Рыбаченко Олег Павлович : другие произведения.

Пропуштена Шанса Рокосовског

Самиздат: [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Ста ин Ќе слушао Рокосовског и први ударио Паулуса. Деловало Ќе као заним ива стратегиЌа и тактика, али доводи до неочекиваних последица. Сада су Ќедина нада девоЌке.

  ПРОПУШТЕНА ШАНСА РОКОСОВСКОГ
  АНОТАЦИєА.
  Ста ин Ќе слушао Рокосовског и први ударио Паулуса. Деловало Ќе као заним ива стратегиЌа и тактика, али доводи до неочекиваних последица. Сада су Ќедина нада девоЌке.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Уместо удара на МеЌнштаЌна у децембру 1942, Ста ин Ќе наредио прво, како Ќе Рокосовски предложио, да се победи Паулус. И совЌетске трупе су напале Немце у утврђе®у. И да е су били прилично борбено спремни и осла®али су се на мо"ну одбрану. Као резултат тога, Паулус ниЌе успео да победи. И МеЌнштаЌн Ќе успео да се пробиЌе са Ќуга. И пустио Ќе групу у Ста инград.
  Ста ин Ќе наредио да се град поново заузме по сваку цену. И одвиЌале су се жестоке борбе. Али ако Ќе Ста инград био симбол хероЌске одбране Црвене армиЌе, сада Ќе постао нека врста знака тврдоглаве одбране Немаца.
  СовЌетске трупе су биле приковане у правцу Ста инграда, а колапс фронта се ниЌе догодио. Поред тога, Ромел Ќе такође на време добио поЌача®а и овлаш"е®а од Хитлера, успео Ќе да изведе ефикасан удар у Алжиру. И поразио америчке трупе. Само Немци су узели више од сто педесет хи ада зароб еника. Под овим условима, Рузвелт Ќе понудио Тре"ем раЌху примирЌе и преговоре. Черчил Ќе учинио исто. И борбе на Западу су престале. Немци су задржали део Африке и ®ене ресурсе.
  Почели су преговори коЌи "е се одуговлачити Ќош много месеци. А немачке трупе "е наставити да се боре.
  Наравно, Хитлер Ќе био дово но паметан да обЌави тотални рат и пове"а производ®у оружЌа. Радне снаге има дово но. Црвена армиЌа Ќе изгубила много времена и воЌника коЌи су се борили у Ста инграду. А краЌем фебруара Немци су формирали додатне резерве и ударили са севера. У биткама су учествовали и "Тигрови" и "Пантери". А у исто време Ќе стигао и величанствени пилот-ас МарсеЌ. Веома застрашуЌу"и борац. За три стотине оборених авиона, он Ќе био први немачки пилот коЌи Ќе поново одликован Витешким крстом Гвозденог крста са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  И Немци су успели да се пробиЌу до Ста инграда са севера и формираЌу Ќош Ќедан ¤еп совЌетских трупа.
  И Црвена армиЌа Ќе била опко ена, капитално стегнута. А Немци су Ќе наместили као да штипаЌу кокошку.
  А он каже да су Немице на "пантеру" показале наЌве"у класу.
  Овде га Ќе Герда закуцала голим прстима. И разбила Ќе совЌетску тридесетчетворку, гугу"у"и:
  - За златне меда е!
  Ево ратника. И како "е Шарлот бити чеки"ена уз помо" гримизне брадавице ®ених груди. И Ќош Ќедан совЌетски аутомобил "е бити набиЌен. А она Ќе таква риђокоса лисица - баш супер.
  Шарлот га Ќе узела и запевала:
  - За убила си се у ђавола
  И одлучио Ќе да ЌоЌ да своЌ капитал!
  Магда Ќе такође пуцала голом, округлом петом и викнула:
  - За наЌгениЌалниЌи апломб!
  Затим Ќе исплазила Ќезик.
  А Кристина, ударивши брадавицу Ќагоде на дугме и разбивши совЌетски ХФ, завиЌа:
  - За наЌве"е рекорде тенковских трупа!
  Немци су у марту победили совЌетске трупе у котлу. Део руских трупа се предао. И то Ќе био успех Тре"ег раЌха. После тога ситуациЌа Ќе Ќош више ескалирала... Али дошло Ќе блато. Црвена армиЌа Ќе почела да обнав а штету, а Немци су се попунили. Ста инград Ќе био под контролом Вермахта.
  Тишина Ќе владала до краЌа маЌа. Немци су подигли нове тенкове: "пантер", "тигар", самоходне топове "фердинанд", модернизовани Т-4. То су велике силе. У сериЌу су ушли и наЌновиЌи ловци МЕ-309 и Фоке-Вулф. За Црвену армиЌу то Ќе био проблем. МарсеЌ Ќе, оборио 500 авиона, добио пети степен Витешког крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. ОваЌ ас се показао изузетно застрашуЌу"им и опасним.
  Ово Ќе заиста наЌопасниЌи од асова.
  А онда су се на небу поЌавиле босоноге Албина и Алвина. А ове девоЌке су изузетно страшне и боре се само у Ќедном бикиниЌу.
  Албина Ќе пуцала голим прстима, оборила совЌетског ловца и певала:
  - єа сам велики орао,
  ОсвоЌи"у Москву, престоницу!
  Алвина Ќе оборила совЌетски Ќуришни авион уз помо" гримизне брадавице и зашкрипала:
  - Вините соколове као орлови!
  Да, Немци су овде Ќаки, а ®ихови авиони, посебно наЌновиЌи МЕ-309, имаЌу веома мо"но наоружа®е: седам ватрених тачака, од коЌих три ваздушне пушке калибра 30 милиметара - ово Ќе озби но!
  За РусиЌу Ќе то велики проблем.
  Немци напредуЌу у правцу Астрахана. И док су успешни. Штавише, Црвена армиЌа ниЌе сасвим спремна за ово. Штавише, испоставило се да Ќе "Тигар" буквално шок тенк. Његов изглед Ќе изазвао ужас и страхопоштова®е.
  За месец дана Немци су стигли до КаспиЌског мора и копненим путем одсекли Кавказ од главне териториЌе СССР-а.
  А онда Ќе Турска коначно ушла у рат. И она има много тенкова, ук учуЌу"и и америчке.
  За сада су САД и БританиЌа у рату са єапаном и он не улази у битку. Али ситуациЌа Ќе ве" критична.
  Тигар-2 Ќе почео да стиже на фронт. Могло Ќе бити лансирано у сериЌу раниЌе у стварноЌ историЌи. Али же а да се то уради заЌедно са Пантер-2 Ќе утицала. А сада Немци имаЌу више ресурса, а савезничка бомбардова®а их практично не ометаЌу. Штавише, САД такође продаЌу сировине Немцима и нафту. Немцима не требаЌу амерички тенкови - ®ихови су бо и. Али онда можете добити бомбардере и Ќуришне авионе. Они су добри. Посебно Б-29.
  Међутим, Немци су од августа ве" ушли у сериЌу єу-288, коЌа Ќе нешто инфериорниЌа у односу на америчку по носивости бомбе, а надмашуЌе у брзини и управ ивости.
  За Немце се може ре"и на белом ко®у. А ®ихове трупе напредуЌу дуж КаспиЌског мора. Са сваком неде ом РусиЌа губи снагу и инициЌативу.
  Борбе су углавном крваве.
  До септембра, Немци су ве" заузели и териториЌу Калмика и Дагестан. И ве" су ушли у АзербеЌ¤ан. СитуациЌа се погоршала. Турци су опколили єереван и заобишли га са свих страна, и заузели Батуми. Средином септембра придружили су се Немцима.
  СитуациЌа на Кавказу Ќе постала безнадежна. Ста ин Ќе Хитлеру понудио мир под пово ним условима за Немачку. Фирер Ќе игнорисао предлог вође.
  У октобру су борбе ве" биле у пуном Ќеку за Батуми. СитуациЌа се показала изузетно тешком. А наЌгоре Ќе што се Ќаз не види. Црвена армиЌа Ќе покушала да напредуЌе у центру, али су Немци били у приправности и одбиЌени.
  У септембру се у сериЌи поЌавио "Пантер" -2. Доста Ќе тежак са педесет три тоне, али са мотором од 900 ко®ских снага. И топ од 88 мм у 71ЕЛ. Борбе су наравно жестоке, али немачки аутомобил Ќе добро зашти"ен у чело, а задово аваЌу"е са стране. "Пантер"-2 Ќе наЌбо и тенк Другог светског рата. СССР припрема Т-34-85 и ИС-2. Али ови тенкови Ќош увек нису дово но снажни да се боре са Пантер-2, коЌи Немци желе да постану главни тенк.
  До зиме Ќе скоро цео Кавказ покорен. Настала Ќе оперативна пауза. Немци скуп аЌу снаге за напад на проле"е. А Црвена армиЌа Ќе много изгубила, и такође се гомила.
  Ста инове посебне наде су ИС-2 и Т-34-85, тенкови са снажниЌим наоружа®ем и нешто Ќачим оклопом. Али немачки "пантер"-2 коЌи Немци имаЌу сред®и тенк Ќе Ќачи од тешког совЌетског ИС-2 у оклопу пишто а и у пред®ем оклопу, посебно на челу тор®а. А о Т-34-85 нема шта да се каже.
  Током зиме и раног проле"а Немци су произвели доста "пантера" -2. ОваЌ тенк Ќе дошао на прво место у сериЌи до маЌа. Т-4 Ќе такође произведен због своЌе Ќедноставности и добро уходаног ланца. Али и то Ќе укло®ено. Као и уобичаЌени "пантер", ово друго важи само у Ќуну, уз "Тигра". Да, уобичаЌени "Тигар", због своЌих добрих борбених квалитета, такође Ќе био у сериЌи. И тек од Ќуна 1944. у сериЌи су остала два главна тенка: "Пантер" -2 и "Тигар" -2. Послед®и тенк има Ќаче моторе од 1000 ко®ских снага, тако да су оба возила прилично покретна.
  У маЌу су Немци почели да напредуЌу у два правца. У Саратов из Ста инграда, а у Тихвин, да заузмемо Ле®инград у двоструком прстену. У исто време, Финци и Швеђани су кренули у офанзиву у КарелиЌи. Упркос КолонтаиЌевим напорима, Немци су успели да убеде Шведску да уђе у рат.
  У ствари, после губитка Кавказа и Бакуске нафте, СССР више нема шансе. Па зашто не бисте заузели териториЌу за себе?
  Штавише, се"али су се Карла Дванаестог. Време Ќе да се осветимо. Штавише, атмосфера Ќе погодна.
  Дакле, Црвена армиЌа Ќе двоструко тежа. Немци су брзо заузели Саратов. Пошто су главне снаге концентрисане у централном правцу и покриваЌу Москву. Како Ќе, међутим, заузет Тихвин, иако мало спориЌе, пошто Ќе град био добро утврђен. Ле®инград Ќе пао у двоструки прстен.
  Битке за град КуЌбишев биле су нешто дуже. Овде Ќе извршена евакуациЌа главних институциЌа. И не можете их лако сти"и тамо.
  Али Немци су опколили КуЌбишев.
  А када Ќе град опко ен, пре или касниЌе остане без мунициЌе и хране.
  Хитлер се радовао. Чак и да би прославио, организовао Ќе прве борбе гладиЌатора у Тре"ем РаЌху.
  Прелепе полуголе девоЌке су се тукле и било Ќе супер. А осим ®их, ту су и миши"ави дечаци у купа"им га"ама.
  Након пада КуЌбишева, нацисти су напредовали у правцу У ановска. И самоуверено су се кретали.
  Млазни авиони су све активниЌе учествовали у биткама. Бомбардери су били посебно ефикасни. Морам ре"и да су прилично кул.
  И совЌетски ловци не могу да их сустигну, а противавионски топови не узимаЌу превише.
  Ево такве ситуациЌе.
  А сада нацисти ве" ЌуришаЌу на У ановск. А ово Ќе озби на тврд®а о победи.
  Али Црвена армиЌа пружа отпор. Комсомолке се посебно лепо и очаЌно боре.
  Боре се са див им бесом, показуЌу своЌе хероЌство без премца. И у исто време и певаЌу;
  За РусиЌу се боре полетне девоЌке,
  Веома су поносни и Сварогови синови ....
  Наша лепотица тако погодно погађа из митра еза,
  Сатанине слуге не"е мо"и да нас сломе!
  
  Борили смо се храбро, борили смо се против фашизма,
  Победи"емо зли Вермахт, иако Ќе неприЌате  Ќак...
  ВеруЌем да "емо ускоро видети комунизам,
  Златно лиш"е, светло од Ќаворовог дрвета!
  
  Нема бо е наше зем е, лепши Ќе комунизам,
  Тако да наша Ота¤бина блиставо цвета ...
  Лакокрила сре"а "е до"и на планету,
  И ускоро "е се остварити сан о бо ем животу!
  
  ВеруЌте да "е наша РусиЌа постати велика сре"а,
  Влада"е МариЌа, Лада маЌка богова...
  Заустави"емо навалу паклене див ине Вермахта,
  И не требаЌу додатне и напамет речи!
  
  НеприЌате  не"е мо"и да ишчупа срце девоЌкама,
  Ми борци наоштрили смо оштар, махнит мач...
  Глас лепотица веома добро познаЌе позив,
  А фашистичке хорде "емо мо"и да посечемо!
  
  ЗнаЌте да ми комсомолци никада не"емо одустати,
  Положи"емо све нацисте наЌоштриЌим сечивом...
  Нека лица наших девоЌака засиЌаЌу златом,
  А фашисту "емо ударити песницом у лице!
  
  Кроз оштре снежне наносе Ќури боса девоЌка,
  Активно шкраба уз грм авину му®е из митра еза ...
  Ви фашисти морате само да се удавите,
  єер Ота¤бина Ќе монолитна тврђава!
  
  Победи"емо фашисте, иако имаЌу мо" мира,
  УЌак Сем Ќе одлучио да игра заЌедно са Фрицом у овоЌ бици..
  Направили су себи идола од Адолфа,
  А сада има руске воЌске против ®их!
  
  Овде виЌу зле битке, у борби овог комсомолца,
  Они сламаЌу нацисте, иако у неравноправноЌ борби...
  Глас девоЌке од сребра Ќе тако звучан,
  Лепота не"е подле"и Хитлер-Сатани!
  
  Наш руски удео Ќе да непрестано побеђуЌемо,
  Иако фашистичка армада не зна броЌ ...
  И снажно смо ударили Адолфа у вилицу,
  Лабуристичка Москва подлегла налету!
  
  Ве" су снежни наноси, а девоЌке су босе,
  Трепере голом петом, као траг зеца ...
  Комсомолци журе у борби,
  ВеруЌте да неприЌате  не"е видети зору!
  
  Не даЌ фашистима милост у борби,
  Њихова воЌска "е бити у паклу, као ђаво у пламену...
  Доби"емо награде из руку Исусових,
  Би"е веома свирепо, руске девоЌке медвед!
  
  Ако треба, окре"емо се, све планине су завеЌане,
  И ми "емо стаЌати у универзуму светлосног раЌског комунизма...
  ОтвараЌу"и нам на сре"у пуца® из пушака Ауроре,
  И брутални фашизам Ќе бачен у пакао!
  
  Ста инград ниЌе подлегао, ми смо се одупирали под ®им,
  Иако Ќе хорда избила из челика и пакла...
  ДевоЌке су ногама бацале босоноге бомбе,
  єер матица комсомолаца Ќе Ќедна!
  
  ВеруЌем да "емо бити у Берлину, иако Ќе тешко,
  Нацисти имаЌу "пантере", "тигрове", "лавове", "фердинанда"!
  ДевоЌка Ќе повукла ланчи" на раме,
  єер комсомолци у борби су жесток таленат!
  
  Срце младе девоЌке Ќе дато Исусу,
  Такође, Ле®ин и Ста ин живе у страсноЌ вери ...
  Да нема више вештих сум®и,
  Рецимо чврсто и снажно да Ќе Адолф капут!
  
  Мачевима "емо змаЌева председника згазити,
  И уништи"емо ®егову банду вековима...
  Згази"емо фашистичке хорде девоЌака ногама,
  Нека се испуни светлост, свети сан!
  
  ДаЌте  удима слободу, ®иховим мислима и осе"а®има,
  Да звезда сиЌа као Сунце комунизма...
  Зато што "емо имати тако густу кашу са путером,
  Вечна младост наше сестре поста"е ми заувек!
  
  Овде "е до"и светлост, Ота¤бина "е заблистати ...
  Ота¤бина "е нам бити у слави вековима...
  Ми "емо стаЌати на врху, ти веруЌеш комунизму,
  Снага руског духа, знаЌ борац Ќе велики!
  
  Овде Ќе РусиЌа спремна да постане  убазниЌа и лепша,
  И помози целом свету да оде у сре"у раЌа ...
  У ста®у смо да освоЌимо универзум чак и ивице,
  Универзум без ивице до сре"е сила доноси!
  
  Али не"е бити РусиЌе под петом злог РаЌха,
  Зато што има прави таленат за борбу...
  У игри наших девоЌака, уз таЌ сат,
  Шта "е лепотица веровати сваком резултату!
  
  Ускоро "е до"и ера блиставог сунца,
  Када "е слава Ота¤бине величанствено процветати ...
  Наша воЌска се славно бори са пакленим Вермахтом,
  И он "е мо"и да помете хорду злог Фрица!
  
  Здраво Света Лада, Богородице наша,
  Родила си Перуна и єарила векова ...
  Безнадежна каша не"е примити веру,
  Ако трошите много, не"ете суздржати речи!
  
  НаЌважниЌи владар Ќе велики Ста ин,
  Ле®ин му Ќе завештао наЌмудриЌи пут до Едена ...
  єер єосиф Ќе владар светлости,
  И неки тренутак за  уде идеалан!
  
  Нацисти не"е мо"и да преваре Ота¤бину,
  И одсекао Москву од Волге, од Сибира ...
  ВеруЌем да "е живети - Руси под комунизмом,
  А Адолфова мо" - девоЌку "у обрисати!
  
  Ускоро "е бити победа, истина Ќе као сунце,
  Ускоро "е бити сЌаЌ, као зраци квазара ...
  И веруЌте РусиЌи, комунизам "е се развити,
  Па, ако ми не веруЌеш, бо е умукни!
  
  Наука "е ускоро васкрснути мртве комунизма,
  Њена мудрост Ќе без граница, велика као квазар ...
  Победи"емо фашисте своЌим добрим духом,
  Не предаЌмо се искуше®у златне вре"е!
  
  Па, укратко, про"и "е, ово Ќе паклено време,
  Ми девоЌке "емо у"и у Берлин у црвеном...
  И наш безгранични терет "е се завршити,
  єер "емо своЌу сре"у борбом узети!
  ДевоЌке су се добро бориле. Чак су и бомбе бацали голим прстима. Али, наравно, снаге су ве" веома неЌеднаке.
  У ановск Ќе пао, иако су Немци морали да га потпуно опколе. А онда су се нацисти приближили Каза®у ...
  Дошла Ќе Ќесен и п уснуле су Ќаке кише. Немци су такође заузели Уралск, ГурЌев и опколили Оренбург. СитуациЌа Ќе сада Ќош компликованиЌа.
  Хитлер Ќе сада имао све карте и инициЌативу. А МарсеЌ Ќе добио за седамсто педесет авиона коЌи су оборили Ќединствену награду: Витешки крст Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. А за хи аду оборених авиона Велики крст Гвозденог крста - што Ќе Ќако кул.
  Зими постоЌи пауза. Обе стране су акумулирале снагу и стварале нова оружЌа. СССР Ќе добио самоходни топ СУ-100. Она Ќе прилично практична. И релативно Ќефтин и Ќедноставан за производ®у. А такође и ловац, иако ниЌе масиван єак-3, због недостатка дуралуминиЌума, ниЌе заиста лансиран. И ЛА-7. Нису сви, наравно, успели.
  Млазни авиони Ќош нису ушли у сериЌу. За разлику од Немаца.
  Плус, нацисти су имали "пантера" -3. ОваЌ аутомобил Ќе имао нижу силуету и деб и оклоп са великим нагибима лимова. А пишто  Ќе био оклопниЌи и прецизниЌи на 88 мм 100 ЕЛ. Да, ово Ќе озби на машина. Оклоп бокова Ќе пове"ан на 120 мм са нагибима, а чело на 200. Тежина Ќе такође порасла на 65 тона, али Ќе и мотор постао снажниЌи на 1200 ко®ских снага. А силуета Ќе приметно нижа, због локациЌе мотора и ме®ача у Ќедном блоку. А ово Ќе озби ан ауто.
  И поЌавио се "Тигар" -3. Био Ќе тежак 90 тона, али Ќе мотор имао 1500 ко®ских снага. И оклоп Ќе Ќош деб и, а пушка Ќе мо"ниЌа.
  Искрено речено, ситуациЌа Ќе напета.
  Плус, дискотеке у четрдесет петоЌ години отишле су у сериЌу. Истина, они нису посебно ефикасни због ра®ивости на противавионске топове и велике величине. Али били су веома брзи и попели су се на висину од двадесет километара.
  Борбе су настав ене у проле"е.
  Нацисти су кренули у офанзиву на Москву. И опет наЌжеш"е борбе.
  Али Црвена армиЌа се очаЌнички бори.
  А у исто време и пионири у борби.
  А храбра деца певаЌу и босим ногама газе по кори леда;
  Ми смо пионири - хероЌи ота¤бине,
  КоЌи су рођени у знаку октобра...
  Не"емо зажалити живот за РусиЌу,
  У славу са црвеним барЌаком кра евим!
  
  Волимо и знамо да се боримо тешко,
  Нацисти су ревносно откинули рогове ...
  Имамо гранате у пространоЌ торби,
  Нама пионирима живот ниЌе скуп!
  
  Ми волимо нашу свету ота¤бину,
  Шта Ќе створио страшни комунизам...
  Ево Ќедне комсомолке коЌа хода боса по снегу,
  А фашиста хо"е да нас сруши!
  
  Ревносно сам се борио против нацизма код Москве,
  И покосили смо све душмане српом...
  Зашто Ќе оваЌ Вермахт дат Русима,
  Удари"у га песницом!
  
  єа сам пионир и под великом Москвом,
  Борио се као ¤иновски ратник...
  Заустав ен див и напад фашизма,
  Имамо Ќедног Господа Узвишеног Рода!
  
  У препороду РусиЌе нема ивица,
  Велики Ста ине, подигао нас Ќе са колена...
  Сварог велики, наЌвиши месиЌа,
  И Ладин блистави идеал!
  
  Ми смо пионири, момци, девоЌке,
  Волимо да се боримо - ово Ќе наша судбина ...
  И глас комсомолца зове,
  Иако влада крвави хаос!
  
  РусиЌа Ќе сварогова домовина,
  И комунизам Ќе осветлио пут...
  Пионирима не треба зли Бог,
  НеприЌате  нас не"е мо"и савити у шаку!
  
  Имамо хладан тенк са нагнутим оклопом,
  Фрицу Ќе тако лако да се не пробиЌе,
  С  убав у према Лади, племенита дево,
  Претворити граб ивца у игру!
  
  Борбени народ Москве бранио,
  А онда Ќе био велики Ста инград...
  Ускоро "емо видети комунизам,
  Прођите и упознаЌте параду у Берлину!
  
  Да, Ста инград Ќе понос на ову реч,
  Ми смо боси пионири у снежном наносу...
  Сломи"емо рог глупоЌ крави
  И отера"емо Хитлера право у ковчег!
  
  ЗнаЌ да се ота¤бина никада не"е савиЌати,
  Њен импулс се не може обуздати...
  Нека сунце вечно сиЌа над РусиЌом,
  И издаЌнички лопов "е бити слом ен!
  
  Показали су храброст код Ста инграда,
  Успели смо да зауставимо нацисте...
  Руси имаЌу такав безобразлук, знате,
  А неприЌате и "е и"и само на нуле!
  
  РусиЌа може да лети на Марс
  И створи другачиЌу величину...
  И наравно све "е бити веома кул,
  Иако Ќе живот крхак као нит свиле!
  
  Руски дух не зна у биткама за бариЌеру,
  Он има мо" Перуна...
  Чекамо награде од богова,
  И стихиЌа сиЌа, веруЌ руни!
  
  На коЌи начин руски дух не познаЌе пораз?
  ВеруЌте ми, он "е све погазити...
  Ми пионири толико желимо освету...
  Непобедива као ота¤бинска воЌска!
  
  Скоро смо победили
  Нека Ќе светлост у славу комунизма...
  Наши дедови су се борили за ота¤бину,
  Ускоро "емо срести радост и зору!
  
  Без ота¤бине нема живота за пионире,
  Желе да се боре за ®у...
  А шта хо"ете зли господо?
  Да ли треба да обезбедимо робовски живот?
  
  Не, Фирер Руса "е бити пороб ен,
  Згази"емо га као лутку...
  На краЌу краЌева, витезови РусиЌе могу да се боре,
  И златокрили херувим Ќе са нама!
  
  Под светом нема лица наше Ота¤бине,
  Пламти као наЌсЌаЌниЌа звезда...
  постао си ми идол,
  Никада се не"у растати од тебе!
  
  єа сам пионир и босоноги дечак
  То голом петом Ќури кроз снег...
  А негде скаче бели, слатки зека,
  Ко "е душману сломити рог!
  
  Пионир у борби сум®е не зна,
  Он ниЌе кловн, али знате терминатора...
  До"и "е жестоки фашисти, веруЌте освети,
  А комунизам "е бити светли раЌ!
  
  Како "е до"и доба,
  У коЌоЌ сваки ратник са Ќасла ...
  Борите се до послед®ег даха
  Да уништиш жестоке знаЌ зликовца!
  
  Звезде комунизма сЌаЌно сиЌаЌу,
  Ера светлости, нема лепшег на свету....
  Сломи"емо Ќарам верног фашизма,
  А Хитлер "е бити Рус за вечеру!
  
  ВеруЌемо да такви челични резервоари,
  Да ®ихова шко ка пантера не"е продрети...
  Машемо Ќодом на ране нашег дечака,
  И опет пионир храбро Ќури у битку!
  Па шта су нацисти тешко добили,
  Нису мислили да можемо само да победимо...
  Очигледно знамо комунизам ми ама,
  А можемо да победимо Вермахт у шали!
  
  У име наше мо"не ота¤бине,
  Поносни пионир иде у напад...
  Иако се облаци надвиЌаЌу над матицом,
  ДаЌемо победнички пример свима!
  
  ВеруЌ да неприЌате  не"е зауставити сан,
  Поново "емо победити све фашисте...
  Зло не"е веровати да царуЌе на престолу,
  Створи"емо нови светски поредак!
  
  Све "е бити добро у Ота¤бини, знаш
  єа сам дечак, али у борби као Робин Худ,
  У почетку сам само гребао по столу,
  А сада врло чак и веруЌ цоол!
  
  РусиЌа може да поцепа нацисте баЌонетом,
  Она "е поразити сваку воЌску...
  А да пионири живе под комунизмом...
  На краЌу краЌева, наше приЌате ство Ќе Ќак монолит!
  
  Не"емо попустити Фрицу ни у чему,
  Можемо победити неприЌате е шале"и се...
  И тако смо тукли нацисте то агом,
  Ме"ава хучи, увиЌаЌу"и снег у вихоре!
  
  РусиЌа не зна, нацисти знаЌу за милост,
  Она Ќе непобедиво Ќака...
  Ухвати"е саб у чврсто у врат копилад,
  И сатана "е бити уништен!
  
  Не веруЌте да Ќе Хитлер непобедив,
  Иако Ќе мо" пакла, сматраЌ сакуп ено све...
  Кад су народ и странка уЌеди®ени,
  Народ нашег Вермахта поцепао у комади"е!
  
  РусиЌа Ќе вековима била позната као светац,
  Разбила Ќе Тигрове као метал...
  Шири се од краЌа до краЌа,
  Само Ќе млади" са®ао такву зем у!
  
  Победили смо као дивови
  Сечени противници знаЌу мачем ...
  Ми Руси смо непобедиви у биткама,
  Победи"емо противнике Ота¤бине!
  
  ВеруЌте, ништа нас не"е зауставити
  И знаш да ништа не"е победити...
  Сахрани"емо Фирера на главу,
  Имамо оштар мач и челични штит!
  
  У целоЌ васе ени нема лепше РусиЌе,
  Има"е еру светлости за векове...
  Све генерациЌе би"е мир и сре"а,
  Ота¤бини Ќе потребна чврста рука!
  
  Дакле, када играте у Берлину,
  Размазимо Вермахт као пепео у крви...
  То "е бити време границе раЌа,
  И заЌедно са Ладом  убав царуЌе!
  
  АКО БИ Фухрер УБИО
  Сварогова "ерка Елена Ќе 20. априла 1943. убила Адолфа Хитлера. Чини се да Ќе то диван чин коЌи може убрзати краЌ Другог светског рата. Али испало Ќе обрнуто. Херман Геринг Ќе постао наследник. А западни савезници су узели и зак учили примирЌе са Тре"им раЌхом за време траЌа®а преговора. Бомбардова®е Ќе престало, а Ромелова група Ќе напустила Тунис.
  Геринг Ќе одлучио да за сада не напредуЌе на Курском узвише®у, ве" да се технолошки оЌача због укупне мобилизациЌе и ресурса Европе. И у исто време да заузме превласт у ваздуху. Шпер Ќе добио хитна овлаш"е®а. И наравно, постоЌао Ќе ауторитет и Ромела и ГудериЌана. ГудериЌан Ќе убедио Геринга да одустане од развоЌа Мауса и потребе да Пантер-2 буде бо е зашти"ен, али не ма®е мобилни. Плус сериЌа "Е".
  У сериЌу Ќе ушао и МЕ-309, ловац са изузетно мо"ним наоружа®ем и великом брзином. Истина, пове"ана тежина Ќе сма®ила маневарску способност, али Ќе велика брзина ро®е®а омогу"ила излазак у случаЌу изласка у реп. А мо"но оружЌе омогу"ило Ќе обара®е од првог позива.
  МЕ-309 Ќе ушао у сериЌу и показао се као озби на машина. Дошло Ќе лето, а онда Ќе у августу 1943. године Црвена армиЌа кренула у офанзиву на орловску испоставу. И у правцу Харкова. Немци су били спремни и имали су озби ну одбрану. А ®ихови тенкови "пантер", "тигар" и самоходне топове "фердинанд" били су веома добра возила за одбрану. И могли би да одражаваЌу скоро сваку масу.
  Немци су успели да задрже фронт и одбиЌу нападе. Овде су се добро показали и Ромелови ветерани. Борили су се жестоко и Ќуначки. Борили су се и ИталиЌани. Немци су имали више снага него у стварноЌ историЌи, и осла®али су се на добро припрем ену одбрану. У борбама Ќе први пут кориш"ена Ќуришна пушка МП-44, коЌа Ќе у то време била наЌбо а на свету.
  Његова борбена употреба показала Ќе предности и ефикасност. У борбама су учествовале прве жене пилоти Албина и Алвина.
  Борили су се боси и у бикиниЌу. Тако сЌаЌне девоЌке.
  А сада "е Албина притиснути своЌе голе ножне прсте. Обори совЌетског ловца и певаЌ:
  - Наша снага Ќе велика!
  Би"е чврста рука!
  А Алвина "е руска Ќуришна летелица такође оборити голим прстима. Она Ќе борбена девоЌка. И веома кул.
  И такође певаЌте:
  Ми смо ариЌевске девоЌке
  Тукли смо све митра езом!
  Ове девоЌке су босе и скоро голе. Пошто су одбили нападе, Немци су седели у дефанзиви. Дошла Ќе касна Ќесен. Црвена армиЌа Ќе покушала да напредуЌе у центру. И тамо су ®ихови напади наишли на мо"не одбрамбене линиЌе Тре"ег РаЌха. И заглав ени у клиновима. Оно што Ќе за совЌетске трупе постало веома глупо. Зими се Немци боре, наравно, глуп и. Али од септембра се поЌавио "Пантер" -2. НиЌе био баш савршен: прилично тежак: педесет три тоне. Али с друге стране, топ у ускоЌ куполи Ќе деб ине 88 мм са маском од 150 мм деб ине куполе. А пред®и оклоп трупа Ќе 100 мм са нагибима и 60 мм бокова. А мотор од 900 ко®ских снага дао Ќе задово аваЌу"е перформансе у вож®и.
  "Пантер" -2 и "Тигар" -2 су ушли у сериЌу. И чинило се да су релативно добри. "Пантер" -2 се, наравно, показао бо им у пракси. Посебно зими.
  Борбе су зими ишле на ле®инградском правцу. Црвена армиЌа Ќе покушала да подигне блокаду, али Ќе наишла на веома мо"ну одбрану. Борбе су изузетно бруталне. Али Немци нису имали други фронт. И могли су да концентришу дово но снага да одбиЌу напад. Борбе су веома крваве.
  Герда се борила на "Пантеру" -2, и деловала са своЌом посадом. А девоЌке су пуцале уз помо" голих прстиЌу, исклесаних, грациозних ногу.
  Тако мо"ни проЌектили пробиЌаЌу совЌетску тридесетчетворку. Воде се жестоке борбе.
  Близу Ле®инграда ниЌе успео да победи Немце. И они су се опирали. Немци су одбили офанзиву у УкраЌини.
  А у проле"е 1944. године поЌавили су се млазни ловци МЕ-262, коЌи су показали високу борбену ефикасност. Иако Ќош нису били дово но ефикасни, било их Ќе веома тешко оборити. Проблем Ќе била масовна производ®а Ќуришне пушке МП-44, коЌа Ќе немачкоЌ пешадиЌи дала велику предност.
  А онда Ќе дошло до проблема са єапаном. Цар Хирохито Ќе убедио генерале и убедио их да зак уче примирЌе са СЌеди®еним Државама и БританиЌом. Услов Ќе био повлаче®е єапанаца са окупираних териториЌа. Заузврат, самураЌ Ќе желео одштету на Далеком истоку.
  У маЌу Ќе почела немачка офанзива у Донбасу. Црвена армиЌа Ќе, пак, очекивала удар на Курску избочину. И Немци су успели да заузму Ворошиловград. У Ќуну се ситуациЌа закомпликовала, єапан Ќе ушао у рат, изненадним нападом на Владивосток и походом на МонголиЌу.
  Немци су отишли на Дон, а Црвена армиЌа Ќе успела да их мало успори. У борбу су кренули нови совЌетски тенкови: ИС-2 и Т-34-85, коЌи су били напредниЌи и мо"ниЌи. Али немачки аутомобили су ипак били Ќачи. И Ќош брже. А авиони су Ќош хладниЌи по наоружа®у и брзини и опреми.
  Немци су Ќаки, а за сада имаЌу инициЌативу. Да, у биткама користе стране дивизиЌе и "Руску ослободилачку воЌску Власова". У лето су Немци кренули у офанзиву у орловском правцу, и на Москву.
  Нацисти су напредовали у биткама. А сада, до Ќесени, Немци су ве" заузели ВЌазму и Курск. єесен Ќе дошла. Борбе су веома крваве. Немци су потом прешли на Ста инград. И тако су се борбе одвиЌале огромном снагом.
  Ве" у новембру вођене су борбе у самом граду. И ту су битке. Немци су користили "Штурмтигрове". Ово су веома снажне Ќуришне самоходне топове. Ратници су се борили и у тенковима. И тукли су голим, округлим петама.
  Ста инград ниЌе попуштао. А у децембру су се Немци приближили Грозном и Ор¤оникидзеу на Кавказу. И почели су да ЌуришаЌу на ове градове.
  А онда Ќе Турска ушла у рат. єануара 1945. Турци су опколили єереван и заузели Батуми. СитуациЌа Ќе постала Ќош тежа и крвавиЌа. Такав Ќе рат.
  Током зиме и проле"а 1945. Немци су заузели цео Кавказ, а Турци су им помогли.
  СитуациЌа Ќе постала много алармантниЌа. А у лето 1945. почела Ќе нова офанзива на Москву. А у исто време нацисти и Турци су напредовали на Саратов.
  А краЌем Ќуна Саратов Ќе заузет. А краЌем Ќула Немци су заузели Кали®ин и Тулу. А краЌем августа опколили су Москву. И у исто време Ќе заузет КуЌбишев.
  Москва Ќе била у котлу. И потпуно блокиран. єесен Ќе прошла у жестоким борбама. Немци су заузели РЌаза® и приближили се граду Горком. Борбе су биле тако жестоке. Немци су стигли до самог У ановска и такође га заузели. И заузели су Уралск, и стигли до Оренбурга.
  А зими Ќе Москва коначно пала. И Немци су стигли до Каза®а. А у проле"е Ќе коначно пао Ле®инград. А у лето 1946. године покренута Ќе офанзива на Урал.
  А Немци су заузели Свердловск и Че абинск. А у Ќесен су се єапанци и нацисти уЌединили. А у зиму 1947. Немци и єапанци су заузели послед®е ве"е градове у ЦентралноЌ АзиЌи. А у марту 1947. Ста ин Ќе убиЌен. А ®егов наследник БериЌа Ќе наЌавио да "е капитулирати СССР.
  И тако се рат завршио. завршио на истоку. САД ве" имаЌу атомску бомбу.
  Херман Геринг и Американци са Британцима зак учили су споразум о приЌате ству и границама, и подели сфера утицаЌа. И то Ќе до сада смиривало свет.
  Али време Ќе пролазило. А у Тре"ем РаЌху Ќе створено зраче®е коЌе Ќе иск учило нуклеарну реакциЌу. Немци су такође први полетели на Месец.
  А 1969. Ќе почео нови рат. Геринг Ќе до тог тренутка ве" умро.
  Нови Фирер Ќе био Волф Шулц. И започела Ќе рат за превласт у свету.
  Руски и други народи Тре"ег РаЌха су до тада добили држав анство и Ќеднака права.
  И песник се борио у Вермахту. А рат Ќе почео нападом на Американце у Кини. И наравно БританиЌа у метрополи. Немци су били наоружани савршеним дискотекама, нера®ивим за малокалибарско оружЌе, и пирамидалним тенковима.
  А нацисти су имали и атомске оловке за очи, и Ќош много тога. И БританиЌа Ќе освоЌена.
  Рат се наставио уз предност Тре"ег раЌха. И постепено су Немци преузели цео свет...
  Истина, нису били такви мрач®аци као под Хитлером. Дали су свима Ќеднака права и створили светску империЌу са захтевом за експанзиЌу у свемир.
  Али свеЌедно, свет Ќе ве" био другачиЌи и у ®ему нису остале ни РусиЌа, ни САД, ни БританиЌа. Остало Ќе Ќедно царство, коЌе Ќе почело да осваЌа друге светове.
  И савладао све планете Сунчевог система.
  И човечанство се раширило по галаксиЌи. И градили звЌездане бродове и ратне бродове.
  А онда су научили да васкрсаваЌу мртве. Ук учуЌу"и и оне коЌи су давно умрли.
  На пример, Адолф Хитлер Ќе васкрсао. А Фирер опседнут демонима покренуо Ќе грађански рат у свемирском царству. Али то Ќе друга прича.
  
  МАГИЦ МЕДИЦИНЕ
  На пример, ЗоЌа Ќе дала магични лек Александру Великом, што му Ќе омогу"ило да се протеже до седамдесет година. И то Ќе променило ток светске историЌе. Царство се ширило. Александар Велики Ќе покорио Арапе. А онда Ќе завршио осваЌа®е ИндиЌе. Следе"е Ќе било путова®е у Кину. Овде се рат мало одужио, али Ќе извоЌевана и велика победа. И настала Ќе велика империЌа. Александрови генерали стигли су до Херкулових стубова. ОсвоЌио и Рим и Картагину. Тада Ќе владао, ®егов син Александар Четврти. И настала Ќе стабилна династиЌа.
  Царство македонске државе Ќе дожив авало зору. Такође Ќе освоЌила єапан и напредовала до Ќужне Африке. И дошло Ќе време и бродови су продрли у Америку.
  ПоЌавила се стабилна династиЌа ПетрикиЌа, коЌа се показала прилично снажном. Било Ќе, наравно, завера и покушаЌа државног удара, али се империЌа опирала. И изгледала Ќе као вечна Рим анка. И постепено покрио цео свет.
  И наука се брже развиЌала. А од антике, заобилазе"и суморни сред®и век, човечанство Ќе директно ушло у индустриЌско време, а потом и у постиндустриЌско, када Ќе у орбиту лансиран први сателит. А онда Ќе човек одлетео у свемир.
  Пошто  уди нису трошили ресурсе на ратове и међусобно сукоб ава®е, свемирско доба Ќе дошло хи аду стотина година раниЌе него у стварноЌ историЌи. А осваЌа®е свемира Ќе текло убрзаним темпом. И тако Ќе савладан цео Сунчев систем. И  уди су одлетели у друге светове. И испоставило се да су ®ихови звЌездани бродови само чудо. И то Ќе невероватно. А када су откривене суперлуминалне брзине, почело Ќе осваЌа®е галаксиЌа. Да будем искрен, супер Ќе!
  Наравно, ниЌе било ратова звезда. И ово Ќе разум иво. У пространству универзума постоЌе и суперцивилизациЌе. Али  уди су били уЌеди®ени. НиЌе да Ќе Ќедан "елави Фирер промрм ао о мултиполарном свету. Не, у овом случаЌу човечанство Ќе практично успело да уЌедини Александра Великог. И то Ќе створило основу за буду"е свемирске ратове.
  И човечанство се борило са расом хибрида комарца и паука. А рат Ќе био суров. Огромни бродови су се борили на небу. А рачун губитака и стица®а био Ќе огроман.
  А народ Ќе ипак победио. И створили су универзално царство. И ту Ќе откривена таЌна времена. Као резултат тога, било Ќе могу"е васкрснути мртве снагом науке. Васкрсао Ќе и Александар Македонски, заЌедно са своЌим генералима и синовима.
  А онда су почели да васкрсаваЌу остали народ. Универзум Ќе био велики и у ®ему Ќе било много простора. А онда су  уди научили да лете у друге универзуме.
  А круна свемо"и била Ќе способност да сами стварамо универзуме, мо" науке буду"ности.
  А онда Ќе човечанство постало хипер-суперцивилизациЌа. Што Ќе Ќош хладниЌе, импресивниЌе.
  А све Ќе то урадила "ерка Белог Бога ЗоЌа, велика чаробница коЌа Ќе само без напора променила ток  удске историЌе.
  
  ДЕВОєКЕ РАТНИЦИ НАПАД У СВЕМИРУ
  АНОТАЦИєА.
  У свемиру се с Ќедне стране одвиЌаЌу битке између прелепих ратника сазвежђа Рубин. А на другоЌ ратници сазвежђа Смарагд. А у биткама учествуЌу само клониране девоЌке коЌе су босоноге и у бикиниЌу.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Две свемирске армаде су се бориле у вакууму. С Ќедне стране, сазвежђе Рубин, ас друге, Смарагд.
  И са обе стране, само клонови девоЌке борци. Међутим, прилично разноврсне фризуре. Коса им Ќе била у четири основне боЌе: плавоЌ, жутоЌ, црвеноЌ и белоЌ!
  А ратници су сЌаЌни.
  Наравно, веома светли б ескови супернове. А звездани бродови, посебно велики велики боЌни бродови, ша у салве смртоносних проЌектила Ќедни на друге.
  Мо"ни свемирски боЌни бродови и боЌни бродови, и дредноути су главна ударна сила. Она ша е деструктивне зраке, велика торпеда и зраке са хиперплазматским мр ама Ќедна на другу.
  Она Ќури кроз вакуум, и граби ма®е звЌездане бродове.
  Клонске девоЌке, Ќуре кроз своЌе бродове, трепере"е голе, ружичасте и са грациозним заоб еним потпетицама.
  Тако су лепе, а кожа им сиЌа као углачана бронза. Ово су прелепе девоЌке - Ќедноставно супер.
  Четири наЌве"а воде"а велика боЌна брода Смарагдног сазвежђа покушаваЌу да разбиЌу формациЌу сазвежђа Рубин. Али као одговор, четири наЌмасовниЌа заставна брода неприЌате а пузе по ®има. Огромни бродови изгледаЌу као китови сперматозоиди величине половине месеца. И имаЌу хи аде топова великог калибра. Има таквих буради да за минут ослобађаЌу енергиЌу трилиона атомских бомби бачених на Хирошиму.
  Али, наравно, велики боЌни бродови имаЌу по а силе да ублаже деструктивне ефекте зрака, импулса, проЌектила и торпеда.
  СветлуцаЌу попут сребрне магле на површини великих бродова.
  Ма®и бродови су такође у нападу. Конкретно, крстарице различитих класа - тешке, сред®е, лаке, помо"не. И разарачи, као голи бодежи дебелих оштрица. И грациозне бригантине. Обликоване су као бебе.
  И разарачи коЌи личе на пиране, и ве"и, мо"ниЌе наоружани противразарачи.
  Ево одређених крстарица борбених крстарица. А од удараца проЌектила, зрака и импулса избиЌаЌу пожари.
  ДевоЌке клонови беже од ватре коЌа гута бродове. А пламен Ќури за ®има, хватаЌу"и лепотице за голе пете.
  ДевоЌка у плавоЌ коси пуца на неприЌате а голим прстима.
  Ракета коЌу Ќе испалила погађа фрегату и тамо избиЌаЌу пожари, и пламени таласи иду. ДевоЌке клона цвиле срцепараЌу"е. Готово да нису покривени оде"ом. Само уске траке тканине на грудима и боковима. И можете видети ре ефне миши"е испод преплануле, златно-маслинасте коже.
  Веома завод иве ноге за девоЌке. И голи прсти лепотице притискаЌу дугмад ¤оЌстика.
  И гугати са агресивним ставом.
  Ево девоЌке са златном косом. И притискала Ќе голом, веома грациозно закрив еном петом.
  И ракета Ќе реаговала, и поЌурила, пресецаЌу"и вакуум. И врло прецизно Ќе прошла поред зрака ласера. И ушао у крстару. И она коЌа се тресе.
  А с друге стране, као девоЌка са црвеном косом, и она "е пуцати. Док притискате пупак. КоЌи Ќе реаговао веома оштро.
  ДевоЌке опет циче и скачу. А кад ударе, цуре, види се какве завод иве ноге имаЌу.
  Ево девоЌке са белом фризуром ша е убилачки дар униште®а и смрти. И он излети, удараЌу"и дредноута у стомак. И то Ќе веома успешан убод. Иако су обе стране девоЌке Ќаке. И одговараЌу. Конкретно, девоЌка са плавом косом даЌе повратни дар униште®а.
  И опет ударац, па бе, дрма®е кола.
  ПостоЌе Ќош ма®и бродови: чамци и ловци. Пото®и су или двоструки или Ќедноструки.
  Убоде и приЌате а и лепе девоЌке показуЌу наЌлепши и секси акробатику.
  Ево ратника  убичасте косе против лепотице са  убичастом косом.
  Обе девоЌке су чак скинуле груд®аке. И покушаваЌу да угризу Ќедни друге уз помо" гримизних брадавица доЌке. И веома добри ратници.
  ДевоЌка  убичасте косе баца своЌ борбени авион у страну. И пуца®е из шест ласерских ваздушних топова. И ®ен противник са  убичастом косом такође има сличан ауто. Оба борца изгледаЌу као ража, са провидним оклопом.
  Веома су добри у маневриса®у и скака®у. И праве врло добре салте.
  ДевоЌке поново користе рубинске брадавице када пуцаЌу, на своЌим пуним грудима коЌе хватаЌу уста.
  Ове лепоте су Ќедноставно оличе®е лепоте. А када су само у га"ицама, то Ќе тако завод иво. И можете их погледати и не одвоЌити се.
  Обе девоЌке покушаваЌу да се покриЌу помо"у по а силе чела бораца.
  И имаЌу прилично пристоЌну заштиту. И способан да рефлектуЌе штетне зраке.
  Али девоЌке, Ќедна са бакреноцрвеном косом, а друга са светложутом косом, поново се маче и маневришу Ќедна против друге у борбеним авионима.
  ДевоЌке покушаваЌу да дођу Ќедна до друге. Али не иде баш добро. Ратници се врте и скачу. А ®ихови борци су као пинг-понг лоптице, горе-доле.
  ДевоЌка бакреноцрвене косе, као на санкама, склизнула Ќе низ вакуум и уврнула се. И ратник светложуте косе Ќе направио трик: ласте. И опалила Ќе изблиза, користе"и своЌу рубин брадавицу.
  А девоЌка са црвеном косом осетила Ќе Ќаку вру"ину. А ®ено миши"аво тело било Ќе прекривено зрнцима зноЌа.
  ДевоЌка жуте косе Ќе певала:
  - Имамо велику мо", велику мо",
  Бити приЌате  са ®ом Ќе као играти се са крокодилом!
  И ®у Ќе погодио исцЌедак. И такође Ќе почело да се зноЌи и сиЌа. Све Ќе то изгледало као у неком веома скупом филму са мешавином еротике и свемирске опере.
  ДевоЌке су скоро голе, зноЌне. И пуцаЌу, користе"и сисе коЌе су попут пупо ака ружа, и голе прсте окретних ногу.
  И ратници не заборав аЌу да певаЌу:
  Нека цео космос буде уро®ен у хаос
  А вакуум се тресе од пауза...
  НеприЌате  "е бити погођен снагом девоЌака,
  И заувек смо уЌеди®ени са Ота¤бином!
  Мада се питам шта може бити Ота¤бина клонираних девоЌака. Веома лепа наравно и миши"ава.
  И замислите милиЌарде бораца, и све лепе, полуголе девоЌке и ни Ќедног мушкарца.
  Како Ќе дивна ова воЌска. Како су сЌаЌни ®ени борци. КоЌе фигурице имаЌу? И раскошних бокова, високих груди, са брадавицама коЌе светлуцаЌу као фасетирани рубини.
  То су девоЌке коЌе су беспрекорне у своЌоЌ атлетскоЌ лепоти. Бо е их Ќе не на"и. Иако Ќе то, наравно, релативно. Флота Ќе огромна. Милиони девоЌака су на воде"им великим боЌним бродовима. Изузетно су лепе и грациозне.
  А сада, иза пишто а боЌног брода, девоЌка са седом косом врло прецизно пуца у неприЌате ски оклопник. А сада граната пробиЌа кулу и ломи пушке. А у проЌектилу постоЌи хипернуклеарна реакциЌа, коЌа ради са колосалним униште®ем. И брутално спа уЌе метал. И овде се Ќав аЌу веома окрутни импулси униште®а.
  ДевоЌке су чак певале углас, тресу"и сисама од Ќагода коЌе излуђуЌу мушкарце:
  - Конац Ќе прекинут
  Прети нам зла смрт...
  И живети
  ДевоЌка треба да буде стрп ива!
  Ратници су веома кул распршени. ЛупаЌу голим, округлим штиклама по дугмадима. А покре"е их прете"а, разорна сила ракета са торпедима. КопаЌу неприЌате а, пале"и кроз куле. И изгореле, ра®ене, осака"ене девоЌке одлете у разним правцима. А Ќедан од ®их био Ќе управо у ог®еном вихору.
  А од ®е су остале само босе ноге. Овако гину девоЌке у овом рату.
  єедна од ®их Ќе чак певала, тресу"и жуто-бакарном косом:
  - У свемиру бесни рат,
  Рат без разлога...
  Сатана се ослободио
  И смрт Ќе дошла са ®им!
  Остале лепотице, лупкаЌу"и и трзаЌу"и голим, грациозним ногама, и тресу"и грудима гримизним брадавицама, подигоше:
  И ко "е зауставити ток
  Крваво луде реке...
  Ласерски зрак "е у"и у храм,
  И у трену човек Ќе нестао!
  ДевоЌке су заЌедно притиснуле своЌе рубинске брадавице на дугмад, испалиле ракете смртоносном снагом и наставиле:
  И такав хаос
  Преплавио универзум...
  Тужна судбина човечанства -
  Издржи бол, пат®у!
  Заиста, хаос, у биткама гину звездани бродови, а са ®има и лепе, преплануле, миши"аве, полуголе и веома завод иве девоЌке.
  ДевоЌка плаве косе, пуцаЌу"и брадавицом у облику Ќагоде, испа уЌе разорне ракете коЌе носе енергиЌу милиЌарди атомских бомби бачених на Хирошиму, и ша у"и дарове тоталних падавина на дно смрти, певала Ќе:
  - Син Зем е "е одговорити не,
  Не"у остати роб злих господара...
  ВеруЌем да "е бити лепа зора
  Ветар "е освежити свежу рану!
  
  За свету ота¤бину у борби,
  єер мо"ни Господ зове,
  Устани рано девоЌко,
  Оти"и "е мрак - процвета"е маЌска ружа!
  И опет, боса нога девоЌке Ќе на делу, и показуЌе ®ен порив куца®а.
  А девоЌке сложно повикаше:
  - "елави Фирер смрт!
  Они су ратници коЌи се боре за светлост и правду. Пуни су мудрости и храбрих духовних импулса.
  Ево лепоте - наЌвише класе еротике и космичког ратова®а. Нико не може да се супротстави  удима попут ®их.
  И девоЌка са жутом косом "е га узети и прецизно пуцати на неприЌате а. Он то ради смртоносним скоком.
  И погодио неприЌате ски боЌни брод смарагдног сазвежђа. А Ќош Ќедан ратник, са плавом косом, користе"и такође веома лепу брадавицу Ќагодастог груди, лупи"е о звездани брод сазвежђа рубин. И такође као одговор на униште®е и смрт.
  ДевоЌке су наЌвиши и колосалан показате  небеске класе и космичке дубине, ®ихови наЌвиши гласови, колосалне ноте.
  Ове лепоте се ничим не могу савладати. Иако се међусобно уништаваЌу са ватреним ентузиЌазмом.
  На пример, воде"и боЌни бродови су добили огромну штету. И многе куле су оште"ене, а топови су савиЌени и деформисани. Саме гранате су кренуле у детонациЌу. И блиндирани плафони су се покидали, а врео ваздух Ќе дувао кроз површину.
  И девоЌке су побегле, а ®ихове голе, веома завод иве и веома узбуд иве потпетице и ноге б еснуле су у мушкарцима. А понекад су голи, ружичасти табани лепотица лизали ватрене Ќезике хиперплазме.
  А ратнице су вриштале, скакале и цичале.
  Чинило се да их боли...
  Али певали су:
  Кроз празнину, свемирски ко®и,
  ДевоЌке су свуда, не"е нас сти"и!
  Не"е нас ухватити! Не"е нас ухватити!
  Ратници су заиста весели и искричави у свом импулсу.
  И певаЌу из свег гласа:
  - Чврсто веруЌем у
  Да "е Фирер са "елавим ускоро умрети ...
  Извадите длето
  Нека мрак буде пресуда!
  А ®ихове голе пете притискаЌу дугмад и пале фрегате и бригантине уз помо" хиперплазматских мр а.
  Ево два разарача сазвежђа сударила се са врховима. И по а сила су радила, апсорбуЌу"и енергиЌу. А онда Ќе уследила реакциЌа униште®а. И почео Ќе посебно да се кида и руши. И дошло Ќе до потпуне смрти, и обрта ултра-ватре.
  НаЌЌаче су беснели пожари. И у исто време изузетно разорна мо".
  И било Ќе буквално диЌаболичних сукоба. Смрт и пожар свемирских бродова су се одвиЌали без прекида.
  ДевоЌка плаве косе Ќе узела и голим прстима притиснула следе"е дугме. Дошло Ќе до хиперплазматске реакциЌе спаЌа®а.
  И овде Ќе опет дреднот сазвежђа рубина пробио борбену супстанцу разорног деЌства.
  ДевоЌка са жутом косом Ќе узела и запевала, слаЌу"и дар смрти неприЌате у са брадавицом од Ќагоде.
  А ратник Ќе цвркутао:
  - ВеруЌем да "е се цео свет пробудити,
  Би"е краЌа змаЌу...
  И сунце "е сиЌати
  Воде"и зло у пропаст!
  ДевоЌка са црвеном косом Ќе, такође без предугог размиш а®а, отпустила, користе"и гримизну брадавицу. И успело Ќе, деструктивна енергиЌа. И добио противнике у зубе.
  Али они су одмах одговорили избацива®ем повратног звезданог брода. Мо"ни воде"и велики боЌни бродови, у међувремену, били су у ста®у поправке. И заварива®е Ќе заискрило, залемило се, а метал се залепио. Истовремено су угашени броЌни пожари.
  ДевоЌке су босим, исклесаним ногама газиле пламен. То Ќе била битка.
  Маршал девоЌка са плавом косом Ќе узела и запевала:
  - Битка у стрмоЌ ватри бесни као див а олуЌа,
  Хиперплазма гори пламеном...
  Волим те поносно гледам у одговор
  Мада нема кул девоЌке!
  Маршал девоЌка жуте косе Ќе приметила:
  - Сви смо кул овде!
  И такође "е лупати своЌом брадавицом од Ќагоде. Тако диван ратник са чином маршала. Она Ќе скоро потпуно гола само у танким га"ицама. Али, с друге стране, на раменима су насликане еполете са звездама.
  И то Ќе чини другачиЌом од других девоЌака. Оно што морам да кажем Ќе веома кул и кул.
  Маршалка са плавом косом такође притиска дугме своЌом гримизном брадавицом.
  И п уне из широког дебла, хиперплазматска мр а. Она лети и шири се. Обмотава ракетну бригантину и снажно Ќе стисне, тако да и метал пуца и гори. А девоЌке на бригантини урлаЌу и завиЌаЌу, и трепере по ко зна коЌи пут босим ногама.
  ДевоЌка маршала, пак, са црвеном косом, брадавицом к уца груди о дугме и испа уЌе врло окретну ракету. Она лети као виЌуга, провлаче"и се кроз вакуум. И улази у оклопника.
  Удар обара платформу топа. А девоЌке се поново убиЌаЌу или сакате.
  Они се међусобно сукоб аваЌу са великом жестином. Они су само паклена ватра и див а снага во е.
  Маршал девоЌка са црвеном косом Ќе певала:
  - Али пулсира®е срца и вена,
  Сузе наше деце, маЌки...
  Кажу да желимо промене
  Одбаците змаЌев Ќарам окова!
  Маршал девоЌка беле косе Ќе такође певала:
  - Од злог змаЌа,
  Ми "емо откупити зем у...
  И сенка неба
  Остави"емо  уде!
  А ратник "е ударити неприЌате а уз помо" ®ене рубинске брадавице, и направи"е окрутна пустоше®а уз помо" хиперплазматске мр е.
  А сада вихор преле"е платформу. И спа уЌе оружЌе заЌедно са слугама коЌи стоЌе и служе им.
  ДевоЌке су то узеле и у хору певале:
  - Како смо живели, борили се,
  И не плаши се смрти
  Тако да "емо од сада ти и Ќа живети...
  И у звезданим висинама, и планинскоЌ тишини,
  Морски талас, и жестока ватра!
  И бесна, и бесна ватра!
  И задахнути ратници поново су користили своЌе гримизне, веома светле брадавице. И напухан див им лудилом.
  И овде Ќе реаговала хиперплазма, загреЌана на трилионе степени. И отишао до потока униште®а.
  И запалили се нови боЌни бродови, дредноути и боЌни бродови. А такође су експлодирали и бродови и ма®и. Колико Ќе било пат®е и смрти. Треба напоменути да су неке клониране девоЌке имале децу. А ®ихова смрт, када остану мала сирочад, двоструко Ќе трагична. И нема ма®е суровости.
  Маршал девоЌка са жутом косом Ќе узео, пуцао уз помо" свог голог
  прстима на неприЌате у, избиЌаЌу"и му редове, као косом.
  ДевоЌка Ќе узела и запевала:
  - ДевоЌке се храбро боре у свемиру,
  Иако су у бикиниЌу, боси...
  Поразите све неприЌате е храбро
  Ако треба, удари"е песницом!
  Да, маршал се такође снажно изражава. И броЌни бродови засипаЌу Ќедни друге ракетама и разним врстама експлозивних направа. И смртоносне хипергравитационе бомбе и ракете реагуЌу.
  Има витража, а у дубинама зграда разорних импулса. Туча међу девоЌкама све више личи на сметлиште. И маршевна формациЌа Ќе била помешана.
  Шефска девоЌка са седом косом га Ќе узела и зацвркутала, док Ќе ®ена гримизна брадавица поново послала разорну ракету коЌа Ќе носила тоталне пожаре и смрт.
  Маршалка Ќе певала, показуЌу"и зубе и показавши Ќезик:
  Хладно"а се повукла са сунцем,
  Поток звучно блиста...
  А сада Ќуре кроз локве
  Босоноге девоЌке!
  Ратник очигледно воли лето и проле"е. У ствари, такви токови у овом случаЌу теку. И експлодираЌу мо"не бомбе са хипернуклеарним набоЌем.
  А онда су, као супернове, експлодирале термопреонске ракете. И вакуум Ќе ремонтован.
  И гори буквално до самих прш енова са токовима хиперплазме. И по а силе су се поново активирала. Дошло Ќе до потпуног униште®а и униште®а.
  Платформе су узеле и плануле новом, смртоносном снагом. А пламен Ќе лизао голе, веома лепе пете девоЌака, изазиваЌу"и бол и пат®у.
  Ратници су, међутим, викали и урлали, а притом нису заборавили, скочивши са светлости, да певаЌу:
  - Босе ноге девоЌака,
  Како су добри...
  Ми нисмо мрвице у борби,
  Тукли смо неприЌате е из срца!
  Ратници, коЌима су пете спржене, а голи табани прекривени жу евима, ово Ќе нешто веома обилно и непонов иво шарм. Такве девоЌке нису нешто што "е зауставити ко®а - слона у галопу.
  Маршалка са жутом косом узе га и гугута, певаЌу"и своЌим славуЌевим гласом:
  - Свако ко Ќе човек таЌ ратник се роди,
  Пол и године нису битни...
  Када постоЌи легиЌа неприЌате а без броЌа®а,
  ВеруЌте, Ќош ниЌе касно да се убиЌе стока!
  Онда га Ќе друга маршалка са белом косом узела и прво опалила брадавицом од рубина, а затим запевала:
  - Па, колико рођака може да погине,
  На краЌу краЌева, човек се роди да веруЌе у сре"у ...
  МаЌка не пушта сина на фронт,
  А чак и лети Ќе лоше време у рату!
  ДевоЌке су се погледале. БоЌни брод Ќе експлодирао у вакууму свемира. Тако огроман астероид добре величине. И било Ќе као да Ќе супернова експлодирала.
  Лица девоЌака су се озарила и поцрвенела. А девоЌке мало трепнуше, узеше и запеваЌу,  утито:
  - Близу, близу, радост и нево а,
  Потребно Ќе, потребно, дати чврст одговор...
  Сунчан свет - да, да, да!
  Нуклеарна експлозиЌа - не, не, не!
  Ратници су, наравно, певали са свом искренош"у. Имали су и жар и узбуђе®е.
  ДевоЌка ратница са плавом косом прошараном црвеном и маршалским еполетама, такође Ќе пуцала из скерлетних брадавица на грудима и певала снагом осе"а®а:
  Да ли Ќе могу"е да сутра мора заспати,
  Сунце "е угасити, звезде "е угасити...
  Зора више не може устати
  И небо "е ре"и - касно Ќе!
  И узе маршал девоЌка и пусти сузу. А очи су ЌоЌ биле плаве као наЌчистиЌи сафир.
  Жене ратнице су унисоно тапкале своЌим голим петама, своЌим шармантним, грациозним, завод ивим, секси, препланулим, снажним, миши"авим и вртоглавим ногама.
  И певали из свег гласа:
  Мир свету, нема потребе за ратом
  Нека приЌате ство влада у свемиру!
  А девоЌке како да звижде у све ноздрве. И скерлетна, лепа срца ломише се са ®ихових усана. КоЌа се упалила и почела да светлуца и светлуца у ваздуху.
  Ратнице су говориле у Ќедан глас, показуЌу"и зубе. И поново притиснувши дугмад са гримизним брадавицама груди, пометну:
  - єа, ти, он, она, заЌедно цела зем а,
  ЗаЌедно приЌате ска породица
  єедном речЌу, ми смо сто хи ада Ќа!
  Ми смо девоЌке босих ногу
  Срушимо све неприЌате е...
  И имамо плетенице од зла,
  Херувим са нама...
  И девоЌке одЌедном, многе милиЌарде ратника, подигле су ноге, извиЌаЌу"и своЌе округле, голе, ружичасте потпетице, цврку"у"и:
  Шта Ќе рат и шта Ќе рат
  Лоши рат тетке и кучке!
  Ре"и "емо не грд®и,
  За мир и приЌате ство постоЌи само Ќедан одговор!
  И одЌедном Ќе битка стала. И броЌни свемирски бродови почели су да се разилазе у различитим правцима.
  Оште"ене бродове хитале су на поправку разне посаде коЌе су бруЌале заварива®ем и електричним луковима.
  А девоЌке су то узеле и певале:
  И тако да сви живе у приЌате скоЌ сре"и,
  И тако да Ќе зем а била раЌ за све ...
  Не смемо гледати на свет као на игру,
  Не нападаЌте  уде иза угла!
  
  ЉУБАВ ПРЕЛЕПЕ ДАМЕ ЗА КОєУ СЕ ВИТЕЗОВИ БОРЕ
  Као да Ќе принцеза Ќедног кра евства. Веома млад, има шеснаест година. И Ќаше ко®а. Али расположе®е ниЌе наЌрадосниЌе. Желе да Ќе удаЌу за старца из суседног кра евства. И она има своЌу  убав. Такође млад, шеснаестогодиш®и пастир. Веома згодан тинеЌ¤ер, са нежним, девоЌачким лицем, и плавом, дугом косом.
  И она скочи до ®ега. єасно Ќе да се принцеза не може удати за обичног човека. Али  убав Ќе снажно осе"а®е и не можете Ќе наручити.
  Амелина Ќе доЌахала до стада. Ево ®ен вереник у срцу тера овце бичем.
  Низак Ќе, у шорцу и бос. Могу"е Ќе, уопште, дати изглед четрнаест или тринаест година - само дечака.
  А онаЌ коме желе да даЌу Амелину за жену Ќе дубок старац.
  "елав, ретке седе браде, са лажним златним зубима. Одвратан старац. А има осамдесет и шест година. Можда зато Амелина ниЌе побегла од круне. Пати"еш мало, па "еш бити кра ица удовица. А кра  Ќе, иако одвратан и постао, веома богат, и има огромно кра евство са прекоморским колониЌама. Скоро империЌа...
  И што Ќе наЌважниЌе, нема синова. То значи да она може постати владар огромне државе.
  Амелина има само шеснаест година, али Ќе веома паметна девоЌчица.
  Али наравно, као своЌу прву, младу  убав заборавити.
  Скочила Ќе са ко®а. И бацила се дечаку на врат. Загрлили су се и почели да се  убе... Чисти тако млади...
  Тада Ќе Амелина скинула ципеле и чарапе, покушала да хода по трави. Влати траве боцкале су ®ене нежне ноге.
  Пастир Сид Ќе са осмехом приметио:
  - Наше девоЌке лети стално трче босе, а ти си тако блед!
  Амелина одговори са уздахом:
  - Препланула кожа се сматра знаком ниског порекла! Али имаш тамну кожу, а коса ти Ќе скоро као снег!
  Млади" климну главом.
  - Прелеп Ќе!
  Ходали су Ќош мало. Тада принцеза обуче чарапе и ципеле, рече:
  - Ускоро венча®е са кра ем Картаусом. Стар Ќе и болестан. Кад останем удовица, одвеш"у те у палату!
  Сид упита са плахом надом:
  - И ми "емо се венчати?
  Амелина Ќе слегнула раменима.
  - Не знам! єа "у постати кра ица удовица. Али мора"ете да се борите са своЌом мо"и од рођака Картауса. Ако се моЌ престо учврсти, онда "у чинити како хо"у!
  Након опроштаЌа, млади  убавници су се растали.
  Амелина Ќе поЌурила у своЌ замак. Она Ќе веома паметна девоЌка. И видела Ќе да ЌоЌ брак отвара велике могу"ности. Али у"и у кревет са старцем Ќе тако одвратно. Замисли да га по убиш.
  АмелиЌа Ќе тешко уздахнула.
  И певао да разведри бол:
  Осликан простор црном суморном светлош"у,
  И изгледа да су се звезде помрачиле у своЌим орбитама!
  Желим  убав, у одговору чуЌем - не,
  Срца за уб ених су разбиЌена у комади"е!
  
  Прекли®ем те, кнеже моЌ, дођи к мени,
  Исплакала сам океане суза од туге!
  Раскините све ланце предрасуда,
  Желим да кажете народу истину!
  
  Љубав Ќе важниЌа од дужности и круна,
  Ако ти треба - изда"у ота¤бину!
  И стави"у своЌу во ену на престо,
  Уосталом, моЌ принц ми Ќе дражи од живота!
  Да, она га стварно воли. Дечак Ќе веома згодан, иако има помало инфантилан изглед. Али стварно дивно. Паметан Ќе, међутим, и босоноги пастир. И зна одлично да компонуЌе. Он сада тера овце, и пева своЌим Ќасним, пуним гласом, и треском своЌом, као славуЌ;
  Бука чудесне страсти на обалама,
  Реке где Ќе крв буран поток!
  Сруши"е сноп звезда у облацима,
  Искрено са дивним знаком!
  
  Ти си ми као боги®а
  Са душом коЌа гори у мраку!
  єаче од живота да те воли
  Осветлио сам своЌ свет сном!
  
  Ниси лепша на свету
  универзални идеал!
  Умре"у у борби у боЌи година,
  Упознао сам своЌу стену!
  
  Љубав неугасива светлост
  И сЌаЌ твоЌих очиЌу!
  Лепота Ќе дошла здраво
  Не спавам у сузама но"и!
  Да, лепо пева. Дечакови голи табани сада газе по оштром каме®у пута. Они су еластични, груби. Дете од рође®а хода босо. Зиме су овде прилично благе. И не можете обу"и ципеле, чак ни зими.
  И тако се Сид ни не тргне кад му босим петама стаде на оштро каме®е. Дечак се само смеши. ТачниЌе, не дечак, ве" млади". Слатка коЌу девоЌке воле.
  Али, наравно, он Ќе фасциниран принцезом. ИзненађуЌу"е, девоЌка Ќе и веома богата, племенита, млада и изузетно лепа. Њена бакарноцрвена коса
  Толико сЌаЌно да "е излудити свакога.
  Овде су срце и ум у савршеноЌ хармониЌи. А ти желиш да Ќе ожениш и из  убави и из разлога.
  Па шта Ќе поента и поента, отац принцезе Дуримон, брзо
  Пожурио да се уда.
  Наравно да Ќе била прелепа. Картаус Ќе чак наредио да се уреди,
  Овом приликом боЌни турнир.
  Витезови су долазили из различитих зема а. Било Ќе много. Али борбе су биле засноване на куп систему.
  Сам кра  Картаус Ќе веома волео борбе гладиЌатора. За овог старца оне су биле радост.
  Именована Ќе и награда: цела вре"а злата и зва®е главног телохраните а буду"е кра ице Амелине.
  Овде на огромном стадиону витезови су почели да се окуп аЌу у борби. Међу ®има, Амелина Ќе скренула паж®у на Ќедну. Био Ќе некако мали, као дете у оклопу. И срце ЌоЌ затрепери.
  Иако Ќе лице било невид иво иза визира, Амелини се учинило да у овом малом витезу има нечег познатог.
  Борци су се скупили и разишли у исто време. Против малог витеза у белом оклопу стаЌао Ќе прави ¤ин у црном.
  Амелина Ќе била веома забринута за дечака у оклопу. Хо"е ли стаЌати?
  Али овде су се витезови разишли у различитим правцима. А онда Ќе почела да се усе ава, подстичу"и своЌе ко®е. И похрлише Ќедан другом у сусрет. Чинило се да "е црни ¤ин сломити дечака. Али онда Ќе вешто оставио врх коп а и, ставивши цело тело, ударио Ќе у визир. НеприЌате  Ќе полетео са ко®а.
  Амелина Ќе издахнула и рекла:
  - Браво дечко!
  Играо прву борбу. Иако су опет дошли неки витезови. Али не више од три пута, након чега су дали победу на бодове.
  Овде, наравно, може до"и до злоупотребе.
  Затим други круг такмиче®а. Противник витеза у белом оклопу сада ниЌе тако велики, али спретан у црвеном оклопу. СвеЌедно, млади пандан Ќе много ма®и.
  Амелина се моли за овог витеза. Чак сам хтела да клекнем.
  Али ево их опет. И убрзаЌте до велике брзине. Црвени витез ци а у визир. Али ратник у белом вешто одлази. И погађа центар штита. И поново га обара са великим задово ством. Падне. єавност се радуЌе.
  Ве"ина парова одредила Ќе победника. Али неки се и да е боре.
  Ево нас поново. И опет судари, и варнице сипаЌу. И Ќахачи падаЌу.
  Звучи гонг ... И послед®и парови се окуп аЌу по тре"и пут. Много  уди Ќе оборено са своЌих ко®а. Неко Ќе повређен. Да, ниЌе било жртава.
  Затим пола сата одмора. Витезови су Ќели, пили, воду, квас и вино. И опет у борби.
  Поново су се Ќахачи покупили и разишли. У различитим правцима. Против белог, малог витеза, великог борца у жутом оклопу. Спремни су да се поново оборе. На ЌедноЌ страни дечак, а на другоЌ одрасла особа.
  И ево их опет. Дечак се чак и бори без чизама. Његове голе, дети®асте ноге насло®ене су на бокове белог ко®а.
  Такође, чини се да Ќе ко® мали, али веома брз. ПостоЌи принудна конвергенциЌа.
  Амелина га узме и прошапута:
  - єаук иде по целоЌ зем и,
  Где Ќе храбри витез - где!
  Дечак-витез поново врло спретно одлази и туче жутог витеза у средини штита. Коп е се сломило, распало се у прах. Али искусна др ача у жутом оклопу некако Ќе успела да седне у седло.
  Морао сам да се разиђем и поново чекам прилику да се набиЌемо. Обе стране су напете. Осе"аЌу мо". Барон Ќе веома Ќак борац и наЌма®е дупло тежи од дечака. Али он Ќе тако окретан.
  Ево их опет. А клинац голим петама удара у сапи. И тако дечак зарони и ®егово коп е нађе визир. Такав ударац Ќе Ќедноставно неодо ив. И вис-а-вис клинца пада.
  Победа! Овога пута ниЌе тако лако.
  Следи пауза. ОдмараЌу се витезови и ®ихови ко®и. Турнир Ќе потребно завршити за Ќедан дан, што Ќе веома тешко.
  Против дечака "е се жребом борити гроф у  убичастим оклопима. Ово Ќе такође веома озби ан противник и хероЌ крсташких ратова. Али млади ратник Ќе спреман. И не"е се тргнути.
  Тако су се растали и почели да се усе аваЌу. Искусни гроф, виде"и колико Ќе клинац брз, покушава да уђе у центар штита. Али дечак се опет веома спретно помера. И коп е клизи. И сам клинац удара неприЌате а, право у груди. Ударац Ќе веома добар и коп е се ломи. И паде Ќахач, уплетен у запреге.
  Дечак се Ќош Ќедном наклонио публици и примио честитке на победи.
  Сада Ќе остало само осам витезова. А пета борба Ќе четвртфинале.
  Дечак Ќе добио озби ног противника, воЌводу де Гиза. Ово Ќе заиста оно због чега дрхтиш. А он има и висину, и тежину, и брзину!
  Млади ратник Ќе истовремено миран. Он зна шта га чека и не"е одустати.
  Овде су се растали. Код де Гуица, оклоп Ќе изливен челиком. Али дечак у белом, и босих ногу, одаЌе утисак херувима коЌи се бори са демоном пакла.
  Амелина Ќе са осмехом певала:
  єуче сам био само дете
  Овде не можете ништа да урадите...
  А сада Ќе престао да буде предшколац,
  И твоЌ храбри витез се зове!
  Овде су се оба ко®аника почела окуп ати. ВоЌвода де Гиз Ќе три пута тежи од дечака. ТачниЌе, тинеЌ¤ер у оклопу. Али ниЌе нимало постиђен.
  Поново избегава пораз и погађа де Гиза коп ем у груди. РазбиЌа се са праском. Али огроман воЌвода се држао. И растадоше се.
  Де Гиз Ќе зарежао:
  - Сломи"у те!
  Дечак Ќе отворио визир и показао Ќезик. Лице му Ќе округло као дете.
  Амелина га препозна и заплаче:
  - Несре"но! Па куд "еш!
  Али ниЌе знала, наравно, да босоноги чобанин уопште ниЌе тако Ќедноставан.
  Да Ќе способан за много.
  Дечак Ќе то узео и одлучио да промени тактику. Када су почели да се приближаваЌу, он Ќе утерао ко®а у галоп. А онда Ќе свом снагом забио коп е у средиште штита, повезуЌу"и и тело. Де Гиз ниЌе очекивао тако снажан ударац, од коЌег се коп е распрсло у ситне крхотине. И овога пута умало ниЌе склизнуо са ко®а. Дечакова боса пета Ќе додала. И воЌвода одлете, и прилично се повредио.
  Тако Ќе дечак сЌаЌно прошао четвртфинале. Он заиста ниЌе само пастир, ве" убица из двадесет првог века. А он нема шеснаест година, ве" много више. Напротив, изгледа веома младо. Стога Ќе од тренутка пресе е®а престао да расте и сазрева. Осим ако коса и да е расте, а нокти су били мало спориЌи.
  Сада "е се са ®им у полуфиналу борити и сам кра : Ричард Лав е Срце. А ово Ќе веома озби ан противник. Ко никада ниЌе изгубио на турниру. И био Ќе изузетно Ќак физички.
  А овде против ®ега босоного дете.
  Али сви су видели како се дечак витез добро и очаЌнички борио. И много  уди се клади на то.
  Стари кра  Ќе приметио:
  - Бо е нека дете буде главни телохраните  принцезе него одрасла особа!
  Кнеги®ин отац климну главом.
  - Да! МоЌа "ерка Ќе дечак коЌи не"е да носи главу доле!
  У другом полуфиналу непознати витез у зеленом оклопу, веома крупан и окретан, а одличан борац Ќе и шпански воЌвода де Галба.
  Али ве"ина публике се окупила тамо где се борио кра  Ричард Лав ег Срца, коЌи Ќе важио за главног фаворита турнира. И непознати дечак. Ко Ќе чак скинуо чизме и разметао се дети®астим, округлим, ружичастим штиклама.
  Али ево их приближаваЌу. Ричард Лав ег Срца ци ао Ќе у центар штита младог ратника. Одговорио Ќе и полетео. Иако Ќе у овом случаЌу искусан кра , успео Ќе да закачи дечака. Али он Ќе одговорио ударивши Ричарда коп ем у груди. Ударац Ќе био добар, али мо"ни кра  Ќе успео да одоли. Борио се много. И у крсташким ратовима, и на турнирима. И увек Ќе побеђивао, и био стабилан у седлу.
  Па, Ќавност ниЌе хтела брзи расплет. Борци су се разишли, а затим поново почели да се зближаваЌу. Ричард Лав ег Срца Ќе у овом случаЌу покушао да промени тактику. Претварао се да Ќе поново погодио центар штита, а онда су га узели и пренели на главу. Али дечак Ќе, наравно, веома брз. Одмакнуо се од дужег неприЌате ског коп а, и сам ударио у визир. Таквом удару Ќе тешко одолети. Решетка на лицу Ричарда Лав ег Срца Ќе поклекнула. Али успео Ќе да остане у седлу, иако се Ќако  у ао.
  Опет су се дечак и кра  разишли. Овог пута дечак-витез Ќе био мало затечен. РаниЌе неодо иви ударац у визир Кра а лавова Ќе издржао.
  Али ништа, ниЌе ни ®ега ударио. Овде су по тре"и пут отишли на зближава®е.
  Оба ратника скочише Ќедан на другог. Дечак и велики човек. И тако Ќе Ричард поново покушао да погоди центар штита. Али опет млади ратник Ќе избегао.
  А онда Ќе дечаково коп е поново ударило у визир. И у овом случаЌу много Ќаче. Ричард се поново снажно поколебао. Изгубио Ќе седло, али Ќе успео да остане на сапи и не падне. Али свеЌедно, тачка Ќе отишла ка дечаку-витезу.
  Сада се чекала пресуда. Стари кра  климну главом.
  - Победу на поене осваЌа млади ратник Шид коЌи Ќе задао три прецизна ударца!
  Први пут Ќе изгубио кра  Ричард Лав ег Срца. Али никада ниЌе избачен из седла.
  А непознати витез у зеленом оклопу Ќе први пут нокаутирао чувеног воЌводу Галбу.
  Сада Ќе у финалу требало да се боре, два борца до тада непозната на турнирским борбама. Две мачке у торби. И то Ќе поЌачало интригу!
  Тако су се растали и почели да се приближаваЌу. Ратник у зеленом оклопу био Ќе ве"и од дечака и носио Ќе црне чизме. И борио се бос, и то са великом енергиЌом.
  ОбоЌе су развили велику брзину и сударили се. Сид Ќе померио штит и побегао од ударца и ударио неприЌате а у стомак. НиЌе ни тетурао у седлу. И оба борца се опет растадоше. И били су спремни да се боре заиста озби но, до крвопроли"а.
  Овде се оба борца поново утркуЌу Ќедан на другог. Приближава®е великом брзином. И оштро се судараЌу. Дечак Ќе ударио свом снагом, био Ќе бржи, и ударио у визир, иако Ќе и сам био огребан по рамену. И то сасвим озби но.
  Али оба борца су пружила отпор и нису пала. Задржали су адекватан утицаЌ.
  Овде долазе по тре"и пут. Готово без застаЌкива®а, ве" постаЌе све мрачниЌе. Нека Ќе лето, али Ќош увек пада мрак. И морамо пожурити.
  Овде су се ®их двоЌе поново сударили. Сид се, као му®а, измиго ио и опет на визиру. Али неприЌате  стоЌи као опчи®ен, али дечак Ќе ипак спретниЌи и зелени витез га ниЌе погодио коп ем, само клизи по оклопу.
  Ишли смо три пута и сад одлука судиЌе.
  Стари кра  Ќе био веома задово ан што дете треба да постане шеф страже. Уосталом, ®егова "ерка не"е варати са неким ко изгледа млађе од ®е, а за главу ниже.
  И наЌавио победу на бодове Шиду. Остатак судиЌа се сложио. Ипак, дечак Ќе имао три чиста поготка, и поштено Ќе повео на поене.
  Плус, Сид Ќе добио велику вре"у злата.
  Пришао Ќе принцези Амелини. Чак Ќе морала да се сагне и по уби своЌу  убав. И сви су били веома сре"ни.
  принцеза Ќе рекла:
  - Ти си моЌ наЌверниЌи витез,  убав "емо чувати!
  
  БОСИЛИЦА НА СТОЛУ
  АНОТАЦИєА
  Ратник-фаладанка Августин, био Ќе зароб ен од стране орка. Окрутни, крзнени медведи подвргаваЌу лепотицу див им мукама. Али Августин показуЌе непоколеб иву храброст.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Тада Ќе била зима, и били су Ќаки мразеви. Августинова топла оде"а и чизме су биле поцепане. Скини Ќе до ®ених танких га"ица. За руке су везали црвенокосу девоЌку. И водили су, тада готово потпуно голи.
  А ®ене голе, грациозне, исклесане ноге оставиле су трагове у снегу. Веома леп, и веома завод ив облик. И мада Ќе жесток ветар ходао дуж девоЌчиних голих ребара, пет аЌу"и по ®еним Ќагодастим брадавицама и ре ефним трбуш®ацима. Такође, девоЌка Ќе показала огромну снагу енергиЌе.
  Августин подиже главу са мужевном брадом и рашири рамена.
  НиЌе ни покушала да покриЌе голе груди. Штавише, руке су везане иза. Њени голи табани су буквално у пламену од тврдог снега, и то Ќако боли.
  Али лепа девоЌка не савиЌа леђа. Напротив, поносна Ќе. Да, хладно Ќе, али боли, и осе"ате се веома понижено што сте голи, а око вас су длакава, смрд ива створе®а.
  Не, видите да Ќе девоЌка постав ена тако да се не може лако сломити.
  Али ЌоЌ Ќе пришао длакави ¤ин, коЌи Ќе Ќако личио на орка медведа са генералским еполетама.
  И ®егова мо"на рука почива на голим прсима девоЌкама. Почи®е да увиЌа брадавицу од Ќагоде лепотице. Августина се мршти, али "ути, и не скре"е поглед. Иако мора да каже веома одвратно.
  Али девоЌка покушава да се покаже. А друга шапа генерала орка лежи на другоЌ брадавици. И почи®е да штипа Ќош груб е и оштриЌе.
  Августин, да не би показао да Ќе згрожена и повређена, грубим гласом каже:
  - Зар не можеш да урадиш нешто озби ниЌе? Да ли сте као човек од нуле?
  Орковски генерал Ќе викнуо:
  - єеби Ќе!
  И девоЌку су водили Ќош мало по снегу. Довели су ме до справе коЌа Ќе веома личила на хоризонталну шипку са разним справама за вежба®е.
  А онда су били челични ланци.
  Руке девоЌке биле су увиЌене уназад и чврсто оковане. Онда су узели и повукли ланац. Почели су да увиЌаЌу девоЌку, подижу"и ЌоЌ удове више.
  Августин Ќе осе"ала болове у подлактицама, зглобовима и к учним костима. Црвенокоси ратник Ќе почео да се савиЌа, савиЌаЌу"и се.
  Два велика орка-¤елата узеше и повукоше девоЌку за торзо и окрену лепотицу. Августинова глава Ќе клизнула између ®ених подигнутих руку.
  ДевоЌка Ќе тешко уздахнула. Била Ќе буквално посечена од бола.
  Генерал орка Ќе певао:
  - Реците криминалцу, лопову и терористу, где Ќе ваше складиште оружЌа?
  Августина Ќе грубо рекла, иако Ќе била повређена, и уплашена, и помало постиђена, и веома згрожена:
  - Не"у ре"и! Не"у ти ништа ре"и, ма како ме мучио, мучио или мучио!
  Генерал орка задово но Ќе облизнуо своЌе  убичасте усне испод коЌих су вирили криви оч®аци.
  И гракну:
  - Све бо е! Какво Ќе задово ство мучити тако лепу, глатку, препланулу жену. Чак би нас и изнервирали када бисте одмах поделили и лишили нас орка, тако огромно задово ство, коЌе Ќе много бо е него да вас само силуЌете!
  Августин рече  утито:
  - Па, ако си неспособан за било шта друго, онда покушаЌ да сломиш очаЌног космополитског ратника!
  Генерал Орка Ќе наредио:
  - Десет удараца на ®у бичем паж иво!
  єедан од ¤елата извадио Ќе из урне у коЌоЌ Ќе плутало оруђе за удара®е, врбов штап. Махао им Ќе у ваздуху, звиждао Ќе...
  И чупави медвед полузамах удари девоЌку.
  Августин осети бол од ударца. Кожа на леђима ЌоЌ Ќе отекла, али ниЌе пукла.
  Џелат Ќе поново ударио.
  Црвенокоса девоЌка Ќе Ќаче стиснула зубе да не би издала брашно. Одлучила Ќе, шта год да се десило, да "ути, "ути и опет "ути.
  Орковски генерал Ќе гракнуо:
  - Три!
  Крзнени ¤елат Ќе поново ударио. ДевоЌчино миши"аво тело Ќе задрхтало. Груд®ак Ќе ве" посекао много ниже, због чега Ќе свежа трака коже отекла.
  Окупило се десетак оркова коЌи су нестрп иво гледали у готово потпуно голу девоЌку у само га"ицама, окачену на сталку и благо  у ала под ударцима мучите а.
  Генерал Орка Ќе заповедио:
  - Шест!
  И опет узеше девоЌку и ударише Ќак и Ќак ударац.
  Августин, уси ено се осмехну.
  Генерал Ќе наставио да командуЌе:
  - Седам! Осам!
  Ударци су падали на девоЌку, али Ќе издржала и трудила се да не сте®е. Њено лице Ќе било и лепо и мужевно у исто време.
  Генерал Орка Ќе завршио:
  - Девет! Десет Ќе дово но!
  Џелат спусти бич. Затим га Ќе зг®ечио прстима, и бацио у корпу.
  Августин Ќе у себи задрхтао. То ®ени ¤елати могу смислити за ®у.
  На краЌу краЌева, орци су веома волели да муче своЌе жртве. Треба напоменути да у свету буду"ности има вишеструко више жена него мушкараца, па су зато орци искусили сексуално задово ство током муче®а.
  Генерал орка Ќе упитао са подруг ивим осмехом:
  - Па, можете ли нам ре"и где Ќе кеш? Или желите теже муче®е?
  Августин Ќе строго рекао:
  - Не"у ти ништа ре"и!
  Генерал Орка Ќе наредио:
  "Сада Ќе добро протреси!"
  Џелати су почели да регулишу хоризонталну шипку. Муче®е се одвиЌало на отвореном. И многи  уди су то могли да виде.
  Орци и представници других цивилизациЌа су ве" почели да се окуп аЌу. Сви су били заинтересовани да виде овако веома забаван спектакл.
  А у близини Ќе горео и мангал, као и друга оруђа за муче®е.
  Августин Ќе схватила да "е морати да прође кроз пакао. С Ќедне стране, то Ќе застрашуЌу"е. Али, с друге стране, чак Ќе радознало и заним иво. И што Ќе наЌважниЌе, колико можете да издржите, под див ачком тортуром.
  Хоризонтална трака се подигла као антена. Такође и Августин, био Ќе привучен на врх. Болови у подлактицама и к учним костима су се погоршали.
  Ланац, за коЌи Ќе Августин био окован, шкрипао Ќе и шуштао.
  Тако се попела добрих десет метара - ово Ќе отприлике ниво четвртог спрата.
  Ево девоЌке коЌа лебди на врху. И ланац Ќе задрхтао, па чак и зазвецкао.
  Генерал орка Ќе заурлао:
  - Пустити!
  Орци су пустили буба®. Тело миши"аве девоЌке се срушило. Излетела Ќе скоро на површину. Али онда Ќе изненада прекинуло везу. А девоЌка оштро на растегнутом ланцу, како да вришти од див ег бола. Чак Ќе изгубила и дах.
  Августин се осе"ао као да Ќе раскомадан. Какав суров бол и неподнош ива пат®а.
  ДевоЌка Ќе вриштала, ®ено тело се, упркос мразу, озноЌило и почело да сиЌа од див е напетости.
  Када су Августинови крици утихнули, она Ќе са великим напором стиснула зубе, генерал орка упита:
  - Па, сад кажеш?
  Августин Ќе одлучно и одлучно рекао:
  - Не, не"у ре"и!
  Генерал орка Ќе наредио:
  - Протреси поново!
  И поново га причврстите, мало зарђали челични ланац. ДевоЌка се диже, све више и више. И ®ен ланац вуче руке, увиЌаЌу"и ЌоЌ зглобове.
  А сада Ќе Августин поново на врху. Погледала Ќе около и доле. Миши"аве руке девоЌчице биле су подигнуте и помера®е врата Ќе било прилично болно.
  Сада "е пасти.
  Генерал орка Ќе заповедио:
  - Пустити!
  И ланац су опет пустили ¤елати. Снажно тело девоЌке полете доле. И пала Ќе, и лебдела на самоЌ површини. Овог пута, бол се удвостручио од ве" истегнутих лигамената показао се толико Ќак да Ќе, доживевши шок шок, девоЌчица изгубила свест.
  Генерал орка Ќе наредио:
  - Врати Ќе!
  Џелат Ќу Ќе полио кантом ледене воде. Августина Ќе дошла себи. ЗаЌедно са свеш"у вратио се и бол. єаки и страшни болови у рукама, раменима, к учним костима.
  Августин Ќе засте®ао. Али пресре"у"и отровне осмехе орка, она се угризе за усну, чврсто стиснувши зубе. А сада опет "ути. Мокар, скоро гол, бос и миши"ав.
  Генерал орка Ќу Ќе снажно ударио бичем и упитао:
  - Хо"еш ли говорити?
  Августин Ќе викнуо, раздвоЌивши усне:
  - Не!
  Генерал орка Ќе наредио:
  - Сад добро растегни!
  Џелати су донели коцку и прик ештили Ќе за босе ноге лепотице. Добро су ЌоЌ стезали глеж®еве.
  Августин Ќе осетио тежину храста, гвожђе искованог кундака, и бол се поЌачао. ДевоЌка Ќе дубоко удахнула и стиснула зубе.
  По ивицама блока висиле су куке.
  єедан ¤елат Ќе паж иво окачио тег на удицу на десноЌ страни, а други мучите  на левоЌ страни.
  Миши"аво, фино, преплануло тело девоЌке се Ќош више испружило. Бол се такође погоршао.
  Иако Ќе Августин свом снагом стискао зубе, из грла су ЌоЌ се отргли и да е тихи Ќауци.
  По ко зна коЌи пут, генерал орка Ќе заурлао:
  - Ти "еш говорити! Реци нам све што знаш, па "е твоЌоЌ муци бити краЌ!
  Августин Ќе викнуо:
  - Не"у ре"и!
  Генерал орка Ќе наредио:
  - єош да се дода!
  Џелати са различитих страна блока, да се не би искривили, паж иво су окачили по Ќедну килу више.
  Августина Ќе шкргутала зубима у неподнош ивоЌ пат®и. Била Ќе у опасности да буде поцепана на пола. А лигаменти су ве" тако снажно растегнути као резултат див их потреса.
  Августин се осе"а испруженом на свом сталку, као светац на крсту. Или можда Ќош болниЌе. ЗноЌ ЌоЌ цури са тела, а вода коЌа Ќе била поливена.
  И у исто време Ќе хладно. На краЌу краЌева, они муче девоЌку на хладно"и.
  Сами орци су, прво, обучени, у чизме, а друго, имаЌу медвеђу косу.
  Генерал поново упита испружену девоЌку:
  - Ти "еш говорити!
  Августин Ќе викнуо:
  - Не"у ре"и!
  Генерал орка Ќе наредио:
  - А сад спржи ®у, односно штикле овоЌ девоЌци!
  Џелати су почели да гомилаЌу танке балване испод босих ногу девоЌке.
  Други Ќе вукао црево из гасне боце. И такође повезан. И црево из резервоара за кисеоник.
  Џелати су, као и обично, били спремни. Августин Ќе са страхом гледао на ове припреме. Кад чак и станеш на парче уг а, боли, а онда "е да ти спрже табан.
  Генерал орка Ќе наредио:
  - Подмажите ЌоЌ пете у ем! Да трпим дуже!
  Џелати су климали главом у знак сагласности. А из бурета су извадили флашу у а, суде"и по мирису маслина. И то су сипали на своЌе длакаве шапе. А онда су почели да мажу не превише груба, али не превише нежна стопала девоЌке.
  Ђон ЌоЌ Ќе розе, еластичан, са грациозном кривином округле пете.
  Августин осети голица®е при додиру грубих, длакавих руку орка.
  И нехотице Ќе оголила лице, кико"у"и се упркос болу у свом истегнутом телу.
  Генерал орка Ќе викнуо:
  - Хо"еш ли се Ќош церекати проклето!?
  Августин Ќе одбрусио:
  - Не плашим те се!
  Генерал орка Ќе заурлао:
  - А сад пржите, само паж ивиЌе, да дуже боли!
  Џелати су отворили славине и пустили гас. Затим су кликнули на упа ач.
  А испод босих ногу девоЌке испружене на сталку, разбуктао се пламен.
  Разбуктало се веома бурно. Али у почетку су Августинове босе ноге осе"але само приЌатну топлину.
  Али онда су почели да се пеку. Пламен Ќе лизао голе, ружичасте, густо нау ене табане девоЌчице.
  Августина се удвостручила у своЌим босим штиклама, коЌе су биле спржене у ватри, и цело тело ЌоЌ се испружило на решетки. И то Ќе у наЌма®у руку изузетно болно. А пат®а Ќе неподнош ива.
  Августин Ќе свом снагом стиснула вилицу, али ЌоЌ Ќе из грла ипак излазио Ќаук.
  А девоЌачки пржени табани све више су бо ели и див е боле.
  Генерал орка Ќе заурлао:
  - Па, сад "еш нам дати кеш са оружЌем?
  Августин Ќе вриснуо:
  - Не!
  Генерал орка Ќе наредио:
  - А сада има пет удараца бичем ... у пуноЌ снази!
  Џелат приђе ступи. Изабрао сам бич у ®ему много Ќачи, и деб и, са бод икавим краЌевима.
  Пробао сам на руци. Затим Ќе пришао жртви. Шире Ќе раширио ноге. И свом снагом Ќе уложио у ударац.
  Препланула, ве" прекривена набреклим пругама, прснула Ќе кожа на леђима девоЌке. И скерлетна крв потекла.
  Августин Ќе задрхтао и засте®ао. Али онда Ќе са титанским напором стиснула вилице и у"утала.
  Џелат Ќе поново ударио свом снагом, тресу"и се целим телом. ДевоЌка Ќе тихо засте®ала, тешко дишу"и.
  Генерал орка Ќе заповедио:
  - Три!
  И опет бруталан ударац у леђа. А ово Ќе изузетно болно.
  Августин се држи.
  Орк генерал командуЌе:
  - Четири!
  И Ќош Ќедан ударац. ДевоЌчино цело тело дрхти. Осим бола од бича, одЌекуЌе и у раменима и телу од страшног потреса мозга.
  ЗаповедаЌте поново:
  - Пет!
  И опет ¤елат биЌе свом снагом. И кожа пукне, а крв буквално тече у потоку.
  Августин "ути...
  Генерал Орка пита:
  - А сад кажеш?
  ДевоЌка настав а да "ути. Џелат упитно гледа генерала. Види да Ќе затвореник тврдоглав.
  И даЌе наређе®е:
  - АЌде сад да му испечемо прса! Добро га подмажите у ем да одмах не изгори!
  Џелати су им поливали шапе масном течнош"у. А онда су им руке отишле до голих груди девоЌке.
  Грубе, дугачке, дебеле шапе оркова смрскале су девоЌчино попрсЌе и брадавице од Ќагоде.
  Августин осети нехотично узбуђе®е. И гола прса одмах отврднуше, и постадоше крута. ДевоЌка Ќе чак засте®ала, овога пута не са олакша®ем, ве" од узбуђе®а. И заиста, иако Ќе орк медвед, он Ќе такође протеински мужЌак, што не може а да не узбуђуЌе жену.
  Августин промрм а:
  - Каква срамота...
  НаЌзад су орци завршили са г®ече®ем ®ених груди. И оставио их тако сЌаЌним.
  Џелати су узели бак е у руке, уронили их у мангал и запалили.
  Затим доведен до голих Августинових груди. ДевоЌчица Ќе имала страшне болове. Не одмах, била Ќе Ќака. Али нау ене брадавице су се загреЌале и сада су осетиле наЌтежу опекотину. Штавише, то Ќе ђаволски окрутно и изузетно болно.
  Августин Ќе засте®ао, а онда почео да завиЌа... Какав ужас...
  Џелати су се вукли по сандуку и церекали.
  Генерал орка Ќе Ќош Ќедном упитао:
  - Па реците ми, где ви партизани криЌете оружЌе?
  Упркос страшним пат®ама, Августин Ќе смогао снаге да храбро одговори:
  - Партизани? Зар нас нисте назвали терористима?
  Генерал орка се нацерио и одговорио:
  - Да ли желите да вас назову терористом? Шта хо"еш! Па, кажеш терориста?
  Августин Ќе пркосно одговорио, трпе"и страшни бол:
  - Не! Не"у ре"и!
  Генерал орка Ќе наредио:
  "Сада сломи ножне прсте тоЌ дрскоЌ девоЌци.
  Џелати су предали да избаве из клешта окачених на зид.
  Генерал их Ќе неочекивано прекинуо:
  - Ломи ЌоЌ прсте усиЌаним клештима!
  Мучите и су климали главом у знак разумева®а. И извадили су клешта, коЌа, ве"
  претходно су загреЌане на електричном шпорету. И тако су ¤елати пришли Августину.
  А Ќедна од ®их, држе"и клешта црвене од вру"ине, сагнула се у окованоЌ нози. И ухватио девоЌчицу за мали прст. И усиЌано гвожђе узе и прилепи се за мали прст лепотице. И поче га увиЌати, и ломити.
  Бол Ќе био двострук. И од додира црвене од вру"ине гвожђа, кожа Ќе пекла, танке кости се ломиле. Августина Ќе такође наставила да пуца и голим штиклама, и истегнувши тело на сталку, и са оптере"е®ем на ногама.
  Генерал орка упита прете"е:
  - Ти "еш говорити!
  Августин Ќе одбрусио:
  - Не чекаЌте!
  Генерал Ќе наредио:
  - Сломи ЌоЌ прсте, свима!
  Џелат Ќе наставио, полако, али веома болно и сурово ломе"и прсте на босим ногама девоЌчице. И толико Ќе заболело да Ќе Августин нехотице засте®ао. Иако Ќе издржала свом снагом. Али колико дуго можете издржати? Како болно и сурово. Сада Ќе мучите  поломио и мали прст на левоЌ нози и на десноЌ нози. Што Ќе изузетно болно.
  Затим Ќе узео прсте®е.
  Генерал орка Ќе наредио:
  - А сада да и то неколико удараца усиЌаном жицом по леђима!
  Жица Ќе ве" загреЌана на електричном шпорету. И тако Ќе имао посебну ручку, а сам ¤елат Ќе носио рукавице.
  И тако подиже бич, црвен од вру"ине. Пришао Ќе девоЌци и ударио Ќе свом снагом.
  Августин га узе и завапи, осе"аЌу"и див у пат®у. И девоЌка Ќе почела да се грчи. Наставили су и да га туку по леђима усиЌаном жицом, и прже голе пете, и гола прса, и ломе прсте на ногама, и Ќош се протежу на сталку.
  Ево комбинациЌе свега и ужаса:
  Генерал орка упита:
  - Хо"еш ли говорити?
  Августин Ќе просиктао:
  - Не!
  Генерал орка се нацерио и приметио:
  - Стани девоЌко. Али ипак "емо покушати!
  А силе¤иЌа са еполетама заурла:
  - А сад спржи ®у и ®едра!
  Орци су грцали од задово ства. И без предугог размиш а®а узели су и стргнули девоЌчици га"ице. А сада Ќе потпуно гола. А орци су ве" хтели да донесу букти®у са ватром у недра.
  Генерал орка их Ќе пресекао.
  - Чекати! Прво подмажите ®ену материцу Венере да не би одмах изгорела!
  Џелати су енергично климали главом. И почеше да сипаЌу у е на своЌе шапе.
  Мирисало Ќе веома укусно.
  Орци су чак облизали усне. А сада су се ®ихове шапе попеле у пе"ину Љубавне девоЌке. И тамо су почели да мажу. Од ових грубих додира, Августин Ќе осетио и стид и муку изненадне же е. Али оваЌ стид Ќе био комбинован са гласом пожуде и увере®ем да то ниЌе добро.
  Августин Ќе викнуо:
  - Бесрамно!
  Генерал орка Ќе заурлао:
  - Говори, проклетство! Или "е те само повредити!
  Августин Ќе смогао снаге да каже:
  - А шта би могло бити горе?
  Генерал оркова суво Ќе наредио:
  - Спали Ќе!
  Џелат Ќе принео бак у на нау ена недра девоЌке. Ковр¤аве длаке на недрима Венериних девоЌака одЌедном су се увиЌале и уг енисале. Прво Ќе Августин осетио вру"ину, а затим интензиван бол.
  А друга мучите ица Ќе наставила да ЌоЌ ломи прсте по голим, девоЌачким ногама. И такође Ќе било изузетно болно. Прсти су пуцкетали, а Августин Ќе задрхтао од пат®е.
  И ®ене кости су само пукле, а нокти су ЌоЌ се окренули ка спо а. И две бак е пекле ®ене голе груди, Ќедна ®едра Венере, мангала пекла лепе пете. Истовремено, блок Ќе истегнуо тело девоЌчице. А у исто време Ќош Ќедан од мучите а Ќе добио наређе®е од генерала орка.
  - Вру"а жица!
  А девоЌку су ударили скерлетне жице од вру"ине.
  И у овоЌ ситуациЌи Августин не само да ниЌе изгубио свест од муче®а, ве" ЌоЌ Ќе, напротив, додата храброст, и она Ќе узе и запева;
  Голи на сталку, извлаче"и зглобове из рамена,
  Висим, леђа ми се кидаЌу од удараца!
  А ¤елат с цереком посипа - со на ране,
  Напио се весели звер опиЌеног вина!
  
  Али нисам само роб, ве" кра евска дива,
  Владарка и зема ска сестра богова!
  А ако патим, то значи да лепо патим,
  Не"у изразити страх, пред страшним осмехом оч®ака!
  
  УсиЌан комад дотакао Ќе моЌе босе ноге,
  Опе ени дим са гађе®ем голица ноздрву!
  За шта сам дао невину кра евску младост!
  Зашто толико патим, не могу да разумем судбину!
  
  Али девоЌке ратнице, знам, журе да помогну,
  Мачеви ломе зла чудовишта, бацаЌу"и зло у пр авштину!
  ЗнаЌ да смо препуни лешева, подлих стела пута,
  На краЌу краЌева, са нама Ќе мо"ни ратник са храброш"у принц!
  
  НеприЌате  се вратио назад, видим сра®е, повлаче®е,
  Сурови ¤елату, ти ниси кра  у борби, ниси господар!
  Процвета"е руин, треш®а у маЌу,
  Ко Ќе све покварио и спалио да би добио новчи"!
  
  А шта Ќе блиставиЌе и лепше од Ота¤бине,
  Шта Ќе више од ®е, а зва®е наЌпростиЌа част?!
  За коЌе сам спреман да дам, до краЌа година свог живота,
  Коме да прочита свету молитву пред боЌ!
  
  Наравно, постоЌи таква реч, драгоцена Ќе,
  СЌаЌно блиста, помрачуЌу"и светла диЌаманата!
  На краЌу краЌева, домовина Ќе разумева®е  убави - апсолутно,
  То безгранично обухвата универзални цео свет!
  
  На краЌу краЌева, за ®ено добро, ниЌе Ќаукала, од бола на сталку,
  Сломити принцезу сублунарног света Ќе грех!
  Поклонимо се ниско Ота¤бини-свети®и,
  Снег код ку"е Ќе пао и постао бео као бео!
  
  Сада Ќе моЌа реч буду"им потомцима,
  Не мораш бити кукавица, победа увек долази!
  Од свих противника оста"е само фрагменти,
  И зуби "е излетети ономе ко отвори своЌа похлепна уста!
  
  АУКЦИєА РОБОВА У СВЕТУ ТКАНИНА
  АНОТАЦИєА
  Робови оба пола на продаЌу. Лепа студентки®а из двадесет првог века став ена Ќе на аукциЌу као роби®а. Улози вртоглаво расту и стиже неочекивани расплет.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Долази време отвара®а аукциЌе за надмета®е. Прве две девоЌке су доведене на платформу.
  Они су боси, и прекривени су прекривачима. Прво су покрили главе. Почетна цена од сто златних дублона по пару уобичаЌена Ќе за лепе роби®е.
  - Сто!
  Аукционар подиже чеки", звучи:
  - Сто десет...
  - Сто двадесет...
  И пауза. Други вео се скида са девоЌака.
  Опет бука:
  - Сто тридесет,
  - Сто четрдесет!
  - Стотину педесет!
  И опет пауза... Тре"и вео Ќе скинут са ®их.
  - Сто шездесет!
  - Сто седамдесет!
  - Сто и осамдесет!
  - Две стотине!
  Аукционар подиже чеки" и певаЌу"и каже:
  - Двеста дуплона пута! Двеста дублона два! Двеста дублона три!
  Пар продат за две стотине дуплона!
  ДевоЌке су покрили "ебадима и одвели их. Тукли су их босим ногама, што Ќе говорило о ®иховом ниском друштвеном статусу.
  Тада Ќе десетак миши"авих дечака одЌедном продато на аукциЌи. Неки пату ак их Ќе одвео у ропство. За сву велепродаЌу - сто динара! Ови робови су кориш"ени као радна снага. Спо а су здрави, неговани, навикли на физичку активност.
  Момци су ударали босим ногама и нанизани на ланац, воде"и их у двориште. єедан од виле®ака Ќе осетио дечакова миши"ава, препланула груди, али су викнули на ®у.
  Затим Ќе роб поново сервиран, само не бос, ве" у опанцима. Покривен велом, и изложен три дела.
  Била Ќе прелепа плавуша, а цЌенка®е Ќе достигло пет стотина дублона. На краЌу су ЌоЌ чак изули сандале и натерали Ќе да игра боса. Онда су ме послали племенитом тролу. На путу Ќе плавуша била умотана у "ебе.
  Било Ќе забавно и публика се развеселила. Док се трговци и евнуси свих раса коЌи су се окупили у великоЌ дворани нису били уморни, одлучили су да Владлену доведу на перон. Наравно, она Ќе наЌплеменитиЌе и наЌсЌаЌниЌе Ќело на аукциЌи.
  Била Ќе прекривена прекривачима, била Ќе у чизмама до колена, а коса ЌоЌ Ќе била повучена да се не види како "е ЌоЌ се онда распасти преко рамена.
  Пошто се навикла да хода боса, Владлена се осе"ала неприЌатно у чизмама, Ќаке, миши"аве ноге су ЌоЌ биле разбиЌене. И она Ќе затворена. На краЌу краЌева, много више узбуђе®а од це®ка®а када сте изложени у деловима.
  Они овде познаЌу психологиЌу.
  Владлен се ухватила како мисли да Ќе уплашена и неприЌатно сиса у стомаку.
  Овде Ќе сада скинута до гола пред стотинама мушкараца. НиЌе баш добро, Ќасно се види испод завеса сале. Али не постоЌе само  уди и лепи виле®аци коЌи личе на  уде. Ту су пату ци и оркови, хобити коЌи личе на босонога деца, и каква рогата створе®а, пар огромних гоблина, тролова великог носа. И Ќош Ќедно створе®е коЌе личи на ¤иновску жабу из Ратова звезда коЌа носи круну. Види се кра  мора.
  Међу публиком и високим, кошчат субЌект Ќе и сам КошеЌ Бесмртни. Изгледа застрашуЌу"е, иако веома мршав. Овде Ќош увек има жена. Скоро сви млади виле®аци, или женски тролови, неколико  удских племенитих жена су такође млади. Али има и Ќедна старица са метлом. Изгледа као велика, веома снажна бака, а иза уста ЌоЌ вире оч®аци.
  Владлена Ќе помислила - Баба єага.
  То значи кул и духовит. НедостаЌала Ќе само змиЌа Гориницх, за комплетан сет. Али изгледа да постоЌи гоблин. Мешавина човека и храста.
  А има и пар сирена. То су прелепе девоЌке са риб им реповима.
  єасно Ќе да постоЌе створе®а са других планета.
  Сада Ќе Ќасно зашто га Ќе воЌвода ставио на аукциЌу. Само Ќедном годиш®е се окупи толико  уди, а ово Ќе одлична шанса да се заради нешто озби но.
  Међутим, и да е морате да останете потпуно голи пред толиким броЌем  уди разних врста и племена - ово Ќе ужас.
  Владлен Ќе постао веома посрам ен, згрожен и уплашен. Мада се у ®оЌ, пак, пробудио и понос: приву"и "е паж®у на себе као звезда.
  Осим прекривача и га"ица, Владлен Ќе био обучен и у посебан купа"и костим. И не само покрива груди, ве" и стомак. Ово Ќе додатно пове"ало таЌне девоЌке.
  Владлена се осмехнула... Зачуо се сигнал и почела Ќе лицитациЌа.
  Управник Ќе почео да скандира:
  - Племенита личност, ванзема ац из другог универзума, велики ратник, а веома вешт у  убави и истовремено девица. Зове се Владлена Шаманова и како Ќе лепа, Ќеднако Ќе мудра!
  Аукционар климну главом.
  - Почетна цена од сто дублона!
  Публика Ќе била бучна. Као и увек, у почетку, чак и за тако редак плен као што Ќе девоЌка из другог универзума, нуде цену, прелепог роба или десетак Ќаких дечака робова. Цена ниЌе наЌвиша, али ово Ќе само почетак цене.
  Трговац у плавом турбану засикта:
  - Сто двадесет!
  Млади виле®ак Ќе зарежао:
  - Сто тридесет!
  Леши Ќе засте®ао:
  - Сто четрдесет!
  Трол Ќе зарежао.
  - Стотину педесет!
  Баба єага се засмеЌа.
  - Сто и осамдесет!
  Витез у  убичастим оклопима рече:
  - Две стотине!
  Настала Ќе пауза. Публика се тек загрева. Орк Ќе паж иво скинуо вео коЌи Ќе покривао гор®и део ®еговог лица, али Ќош не откриваЌу"и косу.
  Високо, глатко преплануло чело девоЌке и сафирне очи су биле откривене.
  Кроз публику Ќе прошао урлик одушев е®а.
  Владлена Ќе заблистала очима и промуцала:
  - ПогледаЌ ме!
  Кра  мора налик на жабу гунђао Ќе около:
  - Три стотине дублона!
  Баба єага промрм а:
  - Четири стотине!
  Виле®ак се огласио.
  - Пет стотина!
  Трол Ќе сикнуо:
  - Шест стотина!
  Еунух из султановог харема викну:
  - Седамсто!
  Сирена Ќе твитовала:
  - Осам стотина!
  Леши поново засте®а:
  - Хи аду!
  И опет Ќе настала дуга пауза. Наравно, сви су били радознали да дета ниЌе погледаЌу девоЌку. Какво Ќе то копиле. И можда нешто добро за це®ка®е. Или куповину.
  Орци су скинули вео са ®е и открили до®и део ®еног лица. Њена изражаЌна уста, леп, грациозан сан, храбра брада.
  Лице правог ратника.
  Трол Ќе вриснуо:
  - Хи аду и петсто!
  Морски кра  прогунђа:
  - Две хи аде!
  Леши Ќе просиктао:
  - Три!
  Баба єага Ќе викнула:
  - Четири хи аде!
  И одЌедном гракну:
  - Пет хи ада!
  Сви су гледали у КошчеЌа. Баба єага се закикота и примети:
  И он Ќе ту! Шта "е он са ®ом.
  Опет пауза... Али Ќасно Ќе да цЌенка®е Ќош ниЌе на врхунцу. А шта Ќе девоЌка?
  Орци скидаЌу вео коЌи ЌоЌ покрива врат и рамена. И публика Ќе одушев ена. Врат и рамена девоЌке су снажни и миши"ави. Веома завод иво такође. Види се да Ќе ово леп Ќунак.
  Витез у  убичастим оклопима прогунђа:
  - Шест хи ада!
  Витез у ружичастом Ќе додао:
  - Седам!
  Косцхеи Бесмртни издао:
  - Осам!
  Морски цар заурла:
  - Девет!
  Витез у  убичастим оклопима поново рече:
  - Десет хи ада!
  єош Ќедна пауза. Износ Ќе озби ан, за ®ега можете купити хи аду робова или стотину лепих роби®а. Или унаЌмите цео пук пла"еника.
  Али то ниЌе све. Вео пада на ноге девоЌци. Сада се виде ®ене руке и фигура, иако прекривена купа"им костимом.
  Владленине руке су веома миши"аве, а ®ени бицепси су троугао. Импресиван ратник.
  Баба єага се закикота и испали:
  - єеданаест хи ада!
  ОдЌедном пату ак проговори:
  - Дванаест хи ада!
  Трол Ќе прекинуо:
  - Тринаест хи ада!
  Витез у  убичастим оклопима залаЌа:
  - Петнаест хи ада!
  Витез у ружичастом оклопу Ќе додао:
  - Шеснаест хи ада!
  КошеЌ зашкрипа:
  - Седамнаест хи ада!
  Млади виле®ак у круни узвикну:
  - Двадесет хи ада!
  ВоЌвода де Гизос Ќе звиждао: "Вау, и сам цар Ќе одлучио да учествуЌе у нагодби."
  Износ Ќе ве" био значаЌан. И свлаче®е ниЌе готово. Овде Ќе купа"и костим орци коЌи су одвоЌили тканину откриваЌу"и стомак. Одмах су се поЌавиле плочице, као у преси за чоколаду, и прегиб чудесног струка, Ќуначке девоЌке, постао Ќе вид ив.
  Витез у наран¤астим оклопима промрм а:
  - Двадесет пет хи ада!
  Цар виле®аци Ќе цвркутао:
  - Тридесет хи ада!
  КошеЌ Бесмртни прогунђа:
  - Четрдесет хи ада!
  Цар виле®ак поново убаци:
  - Педесет хи ада!
  И опет пауза. Износ Ќе ве" огроман. Можете чак почети да градите град. Или купити боЌни брод. Или крдо лепих девоЌака.
  Али, наравно, Владленине чари скривене испод оде"е свима су Ќош интересантниЌе.
  Овде ЌоЌ орци скидаЌу груд®ак. Сада Ќе торзо девоЌке хероЌа потпуно гол. Виде се прси преплануле као ди®е, овенчане гримизним брадавицама, као презреле Ќагоде. Ово Ќе тако укусно.
  Снабдевач султановог харема ушао Ќе у погодбу, урлаЌу"и:
  - Шездесет хи ада!
  Други главни евнух Ќе просиктао:
  - Седамдесет хи ада!
  Витез у наран¤астим оклопима Ќе викнуо:
  - Осамдесет хи ада!
  Косцхеи Ќе гракнуо, звецкаЌу"и костима:
  - Деведесет хи ада!
  Император виле®ака поново проговори оштро:
  - Сто хи ада дублона!
  И опет пауза. Сума од десет хи ада момака робова. Невиђено за Ќедну девоЌку, чак и изванредну. То Ќе цела кола злата. Дублон Ќе мали, али ипак златни новчи".
  Али тек почи®е. И коначно, орци су оголили девоЌчину главу. Коса Ќе падала као киша, боЌе златног листа.
  Разишли су се преко рамена, а публика Ќе кренула.
  Снабдевач султановог харема Ќе узвикнуо:
  - Сто педесет хи ада!
  Други главни евнух прогунђа:
  - Двеста хи ада!
  Цар виле®ака Ќе викнуо:
  - Двеста педесет хи ада!
  Косцхеи Бесмртни издао:
  - Триста хи ада!
  И опет пауза. ДевоЌка голог торза и златне косе, миши"ава и нежна, страствена и истовремено примам ива. Само невид ива грешка. А износи за то се нуде уопште космички. У ®ему Ќе све у реду, али ... Ноге се Ќош не виде. И тако сви желе да размотре.
  А сада орк скида Ќош Ќедан вео. Ноге су изложене, до колена. И остаЌу само танке га"ице. И наравно, чизме испод колена.
  Али можете видети шта су све исте ноге и девоЌке величанствене. Миши"ави, препланули, а миши"и су као жица, испод танке, бронзане коже.
  Цар виле®ака Ќе викнуо:
  - Четири стотине хи ада!
  Косцхеи ниЌе признао:
  - Пет стотина!
  Витез у наран¤астим оклопима прогунђа:
  - Шест стотина!
  Косцхеи Ќе поново хркао:
  - Седамсто! И буди опрезан витеже, твоЌе царство ниЌе тако богато!
  Цар виле®ак Ќе самоуверено говорио:
  - Осам стотина!
  Бесмртни КошеЌ Ќе зарежао:
  - СвеЌедно, би"е моЌе - девет стотина!
  Цар виле®ака Ќе викнуо:
  - Милион златних дублона!
  Износ Ќе огроман. Може се купити сто хи ада дечака робова. Чак и с обзиром на величину и становништво царства, ово Ќе Ќедноставно превелика количина. Чак Ќе и Косцхеи оклевао... Да ли вреди дати читав милион дуплона. То Ќе седам тона чистог злата!
  Али аукциЌа Ќош ниЌе завршена. Владлен Ќе скоро гол, али ипак обуван. И Ќош увек ствара интригу.
  У ствари, шта Ќе испод ®ених чизама? А сада орци скидаЌу ципеле прелепе ратнице, остав аЌу"и Ќе босу, само у танким га"ицама.
  И она има такве ноге, само Ќединствено савршенство линиЌа, и филигранску грациозност.
  Снабдевач харема Ќе викнуо:
  - Милион сто хи ада!
  Други евнух Ќе додао:
  - Милион двеста хи ада!
  Цар Елф Ќе рекао:
  - Милион пет стотина!
  КошеЌ Ќе, чисто из тврдоглавости, прогунђао:
  - Два милиона!
  Цар виле®ака Ќе одлучно и агресивно изЌавио:
  - Два и по милиона!
  Количина Ќе толика да су оба добав ача харема отворила уста, али су одмах за"утала. У ствари, ово Ќе цео караван злата. Како би иначе ®ихови султани поднели такву екстраваганциЌу? И уопште, колико дати за Ќедну, чак и изузетно лепу девоЌку?
  Али онда Ќе управник аукциЌе бацио послед®у карту у игру. У овом случаЌу, оркови су лепотици скинули танке га"ице и такође открили пе"ину Венере.
  Сада се Владислав показао потпуно гол и бос, и без иЌедног конца на телу.
  Снабдевач харема Ќе очаЌнички викнуо:
  - Три милиона!
  Главни евнух, дрхте"и прстима, рече:
  - Три и по милиона!
  Цар виле®ака Ќе одлучно рекао:
  - Четири милиона!
  Настала Ќе пауза... Косцхеи Ќе хтео нешто да каже и победио цену. Али онда Ќе замислио колико "е злата оставити ®егову ризницу без дна и "утао Ќе. Само Ќе фрустрирано шкргутао зубима.
  Пауза Ќе почела да се одуговлачи. Нема више шта да се пуца са голом и босоногом, миши"авом ратницом. Да ли Ќе то кожа жива да се откине. Дала Ќе апсолутно све.
  Управите  Ќе подигао чеки" и почео полако да говори:
  - Четири милиона златних дублона пута! Четири милиона златних дублона два! Четири милиона златних дублона су три... - Али пре него што Ќе ®егов чеки" могао да падне, громки глас узвикну:
  - Пет милиона златних дублона!
  Сви су се осврнули на огромног, гломазног гоблина са црним оклопом. То Ќе оно што се наЌма®е очекивало од ®ега.
  Мена¤ер Ќе збу®ено рекао:
  - То Ќе читава планина злата! Да ли имате толики новац?
  Гоблин рече самоуверено:
  - Да, имам читаву планину бескорисног злата! А ова девоЌка Ќе толико укусна да сам спреман да се одрекнем неког бескорисног, жутог метала, зарад ове свежине!
  Мена¤ер климну главом.
  - То Ќе твоЌе право! И шта! Пет милиона златних дублона пута! Пет милиона златних дублона два...
  Цар виле®аци викну:
  - Шест милиона!
  Управник Ќе почео да говори:
  - Шест милиона златних дублона пута! Шест милиона златних дублона два!
  Гоблин Ќе викнуо:
  - Седам милиона!
  Цар виле®аци ниЌе признао:
  - Осам милиона!
  Гоблин Ќе поново зарежао.
  - Девет милиона!
  Цар Елф Ќе у очаЌу изЌавио:
  - Десет милиона!
  Настала Ќе пауза. Да, то Ќе цена милион робова. И можете регрутовати пла"енике коЌи "е бити дово ни за осваЌа®е империЌе виле®ачког цара.
  И то за Ќедну роби®у.
  Управник Ќе почео да пева у пева®у:
  - Десет милиона златних дублона пута! Десет милиона златних дублона два! Десет милиона златних дублона три...
  Гоблин Ќе викнуо:
  - Тридесет милиона златних дублона!
  Публика Ќе урлала од одушев е®а.
  Управник Ќе почео да обЌав уЌе:
  - Тридесет милиона златних дублона пута! Тридесет милиона златних дублона два! Тридесет милиона златних дублона три! - Чеки" Ќе на тренутак стао, а онда одлучно ударио. - Трговина завршена. Владлен Шаманова продао Ќе за тридесет милиона златних дублона гоблину Хеку.
  Током аукциЌе, Владлена Ќе била толико занесена игром фантастичних броЌева да Ќе чак заборавила да Ќе потпуно гола стаЌала пред стотинама мушкараца и жена.
  А сада се толико посрамила да се аутоматски покрила рукама. Посебно Ќе желела да сакриЌе своЌе груди и материцу.
  Орци су климали главом са разумева®ем и бацили вео преко ®е. Мена¤ер Ќе приметио:
  "Сада морате да платите пуну суму новца. А ово Ќе више од две стотине тона злата! И то одмах!
  Гоблин климну у знак сагласности.
  - Инготи у дворишту! Не можете ни да броЌите, има их више него што Ќе потребно!
  Момци робови утрчаше у двориште. Тамо Ќе, у ствари, заискрило читаво брдо новчи"а, тачниЌе брдо. Било Ќе чак више од тридесет милиона дублона.
  ВоЌвода де Гицо Ќе био ван себе од сре"е. Ипак, иду"и до Владлена, шапнуо Ќе:
  - ПокушаЌ да побегнеш!
  ДевоЌка Ќе шапнула воЌводи виле®ака:
  - Колики?
  Де Гуизос ЌоЌ Ќе гурнуо ш иву у руку и прошаптао:
  - Ако га поЌедете, за сат времена "ете постати невид иви, нечуЌни и без мириса. Али само на сат времена, не пропустите! И не бежи док се не уда иш добро од града!
  Владлен Ќе са лоше прикривеном ирониЌом рекао:
  - Хвала господине!
  Тада Ќе осетила челични обруч са ланцем око врата. Сада Ќе она гоблиново власништво. И гледа Ќе како месождерно облизуЌе усне. А уста овог чудовишта су огромна као у кита сперматозоида!
  
  
  ТРЕ"И ДОЛАЗАК ЦАРА ПАЛПАТИНА.
  АНОТАЦИєА
  Цар свемирског царства Палпатин, изгубивши тело, уништено силом му®е, задржао Ќе своЌ демонски дух. И преселио се у клон шармантне плавуше. И поново ожив ава и поредак таме и свемирско царство. Поново бесне жестоке свемирске битке између империЌе и покрета отпора. Вра"аЌу се стари Ќунаци: принцеза ЛеЌа, принцеза РеЌ, Ахсока Тана и нови Анакин - син Луке СкаЌвокера, и АзалеЌа, "ерка принцезе ЛеЌе.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Ред Ќош увек ниЌе био потпуно уништен. И рат се наставио. Ве"ина флоте цара Палпатина такође Ќе побегла из окруже®а. А побу®еничка коалициЌа се распала и распала. Унука цара РеЌа, лутала Ќе и ниЌе се бавила политиком. Њен вереник Ќе мртав. Оставио ЌоЌ Ќе само пар - дечака и девоЌчицу.
  И принцеза РеЌ, негде у далекоЌ див ини, почела Ќе да одгаЌа своЌу децу.
  А цар Палпатин Ќе зноЌио своЌе тело коЌе Ќе уништено одразом му®е силе. Али ®егова демонска душа ниЌе пропала. И дух цара свемирске империЌе преселио се у Ќош Ќедан клон.
  Наравно, броЌни боЌни бродови реда и царства пожурили су да се закуну на верност цару. А побу®ени генерал Ќе био погођен му®ама мо"и и претворен у шаку пепела. Остали су одмах схватили да Ќе то цар. Чак и ако Ќе клон био голобради млади".
  Палпатин Ќе импресивна сила.
  А онда Ќе планетарно осваЌа®е. Нема ЏедаЌа, а планете галаксиЌе су поде ене. Међутим, Палпатине има проблем. Клонови не траЌу дуго када их Ќаше паклени мрачни ситх. У сваком случаЌу клонови мушкараца.
  А Палпатин поседуЌе жену. Тела жена много лакше носе токове мрачне мо"и и неупоредиво издрж ивиЌа од мушкараца.
  И Палпатин Ќе постао прелепа девоЌка. А ова девоЌка Ќе страшна царица галаксиЌе.
  Наравно, царевима ниЌе све могу"е. На пример, Џаби покушаваЌу да узврате. Они су мобилисали све снаге галактичке мафиЌе. И побу®еници покрета отпора су им се придружили.
  Ево одлучуЌу"е битке. На страни ИмпериЌала Ќе огромна флота. Изградили су нове бродове користе"и ресурсе галаксиЌе. Борбени роботи учествуЌу у биткама, а клонови су прерано сазрели.
  На страни отпора и галактичке мафиЌе, ®ихове значаЌне снаге.
  Ипак, на страни Палпатина више од три пута супериорност.
  И почну да гураЌу и притискаЌу.
  Нови клонови ратници су веома лепе, облине и миши"аве девоЌке у бикиниЌу.
  Тако "е битка бити тешка и силе царства су постале не само мо"не, ве" и лепе.
  Ево првих, као ован, великих боЌних бродова империЌе се приближаваЌу. Они избацуЌу мо"не, борбене токове ласерских зрака.
  Клонске девоЌке трче око оружЌа. И босоноге, округле, ружичасте потпетице б есну.
  Прелепо сним ено. ДевоЌке, иако клониране, све су различите, коса им Ќе свих боЌа спектра. И тела веома истакнутих миши"а, преплануле, златно-маслинасте коже, и високих, пуних груди, раскошних бутина.
  Ове девоЌке су веома добри борци. Овде исп уне комад хиперплазме из тешког дебла. И опет униште®е и униште®е звЌезданих бродова на обЌе стране.
  Царски бродови покушаваЌу да заобиђу побу®енике користе"и формациЌу полумесеца.
  На страни цара Палпатина десетострука предност у великим боЌним бродовима и обичним боЌним бродовима. А ®егови мо"ни бокови се приближаваЌу.
  Битка Ќе постала много драматичниЌа. Крстарица покрета отпора гори. Све врсте ванзема аца трче по палубама. Стотине цивилизациЌа и врста се боре против империЌе.
  Палпатин Ќе Ќош увек човек по пореклу. За разлику од свог учите а - коЌи Ќе био друге расе, мада и хуманоидног типа.
  Буду"и цар Ќе убио свог учите а - када Ќе постао непотребан, а можда чак и штетан.
  Тада Ќе Палпатин постигао невиђену мо" и зна®е о мо"и. И ®егов дух Ќе постао бесмртан. И способност да чини чуда изван мо"и империЌе Сита и кроз ®ихову историЌу.
  А сада дух наЌве"ег мрачног господара у историЌи живи у месу веома лепе, високе, меденоплаве, неженствено миши"аве клониране девоЌке.
  И води борбу. Царица Ќе сва обешена драгу има и амаЌлиЌама. За разлику од осталих босоногих женских клонова, ноге Монархове девоЌке красе ципеле са високим потпетицама и драгим каме®ем.
  Овде долази наредба да се ракетни разарачи приближе десном боку.
  ДевоЌке, блиставе голим, препланулим, грациозним ногама, извршаваЌу налог владара или можда владара.
  Колико Ќе лепота. Разарачи спо а изгледаЌу као оштри бодежи.
  Али велики боЌни бродови су попут китова сперматозоида - у облику сузе са много пушака.
  Женка Палпатине Ќе заурлала:
  - Сломити, зг®ечити и раздвоЌити,
  Ово Ќе живот, ово Ќе сре"а!
  Сломити, зг®ечити и раздвоЌити,
  У моЌоЌ великоЌ познаЌ мо"!
  Ево великог боЌног брода коЌи добиЌа озби ну штету од удара проЌектила са термокварком. Ово Ќе заиста разоран и нокаут ударац.
  ДевоЌке клонова беже од пламена. РазнобоЌни ватрени Ќезици гризу лепотице, за голе, ружичасте, округле потпетице са грациозним прегибом.
  И изгледа изузетно кул.
  ДевоЌачке фризуре су или златне или бакроцрвене, али има и сафирних, и смарагдних, па чак и пегавих. И машу као транспаренти.
  Ратници су овде веома лепи, а вероватно би мушкарци просто полудели од толико лепотица у бикиниЌу.
  У свемиру бесни рат - нема времена за сентименталност. И другде, побу®енички боЌни брод гори. А створе®а слична гуштерима, или зебрама, су уг енисана.
  Ево Ќош два свемирска боЌна брода коЌа су се сударила. Носови сп оштени као Ќебени. И искри као смртоносна му®а. А онда пламен умире.
  ДевоЌка генерал Ќе отресла диЌамантске минђуше и запевала:
  - Ватра! Ватра! И у звезданоЌ тишини!
  И у квазарима изнад!
  У морском таласу, и свемирскоЌ ватри!
  И простор! И свемирска ватра!
  Овде Ќе термопреонска ракета радила. Као експлозиЌа супернове.
  И одмах Ќе неколико бродова потпуно изгорело. И стотине звЌезданих бродова преврнули су се и вртЌели као врхови коЌе Ќе бацило диЌете.
  Похлепна материца термопреонске реакциЌе Ќе паклено оружЌе трилион пута Ќаче од хидрогенске бомбе.
  Царица Палпатина Ќе викнула:
  - Црна мо" сатане,
  Проливена сила у свет...
  И свети мач рата
  Разбио таЌну!
  И опет, док га узме, експлодира"е снагом подзем а. А униште®е Ќе просто неизмерно.
  ИмпериЌалци имаЌу Ќедноставно огромну супериорност у погледу броЌа ватрене мо"и. И чини се да их ништа не може зауставити.
  Овде су заобишли отпор са бока и позади.
  Ахсока Ќе девоЌка ратница коЌа се бори против супериорних сила царства.
  Узела Ќе и запевала:
  - Изнад несре"ног свемира висио,
  Зли клонови узаврели мрак...
  Палпатин мрзи своЌу секиру,
  Наоштрена и одсечена глава...
  
  Али ЏедаЌ уопште ниЌе пион
  И не заувек ходати под Ќармом ...
  Претвори клонове таме у ватрене жиле,
  И на злобу одговараЌте добрим!
  А девоЌка "е поново окренути своЌ звЌездани брод, и из доброг ударца, бивши ученик Дарта ВеЌдера, узети "е и разбити у фотоне велику ракетну крстарицу империЌе.
  ДевоЌке клоне, умиру"е, цвиле и певаЌу:
  Велико светло царства
  ДаЌе сре"у свим  удима...
  У неизмереном универзуму,
  Не"ете на"и лепше!
  
  драгоцене четке,
  Од краЌа до краЌа...
  Царство се ширило
  Мо"ни, свети!
  Клонске девоЌке су веома лепе, чак Ќе штета када изгоре у хиперплазматском млазу.
  Царица Палпатин урла на све стране своЌих плу"а:
  - Наша победа "е бити близу,
  Напад песницом!
  И овде опет ракете у вакууму и уништаваЌу све. И настаЌу такви паклени ломови.
  Ахсока Тана Ќе ударила у други ауто. НатераЌу"и Ќе да експлодира стотинама клонова попут ватромета, распршуЌу"и се у ваздуху и цврку"у"и:
  - Видиш знак на небу,
  Та празнина гори...
  Же а нестаЌе,
  Свуда суЌета!
  Царски бродови опколили су побу®енике са скоро свих страна. Битка Ќе постаЌала све крвавиЌа.
  Ево цара Палпатина, урлала Ќе:
  - Нисам узалуд послат,
  донети ти милост...
  Укратко, укратко,
  Укратко!
  "утати!
  И ®ене пете газе по металу.
  На обе стране има много хи ада звезданих бродова. И котр аЌу се као таласи бесне олуЌе.
  И вакуум к уча, а метал гори. Толико празнина около и униште®а. Мешавина маслачка и лисичарке ухва"ена Ќе у ог®ену замку пламена, и полако и неизбежно уг енисана.
  Умире девоЌка са другог света и пева:
  - Ратници таме, истина, Ќаки су,
  Али не"у се предати свемирским клоновима...
  Ми смо кул, ми смо орлови,
  И победи"емо фараоне!
  А сада умире смешна женска животи®а, и жао ЌоЌ Ќе до суза. Све се у целини одвиЌа под диктатом империЌе.
  НадмашуЌе и броЌ воЌника и квалитет наоружа®а. И онда постоЌи такво дупа®е.
  Ахсока Тана се се"а пре колико година Ќе била Падаван Анакину СкаЌвокеру.
  А ®ен светлосни мач Ќе у великим количинама разбио и пла"енике и разна ванзема ска створе®а.
  Али сада Ќе женка против ®е. И ово ствара проблем. Цар Палпатин Ќе бесмртан. Како уништити ®егову душу, коЌа може у"и у свако тело?
  Можда има хоркруксе? И само уништаваЌу"и их, можете победити ово див е чудовиште? Али где их прона"и и колико их можете тражити у бесконачном универзуму?
  Ахсока Ќе осетила да Ќе ударена. И температура у кабини Ќе нагло скочила.
  Чак Ќе и ваздух био задим ен...
  Ахсока га узе и цвркута:
  - Универзални ратник се не боЌи смрти,
  Не плашимо се смрти на боЌном по у...
  Са кошмарном хордом бори"е се храбро,
  И подвиг као витез "е остварити!
  И девоЌка из хуманоидне цивилизациЌе, како "е узети и окренути своЌ звЌездани брод.
  И лансираЌ термокварк ракету у бок боЌног брода.
  Протресао се. Неколико покретних кула Ќе одЌедном срав®ено и преврнуто.
  Опет девоЌке клонови трче, ®ихове голе, округле пете светлуцаЌу као огледала на сунцу.
  Ахсока Ќе узнемирено певала:
  Па колико комшиЌа можеш да убиЌеш,
  На краЌу краЌева, човек Ќе рођен за сре"у ...
  МаЌка не пушта сина на фронт,
  А чак и лети Ќе лоше време у рату!
  Царске крстарице покушаваЌу да изврше контранапад. И пе®у се нови, врло озби ни бродови.
  Велики боЌни брод ниЌе само звездани брод. Ово Ќе цео обимни град, у облику кита или кита убице. И Ќасно Ќе да се ништа не може поредити са таквом снагом.
  А империЌа има десет пута више таквих бродова, и то ве"и и са напредниЌим наоружа®ем.
  А отпор нема ни Ќедну Ќедину команду - ко год да Ќе у чему.
  Ахсока Ќе формално обичан борац.
  Истина, принцеза и маршал ЛеЌа ужива велики ауторитет.
  Изгледа да има око тридесет пет година, али ®ена фигура и струк су као код младе девоЌке. Ужасан ратник.
  Принцеза маршал ЛеЌа, коЌа поседуЌе колосалну снагу, бори се као ¤ин и пева:
  - єедан два -
  Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп високо!
  ЗнаЌ да Ќе светлост  убави увек са тобом!
  И ево принцезе-маршала, баца читав облак малих дронова у борбу.
  Они упадаЌу на царске бродове. ПостоЌе празнине и колосална разара®а.
  Принцеза ЛеЌа се смеЌе бисерним зубима. Она носи позла"ени бикини.
  А голи прсти грациозних ногу притискаЌу дугмад ¤оЌстика и лансираЌу ракете.
  Млада жена миши"аве фигуре пева:
  - Крхка латица цве"а,
  Ако Ќе срушено...
  Иако Ќе свет около суров
  Желим да чиним добро!
  А ратник-маршал, ша е смртоносни дар смрти, уз помо" голих ножних прстиЌу.
  Расположе®е принцезе ЛеЌе, међутим, почи®е да се погоршава. Њен син Ќе убио ®еног мужа, а потом и сам умро од руке цара Палпатина. Какво Ќе страшно чудовиште оваЌ цар!
  Његови злочини се не могу рачунати. Чак ни принцеза ЛеЌа ниЌе рођена, а ово чудовиште Ќе убило скоро све ЏедаЌе.
  Њен отац Анакин Ќе Ќош био дете када Ќе Палпатин постао врховни канцелар Републике.
  Принцеза ЛеЌа се заклела да "е се борити против овог деспотизма.
  Али цара ниЌе тако лако убити.
  Треба нам нешто ефикасно...
  Ахсока Тана, из друге не удске цивилизациЌе. Она Ќе веома лепа девоЌка. Иако она сигурно има доста година.
  Она Ќе спасила Анакина када Ќе Ќош био млад...
  И захва уЌу"и снази, задржала Ќе вечну младост.
  Ахсока Ќе веома Ќак борац. Овде Ќе ®ен звЌездани брод оборио пламен и поново ударио у другу фрегату свемирске флоте империЌе. Овог пута у пита®у Ќе стари брод, а ту су и мушки клонови у маскама.
  Уопште им ниЌе жао. ДругачиЌе Ќе када девоЌке умиру. НиЌе ни чудо што су жене лепши пол.
  Ахсока Ќе ударала голим петама. Има ноге као  удска девоЌка - само ЌоЌ Ќе кожа наран¤аста са  убичастим пругама. Чак су и  удски мушкарци луди за ®ом.
  Ахсока Ќе савршенство. Од осмеха до осмеха - за сваку похвалу.
  И у кревету показуЌе чуда.
  А у борби - чуда на квадрат.
  Ратник и бивши падован буду"ег Дарта ВеЌдера разбио Ќе бригантину ракетом и певао:
  - Светли ратник не Ќечи од бола,
  Његов ласерски зрак се не плаши ...
  Не"е се удавити у црноЌ рупи,
  У плазми звезда, ®егов дух не"е горети!
  Мисли у моЌоЌ глави: било би лепо уништити цара Палпатина, тачниЌе ®егову паклену душу. Али како то учинити? Чини се да єода такође има бесмртан дух. ПоЌавио се Луку, и Леи, и Ахсоки, и сада Ќе чак могао некако да утиче.
  Али єода Ќе и да е ограничен. Шта Палпатин може да уради?
  Ахсока Тана Ќе узела и певала, обараЌу"и свемирски разарач голим прстима:
  Све могу бити кра еви
  Сви могу кра еви...
  И судбина целе зем е,
  Понекад су на врху!
  Али шта год кажеш
  Али шта год кажеш!
  УдаЌ се из  убави!
  Нико не може
  Нема кра а!
  Нико не може!
  Нема кра а!
  А звездана битка се развиЌа у успону.
  Овде су се два велика боЌна брода зближила, као медведи, и почела да се удараЌу и п уЌу проЌектиле.
  Снага, заштитна по а су се сударила и напукла. Засветлео Ќе закрив ени простор. Му®а Ќе б еснула.
  Клонови девоЌке са миши"авим, заоб еним телима на ЌедноЌ страни и стотинама различитих раса на другоЌ, кретале су се ходницима, огромним крузерима.
  Гола, закрив ена стопала клонираних девоЌака ударала су о загреЌани метал.
  Генерал царства Ќе викнуо:
  - Мо"ни штит царства,
  Побу®еници не могу да прођу...
  Ми смо биЌесне животи®е
  И не можемо бити поражени!
  Многе клониране девоЌке користе голе прсте исклесаних ногу када пуцаЌу.
  Они су Ќедноставно невероватни ратници. ИмаЌу толико шарма и енергиЌе. И вру"е су. Иако момци не знаЌу. У ствари, женски клонови расту много брже од мушкараца. Осим тога, ®ихове ране брзо зарастаЌу, а реакциЌа и брзина су бо е. И Ќедноставно су лепе.
  Цар Палпатин воли жене. И он Ќе сада у телу жене.
  Нека тамни ситх пева:
  Не могу да живе без клонова
  У свету нема...
  єа сам сЌаЌна звезда
  Посла"у ти смрт-здраво!
  Ево великог боЌног брода побу®еника коЌи су истовремено срушила четири огромна царска брода.
  Принцеза маршал ЛеЌа Ќе певала:
  Не даЌ се, не даЌ се, не даЌ се...
  У борби, звезда сине ¤едаЌа, не стиди се!
  Осмех, осмех, осмех
  ЗнаЌте да "е све бити квазар и у реду!
  А голи прсти спо а младе жене мужевне браде и миши"авог тела покренули су Ќош Ќедну команду притиском на дугме.
  Ахсока Ќе намигнула, притискаЌу"и педалу голом, девоЌачком потпетицом, пробиЌаЌу"и се кроз страну простора, царска каравела и певала:
  - Прошла Ќе као хиперплазма,
  На празним таласима
  Послао фактуру и напла"ено!
  Погледао сам назад да видим
  Да ли се осврнула...
  Да видим да ли сам се осврнуо!
  Принцеза ЛеЌа Ќе намигнула и цвркутала:
  - Држи се лепота!
  А сада ратници отпора поново нападаЌу. ТачниЌе, користе тактику - налет, повлаче®е.
  А онда се Ќедна лака крстарица срушила на царски боЌни брод. И догодила се експлозиЌа.
  Уследили су таласи униште®а и смрти.
  Ахсока га Ќе узела и цвркутала. Њене гримизне брадавице груди су биле откривене, лепршале су из ®еног груд®ака:
  - КомпаниЌа, компаниЌа, компаниЌа,
  єа сам зевнуо!
  И опет, гола пета девоЌке послала Ќе Ќош Ќедну бригантину царске флоте у пакао.
  Ахсока се питала да ли клонови имаЌу душе.
  Витезови ЏедаЌи га дефинитивно имаЌу. А ми, давши краЌ, не умиремо за добро!
  Ратници-камиказе иду у битку. Они користе очиш"ене, давно повучене и полураспаднуте звЌездане бродове.
  Ово Ќе неочекивана карта коЌу Ќе принцеза ЛеЌа бацила у битку.
  СвоЌеврсни завршни аргумент кра ева!
  Принцеза ЛеЌа Ќе певала, чине"и да ®ени голи прсти изгледаЌу као смоква:
  - Душа, срце, даЌ,
  Ми смо наша света ота¤бина...
  Ми "емо стаЌати и победити
  И не"емо зажалити живот!
  Ахсока Тана Ќе такође ударила неприЌате а голим прстима. Разбила Ќе дредноут веома прецизним поготком у пауер поинт и зацвркутала заглушуЌу"е:
  - Чека се победа, чека се победа, чека се победа...
  Они коЌи жуде да раскину окове!
  Чека се победа, чека се победа, чека се победа
  Можемо убити змаЌа!
  Са ентузиЌазмом, принцеза ЛеЌа Ќе скинула груд®ак и притиснула окидач своЌом рубинском брадавицом, узвикнула:
  - Наша слобода Ќе света прослав ена,
  Волим те свим срцем и душом...
  Наше зем е не познаЌу авантуре,
  Са свим што знам, хорда "е се носити!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Ахсока Тана се бори као прави пантер, само много ефикасниЌе. И притисне голе, грациозне ножне прсте на дугмад ¤оЌстика. И то ради веома вешто.
  Али Ќасно Ќе да побу®еници ипак губе. Овде у битку улазе нови пукови свемирске империЌе. Звездани бродови су управо пуштени у фабрике, а нове клониране девоЌке се убрзано узгаЌаЌу. И опет трче, б ескаЌу"и голим, округлим петама.
  Принцези маршалу ЛеЌи наређуЌе се:
  - Иселимо се уредно!
  Али то Ќе тешко испунити. Можда "е се десити да се повлаче®е претвори у општи лет.
  Царица Палпатин, у међувремену, скаче и врти се. Њено тело девоЌке са златном косом Ќе пуно енергиЌе.
  И пева:
  - Наш кра  Ќе гласник неба,
  Наш кра  Ќе као демон дух...
  Наш кра  изабран судбином
  Наш кра  си само ти!
  И броЌне клониране девоЌке из свег гласа вичу:
  - Луцифере! Луцифере! Луцифере!
  А ®ихова боса, секси стопала газе по металу. Ове девоЌке су само хиперкласа.
  КлонираЌте девоЌке из редова у само Ќедном бикиниЌу. И прелепо Ќе. Штавише, боЌа бикиниЌа коЌи Ќедва покрива ®ихово тело разликуЌе се у зависности од врсте трупа. Али то Ќе веома мршава, не скриваЌу"а, миши"ава, препланула тела.
  ДевоЌке у официрском чину ве" имаЌу нека одликова®а. Што Ќе виши ранг, то Ќе луксузниЌи.
  А женски клонови у чину генерала и више имаЌу драгу е на своЌим наруквицама и брошевима и минђушама и прстеновима.
  А при томе сви осим царице имаЌу босе ноге.
  Прво, спретниЌи Ќе за жене ратнице. И можете користити своЌе голе ножне прсте да притискате дугмад, бацате оружЌе, хватате и радите Ќош много тога.
  Цар Ќе имао веома лепу воЌску. Само неко чудо. Као чароб®аштво веома снажног и талентованог духа. И све девоЌке, без изузетка, имаЌу веома лепе и ре ефне трбуш®аке - чоколадице, а ово Ќе супер.
  А груди су веома добро обликоване, преплануле и чврсте.
  Царица Палпатина Ќе узела и заглушно певала, показуЌу"и зубе коЌи блистаЌу као наЌбогатиЌи морски плодови:
  Покорите се огромноЌ империЌи
  Бесконачни универзум мора...
  И би"емо веома  ути,
  А потребна Ќе вера у цара!
  Помо"ница царице Палпатин Емануела, такође Ќе открила зубе, и босим ножним прстима притиснула дугмад ¤оЌстика. Лансирао смртоносни дар смрти - мо"ну термопреонску ракету.
  И ударио бесном снагом. Као да Ќе експлодирао квазар...
  Чак су и империЌални звЌездани бродови били мало оште"ени због пукну"а. Куле су биле згужване, оклоп бродова се истопил.
  Многе крстарице и боЌни бродови изгубили су нишан и оптичке инструменте.
  Емануел Ќе приметио:
  - Ђаво и ас Ќе бачен у боЌ!
  Покрет отпора Ќе практично слом ен.
  Принцеза ЛеЌа Ќе коментарисала:
  Морамо сачувати све што можемо!
  Ахсока Тана се храбро бори и ослобађа борбене и агресивне дарове за уништава®е. Звездани бродови империЌе су оште"ени или нека врста колапса.
  ДевоЌка, бивши партнер самог Дарта ВеЌдера, деловала Ќе очаЌно и веома хладно. Звездани бродови су експлодирали, фонтане китова, хиперплазмички токови избиЌали су из огромних боЌних бродова.
  Ахсока Тана Ќе узео и запевао:
  - Нисам анђео и нисам ђаво,
  Уништен налог!
  Ево Ќедне веома лепе девоЌке. Изгледа као особа, али ®ена кожа Ќе разнобоЌна, а уши као пробосцис. Али она Ќе заиста веома лепа и привлачна.
  Ахсока, са осмехом злог анђела, и ®еним голим ножним прстима притискала Ќе дугмад са великом одлучнош"у.
  И убод радиЌациЌе иглом.
  Ахсока Ќе за длаку избегао да га погоди смртоносни проЌектил. Опалила Ќе и запалила рупу у вакууму.
  ДевоЌка промрм а:
  Нека цео космос буде уро®ен у хаос
  А вакуум се тресе од пауза...
  НеприЌате  "е бити погођен лаганом силом,
  И ми смо заувек сЌеди®ени са добротом!
  СитуациЌа Ќе изгледала критично, а побу®еници су се разбежали.
  ИдеЌа коЌа прва пада на памет када Ќе поражен.
  Емануел о грк а®у:
  - єош увек не можеш да одеш!
  И како притисне голу, округлу, ружичасту пету на дугме.
  И опет лети ракета, на основу процеса спаЌа®а преона. И као што Ќе Ќебено, тако Ќебено.
  Емануела га Ќе узела и запевала:
  - Ужасан ураган Ќе прошао,
  Сада Ќе касно за планира®е ковчега...
  Таква девоЌка Ќе биЌесан ударац,
  Тресе небо, тресе звезде!
  И ратник Ќе узео и показао неприЌате у своЌ веома дуг и гриз ив Ќезик. Био Ќе као кочиЌашка пошаст, и светлуцао Ќе рубинима.
  Емануел, оваЌ супермаршал империЌе, Ќе Ќедноставно чудо. Царица Ќе веома волела ®ена милова®а. У ствари, када се две девоЌке тр аЌу Ќедна о другу - то Ќе супер!
  Клонови ратници притискаЌу ратнике отпора. Ево створе®а сличних мушицама са ногама, експлодираЌу. И горе као све"е у храму.
  єедан од ®их Ќе клекнуо и изговорио молитву-исповест користе"и бинарни код.
  Затим Ќе певала:
  - Можеш да гориш у смислу звезда,
  Али не"у престати да певам!
  И мухарица Ќе поново узела и Ќедном показала три Ќезика.
  Ово Ќе стварно кул и глупо у исто време.
  Ахсока Тана покрива повлаче®е побу®еничке флоте. И она само очаЌнички даЌе све наЌбо е на свом броду.
  И ша е токове деструктивне хиперплазме.
  А онда се поЌавио усам ени звездани брод, посебног дизаЌна под контролом принцезе РеЌ.
  Ова унука цара Палпатина храбро преузима борбу. Лепа Ќе, црнокоса и тамна од препланулог тена.
  Принцеза Реи изгледа као лепа и витка девоЌка. Њена боса, окретна стопала притискаЌу дугмад ¤оЌстика. А свемирска летелица се уда ава од супернове експлозиЌе ракете од спаЌа®а преона. А ово Ќе сила ђавола.
  Принцеза Реи га Ќе узела и запевала:
  - Имамо ракете, авионе,
  НаЌЌачи светли дух на свету...
  Бели пилоти на челу
  НеприЌате  "е бити смрв ен у прах и доле!
  А сада притиска окидач голом, округлом петом. И покре"е се веома смртоносан ток разара®а. А мо"ни велики боЌни брод империЌе добиЌа ватрени убод у страну.
  И почи®е да гори и избиЌа велике, црне облаке дима. Они су као фантастични ¤ини коЌи су побегли из боца. ТачниЌе из рупа гигантског брода. Ово Ќе ударац лепе и облине девоЌке - што морам Ќедноставно ре"и - супер!
  Принцеза РеЌ, скачу"и као луда лисица, и скидаЌу"и груд®ак, узела Ќе и притиснула дугме своЌом гримизном брадавицом.
  И узела га Ќе, ударила на неприЌате а ...
  Затим Ќе певала:
  - Таласи светлости нас спасаваЌу,
  Буди сре"ан ЏедаЌ!
  И са своЌим тимом девоЌака. Прелепе ратнице у бикиниЌу, скоро голе, преплануле, ве"ином плаве.
  Принцеза Реи Ќе узвикнула са великим узбуђе®ем:
  - єа сам ратник светлости, ратник топлоте и ветра!
  А ®ена гола пета "е га поново узети и врло жустро притиснути педалу. И то Ќе стварно смртоносно.
  Ахсока Тана, узвра"аЌу"и на веома агресиван и ефикасан начин, подигла се и зацвилила:
  - Где Ќе било, када Ќе било,
  У дети®ству, или можда у сну ...
  ЏедаЌско ратничко гнездо за во ену
  Свил у проле"е...
  И опет, ®ене рубинске брадавице би смртоносном силом притискале дугмад. Испоставила се веома агресивна и истовремено  убазна девоЌка.
  Принцеза маршал ЛеЌа га Ќе узела и загугутала, откриваЌу"и зубе боЌе слоноваче.
  Ова принцеза Ќе просто невероватна.
  И тако су побу®еници такође разнели царску флоту термопреонском ракетом. А оваЌ убод Ќе трилион пута ве"и од страшне, термонуклеарне реакциЌе.
  А ако Ќесте, онда изгоре неколико великих боЌних бродова са хи адама девоЌака клонова.
  Умиру"е, лепе девоЌке се тако дир иво трзаЌу своЌим голим, исклесаним ногама.
  Принцеза маршал види побу®еничку крстарицу прогутану плавим и наран¤астим пламеном како се забиЌа у империЌски дредноут. А ударац Ќе Ќедноставно сламаЌу"и и деструктиван.
  ЛеЌа Ќе духовито приметила, показуЌу"и зубе:
  - єа сам прелепа девоЌка
  єа сам вредна девоЌка...
  Наша Ќуначка снага,
  Снага ума и во е!
  Онда Ќе лепотица узела и намигнула. Очи су ЌоЌ тако сафирне и блиставе. Дивна принцеза девоЌка.
  Овде су царски бродови, суочени са тако неприЌатним изненађе®ем као што су термалне ракете, мало успорили.
  Чврсто пролази кроз двобоЌ, и дах смрти и тамна страна силе, коЌоЌ се светлост очаЌнички опире.
  Овде, међу побу®еницима, бори се ванбрачни син Луке СкаЌвокера - дечак од око дванаест година Анакин.
  Дечак се бори, босим, дечиЌим ногама притиска дугмад и ша е агресивне дарове судбине.
  Млади ратник Ќе оборио царску велику крстарицу и певао, оголивши своЌе мале, али оштре и беле зубе, певаЌу"и:
  - Проклет и прастар,
  НеприЌате  се опет куне...
  протр аЌ ме,
  Сам ети у прах!
  Али анђео не спава
  И све "е успети
  И све "е се добро завршити!
  Падаван дечак Ќе притиснуо дугме голом, округлом петом, испалио ударну ракету и зацвркутао:
  - И све "е се добро завршити!
  Принцеза ЛеЌа Ќе агресивно приметила, ®ене смарагдне и сафирне очи су светлуцале, гугутаЌу"и:
  - Смрт кишном змаЌу!
  Падаван дечак Анакин се сложио.
  - Кишни змаЌ Ќе мртав!
  А сада су побу®еници у контранападу. И лете ратни бродови. ДевоЌка се и да е бори.
  У овом случаЌу, то Ќе Азалеа. Она Ќе "ерка принцезе ЛеЌе.
  Ратница коЌа своЌевремено ниЌе желела да буде са своЌим братом у окруже®у новог ¤едаЌа. Али сада се придружила своЌоЌ маЌци.
  ЗаЌедно се боре против колосалне воЌске царства.
  Међутим, Азалеа ЌоЌ Ќе на уму. Она Ќе напоменула да би можда било бо е да империЌа уЌедини све народе, прво у галаксиЌи, а потом и у универзуму.
  И постоЌао Ќе ред са стваралачком снагом. А не хаос и неред републике, а Ќош више великог броЌа светова након ®еног распада.
  Азалеа Ќе голим прстима лансирала нешто изузетно деструктивно и деструктивно за флоту свемирског царства.
  Затим Ќе загугутала, оголивши своЌа веома елегантна и завод ива уста:
  - Слава силама светлости!
  Принцеза ЛеЌа Ќе потврдила тако што Ќе голом петом послала деструктивну, окретну и расту"у мр у хиперплазме на свог противника.
  - Слава победи светле стране силе!
  Ове девоЌке су стварно кул.
  А сада покрет отпора обнав а своЌе звЌездане бродове. Успели су да избегну да уђу у безнадежну торбу. Али остаЌе супериорност у броЌу и снази бродова царства.
  Ахсока Тана Ќе духовито приметила, притискаЌу"и дугме своЌом гримизном брадавицом и ша у"и дар униште®а:
  - Снага будале Ќе ма®а од гроша!
  И намигнула приЌате има.
  И ®ени голи прсти у покрету. И избаци неприЌате а из вида.
  Принцеза Реи Ќе, док се борила са противником, притиснула дугме своЌом брадавицом од Ќагоде и рекла:
  - Будала Ќе Ќака миши"има, кад Ќе паметан памети немо"ан!
  Падаван дечак Анакин, гол и дети®аст, притискао Ќе убиствену композициЌу дугмади.
  И одЌедном Ќе исп унуло неколико гору"их хиперплазматских пулсара коЌи спа уЌу крстарице огромне империЌе.
  Млади ратник Ќе певао:
  - Ако Ќе позадина бескорисна, воЌнички жар не"е помо"и, па, а ако нема жара, зад®ици "е оти"и неприЌате у на вечеру!
  Принцеза ЛеЌа, удараЌу"и неприЌате е и вешто ша у"и дарове смрти од сила светлости, издала Ќе:
  - Светлост Ќе за сваког различита по ужитку, док Ќе мрак свима подЌеднако одвратан!
  И тако Ќе "ерка ЛеЌе АзалеЌе веома спретно притиснула полуге голим прстима, ракетом нокаутирала разарача царства. Експлодирао Ќе као прасак бензина и истог тренутка запалио.
  Ратник Ќе просиктао:
  - Добро се не награђуЌе увек у животу, али "е зло сигурно бити каж®ено после смрти!
  Ахсока Тана, пуцаЌу"и на ратнике царства, и погађаЌу"и неприЌате е, са великом и ефикасном прецизнош"у, зарежа:
  - Добро се брзо заборав а, зло се дуго памти, али добра дела доносе бесмртност, а зло и са дугим пам"е®ем води у заборав!
  Дечак падаван Ќе певао:
  НиЌе лако бити  убазан,
  Љубазност не зависи од раста!
  Ахсока Ќе приметила, поново са голом петом, веома смртоносни и смртоносни дар смрти:
  - Мала змиЌа Ќе наЌотровниЌа!
  Принцеза ЛеЌа послала Ќе убиствени поклон неприЌате у, притиском на дугме своЌом гримизном брадавицом, издала Ќе:
  - Светлост даЌе - енергиЌу, тама одузима снагу, зашто  уди сами иду у гробове?!
  Дечак Анакин Ќе узбуђено узвикнуо:
  - Зашто  уди често иду за мраком - проблеми и сопствена ружно"а се не виде у мраку!
  Принцеза ЛеЌа Ќе голим прстима ударила своЌе грациозне, исклесане ноге и зарежала:
  - Мрак од очиЌу сакрива телесну ружно"у, али од овога Ќе Ќош ружниЌа душа ху а!
  Азалеа Ќе ударила брадавицом од Ќагоде и веома прецизно ударила у империЌску крстарицу.
  Ратник Ќе приметио:
  - Светлост истиче недостатке, али притом се твоЌ морални деформитет топи као лед у тига®у, а у мраку коЌи криЌе срамоту постаЌеш Ќош ве"и олош!
  Принцеза ЛеЌа Ќе приметила док Ќе филозофирала:
  - Светлост нису лаки фотони, а од таме само пат®а и сте®е!
  И велики маршал Ќе разбио неприЌате а нечим веома разорним и стварно деструктивним.
  И пламен се разбуктао, захвативши Ќош Ќедан боЌни брод свемира, крвавог и окрутног царства.
  Царица Палпатин Ќе оштро рекла:
  - Смрт тела ниЌе страшна за велике, Ќер "е душа на"и шта да ради у астралном плану!
  Велики ратник и супермаршал царства Емануел га Ќе узео и веома смртоносно ударио голим прстима ®ених окретних ногу, и зацвилио:
  - Тама ниЌе одсуство светлости, она Ќе предзнак зоре!
  После тога, ове прелепе девоЌке клоне су праснуле од смеха.
  А голе, окретне ноге лепотица веома спретно играЌу ¤оЌстике, и то кул.
  Принцеза ЛеЌа прегруписуЌе снаге. Она успева да спасе неке од снага отпора.
  Ево читавог роЌа комета коЌи проЌури. Остав аЌу репове коЌи се развлаче као невестин воз.
  И све гори, дрхти и буквално искри, а свака искра Ќе као Монт Еверест.
  Принцеза ЛеЌа са осмехом каже:
  Показали смо велику храброст.
  А онда сам се сетио себе у заточеништву. Нарочито када су Ќе, по Џабином наређе®у, водили босоног по врелом пусти®ском песку. Планета Ќе веома вру"а за  уде. А песак Ќе тако вру". И ®ене ноге, голе, беспомо"не, Ќош не очврсле.
  Наравно, било Ќе веома болно. Принцеза ЛеЌа Ќе тада опекла своЌе табане и они су постали прекривени великим пликовима. Сваки корак Ќе буквално експлодирао од бола.
  Тешко Ќе поверовати да може бити тако болно ходати бос. Али то Ќе као да станете на усиЌани тига®.
  Али сада, голи прсти принцезе маршала ЛеЌе поново притискаЌу дугмад и избацуЌу убилачки ток униште®а.
  Принцеза, коЌа Ќе преживела и смрт планете и Ќавно силова®е од стране читаве хорде ванзема ских створе®а, узела Ќе и певала:
  - ДевоЌке нису морале да одустану,
  Укор не плаши младе лопове ...
  Увек смо умели да се боримо храбро,
  Жена "е бити смела као ЏедаЌ!
  А сада ракете поново лете на противнике, овога пута лансиране уз помо" гримизних брадавица грудног коша.
  Ахсока Тана Ќе пискала и рекла:
  - Би"е храбар
  Ко "е змаЌа оборити!
  А из ®еног пупка полете му®а снаге.
  Борбене девоЌке, веома духовите и агресивне, а истовремено  убазне.
  Азалеа Ќе послала убиствени дар униште®а у царску флоту, пламте"и разорним праж®е®ем и зарежавши:
  Наша снага нема граница!
  Ахсока Ќе потврдила:
  - Светлост Ќе Ќача од таме! Добро увек побеђуЌе зло!
  Падавански дечак Анакин Ќе своЌим босим дети®астим стопалом послао дар смрти ратницима царства и цвркутао:
  - Крваве завере зликоваца,
  Али племенити Ќунак Ќе Ќачи!
  И зликовац "е бити поражен у борби,
  И добро "е, као и увек, победити!
  Принцеза ЛеЌа Ќе притиснула своЌу рубинску брадавицу на полугу униште®а и смрти и потврдила:
  Наравно да "е добро победити!
  И ратник Ќе поново дигао у ваздух царску фрегату притиском на дугме голим прстима и певао:
  - Не постоЌи сре"ниЌа прича на свету,
  Него прича о блиставоЌ, ЌакоЌ светлости!
  Азалеа Ќе зацвилила, намигуЌу"и своЌим сафирним очима.
  - Видео сам светлост, и сЌаЌна звезда "е заувек сиЌати!
  Анакин Ќе потврдио:
  = Наравно да хо"е!
  Ахсока Тана Ќе зарежала.
  - Нека се сре"а одузме змаЌу кише!
  Принцеза ЛеЌа Ќе пуцала, поново користе"и своЌу брадавицу боЌе Ќагоде, и гугутала,
  И напо у пада киша, а напо у Ќе б узгавица,
  И над ®им виЌори крвави змаЌ...
  СмеЌемо се када желимо да плачемо
  Али окрутни владар "е бити слом ен!
  А онда су побу®еници одлетели на следе"у линиЌу одбране. И имаЌу веома добре пушке на астероидима.
  Застала Ќе и царица Палпатина. Њена флота Ќе претрпела велике губитке.
  Иако Ќе имао огромну предност у ватреноЌ мо"и.
  Уз помо" гримизне брадавице ®ених пуних и величанствених груди, супермаршал Емануел Ќе лансирао Ќош Ќедан дар смрти и апсолутне смрти, узео га и гугутао:
  - Морамо дати имена свим планетама, нашим новим!
  И полизала Ќе Ќезиком, веома сладак окидач.
  Царица Палпатин, штанцаЌу"и своЌе високе потпетице са диЌамантским ђоном, духовито Ќе приметила:
  - Планете? Зашто си тако скроман? Можда одмах галаксиЌе?
  Емануел Ќе пискао:
  - И Ќош бо е за све универзуме! Има их Ќако пуно!
  Царица Палпатина се сложила, а ®ена уста пуна бисерних зуба су се отворила и дуг, ружичасти Ќезик излетео.
  Владар Ќе певао:
  - То значи лепо победити,
  Значи победити достоЌанствено!
  Ова наша мрачна мо"
  Снага ума и во е!
  И овде опет, као супернова, букти термопреонска бомба. И планете се растргаЌу, и по а сила се руше.
  Овде Ќе изгорео читав Ќедан пук побу®еника - налик на усправне крокодиле. Буквално се тривиЌално расуло у мале фотоне.
  Крокодили нису имали времена да осете бол.
  Ахсока Тана рече тужно уз уздах:
  - Душе "е нам полетети као два авиона,
  На краЌу краЌева, они не могу Ќедно без другог!
  А ®ени голи прсти су поново покренули велико униште®е и потпуно униште®е царства.
  Азалеа Ќе такође пуцала, разбиЌаЌу"и боЌни брод брадавицом боЌе мака, пуним грудима, и рекла:
  - За вечну радост светлост!
  Падаван дечак Анакин, користе"и своЌе голе, дети®асте прсте, покренуо Ќе уништава®е и цвркутао:
  До тада смо само деца.
  Растемо, растемо...
  Само небо, само ветар
  Само радост Ќе пред нама!
  Само небо, само ветар
  Само радост Ќе пред нама!
  Принцеза РеЌ се сложила са овим, минираЌу"и следе"у империЌску крстарицу проЌектилима:
  - Сре"ан живот пред нама! Ако не изађеш из  убави!
  И певале су све девоЌке ратнице:
  Желим, желим да чиним добро
  Запали светлост широм безграничног универзума,
  Сре"ни смо што смо  уди
  Нека нас сви племенити ¤едаЌи!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Настала Ќе пауза у борби. Обе огромне флоте су се зауставиле ради поправке и одмора.
  Заварива®е Ќе зуЌало, му®е су заискриле. Ремонтне екипе су пожуриле да поправе бродове.
  Тако Ќе посао постао заузет. И обични воЌници су почели да се одмараЌу.
  Ахсока Тана и принцеза Реи почеле су да играЌу шах тако што су преуређивале фигуре голим прстима.
  Наравно, има много више по а и разних врста трупа него у традиционалном шаху.
  И фигуре као да су живе у покрету.
  Ахсока Тана Ќе приметила:
  "Значи, кажеш да Ќе цар изгорео од му®е силе?
  Принцеза РеЌ Ќе потврдила:
  "Одбио сам му®е мо"и своЌим мачевима. И спалили су Палпатина. Али чак ни му®е силе не могу потпуно уништити душу!
  Ахсока Тана Ќе предложила:
  - НаЌвероватниЌе цар има седам хоркрукса. Они ®егову душу чине апсолутно бесмртном и спречаваЌу га да буде усисан у царство мртвих. И колико год да убиЌеш цара, он "е наставити да се усе ава у разна тела и сере по целоЌ васе ени.
  А девоЌка Ќе срушила пешака преуређуЌу"и кочиЌу голим прстима, своЌим грациозним ногама.
  Принцеза РеЌ се сложила:
  - Да, могу"е Ќе! Хоркрукси омогу"аваЌу души да заувек остане на овом свету, и да се настани у разним телима. Само ако их уништите, можете уклонити личност Палпатина, барем у овом универзуму! У супротном "е то бити вечна прет®а!
  А девоЌка Ќе померала хаубицу босоногим, веома лепим, препланулим и миши"авим ногама.
  Ахсока Тана Ќе приметила помераЌу"и фигурицу босом ногом:
  - Универзум Ќе велики и хоркрукси могу бити свуда. У скоро сваком предмету. И ниЌе их лако уништити. И овде треба имати неко специЌално оружЌе.
  Принцеза РеЌ Ќе питала:
  "Ти си искусниЌа Ахсока. Се"ате ли се младог Дарта ВеЌдера, борио се са ®им против воЌске грофа Дуке. А шта ти Ќе фалило у овом животу, зашто се ниси придружио ни Ќедном ни другом?
  Ахсока Тана Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Имао сам своЌ пут. Када се поЌавила империЌа, одлучио сам да видим шта "е од тога бити. Сви су уморни од ратова и хаоса, а Ќа сам, наравно, хтео бар неки елементарни ред!
  Принцеза Реи Ќе голим прстима померала ноге стрелца, и говорила голим зубима:
  - Ово Ќе заним ива позициЌа на своЌ начин. Иако Ќе неред да се призна и уморан. Али Палпатиново царство уопште ниЌе раЌ!
  Ахсока Тана Ќе оштро приметила, помераЌу"и голу пету, лик генерала и светлуцаве сафирне очи:
  - Свака власт ниЌе идеална! И не могу сви бити сре"ни!
  У разговору Ќе настала пауза. ДевоЌчице су померале фигурице голим прстима. Оборили су и покушали да заузму Ќош "елиЌа.
  Утакмица Ќе одиграна на веома динамичан начин.
  Принцеза ЛеЌа и Азалеа су играле карте са Анакином. А разговарали су и о пита®у - како уништити Палпатина.
  Дечак Анакин Ќе предложио:
  - Удари га термопреонским пу®е®ем. Тада од Палпатинове душе не"е остати ништа!
  Принцеза ЛеЌа Ќе узвратила:
  - Хоркрукси даЌу апсолутну бесмртност. Чак ни наЌсавршениЌе и наЌмо"ниЌе оружЌе не може уништити такву душу. То Ќе нешто изван обичне материЌе. Само елиминиса®ем хоркрукса можемо победити цара!
  "ерка Азалее Леах Ќе додала:
  - А ни ово ниЌе дово но да се злу стане на краЌ!
  СвоЌим голим ножним прстима, принцеза ЛеЌа Ќе бацила покретну карту и приметила:
  - Недово но! Зло на нивоу свести сваког човека! Али веруЌем у краЌ®и триЌумф добра!
  Дечак Анакин Ќе босом, дети®астом ногом бацио карту и сасвим логично приметио:
  - Без зла, било би потпуно незаним иво! єунаштву и борби не би било места!
  АзалеЌа Ќе певала са великим одушев е®ем:
  Храбро другови у кораку,
  ОЌачаЌте наш дух у борби...
  До далеке сре"е пут
  ХаЌде да расветлимо себе!
  Принцеза ЛеЌа Ќе упитала прилично озби ним тоном:
  - А како "емо тражити хоркруксе?
  Азалеа Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - У теориЌи, треба погледати у архиву ЏедаЌа. Можда тамо има неких корисних информациЌа.
  А девоЌка Ќе голим прстима бацила карту коЌа Ќе у лету променила боЌу.
  Принцеза ЛеЌа климну главом.
  - Да! Морамо да пронађемо ову архиву. Али изгледа да га Ќе Лук СкаЌвокер спалио!
  Тада дечак Анакин удари песницом у ваздух, тако да Ќе чак зазвонило, и заурла:
  - Рукописи не горе!
  Принцеза ЛеЌа се сложила:
  - Он Ќе у праву! Можете вратити све информациЌе у архиву. єер мудрост ЏедаЌа нема само материЌално оличе®е!
  Анакин СкаЌвокер млађи Ќе предложио:
  - Пусти ме да одлетим на планету где Ќе била архива ЏедаЌа!
  Принцеза ЛеЌа Ќе узвратила:
  - Идемо сви тамо - и"и "е петорица изабраних и они коЌи поседуЌу власт. Али за сада, бори се!
  Азалеа Ќе приметила, поново бацаЌу"и карту голим прстима своЌих веома лепих и завод ивих ногу:
  - Бар неки траг! Али шта ако тамо ништа не нађемо?
  Принцеза ЛеЌа Ќе бацила карту босом ногом и изЌавила:
  - Онда позовите дух Иода! Он Ќе у контакту са светлош"у и мора да зна много тога што Ќе живима недоступно!
  Анакин се насмеЌао и одговорио:
  - А єода Ќе тако мали - ма®и од мене!
  Азалеа Ќе зацвилила:
  - Мала, али уда ена!
  Принцеза ЛеЌа Ќе упозорила:
  "Пред нама Ќе Ќош Ќедна борба. И треба да сачувате бар део снага отпора у борби са надмо"ном силом империЌе! А наша петорка мора да буде у првом плану!
  Анакин Ќе смело рекао.
  Дечак у сну види митра ез,
  Уосталом, тенк му Ќе дражи од лимузине ...
  Ко хо"е да претвори пени у пени,
  Од рође®а разуме - власт влада!
  Ахсока Тана Ќе померила фигурицу босом ногом и сложила се:
  - Да! Наравно, власт влада!
  Принцеза Реи Ќе обЌаснила:
  - Лака сила!
  узврати Ахсока са тугом у гласу.
  - АваЌ, не увек!
  Палпатинова унука Ќе приметила:
  - Не увек, али заувек!
  И обе девоЌке ударише голим табанима Ќедна о другу.
  Али ево опет борбе. Звездани бродови империЌе се приближаваЌу. Напред, према традициЌи, кре"у се крупни боЌни бродови, слични или плавим китовима или китовима спермама, али у исто време начичкани многим пушкама.
  Стигло Ќе неколико нових великих боЌних бродова, управо изграђених убрзаним темпом у фабрикама империЌе. Изливали су челик и изгледали су веома прете"и.
  Прилазили су и звездани бродови коЌи су изгледали као голи бодежи са оштрим краЌевима и крилатим дршкама. Блистали су и металом. Генерално, армада царства имала Ќе огромну предност у броЌу бродова, а Ќош више у ватреноЌ мо"и.
  У наЌма®у руку, флота империЌе са ве"ином женских клонских посада била Ќе осам пута Ќача.
  И Ќасно Ќе да "е побу®еници Ќедноставно прикрити повлаче®е.
  Али међу ®има, пет бораца - четири девоЌчице и дечак - имаЌу озби ну мо". И ово даЌе неке шансе да се издржи.
  Ахсока Тана Ќе пуцала на боЌне бродове коЌи су ЌоЌ се приближавали голим прстима и цвилила,
  - Лака сила са нама!
  Гросс Баттлесхип Ќе погођен експлозиЌом термокварк проЌектила. Маса кула и топова Ќе спа ена и смрскана.
  ДевоЌке клоне бежале су од ватре, б ескаЌу"и голим, округлим штиклама.
  Ахсока Ќе певала:
  -За велику блиставу светлост,
  Победи"емо мрачне синхове...
  Лепа зора долази
  К"ери и синови ЏедаЌа!
  Принцеза РеЌ Ќе агресивно истакла док Ќе послала убилачки дар униште®а свом противнику:
  - єедан два три! Сломи змаЌа!
  И тако Ќе открила своЌу гримизну брадавицу и притиснула дугме ®оме.
  Анакин, оваЌ згодан, светле косе, лепши чак и од оца СкаЌвокера млађег, пуцао Ќе голим прстима, своЌим дети®астим ногама, и певао:
  Дети®ство, о дети®ство
  Дети®ство Ќе светло, буди са мном..
  Дети®ство, о дети®ство
  єа сам дечак коЌи сеЌе хладно светло!
  И опет, мо"ни велики боЌни брод мрачног царства добио Ќе шешир. ТачниЌе, пукао му Ќе оклоп и планула ватра.
  Побу®еницима су остала само два велика боЌна брода. Болно велика превласт неприЌате а.
  А они су ма®и од царских и инфериорниЌи у убоЌноЌ сили. Наравно, они су ти коЌи први уништаваЌу звездне бродове империЌе.
  На малим судовима предност мрачних сила Ќе ма®а. И принцеза маршал ЛеЌа покушава да то искористи.
  Овде пуца голим прстима. Веома прецизно погађа крстарицу империЌе. Чини да она б ешти и пуца. А олупина ракетног брода гори у неколико различитих боЌа.
  Принцеза маршал ЛеЌа пева:
  Нека све буде добро у универзуму,
  Потоци светлости никада не"е нестати...
  Са своЌом мо"и у борби непромен ивом,
  Бацимо старе године у младост!
  И опет, голе пете лепе младе жене бацаЌу гору"у и ватрену мр у са дебла.
  Ратник Ќе радосно цвркутао:
  - Ми смо ратници прелепе светлости,
  Ко свету даЌе сре"у...
  Одлуке су опасне
  И много без граница до етра!
  Азалеа Ќе потврдила. Скинула Ќе груд®ак и експлодирала са великом прецизнош"у брадавицом од рубина.
  Ударила Ќе у разарача мрачног царства и зацвилила:
  - Сила таме се шири светом,
  Ку"е се криЌу у сенкама пакла...
  И желе"и да нахраним зло гозбу,
  Сатана шета улицама!
  И ратник намигну своЌим сапутницима. Треба напоменути да Ќе лепотица веома борбеног тена.
  Дечак Анакин Ќе поново пуцао, притискаЌу"и дугмад голим прстима, дечЌим стопалом и викнуо:
  - Цар Палпатине
  Ти си копиле и дебил!
  цар Палпатин -
  Господар мрачних сила!
  Ахсока Тана Ќе агресивно истакла:
  - Победа "е ипак бити само за нас!
  А девоЌка Ќе ударила неприЌате а уз помо" брадавице Ќагоде. И разбио много неприЌате а.
  Искусни ратник. Овде принцеза ЛеЌа има скоро осамдесет година. А Ахсока Ќе ве" била познати ратник пре него што Ќе ЛеЌа рођена. Она Ќе истих година као Дартх Вадер.
  И прошао кроз много ратова са ®им.
  Иначе, Ахсока Ќе успела да се бори на страни побу®еника на самом краЌу. Када су уништили недовршену Звезду смрти, и самог цара Палпатина.
  Тада Ќе умро и Дарт ВеЌдер. ТачниЌе, шко ка ®еговог тела. А дух Ќе слободан.
  И може се призвати из другог света. Оби Ван Кеноби Ахсока се такође се"а. Борила се са ®им.
  Ахсока Ќе остала девоЌчица, док Ќе Оби Ван остарио. Леиа изгледа добро и весело.
  Али Ќасно Ќе да она има лице зреле жене, а не плаш иве девоЌке. Маршалова мушка брада, идеална класика, строге карактеристике.
  У двадесетом веку, овако изгледаЌу атлетске жене са тридесет пет година. ЛеЌина фигура Ќе миши"ава, готово девоЌачка, само тежа са ве"ом масом.
  Али Ахсока Ќе витка, са разнобоЌном кожом и скоро дечЌим лицем. НиЌе се променило децениЌама. Осим пробосциса уместо ушиЌу, боЌа Ќе скоро иста као код особе.
  Можете и не виде"и главу помислити да Ќе ово девоЌка из  удске породице, само што Ќе своЌу кожу офарбала у наран¤асте,  убичасте и жуте шаре.
  А ®ене груди су  удске.
  Маковоцрвене брадавице притискаЌу дугмад и б уЌу ватрене токове тоталитарног униште®а.
  Ахсока пЌевуши док се бори против царства:
  - Свет Ќе дубок мрак, сав запет ан,
  Нека буде светлост - и збацимо синхове окове!
  А онда експлодира Ќош Ќедан неприЌате ски брод. И више се уништава.
  Сваки члан петорице има веома Ќак и борбени брод под контролом.
  Чак и дечак од Ќеданаест или дванаест година, Анакин веома спретно управ а своЌим колима уз помо" голих прстиЌу на ногама, а наравно и руку.
  Поред тога, наређе®а се могу давати ментално.
  Анакин Ќе веома духовито приметио:
  - Убити Ќе грех, али оставити друге да живе Ќе потпуно смешно!
  И дечак Ќе притиснуо дугме голом, дети®астом петом.
  И покосио целу фрегату.
  Овде Ќе главна ствар да исправите ...
  Падаван дечак, као, увек на лопти.
  Принцеза РеЌ подржава дете терминатора:
  - ХаЌде, унуче Дарта ВеЌдера, буди достоЌан свог деде!
  Анакин Ќе приметио, намигуЌу"и девоЌчици и користе"и голе прсте дечиЌих стопала спретно као маЌмун:
  У борби са синха дечаком,
  Нисам навикао да се свађам!
  Нисам навикао да се свађам!
  Нека будеш достоЌан
  Нека будеш достоЌан!
  Свети ђаче!
  Ово Ќе дечак - веома кул и компетентан.
  Азалеа Ќе ЛеЌина "ерка запажена пуца®ем рубинском брадавицом ®ених груди и оште"е®ем дредната царства:
  - Брате моЌ, победи"емо - веруЌем!
  Азалеа и Анакин су заиста рођаци. А они се тако рецимо боре.
  Азалеа Ќе ве" одрасла девоЌка, Анакин Ќе Ќош увек дете. Али ®ихов таленат Ќе огроман.
  Борбени и веома агресивни и истовремено  убазни пар.
  Азалеа Ќе испалила, поново користе"и своЌу гримизну брадавицу, и цвркутала:
  - Дуго су држали светло у затворима,
  Дуго Ќе светлост развеЌала таму зла...
  Мрачни дани су прошли
  Кукнуо Ќе час искуп е®а!
  И девоЌка се опет Ќебала. ОваЌ пут користе"и голе прсте своЌих грациозних ногу.
  Ахсока Ќе потврдно климнула главом.
  - Ти си Ќедноставно супер!
  И послала Ќе Ќош Ќедан брод царства таме на следе"и свет са рубинском брадавицом.
  Азалеа Ќе потврдила, користе"и брадавицу од Ќагоде своЌих пуних, препланулих груди:
  - И супер си!
  И обе лепотице Ќедна другоЌ намигнуше. Азалеа Ќе веома лепа. Коса ЌоЌ Ќе као медена плавуша. А ЛеЌа Ќе тамниЌа.
  Обе су лепе, али тако различите. Штета што Ќе ®ен брат убио Соловог оца.
  Такав губитак.
  Али са другог света можете назвати дух човека. У сваком случаЌу, ако Ќе ова особа била светла личност, а ®егова индивидуалност ниЌе имала времена да се раствори на снази.
  Принцеза ЛеЌа Ќе такође туговала за своЌим сином коЌи Ќе отишао у мрачну страну силе. И за мужа коЌег Ќе син убио.
  НаЌгоре Ќе што Ќе за то крив онаЌ за кога се сматрало да Ќе убиЌен - цар Палпатин.
  Чак Ќе и ®ен Дартх Вадер или Анакин Сиокер био дете, а Палпатин Ќе ве" био стариЌи сенатор са седом косом.
  Али колико година постоЌи ово зло? У почетку, Палпатина су унаказиле силе грома. Онда Ќе изгубио своЌе месо преселивши се у клона.
  А сада су потпуно у телу девоЌке. И чини зло, не знаЌу"и ни за какву меру, па чак ни за границу мо"и.
  Заиста, царица Палпатине Ќе девоЌка веома светле косе и привлачног, изражаЌног изгледа, испружене руке напред.
  Отворио се пред®и део великог боЌног брода. Виделе су се прелепе, грациозне руке клонске царице са дугим ноктима.
  И ево Ќе гледа.
  Наравно, царска флота Ќе вишеструко Ќача и преузима власт. Али петорица ратника међу онима коЌи поседуЌу силу имаЌу веома тврдоглав отпор.
  И наноси велику штету царскоЌ флоти.
  Клон супермаршал Емануел од беса гази босом ногом (све девоЌке клонова осим царице су скинуте ципеле) и урла:
  - Уништи их, о наЌве"и од наЌве"их!
  Царица Палпатин бесно сик"е:
  - Нека буде тако!
  И му®е снаге извлаче из дугих ноктиЌу лепоте. Пове"аваЌу се у величини. А сада расту као мрежа му®а.
  Емануела Ќе бесно певала:
  - Не штеде од праж®е®а,
  Проклети ЏедаЌ!
  Царица Палпатин Ќе оштро рекла:
  єедно убиство Ќе бо е од хи аду клетви!
  Силовите му®е обавиЌале су звЌездане бродове борбене петорке. Били су као муве у ог®еноЌ мрежи.
  Ахсока Тана Ќе викнула:
  - Снага му®е ниЌе страшна!
  Принцеза РеЌ Ќе притиснула дугме своЌом гримизном брадавицом и сложила се са овим:
  - Задржао сам ударац свих Сита одЌедном!
  И од Анакина коЌи Ќе био ма®е искусан ударио Ќе гром. И палили су дечиЌе, босе пете.
  Дечак Ќе викнуо:
  - То боли!
  Азалеа Ќе рекла:
  - ПарираЌте своЌим светлосним мачем!
  Дечак Ќе пуцнуо прстима. Имали су светлосни мач. И млади ратник удари му®е.
  Босе ноге детета су се димиле и имале су пликове.
  И АзалеЌи се допало. ДевоЌка Ќе изгорела не само по петама, ве" и по голим, пуним грудима.
  А узвра"ала Ќе и мачем.
  Остали искусниЌи ратници су такође ук учивали заштиту, коЌу су обучавали ЏедаЌи без мачева.
  Али ипак, токови негативне енергиЌе били су толико Ќаки да су оптички инструменти и нишани отказали. И цеви пушака су почеле да се деформишу и топе.
  Принцеза маршал ЛеЌа Ќе приметила:
  - Каква ђаво а мо"! єош Ќе Ќачи!
  Ратник РеЌ се сложио:
  - У деструкциЌи, тамна страна се отвара изван могу"ности. НиЌе ни чудо што Ќе увек било лакше убити него васкрснути!
  Ахсока Тана Ќе облизала усне и приметила:
  - Мора"емо да се повучемо. Повуците се да бисте се вратили, и са новим снагама да се придружите битци са тамном страном силе!
  Падаван дечак Ќе одговорио:
  - Конац Ќе прекинут
  И прети светлости да живи...
  Живети светло -
  ХероЌ мора да умре!
  Ратник РеЌ Ќе приговорио:
  - Ми смо Ќединствена петорка! Као краЌеви звезде. И ниЌе време да се победи тамна страна силе!
  Принцеза маршал нареди:
  - Идемо! Борба ниЌе завршена! На"и "емо хоркруксе и инкарнирани ђаво "е бити уништен.
  Принцеза РеЌ Ќе климнула главом и додала:
  - А ипак "е наша петорица послед®и напустити боЌно по е!
  ДевоЌка Ќе узела и подигла босу ногу. И из голе пете Ќе пустио пулсар снаге.
  Одлетео Ќе у правцу великог боЌног брода царице Палпатине. Па га дочекао ударима грома.
  Али мрежа коЌа окружуЌе великих пет звезданих бродова постала Ќе блеђа, негативна енергиЌа Ќе ослабила.
  Ахсока Тана Ќе коментарисала:
  - Могу поново да пуцам!
  И опет ратница, као да се Ќебе, уз помо" своЌих Ќагодних груди.
  А онда разорни ударац пробиЌа царски дредноут, узрокуЌу"и да изгори и разбиЌе се.
  Азалеа Ќе зацвилила, такође пуцаЌу"и и игноришу"и бол изгорелих табана:
  - То Ќе наша судбина
  Не можемо другачиЌе да живимо...
  Ако Ќе Сатана ушао -
  Онда "емо му узвратити!
  Дечак Анакин Ќе такође користио своЌе дети®асте, спа ене, али не и покрет иве ноге, и певао:
  - Сила таме не"е престати,
  Мо" таме не"е победити!
  Уби"емо змаЌа шпиЌуна,
  Ђаво пакла "е бити побеђен!
  Принцеза ЛеЌа Ќе потврдила док Ќе ударала по царскоЌ флоти.
  - НеприЌате  "е бити поражен, иако Ќе веома Ќак!
  Ахсока Тана Ќе поново по ко зна коЌи пут лансирала нешто изузетно убитачно своЌом гримизном брадавицом и зацвркутала:
  - ТвоЌа душа Ќе тежила светлости,
  Поново "еш се родити са сном...
  Али ако Ќе мрак твоЌа судбина
  Остани сви®а!
  Царица Палпатина Ќе била веома изнервирана што петорица светлих ратника нису хтела да попусте.
  Иако се поново лансираЌу му®е силе.
  Међутим, високи маршал Емануел Ќе распоредио нешто значаЌниЌе и смртоносниЌе: ракету термопреон.
  Усмеравала га Ќе уз помо" голих прстиЌу своЌих спретних ногу.
  УрачунаЌте у овакву ракету - сто трилиона атомских бомби бачених на Хирошиму. Тако да "е Ќаз бити страшан. Други надмаршал: Моника Ќе чак дала наређе®е да се империЌални бродови повуку што су брже могли.
  Да не буде погођен разорном експлозиЌом супернове.
  Ракета Ќе полетела на да ину. Али ®ена ударна мо" била Ќе толика да Ќе погођено пет звезданих бродова са ЏедаЌима и реч цхафф Ќе планула. И зап усну их талас.
  Принцеза ЛеЌа Ќе твитовала:
  - Ук учите менталну заштиту! Морамо преживети!
  Дечак Анакин, коЌи Ќе опет, и овога пута много више изгорелих дечиЌих потпетица, певао:
  - Нема речи за свежиЌег ратника,
  Притисните млаз блиставе светлости на груди ...
  Спреман сам да дам живот за доброту,
  Нека су похва ена дела наша!
  Упркос ®иховоЌ одбрани, и Анакин и АзалеЌа су били озби но спа ени хиперплазматском ватром и пакленом енергиЌом преонске фузионе ракете. Такав поклон би могао да разбиЌе планету Зем у.
  А остале ЏедаЌ девоЌке су биле озби но повређене. Истина Ќе ипак у ма®оЌ мери од наЌмлађих бораца.
  Осим тога, имали су квар у очима. Више ниЌе било снаге за борбу, а ратници светлости су се наслонили.
  Остатак побу®еничких звЌезданих бродова потпуно су поЌурили у различитим правцима. Сада Ќе битка коначно изгуб ена.
  Принцеза ЛеЌа Ќе узвикнула:
  "Изгледа да не можемо прикупити више снаге!"
  Принцеза РеЌ Ќе изЌавила:
  ХаЌдемо у партизане!
  Анакин Ќе храбро изЌавио, иако Ќе био црвен као рак од опекотина, а порука Ќе била прекривена пликовима:
  - Песме партизанске гримизне зоре,
  Ота¤бина моЌа, светла царевина!
  АзалеЌа, коЌа Ќе такође била тешко опечена, али се храбро држала, бесно Ќе одговорила:
  - ИмпериЌе нису светле. Тачно Ќе ре"и: светла република!
  Дечак Анакин, чиЌи Ќезик практично ниЌе био захва"ен опекотинама, тврдоглаво Ќе певао као одговор:
  - Не морате бити говорник
  Скратим причу...
  Ќа "у постати цар
  На краЌу краЌева, не"е бити дуго!
  Принцеза маршал ЛеЌа Ќе строго изЌавила:
  - Претерана уображеност тамноЌ страни силе отвара пут!
  Ахсока Тана Ќе приметила:
  - Када Ќе Анакин постао Дарт ВеЌдер, и Ќа сам желео да се придружим империЌи. Али тада сам помислио да "е неко тако Ќак као Ќа пре или касниЌе бити издаЌнички убиЌен.
  Принцеза РеЌ климну главом.
  - Ох сигурно! КоЌа Ќе слабост тамне стране силе? Тешко Ќе бити у ®оЌ заЌедница Ќеднаких. УбиЌаЌу и уништаваЌу Ќедни друге. Било Ќе много ЏедаЌа. Али ситки Ќе имао правило двоЌке. Кад их Ќе било троЌе, неко Ќе некога убио. Или Ќе ученик убио учите а.
  Анакин Ќе узвикнуо:
  - Не"у се растати од света!
  Азалеа Ќе твитовала:
  - Не обе"аваЌ брате моЌ,
  Не обе"аваЌ драгоЌ да "еш узети...
  У супротном, резултат "е бити веома лош!
  Падаван дечак Ќе одговорио:
  - Нисам дао реч - буди Ќак, али издржао сам!
  Принцеза Реи Ќе оштро изЌавила:
  "Прона"и "емо хоркруксе, и оконча"емо наЌмо"ниЌе и наЌвештиЌе Сите у историЌи универзума."
  Флота отпора се распршила у различитим правцима. А исход рата био Ќе неЌасан.
  
  
  
  АМЕЛИН У ЗЕМЉИ ЧУДА
  АНОТАЦИєА
  ДевоЌка се налази у баЌковитоЌ зем и, где мора да види много цртаних филмова и свега заним ивог и свемирског.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Амелина Ќе ходала жутим циглама пута, а око ®е су расле алеЌе са буЌним цве"ем. Цветне леЌе су биле добро одржаване, а цве"е Ќе светлуцало свим дугиним боЌама.
  И сама Амелина се претворила у девоЌчицу од око дванаест година. И ошамарио босе ноге. Била Ќе то нека баЌка.
  Овде долази бука. Путем Ќе Ќурио зец у фракту и цилиндру. Извадио Ќе из ¤епа сат на ланчи"у, погледао у трк и заурлао:
  - Ох, како сам закаснио! БриЌу ме, би"е ми тако непристоЌни уши и бркови!
  Амелина Ќе поЌурила за зечевима, цвиле"и:
  - Хо"еш уши - да нагло убрзаш?
  Зец у цилиндру Ќе гракнуо:
  - И воЌвотки®а може да се узнемири!
  И ве" заЌедно потрчаше низ сокак. Амелина, трепере"и голим, ружичастим штиклама, упита:
  - Зашто си бела?
  Зец Ќе зарежао:
  - Зашто сам бела? Ах, бо е би било да седим, а не да трчим и седим!
  Амелина га Ќе узела и рекла:
  - Ако хо"еш да будеш Ќак, бежи! Ако желиш да будеш паметан, бежи! Ако желите да будете здрави - трчите!
  Зец Ќе зацвилио, намигуЌу"и.
  - Не плашите се лоших вести,
  Одговарамо трча®ем на месту!
  Трча®е на лицу места Ќе уобичаЌено помире®е!
  ДевоЌчица и зец су наставили да беже. Испред се изненада поЌавио храст са огромном шуп ином. Зец Ќе заронио тамо, а Амелина Ќе скочила за ®им.
  ДевоЌка Ќе скочила и осетила како пада, а ха ина ЌоЌ се отворила као падобран.
  Амелина Ќе почела полако да се спушта, као у сну. Зец Ќе полетео мало ниже и запевао:
  - И Ќурио Ќе по цео дан као бесан зец,
  Вероватно сам од страха постао веома бели зец ...
  Амелина Ќе одговорила и запевала:
  - Колико бити кукавица - не разумем,
  Рађа се снажан ратник за битку ...
  Страх Ќе слабост и зато -
  Ко се уплашио ве" Ќе поражен!
  А девоЌка, голих ножних прстиЌу, подиже шо у са нечим укусним стоЌе"и на страни бунара. И пробао сам га. Било Ќе нешто попут меда. А Амелина Ќе певала:
  - Дакле, татина шапа Ќе тешка,
  Ако тата узме ову шапу,
  Уопште не"е бити мед!
  Зец Ќе зацвилио, тресу"и ушима:
  - На зем и из неког разлога  уди
  ХодаЌу газе"и ногама
  Што Ќе и глупо и страшно ружно!
  Амелина Ќе видела торту на полици. Тако лепо са цве"ем и треш®ама. ДевоЌка му пружи руке.
  Колач Ќе одЌедном имао уста, а он Ќе цвркутао:
  - Погоди загонетку!
  Након тога, торта Ќе пала са сребрног послужавника и плутала заЌедно са девоЌком.
  Амелина климну главом.
  -Омогу"ава!
  Колач, цврку"у"и, певао:
  Зашто козе имаЌу три рога?
  ДевоЌка, настав аЌу"и полако да пада у бунар, изненађено упита:
  Има ли коза три рога?
  Цаке се насмеЌао и одговорио:
  - Да, цела три као главе змиЌе Гориницх!
  Амелина се закикота и одговори:
  - Зато што Ќе четврти рог Ќарца посекао И а Муромец!
  Торта се насмеЌа и одговори, показуЌу"и зубе преливене слоЌем чоколаде:
  - Не! єарчев рог одсекао Финист - бистри соко!
  ДевоЌка Ќе пружила руке ка колачу и запевала:
  - Торто, ти си моЌ миш,
  Са слатком кожом, поЌеш"у те!
  Као одговор, кулинарски производ Ќе певао:
  - Брашно без предаха,
  Глуп у паклу...
  Нема проблема!
  Амелина Ќе поново покушала да ухвати тако укусну и лепу торту, али су ЌоЌ руке стално клизиле.
  Цаке се нацерио.
  - Не испружи руке - испружи ноге!
  Тада Ќе Амелина, без размиш а®а, ставила своЌе до®е удове у акциЌу. И она Ќе ухватила торту... Он Ќе, п уваЌу"и крему, викнуо:
  - Они не Ќеду колаче босих ногу! ХаЌде да ставимо златни нож и ви ушку у акциЌу!
  Амелина Ќе погледала около. Све Ќе висило по зидовима бунара. Ук учуЌу"и тешке бичеве коЌи се могу користити за вож®у слонова, а не прибор за Ќело.
  Амелина Ќе цвркутала:
  - Где Ќе прибор за Ќело?
  Торта Ќе просиктала:
  - Где? У Караганди!
  ДевоЌка из Америке Ќе збу®ено одговорила:
  - Не познаЌем такав град!
  Торта Ќе певала са одушев е®ем:
  - МоЌа родна зем а Ќе широка,
  У ®ему има много шума, по а и река...
  Не знам ниЌедну другу државу
  Где човек тако слободно дише!
  Амелина Ќе погледала у зидове. Овде можете видети полице и банке на ®има. Доста различитих тегли. Ук учуЌу"и ¤ем и мед.
  Амелина Ќе покушала да узме теглу рукама, али ниЌе успела. Клизнуле су ми између прстиЌу као холограми.
  Али када Ќе девоЌка користила своЌе босе ноге, веома Ќе жилаво зграбила теглу ¤ема. И принео ЌоЌ га устима.
  И заиста Ќе лепо мирисало.
  Амелина Ќе почела да пиЌе укусну Ќагоду и помешана са смоквином масом. И било Ќе тако укусно да Ќе девоЌка певала:
  - Радосна зем а, радосна зем а,
  Ко "е ми ре"и, ко "е показати...
  Где Ќе, где Ќе!
  Зец Ќе строго приметио, тресу"и цилиндром:
  - Штетно Ќе да деца Ќеду много слаткиша!
  Амелина се увредила:
  - єа сам одрасла жена, а не дете!
  Зец се закикота и одговори:
  - Разум иво! Када се преселе у баЌку, одрасли постаЌу деца! Али ипак, како рече Карл Маркс - би"е одређуЌе свест?
  Амелина се насмеЌа и одговори:
  - Карл Маркс? єе ли то онаЌ коЌи живи на крову?
  Зец се закикотао и приметио, показуЌу"и своЌе зубе, коЌе Ќе имао веома велике:
  - Не, Царлесон живи на крову. А Карл Маркс Ќе... - И онда Ќе зец оклевао, и додао кикот. - Знамо се странце. И не знаЌу"и за мене, долазимо до мене странца, али до сада само у сну!
  Амелина се закикота и заурла:
  Седели смо на крову
  Или можда чак и више...
  Или можда А, И, Б -
  Седи на лулу!
  А девоЌка Ќе поново забила лице у ¤ем и почела да лиже сочну, слатку пулпу. И ®ено расположе®е Ќе постало светлиЌе.
  И долази Царлесон. Тако дебео дечак са мотором на леђима. Излетео Ќе са стране бунара, окренуо се и упитао:
  - Здраво госпођо!
  Амелина Ќе уз смех одговорила:
  - Здраво, клинац са мотором!
  Карлесон Ќе био увређен, хировито цвоко"у"и уснама:
  - Нисам дете! єа сам човек у пуном цвету!
  ДевоЌка климну главом у знак слага®а.
  - Нисам ни Ќа дете - изглед вара!
  Дечак са мотором Ќе певао:
  - Дети®ство "е се завршити када,
  Само у баЌкама заувек!
  Дечаци "е порасти
  Ко "е где да растури!
  Амелина се насмеЌала и одговорила:
  - Дети®ство заувек у фантазиЌи!
  Зец Ќе каприциозно приметио:
  - Ти имаш дети®ство у глави, а Ќа имам сталне хемороиде!
  Амелина се закикота и примети:
  - Шта кажеш - сам си крив,
  И машина Ќе спремна за вас!
  Зец Ќе прштао, показуЌу"и зубе:
  - Нисмо ждребе, нисмо ждребе...
  А онда Ќе човек са великим ушима прогунђао из риме:
  - Ми смо зечеви!
  Амелина Ќе цвркутала, намигуЌу"и свом новом познанику:
  - Поде ене маске зечева, слонова и алкохоличара!
  КеЌк Ќе са осмехом приметио:
  - Оставих бабу, оставих деду, и оставих зеца, и оставих вука, па и медведа омакох!
  зец Ќе одговорио:
  - У овом диму, као у паклу,
  Ти ми одговори!
  Заувек сам, зашто си...
  Где ти Ќе медвед?!
  Амелина Ќе лупила босом, дети®астом ногом у ваздух и певала:
  - єа сам приЌате  са медведом, Ќа сам приЌате  са медведом,
  Оти"и "у без страха...
  Ако сам са приЌате ем,
  Ако сам са приЌате ем
  Медвед без приЌате а!
  Зец Ќе презриво фркнуо.
  - Поцепа"е те медвед! Изгледа да ниси одрастао!
  Амелина Ќе уз уздах приметила:
  - И зими и лети чуда без преседана,
  Негде "е бити дети®ства, али не овде!
  Босоноги кроз локве коЌе светлуцаЌу краЌ потока
  Дечак "е трчати, а Ќа "у бити с ®им!
  Настала Ќе пауза. Амелина, коЌа Ќе у сну постала девоЌка, постепено Ќе потонула. НиЌе баш разумела шта се дешава. Зец се стално трзао и гунђао:
  - єа сам као гнан ко®,
  Пут Ќе заиста лош!
  Амелина се закикота... Овде Ќе пролетела поред окаченог прибора за Ќело. Штавише, ножеви, кашике и ви ушке били су фино дело од злата.
  ДевоЌка, голих прстиЌу на ногама, узе нож и ви ушку што су заискриле у полумраку, и заурла:
  - Прво "емо погледати торту у очи,
  А онда "емо га испе"и и Ќести!
  Торта Ќе зашкрипала као одговор:
  - Не Ќеди право девоЌко!
  Амелина Ќе, настав аЌу"и да пада, изненађено упитала:
  - Па како би требало да буде?
  Колач Ќе запевао Ќасним гласом:
  ХаЌде да погледамо твоЌе шаре, руже,
  А онда "емо те исе"и и поЌести!
  Амелина се закикота и примети:
  - Тако Ќе! Лепа!
  Зец пропали са места:
  - Не седи на па®у,
  Не Ќеди питу!
  Торта Ќе логично приметила:
  - А шта баЌати? Створен сам да ме поЌеду!
  Амелина Ќе, држе"и нож и ви ушку голим прстима, покушала да узме торту. И он се трзао.
  Зец га узе и поново погледа на сат и филозофски примети:
  Незадово ан као и обично
  Људи у своЌе време
  Онда га узалуд Ќуримо,
  Успоравамо безуспешно!
  Амелина Ќе логично приметила:
  - И постоЌе"ом ситуациЌом  уди су увек незадово ни.
  Зец се сложио.
  - То Ќе сасвим  удски!
  Торта Ќе постала смешна, а он Ќе зацвилио:
  - Човече, човече, човече,
  Светлост и нада народа...
  РачунаЌте да "е олуЌни век ускоро завршити,
  Страшило ти башта!
  Амелина Ќе поново покушала да постави торту. Али очигледно ниЌе могла. Колач Ќе полетео и ниЌе дат.
  Са ®ихових страна бунара поново Ќе искочио ве" познати дебели дечак са мотором. У рукама Ќе држао теглу ¤ема, бебино лице му Ќе било намазано кремом.
  Дечак коЌи живи на крову приметио Ќе:
  - Торта Ќе овде испала веома тврдоглава!
  Амелина се сложила са овим:
  - Да, храна Ќе тврдоглава!
  Карлесон Ќе певао:
  - Храна, храна, загреЌана храна,
  Пу®е®е стомака - то Ќе глупост!
  А дечак са мотором Ќе узео и ухватио торту за врат. Окренуо се и покушао да се ослободи. Али очигледно Ќе Карлесон знао неку таЌну и успео да Ќе сачува.
  Торта Ќе твитовала:
  - Ти си, наравно, канибал,
  Али  уди не мораЌу да Ќеду...
  єер канибал
  Људима може бити досадно!
  Карлесон Ќе са осмехом приметио:
  - Да ли си човек?
  Торта са осмехом рече:
  - єа могу говорити!
  Дечак са мотором Ќе приметио:
  - И папагаЌ говори!
  Торта Ќе викнула:
  - И Ќа имам интелигенциЌу!
  Дечак из Карлесона се насмеЌао и приметио:
  - Колико Ќе пет пет?
  КеЌк Ќе одмах одговорио.
  - Двадесет пет!
  АмелиЌа Ќе приметила:
  - Да, постоЌи рационално би"е сувише окрутно!
  Торта преде:
  - пун стомак,
  У додатку глуви!
  Карлесон климну главом и упита:
  КоЌа Ќе разлика између гаврана и гаврана?
  Колач напухан и промрм ао:
  - Он Ќе гавран, а она врана!
  Карлесон се насмеЌао:
  - Не! То су различите врсте, можда вас поЌедете за то?
  Цаке Ќе одговорио:
  - А у бифеу затвореном за друге,
  кувар Ќе уверио - не стидите се ...
  Са овим месождерским апетитом
  Прогута"еш памет туђем зликовцу!
  Амелина Ќе предложила, узевши ви ушку и кашику у руке:
  НемоЌмо бити тако окрутни према разумном би"у. Можда Ќе бо е да му нацртате и руке и ноге?
  Карлесон се присетио:
  - Зар ниси хтео да постиш?
  Амелина се закикота и одговори:
  - Штетан котлет, за спортисту,
  И само трча®е губи тежину!
  Зец Ќе сасвим логично рекао:
  - Овде зец много трчи -
  И колико он живи?
  Карлесон се нацерио и приметио:
  -Ево споре кор®аче, али дуго живи!
  Амелина Ќе узела и запевала:
  Увучен у олуЌно блато,
  Глатка површина старог риб®ака ...
  Ах, била Ќе као Пинокио,
  Опуштен сам, непристоЌан!
  Карлесон Ќе хтео нешто да поклони, пошто се поЌавио други лик. Па, да, ово Ќе Вини Пу, веома борбени медвед.
  И полетео Ќе на балону и заурлао:
  - Горим
  Што изазива Ќаку глад...
  Ставите сву снагу беса у ударац
  За сада Ќе душа ВиниЌа млада!
  Карлесон Ќе испружио руке и рекао:
  - Вини, можеш ли да отпеваш нешто лирскиЌе?
  Вини Пу Ќе логично рекао:
  - Да имам пи евину у глави па да певам ¤абе!
  Амелина се закикота, а онда су ®ени голи прсти зграбили смеђи нос медведа.
  Медвед Ќе гунђао, ослобађаЌу"и се оштрим трзаЌем:
  - Не! Не буди глуп!
  Амелина се закикота и примети:
  - Да, нисам те држао!
  Карлесон Ќе логично рекао, па чак и певао:
  - Нико га не може задржати,
  мисли су му одвучене право у да ину...
  Можда сам наказа
  просипам компот...
  Али ниЌе ми жао лепи®а за доручак!
  Зец Ќе приметио, лепршаЌу"и ушима:
  - Не! То Ќе стварно човек са мотором коЌи покушава да пева!
  Амелина Ќе питала:
  - Чудиш ли се што пева, или што пева бесплатно?
  Карлесон Ќе поново певао као одговор:
  Песма нам помаже да градимо и живимо,
  Нека човек пева добру лиру...
  А онаЌ ко песмом кроз живот корача,
  Никада нигде не"е нестати!
  Зец Ќе на своЌ логичан начин предложио:
  "Можда Ќе бо е поделити торту на четири?" Тада "е радост бити обострана и не"е се удеб ати?
  Торта Ќе агресивно гркнула:
  - Не треба ми четвртина! То Ќе тако нехумано!
  Амелина Ќе поново предложила:
  - Зар заиста у баЌковитоЌ зем и нема чаробних фломастера коЌи би додали руке и ноге торти?
  Зец се насмеЌао и одговорио:
  - Ово можете прона"и ако наставите да падате у бунар. Иако много зависи од случаЌа!
  Карлесон се присетио:
  -єедном сам успео да набавим себи мотор и заувек остао дечак, као Петар Пан!
  Зец Ќе направио гримасу.
  - Будите тихи! А онда "е Ќош Ќедан пети Ќедач долетети на торту!
  Амелина Ќе рекла:
  - Зеци не Ќеду торту!
  Ушата животи®а Ќе приметила:
  - Образоване девоЌке не трче босе!
  Амелина одговори са уздахом:
  - Па... Ќа нисам баш девоЌка!
  Зец Ќе просиктао:
  - Утолико горе када се одрасла особа разме"е голим, ружичастим штиклама!
  Карлесон Ќе одговорио:
  - НепристоЌно Ќе да зечеви ходаЌу у цилиндру и рукавицама!
  Ушата животи®а Ќе завиЌала:
  - И зашто Ќе то?
  Вини Пу Ќе убацио овде:
  - Изгледа да нас прва станица чека на Ќесен! ХаЌде да престанемо да се свађамо. А пошто торта може да лети, онда ЌоЌ не требаЌу руке и ноге!
  Кулинарски производ Ќе певао:
  Пиратима ниЌе потребна наука
  И Ќасно Ќе зашто...
  Имамо ноге и руке
  А глава нам Ќе бескорисна!
  
