echte skiednis. De Dútsers waarden ferslein by Stalingrad en harren front stoarte yn. Mar ein febrewaris en begjin maart foel Mainstein tsjinoanfallen. Yn ferliking mei de echte skiednis hiene de Dútsers noch ferskate divyzjes. Sûnt Hitler net oerbrocht troepen nei Afrika. Ynklusyf tritich gloednije Tigers.
  Kalm hearske yn Afrika. De Britten kamen net foarút, de Amerikanen, slein yn 'e Stille Oseaan, kamen net yn Marokko. En ferskate divyzjes dy't Hitler yn 'e echte skiednis oerbrocht nei it swarte kontinint, waarden brûkt yn in tsjinoanfal op it eastfront. En yn de loftfeart wiene noch mear krêften belutsen. Sa wie der gjin need nedich om te besteegjen oan Afrika.
  En as gefolch, de Sovjet troepen mear skea, en de Dútsers wienen by steat om te feroverjen net allinnich Kharkov, Belgorod, mar ek Kursk, snijden de bôge fuortendaliks. En de ferliezen fan it Reade Leger wiene tige heech.
  Off-road, lykwols, stoppe de fjochterij. En doe wie der in stilte - beide kanten sammele krêft. De Dútsers ferklearren yn febrewaris totale oarloch en ferhege de produksje fan wapens. Se ferwachte technyske superioriteit te nimmen. Samle en krêften, en it Reade Leger. En yn Afrika wie it sa rêstich dat Hitler besleat om de briljante kommandant Rommel oer te bringen nei it eastfront. Wêr't yn 't algemien it lot fan' e oarloch besletten waard. Boppedat bleaunen de Amerikanen en de Britten in nederlaach te lijen nei de nederlaach fan Japan yn 'e Stille Oseaan. En se wiene net oan Jeropa. De bombardeminten fan it Tredde Ryk praktysk opholden, wat it mooglik makke om de produksje fan tanks en fleantugen folle mear signifikant te fergrutsjen as yn 'e echte skiednis. Dus de nazi's binne sterk. En sels tige sterk.
  Ien fan de nije tanks, neist de "Tigers" en "Panthers", wie de "Liuw". Dizze masine is fergelykber mei de foarm "Panther" en "Tiger" -2. Hitler woe de lêste tanks yn 'e striid brûke.
  Al wie der fansels de fraach wêr't oan te fallen. De Führer woe noch in kâns fine foar himsels yn 'e Kaukasus. Guon generaals seine dat Moskou moat wurde nommen earst. Der wie in idee en de bestoarming fan Leningrad. Yn 'e ein, it eachpunt oerhearske om troch te brekken nei Voronezh en foarút lâns de Wolga nei Stalingrad út it noarden. En fan 'e kant fan it Taman-skiereilân, brekke troch nei dizze stêd oan' e Wolga út it suden, bewege yn konvergearjende rjochtingen.
  Dat is, de Führer socht nei wraak. De nazi's, net fergrieme harren krêften yn it easten, dêr't de oarloch beferzen, likegoed as it frijlitten fan minder ûnderseeboaten en, wylst it befriezen fan de FAA missile programma, gâns tanommen de produksje fan tanks en fleantugen.
  Foaral de produksje fan de Focke-Wulf masine naam hurd ta. Se wie net allinnich in jachtfleanmasine, mar se koe drage oant 1800 kilogram fan bommen, spylje de rol fan in front-line bommesmiter, en tanksij krêftige harnas en wapens, se koe ek wêze in oanfal fleanmasine. Sa wisten de Fritz wat se diene. De ME-309, in flugger jager en better bewapene, kaam ek yn 'e searje. Lykas Yu-288, dy't oant seis ton bommen koe drage.
  It ûntspannen fan nije soarten wapens naam tiid, en it offensyf waard ferskate kearen útsteld. Boppedat woe Hitler sels ek de "Tiger" -2 yn fjildslaggen en de "Maus" testje.
  Mar it wichtichste is dat de Fritz Afrika noch net ferlitten hat. Von Bock waard dêr ta befelhawwer beneamd. En ûnferwacht krige serieuze fersterkingen.
  De Fuhrer ferwachte yn Afrika te winnen, en dan it eastfront op te nimmen. En noch ûnferwachts en werom Rommel. De troepen dy't har tariede op oanfal op it Taman-skiereilân hawwe oerbrocht nei Egypte.
  Der binne al sân freeds yn de wike.
  En op 5 july begûn it grutte offensyf fan 'e nazi's yn Egypte. It achtste Italjaanske leger naam dêr ek diel oan, dat waard oanfolle en restaurearre nei de nederlaach yn Ruslân.
  As gefolch hie Brittanje in ferpletterjende nederlaach te lijen. Rommel rûn har ferdigeningswurken yn de woastyn om en bruts troch nei de Nyl. En de nazi's blokkearren it Suezkanaal.
  It súkses fan 'e Fritz waard ferklearre troch it feit dat se in numerike oermacht wisten te meitsjen. En ek it feit dat de "Panther" en "Tiger", op dat stuit hie gjin gelikense tanks naam.
  Ek it Reade Leger wachte foarearst. Mar Stalin syn geduld barde, en op 1 augustus lansearren de Sovjettroepen in grut offensyf yn 'e rjochting Oryol-Kursk-Belgorod. Fûle fjochterijen ûntstiene.
  Hitler, nei de oerwinning yn Egypte, ferhuze troepen yn Irak en ferovere it mei de stipe fan 'e Arabieren, tegearre mei Koeweit.
  Stalin besleat om in part fan 'e troepen yn Irak te smiten, mar provosearre de yngong fan Turkije yn 'e oarloch. Ottomaanske troepen iepene it twadde front en krústen it Reade Leger.
  De Dútsers koene it offensyf fan 'e Sovjettroepen ôfslaan. "Panther" toande syn bêste fighting kwaliteiten yn definsje. En slim ferslein de oanfallen fan it Reade Leger.
  De Dútsers fersterken har ek yn Irak en Koeweit troch tagong te krijen ta oalje. Djippe hjerst is kommen. De nazi's fertrouden op ferdigening. De nije Panther-2 waard lansearre yn 'e searje. Bewapene mei in 88mm kanon, en mear pânsere, woech it trijeenfyftich ton, mar dit waard kompensearre troch in krêftiger 900 pk motor. Dizze "Panther" -2 blykte in tige gefaarlike masine te wêzen. Syn frontale harnas fan 'e toer berikte 150 mm, en de romp 120 mm yn in hellingshoek fan 45 graden. En frontal beskerming wie tige goed, te fergelykjen mei de "Tiger" -2, wylst de dikte fan 'e kant pânser wie 60 mm ûnder hellingen. Wat oer it algemien befredigjend is.
  Hitler hold in strakke ferdigening oan it eastfront. De frontline wie relatyf flak en it wie dreech foar it Reade Leger om der troch te brekken. En yn yntelliginsje, yn 't algemien, wie it wurk goed fêstlein. Boppedat rieden de Dútsers oer it algemien Stalin syn idee. En hy sloech koppich op itselde punt, wer besocht de Dútske troepen út Koersk en Orel te ferdriuwen.
