Аннотация: Сталiн послухав Рокосовського i вдарив спочатку по Паулюс. Здавалося, цiкава стратегiя та тактика, але вона призводить до несподiваних наслiдкiв. Тепер надiя лише на дiвчат.
УПУЩЕНИЙ ШАНС РОКОСIВСЬКОГО
АННОТАЦIЯ.
Сталiн послухав Рокосовського i вдарив спочатку по Паулюс. Здавалося, цiкава стратегiя та тактика, але вона призводить до несподiваних наслiдкiв. Тепер надiя лише на дiвчат.
. РОЗДIЛ Љ1
Замiсть удару по Майнштейну в груднi 1942 Сталiн наказав спочатку як пропонував Рокоссовський розгромити Паулюса. I радянськi вiйська атакували нiмцiв у змiцненнi. Тi ще були цiлком боєздатнi i спиралися на потужну оборону. Внаслiдок Паулюса розгромити не вдалося. А Майнштейн зумiв прорватися з пiвдня. I деблокував угруповання у Сталiнградi.
Сталiн же наказав вiдбити мiсто за всяку цiну. I розгорнулися жорстокi бої. Але якщо Сталiнград був символом героїчної оборони Червоної Армiї, то вiн став свого роду знаком завзятого захисту з боку нiмцiв.
Радянськi вiйська виявилися скованi на сталiнградському напрямку, i обвалу фронту не сталося. Крiм того, ще й Роммель отримав вчасно вiд Гiтлера пiдкрiплення та повноваження, зумiв провести ефективний удар в Алжирi. I розгромив американськi вiйська. Одних полонених нiмцi взяли понад сто п'ятдесят тисяч. У умовах Рузвельт запропонував Третьому Рейху перемир'я i переговори. Так само вчинив i Черчiлль. I бойовi дiї у країнах припинилися. Нiмцi зберегла за собою частину Африки та її ресурси.
Почалися переговори, якi триватимуть багато мiсяцiв. А нiмецькi вiйська продовжуватимуть битися.
Зрозумiло, у Гiтлера вистачило розуму оголосити тотальну вiйну та збiльшити випуск озброєнь. Робочої сили вистачає. Червона армiя втратила багато часу i солдатiв, борючись у Сталiнградi. I наприкiнцi лютого нiмцi сформували додатковi резерви та завдали удару з пiвночi. У боях взяли участь i "Тигри" та "Пантери". I заразом прибув чудовий льотчик-ас Марсель. Дуже грiзний боєць. За триста збитих лiтакiв вiн виявився першим нiмецьким льотчиком нагородженим повторно Лицарським Хрестом Залiзного Хреста з дубовим листям, мечами та дiамантами.
I нiмцi змогли прорватися до Сталiнграда з пiвночi i утворити черговий котел iз радянських вiйськ.
I потрапила до оточення Червона Армiя, будучи капiтально затиснутою. I їй нiмцi влаштували наче курку щипа.
I розумiє, нiмецькi дiвчата на "Пантерi" найбiльший клас показали.
Ось довбанула Герда за допомогою босих пальчикiв нiжок. I рознесла радянську тридцятьчетвiрку, проворкувавши:
- За золотi медалi!
Ось це войовницi. А як Шарлота довбає за допомогою червоного соска грудей. I чергову радянську машину протаранить. I ось така вона руда мегера просто супер.
Шарлота взяла та заспiвала:
- Ти закохався в дияволу,
I вирiшив подарувати їй свою столицю!
Магда теж пальнула, застосувавши голу, круглу п'яту i в'якнула:
- За найгенiальнiший апломб!
Пiсля чого показала мову.
А Христина довбавши натисканням полуничного соска на кнопку i рознiсши радянський КВ, провила:
- За найбiльшi рекорди танкових вiйськ!
Нiмцi в березнi розгромили радянськi вiйська у казанi. Частина росiйських вiйськ здалася в полон. I це був успiх Третього Рейху. Пiсля чого ситуацiя ще бiльше загострилася... Але настала бездорiжжя. Червона армiя почала вiдновлювати шкоду, поповнювали себе i нiмцi. Сталiнград опинився пiд контролем Вермахту.