  ТРИ МУСКЕТАРА РИМАКЕ
  АНОТАЦИєА.
  Америчка адаптациЌа Три мускетара у алтернативноЌ историЌи. Наравно, све Ќе хладниЌе од Думаса, и са елементима магиЌе, и Ќапанском мантром.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  ЕкранизациЌа Три мускетара на нов начин. Дартагнан Ќе Ќош увек дете од око дванаест година, а остали дечаци мускетари су тек нешто стариЌи од тринаест или четрнаест година.
  И наравно, они су у кратким панталонама и боси, како и треба да буде за тинеЌ¤ере из давних времена. И желе да спасу кра ицу од махинациЌа кардинала. Али ®има се супротстав а подмукла и сасвим одрасла дама, а Констанс БонасиЌе Ќе такође девоЌчица.
  У овом филму има доста туча, и баца®а сладоледа, колача и веома модерних врста. А када су момци били окружени стражарима кардинала, тада Ќе у рукама Дартагнана био веома импресиван митра ез са експлозивним мецима високог калибра. Дечаку Ќе било тешко да држи таквог колоса, а помогао му Ќе наЌвиши и наЌмиши"авиЌи Портос међу тинеЌ¤ерима.
  А онда, ако ве" погоди, онда кардиналови гардисти покосе десетине. И неким гардистима главе се откину и откотр аЌу се по трави.
  А Ќош Ќе смешниЌе када момци мускетари пуцаЌу на неприЌате е из бацача пламена. Одмарали су босе ноге, и како би га узели и напалили убоЌитим млазом.
  Ови момци су просто невероватни.
  Четири дечака, наравно, нису седела мирно. Узела Ќе и ухватила крилати брод коЌи Ќе дизаЌнирала према цртежима Леонарда да ВинчиЌа. Ови момци су тако кул.
  А са ®има и босонога девоЌка Констанс БонасиЌе. Узе"е га и петом бацити главом ватрени пулсар. И одЌедном маса кардиналових ратника гори у пламену.
  А кардинал ниЌе ухапсио кра а по канону. И ово Ќе заиста воЌни удар.
  Четири дечака мускетара и девоЌчица боре се против целе воЌске. А супротстав аЌу им се не само  уди, ве" и орци.
  Наравно, цео филм се стога може снимити у стилу СЌеди®ених Држава - цоол са специЌалним ефектима.
  И четири дечака од дванаест-четрнаест година, боси и у шортсама, нападаЌу тврђаву. А са ®има Ќе девоЌка са косом коЌа блиста као златни лист.
  Дечак Дартагнан извр"е два магична мача одЌедном, секу"и противнике.
  Тада голе, преплануле ноге дечака од око дванаест година бацаЌу грашак смрти.
  Експлодира и неколико десетина орка се распршуЌе у крвавим комадима.
  Мускетар пева:
  - Како смо живели, борили се,
  И не плаши се смрти
  Тако да "емо од сада ти и Ќа живети!
  И на звезданом небу
  И планинска тишина...
  У морском таласу и жестокоЌ ватри!
  И бесна, и бесна ватра!
  Згодни, миши"ави тинеЌ¤ер, Портос, бори се голих груди и личи на Аполона.
  Портос оштрим мачевима посече орке и стражаре кардинала. Он Ќе веома снажан дечак.
  Овде, голих прстиЌу, клинац у шортсу лансира бумеранг. И одсе"и главе орцима.
  Портос Ќе узео и запевао:
  То значи живети лепо
  Значи добро живети...
  Наша Ќуначка снага,
  Снага ума и во е!
  А гола пета снажног дечака погоди"е орковског генерала у браду. И сви зуби "е излетети.
  Атос Ќе мало ма®и дечак, стар око тринаест година. Али са врло изражаЌним и племенитим, иако дети®астим, лицем.
  Зато Ќе узео и одржао приЌем лептира са мачевима. И посекао неколико орка.
  А голи прсти на ногама младог ратника бацили су веома погубан дар униште®а. Ово дете Ќе просто невероватно. А пева Ќош бо е.
  Мускетар Ќе цвркутао:
  - Нека племенити бесни,
  Кипи као талас ...
  Ми смо народна воЌска
  ПобеђуЌемо судбину!
  А дечак-гроф Ќе намигнуо своЌим колегама.
  Арамис Ќе углавном млад као Дартагнан и изгледа стар око дванаест година. Веома згодан, плав дечко.
  Арамис сече противнике мачевима и голи зубе пева:
  - Ђаво Ќе ратовао против Господа Бога,
  НеприЌате  се борио сурово, подмукло...
  Али Христос Ќе Сатану с  убав у здробио,
  На крсту, доказуЌу"и своЌу истину!
  А голи ножни прсти дечака мускетара бацили су нешто са страшним униште®ем.
  А маса оркова се испоставило да Ќе раскомадана и комади чупавог меса тривиЌално дим ени.
  Затим Ќе симпатични и шармантни дечак запевао:
  Боже, како си лепа и чиста,
  ВеруЌем да Ќе твоЌа доброта бескраЌна...
  СвоЌ славни живот си дао на крсту
  И сад "еш заувек горети у мом срцу!
  Бори се и КонстанциЌа. Изгледа да Ќе тинеЌ¤ерка и носи оклоп. Само су ноге девоЌке голе и грациозне.
  Она им Ќе бацила дар униште®а. РаздвоЌила Ќе масу паклених ратника и крзнених створе®а, шкрипе"и:
  - Слава кра ици!
  Арамис, таЌ гламурозни дечак Ќе саплео орка. Пао Ќе, и рогатим шлемом пробио двоЌицу своЌих пандана одЌедном.
  Млади ратник упита:
  - И славити Господа?
  ДевоЌка Констанс га Ќе узела и голим прстима своЌих грациозних ногу бацила убиствени дар униште®а. РаздвоЌио Ќе масу орка, а затим запевао Ќасним гласом:
  Ти си Господар лепоте, радости, мира и  убави,
  Оличе®е безграничне, Ќарке светлости ...
  Пролио си драгоцену крв на крсту,
  Спасен бескраЌном жртвом планете!
  Пет ратника борило се као чопор тигрова или пантера. Била су деца, али су била деца чудовишта. Како су разбили целу ову воЌску крзнених створе®а и кардиналових гардиста.
  Нарочито када се у рукама дечака поЌавио бацач пламена. И узели су му га и млатили густим млазом црвеног пламена.
  Дартагнан, оваЌ дечак терминатор Ќе певао:
  - Грм авина тут®и, мало Ќе фити а,
  ерупциЌа...
  Ево долази ера зла -
  ВоЌска галопира Џингис Кана!
  Портос, ако погоди, погађа тако. Он више ниЌе баш дечак, ве" тинеЌ¤ер, момак-хероЌ. Жене га ве" са пожудом гледаЌу. И веома Ќе згодан, какве ре ефне миши"е има, плоче штампе, испод преплануле коже. А лице Ќе Ќош дети®асто, приЌатно. Овде Ќе Портом подигао цело буре нитроглицерина. И како то лансирати у орке.
  Затут®ало Ќе страшном силином и читав бата он длакавих створе®а буквално Ќе растрган као да Ќе граната бачена у пену.
  Констанца Ќе певала:
  - И Ќедан, и два и, три и, пет!
  єош дуго "у понав ати!
  ВеруЌте ми, не"у се предомислити,
  одбаци"у Портосове сум®е!
  А девоЌка Ќе поново лансирала голе ножне прсте, грашак са смртоносним експлозивом.
  Дартагнан, сече"и мачевима орке и кардиналску гарду, и из свег гласа заурла"е:
  - єа сам наЌве"и борац
  И само да кажемо - браво!
  А дечак са голим прстима Ќе као да баца дар униште®а. И толико Ќе орка умрло.
  Портос Ќе ударио орка голом, дечачком петом у стомак. Прелетео Ќе и оборио десетак крзнених створе®а.
  Дечак Портос Ќе певао:
  - Конац Ќе прекинут
  Прети нам зла смрт!
  Да  уди живе
  Орк мора да умре у борби!
  Атос, оваЌ дечак у шортсу изненада Ќе пуцнуо прстима и у ®има се поЌавио магични штапи".
  Млади ратник га Ќе узео и испалио боЌни пулсар са врха свог штапа. И растргао много противника. И помешали су се, и орци су почели да горе као дрва за огрев натоп ена сумпором. Ево ударца Атоса.
  Гроф Ќе певао:
  - Има у кра евству оркова -
  Мутно Ќезеро...
  Ту су  и ани у цвету!
  Ту су  и ани у цвету!
  Блоссом!
  Арамис Ќе приметио уз церека®е, како разбиЌа орке своЌим мачевима и баца отровне игле голим прстима дети®астих стопала.
  А дечак Ќе певао:
  - Зем а Ќе великодушна према нама грешнима,
  А небо Ќе пуно прет®и...
  Ми смо приЌате ска породица  уди -
  Руже тако добро миришу пре грм авине!
  Ево мускетара.
  И, наравно, Констанс Ќе девоЌка терминатор. Ве" има бластер у рукама. А голи прсти бацаЌу миниЌатурну бомбу за уништава®е.
  Млади ратник Ќе певао:
  - Величина Француза препознаЌе планете,
  Орке смо разбили ударцем мача...
  Воле нас и цене сви народи света,
  Иако нападаЌу - хорда скакаваца!
  А бластер Ќе озби но оружЌе... НиЌе Ќасно одакле Ќе дошао у овом глупом филму за тинеЌ¤ере.
  Али госпођа покушава да их нападне. Она на грифону Ќе лав са крилима. А ратник у ®еним рукама држи магични скиптар. И како избиЌа из ®ега убоЌитим пулсаром.
  Дечацима су Ќурцале само голе пете, а голи, помало праш®ави, дечЌи табани изгорели су.
  Али дечак Ќе певао као одговор:
  - РаЌ се не види у диму смоле,
  И тело се навикло на пакао...
  Вичемо на напад кул банзаЌа,
  Боримо се храбро!
  Госпођа Зима из грифона ударала Ќе пулсарима и му®ама и урлала на врх своЌих плу"а:
  - Не штедите дечаке,
  УбиЌте их копилад...
  Како сломити стенице
  Горите као бубашвабе!
  Дартагнан Ќе, као одговор, лансирао бодеж са босом ногом, дечиЌом ногом. Одлетео Ќе према госпођи полом еном пута®ом.
  Ужасна чаробница заурла:
  - О момци, да, ви сте Ќуришници,
  Регистровани као астронаути и пилоти!
  Портос Ќе показао песницу и викнуо:
  - Поцепа"у уста, изби"у жмигавце!
  Констанс Ќе са осмехом исправила мо"ног дечака:
  - Не псуЌ, дечко, непристоЌан си,
  Кара®е Ќе исход вечног застоЌа!
  Арамис се сложио са овим:
  - Даму треба третирати као жену... А жена воли  убав!
  Госпа Винтер се злокобно осмехнула. У ®еним рукама поЌавила се бомба величине ананаса. А на ®ему Ќе злослутно сиЌало слово "А".
  Дартагнан Ќе певао у бесу:
  У послед®ем рату нема победника
  И уш се не"е спасити од салве ракета ...
  Зашто став аш бомбу у арсенал,
  Вихор "е се ди"и, а зао ураган!
  Констанс Ќе узела девоЌчицине голе прсте и бацила мали грашак.
  Леди Винтер се насмеЌала овоме.
  - Патетични покушаЌи!
  ДевоЌка Ќе смело одговорила:
  - Ко хо"е бомбу доби"е Ќе у чело!
  А онда Ќе грашак изненада узео и пове"ао се. НабуЌала Ќе као ¤иновски мехур. И оваЌ контеЌнер, попут грабеж ивог кита сперматозоида, прогутала Ќе Лади Винтер.
  Дартагнан Ќе узвикнуо, показуЌу"и зубе:
  - ТаЌ сусрет ниЌе ништа као обична сре"а,
  Овог пута све Ќе било другачиЌе!
  Констанс Ќе то прихватила са ентузиЌазмом и ударила голом, округлом, ружичастом потпетицом о тло. И талас цунамиЌа Ќе кренуо и оборио орке и кардиналове стражаре.
  А девоЌка Ќе наставила да пева:
  - Наша домовина не"е постати пусти®а,
  Иако трчимо, боси смо од крви!
  ЛеЌди Винтер Ќе ухва"ена у мехур, и одЌедном се чак сма®ила.
  Орци су се превртали и такође се укочили заЌедно са стражарима. И петорица великих ратника додала су корак.
  Ево самог кардинала Рише еа. Он Ќе као огроман паук сав у црном. И такође како "е покушати да Ќебе као одговор пулсаром.
  А пулсар Ќе огроман, као слон. И мухе, пове"аваЌу"и се у величини.
  КонстанциЌа Ќе у очаЌа®у певала:
  - Света дево, отишао сам,
  ти Дартагнан будало -
  И узалуд се попео на кардинала!
  Портос "е му, као одговор, забити своЌе мачеве у нос. А како "е узети и киЌати....
  Пулсар налик брду Ќе залепршао. И одлетео назад, сма®уЌу"и се у величини. И тако Ќе пао на кардинала. И страшни, стварни владар Француске се одЌедном претворио у камен. А онда Ќе камен прснуо, распао се у песак.
  А борбена петорица скочише, завртише се и пусте му®е из очиЌу певаЌу"и;
  Време Ќе, време Ќе, радуЌмо се свом животу,
  Лепота и шо а, сре"но сечиво ...
  Збогом, "ао, тресу"и перЌе на шеширу,
  Шап"емо судбини више пута, шапу"емо судбини више пута,
  Шапу"емо судбини - врана! Врана!
  . МАєНШТАєНОВ НОВИ ПРЕКРЕТ
  МеЌнштаЌн Ќе успео да убеди Хитлера да операциЌа Цитадела не"е успети, пошто Ќе Црвена армиЌа била спремна да одбиЌе ударац. А Немци су у послед®ем тренутку променили планове и кренули у напад на Донбас. И успели су да изненаде совЌетске трупе.
  И пробити се до Дона. Ужурбано пребацуЌу"и снаге, Црвена армиЌа Ќе бацила трупе у борбу директно са ешалона. Губици су били опип иви.
  Али, наравно, ово ниЌе главна ствар.
  У бици на Пантеру бориле су се четири немачке девоЌке. Наравно, били су боси и у бикиниЌу. А ако су ве" пуцали, онда право у мету.
  Герда Ќе голим прстима притиснула окидач, ударила тридесетчетворку и загугутала:
  - єа сам велики вучиЌи гласник,
  Не"у да веруЌем у битку до ситница!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Да не будемо ситнице!
  И такође пуцао уз помо" голих прстиЌу.
  Да, посада Ќе била урнебесна. НиЌедна таква девоЌка, нико и ништа не"е зауставити.
  А сада Ќе и Кристина млатила, пробиЌаЌу"и се кроз тора® совЌетског КВ. ДевоЌке су се разишле у космичкоЌ сили и вихору. У ®има Ќе Ќасна страст.
  И Магда Ќе пуцала редом, и то голим прстима. И из да ине Ќе пробила совЌетску хаубицу. Ево девоЌке.
  Генерално, туча Ќе приказана као карикатура ...
  Герда Ќе чак скинула груд®ак са груди и повукла окидач своЌом гримизном брадавицом. И оклопни проЌектил Ќе Ќурнуо ка разорном ци у.
  Затим Ќе ударила своЌу гримизну брадавицу, откриваЌу"и груди и Шарлот, пробиЌаЌу"и се кроз совЌетски аутомобил.
  И тако Ќе лансирао разорни проЌектил и Кристинину рубин брадавицу, прецизно погодивши мету.
  И на краЌу Ќе прорадио и Магдин оутфит са ®еном Ќагодастом, натеченом брадавицом.
  ДевоЌке у борби излегле...
  Изгледа смешно. Али Немци су ипак стигли до Дона. Успех су постигли у лето покренувши офанзиву око Курска и у правцу Воро®ежа.
  ОваЌ успех Ќе утицао и на ток делова®а на Западу. Искрцава®е на СицилиЌу поново Ќе одложено. А време на Медитерану ниЌе баш добро.
  И тако се државни удар у ИталиЌи ниЌе догодио. Мусолини Ќе и да е на власти, а Немци не преусмераваЌу своЌе снаге на Запад.
  У августу су Немци заузели Курск, на самом краЌу заузели Воро®еж. Губици Црвене армиЌе били су огромни. Али нове резерве стопе су ушле у битку. И некако су Немци стали...
  А онда Ќесен, кише. Тешки немачки тенкови "пантери", "тигрови" и самоходне топове "фердинанда" почели су да заглав уЌу.
  А девоЌке на Пантеру нису тако удобне. Ве" у бикиниЌу се смрзаваЌу.
  Герда Ќе, међутим, за весе е певала:
  - Да ниЌе било зиме,
  У градовима и селима...
  Никада нисмо знали
  Ових сре"них дана!
  И опет, ®ени голи ножни прсти повлаче окидач и пробиЌаЌу совЌетски ауто.
  Шарлот Ќе кроз смех рекла:
  - Ох, мраз, мраз,
  НемоЌ ме смрзавати
  НемоЌ ме смрзавати
  єа сам на ко®у!
  И такође пуцаЌте голим прстима. Она Ќе супер девоЌка, наравно.
  Иако, наравно, има наЌборбениЌе односе са мушкарцима.
  Али Кристина Ќе овога пута испалила уз помо" гримизне брадавице, скидаЌу"и груд®ак и шкрипу"и:
  - Не"е бити срамота за девоЌку,
  ПродаЌ се за руб е...
  Патрола мраз-воЌвода,
  Заобилази своЌе има®е!
  Магда Ќе такође пуцала са рубинском брадавицом и гугутала, гледаЌу"и како гори совЌетска тридесетчетворка:
  - ПоседуЌем богатство,
  Не можете их преброЌати, чак ни век ...
  Ко Ќе убио не каЌем се
  Ти воЌниче не зеваЌ!
  И ратник "е поново намигнути своЌим партнерима. Четири девоЌке су наравно гламурозне, а истовремено преплануле и миши"аве.
  Када су коначно ударили мразеви и нагомилали снежни наноси, инициЌатива Ќе прешла у руке Црвене армиЌе.
  Овде су се совЌетске девоЌке истакле у борби.
  Аленка и ®ен бата он трче у напад. Наравно, упркос мразу и снежним наносима, девоЌке су босе и у Ќедном бикиниЌу. А неки су себи оставили и само га"ице.
  Аленка пуца из митра еза. Њени меци су тачно у мету. А онда девоЌка, док Ќе узима, и голим ножним прстима баца смртоносни бумеранг. И глава противника са великом лако"ом руши.
  Ратница Ќе певала искакала зубе као бисере са кра ичине огрлице:
  - Публика чека - жалосна лица,
  Средства се не рачунаЌу - Ќа сам убица!
  А®ута Ќе ударила немачке трупе му®ом из своЌе гримизне брадавице и загугутала:
  - Нисте у праву! Ми смо племенити ратници, а не убице!
  Црвенокоса Алла, чиЌа Ќе коса толико врела и ватрена да може да спали цео пук, такође "е букнути из рубин брадавица праменовима дима, а они "е се померити и спалити читаву чету неприЌате а одЌедном.
  Ратник Ќе певао:
  -Био сам веома  убазан.
  Волим  уде свим срцем...
  Под знаком плавог орла
  ТвоЌа круна - позла"ена!
  МариЌа такође шкраба из митра еза и голим прстима баца димне мине са хемиЌом. Ово су девоЌке - изванредан одломак.
  И ратник Ќе певао:
  - Сакура Ќе у сваком стану,
  Лети као зла стрела...
  Поквасили смо нацисте у тоалету,
  А наша мисао Ќе као игла!
  ОлимпиЌске игре шкрабаЌу нацистима из митра еза. Она Ќе хероЌ девоЌка заурла:
  - МоЌе игле, игле оштре као меци!
  Наравно, Немцима Ќе било тешко у филму - били су теме но притиснути.
  Ово Ќе журба смрти...
  А ево и сцене са пиониром. Дечака су свукли до шортса и везаних руку водили боси кроз мраз. И биченим бичевима....
  Дечак сте®е и прави корак напред. Ово Ќе веома окрутно...
  А ево и Немица Маргарет коЌа свира на хармоници. НамигуЌе пиониру и каже:
  - Зашто су дечаку хладне ноге?
  Пионир одговара:
  - Ако си се за убио у момкову маЌку,
  У мраз бос, отишао до душо!
  Немица се насмеЌала и на добром руском приметила:
  - Па, ука аЌте пионира! Веома Ќе добро за здрав е!
  А дечака, босог и готово голог, водили су да е кроз снег.
  Затим Ќе приказана нова битка са совЌетским ратницима. Очигледно Ќе то само баЌка.
  Маргарита, ломе"и противнике, искажу"и зубе, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле су се распршиле са босих ногу девоЌчице, погађаЌу"и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не"емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви су прошли кроз фашисте у млину.
  ЗоЌа, секу"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу нацистичким воЌницима и авионима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин, секу"и беле воЌнике и тенкове, зацвилио Ќе:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И падаЌу такни и бели борци.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Нацисти падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер "е победити маЌка РусиЌа!
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда "е девоЌка узети и пресе"и ...
  Маса лешева фашистичких воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Са тенковима сече нацисте и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла нациста. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сецка®е смеђих воЌника обема рукама. П ува®е из цеви. И голим прстима баца убоЌите игле - обара тенкове и авионе.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени "е оти"и!
  Августина, сече"и нацисте и истреб уЌу"и мрке воЌнике, вришти:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима "е Ќурити на неприЌате а, нешто што "е убити слона, а Ќош више тенк.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу"и тенкове и авионе.
  Маргарита прелази у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш"и од сечива ветре®аче. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе смеђе ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами нацисти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева се гомилаЌу.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду нацистичких лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А смеђи ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи"еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌе директно у грло нацистима зариваЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа смеђе трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз фашистичке трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата све "е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не"е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она "е експлодирати и одЌедном "е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа "е нам ипак до"и!
  И води"е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори, а тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве" Ќе разбио ни сто нациста. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Петорица су били бесни. Направио див у борбу.
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве"и броЌ наЌве"их убио Ќе смеђе борце.
  У борби Ќе и Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве" срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо"ним експлозивом, излете"е.
  И удари на неприЌате а.
  И он "е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не"е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве" прекинуто.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има"ете казну!
  И опет "е девоЌка мачевима посе"и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе"и из ковчега!
  А девоЌка "е узети своЌе зубе и голи"е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо"ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
  - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да "е победа до"и!
  И слава Руса "е на"и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу"и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу"и тенкове. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море.
  А ако га пресече, значи да "е га пресе"и.
  Након тога, црвенокоса "е узети и запевати:
  - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Маргарита "е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама "е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава смеђе воЌске се откотр ала и тенкови су горели.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи"ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како "е оштрица полетЌети. И погоди"е много бораца, одсецаЌу"и куле од тенкова.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би"е воловска глава - не"е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Маргарита, бацивши босом ногом, одломивши куполу тенка, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
  И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, али да завршим са таквом вештицом у пламену.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, секла неприЌате е и обарала авионе, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу"и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага"еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, сече"и нацисте, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници "е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много нациста и тенковских кула.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу"и истреб е®е:
  - Би"е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много ловаца и авиона.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Августина, машу"и ногама и бацаЌу"и кукасте крстове оштрих ивица, гркнула Ќе:
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу"и нацисте:
  - Нико нас не"е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо се цепа и куле тенкова се руше.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарчао противнике и крилате лешинаре и издао:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете"е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Ќе посекла нацисте и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е, рушивши куле тенкова.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Овде Ќе бацила читаво буре на нацисте. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млатити нацисте. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би"е корисно
  Би"е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари"е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ из босих стопала летеле металне прска®е коЌе су топиле лоба®е и куле резервоара:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве" стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Маргарита, разбиЌаЌу"и смеђу воЌску и секу"и тенкове, покупи:
  Ми смо као бикови!
  
  . ЖУДЊА ПРУНУК ТАМЕРЛАНА
  АНОТАЦИєА
  Искрцава®е лепих девоЌака из двадесет првог века помаже Тамерлановом праунуку да задржи власт, и штавише, отвори пут за шире®е царства.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  После Тамерланове смрти 1405. године, ®егов праунук Мухамед єахангир Ќе проглашен за ®еговог наследника. Био Ќе Ќош дечак од око девет година и имао Ќе регента. А Аленка Ќе постала десна рука Тамерлана, а затим постала ®егова прва жена.
  Заувек млада девоЌка била Ќе вештица коЌа Ќе поседовала колосалну мо". И постала Ќе стварни владар царства великог команданта.
  Аленка Ќе Ќуначка девоЌка до сада се испоставило да Ќе повезана са вође®ем рата са разним врстама сатрапа Тамерлана.
  Ево ®ене прве велике битке.
  НеприЌате  има прилично велику воЌску. Али Аленка се не стиди.
  Овде она лично води борце у напад. А са ®ом и тим вештица коЌе обожаваЌу Свемогу"ег Бога Рода.
  Овде А онка замахуЌе мачевима, води приЌем - млин, и одсеца главе му¤ахединима.
  Ратник звижди... Вране клону и пробиЌаЌу врхове обриЌаних ратника побу®еника.
  Аленка Ќе голим прстима бацила бумеранг, одсецаЌу"и главе, милитантима и певала:
  - єа сам велика султаниЌа,
  А у биткама атаман!
  А®ута такође сече неприЌате е. Одсеца им главе своЌим вештичЌим мачевима.
  А онда босом ногом, као да баца нешто смртоносно.
  И певаЌ:
  - Можемо сви
  кул смо...
  Паж иво -
  Ми смо боси!
  А после тога "е девоЌка узети и показати своЌ дуги Ќезик.
  Тада "е п унути на неприЌате а и намигнути сафирним очима.
  Бори се и црвенокоса Алла. Њена бакарноцрвена коса даЌе девоЌци сличност са бак ом олимпиЌског шампиона.
  Њени мачеви држе приЌем - лептир.
  Тада голи прсти завод ивих ногу бацаЌу отровне игле коЌе боду неприЌате е.
  Алах Ќе узео и запевао:
  - ВеруЌем да "емо бити Ќачи од свих,
  Зликовац "е бити уништен у пепео!
  МариЌа се такође бори. Њени мачеви су као оштрице хеликоптера велике брзине. Дакле, све Ќе немилосрдно одсечено.
  А гола пета баца експлозивни пакет са униште®ем.
  Ратница МариЌа Ќе певала:
  Видите помраче®е на небу
  Ово девоЌке потписуЌу!
  ОлимпиЌске игре се такође боре. Њени мачеви су као светионици, коЌи се издужуЌу. И посе"и неприЌате е на лицу места.
  Госа пета девоЌке бацила Ќе тешку бомбу, а ратник Ќе певао:
  - єачи сам од свих на свету,
  Учинимо то брже!
  И скерлетне брадавице ЌоЌ се разоткрише, и како би их гром ударио. И испечено Ќе читавих стотину неприЌате а.
  НеприЌате  Ќе поражен. И слом ен потпуно и безусловно.
  єош пар ма®их победа, а остали сатрапи су пожурили да признаЌу ауторитет младог наследника.
  Мухамед Џихангир победио на оваЌ начин био Ќе у ста®у да оЌача своЌу мо" над царством. Иако Ќе чисто формално био владар. Његова ма"еха-прабаба заиста Ќе владала.
  Тимурадово царство Ќе било велико. Али ипак ниЌе контролисала цео свет.
  Аленка Ќе први пут отпутовала у ИндиЌу - да ухвати ®ене Ќужне регионе.
  ДевоЌка се, као и увек, борила лично, и то са четири другарице.
  Аленка Ќе убила стотине  уди.
  Понекад Ќе током туче скидала груд®ак. И рубинске брадавице бацале су му®е. КоЌе Ќе неприЌате  спалио са целим пуковинама.
  Међутим, друге девоЌке, посебно велике ОлимпиЌске игре, могле су да се огуле са гримизних брадавица и угореле многе неприЌате е.
  Дакле, овим девоЌкама нико не може да одоли.
  ИндиЌа Ќе потпуно освоЌена 1408. године. И царство Ќе оЌачало.
  Затим Ќе уследио поход на Египат. И опет победе, порази противника и хвата®а.
  Аленка Ќе голим ножним прстима бацила посебан грашак, у коме Ќе био врло разорни експлозив.
  И растргани неприЌате и.
  Али Ала и ОлимпиЌа су га узели, а емир Египта, зграбивши га за руке и ноге голим прстима, безначаЌно га Ќе растргао.
  Тада су се девоЌке смеЌале из грла и певале:
  - А кога "емо на"и у борби,
  И кога "емо на"и у борби...
  Да се не шалимо с тим!
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га разбиЌемо!
  После туче девоЌке су натерале неколико преживелих мушкараца да се кла®аЌу и  убе им боса, отврднута, окрвав ена стопала.
  Тако египатски везир клекну и по уби Аленкину босу ногу.
  ДевоЌка га Ќе ухватила за нос своЌим прстима голих ногу. И снажно стиснуо.
  ОнаЌ коЌи урла...
  Аленка га Ќе подигла ногом и свом силовитом снагом одбацила, на да ину по а стреле дугог лука.
  Пошто су освоЌили Египат, Џингизиди су отишли да е ... Стигавши и заузевши Мароко.
  Аленка Ќош ниЌе отишла у Европу. Поглед ЌоЌ Ќе скренуо ка истоку. У ствари, Кина се ослободила мо"и Монгола и тамо Ќе било потребно вратити ®ихову мо".
  Године 1415. почео Ќе поход на Кину. Мухамед Ќе ве" био доста одрастао и сам Ќе водио кампа®у.
  Али у ствари, Аленка Ќе контролисала ®егову воЌску. Чини се да Ќе ма"еха-прабака и вечна девоЌка. Међутим, то не значи да Аленка ниЌе имала секс.
  Она Ќе сама за себе бирала наЌлепше, миши"аве млади"е, и водила  убав на разне начине, а истовремено са неколико.
  Па, опроштено ЌоЌ Ќе, као и остале четири вештице. Свих ових пет ратника било Ќе непобедиво.
  Овде су суочени са огромном воЌском Кине.
  А онка Ќе прво извела технику му®е са мачевима.
  И толико глава ратника Небеског царства полетеше.
  Тада Ќе Аленка голим прстима бацила неколико дискова са диЌамантским ивицама, а сваки Ќе убио десетак противника.
  ДевоЌка Ќе секла мачевима и певала:
  - єа сам ратник наЌвише класе,
  И заиграно оп ачкаЌте благаЌницу!
  Тада Ќе А®ута узела и секла мачевима, даЌу"и технику "сипа", одсекла много противника, након чега Ќе певала:
  - єа сам наЌбо а девоЌка
  Слави"емо успех!
  Тада ЌоЌ Ќе страшни ратник показао Ќезик.
  И како Ќе п унуо као ог®ени стуб.
  Тако Ќе одЌедном две стотине Кинеза спа ено.
  Црвенокоса Алла била Ќе у пуном узбуђе®у. Кинезе Ќе посекла, одсецаЌу"и им главе као жилет.
  Истовремено, ратници су голим прстима бацили грашак униште®а смртоносном снагом. И раздерала Ќе многе противнике, и цвркутала, искакавши зубе:
  - За Велику РусиЌу!
  МариЌа, сецираЌу"и противнике, и извршивши приЌем вилиног ко®ица, одговорила Ќе са осмехом зуба:
  - За велики простор!
  И опет Ќе голим прстима бацила смртоносни дар униште®а.
  ОлимпиЌада такође сече неприЌате е мачевима. Они су као лопатице ветре®аче. И посекли су Кинезе, и одсекли им главе.
  ОлимпиЌада Ќе голом, округлом петом дао читаву гомилу граната. И експлодирао Ќе, пославши цео бата он у другу димензиЌу.
  ДевоЌка Ќе узела и запевала:
  - Слава свемирским пространствима,
  Доста глупих прича!
  После тога, свих пет лепих, Ќаких и непобедивих вештица како да звижде. А вране, цели облаци, добиЌу срчани удар, па запа®ени падаЌу и пробиЌаЌу лоба®е кинеских воЌника.
  Ево кул ствари.
  Аленка Ќе певала:
  - Рат иде веома хладно,
  Победом скидамо резултат!
  ДевоЌке, наравно, ма ем млатиЌу Кинезе као орахе. То Ќе оно што девоЌке терминатори секу, не заборав аЌу"и да голим прстима бацаЌу велике, смртоносне дарове смрти.
  Овде Аленка скида груд®ак. И ®ене гримизне брадавице су биле откривене, а ®ене пуне груди постале су тако завод иве.
  А сада "е му®е излетети из ®ених сЌаЌних груди. Пад на Кинезе, див ом силом.
  Аленка Ќе голим ножним прстима бацила убилачки дар смрти, растргала велику масу противника на комади"е и цвркутала:
  - Слава комунизму!
  А онда Ќе Ќедном кинеском генералу откинула руку, и тако пролетела, и кажипрстом пробила око другом великодостоЌнику.
  А®ута Ќе духовито изЌавила, сламаЌу"и неприЌате е:
  Ми смо цоол девоЌке!
  А открила Ќе и груди скидаЌу"и груд®ак. А онда из брадавица малине удари гром. И дошло Ќе до потпуног униште®а.
  А Кинези су били теме но уг енисани, и буквално завршили у дубоком ковчегу. ТачниЌе, они не"е добити ковчег.
  ДевоЌке су приредиле колосалан масакр за Кинезе. Толико Ќе глупих  уди умрло.
  А®ута Ќе узела и певала, показуЌу"и зубе:
  - єа сам наЌЌача жена,
  Треба да ме силуЌу!
  Алла такође учествуЌе у биткама. Она Ќе тако чврста и проклета девоЌка.
  А ®ени голи прсти бацали су отровне и разорне игле. Ово Ќе црвенокоса терминаторка.
  А онда Ќе оголила груди. А из рубинске брадавице "е узети и експлодирати колосалном разорном снагом. Изгорео Ќе читав бата он кинеских воЌника.
  А ево и Але, чиЌа се бакроцрвена коса, попут барЌака пролетера, виЌори на ветру.
  А девоЌка га узе и пева, показуЌу"и зубе:
  -Наша наЌве"а зем а Ќе
  Вирус-Сатана "е бити уништен!
  МариЌа се такође бори агресиЌом и смртоносним замахима, полаже неприЌате е и буквално им разноси главе.
  А мачеви девоЌке су веома оштри, као бриЌачи, и производе тотално убиство.
  МариЌа Ќе голим прстима бацила нешто што Ќе донело потпуну смрт и загугутала:
  - За Ота¤бину - нашу велику МаЌку!
  А ратник узе и оголи ®ене пуне груди. А ®ене брадавице Ќагоде су биле узете и тучене пулсарима велике, разорне мо"и.
  И толико неприЌате а Ќе одЌедном уништено да су у Кини многа деца остала безначаЌна сирочад.
  МариЌа га Ќе узела и искакала зубе, гугутала:
  - Ми смо за мир за приЌате ство,
  За осмехе света...
  За срдачност сусрета!
  ОлимпиЌа - ова девоЌка хероЌ у борби Ќе као права и веома, изузетно агресивна звер.
  Узела Ќе и голим табанима бацила читаво буре експлозива. За ово Ќе девоЌка чак морала да падне на леђа.
  А онда Ќе ОлимпиЌа оголила пуне груди коЌе су величине лубенице.
  И ратник га Ќе узео и, као цела каскада пулсара, навали"е на трупе Кине. А колико Ќе жутих воЌника умрло одЌедном.
  ДевоЌка биковске грађе га Ќе узела и ударила великом снагом и енергиЌом ватре. Овде постаЌе стварно вру"е. А зем а гори, као да се напалм излио на главе Кинеза. И тамо много гори... єедан кинески генерал, изгоревши жив, успео Ќе да кукуриче.
  И одмах зазвижди пет девоЌака, и уследи заглушуЌу"и пад читавог облака врана, и прободоше кинеске главе.
  ДевоЌке су поређане у петоугаонику, и сруши"е се од ђаволске енергиЌе.
  Али у битку против Кинеза ук училе су се и друге девоЌке. АнастасиЌа Ведмакова поЌавила се на ЌуришноЌ летелици.
  И узела га Ќе и покренула уништава®е уз помо" голе, исклесане ноге, и уништила читав кинески бата он ракетним бацачем.
  АнастасиЌа Ќе певала:
  - єедан два три четири пет -
  Вештица Ќе почела да убиЌа!
  И ратница са гримизном брадавицом на грудима притисне дугме ¤оЌстика, и ракета поново лети, феноменалном брзином и избацуЌе велики млаз униште®а и смрти.
  Акулина Орлова Ќе то узела и такође оголила груди. И она га Ќе узела, притиснула голим ножним прстима дугме ¤оЌстика.
  И ракета "е полетети несхват ивом, космичком силом.
  А сада су од кинеског бата она остали само рогови и ноге.
  Акулина Орлова Ќе узела и зацвилила:
  - Велика снага Сварога,
  Виде"емо силу, силу БожиЌу!
  И ратник Ќе притиснуо ®ену голу, округлу, ружичасту и веома грациозну закрив ену пету на педалу.
  Уништио вакуум бомбу, пославши цео пук Кинеза у подземни свет.
  Затим Ќе енергично додала:
  - РусиЌа Ќе превише, не пожели,
  Онда "ете добити веома кул раЌ!
  Мирабела Магнети" Ќе такође веома енергична девоЌка. А ратница Ќе узе и голим прстима притисну дугмад ¤оЌстика. И како се агресивним скоком тресне на неприЌате а.
  А маса Кинеза "е одЌедном изгорети и претворити се у пепео.
  Мирабела Ќе узела и притиснула дугме ¤оЌстика са брадавицом од Ќагоде, а она "е узети, пролете"е ракета.
  И толико бораца Ќе одЌедном изгорело, и отишло фигуративно у пакао или раЌ, или можда чак на место где су баЌке ве" хладниЌе од било коЌе  удске фантазиЌе.
  Мирабела Ќе узела и запевала:
  Наша мо" Ќе тако велика
  ХаЌде да уништимо целу Кину...
  Гради"емо за векове -
  На небу, мору и на копну!
  Сва три Ќуришна авиона, као да су Ќебене кинеске трупе. А ракете девоЌака су посебне, вишекратне, захва уЌу"и ЌакоЌ магиЌи.
  И хи аде ратника небеског царства иду праотцима.
  А онда га Ќе Наташа узела и испалила ракете са отровним иглама из свог Ќуришника.
  Они "е пролетети, а у Ќедном тренутку "е много противника бити уништено без икакве церемониЌе.
  И врховни достоЌанственик Кине од првог пута Ќе узео и изгорео у бесноЌ и немилосрдноЌ ватри.
  Наташа Ќе певала са одушев е®ем:
  Како смо живели, борили се
  И не плаши се смрти...
  Тако да "емо од сада ти и Ќа живети...
  И на звезданом небу
  И планинска тишина -
  Морски талас и биЌесна ватра,
  И у  утом, и  утом ог®у!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  ДевоЌке су разбиле Ќедну воЌску Кине. Али друга велика хорда Небеског царства наги®ала се ка ®има.
  Аленка Ќе поред мачева израђивала и митра езе. И да жвр амо на кинеском са обе руке одЌедном. И теме но истребио воЌску Небеског Царства.
  ДевоЌка Ќе била у пламену.
  Истовремено Ќе скинула груд®ак и открила своЌе гримизне брадавице. Ова девоЌка Ќе просто невероватна.
  А из ®ених груди налик пупо цима руже излетела Ќе смртоносна сила му®е.
  И цео бата он Кинеза Ќе спа ен и уништен.
  А онка Ќе узела и запевала, показуЌу"и зубе:
  - Разби"емо све Кинезе на комаде,
  Униште®е у нашоЌ, мо" мо"и!
  А®ута такође шкраба по неприЌате има. Истовремено, она користи специЌалне, дома"е митра езе. То су само тоталитарно уништава®е противника. И поди"и читаве гомиле лешева.
  И толико Кинеза Ќе уништено за кратко време.
  А®ута Ќе голим прстима бацила дар униште®а. И растргао масу кинеских воЌника.
  Затим девоЌка из своЌих гримизних брадавица, док се бори против бораца небеског царства, лупанет.
  И цео неприЌате ски пук изгоре"е одЌедном.
  Онда А®ута цврку"е:
  - У свом бесу разбиЌамо Кину,
  ВеруЌем, наравно, победи"емо све!
  Борбена девоЌка Алла се такође бори агресивно спонтано.
  А ®ена коса Ќе тако бакрено црвена и блиста као пламен инквизициЌе.
  Ратница га Ќе узела и голим прстима бацила убилачки поклон смрти. Поцепао много Кинеза.
  Чак су им се и главе окретале у различитим правцима.
  Након тога, ратник из рубинских брадавица "е се напунити читавом линиЌом пулсара. Тако су узели и спалили цела два пука Кинеза.
  Ратник супер класе Ќе узео и запевао:
  - Победи"емо неприЌате е, знам сигурно,
  Не"емо дозволити да Кина преузме цео свет!
  И риђокоса девоЌка га узе и зазвижди кроз своЌе веома лепе ноздрве.
  И носови свих пет су веома елегантни.
  А ноге су тако завод иве и окретне, и никако се не пр аЌу. Овде су ратници изванредног обрта. И имаЌу Ќединствен шарм, и око и Ќуриш. Против такве девоЌке, сматраЌте да ниЌедна воЌска, па и кинеска, не"е одолети!
  ДевоЌка са златном косом, МариЌа, бори се веома опасно. А ®ене голе, исклесане ноге бацаЌу веома смртоносне и деструктивне ствари.
  Али ако и брадавице Ќагоде раде. И из ®их "е пасти му®е са колосалном смртоносном снагом.
  И Ќош Ќедан кинески пук одмах "е бити спа ен.
  МариЌа Ќе узела и запевала, показуЌу"и зубе:
  - єа сам девоЌка, знаш, драга,
  Прелепо у сваком погледу!
  Прелепо у сваком погледу!
  Од свих, са свих страна!
  А и она "е п унути на душмана. А ®ена п увачка се претворила у хиперплазматску мр у, проширила се, померила и читав бата он кинеских воЌника Ќе уништен.
  ОлимпиЌада, ова хероЌска девоЌка са колосалном физичком снагом. А ®ене ноге су прилично велике, преплануле, босе, а истовремено елегантне и завод иве.
  А прса су као виме пуно млека, као у наЌчврстог и крупниЌег бивола.
  Истовремено, брадавице су као пупо ци мака, тако светле, сочне и завод иве.
  НиЌе ни чудо што се ОлимпиЌада пре борбе сигурно повлачи са десетак Ќаких, млади"а и води  убав са ®има.
  А ово даЌе додатну радост и снагу.
  А сада из ®ених мо"них, завод ивих, великих као парадаЌз брадавица лете му®е. И штавише, у целоЌ каскади, као да Ќе талас цунамиЌа.
  И одмах хи аде Кинеза умире у страшноЌ агониЌи, ®еговом биолошком електрицитету.
  ОлимпиЌада певала:
  Нема милости, нема милости,
  нема милости за неприЌате а!
  Капи, капи -
  єа сам у нападу!
  А ратник га узе и показа своЌ дуги Ќезик, као надгледнички бич.
  И овим Ќезиком Ќе бацила лизалицу, у коЌоЌ Ќе честица антиматериЌе. Као резултат тога, два кинеска пука су одЌедном спа ена до теме а, а Небеском царству Ќе задат слом ив ударац.
  Ве" Ќе пет девоЌака узело и, без да ег одлага®а, звижда"е. И вране почи®у да имаЌу епилептичне нападе. Врте се у ваздуху као бумеранги, Ќуре"и доле. А ®ихови к унови су насмрт секли лоба®е кинеских воЌника.
  примети ОлимпиЌада, режу"и као пантер и оголивши своЌе дугачке и мо"не оч®аке иза уста.
  Она Ќе, наравно, помало вампир. Само се ®ени оч®аци или кре"у унутра, или, напротив, кре"у напред.
  И глас ОлимпиЌа Ќе веома гласан:
  - Дефинитивно "емо сломити неприЌате е,
  Глас девоЌке Ќе очараваЌу"и, задив уЌу"и ...
  Теме но смо се бавили Кином,
  Нисмо само гледаоци!
  Аленка, мораш да кажеш девоЌци шта ти треба...
  И има агресивну природу праве крађе.
  Аленка га Ќе узела и из своЌих гримизних брадавица Ќе бесном силином праснула пламеним, а не знаЌу"и сажа е®е пулсарима.
  Сваки од ових ватрених угрушака садржи изузетну количину енергиЌе. А Кинези добиЌаЌу рогове веома теме но.
  Аленка Ќе духовито приметила:
  - Тамо смо почели да регулишемо становништво планете Зем е!
  А®ута из брадавице малине, дала му®е Кинезима. Након што Ќе добила метак у плочици за штампу, само се насмеЌала:
  - Лажеш! Не"еш узети!
  Аленка се са великим повере®ем сложила:
  - Не узимаЌ!
  ОлимпиЌада га Ќе узела и голом, округлом петом, као ма ем, ударила у вилицу кинеског генерала и гркнула:
  - За нови СССР без царизма и лидеризма!
  МариЌа се сложила, удараЌу"и из брадавице Ќагоде са веома разорним и фаталним даром смрти:
  - Да, кра  Ќе прескуп за хра®е®е!
  И намигнула приЌате има.
  Али за сада формално осваЌаЌу Кину, за посебне намене.
  Црвенокоса и веома лепа девоЌка Алла Ќе узела и запевала, показуЌу"и своЌе беле и бисерне зубе:
  - У свом кра евству, змаЌ,
  Све живо и светло уништава...
  ПостоЌи само ЌецаЌ,
  Одбаците ланац ђубрета!
  И ратник га узе из рубинске брадавице као му®а. И опет "е угасити Кинезе, и сравнити их у шаку пепела.
  Ала Ќе узела и запевала, показуЌу"и зубе и намигуЌу"и:
  - Од злог змаЌа,
  Род Ќе спасио Зем у...
  И светлост неба -
  Оставио Ќе  уде!
  И ратник "е поново намигнути своЌим партнерима...
  Па, ова петорка разуме да Кина млати са огромним ентузиЌазмом.
  Али овде Ќе ушла у битку - Албина и Алвина. Оне су веома лепе девоЌке и плавуше у исто време.
  Они лете на борбеним авионима, као што су Ќуришни авиони. И ша у Ќедну смртоносну набоЌу за набоЌем.
  То су девоЌке - ре"и то супер значи не ре"и ништа.
  И они своЌим гримизним брадавицама притискаЌу дугмад на ¤оЌстику и ша у веома лом иве проЌектиле колосалне убоЌите снаге.
  А у Кини се ради толико разара®а. Целе печурке се дижу од униште®а воЌника Небеског царства.
  Албина Ќе прво пуцала голим прстима. И исп унуо колосалан, деструктивни дар униште®а.
  А онда Ќе нанела рубин брадавицу доЌке. И Кинези су опет постали веома тешки.
  Албина Ќе узела и зацвркутала, показуЌу"и зубе и певаЌу"и:
  Ускоро "емо бити у комунизму
  Успон моЌе зем е...
  Уклоните само лопова
  И "елава коза!
  После тога, девоЌка Ќе узела и показала своЌ веома дуг и окретан Ќезик.
  Са ®има Ќе веома волела да лиже пулсираЌу"е шипке од жада. Неизмерно Ќе уживала.
  Алвина такође ниЌе против служе®а мушкарцима. А наЌвише од свега уживате када узимате новац од мушкараца. То Ќе заиста велико задово ство и ужитак.
  Алвина Ќе узела и запевала:
  - Зарадите, зарадите
  Заборав аЌу"и на сан и ле®ост...
  Зарадите, зарадите
  Све остало Ќе сме"е!
  И ратник Ќе поново притиснуо брадавицу Ќагоде на дугме, и дар униште®а Ќе избио смртоносном снагом и маса Кинеза Ќе била уништена.
  Ове девоЌке су, наравно, изузетно кул.
  Албина Ќе рекла свом партнеру:
  - Ти си кул ратник!
  Алвина Ќе логично одговорила:
  - Исто као и ти!
  А Алвина Ќе послала Ќош Ќедан дар униште®а уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу.
  И цвркутала:
  - Би"е нова доба
  До"и "е до смене генерациЌа...
  Али нико никада
  Не заборавите светао ци !
  ДевоЌке су поново притиснуле педале голим петама. И опет су побиЌене масе Кинеза.
  Ово Ќе стварно супер.
  Али у борби, и АнастасиЌа Ведмакова. Веома Ќе активна и агресивна на Ќуришницима.
  Чак пева уз смех:
  - Након што прочитате два реда из револвера,
  пожурите и убиЌте злог ...
  Бесно зло, ђаво пакла,
  "елави Ќе почео да истреб уЌе  уде!
  А АнастасиЌа Ведмакова Ќе то узела и намигнула своЌим партнерима. Она Ќе веома лепа ратница, а такође и црвенокоса.
  И сви Кинези коЌи су били погођени ®еним проЌектилима били су поцепани у комади"е.
  Али у битци и Акулина Орлова. ДевоЌка Ќе борбена и брза као кобра.
  А ®ена Ќуришна летелица скаче као чип на таласима током олуЌе.
  Акулина слама Кинезе. Лупа их голим ножним прстима.
  Док девоЌка пева:
  - "елав, "елав, "елав,
  Немирна судбина...
  Али зашто, да затворим "елаву,
  Треба ли вам нево а?
  Затим Ќе девоЌка поново пуцала, али овог пута користе"и своЌу укусну брадавицу попут зреле Ќагоде.
  Узела Ќе и Мирабела и голим прстима притискала дугмад. И ударила Ќе Кинезе ракетама.
  Толико неприЌате а Ќе умрло.
  ДевоЌка Ќе узела и певала, показуЌу"и зубе:
  Велики рат бесни
  Рат без разлога...
  Сатана се ослободио
  И смрт Ќе дошла са ®им!
  Жене пилоти су веома активно победиле Кинезе. И слали су ракете коЌе пале читаве пукове. А бацали су и бомбе са иглама и куглицама, показуЌу"и изузетну снагу и домиш атост. Ратници шта ре"и - класа!
  Али у борби против Кинеза и Елизабете, са три другарице на тенк. Њихова посада Ќе добила надимак - Е-4, тако дивне девоЌке у ®оЌ.
  Наравно, сами ратници у га"ама.
  И преплануо, и веома миши"ав.
  Елизабетх Ќе своЌом босом, исклесаном ногом притиснула дугме. Она Ќе послала проЌектил колосалне убоЌите силе и гугутала:
  - єа сам наЌЌача девоЌка на свету!
  И толико Кинеза Ќе уништено овим смртоносним проЌектилом.
  То су девоЌке коЌе воле да убиЌаЌу.
  Елена Ќе такође девоЌка само у га"ама и плавуша. И уопште, у овоЌ кочиЌи, све четири лепотице су плавуше. Само мало другачиЌе ниЌансе косе.
  И наравно, лепа и прса.
  Елена Ќе притиснула своЌе гримизне брадавице на дугмад ¤оЌстика. Пуцала Ќе арти ериЌа и летеле су гранате.
  Дакле, немаЌу Ќедноставну, ве" са четири пушке.
  ДевоЌке су, морам ре"и, веома веселе и Ќедноставно прелепе.
  Елена Ќе певала, показуЌу"и зубе:
  - єа сам млада жена по имену Карло,
  Не играм често, али Ќе супер!
  Екатерина Ќе такође притиснула своЌе брадавице од Ќагоде на дугме ¤оЌстика, реаговала Ќе разорном нагазном мином и цвркутала:
  - Свим клиЌентима покла®ам диЌамант са осмехом,
  Идемо путем светлости - не знаЌу"и грешку!
  ЕфросиниЌа такође ниЌе промашаЌ у борби. Прво Ќе голим ножним прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и послала смртоносни, високоексплозивни фрагментациони проЌектил.
  А онда Ќе притиснула своЌе рубинске брадавице на дугмад и исекла своЌе противнике на смрт. Затим Ќе гугутала, пуштаЌу"и млазове метака из митра еза, и оголила зубе, са оч®ацима вучице:
  - Вукови су наЌслађе животи®е,
  Растргати свакога, не знаЌу"и милости!
  И све четири девоЌке су га узеле и викнуле:
  - И кога "емо на"и у борби, а кога "емо на"и у борби,
  ХаЌде да га растргнемо, растргнимо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Ово су девоЌке и тенк ша е гранате убоЌите силе и шкработине из митра еза. Нема начина да се одупремо таквим лоповима. ИмаЌу мо" беса, пламен страсти и повере®е у победу. А у исто време и забадаЌу своЌе пр аве, округле пете у лице ухва"еним Кинезима и тераЌу их да лижу Ќезиком.
  Мушкарци то воле и мрзе у исто време. А девоЌке су супер.
  Међутим, Кинези не презиру тортуру. Дечак од тринаест година ИлеЌка Ќе ухва"ен. И почели су да испитуЌу са склонош"у.
  Дечак Ќе прво "утао. Затим су му стргли оде"у и ставили га на удицу са везаним рукама иза себе. И почели су да се дижу више.
  Дечаку су се увиЌали зглобови, а Илеика Ќе сте®ала. И постаЌало Ќе све више и више.
  Џелат Ќе дечаку повукао босе ноге. И преврнуо се и завиЌао од несносног бола.
  Кинези су се насмеЌали и почели да упиру прстом. єош више су подигли ИлеЌку. Конопац Ќе ве" био много затегнутиЌи. До плафона. Беспомо"ни, голи дечак висио Ќе на сталку, босих ногу трзаЌу"их.
  Онда Ќе конопац одЌедном пао. Дечаково тело се срушило.
  И тек на самом поду конопац се поново растегао. Чуо се не удски врисак невероватног бола. ИлеЌка орао и трзао се.
  И ¤елати су се смеЌали. Нису чак ни постав али пита®а, ве" су Ќедноставно мучили дете.
  Тада су Кинези зграбили дечака за босе ноге и притиснули их. Ставили су блок, чврсто га стежу"и. Отвори блока су били гвоздени, и специЌално направ ени за децу. И чврсто фиксиран.
  Тада су ¤елати почели да каче тегове на куке. Ремонтовали су дечака. Висио Ќе наг, зноЌан, напрегнутих миши"а, плаве главе и лица искрив еног од пат®е.
  Истежу"и дечака, Кинези су почели да га туку бичем. Урадили су то са великим задово ством.
  Дечак Ќе урлао и сте®ао... Из грла му Ќе избио пишта®е. А ¤елати су знали само да се смеЌу.
  Кожа на дечаковим леђима пукла Ќе при првим снажним ударцима. Крв Ќе капала и помешала се са зноЌем. Дечак Ќе викао и покушао да се трзне.
  Али то га Ќе учинило Ќош болниЌим.
  И тресао се од ЌецаЌа.
  Тада су ¤елати, без размиш а®а, почели да слажу танка дрва за огрев под ИлеЌкине босе ноге.
  И две жене уских очиЌу извадиле су флашу маслиновог у а. И почели су да подмазуЌу дечакове табане, отврднуте од дугог хода®а босоног.
  ИлеЌка Ќе засте®ала:
  - Ионако не"у ништа ре"и!
  Жене су се смеЌале и шамарале рукама по дечаковом голом дупету.
  Затим су пре муче®а завршили маза®е дететових жу евих, али без прашине ђона.
  Затим Ќе ¤елат донео бак у и запалио ватру. Пламен се подигао и грабеж иво лизао отврднуту, округлу, дети®асту пету.
  ИлеЌка Ќе опет завиЌала. Ватра боли... Џелат Ќе ставио жарач и почео да се загрева под босим ногама дечака. Други мучите  извади из ог®ишта усиЌани гвоздени штап. И почео Ќе да биЌе младог ИлеЌку црвеним штапом од вру"ине по препланулим, миши"авим леђима.
  Дечак Ќе имао страшне болове. Али ипак Ќе викао своЌом снагом:
  - Вау, не"у ре"и! Ох, не"у ре"и! АЌ, маЌко, маЌко - не"у ре"и!
  Џелати су дечаку испекли голе табане и тукли га по леђима. Онда Ќе Ќедан од ®их узео комад гвожђа из ог®ишта. Прислонио Ќе ужарени метал на дечакова прса и, месождерски се смеше"и на испрекиданом руском, упитао:
  - Оно што боли?
  Дечак Ќе викнуо:
  - Не"у ре"и!
  Иако Ќе мирис спрженог меса постао Ќачи. Други мучите  Ќе покупио клешта чиЌи се краЌ загревао у ог®ишту.
  И поче дечаку да ломи прсте по босим ногама. Почео Ќе малим прстом, и одврнуо га уз шкрипу.
  ИлеЌка Ќе очаЌнички вриснула:
  - Ах ах ах ах! Не"у ре"и!
  Џелат Ќе дечаку прво поломио прсте на десноЌ босоЌ нози, а потом прешао на леву. Био Ќе веома велико и снажно дете. Али покушао сам да сломим прсте што Ќе спориЌе могу"е.
  Када Ќе послед®и кркнуо, палац леве ноге, исцрп ен муче®ем, ИлеЌка Ќе од болног шока изгубила свест.
  Одмах су га полили кантом ледене воде. Дечак Ќе дошао к себи. И опет почеше да га туку усиЌаном шипком по леђима.
  На ватри су се пржили и табани. А у исто време ¤елати су донели две бак е до Илеикиног ве" спа еног сандука.
  Дечак Ќе викао нешто што ниЌе могао да разабере речи.
  Два ¤елата су му донела и бак е испод пазуха. И то Ќе тако болна, и просто неподнош ива пат®а.
  ИлеЌка Ќе завиЌала и цвилила, али се ипак могло разазнати неартикулисано:
  - Не"у ре"и!
  Џелат Ќе принео бак у дечаку на голо дупе, постало Ќе Ќош болниЌе. Али ИлеЌко Ќе свеЌедно викнуо:
  - Не"у ре"и!
  Тада Ќе мучите ица узела бак у у руке, подигла се на прсте и испалила пламен кроз плаву косу дечака на ®еговоЌ глави. А светлоплави праменови су се узели и распламсали. Ватра Ќе захватила ИлеЌкину главу.
  Жена се насмеЌала и рекла агресивно:
  - єа сам ђаво ђаво!
  Глава детета, захва"ена пламеном, пала Ќе на бок. Било Ќе евидентно да Ќе тело престало да се трза.
  Џелат Ќе поново попрскао припрем ену канту ледене воде.
  Али спа ено дете се ниЌе померило.
  Мучите ица Ќе ставила руку на дечакова прса са пликовима и чађавим. Држала га Ќе неко време и гунђала од  ут®е:
  - Наслонио!
  Виши ¤елат Ќе са узнемиренош"у рекао:
  - Претерао сам! Па шали се с ®им! єош ниЌедна жртва!
  Тако Ќе Аленка могла да се бори са великим бесом, па Ќе схватила да Ќе ®ихова ствар праведна.
  И тако Ќе девоЌка узела и млатила из скерлетних брадавица веома велике снаге смртоносном му®ом. Буквално су спалили Кинезе, не даЌу"и им ни шансу да преживе, нити огреботине на девоЌкама.
  Тада Ќе Аленка голим прстима бацила веома смртоносни и разорни грашак смрти.
  И цео таЌ бата он кинеских воЌника поцепао.
  Аленка Ќе узела и запевала:
  - Наша космичка слава,
  Мо" "е опет бити у радости!
  А®ута Ќе такође узела и одржала приЌем хоботнице са мачевима. Одсекли много кинеских воЌника. Одсеците им главе без сажа е®а.
  Затим Ќе голим ножним прстима бацила смртоносне игле. Они коЌи су летели ударили су Кинезе на смрт.
  А онда А®утине малинасте брадавице пуцаЌу на ®ене неприЌате е разорним и деструктивним импулсима.
  А®ута Ќе певала, откриваЌу"и зубе коЌи су блистали као бисери:
  - Ускоро "е бити раЌ на планети,
  ОсвоЌи"емо чак и Кину!
  И ратник Ќе узео и како она звижди...
  Вране су развиле турбуленциЌе у мозгу. И падали су као град, удараЌу"и у лоба®е кинеских воЌника.
  Црвенокоса Алла Ќе намигнула свом партнеру и изЌавила, намигуЌу"и смарагдним очима:
  - Свети рат
  Наша победа "е бити...
  ДаЌ смрт Сатани
  Ово Ќе наш разговор!
  А девоЌка са бакреноцрвеном косом баци"е голе прсте своЌих ногу, са великом разорном снагом, грашак смрти. И маса Кинеза "е пукнути.
  Након тога, девоЌка "е такође напалити из своЌих рубин брадавица смртоносним му®ама.
  Они су одмах спалили два кинеска бата она.
  Ала га Ќе узела и запевала, намигуЌу"и своЌим партнерима:
  - єа сам велики
  ДевоЌка наЌвишег реда...
  За мене Ќе човек само шунка,
  Купите нове ускоро!
  МариЌа Ќе такође намигнула своЌим партнерима и цвркутала:
  - Нико нас не"е зауставити
  ДевоЌка "е испустити цео пук!
  А ратница Ќе са своЌим голим ножним прстима бацила веома разорни и разорни дар униште®а.
  А онда "е МариЌа узети и пребити пулсаре из брадавица Ќагоде. Оне "е пролетети и нема две кинеске компаниЌе - остаЌе само уга .
  МариЌа Ќе узела и запевала, п унувши мр у магоплазме:
  - У моЌоЌ души гори ватра,
  А ватра букти у моЌоЌ глави...
  єа "у ударити бес
  Подигни више - заставу светлости!
  А девоЌка "е опет звиждати ... єадне вране, такав ултразвук Ќе погубан за ®ихове уши.
  Како глупира®е на ушима, и потпуни пораз и истреб е®е.
  ДевоЌке имаЌу такав кошаркашки терен у глави.
  ТачниЌе, не девоЌке, ве" гавран ...
  ПадаЌу. Удара®е кинеских глава.
  МариЌа Ќе узела и запевала, показуЌу"и зубе:
  - Пад ничице, ничице, ничице,
  Дато вам Ќе ово право...
  Пред босоногом девоЌком, ничице,
  У б узгавици или блату, ниЌе важно!
  ОлимпиЌа, Ќуначка девоЌка Ќе подржавала свог партнера, а и како Ќе п унула. Иза девоЌчиних уста излетела Ќе велика и расту"а мр а магичне плазме. Срушио се и прогутао цео пук Небеског царства.
  Након тога, девоЌка-Ќунаки®а Ќе узела и бацила своЌе ноге голим прстима, дар дроб е®а и запа е®а униште®а.
  Експлодирала Ќе као мала атомска бомба. И Ќош Ќедан кинески пук Ќе био уг енисан. А ни кости нису остале, од хи ада ратника Небеског царства.
  ОлимпиЌада Ќе приметила, оголивши своЌе веома мо"не оч®аке, попут оних саб астог тигра:
  - Али ипак Ќачи од мене,
  Нема никог на свету, нема никог на свету!
  Тада се чинило да ®ене груди емитуЌу дар колосалне убиЌаЌу"е мо"и из брадавица величине доброг парадаЌза.
  Након тога, ОлимпиЌске игре, како "е издати:
  - А жена га узима по Ќедном, за грло у исто време!
  А онда Ќе свих пет девоЌака узело и звиждало одЌедном ... И гавран "е се толико оглушити да "е се буквално сопственим очима попети на чело. И ва ати се у правим ковчезима.
  ОлимпиЌада, показуЌу"и зубе и ричу"и као нилски ко®, изЌави:
  - Нема места слабостима,
  Нема места за слабе!
  И ево опет девоЌке како да звижде... И вране падаЌу, а кинеске лоба®е добро пробиЌаЌу...
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова - ова вечна деца се поново боре и демонстрираЌу своЌе феноменално уме"е.
  Ево дечака Олега, узео Ќе и држао своЌе мачеве, што Ќе одмах продужило приЌем махаона.
  И маса Кинеза Ќе пресечена.
  Тада Ќе дечак прстима своЌих голих, дети®астих ногу бацио посебан оштар диск... Пролетео Ќе дуж тангенте и одсекао главе стотину Кинеза.
  Бесмртни клинац Ќе узео и радосно запевао:
  - єа сам сЌаЌна особа
  Или само анђео...
  єа само осваЌам све
  У жестокоЌ борби!
  Маргарита Коршунова Ќе такође посекла Кинезе, не даЌу"и им ни шансе, ни наЌма®у милост.
  Ратник екстра класе га Ќе узео мачевима на неприЌате е као експлозиЌу. И фигуративно им одсече главе.
  А они "е узети и ва ати се као главице купуса.
  А онда "е девоЌка голих прстиЌу бацити грашак колосалне разорне мо"и. И много Кинеза "е експлодирати одЌедном.
  Затим пева:
  - У свету космичке силе,
  Будимо Ќачи од змаЌа...
  Зарад велике РусиЌе,
  "елави зликовац "е изгинути!
  После тога момак и девоЌчица су истог тренутка надували образе и удахнули. И зачуо се веома заглушуЌу"и звиждук.
  Вране Ќе ударио ударни млаз и пале су у нокаут. И п уштале су као град на обриЌане главе Кинеза. Пали су и умрли, без икакве алтернативе.
  А ратника небеског царства побиЌено Ќе много хи ада.
  Олег и Маргарита углас рекоше:
  - Свет треба да нас поштуЌе и да се плаши,
  Подвизи воЌника се не рачунаЌу у броЌ...
  Руси су увек умели да се боре,
  Би"е веома оштра стрела!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  ДевоЌке су за себе дочарале посебну инсталациЌу - бацач пламена са дванаест цеви. Мора се ре"и - врло озби но. А онда Ќе А онка своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме.
  И успело Ќе, потоци ватре су се слиЌевали на Кинезе. И то Ќе веома дир ива и смртоносна представа.
  А ратници небеског царства горе, као да су све"е на Ќелки.
  Аленка Ќе узела и запевала:
  - МоЌ велики здраво,
  И наЌсЌаЌниЌи букет!
  НаЌебао Кинеза притиском на малинасту брадавицу грудног коша и А®уту. Она Ќе девоЌка наЌвише културе и класе.
  А ако запева, разби"е га.
  А Кинези немаЌу цео бата он - изгорели су у пепео.
  Таква Ќе она врста девоЌке - изузетно кул.
  Али црвенокоса Алла Ќе Ќош хладниЌа. А ®ена рубинска брадавица са великом снагом и енергиЌом притиска дугмад.
  И овде ради.
  И заиста све спа уЌе до теме а...
  Ала Ќе, виде"и како Кинези горе и умиру, певала:
  - єа сам наЌЌача девоЌка на свету,
  И освоЌио све аспекте етра!
  А ®ена гола пета Ќе изазвала разорни смртни потез. Ево Ќе девоЌка - кул!
  Алах рече уз смех:
  - МоЌа феноменална мо"...
  МариЌа Ќе опалила, притискаЌу"и дугме са брадавицом од Ќагоде и логично Ќе приговорила, показуЌу"и зубе:
  - Не твоЌе, него наше!
  А ратници "е то узети и смеЌати се, са тешким апломбом. И онда обоЌица узимаЌу и звижде.
  Вране Ќе ударио ултразвучни талас на ®ихов мозак. Збунили су се.
  И пернате лепотице почеше да падаЌу и буше главе кинеских ратника.
  Ове девоЌке су Ќедноставно невероватне!
  ОлимпиЌске игре су веома агресивне. И она "е притиснути своЌу велику, као наран¤асту брадавицу на дугме. И како "е исп унути убилачку каскаду смрти и разара®а.
  И толико Кинеза одЌедном Ќе узело и спалило. Они су били теме но уг енисани.
  ОлимпиЌа узе и пева:
  - єа сам наЌЌача девоЌка на свету,
  Лако могу сломити противнике...
  Пливамо дуж токова непрекидног етра,
  Хунта не"е мо"и да сломи змаЌа!
  А ратници из брадавица груди, како удараЌу таквим убитачним му®ама, што Ќе само ужас.
  Капитално спалите кинеске бата оне. Ево девоЌака. А ®ихови голи прсти страшном силином бацаЌу поклоне униште®а.
  ОлимпиЌада Ќе узела и звиждала ...
  И ®ен звиждук Ќе одмах оборио хи аде врана на зем у, ударивши Кинезе на смрт.
  Ратници су, наравно, одушев ени. И смеЌу се.
  Свих пет лепотица су тако ратоборне и духовите.
  Овде опет Албин и Алвин нападаЌу из ваздуха, на борбене авионе. И како "е послати ракете колосалне разорне мо"и, коЌе све дижу у ваздух и цепаЌу.
  Албина га узме и запева, притискаЌу"и окидач своЌом гримизном брадавицом:
  - єа сам наЌве"а хероина на свету!
  Алвина Ќе такође зазвонила, притискаЌу"и своЌу рубинску брадавицу на груди, и цвркутала, откриваЌу"и зубе:
  - Не, ми смо наЌвише хероина света!
  А девоЌке су углас певале:
  єа, ти, он, она - заЌедно цела зем а,
  ЗаЌедно приЌате ска породица
  РечЌу ми
  Сто хи ада мене!
  А девоЌке како да се смеЌу, и босе пете на полугама.
  И бомбе су летеле на Кинезе. Наравно, Небеско царство нема сре"е да се носи са девоЌкама коЌе се туку само у га"ама.
  На небу Ќе и АнастасиЌа Ведмакова. И ова девоЌка, коЌа ве" има преко сто година, али не стари, Ќер Ќе вештица.
  И ратник са рубин брадавицом "е притиснути дугме. И одмах "е борбене ракете полетети ка ци у.
  И цео кинески пук, потпуно уништен.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе приметила, прелазе"и ивицом руке преко грла:
  - Велика Ќе чистка!
  Акулина Орлова се доброво но сложила са овим, такође удараЌу"и неприЌате а, и откриваЌу"и своЌе зубе, коЌи су бе и од првог снега:
  - ПостоЌи чиш"е®е терена!
  А девоЌка "е поново притиснути Ќагодасту брадавицу своЌе доЌке на дугме ¤оЌстика, и послати смртоносну ракету.
  Мирабела Магнети" Ќе узела и ударила у неприЌате а голим ножним прстима. И смртоносна ракета "е ошамарити Кинезе. И дошло Ќе до потпуног униште®а и смрти.
  Ово Ќе Мирабела - само супер. А девоЌка Ќе као да шамара душмана брадавицом од Ќагоде.
  ДевоЌке су то узеле и певале, лупкаЌу"и голим, округлим штиклама:
  - Лако "емо све избрисати,
  За мо" совЌета...
  И све "емо вас разбити
  На ову песму!
  Ратници тако гађаЌу неприЌате а своЌим ракетама. И заиста Ќе изузетно смртоносно.
  Ево девоЌака са голим, исклесаним ногама.
  АнастасиЌа Ведмакова, сламаЌу"и неприЌате а, гукала Ќе:
  - Лоба®а скаче блиставо но"у,
  Жели да излуди девоЌку...
  И гутаЌу"и змиЌом невине жртве,
  То Ќе само г®аважа!
  Акулина Орлова ударила Ќе неприЌате а рубин брадавицом доЌке. Убила Ќе неприЌате а на смрт, не даЌу"и му ни наЌма®у шансу и спаливши цео бата он Кинеза.
  Онда Ќе Акулина узе и запева:
  - ДевоЌка Ќе овде, девоЌка Ќе тамо,
  Живот Ќе потпуна лаж!
  А ратница Ќе своЌом округлом петом послала неприЌате у убиствени дар униште®а.
  Затим Ќе цвркутала:
  - Уништи"у све Кинезе, показа"у лице своЌоЌ девоЌци!
  Ево девоЌака - босоногих и лепих и завод ивих, веома исклесаних ногу.
  АнастасиЌа Ведмакова баци малу бомбу, уништи своЌе противнике и цврку"е:
  - Слава нашоЌ великоЌ Ота¤бини!
  Ево Алисе и Анђелике у борби. Тукли су Кинезе снаЌперским пушкама. Генерално, девоЌке су дивне.
  Алиса Ќе опалила, пробила пет Кинеза одЌедном и загугутала:
  - У пространству дивног завичаЌа,
  Ка ен у биткама и труду...
  Саставили смо радосну песму
  О велики приЌате у и вођо!
  И ратник Ќе бацио своЌе голе ножне прсте, смртоносни дар смрти. И поцепао много противника.
  Анђелика Ќе такође сламала неприЌате е. Пробола Ќе четири неприЌате а Ќедним ударцем и узвикнула:
  - Свакако "емо победити све, а би"е комунизма!
  И ратница Ќе поново голим прстима бацила убиствени дар униште®а. И толико Кинеза Ќе уништено одЌедном.
  Било Ќе сЌаЌно.
  Обе девоЌке су веома лепе. Алиса Ќе плавуша, а Анђелика црвена. Генерално су сЌаЌни.
  И пуцаЌу на неприЌате е у гушти хорде.
  Алиса га Ќе узела и запевала:
  - соларни круг,
  Небо свуда около...
  То Ќе цртеж девоЌке!
  А ратница га Ќе узела голом петом и бацила експлозивни пакет уг а. КоЌи Ќе узео много кинеских бораца и поцепао.
  Аннелика Ќе с цереком приметила и оголила зубе коЌе Ќе имала као велике бисере:
  - єедноставно Ќе супер!
  А такође "е голи прсти црвенокосе девоЌке лансирати експлозивне кесе са агресивном мешавином разара®а.
  Ево девоЌака - изванредних акробатика. Они показуЌу своЌу наЌве"у и наЌагресивниЌу класу.
  Алиса га Ќе узела и зацвркутала, показуЌу"и зубе:
  Цртао сам на парчету папира
  Потписива®е у круг на табли!
  И опет, ®ена боса, грациозна нога баца нешто врло смртоносном снагом.
  И маса разара®а - убиЌа®е Кинеза.
  Аннелика Ќе гугутала намигуЌу"и.
  - Све "е то бити тако - очараваЌу"е!
  А ®ена гола, округла, розе потпетица закуцана као нокат...
  Ратници, наравно, не дозво аваЌу Кинезима да их преплаве таласом. И сви пузе.
  БроЌ ратника небеског царства Ќе велики. И сви су гранчица и гранчица, а Ќа нападам са наЌве"ом страш"у.
  Анђелика Ќе п еснула рукама и запевала:
  - Величина Руса препознаЌе планету,
  Фашизам Ќе слом ен ударцем мача...
  У песмама девоЌака се пева победа,
  И веруЌем да "е изградити комунизам!
  И ратник "е га узети и п унути... И мр а магичне плазме одЌедном Ќе израсла, и прекрила Кинезе.
  Рецимо то овако - девоЌке су оно што вам треба.
  Аленка из митра еза пуца на Кинезе. Онда их сече мачевима...
  А кад ЌоЌ се митра ез као магиЌом поЌавио у рукама. И она хаЌде да уништи неприЌате е.
  Тако Ќе Аленка покосила Кинезе, не даЌу"и им ни наЌма®е милости.
  А девоЌка голим ножним прстима баци убиствени дар смрти, и распрши ратнике небеског царства.
  Затим Ќе певала:
  - єа сам наЌЌача девоЌка на свету,
  Кул господар зема ског етра!
  А®ута Ќе ово потврдила:
  - Да, кул маЌсторе!
  И узела Ќе ноге голим прстима и бацила убоЌити дар смрти, и положила толико Кинеза одЌедном.
  Ево такве девоЌке.
  А и од скерлетних брадавица како "е набити му®е. И ратници небеског царства котр аЌу се као снопови сена.
  А®ута Ќе узела и запевала:
  - Слава ери руских царева,
  Ви неприЌате и  уди ломите!
  Овако раде девоЌке. А Ала Ќе са ®има црвенокоса лепотица. А од рубинских брадавица ремонт му®е подлеже. И доноси потпуну смрт.
  Алах Ќе певао, цере"и се:
  Не ломи крила полетне девоЌке,
  У мени нема сажа е®а и не случаЌно...
  Не волим наси е и немо",
  То Ќе само штета за распетог Христа!
  Она Ќе тако борбена и агресивна ратница пуна енергиЌе.
  И МариЌа "е напунити пулсар из брадавица Ќагоде. Спали"е масу кинеских бораца и гугутати:
  - Ово Ќе моЌа свемирска мо"!
  И ®ене очи блистаЌу му®ама.
  И босе ноге "е бацити дар униште®а. Ове девоЌке су наЌвише класе.
  ОлимпиЌада Ќе уништила неприЌате а. Истовремено Ќе користила и ватрене пулсаре са своЌих великих брадавица.
  ДевоЌка хероЌ Ќе радила са великим убрза®ем. Никоме ниЌе дала ни наЌма®у шансу.
  А ратница Ќе голим ножним прстима бацала веома разорне дарове смрти.
  И док Ќе певала:
  - Ота¤бина и воЌска су два стуба,
  На коме се налази планета...
  Чува"емо наше груди, ми смо твоЌа зем а,
  ТвоЌу воЌску пева сав народ!
  єош Ќедном, ®ене брадавице парадаЌза лансираЌу дарове колосалне убилачке мо"и.
  єелисавета из тенка такође пуца. Она пуца, притискаЌу"и своЌе гримизне брадавице на дугмад, и цвили:
  - Нисам Ќа Ќачи, све "у поцепати!
  И намигуЌе своЌим партнерима.
  Елена се сложила са овим, притиснувши дугме своЌом гримизном брадавицом и исп унувши проЌектил из цеви, кидаЌу"и Кинезе:
  - За нашу домовину комунизма!
  И девоЌка ратница намигну своЌим сафирним очима.
  Кетрин Ќе приметила, ша у"и убиствене дарове стварне смрти своЌим противницима:
  - Комунизам Ќе наука!
  Поново Ќе притиснула дугме своЌом рубинском брадавицом.
  ЕфросиниЌа Ќе изЌавила, боре"и се са великом тврдоглавош"у против неприЌате а, и користе"и брадавице од Ќагоде:
  - Наша вера у светлу буду"ност не пориче славну прошлост наше царевине!
  Елизабета Ќе спремно пристала на ово:
  - Како су они хвалили кра а, тако "емо и ми хвалити!
  И ратник Ќе показао дуг Ќезик.
  Екатерина Ќе приметила, пуцаЌу"и у овом случаЌу, притискаЌу"и дугме ¤оЌстика голим прстима:
  - И са обале Чудског,
  До ледене Колиме,
  Све ово Ќе наша Зем а,
  Све ово смо ми!
  ЕфросиниЌа Ќе млатила, поново користе"и брадавицу Ќагоде и гугутала, намигуЌу"и:
  - МоЌа велика мо"
  Сломи"у крокодила!
  А девоЌке нападаЌу. Међу ®има су Наташа и ЗоЌа.
  Овде су девоЌке узеле из хаубице оптужбу за такав разорни дар смрти.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - лете бомбе и ракете,
  НаЌве"и ПР...
  У песмама народа певаЌу се,
  Задао Ќе страшан ударац!
  ЗоЌа Ќе агресивно изЌавила:
  - Снажан ударац - добро!
  И она Ќе узела и притиснула босим ножним прстима дугмад. Све су то борилачке лепотице.
  Олег Рибаченко на зиду. Бесмртни дечак, изгледа стар око дванаест година, голим прстима баца игле. И удара Кинезе коЌи напредуЌу. Десетина одЌедном.
  Баца игле и Маргарита голим прстима. ДевоЌка уништава противнике и шкрипи:
  - МоЌа велика снага!
  И бори се храбро.
  Наташа такође баца снажан бумеранг голим прстима. Како сломити противнике и шкрипати:
  - У име велике славе!
  Затим ЗоЌа сече Кинезе мачевима, а истовремено босим ногама баца игле са отровом. И пева у себи:
  - У пространствима РусиЌе,
  Можемо спасити свакога!
  И опет мачеви падаЌу на противнике. А ако секу, онда без имало сажа е®а.
  Али када Ќе Аурора почела да уништава и баца бумеранге голим прстима, онда Ќе ово потпуно униште®е. И побиЌени Кинези падаЌу под ударима црвеног ђавола.
  А девоЌка урла:
  - Све "у смрскати и поцепати!
  А како "е узети и се"и са оба мача!
  А са ®ене голе пете лети оштар и продоран диск. Ово Ќе генерално девоЌка тоталне смрти.
  И ево Светлане у одлучуЌу"оЌ бици. Како да мучимо Кинезе, и да их мачевима исечемо на ситне комаде.
  ДевоЌка Ќе померила лептир, а седам ратника Небеског царства Ќе посечено на смрт.
  А онда са голих прстиЌу лете оштре, отровне игле. И задивити Кинезе.
  Олег Рибаченко се бори са жутим ратницима. Његови мачеви трепере као пропелер.
  Дечак са гуштом пева:
  - Би"у наЌЌачи шампион света,
  Победи"емо Америку, Кину!
  И опет дечак баца оштре игре голим прстима дечиЌих ногу. И две десетине убиЌених Кинеза падаЌу одЌедном.
  Ево такве битке. У стварноЌ историЌи, царска РусиЌа из предпетровског времена изгубила Ќе део своЌе териториЌе. Али овде се руски витезови боре и не"е попустити.
  Олег Рибаченко се бори и пева:
  - Али ми смо витезови пуни руског духа,
  Никада ¤елати не"е чути наш пригушени ЌецаЌ!
  И опет дечак баца веома оштре, и са Ќаким отровом, куваним од вештица, врло танке иглице!
  ДевоЌка Маргарита Ќе поред ®ега. И ®ене ноге бацаЌу такве смртоносне игле. И руке су секле нападаЌу"е Кинезе. Ратник уништава противнике, и пева:
  - Тако сам кул, као демон свих зема а ...
  Дима, Дима, Билан! Дима, Дима Билан!
  Владар свих зема а!
  И Наташа сече Кинезе и пева:
  - У вечер®у зору, не"емо да дамо Сатани да победи!
  А и смртоносне игле лете са ®ених босих ногу.
  Затим ЗоЌа уништава неприЌате е. А из ове девоЌке као да извиру вибрациЌе колосалне енергиЌе.
  А бумеранги и оштре игле лете са босих ногу лепотице.
  Ратници шкрипе:
  - єа сам велики босоноги сан и лепота!
  И опет "е бацити нешто изузетно убитачно на своЌе противнике.
  Али када Аурора води млин и посече Кинезе, онда Ќе ово врхунац униште®а.
  А онда "е црвенокоса голим прстима бацати игле за пирсинг. И мртви жути ратници падаЌу.
  Али када Светлана лупанет. А притом ЌоЌ из босих ногу лети читава гомила игала коЌе све буше и убиЌаЌу.
  А ратници шкрипе:
  - Тако, тако, тако - добиЌте фашисту у пени!
  А ®ене босе ноге опет "е бити бачене убоЌито на Кинезе.
  Наташа Ќе, сецкаЌу"и мачевима жуте ратнике, приметила:
  - Са нацистима Ќе било и лакше и теже!
  Светлана Ќе, прошавши млин, приметила:
  - А са нама девоЌкама Ќе увек лако!
  Аурора Ќе поновила приЌем вентилатора и прогунђала:
  - Са мном ти уопште не"е бити досадно!
  А смртоносни жалац лети са ®ених босих ногу.
  А ЗоЌа "е узети и зацвилити:
  - Нисмо ми бубашвабе, ми смо девоЌке - велике славе!
  И опет "е нешто излетети из ®ених босих ногу, и удари"е неприЌате а.
  ДевоЌке су посао прихватиле к срцу.
  Ова тврђава Ќе скоро Ќедино руско упориште у овоЌ области. У изград®и Ќе Ќош неколико градова. Добро Ќе што Кинези нису гурнули главу преко Амура. Али РусиЌа Ќе у стварноЌ историЌи изгубила део своЌе териториЌе. Веома агресивна династиЌа на власти у Кини. Међутим, девоЌке су оно што Ќе способно да Луциферове пукове избаци у бекство.
  Олег Рибаченко сече Кинезе. И док дечак пева:
  - НаЌвиша класа би"е ...
  А онда полети бумеранг коЌи Ќе бацила дечакова боса нога и крик:
  - Дикобраз "е све посе"и!
  Маргарита Ќе такође бацила на неприЌате а оно што Ќе убиство. Сломила га Ќе на комаде и зацвилила:
  - єа сам бос сан и велика лепотица!
  А ®ена нога "е бацати див е дискове.
  Следе"а у бици Ќе Наташа. И такође баца на неприЌате а оно што цепа противнике.
  И то ради веома паметно.
  А ®ене босе ноге бацаЌу редовне, смртоносне игле.
  Следе"е, ЗоЌа у борби. И баца на неприЌате а, свакакве кукасте крстове и бумеранге.
  И коси неприЌате а.
  Затим, како пролази:
  - Слава добром кра у!
  Али у борби и Аурора. Такође уништава неприЌате е из Кине. А ако баци, баци"е смртоносном силом.
  И док пева:
  - Да, у име Руске Зем е!
  И, такође, смртоносни набоЌи лете са ®ених босих ногу.
  Светлана такође не изневерава неприЌате а. А са ®ених босих ногу лети нешто што доноси очигледну смрт.
  И ратник пева:
  - Никада не"емо одустати! Нево а не"е до"и у РусиЌу!
  И опет "е Кинези бити повређени. И он "е га узети без церемониЌе и исецкати га.
  Шест ратника и ратника тешко ударили. И сече душманина, и баца босе ноге.
  Олег Рибаченко Ќе, посечу"и Кинезе, певао:
  - Звездани борац, узалуд ти труби -
  Далеко Ќе твоЌа зем а у сум®ивоЌ слави...
  Пламен битке трепери између редова -
  У ЌедностраноЌ игри без правила!
  И Ќош Ќедан бумеранг лети дечаковим босим ногама, коЌи Ќе пререзао грк ан десетак Кинеза.
  Дечак Ќе, као што видимо, борац.
  И Маргарита Ќе такође у борби. И тако ®ене босе ноге раде. Она без икакве сум®е изузетно кул уништава неприЌате е.
  А мачеви су ЌоЌ као ¤елати.
  Ратник шкрипи:
  - Нека Ќе слава!
  Наташа такође пуца босим ногама, а баца убоЌите. И у исто време активно сече мачевима.
  Пишта у исто време:
  - МоЌа свита Ќе посада у државном власништву!
  Следе"а у борби Ќе ЗоЌа. Такође ђаво наЌвишег степена униште®а. Како држати лептира са мачевима. А онда "е узети и бацити ударне елементе босим ногама.
  Након чега пролази:
  - ВоЌска се радуЌе - напредуЌе!
  И цео низ закошених кинеских пада.
  ДевоЌка пева у себи:
  - ЗоЌа воли да убиЌа! Ах, та ЗоЌа!
  А ево и Ауроре у брзоЌ офанзиви. Или бо е речено агресивна одбрана. И уз помо" босих ногу нокаутира неприЌате е.
  И у исто време шкрипи. А кад ®ене саб е прођу као сечива култиватора, онда "е се три десетине Кинеза растргнути!
  А Аурора вришти:
  - Хармонични акорди, застава РусиЌе Ќе веома поносна!
  А сада "е ®ена гола пета стати кинеском генералу у браду. Он "е узети и пасти.
  ЗоЌа Ќе агресивна у борби. Сече своЌе душмане, и вришти:
  - Сум®а"емо и све "емо побити!
  А са босих ногу такви бодежи лете.
  Светлана такође никога не изневерава. И уништава неприЌате е, као да коса траву коси. Кинези пропадаЌу.
  ДевоЌка вришти:
  - Луда игла! Излази из дворишта!
  
  БОКС И ХЛАДНА ПОЛИТИКА РИНГА
  СергеЌ Љахович Ќе победио у боксерском мечу против Шерона де Бира. Нокаутирао га Ќе на чаше, а нокаут ударац ниЌе пропустио.
  И направио Ќе прву одбрану титуле.
  То Ќе довело до неких промена у укупном распореду битака. Уместо обавезне одбране против ЧагаЌева, НиколаЌ ВалуЌев и СергеЌ Љахович су одлучили да се прво боре за уЌеди®е®е титуле у тешкоЌ категориЌи.
  Ова борба би била заиста заним ива. СергеЌ Љахович има само Ќедан пораз, НиколаЌ ВалуЌев четрдесет и шест победа у низу. И он Ќе изразити фаворит.
  А наградни фонд за ову борбу за оба боксера Ќе рекордних десет милиона долара за два.
  Борба се одиграла у САД... АваЌ, публика Ќе била разочарана. СергеЌ Љахович Ќе повредио десну руку и изгубио свих дванаест рунди на бодове. Али ни НиколаЌ Валуев ниЌе блистао. И ниЌе могао да поша е противника ни у нокаут, па чак ни у нокдаун.
  Али уЌединио Ќе титуле и успео да освоЌи четрдесет седму победу у низу.
  Борба са ЧагаЌевим Ќе померена. Тада Ќе ЧагаЌев развио упалу и Валуев се потукао са другим, не превише познатим противником. И не превише убед иво га савладао на поене. А онда борба са султаном Ибрагимовим. Борба се показала веома такмичарском. Многи су чак веровали да Ќе султан Ибрагимов победио. Посебном одлуком, судиЌе су ипак дале победу Валуеву. И изЌедначио се са РокиЌем МаркиЌалиЌем у броЌу победа у низу - четрдесет девет.
  Онда обавезна одбрана против Руслана ЧагаЌева... Али опет Ќе борба пропала. И опет Руслан ЧагаЌев са повредом и ван игре.
  Руски гигант Ќе одржао своЌу педесетогодиш®ицу борбе (ако се, наравно, не рачуна чи®еница да Ќе Ќедна борба ВалуЌева проглашена неваже"ом!) против Руиза. Био Ќе то реванш. У првом ВалуЌев ниЌе убед иво победио поде еном одлуком. А онда друга борба-реванш.
  Многи су мислили да "е НиколаЌ Валуев побо шати своЌ резултат. И шта би било кул... Али опет, руски гигант не изгледа наЌбо е, и осваЌа веома контроверзну победу на бодове, и то поново одвоЌеном одлуком судиЌа.
  Затим Ќош Ќедна борба са Холифиелдом. ОваЌ борац Ќе права легенда. Али он ве" има четрдесет и шест година, и нико не веруЌе у ®егове шансе. А НиколаЌ ВалуЌев има педесет победа у низу и ниЌедан пораз. Он Ќе оборио рекорд РокиЌа МаркиЌалиЌа и има два шампионска поЌаса у тешкоЌ категориЌи.
  Опет борба... И опет НиколаЌ Валуев Ќе Ќедва изнудио победу на поене.
  И такође посебном одлуком судиЌа. Али поправио Ќе своЌ рекорд, педесет и Ќедну победу заредом! Сложи"ете се да Ќе ово веома кул.
  А ево и доброво не одбране против ДеЌвида ХеЌа. НиколаЌ ВалуЌев ниЌе имао ниЌедан пораз од 1993. године. Ево га опет у борби...
  Опет дуел, где НиколаЌ ма  не сиЌа и инфериоран Ќе у односу на неприЌате а у брзини.
  Али одлично се држи. ПоказуЌе отпорност. И као резултат тога, судиЌе поново даЌу победу НиколаЌу Валуеву, одвоЌеним одлукама. И наравно веома контроверзно...
  Али рекорд Роцки Марцхила Ќе ажуриран. Педесет две победе у низу.
  А планиран Ќе и нови противник: ВиталиЌ Кличко, коЌи у борби за уЌеди®е®е жели да добиЌе два поЌаса одЌедном.
  Али преговори су убрзо застали. ВиталиЌ Кличко се борио са Сосновским.
  А НиколаЌ Валуев се борио са Мореком, Ќаким боксером, али Ќе много пута тучен.
  И ова победа НиколаЌа Валуева, ве" педесет и тре"а узастопно, показала се неубед ивом и поново без нокдауна и поенима, посебном одлуком судиЌа.
  Међутим, запис Ќе ажуриран. А НиколаЌ Валуев не познаЌе пораз ве" шеснаест година - рекорд за тешку категориЌу. И педесет три победе у низу - рекорд међу свим тежинским категориЌама.
  А до борбе са ВиталиЌем Кличком и уЌеди®е®а титула ниЌе дошло.
  НиколаЌ Валуев Ќе пронашао бенигни тумор у глави и био Ќе приморан да прекине боксерску кариЌеру.
  За ®егове поЌасеве борили су се ДеЌвид ХеЌ и Владимир Кличко. И победио Ќе Кличко млађи.
  Али НиколаЌ ИИ, као боксер, коЌи Ќе формално оборио рекорд РокиЌа МаркиЌалиЌа, и коЌи поседуЌе два поЌаса, а никада ниЌе победио, ве" Ќе био у приличноЌ слави.
  И уместо єединствене РусиЌе, НиколаЌ Валуев Ќе одлучио да створи сопствену партиЌу. Назвао га Ќе "Велики скок". И успео Ќе сензационално да уђе у Државну думу 2011. А онда Ќе учествовао на председничким изборима 2012. године. И опет сензациЌа, друго место и излазак у други круг против Владимира Путина.
  Блимеи! НиколаЌ Валуев Ќе постао нова, светла, политичка звезда. Народ се заситио старих, политичких проститутки, а он Ќе отишао по новог политичара и боксера.
  Владимир Путин Ќе, међутим, могао да савлада НиколаЌа ВалуЌева у другом кругу, али се испоставило да Ќе ®егова предност прилично мала.
  Али комунисти су, због неуспеха ЗЌуганова, извршили државни удар и СергеЌ Удалцов Ќе постао нови председник Комунистичке партиЌе.
  ОваЌ млади и енергични човек направио Ќе праву буру против Владимира Путина. А узбуђе®е Ќе било веома озби но. Масовни сукоби са полициЌом. Употреба батина. Премла"ива®а, па чак и жртве међу заточеницима.
  Тако су ОлимпиЌске игре у СочиЌу отказане. Тада се у УкраЌини десио МаЌдан. єанукович Ќе свргнут. Путин, у условима унутраш®е нестабилности, ниЌе почео да заузима Крим. А у Донбасу ниЌе било рата.
  УкраЌина, на челу са Порошенком, била Ќе у успону.
  ВиталиЌ Кличко, коЌи Ќе прекинуо кариЌеру у боксу, одлучио Ќе да се врати.
  А сада Ќе успео да нокаутира Стивенсона. И постати шампион у тешкоЌ категориЌи по четврти пут, понав аЌу"и Холифилдов рекорд. Онда Ќе Витали направио Ќош Ќедну одбрану против Криса Ареоле. Таква борба Ќе освета и опет нокаутирала противника.
  Али онда Ќе, због преоптере"ености градоначелника КиЌева, био принуђен да прекине своЌу славну кариЌеру.
  Владимир Кличко, иако не сасвим убед ив, успео Ќе да одбрани титулу против ТаЌсона ФЌуриЌа. А онда Ќе нокаутирао свог сународника Глазкова. А онда Ќе држао и одбрану против БраЌана. И оборио рекорд Џоа Луиса за наЌвише победа у шампионату.
  Али постоЌи Ќош Ќедан поЌас. ОсвоЌио Денотаи Видер. ОваЌ боксер Ќе Ќединствен - цела ®егова кариЌера Ќе састав ена само од нокаута. Чак четрдесет нокаута у низу - то Ќе кул! А Владимир Кличко ве" има четрдесет Ќедну годину. И наравно, оваЌ дуел уЌеди®е®а изазвао Ќе огромно интересова®е.
  И први пут од борбе са Питером, Владимир Кличко ниЌе неприкосновени фаворит.
  Али ево борбе са ДенотеЌем. Размена за нокдаун. Па ипак победа на краЌу, макар и одвоЌеном одлуком судиЌа, Владимира Кличка.
  Тако Ќе Владимир Кличко по први пут у тешкоЌ категориЌи уЌединио сва четири главна поЌаса. И ово Ќе Ќединствено достигну"е...
  Владимир Кличко Ќе имао Ќош Ќедан реванш са ВаЌдером, овога пута успео Ќе да га нокаутира и покаже да године нису смет®а за спорт. Победио Ќе и Паркер.
  Али онда, у Ќесен 2018, са четрдесет две године, изгубио Ќе од ЕнтониЌа Џошуе у драматичном дуелу.
  Била Ќе то супер борба... Владимир Кличко ниЌе изгубио више од четрнаест година, али Ентони Ќе ипак успео да то преузме и освоЌи сва четири поЌаса.
  єедина утеха Владимиру Кличкову Ќе што Ќе и ®егов име®ак Владимир Путин изгубио изборе 2018. године. Штавише, ниЌе победио НиколаЌ Валуев, за кога Ќе мода ве" прошла, ве" комуниста - СергеЌ Удалцов.
  Разлог пораза Ќе био што се због пада цена нафте и гаса погоршала економска ситуациЌа РусиЌе. А ефекат окупациЌе Крима ниЌе могао да функционише. Дакле, све Ќе било другачиЌе. Комунисти су се вратили. И опет изнад Крем а Црвена застава.
  Владимир Кличко Ќе, међутим, наставио кариЌеру. Корона вируса на свету ниЌе било, а 2020. године велики боксер Ќе успео да победи Руиза млађег и поново постане светски шампион. Тада Ќе одбранио титулу од Руиза млађег. Али реванш Ќе поново био за ЕнтониЌа Џошуу.
  Владимир Кличко, коЌи Ќе оборио много рекорда, поново Ќе наЌавио повлаче®е.
  Иако Ќе успео да постави Ќош Ќедан рекорд - да постане наЌстариЌи апсолутни светски шампион.
  И ово Ќе такође огромно достигну"е.
  Тада Ќе ВиталиЌ Кличко водио егзибициону борбу са Холифилдом.
  Свет Ќе кренуо своЌим путем.
  Олександар Усик постао Ќе нови неприкосновени шампион света у тешкоЌ категориЌи сензационалном победом над ЕнтониЌем Џошуом. А онда Ќе одбранио титулу против ®ега.
  Али Владимир Кличко се неочекивано вратио у Ќесен 2022. И борио се са Усиком, зарад Ќош Ќедног рекорда.
  И ова борба Ќе победила сва досадаш®а достигну"а у драми и току.
  И Владимир Кличко Ќе поново сензационално победио. И поново заузео све поЌасеве. И четврти пут Ќе постао светски шампион.
  Заиста у боксу, хероЌство нема старост.
  Живот иде као и обично, али прави хероЌи никада не старе!
  
  ХИТЛЕР ДАЉЕ РУКЕ ОД єЕВРЕєА
  АНОТАЦИєА
  Адолф Хитлер Ќе постао просвет ен и престао да прогони єевреЌе. Као одговор, савезници су зак учили примирЌе на неодређено време са Тре"им раЌхом. И сада СССР мора да се бори на Ќедном фронту, а снаге су веома неЌеднаке.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  На пример, свет у коме су САД понудиле Хитлеру договор у марту 1943: он заустав а прогон єевреЌа, а заузврат савезници проглашаваЌу примирЌе на неодређено време. Фирер, изгубивши битку за Африку и поражен код Ста инграда, принуђен Ќе да пристане. Па САД имаЌу своЌу рачуницу - нека се и диктатори и тоталитарне зем е униште. А онда СССР некако превише одлучно напредуЌе.
  Осврните се на Европу пре него што се поЌаве САД. БританиЌа Ќе природно без Америке, човек не жели да се бори. А осим тога, Черчил се такође плаши доласка црвених у Европу.
  Укратко, договорили смо се. Хитлер Ќе престао да прогони и истреб уЌе єевреЌе, а савезници су прекинули сва бомбардова®а и борбе од 1. априла. Али то ниЌе све, наравно. Помало су почели нешто да продаЌу нацистима. А СССР сада ниЌе добиЌао бесплатну помо", ве" Ќе могао да купуЌе само за злато.
  На Западу Ќе наступило потпуно затишЌе. На истоку Ќе рат био углавном у ваздуху. На копну такође, док пауза. Немци су спремали офанзиву на Курску избочину, Црвена армиЌа Ќе стала у одбрану и укопала се у зем у.
  Али примирЌе на западу Ќе нешто променило. Прво, Немци су постали много Ќачи у ваздуху, скоро половина ®ихових авиона Ќе претходно била ометена од Запада.
  Друго, Хитлеру се више ниЌе тако журило да нападне. Заиста Ќе желео да Тигар-2, Лав, а посебно Миш буду тестирани у борби.
  "Тигар"-2 Ќе почео да улази у масовну производ®у пре свих Ќош у маЌу. Али имао Ќе лакши, ма®е зашти"ен Порше куполу. "Маус" Ќе тек у Ќуну тестиран, коЌи Ќе показао задово аваЌу"е резултате. Рад на тенк "Лав" Ќе настав ен на нови начин. Али било Ќе потребно преправити аутомобил, под снажниЌим мотором од Мауса, и оЌачати оклоп са стране. "Маус" и "Лав" очигледно нису пратили офанзиву, а "Тигру"-2 Ќе и да е била потребна обука посаде и сериЌски распоред. Поред тога, и єагдпантер и на брзину развиЌени Пантер-2 су лансирани у сериЌу. Послед®и аутомобил Ќе имао наоружа®е слично Пантеру, али ве"у деб ину бочног и пред®ег оклопа, што Ќе пове"ало тежину. Али "пантери" -2 нису пратили почетак битке.
  Ста иново стрп е®е Ќе пукло, а 5. августа 1943. и сама Црвена армиЌа Ќе прешла у офанзиву.
  Овога пута броЌчана супериорност совЌетских трупа била Ќе ма®а него у стварноЌ историЌи. Немци су успели да повуку своЌе трупе из Африке, а више снага Ќе пребачено из Европе. Посебно су додани противавионски топови. Да, и тенкова Ќе било више, а укупно ослобађа®е оружЌа, без бомбардова®а савезника, показало се да Ќе ве"е.
  И одбрана Ќе Ќака. Немци су посебно Ќаки на Ќугу, где су МаЌнштаЌн и ®ихове главне снаге. Тамо Ќе Црвена армиЌа покушала да напредуЌе, али безуспешно. Њени напади су готово одмах престали. Да, и немачки "Тигрови", "Пантери", "Фердинанди" су веома Ќаки у одбрани, а лошиЌи у нападу.
  На орловском правцу Немци су били нешто слабиЌи. А Црвена армиЌа Ќе, напротив, главни ударац задала управо тамо. Дакле, постигнуто Ќе више.
  Али ипак, одбрана Немаца Ќе инже®ерски развиЌена, тенкови и самоходни топови се одлично показуЌу у одбрани, а што Ќе значаЌно, Руси немаЌу надмо" на небу. Напротив, иако се Фоцке-Вулф ниЌе сасвим оправдао, али Ме-109 модификациЌе "Г" Ќе добар радни ко®, а што Ќе наЌважниЌе, има га доста. А асови су прилично Ќаки. Сада Ќе Хафман постао нова звезда Луфтвафеа у успону. Да, и Немцима Ќе лакше са горивом, неке од нафтних деривата продаЌу САД и БританиЌа. А савезници не бомбардуЌу РумуниЌу, а ни фабрике синтетичког бензина.
  Док Ќе у ваздуху, ниЌе га могу"е поди"и. Истина, совЌетски асови се добро боре са Фоке-Вулфом, поготово што се показало да аутомобил има очигледан недостатак - резервоари за гориво нису напу®ени инертним гасом и лакше их Ќе запалити. Истина, сама машина Ќе прилично мо"на са оружЌем и, уз одговараЌу"у тактику, може бити опасна. А као фронтални бомбардер, ниЌе лош, носи дупло више бомби од ПЕ-2.
  Црвена армиЌа Ќе полако напредовала. Нацисти су се држали сваког насе а и имали одбрану у дубини. Да, чак су и нове снаге увучене у битку. Ево пар "Мишева", учествовао Ќе у бици. Али ипак, месец и по дана касниЌе, Црвена армиЌа Ќе опколила Орел, а немачке трупе су напустиле град. Орловска платформа Ќе била одсечена, али до сада су успеси Црвене армиЌе били ограничени на ово. Наде су биле повезане са зимом. Када Ќе борбена способност Немаца нагло опала.
  Ста ин Ќе упутио апел и приметио да Немци нису успели да заузму ни педа  совЌетске зем е током лета, а Црвена армиЌа Ќе поново заузела Орла и притиснула Фриц, а по хладном времену нас очекуЌу нове победе.
  Заиста, немачка техника и воЌници су се зими слабиЌе борили. Црвена армиЌа Ќе успела да пробиЌе одбрану Фрица на Ќугу и напредуЌе до Д®епра. Успех Ќе постигнут и у центру. У близини Ле®инграда, нацисти су такође претучени у Ќануару и град Ќе ослобођен. Истина, дошло Ќе проле"е и Фрици су успели да зауставе Црвену армиЌу на Д®епру.
  Време Ќе било хладно, лепотице су стигле тек двадесет петог децембра. Пада снег и ветар носи локне. И изабрали су не наЌтоплиЌе место за себе - у близини Ле®инграда.
  По доласку, девоЌке у бикиниЌу су се ¤огирале кроз снежне наносе. У ствари, прави АриЌевци мораЌу да покажу да се не плаше ниЌедне, чак ни наЌЌаче хладно"е. ЗаЌедно са ®има побегао Ќе и дечак нин¤а коЌи Ќе стигао из єапана, кога су сви звали Карас.
  ОваЌ клинац Ќе постао познат по учеш"у у специЌалним операциЌама. ПриЌатне ориЌенталне црте, заЌедно са плавом косом наслеђеном од непознатог оца, учинили су дечака веома згодним.
  ДевоЌке су му чак измамиле погледе као одговор, иако Карас, можда, Ќош ниЌе пар за ®их. Али ре еф миши"а, као жица, тече, тако да ни ове прека ене и искусне тигрице не могу да га прате.
  ДевоЌчице су после порођаЌа, у бази за обуку, потпуно повратиле форму, али ниЌе сваком супермену дато да издржи овакав ледени темпо.
  Стела, коЌа Ќе, као и Магда фон Сингер, успела да се избори са Русима, приметила Ќе:
  - Мраз и снег су им главни савезници. И тако, ништа ниЌе кул од Британаца!
  Магда Ќе исправно приметила:
  - Не бих то рекао. Руси су много Ќачи, а ®ихове Ќединице се практично никада не повлаче!
  Стела се, након што Ќе направила салто док Ќе трчала, закикотала и приметила:
  Али то Ќе више слабост него плус. Уопште не разумем такве методе командова®а и управ а®а трупама као што Ќе ствара®е баражних одреда и погуб е®а команданата Ќединица коЌе се повлаче.
  Герда, коЌа се и сама окретала док Ќе трчала и протезала се, сложила се:
  - Наравно, добар ратник не"е иза"и из штапа. - Овде Ќе плавокоса девоЌка, међутим, била принуђена да призна, стежу"и срце. - Али Руси се добро боре ако су ве" издржали две и по године. Желели бисмо ®ихову виталност!
  Клара Ќе презриво фркнула.
  - Нас, кажеш?
  Герда се закикота, приметивши:
  Ми смо елита! Посебно МарсеЌ!
  НаЌбо и ас свих времена и народа, упркос категоричноЌ забрани Хитлера, коЌи Ќе желео да се оваЌ симбол непобедивости фокусира иск учиво на наставни рад - уосталом, он Ќе и да е био генерал-потпуковник, ипак се пробио на фронт.
  ТачниЌе, Фирер му Ќе  убазно дозволио да се врати ако се Немцима негде буде лоше.
  Нацисти су, наравно, за сваки случаЌ поЌачали одбрану и припремили се за зиму, али су снажно сум®али да "е Руси имати ресурсе за велике офанзивне акциЌе.
  Међутим, интелигенциЌа Ќе прорадила. Односно, информациЌе о предстоЌе"оЌ офанзиви за ослобађа®е Тихвина су ипак процуриле. Штавише, совЌетске трупе су започеле снажну арти ериЌску припрему, баш на време за Божи".
  РазбиЌене су КатЌуше, па чак и неколико првих АндрЌуша млазних лансера велике снаге. А тут®ава Ќе била таква да су Ќе ухватиле босоноге полусмрзле девоЌке.
  Сре"ом, слух им Ќе одличан, а очи блистаЌу варницама.
  ГледаЌу"и Ќедна другу, девоЌке су дошле до зак учка:
  - Е, сад "емо се борити како треба!
  А нин¤а дечак Карас рече:
  - МоЌ задатак "е бити да уђем у Ле®инград и тамо све истражим. Прелепа си за извиђаче!
  Магда Ќе мрзово но накривила трепавице, одговараЌу"и:
  - И ти исто. А ако вам Руси изгледаЌу чудно, ваш нагласак?
  Карас Ќе логично приметио:
  - Када исувише коректно говорите руски, то много више одаЌе странца у вама. У сваком случаЌу, Ќа сам побегао, а ти их прописно разбиЌ по боку.
  ДевоЌке су поЌуриле до свог резервоара. На краЌу краЌева, они су тест танкери. И изабрали су за себе, нешто ново. ТачниЌе, чак и два нова тенка одЌедном, коЌа би требало да се тестираЌу на фронту.
  Наиме, "ласице", аутомобили са два члана посаде и веома ниске силуете. Први модели тенкова нове генерациЌе, где су се Немци, у ствари, озби но бавили сабиЌа®ем распореда. И неко заним иво зна®е у мена¤менту. Конкретно, електрични пренос и локациЌа ме®ача монтираног у мотору. А сами танкери су заправо лежали. У исто време, ме®ач и мотор су смештени позади, а девоЌке су удобно смештене на стомаку. И ноге су им притискале зупчанике и дугмад позади, а руке су им се, напротив, удобно кретале приликом пребацива®а. НаЌлеже"е седиште Ќе направ ено по нару¤бини и копира облик ®иховог тела. Истина, нема куле - испоставило се да су то самоходне пушке, и то тако ниско да се ва ци налазе спо а.
  Наравно, топ не може да се окре"е, али може мало да се окре"е. Па, сам тенк се славно окре"е око своЌе осе и тако надокнађуЌе недостатак куполе.
  Магда Ќе обЌаснила сапутницама:
  - Дакле без куполе, тенкови су ЌефтиниЌи и нижи. Овде можемо подесити висину, спушта®е до 1,2 метра и подиза®е до 1,5. Скоро као партизани, ми пузимо пластунски.
  Са тежином од 12 тона, аутомобил Ќе имао одличан пред®и оклоп од 82 милиметра под углом нагиба од 40 степени од хоризонтале на врху. До®и део Ќе веома мали. Странице су лошиЌе зашти"ене, 60 милиметара, али сами ва ци и да е покриваЌу. Мотор од 400 ко®ских снага пружа одличне перформансе вож®е. Поред тога, локациЌа ва ака и суспензиЌе омогу"аваЌу не само сма®е®е силуете, ве" и, штавише, одличну способност крета®а кроз снежне наносе.
  Хтели ми то или не, али тежа менажериЌа, почев од Пантера, много тежа и неспретниЌа. А на снежним наносима и потпуно ковчег.
  Герда, коЌа се скрасила са своЌом дугогодиш®ом партнерком Кларом, и нехотице осетила неприЌатност у скученоЌ, компактноЌ и дугу астоЌ кутиЌи резервоара. Мада, наравно, морамо одати призна®е чи®еници да се аутомобил са наоружа®ем Т-4 и наЌбо им оклопом уклапа у тежину од 12 тона. Плавокоси терминатор Ќе приметио:
  - НаЌудобниЌи тенкови били су "тигар" и "лав". У овом ауту и нама девоЌкама Ќе тешко да се окренемо.
  Клара Ќе одговорила:
  - Али заштита. Попут наЌновиЌег "пантера", коЌи Ќе тек од новембра почео да улази у трупе са трупом од 60 милиметара. Истина, чело Ќе бо е затворено од нашег са 120 милиметара, али ипак треба у"и у ®ега. Под таквим углом као што Ќе наш, топ калибра 85 милиметара "е рикошетирати чак и када се пуца у отвор.
  Герда Ќе почешала ногу иза уха, али Ќе оваЌ покрет ипак гурнуо ®ену чарапу о коси кров, и приметила:
  - Руси, упозорени смо, можда имаЌу тенкове калибра 122 милиметра. ИнтелигенциЌа не спава!
  Клара рече самоуверено, надимаЌу"и образе и извиЌаЌу"и уста од беса:
  - Наша интелигенциЌа Ќе, као и увек, на врху. Само смо ми били зак учани у скученоЌ кутиЌи.
  Нови мотор од 400 ко®ских снага, како Ќе речено у упутству, могао би се накратко поЌачавати водено-металонском, односно азотном мешавином. У овом случаЌу, тенк би могао да Ќури неколико минута брзином од преко 100 километара.
  СовЌети су кренули у продор, пре тога, изрешетаЌу"и све ровове и бункере нациста. Али нацисти су повукли ве"ину трупа у другу и тре"у линиЌу. После тога покушали су да дочекаЌу пешадиЌу арти ериЌском ватром и митра еским редовима.
  Испред су се, наравно, кретали тенкови. Пошто мо"ниЌи Т-34-85 Ќош ниЌе ушао у масовну производ®у, напао Ќе ма®и и покретниЌи Т-34-76. Они су се, без обзира на губитке, попели на линиЌу рова и искористили своЌе одличне возне перформансе по снегу.
  А ево немачких аутомобила коЌи покушаваЌу да одговоре. Т-4 Ќе ве" укинут, али неколико ових тенкова Ќе Ќош увек у употреби. Чудно Ќе да се бо е кре"у у снежним наносима од новиЌих чудовишта. Треба их Ќош довести да очисте снег коЌи се закрчио између клизалишта. Чак Ќе и смешно како Фриц прокува воду у казанима па Ќе сипа по шинама да се скине ова подла кора.
  Чак и наЌбо и немачки тенк "Лав" чак и пати са таквим ва цима. Истина, у ве"ини модификациЌа, Французи су то ве" узели у обзир, а сама машина Ќе способна да победи тридесет четири. Али ово Ќе само, релативно говоре"и, тако Ќедноставно.
  Али неколико немачких тенкова се ипак кретало. Али остало, како ре"и... У врху! Истина, хладни танкери "Лав" покушаваЌу да погоде Т-34-76 са велике уда ености. Треба напоменути да, с обзиром на крхкост оклопа ливене куполе совЌетског дизаЌна, нажалост, постоЌи шанса да се погоди.
  Недостатак легираЌу"их елемената Ќе толико акутан да су чак и топови од 50 мм Фрица опасни. Међутим, погоци малог топа калибра 37 мм такође изазиваЌу урушава®е и осипа®е оклопа, односно пуца®е трупа са куполом.
  Релативна ра®ивост "тридесет четири" довела Ќе до чи®енице да Ќе идеЌа о преопрема®у "Пантера" снажниЌим пишто ем одложена до бо их времена. Или, тачниЌе, оне наЌгоре - ако ИП-ови иду у сериЌу. Али до сада ИС-1 ниЌе постао масовна сериЌа. Али информациЌе су ве" процуриле на налог ИС-2. Пошто су многи генерали ве" схватили да Ќе СССР скоро осуђен на пропаст, и нису сматрали срамотним издати своЌу домовину за новац. Дакле, броЌ шпиЌуна, ук учуЌу"и и генералштаб, значаЌно Ќе порастао.
  Ево тешке модификациЌе "лава" са топом од 128 мм. Дугом шапом покушава да достигне тридесет четири. Али покушаЌте да уђете.
  Међутим, совЌетски танкери одлучуЌу да сами нападну Фриц. Нека, чак и с обзиром на брзину ватре Вермахта, ово Ќе самоубилачко.
  Овде Ќе "Лав" успео да откине тора®, а четири приЌате а су као голубови одлетела на онаЌ свет. Али други резервоари Ќош активниЌе понестаЌу. Овде су се маЌстори некако наоштрили да форсираЌу дизел моторе, да они, додуше на кратко, али без мешавине, убрзаЌу резервоар до 70 километара. Пустите да се мотор поквари након тога. Али овде у напад долазе очаЌни момци, коЌи немаЌу повратка. И шта? Ако Ќе иначе немогу"е живети, заборави на прежив ава®е.
  И сада, попут демона из снежног света, совЌетски тенк, бираЌу"и своЌу наЌскуп у жртву, набиЌа тешки и смртоносни "лав". Немачки аутомобил Ќе управо кренуо да напушта хангар.
  Ударац Ќе Ќак, ®ушка совЌетске машине Ќе савиЌена. Лав Ќе прилично низак, а трупови обе машине су сп оштени. А онда немачки мотор испред експлодира. И почи®е ватра, и бекство нациста кроз до®и отвор.
  Наравно, нису сви совЌетски тенкови успели да се пробиЌу на да ину набиЌа®а. Алати Фрица раде и ме у. Али ко Ќе успео, како "е погодити!
  Герда и Клара су биле мало испред своЌих другарица и биле су у границама када су се ве" видели совЌетски аутомобили. Па можеш да пуцаш, али бо е Ќе да се приближиш. Са пет километара, чак и крхки оклоп тридесетчетворке Ќе проблематично узети.
  Ватрена Клара Ќе филозофски приметила:
  - То Ќе увек тако. Не може пуцати из да ине!
  Герда Ќе одговорила:
  - Можеш ако будеш дово но паж ив!
  Али до сада их ситуациЌа ниЌе приморала да отвараЌу ватру са великих уда ености. И ретко ко "е их приметити, бело офарбани тенк. Колико Ќе добар ауто. Нико не"е кривити шасиЌу.
  И да, вож®а Ќе глатка. СовЌетска возила такође нису лоша, а овде су ве" упали у прву линиЌу немачке одбране и пробиЌаЌу другу. А време Ќе нелете"е, снежна ме"ава се подигла, а броЌне летелице Вермахта су угашене.
  С обзиром на броЌчану слабост црвене авиЌациЌе, и акутну несташицу горива, бо ег времена не може бити.
  Нека се Фриц сакриЌу. Неки од ®их су ве" почели да машу белим крпама. Хитлер "е бити капут.
  Герда Ќе пуцала са два километра. У принципу, ово Ќош ниЌе сигурно пораз, али када се види колико су Немца Руси успели да осакате, шта онда очекивати. Штавише, тридесетчетворка Ќе Ќош ма®е жилава него на почетку рата и Ќош ниЌе успела да разради нова налазишта. Тако да...
  Плавокоса терминаторка Ќе била веома забринута када Ќе повукла обарач пишто а. Ве" Ќе изгубила навику гађа®а уживо, иако Ќе наставила да вежба на стрелиштима и полигонима током трудно"е, као и првих месеци хра®е®а. Али очигледно Ќе лакше борити се у бикиниЌу и боси, постаЌеш Ќедно са аутом. Граната Ќе погодила и искривила тора®. Не, ниЌе се запалило, али Ќе ипак морало да престане, друже. А сада Ќош Ќедна жртва.
  Клара шапу"е:
  - Ко Ќе навикао да се бори за победу. И"и "е са нама у гроб.- испалила Ќе Герда, а црвенокоси ратник Ќе исправио. "ТачниЌе, сви "емо заЌедно одвести наше неприЌате е у гроб.
  Снежана Терминатор Ќе  утито прекинула:
  - Ако нема инспирациЌе, немоЌ одвлачити паж®у песмом!
  Клара Ќе моле"иво упитала:
  - ПеваЌте сами! Тако сте способни.
  И Герда, пуцаЌу"и, певала;
  Ота¤бина и воЌска су два стуба,
  На коме почива планета!
  Заштити"емо те своЌим грудима,
  Вашу воЌску греЌе сав народ!
  
  Облаци су хладни, а топлота Ќе сиЌала,
  Митра ез Ќе протр ао раме воЌника!
  Заувек домовина ми смо са тобом,
  ИскопаЌмо гроб зликовцу!
  
  Да, понекад Ќе лице сре"е окрутно,
  Метак настоЌи да нам пробиЌе срце!
  Мало се повукао, а борац Ќе умро,
  Отвори врата Господ®а Ќунаку!
  
  На небу без дна имамо мир,
  РаЌ, блажени ратниче не светли!
  Мир у ота¤бини носим са собом,
  Наша деца "е окусити плод победе!
  Док Ќе певала, Герда Ќе победила Ќош девет тенкова, значаЌно побо шавши своЌ резултат.
  Затим Ќе Клара певала:
  мами звездане висине,
  Привуците на бескраЌне да ине!
  И наши  уди из света мисли,
  Са®аЌте о лете"ем Икару!
  
  Очи су ми упрте у небо
  Тешко Ќе додирнути сферу...
  Од првих Архимедових шрафова -
  Планирали су их дуго и заморно!
  Тада девоЌка ниЌе могла да одоли и почела Ќе да упире у себе и пуца. СовЌетски танкери нису обра"али паж®у на пуц®е, иако се прик учио и Магдин самоход. Ипак, у ме"ави се заиста не види где, шта и како удара. Осим тога, оба резервоара су сЌела и постала готово неразлучива од с®ежних наноса. Да, и нови пишто  Ќе био неупад ивиЌи, а на краЌу Ќе био пригушивач са излазом за светло. Ово Ќе наЌподмуклиЌи аутомобил коЌи Ќе Фриц показао.
  Небо се мало погоршало. ПоЌавио се млаз®ак МЕ-262, коЌи Ќе имао веома велику брзину, и било га Ќе веома тешко оборити. Фоке-Вулф, а посебно ®егова модификациЌа ТА-152, постао Ќе бржи и савршениЌи.
  И поЌавио се МЕ-309, веома добар ауто. Има четири митра еза и три ваздушна топа калибра 30 мм при великоЌ брзини од 740 километара на сат. Али ово ниЌе граница у позадини напредниЌих модификациЌа.
  У лето, Црвена армиЌа Ќе покушала да напредуЌе у центру, али ниЌе успела. Немци су овога пута успели да разоткриЌу Ста инов план. Да, и Д®епар Ќе постао поуздана граница одбране. У борбама се поЌавио напредниЌи "Пантер" -3 са топом од 88 мм и мотором од 850 ко®ских снага. Показала се као одличан тенк у одбрани, а ниЌе лош у контранападима.
  БроЌ оборених летелица за витешки крст порастао Ќе на сто, па су немачки асови славили.
  Офанзива се завршила поразом Црвене армиЌе, а нацисти су поново заузели Смоленск. Истина, зими Ќе Црвена армиЌа вратила оваЌ град назад. ЛиниЌа фронта се заледила на Д®епру.
  Немци су применили ослобађа®е млазних авиона и стекли надмо" у ваздуху.
  Четрдесет пета година протекла Ќе у позиционим борбама. ЛиниЌа фронта Ќе постала, као и у Првом светском рату, неактивна. Фриц сада имаЌу тенкове сериЌе "Е", коЌи су Ќош увек прилично сирови.
  1946. године на фронту нациста почели су да се приме"уЌу диск авиони. Али ове машине су прескупе и прилично ра®иве, разликовале су се само по веома великоЌ брзини и способности да добиЌу велику висину. Кориш"ени су у извиђа®у и бомбардова®у са да ине.
  Испоставило се да Ќе КСЕ-162 тежак за управ а®е и да ниЌе испунио очекива®а. Али поЌавио се напредниЌи модел МЕ-262 "Кс", коЌи Ќе показао велику брзину, бо у маневарску способност и застрашуЌу"е оружЌе.
  Нацисти су и да е доминирали небом...
  Овде се Олег Рибаченко ухватио на чи®еници да ово ниЌе баЌка, ве" наЌстварниЌи универзум. И да "е ®ихова шесторица морати да се туку овде. Баш на време за нову 1947. годину, да би одлучним маневром сломио кичму нацистима.
  Упркос снегу, Шесторица величанствених била Ќе скоро гола, али набиЌена борбеном магиЌом.
  Олег Рибаченко Ќе секао мачевима, секу"и нацистичке тенкове, а затим бацио бомбу голом, дети®астом ногом, раздеравши Фрица и рекао:
  - Слава великоЌ совЌетскоЌ ота¤бини!
  Маргарита Коршунова Ќе такође испалила добро нишан рафал, одсекавши нацисте, а затим посекла мачевима. Након тога, босом ногом, лансирала Ќе дар униште®а.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - Слава комунизму!
  Наташа Ќе прешла у офанзиву. Дала Ќе рафал из митра еза, оборивши Фрица. Затим Ќе своЌим мачевима ударила у ®ихове тенкове. А након што су голи прсти на ногама дали дар униште®а.
  И на краЌу ЌоЌ Ќе прснуо груд®ак и му®е су полетеле из ®ених гримизних брадавица.
  Наташа Ќе пискала:
  - єа сам шампион универзума!
  ЗоЌа Ќе пуцала из митра еза. Она Ќе славно покосила нацисте. Њени мачеви, издужуЌу"и се, секли су тенкове. А ®ене познатиЌе босе ноге бацале су поруке смрти.
  Али и ®ен груд®ак Ќе пукао, а из гримизних брадавица полетели су паклени пулсари.
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - Слава Ота¤бини! Слава!
  Овде у нападу и Августин. Тако агресивна девоЌка. Бацала Ќе босим ногама оно што доноси смрт. А онда се окренула, покосила неприЌате е, а онда Ќе трчала млин са мачевима. На краЌу Ќе и ®ен груд®ак пукао, а из рубинских брадавица су полетеле смртоносне, не даЌу"и шансу за прежив ава®е. А Немцима Ќе било Ќако тешко. Као да им Ќе ватрогасни клуб прошао изнад глава.
  Августин Ќе одбрусио:
  - Наш наЌсветиЌи комунизам!
  Светлана Ќе одржала приЌем са мачевима - лептиром. Одсекла Ќе куполе тенкова. Тада Ќе девоЌка узела и послала много митра еза. Тада су ®ени голи прсти послали униште®е и униште®е. А онда Ќе груд®ак поново пукнуо, и сада су запа ена лоптица пала на нацисте.
  Светлана Ќе гукала:
  - єа сам наЌЌачи на свету! НеприЌате и све потопите у тоалет!
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак, посечен мачевима. Затим Ќе дао рафал из митра еза. Након тога, голих, дети®астих ногу, бацио Ќе убилачки поклон смрти, кидаЌу"и Фрица. А после тога, дечак терминатор звижди... Хи аде врана набило Ќе немачке авионе од страха. Приказива®е наЌвишег акробатика.
  Маргарита Коршунова Ќе такође секла своЌим мачевима, одсецаЌу"и куле од нациста. Тада Ќе девоЌка дала рафал из митра еза, полажу"и нацисте. А онда су голи прсти дечиЌих ногу бацили веома смртоносни дар униште®а. И растурили су Фрице.
  И на краЌу, како "е девоЌка да звижди... И хи аде помахниталих врана "е се срушити на фашистичке авионе, претвараЌу"и их у олупину и пепео.
  Ни Наташа ниЌе погнута. И сече мачевима, и ша е дар смрти голим прстима. А онда, како груд®ак пукне, из гримизних брадавица "е Ќурити исцЌедак смрти.
  И убацуЌу нацисте у смртоносни неред...
  Олег Рибаченко Ќе приметио:
  - Ово Ќе наш руски здраво!
  Наташа Ќе потврдила:
  - И показа"емо рецепциЌу бесплатно!
  ЗоЌа такође сече нацисте мачевима. И не дозволи им да повуку обарач. И мачеви држе лептирски приЌем. И лете поцепане куле од тенкова. ЗоЌа узвикуЌе:
  - Слава Ота¤бини!
  А ®ени голи ножни прсти "е бацити разорни дар стварног и неумо ивог униште®а.
  А онда "е из брадавице малине излетети тако усиЌани убод да "е добро натопити много Фрица.
  Али од пупка "е му®е®ем попустити...
  ЗоЌа вришти:
  - єедан два три!
  Августина Ќе ударила своЌим мачевима, одсецаЌу"и главе фашистима, и потврдила:
  - Обриши локатор!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Босих ногу, девоЌка Ќе покренула Ќош Ќедан дар униште®а. Растргали фашисте. А онда су рубинске брадавице подлегле пулсару коЌи Ќе кидао машину.
  И како ®ен пупак избацуЌе му®е коЌе убиЌаЌу нацисте. И способан да испече цео бата он.
  А ево Светлане Фриц коЌа врши мла"е®е и понаша се као прави борбени робот. А ®ене босе ноге бацаЌу Ќош Ќедну порциЌу униште®а.
  А гримизне брадавице избацуЌу млаз магичне плазме и цунами. Што Ќе чак и више него смртоносно.
  А како "е другачиЌе и пупак на нацистичким армадама узети и убоЌито Ќединствено баца®е.
  Светлана урла на сав глас:
  - Ово Ќе моЌ супер хит!
  Олег Рибаченко се цери. На пример, немачки лаки тенк Е-25. Тежак двадесет шест тона, оличава наоружа®е и деб ину оклопа Пантера. Укупно, Немци су поставили мотор и ме®ач заЌедно и преко трупа тенка. Висина "пантера" Ќе скоро преполов ена. И скоро удвостручио тежину. А заштита Ќе чак постала Ќош бо а, због ве"ег нагиба оклопа.
  Ово вам, наравно, можда не"е бити по во и. Са наЌновиЌим мотором од девет стотина ко®ских снага, немачки аутомобил Ќе веома покрет ив.
  Само брзо лепрша.
  Дечак опет звижди. Вране се ухвате у таласу и добиЌу срчани удар и падаЌу на главе нациста. И положите противнике.
  Али онда се огласи наредба, и величанствена шесторка, б ескаЌу"и босоноги, округле, ружичасте потпетице, напушта совЌетске положаЌе.
  И одмах Немци кре"у у офанзиву. И они пробиЌаЌу одбрану, забиЌаЌу"и се на совЌетске положаЌе, поново окружуЌу"и Смоленск. А ово Ќе озби на тврд®а.
  У заточеништву су биле две тринаестогодиш®е пионирке Петка и Сашка. Нацисти су дечацима тргали оде"у и возили их кроз снег у шортсевима. На снежним наносима остали су боси отисци босих стопала зароб ене деце. Пионири су се возили но"у пола сата. Био Ќе фебруар и Ќош увек хладно. Затим су скоро голе одведене у колибу да се загреЌу пет до десет минута, па опет на хладно.
  Дечаци су много патили и били су црвенкасти као ракови. Пошто ништа нису постигли, нацисти су их одгаЌали на стази. А под босим, дечиЌим ногама палиле су ватре.
  Тако су заЌебали. Петка и Саша, не могавши да поднесу муку, почеше да вичу. Али ¤елати ипак нису рекли ништа одређено. Иако су пионире секли бод икавом жицом.
  Немци су мучили и жене комсомолке, тераЌу"и их да ходаЌу босоноге и у шортсама само по снегу.
  Немци су имали веома страшне тенкове сериЌе "Е" и са ®има се ниЌе могло лако обрачунати. Посебно Е-75, коЌи Ќе био савршено зашти"ен из свих углова, али у исто време прилично мобилан.
  Чинило се какву штету могу да изазову два аутомобила од само дванаест тона сваки? Међутим, у овом случаЌу особ е одлучуЌе о свему. ДевоЌке практично нису промашиле, иако се нису сви погоци показали смртоносним. Три или четири пута ве"и нагнути оклоп од тридесетчетворке Ќе рикошетирао, а десетак метака Ќе нанело штету различитог степена, али онаква каква Ќе лако поправити на терену. Али око педесетак, лошег квалитета оклопа совЌетских возила, озби но Ќе страдало.
  На пример, командантова тридесет четворка почела Ќе да цепа када Ќе мунициЌа детонирала. Кула Ќе далеко одбачена, а ®ушка се претворила у волан. Умирали су и  уди.
  СовЌетски танкери су са закаш®е®ем схватили ко их боде и покушали су да се супротставе.
  ДевоЌке тигрице су веома гужве, али мунициЌа од 82 гранате Ќе прилично упоредива са Пантером. Мада мунициЌа лежи на носу, а девоЌке о ®има  уште лактове. Али има Ќош у шта да се пуца, а при приближава®у Ќе лакше погодити Русе.
  Герда се врло брзо прекрсти и, ша у"и Ќош Ќедан резервоар на отпад, шапу"е:
  - Боже опрости! Ово су храбри момци, али Ќедан од ®ихових команданата Ќе потпуно луд!
  Клара Ќе приметила, хистерично шапу"у"и:
  - Ако се укрцаЌу на нас, онда краЌ!
  Заиста, тридесетчетворка Ќе пуцала у покрету, обавиЌена димом, дрхте"и од потреса. Наравно, ретки су ®ихови погоци, хици непрецизни, али тенк зуЌи.
  Чело Ќе и да е савршено зашти"ено, а оклоп, шта год да се каже, квалитетан, зацементиран. А то значи да површина пове"ане тврдо"е даЌе одличан, баш као што зец скаче, одскок.
  Али свеЌедно Ќе изнутра глупо, исто Ќе као да се пе®еш у буба® и удара"е га тешким то агама.
  Истина, кабина се Ќако загреЌала од хитова, али када сте у бикиниЌу, лепо Ќе чак и након ро®е®а у снежне наносе. Али много Ќе неприЌатниЌе што Ќе совЌетска граната погодила десну кеце у клизалишта. Ово Ќе за возне перформансе аутомобила, као паЌсер испод ока. Иако, с обзиром на то да ва ци нису шах, ве" засебна колица, резервоар и да е може да се кре"е. Окрени се и иди. Ово Ќе требало урадити раниЌе. И тако, заштита крме Ќе слабиЌа. И угао нагиба Ќе ма®и. Ако удари, може се пробити. Руско оружЌе ниЌе тако слабо.
  Герда Ќе шапутала, Ќош Ќедном ослобађаЌу"и дар пакла из полуаутоматског топа:
  - Али Пасаран!
  Иако ова реч, тачниЌе, мото шпанских комуниста, немачким тигровим ратницима не изгледа нимало прикладно. Уосталом, нацисти су се борили на страни Франка. Иако, уосталом, понекад воЌници во но усваЌаЌу туђе трикове.
  Приликом пуца®а, Клара Ќе лагано окренула самоходницу Ласка, лом е®е десног ва ка проЌектилом створило им Ќе проблем у том погледу.
  СовЌетски тенкови нису Ќурили тако брзо кроз снежне наносе као дуж аутопута, али су ипак ®ихови брзи скокови ометали призор и били су брзи.
  Овде се гранате изливаЌу из непосредне близине.
  А Герда пуца наЌве"ом брзином, обливена зноЌем. коси оклоп
  скокови у чело, али ако их погоде у боку...
  Клара Ќе викнула:
  - А и да паднем у дубине пакла - не"у се вратити у колевку!
  ДевоЌке пуцаЌу до краЌа, али гранате Ќуре са стране и пробиЌаЌу, ломе"и ва ке. Оклоп пуца и ауто се запали.
  Герда одлучуЌе:
  - Поткопавамо аутомобиле и одлазимо!
  Клара узвикуЌе са муком:
  - Хо"еш ли да оставиш гвожђе?
  Герда одлучно каже:
  - Има ствари важниЌих од метала, на пример, рамова!
  Клара скида малу филмску камеру и виче:
  - Али наши подвизи би"е заувек забележени!
  Герда Ќе голим прстима окренула полугу коЌа Ќе активирала експлозив, способан да разбиЌе експериментални тенк до теме а. ДевоЌци тигрице Ќе било веома жао што Ќе уништила такво уметничко дело, али шта да радите ако "е у супротном совЌетски ратници, коЌима се не може одре"и храброст, запленити Ќединствене технологиЌе.
  Тако су разнели Ласку и заронили у снежни нанос да спасу своЌе Ќединствене животе.
  Магда фон Сингер и Стела такође нису хтеле да се повуку, а ®ихов аутомобил су поцепале тачне гранате. Таква Ќе судбина - немилосрдна Паласа сваког рата. Када морате да се повучете, остав аЌу"и своЌе срце. Али девоЌке су се вешто бориле и успеле да потроше скоро целокупну мунициЌу. Али сада су морали да се закопаЌу као змиЌе у снежни нанос и тамо покушаЌу да се извуку од неумо ивих совЌетских пушака.
  Када сте озноЌени и у бикиниЌу, онда пе®а®е у дубину снега ниЌе наЌприЌатниЌа идеЌа. Али колико често у нашем свету радите оно што вам Ќе драго. У сваком случаЌу, на пример, ватра Ќе озби но имала времена, пуцаЌу"и до краЌа Стеле, да ЌоЌ опече табане. Али девоЌка се од овога Ќош више на утила и викнула:
  - Част и храброст по тежини се не продаЌу!
  Магда, коЌа Ќе такође запа ена, чак и ®ена препланула кожа била Ќе прекривена жу евима, узвикнула Ќе:
  - Ватра Ќе топлота, а не ватра!
  СовЌетски тенкови су, међутим, олакшали задатак. У бесу су без икаквог сажа е®а гађали напуштене "ласице", став аЌу"и у разбиЌени метал више десетина граната. У исто време, део цистерни се нагнуо из отвора и, као слап водопада, крила самих немачких аутомобила и оних коЌи су возили непристоЌан Ќезик.
  Магда Ќе направила гримасу, приметивши:
  - Они, бо шевици су, наравно, храбри, али краЌ®е некултурни!
  Стела Ќе, п уваЌу"и снег у уста, неочекивано показала оштру правду:
  - Мислите ли да су наши ратници бо и?
  Магда Ќе у шали приметила:
  - Наравно, бо е Ќе да победимо. Кавказ Ќе ве" наш, да е до Москве има само пар стотина километара. - А медена плавуша жестоко оголи своЌе дуге оч®аке. - Или желите да водите говоре о издаЌи?
  Стела, коЌа Ќе ве" видела свега и свачега, само Ќе ногом подигла фонтану снежне прашине и закикотала, приметивши:
  - Некада Ќе "ута®е наЌстрашниЌа врста издаЌе.
  Но", ме"ава и снежни наноси пружили су четири девоЌке добре шансе да преживе. Штавише, неприЌате у ниЌе падало на памет да чеш а снег и тражи голоноге ђаволе у снежним наносима. Тако су ратници, затрпани у снежном наносу, седели, а совЌетски тенкови су кренули да е, развиЌаЌу"и продор. Иако Ќе више од стотину аутомобила остало лежати полом ених, изобличених услед поступака девоЌака тигрица.
  Генерално, совЌетске трупе су постигле одређени успех у првих неколико дана и успеле су да приметно пробиЌу неприЌате ске формациЌе.
  Дупликат демиЌурга Ќе посебно нагласио Петру ДегтЌареву:
  - Па, у овом случаЌу, ми играмо поштено, а догађаЌи се развиЌаЌу како треба.
  Инжи®ерски пуковник Ќе скептично приметио:
  - АваЌ... Ово Ќе само тактички успех.
  Заиста, чим Ќе време дозволило, улетели су броЌни фашистички лешинари. ДоминациЌа Фрица у ваздуху била Ќе заиста слаба карика за Црвену армиЌу. Нацисти су сада могли да угасе совЌетску офанзиву масивним ваздушним ударима. И практично нису имали чему да се супротставе.
  Али хероЌска Црвена армиЌа Ќе и да е наставила да побеђуЌе у тако тешким условима.
  Фриц се повукао у сам Тихвин и покушао да се учврсти у граду. Наравно, ку"е и стамбени простори сами по себи су ве" прилично озби на одбрана од напредуЌу"их совЌетских трупа.
  Храбра четворка тиграстих девоЌака успела Ќе да се повуче у Тихвин. Али морали су да узму аутоматске пушке да бране град. А за танкере ово ниЌе наЌприЌатниЌа забава.
  Клара, узвра"аЌу"и ватру из пешадиЌе коЌа Ќе напредовала, ша у"и Ќош Ќедног црвеног воЌника на онаЌ свет, изразила се:
  - Зар нисмо чудовишта? И желимо да добиЌемо благо!
  Тихвин Ќе претрпео озби ну штету приликом заузима®а града од стране Немаца.
  Сада су Фрицови оседлали барикаде и очекивали да "е изградити неосвоЌиву линиЌу одбране.
  Герда Ќе отворила ватру поЌединачним погоцима - било Ќе потребно сачувати патроне. СовЌетске трупе су изгубиле превише тенкова, па Ќе пешадиЌа кренула у напад.
  Наравно, ниЌе било дово но оклопних транспортера совЌетских модела. Стога су воЌнике перли на кла®е. И дочекали су их митра ези и митра ези. Четворка Ќе добро шутирала и вешто се сакрила у барикадама.
  Герда Ќе положила Ќош Ќедног совЌетског воЌника и запевала:
  - Треба да извршимо подвиг - иначе нема смисла живети!
  Битка Ќе беснела по целом граду. А бомбе су ве" п уштале одозго, поготово што се време приметно поправило, а Фриц Ќе добио предност.
  Герда, бесна, баци бодеж своЌим грациозним голим прстима и викну:
  - Наша битка "е бити победоносна, иначе Ќе немогу"е!
  Клара, пуцаЌу"и ништа лошиЌе, додала Ќе у одговору:
  - єедна победа, али велика!
  Герда Ќе, одсекавши неколико бораца у кратком рафалу, додала:
  Али пораз никад ниЌе мали!
  СовЌетски самоходни топови су пуцали на Тихвин, по ска и опсадна арти ериЌа се повукла нешто касниЌе. Фриц Ќе поЌачао одбрану и ваздушни притисак. СовЌетске трупе су повукле нове авионе.
  ПоЌава легендарног МарсеЌа драматично Ќе променила однос снага.
  Велики ас Ќе управ ао МЕ-309, веома мо"ним оружЌем у смислу наоружа®а. И буквално помео све на свом путу. Чак су и у совЌетскоЌ воЌсци посебно упозоравали да се такво чудовиште поЌавило у ваздуху.
  Сам Марсел себе никако ниЌе сматрао злим, а Ќош ма®е окрутном особом. Веровао Ќе да, боре"и се са Црвеном армиЌом, само испу®ава своЌу свету дужност према Ота¤бини. Штавише, многе чи®енице о зверствима нациста нису му биле познате. Да, и превише се приписивало рату.
  Али ево прве, после повратка, супергус борбе. Лете"и совЌетски бомбардери, Ќуришни авиони и ловци. Они очигледно желе да даЌу жестоку борбу копненим Ќединицама Вермахта. Али Марсел види све ово и отвара ватру са уда ености од пет-шест километара, па чак и звижди кроз нос.
  СовЌетски аутомобили и храбри асови Ќош увек нису заиста видели неприЌате а, Ќер су ®ихови авиони почели да експлодираЌу, а крила су им се распала. МарсеЌ Ќе пуцао без ци а, али интуитивно. Чинило се да Ќе унапред знао куда "е сваки пилот летети и усмерити своЌе крилато чудовиште. Тако се испоставило да млади" дети®астог лица брише крилату армаду.
  Нова година, иако мразна, испала Ќе топла. СовЌетске трупе су, очаЌнички и тврдоглаво нападале, покушале да заузму Тихвин. Фриц се тврдоглаво бранио, покушаваЌу"и да остане у граду, где Ќе лежала артериЌа, хране"и неосвоЌиви Ле®инград. Поред тога, радило се о престижу немачких трупа, коЌе се тешко и стиде да се одричу великих градова.
  Време се, нажалост, поправило, а броЌни неприЌате ски бомбардери, посебно масивни єу-288, уболи су положаЌе совЌетских трупа и бомбардовали комуникациЌе.
  СовЌетски авиони єак-9 и Лагг-5 били су много инфериорниЌи од неприЌате а у погледу наоружа®а и брзине. Конкретно, МЕ-309 Ќе, као змаЌ, нокаутирао слабиЌа совЌетска возила. Поред тога, Немци су развили тактику двоструког крила, коЌа Ќе омогу"ила ефикасно кориш"е®е ®ихове броЌчане предности и сма®ила неке од проблема са маневриса®ем жилавих, тешко наоружаних, али тешких немачких возила наЌновиЌих Фоцке и МЕ. Поред тога, на фронтовима су почели да се поЌав уЌу млазни МЕ-262, иако ова машина Ќош ниЌе потпуно технички поуздана, као и лакша, маневарскиЌа и ЌефтиниЌа модификациЌа ХЕ-162. Ова друга машина Ќе била лакша за производ®у и технички поузданиЌа од млазних Мессерсцхмита. Али за ®егово управ а®е били су потребни пилоти прилично високе квалификациЌе. Што Ќе донекле обезвредило такве позитивне квалитете овог развоЌа као што Ќе мала тежина авиона - само 1,6 тона празног, ниска цена производ®е и наЌбо а маневарска способност на свету.
  Али они немачки асови коЌи су савладали оваЌ аутомобил су га похвалили. Посебно успешан био Ќе Хафман, пилот броЌ два, после МарсеЌа, коЌи Ќе остао ван домашаЌа. Надмашивши резултат од 300 оборених аутомобила, Хафман Ќе добио високо призна®е - Витешки крст Гвозденог крста, са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Његова тактика приближава®а на минимум, а затим удара®а и повратка Ќе наЌпогодниЌа на ХЕ-162. Тако се Хафман показао као изванредан маЌстор блиске борбе. Мада, резултат МарсеЌа од 3117 оборених летелица Ќе и да е недостижан.
  Штавише, 2. Ќануара 1944. оваЌ легендарни пилот се поЌавио на небу, али Ќе ипак убедио Хитлера, подсе"аЌу"и да су немачке трупе биле у лошем ста®у, а да Ќе мо"ниЌа немачка опрема очигледно пролазила по снегу. Дакле, неопходно Ќе обезбедити ваздушно снабдева®е опко еног Тихвина, где су се сместиле немачке трупе и бомбардовати све прилазе граду.
  Ве" првог дана МарсеЌ Ќе направио шест налета и оборио више од стотину совЌетских авиона. Истина, 4. Ќануара време се нагло погоршало. Подигла се ме"ава, а совЌетске трупе су упали у град.
  Величанствене четири девоЌке терминатора радиЌе су се бориле заЌедно - раме уз раме. Због хладно"е су били принуђени да се маскираЌу и боре се у белом.
  У помо" Ќе притекао и нин¤а дечак Карас. Неустрашиво дете терминатор ниЌе се плашило хладно"е и борило се само у шортсу. єедини извор топлоте била му Ќе камуфлажна крема, коЌа Ќе ®егову чоколадом опечену кожу чинила белом под снегом коЌи Ќе непрестано падао, покриваЌу"и све улице. Штавише, у борби Ќе користио баца®е, врло танке металне дискове и мач катана. Али, наравно, пуцао Ќе одлично, и то из зароб еног оружЌа. Међутим, ни девоЌке нису пропустиле кориш"е®е аутоматских пушака.
  Такво оружЌе Ќе прецизниЌе од аутомата, и што Ќе наЌважниЌе, поузданиЌе. Међутим, Ќуришне пушке МН-44, по правилу, нису изневериле Немце. До тре"е зиме, добро подмазана немачка ратна машина била Ќе спремна. Конкретно, чак и у снежноЌ олуЌи, Фоке-Вулф и МЕ су, користе"и греЌа®е, успели да нанесу болне, иако ограничене, и®екциЌе совЌетским трупама.
  Герда Ќе, пуцаЌу"и из руке, покушавала да не гледа у правцу где су падали совЌетски воЌници. Многи од бораца били су врло млади, по седамнаест или шеснаест година. ПешадиЌа Ќе регрутована клизиштима, скуп аЌу"и све ресурсе. Заиста, много Ќе изгуб ено.
  Али међу Фрицима Ќе пуно странаца. Конкретно, из Шведске, у коЌоЌ су нацисти победили на недавним изборима, а само позициЌа кра а чува од отвореног уласка у рат са СССР-ом.
  Иначе, управо на Божи" Ќе био покушаЌ атентата на Колонтаи. СовЌетска амбасадорка Ќе тешко ра®ена, а лекари се боре за ®ен живот. Ве" су две дивизиЌе и четири бригаде из Шведске стигле као доброво ци. Митинзи и масовни маршеви коЌи захтеваЌу рат одржаваЌу се у самоЌ зем и. И носе портрете Хитлера и Карла дванаестог.
  Дакле, улазак Шведске у директан рат Ќе пита®е времена. ШпаниЌа и Португал су ве" у рату, али ша у трупе ЌужниЌе. А сада зими углавном покушаваЌу да се попну негде иза Кавкаског ланца. Бразилски корпус Ќе, по свему суде"и, спреман да направи искорак у Централну АзиЌу, где се покрет басмачи ве" распламсава са новом снагом.
  Али то су све дета и, у Тихвину се боре и власовске дивизиЌе. Ови момци се боре против зла, схватаЌу"и да их у заточеништву чека страшно муче®е и неизбежна пет а. А шта Ќе са Немцима? И ®има "е бити тешко, многи "е погинути у Сибиру, али ипак не"е бити обешени без разлике.
  Герда Ќе, ме®аЌу"и клип и косе"и воЌнике обучене у сиве ши®еле, Ќер сви Руси немаЌу дово но маскирних одора, замиш ала шта их чека у случаЌу хвата®а. И насмеЌао се потенциЌалу за секси, цоол авантуру. Истина, тада "е у Сибиру бити горе. Како оваЌ мраз буде, топлота бацача пламена Ќе Ќош бо а. Овде у пусти®и брзо су се навикли на врели песак и трчали боси, али ниЌе ишло тако. После неколико сати у бикиниЌу на хладном, почело Ќе да се тресе и требало Ќе да се загреЌе у кади. Тамо су млади"и из елитног СС бата она загревали своЌа тела ударцима смрчеве метле. Па, не само, наравно, са метлом,
  ту су одабрани момци, згодни АриЌевци, шта ти треба!
  Потпуно су изгубили некадаш®у стид ивост, или су можда, напротив, стекли лабавост женског мачо. Али сада мораЌу мало да се повуку - совЌетски пешаци су, засипаЌу"и прилазе лешевима, пришли преопасно и почели да бацаЌу гранате.
  Било Ќе потребно прекинути растоЌа®е како не би пали под тучу фрагментациЌе.
  Магда Ќе задобила малу посекотину од гелера и као одговор испалила осам метака за три секунде. СовЌетски воЌници су побегли, готово без лома, само мало чуче"и и снимак Ќе пронашао своЌе жртве. Отпуштено осам рунди и Стела. Агресивна смеђокоса жена се изразила:
  - До лудила храбрих, песму певамо!
  Али совЌетски воЌници су, очигледно, одлучили да докажу да Ќе то мудрост живота. Немачки Ќуришни митра ез лупа свом снагом, а ®егови пуц®и као да се игноришу. Иако воЌници падаЌу, они коЌи су преживели настав аЌу да беже, па чак и бацаЌу гранате скоро из близине, иако се то може учинити и раниЌе.
  Цруциан веома спретно баца дискове, одсецаЌу"и два или три воЌника Ќедним. Затим Ќуриша мачем, коЌи лако, као шибице, сече митра езе и пушке!
  Нин¤а Ќе Ќош увек веома мали, изгледа као да има Ќеданаест или дванаест година, али Ќе тако брз. Они немаЌу времена ни да уђу у то, нити да се бране. Дете Ќе одгаЌано и обучено од рође®а, бацаЌу"и мачеве на бебу, приморано да одмотава и сече врпце, ура®аЌу"и у ледену рупу, постав аЌу"и посебно обучене мачке. Па, и Ќош много тога, претвара®е генетски надареног дечака у праву машину за смрт. Његова маЌка Ќе нин¤а двадесет пете генерациЌе, отац Ќе мо"ни сибирски чароб®ак и идеолошки неприЌате  совЌетских, "совЌетских" власти. Одлична генетика и обука са магиЌом - учинили су дечака наЌбо им међу нин¤ама. И наравно, цар Хирохито, да би показао Немцима да нису наЌкул супермени, али у єапану има Ќаких момака, послао Ќе дечака на немачко-совЌетски фронт.
  А Карас (риба шаран симболизуЌе понос и виталност самураЌа!) Испоставило се да Ќе достоЌан ратник.
  На пример, голим прстима, благо поцрвенелим од многочасовног боравка на великоЌ хладно"и, баца челични диск та®и од длаке. И у рукама два мача одЌедном, да би било лакше пресе"и дебеле редове неприЌате а. Како Ќе страшно ово дете терминатор, шта може први пут да се совЌетски воЌници, коЌи су били беспомо"ни под ударима мачева и лансира®а дискова, завалили уназад, дожив аваЌу"и прави страх.
  ДевоЌке су, променивши клипове, почеле да сиЌаЌу Ќош брже, тачниЌе, нигде.
  Лешеви пешадиЌе били су нагомилани у хумке. Скоро одмах су се смрзли на хладно"и, а Ќош воЌника се попело на ®их. Тако су се попели и нису рачунали са губицима. Али нин¤а Ќе ушао у борбу и поново, као да су се поЌавили таласи страха.
  ОчаЌнички напад беснео Ќе скоро цео дан. СовЌетске трупе, по цену наЌве"их губитака, заузеле су неколико четврти, потискуЌу"и Немце на низ линиЌа. Али слаба подршка арти ериЌе (немачка авиЌациЌа Ќе у стара времена бомбардовала железничке пруге, лишаваЌу"и их залиха) и много жртава међу Ќединицама коЌе су напредовале, приморали су да се крета®е пешадиЌе привремено обустави.
  Упркос ризику од такве тактике, тенкови су бачени у битку. Било Ќе потребно разбити неприЌате а код Тихвина док Фрицови, користе"и своЌу предност у технологиЌи, не деблокираЌу град.
  И у овом нападу донета Ќе прилично ризична одлука - да се употреби тенк ИС-2. Машина специЌално дизаЌнирана као пробоЌни резервоар. Буду"и да Ќе мо"на пушка, због своЌе ниске стопе па бе и релативно слабе прецизности гађа®а, слабо погодна за борбу против туђих тенкова, али може успешно да уништи неоклопне ци еве.
  Дакле, иако су тенкови у урбаним условима бомбаши самоубице, треба пробиЌати положаЌе, макар и челом.
  Тридесет четири "е се први померити. Релативно лагани и невелики аутомобили Ќурили су уском улицом. Гранате и молотов еви коктели п уштали су са кровова. Тада су експлодирале прикривене цистерне са бензином и напалмом. Али велики губици нису зауставили танкере СССР-а. Они су, изгубивши стотине аутомобила, провалили у центар града и ту ушли у тврдоглаву размену удараца. Чак ни ефектни фаустпатрони коЌи су разбили слаби бочни оклоп тридесетчетворке нису уплашили совЌетског воЌника.
  Три тенковске армиЌе су бачене у борбу одЌедном. Ста ин Ќе чак одлучио да одустане од другог удара у правцу Воро®ежа, зарад одлучуЌу"е победе над Тихвином и спасава®а "Колевке револуциЌе". Чак и ако се гориво издаЌе на строго ограниченом нивоу, кавкаска нафта се губи за пар сати вож®е дневно, а за развоЌ нових по а потребно Ќе време и новац,  удски ресурси, коЌима Ќе совЌетска империЌа, везана ратом на два фронта, Ќако недостаЌе.
  Али Тихвин Ќе артериЌа Ле®инграда и пут живота, и што Ќе наЌважниЌе, он Ќе симбол чи®енице да совЌетске трупе могу и умеЌу да победе броЌне и добро наоружане фашисте. Дакле, немоЌмо да победимо цену...
  Тенк ИС-2 изгледа импресивно, такође личи на тридесетчетворку, само што Ќе купола Ќош више померена напред. Наравно, и сама цев Ќе дебела и дуга, не може се поредити са Т-34-76, коЌи и да е доминира ратиштем. За цео Ќануар, титански напори Т-34-85 не"е произвести више од стотину.
  Истина, ра®ивост чела куле Ќе упад ива: раван и не превише дебело оклоп ен.
  Карас, коЌи Ќе бацао мале, али веома мо"не експлозивне гранате на тенкове, притрчао Ќе девоЌкама и предложио:
  - ХаЌде да зграбимо ИС-2 и да се возимо?
  Магда Ќе подржала идеЌу:
  - Наравно, хаЌде да Ќашемо! НедостаЌала нам Ќе кабина.
  Герда Ќе упозорила дечака:
  - ОваЌ тенк има четири митра еза!
  Карас Ќе намигнуо девоЌкама, приметивши:
  - Значи добро Ќе. Ускоро "е пешадиЌа поново напасти, а ви "ете Ќе покосити!
  Магда Ќе гурнула нин¤а дечака.
  - Пожури, терминаторе!
  Ружичасте штикле су блистале као крила комарца, клинац каратиста Ќе трчао брже од олимпиЌског шампиона у спринту. За почетак, бацио Ќе мали завеж аЌ са снопом дима у страшну ИС. Избила Ќе реакциЌа, извалио се густ дим. У исто време, црни млаз®аци су се разишли у различитим правцима, заслеп уЌу"и митра езце.
  Покосивши неколико пешака, Карас Ќе полетео као калдрма ослобођена од балисте и попео се на кулу. Посебном удицом Ќе откинуо отвор и одбацио тешки поклопац. Да е, све Ќе Ќедноставно: пар замаха са два мача и пет чланова посаде тешког тенка раздвоЌили су се у главама. У траг за ®им ускочиле су и девоЌке, коЌе су, збацивши крзнену камуфлажу, поново завршиле у бикиниЌу. Па, топло Ќе у резервоару током вож®е. Дизел мотор од 520 ко®ских снага добро загрева метал. Да, голи девоЌачки ђонови много бо е осе"аЌу сам аутомобил него кроз специЌалне зимске чизме са ребрастим ђоном од синтетичке гуме. Немачка интендантска служба узела Ќе у обзир искуство оштрих зима и створила нову мунициЌу, у коЌоЌ ноге на хладно"и нису тако хладне. А онда су, заиста штета, Фрицови узели филцане чизме од локалног становништва и навукли их на себе. Или умотане у крзнене шалове.
  Карас по уби Магду за растанак у усне и рече:
  - Па, резервоар Ќе за тебе! Бори"у се тамо где знам да бо е убиЌам.
  Герда Ќе задив ено по убила дечака на клизаву, еластичну штиклу и рекла:
  - Ти си чудо!
  Стела Ќе додала:
  - Стандард АриЌеваца!
  - Знам! - рече дечак и Ќедним скоком са полуотвореног отвора искочи на хладно"у. Онда Ќе поклопац пао са треском... И девоЌке су добиле прилику да се боре на оружЌу неприЌате а. А пишто  Ќе заиста мо"ан. єачи Ќе само недавно поЌавили Лев-3 или како су га Ќош звали "Кра евски лав" са топом калибра 128 мм. Али оваЌ тенк Ќе Ќош увек на фронтовима у поЌединачним примерцима. Приказан Ќе током прославе 8. новембра фиреру опседнутом демонима. Наравно, док Ќош ниЌе у сериЌи. Узгред, ИС-2, коЌи пролази кроз прво уходава®е.
  До сада, чак ни совЌетски танкери нису испалили ниЌедан метак из пишто а, очигледно бираЌу"и ци .
  Стела Ќе саркастично приметила, окре"у"и механизам:
  - Ма, сме"е... Овде нема аутоматизациЌе и све мора да се ради ручно.
  Герда, коЌа Ќе поЌела пса у лебде®у, приметила Ќе:
  - И призор Ќе гадан, а вид ивост неважна. Нису баш добри у нишану.
  Магда, додируЌу"и зупчанике босом ногом и окре"у"и кутиЌу, примети:
  - Па ипак, у поређе®у са тридесет четири, има помака. Конкретно, ме®а®е брзина Ќе лакше. Кабина Ќе тесна, али ма®е-више можете да се кре"ете. МунициЌе Ќе, међутим, мало. Двадесет осам кола...
  Герда Ќе логично приметила:
  - За гађа®е ограниченог броЌа бункера то Ќе можда дово но, али за пуноправну тенковску битку очигледно ниЌе дово но.
  Клара Ќе пронашла нешто добро у резервоару:
  - Али митра еско наоружа®е Ќе на врху! Четири митра еза могу пружити добру заштиту. А онда сам погледао овог "Миша" - у ®ему су само два "п унка" за такав ауто.
  Стела, убрзаваЌу"и мотор, потврди:
  - То Ќе то! Да ли Ќе ово наоружа®е за тако тежак тенк од сто осамдесет тона?
  Магда, као пантер коЌи Ќе убио бивола, зарежа:
  - Кокошке се смеЌу!
  Дизел мотор снажно убрзава резервоар. Види се да ИС-2 и да е вози аутопутем, али када Ќе ван пута, ®егово тежиште померено напред "е имати ефекта. Али ништа, све док се можете опустити и изабрати достоЌан ци  за себе.
  Магда Ќе отворила куполу тенка да би бо е видела.
  А ево Ќош Ќедног ИС-2, добро Ќе масовниЌе користити такве тенкове. Иза ®ега су Ќош три ИС, али Ќедан са лакшим топом од 85 мм. Узгред, наЌопасниЌи, Ќер Ќе у ста®у да узме ауто у чело, и брже погађа.
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Магда Ќе одлучила да пуца са уда ености од два километра. Она Ќе у молу наредила:
  - ПуцаЌте тачно у чело куле ... И ... Разумете!
  Ауто Ќе стао, пошто ниЌе било глатко"е, а Герда Ќе, жале"и се на лош квалитет оптике, коЌу су, сигурно, углачали необучени тинеЌ¤ери, уперила цев. ДевоЌке су помогле да се утовари шко ка тешка пола килограма. Плавокоса ратница Ќе прислонила образ на затварач и покушала да опипа туђи ауто. Уосталом, никада раниЌе ниЌе пуцала из овог топа, модел 1931. Мо"ан, али застарео, са ши астим проЌектилом осет ивим на рикошет. Уопште, пишто , наравно, ниЌе планиран за тенкове. Али, очигледно, противтенковска модификациЌа топа од 107 мм, развиЌена 1940. године, показала се превише непоузданом и морала Ќе да се напусти. И овде Ќе неопходно у условима лоше вид ивости са уда ености од 2000 метара погодити ци . Да, и неприЌате у "е бити тешко да одговори и удари, али ...
  Герда Ќе по убила затварач пишто а, брзо погледала кроз отвор, покупила Ќезиком шаку снега, прогутала га, наслонила босе пете на полуге и... опалила!
  Толико Ќе одавао да ми Ќе убо у зглобове и листове и заударао на дим.
  Садаш®ост Ќе летела у дугачком луку и ... ИС-2, коЌи Ќе ишао напред, стао Ќе, почео да се дими, а онда Ќе мунициЌа почела да пуца.
  Магда Ќе радосно одговорила:
  - То смо им дали! - И логично, тачниЌе, нелогично збу®уЌу"и поЌмове, додала Ќе она. - Не слика оружЌе, ве" мушко оружЌе!
  Герда Ќе зарежала:
  - Освежи!
  И девоЌке су се напеле. Наравно, овде нису "Тигар", мораЌу да се зноЌе, али овако Ќе забавниЌе, поготово што се резервоар коЌи стоЌи брзо хлади. Гвожђе Ќе, ипак, добар проводник.
  Други пут Герда Ќе пуцала брже и сигурниЌе. ИС-и су наставили да се кре"у и, очигледно, Ќош нису схватили одакле пуцаЌу топови. Да, и стоп ниЌе у руском обичаЌу. Пошто постоЌи наређе®е... А друга граната ве" самоуверено погађа мету.
  Герда облизуЌе усне и командуЌе:
  - И тре"и овде.
  Са великим закаш®е®ем, четврти ИС-1 Ќе отворио ватру у покрету. И, што Ќе чудно, погодио Ќе, иако Ќе са такве уда ености од аутомобила у покрету то готово немогу"е, али пуц®и одлучуЌу о свему! Међутим, растоЌа®е за топ од 85 мм Ќе превелико, изнад границе продора. Али у кули се зачула велика тут®ава и пред®и оклоп се срушио. Герда Ќе као одговор послала четврти "пакет писама" тежак Ќедну и по фунту... Чело тенка ИС-1 се расцепило и наран¤асти Ќезици су се винули високо у небо. А ево Ќош Ќедног ИС-2, добро Ќе масовниЌе користити такве тенкове. Иза ®ега су Ќош три ИС, али Ќедан са лакшим топом од 85 мм. Узгред, наЌопасниЌи, тако способан да узме ауто у чело, и брже погађа.
  У проле"е су Немци заузели Смоленск и приближили се ВЌазми и Ржеву. Онда су изненада скренули на Ќуг у Донбас. И то Ќе био веома неочекиван и снажан потез. Црвена армиЌа ниЌе имала времена да реагуЌе. А нацисти су заузели целу левообалну УкраЌину. И до краЌа лета стигли смо до окуке Дона. Тек у Ќесен, совЌетске трупе су Ќедва могле да зауставе нацисте.
  Немци су такође поново блокирали Ле®инград са Ќуга, иск учивши кисеоник.
  А на северу су Финци ве" покушавали да напредуЌу.
  Стигао Ќе зимски распуст. У СССР-у Ќе у производ®у ушао тенк Т-54, бо е зашти"ен и теже наоружан. Али ИС-4 и ИС-7 нису могли бити масовно произведени у производ®и. Иако Ќе ИС-7 машина способна да се бори против Хитлерових мастодонта, претешка Ќе за производ®у, посебно у ратним условима.
  Четрдесет осма година обележена Ќе у фебруару покушаЌем Црвене армиЌе да напредуЌе у центру, коЌи Ќе одбиЌен. Немци су, користе"и стране дивизиЌе из целе Европе, били Ќаки. Штавише, дискови су постали напредниЌи и сада их ниЌе тако лако оборити. А нацисти су развили млазне авионе. Веома снажно. А нови ловац МЕ-362 Ќе Ќедноставно шокирао совЌетске пилоте. А у сериЌи млазних авиона СССР ниЌе имао.
  У маЌу Ќе почела велика офанзива нациста, заобилазе"и Москву. Истовремено Ќе у рат ушла и Турска, отвараЌу"и Ќужни фронт у ЗакавказЌу. И битке су се распламсале са новом снагом.
  Али има лепих девоЌака коЌе се боре са бесом; посебно посада Елизабете.
  Ево девоЌке у бикиниЌу, босим ногама притиш"е окидач, а из топа од 100 милиметара изле"е проЌектил.
  Ратник из СССР-а послао га Ќе тако паметно да Ќе немачки тенк Е-50, упркос свом мо"ном оклопу, био погођен.
  Кетрин Ќе агресивно приметила, показуЌу"и зубе:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  И то голом петом док притиска педалу.
  Елена Ќе такође пуцала на неприЌате а, разбила Пантер-4 и гугутала.
  - За СССР!
  ЕфросиниЌа "е обнажити своЌе груди, скидаЌу"и груд®ак, и како "е ту"и гримизном брадавицом, и певати, показуЌу"и зубе:
  - Старац Махно,
  ГледаЌу"и кроз прозор...
  Напо у Ќе мрак, мрак Ќе!
  А девоЌке "е певати углас, искаре"и зубе:
  - Ми смо наЌЌачи на свету,
  Потопи"емо све душмане у тоалет...
  Ота¤бина сузама не веруЌе,
  И да"емо злу змаЌу мозак!
  Ево - ово су девоЌке - само класа хипер ...
  Лето Ќе ве" стигло. Опет, тешке борбе. До краЌа августа 1948. Немци су затворили обруч око Москве.
  ОчаЌно су се борили и пионири.
  Дечак Олежка бацио Ќе бомбу голом, дети®астом ногом и певао:
  - Ево првог отоп е®а,
  У сну видим Ста ина...
  И затрпана лешевима -
  МоЌа родна РусиЌа!
  Дечак Петка, пуцаЌу"и на нацисте, певао Ќе:
  - Ако момци целе Зем е,
  Одмах су могли да уграде змаЌа!
  И голом петом дете лансира убоЌити лимун.
  єош Ќедан пионир у кратким панталонама, СерЌожка, пуца"е на нацисте, полажу"и нацистичког официра. А онда "е, бос, дети®аст, бацити погубни дар смрти.
  Ово су деца - веома борбена.
  Пионир Сашка, Ќебо нацисте, имао Ќе само дванаест година, и косе"и Фриц, певао Ќе:
  - У победи бесмртних идеЌа комунизма,
  Видимо буду"ност наше зем е...
  И црвена застава - славна Ота¤бина,
  Увек "емо бити несебично верни!
  А голо дете, са дечЌом петом, баци"е пакет експлозива, раздвоЌити Немце.
  Тако су прионули на посао, врло агресивно. И заиста борбено, што се показало изузетно кул.
  Деца су, наравно, борци наЌвише класе, али Москва Ќе опко ена и одсечена.
  А нацисти ве" напредуЌу на Кавказу. Са Ќуга Ќури Турска.
  И чини се да Ќе заиста немогу"е одупрети се неприЌате има.
  Али девоЌке се боре, као деца као велике хероине.
  Посебно Олег Рибаченко. ОваЌ дечак терминатор Ќе само, да кажемо, млади ратник и супермен.
  ДЌечак од око дванаест година, бацио Ќе гранату убоЌите силе, раздеравши нацисте, и запЌевао:
  - За Велику РусиЌу
  Момци "е се борити...
  Ми смо велики месиЌе
  ХаЌде да разбиЌемо Фрица!
  Маргарита Коршунова - такође веома борбена девоЌка, такође се окренула нацистима.
  Затим Ќе босом, дети®астом ногом бацила дар униште®а, растргнувши Фрице и Турке, после чега Ќе певала:
  - Слава Ота¤бини-СССР,
  Ви сте пример човечанству!
  После тога "е деца узети и звиждати. єате вране падале су у несвест и падале, пробиЌале главе нациста. И изгледало Ќе стварно кул.
  Или можда ниЌе изгледало, али Ќе акциЌа кренула.
  Дечак и девоЌчица су били веома кул.
  ИмаЌу толико страсти и мо"и.
  Кавказ Ќе ве" на ивици пада, и постаЌе све драматичниЌи.
  А Немци див аЌу и користе муче®е. Немачке пионирке посебно воле да муче.
  Ево Герда и Шарлоте, дечака од око тринаест година, голих. И почели су да голицаЌу пионира. СерЌожка се смеЌао и предео. Онда Ќе Герда принела упа ач дечаковоЌ голоЌ, округлоЌ пети. Пламен Ќе лизао мало храпаве табане пионира. Вриштао Ќе од бола. Било Ќе пликова.
  Немачке девоЌке су се закикотале:
  - Би"е веома кул!
  И стадоше да бичуЌу дечака бичевима. Засте®ао Ќе и почео да вришти. Нарочито када су му девоЌке почеле да приносе бак е са ватром босим ногама. Тада су му пионири прислонили усиЌано гвожђе на гола груди и дечак Ќе изгубио свест.
  Да, немачки ратници су на врху. Муче®е дечака Ќе у реду ствари.
  Муче®е, међутим, не само дечаци, ве" и комсомолци. ДевоЌке су свлачили и водили на сталак. Ту су се зауставиле, приморане да се савиЌаЌу и буквално се звиЌаЌу од болова лепотице. А под босим ногама девоЌака запалили су мангалу, прете"и да "е поуглити табане.
  Како су комсомолци вриштали од див ег бола... Како Ќе све то било окрутно. А нацисти су удахнули мирис запа еног меса у своЌе ноздрве и смеЌали се, ударали Ќедни друге по боковима и викали:
  - ХаЌл Фиреру! Све "емо побити!
  И опет муче®е и муче®е  уди. Посебно Ќе заним иво мучити пионире. Дечаке биЌу на смрт, а затим им се посипа со у на ране и натераЌу да сте®у. Да, то Ќе изузетно неугодно.
  А када користе и вру"у жицу. То га чини много болниЌим.
  А нацисти су ве" заузели Махачкалу. И кре"у се ка териториЌи АзербеЌ¤ана. А они су ве" опколили и блокирали єереван. И свим ЌуришаЌу на очаЌ БатумиЌа. И то Ќе агресивно.
  Маршал Рокосовски Ќе умало и сам умро. Осе"ало се да су совЌетске трупе под притиском и да се урушаваЌу. Расте броЌ преданих и дезертера. И многи пилоти постаЌу депресивни.
  Иако АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова и да е избегаваЌу пораз. ДевоЌке се боре храбро и очаЌнички.
  Пре борбе, АнастасиЌа се повукла са троЌицом момака како би у себи прикупила феноменалну космичку снагу.
  И заиста капитално напла"ен. И хаЌде да очаЌнички рушимо неприЌате е.
  И док користите голе ножне прсте.
  И зацвилила Ќе из свег гласа:
  - єа сам велики шампион света!
  И како "е голом петом притиснути полугу.
  Акулина Орлова Ќе такође очаЌни сталкер у борби. И голим ножним прстима разбиЌа авионе Вермахта.
  Овде Ќе оборила МЕ-109 К. Ова машина Ќе можда ве" застарела, али Ќе преживела низ модификациЌа. И на ®ему се можете успешно борити.
  Акулина Орлова, делуЌу"и са див им бесом, певала Ќе:
  - Живео велики комунизам! Фашизам "е бити поражен!
  И опет голом петом, али како "е притиснути.
  Ово су неке луде девоЌке.
  Али врло неравноправне снаге на Кавказу. Иако се веруЌе да су сви мушкарци орлови. Али Руски®ама нико не може да одоли.
  А ратници су тако агресивни и хладни. Авиони пуцаЌу упркос своЌоЌ квалитативноЌ супериорности.
  Акулина Орлова Ќе певала:
  Сунчев круг...
  И срушио неприЌате а уз помо" голих ножних прстиЌу.
  АнастасиЌа Ведмакова, притискаЌу"и дугмад своЌим гримизним брадавицама и обараЌу"и нацисте, наставила Ќе:
  Немци су ту...
  Акулина Ќе зацвилила, пресекавши Ќош Ќедан немачки авион:
  - Хитлер Ќе отишао у обавештаЌне службе!
  АнастасиЌа се за убила у нацисте, наставила Ќе:
  упао у рупу...
  Акулина, тачно пуцаЌу"и, закикота:
  - Сломио сам ногу...
  Ведмакова Ќе пуцала интензивно и прецизно, приметила:
  - И рекао збогом!
  А девоЌке су хорски заурлале:
  -Нека увек буде вотке,
  кобасице и харинге...
  парадаЌз краставци,
  То Ќе краЌ Хитлера!
  Акулина Ќе, поново ша у"и смртни поклон нацистима, приметила:
  - Заправо, мораш да певаш; Роммел завршава!
  Ведмакова, ци аЌу"и голим прстима топ са ваздушним гранатама, сложила се:
  - Наравно - Хитлер - ово Ќе ве" пређена фаза!
  Тамо где нема личног утицаЌа опседнутог Хитлера, совЌетске трупе покушаваЌу да организуЌу неку врсту отпора. Али то Ќе изузетно тешко. Али и да е раде све могу"е и немогу"е.
  А и деца се свађаЌу. И пионири иду у борбу. КоЌе дочекуЌу неприЌате а молотов евим коктелима и пуц®ама.
  Момци и девоЌке, измршави и изгребани, као и увек, у борби. И боре се храбро и краЌ®е очаЌно.
  Колико ®ихове деце умире и остаЌу растргани.
  Немачки пилоти Гертруда и Адала, лупкаЌу"и босим ногама, попели су се у двосед КСЕ-328, у млазни строЌ - ово Ќе чудовиште са десет ваздушних топова.
  Киша Ќе тек прошла и девоЌке су оставиле грациозне, врло Ќасне трагове своЌих босих ногу.
  Били су толико завод иви да су тинеЌ¤ери коЌи су служили на аеродрому похлепно прождирали отиске босих стопала своЌим очима, а чак су и дечаци почели да надимаЌу савршенство. Генерално, било Ќе много жена пилота - борбе су показале да жене, под Ќеднаким условима, имаЌу дупло ве"у стопу прежив ава®а од мушкараца. А то значи да су ефикасни. А Хитлер-Ромел, тачниЌе фелдмаршал Фирер, наравно, ниЌе таква особа да би било кога жао.
  У самом Тре"ем раЌху званично Ќе уведена полигамиЌа - право на четири жене. Ово Ќе веома практично. Али не уклапаЌу"и се превише у хриш"анске традициЌе. НиЌе ни чудо што фашизам тражи нови облик религиЌе. Фирер-фелдмаршал инсистира да Ќе то монотеизам, али тако посебан - са пантеоном паганских, древних германских богова. Наравно, и сам Хитлер-Ромел Ќе у овом пантеону постав ен пре свега као гласник и гласник Свевиш®ег Бога.
  Дакле, Фирер, наравно, веома воли да се култивише.
  Гертруда и Адала лансираЌу у небо своЌу вишенаменску Ќуришну летелицу, коЌа може да игра и улогу борца.
  Ратници су веома самоуверени. Руси немаЌу млазне авионе и тешко да "е мо"и да издрже налет тигрица на небу.
  Гертруда Ќе зарежала:
  - єа сам витез гору"ег потока...
  Адала Ќе одушев ено потврдила, показуЌу"и зубе:
  - И матира"у све!
  ДевоЌке су праснуле у смех. Притискали су босим петама педале и окретали млазни Ќуришник.
  єош Ќе био мрак, али на истоку се ве" показивала трака светлости. ДевоЌке су звиждале... Под ®има су ве" плутала пространства РусиЌе. Ратнице су се кикотале и намигивале Ќедна другоЌ. Тако су екстравагантне и лепе.
  И боси, наравно, не оптере"уЌу"и се тако непотребном ствари за девоЌку у рату као што су ципеле.
  А осет ивост у авиону се вишеструко пове"ава.
  Овде совЌетски аутомобили поле"у ка ®има. ВиЌак єак-9 Ќе можда наЌмасовниЌа машина међу наЌновиЌим изда®има. Не превише наоружан, али релативно Ќефтин и са мало оклопа. МИГ-5, бржи, са митра езима. МИГ-3 Ќе раниЌи модел. ЛАГГ-7 Ќе вероватно наЌбржа и наЌоружаниЌа птица. У наЌновиЌоЌ модификациЌи постоЌе чак три топа калибра 20 мм.
  Али то су све машине на пропелер - млазни авиони нису створени. И Немци се осе"аЌу веома самопоуздано.
  Гертруда испа уЌе десет ваздушних топова. Погодили су 30мм и два топа од 37мм. єуре као ватрени вихор кроз совЌетске летелице. Међутим, црвени пилоти покушаваЌу да избегну и иду у реп.
  Адала маневрише у овом тренутку. Немачки аутомобил не можете узети директно, али упада®е у репове Ќе опасно. За трупе СССР-а напад ниЌе неочекиван. Противваздушни топови су ве" лансирани. Експлодиране гранате светле у мраку.
  Немци дожив аваЌу извесну нервозу. Чинило се да су ве" толико тога видели да вас ништа не би изненадило, али ... СовЌетски пилоти су храбри и не плаше се губитака. Ништа што би их уплашило. Али искуство ниЌе дово но. Немачки авион лако излази из зарона и обара совЌетски аутомобил. РазбиЌа Ќош Ќедну на комаде.
  Мо" немачког оружЌа Ќе веома велика. Ово Ќе компонента у коЌоЌ Фриц има огромну предност у односу на РусиЌу. Али брзина нациста Ќе колосална.
  Адала убрзава и ломи напред. А Гертруда испа уЌе ракете на неприЌате а. Савет примаЌу зуби. Нека мунициЌа Ќе усмерена на топлоту или звук.
  Адала шапу"е:
  Не"е нас убити!
  ДевоЌке врте кола... Труде се да буду цоол. А онда совЌетски ловац набиЌа оближ®и немачки Ќуришни авион. И како почи®е да цепа, и цепа. И небо и ваздух.
  Гертруда Ќе прошапутала:
  - Луда смрт!
  Ратници су се очито збунили, а могу се и тако набити.
  Тенкови се кре"у ка граници. Легендарна посада Герда, Шарлот, Кристина и Магда.
  Четири ратника успела су да се покриЌу славом боре"и се и са Британцима и са Американцима. Током неприЌате става са Америком, лепотице су савладале тенк Пантер-2. НиЌе лош ауто, супериорниЌи од Шермана и по наоружа®у и по пред®ем оклопу. КасниЌи "Першинг" практично ниЌе имао времена за рат. Да, и ниЌе ривал "пантеру" -2.
  Тада су четири девоЌке освоЌиле легендарну славу. Иако Ќе уопште ®ихов славни пут започео четрдесет прве године. Химлер Ќе убедио Фирера да испроба женске бата оне у биткама, од посебно обучених АриЌеваца.
  Борбе су показале да жене нису нимало слаба карика и да знаЌу добро да се боре. И у исто време сноси ма®е губитака од мушкараца. Ратници су се борили и у пешадиЌи, удараЌу"и босим ногама по врелом песку пусти®е Сахаре. И савладао тенкове. Након што Ќе тестирао "Тигра", у биткама са БританиЌом.
  Међутим, совЌетске девоЌке на СУ-100 такође се добро боре.
  Иако се позициЌа РусиЌе чини безнадежном. Али ратници се, заЌедно са Елизабетом, боре као орлови.
  Екатерина голим прстима притиска полугу. Ша е проЌектил коЌи пробиЌа нацистички аутомобил Е-50 у страну и урла:
  - За велики црвени и гримизни комунизам!
  Елена Ќе такође млатила топ користе"и своЌу голу, фину ногу. Прецизно Ќе погодила неприЌате ски тенк.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - За моЌу лепу РусиЌу!
  ЕуфразиЌа Ќе агресивно приметила, воде"и веома добро усмерену ватру:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  И такође користи голе, исклесане ноге.
  СовЌетска машина Ќе веома Ќака и борбена. И пуца прилично добро.
  СУ-100 Ќе способан да пробиЌе Е-50 у страну. Али девоЌке ЌоЌ се чак пробиЌаЌу кроз чело, увлаче"и се у мамац или с краЌа на краЌ. И пресекли су метал.
  Елизабета Ќе, користе"и голе ножне прсте, пуцала на неприЌате а. И цвркутала:
  - Из плавог потока...
  єекатерина Ќе такође опалила, овога пута гураЌу"и ручицу гримизном брадавицом и гугутала:
  Река почи®е...
  Елена, агресивно се цере"и и сик"у"и, рече:
  Па, приЌате ство почи®е...
  А такође Ќе притиснула полугу голом петом.
  ЕуфразиЌа Ќе гукала, пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - Са осмехом!
  ДевоЌке раде на СУ-100 веома активно. И уништити неприЌате ску опрему.
  А на перифериЌи Бакуа пионири копаЌу ровове. Има момака различитих националности. Конкретно, многе светле главе трепере. Има и црвене и црне и плаве деце.
  єедно их спаЌа: вера у триЌумф комунизма и босих ногу. єасно Ќе да немаЌу сви ципеле током рата, па се зато, у знак солидарности, сва деца разме"у голим, округлим штиклама. Зима у ЗакавказЌу Ќе прилично блага, а када се кре"ете и радите лопатама, хладно"а ниЌе тако страшна.
  Деца раде са ентузиЌазмом, певаЌу:
  Дижите ватре, плаве но"и,
  Ми смо пионири - деца радника...
  Приближава се ера светлосних година,
  Позив пионира - увек будите спремни!
  Позив пионира - увек будите спремни!
  И ево опет аларма. Момци и девоЌке скачу на дно рова. А гранате ве" почи®у да пуцаЌу одозго: неприЌате ска арти ериЌа ради.
  Пашка упита Машу:
  - Па, мислиш ли да "емо преживети?
  ДевоЌка Ќе самоуверено одговорила:
  - Одупре"емо се бар Ќедном, у наЌтежем часу!
  Пионир Саша Ќе логично приметио:
  Наше Ќунаштво Ќе непоколеб иво.
  Дечак Ќе куцнуо голим табаном по каме®у. Види се да се дечак напунио чврстим жу евима.
  ДевоЌка Тамара Ќе приметила:
  Бори"емо се без страха
  Би"емо пресечени ни корак назад...
  Нека кошу а натоп ена крв у -
  єош неприЌате а, окрените витеза у пакао!
  Дечак Руслан, пионир црне косе, приметио Ќе:
  Пролазе векови, долази ера,
  У коЌоЌ не"е бити пат®е и лажи...
  Борите се за ово до послед®ег даха -
  Служи своЌоЌ Ота¤бини, ти од срца!
  Дечак Олег, мршав и светлокос, цвркутао, стихови:
  Не, будни не"е избледети,
  Поглед сокола, орла...
  Глас народа Ќе звучан -
  Шапат "е змиЌу смрскати!
  
  Ста ин живи у мом срцу
  Да не знамо тугу,
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  
  ВеруЌем да "е се цео свет пробудити
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Дечаци и девоЌчице су углас аплаудирали.
  Али сада млазни Ќуришни авиони ве" лете и бацаЌу бомбе. А ово Ќе агресиван приступ.
  Олег и Саша подигли су пра"ку и покренули дар смрти. А буре Ќе погодила нацистичка Ќуришна летелица.
  ДевоЌка Наташа Ќе певала:
  - Комсомол ниЌе само старост,
  Комсомол Ќе моЌа судбина!
  єа "у освоЌити свемир, веруЌем
  ХаЌде да живимо заувек!
  Ахмед, дечак пионир из АзербеЌ¤ана, одговорио Ќе са осмехом:
  - Ти Ќош ниси комсомолац Наташа!
  ДевоЌка  утито лупи босом ногом и одговори милозвучним гласом;
  Поред отаца, уз веселу песму,
  Залажемо се за Комсомол...
  Приближава се ера светлосних година,
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  Олег Ќе такође ударио босом, дети®астом ногом и заурлао:
  єачи чеки" стисне пролетере,
  Од титаниЌума рука дроби Ќарам ...
  Отпева"емо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини,
  И светлост за потомство, добро!
  Деца су одушев ена. И у ствари, Немци су бомбардовали, а само Ќедна девоЌка Ќе добила комади" у голоЌ, округлоЌ, ружичастоЌ штикли.
  Пионир Ќе вриснула, али се онда угризла за усну.
  И тако су се припремили да одбиЌу напад. А ве" постоЌе тенкови са нацистима. ЗастрашуЌу"и Е-100 се кре"у. Тако мо"не и опасне машине.
  ИмаЌу такву заштиту. Да не можете да прођете ни из Ќедног угла. Не можете га погодити само из Ќедног угла. єедина шанса Ќе да се поломе трагови.
  Деца су спремна за борбу, и машу босим ногама. Ево их на жици и гураЌу пакете са дома"им експлозивом под трагове нациста. Ради и уништава ва ке тенкова Ромелове воЌске.
  И изгледа страшно.
  Саша шкрипи:
  - Слава комунизму!
  Дечак Пашка пуца са Олегом из пра"ке и цичи:
  - Слава пионирима!
  Дечак Руслан заЌедно са девоЌчицом Суфиром вуче жицом мину испод Немца и виче:
  - Слава СССР-у!
  Туку се деца из АзербеЌ¤ана и руски момци. Препланули, мршави, боси пионири против колосалне армаде тенкова.
  ДевоЌчица Тамара гази своЌом грациозном, малом, босом ногом и каже:
  - Слава РусиЌи!
  Пионир Ахмет потврђуЌе док пуца на неприЌате а:
  - ЗаЌедно смо приЌате ска породица!
  Дечак Рамзан, црвенокоси АзербеЌ¤анац, потврђуЌе, разбиЌаЌу"и аутомобил:
  - Од речи смо сто хи ада Ќа!
  Деца су друже убива... Ево Ќерменске девоЌчице Азатуи, коЌа такође вешто помо"у жице пребацуЌе пакет експлозива испод гусенице фашисте, и шкрипи:
  - СССР Ќе породица народа!
  Друга Ќерменска девоЌка Агхас каже:
  - Не савиЌаЌте се пред фашизмом:
  А девоЌка Ќе голим прстима повукла жицу. Многа азербеЌ¤анска и Ќерменска деца имаЌу плаву косу и не разликуЌу се од словенске деце, коЌих такође има много. Ко Ќе оставио Немце, друге руске породице су се населиле у АзербеЌ¤ану и под царевима.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  На Кавказу има много Словена. Много мешовитих парова. Да, и деца обично имаЌу светлиЌу косу од своЌих родите а. А словенски момци су се препланули да се не разликуЌе од мештана. Штавише, деца су обично сличниЌа од одраслих.
  Дакле, бори се међународни совЌетски бата он дечака и девоЌчица, и сви су уЌеди®ени и веома слични. Њихове голе пете трепере када се кре"у.
  И снови деца ша у дарове смрти. Шамил и СерЌожка, обоЌица пионири, вуку жицу. А сада немачки Е-50 стаЌе са полом еном гусеницом.
  Момци углас певаЌу:
  УниЌа неуништива, слободне републике,
  НиЌе се окупила груба сила, не страх...
  И добра во а просве"ених  уди,
  И приЌате ство и разум, и храброст у сновима!
  И деца су одушев ена. ОсмехуЌу се белим, уЌедначеним зубима. И сре"ни су, иако им прети смрт.
  А Немци су сра®е. Уништени тенкови пуцаЌу из своЌих топова и шкрабаЌу из митра еза.
  Нека немачка возила су опрем ена бацачима граната и веома су опасна.
  Дечак Максимка и девоЌчица Зара из АзербеЌ¤ана, осло®ени на босе ноге, подигли су мину испод неприЌате а и нокаутирали фашистичког мастодонта.
  И викну из свег гласа:
  - За СССР!
  Деца су тако смешна.
  Пионири Абас и Владимир такође користе оружЌе. У овом случаЌу, катапултираЌте и разбиЌте гусеницу Е-75 нацистима. Тада су момци запевали:
  - За величину планете под окри ем комунизма!
  Олег и Абдула су такође пионири различитих нациЌа, али са Ќедним срцем бацаЌу и експлозив. УдараЌу у Е-100 и певаЌу...
  Отворили смо планету за народе,
  Пут у свемир, у невиђене светове...
  єуначка дела се певаЌу -
  Да заувек избришем ожи ак смрти!
  
  Под светим барЌаком РусиЌе,
  У миру, приЌате ству, сре"и и  убави...
  Људи целе зем е поста"е сре"ниЌи,
  Паклени мрак развеЌа"е се у да ини!
  Деца коЌа се туку овде...
  Абдурахман и Светлана, азербеЌ¤ански дечак и девоЌчица из БелорусиЌе, повукли су жицу заЌедно и оборили фашистички тенк. И певали су:
  - Велико име свете РусиЌе,
  Светли светом - као зрачак сунца...
  ВеруЌем у Ќединство поста"емо сре"ниЌи,
  Покажимо народу прави пут!
  Деца су веома храбра. А нацисти су били Ќедноставно шокирани таквим тврдоглавим и бесним отпором.
  Абудураман Ќе пионир, примио Ќе фрагмент у голи табан. Пробио Ќе жу еву површину дечиЌе ноге.
  Дечак Ќе просиктао:
  - И боли ме!
  Светлана Ќе такође добила ударац у округлу пету, и огребала се по рамену. Али девоЌка Ќе просиктала:
  - Не ломи пионире!
  Азим и Колка су такође забили немачки ауто.
  Момци су показивали жицом и певали:
  ИздаЌнички неприЌате  кренуо Ќе у офанзиву,
  Али веруЌем да не"е посустати, совЌетски народ...
  НеприЌате  чека пораз и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  НеприЌате  чека: пораз и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  Деца су храбра и не савиЌаЌу се. И желе да победе. И певаЌу и боре се.
  Немци трпе велике губитке. Истина, углавном имаЌу полом ене гусенице и ва ке. И ниЌе фатално.
  єош горе за пионире коЌи су били зароб ени.
  Дечака Абдулхамида, када Ќе зароб ен, нацисти су ставили на сталак. Убацили су пионирске босе ноге у блок и почели да каче тегове на удице. А онда Ќе запалио ватру. А дечакове голе пете ватра Ќе полизала. И бич му Ќе пао на леђа. Тукли су ме дуго. А онда су нацисти почели да ломе ребра усиЌаним клештима.
  Дечак, умиру"и под мукама, када га Ќе гвожђе ®егових ребара, црвених од вру"ине, смрскало, певао Ќе:
  Берлин Ќе скоро под нашом влаш"у,
  Кроз двоглед видимо проклети РаЌхстаг...
  Надам се да "е ускоро бити мира и сре"е;
  КоЌе "у описати у своЌим песмама!
  
  РусиЌа Ќе отворила комунизам световима,
  Она Ќе свима постала породица.
  Али Вермахт нам Ќе забио сви®ску ®ушку,
  А сада крв п ушти из вена као фонтана!
  
  Оно што Ќе Фирер случаЌно заборавио код нас,
  Хтео сам да добиЌем зем у и робове!
  Фашизам Ќе ишао са веома дугом кампа®ом -
  И ево праве но"не море, паклених снова!
  
  єедноставан дечак, босоног дечак,
  Недавно везао црвену кравату.
  Желео Ќе сам да изгради свет без Бога,
  Али одЌедном Ќе напалм избио са неба!
  
  Морао сам да бежим на фронт, били смо у бекству,
  Нико не жели да узме такву омладину!
  Али дечак-борац у пушци Ќе то урадио,
  Пут отаца се показао достоЌним!
  
  Борио се где и лукавство и сила,
  И слабост Ќе такође горка, аваЌ...
  Другови су морали да копаЌу гробове
  Рендиса®е борових ковчега у мразу!
  
  єа сам пионир сада навикао на пат®у,
  У извиђа®е Ќе ишао бос, снежни нанос Ќе шкрипао.
  Можда казна за неверу,
  Да нисам желео да знам Исуса!
  
  Али шта су три сата Голготе?
  Прошло Ќе више од три године рата!
  У сваком селу удовице горко плачу,
  Како су синови изгинули на гроб у зем е!
  
  Преживео сам, био сам шокиран, ра®ен метком,
  Али, сре"ом, остао Ќе на ногама!
  Поштено смо вратили дуг НемачкоЌ,
  ТаЌ фашизам нам Ќе згажен у прах!
  
  Сазрео сам, али Ќош увек дечак,
  Бркови се нису пробили, ве" титан!
  Да, одрасла особа, а можда чак и превише,
  На краЌу краЌева, срце Ќе постало тврдо као метал!
  
  НаЌве"а награда за звезду хероЌа -
  Сам Ста ин га Ќе, веруЌте, предао!
  Рекао Ќе: потребно Ќе узети пример од  уди попут вас,
  Борци куЌу к учеве од врата Едема!
  
  Али сада спусти храбру пушку,
  Узмите ви, клешта, чеки" и радите!
  Направи Ќедрилицу и чамац од дрвета
  И направите авион да птица полети!
  Како год било, Црвена армиЌа Ќе изгубила битку за Кавказ. И то, наравно, ниЌе пове"ало шансе СССР-а да преживи. У ствари, све Ќе било глупо.
  Пао Ќе Кавказ и дошла Ќе зима. Москва и Ле®инград у потпуном опко е®у и блокади. Немци и ®ихове иностране дивизиЌе су Ќачи и по количини и по квалитету. А Фриц, на пример, има веома пристоЌне митра езе. И изгледа да опко ене совЌетске трупе немаЌу шансе за спас.
  Али до сада Ста ин Ќош ниЌе одустао. Иако Ќе ве" послао предлоге за сепаратни мир нацистима.
  Москва Ќе велики град и у ®ему Ќе концентрисана огромна количина мунициЌе, граната, метака и хране. НиЌе лако заузети оваЌ град. И Ќош увек се држи упркос гранатира®у и масовном бомбардова®у.
  Међутим, Немци су наставили да напредуЌу. Посебно у проле"е. Чим су се путеви пресушили, нацисти су се преселили у Каза®. А има много фашиста.
  Али овде се боре прелепе совЌетске и, наравно, босоноге девоЌке у бикиниЌу.
  Наташа Ќе погладила сопствену брадавицу од Ќагоде. И са блиставим осмехом рекла Ќе:
  - єа ти! Он, она - заЌедно цела зем а!
  ВикториЌа Ќе подржала:
  - ЗаЌедно приЌате ска породица! РечЌу ми смо сто хи ада Ќа!
  Оксана се закикота и, показуЌу"и на мастодонте, примети:
  - Тенк "Е" Ќе веома кратак и здепаст. Би"е га тешко добити.
  Вероника Ќе тужно просиктала:
  - Бог нас благословио!
  Наташа се закикота и цврку"е:
  - У Америци за целу државу, у Америци за целу државу, у Америци за целу државу - могу"ности су Ќеднаке!
  Ватрена ВикториЌа се кико"е и урла:
  - Могу"ности су Ќеднаке за различите слоЌеве друштва!
  И како хо"еш. И ®ени зуби су лепи како се виде.
  Оксана Ќе коментарисала:
  - Кад се Немци отцепе, би"е им Ќако лоше из ®ихових база за снабдева®е!
  Вероника се закикота и предложи:
  Помолимо се онда!
  Наташа Ќе презриво фркнула и одмахнула главом.
  - Не! Ми смо комсомолци, што значи да смо атеисти!
  ВикториЌа Ќе агресивно упозорила:
  - А Ќа сам генерално милитантни атеиста! А Бога нема - то Ќе медицинска чи®еница!
  Вероника Ќе опрезно приметила:
  Али то не можете доказати!
  ВикториЌа Ќе агресивно б еснула своЌим смарагдним очима као одговор. И засиктао са осмехом:
  - єа могу! Ако постоЌи Бог, онда он мора бити одговоран. То значи брига о  удима. - Црвенокоса девоЌка агресивно Ќе босом ногом ударила у стабло бора. - Да ли Ќе могу"е замислити феноменални космички ум коЌи не би марио за ®егово ствара®е!
  А девоЌка босом, исклесаном ногом бацила Ќе гранату.
  Наташа Ќе спремно потврдила:
  - То Ќе то! Уосталом, ми смо према Богу као што су деца према Оцу, а он не мари за нас!
  Вероника Ќе опрезно приметила:
  Али чак и брижни отац каж®ава своЌу децу...
  Наташа се закикота у одговору.
  - Али немоЌте их унаказити!
  ВикториЌа Ќе  утито приметила:
  - Заиста су чудне методе васпита®а у вашем Богу! Он Ќе, на пример, узео и удавио сво човечанство, па чак и невине животи®е. Постав а се пита®е какве то фашистичке методе?
  Оксана Ќе уз осмех додала:
  - И уопште, вечна мука у паклу... Ово Ќе такође очигледан претерива®е, пошто никакве методе правде не могу оправдати муче®е!
  Вероника збу®ено рашири руке и рече са уздахом:
  - Такође мислим да Ќе НоЌев потоп претерано. Али зем а Ќе била испу®ена грехом пред БожЌим очима...
  ВикториЌа се смеЌала:
  - Да, деца су почела да се шале. Отац Ќе узео митра ез и пуцао на оне коЌи су брб али, остав аЌу"и само оне коЌи су седели тише од воде, испод траве. Црвенокоса Ќе показала своЌе крупне зубе. - Каква аналогиЌа!
  Вероника Ќе слегнула раменима и тихо рекла:
  - Нисам свештеник да даЌем одговоре на таква пита®а. Али мислим да Ќе Бог имао разлога за то.
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Да... С разлогом су пали без разлога, само се сви видели као да су нестали!
  Наташа Ќе предложила:
  - Можда Ќе БиблиЌа само ЌевреЌска баЌка. Зашто да веруЌемо у то?
  Оксана Ќе изразила своЌе миш е®е:
  - Морате, у сваком случаЌу, сачувати своЌу част. И не рачунаЌте превише на постхумни раЌ!
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Да... Свештеници воле да причаЌу приче! И не баш атрактивно!
  Вероника Ќе тихо приметила:
  - Али Исус Христ Ќе прилично привлачна слика!
  ВикториЌа се закикота и одмахну главом.
  - Не бих се удала за таквог пацифисту!
  Наташа се закикота и примети:
  - Да, човек мора да се избори за себе... А шта БиблиЌа учи? Ударали су те по десном образу - окрените леви!
  Вероника Ќе хтела да каже, али ЌоЌ Ќе очигледно било неприЌатно. А онда Ќе ВикториЌа убацила:
  - Заиста чудан морал. Или нас Бог учи да волимо неприЌате е, или удави читаво човечанство одЌедном. И како се ово може обЌаснити?
  Наташа Ќе сама себи одговорила:
  - Мислим да су БиблиЌу писали талентовани визионари!
  Вероника Ќе на то малово но приговорила:
  - Ко год да погледа... Али другачиЌе осим постоЌа®а Бога немогу"е Ќе обЌаснити поЌаву Васе ене. "Онда се девоЌка оживела. Претрчала Ќе голу, исклесану ногу дуж коре и наставила. - Шта год да се каже, али немогу"е Ќе прона"и или измислити убед ивиЌу верзиЌу настанка Универзума, осим како га Ќе створио Бог!
  Наташа Ќе слегнула раменима и упитала:
  - А основни узрок поЌаве Бога?
  Вероника уздахну и одговори, губе"и самопоузда®е:
  - То Ќе ве" аксиом... Треба вером прихватити да Бог постоЌи. И да постоЌи одувек и да нема први узрок.
  Наташа Ќе негативно одмахнула главом.
  - Вером прихватити предвечност БожиЌу? Али могу да понудим да вером прихватим вечност универзума, али без Свемогу"ег...
  Вероника Ќе логично приметила:
  - Изгледа као алогизам. Како Ќе ова вечна материЌа и одакле Ќе дошла?
  ВикториЌа Ќе одмах узвратила:
  - А шта Ќе логично - Бог Ќе вечан... А откуд он!? Утолико одмах свемо"ан и свезнаЌу"и?
  Вероника одговори са очаЌа®ем:
  - Одувек Ќе постоЌало... Вером прихватамо! А како Ќе ово могу"е - несхват иво!
  Наташа Ќе приметила:
  "Заиста, ми смо овде равноправни. МатериЌа Ќе морала некако да настане. И деси се оно незамисливо. - насмеЌала се девоЌка и самоуверено приметила. - Али и да е остаЌе отворено пита®е зашто Ќе толико зла на зем и.
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату на нацисте и певала:
  - Тако Ќе...
  ЗоЌа Ќе голом петом лансирала дар смрти и додала:
  - НеприЌате ...
  Августин Ќе подлегао нечем рушилачком и зацвилио:
  - Мисли...
  Светлана Ќе голим прстима бацила гранату и зашкрипала:
  - Шта...
  Наташа Ќе босим ногама бацила пар лимуна и викнула:
  - Руски...
  ЗоЌа Ќе такође подлегла нечему енергичном и смртоносном, шкрипу"и:
  - Управ ао...
  Августин Ќе лансирао смртоносно, мрм аЌу"и:
  - НеприЌате ....
  Светлана Ќе поново подлегла деструктивном и вакнула:
  - Пауза!
  Наташа се окренула и зацвилила:
  - СЗО...
  ЗоЌа Ќе пуцала и на црне странце коЌе су нацисти регрутовали и цвилила:
  - Изазов!
  Августин Ќе говорио са силом и бесом:
  - То...
  Светлана Ќе подлегла са осмехом пантера:
  - НА...
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - Борити се...
  ЗоЌа Ќе голим прстима бацила поклон смрти и промрм ала:
  - Напади!
  Августин се ук учио и промрм ао:
  - НеприЌате и...
  Светлана Ќе голим табанима дала гомилу граната, и како виче из свег гласа:
  - Добро...
  Наташа Ќе закуцала рафал и сиктала:
  - Бесан...
  ЗоЌа Ќе пресекла нацисте и зацвилила:
  - Победити!
  Августин поново опали и викну:
  - Бесан...
  Светлана Ќе цвркутала док Ќе пуцала:
  - Победити!
  Наташа Ќе поново бацила гранату своЌом грациозном, босом ногом, цвркутала:
  - Уништи"емо нацисте!
  ЗоЌа га узе и цврку"е:
  - Буду"и пут у комунизам!
  И бацила лимун голим прстима.
  Августин Ќе узео и разапео редове, а ®ене голе ноге су разорено летеле дуж Фрица:
  - Подели"емо противнике!
  Светлана га Ќе узела и бацила голом петом, гомилу граната, и зацвилила:
  Сломимо фашисте!
  А четворица су наставили да пуцаЌу и бацаЌу гранате. Немачки Е-75 се кретао. Машина са топом од 128 мм. И пуца у себе.
  А девоЌке су бацале гранате. Поткопавали нацисте. И они су узвратили. Попели су се напред. Тенкови се поново котр аЌу. Помера наЌновиЌи немачки "леопард" -1. Веома мобилан ауто.
  Али ®егове девоЌке су га преузеле и нокаутирале. Поцепали су на комаде мобилну машину са гаснотурбинским мотором. И разнели су Ќе у комаде.
  Наташа Ќе уз смех приметила:
  Одлично се боримо!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Веома кул!
  Августин Ќе мудро приметио:
  - Ми "емо победити!
  И босом ногом испалила противтенковску гранату. єака девоЌка, снажна девоЌка. И има толико духовитости.
  Светлана Ќе такође прстима босих ногу лансирала поклон смрти и ударила неприЌате а. Веома агресивна девоЌка, очиЌу боЌе различка. Она има такву духовитост, и пролазну снагу!
  Наташа се окренула и нацерила:
  - За свету РусиЌу!
  ЗоЌа Ќе пуцала веома активно, и нацерила се, показуЌу"и бисерне зубе:
  - єа сам ратник тог нивоа коЌи не бледи!
  Пуцао Ќе и Августин. Покосио нацисте и грк ао:
  "єа сам ратник великих амбициЌа!"
  И открила Ќе своЌе бисерне зубе!
  Светлана Ќе потврдила:
  - Веома велике амбициЌе!
  ДевоЌке су се бориле веома дуго. И наравно успели су у воЌном раду. Они су апсолутно прелепе лепотице. Изванредан ум. И пуцаЌу у прву класу.
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и, мислила да без Ста ина, да би га Фирер убио. била Ќе празнина у душама  уди. Као да Ќе во ена особа умрла.
  Иако Ќе оваЌ ГрузиЌац био суров. И ниЌе све урадио како треба. О томе постоЌи чак и Ќедна анегдота. Зашто Ле®ин носи чизме, а Ста ин чизме? єер Владимир И ич Ќе изабрао пут, а оваЌ бркати Ќури напред.
  У том погледу, Ста ин ниЌе био оптималан владар. Заиста, како Ќе то Ле®ин описао, било Ќе превише непристоЌно.
  ОваЌ кувар припрема само зачи®ена Ќела. Што се тиче окрутности, то Ќе био мач са две оштрице.
  С Ќедне стране, то Ќе помогло у одржава®у дисциплине и стимулисало партиЌски апарат. С друге стране, наЌвредниЌи кадрови и способни  уди су нокаутирани. Конкретно, после рата су изгубили тако великог мена¤ера као што Ќе Вознесенски. Ко Ќе имао наЌве"е заслуге према Ота¤бини.
  Вознесенски Ќе, можда, био идеалан мена¤ер: не само чврст, ве" и паметан и образован. НаЌмлађи доктор наука у СССР-у, академик, изузетна личност. Без Вознесенског некако би економиЌа СовЌетске РусиЌе неизбежно пошла наопако у случаЌу ®егове смрти. И они не могу да победе нацисте.
  Наташа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - С неба...
  ЗоЌа Ќе такође голим прстима бацила гранату и рекла:
  - Звездица...
  Августина Ќе босом ногом лансирала дар смрти и певала:
  - Светао...
  Светлана Ќе такође бацила гранату, босом ногом, и рекла:
  - Кристално!
  Наташа се окренула и просиктала:
  - єа теби...
  ЗоЌа Ќе голим прстима лансирала дар смрти, сик"у"и:
  - Песма...
  Августин Ќе подлегао голом петом, што доноси смрт и зацвилио:
  - Пева"у...
  Наташка Ќе наставила агресивно певаЌу"и:
  - О томе....
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила пакет за експлозиЌу, распршивши нацисте и зацвилила:
  - Дома"и...
  Августина Ќе голом петом дала гомилу граната, издала:
  - Ста ин!
  ДевоЌке су се храбро бориле, али изгледа да не могу да задрже Каза®. Лепотице су потпале под дистрибуциЌу. Они су се веома борили против лопова. И морате нево но да се повучете. А ово Ќе неприЌатно.
  Наташа Ќе узнемирено цвркутала:
  - Дуго смо се тихо повлачили...
  Августин, очиЌу коЌе су сиЌале од беса, сложи се:
  - Било Ќе досадно - чекали су битку!
  ЗоЌа га узе и запева од беса, а остале девоЌке весело га подигоше;
  Устани, жигосан клетвом,
  Цео свет гладних и робова, Наш огорчени ум кипти И спреман Ќе да поведе у смртни боЌ.
  