  Fjochtsjen yn 'e loft die bliken dat de ME-309 in goede jager is, en har krêftige wapens kinne jo in Sovjet-masine fan' e earste oprop del sjitte.
  Yn 'e winter waard neat wichtich berikt - de Fritz ôfset alle Sovjet oanfallen.
  Yn 1944, de USSR krige nije tanks T-34-85 en IS-2. Mar de lêste die bliken net hiel suksesfol, en easke ferbettering, en syn swakke punt wie de foarholle fan 'e toer. T-34-85 hie ek gebreken. Syn toer waard grutter en makliker te slaan, en it oantal skulpen yn de munysje lading waard fermindere.
  It wichtichste is dat de Dútsers slagge om massa produksje fan Panther-2 en ferbettere model Tiger-2 mei in motor fan tûzen pk. Mar hjir
  De Führer bestelde it offensyf ein maaie te begjinnen. En yn 'e rjochting fan Voronezh, en de Taman rjochting, en fan Turkije.
  Mar fûle fjildslaggen die bliken dat it Reade Leger wie tige by steat om te fersterkjen harsels, en it wie hiel dreech te brekken troch syn ferdigeningswurken. Boppedat hawwe de Mûzen, te grut en swier, lykas de Liuwetank, harsels net rjochtfeardige. Stalin oer it algemien ferbea de ûntwikkeling fan tanks swierder as sânenfjirtich ton. Wylst de Dútske "Panther" -2, dy't waard de meast massive tank yn termen fan serial produksje, woech fyftich-trije ton.
  En fansels de Fritz Sovjet troepen yngeand yndrukt. Dochs koene se op plakken wiggelje. Benammen yn 'e rjochting fan Voronezh.
  It wichtichste dat de Fritz hie wiene fansels sterke auto's. Benammen yn juny 1944 fochten al mear as tûzen ME-262's op it Sowjet-Dútske front. Net min en der wie in mear avansearre wiziging fan de Focke-Wulf - TA-152, it toande syn effektiviteit.
  De nazi's, op kosten fan kolossale ferliezen, berikten Voronezh, mar stoppe.
  De gefjochten binne tige bloedich. Turkske troepen omsingelen Jerevan, mar koene it net nimme. Yn 'e hjerst gongen de nazi's stadichoan lâns de Don. En hja bruts troch de ferdigening fan kolossale krêft. Lykwols, oan 'e ein fan novimber, Sovjet troepen weromlutsen foarby de Don. Ferlern diel fan it territoarium. En se waarden swier yndrukt.
  De nije Arado jet-type bommewerpers ferskuord letterlik útinoar it Reade Leger. En se bombardearren tige aktyf.
  Winterdeis wiene de Dútsers yn 'e ferdigening. Yn jannewaris kearden se it offensyf fan 'e Sovjettroepen ôf. It fyftichste jier begûn mei skermutselingen en yn 'e loft en massale fjildslaggen.
  Yn de loft pakten de Dútsers hieltyd mear it inisjatyf. Der ferskynde in mear avansearre wiziging fan de ME-262 X, dy't ûntwikkele in snelheid fan mear as 1100 kilometer per oere. En fiif luchtgewearen. En swaaide wjukken. En better ferplettere tsjinstanners. En XE-162 wint elkenien. Ek in tige manoeuvreerbere jager en ljocht.
  Yn maaie 1945 brûkten de Dútsers de nije E-searje tanks, benammen it formidabele E-25 selsridende gewear, en de hastich makke E-50. De lêste tank wie noch net perfekt. Syn harnas wie sa dik as dat fan de Tiger-2, mar mei mear hellingen, de turret is lytser en smeller, de romp is leger, en it ûnderstel is lichter en mear begaanber. Motoren fan 1200 pk. En it gewear is 88 mm lang mei in loop fan 100 EL, en tolve shots per minuut.
  Dizze tank, fanwege it feit dat de motor waard pleatst tegearre mei de oerdracht, krige besparring yn 'e hichte fan' e romp, troch de crankshaft. En de Fersnellingsbak leit direkt op 'e motor. It gewicht fan 'e tank wie fyftich ton, en it waard tige mobyl en noflik foar fjochtsjen. En har frontale harnas is folslein ûntrochsichtich, foar hast alle gewearen. De hellingshoek fan 'e romp fan' e horizontale wie 40 graden, en de hellingshoek fan 'e foarholle fan' e toer mei in dikte fan 185 millimeter wie fyftich graden.
  Sa koe de Sovjet-guns net yn 'e foarholle penetrearje. De E-50 bliek in goede trochbraak tank te wêzen. E-25 selsridende gewearen bliken te wêzen noch perfekter, mei in tige krêftige motor fan 900 pk, mei in gewicht fan seisentweintich ton.
  Se wie sterk yn 'e trochbraak, en frij oanhâldend.
  Yn 'e Kaukasus koene de Dútsers in trochbraak berikke. Wier, Stalingrad koe net fuortendaliks nommen wurde. Mar doe, de Dútsers omsingele Grozny en Ordzhonikidze. En yn augustus 1945 koenen se brekke nei de Kaspyske See. En se diene it tige min.
  Stalin freaked out, mar hy koe net stopje de nazi's. Hy waard slein as in kitten.
  De nije Dútske tank E-75 wie gewoan in skok foar it Reade Leger troch syn sterke beskerming út alle hoeken.
  Yn septimber lansearren de nazi's in oanfal op 'e Wolga Delta en in oanfal op Astrakhan.
  De gefjochten sloegen oan ... Yn 'e winter feroveren de Dútsers hast de hiele Kaukasus. Nei't de oanfier fan munysje ûnderbrutsen wie, koe it Reade Leger yn dizze regio it net lang úthâlde.
  Yn maart 1946 wie Jerevan de lêste dy't falle. En it waard in winnende stap.
  De ferswakke USSR waard feroardiele. En Japan dominearret noch altyd de Stille Oseaan en slacht de Britten en Amerikanen.
  Stalin, om tiid te keapjen, oanbean Hitler in wapenstilstân foar trije jier. En op tige geunstige betingsten foar it Tredde Ryk. Weromkommen fan alle kriichsfinzenen sûnder betingsten. En de betelling fan reparaasjes: iten en grûnstoffen, benammen katoen - Sintraal-Aazje is noch altyd ûnder de kontrôle fan de USSR.
  Hitler easke ek goud en foarrieden fan bauxit. En ek te ferrieden guon fan 'e nijste en meast moderne masines foar de produksje fan wapens.
  Stalin, dy't foar elke priis tiid winne woe, stimde hjirmei yn.
  Frede kaam yn maaie 1946 ...
  En de Dútsers, fansels, begûn te fjochtsjen yn it Westen. Earste offensyf yn Afrika, it wie frij suksesfol. En de loftslach foar Ingelân.
  Hjir wiene strieljagers yn it offensyf. En se bombardearre en bombardearre. En ek krêftige skiven dy't de Britten en Amerikanen sloegen.
  Amerikanen wurde slein.
  En no, yn desimber 1946, lâne de nazi's yn Brittanje. En hja bigounen har to fangen.
  Nimmen ferwachte dat Hitler beslute soe om yn 'e winter te lânjen. En hy naam it risiko.