До кiнця травня панував затишшя. Нiмцi пiдтягли новi танки: "Пантери", "Тигр", САУ "Фердинанд" та модернiзованi Т-4. Це чималi сили. До серiї також надiйшов i найновiший винищувач МЕ-309 та Фокке-Вульфи. Для Червоної Армiї це була проблема. Марсель збивши 500 лiтакiв отримав п'ятий ступiнь Лицарського Хреста iз золотим дубовим листям, мечами та дiамантами. Цей ас виявився надзвичайно грiзним та небезпечним.
Ось це справдi найнебезпечнiший з асiв.
А тут ще в небi з'явилися босоногi Альбiна та Альвiна. I це дiвчата надзвичайно грiзнi i борються в одному лише бiкiнi.
Альбiна пальнула за допомогою босих пальчикiв нiжок, збила радянський винищувач i заспiвала:
- Я велика орлиця,
Пiдкорю Москву-столицю!
Альвiна збила радянський штурмовик, за допомогою червоного соска грудей i пискнула:
-Звiться соколи орлами!
Та нiмцi тут сильнi, i їхнi лiтаки особливо новий МЕ-309 дуже сильне озброєння маю: сiм вогневих точок, з них три 30-мiлiметровi авiагармати - це серйозно!
Для Росiї це велика проблема.
Нiмцi наступають у напрямi Астраханi. I поки що їм супроводжує успiх. Тим паче Червона Армiя не зовсiм готова до цього. Та ще й "Тигр" виявився буквально шоковим танком. Його поява викликала жах i трепет.
Ось нiмцi за мiсяць вийшли до Каспiйського моря та вiдрiзали Кавказ по сушi вiд основної територiї СРСР.
А тут ще й Туреччина вступила нарештi у вiйну. А в неї багато танкiв, зокрема й американських.
Поки що з Японiєю йде вiйна США та Британiї, i вона не лiзе у бiй. Але вже ситуацiя є критичною.
На фронт став надходити "Тигр"-2. Його могли i в реальнiй iсторiї запустити до серiї ранiше. Але позначилося бажання зробити це разом iз "Пантерою"-2. А зараз нiмцi мають бiльше ресурсiв, i їм бомбардування союзникiв практично не заважають. Мало того, США ще й сировину нiмцям продають i нафту. Танки американськi нiмцям не потрiбнi - свої найкращi. Але можна бомбардувальники i штурмовики отримувати. Вони непоганi. Особливо Б-29.
Втiм, у нiмцiв уже в серiю з серпня надiйшов Ю-288, який американцю трохи поступається в бомбовому навантаженнi, i перевершує швидкiсть i маневренiсть.
Нiмцi можна сказати на бiлому конi. I їхнi вiйська просуваються вздовж Каспiйського моря. З кожним тижнем Росiя втрачає сили та iнiцiативу.
Бої загалом кривавi.
У вереснi нiмцi вже захопили i Калмицький край, i Дагестан. I вже увiйшли до Азербайджану. Ситуацiя ускладнилася. Турки оточили Єреван i обiйшли його з усiх бокiв, i взяли Батумi. У серединi вересня з'єдналися iз нiмцями.
Ситуацiя стала на Кавказi безнадiйною. Сталiн запропонував Гiтлеру свiт на вигiдних для Нiмеччини умовах. Фюрер проiгнорував пропозицiю вождя.
У жовтнi бої вже вирували за Батумi. Ситуацiя виявилася надзвичайно складною. I саме паскудне, що просвiту не видно. Пробувала Червона армiя наступати в центрi, але нiмцi були напоготовi i вiдбили.
У вереснi серiя з'явилася i "Пантера"-2. Вона досить важка в п'ятдесят три тонни, зате з двигуном 900 кiнських сил. I гармата у 88-мiлiметрiв у 71ЕЛ. Бої, звичайно ж, жорстокi, але нiмецька машина добре захищена в лоб, i задовiльно бортами. "Пантера"-2 поки що найкращий танк Другої свiтової вiйни. СРСР готує Т-34-85 та IС-2. Але цi танки все одно недостатньо потужнi для боротьби з "Пантерою"-2, яку нiмцi хочуть зробити своїм основним танком.