  Уништи"емо цео Свет наси а до теме а, а онда "емо изградити своЌ, изгради"емо нови Свет: Ко Ќе био ништа, таЌ "е постати све.
  
  Престаните сисати крв, вампири Затвор, порези, сиромаштво!За вас - сва мо", сви благослови Света, А наше право Ќе празан звук.
  
  Живот "емо градити другачиЌе, А ево наше борбене пароле: Сва власт - радном народу, И доле сви паразити!
  
  Презри сте у свом богатству,
  Уг у и постаните цареви!
  Ви сте ваши престоли, паразити, На нашим леђима подигнути!
  
  ПостроЌе®а, фабрике, коморе - Све Ќе настало нашим радом Време Ќе! Захтевамо вра"а®е одузетог п ачком.
  
  Доста Ќе било, за кра еве, Удри нас у лудницу рата!Рат овновима! Мир народима, ударите, синови воЌски!
  
  Када "е нас тирани натерати да за ®их, Убице, Ќуначки паднемо у борби! Онда "емо на вас усмерити цев боЌних топова.
  
  Нико нам не"е дати избав е®е: Ни бог, ни кра , ни хероЌ, СвоЌом руком "емо пости"и ослобође®е.
  
  Да вештом руком зулум обориш, Да ти добро повратиш, НабуЌ, рог, и коваЌ смело, Док Ќе гвожђе врело!
  ДевоЌке су лепо певале, и кренуле на пут. А рат Ќе у току...
  Огромни ТА-400 и Ќош мо"ниЌи ТА-500 коЌи носе до двадесет тона бомби уништаваЌу совЌетске положаЌе. Али Црвена армиЌа покушава да се задржи. Чак се и песме певаЌу са великом храброш"у.
  Људи "е бити сре"ни
  Сре"а заувек...
  СовЌетска влада -
  Снага Ќе велика!
  
  ЖИРИНОВСКИ НИєЕ НА ПРОДАєУ єЕЛЦИНУ
  Владимир Волфович Жириновски Ќе то узео и предомислио се у послед®ем тренутку на гласа®у о импичменту єе цина 15. маЌа 1999. године. Заиста, зашто би изгубио половину свог бирачког тела? На краЌу краЌева, штета што милион и по долара не вреди!
  Владимир Волфовицх Ќе затражио реч.
  А онда Ќе изЌавио:
  - Морате ме добро разумети: ми смо против єе цина и за импичмент!
  Након тога, Владимир Волфович Жириновски Ќе одржао бри антан говор. У коЌоЌ буквално ниЌе оставио камен на камену од єе цина и ®егове банде.
  Да, Владимир Волфович Жириновски Ќе Ќедноставно био у огромном шоку.
  Схватио Ќе да треба ударати док Ќе гвожђе вру"е, а єе цин Ќе ве" био политички леш, коЌи Ќако смрди и смрди, и нема шта да се клади на ®ега.
  И ево гласа®а. Педесет гласова Либерално-демократске партиЌе омогу"ило Ќе да се добиЌе више од две тре"ине Државне Думе и прогласи опозив. Истина Ќош ниЌе потпуна.
  И да е Ќе било одобре®а Степашинове кандидатуре за место премиЌера РусиЌе.
  Овде Ќе Владимир Волфович Жириновски предложио да се одбиЌе ова кандидатура и, штавише, да се поништи Примаков ева оставка. На основу тога да єе цин очигледно има шизофрениЌу.
  И у ДржавноЌ Думи Ќе такав предлог дочекан са одушев е®ем. Зар єе цин ниЌе стварно луд?
  У сваком случаЌу, Степашинова кандидатура ниЌе прошла. А опозициЌа Ќе извела стотине хи ада  уди на улице.
  И све су блокирали... И десила се хитна седница уставног суда.
  И одлучено Ќе, под притиском народа, да се поништи Примакова оставка. А основа Ќе била одлука о неурачун ивости председника РусиЌе.
  Државна дума Ќе такође одлучила да суспендуЌе єе циново председништво на основу ®еговог менталног лудила и очигледне шизофрениЌе. Дакле за єе цина се може ре"и - краЌ!
  Савет ФедерациЌе Ќе такође подржао єе циново сме®ива®е са функциЌе. И Врховни суд Ќе потврдио краЌ досадног тиранина.
  У сваком случаЌу, одлучили смо да Ќе време да се стави тачка на єе цина, али и на ®егову породицу лопова.
  А стари, искусни, бивши министар спо них послова Максим Примаков Ќе ма®е-више свима одговарао. Можда, осим Березовског, али сви су мрзели овог олигарха.
  Владимир Волфович Жириновски Ќе деловао и као пристоЌна особа и истовремено мудро. И ®егов реЌтинг Ќе скочио као соко.
  Жириновски Ќе поново постао модеран и кул. У ствари, ово Ќе велики политичар коЌи Ќе свима дао рогове.
  Избори за председника и Државну думу одржани су истовремено. Били су на олуЌном таласу. ЗЌуганов Ќе подржао кандидатуру Максима Примакова у замену за функциЌе у влади. єуриЌ Лужков би требало да буде премиЌер.
  Владимир Жириновски Ќе, као и увек, ушао на место председника. Хтео Ќе да се поЌави тамо. И како се испоставило, не без разлога.
  Иако Владимир Волфовицх ниЌе победио, водио Ќе светлу, предизборну кампа®у и заузео друго место - само иза Максима Примакова.
  А сада Ќе победу однео нови председник ... Владимир Волфовицх Ќе добио место министра унутраш®их послова и првог потпредседника владе задуженог за блок снага, као и чин генерала.
  Владимир Волфовицх се тако уздигао више. єуриЌ Лужков, бивши градоначелник Москве, постао Ќе премиЌер. Митрофанов Ќе постав ен за министра иностраних послова. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе постао први потпредседник задужен за социЌални блок, а Мас уков први потпредседник за економиЌу. А комуниста Ќе постао министар финансиЌа.
  Тако Ќе почело формира®е нове владе и курса.
  У ЧечениЌи Ќе почео грађански рат између Масхадова и ®еговог тима с Ќедне стране и Шамила БасаЌева с друге стране. Шамил БасаЌев се удружио са вехабиЌама, Радуевом и другим милитантима, ук учуЌу"и Бин Ладена. А Аслан Масхадов Ќе почео да подржава руско руководство.
  И уследио Ќе дуготраЌни грађански рат.
  Масхадов Ќе морао да има посла са многим страним пла"еницима коЌи су покушавали да помогну ®еговом главном неприЌате у Шамилу БасаЌеву. Али након терористичког напада 11. септембра, прилив новца за вехабиЌе и БасаЌева лично Ќе опао.
  А Масхадов Ќе успео да преузме под контролу скоро целу ЧечениЌу. РусиЌа Ќе постала много богатиЌа због опоравка привреде и раста цена нафте, гаса и других сировина. А Чечени су на челу са Масхадовом пристали да се врате у ®ен састав у замену за инвестициЌе. Односно, било Ќе, као у стварноЌ историЌи, само се руска воЌска ниЌе борила и хи аде руских воЌника су остале у животу.
  А уместо Ахмада Кадирова владао Ќе Аслан Масхадов. Све Ќе прошло као у правоЌ историЌи. Максим Примаков Ќе владао паж иво, без наглих покрета. И одбио Ќе да иде у тре"и мандат. А здравствено ста®е му ниЌе дозво авало.
  А трон Ќе готово наследио єуриЌ Лужков. И ово Ќе свима ма®е-више одговарало.
  ПремиЌер Ќе постао и ГенадиЌ ЗЌуганов, а комунисти су подржали Лужкова на изборима. Владимир Жириновски Ќе отишао на место председника и био други.
  На изборима 2003. Максиму Примакову Ќе било Ќош бо е, пошто Жириновски ниЌе учествовао на овим изборима.
  Било Ќе и других кандидата коЌи су се борили - дакле из булдожера. А избори су више личили на фарсу.
  ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе постао премиЌер, али Ќе Жириновски сме®ен из владе, а он Ќе завршио у опозициЌи. Ово Ќе, наравно, било за очекивати. Елиминисан са места министра спо них послова и Митрофанова.
  Ево га и нема га. Дошли су црни дани за странку ЛДПР.
  Поново Жириновски Владимир Волфовицх малтретира у медиЌима. И у поређе®у са Адолфом Хитлером.
  Истина, Владимир Жириновски Ќе постао воЌни генерал и имао Ќе много ордена и меда а.
  Направио Ќе кариЌеру као функционер. Али сада сам морао да се вратим у парламент.
  БенефициЌа Француске Ќе Либерално-демократска партиЌа. И све се вратило у нормалу. Градоначелник Москве Лужков Ќе водио политику умереног либерализма. ЗЌуганов Ќе, пак, као да Ќе заборавио да Ќе наводно ле®иниста. Његова политика Ќе била отприлике иста као и раниЌе.
  МаЌдан се ниЌе догодио у УкраЌини. єулиЌа Тимошенко Ќе управо победила на председничким изборима. Разлог Ќе био што Ќе економска криза 2008. године била слабиЌа. Види се да Ќе историЌа текла мало другачиЌе, а то Ќе донекле померило светионике и другачиЌе цене.
  єулиЌа Тимошенко Ќе водила умерену прозападну политику. И ниЌе се свађао са РусиЌом. Градоначелник Москве єуриЌ Лужков такође Ќе показао умереност у своЌим амбициЌама, а посао му Ќе био изнад свега.
  Као резултат тога, постоЌале су неке ниЌансе у спо ноЌ политици. ИСИС ниЌе успео да се развиЌе. У СириЌи се уместо Асада поЌавио компромисни председник. А 2015. године Лужков, ве" стар, а по уставу не сасвим здрав, окончао Ќе своЌу владавину у два мандата.
  А сада Ќе ГенадиЌ ЗЌуганов отишао на место председника. А ®егов избор ниЌе битно утицао на политику. У СириЌи Ќе завладао мир... Американци заиста нису могли да победе талибане и напустили су Авганистан.
  Ствари су ишле мало другачиЌе у боксерскоЌ дивизиЌи тешке категориЌе. ВиталиЌ Ќе победио Стивенсона, обавезног изазивача. И наставио кариЌеру. Да, пре тога Ќе "бронзани бомбардер", коЌи Ќе направио рекордну сериЌу од тридесет и два нокаута, победио ВиталиЌа Кличка. А онда се ВиталиЌ Кличко такође борио за уЌеди®е®е са ТаЌсоном ФЌуриЌем и добио сва четири поЌаса истовремено. Владимир Кличко Ќе постао редовни шампион света.
  ВиталиЌ Кличко Ќе држао титуле до 2020. године, када су окончана два мандата єулиЌе Тимошенко. И ВиталиЌ Кличко Ќе отишао на место председника. Дефинитивно победио...
  И до сада Ќе све било у реду, али корона вирус Ќе све покварио. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе неко време био председник. Победио на изборима 2019. А онда Ќе одлучио да оде. 2023. године, релативно млади Афонин Ќе постао нови председник РусиЌе. Тако Ќе традициЌа прекинута када су председници ве" навршили седамдесет година. Владимир Жириновски Ќе и да е у опозициЌи. Такав Ќе стари деда националиста.
  Али Афонин има први озби ан тест - рат са талибанима коЌи су напали Та¤икистан. А ово Ќе озби но...
  Али, наравно, лепе и босоноге девоЌке су спремне да се храбро боре.
  Епска битка са талибанима се наставила. А сада талибани нападаЌу руске трупе дуж свих периметара.
  И руска армиЌа одражава ®ихову офанзиву. И ту Ќе жестока битка.
  Наташа се окре"е и голим прстима баца бомбу смртоносном снагом. Сузе противнике и урла:
  - Слава ери руских богова!
  ЗоЌа се такође бори против неприЌате а, више него самоуверено. Коси противнике и урла:
  - У име Велике РусиЌе!
  И такође "е са голим прстима покренути поклон смрти.
  Тако су ове девоЌке веома славно ушле у посао.
  Августина, такође врло прецизно пуцаЌу"и на неприЌате а, и бацаЌу"и бомбе голим прстима, зарежала Ќе:
  -За велики СССР!
  А Светлана се бори са му¤ахединима, нокаутираЌу"и их у редовима, урла:
  - За кул РусиЌу!
  И голом петом "е подле"и убиственом дару смрти.
  Ово Ќе тим девоЌака рођених да убиЌу талибане. И не само талибани.
  Наташа се закикота и, пуцаЌу"и у му¤ахедине, узме га и викне:
  - Слава СССР-у!
  И голим прстима како да лансира убоЌицу.
  ЗоЌа Ќе, настав аЌу"и да пуца на воЌнике Исламске империЌе, агресивно издала:
  - Слава нашоЌ воЌсци!
  И босих ногу "е бацити разорне.
  А Августин туче Авганистанце и гугута:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  А голи прсти "е покренути униште®е.
  Светлана такође слама неприЌате е, биЌесно их нокаутира и цичи:
  - За свети комунизам СССР-а!
  То су девоЌке коЌе "е се борити за своЌу савест. И боре се и побеђуЌу.
  Аленка се Ќако борила и голим прстима бацала убоЌите поклоне.
  А девоЌка Ќе гукала:
  - За комунизам!
  А®ута Ќе веома лепо гађала неприЌате а, а голом петом Ќе ударила талибане и зацвилила:
  - За РусиЌу комунизма!
  Овде се Алла борила веома скромно и активно. И голи ножни прсти лансирани смртоносном снагом.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - За комунизам СССР-а!
  ДевоЌка МариЌа Ќе узела и окренула се, покосила Авганистанце и зарежала:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  И голим ножним прстима лансирала Ќе смртоносну силу.
  ОлимпиЌске игре су такође добро ци але и покосиле много неприЌате а. А девоЌка Ќе гугутала, избацивши босе ножне прсте и вакнула:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  МарусиЌа се бори са див им мачЌим бесом и пуца на Авганистанце. И масовно их уништавати.
  А девоЌка урла:
  - Веома Ќе кул!
  Матрена врло прецизно погађа му¤ахедине, и коси као класове. Ево девоЌке.
  И урла у себи ролном:
  - За веома добар комунизам!
  Сталенида се такође борио са див им бесом и одсекао талибане од трупа. Таква Ќе она борбена жена.
  И врло згодно Ќе нажвр ала неприЌате а.
  Стееленида Ќе певала:
  - Слава ери комунизма!
  Ово су борбене девоЌке овде. И веома лепа и борбена.
  Ратник се окренуо неприЌате у. Покошена маса авганистанских трупа и шкрипа. За РусиЌу и слободу
  на краЌ.
  Вероника, пуцаЌу"и на талибане, ударала их Ќе ракетама и цвилила:
  - Слава комунизму!
  ВикториЌа Ќе, пуцаЌу"и на храбре и хероЌске Алахове ратнике, цвркутала:
  - За Домовину!
  Ово Ќе девоЌке наЌвише сока и лепоте. Веома лепе и борбене девоЌке. И имаЌу огромну мо". И такве борбене девоЌке
  и зг®ечити, и млатити, смрскати Авганистанце.
  Серафима Ќе такође шкрабала неприЌате а, нокаутираЌу"и талибане див ом силом.
  А девоЌка Ќе голим прстима бацала смртоносне дарове смрти на неприЌате а.
  Ове девоЌке су Ќедноставно невероватне.
  Алионка Ќе жвр ала по Авганистанима, и врло агресивно покосила неприЌате е.
  Ратница Ќе гукала док Ќе секла ратнике исламске империЌе.
  А она Ќе викнула:
  - За ота¤бину - нашу маЌку!
  А®ута Ќе веома активна у шкраба®у са неприЌате има и коси неприЌате е своЌом снагом. И голим ножним прстима бацила Ќе смртоносну и колосалну силу.
  А девоЌка Ќе цвркутала:
  - Слава комунизму!
  И са гримизном брадавицом, наше дугме за базуку Ќе запалило резервоар.
  Овде борбена Алла разбиЌа неприЌате а са великим бесом. И пуца и мокри истреб уЌу"и му¤ахедине.
  Ове девоЌке су веома лепе и борбене су постале хероЌи.
  Борба против Але на селу хара див им бесом.
  Ово Ќе воЌнички пут девоЌака. КоЌи се чак и боре. И веома агресивно разбио талибане.
  МарсиЌал МариЌа Ќе била веома разбиЌена див ом снагом и одсекла Ќе свакога као жилет.
  И голих прстиЌу, девоЌка Ќе бацала гранате униште®а. А девоЌка Ќе поцепала много неприЌате а.
  ОлимпиЌске игре поново у акциЌи. И опет слама му¤ахедине. И опет Ќе бацила своЌе голе прсте на убиство и униште®е.
  И би"е грубо и веома агресивно.
  И ОлимпиЌада Ќе почела да се бори и голом петом подлегла униште®у и потпуноЌ смрти.
  Ево такве борбене девоЌке-хероЌа ове ОлимпиЌаде. Ево Ќедне борбене девоЌке.
  И МарусиЌа Ќе са великим бесом разбила Авганистанце. И покосио их див ом храброш"у.
  И брадавицом од Ќагоде узела Ќе и послала смртоносну силу.
  И пуно му¤ахедина у ковчегу.
  Аленка Ќе изЌавила, пуцаЌу"и на неприЌате а и циче"и:
  - За наЌмо"ниЌи комунизам на свету!
  А®ута, шкрабаЌу"и о Авганистанима, агресивно Ќе приметила:
  - Ево нас опет на белом ко®у!
  Ево опет борбене Алле у тешкоЌ борби. А црвенокоса девоЌка опет шкраба по му¤ахединима, и цвили на све стране.
  И дефинитивно их уништава.
  и вришти из свег гласа.
  А девоЌка шкраба као из митра еза.
  А МариЌа делуЌе свом своЌом див ом снагом. И веома прецизно пуца на Авганистанце. И веома прецизно коси неприЌате е - сваки метак у око.
  И урла:
  - За РусиЌу Сварог!
  ОлимпиЌада Ќе деловала веома окрутно и убиЌала противнике и покосила му¤ахедине. И веома борбена девоЌка-хероЌ. Ове девоЌке су Ќедноставно невероватне.
  И против ®их нико не"е преживети.
  ОлимпиЌада теме но коси неприЌате е. И голим ножним прстима нокаутира Авганистанце, бацаЌу"и смртоносне дарове смрти. ОлимпиЌада Ќе, наравно, веома девоЌка
  наЌхладниЌи и наЌборбениЌи од свих на свету.
  Па, он "е му¤ахедине ошамарити, и покосити их мачем.
  А девоЌка "е узети и запевати:
  - єа сам Хипер класа лепоте!
  Ове девоЌке су тако лепе и веома борбене. ИмаЌу колосалан степен узбуђе®а и снаге за празник за очи.
  МарусиЌа пуца на Авганистанце и шкрипи:
  - За доба комунизма!
  И голим прстима, као од му¤ахедина, чеки"ем. Ова девоЌка Ќе просто невероватна.
  МатрЌона "е ударати неприЌате е смртоносном силом уз помо" гримизне брадавице доЌке из базе. И ово Ќе заиста ®ена хипермо".
  И ратник шкрипи:
  - За велики комунизам!
  То су девоЌке коЌе се боре за СССР и показуЌу чуда од Ќунаштва. Не, таквим девоЌкама ниЌедан неприЌате  не може да одоли. Чак и броЌни као талибани. Иако су способни да лешеве бацаЌу у Москву.
  Сталенида се бори са надмо"ниЌим неприЌате ским снагама. И Ќош како притисне дугме за базуку са брадавицом од Ќагоде и шкрипи:
  - єа сам ратник супер класе!
  И намигни своЌим приЌате има.
  Вероника такође агресивно уништава Авганистанце и не даЌе им милости. И постоЌи велико истреб е®е.
  ДевоЌка Ќе веома борбена и има феноменалну космичку мо".
  А у Сталениди, оно што смело слама му¤ахедине ове силе Ќе Ќош више. Рецимо то овако, стреЌт девоЌке.
  ВикториЌа са великом активнош"у туче Авганистанце, удара их и урла:
  - єа сам девоЌка из хипер класе!
  А Серафима млати му¤ахедине са страш"у лисице, коси их и цвили:
  - єа сам ултра лепотица!
  Албина и Алвина ломе Авганистанце на небу. И Хелга Ќе са ®има. Колико су активно преузели жуте. И истребити капитално.
  Албина Ќе голим прстима оборила талибански ауто и зашкрипала:
  - За ДДР! Нека се поново врати комунизам Немцима!
  Алвина Ќе такође оборила авион Исламске империЌе и викала:
  - До наЌве"их врхова комунизма!
  А Хелга Ќе на небу, уз помо" босих ножних прстиЌу, прекрила талибански тенк и цвркутала:
  - За победе кроз кров!
  Овако су се бориле борбене и лепе девоЌке.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе такође зг®ечила му¤ахедине са неба и певала:
  - Нека Ќе славан комунизам!
  И голим ножним прстима Ќе из авиона бацала бомбе на противнике.
  А Акулина Орлова Ќе такође млатила Авганистанце и певала:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини.
  И бацао тешке и смртоносне бомбе на неприЌате а.
  То су биле борбене девоЌке, да кажемо право.
  Мирабела Магнетиц Ќе колосалним степеном интензитета сламала противнике и вриснула:
  - За велики и мо"ни комунизам!
  И опет девоЌка намигну своЌим Ќоргованим очима.
  То су биле девоЌке.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе тукла Авганистанце и ударала их, урлаЌу"и:
  - МоЌ нови кредо Ќе да победим све!
  И такође како користити голе ножне прсте.
  Акулина Орлова Ќе млатила противнике. Косила их Ќе као чеша , и цвилила:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  И како попустити са голом петом.
  А Мирабела Магнетиц своЌом колосалном снагом руши неприЌате е и цичи:
  - єа сам супер девоЌка!
  И са гримизном брадавицом док притиска дугме.
  Ове девоЌке су само супер и хипер.
  Алвина Ќе сломила талибане и зацвилила великом снагом:
  - За комунизам!
  И то голим штиклама, као да "е притиснути педале. Ова девоЌка Ќе просто невероватна.
  А Албина на Авганистанима као лупанет. И даЌте им велики хипер.
  И узе"е много неприЌате а одЌедном и положити га.
  И све то ради голим прстима.
  И певаЌ:
  - єа сам наЌбо а девоЌка на свету!
  Хелга такође туче талибане. Они су колосални и активно истреб уЌу. Али онда "е голим прстима наци ати ракету, а авганистански бункер "е Ќе разбити.
  И генерално Ќе одлично.
  А девоЌка се смеЌе...
  Али Елизабета, на свом тену, "е се борити против му¤ахедина и приредити им потпуни пораз. И много талибана "е бити убиЌено одЌедном.
  И куле са тенкова талибана су откинуте.
  Елизабет Ќе девоЌка коЌа Ќе супермен наЌвише класе. И ломи неприЌате е голим прстима. И буквално их зарива у зем у.
  Тако Ќе ова Елизабета само Хипер.
  И ®ен тенк "е, као од му¤ахедина, провалити.
  Уопште ниЌе девоЌка, ве" нешто супер активно и борбено.
  А Катарина млати Авганистанце. Има невероватну снагу и окретност. И она, уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу, истреб уЌе воЌнике исламске империЌе.
  Ово Ќе девоЌка, а ве" Ќе убила толико Авганистанаца.
  А она Ќе узела и запевала:
  - єа сам ултра!
  А Елена теме но млати неприЌате е. ПоказуЌе им своЌу супер класу и урла:
  - єа сам Хипер!
  А са голим ножним прстима, то Ќе као чеки"е по Кинезима. Ево девоЌке.
  А ЕфросиниЌа на веома агресиван начин истреб уЌе борце Авганистана. И гађа голим прстима веома прецизно.
  И док Ќош преде:
  - За Ота¤бину и РусиЌу би"е наш Сварог месиЌа!
  Рецимо само да су девоЌке ратници части.
  Елизабета Ќе, пуцаЌу"и на Авганистанце, приметила:
  - Уопште, некако више волим Руске богове!
  Екатерина Ќе опалила голом петом, притиснувши дугме, срушила талибански тенк и зацвилила:
  - А и Ќа више волим руске богове! У ствари, зашто нам Ќе потребно да се Исус обреже осмог дана?
  Елена Ќе зацвилила од беса:
  - Стидим се кнеза Владимира!
  Елизабета се сложила са овим:
  - И треба да те буде срамота!
  Елена се сложила са овим:
  - Наравно, штета Ќе што су се Руси кла®али ЌевреЌским свецима!
  Катарина га узме и зарежа:
  - Морамо имати руске свеце и богове!
  Елизабета се сложила са овим, показуЌу"и зубе:
  - Да, требало би!
  И намигнуо неприЌате у.
  ЕфросиниЌа Ќе енергично приметила, пуцаЌу"и на му¤ахедине из топа:
  - Победи"емо исламско царство...
  И опет, Елизабета, као да млати неприЌате а, смртоносна Ќе.
  Веома вешто се бори и Герда. Удара му¤ахедине смртоносном снагом и цичи:
  - За велики комунизам!
  а она Ќе тако борбени и славни кра !
  Шарлот такође слама талибане и вришти, откриваЌу"и зубе:
  - То Ќе сЌаЌно!
  а таква борбена девоЌка класа мега!
  Кристина голим прстима удара и Авганистанце. И сигурно "е их убити.
  И он "е узети и про"и:
  - єа сам АриЌевац броЌ Ќедан!
  А Магда "е победити Авганистанце, и побити их много и сикнути:
  - За СССР и ДДР!
  И намигуЌе своЌим сафирним очима. Ова девоЌка Ќе само хипер!
  Не, талибани не могу да се носе са девоЌкама супер и хипер класе.
  А оне су тако ратоборне девоЌке.
  И певаЌу са страш"у:
  - А кога "емо на"и у борби,
  И кога "емо на"и у борби...
  Са тим се не"е шалити,
  ХаЌде да га растргнемо!
  И како "е ратници бризнути у плач. Ево девоЌака.
  А такође су забиЌали босе ноге у ®ушке зароб ених талибанских воЌника. И натерао их да им  убе голе округле пете.
  Ево девоЌака у бикиниЌу.
  Али талибани су мучили Ќедног комсомолца. Искривили су ЌоЌ руке позади и повукли Ќе на сталак. И подигнута. И девоЌку на дрвету изврну. И подигао Ќе. А онда су га узели и пустили.
  И девоЌка Ќе пала. Узела га Ќе на самоЌ трави и обесила. И она се укочила. А му¤ахедини су се  утито смеЌали. Затим су девоЌку поново одвели и повукли горе, на сам врх дрвета.
  А онда су Ќе поново пустили. ДевоЌка се срушила и поново висила на самом дну. И конопац се растегну, и лепота завиЌа од бола. и опет стадоше да Ќе подижу.
  Повучен до самог врха. Добро су га повратили, пустили да мало виси. А онда су опет пустили са див им бесом. А девоЌка се опет срушила и извиЌала се
  зглобова. И генерално Ќе била прилично гола. и како Ќе болело.
  затим Ќе поново подигнута по четврти пут и добро протресена. Затим су га причврстили на густу грану и почели да Ќе развлаче. Причврстили су блок за босе ноге девоЌке,
  и почео да качи тегове на ®ега. Талибани су окачили тег пуда прво на Ќедну, а затим на другу страну. Затим су девоЌку почели да туку бичем. Лупан тако да Ќе кожа пукла.
  А онда су комсомолци почели да сипаЌу со на ране. А онда су узели и покренули усиЌану жицу. И тукли су девоЌку болесном снагом. Тада су авганистански ¤елати замазали босе табане девоЌци, а испод ®е запалили мангал. И хаЌде да снимимо лепоту без непотребних церемониЌа. А онда су ¤елати из талибана подмазали и груди девоЌчице. И после
  коЌи су ЌоЌ запалили прса. И почеше да туку девоЌку теме но.
  И спржите му¤ахединску ратницу и ®ена прса и пете. А онда су намазали дупе и принели бак у до зад®ице. И почеше да туку девоЌку теме но. А онда Ќе ватра дотакла ®ена недра. Длаке коЌе су прекривале пе"ину Венере биле су одЌедном уг енисане. Ова девоЌка Ќе просто невероватна. И чекало Ќу Ќе такво муче®е.
  Авганистански ¤елати су спалили девоЌку и ®ене груди, и дупе, и груди, и табане ®ених босих ногу. И добро су га испекли. Тада Ќе талибански ¤елат узео усиЌани штап и без размиш а®а двапут ставио девоЌку у анус. И како, вришти од див ег бола.
  То Ќу Ќе толико заболело. А ове девоЌке су тако несташне и лепе. Али Авганистанци су девоЌку тешко мучили. И тако лепи ратници. И добро их испече ратник.
  И тако су девоЌку ухватили ®ени ¤елати и почели да ЌоЌ разбиЌаЌу дуге грациозне прсте усиЌаним клештима. И тако боли. Џелати су девоЌци поломили прсте, почевши од малог прста.
  И буквално све Ќе било покварено. А онда су ребра почела да пуцаЌу код комсомолца. А притом су му у прса зарила усиЌана клешта. И поцрвене од вру"ине да заврти гвожђе и гримизне брадавице. А девоЌци су откинуте доЌке. И било Ќе тако окрутно и болно.
  Ту Ќе било муче®е.
  Герда Ќе, пуцаЌу"и на му¤ахедине, приметила:
  - Слава комунизму!
  Шарлот Ќе приметила веома агресивно са ђаволском силином. И зацвилио:
  - За ота¤бину!
  И голим ножним прстима згази"е душмана.
  Ево девоЌке. И тако борбено.
  Кристина га Ќе узела и голим прстима ударила талибане и зацвилила:
  - Слава ери руских богова!
  Магда Ќе такође голим прстима ударила у Авганистанце и загугутала:
  - За нашу Ота¤бину!
  А ове девоЌке су тако кул.
  Герда Ќе, пуцаЌу"и на противнике из Авганистана, издала:
  - За велики комунизам Немачке.
  Ове девоЌке су такве борилачке лепотице.
  Герда Ќе весело одговорила, шкрабаЌу"и о му¤ахединима:
  - Имам девоЌку супер.
  А Шарлот Ќе агресивно истакла док Ќе пуцала на свог противника:
  - Слава ариЌевском комунизму!
  И голим ножним прстима загугутала Ќе:
  - За велику Ота¤бину!
  Кристина Ќе такође пала на неприЌате а са великом прецизнош"у, приметила Ќе:
  - За РусиЌу и Немачку у приЌате ству!
  Магда Ќе такође млатила му¤ахедине и цвилила:
  - Слава нашоЌ ери!
  И поново намигни своЌим партнерима.
  Ево девоЌака.
  А ЏеЌн Армстронг Ќе почела да удара талибане топом.
  ДевоЌка Ќе била веома лепа.
  ЏеЌн Ќе голим прстима ударила своЌу противницу и зацвилила:
  - Слава Ота¤бини!
  Тако "е Гертруда очаЌнички ударити неприЌате е, и они "е бити потпуно покривени и разбиЌени.
  И гугута®е:
  - За БританиЌу!
  А Мала®а, као да куца на неприЌате а и прави му хара-кири, и цврку"е:
  - За енглеске победе!
  Моника "е такође шамарати неприЌате е голим ножним прстима и пискати:
  - За совЌетске победе!
  И Тамара и СулфиЌа се боре против талибана и убиЌаЌу брадате ратнике коЌи долазе у таласима.
  А ове девоЌке певаЌу:
  - Људи "е бити сре"ни
  Сре"а заувек...
  Руска влада има
  Снага Ќе велика!
  Тамара се окренула, опалила голим прстима и загугутала:
  - За моЌе миш е®е о комунизму!
  СулфиЌа "е такође погодити неприЌате а, убити много талибана и зацвилити:
  - Рецимо коЌу реч о РусиЌи!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  Тамара се окренула. Покосила Ќе много Авганистанаца и цвркутала:
  - За наЌбо у силу Ота¤бине!
  СулфиЌа "е такође ремонтовати неприЌате а и гугутати:
  - За гримизни комунизам у СССР-у!
  И намигни сафирним очима.
  Ово су девоЌке - само наЌвиша класа и лет.
  Алиса и Анђелика се и да е свађаЌу.
  Плавуша и црвенокоса беба.
  Оне су Ќаке девоЌке и пуцаЌу из снаЌперских пушака.
  И док певаЌу у себи:
  - Слава СССР-у! Да"емо пример свима!
  Алиса Ќе пуцала на неприЌате а из снаЌперске пушке. Упуцани голим прстима, и
  зацвилио:
  - Слава моЌоЌ зем и!
  И Анђелика удара на неприЌате а, уз помо" босих ножних прстиЌу, баца гранату и шкрипи:
  - За РусиЌу наЌве"и.
  И намигни своЌим смарагдним очима.
  Ове девоЌке су само врхунски пилоти. И тако су Авганистанци слом ени. Овде се боре и наЌкул и наЌинтелигентниЌи на свету.
  Алиса Ќе цвркутала, намигуЌу"и:
  - Слава временима КПСС!
  Анђелика се спремно сложила са овим:
  - Велика слава ХероЌима СССР-а!
  И поново Ќе бацила бомбу убоЌите силе голим прстима на неприЌате а.
  Овде Ќе жена обичне грешке у изванредном изгледу.
  Алиса га Ќе узела и цвркутала:
  - У име бесмртних идеЌа комунизма!
  И бацила Ќе дар смртоносне мо"и голим ножним прстима.
  И Анђелика Ќе узела и млатила душмана.
  Одсекла га Ќе као брусни папир и зацвилила:
  - За РусиЌу и руске богове!
  Ове жене су биле веома борбене и хладне.
  Алиса Ќе, пуцаЌу"и на неприЌате а, узела и голим ножним прстима лансирала дар униште®а на неприЌате а.
  И то Ќе био веома кул потез.
  Анђелика Ќе такође ископала неприЌате а, буквално га уништивши и демонстрираЌу"и колосалну мо". И заиграно са осмехом рекао:
  - Ово Ќе огроман догађаЌ!
  А ®ени голи прсти лансирали су поруку смрти и униште®а!
  Овде Ќе била девоЌка - само хиперкласа.
  Алиса га Ќе узела и заурлала из свег гласа:
  - єа сам наЌЌачи и наЌхладниЌи у универзуму!
  Анђелика Ќе голим табанима бацила читаво буре експлозива и зацвилила:
  - А Ќа сам у мегаверзуму!
  Ове девоЌке су веома лепе.
  Алиса Ќе приметила док Ќе пуцала на неприЌате а:
  - Вера у комунизам Ќе велика!
  И баца®е смртоносних граната голим прстима.
  А Анђелика пуца на му¤ахедине и урла:
  - Наша вера Ќе веома велика!
  И голим ножним прстима баци"е гранату разорном снагом.
  И ратници су заузели неприЌате а и тако су ови талибани преварили... И то ни у баЌци да се каже, ни да се опише пером.
  Алиса Ќе сасвим логично приметила, пуцаЌу"и из снаЌперске пушке и обараЌу"и талибански Ќуришни авион.
  Алиса га Ќе узела и цвркутала:
  - ВеруЌем да "е се цео свет пробудити,
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  И опет, девоЌка "е га узети голим прстима и лансирати нешто изузетно смртоносно.
  Против му¤ахедина се боре и доброво ци из єапана. Посебно, нин¤а девоЌке комунистичких увере®а.
  Плавокоса нин¤а девоЌка Ќе ударила ветре®ачом Авганистанце и бичевала их.
  Онда Ќе голим прстима бацила грашак разара®а и зацвилила:
  - За комунизам у єапану!
  Жутокоса нин¤а девоЌчица Ќе своЌим мачевима извела и лептир технику. Сма®ите много му¤ахедина. А онда ®ене босе ноге
  узели су и бацили смртоносну гранату.
  Тада Ќе девоЌка рекла:
  - Слава СССР-у и єапану!
  Црвенокоса нин¤а Ќе такође подигла и ударила авганистанске воЌнике бекхендом. И бацила Ќе голе ножне прсте,
  нешто убитачно у поклону. И проверила Ќе:
  - Слава РусиЌи и СССР-у!
  Ни®а девоЌка са седом косом извела Ќе приЌем бурета. И како Ќе ударила талибанске воЌнике одсецаЌу"и им главе. Онда бацио
  смртоносно униште®е босом исклесаном ногом и зацвилио:
  - Слава ЦрвеноЌ армиЌи!
  И све четири нин¤а девоЌке су голим петама бациле грашак разара®а и тенковима избациле цео бата он Авганистанаца. Ове девоЌке су само ултра!
  Ово Ќе лепота - девоЌке су заиста веома кул.
  Олег Рибаченко такође сече му¤ахедине мачевима. А са ®им и девоЌка Маргарита.
  Ова бесмртна деца су Ќедноставно супер.
  И посебно разбиЌаЌу неприЌате е. Рецимо да тамо и деца!
  А онда и момак и девоЌка звижде. А вране, добивши срчани удар од дечЌег звиждука, падаЌу на дно. А ®ихови к унови пробиЌаЌу лоба®е талибана.
  То су деца - природно рушите и свега и свакога.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - величаЌу наш совЌетски народ,
  Поздрав моЌа забава...
  Наша заЌедница срца све деце,
  Сви смо ми приЌате ска породица!
  Маргарита МагнитнаЌа, сламаЌу"и противнике, енергично Ќе издала:
  - Будите познати по нашоЌ свемирскоЌ РусиЌи!
  А девоЌка "е голим ножним прстима лансирати нешто потпуно смртоносно на неприЌате а.
  Олег Рибаченко Ќе, сече"и талибане, певао:
  - Маргарита, прозор Ќе отворен,
  Маргарет, ниси заборавила
  Како Ќе све било!
  ОваЌ дечак Ќе тако кул и ратоборан. Ово Ќе дечак терминатор.
  Ово су деца овде коЌа су веома кул и борбена.
  Треба напоменути да су девоЌке веома тешке.
  Алис такође пуца на талибане. И пева испод гласа:
  - єедан два три четири пет! Зека Ќе изашао у шет®у!
  И девоЌка Ќе поново пуцала са великом прецизнош"у.
  Анђелика Ќе била веома добар ударац. И направио снажне ударце на неприЌате а.
  И како притиш"е скерлетном брадавицом и узима Ќе из базеке и млати.
  И ратник Ќе врло прецизно пуцао на неприЌате а.
  Анђелика га узме и загугута:
  - Слава нашоЌ комунистичкоЌ партиЌи!
  И опет, као удар са великом прецизнош"у на неприЌате а. И талибански авион се поново сруши.
  И Алиса Ќе такође пуцала врло прецизно, а Ќуришна летелица Исламске империЌе се запалила.
  Ово су девоЌке.
  Анђелика Ќе уз церека®е приметила:
  - СССР Ќе дивна зем а у коЌоЌ су сви народи приЌате ска породица!
  Алиса Ќе поново опалила, Ќедним ударцем оборила троЌицу му¤ахедина одЌедном и одговорила:
  - За велику партиЌу РусиЌе!
  А девоЌке су праснуле у смех. Генерално, они су ратници са веома различитим погледима.
  Али све девоЌке носе идеЌу комунизма у своЌим срцима. И желе да на планети Зем и постоЌи прави раЌ. И било би веома лепо.
  Анђелика Ќе приметила пуца®ем на неприЌате е са великом прецизнош"у и пробиЌа®ем кроз лоба®е.
  - Комунизам никада не"е склопити крила и уву"и се у  уску!
  Алиса се сложила са овим:
  Комунизам никада не"е склопити крила! Наша идеологиЌа Ќе да градимо сре"у на планети Зем и!
  И обе девоЌке врисну:
  - Слава РусиЌи! Слава! Босоноге девоЌке трче напред...
  Оде е®е босоногих жена... дочекуЌе руски народ!
  А жене ратнице показуЌу агресивно и сексуално одушев е®е.
  Алиса Ќе цвркутала, показуЌу"и зубе и цвиле"и:
  - Сви заЌедно стоЌимо за СССР!
  И ратник Ќе поново потукао неприЌате е.
  Анђелика Ќе такође пуцала у неприЌате а, и ударила му га кроз главу. А она Ќе гукала:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  А ратник, био Ќе изузетно борбен и црвен.
  А коса ЌоЌ Ќе на ветру, ова бакроцрвена коса виЌори као пролетерски барЌак.
  Ове девоЌке су веома лепе и секси.
  И толико му¤ахедина Ќе ве" сахра®ено...
  Има и девоЌака коЌе раде...
  Овде Виола и Доминика пуцаЌу на Авганистанце.
  ДевоЌке пуцаЌу базама на тенкове и азиЌску пешадиЌу.
  Овде Ќе Виола испа ена, користе"и гримизну брадавицу да притисне дугме на бази, и испаливши проЌектил на ракетни погон.
  И маса Авганистанаца Ќе била растрзана.
  Виола Ќе поново певала:
  - ВеруЌем у велики комунизам!
  А Доминика такође пуца посебно на му¤ахедине. И нокаутира их у великим масама.
  У исто време, девоЌке "е бацати гранате голим прстима.
  И са гримизном брадавицом на дугмету базуке, он "е притиснути неприЌате е радикално истребе"и.
  Ове девоЌке су тако лепе. И како изгледаЌу сЌаЌно када се боре само у га"ама. И ратници наЌвише класе.
  приметила Ќе Виола док Ќе поново пуцала на неприЌате а своЌом брадавицом од Ќагоде.
  - Волим да се борим! То Ќе супер!
  Доминика се закикота и примети:
  Шта ниЌе у реду са мушкарцима?
  Виола се насмеЌала и одговорила, бацивши бомбу на неприЌате а голим прстима и зацвилила:
  - Наравно да Ќе у реду! А неке су Ќедноставно дивне!
  Овде су веома борбене и лепе девоЌке.
  Доминика Ќе приметила:
  Докле "е траЌати оваЌ рат?
  Виола Ќе поново пуцала на му¤ахедине користе"и гримизну брадавицу и зацвилила:
  - Мислим да Ќе доста времена!
  Доминика Ќе узела и запевала:
  - У свемиру бесни рат,
  Црусх Килл без разлога...
  Сатана Ќе ван ланца
  И смрт Ќе дошла са ®им!
  
  И ко "е зауставити ток
  Крваво луде реке..
  Ласерски зрак "е у"и у храм,
  И у трену, човек Ќе нестао!
  Виола Ќе додала, бацивши бомбу голим прстима:
  И такав хаос
  Испунио универзум...
  Тужна судбина човечанства -
  Издржи бол, пат®у!
  То су девоЌке, тако кул певачице.
  А Олег Рибаченко мачевима сече Авганистанце.
  Дечак голим прстима убилачке мо"и баца дарове смрти и пева.
  Син зем е "е одговорити не
  Никада не"у бити роб...
  ВеруЌем да "е слобода сванути
  Ветар "е залечити свежу рану!
  
  За свету ота¤бину у борби,
  Сам Велики Сварог назива...
  Устани храбри витеже у раним часовима,
  Оти"и "е мрак, процвета"е маЌске руже!
  Ово Ќе тако дечак хероЌ...
  А девоЌка Маргарита, уништаваЌу"и му¤ахедине мачевима и бацаЌу"и гранате голим прстима, додаЌе:
  И пулсира®е срца и вена,
  Сузе наше деце, маЌки...
  Кажу да желимо промене
  Одбаците Ќарам сурових окова!
  И деца "е опет звиждати. А вране "е га узети и онесвести"е се, губе"и свест. И буквално набиЌаЌу лоба®е стотинама му¤ахедина.
  
  АЛЕКСАНДАР АЛЕХИН ДАєЕ ЧОВЕЧАНСТВУ ШАНСУ
  А ехин ниЌе умро тако што се случаЌно угушио шницлом у Португалу, али Ќе ипак одиграо меч за светско првенство у шаху са Михаилом МоЌсеЌевичем Ботвиником.
  Утакмица Ќе одржана у Лондону у тридесет утакмица. Фаворит Ќе био Михаил Ботвиник, коЌи Ќе био веома успешан на многим турнирима, а имао Ќе низ од неколико освоЌених шаховских турнира. Поред тога, Александар А ехин Ќе ве" имао педесет четири године и веровало се да Ќе ®егово време ве" прошло.
  Ботвиник Ќе скоро двадесет година млађи и у одличноЌ физичкоЌ форми.
  Али А ехин се добро припремио за отвара®е и држао се у форми.
  Ве" у првоЌ утакмици искористио Ќе новину у отвара®у и савладао Ботвиника.
  Међутим, било Ќе припрема и Михаила МоисеЌевича. Испрва Ќе А ехин, коЌи Ќе био искусниЌи у мечевима, водио са два поена разлике. Дошло Ќе до размене удараца. Потом Ќе до двадесетог гема Ботвиник изЌедначио резултат. Али у двадесет и другоЌ, А ехин Ќе применио пове"а®е и успео да победи. Након тога, Ботвиник Ќе изгубио равнотежу и почео да ризикуЌе. И изгубио Ќе Ќош четири утакмице од пет.
  А ехин Ќе сензационално добио меч против Ботвиника, па чак и поразним резултатом.
  И то Ќе показало да Ќе Александар А ехин и да е сЌаЌан и да ниЌе изгубио своЌу застрашуЌу"у снагу током година.
  И светски шампион Ќе поново почео да игра на турнирима.
  Две године касниЌе, А ехин Ќе победио и Кереса. Ко Ќе освоЌио много различитих турнира.
  А онда, пошто ФИДЕ Ќош увек ниЌе узео под контролу извлаче®е круне, победио Ќе и Решевски.
  Тако Ќе А ехин постао седмоструки шампион света.
  А 1952. А ехин Ќе одиграо нерешено са БронштаЌном. ОваЌ меч Ќе био веома напет и борбен. А А ехин Ќе са муком, победивши у послед®оЌ утакмици, довео меч до нерешеног резултата...
  А 1957. године А ехин Ќе званично завршио своЌу шаховску кариЌеру. Као ве" стариЌи шахиста, шампион, стално Ќе одлагао мечеве за светско првенство, да би на краЌу отишао и остао непоражен, а шаховску круну Ќе држао двадесет осам година.
  Тиме Ќе оборио Ласкеров рекорд.
  Титула првака света Ќе одиграна на турниру 1958. године. А Микхаил Тал Ќе постао нови светски шампион са двадесет година. И испоставило се да Ќе то била своЌеврсна сензациЌа.
  За разлику од стварне приче, звезда Михаила Тала на шаховском трону Ќе дуго горела.
  Михаил Тал Ќе победио и Смислова, и Гелера и ПетросЌана. Затим Ќе победио Спаског. И Боби Фишер, и АнатолиЌ Карпов, и КорчноЌ. Чак Ќе и Михаил Тал победио самог ГариЌа Каспарова у првом мечу 1986. године.
  Тек 1989. Гари Каспаров Ќе коначно победио Тала. Михаил Тал оборио Ќе А ехинов шампионски рекорд. И био Ќе шаховски кра  тридесет и Ќедну годину!
  Затим Ќе наступила ера ГариЌа Каспарова. ТачниЌе, ниЌе постоЌала ера ГариЌа Каспарова.
  Само Ќедном Ќе одбранио светску титулу против Шорта и отишао у политику.
  А 1995. године Виши Ананд Ќе постао нови светски шампион. А оваЌ индустриЌски гениЌе Ќе такође царовао у шаху читаву епоху. НиЌе успео да обори Талов рекорд по дужини шампионата за годину дана, али га Ќе победио по броЌу добиЌених мечева.
  Виши Ананд Ќе чак победио Карлесона 2013. Био Ќе тако сигуран у своЌе способности.
  И тек 2015. врхунац Карлесон Ќе ипак успео да заузме претходно доминантни Виши Ананд ве" двадесет година.
  Карлесон Ќе отворио своЌу еру ...
  Дошло Ќе и до промена у политици. Гари Каспаров се бавио политиком. Основао своЌу странку, изабран у парламент. И то Ќе утицало на ток историЌе. На изборима за Државну Думу 1995. странка ГариЌа Каспарова Млада РусиЌа прешла Ќе цензус од пет одсто.
  И Гари Каспаров би желео да се кандидуЌе за председника РусиЌе, био Ќе Ќош премлад. Али єе цин Ќе, наравно, морално подржавао. Али за сада, наравно. Када се у маЌу 1999. гласало о опозиву єе цина, Француска Ќе Ќедногласно дала ГариЌа Каспарова за свргава®е диктатора.
  Више од две тре"ине Државне Думе гласало Ќе за опозив єе цина. И то Ќе свакако променило ток историЌе. И Савет ФедерациЌе Ќе ве"ином гласова подржао опозив. И Максим Примаков Ќе постао в.д. Иако Ќе сме®ен, уставни суд га Ќе поништио - уз образложе®е да Ќе єе цин био неадекватан у време потписива®а указа.
  Тако се власт у РусиЌи променила. На ванредним председничким изборима у Ќесен 1999. победио Ќе Максим Примаков. А градоначелник Москве Лужков Ќе постао премиЌер.
  Рат са ЧечениЌом Ќе избегнут. Али у самоЌ ЧечениЌи Ќе избио грађански рат. С Ќедне стране, Масхадов Ќе легитимни председник. С друге стране, Басаев и Радуев и вехабиЌе.
  РусиЌа Ќе подржала Масхадова оружЌем и новцем. На краЌу, Масхадов Ќе победио.
  Након тога, ЧечениЌа Ќе одржала референдум и вратила се РусиЌи.
  Максим Примаков Ќе био на власти два мандата по осам година, а 2007. Ќе предао власт єуриЌу Лужкову. КоЌи Ќе такође владао два мандата, до 2015. године. Када Ќе ве" бивши градоначелник Москве себе сматрао престарим, а председник Комунистичке партиЌе Руске ФедерациЌе ГенадиЌ ЗЌуганов постао Ќе нови председник.
  Али оваЌ владар Ќе, упркос поодмаклим годинама, превише волео власт.
  И он Ќе то узео, и ресетовао своЌе рокове. Али 2022. године, рат Ќе почео инвазиЌом талибана на Та¤икистан. И ово Ќе била нова битка.
  Ипак, кориш"е®ем административних ресурса и фалсификова®ем избора, ЗЌуганов Ќе стигао до тре"ег мандата.
  Гари Каспаров и АлексеЌ Нава ни подигли су велики талас немира против комуниста.
  Било Ќе масовних протеста. Дошло Ќе до сукоба између  уди и полициЌе, кориш"ени су бацачи граната, сузавац, пендреке и гумени меци. На краЌу се свело чак и на пуца®е. И низ масакра.
  2025. године коначно Ќе избио МаЌдан великих размера, а ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе свргнут.
  Гари Каспаров Ќе постао нови председник РусиЌе, а АлексеЌ Нава ни премиЌер. Тиме Ќе отворена нова ера у светскоЌ политици...
  Владимир Путин Ќе остао мало познат и тих функционер у єе циновоЌ администрациЌи. єедино за шта Ќе био заслужан:
  НиЌе дозволио єе цину да изврши воЌни удар после импичмента. Истина, ни сам єе цин, после пет срчаних удара, више ниЌе желео да се бори за власт.
  Гари Каспаров, у улози председника РусиЌе, обе"ао Ќе да "е претекнути САД и пову"и руске трупе из Авганистана.
  Почела Ќе нова ера у политици, после четврт века квазикомунистичке владавине.
  
  
  НОВЕ ШАНСЕ ЗА ХРАБРЕ САМУРАєЕ
  Битку код МидвеЌа Ќе ионако требало да добиЌе єапан. Али ниЌе чи®еница да "е самураЌ отворити други фронт у овоЌ вариЌанти. И тако су ствари могле и"и мало другачиЌе. Рецимо, Ста инград Ќе прошао као у правоЌ историЌи. И ништа се много ниЌе променило. Британци су извели операциЌу Бак а без америчких трупа. Ромел Ќе слом ен. Истина, до искрцава®а у Мароко ниЌе дошло. Немци су, пребацивши одређене снаге из Европе, успели да зауставе британску офанзиву. Монтгомери Ќе, наишао на тврдоглави отпор, стао. Немци су неко време држали линиЌу. Тада су почели да пребацуЌу додатне снаге у Африку. Ромел Ќе кренуо у контранапад, благо притискаЌу"и Британце, али се Монтгомери повукао на одбрамбену линиЌу у ЛибиЌи. Фронт се стабилизовао. У Ќулу четрдесет тре"е године, нацисти су покушали да пробиЌу совЌетску одбрану на КурскоЌ избочини. Пошто су єапанци заузели ХаваЌска острва, Американци су скоро зауставили ваздушне нападе на немачке градове и фабрике. Ово Ќе омогу"ило Немцима да произведу Ќош неколико тенкова, посебно Тигрове и Пантере. У КурскоЌ избочини учествовало Ќе Ќош четири стотине возила, као и значаЌниЌе снаге авиЌациЌе. Поред тога, Хитлер Ќе пребацио додатних шест пешадиЌских дивизиЌа из Француске и уклонио неке од топова са Атлантског зида. Ово Ќе оЌачало немачку групациЌу. Офанзива Ќе почела отприлике као у стварноЌ историЌи, али пошто су нацисти били нешто Ќачи, постигли су велики успех. Међутим, ниЌе било могу"е затворити обруч око совЌетске групациЌе. Иако Ќе сама Фрицова офанзива траЌала двадесет дана и окончана тек 25. Ќула. Тада су совЌетске Ќединице кренуле у контраофанзиву. И борбе су се дуже отегле. Немци у Африци су били у дефанзиви. Нису морали да троше енергиЌу на ИталиЌу, а на фронт Ќе испоручено више опреме, па Ќе бомбардова®е без Американаца било вишеструко слабиЌе. єапан Ќе наставио да побеђуЌе. Тако Ќе америчка команда правила све више грешака и превише су журиле да поново заузму луку Перу. То Ќе довело до преовлађуЌу"е тачке гледишта - Америци ниЌе потребна Европа. У знак захвалности за то, немачке подморнице су практично престале да нападаЌу америчке бродове. Црвена армиЌа Ќе, дакле, тек краЌем септембра заузела Орел и Белгород, претрпевши огромне губитке. И привремено прекинуо промоциЌу. Ипак, разлога за панику Ќош ниЌе било. Уследила Ќе кишна Ќесен, а потом и зима. И требало би да дођу нове победе Црвене армиЌе. Схвативши ово, Хитлер Ќе понудио Ста ину примирЌе. Као, хаЌде да направимо паузу!
  Колико Ќе наших момака погинуло у послед®оЌ бици? СССР и Тре"и раЌх су се борили три месеца. Губици Црвене армиЌе били су ве"и него у стварноЌ историЌи, а Вермахта ништа ма®е. Обе стране су биле искрварене. Али нацисти су пове"али производ®у опреме, могли су се донекле опоравити. Треба напоменути да Ќе у тенковима пропорциЌа губитака била у корист нациста, а пошто се показало да Ќе ®ихово ослобађа®е било ве"е него у стварноЌ историЌи, Немци су надокнадили штету. У одбрамбеним биткама Пантер се показао као добар тенк. Његова дугоцевна и брзопа ива пушка са одличном оптиком за своЌе време била Ќе у ста®у да уништи совЌетске тенкове. Поред тога, тридесет четворка ниЌе пробила Пантере, Тигрове, Фердинанде у чело, а Ќош Ќе било премало тешких тенкова да би утицали на ток битака. Ста ин Ќе одбио примирЌе са Немачком. КраЌем октобра совЌетске трупе су наставиле офанзиву на Харков и Смоленску. Немци су се веома тврдоглаво одупирали. Имали су Ќаку одбрану, посебно у центру, и генерално су очекивали напредова®е совЌетских Ќединица на овим правцима. Чудно, али у поређе®у са стварном историЌом, ве"а количина опреме, посебно авиона и тенкова, омогу"ила Ќе Немцима да се много ефикасниЌе одупру. Осим тога, имаЌу"и више резерви, нацисти су деловали мирниЌе, нису Ќурили током совЌетске офанзиве, дуж фронтова, ве" су доследниЌе водили резерве и осла®али се на напредниЌу и дубину одбрану. Пар десетина екстра дивизиЌа спашено Ќе због недостатка италиЌанског фронта, а у Африци Монтгомери ниЌе журио, а Немци нису  у али чамац. Интензитет рата са БританиЌом нагло Ќе опао. єош ниЌе било речи о сепаратном миру, али Ќе очигледно Черчил успорио бомбардова®е, очигледно рачунаЌу"и на то да су СССР и Тре"и раЌх што више исцрп ивали Ќедни друге. Испоставило се да Ќе ослобађа®е оружЌа из Немачке и сателита готово за тре"ину ве"е него у стварноЌ историЌи. То Ќе омогу"ило да се закрпе рупе и, осла®аЌу"и се на густу одбрану, да се релативно успешно одупре. СитуациЌу Ќе погоршала чи®еница да Ќе совЌетска команда била у офанзиви, где су их ве" чекали Фрици, и успела да се смести у дефанзиви. Као резултат тога, само напредова®е Ќе било изузетно споро и коштало Ќе велике губитке. Рат Ќе некако почео да личи на Први светски рат, када се испоставило да Ќе одбрана Ќача од напада, нападачка страна Ќе губила више, а линиЌа фронта Ќе због тога постала неактивна. СовЌетске трупе су напредовале у просеку Ќедан до два километра дневно, омогу"аваЌу"и Немцима да стекну упориште, али нове положаЌе, и да одрже одбрану. НиЌе било могу"е у"и у оперативни простор. Харков Ќе, међутим, заузет почетком децембра након жестоких урбаних борби. Немци су пове"али производ®у авиЌациЌе. Фоке-Вулф и МЕ-309 су се успешно одупрли слабиЌим совЌетским ловцима. Посебно Ќе опасан био МЕ-309 са седам пушака и великом брзином. А Фоке-Вулф са оклопом и добром заштитом Ќе издрж ива машина са шест ваздушних топова. Присуство возила са таквим оружЌем, наравно, довело Ќе до тога да су нацисти стекли предност у ваздуху. НаЌлошиЌу маневарску способност надокнађивала Ќе велика брзина током понира®а, коЌа Ќе омогу"авала бекство при уласку у реп, а мо"но наоружа®е омогу"авало Ќе обара®е авиона из првог прилаза. Поред тога, Немци су развили специЌалну тактику борбе са совЌетским возилима како би користили мо"ниЌе оружЌе и брзе немачке авионе. Одлично се показао и наЌновиЌи бомбардер єу-288. Ова машина Ќе и брза и носи велико оптере"е®е бомбом.
  Фоке-Вулф се показао као снажан фронтални бомбардер, супериорниЌи од ПЕ-2 у сваком погледу. До краЌа децембра, совЌетске трупе су биле исцрп ене и биле су принуђене да се зауставе због огромних губитака. Док су Немци Ќош увек држали Смоленск, и део левообалне УкраЌине. И што Ќе наЌзначаЌниЌе - налазишта боксита и легираЌу"их елемената. Губици совЌетских трупа у тенковима испоставили су се толико опип ивим да Ќе МеЌнштаЌн кренуо у контранапад, па Ќе чак успео да поново заузме Харков и формира котао за совЌетске трупе. Али у Ќануару-фебруару, совЌетске трупе су кренуле у контранападе и поново су успеле да заузму многострадални Харков. Али до марта, Црвена армиЌа Ќе била исцрп ена и била Ќе принуђена да обустави офанзиву. Настала Ќе пауза... Обе стране су претрпеле превише губитака. Поред тога, Ста ин Ќе желео да своЌу воЌску допуни Ќачим и напредниЌим тенковима Т-34-85 и ИС-2. Истина, Немци су допунили и напредниЌе и мо"ниЌе "пантере"-2 и "тигрове"-2. Ста ин Ќе рачунао и на напредниЌе ЛА-7 и єак-3. Али Немци су, као одговор, лансирали наЌновиЌу модификациЌу ТА-152 уместо Фоке-Вулфа, а оно што Ќе посебно неприЌатно Ќе млазни МЕ-262. Послед®и авион по брзини, оклопу и наоружа®у ниЌе имао премца. Истина Ќе била скуп а, а и радно интензивниЌа у производ®и. Али, с друге стране, Немци су створили и ХЕ-162, коЌи Ќе Ќефтин, управ ив, релативно лак за производ®у и такође реактиван. Ста ин Ќош ниЌе победио на техничком такмиче®у. БританиЌа Ќе рат водила краЌ®е пасивно. САД Ќош нису успеле да преузму инициЌативу од єапанаца. 25. Ќуна, сакупивши снагу, Црвена армиЌа Ќе прешла у офанзиву у центру. У почетку су совЌетске трупе успеле да пробиЌу одбрану, али су се онда ук училе у битке за Смоленск. Типична грешка црвених генерала Ќе да заузму градове до одређеног датума. И покушаЌте, заузмите добро утврђен град, са мо"ним гарнизоном и одбраном. Офанзива совЌетских трупа Ќе запела када су Немци пребацили додатне снаге и почели да врше контранапад. Битке су поново, као у Првом светском рату, постале позиционе и веома вискозне. Хитлер Ќе показао необичан опрез. Можда Ќе рачунао на чудотворно оружЌе и наЌновиЌа техничка достигну"а и стога ниЌе журио. Вероватно Ќе улогу одиграла и же а да се спасе ариЌевска крв, коЌу су Немци ве" доста изгубили. Да, и одбрана нацистичких тенкова Ќе много ефикасниЌа, посебно разбиЌа®е "Тигра" -2.
  Борбе у центру су се отегле до касне Ќесени. Ста ин Ќе показао тврдоглавост, желе"и да развиЌе успех. Али у овом случаЌу нашао сам косу на камену. Губици совЌетских трупа били су огромни. Немци су, као одбрамбена страна, изгубили нешто ма®е. Пантер-2 се показао као добар тенк. Ово возило Ќе било прилично добро зашти"ено у чело и имало Ќе одличан оклопни пишто , а у исто време и пристоЌне возне перформансе. Приметно Ќе надмашио Т-34-85 по снази пишто а, пред®оЌ заштити и ниЌе био инфериоран у брзини и маневарскоЌ способности. Чак и за ИС-2, немачка машина Ќе опасан неприЌате , удара на знатноЌ уда ености. Због честих кварова, изЌедначеног наоружа®а, тек незнатне предности у одбрани, Кра  тигар ниЌе био на наЌбо ем конту. Тежа модификациЌа "пантера" -2 сустигла Ќе "тигар" -2 у одбрани и надмашила у возним перформансама. Убрзо су Немци уЌединили производ®у готово иск учиво на "пантеру"-2 тешком педесет и Ќедну тону са мотором од 900 ко®ских снага. ОваЌ тенк Ќе ма®е-више одговарао воЌсци. Црвена армиЌа ниЌе остварила победу и зауставила Ќе напредова®е. Дошла Ќе зима. Немци су имали тенкове сериЌе "Е", и нове млазне авионе. Дошло Ќе до размене удараца. БританиЌа Ќе остала пасивна, САД су ве" почеле да добиЌаЌу нешто против єапана. Ста ин Ќе, видевши то док СССР игра улогу топовског меса, прихватио, па чак и понудио Хитлеру примирЌе. Као, нека се нацисти окрену Западу, а капиталисти ратуЌу. Вођова рачуница Ќе била подмукла и Ќедноставна. Хитлер се сложио са овим окретом. И сада, у фебруару четрдесет пете године, немачке трупе су кренуле у офанзиву на ЛибиЌу. И ту су били успешни. У борбама се показало да су немачки тенкови супериорниЌи од енглеских, а млазни авиони потпуно ван конкуренциЌе. САД Ќош нису ушле у борбу. У биткама су главну улогу имали Пантер-2 и Е-100, као и модификациЌа Тигер-2 са малом куполом и деб им оклопом са снажним мотором. Енглески "Черчил" ниЌе лош у оклопу, али прилично слаб у наоружа®у. "Кромвел" уопште не вуче. А Челен¤ер, Ќедини стоЌе"и тенк, ниЌе у масовноЌ сериЌи. Али наЌважниЌе Ќе квалитет трупа. Немци, коЌи су прошли тест ватре и гвожђа на источном фронту, много су спремниЌи за борбу од британских трупа. Посебно колониЌалне поделе. И немачке Ќединице су кренуле у офанзиву. У марту Ќе Египат зароб ен. А онда су Немци ушли на Блиски исток, заузели Ирак, КуваЌт, а потом и СаудиЌску АрабиЌу. Хитлеру не би сметало да иде у ИндиЌу, преко Ирана, али Ста ин, чиЌе су трупе Ќош увек биле у Ирану, ниЌе пристао. Немци су кренули у офанзиву, напредуЌу"и кроз Судан. И да е до ЕтиопиЌе и СомалиЌе. А одатле на екватор. У офанзиви Ќе учествовало око седамдесет дивизиЌа Вермахта. А БританиЌа ниЌе имала такве снаге да се супротстави Тре"ем РаЌху. Немци су заузели и Гибралтар. Испоставило се да Ќе Ќуриш био пролазан и скоро му®евит. У офанзиви су учествовали и млазни Ќуришни авиони, као и хеликоптери. Африка Ќе била у опасности од потпуног губитка БританиЌе. Али Ста ин ниЌе тако Ќедноставан.
  Повлаче®е БританиЌе из рата Ќе превише опасно за СССР. И Црвена армиЌа Ќе прешла у офанзиву Ќуна 1945. године. Ослаб ене немачке трупе на истоку нису издржале и подлегле су притиску. Нацисти, не могавши то да издрже, откотр али су се на запад. Црвена армиЌа Ќе успела да ослободи Смоленск, КиЌев и уђе у БелорусиЌу. Пребацивши додатне снаге из Африке, Немци су са великим потешко"ама успели да зауставе офанзиву совЌетских трупа. У борбама су учествовали нови немачки тенкови сериЌе Е-50, коЌима ниЌе било премца. Осим тога, нацисти су ТурскоЌ задали одвра"аЌу"и ударац. И сама Турска Ќе под притиском Немачке напала СовЌетски Савез. Тако се ситуациЌа поново закомпликовала. Проблем Ќе био што Т-54 Ќош ниЌе ушао у сериЌу, а Т-34-85 Ќе ве" био очигледно застарео у односу на Е сериЌе, па чак и Пантер-2. Зими су совЌетске трупе и да е ударале, али нису могле пости"и значаЌан успех. Осим тога, дискотеке су почеле да учествуЌу у биткама ... єедино што Ќе постало бо е Ќе успех Американаца против єапана. Коначно, єенкиЌи су успели да поново заузму луку Перу, а инициЌатива у Тихом океану почела Ќе да прелази на страну Америке. Али, аваЌ, помо" САД могла би да закасни. У проле"е 1946. Немци су, користе"и предност Е тенкова над тридесет четири, прешли у офанзиву. СовЌетске трупе, прека ене биткама, пружале су се веома тврдоглаво. Црвена армиЌа Ќе била хероЌска и добро опрем ена арти ериЌом. Посебно противоклопне топове од 100 мм. И укопао се. Немци су успели да врате КиЌев и потисну Црвену армиЌу иза Д®епра. Али управо на овоЌ воденоЌ бариЌери совЌетске трупе су изградиле непробоЌну одбрану. Немци су се борили цело лето и Ќесен, али нису могли да разбиЌу совЌетске трупе. Само су они поново успели да блокираЌу Ле®инград. Али нацисти нису заузели сам град. Зима Ќе прошла у размени удараца. Американци су се полако кретали преко Тихог океана, а до сада нису користили нуклеарно оружЌе. У проле"е Немци су поново покушали да напредуЌу. Користили су цистерне сериЌе "Е", наЌновиЌе машине тешке седамдесет тона. СССР Ќе пустио ИС-7, способан да се одупре мастодонтима. Почели су да се поЌав уЌу и сред®и тенкови Т-54. БританиЌа се такође поЌачала, покренувши офанзиву у ЕкваториЌалноЌ Африци. Ту су помогле и америчке копнене Ќединице. За рат на Пацифику, Американцима ниЌе било потребно много трупа и тенкова. Тако су почели да истискуЌу нацисте из Африке. Сада су савезници схватили да се не"е мо"и издржати и да неприЌате а треба сломити и притиснути. У лето и Ќесен, САД и БританиЌа су успеле да поврате значаЌан део Африке, па чак и протераЌу Немце из СомалиЌе и ЕтиопиЌе. Немци нису били у ста®у да развиЌу офанзиву на Москву, заглав ени у позиционим биткама. Зими Ќе Ста ин ударио на Турску. Црвена армиЌа Ќе поразила османске трупе и заузела Карс, Ерзурум и Танрог. Немци су били принуђени да пребаце значаЌне снаге како би спасили савезника. Али Црвена армиЌа Ќе неочекивано ударила у близини Ле®инграда и тамо Ќе однела велику победу. Дошла Ќе 1948. година... У проле"е су Немци поново покушали да напредуЌу. Успели су да направе оригинални пирамидални резервоар непробоЌан из свих углова снима®а. А са овом машином су биле повезане велике наде. ПромоциЌа Ќе почела у маЌу. После два месеца тврдоглавих борби, нацисти су се приближили Смоленску. Пирамидални тенкови су показали своЌу борбену ефикасност, али су често били минирани. Немци нису успели да заузму град и опколили су га. Али у Африци, савезници су постигли велике успехе, протеравши Немце из Египта. єапан Ќе такође био поражен, изгубивши многа острва и Филипине. У Ќесен, Немци су напредовали да е на истоку, у центру, поново се приближаваЌу"и Ле®инграду. Немачка авиЌациЌа Ќе и да е била Ќача од совЌетске, посебно по квалитету. Али краЌем 1948. МИГ-15 Ќе почео да стиже на фронт. СовЌетска млазна машина била Ќе инфериорниЌа од немачке у брзини и наоружа®у, али Ќе била маневарска. И Американци су побо шали учинак.
  У зиму 1949. совЌетске трупе су потиснуле Немце из Ле®инграда и потиснуле их назад у Смоленск. А Американци су заЌедно са Британцима истерали нацисте из Африке. У проле"е 1949. и Турска се повукла из рата. Тре"и раЌх Ќе такође изгубио контролу над Блиским истоком. ПоложаЌ нациста се погоршао. Нису смели да напредуЌу на истоку, ве" су прешли у чврсту одбрану. СовЌетске трупе су, користе"и тенкове Т-54 и ИС-7, покушале да пробиЌу одбрану Вермахта. Али нацисти су чврсто држали блок. Неуспехом се завршио и покушаЌ савезника да се искрцаЌу у ШпаниЌи. АкциЌа Ќе нешто бо а била на СицилиЌи, где Ќе уз помо" локалне мафиЌе постигнут успех. Ве" Ќе Ќеданаеста година од почетка Другог светског рата. Све зем е су краЌ®е исцрп ене и краЌ®е уморне. Глобална економиЌа Ќе била преоптере"ена. И сви су желели да што пре заврше борбу. Нарочито тешко мршави Немци и Руси. Ста ин Ќе Хитлеру понудио мир под условима нулте опциЌе: повратак на пређаш®е границе и размена зароб еника - све за све! Али Фирер Ќе пристао само на примирЌе, не желе"и да се одрекне окупиране териториЌе. Осим тога, у НемачкоЌ Ќе ве" био завршен рад на ствара®у атомске бомбе, а ве" су постоЌале интерконтиненталне ракете. СЌеди®ене Државе су разматрале кориш"е®е атомске бомбе. Али док су се плашили да покваре у Европи. И бацили су га у децембру 1949. на єапан. Последице разара®а биле су страшне. И сличан наговештаЌ у НемачкоЌ Ќе схва"ен. Фирер се обратио нациЌи и предложио да се размотри пита®е достоЌанственог света. Али онда се предомислио... Дошла Ќе нова 1950. година. СовЌетске трупе су покренуле нову офанзиву на фронту. Одбрана Немаца била Ќе веома чврста. А савезници су напредовали кроз ИталиЌу, где Ќе дошло до воЌног удара, и уклонили МусолиниЌа. Али пирамидални немачки тенкови су броЌчано надмашили Патонс и Цхалленгерс. Посебно Ќе тешко попустио Американац Патон, коЌи ни на близину ниЌе могао да пробиЌе оклоп немачког тенка. И савезници су почели да крваре. Да, и нера®иви немачки дискови нанели су огромну штету СЌеди®еним Државама и БританиЌи. За сада Ќе немачка авиЌациЌа задржала квалитативну надмо" над савезницима. Лет®и покушаЌ слета®а у НормандиЌу завршио се неуспехом. Истина, краЌем августа, после нуклеарног бомбардова®а, єапан Ќе капитулирао. Запад Ќе развезао руке. Али САД се нису усудиле да употребе нуклеарно оружЌе, тако да су могле да буду покривене интерконтиненталним балистичким проЌектилима Тре"ег раЌха. Црвена армиЌа се приближила Д®епру у центру, али Ќе такође заустав ена. Снаге обе стране биле су исцрп ене до краЌ®их граница... И коначно, 25. новембра 1950. Труман Ќе понудио Хитлеру мир, под паритетним условима. Односно, Европа остаЌе уз Тре"и РаЌх, са изузетком СицилиЌе и онога што Ќе остало од ИталиЌе. Ста ин иде на компромис: границе СССР-а 1939. године. Односно, Немци се помераЌу мало уназад, одричу"и се териториЌе, али добиЌаЌу"и неке аквизициЌе. Француска, БелгиЌа, ХоландиЌа и друге чудне зем е остаЌу под немачком контролом, али добиЌаЌу извесну аутономиЌу. Односно, формира се нешто попут Европске униЌе. Тре"и раЌх окончава геноцид над єевреЌима и Циганима, иако нека законска ограниче®а ®ихових права могу остати. Трговински односи се обнав аЌу у потпуности. Зем е се обавезуЌу да "е поштовати суверенитет других. РепарациЌе се никоме не наме"у. Затвореници се размЌе®уЌу за све. Ста ин и Хитлер су били толико уморни да су прихватили такву понуду. САД су победиле више од других, па су успеле да у своЌу сферу утицаЌа ук уче Кину и АзиЌу. А БританиЌа Ќе уз Америку узела Африку. Немачка Ќе озби но исцрпила  удске ресурсе. У ®ему Ќе Фирер званично увео полигамиЌу. СССР Ќе остао без териториЌалних стица®а добиЌених тридесет девете, четрдесете године. И био Ќе тешко исцрп ен.
  
  
  КАРНИШ ПАНТЕР БРОє ДВА
  АНОТАЦИєА
  Прелепе девоЌке ратнице успеле су да претворе Пантера у ремек-дело изград®е тенкова. А сада су Немци теме но затегли Црвену армиЌу.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Септембра 1943. у сериЌу Ќе ушао напредниЌи Пантер-2. Ово возило Ќе имало исту деб ину оклопа и наоружа®а као и Тигар-2, али Ќе тежило само четрдесет тона. Као резултат тога, МеЌнштаЌнов контранапад Ќе победио у снази и Немци су успели да пребаце Црвену армиЌу преко Д®епра.
  Рат се одуговлачио... Зими су се Фрицови држали дуж линиЌе фронта и држали блокаду Ле®инграда. А у проле"е су избацили савезнике из ИталиЌе. У Ќуну 1944. такође Ќе пропао покушаЌ офанзиве и десант у НормандиЌи . Савезници су само као зароб еници изгубили више од 700.000 воЌника и официра.
  У центар Црвене армиЌе ниЌе успео да напредуЌе 22. Ќуна 1944. године.
  Борбе су биле бруталне. У борбама су учествовале и девоЌке.
  Пантер-2 Ќе био готово непробоЌан у чело, одличан пишто , а у исто време прилично окретан, посебно са новим мотором од девет стотина ко®ских снага.
  Герда се тукла у бикиниЌу и користила голе ножне прсте.
  ДевоЌка, притиснувши дугме голом петом, загугута:
  - Би"у наЌмо"ниЌи!
  Затим Ќе опалила притиском на дугме са пресом и Шарлот.
  Ратник Ќе зацвилио:
  - Тенк акробатика!
  Кристина Ќе опалила, притискаЌу"и дугме Ќезиком и зарежала:
  - За лепе мушкарце!
  И Магда Ќе млатила, удараЌу"и неприЌате а, уз помо" босих ножних прстиЌу и цвилила:
  - И за Ќош лепше жене!
  А девоЌке, пуцаЌу"и из пушака и погађаЌу"и тридесет и четири, певале су:
  - ЧуваЌ жене, чуваЌ жене,
  Жене чуваЌте се!
  Момци за новац, пожурите!
  Ево девоЌке коЌа задив уЌе своЌом темпераментнош"у и прецизнош"у.
  Поред овога, постоЌе и неке друге ниЌансе. Конкретно, уместо на ФАА ових наЌефикасниЌих проЌектила, Немци су се осла®али на наЌновиЌи и веома ефикасан вишенаменски авион ТА-152. Ово возило Ќе имало велику брзину, добру управ ивост и снажно наоружа®е са оклопом.
  Могла би бити и ловац, и Ќуришна летелица, и фронтални бомбардер. Брзина му Ќе била 760 километара на сат и шест ваздушних топова. НаЌмо"ниЌи Ќедносед у наоружа®у и веома окретан пропелер. За Ќуришни авион и фронтални бомбардер, ®егове перформансе су Ќедноставно одличне. А сада се машина показала веома ефикасном и пилоти су кул на ®оЌ: Албина и Алвина. И оне су прелепе плавуше Ќедноставно супер.
  Албина Ќе пуцнула из свог авиона голим прстима и цвркутала:
  - єа сам наЌбо и!
  И совЌетски Ќак пада, остав аЌу"и реп коЌи се дими.
  Пуцао уз помо" голих прстиЌу и Алвина. Ударила Ќе совЌетски ауто и твитовала:
  - За домовину слонова!
  И обе девоЌке се смеЌу. Благо изложена груди. Они "е открити своЌе прелепе сисе као презреле Ќагоде.
  Албина Ќе испалила уз помо" гримизне брадавице и пробила кров резервоара, након чега Ќе зашкрипала:
  - Уосталом, од таЌге до британских мора!
  Алвина Ќе такође ошамарила совЌетски тенк брадавицом рубин груди и цвркутала:
  - Босонога Ќе наЌЌача!
  Зато ниЌе могу"е пробити одбрану. А савезници су били потучени. Производ®а млазних авиона ниЌе исплатива. И скуп и Ќе и троши више горива, а захтева посебну обуку пилота и нову инфраструктуру.
  Зато Ќе бо е ослонити се на напредниЌе машине за шрафове. А ТА-152 Ќе веома успешан дизаЌн. А пилоти су углавном хипер девоЌке!
  Немци су успели да одбиЌу совЌетску офанзиву у центру и чак су се сами пробили до Смоленска.
  Борбе су показале - машину "пантер" -2, коЌоЌ практично нема премца. И не можеш да Ќе контролишеш. А у Ќесен се поЌавио "Тигар" -3. Нови аутомобил, тежак седамдесет тона, имао Ќе пред®и оклоп од 250 мм и 170 мм нагнутих бокова. И мотор од 1200 ко®ских снага.
  А "Тигар" -3 за совЌетске аутомобиле Ќе Ќедноставно смртоносан. Његов топ од 105 милиметара са дужином цеви од 100 ЕЛ уништава совЌетска возила са пет километара.
  Такав тенк Ќе, наравно, превише тежак за совЌетске топове. Чак и на ИС-2.
  Немци су ве" опколили Смоленск и постоЌала Ќе прет®а Москви.
  Дошла Ќе зима и снег... Ле®инград Ќе и да е у блокади. Немци су у дефанзиви и ЌачаЌу снагу. И припремите ново оружЌе.
  Посебно дискотеке. Што може дати потпуну ваздушну надмо".
  Немци су у зиму покренули офанзиву у Африци. Заузели су Гибралтар и почели да напредуЌу на Мароко. Франко Ќе пустио немачке трупе да прођу после Фиреровог ултиматума.
  Хитлер Ќе очекивао да "е заузети црни континент и ®егове ресурсе. У Ќануару Ќе Црвена армиЌа покушала да напредуЌе у центру. Али Фрицови су били спремни за то. А совЌетске трупе су се суочиле са тврдоглавим против е®ем. Штавише, неприЌате  Ќе ве" имао бо у Ќуришну пушку од Руса.
  У априлу су Немци ве" напредовали, и ударали у правцу Ќуга.
  Успели су да изненаде Црвену армиЌу. И користе"и нове тенкове и Ќаче летелице.
  Међутим, у борбама су учествовали и млазни бомбардери Арадо. Они су ефикасни и брзи. И тешко Ќе у"и у ®их из противавионских топова, а ловци не могу да сустигну.
  ПодриваЌу"и ударац Немаца помогао Ќе да се поново заузме Донбас и окупира лева обала УкраЌине. Нацисти су чак одмах стигли до Дона. Али тамо су ипак заустав ени.
  Дошло Ќе до напада на Крим. Ста ин Ќе био у паници. Савезници су били пасивни.
  Да, и єапан се опирао тврдоглавиЌе и ефикасниЌе. А Американци нису могли да издвоЌе додатне снаге против Тре"ег РаЌха.
  Немци су у Ќесен 1945. користили Ќош страшниЌе оружЌе - дискете. Ови лете"и та®ири, захва уЌу"и ламинарном млазу, били су практично нера®иви за малокалибарско оружЌе. И могли су да обараЌу авионе своЌим трупом, али сами нису претрпели губитке.
  Не можете одолети дискотекама у ваздуху.
  Овде Гринета и Ева лете на та®иру. ДевоЌке су веома лепе девоЌке у бикиниЌу, и плавуше са витким струком.
  Гринета Ќе голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика.
  А ®ен флопи ламинарни млаз®ак Ќе одмах оборио десетак совЌетских летелица и зацвилио:
  - За наше технологиЌе!
  Ева Ќе такође експлодирала голим ножним прстима и поново пустила убилачки млаз, притискаЌу"и све и откриваЌу"и зубе, издала:
  - За наЌвише технологиЌе у аеродинамици!
  И девоЌке су Ќедна другоЌ намигивале.
  Ово Ќе ватрено крште®е...
  Па, у стратегиЌи, неприЌате  у овом случаЌу, Тре"и РаЌх, применио Ќе извесно зна®е. А ®егове трупе су се ве" приближавале Москви, иако су налетеле на одбрамбену линиЌу Мозхаиск.
  Фриц Ќе ве" имао бомбардере без репа са млазним моторима. А нацисти су агресивно бацали бомбе у огромном броЌу. Тек Ќе почетак зиме зауставио напредова®е Фрица.
  Ста ин Ќе, да би купио време, Хитлеру понудио примирЌе на три године.
  Фирер Ќе пристао, али под условом да се сви ратни зароб еници врате у Немачку и исплате репарациЌе у нафти, злату и другим сировинама.
  Ста ин Ќе био принуђен да пристане. И Хитлер Ќе одлучио да притекне у помо" єапану. И окренуо своЌе хорде на Запад.
  Пре свега, немачке трупе су напредовале у Африци. Година 1946. прошла Ќе под триЌумфима нових победа Тре"ег раЌха. Прво Ќе заузет Црни континент.
  Овде главни проблем нису неприЌате ске трупе, ве" велике уда ености, развучене комуникациЌе, недостатак путева. А ово Ќе заиста велики проблем. Али Немци су то решили.
  Добили су лаки самоходни топ Е-25. Са тежином од двадесет седам тона, имао Ќе топ 71 ЕЛ калибра 88 мм, и пред®и оклоп од 120 мм у нагибима и 82 мм са нагибима по бочним странама и мотор од девет стотина ко®ских снага. Такав Ќе био агресивни самоходни топ.
  А у исто време, ®егове возне перформансе су одличне. И брзина, и управ ивост, и ниска силуета, и одличан пред®и оклоп, и топ коЌи Ќе пробио чак и тако добро зашти"ен тенк као што Ќе Черчил са километар и по.
  Африка Ќе пала... А Немци су краЌем септембра заузели и Блиски исток, Иран и ИндиЌу и ушли у Бурму.
  БританиЌа Ќе била под ударцима немачких авиона. У новембру, баш на осму годиш®ицу пивског пуча, нацисти су искрцали трупе у БританиЌу. И то Ќе био ®ихов поразни потез.
  У борби Ќе учествовала цела СС дивизиЌа, са босоногим девоЌкама. И били су упркос хладно"и само у Ќедном бикиниЌу. И ®ихове голе, округле, ружичасте потпетице б еснуше.
  ДевоЌке су трчале дуж обале. Бацали су бомбе голим, исклесаним ногама и певали:
  - Свети рат "е бити наша победа,
  Сруши"емо лавовско царство за трен...
  Ми смо девоЌке орлови са нама децом и декама,
  Ако треба, победи"емо потребу као штене!
  Ове девоЌке су тако лепе и скоро голе. И како такве девоЌке делуЌу на машту.
  А и лете"и та®ири су притиснути у небо. Гринета и Ева ламинарним млазом обараЌу неприЌате ске положаЌе, разбиЌаЌу бункере и сандуке и ме у ровове гвожђем.
  Гринета Ќе голим прстима притискала дугмад и, гураЌу"и британске воЌнике унутра, цвркутала:
  - Зли разбоЌник пузи по стенама,
  Удари га напалмом!
  И Ева Ќе голим прстима своЌих окретних ногу притиснула окидач и зацвилила:
  Не штедиш их
  УбиЌте све копиле...
  Како здробити стенице -
  Удари као бубашвабе!
  Ево лете"ег та®ира коЌи Ќури брзином од пет звукова и ниЌедан противавионски топ не може да га обори.
  Наравно, пилоти Албина и Алвина су такође прелепе плавуше, само супер.
  Албина Ќе голим ножним прстима притиснула полугу и испалила ваздушне гранате, оборивши истовремено десетак авиона.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - Слава лепим девоЌкама!
  Алвина Ќе такође користила голу пету, а након што Ќе пустила поклоне деструктивне смрти и одсекла десетак аутомобила, викнула Ќе:
  - И слава Ќунаки®ама!
  То су девоЌке у ®има такав неуништиви пламен гори. Они су невероватно лепи. И плавуше. И витки струкови, и та®ири штампе су као чоколаде.
  Ово су девоЌке - само ратници наЌвише екстра класе. И нико никада не"е стати против ®их.
  Оборили су по више од хи аду летелица, за шта су добили специЌална призна®а: Звезду Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима!
  Наравно, БританиЌа ниЌе могла да одоли таквоЌ воЌсци. Током напада на Лондон, Герда и ®ена посада били су на тенку Тигер-4. ОваЌ аутомобил Ќе био пет тона лакши, али са гаснотурбинским мотором од 1500 ко®ских снага. А ®ихов тенк Ќе био готово нера®ив.
  А углови нагиба оклопа у ®ему постали су Ќош ве"и. И квалитет заштитних листова Ќе порастао.
  Герда Ќе пуцала голим прстима, пробила енглеску хаубицу и зацвилила:
  - Слава ота¤бини слонова!
  Шарлот Ќе такође ударила неприЌате а своЌим веома лепим и секси ногама и узвикнула:
  - Да, ми смо домовина слонова!
  Кристина Ќе узела и скинула груд®ак. И открила Ќе гримизне брадавице своЌих груди, и померила их.
  После тога, ®ене Ќагодасте сисе су притиснуле дугме ¤оЌстика и п уштали су дарови смрти из митра еза.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - Ох, знаЌ Моска да Ќе Ќака,
  Хвата пешака и бискупа!
  Магда Ќе такође лупала и, такође користе"и рубин брадавице своЌих пуних, препланулих груди, урлала:
  - Срце моЌе, добро девоЌачко срце!
  И цела енглеска батериЌа одЌедном Ќе полетела у ваздух.
  Британци су били шокирани. Када Ќе Лондон капитулирао, воЌници су пали на колена и по убили боса, исклесана, хладноцрвена стопала девоЌака.
  А воЌници, официри и генерали лизали су Ќезиком своЌе голе и округле пете.
  Ово Ќе победа Тре"ег РаЌха. И канибал са великим словом - Адолф Хитлер Ќе успео да уради оно што ниЌе успео Наполеон - продефилуЌе Лондоном.
  Сада су Тре"и РаЌх и єапан морали да победе СЌеди®ене Државе. И ниЌе лако.
  Америка има колосалне ресурсе и високо развиЌену економиЌу, а има много снага. Становништво Ќе велико. Плус, одваЌа®е од Тре"ег РаЌха океаном.
  Тешко га Ќе набавити... Немци сада имаЌу колосалне ресурсе и чудотворно оружЌе.
  Први ударац Ќе операциЌа Икар и заузима®е Исланда. Ову териториЌу користиле су СЌеди®ене Државе за бомбардова®е Тре"ег раЌха. Сада САД не могу своЌим аутомобилима да дођу до Европе.
  Хитлер Ќе успео да заузме Исланд ве" у децембру 1946. године. Изненадио Ќе Американце.
  Али, наравно, ово Ќош ниЌе победа.
  Међутим, Фирер Ќе имао такве амбициЌе ... ХладниЌи од Џингис-кана и Наполеона.
  Немци су брзо и убрзано, користе"и ропску мо", изградили флоту. И боЌне бродове, и носаче авиона, и многе подморнице. Истовремено Ќе створен мостобран у ЛатинскоЌ Америци. Пре свега у Аргентини са Пероном, а потом у Бразилу, да се руководство све више ориЌентисало на Тре"и раЌх.
  єапанци су такође почели да побеђуЌу СЌеди®ене Државе и преузели инициЌативу. ИмаЌу одличне ловце и Ќаке пилоте.
  Али наравно Албина и Алвина немаЌу равних. А ове девоЌке на небу су баш као орлови супер класе.
  Албина Ќе голим прстима одЌедном оборила седам америчких авиона и певала:
  - єа сам велики ратник!
  Алвина Ќе голим, препланулим ногама оборила и осам крилатих птица од дуралуминиЌума и зацвилила:
  - А Ќа сам Ќош више ратник!
  А лепотице узеше и показаше Ќезике. И хаЌде да се боримо...
  Током лета 1947. нацисти су успели да заузму Гренланд и нападну Канаду.
  Алвина се борила са неприЌате ем на небу, и оборила Ќош шест авиона, овога пута са гримизном брадавицом.
  И агресивно гугутао:
  - Нисам Ќачи на свету,
  єасно Ќе свима у свету белог -
  Очигледно Ќе два пута два четири
  Позовимо Америку на одговорност!
  Албина Ќе такође ошамарила неприЌате а брадавицом од рубина, одсекла неприЌате ску летелицу и зацвилила:
  - Нема граница моЌоЌ снази,
  єа сам сЌаЌна девоЌка и лепотица...
  Ако узмем ствар у биткама,
  Тако са мо"и заувек!
  Алвина се закикота и примети:
  - И не пресавиЌени, не пресавиЌени -
  Хладне су ти га"ице!
  А девоЌке узеше и намигнуше Ќедна другоЌ.
  Рат Ќе у порасту. Маинстеин у Канади успео Ќе да заузме главне градове: Торонто и Квебек. И испало Ќе стварно кул.
  А ево Герде коЌа се бори са своЌом посадом. Она Ќе веома лепа девоЌка.
  НиЌе ни чудо што ЌоЌ зароб ени воЌници са таквим задово ством  убе босе ноге, чак и када су праш®аве.
  Герда га Ќе узела и певала, пуцаЌу"и и удараЌу"и Шермана голим прстима:
  Могу све, могу све
  Ако употребим ногу у борби!
  И ратник Ќе показао Ќезик.
  Шарлот Ќе такође ударила убицу у свог противника, овог пута уз помо" гримизне брадавице доЌке и цвркутала:
  - За моЌа изузетна достигну"а!
  Кристина Ќе такође пуцала на неприЌате а, и то врло прикладно. Прошао кроз резервоар и зацвилио:
  - ЛаЌем као мачка
  Како "е пас завиЌати
  И гофер "е заЌедно поЌести козу!
  Магда Ќе и намигнула противници. И брадавицом од Ќагоде притиснула Ќе дугме ¤оЌстика и зацвилила:
  - Атамани мисле да "е дизати ратове,
  И поче"е да деле плен подЌеднако!
  Герда Ќе опалила брадавицом рубин груди и зацвилила:
  - Не могу да гледам Плаибои
  Морам некога да убиЌем!
  Ово Ќе тако агресивно и тешко. Ово су девоЌке ... До краЌа четрдесет седме године, Немци су заузели скоро целу Канаду.
  А у новоЌ 1948. години борбе су се преселиле на териториЌу СЌеди®ених Држава. То Ќе оно што су нацисти добили у очне Ќабучице, али не чу®еве, ве" трофеЌе.
  У проле"е четрдесет осме, напредова®е трупа Тре"ег раЌха ишло Ќе преко териториЌе СЌеди®ених Држава са севера. А у маЌу су нацисти заЌедно са єапанцима окупирали Латинску Америку и Мексико напали метрополу са Ќуга. А то Ќе ве" била велика ствар.
  Хитлер Ќе тежио светскоЌ доминациЌи. А Труман Ќе само желео да преживи. Али ®егове шансе су се сма®ивале.
  Фирер Ќе у овом случаЌу био у улози Авадона. Па шта Ќе остало САД. Уместо "Першинга" поЌавио се "Патон". ОваЌ тенк Ќе имао нешто Ќачи топ и снажниЌи мотор, али, наравно, то ниЌе могло донети победу.
  Било Ќе покушаЌа ствара®а снажниЌих тенкова. Немци су од Тигер-4 направили главну машину, коЌа Ќе ве" била добра у сваком погледу. Његов топ Ќе пробио сва америчка возила са велике уда ености, а ®егово чело Ќе задржало поготке из готово сваког топа. Само тенк "Абрахам", са топом дуге цеви калибра 120 мм, могао Ќе донети бар мало штете "Тигру"-4, а Ќош више на броду, и близу.
  Немци су набавили и напредниЌу Ќуришну пушку. А оваЌ МП-64 Ќе био супер. И теме но разбио Американце.
  Лето четрдесет осме године за Америку се показало тешким... До краЌа августа Немци су се приближили Вашингтону и ЊуЌорку.
  И почео Ќе Ќуриш на ове градове.
  У августу су нацисти почели да ЌуришаЌу на ЊуЌорк. У биткама су учествовали лете"и та®ири.
  Овде се Ќедан од ®их борио против Еве и Агате. Две прелепе девоЌке у бикиниЌу возиле су мо"ан аутомобил.
  Њу Ќе летео ламинарни млаз®ак и била Ќе нера®ива на малокалибарско оружЌе. И саме девоЌке су користиле топлотне зраке приликом снима®а.
  Ева Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, избацуЌу"и топлотне зраке, пале"и неприЌате е као пламен и цврку"у"и:
  - Слава Тре"ем РаЌху!
  Агата Ќе, пуцаЌу"и голим ножним прстима, такође гугутала на све стране:
  - Нека победимо!
  ДевоЌка Ќе изузетно борбена и лепа. И како гађа неприЌате е ласером.
  А топлотни зраци "е истопити Ќош Ќедан амерички резервоар.
  А на копну, Герда напада. Такође борбена девоЌка.
  А сада су она и ®ена екипа ве" у самом центру. А гранате се одбиЌаЌу од куполе тенка. И саме девоЌке "е погодити єенкиЌе. И они "е растргати читав облак  уди и деловати са свом агресиЌом. Ратници су тако жустри и хртови, са голим исклесаним ногама.
  Чак и певаЌу, показуЌу"и зубе. Ово су борбене лепотице Тре"ег РаЌха. И дово но добро пуцаЌу. И боду неприЌате е као игле са у ем скроз до краЌа.
  ЊуЌорк Ќе ве" пао. САД капитулираЌу и ®ихове трупе се предаЌу.
  Тако Ќе окренута Ќош Ќедна страница историЌе. Чини се да Ќе то победа... Али после неког времена Хитлер осваЌа Латинску Америку.
  И 20. априла 1953. почи®е рат са єапаном и ®еговим колониЌама. Снаге Тре"ег РаЌха имаЌу предност у технологиЌи.
  И нападаЌу мо"ним оружЌем. Ук учуЌу"и нера®иве лете"е та®ире.
  Албина и Алвина се свађаЌу у диско-авиону. Туче се девоЌке, али кажу шта друго. И голим прстима притискаЌу дугмад ¤оЌстика.
  Ево их у офанзиви пале Ќапанске трупе.
  Топлотни зраци лете као тепих. А девоЌке се смеЌу саме себи. И тресу им груди скерлетним брадавицама.
  Албина Ќе чак певала:
  Нико нас не"е зауставити, нико нас не"е победити!
  И голом петом притискала Ќе дугмад ¤оЌстика, удараЌу"и противнике. Она Ќе таква девоЌка, рођена од вучице.
  Алвина такође притиска дугмад ¤оЌстика голим прстима и цикне:
  - За моЌу космичку мо" отера"емо председника колхоза у гроб!
  И намигни приЌате у!
  Да, ратници су врло окретни и брзи као му®а. Они су у пламену.
  Албина ци а босом ногом и испа уЌе топлотни сноп. Пали противнике и шкрипи:
  - За моЌе велике победе!
  Да, девоЌке су овде наЌвишег ешалона и класе. Они могу да раде ствари коЌе други не могу. И сламаЌу єапанце, махнитом енергиЌом вучица.
  Али не само Немци и друга страна воЌска убиЌаЌу самураЌе.
  У рат Ќе ушао и СССР, коЌим сада командуЌе БериЌа. Овде Ќе, иначе, Ста ин, узнемирен поразом са Тре"им раЌхом, умро раниЌе у марту 1951. године. И БериЌа Ќе успео да преузме власт. А сада Ќе, чак и оЌачао, у истом тиму са Хитлером.
  И заЌедно нападаЌу самураЌе.
  А посада Елизабете се бори против єапанаца у ПриморЌу. ДевоЌка Ќе веома борбена и активна.
  Они се, наравно, туку боси и у бикиниЌу. И млати самураЌе, са ентузиЌазмом.
  Док Ќош пева;
  И борба се поново настав а
  А срце Ќе узнемирено у грудима...
  А Ле®ин Ќе тако млад
  А предстоЌи млади октобар!
  А сада Елизабет пуца голим ножним прстима из пишто а тенка Т-54 на Ќапански ауто и прободе Ќе до смрти.
  Затим Ќе гукала:
  - Слава ери комунизма!
  Екатерина Ќе такође ударила неприЌате а голим прстима. Пробила Ќе самураЌ тенк и агресивно приметила:
  - Нема славниЌе зем е од наше!
  Елена Ќе пуцала на неприЌате а и гукала:
  - На Зем и "е наступити ера комунизма!
  ЕуфразиЌа Ќе, такође голим прстима, млатарала и цвркутала:
  "Смрт злом председнику-сотони!"
  За ратнике се овде мора ре"и да су наЌвише и борбене класе.
  А на небу АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова стичу рачуне.
  АнастасиЌа Ќе оборила Ќапанског борца и певала:
  - А босоноге девоЌке лете небом!
  Акулина, одсецаЌу"и самураЌа, уз помо" голих ногу, цвркута:
  - Цоол елемент! Цоол елемент!
  Ратници се играЌу миши"има штампе. Они су у савршеном реду и способни су да добиЌу рат у шали.
  АнастасиЌа, обараЌу"и други авион, узе га и гугута:
  - Би"е хладног хвата®а неприЌате а и ®иховог пораза!
  Акулина се сложила са овим, срушивши неприЌате а голим прстима:
  - ХаЌде да организуЌемо тотални пораз!
  єапанци су били притиснути...
  Овде Ќе совЌетски тенк ЛП-10 ук учен у битку, на коЌоЌ се боре девоЌке из посаде Аленке.
  И боре се у великом ауту са топом од 130 мм.
  Аленка пуца голим прстима и цврку"е:
  - Ово Ќе слава комунизма!
  А®ута Ќе такође ударила противницу. Ударио неприЌате а и зацвилио:
  - У име нових идеЌа!
  И такође Ќе ударила по голоЌ пети.
  Алла Ќе притиснула дугме ¤оЌстика са гримизном брадавицом. Ударила Ќе самураЌа и викнула:
  - За величину зем е!
  МариЌа, пуцаЌу"и на неприЌате а, зацвилила Ќе:
  - За Ќединство Руса широм света!
  А користила Ќе и брадавицу од Ќагоде за снима®е.
  И ОлимпиЌада "е погодити неприЌате а. Разби"е много бораца и цвркутати:
  - За РусиЌу, наЌсветиЌу на свету!
  И такође са голом петом "е се предати неприЌате у.
  Мора се ре"и да су девоЌке изузетно полетне. И имаЌу колосалну чврстину.
  Наравно, єапан не може да одоли таквом притиску.
  Штавише, Фриц Ќе такође користио нуклеарно оружЌе. Што се показало као тотални шок.
  Рат Ќе завршен за шест месеци.
  СССР Ќе повратио своЌе раниЌе изгуб ене зем е, а Тре"и РаЌх Ќе освоЌио самураЌе и све ®ихове колониЌе.
  А 1. маЌа 1958. почео Ќе нови рат, против СССР-а, коЌи Ќе Хитлер желео да заузме, послед®ег дела света ослобођеног од окупациЌе Тре"ег раЌха. Али то Ќе друга прича.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  А нацисти ве" теку око Москве са разних страна.
  Тада су Олег Акулов и девоЌке поново ушле у битку, помажу"и РусиЌи, односно СССР-у.
  Тада им се придружила босонога девоЌка Маргарита. Такође, одрасла жена писац постала Ќе девоЌчица од око дванаест година у замену за бесмртност и испунила мисиЌу. Она се придружила игри преко Хипернет Матрик-а.
  Ратници из двадесет првог века поново су се ухватили у коштац са нацистима двадесетог.
  У фашистичкоЌ смеђоЌ империЌи има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Олег Акулов, секу"и мачевима нацисте, и пешадиЌу и тенкове, урлао Ќе:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  Маргарита, ломе"и противнике, искажу"и зубе, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле су се распршиле са босих ногу девоЌчице, погађаЌу"и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не"емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви су прошли кроз фашисте у млину.
  ЗоЌа, секу"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу нацистичким воЌницима и авионима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин, секу"и беле воЌнике и тенкове, зацвилио Ќе:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И падаЌу такни и браон борци.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Нацисти падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер "е победити маЌка РусиЌа!
  Олег Акулов напредуЌе против нациста. Дечак Терминатор сече смеђе трупе.
  А при том, прсти дечакових босих ногу избацуЌу игле са отровом, цепаЌу стабла и обараЌу авионе.
  Дечак урла:
  - Слава буду"оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда "е девоЌка узети и пресе"и ...
  Маса лешева фашистичких воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Са тенковима сече нацисте и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла нациста. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сецка®е смеђих воЌника обема рукама. П ува®е из цеви. И голим прстима баца убоЌите игле - обараЌу тенкове и авионе.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени "е оти"и!
  Августина, сече"и нацисте и истреб уЌу"и мрке воЌнике, вришти:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима "е Ќурити на неприЌате а, нешто што "е убити слона, а Ќош више тенк.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу"и тенкове и авионе.
  Олег Акулов Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао много нациста у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Маргарита прелази у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш"и од сечива ветре®аче. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе смеђе ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами нацисти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева гомилаЌу се.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду нацистичких лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А смеђи ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи"еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌе директно у грло нацистима зариваЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа смеђе трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз фашистичке трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата све "е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не"е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса.
  Олег у офанзиви све убрзава. Дечак туче нацисте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - цепаЌу тенкове и авионе.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа "е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она "е експлодирати и одЌедном "е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа "е нам ипак до"и!
  И води"е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори, а тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве" Ќе разбио ни сто нациста. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Олег Акулов се вратио у акциЌу. И он напредуЌе, машу"и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак генерал се се"а див е стратегиЌе. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Олег Акулов шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би"е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге "е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве"и броЌ наЌве"их убио Ќе смеђе борце.
  У борби Ќе и Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве" срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо"ним експлозивом, излете"е.
  И удари на неприЌате а.
  И он "е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не"е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве" прекинуто.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има"ете казну!
  И опет "е девоЌка мачевима посе"и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе"и из ковчега!
  А девоЌка "е узети своЌе зубе и голи"е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо"ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Олег Акулов скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Доста Ќе стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши"ав.
  Олег Акулов Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби"емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу"е игле.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
  - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да "е победа до"и!
  И слава Руса "е на"и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу"и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу"и тенкове. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море.
  А ако га пресече, значи да "е га пресе"и.
  Након тога, црвенокоса "е узети и запевати:
  - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Олег опет стотину нациста, носе"и метеор, одсечени. И он "е поди"и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита "е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама "е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава смеђе воЌске се откотр ала и тенкови су горели.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи"ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како "е оштрица полетЌети. И погоди"е много бораца, одсецаЌу"и куле од тенкова.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би"е глава бика - не лудуЌте борци!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Олег Акулов Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита, бацивши босом ногом, одломивши куполу тенка, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
  И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, али да завршим са таквом вештицом у пламену.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, секла неприЌате е и обарала авионе, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу"и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага"еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, сече"и нацисте, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници "е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Олег Акулов изгледа веома елегантно у борби.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  ГениЌални дечак и генерал своЌом босом, дети®астом ногом лансирали су нешто као елису хеликоптера. Одсекао Ќе пар стотина глава од нациста и тенкова, зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Олег, сецкаЌу"и смеђе воЌнике, грк а:
  - И би"е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много нациста и тенковских кула.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу"и истреб е®е:
  - Би"е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много ловаца и авиона.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Августина, машу"и ногама и бацаЌу"и кукасте крстове оштрих ивица, гркнула Ќе:
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу"и нацисте:
  - Нико нас не"е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо се цепа и куле тенкова се руше.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарчао противнике и крилате лешинаре и издао:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете"е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Олег Акулов о грк а®у:
  - Ох, рано, даЌе сигурност!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Ќе посекла нацисте и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак Ќе одговорио:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е, рушивши куле тенкова.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Овде Ќе бацила читаво буре на нацисте. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млатити нацисте. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би"е корисно
  Би"е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари"е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ из босих стопала летеле металне прска®е коЌе су топиле лоба®е и куле резервоара:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве" стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Олег Ќе у борби и напада нацисте. Туче их без сажа е®а, сече кроз тенкове, и цвили:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита, разбиЌаЌу"и смеђу воЌску и секу"и тенкове, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Наташа га Ќе узела и урлала, секу"и мрке борце заЌедно са тенковима:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа Ќе растргла нацисте, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А и он "е узети, и пустити звездицу босом ногом и докраЌчити многе фашисте.
  Наташа Ќе узела и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа, такође уништаваЌу"и нацисте и ®ихове тенкове, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу "е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица "е издати:
  - Не"емо дати неприЌате у милост! Би"е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  Августин Ќе такође сасвим логично приметио:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убила Ќе много нациста.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А сад "е да лупи главом о нацистичког генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти"и "еш у раЌ!
  Светлана Ќе веома биЌесна у офанзиви, посебно обараЌу"и тенкове, шкрипи:
  - Не"ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Док она пробиЌа све, авиони се руше. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  Олег Акулов шкрипи:
  - Славни чеки"!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса нациста се срушила.
  Олег заурла:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  Маргарет у покрету. Свима "е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци"е педесет игала одЌедном. А масу су побили разни неприЌате и, нокаутирали и тенкове и авионе.
  Маргарита Ќе певала весело:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа "е постати леш!"
  Наташа у борби Ќе само нека врста терминатора. И рика®е Ќе гркнуло:
  - Банзаи! Брзо!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А нацисти су као ексери. И разби"е много мастодонта и крилатих, паклених машина.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако бесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  И сече троструки млин на нацисте!
  А Августин Ќе узвратио:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како "е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника смеђе империЌе, као и ®ихових тенкова и авиона.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се. Као што се чупаЌу куле тенкова и крила фашистичких летелица.
  Августин Ќе просиктао:
  - Све издаЌнике "емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Ќе, сламаЌу"и неприЌате е, издала:
  - Помести"емо те у ред!
  Августин Ќе потврдио:
  - Све "емо побити!
  А са ®ених голих девоЌачких грациозних ногу, опет лети дар тоталног униште®а! И толико тенкова и авиона експлодирало Ќе у мале комади"е одЌедном.
  Олег Ќе певао као одговор:
  - Би"е комплетан банзаи!
  Августина, коЌа Ќе голим рукама кидала нацисте, секла их мачевима и бацала игле голим прстима, уништаваЌу"и одЌедном тенкове и авионе, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа, уништаваЌу"и смеђе ратнике, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Олег Акулов, секу"и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала. Одсекао Ќе и куполе тенкова и репове авиона.
  Маргарита Ќе, сече"и ратнике мрког царства и оклоп тенкова, певала:
  - А кога "емо на"и у борби,
  И кога "емо на"и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Они су тада урадили добар посао са нацистима... И СовЌетска РусиЌа Ќе победила браон царство током напада на Москву.
  Рат Ќош ниЌе био завршен, али СССР Ќе ве" имао прилику да порази саме нацисте. Тако Ќе шесторица поново морала да прекине изврше®е своЌе супер и кул мисиЌе.
  АВАНТУРЕ ЦИРКУСТРА ОЛЕГХКЕ
  Мала циркуска група шетала Ќе Кримским лет®им путем. Први Ќе прошетао босоноги, плавокос дечак од око дванаест година. Мршав, али жилав клинац у шортсу, и ходао по вру"ини са голим торзом. Ребра су вирила, али су жиле биле као жица, испод скоро црне од преплануле коже.
  ДевоЌка га Ќе пратила. Светлосмеђа коса Ќе изгорела на сунцу, као презрела пшеница. Обрве девоЌке су такође светле, а лице ЌоЌ Ќе од прашине и Ќаких опекотина тамно као у циганке. Али црте лица су веома лепе, само мало заши ене због мршавости. ДевоЌка Ќе витка, у лаганоЌ памучноЌ ха ини изнад колена. А такође и боси, иако онима коЌи су без ципела не"ете завидети ако ходаЌу стеновитим путем Крима. Не само да Ќе каме®е оштро, ве" и вру"е на лет®ем сунцу.
  Али девоЌке и дечак су навикли на босе ноге и на вру"ини и на хладно"и, а ®ихове бронзане ноге и жу еви табани не обра"аЌу паж®у на такве ситнице.
  Иза ®их млевено слатко створе®е. Бела, али са браон пругама. Слатко младунче албино тигра. Такође мршав, ужасно гладан, хвата лептире у покрету и преде.
  Иза девоЌчиних рамена Ќе харди-гурди у рукама неких додатака. Натоварио мало и дечака. ШетаЌу од раног Ќутра. Дечак Ќе нагазио на крхотину флаше. И осети убод кроз жу , шепа. И тако се голи табани обараЌу, а жу еви сврбе од оштрог, врелог каме®а.
  ДевоЌка се насмешила и рекла:
  - Пази, Олежка! Понекад су изненађе®а на путевима!
  Дечак Ќе  утито зарежао:
  - Да, ништа страшно, чак ни крв! Али чиме "емо хранити Фимбо!
  ДевоЌка Ќе дубоко удахнула и рекла:
  - Да, прошло Ќе младунче! Треба му месо! Не"е дуго траЌати на остацима!
  Дечак Ќе са осмехом одговорио:
  - Има доста дацха са богатим  удима. Можда "емо пити месо. И ти, Наташа, такође си смршала ...
  ДевоЌка се стресла и приметила:
  - И одговара ми! Агилност се чак пове"ала!
  А девоЌка скочи и заврти се на прсту. Олежка Ќе звиждала од див е®а, а тигар Ќе зарежао.
  Пролетела су се"а®а на сан, се"а®а лажна, али тако слична стварним.
  Пре пар година били су у истоЌ циркускоЌ групи, коЌа Ќе контактирала Народну во у и била поражена. Учествовала Ќе и Наташа, коЌа Ќе, према гласинама, чак и ударила генералу. А сада Ќе лутала по РусиЌи боса и немирна. Зими су се преселили у Иран, Ирак, где су веслали по стрмим падинама и давали наступе. У лето смо сишли у РусиЌу. Наташка Ќе знала неколико Ќезика, ук учуЌу"и персиЌски, и подучавала Ќе Олега Акулова.
  Чак Ќе смешно ходати по Ирану у велу, али босих ногу. Срушили су наступ, а недавно су имали Фимбо. Такође бегунац, из неке групе. Звер ретке лепоте, али страшно прождр ива. Залихе су му брзо отишле, иако су тигри"и прикупили много  уди. Али послед®их дана дошло Ќе до мрачне линиЌе за групу. Из неког разлога лепа девоЌчица, дечак и младунче албино тигри"а нису добили новац. И умирали су од глади. И што Ќе наЌгоре, глад су подносили мали предатори.
  ТриЌумвират Ќе сео на рачва®е. ОлесЌа Ќе поделила два мала кромпира између дечака, а сав хлеб Ќе дала тигри"у. Похлепно га Ќе Ќео и тражио Ќош. Штета што толико цвили... Као штене. И какав мршав.
  Наташа Ќе одлучно устала и ударила голе, праш®аве, жу еве табане:
  - Отишао! ХаЌде да забавимо господу!
  Ве" их Ќе прва дача дочекала неприЌате ски. Домар Ќе одбио да Ќе пусти унутра и назвао Ќе Наташу проститутком.
  Други пут Ќе било бо е. Тридесетпетогодиш®а госпођа ми Ќе дозволила да уђем. Олег се пресвукао у отрцане хулахопке и спретно галопирао. Наташа Ќе покушала. Њена девоЌачка фигура гимнастичарке Ќе веома спретна. Фимбо Ќе мало знао, али Ќе и скакао кроз обруч, коЌи Ќе Наташка држала голим прстима, са отврднутим табанима, али не губе"и грациозност. Госпођа Ќе била веома задово на и упитала Ќе Олега:
  - Ти си добар кловн!
  Дечак Ќе  утито одговорио:
  - Нисам кловн, ве" акробат и помало жонглер!
  Госпођа Ќе питала:
  - Запали!
  Олег Акулов Ќе са задово ством почео да баца ствари, користе"и не само руке, ве" и одбацуЌу"и своЌе ве" отрцане Чехе и голе, преплануле дечиЌе ноге. Ук учуЌу"и оловку и чеша  коЌи леже на столу.
  Госпођа, задово но се смеше"и, упита:
  - А ова жена Ќе твоЌа маЌка?
  Олег Ќе одмахнуо главом.
  - Не, моЌ партнер!
  Госпођа климну главом.
  - Да, премлада Ќе... Имате ли родите е?
  Дечак Ќе тихо уздахнуо.
  - Не познаЌем своЌе родите е!
  Госпођа тужно уздахну и одговори:
  - Сироче! Па Ќош имам ципеле од старе девоЌке! Да их!
  ЛакеЌ Ќе, гунђаЌу"и, отишао. Наташа се задово но осмехнула. Затим Ќе дошао лакаЌ. Ципеле су биле ве" изношене и полом ене коже.
  Госпођа Ќе промрм ала:
  - И сам сам у дуговима и, нажалост, не могу да дам више!
  Наташка Ќе узела ципелу и уздржано захвалила господарици. Затим су напустили викендицу. ДевоЌка Ќе огорчено промрм ала:
  - За таквог дилера сме"а не"е дати више од новчи"а. Вау, светождери и шкрти! А колико Ќе времена требало!
  Олег Акулов Ќе приметио:
  Био Ќе то дуг дан, хаЌде да узмемо Ќош!
  На следе"оЌ дацхи, Ќош ма®е сре"ни. Били су прихва"ени, али су им после наступа дали само та®ир остатака са стола. Тигри" их Ќе, међутим, живе прогутао. Бар Ќе то зарада.
  Али на четвртоЌ дачи дечаку Ќе пукла чешка капа и он Ќе морао да настави да наступа бос, без униформе. А дали су ми само новчи".
  На петоЌ дацхи нису смели. Шестог Ќе било неколико деце коЌа су, окруживши младунче тигри"а, почела да забиЌаЌу колаче у ®ега. Такође су лечили Олежку. Гладни дечак Ќе са задово ством поЌео крему са чоколадом. Али морали су да раде. Деца дуго нису хтела да пусте. Барин Ќе погледао и наступ. Посебно му се допао наступ гимнастичарке Наташке. Замолио ме Ќе да то поновим неколико пута. Затим Ќе и девоЌку почастио тортом. Дуго Ќе траЌало, а сунце Ќе ве" залазило. А платили су само две гривне.
  На краЌу Ќе маЌстор ставио своЌу шапу на Наташину голу ногу и загуглао:
  - СвоЌим изгледом можете зарадити велики новац на други начин!
  Наташа се повукла:
  - Никад! Не"у и"и на панел!
  Бармен се нацерио и приметио:
  - За циркусантку Ќе теже на"и исплативог младоже®у него даму лаке врлине.
  Босонога Наташа Ќе духовито приметила:
  - Али  убав Ќе лакша!
  Али двадесет копеЌки Ќе и новац. За ®их ве" можете купити флашу вотке. У сваком случаЌу, младунче тигри"а Ќе добило комад меса. Наташа Ќе продала ципеле за седам копеЌки. Имали су дово но да Ќеду.
  Ве" пада мрак, а ви не ходате по дачама. Прелепа девоЌка Наташа Ќе одлучно рекла Олегу:
  - Хо"емо ли у конак?
  Дечак Ќе самоуверено климнуо главом.
  - Не"е про"и! Смрди унутра!
  Голонога и заоб ена Наташа се сложила:
  - И пиЌани скитници "е се прилепити за мене. На"и "емо себи место у пе"ини, а пре спава®а "емо пливати.
  Дечак климну главом. Купали су се у пусти®ском базену. Вода Ќе била топла и слана. Олег Акулов се дивио фигури Наташе, веома миши"аве и витке. Њено тело уопште ниЌе деловало мршаво, али Ќе било веома складно. Препланула, гимнастичарка. Како она активно граб а руке и ноге. Као пантер у лову.
  Олег се сетио дела о МовглиЌу. Била Ќе Ќедна смешна прича о дечаку коЌи Ќе одрастао међу вуковима. Нешто слично ®има. Луташ, али си слободан, видиш толико тога. Исте даче су луксузне, неке са фонтанама и скулптурама. Прелепо. Посебно лети на Криму. Све у свему, лето Ќе одлично време. Зими Ќе горе. Чак Ќе и у Ирану и Ираку но"у хладно. Често се кре"у но"у да би се загреЌали, спаваЌу"и на отвореном.
  Доста су се окупали, момак и девоЌчица су заспали. Они су млади, здрави, обучени. СпаваЌу као див е животи®е: чврсто, не обра"аЌу"и паж®у на тврду подлогу. И шта, кад здравом телу не требаЌу перЌанице. И веома Ќе добро спавати на отвореном.
  Али за разлику од животи®а,  уди виде снове... Олег Ќе са®ао како Ќе постао кабински дечак на гусарском броду и борио се. Саб ом напада енглеске воЌнике у униформама. Сече и уништава неприЌате е. Овде дечак удара босом ногом у препоне. Скочи и разбиЌа Британце. Трчите између неприЌате а. ПадаЌу, секу и кваре. И дечак хвата другу саб у. Води млин, и то врло маЌсторски. Дечак Ќе веома паметан...
  Његова гола, округла, крута пета ударила би поморског официра у браду. А онаЌ са избиЌеним зубима и див им криком лети преко палубе.
  Тада дечак у шорцу, чиЌи поплочани миши"и трепере као морски талас у олуЌи, покре"е ветре®ачу са мачевима и одЌедном сече главе.
  Они се котр аЌу по храстовоЌ палуби и прелепе, заоб ене девоЌке их бацаЌу своЌим голим, завод ивим и очараваЌу"им ногама.
  Али снови су неЌасни и из ®их се се"ате само заЌедничких особина.
  Следе"ег дана треба поново да идете на даче. Штавише, би"е убиЌени, а младунче тигри"а треба нахранити.
  ДевоЌка Ќе покушала да изгледа весело и осмехнула се. Веома Ќе лепа, а чуварска врата су ЌоЌ радо отварана. Али овде су сервирали много горе. У првоЌ дачи господа су радо гледали своЌу пантомиму. Господин Ќе посебно волео да гледа како трепере Наташине голе, миши"аве, преплануле ноге, розе ђона и грациозне облине заоб ене потпетице. Али овде су служили само остатке са стола, коЌи су хра®ени младунчету тигри"а.
  Дуго су Ќе држали у другоЌ дачи, маЌстор Ќе чак и миловао девоЌку по завод ивоЌ маслинастоЌ нози. Госпођа Ќе почастила Олежку тортом. Дали су ми новчи". Следе"е две даче су биле празне - господа нису дошла.
  Агресивна лепог, снажног тела и буЌне плаве косе, Наташка Ќе збу®ено приметила:
  - Да... Овде се не може зарадити!
  Олежка Ќе  утито промрм ала:
  - Бо е Ќе ловити на п ачку! ПрофитабилниЌе!
  Наташа Ќе подигла поглед и запевала:
  - Какво плаво небо. Нисмо присталице п ачке!
  Похлепном човеку нож не треба - ти му покажи бакрени пени и ради с ®им шта хо"еш!
  Следе"а дацха се одликовала огромном величином и невероватним луксузом. Фонтане су биле позла"ене и вириле високо у небо. На улазу су стаЌали раскошно обучени лакеЌи. ПоказуЌу"и голе потпетице и препланула колена, у похабаноЌ, краткоЌ ха ини, Наташа се чак и осрамотила због свог отвореног скитничког изгледа.
  СтариЌи лакаЌ Ќе викнуо:
  - Не даЌемо сиромасима!
  ДевоЌка Ќе одговорила:
  - Ми смо циркус! Одагнамо тугу!
  Наташка Ќе звиждала и подигла своЌу голу, миши"аву ногу. Бели тигар Ќе скочио и смешно се смеЌао у ваздуху. Олежка Ќе подигла обруч, а Фимбо се увукао у ®ега и поново га окренуо наопачке.
  Главни лакаЌ зазвижди и промрм а:
  - НиЌе лоше! Можете про"и!
  Дечак и девоЌка уђоше на капиЌу. Утрчало Ќе и младунче белог тигра. Господар копна се само досађивао у своЌоЌ луксузноЌ палати сеоског типа. СЌеде"и у сЌеници испред раскошног стола, племенити племи" Ќе жвакао масно месо и заливао скупим вином из златног пехара. Поред ®ега Ќе седела млада, лепа жена у ха ини украшеноЌ драгу има. На веранду Ќе скочила девоЌчица од око седам година у елегантноЌ ха ини и веома слична господаревоЌ жени, само Ќе ®ена коса била светлиЌа.
  Господар биЌесно погледа Наташу. Она Ќе сушта супротност жени. Плавуша наспрам бринете, витка, миши"ава, витка фигура наспрам пуно"е. Кожа тамне чоколаде против аристократског бледила. Наравно, племенити племи" Ќе нестрп иво прегледао девоЌку, ®ене босе ноге, високе груди, танак струк. Да, помисли господар, моЌа жена се угоЌила. А ово ... каква фигура - само статуа древне боги®е ратнице Атене.
  Наташа и Олег су почели да изводе броЌеве. Наташа Ќе плесала у ЌедноЌ комбинациЌи, коЌа се толико допала мушкарцима. Олег Акулов Ќе сада наступио у хулахопкама и сЌаЌноЌ маЌици. Босоноги Ќе био чак некако спретниЌи него у Чеха. Дечак се вртио, радио салто, скакао. Наташка га Ќе подигла на своЌу испружену руку. Бели тигар Ќе скакао кроз обруче, руке и ноге, пролазио кроз маказе.
  Наташа Ќе такође одсвирала мелодиЌу на малом харди-гурдиЌу. Дечак Ќе жонглирао. Онда Ќе девоЌка жонглирала, онда су били заЌедно. И то не само рукама, ве" и голим, врло окретним ногама, са жилавим прстима као код маЌмуна. Видело се како господар халап иво гледа у босе ноге девоЌке и тешко дише, као да има конзумациЌу.
  Циркузанти су били окретни, много су се вртели. Наташа Ќе чак извела двоструки салто, а заЌедно су ходали на рукама. Потом Ќе тигри" поново скочио кроз обруче коЌе Ќе Наташка држала голим прстима.
  Током наступа, девоЌка се вртела и свако мало вриштала од див е®а. Барин и ®егова жена су суздржано аплаудирали. Али било Ќе очигледно да су сре"ни.
  На краЌу су певали дечак и девоЌчица, а гласови су им дивни, пуни. Након тога, Наташка Ќе пружила шешир да прикупи новац. Била Ќе тако лепа, Ќедва покривена комбинациЌом. Господар-копно се нацерио и приметио:
  - Био сам, међутим, некада и сам просЌак, из племи"ке породице. И успео Ќе да постане милионер и да себи купи кнежевску титулу. Шта може Ќедног дана и постанеш богат!
  Наташа Ќе са осмехом одговорила:
  - Хвала, Ваша ЕкселенциЌо!
  Барин Ќе суво приметио:
  - Али расипник, не"е сте"и богатство! Зато ти предлажем да ми продаш своЌу животи®у.
  Наташа се снажно осмехнула и рекла:
  - Фимбо Ќе наш приЌате , ниЌе на продаЌу!
  Господар се  утито нацерио и приметио:
  - Тако обично кажу када желе да пробиЌу високу цену! Али не можете ме преварити! Знам колико! Нудим цхервонетс, а не пола туцета више!
  Наташа одмахну главом.
  - Извините, господине, али оваЌ приЌате  ниЌе на продаЌу! Ни за какве паре!
  Кнез Ќе  утито зарежао:
  - Да, требало би да вам буде драго што вас ослобађам таквог терета. Тигру Ќе потребно богатство да би се хранио. А кад порасте... Мислите ли да "е вам бити дозво ено да лутате по граду са великим и опасним предатором?
  Лепа Наташа се осрамотила, ®ено преплануло лице се намрштило. Заиста, понекад ми Ќе падала на памет мисао шта да ради са Фимбом када порасте. ПолициЌа их ве" сада искоса гледа, али шта "е бити после неколико месеци?
  У сваком случаЌу, ускоро "ете морати да се растанете са Фимбом. Десет руба а Ќе такође новац. Можете купити штене и обучити га. Пас ма®е Ќеде, а са ®им можете путовати годину дана. Уштедите нешто новца и можда отворите неки посао. Или искочити у брак... Прелепа Ќе, схватила.
  Нервозно додируЌу"и голим прстима своЌе миши"аве, завод иве ноге бронзане боЌе, Наташа Ќе оклевала, здрав разум Ќе наговештавао да би тигри"у било бо е са принцом него гладовати са групом луталица. И да ако се растанете са предатором, бо е Ќе то учинити сада, када се поЌави таква прилика.
  Али тада господарева "ерка, девоЌка са машнама извезеним бисерима, удари ногама и врисну:
  - Хо"у тигра! Хо"у белог тигра!
  Принц одмахну руком и удари песницом:
  - У"ути! Сада радим посао!
  Жена Ќе узвикнула:
  - Не вичите на дете!
  ДевоЌка Ќе, очигледно, била размажена и ниЌе се плашила. Али скочивши назад, она Ќе тише зацвилила:
  - Купи тату! Купи тигри"а... ДаЌ ми сто руба а!
  Жена Ќе уз осмех приметила "ерки:
  - Ова животи®а може да буде опасна... Предатор Ќе и Ќеде девоЌчице!
  МаЌстор пуцкета прстима и рече:
  - Послед®а реч Ќе петнаест руба а! Клекните више, не"у да додам!
  Наташа Ќе, ниско се кла®аЌу"и, бацила залеп ену шко ку са голе преплануле ноге и  убазно упитала:
  - Можемо ли да се повучемо, Ваша ЕкселенциЌо?
  Принц Ќе зарежао:
  - Не! Послед®и пут, питам, покла®аш ли тигри"а за петнаест руба а?
  Наташка Ќе одмахнула главом и босом, шармантно, божански грациозном, исклесаном ногом газила по крупном ш унку.
  Господар копна саркастично упита:
  - Како се зовеш?
  ДевоЌка Ќе са осмехом одговорила:
  - Натасха.
  Кнез се злослутно нацерио.
  - Да ли имате пасош? ХаЌде да покажемо!
  Наташа Ќе задрхтала и пребледела, тамна боЌа се провлачила кроз ®ену маслинасту кожу. Кнез Ќе п еснуо рукама и викнуо:
  - Узми их и зови полициЌу! Украли су ми тигра и диЌамантски прстен!
  ДевоЌка Ќе усхи"ено узвикнула:
  - Браво тата!
  ЛакеЌи су напали Наташку. ДевоЌка се ниЌе опирала, иако Ќе била физички Ќака. Она и Олежка су биле везане ужадима и зак учане у подруму. Убрзо Ќе стигла и полициЌа.
  Након што су саслушали принца, ставили су окове на Наташу и Олега Акулова на руке и ноге. Штавише, имали су посебне величине за децу. У коЌи су били оковани малолетни лопови.
  Након тога су девоЌчица и дечак одведени у затвор. Ту су се поделили. Олег Ќе бачен у подрум, где Ќе ве" било десетак окованих дечака, а Наташа Ќе бачена у "елиЌу са женама. НиЌе било слатко. У "елиЌама Ќе смрад, уместо нужника Ќе рупа у поду, влажно Ќе и полумрачно. Дечаци су држани у оковима, што Ќе веома незгодно. Руке и ноге су оковане. Тешко Ќе кретати се у скученоЌ комори. Хранили су само хлебом и водом, понекад су давали труле во"е.
  Ту су седели до суђе®а. Тада Ќе дечаке чекао или тежак рад или затворско склониште. Жене, такође, или на тешки рад у Сибиру, или у Централну АзиЌу на бербу памука, или у затвор са радом у било коЌоЌ фабрици за државну храну. А пре суђе®а можете седети по нахође®у власти. Осим тога, затвореници су такође бичевани.
  Олегу и Наташи Ќе наређено да буду бичевани истовремено. Момак и девоЌка су били свучени до поЌаса и испружени на козама. Њих су пратила два полицаЌца. Службеници реда натопили су шипке у малтер са сланом водом. Махали су кроз ваздух, обараЌу"и кап ице. А онда, одЌедном, по команди, момци и девоЌке ударе у леђа.
  Наташа и Олег Акулов чврсто су стиснули зубе да не би вриштали. Одмерено Ќе удара®е. ПолициЌа Ќе тукла са умереним ентузиЌазмом, само раде"и своЌу дужност. Дечак и девоЌчица, тешко дишу"и, издржали су. После десетак удараца кожа Ќе пукла и крв Ќе капала. Било Ќе веома болно.
  Командант, коЌи Ќе прописао сто удараца, се нацерио. Ако се каж®еном одбаце копита, таква Ќе судбина БожиЌа. Они тада сиЌаЌу доживотни тежак рад.
  За крађу у посебно великим размерама, за покушаЌ убиства принца и ®егове жене и "ерке. А онда се испоставило и да су Наташу тражили као саучесника у убиству гувернера. У сваком случаЌу, девоЌка "е заувек бити отерана у Сибир. Као девоЌчица. Дакле, можда би било бо е да будете потлачени.
  Олег Акулов и Наташа су храбро издржали свих сто удараца не губе"и свест и без звука. Али ®ихова леђа су се претворила у крвави неред. После тога су им поново ставили окове и бацили их у тамницу.
  Дечак Ќе лежао на даскама, стомак и груди су му били неприЌатни, а цело дете Ќе било исечено по леђима.
  Малолетнику су злочинци, ошишана, мршава деца, звецкаЌу"и ланцима, цичала:
  - Па, како Ќе болело?
  Олег Акулов Ќе намигнуо осталим дечацима и рекао:
  - Тривиа! Као уЌед комарца!
  СтариЌи дечак, коЌи Ќе изгледао стар око петнаест година, такође обриЌане главе и Ќедини у "елиЌи коЌи Ќе имао ципеле, додуше грубе са дрвеним ђоном, погледао Ќе Олега Акулова са поштова®ем. Дечак, коме плава коса Ќош ниЌе била ошишана, испоставило се да ниЌе кукавица. А он, пружаЌу"и руку Олегу, рече:
  - єа сам лопов переца! єедини прави насилник међу овима ... - осврну се млади кум и настави. - Ти, добивши стотину удараца бичем, ниси изустио ни плач ни Ќаук, показуЌу"и се као прави мушкарац. Ево ти моЌе руке, а сад си ми као брат!
  Олег се руковао са ма®им ауторитетом. Иако Ќе наЌвише од свега желео да побегне из затвора у коме су били шавови, а смрдело Ќе на канте. А леђа су толико исечена да се мало помериш - боли.
  Млади затвореници су добиЌали оброке - неку врсту каше, воду и хлеб. Храна, наравно, ниЌе битна, али вам не"е дозволити да умрете од глади. Главни кум Ќе имао прилично пуну физиономиЌу, и очигледно Ќео не само државни.
  Заиста, убрзо се поЌавила девоЌка. Пружила му Ќе корпу са кобасицом, бели хлеб и флаше млека.
  Малолетни кум га Ќе узео себи, а затим Ќе извукао Олега из чутурице беле течности:
  - ПопиЌ мало!
  Олег Ќе отпио гут аЌ млека, гладном и претученом дечаку се учинило веома укусним и упитао кума:
  - Хо"ете ли поделити пренос са осталима?
  Крендел одмахну главом.
  - Наравно да не!
  Претучени дечак упита:
  - И зашто?
  Млади кум Ќе искрено одговорио:
  - Нису то заслужили! Они су само ситни хулигани и лопови, или чак само скитнице.
  Олег Ќе логично приметио:
  - Али и они су  уди и тешко им Ќе на Ќедном затворском оброку!
  Переца Ќе жестоко зарежала.
  - Преживети! И буди захвалан што сам ти дао млеко да пиЌеш. А ни то не"ете добити.
  Олег Ќе заиста желео да скочи и удари овог вођу, али после стотину удараца бичем ниЌе имао снаге да скочи. После таквог батина, чак и одрасли, здрави момци често умиру, не као дете.
  Дечак Ќе после Ќела и млека поново постао тежак и почео да спава у сну, и то се дешава.
  Са®ао Ќе да Ќе Џим Хокинс из чувеног романа Острво с благом.
  Кад Ќе Ђорђе гусар заурлао:
  - Пеци штикле овом дечаку!
  Џон Силвер климну главом.
  - Забранио сам да убиЌем овог дечака, па нам треба талац. Али не намерава да га спасе од муче®а. Требало би да сазнамо где Ќе одвео Еспа®олу.
  Пирати су били прилично  ути. Скочили су до дечака Џима. Откинули су му морнарско одело и заврнули му руке. Џим Ќе трчао бос на броду, што Ќе било удобниЌе на равноЌ палуби, посебно у тропима. Али иду"и у тврђаву обуче чизме. Ипак, у ¤унгли можете згазити змиЌу или инсект.
  Сада су пирати са задово ством скинули чизме са дечака. єедан од ®их Ќе погладио глатку, углачану, готово непоношену кожу.
  Џор¤ Ќе прешао прстом по дечаковом босом стопалу и приметио:
  - Добре штикле да их спржимо!
  єунге Ќе имао везане руке иза себе и боцнуо их удицом. Онда су почели да подижу Џима на сталак. Конопац се стегнуо, дечаку су се избочиле тетиве и он Ќе почео да се наги®е напред.
  Џор¤ Ќе повукао дечака за рамена. єунг се окренуо око себе уз врисак од бола, док Ќе ®егово закрив ено тело четрнаестогодиш®ег тинеЌ¤ера стаЌало усправно.
  Пирати су клицали у знак одобрава®а. єедан од ®их Ќе подигао седморепи морски бич и замахнуо ®име.
  Џон Силвер га Ќе прекинуо:
  - Зауставити! Дечак Ќе паметан и све "е ре"и без муче®а. Реци ми где си одвео Еспа®ол?
  Џим Хокинс Ќе, иако се плашио бола, викнуо:
  - Не"у ре"и!
  Силвер Ќе наредио:
  - Почетак!
  Бич се спустио на єоонгиЌева леђа и препланула кожа Ќе одмах пукла. Дечак Ќе стиснуо зубе и "утао. И гусар га Ќе тукао. Џим Ќе одлучио да издржи до краЌа. Иако му Ќе єоонгиЌево искрив ено лице говорило шта га Ќе то коштало.
  Пират Ќе ударио дечака по леђима, а затим се померио у страну. Лупао Ќе и по стомаку и по грудима. Џим се трзао при сваком ударцу, понекад пригушени Ќауци излазили су са ®егових стиснутих усана. Али дечак Ќе ипак успео да задржи гласне плаче.
  НаЌзад, Џимова глава се млитаво забацила и пала на бок. Дечак се онесвестио, изгубивши свест.
  Пирати су добили канту воде, пошто Ќе у блоку био бунар. И излио га преко ИонгиЌеве плаве главе.
  Џим Ќе дошао к себи. Џон Силвер упита благим гласом:
  - Реци ми где си отео брод, па "емо те скинути са ланца!
  Млади колиба Ќе зарежао:
  - Не"у ре"и!
  Џор¤ извади бак у из завеж аЌа и поднесе Ќе ка ватри. Избио Ќе пламен. Нацере"и се, искусни гусар рече:
  - Е па, колиба, сад "емо ти спржити штикле!
  Џим Хокинс Ќе задрхтао. Бак а са ватром пришла Ќе дечаковоЌ голоЌ нози. А онда Ќе пламен грабеж ивац лизао голу пету несре"ног тинеЌ¤ера. Дечаков ђон Ќе био умерено храпав. Трчао Ќе бос по палуби, али Ќе у самоЌ БританиЌи зими ходао у ципелама и стопала му нису била тврда. Дакле, бол Ќе био интензиван.
  Џим Хокинс Ќе вриснуо.
  Џон Силвер Ќе рекао оштро:
  - Па, реци ми где си одвео Еспа®ол?
  Упркос томе што Ќе мирис спа еног меса и бол био ужасан, Џим Ќе повикао:
  - Не! Не"у ре"и!
  Џор¤ пребаци пламен на дечаков други голи ђон. Мирис спа еног меса Ќе постаЌао све Ќачи.
  Млади Хокинс Ќе почео да се гуши, ®егово младо лице Ќе пребледело, а глава му Ќе пала на бок.
  Џон Силвер Ќе рекао самоувереним тоном:
  - Доста с ®им! У супротном, спали"емо му ноге и дечак не"е мо"и да хода. И желим да сутра пође са нама и види триЌумф гусара коЌи су узели благо!
  Ђорђе се сложио са овим:
  - Тачно! Нека хода са нама, нагореле пете кроз оштру траву и каме®е. Вука"емо га са конопцем око врата, а за кабинског дечака то "е бити додатно муче®е!
  Џон Силвер климну главом.
  - У међувремену, нека виси на сталку до зоре!
  
  
  САМО єЕДАН МЕТАР СРЕ"Е
  АНОТАЦИєА
  Само Ќедан метар лево налазила се руска мина на коЌоЌ Ќе дигнут у ваздух боЌни брод Петропавловск, а ток историЌе на размерама целе планете Зем е се променио.
  . ПРОЛОГ
  Мина, на коЌоЌ Ќе дигнут у ваздух боЌни брод Петропавловск, прошла Ќе само Ќедан метар лево. И као резултат тога, мунициЌа ниЌе детонирала. А боЌни брод Ќе добио само ма®у штету и вратио се у Порт Артур сопственом снагом. Адмирал Макаров, коЌег Ќе током но"и исцрпио наследник Кирил Романов, био Ќе веома изнервиран на себе што ниЌе дао наређе®е да се разарачима минира вода око луке. єош Ќедан брод Ќе такође оште"ен од мина.
  Али све Ќе било релативно Ќефтино, и за неколико дана бродови су могли поново да се поправе.
  До сада се ништа лоше ниЌе догодило. Али могло би бити и горе, као што се догодило у свемиру где Ќе адмирал Макаров тако глупо и смешно умро.
  Али у овом свету, он - достоЌна особа, судбина Ќе измерила дужи период.
  Да ли "е адмирал Макаров то мо"и да искористи и постане велики поморски командант, упоредив са Ушаковом, на пример? Или у сваком случаЌу, чак ни изузетан таленат адмирала Макарова не"е бити дово ан да победи єапан. КоЌа Ќе сада много Ќача на мору. Штавише, морала су се поправити Ќош два боЌна брода.
  Међутим, адмирал Макаров не клоне духом. И лично се, заЌедно са поправ ачима, заузео за укла®а®е пода бродова. Осим тога, из Санкт Петербурга стижу и вести да "е Балтичка ескадрила прискочити у помо", а онда "е РусиЌа бити у чистоЌ предности.
  єапанци, наравно, користе тренутак и покушаваЌу да искрцаЌу трупе ближе Порт Артуру. Али руске трупе су, искористивши олуЌу, успеле да убиЌу два пука царства излазе"ег сунца. И поправи се.
  Тада су убрзаним темпом обнов ена четири боЌна брода пацифичке ескадриле.
  А адмиралу Макарову Ќе командант разарача понудио издаЌнички план. Пошто се Того увек кре"е истом рутом, ставите снопове мина на ®егов пут. ОнаЌ коЌи Ќе урадио у правоЌ историЌи, али само Ќедан разарач. И адмирал Макаров Ќе одмах ценио идеЌу и наредио употребу свих одговараЌу"их бродова.
  Али наравно, након што Ќе покренута гласина за дезинформациЌе да су то само вежбе.
  И то "е ипак победити китове.
  Замка Ќе била Ќедноставна, али ефикасна. Штавише, нико ниЌе пуштен из Порт Артура, а Ќапански шпиЌуни нису могли ништа да кажу своЌима.
  И резултат Ќе био импресиван. Одмах Ќе десетак великих Ќапанских бродова експлодирало и почело да тоне. Остали су пуцали неселективно на све стране.
  А онда се поЌавила ескадрила Макарова, коЌа Ќе ве" била Ќача од єапанаца. И почела Ќе жестока битка.
  Руске гранате су биле оклопниЌе и погодиле су прецизниЌе. Бродови су Ќош пуни оружЌа и морнара, сасвим свежи. А адмирал Макаров Ќе управ ао са лаке крстарице и то врло вешто. Штавише, єапанци су се у паници скупили заЌедно, олакшаваЌу"и тако задатак Русима. Да, и наЌве"и воде"и брод зем е излазе"ег сунца потонуо Ќе, а Того Ќе Ќедва избачен из ®ега. Али оваЌ адмирал Ќе био на се¤ди.
  А битка се претворила у тотално пребиЌа®е єапанаца. Само обична замка, ударац с леђа одлучио Ќе исход рата на мору. Цушима се догодила обрнуто, када Ќе Ќапанска флота претрпела поразан пораз и заправо престала да постоЌи. Ово Ќе битка и пораз самураЌа, гласан, са смр"у више од дванаест хи ада морнара, не рачунаЌу"и затворенике.
  Руси су били у посебном шоку и прецизно су пуцали.
  Њихово оружЌе ниЌе познавало промашаЌе и сум®е. А єапанци су постали непрекидно стадо.
  Лако"а руске победе навела Ќе многе да Ќапанску воЌску сматраЌу безвредном. Па, шта узети из АзиЌе? Па, победа адмирала Макарова се сматрала не тако славном. Па, кога Ќе тукао?
  єедан руски воЌник вреди десет єапанаца.
  Поврх свега, и на копну, генерал Куропаткин Ќе потпуно поразио єапанце, чак и уз мало крвопроли"а. За шта Ќе добио еполете фелдмаршала. И да е, Ќуре"и самураЌе, очистио Ќе КореЌу од ®их. У борби, єапанци Ќош нису имали дово но мунициЌе, и били су потпуно беспомо"ни.
  Микадо Ќе тада затражио мир. РусиЌа Ќе тражила да єапан врати Курилски гребен, до скелета Хокаида и острва ТаЌван. Тако Ќе єапан био отеран у своЌе бивше границе.
  И били су принуђени да плате одштету од милиЌарду руских златних руба а.
  РусиЌа Ќе прогласила КореЌу протекторатом и пове"ала своЌ утицаЌ у Ман¤уриЌи. Убрзо Ќе и МонголиЌа дошла под покровите ство РусиЌе. Почео Ќе процес доброво ног припаЌа®а кинеских зема а и формира®а ЖелторосиЌе.
  Наравно, без револуциЌе и крваве неде е. На престолу Ќе самодржавни цар НиколаЌ ИИ, чиЌи Ќе ауторитет у народу значаЌно порастао.
  А пошто ниЌе било нереда, РусиЌа Ќе, избегавши рецесиЌу из времена револуциЌе и немира, доживела брз економски узлет. И тако Ќе 1914. године дошао економски напредниЌи и бо е припрем ен у Први светски рат. А РусиЌа Ќе имала више становништва, због анексиЌе делова Кине и КореЌе. И морталитет због бо е економске ситуациЌе Ќе ма®и него у стварноЌ историЌи, а раст становништва ве"и.
  Тако Ќе царска РусиЌа Ќача него без адмирала Макарова. И наравно Балтичка флота ниЌе погођена. И произведено Ќе више авиона, ук учуЌу"и И у Муромца и СвЌатогора, а тенкови Луна-2 су ушли у сериЌу са митра езима и брзим гусеницама. Кра евска воЌска Ќе била веома Ќака.
  Адмирал Макаров Ќе Ќош 1914. имао шездесет пет година и постав ен Ќе за команду флоте на Балтику. А неприЌате  РусиЌе Ќе много ауторитативниЌи од єапана. Наиме КаЌзерова Немачка.
  Иначе, уз плусеве, победа над самураЌем имала Ќе и минусе. Сада Ќе єапан био спреман да уђе у рат на страни Немачке. Тако Ќе царска РусиЌа морала да задржи значаЌне снаге на истоку.
  єапанци су поново изградили флоту и били спремни за освету. А ово Ќе минус у распореду. Плус, Турска Ќе на страни Немачке и Аустроугарске.
  Тако Ќе РусиЌа морала да се бори против четири државе, осим Бугарске, а исход рата ниЌе био Ќасан.
  Међутим, Немачка такође води рат на два фронта и задаЌе главни удар на западу.
  Борбе од самог почетка за РусиЌу су текле успешниЌе него у стварноЌ историЌи. Конкретно, због ве"е популациЌе, и вишег степена привреде, мирнодопска воЌска у РусиЌи ниЌе била милион и по, ве" чак три милиона, и хи аду пукова. Тако да можете бацити више трупа у битку.
  Плус, присуство више авиона коЌи су бомбардовали Немце и ®ихове савезнике.
  Тако су руске трупе заузеле Источну Пруску и блокирале Кенигсберг. И Хинденбургов покушаЌ да се пробиЌе пропао Ќе. Ук учуЌу"и и захва уЌу"и бомбардова®у немачких трупа.
  И на мору, док єапанци чекаЌу, а адмирал Макаров се бори са Немцима.
  Флота Немачке Ќе друга у свету после БританиЌе. Али како се рачуна. Можда "е РусиЌа имати више боЌних бродова, али они су расути преко три мора, а Немци имаЌу Ќедну песницу. Плус, наравно, ту Ќе и британска морнарица. Али такође Ќе расуто по четири океана. А Британци не журе да помогну РусиЌи.
  Дакле, Балтичка флота, коЌу предводи Макаров, мора"е сама да се бори против Немаца. КраЌем августа, време Ќе топло и сунчано.
  Главни адмирал и хероЌ Ќапанског рата на лакоЌ мобилноЌ крстарици. Ово Ќе ®егова иновациЌа.
  И чи®еница да се посада лаке крстарице састоЌи само од девоЌака.
  ДевоЌке су све младе, витке, окретне и у Ќедном бикиниЌу. БлескаЌу босим ногама и босим, округлим штиклама.
  Крстарице имаЌу само Ќедан топ, али Ќедан од дванаест инча. И девоЌке то маЌсторски сналазе.
  Наташа Ќе, тресу"и трбушним миши"има, узвикнула:
  - За нашег славног адмирала Макарова!
  И голом петом се предала проЌектилу. И лако су га гурнуле девоЌке, наслонивши своЌе босе, исклесане ноге на оклопну палубу.
  ДевоЌка ЗоЌа, гураЌу"и се кроз хотел смрти, зацвилила Ќе:
  - За Николу ИИ!
  Августин Ќе приметила своЌим голим коленом:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  Светлана Ќе, удараЌу"и босим ногама, додала:
  ХаЌде да убиЌемо Немце!
  И сада Ќе проЌектил убачен у цев и девоЌке га убацуЌу у мету. Испред многоброЌне немачке флоте. Сматра се да Ќе немачка воЌска наЌЌача на свету. И да ниЌе тако лако иза"и на краЌ са тим.
  Али онда дванаест инча исп уне нешто убитачно. И лети - ово Ќе у напредном немачком разарачу. Удара у сам центар палубе и брод се распада на два дела.
  Наташа из свег гласа виче:
  - То Ќе сЌаЌно!
  ЗоЌа потврђуЌе, лупаЌу"и босим ногама:
  - То Ќе врхунска класа!
  Августин показуЌе зубе и додаЌе:
  - Урадимо то на нов начин!
  Светлана Ќе агресивно приметила, блиставих очиЌу:
  - И би"е бетонско сече®е!
  А ®ен Ќезик Ќе тако окретан.
  Опет девоЌке, одмараЌу"и голе, округле пете, забиЌаЌу проЌектил у топ. Они су врло агресивно постав ени да се боре против КаЌзерове Немачке.
  Макаров одобраваЌу"и клима главом. Руска флота Ќе спремна за дуел на да ину. Има одличне пушке и одличне морнаре. Дакле, Немци "е га добити.
  А у флоти има и девоЌака и дечака коЌе "е овим путем питати до КаЌзера Вилхелма.
  Адмирал Макаров Ќе, даЌу"и наређе®а, рекао:
  - Усредсредите сву ватру на наЌближи немачки брод!
  И морам ре"и да Ќе успело. И руске пушке су почеле да уништаваЌу КаЌзерову крстарицу, и она Ќе скоро одмах потонула.
  Наташа, оваЌ скоро голи капитен првог ранга у бикиниЌу, викала Ќе:
  - Ударимо неприЌате а убицом!
  ЗоЌа, лупкаЌу"и босим ногама, потврди:
  - Удари"емо поново!
  И овде опет лети убоЌити проЌектил са руске крстарице.
  Светлана вришти:
  - За РусиЌу и боги®у Ладу!
  Садаш®ост смрти погађа разарача и цепа га на два дела. И опет немачки брод тоне.
  Августина, она црвенокоса девоЌка чиЌа бакроцрвена коса виЌори као пролетерски барЌак, потврђуЌе:
  - Ми смо наЌтачниЌе девоЌке на свету!
  Валентина, ова девоЌка само у га"ицама, и са брадавицама од Ќагоде на препланулим грудима, потврђуЌе:
  - Слава зем и НиколаЌа ИИ!
  ВикториЌа, девоЌка голих ногу коЌе су преплануле и постале као чоколада, узвикуЌе:
  - И слава великом адмиралу Макарову!
  Наташа, удараЌу"и босом ногом, коЌа Ќе веома грациозна и миши"ава, потврђуЌе:
  - И слава Макарову!
  ЗоЌа додаЌе:
  - И слава царскоЌ РусиЌи!
  Августина, заЌедно са другим девоЌкама, извлачи Ќош Ќедан смртоносни проЌектил, цичи:
  - И слава свим нашим прецима и руским боговима!
  А сада девоЌке, напрежу"и своЌа миши"ава тела, претвараЌу тешку дар смрти у мо"но оружЌе.
  И тако су лепотице напуниле пушку од дванаест инча. А сада Ќе убилачки дар смрти исп унут из пишто а. ДевоЌке усхи"ене чак су и шамарале голим, исклесаним ногама.
  И прелетевши проЌектил, оклопник "е погодити немачког КаЌзера Немачку. Као резултат тачног поготка, чак и тако огроман брод Ќе узео и поделио се на три дела.
  ДевоЌке су дигнуле руке и вриснуле:
  - За светлост комунизма кра ева!
  Овде Наташа поново наређуЌе. А девоЌке се ређаЌу голих, исклесаних ногу. И повуците Ќош Ќедан, веома смртоносни проЌектил.
  Августин Ќе певао:
  - Погоди"емо неприЌате а веома Ќако!
  Светлана Ќе са ужива®ем додала:
  - Наш адмирал вођа Макаров спорт!
  Наташа Ќе додала, показуЌу"и зубе:
  - Све "е бити квазар код нас -
  КаЌзер Ќе Вилхелм осред®и!
  А девоЌке, одмараЌу"и голе, округле пете, подигоше се и вукоше убилачки дар смрти.
  И тако су га босим ногама гурнули у затвор пушке. Напунио и почео да режира.
  Наташа Ќе певала са одушев е®ем:
  Мономах Ќе скинуо капу,
  Почешао сам врх главе!
  ЗоЌа Ќе додала, удараЌу"и босом ногом:
  - Наелектриса®е,
  Погоди топ!
  И сада див им урла®ем лети дар смрти коЌи су послале девоЌке. А сада Ќе проЌектил као лупанет у самом центру армадила. И како "е бити теме но разбиЌен. И он "е узети и поделити на пола. И прска"е на све стране.
  И мехури"и са фонтанама "е оти"и. И масовно се распламсава.
  ДевоЌке буквално вриште од одушев е®а. И газе своЌим босим исклесаним ногама. Наравно, чак и страшна КаЌзер Немачка може бити поражена са ®има.
  Адмирал Макаров самоуверено води битку. Његови бродови спретно маневришу и наносе ударце на Немце кра а Вилхелма.
  Наташа такође трчи веома брзо. Њене ружичасте, голе потпетице блистаЌу као магичне и веома лепе девоЌчице. И други ратници, такође, до®и удови су добри.
  Поново забиЌаЌу проЌектил у ®ушку. КаЌзерова флота Ќе помало хаотична. Његови бродови ометаЌу Ќедни друге упркос великом броЌу.
  Адмирал Макаров вешто користи своЌу флоту. Ватра Ќе концентрисана на главни воде"и брод. И бива погођен.
  Поред адмирала, на лакоЌ крстарици Ќе само Ќедан човек - кабински дечак Олежка. Изгледа мали, али окретан, а ®егове голе, дети®асте потпетице свако мало затрепере.
  єунг Ќе познат Ќош од руско-Ќапанског рата. Прошло Ќе више од десет година, а он Ќе Ќош увек дете. Али управо Ќе он спасао адмирала и боЌни брод "Петропавловск", пошто Ќе одвратио морнара од кормила, а мало Ќе померио волан, а угриз мине ниЌе био фаталан.
  Дечак Ќе заглавио са десет година, али Ќе био толико брз да ниЌедна девоЌчица ниЌе могла да га прати и веома Ќака.
  И да е су га држали у колибама, иако Ќе дечак успео да улови Ќедног Ќапанског генерала из воде и за то Ќе добио крст.
  Али пошто Ќе остао дете, формално Ќе Ќош увек био на листи колиба.
  Али дечак Ќе урадио наЌважниЌи посао у борби - дао Ќе координате снима®а и девоЌке нису промашиле.
  Адмирал Макаров Ќе приметио:
  -АЌ-да, браво вечни дечко! За ово би требало да добиЌе орден.
  АнастасиЌа, капитен првог ранга, приметила Ќе:
  - И пребаци га у официре!
  Макаров климну главом.
  - Подразумева се!
  И опет следи убиствени хитац, и овога пута немачки воде"и брод тоне. И хи аде каЌзерских морнара скачу у воду. Ово Ќе заиста разоран ударац.
  Дечак циче од одушев е®а. Иако у ствари, он ради на мисиЌи. Одрасла особа из двадесет првог века мора да разради бесмртност коЌу су дали руски богови-демиЌурзи. И сто година мора да Ќе десетогодиш®и дечак.
  Служе"и у ово време царскоЌ РусиЌи. И тек онда одрасте до дванаест година. У почетку Ќе поново бити дете изгледало као заним ива идеЌа. Али бити у 1904, без телевизора, интернета, компЌутера, телефона, паметног телефона, лаптопа и тако да е, ниЌе тако сЌаЌно. Поготово ако и ти живиш у касарни, а сви те сматраЌу дечком, са одговараЌу"им ставом. Истина, физички сте веома Ќак дечак, и много бржи од обичног човека, и што Ќе наЌважниЌе, не могу да вас убиЌу - ве" сте добили бесмртност и морате то да решите.
  А какву мо" имате над своЌим врш®ацима! На краЌу краЌева, деца поштуЌу и веома поштуЌу снагу и спретност.
  А Олег Ќе постао колиба захва уЌу"и своЌим дети®астим физичким способностима.
  Са десет година Ќош увек си шмркавац, и наравно, чак ни колиба ниЌе желела да га узме. Али Олег Ќе узео и лако савио нокте рукама и новчи"ем. Ово Ќе импресионирало капетана првог ранга и он Ќе пристао да младог хероЌа поведе на своЌ брод.
  И морнари су убрзо почели да поштуЌу необично снажног и брзог дечака коЌи Ќе дизао тешке тегове и борио се са свима на рукама. Штавише, Олег Ќе такође заронио веома дубоко, остаЌу"и дуго без ваздуха и ниЌе се плашио хладно"е. Трчао сам бос и у шортсу по било ком времену и нисам чак ни киЌао. А ®егови голи прсти били су тако жилави и окретни. Дечак Ќе могао да их користи чак и да подигне сидро на ланцу, или да виси наопачке.
  И у бесу, клинац Ќе могао да распрши десетак морнара и подигне тешко оружЌе изнад главе.
  Дакле, Олег Ќе заслужио универзално поштова®е и то му се допало. Остао Ќе додуше веома Ќак, али дечак.
  А сада Ќе уперио пишто , осла®аЌу"и голе, округле пете на метал.
  И певао:
  - Наш поносни "ВарЌаг" се не предаЌе неприЌате у, нико не жели милост!
  Царска флота Ќе показала висок акробатику. И ®егове шко ке су легле врло прикладно.
  Адмирал Макаров Ќе много учинио на обуци морнара и официра. Његова ескадрила Ќе била Ќака. И високо квалитетни ратници.
  Овде су се борбени бродови "Слава", "Суворов", "Бородино", "Ос абиЌа", "Александар Тре"и", "Никола Први" борили веома ефикасно. И ®ихове посаде су гађале прецизно.
  Али, наравно, нису могли да изазову као дечак из двадесет првог века.
  И нису имали девоЌке у толиком броЌу на броду.
  Олежка, уперивши пушке у мету и одмараЌу"и босе, дети®е ноге, певао Ќе:
  - Боже спаси кра а
  єаки суверен...
  ВладаЌ за славу
  Слава нама!
  А Наташа, испаливши хитац и б еснувши голим штиклама, гугутала Ќе:
  ЦаруЌ у страху од неприЌате а,
  Царе православни...
  И цео тим босоногих девоЌака у бикиниЌу, Ќедногласно Ќе покупио:
  ЦаруЌ у славу, за нашу славу!
  И девоЌке опет доносе дарове смрти, силу веома убоЌите, и потапаЌу КаЌзерове бродове, певаЌу"и весело и жарко:
  - За оца-кра а
  рађам Ќунака!
  А кад почне борба
  Постани Сатана!
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Након погибиЌе заставног брода и великих губитака, Немци су почели да се повлаче. Њихови бродови, одржаваЌу"и изглед реда, завалили су се уназад. А руска пловила су сада пуцала за ®има.
  И битка Ќе заправо добиЌена, иако се балтичкоЌ ескадри супротставила скоро цела флота КаЌзер Немачке. А ово Ќе друга, или скоро друга флота на свету.
  Можда Ќе руска флота ве" постала броЌниЌа од немачке, али Ќе расцепкана на четири океана, а овде Ќе Немачка имала скоро све своЌе снаге.
  И изгубила Ќе од гениЌа Макарова.
  ДевоЌка Ќе, лупкаЌу"и босим ногама, много узнемирила. Њихова крстарица Ќе, не успораваЌу"и, кренула иза Немаца. А дечак Олег Рибаченко Ќе уперио топ у мету, наслонивши ноге свог детета на гвожђе. А онда Ќе из вечног детета загрмила шко ка.
  И Ќош Ќедан немачки боЌни брод се распао. И морам да кажем - достигну"е Ќе велико.
  Наташа Ќе певала, играЌу"и се трбушним миши"има:
  - НаЌве"и полет, идите на кампова®е!
  ЗоЌа, девоЌка прелепе фигуре и златне косе, приметила Ќе:
  - Радим пун обрт!
  Ратници овде и у ствари - супер украли!
  Августин удари босом ногом о метал и зацвркута:
  - За великог адмирала!
  Олег се Ќедном борио са єапанцима. У ствари, догодила им се само Ќедна велика битка, захва уЌу"и ЌедноставноЌ, али маЌсторски изведеноЌ замци.
  Тада Ќе дечак донео гранате, али их Ќе наговорио да га пусте да пуца. И како Ќе испалио да се Ќапанска крстарица потом распала. Ово се сматрало несре"ом, али дечак Ќе ипак награђен.
  И Олег Рибаченко Ќе почео да сакуп а награде.
  ОваЌ пут Ќе могао да рачуна на нешто озби ниЌе. На пример, на златном ГеоргиЌевом крсту са луком. И ово Ќе до сада наЌвиша награда у царскоЌ воЌсци за обичног воЌника, али за сада Ќе то Ќош увек кабински дечак-арти ерац.
  А и девоЌке "е сигурно добити награде.
  Овако руска флота сустиже немачку. И буквално пуца у неприЌате а у покрету.
  Светлана Ќе певала, показуЌу"и зубе и намигуЌу"и:
  - Нек се руски соко вине у небо,
  ВеруЌем да "е поново устати РусиЌа са царевима!
  Наташа Ќе певала са одушев е®ем:
  - РусиЌа "е поново устати! РусиЌа "е устати!
  И опет "е девоЌке, као босе ноге, да се одмараЌу и лупаЌу. И сруши"е Ќош Ќедан боЌни брод.
  Немци на мору су добили лепоте веома славно. И каЌзерова флота Ќе дуго одтекла. И ударали су га ногама и ногама.
  Играла се игра сустиза®а.
  ЗоЌа, ова девоЌка у бикиниЌу, трзаЌу"и босим ногама, урлала Ќе:
  - За Ота¤бину и слободу до краЌа!
  Августин Ќе, удараЌу"и босом ногом, додао:
  - Нека срца куцаЌу углас.
  Наравно, КаЌзерова Немачка Ќе уништена на мору. Али чак и на копну, Немци Вилхелма су добили први броЌ. И постали су тако агресивни у роговима. А са неба су их бомбардовали страшни "И а Мурометс" и "СвЌатогор" - наЌмо"ниЌи авиони на свету. А на копну су тенкови Луна-2 сецкали.
  Елизабет и Катарина заЌедно су се возиле на овом малом тену, и пуцале из два митра еза у ЌедноЌ осовини.
  Тенк Ќе на аутопуту развиЌао брзину до четрдесет километара на сат, а прешао Ќе двадесет пет километара дуж рокаде. И то му Ќе дало прилику да успешно маневрише, заЌедно са страшном руском ко®ицом.
  Избегавши револуциЌу и немире, царско царство Ќе имало ве"е стопе индустриЌске производ®е и било Ќе у ста®у да савлада сериЌску производ®у тенка Прохоров, прве машине те врсте у свету.
  Лоша страна тенка Ќе био ®егов танак оклоп, само против метака. Али плус се може назвати нагнутим обликом распореда челичних лимова и честим рикошетом.
  Дакле, "Луна" -2 уопште ниЌе беспомо"на, како би се на први поглед могло помислити.
  А ®егова мала величина га чини релативно Ќефтином за производ®у.
  Рат са Немцима Ќе и да е маневарски. єош увек нема замрзнутих линиЌа фронта, па су лаки и мобилни тенкови веома прикладни. Поготово док не постоЌи ниЌедна држава на свету.
  Елизабет пуца, притискаЌу"и окидач голом девоЌачком петом и урла:
  - За велику РусиЌу!
  Кетрин пуца на неприЌате а и агресивно приме"уЌе:
  - За цара НиколаЌа ИИ!
  Кра  Ќе заиста популаран у народу. Крвава неде а се ниЌе догодила, РусиЌа Ќе победила єапан, а сада самоуверено побеђуЌе Немце.
  Царска воЌска Ќе заиста Ќака и са високим моралом.
  Расту и плате и поправ а се положаЌ радника.
  Непосредно пре рата, у част тристогодиш®ице династиЌе Романов, цар НиколаЌ ИИ Ќе милостиво сма®ио радни дан на десет и по сати. И предпразнични дани и субота до осам. Плус, радни дан за жене и особе до двадесет и Ќедне године сма®ен Ќе на осам сати, а пензиЌе су пове"ане.
  Па Ќе народ задово ан кра ем-оцем. Само мали део интелигенциЌе жели парламент и политичке реформе.
  Има Ќош властелина, али се добро слажу са се ацима. Дакле, спо на величина РусиЌе компензуЌе ограничене слободе.
  У православ у се, међутим, дешаваЌу и неке промене. Конкретно, жетвене године, и широко увође®е трактора, и минералних ђубрива, навод®ава®а и мелиорациЌе - решили су проблем са хлебом и месом. Плате су порасле, а цене су стабилне - руб а Ќе подржана златом.
  А православна црква Ќе укинула пост пред Божи" и ублажила друга ограниче®а у исхрани. И углавном Ќе прим ено позитивно. Многи єевреЌи и муслимани су доброво но прихватили православ е, коЌе Ќе постало лакше и ЌедноставниЌе.
  Такође у царскоЌ РусиЌи, смртност од прехладе Ќе сма®ена, посебно међу децом. А то Ќе такође пове"ало ауторитет власти.
  Дакле, царска РусиЌа Ќе у успону, а рат иде добро. Брусилов Ќе деловао успешниЌе против АустриЌанаца него у стварноЌ историЌи, а Пшемисл Ќе одмах заузет, избегаваЌу"и ®егову опсаду и губитке.
  Снабдева®е царске воЌске било Ќе добро, а трупе су самоуверено напредовале, а истовремено Ќе постоЌала и броЌчана надмо". Тако су се наЌоптимистичниЌе прогнозе оствариле.
  Немачка флота Ќе претрпела велике губитке и отишла Ќе претучена.
  И руска ескадрила Ќе почела да бомбардуЌе Кенигсберг.
  Наташа и ®ен тим су такође учествовали у овоме.
  ДевоЌке су пуцале из топова и певале:
  - И у звезданим висинама, и планинскоЌ тишини,
  У морском таласу и жестокоЌ ватри!
  И бесна, и бесна ватра!
  ЗоЌа и друге девоЌке су се повукле, осло®ене на голе пете, убоЌити проЌектил и цвркутале:
  - За нове границе царизма!
  И чинило се да Ќе пишто  узео и ископао. Описива®е лета у високом луку. И тут®ава тако да Ќе подигла целу немачку батериЌу.
  Августин Ќе са осмехом певао:
  - Наш кра  Ќе слава битке,
  Наш кра  Ќе лет младости!
  Борити се пеном и побеђивати,
  Никола нас води у комунизам!
  Светлана Ќе самоуверено потврдила, пуцаЌу"и из ма®ег пишто а:
  "НиколаЌ нас води у комунизам!"
  И тако су девоЌке подив але, само краЌ®и ужас.
  И пуцаЌу врло прецизно и чак убоЌито. Да, нико им не може одо ети.
  Наташа Ќе уз церека®е, показуЌу"и зубе, приметила када Ќе Ќош Ќедна Каисер батериЌа полетела у ваздух:
  - Музика свира, буб®еви удараЌу,
  Кра а Немачке воде на гроб е!
  ЗоЌа Ќе агресивно приметила, намигуЌу"и плавим очима:
  Победи"емо, знам сигурно
  Прошетати девоЌке кроз пространа по а...
  И да буде планета истовремено цветаЌу"и раЌ,
  Да васпитам племенито потомство!
  И девоЌка Ќе намигнула своЌим босоногим сапутницима. Углас су звиждали.
  И заправо су веома смешне девоЌке.
  И ударна снага пишто а од дванаест инча Ќе радила. И разбила Ќе неприЌате а из КаЌзерове Немачке.
  Гранатира®е Макаров еве ескадриле, а потом и Ќуриш уз помо" неколико стотина лаких тенкова Луна, коЌи су били окачени додатним оклопом ради прежив ава®а, а ®ихово оружЌе више ниЌе узимано. А Куропаткин, иако мало стар, Ќош увек Ќе орао, и Ќунак Ќуриша на Кенигсберг. Храбро напредова®е руских трупа и убед ива победа.
  Пад Кенигсберга шокирао Ќе Немце. Ни после провокациЌе улазак Турске у рат им ниЌе помогао. А сама Немачка Ќе и да е била потучена на Марни. И откотр ао се из Париза.
  ПоложаЌ Аустроугарске постао Ќе критичан. Словени у ®еговим редовима дезертирали су и предали се стотинама хи ада. И остале трупе Немаца и Мађара су погинуле под ударима.
  Царска воЌска Ќе била далеко броЌчано надЌачана. Немци су такође претучени док су покушавали да нападну Варшаву. Преврнуле су их надмо"не руске снаге.
  И одвезли се на Запад.
  Немци су се повукли и кренули на исток, срушивши фронт. Шест немачких корпуса Ќе хитно бачено на Ќуг, али Ќе било касно.
  Руси су ве" заузели Краков и опколили Будимпешту. А онда Ќе Бугарска, коЌу су Немци покушавали да убеде, обЌавила рат ТурскоЌ.
  А испало Ќе Ќош горе када Ќе, осетивши да су Немци капут, Аустроугарску напала ИталиЌа. И што Ќе наЌнеприЌатниЌе, єапан Ќе, увређен од Руса, напао немачке поседе у Тихом океану.
  Истина, мало Ќе закаснила, пошто Ќе ве"ину немачких колониЌа ве" заузео адмирал Колчак, коЌи Ќе веома успешно командовао пацифичком ескадрилом.
  Тако Ќе єапан опет остао са носом, обЌав уЌу"и рат НемачкоЌ и то веома касно.
  Али то ниЌе отворило други фронт са РусиЌом.
  Немци су почели да пребацуЌу трупе на исток. Али ве" су Савезници искористили слаб е®е Немаца и кренули у офанзиву у БелгиЌи.
  И почели су да се кре"у напред.
  СитуациЌу Ќе компликовала и чи®еница да Ќе Аустроугарска фактички пропала и више ниЌе пружала озби ан отпор. А Немци су своЌе трупе доводили у боЌ у деловима и трпели пораз за поразом.
  Тенк "Луна" -2 Ќе био веома успешан. Његови маневри у позадини Немаца имали су разорну мо". А кра евска ко®ица Ќе била наЌбо а на свету.
  И све Ќе вођено изузетно вешто и било Ќе минимум забуне. Царска воЌска Ќе напредовала и заузимала град за градом.
  Куропаткин се ве" приближио Одри, а Брусилов Ќе углавном пробио до Беча.
  И Аустроугарска Ќе капитулирала.
  Немци на Одри покушали су да организуЌу колико-толико чврсту одбрану. Али нису били баш добри у томе.
  А на западу су савезници заузели Брисел - Ќош Ќедно значаЌно достигну"е коалициЌе.
  Тада Ќе КаЌзер Вилхелм схватио да Ќе ®егова ситуациЌа безнадежна и затражио Ќе мир.
  А 25. новембра 1914. престала су неприЌате ства на руско-немачком фронту. Само су руске трупе ве" опколиле Берлин.
  Било Ќе и Ќош неколико битака на мору, коЌе су докраЌчиле КаЌзерову флоту.
  Рат Ќе завршен за неколико месеци. Али Турска Ќош ниЌе поражена.
  И руске трупе су прешле на то.
  А Олег Рибаченко Ќе долетео са Балтика у авиону. А с обзиром на ®егову феноменалну прецизност, дечак Ќе постав ен на пишто  од 12 инча боЌног брода Потемкин.
  У овоЌ причи побуна морнара се ниЌе догодила. И боЌни брод, уместо тужне славе бунтовника, заслужио Ќе себи воЌну славу.
  Османска ескадрила, наравно, по свему ниЌе као немачка.
  Дечак Ќе, чак и на мору, успео да пуца само неколико пута, потапаЌу"и турске бродове.
  А онда Ќе уследила потера.
  И смело слета®е у Истанбул.
  Поред Олега Рибаченка, на копно су слетеле и девоЌке.
  Наташа, ЗоЌа, Августина, Светлана трчале су на турнеЌу, трепере"е голе, округле потпетице.
  И шкрабали су по ОсманлиЌама.
  Дечак Ќе у рукама имао две Ќуришне пушке и прецизно гађаЌу"и певао Ќе:
  - Пионир свих Гота,
  Удавимо све као мачке!
  Наташка Ќе са бесним пуца®ем потврдила:
  - Наравно да "емо се удавити!
  А ®ена боса пета Ќе бацила дар смрти. Ове девоЌке су биле само ходаЌу"е униште®е.
  ЗоЌа Ќе на милозвучан начин, пробиЌаЌу"и Турке, приметила:
  - Бог Ќе са нама!
  Августин Ќе, одсецаЌу"и Турке, забележио:
  - А оваЌ Бог Ќе Бели!
  Светлана, пробиЌаЌу"и Османлину вилицу ударцем босих ногу, прогунђа:
  - Наш Бог Ќе наЌбели на свету!
  Наташа, шкрабаЌу"и по Турцима, проговори:
  - Све Ќе ово наша Зем а, све ово смо ми!
  И бацила Ќе голим прстима Ќош Ќедну разорну гранату.
  ЗоЌа Ќе, пишу"и о ОсманлиЌама, издала:
  - За маЌку РусиЌу!
  И голих прстиЌу опет "е бацити нешто убитачно.
  Онда Ќе Августин отпухнуо нешто разорно, притиснувши своЌу гримизну брадавицу на дугме своЌе импровизоване базуке, и зацвилио:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  А Светлана Ќе додала, разбиЌаЌу"и неприЌате а и секу"и мачевима:
  - За свету Ота¤бину!
  И девоЌка Ќе показала Ќезик.
  Ово Ќе заиста био изузетно борбен тим. Против коЌих неприЌате и не могу да одоле.
  И Истанбул Ќе пао, а Турска капитулирала пред Нову годину.
  Олег Рибаченко Ќе добио еполете капетана тре"ег ранга, да дечак од десет година добро изгледа. Иначе, са десет година Ќе био исти као и он, али у ствари Ќе велико дете и ниЌе личио на таквог пату ка. У ®ему Ќе било скоро Ќедан и по метар. ТачниЌе, метар четрдесет пет центиметара.
  С обзиром да Ќош ниЌе било генерациЌе акцелератора, Олег Рибаченко би могао да прође за тинеЌ¤ера. И тако су му дали официра. И такође по завршетку рата лично Ќе примио ГеоргиЌевски крст од злата и са диЌамантима и са луком из руке цара НиколаЌа ИИ. И била Ќе то наЌвиша у то време и нова воЌничка награда.
  Олег Рибаченко Ќе био Ќедноставно сре"ан. Имао Ќе тако дивну и хладну победу.
  Царска РусиЌа и савезници поделили су Турску. И она Ќе нестала са мапе света.
  Мала АзиЌа, север и центар Ирака, мореуз и Истанбул су припали РусиЌи. Мало Ќе добило турску зем у на Балкану и у БугарскоЌ. СириЌа Ќе припала ФранцускоЌ. Палестина и део СаудиЌске АрабиЌе до БританиЌе, као и Ќуг Ирака, коЌи су Британци успели да заузму.
  Тако Ќе БританиЌа постала Ќаче колониЌе, узимаЌу"и за себе немачке.
  РусиЌа Ќе од Немаца добила област КлаЌпеде, Позна®, Данциг, део зем е у близини Одре. И плус репарациЌе.
  НаЌвише Ќе РусиЌа добила од Аустроугарске. Краков и зем е ушли су у састав По ске, ГалициЌе и Буковине у састав РусиЌе. Чехословачка и Мађарска постале су кра евине на челу са НиколаЌем ИИ и такође у РусиЌи. Настала Ќе и єугославиЌа - формално независна, али вазал РусиЌе. РумуниЌа Ќе такође пристала на покровите ство РусиЌе, у замену за ТрансилваниЌу.
  Независна АустриЌа Ќе постала прилично мала. И ИталиЌа Ќе могла нешто да добиЌе.
  Француска Ќе повратила оно што ЌоЌ Ќе Немачка раниЌе узела, као и Данска.
  Плус, део немачких зема а Ќе био привремено окупиран.
  Сви су добили много. РусиЌа Ќе заузела немачке колониЌе у Пацифику, осим неколико острва пребачених єапану. НамибиЌа Ќе постала британска колониЌа, односно део доминиона єужне Африке.
  Свима Ќе то одговарало. Ве"ина спорова Ќе била око репарациЌа. РусиЌа Ќе тражила ве"и удео.
  Некако Ќе постигнут компромис.
  Дошло Ќе време за мир. Али мали ратови су се и да е водили. Конкретно, РусиЌа, БританиЌа и Француска су одлучиле да прво поделе СаудиЌску АрабиЌу, коЌа Ќе ве" била окр®ена.
  Рат Ќе тамо био кратак и лак.
  Олег Рибаченко и девоЌке су заиста неко време трчале боси по пусти®и и ухватиле шеика, вођу отпора.
  Када су се ухватили, после краткотраЌне туче, девоЌке су га натерале да им  уби босе пете.
  Затим рат са Ираном. РусиЌа и БританиЌа су поделиле и ову зем у. То Ќе такође била веома интересантна идеЌа.
  Олег Рибаченко и Наташа су са тимом девоЌака напали Иран.
  Дечак Ќе секао мачевима, разневши главе ПерсиЌанцима и рекао:
  - Слава ери велике зоре!
  Наташа Ќе приметила, показуЌу"и зубе и тресу"и гримизним брадавицама:
  - Слава цару НиколаЌу ИИ!
  ЗоЌа, коЌа Ќе секла ПерсиЌанце и бацала бомбе голим прстима, зацвилила Ќе:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  А гола, округла пета девоЌке бацила Ќе грашак смрти.
  Августин Ќе ударила своЌу рубинску брадавицу на нас дугметом за базуку и викнула:
  - Слава Брусилову!
  Светлана Ќе, бацивши тешку гранату голим прстима, и агресивно се церекаЌу"и, гукала:
  - За Велику Ладу!
  ДевоЌке су се теме но суочиле са иранском воЌском.
  А онда су тенкови кренули у борбу.
  Овога пута тежи тенк коЌи Ќе дизаЌнирао Менде еЌев син са топовима.
  Елена, Елизабета, Екатерина и Еуфросине се возе на овом резервоару.
  И наравно девоЌке су босе и у бикиниЌу.
  Иду и певаЌу:
  - Руска вотка шта си урадила,
  руска вотка - упропастила си ме!
  Руска вотка, харинга за ручак!
  Добро у забави - тешко у мамурлуку!
  А са неба "е и Албина босом петом притиснути педалу и бацити Ќош бомби на главе Шахове воЌске и "И е Муромца" -3. И тада нико не може да одоли.
  Чудесни Иран поражен без напора.
  И поделили су Ќе, заузевши север, центар и део обале. Након тога, РусиЌа Ќе коначно добила дуго очекивани излаз на ИндиЌски океан.
  Али ратна прича Ќош ниЌе завршена.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Царска РусиЌа доживела Ќе брз економски узлет. А свет Ќе био скоро у потпуности поде ен између великих сила, коЌе до сада нису планирале да се међусобно боре, ве" су просто вариле новостечено.
  Авганистан Ќе остао Ќедна од послед®их до сада независних држава. Енглеска Ќе тамо започела рат 1918. године, али ниЌе добро прошао. И царска РусиЌа Ќе одлучила да оваЌ регион ук учи у огромну империЌу. Истовремено, да би добили заЌедничку границу са ИндиЌом, на коЌу су званичници НиколаЌа ИИ бацали похлепне очи.
  До сада нико ниЌе хтео да одустане. Олег Рибаченко и тим девоЌака и брод прешли су на копно да се боре против воЌске авганистанског кра а.
  Желели су нове поретке и славу. Уз то, Ќош нема телевизора и компЌутера, а забава Ќе гора него у двадесет првом веку. Да ли то и"и у циркус, или у позориште. Чак и у биоскопу филмови су и да е неми и црно-бели.
  Али циркус Ќе сличан, а не толико другачиЌи од модерног. Али не можете и"и тамо сваки дан.
  Али рат Ќе заним ива забава. Поготово када си бесмртан и не могу да те убиЌу.
  Наравно, Олег Рибаченко Ќе веома сре"ан што иде у осваЌа®е Авганистана. И девоЌке желе да се боре. И следе"и рат ниЌе далеко.
  Немачка Ќе разоружана, док БританиЌа и Француска не траже нево е. Дакле, цар Никола Ќош нема велику же у да се ухвати у коштац са ®има.
  Међу могу"им правцима експанзиЌе РусиЌе Ќе и Кина, коЌа Ќош ниЌе потпуно поде ена међу Ќаке државе.
  Тамо Ќе ве" формирана ЖелторосиЌа и волео бих да Ќе проширим практично на целу Кину. Што, међутим, Ќош увек личи на сан.
  Али с обзиром на снагу царске РусиЌе, сан Ќе сасвим стваран. До тада у Авганистан.
  Дечак и бата он девоЌака у бикиниЌу трче боси кроз планине.
  Овде улазе у битку са му¤ахединима.
  Олег Рибаченко испа уЌе рафал из аутоматске пушке и голим прстима баца смртоносну гранату.
  Поцепани му¤ахедини падаЌу. И дечак вришти:
  - У славу оца-кра а, с разлогом су се родили храбри!
  Наташа такође пуца и голим прстима баци лимун, након чега викне:
  - За маЌку РусиЌу!
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на шахове ратнике и косе"и их метлом, даривала Ќе смрт голом петом и цвилила:
  - За руску боги®у Ладу!
  Августина, пискаЌу"и неприЌате а Ќуришном пушком наЌновиЌег калибра, такође голим прстима, зарежала Ќе:
  - За нашу ударну мо"!
  Светлана - ова девоЌка без предрасуда са косом боЌе проле"ног снега и великом маштом, голим прстима Ќе бацила убилачки дар смрти и зацвилила:
  - За велике идеЌе царског комунизма!
  Олег Рибаченко, коЌи Ќе такође имао значаЌан прошли живот, а ве" у овом веку живео Ќе петнаест година у дети®астом, бесмртном телу, приметио Ќе:
  - Да ли Ќе комунизам компатибилан са царем?
  Наташа Ќе логично приметила, бацаЌу"и поклон смрти голим прстима и цепаЌу"и Авганистанце:
  - Све немогу"е Ќе могу"е - знам сигурно!
  ЗоЌа, косе"и шахове воЌнике, и шкрабаЌу"и неприЌате а из лаког митра еза, прогунђа:
  - У души се трудимо са своЌом страш"у непорочно!
  Августин, чиЌа Ќе бакроцрвена коса виЌорила као боЌна, пролетерска застава, цвркутала Ќе:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини и ®еним чудима!
  А онда Ќе голим прстима бацила смртоносни поклон смрти.
  Светлана, косе"и Авганистанце и гомилаЌу"и планине лешева, гугутала Ќе са одушев е®ем:
  - У име маЌке РусиЌе!
  И ®ена гола, округла, ружичаста потпетица, како дати колосалну мо" униште®у и униште®у.
  Ове девоЌке у бикиниЌу су преузеле воЌску шаха и ниЌедна сила на свету не може да им се супротстави.
  Али ратници се возе на два наЌновиЌа тенка Луна-4.
  Машине са по четири митра еза, и напредниЌим моторима, коЌи су им омогу"авали да постижу брзину од шездесет километара на аутопуту, а четрдесетак са рокадом. И оклоп Ќе био деб и и квалитетниЌи него на претходним моделима.
  Наравно, Елизабета и Елена су биле скоро голе, и босе. И возили су ауто веома самоуверено.
  Елизабета Ќе, пуцаЌу"и из митра еза, цвркутала:
  - Никола велика мисиЌа - наЌве"и кра  над кра евима!
  Катарина, руше"и шахове ратнике, певала Ќе:
  - Између звезда, пулс Зем е биЌе узнемирено,
  По а кристала светлуцаЌу - навод®авана ...
  Чувам мир своЌе породице -
  Служе"и свим срцем - маЌко РусиЌу!
  А девоЌка "е притиснути педалу голом, округлом петом.
  Ове девоЌке су Ќедноставно невероватне.
  Елена и ЕфросиниЌа се такође жестоко боре. И нико не може да одоли овим девоЌкама.
  Елена удара неприЌате а голим прстима, исклесаним ногама и гугута:
  - Слава временима комунизма!
  ЕфросиниЌа, удараЌу"и на шахове трупе уз помо" голе, девоЌачке пете, и вакнула:
  - Слава свим наЌлепшим кра евима!
  А девоЌке су певале у хору, удараЌу"и босим ногама:
  - Слава РусиЌи, слава,
  Тенкови Ќуре напред...
  ДевоЌке готово без оде"е
  Поздрав руски народе!
  Дакле, на два тенка са митра езима, ратници су се озби но разишли. А Авганистанце су разбили теме но.
  А онда, из ваздуха, како су борбени авиони почели да притискаЌу. Ук учуЌу"и "Добриниа Никитицх" са шест мотора и рекордним оптере"е®ем бомбе.
  А АнастасиЌа Ведмакова "е притиснути педалу голом, округлом, ружичастом петом.
  А из стомака бомбардера како "е испасти убоЌите и разорне бомбе.
  А АнастасиЌа "е узети и запевати:
  - Нема лепше ота¤бине-РусиЌе,
  Бори се за ®у и не боЌ се...
  Нема лепших девоЌака у универзуму -
  Цела васиона Ќе бак а светле РусиЌе!
  Акулина Орлова, шкрабаЌу"и о шаховим му¤ахединима из митра еза Добри®а Никитич, додала Ќе:
  - Нема  епше риЌечи за Ота¤бину,
  ПритискаЌу"и у прса тробоЌну заставу побЌеде...
  Буди руски витез, спреман си за битке -
  Живи за сан коЌи су дедови дали!
  Мирабела Магнетиц погодила Ќе авганистанске трупе. И покосио их на велико.
  И такође пуцано из бацача пламена. И спалио много душмана, спаливши их до теме а.
  Затим Ќе певала:
  Ми смо наЌЌачи на свету
  ХаЌде да побиЌемо све неприЌате е у тоалету!
  А девоЌка Ќе исплазила Ќезик. И намигнула своЌим сапутницима.
  Ту авиони царске РусиЌе млати му¤ахедине. И бацати бомбе и напалм.
  Тежи тенкови се такође добро боре, али са добром способнош"у проласка кроз зем у и снажним моторима. Конкретно, наЌновиЌи ХП-2 тежак педесет тона, коЌи слама неприЌате а. ХП - преведено - "НиколаЌ Романов".
  Ово Ќе први експериментални модел тенка са два високоексплозивна топа и шест митра еза.
  И како разбиЌа кра еве авганистанске трупе.
  А девоЌке у исто време голе зубе у резервоару и смеЌу се.
  Аленка пуца голим ножним прстима и зашкрипи из врха плу"а:
  - Слава оцу-кра у!
  А друге девоЌке вриште:
  - Слава!
  А ®ихов резервоар Ќури стрмим падинама.
  А иза ®их, блиставе голе потпетице, Ќуре девоЌке само у га"ама и ®ихове рубинске брадавице блистаЌу на сунцу.
  Ево девоЌака - скоро потпуно голих, а груди су им тако укусне.
  А®ута голим ножним прстима гађа митра езе и зг®ечи Авганистанце, шкрипе"и и урлаЌу"и:
  - За РусиЌу, нашу маЌку!
  И тенк се кре"е, и ломи душмане. Тамо су девоЌке веома полетне.
  Алах урла од узбуђе®а:
  - И полетне девоЌке нападаЌу у битку,
  РусиЌа Ќе иза нас, РусиЌа Ќе иза нас!
  Ова девоЌка Ќе тако црвена и кул.
  МариЌа такође млати кра еве трупе и шкрипи:
  - У име свете РусиЌе!
  ОлимпиЌада се диже и силом слама неприЌате е. И голом петом на душману како да се кре"е.
  И проЌектил лети смртоносном амплитудом ...
  ВоЌска авганистанског кра а Ќе делимично уништена, а делом побегла.
  И газе"и босим ногама, девоЌке су ушле у Кабул. И тако настав аЌу да се кре"у преко Авганистана.
  Олег Рибаченко прогони неприЌате а. ЗаЌедно са вечном девоЌком Маргаритом Коршуновом сустигли су шеикову воЌску.
  И овде момак и девоЌка секу саб ама. И сасЌекли су му¤ахедине свим своЌим биЌесом.
  Дечак Ќе голим прстима бацио грашак и растргао десетак воЌника шеика.
  И урлао:
  - Наш цар НиколаЌ,
  Не отвараЌ уста широм!
  Маргарет Ќе веома агресивна. Води млин. Голих прстиЌу баца грашак и урла:
  - За царски комунизам!
  А онда "е деца то узети и хорски звиждати. А вране су буквално запа®ене и сипаЌу се као киша на главе Авганистанаца. И веома Ќе кул.
  Олег Рибаченко сече неприЌате е и урла:
  - СматраЌте царизам идеЌама комунизма и триЌумфа!
  И опет како напасти неприЌате а.
  И мачеви душманина секли као купус.
  Ево ®еговог невероватног напада.
  И опет звиждук са гавранима коЌи паде у несвест.
  За сада су у предности. Па чак и ®ихова предност расте.
  Маргарита шкрипи и урла:
  - Слава руским Ќунацима!
  И голом петом, девоЌка Ќе бацила дар униште®а.
  Ето каква Ќе она борилачка лепотица.
  Иако Ќош дете. А Ќедном Ќе била одрасла, па чак и стариЌа жена. Али Ќе и себи купила бесмртност и добила вечну младост. Истина, девоЌка Ќе сто година. А онда истина може расти. У међувремену служи у рускоЌ воЌсци. И Супермен такође.
  А пошто, за разлику од Олега Рибаченка, оваЌ писац ниЌе волео компЌутерске игрице, много ЌоЌ Ќе лакше. Наравно, волим да се борим.
  Бесмртна деца су приЌате и. Некако Ќе чудно бити одрастао, па чак и имати много година и постати веома млад.
  И размиш а®е Ќе постало дети®астиЌе, иако су се"а®е и личност потпуно сачували.
  И морам да кажем, стварно Ќе кул.
  Маргарита и Олег, голи, са дети®астим штиклама, бацаЌу пакет експлозива и разбиЌаЌу шеика на комаде. И ®егово окруже®е Ќе готово. Затим су мачевима секли неприЌате е. И ово Ќе ®ихово ватрено крште®е. А онда опет звижде...
  Вране падаЌу на главе му¤ахедина и пробиЌаЌу им лоба®е без икаквих проблема.
  Олег урла, одсецаЌу"и противнике:
  - Маргарита - прозор Ќе отворен!
  И опет сече млин, сече послед®е главе.
  Овде су руске трупе заузеле Кандахар. Све Ќе ма®е оних коЌи желе да се боре са непобедивом воЌском цара НиколаЌа ИИ.
  Други градови се ве" предаЌу без борбе. Или скоро без борбе.
  ОдвоЌене банде и да е делуЌу само у планинама.
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова су управо почели да лове такву банду.
  Момак и девоЌка посекли су храбре Алахове ратнике. И деловали су са свом невероватном смелош"у.
  Бесмртно дете Ќе голом петом бацило гранату, растргало противнике и зацвилило:
  - За нови СССР!
  Маргарита, машу"и мачевима и одсецаЌу"и главе, грак"е:
  - За нове границе!
  А гола пета девоЌке бацила Ќе огромна разара®а, растураЌу"и неприЌате е.
  А сада дЌеца опет звижде и броЌне, запа®ене вране падаЌу на главе му¤ахедина.
  И оваЌ бенд Ќе уништен. Све Ќе урађено веома паметно.
  Авганистан Ќе, такоре"и, зароб ен... єош неколико малих банди су уништила бесмртна деца.
  За то су добили новац и нове чинове. Народ Авганистана одлучио Ќе да се потчини новом кра у. И до сада им Ќе ишло прилично добро.
  Готово одмах Ќе почела да се гради железница до ИндиЌе.
  БританиЌа Ќе добила чисто симболичан део Авганистана, али Ќе прогласила своЌу победу.
  А Олег Рибаченко и Маргарита су се преселили у Ман¤уриЌу. Тамо Ќе мирно.
  Али нешто ЌужниЌе избио Ќе устанак комуниста. И покушаЌ довође®а мо"и Црвених у Кину.
  Званична влада Небеског царства обратила се за помо" царскоЌ РусиЌи.
  А устанак Ќе растао и растао. А трупе Црвене армиЌе су чак заузеле Пекинг.
  Руска воЌска Ќе прешла у офанзиву. Са мора Ќе напредовала флота, предвођена
  Колчак. И он Ќе достоЌан наследник адмирала Макарова. И самоуверено уништава Црвену армиЌу Кине.
  А девоЌке из мора пуцаЌу и пуштаЌу велике, смртоносне проЌектиле.
  И голе, округле потпетице девоЌака трепере. И пуцаЌу из пушака крстарица и боЌних бродова.
  Ратници брзо трче. Борбена Ана даЌе наређе®а. И арти ериЌа се гаси.
  Вероника - ова девоЌка, морнарички официр, такође даЌе команде, само у га"ама и са танком траком тканине на грудима.
  И на ®ену команду пуцали су топови од 16 инча. И растури луке у Пекингу.
  Олег Рибаченко, као и увек, у борби... Он Ќе тако фин, миши"ав дечак у шортсу. И са ентузиЌазмом сече кинеске трупе. Ево жестоких борби.
  Маргарита се такође бори са великом ефикаснош"у. И сече мачевима храбре ратнике небеског царства.
  ДевоЌка, боре"и се са душманом и машу"и мачевима, од коЌих одле"у главе, певала Ќе;
  РусиЌа Ќе наЌве"а држава
  Лепа велика Ота¤бина...
  Друг Ста ин Ќе идеал,
  Ускоро градимо сре"у комунизма!
  
  Док имамо, међутим, врсту кра ева,
  Романови владаЌу РусиЌом...
  Сломити неприЌате ску ота¤бину,
  Нека триЌумфуЌе Абел, а не КаЌин!
  
  Нека НиколаЌ буде велики цар,
  Сре"ни у биткама и достигну"има...
  ПобеђуЌеш хорде за РусиЌу,
  Овако "е бити миш е®е о држави!
  
  За НиколаЌа "у дати претплату,
  Не"у дозволити увреду аутократи...
  Нека се напалм с неба излиЌе на  уде,
  Не"у пропустити, веруЌте ми, нада!
  
  Ми смо руски велики орлови,
  У ста®у да освоЌи пространство универзума ...
  Скроман и у исто време поносан,
  Са своЌом снагом у борби непромен ивом!
  
  ДевоЌке и дечаке ниЌе брига
  Витезови се боре веома храбро...
  РусиЌа си велика дуго времена -
  Не треба да се дуримо од нервира®а!
  
  Око девоЌака легиЌа неприЌате а
  Али храбро истребе зле...
  Имамо дово но песница
  Заслужи"емо своЌе место на небу!
  
  Нека наш удео буде висок
  И РусиЌа "е постати нечувено богата...
  Не гледаЌ са висине на девоЌке
  Они су витки и уопште нису грбави!
  
  У име наше Ота¤бине, звезда
  Нека комунизам сиЌа...
  Остваре®е великог сна
  Природа "е бити у бескраЌном маЌу!
  
  Све "е цветати у веома буЌноЌ боЌи,
  Све "е бити веома светло, чисто ...
  Победе отвараЌу неограничен налог,
  У име вере заставу комунизма!
  
  Какви  уди владаЌу зем ом
  То су скуп е за Ота¤бину...
  Иако понекад скривен у тами,
  У ста®у да нас чврсто угради у лице!
  
  Волим Белобога и Христа,
  Читао сам и Ладу и МариЌу...
  Љубав према РусиЌи Ќе чиста као кристал,
  Борим се и залажем се за ®у!
  
  У име породице, за добро свих  уди,
  Идемо ако треба на Голготу...
  Луди зликовац "е нестати у паклу,
  И веруЌем да "е противници ускоро умрети!
  
  Него што Ќе РусиЌа лепа и знам и Ќака,
  Да су девоЌке и дечаци храбри у томе...
  Нека Сатана нападне на власти
  Има"емо одличне понуде!
  
  Не веруЌте ко сахра®уЌе нашу РусиЌу,
  Знате, нису далеко од памети...
  И бори се и само се не плаши,
  И храбро надуваЌте образе у борби!
  
  Храбри ратници веруЌу
  Храбро, храбро у величанственом плесу ...
  Понекад нас нападне зла звер,
  Али нема Ќачег руског зна славу!
  