  En hy krige de oerwinning. Yn mar twa wiken. Brittanje foel en Churchill flechte nei Kanada.
  It jier 1947 is kommen. De Dútsers ferovere Yslân al yn febrewaris. En Operaasje Icarus wie in súkses. En hjir komme de opnamen fan oeral.
  De Dútsers en Japanners kamen no op Amearika op. Fan Argentynje, Brazylje, Fenezuëla, en fierder Panama. Mei de opmars en troch Kanada, mei de lâning. En de promoasje is tige slagge.
  Mar it stik fan kommunikaasje hindere it oanbod. Dat yn 1947 feroveren de Dútsers en de Japanners allinich Latynsk-Amearika en kamen troch Meksiko yn 'e súdlike regio's fan 'e Feriene Steaten, en troch Kanada yn 'e noardlike regio's fan Amearika.
  En de gefjochten yn 'e Feriene Steaten feroare yn totale macht.
  It jier 1948 is kommen. De Dútsers berikten in protte troch Amearika tegearre mei de Japanners te knypjen. En se gongen foarút mei fjildslaggen ...
  De Amerikanen wiene ynferior foar de nazi's yn sawol de kwaliteit as kwantiteit fan troepen. En d'r wie gjin manier om de Wehrmacht te wjerstean. De nazi's smieten yn fjildslaggen en swarten, en Arabieren en Yndianen. De Japanners brochten har troepen ek te dragen.
  De Amerikanen stoaren stadich mar wis ... Mar ein septimber 1948 bestoarme de Dútsers New York en Washington.
  En op 9 novimber 1948 kapitulearren de Feriene Steaten. En it earste part fan de Twadde Wrâldoarloch einige.
  Stalin kocht tiid. De USSR krige T-54 en IS-4 tanks. Tank IS-7 gie net yn produksje fanwege syn hege kosten. Ûntwikkele en masines MIG-15 ensafuorthinne.
  Mar dit is net genôch ... Hitler yn 1949 koe lansearje in offensyf tsjin de USSR yn 'e simmer, mar ôfpraat te ferlingjen de wapenstilstân. Mar fansels, yn ruil foar in tige swier earbetoan dat de USSR ôfpraat te beteljen.
  Wylst de Dútsers en de Japanners de wrâld foltôge troch de rest fan 'e lannen te feroverjen, besocht Stalin in superwapen te meitsjen. Mar it besykjen om in atoombom te meitsjen mislearre.
  Stalin stoar op 5 maart 1953. Hy waard opfolge troch Beria. Oars as de echte skiednis, de lieder fan 'e USSR, fielde in ôfbraak, slagge om ferlitte in skriftlike testamint oer in opfolger. En nimmen is yn elts gefal better as Beria. Nee.
  As it die bliken, wie Stalin net fersin.
  Doe't Hitler op 20 april 1954 Japan oanfoel, stelde Beria oarloch út oan 'e kant fan it Tredde Ryk.
  De Führer stimde yn op betingst dat de USSR allinnich it suden fan Sakhalin en de Koerilen eilannen wer werom krije soe.
  Beria waard twongen om dit yn te stimmen. Al mei in swier hert. No, no binne beide meunsters op Japan fallen.
  En de fjildslaggen ûntrûnen mei grutte opwining. Hitler woe Japan ferslaan foardat se de atoombom makke.
  It Tredde Ryk brûkte laserwapenskiven en piramidale tanks tsjin de samoerai.
  De lêste auto wie formidabel, en ûntrochsichtich út alle hoeken.
  Hjir ride Gerda en Charlotte op in piramidale tank en fjoer op de Japanners.
  Se binne famkes sa fonkeljend en ekstreem fjochtsjen oant it punt fan kolyk yn 'e liif. En har gewearen rommelje as in oargel.
  Gerda song, har tosken bleat:
  - Brek, ferpletterje en útinoar! Dit is it libben, dit is lok!
  Charlotte, nei't se it Japanske selsridende gewear mei in goed rjochte treffer smiten hie, wie it dêrmei iens:
  - Brek, ferpletterje en útinoar! Dit is it libben, dit is lok!
  Dit is hoe't de Dútske famkes fochten.
  En hjir binne de Sowjets dy't fjochtsje op 'e IS-10 tank. De froulike krigers fjoer harren 122mm kanon en sjonge:
  - Stalin libbet yn myn hert,
  Dat wy gjin fertriet witte ...
  De doar nei de romte iepene
  De stjerren skynden boppe ús!
  En Natasha smyt in Japanske tank mei in krekte hit ...
  It leger fan de USSR en it Tredde Ryk is mear combat-klear en technysk ynrjochte. Dochs giet de oarloch troch, en mei wikseljend súkses.
  Mar fansels ferlearen de samûrai yn 'e earste twa moannen sawat in kwart fan har territoarium.
  Foar dy trije moanne fan fûle striid noch in kertier. Sa wie de genedeleaze oarloch.
  Sovjet troepen befrijden it súdlike diel fan Sachalin, en ferhuze fierder lâns de Koerilske berch. Dêrneist focht it tsaristyske leger ek yn Mantsjoerije. En it is al aardich pynlik.
  De oerwinningen folgen de iene nei de oare. En nije súksessen en prestaasjes.
  Seis moanne letter, op 20 oktober 1954, wie Japan al mear as de helte fan syn besit kwytrekke, en wie dúdlik te ferliezen. En hja foarstelde, temûk oan Ruslân, in alliânsje tsjin it Tredde Ryk. Mar Beria wegere him ...
  Tsjin it nije jier wie mear as twatredde fan it grûngebiet fan it Lân fan 'e Rising Sun al ferlern gien.
  Hirohito, fielde feroardiele, bea de Fuhrer in foardielige frede. Mar hy woe allinnich oerjaan.
  Yn jannewaris 1955 foltôgen Sovjet en Dútske troepen de nederlaach fan 'e Japanners yn Sina. En yn febrewaris waarden de samûrai ek slein yn fiere koloanjes. Yn maart 1955 begûn de slach yn 'e metropoal sels. Se hie in tige gewelddiedich temperamint.
  De Dútsers en Russen kamen stadich mar wis op. Yn augustus foel Tokio, en op 3 septimber 1955 kapitulearre Japan.
  D'r wie noch in skoft yn 'e oarloggen. De USSR krige it suden fan Sakhalin werom en ferovere de Koerilrige. Net tefolle. Mar oan 'e oare kant naam it volume fan 'e jierlikse earbetoan oan 'e Dútsers ôf.
  Ruslân bleau lykwols it ienige gebiet ûnôfhinklik fan it Tredde Ryk. Op 20 april 1958 fûn in flecht nei Mars plak yn it Tredde Ryk. In yndrukwekkende prestaasje. De triomf fan Aryske gedachte. Mar dit wie net genôch foar Hitler.
  De USSR pleage noch altyd har ûnôfhinklikens. En boppedat besocht er yn grutte geheimhâlding in atoom- en wetterstofbom te meitsjen. Fansels besocht Hitler de lêste "splinter" út te lûken sa't hy leaude op 'e planeet Ierde, om de wrâldwide konsolidaasje te foltôgjen.