До зими майже весь Кавказ пiдкорений. Настала оперативна пауза. Нiмцi збирають сили, щоб наступати навеснi. А Червона Армiя дуже багато втратила i теж накопичується.
Особливi надiї у Сталiна це IС-2 i Т-34-85, танки з потужнiшим озброєнням, i дещо сильнiшими за броню. Але нiмецька "Пантера"-2 яка у нiмцiв середнiй танк сильнiший за важкий радянський IС-2 у бронебiйностi гармати i в лобовiй бронi особливо лоба башти. А про Т-34-85 i нiчого говорити.
За зиму та початок весни нiмцi багато зробили "Пантер"-2. Це танк до травня вийшов на перше мiсце у серiї. Т-4 теж вироблявся через свою простоту та налагодженiсть ланцюжка. Але його також зняли. Як i звичайну "Пантеру", останню правда лише у червнi, разом iз "Тигром". Так звичайний "Тигр", зважаючи на хорошi бойовi якостi, теж був у серiї. I лише з червня 1944 року залишилися два основнi танки в серiї: "Пантера"-2 i "Тигр"-2. У останнього танка встановлений потужнiший двигун в 1000 кiнських сил, так що обидвi машини досить ходовi.
У травнi нiмцi стали наступати у двох напрямках. На Саратов зi Сталiнграда, i на Тихвiн, щоб взяти у подвiйне кiльце Ленiнград. Одночасно фiни та шведи перейшли у наступi в Карелiї. Незважаючи на всi зусилля Колонтай, нiмцi змогли переконати Швецiю вступити у вiйну.
Насправдi СРСР пiсля втрати Кавказу i Бакинської нафти вже немає шансiв. То чому не захопити територiю собi?
Тим бiльше згадали i Карла Дванадцятого. Мовляв час взяти реванш. Тим бiльше обстановка має в своєму розпорядженнi.
Тож Червонiй Армiї вдвiчi складнiше. Саратов нiмцi взяли швидко. Тому що основнi сили зосередженi на центральному напрямку та прикривали Москву. Як, втiм, був узятий i Тихвiн, хоча трохи повiльнiше, тому що мiсто було добре укрiплене. Ленiнград влучив у подвiйне кiльце.
Дещо довше були бої за мiсто Куйбишев. Саме сюди проходила евакуацiя основних установ. I там їх так просто не дiстанеш.
Але нiмцi оточили Куйбишева.
А коли мiсто оточене рано чи пiзно в ньому закiнчуються боєприпаси та продовольство.
Гiтлер трiумфував. I навiть на радощах влаштував першi у Третьому Рейху гладiаторськi бої.
Билися гарнi, напiвголi дiвчата, i це було чудово. I крiм них ще й мускулистi хлопчики у плавках.
Пiсля падiння Куйбишева гiтлерiвцi просувалися у напрямку Ульяновська. I просувалися впевнено.
У боях дедалi активнiше брали участь реактивнi лiтаки. Особливо ефективним були бомбардувальники. Вони треба сказати дуже крутi.
I не наздогнати їх радянським винищувачам, i зенiтки не дуже беруть.
Ось така ситуацiя.
I ось фашисти вже штурмують Ульяновськ. I це серйозна заявка на перемогу.
Але Червона армiя упирається. Особливо красиво та вiдчайдушно борються дiвчата комсомолки.
Вони б'ються з дикою люттю, показують свiй героїзм. I при цьому ще й спiвають;
За Росiю б'ються лихi дiвчата,
Вони дуже гордi i Сварога сини....
Лупить наша красуня влучно так з автомата,
Не зможуть зламати слуги нас Сатани!
Воювали ми хоробро, з фашизмом билися,
Переможемо злiсний вермахт хоч супротивник сильний.
Скоро вiрю побачимо комунiзму ми дали,
Золотитись листям, яскравим з дерева клен!
Немає країни нашої кращої, комунiзму прекраснiшої,
Щоб наша Вiтчизна променисто цвiла...
На планетi наступити легкокриле щастя,
I здiйснитися незабаром кращого життя мрiя!