  Овде наша домовина ве" цвета,
  Зато веруЌте у буЌну боЌу врсте...
  Победе су отвориле неограничен налог,
  И опеваЌу се подвизи Ќунаштва!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Процес осваЌа®а Кине Ќе дуг, зем а Ќе велика и веома густо насе ена. И тамо се борбе воде великим интензитетом.
  Олег Рибаченко мачевима сече Кинезе. Затим их босим, дети®астим ногама гађа грашком са импровизованим експлозивом и пева:
  - МоЌа домовина -
  У ®ему владаЌу кра еви
  ПриЌате ска породица,
  Сломите зле!
  Маргарита Коршунова такође уништава трупе Небеског царства. И води млин са мачевима. И голим прстима баца грашак смрти.
  ДевоЌка пева:
  - Слава комунизму, слава....
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  И бесмртна деца "е звиждати. Вране добиЌаЌу срчани удар и запа®ени падаЌу на главе Кинеза. Рецимо то овако - деца терминатори. А вране к уном пробиЌаЌу лоба®е ратника Небеског царства.
  А онда су друге девоЌке преузеле Кинезе.
  Овде их Наташа сече мачевима, и своЌом гримизном брадавицом притисне дугме за базуку, исп унувши проЌектил. И маса Кинеза полети.
  А Наташа пева из свег гласа:
  -Слава времену комунизма,
  Би"е краЌа пацифизму!
  А девоЌка голих ножних прстиЌу, као да баца убилачку гранату, кидаЌу"и противнике.
  ЗоЌа се такође бори са великим ентузиЌазмом. И без проблема сече Кинезе мачевима.
  И голим ножним прстима баца гранате убоЌите мо"и. Ова девоЌка Ќе просто невероватна.
  Тада "е брадавица Ќагоде покренути разорни дар смрти.
  И маса Кинеза Ќе полетела.
  ЗоЌа Ќе узела и запевала:
  - У име идеЌа комунизма,
  видимо буду"ност царске зем е...
  И црвена застава, наша ота¤бина,
  Увек "емо бити бескраЌно верни!
  Августин сече и Кинезе. Она Ќе супер девоЌка.
  Црвенокоса девоЌка Ќе голом петом бацила смртоносну гранату, растргала масу противника и зацвилила:
  - За РусиЌу - наша маЌка!
  И рубинском брадавицом на грудима притиснула Ќе дугме на бази. И исп унуо смртоносну ракету. И толико Кинеза Ќе узело и разбило одЌедном.
  Ево девоЌака.
  Светлана Ќе такође разбила неприЌате е. И посече трупе небеског царства мачевима. И бацао дарове смрти голим прстима. И на краЌу "е, као брадавица малине, избацити убоЌити проЌектил смрти.
  И певаЌ:
  - МоЌа домовина Ќе градови и слатки,
  МоЌа домовина Ќе кра евска зем а!
  Ово су девоЌке - ®ихова наЌистакнутиЌа класа и могу"ности. Оваквим девоЌкама не можете одолети.
  И секли су тако ове Кинезе без сажа е®а и сум®е.
  Ту се и Аурора туче, а девоЌке из митра еза жвр аЌу Кинезима. Ево лепоте.
  И такође са гримизном брадавицом притисне дугме бацача граната. И испа уЌе проЌектил убицу. А маса противника одЌедном се трга и кида на ситне комади"е.
  Затим Ќе Аурора певала:
  - За наЌве"и комунизам,
  Само иди горе-доле!
  Ове девоЌке су веома кул и агресивне.
  Мирабела Магнетиц бомбардуЌе неприЌате а из ваздуха. Она користи двокрилни Ќуришни авион. И како "е то погодити Кинезе.
  И биЌе их без милости. И шкраба из митра еза веома лепо слажу"и Кинезе у гомиле. И она то ради веома жустро. Гола пета притиска на педалу. А колико "е бомби пасти на Кинезе.
  Мирабела Ќе певала, искакала зубе:
  - єа сам наЌЌачи на свету,
  А два пута два ниЌе четири!
  Акулина Орлова такође млати Кинезе из ваздуха. И то ради веома успешно. И слама трупе небеског царства.
  А онда Ќе шкрлатном брадавицом на грудима притиснула дугме, и сада улети у Кинезе, раскида их борбеним проЌектилом.
  Акулина Ќе узела и запевала:
  - Слава великим срцима,
  Сруши"емо све неприЌате е до краЌа!
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе такође разбила Кинезе и то са огромним ентузиЌазмом.
  Ово Ќе девоЌка АнастасиЌа - супер!
  И голим ножним прстима упу"уЌе на неприЌате а, нешто смртоносно.
  А онда Ќе девоЌка притиснула дугме своЌом рубинском брадавицом и бомбе су пале на Кинезе. И веома Ќе агресивна.
  И смрска ове Кинезе смртоносном силом.
  АнастасиЌа Ќе певала:
  - Све "емо растргати,
  За РусиЌу, нашу маЌку!
  И овде се девоЌке боре са колосалном жестином. Ово Ќе борбени триЌумвират.
  А на небу им нема равних. Али мало Ќе ваздушних битака - кинеска авиЌациЌа Ќе слаба.
  Акулина Орлова Ќе сломила Кинезе на копну, испалила експлозивне гранате и певала:
  - єедан, два, три - поцепаЌте Кинезе!
  Би"е славна гозба -
  Ми "емо освоЌити свет!
  Ово су тешке и бруталне борбе.
  Ево посада Елизабете коЌа се бори на тенку. Ево девоЌке и ®еног тима и вратили су се у бикиниЌу.
  Ево, Елизабета Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и загугутала:
  - Слава цару НиколаЌу ИИ!
  єекатерина Ќе такође пуцала, притискаЌу"и своЌу гримизну брадавицу и удараЌу"и Кинеза, и духовито гугутала:
  - Слава суперадмиралу Макарову!
  Елена Ќе пуцала на неприЌате а. Растргао Ќе масу Кинеза уз помо" митра еза и викнуо:
  - За комунизам кра ева!
  ЕфросиниЌа Ќе шкрабала на неприЌате а, и покосила воЌнике Небеског Царства, и певала:
  - Слава РусиЌи и Белом Богу!
  Ово су борбене девоЌке на окретном и снажном тену. И ®ихов тим Ќе разбио кинеску воЌску.
  єелисавета Ќе духовито приметила, и сломила противнике, вЌакнула:
  Прави кра  ниЌе онаЌ коЌи носи круну, него ко ниЌе шешир с умом и шупак са хватом!
  Елена Ќе агресивно истакла и бесно изЌавила:
  - Ко има празну главу, у круни, то Ќе типична капа, без кра а у глави!
  Катарина Ќе такође ударила на Кинезе, растргала два туцета воЌника Небеског царства и рекла:
  - ЗаЌебавши државу, диктатор може да задржи круну на глави, али "е сигурно изгубити образ!
  ЕфросиниЌа, разбиЌаЌу"и Кинезе добро нишаним погоцима, и буквално их покосивши, уздижу"и планине лешева.
  И у исто време Ќе рекла:
  - Бо е да изгубиш главу у храбрости него да останеш с носом у кукавичлуку!
  Тако су се девоЌке на утиле. И притом су скоро потпуно голи, и боси, и веома препланули, са плавом косом.
  Елизабета Ќе, пуцаЌу"и, рекла:
  - Ако без кра а у глави, онда "еш бити капа коЌа ти увек остаЌе на носу!
  Кетрин Ќе, воде"и веома добро усмерену ватру на неприЌате а, и масовно нокаутираЌу"и Кинезе, прогунђала:
  - Ко изгуби осе"аЌ за реалност, остаЌе са носом без сна!
  Елена Ќе агресивно приметила, шкра"у"и по неприЌате има, и притискаЌу"и дугмад голим прстима, и гугутала:
  - Женска нога, боса, потковала Ќе сваког мушкарца у краЌнике, а оставила га без панталона, оголивши тело!
  ЕфросиниЌа, удараЌу"и противнике и убиЌаЌу"и Кинезе бесном силом, агресивно Ќе приметила:
  - Изгубивши савест у потрази за златним планинама, можете оставити неприЌате а са носом, али иза ваше душе не"е остати ни слом ени пени!
  ДевоЌке су се бориле очаЌно и храбро.
  Елизабета Ќе резимирала уништава®ем кинеске хаубице гранатом:
  - Кад имаш Бога у срцу и кра а у глави, ти си човек са великим словом!
  Ратници су се борили на другим фронтовима.
  Аленка Ќе из митра еза жвр ала Кинезима. Косио их као жито и урлао:
  - За великог кра а,
  Господе хвала!
  А са голим прстима, девоЌка "е бацити гранату смртоносне силе.
  А®ута, шкрабаЌу"и неприЌате а и дариваЌу"и смрт голом, округлом петом, издала Ќе:
  - Слава ери комунизма! Цар НиколаЌ "е бити са нама!
  А девоЌка Ќе лактом гурнула кинеског генерала у браду, и цвркутала:
  - За велику РусиЌу Сварога!
  Борбена Ала Ќе зг®ечила кинеске воЌнике, покосила их као срп и вЌакнула:
  - За ота¤бину - нашу маЌку!
  А ®ени голи ножни прсти су бацали мо"ан смртоносни дар униште®а.
  МариЌа такође див им апломбом слама неприЌате е. И шкработине из митра еза, док певаЌу:
  - Наша матица Ќе наша маЌка!
  ДевоЌка жели да буде хероЌ!
  А са голим прстима, девоЌка "е бацити разорни поклон смрти.
  А онда како он своЌом гримизном брадавицом притисне дугме за базуку.
  ОлимпиЌске игре сабиЌаЌу Кинезе у прах. Шкраба®е по ®има из машине. И пева:
  - На теби смо као у рату,
  И у рату као на теби!
  А голи прсти девоЌке бацили су пакет експлозива.
  Поцепао масу Кинеза у пепео.
  ОлимпиЌада Ќе такође пуцала брадавицом од Ќагоде и цвркутала:
  - За мир, за приЌате ство, за маЌ!
  Аленка Ќе уз смех приметила:
  - А онда ти МеЌ?
  А®ута, шкрабаЌу"и на кинеском, зацвилила Ќе:
  Лето, о лето, звездано лето, буди са мном!
  Ала Ќе пуцала на неприЌате а, поцепала кинеске воЌнике и цвркутала:
  - За кра евско царство!
  А ®ена коса Ќе попут ватрене ватре коЌа би могла да спали Рим. Ево девоЌке.
  Пет ме®а своЌу позициЌу. И жвр а по неприЌате у са пове"аним дометом.
  А онда су девоЌке само исекле електричне жице и струЌа Ќе отишла,
  од стране неприЌате а. И Кинези су заискрили.
  А девоЌке "е као голе штикле узети и заблистати. И опет "е преузети кинеску, храбру воЌску. А Кинези су Ќаки и храбри. Ово Ќе храбар, броЌан народ.
  Али Вероника и ВикториЌа су их погодиле ракетама из авиона. И растргао много Кинеза. ДевоЌке се туку, у Ќедном бикиниЌу и босе. И голим петама удараЌу по неприЌате у, притискаЌу"и дугмад.
  Акулина Орлова такође побеђуЌе Кинезе, сламаЌу"и неприЌате е без икаквог сажа е®а.
  Акулина Ќе голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика и ударала Кинезе, кидала их и цвркутала:
  - Слава оцу-кра у!
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе потврдила:
  - Безусловна слава кра у!
  Мирабела Магнети" Ќе голом петом поклонила униште®е и цвркутала:
  - И да попиЌемо за адмирала Макарова!
  И ®ена гримизна брадавица Ќе била откривена, а девоЌка Ќе узела и притиснула дугме. И ракете су летеле на Кинезе. И растргао многе ратнике небеског царства.
  Ево девоЌака...
  А онда су се нин¤а девоЌке из єапана супротставиле Кинезима. И ратници, наравно, у Ќедном бикиниЌу и боси.
  Нин¤а са плавом косом узела Ќе мачеве и посекла Кинезе. И скинула Ќе главу. И након тога, голим ножним прстима бацила Ќе грашак униште®а. И опет су ратници небеског царства са одсеченим удовима летели у различитим правцима.
  Ратник Ќе певао:
  - Слава єапану! Слава!
  Ни®а девоЌка са жутом косом бори се са неприЌате има. И сече их без сажа е®а саб ама. А ®ени голи, грациозни девоЌачки прсти бацаЌу нешто сасвим разорно. И буквално цепаЌу тело. И ратник пева:
  - Слава єапану, слава!
  Тенкови Ќуре испред,
  ДевоЌке, не знаЌу"и за страх -
  Поздрав - руски народе!
  Нин¤а са црвеном косом такође сече Кинезе. Она Ќе веома агресиван ратник. И сече противнике до краЌа. И опет, тако исклесани прсти, завод иве босе ноге бацаЌу бумеранге коЌи разносе главе као жилет.
  И ратник пева:
  - РусиЌа цара Михаила,
  Универзум Ќе победио!
  Нин¤а са седом косом витлала Ќе мачевима док Ќе Кинезама одсецала главе. А ова девоЌка у бикиниЌу се испоставила као написана лепотица. А ®ени мачеви су невероватни. И голи прсти на ногама такође су бацали отровне игле, удараЌу"и у грла ратника Небеског царства.
  Нин¤а Ќе певала:
  - єапански ратник се не боЌи смрти,
  ми се не боЌимо смрти на боЌном по у ...
  За свету РусиЌу, нин¤е "е се борити -
  Па чак и умира®е - победи"е!
  Ове девоЌке су тако скоро голе и лепе, а ®ихове ноге заводе мушкарце.
  Али Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова поново иду у битку, тачниЌе, трче. Поново се деца боре са див им бесом и помамом.
  Овде дечак маше мачевима и одсеца Кинезима главе са рамена.
  Олег Ќе гугутао, а дечак Ќе голим прстима бацао грашак униште®а. Растргали душмане и певали:
  Слава комунизму коЌи НиколаЌ гради,
  Он Ќе наЌве"и и наЌмудриЌи кра !
  ДевоЌка, ова бивша списате ица Маргарита Коршунова, одсецаЌу"и Кинезима главе, гукала Ќе:
  - За РусиЌу и цара НиколаЌа!
  И голих прстиЌу, млади ратник "е узети и бацити бумеранг. А онаЌ "е пролетети и одсе"и главе кинеским воЌницима. Ево девоЌке.
  Маргарита Ќе узела и запевала:
  Нема лепше ота¤бине-РусиЌе,
  НаЌбо а зем а у свемиру...
  Звезде су навод®авале небо бисерима,
  Излудите чак и лукав изглед!
  Тада су Ќе бесмртна деца узела и зазвиждала из свег гласа. И тако су га вране узеле, добиле срчани удар, пале у несвест и почеле да падаЌу. И удари по глави Кинеза.
  Ово су деца, само су чудовишта и супер....
  И опет, хаЌде да посечемо душмане. А ту су такве борбене и храбре девоЌке, што Ќе супер, па Ќе Наташа кренула у напад.
  ДевоЌка Ќе узела и пуцала из митра еза, и цвркутала:
  - За комунизам цара НиколаЌа!
  ЗоЌа Ќе потврдила тако што Ќе голом петом бацила вре"у експлозива.
  И ратник Ќе певао:
  - За великог кра а,
  Отац-суверен!
  Августин Ќе пресекао своЌе неприЌате е без икакве слабости или сажа е®а. И риђокоса ратница га Ќе узела и голим прстима бацила нешто врло смртоносно и разорно. И веома смртоносно се понашао веома кул.
  Августин Ќе покренуо ветре®ачу и зацвилио:
  - За РусиЌу и победу до краЌа!
  Светлана Ќе са своЌим мачевима водила веома агресиван млин за мачеве. Одсецала Ќе главе неприЌате има, став аЌу"и их у хумку. И голих прстиЌу, узела Ќе и бацила смртоносни дар смрти.
  А она Ќе викнула:
  - За царски комунизам!
  А девоЌке опет голим, округлим штиклама, као да их забиЌаЌу убитачним грашком разара®а.
  И опет певаЌ:
  НиколаЌе ти си цар-месиЌа,
  Ускоро "еш бити свемо"ан!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Рат са Кином Ќе настав ен.
  ДевоЌке су извукле нове, мо"ниЌе бомбардере. И АнастасиЌа Ведмакова Ќе почела да изводи снажне ваздушне ударе на Кинезе.
  Ратница Ќе певала, притискаЌу"и дугмад голим прстима:
  Људи "е бити сре"ни
  Сре"а заувек...
  НиколаЌ мо"и -
  Снага Ќе велика!
  Акулина Орлова, шкрабаЌу"и своЌе противнице и косе"и Кинезе, агресивно Ќе цвркутала:
  - За славу идеЌа комунизма!
  Мирабела Магнети", коЌа ша е бомбе одозго и убиЌа Кинезе, додала Ќе:
  - Би"е славе у овом животу!
  Овако девоЌке из ваздуха нападаЌу небеско царство. И уништи храбре воЌнике кинеске воЌске.
  Туче се и Аленка. ДевоЌка млати из митра еза. Коси Кинез, и шкрипи:
  - Слава временима комунизма!
  И голим ножним прстима, како душману ша е дар смрти.
  А®ута шутира на Кинезе, и то врло прецизно. Он их покоси и са ужива®ем каже:
  - Би"е радости у свемиру!
  И са голом, округлом петом, као да баца грашак смрти.
  А борба Ала се бори са див им лудилом. А ®ени мачеви воде млин и секу главе Кинезима. ДевоЌка с биЌесом каже, показуЌу"и зубе:
  - Доне"емо  убав нашоЌ РусиЌи!
  А девоЌка "е голим прстима бацити нешто агресивно и деструктивно.
  Борба МариЌа се поново бори. А ®ени мачеви су тако оштри и веома смртоносни. И секу месо као врео гвоздени путер.
  ДевоЌка са златном косом говори агресивно, сече"и Кинезе на комаде:
  МаЌка РусиЌа Ќе са нама заувек!
  Борбе и ОлимпиЌске игре. Веома Ќе велика и миши"ава. Како сам узео на Кинезе, а аЌде да их исечемо ко жито косом. Ово Ќе девоЌка, па, тако крупна и агресивна.
  А и са голом петом, како се препустити бомби. И поцепа"е много противника одЌедном.
  А онда се Наташа туче. ДевоЌка у рукама држи бацач пламена. И млати неприЌате а.
  Кроз Кинезе Ќе прошао млаз пламена. И спа ива"е по стотину. Ево девоЌке.
  А на дугме бацача пламена притисну"е скерлетну брадавицу женске доЌке.
  И тако се све излива.
  А девоЌка голих прстиЌу баца лимуне агресивном силом.
  Ратник Ќе певао:
  - За Свету РусиЌу - Слава Ота¤бини!
  ЗоЌа се такође бори против див е мо"и пантера. Њене брадавице са Ќагодама притискаЌу дугмад и испуцаваЌу електричне експлозиЌе из машине. Тада Ќе девоЌка цвркутала:
  - За наше нове победе!
  И голим ножним прстима баца нешто сасвим убитачно. Ево девоЌке - медене плавуше.
  Августин, боре"и се са неприЌате има, и косе"и их као косом, ша у"и метак за метком, и гураЌу"и их у ковчег, гугутао Ќе:
  - За велика достигну"а!
  И голим ножним прстима бацила Ќе убилачки дар колосалне мо"и.
  А онда "е девоЌка притиснути дугме оружЌа рубинском брадавицом своЌих груди и растргати цео бата он неприЌате а.
  А ево Светлане у борби, страшне девоЌке. Сече неприЌате е веома агресивно.
  И голим ножним прстима ша е оштре, а танке дискове, на противнике.
  И гримизним брадавицама на грудима погоди"е неприЌате е, и они "е бити потпуно уништени. Толико лешева и уништених Кинеза.
  Онда Ќе Светлана гукала:
  - За РусиЌу и победу до краЌа!
  Овде су девоЌке наЌвишег акробатика. И приредили су фигуративно истреб е®е неприЌате а. И сви их поливаЌу ватреним и електричним паху ицама.
  Алис и Анђелика раде са снаЌперским пушкама. ДевоЌке Ќедва имаЌу времена да пуцаЌу и поново заразе.
  Кинеза има доста. И не могу се тако лако окренути. И гураЌу у жутом, бескраЌном таласу.
  Алиса Ќе пуцала, пробиЌаЌу"и генерала и цвркутала:
  - Колико посла имамо!
  Анђелика Ќе такође прецизно опалила и сложила се:
  - Много, али очекуЌемо победу!
  А црвенокоса ђавола голих прстиЌу лансирала Ќе убилачки дар смрти.
  Алиса Ќе поново пуцала, оборила кинески авион. ДевоЌка Ќе била одлучна да одлучно победи.
  Овде Ќе имала своЌе проблеме и комплексе.
  Алиса Ќе поново опалила, и то прилично прецизно, и загугутала, показуЌу"и зубе:
  - Води"емо пример!
  И очи су ЌоЌ заискриле му®ама.
  Ово Ќе заиста категориЌа девоЌке коЌе су супер.
  А онда Ќе Алиса опалила и троЌицу Кинеза Ќе пробио Ќедан метак одЌедном.
  А плавокоса девоЌка са голим ножним прстима "е узети и бацити бомбу униште®а смртоносном снагом.
  Ово су девоЌке коЌима Ќе категориЌа Ќедноставна - супер.
  Аурора Ќе у међувремену пуцала из хаубице. Она Ќе раскомадала цео вод Кинеза и викала:
  - Не сум®ам у своЌ рачун!
  И лепа девоЌка Ќе узела и притиснула дугме своЌом гримизном брадавицом. И опет на неприЌате а лети убоЌити проЌектил великог калибра.
  Аурора Ќе узела и запевала:
  єа имам неприЌате а
  Има снаге и притиска...
  Али Ќа сам у кожи бика -
  Ево разговора!
  Њена партнерка Агрипина, показуЌу"и зубе и са осмехом зг®ече"и кинезе коЌи притискаЌу, издала Ќе:
  - ХеЌ торедару, држи се,
  почи®емо да трчимо ...
  Афродита, девоЌка златне косе, такође у бикиниЌу и боса, цвркутала Ќе, откриваЌу"и зубе:
  - Води рачуна о свом животу
  Кра  звери човече!
  Агрипина, са гримизном брадавицом пуних груди, притисне дугме смртоносног оружЌа и цврку"е:
  - Погодили смо прецизно,
  Добро смо погодили -
  А ци  Ќе близу!
  Афродита, ова девоЌка, писана лепотица, такође притисне дугме рубинском брадавицом на грудима, и тресне се на неприЌате а, и смеЌу"и се заглушно и цере"и зубе:
  - послед®а снага
  Послед®а снага
  Сломите неприЌате а!
  Аурора се закикота и удари у неприЌате а, уз помо" брадавице Ќагоде. А онда Ќе додала своЌе голе ножне прсте.
  И борбена ракета Ќе Ќурнула у лет.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  Трибине се радуЌу
  РадуЌу се трибине...
  И тако нападаЌу
  Хунс Галаки!
  У ствари, то ве" изгледа смешно, до краЌности.
  И сада тенк Елизабет иде у битку. И има четири девоЌке у бикиниЌу. А девоЌке се очаЌнички боре.
  Елизабет Ќе голим прстима пуцала на Кинезе и цвркутала:
  - У име велике РусиЌе!
  Катарина, такође, како да погоди воЌнике Небеског царства. Како их коси у огромним количинама, и гугу"е, голи зубе:
  - Слава руским боговима!
  И девоЌка поново притисне голу, округлу пету на истурена дугмад. Ево девоЌака у бикиниЌу. Рецимо само да су само женски супермени. ПокушаЌте да се одупрете овим. ИмаЌу феноменалну, космичку мо".
  Елена "е погодити ратнике Небеског царства. Он "е узети и запретити неприЌате има. А онда, са гримизном брадавицом, притисне дугме ¤оЌстика, и цврку"е:
  - Слава комунизму руских царева!
  И голом петом удари"е неприЌате а.
  ЕуфросиниЌа Ќе такође хладна у биткама. И удари"е на неприЌате а, са великом страш"у.
  И нокаутираЌ много Кинеза, и гугут:
  - Слава ери комунизма Боговима!
  И овде "е она такође применити рубин брадавицу. И голим прстима притиска дугмад. И растргати масу кинеских воЌника.
  Ово су девоЌке - имаЌу агресивне скокове. А четворица на тенк "е узети и пуцати на неприЌате а гранатама.
  И имаЌу велику, феноменалну мо".
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова такође раде са мачевима тако активно и ефикасно, као да су пропелери хеликоптера.
  Дечак Ќе голим прстима бацио комад антиматериЌе. Уништио цео бата он Кинеза и гугутао:
  - За величину суверена!
  Након тога, ®егови мачеви су извршили млин, одсецаЌу"и главе Кинеза.
  Маргарита Коршунова Ќе посекла неприЌате е. Одсекла им Ќе главе, и цере"и се зубима рекла:
  - За славу царског СССР-а!
  И опет, голом, округлом, дети®астом петом, како "е рушилачки дар униште®а подле"и.
  Онда су се бесмртна деца подигла и звиждала. А вране, заглушене звиждуком, падале су, удараЌу"и у лоба®е кинеских воЌника.
  Маргарита Ќе твитовала:
  идеЌе комунизма,
  Стоп пацифизму!
  Ово су деца чудовишта. Они су наЌтврђи и наЌагресивниЌи на свету. Ово су деца терминатора.
  Олег Рибаченко Ќе шкрабао неприЌате а и секао мачевима. А онда "е га узети и експлодирати из бацача пламена. И толико Кинеза "е изгорети одЌедном. А деца ратници су на врхунцу.
  Дечак Ќе узео и запевао:
  - Слава РусиЌи, слава...
  Снага закива резервоаре!
  И Ќедан дечак од дванаест година, узео га Ќе и голом петом подлегао гранати униште®а, а масу су кинески воЌници раскомадали.
  Млади ратник Ќе био пун снаге и енергиЌе. И како Ќе вечно дете уништило воЌнике Небеског царства. То Ќе Ќедноставно феноменална, трансцендентна мо".
  Олег Ќе узео и запевао:
  Ударимо Ќаче
  ХаЌде да се скупимо!
  Ми "емо оживети СССР
  Покажимо свету пример!
  И дечак п уне као трептаЌ, и цео бата он Кинеза изгоре одЌедном. И урлао:
  - И да ниЌе било проблема!
  Маргарита Ќе духовито приметила, секу"и неприЌате е као жилетом, и загугутала:
  - За велику РусиЌу,
  Борите се и не боЌ се!
  И голим прстима, девоЌка, као да лансира убилачки грашак тоталне смрти.
  Наташа Ќе опет махнито и бесно посекла Кинезе.
  Толико жутих ратника легло одсечених глава.
  То су девоЌке - коЌе су веома кул и борбене.
  Наташа Ќе прво одржала приЌем са мачевима - лептиром ластавице. А онда Ќе узела бацач пламена и своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме. И као фонтана са леђа кита, букну"е пламен коЌи "е Кинезе уг енисати до костиЌу.
  ДевоЌка плаве косе Ќе певала:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  ЗоЌа Ќе узела и такође са мачевима, како узима и сече. И узела га Ќе голим ножним прстима и бацила жилетове. И натопио много Кинеза.
  Тада Ќе ЗоЌа притиснула гримизну брадавицу на дугмету бацача пламена, и како "е са колосалним апломбом спалити неприЌате а.
  ЗоЌа Ќе узела и запевала:
  Слава времену царева
  Удари бунтовника!
  А девоЌко, хаЌде да се играмо миши"има штампе.
  Августин Ќе веома лепа жена. А коса ЌоЌ Ќе виЌорила по ваздуху као пролетерски барЌак.
  А девоЌка "е голих прстиЌу узети и бацити бумеранг униште®а.
  А онда Ќе узела рубинску брадавицу своЌих груди док Ќе била превучена преко дугмета бацача граната.
  А она Ќе гукала:
  - За ота¤бину Ќе лепа!
  И голим прстима "е узети и поново бацити нешто изузетно смртоносно.
  Светлана га Ќе узела и такође опалила притиском на дугме са брадавицом од Ќагоде, из коЌе Ќе излетела мина. Описала Ќе лук и ударила на кинеске трупе.
  А онда Ќе девоЌка, голих ножних прстиЌу, узела и бацила куглице нитроглицерина. И растргао много противника.
  Затим Ќе гукала:
  - За маЌку богова Ладу!
  Ово су девоЌке, и одмах "е притиснути дугмад своЌим сисама, тако да Ќе одЌедном цео кинески пук са тенковима узлетио растрган.
  Ево девоЌака...
  А онда су пилоти Агата и Адала преузели Кинезе. Такве су борбене и агресивне девоЌке витких, миши"авих тела и голих грациозних ногу. Штавише, обе лепотице су природне плавуше и само супер девоЌке.
  А Агата "е га узети и узети голим прстима, и лансира"е ракету из авиона. И он "е узети неприЌате а и разбити их до смрти.
  Агата се понаша агресивно. И ®ен гримизни сЌахаЌ притисну дугме. И
  Овде Ќе девоЌка звонила и певала:
  Конац Ќе прекинут
  Прети нам зла смрт...
  Али девоЌке живе -
  И противници гину!
  Адала Ќе то узела и такође ударила Кинески®у голим прстима. А онда како "е ®ена рубинска брадавица притискати дугмад и ракете "е летети изнад позициЌа ратника Небеског царства.
  Ратник Ќе цвркутао док Ќе сламала своЌе неприЌате е:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  То су девоЌке коЌе чине чуда босим ногама.
  Али, на пример, єулиана Ќе била ухва"ена. Била Ќе увиЌена иза руку противника.
  И водио бос прво по трави. А онда по песку... А онда су намерно распршили ватру и разбацали уга  по зем и. А девоЌка голих табана ступи на црвено запа ено каме®е.
  На сре"у, єулиЌанини табани су постали груби и жу еви од сталног хода®а босоног. Тако да Ќе не боли толико. А девоЌка хода, поносно забацивши главу.
  Торзо ЌоЌ Ќе гол, миши"и девоЌке су Ќаки, а на боковима само танке га"ице. И препланула, златно-маслинаста кожа. А коса ЌоЌ Ќе дуга, густа, бакроцрвена.
  Видевши да хода®е босоног по уг у не изазива девоЌку да вришти и сте®е, Кинези су Ќе ставили на сталак. Крсну руке и почеше да се подижу. Прво су Ќе подигли до самог плафона. Затим Ќе конопац пуштен. ДевоЌка се срушила. На самом поду конопац Ќе био затегнут. Паклени бол прободе девоЌку од врха до голих пета.
  єулиЌана Ќе вриснула, али се онда угризла за усну. И стиснула Ќе зубе.
  Кинези су се смеЌали. И опет су почели да га подижу. То Ќе било муче®е претреса.
  єулиЌана Ќе "утала. Само су ®ене голе, преплануле, миши"аве ноге трзале и Ќуриле кроз ваздух.
  ДевоЌчица Ќе поново подигнута до самог плафона. А онда Ќе конопац пуштен. Преплануло, готово чоколадно тело девоЌке се срушило. Опет див и бол и задав ени плач црвенокосе лепотице.
  Џелати се кико"у и голе зубе. Рецимо само да су тако кул.
  Али девоЌка Ќе, на знак главног ¤елата, поново подигнута. Све више и више. И конопац Ќе затегнут.
  Али девоЌка се укочила на самом плафону. Онда опет, Ќош Ќедном, конопац Ќе пуштен. И девоЌка се сруши... И опет плач очаЌне лепотице.
  Да, то Ќе заиста пат®а. Чинило се да су три шока дово на. А сада Ќе девоЌка став ена на босе ноге тешке, храстове коцке. Миши"аво преплануло тело лепотице се истегнуло, а миши"и су се истицали много оштриЌе.
  Затим су, на знак вишег ¤елата, почели да каче тегове на куке. И єулиЌанино тело, голо и снажно, почело Ќе више да се растеже. И зноЌ изби, и маслинова кожа заблиста, као у ем подмазана.
  ДевоЌка из РусиЌе опет засте®а... Али опет чврсто стисне зубе. И покушала Ќе да обузда болни Ќаук и врискове коЌи су ЌоЌ излазили из грла.
  Виши ¤елат из Кине Ќе оштро рекао:
  - Дово но! Сада ЌоЌ подмажите пете и припремите мангал.
  Мучите и су извадили крчаг маслиновог у а. И почели су паж иво да подмазуЌу єулиЌанине табане. Видело се да Ќе човеку било драго да осети голе, грациозне ноге Ќедне веома лепе девоЌке. И заиста Ќе велико задово ство.
  ДевоЌка Ќе кроз болове у растегнутим лигаментима, искрив еним рукама и раменима осетила неЌасан осе"аЌ стида од додира ¤елата.
  Али у сваком случаЌу, трудила се да не вришти и не сте®е.
  Пошто су завршили са подмазива®ем, боси, ружичасти, храпави, али не губе"и грациозан облик ђонова девоЌчиних ¤елата, почели су да гомилаЌу танка дрва за огрев испод своЌих пета.
  Ово Ќе традиционално ватрено муче®е, са пече®ем пета. Тако су пирати на Острву са благом желели да колиба Џим Хокинс има голе, дечачке потпетице. Очигледно стварно боли.
  Овде Ќе наложена ватра, и додато мало сумпора да бо е гори, и капало се дизел гориво.
  Виши ¤елат се засмеЌао... єулиЌана, коЌа Ќе ионако болно задрхтала од страха. А онда Ќе завапила од несносног бола. Да, ово Ќе заправо веома досадно.
  Овде Ќе мучите  донео бак у и запалио пламен испод голих, исклесаних ногу лепе девоЌке црвене, буЌне, ковр¤аве косе.
  Ватра Ќе планула на извесноЌ уда ености од девоЌчициних табана.
  єулиЌана Ќе у почетку осе"ала само приЌатну топлину, ве"ину времена се борила боса, а стопала су ЌоЌ била веома тврда, прекривена жу евицом.
  Али они су Ќош увек живи. И после неког времена, голи табани девоЌке су почели да горе. єулиЌана Ќе стиснула зубе великом снагом. А свеЌедно се из девоЌчиних груди отео болан Ќаук.
  Главни ¤елат Ќе наредио:
  - Сад ЌоЌ даЌ бич!
  Мучите  Ќе из каце с водом извукао врбов штап. Прво их Ќе махнуо у ваздух. Пролетео Ќе уз звиждук...
  А онда Ќе ¤елат из све снаге ударио девоЌку по леђима. Кожа, боЌе чоколаде или мало светлиЌе, пукла Ќе, излила се крв.
  Виши ¤елат Ќе узвикнуо:
  - Полако секи! Не заЌебаваЌ се до смрти!
  Мучите  Ќе тукао, док Ќе широко раширио ноге. Ударци су п уштали.
  А друга два ¤елата став аЌу танка, сува, алкохолом натоп ена огрев у ватру испод босих ногу девоЌака. Пламен Ќе лизао голе, округле, ружичасте, а истовремено жу евите пете девоЌчице.
  Био Ќе то троструки бол: истеза®е на сталку, бич и ватра испод босих ногу девоЌке.
  Али єулиЌана Ќе, скупивши сву своЌу храброст, успела да обузда гласне крике, од неподнош ивог бола. И патила Ќе као права "ерка РусиЌе и права хероина.
  Џелати су радили. єедно шмрка®е Ќе тукло девоЌчицу по леђима коЌа су била прекривена модрицама и крваре®ем. Затим Ќе девоЌци пренео ударце у зад®ицу.
  єош двоЌица су посматрала ватру да би пламен спржио нау ене пете лепотице.
  СтариЌи мучите  Ќе изгледао несре"но. У ствари, жртва чак и не сте®е. Као да ®ено сурово муче®е не узима. И ово Ќе ударац на понос ¤елата.
  Заповедник мучите а нареди:
  - А сад ЌоЌ подмажите груди!
  Џелатима се допала ова идеЌа. На дланове су капали маслиново у е. Намазали су га по шапама, па су почели да хватаЌу и штипаЌу девоЌчину голу груди.
  єулиЌана Ќе била потпуно гола, и тако се обесила. И ®ене гримизне брадавице су пипале.
  А ¤елати су се нацерили.
  ДевоЌка се веома постидела и гадила додира грубих и длакавих ¤елата. И она Ќе поцрвенела од беса и стида.
  А ¤елати су Ќе пипали и мазали ЌоЌ сисе, и то густо. Од грубих мушких додира, девоЌачка прса су се надимала и стврд®авала. єулиЌана Ќе викнула:
  - Проклет био!
  Џелати су се у одговору само церили и месождерки. Али сада су груди ве" подмазане нигде да е и морате нево но да уклоните шапе.
  После тога су мучите и принели бак е на гола прса девоЌке. Пламтеле су и пламен Ќе дотакао гримизне брадавице голих девоЌачких груди.
  єулиЌана Ќе вриснула од див ег, неописивог бола.
  Али опет, уз страшни напор во е, стиснула Ќе бисерне зубе. И она Ќе у"утала. Иако Ќе тешко дисала.
  Сада су ЌоЌ ¤елати спржили табане и груди, истегнули ®ено тело на сталак, увр"у"и ЌоЌ зглобове, и тукли Ќе бичем.
  Али девоЌка Ќе "утала. Показала Ќе велику храброст и Ќунаштво.
  Џелати су радили. Држали су га ближе голим грудима, а затим уклонили бак у. Тукли су бичем по леђима и зад®ици, распиривали ватру испод голих табана девоЌке.
  Укратко, радили су савесно. Али девоЌка Ќунаки®а Ќе имала Ќачу во у и могла Ќе да задржи Ќауке и вриске.
  Виши ¤елат Ќе незадово но пуцнуо Ќезиком и наредио:
  - А сад ЌоЌ намажи ®едра у ем!
  Џелати су показали спремност на муке. И енергично поЌури да намаже гола ®едра девоЌке. Њихови похлепни, леп иви прсти увукли су се између лепотиних ногу. И било Ќе врло подло и окрутно.
  єулиЌана Ќе осетила мучнину и очигледно гађе®е. А прсти сви шапаше и шапаше по ®едрима девоЌчиним, и пе®аху се све дуб е и дуб е. И тако Ќе све испало подло.
  єулиЌана Ќе викнула:
  - Не можеш ми сломити душу!
  Џелати су ЌоЌ густо намазали недра, и наставили да пипаЌу између ®ених ногу. Али стариЌи ¤елат Ќе викао на ®их. И склонио Ќе руке.
  А уместо тога узели су и донели упа ену бак у у ®едра. Ватра Ќе полизала девоЌчин наЌосет ивиЌи диЌамант женствености.
  єулиЌана Ќе вриснула и трзала се. И толико Ќе боловала. Толико неподнош иво болно да Ќе кроз чврсто стиснуте че усти девоЌке излазио ЌецаЌ.
  И она се трзнула, што Ќе пове"ало муку.
  Главни ¤елат Ќе наредио:
  - Мажеш ЌоЌ и зад®ицу.
  Џелати су спремно похрлили да намажу лепо, еластично дупе девоЌке. Радили су то са ентузиЌазмом и страш"у. У исто време поливали су руке у ем.
  єулиЌана Ќе била и повређена и згрожена. Али ватра се мало одмакнула од ®ених недара и девоЌци Ќе било бо е. єулиЌана Ќе стиснула зубе тако да ЌоЌ Ќе крв од напетости чак цурила из десни. А она Ќе "утала.
  Џелати су ЌоЌ замазали зад®ицу тако да су чак и заблистале.
  А онда су ®има и ®едрима донели букти®у, са врелим пламеном. И плану"е, и лиза"е нежну кожу.
  Нарочито боли када су недра опечена. Ве" у перинеуму, длаке су биле уг енисане. И то Ќе тако болно и болно, а како другачиЌе єулиЌана трпи такве паклене, неподнош иве муке.
  Главни ¤елат Ќе наредио:
  - А сад Ќе туци усиЌаним, челичним бичем!
  Професионалац у своЌоЌ области извукао Ќе штап црвен од вру"ине из камина. И поче да удара ве" усиЌаним гвожђем по голим, препланулим, ве" ра®еним леђима девоЌке.
  єулиЌана Ќе засте®ала и тако Ќе боловала да ЌоЌ се ум збунио. И заиста Ќе хтела да се иск учи и изгуби свест. Али што се тиче зла, она се препозна у неподнош ивим мукама, и веома див е пати.
  А сада Ќе осетила да "е бризнути у плач и да "е вриснути из свег гласа.
  А да би мало пригушила пат®у, девоЌка Ќе певала;
  Дан победе, колико Ќе далеко од нас,
  Како се жар топио у угаслом ватри. У прашини су биле ми е, уг енисане, - Приближили смо оваЌ дан колико смо могли. Дан победе! Дан победе! Дан победе! Дани и но"и на ложиштима Ота¤бина нам ниЌе ока склопила.Тешку борбу водили дани и но"и - Приближили смо оваЌ дан колико смо могли Рефрен: Здраво, маЌко, нисмо се сви вратили ... Боси до бежи кроз росу!Пола Европе прошетало,пола зем е,- Приближили смо оваЌ дан колико смо могли.
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  А у Кини Ќе био велики рат....
  Наташа и ®ен тим одбили су напад неброЌене воЌске Небеског царства. Кинези храбро бисерни - нациЌа ратника.
  А девоЌке су их шкрабале митра езима. И буквално покосио читаве редове.
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и из митра еза и бацаЌу"и бомбу голом, исклесаном, препланулом ногом, певала:
  - За велики комунизам,
  НемоЌ пуцати!
  ЗоЌа Ќе такође млатила ред. Затим Ќе секла мачевима, обарала кинеске главе и пискала:
  - За нову границу!
  И опет почеше голи прсти на ногама, нешто убитачно.
  А онда "е девоЌка са своЌом гримизном брадавицом притиснути дугме на бази.
  Августин Ќе као бацач граната. И такође донео окидач са рубинском брадавицом.
  ДевоЌка га Ќе узела и голом петом бацила гранату. И растргао много Кинеза.
  А онда Ќе певала:
  свемирска пространства,
  Смрт покривена...
  Планирамо планине
  Предаторски сра®е!
  А Августин ЌоЌ облизне усне, се"аЌу"и се како Ќе енергично радила Ќезиком, из задово ства и ужива®а.
  Светлана Ќе такође узела Ќеба®е са ракетног бацача притиском на дугме са брадавицом од Ќагоде. И било Ќе тако сЌаЌно...
  А девоЌке су гугутале:
  - За велики царски комунизам!
  После тога четири девоЌке сложно п уну... Хи аду кинеских воЌника оборено Ќе од потреса мозга.
  Ево девоЌака - акробатика.
  Наташа Ќе узела и зацвркутала, а за ®ом су све остале девоЌке певале у хору;
  РусиЌа Ќе велика зем а
  Комунизам наЌвишег стандарда,
  Ладу нам Ќе поклонио Род,
  Сече мач оштрицом Сварог!
  
  Ми смо девоЌке испред
  Комсомол напад...
  И нема другог начина
  Глас звони!
  
  Победи"емо противнике
  За маЌку РусиЌу...
  Уосталом, херувим Ќе изнад нас,
  Бели Бог "е до"и месиЌа!
  
  Ствара®е у зем и
  Наш "е бити виши од сунца...
  На краЌу краЌева,  уди широм Зем е,
  Борите се храбро за слободу!
  
  Домовино ти си наша маЌка,
  наЌве"а РусиЌа,
  Вук Ќе покушао да растргне
  ДевоЌке су постале лепше!
  
  Можемо ли направити ово
  Све изненађе®е Ќе прилично смешно...
  Ударац босом ногом
  ДевоЌка са мо"и комсомола!
  
  Црнобог не"е уништити
  На краЌу краЌева, он Ќе и Син Знаног Рода ...
  А тучак му Ќе Сварог,
  Да броЌимо од прага!
  
  ДевоЌке воле босоноге
  Храбро Ќуре кроз снежне наносе ...
  Не можеш на силу ухватити срну
  У ранцу носимо РПГ!
  
  Ако девоЌка воли
  Завео лукавог момка...
  Учинила Ќе то у шали
  Не ша и га у одгаЌивачницу!
  
  Бог Беликх Ќе велики Бог,
  Ствара®е у универзуму...
  А сада Ќе змаЌ мртав
  Би"е нова креациЌа!
  
  РусиЌа Ќе велика зем а
  У ®ему су девоЌке увек босе ...
  Сатана напада
  А девоЌачке плетенице се виде!
  
  Па, вечни Бог Сварог,
  Шта Ќе радио пре Зем е ...
  Може све одЌедном савити у рог,
  За нове генерациЌе!
  
  Вођа Велики Исусе,
  Такође, Син, веруЌ Роду...
  ХаЌде да бацимо кеца, наравно,
  Време "е бити одлично!
  
  А онда "е утакмица до"и
  ОнаЌ коЌи ниЌе хладниЌи...
  Ми смо таква фраера
  Управо растерао облаке!
  
  Бог Ќе наша свемо"на породица,
  Учините планету светлиЌом...
  ДаЌ нам свима здрав е у дуговима,
  Да буде слађе!
  
  Ради Господа Христа,
  Премота"емо све ми е уназад...
  Богородица Ќе чиста
  Абел Ќе жив - Каин Ќе поражен!
  
  Долази забаван дан
  Господар универзума Ќе постао гениЌе ...
  И зарастао у па® траве,
  За светлост генерациЌа!
  
  Ево босоногих девоЌака
  Поново трчи брзо...
  Њихове груди нису силиконске
  Комунизам Ќе вид ив дао!
  
  Желео сам да девоЌке знаЌу
  Тукли све мушкарце ногама...
  Да будем раЌ од жене,
  Не газите чизме!
  
  Па, укратко, готово Ќе.
  Ускоро "е бити противници...
  Лепота има младост,
  ВоЌници нападаЌу!
  
  Тада Ќе борба завршена
  И Сварог "е поди"и своЌе мачеве ...
  Род "е бити са тобом заувек
  За маЌку РусиЌу!
  Овако девоЌке ових Кинеза истреб уЌу и певаЌу.
  А ево и Сталенида у борби и машу"и мачевима. А ®ене груди су причврш"ене на посебне батериЌе од магиЌе коЌу му®е б уЌу. А Кинези се Ќебу.
  Стееленида Ќе узела и запевала:
  - Му®а, му®а, му®а,
  Наша родна, босонога породица!
  Вероника, из бацача граната, погоди"е ову жену - наЌвише класе.
  А ®ен Ќезик Ќе тако дуг.
  Штавише, када пуца из бацача граната, девоЌка притисне дугме своЌом гримизном брадавицом. Ово Ќе супер и супер.
  Вероника Ќе узела и запевала:
  - єа сам наЌбо а девоЌка на свету,
  А два пута два уопште ниЌе четири!
  А голом петом девоЌка "е узети и дати гранату. Ето колико Ќе она борбена.
  ВикториЌа такође слама неприЌате е. А ®ене брадавице су рубин у акциЌи. И ®ени голи прсти, Ќер користе нешто потпуно деструктивно, што буквално уништава неприЌате е.
  ВикториЌа Ќе узела и запевала:
  закла"у те, све "у поклати,
  Уби"у те! Уби"у те!
  А сада Ќе ®ена боса пета узела и подлегла неприЌате има. Ево лепих девоЌака.
  Али са неба, АнастасиЌа Ведмакова задаЌе разараЌу"и ударац. Такође девоЌке у Ќедном бикиниЌу и циче од задово ства.
  У исто време лепотица се опет трза и пева:
  Све више и више и више
  Брзи лет наших птица...
  И у сваком пропелеру дише -
  Мир наших граница!
  А сада "е ова вештица ваздуха узети гримизно, као да "е презрела Ќагода брадавицом притиснути дугме. И одмах десетак проЌектила удара на Кинезе.
  АнастасиЌа га узе и цврку"е:
  - Све "емо уништити свом снагом!
  Акулина Орлова Ќе поново у акциЌи. И она Ќе тако велика лепотица. А ®ене ноге су голе, грациозне, преплануле и тако завод иве да притискаЌу педале и сипаЌу бомбе на противника.
  Ево девоЌака са златном косом.
  А АнастасиЌа Ведмакова Ќе црвенокоса и као пламен.
  А и Мирабела Магнетик има косу као проле"ни маслачак.
  И, такође, како "е узети и уградити, притискаЌу"и брадавицу коЌа блиста као рубин. Ова девоЌка Ќе само униште®е.
  И тако Ќе узела и пустила читав облак отровних игала на неприЌате а. Притискала Ќе голе прсте на дугмад, избацуЌу"и поклоне смрти.
  Затим о гргута®у:
  - єа сам наЌЌачи на свету,
  РазбиЌам противнике у ваздуху!
  А девоЌка како да голи своЌе бисерне зубе. Ово Ќе заиста акробатика девоЌке, а ®ена коса блиста као куполе православних цркава.
  А она, на пример, може да изврне нешто претенциозниЌе.
  А АнастасиЌа Ведмакова га Ќе узела и голим ножним прстима послала читаву коцку отровног стакла на неприЌате а. Експлодира"е, а неброЌена тела Кинеза "е вриштати. И разбити их на мале комади"е.
  Црвенокоси ратник Ќе певао:
  - Убиство, убиство хакуЌе безбожно,
  Но" и дан, нема везе!
  И опет, против неприЌате а из авиона, такав убица и деструктивно "е узети и погодити.
  А девоЌке из аеромитинга паклене нево е и наЌвиша карика униште®а.
  Олег Рибаченко, оваЌ вечито млад момак, коЌи изгледа као дечак од неких дванаест година, звижда"е и звиждати.
  Гавранови, након срчаног удара, падаЌу у несвест и налазе се у блокади. Њихове оштре главе пробиЌаЌу лоба®е Кинеза. Ово Ќе заиста тешка борба.
  Дечак прави трик са мачевима - одЌедном Ќе отпало дама адут и десетак кинеских глава.
  Олег Рибаченко, сече"и неприЌате е на пола, и бацаЌу"и грашак униште®а голим прстима дечиЌих ногу, шкрипи:
  -Слава времену комунизма,
  ХаЌде да уништимо Ќарам пацифизма!
  Маргарита Коршунова, извукавши кеца трефова своЌим мачевима, одсече главе и цврку"е:
  - Слава руским боговима!
  И босе ноге девоЌке узеше и бацише грашак униште®а и униште®а на неприЌате а.
  А Маргарита Ќе узела и запевала:
  - За велики комунизам,
  Зауставимо ве"ину див ине!
  Ево девоЌке колосалног нивоа.
  А и ратници притискаЌу.
  А онка махну мачевима. И посекотине. А онда "е жилавим прстима ухватити гранату. И како бацити на неприЌате а. И велики броЌ Кинеза "е се разбити.
  Аленка Ќе узела и запевала:
  Борба Ќе света и права
  Босоноге девоЌке у мраку...
  Лагана борба не за славу -
  За живот на зем и!
  И девоЌка се смеЌе.
  А®ута такође са великом страш"у уништава противнике. А онда су ЌоЌ се откриле груди. И узела Ќе гримизну брадавицу док Ќе притискала дугме ¤оЌстика.
  И онда улетите мине у неприЌате а.
  Овако се девоЌке носе са неприЌате има. И тако су боси, тако секси и Ќаки.
  А®ута Ќе узела и запевала:
  - Хвала Богу Исусе
  Човечанство спасено ®еговом крв у...
  Не даЌте се искуше®у  уди
  Светом народу дао своЌ ред!
  Црвенокоса, борбена Алла Ќе агресивно приметила:
  Бог Ќе само илузиЌа!
  Затим га Ќе узела и притиснула окидач своЌом рубинском брадавицом. И како Ќе из ®е избиЌао силовит пламен.
  Ала Ќе приметила, показуЌу"и зубе и певаЌу"и:
  - Сре"ан без Бога
  Могу"е Ќе постати...
  Узми човека
  БогатиЌи у кревету!
  И тако "е се после овог одломка смеЌати ђаво у црвеном оделу.
  Да, ово Ќе девоЌка коЌа може све. И она много воли мушкарце. А посебно воли да ради Ќезиком. Она то све толико воли.
  МариЌа се бори и са кинеском воЌском. И чини то са великим бесом.
  ДевоЌка са косом боЌе златног листа узела Ќе и испалила отровне игле из аутомата.
  Одсекла Ќе много Кинеза и зацвилила:
  - Бели ко®и, бели ко®и,
  Не"е нас ухватити! Не"е нас ухватити!
  И тако га Ќе МариЌа узела и голим прстима лансирала убилачки дар униште®а.
  И онда издао:
  - Ђаво Ќе овде
  Ђаво Ќе ту...
  Живот и смрт-
  Чиста обмана!
  Олимпиас, пишу"и о Кинезима, приметио Ќе:
  - Шта Ќе истина?
  И она га Ќе такође узела и снажних, босих ногу бацила буре експлозива.
  Откотр ала се и млатила. И цела битка небеског царства полете високо у небо.
  ОлимпиЌада Ќе поново узео и млатио. А користила Ќе и гримизну брадавицу, попут велике Ќагоде.
  И ратник Ќе певао:
  Био бих на небу, био бих на небу!
  Боси и пуно снега!
  Аленка Ќе кроз смех рекла:
  - Ђаво, ђаво, ђаво спаси,
  Неко, неко Ќе донео вирус....
  ДаЌ нам, даЌ нам мачеве у руке,
  Ни Христос не"е помо"и!
  ОлимпиЌас Ќе подигао црево и из ®ега послао млаз пенастог бензина. Распламсао се као бацач пламена. А сада "е млаз пламена пасти на Кинезе. И спалимо их.
  И ОлимпиЌа Ќе певала:
  Какав креатор
  РаЌ или пакао...
  УбиЌа све -
  ТвоЌ отров!
  А ратник узе и намигну пакленим очима. АлудираЌу"и на епидемиЌу коронавируса у двадесет првом веку. И ова паклена епидемиЌа Ќе све побила. И поставило се пита®е: зашто Ќе ово потребно Богу?
  Али сада су времена другачиЌа и девоЌке се само боре против Кинеза.
  МарусиЌа Ќе узела мо"ну гранату у руке, одгурнула Ќе голим, миши"авим ногама и загугутала:
  - За космичке промене!
  МатрЌона га подиже, показуЌу"и зубе и бацивши нешто велике и веома разорне силе:
  - Промена - захтеваЌу наша срца,
  Промена - наше очи захтеваЌу!
  Аленка Ќе, пуцаЌу"и на Кинезе и босим ногама бацаЌу"и гранате, покупила са великим узбуђе®ем:
  - У нашем смеху и нашим сузама,
  И пулсациЌе вена!
  Промена, чекамо промене!
  А®ута Ќе агресивно приметила, косе"и своЌе противнице и притискаЌу"и дугме брадавицом од Ќагоде:
  - Цела зем а Ќе загр ена перестроЌком,
  Код нас се атом цепа!
  Црвенокоса Алла, коЌа Ќе ломила неприЌате а, уз помо" голих ножних прстиЌу и брадавица коЌе су светлуцале попут рубина, подржавала Ќе импулс:
  УпознаЌте пулс срца и вена,
  Сузе наше деце-маЌки...
  МариЌа Ќе ударила на неприЌате а, нечим веома смртоносним, и додала, показуЌу"и зубе:
  Кажемо да желимо промену
  Одбаците змаЌев Ќарам окова!
  ОлимпиЌске игре енергично потврђене. У исто време, девоЌке су Ќе узеле и голим ђоновима одгурнуле бомбу са фити ем, коЌа Ќе летела у ваздух и цвилила:
  - КраЌ змаЌевог Ќарма!
  А сада су девоЌке поново у узбуђе®у и борбеном трансу.
  ОлимпиЌада, шкрабаЌу"и неприЌате е митра езом коЌи Ќе производио поклоне великог калибра, приметио Ќе:
  -Од злог змаЌа
  Род Ќе спасио Зем у...
  И сенка неба
  Оставио Ќе  уде!
  Аленка Ќе агресивно изЌавила, брутално сламаЌу"и неприЌате е, са агресивним манирима:
  - Поста"у апсолутни шампион света,
  И сагну"у се право до Тихог океана!
  Ево девоЌака са ®иховим пакленим прерађивачима.
  И босе ноге лепотица, бацаЌу нешто изузетно агресивно, што доводи до смрти.
  А®ута Ќе приметила, притискаЌу"и своЌу гримизну брадавицу на дугме малтера, зг®ечила Кинезе и заурлала:
  - За велику величину коЌу мушкарци имаЌу!
  Ове девоЌке су веома лепе и разумеЌу шта значе снажни мушкарци. Забавне су и даЌу енергиЌу.
  Аленка се понаша веома лепо, и босим ногама задаЌе заносне ударце.
  И поново лете гранатама велике силе.
  Ратници се боре. А са стране пролази тенк за баца®е пламена. Испушта млаз жестоке ватре. Све пламти и спа уЌе до смрти. И реке теку као што пламен избиЌа из вулкана.
  Прошао Ќе велики тенк. И оставио за собом масу уг енисаних лешева.
  Борбена Ала га узе и зазвижди:
  - Забава, забава, дочекаЌмо нову годину!
  После тога, ®ена гола, грациозна нога поново Ќе бацила дар смрти колосалне, разорне мо"и. И растргао много Кинеза.
  Авиони Албина и Алвина прелетели су девоЌке. Ове девоЌке су почеле да гађаЌу воЌнике Небеског царства проЌектилима.
  Албина Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме. Бомбардовала Ќе цео кинески бата он и цвркутала:
  - єа сам наЌбо а жена на свету!
  Алвина такође пуца на неприЌате е ракетом, користе"и рубин брадавицу и шкрипи:
  - Слава временима комунизма!
  И опет "е послати нешто смртоносно, користе"и своЌу голу пету. Ова девоЌка Ќе веома лепа плавуша.
  А на копну, МариЌа, девоЌка са косом боЌе златног листа, узела Ќе исту брадавицу боЌе зрелих Ќагода док притиска, и са великом, разорном снагом испушта мине на противнике.
  Онда Ќе девоЌка узела и запевала:
  - єа сам наЌкул на свету,
  Ходам кроз снежне наносе бос!
  А девоЌка узе и показа своЌ Ќезик. Ратник Ќе постао све хладниЌи и мо"ниЌи.
  МариЌа га Ќе узела и поново голом, округлом петом лансирала нешто деструктивно.
  Одмах Ќе експлодирало неколико грашка.
  И разбио цео бата он воЌника Небеског царства. Ово Ќе заиста супер.
  МариЌа Ќе узела и запевала:
  - Дођи ми голи дечко Алик,
  Доведите дечаке - и сви голи!
  И како "е се ратница смеЌати и показати Ќезик, па како "е п унути.
  Али ОлимпиЌада Ќе узела и, такође, како п унути. И светлост "е узети и полетети из ®ених уста. И спали много Кинеза. Ово Ќе девоЌка - рецимо да Ќе жена супер.
  А онда су ®ене голе, снажне ноге узеле и бациле буре нитроглицерина.
  И таЌ, како експлодира... А експлозиЌа "е бити веома колосално униште®е. И као да Ќе неко бацио малу атомску бомбу.
  Ето колико има девоЌака, а урлаЌу као див е и несаломиве...
  Овде Ќе у борби Олга са своЌим бацачем пламена. А девоЌка трчи, трепери голим, округлим штиклама.
  И пече Кинезе, тешко сагорева ...
  Овде су и ¤елати. Мучили су девоЌку Серафиму. Наравно, за почетак Ќе скинута и претресена потпуно гола.
  Шапе пр авих мушкараца попеле су се на интимна места девоЌке. И опипали су ЌоЌ прса, голицали ЌоЌ пете.
  Попели су се у ®ена уста, попели се прстима у анус. А онда Ќе Серафима гурнут у дупе и палицом.
  ДевоЌка Ќе вриснула од бола и пониже®а. И било Ќе тако одвратно.
  И стално су Ќе дирали...
  А онда су узели и сели на посебно седло. И челичне игле зариване у лепоту вагине. А она Ќе стиснула зубе и завиЌала од бола.
  Била Ќе испружена. И ставили су тег на Ќедну страну, окачили га за куку. А с друге стране, и ¤елати су се зезнули на тег. То Ќе било тако скупо у смислу изазива®а бола.
  А девоЌка Ќе Ќаукала и урлала. И имала Ќе несносне болове. А онда Ќе девоЌку поново тукли бичем.
  И она седи у седлу. Игле ЌоЌ боду недра, тегови су ЌоЌ приврнути на ноге. И бич му Ќе пао на леђа. ТачниЌе, чак два бича су претукли силни ¤елати из Кине.
  А онда су принели бак у десноЌ нози и пламен Ќе лизао округлу, ружичасту девоЌачку пету. А онда су ¤елати принели бак у левоЌ нози. И ватра гола пета, такође полизана, али на другоЌ страни.
  И девоЌка Ќе опет вриснула од див ег беса. Тукли су Ќе са два бича, пекли ЌоЌ босе ноге, а притом Ќе тукли бичем. Али ово ниЌе било дово но да ¤елати из Кине виде.
  И почели су да подмазуЌу груди девоЌке пр авим шапама. И ударио Ќе са великом агресивнош"у. А девоЌка Ќе сте®ала од бола и осе"ала се као буба коЌу растав аЌу на делове.
  Али тада су ЌоЌ се груди отврднуле од грубих додира ¤елата и надуле. И девоЌци Ќе постало много бо е. И ту се опет бак е приносе наго попрсЌе лепотице. И пустимо га.
  ДевоЌка Ќе завиЌала у див ем лудилу од пакленог бола. А девоЌке су веома лепе и веома секси када бичуЌу и муче.
  А онда ЌоЌ боду недра, и испеку ЌоЌ голе, грациозне ноге, и истегну Ќе теговима, и Ќош ЌоЌ прже груди.
  И тек сада Ќе главни ¤елат почео да постав а пита®а. А девоЌка "ути. ТачниЌе, не да она "ути, али ®ени вапаЌи се не збраЌаЌу у одвоЌене речи. Она само завиЌа.
  По налогу главног ¤елата, челичне шипке са оштрим звездама су укло®ене из мангала.
  ЗасиЌале су гримизно од вру"ине.
  И почеше да туку девоЌку по леђима, без икаквог страха и са не удским бесом.
  Тако Ќе паклено болело. НиЌе ни чудо што су ово кинески ¤елати...
  Али ни ово им се чинило недово но. На главу девоЌке став ан Ќе и венац од бод икавог гранчица. Додата пат®а.
  Олег Рибаченко, настав аЌу"и да се бори, и бацаЌу"и грашак смрти голим прстима дечиЌих ногу, цвркутао Ќе:
  - ЧекаЌу"и победу, чекаЌу"и победу,
  Они коЌи жуде да раскину окове...
  ЧекаЌу"и победу, чекаЌу"и победу -
  Мо"и "емо да победимо зло, таму!
  Маргарита Коршунова, настав аЌу"и да сече Кинезе, гугутала Ќе, цртаЌу"и лептира своЌим мачевима:
  - Слава великом, светом комунизму,
  Учинимо свет сре"ниЌим местом...
  Уништи"емо лош пацифизам
  Ради велике, свете РусиЌе!
  Након тога, девоЌка Ќе узела и голим прстима лансирала десетак отровних игала, погодивши неприЌате а. И било Ќе тако забавно.
  Олег Рибаченко Ќе узео и како Ќе звиждао машу"и мачевима. И хи аде врана коЌе су хрлиле на боЌно по е пале су на главе кинеских воЌника.
  Дечак Терминатор Ќе певао:
  - За име руског Сварога,
  ХаЌде да створимо Ќош!
  И опет, дечакови голи прсти би га узели и бацили убилачки поклон смрти. И то такве снаге са комадом антиматериЌе да Ќе цео кинески пук изгорео у пламену униште®а. А клинац коЌи Ќе и Супермен - певао Ќе:
  РусиЌа Ќе наша света сила,
  У ®ему Ќе Свемогу"и Род саградио Еден ...
  Мо"на во а и безгранична слава,
  Ускоро не"емо имати проблема!
  
  ИВАН ШЕСТИ - ВЕЛИКИ ЦАР
  Кра  Карло Дванаести избегао Ќе смрт током рата у НорвешкоЌ, а чак Ќе и склопио мир са Петром Великим, успео Ќе да освоЌи ову зем у. И Шведска се мало померила од пораза. Године 1740, за време регентства Леополдовне, Карло Дванаести Ќе поново напао... И успео Ќе, искористивши чи®еницу да Ќе Бирон свргнут, и хаос и хаос у РусиЌи, заузео и Вибор и Санкт Петербург.
  Међутим, руска воЌска се опоравила након почетних неуспеха и успела Ќе да поново заузме главни град РусиЌе. Шведска Ќе успела да задржи само Виборг.
  Али ток историЌе се донекле променио. Иван шести ниЌе збачен, пошто Ќе пуч пропао. И задржао Ќе своЌ престо. Чарлс дванаести Ќе умро у седамдесетоЌ години 1752. године, владавши педесет пет година. А ®егова владавина била Ќе наЌзаним ивиЌа у историЌи.
  После паузе 1757. РусиЌа Ќе била у рату са Пруском. Овога пута, захва уЌу"и чи®еници да Ќе на престолу ве" пунолетан Иван Шести, рат Ќе завршен потпуним поразом Пруске и хапше®ем Фридриха ИИ. И ово се показало као огромно достигну"е за РусиЌу. Тада Ќе РусиЌа анектирала По ску, тачниЌе Комонвелт, и победила Турску. Била су два рата са Османским царством. А друга се завршила заузима®ем Цариграда и потпуним осваЌа®ем Османског царства. Царска РусиЌа Ќе извоЌевала многе победе - стигла Ќе до ИндиЌе, а такође и заузела северну Африку. Тада Ќе Суворов заузео целу Европу, заЌедно са револуционарном Француском.
  єедино Ќе БританиЌа покушала да пружи отпор. Али бри антног Нелсона Ќе победио сЌаЌниЌи и успешниЌи Ушаков. А уследио Ќе десант са заузима®ем Лондона.
  Цела Европа Ќе била освоЌена... Тада Ќе ве" био поход на Африку у деветнаестом веку. Веома успешан, и преузима ИндиЌу. А онда су руске трупе ве" извршиле инвазиЌу, заузеле Канаду и стигле до СЌеди®ених Држава.
  Године 1815. у своЌоЌ седамдесет петоЌ години умире Иван Шести - наЌве"и. Његова владавина била Ќе наЌдужа међу ма®е или више значаЌним зем ама у историЌи човечанства. Седамдесет пет година на власти. Истина, мора се ре"и да Ќе мандат био номинални, због регентства. Али исто се може ре"и и за ЛуЌа КСИВ.
  А Иван шести, коЌи Ќе у стварноЌ историЌи био пропали цар коЌи Ќе живот завршио у затвору, алтернативно Ќе постао наЌве"и владар у историЌи планете Зем е.
  Његов син Петар Тре"и постао Ќе нови кра . ОваЌ монарх Ќе наставио агресивну политику свог оца. И завршио преузима®е Кине. РусиЌа Ќе такође победила САД, освоЌивши ову териториЌу. А ве" под Александром Првим освоЌена Ќе и Латинска воЌска са єапаном. И Александар ИИ Ќе завршио осваЌа®е послед®их зема а света, ук учуЌу"и АустралиЌу.
  Тако Ќе поново настала светска империЌа...
  Чини се да Ќе све у реду, али царство има аутократиЌу и кметство. А кра еви покушаваЌу да успоре напредак. Што Ќе, међутим, немогу"е. А 1953. године, прва особа у овом случаЌу, принц АлексеЌ, полетео Ќе у свемир.
  А 1967. први пут су полетели на Месец. И треба напоменути веома кул.
  Пошто се лет на Марс догодио ве" 1988. Што Ќе ипак бо е него што Ќе било у стварноЌ историЌи...
  Постепено, кра еви су почели да обра"аЌу више паж®е на свемир. Било Ќе летова до Венере и да е...
  Нови цар ГеоргиЌе Први, такође 2020. године, одлучио Ќе први пут у историЌи РусиЌе да одржи изборе за Државну думу и донесе устав.
  Нови релативно млади монарх чак Ќе забележио низ крилатих афоризама;
  Размиш а®е као циркус захтева хода®е по конопцу!
  Љубав Ќе осе"аЌ као флаута, само Ќе музика много слађа!
  Политичари су често лисице а никад лавови, Ќер политиканство ниЌе кра евски посао!
  Дечак без борбе Ќе гори од пса!
  Искреност Ќе ретка квалитета за политичаре, поготово када се преброЌаваЌу гласови!
  У пулсира®у срца и вена желимо промену...али не старе®е!
  Младост Ќе непроце®ива као злато, само с временом све брже бледи!
  Младост промовише откри"а, као свеж поветарац у Ќедро!
  Младост, за разлику од вина, годинама губи вредност, али добиЌа снагу!
  Роботи у фантазиЌама су рођени из  удске ле®ости, али оличени над удском мар ивош"у!
  Што више команданата, ма®е реда, ма®е реда, више губитака!
  Дети®ство Ќе као новац у време инфлациЌе, што Ќе вредниЌе, брже се растаЌете од ®ега!
  Храстови генерали, производите дрвене ковчеге!
  Генерал Ќе као буре, поготово празан!
  Кад су генерали храстови, густо незна®е цвета!
  Ум и фантазиЌа, као муж и жена, само Ќе медени месец заиста сладак када подржава свекрва стварности!
  БроЌ наређе®а ниЌе увек пропорционалан храбрости, ве" увек одражава наклоност претпостав еног!
  Нафта Ќе заиста црно злато, труЌе природу, црни срца, замаг уЌе ум!
  У е Ќе као црна крв ђавола - труЌе и тело и душу!
  Ум Ќе спас у паметним рукама, а месарска то ага у шапама идиота!
  Лакше Ќе направити с®егови"а у устима вулкана коЌи еруптира него прона"и откри"е коЌе ниЌе кориш"ено у воЌне сврхе!
  Отвара®е за рат Ќе Ќеднако затвара®у многих врата мирног живота!
  Ако желите да избегнете борбу - напумпаЌте миши"е, ако желите да избегнете рат - изградите воЌску!
  ДипломатиЌа Ќе олакшана теретом воЌних издатака, преговори су тешка шака!
  Не обе"аваЌте месец са неба, мора"ете да завиЌате као пас када  уди дођу да траже!
  Срца траже освету, али ништа лукавиЌе и злоче од  удског срца - па нека ум да опроштаЌ!
  Да бисте имали жетву, потребно Ќе садити паразите током целе године!
  Ако Ќедном посадите ле®, можете имати жетву током целе године!
  Црвени говор може да избели црну репутациЌу, али не"е красити живот безбоЌног за разматра®е!
  Чуда науке, лишени смо досаде, чуда напретка су веома интересантна!
  Главно чудо науке не удара, ве" награђуЌе!
  Наука ниЌе вук, него напушта шуму, ако нема научне одговорности пастира оваца!
  Почетак не би требало да буде жустар, успори"ете до датума, али спорост на почетку "е замрзнути краЌ!
  Почетак Ќе као почетак игре, требало би да се развиЌате брже, али не мрдаЌте без размиш а®а о пиЌунима!
  Идеалан политичар Ќе као ко® на послу, али не и магарац у саветима!
  Љубав Ќе, наравно, диван осе"аЌ, само када се не односи на алкохол!
  Многи кувари кваре кашу тако што у тесто сипаЌу подсирено млеко!
  Политичар Ќе уметник, само што он не мр а платно, ве" себе!
  Кра еви могу све, али монарси не желе скоро ништа за народ!
  Само кра  коЌи се залаже за народ!
  На свету постоЌе само две ствари коЌе су ван контроле Створите а:  удска осе"а®а и  удска глупост, посебно када се осе"ам као паметни  уди!
  НиЌе битно ко Ќе председник, битно Ќе ко ти Ќе кра  у глави!
  Рат, нема места за размиш а®е, ера смрти и лудила!
  Само они коЌи имаЌу памет изван разума полуде!
  Ауто ниЌе само превозно средство, ве" луксуз на коме само будале штеде!
  НаЌрасипниЌа врста економиЌе, да се штеди на престижу!
  Некад смо губили, некад гинули, али Руси никад нису поклекли!
  Вештина заме®уЌе количину, али количина може само лажно да фалсификуЌе вештину!
  - У здравом телу, и дух амбала - и слабост плоти - душа Ќе избледела!
  Крв сиЌа као злато, али металне душе од ®е рђаЌу!
  Чак и злато рђа ако се од ®ега срце не баци!
  Муче®е ниЌе забава, ве" напоран рад из услужног сектора, у коЌем Ќе сажа е®е према клиЌенту погубно за вас!
  Душа богаташа Ќе родо убива, не више од златника, где Ќе узму и држе!
  Злато Ќе жуто као боЌа издаЌе, меко као во а опортунисте, тешко као савест издаЌника!
  Бол Ќе као свекрва, опсесиван, гадан, хо"у да га се отарасим, али ... без ®ега се не"ете удати са победом!
  Када се неприЌате  не преда уништаваЌу га, а када се не преда, домиш атост доноси победу!
  НиЌе битно да ли су женке од неприЌате а угинуле, катастрофа Ќе ако су наши мужЌаци изврнули мозак!
  Лако Ќе у борби када уче®е ниЌе мука, ве" корисна забава!
  Чак и по речима Христовим, ®егове слуге траже нешто што служи безбожноЌ самово и!
  Велики орман "е бучно пасти, а громогласна слава иде ономе ко га Ќе срушио!
  Када Ќе маска вешта, не треба нам изговор!
  Чеш"е теку црвене реке због црвених говора и црних дела!
  - Коме Ќе суђено да буде избоден, нека не дрхти на конопцу!
  Као и увек, испоставило се, али нису хтели!
  Смрт заслужуЌе бо и удео од живота, Ќер ®ено траЌа®е остав а неупоредиво више делова за избор! -
  ГаранциЌе даЌу гарантовано оп ачкане!
  Новчи" од злата Ќе мекан, али убоЌитиЌи од метка, погађа право у срце и вади мозак!
  ТехнологиЌа Ќе бог рата - а ®ен саботер Ќе атеиста!
  Бог Ќе створио универзум за шест дана, а човек заувек пла"а Ќедну минуту слабости коЌу Ќе направио човек!
  Ушли су на вуну, али се нису вратили жичаром!
  Бежи, али не бежи, пуцаЌ, али не узвра"аЌ, удараЌ, али не узвра"аЌ, и што Ќе наЌважниЌе, пиЌ, али се не опиЌаЌ!
  Уши мртвог магарца никоме нису потребне, али Ќе слух живе лисице дар за оне коЌима магарци не требаЌу да постигну своЌ ци !
  ОбуЌ памет, заувек "еш остати скитница!
  Рат Ќе ваздух за плу"а, али само помешан са бинарним гасом!
  Ако неприЌате  не жели да одустане и не зна да изгуби, натера"емо га да одустане и одвик"емо га да побеђуЌе!
  Лоши  уди воле црну магиЌу, добри лоши  уди белу!
  УбиЌа®е у рату Ќе тешко у процесу, одвратно у перцепциЌи, али како Ќе сЌаЌно на краЌу! Дакле, рат доноси здрав е души, отврд®ава®е телу, и чиш"е®е новчаника!
  Понекад рат пуни новчанике сЌаЌно, и то у директноЌ сразмери са пуно"ом проливене крви, и празнином поквареног срца!
  Дужност према Ота¤бини Ќе црвена уз пла"а®е незаинтересоване оданости!
  Рат Ќе тест за паметне, ка е®е за Ќаке, забава за будале! -
  Бити подсмех ниЌе забавно, терати друге да плачу ниЌе досадно!
  Добар владар Ќе као заше"ерен мед, прво га лижу, па исп уну!
  А зли владар, као пелин, прво "е бити исп унут, па погажен!
  Да, злато Ќе меко, али непробоЌни штит се лако куЌе!
  Квалитет увек надмашуЌе квантитет - чак ни океан Ќечмене каше ниЌе препрека за секиру!
  Зло Ќе пуно снаге када Ќе добро ослаб ено страхом!
  Шала Ќе добра за место, кашика за ручак, али помо" Ќе у нево и!
  Можда "ете имати сре"е Ќедном или двапут - без вештине, сре"а одлази!
  Ко ниЌе Лав ТолстоЌ, таЌ к®ижевни скитница!
  
  КАКО єЕ НАПОЛЕОН КРОЗ КиЌев ишао у Москву
  Наполеон Ќе изабрао алтернативни план рата са РусиЌом. Отишао Ќе у КиЌев и тамо поразио руске трупе. И створио Ќе марионетску Малу РусиЌу. Затим Ќе дошло до рата и присаЌеди®е®а БелорусиЌе и ЛитваниЌе ВоЌводству По ске, коЌе Ќе преименовано у кра евину. АустриЌа Ќе добила и нешто украЌинске териториЌе. РусиЌа Ќе, пошто Ќе поражена, постала споредна сила. 1815. Наполеон Ќе покренуо поход на Турску.
  Победио ОсманлиЌе и заузео Цариград. Грчка Ќе стекла независност, Босна и Херцеговина Ќе ушла у састав велике ИталиЌе, коЌу би на трон поставио син Наполеона Бонапарте. РумуниЌа Ќе била ук учена у АустриЌу, што Ќе цара сродило са Наполеоном. Бугарска и СрбиЌа су стекле независност, попут АлбаниЌе, али су постале вазали Француске.
  А Грчка Ќе вазал формално независне Велике ИталиЌе.
  У ТурскоЌ Ќе, заправо, на Балкану остао само главни град Истанбул са малим комадом зем е.
  Међутим, рат се ту ниЌе завршио. Наполеон Ќе започео инвазиЌу на Мароко и Алжир. Али британска флота се мешала са Французима. Рат са Енглеском се одуговлачио. Али гениЌални Наполеон Ќе успео да заузме Гибралтар и победи Британце са своЌим надмо"ниЌим снагама на копну.
  Након тога, Французи су блокирали мореуз и успели да заузму цео север Африке, ук учуЌу"и и Египат и Судан. Током борби, Французи су имали прве подморнице на свету. Енглеска Ќе почела да сноси огромне губитке.
  Наполеон има под своЌом контролом целу Европу и део РусиЌе. А БританиЌа ЌоЌ ниЌе ривал.
  Постепено су Французи савладали Британце. Изградили су више бродова са вишеструко значаЌниЌим становништвом и ресурсима. На краЌу, 1931. године, Наполеон се искрцао у БританиЌу, и након што Ќе развио своЌе трупе, заузео Лондон.
  БританиЌа се предала... Наметнут ЌоЌ Ќе огроман данак и све колониЌе су поново постале француске.
  Наполеон Ќе ве" био престар и послао Ќе своЌе генерале у битку.
  Француска се борила са САД и у ЛатинскоЌ Америци да задржи броЌне колониЌе.
  Наполеон Ќе, поживевши седамдесет година, што и ниЌе тако мало за великог гениЌа, умро 1839. по мерилима деветнаестог века. Његов син Наполеон ИИ, висок плавокоси коЌи ниЌе личио на свог оца, наследио Ќе трон са двадесет осмоЌ. И наравно, наставио рат. Док уопште у колониЌама.
  Поред тога, Наполеон ИИ Ќе имао неке заним иве идеЌе. Конкретно, одржао Ќе референдум и уЌединио Француску, ИталиЌу и АустриЌу у Ќедну државу.
  И ово такође ниЌе лоше ... А у ПрускоЌ су поставили свог рођака на престо.
  А Комонвелтом Ќе владао ванбрачни син Наполеона и по ска пана од ВаленсиЌе.
  Трупе Наполеона ИИ су на краЌу докраЌчиле СЌеди®ене Државе и у потпуности заузеле Северну и єужну Америку. Тада Ќе нападнута Африка. Проширио се на ИндиЌу и Кину.
  1860. године дошло Ќе до рата са РусиЌом. Овога пута заузети су Москва и Санкт Петербург. Одржан Ќе референдум и РусиЌа Ќе, све до Тихог океана, ушла у Комонвелт. А онда се Комонвелт споЌио са Француском. Тада Ќе ве" био рат у Кини и искрцава®е у АустралиЌи... Наполеон ИИ Ќе владао до 1883. док ниЌе умро у седамдесет и другоЌ години, освоЌивши скоро цео свет.
  Његов унук Наполеон ИИИ ступио Ќе на престо. Под овим монархом послед®и ратови су коначно окончани заузима®ем єапана, Филипина, других острва и зема а у АзиЌи, као и Новог Зеланда.
  Формира®е светског царства Ќе завршено... Наполеон Тре"и постао Ќе конзуматор историЌе ратова.
  А сада Ќе човечанство имало Ќедан пут до свемира.
  1917. први човек Ќе полетео у свемир. А 1922. године догодио се лет на Месец. И 1930. на Марс.
  Човечанство Ќе освоЌило свемир ... До краЌа двадесетог века  удска насе а су ве" била на свим планетама Сунчевог система.
  А 2020. године почела Ќе прва међузвездана експедициЌа. Одмах Ќе седам свемирских бродова кренуло ка звезди СириЌус, коЌа Ќе ротирала неколико планета. И Ќедан од ®их Ќе био погодан за живот.
  Уведена Ќе нова ера међузвездане експанзиЌе.
  А израз - и"и у Москву преко КиЌева, добио Ќе ново значе®е.
  
  ИСПРАВЉЕНЕ ГРЕШКЕ ТРИ ОСОВИНЕ
  Хитлер тривиЌално ниЌе претворио Четврту тенковску армиЌу у Кавказ. И као резултат тога, нацисти су одмах успели да заузму Ста инград. Нешто раниЌе пре тога, єапан Ќе победио у битци код МидвеЌа и заузео ХаваЌски архипелаг потпуно доминираЌу"и Тихим океаном.
  Ромел такође ниЌе паузирао, после пада Толбука, и не дозво аваЌу"и Британцима да се стану у одбрани, потпуно их Ќе поразио у Египту. Штавише, Ромелове трупе су успеле да заузму и Ирак и КуваЌт уз подршку локалног становништва.
  Ста ин Ќе покушао да поврати Ирак, али Ќе и Турска ушла у рат на страни Тре"ег раЌха. И као резултат тога, СССР Ќе пао под двоструким ударцем. КоЌа Ќе тада постала трострука на Далеком истоку и отворила други фронт и єапан.
  Искористивши тренутак, Немци су отишли на КаспиЌско море и копном одсекли Кавказ.
  Као резултат тога, ток рата се променио. СССР Ќе био принуђен да искористи део своЌих снага да задржи Далеки исток од єапанаца. А Немци су напредовали без проблема. Турци су у покрету заузели єереван, Батуми и друге градове и скроз пробили одбрану.
  И Немци и єапанци су напредовали. СамураЌи су успели да изненаде совЌетску флоту у Владивостоку и потопили Ќе без церемониЌе. И заузели су ве"и део МонголиЌе.
  До нове године, нацисти су заузели цео Кавказ, ук учуЌу"и и Баку.
  Била Ќе то велика победа и поразан ударац за СССР. Ста ин Ќе полудео, али ниЌе могао ништа да уради.
  Зима Ќе била мирна. Само Ќе било покушаЌа деблокаде Ле®инграда, али неуспешно. Немци су повукли додатне снаге и успели да одбиЌу напад.
  У марту су покушали да нападну на центар, али Ќе напад поново одбиЌен...
  КраЌем маЌа, Немци су попунили своЌе трупе захва уЌу"и тоталноЌ мобилизациЌи, повлаче"и мо"ниЌе и модерниЌе тенкове: Пантер, Тигар, Лав и самоходни топ Фердинанд. И кренули су у офанзиву у конвергентним правцима са стране Ржева и северног дела фронта, покушаваЌу"и да формираЌу котао.
  Истовремено, нацисти су такође преплавили Саратов. Напали су из Ста инграда.
  У борби се поЌавио "Лав" - веома мо"ан тенк тежак деведесет тона. Ова машина Ќе имала пред®и оклоп трупа од сто педесет центиметара, а бокове од осамдесет два милиметра под нагибима као код "пантера". ОваЌ Ќе био спо а сличан Пантеру, само ве"и са топом од 105 мм у калибру 70 ЕЛ.
  Чело трупа Ќе било веома снажно зашти"ено - 240 мм испод нагиба.
  Тенк "Лав" имао Ќе снажниЌи мотор од хи аду ко®ских снага, а брзину од око тридесет пет километара на сат.
  Генерално, аутомобил ниЌе баш успешан, али Ќе веома добро зашти"ен у челу.
  НаЌвише од свега, у практичном смислу, Тигар Ќе добар. Пантер Ќе, иако бржи, прилично слаб са бочним оклопом од само 40 милиметара, а може га поднети чак и четрдесет пет.
  Генерално, Немци су веома Ќаки. Успели су да избегну тешке губитке у четрдесет другоЌ години, а ®ихова воЌска Ќе велика и броЌ дивизиЌа, заЌедно са страним, само у Вермахту Ќе премашио триста педесет. Плус, трупе сателита.
  ШпаниЌа и Португал су отворено ушле у рат на страни Тре"ег раЌха.
  А немачке трупе су заузеле Гибралтар и почеле да напредуЌу преко Африке.
  ИталиЌа Ќе извршила додатне мобилизациЌе и послала Ќош трупа. Турска се такође мобилисала, као и Арапи. єапан се гурао са истока.
  Тре"и раЌх Ќе такође био ве"и у броЌу пешадиЌе и ниЌе био инфериоран у технологиЌи. Немци су такође имали много летелица у ваздуху. ПоЌавили су се МЕ-309, без премца у наоружа®у, и Фоке-Вулф са шест ваздушних топова.
  Немачки асови су доминирали.
  Посебно МарсеЌ. За три стотине оборених летелица поново "е добити Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. А за пет стотина награђен Ќе првом наградом овог нивоа, Витешким крстом гвозденог крста и златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  Марсел Ќе завршио на источном фронту и ту се борио као сатана.
  Ста ин му Ќе ставио на главу награду од сто хи ада златних руба а. И био Ќе рат.
  Немци су, наравно, успели да пробиЌу совЌетску одбрану и заузели Саратов и споЌили котао, северно од Ржева.
  У Биткама се посебно истакла Гердина тенковска посада.
  Босонога плавуша Ќе испалила своЌ топ Пантер своЌом гримизном брадавицом и загугутала:
  Заузе"емо Москву!
  Шарлот Ќе такође млатарала брадавицом од малине, пробила ауто совЌетских снага и цвркутала:
  Сви "емо победити!
  Кристина Ќе неприЌате у дала праж®е®е, притискаЌу"и своЌу рубин брадавицу на дугме и гугутала:
  - За свету РусиЌу!
  Магда "е га узети и погодити совЌетски тенк, откинути му куполу и цвркутати:
  - За мо"ну мо"!
  Овако су се девоЌке бориле и то веома агресивно.
  Ево неких кул жена...
  КраЌем Ќула почела Ќе немачка офанзива на Москву. Истовремено, на Ќугу, нацисти су упали у КуЌбишев.
  Водиле су се жестоке борбе.
  Снаге су, наравно, неЌеднаке, али КуЌбишев Ќе добро утврђен. Морам ре"и да Ќе и Москва снажно утврђена, као и прилази ®оЌ. У сваком случаЌу, мо"не утврђене зоне су ту, и Ќежеви, и ровови, и читава мо"на утврђе®а.
  Немци су бацили у напад - сто педесет дивизиЌа. Многи од ®их су страни и мале убоЌне снаге.
  У борбама су учествовали и први "Тигрови" -2 и тенк "Маус". Борбе су показале да први тенк Ќош увек ниЌе био лош, али Ќе Маус био претежак и ниЌе га било лако транспортовати.
  Међутим, такав тенк ниЌе нимало лако нокаутирати. И Немци су се укли®али у одбрану Црвене армиЌе.
  Нацистима Ќе било прилично тешко. Али Ќаки су и броЌем и техником.
  Кориш"ени су и први бомбардери єу-288. Таква машина Ќе веома Ќака и брза, носи до шест тона бомби.
  Немци су били Ќаки... МарсеЌ за седамсто педесет оборених летелица добио Ќе Ќединствену награду: Витешки крст гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. И постао Ќе права, супер-легенда.
  Немци су самоуверено доминирали небом, а єапан Ќе напредовао са истока.
  СамураЌ сав бисер и бисер. И ®ихови авиони су бомбардовали. САД и БританиЌа су биле пасивне. И поступали су опрезно.
  єапан Ќе користио значаЌне снаге у биткама. И гурнуо Ќе...
  У августу су Немци заузели град Кали®ин и приближили се МожаЌску, наЌутврђеноЌ линиЌи одбране.
  Истовремено су се одвиЌале борбе за Тулу. До Москве Ќе остало свих сто километара.
  Вероника, Оксана и Наташа, заЌедно са другим девоЌкама, изашле су из окруже®а. Бата ону девоЌака Ќе наређено да се повуче у позадину, пошто ратници практично нису имали противтенковско оружЌе. Сталенида Павловна Ќе имала ратно искуство, служе"и као доброво ац у ШпаниЌи. Осим искуства остатка рата. И схватила Ќе да Црвене трупе не могу да одоле тенковима сериЌе великих мачака. ДевоЌке су, међутим, избациле неколико транспортера, али су и саме претрпеле губитке.
  Сада се бата он разишао и повукао.
  Вероника, Оксана и Наташа, изувши чизме, одлазиле су босоноге и у светлим блузама. СовЌетске трупе нису спремне да одбиЌу колоне тешких тенкова. И Ќедноставно нема шта да се пробиЌе кроз тенк Е-50. єедина шанса Ќе да оштетите стазе. Али у овоЌ машини, ва ци се налазе на одвоЌеним колицима, и врло их Ќе тешко онемогу"ити.
  ДевоЌке су се кретале на исток кроз шуму, и то у малим групама. Изгледали су веома дир иво. Замотали су панталоне, и то само у светлим кошу ама. Дуга, плава, благо ковр¤ава коса се спуштала. Трава приЌатно голица босе ноге, а понекад наиђу и кврге. Све изгледа изузетно еротично. Груди се виде кроз танке кошу е.
  Вероника, граб аЌу"и траву босом ногом, узнемирено каже:
  - Проклетство - рат Ќе тек почео, а ве" морате да се повлачите!
  Оксана, чиЌа Ќе плава коса била благо црвенкаста, церекаЌу"и се зубима, одговара:
  - И нисам имао неких посебних илузиЌа! Хитлер Ќе освоЌио скоро цео свет... ПробаЌ са таквом хордом са коЌом можеш!
  Наташа Ќе протресла снежно белу косу и рекла:
  - Сви желе да удово е... Тешко Ќе са ®има! Бити веран ниЌе лако!
  Вероника климну главом. Коса ЌоЌ Ќе тако златна и лепа. Она Ќе супер.
  Али ВикториЌа их Ќе сустигла. Црвенокоса девоЌка. Коса Ќе као ватра. И тако потресно. Дувао Ќе ветар и, изгледа, виЌори се пролетерска застава, тако пламена коса.
  ВикториЌа Ќе скинула кошу у и открила торзо. Груди су ЌоЌ биле пуне, брадавице скерлетне, као мак. Прелепи ратник. И ®ено снажно, увежбано тело Ќе откривено.
  Наташа се закикота и такође оголи торзо, приметивши:
  - А наша тела су лепа ... Ми смо само Амазонке!
  Вероника одмахну главом.
  - Зар ниЌе превише радикално - разоткрити груди! Морате поштовати правила пристоЌности!
  ВикториЌа Ќе одмахнула главом и затресла своЌим црвеним локнама.
  - У комунистичком друштву - правила морала, поЌам Ќе релативан. - ДевоЌка Ќе затресла голе груди, ®ене гримизне брадавице су веома завод иво сиЌале. - Бити гол ниЌе грех. ТачниЌе, поЌам греха Ќе свештенички, али наша вера Ќе слобода од буржоаског морала!
  Наташа Ќе потврдила, тресу"и своЌим буЌним и еластичним попрсЌем:
  - Ближе природи! Ближе природном! И природна голоти®а!
  Оксана се такође насмешила и оголила торзо. У ствари, у лет®оЌ врелини, како Ќе приЌатно када су груди голе. И ветар их носи. Лепа девоЌка, а голоти®а долази. Све девоЌке су атлетске, са фигурама, гола тела ратника изгледаЌу веома хармонично.
  Путем шетаЌу лепе девоЌке. Тако су симпатични и веома привлачни.
  - цвркутала Ќе Вероника, одмахуЌу"и главом.
  Али то уопште ниЌе естетски приЌатно!
  ВикториЌа Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не! Имамо сЌаЌна тела! И изгледамо голи Ќедноставно сЌаЌно!
  Наташа климну главом и скочивши рече:
  - Било Ќе добро бити гол... Ево И ича Ќе дошао са пушком!
  Оксана се помиловала по грудима и зацвилила:
  - Заправо, моЌа биста Ќе супер!
  ВикториЌа Ќе одушев ено певала:
  - О, девоЌке, а ми смо Ќуришници! Новчаници, новчаници и новчаници! Видели смо доларе - планине злата!
  Наташа Ќе, тресу"и голим грудима, са осмехом певала:
  - Некада су били голи, боси, лоши!
  И ®их четворица прасну у смех. ДевоЌке су ударале босим ногама, подизале босе пете. Прелепи ратници. Иза ®их су ранчеви и Ќуришне пушке ППСх. Слатки ратници, веома дивни.
  Вероника Ќе тихо рекла:
  - Пред Богом смо сви Ќеднаки... А за разврат "емо морати да одговарамо!
  Наташа се закикотала и одговорила са свом одлучнош"у:
  - Нема Бога! Ово Ќе баЌка!
  ВикториЌа, тресу"и голим, препланулим грудима, одушев ено Ќе узвикнула:
  - Бога су измислили мо"ници овога света да држи народ у покорности!
  Вероника Ќе негативно одмахнула златном главом.
  Ко Ќе онда створио универзум?
  ВикториЌа се закикота и одговори:
  - Сами универзуми расту као лиш"е на дрвету. Они расту ни из чега. Када Ќе у далекоЌ бесконачности дрво у универзуму почело да расте од нуле, и од тада су се поЌавили многи универзуми.
  Наташа се закикота и исплази Ќезик, приметивши:
  - Вру"е Ќе! Можемо ли да скинемо панталоне?
  ВикториЌа Ќе подржала идеЌу:
  - То Ќе сЌаЌна идеЌа!
  И све три девоЌке су се Ќедногласно ослободиле панталона, остаЌу"и у га"ама. И каква су снажна и миши"ава тела. єедноставно величанствено, и акробатски.
  Оксана Ќе са одушев е®ем певала:
  - Бубашваба има антене, девоЌка има голе га"ице!
  Остала Ќе само Вероника са замотаним панталонама и кошу ом. Она Ќе прекорно одговорила:
  - НиЌе добро бити тако гол! Шта ако нас виде!
  Наташа се закикота и одговори:
  - И нека чак и виде! Волим да узбуђуЌем мушкарце!
  ВикториЌа се закикота, протресе скоро голим бутинама, одговори:
  - Мушкарци су ђубре - само олош!
  И ударивши босом ногом свежу г иву, додала Ќе:
  - Како Ќе лепо узети пастува и Ќахати га!
  Оксана Ќе са осмехом приметила:
  - Кад те мазе, лепо Ќе... Поготово ако су мушкарци млади, згодни...
  Наташа Ќе подсетила девоЌке:
  - Запамтите, ухватили смо дечака. Дивно дете, и сигурно има велико савршенство изнад своЌих година!
  ВикториЌа Ќе облизнула усне и рекла са пожудом у гласу:
  - Било би сЌаЌно то проверити!
  Вероника Ќе огорчено залаЌала:
  - Какве гадне ствари говориш! Не можете тако исмевати осе"а®а  уди! Поготово кад Ќе немачки у пита®у, али дечак!
  Оксана се закикота и одговори:
  - Извините, али моЌе срце Ќе тако гадно...
  Наташа Ќе спремно потврдила:
  - Немци напредуЌу, а Ќа желим да са®ам о нечему добром! На пример, о дечацима!
  ВикториЌа Ќе кроз смех предложила:
  - А шта ако стварно ухватиш мушкарце? Било Ќе тако сЌаЌно!
  Вероника Ќе оштро одговорила:
  - Жене краси скромност, а не бахато шиканира®е!
  ВикториЌа Ќе негативно одмахнула ватреном главом. Ударила се босим ногама и залаЌала:
  - Не! єедноставно, нема ве"ег задово ства, сама изабрати мушкарца и уву"и Ќе у кревет. Црвенокоса ђаволица затресе бакроцрвене локне и настави. - То Ќе то да се завалиш у жбу®е ради задово ства, а не да идеш низ пролаз.
  Вероника рече строго:
  - Секс без разлога Ќе знак будале! - И додао. - Ово Ќе противно нормама комунистичког морала!
  ВикториЌа се ниЌе сложила:
  - Сам Ле®ин Ќе рекао - жене треба да буду заЌедничке!
  Наташа се закикота и примети:
  - Па, не могу да кажем да сам се тако бацила на мушкарце, али лепо Ќе играти активну улогу! Ако и сам волиш да бираш коме "еш да удариш! Али код нас до тога не долази.
  ВикториЌа климну главом у знак слага®а.
  - Да, имамо само девоЌке... Али можете пре"и преко ограде! - цвркутала Ќе девоЌка са великим задово ством. "Момци, мужици... Наши мужици ревносно пузе по трбуху!"
  Вероника Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не, Ле®ин то никада ниЌе рекао!
  Наташа Ќе узвикнула у знак протеста:
  - Не, управо Ќе то рекао Владимир И ич! У комунизму "е све бити заЌедничко, па и жене!
  ВикториЌа се закикота и промрм а:
  - Жене су добре... Мушкарци су Ќош бо и! Ех, да те ухвати, да те тамо цела чета силуЌе.
  ДевоЌке су се сложно смеЌале. А ВикториЌа Ќе, цере"и се, додала:
  - А онда су га тукли кундацима! А пете би меким пламеном запа ене и корбитом посуте!
  Наташа Ќе босом ногом ударила квргу и гугутала:
  - Потпетице су задово не кад их бамбусом туку! Овде у Кини су девоЌке и дечаке тукли моткама по голим табанима. И волели су то!
  ВикториЌа Ќе са ужива®ем певала:
  - Какво муче®е у Холивуду! Само мачке, не  уди!
  Вероника Ќе мудро приметила:
  - Овде "еш и"и у пакао... Би"еш мучен, а пете "е ти бити спа ене не само бамбусом, ве" и усиЌаним гвожђем!
  Наташа Ќе певала, чврсто стежу"и песнице:
  - Црни гавран на суседноЌ капиЌи!
  ВикториЌа, тресу"и голим сисама, са гримизним брадавицама, настави:
  - Колевка, лисице, поцепана уста!
  Оксана, чиЌе су груди такође голе, и тресу"и боковима, одговори:
  - Колико пута после борбе моЌа глава!
  Вероника Ќе подржала импулс, газе"и босим ногама:
  - Са препуног сецка®а сам полетео где ....
  Наташа Ќе бесно заурлала, тресу"и голим грудима:
  - Где Ќе Ота¤бина! Нека ружно вриште!
  ВикториЌа Ќе п уснула и цвилила, извиЌаЌу"и кукове, Ќедва покривена провидним га"ицама:
  - И свиђа нам се, чак и ако ниЌе лепа!
  Оксана Ќе просиктала, трзаЌу"и голим препланулим коленима:
  - Копиле од повере®а!
  Вероника рече са уздахом:
  - Ми смо совЌетски граничари. А ми причамо као курве. Да ли Ќе могу"е...
  ВикториЌа Ќе певала као одговор:
  - Хвала Ста ин-вођо! За глупе, празне очи! За то што смо као уш, не можеш живети!
  Наташа Ќе песницом запретила црвеном ђаволу:
  - Ну, ти тако не хрт! Би"ете у посебном делу!
  ВикториЌа Ќе самоуверено рекла:
  - Ускоро "е Немци до"и у Москву... А ве" "е Ста ина одвести у кавез!
  Оксана се закикота и приговори:
  Да ли мислите да Ќе исход рата унапред зак учен?
  ВикториЌа Ќе сасвим озби но одговорила:
  - Како другачиЌе? Хитлер има скоро половину света под окупациЌом, плус єапан и ®егове колониЌе. - ДевоЌка Ќе  утито лупила грациозном, босом ногом. - А ми немамо ни пристоЌне тенкове! СериЌа КВ Ќе пародиЌа на аутомобиле. Т-34 Ќе очигледно премали. Али нормалан тенк ниЌе створен! А оклопне гранате "е бити горе од немачких!
  Наташа Ќе тешко уздахнула и загуглала:
  - Морамо се сложити са овим! АваЌ, наши тенкови су Ќош увек тако несавршени. Шта Ќе са КВ? Да, ломе се...
  ДевоЌке су у"утале и ®ихова разиграност Ќе опала.
  Заиста, ве" први сати рата показали су да Т-34-76 нема потпуно поуздан ме®ач, а Ќош више сериЌа КВ. И што Ќе фаул, што Ќе тенк тежи, то Ќе слабиЌи прилагођен крета®у. А пред®и оклоп од 200 мм ниЌе дово ан да издржи гранате чак ни 88 мм топа Пантер-2, а не Тигер-3.
  Како се неочекивано испоставило, немачки аутомобили су за ред величине Ќачи у пред®ем оклопу и способности да преузму ударац. А совЌетска технологиЌа очито пропада.
  Да, постоЌала Ќе машина "пантер" -2 коЌоЌ нема равне и хаЌде да уништимо све. Не можете зауставити такав тенк.
  КраЌем септембра Немци су почели да опко аваЌу Москву. Ремонтирали су га.
  єесен Ќе била сува и топла, а почетком октобра нацисти су ве" почели да стежу клешта, прете"и да затворе обруч заузима®ем Москве.
  Пилот МарсеЌ добио Ќе специЌалну награду за хи аду оборених летелица - Звезду Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  И то Ќе кул.
  И друге машине су сада биле у борби.
  Гердина тенковска посада истакла се у биткама. ДевоЌке су се бориле на "пантеру" -2. Ова машина Ќе имала уску куполу, нижу силуету и фронталну заштиту упоредиву са "тигром"-2 са ма®ом масом за осамнаест тона са Ќеднаким мотором од 900 ко®ских снага. А то значи бо е перформансе вож®е. Америка Ќе користила високог Схермана. ОваЌ тенк Ќе могао да продре само на немачку страну, а погођен Ќе са уда ености од три и по километра.
  "Пантер" -2 постепено заме®уЌе уобичаЌени "Пантер". Али до сада, послед®и ауто Ќе прилично добар. Његов фронтални оклоп Ќе прилично способан да задржи проЌектил раниЌих модела Схерман, а новиЌи типови могу пробити само близу. А сам Пантеров 75-милиметарски топ узима совЌетски аутомобил са два километра, и бржи Ќе од 88-милиметарског, што Ќе у пракси много бо е. Истина, Пантер-2 у челу Ќе генерално непробоЌан чак и за самоходне топове у САД са 90-милиметарским топовима, а то Ќе, наравно, практично.
  Герда голим прстима гађа мету и пуца. Затим вришти:
  - За величину планете широм света!
  Шарлот такође пуца, прецизно погађаЌу"и совЌетске трупе и урлаЌу"и из свег гласа:
  - Слава нашем успеху!
  Кристина, пуцаЌу"и на неприЌате а голим ножним прстима, и обараЌу"и га добро гађаним гранатама, показуЌу"и зубе, каже:
  Слава Тре"ем РаЌху!
  Магда такође пуца голим ножним прстима, и са одушев е®ем каже, намигуЌу"и другарицама:
  - За ариЌевске идеЌе и ®ихову победу!
  Ратнице раде на тенк, а "тридесетчетворке" их не вуку. А тенкови ИС-1 су Ќош гори. Тешки КВ-16 покушава да напредуЌе против немачких Ќединица. Али девоЌке га такође пробиЌаЌу своЌим далекометним пишто ем. А од совЌетског тенка су остали само фрагменти, док борбени комплет детонира.
  На Ќедноставном "пантеру" се бори посада ЏеЌн Армстронг. Ова храбра девоЌка из БританиЌе самоуверено добиЌа рачуне.
  Грингета, пуцаЌу"и на Русе, уз помо" голих прстиЌу, шкрипи:
  - Слава ери БританиЌе! Слава!
  Моника, такође цвиле"и, ша е поклоне смрти, голих прстиЌу на ногама и шкрипи:
  - ВладаЌте БританиЌом, бескраЌна мора, никада не"емо бити робови!
  Мала®а Ќе такође заузврат испалила Пантеров топ, пробила Тридесетчетворку и цвркутала:
  - За кра евски комунизам!
  И девоЌке су одушев ене. И тако су славно победили Црвену армиЌу.
  Ве" су нацисти на Ќугу, уз подршку локалног становништва, заузели Пензу. ЗаЌедно са єапанцима прошли су БаЌкалску превлаку и боре се на Камчатки.
  Ту се боре и лепотице на тенку Тигар-2, Агата, Адала, Ангелина, АндриЌана. Четири девоЌке убиЌаЌу неприЌате а из своЌе машине за убиЌа®е. "Тигар"-2 исп ува поклоне смрти и уништава совЌетске Ќединице.
  Агата, пуцаЌу"и голим прстима, урла:
  - За Тре"и РаЌх! И намигуЌе.
  Адала такође пуца, притискаЌу"и своЌу гримизну брадавицу, и шкрипи:
  - За ариЌевске заставе!
  ДевоЌке се понашаЌу са колосалном агресивнош"у.
  А сада немачке трупе улазе у Туркменистан. А у новембру 1943. заузимаЌу главни град Ашхабат.
  Напад Ќе у току, уз употребу технологиЌе. Мо"ни "Штурмтигрови" избацуЌу млазне бомбе тешке три стотине килограма. И уништаваЌу ку"е заЌедно са руским трупама.
  ЧуЌе се сирена. Да, Хитлерова воЌска показуЌе наЌвиши акробатски акробат у разара®у.
  Немачка девоЌка Ева Ќе твитовала:
  - Би"е позива са трошком!
  Хелга се бори на авиону ТА-152. Она баца авионске проЌектиле на копнене мете, погађа тридесетчетворку и кевешке. И завиЌа у себи:
  - єа сам ариЌевски ратник, и би"у девоЌка супер класе!
  А сада Ќе ®име погодио Ќош Ќедан совЌетски тенк. Мора се ре"и да се девоЌка свађа и да су ЌоЌ само ЌаЌа хладниЌа.
  Гертруда такође ша е смртоносно праж®е®е, уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу, из свог убоЌитог Ќуришника удара неприЌате а и цичи:
  - Слава идеЌама ариЌевског комунизма!
  Борбени ратници овде, и како они све решаваЌу.
  У децембру 1943. Немци су готово у потпуности заузели Москву и са трупама ушли на териториЌу Горке и Каза®ске области. У борбама су учествовале и самоходне топове Е-10. ОваЌ самоходни пишто  Ќе био одличан и пуштен у две верзиЌе одЌедном. Први тежак десет тона са пред®им оклопом деб ине 60 мм, бочним оклопом од 30 мм и мотором од четири стотине ко®ских снага. Мала висина машине од 1,3 метра и само два члана посаде, са топом 75 мм и дужином цеви 48 ЕЛ, веома покретна. И тежи самоходни топ-15, тежине шеснаест тона, пред®и оклоп 82 милиметра на великом нагибу, бочни оклоп од 52 милиметра и топ од 75 милиметара и дужине цеви 70 ЕЛ као код Пантера и мотор од 550 ко®ских снага.
  Нове самоходне топове биле су сасвим задово не немачком воЌном вож®ом и ®иховим наоружа®ем.
  Две девоЌке су се бориле на Е-15: Фрида и Каиса. Испалили су двадесет хитаца у минути из топа. Тако лепе девоЌке у бикиниЌу.
  Фрида Ќе пуцала на тенк ИС-1, пробила му пред®и оклоп и гукала:
  - За ариЌевске идеЌе!
  И голим прстима притискала Ќе дугмад Ќедног од првих ¤оЌстика у воЌсци Тре"ег раЌха.
  Лупанула и Цаисса уз помо" голих прстиЌу, погађаЌу"и неприЌате а са колосалном прецизнош"у. А она Ќе гукала:
  - Слава ариЌевском братству!
  Борба против такве девоЌке. Са великим загоном и амбициЌом.
  А ратници убираЌу жетву, уз активност шакала.
  Али посебно Ќе заним иво мучити зароб ене девоЌке, ово Ќе ®ихова наЌагресивниЌа и оми ена забава.
  Фрида Ќе приметила са цереком зуба:
  - Дово но да живимо по законима,
  Дали Адам и Ева...
  Наг, вози"емо приче,
  Лево, лево, лево!
  Цаисса Ќе агресивно потврдила:
  - Лево, лево, лево!
  Такође Ќе притиснула голе прсте на дугмад ¤оЌстика и погодно погодила неприЌате а.
  Фриц се борио ... Албина и Алвина су ве" премашиле сваки од пет стотина оборених авиона. Испоставило се да су такве милитантне девоЌке. И отишли су далеко у своЌоЌ идеЌи милитантности.
  Албина Ќе, обараЌу"и руски авион, уз помо" голих прстиЌу, рекла:
  - За свету Пруску!
  Алвина Ќе, рушила руски ауто, такође голим прстима, залаЌала:
  - За велику Ота¤бину!
  Овде се Ќединствено боре девоЌке и веома жестоко нокаутираЌу неприЌате е.
  Нова година Ќе ве" дошла... Москва се и да е држи у обручу блокаде.
  Кратка пауза до марта 1944. године.
  А у проле"е Ќе постало мало топлиЌе и неприЌате ства су настав ена са новом снагом.
  У борбама Ќе учествовао и Лев-2, ово Ќе први сериЌски тенк у коме су Немци користили локациЌу мотора и ме®ача заЌедно и испред тенка - у Ќедном блоку. И тора® Ќе померен назад. Резултат Ќе био удобниЌи аутомобил, са ниском силуетом и уском куполом. Лав-2 Ќе значаЌно изгубио на тежини, и додао Ќе заштиту за чело због ве"ег нагиба оклопа. ОваЌ тенк Ќе постао лакши од Тигер-2, што значи да Ќе покретниЌи са мо"ним оружЌем.
  У пуном Ќеку у Тре"ем раЌху, дизаЌн новог главног тенка Е-50 се одвиЌао. Аутомобил Ќе прошао кроз низ промена: уград®у уске и ма®е куполе. Промена шасиЌе у лакшу и лакшу за производ®у и поправку, као и са бо ом способнош"у у вож®и. ЛокациЌа мотора и ме®ача заЌедно и попречно, и ме®ача на мотору. Висина резервоара сма®ена Ќе на ма®е од два метра. А ова машина Ќе тежила само четрдесет пет тона са деб ином оклопа Тигер-2. Истовремено, имала Ќе снажниЌи мотор до 1200 ко®ских снага и Ќаче оружЌе - топ од 88 мм са дужином цеви од 100 ЕЛ, и пове"ану разорну мо" и прецизност.
  ОваЌ тенк, назван "Пантер"-3, требало Ќе да иде у сериЌу. А ®егов пишто  Ќе био опрем ен хидрауличним стабилизатором. Такав тенк Ќе требало да постане главни сред®и тенк. И развоЌ Е-75 Ќе такође био у току. Ова машина Ќе била Ќош бо е зашти"ена: пред®и оклоп 250 мм и бочни оклоп 170 мм, са Ќош снажниЌим и оклопнопробоЌним топом калибра 105 мм и 100 ЕЛ. Планирано Ќе да се тежина задржи у границама од седамдесет тона, а да се стави мотор од 1500 ко®ских снага како би се одржала покрет ивост. ОваЌ тенк Ќе требало да постане главни тешки тенк у Тре"ем РаЌху. И било Ќе планирано да се зове: "Тигар" -3. То су тенкови нове генерациЌе, а ве" за буду"е ратове са САД.
  У Сибиру су се праве битке одвиЌале тек у лето 1944. године, када су се одвиЌале послед®е битке са РусиЌом.
  На небу су се борили и немачки млазни ловци. ХЕ-162 Ќе лакши, лакши за производ®у и управ ив, и успешно Ќе прошао своЌе ватрено крште®е.
  МЕ-1010 се такође поЌавио са крилима коЌа су ме®ала замах. Али ®егов недостатак су били високи захтеви за квалификациЌе пилота. А уместо ®ега, у сериЌи Ќе префериран ТА-183.
  Велике наде полагале су се на напредниЌи МЕ-262 Кс, коЌи се одликовао великом брзином преко 1100 километара, пет ваздушних топова и бо ом управ ивош"у са замашеним крилима.
  У Ќулу су прва два авиона ове модификациЌе примили Албина и Алвина ...
  У то време Немци су ве" опколили Че абинск и Свердловск. Стотине хи ада совЌетских воЌника се предало.
  Албина Ќе пуцала на руске тенкове из ваздуха, пробиЌала им кровове и урлала:
  - Слава ариЌевским сновима!
  Алвина, обараЌу"и пилоте СССР-а, и ша у"и их на онаЌ свет, уз помо" босих ножних прстиЌу, зацвилила Ќе:
  - За Велику Пруску!
  Ова девоЌка се тако бори, а тенкови такође активно обараЌу.
  Герда и ®ена посада тенка су на врху. Они ве" гранатираЌу предграђе Свердловска.
  Герда Ќе пуцала голим прстима и цвркутала:
  - Може ли се изградити комунизам?
  Шарлот Ќе голом петом притиснула педалу и зг®ечила Русе и додала:
  - Могу"е Ќе и потребно!
  Кристина, гађаЌу"и противнике са великом прецизнош"у, и гађаЌу"и босих ногу, зацвилила Ќе:
  - За нашу Ота¤бину!
  Магда, пуцаЌу"и на неприЌате а и разбиЌаЌу"и совЌетске топове, викну:
  - За нашу маЌку!
  ДевоЌке су испуцале све гранате ... И док су биле допу®ене борбеним комплетом, почеле су да причаЌу.
  Герда Ќе  утито приметила:
  - Све империЌе су пре или касниЌе пропале. ВеруЌем да се ово нашима не"е догодити!
  Шарлот се ниЌе сасвим сложила са овим:
  - А где Ќе гаранциЌа да после Хитлера не"е почети борба за власт, и да се Тре"и раЌх не"е распасти?
  Кристина Ќе сасвим логично приметила:
  - Главна ствар Ќе идеологиЌа... Она нас чини Ќакима!
  Магда Ќе потврдила, удараЌу"и босом ногом:
  - И уЌеди®ени!
  Шарлот Ќе рационално приметила:
  - Али свеЌедно "е се Ќедан борити за власт, па други, а за ®им тре"и. Као у Римском царству, када Ќе наЌпре убиЌен єулиЌе Цезар, а потом прекинута династиЌа Августа. А у Римском царству дошло Ќе време колосалних несугласица и расцепа.
  Герда се сложила са овим:
  - Да, цареви су почели да се ме®аЌу као рукавице, а Римско царство Ќе отишло у колапс. НиЌе било могу"е створити нешто универзално!
  Кристина Ќе уз осмех приметила:
  - Потребан нам Ќе систем ротациЌе власти! Такав систем коЌи би нам гарантовао стабилан развоЌ и одсуство опасне борбе за власт!
  Шарлот Ќе слегнула раменима и приметила:
  - Само Ќе католичка црква могла да одржи ма®е-више стабилан систем власти без расцепа и распада, а никакви антипапе то нису могли спречити.
  Магда Ќе уз осмех приметила:
  - Али то Ќе истина! Католици су избегавали раскол скоро две хи аде година... Иако Ќе понекад било државних удара, папе су убиЌане или зароб ене. То говори о нечему стабилном и постоЌаном у ватиканском систему.
  Герда Ќе са осмехом приметила:
  - НадаЌмо се да "е нам гениЌе Фирера ре"и излаз, а судиЌу Старог Рима не"емо делити!
  После пада Свердловска и Че абинска, Ста ин Ќе зауставио безнадежан отпор.
  А 2. септембра 1944. потписао Ќе споразум о безусловноЌ предаЌи. СССР Ќе пристао на окупациЌу подручЌа коЌа Ќош нису окупирана и одрица®е од суверенитета.
  Немачка и ®ени сателити су добили огромну териториЌу под контролу.
  Али и да е Ќе постоЌао проблем са БританиЌом.
  Немци су покренули офанзиву у Африци. Истовремено, млазни авиони и ракете ФАА погодиле су метрополу.
  БританиЌа ниЌе могла да брани колониЌе. И брзо изгубио контролу над Африком.
  Черчил Ќе умро у Ќулу 1945. А ново руководство БританиЌе тражило Ќе мир под било коЌим условима.
  Хитлер Ќе захтевао предаЌу. БританиЌа Ќе одбила. И немачке трупе су без оклева®а искрцале трупе.
  А у августу Ќе Енглеска зароб ена. А онда Ирска.
  СЌеди®ене Државе нису хтеле да се боре без Британаца. И нису могли да направе атомску бомбу.
  Хитлер би волео да се бори, али Ќе тешко изву"и СЌеди®ене Државе преко океана. Укратко, одлучили су да се помире. Али Америка Ќе морала да ода почаст Тре"ем РаЌху.
  Поред тога, Немци су добили право на базе у ЛатинскоЌ Америци и преузели Панамску превлаку за себе. И испало Ќе одлично.
  Хитлер Ќе добио све што Ќе желео... Али ниЌе могао да седи мирно. Конкретно, єапан Ќе уграбио превише за себе.
  Не чекаЌу"и да самураЌ створи атомску бомбу, Фирер Ќе напао самураЌа 20. априла 1953. године.
  Више ниЌе било могу"е одлагати. Рат се наставио уз огромну технолошку супериорност Тре"ег раЌха. Али има много єапанаца и они имаЌу колониЌалне поделе. Поред тога, єапан се такође брзо развиЌа и може да превазиђе заосталост.
  Немци су у борбу бацили лете"е та®ире и пирамидалне тенкове. И имали су напредниЌе митра езе, и подземне самоходне топове. И много других ствари.
  єапан се жестоко борио, али се постепено поигравао. Немци су чак заробили цара.
  ОваЌ брутални рат траЌао Ќе скоро две године. И завршио се нуклеарним бомбардова®ем ТокиЌа и окупациЌом Зем е излазе"ег сунца.
  Хитлер Ќе ве" заузео скоро цео свет, али су СЌеди®ене Државе остале. А САД имаЌу нуклеарно оружЌе и балистичке ракете за испоруку.
  А у Тре"ем РаЌху се радило на ствара®у антинуклеарног оружЌа.
  И сада Ќе коначно било спремно.
  А 20. априла 1959. почео Ќе рат између СЌеди®ених Држава и Тре"ег РаЌха. Послед®и рат у  удскоЌ историЌи.
  А САД су изгубиле за Ќедан викет...
  8. марта 1960. гарнизон ЊуЌорка се предао. И следе"ег дана, Вашингтон.
  Америка Ќе очигледно губила рат. У борбама се поЌавио послед®и амерички тенк из тешке сериЌе. Наоружан топом дуге цеви калибра 155 мм и пред®им оклопом од 310 мм, са фиксном куполом, постао Ќе своЌеврсни самоходни топ тежак сто двадесет пет тона.
  Американци су коначно успели да предаЌу аутомобил коЌи Ќе држао гранате немачких топова у челу и могао Ќе да пробиЌе сваки нацистички тенк. Али она Ќе заобиђена са стране. И погодили су. И Ќош Ќедан такав ауто Ќе бомбардован из ваздуха.
  АЌзенхауер Ќе умро 20. марта 1960. године. А 22. марта ®егов наследник Кенеди Ќе капитулирао пред Тре"им раЌхом.
  И тако се завршила историЌа ратова. И Тре"и РаЌх Ќе преузео цео свет. И нови живот Ќе почео.
  
  . РОМЕЛ-ФИРЕР И ГОЛЕ ДЕВОєКЕ
  АНОТАЦИєА
  Након убиства Хитлера у Тре"ем раЌху, на власт су дошле прозападне снаге. А сада се све променило, и сада Немци напредуЌу и осваЌаЌу победу за победом. Лепе девоЌке се боре.
  ПРОЛОГ
  20. априла 1944. године дошло Ќе до успешног покушаЌа атентата на Адолфа Хитлера.
  Фирер Ќе убиЌен, а ®егова прат®а Ќе стре ана на лицу места. Шпер Ќе постао нови канцелар, а Ромел Фирер и врховни командант. 1. маЌа 1944. Савезници су прекинули сва неприЌате ства и бомбардова®а, прогласивши примирЌе.
  Ста ин Ќе, наравно, био огорчен. Али Ромел Ќе укинуо антисемитске законе и залагао се за европске интеграциЌе против бо шевизма. И западне зем е су то одобриле. У међувремену, нацисти су пребацивали снаге из Европе на исток.
  А Тре"и РаЌх и да е има триста двадесет и четири дивизиЌе. То су велике силе. А више од половине авиЌациЌе било Ќе оковано западним фронтом. А онда су бачени.
  Само на северу Француске било Ќе педесет осам дивизиЌа. Од тога десет тенкова и пет СС. Ово Ќе отприлике упоредиво са снагама коЌе би биле концентрисане у БелорусиЌи против совЌетских снага у операциЌи Багратион.
  А у тенковима и авиЌациЌи Ќош више. Чак сто педесет дивизиЌа било Ќе на западу или у Европи.
  Дакле, однос снага се значаЌно променио. Немци су ве" покренули масовну производ®у "пантера" и мо"ниЌег "тигра"-2. Добили су млазне авионе, и ФАА ракете, диск авионе су на путу и Е сериЌу.
  Немци све више регрутуЌу стране дивизиЌе. У сериЌи су имали и Ќуришну пушку МП-44, наЌбо у у то време на свету, коЌа Ќе по много чему постала прототип Калаш®икова.
  Дакле, Немци су имали озби не снаге. И имали су Ромела. Веома талентован генерал. КоЌи Ќе направио низ амандмана на управ а®е Вермахтом коЌи су подигли ®егову ефикасност. И даЌу"и много више овлаш"е®а командантима група армиЌа.
  Ромел Ќе такође распустио део СС трупа, попунивши официре у уобичаЌеним деловима Вермахта. То Ќе пове"ало борбену способност воЌске у целини.
  Пове"ана су и права локалних команданата.
  Такође, Словени су званично били признати као АриЌевци и у БелорусиЌи Ќе деловала Централна Рада. Предузете су и друге реформе.
  Али за све ово Ќе требало времена.
  А Црвена армиЌа се спремала за офанзиву у БелорусиЌи. И ту би било тешко одбити ударац.
  Онда Ќе Ромел одлучио - наЌбо а одбрана Ќе напад. И ®егове трупе на Ќужном сектору фронта су саме удариле. Из МолдавиЌе и Западне УкраЌине у конвергентним правцима.
  Главна рачуница Ќе била на изненађе®е. То Ќе постигнуто кампа®ом дезинформациЌа. И зато што Ќе Ста ин био сигуран да Немци не"е напасти. Иако Ќе Тре"и раЌх имао много тенкова и чак Ќе у ®има стекао предност над СССР-ом. Да, и машина-звер "Пантер". Готово Ќе немогу"е одолети ЌоЌ.
  Присуство Немаца имали су и "Тигрови", коЌи су, попут тенкова за продор, били Ќаки и жилави. У борбама Ќе учествовао и први млазни авион МЕ-262
  Што Ќе буквално ужасавало совЌетске пилоте - ове машине Ќе тешко оборити.
  Утицала Ќе и супериорност Немаца у тенковима. У офанзиви су учествовали Тигрови -2 и Фердинанди вра"ени из ИталиЌе. Немци су успели да заврше и пар "Мишева" тако што су их послали на борбено испитива®е.
  ОваЌ тенк Ќе показао своЌу издрж ивост у продору, али лошим возним перформансама.
  Али "Миш" се не може пробити из било ког угла. А ово Ќе озби ан тенк.
  А ®егова мала брзина га чини добрим тенком за подршку пешадиЌи.
  Ипак, Ромел Ќе дао налог да се дизаЌнира Е-100 са идеЌом строжег распореда. У коЌима су мотор и ме®ач смештени заЌедно и попречно, као у другим тенковима и самоходним топовима сериЌе Е.
  Немци су тактичким изненађе®ем успели да стекну предност на по има УкраЌине.
  И као резултат, формирано Ќе неколико котлова. Црвена армиЌа се, међутим, борила веома храбро. ВоЌници су имали борбено искуство и не можете их тек тако показати. А воЌници Црвене армиЌе нису хтели да се предаЌу. И ®ихове породице би заиста побегле од тога.
  Борбе су показале да су немачки тенкови, када се правилно користе, веома добри. ТА-152 се такође добро показао. Ромел Ќе чак наредио да се оваЌ авион произведе уместо Фоке-Вулфа, и да се направи уместо ФАА проЌектила. Ракете и да е не могу да стигну до Москве, а против копнених снага су прескупе и неефикасне. Треба напоменути да млаз®ак МЕ-262 ниЌе баш добар и често пада. Осим тога, захтева преобуку пилота и дужу писту. Да, и ствара®е нове инфраструктуре.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  У том погледу, нови ловац ТА-152 на пропелер Ќе у овом тренутку изгледао много ефикасниЌе. По брзини Ќе надмашио све совЌетске авионе, такође по наоружа®у, не инфериорниЌи од Фоке-Вулфа, а притом Ќе имао много бо у управ ивост.
  Поред тога, ТА-162 Ќе могао да се користи и као Ќуришни авион због снажног оклопа и наоружа®а. И као фронтални бомбардер.
  ОваЌ авион Ќе врхунац развоЌа породице Фоке-Вулф и радни ко® рата.
  И МЕ-262 Ќе такође прескуп. Арадо млазни бомбардери изгледали су обе"аваЌу"е. Због огромне брзине и висине лета тешко их Ќе погодити из противавионских топова, а совЌетски ловци никако не би могли да их сустигну.
  Дакле, вредело Ќе улага®а.
  Немци су углавном имали добре изгледе у наоружа®у. А СССР се суочио са несташицом алуминиЌума након престанка снабдева®а по Ленд-Леасе-у. Да, и бакар и легуре такође.
  Да, ниЌе лако борити се без савезника.
  Ста ин Ќе одложио операциЌу Багратион, и покушао да пусти котлове, забранивши повлаче®е.
  Али то Ќе само погоршало ситуациЌу. Трупе су брзо потрошиле своЌу мунициЌу и пале у униште®е.
  А трансфер трупа Ќе био повезан са бомбардова®ем. Немци су ве" стекли превласт у ваздуху.
  И нису хтели да га се одрекну. У производ®и авиона претекли су СССР, а пред®ачили су квалитетом машина и класом пилота.
  НаЌгоре за Црвену армиЌу било Ќе то што Ќе на небу ситуациЌа могла само да се погорша. єак-3, напредниЌи од єак-9 због недостатка дуралуминиЌума, ниЌе могао да се производи у великим сериЌама. А ЛА-7, такође, из више разлога, ниЌе могао бити превише масиван.
  Тако да сам морао да се ослоним на єак-9, коЌи Ќе, наравно, ЌедноставниЌи у производ®и, али слаб по наоружа®у и брзини, лошиЌи од немачких возила и по вертикалноЌ управ ивости.
  ИС-2 Ќе, упркос свом мо"ном наоружа®у, такође попустио против Пантера. Нешто бо и Ќе био Т-34-85. Иако Ќе имао своЌе мане.
  У сваком случаЌу, Немци су успели да преузму инициЌативу .... Ромел Ќе био сЌаЌан командант и тактички Ќе надиграо Ста ина. СовЌетске трупе су ту и тамо падале у окруже®е.
  А Вермахт Ќе са сваким месецом борбе само пове"авао своЌу предност.
  Да, и Ќуришни пропелери МП-44 су показали своЌу ефикасност, и све више су долазили на фронт.
  До сада, СССР ниЌе имао упоредиво малокалибарско оружЌе. И то Ќе наравно лоше.
  Лето Ќе прошло уз предност Вермахта ... Жуков Ќе чак понудио да иде у дефанзиву. Али Ста ин Ќе био против тога и захтевао Ќе сталну офанзиву и забранио повлаче®е трупа. Све Ќе то довело до сталног пове"а®а губитака и погибиЌе наЌбо их дивизиЌа и Ќединица.
  До краЌа лета у борбама су учествовале нове немачке самоходне топове Е-10. Они су мали - висина Ќе само 1,4 метра, али у исто време, лагани, окретни, до седамдесет километара на сат, брзина Ќе показала своЌу ефикасност.
  Адала, Агата, Амина - три девоЌке су се бориле на Ќедном од првих таквих самоходних топова.
  Њихова посада од три А требало Ќе да покаже да жене могу нешто да ураде у псовкама. А ако се боре, показуЌу само савршенство.
  Боре се у истом бикиниЌу и боси. Што Ќе веома озби но.
  Њихова самоходна пушка Ќе прилично широка, што олакшава окрета®е,
  Заиста Ќе тежак петнаест тона. Али пред®и оклоп од 80 милиметара на великом нагибу даЌе добру заштиту. Иако су, наравно, перформансе вож®е нешто ниже.
  Ромел Ќе фаворизовао дизаЌн са деб им пред®им оклопом како би побо шао прежив ава®е возила. А бочни оклоп Ќе деб и на 52 мм, што даЌе заштиту од противоклопних пушака. У почетку су самоходне топове морале имати свих десет тона и шездесет милиметара пред®ег оклопа и тридесет бочних оклопа.
  Али онда Ќе здрав разум показао да су возне перформансе самоходних топова ве" добре, и бо е их Ќе заштитити.
  Пишто  Ќе исти као Т-4, 75 мм 48 ЕЛ. Способан Ќе да пробиЌе Т-34-85 и ИС-2, али на уда ености не ве"оЌ од Ќедног километра.
  Тако да тактика налаже - поступати опрезниЌе. И приближи се.
  Адала Ќе пуцала голим прстима.
  Граната Ќе погодила труп Т-34-85 и совЌетско возило се запалило. И почео Ќе да цепа борбени комплет.
  Агата Ќе приметила:
  - НиЌе лоше, ипак смо успели!
  Амина се закикота. СовЌетска граната Ќе пролетела и ниЌе наудила.
  Међутим, чело Ќе веома нагнуто и требало би да одведе проЌектил у рикошет.
  Адала поново пуца голим прстима и пева:
  Ми смо велики предатори
  И беспрекоран у борби!
  Овде Ќе пуцала уз помо" Агатиних голих прстиЌу.
  Затим Ќе гукала:
  - За велика достигну"а.
  Али шта Ќе сЌаЌно у ®има? Али девоЌке су очигледно на путу. И не можете их тако лако узети голим рукама.
  Овде Ќе Агата поново пуцала голим прстима. И удари неприЌате а. И тачно Ќе погодила совЌетски тенк.
  Е-10 се, наравно, показао као одличан самоходни топ, а то Ќе Ќош Ќедан проблем за Црвену армиЌу.
  Истина, развоЌ СУ-100 Ќе у току у СССР-у. ОваЌ самоходни пишто  Ќе веома добро оружЌе. Нарочито ®ен оклопни и релативно брзо пуцаЌу"и пишто . Али и да е Ќе потребно време.
  Немци имаЌу своЌе проблеме.
  Долази Ќесен, а возне карактеристике "пантера" и "тигра"-2 у условима обилних киша попуштаЌу. Истина, Немци су ве" успели да дођу до Д®епра и учврстили се.
  До сада Ќе СССР на десноЌ обали УкраЌине држао само КиЌев и Одесу.
  Да, ситуациЌа Ќе забри®аваЌу"а.
  Ве" Ќе октобар и пада киша. Немци су принуђени да пређу у дефанзиву.
  И црвеном, после сериЌе пораза, потребна Ќе пауза да попуни редове.
  Да, ситуациЌа Ќе тако кул.
  Касна Ќесен прошла Ќе ма®е-више мирно. Само су битке у ваздуху биле у пуном Ќеку. Хафман Ќе постао нова велика звезда са преко три стотине оборених авиона.
  Да, и други пилоти су се повукли. Тешко Ќе на ваздушном фронту.
  КСЕ-162 Ќе обе"ао да "е бити нови и веома ефикасан борац Тре"ег раЌха. Његов велики плус Ќе Ќедноставност производ®е и ниска цена. Истина, оваЌ аутомобил ниЌе баш удобан за вож®у. А за то су потребни висококвалификовани пилоти.
  Тенк Е-50 би требало да замени Пантер. Али овде Ќе, наравно, потребно решити низ техничких проблема и применити фундаментално нову шему распореда. Што би омогу"ило да се силуета аутомобила учини много нижом. И подигните оружЌе и оклоп без пове"а®а тежине, али оЌачаваЌу"и мотор.
  Дакле, има Ќош доста посла. ПостоЌи много развоЌа у авиЌациЌи, ук учуЌу"и бомбардере без репа. И наравно ово Ќе озби но.
  И да, има много ствари...
  Обе стране су спремале ново оружЌе. ЛиниЌа фронта ишла Ќе дуж Д®епра са малим клиновима.
  Одеса, убрзо блокирана од мора, пала Ќе. А Немци у деснообалноЌ УкраЌини нису контролисали само КиЌев. У БелорусиЌи су имали мостобране иза Д®епра.
  Зими Ќе Ста ин планирао велику офанзиву. Али Ќасно Ќе да Немци свуда имаЌу густу одбрану.
  Али и СССР Ќе имао нешто своЌе. Сваки има своЌе адуте. Али на небу Луфтвафе доминира. И капитално доминира. А ®ена предност расте.
  ТА-152 се показао као дивна машина за шрафове. Да, МЕ-109 у модификациЌи Л, веома добар. ПоЌавио се и єу-488, диван ауто.
  Веома брзо за елисни стратешки бомбардер - 700 километара на сат.
  Способан да бомбардуЌе фабрике на Уралу и иза Урала. Узгред, ТА-400 Ќе Ќош мо"ниЌе чудовиште.
  Да, тешко Ќе на небу. Потребан нам Ќе снажан потез.
  А 12. Ќануара 1945. почела Ќе офанзива у центру. Црвена армиЌа Ќе поЌурила у напад. Али Немци су спремни и чекаЌу.
  Водиле су се жестоке борбе. Немци немаЌу ништа ма®е снаге, а одбрана Ќе мо"на.
  А у ваздуху Ќе Луфтвафе у предности. Укратко, офанзива Ќе запела.
  И опет су битке у пуном Ќеку....
  У марту 1945. Немци су ве" напредовали. Нова тактика Ќе напад но"у помо"у инфрацрвених уређаЌа. И тенк Е-100. Лакши, окретниЌи, али бо е зашти"ен од Мауса.
  Како Ќе тенк пробио Е-100 Ќе добро. Пред®и оклоп Ќе 250 мм са нагибима, а бочни оклоп Ќе 210 мм са косинама. Брзина 40 километара на сат на аутопуту. Тежина Ќе 130 тона, а мотор 1500 ко®ских снага.
  Силуета Ќе много нижа од оне код миша. А тело Ќе много ниже. И шасиЌа Ќе лакша.
  Ауто Ќе веома жилав и са два пишто а. Не опирите се овоме.
  А "Штурмтигар" Ќе такође чудовиште. Нека нацисти притисну Црвену армиЌу.
  Али девоЌке се очаЌнички боре.
  И бацаЌу гранате голим прстима.
  Аленка, пуцаЌу"и из митра еза, зацвилила Ќе:
  - За велики СССР!
  А®ута, шкрабаЌу"и о нацистима, потврдила Ќе:
  - За наЌве"и комунизам!
  Ала, пуцаЌу"и на Фрица, зацвилила Ќе:
  - За бо у буду"ност!
  И голом петом бацила Ќе убоЌиту силу, уништаваЌу"и неприЌате а.
  МариЌа Ќе, пишу"и о нацистима, приметила:
  - Будите познати, наш свет Ќе сЌаЌан!
  ОлимпиЌада, Ќебени Фриц, цикну:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  А такође и ®ени голи ножни прсти, као да се удараЌу по неприЌате у.
  МатрЌона Ќе викнула искоса:
  - За СССР нема проблема!
  Али Немци су ипак пробили одбрану. И почели су да заобилазе совЌетске трупе у УкраЌини.
  Да, ситуациЌа Ќе алармантна. Орао Ќе пао у априлу. И постаде нем и галимо. Дакле, све Ќе компримовано.
  Ромел Ќе вешто командовао. Његове трупе су напредовале уз наизменичну арти ериЌску припрему и ваздушне ударе.
  Е-сериЌа се развиЌала у Тре"ем раЌху. ОваЌ тенк Е-50 Ќе требало да буде наЌмасовниЌи у Тре"ем раЌху. Са деб ином оклопа "Тигра"-2, конструктор Ќе узео и уградио мотор и ме®ач заЌедно. И кулу су учинили све ужом и ма®ом. Такође, шасиЌа Ќе проме®ена, постала Ќе много лакша на обртним посто има и опругама. Висина резервоара Ќе сма®ена због цадди осовине коЌа Ќе укло®ена, а претходно Ќе повезивала ме®ач и мотор. Е-50 Ќе постао нижи у силуети и ®егова тежина Ќе сма®ена.
  А оклоп Ќе чак пове"ао нагиб. Као резултат тога, резервоар Ќе почео да тежи ма®е од педесет тона. А мотор Ќе, захва уЌу"и дува®у, убрзао до 1200 ко®ских снага.
  Дакле, тенк Ќе био ергономски бо и од Пантера са одличном заштитом за чело.
  А ®егов пишто  Ќе био оклопниЌи и прецизниЌи. У калибру 88 мм, а дужина цеви Ќе 100 ЕЛ. Да, оваЌ ауто Ќе сЌаЌан. Она Ќе успешна и во ена Ќе од стране трупа.
  СССР Ќе имао само ИС-3, добро зашти"ен тор®ем и на челу. У том погледу Ќе бо и од ИС-2, али Ќе три тоне тежи, посебно због куполе, и лошиЌи у возним перформансама.
  Немци су напредовали на Ќугу. Они су настоЌали да заузму Донбас и лише ресурса СССР-у.
  И било Ќе веома узнемируЌу"е. И овде Ќе Турска почела да скуп а снаге. Наравно, желела Ќе да профитира од совЌетских териториЌа.
  Ромел Ќе деловао веома вешто. И Црвена армиЌа Ќе ту и тамо падала у котлове.
  Ста ин Ќе, с друге стране, био страшно нервозан и изгубио Ќе од Ромела у тактици и ефикасности.
  Немци су почели вештиЌе да се боре. И ®ихове стране дивизиЌе такође. НаЌгоре Ќе било то што се СССР нашао у одређеноЌ техничкоЌ рупи. Т-54 Ќе Ќош требало да се створи и требало Ќе времена. Као млазни авиони.
  А Немци ве" имаЌу и Арадо, и млазне Ќуришне авионе у сериЌи, и ловце. МЕ-262 Кс Ќе ве" тестиран. Има закрив ена крила и напредниЌе моторе. А брзина Ќе преко 110 километара на сат и пет ваздушних пушака. И он такође има млазне ракете коЌе се индукуЌу на топлоту и звук. А ово Ќе озби на прет®а, а трупе Вермахта на небу све више заузимаЌу.
  Ве" у маЌу су пали Воро®еж и Курск. И то Ќе омогу"ило нацистима да уђу у Донбас.
  СитуациЌа се погоршала. У Ќуну 1945. године заузет Ќе цео Донбас. И Немци су отишли у окуку Дона. Ста ин Ќе избезумио, и стално се борио у хистериЌи. Захтевао Ќе офанзиву совЌетских Ќединица. Али ово Ќедноставно ниЌе успело.
  Немци су били Ќачи са аутоматским оружЌем и бо е организовани. Поред тога, напредниЌи облик контроле Вермахта компензовао Ќе многе ране слабости коЌе су се десиле у стварноЌ историЌи и олакшао победе Црвене армиЌе.
  Нацистичке трупе Ромела су ве" ушле у битку за Ста инград.
  И то Ќе веома окрутно.
  У свету Смеђе империЌе одвиЌале су се жестоке битке за град на Волги. Овде се боре многе девоЌке и пионири. Женски снаЌперски бата он под командом капетана Наташке Кактусове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици ВоронаЌа. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
  И сама Наташа Ќе у пегавоЌ туници преко голог тела, у кратким панталонама и боса.
  Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре испод полу-бокса. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Светлосмеђа коса поседела од прашине, високих груди, тврдог погледа.
  Капетан Наташа се бори више од пет година и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су прекривене посекотинама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да се кре"е боса него грубе и неспретне чизме.
  Голи ђон осе"а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су се отврднула и нису се плашиле врелог метала, нити оштрог крша рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу"и кроз хук крета®а резервоари.
  Слатка Наташка држи гранату са завезаним пакетом за експлозиЌу. Неопходно Ќе пузати до страшног сафирног царства тенка "Лав", заливаЌу"и улице митра езима.
  Мирабела пузи поред ®е. Такође боси, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу"и свог команданта. Њени праш®ави табани се оштри док пузи на све четири. Мирабелина жута коса Ќе неуредна и дуга... Мало ковр¤ава. Сама девоЌка Ќе витка, мршава, малог раста. Може се чак заменити и са девоЌком, са уским раменима и наизглед великом главом.
  Али Мирабела Ќе ве" много тога доживела. Успела Ќе да обиђе и заточеништво мрког царства, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне.
  Али гледаЌу"и ®ено дети®асто, нежно лице, никад се не може ре"и да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  А округле голе девоЌачке потпетице па ене су усиЌаним гвожђем, што Ќе веома болно.
  Мирабела пуца... ВоЌник смеђе империЌе, у овом случаЌу Француски®а, пада мртва, а ®ена ®ушка диже песак и рушевине.
  Наташка гурне гомилу граната испод гомиле сме"а. Сада "е овде допузати деведесет тона тежак "лав" и разнети га. Плаве очи девоЌке блистаЌу као сафири на ®еном лицу, тамном од опекотина и прашине.
  Искуство показуЌе да "е добро зашти"ен резервоар сада променити положаЌ. "Лав" има бочни оклоп од 100 мм, па чак и под углом. У ®у не могу да пробиЌу сред®и тенкови совЌетске империЌе, шансе имаЌу само тешки мастодонти. Али гусенице су ци . Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
  Наташа се прикрада, б ескаЌу"и голим, ружичастим штиклама.
  Светлана испа уЌе рафал из митра еза... Лепа девоЌка, нико не зна коЌе Ќе националности. ДевоЌке су тада посекле црне пла"енике. Трупе Смеђе империЌе, освоЌивши ве"и део источне хемисфере, негуЌу девоЌачку немачку крв и бацаЌу у битку колониЌалне трупе: Етиоп ане, ЛибиЌце, ИталиЌане, разна друга створе®а и неке друге расе. Пове"ан Ќе и броЌ по ских трупа - коЌи су од колевке навикли да мрзе Руско царство и совЌетски систем.
  То, међутим, не смета ®иховом запош ава®у.
  Ервин Ромел Ќе подигао читав интернационалац.
  Много неприЌате а...
  Светлана вешто избегава митра еску ватру. Метак се скоро расцепао, поцрнео од прашине, округла, девоЌачка пета. Капетан лепотица Ќе чак осетила голица®е од тога колико Ќе близу пролетео великокалибарски поклон, од ®еног храпавог ђона. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
  Ни метак нас не"е зауставити!
  Мирабела узвра"а... єош Ќедна девоЌка Анђелика - веома црвенокоса, изнад просечне висине, миши"ава, упркос оскудноЌ храни. Такође веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, не женствених широких рамена и високих груди.
  Анђелика се бори само у шортсу, туника Ќе поцепана у комади"е и распала се у прах, а нове униформе Ќедва да се достав аЌу преко Волге. Не даЌ Боже да се пренесе Ќош мунициЌе, и кап хране, за исцрп ене руске и совЌетске трупе.
  Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Комад гелера ударио Ќе у табан десне ноге, боли, тешко се хода.
  Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика искрив уЌе своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу"и, каже:
  - Изнад нас Ќе Господ, Москва и єосиф Ста ин!
  И одсече нападаЌу"е воЌнике царства сафира, Ќедва има времена да се откотр а.
  Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е огромним сафирним тенковима. Ево скоро две стотине тона "Мишева" и никако не могу да прођу...
  Како Ќе Светлана очекивала, "Лев" се мало возио, и затрпао се у гомилу сме"а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Пукла Ќе гусеница, одлетело Ќе пар оште"ених ва ака.
  Ра®ени тенк Ќе стао и из цеви Ќе излетела граната...
  Негде Ќе тут®ало у да ини, остав аЌу"и рушевине. Плавокоса Светлана Ќе као змиЌа сикнула:
  - То Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
  ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Ратници и дечаци совЌетске империЌе и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Ервина Ромела, хорде Смеђе империЌе су заглибили у рововским биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
  Мирабела баца гранату. ТераЌу"и разбиЌене пла"енике или Немце да се превр"у. єедном од смеђих бораца откинута Ќе рука, а на ®оЌ виси, такоре"и, енглески сат са компасом.
  ДевоЌка поново баца бомбу голим прстима и шкрипи:
  - За РусиЌу Сварог!
  И окре"е се, коси неприЌате е.
  Мирабела са осмехом каже:
  - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
  А лепа девоЌка отресе комади" прилеп ене керамике са своЌе праш®аве пете.
  Анђелика такође брише прашину, са своЌим чврстим, пуним грудима. Брадавице су скоро црне од пр авштине и сврбе. И покушаЌте да се оперете. Опет мораш да се копаш кад немачки митра ези шкрабаЌу. И пузи на пластунски начин.
  Бата он девоЌака држи своЌе положаЌе, иако има гранатира®а. И тешке гранате цепаЌу, и бомбе падаЌу са неба... Али ништа не"е сломити храброст рубин хероина.
  Овде Светлана види како Пантер пузи. Па, оваЌ тенк више ниЌе тако страшан.
  Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула, исп унула прашину коЌа ЌоЌ се попела у елегантна уста. Узела Ќе у руку гранату, оптере"ену експлозивним пакетом. Морате да се пришу®ате неприме"ено. Али има толико дима около.
  Анђелика Ќе почела да краде, насло®ена на одвод голих прстиЌу грациозних ногу и лактова. Била Ќе као мачка коЌа вреба миша. ДевоЌка се се"ала рата из тог страшног лета за коЌу годину, када Ќе, према званичноЌ верзиЌи, смеђе царство издаЌничко напало пространства Руске империЌе. (Иако обе силе Ќедна другу оптужуЌу за агресиЌу!)
  Зар се ни девоЌка, скоро девоЌка ниЌе уплашила? У почетку да, али онда се навикнеш. А сталне рафале граната ве" дожив авате као обичну буку.
  А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Фрагменти Ќуре одозго као Ќато див их пчела.
  єедан од ®их додируЌе девоЌчину голу, исклесану, ружичасту пету.
  Анђелика шапу"е испуцалих усана:
  - У име правде, Господе!
  ДевоЌка убрзава пуза®е и баца гранату са приложеним пакетом експлозива. Садаш®ост лети у луку. ЧуЌе се експлозиЌа, та®и бочни оклоп Пантера се даЌе. Смеђи тенк почи®е да гори, детонира борбени комплет.
  Светлана са осмехом шапу"е:
  Хвала ти Господе Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
  Ломи пантера. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе рушевинама. Пред®и оклоп, одвоЌен од бочног оклопа, подсе"а на лопатицу.
  Светлана, чиЌе очи, на лицу смеђем од прашине и опекотина, светлуцаЌу кукурузом, каже:
  - Што више храстова има душманин, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Анђелика Ќе веома секси, у црним га"ицама, голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Уме да баца крхотине стакла голим прстима.
  Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном, прашином прекривеном ногом. И заглавио, право у грлу арапског пла"еника. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
  - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  ДевоЌка, након чега Ќе поново пузала, пуцаЌу"и. Водио ватру и Светлану.
  Капетан лепоте, Наташка, посекоши трола, зацврку"е:
  - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
  Мирабела Ќе пуцала, отворила Ромелову главу и додала:
  - Немогу"е Ќе не придати важност линку!
  Светлана, опет прецизно шутираЌу"и, закукну:
  - Али не можеш да се вртиш око ситница...
  Мирабела Ќе прецизно опалила и додала:
  У супротном, ланац "е вас обавити!
  Друга девоЌчица ОлимпиЌада, такође веома лепа, заЌедно са пионирком СерЌожком, припремила Ќе мину на жици. Њих двоЌица су Ќе гурнули... Подмукли боогер се увукао у гусеницу "Тигра"-2. И како "е оваЌ смеђи аутомобил дуге цеви експлодирати.
  Плавокоси дечак СергеЌ Ќе узвикнуо:
  - Наша РусиЌа, имаш канту!
  И Ќедва Ќе стигао да скочи назад, б ескаЌу"и, са црним, обореним штиклама, са крова коЌи Ќе падао.
  ОлимпиЌа Ќе помиловала дечака по врату и рекла:
  - Ти си Ќако паметан!
  Пионир Ќе кренуо на фронт и придружио се женском бата ону. Дечак Ќе такође веома креативан. На пример, направио Ќе авионе за обара®е сафирних Ќуришних авиона. Када се Фоке-Вулфови, или ТА-152, подигну, чуЌе се невероватно заглушуЌу"и урлик.
  ДевоЌке и Немци удараЌу уз прат®у Вагнерове симфониЌе. Тако величанствена мелодиЌа.
  ОлимпиЌа узнемирено каже:
  - єош покушаваЌу да нас уплаше!
  Пионир Ќе са патосом певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Смрт нас не"е одвести под звездано небо!
  єер света РусиЌа "е се тешко борити,
  Напунио сам мо"ни митра ез!
  ОлимпиЌада, висока, миши"ава девоЌка, широких бокова и рамена, типична Ќе се анка. Оде"а Ќе током борби поцепана у дро®ке, Ќаке ноге су босе, коса Ќе уплетена у две плетенице и Ќако запрашена.
  Минђуша има само Ќеданаест година, мршава од неухра®ености, изгребан и пр ав дечак, само у шортсу. ДЌечакова природно бела коса посиЌедила Ќе, а ребра се виде кроз танку, препланулу и пр аву кожу. Ноге страшно оборене, у опекотинама, модрицама, са жу евима. Истина, судбина Ќе сачувала дете од озби них повреда.
  На ®еговоЌ позадини, ОлимпиЌада делуЌе велико и дебело, иако девоЌка уопште ниЌе дебела, ве" са Ќаким, обученим месом на костима. Штавише, изгледало Ќе да глад уопште ниЌе утицала на ®ену крупну и крупну фигуру.
  ДевоЌка пуца из тешке противоклопне пушке. Смеђи аутомобили не могу да се пробиЌу у чело, али у гусеницама постоЌи шанса.
  А позамашни "лав", пошто Ќе у шахту примио тешки експлозив, почео Ќе да дува дим као велики пушач.
  СерЌожка Ќе са злобом певала:
  - Смрд иви Фриц без размиш а®а запалио цигарету на улазу! Наравно, упао Ќе у велике нево е!
  ОлимпиЌаса, трепере"а миши"авим, препланулим листовима, откуцавала Ќе степ данце своЌим голим, лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
  - Света рубинска лица блистаЌу са иконе ... Не даЌ Боже да натопиш бар хи аду блица! А ако неко зуЌи више од свих орка - нико те, веруЌ ми, због тога не"е осудити!
  Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Борбени транспортер са циметом поново Ќе испухао дим.
  ДевоЌачки бата он Ќе нанео значаЌну штету Фрицу. Али и он Ќе претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе тако, упркос прашини, постало бледо.
  Ве"и део Ста инграда ве" су заузеле Ромелове трупе, али оно што Ќе остало од града не жели да попусти и преда.
  Светлана, у међувремену, покушава да се пробиЌе кроз "Тигра". Мо"на нацистичка машина, добила Ќе гранату у страну, али ниЌе подлегла. Окре"е се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у, у крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустио садаш®ост.
  Светлана тихо шапу"е:
  - Мама, тата, извини!
  Мирабела Ќе бацила гранату на Тигра, коЌа ЌоЌ Ќе експлодирала на челу. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - О томе да светлост учи зими у проле"е... Понав ам без изузетка да Ќе Нава ни гад куге!
  Аннелика, разбивши Немцима вид, и рафалом их поливши водом, процеди:
  - У ковчегу сам сад видео АлексеЌа! И ударила Ќе Ќадника право у око!
  Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату на тенк. Погодило Ќе цев... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра" Ќе оште"ена.
  Кукавна посада Ромелових бораца се подигла и повукла.
  Светлана Ќе фркнула кроз ноздрве:
  - Наши, ваши не"е попустити!
  Мирабела Ќе метком посекла хитлеровског пла"еника и певала:
  - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... ПиЌе ота¤бину до дна!
  Светлана, кико"у"и се, лаЌала Ќе:
  - Фирер див е виче, сузе се!
  Мирабела Ќе испалила и додала:
  - Па, самртно пуше, церечи се!
  ПоЌавио се Ќош опасниЌи "Штумртигер". Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се позициЌама руских трупа. Ауто чуваЌу нацистички митра ези.
  Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама орка нереално. Али на небу Фоке-Вулфс. єедно од ових возила лети ближе руским позициЌама, а за ®им ТА-152. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
  Анђелика баци гранату и бесно каже:
  - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
  После тога, девоЌка се окре"е из митра еза. Брзо се вра"а. Релативно нови нацистички тенк "пантер"-2 са малом куполом и нижом силуетом се жустро приближава.
  Неколико девоЌака баца гранате на нацистички аутомобил. Она се, пошто Ќе добила поклоне, смрзава и не може да се окрене.
  Анђелика звижди, сик"у"и:
  - Ово Ќе нови напад! Поцепа"емо ЌоЌ уста!
  Пантер-2 Ќе зарежао и испалио своЌе мо"ниЌе оружЌе.
  Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
  Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе затресла боковима и рекла:
  - И Њутн Ќе победио душмане, збацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио своЌ Њутнов закон!
  Ста инград - Ста инов град, сав захва"ен пожарима, када се чинило да ватрени Ќезици лижу небо и пуцкетаЌу  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! А свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
  Светлана Ќе, обараЌу"и нацистичког борца, б еснула плавим очима, певала:
  - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
  Мирабела Ќе певала у пева®у док Ќе пуцала на орке:
  - Како Ќе добро ле"и на траву и ударати Фрица по глави! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
  ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете"и Фоке-Вулф, примивши гелере испод стомака, жустро се винуо више. Види се да су га оштри фрагменти ранили. Смеђе створе®е се запалило и почело да губи комаде слом ених крила.
  Светлана Ќе, виде"и како Фоке губи висину, гракнула:
  - То Ќе семафор! На броду виси секира!
  Хитлеров авион Ќе експлодирао, расипаЌу"и фрагменте у све уда ениЌе углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и корак. Џелат Ќе отишао у пепео, а не пилот!
  Мирабела Ќе кихнула, распршила прашину и рекла:
  - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
  Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, толико да Ќе, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
  - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Хитлерови борци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу"и испред себе гранате. Таква тактика против девоЌака ниЌе успела. Овде Ќе СерЌожка поставио катапулт и како он погађа неприЌате а као одговор.
  Пионир Ќе викнуо:
  - Деда Мраз кида Хитлерова уста!
  Налет катапулта, коЌи Ќе пробио гомилу нацистичких бораца Роммела, приморао их Ќе да се распрше и истовремено преврну у ваздух. Фриц Ќе пао и разбио се о рушевине зидова.
  Тенк "Тигар" -2, изгубивши равнотежу, сударио се са "Лавом". О, Лева, где ти Ќе страшно име?
  Светлана се насмешила и одговорила:
  - Добро, браво СерЌожка!
  Дечак Ќе агресивно зарежао.
  - Пионеер Ќе увек спреман!
  ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
  ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. И ОлимпиЌа Ќе заголицала СерЌожкино уско стопало, како му Ќе тешко! НиЌе ни чудо што се дечак не плаши да трчи кроз ватру.
  Мирабела Ќе у пева®у рекла:
  - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
  Анђелика, ова весела црвенокоса, сложила се:
  Нема ништа горе од старости! Ово Ќе заиста наЌодвратниЌе ста®е од свих могу"их!
  А девоЌка Ќе превратом направила скок. Замислила Ќе на тренутак одвратне бабе. Не, не пореди старицу са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
  Анђелика Ќе узела и запевала:
  - Ток за годином, године у каравану,
  Старица тр а кану у малтер...
  А шта Ќе са моЌом витком фигуром,
  Не разумем како Ќе отишла младост!
  Светлана Ќе б еснула очима, оборила орка ударцем у препоне и приметила:
  - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
  ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. Ово Ќе нешто као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Не прођи, него прођи!
  СерЌожка промеша своЌу танку, али окретну ногу и залаЌе:
  - Ромелово лице!
  А граната Ќе, заЌедно са експлозивним пакетом, у пуном замаху долетела на положаЌе нацистичких бораца.
  Да, Ста инград им ниЌе дат - оваЌ кул град. Ве" тре"и месец од краЌа вечитог лета траЌе Ќуриш, али град ниЌе могао све да узме. У другим секторима фронта, Ромелови нацистички борци су постигли ограничен успех, али не и на овом.
  Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
  - Све Ќе немогу"е, случаЌно Ќе могу"е... Нема потребе да се универзум много компликуЌе!
  И ударио у резервоар за бензин на мотоциклу. Машина Ќе експлодирала, а ватрени вихори обасЌали су задим ени пеЌзаж. А орка Ќе растргала ог®ена шапа.
  ДевоЌка капетан викну:
  - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
  Мирабела Ќе рафалом ошамарила тролове и сиктала:
  - ХаЌде да се играмо дикобраза!
  Анђелика Ќе отворила ватру, тачниЌе. Неколико тамних створе®а Ќе остало да леже на рушевинама прекривеним коп ем:
  - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
  Мирабела Ќе разиграно певала:
  - Насликавши Ервина ружем, Марго лаком за косу, одву"и "у те у ропство принцезе, верни пас "е те изгризати!
  Светлана, пуцаЌу"и, сиктала:
  - ХаЌде увече, Александре, обеси се... Престани да завараваш главу! АЌде увече, полети ко гирлсокол - да биЌеш орке Ќако!
  Мирабела рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
  - Ми Можемо! И хо"емо!
  ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Бесни Фриц Ќе кренуо напред, буквално бацаЌу"и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "Лев", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150 мм.
  Анђелика откине камен залеп ен за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
  "Лав" Ќе добио процеп у гусеници, и стао. Пуцао из ®егових мо"них уста. Тут®ава и колапс.
  Анђелика, п унувши, каже:
  - Руски ратник не сте®е од болова!
  И девоЌка поново пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
  Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
  - Узалуд неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сломи девоЌке! Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада, ми "емо душмане жестоко победити!
  И Анђелика котр а миши"е штампе, коЌе Ќе веома утиснула.
  О, како су девоЌке лепе! Не желим да било ко од ®их умре.
  Сталенида Ќе потрчала... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, са ликом Венере, само затегнутиЌе и ре ефниЌе. Оде"а на ®оЌ, само груд®ак и га"ице. Све остало Ќе ве" поцепано. Али како су ноге грациозне! Ово ниЌе девоЌка, ве" печат савршенства, круна лепоте.
  Она се кре"е на посебан начин, као веверица. А боса стопала и трепере®е, и потпетице, изненађуЌу"е остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌе чир на грудима.
  ДевоЌка каже:
  - Оданост ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
  Анђелика Ќе уз смех приметила:
  - Скини груд®ак и остани као Ќа у шортсу!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ово ниЌе прикладно!
  Анђелика Ќе затресла куковима, згодно опалила и запевала:
  - Нешто Ќе комсомолац постало необично! Тако ходати голих груди Ќе веома непристоЌно!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Зашто доносити радост нацистима, погледаЌте нашу лепоту!
  Анђелика одговори одлучно:
  - Наша лепота Ќе смртоносна!
  Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Ауто нацистичких бораца се запалио. А лепа плавуша Ќе викнула:
  - Смрт злу!
  Анђелика се закикота.
  - И живот Ќе добар!
  Сталенида, виде"и да фашиста пада, зарежа:
  - Ово Ќе наЌве"а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
  Анђелика пева:
  - ЧекаЌу победу! Победа чека... Они коЌи жуде да разбиЌу окове! ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Мо"и "емо да победимо нацисте!
  Лепа девоЌка, а тресу ЌоЌ се голе груди. Добар са голим торзом на вру"ини, коЌу поЌачава ватра.
  Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на нацисте из аутоматске пушке и лаЌала:
  - Кастрират "у те!
  И заиста, нацисти су добили смртоносне поклоне и ковчеге! И девоЌка им Ќе показала фигуру, хаЌде да изградимо голе прсте. И звиждао као славуЌ-разбоЌник. И кроз прсте до®их екстремитета.
  ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи можда имаЌу децу коЌа "е плакати за мртвим очевима.
  Светлана, међутим, тера такве мисли од себе, па хо"еш да заплачеш од ®их. Али нису Руси дошли нацистима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су фашисти и читав агресивни чопор странаца из целог света Ќе провалио у руска пространства.
  Светлана се прекрстила и запуцала у Ќедног Фрица, коЌи Ќе покушавао да се тихо приближи позициЌама Руса... Процурило му Ќе око и мозак, коЌи су му били избиЌени метком.
  ДевоЌка-капетан се осмехну и рече, духовито:
  - Право очи у очи, глава у главу!
  Светлана Ќе прецизно гађала, и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да цепа, а митра ез Ќе одлетео, преврнуо се неколико пута. Затим му Ќе ®ушка потонула у рушевине.
  ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново Ќе ци ала. Њено весело, младо лице се нацерило прилично нацерено. ДевоЌка Ќе певала:
  - Не, рекли смо фашистима, наш народ не"е толерисати чи®еницу да се мирисни рубин хлеб зове брод!
  Мирабела Ќе упутила врло прецизан ударац, од коЌег Ќе Фоке-Вулф плануо, и цвркутао:
  За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
  За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
  Али човек РусиЌе Ќе тако леп
  Да Ќе спреман да да живот за Ота¤бину!
  ДевоЌка Ќе направила салто и показала смокву нацистима, и скроловала, а меци нису дотакли лепотицу.
  ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, скоро гола, пр ава као ђаво, бацила Ќе одЌедном гранату са две ноге. И проверила Ќе:
  - Оно што имам Ќе... Нацисти у оштроЌ страни!
  ОлимпиЌада исправи Анђелику:
  - Оштра, у страну, а не у оштру страну!
  ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од гранате са експлозивним пакетом. "Тигар" Ќе погођен у ®ушку, а ово криво уметничко дело Ќе измакло.
  Након тога, нацистичко створе®е Ќе устукнуло. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва"ена пожаром.
  Светлана Ќе певала, весело намигуЌу"и:
  - И "Тигар" узмиче, а Фриц се криЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе маневрисао под нападима, ваздушним ударима и тешким пушкама. Овде су млазни бомбардери погодили, полом ене, усиЌане стрмине су се уздизале у небо. И каме®е Ќе било у пламену. На сре"у, ниЌедна девоЌчица ниЌе умрла, али су дечаци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И лете душе - Ќедни у раЌ, а други у пакао! Где ђаволи са вилама ве" чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса, тачниЌе у Сварога и Родите а.
  Анђелика Ќе наЌсексипилниЌа ратница у бесу: па, могу ли нацисти са свог "Штурмтигра" да пуцаЌу на положаЌе руских трупа и убиЌу црвене ратнике?
  А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И врти се све брже и брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широку ®ушку ОлуЌног тигра. Наге, преплануле ноге лепотице блеснуше, а граната одлете у широку ®ушку. А мо"на машина се прво угушила, а онда поЌурила. Два "кра евска тигра" коЌа су стаЌала са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Ва ци су им се отргнули, па су пали доле, лете"и као слом ена огрлица кра ице.
  Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и здроб ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, па чак и кроз жу евито стопало, врх Ќе пробушен.
  Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
  - Ви нацисти "ете бити у пепелу!
  Светлану и друге девоЌке бацио Ќе експлозивни талас, па чак и мало зг®ечио. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е немачких и других агресивних инсеката коЌи су искочили и опседали Руско СовЌетско Царство.
  Мирабела Ќе са великим ентузиЌазмом певала:
  - А кад нас труба Господ®а поведе у боЌ, ми "емо се дружити са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа "у бити на небескоЌ прозивци!
  Анђелика, отресаЌу"и прашину са своЌих крвавих табана, пева:
  - Путине, партиЌа, Комсомол! И ша емо Ромела у лудницу!
  ДевоЌке су почеле да се заглушуЌу"е смеЌу, а СерЌожка Ќе узнемирено и узнемирено рекла:
  - А моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
  ОлимпиЌаса Ќе, играЌу"и се миши"има руку, рекла:
  - То Ќе ок! єош увек размиш аш. Нешто хладниЌе!
  . Дечак Ќе, шамараЌу"и се босим ногама, цвркутао:
  - Наравно да се вратио!
  Сферо Катастрофов Ќе вратио Ервина Ромела у престону салу и рекао са осмехом:
  - НиЌе лоше, борио си се са моЌим младим Творцем! ПризнаЌте да Ќе то био ваш сан - да заувек постанете дечак и борите се!
  Фелдмаршал се сложио:
  Да, управо о томе сам са®ао! Управо оно што сам одувек желео! Буди дечко хероЌ!
  Богомлатко рече озби ним тоном:
  - Борили сте се, а сада се покажите као вешт мена¤ер! Ово Ќе неопходно за развоЌ особина личности!
  Ервин Ќе рекао девоЌчици и дечаку:
  - Па, зашто не"емо да гледамо више филмова или?
  Наташа Ќе нежно одговорила:
  - Можда ваше величанство погледате наше пилоте: Албину и Алвину! Они су велики маЌстори у воЌним пословима!
  Млади кра  се сложио:
  - Па да видимо Ќош мало, па "у да разгледам по престоници! Кра  ниЌе требало да седи све време у палати!
  Светлана Ќе у одговору певала пуним гласом:
  - Кра  Ќе наш понос и слава,
  Мудар си као зем а родна...
  ОЌачаЌте као снагу челичног кочи"а,
  Тебе нам Ќе Бог дао!
  Ервин Ќе мудро одговорио:
  - Владар коЌи воли слатко ласка®е има интелигенциЌу муве!
  Наташа Ќе узвикнула:
  "Заиста си ти наЌмудриЌи владар! Мислимо са вама да "е наша империЌа коначно победити у рату против руских воЌника и Црвене армиЌе!
  Ервин Ќе озби но упитао:
  Зашто не желе мир?
  Наташа Ќе озби но одговорила:
  Зашто им Ќе потребан мир? Они не познаЌу никакво друго ста®е духа и царства. Рат Ќе за ®их природно ста®е. Поред тога, орци су канибали и Ќеду зароб енике и зароб енике. Или одмах, или после жестоког муче®а!
  Ервин рече са осмехом:
  - Вреди погледати лица ових створе®а - схвати"ете, не очекуЌте добро од таквих!
  Филмско платно се поново осветли. Сада су приказана два борца, на коЌима су се утркивале прелепе девоЌке: Албина и Алвина.
  Обе медене плавуше, миши"аве, исклесане и у истом бикиниЌу. Како супер све изгледа.
  Албина пуца из авионских топова. Обара пет авиона Руса и Комсомолки, шкрипи:
  Да"емо животе за нашу Ота¤бину и сигурно "емо победити!
  Алвина, пуцаЌу"и, потврдила:
  - Наравно, победи"емо! Не може другачиЌе!
  А испалила Ќе и рафал из ваздушних топова. ПадаЌу и експлодираЌу борци бо шевика и руских девоЌака. Неки од ®их су ремонтовани.
  Албина, пуца, пева:
  Авиони су добри, пароброди су добри!
  А девоЌке су натовариле диЌаманте!
  А од тачног поготка лепотице разбиЌен Ќе Ќош Ќедан ауто злих бо шевика. Шта црвени желе да се боре са медведима? Па даЌ своЌ сизом у нос!
  Алвина, одсецаЌу"и Ќош Ќедног унаЌм еног бо шевика, голим прстима притиска своЌе лепе ноге. Она Ќе девоЌка коЌа "е, ако помери ногу, пробити зид од цигле.
  Чак су у биоскопу показали како оба пилота у скоку ломе храстове даске голим петама.
  Албина Ќе оборила Ќош Ќедног, овога пута бо шевичког бомбардера, и звиждала, певаЌу"и:
  - Нема  епше од наше, знаЌ силе,
  Победи"емо све девоЌке орка ...
  Оличе®е храбрости и славе -
  А изнад нас у злату Ќе херувим!
  А Албина Ќе поново посекла аутомобил на небу, на чиЌем Ќе челу седео бо шевик. И урадила Ќе то маЌсторски.
  Међутим, Алвина ниЌе инфериорна. Како се плава девоЌка окре"е. Кре"е се техником "лисица змиЌа". И оборени, пуше"и лешинари падаЌу.
  Алвина Ќе певала, уживаЌу"и у уснама:
  - Ре"и "е нам арханђел: би"е хладно у раЌу,
  Али само врата раЌа шк оцаЌу...
  Пита"емо Бога: пиши са приЌате ем,
  У неки анђеоски пук!
  И ратник Ќе применио мртву пет у. И оборила Ќе овог комесара, коЌи Ќе био на челу тешког борца. Учинила Ќе то веома грациозно, и притиснула дугме жилавим, дугим прстима исклесаних ногу. Чак Ќе и страшни комесар био растрган! Ово су заиста девоЌке наЌвишег акробатика!
  Али сада Ќе ваздух постао мирниЌи ... ДевоЌке преузимаЌу ударац копненим снагама Црвене армиЌе. Овде Албина баца авионски проЌектил одозго. А тенк РусиЌе "ИС"-3 погађа тачно у кров. ПробиЌа се кроз то, нокаутираЌу"и бо шевике.
  И гранате почи®у да детонираЌу. ЧуЌу се експлозиЌе и погибиЌа совЌетских воЌника.
  Албина шишти као кобра коЌа Ќе убола вола:
  - За  удски род!
  Алвина Ќе такође пуцала на неприЌате а, сламаЌу"и га. И откинуо тора® са тенка Ле®ин. Да, девоЌка Ќе ошамарила тачно, и прикладно.
  И орци су оставили крвави неред.
  Обе лепотице заузеле су копнене мете. Пушке су уништене.
  Албина Ќе разбила гасни топ длакавих мушкараца, заЌедно са руским девоЌкама, и прошапутала:
  - МоЌ сан, Ќа сам кул лепотица!
  Алвина Ќе такође разбила ракетни бацач и твитовала:
  - А младоже®а "е се окренути од лепоте!
  И обе девоЌке прасну у смех. Иако са мушкарцима, наравно, немаЌу проблема. Момци воле познате личности. А генерално, Ќедан мушкарац Ќе више од двадесет девоЌака, само што су премладе. Овде на Зем и, мужЌаци пуштаЌу браде!
  Ово Ќе радост за мужЌака, али ако Ќе женка темпераментна, онда ве" има проблема!
  Албина Ќе голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика и цвркутала:
  - МоЌ сан Ќе да стекнем бесмртност!
  Алвина Ќе прстима босих ногу притиснула окидач и зацвилила:
  -А ми смо бесмртни! Живимо у другим световима у новим телима!
  Албина Ќе ударила у изузетан орковски резервоар и прогунђала:
  - Иако тело без душе ниЌе тело, али како Ќе душа без тела слаба!
  И ратник искре искре из ®ених очиЌу... И онда, док она виче:
  - Не веруЌте, смрти нема!
  Алвина Ќе тукла самоходне топове кошмарних бо шевика, и како она вришти:
  - Борац рубина смрти се не боЌи,
  Ништа на боЌном по у не прети...
  Бори"емо се храбро са неприЌате ем ота¤бине -
  ДевоЌка "е остварити велики подвиг!
  Након тога, девоЌка Ќе Ќош више спустила свог борца на површину. И испалио малу ракету. И огроман бо шевички тенк "Карл Маркс" са пет пушака, како Ќе почео да се цепа, и сав ®егов оклоп био Ќе поде ен на фрагменте.
  Албина Ќе митра еским рафалом посекла неколико мотоциклиста Руске империЌе и од усхи"е®а пискала:
  - Имам два широка крила, а очи као степски орао!
  ДевоЌке веома живахног осе"аЌа за лепоту. А ако нешто заузму, то "е бити урађено на првом броЌу.
  Али емисиЌа о авиЌациЌи се завршила, а друга сериЌа Ќе настав ена. Овога пута приказали су групу од четири девоЌке коЌе су биле не само одличне борки®е, ве" и поседовале борилачку магиЌу.
  єедна машина иде против целе армаде мастодонта бо шевичке империЌе. Изгледа потпуно самоубилачки.
  Али на челу тенка, сама ВикториЌа Ќе ђаво, фантастичне лепоте. Да, и све четири девоЌке: само дивне. Наслонили су голе ноге на оклоп и ухватили менталне сензациЌе, као да су кра ице светлости. Какве су то магичне девоЌке: могу и знаЌу много.
  ВикториЌа Ќе опалила, отпевала стих из модерне романсе:
  - Не знам шта Ќе било... Дети®асти смех Ќе веома звучан... А босоноге девоЌке ве" трче кроз локве!
  "Слон" фашиста ®ихових трупа, нокаутиран од ®е, почео Ќе да пуши, емитуЌу"и смрд иве прстенове. Ковитлале су се као змиЌе отровнице. А ВикториЌа Ќе намигнула своЌим партнерима, ЗоЌа Ќе бацила гранату. Надежда, слуга Перуна, Ќедна од слугу богова коЌу Ќе створио Сферо Катастрофов, упозорила Ќе:
  - Овде у заседи Ќе наЌновиЌи самоходни топ "Порцупине", са пушком од 32 фунте... Треба бити опрезниЌи.
  СвезнаЌу"а Елена Ќе одмах пробрб ала:
  - Самоходна пушка "Порцупине", лиценцирана Ќе копиЌа из рада гномова, из посебне врсте самоходне пушке "Анаконда". Карактеристике оружЌа: пред®и оклоп 228 мм, бочни оклоп 200 мм - цоол! Топ калибра 94 мм, сразмеран оклопнопробоЌном "Кра евском биволу". И Ќош три митра еза...
  ВикториЌа Ќе грубо прекинула своЌе партнере и чак покушала да помери голу пету у носу, вичу"и:
  - Знам!
  Елена се закикотала док Ќе приметила:
  - СЌаЌно Ќе кад има зна®а... Али у техници сам Ќа велемаЌстор, а ти си у зна®у зла!
  ВикториЌа Ќе поново опалила, уз помо" босих ножних прстиЌу, откинувши куполу од "Вепра" и надимала се, приметила:
  - МоЌе зна®е Ќе фундаменталниЌе, Ќер зло долази и од технологиЌе. И саветуЌем вам бо е - немоЌте се истицати!
  ЗоЌа Ќе, да би угасила сме"е од пива, предложила:
  Пусти ме да се упуцам!
  А слушки®а, тачниЌе "ерка Белог Бога - коЌу Ќе створио Свемогу"и Сферо, показала Ќе да Ќе доминантно добро уопште не спречава да пуца. И, да се  ушти без промашаЌа. Ратници се овде боре на наЌвишем нивоу.
  ДевоЌке помераЌу тенк и напредуЌу. Али не заборавите да певате.
  ВикториЌа, воде"и ватру без млека, почела Ќе:
  - Под светим...
  ЗоЌа Ќе наставила, такође пуцаЌу"и своЌим голим исклесаним ногама:
  - Слобода!
  Надежда Ќе, потврђуЌу"и пуца®е голим прстима, издала:
  - У свету!
  ВикториЌа, пуцаЌу"и мимо без знака, настави:
  - У приЌате ству!
  ЗоЌа вришти, урин неприЌате а:
  - У сре"и...
  Надежда, зезаЌу"и се, завршава:
  - И  убав!
  ВикториЌа настав а са патосом пуним грлом, пуцаЌу"и голим прстима:
  - У светлом снопу...
  ЗоЌа, пуцаЌу"и, подиже:
  - Народи се спаЌаЌу...
  Надежда, хладнокрвно пуцаЌу"и, уз помо" босих ножних прстиЌу, додаЌе:
  - Да растерам мрак испред!
  ВикториЌа, настав аЌу"и да пуца голим исклесаним ногама, издаЌе:
  - ВладаЌте свим зем ама света...
  ЗоЌа, након што Ќе пуцала, наставила Ќе да покре"е диван патос:
  - Зашти"ено!
  Надежда, коЌа Ќе такође направила искорак проЌектилом, босим ногама, одсецаЌу"и рубинске борце, наставила Ќе:
  - Од инвазиЌе...
  ВикториЌа Ќе, пуцаЌу"и босим ногама, сиктала:
  - Паклени скакавци!
  ЗоЌа Ќе босим ногама раздвоЌила "Вепра", наставила:
  И са моЌим грудима...
  Надежда Ќе, пошто се обрачунала са "тираносаурусима" орка, издала:
  - Покривен, затрпан!
  ВикториЌа, коЌа се месождерски церека и пуцаЌу"и голим, грациозним ногама, зарежала Ќе:
  - Сви народи...
  ЗоЌа, такође пуцаЌу"и босом ногом, додала Ќе:
  - МаЌка Зем а!
  Надежда, млатараЌу"и голим прстима, из топа, настави:
  - Опет нево а...
  ВикториЌа, пуцаЌу"и голим до®им удовима, без даха настави:
  - Веша®е...
  ЗоЌа, испаливши метак, залаЌа:
  - Реке крви!
  Надежда, горе"и босих ногу, издала Ќе:
  - распламсао...
  ВикториЌа од ексера, просикта:
  - Арогантно неприЌате ство!
  ЗоЌа, такође пуцаЌу"и голим прстима, додала Ќе скоро у сузама:
  - Од ватре, крви...
  Надежда Ќе, испаливши, уз помо" препланулих, миши"авих удова, зарежала:
  - Сузе и туга!
  ВикториЌа Ќе босих ногу пустила поклон и како би сиктала:
  - Сте®е наш...
  ЗоЌа, чим га узме, исто тако босим ногама избацуЌе паклени дар, и урла:
  - Драга наша...
  Надежда, ударивши, заврши:
  - Држава!
  ВикториЌа, у одговору, босом ногом, поново сик"е:
  - Али не...
  ЗоЌа, отпуштена, босих ногу, и издала:
  - Дух девоЌака...
  Надежда, након што Ќе голим ножним прстима приковала нацистичке трупе, завршила Ќе:
  - єаче!
  ВикториЌа Ќе поново опалила, боса и агресивно, наставила:
  -Из рушевина себе...
  ЗоЌа Ќе, снажно пуцаЌу"и босим ногама, повукла линиЌу:
  - Оживе"емо!
  Надежда Ќе опет млатарала, и цвилила:
  - Руски ратник...
  ВикториЌа, по навици саданув, боса, прогунђа:
  - Узми мач...
  ЗоЌа Ќе приковала, зарежала:
  -Брже!
  Надежда Ќе, пуцаЌу"и голим прстима, почела:
  - Ми стоЌимо...
  ЗоЌа, биЌесно млатараЌу"и, настави:
  - И опет....
  ВикториЌа, приковавши своЌе голе до®е удове, завршила Ќе на главноЌ тони:
  - Победи"емо!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Затим су девоЌке застале. У тишини су гађали Ќош десетак тенкова, након чега Ќе ВикториЌа, поново пуцаЌу"и, и опет босих ногу, певала:
  - Под светим...
  ЗоЌа, пуцаЌу"и босим ногама, настави:
  - Банер...
  Нада Ќе рекла и буквално и фигуративно:
  - МесиЌа!
  ВикториЌа Ќе, замахуЌу"и телом и бацаЌу"и проЌектиле голим прстима, зарежала:
  - У свету...
  ЗоЌа Ќе Ќурнула да е, пуцаЌу"и агресивно:
  - У сре"и...
  Надежда Ќе, треснувши у дуру, уз помо" своЌих голих грациозних удова, завршила:
  - И  убав!
  ВикториЌа, поново забиЌаЌу"и голим ножним прстима, настави:
  - На сунцу...
  ЗоЌа, ударивши босим ногама проЌектил у Порцупине, зацвилила Ќе:
  - Зрак...
  Надежда, неодо иво лансираЌу"и Ромеловог "Вепра" по фашистичкоЌ империЌи, голих исклесаних удова, лаЌала Ќе:
  - СпоЌи...
  ВикториЌа Ќе, босим ногама послала проЌектил, оштро завршила:
  - Народе!
  ЗоЌа, пуцаЌу"и, дода блиставо босим ногама:
  - Паклени мрак...
  Нада, ошамарена, издала:
  - раствори се...
  ВикториЌа, опет искоса на Ромелове нацифашисте, сиктала Ќе:
  - Одлази!
  ДевоЌке су пуцале босих ногу и смеЌале се Ќош пет минута. За то време спа ено Ќе тридесет пет борбених тенкова нациста. А онда су поново наставили да певаЌу.
  Као и увек, ватрени ђаво Ќе дао стих и тон, користила Ќе голе удове:
  Отворили смо...
  ЗоЌа Ќе, пуцаЌу"и, из босих ногу, додала:
  - НациЌе...
  Надежда, закуцавши га, уз помо" голих прстиЌу и окретних ногу, провали:
  - Планете!
  ВикториЌа, након што Ќе исекла "Вепра", врло гласно се цере"и, зацвилила:
  - У свемир...
  ЗоЌа, такође слаЌу"и проЌектил голим прстима, зарежала Ќе:
  - Начин!
  Надежда, бацивши поклон, зацвилила Ќе:
  - У непознато...
  ВикториЌа Ќе ставила и проЌектил и сочан хитац у дебелу тачку за нацистичке борце;
  - Мираме!
  А ЗоЌа, пуцаЌу"и босим ногама, поче да тка нову строфу:
  - ХероЌство...
  Надежда Ќе, очаЌнички закуцаваЌу"и голим ногама, преко фашистичких хорди, наставила:
  - Подвизи...
  А отпорна ВикториЌа Ќе, као што Ќе уобичаЌено, голом округлом петом, притиснувши дугме ¤оЌстика, "Вепар", оборила, и издала завршетак:
  - Прослав ени!
  ЗоЌа, пошто се позабавила "Порцупинеом", издала Ќе:
  - До...
  Надежда Ќе, пуцаЌу"и босим ногама, цвркутала:
  - Обриши...
  ВикториЌа Ќе изговорила речи, уперене ®еним голим прстима и гранатом на Вештичеву самоходну пушку:
  - Заувек...
  ЗоЌа Ќе такође послала проЌектил и издала:
  - Смрти....
  За Надежну Ќе био послед®и хитац коЌи Ќе испалила босим ногама и реч:
  - Ожи ак!
  То Ќе кул! Фашистички тенковски пук Ќе уништен. Самоходна пушка Анаконда, упркос свом свом оклопу, такође се распршила из руске гранате: морате знати где да погодите да бисте Ќе погодили и поделили. На краЌу краЌева, девоЌке су виделе концентрациЌе и ломове у линиЌама силе у оклопу. Не можете их преварити или надмудрити... А они могу надмудрити кога год желите.
  ЗоЌа Ќе са забринутош"у приметила:
  - Не би ли нам шкодило да допунимо залихе мунициЌе?
  Елена, ова разиграна и учена Сварогова "ерка, коЌу Ќе такође створио бескраЌно свемо"ни демиЌург дечак Сферо Катастрофов, закикота се и примети:
  - Значи не разумеш? На краЌу краЌева, имамо неопходан проЌектил. Можемо да ударамо овако скоро без престанка!
  ВикториЌа Ќе пожудно заколутала очима, ударила босом ногом о другу и загугутала:
  - ХиперЌеба без паузе... Супер Ќе!
  Ово су праве девоЌке...
  А рат Ќош траЌе... У септембру 1945. Немци су ипак стигли до КаспиЌског мора.
  И копном су одсекли Кавказ. Што Ќе веома опасно. Немци напредуЌу... У борбама, ®ихови нови тенкови и авиони...
  А Турска пробиЌа са Ќуга, што Ќе двоструко опасно. А ситуациЌа Ќе краЌ®е компликована, до паклених коза.
  Претвори се као лавину неприЌате а... И нема начина да га заустави.
  У октобру су Немци ве" били у Дагестану, и приближили се АзербеЌ¤ану. А ово Ќе озби но и опасно.
  ДевоЌку Алису су нацисти ухватили. Испитивао Ќу Ќе СС пуковник Деза. Комсомолку су скинули до поЌаса и почели да Ќе бичуЌу бичевима.
  Алиса Ќе урлала:
  - Не"у ре"и! Не"у ре"и! Не"у ре"и!
  Затим су ЌоЌ поцепали панталоне и чизме. И пекли су пете широким тракама усиЌаног гвожђа. И применио топлоту на ®ене голе табане.
  ДевоЌка се онесвестила од шока.
  Прелила Ќе канту воде. Довели су га памети и повукли на сталак. Што Ќе веома окрутно.
  Алиса Ќе шкргутала зубима и зарежала:
  - И да е не"у ре"и! Можеш ме убити!
  Ужареном жицом Ќе тукао девоЌку по голом телу. Али од ®е нису добили ништа.
  После тога су исцрп еног комсомолца бацили у влажан и хладан подрум.
  И наравно, ово Ќе изузетно окрутно.
  У новембру 1945. скоро цео Кавказ Ќе заузет, а Ромелови нацисти су упали у Баку.
  Две девоЌке Албина и Алвина лете себи на таквом лете"ем та®иру. Они су нера®иви захва уЌу"и Ќаком ламинарном млазу. Али не могу сами да пуцаЌу. Али захва уЌу"и огромноЌ брзини, они могу прести"и и набити совЌетске авионе.
  Албина, савиЌаЌу"и дискету, примети:
  - ТехнологиЌа гвожђа, свакако неопходна и веома корисна!
  Алвина се закикота, покаже зубе и сикну:
  - Али све одлучуЌе дух!
  Албина Ќе рекла:
  - НаЌвише што ни Ќедно ни друго Ќе управо борбеност!
  Обе девоЌке су плавуше и у бикиниЌу. Веома лепа и боса. Када Ќе ратник без обу"е, она Ќе сре"на. Сада су девоЌке тако шарене и прелепе.
  А пре одласка у битку, лепотице "е сигурно радити са мушкарцима. Ово Ќе за ®их прави празник тела.
  Ето како су девоЌке добре.
  Алвина Ќе оборила два совЌетска Ту-3 и твитовала:
  - Славни наш лов!
  Албина Ќе потврдила набиЌа®е и рекла:
  И никада не"е бити послед®и!
  Алвина Ќе оборила Ќош три совЌетска Ќуришна авиона и зацвилила:
  - Тако мислите да Бог воли Немачку?
  Албина са сум®ом одмахну главом.
  - Очигледно не толико!
  Алвина се закикота и поново упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Албина Ќе забила два совЌетска аутомобила и зашкрипала:
  Рат Ќе предуго траЌао!
  Алвина Ќе логично приметила:
  - Али ми долазимо!
  Албина се нацерила и узвикнула:
  - Па "е победа до"и!
  Алвина Ќе смелим маневром оборила одЌедном четири совЌетска авиона и зацвилила:
  - Сигурно "е до"и!
  Албина Ќе нашла за сходно да подсети:
  - После Ста инграда рат ниЌе ишао по правилима...
  Алвин се сложио са овим:
  - Дефинитивно Ќе против правила!
  Албина Ќе  утито пискала:
  - Почели смо да губимо!
  Алвина Ќе зацвилила од озлоЌеђености:
  - Дефинитивно!
  Албина Ќе забила Ќош неколико совЌетских возила и зашкрипала:
  - Зар то ниЌе проблем за нас?
  Алвина Ќе оборила неколико руских борбених авиона и рекла:
  Мислили смо да Ќе ситуациЌа безнадежна!
  Албина се месождерски нацери и засикта:
  - Шта сада видимо?
  Алвина Ќе са апломбом твитовала:
  - Нешто непоколеб иво и Ќединствено!
  Албина Ќе блеснула своЌим бисерним зубима и одговорила:
  - Да Тре"и РаЌх победи!
  Алвина Ќе оборила Ќош неколико совЌетских Ќуришних авиона и изнела:
  - Заиста мора да победи!
  ДевоЌке су направиле гримасу. СвоЌевремено су радили, и то званично у воЌничкоЌ ЌавноЌ ку"и. Многи  уди су прошли кроз себе, а не само бела раса. И заиста им се допало. Па како Ќе приЌатно за тела. Али онда су курве доспеле под совЌетски напад. Били су зароб ени. Па, згодне су мислиле да "е бити силоване. А ево ђавола два!
  Натерали су курве да копаЌу ровове и ровове. А бившим но"ним вилама то се ниЌе много допало. Тако су сви успели да побегну. Завели су стражаре.
  И заклели су се на освету Русима.
  И борили су се против РусиЌе. Ово су проклети...
  Албина Ќе бацила Ќош неколико руских аутомобила и промрм ала:
  - єош можеш да живиш са мушкарцима!
  Алвина се спремно сложила са овим:
  - НиЌе ни могу"е, али Ќе неопходно!
  Албина Ќе показала зубе и одговорила:
  - Али ипак... Слатко Ќе убити.
  А девоЌке су обориле Ќош пет совЌетских аутомобила покретом дискете.
  Алвина се закикота и рече:
  - А кад Ќе горко?
  Албина Ќе срушила Ќош шест аутомобила и одговорила:
  - Уда"у се после победе! И роди десеторо деце!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  И певали су;
  Ми смо витезови вере фашизма,
  Обришимо борце комунизма у прах!
  И како се смеЌу,  у аЌу своЌе беле врхове планине.
  Борбени тест лете"ег та®ира Ќе веома успешан. Али из ®ега Ќе немогу"е пуцати.
  Овде девоЌке такође набиЌаЌу пар ИЛ-2. ОваЌ Ќуришник Ќе наЌмасовниЌи у ЦрвеноЌ армиЌи и Ќош ниЌе обустав ен. Иако Ќе до четрдесет пете године био застарео.
  Али он и да е делуЌе и делуЌе очаЌнички. Овде се користе такви борбени дискови - само ужас.
  СовЌетске Ќединице се толико уништаваЌу да се не могу зауставити... Ово Ќе кавалкада.
  У новембру Ќе наступило затишЌе. И Ста ин Ќе наредио да се напредуЌе у центру. Борбе су се одвиЌале са новом снагом. Фрицове Ќе тешко победити - имаЌу много снаге и доброг оружЌа. По аци се боре веома активно. Сада су немачки савезници.
  Нацисти и да е држе фронт. Борбе су показале да Ќе топ калибра 88 милиметара био 100 ЕЛ и веома прецизан и оклопнопробоЌан. Чак и ИС-3 удара у чело. Штавише, послед®и резервоар ниЌе баш успешан и тежак за производ®у. А Т-34-85 углавном залута са велике уда ености, добиЌаЌу"и поене од немачких асова.
  Зима Ќе ве" дошла, а линиЌа фронта Ќе отприлике на нивоу од четрдесет три године, само Ќе Крим Ќош совЌетски и БЌалисток, али Харков и Орел су ве" под нацистима.
  Нацисти у центру одбиЌаЌу совЌетски напад и покушаваЌу да напредуЌу.
  Па, и повери уходава®е наЌновиЌих машина, супермен-девоЌке.
  Не девоЌчице коЌе су клониране у логорима смрти. И оне девоЌке чиЌи су молекули ДНК кориш"ени за ствара®е супермена.
  И имаЌу иста имена са легендарном четворком, и Ќедноставно невероватну снагу. А девоЌке коЌе се туку такође користе неке стимулансе коЌе Ќе развио СС.
  Герда, Шарлот, Кристина и Магда се возе на тенк Е-100 класе У. Ово возило Ќе компактниЌе, за четири члана посаде. А ®егово оружЌе су млазни бомбардер и универзални 88-милиметарски топ 100 ЕЛ - разарач тенкова.
  Ратници иду и звижде за себе.
  Герда пуца из дугачког топа. Удара у страну са уда ености ИС-2 и цврку"е:
  - Да"емо своЌа срца за ота¤бину,
  А ми "емо спржити Ста ина и поЌести га!
  Шарлот Ќе испалила своЌ ракетни бацач. Покрила Ќе совЌетски бункер и зацвилила:
  - Непобедиви смо!
  Кристина га Ќе узела и зарежала, повлаче"и обарач голом петом:
  - Доби"емо га у оба!
  Долбанула и умесно и Магда. Уништене су совЌетске самоходне топове СУ-152. А она Ќе гукала:
  - Би"е времена, до"и "е победа!
  Герда Ќе вриснула док Ќе пуцала:
  - Нико нас не може зауставити!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Али Пасаран!
  Црвенокоса звер Ќе са Гердом прошла цео Први светски рат, почев од По ске па до ове маЌске офанзиве. Црвенокоси ђаво Ќе видео много тога.
  И спремни да се боримо до краЌа!
  Кристина такође пуца, и показала Ќе зубе. Коса ЌоЌ Ќе златно црвена. У рату девоЌке не старе, па чак и, можда, постаЌу млађе! Тако су жестоки и  убазни. Голи су зубе.
  И ни Ќедне рупе на зубима.
  Магда има косу боЌе златног листа. И такође се активно смеши. Кул девоЌка. Она има тако агресивну грациозност и енергиЌу хи аду ко®а.
  Герда, девоЌка седе косе, пуца и са осмехом приме"уЌе:
  - Има много доброг и ружног у свету... Али до ђавола, колико се оваЌ рат одуговлачио!
  Шарлот се сложила са овим:
  - А у ствари, други светски рат се предуго отеже. Све туче, и туче... Заиста Ќе исцрп уЌу"е!
  Кристина Ќе босом ногом померила оклоп и викнула:
  - Али БританиЌа Ќош увек ниЌе поражена!
  Магда Ќе пуцала на Русе и зарежала:
  - А мора бити поражен! Ово Ќе наша вера!
  Герда Ќе просиктала, пуцаЌу"и на Русе, показуЌу"и зубе од слоноваче:
  - Треба нам победа!
  СЌебано и Шарлот, заурла:
  - єедан за све, не"емо се залагати за цену!
  Кристина риђокоса и златна звер врисну:
  - Не! ХаЌде да не стоЌимо!
  Магда Ќе цвркутала гримизним уснама:
  - Не идемо у продавницу по цени!
  И златокоса харпиЌа опали.
  Герда Ќе такође погодила руске тенкове. Ударио у ауто и викнуо:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  Шарлот Ќе додала, певаЌу"и уз:
  - НеприЌате и се сви намакаЌу у тоалету!
  Кристина Ќе подржала импулс песме:
  - Ота¤бина сузама не веруЌе!
  Магда Ќе наставила распеваним гласом:
  - И да"емо свим комунистима у мозак!
  И девоЌке су Ќедна другоЌ намигивале. Генерално имаЌу добар резервоар. Само из да ине Ќе тешко пробити ИС-3 у чело. Али уосталом, Немци имаЌу тежак проЌектил, али са ураниЌумским Ќезгром. А у воЌсци има доста црнаца. КоЌи се боре са помамним бесом. И не могу сви да се такмиче са ®има.
  ДевоЌке су навикле да се босу босоноге. Чак су и у По скоЌ биле само у Ќедном бикиниЌу, и то босоноге.
  Када голи ђон дође у контакт са зем ом, он се подмлађуЌе. Можда зато девоЌке не старе! Иако време истиче! Ратници, хаЌде да кажемо веома хероЌски.
  Толико су подвига учинили, али се боре као обични воЌници. И увек само у бикиниЌу, и бос. Зими им Ќе чак и приЌатно да лупаЌу босим ногама по снежним наносима.
  Герда пуца и пева:
  Про"и "емо кроз ватру и воду!
  Шарлот Ќе пуцала на Русе из свог бомбардера и рекла:
  - Слава пруском народу!
  Кристина Ќе такође опалила и зацвилила:
  Ми "емо владати планетом!
  Магда Ќе закуцала и потврдила:
  - Сигурно хо"емо!
  Герда Ќе поново погодила проЌектил и зацвилила:
  "Ни напалм нас не"е зауставити!"
  Шарлот се сложила са овим:
  - Па чак и атомска бомба, коЌе се не плашимо!
  Кристина Ќе ушутила и одговорила:
  - Американци нису успели да направе атомску бомбу! То Ќе блеф!
  Магда Ќе узвикнула из свег гласа:
  - Свет не може да побегне од новог немачког поретка!
  И девоЌке "е се смеЌати.
  СитуациЌа Ќе постала критична. У децембру су совЌетске трупе напредовале у центру. Али опет нису могли да савладаЌу мо"ну одбрану Вермахта ...
  Међу нацистима и тенк девоЌкама Агата и Адала. Боре се на Е-10, самоходноЌ пушки за два човека и веома удобном. КоЌи шутира изузетно прецизно. Иако ®егово оружЌе ниЌе дово но мо"но, оно посебно обара тридесет четири.
  Агата шутира голим ножним прстима и погађа совЌетски ауто, веома прецизно.
  А онда Ќе викнула:
  - За Тре"и РаЌх!
  Долбанула сасвим прикладно и Адала. Такође користе"и голе исклесане ноге.
  И она Ќе прецизним ударцем разбила совЌетски ауто. А она Ќе гукала:
  - Слава нашим хероЌима!
  ДевоЌке треба напоменути изузетно страшне. И дово но добро пуцаЌу. Што ниЌе шут, онда погодак.
  Самоходни топ Е-10 Ќе веома мала машина за два воЌника и висине 1,2 метра са борцима коЌи се налазе леже"и. Овде Ќе то ефикасна ствар и веома мобилна. У почетку Ќе била тешка само десет тона, али ®ен оклоп од 60 милиметара на челу и 30 на боку Хитлеру Ќе изгледао прилично слаб. И наредио Ќе да се пове"а на 82 мм чела и 52 мм са стране. Али тежина машине Ќе порасла на 16 тона, сма®уЌу"и мобилност. Али Ромел Ќе спустио своЌ аутомобил двадесет центиметара ниже, а броЌ чланова посаде сма®ио на две особе. А самоходни пишто  почео Ќе да тежи Ќеданаест тона, што му Ќе, са мотором од 400 ко®ских снага, омогу"ило да одржи мобилност на високом нивоу.
  Агата Ќе поново босим ногама ударила у неприЌате а, пробила до®и део оклопа ИС-2 и запевала:
  - МоЌа велика мо"!
  Адала Ќе такође ударила у совЌетски тенк, ударила ауто у чело и цвркутала:
  - Слава ери комунизма!
  А користила Ќе и голу, исклесану ногу.
  Ове девоЌке су прилично свађе. И уништаваЌу совЌетску, тенковску армаду.
  Али сада су прешли на оружЌе. И тако су нокаутирани голим прстима. Не даЌу апсолутно никакву милост. И б ескаЌу голи табани.
  ДевоЌке, међутим, не само да пуцаЌу и убиЌаЌу занатлиЌе. Конкретно, мучен Ќе тинеЌ¤ер коЌи Ќе зароб ен. Шеснаестогодиш®и дечак Ќе био веома згодан. ДевоЌке су га скинуле и везале за бор. А онда су почели да пале бак ама, а такође су запалили метле.
  Видело се како Ќе препланула, глатка кожа дечака прекривена жу евима и бубу ицама. И морам ре"и да много боли.
  Адала Ќе облизала усне и певала:
  Мала зем а, мала зем а...
  Агада, запаливши дечакове пете, додаде:
  - Ко "е ми ре"и, ко "е показати где Ќе, где Ќе!
  И обе лепотице како да се смеЌу. Млади" Ќе заиста згодан. Како су лепи тинеЌ¤ери са шеснаест година. Кад више ниЌе дечак, али Ќош ниЌе човек. Када се црте лица и да е кре"у од дечЌег до одраслог типа, и из тог разлога су посебно лепе. Кад су момачки образи Ќош румени и непокривени косом, тако нежни, као код девоЌака. А кожа Ќош ниЌе тако длакава и груба као код одраслих.
  Адала и Агада су искусни ратници коЌи са задово ством муче дечака. УживаЌте у ®еговим Ќауцима. И чак полуде пред ®еговим очима, показуЌу"и чари и испа уЌу"у ватру.
  То су животи®е.... Дечак Ќе мучен до те мере да Ќе изгубио свест. Затим су га полили леденом водом, привели памети и поново га мучили и било Ќе забавно.
  Адала Ќе, облизуЌу"и усне, приметила:
  - Нема ништа лепше од муче®а!
  Агада се сложио са овим:
  - УзбуђуЌе!
  А сада горопадни ратници истреб уЌу совЌетске трупе. И док певаЌу:
  - Наш кра  Ќе гласник неба,
  Наш кра  Ќе као демон дух...
  Наш кра  Ќе изабраник судбине...
  Наш кра  си само ти!
  Луцифере! Луцифере! Луцифере!
  Да Ромел донекле и Луцифер. Био Ќе у ста®у да уради наизглед немогу"е.
  А сада нацисти све сигурниЌе побеђуЌу.
  . Е-25 се веома лако окре"е, чиме се надокнађуЌе недостатак ротираЌу"е куполе.
  Посада Ќе само две особе, а висина Ќе 1,3 метра. Непотребно Ќе ре"и да Ќе ефикасан дизаЌн и Ќедноставан за производ®у.
  Замислите Тигар-2 у смислу оклопа и наоружа®а у тежини Т-4, ово Ќе грандиозна и невероватна машина.
  Агата и Агнес се возе Е-25, такође девоЌке у А. И лепа, бори се боса и у бикиниЌу.
  И како пуцаЌу да не промаше.
  Агата Ќе голим ножним прстима пуцала у неприЌате а и гугутала:
  - Слава моЌоЌ снази!
  Агнес Ќе такође ударила у неприЌате а голим прстима, ударила неприЌате а и рекла:
  - А моЌа Ќе снага Ќош ве"а слава!
  И како намиговати противницима. Ова девоЌка Ќе просто невероватна.
  И како девоЌке воле да муче.
  Комсомолки®и су, на пример, узели и спалили ЌоЌ гримизне брадавице бак ом. И тако Ќако вриснуо.
  Агнес Ќе с великим задово ством спржила пету и гугутала:
  - Пустити тиранина-колзезника да умре!
  Агата се сложила са овим, запаливши неприЌате а:
  - За велику Пруску!
  А девоЌке се смеЌу.
  Борба рецимо крали, и велика паклена лепота. Ево ИС-2 из ®иховог прецизног ударца поде еног на комаде.
  Агнес Ќе из свег гласа викнула:
  - Слава ариЌевском комунизму!
  Немци покушаваЌу да се пробиЌу до ТбилисиЌа. Грозни напада са бесом. Али храбре четири девоЌке стаЌале су им на путу.
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату на нацисте и певала:
  - Тако Ќе...
  ЗоЌа Ќе голом петом лансирала дар смрти и додала:
  - НеприЌате ...
  Августин Ќе подлегао нечем рушилачком и зацвилио:
  - Мисли...
  Светлана Ќе голим прстима бацила гранату и зашкрипала:
  - Шта...
  Наташа Ќе босим ногама бацила пар лимуна и викнула:
  - Руски...
  ЗоЌа Ќе такође подлегла нечему енергичном и смртоносном, шкрипу"и:
  - Управ ао...
  Августин Ќе лансирао смртоносно, мрм аЌу"и:
  - НеприЌате ....
  Светлана Ќе поново подлегла деструктивном и вакнула:
  - Пауза!
  Наташа се окренула и зацвилила:
  - СЗО...
  ЗоЌа Ќе пуцала и на црне странце коЌе су нацисти регрутовали и цвилила:
  - Изазов!
  Августин Ќе говорио са силом и бесом:
  - То...
  Светлана Ќе подлегла са осмехом пантера:
  - НА...
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - Борити се...
  ЗоЌа Ќе голим прстима бацила поклон смрти и промрм ала:
  - Напади!
  Августин се ук учио и промрм ао:
  - НеприЌате и...
  Светлана Ќе голим табанима дала гомилу граната, и како виче из свег гласа:
  - Добро...
  Наташа Ќе закуцала рафал и сиктала:
  - Бесан...
  ЗоЌа Ќе пресекла нацисте и зацвилила:
  - Победити!
  Августин поново опали и викну:
  - Бесан...
  Светлана Ќе цвркутала док Ќе пуцала:
  - Победити!
  Наташа Ќе поново бацила гранату своЌом грациозном, босом ногом, цвркутала:
  - Уништи"емо нацисте!
  ЗоЌа га узе и цврку"е:
  - Буду"и пут у комунизам!
  И бацила лимун голим прстима.
  Августин Ќе узео и разапео редове, а ®ене голе ноге су разорено летеле дуж Фрица:
  - Подели"емо противнике!
  Светлана га Ќе узела и бацила голом петом, гомилу граната, и зацвилила:
  Сломимо фашисте!
  А четворица су наставили да пуцаЌу и бацаЌу гранате. Немачки Е-75 се кретао. Машина са топом од 128 мм. И пуца у себе.
  А девоЌке су бацале гранате. Поткопавали нацисте. И они су узвратили. Попели су се напред. Тенкови се поново котр аЌу. Помера наЌновиЌи немачки "леопард" -1. Веома мобилан ауто.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Али ®егове девоЌке су га преузеле и нокаутирале. Поцепали су на комаде мобилну машину са гаснотурбинским мотором. И разнели су Ќе у комаде.
  Наташа Ќе уз смех приметила:
  Одлично се боримо!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Веома кул!
  Августин Ќе мудро приметио:
  - Ми "емо победити!
  И босом ногом испалила противтенковску гранату. єака девоЌка, снажна девоЌка. И има толико духовитости.
  Светлана Ќе такође прстима босих ногу лансирала поклон смрти и ударила неприЌате а. Веома агресивна девоЌка, очиЌу боЌе различка. Она има такву духовитост, и пролазну снагу!
  Наташа се окренула и нацерила:
  - За свету РусиЌу!
  ЗоЌа Ќе пуцала веома активно, и нацерила се, показуЌу"и бисерне зубе:
  - єа сам ратник тог нивоа коЌи не бледи!
  Пуцао Ќе и Августин. Покосио нацисте и грк ао:
  "єа сам ратник великих амбициЌа!"
  И открила Ќе своЌе бисерне зубе!
  Светлана Ќе потврдила:
  - Веома велике амбициЌе!
  ДевоЌке су се бориле веома дуго. И наравно успели су у воЌном раду. Они су апсолутно прелепе лепотице. Изванредан ум. И пуцаЌу у прву класу.
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и, мислила да без Ста ина, да би га Фирер убио. била Ќе празнина у душама  уди. Као да Ќе во ена особа умрла.
  Иако Ќе оваЌ ГрузиЌац био суров. И ниЌе све урадио како треба. О томе постоЌи чак и Ќедна анегдота. Зашто Ле®ин носи чизме, а Ста ин чизме? єер Владимир И ич Ќе изабрао пут, а оваЌ бркати Ќури напред.
  У том погледу, Ста ин ниЌе био оптималан владар. Заиста, како Ќе то Ле®ин описао, било Ќе превише непристоЌно.
  ОваЌ кувар припрема само зачи®ена Ќела. Што се тиче окрутности, то Ќе био мач са две оштрице.
  С Ќедне стране, то Ќе помогло у одржава®у дисциплине и стимулисало партиЌски апарат. С друге стране, наЌвредниЌи кадрови и способни  уди су нокаутирани. Конкретно, после рата су изгубили тако великог мена¤ера као што Ќе Вознесенски. Ко Ќе имао наЌве"е заслуге према Ота¤бини.
  Вознесенски Ќе, можда, био идеалан мена¤ер: не само чврст, ве" и паметан и образован. НаЌмлађи доктор наука у СССР-у, академик, изузетна личност. Без Вознесенског некако би економиЌа СовЌетске РусиЌе неизбежно пошла наопако у случаЌу ®егове смрти. И они не могу да победе нацисте.
  Наташа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - С неба...
  ЗоЌа Ќе такође голим прстима бацила гранату и рекла:
  - Звездица...
  Августина Ќе босом ногом лансирала дар смрти и певала:
  - Светао...
  Светлана Ќе такође бацила гранату, босом ногом, и рекла:
  - Кристално!
  Наташа се окренула и просиктала:
  - єа теби...
  ЗоЌа Ќе голим прстима лансирала дар смрти, сик"у"и:
  - Песма...
  Августин Ќе подлегао голом петом, што доноси смрт и зацвилио:
  - Пева"у...
  Наташка Ќе наставила агресивно певаЌу"и:
  - О томе....
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила пакет за експлозиЌу, распршивши нацисте и зацвилила:
  - Дома"и...
  Августина Ќе голом петом дала гомилу граната, издала:
  - Ста ин!
  ДевоЌке су се храбро бориле, али изгледа да не могу да задрже Грозни. Лепотице су потпале под дистрибуциЌу. Они су се веома борили против лопова. И морате нево но да се повучете. А ово Ќе неприЌатно.
  Наташа Ќе узнемирено цвркутала:
  - Дуго смо се тихо повлачили...
  Августин, очиЌу коЌе су сиЌале од беса, сложи се:
  - Било Ќе досадно - чекали су битку!
  ЗоЌа га узе и запева од беса, а остале девоЌке весело га подигоше;
  Устани, жигосан клетвом,
  Цео свет гладних и робова, Наш огорчени ум кипти И спреман Ќе да поведе у смртни боЌ.
  
  Уништи"емо цео Свет наси а до теме а, а онда "емо изградити своЌ, изгради"емо нови Свет: Ко Ќе био ништа, таЌ "е постати све.
  
  Престаните сисати крв, вампири Затвор, порези, сиромаштво!За вас - сва мо", сви благослови Света, А наше право Ќе празан звук.
  
  Живот "емо градити другачиЌе, А ево наше борбене пароле: Сва власт - радном народу, И доле сви паразити!
  
  Презри сте у своме богатству, Уг у и постали царе!Ви сте престоли, паразити, На нашим леђима подигнути!
  
  ПостроЌе®а, фабрике, коморе - Све Ќе настало нашим радом Време Ќе! Захтевамо вра"а®е одузетог п ачком.
  
  Доста Ќе било, за кра еве, Удри нас у лудницу рата!Рат овновима! Мир народима, ударите, синови воЌски!
  
  Када "е нас тирани натерати да за ®их, Убице, Ќуначки паднемо у борби! Онда "емо на вас усмерити цев боЌних топова.
  
  Нико нам не"е дати избав е®е: Ни бог, ни кра , ни хероЌ, СвоЌом руком "емо пости"и ослобође®е.
  