  En op de jierdei fan de Führer op 20 april 1959 begûn in nije oarloch mei de ynvaazje fan de USSR. Leningrad waard hast omsingele en hie kommunikaasje allinnich by Lake Ladoga. Der is noch hiel wat fan in wei nei Moskou. Earne net mear as trijehûndert kilometer. De Dútsers besochten har yn de earste oarloch net oan te fallen.
  En no trilje se. En wy ferhuze mei grut entûsjasme. Se hawwe laser beam discs en piramidale tanks.
  It Reade Leger hat allinnich T-54 tanks, de meast massive. De T-55, dy't krekt begûn te produsearjen. En tanks IS-10, ferâldere IS-4, en de lêste, mar hielendal net massa-produsearre IS-12. De lêste tank hat in 130mm kanon en is gelyk oan de IS-7. It gewicht is sa'n santich ton.
  De Dútsers hawwe mear avansearre piramidale tanks. Bemanning fan twa, mei in hege druk en elektromagnetysk gewear yn 88-millimeter kaliber, mar ekstreem pânser-piercing. En it pânser is multi-layered en ûntrochsichtich.
  De loftfeart fan 'e nazi's is ek folle better en perfekter as de Sovjet. Benammen sturtleaze bommewerpers en jagers, lykas diskoteken. De lêste ûntwikkelje in snelheid fan maksimaal tsien lûd, en hawwe in laserwapen. En it wichtichste, se binne ûntrochsichtich foar lytse wapens.
  Sûnt in laminar jet streamt om harren hinne, en de stream waait alle skulpen en kûgels en fragminten.
  Sa steane de Dútsers boppe. En it wichtichste, se hawwe mear krêft yn kwantiteit. D'r binne bûtenlânske divyzjes fan oer de hiele wrâld. En se fjochtsje bewapene mei mear avansearre masinegewearen, as oanfalkarabijnen.
  De nazi's binne sels bewapene mei ultrasone gewearen, en masinegewearen mei laser sights, of waarmte rays.
  Wat allinnich de Fritz net hawwe. Der binne ek ballistyske raketten. En net allinnich dit.
  D'r binne kompjûters, en begelieding, en tûke bommen. En begelieding op radars, en op lûd, en op waarmte. En de Fritz kin tanks brûke dy't ûndergrûns bewege mei boren, en ûnderseeboaten foar ien persoan. Se hawwe ek lytse single-seat tanks, dêr't goed oplaat en goed oplaat bern fjochtsje.
  Fansels binne de krêften ekstreem ûngelikense. En tagelyk, foar de oanfal op de USSR, Hitler sammele hûndert miljoen soldaten en offisieren allinnich yn 'e earste echelon. En yn Sovjet-Ruslân is de hiele befolking, ynklusyf poppen, krekt mear as hûndert miljoen. En yn it leger wie it mooglik om te sammeljen, alle troepen net mear as fyftjin miljoen. En se binne net de bêste kwaliteit. It ienige ding is dat in protte ferdigeningslinen waarden groeven.
  En fansels, de nazi's, nei't se yn it offensyf gien wiene en in oerweldigjende oermacht yn krêften hawwe, bruts hast fuortendaliks troch de ferdigening. En hja bewege sûnder ophâlden. En tsien dagen letter omsingelen se Moskou. En sa begûn dizze oarloch.
  Mar op 1 maaie 1959 stoarte Hitler ûnferwachts mei syn fleantúch. En it feroare it lykwicht fan macht. En yn it Tredde Ryk begûn in serieuze striid om macht. Wat joech de USSR in ûnferwachte kâns op heil.
  
  STALIN OVERTHROW
  Stalin waard yn oktober 1941 troch syn eigen leger omkeard. No, it wie te begripen, de hate Kaukasier hie elkenien al krigen. Ja, hy waard net ferjûn foar ûnderdrukking. It leger wie ûntefreden, en benammen Zhukov. Molotov ek stipe it plot, en Beria waard sketten op it plak. Stalin waard hastich besocht en sketten.
  Mar dit alles late ta betizing ûnder it leger, en de Dútsers wiene by steat om te nimmen Moskou. Molotov flechte nei Kuibyshev. In protte soldaten ferlitten en joegen har oer. Japan foel de Feriene Steaten oan, doe kaam de Führer yn 'e oarloch. En de samûrai foelen it Fiere Easten binnen.
  Molotov, ûnder dizze betingsten, bea frede oan de Fritz. Hitler stimde yn om Moskou werom te jaan yn ruil foar de Kaukasus. Boppedat, de USSR waard tawiisd hege reparaasjes. Ik moast jaan sawol Leningrad en Archangelsk.
  De nazi's lieten har hannen nei it easten los en gongen oer nei de FS en Brittanje.
  De Führer bedrige Franco mei besetting, en de Generalissimo stimde yn om Dútske troepen troch syn grûngebiet te litten. Gibraltar waard bestoarme troch tolve selektearre Dútske divyzjes. En hy waard yn trije dagen nommen, wêrnei't de nazi's Marokko ynkamen en Afrika begûnen te besetten. In part fan de Dútske troepen troch de Kaukasus en Iran gie nei Yndia en it Midden-Easten. En se namen it oer.
  De Ingelske troepen wiene folle lytser en minder goed bewapene. En de koloniale ôfdielingen woene hielendal net fjochtsje. Massyf oerjûn. En de Dútsers feroveren de iene koloanje nei de oare. De Britten ferlearen ek troch it útrekkenjen fan kommunikaasje, en minder dissipline fan 'e troepen. Yn it twaënfjirtichste jier ferovere it Tredde Ryk it noarden en in diel fan it sintrum fan Afrika, it Midden-Easten en Yndia, tegearre mei de Japanners.
  En yn febrewaris trije en fjirtich, folge troch in lâning yn Austraalje. En dan de oanfal op Súd-Afrika.
  Sa feroveren de nazi's hast alle Britske koloanjes en hearskippijen.
  Churchill frege lef om frede. Hitler wegere, dus hy naam al alles. En yn juny 1943 folge in amfibyske lâning yn Brittanje.
  Fjouwer moaie famkes: Gerda, Charlotte, Christina en Magda. Se ride yn in eksperimintele tank - "Panther" -2.
  Famkes binne fansels bleate fuotten en yn bikini.
  Harren tank fleach fan 'e stokken en gie nei de kust. "Panther" -2 is yn prinsipe in goede tank. De frontale pânser fan 'e romp is 100 mm, de turret is 120 mm, de kanten binne 60 mm, en it haadgewear is 88 mm 71 EL. Sa'n gewear slacht Britske tanks, sels Churchills, fan in grutte ôfstân.
  Gerda drukte mei help fan har bleate teannen op de pistoalknop en sloech de Britske tanks.
  Se rekke de auto en song:
  - Gloarje oan it Tredde Ryk!
  Charlotte, dy agressive fekânsje. Ek skeat op 'e fijân. Se bruts troch it frontale pânser fan 'e Churchill en rôp:
  - Foar ús glorieuze oerwinningen!
  En se skeat ek mei bleate fuotten.
  Doe tjirpe dit famke:
  - No, ik sil dy terskje!
  Christina is in heul akkuraat skot. Se bruts it harnas foar de ferneatiging wêrfan se wat jild joegen.