Вiрте наша Росiя, стане щастям великим,
Правитиме Марiя, Лада мати Богiв...
Зупинимо ми натиск пекельний вермахту дикий,
I не треба зайвих та завчених слiв!
Не зможе супротивник вирвати серце дiвчат,
Ми бiйцi загострили гострий, скажений меч.
Голосочок красунь дуже навiть знай дзвiнок,
I фашистськi орди ми зумiємо розсiкти!
Знайте ми комсомолки нiколи не здамося,
Всiх фашистiв покладемо, найгострiшим мечем.
Наших дiвчат златом нехай засвiтяться обличчя,
А фашисту по пицi саданем кулаком!
По кучугурах суворим дiвка боса мчить,
З автомата активно громом блискавка...
Вам фашистам залишилося тiльки втопитися,
Тому що Вiтчизна мiцнiстю монолiт!
Ми розгромимо фашистом хоч у них сила свiту,
Дядько Сем вирiшив фрицям у битвi сей пiдiграти.
Зробили собi з Адольфа кумира,
А тепер отримав проти них росiйську рать!
Ось киплять злi лайки, в битвi цiєї комсомолки,
Вони трощать нацистiв нехай у нерiвнiй боротьбi.
Голосочок дiвчинки зi срiбла такий дзвiнкий,
Не пiддасться красуня Гiтлеру-Сатанi!
Наша росiйська частка - перемагати безперервно,
Хоч фашистiв армада i не знає...
А ми Адольфу крутому в щелепу врiзали сильно,
На пiддалася наскоку трудова Москва!
Намело вже кучугури, а дiвчата босi,
Голою п'ятою миготять, наче зайчиком слiд...
Комсомолки такi, у битву лихi,
Що противник повiрте не побачить свiтанку!
Не давайте фашистам ви в бiй пощади,
Буде в пекле їхнє вiйсько, немов чортик горiти.
Ми отримаємо з рук Iсуса нагороди,
Буде дуже лютим, росiйських дiвок ведмiдь!
Якщо треба звернути, всi заснiженi гори,
I постоїмо у всесвiтi свiта рай комунiзм...
Нам вiдкривши пострiл на щастя зi знарядь "Аврори",
I скинутий був у пекло жорстокий фашизм!
Сталiнград не пiддався, ми пiд ним устояли,
Хоч зi сталi та пекла увiрвалася орда.
Дiвки нiжкою босої гранати кидала,
Тому що Вiтчизна комсомолок одна!
Вiрю будемо в Берлiнi хоч доводиться туго,
У фашистiв "Пантери", "Тигри", "Леви", "Фердинанд"!
Натягнула дiвчисько на плече кольчугу,
Тому комсомолки в лайцi лютої таланту!
Дiвчата юному серцю вiддано Iсусу,
Також Ленiн та Сталiн у пристраснiй вiрi живуть...
Щоб не було бiльше сумнiвiв вправних,
Скажiмо, твердо i сильно, що Адольфу капут!
Президента-дракона зламаємо ми мечами,
I зруйнуємо його банду ми на вiки.
Ми затопчемо фашизму орди дiвки ногами,
Нехай здiйсниться свiтла, свята мрiя!
Дайте люди свободу, своїм думкам та почуттям,
Щоб сяяла як Сонце комунiзму зiрка.
Тому нам буде кашi з олiєю так густо,
Чи стане вiчна юнiсть сестри нам назавжди!
Ось прийде свiтла, засяє Вiтчизна...
Буде у славi Батькiвщина нам на вiки...
Ми постоїмо вершини ти повiр комунiзму,
Сила Руського духу, знай боєць велика!
Ось Росiя готова стати добрiшою i красивiшою,
I допомогти всьому свiту на щастя раю йти...
Ми здатнi всесвiту пiдкорити гранi навiть,
Свiтобудова без краю на щастя сил привести!
Але не буде Росiї пiд п'ятою Рейху злого,
Тому що має до лайки вiрний талант.
У танцi нашому дiвчата, до того заводного,
Що отримає красуня вiр будь-який результат!