  Да вештом руком зулум обориш, Да ти добро повратиш, НабуЌ, рог, и коваЌ смело, Док Ќе гвожђе врело!
  ДевоЌке су лепо певале, и кренуле на пут. А рат Ќе у току...
  Огромни ТА-400 и Ќош мо"ниЌи ТА-500 коЌи носе до двадесет тона бомби уништаваЌу совЌетске положаЌе. Али Црвена армиЌа покушава да се задржи. Чак се и песме певаЌу са великом храброш"у.
  Људи "е бити сре"ни
  Сре"а заувек...
  СовЌетска влада -
  Снага Ќе велика!
  А босоноги пионири и пионири се боре зими у планинама Кавказа. Деца показуЌу огромну храброст.
  И покажу се као храбри.
  И песма поново свира
  Ми смо пионири деце комунизма,
  Ватра, шатор и бакарна пе"...
  Поморски "емо згазити у шали фашизам,
  Ко чека биЌесан пораз!
  А девоЌка са црвеном краватом голим ножним прстима баца пакет експлозива, кидаЌу"и Фрица.
  После тога пева:
  - Слава ери комунизма!
  Заустави"емо главнину фашизма!
  И дечак коЌи Ќе опекао голу пету своЌе ноге, такође "е узети и урлати:
  - За величину планете комунизма!
  Деца су веома храбри борци. Иако понекад очекуЌу тако див е муче®е.
  Нацистичка офанзива се настав а. 9. Ќануара, нацисти су ве" заузели неколико градова у покрету, приближаваЌу"и се ТбилисиЌу.
  Снага нациста Ќе велика.
  Међутим, и мала деца су се борила против нациста. Дечаци и девоЌчице бацали су импровизоване пакете експлозива на немачке тенкове, самоходне топове и пешадиЌу.
  Неки су користили мале катапулте и велике пра"ке. То се показало веома ефикасним.
  Деца су генерално такав народ, ведар и склон Ќунаштву. Иако су им босе ноге црвене од хладно"е, као вранине. Али во а Ќе непоколеб ива.
  Пионири су се борили веома храбро. Знали су шта значи фашистичко заточеништво.
  ДевоЌка Маринка Ќе, на пример, пала у кан¤е нациста. Намазали су ЌоЌ босе ноге и поставили Ќе близу мангала. Пламени Ќезици су скоро лизали девоЌчине голе, отврднуте пете од дугог хода®а босоног. Муче®е Ќе траЌало петнаестак минута, све док табани нису били прекривени пликовима. Тада су девоЌчици одвезали босе ноге. И опет су постав али пита®а. Тукли су ме гуменим цревима по голом телу.
  Затим су прошли струЌу... Маринка Ќе на саслуша®у измучена до десет губитака свести. А онда су Ќе пустили да се одмори. Када су се босе ноге мало трзале, поново су се мазале у ем и поново се подизала мангала. Такво муче®е се може поновити много пута. И мучити струЌом, и бичевати гуменим цревима.
  Маринка Ќе била мучена шест месеци. Све док ниЌе ослепела и посиЌедела од муче®а. Онда су Ќе живу закопали у зем у. Нисам чак ни метак потрошио.
  Пионир ВасЌа, нацисти су га шибали усиЌаном жицом по голом телу.
  Тада су голе пете спа ене усиЌаним тракама гвожђа. Дечак ниЌе издржао да виче, али ипак ниЌе издао своЌе другове.
  Нацисти су га живог растворили у хлороводоничкоЌ киселини. А ово Ќе ужасан бол.
  Ови фрици су таква чудовишта... Комсомолца су мучили пеглом. Затим су га окачили на сталак, подигли и бацили доле. Затим су почели да пале усиЌаним паЌсером. Груди су ишчупане пинцетом. Тада Ќе нос буквално откинут усиЌаним клештима.
  ДевоЌку су мучили на смрт... Поломили су ЌоЌ све прсте и ногу. єош Ќедан комсомолац, Ана, набиЌена Ќе на колац. А кад Ќе умрла, горели су бак ама.
  Укратко, нацисти су се ругали како су могли и како су хтели. Све су мучили и мучили.
  Наташа и ®ен тим су се и да е борили у окруже®у. ДевоЌке су у борби користиле своЌе голе, грациозне ноге и бацале гранате. Борили су се против супериорних снага Фрица. Држали су се веома храбро и нису хтели да се повуку.
  Становници освоЌеног града ТбилисиЌа дочекали су Немце тако што су пали на колена. Неки од дечака су били боси упркос снегу и поклонили се нацистима.
  Невероватан пораз. Немачке девоЌке терале су дечаке да им  убе чизме или голе штикле. Збу®ени и уплашени дечаци су то послушно урадили.
  Неке жене су момцима голицале пете и тукле их то агама. Изгледало Ќе веома секси.
  Ужасан, иако застарео и морално и у ствари, "Тигар" -2 слама зароб ене мушкарце. Одрасли мужЌаци су убиЌени. У животу су остале само жене и голобради дечаци. И нека одрасли мушкарци умиру под гусеницама. И прошао Ќе много  уди.
  "Кра евски тигар" Ќе мо"ан тенк. И то таква груда да совЌетски воЌници беже... А колико их Ќе изгорело од му®е силе.
  А сада, изнад зграде Градског ве"а, застава са нацистичким кукастим крстом.
  Немци напредуЌу и на друге грузиЌске градове. Њихове трупе су као смеђа куга. И импресивна снага.
  Маса совЌетских воЌника се предаЌе. НаЌвише их зг®ече тежи "пантери" -2 и "тигрови", пошто ово ђубре ниЌе потребно. Жене падаЌу на колена и возе се босе.
  Тако импресивна катастрофа.
  єак-9 Ќури у битку. Ова машина се производи у великим количинама. Али ово Ќе од мале користи. Немачки асови само стичу рачуне. И обараЌу у великом броЌу. А момци су ве" на челу. И борбене девоЌке се такође боре.
  АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова покушаваЌу да задрже нацисте на небу. ДевоЌке у Ќедном бикиниЌу и босе. И обе су веома лепе и веома борбене украдене.
  АнастасиЌа се бори и маневрира. Њен ловац производи мртву пет у, а немачка машина Фоке-Вулф Ќе оборена. И користи голе ножне прсте.
  ДевоЌка не заборав а да плаче:
  - єа сам борац супер класе!
  Акулина такође пуца на неприЌате а. И он то ради уредно. И такође користи голе ножне прсте.
  И урлати из свег гласа:
  - Слава комунизму!
  Кавказ Ќе ве" на ивици пада, и постаЌе све драматичниЌи.
  А Немци див аЌу и користе муче®е. Немачке пионирке посебно воле да муче.
  Ево Герда и Шарлоте, дечака од око тринаест година, голих. И почели су да голицаЌу пионира. СерЌожка се смеЌао и предео. Онда Ќе Герда принела упа ач дечаковоЌ голоЌ, округлоЌ пети. Пламен Ќе лизао мало храпаве табане пионира. Вриштао Ќе од бола. Било Ќе пликова.
  Немачке девоЌке су се закикотале:
  - Би"е веома кул!
  И стадоше да бичуЌу дечака бичевима. Засте®ао Ќе и почео да вришти. Нарочито када су му девоЌке почеле да приносе бак е са ватром босим ногама. Тада су му пионири прислонили усиЌано гвожђе на гола груди и дечак Ќе изгубио свест.
  Да, немачки ратници су на врху. Муче®е дечака Ќе у реду ствари.
  Муче®е, међутим, не само дечаци, ве" и комсомолци. ДевоЌке су свлачили и водили на сталак. Ту су се зауставиле, приморане да се савиЌаЌу и буквално се звиЌаЌу од болова лепотице. А под босим ногама девоЌака запалили су мангалу, прете"и да "е поуглити табане.
  Како су комсомолци вриштали од див ег бола... Како Ќе све то било окрутно. А нацисти су удахнули мирис запа еног меса у своЌе ноздрве и смеЌали се, ударали Ќедни друге по боковима и викали:
  - ХаЌл Фиреру! Све "емо побити!
  И опет муче®е и муче®е  уди. Посебно Ќе заним иво мучити пионире. Дечаке биЌу на смрт, а затим им се посипа со у на ране и натераЌу да сте®у. Да, то Ќе изузетно неугодно.
  А када користе и вру"у жицу. То га чини много болниЌим.
  А нацисти су ве" заузели Махачкалу. И кре"у се ка териториЌи АзербеЌ¤ана. А они су ве" опколили и блокирали єереван. И свим ЌуришаЌу на очаЌ БатумиЌа. И то Ќе агресивно.
  Маршал Рокосовски Ќе умало и сам умро. Осе"ало се да су совЌетске трупе под притиском и да се урушаваЌу. Расте броЌ преданих и дезертера. И многи пилоти постаЌу депресивни.
  Иако АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова и да е избегаваЌу пораз. ДевоЌке се боре храбро и очаЌнички.
  Пре борбе, АнастасиЌа се повукла са троЌицом момака како би у себи прикупила феноменалну космичку снагу.
  И заиста капитално напла"ен. И хаЌде да очаЌнички рушимо неприЌате е.
  И док користите голе ножне прсте.
  И зацвилила Ќе из свег гласа:
  - єа сам велики шампион света!
  И како "е голом петом притиснути полугу.
  Акулина Орлова Ќе такође очаЌни сталкер у борби. И голим ножним прстима разбиЌа авионе Вермахта.
  Овде Ќе оборила МЕ-109 К. Ова машина Ќе можда ве" застарела, али Ќе преживела низ модификациЌа. И на ®ему се можете успешно борити.
  Акулина Орлова, делуЌу"и са див им бесом, певала Ќе:
  - Живео велики комунизам! Фашизам "е бити поражен!
  И опет голом петом, али како "е притиснути.
  Ово су неке луде девоЌке.
  Али врло неравноправне снаге на Кавказу. Иако се веруЌе да су сви мушкарци орлови. Али Руски®ама нико не може да одоли.
  А ратници су тако агресивни и хладни. Авиони пуцаЌу упркос своЌоЌ квалитативноЌ супериорности.
  Акулина Орлова Ќе певала:
  Сунчев круг...
  И срушио неприЌате а уз помо" голих ножних прстиЌу.
  АнастасиЌа Ведмакова, притискаЌу"и дугмад своЌим гримизним брадавицама и обараЌу"и нацисте, наставила Ќе:
  Немци су ту...
  Акулина Ќе зацвилила, пресекавши Ќош Ќедан немачки авион:
  - Хитлер Ќе отишао у обавештаЌне службе!
  АнастасиЌа се за убила у нацисте, наставила Ќе:
  упао у рупу...
  Акулина, тачно пуцаЌу"и, закикота:
  - Сломио сам ногу...
  Ведмакова Ќе пуцала интензивно и прецизно, приметила:
  - И рекао збогом!
  А девоЌке су хорски заурлале:
  -Нека увек буде вотке,
  кобасице и харинге...
  парадаЌз краставци,
  То Ќе краЌ Хитлера!
  Акулина Ќе, поново ша у"и смртни поклон нацистима, приметила:
  - Заправо, мораш да певаш; Роммел завршава!
  Ведмакова, ци аЌу"и голим прстима топ са ваздушним гранатама, сложила се:
  - Наравно - Хитлер Ќе ве" пређена фаза!
  Тамо где нема личног утицаЌа Ромела-Хитлера, совЌетске трупе покушаваЌу да некако организуЌу отпор. Али то Ќе изузетно тешко. Али и да е раде све могу"е и немогу"е.
  А и деца се свађаЌу. И пионири иду у борбу. КоЌе дочекуЌу неприЌате а молотов евим коктелима и пуц®ама.
  Дечаци и девоЌке, измршави и изгребани као и увек у борби. И боре се храбро и краЌ®е очаЌно.
  Колико ®ихове деце умире и остаЌу растргани.
  Немачки пилоти Гертруда и Адала, лупкаЌу"и босим ногама, попели су се у двосед КСЕ-328, млазну машину - ово Ќе чудовиште са десет ваздушних топова.
  Киша Ќе тек прошла и девоЌке су оставиле грациозне, врло Ќасне трагове своЌих босих ногу.
  Били су толико завод иви да су тинеЌ¤ери коЌи су служили на аеродрому похлепно прождирали отиске босих стопала своЌим очима, а чак су и дечаци почели да надуваЌу савршенство. Генерално, било Ќе много жена пилота - борбе су показале да жене, под Ќеднаким условима, имаЌу дупло ве"у стопу прежив ава®а од мушкараца. А то значи да су ефикасни. А Хитлер-Ромел, тачниЌе фелдмаршал Фирер, наравно, ниЌе таква особа да би било кога жао.
  У самом Тре"ем раЌху званично Ќе уведена полигамиЌа - право на четири жене. Ово Ќе веома практично. Али не уклапаЌу"и се превише у хриш"анске традициЌе. НиЌе ни чудо што фашизам тражи нови облик религиЌе. Фирер-фелдмаршал инсистира да Ќе то монотеизам, али тако посебан - са пантеоном паганских, древних германских богова. Наравно, и сам Хитлер-Ромел Ќе у овом пантеону постав ен пре свега као гласник и гласник Свевиш®ег Бога.
  Дакле, Фирер, наравно, веома воли да се култивише.
  Гертруда и Адала лансираЌу у небо своЌу вишенаменску Ќуришну летелицу, коЌа може да игра и улогу борца.
  Ратници су веома самоуверени. Руси немаЌу млазне авионе и тешко да "е мо"и да издрже налет тигрица на небу.
  Гертруда Ќе зарежала:
  - єа сам витез гору"ег потока...
  Адала Ќе одушев ено потврдила, показуЌу"и зубе:
  - И матира"у све!
  ДевоЌке су се смеЌале. Притискали су босим петама педале и окретали млазни Ќуришник.
  єош Ќе био мрак, али на истоку се ве" показивала трака светлости. ДевоЌке су звиждале... Под ®има су ве" плутала пространства РусиЌе. Ратнице су се кикотале и намигивале Ќедна другоЌ. Тако су екстравагантне и лепе.
  И боси, наравно, не оптере"уЌу"и се тако непотребном ствари за девоЌку у рату као што су ципеле.
  А осет ивост у авиону се вишеструко пове"ава.
  Овде совЌетски аутомобили поле"у ка ®има. ВиЌак єак-9 Ќе можда наЌмасовниЌа машина међу наЌновиЌим изда®има. Не превише наоружан, али релативно Ќефтин и са мало оклопа. МИГ-5, бржи, са митра езима. МИГ-3 Ќе раниЌи модел. ЛАГГ-7 Ќе вероватно наЌбржа и наЌоружаниЌа птица. У наЌновиЌоЌ модификациЌи постоЌе чак три топа калибра 20 мм.
  Али то су све машине на пропелер - млазни авиони нису створени. И Немци се осе"аЌу веома самопоуздано.
  Гертруда испа уЌе десет ваздушних топова. Погодили су 30мм и два топа од 37мм. єуре као ватрени вихор кроз совЌетске летелице. Међутим, црвени пилоти покушаваЌу да избегну и иду у реп.
  Адала маневрише у овом тренутку. Немачки аутомобил не можете узети директно, али упада®е у репове Ќе опасно. За трупе СССР-а напад ниЌе неочекиван. Противваздушни топови су ве" лансирани. Експлодиране гранате светле у мраку.
  Немци дожив аваЌу извесну нервозу. Чинило се да су ве" толико тога видели да вас ништа не би изненадило, али ... СовЌетски пилоти су храбри и не плаше се губитака. Ништа што би их уплашило. Али искуство ниЌе дово но. Немачки авион лако излази из зарона и обара совЌетски аутомобил. РазбиЌа Ќош Ќедну на комаде.
  Мо" немачког оружЌа Ќе веома велика. Ово Ќе компонента у коЌоЌ Фриц има огромну предност у односу на РусиЌу. Али брзина нациста Ќе колосална.
  Адала убрзава и ломи напред. А Гертруда испа уЌе ракете на неприЌате а. Савет примаЌу зуби. Нека мунициЌа Ќе усмерена на топлоту или звук.
  Адала шапу"е:
  Не"е нас убити!
  ДевоЌке врте кола... Труде се да буду цоол. А онда совЌетски ловац набиЌа оближ®и немачки Ќуришни авион. И како почи®е да цепа, и цепа. И небо и ваздух.
  Гертруда Ќе прошапутала:
  - Луда смрт!
  Ратници су се очито збунили, а могу се и тако набити.
  Тенкови се кре"у ка граници. Легендарна посада Герда, Шарлот, Кристина и Магда.
  Четири ратника успела су да се покриЌу славом боре"и се и са Британцима и са Американцима. Током неприЌате става са Америком, лепотице су савладале тенк Пантер-2. НиЌе лош ауто, супериорниЌи од Шермана и по наоружа®у и по пред®ем оклопу. КасниЌи "Першинг" практично ниЌе имао времена за рат. Да, и ниЌе ривал "пантеру" -2.
  Тада су четири девоЌке освоЌиле легендарну славу. Иако Ќе уопште ®ихов славни пут започео четрдесет прве године. Химлер Ќе убедио Фирера да испроба женске бата оне у биткама, од посебно обучених АриЌеваца.
  Борбе су показале да жене нису нимало слаба карика и да знаЌу добро да се боре. И у исто време сноси ма®е губитака од мушкараца. Ратници су се борили и у пешадиЌи, удараЌу"и босим ногама по врелом песку пусти®е Сахаре. И савладао тенкове. Након што Ќе тестирао "Тигра", у биткама са БританиЌом.
  Међутим, совЌетске девоЌке на СУ-100 такође се добро боре.
  Иако се позициЌа РусиЌе чини безнадежном. Али ратници се, заЌедно са Елизабетом, боре као орлови.
  Екатерина голим прстима притиска полугу. Ша е проЌектил коЌи пробиЌа нацистички аутомобил Е-50 у страну и урла:
  - За велики црвени и гримизни комунизам!
  Елена Ќе такође млатила топ користе"и своЌу голу, фину ногу. Прецизно Ќе погодила неприЌате ски тенк.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - За моЌу лепу РусиЌу!
  ЕуфразиЌа Ќе агресивно приметила, воде"и веома добро усмерену ватру:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  И такође користи голе, исклесане ноге.
  СовЌетска машина Ќе веома Ќака и борбена. И пуца прилично добро.
  СУ-100 Ќе способан да пробиЌе Е-50 у страну. Али девоЌке ЌоЌ се чак пробиЌаЌу кроз чело, увлаче"и се у мамац или с краЌа на краЌ. И пресекли су метал.
  Елизабета Ќе, користе"и голе ножне прсте, пуцала на неприЌате а. И цвркутала:
  - Из плавог потока...
  єекатерина Ќе такође опалила, овога пута гураЌу"и ручицу гримизном брадавицом и гугутала:
  Река почи®е...
  Елена, агресивно се цере"и и сик"у"и, рече:
  Па, приЌате ство почи®е...
  А такође Ќе притиснула полугу голом петом.
  ЕуфразиЌа Ќе гукала, пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - Са осмехом!
  ДевоЌке раде на СУ-100 веома активно. И уништити неприЌате ску опрему.
  А на перифериЌи Бакуа пионири копаЌу ровове. Има момака различитих националности. Конкретно, многе светле главе трепере. Има и црвене и црне и плаве деце.
  єедно их спаЌа: вера у триЌумф комунизма и босих ногу. єасно Ќе да немаЌу сви ципеле током рата, па се зато, у знак солидарности, сва деца разме"у голим, округлим штиклама. Зима у ЗакавказЌу Ќе прилично блага, а када се кре"ете и радите лопатама, хладно"а ниЌе тако страшна.
  Деца раде са ентузиЌазмом, певаЌу:
  Дижите ватре, плаве но"и,
  Ми смо пионири - деца радника...
  Приближава се ера светлосних година,
  Позив пионира - увек будите спремни!
  Позив пионира - увек будите спремни!
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  И ево опет аларма. Момци и девоЌке скачу на дно рова. А гранате ве" почи®у да пуцаЌу одозго: неприЌате ска арти ериЌа ради.
  Пашка упита Машу:
  - Па, мислиш ли да "емо преживети?
  ДевоЌка Ќе самоуверено одговорила:
  - Одупре"емо се бар Ќедном, у наЌтежем часу!
  Пионир Саша Ќе логично приметио:
  Наше Ќунаштво Ќе непоколеб иво.
  Дечак Ќе куцнуо голим табаном по каме®у. Види се да се дечак набио чврстим жу евима.
  ДевоЌка Тамара Ќе приметила:
  Бори"емо се без страха
  Би"емо пресечени ни корак назад...
  Нека кошу а натоп ена крв у -
  єош неприЌате а, окрените витеза у пакао!
  Дечак Руслан, пионир црне косе, приметио Ќе:
  Пролазе векови, долази ера,
  У коЌоЌ не"е бити пат®е и лажи...
  Борите се за ово до послед®ег даха -
  Служи своЌоЌ Ота¤бини, ти од срца!
  Дечак Олег, мршав и светлокос, цвркутао, стихови:
  Не, будни не"е избледети,
  Поглед сокола, орла...
  Глас народа Ќе звучан -
  Шапат "е змиЌу смрскати!
  
  Ста ин живи у мом срцу
  Да не знамо тугу,
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  
  ВеруЌем да "е се цео свет пробудити
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Дечаци и девоЌчице су углас аплаудирали.
  Али сада млазни Ќуришни авиони ве" лете и бацаЌу бомбе. А ово Ќе агресиван приступ.
  Олег и Саша подигли су пра"ку и покренули дар смрти. А буре Ќе погодила нацистичка Ќуришна летелица.
  ДевоЌка Наташа Ќе певала:
  - Комсомол ниЌе само старост,
  Комсомол Ќе моЌа судбина!
  єа "у освоЌити свемир, веруЌем
  ХаЌде да живимо заувек!
  Ахмед, дечак пионир из АзербеЌ¤ана, одговорио Ќе са осмехом:
  - Ти Ќош ниси комсомолац Наташа!
  ДевоЌка  утито лупи босом ногом и одговори милозвучним гласом;
  Поред отаца, уз веселу песму,
  Залажемо се за Комсомол...
  Приближава се ера светлосних година,
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  Олег Ќе такође ударио босом, дети®астом ногом и заурлао:
  єачи чеки" стисне пролетере,
  Од титаниЌума рука дроби Ќарам ...
  Отпева"емо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини,
  И светлост за потомство, добро!
  Деца су одушев ена. И у ствари, Немци су бомбардовали, а само Ќедна девоЌка Ќе добила комади" у голоЌ, округлоЌ, ружичастоЌ штикли.
  Пионир Ќе вриснула, али се онда угризла за усну.
  И тако су се припремили да одбиЌу напад. А ве" постоЌе тенкови са нацистима. ЗастрашуЌу"и Е-100 се кре"у. Тако мо"не и опасне машине.
  ИмаЌу такву заштиту. Да не можете да прођете ни из Ќедног угла. Не можете га погодити само из Ќедног угла. єедина шанса Ќе да се поломе трагови.
  Деца су спремна за борбу, и машу босим ногама. Ево их на жици и гураЌу пакете са дома"им експлозивом под трагове нациста. Ради и уништава ва ке тенкова Ромелове воЌске.
  И изгледа страшно.
  Саша шкрипи:
  - Слава комунизму!
  Дечак Пашка пуца са Олегом из пра"ке и цичи:
  - Слава пионирима!
  Дечак Руслан заЌедно са девоЌчицом Суфиром вуче жицом мину испод Немца и виче:
  - Слава СССР-у!
  Туку се деца из АзербеЌ¤ана и руски момци. Препланули, мршави, боси пионири против колосалне армаде тенкова.
  ДевоЌчица Тамара гази своЌом грациозном, малом, босом ногом и каже:
  - Слава РусиЌи!
  Пионир Ахмет потврђуЌе док пуца на неприЌате а:
  - ЗаЌедно смо приЌате ска породица!
  Дечак Рамзан, црвенокоси АзербеЌ¤анац, потврђуЌе, разбиЌаЌу"и аутомобил:
  - Од речи смо сто хи ада Ќа!
  Деца су друже убива... Ево єерменке Азатухи, коЌа такође вешто помо"у жице пребацуЌе пакет експлозива испод фашистичке гусенице, и шкрипи:
  - СССР Ќе породица народа!
  Друга Ќерменска девоЌка Агхас каже:
  - Не савиЌаЌте се пред фашизмом:
  А девоЌка Ќе голим прстима повукла жицу. Многа азербеЌ¤анска и Ќерменска деца имаЌу плаву косу и не разликуЌу се од словенске деце, коЌих такође има много. Ко Ќе оставио Немце, друге руске породице су се населиле у АзербеЌ¤ану и под царевима.
  На Кавказу има много Словена. Много мешовитих парова. Да, и деца обично имаЌу светлиЌу косу од своЌих родите а. А словенски момци су се препланули да се не разликуЌе од мештана. Штавише, деца су обично сличниЌа од одраслих.
  Дакле, бори се међународни совЌетски бата он дечака и девоЌчица, и сви су уЌеди®ени и веома слични. Њихове голе пете трепере када се кре"у.
  И снови деца ша у дарове смрти. Шамил и СерЌожка, обоЌица пионири, вуку жицу. А сада немачки Е-50 стаЌе са полом еном гусеницом.
  Момци углас певаЌу:
  УниЌа неуништива, слободне републике,
  НиЌе се окупила груба сила, не страх...
  И добра во а просве"ених  уди,
  И приЌате ство и разум, и храброст у сновима!
  И деца су одушев ена. ОсмехуЌу се белим, уЌедначеним зубима. И сре"ни су, иако им прети смрт.
  А Немци су сра®е. Уништени тенкови пуцаЌу из своЌих топова и шкрабаЌу из митра еза.
  Нека немачка возила су опрем ена бацачима граната и веома су опасна.
  Дечак Максимка и девоЌчица Зара из АзербеЌ¤ана, осло®ени на босе ноге, подигли су мину испод неприЌате а и нокаутирали фашистичког мастодонта.
  И викну из свег гласа:
  - За СССР!
  Деца су тако смешна.
  Пионири Абас и Владимир такође користе оружЌе. У овом случаЌу, катапултираЌте и разбиЌте гусеницу Е-75 нацистима. Тада су момци запевали:
  - За величину планете под окри ем комунизма!
  Олег и Абдула су такође пионири различитих нациЌа, али са Ќедним срцем бацаЌу и експлозив. УдараЌу у Е-100 и певаЌу...
  Отворили смо планету за народе,
  Пут у свемир, у невиђене светове...
  єуначка дела се певаЌу -
  Да заувек избришем ожи ак смрти!
  
  Под светим барЌаком РусиЌе,
  У миру, приЌате ству, сре"и и  убави...
  Људи целе зем е поста"е сре"ниЌи,
  Паклени мрак развеЌа"е се у да ини!
  Деца коЌа се туку овде...
  Абдурахман и Светлана, азербеЌ¤ански дечак и девоЌчица из БелорусиЌе, повукли су жицу заЌедно и оборили фашистички тенк. И певали су:
  - Велико име свете РусиЌе,
  Светли светом - као зрачак сунца...
  ВеруЌем у Ќединство поста"емо сре"ниЌи,
  Покажимо народу прави пут!
  Деца су веома храбра. А нацисти су били Ќедноставно шокирани таквим тврдоглавим и бесним отпором.
  Абудураман Ќе пионир, примио Ќе фрагмент у голи табан. Пробио Ќе жу еву површину дечиЌе ноге.
  Дечак Ќе просиктао:
  - И боли ме!
  Светлана Ќе такође добила ударац у округлу пету, и огребала се по рамену. Али девоЌка Ќе просиктала:
  - Не ломи пионире!
  Азим и Колка су такође забили немачки ауто.
  Момци су показивали жицом и певали:
  ИздаЌнички неприЌате  кренуо Ќе у офанзиву,
  Али веруЌем да не"е посустати, совЌетски народ...
  НеприЌате  чека пораз и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  НеприЌате  чека: пораз и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  Деца су храбра и не савиЌаЌу се. И желе да победе. И певаЌу и боре се.
  Немци трпе велике губитке. Истина, углавном имаЌу полом ене гусенице и ва ке. И ниЌе фатално.
  єош горе за пионире коЌи су били зароб ени.
  Дечака Абдулхамида, када Ќе зароб ен, нацисти су ставили на сталак. Убацили су пионирске босе ноге у блок и почели да каче тегове на удице. А онда Ќе запалио ватру. А дечакове голе пете ватра Ќе полизала. И бич му Ќе пао на леђа. Тукли су ме дуго. А онда су нацисти почели да ломе ребра усиЌаним клештима.
  Дечак, умиру"и под мукама, када га Ќе гвожђе ®егових ребара, црвених од вру"ине, смрскало, певао Ќе:
  Берлин Ќе скоро под нашом влаш"у,
  Кроз двоглед видимо проклети РаЌхстаг...
  Надам се да "е ускоро бити мира и сре"е;
  КоЌе "у описати у своЌим песмама!
  
  РусиЌа Ќе отворила комунизам световима,
  Она Ќе свима постала породица.
  Али Вермахт нам Ќе забио сви®ску ®ушку,
  А сада крв п ушти из вена као фонтана!
  
  Оно што Ќе Фирер случаЌно заборавио код нас,
  Хтео сам да добиЌем зем у и робове!
  Фашизам Ќе ишао са веома дугом кампа®ом -
  И ево праве но"не море, паклених снова!
  
  єедноставан дечак, босоног дечак,
  Недавно везао црвену кравату.
  Желео Ќе сам да изгради свет без Бога,
  Али одЌедном Ќе напалм избио са неба!
  
  Морао сам да бежим на фронт, били смо у бекству,
  Нико не жели да узме такву омладину!
  Али дечак-борац у пушци Ќе то урадио,
  Пут отаца се показао достоЌним!
  
  Борио се где и лукавство и сила,
  И слабост Ќе такође горка, аваЌ...
  Другови су морали да копаЌу гробове
  Рендиса®е борових ковчега у мразу!
  
  єа сам пионир сада навикао на пат®у,
  У извиђа®е Ќе ишао бос, снежни нанос Ќе шкрипао.
  Можда казна за неверу,
  Да нисам желео да знам Исуса!
  
  Али шта су три сата Голготе?
  Прошло Ќе више од три године рата!
  У сваком селу удовице горко плачу,
  Како су синови изгинули на гроб у зем е!
  
  Преживео сам, био сам шокиран, ра®ен метком,
  Али, сре"ом, остао Ќе на ногама!
  Поштено смо вратили дуг НемачкоЌ,
  ТаЌ фашизам нам Ќе згажен у прах!
  
  Сазрео сам, али Ќош увек дечак,
  Бркови се нису пробили, ве" титан!
  Да, одрасла особа, а можда чак и превише,
  На краЌу краЌева, срце Ќе постало тврдо као метал!
  
  НаЌвиша награда за звезду хероЌа -
  Сам Ста ин га Ќе, веруЌте, предао!
  Рекао Ќе: потребно Ќе узети пример од  уди попут вас,
  Борци куЌу к учеве од врата Едема!
  
  Али сада спусти храбру пушку,
  Узмите ви, клешта, чеки" и радите!
  Направи Ќедрилицу и чамац од дрвета
  И направите авион да птица полети!
  А сада су четворка добили Ќош мо"ниЌи и савршениЌи "Е"-50 или "Пантер"-3, коЌи се одликуЌе снажним оружЌем и заштитом.
  Ратници су се осе"али веома самопоуздано. Управ а®е резервоаром Ќе наЌсавремениЌе са ¤оЌстицима. НаЌновиЌи ауто. Чак и гаснотурбински мотор. Али има и доста "пантера" -2. Тридесетчетворка било ког нивоа не може се мерити са таквом машином.
  Герда Ќе била зава ена у фоте у. Била Ќе бикини. ДевоЌке су ве" навикле да се туку полуголе. Врели песак пусти®е пекао им Ќе босе ноге, планински облуци боли им босе табане. Али ратници се уопште нису ломили и нису се тр али у прах.
  Командир посаде, коЌи Ќе награђиван многим наградама, сиктао Ќе:
  - А сада Ќе РусиЌа против нас! ОчекуЌу вас нове авантуре и победе!
  Одмахнула Ќе своЌом белом као снег главом. Природна плавуша, веома лепа и препланула.
  Шарлот се насмешила.
  Ова девоЌка Ќе имала бакарноцрвену косу коЌа Ќе горела као пламен. Такође лепотица, са бронзаним теном. У бикиниЌу, преплануо, миши"ав. Босим ногама, газе"и по врелом песку и оштром каме®у.
  Ватрени ђаво примети:
  - Руси су нам можда и наЌфанатичниЌи противници!
  Кристина повиси тон. Коса ЌоЌ Ќе бакарножута, такође гори као пламен, али златне ниЌансе. И исти тен, миши"и и лепота. ИзражаЌно и истовремено нежно лице. И бикини. Ноге коЌе су километрима стапале по тврдоЌ и гору"оЌ површини, али нису изгубиле грациозност и глатке линиЌе. Голи прсти су уредно ошишани и веома окретни.
  Црвенокоса девоЌка упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Магда Ќе одговарала уместо ®е. Ова девоЌка има бело-златну косу, медено плаву. Веома лепа, миши"ава, изражаЌног лица и сафирно-смарагдних очиЌу. Ноге су такође отврднуте, са округлим петама и равним прстима. Можда Магда има наЌнежниЌе лице, готово кротко, упркос храброЌ бради. Герда, на пример, изгледа чврш"е. Кристина Ќе мало мекша и ниЌе тако изопачена као Шарлотина вештица.
  Магда Ќе приметила:
  - Они имаЌу тоталитарни систем као што Ќе наш. Због тога су чврш"и!
  Герда се насмешила и одговорила:
  - СовЌетски тенкови су гомила старог метала. Не треба их се плашити!
  Магда Ќе тихо одговорила:
  - У сериЌи КВ пуна Ќе мастодонта. Посебно КВ9.
  ДевоЌке су се закикотале. Послед®и тенк се заиста показао као "ремек-дело" - наЌтежа машина са три топа: два 152 мм и Ќедан 122, тежине три стотине тона, и пред®им оклопом од 200 мм. єедан од наЌуспешниЌих модела у изград®и тенкова. Такав тенк уопште ниЌе било могу"е транспортовати. А ауто Ќе Ќедноставно баца®е новца! У сериЌу Ќе ушао и КВ-10 - машина са три топа од 107 мм и тежином од две стотине тона, своЌеврсни разарач тенкова.
  НиЌе наЌбо а идеЌа ставити два пишто а на тенк. Па чак и више од три. Овде Ќе Ста ин, наравно, показао тираниЌу. И у великоЌ мери ометао зем у. Међутим, развиЌен Ќе и тенк из сериЌе Исов. Али такође огроман и тежак. єедина разлика од КВ сериЌе Ќе покушаЌ да се оклоп постави на рационалан нагиб. Али Црвена армиЌа ниЌе водила рат, па се техника ниЌе много побо шала. И ниЌе било борбене праксе употребе машина.
  Генерално, Немци су плодниЌе искористили четири године одлага®а у поређе®у са стварном историЌом.
  Црвенокоса Шарлот притиснула Ќе голе ножне прсте на ¤оЌстик. Пуцао на гранични бункер. Граната од 105 мм погодила Ќе совЌетски топ и преврнула га. Борбени комплет Ќе почео да се цепа, а гранате су детонирале.
  Црвена вештица Ќе просиктала:
  - єа сам страшни витез - на коленима див аци! Помету неприЌате е ота¤бине са лица зем е!
  И осмех бисерних зуба, и сЌаЌ смарагдних очиЌу. ДевоЌке су заиста врхунске.
  Кристина се закикота и одговори:
  Сад "у пуцати!
  И такође пуцао на неприЌате а. Испалио Ќе совЌетски топ калибра 76 мм. Граната Ќе погодила косо чело Е-50. И рикошетирао. ДевоЌкама Ќе само одзва®ало у ушима.
  Герда Ќе п еснула босим ногама и цвркутала:
  - Какав пролаз!
  И она Ќе сама испалила следе"и хитац... Немачки тенкови су пуцали на совЌетско утврђено подручЌе. Е-100 Ќе такође радио. Испоставило се да Ќе и ова машина дериват Мауса. НиЌе баш добра идеЌа за тенк са два топова. Е-100 Ќе ве" укинут.
  Уместо тога, у сериЌу долазе Ќуришне модификациЌе сериЌе "Е". Али оваЌ Ќош увек ради. И испа уЌе проЌектиле.
  Шарлот се пискаво кико"е и тресе босом ногом.
  - Рат Ќе страшно ста®е, али плени као игра!
  И девоЌка Ќе пуцала, и то врло прикладно.
  Кристина Ќе открила своЌе бисерне зубе. Она Ќе месождер, грабеж ив пантер.
  ПуцаЌу совЌетски топови, а испред ®их су минска по а. Немачки телетенкови се кре"у. А Ќуришни бомбардери раде са див им урла®ем.
  Гранични стубови се мотаЌу. Хитлерове хорде прешле су границу.
  Магда Ќе приметила не превише духовито лупкаЌу"и босом ногом по оклопу:
  - Пометемо Ќаку одбрану, али челичне метлице!
  Ратници су намигнули Ќедан другом. СовЌетска одбрана Ќе била прилично мо"на. Посебно много мин. И ово Ќе одложило Немце. Али ипак су успели да крену напред.
  Бомбардери су радили на совЌетским положаЌима, а одозго су долазили и Ќуришни авиони. єуриш у дубину одбране Црвене армиЌе и ТА-400, Ќедне од наЌстрашниЌих модификациЌа бомбардера. Чак шест мотора, ук учуЌу"и и млазне. А они бомбардуЌу и уништаваЌу совЌетске градове.
  Герда, пуцаЌу"и, примети са осмехом:
  - У борби смо животи®е, али са умом човека!
  И поново пуцао. Уништен совЌетски топ. Генерално, ово Ќе девоЌка наЌвишег ешалона. И тако Ќе кул.
  Е-50 Ќе пуцао на совЌетске положаЌе, сам практично без оште"е®а. Нагнути оклоп аутомобила са цементираним челиком давао Ќе одличне рикошете. СовЌетске гранате нису могле ни да изгребу Немце како треба.
  Кристина се сетила тестова "Тигра". Тада Ќе то био први немачки тенк масовне производ®е. НиЌедна од граната ниЌе могла да оштети Тигра. Британци су пали под ®еговим ударима. Али ево топа од седамнаест стопа, пробиЌеног у чело. Тада су девоЌке замало умрле. И овога Ќе ратник запамтио. Како су били близу кошчате старице са косом, осе"аЌу"и ®ен ледени дах.
  ДевоЌка Ќе тр ала голи ђон о угао. Стварно Ќе желела да искочи из резервоара и побегне. Она Ќе тако директан ратник.
  Кристина Ќе са апломбом певала:
  - Плава магла, и свуда превара!
  Ратници су се кикотали... Њихов видок Ќе био веома секси и еротичан.
  И пишто  Ќе радио и пуцао. НиЌе ни помиш ала да стане. Сви су слали  уску за шко ком. РазбиЌа®е совЌетских позициЌа на чипове и фрагменте.
  Из звучника иза зачула се песма;
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све...
  И прашина као са тепиха,
  Скла®амо се с пута!
  И немоЌ стати
  И не ме®аЌ ноге -
  Наша лица сиЌаЌу
  СЌаЌне чизме!
  И опет снага млазног бомбардера пада на совЌетске положаЌе. И опет се избацуЌу разара®а и читава утврђена подручЌа. И пушке лете у свим правцима.
  Неколико десетина немачких тенкова истовремено пуца и све уништава.
  Герда се осе"а као Багхеера у лову. Овде Ќе прва линиЌа совЌетске одбране ве" уништена. Али воЌници Црвене армиЌе и да е се роЌе и пуцаЌу на Немце.
  Међу борцима има и пионира. Млади ле®инисти су се доброво но придружили ЦрвеноЌ армиЌи. Ве"ина дечака су боси и у шортсама. Носе се, галаме.
  А пионири умиру...
  Шарлот, коЌа Ќе водила ватру, зарежала Ќе:
  - А пионири, то Ќе ствар, цела држава Ќе гледала!
  Пуцала Ќе на Русе, а Кристина, отровно сик"у"и:
  - Личимо на соколове, као орлови лебдимо!
  И опет Ќе пустила ватрени осмех. Прелепе девоЌке...
  Неколико немачких тенкова кренуло Ќе у подзем е. И поЌавили су се у позадини совЌетских трупа, изазиваЌу"и панику и шкрабаЌу"и митра езе. Нацисти су се поЌавили као комарци из но"не море.
  Е-50 Ќе видео крета®е тридесет четири кроз оптику. Герда Ќе показала зубе и почела да упире цев. СовЌетска машина са малим тор®ем Т-34-76 и веома покретна. ПробаЌте оваЌ и набавите га. ДевоЌка Ќе ве" прилично искусна, али совЌетски аутомобил Ќе и да е за разлику од америчког Схермана.
  А растоЌа®е до Руса Ќе скоро пет километара.
  ДевоЌка се чеше по голоЌ пети, Шарлот Ќе голица између прстиЌу. ДевоЌке се кико"у.
  Тада Герда пуца на руски ауто. Граната Ќури веома близу, скоро гребаЌу"и оклоп... Али Ќош увек мимо. Герда  утито удара песницом о метал.
  Магда каже свом партнеру:
  - Погодио си корпус! Би"е лакше сти"и тамо!
  Герда додаЌе ¤оЌстик Магди и шапу"е:
  - Па уради то сам!
  Магда Ќе одушев ено певала:
  - Зем а Ќе у прозору, зем а Ќе у прозору ... - ДевоЌка Ќе узела ¤оЌстик голим прстима и притиснула дугме, настав аЌу"и да пева. - Зем а се види у прозору!
  А ®ен проЌектил Ќе управо погодио базу совЌетског тенка. Ауто се распрснуо и распао. Почело Ќе да гори... СовЌетске гранате су пуцале у материци.
  Магда Ќе затресла голим прстима и гракнула:
  - Види како сам га добио! А ти кажеш...
  Шиштала Ќе Шарлот, откриваЌу"и оч®аке.
  - Опет причамо, на различитим Ќезицима!
  ПоЌавили су се нови совЌетски аутомобили. Тридесет четворка Ќе ишла прва. Покретни и броЌни аутомобили. Онда смо прешли из БТ сериЌе. Ово Ќе застарели тип гусенице на точковима. Напредовали су и претпотопни Т-26, коЌи нису у ста®у да другачиЌе осим да изгребу немачки оклоп. СнажниЌи и тежи ХФ-ови напредовали су на самом краЌу. И много пешака.
  Кристина се закикота и зарежа:
  Па, показа"емо им!
  Немачка возила су отворила ватру са велике уда ености, покушаваЌу"и да прикаче совЌетску пешадиЌу о зем у. Такође су уништили тенкове и друга жива би"а.
  На небу су се поЌавили и совЌетски Ќуришници: чувени Илис. Напали су немачку формациЌу. Хитлерови борци су Ќурили ка ®има. Била Ќе то права рупа. Немачки ловци КСЕ-262, веома окретни и окретни са маневриса®ем. НападаЌу совЌетску технологиЌу, притискаЌу"и као гвожђе.
  Шарлот Ќе поново пуцала. Ушао у совЌетски БТ и зарежао:
  - ОваЌ текст ниЌе баЌка... БаЌка "е бити испред!
  Е-50 се зауставио и одразио совЌетски контранапад. Не баш искусна команда бацила Ќе резерву тенкова заправо на кла®е. А руска кола су се ударила - као кокошке у ишчупану. И теме но су се борили против ®их.
  Герда Ќе испалила хитац, разбила чело тридесетчетворке и сиктала:
  - Шта Ќе Творац - ра®ени пакао!
  Шарлот Ќе такође пуцала, пронашавши мету, совЌетски аутомобили су се кретали праволиниЌски, а девоЌке су успеле да пуцаЌу. И уопште, ова четири феномена.
  Црвена харпиЌа Ќе певала:
  - Наш отров убиЌа све!
  А ратници су наставили да пуцаЌу, показуЌу"и зубе тако Ќаке и велике као ко®и.
  Кристина Ќе твитовала са апломбом:
  - Наш отров убиЌа све!
  Магда, погодивши тридесет и четири, залаЌа:
  - Ово Ќе наш резултат!
  ДевоЌке су се разишле...
  Али и совЌетске лепотице се боре. Посада Елизабете на Т-34-85. Веома храбре девоЌке. А туку се и боси и у бикиниЌу.
  Њихов ауто се бори против немачких Пантера. Ово возило Ќе и да е у употреби, али све више нових тенкова Е сериЌе долази.
  Елизабет пуца голим прстима. Из да ине забиЌа неприЌате а у страну и шкрипи:
  - Слава Ста иновом добу!
  Екатерина Ќе такође пуцала голим прстима и приметила:
  - НиЌе таква слава!
  Елена се успротиви, показуЌу"и зубе:
  Рођени смо да побеђуЌемо!
  И такође Ќе пуцала голим прстима ...
  У исто време, девоЌка Ќе тешко уздахнула. Несре"не мисли су ми Ќуриле главом. Рат Ќе почео поразима. Немци су пробили одбрану и самоуверено кренули напред.
  Елена Ќе тада побегла на исток. Ципеле су ЌоЌ се распале ве" првих дана. И морао сам да лупим бос. И боли ненавикнуто. ДевоЌчичине ноге су биле све у модрицама, у модрицама, страшно претучене. И више ниЌе могла нормално да хода, ве" Ќе посрнула. Али упркос томе, кретала се и ходала. Елена Ќе доста изгубила на тежини у кампа®и - Ќедну кожу и кости. Али она Ќе препланула, а коса ЌоЌ Ќе постала Ќош светлиЌа након што Ќе избледела на сунцу. А голи табани су подзхили и груби. И стигла Ќе до прве линиЌе фронта и наставила да се бори. И битке су поново биле у пуном Ќеку.
  Елена се углавном борила у пешадиЌи. Ук учуЌу"и учеш"е у одбрани Москве и Ста инграда.
  Али ве" на КурскоЌ избочини прешла Ќе у тенк. Тамо Ќе формирана ®ихова четворка: Елизабета, Елена, Цатхерине, Еупхрасиа - четири "Е". Ратници су заиста легендарни. Ко се борио бос и у бикиниЌу, чак и на хладно"и, и дао Фрицу у рогове.
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Тенк Пантер, на коЌи су девоЌке наишле на КурскоЌ избочини, био Ќе веома опасно возило. Било Ќе немогу"е ударити Ќе песницом у чело. И сама Ќе узимала са велике уда ености. Осим тога, брзо пуца.
  Дакле, да бисте се пробили, морали сте да контролишете тенк са великом вештином и не дозволите да вас погоде.
  Елизабета Ќе управо то урадила. Иако Ќе више пуцала у покрету. И она Ќе возила тенк Еупхрасиа.
  Готово Ќе немогу"е покренути се из тридесетчетворке. Али девоЌке су успеле да погоде. И борили су се са великом храброш"у.
  Екатерина такође пуца веома прецизно.
  На КурскоЌ избочини девоЌке су се покривале славом и добиЌале наређе®а.
  И сада сваки од ®их има звезду хероЌа СССР-а.
  То Ќе оно што девоЌкама треба! Само ратници врхунске класе!
  Катарина Ќе певала:
  ВеруЌем да "е се цео свет пробудити
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Заиста, то су девоЌке коЌе изазиваЌу завист међу девоЌкама. Не као Герда и ®ен тим.
  Овде током одмора, и она и ®ена дружина, без оклева®а, мучили су пионирку.
  Прво Ќе дечак од тринаест година скинут гол. Онда су почели да га штипаЌу. А онда убодите иглама. Штавише, у почетку су игле биле хладне, али су се онда загреЌале на ватри.
  И заиста Ќе много болело.
  Шарлот пробуши дечаку пупак и загугута:
  - єа сам паклена лисица!
  Након тога Ќе узела у руке усиЌани штап и ®име почела да пече голе, мало огрубеле табане дечака. Док ужива у ®еговим див им крицима.
  А Кристина Ќе узела и загреЌала клешта, почела да ломи пионирима прсте босих ногу. Почео сам малим прстом, раде"и то полако и у исто време сурово. А детету су прсти попуцали и поломили. И пиониру Ќе било толико болно да Ќе дечак неколико пута губио свест.
  Магда Ќе убола паЌсер, бео од убода, испод лопатице. И дечак "е завиЌати.
  Мучили су пионира до смрти. И испоставило се да Ќе Ќедноставно одлично. И муче®е се наставило.
  Дартх Сидиоус, међутим, ниЌе губио време.
  Поред обара®а совЌетских авиона, фашистички и црни Сити броЌ Ќедан су погађали и зема ске ци еве.
  Производ®а тенка Т-34-85 достигла Ќе стотине возила дневно у СССР-у. СовЌетска команда Ќе покушала да преузме количину.
  Али борбе су се наставиле див им скоковима у различитим правцима. Црни Ситх Ќе гађао совЌетска возила авионским мецима и силовитим му®ама.
  Па, 18. марта, Схеев Палпатине Ќе добио напредниЌу модификациЌу Кс-класе МЕ-262, а ова машина се показала изузетно страшном.
  Пет авионских топова, и брзина преко 1100 километара на сат. И замашена крила.
  Не постоЌи начин да се одупре таквоЌ мо"и.
  СовЌетски авиони падаЌу испред ®е оборени и поцепани у комади"е.
  Али наЌгоре се дешава у фашистичким логорима.
  Доручак Ќе готов, а воде их до ожиче®а...
  Деца су построЌена на полигону, дечаци  удског рода покушаваЌу да се држе заЌедно, млади затвореници држе формациЌу по висини. ПодиЌе ени су у групе према старости и величини. Ту су дечаци од пет до шеснаест година, као и млади"и различитих раса и нациЌа, представници других народа.
  єедина ствар коЌа их спаЌа Ќе оде"а, односно ®ено скоро потпуно одсуство, само шортс са ознаком броЌа на дечацима.
  ИмпериЌа Тре"ег РаЌха се на ®их позива по принципу да од оних коЌи су престали да се сматраЌу грађанином исцеде више користи за себе! Штед®а у свему, на оде"и, обу"и, међутим, неки дечаци у слободном животу никада нису познавали ципеле.
  Али са штаповима и гуменом гомилом на голим петама често су добиЌали. Главе се бриЌу, сваке две неде е купаЌу, где се опеку. Онда се одмах обриЌу тупом машином, а онда ниЌе много успело да израсте. Момци маршираЌу боси по оштром каме®у. Ако Ќе Олег Рибаченко навикао на ово и ®егова храпава нога не осе"а бол, онда наЌма®а деца обараЌу пете и голе прсте док не прокрваре.
  Цела гарда се састоЌи од ванзема аца коЌи представ аЌу наЌокрутниЌе расе у универзуму, само шефица склоништа у радном логору, старица Фрау Понтусс, гледа своЌим бруталним очима садисте.
  Мо"ан есесовац коЌи игра улогу надзорника даЌе упутства где "е ко данас радити, тачниЌе, вредно радити док не изгуби свест. Олег Рибаченко, спуштаЌу"и кошчата рамена, гледа у другу половину дворишта. Има девоЌака, од малих до скоро одраслих. Обучени су као просЌаци у отрцане крпе од наЌгруб ег платна. Лица су сува, очи делуЌу крупне и тужне. КостриЌет Ќе кратка, испод ®е се виде танке, али жилаве ноге. ДевоЌке су такође босе и све без изузетка су "елаво обриЌане. То Ќе очигледно учи®ено да би се они понизили, да би се Ќош Ќедном показало да су ништа. Али овде никако нису окуп ени злочинци - несре"на напуштена деца.
  Овде наЌав уЌу да "е група дечака оти"и у шива"у, да раде у наЌзаморниЌем и наЌисцрпниЌем профилу. Овде Тимур ниЌе могао издржати и викнуо Ќе са муком:
  - Не"у да радим тако! Поша ите ме на плантажу или у башту.
  Дечаци су се смрзли, препланули, мршавих тела напетих.
  Понтус Ќе био очигледно одушев ен новом приликом за погуб е®е:
  - єуче сте били тихи, а Ќа сам се плашио да "е ваша породица остати без визуелне лекциЌе. Да "е се дечак пет пута возити кроз редове.
  Узбуђе®е Ќе прошло кроз редове деце.
  - Тако Ќе. - безизлазним тоном рече матрона. - Подели штапове свима.
  Ударци су наношени специЌалним бод икавим шипкама. Обично су их брали дечаци сами из шикара, у периодима када ниЌе било посла. Међутим, заиста, и тада су деца била принуђена, макар и без користи за империЌу, да копаЌу, на пример, пола дана копаЌу рупу, а пола дана затрпаваЌу.
  Олег Ќе погледао своЌе руке, биле су у жу евима, прсти су оборени.
  Момци су аутоматски демонтирали решетке, Олегу се чинило да су они, инструменти за муче®е, опекли прсте, а ноге су им постале тешке. НиЌе хтео да удари приЌате а, али ниЌе имао храбрости да протестуЌе. Готово ништа ниЌе видео и болно Ќе ударио ножним палцем о леже"у калдрму. Чудно, али осе"аЌ бола Ќе помогао да се скупи и магла пред моЌим очима се разбистрила. Корак Ќе постао чврш"и, иако Ќе прст поплавио.
  Грађени су у полукругу у дугачком низу. Тимур Ќе био везан моткама за руке, а рамена су му била увиЌена да би било згодниЌе да туку дечака коЌи Ќе увредио. Момци жмире и покушаваЌу да скрену поглед. По наређе®у фрау Понтусс, прскали су саламуру, посипаЌу"и плавом со у по ®еговим мршавим, али жилавим леђима. Суде"и по начину на коЌи Ќе дечак направио гримасу, почео Ќе да гори.
  Шеф склоништа фашистичког логора Ќе пуцнуо уснама:
  - Сада сви имате лекциЌу. Удри Ќаче, ко вара би"е осуђен на одмазду.
  Помо"ник у овом случаЌу, СС борац Ќе оголио оч®аке:
  Позабави"емо се ®има одмах! Чудовиште Ќе промрм ало.
  Дечак Ќе премештен између редова. Момци су полако подигли штапове и први ударци су пали на Тимурова леђа. Суде"и по ожи цима на леђима и боковима, дечак Ќе више пута каж®ен, па Ќе само уздахнуо и тешко дисао, као и сви дечаци коЌи су покушавали да обузда вриску.
  - Удри Ќаче! викну Понт. - Пусти га да виче.
  Прве ударце задали су наЌма®и дечаци, коЌи Ќедноставно нису имали снаге да изазову озби ан бол. Али онда су стариЌи момци почели да ме туку. Дететова леђа су била исечена црвеним пругама, капала Ќе крв. Бол, поЌачан плавом со у, натерао Ќе Тимура да вришти, чак Ќе пао, доле Ќе забиЌена даска са ексерима и избола га у груди.
  - Нема потребе! - викнуо Ќе дечак. - Ради"у где год ти кажеш.
  - Наравно да хо"еш! - одговори Понтус. - Али прво, батина.
  єучераш®и другови су били превише узбуђени и претукли су свог Ќучераш®ег брата. И  уди и ванзема ци су се тукли истом жестином. Дечак Ќе вриштао, босих ногу остав аЌу"и крваве отиске. Огромни есесовац Ќе зарежао и сам ударио клинца то агом по голим, препланулим ногама. Хтео Ќе да дечаку нанесе Ќош више бола. Ударац Ќе пао на жилаве чланке, а следе"и на пете. Тимур Ќе зацвилио и поклекнуо. Затим Ќе мучите  зарио дебелу иглу у зад®ицу, уливаЌу"и течност.
  - Тачно! рекао Ќе Понтус. - Сада би радиЌе умро него се онесвестио. Нико не избегне казну.
  Олег Рибаченко Ќе стаЌао скоро на самом краЌу реда и чинило му се да су на ®ега пали ударци бича. Тимур Ќе био изневерен, сам дечак се само трзао, викао и плакао. Његово округло лице постало Ќе гримизно од бола, гримаса пат®е га Ќе искривила.
  Видевши Олега, бледим уснама прошапута:
  - ИмаЌ милости!
  Дечак Ќе оклевао: укочио се.
  Крупни есесовац Ќе викнуо:
  - Па шта чекаш! Баи!
  Олег Ќе одговорио:
  - Не, не могу! Он Ќе моЌ приЌате !
  Фашистички надзорник се нацерио:
  Да ли желите исто за вас?
  Олег Ќе сав задрхтао, пребледе"и:
  - Не али!
  Понт га Ќе прекинуо:
  - Дово но! Дечак Ќе сам потписао своЌу казну. Шта вредиш мордоворот. Добро га сипаЌте и окачите на сталак да му се други диве.
  Олег Ќе избачен из акциЌе, повучен на козе. Дечак Ќе покушао да се одупре, али су СС милитанти поступали с ®им као са мачи"ем. Руке су се болно увиЌале, кости крцкале. Ставили су га на даске, дечак Ќе осетио храпавост врха истурених ексера на образу и стомаку. Пробушене су у миши"аве, груди, браду, пред®и део бутина, колена. Образ му Ќе био изгребан до крви.
  - Ох, немоЌ! - упитао Ќе Олег.
  - Неопходно! - рекао Ќе СС надзорник да свима буде пример.
  Дечак Ќе осетио како му се сипа саламури на леђа, а затим се сипа со. Пецка као сенф. Олег Ќе направио гримасу, жу ева стопала су му била размазана (послед®и пут када Ќе био у оном чудном се"а®у коЌе Ќе испливало на површину у овоЌ визиЌи - обуо Ќе сандале пре неких шест година), готово одмах су почеле див е да сврбе. Фашистички стражар Ќе дечаку зарио иглу у зад®ицу, он Ќе грубо и болно убо, унутра Ќе ушла запа ена течност.
  - Сада "ете бити веома престрав ени, и не"ете изгубити свест. - Гркнуло Ќе чудовиште, оголивши лице, а продуцент хорор филма би почео да муца!
  - За шта? засте®ало Ќе невино затворено дете. - Христа ради помилуЌ.
  СС надзорник Ќе, прскаЌу"и отровну п увачку, одговорио:
  - Не веруЌем у ове баЌке о добром Исусу! Уопште, ако постоЌи Бог, онда Ќе он зао и суров. И што више зла и пат®е нанесеш ближ®ему, то "еш више мо"и и блаженства добити на оном свету.
  - Апсурдно! - рекао Ќе, пребледе"и од ужаса, и одЌедном Ќе Бог заиста такав дечак.
  - Виде"ете! - закикота се изданак космичког Тартара. - Али не надаЌ се, данас не"еш умрети.
  Понтус Ќе лаЌу"им тоном заповедио:
  - Почети! Нека памти за вечност по упце бича!
  Зароб ени пионир Ќе задрхтао када Ќе зачуо продоран звиждук, а потом и снажан потрес мозга од коЌег му Ќе пукла кожа на леђима. СС стражари су снажно тукли, али су истовремено обуздавали снагу да не убиЌу. Дечаку се из грла отео врисак, он Ќе задрхтао, потекла Ќе суза. Гризе"и усну док ниЌе прокрварила, дечак се суздржао. Тренутак касниЌе уследио Ќе Ќош Ќедан ударац коЌи Ќе потресао цело тело. Олег Ќе дубоко удахнуо, бол, поЌачан со у и сланом водом, био Ќе неподнош ив.
  Понтус Ќе викнуо:
  - Настави!
  Опет звиждук и дувачки! Сече до кости. Дечак Ќе изгорео изнутра. Чинило се да Ќе откуцао стомак. Упркос свим напорима, део вриска Ќе исцурио са ®егових стиснутих усана.
  - Мама!
  Опет ударци! На леђима, између оштрих лопатица и, коначно, на голим петама. Дечак вришти, нема више снаге да се обузда. Врисак избиЌа као вулкан из грла и онога што изгледа као нос. Понтус Ќе задово ан:
  "Сада видим да га тучете до сржи. ПребиЌте га добро, али га немоЌте убити!
  Са сваким ударцем, бол се погоршава. Сузе се мешаЌу са крв у и падаЌу на кревет. Крваве пруге на леђима спаЌаЌу се, спаЌаЌу у гримизни неред, танке беле кости дечака почи®у да се откриваЌу. Олег се гуши, нема дово но ваздуха, жица му се забила у повиЌене чланке. Голе пете зуЌе од нагризаЌу"е, грубе, жу еве коже, не помераЌу се одмах, али кап ице крви и да е излазе. Ударци се поЌачаваЌу, чини се да му®а пролази кроз нервне завршетке до самог гребена. Други дечаци "уте, савест не дозво ава да се одобри, страх од одмазде не дозво ава да се осуди. Види се како су се дечацима главе спустиле, али очи прате погуб е®е. Радознали и нервозни, ве"ина Ќе ве" бичевана на сличан или софистицираниЌи начин. Мислиш само да ниЌе било мене, а у твоЌим мислима понекад има злобе: он вришти, али би, наравно, могао да издржи, не тако слаби" као Олег.
  Ударац Ќе ве" по голим костима, леђа, бокови, бутине су чврста рана. Да ниЌе и®екциЌе стимуланса, дечак би био сЌебан на смрт - преминуо Ќе од болног шока. И тако Ќе упао у нешто горе од Дантеовог пакла. То Ќе када Ќе сваки молекул, свака "елиЌа, свака вена заси"ена кошмарним болом.
  Пионир Олег Рибаченко Ќе очаЌнички покушавао да се одврати од бола. Се"аЌу"и се своЌих родите а, сре"ног доба далеког дети®ства, он као да се одгурнуо ногама, од усиЌане буЌа"е лаве пат®е, али она га Ќе опет усисала, покрила главом. Тако су пловили кроз океан муче®а, сан смрти као избавите  од муке. Сетих се речи Открове®а светог єована. - И они "е хтети да умру, али не могу. Овако судбина чека грешнике коЌи муче децу. Господ "е их стоструко наградити, а наЌважниЌа казна, како каже Исус у єеванђе у по МатеЌу, би"е вечна. И Ќедни "е оти"и у живот вечни, други у вечне муке. Ово Ќе некако утешно, буди мрж®у према неприЌате има, же у да се преживи и победи. Дечак успе да викне:
  - Плати"ете за ово, за сваку проливену сузу детета одговара"ете на дан Суда БожиЌег.
  - Умукни кучко! - урла СС надзорник.
  - Не можете угушити истину. Пионир Ќе уздахнуо.
  - Узми Ќош!
  Поново га удараЌу, улажу"и сав бес, ломе"и кости, али бол Ќе ве" достигао толики праг да Ќедноставно не може да постане Ќачи. Ово Ќе гвожђе, коЌе се може загреЌати до одређене температуре, а затим се шири.
  Понтус то разуме, старица (тачниЌе, изгледа не више од четрдесет година, а заправо Ќе прешла неколико векова), има много искуства као ¤елати:
  - Па, доста Ќе! А онда "е умрети! ХаЌде да излечимо малог затвореника и да га мучимо уз помо" компЌутера. Само имам програм "муче®е олимпиЌаца".
  СС надзорник, намерно зеваЌу"и, каже:
  - Где Ќе сад? У амбуланту?
  - Не на сталак! - Матрона Ќе прекинула без жалбе. Нека виси као опомена другима. УбризгаЌте само и®екциЌе за подршку срцу. И нека поново протераЌу Тимура кроз редове, и нека од тебе добиЌе остале ударце. Некада спектакл за узгоЌ. Треба радити!
  Иномириан Ќе бичем накривио главу и миго ио крзненим ушима:
  - СлушаЌ дома"ицу. Па, покрени поново.
  Нови удари пали су на Тимура. Овог пута нико се ниЌе усудио да протестуЌе. НиЌе било ни наЌма®е же е да падне у руке ¤елата. Тимур с времена на време вришти. Поново га дижу и туку. Друга сериЌа штраЌкова се ве" приводи краЌу. Остало Ќе само неколико дечака. єедан од ®их Ќе наЌстариЌи, има шеснаест година, ве" се пробиЌа брада и виде се бркови. Очигледно оклева, удара, али то чини лако, Ќедва додируЌу"и.
  Фрау Понтус Ќе бесна:
  - Окачите овог ле®ог млади"а о сталак и вежите му камен за ноге. Нека пати.
  Дечак Ќе ухва"ен, напреже ре ефне миши"е, плод тешког рада, и виче:
  - Па шта гледаш, момци их тукли!
  Момци се стресу, тут®ава се провлачи кроз редове, али им недостаЌе одлучност да Ќурну на своЌе мучите е.
  Бикини ратници су наставили напредова®е. Нацисти су заобишли тврђаву Камишов и затворили котао. Тенк Е-50, кре"е се у правцу истока.
  Герда Ќе одушев ено певала:
  - єа сам тако кул девоЌка! Све душмане ломим као леденице... А на хладно"и, босоног, смело, да ми чак и варнице сипаЌу испод ногу!
  Шарлот се закикота, удари тридесет четворку у тело и одушев ено узвикне:
  - Нема разлога да сум®ате у Ота¤бину! Ратници су Ќачи од мушкараца!
  Кристина Ќе такође притиснула дугме босом ногом, и бесно Ќе издала, нокаутираЌу"и совЌетски топ. Па се чак и гепек откинуо:
  - Приходи су високи као планински врхови!
  Магда Ќе Ќедан по Ќедан пуцала из свог топа. Био Ќе 105 мм и смртоносан у послед®оЌ модификациЌи, био Ќе прилично брзометан, испа ивао Ќе десет хитаца у минути.
  ДевоЌка Ќе притиснула голе прсте и прошапутала:
  - Проценат у линиЌи буду"ности Ќе дат ...
  Герда Ќе ударила совЌетски тенк, здробила оклоп и викнула:
  - Виде"ете сами!
  Ударила Ќе и Шарлот, користе"и голе ножне прсте, уз див и, махнито урла®е:
  - Ота¤бина нам Ќе сада ближа!
  Кристина Ќе такође испалила, користе"и прсте своЌих голих, препланулих ногу, рекавши:
  - Поздравите сунце са нама!
  И Магда Ќе ударила, и притиснула голу пету. Разбила Ќе совЌетски топ у лебде"е фрагменте, певаЌу"и:
  - Ота¤бина Ќе наЌЌача!
  А ратници "е урлати као биволи у кланици. Фоур веома воли мушкарце. Заиста им пристаЌе. Што да не? Тако су лепи и агресивни. И  убав у. А човек Ќе пас, само позови. И има"ете све, ук учуЌу"и и новац. А ове жене су физички веома Ќаке. И варе мушко савршенство са лудим темпераментом. И стално задово ство.
  Нема потребе да чекате читаву годину на мушкарца - а ипак "е вас прона"и оргазам!
  Герда га Ќе узела и заурлала, пуцаЌу"и на совЌетску тридесетчетворку и руше"и кулу:
  - єа сам прави витез униште®а!
  Кристина Ќе исплазила Ќезик и прете"и хукнула:
  - А моЌ осмех Ќе као у пантера!
  Шарлот Ќе говорила агресивно, тресла песницом и гурала ¤оЌстик голим прстима.
  А пред нама су велике промене!
  Магда Ќе цвркутала и викнула:
  - Ми смо оличе®е хетера!
  Герда се закикота и одговори:
  - Како Ќе добро кад те милуЌу руке згодних млади"а!
  А девоЌка Ќе замиш ала како ЌоЌ дланови шапаЌу по брадавицама од Ќагоде. Заиста Ќе тако дивно. И шкак иво и узбуд иво. И веома лепо.
  Герда Ќе пуцала на совЌетски СУ-85. Ударила Ќе аутом, и цвркутала, удараЌу"и босим ногама о оклоп:
  - Ах, храстове даме, храстове даме!
  Шарлот Ќе агресивно потврдила, надимаЌу"и образе и тресу"и пуне груди.
  - Дуба! Храст! Дуба ладиес!
  А како "е да узме и да се смеЌе... Као да звона звоне. И глас му Ќе тако блистав.
  А ®ена жртва Ќе био руски пишто  калибра 76 милиметара. ОружЌе Ќе прилично архаично.
  Кристина се закикота и цикне:
  - єа "у урлати и сломити се!
  А голим прстима Ќе такође уперила проЌектил у неприЌате ски аутомобил.
  Како Ќе лепа. Злато и бакар су сЌаЌни!
  Магда Ќе потпуно златна, како пева са одушев е®ем:
  - И харди-гурди плаче...
  Затим се окренула око совЌетске тридесетчетворке и наставила да тужно пева.
  - Она Ќе странац у Берлину!
  Герда Ќе цвркутала у одговор. Притиснула Ќе дугме ¤оЌстика голим прстима и оборила совЌетску хаубицу.
  - Берлин Ќе престоница света!
  Шарлот Ќе промрм ала са апломом у одговору:
  - А Лондон Ќе престоница Париза!
  И ексери на совЌетском Т-36. Машина, иако ниЌе велика, такође се сматра тенк.
  Кристина га Ќе узела и дала, врте"и бицикл босим ногама:
  - А Париз Ќе престоница Рима!
  Онда, чим се смеЌе... И смарагдним очима буши"е све ратнике редом. И цери се у исто време, и блиста зубима. Али уопште како "е узети и ударити совЌетске тенкове. Сруши"е пола куле у тридесет четири.
  А после ®е Магда "е Ќе узети и запалити гранатом. То Ќест, проЌектил. Према СУ-76. Ве" очигледно застарео аутомобил, али Ќош увек на листи.
  И цвркутала:
  - А Рим Ќе главни град МаЌамиЌа!
  Заиста Ќе смешно. Али девоЌке су се превише занеле. Нису приметили како Ќе пар воЌника совЌетске армиЌе допузало до ®их са свеж®евима противтенковских граната и разнело гусенице. И како "е потраЌати и експлодирати. Ва ци су пукли и Е-50 Ќе изгубио покрет ивост.
  Морао сам да поправим ауто. У међувремену Ќе траЌало зараста®е рана мастодонта, девоЌке су се поново препустиле сопственим, веома заним ивим и забавним успоменама.
  Герда Ќе, видевши да ®ена противница, коЌа ниЌе сасвим устукнула, мирно стаЌала, изненада скочила, ударивши га босом ногом под колено. А када Ќе Мавар почео да пада, оштрица мача га Ќе прошла између бронзаних плоча и ребара. Шарлот Ќе такође почела да замахуЌе мачевима много енергичниЌе. ДевоЌке су истовремено цичале као сви®е. Иако су се ®ихови мачеви кретали другачиЌе, ипак Ќе постоЌао осе"аЌ синхроности. Герда се ухватила у коштац са великим римским ратником, чиЌи се шлем испоставило да Ќе украшен пауновим перЌем. Овог пута Ќе заправо имала веома искусног и Ќаког противника. Златне пруге су такође говориле о егу искуства и заслуга. Пошто Ќе одбио неколико напада светлокосе девоЌке, насилник, очигледно племенити племи", кренуо Ќе у офанзиву. Герда одступи и зазвижди:
  - Ти ниси ИталиЌан!
  Страшни патрициЌ Ќе одговорио:
  - А ти си само босонога дро а! Шта мислите колико можете издржати против древне римске оштрице?
  Герда Ќе узвратила:
  - Не знам против оштрице, али ти си брадат и немаш чему да одолиш!
  Међутим, упркос свом оптимизму коЌи Ќе зрачила босонога Герда, девоЌка Ќе морала да устукне. Рим ани су уносили свеже резерве у битку, девоЌчице и дечаци су све чеш"е били повређени или су падали избодени на смрт. Дечаци стрелци су, међутим, покушали да пуцаЌу преко ®ихових глава, разбиЌаЌу"и прикладне кохорте.
  Шарлот Ќе у међувремену паж иво положила другог противника и другом одсекла руку. Ратник Ќе певао:
  - Нуклеарни мач жели да те посече! Гори као паклена ватра, ласерски зрак! Али не размиш аЌте како да спасете живот, будите верни  убави, будите верни до краЌа!
  Герда Ќе била изненађена:
  - А ти певаш као прави научник!
  Шарлот Ќе певала у обзир:
  - СЌаЌно Ќе када у физици има пилота, они покре"у своЌу науку напред! Али главна пита®а се решаваЌу у редовима, у редовима, у редовима!
  Герда Ќе потврдила преузима®ем:
  - Лепо Ќе живети међу ватром и димом! И чуЌ митра ез цврку"е! Води нас Фиреру у непобедиву битку! Напред, напред, напред!
  Цхарлотте подржава:
  - Кад даноно"но пуцаЌу гранате, чинови и наређе®а иду брже! Нека бесно хучи по свету - рат, рат, рат!
  Герда Ќе била инспирисана пулсираЌу"ом енергиЌом у ®еном атлетском телу. И брзина Ќе одЌедном постала као лепета®е крила вилиног ко®ица. А онда Ќе ратник старог Рима промашио убод врха у нос. И он се расеЌа, а ратник Герда пресече му тетиву на десноЌ руци:
  - Да се ниси усудио бити груб према дами!
  Груд®ак, са пауновим перЌем, трзаЌу"и до®ом усном, фрустрирано одговори:
  - То Ќе била само шала! На краЌу краЌева, то Ќе била само шала!
  Герда Ќе подруг иво, ударивши своЌу ослаб ену руку, одговорила:
  - Не шали се са вуком!
  А кад Ќе римски Ќунак пао на колена, ратница га Ќе коленом ударила у браду. Шарлот Ќе одобрила:
  - Ово Ќе сасвим у нашем стилу СС!
  Герда Ќе тада добила поен у раме и дахнула:
  - Па, будале!
  Шарлот Ќе саветовала:
  - Направи млин! И наоштрите своЌе мачеве!
  Тада су у игру ушли римски стрелци, били су тешки у оклопима, а ®ихове пушке су биле  удске висине. Наравно, стреле дуге Ќедан и по метар, преопасно оружЌе против полуголих девоЌака и дечака. Атила Ќе очигледно схватио да Ќе немогу"е више чекати; бацио у напад ко®ицу коЌу Ќе лично повео у битку.
  ОваЌ ¤ин Ќе ротирао два мача одЌедном, сваки дугачак као витешко турнирско коп е!
  Герда се насмешила и намигнула.
  - Ево, коначно, долази наш згодни!
  Шарлот се закикота.
  - Треба ударити Ќако и што Ќе наЌважниЌе на време! У тренутку када "е ефекат овога бити максималан!
  И велике стреле све су п уштале одозго. ДевоЌке и дечаци су спретно скочили у страну, па чак и вриснули:
  - Ово "е бити наш начин! Можете побе"и од метка, али шта Ќе са стрелом.
  Али неки  уди су ипак били погођени стрелама. Штавише, нису страдали само представници немачких пукова Атиле, ве" и, и то у великом броЌу, од дарова сопствених римских воЌника. Међутим, ко®аници варвара, заобилазе"и ®ихове редове, пали су на неприЌате ску пешадиЌу. Па, сам Атила Ќе изгледао Ќедноставно шик.
  Герда Ќе ударцем шутнула леп ивог кавалира у страну:
  - Не шапе, не твоЌе!
  Шарлот одмахну главом.
  - А момци овде нису лоши, мада не као наши! Нашим ариЌевским соколима!
  Герда, сече"и римским мачем, сложи се:
  - Наравно, не пар! ВеруЌте да немачка мо" Рима ниЌе пар! Зг®ечимо ко уш и рука не"е да се тргне!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Да, чак и да мач ниЌе из гована!
  ДевоЌке су жустро додавале, увиЌаЌу"и перецу своЌим мачевима и певаЌу"и:
  Боримо се за праведну ствар! Са баЌонетом пакла нема компромиса! Сунце не"е бити покривено облацима! Зора не"е скоро покрити мрак!
  Коначно се и сама Атила пробила до римских стрелаца. Међутим, суде"и по величини, ови лукови су очигледно направ ени у БританиЌи. Током борбе, Герда се сети приче. Под Едвардом Тре"им, кога су Британци прозвали Великим, стрелци су постали главни огранак воЌске... А неки од ®их су били на ко®у! Надмо"не снаге Француза су немилосрдно тучене. Уопште, и у єунгфолингу и у УниЌи немачких девоЌака, мрж®а ниЌе била добродошла... Британци су препознати као опасан неприЌате , коЌи Ќе освоЌио више зем е него било коЌа друга нациЌа у читавоЌ историЌи планете Зем е!
  Али сада су ко®аници варвара сламали стрелце, секу"и их снажним ударцима до самог логора. Герда се, с друге стране, суочила са неприЌате ем из Кине. НиЌе био превисок, али Ќе чувено увиЌао ноге, обуван у чизме са мамузама:
  - Немци су паразити - сигурно "е бити побиЌени! - урлао Ќе.
  Герда Ќе одговорила нападом бодежом:
  - Узалуд неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сруши Немце! Ко се усуди да нападне у борби, неприЌате и "е бити насилно потучени!
  Шарлот Ќе подигла:
  - Снажна несре"а не"е задесити планету! И узалуд Ќе неприЌате  бацио своЌе снаге у поход! Би"емо у ста®у да победимо неприЌате а у страшноЌ борби! Тама "е се распасти у прах - до"и "е време светлости!
  . ГЛАВА 7
  Герда Ќе поново махнула са Ќош ве"ом енергиЌом, сумираЌу"и:
  - Реч ниЌе врабац, него Ќе глаго а®е претвара у врану!
  Шарлот Ќе одржала:
  - Кад се Ќезик плитак, од брашна се пече кнедла у грлу!
  Герда Ќе снажним, чак и неженственим ударцем мача, одсекла главу борцу коЌи Ќе скакао са леве стране, а затим се поново ухватила у коштац са Кинезима. Плавокоси ратник Ќе жестоко и гласно викнуо:
  - Не"еш узети!
  Кинески ратник Ќе одговорио:
  - И не треба да узимате, ве" сте сви испред мене.
  Герда се насмеЌала у одговору.
  - Лакат Ќе близу, али не"еш да уЌедеш!
  Затим Ќе врх мача огребао девоЌку као кобра, пресецаЌу"и оклопну плочу и откриваЌу"и ®ене груди: величанствене и са гримизним брадавицама. Кинези тужно заурлаЌу:
  "Сада све што треба да урадите Ќе да се молите!" КоЌу цркву више волите: католичку или евангеличку?
  Герда Ќе  утито одговорила:
  - Црква се разликуЌе од проститутке по томе што се блаженство увек одлаже за касниЌе!
  Кинез Ќе показао криве зубе.
  - И таЌ смисао за хумор те ниЌе променио! О, девоЌко, како ми Ќе жао што сакатим такву лепоту као што Ќе твоЌа!
  Герда Ќе показала зубе.
  - НиЌе ми жао! Уопште, штета Ќе за пчелу, а пчела Ќе на дрвету, а дрво Ќе у шуми! Где Ќе шума - на нос!
  Кинези су зарежали у одговору:
  Немачка има много неприЌате а!
  Герда Ќе спретно узвратила:
  - Многи кувари покваре кашу!
  После Ќош Ќедног искора ускооког ратника, на грудима девоЌке остала Ќе крвава пруга. Герда Ќе дахнула и одступила. Кинези су зарежали:
  - То Ќе оно што добиЌаш!
  ДевоЌка Ќе мирно одговорила:
  - Ко не дође до мозга, никад не"е опаметити! Мозак Ќе као новчаник, треба га примити да га напуниш!
  Кинези су пуцали:
  - Па ти волиш софизам! Први пут видим тако образовану и учену девоЌку. Знаш, можда би било бо е да се придружиш воЌсци Великог Рима. Код нас, свако лице, без обзира на националност, може заузети наЌвиши положаЌ под царем!
  Герда Ќе одговорила:
  Бо е умрети него издати!
  Ускооки ратник Ќе приметио:
  - Ово ниЌе разумно, погледаЌте нашу ко®ицу коЌа иде у боЌ... А када будете ухва"ени, буквално "ете завиЌати на стази од бола!
  Герда Ќе мирно одговорила:
  "Бо е Ќе Ќедном мирно ударити него сто пута викати срцепараЌу"е!
  Али аваЌ, изгледа да су Кинези у праву, хи аде римских ко®аника, предвођених самим царем (оклоп му као да Ќе прекривен кором од диЌаманата, рубина и смарагда!), Ќуре на варварску воЌску. Међутим, Атилини Ќахачи су ве" успели да убиЌу ве"ину неприЌате ских стрелаца, а сами дечаци варварске воЌске почели су интензивно да ша у стреле у неприЌате ске редове. ОчаЌно сече®е Шарлот развеселило Ќе свог партнера:
  Не даЌ Герда! Не попуштаЌте ®еговим обе"а®има! Бо е се окупите и одлучно победите!
  Атила Ќе заЌедно са своЌим ратницима ушао у римски систем. Његови гигантски мачеви су мешали крваву мешалицу као лопатице пропелера. И сам насилник Ќе кренуо напред, покушаваЌу"и да упадне у цара.
  Герда Ќе филозофски приметила:
  - Ако хо"еш да постанеш пастир стада, не буди овца!
  Шарлот се сложила.
  -Сваки ован хо"е да постане пастир док Ќе вук далеко, а пушка у близини!
  Овде Ќе Герда задобила Ќош Ќедну рану у стомаку. ДевоЌка се поново повукла. Њена боса нога одЌедном Ќе стала на врх избоченог бодежа и Герда Ќе зацвилила:
  - Ох ох ох! Како болно!
  Сама Шарлот Ќе ве" задобила неколико рана и наслонила се. Ратник Ќе викнуо:
  - ЧуваЌ своЌу снагу, Рим ани не"е издржати дугу битку!
  Али варварима Ќе заиста било тешко. У битку Ќе улазило све више одреда Рим ана. Ко®аници у златним оклопима Ќурнули су у жестоку борбу. Над ®има су виЌорили транспаренти са вучЌим главама. А испред Ќе Ќурнуо Ќунак, можда и ве"и од Атиле. У исто време, Рим ани су чак покушали да покриЌу варварску воЌску са бока, лансираЌу"и два мо"на пука са коп има и бронзаним оклопима око главног боЌног по а. Герда се изЌаснила:
  - ПонестаЌе нам снаге, пред губитком!
  Шарлот Ќе предложила:
  - А ти певаЌ као одговор! Песма нам помаже да градимо и живимо! Под буб®ем под црвеном заставом у походу! И онаЌ коЌи песмом корача кроз живот; он никад нигде не нестаЌе!
  Обе девоЌке су певале у хору, и, упркос ранама гласа; био као труба:
  ПостоЌи такав позив воЌника,
  Ово ниЌе професиЌа, ниЌе зва®е!
  Иако понекад сто фунти аутоматски,
  Не, не марш, месо Ќе муче®е-муче®е!
  
  Али идемо, правимо корак напред,
  єер ми служимо Ота¤бини!
  ВеруЌте, зли неприЌате  "е бити поражен,
  Да се забавите у животу!
  
  Учили су нас скоро од колевке
  Борите се за Ота¤бину храбро!
  Некада су постоЌали мачеви од челика
  А сада РПГ у Ќаком ранцу!
  
  Не"емо одступити, ни корак назад
  Иако тела леже у гробу!
  Покоси"емо ред противника,
  Нека нам Свевиш®и да снагу!
  
  Тенкови штапаЌу, авиони лете,
  Бомбе падаЌу и гранате пуцаЌу!
  НемоЌте нас сматрати гадним кучи"има
  ВоЌници су постали прека ени!
  
  ТаЌ друг Ќе погинуо као хероЌ,
  Не став аЌте ништа под крст!
  Често се  уди играЌу са судбином
  Али  убав "е бити Ќача - веруЌте ми!
  
  Мада у битци, где тешко закуцаваЌу,
  Сетимо се наших славних предака!
  Како смо дуго ишли у Рим,
  Зашто не Ќести остатке у ропству!
  
  Нисмо морали да се кла®амо да победимо,
  Не баците наш свет на колена!
  На краЌу краЌева, ми смо гирсоколи - сами побеђуЌемо игру,
  Представници свих генерациЌа!
  
  Ево напора и баца®а,
  Ве" видимо неприЌате а, фино се тресе!
  Метак Ќе скоро погодио слепоочницу,
  Потамнело у очима нашег Сунца!
  
  Али кренули смо у напад,
  Кундаком смрскамо подле баЌонете!
  Спалимо Фритз, ако треба ватром,
  Наш борац Ќе постао без цена - само благо!
  Чим Ќе девоЌка завршила са пева®ем, главни Ќунак римске воЌске у златном оклопу пао Ќе од Атилиног ударца. А надахнута девоЌка Ќе Ќош раниЌе посекла Кинезе, а сада Ќе напала представника команданта пешадиЌе. Ушла Ќе у битку са правим, Ќеднооким дивом и чак Ќе почела да га гура, машу"и мачем:
  - Ти чудовиште не"еш иза"и на краЌ са нама! єер ми смо Немци!
  Насилник Ќе грубо одговорио:
  - Немци-паприке! Народ бога а!
  Герда Ќе била озби но  ута:
  - Не! Ми Немци смо а приори нациЌа великих ратника. Народ коЌи Ќе навикао да побеђуЌе и нема коме да се савиЌе!
  Џин Ќе искривио усну и одмах примио оштрицу мача у грло. Из биковог врата загунђа фонтана... Затетура се, и одмах добиЌе убод испод срца... Герда узвикну:
  - єунаштво нема старости!
  Шарлот Ќе охрабрила своЌу приЌате ицу:
  - Сигурно их Ќаче зг®ечи драга... Притисак "е бити Ќош бржи!
  У овом тренутку Ќедан од босоногих дечака стрелаца добро нишаним ударцем оборио Ќе римског цара. И било Ќе потребно угодити стрели директно у око!
  Герда Ќе, цере"и се, певала:
  - Блимеи! Не у обрву, него у око!
  Шарлот Ќе окренула прст према слепоочници.
  - И шта! Бо е Ќедном погодити него стотину опсовати! Е, сад "е неприЌате  побе"и!
  Герда, посечу"и другог ратника, потврди:
  - НеприЌате  "е задрхтати од страха и побе"и!
  Заиста, редови Рим ана су оклевали и почели да поклекну. Генерално, када воЌска побегне, то Ќе Ќезиво. Чак и ако Ќе то тако дисциплинована воЌска као што Ќе стари Рим. НиЌе ни чудо, уосталом, Џингис-кан, ако Ќе десетина побегла, наредио Ќе погуб е®е читавих стотину... Иако Ќе поузданост послед®е наредбе упитна да ли Ќе ово изум историчара. Чак Ќе и у Риму сваки десети погуб ен током лета. Трепере"и босих ногу, девоЌке и дечаци су Ќурили да гоне неприЌате а. А рогови су свирали...
  Герда се пробудила, нагло скочивши, девоЌке су се брзо построЌиле. Умивали смо се, опрали зубе и поново мазали заштитним кремама уси еним маршом кроз пусти®у. Тако су боси у купа"им костимима и Ќурнули кроз пешчани пакао.
  Арапска деца су изненађено упирала прстом у ®их и звиждала:
  - Деутсцхе Акбар!
  Герда Ќе погледала око себе и чезнут иво погледала у палме коЌе су се повлачиле, након чега Ќе шапнула Шарлоти:
  - Опет у паклу!
  Црвенокоса дива Ќе уз осмех одговорила:
  - Сви  уди су грешници, а подзем е Ќе природно ста®е грешника!
  Герда Ќе намигнула.
  - Човек не може да не греши!
  Шарлот Ќе климнула своЌом ватреном косом и почела да обЌаш®ава док Ќе трчала:
  - Слажем се! Чак и хи аду пута се сложите! Уопште, грех Ќе релативан и чисто  удски поЌам. На пример, ако узмемо морал античког света, онда Ќе у ®ему било добро што Ќе користио и самоЌ особи и ®еговом племену. На пример, пре уба се сматрала благословом, а не грехом!
  Герда се спремно сложила:
  - єел тако! Сам Фирер веруЌе да Ќе за жену наЌбо е да затрудни од ратног хероЌа него од свог, далеко од увек храброг мужа. Нарочито ако и муж има знаке штетне, нечисте крви.
  Мадлен Ќе викала на девоЌке:
  - ЧуваЌте дах девоЌке, овог пута трчимо до изнемоглости!
  Герда се осмехнула.
  Можете бити уморни, али не можете бити исцрп ени.
  Пола сата су девоЌке трчале у тишини, а онда Ќе Шарлот прошапутала:
  -Знаш ли какав сам чудан сан имао девоЌку?
  Герда Ќе била изненађена:
  - Да, и Ќа признаЌем! И шта?
  Шарлот, цере"и се, одговори:
  - Ништа! Такав сан да сам био ратник у воЌсци великог варвара Атиле. И борили смо се против воскова старог Рима. И све Ќе било тако лепо и окрутно у исто време...
  Герда се насмеЌала у одговору.
  - Знате, и Ќа сам то са®ао! Помало изненађуЌу"а коинциденциЌа. Видео сам те у сну!
  Шарлот Ќе намигнула.
  - И Ќа тебе! Добро си се борио, иако те ускооки и жутолики ратник умало ниЌе убио!
  Овога пута Герда Ќе била мало изненађена, била Ќе изненађена:
  - Не може бити! Дакле, не дешава се да двоЌе  уди виде исти сан у исто време?
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Ако Ќе грип колективно болестан, онда сан може бити исти. Ево како то иде! Чуо сам да у друштву Тхуле постоЌе посебни медиЌуми коЌи узимаЌу напитак и удишу би не тинктуре, а затим ура®аЌу у визиЌе! И сасвим успеваЌу да буду пророци!
  Герда, прескачу"и калдрму, сложи се:
  - Сигурно! У принципу, дар пророштва не захтева натприродне мо"и, Ќедноставно могу постоЌати прилично материЌални, а ипак нерешени физички закони у природи. Али коЌа Ќе сврха овог сна?
  Шарлот Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Не знам! Можда "е Тре"и РаЌх победити БританиЌу и СЌеди®ене Државе иза Лава или ... Овде можете да нагађате дуго!
  Герда се спремала да нешто каже, када ЌоЌ Ќе одЌедном уво зачуло Ќош увек чуЌну буку мотора. Упркос уда ености, било Ќе очигледно да мотори авиона праве буку, и да се значаЌно приближаваЌу...
  Мадлен Ќе заповедала:
  - КоЌа Ќе фаза вежбе броЌ два: прерушава®е.
  ДевоЌке су застале, извадиле из ранчева маскирне огртаче, офарбане у боЌу пусти®е. Затим су почели убрзано да се укопаваЌу, а одозго се то ниЌе приме"ивало, што Ќе било неприродно. Овде се Герда захвалила судбини што су имали и оружЌе и саперске лопате. У супротном, девоЌке у пусти®и могле би да буду лак плен британских Ќуришних авиона или ронилачких бомбардера. Шарлот, стружу"и песак босим ногама, рече:
  - Изгледа да "емо барут морати да ®ушимо, чак и у Тунису... Путеви Господ®и су недокучиви!
  Герда Ќе лукавим погледом приговорила:
  - Недостатак тачних зна®а Ќе увек лош, са Ќедним изузетком, када су планови Свевиш®ег у пита®у!
  И како лупи босом ногом по песку. Поди"и "е се у ваздух.
  Шарлот Ќе мудро приметила:
  - Добро Ќе имати  удско зна®е, али Ќе Ќош бо е имати Божанске могу"ности!
  И голим прстима Ќе ухватила гада. Зг®ечила Ќе инсекта и показала ружичасти Ќезик.
  А на Ќош ЌедноЌ тачки сукоба између сила Осовине, воде се ®ихове жестоке битке.
  За Саратов су се бориле трупе Тре"ег раЌха. Кавказ Ќе ве" потпуно под нацистима. А Црвена армиЌа нема чиме да покриЌе своЌе празнине. Тачно Ќе да Ста ин има и тенк Т-54, али се и да е производи у малим количинама. А ово ниЌе дово но за покрива®е пред®е стране. Т-54 Ќе добро зашти"ен у пред®ем делу куполе, али лошиЌе у пред®ем оклопу трупа, а бокови су Ќош слабиЌи. Немци су донекле оЌачали тенк Е-50 тако што су оклоп подеб али, пове"али углове нагиба и ставили гаснотурбински мотор од 1500 ко®ских снага. Тежина возила се пове"ала на седамдесет тона, али Ќе бочни оклоп постао 170 милиметара, а пред®и оклоп 250 милиметара. Сада Ќе немачки тенк уопште постао ремек-дело, са топом калибра 105 милиметара у 100 ЕЛ, и веома нагнутог облика.
  Борбена, да се разумемо, машина наЌновиЌе врсте.
  Немци су заобишли Саратов и били спремни да нападну КуЌбишев. Борбе су овде жестоке.
  И ве" маЌ бесни своЌом Ќарком боЌом. И како Ќе лепо?
  А рат се распламса као ураган и ога® из пакла.
  Ремонтовани Е-50 Ќе кренуо у борбу. Руси су ипак прилично поставили утврђе®а, а Немци су морали да савладаЌу одбрану у дубини. Ратници су методично уништавали батериЌу.
  Герда Ќе пуцала, разбиЌаЌу"и совЌетски топ, а онда са осмехом у гласу рекла:
  - Би"емо  уде, и ту"и канте!
  Шарлот Ќе певала своЌе бакарноцрвене локне:
  - Ми смо, ох, разбоЌници! РазбоЌници!
  И притиском на дугме ¤оЌстика голим прстом, послала Ќе проЌектил, разбиЌаЌу"и совЌетски бункер.
  А онда Ќе Кристина заглушно зарежала:
  - Бенг бенг! А ти си мртав! Мртви! Мртви!
  И такође притиска грациозну ногу голим прстом, ша у"и неприЌате а у нокаут.
  А онда Ќе била Магда. Ево девоЌке. Притиш"е и ¤оЌстик прстима босих ногу, и како млати.
  - О, ко нас види одмах "е дахну!
  Шармантна Герда, тресу"и пуним грудима, лупила Ќе о тридесет и четири и зацвилила:
  - А за некога "е мирисати пржено!
  Шарлот Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и цвркутала као врабац:
  - А ми нешто држимо у ®едрима!
  Кристина Ќе гранатом растргала совЌетски пишто  и зашуштала, шмрцваривши гримизне усне:
  Не прилази нам...
  Магда Ќе такође притиснула дугме голим прстом. Дунула Ќе у тридесет четворку и викнула:
  - Не прилази нам!
  И Герда, ова агресивна звер, плаве косе, такође "е закуцати проЌектилом, а тридесетчетворка "е прснути као нос боксера под песницом ударца. И ратник "е кукати:
  - Уби"емо га!
  И опет "е девоЌке бризнути у плач и пуцати, без икаквог жа е®а и паузе.
  Шарлот Ќе одушев ено узвикнула:
  - єа сам велики лопов...
  И такође како погађа совЌетску хаубицу. Само су делови летели у различитим правцима.
  Кристина режи. Док притиска голи прст на дугме ¤оЌстика и цврку"е:
  - А к"и демона Ќе мртва!
  Магда такође закуцава босим ногама на ударни предмет, разбиЌа совЌетски тенк и издаЌе:
  - И не скроман!
  Герда Ќе показала зубе, зуби су ЌоЌ б еснули. Замислила Ќе згодног млади"а. Тако миши"ав, атлетски, са ре ефом миши"а и великим мушким савршенством. И како се она наги®е и обавиЌа своЌе гримизне усне око ®еговог пулсираЌу"ег Ќезгра од жада. Како Ќе укусно, као сладолед од чоколаде. И онаЌ чоколадни сладолед коЌи лижеш Ќезиком. И тако Ќе лепо, тако узбуд иво.
  О, како Ќе лепо ако ЌоЌ се с леђа придружи Ќош Ќедан млади". И пулсираЌу"и штап од жада у"и "е у влажну пе"ину Венере. И како Ќе сЌаЌно.
  Герда се чак тресла од клонулости. Како ЌоЌ се то чинило дир ивим и дивним.
  ДевоЌка Ќе пуцала на совЌетски пишто . А она Ќе задив ено цикнула, удараЌу"и босом ногом:
  - Момци, момци, на вама Ќе...
  Шарлот Ќе такође млатила и разбила руски тенк, док она брб а, тресу"и пуним попрсЌем:
  - Спасите зем у од ватре!
  Кристина Ќе протресла своЌу бакарножуту косу. Оголила Ќе ватрени осмех, цврку"у"и:
  - Ми смо за свет за приЌате ство, за осмехе света....
  Магда Ќе голим прстом послала клик на ¤оЌстик. Разбила Ќе совЌетски тенк и зарежала:
  - За срдачне састанке!
  Ратници су изгледали изузетно расположени. И како су показали зубе. И намигуЌу и цвиле.
  Шарлот такође замиш а момка. Млад, али са брадом. Док ЌоЌ милуЌе груди. Док брада голица груди, ковр¤ава коса прелази преко зрелих Ќагода брадавица. И голица Ќе, и  уби ЌоЌ груди. Заокружите слатку, медну брадавицу своЌим Ќезиком. Таква Ќе идила. А ако момак Ќош забоде Ќезик у пе"ину Венере. Какав укус!
  Шарлот пуца и вришти:
  - И мач "е бити оштар!
  Наравно, девоЌке, иако лепотице, чине пр аво дело - убиЌаЌу совЌетске воЌнике. Али тако су их учили од раног дети®ства. Они су немилосрдни вукови.
  И мисле да су у праву. Истог су васпита®а и менталитета. ДевоЌке су почеле да узврате у четрдесет и Ќедном, неки из ®иховог "вучЌег" бата она, Ќош раниЌе. И нехотице се сети првих корака. Када си имао само шеснаест година. И све Ќе около изгледало дивно, лепо романтично.
  Међутим, они су Ќош прилично млади!
  Два десетина енглеских авиона прелетело Ќе прерушене девоЌке, оне вероватно ништа нису приметиле, а ве" су почеле да се раствараЌу иза хоризонта, када су се изненада зачули нови сум®иви звуци. Мадлен Ќе заповедала:
  Лезите сви и не мрдаЌте!
  ДевоЌке су се смрзле, нешто су чекале. А онда су се иза дине поЌавили лаки транспортери и камиони. Суде"и по дизаЌну, енглеске и америчке производ®е. Полако су се кретали ка главном граду Туниса. Мадлен Ќе била мало затечена. Веровала Ќе да Ќе линиЌа фронта Ќош далеко, што значи да Британци Ќош не"е имати времена да се поЌаве. Или бо е речено, не би требало да се поЌаве. А онда Ќе цела колона. Иако, можда, ма®е од бата она... Ко су они, нека борбена група, заобилазе"и пусти®е никако непрекидни фронт, жели да претура позади. Чини се да Ќе логично, иако их Ќе са технологиЌом лако уочити у пусти®и. У сваком случаЌу, морате преносити на своЌ радио, али немоЌте отварати ватру. Штавише, има их само стотину, а Енглеза више од три стотине!
  Герда Ќе шапнула Шарлоти:
  - Они су Енглези! Ово Ќе први пут да их видим изблиза!
  Црвенокоси приЌате , такође прилично нервозан, одговорио Ќе:
  - Ништа посебно! А међу ®има има толико црнаца!
  Заиста, наЌма®е половина Британаца су били црнци. И колона се полако кретала, а црнци су Ќош нешто урлали... Све ближе и ближе...
  Тада живци Ќедне од девоЌака нису издржали, па Ќе ударила аутоматом. Исте секунде, остали ратници су отворили ватру, а Мадлен Ќе са закаш®е®ем залаЌала:
  - Пли!
  Неколико десетина Енглеза Ќе покошено одЌедном, Ќедан од камиона се запалио. Остатак Британаца Ќе неселективно отворио ватру. Мадлен Ќе искористила тренутак и повикала:
  - БацаЌте заЌедно офанзивне гранате!
  ДевоЌке из елитног СС бата она "Вучице" бацаЌу гранате далеко и прецизно. И да су обучени од дети®ства, а прошли су и посебну технику. Ово Ќе када тренираш са струЌом, мало закаш®е®а са баца®ем а ти са праж®е®ем. Герда и Шарлот су такође бациле своЌе поклоне. А британски салто и наопачке ... Смешно Ќе. ПуцаЌу насумично, а црнци и да е вичу на неразум ивом Ќезику. Ево неких олоша...
  А Герда пуца и баца, притом певаЌу"и:
  - У зеницама СС-а Ќе но"на мора! єедан скок, Ќедан погодак! Ми смо вучице - наш метод Ќе Ќедноставан! Не волимо да вучемо мачку за реп!
  Шарлот такође зарежа као одговор. Меци коЌе Ќе испалила разбиЌаЌу се у делове лоба®е. И изваде очи. Ево Ќедног уплашеног црнца, како "е баЌонети свог плавокосог партнера у страну. Он "е п унути крв као одговор. Шарлот пева:
  - Анђели звезданог мрачног пакла! Чини се да "е све у свемиру бити уништено! Треба брзим соколом летети у небо! Да заштитим од смрти душе!
  Британци делуЌу неорганизовано, ве"ина ®их су колониЌални воЌници: Црнци и ИндиЌци, Арапи. Они или падаЌу, смрзаваЌу"и се, или, напротив, нагло скачу и почи®у да Ќуре као побеснели зечеви. Међутим, девоЌке пуцаЌу прецизно, а гранате, иако фрагменти не лете далеко, ве" густо! Сада Ќе остало мало неприЌате а. Медлин вришти на енглеском, ®ен глас Ќе тако заглушуЌу"е гласан да вам не треба ни говорник:
  - ПредаЌте се и поштеде"емо вам животе! У заточеништву "ете имати добру храну, вино и секс!
  Упалило Ќе одмах и пошто ве" одустаЌу ... Руке горе и ...
  Сакуп ено Ќе педесет зароб еника, од коЌих Ќе половина ра®ена. Мадлен Ќе заповедала:
  - УбиЌте ра®ене!
  Вукице су без церемониЌе испалиле метке у слепоочнице оних коЌи нису могли да стоЌе на ногама, а остале су утоварили у аутомобиле и одвезли у наЌближу базу.
  После врелог песка пусти®е, Гердиним босим ногама Ќе веома приЌатно да осете меку гуму. Она чак и блажено сте®е... Амерички камиони су веома удобни и не тресу се током путова®а. После победе девоЌке су веселе. Шарлот Ќе питала Герду:
  - Колико си их убио?
  ДевоЌка Ќе збу®ено слегнула раменима.
  - Не знам? Нисам Ќа Ќедини пуцао... Али много мислим!
  Шарлот Ќе израчунала:
  - Има нас стотину, побиЌених око три стотине, значи троЌе по брату, односно по сестри! Импресиван почетак рата!
  Герда Ќе презирно одмахнула руком.
  - НиЌе ми важно! Главна ствар Ќе да ниЌедна девоЌка ниЌе умрла. Иако Ќе ово наравно статистика, три стотине неприЌате а Ќе уништено, а са наше стране само два вукова ратника су лакше повређена. Чак се питам како Ќош нисмо потпуно заузели Африку, са таквим ратницима.
  Шарлот Ќе одмах покварила расположе®е:
  - Па ипак смо изгубили од ових несре"них ратника у осамнаестом!
  Герда Ќе  утито одмахнула плавом главом, као посута новогодиш®им снегом:
  - То Ќе због издаЌе! Али у ствари, били смо ближе него икада победи и то Ќе било очигледно свима коЌи нису слепи! АваЌ, прекинули смо!
  Шарлот се сложила, вешто прстима почешавши босе ноге иза левог уха.
  - Да, издаЌа, саботажа, осред®ост воЌске.... Али ми смо Русе ипак разбили, натеравши их на предаЌу осамнаесте године! О, лепо би било прошетати пространствима РусиЌе, тамо Ќе кул, а овде Ќе вру"е!
  Герда се весело закикота.
  - Али у РусиЌи су тако Ќаки мразеви... Али када сам бос трчао по снегу у планинама, знам какво Ќе брашно.
  Шарлот Ќе показала зубе.
  - Мала Герда трчи боса кроз запа ени снег... Симболично Ќе као у баЌци... Приче Ќедне чисте, Ќош дети®асте и нимало себичне...
  Герда Ќе ватрено намигнула своЌоЌ другарици:
  - То Ќе као да имамо Фирера?
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Скоро! Ми само Ќашемо, а не трчимо боси по вру"ем пусти®ском песку. Да и после победе.
  Везани црнац промрм а на немачком:
  - Страшни анђели, спреман сам да вам служим! Ти си боги®а, Ќа сам твоЌ роб!
  Шарлот Ќе погладила своЌе благо грубо стопало преко смеђе ковр¤аве косе црног заточеника.
  - Ви црнци сте по природи робови! То Ќе, наравно, добро с Ќедне стране, неко мора да ради од зоре до мрака, да ради ситне послове... Али роб по природи, подла природа Ќе издаЌник и не може му се веровати оружЌе. Ми Немци смо, пак, наЌкултурниЌа и наЌорганизованиЌа нациЌа на Зем и. Велика нациЌа ратника, а немачки пла"еници су немачки пла"еници служили у свим европским армиЌама, па чак и у РусиЌи, а наЌчеш"е на командним позициЌама!
  . ПОГЛАВЉЕ #8
  Герда Ќе див ачки добацила:
  - Да, служи"еш нам као роб. Имамо посебне менажериЌе за црнце. И остаЌе вам...
  Шарлот Ќе предложила:
  Нека нам  уби ноге. Уосталом, би"е нам лепо, а Нигер понижаваЌу"и.
  Герда Ќе снажно одмахнула главом.
  "Не знам како вам, али одвратно, ако усне смрд ивог Нигера дотакну чисту кожу истине АриЌаки. Тако да...
  Шарлот се ниЌе сложила.
  - Па не! Напротив, волео бих. Па види...
  Ватрена црвенокоса лепотица гурнула Ќе ногу у црнца. Он Ќе одушев ено почео да  уби дугачке, глатке, исклесане прсте боги®е. А девоЌка се у одговору само нежно осмехнула, дебеле усне црнца голицале препланулу кожу. Овде Ќе Ќезик затвореника ходао дуж еластичне, благо праш®аве ноге девоЌке. Ипак, лепо Ќе када понизиш снажног, скоро два метра дугог човека.
  Герда Ќе била изненађена:
  - Чудно, али шта Ќе са вама, зар ниЌе одвратно?
  Шарлот се осмехнула.
  - Па не! Зашто да се гадим?
  Герда Ќе више волела да "ути: зашто би се мешала у послове свог приЌате а. У ствари, васпитавани су да Немица треба да буде не само ратник, ве" и  убавна, нежна жена и здрава маЌка. Али она сама Ќош ниЌе размиш ала о момцима, можда због тешког физичког напора, или Ќедноставно Ќош ниЌе нашла свог партнера. Међутим, Шарлот Ќе, изгледа, уморна од тога. Ударила Ќе црнца чланком по носу, толико да Ќе Ќушка потекла и предложила Герди:
  - Можемо ли да певамо?
  Герда климну главом.
  - Наравно да "емо певати! Иначе постаЌе тужно!
  ДевоЌке су певале, а ®ихове девоЌке су се Ќедногласно придружиле, тако да Ќе песма текла као водопад:
  Идемо са лепом малом из гуштара,
  ЧуваЌу"и незема ску тугу!
  И хладно, гору"е хлађе®е,
  Пробушен слом ени мотив!
  
  Босе ноге у снегу
  Долазе беле девоЌчице!
  Ричу као вукови, ме"аве су зла,
  Руше"и Ќата птица пичуга!
  
  Али девоЌка не познаЌе страх
  Она Ќе борац мо"них сила!
  Кошу а Ќе Ќедва покривала месо,
  Дефинитивно "емо победити!
  
  Наш ратник Ќе наЌискусниЌи,
  Не савиЌаЌте га ма ем!
  Овде се Ќаворови лагано кре"у,
  Паху ице падаЌу!
  
  НиЌе наш обичаЌ да се плашимо,
  Да се ниси усудио да дрхтиш од хладно"е!
  НеприЌате  Ќе дебео са биковским вратом,
  Леп ив Ќе, гадан као лепак!
  
  Толика Ќе снага народа
  Шта Ќе урадио свети обред!
  Вера и природа су за нас,
  Резултат "е бити победнички!
  
  Христос надах®уЌе Ота¤бину,
  Каже да се боримо до краЌа!
  Да планета постане раЌ
  Сва срца "е бити храбра!
  
  Људи "е ускоро бити сре"ни
  Нека живот понекад буде тежак крст!
  Брутални смртоносни меци
  Али онаЌ коЌи Ќе пао ве" Ќе ускрснуо!
  
  Наука нам даЌе бесмртност
  И ум палих "е се вратити у ред!
  Али ако се плашимо, ви веруЌете
  НеприЌате  "е одмах покварити резултат!
  
  Зато се моли Богу
  Нема потребе да забр ате, ле®ост далеко!
  СудиЌа Свемогу"и Ќе веома строг,
  Бар понекад може помо"и!
  
  Ота¤бина ми Ќе дража од свега,
  Света, мудра зем а!
  Држите нашег вођу Ќачег од узде,
  Цветна ота¤бина Ќе рођена!
  ДевоЌке из елитног СС бата она "Вукови" су лепо певале, а речи су биле искрене. Уопште, постоЌао Ќе стереотип да есесовац значи крвник! Али ниЌе. ПостоЌале су, наравно, специЌалне казнене Ќединице, наЌчеш"е у саставу безбедносних дивизиЌа, коЌе су изводиле специЌалне операциЌе, али ве"ина СС дивизиЌа Ќе Ќедноставно била елитна гарда Вермахта. Генерално, мора се ре"и да црвена, тоталитарна пропаганда ниЌе наЌпоузданиЌи извор информациЌа о Другом светском рату. Уосталом, Ќасно Ќе да комунистички руководиоци Агитпропа нису могли да не буду непристрасни и обЌективно не покриваЌу догађаЌе. Дакле, поуздано Ќе тешко проценити где Ќе била права истина, о зверствима нациста, а где фикциЌа. У сваком случаЌу, они коЌи се озби но баве историЌским истражива®има принуђени су да признаЌу да ниЌе сваки СС воЌник ¤елат и монструм. Осим тога, пре напада на СССР; нацисти су се у целини на окупираним териториЌама понашали толерантно, западни извори не указуЌу на било каква масовна зверства и масакре.
  И сада су девоЌке помагале зароб еницима да изађу из кола; приЌате ски су тапшали по широким раменима плаш ивих мушкараца. Након тога, девоЌке су позване да се освеже ...
  Вечера Ќе била скромна, али с друге стране, у пусти®и Ќе устре ена зебра и свака девоЌка Ќе добила шиш кебаб куван на арапском. Генерално, Арапи су, барем спо а, били приЌате ски настроЌени, а они коЌи су знали немачки чак су покушавали да се шале или нежно милуЌу девоЌке по ногама.
  Герда Ќе одгурнула леп ивог Арапина и рекла:
  - Нисам за тебе!
  Шарлот Ќе следила пример:
  - Набави себи харем!
  Герда се насмешила и предложила:
  - Али реци Шарлоти, шта би урадила да постанеш султанова жена?
  Црвенокоси приЌате  Ќе са сум®ом приметио:
  - Ово Ќе заправо контроверзна сре"а... Мада зависи од жене ког султана. Да Ќе велико Отоманско царство било на врхунцу, онда... Било би чак и Ќако добро... єа бих реформисао турску воЌску, побо шао наоружа®е... И вероватно бих прво окренуо поглед на исток.
  Герда се сложила.
  - Тачно! Али ту Ќе срамота за Турску што ни у свом врхунцу ниЌе могла да освоЌи Иран. Ово Ќе било сасвим реално, поготово што Ќе персиЌска воЌска била заостала. Заним иво Ќе, велики Фиреру, какву "е одлуку донети, да освоЌи Турску, или ипак ук учи у своЌу коалициЌу, бацивши кост ОсманлиЌама, ук учуЌу"и и неке од не баш вредних зема а Ирана?
  Шарлот Ќе збу®ено слегла раменима.
  - Не знам! У ствари, у послед®е време се шушка да "емо напасти СССР... Кажу да су руска богатства и дебеле зем е УкраЌине преко потребне!
  Герда Ќе прстима босог стопала узела шо у чаЌа и прилично Ќе спретно подигла до браде, сипаЌу"и смеђу течност у себе. У исто време, девоЌка Ќе успела да проговори:
  - У УкраЌини има веома богатих, дебелих зема а. Под мудрим немачким вођством, и уз нашу високу по опривредну културу, они "е дати рекордне жетве. А онда имамо хлеба, би"е ЌефтиниЌи од воде. А од тога "е имати користи и сами УкраЌинци, Ќер их совЌетска власт Ќедноставно п ачка, тераЌу"и их да гладуЌу!
  Шарлот климну главом.
  - Научи"емо ове Словене нашоЌ великоЌ немачкоЌ култури! ХаЌде да их просветлимо!
  Овде Ќе разговор прекинут грубим повицима, време одмора Ќе прошло.
  Али после вечере, девоЌке су поново построЌене и приси ене да крену у принудни марш кроз пусти®у. После Ќела, било Ќе тешко трчати, а девоЌке су чак и мало сте®але, док им се, међутим, тела нису загреЌала. И тако одЌурише као Ќербои.
  У међувремену, СС пуковник Десс Ќе таЌно послао нову шифру Британцима. Зато се Десу чинило да Ќе издао Тре"и раЌх уз ризик да уђе у Гестапо. Има новца, пристоЌне плате, плус воЌни плен, шта Ќе Ќош потребно... Али има  уди коЌи имаЌу природно власништво, жуд®у за издаЌом. ИздаЌу, само ухвате зуЌа®е, и полуде као од траве. А сада Ќе Дес шкрабао Британцима податке о пребацива®у нових трупа, и поЌави додатних авиона. И шта Ќе знао о времену доласка немачких трупа. Наравно, и он се понекад стидео што ®егови другови умиру ®еговом кривицом, и плашио се могу"ег разоткрива®а... Али можда Ќе за ®ега било прекасно да се повуче, осим ако Тре"и раЌх тада изгуби. .. Недавно су се упорно шушкале о предстоЌе"оЌ операциЌи на истоку. И не само гласине, у По ску и РумуниЌу су пребачене трупе, посебно тенкови. Иако престиж руске воЌске ниЌе био посебно висок, удар царске руске воЌске Ќе прекинуо блицкриг 1914. године. Поред тога, совЌетски доброво ци су се добро борили у ШпаниЌи, или тенковски удар песницама у Ман¤уриЌи. Вероватно"а да "е Вермахт заглавити тамо и да не"е имати времена пре зиме била Ќе веома велика. И да "е БританиЌа и СЌеди®ене Државе заЌедно имати времена да распореде снаге. Међутим, СССР можда не"е издржати до зиме, посебно ако Ќе напад на ®ега изненадан, а Руси немаЌу времена да предузму мере за одбиЌа®е агресиЌе. Да, и єапан "е помо"и ...
  Одавши таЌне, Десс Ќе запалио цигарету, ваде"и америчке цигарете из пакова®а. Иако Ќе на ®егов таЌни рачун у ЌедноЌ шваЌцарскоЌ банци ушла уредна сума, он ионако ниЌе сиромашан. Конкретно, Ќедан од шеика Ќе сакрио залихе злата и каменчи"а. єедан арапски доушник их Ќе дао и слугама овог шеика, коЌи су могли знати да ®егов газда има скривено благо. Шта не би шкодило да се затвореника дета ниЌе распита, шта и како, ако наравно зна.
  И Дес Ќе отишао у мучилиште, убрзо му се придружио арапски доушник. Десс му Ќе лукаво намигнула.
  - Шта имамо поЌма.
  СС казамат Ќе био богато опрем ен. ПостоЌао Ќе чак и динамо за електрошокове. А онда су довели зароб еника. Дес Ќе звиждукао разочарано када га Ќе угледао: обичан арапски дечак, Ќедва стариЌи од четрнаест година. Тамнопут, мршав, али покушава да изгледа право и не одаЌе страх. Међутим, радознали дечаци, по правилу, могу много знати преслушаваЌу"и таЌне одраслих. Десс Ќе, осе"аЌу"и мало времена, наручила:
  - На сталак арапског дечака!
  Слугино прилично отрцано одело брзо Ќе откинуто са дечака. И тек тако, голу, повукли су ме на сталак. Наруквице су се затвориле на дечаковим рукама, а они су почели да испруже руке отпозади. Арапско дете Ќе почело да се саги®е, босе ноге су му биле укопчане у кундаке са теретом. Дечак Ќе сте®ао, зглобови су му се искривили у раменима, дечак Ќе тешко дисао. Десс Ќе грубо упитала:
  - Како се зове твоЌе штене?
  Преводилац Ќе поновио на арапском.
  - Али! - исцеди дечак дрхтавим гласом.
  Десс рече више  убазно:
  - Реци ми где Ќе твоЌ господар сакрио благо. Ако кажете да "ете добити високу награду, и сами "емо вас учинити шеиком. И не, ми "емо мучити док не одустанеш од духа.
  Дечак Ќе брб ао:
  - єа не знам ништа!
  Дас се иронично осмехну.
  - Не веруЌем! Какав дечак са тако лукавом шо ом, али ниЌе знао ништа. Па шта "еш да нам приуштиш.
  Огроман есесовац скинуо Ќе са зида кожни бич, прошаран звездама. Посебно присутан лекар у белом мантилу и кеце и Ќе пришао дечаку и ставио му руку на десну страну груди. Слушао Ќе пулс и смеше"и се рекао:
  - Има изузетно здраво срце. У ста®у да издржи много, али веома стрп ив. Може бити тврд орах.
  Дас се подруг иво насмеЌа.
  - Тим бо е... Мада мораш да радиш.
  Џелат СС-а и хонорарни издаЌник задао Ќе снажан ударац у жилава леђа тинеЌ¤ера Арапа. ПоЌавила се крвава пруга, дечак Ќе тешко дахтао, лице му се искривило, али Ќе потиснуо ЌецаЌ коЌи Ќе бежао. Десс Ќе поново ударио, гадно се нацерио и месождерски нацерио. У ствари, муче®е многима причи®ава задово ство... Можда Ќе то повезано и са животи®ским инстинктом, же ом да покажете своЌу супериорност, да сте натчовек, а жртва Ќе говно. Чак Ќе и Фридрих Ниче веровао да "е натчовек буду"ег "сре"ног" света бити много окрутниЌи и према другима и према себи. Десс ниЌе био врло жустар у смислу окрутности према себи, али према другима ...
  Уследили су ударци, за ударцима, дечакова мршава али жилава леђа претварала су се у крвави неред, затим Ќе бич почео да хода по ®еговим ногама. Али за част, барем Ќе пред краЌ почео тихо да сте®е, али Ќе успео да задржи гласне крике. Дас Ќе прекинуо удара®е и подруг иво упитао:
  - Да ли волите немачко купатило?
  Претучени дечак Ќе сте®ао:
  - Не!
  СС пуковник Ќе наЌслађим тоном упитао:
  - Ако желиш да одаш таЌну, уради то сада. У супротном "емо осакатити, а ви више не"ете мо"и да служите у СС-у.
  Али Ќе смогао храбрости да одговори:
  - Не"у ти ништа ре"и! Заклео сам се у име Аллаха!
  Дес се нацерила као лисица.
  - Шта "емо да наставимо! Угоди"ете нам. Шта бисте сада желели да примените?
  Садистички доктор Ќе предложио:
  - Мангал! Ово муче®е Ќе такође добро Ќер се може користити у комбинациЌи са другим.
  Дас се злобно насмеЌао.
  - Наравно, мангала! Сада бисмо нежно пржили пете.
  СС пуковник ниЌе презрео, и он Ќе сам почео да маже палминим у ем, међутим, ве" трули од у а, табане дечака, огрубеле, али пре него што су их мучите и мучили, опрани од прашине. Доктор климну главом са одобрава®ем.
  - Тако ноге не"е одмах изгорети, а измучено "раЌско задово ство" можемо да растегнемо Ќош дуго!
  Након тога, два арапска помо"ника су изнела мангал опрем ен аутоматским управ а®ем, постав аЌу"и га на око пола метра од босих ногу тамнопутог згодног дечака. Након тога, Десс Ќе лично почео да потпа уЌе ватру.
  Пламени су Ќезици див е трчали по брикетима од уг а. Дечак Ќе запиштао, почео Ќе грчевито да трза главом ...
  А на другом сектору фронта сопствени борбени и агресивни догађаЌи.
  КуЌбишев Ќе био нападнут и заправо Ќе пао. Саратов Ќе такође уништен и зароб ен од стране нациста. Тако Ќе постало Ќош ЌезивиЌе. Немци су ве" очигледно побеђивали... Ста ин Ќе полудео, али ниЌе могао ништа да се супротстави притиску нациста. Рат ниЌе ишао по совЌетском сценариЌу. Фирер Ќе агресиван и паметан, за разлику од Хитлера. А ово Ќе веома кул и добро изведена стратегиЌа.
  Фриц Ќе покушао да нападне на центру и прилично успешно.
  Сталенида Павловна Ќе ипак ушла у неравноправну битку са групом девоЌака. Снаге заиста нису исте... Али ратници су напали транспорт Фрица. Не тако тешко оклоп ени и ра®ивиЌи.
  Босоноге, полуголе девоЌке отвориле су ватру на нацисте. Пошто Ќе погођен, транспортер се запалио. Тада су ратници избацили Ќош Ќедан транспорт. Натерао Ќе да се дими и пуца. Тре"и оклопни транспортер Ќе покушао да оде. Али Наташа га Ќе нокаутирала зароб еним бацачем граната. Након тога, мали мастодонт Ќе докраЌчен.
  Ратници су након тога почели да скуп аЌу трофеЌе. Оксана Ќе са осмехом показала на аеродинамичну гранату:
  - Немачка верзиЌа!
  ВикториЌа Ќе, показуЌу"и зубе, узвикнула:
  - А ти гледаЌ црнце!
  Заиста, међу мртвима Ќе било и црнаца, и ИндиЌаца, и Арапа! Има само неколико белаца. Ратници су узели оружЌе од мртвих. Претурали су и по ¤еповима траже"и новац. Било Ќе и немачких марака у папирима и металним кованицама.
  До сада Ќе марка остала наЌмо"ниЌа валута на свету. Па чак и после осваЌа®а Африке са златном подлогом.
  Ратници су, удараЌу"и голим, исклесаним ногама, п ачкали лешеве. И напу®ен оружЌем.
  Онда смо се вратили у шуму. Сталенида упита четворицу:
  - Па, како? Да ли си ишао?
  ВикториЌа Ќе надувала груди и поносно одговорила:
  - Да, мало смо трчали, али ништа посебно...
  Ста инида Ќе предложио:
  "Можда можемо поново да се раздвоЌимо и кренемо на исток?"
  Наташа Ќе скромно предложила:
  - А ако створите партизански одред?
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не... Има наређе®е да се повучемо, иза прве линиЌе фронта. Иначе, шта знате о току борби?
  Вероника одговори са уздахом:
  - За сада ништа... Немамо радио, немамо...
  Сталенида Ќе прекинуо, рекавши озби но:
  - Рат "е бити дуг и тежак. Можда не"е сви мо"и да то преживе. У овом случаЌу, требало би да...
  Вероника Ќе имала храбрости да прекине:
  - Се"аш се Бога?
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - єа сам комуниста и атеиста... Па чак и народна мудрост каже: уздаЌ се у Бога и не греши сам!
  ВикториЌа Ќе пискала:
  - Ова девоЌка Ќе пала под утицаЌ верског наркомана. И Ќа тако мислим: да Ќе Бог само привид, али ово Ќе врло штетна илузиЌа, спутава ум!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - ПоштуЌ туђу веру Виц... Уопште, наравно, верници су ти коЌи мораЌу доказати да постоЌи Бог!
  Наташа Ќе  утито лупила босом ногом и одговорила:
  - А шта има да се доказуЌе! Ако Бог признаЌе да су фашисти заузели скоро цео свет, какав Ќе то Бог!
  ВикториЌа Ќе грубо зарежала.
  - Па, докажи постоЌа®е Бога Вера. Осим масног аргумента да све мора имати први узрок!
  Вероника Ќе напела чело, протр ала голи, благо крвави табан о траву и рекла:
  - Па да обЌасним да ниЌе било живота, али се развио и чак се поЌавио човек?
  Стееленида Ќе тихо рекла:
  - ТеориЌа еволуциЌе... Све иде од Ќедноставног до сложениЌег, и савршеног. А то доказуЌе постоЌа®е геолошких слоЌева. Млада жена Ќе босом ногом трчала по трави и цвркутала. - Овде, на пример, постоЌе различити геолошки периоди, а о томе се суди по фосилима.
  Вероника Ќе слегнула раменима.
  "Нисам струч®ак за креоциЌанизам. А такве к®иге не"ете на"и у СССР-у. Али постоЌе радови у иностранству где се доказуЌе да заправо наука ниЌе у супротности са религиЌом. И сажео научну основу за проучава®е БиблиЌе. Посебно о библиЌском пророчанству!
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Ова пророчанства су направ ена ретроактивно. Нема рукописа БиблиЌе и Старог завета стариЌих од десетог века нове ере. Дакле, не постоЌи начин да се докажу пророчанства!
  Наташа Ќе енергично потврдила:
  - Дефинитивно... Не вера, ваша вера се заснива првенствено на слепоЌ вери и...
  ВикториЌа Ќе спремно предложила:
  - Страх пред смрт! Шта било коЌа религиЌа спекулише!
  Вероника Ќе слегнула раменима и одговорила:
  Зашто се атеисти не боЌе смрти? И да имаЌу Ќош чему да се надаЌу?
  ВикториЌа Ќе босоног ударила гранчицу, сломила Ќе и предложила:
  - Па, на пример, можемо веровати у васкрсе®е снагом науке. И ово Ќе такође сЌаЌно!
  Наташа заколута очима и са®иво рече:
  - То Ќе то! Замислите комунистичку буду"ност. У ®ему нема новца, ве" оби е бесплатних добара. Ук учуЌу"и мотоцикле на коЌима можете летети у свемир. И сви производи - колачи, сладолед, ананас, лешник и тако да е се узгаЌаЌу синтетички. Свуда роботи. Људи раде само два сата дневно, а онда само даЌу команде механизмима. И то за Ќедан дан.
  ДевоЌке су, причаЌу"и, ходале, све босим ногама одмеравале. Натоварени су разним митра езима и базама. Цело десетине лепотица.
  А Наташа Ќе стално говорила:
  - И наЌбогатиЌа индустриЌа забаве. Само задово ство. На пример, телевизори у боЌи, а ви одмах гледате десетак цртаних филмова. И много атракциЌа. Слот машине, компЌутерске игрице, разни роботи... Па чак и стратегиЌе. Као, на пример, играте као Ста ин и победите Хитлера. Чак и ако има потенциЌал целог света ....
  ВикториЌа Ќе са®иво наставила, за Наташу:
  А ку"е су тако лепе. Свака има викендицу са фонтаном и баштом. А ако на Зем и нема дово но места за  уде, онда они насе аваЌу Венеру, Месец, Марс и друге планете. Конкретно, створени су свемирски бродови са суперлуминалним брзинама, или чак аутобуси са нултим прелазом. Ово Ќе када уђете у аутобус и однесете се у свемир, или чак у други свет. Овако вас поздрав аЌу кентаури, или фантастични виле®аци. - ДевоЌчица Ќе ухватила вилиног ко®ица у длан, принела га уху, и слушаЌу"и, наставила да говори. "На пример, чуда генетског инже®еринга. Старости нема. Сви мушкарци не изгледаЌу стариЌе од двадесет, као и девоЌке. Сви здрави и миши"ави, приЌатних, свежих мириса. ДевоЌке су увек здраве, без менструациЌе. Могу"е Ќе да деца не"е морати да се рађаЌу, него "е се одгаЌати у саЌбер материцама.
  Наташа Ќе то подржала са осмехом:
  - И поЌави"е се дрве"е, на коме "е као во"е расти слаткиши, сладолед, лизалице, колачи. И могу се Ќести без капи масти. И сви "е бити сре"ни што имаЌу нове аутомобиле коЌима можете летети. И на други континент и на Марс, па чак и на суседну галаксиЌу!
  Стил Ќе предложио:
  - И тада "е  уди бити другачиЌи, са супермо"и. Ово "е, наравно, бити плус. И мртви "е васкрснути, и не"е се сетити да Ќе неко некада веровао у библиЌске приче!
  ВикториЌа Ќе босом ногом зг®ечила агарицу и зарежала:
  - Да, дефинитивно! Па, заиста, шта БиблиЌа обе"ава? Да ли се уопште построЌавамо уз буба®, тачниЌе уз звуке оргу а? А не"е бити ни меса!
  Вероника рашири руке и примети:
  - КоЌа Ќе ваша свест? Али у Светом писму награда уопште ниЌе наведена дефинитивно. А ми градимо до буб®а, ово Ќе спекулациЌа!
  ВикториЌа се закикота и исплази Ќезик. Након што Ќе приметила:
  - Па да... А шта "е тамо бити? Нешто без греха? А шта Ќе са слободном во ом, како без ®е?!
  Вероника Ќе тихо одговорила, мало сузивши очи:
  - Слободна во а "е остати, али греха не"е бити. - ДевоЌка Ќе протр ала босу ногу о маховину и наставила. "То "е постати могу"е Ќер "е  уди мрзети грех. Не сви  уди, него спасени праведници. То значи да када се Сатана и иритираЌу"и фактори уклоне, грех "е изгубити своЌу привлачност и сма®ити цитате.
  ВикториЌа зазвижди, помери голу, округлу пету у дебло брезе. А она Ќе тихо рекла:
  - А како да мрзиш грех, ако он толико наслађуЌе. Овде, на пример, код мушкараца, посебно младих. Кад те шапаЌу, кад те голицаЌу, кад ти масираЌу пете. На краЌу краЌева, велико Ќе задово ство осетити додир миши"авих тела. А ти кажеш да Ќе грех!
  Вероника Ќе  утито зарежала:
  - И неморално Ќе имати секс са различитим мушкарцима!
  Стееленида Ќе  утито приметила:
  - Да будем искрен, нисам ни Ќа пуританац, али... Ипак, комунистички морални кодекс постоЌи и треба га се придржавати. И не лези под свакога ко зове!
  ВикториЌа Ќе смело одговорила:
  - Волим да будем активан. И сама волим да тражим и привлачим мушкарце. Онда водите  убав са ®има онако како желите. НиЌе ли то дивно. Па, зашто бисмо били скромни, уместо да сами уоквируЌемо своЌе мужЌаке!
  Ста ин Ќе хладно приметио:
  - Са твоЌим изгледом ниЌе тешко! Али уосталом и да убиЌеш, ти си много!
  ВикториЌа Ќе покушала да мало скрене разговор:
  - У сваком случаЌу, знате комунистичку буду"ност, слободни и мудри  уди, много бо е од владавине Бога, допушта®а триЌумфа фашизма, или утапа®а човечанства у поплави. Ог®ени ђаво босим прстима десне ноге зг®ечио жабокречину и наставио. - єа лично не волим да живим у царству тиранина коЌи єевреЌе назива своЌим народом, а како испада да су остали странци?!
  Стееленида Ќе озби но одговорила:
  - Можете се дуго расправ ати о вишем уму, али у БиблиЌи ... Да ли Ќе логично то сматрати божанским откриве®ем?
  ВикториЌа Ќе самоуверено одговорила:
  - Наравно да не! Суровост Старог Завета, неразумни пацифизам Новог - приписива®е привилегиЌа Ќедном народу... Зар ниЌе апсурдно?
  Вероника Ќе изнервирано ударила голим прстима у па®. Направила Ќе гримасу од бола и одговорила:
  - Па ипак Павле каже: Наше уче®е Ќе камен спотица®а за єевреЌе, безум е за варваре! Грешни ум не може ово да разуме!
  ВикториЌа се насмеЌала и рекла течним гласом:
  - РусиЌа се не може разумЌети умом,
  УобичаЌени аршин се не може измерити...
  Она Ќе постала посебна -
  У РусиЌу се може само веровати!
  Стееленида, подигавши строго обрве, примети:
  - А овде РусиЌа пре хриш"анства. Милиони, стотине милиона  уди веровали су у Бога. Међу ®има су били и изванредни умови. Као Њутн, Парацелзус, Кант, Пастер... И они су имали своЌе разлоге да веруЌу. Ми смо пак против илузиЌа! Млада жена Ќе босом, снажном ногом куцнула по обореноЌ грани, поломила Ќе и наставила. - Ми смо присталице научног атеизма и веруЌемо да Ќе сваки човек ковач своЌе сре"е! И да ниЌе потребно веровати да "е добри стриц Исус до"и и саградити све, решити све наше проблеме! ОвоЌ планети Ќе потребно научно управ а®е и шире®е у свемир! И не препуштаЌте се свакоЌаким надама за раЌ, или хареме!
  ВикториЌа се закикота и зарежа:
  - А мушки харем не бих одбио!
  Стееленида Ќе строго приметила:
  - Па ти си црвенокоса и раскалашена... Ко те Ќе васпитао?
  ВикториЌа Ќе у шали одговорила:
  -Кад тата Карло, а кад баш нико!
  Сталенида Ќе песницом оборила гадула и сиктала:
  - Види се... Ако Бога нема, онда то уопште не значи да треба бити вулгаран и раскалашен!
  . ПОГЛАВЉЕ #9
  ВикториЌа Ќе искрено одговорила:
  - Као! Разумеш тако!
  Наташа, кико"у"и се, примети:
  - Комунизам Ќе прокламовао равноправност два пола. А то значи право жене да сама тражи мушкарца. На пример, мислим да Ќе, након што сте изабрали типа коЌи вам се допада, сасвим нормално да му поставите! - ДевоЌка Ќе босом ногом ударила у печурку и наставила. - И сасвим Ќе нормално волети неколико момака одЌедном. На краЌу краЌева, они су различити и сваки вас милуЌе на различите начине, што Ќе веома лепо!
  Вероника Ќе тихо прошапутала:
  - Горе"еш у паклу за такве говоре и дела!
  Стееленида се нацери и примети:
  - Морал комунизма ниЌе ништа ма®е строг од хриш"анског. А ако се понашате овако, онда ... мислим да не"ете наи"и на одобрава®е! Сви ми нисмо ... бордел!
  ВикториЌа Ќе озби но приметила:
  - Зашто узгаЌати лицемерЌе? Ово хриш"анство Ќе постав ало разна ограниче®а женама. Ук учуЌу"и, као што Ќе забрана, волети више од Ќедног мужа. - Црвенокоса ђаво ица  уто удари босом ногом у квргу, забаци Ќе више. И наставила Ќе. - А комунизам Ќе прогласио да Бога нема! А то значи да Ќе све дозво ено! А ми жене можемо бити слободне птице у потрази за  убав у. Бирати оне мушкарце коЌи пружаЌу много више задово ства. А ово Ќе главна ствар!
  Сталенида Ќе протресла црвенокосу кажипрстом:
  - Ово ниЌе главно за комсомолца! Уопште, наЌважниЌе Ќе служе®е Ота¤бини и Ле®иновом ци у. А не траже®е задово ства за тело! Морате ово да разумете!
  ВикториЌа Ќе огорчено одговорила:
  - єа сам звер и кревет у боЌу! Зато немоЌ да ми се жалиш!
  Црвенокоса ђавола сикнула Ќе:
  - єа сам супер девоЌка!
  Вероника стид иво убаци:
  - Морал комунизма и хриш"анства Ќе Ќедан: ко не ради, таЌ не постоЌи!
  ВикториЌа Ќе показала зна®е о БиблиЌи:
  - А Исус рече: не брини се за хлеб своЌ... Буди као шумске птице.
  Сталенида Ќе агресивно приметио:
  -Комунизам Ќе у великоЌ мери рођен на негира®у хриш"анских вредности. А неке паралеле су сасвим могу"е. Па и нацисти имаЌу црвену заставу, као и наша!
  ВикториЌа Ќе босом ногом зг®ечила мухарицу, протр ала голу, округлу пету о маховину и додала:
  - Тре"и раЌх има велике порезе на приватни капитал, а висок проценат државне имовине. Делимично имаЌу социЌализам, али привилегиЌе за Немце! - ДевоЌка Ќе одгризла лист од брезе, и закикотала се, додала. - Генерално, о вери, имам веселу песму. Да ли желиш да то урадим?
  Сталенида Ќе во но климнула светлом главом, босом, грациозном ногом оборила трулу грану и зацвркутала:
  - ПеваЌ цвет, не стиди се!
  А ВикториЌа Ќе певала одушев ено;
  Шта Ќе Господ мислио?
  Он, коЌи живи на страшноЌ уда ености ...
  Када Ќе наређено да се ради,
  Да не останемо у сну.
  
  Иако величанствена кра евска оде"а,
  Али нема шкрт ег....
  Сиромаштво пуца из близине -
  Наш свет пат®е Ќе епски!
  
  И ниЌе Адамова кривица
  єедноставан совЌетски, руски тип ...
  Ходала гола, не криЌу"и стида,
  Као пролетер под царизмом!
  
  Бог му Ќе дао храну - границу,
  Паш®ак не знаЌу"и виле...
  А ако хо"еш Ќош, доби"еш батине!
  И пиЌте на длану без флаша.
  
  Адам Ќе претрпео такву судбину,
  У неком Ќезивом, досадном раЌу!
  Али змиЌа Ќе летела на крилима,
  Схватио Ќе: човек пати ...
  
  ПостоЌи начин да се изађе из шикара,
  Изградите град, даЌте потомство!
  Да не лутам кроз гаЌ термин,
  Понекад вам треба перфидност!
  
  Украо сам магични к уч из раЌа,
  У Еден рутински одлазак...
  Тамо "ете на"и девоЌке из снова
  Бар можеш погинути у подзем у!
  
  Да, наравно да постоЌи ризик, дечко,
  Ова планета ниЌе дар...
  Али позна"ете савест, част,
  И на"и "еш, познаЌ своЌ пар!
  
  Адам Ќе добио оваЌ к уч -
  Отворио капиЌе и напустио раЌ.
  Грешник Ќе потрошио много снаге,
  Корача®е по каме®у великих планина...
  
  Ево опет види капиЌу -
  И опет се поЌавила крилата змиЌа ...
  Рекао Ќе: єа сам добар сатана -
  Засун се овде отворио сам...
  
  Адам уђе и види -
  Тако насликано чудо...
  Гола девоЌка иза брда,
  Терт од порцелана Ќе златно Ќело.
  
  Али како Ќе добро
  Адам дечак ниЌе могао да одоли!
  И по уби ЌоЌ уста
  Слађе од меда!
  
  
  Она му Ќе одговорила -
  Тела у олуЌном заносу су се споЌила...
  Не, не псуЌ сатану -
  Момци су се поЌавили у греху!
  
  Бог их Ќе истерао из раЌа, али...
  Планета Ќе постала ®ихов дом.
  Иако  уди имаЌу Ќедно сунце,
  Али потомци су постали хи аде!
  
  Да, било Ќе веома тешко
  Поплаве, суше и зиме.
  Али ум Ќе мо"но весло,
  Човек Ќе постао Ќако створе®е!
  
  Како може анђео да лети
  Како демонске планине уништаваЌу ре еф!
  Направите пут, где Ќе пут -
  Дођите до било коЌе тачке на копну.
  
  И потребан вам Ќе простор -
  И ми "емо мо"и да освоЌимо.
  Дакле, наш грех ниЌе реченица,
  Не, не причаЌ поп глупости!
  
  Не буди гриЌех - нема напретка,
  Мисли ствараЌу покрет!
  єедан одговор на проповед:
  Не треба нам туђи раЌ!
  ДевоЌке су сложно п ескале. Треба напоменути да Ќе ВикториЌин глас Ќак, пун звука, веома приЌатан. А ратници су били искрено фасцинирани овом песмом.
  Стееленида Ќе са осмехом предложила:
  - Кад буде времена, извеш"ете ову песму на стадиону!
  ВикториЌа климну главом у знак слага®а и предложи:
  - А уЌедно "емо одобрити награду!
  Црвенокоса девоЌка се закикота и хтеде да хода на рукама. Али она има превише оружЌа.
  ДевоЌке су ходале дово но дуго и биле су уморне. Сели да ручамо. Отворили су трофеЌне конзерве и чорбе. Снажно зарађене че усти. Ратници су сви млади, здрави, миши"ави.
  Наташа Ќе уз осмех приметила:
  "Међу нама убиЌенима скоро сви су странци. Немци бацаЌу на нас страну воЌску!
  ВикториЌа Ќе неумесно певала:
  - А наша воЌска лево, а наша воЌска десно... Добро нам Ќе да се боримо уз пи"е!
  Сталенида строго погледа црвенокосу и примети:
  - Ти си разиграна девоЌка... Морамо да те оженимо!
  ВикториЌа одмахну главом.
  - Зашто муж? Бо е Ќе имати десетак  убавника!
  Наташа се насмеЌала и приметила:
  - НиЌе заним иво дуго комуницирати са Ќедним мушкарцем - смета! Бо е Ќе кад имаш другачиЌе дечаке!
  Оксана Ќе предложила:
  "Можда "емо следе"и пут узети немачког зароб еника... И исмевати га!"
  Стееленида се закикота и примети:
  - Па ви девоЌке сте инвентивне... И не би нам шкодило да ухватимо Ќезик!
  Наташа, жестоко показуЌу"и зубе, рече:
  - Момци, момци... Много сте, Ќако лоши, наши момци! Момци! Момци! Наше мушкарце "е ту"и девоЌке!
  ДевоЌке су праснуле у смех... Попиле су мало из чутурице разблаженог алкохола. Пар лепотица Ќе чак и хркало.
  Али Сталенида Ќе зарежао:
  - Попети се! Ко спава ми "емо га убити!
  ДевоЌке су скочиле и испружиле се у конце. Звецкали су оружЌем и блеснули зубима. Дивне лепотице. И намигуЌу своЌим сафирним очима. Хо"е бар мало, али да се изиграЌу. Седи на ко®а.
  И тако поново маршираЌте и газите босим ногама. Иако девоЌке изгледаЌу веома лепо. ИмаЌу толико лепоте. И миши"ава, снажна тела девоЌака.
  Наташа, ходаЌу"и, примети:
  - Док не решимо проблем нацистичких тенкова, немамо шта да радимо против Фирерових воЌника!
  ВикториЌа Ќе обЌаснила:
  - Хтели сте да кажете не воЌници, ве" машине! И уопште, нема приЌема против отпада ако нема другог отпада!
  А риђокоса ђавола босом ногом лупила о давно трули па®. Подигао облак сме"а и прашине.
  Вероника понизно загугута:
  - Сва во а БожиЌа!
  Сталенида рече  утито, лупаЌу"и голом петом о калдрму:
  - Не! Све "е бити наша бо шевичка во а!
  А ®ене очи су буквално заискриле од беса!
  ВикториЌа Ќе оштро приметила:
  - Хитлеровци истреб уЌу єевреЌе без непотребних церемониЌа. Зашто се Бог ниЌе заузео за своЌ народ?
  Вероника Ќе споро одговорила:
  - Греси...
  ВикториЌа Ќе певала, удараЌу"и босим ногама:
  - О, греси, греси... Не греши Ќаре! Не греши Ќаре! Преби"е лозу! Би"е лоза белогрива!
  А црвенокоса лепотица Ќе голим прстима ухватила лептира, и подигла ногу, показуЌу"и другарице.
  - То су чуда коЌа се дешаваЌу у нашим шумама!
  Вероника Ќе духовито одговорила са осмехом:
  - Видиш каква лепота... А ти кажеш да ово ниЌе БожиЌа творевина!
  ВикториЌа Ќе залаЌала:
  -РелигиЌа Ќе опиЌум за народ! А лептир Ќе леп да се бо е маскира у цве"е!
  Стееленида Ќе  утито приметила:
  - Можда доста о религиЌи? Да ли Ќе бо е да вам Вера каже како "е се понашати ако Ќе поша у у обавештаЌне службе?
  Вероника Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Би"у скроман!
  Наташа Ќе хтела нешто да каже, али девоЌка Ќе дигла буку над ®ом. Млазни Ќуришници су проЌурили. Много челичних и веома грабеж ивих лешинара. Певушили су и дували пару. Пуно Ќе пушака, а Немци пуцаЌу веома агресивно.
  Стеелеед Ќе наредио:
  - Прерушава®е!
  Ратник Герда, коЌи Ќе заспао право у резервоару, са®ао Ќе шта се догодило у тако далекоЌ четрдесет првоЌ години ...
  СС пуковник Десс Ќе подруг иво рекао:
  - Па, дечко... Ако хо"еш да си олакшаш судбину, реци нам где су скривена шеикова блага. Не"емо остати дужни, и сам "еш постати племенити шеик.
  Али се грчевито трза. На голим петама има много нервних завршетака, а ватра Ќе Ќака бол. У ваздуху Ќе све Ќачи и Ќачи мирис па евине. Дечак Ќе све више шиштао, зноЌ и сузе су му текле низ образе:
  - Не знам... не знам...
  Дас Ќе пуцнуо прстима у ваздух.
  - Не лажи, Ќа видим кроз лаж! Поготово што сте и сами рекли да не"ете. Мучимо вас до смрти и...
  Али се увукао и испружио своЌ мршав, али прилично ре ефног стомака. Покушао Ќе да задржи крике како не би показао да га боли, али издаЌничко тело ниЌе хтело да издржи. Сузе су му нехотице потекле из очиЌу, а Арапски дечак се застидео што плаче као девоЌчица. Али, аваЌ, ниЌе у ®еговоЌ мо"и да заустави сузе и Ќаука®е, иако са грчевито угризене усне потече поток крви. Дас, у међувремену, да поЌача бол; узео клешта са врелим краЌевима и ухватио се за дечаково мршаво ребро. Паж иво Ќе стиснуо своЌе снажне шапе, и почео да се увиЌа. Али Ќе сте®ао много Ќаче, бол Ќе био неподнош ив, из грла му Ќе излазио:
  - Нема потребе! Молим те немоЌ!
  Десс се некако искрив ено нацери на азиЌски начин и упита:
  - Хо"еш ли? Сад ти кажеш.
  Дечаци су одмахивали главама, сте®али, п ували крв:
  - Не! Не"у ре"и!
  Десс Ќе изненада поново проговорила, тихо и заволено:
  - Па, зашто би умро тако млад. За шта? ПогледаЌте како Ќе живот леп, како Ќе лепо удисати свеж ваздух и волети девоЌке. А твоЌ унакажени леш "е лежати у ђубрету и кости "е ву"и шакали.
  - Али душа "е пасти у єилгу! - истиснуо Ќе Али из себе.
  Пуковник се злобно насмеЌао.
  - Не! Замота"емо твоЌ леш у сви®ске коже и паклени пакао чека"е те као осквр®еног!
  Овде су момци заиста бризнули у плач:
  - Нема потребе! Молим те немоЌ!
  Десс Ќе застрашуЌу"е зарежала:
  - Говорити...
  Али одговори са сте®а®ем:
  - Не можете то тако лако обЌаснити. Морам да ти покажем себе, ово место.
  Пуковник Ќе наборао широко, али никако ниско чело. Можда дечак само жели да купи време и покуша да побегне. У овом случаЌу, они "е само бити одвучени од других, чак и ако не тако профитабилних, послова. Али с друге стране... Десс Ќе заурлала:
  - Добро! Скините га са сталка, али оковаЌте му ногу, као и коцку око врата, да не побегне! Проверите ово штене на вашке!
  Када су дечака ослободили са сталка, поново Ќе засте®ао. Несигурно Ќе устао на ноге и дахтао, испоставило се да му Ќе кожа стопала изгорела. Међутим, Али Ќе дао све од себе да остане усправан, па Ќе чак успео да се мученички осмехне. Пуковник Ќе изненада нехотице осетио поштова®е према младом Арапу: он се држи, жели да покаже да Ќе мушкарац. Шта може, након што Ќе благо у ®еговим рукама, регрутовати дечака? На краЌу краЌева, он и да е не"е имати пут назад на своЌе. Шеикова родбина не"е опростити слуги датог блага, а само готово свемо"ни СС може да заштити дечака од освете.
  Упркос очигледноЌ немогу"ности затвореника да побегне, дечаци су оковали ланац са лоптом за голу, полуспржену ногу, а такође су му причврстили главу и руке у блок. Након тога, пуковник, одлучивши да са собом поведе само неколико олоша СС-оваца, коЌи се одлично сналазе у оружЌу, и арапских носача, у случаЌу да има много блага. Онда "е их се, наравно, отарасити, али за сада обе"аваЌу планине злата...
  Па, у међувремену, девоЌке су завршиле до потпуног мрака, своЌ следе"и марш. Шарлот Ќе охрабрила Герду:
  - Уче®е Ќе тешко лако у борби!
  Герда Ќе узвратила:
  - У уче®у Ќе тешко живети - у борби Ќе лако погинути!
  Довршивши трку до краЌа, исцрп ене девоЌке су се Ќош мало притиснуле, па су се умиле и отишле у кревет. Па колико можеш да се извр"еш до краЌ®их граница! Герда, са®ао сам веома драматичну композициЌу ...
  У почетку Ќе девоЌка видела неприЌате а, у сну Ќе, такоре"и, одЌедном прегледала огроман простор.
  ВоЌска Ќе напустила град. Трупе су се построЌиле у правоугаоник, коЌи Ќе, како су се кретали, све више личио на пацова. Као и обично, такве животи®е имаЌу наЌодвратниЌу ®ушку! Напред су мелосауруси, и пет тираносауруса, а за ®има ко®ица, камиле, са оклоп еним витезовима, ко®ица са лакшим борцима.
  Да е пешадиЌа, лака, у кожном оклопу, бацачима коп а и тешка у бронзаним оклопима. Ту су били и наЌброЌниЌи стрелци. Лукови су различити, мали су црни, а велики су обоЌени жутом боЌом. Неки од воЌника су наоружани коп има и построЌени као фаланга. Генерално, прилично велика воЌска по стандардима сред®ег века. Диносауруси урлаЌу и изазиваЌу страх. У покрету личи на му , неумо ив, можда само не тако брз. Трубе грм аЌу, буб®еви удараЌу. Иза, ко®и и волови вуку катапулте и балисте. Ови други, међутим, нису баш прилагођени борби на терену. Изван градског бедема, дим се диже у небо, куЌе рад, куЌе окове за робове. На самом репу трупа су ¤елати у црним ха инама, спремни да побу®енике подвргну окрутном муче®у. Клешта су ве" загреЌана, бушилице су загреЌане.
  А шта Ќе пред ®има: полуголи, насумично наоружани робови, међу коЌима Ќе много мршавих тинеЌ¤ера, оштрих лопатица и црних потпетица, оборених на каме®е. Па каква армиЌа кокошака да се смеЌе. Сама Герда Ќе полугола и боса, али се нимало не стиди:
  - Смрт Ќе релативан поЌам у времену, живот Ќе апсолутан у смислу!
  Али што Ќе чудно, тинеЌ¤ери и други робови, упознавши велику воЌску, нису се распршили. Напротив, на диносаурусе су летеле стрелице и каме®е. Пре свега, покушали су да нокаутираЌу Ќахаче коЌи су седели на чудовиштима.
  А ево и Шарлотиног партнера, суде"и по диЌамантском ко®у, племенита особа. На краЌу краЌева, видела Ќе како се приближаваЌу трупе, броЌниЌе него што Ќе паметни ратник очекивао, али ниЌе осетила панична осе"а®а.
  - А они су самоуверени! ОчекуЌу да "е нас мучити. Шта кажеш на тог Сокок уна.
  - Изненађе®е спремно! Колико год диносауруси били примитивни, више од две стотине ®их "е, побегавши, здробити целу воЌску! - нацерио се млади", насликан као ИндиЌанац, са црвено-жутим перЌем.
  ВоЌвода де Елерон, у прат®и неколико пуковника, сав у злату и драгу има, галопирао Ќе усред ко®ице:
  - Е, ево Ќош мало и неприЌате  "е бити слом ен, што Ќе било неминовно. Ево кра ице, сто ратника "е Ќе силовати, а онда ако Ќе жива Ќа "у ЌоЌ ово!
  Па, овде Ќе фантазиЌа одбила арогантног воЌводу. Шта би он урадио са кра ицом, хтео сам да будем чврш"и, да потомци и вековима касниЌе задрхте, али ниЌе било дово но идеЌа.
  Диносауруси су ве" похрлили ка робовима коЌи су брзо текли. Зграбио наЌма®е окретан. На ®их Ќе скочило неколико превише смелих дечака, попели им се на уста, забили им коп е у зубе. Али, не могавши да се задрже за гранату, одлетели су и били су брутално згажени.
  Соколов к ун гласно зазвижди, а онда, схвативши да не разумеЌу, заглушно заурла:
  - Сад Ќе време!
  Чула се бука и мехури"и су летели на диносаурусе. Били су веома велики, шарени, изгледали су попут огледала, али су, падаЌу"и у ®ушке диносауруса, распламсали запа еним пламеном.
  Справа коЌу су измислили Фалцонбеак и Снежана Терминатор била Ќе врло Ќедноставна. УобичаЌени су само велики дувачи мехури"а, попут оних коЌима се деца препуштаЌу. Само уместо раствора сапуна, Ќедноставна, али ефикасна експлозивна смеша. Саме куглице су биле надуване лаганим поветарцем, коЌи се репродуковао уз помо" чаролиЌе. За разлику од урагана коЌи Ќе направио човек, ниЌе захтевао превише енергиЌе. Тако се дечЌе оружЌе показало веома ефикасним против чудовишта коЌа су Ќурила напред. Изгледало Ќе спектакуларно, мехури"и коЌи светлуцаЌу свим дугиним боЌама падаЌу у ого ене ®ушке. Удар Ќе као од напалм бомбе, главна ствар Ќе да гас изнутра иритира назофаринкс створе®а, изазиваЌу"и паничан осе"аЌ страха. Да, и пламен посебно гори, извлаче"и животи®ску душу. Чудовишта, захва"ена ватром, претворила су се у велепродаЌни лет. Све Ќе било тако застрашуЌу"е и необично.
  Шарлот Ќе одсвирала буглу поЌачану резонантним плочама:
  - Наредба за напад!
  Побу®еничка ко®ица, коЌа Ќе ве" била прилично броЌна, поЌурила Ќе да гони посрнулу воЌску. У борбу су се ук учили и стрелци. Чинило се да се неумо ива клешта скуп аЌу, спремаЌу"и се да крцка®ем зг®ече лик пацова сатканог из воЌничких редова.
  Напред, као и обично, пресецаЌу"и ваздух, Шарлот Ќе Ќурнула. Ставила Ќе танак, али веома Ќак ланчи" од пату астог рада. Међутим, обриси ®еног завод ивог тела уопште нису били сакривени, напротив, видела се свака линиЌа: од груди до бокова. У исто време, круна Ќе блистала много светлиЌе него што су способни прави диЌаманти.
  - Сарин на кички! - викала Ќе девоЌка, имитираЌу"и Стенка Разин. Сетила се Ќедног романа из категориЌе таблоидне фикциЌе, скоро забра®ене у Тре"ем раЌху, где се легендарни атаман борио са армадом звезданих бродова. Била Ќе то снага и истовремено витештво. Да, и рад®а Ќе веома заним ива, у коЌоЌ су биле принцезе и паклени демон Скелентор, коЌи Ќе заробио главни извор универзалне енергиЌе...
  Овде Ќе Герда ве" размиш ала, али како би се она сама понашала на месту вође побу®еника. Посебно у заточеништву и муче®у. У овом случаЌу, она би задржала храброст, част, ниЌе посустала у рукама ¤елата. На краЌу краЌева, атаман Ќе злурадо збиЌао шале, показуЌу"и непоколеб иву во у и козачки смисао за хумор.
  - ВеруЌем да не"у посустати! - рекла Ќе девоЌка у себи.
  Диносауруси су напали сопствену ко®ицу. Раскидали су, газили, превртали камиле, ко®е и друге борце. Паника Ќе захватила и ко®ицу, проширивши се на пешадиЌу. Замислите какав Ќе луди диносаурус. Леш тежак неколико слонова, са метар дугим зубима, са шапама са кан¤ама, раскомада све редом. ВоЌска се скоро одмах претворила у уплашену гомилу, коЌу раздиру робови и воЌници коЌи су прешли на страну праве кра ице.
  Шарлот Ќе лично надгледала сечу и потеру. Неколико Ќахача Ќе налетело на ®у и одмах их Ќе докраЌчило. ВоЌвода Елерон, са одабраним одредом гардиста, покушао Ќе да заустави бесну буЌицу. Шарлот се обрушила на ®ега. РотираЌу"и оба мача у исто време, ратник Ќе непрестано секао стражаре, не остав аЌу"и никакву шансу.
  Гоблин на камили натовареноЌ оклопима покушао Ќе да ЌоЌ се одупре.
  Шарлот, грабеж иво се цере"и, примети:
  "И мислите да висина надмашуЌе вештину?"
  - Слон гази мрава! - зарежао Ќе крзнени ¤ин.
  - И пролази пре миша! Велики  уди имаЌу велике промашаЌе! - После неколико брзих удараца, девоЌка Ќе пронашла процеп у визиру и ударила неприЌате а.
  - НиЌе дуго свирала музика! Ударио сам кроз визир! И зло однесе слугу у ®егов пакао! - Ратница Ќе исплазила Ќезик.
  Шарлот се допала шала, посебно рима и игра речи. А ако Ќе тако, онда Ќе сеча ишла забавниЌе. Снежана Терминатор испустила Ќе молотов еве коктеле из ваздуха, додаЌу"и панику.
  - То Ќе само почетак! Ох ох ох! - рече вила ратница.
  Шарлот се пробила до воЌводе Елерона. Того Ќе био окружен стражарима: четири гоблина на осмоножним камилама способним да релативно лако носе масу чудовишта.
  ВоЌвода Ќе издао наређе®а генералу Чичиху.
  - ПокушаЌте да скупите песницу неке од ма®е вредних трупа како бисте одложили побу®енике, а сами се брзо повуците до капиЌе.
  - Значи, мора"емо да се зак учамо у граду? - са очигледном озлоЌеђенош"у упита генерал.
  - Вероватно да! НиЌе твоЌа ствар! - одбруси воЌвода.
  - Штета пред ким! Неки рагамафини нас губе! Генерал Ќе испустио млаз наран¤астог пламена из уста.
  - АваЌ, шта Ќе ово! - изненада уплашено викну воЌвода.
  Шарлот Ќе див им скоком посекла гоблина и Ќош два воЌника. На ®у су Ќурнула троЌица насилника.
  Елерон Ќе викнуо:
  - УбиЌ кучку!
  Стрела коЌу Ќе испалила Герда (и она се очаЌнички борила и покушавала да одржи корак са другарицом) оборила Ќе Ќедног од нападача. єош Ќедно чудовиште Ќе убила Светлана.
  - Извини, згодни, био сам први, Ќер човек.
  Преживели гоблин Ќе просиктао:
  - Људи су паразити! Би"е гоблина!
  ДевоЌка Ќе, као одговор, ударила коленом испод колена, и забила главу у брутализовану физиономиЌу.
  - Шта кажеш на слом ен нос.
  Од страшног ударца лепотице, глава чудовишта се затресла, а чудовиште Ќе пало са камиле. Шарлот Ќе знала да удари, тако да су ®ени ударци парализовали велике животи®е величине слонова. Да бисте то урадили, потребно Ќе да изаберете же ену тачку и победите код под оштрим углом, када хрскавице носа уђу у пред®и режа® мозга.
  ЗабиЌам вам истину у главу! - викала Ќе девоЌка.
  ВоЌвода Елерон Ќе покушао да упуца девоЌку отрованим бодежом са опругом.
  Шарлот Ќе ухватила лет оштрице и оборила га своЌим мачем. Метал, у контакту са металом, одлетео Ќе. ДевоЌка Ќе скочила са седла, прелетела и спустила оштрицу на шлем.
  - Узми капиталисту!
  Од потреса мозга разбио се и шлем, заЌедно са главом. Оно што Ќе остало од кнеза одлетело Ќе с ко®а. Шарлот Ќе исплазила Ќезик, био Ќе дугачак розе и показивала га Ќе свима.
  - Што се толико мучиш, можда и добиЌеш.
  Смрт кнеза сломила Ќе морал воЌске. ВоЌници су или бежали или су се у масама предавали. Шок Ќе био превелик. Само су пла"еници и племство покушали да организуЌу привид отпора. Али таква жаришта су се брзо угасила.
  . ПОГЛАВЉЕ #10
  Шарлот Ќе охрабривала трупе, чак и скоро ненаоружане тинеЌ¤ере, храбро Ќурила и, можда, чак морала да буде обуздана. ДевоЌка Ќе оборила неколико десетина бораца, али ниЌе било никога да да е убиЌа.
  Нису имали времена да затворе капиЌу, осим тога, неки грађани су се побунили, почела Ќе депониЌа.
  Барон де єарац, сазнавши за побуну у граду, коЌу су подигли робови, захтевао Ќе:
  - Погубите све робове, уведите масовна погуб е®а.
  Снежана Терминатор се, међутим, показала спретниЌом, ватреним потоком растерала Ќе страже и поставила кра ичин стандард право на кулу.
  - Шта хо"ете да либерализуЌемо. Или можда чак и одустао.
  Побу®ени грађани, многи робови пробили су се до гувернера. Шарлот Ќе упала у капиЌу, тукла Ќе и сламала све редом.
  Герда Ќе добила пар огреботина, али се од овога само на утила, ево му мача, оборила Ќе каплара трола, па се брзо попела.
  Ратница Ќе, скачу"и ногом, засадила гоблина у прса, он Ќе одлетео са зида, спотакнувши се о коп а укопана у калдрму.
  - Питам се какав укус имас!
  Њени мачеви су поново нашли оби е хране, сукоб аваЌу"и се са гардистима. Али ве"ина гарнизона ниЌе пружила отпор. Само се палата са одабраним Ќединицама, углавном воЌницима наЌамницима, показала као тврђи орах. Сам Фалцонцлав Ќе напао насловницу. Шарлот Ќе, у међувремену, буквално полетела више, сусревши се са єарцем лицем у лице. Око барона Ќе остало само десетак  уди, пита®е за ратника од две-три секунде. Онда Ќе налетео на Ќедног племи"а.
  У ствари, борбе ниЌе било, ратница Ќе прстом додирнула бароново раме и паралисала га.
  - Можете рачунати на кра ичину милост. Међутим, народни суд не зна за сажа е®е!
  На ®у Ќе скочио момак коЌи Ќе изгледао као фаун.
  - КоЌу животи®у желите да добиЌете у мозгу? - опсовао Ќе ратник.
  Иако се кретао брже од нормалне особе, Шарлот Ќе парирала нападу и ударцем заузврат одувала ружну главу:
  А ту Ќе и фаун. Цео универзум Ќе пун ових створе®а. Или можда друга врста гоблина.
  Ратник се преселио у палату, али ниЌе имао времена, побу®еници и мештани су се обрачунали са гарнизоном пре него што Ќе ова дива стигла.
  Герда Ќе успела да докраЌчи само Ќош два гада. Окренула се око своЌе осе, филозофски говоре"и:
  - Не можете победити сваког а да не победите себе - не можете победити себе а да не научите од свих!
  Гувернер Ќе имао времена да убоде пре него што Ќе ратник интервенисао. Међутим, то Ќе олакшало дворску г®аважу, а достоЌанственик Ќе, изгледа, био поштено копиле ако су се сами грађани с ®им обрачунали. Дебело тело Ќе исечено на купус, не остав аЌу"и цео уд.
  ДевоЌка Ќе грдила претеране бунтовнике.
  - Запамтите, главна ствар Ќе способност да се живи по праведним законима. Време Ќе да се уведе ред у народ.
  У граду су лешеви брзо укло®ени, ниЌе их било много, а улице су пометене, дрве"е ошишано. Локалне власти су биране, ук учуЌу"и и међу бившим робовима. Међутим, робови су чинили ве"ину становништва, бележили су све редом, пре свега из редова сироти®е.
  Ленастала Ќе први полагао народ на заклетву. Млада кра ица Ќе смркнула, бледило заточеништва нестало, рамена и бокови се раширили, чисто опрана коса заблистала Ќе бисерно бело. Била Ќе веома лепа и женствена, не лишена добре снаге. Свештеници су са ревнош"у водили народ на заклетву. Али било Ќе Ќасно да службеници црног култа нису били сре"ни: кра ица Ќе била веома праведна, забранила Ќе  удске жртве и сма®ила црквени порез. А сада  уди штрче на ломачи, посебно често жртвуЌу невине бебе, посебно дечаке. Човек у паклу треба да буде испред.
  Поводом црне заклетве свештеник Ќе предложио:
  - Да зако емо десетак момака, а шест девоЌака!
  Ленастала Ќе грубо рекла:
  - Нема бо ег од тебе! У ватру садисте!
  Попа су покупили и однели до претходно везаних огревних дрва и гра®а. Герда Ќе у међувремену обрисала оштрицу и стала поред Шарлоте, изненађено питаЌу"и:
  - Чудно, али због чега се диже оваЌ устанак.
  Њен партнер Ќе одговорио са осмехом:
  - Да вратим законити трон кра ици. Лена Ќе постала легитимна наследница, а на престолу седи узурпатор.
  Герда Ќе и да е сум®ала:
  - Не дешава се често да се законити престолонаследници обра"аЌу за помо" ру и.
  Шарлот Ќе сасвим логично рекла:
  - ПриЌате ство са ру ом не понижава ако води у висине мо"и! Па, у овом случаЌу, то би могла бити кра ичина послед®а шанса.
  Герда Ќе врхом мача огребала своЌу голу, девоЌачку пету. Шарлот Ќе носила сандале са бисерима. ОдЌедном Ќе ухватила разиграног дечака за руку. Дечак као да Ќе хтео да извуче торбицу из ратничког поЌаса. Снажна Шарлот Ќе подигла дечака на ®егову испружену руку. Међутим, дете Ќе изгледало старо десетак година, не више, и бризнуло Ќе у плач:
  - Ох, тетке не! Ќа сам више...
  Герда Ќе оштро прекинула:
  - Знам - не"у! Доста Ќе, међутим, лопова Ќош треба казнити, иначе "е се навикнути на неодговорност! Шта препоручуЌете Шарлот?
  Ратник ЌоЌ искриви лице.
  - Мислим да "е батина бити дово на! Не сакати дете одсеца®ем руке.
  Герда се сложила.
  - ХаЌде да га предамо стражарима и нека га избичуЌу!
  Мали дечак одЌедном Ќе почео у сузама да пита:
  - Не, бо е Ќе да ме одведеш до свог штитоноше.
  Шарлот Ќе презриво фркнула.
  - Лопов у штитоношама... Каква сам Ќа будала! Да, Ќош си мали, да би носио моЌ арсенал, само падни. Дакле..." повикала Ќе девоЌка. - Она Ќе чувар, треба да казниш лопова...
  Герда се изненада закикота:
  - Па нема страже, побегла Ќе... Мора"емо да водимо дечака кра ици, да она суди!
  Шарлот Ќе негативно одмахнула главом.
  - Нема потребе да одвлачите кра ицу на такву ситницу као што Ќе покушаЌ баналне крађе. Осим тога, Ленастала Ќе превише  убазна, вероватно "е наредити да га пусте. Зато би било бо е да га казнимо на лицу места. Мислим да Ќе само откопчаЌте гранчицом на петама ...
  Герда се ниЌе сложила:
  - Не! У овом случаЌу "е му бити тешко да хода, а чак и ако га сломимо до крви, ухвати"е инфекциЌу. Бо е Ќе Ќедноставно бичевати несташну децу као и обично!
  Шарлот се почеша по поти ку и климну главом.
  - Нека буде тако!
  Током батина, дечак Ќе почео да виче, а Герда му Ќе затворила уста да се не чуЌе. Али ипак се окупила гомила радозналих. Предложили су како да бичевати лопова. Након тога су га ударили ногом у изубиЌано дупе, пуштаЌу"и га на све четири стране. Затим су девоЌке отишле у наЌближу кафану. Али одмах су наишли на проблем, испоставило се да Ќе пренасе ен, Ќер су многи побу®еници ве" успели да стекну новац и журили су да га спусте.
  Герда Ќе приметила:
  - Широка грла, карактеристична за уски поглед!
  Шарлот Ќе додала:
  - Коме Ќе на првом месту пу®е®е стомака, на послед®ем Ќе чиш"е®е савести!
  ДевоЌке су се окренуле и одлучиле да само прошетаЌу улицом. Управо тада су из уличице искочила три гоблина са то агама и Ќедан трол великог носа са кукастим мачем. Шарлот Ќе вешто избегао замах храста, забио сечиво под стомак длакавог, одвратно смрд ивог створе®а. НиЌе ни успорила, оборивши ратника с ногу. Герда Ќе спретним ударцем одсекла и то агу и главу:
  - Ухватио сам таЌ комад!
  Шарлот с муком извуче мач и зарежа:
  - РазЌаснити! Изгубивши главу, не"еш добити ништа осим главобо е!
  После тога, ратник Ќе посекао створе®е, дуж тела, скоро га преполовивши. И Герда Ќе хтела да положи тре"ег гоблина, али онда Ќе трол с ®ом прешао оштрицу. Чини се да ниЌе превелик, величине просечног човека, можда Ќе мало деб и, али Ќе паклено брз.
  Герда Ќе чак изговорила фразу из сентименталног романа:
  - Спретан и брз, поста"еш министар!
  Трол Ќе оштро одговорио:
  - С чаш"у и мачем поста"еш скитница! А ти, ипак, скачеш боса девоЌка, као зека, и заврши"еш у замци.
  Герда Ќе поново рекла:
  - Ако не можеш да се ослободиш зечЌег срца, завиЌа"еш као вук, од псе"ег живота!
  Гоблин Ќе покушао да искористи чи®еницу да се ратник мучио да парира нападима трола, и покушао Ќе да приђе са стране. Али Шарлот Ќе била на опрезу. Брза као женка гепарда, буквално Ќе исецкала гадно, смрд иво створе®е. Тада Ќе ратник намигнуо Герди:
  - Сада Ќе све поштено!
  Трол се насмеЌао.
  - Зашто Ќе племенитост тако ретка међу  удима, Ќер они немаЌу подлост - спас у вртлогу еволуциЌе!
  Герда Ќе спретно узвратила:
  - Подлост, иако спас у борби за опстанак, али изгризена од ®е изазваних црва неповере®а!
  Трол Ќе одговорио тако што Ќе напао Ќош жеш"е:
  - ЕлоквенциЌа обично цвета када, када избледи могу"ност физичке заштите!
  Герда Ќе, као одговор, покушала да ухвати неприЌате а у надолазе"ем покрету, али Ќе створе®е таме напало на веома разнолик начин. Осим тога, чак Ќе одавао утисак да се намерно играо са девоЌком, чак неколико пута подруг иво почешавши ратника по носу. ДевоЌка Ќе побеснела, и одмах Ќе добила веома тешку и®екциЌу у груди, услед чега Ќе излила крв. Герда Ќе покушала да прескочи трола, али ЌоЌ Ќе трол лагано посекао тамну кожу од опекотина од сунца на стомаку. И у покушаЌу да удари ногом у препоне, болно Ќе ударио мачем по голим прстима.
  - Ако хо"еш да живиш, води  убав са мном! - Наказа Ќе пред®ала. - Ионако немаш шансе!
  Герда Ќе одбрусила:
  - Нема шансе! А сада "емо видети ово!
  Прелепа босонога плава ратница Ќе певала гласно:
  Џелат рече: не виде се сре"ни дани,
  Би"еш го®ен и туђин!
  Али воЌска бораца коЌи воле слободу,
  Суочите се са безброЌном хордом!
  
  Фантомско лице смрти: вечни сапутник,
  Али и нама не треба сан-мир!
  Ко Ќе у ле®ости свуда прогнан,
  Како Ќе тешко имати сан!
  
  И какав сан - етер- убав,
  Пут до тога Ќе понекад лажан!
  Павле Ќе тежак, онда подло не клеветаЌте,
  Понекад Ќе неопрезна погрешна процена сурова!
  
  Тада "е године спласнути у тренутку младости,
  И битка "е бучити као гозба!
  Овде ветар окре"е вихорове у круг,
  Како Ќе страсно, бесно лило!
  
  ВеруЌ, оранице "е се клати,
  Израш"е златан хлеб, спали"е га!
  Па од икона светих светлуцавих лица,
  Они "е дати благодат за ово дело!
  
  Али као вихор - Сероко из пусти®е,
  Страшан рат Ќе дошао на Зем у!
  Деца трче босих ногу,
  Иако Ќе ве" пао снег - зима влада!
  
  НеприЌате и су ку"е претворили у рушевине,
  А неко туга - изгуб ена деца!
  Окачите тегове  удима око врата,
  Плес бездушних ¤елата гори!
  
  Народ не може да изрази тугу, тако тесан,
  Нема склоништа, нема хране, нема топлих кревета!
  Звижди као кобра,  ута ме"ава у по у,
  Где, истина, племенитост - до ђавола лаж!
  
  До"и "е светао дан - славни час победе,
  Орао матице полете"е изнад стена!
  Нека се певаЌу подвизи воЌника,
  Имамо оштар мач и Ќак штит!
  На послед®ем слогу ратника, ружни трол се срушио, а посечена глава одлетела Ќе добрих двадесетак метара. Заслеп уЌу"и сноп пламена изненада Ќе излетео из ®ега, а на месту ружне главе остала Ќе само шака пепела.
  ДевоЌке под командом Сталениде су се поново бориле. Али овде ниЌе ишло тако добро. Одред Ќе претрпео губитке.
  Три девоЌке су погинуле, а свих десетак бораца Ќе повређено различите тежине и Ќедва су се отргли. Две девоЌке су чак морале да се носе. АваЌ, ово Ќе рат. НиЌе увек могу"е све уништити. Штавише, у колони су били веома жилави тенкови, тачниЌе самоходни топови Е-5. Чини се да су мали, али веома упорни. А онда Ќе млазни Ќуришник стигао на време.
  А иза ®их хеликоптери у облику диска. ПокушаЌте да се одупрете таквоЌ мо"и. Само Ќош три жртве од дванаест - рекло би се, Ќефтино су прошле. Али нацисти су положили више од двадесет. Овако Ќе испала борба.
  Ратници су отишли, залутали, покушаваЌу"и свом снагом. Наташа, ова несташна девоЌка, приметила Ќе:
  - Каква штета за девоЌке... Чак Ќе и штета... Али зашто не додати момке у наш бата он?
  Сталенида Ќе зарежала,  утито гурнувши босу ногу преко Маибуга:
  - Ко шта има... А ти имаш само мушке на уму!
  ВикториЌа се увредила и приметила:
  - И Ќа исто! Како желиш да те момак милуЌе. Осети своЌе груди у наручЌу...
  Црвенокоси ђаво очупао влат траве, одгризао Ќе и гугутао:
  - Ма, моЌи момци су кул... Добро Ќе да ниси геЌ... Волим оне коЌи Ќебу девоЌке... Уосталом, супермен мачо из колевке!
  Стееленида се мало смекша и осмехну:
  - Да... ПостаЌе мало забавниЌе. А како ти Ќе Наташа другарица?
  Плавокоса девоЌка, не разумеваЌу"и, поново упита:
  - КоЌи приЌате ?
  МаЌор Ќе самоуверено одговорио:
  - АндреЌка! Уосталом, награђен Ќе и Жуковом!
  Наташа Ќе тешко уздахнула и слегнула раменима.
  - Нажалост, не знам...
  Андреика (А ово Ќе био ®ихов познати дечак и пионирски хероЌ) Ќе у међувремену бачен у казамат. Ра®ени дечак Ќе остав ен везан, па чак и прикован за зид за врат. Колико су се нацисти плашили руске деце. У казамату Ќе било влажно, недалеко од дечака висила Ќе девоЌка окована за зид. Потпуно наго, ®ено тело Ќе била непрекидна рана, модрице, писуги, посекотине, опекотине, девоЌка Ќе била мучена. Била Ќе у несвести и само Ќе тихо сте®ала.
  Дечак Ќе погледао у зидове. Затвор Ќе био древни, саграђен Ќош у царско време, зидови су били дебели, мали прозор испод плафона Ќе био затворен. Андреика се осе"ао не само као затвореник, ве" и као затвореник антике. Као легендарног народног бунтовника Стенка Разина, очекивало се да буде мучен и стре ан.
  АндреЌка Ќе сте®ао, може ли он, Ќеданаестогодиш®и дечак, да издржи муче®е? Не би ли плакала као девоЌка! Уосталом, ниЌе пионир да ЌадикуЌе и плаче. Боса, изгребана Андреика се окренула, рана Ќе Ќако болела, лактови су му били везани, морао Ќе некако да се окрене да би олакшао, променио угао. Стравичан бол Ќе за тренутак попустио.
  У "елиЌи Ќе ужасан смрад. Под Ќе умр ана, згуснута крв. Оглодане кости су разбацане. Људи? Чак Ќе и застрашуЌу"е, види се да Ќе доста затвореника прошло кроз ову "елиЌу. Истина, АндреЌ Ќе мислио да су нацисти релативно недавно заузели Гродно. А кад су успели тако да забр аЌу? Да ли су то стариЌе жртве? На пример, НКВД? Дечак се тргнуо. Испало Ќе искрен ужас! Како Ќе тешко у тамници. Нема са ким да разговара, изгледа да Ќе девоЌка у потпуноЌ прострациЌи. Џелати су Ќе мучили као хероЌи старине. Питам се само зашто? Какво зло би млада девоЌка могла да нанесе нацистима. Међутим, и АндреЌка Ќе само дечак и почео Ќе да убиЌа, боре"и се са овим злим духовима. Нацисти су своЌу нациЌу ставили изнад других нациЌа и народа. Тако су озаконили зло и пат®у! Не, нормалан човек треба да се бори против таквог безако®а. Осим тога, сами Немци нису слободни, они су оковани тоталитарним апаратом. Он на сваки могу"и начин гуши и наЌма®у инициЌативу и испо ава®е  удских осе"а®а.
  Фашизам долази од речи гомила. Он немилосрдно плете  уде, претвараЌу"и их у оковане робове. Комунизам, пак, уздиже човека, даЌе му нову снагу и подстиче бак у живота. ПостоЌи значаЌна разлика. Комунизам Ќе интернационалан по природи и универзалан. Хитлеризам уздиже само Ќедан народ, а не цело човечанство у целини. Ово Ќе ®егова слабост. Али на краЌу краЌева,  уди имаЌу заЌедничке корене, што Ќе биолошки доказано. Исти црнци и белци имаЌу прилично здраво и плодно потомство. Он Ќе АндреЌка, син Руса и Белоруса, сасвим одржив, нимало морон, спреман да се бори против фашизма.
  Наравно, Павел се показао Ќачим и успео Ќе да побегне од неприЌате а, убивши много Немаца. Он се АндреЌка понашао као слаби", био Ќе зароб ен. Можда си послед®и метак требао задржати за себе. Иако мртав, он више не може да убиЌе ниЌедног Немца! И тако Ќе жив, иако пати.
  Босоноги АндреЌ Ќе огребао мало опржено стопало о влажном камену, Илза Ќе пронашла наЌболниЌу тачку, спалила Ќе цигаретом, тако да се створио жу . Али ништа, храбри дечко, не"е се сломити. Напротив, бол треба да постане подстицаЌ од кога "е се ®егова храброст пове"ати. И пионир се никада не"е сломити. Генерално, триЌумф Немаца Ќе привремен. Они "е пре или касниЌе бити поражени, као што зло увек губи од добра. Можете, наравно, тврдити да добро побеђуЌе само у баЌкама, али у животу Ќе све теже. Али и баЌка Ќе само одраз стварности. На краЌу краЌева, много тога што Ќе био сан сада Ќе постало стварност. АндреЌ Ќе помислио: можда му Ќе суђено да умре? Што Ќе сасвим могу"е! Али да ли се плаши смрти? Ако победи комунизам, онда "е он и други хероЌи совЌетске зем е васкрснути за нови сре"ан и вечни живот. Тада "е живети у свету без туге, муке, смрти и зла! Главно Ќе да се извоЌе коначна победа! На краЌу краЌева, само у овом случаЌу сви пали хероЌи "е васкрснути!
  И до"и "е царство комунизма! Свет у коме "е се остварити наЌтаЌниЌи снови. Такав универзум у коме човек поседуЌе све што постоЌи, о чему се може само са®ати, а не увек се рачуна на успех. Ево га, какав сложен и вишеструки свет. И тада "е други светови отворити своЌе руке човеку. Па добро! Могу"е Ќе да су и огромна пространства космоса зла! Прога®а"е и мучити живе ванзема це. Али капитализам "е и ®има дати слободу! Он "е раскинути везе ропства и пониже®а. До"и "е време и час слободе, обасЌа"е зем у своЌом блиставом светлош"у! И они "е збацити Ќарам таме, народе таме, и човек "е освоЌити светове васионе! А унуци "е памтити да нису веровали да су живели у мраку под гвозденом петом. Носили смо знаке зле звери, а сада у вери ходимо чисти и свети!
  Андреика Ќе чак био изненађен како су му се мисли добро формирале. У ®има постоЌи нешто посебно и Ќединствено. Као што Ќе то било за време грађанског рата, када Ќе главно оружЌе пролетариЌата био стих, а проза Ќе, можда, била чак и донекле презрена и запостав ена. Сада Ќе песник у заточеништву, а перЌе и лира, сликовито речено, у ланцима. Ипак, не одустаЌе, и радуЌе се светлиЌоЌ буду"ности. А шта "е то бити зависи од сваког човека. Не постоЌи онаЌ ко све одлучуЌе и засађуЌе.
  АндреЌка Ќе рекла:
  - Буду"ност зависи од нас! Чак и када се чини да ништа не зависи од нас!
  Дечак се увиЌао, покушавао Ќе да сам е шипке. Ово занима®е Ќе досадно и тешко, али увек постоЌе шансе за успех. Андреика Ќе, савладаваЌу"и страшни бол, почео да се тр а о зид. Главна ствар Ќе да не плачете, да не показуЌете своЌу слабост. Он Ќе пионир, а самим тим и оличе®е храбрости. Морате се борити, па "е се он борити, и сигурно "е победити! За славу совЌетске ота¤бине.
  Дечак Ќе тврдоглаво тр ао, у том тренутку девоЌчица Ќе дошла себи и промрм ала:
  - На зеленом трав®аку, скачу плави зечи"и!
  А онда Ќе поново пала у заборав. Дечак Ќе рекао:
  - Несре"ни! Мучили су Ќе проклети фашисти! Али веруЌем да освета не"е дуго чекати! Ближи се време победе над чудовиштима човечанства. Дечак се окренуо и запевао:
  И застава "е сиЌати над планетом,
  Света зем о, нема лепше у васе ени!
  И ако треба, опет "емо умрети,
  За комунизам, за нашу велику ствар!
  Дечака Ќе поново обузео бол, он се мало одмакнуо од зида и почео да трза главом.
  Тада се зачула шкрипа и пет високих есесоваца ушло Ќе у "елиЌу. Без размиш а®а, шутнули су дечака чизмама и зграбили га за руке:
  - ХаЌде кучко!
  Андреика Ќе схватио да Ќе бескорисно пружати отпор. Крагна му Ќе била откопчана. Ударили су ме Ќош пар пута и носили на рукама. Дечака као да га Ќе обузела ледена хладно"а: где су га носили. Хо"е ли се сада догодити наЌгоре?
  Заиста, дечака су вукли негде доле. И што Ќе чудно, постало Ќе топлиЌе. АндреЌка се одЌедном осети много веселиЌе: где Ќе наш, ниЌе нестао! И он "е се изву"и из ове збрке.
  Носили су га уз степенице, полако га спуштали! НаЌзад дечак осети да Ќе влага уступила место суви. Џелати су однели дете у прилично пространу собу. Истина, зидови су изгледали злокобно, на ®има су висили различити и фантастично обликовани инструменти. Дечак Ќе видео неколико ужарених камина и направу у облику сталка. Било Ќе и много стриЌа и разних предмета муче®а. АндреЌка одЌедном осети тежину у стомаку, нешто убоде!
  Ово Ќе страх! Дечак Ќе разумео, ни у ком случаЌу не би требало да подлегне!
  Босоноги АндреЌ се напео. У сали су седели СС пуковник и ве" позната жена, она коЌа Ќе учествовала у хвата®у дечака. Пионир Андреика Ќе пребледео, Ќасно Ќе да га чека тешка судбина ако "е испитивати дете, окорели ¤елати. Не, он им никада не би попустио, чак и када би морали да викну ни помисао, ни звук! Али само ако може да се носи са тим.
  СС пуковник упита:
  - Име!
  АндреЌ Ќе "утао. Бацили су га бичем. На леђима Ќе црвена трака. Пуковник СС, поновио Ќе поново:
  - Реци име бебе!
  ОчаЌна АндреЌка Ќе злобно одговорила:
  - єа сам мали Ста ин!
  СС пуковник Ќе фркнуо.
  - То Ќе кучкин тон! Изгледа да жели чврш"и однос.
  Илса Ќе рекла:
  - ХаЌде да испржимо клинцу штикле.
  СС пуковник упита:
  - Наведите имена своЌих саучесника и у овом случаЌу "емо вас пустити!
  Руслан Ќе, као прави пионирски хероЌ, одговорио:
  - Цео совЌетски народ су моЌи саучесници, од старца до детета!
  СС пуковник зазвижди:
  - Да, ти си тврдоглаво створе®е! Не разумеш да можемо да те убиЌемо!
  Светле"и плавим очима, АндреЌ Ќе одговорио:
  - Нацисти могу да убиЌаЌу, али оно што не могу Ќе да одузму наду у бесмртност!
  Пуковник Ќе повикао:
  - Почети!
  Босоног и ра®еног, Руслана су покупили, конопце пресекли, а завоЌе без церемониЌе откинули. Дечак Ќе дахнуо. Руке вратио, и довео себе до полице. Пребацили су конопац преко руку. Пуковник Ќе повикао:
  - Изврни дериште зглобове!
  Конопац се развукао до самог врха. АндреЌка осети паклени бол у свом ра®еном рамену и засте®а:
  - Мама! То Ќе страшно!
  Пуковник се нацерио.
  - Ти "еш говорити!
  АндреЌка одмахну сЌаЌном главом:
  - Не!
  Дечаци су ставили тешке окове на босе ноге, а кости у раменима су им крцкале од страшног притиска. Пролила се крв. Бол Ќе био застрашуЌу"и, пионир АндреЌ Ќе пребледео, чело му Ќе било преливено зноЌем, иза уста му се зачуо нехотично сте®а®е, али Ќе ипак смогао снаге да каже:
  - Не! И опет не!
  Илса Ќе ставила челичну шипку у камин и рекла са осмехом:
  - Драги дечко, признаЌ се, а ми "емо ти дати чоколадице.
  Ра®ени АндреЌ Ќе викнуо:
  - Не! Не треба ми твоЌ пр ави ерзац!
  Илса Ќе вриснула:
  - Па ти и кучка!
  Затим Ќе из пламена извадила ужарену шипку и зарила Ќе у рану. Пионир Андреика никада раниЌе ниЌе доживео такав бол, застао Ќе дах, изгубио Ќе свест од шока.
  Илса Ќе, као искусан ¤елат, почела да му масира образе и врат, брзо Ќе привела дечака себи.
  - Не очекуЌте да "е дериште у спасоносном шоку на"и заборав!
  СС пуковник Ќе наредио:
  - Испеци му пете.
  СС ¤елати су одмах запалили малу ватру, пламен Ќе почео да лиже лепе, босе ноге детета. У међувремену, Илса Ќе поново забила усиЌану шипку у рану. СС лекар Ќе дечаку убризгао посебан лек како би акутниЌе осе"ао бол и спориЌе губио свест. Сада Ќе пионирку АндреЌку зап уснуо безгранични океан пат®е, Ќош гори од Дантеовог пакла. Два друга ¤елата почела су да забиЌаЌу усиЌане игле под дечакове нокте.
  АндреЌка, обузет страшном пат®ом, осе"ао се на ивици потпуног колапса. Али изненада, у полудели, пред ®им се поЌави Ста инов лик:
  - Шта да радим шефе? - упитао Ќе дечак.
  А Ста ин Ќе, смеше"и се белозуби, одговорио:
  - А шта друго пионир може да уради у овоЌ ситуациЌи! НемоЌ само да плачеш! Дубоко удахните и певаЌте.
  Пионир Андреика се натерао да се осмехне:
  - СлушаЌ вођу!
  Дечак се напео и силом, ломе"и се, али у исто време запевао Ќасним и снажним гласом, компонуЌу"и одмах у ходу:
  Пао у страшно фашистичко зароб еништво,
  Лебдим на таласима страшног бола!
  Али крваре"и, певао Ќе песме,
  На краЌу краЌева, неустрашиви пионир Ќе приЌате ски расположен са срцем!
  
  И ре"и "у вам чврсто ¤елати,
  Каква подла радост, напрасно си излио!
  Слаби "е ми ре"и да "утим,
  На краЌу краЌева, бол Ќе страшан и Ќедноставно ужасан!
  
  Али знам, чврсто веруЌем
  Фашизам "е бити бачен у амбис!
  Млаз злог пламена "е те преплавити,
  И сви коЌи су пали, радуЌу"и се, васкрсну"е!
  
  А наша вера у комунизам Ќе Ќака
  Летимо као соко, уздижемо се изнад свих звезда!
  Нека реке меда теку вино
  Цео свет, гласни рог чу"е савете!
  
  И машина коЌа чврсто стиш"е пионир,
  ПогледаЌ у небо, млади!
  И даЌ пример онима коЌи се колебаЌу,
  ТвоЌа кравата Ќе светла као каранфил!
  
  Ота¤бина за мене значиш све
  МаЌка и смисао свега младог живота!
  Пустивши тежак живот до сада,
  Наш народ страда под злим фашизмом!
  
  Али напрегните во у црвеног момка,
  П уни у лице пакленом кукастом разбоЌнику!
  Нека неприЌате и дрхте од беса,
  И би"е поражени од Црвене армиЌе!
  
  СССР света зем а,
  Шта Ќе народима дало комунизам!
  Како нам Ќе маЌка срце дала,
  За сре"у, мир, наду и слободу!
  . ПОГЛАВЉЕ #11
  Тако се храбро понашао хероЌ-пионир. И био Ќе достоЌан своЌе титуле, као пионир звучи поносно. Управо тако треба да се понаша сваки совЌетски дечак.
  ДевоЌке су се у међувремену попеле у гуштар. Запалили су малу ватру и освежили се. Две од девет девоЌчица нису могле да ходаЌу, а након указива®а прве помо"и, превиЌа®а, дале су им трофеЌни алкохол како их ране не би бо еле и девоЌчице заспале.
  Наташа Ќе уз осмех приметила:
  Све Ќе у нашем свету релативно. На пример, алкохол Ќе углавном отров, а истовремено лечи. ДевоЌке спаваЌу! И постало им Ќе много лакше!
  ВикториЌа Ќе мудро приметила:
  - Све Ќе на свету релативно... И Бог ниЌе анђео, а ђаво ниЌе ђаво!
  Вероника Ќе  утито одговорила:
  - Какво богоху е®е... О чему се ради?
  Црвенокоса ђавола Ќе логично приметила:
  - А о томе... У БиблиЌи Бог говори само Ќезиком наси а. єедан онда НоЌе нешто вреди. А ђаво? У ствари, о ®ему се не чуЌе много. У сваком случаЌу, чак и у БиблиЌи, Сатана више искушава него што убиЌа!
  Наташа Ќе рационално приметила:
  - Бог заиста воли наси е. Кра  Давид Ќе водио бруталне ратове. Савле Бог Ќе наредио да се истреби цео народ без изузетка: ук учуЌу"и жене, децу и стоку! Чудно Ќе говорити о милосрђу... Зар не мислите?!
  Вероника Ќе хтела да каже, али ми ништа добро ниЌе пало на памет. У ствари, нема шта посебно да се покриЌе. О НоЌевом потопу и сама Ќе много размиш ала. И ниЌе могла да нађе обЌаш®е®е, макар рационално, за такву суровост. Бог ниЌе уништио грех, ве" Ќе Хам осветлио, а НоЌе уопште ниЌе био светац. И ниЌе био проклет Хам, него Хаамам. Такође Ќе неЌасно. Уопште, цела ова БиблиЌа, посебно Стари завет, пуна Ќе неспоразума. На пример, єелисеЌ Ќе убио четрдесет двоЌе деце због такве ситнице да су га задиркивали због "елавости.
  Ово Ќе очигледно претерано! Урадите ово са децом. И тешко Ќе ово обЌаснити.
  И сама Вероника Ќе оклевала у религиЌи. Нисам знао ни коЌу веру да прихватим. Православ е ми се ниЌе превише допало: много спо аш®их ефеката, сЌаЌа, али све Ќе било некако хладно. Али ни баптисти нису давали одмора и мира. Хтели ми то или не, али религиЌа у сваком случаЌу захтева веру. А паметна девоЌка Ќе желела да све буде логично и да се сви краЌеви споЌе.
  Да би све изгледало рационално и исправно. И тако... Чак се и уче®е о вечним пакленим мукама чини претераним. НаЌгора ствар у паклу Ќе траЌа®е казни: пакла "е увек бити. И про"и "е милиЌарде милиЌарди година, а грешници "е и да е патити и патити. И то Ќе страшно! Шта Ќе вечност? МаЌмуну са повезом преко очиЌу Ќе лакше да куца БиблиЌу на тастатури него да чека вечност.
  Муче®е у паклу Ќе посебна тема. НиЌе грех мучити Хитлера дуже и Ќаче. Али шта ако тинеЌ¤ер оде у пакао? Уопште, како се човек може спасти ако греши. Чак и ако не делима, онда речима или мислима! А шта Ќе грех?
  ВикториЌа Ќе, видевши да Вероника "ути, поЌачала притисак:
  - Да, и у Открове®у єовановом... Чим Ќе живот на Зем и почео да се побо шава, како да сипамо погуб е®а на планети Зем и. И тако мучити цело човечанство. И шта се може ре"и?
  Вероника Ќе оштро одговорила:
  - И"и "еш у пакао - зна"еш!
  Стееленида Ќе прекинула препирку:
  - Сви спаваЌте! ПредстоЌи Ќош много посла!
  ДевоЌке су во но затвориле очи. Но" Ќе лети прилично топла, а ратници су се скупили и заспали Ќедни другима.
  Вероника Ќе са®ала да Ќе у свету футуристичке буду"ности. Ходаш улицом, а тротоари се кре"у као река. И шарени аутомобили лете изнад ®ега. И свуда Ќе пуно пионира са црвеним краватама. А ова деца лете и врте се као мо ци. И сви се смеЌу, церекаЌу.
  Вероника Ќе махнула рукама и полетела. Она Ќе као лептир, и чуЌе се како ЌоЌ крила лепршаЌу. А ти летиш сам, летиш ... А около су тако светле боЌе. Ку"е су огромне, разнобоЌне, окречене као колачи. И пуно статуа - разних фантастичних животи®а.
  Све Ќе тако лепо. єедна од зграда подсе"а на колач од сира опточен диЌамантима. И лете"и та®ири се окре"у око ®ега. Светле наран¤асто и даЌу заслеп уЌу"и одсЌаЌ.
  єош Ќедна зграда у облику седам ракова коЌи стоЌе Ќедан на другом. Штавише, сваки рак Ќе различите боЌе, а кан¤е светлуцаЌу драгим каме®ем. А авион: тако леп и елегантан. Неки од ®их немаЌу фиксан облик, ве" се кре"у у простору као мр е.
  Други су, напротив, структурирани. Подсе"а на паху е, тако беспрекоран геометриЌски облик. Зашто не лепота и оличе®е естетике.
  Али зграда се лебди у ваздуху, и подсе"а на орла са преобученим крилима, само као да Ќе направ ена од кристала. И к ун сиЌа Ќаче од диЌаманта, а можда чак и сунца.
  А шта Ќе са структуром на врху, коЌа има цео аквариЌум са чудесним морским животи®ама. И рибе са сребрним кр уштима и дугим, златним пераЌима. И има толико других створе®а тамо. И, такође, као да Ќе опточен драгу има. И медузе, даЌу"и све боЌе дуге.
  До Веронике Ќе долетела девоЌка у црвеноЌ кравати. Изненађена, упитала Ќе:
  - єесте ли одрасли?
  Вероника Ќе са осмехом одговорила:
  - Да зашто?
  Пионир се закикота и одговори:
  - Ништа добро! Ако сте одрасли, онда "е вас хиперзмаЌ одвести.
  звижди Вероника.
  - Вау! А Ќа сам мислио да си комунизам!
  ДевоЌка са црвеном краватом тужно климну главом и гласно одговори:
  - Заиста имамо комунизам! Производи су бесплатни, роба бесплатна, апсолутно све постоЌи. Од конзола за игре до виртуелних кацига. - климнула Ќе девоЌка, и цврку"у"и отресла провидну, кристалну папучу. - ПогледаЌ ово дрво.
  Заиста, у близини зграде у облику четири астре коЌе стоЌе Ќедна на другоЌ, растао Ќе храст са златним листовима. А на ®ему су расли колачи, колачи и разни кулинарски производи. Тако пухасто и лепо.
  Вероника Ќе задив ено узвикнула:
  - То Ќе сЌаЌно! какво дрво...
  Пионирка Ќе климнула главом и у ®еноЌ руци се поЌавила торта. ДевоЌка Ќе цвркутала.
  - Покушати! Укусно!
  Вероника Ќе прогутала слатко месо торте. Окус Ќе заиста био тако нежан, приЌатан, као да у устима цвета стакленик. И како Ќе све то сЌаЌно.
  Вероника Ќе искрено признала:
  - Никада нисам Ќео ништа бо е!
  Пионирка се насмешила и, показавши своЌе бисерне зубе,  утито одговорила:
  - И на исти начин, у пунолетству, тачниЌе, када постанемо тинеЌ¤ери, прождире хиперзмаЌ. Управо Ќе то трагедиЌа нашег великог народа!
  Вероника рече одлучно, стисну песнице и удари босом ногом у ваздух:
  - Освети"у се змаЌу! Спреман сам да се борим са ®им!
  Пионирка Ќе пуцнула прстима десне руке. И у ваздуху се поЌави оштар мач. Велики и светлуцави. Оштре ивице, а ®егова оштрица Ќе горела као да Ќе направ ена од звезда.
  Вероника испружи руку. Мач Ќе ушао сам, а ратник га Ќе стиснуо. Она Ќе са узбуђе®ем рекла:
  - Бори"у се за Ота¤бину... Уз БожиЌу помо", зарад народа!
  Пионирка Ќе  утито одговорила, па чак и искрила из ®ених бисерних зуба:
  - Нема Бога! Све су то  удске предрасуде!
  Вероника Ќе тешко уздахнула.
  - Ох! Опет... И ево безбожног царства...
  ДевоЌка Ќе енергично одговорила:
  Немамо кра евство! Имамо демократиЌу! Сенат и конгрес управ аЌу, а два конзула, момка и девоЌку, бираЌу сви народи на годину дана. - Пионир Ќе ударила ципелом у празнину, толико да Ќе зазвонило. Затим Ќе гракнула. - Комунизам Ќе власт народа, а не култ поЌединца какав Ќе Ста ин!
  Вероника се делимично сложила:
  - Ста ин Ќе заиста дозволио да га превише хвале! Треба да буде бар мало скромниЌи!
  Пионир Ќе затресла своЌу гримизну кравату и викнула, подижу"и десну руку:
  - Пионеер Ќе увек спреман! Поби"емо сву стоку!
  Вероника ниЌе могла да одоли да не пита:
  - И колико имате година?
  ДевоЌка се насмешила и  убазно одговорила:
  - Двеста двадесет пет!
  Вероника зазвижди и заколута очима.
  - Да?
  ДевоЌка Ќе направила озби ну гримасу и рекла:
  Растемо веома споро! Од рође®а до апсорпциЌе змаЌа, прође нешто више од хи аду година!
  Вероника Ќе викнула, лепршаЌу"и своЌим буЌним, црним трепавицама:
  - Баш као вечно дети®ство! Као у баЌци!
  Пионир Ќе тужно рекао:
  - Ово Ќе баЌка, само страшна... Да ниЌе било змаЌа, генерално бисмо били бесмртни и не бисмо познавали старост!
  Вероника Ќе наглашено рекла:
  - Комунизам Ќе царство вечне младости!
  ДевоЌка Ќе одмахнула златном главом и цвркутала:
  - А сад, молим вас, отпеваЌте нам нешто! Да буде забавниЌе!
  Са свих страна деца су почела да лете до Веронике. Дечаци, девоЌке, сви лепи, у елегантноЌ оде"и. И зазвониле су сребрнастим гласовима, тако приЌатним, и дивно лепим.
  - ПеваЌ цвет! Не стиди се! Ви сте Ќедноставно невероватни!
  И Вероника Ќе слетела на покретну стазу, и играЌу"и по ®оЌ своЌим босим, грациозним ногама, одушев ено и величанствено свираЌу"и своЌим гласом, певала;
  єа сам "ерка ота¤бине светлости и  убави,
  НаЌлепша комсомолка ...
  Иако Фирер гради реЌтинг на крви,
  Понекад се осе"ам неприЌатно!
  
  Ево Ќедног веома славног века ста инизма,
  Кад све около блиста и блиста...
  Поносан човек раширио крила -
  И Абел триЌумфуЌе, Каин Ќе отишао!
  
  РусиЌа Ќе моЌа домовина
  Иако се понекад осе"ам неприЌатно...
  А Комсомол Ќе Ќедна породица,
  Мада босоног да идем стазом оштро!
  
  Фашизам стрмоглав напао ота¤бину,
  Оч®аци овог вепра, биЌесни су оголили зубе...
  Бесни напалм сипао са неба,
  Али Бог и сЌаЌни Ста ин су са нама!
  
  РусиЌа Ќе Црвени СССР,
  Мо"на велика Ота¤бино...
  Узалуд шири своЌе кан¤е, господине,
  Сигурно "емо живети у комунизму!
  
  Иако Ќе почео велики рат,
  И много крви Ќе проливено...
  Ево велике зем е коЌа се грчи,
  Од суза, пожара и великог бола!
  
  Али веруЌем да "емо оживети ота¤бину,
  И поди"и "емо совЌетску заставу изнад звезда ...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Велика, светла РусиЌа!
  
  Ово Ќе моЌа домовина
  Не постоЌи нико у целом универзуму, лепши Ќе ...
  Иако Ќе Сотонин пени дотрчао,
  Наша вера "е Ќачати у овим страда®има!
  
  Као што Ќе то урадио самопроглашени Хитлер,
  Успео Ќе да заузме Африку одЌедном...
  Откуд фашизму толика снага
  Зараза се проширила Зем ом!
  
  Толико Ќе Фирер заробио много,
  А чак и не мери...
  Шта Ќе разбоЌнички роЌ створио,
  Изнад ®их, гримизна застава виЌори кошмар!
  
  Такви фризови су сада Ќаки,
  НемаЌу "Тигрове", али су тенкови гори...
  И погодио Адолфа снаЌпером у око -
  ДаЌте нацистима Ќаче банке!
  
  Што не можемо, уради"емо у шали,
  Иако босоноге девоЌке на хладно"и ...
  ОдгаЌамо веома снажно дете,
  И гримизна, лепа ружа!
  
  Иако се неприЌате  труди, Ќури у Москву,
  Али девоЌке голих груди устадоше...
  Ударимо митра езом из косе,
  ВоЌници отпуштаЌу родбину!
  
  Направи"емо РусиЌу изнад свега,
  Зем а коЌа Ќе у свемиру Сунца лепша ...
  И би"е убед ивог успеха,
  Наша вера "е Ќачати у Православ у!
  
  И веруЌте мртвима, васкрсну"емо девоЌке,
  Или силом БожиЌом, или цветом науке...
  ОсвоЌи"емо пространства свемира,
  Без свих одлага®а, подла досада!
  
  Мо"и "емо да учинимо ота¤бину хладном,
  Подигнимо трон РусиЌе изнад звезда...
  Ти си бркати Фирер,
  Шта замиш а себе без аспеката зла као месиЌу!
  
  Направи"емо ота¤бину као дива,
  Шта "е се десити, као Ќедан монолит...
  ДевоЌка Ќе устала заЌедно на канапу,
  Уосталом, витезови су непобедиви у биткама!
  
  Спасите велику Ота¤бину
  Тада "еш добити награду од Христа...
  Бо е да Свемогу"и прекине рат,
  Иако се понекад треба храбро борити!
  