  In readhierige strider mei gouden hier tjirre:
  - Foar it Tredde Ryk!
  En wer, mei in bleate foet, lansearre se eat dat fataal is. En wêr binne de Britten tsjin de Dútsers. De Fritz hawwe sterkere apparatuer, better personiel.
  Doe skeat Magda, en snijde de tsjinstanners. En mei har bleate foet rjochte se it gewear op 'e fijân. En skeat mei brutale krêft.
  De strider kipte en grommele:
  - Foar de Hegere macht fan 'e wrâld!
  It famke wie hjir sa fonkeljend. En de tsjinstanners sloegen. Ja, om 'e nocht, premier Churchill kontakt op mei it Tredde Ryk. Tsjin wa gyng er op? It wie in ferpletterjende klap.
  Tsjin Gerda is der fansels gjin opfang. Se is in famke fan kolossale krêft.
  En wer sil er mei syn bleate foet sjitte, en hy sil de massa fan 'e Britten ferpletterje.
  Dêrnei sil Charlotte mei har bleate teannen sjitte. En dan slacht er op Cromwell. Ja, de Britten krije de hoarnen goed.
  Charlotte raasde.
  - Ik bin de coolste persoan yn 'e wrâld!
  Christina sjit ek krekt op fijannen. Se is in famke fan grut potensjeel. En as it sjit, sjit it.
  En har skulpen stjoerd mei bleate fuotten binne sa deadlik. En de strider gûlde:
  - Foar de heechste prestaasjes!
  Magda naam it ek oan en sloech de Britten ta it folste. Mei help fan jo bleate skonken. Fersloech de Britske troepen en piepte:
  - It sil allegear sa kolossaal wêze!
  Doe liet de strider har tonge sjen.
  Koartsein, de famkes hjir binne hiel cool. En hielendal net dom. En mei bleate hakken rjochtsje se rinnen op Ingelske tanks en selsridende gewearen.
  Koartsein, de lâning wie suksesfol. De Dútsers sloegen ek de Britten yn 'e loft. De nije ME-309 jager toande syn folsleine superioriteit oer de fijân. Lykas Focke-Wulf. Wat de Britten bang makke.
  Koartsein, doe't Londen omsingele waard. En Churchill besocht te ûntkommen. Mar it wie der net.
  Twa Dútske froulike piloaten Albina en Alvina skeaten alle escortfleantugen del en twongen Churchill syn liner te lânjen. De grutske minister-presidint waard twongen om te knibbeljen en de bleate fuotten fan 'e skientme te tútsjen. Hy tute Churchill, de skonken fan sawol Albina as Alvina. En fuotten, en fingers, en hakken. Dêrnei, syn famkes - de minister-presidint fan Brittanje waarden twongen te slikken harren boezem fan Venus. Dêr't de famkes fan hâlde.
  Dat is hoe't se ezels binne.
  Brittanje is fallen. En de Fritz op in wyt hynder, triomf.
  Adolf Hitler kundige plechtich oan:
  - Ik naam mear haadstêden as Genghis Khan!
  It bliuwt allinich om de Feriene Steaten te ferslaan. Mar dit duorret wat tiid.
  It hiele 1944 ferrûn yn in útwikseling fan slagen yn 'e loft en seeslach. Dútske ûnderseeboaten ferbettere en waarden better as Amerikaanske. Of leaver, se wiene al better, har superioriteit waard gewoan totaal.
  De Führer, sa't se sizze, fergrutte syn momentum. ME-262 strieljagers en ûnderseeboaten oandreaun troch wetterstofperoxid ferskynde yn serial produksje. Sa hawwe de Fritz no in protte middels. En dat omfettet minsken.
  It slachskip Bismarck waard wer boud yn in fersneld tempo. It waard lansearre yn maart 1944. It nije skip wie twa kear sa grut yn termen fan ferpleatsing as de foarige en trije kear machtiger wapens. Fleantúchdragers waarden ek boud, en tige machtige.
  In fleanmasine dy't by steat is om hûnderttweintich fleantugen te dragen en mei in streamlined romp waard yn jannewaris 1945 lansearre.
  It Tredde Ryk wie har klear om te springen. It jier 1945 kaam ... De Amerikaanske float lei swiere ferliezen. En Japan drukte ek út it westen op 'e Feriene Steaten. Dútse fleantugen waarden mear en mear perfekt, de rekken fan azen naam ta.
  Bygelyks, twa piloaten út it Tredde Ryk - Albina en Alvina neamden se A - in fjouwerkant, se skoarde akkounts hiel flink. Oant no hat Huffman it rekord hâlden. Yn juny 1945 brocht er syn rekken op fjouwerhûndert auto's en krige dêrtroch it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten. En dit is de fyfde graad.
  Mar Albina en Alvina kamen him al yn 'e gaten. Mei elk mear as trijehûndert delsleine auto's krigen se it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. Mar no kamen se al op fjouwerhûndert. En se soene net ophâlde.
  Hjir drukte Albina har bleate teannen op de pedalen fan it stjoer en tjirre:
  - Gloarje oan it grutte Heitelân!
  En skeat in pear Amerikaanske fleantugen del.
  Alvina, troch te sjitten, sloech ek. Se skeat twa fleantugen fan it Amerikaanske leger del mei har bleate fuotten en piepte:
  Wy binne de belichaming fan haat!
  De famkes skieden wegen. Se binne tige behendich yn 'e striid.
  Albina skeat har kanon ôf en sisde:
  - Gloarje oan it Heitelân - de sweep!
  Alvin wie it hjirmei iens:
  - Grutte gloarje!
  De Dútsers drukten de Amerikanen tige hurd oan. En se namen de kwaliteit fan har loftfeart.
  De E-50 blykte in goede ûntwikkeling te wêzen. Dizze tank kaam út mei in pânser-piercing en fluch-fjoer kanon. En mei goede frontale beskerming.
  De Amerikaanske Sherman is syn rivaal net. En Pershing ek. De E-50 blykte in bist fan in masine te wêzen.
  De Dútsers yn it fyftichste jier nei wenjen yn Grienlân, en makke in foet yn Kanada. Tagelyk wûn de Dútske diplomasy Brazylje oan syn kant, tegearre mei Argentynje, dat al lang hearrich wie. En de promoasje begûn út de súdlike brêgekoppen.
  It jier 1946 wie beslissend. Dútse en Japanske troepen foelen Meksiko binnen, en namen hast hiel Kanada yn, en foelen Alaska ek yn. En doe waarden de fijannigens úteinlik oerbrocht nei de Feriene Steaten. Op har grûngebiet begûnen echte fjildslaggen te plakfine.
  En fansels, de Dútske tanks fan 'e E rige toande harsels te wêzen tige gefaarlik en combat vehicles. Wêr binne de Amerikanen foar harren. De fascisten hawwe sa'n krêft.
  Benammen as de tankbemanning fan Gerda oan 'e oanfal is en Amerikaanske troepen ferpletterje.
  Se hat in auto fan 'e E-50-searje, behendich en fluch. Se hat in looplingte fan 100 EL en in gewearkaliber fan 105 mm. As sa'n gewear guts.