Скоро ера настане променистого сонця,
Коли слава Вiтчизни буде пишно цвiсти.
Наша армiя хвацько з пекельним вермахтом б'ється,
I зумiє орду злiсних фрицiв змiсти!
Слався Лада свята, Богородиця наша,
Перуна ти народила, i Ярiлу столiть.
Не отримає вiри безпросвiтна каша,
Якщо багато витратиш ти без утримування слiв!
Найголовнiший правитель це Сталiн великий,
Йому Ленiн наймудрiший шлях в Едем заповiв...
Тому що Йосип це свiтло володар,
I в якийсь момент для людей iдеал!
Не зможуть фашисти обдурити Вiтчизну,
I вiдрiзати вiд Волги, вiд Сибiру Москву.
Житимуть у це вiрю - росiяни за комунiзму,
А Адольфа державу - я дiвчисько зiтру!
Незабаром буде перемога, це вiрно як Сонце,
Скоро стане сяйво, як квазар променi.
I Росiї повiрте, комунiзм розвинеться,
Ну, а якщо не вiриш краще ти помовчи!
Воскреслять незабаром мертвих комунiзму наука,
Її мудрiсть без граней, як велика квазар.
Переможемо ми фашистiв своєю бадьорiстю духу,
На спокусу не дамо золотого мiшка!
Ну коротше мине, це пекельний час,
Ми дiвчата у Берлiн у червоному кольорi увiйдемо...
I скiнчиться наш, безмежний тягар,
Тому що своє щастя iз боєм вiзьмемо!
Добре билися дiвчата. Навiть босими пальчиками нiжок жбурляли гранати. Але сили, зрозумiло, дуже вже нерiвнi.
Ульяновськ упав, хоча для цього його нiмцям довелося повнiстю оточити. А потiм фашисти пiдiйшли i до Казанi.
Настала осiнь i полилися зливи. Нiмцi ще захопили Уральськ, Гур'єв i оточили Оренбург. Ситуацiя виявилася ще складнiшою.
Гiтлер тепер мав у себе всi козирi та iнiцiативу. А Марсель отримав за сiмсот п'ятдесят лiтакiв, що збив унiкальну нагороду: Лицарський хрест Залiзного хреста з платиновим дубовим листям мечами та дiамантами. А за тисячу збитих лiтакiв Великий Хрест Залiзного Хреста - що дуже круто.
Взимку настала пауза. Обидвi сторони накопичували сили та створювали нову зброю. У СРСР виникла самохiдка СУ-100. Вона досить практична. I вiдносно дешева та проста у виробництвi. А винищувач правда не масовий ЯК-3, через брак дюралю його не дуже запускали. I Ла-7. Не все, звичайно ж, вдавалося.
Реактивна авiацiя поки що до серiї не надходила. На вiдмiну вiд нiмцiв.
Плюс у фашистiв з'явилася Пантера-3. Ця машина мала силует нижче, а товщу броню з великими нахилами листiв. I гармата була бiльш бронебiйна та точна у 88-мiлiметрiв 100 ЕЛ. Так це серйозна машина. Броня бортiв зросла до 120-мiлiметрiв з нахилами, а лоба до 200. Вага зросла теж до 65 тонн, але двигун теж став потужнiшим у 1200 кiнських сил. I силует помiтно нижче, за рахунок розташування двигуна та трансмiсiї одним блоком. I це серйозна машина.
I "Тигр"-3 з'явився. Важив вiн тонн 90, зате двигун у 1500 кiнських сил. I броня ще товстiша, а гармата потужнiша.
Ситуацiя скажемо прямо: напружена.
Плюс ще й дисколет у сорок п'ятому роцi пiшли в серiю. Правда вони не дуже ефективнi з вразливостi для зенiток i величезних розмiрiв. Зате дуже швидкi та пiднiмалися на висоту у двадцять кiлометрiв.
Бої вiдновись навеснi.
Гiтлерiвця розпочали наступ на Москву. I знову жорстокi битви.
Але Червона Армiя вiдчайдушно бореться.
I при цьому ще й пiонери у бою.
I вiдважнi дiти спiвають, i тупають по кiрцi льоду босими нiжками;