  Укратко, битке "е ускоро замрети,
  Борбе и губици "е се завршити...
  А витезови су велики орлови,
  Од рође®а сви воЌници!
  Вероника Ќе вртела мач у ваздуху и ударала босом, грациозном ногом по површини улице коЌа се огледала.
  ДевоЌка Ќе намигива®ем истакла ратницу из Другог светског рата. И рекла Ќе са тужним осмехом:
  - Ве" су покушали да униште змаЌа чак и уз помо" хиперласерских топова грубих боЌних бродова. Не можете га победити Ќедним мачем!
  Вероника климну главом у знак слага®а.
  - Претпостав ам о томе. Па кад су се Спартанци борили са ПерсиЌанцима, они су скромно одговорили: бори"емо се у сенци!
  ПоЌавио се дечак у шортсу и црвеноЌ кравату. Поклонио се Вероники и рекао:
  - Наш велики гост из прошлости. Како нам Ќе драго што вас можемо дочекати!
  Вероника одговори са уздахом:
  - Докле год хиперзмаЌ ниЌе побеђен, ниЌе дово но да се радуЌемо. И изгледа да не"е бити лако носити се са тим!
  Дечак Ќе предложио:
  ХаЌде прво да Ќедемо па да причамо!
  ПоЌавила су се и друга деца - дечаци и девоЌчице, не стариЌи од четрнаест година.
  Били су у елегантноЌ оде"и, али многи су били боси и блистали голим, округлим дечиЌим штиклама.
  Ратник Ќе седео на почасном месту - фоте и од злата и опточеноЌ диЌамантима. А ипак мека.
  Међутим, деца су седела као на царским престолима. И запевали су у себи нешто весело:
  - Слава прелепом царству дети®ства,
  Би"емо веома лепи Ќаки ...
  Ми смо направ ени од мо"ног теста,
  Људи велике, свете зем е!
  Али онда су се поЌавиле златне посуде и лебделе кроз ваздух. Било Ќе веома лепо и импресивно.
  И каквих Ќе дивних животи®а било. На пример, хибрид ананаса и срне"ег Ќелена, лабуда и ди®е и Ќош нешто веома укусно и укусно. На пример, и колачи од сира са бананама и "уркама. Овде Ќе све веома укусно, па чак и укусно.
  Вероника Ќе Ќела на оба образа и певала:
  - Ми нисмо патетични инсекти,
  єеду све доброте!
  А девоЌка "е узети и смеЌати се. Штавише, девоЌци Ќе б еснула мисао како Ќе живети у свету у коме никада не"ете постати одрасли.
  Сто Ќе постаЌао све дужи и за ®им Ќе ве" било на хи аде деце. И нико не изгледа стариЌе од четрнаест година. Многе посебно девоЌке са накитом од наЌбогатиЌег драгог каме®а.
  При томе Ќе ве"ина деце била боса, види се да Ќе у условима вечитог лета тривиЌално неприЌатно ходати у ципелама.
  Штавише, плочник Ќе био топао, али нимало врео, а ходаЌу"и по ®ему голих ђона осе"ате блаженство.
  Вероника Ќе почела да Ќеде хибрид прасета, урме, поморан¤е и крофне.
  И веома Ќе приЌатан и по укусу, и на додир, и по мирису. Све овде на овом свету Ќе лепо и изгледа сЌаЌно. Како Ќе замиш ан комунизам у баЌкама о футуристичкоЌ буду"ности.
  Иако се, наравно, голе, округле потпетице често повезуЌу са сиромаштвом, постоЌи чак и такав израз - скитница.
  Вероника Ќе Ќела и отпила гут аЌ из платинастог бокала вина опточеног смарагдима. Ово вино има невероватан укус да га пиЌете као слатки коктел са аромом меда!
  И славуЌи певаЌу и птице раЌске.
  Вероника се осе"ала узнесено и певала:
  И борба се поново настав а
  А срце Ќе узнемирено у грудима...
  Наш свет Ќе тако млад
  Заувек проле"е напред!
  Затим Ќе поново почела да Ќеде укусну и мирисну храну. Вероника Ќе чак узела златну ви ушку голим прстима и завртела Ќе певаЌу"и:
  - єа сам наЌЌача девоЌка на свету,
  Из веома хладног етра попут свемира!
  Ратник Ќе изузетно активан. И Ќести добру храну. ТачниЌе, не само добро, ве" веома укусно и уметничко. И то Ќе изузетно кул и дивна храна.
  Вероника Ќе певала:
  -Слава времену комунизма,
  Увек "емо веровати у сре"у...
  Уништи"емо Ќарам фашизма,
  ВеруЌем да "е нам се сан остварити!
  И овде ЌоЌ Ќе боса нога опет бацила нешто укусно у грло. А ово Ќе веома заним ива позициЌа.
  ДевоЌка из футуристичке буду"ности Ќе приметила:
  - єедете веома здраво - значи да сте Ќаки!
  Вероника се сложила са овим:
  - Веома сам Ќак!
  Дечак Ќе са сум®ом рекао:
  - Не мораш се хвалити!
  Комсомолац се закикотао.
  - Али не баш?
  Дечак Ќе цвркутао:
  - А и од хвалиса®а,
  Ква, ква, ква, ква, ква, ква!
  Вероника Ќе пискала:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  ДевоЌка Ќе уз осмех приметила:
  - Опет се хвалиш!
  Вероника Ќе твитовала:
  - Могу све, могу све,
  Са твоЌим врелим срцем...
  Ако морате да пометете планине,
  Не могу си помо"и!
  А девоЌка Ќе узела и показала своЌ Ќезик!
  Дечак Ќе климнуо у знак сагласности.
  - Ти си таЌ коЌи компонуЌе и глуми кул!
  ДевоЌка Ќе предложила:
  - И нека наша одрасла гош"а покаже своЌе уме"е у воЌним пословима!
  Дечак се сложио са овим.
  - Нека покаже! У супротном, жели да се бори са хиперзмаЌем, али можда не"е имати снаге за нешто ЌедноставниЌе!
  Вероника одговори са уздахом:
  Не волим да се хвалим, али...
  Дечак од око дванаест година лупио Ќе босом ногом и залаЌао:
  - Не али! Одмах "ете имати тренинг борбу!
  Комсомолка климну главом у знак слага®а:
  - Спреман сам!
  ДевоЌка Ќе уз осмех приметила:
  - Мораш се борити са роботом. И ниЌе тако лако!
  Вероника Ќе храбро одговорила:
  - єа сам као пионир - увек спреман!
  Дечак Ќе са одушев е®ем певао:
  И борба се поново настав а
  Хиперплазма ватра к уча...
  А Ле®ин Ќе тако млад -
  Удари мачевима!
  ДевоЌка Ќе исправила дечака:
  - Не Ле®ин, ве" светлост генерациЌа, и то не мачевима, ве" хипербластером!
  Дечак Ќе  утито рекао:
  "Не можете да ме уплашите хипербластерима!"
  Деца су устала од стола, свих десет хи ада одЌедном. Притом су скоро сви тукли босим ногама. А она Ќе рекла:
  - Елфараиа изађи!
  И тако три пута...
  А онда Ќе ту била величанствена крупна, медена плавуша, са веома истакнутим миши"има и у бикиниЌу. Имала Ќе велике груди, Ќедва прекривене танком траком тканине, и буЌне, раскошне бутине. ДевоЌка Ќе имала мускулатуру Херкула, а миши"и су се котр али као лоптице испод ®ене преплануле коже.
  ДевоЌка Ќунаки®а била Ќе скоро гола и боса, лепа, али превише напумпана.
  Прилично висока и такође миши"ава Вероника Ќе била за главу нижа од ®е, а много ужа у раменима. Стога, када су девоЌке устале Ќедна против друге, деца су почела да галаме.
  Чули су се повици:
  Кладимо се момци!
  И да е:
  - Кладимо се!
  Обе девоЌке су имале косу коЌа Ќе светлуцала као златни лист, а коса им Ќе била благо увиЌена.
  ЕлфараЌа Ќе климнула свом партнеру и приметила:
  - єа сам биоробот и зато те не"у убити!
  Вероника Ќе са осмехом одговорила:
  - А Ќа сам човек... И боре"и се с тобом, испуни"у своЌу дужност!
  ЕлфараЌа Ќе приметила:
  - Ви сте одрасли... Дакле, не са овог света!
  Вероника одговори са уздахом:
  - И свет од кога нисам ништа бо и од овога!
  ДевоЌка  утито лупи босом ногом и нареди:
  - Почнимо да се боримо! Ускоро "е хиперзмаЌ поново до"и по Ќош жртава!
  ЕлфараЌа климну главом и направи први искорак. Вероника се лагано нагнула.
  Обе девоЌке су Ќедна другоЌ намигнуле. Елфараи Ќе у рукама имала велики и дуг мач. Вртила их Ќе као перо. Вероника Ќе покушала у контранапад.
  И то без много успеха. НеприЌате  Ќе брз. Штавише, чинило се да се чак и игра мачке и миша.
  ЕлфараЌа Ќе скочила и огребала Вероникино раме, и огребала Ќе као мачЌу шапу.
  Онда Ќе рекла:
  - Ниси повређен!?
  Вероника Ќе  утито одговорила:
  - Не!
  И поново напао неприЌате а. Комсомолац се бавио мачева®ем и имао Ќе идеЌу како се борити мачевима. Али ®ен противник Ќе и бржи и Ќачи.
  Ипак, то Ќе робот.
  Овде Ќе ЕлфараЌа поново одбила Вероникин напад и поново огребала девоЌку по грудима. Крв Ќе изливала више.
  Вероника Ќе голим прстима покушала да баци прашину у очи биороботу, али без много успеха.
  КомсомолскаЌа Правда Ќе приметила:
  - А са нацистима Ќе било тешко!
  ЕлфараЌа Ќе поново огребала мачем, хаЌде да извршимо му®евит напад и пробиЌемо кожу на ®еном рамену, издала Ќе:
  - Данас, господо, правимо историЌу,
  ХаЌде да правимо барикаде, а сутра крематориЌуме!
  Вероника Ќе подржала песму своЌим бесним нападом:
  - Градимо нови свет, а негирамо прошлост,
  Уздиза®е на трон - смешно и вулгарно!
  ЕлфараЌа Ќе направила Ќош Ќедан искорак, овог пута ударивши Веронику по голоЌ нози и цврку"у"и:
  - єеси ли повређен?
  Вероника Ќе приметила:
  - Да ниси робот, Ќа бих ово сматрао спрд®ом!
  А комсомолка Ќе у бесу извела читав низ удараца мачевима. И ®ен мач Ќе треперио као крила лептира.
  Али ЕлфараЌа Ќе узвратила ударцем, ухвативши Ќе у надолазе"ем саобра"аЌу. Груд®ак на Вероникиним грудима Ќе исечен. И гримизне брадавице комсомолца су биле изложене.
  Вероника се постиди и загугута:
  - Дођавола!
  ДевоЌка биоробот Ќе певала:
  Ти ниси анђео, ве" за мене, ве" за мене,
  Постао си светац!
  Ти ниси анђео, али видео сам, али видео сам,
  ТвоЌа светлост ниЌе зема ска!
  Вероника, машу"и мачевима, ®ен голи торзо блистаЌу"и од зноЌа као нау ен, заурла:
  - Само на небу само анђели знаЌу да биоробот чека!
  
  НОВЕ АВАНТУРЕ РОБУРА ОСВАєАЧА
  АНОТАЦИєА
  Робур ОсваЌач, заЌедно са две шармантне девоЌке, ствара универзални апарат, коЌи се показао као веома мо"но оружЌе. Шта сада чека човечанство? Робур жели власт над светом!
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Робур ОсваЌач Ќе био тешко запа®ен ударом грома. Али ниЌе умро. Његов универзални апарат бачен Ќе на копно. И иако се повредио, Ќош су постоЌале шансе да га поправи.
  А тим Ќе нестао неко време у СЌеди®еним Државама, и тражио Ќе разне делове за уређаЌ.
  У Америци су, по свему суде"и, сматрали да Ќе Робур мртав, поготово што Ќе преживео сведок из полициЌе, коЌи Ќе потврдио да Ќе уређаЌ ударио гром.
  И убрзо Ќе почео руско-Ќапански рат. СЌеди®ене Државе су имале пословне односе са РусиЌом, али демократска штампа ниЌе волела аутократско царство.
  Наравно, у РусиЌи Ќе цар имао пуну власт: извршну, законодавну и судску. А напред®ачка Ќавност Ќе желела парламент и слободу говора и савести.
  Тако су се СЌеди®ене Државе радовале поразу царске РусиЌе... И на краЌу Ќе потписан мир коЌи Ќе променио однос снага у Тихом океану.
  А Робур Ќе усавршио ауто... Направио га Ќе са невероватним своЌствима.
  У ста®у Ќе не само да се кре"е по зем и, води, под водом и у ваздуху, ве" у Ќош два елемента: свемиру и подзем у.
  А пошто благоста®е планете Зем е ниЌе занимало Ромула, он Ќе одлетео на Месец.
  Са ®им су у кочиЌи биле две девоЌке: Албина и Алвина. Робуров апарат Ќе клизио по површини свемира. Био Ќе мали, али Ќе користио енергиЌу термонуклеарне фузиЌе, када Ќе водоник претворен у хелиЌум.
  Истовремено, током лета, око машине се стварало полупросторно по е коЌе Ќе могло да продре кроз наЌтврђе премазе.
  Робур Ќе летео, милуЌу"и девоЌчино колено... И у исто време Ќе размиш ао. Има много година. "Албатрос" Ќе настао у оним данима када Ќе индустриЌа авиона тек настаЌала осамдесетих година прошлог века. Робур Ќе тада ве" имао преко четрдесет година. Направио Ќе летелицу коЌоЌ у стварноЌ историЌи двадесет првог века ниЌе било премца, на пример, по траЌа®у лета. Истина, ®егова брзина Ќе само рекорд за ®егово време.
  Онда Ќе успео да створи нешто потпуно супер... И изненади цео свет. И на краЌу, даЌте нешто фантастично уопште.
  Али и сам си ве" прешао шездесет и то Ќе тужно. Види се да Ромул стари.
  Било би поже но, наравно, вратити младост. Али како то пости"и?
  У древноЌ к®изи, Робур Ќе прочитао да постоЌи такав камен на месецу да додирива®е може вратити младост сваком телу.
  Управо сада клизи кроз вакуум. Албина, такође научница, ук учила Ќе посебан мерач правца да ухвати зраче®е камена. Плавокоса жена Ќе са запрепаш"е®ем приметила:
  "И мене се старост плаши!"
  Робур климну у знак сагласности.
  - То Ќе страшно! Нема некадаш®е свежине и живахности, а сан те младалачки не освежава, а глава све чеш"е боли.
  Алвин климну главом са уздахом.
  - Ни ми више нисмо млади, иако изгледамо одлично. А могу"ност да добиЌете старе девоЌке Ќе тако застрашуЌу"а!
  И оба проналазача ударила су петама о метал.
  Али месец се приближавао. А Робуров апарат Ќе био на врхунцу брзине.
  Унутар ®ега Ќе приме"ена Зем ина гравитациЌа. И то Ќе, наравно, сЌаЌно.
  Албина Ќе приметила:
  - Нема ваздуха на месецу!
  Робур рече са осмехом:
  - Имамо добра одела. Поред тога, месечев камен се налази у самом центру сателита. И ниЌе га тако лако добити. Али наш уређаЌ Ќе на сре"у Ќединствен.
  Алвин Ќе приметио:
  - А и ми смо ук учени у ®егово ствара®е! Да ли се се"ате како смо га развили?
  Албина Ќе во но додала:
  - Посебно термонуклеарна фузиЌа водоника - када машина ради само на води и то веома дуго!
  Робур климну седом главом.
  - Да, радници моЌи, направили смо универзални апарат коЌи Ќе стотинама година био испред свог времена. Али ово ниЌе дово но! Пошто смо добили дар младости, имамо шта да радимо на Зем и!
  Алвина се закикота и примети:
  - Морамо да преузмемо власт над светом!
  Албина Ќе сум®ичаво слегнула раменима, своЌим неженски широким раменима:
  - То Ќе добра идеЌа, али Ќедна, чак ни тако савршена машина ниЌе дово на - треба створити читаву воЌску!
  Роберт Ќе приметио:
  - Полупросторно по е способно да прође кроз било коЌу материЌу такође може да генерише мо"ан ласер коЌи сече чак и боЌне бродове. Тако да смо у ста®у да направимо озби ну снагу.
  Алвина Ќе цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Ударни ласер, паклена снага,
  Може да превазиђе сваку нево у!
  Сада Ќе Месец на екрану постао величине базена и наставио да расте. Видели су се кратери и мора месеца. Његова површина Ќе сивкаста и светлуцава у исто време.
  Албина Ќе изула чизму, откривши босу исклесану ногу. Њени прсти су се померили и у ®има се поЌавио шпил карата.
  Лепота Ќе предложила:
  - Да играмо?
  Алвина се закикота и одговори:
  - Можете и покушати! Била би то заним ива игра!
  Робур Ќе агресивно приметио:
  - НиЌе добро картати се! Можда да завртимо нешто заним ивиЌе?
  Албина Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - А шта предлажете? Можда шах?
  Робур климну главом.
  - Ово Ќе игра великих умова. Шта можемо покушати?
  Алвин Ќе одговорио:
  - Углавном, мало Ќе времена, ускоро "емо слетети на Месец. Можда Ќе бо е, стварно, да брзо заменимо карте.
  Робур се сложио:
  - Не препознаЌем блиц! Шах се мора играти промиш ено. Дакле бо е карте!
  Албина Ќе почела да меша шпил голим прстима исклесаних ногу. Затим Ќе поделила карте. Ромул Ќе добио адут шест и почео да иде први. Почела Ќе утакмица... Успели су да одиграЌу само пар утакмица. Прва Ќе завршена нерешено, а друга Албина Ќе била на хладном. Од чега се девоЌка веома увредила и певала:
  - карте за доручак, карте за ручак,
  Карте за вечеру, то Ќе цела таЌна!
  Робур Ќе са осмехом приметио:
  - Несре"ни у картама - сре"ни у  убави!
  На овоме се, генерално, све завршило. УређаЌ Ќе додирнуо површину и чврсто слетео на Месец. Сада Ќе требало да постану први астронаути у историЌи човечанства коЌи "е додирнути површину Зем иног сателита.
  Наравно, девоЌке су заиста желеле да иду босе, али вакуум диктира своЌе законе. Тако да нису били превише во ни да обуку свемирска одела.
  Робур Ќе такође био у свемирском оделу. Осе"ао се веома самоуверено.
  Ево их на површини месеца. Ишли су полако. И одмах су скочили - гравитациЌа на Месецу Ќе много ма®а него на планети Зем и.
  Робур Ќе задово но приметио:
  Ми смо први  уди на Месецу! Како Ќе дивно!
  Албина Ќе са осмехом певала:
  - Месец, месец - цве"е, цве"е,
  Сви се уздамо у  убав -
  Наде и снови! Наде и снови!
  Алвина Ќе са осмехом приметила:
  - Можемо све, па чак и летети на Месец!
  ТриЌада Ќе газила по површини месеца и чак покушала да скочи. Скокови су били дуги. А кад сиђеш, пад Ќе као у сну.
  Свакако лепо изгледа.
  Робур Ќе певао:
  - Добро Ќе бити на месецу,
  У овоЌ фантастичноЌ зем и!
  Албина Ќе логично приметила:
  - Добро Ќе на Месецу, Ќер смо ми први на ®ему. Али заправо нема цве"а, нема траве, нема плавог неба. То ниЌе сЌаЌно.
  Алвина Ќе пристала на ово, лупкаЌу"и петом по песку. Онда Ќе била повра"ана.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - НиЌе наЌбо е када има песка и кратера около!
  Робур се нацерио и рекао:
  - Пронађите наЌбо е у наЌгорем, а не обрнуто! И овде на своЌ начин, морам ре"и савршено!
  Албина се сложила са овим:
  - Да, сасвим Ќе добро на своЌ начин! Али ... ипак живот ниЌе сладак!
  Алвина Ќе исправила свог партнера:
  - Живота уопште нема!
  Робур Ќе направио Ќош неколико скокова. Затим Ќе стао на главу и ходао на рукама. Очигледно му се то веома допало. Али он ниЌе дечак. Има преко шездесет година. А дуго хода®е на рукама Ќе недостоЌанствено и заморно. Желим нешто другачиЌе - практичниЌе.
  Робур Ќе одлучно рекао:
  - Дово но! Сада полетимо до самог средишта Месеца и дотакнимо камен коЌи даЌе вечну младост!
  Обе девоЌке су у глас узвикнуле:
  - Наравно да "емо летети! Желимо вечну младост!
  И тако Ќе триЌада отрчала до ®иховог чудесног аутомобила, коЌи Ќе личио на аЌкулу баракуду, са точковима, коЌи су се, међутим, могли увлачити.
  А онда су девоЌке и Ќедан стариЌи човек ускочили у оваЌ апарат. Урадили су то веома добро.
  Мада Ќе, наравно, и месец сЌаЌан. А сада Ќе то било Ќош узбуд ивиЌе путова®е унутра.
  Робур, седе"и за воланом своЌе чудне машине, певао Ќе:
  - Дечак у сну види митра ез -
  Уосталом, тенк му Ќе лепши од лимузине ...
  Од рође®а, ово поравна®е Ќе Ќасно,
  Да само снага побеђуЌе на свету!
  А онда се ук учило полусвемирско по е и машина налик на баракуду Ќурнула Ќе у месечеве дубине, лабаве"и површину планете.
  Апарат се у почетку тресао, а онда Ќе почео да иде дуб е у месечево тло.
  Ма®е Ќе дрма®е аутомобила. А онда се потпуно смирила, и као сат отишла у дубину.
  Албина Ќе твитовала:
  - Проби"емо било коЌу планину,
  Било коЌи врат - окрену"емо се!
  Алвина Ќе то спремно потврдила:
  - Наравно да "емо се окренути, покуша"емо!
  А девоЌка Ќе изула чизме. Њен партнер Ќе следио пример.
  И док Ќе Робур био на челу, девоЌке су почеле да играЌу карте међу собом.
  Урадили су то уз помо" голих ножних прстиЌу, и то веома енергично. Играли су, бацали карте и узвратили.
  Али убрзо им Ќе то досадило. И девоЌке су одлучиле да играЌу шах. Заиста, игра®е карата Ќедан на Ќедан ниЌе баш заним иво. Али у шаху, наравно - то Ќе супер.
  Албина рече са осмехом:
  - Шах 0 Ќе игра за интелектуалце!
  Алвин се сложио са овим:
  - Наравно! Ми смо наЌвиша интелектуална елита!
  Албина климну главом. А ®ени голи ножни прсти су извукли флашу шампа®ца из ормари"а. ДевоЌка Ќе одврнула чеп и пустила величанствени млаз. Ударена Ќе у лице. И залио лепо и Ќош свеже лице девоЌке.
  Плавокоси научник Ќе узвикнуо:
  - НиЌе продуктивно!
  Алвин се сложио са овим:
  - Много Ќе глупо да се тако ошамараш!
  Албина Ќе голим прстима узела црну фигуру и померила Ќе. То Ќе заним ива игра. Обе стране су играле брзо. И почело Ќе међусобно услож®ава®е фигура. И све се свело на поЌедностав е®а. А онда реми.
  ДевоЌке су седеле неко време изнад празне табле.
  Затим су фигуре поново постав ене.
  Овога пута Албина Ќе играла белим фигурама. Њена противница Ќе играла Кра еву индиЌску одбрану и настала Ќе Земишка вариЌациЌа. Бели су нападали кра а. Албина Ќе чак донирала фигуру. Али победе ниЌе било.
  єош Ќедан реми...
  ДевоЌке су се руковале.
  Онда Ќе Албина одлучила да пева, глас ЌоЌ Ќе био пун, и врло сочан, а боса Ќе шамарала док Ќе певала;
  Осликан простор у тамном, суморном светлу,
  И ледене звезде су се затамниле у своЌим орбитама...
  Желим  убав, као одговор чуЌем не,
  ДевоЌачка срца су разбиЌена!
  
  Волимо да се боримо веома храбро,
  Боре"и се веома жестоко за Ота¤бину...
  Прођемо поново тест храбрости,
  єа сам витез света - не са душом буфана!
  
  Када смо разбили Вермахт,
  ДевоЌке су се храбро бориле код Москве ...
  Одбио роЌ смеђих хорди,
  Иако Ќе неприЌате  повезан са Сатаном!
  
  Ми смо босоноге девоЌке на снежном наносу,
  немоЌ постати противник знаЌ да се плашиш...
  И са фашистичким вилама са стране,
  Сакупивши дивове на гомилу од коже торбе!
  
  Али каква Ќе наша храброст у свему,
  Када се Меркур мерио ногама ...
  Ко нас пожури сломи"е се,
  Не газите ивицу, драге чизме!
  
  Нека Ќе славна зем а руска,
  Показали смо  удима пут до универзума...
  сви  уди света су Ќедна породица -
  Ускоро "емо видети комунизам!
  
  Да, можете веровати, или бар не веровати,
  Али човек се рађа као снажно створе®е...
  Звер не"е победити наше приЌате ство,
  На краЌу краЌева, веруЌте да су неприЌате и немо"ни против нас!
  
  У име наше ота¤бине, свети,
  Бори"у се против сваког зла...
  ДевоЌка трчи боса по снегу
  нема ни помисли да се кукавички предамо!
  
  Ми смо милиони жестоких бораца,
  КоЌи су уЌеди®ени у борби...
  Славимо веру дедова и очева,
  На краЌу краЌева, девоЌке у биткама су непобедиве!
  
  Сварог нам Ќе дао наЌоштриЌе у борби,
  Рекао Ќе да се девоЌке жестоко туку...
  Нека се оствари божЌи идеал
  А кад победиш, делиш са сиротом!
  
  Нека Ќе наша у слави, веруЌем РусиЌи,
  Ко се бори без страха...
  Борите се за ота¤бину и не боЌ се,
  Чак Ќе и цела кошу а натоп ена крв у!
  
  Да, нема сум®е - помести"емо све неприЌате е,
  Рођени смо да имамо племе дивова...
  Под заставом са тробоЌним црвеним калико,
  Нека су  уди уЌеди®ени у вечности!
  
  Ево долази нова ера
  Простори отворени за свемирске  уде...
  Неки инсекти полетно куцаЌу,
  Одлазите у пакао са глупош"у, причаЌте!
  
  Да, човек уопште не веруЌе ушима,
  И онаЌ коЌи Ќе увек рођен да побеђуЌе...
  Зато ти славни грбе не дрхти,
  Иако Ќе неприЌате  Ќедноставно полудео!
  
  Не"емо се предати противнику,
  Ни на Зем и, чак ни на плавом небу...
  ЗаписуЌеш момке у свеску,
  Да "е свемирски брод полетети као фришки лабуд!
  
  Да "емо зем у веома храбро бранити,
  Знаш да смо храбре девоЌке...
  Гле, херувим шири своЌа крила,
  На ®их Ќе бачена граната!
  
  Не, девоЌке никада не"е бити пометене,
  Не"е нас бацити на колена...
  Као што Ќе било пре Хитлеровог капута,
  Тако "е радост нараштаЌа бити у слави!
  
  Укратко, лете"емо до звезде,
  И би"емо у свету Девице, Ориона...
  Велики снови се остваруЌу
  Гради"емо славни, нови поредак!
  
  И веруЌем да "е ускоро до"и време
  Када васкрсну они коЌи су погинули у борби...
  Победа "е отворити бескраЌан рачун,
  ОнаЌ ко буде наЌчистиЌи у борби добиЌа награду!
  
  Знам  уде на свету, помири"емо се,
  єедан: арапски, хиндуистички и православни...
  Сви "е бити обасЌани Свемогу"им Господом,
  И наша судбина "е, наравно, бити славна!
  
  Нека сре"а чека све  уде напред,
  И вечност у славноЌ радости заувек...
  Неуспеси и нуле "е се завршити,
  И исцели слабе, сакате!
  
  Овде "е бити сре"е  удима вековима,
  Иако милиЌарде година пролазе у слави...
  На краЌу краЌева, мо" ума  уди Ќе Ќака,
  Рођени смо у свемирскоЌ сили!
  
  ОсвоЌи"емо универзум у шали,
  Поди"и "емо галаксиЌе стазе до краЌа ...
  Прођимо кроз вакуум у  убави, увиЌаЌу"и се,
  Слава Богу Исусово Име!
  
  И сами "емо одЌедном створити звезде,
  ХаЌде да градимо градове парсеке дуго...
  Ловац "е се ускоро претворити у игру,
  А изнад свега нека буде  уди!
  Албина Ќе отпевала целу песму, а Алвина Ќу Ќе покупила своЌим звучним гласом. А девоЌке су биле изузетно забавне и шик.
  Затим су девоЌчице одиграле тре"у партиЌу шаха. И почели су да играЌу промиш ениЌе.
  Алвина Ќе играо са белим и тражио лукаве потезе. Борила се и Албина.
  Обе девоЌке су се нагнуле над даску, и замало се судариле челима и носовима.
  Игра Ќе била у току. А Робур Ќе у међувремену приближавао своЌ фантастични аутомобил центру Месеца. Напредак на терену Ќе диван. У ствари, ово се може оценити као чудо. Али на Месецу нема живота. А ово Ќе проблематично.
  Робур Ќе возио ауто и размиш ао. Посебно ако Бог? А ако постоЌи, шта Ќе то? Да ли Ќе заиста исто као у БиблиЌи или другачиЌе? Робур Ќе слегнуо раменима.
  Имао Ќе тешко дети®ство и завршио Ќе у поправном дому за малолетнике. Али ништа ниЌе преживело, па чак и постао коловођа.
  И након што Ќе направио почетни капитал, преквалификовао се из бандита у бизнисмена. И ово Ќе постало ®егово ново по е активности.
  Тада се Робур заинтересовао за авиЌациЌу. И упознао Ќе две тада младе девоЌке - Албину и Алвину. И успели су да направе Ќединствену летелицу. КоЌи Ќе летео и имао огромну резерву снаге.
  Ово велико откри"е.
  Чак Ќе на свом Пиониру довезао два професора из САД. Истина, поступили су подло, побегли и чак оштетили аутомобил. Али им ниЌе опростио.
  Онда Ќе пролетело Ќош мало... Време Ќе пролазило.... И Албина и Алвина желеле су да направе аутомобил коЌи може да лети, вози и плива. И ово Ќе урађено.
  Робур Ќе ве" почео да размиш а о мо"и над светом... Иако, наравно, Ќедан апарат не"е освоЌити свет.
  Али наравно, како Ќе Робур веровао, уЌеди®е®е човечанства би било добро. Ратови би престали, глад би нестала, а остали проблеми би Ќедноставно били решени.
  Али како уЌединити  уде без Ќош Ќедног великог рата? Ово Ќе заиста проблем.
  Робур ниЌе желео да убиЌа  уде, али и светски диктатор, заиста Ќе желео да постане. Овде Ќе контрадикциЌа и тешка дилема. И онда су се, наравно, поЌавиле мисли о Богу - да ли Он постоЌи?
  Робур ово ниЌе знао, као што очигледно многи  уди ово нису знали. ТачниЌе, скоро све. А да Ќе папа атеиста, ово не би превише изненадило Робура.
  Главни аргумент против постоЌа®а Бога Ќе оби е зла и неправде у свету. А ако Бог допушта зло и пат®у милиЌарди  уди, зашто онда? Да ли му недостаЌе ни снаге ни  убави? Међутим, зашто, ако Творац Универзума постоЌи, Он мора бити савршенство?
  Или можда обрнуто? Ствара®е Ќе одраз карактера Створите а, а оно Ќе несавршено Ќер сам Бог ниЌе савршен.
  У сваком случаЌу, кад те, на пример, заболи зуб, онда си спреман да се попнеш на зид и прокли®еш цео свет, и Бога, коЌи Ќе измислио тако одвратну ствар као што Ќе кариЌес! Да, нема времена за радост у животу. Међутим, у старости, многе различите ране нападаЌу особу.
  И то ниЌе наЌгора ствар тамо. Узмимо, на пример, рак? То Ќе заправо горе од куге. Како се  уди могу тако малтретирати?
  А Ќош горе Ќе старост. Тога се Робур наЌвише плашио. Изгледа да Ќе здрав и чак Ќак.
  Али нешто се променило током година. И, на пример, сан више ниЌе освежаваЌу"и на млад начин и брже се умарате. Утиче на издрж ивост и брзину. А жене нису тако привлачне.
  Не као у моЌоЌ младости. Или чак у младости. Стариш, и то Ќе Ќако лоше.
  єедна од наЌнеугодниЌих манифестациЌа старости су спо аш®е промене, посебно боре и седа коса, па чак и поЌава "елавих мр а. И ово Ќе такође неприЌатно. И стомак почи®е да расте упркос тренингу. И снага у теби више не ври као вулкан.
  Албина и Алвина су млађе, али ве" имаЌу четрдесет година. А девоЌке су веома комплексне око свог изгледа. Иако изгледа и тридесет не даЌу. Али очигледно се плаши да постанем старице.
  И то их веома узнемируЌе ... Штавише, Албина Ќе имала зубобо у и морала Ќе да стави пломбу. А са пломбом, зуб "е се пре или касниЌе потпуно срушити.
  Да, тужно Ќе за девоЌке.
  А месечев камен Ќе у ста®у да врати младост. И, можда, заувек!
  И то Ќе супер. Поготово ако сте смртни, нема разлога да осваЌате свет. После твоЌе смрти, поново "е се распасти. И тако можете успоставити вечно, стабилно, траЌно и усмерено у корист управ а®а  удима. Робур Ќе желео бесмртност не само за себе, ве" и због човечанства. Тако да добиЌа снагу и стабилност, а да се истовремено динамички развиЌа и свемирски бродови лете у осваЌа®е других светова ван Сунчевог система.
  Човечанство "е пре или касниЌе овладати термонуклеарном енергиЌом и створити мо"ну бомбу. А ако у овом тренутку постоЌе различите зем е, то може довести до нуклеарног рата и нестанка човечанства.
  Дакле, потребна Ќе Ќединствена влада. И ово Ќе спас  уди...
  КомпЌутер Ќе издао упозоре®е - приближаваЌу се центру Месеца, па Ќе мета веома близу.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  А у самом центру месеца Ќе шуп а посуда. А унутра, као сафир, блиста драги камен, величине лубенице. Веома Ќе лепа, са много аспеката.
  И у ста®у да пружи вечну младост свакоме ко га дотакне. Истина, покушаЌте да дођете до центра месеца. Као да су мађионичари сакрили благо у дубинама Зем иног сателита.
  Ево чудесног Робуровог апарата коЌи Ќе савладао чврсто тло Месеца и отишао у центар.
  Тамо Ќе владао бестежински, али у апарату гениЌа из САД вештачка гравитациЌа.
  Али када Ќе триЌада излетела из апарата, нашли су се у потпуном одсуству гравитациЌе у самом центру Месеца.
  И лебдели су у ваздуху коЌи Ќе био у овом контеЌнеру.
  Албина Ќе узвикнула:
  - Какав леп камен! Само чудо!
  Алвин Ќе приметио:
  - Да кул! И како сада да добиЌемо вечну младост?
  Робур Ќе самоуверено одговорио:
  - Треба да скинете рукавице и причврстите оба длана и држите Ќедан минут. ЕнергиЌа младости "е у"и у нас, а ми "емо постати заувек млади!
  Албина звижди:
  - Вау! Тако Ќедноставно!
  Алвина Ќе логично приметила:
  - А све Ќе гениЌално Ќедноставно! Само осред®ост све компликуЌе!
  Робур климну главом.
  - Овде Ќе топло! НемоЌте смрзавати руке. ХаЌде да скинемо рукавице.
  И велики научник Ќе почео да скида рукавице. ДевоЌке су га пратиле. Лепотице имаЌу тако нежне руке, а уЌедно и преплануле, са дугим, гримизно офарбаним ноктима.
  Алвина Ќе твитовала:
  - О, наше руке, руке труднице!
  Албина Ќе углас додала:
  - А ми девоЌке смо наЌкул!
  Робур Ќе први ставио руке на камен. Мо"ан, стариЌи човек рече са одушев е®ем:
  - Тако Ќе згодан!
  Тада су се и Албина и Алвина ставили у руке. ДевоЌке су се укочиле, осетивши како у ®их улази топлина и енергиЌа.
  Робур Ќе висио, и он Ќе осетио приЌатна електрична праж®е®а како га прожимаЌу. И било Ќе, рецимо, одлично. А онда Ќе видео да се и девоЌке тресу. И осе"аЌу се.
  Робур Ќе држао Ќезик за зубима. НедостаЌало Ќе пар зуба, али сада су ве" почели да расту. А кожа на рукама човека, непосредно пред очима, постаЌе нежниЌа и не тако груба.
  Њено лице се не види, али Албина Ќе ве" узвикнула:
  - Картри¤ твоЌа седа коса нестаЌе!
  Робур климну главом.
  - Очекивао сам! Али подмлађива®е ниЌе толико приметно на вама девоЌкама - ве" изгледате супер!
  Албина Ќе са одушев е®ем певала:
  - О, дети®ство, дети®ство, куд ти се жури,
  О дети®ство, дети®ство, куд летиш!
  Алвина Ќе наставила песму:
  - Нисам се Ќош дово но играо са тобом,
  ДевоЌка Ќе постала боса и кул!
  Албина се закикота.
  - А твоЌ Ромул Ќе ве" изгубио браду!
  ГениЌални проналазач климну главом.
  - Брада? Да ли Ќе то онда дово но?
  И покушао Ќе да скине руке са камена коЌи даЌе младост. Али ниЌе га било.
  И теме но су заглавили дланове.
  Робур Ќе зарежао:
  - Шта Ќе ово?
  Трзале су се и Албина и Алвина... ОдЌедном су тела крупних, високих девоЌака почела да се сма®уЌу.
  И урлали су изнервирани.
  Осетио сам да Ќе ®егово крупно тело високог, скоро два метра, почело да се сма®уЌе и Робур.
  И ово га Ќе збунило. Свеже исковани млади" трзну се Ќаче. Али ипак, ниЌе могао да побегне. Ни девоЌке нису могле да побегну.
  И ве" су се значаЌно сма®или.
  Албина Ќе чак гукала:
  - Пасти у дети®ство не значи помладити се!
  Алвина Ќе духовито додала:
  - Млађи телом, не"е бити беба у уму!
  Робур осети како му одело виси као вре"а. Прилично се сма®ио.
  ДевоЌке су постале деца, а сада им се може дати десет година. На сре"у, процес сма®е®а Ќе заустав ен. А сада су све три фигуре биле са опуштеним свемирским оделима и малим телима.
  Међутим, Робур Ќе коначно откинуо руке и одлетео у ваздух. Две девоЌке су се такође отргнуле и завртеле.
  Албина Ќе пискала:
  - ХаЌдемо назад! И одЌурио на уређаЌ у облику аЌкуле.
  Туда Ќе галопирао и Робур, а за ®им и Алвина.
  НаЌвише од свега желели су да скину скафандере и погледаЌу се у огледало.
  И ево их унутра. НиЌе могу"е одмах скинути свемирска одела. И руке ми се тресу.
  Али коначно су шлемови скинули, а са ®има и остали.
  Сада видиш, Робуре, да су се високе девоЌке претвориле у девоЌке. И он Ќе бри антан проналазач.
  Робур погледа у огледало. И видео Ќе испред себе миши"авог дечака високог четрдесет пет метара. Само дете, преплануло и босо, као што Ќе Робур био са десет година. Да ли су миши"и истакнутиЌи него у дети®ству. А ®ушка Ќе тако слатка и "уд ива.
  Албина се закикота.
  - Сад си дечак Робур!
  Алвина Ќе уз смех додала:
  - Тиранин!
  Албина се месождерки осмехну:
  - Босоноги дечак "е владати планетом Зем ом!
  Робур Ќе опсовао:
  - А ко си ти? ДевоЌке! Да ли би волео да будеш овакав?
  Албина Ќе уз уздах приметила:
  - Да, ово Ќе Ќасно претерива®е! Али у реду Ќе, има своЌе предности!
  Алвина Ќе узнемирено приметила:
  - Нешто плуса не видим! Сада "е нас бо ети да водимо  убав са мушкарцима. Младост Ќе добра, али дети®ство има много проблема
  Робур Ќе зарежао, тачниЌе зацвилио:
  - Али мени Ќе Ќош горе! КоЌа жена би желела  убав са мном?
  Албина се закикота и одговори:
  - Да, уз тако малу ствар, женама ниси потребан. И то само као син!
  Робур Ќе одмахнуо песницом.
  Ќа "у им бити отац. Прави отац целе планете Зем е!
  Алвина Ќе агресивно приметила, удараЌу"и босом, дети®астом ногом:
  - Одрастеш и поста"еш отац, опаметеш се!
  Албина Ќе са осмехом приметила:
  Или не"еш одрасти! Дети®ство "е бити заувек!
  Робур заурла:
  - ОстаЌемо деца заувек,
  Само се године ме®аЌу!
  И у гнусу и он гази, дети®аста, боса. Очигледно Ќе да му Ќе оде"а падала, а сада си ти гола. Осим ако га не обмотате око бокова.
  Робур се осе"ао превареним, и као оп ачканим. Уместо подмлађива®а, пао Ќе у дети®ство.
  У ствари, физички сам се осе"ао одлично. И било Ќе добро расположе®е. Стварно сам желео да се смеЌем и скачем.
  Али, наравно, ниЌе то очекивао. Осим тога, неприЌатно Ќе изгубити високог, скоро два метра, када ходаш у гомили и видиш се далеко.
  Уместо тога, сада сте нека врста преваранта. И ниЌе наЌбо е. Али с друге стране, пуни сте енергиЌе.
  Као што Ќе Енгелс рекао: би"е одређуЌе свест. А дечЌе тело потискуЌе тугу и свакако вас вуку свакакви подвизи. И желите да скачете и да се кре"ете као да сте ко® са сатом.
  Робур Ќе наредио:
  - У реду! Подмладили смо се, чак и превише. А сада лети на Зем у!
  Албина збу®ено упита:
  - А шта "емо тамо у дечЌим телима?
  Робур Ќе одлучно рекао:
  - ХаЌде да освоЌимо свет!
  Алвина Ќе п еснула рукама и лупкала своЌим дЌечЌим стопалима:
  - Дивно Ќе!
  Албина Ќе одушев ено певала:
  - Цео свет Ќе у нашим рукама,
  Ми смо звезде континената...
  РазбиЌен по угловима -
  Проклети такмичари!
  Робур Ќе енергично потврдио, одмахуЌу"и главом:
  - Да, разбили су га! И то Ќе кул!
  Алвин Ќе исправио:
  - єош га нисмо покварили, али "емо га сигурно разбити!
  Албина Ќе певала агресивно:
  - Не трпи пониже®е девоЌака,
  Челичним мачем потврди"емо славу....
  Не"емо толерисати више увреде -
  РазбиЌмо све фашисте у комаде!
  Робур Ќе отворено приметио:
  - єош Ќе рано певати о нацистима! Мусолини Ќе и да е нико, а Хитлера из здравствених разлога нису ни водили да служи воЌску!
  Алвина Ќе намигнула професору и рекла:
  - Онда су полетели да исправ аЌу туђе грешке! Можда "е свет заиста постати бо и!
  Дечак Робур Ќе потврдио:
  - Нека буде бо е у моЌоЌ  убавноЌ шаци!
  И мала, али окретна и свестрана машина Ќурила Ќе из средишта месеца, гризла зем у, не остав аЌу"и за собом ходнике.
  Албина Ќе са осмехом певала:
  - Човечанство има гвоздену технику,
  свакако неопходну и веома корисну...
  Алвина Ќе одушев ено наставила:
  Али, и мени Ќе приЌатниЌе, народна чуда,
  Стол®ак са самомонтажним, брзим ципелама ...
  Дечак Робур Ќе одушев ено певао:
  - ВеруЌем да се уз баЌку  уди не опраштаЌу,
  И верни приЌате и оста"е заувек!
  Заиста, триЌумвират Ќе показао своЌу наЌвишу класу. ТачниЌе, остварили су ци  и подмладили се. А сада треба да урадимо нешто Ќош значаЌниЌе.
  Дечак Робур на челу. Он управ а ¤оЌстиком, а сма®е®е висине га уопште не омета. И расположе®е се подиже.
  У ствари, иако сте дечак, никада не"ете остарити. И приЌа. Дакле, пред вама Ќе сре"ан живот. И влада"ете планетом Зем ом заувек.
  На краЌу краЌева, он има такав апарат у рукама: може да лети кроз ваздух и кроз свемир. И пливати по води и под водом, па чак и кретати се под зем ом. А има и пишто  са гравиолазером.
  КоЌа воЌска може да му се супротстави? Полупросторно по е вам омогу"ава да се кре"ете не само под зем ом, ве" Ќе ®егов аутомобил апсолутно нера®ив. Односно, нико не може да га победи. НиЌедно оружЌе на планети зем и ниЌе у ста®у да пробиЌе ®егову летелицу.
  А Робур се осе"а веома самоуверено. И две девоЌке коЌе су помогле овом техничком гениЌу, и значаЌну помо", такође се осе"аЌу весело и сре"но. Сада никада не"е остарити. И ово им даЌе велику радост.
  Шта ако су девоЌке? ПостоЌи много других начина да се забавите осим вође®а  убави са смрд ивим мушкарцима. Али било би заним иво играти у рату. А ово Ќе вероватно наЌбо а забава. У међувремену, Албина и Алвина поново играЌу шах. Албина Ќе направила потез са белим: Е2-Е4, док Ќе ®ена противница изабрала СицилиЌанску одбрану. И, наравно, чувена верзиЌа ЗмаЌа. Веома динамична одбрана са лоптом на дугачкоЌ диЌагонали. Истина, бели има прилику да се ухвати за пешака коЌи Ќе кренуо напред.
  А напад Ќе обостран и жесток. Сваки напада кра а у своЌоЌ области.
  И наравно, девоЌке се боре под Ќеднаким условима. ТачниЌе, вероватниЌе ве" нису девоЌке, ве" девоЌке. Али ®ихова битка Ќе, наравно, веома жестока.
  Албина Ќе жртвовала пешака, а ®ен противник се разменио. Борба Ќе ишла у агресивном правцу.
  ДевоЌке су се кретале босим ногама и показивале зубе боЌе слоноваче.
  Алвин Ќе приметио:
  - Играмо се као дете у недети®скоЌ игрици!
  Албина се сложила са овим:
  - Да, играмо! И сигуран сам да "у победити!
  ДевоЌке су заиста невероватне. И голи прсти на стопалима ®ихове деце преуређуЌу фигуре.
  Ево опет жртава, и размене удараца... И Робур се кре"е ка површини месеца.
  Наравно, под зем ом Ќе брзина ма®а него у вакууму, али и да е веома велика.
  Робур у покрету, мислио Ќе да Ќе сада дечак. Али да ли "е одрасти или остати дете? Ово Ќе заним иво пита®е. Може и не мора бити тако.
  Али у телу Робур има невиђену енергиЌу и ведрину. Тако да можете бити сре"ни.
  И можда га никада не"е болети зуб, и увек "е имати одличан вид. Да, и ®егова снага ниЌе дети®аста. И оно што су ре ефни миши"и постали, само Ќе Херкулес млади". И може се добро показати ако мора у борби.
  Робур Ќе чак певао:
  - Шта  уди кажу
  ниЌе нас брига...
  Важан Ќе само резултат
  Ударац одлично!
  И голом, округлом петом, дечак Ќе притиснуо педалу. И ®егов ауто се тргнуо.
  Мо" над светом Ќе привлачна и слатка. Али у исто време, то Ќе и огромна одговорност. И Роберт то разуме. У историЌу не мора да уђе ни тиранин, ни тиранин, ве" велики владар коЌи "е спасити човечанство. И изградите прави раЌ на планети Зем и. И  уди "е га искрено хвалити.
  Робур Ќе одушев ено певао:
  - Не"у лагати
  Желим да владам...
  Али не зарђали ауто,
  И цела зем а!
  ДевоЌке су се смеЌале када су чуле ову песму. А хтели су и да отпеваЌу нешто. Али одговараЌу"и мотив ниЌе пао на памет.
  Међутим, девоЌке су наставиле да играЌу. Али онда Ќе дошло до размене и позициЌа Ќе постала мртва. Али они су наставили да гусле и пате дуго времена.
  Робур Ќе истовремено мислио да Ќе слава у свету кратког века. И скоро сва царства су пропала и пропала. Као да Ќе постоЌала нека сила коЌа Ќе спречила интеграциЌу човечанства. Тренутно у свету постоЌи неколико прилично великих империЌа. НаЌве"и Ќе британски, а други руски. А ве" Ќе РусиЌа била у паду, изгубивши рат од єапана, што Ќе велика срамота.
  Бела раса Ќе изгубила од жутих, и нема чему да се радуЌе. Али, с друге стране, царска РусиЌа Ќе имала изненађуЌу"е много различитих врста незгода и неуспеха коЌи су довели до пораза. Као да се умешала виша сила. Мада ако су више силе? Међутим, да ли би Џингис Кан могао да освоЌи пола света без покровите ства виших сила? Уосталом, колико Ќе та МонголиЌа? А ко Ќе сам Џингис-кан - див ак коЌи ниЌе умео ни да пише ни да чита.
  Дакле, овде су му, очигледно, неке силе дефинитивно помогле. Истина, нису могли створити чврсту империЌу. ТачниЌе, осваЌа®а разбоЌника су била крхка, а зем а Ќе пропала тривиЌално. ТачниЌе, мо" Џингис-кана прво су распарчали потомци, а онда Ќе потпуно нестала.
  Римско царство Ќе било Ќаче, али се и оно прво поделило на два дела, а потом су их згазили западни варвари, источни Арапи и Турци.
  Царска РусиЌа, као континентална империЌа, изгледа Ќача од Британаца, али сада има тешка времена - немире и пораз од єапанаца. Послед®и Ќе веома досадан.
  Руски народ уме много да опрости зарад блиставости воЌних победа и царске величине. А кад те победе, а ни єапанци их не сматраЌу ауторитативним противником, то Ќе двоструко увред иво, и, наравно, пре свега криве кра а. И са ®им, уз читав систем монархиЌске власти.
  Робур Ќе слегнуо раменима - он Ќе сто посто Американац и не мари за РусиЌу. Али Албина и Алвина имаЌу словенску крв, а ®ихов пораз од царске РусиЌе од єапана био Ќе веома узнемируЌу"и.
  Али Робур им Ќе одговорио: планетом Зем ом треба да влада ®егов гениЌе, а не неки Романови. И да "е он Робур створити вечно царство коЌе "е обухватити све насе ене светове у универзуму. И можда не само у овом, ве" и у другим универзумима. А онда "е постоЌати Мега-хиперуниверзална империЌа, коЌа "е имати фантастичну мо" и снагу!
  Робур Ќе мислио да "е се наука развиЌати и да више не"е бити стараца и старица, сви "е бити заувек млади и лепи. А млади"и "е бити голобради, слатких малих лица. А девоЌке никада не"е избледети.
  Робур Ќе одушев ено певао:
  - Би"у заувек млад, заувек пиЌан! И заувек кул и ревносан!
  ДевоЌке су се закикотале као одговор и исплазиле Ќезике. Рецимо само да су смешни.
  А сада изгледаЌу као девоЌке.
  Албина Ќе са осмехом приметила, певаЌу"и:
  Све Ќе сабласно у овом побеснелом свету,
  ПостоЌи само тренутак за ®ега и издржи...
  Живот Ќе само тренутак између прошлости и буду"ности,
  И то Ќе оно што се зове живот!
  Алвина Ќе показала зубе и приметила:
  - НиЌе ти тешко!
  Албина рече са осмехом:
  - Нешто не иде уз моЌу поезиЌу!
  Алвина Ќе узвратила:
  Обистинила се клетва страшне, паклене вести,
  Сунце Ќе избледело у жалости за зем ом...
  Убица савести и части Ќе лишен -
  Крвава рука ниЌе задрхтала!
  Албина Ќе са великим ентузиЌазмом покупила:
  - Убица Ќе зао будала и странац,
  ПоЌео много девоЌачких срца...
  Заменио ранац за фрак,
  Хладни нитков прекинуо време лета!
  Алвина Ќе одушев ено наставила да пева дети®астим гласом:
  Озарено лице песника Пушкина,
  Окружен крвавом пеном смрти...
  Носилац Пушкинове доброте и светлости,
  За ово Ќе метак у срце погодио!
  Албина Ќе са великим одушев е®ем наставила да пева, величанствену романсу:
  Поток блиставих, блиставих ...
  Речи песника и песме су се излиле ...
  Волео Ќе  уде свим своЌим чистим срцем,
  У творевинама светлости, злим жигосаним гресима!
  Алвина Ќе наставила да пева са великим ентузиЌазмом:
  Његова реч Ќе била оштар диЌамант,
  Сву снагу слога, пренео Ќе оловком ...
  Лепо Ќе радио, свима се дивио,
  ПоезиЌа подигнута, Боже до звезда!
  Албина Ќе бесно наставила да компонуЌе и пева:
  Таленту песника нема граница,
  На небу нема броЌних фрагмената звезда...
  Убица "е одговарати од Господа,
  И Пушкин "е заувек бити са нама!
  А девоЌке су п ескале своЌим босим, исклесаним ногама.
  Робур Ќе сумирао логичан зак учак и певао:
  -Ах, Пушкин, грешиш ексцентрик,
  У проле"е нисмо морали да се разболимо...
  На краЌу краЌева, мирис зачи®еног, деликатног би а,
  У ста®у да све отерам са кауча!
  Албина се сложила са овим:
  - Да, проле"е Ќе дивно време! маЌ посебно!
  Алвина Ќе одушев ено певала:
  - А иза прозора бесни месец маЌ,
  Борите се за ®ега и усудите се!
  Коначно, тло Месеца се завршило, а ®ихов фантастично величанствен апарат одлетео Ќе у вакуум. И како кажу - отишао у оперативни простор.
  Албина Ќе одушев ено певала:
  - Зем а у прозору, зем а у прозору, зем а у прозору се види...
  Алвина Ќе са осмехом прихватила:
  - Како Ќе син тужан за маЌком, како Ќе син тужан за маЌком, ми смо тужни због Зем е, она Ќе сама!
  Вечити дечак Робур се ухватио за ово пева®е:
  - Али звезде, ипак, и звезде, ипак,
  Мало ближе, али и свима Ќе хладно!
  Албина Ќе одушев ено наставила:
  - И као сат помраче®а, и као сат помраче®а! Чекамо светлост и видимо зема ске снове!
  Алвина Ќе наставила да пева са великим жаром, своЌим магичним гласом:
  - Али ми не са®амо о хуку космодрома ... Не о овом леденом плавом!
  Дечак астронаут Робур се одушев ено придружио:
  - А са®аЌ, имамо траву, траву краЌ ку"е! Зелена, зелена трава!
  Затим су додали брзину и Ќурнули на Зем у.
  Робур Ќе са задово ством певао:
  - По"и "емо, поЌури"емо, на Ќелене у рано Ќутро и очаЌнички улетети право у снежну зору!
  Албина Ќе са великим ентузиЌазмом покупила:
  - Виде"ете да узалуд север називаЌу краЌ®им...
  Алвина Ќе биЌесно шмрцала уснама додала:
  - Виде"ете да Ќе безгранично, даЌем вам га!
  А девоЌка Ќе лупила босом, исклесаном ногом.
  Дечак Робур Ќе просиктао:
  - Нема победника у послед®ем рату,
  Нико се не"е спасити од салве проЌектила...
  Алвина Ќе одушев ено певала:
  - Посла"емо са великом пакленом експлозиЌом здраво!
  Албина Ќе  утито наставила:
  - И буЌне руже, убрали смо букет!
  А девоЌка Ќе п уснула, исклесаним, дети®астим ногама, плешу"и:
  - єедан два три! Обришите рефлекторе!
  Све су ближе Зем и.
  Плава лопта постаЌе све ве"а. И веома Ќе кул. Тако "е ускоро бити на своЌоЌ планети.
  Дечак Робур притисне голе, дети®асте пете и заурла:
  - Видиш помраче®е на небу,
  Ужасно демонско сурфа®е...
  Паклени знак лети
  єато свемир завиЌа®е!
  Алвина Ќе одушев ено покупила:
  - Авадон клетва расте,
  Авадон тотална смрт...
  Авадон и пукови мртвих...
  Авадон луди води!
  Албина Ќе  утито додала:
  Авадон! Авадон! Авадон!
  Дечак Робур Ќе викнуо:
  Пр ави, луди маниЌак
  Жели да постане лидер државе...
  Али улива®е страха...
  Алвина Ќе завршила мисао:
  - Умре"е у зарђалоЌ мочвари!
  Албина, показуЌу"и зубе, настави:
  - Покушавам да уплетем свет,
  Алвина Ќе тупнула босом, дети®астом ногом и наставила:
  - Мрежа паклене страсти!
  Албина Ќе бесно певала:
  - Лоба®а губавца и вампир...
  Алвина Ќе сиктала, удараЌу"и босом, дети®астом ногом:
  - Са незаситним расцепом непца!
  Робур Ќе уз осмех младог садисте приметио:
  - САТО див а у бесу,
  НеприЌате  пука Ќе кренуо напред ...
  Али ¤елати-противници,
  ДевоЌке "е се суочити са неприЌате ством!
  Албина Ќе подигнута, а ®ене босе ноге су биле у покрету:
  - ЗабиЌаЌу у кожу сви®е,
  НеприЌате  "е бити смрв ен у прах!
  Алвина Ќе наставила са пакленим апломбом:
  Жене се жестоко боре
  ДевоЌачка песница Ќе Ќака!
  Албина Ќе додала не баш у рими:
  - А и гола пета девоЌака Ќе Ќака!
  Робур Ќе потврдио:
  - Оклоп Ќе Ќак и наши тенкови су брзи!
  Алвин се сложио са овим:
  - Да, веома брзо! Само му®а!
  Албина Ќе бесно певала:
  - У нашим селима има жена,
  Да возе авион у шали...
  Алвина Ќе бесно додала:
  - Не познаЌ лепоту сум®е,
  Ша иви противник "е срушити!
  Робур промрм а са бесом вечног детета:
  Они су рођени да побеђуЌу
  Да величамо разум вековима!
  Албина Ќе уз осмех вечне девоЌке додала:
  - Уосталом, наши прадедови,
  ОдЌедном су им скупили воЌску!
  Ове девоЌке су само супер чланак. И иако су сада деца, нису изгубили своЌу агресивност.
  Робур Ќе задив ено приметио, оголивши своЌе слатко, дети®асто лице:
  - єа сам наЌЌачи на овом свету,
  И све "у потопити у тоалет!
  Дечак професор Ќе чак газио детету ногом о под, био Ќе пун ентузиЌазма.
  Сада улазе у атмосферу планете Зем е. Стигао прилично брзо. И допало им се.
  ТриЌумвират Ќе Ќедноставно одушев ен. Ево их поново на зем и...
  Албина Ќе певала са одушев е®ем:
  - И у звезданим висинама, и планинскоЌ тишини,
  У морском таласу и жестокоЌ ватри!
  И бесна, и бесна ватра!
  Албина Ќе ук учила преглед и изненађено приметила:
  - Нешто на овом свету ниЌе у реду!
  Робур се намрштио и озби но упитао:
  - А шта тачно ниЌе у реду?
  Дечак професор му Ќе ископао очи.
  Албина одговори са сум®ом у гласу:
  - Сада смо у прошлости, пре само пар година!
  Алвина Ќе одушев ено узвикнула:
  - Све бо е! Помозимо царскоЌ РусиЌи да победи єапан!
  Робуру, коЌи Ќе постао дечак, било Ќе драго да се бори:
  Заиста "емо помо"и! Увек радо помажем белоЌ раси!
  Албина климну главом.
  - За нашу маЌку РусиЌу!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Битка између Куропаткинових трупа и єапанаца одвиЌала се по уобичаЌеном сценариЌу. Прво, Руси одбиЌаЌу нападе самураЌа, затим почи®у да заобилазе бок и Куропаткин се повлачи.
  Али у овом тренутку ова тактика ниЌе функционисала. Испред Ќапанских трупа поЌавила се ратна машина у облику аЌкуле са грав-ласерском пушком.
  Робур Ќе заповедио:
  - Идите за белу расу!
  А Албина Ќе притискала дугмад ¤оЌстика уз помо" голих прстиЌу дечиЌих ногу. И млаз®ак Ќе погодио єапанце, пресецаЌу"и пешадиЌу и ко®ицу.
  Алвина Ќе притиснула голом петом, послала Ќош Ќедан млаз из другог ласерског топа и загугутала:
  - За маЌку РусиЌу!
  А деца су се смеЌала, сламаЌу"и єапанце. Руке и ноге самураЌа летеле су у различитим правцима.
  Робур Ќе зацвркутао дечиЌим гласом:
  - єа сам наЌкул на свету!
  И голом петом дечак Ќе притиснуо полугу, оборивши смртоносни поток на єапанце.
  Ратници излазе"ег сунца умирали су стотине и хи аде одЌедном, била Ќе то грандиозна битка.
  БроЌ єапанаца био Ќе ве"и него према званичним документима, Ќер самураЌи нису узимали у обзир ®ихове позадинске Ќединице. Дакле, єапанци имаЌу Ќасну броЌчану предност у биткама. Што делимично оправдава Куропаткинов опрез.
  А єапанци су увек у свим биткама трпели више губитака од Руса.
  И на краЌу рата били су инфериорни у односу на руску воЌску по броЌу више од два пута. А да ниЌе било глупе побуне, онда би зем а излазе"ег сунца била разбиЌена у парампарчад.
  А сада тим од три човека: дечака и две девоЌчице, уништава самураЌе. Иако имаЌу двеста педесет хи ада воЌника - много више него према званичним подацима. И ово Ќе само овде, а Ќош две стотине хи ада стоЌи у близини Порт Артура.
  А море Ќе мо"но, флота коЌу су изградили Американци и Британци. Али против ®их, оружЌе коЌе Ќе створио троструки гениЌе.
  Робур, коси самураЌа, пева:
  - Прете"е се надвиЌа над планетом ...
  Албина, машу"и голим ножним прстима, додаЌе:
  - Руски, двоглави орао!
  Алвина, агресивно нокаутираЌу"и масу Ќапанских воЌника коЌи се пе®у у лавини, издао Ќе:
  - У песмама народа певаним ...
  Робур, оваЌ вечити дечак, млатио се косим стиском, и цвилио:
  Вратио Ќе своЌу величину!
  Албина Ќе, притискаЌу"и своЌе голе, дети®асте прсте, сломила неприЌате а. Она Ќе тако сЌаЌна девоЌка. И сма®ивши се у величини, постала Ќе Ќош смелиЌа и хрт.
  И чак Ќе певала:
  - Нисам Ќадан инсект, супер нин¤а кор®аче!
  Алвина, такође притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голим прстима, додала Ќе врло духовито:
  - Би"еш као упиЌач - веома Ќе кул!
  Дечак Робур Ќе викнуо:
  НаЌЌачи смо на свету...
  Албина Ќе притиснула голе ножне прсте и зацвилила:
  - єасно Ќе као два пута два Ќе четири!
  Алвина Ќе такође притиснула своЌу голу, округлу, ружичасту беби потпетицу на дугме и цвркутала, нокаутираЌу"и єапанца:
  - Потопите се у тоалет!
  Дечак Робур, ломе"и самураЌе и подижу"и читаве гомиле лешева, узвикну из свег гласа:
  - За руског цара!
  Албина Ќе шкрабала на Ќапанском уз помо" голих прстиЌу дечиЌих ногу и гугутала:
  - Наша света велика РусиЌа,
  Великодушна просперитетна зем а!
  Алвина Ќе ископала єапанце уз помо" голе, округле, розе, беби потпетице и зацвилила:
  - Бог МесиЌа седи на престолу,
  оче цару НиколаЌу!
  Дечак Робур, косе"и ратнике царства излазе"ег сунца, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика дети®астим, босим ногама, издаде:
  - ВеруЌем да не"е горети од паклене жеге,
  Црвена седамнаеста година!
  Албина, одсецаЌу"и єапанце голим прстима, своЌим исклесаним ногама, издала Ќе:
  - Само Ота¤бина гори!
  Алвина, пресецаЌу"и самураЌа и притискаЌу"и голу, ружичасту потпетицу на дугмад, зацвилила Ќе:
  - Чувени побеђуЌе єапан!
  Дечак-професор, лупаЌу"и голом дечЌом петом по тастатури, разбио Ќе читав бата он зем е излазе"ег сунца и заурлао:
  - ВеруЌем у своЌу звезду,
  Превари"у судбину!
  Албина Ќе духовито приметила, косе"и Ќош Ќедан бата он єапанаца, и показуЌу"и Ќезик:
  - У светом рату би"е наше победе!
  Алвина, разбиЌаЌу"и масу самураЌа и натрпаваЌу"и читаву гомилу лешева, духовито Ќе приметила:
  - Застава царска напред - слава палим Ќунацима!
  Робур Ќе, испаливши своЌ грав-ласерски топ, покрио Ќапанску батериЌу. Пушке су се искривиле и уврнуле у овнуЌски рог. Дечак професор исплази Ќезик и преде:
  Ништа нас не"е зауставити, нико нас не"е победити!
  И гола, дети®аста пета "е притиснути дугме. И опет "е сноп гравитационог ласера ошамарити єапанце.
  Било Ќе само хипер....
  Албина Ќе са одушев е®ем приметила, узимаЌу"и Ќош Ќедну батериЌу и босим ногама показуЌу"и на мету:
  - Наша снага Ќе у шаци!
  Алвина, строга према єапанцима, као да скида крваве струготине са ®их и голом петом притиска дугме ¤оЌстика, рече:
  Ми смо наЌЌачи од свих!
  Ратници триЌумвирата су се веома оштро суочили са єапаном. И истреб ени, и спа ени као што су се свемирске комете срушиле на зем у.
  Робур, певао Ќе таЌ вечити дечак:
  - И полете самураЌ на зем у, под притиском челика и ватре!
  Албина се заглушно насмеЌа и духовито рече:
  - Али обавештаЌци су сигурно приЌавили,
  И како притисне дугме голом, округлом петом.
  Алвина Ќе подржавала, голе, дети®асте прсте притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика и сламаЌу"и неприЌате а:
  - И бата он Ќе кренуо у Ќуриш!
  Робур, пуцаЌу"и на єапанца, ово Ќе вечити дечак, урлао Ќе:
  - Борили смо се са неока аном страш"у!
  Албина, сагореваЌу"и неприЌате е гравитационим ласерима и играЌу"и се босим ногама, издала Ќе:
  - Наш челик и Ќак!
  Тако Ќе ®ихова баракуда, нера®ива за самураЌску ватру, и брза из три гравитациона ласерска топа, уништила четврт милиона Ќапанских воЌника. Морамо одати почаст самураЌима - борили су се до краЌа. Али ипак су изгубили.
  А од Ќапанске воЌске остали су само рогови и ноге. ТачниЌе, само планине лешева исечених на комаде, и гомила згужваног и задим еног метала.
  Да, єапан Ќе био Ќако погођен. И део ®ених снага Ќе сЌаЌно елиминисан.
  Робур и ®егове девоЌке напунили су гориво водом из потока. Такође су Ќели зароб ене енглеске конзерве зароб ене од уништене Ќапанске воЌске.
  И Ќа "у пре"и у оне трупе коЌе су блокирале Порт Артур. А самураЌске воЌске су напредовале као плимни талас.
  Али онда Ќе апарат у облику баракуде напао воЌску стопала. А куда сада иду трупе зем е излазе"ег сунца?
  Преузела их Ќе немилосрдна екипа. А исто тако и истреб е®е.
  Робур дечЌом ногом притисне дугме ¤оЌстика, одаши е смртоносне зраке и заурла:
  - НеприЌате и ота¤бине маршираЌу у Гехену!
  Албина Ќе голим прстима притискала дугмад, посекла цео бата он самураЌа и викала:
  - НеприЌате и не"е зауставити РусиЌу!
  Алвина Ќе такође притиснула голом петом дугмад ¤оЌстика и, заслеп уЌу"е се церекаЌу"и, загугутала:
  - За ота¤бину - нашу маЌку!
  Робур смрскавши самураЌе и окре"у"и летелицу, ово вечито дете Ќе урлало:
  - За нови комунистички систем!
  Албина Ќе, уништаваЌу"и єапанце, певала:
  Носе"а структура  убави...
  Алвина, смрскавши самураЌа, загугута:
  Ми смо као ждралови на небу!
  Робур Ќе, истреб уЌу"и єапанце, приметио:
  - Ве" као змаЌеви!
  Албина се закикотала, шкрабаЌу"и по самураЌу, и голим прстима на ногама рекла:
  - За лет до звезда!
  Алвина Ќе агресивно изЌавила, сламаЌу"и єапанце, и косе"и их као гомилу хумки:
  - За наЌве"а времена!
  Робур Ќе агресивно приметио, косе"и као кос траве и гугу"у"и дети®астим гласом:
  - Ми смо наЌкул!
  Албина Ќе, шкрабаЌу"и на Ќапанском, и користе"и голу пету, зарежала:
  - За одлично расположе®е!
  Алвина, ломе"и самураЌе и гомилаЌу"и читаве гомиле лешева и масу згужваних тела, урлала Ќе:
  - За Ота¤бину класу хипер!
  Робур Ќе викнуо, показуЌу"и дети®асте зубе:
  - Све "е бити супер!
  И хаЌде да Ќебемо єапанце.
  Албина, шкрабаЌу"и по самураЌу, и голим ножним прстима, узела га Ќе и заурлала:
  - Све "емо сахранити у ковчег!
  Алвина Ќе, агресивно косе"и єапанце, и ломе"и их голим петама, издала:
  - За тотални терор!
  И као да опет нокаутира самураЌа. Ово Ќе ®ихов чврсти, убитачни Холивуд.
  А Албина Ќе певала у заносу;
  Двадесет први век Ќе веома буран век,
  У ®ему бесне вируси, терористи...
  Али ипак, на врхунцу живота, особа
  И  уди то знаЌу, нису пацифисти!
  
  Можемо веровати да летим на Марс
  Пространство Венере Ќе Ќедноставно поново изграђено ...
  Све "е само знати наЌвише класе,
  И сваки човек се рађа као хероЌ!
  
  Да, наш посао Ќе да развиЌамо напредак,
  Да човечанство буде лепо...
  Иако нападаЌу само паклене демоне,
  Контактира®е босоноге девоЌке Ќе опасно!
  
  Ми смо комсомолске "ерке зем е,
  Уби"емо неприЌате а без икакве боЌазни...
  Народи на планети ове породице,
  А сада "е човек постати хероЌ!
  
  Не"е бити злобе да се ово влада
  Под заставом светог комунизма...
  Био Ќедном Ќедан генерални секретар, а пред кра ем,
  ЗаЌедно смо одбили мач фашизма!
  
  СвоЌим примером показа"емо  удима сре"у,
  Све можемо да урадимо врху света...
  Била Ќе РусиЌа - био Ќе СССР,
  И Христос  убави постаде идол!
  
  Пролазе бурне године
  Летели смо око СириЌуса тако славно...
  Изграђен на звездама града -
  Устани са планете колевке!
  
  На краЌу краЌева, Лада Ќе са нама, а Сварог Ќе мо"ан,
  Шта Ќе свет учинило тако звезданим...
  Нека Ќе наЌве"и Бели Бог,
  НиЌе касно за уче®е!
  
  Мртви "е ускоро ускрснути, знаш
  РаЌ на планети "е бити изграђен одЌедном ...
  Време Ќе само вечни маЌ,
  Обим градилишта Ќе Ќедноставно огроман!
  
  Направи"емо летове до краЌа,
  ХаЌде да стигнемо до ивице универзума...
  Сварог велики Ќе заменио оца,
  Са своЌом славом у биткама непроме®еном!
  
  Да, било Ќе тешко, знам да Ќе тешко,
  НеприЌате и су напали РусиЌу у хорди ...
  И ме"ава бод икав мело,
  Али они су се пробили кроз комунизам!
  
  Господ Сварог нам Ќе дао снажан чеки",
  Да са ®има сломи неприЌате е РусиЌе...
  И задати такав ударац -
  єедноставно смо одбили неприЌате а!
  
  У очима девоЌке комсомолске ватре,
  Гори у пакленоЌ каскади, види се пламен...
  Знам ово за ота¤бину, даме,
  Поди"и "емо барЌак више од сунца!
  
  Ти си човек, сад размисли о орлу,
  Лебде"и изнад звезда непрекидног универзума...
  Изнад света су се испружиле кан¤е сокола,
  И набиЌен непролазном свеш"у!
  
  Не можете само да убиЌете РусиЌу,
  Као подмукли противник ниЌе покушао ...
  Ловац "е се ускоро претворити у игру,
  Опасно Ќе за неприЌате а да се бори са Ота¤бином!
  
  ДевоЌка "е померити босу ногу,
  И фашиста "е излетети, знаЌ своЌе зубе ...
  А ако жена помери покер,
  То значи да су трубе смрти засвирале!
  
  Све "е у нашем свету бити позитивно,
  Сваки посао Ќе споран момци...
  Покажимо несум®иву креативност,
  А ми "емо шкрабати из машине!
  
  НеприЌате и лако веруЌу да "емо разбити,
  Косимо праш®аву траву без сум®е ...
  Спас"емо РусиЌу од велике нево е,
  Нека буде у срцу - Исус и Ле®ин!
  
  До наЌвиших звезда света
  Зема ски бродови су способни да лете...
  Песник нам Ќе пренео сву снагу слога,
  У име наше маЌке РусиЌе!
  
  Боги®а Лада слави РусиЌу,
  Она шири велики вео...
  Борите се за ота¤бину и не боЌ се,
  Наравно, нема бо ег начина за нас!
  єедном су се девоЌке бориле у близини Москве,
  Фигуративни дивови су се борили...
  Али Хитлер Ќе у савезу са Сатаном,
  А Сварог и Ќа - знамо да смо непобедиви!
  
  Иако Ќе био мраз коЌи леди крв,
  ДевоЌка Ќе боса трчала кроз снежне наносе ...
  Зем а "е дати сре"у и било шта,
  Плетенице су ЌоЌ сребрне од злата!
  
  Свевиш®и Господ познаЌе сва срца,
  А девоЌке толико, Бог воли...
  Бори"е се до краЌа
  У супротном, противник "е уништити државу!
  
  Зато Ќе све на свету лаж,
  Када ставите ружичасте наочаре...
  И неприЌате  баца сталну маглу,
  Седам петака противника неде ама!
  
  Сами "емо ковати оклоп,
  И мач наЌоштриЌег познатог дамаст челика ...
  Ота¤бину не"е одузети руб а,
  Па што сте ко®и уморни?!
  
  Приметите да "е све одЌедном бити у реду,
  Када се саберемо са силом БожиЌом...
  Ти си соко истине, а не петао лажи,
  ВеруЌем у комунизам у борби коЌу "емо пробити!
  
  За нашу снагу и у част РусиЌе,
  За црвену заставу и драгу РусиЌу...
  За УкраЌину и за БелорусиЌу,
  ХаЌде да завршимо наЌве"у мисиЌу!
  
  Слави"емо Ладу у слави,
  Љубити Сварога, божЌу маЌку МариЌу...
  Оцена "е сигурно бити пет...
  єер вера Ќе дала снагу!
  
  Шта Ќе нама Бату и зли Џингис-кан,
  Као Хитлер, Наполеонова воЌска...
  Ни Ќедан кан нас не"е победити,
  Ни хорда, чак и ако има милионе!
  
  У РусиЌи смо рођене девоЌке,
  У славу И ича и Исуса...
  Сада орлови лете само горе,
  Да покажем велику уметност!
  
  Москва Ќе престоница мира и  убави,
  Окуп амо простор...
  Иако не можете изградити сре"у на крви,
  Напади неверника све смо тукли!
  
  Нека нам неприЌате  не опрости слабост,
  Жели да спржи пете девоЌкама ...
  Понекад агресивни гхоул
  У ста®у да тргне и удари зло!
  
  Али не"емо предати границу неприЌате у,
  Досегните границе било ког универзума...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Са своЌом снагом у биткама непроме®еном!
  
  Тако да Ќе победа девоЌака близу,
  Не плашимо се Стелзаната,
  Љубав према ота¤бини Ќе слатка и чиста,
  А ако треба, бори"емо се са воЌском!
  Ево целе песме посве"ене буду"ности, певале су девоЌке, са великим бесом.
  А онда су га узели голим штиклама док су притискали дугмад, докраЌчивши послед®ег єапанца.
  И тако Ќе воЌска стопала престала да постоЌи. Скоро пола милиона єапанаца отишло Ќе у онаЌ свет. И веома Ќе кул.
  А сада остаЌе да победимо флоту. А онда "е од єапана остати само рогови и ноге.
  Албина Ќе цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Ближи се час када "емо победити!
  Алвин се сложио са овим:
  И затворски трезори "е се срушити у провалиЌу!
  Робур Ќе агресивно потврдио:
  - Не"е нас нико звати слаби"има!
  А дечак Ќе босим ногама притискао дугмад ¤оЌстика.
  Чини се да се рат ближи краЌу.
  А сада се ®ихова баракуда кре"е у правцу самураЌске флоте. И ово Ќе заиста велемаЌсторски потез. А игра ниЌе по правилима - проби"емо фраеру!
  Албина Ќе твитовала:
  - Слава новоЌ, светскоЌ империЌи!
  Дечак Робур Ќе са ужива®ем поЌаснио:
  - МоЌе светско царство!
  Тада Ќе дете професор босом ногом ударио по металу. Шта Ќе створило звук.
  Уз помо" радара открива се Ќапанска флота. Он управо крстари у близини Порт Артура, покушаваЌу"и да не ослободи блокирану пацифичку ескадрилу.
  Алвина, ова вечна девоЌка, певала Ќе газе"и босом дети®ом ногом:
  - єарко сунце наде
  Поново се диже над зем ом...
  Руска воЌска славно,
  ПобеђуЌе єапан у мору!
  Албина Ќе наставила са ентузиЌазмом, такође притискаЌу"и дугмад голом, округлом, дети®ом потпетицом:
  Руски орао над планетом,
  крила раширених полете"е...
  НеприЌате  "е бити позван на одговорност
  Би"е поражен, слом ен!
  А сада апарат баракуда испа уЌе своЌ први сноп на Ќапанске бродове.
  А гравитациони ласери своЌом феноменалном космичком снагом удараЌу у перЌаницу зем е излазе"ег сунца.
  А сада Ќе наЌве"и боЌни брод самураЌа, на коме се налазио чувени Адмирал Того, почео да тоне. И буквално Ќе био исечен на ситне делове гравитационим ласерима коЌе су направили гениЌи коЌи су добили вечну младост.
  Робур - оваЌ вечити дечак, притискаЌу"и дугмад голим, дети®астим ногама, и цере"и се зубима, гугутао Ќе:
  Ногама газимо Меркур,
  И постоЌи пут до Марса!
  Албина Ќе, разбиЌаЌу"и неприЌате а голом петом, додала:
  - Поди"и "емо таласе цунамиЌа,
  Бела раса "е устати!
  Алвина Ќе духовито приметила, пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  И Ќош Ќедан Ќапански брод Ќе потонуо. То су заиста биле девоЌке.
  Иако су се сЌаЌни ратници претворили у децу, ®ихова борбена ефикасност Ќе од тога само расла. И имали су диван, деструктивни апарат. КоЌи су буквално спалили све Ќапанске бродове.
  Робур, чак и сламаЌу"и єапанце, певао Ќе:
  - У пространствима ота¤бине дивне ...
  Албина Ќе, ша у"и дарове смртоносне силе, и буквално спа уЌу"и своЌе противнике, издала:
  - Ужива®е у борби и труду....
  Алвина га Ќе с биЌесом покупила, испуштаЌу"и на неприЌате а праж®е®а паклене смрти:
  - Написали смо радосну песму ...
  Робур притисне дугме голим прстима, своЌим дети®астим ногама, и одушев ено подиже:
  - О великом приЌате у и вођи!
  Албина Ќе са великим ентузиЌазмом сломила єапанце и потопила ®ихове бродове, због чега су пухали мехури"е и палили, док Ќе певала:
  - Робур Ќе слава битке!
  Алвина Ќе са великом страш"у удавила самураЌску флоту, тестерила им Ќела, певала:
  - Робур - наш омладински лет!
  Робур Ќе сам покупио песму о себи, притискаЌу"и голу, округлу, дети®асту потпетицу на дугмад и урлаЌу"и:
  - Борити се песмом и побеђивати ....
  Албина Ќе наставила са великим ентузиЌазмом, користе"и голе ножне прсте:
  - Човек "е за Робуром!
  И читаво троЌство Ќе певало агресивно, потапаЌу"и Ќапанску флоту, и не остав аЌу"и шансе неприЌате ским бродовима:
  - Борба и победа уз песме,
  Човек "е за Робуром!
  И заиста теме но потапаЌу бродове. И тераЌу те да паднеш.
  Првих дванаест оклопних и оклопних крстарица Ќе потоп ено. А сада су млади борци заузели ма®а пловила. Тако да ништа и нико ниЌе могао да преживи.
  Робур Ќе приметио са осмехом:
  - Ако неЌаки одмах у ковчег ....
  А боса, дети®аста нога дечака професора послала Ќе Ќош Ќедну порциЌу разорних зрака.
  Албина се закикотала и приметила док Ќе потапала Ќапанске бродове:
  - За величину планете, и наЌве"и приход комунизма!
  И ®ена боса пета поново притиска дугмад.
  Алвина, настав аЌу"и да уништава єапанце и користе"и голе, прсте дечиЌих ногу, вЌакнула:
  - За изузетан спорт!
  А девоЌке су углас певале:
  - Очи, поспано дете, обриши руком,
  Открили сте себи тежак спорт...
  Огромне тежине брзо се лако цепаЌу,
  Постави"ете светски рекорд!
  А Албина Ќе додала, сламаЌу"и єапанце на мору:
  - Заиста светски рекорд!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  єапанска флота, изгубивши наЌве"е бродове и изгубивши своЌе адмирале, почела Ќе да се расипа. А баракуда Ќе морала да га Ќури и дода гравитационе ласере.
  Алвина, притискаЌу"и дугмад голим прстима, гугутала Ќе, откриваЌу"и зубе:
  Заврши"емо вас до самог краЌа!
  Албина Ќе потврдила, притискаЌу"и дугмад голом, округлом, ружичастом потпетицом и ричу"и:
  - Излазе"е сунце "е постати залазак!
  Робур такође испа уЌе смртоносно праж®е®е на неприЌате а и сагорева Ќош Ќедан разарач, што доводи до ®еговог топ е®а.
  Онда "е заурлати:
  - УкрцаЌ се!
  Алвина се закикота и, извиЌаЌу"и кукове, искажу"и зубе, гугута:
  - єапану "е бити краЌ!
  Албина се сложила са овим, притискаЌу"и дугмад:
  Имаш то млади"у!
  ДевоЌке су и да е тако шмркаве, али борбене. А од Ќапанских бродова остали су само мехури"и.
  Робур Ќе, Ќуре"и єапанце, певао:
  НеприЌате  не"е оти"и, неприЌате  не"е оти"и,
  И веруЌем у то!
  НеприЌате  не"е оти"и, неприЌате  не"е оти"и,
  Пена Ќе порасла!
  И дечак поново притиска своЌу голу, округлу, дети®асту пету на дугмад ¤оЌстика.
  И погађа єапанце, пресецаЌу"и разарач на два готово Ќеднака дела.
  Албина Ќе агресивно приметила, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голим прстима:
  - Би"е све тривиЌално супер!
  И Ќош Ќедан Ќапански брод тоне.
  Алвина коЌа активно дави єапанце, издала Ќе:
  - єа сам девоЌка из свемирског рата!
  И показала Ќе своЌ Ќезик. Онда Ќе почела да скаче, као у тига®у.
  Ове девоЌке су врхунске!
  Робур Ќе, боре"и се са єапанцима, певао:
  Робур, Робур, Робур -
  Електронски замах!
  Албина Ќе, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голим прстима, агресивно додала:
  Робур, Робур, Робур -
  Ноге су летеле у руке!
  Алвина, голом, дети®астом петом, притиснувши дугме ¤оЌстика и потапаЌу"и Ќош Ќедан Ќапански брод, испали:
  "И не"у никоме ре"и да волим Робура!" Волим Роббера!
  Албина Ќе додала, притискаЌу"и дугме ¤оЌстика босим ногама:
  Волим Роберта! И све "у зг®ечити!
  То Ќе био тим. И таква деца даве єапанце без имало сажа е®а.
  Робур Ќе сматрао да се захва уЌу"и ®иховоЌ интервенциЌи НиколаЌ ИИ од пропалог цара претворио у великог. И рецимо да Ќе супер. А он Ќе Робур - наЌве"и гениЌе свих времена и народа.
  Направите такво оружЌе. Он хо"е власт над светом, а сада помаже руском цару. Али увек можете окренути оружЌе против РусиЌе.
  Он се Робур бори пре свега за себе. И морам признати, ради то веома успешно.
  Алвина Ќе такође ударила неприЌате а голим прстима и гугутала:
  - цесареви" Никола,
  Ако мораш да владаш...
  Албина, сламаЌу"и неприЌате е своЌом голом, ружичастом петом, коЌа тако спретно притиска, издала Ќе:
  - Никад не заборави,
  Крв тече као буЌица!
  А дечак Робур потврди:
  - єош како лиЌе! И удари"емо неприЌате а!
  Албина, потапаЌу"и други Ќапански брод, узе га и запева:
  - Бурни празник сатане,
  ПролиЌ крв на светлост!
  Алвина, пилаЌу"и разарач голим прстима, агресивно Ќе рекла:
  - И свети мач рата,
  Разбио таЌну!
  Робур Ќе са дечЌим осмехом приметио:
  - Да, пресекли смо таЌну, и показали своЌу колосалну снагу!
  А сада се Ќош Ќедан Ќапански брод дави. У єапану скоро да нема бродова. Послед®и разарачи тону. И веома Ќе кул.
  Робур Ќе са задово ством певао:
  - Бродови су покварени,
  Шкри®е су отворене..
  Смарагди и рубини се шире као киша!
  Албина са великим задово ством, уживаЌу"и у речима, заврши пева®е:
  - Ако желиш да будеш богат,
  Ако желите да будете сре"ни...
  Алвина Ќе, зг®ечивши своЌе голе прсте, додала:
  - Остани дечко са нама,
  Ти "еш бити наш кра !
  И обе девоЌке хорски узвикну:
  - Буди наш кра !
  Ти "еш бити наш кра !
  И боги®е и кул девоЌке "е се смеЌати.
  Али Ќапанска флота Ќе докраЌчена. И послед®и бродови су потоп ени. Сада Ќе рат скоро готов.
  Албина Ќе уз месождерски осмех приметила:
  - Морамо Ќедном заувек помо"и РусиЌи да се ослободи Ќапанске прет®е!
  Алвина се сложила са овим, лупаЌу"и босом ногом:
  - Наравно да морате!
  Робур, таЌ агресивни, вечити дечак, Ќе одговорио:
  - И немам ништа против! Ми "емо посебно разбити неприЌате е!
  А сада Ќе ®ихов фантастичан апарат поЌурио на обале єапана. У ствари, неопходно Ќе уништити Ќапанске трупе у самоЌ метрополи.
  Албина Ќе певала, показуЌу"и зубе:
  - Док сат куца, док сат куца,
  Док сат куца - не вЌешаЌте носове!
  Алвина Ќе бесна наставила, лупкаЌу"и голом округлом петом:
  Док срца куцаЌу, док срца куцаЌу
  За наЌбо е - бори се до краЌа!
  Робур слегну своЌим дети®астим раменима. Лако му Ќе било да убиЌе єапанце. Да ли Ќе могао лако да убиЌе и белце? Наравно да могу! Он хо"е власт над светом! Ово Ќе ®егова страст и агресивна идеЌа. Када убиЌате да бисте убрзали тренутак када се  уди никада не"е убиЌати!
  И би"е сре"е у целом универзуму!
  Робур Ќе чак певао са одушев е®ем:
  Где Ќе било, када Ќе било,
  Као дете, или можда у сну ...
  Рода на крову Ќе гнездо за во ену особу,
  Свит у проле"е!
  Албина Ќе приметила:
  - Ово више ниЌе релевантно! У поређе®у са нашим апаратима, рода Ќе нико!
  Робур Ќе одговорио:
  - Рода Ќе жива, а наша Ќе вештачка!
  Алвина Ќе са одушев е®ем певала:
  - Тако добро"удан и миран,
  Али ипак, звер Ќе кул ....
  Мислиш да сам сувенир
  Али медвед Ќе заправо жив!
  Албина се закикота и примети:
  - Бескорисно Ќе од  уте звери тражити милост!
  А ево и ®ихове баракуде на ЌапанскоЌ териториЌи. Уз помо" радара и радио пресрета®а, он тражи трупе и бави се ®иховим истреб е®ем. И сруши, искрено, капитално.
  Робур одсецаЌу"и Ќапански бата он пушкама, каже:
  - Ми стварамо свемирска чуда!
  Албина, Ќебени самураЌ, издала Ќе:
  - Гледала Ќе у небо!
  Алвина, сламаЌу"и єапанце, гугутала Ќе:
  - За Робуров нови комунизам!
  И показала Ќе своЌ Ќезик. Ова девоЌка Ќе просто невероватна!
  Робур Ќе, уништивши неколико пукова самураЌа са девоЌкама, поново кренуо. И врло брзо Ќе деловао. Његови покрети на универзалном апарату били су, као и увек, веома брзи.
  Албина Ќе уз церека®е приметила, показуЌу"и зубе и притискаЌу"и дугмад голим прстима:
  Ми смо девоЌке огромне грациозности!
  Алвин Ќе одговорио:
  - Не милости, него организациЌе!
  И притисните голом петом!
  Њихов посао ниЌе лак, пошто Ќапанске трупе у матици нису окуп ене на Ќедном месту, ве" су концентрисане. И треба их ту"и комад по комад.
  Што свакако ствара неке проблеме.
  Робур Ќе заузет траже®ем радара. А код ®ега, уз єапанце, девоЌке сецкаЌу и уништаваЌу. Морате летети у многа подручЌа.
  Робур у лету састав а крилате афоризме;
  Диктатор Ќе боксер коЌи увек удара испод поЌаса туђим рукама, не слуша гонг и сам Ќе себи судиЌа!
  Бокс Ќе борба песницама у меким рукавицама, политика борбе Ќезиком без белих рукавица!
  Боксери на шаку, политичари на Ќезике, боксери на правила поштено, политичари на безако®е нечасно!
  Жена Ќе и боксер, само што Ќе наЌубоЌитиЌа кад се потпуно скине!
  Професионалци у боксу се боре голих груди, професионалке голе не само торзо!
  Боксерска борба Ќе временски ограничена правилима, обрачун политичара не познаЌе временске границе и правила!
  Боксери се туку отворено у Ќавности, политичари се туку испод тепиха, па чак и да се попну да се угризу за Ќезик испод поЌаса!
  Тврдоглави боксер Ќе за сваку похвалу, али политичари чеш"е истраЌу у заблудама!
  Политичар Ќе же ан да постане лав, али брани погрешну тачку гледишта типичан ован, и тврдоглави магарац коЌи се сви®а!
  Бокс Ќе светао и леп призор, заслеп уЌе и политика, али Ќе гадно гледати, а сто пута Ќе горчиЌе слушати!
  Политичар понекад има сЌаЌно перЌе пауна и елоквенциЌу славуЌа, али у опхође®у са бирачима и да е остаЌе сви®а без крила!
  У боксу су дуге руке вредне, у политици су дуги Ќезици много смртоносниЌи за целу државу!
  Боксер шаком може да сруши само Ќедног противника у ринг, политичар под тепих, са дугим Ќезиком, претвори"е целу државу у рушевине!
  НаЌиздрж ивиЌи маратонац Ќе политичар, понекад нема дово но живота ни да отрчи на трон!
  Тркач час рачуна снагу, политичар, чак ни наЌразборитиЌи, не"е гомилати снагу за вечност!
  Политичар Ќе често хомофобичан, али са нужно великим дупетом, уредан, али сви®ски до краЌа!
  Политичар ниЌе увек значаЌна личност, ве" увек огроман дупе!
  Бирачи дожив аваЌу политичара за коЌег гласаЌу као принца из баЌке, али на престолу увек добиЌаЌу голог кра а!
  Диктатор замиш а себе пауна у диЌамантима и цара у  убичастим ха инама, али када електор тражи рачун, испостав а се да Ќе голи кра  и очупано, мокро пиле!
  Женска во а Ќе као диЌамант у огрлици, политичка безво а Ќе калдрма везана за омчу око ®еног врата!
  Жена се може упоредити са диЌамантом, мушкарац са кременом, а политика са угрушком фекалиЌа!
  На силу се можеш борити са мо"ним неприЌате ем, али те силе не"е натерати да до краЌа саслушаш говор политичара, ако ти се бар три пута наметне као приЌате !
  Све на свету захтева труд, само под монотоним мрм а®ем политичара ниЌе тешко заспати!
  У боксу се често ломе носеви, али у политици увек остаЌеш са носом!
  Боксеру Ќе нос крив, у политици Ќе кривудав и начин да се гласач остави са носом!
  У боксу се поени понекад непоштено броЌе, гласови су увек непоштени на изборима!
  У боксу Ќе важно како се бориш и како се броЌе гласови и кра  ринга има мало предности, у политици ниЌе битно како гласаЌу, а броЌа®е Ќе потпуно у рукама онаЌ коЌи Ќе на престолу!
  У спорту можеш постати монарх голих груди, али у политици су сви ве" голи кра еви!
  У спорту можете да се озноЌите и запрашите, али у политици "ете се сигурно упр ати и ниЌедан туш не"е опрати смрд иву пр авштину!
  ВоЌник може да буде стр®и, али жени приЌатан на додир, а политичар, ма колико се глатко бриЌао, изазива осе"аЌ  уб е®а гмизаваца!
  ВоЌник Ќе орао са чином врапца, политичар Ќе мокро пиле са чином "урке!
  ВоЌник, иако ниЌе блиставе форме, понекад и извршава глупа наређе®а, али за разлику од политичара-папагаЌа, он не пева из туђег гласа!
  ВоЌник Ќе мрав-радник рата, а политичар сипа говно одозго, као дебели трут позади!
  ВоЌник Ќе храбар и када Ќе стид ив, политичар Ќе кукавица, чак и када Ќе петао!
  ВоЌник Ќе племенит, али ниЌе слободан, политичар Ќе подо, а такође, у ствари, роб страсти!
  ВоЌник Ќе лав, додуше Ќош низак, а политика лисица и ве" зарасла!
  ВоЌник Ќе као анђео у паклу, а политичар Ќе сви®а коЌа пируЌе за време куге!
  Босоногом дечаку Ќе удобниЌе трчати по снегу него поткованом политичару коЌи маневрира између млазница!
  Дечак, чак и гол на хладно"и, сре"ниЌи Ќе од старца поливеног блатом говора политичара!
  Жена се не плаши толико голе и босе колико тога да "е ЌоЌ политичар обу"и ципеле и откинути три коже!
  Жена Ќе по изгледу плаш ива, али мало шта може да Ќе заиста уплаши, мушки диктатор Ќе страшног изгледа, али се клони сопствене сенке!
  За диктатора Ќе "ута®е злато само ако поданици издрже да без гунђа®а ставе Ќезик у ¤еп!
  Диктатор уверава да Ќе тврд као стена, а у ствари Ќе тиранин само глупа калдрма!
  ДевоЌка обара ноге када боса трчи преко оштрог каме®а, политичар збуни када Ќури обувен између потока!
  Голу женску пету може да пробуши оштра, гласача поткованог политичара не"е пробити ни памет!
  Жена би радиЌе ходала боса по хладно"и него обувана уз ватрене говоре политичара!
  У мразу врело срце не"е охладити, а ватрени говор политичара не"е загреЌати!
  Родо уб има пламен у срцу, али само сере у Ќетру од политичара!
  ВоЌник има ватрено срце патриоте, а политичари стомак поквареног ноЌа и грло похлепног питона!
  ВоЌник чува част - много кошта, политичар продаЌе бестидност, коЌа не вреди ни паре слом ене, а кошта три скупо!
  ВоЌник има сиви ши®ел, и много сиве материЌе у глави, политичар има длаку сивог вука, и претендуЌте да будете сиви кардинали!
  Политичари ша у воЌнике да проливаЌу крв зарад црвене речи, а зарад црног посла  убав издаЌу!
  ВоЌник може да ука а своЌе тело, али остаЌе чист душом, и никакво купатило не"е помо"и политичару да спере духовну пр авштину!
  ВоЌник мора да убиЌа лоше момке зарад Ота¤бине, политичар све добро убиЌа амбициЌом зарад свог!
  ВоЌник коЌи убиЌа ниЌе убица, политичар обе"ава - не испу®ава!
  ВоЌник понекад чини немогу"е не штеде"и себе, политичар не чини ништа од могу"ег без личног интереса у свом ¤епу, не штеде"и друге!
  ВоЌник Ќе лав коЌи нема под командом овнова, политичар Ќе лисица коЌоЌ се покораваЌу само овнови са пиле"им мозгом!
  ВоЌник можда не"е увек постати лав, али главно Ќе да не испадне магарац са коЌег су спуштене три коже!
  , ВоЌник се не понаша увек као анђео, али Ќе у дубини душе одан Богу, политичар увек излива анђеоске говоре са обе"а®има раЌа, али и на површини духа Ќе Ќасно да Ќе он одан Сатани!
  ВоЌник може остати без чизама током битке, али политичар обува ципеле, у свакоЌ ситуациЌи!
  ВоЌник носи маскирну униформу да би преживео зарад Ота¤бине, док Ќе политичар камелеон да би морално убио бирача да би се докопао престола!
  ВоЌник у боЌу Ќури као пас на вепра, политичар позади, много лаЌе и сви®е!
  Добро Ќе за воЌника бити Ќак као храст када се сретне са неприЌате ем, горе Ќе бити глуп као па® у контакту са политичаром!
  Џелат секиром сече главе, воЌник баЌонетом убада у грло, политичар Ќезиком кап е у мозак, а леп ивим речима дави иза врата!
  Бо е Ќе да воЌник буде див и вук него кукавички зец, поготово када се сретне са политичким удавом!
  ВоЌник може бити жесток на изглед, али у дубини кротког Ќаг®ета, политичар анђеоског погледа Ќе заправо типична сви®а!
  ВоЌници су увек храбри, чак и при повлаче®у праве само тактички маневар, политичари су увек кукавички, чак и када нападаЌу, праве стратешки трик!
  ВоЌник се бори са Ќеднакима и Ќаким по наређе®у, политичар на слабе, своЌом во ом!
  Прави воЌник ниЌе увек добро рођен, али увек испу®ава своЌу дужност, политичар, чак и са кра евским педигреом, увек не држи обе"а®а!
  ВоЌник понекад користи проститутке током одмора, политичар Ќе увек на послу, а на одмору проститутка коЌа користи гласаче!
  ВоЌник пла"а проституткама оно што своЌом крв у заради, сам политичар Ќе проститутка и пла"ен Ќе да квари крв гласачима!
  ВоЌник пуца, упу"уЌу"и метак у прса неприЌате а, политичар убиЌа став аЌу"и сви®у у ¤еп, а жуч у Ќетру!
  ВоЌник у борби виче навиЌа, политичар такође не "ути, али ако Ќе ратник биЌен у борби, онда зато што плач, аваЌ, ниЌе штит!
  ВоЌник ниЌе увек звезда, али слава ®егових подвига не бледи кроз векове, политичар увек тежи улози светила, али ®егова срамота Ќе прекривена буђом!
  ВоЌник ради оштрим баЌонетом и боде по савести, политичар туче палчеве уз помо" Ќезика чиЌа Ќе оштрина лишена савести!
  Може воЌник да попиЌе превише вина и да се попиша, али не"е, као политичар, вербалну диЌареЌу без мере да сипа у пиЌанство!
  Босонога девоЌка Ќе спремна да без страха трчи за  убавником, али с каквим страхом бирач дозво ава да га политичари поткуЌу!
  Политичар Ќе лисица, за коЌу су бирачи становници кокоши®ца, али ждеру"и месо оних коЌи имаЌу интелигенциЌу кокошке, политичар "е сигурно гурнути сви®у!
  ВоЌници се боре са петли"има коЌи носе златна ЌаЌа, за турске генерале коЌе пак прождиру политичари лисице!
  ВоЌник трчи у напад, веруЌу"и у победу, политичар позади, у сваком случаЌу, окриви"е борца одступа®ем од принципа!
  ВоЌници се понекад повлаче, Ќер Ќе сре"а промен ива, али они увек одустаЌу од политике, ®ихова сре"а Ќе у лукавству и оклизну"у сви®е!
  Босоноги дечак Ќе превише спретан да би дозволио политичару да га забиЌе под пету!
  Када се боса стопала девоЌке рани оштрим каме®ем, оне повређуЌу мушко срце, али политичари коЌи их тераЌу да пиЌуцкаЌу чорбу од купуса ципелама туку Ќетру гласача!
  ВоЌник не тражи смрт, он жели да живи, политичар не тражи начин да испуни своЌа изборна обе"а®а - он жели да уновчи бираче!
  ВоЌник Ќе увек млад у души, чак и седи, стари скитнички политичар седи у Ќетри, а "елав ђаво и са густом косом!
  У давна времена, воЌник Ќе имао мач, затим га Ќе заменио митра ез да би лакше убиЌао неприЌате е, а тадаш®и политичар Ќе имао Ќезик - убоЌитиЌи од коЌег Ќе немогу"е измислити!
  ВоЌник Ќе нека ратна машина, али остаЌе човек, у политици нема ништа  удско - он Ќе ратни механизам против разумних аргумената!
  Бо е кашичица за вечеру него чорбу од купуса са ципелама!
  Ако Ќе тешко сте"и приЌате е у политици као вукови у чопору, да се бар не заЌебавамо на каучу!
  Политичари се свађаЌу као вукови и набацуЌу сви®у Ќедни на друге као лисице!
  Политичар Ќош може да сакриЌе оч®аке вука под овчиЌу кожу, али ништа не може сакрити сви®ску пару!
  Политичар коЌи не може да сакриЌе ни паре од гласача, не вреди ни паре!
  Политичар "е толико да зезне бираче да "е завиЌати као вукови!
  Политичар без вучЌег стиска, али са сви®ским навикама, увеш"е бирача у пасЌи живот!
  Политичар се прекрсти рукама, завуче Ќезиком у ¤еп, а чизмама гази по души!
  Ако политичар има седам петка у неде и, онда гласач у понеде ак нема рођендан!
  НиЌе битно родити се у понеде ак, катастрофа Ќе бирати диктатора у неде у!
  Одабравши се у корист тиранина на изборима у неде у, ризикуЌете да добиЌете солидан понеде ак!
  Одабиром гвоздене руке, добиЌате челични ланац око врата!
  Ипак, гвоздена рука Ќе бо а у мо"и од коштане ноге анархиЌе!
  Бо а Ќе наЌсуровиЌа власт од потпуне анархиЌе, лакше Ќе поднети Ќедног тиранина него хи аду бра"е!
  Прави владар треба да буде за народ као принц из баЌке, а не голи кра !
  У политици Ќе врло мало принчева из баЌки - али солидних голих кра ева!
  Принц Ќе буду"и кра , голи кра  Ќе банкрот у садаш®ости!
  Жена чека принца из баЌке, али добиЌа голог кра а, бирач Ќе месиЌа, а добиЌа слабово ног лицемера, или непринципиЌелног тиранина!
  Жена чека принца док се не уда, гласач чека испу®е®е изборних обе"а®а док рак на планини не звижди!
  Политичар Ќе маЌстор лажи и велемаЌстор изговора, а у уме"у да зезне шампион света!
  Политичар има само Ќедну шансу да остави први утисак, а сталну прилику да зезне!
  Политичар зна да Ќе два пута два четири, али покушава да докаже да "ете тако што "ете му додати Ќош два члана добити цео свет!
  Политичар хо"е да има власт и трон лава, али по снази Ќе у наЌбо ем случаЌу петао, а по положаЌу лисица коЌа копа рупу да би посадила сви®у!
  Бирач мора да има челичне живце да не зарђа од вербалне кише политичара!
  Лакше Ќе поверовати да "е небо пасти на зем у него да диктатор заслужуЌе да буде уздигнут до неба!
  Политичар Ќе увек спреман да као славуЌ сипа обе"а®а, али да испуни обе"а®е када рак звижди на планини!
  Зашто Ќе тако тешко испунити предизборна обе"а®а - кита можете поЌести очима, али велика кашика "е вам поцепати уста!
  Можете све што машта нацрта, ако то нису обе"а®а политичара лишеног разумне маште!
  Политичар Ќе спреман да прода душу Ђаволу зарад власти, али сатана не купуЌе оно што не вреди ни паре и иде му у руке ¤абе!
  Политичар не може постати Бог, али способност да га зезне Ќе сам Сатана!
  Бирач жели чисто"у у политици да би Ќео месо, али од пр авог политичара добиЌа само Ќедну врсту - подметнуту сви®у!
  Кувар-политичар има Ќедан прилог - резанци за уши, и Ќедну врсту меса - ставите сви®етину, на тре"у рупу од крофне са медом обе"а®а из потока елоквенциЌе, и за краЌ, брезову кашу и сир у мишоловци. !
  Политичар Ќе кувар коЌи спрема неЌестива Ќела за слатке говоре, да би лакше прогутао самог бирача!
  Политичар Ќе кувар коЌи великодушно храни бирача медом говора, али и мед Ќе горак ако се удавиш у ®ему!
  Ако Ќе диктатор са лукавом мином ресетовао своЌе услове на нулу, то значи да Ќе гласач поново добио батину!
  Ратник се увек бори за праведну ствар, док политичар све трофеЌе односи на лево!
  Ратник пуца левом руком за праведну ствар, политичар Ќезиком све успехе носи на лево!
  Рат Ќе супротност океану  убави, али за ®ега Ќе потребна и фонтана крви!
  Ратник ниЌе Бог по снази, него анђео по племенитости!
  ВоЌник има гвоздени шлем, челични баЌонет, и срце од злата, али га политичар не цени ни за паре!
  ВоЌнике често тераЌу на кла®е као овце, али у души су лавови, а политичар коЌи лавовски риче Ќе типична овца!
  И воЌник се може плашити смрти, али се ипак више плаши нечасти, а политичар се тресе за живот, али Ќе одавно изгубио част!
  ВоЌници, победивши неприЌате а, славе победу, политичар, преваривши гласача, слави кукавицу!
  Дечак Ќе можда добар ратник, али политичар никада не"е одрасти да буде одговоран према бирачима!
  Бо е бити бос дечак него пустити политичаре да те обуЌу и краду младост!
  ДевоЌка Ќе величанствен цвет коЌи може да увене, али никада не губи мирис, политичар Ќе гомила балеге, може да се попне на трон, али "е само више да смрди!
  ВоЌник Ќе прави мушкарац, политичар Ќе пргава жена у панталонама!
  ВоЌник има племенити бес као рика лава, а политичар подлу хистериЌу, реч Ќе блеЌа®е овна!
  ВоЌник ретко има слободан дан, али политичар има седам петка у неде и, а ®егови бирачи славе рођендан у понеде ак!
  ВоЌник, павши, ради склекове, политичар увек морално падне и стисне се у ¤еп!
  ВоЌник Ќе понекад приморан да прође кроз блато док остане човек, а политичар у чистоЌ оде"и и поливен коло®ском водом остаЌе сви®а!
  ВоЌник даЌе част и остаЌе на части, политичар убацуЌе сви®у и остаЌе сви®а!
  ВоЌник има дугмад у низу, политичар има као вепрову зад®ицу!
  ВоЌници ушиЌу храбре клинце, а политичаре ша у у психиЌатриЌске болнице!
  Човек каже да Ќе потекао од маЌмуна, а политичар Ќе одмах Ќасан и остао Ќе сви®а!
  Лабуристи су од маЌмуна направили човека, а прикривена борба претворила Ќе политику у мешавину лисице и сви®е!
  Радник вредно ради и понекад пиЌе алкохол, политичар Ќе прасе и увек поврати вербалну диЌареЌу!
  ВоЌник расте из битке у битку, политичар из Ќедне изборне кампа®е у другу, све се више претвара у проститутку!
  Очи воЌника горе од младалачког узбуђе®а борца, капа политичара гори као лопова, од равнодушности прегорелог циника!
  ВоЌник има избор: сандук у крстовима или глава у жбу®у, док политичар на изборима има само крстове закрчене теж®ама, гласачима и главицама купуса!
  ВоЌник чак и малог раста са ¤иновском храброш"у, политичар чак и са високим положаЌем - пигмеЌска савест!
  ВоЌник жели женско тело на поклон за подвиг, а политичар незаслужено целу зем у став а на рак!
  ВоЌник увек има времена и места за подвиг, али га ниЌе увек могу"е остварити, политичар у сталноЌ временскоЌ нево и "е сигурно имати времена да стави прасе на главу!
  Политичар Ќе Ќедино бескрилно створе®е у природи коЌе сере свима на главу!
  Сваки школарац зна да Ќе два пута два четири, само политичари, уместо да множе броЌеве, производе сталну поделу у ¤епу!
  ВоЌник учи тако што прави ударце, политичар покушава да навикне бираче на идеЌу да се може напредовати ако се удара у палчеве!
  Сваки воЌник Ќе борац, разлика Ќе само у нивоу, сваки политичар Ќе проститутка, разлика Ќе само у чину макроа!
  ВоЌник Ќе делом крвник, Ќер и крв пролива, политичар Ќе потпуни нитков, Ќер му кап е на мозак!
  Ако Ќе генерал позван на свадбу, онда воЌник добиЌа позив да спасе Ота¤бину да се свадбе играЌу у слободноЌ зем и!
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Послед®а ве"а концентрациЌа трупа била Ќе царска гарда. Ово су одабрани самураЌи у резиденциЌи микадоа. За ®их су се заузели ратници дечЌег триЌумвирата.
  Хтели су Ќедном заувек да прекину Ќапанску прет®у!
  Вечити дечак Робур притиснуо Ќе дугме ¤оЌстика голим прстима ногу своЌе деце, и млатио смртоносну силу разара®а и па е®а ратника зем е излазе"ег сунца.
  Робур Ќе показао зубе и певао:
  - єа сам наЌЌачи на свету,
  И потопите се у тоалет!
  Албина Ќе уз церека®е приметила, оголивши дети®асте оч®аке и певаЌу"и:
  - єедан два три! Уништи све неприЌате е!
  А девоЌка "е притиснути дугмад ¤оЌстика своЌим голим, исклесаним ногама. Она Ќе само хипер ратник.
  Алвина Ќе ударила самураЌа голом, грациозном, ружичастом петом и загугутала:
  - За ота¤бину - нашу маЌку!
  Албина Ќе са скептичним осмехом приметила:
  - Хо"е ли бити сЌаЌно? А шта значи наша маЌка?
  Алвина Ќе показала зубе и одговорила:
  - Дуго да разумем енергичну маЌку - да разумем девоЌке умом!
  И опет, хаЌде да запалимо и угледамо стражу. И чинила Ќе то веома ревносно.
  Робур Ќе у међувремену уперио своЌе босе, дети®асте, преплануле ноге у неприЌате ске пушке и размиш ао о смислу живота.
  Свака особа има своЌу мисиЌу у животу. И не можете се противити томе. На пример, Робур Ќе направио наЌве"а откри"а у технологиЌи и успео Ќе. А сада треба да усре"имо човечанство сопственом диктатуром. И ово Ќе ®егова главна мисиЌа.
  А Робур, сламаЌу"и єапанце, пева:
  - Ево долази мисиЌа, а онда "е РусиЌа, уместо Николе, изабрати мене!
  И толико мртвих єапанаца. Само целе гомиле лешева. Умиру гардиЌски пукови цара, коЌи су имали лудила да контактираЌу РусиЌу. Међутим, ако само са царском РусиЌом, онда Ќе ово само пола нево е, а овде Ќе технички гениЌе Робура против ®ега. А ово Ќе заиста велики проблем.
  Робур поново поче наглас да изговара крилате афоризме, коЌи су му лако бежали са дети®ег Ќезика;
  ПокаЌани демон Ќе бо и од палог анђела!
  НаЌбо и начин за успостав а®е правде Ќе каж®ава®е свих!
  Свако повр"е има своЌе време, а пас има ланац за ручак и поводац за вечеру!
  Мудра глава наређуЌе, али окретни прсти хватаЌу. єедно Ќе немогу"е без другог - ум без тела, као душа без тела!
  Не увек мудар на престолу, али увек са кра ем у глави!
  НемоЌте ни п увати по своЌоЌ прошлости ако не желите да завршите у океану б увотине у буду"ности!
  Чак и наЌма®е стварно добро дело "е надмашити наЌве"е снове и проЌекте!
  Послед®а будала Ќе способна да убиЌе, али прави први гениЌе Ќе способан да васкрсне!
  Човечанство "е се или развити до Свемогу"ег Божанства, или "е потонути до беде маЌмуна, али немогу"е Ќе остати на Ќедном нивоу као што Ќе стаЌати на ивици новчи"а током зем отреса!
  Бо е Ќе Ќедном посе"и мачем него хи аду пута претити циглом!
  Ако желиш да будеш сре"ан, добро се ожени; ако желиш да стекнеш мудрост, удаЌ се безуспешно!
  Брак коЌи Ќе дефектан када се младоже®ине руке наоштре за нешто што не"е дати сатисфакциЌу младоЌ!
  И дете може да убиЌе, али за васкрсе®е треба сазрети до нивоа демиЌурга!
  Лав Ќе месождер кра  звери, али наЌсмртоносниЌи Ќе лукавство лисице!
  Када Ќе магарац постао кра , лисица се замислила да Ќе Бог, а остали су морали да ору као магарци!
  У шаху постоЌе стабилна правила, у политици се игра без правила и безако®а!
  Шах Ќе игра за велике умове по Ќасним правилима, политика уопште ниЌе игра, за огромне зликовце по магловитим поЌмовима!
  НаЌве"и ум Ќе немо"ан да послед®оЌ будали обЌасни - зашто Ќе политика чисто лудило!
  Проналазак точка Ќе велико откри"е за добробит човечанства, али способност политичара да врте бираче у круг Ќе наЌве"е проклетство!
  За паметног човека конопац Ќе спас за излазак из Ќаруге, за будалу Ќе омча, а храброст Ќе пропаст!
  Пудова песница има пет прстиЌу, а ко их биЌе, нема ни трунке савести!
  НаЌтеже Ќе пасти лаковерном бирачу са златних планина коЌе су обе"али политичари!
  Што Ќе ве"а златна планина политичаревих обе"а®а, ве"а Ќе вероватно"а да "е гласач сломити врат након што одлети са ®е!
  Некада политичар подржава бирача - као обешена омча!
  У занатима постоЌе маЌстори свих заната, а у политици Ќе вештина Ќедан Ќезик!
  Ни наЌвештиЌе руке не могу све да поправе, али невешти политичари са Ќезицима умеЌу све да покваре!
  НаЌЌачи човек своЌим рукама не"е поди"и ни тону, али политичар своЌим Ќезиком не"е слабо спустити целу државу!
  Кобра шишти пре него што испусти отров у тело, а политичар се излива као славуЌ, труЌу"и душу!
  ЗмиЌа испушта отров кроз оч®аке, политичар испушта отров кроз Ќезик, убиЌаЌу"и много тачниЌе!
  Истина Ќе понекад горка, али ®егова со истине Ќе лековита, политичар Ќе увек сладак, али ®егов мед изазива диЌабетес разочаре®а!
  Има меда из уста политичара без хлеба, али нема хлеба рада без соли истине!
  Када се гледа диктатор, политика Ќе завидна, пролива®е крви Ќе укусниЌе него мазати пекмез у устима!
  Диктатор Ќе горак као пелин, али сол истине у ®ему Ќе само у Ќетрима ®егових поданика!
  Политичар-демократа има сладак говор, политичар-диктатор прво има говор, па главу са рамена!
  Да бисте направили кариЌеру у политици, морате знати три правила: "ута®е Ќе злато, говор треба да буде као мед, обе"аваЌу"и у три кутиЌе, узмите га из лобиЌа на три начина!
  Политичари Ќедно говоре, а раде друго, са Ќедним изузетком - са ®има вам заиста не"е бити досадно!
  Када се мушкарац обуче, он банкротира, а када се жена изуЌе, она умножава своЌе богатство!
  Не може сваки мушкарац чак ни да претендуЌе на место анђела, али свака жена Ќе ве" потенциЌална боги®а!
  Коначно, стража Ќе потпуно уништена, а палата делимично уништена.
  Сада морамо да натерамо Микадо да потпише безусловну предаЌу РусиЌи, а затим да одржи референдум о ук учива®у єапана у Руско царство.
  Наравно, ово Ќе наЌважниЌе...
  ДевоЌке су обукле импровизоване оклопе и изашле из летелице.
  Нико им ниЌе одолео.
  Микадо их Ќе очекивао заЌедно са министрима. При погледу на босоноге девоЌке, достоЌанственици су се постидели и поцрвенели.
  Албина Ќе поручила:
  - На коленима!
  Микадо и министри су се послушно спустили. Дрхтали су од страха.
  Алвина Ќе рекла:
  "Сада по уби наше отиске!"
  А да би била убед ивиЌа ¤епним бластером, одсекла Ќе двоЌицу царевих телохраните а. А онда Ќе умочила босе ноге у крв коЌа се пролила из мртвих. Прате"и ®у, Албина се такође претворила у гримизну течност.
  Након тога, девоЌке су оставиле црвене, грациозне, ситне трагове своЌих ногу.
  Цар и министри су их послушно целивали. И ово Ќе било наЌЌаче пониже®е єапана.
  Онда, наравно, треба да потпишете безусловну предаЌу зем е излазе"ег сунца.
  Албин и Алвин су били приморани да потпишу читав кабинет министара.
  А онда Ќе микадо поново клекнуо и по убио голе, крваве табане вечних девоЌака.
  Тако се догодила окупациЌа єапана и потпуна победа.
  Али за сада треба сачекати долазак руских трупа. У сваком случаЌу, преко радиЌа Ќе обЌав ено да "е єапан капитулирати.
  Робур Ќе био веома задово ан, а вечити дечак Ќе узвикнуо:
  - Победио сам цело царство!
  И праснуо Ќе у смех... Било Ќе опасно иза"и из борбеног возила, али Ќе било досадно седети сам.
  И вечити дечак, коЌи Ќе добио бесмртност на дар, решио Ќе да настави збирку крилатих изрека;
  Да бисте се радовали победи, а не оплакивали горчину пораза, потребан вам Ќе зноЌ мар ивости и искра талента!
  ВоЌник осе"а у срцу кога да крене у Ќуриш, а политичар коЌи Ќе одавно у Ќетри ша е на кла®е!
  ВоЌника понекад посЌе"уЌу сум®е у компетентност команде, али политичар, без икакве сум®е, ниЌе компетентан, то у способности да лаже!
  ВоЌник Ќе син орла коЌи к уца противника и лепрша небом, политичар Ќе син лисице коЌа сере по глави и сви®а по страни!
  У борби су га храбри победили пре почетка борбе, кукавица Ќе изгубио не ушавши у битку, политичар Ќе преварио и пре поделе трофеЌа!
  У борби су снаге увек неЌеднаке, неко Ќачи, неко слабиЌи, а сви подЌеднако добро играЌу политику!
  У борби, воЌник жвр а из митра еза, а политичар позади безуспешно буб®а Ќезиком!
  ВоЌника не треба стимулисати на подвиг - он Ќе увек спреман, а политичар "е вас сваког тренутка зезнути!
  ВоЌник као мачка има девет живота, а политичар као пакао има милион маски!
  ВоЌник, чак и ако Ќе физички болестан, психички Ќе здрав, а политичар Ќе увек опседнут болном же ом да зезне бирача!
  Роботи не могу да се разболе, прави воЌници не одустаЌу, а политичари по природи не могу да не зезну!
  Ратник Ќе три пута ратник, политичар Ќе милион пута сви®а!
  ВоЌник Ќе пре свега човек, а друго ратник, политичар Ќе у првом степену сви®а, а у другом лисица!
  Боса жена може да претекне сваког поткованог, лако Ќе ногама без ципела, тешко Ќе живети без мозга!
  Жена се не стиди да се разме"е голом петом, много Ќе горе ако те мушкарац обуче и откине три коже!
  Политичар може да гура као тенк, али ®егов оклоп Ќе као желе од вербалне диЌареЌе!
  ВоЌник може да добиЌе вашке у походу, али политичар коЌи Ќе позади Ќе ве" по вокациЌи балежна уш, па и сви®е стално!
  Политичар Ќе она овца од коЌе не"еш добити вуну за филцане, али "еш сам чорба од купуса чорбати ципелама!
  Сви®а даЌе  удима месо и сланину, а сви®ски политичар само качи резанце на уши и став а сир у мишоловку!
  Говор политичара Ќе чврста каша и мешавина обе"а®а, а ®ему мало сира из мишоловке, таква храна изазива само чир разочаре®а!
  ВоЌник воли жене и Ота¤бину, сам политичар Ќе као хировита жена и воли власт над Ота¤бином!
  ВоЌник жели да изврши подвиг и постане хероЌ, политичар увек нађе прилику да почини подлост и добиЌе награду!
  Ако воЌник не броЌи звезде, онда "е их пре или касниЌе зарадити на нараменицама, али политичар, сматраЌу"и себе звездом, ниЌе заслужио ни крст на гробу!
  Не нађе воЌник увек место под сунцем, али му Ќе душа светла, политичар понекад заузме место светила, али сам ђаво Ќе у духу!
  ВоЌник тражи славу и жели да преживи, политичар Ќе ве" нашао срамоту и жели да живи на велико!
  ВоЌник салутира и часно остаЌе, политичар оклизне сви®у, а сам остаЌе шугав вепар!
  ВоЌничко служе®е не дозво ава да му расте стомак, али изгубивши стомак, ратник добиЌа бесмртност у  удским срцима, а политичар, надоградивши стомак, остаЌе само у Ќетри!
  ВоЌник не штеди стомак и нема стомак за то што га воле девоЌке, политичар се тресе за стомак и мамута, а због тога нас мрзе бирачи!
  Босонога девоЌка сре"ниЌа Ќе од старице коЌу су шарлатани потковали, обе"аваЌу"и вечну младост и богатство, али уместо младе коже, откинули су три коже!
  ВоЌник Ќош ниЌе сасвим генерал, ниЌе му инфериоран по домиш атости и храбрости, политичар ниЌе баш сатана, али да би направио подлост, Ќош има шта да научи од ђавола!
  Гола женска пета Ќе округла и завод ива, голи кра еви са коЌима се пред нама поЌав уЌу политичари када се откине маска, заоб ени у говору, али одвратни!
  Пилот се не рађа крилат, он добиЌа крила у борби, политичар се не рађа са носом, али без муке остав а бираче с носом!
  У мукама се рађа воЌничка вештина, политичка виртуозност ствара муку међу бирачима!
  ВоЌник Ќош ниЌе маЌстор, али учи из битке у боЌ, политичар више ниЌе анђео, а шлампа се из изборне кампа®е у кампа®у!
  ОнаЌ ко Ќе рођен да пузи не може да лети, али роб од рође®а може да долети до престола ако има упорност детли"а, интелект сове и изглед орла!
  НаЌЌачи у рату побеђуЌе, а наЌве"а снага Ќе у лукавству, па "е лисица увек надвладати лава!
  ВоЌник то узима не толико силом колико домиш атош"у, мозак Ќе наЌЌачи део тела, иако нема миши"а, а Ќезик Ќе наЌштетниЌи, иако иза зуба!
  ВоЌник стеже каиш да би лакше трчао, политика тера гласаче да стегну каиш, а они се разбацуЌу!
  ВоЌник има крила духовна и орла у души, политичар сви®ски грош у духу, а душа гора од сви®е!
  Мушки Ќезик радо лиже женину голу пету, али глупи мушкарци су Ќош спремниЌи да допуштаЌу да буду потковани Ќезичастим политичарима!
  Политичари имаЌу дуге Ќезике, али врло кратке руке да испуне обе"а®е бездимензионалних уста!
  Они коЌи имаЌу интелекта су муве коЌе к уцаЌу медене говоре политичара, а они коЌи имаЌу пацовску похлепу Ќуре да даЌу бесплатно сир у мишоловку!
  Политичари су ретко будале, напротив, чеш"е су будале они коЌи даЌу своЌ глас као мели политичар, ризикуЌу"и да због тога добиЌу уши, и да остану без панталона!
  - Политичар Ќе и сам ¤епарош, и ¤епарац, и ¤еп му нема дна, али из ®ега може да извуче само смокву за бираче!
  ЗавоЌевач чизмама гази зем у, а жена босим ногама гази, зем а сте®е од бола, човек гуче од наслада!
  ВоЌник не жели да убиЌа, ве" савесно обав а своЌу дужност, политичар жуди за крв у, а нема ни трунке савести!
  НиЌе воЌник хрчак да складишти залихе, ниЌе гофер да се сакриЌе, ниЌе пацов да сам гризе, али заиста има лав е зубе када се бори за праведну ствар!
  ВоЌник Ќе борбена Ќединица, политичар Ќе само милитантна нула!
  Политичар ниЌе ни воЌник ни ратник, али веома ефикасно убиЌа дугим Ќезиком и кида кров са шарки!
  Диктатор сече и струготине са па®ева дугим Ќезиком, тестером елоквенциЌе!
  НаЌЌача кост Ќе Ќезик, ако ниЌе везан за Ќезик!
  Ако Ќе политичар Ќезик везан, онда не"е скуп ати кости у полемикама!
  Политичар Ќе и да е таЌ плод, никад зрео да нахрани бираче, али труо од тренутка када се излаже на оцену гласа®ем!
  Политичар Ќе во"е коЌе, сипаЌу"и сок елоквенциЌе, бираче претвара у повр"е!
  Флаша вотке од пола литра убоЌитиЌа Ќе од десетине Хитлера, па да попиЌемо то што само алкохол убиЌа Русе и све нас!
  Дечак голом петом избиЌа зубе неприЌате у, одрасла особа поткована политиком остаЌе безуби пас коЌи завиЌа на месец!
  Гласна слава воЌници не долази лако, али она Ќе паметна, али политичар ту и тамо упада у гласне скандале на гласу!
  ВоЌник Ќе ратник светлости, за коЌу год идеЌу да се бори, политичар Ќе гадост мрака, под коЌом заставом стаЌао!
  НиЌе битно под коЌом заставом Ќе воЌник, главно да му у срцу гори храброст, а у политици боЌа боЌе ниЌе битна, он "е кукавички бити у Ќетри бирача!
  ВоЌник под лошом заставом заслужуЌе више поштова®а него политичар под правим паролама, али без обзира на чаршиЌу, сви®у неси!
  Комунизам Ќе раЌ коЌи  уди чак и жу евитим рукама граде на зем и, али сви®ски политичари претвараЌу планету у пакао, разараЌу"и добро дугим Ќезицима!
  ВоЌник за Ота¤бину Ќе увек планина, политичар само калдрму успорава, ®егова сви®а Ќе борац хура, да не сере превише!
  Жена може "утке бити добар воЌник, али политичар и у панталонама Ќе покварена, прич ива жена!
  Политичари имаЌу дуге Ќезике и безграничне амбициЌе, али да би зграбили Зем у, руке су кратке, а памет Ќош ма®е!
  Не хвали се технологиЌом челика, ако имаш духа као желе, онда су див аци дали кукавици батином и на небу и на зем и!
  Политичар, ме е глупости, од коЌих ниЌе брашно за хлеб, ве" чврсто брашно, са резанцима на ушима гласача!
  ВоЌник Ќе витез коЌи се бори са змаЌем, али оваЌ змаЌ Ќе заправо позади и нема седам глава, ве" милион маски, и безброЌ сви®ских ®ушки!
  ВоЌник, да не би постао очупано пиле, мора да буде гуска, политичар, да би спржио бираче на рошти у, радо "е пишати, а не другарски!
  ВоЌници су само дечаци, али одрастаЌу из битке у битку, политичари, без обзира на године, из Ќедне изборне кампа®е у другу, падаЌу у Ќош ве"е лудило!
  ВоЌник може бити голобрад, али славни ратник, а политичар у свакоЌ ситуациЌи не може а да не остави реп!
  Дечак са®а да постане орао ратник, али ниЌе Ќасно одакле политичари-сви®е толико пр аве да их Ќе одвратно и са®ати!
  Рођени дечак борац би радиЌе трчао бос по снегу него да би дозволио да буде поткован политиком и претворен у филцану чизму!
  Гола жена ниЌе очупано кокош, она "е сваком мушкарцу скинути панталоне и чак и охолог владара претворити у голог кра а!
  Дечак израста у воЌника, а ко Ќе био политичар у младости ако Ќе из ®ега израсла тако велика сви®а?
  Проститутка Ќе искрена према клиЌентима - новац у замену за задово ство, а политичар Ќе потпуни лажов, гласови и порези у замену за чисто разочаре®е!
  Политичар Ќе веома скупа проститутка, од коЌе не ризикуЌете само да добиЌете сифилис мозга, ве" и сви®у у ¤епу!
  Политичар Ќе толика проститутка да уместо да се скине, бирачима откине три коже и зарази, преко ТВ-а!
  Не улази се два пута у исту реку, али стално сви®арски нитков може да буде поново биран десетак пута!
  Животи®е и деца не воле храну без соли, али зашто одрасли наседаЌу на слатки говор политичара коЌи су лишени соли истине!
  Сол истине Ќе горка, али има лековиту мо", говор политичара Ќе сладак, али изазива диЌабетес ума!
  Човек не жели да буде пион, али кариЌера у воЌсци почи®е од редова, политичар не жели да игра по правилима, а своЌу кариЌеру у политици води безако®ем!
  Политичар коЌи вређа геЌеве Ќе и сам велики магарац, а нема мушкост!
  Не"е воЌник два пута погинути, али "е политичар три пута издати, а милион пута преварити!
  Две смрти се не дешаваЌу, а чизме се не могу изути боси, али политичари све време успеваЌу да убиЌаЌу, а три коже откину!
  ДевоЌка се не плаши да трчи боса по снегу, плаши се да младоже®а не испадне глупа филцана чизма, поткована до ушиЌу!
  ВоЌник у рату постаЌе све млад и зрелиЌи у исто време, политичар у прикривеноЌ борби, стари и сазрева, истовремено тону"и до нивоа див е звери!
  ВоЌник Ќе воЌни обвезник и постаЌе професионалац у рату, политичар не зна рокове, а професионалац у доноше®у победе!
  ВоЌник мора бити кремен, а не камен у срцу, политичар одавно има камен уместо срца, али има тврдо"у гуме!
  Добар воЌник у борби Ќе као ђаво - да Ќе потребно гасити ватру, вешт политичар у подлости Ќе сам сатана, а испу®е®е обе"а®а Ќе типично црево!
  ВоЌник може да погине на боЌном по у, али то Ќе бо е него да гине под млазом слатких лажи из уста политичара у миру!
  Ко се роди као ратник, умриЌе"е као хероЌ, ко постане политичар ве" Ќе мртав нитков и ходаЌу"и леш!
  Политика Ќе кад Ќедно кажу, друго мисле, тре"е ураде, испадне четврто, али и да е иде постранце и остаЌе гадост у Ќетри!
  У политици нема бра"е, али има доста сироти®е родбине, нема принчева из баЌке, ве" сувишка голих кра ева, нема истине ни за тренутак, али би"е дово но лажи за више генерациЌа!
  Љубав долази кад се не чека, политичари се држе кад не зовеш!
  Сви узрасти су покорни  убави, политичари могу да поднесу сваку подлост!
  Политичар Ќе чудовиште коЌе се представ а као згодан човек, али никаква луксузна мунициЌа не може сакрити сви®ски пени и вучЌе оч®аке!
  И воЌник Ќе на неки начин монструм, Ќер убиЌа на боЌном по у, али за разлику од политичара, он Ќе равноправан, али бирач увек губи!
  Жена жели  убав и сре"у за себе и своЌу породицу, политичара пре свега занима да квари друге, а опседнут Ќе  убав у према новцу!
  Жена Ќе као ружа: примам ив мирис, блистав изглед, оштри трнови, а како изгледа политичар, упечат ив смрадом, Ќадним изгледом и кактусом заЌед ивош"у?
  Жена Ќе оличе®е лепоте и чистоте, иако не увек идеална, али "е политичар увек бити мерило подлости и ружно"е!
  Босоноги дечак се не понаша лоше и не улази у ¤еп онолико често колико политичар чини гадне ствари и став а прасе!
  Дете воли да се игра оружЌем, али Ќе шарм, политичар воли да звецка ®име, али уместо страха изазива гађе®е и смех!
  Човек Ќе настао, како кажу научници, од маЌмуна, политичара, иако типичан примат, посебно успешни  уди, има везу са шакалом!
  Човек има Божанску стваралачку природу, али политичари разапи®у да су по природи само ђаволи и праве хаос!
  Политичар Ќе Ђаво у телу, само не господар пакла, ве" творац подземног света на Зем и, у коме ђаволи измичу контроли и ствараЌу хаос!
  ВоЌник Ќе судиЌа Богу и времену, политичар Ќе копиле без суђе®а, а ®егово безако®е не познаЌе временски оквир!
  ВоЌник не тражи мир, а не ваби ни олуЌа, политичар "е закопати своЌе подвиге, паразит Ќе веома завидан!
  ВоЌник Ќе понекад и нехотице ратник, и не жели да убиЌе, ве" испу®ава свету дужност према Ота¤бини, док Ќе политичар доброво ни издаЌник коЌи воли да сви®а, а не да испу®ава своЌе обавезе према бирачима!
  ВоЌник решава загонетке у биткама, политичар прави лукаве комбинациЌе, не може мирно да реши ствар!
  Политичар Ќе толики генерал да уместо еполета носи карташке нараменице будале, иако Ќе он сам, међутим, лисац!
  ВоЌник може да игра карте, а политичар носи еполете шестица и без игра®а!
  ВоЌник Ќе доста кул борац, кад се снађе главом, политичар Ќе сви®а, доби"е врапца од орла!
  Зна воЌник шта Ќе страх, али савладава себе, зна политичар шта Ќе част, али Ќе окре"е себи!
  Ако се жена не плаши да се разме"е своЌим голим ногама, не дозво ава да се обуче у чизме, онда Ќе рођена у кошу и!
  Ратник коЌи не"е дозволити да му скину три коже рођен Ќе у кошу и!
  Жено, не стиди се да ходаш боса, плаши се да будеш под петом чизме од филца!
  Ако не желите да прогутате ивицу сечива, онда стекните оштар ум и челичну издрж ивост!
  Врхом глупог мача може се пробити тело, али само оштра реч мудраца може истински да погоди срце!
  ВоЌник Ќе ђаво коЌи има чисто срце, политичар тврди да Ќе Бог, али Ќе испу®ен пр авим мислима!
  Не срамоти жену своЌе голоти®е у потрази за мушким принцом, срамота да се уда за голог кра а!
  Жена коЌа уз помо" голих ногу мушкарцу ишчупа три коже рођена Ќе у кошу и!
  Жена коЌа Ќе рођена у кошу и са голим месом облачи човека, чак и ако ниЌе пуна чизма!
  ВажниЌе Ќе да се жена роди у кошу и него да добиЌе раскошну ха ину од голог кра а!
  Бо е Ќе да жена иде гола него да дозволи да ЌоЌ пуна филцана чизма откине три коже, бо е боса него поткована тупом чизмом!
  Ако боса жена, оголивши груди, сломи аплаузе, а не увреде и звиждуке, онда Ќе рођена у кошу и и не"е дозволити да буде поткована!
  Слабости жена претвараЌу се у привлачну силу, а ако мушкарац покаже слабост, онда "е бити гурнут у мочвару немо"и!
  Жена треба да уме да опрости ако жели да буде успешна, ако мушкарац жели нешто да постигне, не треба да се преда!
  Место орла дато Ќе ономе ко уме да излиЌе као славуЌ а гавране не броЌи!
  ОнаЌ ко броЌи много врана потпуно Ќе без крила и нема к ун!
  Ко прода Ота¤бину за злато, не вреди ни гроша и би"е покривен рђом издаЌе под племенитим металом!
  П ачкаЌу"и потомке, банкротира"ете у празно, Ќер "е се све утопити у вртлогу злочина прошлости без дна!
  Ратник мора бити мудар као сова, храбар као орао, и да не броЌи вране у борби, да га кокошка не очупа!
  НиЌе битно када има неколико година, потпуна катастрофа када нема дово но мозга и домиш атости у било ком узрасту!
  Дечак жели да буде воЌник и да иде у рат да би постао хероЌ, политичар хо"е да буде командант, да седи позади и да се подло!
  ВоЌник хо"е кашу са месом, а од команданата добиЌа брезову кашу, а од политичара подметнуту трулу сви®у!
  У борби су вам потребни не само оштар баЌонет и челична саб а, ве" и оштар ум и челични нерви, са златним рукама проналазача!
  Народу не треба монарх на престолу, ве" цар у глави, не сребрни говор политичара, ве" сребрни руб и у новчанику!
  Ум и храброст, као муж и жена, рађаЌу победу само у пару, а кума сваког успеха - сре"а, не"е бити тре"а!
  Младост Ќе зелена али слатка, старост Ќе горка и плеснива, а жена Ќе као мува до сласти, болест Ќе као гадф до старости!
  Бо е Ќе бити млад гласач него стари политичар;
  У младости се о сваком послу може расправ ати, али у старости и доколица престаЌу!
  У младости Ќе више радости од труда него од доколице у старости, па пиЌмо за то да младост не престаЌе без труда!
  ДевоЌка Ќе добра у младости, кашика Ќе за вечеру, а политичар у гробу!
  Дечаци са голим штиклама сре"ниЌи су од одраслих, са коЌих су политичари скинули три коже и до ушиЌу их потковали!
  Док Ќе Робур ово компоновао, девоЌке су стигле са званичним документом о предаЌи єапана. Тако Ќе завршен славни рат. Али испред Роммела има Ќош много различитих случаЌева и проблема. У сваком случаЌу, ®их троЌица су победили власт коЌа ниЌе била нимало слаба.
  Албина Ќе са осмехом упитала Робура:
  - А кога "емо сад да уништимо?
  Вечити дечак слеже раменима и предложи:
  - Можда "емо узети РусиЌу ради равнотеже?
  Алвина Ќе сасвим логично приговорила:
  - Онда нам ниЌе имало смисла уништавати єапан! А ако смо променили однос снага, онда морамо да издржимо!
  Робур Ќе лупио босом, дети®астом ногом и рекао:
  - Али видите, сасвим Ќе могу"е да освоЌимо цео свет! Управо смо показали снагу!
  Албина се сложила са овим:
  - Да, показали су! Али поред снаге треба показати и мудрост!
  Мислио Ќе Вечити дечак. Убити стотине хи ада  уди ниЌе добро. Али Ќош увек морате да преузмете власт над светом. Али како то учинити без убиЌа®а милиона воЌника и официра? Штавише, истовремено Ќе било неопходно сузбити немире побу®еног народа, ако до тога дође. Овде ве" можете бити крвави као нико други у историЌи човечанства.
  Али Робуру Ќе пролетела мисао:
  - Неопходно Ќе створити телепатски апарат коЌи би давао менталне команде целом човечанству. Нешто као хипноза уз помо" радио-таласа, а онда "емо заправо контролисати цео универзум.
  Албина се сложила са овим:
  - Потребни су нам специЌални гравиомагнетни таласи хипнозе. И тада "емо одмах савладати сваку препреку и покорити цео свет! И сви народи "е плесати под нама, и извршавати било коЌе команде!
  Алвина Ќе додала, показуЌу"и зубе:
  - И би"е изузетно кул!
  А девоЌка терминатор Ќе лупила босом, исклесаном ногом.
  Дечак Робур климну главом у знак слага®а.
  - Разви"емо сличан апарат и лако покорити све без изузетка. И тада "е бити апсолутна власт над светом!
  Албина се кикота и пева:
  - Људи умиру за метал, за метал,
  Робур "е владати емисиЌом! Одредите резултат!
  Алвина се сложила са овим, намигуЌу"и свом партнеру:
  - Наша мо", као и сила Свете ТроЌице, би"е заувек! И не само вечна, ве" хумана!
  Албина се сложила са овим:
  - Кад Ќе рука чврста и ци еви хумани, за човека постаЌеш Свемогу"и!
  Робур климну главом и притисне дугме голом, округлом, дети®астом петом, подиже апарат и пева:
  ОнаЌ коЌи Ќе лишен срца и душе,
  Одмах "е бити слом ен добротом!
  ДевоЌке у хору узвикнуше из свег гласа:
  Хладна рачуница нам служи као же а -
  НеприЌате и за пораз, добро, али средства се не рачунаЌу!
  
  АВАНТУРЕ ВИЛЕЊАКА БИФА СУПЕРА
  Виле®ак Биф, путуЌу"и по различитим световима, ушао Ќе у Други светски рат. И, наравно, решио Ќе да помогне Немцима, па Ќе био и светле косе и леп. Осим тога, Бифа Ќе привукла и чи®еница да су нацисти били за натчовека и против хриш"анства. Тако се придружио Луфтвафеу и постао пилот. А пошто су виле®аци много бржи, Ќачи и многоструко супериорниЌи у реагова®у на  уде, па чак и поседуЌу заштитну магиЌу, Биф Ќе врло брзо почео да погађа.
  Његов борац Ќе, захва уЌу"и магиЌи, постао нера®ив. И сваки проЌектил из ваздушног пишто а тачно Ќе погодио мету.
  Па, чинило се да ни тако изванредан ас сам по себи не"е много утицати на ток рата.
  Али Биф Ќе, пошто Ќе оборио две стотине авиона у Средоземном мору, успео да обори самог МонтгомериЌа. А ово Ќе ве" озби но. Умро Ќе наЌталентованиЌи енглески генерал. Биф Ќе за Витешки крст добио Гвоздени крст са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Али толико Ќе брзо гомилао рачуне да Ќе за месец дана имао три стотине оборених авиона. А 20. августа 1942. Ромел Ќе покренуо офанзиву у правцу АлександриЌе.
  Без МонтгомериЌа, код Британаца Ќе све пошло наопако. И упали су у Ромелову замку и били убиЌени. Биф Ќе у то време оборио више од две стотине авиона за неде у дана и такође погодио зема ске ци еве.
  Хитлер ниЌе имао времена да напише декрет о награди. Биф Ќе поново добио за три стотине оборених летелица: Витешки крст Гвозденог крста са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. За пет стотина авиона одликован Ќе Витешким крстом Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  Ромелове трупе су заузеле Египат и одмах провалиле у Ирак, где Ќе избио антибритански устанак. Немци су заузели и КуваЌт. Црвена армиЌа Ќе напала Ромелове трупе у Ираку, али Ќе то изазвало улазак Турске у рат против СССР-а. Што Ќе ситуациЌу учинило изузетно тешком. И Ста ин Ќе био приморан да напусти офанзиву на Ста инград. Немци су почетком децембра успели да преузму цео град под контролу. А Паулус Ќе чак добио награду за то.
  Црвена армиЌа се борила са Турцима и заглавила у ЗакавказЌу.
  Поред феноменалног Бифа, бри ирао Ќе и МарсеЌ коЌи Ќе брзо добиЌао резултате, ук учуЌу"и и захва уЌу"и совЌетским пилотима. МарсеЌ Ќе добио и Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима за четири стотине оборених летелица.
  А Биф Ќе за седамсто педесет оборених летелица одликован Витешким крстом Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. А за хи аду - Звезда Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  Немци су успели да задрже своЌ фронт у центру, па чак и да одбиЌу покушаЌ деблокаде Ле®инграда.
  Нешто касниЌе, совЌетске трупе су покушале да напредуЌу код Ста инграда у фебруару, али Немци су били спремни и одбили су све нападе. А Биф и МарсеЌ су престрашили совЌетску авиЌациЌу и постали буквално легендарни асови.
  Али 30. маЌа, када су се путеви пресушили, а Немци су успели да повуку нове тенкове Пантер и Тигер, као и самоходну топку Фердинанд, почела Ќе нова офанзива нациста дуж Волге.
  ОбЌава тоталног рата у Тре"ем РаЌху Ќе више него удвостручила производ®у оружЌа. Поред тога, немачка подморничка флота Ќе у великоЌ мери изнервирала СЌеди®ене Државе и БританиЌу, због чега Ќе интензитет бомбардова®а значаЌно сма®ен.
  Да, и губици копнених снага Вермахта били су ма®и, а испоставило се да фабрике имаЌу више висококвалификованих радника. И то Ќе такође омогу"ило Немцима да додаЌу оружЌе у ослобађа®е, а посебно авионе. А Фоке-Вулф, када се правилно користи, уопште ниЌе лош.
  А "Тигар" Ќе шок и страхопоштова®е за Црвену армиЌу. Немци су у покрету успели да пробиЌу совЌетску линиЌу одбране.
  НаЌнеприЌатниЌе Ќе било то што Ќе у ЦрвеноЌ армиЌи, коЌа ниЌе познавала победе, морал био изузетно низак. И многи воЌници су се предали или дезертирали. БроЌ оних коЌи су се предали био Ќе велики, као и пребега.
  Борбени дух Вермахта раниЌе ниЌе био озби но слом ен био Ќе висок. А на небу су Немци потпуно доминирали. СЌеди®ене Државе су биле пасивне, док Ќе БританиЌа претрпела огромне губитке.
  Осим тога, произведено Ќе много више авиона него раниЌе.
  Биф Ќе гомилао рачуне тако брзо да су за ®ега измиш ене нове награде. За две хи аде авиона, млади виле®ак Ќе награђен Звездом Витешког крста Гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. А за три хи аде летелица - Звезда Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  До Ќула 1943. Немци су стигли до КаспиЌског мора и дали кисеоник совЌетским трупама на Кавказу. А онда су наставили офанзиву дуж обале, дуж равнице.
  КраЌем августа ве" су били у Дагестану и приближили се граници АзербеЌ¤ана.
  Након тога се развила жестока битка за Тбилиси. А снаге су биле веома неЌеднаке.
  СССР Ќе очигледно губио битку за Кавказ. У септембру Ќе Ста ин покушао да напредуЌе у центру. И ®егове трупе су се ту поново заглавиле. Пантер-2 Ќе учествовао у биткама.
  Испоставило се да Ќе оваЌ аутомобил прилично тежак од педесет и три тоне, али бо е зашти"ен посебно у чело: 100 милиметара и 60 страна, а мотор од 900 ко®ских снага Ќе много компензовао. Плус, топ од 88 мм и дуга цев од 71 ЕЛ.
  Против таквог резервоара ниЌе лако одолети. Нарочито ако се свађаЌу очаЌне девоЌке.
  Герда Ќе голим прстима пуцала на совЌетски ауто и зацвилила:
  - Ми смо наЌбо и!
  Шарлот Ќе голом петом ударила тридесетчетворку и зацвилила:
  - Тре"и РаЌх Ќе са нама!
  Кристина Ќе ударила у совЌетске трупе и цвркутала:
  - Рекао сам да не луташ!
  Магда Ќе ударала ногама голим прстима и рекла:
  - Ми смо наЌвиша класа!
  Наравно, напад у центру Ќе одбиЌен уз велике губитке Црвене армиЌе.
  А у Ќесен и зиму, нацисти су завршили заузима®е Кавказа ... Након чега Ќе положаЌ СССР-а постао изузетно тежак.
  А супер-пилот Биф Ќе оборио четири хи аде авиона. За шта Ќе одликован Великом звездом Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  МарсеЌ Ќе такође довео броЌ оборених летелица на хи аду. А добио Ќе и награду: Звезду Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  А до проле"а, Биф Ќе оборио пет хи ада летелица, добио Ќе Велику звезду Витешког крста Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  У маЌу 1944. нацисти су покренули нову офанзиву на руске положаЌе. Ударци су задати и на северу, заобилазе"и Ле®инград, и дуж Волге, заобилазе"и Москву са Ќуга. А ово Ќе огроман напад. СпоЌница у дуплим клештима.
  Црвена армиЌа Ќе изгубила велики део свог борбеног духа, али Ќе и да е била Ќака.
  Нови тенкови Т-34-85 и ИС-2 били су напредниЌи и мо"ниЌи од претходних. ПоЌавио се и мо"ниЌи ЛА-7. Истина, произведен Ќе у малим количинама. Али єак-3 никада ниЌе ушао у производ®у. А до краЌа маЌа, Немци ве" имаЌу хи аду наЌновиЌих млазних авиона МЕ-262 са четири топа калибра 30 милиметара. И он Ќе веома застрашуЌу"а наЌновиЌа машина.
  Да, и ТА-152, коЌи Ќе заменио Фоцке-Вулф, ниЌе лош.
  Главни немачки тенкови "Пантер" -2 и "Тигар" -2. Послед®и тенк има мотор од 1000 ко®ских снага и добар Ќе у погледу возних перформанси. Дакле, Немци имаЌу опрему у сериЌи - велику разорну мо". Иако Ќош увек несавршен. Али припрема се сериЌа Е. Али "Миш", на пример, ниЌе се показао баш наЌбо е.
  И тако почи®е битка... Прво су Немци заузели Саратов, а затим КуЌбишев.
  Биф Ќе оборио шест хи ада летелица и добио: Велику звезду Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  Тада су Немци заузели и У ановск. И до краЌа лета заузели су Каза®. Срушио се фронт Црвене армиЌе.
  До септембра, Биф Ќе оборио седам хи ада летелица и добио нову награду: Велики велики крст Витешког крста Гвозденог крста са мачевима од сребрног храстовог лиш"а и диЌамантима.
  А у октобру су Немци пробили са севера и затворили обруч око Москве.
  Након тога Ќе почела операциЌа уништава®а и слама®а Црвене армиЌе.
  У децембру Ќе Бееф оборио осам хи ада летелица и добио звезду Велики крст Витешког крста Гвозденог крста и мачеве од златног храстовог листа и диЌаманте.
  И баш на Божи", 25. децембра 1044. године, московски гарнизон Ќе, упркос Ста иновом категоричном наређе®у, капитулирао. А фелдмаршал Гот, коЌи Ќе заузео престоницу, за то Ќе добио Велики крст Гвозденог крста.
  Међутим, док Ќе Ста ин, побегавши у Свердловск, желео да настави рат. И Ќош Ќе било наде за савезнике.
  Немци су до сада бомбардовали само совЌетски Сибир. Добили су мо"не єу-488 и ТА-400 на пропелер коЌи су Ќурили као ураган. И донели су смрт и униште®е совЌетским градовима.
  Елф Бееф Ќе наставио да се бори на небу и учествуЌе у бомбардова®у. А ®егова машина Ќе с времена на време радила, обараЌу"и на противнике шокантне токове колосалне разорне силе.
  У марту 1945. броЌ авиона коЌе Ќе оваЌ легендарни виле®ак оборио премашио Ќе девет хи ада. И добио Ќе награду: Звезда Велики крст Витешког крста са мачевима од платинастог храстовог листа и диЌамантима. И веома Ќе кул!
  Али у маЌу Немци напредуЌу на Урал. Њихове трупе брзо напредуЌу. Црвена армиЌа се хероЌски труди да издржи. Али она не може ништа.
  Нацисти су ве" бацили у битку наЌновиЌе тенкове сериЌе Е. И заиста им Ќе готово немогу"е одолети.
  Посебно против Е-100, коЌи Ќе за совЌетске топове непробоЌан из свих углова. А ®егов топ од 128 мм Ќе смртоносан за скоро сваки оклоп.
  А Е-100 уноси ужас совЌетским воЌницима. Осим тога, дезертерство Ќе ендемско, као и предаЌа. А ова предаЌа Ќе масовна.
  Неке дивизиЌе се чак предаЌу звуцима оркестра. А неки се, напротив, боре до краЌа.
  Али снаге су неЌеднаке, а ве" у Ќуну су пали Свердловск и Че абинск. А онда су Немци кренули преко Сибира.
  СовЌетски градови су се очаЌнички бранили. Посебно Новосибирск, где су се чак и деца борила.
  А у централноЌ АзиЌи су биле у пуном Ќеку жестоке борбе. Али до септембра 1945. ве"и део СССР-а Ќе био зароб ен. Али у октобру, због мраза, Немци су зауставили напредова®е преко Сибира. КомуникациЌе су биле превише натегнуте.
  Елф Бееф Ќе оборио десет хи ада летелица и за то добио Велику звезду Великог крста Витешког крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима.
  Тада Ќе Ќош био рат на небу ... До маЌа 1046. Биф Ќе успео да обори Ќош хи аду летелица и добиЌе: Велику звезду Великог крста Витешког крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  А онда Ќе почела нова немачка офанзива на Далеком истоку. СЌеди®ене Државе и БританиЌа су заправо окончале рат са Тре"им раЌхом и бориле се против єапана. Али самураЌ Ќе хероЌски издржао. И показали су колосалну храброст и Ќунаштво.
  Црвена армиЌа Ќе била броЌчано ослаб ена, али неке од фабрика евакуисаних на исток и да е су радиле. И испоручили су на фронт, ук учуЌу"и и авионе.
  Немци су ве" напредовали готово у маршевима, али им Ќе свеЌедно, док су стигли до Владивостока, требало неколико месеци. А краЌем новембра, упркос мразу, Фриц Ќе ипак стигао до Чукотке.
  Тако су пали послед®и градови СССР-а.
  Елф Бееф Ќе довео броЌ оборених летелица на дванаест хи ада и добио нову награду: Велику звезду Великог крста Витешког крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима, као и чин фелдмаршала авиЌациЌе. И ово Ќе заиста ®егово колосално достигну"е.
  Тада Ќе СССР окупиран. Али Ста ин Ќе ипак био ухва"ен. Са СЌеди®еним Државама Хитлер, коЌи Ќе заузео велике териториЌе, више ниЌе ратовао. Поделили су сфере утицаЌа. Тре"и раЌх Ќе добио Европу, половину Африке - север и француске белгиЌске поседе. Као и Блиски исток и цела териториЌа СССР-а.
  И било му Ќе дово но... єапан Ќе задржао своЌе поседе у Кини и делимично, СЌеди®ене Државе и БританиЌа нису имале времена да га преузму од ®ега.
  ПоЌавио се биполарни свет. Тре"и раЌх Ќе напредовао и развиЌао се, Немци су чак летели на Месец давне 1957. године. Али после Хитлерове смрти 1960. у ®ему су настала превира®а. Иако Ќе било могу"е избе"и разлаз. Али нови режим Ќе постао либералниЌи и сви поданици Тре"ег раЌха су добили држав анство.
  И тако Ќе окончана ера националне неЌеднакости.
  Тре"и раЌх и єапан с Ќедне, и САД и БританиЌа с друге, надметали су се ве" у свемиру, а осваЌа®е Сунчевог система Ќе било у току.
  Лет на Марс 1974. - први су Немци, а годину дана касниЌе на Венеру. Дакле, нови свет на своЌ начин Ќош увек ниЌе ништа. А виле®ак Бим Ќе одлетео у нове светове, у потрази за авантуром и новим сензациЌама.
  
  ЦХЕМБЕРЛАИН УМЕСТО ЧЕРЧИЛОВА
  АНОТАЦИєА
  Уместо бескорисног и непотребног, па чак и смртоносног рата са Немачком за БританиЌу, Чемберлен Ќе склопио мир са Тре"им раЌхом. А сада се СССР бори против Вермахта Ќедан на Ќедан и исход рата Ќе Ќош непредвидивиЌи, а борба Ќе много тежа него у стварноЌ историЌи.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Чемберлен Ќе, без оставке, успео да зак учи мир са Тре"им раЌхом. Хитлерови услови су били прилично умерени. БританиЌа Ќе признала сва осваЌа®а нациста, али сама ниЌе претрпела териториЌалне губитке. єедино што су Британци вратили Немцима НамибиЌу. У целини, нацисти су гарантовали неповредивост Британског колониЌалног царства.
  Хитлер Ќе такође добио одриЌешене руке на истоку. Што Ќе, наравно, у рукама Немаца. Али Чемберлен Ќе такође желео да се два диктатора, Ста ин и Хитлер, боре до смрти.
  Тако Ќе све ово одушевило реакционарне кругове. Хитлер Ќе обе"ао да не"е превише увредити єевреЌе. И да "е на окупираним териториЌама бити заведен правичан ред.
  ОсваЌа®а Тре"ег раЌха су била огромна. Али свеЌедно, рат са СССР-ом Ќе био неизбежан. Само овога пута ниЌе било разлога да Хитлер ср а у агресиЌу.
  Имао Ќе много колониЌа. Плус, Немци су заузели и Грчку и єугославиЌу. Добили су белгиЌске, француске и холандске колониЌе.
  Чак Ќе дошло до сукоба са єапаном око Индокине. Као, све француске колониЌе су немачке, а требало би да постоЌи немачка администрациЌа.
  У исто време, 1. маЌа 1941. Немци су видели совЌетске КВ и Т-34 на паради на Црвеном тргу. И Хитлер Ќе као одговор наредио ствара®е тешке Немачке.
  Рат Ќе одложен до 22. Ќуна 1943. године.
  Немци су до тог тренутка успели да пусте нове тенкове - Пантер, Тигар, модернизовани Т-4 и самоходни топ Фердинанд. Али ®ихов броЌ Ќе и да е био недово ан. ПоЌавио се и ловац МЕ-309, али Ќе тек почео да улази у трупе.
  Тенкови "лав" и "маус", за сада само у пробним узорцима. єуришна пушка МП-44, такође тек створена и ниЌе имала времена да уђе у сериЌу.
  Дакле, Немци нису сасвим спремни у четрдесет тре"оЌ години. Али ни у СССР-у не постоЌи потпуна хармониЌа. Истина, за две додатне године Молотов ева линиЌа Ќе ипак завршена, али Ќе сувише близу границе.
  У исто време, совЌетске трупе и команданти су и да е били научени више да нападаЌу него да се бране.
  Истина, не овога пута Црвену армиЌу ниЌе изненадила, а Ста ин Ќе обЌавио општу мобилизациЌу, чиме Ќе броЌ воЌника достигао дванаест милиона. Али с друге стране, єапан Ќе такође био спреман да отвори други фронт, а део совЌетских трупа Ќе морао да се задржи на Далеком истоку.
  СССР Ќе за две године постао Ќачи. Тре"и петогодиш®и план Ќе преиспу®ен, а према званичним подацима привреда Ќе удвостручена. Произведено Ќе додатних скоро петнаест хи ада тенкова и тридесет хи ада авиона и десетине хи ада топова.
  Црвена армиЌа Ќе била веома Ќака. Али наравно, додао Ќе Тре"и РаЌх.
  Након што Ќе енергични Шпер постао министар наоружа®а, а привреда Тре"ег раЌха и окупираног пребачена на воЌну основу, производ®а оружЌа Ќе значаЌно порасла. Посебна паж®а посве"ена Ќе оклопним снагама. А као резултат енергичних мера и употребе радне снаге у колониЌама, производ®а тенкова у Тре"ем раЌху прелазила Ќе хи аду месечно, испред СССР-а.
  НаЌновиЌи "пантер", значаЌно супериорниЌи од главног совЌетског тенка Т-34, по оклопноЌ пробоЌности и брзини ватре и по пред®ем оклопу.
  СовЌетска сериЌа КВ се, пак, показала недово но ефикасном, иду"и путем неоправдане гигантоманиЌе.
  ПостоЌао Ќе и негативан субЌективни фактор - Ста инова  убав према великим тенковима. У августу 1941. у производ®у Ќе ушао КВ-3 тежак шездесет осам тона, у септембру 1941. почео Ќе да се производи КВ-5 тежак сто тона. А од марта 1942. у сериЌу Ќе ушао КВ-4, тежак сто седам тона.
  И то ниЌе све. У августу 1942. поЌавио се КВ-6 тежак сто педесет тона. А у марту 1943. КВ-7 тежак сто осамдесет тона.
  Тако су тенкови сериЌе КВ кренули неоправданим путем пондериса®а.
  Само се Т-34-76 може назвати релативно успешном машином. Али осим ®ега, из ове класе су произведени и А-30, тенкови на гусеничарима и Т-29.
  АвиЌациЌа СССР-а ниЌе била лоша, али ПЕ-2 Ќе ипак био претешки за управ а®е, а МИГ-3, Ста инов оми ени ловац, такође се ниЌе оправдао.
  Немци су за две године произвели отприлике исто толико авиона, колико и СССР. Али ®ихова авиЌациЌа Ќе, можда, била практичниЌа. МЕ-309 Ќе био веома мо"ан у наоружа®у и брзини, и несум®иво Ќак, али Ќе и да е оскудан. Међутим, у пракси се показало да Ќе МЕ-109 Ќачи од совЌетских машина.
  У целини, Немци су били бо е припрем ени, а ®ихове трупе су биле Ќаке и имале су велику предност у покрет ивости.
  Плус фактор єапана, коЌи Ќе такође повукао трупе.
  Немци су у офанзиви користили многе стране и колониЌалне дивизиЌе, коЌе су у борбеноЌ ефикасности биле инфериорне у односу на европске.
  Вермахт Ќе на рачун страних и колониЌалних дивизиЌа довео своЌу снагу на шеснаест милиона. Плус Ќош осам милиона Ќапанских и колониЌалних воЌника.
  єапан и Тре"и раЌх надмашили су СССР око два пута у пешадиЌи. Истина, Ќапански тенкови су били лаки, али мобилни. У ваздухопловству, Осовина Ќе имала ве"ину у броЌу.
  Али наЌважниЌе ниЌе само ово... Немци су имали савезнике. Међу ®има су Турска и ИталиЌа са великим воЌскама. Дакле, узимаЌу"и у обзир сателите, превласт Тре"ег раЌха се Ќош више пове"ала. На страни Тре"ег раЌха су и Финци, и Мађари, и Румуни, и Словаци, Хрвати, Бугари, Шпанци, па чак и Португалци.
  И Шведска Ќе убрзо ушла у рат.
  И немачке трупе су пробиле совЌетску одбрану... И месец дана касниЌе стигле су до Смоленска.
  А онда се одиграла грандиозна битка за оваЌ град. У ствари, одлучила Ќе судбину СССР-а.
  АлексеЌ, коЌи Ќе био дванаестогодиш®и дечак у борби, као и Аленка и Катка, борили су се на улицама Смоленска.
  Хитлерове хорде су покушале да заузму град.
  Сам босоноги дечак у шортсу, АлексеЌ, испалио Ќе рафал из митра еза, косе"и нацисте.
  Дванаестогодиш®е дете Ќе голим прстима дечиЌих ногу бацило смртоносну гранату и заурлало:
  - За комунизам СССР-а!
  Аленка се такође окренула, нокаутирала нацисте, бацила поклон смрти голом петом и рекла:
  - За нашу Ота¤бину - рођену маЌку!
  Катка Ќе шкрабала из митра еза, нокаутирала нацисте, а онда су ЌоЌ голи прсти на ногама били бачени, носе"и униште®е и смрт.
  Ратник се Ќавио:
  - За СССР!
  Женски снаЌперски бата он под командом капетана Наташке Кактусове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици Володарског. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
  И сама Наташа Ќе у пегавоЌ туници преко голог тела, у кратким панталонама и боса. Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре испод полу-бокса. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Светлосмеђа коса поседела од прашине, високих груди, тврдог погледа. Капетан Наташа се бори више од две године и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су прекривене посекотинама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да се кре"е боса него грубе и неспретне чизме.
  Голи ђон осе"а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су се отврднула и нису се плашиле врелог метала, нити оштрог крша рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу"и кроз хук крета®а резервоари.
  Слатка Наташка држи гранату са завезаним пакетом за експлозиЌу. Неопходно Ќе допузати до страшног немачког тенка "Лав", заливаЌу"и улице митра езима.
  Мирабела пузи поред ®е. Такође боси, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу"и свог команданта. Њени праш®ави табани се оштри док пузи на све четири. Мирабелина жута коса Ќе неуредна и дуга... Мало чупава. Сама девоЌка Ќе витка, мршава, малог раста. Може се чак заменити и са девоЌком, са уским раменима и наизглед великом главом.
  Али Мирабела Ќе ве" много тога доживела. Успела Ќе да посети и фашистичко заточеништво, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне. Али гледаЌу"и ®ено дети®асто, нежно лице, никад се не може ре"и да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  Мирабела пуца... ВоЌник Тре"ег РаЌха, у овом случаЌу Арап, пада мртав, а ®ушка му подиже песак и рушевине.
  Наташка гурне гомилу граната испод гомиле сме"а. Сада "е овде допузати деведесет тона тежак "лав" и разнети га. Плаве очи девоЌке блистаЌу као сафири на ®еном лицу, тамном од опекотина и прашине.
  Искуство показуЌе да "е добро зашти"ен резервоар сада променити положаЌ. "Лав" има бочни оклоп од 100 мм, па чак и под углом. Тридесетчетворке не могу да га пробиЌу, само тешки кевеши имаЌу шансу. Али стазе су ци . Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
  Светлана испа уЌе рафал из митра еза... Пада воЌник, нико не зна коЌе националности. Немци, освоЌивши ве"и део источне хемисфере, негуЌу ариЌевску крв и бацаЌу у битку колониЌалне трупе: Арапе, Африканце, ИндиЌанце, разне АзиЌате и Европ ане. Порастао Ќе и броЌ По ака - коЌи су од колевке навикли да мрзе бо шевичку РусиЌу. Овде се боре и украЌински националисти, и донски козаци, и чечени, и цео кавкаски каганат. Хитлер Ќе подигао читаву интернационалу.
  Много неприЌате а...
  Светлана вешто избегава митра еску ватру. Метак се скоро расцепао, поцрнео од прашине, округла, девоЌачка пета. Лепи капетан Ќе чак осетио голица®е колико Ќе близу пролетео поклон великог калибра. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
  Ни метак нас не"е зауставити!
  Мирабела узвра"а... єош Ќедна девоЌка Анђелика - веома црвенокоса, изнад просечне висине, миши"ава, упркос оскудноЌ храни. Такође веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, не женствених широких рамена и високих груди.
  Анђелика се бори само у шортсу, туника Ќе поцепана у комади"е и распала се у прах, а нове униформе се не испоручуЌу преко Волге. Не даЌ Боже да се пренесу Ќош мунициЌе, и кап хране, за исцрп ене совЌетске трупе.
  Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Комад гелера ударио Ќе у табан десне ноге, боли, тешко се хода.
  Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика искрив уЌе своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу"и, каже:
  - Господ, Москва и Ста ин су изнад нас!
  И она одсече нападаче нацисте, Ќедва да има времена да се откотр а.
  Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е страшним немачким тенковима. Ево скоро две стотине тона "Мишева" и никако не могу да прођу...
  Како Ќе Светлана очекивала, "Лев" се мало возио, и затрпао се у гомилу сме"а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Пукла Ќе гусеница, одлетело Ќе пар оште"ених ва ака.
  Ра®ени тенк Ќе стао и из цеви Ќе излетела граната...
  Негде Ќе тут®ало у да ини, остав аЌу"и рушевине. Плавокоса Светлана Ќе као змиЌа сикнула:
  - То Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
  ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Немци и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Хитлера, хорде Тре"ег раЌха су заглибили у позиционим биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
  Мирабела баца гранату. ТераЌу"и их да раде салто над обореним Немцима или Арапима, превр"у"и се. єедан од нацистичких милитаната откине му руку и окачи на ®у енглески сат са компасом.
  Мирабела са осмехом каже:
  - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
  А лепа девоЌка отресе комади" прилеп ене керамике са своЌе праш®аве пете.
  Анђелика такође брише прашину, са своЌим чврстим, пуним грудима. Брадавице су скоро црне од пр авштине и сврбе. И покушаЌте да се оперете. Опет мораш да се копаш кад немачки митра ези шкрабаЌу. И пузи на пластунски начин.
  Бата он девоЌака држи своЌе положаЌе, иако има гранатира®а. И цепаЌу тешке гранате, и бомбе падаЌу са неба ... Али ништа не"е сломити храброст совЌетских хероина.
  Овде Светлана види како Пантер пузи. Па, оваЌ тенк више ниЌе тако страшан.
  Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула, исп унула прашину коЌа ЌоЌ се попела у елегантна уста. Узела Ќе у руку гранату, оптере"ену експлозивним пакетом. Морате да се пришу®ате неприме"ено. Али има толико дима около.
  Аннелика Ќе почела да се прикрада, осла®аЌу"и се на одвод голим прстима и лактовима. Била Ќе као мачка коЌа вреба миша. ДевоЌка се се"ала рата из тог страшног лета четрдесет прве године, када Ќе Вермахт издаЌнички напао пространства СССР-а. Зар се ни девоЌка, скоро девоЌка ниЌе уплашила? У почетку да, али онда се навикнеш. А сталне рафале граната ве" дожив авате као обичну буку.
  А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Фрагменти Ќуре одозго као Ќато див их пчела. Анђелика шапу"е испуцалих усана:
  - У име правде - Господе!
  ДевоЌка убрзава пуза®е и баца гранату са приложеним пакетом експлозива. Садаш®ост лети у луку. ЧуЌе се експлозиЌа, та®и бочни оклоп Пантера се даЌе. Немачки тенк почи®е да гори, борбени комплет детонира.
  Светлана са осмехом шапу"е:
  Хвала ти Господе Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
  Ломи пантера. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе рушевинама. Пред®и оклоп, одвоЌен од бочног оклопа, подсе"а на лопатицу.
  Светлана, чиЌе очи, на лицу смеђем од прашине и опекотина, светлуцаЌу кукурузом, каже:
  - Што више храстова има душманин, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Анђелика Ќе веома секси, у црним га"ицама, голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Уме да баца крхотине стакла голим прстима.
  Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном, прашином прекривеном ногом. И заглав ен, право у грло фашисте. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
  - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  ДевоЌка, након чега Ќе поново пузала, пуцаЌу"и. Водио ватру и Светлану.
  Капетан лепоте, Наташа, посековши фашисту, цврку"е:
  - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
  Мирабела Ќе опалила, отворила Фрицу главу и додала:
  - Немогу"е Ќе не придати важност линку!
  Светлана, опет прецизно шутираЌу"и, закукну:
  - Али не можеш да се вртиш око ситница...
  Мирабела Ќе прецизно опалила и додала:
  У супротном, ланац "е вас обавити!
  Друга девоЌчица ОлимпиЌада, такође веома лепа, заЌедно са пионирком СерЌожком, припремила Ќе мину на жици. Њих двоЌица су Ќе гурнули... Подмукли боогер се увукао у гусеницу "Тигра"-2. И како "е оваЌ немачки ауто дуге цеви експлодирати.
  Плавокоси дечак СергеЌ Ќе узвикнуо:
  - Наша РусиЌа, имаш канту!
  И Ќедва Ќе стигао да скочи назад, б ескаЌу"и, са црним, обореним штиклама, са крова коЌи Ќе падао.
  ОлимпиЌа Ќе помиловала дечака по врату и рекла:
  - Ти си Ќако паметан!
  Пионир Ќе кренуо на фронт и придружио се женском бата ону. Дечак Ќе такође веома креативан. На пример, правио Ќе авионе за обара®е фашистичких Ќуришних авиона. Када се Фоке-Вулфови, или ТА-152, подигну, чуЌе се невероватно заглушуЌу"и урлик.
  Немци удараЌу уз прат®у Вагнерове симфониЌе. Тако величанствена мелодиЌа.
  ОлимпиЌа узнемирено каже:
  - єош покушаваЌу да нас уплаше!
  Пионир Ќе са патосом певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Смрт нас не"е одвести под звездано небо!
  єер света РусиЌа "е се тешко борити,
  Напунио сам мо"ни митра ез!
  ОлимпиЌада, висока, миши"ава девоЌка, широких бокова и рамена, типична Ќе се анка. Оде"а Ќе током борби поцепана у дро®ке, Ќаке ноге су босе, коса Ќе уплетена у две плетенице и Ќако запрашена.
  СерЌожка има само Ќеданаест година, мршав од неухра®ености, изгребан и пр ав дечак, само у шортсу. ДЌечакова природно бела коса посиЌедила Ќе, а ребра се виде кроз танку, препланулу и пр аву кожу. Ноге страшно оборене, у опекотинама, модрицама, са жу евима. Истина, судбина Ќе сачувала дете од озби них повреда.
  На ®еговоЌ позадини, ОлимпиЌада делуЌе велико и дебело, иако девоЌка уопште ниЌе дебела, ве" са Ќаким, обученим месом на костима. Штавише, изгледало Ќе да глад уопште ниЌе утицала на ®ену крупну и крупну фигуру.
  ДевоЌка пуца из тешке противоклопне пушке. Немачки аутомобили не могу да се пробиЌу у чело, али у гусеницама постоЌи шанса.
  А позамашни "лав", пошто Ќе примио тежак експлозив у подвозЌу, почео Ќе да дува дим као велики пушач.
  СерЌожка Ќе са злобом певала:
  - Смрд иви Фриц без размиш а®а запалио цигарету на улазу! Наравно, упао Ќе у велике нево е!
  ОлимпиЌаса, трепере"а миши"авим, препланулим листовима, откуцавала Ќе степ данце своЌим голим, лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
  - Света руска лица трепере са иконе ... Не даЌ Боже да потопиш бар хи аду Фрица! А ако неко зуЌе више од фашиста, нико вас, веруЌте, због тога не"е осудити!
  Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Немачки транспортер Ќе поново испухао дим.
  ДевоЌачки бата он Ќе нанео значаЌну штету Фрицу. Али и он Ќе претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе тако, упркос прашини, постало бледо.
  Ве"и део Ста инграда су ве" заузели нацисти, али оно што Ќе остало од града не жели да попусти и преда.
  Светлана, у међувремену, покушава да се пробиЌе кроз "Тигра". Снажан немачки аутомобил, добио Ќе гранату у страну, али ниЌе подлегао. Окре"е се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у, у крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустио садаш®ост.
  Светлана тихо шапу"е:
  - Мама, тата, извини!
  Мирабела Ќе бацила гранату на Тигра, коЌа ЌоЌ Ќе експлодирала на челу. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - О томе да Ќе светло уче®е зими у проле"е... Понав ам без изузетка да Ќе Хитлер куга копиле!
  Аннелика, разбивши поглед нацистима, и рафалом их поливши водом, процеди:
  - У ковчегу сам сад видео Фирера! И ударила Ќе Ќадника право у око!
  Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату на тенк. Погодило Ќе цев... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра" Ќе оште"ена.
  Кукавички Немац Ќе то узео и устукнуо.
  Светлана Ќе фркнула кроз ноздрве:
  - Наши, ваши не"е попустити!
  Мирабела Ќе метком посекла хитлеровског пла"еника и певала:
  - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... ПиЌе ота¤бину до дна!
  Светлана, кико"у"и се, лаЌала Ќе:
  - Фирер див е виче, сузе се!
  Мирабела Ќе испалила и додала:
  - Па, самртно пуше, церечи се!
  ПоЌавио се Ќош опасниЌи "Штумртигер". Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се позициЌама совЌетских трупа. Ауто под заклоном држе немачки митра ези.
  Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама Фрица нереално. Али на небу Фоке-Вулфс. єедна од ових машина лети ближе совЌетским позициЌама. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
  Анђелика баци гранату и бесно каже:
  - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
  После тога, девоЌка се окре"е из митра еза. Брзо се вра"а. Релативно нови немачки тенк "Пантер"-2 са малом куполом и нижом силуетом брзо се вози.
  Неколико девоЌака баца гранате на немачки аутомобил. Она се, пошто Ќе добила поклоне, смрзава и не може да се окрене.
  Анђелика звижди, сик"у"и:
  - Ово Ќе нови напад! Поцепа"емо ЌоЌ уста!
  Пантер-2 Ќе зарежао и испалио своЌе мо"ниЌе оружЌе.
  Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
  Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе затресла боковима и рекла:
  - И Њутн Ќе победио душмане, збацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио своЌ Њутнов закон!
  Ста инград Ќе био сав захва"ен пожарима, када се чинило да ватрени Ќезици лижу небо и пуцкетаЌу  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! А свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
  Светлана Ќе, обараЌу"и немачког борца, блеснула плавим очима, певала:
  - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
  Мирабела Ќе певала у пева®у, пуцаЌу"и на нацисте:
  - Како Ќе добро ле"и на траву и ударати Фрица по глави! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
  ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете"и Фоке-Вулф, примивши гелере испод стомака, жустро се винуо више. Види се да су га оштри фрагменти ранили. Фашистичко створе®е се запалило, и почело Ќе да губи комаде слом ених крила.
  Светлана Ќе, виде"и како Фоке губи висину, гракнула:
  - То Ќе семафор! На броду виси секира!
  Немачки авион Ќе експлодирао, расипаЌу"и крхотине у све уда ениЌе углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и корак. Џелат Ќе отишао у пепео, а не пилот!
  Мирабела Ќе кихнула, распршила прашину и рекла:
  - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
  Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, толико да Ќе, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
  - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
  Немци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу"и испред себе гранате. Таква тактика против девоЌака ниЌе успела. Овде Ќе СерЌожка поставио катапулт и како он погађа неприЌате а као одговор.
  Пионир Ќе викнуо:
  - Деда Мраз кида Хитлерова уста!
  Налет катапулта, коЌи се пробиЌао у гомилу нациста, натерао их Ќе да се распрше и истовремено преврну у ваздуху. Фриц Ќе пао и разбио се о рушевине зидова.
  Тенк "Тигар" -2, изгубивши равнотежу, сударио се са "Лавом". О, Лева, где ти Ќе страшно име?
  Светлана се насмешила и одговорила:
  - Добро, браво СерЌожка!
  Дечак Ќе агресивно зарежао.
  - Пионеер Ќе увек спреман!
  ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
  ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. И ОлимпиЌа Ќе заголицала СерЌожкино уско стопало, како му Ќе тешко! НиЌе ни чудо што се дечак не плаши да трчи кроз ватру.
  Мирабела Ќе у пева®у рекла:
  - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
  Анђелика, ова весела црвенокоса, сложила се:
  Нема ништа горе од старости! Ово Ќе заиста наЌодвратниЌе ста®е од свих могу"их!
  А девоЌка Ќе превратом направила скок. Замислила Ќе на тренутак одвратне бабе. Не, не пореди старицу са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
  Анђелика Ќе узела и запевала:
  - Ток за годином, године у каравану,
  Старица тр а кану у малтер...
  А шта Ќе са моЌом витком фигуром,
  Не разумем како Ќе отишла младост!
  Светлана Ќе б еснула очима, оборила Немца ударцем у препоне и приметила:
  - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
  ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. Ово Ќе нешто као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Не прођи, него прођи!
  СерЌожка промеша своЌу танку, али окретну ногу и залаЌе:
  - Фритз лице!
  А граната Ќе, заЌедно са експлозивним пакетом, у пуном замаху долетела на положаЌе нациста.
  Да, Ста инград им ниЌе дат. Ве" тре"и месец од краЌа Ќуна траЌе Ќуриш, али град ниЌе могао све да преузме. На другим секторима фронта нацисти су постигли успех, али не и на овом.
  Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
  - Све Ќе немогу"е, случаЌно Ќе могу"е... Нема потребе да се универзум много компликуЌе!
  И ударио у резервоар за бензин на мотоциклу. Машина Ќе експлодирала, а ватрени вихори обасЌали су задим ени пеЌзаж. А Немца Ќе растргала ог®ена шапа.
  ДевоЌка капетан викну:
  - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
  Мирабела Ќе рафалом претукла Немце и сиктала:
  - ХаЌде да се играмо дикобраза!
  Анђелика Ќе отворила ватру, тачниЌе. Неколико црнаца Ќе остав ено да леже на коп има прекривеним рушевинама:
  - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
  Мирабела Ќе разиграно певала:
  - Насликавши Хитлера кармином, МеЌнштаЌна лаком за косу, одву"и "у те у ропство принцезе, верни пас "е те изгризати!
  Светлана, пуцаЌу"и, сиктала:
  - ХаЌде увече, Адолф, обеси се... Престани да завараваш главу! АЌде увече, лети ко гирлсокол - да биЌеш нацисте Ќако!
  Мирабела рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
  - Ми Можемо! И хо"емо!
  ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Фриц Ќе кренуо напред, буквално бацаЌу"и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "Лев", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150 мм.
  Анђелика откине камен залеп ен за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
  "Лав" Ќе добио процеп у гусеници, и стао. Пуцао из ®егових мо"них уста. Тут®ава и колапс.
  Анђелика, п унувши, каже:
  - Руски ратник не сте®е од болова!
  И девоЌка поново пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
  Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
  - Џабе неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сломи Русе! Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада, ми "емо душмане жестоко победити!
  И Анђелика котр а миши"е штампе, коЌе Ќе веома утиснула.
  О, како су девоЌке лепе! Не желим да било ко од ®их умре.
  Сталенида Ќе потрчала... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, са ликом Венере, само затегнутиЌе и ре ефниЌе. Оде"а на ®оЌ, само груд®ак и га"ице. Све остало Ќе ве" поцепано. Али како су ноге грациозне! Ово ниЌе девоЌка, ве" печат савршенства, круна лепоте.
  Она се кре"е на посебан начин, као веверица. А боса стопала и трепере®е, и потпетице, изненађуЌу"е остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌе чир на грудима.
  ДевоЌка каже:
  - Оданост ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
  Анђелика Ќе уз смех приметила:
  - Скини груд®ак и остани као Ќа у шортсу!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ово ниЌе прикладно!
  Анђелика Ќе затресла куковима, згодно опалила и запевала:
  - Нешто Ќе комсомолац постало необично! Тако ходати голих груди Ќе веома непристоЌно!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Зашто доносити радост Фрицу, погледаЌте нашу лепоту!
  Анђелика одговори одлучно:
  - Наша лепота Ќе смртоносна!
  Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Нацистички аутомобил се запалио. А лепа плавуша Ќе викнула:
  - Смрт злу!
  Анђелика се закикота.
  - И живот Ќе добар!
  Стееленида, виде"и да Немац пада, зарежа:
  - Ово Ќе наЌве"а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
  Анђелика пева:
  - ЧекаЌу победу! Победа чека... Они коЌи жуде да раскину окове! ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Мо"и "емо да победимо нацисте!
  Лепа девоЌка, а тресу ЌоЌ се голе груди. Добар са голим торзом на вру"ини, коЌу поЌачава ватра.
  Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на Фрица из аутоматске пушке и залаЌала:
  - Кастрират "у те!
  И заиста, нацисти су добили смртоносне поклоне и ковчеге! И девоЌка им Ќе показала фигуру, хаЌде да изградимо голе прсте. И звиждао као славуЌ-разбоЌник. И кроз прсте до®их екстремитета.
  ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи можда имаЌу децу коЌа "е плакати за мртвим очевима.
  Светлана, међутим, тера такве мисли од себе, па пожелиш да бризнеш у плач од ®их. Али нису Руси дошли Немцима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су Немци и читав агресивни чопор странаца из целог света провалио Ќе у руска пространства.
  Светлана се прекрстила и запуцала на Фрица, коЌи Ќе покушавао да се тихо приближи позициЌама Руса Фрица... Процурило му Ќе око и мозак, коЌи Ќе избио метком.
  ДевоЌка-капетан се осмехну и рече, духовито:
  - Право очи у очи, глава у главу!
  Светлана Ќе прецизно гађала, и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да цепа, а митра ез Ќе одлетео, преврнуо се неколико пута. Затим му Ќе ®ушка потонула у рушевине.
  ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново Ќе ци ала. Њено весело, младо лице се нацерило прилично нацерено. ДевоЌка Ќе певала:
  - Не, рекли смо фашистима, наш народ не"е толерисати да се руски мирисни хлеб зове речЌу брод!
  Мирабела Ќе упутила врло прецизан ударац, од коЌег Ќе Фоке-Вулф плануо, и цвркутао:
  За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
  За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
  Али руски човек Ќе тако леп
  Да Ќе спреман да да живот за Ота¤бину!
  ДевоЌка Ќе направила салто и показала нацистима смокву, и скроловала, а меци нису дотакли лепотицу.
  ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, скоро гола, пр ава као ђаво, бацила Ќе одЌедном гранату са две ноге. И проверила Ќе:
  - Оно што имам Ќе... Фриц у оштроЌ страни!
  ОлимпиЌада исправи Анђелику:
  - Оштра, у страну, а не у оштру страну!
  ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од гранате са експлозивним пакетом. "Тигар" Ќе погођен у ®ушку, а ово криво уметничко дело Ќе измакло.
  Након тога, нацистичко створе®е Ќе устукнуло. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва"ена пожаром.
  Светлана Ќе певала, весело намигуЌу"и:
  - А "Тигар" узмиче и Немци се криЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе маневрисао под нападима, ваздушним ударима и тешким пушкама. Овде су млазни бомбардери погодили, полом ене, усиЌане стрмине су се уздизале у небо. И каме®е Ќе било у пламену. На сре"у, ниЌедна девоЌка ниЌе умрла, али су мушкарци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И лете душе - Ќедни у раЌ, а други у пакао! Где ђаволи са вилама ве" чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса.
  Анђелика Ќе наЌсексипилниЌа ратница у бесу: па, могу ли нацисти из свог "Штурмтигера" заиста пуцати на положаЌе совЌетских трупа и убиЌати црвене ратнике?
  А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И врти се све брже и брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широку ®ушку ОлуЌног тигра. Наге, преплануле ноге лепотице блеснуше, а граната одлете у широку ®ушку. А мо"на машина се прво угушила, а онда поЌурила. Два "кра евска тигра" коЌа су стаЌала са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Ва ци су им се отргнули, па су пали доле, лете"и као слом ена огрлица кра ице.
  Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и здроб ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, па чак и кроз жу евито стопало, врх Ќе пробушен.
  Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
  - Ви фашисти би"ете у пепелу!
  Светлану и друге девоЌке бацио Ќе експлозивни талас, па чак и мало зг®ечио. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е нациста коЌи су искочили и других агресивних инсеката коЌи опседаЌу СССР.
  Мирабела Ќе са великим ентузиЌазмом певала:
  - А кад нас труба Господ®а поведе у боЌ, ми "емо се дружити са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа "у бити на небескоЌ прозивци!
  Анђелика, отресаЌу"и прашину са своЌих крвавих табана, пева:
  - Ле®ине, журка, Комсомол! Ша емо Фирера у лудницу!
  ДевоЌке су почеле да се заглушуЌу"е смеЌу, а СерЌожка Ќе узнемирено и узнемирено рекла:
  - А моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
  ОлимпиЌаса Ќе, играЌу"и се миши"има руку, рекла:
  - То Ќе ок! єош увек размиш аш. Нешто хладниЌе!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Смоленск Ќе постао камен спотица®а за Вермахт. Таласи неприЌате ске агресиЌе разбиЌали су се о ®ега као гранитно каме®е.
  И много стотина немачких тенкова Ќе изгорело, а одбрана се држала колосалне дубине и храбрости. И очигледно нико ниЌе хтео да попусти и подлегне.
  Дечак од дванаест година, АлексеЌ Сотников Ќе наставио да жвр а, из митра еза на нацисте коЌи су напредовали.
  Дете гувернер Ќе врло прикладно одсекао нацисте. Ударно са великом прецизнош"у.
  А у исто време, боси прсти дечакових дечЌих ногу поново бацаЌу убиствени дар униште®а и превр"у фашистички тенк.
  Дечак воЌсковођа урла:
  - За велики комунизам!
  Аленка такође веома прецизно шутира у противника. Сваки ®ен метак нађе мету.
  Тада Ќе девоЌка оголила груди и притиснула своЌу гримизну брадавицу на дугме од базуке. А испа ени проЌектили су пробили бок тенка Маус.
  Тада Ќе Аленка голим ножним прстима бацила гранату убоЌите силе и поцепала неколико десетина Фрица.
  Тада девоЌка промрм а:
  - Слава Ота¤бини-СССР! Сваки хероЌ "е бити пионир!
  Екатерина Ќе наставила да са великом прецизнош"у жвр а по неприЌате у. Покосио много нациста и шкрипао
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  И ®ени голи прсти су поново подлегли, тако разорни торнадо смрти.
  А онда Ќе притиснула брадавицу од Ќагоде на дугме базуке и рекла:
  - Хвала Богу Сварог!
  Немци су наставили Ќуриш на Смоленск. Чинило се да Ќе остало Ќош доста, али Ќе било невероватно тешко про"и послед®и. Чак ни масовна употреба "Штурмтигрова" ниЌе помогла. Иако Ќе униште®е млазних бомбардера изазвало огромна. Друго средство биле су напалм бомбе.
  Бата он девоЌака се проредио, али су се лепотице и да е бориле. 20. октобра Ќе пао снег, а лепотице су биле све босе. Остав аЌу грациозне трагове на белом прекривачу и ®ихове округле, голе пете не смрзаваЌу!
  Лепе девоЌке, мало се откотр але у снегу и постале чистиЌе. Обилна ОлимпиЌада, након што су ухватили СерЌожку, ниЌе нашла место за себе. єош да изгубим тако паметног и лепог дечака. А шта га Ќе чекало у фашистичком заточеништву? Прво муче®е, па смртна казна!
  Дечак Ќе заиста био близу стре а®а, али Ќе завршио у рудницима. Рад шеснаест сати дневно, а оскудне оброке, надгледников бич Ќе чекао СерЌожку.
  ТачниЌе, дечак Ќе ве" каменолом, и тамо ради као магарац. Али под зем ом Ќе много топлиЌе него на површини. А ратници, да се не би смрзли, принуђени су да скачу и трче. А девоЌке се боре. Ево мо"ног тенка "Лав" у нападниЌоЌ модификациЌи. Има топ од 150 мм, много ефикасниЌи и практичниЌи за битке у граду. Фрицови воле оваЌ резервоар Ќер Ќе добро зашти"ен са свих страна.
  "Миш" се мало залеже. Немачко возило, испод две стотине тона, било Ќе наоружано и топом калибра 150 милиметара и краткометном седамдесет петорком. Тако много практичниЌе. БроЌ митра еза Ќе порастао на четири, а као и раниЌе, лако Ќе не при"и близу тенка.
  Светлана, Мирабела и Анђелика покушаваЌу заЌедно да изваде мастодонта. Паж иво одабран за ®ега.
  Светлана Ќе певала са одушев е®ем:
  - Како смо живели, боре"и се, а не боЌе"и се смрти... Тако "емо од сада живети ти и Ќа! И у звезданим висинама, и планинскоЌ тишини, у поморском рату и  утоЌ ватри! И у бесноЌ, и у бесноЌ ватри!
  "Маус" Ќе био наЌновиЌа модификациЌа, са чак шест митра еза, два коаксиЌална са цевима, и четири окретна на шаркама.
  Мирабела, пузе"и кроз снег, сиктала Ќе:
  - Никада не"емо одустати! На краЌу краЌева, Исус Свевиш®и Бог Ќе са нама!
  ДевоЌка Ќе, приближаваЌу"и се, бацила пакет експлозива на мишову гусеницу. Тут®ало Ќе, испод штита, и клизалиште Ќе пукло.
  ДевоЌке из сандала су одушев ено викнуле:
  - Ухватите фашисту!
  И блеснуше голе, мало праш®аве потпетице.
  Анђелика Ќе замахнула и бацила гранату на Фрица. Фашисту Ќе бацио експлозивни талас, а са ®им су откинуте главе двоЌици црних борца из колониЌалних трупа.
  Црвенокоса лепотица зазвижди:
  - За ота¤бину и Ста ина!
  Светлана Ќе поново бацила пакет експлозива... ОваЌ пут не тако успешно, погодио Ќе оклоп и експлодирао на површини челичне чауре.
  ДевоЌка изнервирана рече:
  - Ох, умазана сам!
  И пузао за новом порциЌом дома"ег експлозива. Њене округле потпетице, црвене од хладно"е, трепериле су. Скоро гола девоЌка, пузи по снегу, помало неприЌатно. Али будите стрп иви. Нарочито када се гранатира®е одвиЌа од прекомерне топлоте, снег се топи.
  Светлана Ќе чак певала:
  - Знам, прехлада "е ускоро нестати,
  Поток гласно Ќури...
  И ве" трче кроз локве -
  Босоноге девоЌке!
  ДевоЌка пуца, а Арап из колониЌалних трупа се сруши. ПокушаЌи неприЌате а да делуЌу у малим групама доводе до озби них губитака.
  Мишов кратки топ поново испа уЌе фрагменте. Гранате су пуцале негде у диму. И пуно пауза...
  Немци су скоро заузели Ста инград... Остало Ќе врло мало. Али управо то спречава Вермахт да користи велике бомбе и тешку арти ериЌу. Фрицови су пустили странце, коЌима ниЌе жао.
  Мирабела Ќе опалила из пушке. Фашистички пла"еник се срушио и откотр ао по каме®у рушевина.
  ДевоЌка Ќе протр ала своЌе голе груди гримизним брадавицама. Потпуно су обукли ратнике - скачу у шортсама. Али с друге стране, на ®има скоро да и нема погодака. Очигледно голоти®а, некако посебно штити лепотице. Пошто су у ста®у да преживе у таквом паклу!
  Анђелика отресе мешавину снега и блата и поново запали. Погодило Ќе црном воЌнику право у око. Лоша кучко, не говори ништа.
  Три девоЌке поново прилазе Мишу. Тешко Ќе пробити аутомобил коЌи има тако дебео оклоп са свих страна. Али ратници су пуни оптимизма. Ако не можете пробити саму шко ку, зашто онда не откинути буре.
  Анђелика Ќе босим ногама ударала пр аве грудве, певала:
  - Наша истина, наша истина ... Као зраци сунца! Би"е наше сутра светло, потоци "е поте"и са планина!
  Ратници су дуго били наоружани зароб еним МП-44. Ове Ќуришне пушке имаЌу велики домет. Лепота самоуверено ватра. Црнци поново падаЌу. ПуцаЌу фонтане гримизне крви.
  Мирабела, пуцаЌу"и, са пушком и зароб еним митра езом на раменима, певала Ќе:
  - Подмукли паук Ќе наоштрио жалац,
  И пиЌе свету, руску крв из РусиЌе!
  Све Ќе мало и мало за ®еговог противника, он "е убити,
  Ко има  убави према РусиЌи!
  Љубав према РусиЌи!
  ДевоЌка Ќе послала метак у различиту "чувару" коЌа Ќе излетела из пукотина. Лепота се насмешила, ®ено лице, иако мршаво, задржало Ќе шарм и шарм.
  Уопште, све девоЌке у ®иховом бата ону су лепе. Ево, на пример, татарског Серафима. Њен отац Ќе Татар, али маЌка Ќе из БелорусиЌе, а од ®е Ќе Серафима наследила косу боЌе зреле пшенице. Такође лепа девоЌка, боса, и скоро гола. И пуца из зароб еног митра еза, кратким рафалима. А по ®оЌ пузе фашисти из других трупа.
  Серафима прилично прецизно шутира. Поред ®е Ќе лежала златокоса Мирабела. Обе девоЌке пуцаЌу и певаЌу.
  - Ота¤бина! Мирабела Ќе почела...
  - И воЌска! - Настав ено, пуца®е у Серафима.
  Мирабела Ќе твитовала:
  - Ово Ќе...
  Предводе"и ватру и погађаЌу"и обоЌене, Серафим Ќе известио:
  - Два стуба!
  Мирабела се насмешила и зацвркутала:
  - На...
  Серафим Ќе испалио и додао:
  - КоЌа...
  Мирабела одсече петорицу, настави:
  - Држи се!
  Серафим, пуцаЌу"и, салутирао:
  - Планета!
  Мирабела, пуца, цвркута:
  - Груди...
  Серафим, пуцаЌу"и, преде:
  - Заштити...
  Мирабела Ќе разбила главу фашисти и рекла:
  - Вас ....
  Серафим сече"и нацисте мецима, сик"е:
  - Држава!
  Мирабела Ќе, испра"аЌу"и добро нишане метке, цвркутала:
  - Сви....
  Серафим, гађаЌу"и све прецизниЌе, додао Ќе:
  - Људи!
  Мирабела Ќе, бацивши своЌу златну, пр аву косу са чела, певала:
  - Пацов...
  Серафим метак, испуцавши пуц®е, издаде:
  - Ваш...
  Мирабела, ударивши фашисту у грло, настави:
  - Топло!
  Плавокоси Татар, пуцаЌу"и, настави:
  - Облаци...
  Мирабела Ќе, прецизно шутираЌу"и, додала:
  - Хладан!
  Серафим, цере"и се, цвркута:
  - Добро и...
  Мирабела Ќе прецизно шутирала и зарежала:
  - Сунце!
  Серафим, млатараЌу"и се у рафалима, сиктао Ќе:
  - Зои!
  Мирабела Ќе уз смех наставила:
  - Аутоматски...
  Серафим, као да пуца, залаЌе:
  - Наче...
  Мирабела Ќе додала добре ударце:
  - Раме...
  Серафим Ќе уз смех додао:
  - ВоЌник!
  Мирабела Ќе одушев ено певала док Ќе пуцала:
  - Копа"у...
  Серафима, воде"и ловачку ватру, додала Ќе:
  - Гроб...
  Мирабела Ќе срушила Африканца и наставила:
  - Противник!
  ДевоЌкама Ќе понестало мунициЌе. И била Ќе принуђена да брзо побегне у заклон. Снабдева®е преко Волге Ќе веома тешко. Стално бомбардова®е и гранатира®е. Долази чета поЌача®а са друге стране.
  Фонтане прска®а и крхотина к учаЌу око чамаца. ОлуЌници урлаЌу на небу. Овде доле"у Фоке-Вулфови. И бацаЌу бомбе.
  Неколико чамаца се разбило. СовЌетски воЌници се даве и умиру.
  НеприЌате ска арти ериЌска ватра Ќе превише густа. Али босоноге девоЌке не могу да се уплаше овим ни за цент.
  Чак и но"у, Фрицови држе све под ватром. И ®ихове ронилачке бомбе се носе. Ук учуЌу"и и деду єу-87. Иако су млазни авиони ве" ушли у сериЌу.
  Ево легендарног совЌетског єак-9. Бори се са немачким МЕ-309. Договорена маневарска способност, против брзине и оружЌа. Немац покушава да победи совЌетски аутомобил од првог позива. Али не успева. єак, заузврат, покушава да уђе у реп, али нациста одлази због велике брзине.
  Бржи Немац, са Ќачим наоружа®ем, против маневарског Руса. Али брзи лет се настав а. Фашиста користи седам ватрених тачака против седам, и додируЌе совЌетски аутомобил. Она губи брзину и почи®е да пада.
  ЕмитуЌе праменове дима. А мотор Ќе ук учен...
  Шта Ќе ово рат! Тешко Ќе супротставити се машини тако мо"ноЌ по наоружа®у као што Ќе МЕ-309, у коЌоЌ седам ватрених тачака компензуЌу вишак тежине и лошу управ ивост.
  Велика брзина омогу"ава фашисту да зарони, а чело немачког борца Ќе добро оклоп ено.
  Светлана поново покушава да поткопа Маус. ДевоЌка ризикуЌе своЌ живот. Она Ќе ве" сва изгребана, гола пузи кроз утврђе®а. Сва лепота у огреботинама и писуги. Али онда баца гранату са пакетом прикаченим на експлозиЌу. Погођена Ќе чак и рафалом из митра еза. Гребе лепотино раме.
  Али са друге стране, пакет експлозива Ќе погодио цев топа од 150 мм. А Немац Ќе ве" добио значаЌну штету. Уз велике потешко"е, аутомобил се помера са свог места и пузи назад на локациЌу своЌих трупа како би полизао своЌе ране.
  Фоке-Вулф и неколико ТА-152 се поЌав уЌу на небу. Почи®у да гранатираЌу совЌетске положаЌе. ПоЌавило се и неколико наЌновиЌих ХЕ-183, Ќуришних млазних возила. Ови лешинари су достизали брзину и до осам стотина километара на сат, и било их Ќе скоро немогу"е погодити.
  ДевоЌке узврате Немцима. Увек постоЌи шанса да се неприЌате  закачи, упркос снажноЌ заштити Ќуришних авиона од зема ске ватре.
  Светлана и Анжелика су вратиле зароб ени Луфтфауст. Ово оружЌе, коЌе се састоЌи од девет међусобно повезаних двадесет милиметара без трзаЌа.
  Можете пуцати као мали противавионски топ.
  И ратници показуЌу на неприЌате а. Они глатко притискаЌу старт ... Обе лепотице су се босим ногама наслониле на рушевине, осе"аЌу"и глатки повратак.
  Фоке-Вулф са шест ваздушних пушака, почи®е да дими - стомак му Ќе раздеран.
  ДевоЌке урлаЌу од одушев е®а:
  - Пак! Перач! Гол!
  Остали немачки авиони почи®у да круже изнад глава девоЌака. Лепотице упадаЌу у подземне пролазе, избегаваЌу"и ракете Фоке-Вулф.
  Светлана Ќе добила огрубелу округлу потпетицу са светлуца®ем. ДевоЌка промрм а:
  - О паклени пламен!
  ДевоЌчица Ќе била прекривена пликовима и болно Ќе болела. Хтео сам да пробам нешто хладно.
  А на површини, празнине се настав аЌу. Снег шишти од пламена, рушевине се растураЌу. Немци зап ускуЌу положаЌе ватром, али од овога има врло мало смисла. Ратници су се крили као мишеви у неркама. Нека се пеглаЌу.
  Анђелика Ќе прошапутала Светлани на уво:
  - Мислим да "е ускоро нацисти коначно остати без пара. ИмаЌу много снаге, али у Ста инграду немаЌу прилике да се окрену!
  Плавокоса девоЌка Ќе поносно одговорила:
  Овде смо као три стотине Спартанаца! Ми одражавамо супериорне снаге неприЌате а!
  Црвенокоса Анђелика се закикотала и намигнула своЌоЌ партнерки:
  - И не"еш нас заоби"и!
  Када су девоЌке изашле на површину, рациЌа Ќе завршена. ПоЌавили су се нови црни пешаци. Попеле су се напред, а девоЌке су морале да отворе ватру, примораваЌу"и неприЌате а да копа зем у своЌим носовима.
  Опет су "Лавови" и "Тигрови" кренули у борбу. Немци су покушали да притисну совЌетску воЌску тешким тенковима. Повремено су падале гранате. Ра®ивиЌи "Тигар" Ќе покушао да се не отргне од своЌих формациЌа. Тут®али су и минобацачи.
  ДевоЌке су пуцале на Немце и ®ихове пла"енике. Нокаутирани противници. Анђелика и Светлана су пуцале у пару. НеприЌате ске ®ушке су се поЌавиле и смириле. Затим нови слоЌ неприЌате а коЌи напредуЌу.
  ДевоЌке су певале током битке.
  Анђелика Ќе почела пуца®ем:
  - Пре него што...
  Светлана Ќе, пуцаЌу"и, наставила:
  - Тобом...
  Ангелица лупанув Ќе додала:
  - ЛегиЌа...
  Светлана, одсекавши три, ушути:
  - НеприЌате и...
  Аннелика, приковавши противнике, испали:
  - Су....
  Светлана, срушивши половину Арапове лоба®е, настави:
  - Они желе...
  Аннелика, разбиЌаЌу"и неприЌате а, настави:
  - Ти...
  Светлана, пуцаЌу"и, сиктала Ќе од беса:
  - Исеци...
  Анђелика, пробиЌаЌу"и лоба®у Арапа, зарежала Ќе:
  - Уништити...
  Светлана Ќе, настав аЌу"и да закуцава, просиктала:
  - Белешке...
  Анђелика, као да пуца, зазвижди:
  - Не плаши се...
  Светлана Ќе, пошто Ќе прецизно погодила, зарежала:
  - НеприЌате ...
  Анђелика, пуцаЌу"и као снаЌпериста, настави:
  - Штиков...
  Светлана Ќе, пуцаЌу"и да е, залаЌала:
  - У ста®у да...
  Анђелика Ќе, не престаЌу"и да пуца, просиктала:
  - Сила...
  Светлана Ќе, бесно пуцаЌу"и, зарежала, исправ аЌу"и другарицу:
  - Храброст...
  Анђелика, у тешком заносу, пуцаЌу"и кроз главе Африканаца, залаЌе:
  - Снага...
  Светлана Ќе, галопираЌу"и од ватре, сиктала:
  - Пове"ати...
  Анђелика, тресу"и своЌим црвеним локнама, настави:
  - И противници...
  Светлана Ќе, ударивши Арапина у стомак, издала:
  - Одмах...
  Анђелика, пуцаЌу"и из свих калибара, залаЌе:
  - Уништити...
  ДевоЌке су удахнуле. И после Ќош мало пуц®аве викну:
  - Ми смо витезови снаЌперске пушке, звони глас убиства!
  Талас потискива®а, колониЌалних трупа Ќе донекле спласнуо. Нацисти су поново померили тенкове напред. "Тигрови"-2 су се поЌавили са своЌим дугим ®ушкама, и испалили гранате на све што су успели да примете.
  "Тигар"-2 Ќе имао оригинални облик тор®а и нагибе оклопних плоча са стране. Ово га Ќе учинило мало издрж ивиЌим. Ратнице су поново изабрале гусенице тенка за своЌу мету. Фашиста Ќе морао бити као змиЌа у тига®у.
  Светлана Ќе бацила пакет експлозива, смрскавши пред®и ва ак "Тигра"-2 и певала:
  - Срео сам те са поклоном... Наравно, одредио сам место у ковчегу!
  Анђелика Ќе просиктала, радосно бацивши велики, експлозивни пакет на фашисту:
  - Али Пасаран!
  А од експлозиЌе се дугачка ®ушка немачког тенка изврнула. И Кра  Тигар Ќе почео да се вра"а. Опет Ќе фашиста тешко ра®ен. Анђелика Ќе узела и залаЌала, бацивши крхотину стакла голим прстима:
  - Да ти будем у храстовом ковчегу!
  Стакло Ќе, пролетевши, слетело право у грло Ќедног ИндиЌанца, из редова колониЌалних немачких трупа.
  Светлана Ќе намигнула свом партнеру и запевала:
  - Зарони"у главу у ово буре! Све "у умочити!
  Анђелика Ќе испалила рафал из свог митра еза. Немци су поново били на удару. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Можемо све! И победи"емо!
  Светлана Ќе опалила из пушке и рекла:
  - Чека се велика победа! Нека су нам дедови у слави!
  Анђелика Ќе направила салто и откотр ала се, врте"и се као Ќелка. ДевоЌка Ќе, намигуЌу"и, певала:
  - Господине успеху, куда "еш... Господине успеху - смеЌу се фашисти...
  Немачки тенкови, не спасаваЌу"и гранате, поЌачали су ватру. Сипали су своЌе прснуте поклоне. И приближили су се совЌетским позициЌама, покушаваЌу"и да избегну празнине.
  Светлана Ќе помо"у жице, како их Ќе научила зароб еница СерЌожка, подигла тешку мину. "Лав" Ќе полако допузао до совЌетских положаЌа. Његов топ калибра 150 мм Ќе непрестано избацивао гранате. ДевоЌке су сиктале и намигивале.
  Светлана Ќе певала:
  - Немци-паприке, фашисти-нацисти... Чека вас краЌ пацифисти!
  Анђелика рече са осмехом:
  - Пацифизам... Чак Ќе и глупо говорити о пацифизму када су нацисти у пита®у!
  Светлана Ќе добро нишаним ударцем погодила у нос Арапина из колониЌалне страже и цвркутала:
  - И они су осака"ени у размиш а®у... А у воЌним пословима нису тако Ќаки! Ускоро "емо их избрисати са лица планете Зем е!
  Анђелика Ќе испалила Ќош Ќедан рафал, протр ала своЌе голе груди о рушевине и запевала:
  - єа сам руски витез на коленима див ака ... Помету душмане ота¤бине са лица зем е!
  ДевоЌке су заЌедно тресле голе груди.
  Црвенокоса лепотица Ќе намигнула, погледавши у небо. Ту су се вртели "оквири", немачки тоб¤иЌе.
  Прикрадао се, с времена на време, заглавио се у ветрозаштитном немачком "лаву". А ®егов пишто  Ќе наставио да п уЌе.
  Светлана Ќе, помераЌу"и мину испод гусеница немачког тенка, сиктала:
  - За СерЌожу ....
  Немац Ќе стао и поново пуцао. Граната Ќе експлодирала иза девоЌака.
  Светлана Ќе рекла:
  - Шко ке млека, ко има мозак бебе!
  "Лав" Ќе стаЌао неко време. Да ли Ќе немачка искусна посада осе"ала опасност испред себе, или Ќе хтела да искористи борбени комплет. Али "Лав" Ќе неко време стаЌао мирно и исп увао смртоносне гранате.
  Светлана Ќе приметила да немачки тенк има бо и топ и пуца чеш"е од КВ-2. И ово, наравно, чини оваЌ аутомобил много опасниЌим. Светлана се прекрсти и засикта:
  Нека зли иду у пакао!
  Анђелика Ќе пуцала на фашисту у соларни плексус, и лаЌала:
  - Наша победа Ќе неминовна! И све "е се добро завршити!
  Светлана Ќе такође одсекла Турчина, и запевала:
  - Мада се чини да "е ускоро живот бити прекинут када му нево а закуца у црни рог... Ко®и ®иште и крв тече као река, а опет зем а одлази испод твоЌих ногу!
  Анђелика Ќе, натопивши Иранца, додала:
  - Али и зем а има свог чувара... И између звезда протегнутих до ®ега... Невид иве спасоносне нити да протераЌу Хитлера на Колиму!
  ДевоЌке су, пуцаЌу"и, углас певале:
  - Сломимо Адолфа, боли"е га! ВеруЌем да "е фашизам бити побеђен! И у нашоЌ РусиЌи поЌави"е се месиЌа, Господар народа свих зема а!
  А ратници су наставили да пуцаЌу. Али неприЌате ска пешадиЌа Ќе легла и почела да пуца и баца гранате. Фашистичке хорде покушале су да попуше девоЌке минобацачком ватром. И баца®е много граната.
  Анђелика Ќе филозофски приметила:
  - Можете узети броЌ на изборима, вештину на изборима без рата!
  Светлана се закикота и примети:
  - Рат Ќе област у коЌоЌ квалитет побеђуЌе квантитет, избори су, по правилу, супротно, а ово Ќе шала!
  Ратници су се лагано повукли, гранате и ®ихови фрагменти су сипали сувише густо. Анђелика Ќе чак ногом пресрела бачени поклон и бацила га назад. Граната Ќе пролетела и погодила нацисте у ®ихове шлемове. И како експлодира...
  Као да Ќе негде детонирала Ќош Ќедна карика.
  Анђелика Ќе филозофски приметила:
  - Сре"а Ќе друга сре"а, успех Ќе тре"а, али прва вештина!
  Светлана се закикота и убаци:
  - Сре"а Ќе награда за храброст, али не и за непромиш еност!
  Анђелика Ќе ископала око Ќедног хиндуиста из колониЌалне воЌске и сиктала:
  - Ко има сре"е, душа му пева!
  Светлана се насмешила и цвркутала:
  - Добро Ќе кад имаш сре"е, значи да "е те Бог сачувати!
  ДевоЌке су мало духовитиЌе. Тада Ќе немачки "лав" ипак кренуо напред и погодио мину. Гусеница Ќе налетела на експлозивну направу и била Ќе растргана.
  Ра®ени "Лав" се окренуо и устао... Ратници су се одушевили и певали на сав глас:
  - Лав Ќе бога  у размиш а®у, тигар Ќе извор свакоЌаких нево а... Не постоЌи ништа заним ивиЌе од човека на свету!
  Светлана Ќе дала дугачак ред, само се страна воЌска дигла на Ќуриш и певала:
  Имамо ракете, авионе,
  НаЌЌачи руски дух на свету...
  На челу наЌбо их пилота -
  НеприЌате  "е бити смрв ен у прах и доле!
  Чини се да Ќе "Лав" тешко оште"ен. Укочила се, исп унувши Ќош пар шко ки.
  ПоЌавио се окретан Пантер. Међутим, плашила се да уђе дубоко у положаЌе совЌетских трупа, али Ќе почела да пуца. Гранате су звиждале изнад глава девоЌака. И разбили су рушевине и пожаре.
  Светлана се припремила да баци гранату, спремна да ухвати тренутак када се фашистички тенк приближио на приступачну уда еност. Али ни у Пантеру нема будала. Немци су пуцали, постав аЌу"и гранате у шаховници, труде"и се да не промаше ни Ќедан комад зем е. И буквално изгребао сваки камен.
  Анђелика се потапша по голим грудима и примети:
  - Тактика Фрица Ќе ма®кава... Колико "е тако пости"и?
  Светлана Ќе мудро приметила:
  - Кокошка к уца зрно по зрно, и добиЌа на тежини много брже него сви®а коЌа гута крупне комаде!
  Пантер Ќе испалио више од осамдесет хитаца, и пошто му Ќе понестало мунициЌе, окренуо се и кренуо назад у своЌу Ќазбину. На ®еговом месту поЌавио се нови мастодонт "Стурмтигер". Машина Ќе покривала своЌ широки прт ажник капом. Види се, дакле, у нади да "е се спасити.
  "Штурмтигр", гађао положаЌе совЌетских трупа из да ине. Испа ена ракета. Зем а се подигла, а ог®ена фонтана Ќе излила млазеве пламена.
  ДевоЌке су Ќедва преживеле, биле су прилично покривене. Светлана Ќе била чак и мало оглушена. ДевоЌка Ќе одЌедном видела себе како галопира на ко®у. И да она командуЌе одредом коЌи Ќе напао татарску воЌску. И ратници с ®ом Ќашу ко®е. Монгол-Татари, неспособни да издрже ударац, повлаче се и умиру хи адама под копитима.
  Светлана, пак, замахуЌе са два мача и сече неприЌате е. Али визиЌа Ќе изненада прекинута.
  Анђелика удари партнера по образима, протресе Ќе говоре"и:
  - Па, све! Сада престани да се излажеш!
  Светлана Ќе  утито одговорила:
  - Нисам легао, него се борио!
  ДевоЌка Ќе скочила у бесу и бацила гранату. Садаш®ост Ќе, пролетевши, слетела у цев тенка "Лев". Након оште"е®а, аутомобил Ќе наборао своЌ тежак прт ажник.
  Светлана Ќе узвикнула из свег гласа:
  - єа сам витез РусиЌе!
  Анђелика Ќе испалила рафал из митра еза и зарежала:
  - одговорио Ќе дечак набравши обрве,
  Хо"у да служим СветоЌ РусиЌи...
  Нека се пролиЌе море крви
  Али Бог нас може спасити!
  Светлана Ќе пала на рушевине голог стомака и груди. Таман на време, када су стотине митра еских рафала прелетеле ®ену главу. ДевоЌка Ќе исплазила Ќезик и рекла:
  - Лудило храбрих воЌника спас Ќе спасоносних генерала!
  Анђелика Ќе пристала.
  - ВоЌник Ќе храбар, генерал разборит, неприЌате  Ќе лукав, успех Ќе солидарност само са мудром храброш"у!
  ДевоЌке су поново отвориле ватру и солидарно цвркутале:
  Изнад ®ега ескадриле
  Углас ричу"и
  Адолф Ќе Ќака будала -
  Сад®а Содоме!
  ПоЌавио се Ќош Ќедан оклопни "лав". Од ®ега су побегла два воЌника, суде"и по тамним лицима - Арапи. Покушали су да баце ланац на удицу како би извукли развиЌени тенк са боЌишта.
  Анжелика и Светлана су пуцале, истовремено полажу"и техничаре. Ратници су певали:
  - Не уништаваЌте себе и помозите другоме, помозите другима да се извуку из пожара!
  ПоЌавила су се три црнца. Тркале су са ланцем што су брже могле, али су их и девоЌке упуцале. Штавише, Светлана Ќе пуцала из пишто а, притискаЌу"и пса голим прстима.
  И успела Ќе да удари своЌе противнике изузетно, као Робин Худ.
  Анђелика Ќе приметила:
  - НиЌе у знаку онаЌ ко успешно погађа, ве" ко промашуЌе уз пех!
  Светлана Ќе босом ногом бацила гранату и сиктала:
  - НаЌтачниЌи са визиЌом бодежа може да промаши, али неопростиво оштар ум може да прође поред мете!
  Граната Ќе погодила минобацач и почела да експлодира, детонираЌу"и мине.
  Да, Смоленск ниЌе био лак за Немце. ИмаЌу у ®оЌ Ќезиву цитаделу смрти!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Одбрана Смоленска Ќе величанствена мисиЌа... Али то можда ниЌе дово но.
  Прелепе руске девоЌке Маргарита МагнитнаЌа и Оксана бориле су се са нацистима коЌи су покушавали да се пробиЌу Ќужно од хероЌског Смоленска. Обе лепотице командовале су четом пионира - дечака и девоЌчица коЌи су се држали оружЌа.
  Дувао Ќе топао ветар са Ќуга, снег се топио. Пионири и пионири, боси у панталонама, месили су пр авштину ногама.
  Ту и тамо Ќе лежало жутоцрвено опало лиш"е. Дрве"е Ќе лепршало висе"и голим гранчицама.
  Деци ниЌе било хладно, ве" од раног проле"а раде боси и полуголи. Кре"у се енергично - танки, али окретни.
  Певала Ќе пионирка Екатерина Сотникова;
  Лете као ватре плаве но"и
  Ми смо пионирска деца радника...
  Приближава се ера светлосних година -
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  А деца су се сложно покупила, удараЌу"и босим ногама у блато:
  - ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  ЧуЌе се бука: приближаваЌу се немачки и амерички Ќуришни авиони. Деца чврсто стисну песнице.
  Аленка Сотникова самоуверено изговара, а виртуелна комсомолка у игри лупа босом ногом:
  - Имамо изненађе®а за вас лешинари!
  Заиста, дечак у црвеноЌ кравати, момак из буду"ности АлексеЌ Сотников, ве" се вратио на фронт Другог светског рата и маше дечЌом руком.
  Исти босоног, а у шортсу, као и остали дечаци, наг до поЌаса, а виде се веома ре ефни, ливени миши"и. Наравно, остали дечаци и девоЌчице су мршави и суви, коже и костиЌу на порциЌама од глади и стално раде са лопатама.
  Дечак Олег Ќе висок метар и по, скоро црн од опекотина, али му Ќе седа коса ве" израсла. Он Ќе несум®иво лепо и веома снажно дете свемирског доба.
  И сада се према нацистима дижу змиЌе обоЌене у боЌу неба.
  Босоноги дечак АлексеЌ Сотников закачио им Ќе специЌалне гранате од пи евине, мале, али веома експлозивне.
  Овде су Фоцке-Вулф, КСЕ-129, и амерички П-47, П-51. Америка, више не осрамо"ена, готово отворено ратуЌе на страни Тре"ег РаЌха. Формално, амерички пилоти су доброво ци. Али у ствари, они су учесници рата коЌи су послали америчка влада и олигарси.
  Деца наоружана оружЌем, друга са дома"им базама су легла. АлексеЌ Сотников и босоноге девоЌке Аленка и єекатерина, као искусниЌи ратници, покупили су дома"е базеке из неповратних цеви. И како "е се забити у ауто ниско лете"и.
  Дечак и плаве девоЌке одмарали су се босим ногама и глатко притискали обарач. А оптужбе су погодиле два америчка Ќуришна авиона и немачки Фоке-Вулф.
  Из ровова Ќе одЌекнуло неколико хитаца - пуцали су и пионири.
  АлексеЌ Сотников, удараЌу"и голу, округлу, дети®асту пету, цвркута:
  - Иако изгледа као босоног дечак,
  Бркови се нису пробили, ве" титан ...
  У биткама, одрасли момак Ќе чак превише,
  И задаЌте смртоносни ударац!
  А сада дечак голим прстима вуче конце, а крилате змиЌе набиЌаЌу немачки и амерички Ќуришни авиони. Десетак савезничких и авиона Тре"ег раЌха експлодира одЌедном.
  АлексеЌ Сотников и две прелепе девоЌке у истим купа"им костимима поново повлаче обараче, нокаутираЌу"и следе"е аутомобиле капиталистичке коалициЌе.
  Дечак Ќе голом петом здробио бубу и заурлао:
  Про"и "е ти дани пакла
  Тре"и РаЌх "е пасти...
  Сатана не"е владати
  Борите се, не заносите!
  Остали дечаци такође усмераваЌу змиЌе босих ногу. А сада коалициони Ќуришници наилазе на мале, али смртоносне лете"е поклоне. Много авиона умире. ЕксплодираЌу у ваздуху и разбиЌаЌу се на комаде.
  Хитлерови пилоти горе... А преживели Ќуришници у журби, разбацуЌу"и ракете и бомбе, разлете се.
  Вечити дечак АлексеЌ Сотников шкрипи:
  - Слава великоЌ РусиЌи!
  Дечаци и девоЌчице пионири покупе у хору:
  - Слава СССР-у!
  ДевоЌчица Маша вришти из свег гласа, удараЌу"и голу, пр аву ногу:
  - Слава Ста ину!
  Дечак Пашка додаЌе:
  - И А оша слава! Он Ќе гениЌе!
  ДечиЌи ровови су добро камуфлирани, а од експлозиЌа бомби и ракета само су два дечака и девоЌчица задобила ма®е огреботине. И то упркос чи®еници да су се формирали страшни левци, и много разара®а и инверзиЌа зем иних плоча ...
  А понегде Ќе зем а од вру"ине горела и димила се.
  єедна од девоЌака Ќе устала голим табаном и опекла ЌоЌ ногу, од чега Ќе вриснула:
  - Смрт Герингу и Хитлеру!
  Деца су била пуна ентузиЌазма. Комсомолци и играчице Аленка и Маргарита спремне су за борбу.
  АлексеЌ Сотников Ќе певао, компонуЌу"и у покрету:
  Рођен сам у свемирском добу
  Где су бродови Ќурили кроз галаксиЌе...
  Дела  уди су доста добра, веруЌте ми,
  РастргаЌте рат, витеже!
  