  Gerda drukte mei de bleate teannen op de joystickknop, skeat in projektyl ôf, sloech sekuer de fijân en piepte:
  - Gloarje oan it Tredde Ryk!
  Charlotte, dit readhierige famke sloech ek, mei har bleate teannen, op 'e Amerikanen en tjirpe, har tosken bleat:
  Glorie oan ús ûnoerwinlike troepen!
  Kristina tikte ek mei har bleate fingers op har flinke, beitelde skonken en rôp:
  - Gloarje oan it heroïsme fan 'e Wehrmacht!
  Magda, mei de lange sierlike fingers fan har bleate skonken, sloech ek en raasde:
  - Gloarje oan 'e ûnoerwinlike Wehrmacht!
  En fjouwer famkes sille it nimme en roppe op 'e top fan har longen:
  - Wy binne echte earnen, en fol heroïsme! En wy fleane as fûgels, soannen fan it dappere heitelân!
  Gerda skeat wer mei de bleate teannen. Se rekke de Amerikaanske auto en sisde:
  - Nee, gjin soannen, mar dochters!
  Charlotte skeat op 'e Amerikaanske auto, skuorde har tuorke ôf en tjirre:
  - Fansels binne dochters tige heldhaftich!
  Christina sloech har tsjinstanner. Se trochbriek de fijân troch en troch, en sisde, har tosken bleat:
  - Wy binne de echte masines fan 'e dea!
  Magda skeat ek op 'e fijân. Se bruts de fijân harnas, ramde de fijân syn foarholle en rôp:
  - En wy binne de meast perfekte masines yn 'e wrâld!
  En de famkes gûlde yn koar:
  - Gloarje oan Dútslân, gloarje, de tanks rinne foarút! Divisions fan it Tredde Ryk wolkom de dappere minsken!
  Koartsein, de Dútsers dogge it echt goed, en har troepen skoarden de iene oerwinning nei de oare.
  De Feriene Steaten hawwe fansels in sterke ekonomy, mar se ferlearen yn termen fan technology. Benammen tanks en strieljagers. De Dútsers hiene al de ME-262 X yn serial produksje, en dit fleantúch wie sawol oerlibber, snelheid oer 1150 kilometer yn 'e oere, en bewapene mei fiif fleantugen 30-mm kanonnen. Amerikanen kinne net wjerstean sa'n masine.
  De Dútsers hiene ek in fûgel XE-262, maklik te meitsjen, hast hielendal fan hout, tige licht en manoeuvreerber. Mar de XE-262 wie troch syn te lege massa en hege snelheid ek lestich te behearjen en easke tige betûfte piloaten. Mar hy wie geweldich foar Huffman's styl, dy't yn 'e beneaming wurke. En fan tichtby ferpletterde er de Amerikanen.
  Mar njonken Huffman wiene der ek twa famkes dy't aktearren: Albina en Alvina. Se kamen elk mear as trijehûndert delsleine fleantugen en krigen it Ridderkrús fan it Izeren Krús mei sulveren ikeblêden, swurden en diamanten. Ridderkrusen mei gouden ikeblêden, swurden en diamanten hawwe oant no ta allinnich Huffman, dy't mear as fiifhûndert fleantugen delskeat, en Rudel, it legindaryske oanfalsfleantúch, mear as fiifhûndert tanks, en in protte oare grûndoelen útslein. En noch santjin fleantugen.
  Yn it Tredde Ryk hawwe se ek de sechsde graad fan it Ridderkrús fan it Izeren Krús goedkard mei platina ikeblêden, swurden en diamanten, oan dyjingen dy't tûzen delstoarne fleantugen berikke, of itselde oantal stikkene tanks.
  Yn dit Ridderkrús soene op syn minst hûndert diamanten wêze moatten, en it soe grutter west hawwe as oare Ridderkrúsen. Sa wie de priis net allinnich earfol, mar ek djoer.
  Albina en Alvina fleane oer de loft. Se sjitte har Yankee-fleantugen del en sjonge troch har tosken:
  - Moaie famkes,
  Geweldige freonen...
  Soe formidabele jonges wêze -
  En geweldige kicks!
  Albina rjochte it fleantúchgewear mei help fan har bleate teannen, sloech de Amerikaan en piepte:
  - Ljochten fan fleurige eagen!
  En knypeage nei har partner. Se snijde har tsjinhinger ôf. Se sloech de fijân mei har bleate teannen yn stikken en tjirre:
  - Foar it kommunisme en ús glorieuze oerwinningen!
  Albina korrigearre har partner, en skeat it Yankee-fleantúch del:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  En beide famkes barsten út laitsjen.
  Underwilens gie de oarloch troch. De Amerikanen wiene dúdlik te ferliezen oan 'e bêste fijân yn technology en training, en sels gebrûk fan bûtenlânske divyzjes.
  Benammen de Yankees hawwe de wichtichste Sherman tank. No, wêr is hy tsjin de wichtichste Dútske E-50. De masine fan 'e nazi's hie in frontale pânser fan 250 milimeter, sidepânser fan 170 milimeter, en in gewicht fan santich ton mei in motor fan 1200 pk mei in motor boost.
  Dêrby moat opmurken wurde dat de Sherman koe net iens trochkringe de Dútske kant, omdat it pânser fan de E-50 hellend. Sels in Sherman mei in santjinfoet gewear, in Firefly, naam net echt in Dútser oan board. Mar dizze tank wie net massaal.
  En de Dútsers mei fertrouwen naam de Amerikaanske tank fan fiif kilometer fuort. Boppedat hat hy in heech silhouet. De Amerikanen hiene Pershing wat better. Mar dizze tank wie net sa massaal as de Sherman, en noch altyd syn 90-mm gun wie net genôch foar in effektive striid.
  Allinnich "Superpershing" koe de Dútse E-50 yn 'e kant penetrearje. It foardiel fan in gewear en in kaliber fan 90 mm en in barrel lingte fan 73 EL. Mar oan 'e oare kant is it fjoertempo mar fjouwer ronden per minút tsjin tolve foar de Dútske E-50, en it gewicht fan fyftich ton is te grut foar in motor fan 500 pk. Ja, en it pânser is net genôch. Yn 'e foarholle fan 'e Dútske haadmastodont brekken de Amerikanen noch net troch. En de Fritz hie ek in E-75 mei in kaliber 128 mm gewear en in 210 mm dikte fan de sidepantser ûnder hellingen, mei noch bettere beskerming en in motor fan 1500 pk.
  Dat fan it begjin ôf wiene de FS ferlern. Allinnich de tank T-93, mear krekter in selsridende gewear mei in gewicht fan trijeennjoggentich ton, mei in frontale pânser dikte fan 305 mm en in 155 mm kanon, koe de Dútske mastodonten frontaal bestride.
  Mar de driuwende prestaasjes fan dit selsridende gewear wie net wichtich, lykas de snelheid fan fjoer. En de Dútsers ferniele it mei fleantugen.
  Dat de Amerikanen as gehiel dogge it net goed, en ferlearen hopeleas.
  En de Dútske troepen kamen hieltyd tichter by New York en Washington.
  Truman pleite Hitler foar frede.
  Mar de Führer woe allinich folsleine oerjefte sûnder betingsten. Washington waard omsingele. En de nazi's begûnen in oanfal op 'e Amerikaanske haadstêd.
  De tankbemanning fan Gerda stride foar in helderder moarn. En hy wûn sûnder problemen.
  It famke sels begon te sjitten net allinich mei har bleate teannen, mar ek mei de skarlaken tepels fan har boarsten. En dat holp in protte.
  Charlotte skeat ek troch op har ruby-tepels op 'e joystickknop te drukken en te tjirgjen:
  - De grutheid fan it kommunisme leit yn it wêzen fan gjin fisk, mar in walfisk!
  Christina, fjoer, druk op de knoppen fan 'e joystick, merkte op:
  - En wy Dútsers sille it grutste kommunisme bouwe!
  Magda, dy't karmozijnrode tepels op har tsjinstanners skeat, joech agressyf út:
  - It slimste kommunisme! Allinnich omheech, gjin stap del!
  Gerda wiisde mei de bleate teannen op it kanon en draaide de Amerikaanske houwitser mei in goed rjochte skot om, befêstige:
  - Foar it Aryske kommunisme!
  Nei de fal fan Washington kapitulearre Amearika gau. En it barde op 31 jannewaris 1947.
  De Twadde Wrâldoarloch is foarby. En Hitler syn opkomst ta macht foel gear mei de kapitulaasje fan Amearika.
  Der like in lange perioade fan frede te wêzen. Yn feite binne alle oarloggen foarby, de Feriene Steaten binne finzen nommen, en wat kinne jo mear wolle? Mar der wie noch ien supermacht mei koloanjes: Japan. En Hitler woe it ek feroverje.
  20 april 1953 begûn in nije oarloch foar de weryndieling fan 'e wrâld. De USSR bestie noch yn in ôfkoarte foarm. It leger dat nei Stalin oan 'e macht kaam, sette Voznesensky as it formele haadregear. Dizze lieder koe foar in part werstelle de Russyske ekonomy. En hy bea Hitler de dielname fan 'e USSR oan' e oarloch tsjin Japan. Hy gie akkoart, mar op betingst dat Ruslân allinnich Primorye, Sachalin-eilân en de Koerilske ketting werombringe soe, dy't earder troch de samûrai finzen binne.
  Sa Voznesensky krige in nije kâns om te doen herleven de USSR, en foar in part rehabilitearje it ryk.
  De gefjochten ûntdutsen yn folle krêft.
  Alenka en har team fochten op in nije, eksperimintele T-11 tank. Dizze auto wie swier en goed beskerme. Har frontale harnas berikte 300 milimeter mei in masinegewicht fan achtensechstich ton en in kaliber 130 mm gewear. Yn 'e tuskentiid, de wichtichste tank T-54 is noch yn' e USSR, dat is ek net slim.
  En Alenka en har partner sjitte út in krêftich gewear fan in lange ôfstân. De Japanners hawwe fansels har eigen auto's. Benammen hjir is de E-75, kopiearre fan it Dútske model ûnder lisinsje. Mar dizze tank is al wat ferâldere.
  En Alenka slacht him út mei har bleate teannen. En se stjoert it projektyl krekt fan ein oan ein.
  It famke tjirpt:
  - Gloarje oan it tiidrek fan it kommunisme! Glorie oan Lenin yn 'e herten!
  Yndie, dit is in skientme fan 'e heechste standert.
  Anyuta sjit ek, mei har bleate fingers fan beitelde skonken en piip:
  - Ik bin in hiel cool strider, en it is as in klok pop!
  Alla fjoer ek om beurt. Dit famke sloech de samûrai en sei:
  - Yn 'e namme fan ljocht, waarmte en wyn!
  En, fansels, mei bleate fuotten.
  En doe kaam Maria telâne. Se is in famke fan geweldige geastlike krêft. Se smiet in Japanske tank yn en tjirp:
  - Foar machtich kommunisme!
  En beswykte foar har bleate hakke.
  En op it lêst skeat se mei help fan in bleate foet en Marusya. It famke sloech de fijân en sisde:
  - Gloarje oan it tiidrek fan in bettere wrâld!
  En hoe't se fluitet ... Dit is echt in heul cool famke.
  De Sovjet-tankbemanning docht in geweldige baan en nimt rekkens op. Famkes nimme fansels gau de lieding. Se hawwe ek de bêste auto foar it Reade Leger.
  En Gerda fjochtet op in piramidale tank. Dizze auto is al mear avansearre en hat mar twa bemanningsleden.
  Se, tegearre mei Charlotte, sjitte op 'e Japanners, en se binne ekstreem effektyf.
  Gerda, mei har bleate teannen, drukte op de joystickknoppen en sloech de Japanske auto, sissend:
  - En de samûrai fleach nei de grûn ûnder de druk fan stiel en fjoer!
  Charlotte skeat ek op har, mei help fan de bleate fingers fan har beitelde skonken, en sisde:
  - Mar ús Wehrmacht fan 'e taiga oant de Britske see, se binne allegear miljoenen kearen sterker!
  Magda en Christina fjochtsje yn in oare piramidale tank.
  Terminator famkes binne ekstreem striidber en kolossaal yn krêft.
  En sa sjit Christina, mei har bleate teannen en slacht de Japanners.
  Dan raast er:
  - Us tiidrek mei oerwinningen foarút!
  Magda sjit ek op 'e fijân. Sloopt de toer fan 'e samoerai ôf en ropt:
  - En de prestaasjes wachtsje noch koeler!
  En wer, mei bleate teannen, hy profitearret fan it systeem, sloopt fijannen.
  Ja, der binne famkes dy't in galoppearjend hynder tsjinhâlde en in baarnende hutte yngeane.
  De krigers oerwûnen de fijân en namen stadichoan omheech.
  Japan wie te ferliezen. En de Dútsers brûkten in formidabel wapen - diskoteken.
  Dizze fleanende skuorren wisten gjin gelikense.
  Hjir fjochtsje Agatha en Adala op in diskette. Warriors behearskje de masine mei help fan joysticks, en ynsette dizze machtichste ienheid. En sa ferpletterje se tsjinstanners. En se sloegen mei waarmtestrielen út 'e loft. Letterlik ferneatigje de krêft fan rivalen.
  Agatha, sjittend op 'e fijân, raast:
  - Gek myn passy!
  En mei in bleate, rûne hak, as drukte.
  Adala, sjit op fijannen, ferklearret mei fertrouwen:
  - It is allinnich mar macht!
  En hy brûkt syn bleate teannen ek tsjin de fijân.
  De famkes echt ferspraat. En sa, lit ús sizze rjochte fjochtsjende skientme.
  Dat der amper wat mear is fan Japan.
  It Lân fan 'e Rising Sun wie te ferliezen. En och, it like hast hopeleas.
  De samûrai stie foar technologyske superioriteit. En in heul serieuze tsjinstanner yn termen fan operasjonele planning.
  Japan fersloech Ruslân yn syn tiid, mar no ferlear it fan koalysjes.
  Oan 'e ein sette it Tredde Ryk sels in nukleêre staking op' e eilannen, en it lân fan 'e opkommende sinne kapitulearre.