  Али Богови ДемиЌург су наредили
  Ти момче помози своЌим прецима...
  Узми хипербластер у руке момка,
  И растргаЌте Хитлера!
  
  Па дечаци су рођени да се боре
  Они су храбри ратници, веруЌте ми...
  Уосталом, Руси су увек умели да се боре,
  Нека граб ивица буде уништена!
  
  Нека Ќе слав ена моЌа света зем а,
  Наш велики родни СССР...
  ДевоЌка трчи боса по снегу
  Показива®е храбрости!
  
  А Ќа се жестоко борим против фашизма
  Велики руски дечак пионир...
  И наша вера "е бити уз комунизам,
  Бар похлепни Сем помаже Фрицу!
  
  ВеруЌте ми, Руси Ќедноставно не"е сломити,
  Сви народи "е се окупити око Москве...
  єа сам витез нимало залем ен душом,
  Ми смо одани Ста ину као Господу!
  
  Нико не може сломити пионире,
  Они нису деца - ве" синови БожиЌи...
  Би"емо генерациЌа примера
  Фирер не"е броЌати те рогове!
  
  Да, лебди наша слава наше Ота¤бине,
  Изнад наЌвише у снегу, веруЌте планинама...
  ДевоЌка трчи боса по снегу
  Утерао Фрица у ковчег голом петом!
  
  Не веруЌте да су нацисти сада Ќаки,
  Иако Ќе ®иховог Шермана представио Сем...
  Не"емо се каЌати ни да веруЌемо животу
  Време Ќе за велику промену!
  
  Ота¤бина Ќе лепа као сунце,
  Разиграна Ота¤бина Ќе наша маЌка...
  А коса се девоЌци коврче златом,
  Успе"емо да растргнемо Фрица!
  
  Ми смо пионири деце комунизма,
  Служимо и Сварогу и Христу...
  РастЌераЌте подле хорде фашизма,
  Одне"у победу Ота¤бини!
  
  РусиЌа Ќе домовина планете,
  Она има своЌе оми ене снове...
  Сре"ни познаЌу и одрасли и деца
  Нема потребе за додатном гужвом!
  
  Кад дође Свемогу"и, би"е сунца,
  єабуке "е цветати на Марсу...
  И Кинези и єапанци су уЌеди®ени,
  Американац са Русом успут!
  
  УЌедините идеЌе комунизма,
  А вера зна Ле®инов сан...
  Одбаци"емо гадост цинизма,
  Изградимо лепоту у свемиру!
  
  За нас МариЌу и Свету Ладу,
  Бога ми поштуЌемо, а Маркса "Капитал"...
  Нека сви пионири буду награђени,
  За нас су Сварог и Ста ин идеални!
  
  Фашисти знаЌу да не"е напасти
  Имамо во у, снагу, знамо мо"...
  Сруши"емо неприЌате а троструким ударцем,
  И претвори Фирера ускоро у уш!
  
  Нека Ќе наша славна РусиЌа
  Као вечни клас у башти да цвета...
  Друже Ста ине, ти си наш месиЌа,
  Са вама "емо у комунизам!
  
  Кад минути грм авине, тешка времена,
  Крвави рат Ќе завршен...
  ОдЌедном "е нам деца одрасти
  До"и "е вечна сре"а!
  Добру песму написао Ќе босоноги дечак АлексеЌ Сотников, завршаваЌу"и Ќе на дуру.
  Али сада почи®е гранатира®е... Ако Ќуришни напад ниЌе успео и коштао Ќе велике губитке, сада су топови закуцани.
  Дечак ратни вођа терминатор из не тако далеке буду"ности Ќош ниЌе створио оружЌе против арти ериЌе. Иако Ќе бри антно дете развило ракете на лапсусима и вуче уг а.
  Дечак Ќе био спреман за борбу, али док ракете Ќош нису биле спремне, ®егов босоног тим се сакрио у земунице.
  Да би кратко провели време током гранатира®а, два комсомолца, гост из буду"ности, и две девоЌчице Маша и Клара, заЌедно са дечаком Пашком, играли су карте.
  Екатерина, коЌоЌ ве" расте црвена коса и од коЌе Ќе постала много лепша и лепша, голим прстима Ќе избацила карту, уз опаску:
  - Заиста, фрци и Американци нас притискаЌу!
  Аленка, девоЌка са благо ковр¤авом косом од златног листа, приметила Ќе:
  - Али ипак не"емо да се сломимо, Ќер смо борбени!
  АлексеЌ Сотников климну главом:
  - СовЌетска наука "е одговорити на неприЌате ску технологиЌу чудотворним оружЌем! єа веруЌем у то!
  Маша климну главом са прасицама:
  И ти си наше оружЌе!
  А девоЌка Ќе бацила карту босом, малом ногом, опраном од пр авштине.
  Пашка Ќе уз уздах приметио:
  - Цео капиталистички свет се бори против нас! Такве неЌеднаке снаге!
  АлексеЌ Сотников, оваЌ вечити дечак логично Ќе приметио:
  - Суворов Ќе победио надмо"ниЌе снаге неприЌате а! И победи"емо!
  Маргарита Ќе кроз смех певала:
  - Чека победа, чека победа оне коЌи веруЌу у свети комунизам!
  Победа чека, победа чека, фашизам Ќе уништила девоЌка!
  Клара Ќе изЌавила:
  - Колико год нацистички тенкови били страшни, имамо одговор!
  Дечак АлексеЌ Сотников лупи своЌом босом дети®астом ногом и климну главом:
  - Наравно да постоЌи! Да, и гранатира®е Ќе®ава, време Ќе за одлазак!
  А из бункера су искочили некакви момци и девоЌке. Блескале су им розе, опране дечиЌе, округле потпетице.
  Нацисти су, наравно, кренули у офанзиву са тенковима.
  Лепа Аленка Ќе певала:
  - Пионир, Комсомол! ХодаЌте кроз живот заЌедно!
  Пионир, Комсомол! ВеруЌте нам да не"емо залутати!
  АлексеЌ Сотников Ќе погледао у по е оштрим видом детета из буду"ности. Кретали су се немачки, амерички и британски тенкови. Читава армада аутомобила. Овде можете видети самоходне топове "Фердинанда". Амерички тенкови Шерман су високи, неки са кратким, други са дужим ®ушкама. Више здепаст енглески "Черчил", веома добро зашти"ен. Ево истакнутих Кромвела са кратким ®ушкама, али прилично окретним, сличним гвожђу. Више архаични високи "Гранд" америчке воЌске. НаЌбо и енглески тенк "Челен¤ер" са пушком од седамнаест стопа. А ево и немачких. Ужасан и велики "лав" са пушком дуге цеви.
  Наизглед застарео "Тигар" у свом квадратном облику. Спретан "пантер". КасниЌи и Ќош увек ретки модели: "Тигар" -2 и "Пантхер" -2.
  Послед®а два тенка су веома слична - чак Ќе и топ исти, само Пантер-2 има ма®у и ужу куполу, а силуета Ќе нижа.
  Самоходни топ "Фердинанд"-2 Ќе први у Вермахту, где Ќе мотор могао да се постави у Ќедан блок са трансмисиЌом и попреко. Колико Ќе лакша и нижа силуета постала ова самоходна пушка.
  Али "Лав"-2 Ќош ниЌе ушао у производ®у, потребно Ќе решити низ техничких проблема да би се такве машине покренуле. Дакле, Немци за сада имаЌу тенкове са застарелим распоредом: ме®ач Ќе напред, а мотор позади, што доводи до губитака на радилици.
  Али енглески "Челен¤ер", наЌновиЌи има распоред и мотор од шест стотина ко®ских снага. Тенк се поЌавио недавно и ниЌе превише масиван, али ефикасан.
  Али наЌмасовниЌи Ќе Схерман у САД, коЌи се производи у огромним количинама. Такав ауто... НиЌе лоше зашти"ен у чело и неки тенкови имаЌу прилично дугу цев.
  ПостоЌи таква тенковска армада.
  Али босоноги дечак АлексеЌ Сотников, оваЌ свеже печени пионир, припремио Ќе неколико изненађе®а за савезничке мастодонте.
  На пример, рудници пи евине су почели да експлодираЌу. Немачке, америчке, британске тенкове распарчале су гусенице, ломиле их ва ци. Гори метал.
  Пионирка Ќе ударила босом ногом и зацвилила:
  - То су фашисти, схватите!
  Лав тенк Ќе први експлодирао. Затим два Схермана. Да е "Пантер" и "Черчил". Па опет "Шермани" и "Кромвелови".
  А ево Ќош Ќедног застарелог немачког тенка Т-4. То га Ќе такође разнело. А онда Ќе "Тигар" почео да пуши.
  АлексеЌ Сотников, бацаЌу"и грашак смрти, шкрипао Ќе голим прстима дечиЌих ногу:
  - Слава СССР-у!
  А онка, веома лепа девоЌка са златном косом, узела Ќе и зг®ечила инсекта голим прстима и зацвилила:
  - За светску револуциЌу!
  Кетрин Ќе пискала:
  - За наЌвиша достигну"а СССР-а!
  И такође као лупанет из базе. А сам АлексеЌ Сотников направио Ќе базуку од луле. И пуца веома убоЌито.
  Пуцао Ќе и дечак-терминатор-воЌвода, и пуцао из да ине "Тигар"-2, и заглушуЌу"и викнуо:
  - єа сам свемирски витез!
  А тим пионира Ќе урлао:
  - Комунизам живи!
  Нацисти су заправо наишли на изузетно агресиван отпор своЌих противника. И ®ихови тенкови, и тенкови савезника су ту и тамо експлодирали и рушили се. И бескорисно Ќе опраштати деци Црвене армиЌе милост.
  Тенкови су пуцали неселективно и нису могли ништа пионирима.
  Дечак АлексеЌ Сотников поново Ќе опалио своЌу базуку и зацвилио:
  - За ота¤бину и Ста ина!
  Аленка Ќе голим прстима девоЌачких ногу бацала каменчи"е, рушила неприЌате а и цвркутала:
  - За величину СССР-а!
  И намигнула своЌим сапутницима.
  Дечак АндреЌка Ќе тукао босом ногом и певао:
  - Ускоро "емо се срести са сном,
  Први корак у животу Ќе...
  Опет видиш над зем ом,
  Вихори бесних напада!
  АлексеЌ Сотников Ќе поново пуцао из базе за вишекратну употребу великог домета, раздвоЌио Схерман и певао:
  И борба се поново настав а
  Хиперплазматска ватра к уча...
  А Ле®ин Ќе тако млад -
  ЗадаЌе смртоносни ударац!
  ОваЌ млади борац Ќе тако добар момак. И босим прстима дечиЌих ногу упери пушку у мету. И опет пали. А савезници иду напред, ®ихови тенкови се пе®у заЌедно са Немцима. И настаЌу само додатни губици.
  Што се неприЌате ски мастодонти ближе приближаваЌу, то више трпе губитке. Деца, посебно, пуцаЌу из лаких и Ќедноставних база на тенкове, руше"и са ®их куле. И наносе огромне губитке.
  ДевоЌка Аленка баца гранату голим прстима девоЌачких ногу и пева:
  - Ово Ќе слава, слава комунизма,
  Одлете"у у небо са песмом!
  ДевоЌчица Лара, голих ножних прстиЌу, такође "е лансирати убилачки поклон смрти, кидаЌу"и противнике и циче"и:
  - За величину комунизма!
  Пионири се тврдоглаво боре и са дечацима и са девоЌчицама у исто време. И сви се боре.
  И медвед Ќе бос, баца гранату дечЌом ногом, заустав а Американца Шермана и шкрипи:
  - За СовЌетску РусиЌу!
  И деца се опет свађаЌу. Хитлерови и савезнички тенкови наилазе на мине, гранате, пуц®е из базе. И буквално су незаустав иви.
  ДевоЌка Клара пуца из митра еза на пешадиЌу. Затим Ќе босом ногом бацила грашак са експлозивом. Поцепала Ќе мноштво фашиста и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - єа сам апсолутни шампион света!
  А гола пета девоЌке опет "е бацити грашак. Експлодира"е и распарчати неколико нацистичких тенкова.
  ДевоЌка Маша се окренула, и аутомат. Покосила Ќе Фрица и пред®ала:
  - Слава руским Ќунацима!
  И гола, округла пета као дар униште®а.
  Ево девоЌака. А момци покушаваЌу да држе корак. И они пуцаЌу на нацисте, и косу пешаке, а ово Ќе цела страна легиЌа. И голим петама, пионири "е послати потпуну униште®е неприЌате а.
  И смеЌу се.
  И како фашисте колективно мла"уЌу пионири. И голим, пр авим коленима притиш"у бурад базе.
  Али момци на жицама извлаче мине од пи евине. И како немилосрдно поткопаваЌу Фрице и друге пла"енике. Ово Ќе заиста тоталитарни пораз.
  Босоного дете АлексеЌ Сотников пуца из базе, а дечак пева:
  - Свет Ќе уро®ен у крваву светлост,
  Народ Ќе уза зид...
  Али веруЌем у излазак сунца
  Али веруЌем у излазак сунца!
  РазвеЌа"е таму тамнице!
  Ми господо, ми господо...
  Обучени да вараЌу!
  И то без суђе®а! И то без суђе®а!
  Зак учани у подрумима!
  Дечак Ќе деловао изузетно енергично, попут ®егових пионира. И сатрли су Фрица без имало сажа е®а. Разбили су их прецизним ударцима и разара®ем.
  Лепа Аленка, пуцаЌу"и на нацисте, и као да их погађа, узе га и цврку"е:
  - Наша вера у комунизам,
  ПобиЌте зли фашизам!
  И са голим прстима, девоЌка "е поново узети и пуцати на неприЌате а.
  Маша Пионир голом округлом петом ударила Ќе у гранату и разбила немачки тенк, шкрипе"и:
  - За комунизам!
  Екатерина Ќе, пуцаЌу"и из митра еза, зарежала:
  На"и "емо Хитлера у шуми, на"и "емо Хитлера у шуми! Да се не шалимо с ®им! ХаЌде да га растргнемо!
  И голим прстима, девоЌка "е опет бацити гранату и цвркутати:
  - Поцепа"у га!
  Иако Ќе тенк Лев страшан, мастодонт тежак деведесет тона, он не може да одоли совЌетским пионирима.
  А деца га дробе, бацаЌу"и босим ногама грашак са уг ева, а ово Ќе права смрт.
  Лепотица Аленка виче:
  - Наш руски дух!
  И даЌе смртоносни рафал из митра еза, коси неприЌате а. И даЌу"и Ќош Ќедну брду лешева.
  АлексеЌ Сотников, пуцаЌу"и, бележи:
  - Зауставили смо их!
  И опет дечак баци бомбу босом ногом и окре"е се. И Ќош Ќедан немачки тенк Ќе стао.
  Овде се кре"е амерички самоходни топ "Вештица". Брз ауто, али слабо зашти"ен и оборен базуком. ДевоЌка са прасицама Ќе пуцала и погодила тачно.
  Друга девоЌка Ќе голим прстима бацила грашак и уништила фашисту и певала:
  - Слава СССР-у! Пионири су пример свима!
  И опет, како "е заокрет смртоносне силе дати. А он "е узети много фашиста и покосити их.
  Туче се Аленка, пуца на Фрица, цичи:
  - єа сам девоЌка коЌа сваког осваЌа!
  И опет голим прстима, нешто "е лансирати убиствено.
  Катарина, пуцаЌу"и на противнике, издала Ќе:
  - Космички комунизам може са нама!
  И како намигуЌе. И голом петом "е узети гранату и дати Ќе. И како "е нацисти бити теме но посечени.
  Пионири се храбро боре. И не прилази им. И како тачно и прецизно гађаЌу.
  ДевоЌчица Аленка "е поново голим прстима бацити гранату убоЌите силе, растргнути неприЌате е и цврку"и:
  - За наЌкосмичниЌи комунизам!
  ДевоЌке пуцаЌу, а момци и девоЌке настав аЌу.
  Три Шермана су се одЌедном преврнула. Овде ®ихова деца туку, тако теме но измла"уЌу проблеме.
  Лепа Аленка Ќе твитовала:
  - По нит, по нит,
  не"у да идем...
  Босонога КомсомолскаЌа,
  Ливе!
  И опет, голом петом, као за нацисте, лансира"е поклон смрти. И покосити великом храброш"у нациста.
  Екатерина, кико"у"и се и откриваЌу"и зубе, приме"уЌе:
  - У име идеЌа комунизма!
  И како "е дар смрти и униште®а попустити голом петом!
  Борбена Аленка, пуца®е и коше®е ред за редом пла"еника и фашиста, издато:
  - Слава совЌетскоЌ зем и!
  И опет голом петом, као да "е бацити на нацисте.
  Поди"и "е се цео сноп крви и крхотина.
  АлексеЌ Сотников, пуцаЌу"и са великом прецизнош"у и бацаЌу"и поклоне смрти голим прстима, приметио Ќе:
  - Радост, радост заувек!
  ДевоЌчица Ленка, пуцаЌу"и, подржала Ќе дечака терминатора:
  - Нека се сан оствари!
  И голим прстима, пионир "е бацити смртоносно.
  Ово су деца коЌа се боре.
  АлексеЌ Сотников Ќе рекао, показуЌу"и зубе:
  - Близу, близу, радост и нево а,
  Потребно Ќе, потребно, дати чврст одговор!
  Аленка Сотникова, пуцаЌу"и на нацисте, издала Ќе:
  - Сунчан свет,
  Да да да! Да!
  Нуклеарна експлозиЌа
  Не не не!
  И опет, како "е наплатити рафал убилачке штете.
  АлексеЌ Сотников са голим прстима своЌих дечачких ногу, док са убилачком снагом лансира неколико зрна грашка на дар смрти. И немачки тенкови, пошто су добили штету, повлаче се.
  Дечак-терминатор-воЌвода Ќе цвркутао као папагаЌ:
  - єедан два три! Сломите Адолфа!
  А дечак Ќе голом петом узео читаву гомилу уг ених граната.
  И толико се ових Фрица одЌедном покварило.
  То Ќе оно што Ќе прихватио нацистима коЌе су погодно ударили.
  Боре"и се Аленка, пуцаЌу"и на нацисте и врло прецизно погађаЌу"и нацисте, викала Ќе:
  - Слава ери комунизма!
  И голих ножних прстиЌу бацила Ќе разорну гранату. И толико Ќе фашиста разбило одЌедном.
  Губици неприЌате а у тенковима су расли. Немци су са савезницима, видевши колико Ќе одбрана тврдоглава, почели да узмичу. Они су се заправо вратили. И гранатира®е се поЌачало.
  Катарина, пуцаЌу"и на неприЌате а и ша у"и поруку са базе у високом луку, издала Ќе:
  висина звезде,
  Наша света зем а!
  И голим ножним прстима поново Ќе бацила поруку смрти, и сломила многе противнике.
  Немци и савезник су се повукли...
  Пионири и урлали, трчали за ®има, бацаЌу"и гранате. А било Ќе таквих борбених момака и девоЌака.
  Борбена Аленка Ќе самоуверено приметила:
  - Наша истина у свему!
  И са голим прстима, опет како лансирати убилачки грашак смрти.
  АлексеЌ Сотников, пуцаЌу"и у покрету, зацвилио Ќе:
  - ЗаЌедно смо велика сила,
  Бес крокодила Ќе са нама!
  И дечак "е поново покренути убилачки дар униште®а.
  Цела ова воЌска Ќе напредовала и разбила омражени Вермахт.
  А деца су била у нападу, Ќурила неприЌате а. Њихове округле пете, поцрнеле од прашине, трепериле су.
  И како су пионири истребили душмане. Како су их смрскали. И косио без прекида. И бацали су гранате.
  Ово су заиста совЌетски пионири коЌих се плаши сваки фашиста.
  А ако су се заузели за вршидбу, тираниса"е теме но.
  Децоборци, ЌуришаЌу"и, одлучно су певали;
  Уништи"емо цео свет наси а,
  Доле до дна и онда...
  Изгради"емо нови, нови свет,
  Ко Ќе био нико, поста"е све!
  И две девоЌке-комсомолке, такође, као лупануле из митра еза и одсекле нацисте.
  А онда "е голим петама уступити ¤аку пи евине. Они су летели великим интензитетом и узели и експлодирали изнад тенкова нациста коЌи су бежали. И толики су их поцепали и раставили на делове.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Немци и страни пла"еници из целог света напали су град ВЌазму. Дувао Ќе топао ветар са Ќуга, а упркос хладном годиш®ем добу снег се отопио и роЌила права каша. Немачки тенкови су с муком пузали улицама совЌетског града.
  У КировскоЌ улици против нациста се борио бата он пионира деце различитих националности. Комсомолац АлиЌа Ќе командовао бата оном.
  Лепа девоЌка пуцала из митра еза. Да би била спретниЌа и да би сачувала ципеле, сакрила Ќе чизме и б еснула, округле, девоЌачке потпетице.
  Температура Ќе била изнад нуле, а деца бораца била су у шортсу, односно кратким ха инама, виЌорила су се босим штиклама.
  Момци су се стално кретали и стога се нису смрзли.
  Дечак АлексеЌ Сотников, заЌедно са девоЌчицом Аленком (®егова жена Ќе такође попримила дети®аст изглед, да се не би превише разликовала од ®еног мужа коЌи Ќе постао дете!), обоЌица са црвеним краватама, насло®ени босим ногама на босе. стопала, подигао мину, а немачки "Кра евски тигар" Ќе дигао клизалиште у ваздух, стао.
  єош Ќедан дечак пионир, Аркаша Сапожков, и девоЌчица Алиса, такође су лансирали дар смрти из пра"ке, погодивши нацистички транспортер. Пр ава, деца су босим ногама ударала о крхотине плочица, а нису се ни трзнула.
  Млади ратници су певали:
  - Ми смо пионири деце комунизма!
  Комсомолка Наташа Ќе одобрила и босом ногом бацила пакет за експлозиЌу, раздеравши пешаке, воЌници су климали главом:
  - За Ле®инову ствар!
  Комсомолка Маша Ќе такође дала заокрет. И голим ножним прстима лансирала Ќе бумеранг, одсецаЌу"и главе пла"еницима и зацвилила:
  - За Ста инову ствар!
  Бата он девоЌака подржава пионире. Има много девоЌака и лепе су, у кратким сук®ама и босоноге.
  Комсомолац Алсу, претучен из противтенковске пушке, и ударио у страну Пантера. Тада Ќе девоЌка певала:
  - ПартиЌа, Ле®ин, Комсомол!
  Комсомолац Азиза - такође како погодити неприЌате а заЌедно са девоЌком Анисом из импровизованог катапулта. А лепотице овде су веома борбене и тачне у гађа®у и биткама.
  Ратници не даЌу милости неприЌате у.
  АнастасиЌа Ведмакова се бори на небу као права вештица терминатор. Акулина Орлова са ®ом. Нека немачки авиони и мо"ниЌе оружЌе, али ратници их смрскаЌу.
  Акулина прати Фоке-Вулфа. Да, неприЌате  има чак шест ваздушних топова, али то девоЌци не смета. И бори се као прави титан и див.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе охрабрила свог партнера:
  - Ти си девоЌка из супер класе!
  Акулина Ќе, одсецаЌу"и другог Немца, и притискаЌу"и педале голим, препланулим ногама, приметила:
  - Звучи супер дети®асто!
  Ведмакова се закикота и примети:
  - Донекле смо деца! Плус, деца су кул!
  И млада жена б есну своЌим бисерним зубима.
  Грозни Ќе био подвргнут гранатира®у ... Комсомолци и пионири су се очаЌнички борили као прави титани.
  АлексеЌ Сотников и Леха Тетерев, обоЌица босоноги пионири, такође су довукли експлозивну пакова®е пи евине уз помо" жице до мо"ног тенка Лев, коЌи се Ќедва кретао кроз блато, носе"и колосалну целину. А сада Ќе ®егов зад®и ва ак нарастао од експлозива, и како експлодира... Слом ене гусенице су се распршиле у различитим правцима.
  АлексеЌ Ќе певао:
  - ВеруЌем да "е се цео свет пробудити,
  Би"е краЌа фашизму...
  Љоха Тетерев га покупи, газе"и босом дечЌом ногом:
  -Сунце "е Ќарко сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Дечаци су и тамноцрвени и у шортсама, АлексеЌ има само плаву косу, а Леха црну. Али они се заЌедно боре против нациста. Комсомолац Васима са црном гривом косе, Василиса са белом косом.
  Обе лепотице упркос хладно"и у кратким сук®ама. И ®ихове округле потпетице, тако завод иве.
  А Бела Ќе са ®има комсомолац, и такође пуца. И голим прстима баца Ќош Ќедан пакет експлозива.
  Овде се боре девоЌке и деца, али нацисти не смеЌу да се пробиЌу. И борбе су жестоке.
  Међутим, нацисти покушаваЌу да опколе ВЌазму. И опасно Ќе. Али тенкови и транспортери се заглав уЌу у блату...
  И бомбе експлодираЌу... Дакле, єу-488 покушава да бомбардуЌе град. А са ®им и амерички монструми Б-29... Они такође удараЌу гасне топове...
  єу-288 лете две девоЌке: Изабела и Заира, прелепе плавуше. БацаЌу бомбе. Али онда се єак-9 поЌав уЌе са стране.
  Изабела, уз помо" голих ножних прстиЌу, усмерава ваздушни пишто  и пуца на совЌетску машину. Затим додаЌте брзину. єак-9 ионако ниЌе пребрз, а овде Ќе и у преоптере"еноЌ верзиЌи и не може да сустигне немачки аутомобил.
  ДевоЌке голим штиклама удараЌу у стакло и шкрипе:
  - Будите славни, наша Ќе воЌска света!
  А како "е Ќезици показати!
  А совЌетски ауто Ќе био под ватром из два зад®а авионска топа, и запалио се, воде као што раде голи прсти девоЌачких ногу.
  Заира Ќе цикнула, показуЌу"и зубе:
  - Опра"у све црвене воЌнике!
  И намигни плавим очима. И изгледа наЌборбениЌе и наЌинтензивниЌе.
  И како она воли лепе млади"е.
  Међутим, ®ена же а за убиЌа®ем Ќе много више.
  Када су се Немци искрцали након бомбардова®а, Заира Ќе попио мало пива. А Изабела Ќе поред пива додала и ракове. ДевоЌке су радо Ќеле. Оставили су грациозне, босе, отиске на и®у аеродрома. Дечаци су гладним и посрам еним погледима прождирали своЌе скоро голе лепотице. Како су девоЌке лепе и у исто време страшне.
  Изабела Ќе питала Заиру:
  - Мислите ли да "е се рат ускоро завршити?
  Заира Ќе приметио:
  - Не пре лета! Док не заузмемо Москву, Руси не"е капитулирати!
  Плавуша смарагдних очиЌу Ќе приметила:
  - А после пада Москве и да е може да буде туча!
  Плавуша плаве косе се сложила:
  - Могу! Али то више не"е бити борбе, ве" агониЌа!
  А девоЌке су се смеЌале, Ќеле ракове и опет у битку... Док Ќе време релативно летело. И ®ихове босе ноге остав але су грациозне, босе отиске.
  Изабела Ќе приметила:
  - Имамо све лепо, па и трагове!
  Заира климну главом.
  - Немачке су савршене!
  И обе зле лепотице певаху хорски:
  - РаЌх Ќе савршенство,
  РаЌх Ќе савршенство...
  Од осмеха до геста
  Изнад сваке похвале!
  Ох, какав благослов
  ЗнаЌ да смо савршенство
  ЗнаЌ да смо савршенство
  ЗнаЌте да смо ми идеал!
  И опет се бацаЌу бомбе на совЌетске положаЌе. И  уди умиру. Многи  уди гину од гранатира®а и бомбардова®а. И од снимака гасних бацача и других смртоносних уређаЌа.
  Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова су веома лепе девоЌке. АнастасиЌа ве" има много година, али не стари, и изгледа веома свеже и младо, само снажно развиЌени, велики миши"и чине да изгледа стариЌе. А ®ено лице нема боре или мреже, са нежном, препланулом кожом. А Акулина Ќе Ќош годинама млада. Обе лепотице су одличне. Они су асови наЌвише класе. Штавише, Покришкин, након што га Ќе Фридрих-Волка оборио, озби но Ќе шокиран и више не прави више летова.
  АнастасиЌа маневрише поцепаном буретом. И обара неколико ве" застарелих МЕ-109. После тога девоЌка Ќунаки®а шкрипи:
  - Ми Ќуримо орлове на небу!
  Акулина маневрише, змиЌа лисица, и одсече Фоке-Вулфа у реп и цврку"е:
  - РусиЌа Ќе иза нас! РусиЌа Ќе иза нас!
  ДевоЌке су дефинитивно у успону. Нису чак ни обукли груд®аке у неке танке га"ице са коЌима се боре. Али то много помаже у борби. На краЌу краЌева, то пове"ава ефикасност утицаЌа убилачких хира.
  АнастасиЌа поново прави маневар. Овог пута има озби ниЌег противника од МЕ-309, коЌи има седам ватрених тачака. Ук учуЌу"и три авионска топа калибра 30 мм. И наравно, ово Ќе озби ан противник. Мо"но оружЌе вам омогу"ава да одсечете неприЌате а у Ќедном потезу. И имаш само Ќедан ваздушни пишто ...
  АнастасиЌа, међутим, вешто баца своЌ авион у страну, уда аваЌу"и се од лете"их оловних млаз®ака. Да, она има само 20-милиметарски калибар пишто а. Али ако пуцаш у реп.
  АнастасиЌа Ќе са осмехом певала:
  - єункерси су ми дошли на реп,
  Али овде Ќе уздахнуо...
  Досадно су завиЌали шрафови,
  Не требаЌу им ни крстови на гробовима,
  Крстови "е се спустити на крила!
  Акулина се закикота и ошиша єу-188, гугу"у"и:
  - За забавне победе!
  И показала Ќе своЌе бисерне зубе. ДевоЌке овде су наЌшири и наЌколосалниЌи борбени излив.
  АнастасиЌа баца єак-9 у страну. Поново покушаваЌу да Ќе оборе. Притисне МЕ-309, ауто Ќе озби ан.
  АнастасиЌа Ќе бесно певала:
  - И видим озби но,
  У сну Ивана Грозног...
  Зем иште у Сибиру поде ено,
  Ти родна РусиЌа!
  И ратник опет нокаутира немачки ауто. Прво ЌоЌ покида крило. Чини да изгубите брзину. А онда иде на реп. Немац има добре шансе да се извуче због велике брзине ро®е®а. Али не против вештица. єер она Ќе ас наЌвише класе!
  Акулина Ќе такође у жестокоЌ борби. ДевоЌка се босим петама насла®а на педале и пева:
  - Не трпи пониже®а Словена,
  Устанимо против Немаца...
  НемоЌмо више да вређамо
  Сломимо неприЌате а челичном руком!
  Ево Аирацобра против ®е. єака машина: четири митра еза и Ќедан ваздушни топ калибра 37 мм. Акулина лансира своЌ ауто као санке низ брдо, избегаваЌу"и гранате из авиона. И рони испод стомака. Притиш"е окидач голим прстима ... И погађа тачно у ра®иву мету.
  И амерички ауто се пали.
  Акулина Ќе са одушев е®ем певала:
  - У победу бесмртних идеЌа комунизма!
  АнастасиЌа се такође добро бори. Ево три мустанга против ®е. Чини се да нису тако страшни као МЕ-309, чиЌи ваздушни топови могу да оборе Ќедним ударцем. Мустанг, амерички ловац, нема само митра езе. Али с друге стране, има их шест, прилично великих у калибру од 14 милиметара.
  АнастасиЌа мора да маневрише. Млаз метака благо Ќе огребао крило. Али постоЌи погодак на прилазу и амерички ловац Ќе у пламену.
  АнастасиЌа Ќе певала:
  - Луда ку"а у пламену,
  Демони "е мучити бескраЌно
  Грешан човек "е добити своЌе
  ОнаЌ коЌи Ќе обожавао сатану!
  А ево Ќош Ќедне америчке машине подвител ... И ово Ќе наравно прилично озби на апликациЌа.
  Послед®и ауто єенки покушава да побегне. Мустанг надмашуЌе єак-9 у брзини и успева да се отргне. АнастасиЌа Ќе пуцала из да ине.
  И добио Американца. Али он Ќе, надимаЌу"и реп, успео да се извуче из битке.
  АнастасиЌа Ќе приметила:
  - Бенг бенг! Пропустио! Сиви зека Ќе одЌахао!
  Акулина се такође борио са Р-51. Снажна машина са осам митра еза. И, маневришу"и, запали крило овог аутомобила... И оно води назад, пуца.
  Акулина Ќе певала:
  Сунце се смеЌе
  єарко сиЌа за децу...
  И опет бацио ауто у страну. Пуца Иу-88. Ова машина Ќе застарела, али се и да е бори. Немац, покушава да се искраде. Али не може да се сакриЌе од девоЌке коЌа голим, округлим штиклама енергично притиска педале и ауто се запали.
  АнастасиЌа Ќе уз смех приметила:
  - Тако нас се боЌе!
  И Ќош Ќедан Фоке-Вулф покривен!
  Акулина Ќе  утито рекла док Ќе пуцала:
  - Свет треба да нас поштуЌе, да се плаши,
  Подвизи девоЌака се не могу поброЌати ...
  Комсомолци су тако добри у борби,
  Сатана "е бити уништен!
  И ратник Ќе намигнуо ®еном партнеру. Иако то не можете да видите...
  Лепотице су се вратиле. И то Ќе ризично. Овде МЕ-109 почи®е да их Ќури. пуца...
  ДевоЌке се кре"у. Немачки опасан ауто. Акулино крило Ќе оште"ено и дрво се запалило.
  Њена девоЌка Ќе стигла до писте. Вештица Ќе такође добила ... И пробила Ќе труп и исцурила у е, мало оштетила мотор.
  ДевоЌке су принуђене да за сада напусте лет. Њихова кола се поправ аЌу.
  И бос Ќе трчао по снегу. Истегните ®ихова снажна и миши"ава тела.
  Обе девоЌке су преплануле. Црвенокоса, чиЌа коса на ветру личи на заставу СССР-а, и плавуша.
  АнастасиЌа пита свог партнера:
  - Па, како мислите да победимо Немце?
  Акулина Ќе са уздахом искрено одговорила:
  - Кад би само Немци... Цео капиталистички свет на моторима!
  Црвенокоса Ќе потврдно климнула главом.
  - НеприЌате  Ќе веома Ќак. Али шта сте очекивали?
  Плавуша Ќе уз уздах приметила:
  - После Ста инграда смо имали оптимизам као к уч. Али десило се да смо пренаглили да отворимо шампа®ац ...
  У међувремену су се водиле борбе уз употребу различитих врста опреме. Герда и Шарлот су, на пример, управо добиле наЌновиЌе самоходне топове Е-10 за тестира®е на фронту.
  Машина ниске силуете од 1,4 метра и топа калибра цеви 75 мм 48ЕЛ. НиЌе лоше, и до сада у ЌедноставноЌ верзиЌи. Пред®и оклоп Ќе 60 мм, а бочни 30 мм. Тежина десет тона, мотор 400 ко®ских снага.
  Погонске перформансе самоходне пушке су одличне, а у планинама Кавказа Ќе право место за то. Баш на време за католички Божи", испоручен Ќе први модел направ ен од метала. Она има само Ќедан недостатак: прилично слаб оклоп, али то се надокнађуЌе великим угловима рационалног нагиба оклопа.
  ДевоЌчице Герда и Шарлот леже скоро леже"и. Снажан мотор даЌе топлину, а прилично Ќе удобан у бикиниЌу и босоногим лепотицама.
  Овде, притискаЌу"и голе ножне прсте, плавуша баца ауто у страну. Сада имаЌу Ќаког неприЌате а ИС-2. Ауто Ќе Ќош увек реткост у ЦрвеноЌ армиЌи, али сада сам га добио.
  И бо е Ќе не пасти под удар ®еног топа од 122 мм. СовЌетска машина пуца из да ине. И, наравно, недостаЌе му брза самоходна пушка.
  А сада морате да се приближите борбеноЌ уда ености да бисте пробили неприЌате а.
  Герда напоми®е:
  - НеприЌате  Ќе Ќак, али неспретан!
  Шарлот Ќе уз смех приметила:
  - Велик Ќе, али челни оклоп куле Ќе прилично слаб!
  Плавуша климну главом.
  - Па хаЌде да пробамо!
  СовЌетски аутомобил Ќе, поред других недостатака, и да е имао лошу вид ивост и ниЌе могао да удари окретни немачки самоходни топ.
  єош Ќедан хитац и нема га. Поред тога, мо"ни топ има ниску брзину ватре.
  А какав самоход Немци имаЌу брзу.
  И тако Ќе Герда притиснула дугме голим прстима, а смртоносни проЌектил пробио Ќе чело куполе ИС-2
  И почео Ќе да детонира полом ени руски тенк. Капитал Ќе чак почео да експлодира и ®егове шко ке су ушле у ланчану реакциЌу.
  И униште®е Ќе било веома колосално.
  Купола совЌетског мастодонта ИС-2 Ќе одувала и откинула се, као да Ќе чеп излетео из шампа®ца.
  Герда Ќе приметила:
  - Добар самоходни пишто , али Ќе пишто  прилично слаб!
  Шарлот се сложила са овим:
  - Пишто  из "Пантера" "е бити Ќачи!
  Плавуша Ќе додала:
  - И ефикасниЌе!
  Ред Ќе приметио:
  - Наде у пуноправни разарач тенкова повезане су са Е-25. Међутим, ако се тако настави, ускоро не"емо имати шта да истребимо.
  Немачки самоход Ќе избио Ќош два топа и сударио се са Т-34-85. Међутим, ни оваЌ аутомобил ниЌе проблем. Ратници су испалили проЌектил на споЌ куле. А руски тенк Ќе задобио смртну рану. И почело Ќе да експлодира.
  А Т-34-76 ниЌе опасан за немачки самоход у чело. Његов проЌектил склизне са веома нагнутог оклопа.
  Герда га Ќе пробила притиском голих прстиЌу и приметила:
  - Сада сам чврсто уверен у нашу победу!
  Шарлот се саркастично убацила:
  - Али не сада?
  Плавуша Ќе искрено одговорила:
  - После Ста инграда су се поЌавиле неке сум®е!
  Црвенокоса се закикота.
  - А после Москве?
  Герда одговори озби но:
  - Тамо су нас поразили не Руси, ве" генерал Фрост!
  Шарлот Ќе у шали певала:
  - О мраз, мраз,
  НемоЌ ме смрзавати
  немоЌ ме смрзавати...
  МоЌ ко®!
  ДевоЌке су уврнуле своЌе самоходне топове и добиле гранату на чело. Чак ми Ќе одзвонило у ушима. Али он Ќе скренуо са шина.
  Шарлот Ќе опсовала.
  - Звучи као музика!
  Герда се закикота.
  - Попи"емо кафу и какао уз чаЌ!
  Након тога, ®ихов самоход разбио Ќе и совЌетски камион, а потом Ќе руска хаубица погођена тачно у затвор.
  Е-10 се кретао и до сто километара на сат, а ово Ќе аутомобил коЌи се ниЌе дао ударити.
  Овде су девоЌке испалиле рафал на руске воЌнике из митра еза, срушивши неколико десетина. И девоЌке су се смеЌале.
  Герда Ќе приметила:
  - Наш самоход Ќе наЌвеличанствениЌи, у практичном смислу, и ово Ќе веома кул.
  Шарлот Ќе уз смех приметила:
  - Да, Американцима може дати рогове. Узмимо прво Москву, па ЊуЌорк.
  А онда Ќе немачки аутомобил узео и лансирао Ќош Ќедан дар смрти, разбио самоходну пушку РусиЌе. И девоЌке се опет смеЌу.
  Мирабела Ќе летела небом на Ќуришном авиону ИЛ-2. И скоро сам налетео на Гердину екипу. А да сам налетео на то, било би лоше за девоЌке Тре"ег РаЌха. ИЛ-2 би их набио из ваздуха.
  И тако Ќе Мирабела пуцала из авионске пушке Тигер-2 и цвркутала:
  - Два пута сам те одбио,
  Речено да платим!
  єа сам таква инфекциЌа -
  Немам више од двадесет!
  И како звижди.
  А ево и Ќедноставног "Тигра" коЌи се кре"е, а са ®им и два "Шермана". Амерички тенкови су високи и прилично слаби у наоружа®у. Иако "е тридесет и четири бити слом ена.
  Мирабела Ќе пуцала из топова на Тигра. Она има калибар 50 милиметара и пробила се кроз фашисту. Затим Ќе цвркутала:
  - ГаЌдар корача напред!
  И пренео ватру на Шерманове. Били су веома нервозни. И да шкрабамо из противавионских митра еза. Да, ово Ќе за ИЛ-2, може бити опасно. Генерално, совЌетски аутомобил Ќе застарео. Може га и неки ловац оборити а летне карактеристике су неважне.
  Мирабела Ќе певала:
  - Али ево провидничког осмеха,
  Дошао Ќе савременик...
  Где страст болна, жарка,
  Дева пакла гори!
  А сада ратник пуца на Шерманове. Покушава да их сруши. Али они се трзаЌу и бране се.
  Мирабела Ќе пискала:
  - єа сам кул девоЌка, тучем се потпуно боса!
  И голом петом притисне окидач. И опет "е покрити неприЌате а.
  Мирабела се се"а каквог Ќе лепог млади"а имала прошли пут и како Ќе било приЌатно са ®им.
  ДевоЌка Ќе певала:
  - Бели зечи"и коЌи скачу,
  Дечаци трче са девоЌкама!
  И намигуЌе своЌим лилавим очима. И како блиста бисерним зубима.
  Вра"аЌу"и девоЌку на првом месту, тражио Ќе то од наЌближег момка. И док Ќе Ќуришна летелица допу®ена горивом и допу®ена борбеним комплетом, била Ќе добро напу®ена енергиЌом из ®ега. И постала Ќе много Ќача и бржа.
  Генерално, апстиненциЌа Ќе штетна за жене, сви то треба да схвате.
  Лолита, енглеска девоЌка на свом Ќуришнику, такође погађа совЌетске положаЌе. Њен Р-47 Ќе прилично практична машина.
  Лолита пева:
  - ВладаЌ БританиЌом, широка мора,
  Никада не"емо постати робови!
  И голом петом притисне окидач. И капитално "е разбити неприЌате а. И она Ќе девоЌка колосалне унутраш®е снаге. А Лолита намигуЌе, играЌу"и се миши"има. Ко намигуЌе? Да, самоЌ себи, и чак ЌоЌ се свиђа здраво!
  Ратник Ќе зацвилио:
  - Дозво ено ми Ќе да проведем РусиЌу,
  єа сам девоЌка - гола мисиЌа!
  А боса Лолита намигуЌе не слабом снагом!
  А она Ќе таква борилачка лепотица! Само фигуративно сЌаЌно.
  Овде Ќе са немачким пилотима Албином и Алвином мучила пионира. ДевоЌчице овог дечака су прво скинуте, а потом оборене бод икавом жицом. Затим су посипали со у ране дечака, и почели да се прже са варницом. ДевоЌке су Ќахале са бак ама у рукама и спалиле кожу. И мирисало Ќе тако укусно вру"е.
  Лолита се понудила да са гуштом прождере комад пионира. И девоЌке почеше да га секу и Ќеду. Укусно за дечака и сочно месо. Мекана и нимало масна. А кад су запаприли, онда Ќе цео вод девоЌака почео да прождире дете.
  А Ќетра дечака Ќе тако укусна. И срце има одличан укус. И тотално су зезнули. Лолита Ќе, на пример, волела пржени мозак пионира.
  Да, канибализам Ќе веома кул. Људско месо Ќе веома укусно. Посебно за дечаке, када Ќе посна, али не тврда, ве" сочна и свежа, а ако Ќе са бибером би"е веома укусна.
  Али и нацисти добиЌаЌу рогове. Овде се Елизабет и ®ена посада на Т-34-76 боре против нациста. єурне на "Тигра", и храбро иду на зближава®е, пошто немачко чудовиште не можеш да узмеш из да ине. Мастодонт се и да е кре"е кроз блато, и беспомо"но извиЌа ®ушку. А девоЌке убрзаваЌу спремне да га стварно набиЌу.
  А сад тридесет и четири скока испод самог бока фашистичког тенка и како "е засадити. Мастодонт Ќе подлегао дасци и био Ќе теме но пробушен, а такође Ќе запа ен.
  Тоб¤иЌа Елена шкрипи:
  - Ми смо сЌаЌни борци, и заиста браво!
  Онда "е се Ќезик показати.
  Ово су заиста борбени ратници од ратника. Нико не може да се носи са ®има.
  Кетрин Ќе, показуЌу"и зубе, приметила:
  - МоЌа мо" Ќе наЌколосалниЌа!
  И из да ине су погодили Пантера са стране. Немачки тенк Ќе задобио смртоносну рану, а унутар ®ега су почеле да пуцаЌу гранате.
  А ево и застарелог Т-4, машине коЌа Ќе укинута тек у новоЌ години.
  Може бити веома опасно. Она има немачки оклопни пишто . Али совЌетске девоЌке не сум®аЌу. И ударали су из да ине. Удари по челу. Истина, нацисти нису прободени, ве" потресени.
  Катарина Ќе приметила:
  - Осамдесет милиметара оклопа. Треба пустити фашисту ближе!
  Елизабета се сложила:
  -Потреба! Али ми имамо слабу пушку!
  ЕфросиниЌа се закикота и примети:
  - Али квалитет вож®е Ќе добар!
  И ево, приближава се "пантер" -2. ОваЌ тенк, због свог мо"ног топа, може да погоди са велике уда ености. А ®егово чело ниЌе лако ни да узме ИС-2. Не тридесет четири.
  Аутомобил Црвене армиЌе маневрише. єасно Ќе да у случаЌу поготка одмах краЌ. Штавише, деб ина оклопа се само сма®ила. У ствари, учинили су тенк лакшим и бржим, али су оставили заштиту само од метака. Али с друге стране, тридесет четири су постале тако брзе.
  ЕуфросиниЌа маневрира тенк како би избегла ударац. Овде Ќе Т-4 постао ближи, мало се померио у страну.
  ДевоЌка голим прстима притиска дугме, а проЌектил коЌи Ќе испалила Елена пробиЌа фашисту.
  ДевоЌка радосно каже:
  - У светом рату - би"е наше победе!
  Али сада Ќе "пантер" -2 савладан. УспеЌте да га ударите право у страну, и ово "е бити шанса.
  Елизабет напоми®е:
  - ПоЌавио се опасан ауто!
  Катарина оштро противи:
  - Велики ормари, гласни и падаЌу!
  СовЌетски тенк убрзава. Само четрнаест тона тежине. А ово даЌе, са мотором од пет стотина ко®ских снага, велику брзину.
  Немац такође ниЌе слаб и шутира. Испа уЌе проЌектил смртоносне силе. Али не може да уђе.
  Дар смрти пролази...
  Елизабета са осмехом одговара:
  - Црна крила над светом....
  СовЌетски аутомобил пуца у покрету. Погоди Немца гранатом у чело. Наравно рикошет. Али тридесет четири и да е мора бити у ста®у да прецизно погоди у покрету.
  Катарина Ќе приметила:
  - Украли смо етикете!
  "Пантер"-2 поново пуца. Застала Ќе. Немци су схватили да совЌетски аутомобил жели да се укрца у ®их. И хо"е да Ќе упуцаЌу.
  Елизабета рече са осмехом:
  - Да, нека Ќе наша Црвена армиЌа у слави!
  И ®ихов тенк Ќе убрзао. И опет Немци блате. И сада се совЌетски аутомобил пробиЌа на десну страну.
  Овде Ќе оклоп Пантера-2 само шездесет милиметара, иако Ќе могу"е пробити под углом.
  Елена Ќе притиснула окидач голим прстима. ПроЌектил Ќе реаговао и погодио неприЌате а.
  И задобивши смртну рану, Кра евски Пантер се грчио у агониЌи.
  
  ХИТЛЕР НИєЕ РИЗИКОВАО ДА ОБєАВИ РАТ САД.
  Хитлер ниЌе обЌавио рат СЌеди®еним Државама. А сама Америка ниЌе ушла у битку са Тре"им раЌхом. И то Ќе довело до одсуства бомбардова®а и другог фронта.
  Тре"и раЌх Ќе заглавио у близини Ста инграда. Али наЌбо и немачки ас МарсеЌ у то време пребачен Ќе на источни фронт. И као резултат тога, совЌетски авиони су почели да горе као бак е.
  Британци, без Америке, нису смели да напредуЌу у Египту. СитуациЌу Ќе погоршала чи®еница да Ќе єапан добио битку код МидвеЌа. И преузео инициЌативу на Пацифику.
  У близини Ста инграда, немачка обавештаЌна служба Ќе делимично могла да види концентрациЌу совЌетских трупа на боковима Групе армиЌа Б. И прегруписаних снага. Као резултат тога, напади совЌетских трупа су одбиЌени. Осим тога, офанзива Ќе почела у нелете"ем времену. И ово Ќе такође имало негативан ефекат.
  МарсеЌ Ќе брзо постигао гол, а за три стотине оборених совЌетских авиона, први пут у Вермахту, добио Ќе други Витешки крст Гвозденог крста са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Име МарсеЌа Ќе изазвало див и ужас код совЌетских пилота, а он Ќе био ужасан - добио надимак црни ђаво.
  Црвена армиЌа ниЌе могла да пробиЌе немачку одбрану ни у центру ни на Ќугу. И заглибио у офанзиви - коЌа се показала бескорисном. До краЌа децембра борбе су се стишале. У Ќануару Ќе, међутим, изведена операциЌа Искра, али су Немци успели да одбиЌу совЌетску офанзиву на ле®инградском правцу.
  У Тре"ем РаЌху Ќе обЌав ен тотални рат и нагло Ќе порасла производ®а оружЌа. Ук учуЌу"и наЌновиЌе Пантере и Тигрове. Такође Ќе ушао у сериЌу и тенк "Лав". Ова машина Ќе по облику била слична Пантеру, али Ќе била тешка деведесет тона и имала топ од 105 мм и калибар цеви дужине 70 ЕЛ. Међутим, "Лав" Ќе од самог почетка показао своЌе недостатке - мала брзина, чести кварови, нижа брзина па бе пишто а.
  Предности Лион тенка ук учуЌу веома мо"ну чеону заштиту куполе од 240 мм и добрих 150 мм чела трупа. Такође, бочне стране су биле релативно задово аваЌу"е зашти"ене са 82 мм оклопа испод косина. А совЌетски топови од 76 мм нису га пробили.
  Лав Ќе тако, заЌедно са Фердинандом, постао машина за пробоЌ.
  А главни ударац нацисти су задали са стране Ста инграда дуж Волге.
  И били су прилично успешни у томе.
  Међутим, у биткама су учествовале и лепе девоЌке са обе стране.
  На пример, ОлесЌа се бори са митра езом, а Мирабела са ®ом. ДевоЌке су веома лепе.
  И пуцаЌу изузетно прецизно.
  Олесиа Ќе чак певала:
  Како птица маше крилима!
  Мирабела примети, показуЌу"и зубе уз цере"е се:
  - И ово "е бити наш шарм!
  И лепотица "е се окренути, па "е голим прстима бацити убилачки дар униште®а.
  Али не можете се заштитити само са девоЌкама. Хитлер Ќе сакупио више од осамдесет пунокрвних дивизиЌа у сектору продора. Ук учуЌу"и тенк, СС. И капитално су способни да се пробиЌу. Ово Ќе заиста демонска сила.
  Тенкови "Лав" и самоходни топови "Фердинанд" кре"у напред и пробиЌаЌу совЌетску линиЌу одбране.
  И Ќош увек има авиона на небу. Немачки ловац МЕ-309, коЌи показуЌе наЌвиши акробатски акробат и мо"но оружЌе. Седам ватрених тачака ниЌе шала.
  МЕ-309 у брзини и наоружа®у Ќе без премца. Има три ваздушна топа калибра 30 мм и четири митра еза калибра 14 мм.
  Против такве машине, несре"ни єак-9, са Ќедним топом од 20 мм и митра езом, очигледно не може да одоли.
  Тако су Немци одмах преузели превласт у ваздуху. И хаЌде да уништимо совЌетске аутомобиле.
  Укратко, за месец и по дана стигли смо до Астрахана, и стигли до КаспиЌског мора. Што Ќе стварно супер. А Немци су блокирали кисеоник Црвене армиЌе до Кавказа.
  Сада постаЌе стварно Ќезиво...
  Али пионири и пионири се боре против нациста.
  Група деце им Ќе стала на пут. Дечаци и девоЌчице узеше пра"ке и пушке.
  Овде пуцаЌу из пра"ке, пуштаЌу"и пакет дома"ег експлозива на резервоар. Немачки ауто Ќе направио рупу и стао.
  СерЌожка и Танка су подигле руке и лупиле босим, дети®астим ногама, вичу"и:
  - Слава Ста ину!
  А деца су трчала, трепере"и малим штиклама црним од блата.
  Пионир Олег и девоЌчица Лара такође су лансирали тако што су голим прстима притиснули дугме за базуку и зацвилили:
  - За ота¤бину СССР!
  И опет се немачки тенк покупио и зауставио.
  Пионири су само одушев ени.
  СерЌожка се одмара босим ногама и цвркута:
  - За ота¤бину!
  Али аваЌ, Ќунаштво пионира не спасава. Немци напредуЌу дуж обале КаспиЌског мора. Штавише, Турска Ќе ушла у рат, погоршаваЌу"и ситуациЌу.
  Ста ин Ќе у овоЌ ситуациЌи понудио мир Хитлеру... Фирер Ќе рекао да Ќе пристао само на предаЌу.
  Пред нову годину нацисти су заузели цео Кавказ и уЌединили се са Турцима.
  Под овим условима, Фирер више ниЌе желео да нападне Москву. И понудио Ќе мир Ста ину. Али совЌетски диктатор Ќе то одбио.
  Зими су Немци покренули офанзиву на Египат, и успешно Ќе извели. Успели смо да заузмемо цео Блиски исток. И ово Ќе било озби но достигну"е Вермахта.
  А у технологиЌи га Ќе обележила поЌава "пантера"-2, добро зашти"еног и добро наоружаног возила са мо"ним топом и мотором.
  "Пантер" -2 Ќе сада био главни тенк Панзвале. И наравно, ®егова мо" Ќе колосална. Али Ќош Ќе опасниЌе када га воде веома тешке девоЌке.
  Герда Ќе голим прстима пуцала из свог топа од 88 мм и викнула:
  - єа сам супер девоЌка!
  Шарлот Ќе самоуверено потврдила, пуцаЌу"и на совЌетска возила:
  - єа сам хипер!
  Кристина Ќе приметила, обараЌу"и противнике гранатама и показуЌу"и велику прецизност:
  - єа сам врхунска!
  И Магда потврди, смрскавши неприЌате а у прах:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  Наравно, девоЌке овде су наЌопасниЌе у универзуму. А ®ихове фигуре су само супершампиони.
  Нови тенк Тигер-2 Ќе пуштен са снажниЌим мотором од 1000 ко®ских снага. Рецимо да Ќе ауто мо"ан и брз у исто време.
  А ко може да одоли "Тигру" -2?
  Немци су кренули у напад на Саратов, наневши главни удар дуж Волге, заобилазе"и Москву. И ®ихове трупе су се кретале дово но брзо.
  Нови совЌетски тенкови ИС-2 и Т-34-85 су и да е били инфериорни у односу на Пантер-2 и нису могли да му одоле.
  А Немци су имали и "лава" -2 гуш"ег распореда. Мотор и ме®ач су били смештени заЌедно и испред тенка, што Ќе омогу"ило сма®е®е висине возила, а купола би била ужа и ма®а. "Лав"-2 Ќе тако постао лакши за тре"ину, а задржао Ќе исту деб ину оклопа и оружЌа. А мотор Ќе постао снажниЌи за хи аду ко®ских снага. А "Лав" Ќе постао веома мобилна машина и не тако гломазан. А Мишеви нису ушли у сериЌу - били су претешки.
  Уместо тога, наставили су да развиЌаЌу напредниЌе Е-100.
  Али ни оваЌ тенк ниЌе задово ио воЌску. Главно возило Ќе требало да буде Пантер-3 или Е-50. И такав колос се активно развиЌао.
  Саратов и КуЌбишев су брзо заузети. До Ќула 1944. Немци су се приближили У ановску и почели да ЌуришаЌу на оваЌ град.
  СовЌетске девоЌке су се храбро бориле.
  Аленка се окренула и голим прстима бацила кесу са експлозивном мешавином, урлаЌу"и:
  - За комунизам!
  А®ута Ќе такође испалила рафал и своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме своЌе импровизоване базуке и погодила немачки тенк, након чега Ќе загугутала, показуЌу"и зубе:
  - За Ста ина!
  И црвенокоса Алла Ќе такође далеко. Покосила Ќе нацисте, па голом петом дала пакет смрти и гукала:
  - За нашу лепу Ота¤бину!
  Тако да МариЌа шутира прилично прецизно. А ®ена брадавица од Ќагоде ша е грашак смрти испод резервоара.
  А девоЌка урла:
  - За нашу Ота¤бину!
  И ОлимпиЌада "е подле"и читавоЌ гомили граната голих ђона, снажних ногу и брб а®а:
  - За велику РусиЌу!
  Овде су Фоцке-Вулф, КСЕ-129, и амерички П-47, П-51. Америка се више не стиди да се готово отворено бори на страни Тре"ег РаЌха. Формално, амерички пилоти су доброво ци. Али у ствари, они су учесници рата коЌи су послали америчка влада и олигарси.
  Деца наоружана оружЌем, друга са дома"им базама су легла. Олег Рибаченко и Маргарита са Оксаном, као искусниЌи ратници, покупили су дома"е, бескотачне цеви за базуку. И како "е се забити у ауто ниско лете"и.
  Дечак и плаве девоЌке одмарали су се босим ногама и глатко притискали обарач. А оптужбе су погодиле два америчка Ќуришна авиона и немачки Фоке-Вулф.
  Из ровова Ќе одЌекнуло неколико хитаца - пуцали су и пионири.
  Олег Рибаченко Ќе твитовао:
  - Иако изгледа као босоног дечак,
  Бркови се нису пробили, ве" титан ...
  У биткама, одрасли момак Ќе чак превише,
  И задаЌте смртоносни ударац!
  А сада дечак голим прстима вуче конце, а крилате змиЌе набиЌаЌу немачки и амерички Ќуришни авиони. Десетак савезничких и авиона Тре"ег раЌха експлодира одЌедном.
  Олег Рибаченко и две прелепе девоЌке у истим купа"им костимима поново повлаче обараче, нокаутираЌу"и следе"е аутомобиле капиталистичке коалициЌе.
  Дечак Ќе голом петом здробио бубу и заурлао:
  Про"и "е ти дани пакла
  Тре"и РаЌх "е пасти...
  Сатана не"е владати
  Борите се, не заносите!
  Остали дечаци такође усмераваЌу змиЌе босих ногу. А сада коалициони Ќуришници наилазе на мале, али смртоносне лете"е поклоне. Много авиона умире. ЕксплодираЌу у ваздуху и разбиЌаЌу се на комаде.
  Хитлерови пилоти горе... А преживели Ќуришници у журби, разбацуЌу"и ракете и бомбе, разлете се.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Слава великоЌ РусиЌи!
  Дечаци и девоЌчице пионири покупе у хору:
  - Слава СССР-у!
  ДевоЌчица Маша вришти из свег гласа, удараЌу"и голу, пр аву ногу:
  - Слава Ста ину!
  Дечак Пашка додаЌе:
  - И слава Олежки! Он Ќе гениЌе!
  ДечиЌи ровови су добро камуфлирани, а од експлозиЌа бомби и ракета само су два дечака и девоЌчица задобила ма®е огреботине. И то упркос чи®еници да су се формирали страшни левци, и много униште®а и инверзиЌа зем иних плоча ...
  А понегде Ќе зем а од вру"ине горела и димила се.
  єедна од девоЌака Ќе устала голим табаном и опекла ЌоЌ ногу, од чега Ќе вриснула:
  - Смрт Герингу!
  Деца су била пуна ентузиЌазма. Комсомолци Маргарита и Оксана су спремне за борбу.
  Олег Рибаченко Ќе певао, компонуЌу"и у покрету:
  Рођен сам у свемирском добу
  Где су бродови Ќурили кроз галаксиЌе...
  Дела  уди су доста добра, веруЌте ми,
  РастргаЌте рат, витеже!
  
  Али Богови ДемиЌург су наредили
  Ти момче помози своЌим прецима...
  Узми хипербластер у руке момка,
  И растргаЌте Хитлера!
  
  Па дечаци су рођени да се боре
  Они су храбри ратници, веруЌте ми...
  Уосталом, Руси су увек умели да се боре,
  Нека граб ивица буде уништена!
  
  Нека Ќе слав ена моЌа света зем а,
  Наш велики родни СССР...
  ДевоЌка трчи боса по снегу
  Показива®е храбрости!
  
  И Ќа се жестоко борим против фашизма
  Велики руски дечак пионир...
  И наша вера "е бити уз комунизам,
  Бар похлепни Сем помаже Фрицу!
  
  ВеруЌте ми, Руси Ќедноставно не"е сломити,
  Сви народи "е се окупити око Москве...
  єа сам витез нимало залем ен душом,
  Ми смо одани Ста ину као Господу!
  
  Нико не може сломити пионире,
  Они нису деца - ве" синови богова...
  Би"емо генерациЌа примера
  Фирер не"е броЌати те рогове!
  
  Да, лебди наша слава наше Ота¤бине,
  Изнад наЌвише у снегу, веруЌте планинама...
  ДевоЌка трчи боса по снегу
  Утерао Фрица у ковчег голом петом!
  
  Не веруЌте да су нацисти сада Ќаки,
  Иако Ќе ®ихов "Шерман" представио Сем ...
  Не"емо се каЌати ни да веруЌемо животу
  Време Ќе за велику промену!
  
  Ота¤бина Ќе лепа као сунце,
  Разиграна Ота¤бина Ќе наша маЌка...
  А коса се девоЌци коврче златом,
  Успе"емо да растргнемо Фрица!
  
  Ми смо пионири деце комунизма,
  Служимо и Сварогу и Христу...
  РастЌераЌте подле хорде фашизма,
  Одне"у победу Ота¤бини!
  
  РусиЌа Ќе домовина планете,
  Она има своЌе оми ене снове...
  Сре"ни познаЌу и одрасли и деца
  Нема потребе за додатном гужвом!
  
  Кад дође Свемогу"и, би"е сунца,
  єабуке "е цветати на Марсу...
  УЌеди®ени и Кинези и єапанци,
  Американац са Русом успут!
  
  УЌедините идеЌе комунизма,
  А вера зна Ле®инов сан...
  Одбаци"емо гадост цинизма,
  Изградимо лепоту у свемиру!
  
  За нас МариЌу и Свету Ладу,
  Частимо Бога, и Марксов "Капитал"...
  Нека сви пионири буду награђени,
  За нас су Сварог и Ста ин идеални!
  
  Фашисти знаЌу да не"е напасти
  Имамо во у, снагу, знамо мо"...
  Сруши"емо неприЌате а троструким ударцем,
  И претвори Фирера ускоро у уш!
  
  Нека Ќе наша славна РусиЌа
  Као вечни клас у башти да цвета...
  Друже Ста ине, ти си наш месиЌа,
  Са вама "емо у комунизам!
  
  Кад минути грм авине, тешка времена,
  Крвави рат Ќе завршен...
  ОдЌедном "е нам деца одрасти
  До"и "е вечна сре"а!
  Али упркос своЌ храбрости Црвене армиЌе, У ановск Ќе ипак пао.
  А и Немци су опколили Каза®... И запушили ¤иновски казан са севера...
  Ста ин Ќе, под овим условима, пристао на капитулациЌу, уз очува®е сопствене коже.
  Хитлер Ќе пристао на ово... И СССР Ќе био потпуно окупиран за неколико месеци.
  Тре"и РаЌх Ќе добио све. И рат се завршио на истоку.
  Али Ќош су постоЌале БританиЌа и СЌеди®ене Државе.
  1945. Немци су преузели контролу над целом Африком. А 1946. дошло Ќе до искрцава®а у БританиЌу. Скоро целу енглеску флоту потопиле су подморнице Тре"ег раЌха. И слета®е Ќе било успешно. Пантер-4 Ќе такође учествовао у борбама. Са тежином од седамдесет тона, ова машина Ќе имала пред®и оклоп од 250 мм и бочни оклоп од 170 мм испод косина. И пишто  са дужином цеви од 105 мм од 100 ЕЛ. Истовремено Ќе уграђен и наЌновиЌи мотор од 1500 ко®ских снага - гасна турбина. "Пантер"-4 се показао као тенк коЌи Ќе практично нера®ив из свих углова ватре, а погађа сва возила, чак и ретка у британским деловима "кор®аче".
  БританиЌа Ќе пала за десет дана. И био Ќе то импресиван блицкриг.
  Али сада Ќе извоЌевана Ќош Ќедна победа Вермахта... И сада остаЌе да се докраЌчи СЌеди®ене Државе.
  Овде Ќе наЌтеже, наравно, пре"и океан. Али Немци ве" имаЌу прилично велику флоту. И прво Ќе зароб ен Исланд, затим Гренланд, па Канада.
  Немачке девоЌке се очаЌнички туку.
  Дакле, девоЌке ЌуришаЌу на главни град Канаде, Квебек, са свим махнитим бесом гладне хиЌене.
  Герда Ќе пуцала голим ножним прстима. Разбио амерички минобацач и загугутао:
  - Онда буди поносан на челичну реку.
  Испа ена и ватрена Шарлот, разбила Ќе минобацач капиталистичке воЌске. А такође Ќе певала:
  - И фламинго ветар лети у облаке!
  Кристина Ќе такође померила босе ножне прсте. Хаубицу Ќе разбила, челик згужвала. И цвркутала:
  разуме"еш ме...
  Магда Ќе, пак, голим прстима гађала дугмадима ¤оЌстика. Разбила Ќе топ од 122 милиметра и викала:
  И не"ете на"и бо у зем у!
  Герда се нацерила... И ®оЌ се рат гадио. НаЌважниЌе Ќе не само да не знате када "е бити краЌ, ве"... Само Ќе краЌ изгледао дово но близу.
  Москва Ќе ве" била нападнута и опко ена. И Крем  би био нагло заузет да ниЌе било Ста инове капитулациЌе. Не, заиста Ќе град велики и далеко од Крем а. Али ипак Ќе Ќасно да пад престонице ниЌе далеко. А где "е онда Ста ин? У Свердловск?
  Зими Ќе тешко до"и до Урала - било би да се СССР ниЌе предао! Али ово не плаши ратнике.
  Герда Ќе замиш ала како трчи боса по снегу... Деловало Ќе веома смешно. Као име®аки®а из снежне кра ице. Чак и донекле, ово се може назвати невероватним. Прича Ќе лаж, али у ®оЌ постоЌи наговештаЌ - лекциЌа за добре момке. И Ќош више девоЌака!
  Герда се сетила како Ќе носила Хитлерово дете под срцем и закикотала се. Да, забавно Ќе затруд®ети вештачком оплод®ом. Фирер се, наравно, побринуо за своЌе потомство. Сада "е наЌве"и злочинац свих времена и народа живети у своЌоЌ деци Ќош ко зна колико година и зима!
  Можда чак и милениЌумима!
  За Герду, наравно, Фирер ниЌе злочинац, ве" наЌве"и државник. ОнаЌ коме ниЌе било равног у историЌи планета Зем е! И не само за Герду. Многи совЌетски воЌници изговараЌу ово име са поштова®ем и страхопоштова®ем.
  Иако и да е очекуЌу да "е рат успети да прекине.
  Ста ину, међутим, остаЌе све ма®е снаге...
  Герда Ќе своЌим голим, грациозним прстима притиснула дугме ¤оЌстика. Уништен противавионски топ. И зацвилио:
  - Небо се намршти, ускоро "е гром!
  Шарлот Ќе  утито погледала свог партнера. Било Ќе одмах испред резервоара и падала Ќе киша, фина, гадна киша.
  Ратник Ќе притиснуо ¤оЌстик голом петом и викнуо:
  - У лирскоЌ сали ... Бели миш!
  Кристина Ќе направила гримасу. Она Ќе пуцала на совЌетски противавионски топ и издала:
  - Пада"е киша низ улицу као лимена канта!
  ДевоЌка Ќе руком протр ала тврду пету и гугутала:
  - Трчи више...
  Магда Ќе духовито приметила, такође притискаЌу"и голим прстима дугме на контролноЌ табли резервоара:
  - Бежи без бежа®а!
  И послао осмех!
  Герда се намршти. Као дете, са®ала Ќе да постане ратник. Била Ќе тако агресивна девоЌка. Али Ќош раниЌе Ќе имала листу же а - да уђе у чаробнице.
  Ово уопште ниЌе кул, али веома кул... Да научите како да дочарате и контролишете свет. И много тога за поправити.
  Ево, на пример, старице су тако гадне и ружне! Да ли Ќе то тачно? Наравно да не! Жена увек треба да буде заувек млада и лепа!
  Герда Ќе са®ала о ствара®у сопственог универзума, у коме све девоЌке и дечаци не старе, не оболеваЌу и заувек су лепи, бесмртни! Сада би то била невероватна креациЌа!
  Зашто Ќе наш свет тако несавршен? И ко Ќе за ово крив! Герда Ќе понекад себи постав ала ово пита®е. И ниЌе могла да нађе одговор. С Ќедне стране, Бог Ќе одговоран за све. Он Ќе свемогу", а чак Ќе и ђаво ®егова творевина. Дакле... Али замислите Бога коЌи воли да жене чини ружним? Како се ово може дозволити?
  Сама Герда ниЌе нашла одговор. Поставила Ќе пита®е свештенику... Он ЌоЌ Ќе одговорио дежурном фразом:
  - Ово су последице греха!
  Герда се почеша по поти ку и одговори:
  - Да ли "е разуман отац унаказити нева алу децу?
  Свештеник ниЌе нашао ништа да одговори...
  А Герда Ќе са осмехом додала:
  - Е, човек Ќе сагрешио, па га правдом казни, а не претвараЌ га у чудака! Иначе и сам си гори од ®ега!
  Заиста, девоЌка Ќе зак учила сасвим логично. И ниЌе нашао рационално обЌаш®е®е зашто Бог унакаже жене. Уосталом, монахи®е су ружне. И ништа бо е од грешника. Оно што Ќе збу®ено, шта Ќе монахи®а - суштина Ќедне ствари постаЌе чудовишта у старости. И овде за ®их нема лепоте... Али Герда се веома плашила да постане старица. Да будем ружан? Да, смрт Ќе бо а!
  Стога Ќе почела да са®а о кариЌери ратника. Тако да у том случаЌу погинеш млад и на боЌном по у! Да не би патили у старости!
  Добро Ќе живети млад... А шта Ќе са старош"у? Тако Ќадно ста®е! И нема естетике!
  Герда Ќе волела да чита баЌке о виле®ацима. Ово су права створе®а. И живе много векова и не старе. Заувек млади, лепи, здрави и весели, ови виле®аци. Да су  уди као они!
  И води  убав са виле®аком. Замислите таквог  убавника: тело згодног, миши"авог тинеЌ¤ера и искуство  убави вековима. Каква се врста уметности и милова®а виле®аци разликуЌу у кревету. Колико различитих трикова знаЌу. И наЌчудесниЌе и наЌсекси позе.
  Герда Ќе приметила да Ќе наЌбо е водити  убав са млади"има или чак тинеЌ¤ерима. Обично су плаш иви и опрезни, воле да вас мазе и  убе вам груди. Да, и млада тела су много приЌатниЌа за контакт са женском кожом. И да длакави торзо ниЌе баш привлачан. И ти  у аш тело, а они те милуЌу.
  Добро Ќе када те мушкарац масира. А посебно ако Ќе ова масажа и нежна и груба у исто време. Лепо Ќе кад снажно женско тело набораЌу Ќаке руке.
  Герда Ќе ово замислила и чак Ќе засте®ала од узбуђе®а. Како Ќе сЌаЌно.
  Шарлот Ќе голим прстима притиснула ¤оЌстик и цвркутала:
  - Крокодили су у реци, морони на фронту!
  И разбила Ќе тридесет и четири на комаде... Да, гадни црвенокоси ђаво. УбиЌа®е Американаца.
  Притиснула Ќе дугме голим прстом и Кристина твитуЌу"и:
  Свима су потребни приЌате и!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Немци и ®ихови савезници преузели су Канаду и пренели борбу директно на америчко тло.
  У самоЌ Америци бесне битке
  Али овог дана или вечери, босоноги дечак Фридрих ниЌе био предодређен да заврши лов. Америчке трупе из ФиладелфиЌе и Чикага задале су снажан, поткопаваЌу"и ударац у крило нацистичких трупа коЌе су напредовале на РЌаза®.
  А дечак од тринаест година, бос у купа"им га"ама, као наЌбо и од наЌбо их, но"у Ќе ве" бачен на место пробоЌа.
  Фридрих Ќе на свом МЕ-362 са пове"аном мунициЌом одмах ставио тачку на и. Истина, свеприсутни ХЕ-362 успео Ќе мало да га престигне. Ук учуЌу"и и легендарног Хафмана, наЌбо ег аса Републике ИнгушетиЌе, за кога Ќе битка у Чикагу постала час триЌумфа.
  Али наравно, обара®е авиона из руке, па чак и са уда ености од пет-шест километара, не може "бебе". Хафман, користе"и луду брзину свог аутомобила, користи тактику оштрог зближава®а и да ег повлаче®а. Иначе, он има скоро оптимално наоружа®е за ово, 30-милиметарске топове раних модела ХЕ-362 - опсесивног "Саламандра". Машина коЌа се показала као веома добра у борбама, и што Ќе наЌважниЌе, идеална за лов, и тактика за парира®е изненадним ваздушним нападима.
  Фридрих Ќе, међутим, успео да обори само четрдесет девет авиона, разневши ваздушни покров, након чега Ќе прешао на тенкове.
  У мраку пред свита®е, аутомобили изгледаЌу као чопорни мрави коЌи се пе®у узбрдо. Главни радни ко® Персхинга, у другом универзуму, Ќе тенк победе. Лак плен за Фридриха, коЌи Ќе пао у борбени транс. Остало Ќе Ќош ма®е од "Шермана", "Вештица", али ту су и САУ-155 "Велики Том" за пробиЌа®е утврђе®а и САУ-240 - генерално чудовиште.
  А ево и пар тенкова новиЌих и ве"их од "Вашингтона"-11, очигледно првих модела... Фридрих, ве" у своЌоЌ уобичаЌеноЌ иск ученоЌ свести, забиЌа гранате тачно у отворе на шаркама возила тако да оне пуцаЌу изнутра. Његова мунициЌа дозво ава, и сва три пишто а модела МП-103, са великом брзином. На штету, међутим, митра еског наоружа®а, али из овог другог, дечак Фридрих се показао уопште, како не би успорио брзину од вишка тежине и побо шао маневарску способност машина.
  Када Ќе "Вашингтон"-11 полетео, мунициЌа Ќе експлодирала у Ќедном од ®их, дечак Ќе одЌедном осетио велики понос, па чак и зак учио:
  - Можете издати било кога, али промените само себе!
  А сада Ќе срамота издаЌе, као магиЌом, нестала, а Фридрих Ќе протресао сан.
  Хелга се добро борила, два авиона и осам тенкова, четири самоходна топа - резултат за Ќедан налет и за обичног човека Ќе одличан. Али ово Ќе Ќедан лет... По повратку, уследио Ќе када Ќе процветао други...
  Са изузетком три Патка-2, више ниЌе било авиона и главни ударац Ќе морао бити задат управо таквим колонама. Овде Ќе можда главна ствар коЌа Ќе Фридриха спутавала била чи®еница да се тенкови, за разлику од првог таласа авиона, нису збиЌали Ќедан уз другог и да Ќе било потребно, такоре"и, стругати уз помо" прелета, праве"и прелет.
  А америчке трупе су се хероЌски бориле. Ево, на пример, колико Ќе окретних, али слабо оклоп ених "Вештица" -3, подигло своЌе хвата ке. Велика брзина ових самоходних топова, покрет ивост "Вештице" омогу"ила Ќе брзо пробиЌа®е са ®им, али Ќе довела до огромних губитака. Да ниЌе било ваздушне превласти, онда би теме но оборио Фрица.
  Међутим, уништено Ќе и неколико Фердинанд-4 - утицала Ќе слабост бочне оклопне заштите овог мо"ног самоходног топова, Ќедног од наЌбо их разарача тенкова у историЌи ратова.
  Хелга се борила у Ќедном елегантном америчком бикиниЌу. Миши"ава, нешто изнад просечне висине девоЌка, са ликом боги®е. Веома лепа ратница, Фридриху се допала више од превисоке (и коЌа Ќе наследила) "ерку Поршеа, иако Ќе ова била наследница Ќедног од наЌбогатиЌих богатстава у НемачкоЌ. Али са ®ом, дечак, иако Ќе могао да се ожени у исто време када и Хелга, ниЌе учинио много доброг. Она Ќе ипак паметна гузица.
  Маргарет, Фирерова главна супруга, ускоро треба да се породи... Мада можда не тако брзо... До ђавола, време у рату полако пролази. Веома болно споро. Ево, чини се, таквог менталног осе"аЌа да "е битка за Чикаго траЌати наЌма®е неколико година, иако ниЌе прошло ни месец дана - 29. октобар... ПсихологиЌа перцепциЌе Ќе посебна...
  Међутим, дан Ќе прошао релативно брзо. Али 30. октобра 1947. Фридрих Ќе поново кренуо у лов. Пресушио Ќе Ќуриш неприЌате а на заставу. Иако Ќе ФиладелфиЌа Ќош увек ван домашаЌа Фрица.
  Фридрих Ќе одлучио да "е свакако ухватити ВаЌтештаЌна и прекинути дуготраЌну опсаду котла, убрзаваЌу"и краЌ рата. Колико можете овако да пузите и скачете, време Ќе да коначно разЌаснимо.
  А за почетак, пошто Ќе Хитлер-Бизмарк, изгледа да Ќе ве" фелдмаршал-маЌор и формално има ваздушно-десантну ескадрилу под своЌом командом, да све одгонетне, неухват иви генерал армиЌе и да ухвати но"у. СуперразвиЌена интуициЌа Ќе ве" рекла дечаку Фридриху где да нађе, у ком се тргу Ватутин криЌе. А генерал армиЌе ниЌе био нимало пасиван, издавао наређе®а и захтевао да стоЌи до смрти. Чак ни Москва Ќош ниЌе заузета, битка се води за сваку ку"у, па чак и за улаз. ОваЌ град се ве" пореди са Ста инградом.
  Фридрих по уби Хелгу у слатке усне за растанак и рече шапатом:
  - Идем у ризичан посао... Можда се не"у вратити...
  ДевоЌка се осмехнула као одговор.
  - Не можете изгубити! єер Фридрих Бизмарк Ќе оличе®е ариЌевског духа. Дух коЌи Ќе бесмртан!
  Млади ратник Ќе климнуо свом приЌате у у одговор:
  - Тако Ќе, у принципу, али ... Не можете бити самоуверени ... - Пауза и додава®е. - Самопоузда®е Ќе оно што доводи до многих неуспеха. Па чак и Ќедан, понекад дово ан за смрт.
  Хелга Ќе  утито лупила босом, девоЌачком ногом:
  - Не"еш умриЌети... Зашто сам с тобом!
  Фридрих Ќе одговорио:
  - Не желим да те угрожавам. Ако, на пример, током битке размиш ате не само о себи или о сврси задатка, ве" и бринете о своЌоЌ во еноЌ ... Ово Ќе ометаЌу"е и срамотно. Може пропасти у наЌнепово ниЌем тренутку. Млади" Ќе ставио руке на рамена девоЌке и погледао Ќе право у очи. - Ти ме разумеш?
  Хелга Ќе лако пристала.
  - Разумем... Осим тога, има"у више од се"а®а на тебе.
  Фридрих Ќе одЌедном постао радознао, зенице ®егових очиЌу су се сузиле:
  - Шта мислите?
  Хелга се осмехну и одговори невино.
  - Наравно, нисам сасвим сигуран, али... Изгледа да Ќе трудна!
  Бизмарк Ќе звиждао:
  -Аха добро! Међутим, то се не види, струк Ќе витак!
  Хелга Ќе слегнула своЌим миши"авим раменима.
  - Дакле, ниЌе прошао ни месец дана... Али и ти си хтео ово, зар не?
  Фридрих Ќе искрено одговорио:
  - Шта ако си отишла на породи ско и више ниси ризиковала да се бориш на фронту, онда да - хтео сам! А остало... Можда Ќе то дово но, летиш?
  Хелга Ќе издахнула:
  - Ова битка "е се завршити, па "емо видети. Чини ми се да више силе не"е дозволити да умре девоЌка коЌа у своЌоЌ утроби носи сина живог бога.
  Фридрих Ќе намигнуо своЌим плавим очима као одговор:
  - Можда! Али разлог више да се оваЌ рат оконча што Ќе пре могу"е.
  И поново се  убе"и, чврсто грле"и за растанак, растали су се. Но" Ќе била хладниЌа него иначе, ве" тридесет првог дана, а онда погледаЌте и новембар, послед®и месец Ќесени. Фридрих Ќе ходао, тачниЌе, трчао на задатак, као и обично, у истим купа"им га"ама, да би голом кожом бо е осетио напетост линиЌа силе и теоплазме планете зем е. Дечак Ќе био же ан борбе, нестао Ќе, као да никада ниЌе имао осе"аЌ стида, због своЌе издаЌе. Прека ено младунче вучи"а осетило Ќе мирис крви, и више ниЌе могао и ниЌе хтео да изгуби узбуђе®е.
  За специЌалну операциЌу, Фридрих Ќе променио наоружа®е, додаЌу"и митра езе и оставивши само Ќедан топ за сваки случаЌ. Тенкови у окруже®у остали су заправо минускули и мора"е да се боре углавном са пешадиЌом. Млади Бизмарк Ќе лако пронашао изговор за себе - Руси ионако не би освоЌили цео свет, па зашто не пожурити пораз и тако спасити животе милиона  уди. Нека врста подлости за добро. Штавише, Фридрих Бизмарк нема где да се врати, а он ве" има стварну породицу и богатство коЌе брзо расте у Тре"ем РаЌху. Да, а можда уопште и нису ®егови преци, ве" сличан паралелни универзум, своЌеврсна синхронизациЌа материЌе и простора.
  Дакле, нема смисла да се погуб уЌете!
  Савест се не може преварити, али се може преварити!
  Фридрих Ќе тражио укупно шест помо"ника за посебан задатак, Ќедан од ®их Ќе био и Хафман. Генерално, првобитна идеЌа Ќе била да се све ради сам. Али Бизмарк Ќе, проценивши, одлучио да му не"е шкодити да стекне искуство у командова®у и групи. На краЌу краЌева, не"ете се борити све време као обичан пилот на Ќедном авиону. Такође морате развити лидерске квалитете у себи. И сада седам лети у жестоку борбу одЌедном и само седам. Невероватан тим и заним ив однос снага. Али они се боре вешто када их не могу сломити броЌеви! Фридрих жели да га ухвати док Ќе мрак, али у исто време лети што Ќе ниже могу"е. Преостали чланови тима су такође на МЕ-362 - четири и Нон-362.
  Но" Ќе пуна б ескова и бесне тут®аве пишто а. Америчке трупе много ређе реагуЌу, али и да е не стоЌе мирно као вре"а под ударцима ударача. Попут медведа окруженог хордом, умножава своЌу снагу распршуЌу"и велика Ќата паса, ствараЌу"и чуда снаге и храбрости. Дакле, бомбе падаЌу на ®ихове положаЌе, а они не могу да издрже такав притисак.
  Али немачки авиони Ќош не пуцаЌу, тим Ќе тим. И Фридрих Ќе пао у дубок транс, ®егово тело само води ауто до ци а. У глави, пак, као ударне шибице, б ескаЌу афоризми;
  Лакше Ќе заграбити океан напрстком него до"и до одређеног зак учка у верскоЌ расправи!
  РелигиЌа Ќе обично супротна толеранциЌи!
  Разговор о политици наЌчеш"е доводи до свађе!
  Злато не рђа од крви, не мр а од зноЌа, не мрви се од суза!
  То ага Ќе шака, мач Ќе нож у шаци!
  Ако хо"еш да владаш државом - научи да заповедаш сам себи!
  Кад комшиЌа има празан новчаник, твоЌ се чини пуниЌим!
  Бо е Ќе постити него да чуЌете Ќеца®е детета коЌе умире од глади!
  Понекад време за обрачун грешака остаЌе само у гробу!
  РеволуциЌа "е бичем убрзати тренутак када бич никада не"е пасти на човека!
  НаЌбо и мотор напретка Ќе бол - да уморне ноге не боле, човек не би измислио аутомобил!
  Тек искусивши пуно"у страда®а - мо"и "е да цени пуно"у блаженства!
  Ако хо"еш да постанеш бог, научи да волиш ближ®ег, Ќер Бог Ќе  убав!
  Избори су Ќедино боЌно по е где побеђуЌе вештина, а не броЌеви!
  Вук и вегетариЌанац другачиЌе гледаЌу на свет, посебно одраз дана та®ира!
  Када Ќе цар издат страшно, али Ќош горе када цар изда сопствену савест!
  Осмех Ќе шири, барут суви, оштрица оштриЌа, а срце  утиЌе!
  Рат Ќе пакао за тело, чистилиште за душу, раЌ за поезиЌу!
  Не можете победити све ако не победите себе!
  НаЌстрашниЌа звер, ова коЌа живи поред или у твом срцу!
  Понекад Ќе меко"а синоним за издаЌу!
  Све гениЌално Ќе Ќедноставно у своЌоЌ парадоксалности!
  Горак Ќе хлеб издаЌе, мед разврата, сузе невиних!
  НаЌлакши начин за задово е®е потреба Ќе умерена амбициЌа!
  Празан стомак доживи више радости од коре црног хлеба него пу®еног стомака од ананаса са лешником!
  Понекад Ќе храбар пораз вредниЌи од кукавичке победе!
  Злато Ќе такав метал, што Ќе узорак ве"и, то Ќаче даЌе крв!
  Храброст удвостручуЌе снагу, памет учетворостручуЌе, а разум доноси победу!
  Понекад помисао на самоубиство продужава живот!
  Без постигну"а, живот Ќе бедни сурогат постоЌа®а!
  Рат без жртава Ќе као позориште без глумаца!
  Само они коЌи су за уб ени у смрт могу истински да цене радости живота!
  Во ети живот Ќе ипак природниЌе него обожавати смрт - ово друго превише подсЌе"а на мачку у шаци!
  Дивно Ќе све што води до победе: надвладати неприЌате а - добро, али средства се не рачунаЌу!
  Злато Ќе меко, али срце га чини беш"утним!
  Зна®е у глави ниткова опасниЌе Ќе од миши"а будале!
  Ђаво Ќе смислио вотку, новац и у е! Сви подЌеднако деструктивни!
  єедан деликвент вреди два недужна - први цепа вене имена лошег искуства, а други рачуна на попуст ивост!
  Ко штеди на воЌсци, развали се на одштете!
  Не оружЌе коЌе убиЌа, ве" оно коЌе може поробити!
  Смрт Ќе као лоша храна;
  АгониЌа чека®а, за разлику од рође®а, не пролази с временом!
  Немогу"е Ќе уништити само празнину и глупост!
  Фридрих Ќе у послед®им речима ве" Ќасно видео мету и наредио да зарони на ®у. Истовремено, млади терминатор Ќе отворио ватру из свих цеви митра еза. Експлозивни и висококалибарски меци пробиЌали су ограде, параЌу"и неприЌате ске воЌнике, ломе"и им кости, избиЌаЌу"и изворе блат®аво смеђе крви.
  А Фридрих Ќе уништио два тенка "Вашингтон" -7 борбене страже ве" током прикрива®а. єедним покретом прста пробио им Ќе кровове. Косио Ќе све коЌи су били у кругу од пола километра. А онда Ќе одмах спустио ауто на зем у изруб ену рововима. И Ќош пре коначног слета®а, скочио Ќе са лета.
  Дечак Ќе скочио у бункер и направио стравичан обрачун у стилу гангстера. И док Ќе млади терминатор певао;
  Чинило ми се да сам полетео на сивом ко®у,
  Какав магарац тако риче?
  Знам самог Сатану, родбину  уди -
  єа "у се обрачунати са сваким ко се побуни у зем и!
  
  Ђаволи су се настанили у лошим мозговима,
  И галопира  уте мисли!
  ХаЌде да балансирамо - обришите нуле одЌедном,
  Очистите систем од понора!
  
  Где скачем, ни сам не разумем,
  Хиперплазматски вихор Ќе прошао кроз главу!
  Не дозволи себи да се потчиниш говнима,
  Па да се ток славе разлиЌе по лунарном свету!
  
  Рат тече у непрекидном току -
  Такво занима®е чека особу ...
  И хо"у да пиЌем опиЌено вино -
  И мирно наставите са величином разговора.
  
  Али знаЌ да "е слабост и досада про"и -
  Ако нађеш особу, ти си успех и позив!
  Ми, као пионири, тежимо да марширамо -
  На краЌу краЌева, кул ратник ниЌе глупо име!
  
  Бабах и растрган, ево планине лешева,
  НеприЌате  Ќе збу®ен, повлачи се!
  Можемо да завршимо руше®е
  Мада пас подземног света див е лаЌе!
  
  Шта радимо у свету - нема фантазиЌе,
  Рођени смо, као да напалм мучи мозак!
  Заувек "емо бити као године младости -
  И место у паклу би"е бо е него у раЌу!
  
  Шта воЌник хо"е? Да се рат настави
  Њему мир и досада и слабост мозга!
  Сти"и "емо неприЌате а до гроба -
  Али знаЌ да Ќе касно да се предаш ратницима!
  
  Не"е бити резултата, и нема избора -
  Завршио посао и одмах други!
  Уосталом, ово Ќе само почетак, превентивно трча®е,
  Уосталом, служе®е воЌног рока Ќе добро дело!
  ПрекриваЌу"и пут лешевима, Фридрих Ќе стигао до генерала воЌске. Избацио Ќе оружЌе из дрхтавих руку и повикао:
  - Хиундаи Хоцх!
  ВаЌтштаЌн се заклео.
  - Крилато младунче вука.
  Фридрих Ќе ве" зарежао на енглеском:
  - Да, Иване! Овде можете да свирате комунизам на труби, али како год да свирате, сви угасите светла. И ако има оних коЌи ти долазе, би"е и оних коЌи "е до"и по тебе!
  Ваитесхаин Ќе зашки ио, погледао Ќе дечака, застрашуЌу"и од неприродно оштрог ре ефа, са подруг ивим осмехом, полажу"и воЌнике коЌи су служили испод дистрибуциЌе гризним ударцима, и викнуо:
  Ти си прави Ђаво.
  Фридрих ниЌе подржао разиграни тон и рекао Ќе оштро:
  - Дово но! Сад нареди свима да се предаЌу, спасаваЌу и своЌе и туђе животе! Колико Ќе проливено руске и немачке крви...
  Генерал армиЌе Ваитесхеин Ќе оштро рекао:
  - Не! Бо е умрети него издати!
  Фридрих Ќе голим прстима бацио пет отровних игала (оружЌа специЌалних снага СС), нокаутираЌу"и оне коЌи су покушали да улете - одабране чуваре. И нацерио се.
  - А ваша сагласност ниЌе потребна! єа "у лично наредити да се предам у ваше име...
  Ватутин Ќе збу®ено викнуо:
  - А код позивног знака?
  Фридрих се цинично нацерио.
  - А он ми Ќе познат.... Иначе, како бих те нашао.
  Ватутин Ќе, у очаЌа®у, Ќурнуо на пакленог тинеЌ¤ера бодежом, али Ќе пролетео и, ударивши у зид, изгубио свест. И Фридрих Ќе одмах позвао шифру, тачно имитираЌу"и глас команданта, наредио Ќе свим подређеним трупама да се одмах предаЌу. Млади ас Ќе говорио самоуверено и оштро, ®егову савест Ќе умирило логично обЌаш®е®е - свеЌедно су осуђени на смрт, па Ќе бо е да спасу своЌе животе, а и хи аде немачких воЌника.
  А Галкин може и да лажира туђи глас, па зашто ово не би могао да уради Фридрих - момак коЌи ниЌе Ќедноставан, ве" сасвим стваран супермен - прави АриЌевац и поЌединац нове генерациЌе у наЌдиректниЌем смислу.
  Остатак ®еговог тима изгледа ниЌе те сре"е. єедног су убила Ќош троЌица, међутим, дово но лако да се боре против ра®еника, ук учуЌу"и отпорног малог Хафмана.
  Али наређе®е коЌе Ќе наводно стигло лично од генерала воЌске имало Ќе утицаЌа и напади су престали директно на ®их.
  Фридрих Ќе неколико пута поновио наређе®е, након чега Ќе, да би убио време, почео, држе"и перо у идеално исправном облику ножних прстиЌу, да скицира нове кул афоризме;
  Има много паметних и поштених  уди, али су тако паметно распоређени да се никада не мешаЌу!
  Кукавичлук Ќе први знак послушности. А послушност Ќе душа воЌника! А душа воЌника Ќе к уч победе - за победу треба бити кукавица! Такав Ќе парадокс рата!
  : Бог Ќе у сваком човеку, Бог Ќе сваки човек, само да има висок морал, а душа ниЌе животи®а!
  Убити у име Христово Ќе исто што и убити Христа!
  Бо е Ќе радити на тренингу него у гробу почивати!
  Кад се мач сломи, рука дохвати бодеж!
  Можете тражити баналност, или трпети увреде, али не можете оправдати баналну увреду!
  Све тврдо Ќе крхко и квар иво, али у мекоЌ издрж ивости постоЌи снага. А ко не веруЌе у ово, наравно, показа"у Ќезик да можете да Ќедете! Сви се зуби у прах распали, али он Ќе жив - Ќа кажем бацк!
  ПостоЌаност у сексу уништава  убав!
  Рачунати на сре"у Ќе као задиркива®е Бога и досадна смрт!
  Златне Ќабуке наЌбо е расту када дрве"е заливате крв у!
  Три су ствари: чиЌа Ќе вредност непроме®ена: Свемогу"и, родите и и Ота¤бина!
  НаЌзаним ивиЌе позориште Ќе ратно позориште, само Ќе улаз невиђен!
  Али у позоришту операциЌа сузе су увек праве и сваки чин Ќе лекциЌа за живот!
  Таленат тек тада постаЌе гениЌе, ако се помножи колосалном мар ивош"у!
  Одуговлаче®е краде ловорике, журба доноси успех!
  Прави хирург Ќе онаЌ коЌи Ќе у ста®у да неопажено изведе сложену операциЌу!
  Не боксер коЌи погађа, ве" онаЌ коЌи руши!
  Лепота Ќе увек отровна - наЌсЌаЌниЌе печурке су мушице, а отров Ќе као женски урок - врти се у глави и труЌе срце!
  Природни ум може покорити природну силу, али урођена сила никада не"е покорити ум!
  Умрети поносно Ќе бо е него живети скромно!
  Ко држи живот за грло, ве"а Ќе вероватно"а да "е га изгубити него онаЌ ко ослободи рибу сре"е!
  Лепота бледи, храброст остаЌе вечна!
  Мач Ќе преоштар да на ®ему држи мо" државе, преслатко Ќе ласка®е да ®име довека пиЌеш народ!
  ВоЌникова домиш атост компензуЌе генералову погрешну процену, али градити рачуницу на ®оЌ Ќе као копати рупу иглом!
  Тешко Ќе запалити оно што ве" гори и угасити оно што Ќе ве" изгорело!
  Вру"и мушки темперамент, исушуЌе мозак и пече дно новчаника!
  ТачниЌе, напали рупу у ¤епу - топло срце!
  НаЌдеб а кеса Ќе пробушена тврдим фалусом!
  За човека, наЌбо е златно огледало!
  На новчи"у и боре - украс човека!
  Рат може бити без победника - али увек "е бити пораженог!
  Људска слабост Ќе главни мотор напретка!
  Ако желиш да будеш први, ради као послед®и!
  ГениЌе су рођаци божанства, и достоЌни рођаци!
  Ота¤бини можете мало служити, али мало издати не можете!
  ! Мислим, дакле - постоЌим, постоЌим - дакле, живим, живим - дакле, живим сре"но!
  Сексуални партнери су као храна - захтеваЌу разноврсност и  уте зачине!
  РеволуциЌа се прави чистим срцем, али не белим рукавицама, на путу ка сре"и, точкови захтеваЌу подмазива®е крви!
  НаЌчеш"е издаЌу не због подлости, ве" због слабости, иако Ќе слабост та коЌа наги®е подлости!
  Уопште, закон Ќе да зарђали механизам ради само са златном маш"у!
  Лукавство и прорачун: како муж и жена рађаЌу победу - поште®е Ќе тре"и екстра!
  НаЌве"а креациЌа на свету Ќе чаша вотке, пада у ®у Ќе бескраЌно, а дно Ќе на гроб у!
  НиЌе сваки осуђеник злочинац, ниЌе сваки злочинац осуђеник!
  Лакше Ќе камили про"и кроз иглене уши него обЌавити без блата!
  Професионални судиЌа Ќе као професионална проститутка - разлика Ќе само у висини хонорара и чину макроа!
  Политичари су као црви, само што више крви исцеде из црева кад су прогнани!
  Крв Ќе наЌбо е ђубриво за негова®е храбрости генерациЌе у успону!
  Агресивно послушна ве"ина мисли стомаком, а не срцем, Ќер Ќе оно много ве"е запремине.
  Међутим, атеистичко уче®е Ќе наЌлогичниЌе, оно показуЌе зрелост човечанства, док свака религиЌа, асоциЌациЌа на дети®ство!
  Бог Ќе Ќак Отац на Ќаком колену, на кога слабо дете хо"е да се ослони!
  Ретко ко може да запали искру талента када Ќе влага тоталитаризма!
  Они коЌи нису задово ни прошлош"у и плаше се садаш®ости чеш"е размиш аЌу о буду"ности!
  Лакше Ќе каменом погодити месец него натерати политичаре да одрже предизборна обе"а®а!
  Ше"ерни хуманизам у народноЌ зем и Ќе прикладан као ше"ер у боршу!
  Три ствари су вечне: Бог, време и  удска глупост!
  Ако желите да победите; заборави три речи: тешко Ќе, не могу, доста Ќе!
  Сви®а "е увек на"и пр авштину, пацов "е увек на"и рупу, а ле® "е увек на"и изговор!
  Морал истог корена са речЌу пр аво! НаЌчеш"е се користи за мр а®е врлине и испира®е порока!
  И наравно, немачки тенкови сериЌе Е показали су се као веома опасна и борбена возила. Где су Американци пре ®их. Фашисти имаЌу такву снагу.
  Нарочито када Ќе Гердина тенковска посада у нападу и слама америчке трупе.
  Она има ауто сериЌе Е-50, окретан и брз. Има цев дужине 100 ЕЛ и калибар пишто а 105 мм. Ако такав пишто  излупи.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, испалила проЌектил, прецизно погодивши неприЌате а и зацвилила:
  - Слава Тре"ем РаЌху!
  Шарлот, и ова црвенокоса девоЌка Ќе голим прстима млатарала по Американцима и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  Слава нашим непобедивим трупама!
  Кристина Ќе такође лупкала голим прстима по своЌим окретним, исклесаним ногама и викнула:
  - Слава хероЌству Вермахта!
  Магда Ќе, користе"и дуге грациозне прсте босих ногу, такође млатарала и цвилила:
  - Слава непобедивом Вермахту!
  А четири девоЌке "е га узети и урлати на сав глас:
  - Прави смо орлови, и пуни Ќунаштва! И летимо као птице, синови храбре Ота¤бине!
  Герда Ќе поново пуцала голим прстима. Ударила Ќе амерички ауто и сиктала:
  - Не, не синови, него к"ери!
  Шарлот Ќе пуцала на амерички ауто, откинула му куполу и цвркутала:
  - Наравно, "ерке су много Ќуначке!
  Кристина Ќе ошамарила противника. Пробила Ќе неприЌате а скроз до краЌа, и сиктала, показуЌу"и зубе:
  - Ми смо праве машине смрти!
  И Магда Ќе пуцала на неприЌате а. Разбила Ќе неприЌате ски оклоп, забила неприЌате у у чело и узвикнула:
  - А ми смо наЌсавршениЌе машине на свету!
  А девоЌке су хорски завиЌале:
  - Слава НемачкоЌ, слава, тенкови Ќуре напред! ДивизиЌе Тре"ег РаЌха дочекуЌу храбре  уде!
  Укратко, Немци су заиста добро ишли, а ®ихове трупе су низале победу за другом.
  СЌеди®ене Државе, наравно, имаЌу Ќаку економиЌу, али су изгубиле у технолошком смислу. Посебно тенкови и млазни авиони. Немци су ве" имали МЕ-262 Кс у сериЌскоЌ производ®и, а оваЌ авион Ќе био и прежив аван при брзини ве"оЌ од 1150 километара на сат, а наоружан Ќе са пет авионских топова калибра 30 мм. Американци не могу да одоле таквоЌ машини.
  Немци су имали и птицу КСЕ-262, лаку за производ®у, скоро у потпуности направ ену од дрвета, веома лагану и управ иву. Али КСЕ-262 Ќе, због своЌе прениске масе и велике брзине, такође био тежак за управ а®е и захтевао Ќе високо квалификоване пилоте. Али био Ќе одличан за Хафманов стил, коЌи Ќе функционисао у зближава®у. И из непосредне близине разбио Ќе Американце.
  Али поред Хафмана, глумиле су и две девоЌке: Албина и Алвина. Сваки од ®их Ќе премашио три стотине оборених летелица и добио Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Витешке крстове са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима до сада имаЌу само Хафман, коЌи Ќе оборио више од пет стотина летелица, и Рудел, легендарни Ќуришник, оборио Ќе више од пет стотина тенкова, и многе друге копнене ци еве. И Ќош седамнаест авиона.
  У Тре"ем раЌху су одобрили и шести степен Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима, онима коЌи стигну до хи аду оборених летелица, или исто толико разбиЌених тенкова.
  ОваЌ витешки крст Ќе требало да буде причврш"ен са наЌма®е стотину диЌаманата, и био би ве"и од осталих витешких крстова. Тако да Ќе награда била не само часна, ве" и скупа.
  Албина и Алвина лете преко неба. ОбараЌу своЌе єенки авионе и певаЌу кроз зубе:
  - Прелепе девоЌке,
  Добре приЌате ице...
  Били би страшни момци -
  И сЌаЌни ударци!
  Албина Ќе голим прстима уперила авионски пишто , ударила Американца и зацвилила:
  - Светла ведрих очиЌу!
  И намигнула свом партнеру. Она Ќе пресекла свог колегу. Разбила Ќе неприЌате а на комаде голим ножним прстима и цвркутала:
  - За комунизам и наше славне победе!
  Албина Ќе исправила свог партнера, обараЌу"и авион Ианкее:
  - За ариЌевски комунизам!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  У међувремену, рат се наставио. Американци су очигледно губили од наЌбо ег неприЌате а у технологиЌи и обуци, па чак и кориш"е®ем страних дивизиЌа.
  Конкретно, єенкиЌи имаЌу главни тенк Шерман. Па где Ќе он против главног немачког Е-50. Машина нациста имала Ќе пред®и оклоп од 250 милиметара, бочни оклоп од 170 милиметара и тежину од седамдесет тона са мотором од 1200 ко®ских снага са поЌача®ем мотора.
  Треба напоменути да Шерман ниЌе могао ни да продре на немачку страну, пошто Ќе оклоп Е-50 нагнут. Чак ни Шерман са пишто ем од седамнаест стопа, Фирефли, ниЌе баш укрцао Немца. Али оваЌ тенк ниЌе био масиван.
  А Немци су самоуверено узели амерички тенк са пет километара уда ености. Штавише, има високу силуету. Американци су имали Першинга нешто бо е. Али оваЌ тенк ниЌе био тако масиван као Шерман, а ®егов топ од 90 мм ниЌе био дово ан за ефикасну борбу.
  Само Ќе "Супершинг" могао да пробиЌе немачки Е-50 у бок. Предност пишто а и калибра 90 мм и дужине цеви од 73 ЕЛ. Али с друге стране, брзина па бе Ќе само четири хица у минути наспрам дванаест за немачки Е-50, а тежина од педесет тона Ќе превелика за мотор од 500 ко®ских снага. Да, и оклоп Ќе недово ан. У чело немачког главног мастодонта Американци се ипак нису пробили. А Фриц Ќе имао и Е-75 са топом калибра 128 мм и бочним оклопом од 210 мм испод косина, са Ќош бо ом заштитом и мотором од 1500 ко®ских снага.
  Дакле, од самог почетка, САД су губиле. Само тенк Т-93, тачниЌе самоходни топ тежак деведесет и три тоне, са пред®им оклопом деб ине 305 мм и топом од 155 мм, могао Ќе да се бори против немачких мастодонта.
  Али возне перформансе овог самоходног топа су биле неважне, као ни брзина па бе. А Немци су га уништили авионима.
  Дакле, Американци у целини нису ишли добро и безнадежно су губили.
  А немачке трупе су се све више приближавале ЊуЌорку и Вашингтону.
  Труман Ќе молио Хитлера за мир.
  Али Фирер Ќе само желео потпуну предаЌу без икаквих услова. Вашингтон Ќе био опко ен. И нацисти су започели напад на америчку престоницу.
  Тенковска посада Герда се борила за светлиЌе сутра. И победио Ќе без проблема.
  ДевоЌка Ќе чак почела да пуца не само голим прстима, ве" и гримизним брадавицама груди. И пуно Ќе помогло.
  Шарлот Ќе такође пуцала притискаЌу"и своЌе рубин брадавице на дугме ¤оЌстика и цвркутаЌу"и:
  - Величина комунизма Ќе у томе што ниЌе риба, ве" кит!
  Кристина Ќе, пуцаЌу"и, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика, приметила:
  - А ми Немци "емо изградити наЌве"и комунизам!
  Магда Ќе, гађаЌу"и своЌе противнице гримизним брадавицама, агресивно рекла:
  - НаЌсЌаЌниЌи комунизам! Само горе, ни корак доле!
  Герда, уперивши топ голим прстима, и добро нишаним ударцем преврнувши америчку хаубицу, потврди:
  - За ариЌевски комунизам!
  Након пада Вашингтона, Америка Ќе убрзо капитулирала. И то се догодило 31. Ќануара 1948. године.
  Други светски рат Ќе завршен. А Хитлеров долазак на власт поклопио се са капитулациЌом Америке.
  Чинило се да Ќе постоЌао дуг период мира. У ствари, сви ратови су готови, СЌеди®ене Државе су зароб ене, а шта више желите? Али постоЌала Ќе Ќош Ќедна суперсила са колониЌама: єапан. И Хитлер Ќе желео да га освоЌи.
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  20. априла 1953. почео Ќе нови рат за преподелу света. СССР Ќе и да е постоЌао у скра"еном облику. ВоЌска коЌа Ќе дошла на власт после Ста ина, поставила Ќе Вознесенског као формалну главну владу. ОваЌ лидер Ќе успео да делимично обнови руску економиЌу. И понудио Ќе Хитлеру учеш"е СССР-а у рату против єапана. Он Ќе пристао, али под условом да РусиЌа врати само ПриморЌе, острво Сахалин и Курилски ланац, коЌе су претходно заузели самураЌ.
  Тако Ќе Вознесенски добио нову шансу да оживи СССР и делимично рехабилитуЌе империЌу.
  Борбе су се одвиЌале пуном снагом.
  Аленка и ®ен тим борили су се на новом, експерименталном тенку Т-11. ОваЌ аутомобил Ќе био тежак и добро зашти"ен. Њен пред®и оклоп достигао Ќе 300 милиметара са масом машине од шездесет осам тона и топом калибра 130 мм. У међувремену, главни тенк Т-54 Ќе и да е у СССР-у, што такође ниЌе нимало лоше.
  А Аленка и ®ен партнер пуцаЌу из мо"не пушке са велике уда ености. єапанци, наравно, имаЌу своЌе аутомобиле. Конкретно, овде Ќе Е-75, копиран са немачког модела по лиценци. Али оваЌ резервоар Ќе ве" помало застарео.
  А Аленка га нокаутира голим ножним прстима. И она ша е проЌектил тачно од краЌа до краЌа.
  ДевоЌка цврку"е:
  - Слава ери комунизма! Слава Ле®ину у срцима!
  Заиста, ово Ќе лепота наЌвишег стандарда.
  А®ута такође пуца, користе"и голе прсте исклесаних ногу и шкрипи:
  - єа сам веома кул ратник, и то Ќе као лутка са сатом!
  Алла такође пуца заузврат. Ова девоЌка Ќе претукла самураЌа и рекла:
  - У име светлости, топлоте и ветра!
  И, наравно, користе"и босе ноге.
  А онда Ќе МариЌа слетела. Она Ќе девоЌка огромне духовне снаге. Разбила Ќе Ќапански тенк и цвркутала:
  - За мо"ни комунизам!
  И подлегла ®еноЌ голоЌ пети.
  И на краЌу Ќе опалила уз помо" босе ноге и МарусиЌе. ДевоЌка Ќе ударила неприЌате а и сиктала:
  - Слава ери бо ег света!
  И како она звижди... Ово Ќе стварно Ќако кул девоЌка.
  СовЌетска тенковска посада ради одличан посао и подиже рачуне. ДевоЌке, наравно, брзо преузимаЌу вођство. ИмаЌу и наЌбо и ауто за Црвену армиЌу.
  А Герда се бори на пирамидалном резервоару. ОваЌ аутомобил Ќе ве" напредниЌи и има само два члана посаде.
  Они, уз Шарлот, пуцаЌу на єапанце, и изузетно су ефикасни.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и ударила у Ќапански ауто, сик"у"и:
  - И самураЌ полете на зем у под притиском челика и ватре!
  Шарлот Ќе такође пуцала на ®у, користе"и голе прсте своЌих исклесаних ногу, и сиктала:
  - Али наш Вермахт од таЌге до британских мора, сви су милионски Ќачи!
  Магда и Кристина се боре у другом пирамидалном резервоару.
  Терминаторке су изузетно борбене и колосалне снаге.
  И тако Кристина шутира голим прстима и удара єапанца.
  Затим вришти:
  - Наша ера са победама пред нама!
  И Магда пуца на душмана. Руши кулу од самураЌа и цичи:
  - А достигну"а чекаЌу Ќош хладниЌе!
  И опет, голих прстиЌу, профитира од система, руши неприЌате е.
  Да, има девоЌака коЌе "е зауставити ко®а у галопу и у"и у запа ену колибу.
  Ратници су савладали неприЌате а и постепено су се уздигли.
  єапан Ќе губио. А Немци су користили страшно оружЌе - дискотеке.
  Овим лете"им та®ирима ниЌе било равног.
  Овде се Агата и Адала туку на дискети. Ратници контролишу машину уз помо" ¤оЌстика и распоређуЌу ову наЌмо"ниЌу Ќединицу. И тако сламаЌу противнике. И удараЌу топлотним зрацима из ваздуха. Буквално уништава®е мо"и ривала.
  Агата, пуцаЌу"и на неприЌате а, урла:
  - Лудила моЌа страст!
  И са голом, округлом петом, као да притиска.
  Адала, пуцаЌу"и на неприЌате е, самоуверено изЌав уЌе:
  - То Ќе само мо"!
  И такође користи своЌе голе ножне прсте против неприЌате а.
  ДевоЌке су се заиста разишле. И такве, да кажемо стреЌт борбене лепотице.
  Да Ќе од єапана Ќедва нешто остало.
  Зем а излазе"ег сунца Ќе губила. И аваЌ, изгледало Ќе готово безнадежно.
  СамураЌи су се суочили са технолошком супериорнош"у. И веома озби ан противник у смислу оперативног планира®а.
  єапан Ќе своЌевремено победио РусиЌу, али Ќе сада губио од коалициЌа.
  На краЌу, Тре"и раЌх Ќе чак извео нуклеарни удар на острва, а зем а излазе"ег сунца Ќе капитулирала.
  Као резултат тога, осваЌа®е колосалних зема а Ќе завршено. Међутим, Тре"и раЌх се мало више борио у ЛатинскоЌ Америци и извршио додатне заплене териториЌе.
  Али када Ќе цео свет под Тре"им раЌхом, Ќош увек слободни СССР задиркуЌе Фирера.
  А 20. априла 1957. почи®е агресиЌа на РусиЌу. А колосалне снаге напредуЌу на СССР.
  На шта Црвена армиЌа може да рачуна под овим условима? Снаге су ве" веома неЌеднаке.
  Али очигледно, Руси и друге националности Ќош увек имаЌу неке калкулациЌе.
  И Ќако се боре.
  Наташа, ЗоЌа, Августин, Светлана се боре против нациста.
  ДевоЌке традиционално босе и у бикиниЌу. И ово Ќе ®ихов кредо. Боре се див ом жестином.
  Наташа, пуцаЌу"и из митра еза, приме"уЌе:
  - У чему смо добри, да знамо да се боримо!
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на неприЌате а, сложила се:
  - Ми Можемо!
  И бацила Ќе бомбу голим прстима.
  Августина Ќе митра езом жвр ала нацисте и са великим узбуђе®ем викала, бацаЌу"и бомбу голом петом:
  - єа сам уништите  зла!
  Светлана, такође пуцаЌу"и на неприЌате а, и прецизно гађаЌу"и, косе"и неприЌате е и босом ногом бацаЌу"и вре"у експлозива, због чега се тенк преврнуо, провокативно Ќе издала:
  - Сам е"у Тре"и РаЌх у прах!
  А девоЌка опет исплази Ќезик.
  Ево ратника. Са ®има се можете борити против скоро сваког чудовишта. Па чак и Хитлерова.
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и на нацисте, и бране"и Москву, певала:
  - Слом ени смо Ќармом хорде,
  Притиснути смо Ќармом неверника...
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на Фрица и бацаЌу"и босе прсте ногама, испусти убилачки звиждук:
  Али кипи у нашим венама
  Небо Словена...
  Августина, пуцаЌу"и на нацисте, делуЌу"и веома енергично, даЌу"и бомбу голом петом, настави:
  И са дивних обала,
  До обала Колима...
  Светлана Ќе певала са див ом страш"у, играЌу"и се миши"има ногу, а прес плочице су издавале:
  Све ово Ќе наша Зем а,
  Све ово смо ми!
  И овде су девоЌке, морам ре"и, биле са великом уображенош"у и колосалном агресиЌом.
  Нико их не може зауставити, ништа их не може поразити. Зле вучице ломе неприЌате а, зле тигрице поздрав аЌу хероЌе.
  Или можда хероине. Ево коцкарских девоЌака наЌвишег лета птице.
  А ако се боре, онда од срца....
  И Аленка са своЌом посадом на тенку Т-13. Машина коЌа Ќе спремна да одоли немачким, пирамидалним композициЌама. ДевоЌка пуца на неприЌате а, и пева:
  - Наши тенкови, то Ќе само чудо,
  Од пусти®а до северних мора!
  Растргну"емо те, веруЌ єуди,
  Страшна звер "е бити уништена!
  А®ута Ќе  утито потврдила, такође пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима:
  - Поцепа"у неприЌате а и самле"у их у прах.
  Ала Ќе наизменично Ќуришала на неприЌате а уз помо" босих ножних прстиЌу и цвркутала:
  - За величину црвеног комунизма!
  МариЌа Ќе такође ударила неприЌате а, погодивши голим до®им удовима добро нишан погодак и заурлала:
  - За лепе победе!
  МарусиЌа Ќе такође, уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу, покретала неприЌате а, као да га Ќе ударала, и викнула:
  - За наЌвише идеЌе комунизма!
  Петорица су се борила против нациста попут терминатора.
  А на небу су се борили и совЌетски пилоти. Конкретно, Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова.
  Бориле су се као епски женски Ќунаци. Користе"и голе ножне прсте, послали су ваздушне проЌектиле. Веома су погодили неприЌате е.
  АнастасиЌа Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика, ударила фашисту и цвркутала:
  - Слава идеЌама комунизма!
  ПуцаЌу"и на неприЌате а из брадавица од Ќагоде, полугола Акулина Ќе такође гукала:
  - Слава хероЌима СССР-а!
  Овде су вреле и Ќаке девоЌке. Како се боре као праве звери. И имаЌу над удску страст и колосалну снагу.
  АнастасиЌа Ќе, сламаЌу"и нацисте, певала:
  - Изнад несре"не планете виси,
  Зли Фриц узаврео мрак...
  Окупатор мрзи своЌу секиру,
  Оштрите и одсеците главу!
  
  Међутим, он ниЌе пион,
  И не заувек ходати под Ќармом ...
  Претвара зле неприЌате е у ватрене жиле,
  Поста"е владар светова!
  А ту Ќе и Елизабета на тенку Т-55. Машина са снажниЌим топом од 105 милиметара од Т-54 и спремна за борбу против неприЌате а.
  ДевоЌке у резервоару, наравно, само у Ќедном бикиниЌу.
  Елизабета Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, гађаЌу"и прилично прецизно неприЌате а, и загугутала:
  - За РусиЌу комунизма!
  Тада Ќе Екатерина заузврат пуцала, користе"и гримизну брадавицу своЌих груди да пуца.
  Ударила Ќе у нацистички тенк и загугутала:
  - За успех у изград®и комунизма!
  Елена Ќе такође пуцала на своЌу противницу голим ножним прстима. Разбила Ќе буре пирамидалног резервоара, урадила све како треба.
  Затим Ќе цвркутала:
  - НаЌсЌаЌниЌе "емо имати комунизам!
  Затим лупанула и ЕуфразиЌа, иако Ќе обично само возач. Али девоЌка Ќе погодила веома прецизно, откуцаваЌу"и ®ушку нацистичког тенка.
  Затим Ќе гукала:
  - Наш комунизам Ќе светлиЌи од сунца!
  ДевоЌке на резервоару су босе и у бикиниЌу изгледаЌу веома лепо и харизматично. И имаЌу груди са таквим гримизним брадавицама.
  Елизабета Ќе певала са одушев е®ем;
  Сломимо Ќарам, веруЌмо фашизму,
  Помери"у планине ако треба...
  До"и "е ера, ера комунизма,
  Одлете"у у небо са песмом!
  И опет "е девоЌка са гримизном брадавицом притиснути дугме ¤оЌстика и ударити нацисте.
  Дакле, Фирер га не"е на"и мало.
  Са таквим девоЌкама Ќе Ќасно да Ќе СССР Ќош увек жив, а Хитлер не може тако лако да га разбиЌе.
  
  
  
  РАТ ЦИГАРЕТАМА И БОЦАМА АЛКОХОЛА
  АНОТАЦИєА
  Виртуелна и веома кул игра одвиЌа се у матрици Хипернет, у коЌоЌ се боре флаше алкохола и паклице цигарета. Веома заним ива и борбена стратегиЌа.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  И свих осам одЌедном заронило Ќе у Хиперматрикс. Почела Ќе игра огромних размера и напетости.
  Први корак Ќе, наравно, била изград®а звезданих бродова свих модела и Ќединица - флаша и пакова®а са  удским ручкама и ногама.
  Да, игре су веома чудне. Они одражаваЌу фантазиЌе  уди буду"ности коЌи су Ќасно пали у вечно, весело дети®ство. А ово Ќе, наравно, веома инвентивно.
  На пример, Алиса Ќе започела истражива®е планете са пет паклица цигарета. Али они се брзо кре"у. На планети постоЌе неограничени ресурси, али их Ќош увек треба минирати.
  Алице, наравно, користи шифру за вара®е. Као, међутим, и Аркаша. Град®а ниЌе толико интересантна као борба, а на своЌим планетама покушаваЌу да прођу припремну фазу што Ќе брже могу"е.
  И пре свега, праве центар за производ®у роботских радника. И праве нове роботе и нове радионице, репродукуЌу"и фабрике убрзаним темпом. И ово се ради веома кул са великим ентузиЌазмом.
  Велике фабрике, заузврат, почи®у да производе свемирске бродове.
  Ту Ќе и академиЌа наука, грађевинарства и воЌске. Шта вам треба да отерате карактеристике ратних бродова. Ево наЌлакших - ово су Ќедноседи борци. Они су Ќефтини и маневарски, лаки за производ®у. Што Ќе опрема тежа и мо"ниЌа, она Ќе скуп а, а штанца се спориЌе.
  Стога, Ќата малих авиона са Ќедним пилотом прва се вину у небо. И хрле Ќедни другима у сусрет. Пакети цигарета Цамел су наЌелитниЌи борци, а супротстав аЌу им се флаше ко®ака Наполеон. Што Ќе генерално кул и изузетно кул. А сада пуцаЌу ласерски топови - борци личе на ража, или дубокоморске рибе са крилима. Зраке се распршуЌу и падаЌу у аутомобиле коЌи се брзо кре"у.
  Прве разбиЌене флаше и запа ене цигарете у ватромету разнобоЌних рафала.
  Спо а, подсе"а на судар два морска таласа. Они се преклапаЌу. Неколико бораца се чак међусобно набиЌа. Следе експлозиЌе... Флаша Ќаког ЌамаЌчанског рума се распрснула у комаде и планула.
  Алиса Ќе, гледаЌу"и ово и издаваЌу"и команде, вриснула:
  - Пусти"емо фотоне за вас!
  Аркаша се насмеЌао и одговорио:
  - Ово Ќе тек почетак!
  Борци су се сударили, покушавали да уђу Ќедан другом у реп, вртели се као у вртлогу.
  И све више нових снага улазило Ќе у битку. Овде су у акциЌу кренули снажниЌи двоседи и троседи. Такође су имали аеродинамичан облик и били су провидни.
  Цигарете су пет але шапама по ¤оЌстицима, флаше су звецкале и такође им додиривале удове. Све Ќе изгледало веома крваво и тешко.
  Сотников, такође Ќе улетио у борбу у Ќедном борцу. Његово возило има шест ласерских топова и смртоносно Ќе. Међутим, не можете лако да пробиЌете чело - полупросторно по е вибрира.
  АлексеЌ Ќе у свом дети®астом телу веома спретан, а у реакциЌи Ќе испред кутиЌе цигарета. Ево убиственог окрета, а неприЌате  Ќе буквално плануо, као попрскан бензином.
  Пламен Ќе био мешавина плаве и зелене боЌе, као да игнорише вакуум.
  АлексеЌ Ќе певао:
  Не плашимо се рата
  єа сам анђео, а не сатана!
  У борби Ќе и Аленка. Одабрала Ќе ловце са два пулсна топа коЌи су испа ивали гравитационе зраке. ДевоЌка у бикиниЌу коЌи ЌоЌ Ќедва покрива тело.
  И то чини миши"аву и виЌугаву А онку Ќош лепшом и шармантниЌом. Њени голи прсти, са сЌаЌним ноктима, веома спретно притискаЌу дугмад.
  А сада се борбени чопор "Беломор" поделио на два Ќеднака дела.
  Аленка Ќе имала асоциЌациЌу на срце.
  Вештица Ќе певала:
  - МоЌе Ќадно срце Ќе спремно-
  Експлодира у грудима као граната...
  За во ену особу лепом речЌу,
  За блистав, блистав изглед!
  Чак су и мали чамци почели да се придружуЌу битци. И они су били обликовани као морска створе®а - делфини или аЌкуле. И Ќако начичкана оружЌем.
  Наташа БелаЌа, наравно, такође Ќе у борби. Само оваЌ пут изабрала Ќе улогу команданта ракетног разарача. Какав озби ан избор.
  Разарач подсе"а на аЌкулу баракуду са педесетак пушака различитог калибра.
  Наташа БелаЌа пева:
  - Свемирска пространства -
  Смрт покривена...
  Мрачна мочвара -
  Похлепно усисан!
  Аленка Ќе енергично оборила другу неприЌате ску машину, раздвоЌила Ќе импулсивно, издала:
  - Заиста част
  Не може се на"и на небу...
  Срце жуди за осветом
  Жели да спасе свет!
  На другоЌ страни Катка се туче... ИзбацуЌе на борца свакакве пируете, а кроз вакуум се носи као перо.
  ДевоЌка голом округлом потпетицом притисну дугме и зацвиле:
  - Наређе®е команданта за време рата ...
  Љоха Тетерев, подстичу"и Ќош Ќедног колоса, ®егов импулс игле овог пута Ќе пробио реп чамца и натерао га да изгори. Како су трчали, судараЌу"и се и експлодираЌу"и флаше алкохола. Забавно трзане  удске шапе и ноге алкохолна пи"а.
  Млади ратник и спортиста Ќе певао:
  Ко Ќе некада био човек
  ТаЌ иск учуЌе нулу!
  КатЌа, притискаЌу"и голу ружичасту потпетицу на окидач, зацвилила Ќе:
  - Бул, бул, бул, бул! Бул, бул, бул, бул!
  ХаЌде да разнесемо алкохол!
  У борбу се ук учио и Маха. Али ве" као командант прве ракетне крстарице коЌа Ќе изашла из хангара. ДевоЌка Ќе спо а скромна, али има своЌ ум.
  И био Ќе тежак дан за флаше пи"а. А ово Ќе фигуративна батина. Мо"ни топ крстарице удари. И ог®ени пулсар избиЌа из отвора. Носио Ќе колосално униште®е силе. И помете као но"на мора здраво.
  Маша Ќе певала, опонашаЌу"и друге:
  Све "е бити добро на овом свету
  Сре"ни на планети као деца!
  Крстарица Ќе нешто као кит убица. Озби на борбена Ќединица. И кутиЌе цигарета поздрав аЌу Маха. Спо а, све изгледа комично, као у цртаном филму за одрасле.
  Али ево подрума крстарице. Граде се спориЌе, али имаЌу по две стотине топова и термокварк ракете. И наравно, ово Ќе озби ан аргумент.
  Алиса Ќе цвркутала:
  - На изборима побеђуЌу броЌевима, а Ќа сам тукао вешто!
  И ратник и у исто време велики академик даЌе команде. Да, било Ќе кварова. Као окршаЌи са читавом воЌском покварених робота. Али како кажу: доброта побеђуЌе у свету. Повређени командир Ќе саниран, а армиЌа машина вра"ена на адекватну перцепциЌу стварности.
  Истовремено, наравно, освежаваЌу"и се"а®е на три закона роботике.
  А сада Ќе виртуелни рат. А свака кутиЌа цигарета са ногама Ќе и борбена Ќединица-Ќединица и истовремено личност.
  Алиса Ќе певала:
  - Ми "емо смело у борбу,
  Извође®е фотона из орбите...
  ХаЌде да разбиЌемо боЌне бродове -
  Сви "е неприЌате и бити побиЌени!
  Боце, експлодираЌу, горе веома светло. Они су пуни алкохола. Чак и оне коЌе би требало да садрже пиво. Ово Ќе наравно веома заним иво и смешно.
  Маха Ќе босом ногом притиснула дугме. Излетео Ќе смртоносни пулсар. И чамац се срушио. Ево фрегата у борби. То су прилично удобна и окретна возила са Ќаким оружЌем.
  Армадилос иде у битку. Чак и ве"е од крстарица, имаЌу изузетно мо"не топове. А такође лансираЌу ракете коЌе Ќуре ка неприЌате у суперсветле"ом брзином.
  Сотников, виде"и како репови остаЌу у вакууму, приметио Ќе:
  - Врло пристоЌан рат!
  И гувернеров дечак осети како Ќе из експлодиране ракете кренуо гравитациони талас, а млади ратник се потресао.
  Полетео Ќе уз гребен... Осе"аЌ Ќе веома оштар, чак Ќе и у стомаку голицало.
  А онда нагли пад.
  А онка, коЌу Ќе такође продрмала, показала Ќе зубе и приметила:
  - Да ли Ќе цунами?
  АлексеЌ Ќе, изравнаваЌу"и борца, певао:
  - Директно голим рукама -
  єа сам се носио са цунамиЌем!
  Аленка Ќе голим ножним прстима притиснула полугу, избацивши хиперплазму праж®е®ем и додала:
  - И било коЌи девети талас,
  Ово Ќе као Клод Вандам!
  БоЌни бродови су страшно оружЌе са мо"ном одбраном и наЌспориЌе се граде.
  Али у исто време, они су наЌефикасниЌи и наЌстрашниЌи алати за пробоЌ. Спо а изгледаЌу као китови и носе хи аде оружЌа.
  Наташа БелаЌа се кретала кроз капсулу за спасава®е, лепршаЌу"и као пловак током олуЌе, у први брод тако колосалне класе.
  АлексеЌ, у коме Ќе песник живео и коЌи Ќе имао одличан поглед са борца, захва уЌу"и многим волуметриЌским екранима, певао Ќе:
  - Огромна шарена табла,
  Њени мотори бруЌе...
  ВоЌске се кре"у живе
  И тенкови и боЌни бродови!
  Аленка Ќе зацвилила, погодивши добро нишаном мету у другу мету и натеравши кутиЌе цигарета да се диме:
  - Тенкови, кажеш!
  Дечак воЌвода, вешто се уда аваЌу"и од тешког пулсара испа еног из крстаре"е пушке, потврди:
  - Да, и тенкови такође!
  И додао Ќе, поново увиЌаЌу"и технику троструког бурета:
  - И тенк има душу!
  Алена климну главом.
  - Да, овде су неке флаше ве" почеле да исповедаЌу борбени бластери. Ово се мора ре"и веома практично!
  А девоЌка Ќе бацила ауто удесно. Блеска сочна, тробоЌна му®а. А ово Ќе веома озби на деструктивна супстанца.
  Или можда ратни орган?
  Наташа, ве" са боЌног брода, притискаЌу"и голе, грациозне прсте своЌих чудесно лепих и грациозних ногу на дугмад ¤оЌстика, пламтела Ќе убоЌитим стубом.
  Тада хиперплазма лети, загреЌана на квинтилион степени, онда овде постаЌе страшно за ђаволе.
  Наташа Ќе цвркутала гледаЌу"и како се покварени крузер са паклицама скупих и не баш цигарета распада.
  Ево општег чопора "Камела", како се опече од хиперплазмичке суперватре и почи®е да мучи.
  И ноге се трзаЌу, тако див и, помахнитали глас има.
  Да, ово ниЌе купка за тебе.
  ДевоЌка терминатор Наташа Ќе приметила:
  - Има жена у нашим селима,
  Да возе авион у шали...
  И постоЌи веома мудро миш е®е,
  Каква "е кул жена победити!
  Аркаша Сапожков Ќе сасвим логично приметио:
  - Жена ниЌе слабиЌи пол, ве" леп!
  И дао Ќе налог да се развиЌу суседне планете и граде нове фабрике за робовске боце. Да, ово Ќе стратегиЌа и колосална, неупоредива битка.
  Аленка Ќе, срушивши Ќош Ќедан ауто, са патосом певала:
  - Рођени смо да остваримо баЌку,
  И сви душмани ота¤бине - прах!
  Алис Ќе и да е затвореник телом, али умом и перцепциЌом у игри. И борба Ќе веома лепа. БоЌни бродови напуштаЌу хангаре и иду у битку. ПлутаЌу као балвани у реци. На ®има су хи аде пушака, а калибри пролазе кроз кров.
  Посебно импресиван Ќе гросс боЌни брод, веома мо"ан и прави ¤ин. А мо" удара Ќе велика...
  Алиса прави ракету... Уместо термокварк наелектриса®а, Ќачи термопреонски. У раним ракетама се спаЌаЌу кваркови, а у следе"оЌ генерациЌи честице, од коЌих су кваркови састав ени - преони.
  А ово Ќе веома страшно оружЌе. Али Аркаша пумпа своЌу воЌску.
  А по а силе прекриваЌу принцезе-плазма - што Ќе савршениЌа заштита због закрив ености простора.
  Не преводе се и флаше и паклице цигарета. ИзрађуЌу се на контеЌнерски начин.
  А вађе®е свега и сваког може да траЌе у матрици у недоглед.
  Међутим, у ве"ини стратегиЌа ресурси су неисцрпни.
  АлексеЌ види ове  упке. И он надограђуЌе борца.
  Сада има хиперласере, термопреонску пумпу и кинепросторну заштиту од варп-а.
  Мали воЌсковођа Ќе певао:
  - Наси е слама челик,
  Али мо" злобе ниЌе вечна...
  А ти у лице противника даЌ...
  Кад чврста рука
  А ци еви су хумани
  НеприЌате  у понору
  А Ќунаци иду у раЌ!
  АлексеЌ се поново окре"е. Ве" Ќе навикао да Ќе са четрдесет година у телу дванаестогодиш®ег дечака. Ово даЌе много предности.
  Односно, нема разлога за панику, нема разлога...
  Али флаше су се очигледно успаничиле када се велики боЌни брод запалио од неколико ракетних погодака.
  Флаше су се распршиле, а неколико их Ќе усисано у вентилациони отвор. ОдЌедном Ќе експлодирало десетак флаша алкохола... Запа ива, паклена мешавина Ќе текла по поду...
  АлексеЌ Ќе певао:
  - Тешка минобацачка ватра,
  А без флаше, аваЌ, нема живота,
  ХаЌдемо до станичног бифеа!
  И дечак-воЌвода поново изводи вешт маневар, и тапацира крило борца са два седишта. И буквално Ќе плануо, као упиЌач.
  Наташа, наравно, командуЌе великим боЌним бродом. Поред ®е растегнут ко®ак "Наполеон". А ова боца блиста маршалским еполетама.
  Наташа га узе и цврку"е:
  - Сви гледамо у Наполеоне,
  Напред, у напад - легиЌе!
  А девоЌка Ќе, уз помо" голих ножних прстиЌу, поново притиснула дугмад ¤оЌстика и он "е се, као армадило цигарета-ратника, распршити у капи растоп еног метала.
  Ово Ќе заиста потребан волеЌ...
  Наташа Ќе певала:
  - Ми нисмо патетични инсекти,
  Оклоп ени смо као кор®аче...
  Ако ударимо ласером,
  ХаЌде само да оставимо вакуум!
  То су заиста девоЌке коЌе сеЌу смрт. И уништаваЌу Ќедну за другом неприЌате ске крстарице.
  Аленка, међутим, ужива у прилици да се бори у борцу. Срушити одмах боЌни брод за ®у ниЌе супер задатак. А сада Ќе поново ударила у веома добар ауто.
  Затим Ќе филозофски рекла:
  - Пиле к уца зрно по зрно, и добиЌа на тежини много брже него сви®а коЌа гута огромне комаде!
  И врло спретно Ќе ушушкала своЌе голе ножне прсте. Ово Ќе девоЌка.
  И тако Ќебе ове цигарете.
  АлексеЌ Ќе приметио са идеЌом:
  - Не разумем оне коЌи пуше - одвратно Ќе држати цигарету у устима!
  Алена климну главом.
  - Лоша навика!
  И змиЌа лисица Ќе такође извела трик, а други борац Ќе плануо.
  А онда Ќе девоЌка ударила голу пету и зацвилила:
  - МоЌа воЌска Ќе Ќака
  Она спасава свет!
  ДевоЌка Ќе, наравно, ве" видела нешто друго ... Иако, наравно, дуел цигарета и алкохола изгледа веома екстравагантно. Али ипак вреди погледати.
  И тако Ќе бургундско вино такође ушло у битку на великом боЌном броду. Истина, постоЌе стотине хи ада таквих и не таквих боца. Изгледа стварно кул у великим размерама.
  И флаше трче, светлуцаЌу етикетама и еполетама. Изгледа више него богато.
  Пуца®е долази са различитих уда ености и веома Ќе прецизно. Порази су све поразниЌи. А морао сам да гађам ракетама и другим семенкама.
  Алиса Ќе будно пратила боЌно по е. Превезла Ќе своЌе трупе, покушаваЌу"и да покриЌе бокове звЌезданим бродовима. И ®ени поступци су изгледали сасвим логични.
  Али и Аркаша Ќе деловао енергично. Звездани бродови огромних тонажа постепено су се приближавали. А размена арти ериЌе постаЌала Ќе све интензивниЌа.
  Као супернове, распламсале су се експлозиЌе ракета. И то Ќе било само потпуно униште®е. И ово Ќе заиста битка у коЌоЌ Ќе сваки воЌник хероЌ.
  Боце и пакети су се кретали брзим темпом. А ®ихове шапе и ноге су непрестано сиЌале. И то Ќе била енергична акциЌа.
  Наташа Ќе поново смрскала ноге голим прстима, и упутила тешке ракете на неприЌате а.
  Опет Ќаз и сада су цигарете боЌног брода почеле да се цепаЌу. И ватра у ®оЌ пламтела, као да су све"е овде почеле да падаЌу.
  Наташа Ќе певала:
  - Ми смо храбре девоЌке, глас нам Ќе звучан!
  И опет лете смртоносне и разорне ракете. И паклена печурка пламти, и ето суровости овде у великим размерама.
  Аркаша Ќе наредио армиЌи флаша:
  - Урадите коси рез!
  Флаше-генерали пуне скупог ко®ака лаЌаху:
  - Тако Ќе, команданте!
  Наташа Ќе мудро приметила:
  - Наша воЌска Ќе заузела Берлин, а девоЌка Ќе помогла!
  И ®ена боса пета поново притиска дугмад. И великим убрза®ем избиЌаЌу убилачки дарови униште®а.
  АлексеЌ Ќе поново оборио борца косом ветре®ачом и зацвилио:
  - МоЌа задуже®а су четири речи,
  Не тражим други начин!
  Наташа се сложила са овим:
  - Да, не тражите заобилазнице, играЌте право уз ивицу!
  Ова девоЌка зна шта ради. И веома паметан начин са ®ом. У целини, међутим, динамичка равнотежа Ќе одржана.
  Дечак-воЌвода се понашао као искусан ас. У ЧечениЌи Ќе морао да се бори. Било Ќе и пла"еника и локалних ратника, и врло добрих бораца.
  Чечени су се чак могли сматрати победницима у првом рату, пошто Ќе руска воЌска отишла а да ниЌе постигла своЌ ци . Да, и у другоЌ битки се отегла десет година.
  АлексеЌ Ќе, пуцаЌу"и на неприЌате а и поново маневришу"и борцем, веома вешто копао ра®иве делове.
  ВоЌвода Ќе налетео на чопор камила. Ово су елитне цигарете, што значи да пилот ниЌе лак.
  Почела Ќе маневарска битка, два аса. СотниковоЌ Ќе чак пролетела мисао: како би изгледала битка између Кожедуба и Хафмана? Вероватно би то била достоЌна борба.
  АлексеЌ Ќе вешто нокаутирао секундарног борца и певао:
  - єа сам наЌве"и човек
  Иако Ќе живео други век!
  Аленка Ќе уз осмех коЌи Ќе послала кроз екран монитора приметила:
  Све "е бити у реду дечаче моЌ!
  Сотников Ќе одговорио:
  - Нисам дечак, ве" муж!
  Аленка Ќе врло прецизним преокретом оборила неприЌате а, и врло спретно нокаутирала борце.
  Наташа Ќе духовито приметила и врло жустро ударала по дугмадима плочицама штампе.
  И ракете су на ово реаговале веома агресивно. И летели су као смртоносни отров кобре коЌи Ќе пуштен под кожу.
  Сотников се поново борио са чопором камила. Вечити дечак Ќе поступио превише праволиниЌски.
  И ®егов противник Ќе успео да ухвати, а АлексеЌа Ќе залила велика вру"ина.
  Аленка Ќе викала:
  - Пази, батице!
  Дечак-воЌвода Ќе мало поцепао растоЌа®е. Али неприЌате  се за ®ега држао врло самоуверено.
  И оба борца су се замало сударила. Отишао, кренуо у агресивну конфронтациЌу. И чак су се сударили.
  АлексеЌ Ќе певао:
  - Би"е град на Венери,
  А на Марсу градимо град ...
  НиЌе ружна химера -
  Да"емо вам резултате!
  Алиса потапша Марлборо по рамену и загугута:
  - Ти си супер мала стварчица!
  Туту-маршал зарежа:
  - Драго нам Ќе да вас служимо!
  СоколовскаЌа Ќе наредила:
  - У напад! ХаЌде са заобилазнице левог бока.
  Крета®е великих боЌних бродова било Ќе превише лагано, а кретали су се ве"ом брзином од крстарица. И деловали су са огромном енергиЌом.
  Алиса Ќе погледала боЌно по е, тачниЌе тродимензионални простор. А сада Аркаша покушава да изврши притисак. ЛиниЌа фронта Ќе сада опуштена, па закрив ена.
  И била Ќе то динамична равнотежа. Алиса Ќе ослободила ноге од ципела и почела да притиска голим прстима дугмад ¤оЌстика.
  И дошло Ќе до прегледа и униште®а.
  Овде су узели Ќедан од великих боЌних бродова и бок се срушио. И горело Ќе, горело страшном силином.
  Наташа Ќе активно пуцала, а такође Ќе контролисала своЌе голе ножне прсте.
  И пробиЌао Ќедан брод за другим.
  Дакле, сви ®ени покрети су били грациозни и изузетно прецизни. И веома паметно Ќе нокаутирала противнике. А сада паклице цигара поново горе, а на другоЌ страни експлодираЌу флаше. А шансе за обе стране не прелазе границе динамичке равнотеже.
  Наташа Ќе чак певала на сав глас:
  - єа сам наЌЌачи на свету,
  Могу да победим слона...
  И на овом тужном ваздуху,
  НиЌе Господ таЌ коЌи царуЌе - сатана!
  Алекс Ќе са осмехом рекао:
  Ми смо као сатана!
  И дечак-воЌвода, притискаЌу"и своЌе голе, округле дечиЌе потпетице, али дугмад и пуштаЌу агресивне млазове хиперплазме одЌедном. И ето како се сЌебао... И кец са чопором "Камела", и буквално плануо.
  Узео Ќе и агресивно забележио када Ќе неприЌате  докраЌчен.
  Сотников Ќе певао:
  - Чека победа храбрих бораца,
  Можемо да срушимо бариЌере...
  Би"емо у славу великих отаца,
  ОчекуЌте да "е воЌници знати награде!
  А онка се закикота, прекинувши неприЌате ску нову машину, и зацвиле:
  - За свету РусиЌу!
  АлексеЌ Ќе са дети®астим осмехом приметио:
  - А овде РусиЌа, ратуЌемо са флашама!
  Вештица Ќе духовито одговорила:
  - За веома велику флашу можете добити новац за контеЌнер!
  И оба борца су се смеЌала.
  АркадиЌ се Ќош ниЌе ук учио у битку. Пребацио Ќе трупе, како не би дозволио неприЌате у да уђе у позадину.
  Алиса Ќе покушала да се провуче и направи торбу. До сада ниЌе успела.
  Око девоЌке су Ќуриле паклице скупих цигарета. Стално су покушавали да даЌу савете. Међутим, ово Ќе било од мале користи.
  Ево Ќош пар боЌних бродова са обе стране запалило се и почело да се распада.
  Боце су звецкале.
  АлексеЌ се до сада борио у борбеном авиону, иако Ќе био у искуше®у да пређе у ве"и аутомобил.
  Сотников се веома добро кретао. Он Ќе, као кра ица на дасци, скочио кроз вакуум.
  И ово Ќе било виртуозно извође®е песме са ®егове стране.
  И Аленка Ќе босим ногама притискала сва дугмад и полуге. Поред ®е се тукла флаша Бордоа. Такође елитни ратник коЌи Ќе рушио неприЌате е уз узбуђе®е пиране коЌа слама кокошке.
  Сотников Ќе, пак, косом одсекао другог противника, и натерао га да добро опече.
  Овде су се борци буквално сударили, а по а силе су одлетела. А ово Ќе велико униште®е. Али, наравно, не АлексеЌу - ®еговом високом борцу.
  Аленка Ќе охрабрила партнера и мужа:
  - Браво дечко! Притисните га!
  Наташа Ќе, с друге стране, испалила концентрисану смртоносну ватру са великог боЌног брода. Она Ќе ратник са смртоносним замахом.
  Наташа ниЌе ци ала, ве" Ќе интуитивно притискала голе ножне прсте.
  И она Ќе морала да буде у нево и, посебно у дети®ству.
  Иако ЌоЌ Ќе управо избиЌа®е бубу ица донело наЌве"у тугу. ТачниЌе, ниЌе б еснуо, ве" Ќе скочио.
  Наташа Ќе, обуздаваЌу"и пламен, певала:
  - Не идеш ти нигде
  Претвори"у цигару у уш!
  АлексеЌ Ќе логично приметио:
  - Хумор нам помаже да градимо и живимо!
  Наташа Ќе обЌаснила:
  - Не хумор, ве" песма!
  Сотников Ќе, нокаутираЌу"и другог борца у облику ража, певао:
  Ко Ќе навикао да се бори за победу,
  Нека певаЌу са нама!
  Наташа Ќе уз млаз енергиЌе експлодирала милион атомских бомби бачених на Хирошиму и викала:
  - Ко Ќе весео смеЌе се,
  Ко жели да постигне....
  Аленка Ќе уз смех додала:
  -Ко тражи увек "е на"и!
  А ®ена боса пета уперила Ќе пулсар тачно у мету. И наравно, цигарете су биле веома неприЌатне.
  Али Катка, с друге стране, ниЌе била инфериорна у борби. А ®ени голи прсти са ништа ма®е окретности слали су дарове смрти. И тешко Ќе убацила импулсе смрти.
  КатЌа Ќе намигнула Маши кроз монитор:
  - Каква лепота издржи!
  Као одговор, вечна девоЌчица од три стотине година Ќе одговорила:
  - НемоЌ само да се држиш и удари!
  И ратници су показивали Ќезик Ќедни другима.
  Међутим, КатЌа Ќе Ќош увек скоро тинеЌ¤ерка у годинама, а чини се да Маша ниЌе сазрела.
  Овде су ратници наЌвишег стандарда.
  Љоха Тетерев Ќе такође у жару битке, али више воли да пуца са великог боЌног брода.
  И он се Ќош ниЌе раздвоЌио од дети®ства. Овде, у свету буду"ности, ствари су помало ван памети.
  И Љоха Ќе попримио изглед дечака од тринаест година и босом петом притискао дугмад и истовремено певао:
  - ДуваЌ, дуваЌ, дуваЌ, Ќош Ќедан ударац,
  Ми борци имамо посебан дар!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Маша Ќе климнула у знак слага®а, такође уперивши пушке са хиперплазмом у неприЌате е голим прстима девоЌачких ногу и храну:
  Ми смо наЌЌачи на свету
  И живот "емо провести као у стре ани!
  КатЌа се отргла од гору"е струЌе честица загреЌаних на милиЌарде степени.
  ДевоЌка Ќе посечена било време са пла"еницима коЌи су напали русиЌу. И рушене главе заиграно.
  А ту Ќе и игра. Шта Ќе са разбиЌа®ем флаша? Ни они нису бесмртни.
  КатЌа Ќе прочитала, показуЌу"и зубе:
  - єедан два три четири пет -
  КатЌа Ќе изашла да пуца!
  Маша Ќе потврдила, удараЌу"и смртоносним млазом честица:
  - ПобеђуЌемо без изузетка!
  Алиса им Ќе викала кроз холограме:
  - Не пливаЌте иза бова, одвеш"е вас у вакуум!
  КатЌа Ќе цвркутала, обараЌу"и Ќош Ќедну мету:
  - Победа Ќе веома добра,
  И остави"емо неприЌате е да сатре!
  А сада се свемирски бродови поново приближаваЌу. БоЌни бродови и велики боЌни бродови покушаваЌу да се држе зида, што доводи до тога да се по а силе и полупростора нагомилаваЌу, а свемирски бродови постаЌу практично нера®иви.
  КатЌа се бори са страш"у и изузетно опрезно. Борба ниЌе шала.
  Наравно да "е победити наЌЌачи.
  Али у стварности, стратегиЌа може траЌати бесконачно. Поготово ако су ресурси упоредиви. А силе су скоро потпуно Ќеднаке.
  Алице намршти обрву. Колико се често такав рат, попут игре дама или шаха, претворио у реми.
  А овде Ќе Ќош теже глумити него у шаху.
  А онда равнотежа и благо осцилова®е посуде.
  И Аленка Ќе, Ќебене цигарете, почела да се нервира. У ствари, овде се ЌебаЌу, али зликовац се не шали ...
  Алиса Ќе зарежала:
  - За наЌновиЌа достигну"а!
  Маша, носе"и флаше вотке и ко®ака, зацвилила Ќе:
  - За наЌбо и успех!
  Лех Ќе одговорио:
  - То ниЌе то!
  КатЌа Ќе цвркутала покриваЌу"и другу мету:
  - Након што се реактор срушио, више не"е бити исто!
  Алиса Ќе бесно зарежала:
  - Одмах Ќе Ќасно да то ниЌе Пушкин,
  Написао ове пЌесмице!
  Катка се закикота и одговори, срушивши борца:
  - И не пресавиЌени, али не пресавиЌени!
  Хладне су ти га"ице!
  Љоха Ќе запретио КатЌи прстом:
  - НемоЌ бити непристоЌан! Мокри иза ушиЌу!
  КатЌа се закикота.
  - Кондензовано млеко?
  Алиса Ќе  утито зарежала:
  - Хо"е ли КатЌа наступати годину дана, лиши"у те слаткиша!
  Млади ратник Ќе зацвилио:
  - И немате право!
  Маша се сложила,  утито лупкаЌу"и голом петом:
  - А шта ти Ќе заиста заповеђено!?
  Алиса Ќе мудро одговорила:
  - Бо е Ќе имати кра а у глави него ветар!
  Маша Ќе уз осмех узвикнула борбеном авиону и цвркутала:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  Лех Ќе са страш"у додао:
  - МаЌко наша, маЌко наша - уби"емо вотку!
  КатЌа Ќе неочекивано изЌавила:
  - А моЌ очух Ќе рекао да Ќе вотка опасниЌа за Руса од десетак Хитлера!
  Алиса Ќе климнула у знак слага®а.
  - Да, стотине Хитлера су заиста опасниЌе! Међутим, наша тела се не плаше алкохола!
  И девоЌка Ќе поново притиснула голе прсте на дугмад ¤оЌстика. И тим Ќе радио. Нове легиЌе великих и тешких звЌезданих бродова напу®ених кутиЌама цигарета Ќурнуле су у битку.
  Али са стране Аркаше Сапожкова, исте новопроизведене легиЌе су се кретале ка састанку. А свемирски бродови су за собом оставили дуге светлуцаве трагове.
  АлексеЌ Сотников се кретао у борбеном авиону, убрзаваЌу"и или успораваЌу"и.
  Био Ќе брз млади".
  Аркаша Ќе наредио. Али и ®ему Ќе ве" досадило да буде командант.
  А уместо себе, вечно млади велики академик напустио Ќе електронски командир и Ќурнуо у битку.
  Алиса СоколовскаЌа га Ќе пратила. Њен борац Ќе нагло убрзао.
  Оба воЌсковођа изабрала су возила са веома мо"ним оружЌем и ук учила режим Бога.
  Ево нас од ових преокрета.
  Алиса Ќе такође ослободила своЌе грациозне ноге из ципела и почела да притиска дугмад голим прстима. Тако Ќе кул играти се ногама.
  Алиса Ќе чак певала:
  - Негде на Ками,
  Ми сами не знамо!
  Негде на Ками -
  МаЌка река!
  Не могу дохватити рукама
  Не посегните ногама!
  Маша Ќе подигла:
  - Босих ногу
  Цлоцкворк гирлс!
  И ту су постали обични воЌници, уживаЌу"и у жестокоЌ борби.
  И тако Ќе кул расположе®е борити се тако!
  Алис Ќе остала у Ќедном бикиниЌу. Она Ќе веома лепа девоЌка. Има савршену фигуру и пропорциЌе чудесног тела.
  Али у огромном  удском царству коЌе обухвата неколико галаксиЌа, уопште нема ружних или физички хендикепираних  уди.
  И то свакако радуЌе. Како Ќе сада свемир постао леп и исправан.
  Алиса притиска своЌе голе ножне прсте на полуге. Колико Ќе лепа и облине ®еног тела су тако завод иве у апсолутном савршенству и хармониЌи линиЌа.
  ДевоЌка хероЌ Ќе певала:
  - Слава моЌоЌ ота¤бини,
  Сви смо ми приЌате ска породица!
  А сада она пушта си"ушно праж®е®е грашка на мини ракети. Али термопреонска реакциЌа такође избиЌа енергиЌу колосалне силе.
  И догоди се експлозиЌа супернове и десетак бораца, заЌедно са чамцем, гори као мо ци у пламену ог®ишта.
  Боце нису имале времена ни реч да изговоре.
  Алиса Ќе цвркутала:
  - Дава®е предлога -
  Знамо како да сма®имо промене!
  Лех Тетерев Ќе твитовао:
  - Ти си само супер Алиса!
  Херо Гирл Ќе твитовала:
  - Лиса-Алисова - добро име!
  И опет, са округлом, ружичастом девоЌачком потпетицом, садаш®ост смрти "е попустити.
  Ово Ќе огромна деструкциЌа.
  КатЌа Ќе са ужива®ем издахнула, растав аЌу"и ракетом Ќош Ќедан авион са флашама:
  - Да, ово Ќе добро име!
  И певала Ќе:
  - ОдЌедном ловац истрчи -
  Хиперплазма удара!
  Маша се закикота и рече:
  - Дивно Ќе!
  А ®ени голи прсти исклесаних, препланулих ногу ослободи"е нешто потпуно смртоносно и истовремено лепо.
  Чак се и разарач одвоЌио од поготка.
  Као одговор, Наташа Ќе намигнула сестри кроз холограм Ќарке боЌе и зацвилила:
  - єе ли то термопреон!?
  Маха енергично климну главом.
  - Да, тако нешто! И веома конструктивно!
  А девоЌке су праснуле у смех. Чак су и Ќезике исплазили. Одмах су се издужили као бичеви и испреплели се у клупко. И постало Ќе тако уврнуто.
  Алиса Ќе коментарисала:
  - И ми смо испреплетени као пар змиЌа,
  Чврсто грли два приЌате а!
  Наташа Ќе гукала:
  - Ми смо добри приЌате и!
  Аркаша, коЌи Ќе такође одржавао контакт кроз тродимензионалну проЌекциЌу, претворио се у дечака црне коже сина Африке и пискао:
  - Добре девоЌке су велике другарице,
  Ум као предшколци - чекаЌу их страхови!
  И црнопути, шармантни дечак из бисерних зуба пустио Ќе сунчеве зраке.
  И скочише, и ето чуда, четири борца са цигаретама одЌедном, уг енисана као опушци у гасном горионику.
  Алиса Ќе намигнула.
  - Ти Ќедноставно шармираш!
  Аркаша Ќе приметио, помераЌу"и уши:
  - єа сам оличе®е интелигенциЌе!
  А дечак из ноздрва, као да му®ом избиЌа, Ќе шарм - ефекат матрице, тачниЌе хиперматрице.
  Аленка Ќе рационално приметила:
  - Наш ум само ствара незамисливу материЌу!
  АлексеЌ Сотников Ќе у међувремену добио ударац у чело. Поново Ќе дечака обузела велика вру"ина. Али ниЌе био нимало постиђен.
  Напротив, подсе"ало Ќе бившег гувернера на купатило. Шта Ќе заиста купатило?
  Дечак Ќе певао:
  Купа®е, купа®е, купа®е, купа®е!
  ИнфузиЌа храста и брезе!
  Аленка Ќе покупила одломак свог мужа:
  Купатило, купка, купка, купка, купка!
  Дели" нашег живота Ќе самац!
  Аркаш Ќе поново укло®ен сунчевим зракама из ®егових зуба коЌи су блистали попут брушених диЌаманата и приметио:
  - А ви сте муж и жена!
  АлексеЌ Ќе енергично климнуо главом, уда аваЌу"и се од рудника лете"и по сложеноЌ пута®и:
  - Нека се жена боЌи мужа!
  Аленка се закикота, гола, ружичаста потпетица притисне педалу, а девоЌка зацврку"е:
  - Не боЌим се ни мужа, ни хладно"е!
  примети АлексеЌ прекорно гледаЌу"и своЌу страст. Тада га Ќе скоро прекрила хроно граната. Опасно оружЌе чак и ако имате режим Бога. Дечак Ќе шкрипао, голе, дети®асте пете су му Ќако пекле.
  Сотников Ќе издао:
  - Пази на себе, пази!
  Аленки Ќе то потврдио разбиЌаЌу"и неприЌате ску бригантину борбеним емитером на ову:
  - Пази, чуваЌ се!
  Аркаша се церекао и певао:
  - єа сам мо"ни паклени тенк -
  Чоколада "е бити сре"на!
  Борба између цигарета и алкохолних пи"а Ќе фантазиЌа великог обима.
  Алиса Ќе, са ®ене стране, млатила флаше по разним врстама свемирских бродова, а Аркаша Ќе вирила кутиЌе цигарета на разним врстама свемирских бродова. Било Ќе тако кул - импресивна утакмица.
  Аркаша, оборивши цео крсташ са дуванским производима, загугута:
  - Алиса из луднице -
  Велика крава!
  Женска хероина Ќе одговорила:
  - Плати"ете!
  А ®ена ракета Ќе сломила дредноут са великим низом пушака и флаша.
  Да, било Ќе импресивно.
  АлексеЌ Сотников се у међувремену ухватио у коштац са кутиЌом цигарета Корона. Ас Ќе био високе класе. Оба борца су маневрисала и излазила из еруптивних енергетских токова.
  Дечак воЌвода Ќе био чак и мало збу®ен. НеприЌате  Ќе заиста Ќак. Али где су наши отишли?
  АлексеЌ Ќе певао, маневришу"и:
  - Не плашимо се неприЌате а ни наЌма®е,
  єаке наше руске саб е!
  И опет одлучан и веома успешан маневар. А сада Ќе дух избачен из неприЌате а. Он, пошто Ќе ушао у вакуум траку, изгледа да се гуши.
  Сотников Ќе певао:
  - Сунце излази и залази
  И роди"е зем а Ќуначка!
  Аленка Ќе уз осмех приметила:
  - Нагласак се не поклапа!
  А девоЌка Ќе опет послала босоногу, сЌаЌну сомотску потпетицу.
  Па, ово Ќе озби ан борбени тест.
  Ратник и ратник, као и увек, на великоЌ висини.
  Алиси се приближавао Аркаша Сапожков.
  Млади спо а велики академик Ќе твитовао:
  - Па, приЌате у - Ќеси ли спреман да прихватиш десну руку судбине?
  Алиса Ќе одговорила гугута®ем:
  - Драги моЌ дечаче,
  У овом часу шта Ќе с тобом!
  Аркаша Ќе ударио снопом за уништава®е и зацвилио:
  - Све Ќе у реду, ¤аба су тражили проблеме у мени,
  Само Лиса, ти си Алице, недостаЌала си ми!
  И момак намигну девоЌци. Изгледало Ќе грандиозно и комично у исто време.
  Наташа Ќе послала и нешто деструктивно и истовремено Ќестиво.
  Хиперплазматски сноп Ќе претворен у колач коЌи Ќе прекривао све прорезе за посматра®е звезданих бродова.
  Заиста, када има много кекса, они се угуше!
  Алис Ќе ценила напад ¤иновске торте.
  - То Ќе сЌаЌно! - цвилила Ќе девоЌка.
  Да, дефинитивно Ќе мирисало на претерива®е. Пакленице цигарета почеле су саме да се запале, а флаше су експлодирале.
  Аркаша га узе и цврку"е:
  - Ако си сиса са тортом,
  Веома славно заглав ено!
  Па негде маЌмуни -
  Користили сте приЌемник!
  И баци блистави пулсар из очиЌу.
  АлексеЌ Сотников, врше"и притисак на аса такмичара, издао Ќе:
  - Из очиЌу се котр аЌу леденице,
  Панов смртни час Ќе дошао!
  И опет увиЌен убоЌитим ракетама.
  Наташа Ќе издала, лансираЌу"и следе"у етапу са великог боЌног брода:
  - Наша партиЌа "е бити добиЌена!
  И лет хиперплазматске мр е у облику мапе. И вакуум Ќе шиштао, спреман да се расцепи на многе варнице.
  У међувремену, у лету, флаша вотке и пакова®е Беломора прво су се сударили са ловцима. Дошло Ќе до експлозиЌе и потпуног униште®а.
  А онда су пакет и боца након избацива®а почели да се удараЌу у вакууму.
  Цигарете и алкохол су очигледно изазвали међусобну некомпатибилност.
  Беломор, гураЌу"и вотку Столичну, похлепно Ќе прогунђао:
  - Шта ти очекуЌеш?
  Боца Ќе одговорила:
  - На твоЌе униште®е!
  Пакла цигарета се закикота.
  - Не"еш га добити!
  Боца Ќе приговорила:
  - Како да чекам!
  И ударали су се по глави. Ево како су сви заискрили.
  Аркаша, нехаЌно гледаЌу"и ову слику, просикта:
  - Не, слом ена крила не"е збунити,
  У мени нема сажа е®а и не случаЌно!
  Лекха Тетерев Ќе подржао одломак:
  - Не волим наси е и немо" -
  То Ќе само штета за распетог Христа!
  Демонтажа у вакууму била Ќе шарена и сочна.
  Алиса Ќе звиждала и певала, свираЌу"и клавиЌатуру голим прстима:
  - МоЌ прави осмех, и супер-мо"ан ударац!
  После тога "е девоЌка, као и ®ена коса, пустити читав сноп искри из главе.
  Аркаша Ќе са великом страш"у приметио:
  - єа сам феноменалан Ђаво!
  Алиса Ќе одговорила:
  - Не, ти си само кретен!
  А гривасти академик са префиксом гросс прогунђа:
  - єа сам бетонска ограда!
  Наташа Ќе одговорила:
  - НиЌе Аркаша, то Ќе хипертитан!
  АлексеЌ, излазе"и са другог брда, примети изненађено:
  - Сви овде воле префикс хипер!
  Алиса Ќе логично обЌаснила:
  - И сам наш живот Ќе континуирани хипер. Ако не у животу, онда у Хиперматриксу!
  Љоха Тетерев се извио у салто и гугутао као голуб:
  - ХодаЌу по матрици,
  Звездани бродови дижу у ваздух!
  И КатЌа Ќе са апломбом додала:
  - Па матрица, то Ќе матрица!
  Заиста, ово Ќе Ќедноставно колосалан систем непрекидног уништава®а и униште®а.
  Флаше и паклице цигарета били су осуђени на непрекидно прорица®е судбине. єедна од флаша водке "Кристал" почела Ќе да исповеда своЌе грехе пред зрачним пишто ем.
  Чак Ќе и клекнула - певаЌу"и:
  - Пусти моЌе грехе,
  Знам да имам много...
  Молим вас саслушаЌте и помозите
  Хо"у да се покаЌем пред Богом!
  Заиста Ќе изгледало комично. Али у ствари, флаширане цигарете такође имаЌу религиЌу. Чак се и оружЌе понекад моли.
  Аркаша Ќе одговорио на Сотниково пита®е:
  - Да, наравно - роботи коЌи веруЌу - ово Ќе напредак!
  Дечак управника Ќе приметио:
  - Колики Ќе напредак постигнут?
  До незамисливих чуда...
  Само веома примам иво
  У пита®у вере, чудан демон!
  Алиса Ќе агресивно потврдила:
  - Нево е заборав ене
  Напуштено трча®е...
  Роботи славно ору,
  НиЌе човек!
  АркадиЌ климну главом.
  - Да, роботи добро ору!
  И сви у хору у четворици, тачниЌе осмоци, певали су:
  - Капетане, капетане осмех,
  Уосталом, осмех Ќе застава брода!
  Капетане, капетане!
  Само храбри осваЌаЌу мора!
  И сви "е углас звиждати...
  Па право славуЌ-разбоЌници!
  АлексеЌ Сотников Ќе подигао своЌу дети®асту руку, стиснуо песнице и запевао:
  - Песнице, песнице -
  ПобиЌедили су противнике ударцем,
  Наше песнице!
  Заиста Ќе било шта видети...
  Друго боЌно одело почело Ќе да пева:
  - Хо"еш да будеш кретен?
  Наравно да не,
  ДаЌ ми мало вина
  И паклица цигарета!
  АлексеЌ звижди. Оставио Ќе следе"у ракету и зацвилио:
  - То Ќе физиологиЌа!
  А дечак-воЌвода се показао у пуном ажуру.
  Његов изглед Ќе био као упад у хиперматрикс и алтернативно размиш а®е.
  Алиса Ќе с подсмехом приметила:
  - МоЌа истина Ќе
  Да се свет претвори у лудницу!
  А девоЌка Ќе поново притиснула сложену и смртоносну тастатуру голим прстима.
  АркадиЌ Сапожков Ќе сасвим логично приметио:
  Скоро су сви полудели
  Чак и они коЌи су луди...
  Али момци сте се дурили -
  Потребно Ќе превише снаге!
  Алиса се сложила са овим:
  Превише, то Ќе сигурно!
  И боса пета девоЌке се забила у антену. И талас цунамиЌа огромне, Ќедноставно неограничене снаге Ќе отишао.
  Видело се да су чак и груби боЌни бродови задрхтали у ог®еноЌ мрежи.
  А ма®е посуде су потпуно избачене.
  Алиса Ќе певала:
  - Летео сам на звезданим бродовима,
  И нема дово но зем е на небу!
  АлексеЌ Сотников Ќе читао више лирски:
  - Сад сам се сетио
  Изглед Ќе блиставо светао ...
  Пробо ми срце врхом бодежа!
  Изгорео сам у потоцима ог®еног ветра,
  Ти си на одговор "утао!
  Алиса Ќе промрм ала у одговору:
  - Ох, како Ќе лако у"и у первачи -
  "ути, "ути, "ути!
  Аркаша се сложио:
  - "ута®е Ќе злато, али често веома ниског стандарда!
  Алиса се закикота, а Ќезик ЌоЌ се издужи за десетак метара, и као шамар по челу великог академика.
  Чак су му и очи искочиле из дуп и...
  А копита су ве" газила по вакууму. На белим ко®има тркале су се флаше алкохола, а на црним ко®има цигарете. И изгледало Ќе изузетно полетно.
  И дошло Ќе до судара...
  Лекха Тетерев Ќе певао:
  - Запалио сам другу цигарету,
  Чуло се куца®е у купатилу...
  Вероватно Ќе краЌ света
  Одведи ме до страха!
  Алиса Ќе потврдила:
  - ХаЌдемо!
  И ратница-хероина "е опет бичевати Ќезик као страшило ...
  Аркаша Ќе томе на своЌ начин приговорио. Чело на челу му се издужило и пресрело му Ќезик. Одмах Ќе дошло до кратког споЌа и како Ќе заискрило... ТачниЌе, му®е су ударале као буба®.
  И опет Ќе талас цунамиЌа отишао, само оваЌ пут удар Ќе пао на звЌездане бродове с кутиЌама цигарета. И све "е сиЌати и пламтети...
  А груби боЌни бродови су као грудве снежних наноса бачених у ¤иновски тига®.
  После размене удараца, вечити момак и девоЌка ударили су се челима и углас певали:
  - Би"емо приЌате и са тобом,
  Благо вечно приЌате ство!
  Алиса Ќе пристала на ово и запевала:
  - Ђаво, ђаво, ђаво спаси,
  Неко, неко нас Ќе казнио...
  ДаЌ нам, даЌ нам мачеве у руке,
  Против, против нове куге!
  Сотников се сложио:
  - Да, овде Ќе био такав корона вирус...
  Алиса Ќе цвркутала:
  Вирус нас не"е узети!
  И опет му®е сиЌевну из ®ених очиЌу.
  Генерално, тим се показао... Задово ан...
  Скоро све флаше су биле полом ене, а цигарете су запа ене. И генерално, битка Ќе дуго била у пуном Ќеку и буквално Ќе изгорела ...
  Сотников Ќе приметио:
  Матрикс Ќе променио све...
  Алена климну главом.
  - И флаша Ќе особа!
  Лекха Тетерев климну главом:
  - А да цигарете нису  уди?
  Наташа Ќе певала:
  - Прода"у цео свет за Ќедну цигарету,
  А ни пола живота ниЌе штета за ово!
  Маша Ќе пискала:
  Колумбо Ќе открио Америку
  Храбри морнар...
  Али истовремено Ќе предавао
  Цео свет пуши дуван!
  АлексеЌ Сотников Ќе духовито приметио:
  - А кад Ќе лоше - кажу - то Ќе дуван!
  Аркаша климну главом у знак слага®а:
  - То Ќе у реду! Ве" смо се потукли! И идемо на слободу!
  Алице климну главом.
  - Мислим да знам како да се отарасим чауре!
  Сотников климну главом у знак сагласности.
  - Добар рат па просвет уЌе мисли!
  Алиса се сложила:
  Нема ништа бо е од добре борбе!
  АркадиЌ Ќе певао:
  - У свемиру бесни рат,
  Сломити, убити без разлога...
  Ослобођен од сотоне
  И смрт Ќе дошла са ®им!
  Тим се потресао... Звездани бродови, полом ене звезде, разбиЌене флаше и уг енисане цигарете су нестали...
  ПримирЌе између два канибала
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Хитлер Ќе понудио мир Ста ину и пре Курске избочине. Баш за време Молотов еве посете првоЌ линиЌи фронта. И на личном састанку оба диктатора су некако успела да се договоре. Ста ин Ќе у почетку инсистирао на миру без анексиЌа и обеште"е®а. Хитлер Ќе заузврат приметио да Немачка и да е контролише значаЌан део териториЌа СССР-а, а Ста инови захтеви су претерани.
  Хитлер Ќе понудио мир, уз очува®е онога што Ќе Тре"и раЌх успео да освоЌи.
  Коначно, у послед®ем тренутку, лидер Ќе пристао на компромис: повратак на границе из 1939. године. Фирер, схватаЌу"и да не може да повуче два фронта, пристао Ќе на ово. Штавише, Немачка Ќе нешто освоЌила и било Ќе могу"е да се исход источног похода приЌави за победу.
  И Ста ин Ќе имао своЌ разлог. Прво, велике териториЌе СССР-а су ослобођене без иЌедног метка. И друго, била Ќе рачуница да "е се Хитлер Ќош неколико година борити на Западу. И све "е се то завршити међусобним униште®ем савезника и Тре"ег РаЌха.
  А онда "е СССР преузети цео свет!
  Рачуница Ќе наизглед цинична, али вероватно истинита. Хитлер Ќе, у сваком случаЌу, заиста окренуо своЌе хорде ка Западу.
  20. априла престала су неприЌате ства на совЌетско-немачком фронту. Тада Ќе почело повлаче®е немачких трупа. Требало Ќе да потраЌе шест месеци.
  Нацисти су све што су могли однели у позадину. Али у Тунису су се неприЌате ства интензивирала.
  НаЌпре су, наравно, стигли немачки борци са источног фронта, и то бо и асови. И почели су Ќако да пеку савезнике.
  Тада су се и бомбардери повукли и почели да пребацуЌу тенкове и пешадиЌу, ук учуЌу"и одабране СС Ќединице, као и Ќединице фронта очврсле у биткама на истоку.
  Наравно, Пантер Ќе вероватно био наЌбо и тенк на свету у то време. Има брзометни топ, оклопни проЌектил, а чело ЌоЌ Ќе добро зашти"ено. А услови за посаду су угодни. Тако да су Немци као да су избацили Ќак адут.
  И у исто време повукао броЌне подморнице. А битка за Тунис се отегла.
  Што Ќе наЌважниЌе, нацисти су, након што су прикупили авионе, успели да нападну и заузму Малту. И тиме лишио Британце Ќаке базе. И нацистима Ќе постало угодниЌе да пребаце снаге на Црни континент.
  А савезницима Ќе постало Ќош горе када Ќе Франко пустио Немце на Гибралтар.
  И тврђава Ќе пала услед му®евитог Ќуриша.
  Сотников Ќе оваЌ напад посматрао у сну.
  Први пилот, коЌи Ќе ве" постао легендарни, МарсеЌ, коЌи Ќе у историЌи авиЌациЌе блокирао резултат од сто педесет и двеста три стотине авиона, прилично самоуверено Ќе добио висину на Фокен-Вулфу. НиЌе могао, наравно, да пропусти наЌважниЌу битку, коЌа одлучуЌе ко "е владати Африком. Тако Ќе уместо МЕ-109 пристао да вози необичан Ф-190, иако се верзиЌа бомбардера овог аутомобила мало пе®ала, пошто Ќе оптере"е®е бомбом било постав ено у верзиЌи за пу®е®е. Ф-190 или Фокен-Вулф, током Другог светског рата постао Ќе прави "лете"и ко®" Луфтвафеа. ОваЌ авион, у совЌетско време прилично проклет, у улози фронтовог бомбардера Ќе по свему надмашио Пе-2, а као Ќуришни авион Ќе несум®иво био бо и од Ил-2, па чак и од напредниЌег и мобилниЌег Ил. -10.
  шта Ќе бо е? Брзина, управ ивост, посебно при ро®е®у са крила, па и наоружа®е, па Ќе оваЌ авион у своЌоЌ наЌмасовниЌоЌ модификациЌи имао чак шест (!) топова.
  Други пилот, одликован Витешким крстом Гвозденог крста са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима, полетео Ќе да нападне енглеску флоту не сам. Са ®им Ќе цела армада, бомбардери, ук учуЌу"и ронилачке бомбардере, Ќуришне авионе и ловце. АвиЌациЌа Ќе прикупила велики броЌ и за удар на цитаделу, и британску ескадрилу. Све Ќе ве" прорачунато, иако компЌутера Ќош нема... Нема везе, ускоро "е се поЌавити транзисторска рачунска машина, а онда "е борбе и"и Ќош успешниЌе.
  Ауто Ќе заиста тежак, пуно оклопа, због локациЌе мотора испред пилота (као совЌетски Лаггс), вид ивост Ќе погоршана. Наравно, ово Ќе додатно заштитило пилота, али Ќе имало и недостатке. Наоружа®е ове модификациЌе Фокен-Вулфа ниЌе слабо: два топа од тридесет милиметара и два митра еза од 13 мм. Истина, да би се олакшала управ ивост, укло®ена су Ќош два додатна пишто а на краЌевима крила. Генерално, авион Ќе, наравно, скоро напредан за своЌе време. Али у исто време, мора се признати да су Немци у потрази за снажниЌим оружЌем и оклопом очигледно погоршали летне перформансе машине. И уопште, начин да се више пушака окачи на авионе ниЌе био наЌбо и, Ќер Ќе пове"ао трошкове машина и сма®ио маневарску способност због пове"ане тежине.
  Иако рат, наравно, не добиЌа технологиЌа, ве" сами  уди. Ево, на пример, на десноЌ страни Марсе а, Ќош не тако титулиран, иако Ќе ве" добио витешки крст за потону"е Марата, коЌи Ќе касниЌе постао легендарни пилот Ќуриш Рудел, лети. Али ве"ина ове легенде Ќе летела на Иу-87, коЌи Ќе, наравно, гори од Фокен-Вулфа у сваком погледу.
  Поред тога, вид иви су и страшни Ме-110. Двоседи, коЌи су се прилично добро доказали, у улози фронталних бомбардера. Као и неколико десетина на брзину конвертованих Ме-210, Ксе-123, па чак и лаких двокрилних Ќуришника. Овде Ќе био цео Луфтвафе лешинар. Главни бомбардер Ќе, наравно, єу-88. Иначе, наЌпродуктивниЌи ас Другог светског рата, звани "клинац", управо Ќе завршио школу лете®а. Али био Ќе и ратник, што Ќе неопходно, а можда "е и бити. Међутим, штета, Покришкин и Кожедуб: наЌбо и совЌетски асови постали су авио маршали, док се немачки никада нису уздигли изнад пуковника. МарсеЌ се у стварноЌ историЌи срушио у несре"и, окончавши кратку летачку кариЌеру. Али имао Ќе много бо у пропорциЌу: летови - оборени неприЌате ски аутомобили од Мелдеса и Хафмана. Али то се овде ниЌе догодило, због Фирерове одлуке да пребаци пилота у ИталиЌу да удари на Малту. Управо се десио рачва®е током монсуна.
  А сада Ќе Марсел жив и чак може да се окуша у другоЌ улози: управ а®у Ќуришним возилом. И Ќош нешто за бацити на неприЌате ске бродове.
  Можда зато што храбар и вешт ратник увек изазива поштова®е, чак и ако Ќе неприЌате  ваше зем е. Из овога Британци шапатом изговараЌу име МарсеЌ и прекрсте се. Звали су га благи ђаво. Иако спо а наЌстрашниЌи ас свих времена и народа изгледа као дечак, или се чак и ®егово лице може заменити са девоЌком. Али има Ќош много тога да се уради!
  Марсел Ќе погледао у страну. Овде лете стотине летелица, а ®егов Фокен-Вулф са системом за поЌачава®е мотора и снажним ваздушно хлађеним мотором благо вуче напред. Испод ®их Ќе море, ускоро британска ескадрила, што значи битка. НаЌве"и, ратни брод у историЌи БританиЌе, боЌни брод ВикториЌа Ќе ®егов лични ци . Колега Рудел Ќе потопио совЌетски боЌни брод "Марат" (тачниЌе, натерао га да потоне на дно, убуду"е га пустио и делимично вратио у службу!). И он "е учинити нешто Ќош величанствениЌе.
  Овде, као демон из таме, из облака им у сусрет искачу енглески СпитфаЌер и Харихери. МарсеЌ одмах отвара ватру са уда ености ве"е од три километра. А коЌа Ќе предност пишто а М-103 од 30 мм - то Ќе управо способност удара на великоЌ уда ености. Истина, да би се истовремено погодио лете"и ци , потребна Ќе снаЌперска прецизност. Али овде Ќе Кожедуб такође више волео да пуца са велике уда ености од 200-300 метара, а немачки "Кид", напротив, са ниске, али огромном, Ќедва примет ивом брзином.
  МарсеЌ, коЌи има топ чиЌи Ќе проЌектил три пута тежи од топа Лагг-5 калибра 20 мм, може да разбиЌе неприЌате а са три километра. Па узми га!
  Пошто су ве" почели да наносе штету на да ину, Британци су се узврпо или и, успораваЌу"и, почели да се кре"у у страну. И Марсел Ќе осетио улазак у ста®е борбеног транса, када више не ци аш. Тело, такоре"и, контролише демон коЌи се укоренио у вама, притискаЌу"и дивно надахну"е. Код неких бораца се дешава када мозак, коЌи човек обично користи наЌвише хи адити део, одЌедном, прете"и да пукне, испусти пуну снагу. Добивши дар апсолутне визиЌе. А млади ас Ќе сада наставио да гађа поЌединачне ударце како би дуже задржао сет. Генерално, наравно, готово Ќе немогу"е погодити Ќедну мету из митра еза, чак и са контролисаном инсталациЌом. Можда се зато у мемоарима пилота не поми®е толико о млазним проЌектилима. Али сада Ќе Марсел као медиЌум и способан да комуницира са демонским духовима. То значи да Ќе официр авиЌациЌе пао у ста®е борбеног транса, интуитивно користе"и паранормалне способности. И ниЌе промашио, Ќер Ќе знао - унапред, где "е се налазити оваЌ или онаЌ борац. И то Ќе омогу"ило да се без прекида притисне окидач и удари, удари, погоди! А неприЌате  Ќе претрпео колосалне губитке и изгубио морал пред нашим очима.
  Ево шта се дешава британским лешинарима коЌи изгледаЌу беспомо"но, аЌкулама баченим на пусти®ски песак. И бесне покушаваЌу"и да се врате на исти начин!
  Међутим, и придошлица Хафман и други немачки пилоти такође се боре храбро и, што Ќе наЌважниЌе, вешто. Рудел такође ниЌе погрешио, иако има єу-87, коЌи ниЌе баш добар ауто за ваздушну борбу. Истина, са два топа од 20 мм. Овде Британци не став аЌу оружЌе у своЌ авион, они су ограничени на митра езе. Али МарсеЌ Ќе, упркос великоЌ тежини ®еговог аутомобила и наЌлошиЌоЌ маневарскоЌ способности као резултат тога, ипак наЌбо и, броЌ оборених бораца Ќе прешао педесетак, а ниЌедна (!) промашаЌ.
  Британски борци су ве" били у великоЌ мери уништени, а ма®ина расута. Под немачком ваздушном флотом, британски бродови. Ево наЌве"ег међу ®има свих боЌних бродова, боЌног брода ВикториЌа, названог по кра ици Комонвелта, коЌа Ќе наЌдуже владала у светскоЌ историЌи (за оне владаре чиЌи се пут може ма®е-више поуздано пратити!). МарсеЌ испод себе види брод на коме Ќе скоро оде е®е воЌника и морнара. Стотине пушака различитих калибара, ук учуЌу"и шест до двадесет пет инча способних да исп уну тону граната. Ужасан бруто боЌни брод, креациЌе наЌбо их британских инже®ера. Морате бацити тону бомбе на такав начин да удари директно у машинску собу, или у складиште мунициЌе, да изазове детонациЌу. Иначе, Ќедна тона бомби, такав бронтосаурус са непотопивим преградама, на чиЌоЌ позадини "Титаник" не"е пасти низ бедну  игавку. Да, и пазите да не паднете под ватру противавионских топова, коЌих на овом великом боЌном броду има много, из ®их ве" пуцаЌу, од експлозиЌа се распламса ватромет.
  Међутим, Марсел ништа ниЌе ци ао нити бирао, у полутрансу и осе"аЌу"и, као и Лук Скаукер, мо", као и дах целог космичког етра, Ќедноставно Ќе повукао полугу и тона бомбе Ќе полетела. Марсел Ќе прошапутао молитву:
  - Боже моЌ, опрости и помилуЌ, али ово Ќе моЌа дужност!
  - Губитник увек греши, али увек Ќе у моди изву"и праве зак учке из губитка! - Онда, закуцавши, афоризмом - Можете победити губитком свега, а изгубити - сте"и себичност!
  Одоздо се зачуо хук таквом снагом да су се и немачки авиони на пристоЌноЌ висини прилично тресли. Џиновски боЌни брод "ВикториЌа" био Ќе обрастао ватреним перЌем, достигао Ќе висину ®уЌоршког небодера, таласи "цунамиЌа" коЌи су долазили из ®ега распршили су наЌближе енглеске бродове на све стране. Неколико фрегата се чак преврнуло... И био Ќе колапс.
  МарсеЌ Ќе преко мо"ног радиЌа командовао:
  - А сада од свих пушака, на Гибралтару - пали!
  Наређе®е Ќе дато баш на време, баш у наЌбо им годинама, када су воЌници изашли из касарне и радили вежбе, што значи да би БританиЌу данас осветлили термокварк напалмом.
  Па, други немачки авиони су напали ескадрилу. Сталук Ќе краЌичком ока видео да Ќе Руделов єу-87 бацио бомбу од 500 килограма на носач авиона и погодио, као и увек, тачно. Капетан-фирер Ќе радосно узвикнуо:
  - Тако се чува хероЌ рата!
  Носач авиона Ќе добио штету, али не само од Рудела. СвоЌ допринос дали су и други немачки асови. Сам МарсеЌ, коЌи Ќе Ќош имао две бомбе од 200 килограма, одлучио Ќе да их искористи на оваЌ начин. Прва жртва била Ќе крстарица. Бомба га Ќе погодила право у велики дим®ак коЌи Ќе производио дим .... Друга се нашла у фрегати. Да би то урадио, МарсеЌ Ќе чак извео маневар ро®е®а. Након тога, труп Ќе постао лакши, а млади ас Ќе пожалио што ниЌе довео преоптере"е®е до границе од 1800 килограма. Међутим, не треба бити толико себичан, нека се истичу и славе остали ратници Тре"ег раЌха. Уосталом, мора се ре"и часно бити виши и хладниЌи од свих осталих.
  У фашистичкоЌ НемачкоЌ Ќе било много славних ратника, проучаваЌу"и ®ену историЌу и дела разних хероЌа и витезова рата, просто се изненадите, и не престаЌете да се питате: зашто су Немци тако брзо одували? А зашто Ќе ®ихова авиЌациЌа изгубила надмо" у ваздуху?
  Наравно, у СовЌетском Савезу ниЌе било асова без промашаЌа - Покришкин, први троструки хероЌ СССР-а, Кожедуб, сматран Ќе наЌбо им, Ќош шест  уди Ќе имало више од педесет. Али ипак... Можда Ќе права ствар заиста на страни СССР-а, а више силе су подржавале Црвену армиЌу и СовЌетско царство!
  Марсел Ќе тада схватио да Ќе обавио своЌ посао и сада Ќе дошло време да се врати, напуни гориво и удари у тврђаву. Ве"ина бродова, ук учуЌу"и два боЌна брода и два носача авиона, потоп ена Ќе, а са мора БританиЌа више не"е мо"и ни на коЌи начин да помогне Гибралтару. А сама тврђава се сада само млати, и не може да одоли.
  Пилот терминатора се окренуо и цела победничка армада Тре"ег раЌха га Ќе пратила. Од Британаца ниЌе остало скоро ништа. Истина, губитака уопште ниЌе било, али су се борили са ловцима и испа еним противавионским топовима. (Њихов МарсеЌ Ќе уништио тачно осамдесет и Ќедну летелицу, чиме Ќе укупан броЌ авиона достигао 401!). Сада можете да га означите...
  Када, наравно, тврђава падне...
  Иначе, Рудел, наравно, без сум®е, браво, видиш како Ќе узео фрегате, видиш, разбио Ќе и носач авиона.
  Овде Ќе ве" слетео ловац-бомбардер МарсеЌ. Прека ено и навикнуто на воЌнички рад, тело Ќе вршило покрете аутоматски.
  Допу®ава®е и пу®е®е авиона не би требало да траЌе више од петнаест минута, а затим скочите и срушите остатак.
  Па демонски Адолф Хитлер, како Ќе саопштено, лично предводи Ќуриш на Гибралтар из ШпаниЌе.
  Сама наЌмо"ниЌа, британска цитадела била Ќе подвргнута масовном гранатира®у, а ровови су буквално млевени, зидови и преграде урушени. Може се само замислити колико су били шокирани браниоци Гибралтарске тврђаве. И не само ударима граната. Међутим, урлик и урлик су били страшни. Црнци и Арапи из колониЌалних Ќединица изгубили су главе ве" у првим минутима арти ериЌске припреме, а ни белци нису изгледали ништа бо е.
  СтариЌи каплар Паркинсон Ќе био толико уплашен да Ќе одЌурио у тоалет. Али бар десетак Енглеза и Арапа ве" се стиснуло Ќедно уз друго, тако да Ќе каплар без церемониЌе ударен петом у вилицу. Паркинсон Ќе повикао Ќош гласниЌе и извукао пишто .
  - ХеЌ ти жутолики Ќа тебе!
  Одозго Ќе због треса®а процепа падао песак, врео и бод икав, буквално се попео у капларов оковратник. Пао Ќе у ста®е млазног колапса и отворио ватру да убиЌе. Као одговор, полетео Ќе бодеж коЌи Ќе пробио Паркинсонов стомак. Из ®еговог тешког стомака безво но Ќе шик ала фонтана крви, а поражени каплар млатио се у агониЌи.
  А ни на другим местима ниЌе било бо е, вриска, смрад, биЌес, пуц®ава, када се црнокоси Британци или, напротив, бледи, упркос тропском лету, разбиЌаЌу. А горе Ќе, наравно, било Ќош горе, али тамо Ќе хистериЌа брзо утихнула, сви насилници су побиЌени.
  Само воЌничка проститутка КорнеЌ ниЌе изгубила главу, ве" Ќе искористила тренутак за лично бога"е®е. єедан, два, три - поцепаЌте ¤епове. Четири, осам, пет - морате пуцати у зечи"е! А црна курва му се без церемониЌе попела у ¤епове, па се чак и подло осмехнула.
  Паника Ќе захватила и псе, почели су да Ќуре и гризу помахнитале британске ратнике, а они су махнито одговорили пуца®ем и, што Ќе наЌважниЌе, погађа®ем, међутим, не само животи®а, ве" и  уди. Чак Ќе и пуковник Фантомах, звани булдог, изгубио главу до те мере да Ќе почео да копа, безуспешно удараЌу"и саперском лопатом о под бункера.
  Па МарсеЌ, Рудел, Гетер и остали витезови рата Тре"ег раЌха копали су одозго, покушаваЌу"и пре свега да изваде противавионске топове. Међутим, овде готово да ниЌе било разара®а, а Британци практично нису пуцали. Уништивши само Ќедно смело дебло, Марсел Ќе проговорио:
  "НиЌе добро бити ситница у великоЌ ствари, али Ќе Ќош горе не придавати важност ситницама због мале жуд®е за нерадом!"
  План коЌи Ќе унапред развио штаб Ќе спроведен, Ќасно као на вежбама. Трупе су кренуле напред и пре завршетка арти ериЌске припреме. Са немаром преуређени пешаци. Фирер ниЌе могао чак ни да наређуЌе, колико Ќе све испало складно. Конкретно, покрет "ГолиЌата" коЌи диже у ваздух пролазе у минским по има. И такође подстакнут, лично од капетана-фирера, Ќедноставан за употребу систем "ЗмиЌа Гориницх". Пролази у минским по има су остав ени широки, и одмах су по ®има проЌуриле лаке танкете, а потом и пешадиЌа. Међутим, Британци, као што би се очекивало, практично нису пружили отпор. Само Ќе присуство густо ишараних мина, ук учуЌу"и и наЌновиЌе, радио-контролисане, успоравало напредова®е, као и разни ши ци и ровови. То Ќе природно створило проблеме, и то више него озби не проблеме. Али уосталом, Немци нису тако Ќедноставни, много су предвидели.
  Овде се МарсеЌ вратио свом Фокен-Вулфу, да Ќе имао прилику спустио би авион негде ближе, шта да се ради, упуцао се и борио се пешке. Али, на сре"у, тешко Ќе на"и добро место, иако Фокен-Вулф никако ниЌе "уд ив аутомобил у смислу слета®а.
  Пилот Рудел Ќе преко радиЌа питао МарсеЌ:
  - Осе"ам да "е Максим бити готов за сат времена колега! Можда "емо покушати да седнемо на ту стеновиту платформу како бисмо стигли на време за анализу шешира?
  Марсел Ќе туробно приметио:
  - Може да седи само Ќедан!
  Рудел Ќе оклевао. Схватио Ќе да велики ратник несре"ног Тре"ег раЌха жели да пуца више, али с друге стране, могли би узети у обзир уступак коЌег се плашио, па чак и изложити вођу мецима.
  Марсел Ќе то схватио и изненада ублажио своЌе узбуђе®е:
  - У реду онда! Седи ти! Не можете бити толико себични и узети све награде за себе! Нека други пуцаЌу!
  Неколико минута касниЌе, млади терминатор Ќе почео да хрче и ниЌе видео беле заставе како се виЌоре изнад тврђаве. А после неког времена ве" се возе броЌне колоне зароб еника коЌи су се запрепастили и изгубили  удски изглед.
  Тако Ќе заузета тврђава од великог стратешког значаЌа. И фашисти су сада почели да продиру директно у Африку. Трупе су транспортоване до црног континента на наЌкра"ем растоЌа®у.
  А сада Ќе однос снага почео драматично да се ме®а. Посебно због чи®енице да су немачки тенкови сада имали супериорну борбену мо". И не само "Тигрови" и "Пантери", ве" чак и Т-4. Тако да Ќе Британцима и Американцима било веома тешко.
  СитуациЌу Ќе погоршала чи®еница да су немачке трупе имале много више борбеног искуства са озби ним неприЌате ем, а више су се одликовале дисциплином и обученош"у.
  Поред тога, Ќуришне пушке МП-44, коЌе нису имале премца, почеле су да улазе у немачке трупе.
  Такође, СССР Ќе почео да продаЌе нафту Тре"ем РаЌху и опрема нациста Ќе оживела. Тако Ќе Мароко брзо зароб ен. И Немци су успели да се повежу са своЌим трупама у Тунису преко Алжира. А бригаде Вермахта су текле преко ЛибиЌе.
  Наравно, лепе девоЌке су се бориле веома храбро.
  У ЛибиЌи Британци нису имали мо"ну линиЌу одбране и због тога су се повукли.
  Али они су били прого®ени за петама трупа Тре"ег раЌха.
  И само у Египту су се одвиЌале заиста жестоке битке. Штавише, озби на поЌача®а су пребачена из БританиЌе и САД.
  Магда и Шела су биле хероЌи у Египту. Офанзива Ромелових Ќединица одвиЌала се у тешким условима ужареног лета. Лакше Ќе ратницама, оне су у бикиниЌу, намазане заштитном, прилично ефикасном кремом. Вру"и песак зем е фараона таложи се у ®иховим босим ногама, али жу еве ноге више не обра"аЌу паж®у на такву ситницу. Само су меци и гранате прави. А офанзива "Пусти®ска лисица" бира, по правилу, у мраку. Енглези се боре другачиЌе. КолониЌалне трупе се распадаЌу при првом налету, али се борци из саме БританиЌе, као и неколико аустралиЌских дивизиЌа, боре веома жестоко.
  Овде, савиЌаЌу"и се и дуж виЌугаве линиЌе, девоЌке трче у Ќуриш, прова уЌу у ров, где почи®е велика депониЌа.
  НаЌтеже Ќе трчати овде када гранате експлодираЌу свуда около, фонтане отоп еног песка се дижу високо у ваздух. А фрагменти готово додируЌу кожу без масти, испод коЌе се котр а жица челичних миши"а.
  А у самом рову Ќе ве" лакше. Шела удара наЌближег енглеског официра у вилицу. Он шкрипи зубима и чврсто се сруши.
  Плавуша радосно узвикуЌе:
  - Ево приЌема на ариЌевски начин!
  Ватрени партнер додаЌе колено у препоне, тераЌу"и арапског пла"еника да се смири и вичу"и:
  - Ово ниЌе за тебе да се играш спилликинс!
  Рат Ќе суров. Чак и анђеоска Шела баЌонетом раздире стомак наЌближем Енглезу. Гади се, али нема шта да се ради. Или Ќе он ти, или си ти ®егова. У рату не постоЌи поЌам подлости, постоЌе само критериЌуми ефикасности и сврсисходности.
  И крв. Чак Ќе изненађуЌу"е да толико тога може да исцури из ®е од елементарног снажног ударца саперском лопатом. Када се крв, овако, попрска по песку, а онда тврдоглаво не жели да се упиЌе.
  Шела, чиЌи отврднути табани грицкаЌу ову леп иву, гадну течност, бесно виче и урла:
  - Ви лави"и, ово не"е помо"и.
  Бес девоЌке из СС-а се драматично пове"ава. Следи сурови ударац противнику у препоне. А маЌор РАФ-а излети као чеп шампа®ца и ровови. И мехури"и крви излазе иза официрских уста. Магда одобрава:
  - То су кумови и добиЌте сатисфакциЌу!
  Али сам магматски не губи време. Померила Ќе кундак Ќуришног карабина, натерала неприЌате а да клоне као восак за све"у. Тек пошто Ќе жртва црнац, онда Ќе па® испао таман. Сада Шела охрабруЌе свог приЌате а:
  - Само настави тако!
  Магда, Ќедноставно испаливши неколико метака из побо шаног пишто а типа Маусер, потврђуЌе:
  - ПостоЌи тако задржати!
  А остале девоЌке се боре хероЌски и, што Ќе наЌважниЌе, веома вешто. Зачудо, бата он тигрица трпи минималне губитке, иако се боре у Ќеку рата. Можда су богови, а наЌважниЌа боги®а - Палада или Фортуна, накло®ена младим девицама?
  Можда Ќе зато ®ихова чета послата да се бори у наЌве"оЌ мери. У области очекивани пробоЌ великих британских снага из блокиране АлександриЌе. И коЌа Ќе логика у овоме.
  