  Dêrtroch waard de ferovering fan kolossale lannen foltôge. Lykwols, it Tredde Ryk fochten in bytsje mear yn Latynsk-Amearika, en útfierd ekstra beslaggen fan grûngebiet.
  Mar as de hiele wrâld ûnder it Tredde Ryk is, pleitet de noch frije USSR de Führer.
  En op 20 april 1957 begjint agresje tsjin Ruslân. En kolossale troepen binne foarútgong op de USSR.
  Wêr kin it Reade Leger op rekkenje ûnder dizze betingsten? De krêften binne al hiel ûngelyk.
  Mar blykber hawwe Russen en oare nasjonaliteiten noch wat berekkeningen.
  En se fjochtsje echt hurd.
  Natasha, Zoya, Augustine, Svetlana fjochtsje de nazi's.
  Famkes tradisjoneel bleate fuotten en yn bikini. En dit is har credo. Se fjochtsje mei wylde felheid.
  Natasha, fjoer út in masinegewear, merkt op:
  - Wat binne wy goed yn, dat wy kinne fjochtsje!
  Zoya, dy't op 'e fijân sjit, stimde yn:
  - We kinne!
  En smiet in granaat mei har bleate teannen.
  Augustina krabbele op 'e nazi's mei in masinegewear, en mei grutte opwining, rôp, en smiet in granaat mei har bleate hak:
  - Ik bin de ferneatiger fan it kwea!
  Svetlana, ek sjitten op 'e fijân, en sjit sekuer, maaide de fijannen en smyt in tas fan eksplosiven mei har bleate foet, wêrtroch't de tank omdraaide, provosearjend útjûn:
  - Ik sil it Tredde Ryk ta poeder slûpe!
  En it famke stiek de tonge wer út.
  Hjir binne de krigers. Mei harren kinne jo fjochtsje tsjin hast elk meunster. En sels Hitler.
  Natasha, sjitten op 'e nazi's, en ferdigenje Moskou, song:
  - Wy binne ferpletterd troch it jok fan 'e horde,
  Wy wurde ûnderdrukt troch it jok fan 'e ûnleauwe ...
  Zoya, skeat op 'e Fritz, en lansearde har bleate teannen mei har fuotten, liet in moardzjende fluit:
  Mar it siket yn ús ieren
  De himel fan 'e Slaven ...
  Augustina, dy't skeat op 'e nazi's, en tige enerzjyk hannele, en in granaat joech mei har bleate hakke, gie troch:
  En fan 'e wûnderlike kusten,
  Oan de kusten fan de Kolyma ...
  Svetlana song mei wylde passy, boartsjen mei de spieren fan har skonken, en de parse tegels joech út:
  Dit alles is ús ierde,
  Dit alles is ús!
  En hjir wiene de famkes, moat ik sizze, mei grutte eigensinnigens en kolossale agressy.
  Nimmen kin har stopje, neat kin se ferslaan. De kweade wolven ferpletterje de fijân, kweade tigers groetsje de helden.
  Of miskien heldinnen. Hjir binne de gokken famkes fan 'e heechste flecht fan in fûgel.
  En as se fjochtsje, dan út it hert ....
  En Alenka mei har bemanning op de T-13 tank. In masine dy't ree is om de Dútske, piramidale komposysjes te wjerstean. It famke sjit op 'e fijân en sjongt:
  - Us tanks, it is gewoan in wûnder,
  Fan woastinen oant noardlike see!
  Wy sille dy útinoar skuorre, leau Judas,
  It ferskriklike bist sil wurde ferneatige!
  Anyuta befêstige mei grime, ek sjitten op 'e fijân mei help fan har bleate teannen:
  - Ik sil de fijân skuorre en se yn poeier fermaalje.
  Alla naam beurten om de fijân oan te laden mei help fan har bleate teannen en tjirp:
  - Foar de greatens fan it reade kommunisme!
  Maria sloech ek de fijân, en makke in goed rjochte skot mei har bleate ûnderste lid en raasde:
  - Foar moaie oerwinningen!
  Marusya ek, mei help fan har bleate teannen, beweecht de fijân, as sloech him, en rôp:
  - Foar de heechste ideeën fan it kommunisme!
  De Fiif fochten de nazi's as terminators.
  En Sovjet piloaten fochten ek yn 'e loft. Benammen Anastasia Vedmakova en Akulina Orlova.
  Se fochten as epyske froulike helden. Mei bleate teannen stjoerden se loftprojektilen. Se sloegen de fijannen tige treffend.
  Anastasia drukte har skarlaken tepel op 'e joystickknop, sloech de fascist en tjirre:
  - Gloarje oan 'e ideeën fan it kommunisme!
  Sjoer op 'e fijân mei help fan aardbeien tepels, de healneaken Akulina koerde ek:
  - Glory oan 'e helden fan' e USSR!
  Dit binne waarme en sterke famkes hjir. Hoe fjochtsje se as echte bisten. En se hawwe boppeminsklike passy en kolossale krêft.
  Anastasia, dy't de nazi's ferplettere, song:
  - Boppe de ûngelokkige planeet hong,
  Evil Fritz siedend tsjuster ...
  De besetter hatet syn byl,
  Skerp en hak dyn holle ôf!
  
  Hy is lykwols gjin pion,
  En net foar altyd ûnder it jok rinne ...
  Feroaret kweade fijannen yn fjoerwapens,
  Sil de hearsker fan 'e wrâlden wurde!
  En dan is d'r Elizabeth op 'e T-55 tank. In masine mei in machtiger 105-millimeter kanon dan de T-54 en klear om fijannen te bestriden.
  Famkes yn 'e tank, fansels, yn mar ien bikini.
  Elizabeth drukte op de joystickknop mei har bleate teannen, sjit hiel sekuer op de fijân, en koarde:
  - Foar it Ruslân fan it kommunisme!
  Doe skeat Ekaterina op har beurt, mei de skarlaken tepel fan har boarst om te sjitten.
  Se sloech de nazi-tank en koerde:
  - Foar sukses by it bouwen fan kommunisme!
  Elena skeat ek op har tsjinstanner mei har bleate teannen. Se smiet de loop fan in piramidale tank, die it allegear passend.
  Doe tjirpe se:
  - De helderste sille wy kommunisme hawwe!
  Dan lupanula en Euphrasia, hoewol't se is meastentiids mar in bestjoerder. Mar it famke sloech tige sekuer, sloech de mûle fan 'e Nazi-tank ôf.
  Doe koarde se:
  - Us kommunisme is helderder as de sinne!
  De famkes op 'e tank binne bleate foet en yn in bikini sjogge tige moai en karismatysk. En se hawwe boarsten mei sokke skarlaken tepels.
  Elizabeth song mei wille;
  Lit ús it jok ferpletterje, leauwe it fascisme,
  As it nedich is, ferpleatse ik bergen ....
  Der sil in tiidrek wêze, it tiidrek fan kommunisme,
  Ik sil nei de himel fleane mei in liet!
  En wer sil it famke mei har skarlaken tepel op 'e joystick-knop drukke en de nazi's slaan.
  Dus de Führer sil it net in bytsje fine.
  Mei sokke famkes is it dúdlik dat de USSR noch libbet, en Hitler kin it net sa maklik brekke.
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"