  Па сада девоЌке леже у заседи, разговараЌу.
  Магда Ќе питала Шелу:
  -Слажете се, са®али бисте да из овог пакла пусти®е идете у РусиЌу!
  Шели Ќе одмахнула главом.
  - Искрено, не. Мада што се тиче климе, тамо Ќе бо е него овде!
  Ватрена Магда див е направи гримасу:
  - Плашите ли се руских воЌника, или руске зиме?
  Шели Ќе одмахнула главом.
  - Па не! Чак би било заним иво колико Ќе могла да издржи у ®иховоЌ великоЌ хладно"и, боса и у Ќедном купа"ем костиму. Али то ниЌе поента, зар не?
  Магда Ќе направила гримасу с претераним презиром:
  - И у чему? Плашиш ли се да умреш?
  Шели Ќе одмахнуо:
  - Па не! Нисам кукавица, што су, мислим, сви ве" видели више пута, али видите, Руси су такав народ... КоЌи се обично бори до краЌа и савладава наЌупорниЌе!
  Горела Магда, отресаЌу"и зноЌ са главе, спреЌ се распршио и, павши на врели песак, одвратно шиштао, приговарао:
  - Али они су капитулирали у Првом светском рату. Са нама су потписали срамни мир, па "ете после тога тврдити да су непобедиви и борити се до краЌа!
  Шели Ќе са уздахом одговорио:
  - Па ипак смо капитулирали у Првом светском рату. Онда да се осветим!
  Ватрени ђаво зарежа.
  - То Ќе била издаЌа наше власти!
  - Дакле, они имаЌу издаЌу од револуционара и бо шевика! Шели Ќе рекла. - Као да не знаш ко Ќе Ле®ин!
  Магда Ќе уврнула прсте са слом еним ноктом на слепоочници:
  - Нажалост, знам!
  На томе Ќе девоЌка завршила разговор, грло се пресуши, боли прича®е, а Дамоклов мач Ќе сиЌао напред.
  Када Ќе сунце прешло зенит, а затим почело да умире, а сенке су се продужиле, показало се да девоЌке нису узалуд започеле своЌ посао.
  Сада, када Ќе сам пакао прошао, зачу се тут®ава мотора и нека врста крета®а са стране АлександриЌе.
  Гала Ќе наредио:
  - Спремите се девоЌке! Тада Ќе ®ен глас постао много опрезниЌи. - Тигрице у пишто у!
  Коначно су се у да ини поЌавиле силуете тенкова на линиЌи тврђаве. Кре"у се споро, али некако злослутно. ДевоЌке су припремиле своЌе противоклопне пушке. Такви су бацачи граната, лаки без трзаЌа. Њихова експлозивна мо", међутим, ниЌе погодна за сваки резервоар.
  Гала, тамноцрвена, дебела, додуше од вру"ине одмаш"ена, командуЌе, бо е речено упозорава:
  - Не отвараЌте ватру без наређе®а. Испред су Кромвелс и Матилда. Пред®и оклоп тенка Кромвел Ќе седамдесет центиметара, а Матилда осамдесет. Наши бацачи граната их не"е узети. Дакле, пуца"ете само на стазе.
  ДевоЌке су у глас викнуле:
  - Тако Ќе друже команданте!
  Шела Ќе, заиграно позираЌу"и, приметила:
  - Међутим, "Кромвел" Ќе тако добар, гвожђе Ќе смешно слично! Видео сам то толико пута, али Ќедноставно не могу да се навикнем на ову шалу.
  Заиста, оваЌ Ќедан од наЌмасовниЌих енглеских тенкова изгледао Ќе као банално гвожђе са закошеним пред®им делом. Међутим, било Ќе веома тешко пробити такав тенк. Овде вам Ќе потребан калибар од наЌма®е 75, што Ќе Ќош увек реткост за немачку воЌску. Топ од 88 милиметара Ќе Ќош бо и, али Ромел их има мало, и веома Ќе тешко превести такав колос, посебно у пусти®и.
  А ево и Матилде. НаЌбо а предратна креациЌа британске тенкоград®е. Осамдесет милиметара фронталног оклопа, тежине само 27 тона. То Ќест, пред®и оклоп сред®ег тенка Ќе деб и од оклопа тешких совЌетских КВ-ова, па чак и закошен као прамац брода. Герда Ќе мислила да се "Матилда" очигледно спрема за рат против СССР-а. Руси су ве" имали, и пре Другог светског рата, топове од 76 милиметара, што значи да су могли да пробиЌу оно што Ќе било слабиЌе. Сама Матилда, међутим, ниЌе добро наоружана, 47 калибра, али има три митра еза.
  ДевоЌке су, међутим, хладнокрвне. Кре"е се тек нешто више од тридесет тенкова, а за ®има танкете и пешадиЌа. Део пешадиЌе на мотоциклима са приколицама. Танкета, нешто више од педесет, али моторизована пешадиЌа пристоЌно Ќури. Шела, искрено изненађена, упита Магду:
  - Одакле им толика опрема у блокади?
  Црвенокоса женска демон се насмешила док Ќе харпиЌа одговорила:
  - Да, никада нису имали проблема са лименкама. Желе да нас тестираЌу на снагу. Како ре"и да наши момци не"е посустати!
  Шели Ќе одговорио:
  - Не момци, него девоЌке! И такође наЌслађи...
  А иза клинова и мотоцикала Ќе марширала пешадиЌа. Енглески воЌници су побегли благо погнути, а у рукама су држали пушке и митра езе. Чуо се звекет гусеница и шкргута®е песка.
  Магда Ќе жустро погледала око себе (изгледа да ниЌе ништа страшно, по ивицама положаЌа коЌи заузимаЌу девоЌке, гвожђе, немачки момци такође седе у заседи!). До сада из Ќединица Вермахта ниЌе испа ен ниЌедан хитац. Све Ќе тихо и мирно. Шели Ќе тихо прошапутала:
  - Ми смо као ИндиЌанци у заседи, али истовремено и сами ризикуЌемо да изгубимо скалпове!
  Магда Ќе у одговору с посебним презиром фркнула, одувавши ватрени прамен косе са чела:
  - Са таквим расположе®ем уопште не треба и"и у битку!
  Али Британци су имали горе живце, или су можда хтели да импресионираЌу неприЌате а и зато су тенкови одмах били обавиЌени димом, зачули су се пуц®и. У трагу за ®има пуцало се из митра еза, а из пушака су рафали и пешаци. Немци су "утали, чекаЌу"и да се неприЌате  приближи.
  А када Ќе неприЌате има остало само сто метара, Гала Ќе сажето заповедио:
  - Ватра!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  ДевоЌке су ве" аутоматски успеле да се договоре око своЌих жртава и испалиле су из бацача граната на шинама. На сре"у, они су савршено вид иви у енглеским тенковима. Шела Ќе опалио, и радосно узвикнуо, десна гусеница оклопне "Матилде" Ќе полом ена. ДевоЌка се окренула:
  - Матилда Ќе добила мат!
  Магда Ќе такође успела да нокаутира Кромвела, девоЌка Ќе радосно одбрусила:
  - Буржоаска револуциЌа у НемачкоЌ не"е про"и!
  Тада су се обе девоЌке смеЌале. Друге вучице су прилично прецизно гађале своЌе бацаче граната, због чега су се сва тридесет четири британска тенка зауставила. Њихов вођа ГаЌла Ќе узвикнуо:
  - Енглези се сви тресу, безначаЌност им Ќе преко ивице! Ако се Немци боре, бо е Ќе не улазити у борбу!
  Заиста, жене су таква врста да имаЌу посебан дар у стре аштву. И погодили су изузетно добро. Тако Ќе ударна мо" Британаца била парализована.
  Истина, БританиЌа ниЌе слаба зем а и заустав ени аутомобили су почели да узвра"аЌу. Али какав им Ќе недостатак... Њушка се не спушта добро, па .... Гала командуЌе:
  - Оне девоЌке коЌе нису испалиле своЌе бацаче граната нека бираЌу жртве међу танкетама.
  Магда се закикота.
  - А клинови, о клинови - ми "емо од ®их сластице!
  Шела додаЌе:
  - Иако смо на диЌети, али вама Ќе место у тоалету!
  Магда Ќе додала:
  - Кокошка к уца зрно по зрно, али брже добиЌа на тежини него вепар коЌи гута комаде!
  Шта Ќе танкета? Ово Ќе машина коЌа изгледа као мали тенк, понекад на гусеничарима, понекад на точковима. Истина Ќе тешка само две-три тоне, односно четири и по тоне. Теже модификациЌе имаЌу и топ. Тако мали ... калибар му Ќе 20 милиметара, али Ќе веома опасан за пешадиЌу. Иначе, танкета се може пробити и у чело, посебно ако уђете у труп, где оклоп вероватно не"е одбити. Неке девоЌке посебно имаЌу и додатни сет бацача граната. Брзо нежно поново пуне, као да милуЌу буре детета. Затим отвараЌу ватру да убиЌу.
  Магда Ќе чак певала:
  - Понав амо Ќедноставне покрете - добро усмерен ударац на пораз!
  Клинови реагуЌу на ударце на различите начине. Код Шеле Ќе, на пример, експлодирала челична жртва, а код Магде Ќе, искрививши се, почела да се насе ава. ДевоЌке чак и циче од усхи"е®а, као да их мазе лепи момци. А одговор Ќе исп унути смрт.
  Шела Ќе чак Ќезиком лизнула бацач граната, осетила метални укус. Скоро све танкете су постав ене. Британски мотоцикли су почели да успораваЌу. И издалека се видело како су АустралиЌанци искрив ена лица. Напад страшне БританиЌе Ќе очигледно гушио...
  Магда Ќе, спуштаЌу"и бацач граната, узела митра ез и, притиснувши шапу, рекла:
  - єа сам нежан фризер, Ќер нема ништа нежниЌе од смрти!
  Шела Ќе урлала:
  - НиЌе грех ошишати се као Британци!
  Пуц®ава Британаца постала Ќе хаотична, а затим су закуцани немачки тешки митра ези, а топови су погођени фрагментационим гранатама. Прво су пуцали из малокалибарских топова, али су и они произвели приличну количину разара®а, а затим су зарадили просечан калибар од 75 милиметара. Када такав калибар удари, а гранате се распадну у фрагменте ...
  Магда Ќе задово но протр ала дланове.
  - Ево им кашу!
  єедан Енглез Ќе био црнац, и то тако огроман: седам и по стопа, ни ма®е ни више. Носио Ќе панцир и урлао Ќе као ра®ени вепар. Пошто Ќе велики мотоцикл на коЌем се возио црнац погођен, он Ќе скочио са ®ега и отрчао на положаЌ. Шели се злобно осмехну.
  Да, био Ќе добар момак.
  Снимак босоноге плавуше Ќе ватрено прецизан, право у препоне оклопног Отела. Црнци су повикали: доживевши компримовани "оргазам". Шели се нашалила:
  Ми девоЌке смо фини момци
  Храброст "е бити потврђена челичним мачем!
  Метак у чело олоша из митра еза,
  Откину"емо неке "елаве црнце!
  Магда се скоро угушила од изненађе®а:
  - Па ти Ќош знаш да псуЌеш! Па, ти и приЌате !
  Шели Ќе намигнула.
  - И шта? Веома сам разноврстан!
  Део Британаца Ќе легао и узвратио ватру. Битка Ќе расла, а Ќедан од метака долетео Ќе толико близу Магдине главе да Ќе чак одсекла чуперак косе. Чинило се да Ќе пао комад сЌаЌног пламена. Ог®ени ђаво се механички прекрстио:
  - Ови фризери имаЌу руке наоштрене до ђавола!
  Шела Ќе, настав аЌу"и да води нишанску ватру, одговорила:
  - Ку-кукен квакин!
  Магда, упркос своЌ заузетости борбе, ипак ниЌе могла да одоли пита®у:
  - Шта си рекао?
  Шели Ќе лукаво намигнула.
  Да ли разумеш латински? Израз коЌи означава тотални капут!
  Магда Ќе, као одговор, пресекла дуг ред од Ќош пет Енглеза коЌи су скочили у погрешно време и рекла:
  - Вишак ума Ќе раван ®еговом недостатку!
  Схелла и онда Ќе нашао нешто да приговори:
  - Не, грешиш! Ум Ќе лако одузети, али га Ќе тешко додати.
  Магда Ќе, ставивши Ќош Ќедног Арапина у кревет, одлучила да се сложи:
  - Шта могу да кажем! Генерално немогу"е! Чаша вина - не"е додати памет! Други и тре"и су луди!
  Али, упркос губитку морала, Британци су и да е били опасни. Ево Ќедног од вукова, црнокоса слаткица у бикиниЌу, неколико метака погођених у главу, примораваЌу"и кратки врисак да заувек утихне. Штета што се живот девоЌке показао тако кратак, као Ќеднодневни лептири. Неколико вукова Ќе повређено. Магда Ќе рекла:
  - Има много разних асова, само много пида....
  прекинула Ќе Шели.
  - Псовне непристоЌности током туче Ќе лош знак... Иако Ќе мат у игри знак класе!
  Рекавши ово, девоЌка Ќе само забила метак у око противника. Чак Ќе постала некако туробна, па убиЌеш, убиЌеш.... Овоме се не назире краЌ. Магда такође ниЌе заостаЌала и чак Ќе почела да броЌи мртве. Генерално, ако размислите о томе, убиЌа®е даЌе снагу особи? Само убиЌа®е, наравно, додаЌе и Ќача карму. Чини се да вас покре"е енергиЌа инфериорних поЌединаца. И постаЌеш хи аду пута Ќачи. Како кажу - ратници-хероЌи. Или бо е речено ратници-богатири. Ево Ќедног аустралиЌског момка - скоро дечак Ќе изгубио пола лоба®е. Магда Ќе приметила:
  Бо е Ќедном убити него хи аду пута псовати!
  Шели се сложио.
  - Сигурно! Можете кликнути на свакога овако! Где ти Ќе аутоматски притисак, свирепо п ува®е у мозгове пада звезда.
  Магда, бесна на гепарда, додала Ќе:
  - Британци те спуштаЌу, па пиЌ дођавола! Само киша на крову вашег генерала!
  Шела Ќе такође почела да преброЌава истреб ене примерке. Заиста, ®ена лепота треба да стоЌи на церемониЌи. Али ево Ќош Ќедног пита®а, да ли да став а све"е за мртве или не? На краЌу краЌева, иако су лоши  уди неприЌате и, они су ипак  уди. Како су нпр. Спартанци у таквим случаЌевима. Вероватно племенито.
  Шела Ќе гласним шапатом боги®е коЌа Ќе подстицала рекла:
  - Знаш Магда, хаЌдемо после борбе до наЌближег храма и помолимо се за наше побиЌене да им душе из чистилишта похрле право у раЌ.
  Црвенокоси ратник Ќе направио гримасу.
  - Или "емо можда у ¤амиЌу? Па, ти и сентиментална Шели. Баш као и ваш име®ак из Андерсенове баЌке, тачниЌе Шарл Перо. - Магда Ќе подметнула рафал натеравши Ќош троЌе  уди да подригну крв. - Али наш свет ниЌе арена за Ќефтина осе"а®а.
  Плавокоса ратница слеже раменима.
  - Како да кажем? Не бих волео да у случаЌу моЌе смрти тело буде угажено у стаЌ®ак, па чак и уринирано одозго. Чиниш добро и вра"а ти се...
  - Вра"а се са метком! одбрусила Ќе Магда, пошто Ќе ве" добила неколико тангенциЌалних огреботина.
  Шела Ќе спустила Ќош две и приметила:
  - А ти не зеваш, онда те ни метак не"е на"и!
  Магда Ќе искривила своЌе упр ано лице.
  - Метак Ќе будала и баЌонет ниЌе професор, али проЌектил ниЌе доцент! Али не можете се заштитити од аутоматске ватре кадионицом!
  Шели Ќе приметио:
  - Написао Ќе Ќедан познати песник - па да се перо изЌедначава са баЌонетом!
  У овом тренутку плавуши Ќе метком мало огребано уво. Међутим, Шели се ниЌе ни тргнула. А шта ако метак звижди, значи да Ќе пролетео.
  . ПОГЛАВЉЕ #10
  
  Магда Ќе одобрила оваЌ метод:
  - Овакво понаша®е Ќе достоЌно правог АриЌевца!
  Шели Ќе узвратио:
  - Великодушност за комплименте, маскира оскудицу ума и похлепу!
  Магда с места и с пута, викну:
  - Таква филозофиЌа "е вас одвести у гроб!
  Десно од Шеле, такође Ќе ра®ен светли приЌате . Иако Ќе девоЌка Ќош увек непозната придошлица уместо отишла другарица, ипак ЌоЌ Ќе жао. Али она не сте®е, напротив, истиснула Ќе осмех. Затим Ќе Ќезиком почела да вади метак. Шела Ќе пузала ка ®оЌ:
  - Пусти да ти помогнем...
  Она узврати:
  - Си"и! Бо е испалите и уништите уш иве лавове. Ово Ќе супер за тебе.
  Шела ниЌе узвратила укосницама нити бацала песак, иако Ќе била у искуше®у. Подупиру"и лакат и добиЌаЌу"и нагласак, Ќасно полажу"и три особе у кратком рафалу (она ве" има митра ез, постало Ќе толико вру"е да Ќе цев почела да црвени, чак Ќе изненађуЌу"е да се Ќош ниЌе заглавила!), зарежао:
  - Одлично, то се никада не дешава у рату! Дефинитивно нешто недовршено!
  ПриЌате  (®ено име Ќе Вхален) Ќе рекао:
  - То би ти било до Ќезика, па чак и зашрафи обарач митра еза! Дакле, уништило би све.
  Шели се насмеЌа, веома гласно. Онда Ќе Ќедан од Енглеза викнуо:
  - Ви сте све Босхи курве!
  Шела Ќе одговорила силом бацивши фрагментарну гранату:
  - ЧуЌем се од жигола!
  Прете"и да "е запалити АлександриЌу горе од Цезара, Магда Ќе пукла, а такође Ќе бацила гранату. викао:
  - Увек смо великодушни на такве поклоне!
  ВеЌлен Ќе извукао метак са ®еног рамена и исп унуо га.
  - Имаш бо и укус него што се осе"аш!
  У позадини Британаца поЌавила су се поЌача®а, Ќош десетак тенкова. Да, Матилда, и остали МакабеЌци су куп ени у САД. Послед®и тенкови су били без куполе, али са по три топа. Магда Ќе тихо звиждукала.
  - Да! То су аутомобили диносауруса!
  Шели Ќе нервозно направио гримасу.
  - Знате, диносаурус може да згази сисара ако успори своЌим мозгом. Сва маса...
  Магда Ќе жустро прекинула:
  - И овде ниси у праву. Човек десет пута брже мисли него што се кре"е. Односно, ниЌе нас пре свега изневерио мозак, ве" тело!
  Шели Ќе заколутала очима.
  - Да, тело... Душа Ќе обично Ќака и бестежинска.
  Магда се нервозно закикота.
  - Душа Ќе згрешила, али тело Ќе одговорно!
  МакабеЌци су били веома спори, па се Матилдама ниЌе журило. Међутим, девоЌке нису биле нервозне, остала су им Ќош нека изненађе®а, посебно неколико десетина противтенковских пу®е®а. Али у овом случаЌу нису успели да се покажу. Зачула се граЌа и чак три гранате су поЌуриле ка британским тенковима. Ево Ќедног "МакабеЌа" одмах се испоставило да Ќе погођен, у ®еговом широком трупу настала Ќе рупа. Британци, међутим, нису губили главу и чак су безуспешно покушали да отворе ватру у покрету. Међутим, било Ќе тешко одредити одакле пуцаЌу Ромелови паж иво прикривени топови. Уследио Ќе Ќош Ќедан рафал коЌи Ќе искривио Матилдину куполу. Шели се весело нацерила широм отворених очиЌу.
  - И шта? Противваздушни топ, па брза па ба!
  Магда Ќе изнервирано промрм ала:
  "Не"е нам остати ништа.
  После МакабеЌаца, поЌавиле су се нове танкете, као и неколико Кромвела. Штавише, суде"и по о уштеноЌ боЌи, ови аутомобили су ископани из песка. Такође штап, хо"е дрско да га узму. Црвенокоса Магда прстима ухвати паука, девоЌачком, босом ногом, и без церемониЌе га зг®ечи:
  - То Ќе исто за све Британце!
  Схелла Ќе топло одобрила:
  - Браво! Само настави тако!
  Протуавионски топови калибра 88 мм су наставили да проводе нишанску ватру. Њихова брзина гађа®а била Ќе висока, али ®ихова прецизност ниЌе посустаЌала. НеприЌате  Ќе пуцао веома насумично и ниЌе могао да изазове значаЌну штету. Па и вучице да се боре са пешадиЌом, коЌа Ќе све више пристизала.
  Магда, покушаваЌу"и да умири гадан свраб огреботине, примети:
  - Британци су толико неекономични у кориш"е®у  удских ресурса. Невероватно Ќе да су успели да заузму пола света!
  Шела се, дакле, изразила у веома ласкавоЌ прилици за Немце:
  - Они су маЌстори, гађаЌу нас лешевима! Не можете се противити овоме, вау, лешеви Ќако смрде!
  Ватрена Магда се тихо закикота:
  - Да, гасни напад, озби на ствар.
  Британски тенкови су пузали као кор®аче, а убрзо су од МакабеЌаца остале само гомиле метала. Али спретниЌа "Матилда" Ќе успела да се провуче, али су ®ене вучице одмах убиле гусеницу, као и увек погодно погодивши из бацача граната.
  Шели Ќе облизала усне.
  - То Ќе наш начин! Према Есима!
  Кромвелови, тачниЌе ®ихове посаде, били су страшно нервозни, вукли су команде и грешком смрскали сопствене воЌнике. Чак су и гусенице, од песка и крви, постале пр аве и црвено-смеђе. Истовремено, тенкови су се увиЌали на лицу места, а куле су покушавале да се неспретно окре"у. Шела Ќе показала зубе и певала:
  - Незаборавнице расту негде. Мама пече пите! РаЌх у устима нису зуби, ве" оч®аци из шко ки!
  "Кромвели" су прилично глупо наставили да чачкаЌу, и Ќош интензивниЌе разбиЌаЌу сопствене воЌнике. Чак су и немачки противваздушни топови у"утали да не ометаЌу тенкове, да изврше "часну" мисиЌу. Магда Ќе жестоко зарежала:
  Дакле, идемо сада! Можда можемо да побегнемо од олуЌе!
  Али ево неколико "Кромвела" Ќе ипак успело да се изЌедначи и поЌури на позициЌе коЌе су девоЌке заузеле. Али скоро одмах су заустав ени добро нишаним хицима. Очигледно су вучице у узбуђе®у битке, Ќедноставно су себи забраниле да промаше. Британци су се суочили са истински немачком снагом. Ево Ќедне од танкета, коЌа Ќе изгубила остатке храбрости, окренула се назад. АустралиЌски генерал Ќе нешто командовао и на ®у су летеле гранате. Смртно ра®ени аутомобил се запалио, а затим су гранате почеле да пуцаЌу унутра. Такав Ќе спектакл.
  Страшна девоЌка Шела имала Ќе пушкомитра ез коЌи се заглавио од прегрева®а, и, одложивши комад гвожђа коЌи Ќе постао бескорисан, почела Ќе да пуца из самопуне пушке. И каква врло добра тактика! Брзина па бе Ќе ма®а, али Ќе ци  ве"и. То су учиниле и остале ратничке девоЌке Ќош нешто раниЌе. Магда Ќе, одмахуЌу"и главом, приметила:
  - Рат учи економиЌи. И то напред, чак и више него позади!
  Шели Ќе нево но пристао.
  - Нека учи! Али колико ових лави"а Ќури на нас! Да ли Ќе могу"е да су Британци, овако, бацили све своЌе снаге на нас!
  Магда, лукавих и пуцаЌу"их очиЌу, као Пепе уга, односно ®ене полусестре на балу, одговори:
  "Искрено, управо на то рачунам!"
  Шели Ќе била изненађена.
  - Да ли броЌиш? Хо"еш да умремо? У тако младоЌ доби прона"и смрт?
  Магда Ќе уми ато намигнула.
  - Не у овом случаЌу! Помислите само, шта се дешава када неприЌате  концентрише све своЌе снаге на Ќедном месту?
  Шели Ќе одмах одговорила:
  - ОЌачаЌте се у овоЌ области. Она може да пробиЌе линиЌу фронта.
  - Шта Ќе са другима? Магда Ќе намигнула.
  - єаче! Нема обрнуто! - Шели Ќе изненада погодио - Дакле, док неприЌате  баци све своЌе снаге на нас, остатак наших трупа може да Ќуриша на неприЌате ско упориште!
  Магда се брзо откотр а и по уби другарицу у ®ен зноЌан, изгребан образ:
  - Паметно! Коначно сам схватио! Тако да АлександриЌа не"е постати град рекордер коЌи Ќе толико дуго издржао против Вермахта.
  Шели Ќе приметио:
  - Али АлександриЌа Ќе ве" постала такав град. И надам се да ниЌедан од неприЌате ских градова не"е оборити ®егов рекорд! Уосталом, ми...
  Магда Ќе прекинула:
  - Ре"и да смо непобедиви док се битка не заврши Ќе лош знак. И ти то знаш!
  Шела Ќе  утито б еснула своЌим сафирним очима као одговор.
  - Бити верник не значи бити суЌеверан. Ово се чак поми®е у катихизисима!
  єош Ќедном Ќе Магда, након што Ќе успешно опалила из пишто а и одсекла Ќош Ќедног "кита убицу", сасвим озби но предложила:
  - ПеваЌ моЌа девоЌка! То Ќе свакако бо е певати него Ќаукати!
  Шели се изненада нашалила:
  - Бо е Ќецати од оргазма него певати од бола!
  Магда се на утила:
  - Па, не можете да повежете две речи и зато говорите вулгарност. ХаЌде, певаЌ гласниЌе.
  И Шела Ќе почела да пева, испрва Ќе изгледало да Ќе тихо, али са сваким новим стихом ®ен глас бивао све Ќачи;
  Уз ватру крвотока,
  Лавина Ќе поплавила нашу зем у...
  Рат не познаЌе временско ограниче®е,
  Бо е од наЌслађег вина!
  
  Укус победе не"е постати горак,
  Чак и горчина дима и крви.
  Кад су се наши дедови борили -
  О ®има славуЌ цврку"е!
  
  Бесмртност Ќе наЌве"а награда,
  Да не познаЌе досадну старост.
  Да не би дошли гласници пакла,
  Да благодат тече.
  
  Волимо свет и мирис борових иглица,
  Али ако Ќе потребно, битка чека.
  О наше златно срце,
  Нека гори, топе"и лед!
  
  Да, свежа младост пролази,
  Све Ќе постало банално.
  коЌе сунце излази,
  Бити човек ниЌе лаж!
  
  Љубите  уде светлост Господ®у,
  Веома Ќе  убазан, веруЌте нам...
  Иако пут кроз живот подземног света,
  И влада светом: Ирод-Хам!
  
  Имамо чисте ци еве
  Али пут до ®их Ќе штета у крви!
  На краЌу краЌева, он Ќе аутоматска машина попут бучица,
  Лихо таме пун Ќе родбине!
  
  Исус и МариЌа су наша гаранциЌа,
  До"и "е и донети сре"у!
  Тада "е хладно"а нестати - брашно,
  И бес са подлош"у капут!
  Британски напад Ќе коначно пропао. Послед®и оборени тенкови зауставили су се код ископаних немачких ровова. И само пешадиЌа, и новопридошли мотоциклисти и да е нису остав али покушаЌе да побегну из стиска. Исцрп ене дугим маршом, девоЌке, грубе од песка залеп еног од зноЌа, узвратиле су послед®им мецима. Шела намЌести баЌонет и рече Магди:
  - Па, прса у руку?
  ДевоЌка Ќе одговорила:
  - Да прса у руку! Би"е то славан лов, иако "е за многе бити послед®и! Само чекаЌте наређе®е команданта!
  Шела Ќе шапнула:
  - Наредба команданта током рата испу®ена Ќе  убав у и огромном ценом!
  Међутим, било Ќе Ќасно да међу британским воЌницима нема Ќединства. Неки од ®их су легли и нису хтели да трче напред, док су остали боЌаж иво ударали ногама. Ратницама Ќе ве" остало неколико хитаца, иако Ќе у почетку свака вучица донела читаву вре"у мунициЌе. Да, то су девоЌке, лепе, босе, у неким веома Ќаким бикиниЌама ратнице елитног женског СС бата она. Оде е®е у коме су се борили, па чак и немилосрдно тренирали наЌбо и поЌединци Немачке. СвоЌеврсни програм за ствара®е  уди буду"ности - натчовек кога пева бри антни Фридрих Ниче. ДевоЌке су се трудиле да изаберу своЌу жртву свака и да не изгубе ниЌедан патрону узалуд. А онда су били тенкови. А откуд ови "Матилде" жигосане кроз кров. Али сада, чини се: граница стрп е®а Ќе достигнута, Гала Ќе ве" спремна да изда наређе®е за борбу прса у прса, кад одЌедном. Из далеких облака звучала Ќе Вагнерова грандиозна симфониЌа. Ова музика Ќе тако колосална и дивна, способна да доведе правог АриЌевца до потпуног лудила. И отерати неприЌате а у трну. Бацивши поглед у небо, Магда Ќе гласно узвикнула:
  - Да, ово су наши бомбардери Штуке.
  Шели Ќе залаЌао каламбур:
  - Комади не"е организовати демонтажу део по део!
  Шта ре"и о страшном єу-87, легендарном ронилачком бомбардеру, симболу немачког Блицкрига? Ова машина, просто савршена (за своЌе време, када ниЌе било тако мо"них и ефикасних компЌутерских система за навође®е), погодна Ќе за уништава®е копнених ци ева, а посебно пешадиЌе, али и тенкова. И производ®а достоЌне замене: Фоке-Вулф тек почи®е да се опушта.
  ГаЌла Ќе гласно залаЌала.
  - ЗакопаЌ се у песак, брзо и сакриЌ главу!
  А сада су уследили ударци на Британце, Матилде су разнете и преврнуте. Шела Ќе осетила како ЌоЌ делови, попут чеш а, пролазе кроз косу и чешу Ќе по уху. Закачила се и Магда, а Ќедна девоЌка ниЌе имала нимало сре"е, посекла Ќе крхотину. Али, на сре"у, то су ве" биле послед®е жртве. Сада Ќе британски напад коначно угушен, а транспарент са кукастим крстом подигнут Ќе изнад главне мунаре у АлександриЌи! Ова застава Ќе била огромна и престрашила Ќе више од половине света:
  Магда Ќе са страшним див е®ем узвикнула:
  - Блимеи! Коначно!
  Шели Ќе била изненађена.
  - Победили смо? Некако не могу да веруЌем!
  Магда се тихо насмеЌала.
  -Да Да Да Да!
  Преживели Британци су такође почели да бацаЌу беле крпе. То Ќе била победа, нешто о чему можете само са®ати, стоЌе"и пред спо а неосвоЌивом армадом, то се догодило.
  Шели Ќе узвикнуо:
  - Радост, радост све време! Увек "емо бити сре"ни! Наш барЌак румене боЌе показуЌе пут...
  Неки ђаво Ќе повукао Магду за Ќезик, а она Ќе рекла:
  - И"и никуда!
  Али оно зло што Ќе Гале чула, она Ќе, на сре"у, била у близини, и тут®ава се у том тренутку стишала. Командир чете зарежа:
  - Ето како? Транспарент са кукастим крстом не води, по вашем миш е®у, никуда. Реши"емо то са вама, али за сада морамо да изградимо затворенике.
  Заиста, међу онима коЌи су се предали било Ќе много ра®ених, и то тешких. Са ®има су нацисти поступили "милосрдно", контролни хитац у главу и потпуни ред. Они коЌи су лакше ра®ени смештени су у посебну колону - могу се излечити и користити као радна снага. Шела Ќе, међутим, изненада доживела грижу савести када Ќе видела масакр тешко ра®ених и сакатих. У Тре"ем раЌху све Ќе било подређено захтевима експедитивности. И тако, непотребно Ќе укло®ено. Сама Шела, упркос свим вежбама, и ве" солидном (посебно после ове битке!) броЌу лешева на ®еном рачуну, остала Ќе  убазна и веома сентиментална. Чак ЌоЌ Ќе горка суза скотр ала низ праш®ави, препланули образ. Шта Ќе рат пр ава ствар, како ме®а карактер и процену човека.
  Магда Ќе такође била нервозна; шта "е Ќош сурова ГаЌла смислити. Како "е она бити каж®ена? Заиста, у ратно време, командант може Ќедноставно наредити да се стре а, чак и не обЌаш®аваЌу"и разлоге. Иако до тога вероватно не"е до"и. Уосталом, они су елита и у случаЌу егзекуциЌе, па и код сведока, могу да почну да копаЌу шта Ќе шта, зашто. Они су вредни ратници, а не обично топовско месо.
  Рот Ќе, међутим, био прилично претучен. Три немачке девоЌке су погинуле, пет Ќе тешко повређено, скоро половина лака, а све без изузетка изгребане и смртно уморне. Обрачун губитака извршен Ќе нешто касниЌе, али за сада су затвореници изграђени и зароб ени трофеЌи су преброЌани. А такође су девоЌке сложиле оружЌе коЌе Ќе неприЌате  бацио у посебну гомилу. Иако Ќе била но", било Ќе дово но светло, посебно захва уЌу"и пуном месецу. Шели Ќе приметио:
  - Знате ли Магду по таквом времену, вукодлаки су обично веома активни. Посебно бивши мртви!
  Црвенокоси ратник Ќе искривио лице.
  - Ако ипак баЌке, онда да. Али ви сте одрасли. ТачниЌе, ми смо одрасле девоЌке, а и саме смо као духови. Чак и ако су женске и веома лепе.
  Пред Шелиним очима, тачниЌе у ®еном свежем се"а®у, б еснула Ќе епизода прошле битке, пошто су се након пада бомбе тела Британаца распршила. Међу ®има Ќе био Ќедан - очигледно међу староседеоцима АустралиЌе, ®ушке са дебелим уснама и сп оштеним носом - само ужас. А очи... Само моЌа  убазна и нежна звер, толико те волим, веруЌ ми. Глава ниЌе стигла до страшне Шеле само десет метара! И то Ќе као...
  ПобиЌене девоЌке, за разлику од обичних воЌника, нису могле бити тек тако сахра®ене. Њихова тела су умотана у пластичне кесе и после опроштаЌног и погребног обреда (то Ќе урадио специЌални свештеник са кукастим крстом на рукаву!), послати су авионом у Немачку.
  Свештеник Ќе био специЌални СС у црвеноЌ униформи, и са ликом професионалног убице. Хитлер Ќе дуго желео да успостави нову религиЌу у Тре"ем РаЌху. Истина, састав а®е алтернативне теологиЌе Ќе наишло на потешко"е. Неколико амбициозних филозофа Ќе гурало сваки своЌ модел и теориЌу. И само Ќе Фирер могао изабрати заЌедничку. Али усваЌа®е нове религиЌе, где би крст заменио свастику, тачниЌе кукасти крст, значило би неминовни расцеп у друштву, па чак и само уочи Другог светског рата. Хитлер Ќе одлучио да реформациЌу одложи до бо их времена! АваЌ, чак Ќе и Фирер изгледао способан да помера планине и ме®а законе природе, приморан да рачуна са  удским предрасудама. Магда Ќе црвенокоса, али риђокоса, боЌа лукавог и нестандардног размиш а®а, уздахнула Ќе. За разлику од плавокосог ратника Шеле, ове веште убице са Ќаг®е"ом душом, она ниЌе волела Христа, искрено га сматраЌу"и слаби"ем и єевреЌином. Заиста, БиблиЌа Ќе потпуно сра®е. Сама чи®еница да су єевреЌи народ изабран од Бога изазива само смех и одбацива®е. Да Бог изабере... Брр... Магда Ќе прекинула ®ене мисли и помогла да утоваре мртве у посебан контеЌнер. Заиста Ќе чудно да Ќе особа, круна универзума, толико крхка да може бити убиЌена. Уосталом, да ли Ќе могу"е уништити савршеног ... Међутим, смешно Ќе говорити о савршеноЌ особи.
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Ово створе®е Ќе прилично лоше прилагођено животу, посебно  удска деца. А зашто тако? Ово изазива сум®у у природни ток ствари у еволуциЌи. На краЌу краЌева, човек Ќе наЌвиша сфера и нико не може да тврди да Ќе то управо тако. Дакле, атеизам Ќе логичан. На краЌу краЌева,  удске слабости се обЌаш®аваЌу чи®еницом да Ќе Ќош увек практично на самом почетку лествице еволуциЌе. То Ќест, док сте слаби, али у буду"ности можете постати Ќаки.
  Хриш"ански морал претпостав а: да си рођен са говнима и оста"еш исто говно, само "еш своЌе пониже®е носити заувек. Па, само значе®е поЌма ислам значи покорност... А бити подложан значи бити ништавност, што Ќе за истински поносну особу више него неприхват иво.
  У међувремену, вучице су биле заузете чиш"е®ем лешева и прикуп а®ем опреме. Ве" Ќе била но", наЌсветлиЌа у години. Лешеви су ве" почели да одишу загуш ивим мирисом. Магда Ќе направила гримасу: па, зашто  уди имаЌу толико сра®а! Човек Ќе ходаЌу"а канта за ђубре! Али у теориЌи, човек треба да буде - натчовек и натживоти®а! Ово има посебно значе®е - ум, дава®е и физичко савршенство. Вау, ови  уди... или бо е речено мали  уди. Па зашто су бо и од животи®а, ако тако смрде! Само треба да се савладате да бисте додирнули лешеве и бацили их ... Схелле Ќе, могло би се ре"и, имала сре"е, копа дубоку и широку рупу заЌедно са другим воЌницима, где "е лешеви бити бачени. Међутим, Магда Ќе мало преварила, пожурила да помогне тенку Кромвел коЌи Ќе неприЌате  напустио. Па, ништа што се тиче особина посебно заштитног и покретачког овог колоса. Ратник Ќе рекао:
  - Техника Ќе сра®е.
  Босонога плавуша Кет, такође из ®еног друштва, приговорила Ќе:
  - ТехнологиЌа нема везе ако су  уди трули!
  Магда Ќе ту са обе руке Ќер се одмах сложила са лепим и жустрим ратником:
  - Зарђалу опрему Ќе лакше очистити него покварену особу освежити! НаЌЌачи миши" Ќе немо"ан - ако Ќе ум слаб!
  Кет, гураЌу"и резервоар рукама, закикота:
  - Па ти и Солон! Или бо е речено, Сократ у сук®и, тако замршено изражен. Али Хитлер, како рече: туци, туци и опет туци!
  Магда Ќе умесно зарежала на Суворов ев начин:
  - Удри, али не узвра"аЌ!
  КеЌтини ши асти бицепси су се испупчили, свом снагом Ќе гурнула тенк, а девоЌчицин се стомак срушио од напора. Магда такође, као прави АриЌевац, ниЌе варала. ДевоЌка Ќе дала све од себе, па чак и певала:
  - Не мисли на  убав! Гурните огромне тежине! Уосталом, ово Ќе наш тешки спорт - не локални, светски рекорд!
  КеЌт Ќе певала:
  - Постав амо нове рекорде да зем а расте! Двапут, три пута више од норме - да моЌа зем а цвета!
  Магда настави полуша иво и полуозби но:
  - А ти рекорди су кул - убиЌ Ќош копилана! Нисмо ми лоше девоЌке - цигле ломимо бибером!
  Црвенокоса ратница, чак и у екстази, удари"е главом о оклоп. А онда сам слушао музику. А онда се Ќош више напела. Ипак, чудно Ќе да су Британци, коЌи имаЌу тако пиЌететан однос према монархиЌи, назвали тенк по Кромвелу, побу®енику, револуционару. Да, чак и погуб е®е кра а Чарлса првог. Колико Ќе супротно логици назвати нови тенк крстарице по убици, са дово но мо"ним оклопом. Иако пишто  испа уЌе фрагменте, а не противтенковске гранате. Магда Ќе боЌаж иво облизала оклоп Ќезиком, а затим сласно исп унула:
  - Мало горко!
  КеЌт Ќе приметила:
  - Ако нам после ове битке не даЌу награду, онда "е ово бити наЌве"а неправда!
  Магда Ќе уз уздах приметила:
  - У теориЌи, потребно Ќе великодушно наградити све ратнице нашег бата она, односно чете. Сви су се борили као хероЌи, нико се ниЌе избегао, а сваки Ќе имао бар десетак лешева под ногама. И сам сам у овоЌ бици убио више од четрдесет "лави"а". И да сви буду награђени - то би било поштено!
  Кат климну главом.
  - Што да не! Штавише, наша три приЌате а су остала да леже на песку. Тако да Ќе све страшно. Сви ови непрекидни ратови у историЌи човечанства. Рат Ќе, наравно, заним ив, али  уди гину!
  Магда изненада запева продорно:
  - Људи умиру за метал! Људи умиру за метал! Сатана влада тамо, лопта влада тамо! Сатана влада лоптом тамо, и сипа напалм!
  ДевоЌке су се смеЌале и коначно утовариле Кромвел на платформу. Истовремено, Магда Ќе успела да зг®ечи палац своЌе десне, босоноге, али грациозних препланулих линиЌа ноге ратнице-принцезе. ДевоЌка Ќе направила гримасу и рекла:
  - На ногама као на асфалту! Диал флат не виола!
  Хумор Ќе хумор, али посао Ќе рад. Вучице су се трудиле, као на тешком раду, али су притом искале зубе. Ту Ќе покушала да се истакне и Магда. єош меснате бутине су се тако снажно тресле. КеЌт Ќе, цвиле"и, приметила:
  - Плес Ќе плес!
  Магда Ќе била изненађена:
  - Ста си наумио?
  КеЌт Ќе обЌаснила:
  - Играмо као у балету, али истовремено са теговима. Чуо сам да и боксери користе сличну технику тренинга - даЌте тегове рукама и скочите пред огледало!
  Магда ниЌе могла да се не насмеЌе.
  - Па да! Разумем да Ќе ово одличан метод! Ако су тегови пуд, онда "е после тегова у истим рукавицама руке Ќедноставно летети!
  КеЌт Ќе приметила:
  - Многи желе да полете, али ве"ина очекуЌе судбину Икара, пошто Ќе перЌе амбициЌе причврш"ено воском кукавичлука!
  Магда се лукаво закикота.
  - Видим и тебе, филозоф! Обично...
  КеЌт Ќе прекинула:
  - Међу ®има нема глупих вукова! Сви смо ми образовани, па, чита®е Фридриха Ничеа Ќе обавезно.
  Магда Ќе постала опрезна и одмах упитала:
  - Ниче? Ово Ќе заним ив филозоф. Али критериЌум надчовека ниЌе прецизно дефинисан у ®еговом делу. Уопште, Ниче Ќе вучен ка примитивном комуналном уређе®у, односно каменом добу, коЌе Ќа лично не волим.
  КеЌт Ќе била изненађена
  - И зашто?
  Магда се грубо закикота.
  - Чи®еница Ќе да Ниче недово но расвет ава, тачниЌе, чак потпуно потце®уЌе улогу научно-технолошког напретка. Како то утиче на особу, и на бо е. И уопште, покушаЌ идеализациЌе каменог доба - назива®е га златним Ќе неприкладан. У ствари, на еволуционом путу  уди иду од Ќедноставног ка сложеном, од наЌгорег ка наЌбо ем. На пример, колико се брзо ме®аЌу авиони, од наЌЌедноставниЌих до наЌЌачих. Концепти као што су брзина, управ ивост и тако да е.
  КеЌт се закикотала и певала:
  - До каквог Ќе напредова®а дошло - до чуда невиђених! Али нешто фали, лукави демон подвиЌа реп!
  Магда Ќе Ќош мелодичниЌе додала:
  - Нево а заборав ена! Тре"и РаЌх влада! Ускоро роботи! Сп оштени паразит!
  ДевоЌке су морале да носе и раде док нису биле у пуном цвету, ве" Ќе било прилично светло и лешеви душмана су коначно затрпани, чинило се да могу да легну у кревет, али ниЌе било тако. Не, девоЌке су ипак добиле нешто да Ќеду, а поводом победе чак су и залогаЌле трофеЌног чорбе. ГаЌла Ќе ватрено заповедала:
  - Велика вам Ќе част да окусите храну свог неприЌате а!
  Магда и онда вЌакнула:
  - Не, велика Ќе част за Британце што смо пристали да Ќедемо ®ихова сра®а!
  ГаЌлине очи су  утито б еснуле.
  - Па не, то ве" прелази све границе. Ти Магда остаЌеш потпуно без хране! Штавише, би"ете подвргнути некоЌ врсти тортуре. Посебно ми се чини да су ти трбуш®аци превише млохави, а миши"и нису растере"ени. Дакле, хаЌде да тестирамо нову праксу на вама!
  Онда Ќе неко повукао Шели за Ќезик:
  - Не"у да оставим Магду да пати саму. Нека се и Ќа мучим.
  Гала се иронично осмехнула.
  - Браво девоЌко. Таква преданост, тачниЌе приЌате ство. Издржа"ете и Ќедно и друго! И останите гладни обоЌе!
  Шела Ќе у"утала, мирис чорбе голицао Ќе ноздрве гладне, уморне девоЌке. А онда су остали ®ени приЌате и почели претерано гласно да сркаЌу.
  Али главно муче®е Ќе тек требало да дође. ГеЌл Ќе заиста смислио нешто софистицирано. ДевоЌке су обешене са рукама о жицу коЌа се болно забиЌала у зглоб, а за ноге им Ќе био прикован ланац. Штавише, ако држите ноге паралелно са зем ом, праве"и угао, онда Ќе челични ланац мало кратак, а затим гвоздени лим. Али ако спустите ноге, онда врх ланца замахуЌе метал, коЌи Ќе заузврат повезан са извором напона. И ваше тело пробиЌа електрично праж®е®е. Ево тако заним ивог муче®а.
  ГеЌла Ќе жестоко облизала усне.
  - Ваша штампа "е постати тако Ќака... ДевоЌке "ете ми захвалити на тренингу!
  Магда, хистерично се кико"у"и, рече:
  - А зашто вуци, да се одмах захвалимо на обуци! Хвала великом СС за наше сре"но дети®ство!
  ГеЌла Ќе одмахнула прстом.
  - Ви девоЌке "ете морати да висите тако цео дан. Али, коначно, можете се осе"ати као прави мушкарци!
  Магда Ќе одмахнула главом.
  - Сви експерименти показуЌу да Ќе жена, ако Ќе правилно обучена, много издрж ивиЌа и опасниЌа чак и од мушкараца прека ених ратовима!
  ГаЌла Ќу Ќе скратила:
  - єош Ќедна реч и дода"у дан нових тестова!
  ДевоЌке су у"утале, тешко Ќе држати угао, поготово ако им Ќе ланац дуго везан за ноге. Зато виси као брадавица. ГаЌла Ќе отишла без поздрава, оставивши девоЌке да се овако муче. Шела Ќе осетила притисак у до®ем делу стомака, ланац ЌоЌ Ќе тр ао глеж®еве, вукао ЌоЌ ноге. ДевоЌку Ќе изненада завела прилика да провери шта би се десило ако би се гвожђе дотакло ланцем. Шта пробати...
  СтруЌни удар Ќе био толико Ќак да Ќе прека ена Шела нехотице вриснула. Као да Ќе усиЌан колац пробио тело од пета до поти ка. Био Ќе зуб у миши"има, и главобо а. Шели Ќе зарежала.
  - Ово Ќе жуд®а за експериментима толико карактеристична за СС!
  Магда Ќе у полушали додала:
  - Добро Ќе експериментисати на... НеприЌате има! Међутим, не вређа ме лекциЌа.
  ДевоЌке су неко време "утале. Магда помисли: па како Ќе судбина бизарна. Сада су Немци победили, сви се радуЌу, а они су приморани да висе као крушке, па чак и да пате. Коме пите и крофне, а коме модрице и кврге! Заним иво Ќе шта Ќе следе"е. Сада, после пада АлександриЌе, могу"е Ќе покренути офанзиву на Блиском истоку, чак и пре пребацива®а додатних поЌача®а. У ствари, зашто чекати ако се чини да има много трупа у Ираку и Палестини, али како да кажем да Ќесу... Нису баш спремни за борбу, превише Ќе Арапа и црнаца коЌи се разбацуЌу када завиЌа сирена. А ако одложите, онда "е Британци имати времена да повуку многа богатства, посебно из єерусалима и Багдада. Нема потребе брже ударати и нокаутирати неприЌате а. Африка Ќе цео континент, али пад Ирака Ќе и к уч за АзиЌу. Запленивши резерве нафте, боксита и других метала, Немачка "е се коначно ослободити сваке зависности од СССР-а. А можда чак и освоЌити РусиЌу! Поход на исток... Стари сан АриЌеваца! И шта онда? Можда чак и шире®е свемира, како воле да описуЌу у научнофантастичним романима. Лет до звезда и нових светова. Где, на пример, живе хибриди шаргарепе и жабе... Супер Ќе, нешто што раниЌе ниЌе постоЌало, а не"ете на"и аналог на Зем и. На краЌу краЌева, други светови су испу®ени неосвоЌивом светлош"у, што значи да немачке трупе мораЌу да их заузму на Ќуриш. Уосталом, нема ништа светлиЌе од сунца, осим звезда! Магда Ќе питала Шела:
  - Па не разумем те, зашто си тако неозби но тражио брашно? Да ли волиш да висиш овако на сталку? Плус, боли ме стомак.
  Шели Ќе успела да се осмехне.
  - А ти добро знаш! На пример, дуго сам приметио да ми трбуш®аци благо заостаЌу. Па сам се зауставио.
  Магда суморно примети:
  - Па нисам знао да "е нас натерати да тренирамо новинаре. єа сам лично мислио да "е ме ту"и пендрецима по петама. Или можда чак и бич бод икавом жицом. Међутим, ако вас то чини сре"ним...
  Шели Ќе говорио гласниЌе:
  - Знате, не мучите душу! Можда би требало да разговарамо о нечем другом.
  Магда климну главом у знак сагласности.
  - ХаЌде да разговарамо! ПеваЌ цвет, не стиди се! На краЌу краЌева, са лепотом такве сестре, можете видети писа®е песама, сЌаЌну занатлиЌу.
  Шела, одлучивши да Ќе бо е да се на оваЌ начин одврати од бола него да кука, певала Ќе, штавише, из мушког имена:
  Каприциозна девоЌка муза
  То милуЌе, па галаму...
  Предлози скачу и нема сЌеди®е®а,
  Лавина рима "е бити разбарушена!
  
  Али онаЌ кога волим свим срцем -
  Као одговор, он каже чему служе речи.
  Кристална  убав може отворити врата
  Отворите пут орлу томе!
  
  На краЌу краЌева, веруЌте да Ќе мач од пера скуп и,
  У ®ему има тврдо"е - пух "е одЌурити у вихор!
  арогантни поносни племи"и,
  Би"е бод икав стих о ®има...
  
  Створили смо рати славу,
  Где тече крв, а негде зноЌ.
  Проширили своЌу државу,
  Од пирамида до ледених плоха.
  
  Али у исто време душа Ќе Ќаг®е,
  У ®ему лира звучи слатко ...
  На краЌу краЌева, девоЌчин глас Ќе позив -
  И страст "е се истопити и гранит!
  
  Где Ќе реч, руже пламте,
  Где цветаЌу Ќабуке...
  Не може нам сметати хладно"а
  И застраши суЌетни рад!
  
  Претварамо снове у креациЌе
  СавладаЌмо амбис...
  Цео свет "е се смрзнути од чуда
  Кад нестане туге но"и!
  
  Тада "е се пат®а завршити
  Не"е бити бога а и сирочади...
  И растанак нам не"е до"и,
  Нека полетно створе®е удари праг!
  
  Ота¤бина "е постати царство БожиЌе,
  Свако од нас се сматра Творцем.
  Само пепео сипа на превару,
  Ко Ќе поштен,  убазан - браво!
  
  Чета Ќе сма®ена на деведесет пет ратника (троЌица су погинула, а Ќош двоЌица су тако тешко ра®ена да су остали у болници). Куда "еш: рат ниЌе без губитака, само су губици без рата! Неколико ратника Ќе и да е имало ожи ке на своЌим витким, миши"авим телима, а испоставило се да Ќе неколико девоЌака завиЌено. Тигрице, уморне од дугих путова®а, нису изгледале баш ратоборно - биле су изнемогле, тако да су им се чак и ребра видела. ДевоЌке су нервозно гребале стопала по песку, пекла и грудела, превише су сврбеле и брутално сврбеле. Уопште, ако на зем и постоЌи место горе од Дантеовог пакла, онда су га сами открили у Африци. Међутим, ратници нису постали млохави, а можда су се чак и разметали чи®еницом да су морали да искусе тако окрутне нево е. Нека врста морала: што више потешко"а, то бо е. Пропаганда аскетизма и духовних вредности, карактеристична за нацизам, посебно у радикалноЌ верзиЌи Гебелса, насупрот западноЌ буржоаскоЌ идеологиЌи потрош®е. Овако девоЌке, поцрнеле од опекотина и прашине, Ќедва покривене бикиниЌем, и обешене оружЌем, изгледаЌу као карикатура америчких милитаната. А недалеко Ќе немачка база и граница са Суданом.... Одатле дува врео поветарац, чуЌе се мирис па евине, а облаци на небу су тако ретки... само острва у Тихом океану. Ружичасте дине под утицаЌем ваздушних маса лагано се помераЌу, као да зароб ени титани желе да збаце магиЌу паганских богова, али се истовремено гуше у немо"и.
  Шела Ќе врло тихо шапнула Магди:
  И када коначно...
  Црвенокоса ђаволица одговори Ќош тише:
  - Врло брзо! Опет да се напиЌемо!
  ГаЌла Ќе заглушно викнула:
  - Трчите, корачаЌте (таква команда звучи као право подсмех!)
  Лепотице су Ќурнуле, ®ихове очврсле, нагореле пете блеснуле су на позадини златног, готово дим еног песка. Упркос чи®еници да се сунце приближавало зениту, девоЌке су морале поново да трче. Тако скоро гол, са чврстим теретом преко рамена...
  Шели, намрште"и се, примети:
  - Поподне "е нас видети на великоЌ уда ености и стре ати нас!
  Магда се ниЌе сложила:
  - НиЌе све тако суморно. Можда нас и не приме"уЌу... ТачниЌе, цела рачуница се заснива на томе да нормалан човек не"е налетети на такву паклену вру"ину у пусти®и.
  - Посебно боси! Шели се закикота.
  А ветар Ќе постао Ќош Ќачи. Сутра Ќе први Ќул... НаЌтоплиЌи месец лета, на наЌтоплиЌем континенту планете Зем е. А девоЌке мораЌу да трче, вуку"и са собом оружЌе и солидну мунициЌу. Магда се сетила Ќедне фантастичне приче о далекоЌ буду"ности. Мо"на и очигледно идеалистичка суперцивилизациЌа, забранила Ќе разним врстама и расама у галаксиЌи да воде праве ратове великих размера међу собом. Па, пошто се одређени спорови стално Ќав аЌу између звезданих империЌа, онда водити ограничене битке - са малим снагама и са приближно Ќеднаким оружЌем.
  Чини се да Ќе то разумна идеЌа са становишта хуманистичког размиш а®а, али ... У стварности, "ВоЌска спаса" Ќедне суперцивилизациЌе сама Ќе регрутовала воЌнике за ове битке, бираЌу"и наЌкукавниЌе, наЌнеспособниЌе или убеђене пацифисти - коЌи су због наЌамничких разлога завршили у воЌсци. Штавише, у трупе су слати провокатори како би пореметили битку и пре него што Ќе почела... Укратко, то Ќе била пародиЌа на ратове, све док се не нађе особа коЌа Ќе успела да разбиЌе оваЌ ма®кав систем. Ово Ќе ®егов позив - професиЌа воЌника, душа ратника. И неочекивани холивудски краЌ - то ниЌе могло без учеш"а жене!
  Све Ќе како треба - какав посао, без праве  убави и страсти?
  Размиш аЌу"и, ратница Магда Ќе босом ногом закорачила на куку ицу кактуса, убола се, али девоЌка ниЌе ни обра"ала паж®у на то ...
  Било Ќе могу"е разбити ма®кав поредак без рата, а самим тим и храброст у универзуму нерадосне буду"ности, на краЌу уз помо"  убави. А Магда Ќе до сада волела само у сновима, или у сновима. Била Ќе врела и у исто време развратна девица. И она Ќе своЌ буран темперамент испразнила у обуци и ратовима. А шта Ќе  убав - нешто за шта се крв насилно пролива!
  Црвенокоси анђео лисице отресао Ќе зрнца зноЌа. Чудно, али песници наЌчеш"е римуЌу  убав и крв. Очигледно, то Ќе због чи®енице да су мушкарци развили жуд®у за наси ем у односу на жену. Човек, међутим, ниЌе животи®а, у смислу да Ќе у ста®у да размиш а рационално... Али с друге стране, хриш"ански морал му Ќе потпуно туђ. Оно што Исус учи за човека, а посебно Ќаког човека, толико Ќе неприродно и изазива ватрено одбацива®е да Ќе успех хриш"анства био супротан логици... Међутим, не само хриш"анство, било коЌу религиЌу карактерише известан парадокс и намета®е одређена ограниче®а за особу. И, често прилично неразумно...
  Ве" Ќе била пуна и уЌедначена но" (ипак, ветар Ќе сустигао облаке са мора недалеко од обале), када су девоЌке коначно истрчале ка ци у.
  Пре ®их Ќе била енглеска база, па чак и са аеродромом. Штавише, суде"и по кулама начичканим митра еским цевима великог калибра, бод икавом жицом и бетонским пистама, одавно Ќе опрем ен. Британци су окупирали Египат 1882. године, постав аЌу"и тамо марионетски режим. Сада су Немци планирали да учине исто.
  Весели Гала Ќе почео да испитуЌе базу и аеродром кроз посебан, замршено намотан воЌни двоглед. Придружило ЌоЌ се Ќош неколико девоЌака каплара. Ве" искусна у рату, из времена када Ќе Ќош била млада извиђачица и веза у ШпаниЌи, а ве" немилосрдни ратник у По скоЌ, ФранцускоЌ и єугославиЌи, Гала Ќе промиш ено израчунала шансе. Аеродром Ќе бранио доста снажно, ук учуЌу"и и противавионску арти ериЌу. Да, и на ®ему Ќе било много авиона. Узгред, да ли Ќе чудно што Британци држе толику авиЌациЌу на Ќедном месту а да Ќе не растураЌу по по ским аеродромима? Можда Ќе овде лажна мета, а прави авиони се налазе негде другде? Има доста митра еских тор®ева, чак су три тенка Матилда и четири тенка Кромвел. Ако чачкате около, онда не можете без крви.
  ГаЌла Ќе позвала два заблудела, али свакако веома Ќака и вешта ратника. Бацила их Ќе бекхендом бичем, тако да су ЌоЌ се циметовосмеђа прса чак за®ихала. Направила Ќе брутално лице, грубо Ќе наредила:
  - Магда и Шела имаЌу наређе®е за вас: да продрете на териториЌу аеродрома и сазнате коЌи су тамо авиони. Зато дета но истражите одбрану!
  ДевоЌке су послушно климале главама: наређе®е, постоЌи наређе®е и оно се мора извршити. А како - то Ќе ®ихов проблем. Шела и Магда су брзо кренуле на аеродром. Ватрени ратник Ќе предложио:
  - ХаЌде да ухватимо Ќезик и узмемо облик од ®ега. Затим, после пресвлаче®а, продре"емо на аеродром. ХаЌде да се тамо мало забавимо!
  Плавокоса Шела Ќе помало збу®ено приметила:
  - Морамо прво прона"и оваЌ Ќезик. Онда мислиш да лутаЌу пусти®ом? И можете их ухватити овакве у гомили?
  Магда Ќе звиждала гримизним уснама:
  - Сигурно. На пример, у близини тенкова су стражари, Ќер су они иза периметара кула. Тамо можете пуцати и на стражаре, а ако Ќе потребно ...
  - Ухватити тенк и возити се? Шели се иронично осмехну.
  Магда, помераЌу"и ножни прст, климну главом у знак слага®а:
  - И да Ќе сасвим могу"е. Иако нам Ќе наређено само да извршимо извиђа®е. Диза®е буке без команде... Знате и сами са чим Ќе испо ава®е инициЌативе бременито у рату!
  Шели Ќе тешко уздахнула.
  - Нажалост, знам врло добро!
  ДевоЌке су, готово не скриваЌу"и се, трчале ка тенковима. Стражари су такође били из реда црнаца - пушили су цигарете, и практично ништа нису видели. Само Ќедан од ®их Ќе био беле расе и, чини се, официр. Али био Ќе и прилично пиЌан. Шел Ќе био изненађен овим: како се понашаЌу Британци? Зар се не плаше саботаже, напада Арапа или смелог налета Немаца? Истина, можда исцрп ени страшном вру"ином, као и лошим вестима са фронта, обично хладнокрвни Британци су почели да лупаЌу. Уопште, Шела Ќе то подсетио из у¤беника: тип Енглеза, као хладан субЌект и без емоциЌа, ниЌе ништа друго до мит. Осим тога, Шкоти и Ирци коЌи пиЌу нису будале. Па, црнци су у том погледу потпуно блокирани - они полуде од оскудне дозе, као што, иначе, раде єапанци.
  ДевоЌке никад ништа не опраштаЌу. Хвата®е главе, и бодежом у грлу, тачно у каротидноЌ артериЌи - ово Ќе време. Али постоЌи ефикасниЌи приЌем, уклонили су други пар стражара, ударили дланом у браду, а затим се окренули, лагано подижу"и главу. Црунцх и врат уврнут.
  Магда Ќе намигнула своЌоЌ другарици:
  - Тако их само пуцамо. Као крушке са дрве"а!
  Шели Ќе тихо одговорио:
  - ПостоЌи Ќош ЌедноставниЌи начин - на пример, пуца® из нечуЌног оружЌа. И зато ниЌе добро пр ати своЌе мале руке.
  Магда Ќе презриво фркнула, као велика граб ива мачка:
  - Ви сте приземан човек из Схелл-а. Романтика ужива®а у лепоти битке ниЌе у вама. Све Ќе тако примитивно. Да ли Ќе заним иво пуцати и чак близу?
  Снежани ђаво прекину ®ену другарицу:
  - Бо е погледаЌ, има и осми тенк. Био Ќе прилично вешто прерушен у пласт сена. Али одмах сам схватио зашто би нам сунце сушило траву, кад ни камила после тога не би хтела да Ќе поЌеде.
  Магда се сложила.
  - Да, ово Ќе сасвим логично запажа®е. Танк, мора"у да видим коЌи. Вероватно Ќедан од наЌновиЌих...
  Шела Ќе зграб ала мало сена и одмах зазвиждала:
  - Ох, да, он има склопиво буре. Ово Ќе први пут да сам видео ову технику. Вероватно амерички, ако греше!
  Ватрени ђаво прекину снежно белог ратника:
  Сада идемо на аеродром. Има и паса коЌи трче около. Ово Ќе Ќош Ќедан проблем проблема.
  Шела Ќе пожурила да увери своЌу приЌате ицу:
  - Знам да утичем на псе и зато "у и"и сам. Сре"ом, официр из реда белаца Ќе обриЌан и сред®ег раста. Његова униформа "е ми одговарати. Ве" ме®ам лице.
  ДевоЌка се, у ствари, брзо нашминкала. И да су томе учили и у специЌалноЌ школи. Магда се ниЌе противила.
  - Ти иди, а Ќа "у се позабавити новим резервоаром. Има и нешто корисно за немачку воЌну науку. Али ево Шеле, молим те, не задржаваЌ се дуго, чим завршиш инспекциЌу, па "у узвратити.
  Чак Ќе и Ќербоа махнуо четком у одговору - кажу, немоЌ нас изневерити, плавуша!
  Плавокоса девоЌка Ќе одговорила са осмехом.
  - Уради"у све врло брзо. Колико Ќе то уопште могу"е.
  Магда више ниЌе обра"ала паж®у на своЌу приЌате ицу, ве" се у потпуности посветила проучава®у тенка. Овде Ќе направила неколико откри"а. Прво, тенк Ќе имао два заварена топа. Топ калибра 76 милиметара дуге цеви са склопивом цевчицом и краткоцевни топ калибра 47 милиметара за испа ива®е фрагментационих проЌектила. Генерално, наоружа®е Ќе прилично богато, посебно за 1942. и афрички континент. Пишто  Ќе, иначе, имао прилично заним иву и компактну цевну кочницу, и очигледно Ќе био чувени пишто  од седамнаест стопа, коЌи Ќош ниЌе био уведен у праксу, али га Ќе Гебелс из кра евске службе ве" рекламирао на све могу"е начине. БританиЌе.
  ДевоЌка Ќе истр ала површину и нашла амблем орла на отвору и натпис на енглеском: "Маде ин тхе УСА". Магда Ќе псовала:
  - Па, као што сам увек сум®ао, ово Ќе амерички хак. Очигледно су нам БританиЌу ставили на душу! И нису свесни да "е немачки тенкови марширати кроз ЊуЌорк због овога.
  Отвара®е отвора ниЌе било тако лако, али су девоЌке, наравно, педантно и истовремено, што звучи парадоксално креативно, такође поучене. Дакле, узети као препреку било Ќе пита®е части.
  Шела Ќе у међувремену прилично спретно имитирала пиЌани ход и пришла улазу на аеродром. И одмах осетио разлику између британског и немачког менталитета. Ле®и глас стражара упита:
  "КоЌим послом се бавиш, Петре?"
  Шели Ќе кратко одговорио:
  - Лично!
  - ХаЌде!
  Шела Ќе била унутар аеродрома. Прегледала Ќе авионе, и приметила све, ук учуЌу"и карневалске мр е на трупу, просути бензин и друго. Тада ЌоЌ Ќе одмах постало Ќасно да Ќе од више од две стотине летелица бар две тре"ине вешто направ ене маскирне шаре. Међутим, постоЌале су и праве машине, ук учуЌу"и мо"не Ланкастере способне да носе до шест тона бомби. Два булдога су притрчала да извиде Шелу. ДевоЌка их Ќе нежно погладила и кренула да е. Када на Ќедном релативно малом простору има толико авиона, то остав а утисак, посебно на романтичне природе.
  Ове крилате машине, како изгледаЌу у своЌим редовима, су, ето, п увачка слика витезова Тевтонског реда коЌи су дошли да покоре Словене. Само много масовниЌе и страшниЌе. Немци су, по правилу, преферирали веома масивни оклоп коЌи Ќе добро штитио витеза. У исто време, чак и ако "е цена бити сма®е®е покрет ивости ратника. Али у савременом свету, пут Ќе ишао ка употреби маневарских ловаца. Исти Ме-109 Ќе и да е тежи од енглеских противника.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  А ево ови крилати витезови стоЌе и чекаЌу нешто, а мирише на урлаЌу"е и смртоносне техничаре двадесетог века.
  Схелле, међутим, ниЌе посебно приЌатна за хода®е, ®ене девоЌачке ноге су изгубиле навику на чизме и ве" су почеле да тр аЌу. Штавише, Британци нису показали велику машту: постав аЌу"и праве авионе на Ќедну страну, вид ива Ќе чак и црвена полица разграниче®а. Па, ово Ќе, уопште, разум иво зашто, тако да британски пилоти, па чак и пиЌаних очиЌу, ништа не збуне. И тако Ќе генерално ве" могу"е вратити се.
  Шела Ќе кренула назад, па Ќе чак почела Ќош више да тетура. Затим су Ќе без пита®а пустили назад, а тек пошто су по®ушили чобане, лагано су зацвилили. Снежно бели ђаво тихо им Ќе шапнуо:
  - Ништа ускоро ме®аш власника!
  И опет полако назад... И ветар Ќе постао много свежиЌи, ускоро "е почети да бледи...
  А Магда Ќе, у међувремену, схватила тенк... Био Ќе то експериментални модел Мп-16 "Д". Генерално, тенк Ќе прилично мо"ан и има хидраулички систем управ а®а за митра езе (у стилу, тачниЌе у систему, карактеристичном за наЌновиЌе ловце!). Са великим оптере"е®ем мунициЌе и аутоматским системом за пу®е®е. Тенк Ќе наЌновиЌи за своЌе време, а ниЌе Ќасно ни зашто су Британци показали толики немар, тако немарно га чуваЌу"и? Можда Ќе овде прорадила бахатост своЌствена многим нациЌама, туђа не може бити добра, што значи да Ќе не треба штитити!
  Пре доласка Шеле, ватрена лепотица-ратница, напунила Ќе резервоар горивом и проверила оптере"е®е мунициЌе. Плавокоси ратник, изувши омражене чизме са ногу боги®е рата, брзо Ќе приЌавио ситуациЌу свом партнеру.
  Магда Ќе пренела Геили шта Ќе чула, а онда ЌоЌ Ќе лице заблистало:
  - Схеллоцхка сада наше девоЌке нападаЌу неприЌате а. И било нам Ќе дозво ено да одмах погодимо неприЌате а, користе"и ове тенкове.
  Снежно бели ратник Ќе узвикнуо:
  - Ово Ќе оно о чему сте са®али! Па, да ли ауто ради?
  Магда Ќе разумно потврдила:
  - Извође®е радова. Американци увек имаЌу бо е тенкове од танкера.
  Заиста, ауто Ќе кренуо из првог скрета®а. Заним иво Ќе да мотори нису били бучни. ДевоЌке су, на пример, знале да руски Т-34 тут®и, па... ОваЌ тенк се може употребити против британских колониЌалних трупа за растерава®е домородаца.
  И ратници су газили позамашан аутомобил од педесет пет тона. Међутим, контролисало се прилично лако, мада наравно лошиЌе од лакшег Т-4. На Мп-16 Ќе постав ено пет мотора одЌедном, али Ќе то, можда, чак и пове"ало прежив ава®е тенка у борби.
  ДевоЌке су без размиш а®а отвориле ватру на митра еске куле. Први погођени фрагментационим проЌектилом и претучени "лавчи"и" лете наопачке.
  Међу Британцима Ќе, као што се и очекивало, напад изазвао панику. Пуц®ава Ќе била нестална, а девоЌке су ипак успеле да повежу митра езе. Магда Ќе хтела да покриЌе Ланкастер добро нишаним ударцем, али на радиЌу ГеЌла ЌоЌ Ќе оштро наредила:
  - Поштедите неприЌате ске авионе, ми "емо их ухватити живе и здраве.
  Па зашто тако поштедети, поштедети. Бо е Ќе срушити куле и изабрати  удске жртве. Овако добро ци ани погоци.
  Остали ратници су у међувремену (ве" су се прикрали ближе) ушли у британске тенкове. Требало Ќе само пола минута да се отворе отвори, а затим и нагомилава®е. Генерално, девоЌке скоро нису ни обра"але паж®у на аеродром, ве" су се Ќедноставно кретале према енглескоЌ бази. Истовремено су погодили касарну, где су се налазили неприЌате ски воЌници, као и уснули пилоти.
  ГаЌла Ќе урлала као медвед у вру"ини:
  - Не пуцаЌте у складиште горивом! Он "е нам бити од користи!
  Магда и Шела су срушиле неколико митра еских тор®ева користе"и велику масу свог тенка. ДевоЌке су се буквално грчиле у стомаку од смеха. Као, и да е су кул.
  Али главни посао су и да е обав али митра ези. Било Ќе потребно не пустити неприЌате ске пилоте до авиона, не пустити их да полете. Али неколико самих ратника поЌурило Ќе ка енглеским колима и село за кормило. А шта сад да се угради у базу, пошто и они имаЌу обезбеђену такву летачку обуку. Да, и авиони се пуни пуном мунициЌом. Ево испада таква маша-малашка.
  Шела Ќе прецизним ударцем разбила малу танкету коЌа Ќе искочила из гараже. Осам тенкова са посадама вучица почело Ќе насилно да уништава огромну енглеску базу. Тенкови су без много церемониЌе смрскали капиЌе и све напунили оловом. Чак Ќе и касарна горЌела. Из ®их су искакали збу®ени Енглези и староседеоци свих врста. У ствари, ве" ниЌе било битке, ве" Ќе било тоталног премла"ива®а. Истина, поЌедини британски воЌници и митра ески тор®еви су узвратили. Чак Ќе и по оклопу тенка ударао оловни град. Магда Ќе зарежала као  ути пантер:
  - Па шта сте ви  убите и острига и овсених паху ица, коначно схватили шта Ќе прави рат. Ускоро "емо бити у Лондону!
  Шела Ќе певала, показуЌу"и зубе:
  Шта да радимо на Албиону,
  Где су клизаве жабе - квак!
  Иако су легиЌе у нападу,
  Али ударац баЌонетом у пени!
  Магда Ќе набрала обрве и негативно одмахнула главом:
  - Не, ово ниЌе песма коЌа инспирише на подвиге! Али мора бити другачиЌе!
  И ватрени, смеЌу"и се ратник као митра ез. Тако су комади меса летели у различитим правцима, а десетак Енглеза се одЌедном срушило.
  И сам тешки тенк, хаЌде да зг®ечимо неприЌате ске воЌнике, "глађуЌу"и" их гвожђем. Кости су шкрипале испод гусеница. А онда Ќе неприЌате  почео да се расипа на све стране. Али онда Ќе неприЌате  "Матилда" искочио. Па Ќе Шела удари оклопом.
  - Узмите гранату "овсене паху ице", певаЌте серенаду за успомену!
  Овога пута проЌектил Ќе погодио тачно у кундак између куполе и трупа, а тенк Ќе, после доброг протреса®а, одведен у страну. Истовремено Ќе експлодирао резервоар за гас, коЌи Ќе одмах експлодирао црвено-црвеним пламеном.
  Плавокоса Ђаволица ниЌе могла да одоли оштрини:
  - Матилда добиЌа мат - резултат "е бити смешан!
  Магда Ќе опалила свог партнера жу евитим дланом по своЌим жилавим бутинама.
  - А ти си млада, девоЌко моЌа! Зато певаЌте овако!
  Ипак, очигледно Ќе Ќедан од Британаца грешком, или можда намерно, пуцао на резервоар за гориво. Пр аво-смеђи жбун бензинског пламена Ќе букнуо и процветао. Герда Ќе испалила дугачак рафал из брзометног Ќуришног митра еза калибра 9 мм. Четрдесетак енглеских воЌника се срушило на лицу места. А неколицина ра®ених, без имало сажа е®а, згазила Ќе широке гусенице америчког тенка. Шели се злобно насмеЌа.
  - Ово ниЌе кармин! Како Ќе претварати се у колаче!
  А црвенокоса, бестидна ђаволица ниЌе заборавила да убаци:
  - Како год да Ќе уврнеш, бо е су палачинке жигосане цистерном од крав ег измета!
  ДевоЌке су брзо разбиле Ќош три клина. Шела Ќе водила, а Магда Ќе давала гранате, а пу®е®е Ќе извршено аутоматски. И сами су добили гранату на оклоп. Чини се да ниЌе страшно, за заштиту куполе од 80 мм, али теме но зуЌи. Магда Ќе опекла прсте и зацвилила:
  - Ево их поклона маркиза од Карабаса! Можемо ли их попаприти нечим мало  утим и посолити?
  Шела Ќе, раздвоЌивши Ќош Ќедно "чудовиште" шко ком, певала:
  - Какво посуђе, какво посуђе - све би понео са собом! Штета што се не свађамо често - ретка звер, таква кланица!
  Магда се изненада лупи по челу и сети се:
  - Али дуго од тебе Снежана са пушком, нисмо чули песме! ПеваЌ цвет, не стиди се!
  Бисернокоса ратница Ќе певала, а ®ен глас Ќе био тако Божанствен и Ђаволски у ЌедноЌ бочици да сирена поред ®е ниЌе имала никакве везе;
  Себе да се бори у срцима расположе®а,
  Ликови ваЌаЌу - Бог Створите ,
  Он ствара мачем Ќунака,
  Пример за све генерациЌе!
  
  Али и сами можете да се борите,
  Подигнуте, хорде за победу!
  Душа орла и лава ниЌе зец,
  Таква сила и света воЌска!
  
  Нека неприЌате  буде као пас вођен,
  И наш Ќаки штит пресече диЌамант!
  Ивица зоре заувек во ена,
  За тугу, борац "е наградити смрт!
  
  Не веруЌте глупим пацифистима
  Оно што Ќе Исус научио да се издржи...
  Тако да раж цвета под ведрим небом,
  Постани Ќак као медвед!
  
  У биткама смо пуни жарке страсти,
  И бурном крв у, млади ...
  Растав амо пакао,
  Где су легиЌе са сатаном!
  
  И сви знаЌу да Ќе Творац;
  Научите да оЌачате миши"е!
  Не губите време на глупости
  Иначе "у ти до"и с казном!
  
  Немо" Ќе главни порок,
  Родило Ќе злобу, подлост...
  Плати осваЌачима ситнице -
  Заборавите на храброст, част и понос!
  
  Али упркос свим нево ама вас
  Туга брате не даЌ се!
  Нека се остваре сви снови
  Заплешимо са драгим у глатком валцеру!
  
  Шта више може дати Господ
  Да, загробни живот Ќе у магли ...
  Ово тело пати у животу,
  НиЌе све тако глатко као у роману...
  
  ПознаЌ своЌу зем у човече
  Изградите своЌу сре"у на томе...
  Крета®е и напредак у трча®у -
  Они "е дати власт над универзумом!
  А у Египту су борбе Ќош увек биле у Ќеку. Неустрашиви ратници свих противника успешно су разбиЌали и певали у ходу;
  Схелла Ќе завршила на гор®оЌ ноти, али Магда Ќу Ќе затим лагано боцнула ногом, право голом петом, у Ќаку, препланулу штампу:
  - А зашто певате о хриш"анским вредностима? Ми смо АриЌевци, а не хриш"ани. Снежана Ќе луда!
  Шела Ќе махнито одмахнула главом, док ЌоЌ руке нису померале да контролише митра ез:
  - Изви®авам се! Побркали православну РусиЌу са паганском Пруском! Претешко Ќе снимати и компоновати у исто време!
  Магда Ќе, не престаЌу"и да предводи ефектну, покошена редовима енглеских неприЌате а, затресла дугим, црним трепавицама. И став аЌу"и Ќош Ќедан ред неприЌате а у ковчег, као сирена се кико"е:
  - На рачун компонова®а - ово Ќе дискутабилно пита®е, али пуца®е Ќе лако и Ќедноставно!
  Заиста, броЌни енглески официри и воЌници, грабе"и беле марамице, почели су енергично да се предаЌу. У исто време, били су толико уплашени да су мрм али коЌекакве глупости, или чак и урлали. Неколико хи ада колониЌалних воЌника (Арапа и Црнаца), запрепаш"ених страхом, као и неколико стотина, ништа ма®е кукавичких, бледих Енглеза, дигло Ќе руке. Чак су се и беле крпе поЌавиле из тенкова. Како кажу, пронашли су другачиЌи начин заштите - поузданиЌи од активног оклопа!
  ДевоЌке су се кикотале - тако се то ради - никад се не предаЌ!
  Шела Ќе искочила из резервоара и намерно трчала боса по ужареноЌ колотечини. Магда, међутим, ниЌе помиш ала да попусти своЌоЌ другарици, а голе, преплануле девоЌачке ноге само су пролетеле, као да су проЌурила Ќата газела. Очврсле, али округле и грациозне девоЌачке потпетице миловале су Ќезике плавог пламена. Али тигрице ратници су само задово но пискали као одговор.
  Овде зароб ени црнац ниЌе могао да обузда своЌу пожуду, Ќурнуо Ќе на ®их и задобио схрвани ударац од ватрене Магде у соларни плексус, након чега се, исп унувши из уста велики угрушак слузи и крви, коначно смирио.
  Ово Ќе, како се испоставило, било послед®е избиЌа®е отпора. Сада су британски воЌници били потпуно слом ени. На ногама Ќе стаЌало више од три хи аде затвореника. Међутим, тигрице су без церемониЌе устрелиле око пет стотина Британаца коЌи нису могли да устану због рана, тачно Ќедан метак за две главе гурнуте Ќедна у другу: због чега пате, и оптере"уЌу Вермахт додатним теретом. Као што Ќе рекао Химлер: милост не би требало да пређе границе економске сврсисходности.
  ДевоЌке су наредиле заточеницима, запрепаш"еним ужасом, да копаЌу рупе како би тамо сместили мртве. Ве" Ќе било прилично светло, а дим из уништене базе преносио се на велику да ину.
  Шелин приЌате  се присетио филма, Ќер Ќе у овом хероЌском случаЌу Ќедан од главних ликова, после тешке победе, тужно пухао на лулу. А сред®овековни ратници, погрешно убицу за сатану, отворили су ватру на сопственог команданта. Међутим, овога пута победа Ќе била прилично лака, али Ќе Ќедна од девоЌака ипак нашла свог не убазног приЌате а - смрт, пет лепотица Ќе повређено, а неке - тачниЌе две, тешко су повређене.
  Немачки авиони су се поЌавили на небу са западне стране. ДевоЌке су их дочекале са радосним весе ем. Хаупман СС, ГеЌл агресивно лепа женска хероЌ, надувала Ќе образе и савиЌала миши"е ва аЌу"и се испод ®ене чоколадне коже, и на исти начин обЌавила:
  - Наше трупе успешно напредуЌу. Тако да немамо времена да стоЌимо на месту. Нека се затвореници вежу, а ми "емо их затворити у хангар, остав аЌу"и десетак вучица да чуваЌу. А остали "е наставити да се брзо кре"у иза неприЌате а.
  Магда и Шела су се веома плашиле да "е им бити поверена заштита разбиЌених робова и ратних зароб еника коЌи су се претворили у покорно крдо, Ќер су девоЌке ве" биле узбуђене и хтеле су да се боре. А о служби прат®е са®аЌу само кукавице! Али очигледно су ®ихови борбени квалитети импресионирали Галу и, играЌу"и се своЌим бицепсима, она им Ќе рекла:
  - Допунимо гориво и допунимо тенк мунициЌом. Возите да е. Видим да си добар у борби! Штавише, нисте посебно велики и много сте погодниЌи за контролу тенка.
  ДевоЌке су, подигавши руке у воЌнички поздрав, залаЌале:
  - Драго ми Ќе да пробам друже команданте!
  - Да се лакше носиш са пушком и митра езима, са тобом "е и Филела! - Одсекао Ќе ГеЌла и отрчао да обЌасни гол другим девоЌкама. Они уплашени жмиркаху трепавицама, савиЌаЌу пресу, са Ќедва покривеним, па чак и отвореним попрсЌима. Страшна тигрица-капетанка такође Ќе била боса, и иако ®ене ноге нису биле мале, ®ен облик Ќе био прилично леп, а и сама Ќе имала само двадесет две године, само прекомерни развоЌ миши"а чинио Ќе Галу све тежом и стариЌом. Истовремено, она Ќе изненађуЌу"е брза, веома опасна за борбу прса у прса.
  Док су девоЌке сипале гориво и допу®авале мунициЌу, Филела их Ќе засипао пита®има:
  - Био си у ®иховоЌ ваздушноЌ бази, сасвим сам. Посебно ти, Шела... Зар ниЌе страшно?
  Плавуша Ќе са образа отресла пусти®ску пунђу, коЌа Ќе некако успела да се ухвати за ®ену баршунасту, препланулу кожу. Бацивши бодеж високо, кратко Ќе одговорила:
  - Не! Зашто да се плашимо? Ми смо прави АриЌевци!
  Филела, ухвативши оружЌе у лету, и бацивши га на сто коЌи се оштрио усред пусти®е, зевну шармантним устима. Затим Ќе, уздахнувши, одговорила:
  - Ви сте наЌмлађи од нас, а пре него што сте отишли у Африку нисте имали искуства. Овде су све девоЌке ве" стекле борбено искуство, и на®ушиле барут. Успут, скоро да делуЌете као девоЌке, са тако невиним лицима.
  Магда, бацаЌу"и баЌонет ножем прстима, жестоко одбруси:
  Али ми не убиЌамо невино. Шта Ќе уопште поента овог разговора. Да ли тражите свађу?
  Филела Ќе одлучно одбио:
  - Наравно да не! Али признаЌем ти, иако сам први пут на®ушио барут 1. септембра 1939. године у По скоЌ. Односно, и пре ве"ине девоЌака у друштву, обично су почи®але ватрено крште®е са по а Француске, али Ќа и да е осе"ам страх. - девоЌка стид иво обори зелене очи. Препознава®е ниЌе било лако за ®у - Посебно узима трему пред почетак битке.
  Шела Ќе погладила Филелино изгребано, миши"аво раме.
  - Да будем искрен, понекад се осе"ам неприЌатно. Иако Ќе физичко оптере"е®е коЌе дожив авамо толико заморно да чак и са®ате да се ослободите смртног тела.
  Смеђокоса жена слеже раменима.
  - Па, не знам! И то ме исцрп уЌе теме но, ништа ма®е од тебе, али и да е остаЌе страшни страх. - Филела баци кратак поглед на небо, спусти глас до шапата. Можда се уплашила да Ќе свемогу"и Бог не чуЌе. "Осим тога, постоЌи ли тако нешто као душа? Велики и мудри Фирер никада ниЌе говорио о томе, и ниЌе писао ни у Ќедном свом делу.
  Магда Ќе поново голим прстима ухватила баЌонет нож, избегаваЌу"и посекотине. НасмеЌана као Милади Винтер, одговорила Ќе за Шели:
  - И ниЌе важно. За нас Ќе главна ствар да убиЌамо неприЌате е што Ќе више могу"е, а своЌе животе што ма®е угрожавамо. Наравно, у супротном - опрез се не"е претворити у издаЌу!
  Филела се сложио:
  - Ко не штеди живот у борби, таЌ "е задржати достоЌанство и при подели трофеЌа!
  Шела Ќе потврдила:
  - Ко украде победу, изгуби"е ®ене плодове, Ќер оваЌ труне од нарушеног угледа!
  Седе"и у резервоару, девоЌке су окачиле енглеске заставе и тако се дрско одвезле. А укупно Ќе у пусти®и било петнаест ствари. Дрско дрско зароб ена од Британаца, оклопна и никако добро наоружана возила. Тако да су сензациЌе биле наЌузвишениЌе, као да су ратници на паради.
  Магда Ќе приметила:
  - Ево, ево лепоте! Водимо нашу мачку са собом! Вилл, видим тучу - доби"е насилника!
  Шела Ќе, без много ентузиЌазма, одмахуЌу"и главом према Снежани, приговорила:
  - Уопште ниЌе смешно! Грех Ќе смеЌати се овоме!
  Ево Магда, као да Ќе будилник уЌутро зазвонио:
  Шта значи поЌам греха? Овде певате Шела о Исусу Христу, а ни не схватате да Ќе главни библиЌски закон - плата за грех - смрт просто апсурдна! - Ватрена ратница Ќе, чак и за убед ивост, направила круг рукама. - Апсолутно без логике!
  Филела Ќе пожурио да дода:
  - Сигурно! Иначе, какви смо ми воЌници, ако не кршимо заповест - не убиЌ!
  Магда се нервозно закикота и поче да жва"е дршку бодежа. Овде Ќе Схелла нашла нешто чему би приговорила:
  - Заправо, у оригиналу - ова седма заповест звучи овако - не чини злоубиство! Односно, овде Ќе реч о убиству, а не о лишава®у живота човека. - И даЌу"и себи изглед Цицерона на проповедаоници, а можда и ТетрулиЌана додала. - Овде постоЌе неке ниЌансе!
  Магда Ќе одсекла зло:
  - Такође везе ка преводу са хебреЌског. Шта друго може бити одвратниЌе! Црвенокоса ђаволица се све више распа ивала. Заиста, ®ен отац сам Азелло из Булгаков евог романа може. - Генерално, у БиблиЌи има много апсурда, али наЌапсурдниЌе су ®ене претензиЌе на улогу речи БожиЌе и на непогрешивост! Ратник Ќе б еснуо зубима. - Христос Свемогу"и Створите  свих творевина, свега вид ивог и невид ивог, свега зема ског и небеског... А притом се Исус збу®уЌе у наЌелементарниЌим стварима!
  Шели Ќе оштро рекао:
  - Нема потребе да тако кажем, и то категорично. На неки начин Ќе збу®ен, а на неки начин Ќе видов®ак. - додао Ќе снежно бели анђео терминатор. - Осим тога, Овапло"ени Бог може своЌим речима пренети суштину Светог Писма. Уопштено говоре"и, постоЌи много пророчанстава коЌа су се ве" остварила у БиблиЌи.
  Магда Ќе енергично одмахнула ватреном главом:
  "То уопште ниЌе истина, а Ќа "у вам то доказати!
  Шели се тргне.
  - Па, покушаЌ, имаш карте у руци!
  Магда Ќе почела да говори, опонашаЌу"и свештенички карикатурални тон смрче.
  - У светим к®игама свих религиЌа наЌважниЌе место заузимаЌу пророчанства, односно предвиђа®а буду"ности. У БиблиЌи постоЌе таква пророчанства. Ве"ина ових пророчанстава су превише неЌасна. - Црвенокоси терминатор-филозоф направио Ќе округле усне. - У опроштаЌном разговору са апостолима, Исус Ќе пророчански рекао: "Онда чуЌте за ратове и гласине о рату... єер тако мора бити... Уста"е народ на народ и царство на царство, и би"е глади, пошасти. и зем отреси" (єеванђе е по МатеЌу 24:5-6). - ДевоЌка Ќе подигла десну обрву ради ве"е изражаЌности. - Али управо се то догодило у свету пре Христових пророчанстава, и то траЌе до данас. КоЌа Ќе онда вредност тих пророчанстава у коЌима се "предвиђа®е" догађаЌа непрестано дешава без икаквог пророчанства?
  Филела Ќе са одобрава®ем климнула главом док Ќе прегледавала трофеЌни еротски часопис коЌи Ќе одузет од зароб ених Енглеза. Али у исто време, ратник Ќе веома паж иво слушао:
  - Да, можете ре"и да Ќе Ќуче било ратова, данас има ратова, сутра "е бити!
  Потврдивши Магда (Шта да кажем - кажу да ниЌе копиле, ти си брза памет!), наставила Ќе своЌе предава®е:
  Нека од библиЌских пророчанстава су написана ретроактивно - након што су се ти догађаЌи ве" десили. Истина, понекад су се пророци усуђивали да предвиде буду"е догађаЌе, али су у исто време, по правилу, падали у неред.
  Дакле, Бог преко пророка обе"ава потомцима Давидовим вечну владавину (2 Цар., 7,11-16), али се Давидово царство распало на Израи  и єуду после смрти ®еговог сина Соломона, и потомака (потомака) кра а Давида су делимично уништени прво у асирског кра а Артаксеркса, а затим - под кореном, без изузетка, вавилонског кра а Навуходоносора. (єеремиЌа 52:9-11, 22:28-30).
  Филела Ќе веома ревносно одобравала:
  - Тако треба да се носиш са ®има. А како ставити под секире становнике зароб ених градова, онда ово, молим вас. А како су се бринули о ®има!
  Ватрени ђаво потврди:
  - Али, наравно, разне грешке "пророка" нису ограничене само на ово.
  Бог, преко пророка єеремиЌе, обе"ава да "е уништити заувек, да депопулациЌу Египта од Суеца до ЕтиопиЌе (28:8-14), али Бог ниЌе испунио ово обе"а®е до данас.
  И више о єеремиЌиним пророчанствима. Кроз ®егова уста, Бог обе"ава да "е предати Египат у руке Набукодонозору (29:19); заувек уништи Тир (26:3-14; 27;36; 28:19). Али Навуходоносор ниЌе узео и ниЌе покушао да заузме Египат. Што се тиче града Тира, ®ега ниЌе заузео Навуходоносор, нити га Ќе заузео Александар Велики, и до сада ниЌе престао да постоЌи ни Ќедан дан.
  Шела Ќе уз тешки уздах потврдила:
  - АваЌ, видео сам Тира на мапи. Ускоро "емо узети!
  Магда Ќе наставила:
  Насупрот єезеки евом пророчанству, Навуходоносор Ќе заузео и уништио єерусалим, а не Египат и не Тир. Међутим, 16 година након свог пророчанства, сам єеремиЌа признаЌе да град Тир настав а да постоЌи неоште"ен (26:1; 29:8-14). КасниЌе Ќе сам Исус Христ напрасно прорекао смрт овог непоколеб ивог Тира (МатеЌ, 11:21-22; Лука, 10:14).
  И како су ЌоЌ се скерлетне усне лукаво и усхи"ено извиЌале у исти мах. Ово Ќе заиста Сатана у дивном женском лицу. И какав глас.
  Исти єеремиЌа Ќе у име Бога обЌавио да "е цар єоахин бити каж®ен за своЌе грехе тако што не"е имати деце (22:28-30). Али МатеЌ назива єекониЌу Ќедним од предака Исуса Христа (МатеЌ 1:11-12). Како то да Ќе Исус могао да се роди од далеког претка коЌи ниЌе имао деце?
  После послед®е изЌаве, Филела се лукаво закикота. Шели Ќе приметила:
  - Ово Ќе условно пророчанство!
  Магда Ќе презриво фркнула.
  - Али свако лажно пророчиште може тако ре"и! СлушаЌ да е! - настави црвенокоса ђаволица, Ќер тенкови не могу пребрзо преко пусти®е, а прилично су тешки и има времена за разговор... Магдин глас Ќе звучао све сигурниЌе:
  єеремиЌа, у име Бога, предвиђа да "е Навуходонозор ухватити ЌевреЌског кра а СедекиЌу, али му обе"ава тиху смрт и побожну сахрану (34:2-5). Али, како се касниЌе испоставило, Навуходоносор Ќе побио све СедекиЌине рођаке, а ®ега самог ослепио, бацио у тамницу, где Ќе и умро (52:9-11). Ауу мирна смрт и побожна сахрана!
  Исти 'мирни и спокоЌан' живот Ќе проречен за кра а єосиЌу (2. Кра евима 22:18-20). После таквог пророчанства, Егип"ани су смртно ранили єосиЌу у бици код Мегида (Исто, 35:20-24).
  Борбена кобила Филела усисала се у стомак и почела да распакуЌе конзерву. Лимена конзерва са тексашким биволом на пакова®у Ќе управо оно што ЌоЌ треба. Посебно сочно месо натоп ено соком од парадаЌза и чоколадним сосом.
  Упркос чи®еници да Ќе и Магда показала апетит, тврдоглава девоЌка Ќе наставила образовни програм. Међутим, постоЌи Ќедан леп гласи" да Ќе лепо слушати ратника са косом боЌе ерупциЌе Кракатоа:
  - Пророк ИсаиЌа Ќе записао да "е єерусалим стаЌати вечно: да у ®ега не"е у"и нечисти, не"е у"и ниЌедан неЌевреЌ. Али одмах након овог пророчанства, єерусалим Ќе заузео и разорио Навуходоносор (586. пре Христа), а затим су га заузели и до теме а уништили Рим ани (70. н.е.). - почео Ќе да додаЌе ватрени ратник, покушаваЌу"и да Ќезику да изглед бучног притиска. - "Вечни град" су заузели и уништили ПерсиЌанци, Арапи, крсташи, Турци, Британци и Французи. - додала Ќе Магда без даха и повисила тон. - Дефинитивно Немци, а сада у ®ему живи онолико 'чистих' єевреЌа колико и "нечистих" (по ®иховоЌ дефинициЌи!) Арапа, Европ ана, црнаца...
  Филела, Ќеду"и биво е месо, примети:
  - Хриш"ани, по правилу, не читаЌу баш пророчанства у вези са догађаЌима пре рође®а Исуса Христа. Њих више занимаЌу пророчанства самог Исуса Христа и ®егових апостола, односно пророчанства к®ига Новог завета. Посебно забри®аваЌу ®ихова пророчанства о Другом доласку Исуса Христа (о послед®ем суду, о Армагедону).
  Магда Ќе радосно потврдила, климаЌу"и главом способна да запали и спали теме е старог Рима и стотине сличних градова:
  -Да се не дотичемо других пророчанстава, нити дета а пророчанстава о Другом доласку Исуса Христа. Задржимо се само на Ќедном наЌважниЌем пита®у: Када "е до"и Други долазак? ПогледаЌмо речи самог Исуса Христа. Чувени амерички проповедник и беседник Били ГреЌем израчунао Ќе да у БиблиЌи 380 пута прориче други Христов долазак. ХаЌде да се задржимо на кардиналном и наЌЌасниЌем од ®их.
  Магда Ќе хтела да настави, када се на радиЌу зачуо сигнал:
  - Напред иде колона енглеских тенкова. Спремите се сви!
  Шели Ќе збу®ено приметио:
  "Не знам ни сам шта Ќе горе - починити зло убиство или слушати такву Ќерес!"
  Филела Ќе одговорио:
  - Магда само говори чисту истину и логично аргументуЌе. Штавише, БиблиЌа Ќе дово на, Ќасно и оштро говори о лажним пророцима. Зато победи неприЌате а ®еговим сопственим оружЌем.
  Ватрени ђаво ратник Ќе додао:
  - Гле, бо е Ќе како "емо душмана ®еговим сопственим оружЌем! И не само на идеолошком фронту. єош увек говорим о БиблиЌи. У међувремену, погледаЌте Снежанине оклопне гранате!
  Шели Ќе одбрусила без икакве злобе:
  - Па, наравно, тако елементарна ствар, могу и сама! За кога ме сматраш! єа сам ратна дама!
  Филела Ќе, помажу"и да се напуни топ, певао:
  - Лади оф Вар! Ко Ќош може да се упореди са вама! Лади оф Вар ускоро "емо бити у енглескоЌ престоници!
  ГаЌлин тихи, готово мушки глас зачуо се преко радиЌа.
  - Прескочи колону и пуцаЌ у страну!
  ДевоЌке су узвратиле:
  - Сиег Хеил!
  Наравно, морате имати гвоздене живце да дозволите несуђеном неприЌате у да се приближи, а затим да прође поред вас. Овде су напред сред®и тенкови Цромвеллс и Матилдас, а затим лаке танкете. Десетак зароб ених тенкова треба да делуЌе синхронизовано тако да сваки погоди своЌу жртву. Ово Ќе своЌеврсно извође®е музичке симфониЌе. Ако се барем Ќедна нота поквари, цела композициЌа "е се показати лажном и изгубити титулу ремек-дела. А какав Ќе ово рат! Ве"ину поклоника сакупила Ќе воЌна уметност, али сузе су увек искрене, а нико не жели да позове на бис!
  Шела Ќе шапнула:
  Помози нам Пресвета Богородице!
  ГаЌла Ќе див ачки заповедала:
  - Ватра!
  И десетак буради одЌедном Ќе исп унуло шко ке. Стране Матилде и Кромвела су много лошиЌе зашти"ене, што значи да су... Магда Ќе била одушев ена и узвикнула:
  - Слом ене картонске кутиЌе!
  Шела Ќе одмах, напунивши топ на нов начин, приметила:
  - Па, глупи Енглези! Нису нам ни тражили лозинку, само су видели заставе, па су нас одмах узели за своЌе!
  Магда се тихо насмеЌала.
  - То Ќе ®ихов британски менталитет!
  ОдЌедном Ќе уништено двадесет пет великих тенкова и дванаест вучица. Онда су имали времена, пре него што Ќе збу®ени неприЌате  реаговао, да даЌу други раван на неприЌате а.
  И Ќош десетак жртава, разбиЌених резервоара, попут скелета аЌкула избачених на обалу, на врео, жути песак. И притом се Ќош пуше, тамносмеђи потоци пузе у небо. Изгледа да Ќе легло змиЌа. Штавише, гмизавци, као да су осака"ени погрешном еволуциЌом. И шишта®е Ќе невероватно колико одвратно може бити.
  Британски тенкови су се одмах зауставили и смрзли. єедини преживели тешки тенк Ќе неспретно покушао да се окрене. Шела Ќе певала:
  - Лепотица! Лепота! Водимо нашу мачку са собом!
  Магда Ќе певала:
  - Не у кесу, него у ®ушку! Са оклопним метком!
  Филела се закикота.
  - Хо"ете ли пси - после наше борбе!
  Након тога, поставили су се на клинове. Па могу да се зг®ече у чело. Део британских танкера ниЌе издржао и, оставивши опрему, поЌурио Ќе у општи лет. Неки клинови са искусниЌим возачима су ипак наставили да узвра"аЌу. Овде Ќе проЌектил погодио тенк Мп-16, испуштаЌу"и глуву тут®аву у оклопу.
  Шела Ќе показала ружичасти Ќезик:
  - Наши хероЌи су у бекству - глупи Британац не"е да стигне!
  Магда Ќе гласно зарежала:
  - Одустани брзо!
  Филела Ќе потврдио:
  - И не боЌ нас се! Бити затворенике каишем по папи, црвени крст забра®уЌе!
  Шела Ќе, пошто Ќе гранатом разбила тврдоглаву танкету, рекла:
  - Разбио сам те! И цигла свима у ®ушку!
  Битка Ќе завршена, неколико танкета Ќе покушало да оде, али су без церемониЌе избачене. Вукице су испустиле срцепараЌу"е писка®е одушев е®а:
  - Блимеи! Ова борба ниЌе глупост!
  Међутим, битка Ќош ниЌе била готова. ПоЌав уЌу се енглески камиони и мотоциклисти. Шела Ќе испалила гелер на наЌближи аутомобил, он се распао, а резервоари горива су Ќедноставно детонирали. Магда Ќе блеснула зубима.
  - Шок! То Ќе наш начин!
  Филела Ќе рекао:
  Бо е убити него убедити!
  Шела Ќе била Ќош конкретниЌа:
  - Бо е Ќедном погодити него сто пута ре"и! Бо е Ќе ударити сто пута него "утати...
  Магда Ќе прекинула:
  - Британци ве" трче! Дођи за ®има!
  ДевоЌке су пуцале прилично прецизно, Шела никада ниЌе промашила, али тенкови се и да е не могу поредити са камионима у брзини. Осим тога, Кромвелови овде нису били наЌновиЌи мотор Метеор од 600 ко®ских снага, ве" слабиЌи од 400. Очигледно Ќош нису имали времена да преопреме оваЌ крстаре"и тенк. Матилда Ќе такође била слабиЌа, а шта ре"и о тешком Мп-16.
  Дакле, девоЌке мало заостаЌу. Да, и ветар Ќе дувао ка сусрету, почели су да се скуп аЌу облаци. Магда Ќе приметила:
  - Сад "е киша!
  Шели Ќе био одушев ен:
  - Све бо е! И веома Ќе вру"е у овом резервоару! И греЌе се, ал' сунце пржи!
  Филела Ќе потврдио:
  - Па да! А колико можете пржити!
  Магда ниЌе делила оптимизам:
  - Песак "е постати млохав и ми "емо стати!
  Шели Ќе са ентузиЌазмом изЌавио:
  - И мене лично то не плаши!
  Облаци су се врло брзо скуп али, а небо се смрачило, као да Ќе заиста дошло до помраче®а Месеца. Магда заурла:
  - Онда веруЌ у Бога после тога!
  Шели Ќе  утито звиждала.
  - И шта? Зашто не веруЌете! НиЌе ли Христос доказао да Ќе прави Бог?
  Велике кап ице тропске кише ударале су по крову резервоара. Љута, Магда Ќе поново почела да говори;
  У разговорима са своЌим ученицима Христос их Ќе уверавао да "е сви они, ®егови апостоли, живети и своЌим очима видети Његов Други долазак у слави. "Заиста вам кажем, не"ете имати времена да обиђете градове Израелове (у Палестини) пре него што дође Син ЧовечиЌи" (МатеЌ 10:23).
  Филела Ќе изненађено звиждала, треп"у"и као да ЌоЌ сипа пепео Хирошиме у очи:
  Да ли Ќе Исус то заиста рекао?
  
  
  
  
  
  АМЕРИКА ПОМАЖЕ РАєХУ
  АНОТАЦИєА
  Западни савезници потписали су примирЌе са Тре"им раЌхом. Користе"и одсуство другог фронта и бомбардова®а, нацисти поЌачаваЌу своЌе трупе и прелазе у офанзиву. ПостаЌе стварно вру"е.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  На пример, у марту 1943. године склоп ено Ќе примирЌе између Тре"ег раЌха и савезника. Хитлер Ќе пристао да оконча прогон єевреЌа у замену за замрзава®е неприЌате става на Западу. Штавише, Запад Ќе обуставио испоруке СССР-у по Ленд-Леасе-у. И то Ќе утицало на ток неприЌате става.
  Хитлер Ќе предуго одлагао офанзиву на Курску избочину. Одлагао Ќе операциЌу Цитадела распоређуЌу"и наЌновиЌе тенкове, Пантер и Тигар. Послед®и пут Фирер Ќе одложио офанзиву у Ќулу.
  Желео Ќе да тестира у борбама напредниЌи и мо"ниЌи Тигар-2, као и ловац МЕ-309. Немци су хтели и да тестираЌу "маус" у офанзиви. И подесите "Пантер" -2.
  И као резултат тога, Ста ин Ќе наредио себи да нападне 1. августа. И одмах у два правца - Белгород-Харков и Орловски. Немци су, за разлику од праве историЌе, били Ќачи. Повукли су Ромелову групу из Африке, а део снага пребацили из Француске и Балкана. На Балкану су Немце заменили Бугари и ИталиЌани. Тако Ќе из Африке напустило осам немачких дивизиЌа и десетак италиЌанских, са Балкана седам немачких, а из Француске двадесет дивизиЌа, ук учуЌу"и и тенковске.
  Због чи®енице да Ќе бомбардова®е Тре"ег раЌха престало, ослобађа®е оружЌа било Ќе четрдесет посто ве"е него у стварноЌ историЌи. Било Ќе више тенкова и авиона. Тигар-2 Ќе почео да се масовно производи од маЌа 1943. године, ушао Ќе у сериЌу МЕ-309, као и бомбардер Иу-288. И постало Ќе озби но.
  И "Миш" Ќе отишао у сериЌу... Немци су били спремни за борбу. Њихове одбрамбене линиЌе су биле веома Ќаке.
  Да, и "Пантер" се у првим данима борби показао као веома ефикасан тенк од одбране. Опалила Ќе петнаест хитаца у минуту, а са два километра имала тридесет четири.
  Да, и "Фердинанд" Ќе машинска звер. А ако удари, онда удари. Ово су ратне машине. А пред®и оклоп Ќе двеста милиметара.
  Борбе су показале да су Фрицови Ќаки. И такође су девоЌке почеле да се боре на ®иховоЌ страни и то Ќе кул.
  Шарлот, пуцала, певала:
  - И опет...
  Герда Ќе такође, пуцаЌу"и из брзострела, подржала:
  - Настав а се...
  Фрида Ќе завршила са муком:
  - Битка...
  Шарлот Ќе, без престанка пуца®а, издала:
  - Вре®е...
  Фрида, лупкаЌу"и, зарежала:
  - Хиперплазма...
  Герда се нацерила и испалила проЌектил и додала:
  - Ватра...
  Шарлот Ќе урлала и зурила у совЌетске пушке и без промашаЌа рекла:
  А Геринг...
  Фрида, лупкаЌу"и, зацвилила:
  - Такав...
  Герда Ќе наставила, пуцаЌу"и уз урлик:
  - Млади!
  Шарлот настав а шта да узме од виле®ака, бесрамно лажно представ аЌу"и совЌетску песму. И испало Ќе краЌ®е глупо и вулгарно.
  И млади...
  Фрида Ќе уздахнула, нажалост, прикладно као и увек, и додала:
  - Пиво...
  Герда Ќе завршила ударцем:
  - Напред!
  Након тога, ратници су, пуцаЌу"и, мало променили тему песме. На краЌу краЌева, они сада нису баш  уди, ве" полу виле®аци. А то значи да "ете од ®их узети Ќадне момке! Они само не умеЌу да певаЌу, ве" урлаЌу, и то нешто сасвим изричито. Таква Ќе ®ихова карма, знате. Песме су, наравно, испале вулгарне.
  Шарлот, воде"и ватру, вукла Ќе:
  - Напо е...
  Герда лупанув из брзе ватре подржала:
  - Животи®е...
  Фрида Ќе успела и наставила:
  - Из трамваЌа...
  Шарлот Ќе млатила, а раскомадана Ќе наставила да урла:
  - На...
  Герда Ќе отпустила и издала:
  - Угао....
  Фрида се ук учила и наставила:
  - Трошкови...
  Шарлот, пуштаЌу"и поклон са своЌом ђаволском прецизнош"у, удари:
  -Пиво...
  Герда, посекоши шко ком, викну:
  - Ево...
  Фрида Ќе дала шамар поклоном и зацвилила:
  - Провалио у...
  Шарлот, пуца, док риче као звер:
  - Царе....
  Герда Ќе издахнула ужарене, жестоке речи:
  - Животи®е...
  Фрида Ќе, испуштаЌу"и проЌектиле, звекнула:
  - ДаЌ....
  Шарлот Ќе очаЌнички опалила, узвикнула:
  - Пиво...
  Герда Ќе, испразнивши затварач, додала:
  - Пожури...
  Фрида Ќе, пуцаЌу"и, викала:
  - Слон....
  Шарлот Ќе, испуштаЌу"и проЌектил, викнула за проЌектилом:
  - Зашки ио...
  Герда Ќе поново ударила и запиштала:
  - єел тако...
  Фрида Ќе викнула, млатараЌу"и:
  - Око...
  Шарлот како да пева у махнитом реду ...
  - Отишао...
  И баш тада су се завршиле шко ке девоЌака терминатора. Морали су да се врате да попуне борбени комплет из камиона. Али снабдева®е у Тре"ем РаЌху Ќе одлично и пауци "е се, нажалост, поново вратити.
  На повратку, девоЌке су почеле да разговараЌу о следе"оЌ теми. Шарлот, таЌ црвенокоси ђаво Ќе дао своЌе миш е®е:
  - Мислим да "е нам после заузима®а Москве следе"и ци  бити Лондон!
  Герда се закикота и потврди:
  - Наравно, идемо да ослободимо Британце од ционистичког ропства!
  И све три девоЌке праснуше у заглушуЌу"и смех. Мислили су да Ќе заиста забавно.
  Фрида Ќе предложила:
  - И ослободимо Америку од наЌпохлепниЌих циониста. А такође и од доминациЌе обоЌених  уди. А онда су бо шевици потпуно повукли єенкиЌе.
  Герда изненада, неочекивано, запева:
  Ако сви устанемо против єенкиЌа,
  Сруши"емо северну алиЌансу...
  Чак ни томахавци не"е помо"и...
  єер "е Бог узвратити злом!
  Наравно, од стране девоЌака терминатора, апел Богу изгледа смешно. С обзиром да Ќе Тре"и РаЌх инкарнациЌа Антихриста. Али пошто "е про"и време пре него што се мунициЌа промени, црвенокоса ђаво Шарлот Ќе дигла буку. Чувши послед®у Гердину реченицу, зарежала Ќе:
  - Нема Бога!
  Херувим ратник Ќе зацвилио:
  - Како ниЌе?
  Шарлот Ќе инсистирала:
  - Наравно да не, медицинска чи®еница!
  Герда Ќе поставила наЌприродниЌе пита®е:
  - Ко Ќе створио универзум?
  Шарлот Ќе скоро одмах одговорила:
  Универзум постоЌи и одувек Ќе постоЌао. Она Ќе само ме®ала своЌе постоЌа®е и компоненту, непрестано се трансформишу"и и модификуЌу"и.
  Герда Ќе протр ала босу ногу иза уха. Иако Ќе имала гене паука, а не пса, и неповер иво приметила:
  Како Ќе одувек постоЌао? Мора постоЌати разлог за то.
  Шарлот Ќе одлучила да туче свог верског партнера сопственим оружЌем:
  - А како то да Ќе свемогу"и Бог одувек постоЌао? Мора да постоЌи разлог за то!
  Герда Ќе поново протр ала босу ногу, овога пута по челу, и са сум®ом приметила:
  - Бог делуЌе на таЌанствене начине.
  Шарлот Ќе, на своЌ логичан начин, приметила:
  - Дакле, то ниЌе одговор.
  Герда Ќе тада предложила:
  - Узмимо за аксиом несум®иву чи®еницу да Господ Бог постоЌи, и увек Ќе постоЌао, и од тога "емо по"и.
  Шарлот се логично супротставила истом методом:
  - Узмимо и онда као аксиом несум®иву чи®еницу да су материЌа и васиона одувек постоЌали и постоЌали, па "емо од ®е по"и.
  Фрида, коЌа Ќе била тре"а у овом спору, праснула Ќе у смех и приметила:
  - Да... Ово Ќе диЌалог глувих и глувих. Тако да не"ете мо"и да дођете до Ќасног зак учка.
  Шарлот се ниЌе сложила.
  - єа сам у предности у односу на Герду. На пример, ако полазимо од чи®енице да Ќе основни узрок свега Свемогу"а БожЌа Личност, онда у буду"ности ®ен дериват: особа се показала слабиЌом и ниЌе технички напредна. А ако узмемо у обзир да Ќе свемогу"а, али безлична природа узрок и основни узрок, онда се испостав а да Ќе родила савршениЌу и напредниЌу личност. Тако се испостав а да Ќе дошло до преласка од Ќедноставног ка сложеном. А у креационистичком моделу, напротив, од сложеног ка Ќедноставном. Међутим, сада смо сведоци процеса постепеног услож®ава®а, у коме се све од технологиЌе развиЌа на еволутивни начин. Да,  удски мозак стално расте. Односно, претпоставити да Ќе то пре свега безлична ствар, из коЌе се еволутивним путем развила сложениЌа, логичниЌа ствар, него обрнуто, као да Ќе апсолутно свемо"на и савршена личност изданци корова пред човечанством.
  Фрида се оживела и приметила:
  - Да, читао сам верску литературу. Ако ЌоЌ веруЌете, онда Ќе Адам био савршениЌи од садаш®ег човека и интелектуално се развиЌао. И таЌ народ, одвоЌивши се од Бога, кренувши путем греха, почео Ќе да стари и слаби, али... Сада смо сведоци обрнутог процеса: раста човекове мо"и и ®еговог задив уЌу"ег интелектуалног развоЌа. Посебно током ратова! Сетите се на коЌим тенковима смо почели рат четрдесет прве, а шта имамо сада! ПостоЌи колосална разлика!
  Герда Ќе раздражено прошапутала:
  - Све су то интриге!
  Немци су одбили совЌетску офанзиву на свим правцима. И сами су задавали поразне ударце.
  А на небу на МЕ-309 тукле су се прелепе босоноге девоЌке у бикиниЌу. Борили су се веома тешко. И буквално су разбили неприЌате а, као котлете.
  Албина Ќе голим прстима пуцала на своЌе противнике и срушила совЌетски аутомобил.
  Затим Ќе цвркутала:
  - За велике ариЌевске идеЌе!
  Алвина такође тресне неприЌате а, и теме но га цепа, и гугута:
  - Слава новим идеЌама!
  И притисни ®егову гримизну брадавицу на неприЌате а.
  Али совЌетска девоЌка из арти ериЌске батериЌе пуца на фашистичка чудовишта. Они покушаваЌу да одбиЌу навалу, квантитативно и квалитативно надмо"ниЌи од неприЌате а.
  И девоЌке из совЌетског бата она су веома лепе, у кратким сук®ама, груди покривене само груд®ацима. Њихове голе ноге трепере, а сами ратници енергично пребираЌу гранате.
  єедна од до®их, Акулина поручник-тоб¤иЌа, испоручуЌе гранате босим ногама, а сама Ќе наслонила руке на точак пишто а. А чак и да на ®их падаЌу гранате одозго, а бомбе лете са неба, свеЌедно, девоЌке се не могу исецкати и разбити. Борили су се храбро и бори"е се и да е.
  А®ута упери пишто ... "Миш" ниЌе пробушен, али девоЌка и да е пуца у ®ега. И одЌедном, имате сре"е и оклоп "е подле"и. У овом случаЌу, Немац "е морати да наручи ковчег са музиком.
  Босонога Ќе весела, иако схвата да имаЌу врло мале шансе да се извуку из таквог вихора. На пример, Штурмауси иду у офанзиву. То су машине сличне Штрумтигру, само много ве"е и на издуженоЌ шасиЌи миша. А када тешка ракета излети из бацача бомби од 600 мм, онда Ќе то Ќедноставно страшна ствар.
  На А®уту су падале грудве спржене зем е, а после Ќаза растопиле се тло. Али девоЌка се уопште ниЌе постидела. Напротив, ставила Ќе босе ноге да осети приЌатну масажу од фрагмената. И радосно певао:
  Ота¤бина и воЌска су два стуба,
  На коме почива планета!
  Заштити"емо те своЌим грудима,
  ТвоЌу воЌску пева сав народ!
  
  Облаци су хладни, али сунце Ќе топло,
  Митра ез Ќе протр ао раме воЌника ...
  Заувек домовина ми смо са тобом -
  ИскопаЌмо гроб зликовцу!
  А®ута Ќе ве" била у нацистичком зароб еништву и тамо су Ќе жестоко тукли моткама по петама. ДевоЌка Ќе сте®ала и Ќурила, али никога ниЌе издала. Шта су ЌоЌ сви ови ударци. Она Ќе комсомолац. Друга ствар Ќе што су нацисти ве" пробили прву линиЌу одбране и прете да "е поразити и ову. А®ута зна и пуца. Иако Ќе изузетно тешко, требало би да уђете у цев "мауса", а онда "е немачки тенк изгубити способност пуца®а и мора"е да се однесе у позадину на поправку. И ово Ќе ве" проблем за Фрице.
  И овде Ќе А®ута, после неколико промашаЌа, успела да победи буре "Тигар" -2. Тада Ќе девоЌка радосно запевала:
  - Наши не"е попустити вашим!
  И поново пуцао. Акулина ЌоЌ Ќе саветовала да приликом снима®а користи босе ноге, Ќер Ќе то много практичниЌе. Лепа девоЌка се делимично сложила са овим. И ствари су ишле много бо е. Сви топови су калибра 85 мм, недово но снажни против немачких тенкова. И тако, ако погодите буре, онда се поЌав уЌу шансе за успех.
  А®ута покушава да замисли плаву панораму са покретним жутим тачкама на ®оЌ. Ово Ќе густа зелена силуета нацистичког тенка. Видиш га као ¤иновског слона. Па узми и удари мастодонта по деблу. Тада "е супериорност неприЌате а у тежинским категориЌама бити бескорисна за ®ега.
  А сада Ќош Ќедан "Тигар" -2 губи пробосцис. И постаЌе изузетно болестан.
  Акулина пева из свег гласа:
  - Бивши реп, вага - ниЌе ухватио Фриц зна деверику!
  БатериЌа се у потпуности састоЌи од девоЌака-сандале и стога их, очигледно, више силе поштеде, а шко ке не боле. Свако од ®их има своЌу школу и своЌу судбину. Као дете, Акулина Ќе са®ала да измисли лек коЌи "е дати бесмртност. Смрт ЌоЌ се чинила страшном и неправедном одлуком. На краЌу краЌева, чи®еница да  уди умиру Ќе страшна. И иако Ќе девоЌка веровала у бесмртност душе, коЌа Ќе примарна у поређе®у са телом, али ипак. Свет ниЌе шаховница, скини фигурицу са ®е и врати Ќе. Не, испоставило се да Ќе универзум окрутан. Зашто човек мора да стари и умире? Акулина су посебно узнемириле старице - ова ружно"а Ќе страшна.
  НиЌе ли човек као цвет, а ниЌе круна ствара®а? Човек мора бити и остати бесмртан. И ниЌе му се у сваком случаЌу чинило да се разболи и оде на онаЌ свет. На краЌу краЌева, човек Ќе рођен да буде сре"ан.
  А о каквоЌ сре"и можемо говорити ако  уди изгубе своЌе рођаке и приЌате е? Ако он - личност бледи? Не, ово Ќе погрешно и ниЌе добро. А Акулина Ќе уронила у медицинску литературу. Убрзо Ќе девоЌчица дошла до зак учка да само хемиЌа ниЌе дово на за бесмртност и да треба измислити нешто суштински ново и ефикасно.
  Можда чак и мало зраче®а. КоЌи, за разлику од радиоактивног, не би уништавао, ве" лечио. Тада Ќе почео рат и ниЌе било времена за бесмртност. Акулина Ќе неко време радио у позадини. Али губици Црвене армиЌе су расли, девоЌке су све чеш"е позиване на фронт, а ишла Ќе и медицинска жена. У почетку Ќе радила као медицинска сестра, а затим Ќе прешла на батериЌу. Више пута Акулина се нашла на ивици смрти. Али сваки пут Ќе остала жива и чак без озби них повреда.
  єадна девоЌка коЌа Ќе имала толико различитих проблема у свом животу. А сада им се приближаваЌу фашистички тенкови.
  А ево Ќош Ќедне лепотице, смеђе косе ТатЌане. ДевоЌка доноси шко ке, вуче кутиЌе. Она Ќе такође боса, па чак и ужива у томе - уосталом, Ќул Ќе у дворишту, наЌтоплиЌи месец у години. Овде Ќе добро, све девоЌке коЌе су се окупиле су прилично лепе, изазиваЌу страхопоштова®е у неприЌате има ота¤бине. ТатЌана вуче кутиЌу и пева:
  УниЌа неуништива, слободне републике,
  НиЌе се окупила грубост, ни снага, ни страх...
  И добра во а просве"ених  уди -
  Мир, приЌате ство, светлост, разум и храброст у сновима!
  
  Слава ота¤бини нашоЌ слободноЌ,
  ПриЌате ство свих народа Ќе ослонац на век,
  Законита сила, во а народа,
  На краЌу краЌева, Ќедноставан човек Ќе за єединство!
  И под таквим речима она Ќе ведриЌа и кутиЌе више не делуЌу тако тешке. И девоЌка се лако одвиЌа. Она Ќе тако шармантна. И весела девоЌка. Ево немачког диверзанта коЌи пузи са гранатом до
  парапет. ТатЌана босом ногом узима лимун и грациозним прстима га извлаче"и га баца на неприЌате а. Одмах долете три немачка шпиЌуна, исецкани у бегу комади"има. И ТатЌана, прекрстивши своЌе голе, преплануле ноге, показала им Ќе смокву. Без обзира на то, она Ќе лепа девоЌка. А може ли и она да умре?
  А ево и команданта ®ихове батериЌе, маЌора Воро®ина. Ве" ЌоЌ Ќе тридесет година, али струк од сталног крета®а Ќе витак, као код младе девоЌке. Коса ЌоЌ Ќе бела, па се седа не приме"уЌе, а лице од свежег ваздуха Ќе румено и чисто, без иЌедне бора. Маргарита Воронина се борила од првих дана рата. Не баш успешна у наградама, с обзиром да се борила више од шест година и лично убила више од сто Немаца. Ни Ќедном Маргарита ниЌе била озби но повређена и ниЌе лежала у болници. Чак су Ќе звали: Гвоздена Маргарита. Али жена Ќе била морално исцрп ена од дуготраЌног рата.
  Њене босе ноге су жу еве и Ќедва праш®аве. Она Ќе сама научила да трчи боса пре рата по снегу. А сада више од шест година не носим чизму. Четрдесет прве године, да би одржала завет, борила се у наЌЌужниЌем сектору код Ростова. Само захва уЌу"и сибирским мастима избегла Ќе промрзлине. Али преживела Ќе без ципела, прошла Ќе тежак тест у руским снежним наносима. И наставио рат.
  НиЌе била високо це®ена, и никада ниЌе инсистирала на своЌим подвизима. Тако су се награде гомилале полако али сигурно. А сада се ве" уздигла у чин маЌора и има орден славе сва три степена. Али звезда хероЌа коЌу Ќе Маргарита одавно заслужила Ќош ниЌе. Али ратнику ниЌе посебно жао.
  Главно Ќе преживети у овом рату. И овде има посебну амаЌлиЌу Перуна. Омогу"ава вам да спасите четири особе у било коЌоЌ битци. Сама Маргарита и Ќош три особе по ®еном избору.
  Сама маЌорка Ќе заказала троЌе за спас: Акулина, А®ута, ТатЌана. Добре девоЌке и веома способне. Ево им топа, цеви су ве" одстрелеле пет Немаца. А сада Ќе А®ута ударила у гусеницу Пантера. Немачки тенк Ќе стао и почео да се дими.
  Маргарита виче девоЌкама:
  - Само настави тако!
  ОдговараЌу на сав глас:
  - ПостоЌи тако задржати!
  Маргарита Ќе одушев ено узвикнула:
  - Не! Нико нас не"е зауставити. Нико не"е победити!
  И шести Миш изгуби ®ушку. Немачки тенкови су прилично брзи, али броЌни противтенковски ровови и Ќежеви их спречаваЌу да напредуЌу. ДевоЌке гађаЌу заЌедно, Акулина помаже да наци а пишто , брза Ќе као ниЌедан други борац. ТатЌана Ќе такође Ќака и тачна. Ево опет пуцаЌу. И овога пута проЌектил Ќе погодио Лавову гусеницу.
  Удара®е у гусенице "Тигра"-2 Ќе бескорисно, Ќер мали ва ци чине аутомобил, односно ®егово подвозЌе, практично нера®ивим. Али на дугом бурету, ефикасан Ќе и примам ив.
  А®ута изговара као прави морнар:
  - Па из шрафа!
  Акулина подржава ђавола-херувима:
  - До"и "емо са веселим смехом,
  До великих зграда РаЌха Берлина...
  Будимо сре"ни са слатким двоЌе,
  Наша воЌска Ќе непобедива!
  И опет Ќе немачки тенк почео тако силовито да се дими, и почео да испушта металне делове на све стране.
  Занесени одушев е®ем, цео девачки топовски бата он поче да пева;
  єедном човек ниЌе знао снове,
  Нисам могао да разумем клонулост Ќедне ватрене мисли!
  ГледаЌу"и у светлост сЌаЌне звезде -
  Нисам познавао поЌам Свете Ота¤бине.
  
  Био Ќе животи®а, груби див ак -
  Пун стомак - то Ќе цела утеха!
  єедан инстинкт - као врана к уца,
  И глад се спушта у понор пакла!
  
  Тада се све сводило на таблу,
  И у овоме су чак и животи®е сре"не!
  А дух жели вечну лепоту -
  У ®еговом верова®у да чини бо у мо"!
  
  Онда ми  уди схватимо -
  Да, са ®им долази и страшна мука!
  Али ти се бориш за зна®е млади"у -
  Разумно уче®е "е све узвисити!
  
  Онда не"ете дуго патити
  До"и "е време - младост заувек!
  И твоЌ отац и маЌка "е васкрснути,
  У"и "е у но"не море, а да не буду осака"ени!
  
  Али и мисли су зле свака -
  Они су у пламену!
  Кад другог уплаше,
  Кад бесмртници имаЌу дар!
  
  АваЌ, мораш да победиш своЌ бес -
  Створите Ќош Ќедан универзум у слави!
  Таква "е бити мо" у твом срцу,
  ТаЌ пораз Ќе и поука!
  Курска битка Ќе завршена нерешеним резултатом. И настала Ќе пауза. Немци су у сериЌу довели Пантер -2. Ова машина Ќе била напредниЌа са уском куполом и нижом силуетом.
  Тежина аутомобила Ќе порасла, нешто у кругу од четрдесет седам тона, од чега су се возне перформансе чак побо шале захва уЌу"и мотору од девет стотина ко®ских снага. Али наоружа®е и оклоп су значаЌно порасли. Чело тор®а Ќе постало 150 мм, а бочне стране 60 мм, чело трупа Ќе било 120 мм под нагибом од четрдесет пет степени, а бочне стране су биле 60 мм. А пишто  Ќе 88 мм и 71 ЕЛ. Такав пишто  продире са уда ености километар оклопа од 193 милиметра под нагибом од 30 степени. Дакле, машина Ќе веома озби на и деструктивна.
  Па, коЌи Ќе одговор на ово? Само тиме што "е се и девоЌке борити босоноге и у бикиниЌу. Тада ни резервоар не мора бити савршен.
  Ве" Ќе зима. И Ќедан од првих тенкова ИС-2 иде у борбу. И Еленина посада на томе. ДевоЌке су наравно босе и у бикиниЌу. Спремни су да се боре против нацистичког олоша, иза коЌег стоЌе САД.
  Тако да "е борба бити тешка.
  Елена Ќе пуцала голим прстима. Ударила Ќе у нацистичку машину и зацвилила:
  - За Домовину!
  ЕуфросиниЌа такође тресне неприЌате а, удара га по боку и, смеЌу"и се заглушуЌу"и, додаЌе:
  - За маЌку РусиЌу!
  ДевоЌке су пре битке офарбале тенк ИС-2 у бело. И практично се не види у снегу. И врло умесно нападаЌу неприЌате а.
  Елизабета, прецизно гађаЌу"и неприЌате а, и прецизно гађаЌу"и неприЌате а, сасвим логично Ќе приметила:
  - єа сам Робин Худ у бикиниЌу!
  Елена се сложила са овим:
  - Ти си стварно прави Робин Худ!
  И како "е га узети и голом петом притиснути окидач.
  Четири Е на ИС-2 су велика сила. Иако Ќе Герда озби ан противник на Пантер-2.
  Оба резервоара су отприлике у истоЌ тежинскоЌ категориЌи. Немачки има та®и оклоп на боковима, али Ќе бо е зашти"ен у челу, посебно куполом и до®им делом трупа. А немачки топ Ќе оклопниЌи и брзопа ни.
  Истина, Ќеднократна штета од совЌетског пишто а Ќе можда Ќача. Да, ово Ќе наравно велики плус, али немачки пишто  Ќе прецизниЌи. И што Ќе значаЌно, Пантер-2 Ќе много агилниЌи и маневарскиЌи.
  Дакле, Герда има плус. А ако притисне дугме голим прстима, не"е изгледати мало.
  А немачке девоЌке веома воле мушкарце, а то Ќе и ®ихова снага, посебно ако раде Ќезике пулсираЌу"им шипкама од жада.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Зими, Црвена армиЌа ниЌе постигла одлучуЌу"у прекретницу. ЛиниЌа фронта Ќе остала стабилна. И практично непомичан.
  Следе"е године, Немци су се поЌавили у сериЌи млазних авиона и еволуциЌи Фоке-Вулфа - ТА-152. Дивна машина са мо"ним оружЌем и пристоЌном брзином. Ово Ќе озби но...
  У СССР-у Ќош увек постоЌе само нови тенкови ИС-2 и Т-34-85. И то Ќе такође био велики корак.
  У проле"е су Немци кренули у нову офанзиву. Покушали су да преузму инициЌативу.
  Почетак офанзиве 21. маЌа запалила Ќе тут®ава десетина хи ада пушака, и истовремено одлазак више од седамдесет хи ада бомбардера са напалм бомбама, тешких до десет тона. Почела Ќе наЌепскиЌа битка Другог светског рата. НеприЌате  Ќе прешао Рубикон и Ќурнуо у Москву. Тут®али су немачки тенкови, звекетала су ма®а кола. Хорде челика су напредовале на совЌетске положаЌе, попут Џингис-канове ко®ице у дебелом оклопу. Напред су ишли низови, а пре свега су их као овна користили наЌзашти"ениЌи "Мишеви" и "Кра евски лавови", "Тигрови" -2.
  єош раниЌе су прошли телетанкови - "шаховски ко®". Разнели су минска по а и очистили пут немачким возилима до совЌетских положаЌа. Кориш"ен Ќе и "ЗмиЌа гориницх", када су црева пу®ена експлозивом избачена напред и све Ќе очиш"ено.
  Виле®ачке Фрида, Шарлот, Герда су у наЌновиЌем тенку Пантер-3 и кре"у се на челу напада. Прелепи ратници у равноЌ машини тешкоЌ 75 тона, голи лице Ќедни на друге и пуцаЌу из пишто а Ќош некадаш®ег калибра 105 мм.
  Шарлот Ќе са осмехом приметила:
  - Прошло Ќе ве" више од три године од почетка рата са РусиЌом. Али Москва Ќош ниЌе заузета!
  Фрида Ќе огорчено приметила:
  - Али ускоро "е Кавказ бити заузет. А ово Ќе можда Ќош важниЌе!
  Герда Ќе са осмехом одговорила:
  - Наравно, има тако дивних планина и величанствених места, али... Рат се обично завршава падом престонице. И док се не узме, о нашоЌ победи Ќе немогу"е говорити!
  Шарлот Ќе нево ко пристала.
  - Не!
  Нови тенк "пантер"-3 Ќе Ќош увек у експерименталном испитива®у. У ®ему Ќе све толико аутоматизовано да би била дово на два члана посаде. Али голоноге девоЌке више воле да раде троЌке. Ипак, то им не олакшава.
  И Ќуриша ¤иновски тенк на совЌетске положаЌе. Тежак Ќе али добро зашти"ен и има топ од 105 мм у 100ЕЛ. А ово Ќе озби но.
  Жури напред ово чудовиште...
  И совЌетске гранате се одбиЌаЌу од овог тенка.
  Герда Ќе приметила:
  - Нас троЌица смо тешки!
  Шарлот примети са осмехом, пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима.
  Црвенокоса Ќе гукала:
  - Нека нам Ќе Ота¤бина у слави!
  Фрида Ќе уз смех приметила:
  - Слава ариЌевском духу!
  А и он "е притиснути голом петом и совЌетски тенк "е убити. И гугута®е:
  - За нове снаге!
  Овде долази до огромне снаге резервоара.
  Али, с друге стране, совЌетске девоЌке се боре. А и ратници из РусиЌе су боси.
  Борбе су жестоке и Фрицови напредуЌу, пробиЌаЌу"и одбрану у дубини. И ствари не иду баш по плану.
  Елизабет Ќе пуцала из ИС-2 на неприЌате а и цвркутала:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  Екатерина Ќе приметила, Ќебе"и неприЌате а:
  - За наше промене, за РусиЌу!
  Елена га Ќе такође узела и ударила у неприЌате а гугу"у"и:
  - И све Ќе супер за РусиЌу!
  ЕфросиниЌа Ќе голим прстима послала убилачки дар униште®а и цвркутала:
  - За ота¤бину!
  Четворка на ИС-2 радила Ќе и пуцала прилично прецизно. И прилично прецизно, врло жустро погодио неприЌате е.
  Па, Немци и да е пробиЌаЌу. И кре"у се у борбеном правцу.
  Ве" Ќе лето и фронт се буквално руши. Али девоЌке настав аЌу да се боре и показуЌу своЌу наЌвишу класу.
  Елизабет се намршти на ове речи. После релативно и не превише успешне зиме ствари на фронтовима су кренуле горе. У Курску, упркос броЌчаноЌ надмо"и, совЌетске трупе су претрпеле тежак пораз. А и сада, релативно успешно започета контраофанзива бораца код Воро®ежа, пропада. Немци су отишли у позадину и прекинули комуникациЌе. А сада девоЌке на резервоару мораЌу да се повуку.
  Али ипак, добро Ќе када су у колима само жене - оне осе"аЌу тако приЌатан мирис, не као зноЌави мушкарци. А ®ихова посада Ќе тако добро уиграна. А четворица су се прикрала да буду изузетно лепа.
  Елизабета одлучно каже:
  Победи"емо, знам то сигурно! Чак и повлаче®е на Далеки исток!
  Црвенокоса Аурора, лупкаЌу"и голом, исклесаном ногом по води, праве"и гримасу, одговорила Ќе воЌничком песмом:
  "Коначно смо добили наређе®е да нападнемо!" Однеси нам пепе и крв! Али се"амо се како се сунце вратило и скоро зашло на истоку!
  єекатерина и Елена су у хору одговориле:
  -Добро речено!
  Голонога Аурора Ќе додала у прози:
  - Цела Европа ради за нацисте, а Ќош више ресурса у Африци. Дакле, морамо да подигнемо веома тешку утег!
  Босонога Елизабета удари песницом по воду:
  - ХаЌде да га покупимо и поцепамо! И сад Ќе доста! Ве" освежен и назад у резервоар!
  Лепотице се нису противиле. ЗноЌ са Ќаких, препланулих тела испран и у реду. ДевоЌке имаЌу и луксузне бокове, и уске струкове, и стомак са ре ефном пресом. Они су заиста као статуе древних боги®а. А ноге су тако витке, а истовремено миши"аве, под маслиновом кожом котр аЌу се лоптице и челична жица миши"а.
  За такве девоЌке кажу: заустави"е ко®а у галопу, у"и "е у запа ену колибу!
  Иако се нерадо вра"а у врели резервоар. Елена Ќе п уснула из канте по оклопу да би аутомобил био бар мало хладниЌи.
  Елизабета Ќе строго приметила ово:
  - Како се  уди у униформама боре у таквим челичним ковчезима? И скоро смо голи!
  Босонога Аурора, великих зуба и бисерних зуба, праснула Ќе у смех:
  - Сложи"ете се да Ќе то веома интересантна идеЌа - послати бикини под Ленд-Леасе!
  єекатерина Ќе  утито одговорила, удараЌу"и босом ногом о гусеницу тенка:
  - Да, дивно. Минимални губитак тканине, максимална амбициЌа!
  Елена, такође трзаЌу"и се, само овога пута грудима, грак"е:
  - Било би бо е да су послали додатни тенк! Или авион!
  Босонога Елизабет мрзово но примети:
  - Да, ђубре имаЌу тенкове!
  Црвенокоса Аурора, пе®у"и се на тора®, приговорила Ќе:
  - Не баш! НаЌновиЌи "Черчил" Ќе веома добар, посебно у оклопу!
  Плавокоса Елизабета намршти обрву и упита:
  - Да ли сте возили Цхурцхилла?
  Ватрени ђаво одговори шапатом:
  - Не! Али случаЌно сам сазнао да има пред®и оклоп од 102 - милиметра!
  Лепа Елизабета Ќе заокружила лице, тапкала своЌим грациозним голим прстима по оклопу тридесетчетворке и приметила:
  "Двоструко деб и од нашег?" Па, каква добра идеЌа!
  Елена, седе"и на седишту возача, упита:
  Шта Ќе са калибром пишто а?
  Босонога Аурора Ќе искрено одговорила:
  - Не знам ... Али наЌвероватниЌе Ќе или 75 или 76 милиметара. Отприлике упоредиво са нашим.
  Босонога Аурора, док се скрасила као топник, примети:
  - Па можда су му возачке перформансе лошиЌе?
  Голонога Аурора слегнула Ќе своЌим снажним, миши"авим раменима.
  "Можда... Али Британци ве" имаЌу Метеор мотор од 600 ко®ских снага, тако да не мислим да Ќе Черчил тенк машина за ковчег!"
  Лепа Елизабета Ќе поставила Ќош Ќедно пита®е:
  - А коЌа су наша наЌновиЌа дешава®а?
  Црвенокоса ђавола Ќе певала уми атим гласом:
  - То Ќе велика таЌна... ВеруЌете ли или не?
  Елизабета, тресу"и босим ногама, одговори мелодичним гласом:
  - Наравно да ти веруЌем! За таква пита®а можете врло Ќедноставно ... Звецкати у логор - где Ќе мали бели медвед!
  Голонога Елена, паливши ауто, примети:
  - Прича се да "е се ускоро поЌавити чудовиште - седам пушака и два ракетна бацача као на КатЌушама.
  Ватрена Аурора зазвижди и одмахну главом.
  - Да, такво чудовиште се не"е ни окренути!
  Елена Ќе помпезно рекла:
  - Али како "е болети!
  Т-34-85 Ќе урлао. Морао сам да подигнем тон да викнем преко мотора.
  СтариЌи поручник Елизабет зарежа:
  - Чуо сам да ускоро стиже нови ИС, са веома дебелим оклопом, са два мотора. Па "е Немци бити кан!
  
  
  Босонога Аурора Ќе у шали певала:
  "Ископа"емо тенк, опет "е почети да убиЌа у две норме, поче"е да вас снабдева ханом у црквене порте!"
  И ®их четворица прасну у смех. Аутомобил Ќе постепено пове"авао брзину. И поред свих легендарних тридесетчетворки и Т-34-85, био Ќе то прилично тежак тенк за вож®у. Конкретно, пребацива®е ме®ача захтевало Ќе знатан напор. Снажна голонога Елена се снашла, понекад ЌоЌ Ќе ногом помагала и црвенокоса. Али сама кутиЌа би се могла покварити.
  Дакле, "тридесетчетворка" ниЌе став ена на максималну брзину. Дакле, тенк се кретао спориЌе него што Ќе могао. И постоЌао Ќе ризик да га током дана нађу озлоглашене "ствари", єу-187 и ТА-152, веома опасан ронилачки бомбардер.
  Босонога Елизабета Ќе то разумела и очекивала Ќе да "е брже до"и до шуме. Тамо се ®ихов тенк не разликуЌе превише.
  Голонога Аурора Ќе звиждала песму под носом. Црвенокоса Ќе увек расположена, чак и када преноси тужне вести.
  Наташа се сетила почетка рата. Десило се то у подне, када су то обЌавили на радиЌу. Али ве" уЌутру почеле су да се шире злокобне гласине. Затим су на радиЌу Ќавили да Ќе Немачка напала СССР без обЌаве рата. Одмах Ќе неколико жена бризнуло у плач.
  Расположе®е  уди Ќе било помешано. Они млађи, и дрогирани пропагандом, чак су се и одушевили: кажу, за две неде е "емо Немце изврнути и они "е бити скиф. СтариЌи су, напротив, препланули.
  И Елизабета се осе"ала нелагодно. Њен стариЌи брат Ќе погинуо у финском рату, а сред®и брат, вративши се, испричао Ќе много страшних ствари. У сваком случаЌу, било Ќе Ќасно да ниво Црвене армиЌе ниЌе тако висок као што Ќе пропаганда тврдила. И да команда ниЌе на нивоу, а многи тенкови горе као шибице.
  Официри су о Немцима говорили са поштова®ем... Ипак, освоЌили су скоро целу Европу. А ко Ќе стариЌи сетио се Првог светског рата. Тада су КаЌзерове трупе стигле до Д®епра, а РусиЌа Ќе отишла на понижаваЌу"и Брест-Литовски уговор.
  Тако Ќе голонога Елизабета била веома узнемирена. Нисам желео поново да сахраним своЌе наЌмилиЌе, а Ќош више да се борим са тако Ќаким неприЌате ем као што Ќе Немачка и ®ени сателити. Мало Ќе наде за БританиЌу. Ма како би се ти грабеж ивци месождери уЌединили против РусиЌе.
  Први дани и неде е потврдили су наЌпесимистичниЌе прогнозе. Немци су напредовали и заузимали Ќедан град за другим. Минск Ќе пао за неколико дана. И за ма®е од месец дана Смоленск. Елизабета се доброво но приЌавила на фронт. Она Ќе снажна девоЌка, и веома прека ена.
  
  Танкиста Ќе постала случаЌно, пре тога се борила у пешадиЌи. Немци су наставили да напредуЌу. Део у коме се девоЌка борила био Ќе опко ен. Наташа Ќе стигла до своЌих и налетела на напуштени резервоар. Елена Ќе била са ®ом и заЌедно су девоЌке успеле да покрену ауто. И чак Ќе довео на линиЌу фронта.
  За то су добили меда у и распоређени су у тенковске трупе. Припрема Ќе била врло кратка - само месец и по дана. ДевоЌке су успеле да учествуЌу у одбрани Москве.
  Ве" се чинило да су наши на прагу. Напредне Ќединице Фрица виделе су Крем  кроз двоглед, ушавши у предграђе престонице. Али догодило се чудо.
  НеприЌате и су не само заустав ени, ве" су и успели да пређу у контраофанзиву. Послед®у операциЌу нико ниЌе планирао. То Ќе текло спонтано, али од овога Ќе било Ќош успешниЌе. Нацисти су се повукли, напустили опрему и буквално се смрзли на хладно"и.
  И "тридесетчетворке" су показале своЌ добар квалитет - крос способност. Немци су се заглавили у снежним наносима, а витезови су кренули и разбили неприЌате а.
  Након што Ќе прет®а Москви откло®ена, сви су мислили да "е сада и да е наши напредовати. И да су нацистима слом ена кичма.
  Али сада Ќе све опет другачиЌе! Као у страшноЌ баЌци! О ме®ачима! Када црно постане бело, а бело постане црно.
  А сада Ќе постало много горе. Настао Ќе котао из коЌег се мора иза"и.
  Светлана се нагнула из резервоара. Т-34-85 Ќе машина коЌа, поред чврстог ме®ача, има и такав недостатак као што Ќе лоша вид ивост. Због тога оваЌ тенк губи значаЌан део своЌих борбених квалитета. Немачки Пантер-2 Ќе лишен таквог недостатка и кроз ®ега се све релативно добро види.
  ДевоЌка се чак попела на освоЌени трофеЌ, приметивши удобниЌе услове рада за посаду и добру оптику Немца. Истина, пишто  од 88 мм Ќе далеко од слабе, а проЌектил Ќе такође три пута лакши од совЌетског.
  И црвени ђаво Ќе покушао да се нагне. Али мало Ќе тесно да две девоЌке гледаЌу кроз Ќедан отвор. Почели су да гураЌу.
  Голонога Аурора Ќе грубо зарежала:
  "Ово Ќе Ќош увек моЌе место!" Ти си тоб¤иЌа и треба да седиш на нишану!
  Катарина Ќе одбрусила:
  - Напротив, морам све да видим! И бо е да знаш своЌе место!
  ДевоЌке су почеле да се туку. Исплетена миши"ава, препланула тела, напети снажни миши"и. Чак су им и груд®аци склизнули од напора.
  Елизабета Ќе вриснула на ®их, а затим их обоЌе повукла за прсте босих ногу, примораваЌу"и их да се смире:
  - Не само да Немци хватаЌу, него се Ќош треба борити! СачуваЌ своЌ жар за нацисте!
  ДевоЌке су престале да се стежу, ве" се хорски окренуле команданту:
  - Како да пратимо?
  Елизабета Ќе донела одлуку Солона (постоЌао Ќе тако чувени сенатор Солон!):
  - Иза"и "еш редом!
  Босонога Аурора Ќе каприциозно приметила:
  -И плавуша "е преварити!
  Катарина Ќе  утито одговорила:
  - Ти би "утао црвено-бесрамно!
  Елизабета Ќе зарежала:
  - Дово но! Или "у ти шибати пиле"е ноге! Промени"еш приЌате а на моЌу команду!
  ДевоЌка Ќе показала Ќезик Ќедна другоЌ и ... остали заЌедно да се друже у отвору.
  Голонога Елизабета рече хладним тоном:
  - Ти црвенокоси седи, Светлана остаЌе!
  Ватрени Августин Ќе био искрено огорчен:
  Она Ќе ве" дуго овде! Управо сам се поЌавио! И у теориЌи, требало би да га променим!
  Елизабет, подижу"и тон и испуштаЌу"и метал, зарежала Ќе:
  - О наредбама команданта у рату се не расправ а, ве" се извршаваЌу... Или да те избичем?
  Пламте"и сандале ђаво нево но се сакрио у скученоЌ, вру"оЌ кули, мрм аЌу"и:
  - Наређе®е команданта за време рата, кад меци звижде! Испу®ена  убав у и великом вреднош"у, свети®а руским воЌницима!
  Елизабет се осмехнула. Сукоб Ќе решен, а ускоро и шума, а они "е бити безбедно сакривени. Овде Ќе будна Катарина изненада викнула:
  - Испред Немца на тенк!
  Ово Ќе озби но... Штавише, Елизабет се плашила не толико тенковске битке колико чи®енице да "е фашиста преко радиЌа звати Ќуришне авионе. Међутим, постоЌи нада да Фриц не"е летети због усам еног совЌетског тенка.
  Иако се Немац сакрио иза хрпе старог сена, Кетрин Ќе успела да га види. Био Ќе то Пантер-2, и то у наЌновиЌоЌ модификациЌи са дужином ®ушке од 100 ЕЛ. Калибар Ќе исти 88 мм, али Ќе ®ужна брзина проЌектила много ве"а.
  Пантер-2 у претходноЌ модификациЌи могао Ќе да се пробиЌе на уда ености од не више од 1000 метара, а онда не сигурно у чело. СовЌетска тридесетчетворка би теоретски могла да достигне до километар на броду, али у пракси са петсто метара. Али овога пута, шансе су скоро изЌедначене. А нацисти имаЌу бо у оптику.
  Упркос свом ризику, Елена Ќе голом петом ук учила послед®у брзину. Тридесетчетворка Ќе заурлала Ќош Ќаче, тако да су им руке биле склоп ене, а сам тенк се тресао. Али сада их Ќе много теже погодити. Немац стоЌи мирно и чека совЌетски ауто.
  Лакше Ќе погодити стационарну мету, али када ти се ауто тако тресе...
  Екатерина се спушта и, уз помо" своЌе босоноге Ауроре, ци а и испа уЌе први хитац.
  Граната експлодира десет метара испред Немца.
  Босонога Елизабета строго упозорава:
  - Будите опрезни! Немамо толико мунициЌе!
  Екатерина, нехаЌно климаЌу"и плавом главом, одговара:
  "То Ќе само нишански хитац!"
  Босонога Аурора Ќе подруг иво певала:
  - Сутра "е бити бо е него Ќуче! Сутра "е бити бо е него Ќуче! Здраво сунце!
  Босонога Екатерина рече мало гласно, али Ќасно:
  - ОдбиЌ!
  ДевоЌка Ќе поново покушала да ци а. Немац Ќе Ќош био далеко. Чак Ќе и мало вероватно да би топ Зис-85 са такве уда ености пробио ®егов оклоп од 60 милиметара. Нациста Ќош ниЌе пуцао, али Ќе ухватио мету. Мала купола Т-34 Ќе мала мета. Тешко га Ќе погодити из да ине, поготово када тенк тако Ќури пуном брзином.
  Голонога Катарина Ќе оклевала. ПуцаЌте сада или касниЌе, приближаваЌу"и се. Тридесет четири тресе у покрету, и немогу"е Ќе прецизно нишанити. Морате или стати, или се дово но приближити, или Ќош бо е близу.
  Босонога Елена каже, стежу"и песнице:
  - За славу ота¤бине светите а!
  Голонога Екатерина, коначно, одлучуЌе и пуца. ПроЌектил Ќе исп унут из цеви. ДевоЌка га прати менталном прат®ом.
  Ве" ближе, око Ќедан и по метар, од Немца. С обзиром да се тридесетчетворка тешко види из призора, ово Ќе добар резултат. Полугола Аурора, коЌа се нагнула у тренутку пуц®а, гласно Ќе залаЌала:
  - Скоро Ќош мало!
  Катарина  утито промрм а:
  - Скоро да се не рачуна!
  Црвенокоса ђавола Ќе гукала:
  "Уда"емо Фирера у лице, он "е се некако сна"и!" Сада смо мало као, помало луди!
  Катарина Ќе нестрп иво гурнула лепотицу ногом:
  - Умукни ако можеш!
  Босонога Аурора Ќе зарежала:
  - Цигле!
  НаЌзад, Немац ниЌе издржао, опалио Ќе... Граната Ќе уз звиждук летела опасно близу аутомобила. Али Фриц ниЌе погодио. Шта Ќе он мислио? Да ли сте сум®али да такве лепотице седе у кочиЌи или пуцаЌу механички? Пантер-2 има командирску куполу и добру вид ивост. У четрдесет четвртоЌ години оваЌ тенк Ќе постао наЌмасовниЌи. Уз ®егову помо", Немци су постигли велике успехе, заузевши териториЌе унутар четири немачке границе 1937. и то за само пет месеци.
  Тенк Ќе показао пуну дово ност. Посебно против ИС-2. КраЌем четрдесет четврте године поЌавила се опциЌа са ве"ом дужином цеви, а самим тим и почетном брзином проЌектила. Немац очекуЌе да "е погодити неприЌате а, иако Ќе тридесетчетворка проблематичан аутомобил. Понекад Руси успеЌу да погоде са велике уда ености, и то у покрету. Морамо да ударимо неприЌате а као муву.
  Голонога Елизабета, схватаЌу"и да увек постоЌи шанса за погодак, шапу"е:
  - Ле®ине, журка, Комсомол!
  Пролетела ми Ќе луда мисао, зашто се не бих обратио Богу? Али комсомолац не би требало да веруЌе у Бога. И уопште, ако Он постоЌи, зашто онда све ово дозво ава? Да ли би брижни Створите  дозволио такво безако®е? Шта Ќе са старош"у и смр"у?
  Готово гола, Елизабета се, можда више од смрти, плашила да остари и постане ружна. Како Ќе ово неестетски. И заиста, ако претпоставимо да Ќе човек смртан, зарад развоЌа и напретка, онда унаказива®е  уди са старош"у некако не излази из руке. А где Ќе ту естетика ствараоца? Да ли заиста воли наборане и погрб ене старице?
  Лепа Елизабета ниЌе могла ово да обЌасни и зак учила Ќе - Бог Ќе изум  уди! У ствари, постоЌи еволуциЌа. А можда "е до"и време када "е се човек развити до тог нивоа да "е мо"и да васкрсава мртве! И тада "е се они коЌи су погинули у рату поново родити у свету светлог комунизма!
  Босонога Елизабета Ќе шапутала:
  - ДаЌ Боже победу наше атеистичке странке!
  Лепота Екатерина се смирила и опалила по тре"и пут ... Граната као да Ќе ударила у оклоп, али Ќе поново пролетела. Али Немац Ќе подметнуо ... Проклетство, погодио!
  Затресла се кула, зачула се зво®ава. Сре"ом, коси оклоп се одбио од метка.
  Али што Ќе наЌважниЌе, са Ќош увек пристоЌне уда ености, Фриц Ќе успео да погоди тенк коЌи се брзо кре"е малом куполом. А то значи да тамо седи искусни танкер и следе"и пут можда не"е водити ...
  Голих ногу, сЌаЌна од зноЌа, Аурора Ќе аутоматски убацила проЌектил. Катарина се обратила са молитвом ... Артемиди! Очигледно Ќе боги®а лова изгледала наЌприкладниЌа у овом случаЌу. А девоЌка Ќе ударила босом ногом у оштар угао. Голонога Екатерина Ќе приметила да када Ќе  ута бо е пуца. И... затворила Ќе очи, осла®аЌу"и се на интуициЌу...
  Четврти ударац...
  Босонога Елизабета тихо прошапута:
  - Покров небески Ќе као вео!
  А полугола Аурора, опет гледаЌу"и иза отвора, повиче:
  - Тачно у очи! Удари у тора®!
  Граната Ќе пробила немачки тенк на раскрсници. Избио Ќе пожар и борбени комплет Ќе почео да се цепа. Овде Ќе црвенокоса, не баш тактично, приметила:
  - Сре"но! И то тек од четвртог пута!
  Голонога Елизабета Ќе пожурила да исправи црвенокосу Аурору:
  - Са таквим дрма®ем, и ниЌе лоше! У четвртом покушаЌу!
  Босонога Катарина Ќе неочекивано стала на страну црвенокосе:
  - Не! У праву Ќе, бо е Ќе погодила први пут!
  Елена Ќе почела мало да успорава, покушаваЌу"и да што лакше помера полуге босим ногама. Тридесетчетворка Ќе успорила. Тенк Ќе спо а изгледао прилично непристоЌно, али Ќе показао своЌу ефикасност у пракси. Немцу Ќе купола потпуно откинута, а труп се од детонациЌе распао на два дела.
  Елена Ќе почела мало да успорава, покушаваЌу"и да што лакше помера полуге босим ногама. Тридесетчетворка Ќе успорила. Тенк Ќе спо а изгледао прилично непристоЌно, али Ќе показао своЌу ефикасност у пракси. Немцу Ќе купола потпуно откинута, а труп се од детонациЌе распао на два дела.
  Али Ќедан Фриц Ќе ипак успео да изађе из аутомобила, и сакри се иза жбу®а, претвараЌу"и се да Ќе мртав. По налогу Елизабете, Елена Ќе зауставила тенк. Полуголе Аурора и Екатерина искочиле су из тридесет четири. Црвенокоси Ќе скочио до Немца и, демонстрираЌу"и изузетну снагу, Ќедном руком га подигао за крагну. Међутим, фашиста ниЌе био само малог раста. Ово Ќе заиста нека врста клинца, дечЌе лице, мршаво тело, чак ни бркови Ќош нису пробили.
  Миши"ава црвенокоса упита на немачком:
  - єеси ли ти тако неразвиЌени дистрофичар, или си стварно схкет?
  Дечак Ќе уплашено промрм ао:
  - Нисам клинац. єа сам из єунгволка, имао сам праксу на тенку!
  Голонога Аурора прасне у смех:
  - Од єунгволка? Зашто немаш Ќош четрнаест година?
  Дечак климну главом и одговори:
  - Тек ми Ќе Ќеданаест година! УЌак ме Ќе повео да се провозам. Не ша и ме у Сибир! И дечак Ќе цвилио.
  Босонога Екатерина, коЌа Ќе прилично добро разумела немачки, предложила Ќе:
  "Можда би требало да пустимо наше дете?"
  Ватрена Аурора Ќе свирепо казала зубе:
  - Пустити Немца своЌима? Никад!
  Меденоплави топац Ќе рационално приметио:
  - Ако таквог шкета доведемо као затвореника, сви "е нам се ругати!
  Командант Екатерина се такође нагну и, гледаЌу"и дечака, примети:
  - Он Ќе некако мршав. А девоЌка Ќе питала на немачком. єеси ли стварно из єунгволка?
  Дечак Ќе одговорио:
  - Да госпођо...
  Катарина Ќе логично приметила:
  - Ако га поведемо са собом, можемо га послати у добро сиротиште. А ако пустимо своЌима, онда ти погледаЌ дете па "е га убити!
  Босонога Аурора Ќе неочекивано приговорила:
  Где сте видели добра сиротишта? И сама сам сиротиште, и посетила сам колониЌу младих и желим да кажем да нема разлике!
  Кетрин се окренула Аурори и зарежала:
  - Били сте црвенокоси коЌи су седели на млади"у? Увек сам сум®ао!
  ЛупкаЌу"и босом ногом, Аурора Ќе презриво фркнула и приметила:
  - Наша колониЌа Ќе била толико активна да у ®оЌ ниЌе било лопова! Као пионир, али са веома строгом дисциплином. Не знам ни разбоЌнички Ќезик!
  Катарина се сложила са овим:
  - Дешава се... Обишао сам и колониЌу, а тамо су сви ђаци толико културни и тачни да такве  уде ретко нађете у пионирском кампу. Па добро, можда "е неко немачко дете код нас постати изоп"еник, а  удскиЌе би било да га пустимо!
  Голонога Аурора направи гримасу и предложи:
  "Можда га остави са нама." Нека буде син пука, научи"емо га руски Ќезик...
  Елизабета се намрштила на полуголу Аурору и зарежала:
  Треба ли ти играчка?
  Црвенокоса Ќе оштро приметила:
  - А шта Ќе горе код нас него да живимо у фашистичкоЌ звери®ак?
  Екатерина Ќе случаЌно нагазила на просуто моторно у е и сада Ќе брисала босу, грациозну ногу о траву. Али прашина се тврдоглаво лепила. ДевоЌка тоб¤иЌа Ќе подржала Аурору:
  - Да, дечаку "е заиста бити бо е са нама него са овом нацистичком звери! Мали Ќе, мршав, стане у резервоар! Научи"емо га да се бори и да изводи подвиге!
  Елизабета Ќе суморно приметила:
  - Тридесет четири и тако скучен за нас четворицу тенк. А онда посадите дечака. Међутим, ниЌе само то. Онда "е причати свашта ружно о нама!
  Лепа црвенокоса Аурора Ќе  утито приметила:
  Превише лоше мислите о другим  удима. Не"е!
  Елена се такође нагнула из резервоара и просиктала:
  - ДевоЌке, хаЌде да живимо заЌедно... На краЌу, да ли да оставимо дечака, ниЌе на нама да одлучуЌемо, ве" на команданту Ќединице... Па, за сада, да поведемо дете са собом и да се провозамо на поветарцу. !
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Босонога Елизабета Ќе нево но климнула главом и зарежала:
  - Виде"еш, командант "е нам забранити да то носимо. Ово Ќе рат, а не врти"!
  Босонога Аурора пружи руку дечаку и рече на чистом немачком:
  Сад сам ти маЌка! Живе"ете и Ќести са нама!
  Дечак Ќе цвиле"и одговорио:
  - Нема потребе, тетка, хо"у ку"и!
  Црвенокоса Аурора Ќе прете"и одмахнула главом.
  -Не! Ти си наш затвореник! Ако не"еш у Сибир, онда "еш бити са нама!
  Дечак Ќе хтео да се расплаче, али Ќе напором во е суздржао сузе. А човек ниЌе изгледао као да плаче. Кетрин Ќе узела дечака у наручЌе и однела га до аутомобила. Заиста, нас петорица у резервоару постала Ќе гужва. И девоЌке нису мале, а кола сувише скучена. Ухва"ени Немац седео Ќе тише од воде испод траве.
  Тенк Ќе ушао у шуму. И таман на време, управо су пролетела два чувена Ќуришна авиона єу-187. Сам по себи, оваЌ авион ниЌе превише страшан у ваздушним биткама, али веома прецизно баца бомбе, а може и да погоди посебан тенк.
  Елизабета рече са осмехом:
  "И скоро смо изгубили време због овог дечака. Разбили би наш тенк у комаде.
  Кетрин слеже раменима.
  - Добили смо тенковски дуел са скоро равноправним противником, а по свему суде"и искусним стрелцем. Пре тога су такође избили неколико пушака и преживели. Од наших другова, сигурно нису сви имали сре"е!
  Елизабет Ќе погледала своЌе тело и приметила:
  - Сва четворица смо тако глатки, без ожи ака... Ма колико нам се сре"а осветила!
  Голонога Аурора Ќе одмахнула главом.
  Обично добар почетак значи и добар краЌ. Како год било, живи смо!
  Екатерина Ќе прстима босих ногу протр ала нос и предложила:
  "Можда би требало да станемо и поЌедемо нешто. НемоЌте Ќести уЌутру!
  Елизабета се сложила:
  - Омогу"ава! У исто време, храни"емо дете!
  Ручак Ќе био скроман: маст, хлеб и лук. НиЌе било дово но воЌске за све, па су у селу добили поклон. ДевоЌке су Ќеле и давале момку. Очигледно се Ќош увек плашио и поЌео Ќе само танку кришку салсе и хлеба. Али Кетрин Ќе нашла Ќош мало млека, иако киселог.
  После Ќела девоЌке су се опустиле и певале...
  За РусиЌу се боре полетне девоЌке,
  Веома су поносни и Сварогови синови ....
  Наша лепотица тако погодно погађа из митра еза,
  Сатанине слуге не"е мо"и да нас сломе!
  
  Борили смо се храбро, борили смо се против фашизма,
  Победи"емо зли Вермахт, иако Ќе неприЌате  Ќак...
  ВеруЌем да "емо ускоро видети комунизам,
  Златно лиш"е, светло од Ќаворовог дрвета!
  
  Нема бо е наше зем е, лепши Ќе комунизам,
  Тако да наша Ота¤бина блиставо цвета ...
  Лакокрила сре"а "е до"и на планету,
  И ускоро "е се остварити сан о бо ем животу!
  
  ВеруЌте да "е наша РусиЌа постати велика сре"а,
  Влада"е МариЌа, Лада маЌка богова...
  Заустави"емо навалу паклене див ине Вермахта,
  И не требаЌу додатне и напамет речи!
  
  НеприЌате  не"е мо"и да ишчупа срце девоЌкама,
  Ми борци наоштрили смо оштар, махнит мач...
  Глас лепотица веома добро познаЌе позив,
  А фашистичке хорде "емо мо"и да посечемо!
  
  ЗнаЌте да ми комсомолци никада не"емо одустати,
  Положи"емо све нацисте наЌоштриЌим сечивом...
  Нека лица наших девоЌака засиЌаЌу златом,
  А фашисту "емо ударити песницом у лице!
  
  Кроз оштре снежне наносе Ќури боса девоЌка,
  Активно шкраба уз грм авину му®е из митра еза ...
  Ви фашисти морате само да се удавите,
  єер Ота¤бина Ќе монолитна тврђава!
  
  Победи"емо фашисте, иако имаЌу мо" мира,
  УЌак Сем Ќе одлучио да игра заЌедно са Фрицом у овоЌ бици..
  Направили су себи идола од Адолфа,
  А сада има руске воЌске против ®их!
  
  Овде виЌу зле битке, у борби овог комсомолца,
  Они сламаЌу нацисте, иако у неравноправноЌ борби...
  Глас девоЌке од сребра Ќе тако звучан,
  Лепота не"е подле"и Хитлер-Сатани!
  
  Наш руски удео Ќе да непрестано побеђуЌемо,
  Иако фашистичка армада не зна броЌ ...
  И снажно смо ударили Адолфа у вилицу,
  Лабуристичка Москва подлегла налету!
  
  Ве" су снежни наноси, а девоЌке су босе,
  Трепере голом петом, као траг зеца ...
  Комсомолци журе у борби,
  ВеруЌте да неприЌате  не"е видети зору!
  
  Не даЌ фашистима милост у борби,
  Њихова воЌска "е бити у паклу, као ђаво у пламену...
  Доби"емо награде из руку Исусових,
  Би"е веома свирепо, руске девоЌке медвед!
  
  Ако треба, окре"емо се, све планине су завеЌане,
  И ми "емо стаЌати у универзуму светлосног раЌског комунизма...
  ОтвараЌу"и нам на сре"у пуца® из пушака Ауроре,
  И брутални фашизам Ќе бачен у пакао!
  
  Ста инград ниЌе подлегао, ми смо се одупирали под ®им,
  Иако Ќе хорда избила из челика и пакла...
  ДевоЌке су ногама бацале босоноге бомбе,
  єер матица комсомолаца Ќе Ќедна!
  
  ВеруЌем да "емо бити у Берлину, иако Ќе тешко,
  Нацисти имаЌу "пантере", "тигрове", "лавове", "фердинанда"!
  ДевоЌка Ќе повукла ланчи" на раме,
  єер комсомолци у борби су жесток таленат!
  
  Срце младе девоЌке дато Ќе Исусу,
  Такође, Ле®ин и Ста ин живе у страсноЌ вери ...
  Да нема више вештих сум®и,
  Рецимо чврсто и снажно да Ќе Адолф капут!
  
  Мачевима "емо змаЌева председника згазити,
  И уништи"емо ®егову банду вековима...
  Згази"емо фашистичке хорде девоЌака ногама,
  Нека се испуни светлост, свети сан!
  
  ДаЌте  удима слободу, ®иховим мислима и осе"а®има,
  Да звезда сиЌа као Сунце комунизма...
  Зато што "емо имати тако густу кашу са путером,
  Вечна младост наше сестре поста"е ми заувек!
  
  Овде "е до"и светлост, Ота¤бина "е заблистати ...
  Ота¤бина "е нам бити у слави вековима...
  Ми "емо стаЌати на врху, ти веруЌеш комунизму,
  Снага руског духа, знаЌ борац Ќе велики!
  
  Овде Ќе РусиЌа спремна да постане  убазниЌа и лепша,
  И помози целом свету да оде у сре"у раЌа ...
  У ста®у смо да освоЌимо универзум чак и ивице,
  Универзум без ивице до сре"е сила доноси!
  
  Али не"е бити РусиЌе под петом злог РаЌха,
  Зато што има прави таленат за борбу...
  У игри наших девоЌака, уз таЌ сат,
  Шта "е лепотица веровати сваком резултату!
  
  Ускоро "е до"и ера блиставог сунца,
  Када "е слава Ота¤бине величанствено процветати ...
  Наша воЌска се славно бори са пакленим Вермахтом,
  И он "е мо"и да помете хорду злог Фрица!
  
  Здраво Света Лада, Богородице наша,
  Родила си Перуна и єарила векова ...
  Безнадежна каша не"е примити веру,
  Ако трошите много, не"ете суздржати речи!
  
  НаЌважниЌи владар Ќе велики Ста ин,
  Ле®ин му Ќе завештао наЌмудриЌи пут до Едена ...
  єер єосиф Ќе владар светлости,
  И неки тренутак за  уде идеалан!
  
  Нацисти не"е мо"и да преваре Ота¤бину,
  И одсекао Москву од Волге, од Сибира ...
  ВеруЌем да "е живети - Руси под комунизмом,
  А Адолфова мо" - девоЌку "у обрисати!
  
  Ускоро "е бити победа, истина Ќе као сунце,
  Ускоро "е бити сЌаЌ, као зраци квазара ...
  И веруЌте РусиЌи, комунизам "е се развити,
  Па, ако ми не веруЌеш, бо е умукни!
  
  Наука "е ускоро васкрснути мртве комунизма,
  Њена мудрост Ќе без граница, велика као квазар ...
  Победи"емо фашисте своЌим добрим духом,
  Не предаЌмо се искуше®у златне вре"е!
  
  Па, укратко, про"и "е, ово Ќе паклено време,
  Ми девоЌке "емо у"и у Берлин у црвеном...
  И наш безгранични терет "е се завршити,
  єер "емо своЌу сре"у борбом узети!
  Елена Ќе неко време певала са свима, али Ќе онда упалила мотор, а ауто Ќе поново затут®ао. НиЌе лако побе"и од потере за тридесетчетворком са ®еним гласним мотором. Дизел такође има доста недостатака.
  Радио комуникациЌа ниЌе функционисала и требало Ќе само да се гура на исток. Скоро да се помери на слепо. Полугола Елизабета се с времена на време наги®ала из отвора. Покушао Ќе да завири тамо и црвенокоса Аурора. А Катарина Ќе била исцрп ена од вру"ине и девоЌка Ќе заспала.
  Дечак Ќе седео на Ќедном месту и такође к уцао нос. Елизабета Ќе, с друге стране, размиш ала где да положи своЌ пут. Било Ќе много идеЌа. Али коЌи "е довести до спасе®а?
  Нисам желео да ме нацисти заробе. Полугола Елизабет Ќе на примеру ДариЌе ве" видела чиме Ќе то испу®ено. єадна девоЌка Ќе ухва"ена током извиђа®а. Нацисти су Ќе прво скинули и теме но поцепали бичевима. Затим су се боси возили кроз снег до суседног села. И тамо, са промрзлим ногама, били су приморани да играЌу на уг ев у.
  єадна ДариЌа Ќе доживела велику пат®у. Затим су Ќе ставили на сталак и натерали да виси готово голу док девоЌчица ниЌе умрла од хладно"е. Тако се Елизабета сетила да су их очекивали у случаЌу заточеништва - муче®а и погуб е®а.
  
  
  Уопште, изненађуЌу"е Ќе да се тако културан народ као што су Немци показао таквим, Ќедноставно натприродно окрутним. И сама полугола Елизабет била Ќе зачуђена што нацисти Ќедноставно нису сажа евали никога. Чак су и деца била мучена, а то Ќе изазвало чуђе®е ...
  Нарочито када су пионире бичевали бод икавом, усиЌаном жицом. Брр! Да ли нацисти имаЌу камен уместо срца?
  Током крета®а, девоЌке су виделе неколико совЌетских воЌника како се пробиЌаЌу кроз шуму.
  Лепа Елизабета Ќе наредила да заустави тенк и понудила да доведе воЌнике. Дакле, унутра ниЌе било места, борци су се сместили на оклопе - куле и трупове. Чак су се држали за руке да не би пали.
  ВоЌници су били млади, скоро сви Ќош нису имали ни чеки®е, само Ќе маЌор био стариЌи од осталих. Голонога Аурора, као и ве"ина црвенокосих жена, темпераментна, почела Ќе да флертуЌе са борцима. Чак Ќе узела и руке наЌлепших и ставила их на груди.
  Елизабета Ќе строго викнула на црвенокосу звер:
  - Задржи смиреност!
  Млади" Ќе, поцрвеневши, склонио руке, а полугола Аурора Ќе зарежала:
  "Па, зар ти ниЌе жао ових дечака коЌи су изгубили навику женске наклоности?
  Лепа Елизабета, смекшавши се, одговори:
  - Али немоЌ то чинити пред свима... Кад нико не види, онда ради шта хо"еш!
  Голонога Аурора Ќе  утито тресла куковима. Близина, згодни млади"и узбуђени. А црвенокоса, поседуЌу"и врелу крв, доживела Ќе пат®у да тренутно ниЌе могла да задово и пожуду тигрице. У Ќедном бикиниЌу и Кетрин Ќе била узбуђена, желела Ќе мушкарца, али Ќе знала да се контролише. Иако Ќе ве" оцртала себе као жртву међу млади"има на оклопу. Ево светле са црним обрвама. Када застану за но", онда...
  И голонога Елизабета Ќе у себи осе"ала же у, али васпита®е комсомолца протестуЌе против зверских нагона. Не можете само да водите  убав са првом особом коЌу сретнете, само зато што Ќе сладак. Иако Ќе приЌатно.
  Елизабетх тера ове мисли од себе, али што више покушава, то више жели. На сре"у, испред се поЌавио Ќош Ќедан совЌетски тенк. Штавише, суде"и по величини и облику - КВ.
  ДевоЌчица Ќе била растроЌена, а голонога Аурора, пошто радио ниЌе радио, давала Ќе сигнале заставицама. Одговорили су ЌоЌ из совЌетског тенка. Као, све Ќе у реду, ускоро "емо напустити котао.
  Само Ќе Елена изгледала узнемирено - можда нема дово но горива.
  Плавокоса девоЌка Ќе довикнула црвенокосом:
  "Сигнал да нам треба гориво.
  Босонога Аурора Ќе дала знак. А они су ЌоЌ одговорили. Да "е ускоро ударити камион за снабдева®е и би"е бо е. Црвенокоса Ќе погладила воЌниково Ќош увек голобрадо лице и ... оштро ЌоЌ шмрцала усне. Млади" Ќе поново поцрвенео. МаЌор, намрште"и се, упита:
  - Зашто ме не по убиш?
  Полугола Аурора Ќе нетактично одговорила:
  - Ти си стар!
  МаЌор Ќе одговорио са увредом у гласу:
  "Имам само тридесет три године. Доба Христово!
  Голонога Аурора Ќе презриво фркнула:
  - Не веруЌем у Бога! - Као што Ќе Ле®ин рекао: Бог Ќе само привид, али ово Ќе врло штетна илузиЌа, спутава ум!
  МаЌор Ќе са тугом у гласу приговорио:
  - Ни Ќа нисам веровао у Бога, али десио ми се тако невероватан инцидент да се то може обЌаснити само интервенциЌом виших сила!
  Црвени ђаво Ќе био скептичан:
  - Све се може обЌаснити са материЌалистичких позициЌа. Само треба да имате релевантно зна®е.
  МаЌор Ќе слегнуо раменима, коса му Ќе ве" проседла, а заиста Ќе изгледало да има наЌма®е четрдесет година. Голонога Аурора Ќе ипак више волела млађе момке. А маЌора, као мушкарца, ниЌе превише занимао. Иако Ќе заним иво шта Ќе видео необично? Можда пакао?
  Полугола Аурора Ќе голим ђоном трчала дуж оштрог дела оружЌа. Пета Ќе постала шкак ива, а ватрена лепотица се осмехнула.
  Затим Ќе питала маЌора:
  - И шта си видео?
  Неочекивано Ќе одговорио:
  - Знаш, ово "у ти ре"и на следе"ем састанку!
  Полугола Аурора Ќе скептично приметила:
  "Али и они могу да убиЌу тебе, зар не?"
  МаЌор рече с намерном равнодушнош"у:
  Дакле, ово Ќе судбина! Као ти лепотице!
  Црвенокоса одговори озби но:
  "єа сам вештица, а вештице не умиру у рату!"
  МаЌор прасне у смех и поглади девоЌчину ватрену главу:
  "Атеистичка вештица... Ово Ќе тако заним иво!"
  Босонога Аурора Ќе озби но одговорила:
  - Не меша се! Осим тога, не веруЌу"и у пакао, много сте храбриЌи у вра¤бинама!
  МаЌор Ќе ипак хтео нешто да одговори, када су три гранате погодиле КВ тенк испред. Паж иво прикривени, Немци су поставили заседу. Штавише, Ќедан тенк Ќе био наЌновиЌа модификациЌа "пантера"-2 са дугоцевним топом калибра 88 мм, способним да пробиЌе пред®и оклоп ИС-2 са велике уда ености. Опет су девоЌке морале да се упусте у неравноправну битку. Али очигледно Ќе таква ®ихова судбина - да се боре и побеђуЌу! А против овога се ништа не може учинити ни ®иховим Ќунаштвом!
  Мада, када победите у овоме, онда Ќе сва драж! Нема страха!
  Голонога Елизабета певала Ќе пуним гласом;
  Фашистички ¤елат му кида рамена,
  Ево сталак, клешта, бушилице при руци!
  Он хо"е да осакати тело душе,
  БезначаЌно чудовиште, али изгледа кул!
  
  Обе"ава новац, бродове у мору,
  Шта чак и титула може дати!
  Стварно те ставио на коцку,
  На краЌу краЌева, за ®ега сте само леш и игра!
  
  Жели да зна о нашем послу,
  Шта има ново у ланцу сироти®е оковати!
  Зато "у возити великодушно, слагати се,
  Да заборави оца, па и маЌку!
  
  Али ми "емо чврсто служити Ота¤бини,
  Не може нас сломити суровост ¤елата!
  Грана "е се савити од налета ветра,
  И голе бебе плачу!
  
  Да, изгубио сам прву тешку рунду,
  Али Свевиш®и "е дати шансу да се надокнади!
  А онда "у Ќа сам послати неприЌате а у нокаут,
  МоЌа шака "е чврсто избити гмизавца!
  
  Ота¤бина ми даЌе такву снагу
  Да Ќе могу"е савладати бол сваког муче®а!
  И изађи из овог гроба без дна,
  Да се не прождере,  ути медведо!
  
  єош мало и спас Ќе близу -
  Оствари"емо победу над неприЌате ем!
  Живети под окри ем светлости комунизма,
  Па да Сунце залиЌе ку"у златом!
  Па, шта Ќе са таквим девоЌкама, воЌници Црвене армиЌе су у ста®у да се одупру неприЌате у. И бори"е се храбро.
  Ипак, нацисти су се поново пробили до Ста инграда и воде се жестоке борбе за град на Волги.
  ДевоЌке и овде се борите Ќуначки. Као да су прави бесмртни бата он.
  На пример, Аленка Ќе у очаЌничком контранападу и голим прстима баца експлозивни пакет уг а, превр"у"и Пантера.
  А ово су само борбе на перифериЌи града, коЌе су веома окрутне.
  А®ута, пуцаЌу"и на нацисте, вришти:
  - Слава временима комунизма!
  А Алла "е своЌом гримизном брадавицом притиснути дугме за базуку и самоуверено погодити неприЌате а на лицу места.
  Затим цврку"е:
  - Непобеђен ни корак назад,
  Непокорени - хероЌ Ста инграда ...
  Непокло®ен у сваком тренутку,
  Код нас Ќе РусиЌа света зем а!
  МариЌа Ќе цвркутала, секу"и душмане и намигуЌу"и:
  - Слава СветоЌ РусиЌи!
  ОлимпиЌа Ќе духовито одговорила, косе"и Немце:
  - За СССР!
  2. септембра 1944. за град на Волги су се одвиЌале жестоке борбе. Женски снаЌперски бата он под командом капетана Наташке Кактусове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици Володарског. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
  И сама Наташа Ќе у пегавоЌ туници преко голог тела, у кратким панталонама и боса. Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре испод полу-бокса. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Светлосмеђа коса поседела од прашине, високих груди, тврдог погледа. Капетан Наташа се бори више од две године и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су прекривене посекотинама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да се кре"е боса него грубе и неспретне чизме.
  Голи ђон осе"а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су се отврднула и нису се плашиле врелог метала, нити оштрог крша рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу"и кроз хук крета®а резервоари.
  Слатка Наташка држи гранату са завезаним пакетом за експлозиЌу. Неопходно Ќе допузати до страшног немачког тенка "Лав", заливаЌу"и улице митра езима.
  Мирабела пузи поред ®е. Такође боси, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу"и свог команданта. Њени праш®ави табани се изоштре када девоЌка пузи на све четири. Мирабелина жута коса Ќе неуредна и дуга... Мало чупава. Сама девоЌка Ќе витка, мршава, малог раста. Може се чак заменити и са девоЌком, са уским раменима и наизглед великом главом.
  Али Мирабела Ќе ве" много тога доживела. Успела Ќе да посети и фашистичко заточеништво, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне. Али гледаЌу"и ®ено дети®асто, нежно лице, никад се не може ре"и да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  Мирабела пуца... ВоЌник Тре"ег РаЌха, у овом случаЌу Арап, пада мртав, а ®ушка му подиже песак и рушевине.
  Наташка гурне гомилу граната испод гомиле сме"а. Сада "е овде допузати деведесет тона тежак "лав" и разнети га. Плаве очи девоЌке блистаЌу као сафири на ®еном лицу, тамном од опекотина и прашине.
  Искуство показуЌе да "е добро зашти"ен резервоар сада променити положаЌ. "Лав" има бочни оклоп од 100 мм, па чак и под углом. Тридесетчетворке не могу да га пробиЌу, само тешки кевеши имаЌу шансу. Али гусенице су ци . Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
  Светлана испа уЌе рафал из митра еза... Пада воЌник, нико не зна коЌе националности. Немци, освоЌивши ве"и део источне хемисфере, негуЌу ариЌевску крв и бацаЌу у битку колониЌалне трупе: Арапе, Африканце, ИндиЌанце, разне АзиЌате и Европ ане. Порастао Ќе и броЌ По ака - коЌи су од колевке навикли да мрзе бо шевичку РусиЌу. Овде се боре и украЌински националисти, и донски козаци, и чечени, и цео кавкаски каганат. Хитлер Ќе подигао читаву интернационалу.
  Много неприЌате а...
  Светлана вешто избегава митра еску ватру. Метак се скоро расцепао, поцрнео од прашине, округла, девоЌачка пета. Лепи капетан Ќе чак осетио голица®е колико Ќе близу пролетео поклон великог калибра. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
  Ни метак нас не"е зауставити!
  Мирабела узвра"а... єош Ќедна девоЌка Анђелика - веома црвенокоса, изнад просечне висине, миши"ава, упркос оскудноЌ храни. Такође веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, не женствених широких рамена и високих груди.
  Анђелика се бори само у шортсу, туника Ќе поцепана у комади"е и распала се у прах, а нове униформе се не испоручуЌу преко Волге. Не даЌ Боже да се пренесу Ќош мунициЌе, и кап хране, за исцрп ене совЌетске трупе.
  Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Комад гелера ударио Ќе у табан десне ноге, боли, тешко се хода.
  Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика искрив уЌе своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу"и, каже:
  - Господ, Москва и Ста ин су изнад нас!
  И она одсече нападаче нацисте, Ќедва да има времена да се откотр а.
  Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е страшним немачким тенковима. Ево скоро две стотине тона "Мишева" и никако не могу да прођу...
  Како Ќе Светлана очекивала, "Лев" се мало возио, и затрпао се у гомилу сме"а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Пукла Ќе гусеница, одлетело Ќе пар оште"ених ва ака.
  Ра®ени тенк Ќе стао и из цеви Ќе излетела граната...
  Негде Ќе тут®ало у да ини, остав аЌу"и рушевине. Плавокоса Светлана Ќе као змиЌа сикнула:
  - То Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
  ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Немци и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Хитлера, хорде Тре"ег раЌха су заглибили у позиционим биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
  Мирабела баца гранату. ТераЌу"и их да раде салто над обореним Немцима или Арапима, превр"у"и се. єедан од нацистичких милитаната откине му руку и окачи на ®у енглески сат са компасом.
  Мирабела са осмехом каже:
  - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
  А лепа девоЌка отресе комади" прилеп ене керамике са своЌе праш®аве пете.
  Анђелика такође брише прашину, са своЌим чврстим, пуним грудима. Брадавице су скоро црне од пр авштине и сврбе. И покушаЌте да се оперете. Опет мораш да се копаш кад немачки митра ези шкрабаЌу. И пузи на пластунски начин.
  Бата он девоЌака држи своЌе положаЌе, иако има гранатира®а. И цепаЌу тешке гранате, и бомбе падаЌу са неба ... Али ништа не"е сломити храброст совЌетских хероина.
  Овде Светлана види како Пантер пузи. Па, оваЌ тенк више ниЌе тако страшан.
  Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула, исп унула прашину коЌа ЌоЌ се попела у елегантна уста. Узела Ќе у руку гранату, оптере"ену експлозивним пакетом. Морате да се пришу®ате неприме"ено. Али има толико дима около.
  Аннелика Ќе почела да се прикрада, осла®аЌу"и се на одвод голим прстима и лактовима. Била Ќе као мачка коЌа вреба миша. ДевоЌка се се"ала рата из тог страшног лета четрдесет прве године, када Ќе Вермахт издаЌнички напао пространства СССР-а. Зар се ни девоЌка, скоро девоЌка ниЌе уплашила? У почетку да, али онда се навикнеш. А сталне рафале граната ве" дожив авате као обичну буку.
  А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Фрагменти Ќуре одозго као Ќато див их пчела. Анђелика шапу"е испуцалих усана:
  - У име правде, Господе!
  ДевоЌка убрзава пуза®е и баца гранату са приложеним пакетом експлозива. Садаш®ост лети у луку. ЧуЌе се експлозиЌа, та®и бочни оклоп Пантера се даЌе. Немачки тенк почи®е да гори, борбени комплет детонира.
  Светлана са осмехом шапу"е:
  Хвала ти Господе Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
  Ломи пантера. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе рушевинама. Пред®и оклоп, одвоЌен од бочног оклопа, подсе"а на лопатицу.
  Светлана, чиЌе очи, на лицу смеђем од прашине и опекотина, светлуцаЌу кукурузом, каже:
  - Што више храстова има душманин, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Анђелика Ќе веома секси, у црним га"ицама, голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Уме да баца крхотине стакла голим прстима.
  Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном, прашином прекривеном ногом. И заглав ен, право у грло фашисте. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
  - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  ДевоЌка, након чега Ќе поново пузала, пуцаЌу"и. Водио ватру и Светлану.
  Капетан лепоте, Наташа, посековши фашисту, цврку"е:
  - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
  Мирабела Ќе опалила, отворила Фрицу главу и додала:
  - Немогу"е Ќе не придати важност линку!
  Светлана, опет прецизно шутираЌу"и, закукну:
  - Али не можеш да се вртиш око ситница...
  Мирабела Ќе прецизно опалила и додала:
  У супротном, ланац "е вас обавити!
  Друга девоЌчица ОлимпиЌада, такође веома лепа, заЌедно са пионирком СерЌожком, припремила Ќе мину на жици. Њих двоЌица су Ќе гурнули... Подмукли боогер се увукао у гусеницу "Тигра"-2. И како "е оваЌ немачки ауто дуге цеви експлодирати.
  Плавокоси дечак СергеЌ Ќе узвикнуо:
  - Наша РусиЌа, имаш канту!
  И Ќедва Ќе стигао да скочи назад, б ескаЌу"и, са црним, обореним штиклама, са крова коЌи Ќе падао.
  ОлимпиЌа Ќе помиловала дечака по врату и рекла:
  - Ти си Ќако паметан!
  Пионир Ќе кренуо на фронт и придружио се женском бата ону. Дечак Ќе такође веома креативан. На пример, правио Ќе авионе за обара®е фашистичких Ќуришних авиона. Када се Фоке-Вулфови, или ТА-152, подигну, чуЌе се невероватно заглушуЌу"и урлик.
  Немци удараЌу уз прат®у Вагнерове симфониЌе. Тако величанствена мелодиЌа.
  ОлимпиЌаса узнемирено каже:
  - єош покушаваЌу да нас уплаше!
  Пионир Ќе са патосом певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Смрт нас не"е одвести под звездано небо!
  єер света РусиЌа "е се тешко борити,
  Напунио сам мо"ни митра ез!
  ОлимпиЌада, висока, миши"ава девоЌка, широких бокова и рамена, типична Ќе се анка. Оде"а Ќе током борби поцепана у дро®ке, Ќаке ноге су босе, коса Ќе уплетена у две плетенице и Ќако запрашена.
  СерЌожка има само Ќеданаест година, мршав од неухра®ености, изгребан и пр ав дечак, само у шортсу. ДЌечакова природно бела коса посиЌедила Ќе, а ребра се виде кроз танку, препланулу и пр аву кожу. Ноге страшно оборене, у опекотинама, модрицама, са жу евима. Истина, судбина Ќе сачувала дете од озби них повреда.
  На ®еговоЌ позадини, ОлимпиЌада делуЌе велико и дебело, иако девоЌка уопште ниЌе дебела, ве" са Ќаким, обученим месом на костима. Штавише, изгледало Ќе да глад уопште ниЌе утицала на ®ену крупну и крупну фигуру.
  ДевоЌка пуца из тешке противоклопне пушке. Немачки аутомобили не могу да се пробиЌу у чело, али у гусеницама постоЌи шанса.
  А позамашни "лав", пошто Ќе примио тежак експлозив у подвозЌу, почео Ќе да дува дим као велики пушач.
  СерЌожка Ќе са злобом певала:
  - Смрд иви Фриц без размиш а®а запалио цигарету на улазу! Наравно, упао Ќе у велике нево е!
  ОлимпиЌаса, трепере"а миши"авим, препланулим листовима, откуцавала Ќе степ данце своЌим голим, лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
  - Света руска лица трепере са иконе ... Не даЌ Боже да потопиш бар хи аду Фрица! А ако неко зуЌе више од фашиста, нико вас, веруЌте, због тога не"е осудити!
  Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Немачки транспортер Ќе поново испухао дим.
  ДевоЌачки бата он Ќе нанео значаЌну штету Фрицу. Али и он Ќе претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе тако, упркос прашини, постало бледо.
  Ве"и део Ста инграда су ве" заузели нацисти, али оно што Ќе остало од града не жели да попусти и преда.
  Светлана, у међувремену, покушава да се пробиЌе кроз "Тигра". Снажан немачки аутомобил, добио Ќе гранату у страну, али ниЌе подлегао. Окре"е се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у, у крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустио садаш®ост.
  Светлана тихо шапу"е:
  - Мама, тата, извини!
  Мирабела Ќе бацила гранату на Тигра, коЌа ЌоЌ Ќе експлодирала на челу. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - О томе да Ќе светло уче®е зими у проле"е... Понав ам без изузетка да Ќе Хитлер куга копиле!
  Аннелика, разбивши поглед нацистима, и рафалом их поливши водом, процеди:
  - У ковчегу сам сад видео Фирера! И ударила Ќе Ќадника право у око!
  Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату на тенк. Погодило Ќе цев... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра" Ќе оште"ена.
  Кукавички Немац Ќе то узео и устукнуо.
  Светлана Ќе фркнула кроз ноздрве:
  - Наши, ваши не"е попустити!
  Мирабела Ќе метком посекла хитлеровског пла"еника и певала:
  - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... ПиЌе ота¤бину до дна!
  Светлана се закикота и залаЌе:
  - Фирер див е виче, сузе се!
  Мирабела Ќе испалила и додала:
  - Па, самртно пуше, церечи се!
  ПоЌавио се Ќош опасниЌи "Штумртигер". Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се позициЌама совЌетских трупа. Ауто под заклоном држе немачки митра ези.
  Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама Фрица нереално. Али на небу Фоке-Вулфс. єедна од ових машина лети ближе совЌетским позициЌама. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
  Анђелика баци гранату и бесно каже:
  - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
  После тога, девоЌка се окре"е из митра еза. Брзо се вра"а. Релативно нови немачки тенк "Пантер"-2 са малом куполом и нижом силуетом брзо се вози.
  Неколико девоЌака баца гранате на немачки аутомобил. Она се, пошто Ќе добила поклоне, смрзава и не може да се окрене.
  Анђелика звижди, сик"у"и:
  - Ово Ќе нови напад! Поцепа"емо ЌоЌ уста!
  Пантер-2 Ќе зарежао и испалио своЌе мо"ниЌе оружЌе.
  Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
  Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе затресла боковима и рекла:
  - И Њутн Ќе победио душмане, збацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио своЌ Њутнов закон!
  Ста инград Ќе био сав захва"ен пожарима, када се чинило да ватрени Ќезици лижу небо и пуцкетаЌу  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! А свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
  Светлана Ќе, обараЌу"и немачког борца, блеснула плавим очима, певала:
  - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
  Мирабела Ќе певала у пева®у, пуцаЌу"и на нацисте:
  - Како Ќе добро ле"и на траву и ударати Фрица по глави! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
  ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете"и Фоке-Вулф, примивши гелере испод стомака, жустро се винуо више. Види се да су га оштри фрагменти ранили. Фашистичко створе®е се запалило, и почело Ќе да губи комаде слом ених крила.
  Светлана Ќе, виде"и како Фоке губи висину, гракнула:
  - То Ќе семафор! На броду виси секира!
  Немачки авион Ќе експлодирао, расипаЌу"и крхотине у све уда ениЌе углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и корак. Џелат Ќе отишао у пепео, а не пилот!
  Мирабела Ќе кихнула, распршила прашину и рекла:
  - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
  Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, толико да Ќе, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
  - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
  Немци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу"и испред себе гранате. Таква тактика против девоЌака ниЌе успела. Овде Ќе СерЌожка поставио катапулт и како он погађа неприЌате а као одговор.
  Пионир Ќе викнуо:
  - Деда Мраз кида Хитлерова уста!
  Налет катапулта, коЌи се пробиЌао у гомилу нациста, натерао их Ќе да се распрше и истовремено преврну у ваздуху. Фриц Ќе пао и разбио се о рушевине зидова.
  Тенк "Тигар" -2, изгубивши равнотежу, сударио се са "Лавом". О, Лева, где ти Ќе страшно име?
  Светлана се насмешила и одговорила:
  - Добро, браво СерЌожка!
  Дечак Ќе агресивно зарежао.
  - Пионеер Ќе увек спреман!
  ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
  ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. И ОлимпиЌа Ќе заголицала СерЌожкино уско стопало, како му Ќе тешко! НиЌе ни чудо што се дечак не плаши да трчи кроз ватру.
  Мирабела Ќе у пева®у рекла:
  - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
  Анђелика, ова весела црвенокоса, сложила се:
  Нема ништа горе од старости! Ово Ќе заиста наЌодвратниЌе ста®е од свих могу"их!
  А девоЌка Ќе превратом направила скок. Замислила Ќе на тренутак одвратне бабе. Не, не пореди старицу са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
  Анђелика Ќе узела и запевала:
  - Ток за годином, године у каравану,
  Старица тр а кану у малтер...
  А шта Ќе са моЌом витком фигуром,
  Не разумем како Ќе отишла младост!
  Светлана Ќе б еснула очима, оборила Немца ударцем у препоне и приметила:
  - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
  ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. Ово Ќе нешто као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Не прођи, него прођи!
  СерЌожка промеша своЌу танку, али окретну ногу и залаЌе:
  - Фритз лице!
  А граната Ќе, заЌедно са експлозивним пакетом, у пуном замаху долетела на положаЌе нациста.
  Да, Ста инград им ниЌе дат. Ве" тре"и месец од краЌа Ќуна траЌе Ќуриш, али град ниЌе могао све да преузме. На другим секторима фронта нацисти су постигли успех, али не и на овом.
  Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
  - Све Ќе немогу"е, случаЌно Ќе могу"е... Нема потребе да се универзум много компликуЌе!
  И ударио у резервоар за бензин на мотоциклу. Машина Ќе експлодирала, а ватрени вихори обасЌали су задим ени пеЌзаж. А Немца Ќе растргала ог®ена шапа.
  ДевоЌка капетан викну:
  - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
  Мирабела Ќе рафалом претукла Немце и сиктала:
  - ХаЌде да се играмо дикобраза!
  Анђелика Ќе отворила ватру, тачниЌе. Неколико црнаца Ќе остав ено да леже на коп има прекривеним рушевинама:
  - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
  Мирабела Ќе разиграно певала:
  - Насликавши Хитлера кармином, МеЌнштаЌна лаком за косу, одву"и "у те у ропство принцезе, верни пас "е те изгризати!
  Светлана, пуцаЌу"и, сиктала:
  - ХаЌде увече, Адолф, обеси се... Престани да завараваш главу! АЌде увече, лети ко гирлсокол - да биЌеш нацисте Ќако!
  Мирабела рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
  - Ми Можемо! И хо"емо!
  ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Фриц Ќе кренуо напред, буквално бацаЌу"и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "Лев", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150 мм.
  Анђелика откине камен залеп ен за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
  "Лав" Ќе добио процеп у гусеници, и стао. Пуцао из ®егових мо"них уста. Тут®ава и колапс.
  Анђелика, п унувши, каже:
  - Руски ратник не сте®е од болова!
  И девоЌка поново пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
  Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
  - Џабе неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сломи Русе! Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада, ми "емо душмане жестоко победити!
  И Анђелика котр а миши"е штампе, коЌе Ќе веома утиснула.
  О, како су девоЌке лепе! Не желим да било ко од ®их умре.
  Сталенида Ќе потрчала... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, са ликом Венере, само затегнутиЌе и ре ефниЌе. Оде"а на ®оЌ, само груд®ак и га"ице. Све остало Ќе ве" поцепано. Али како су ноге грациозне! Ово ниЌе девоЌка, ве" печат савршенства, круна лепоте.
  Она се кре"е на посебан начин, као веверица. А боса стопала и трепере®е, и потпетице, изненађуЌу"е остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌе чир на грудима.
  ДевоЌка каже:
  - Оданост ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
  Анђелика Ќе уз смех приметила:
  - Скини груд®ак и остани као Ќа у шортсу!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ово ниЌе прикладно!
  Анђелика Ќе затресла куковима, згодно опалила и запевала:
  - Нешто Ќе комсомолац постало необично! Тако ходати голих груди Ќе веома непристоЌно!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Зашто доносити радост Фрицу, погледаЌте нашу лепоту!
  Анђелика одговори одлучно:
  - Наша лепота Ќе смртоносна!
  Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Нацистички аутомобил се запалио. А лепа плавуша Ќе викнула:
  - Смрт злу!
  Анђелика се закикота.
  - И живот Ќе добар!
  Стееленида, виде"и да Немац пада, зарежа:
  - Ово Ќе наЌве"а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
  Анђелика пева:
  - ЧекаЌу победу! Победа чека... Они коЌи жуде да раскину окове! ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Мо"и "емо да победимо нацисте!
  Лепа девоЌка, а тресу ЌоЌ се голе груди. Добар са голим торзом на вру"ини, коЌу поЌачава ватра.
  Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на Фрица из аутоматске пушке и залаЌала:
  - Кастрират "у те!
  И заиста, нацисти су добили смртоносне поклоне и ковчеге! И девоЌка им Ќе показала фигуру, хаЌде да изградимо голе прсте. И звиждао као славуЌ-разбоЌник. И кроз прсте до®их екстремитета.
  ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи можда имаЌу децу коЌа "е плакати за мртвим очевима.
  Светлана, међутим, тера такве мисли од себе, па пожелиш да бризнеш у плач од ®их. Али нису Руси дошли Немцима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су Немци и читав агресивни чопор странаца из целог света провалио Ќе у руска пространства.
  Светлана се прекрстила и запуцала на Фрица, коЌи Ќе покушавао да се тихо приближи позициЌама Руса Фрица... Процурило му Ќе око и мозак, коЌи Ќе избио метком.
  ДевоЌка-капетан се осмехну и рече, духовито:
  - Право очи у очи, глава у главу!
  Светлана Ќе прецизно гађала, и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да цепа, а митра ез Ќе одлетео, преврнуо се неколико пута. Затим му Ќе ®ушка потонула у рушевине.
  ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново Ќе ци ала. Њено весело, младо лице се нацерило прилично нацерено. ДевоЌка Ќе певала:
  - Не, рекли смо фашистима, наш народ не"е толерисати да се руски мирисни хлеб зове речЌу брод!
  Мирабела Ќе упутила врло прецизан ударац, од коЌег Ќе Фоке-Вулф плануо, и цвркутао:
  За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
  За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
  Али руски човек Ќе тако леп
  Да Ќе спреман да да живот за Ота¤бину!
  ДевоЌка Ќе направила салто и показала нацистима смокву, и скроловала, а меци нису дотакли лепотицу.
  ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, скоро гола, пр ава као ђаво, бацила Ќе одЌедном гранату са две ноге. И проверила Ќе:
  - Оно што имам Ќе... Фриц у оштроЌ страни!
  ОлимпиЌада исправи Анђелику:
  - Оштра, у страну, а не у оштру страну!
  ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од гранате са експлозивним пакетом. "Тигар" Ќе погођен у ®ушку, а ово криво уметничко дело Ќе измакло.
  Након тога, нацистичко створе®е Ќе устукнуло. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва"ена пожаром.
  Светлана Ќе певала, весело намигуЌу"и:
  - А "Тигар" узмиче и Немци се криЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе маневрисао под нападима, ваздушним ударима и тешким пушкама. Овде су млазни бомбардери погодили, полом ене, усиЌане стрмине су се уздизале у небо. И каме®е Ќе било у пламену. На сре"у, ниЌедна девоЌка ниЌе умрла, али су мушкарци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И лете душе - Ќедни у раЌ, а други у пакао! Где ђаволи са вилама ве" чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса.
  Анђелика Ќе наЌсексипилниЌа ратница у бесу: па, могу ли нацисти из свог "Штурмтигера" заиста пуцати на положаЌе совЌетских трупа и убиЌати црвене ратнике?
  А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И врти се све брже и брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широку ®ушку ОлуЌног тигра. Наге, преплануле ноге лепотице блеснуше, а граната одлете у широку ®ушку. А мо"на машина се прво угушила, а онда поЌурила. Два "кра евска тигра" коЌа су стаЌала са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Ва ци су им се отргнули, па су пали доле, лете"и као слом ена огрлица кра ице.
  Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и здроб ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, па чак и кроз жу евито стопало, врх Ќе пробушен.
  Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
  - Ви фашисти би"ете у пепелу!
  Светлану и друге девоЌке бацио Ќе експлозивни талас, па чак и мало зг®ечио. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е нациста коЌи су искочили и других агресивних инсеката коЌи опседаЌу СССР.
  Мирабела Ќе са великим ентузиЌазмом певала:
  - А кад нас труба Господ®а поведе у боЌ, ми "емо се дружити са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа "у бити на небескоЌ прозивци!
  Анђелика, отресаЌу"и прашину са своЌих крвавих табана, пева:
  - Ле®ине, журка, Комсомол! Ша емо Фирера у лудницу!
  ДевоЌке су почеле да се заглушуЌу"е смеЌу, а СерЌожка Ќе узнемирено и узнемирено рекла:
  - А моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
  ОлимпиЌаса Ќе, играЌу"и се миши"има руку, рекла:
  - То Ќе ок! єош увек размиш аш. Нешто хладниЌе!
  Ста инград се тврдоглаво држао. Али на Кавказу Ќе ситуациЌа била погоршана уласком Турске у рат.
  Отвара®е другог фронта са милионском османском воЌском, наравно, додало Ќе проблеме.
  Борбе су се одвиЌале у Закавказу. А Турци су зап уснули великим притиском...
  У Ќесен и зиму, као резултат жестоких борби, Кавказ Ќе пао ... и окупирали су га нацисти и Турци.
  Сви народи РусиЌе су се очаЌнички борили на Кавказу.
  Међутим, совЌетске девоЌке на СУ-100 такође се добро боре.
  Иако се позициЌа РусиЌе чини безнадежном. Али ратници се, заЌедно са Елизабетом, боре као орлови.
  Екатерина голим прстима притиска полугу. Ша е проЌектил коЌи пробиЌа нацистички аутомобил Е-50 у страну и урла:
  - За велики црвени и гримизни комунизам!
  Елена Ќе такође млатила топ користе"и своЌу голу, фину ногу. Прецизно Ќе погодила неприЌате ски тенк.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - За моЌу лепу РусиЌу!
  ЕуфразиЌа Ќе агресивно приметила, воде"и веома добро усмерену ватру:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  И такође користи голе, исклесане ноге.
  СовЌетска машина Ќе веома Ќака и борбена. И пуца прилично добро.
  СУ-100 Ќе способан да пробиЌе Е-50 у страну. Али девоЌке ЌоЌ се чак пробиЌаЌу кроз чело, увлаче"и се у мамац или с краЌа на краЌ. И пресекли су метал.
  Елизабета Ќе, користе"и голе ножне прсте, пуцала на неприЌате а. И цвркутала:
  - Из плавог потока...
  єекатерина Ќе такође опалила, овога пута гураЌу"и ручицу гримизном брадавицом и гугутала:
  Река почи®е...
  Елена, агресивно се цере"и и сик"у"и, рече:
  Па, приЌате ство почи®е...
  А такође Ќе притиснула полугу голом петом.
  ЕуфразиЌа Ќе гукала, пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - Са осмехом!
  ДевоЌке раде на СУ-100 веома активно. И уништити неприЌате ску опрему.
  А на перифериЌи Бакуа пионири копаЌу ровове. Има момака различитих националности. Конкретно, многе светле главе трепере. Има и црвене и црне и плаве деце.
  єедно их спаЌа: вера у триЌумф комунизма и босих ногу. єасно Ќе да немаЌу сви ципеле током рата, па се зато, у знак солидарности, сва деца разме"у голим, округлим штиклама. Зима у ЗакавказЌу Ќе прилично блага, а када се кре"ете и радите лопатама, хладно"а ниЌе тако страшна.
  Деца раде са ентузиЌазмом, певаЌу:
  Дижите ватре, плаве но"и,
  Ми смо пионири - деца радника...
  Приближава се ера светлосних година,
  Позив пионира - увек будите спремни!
  Позив пионира - увек будите спремни!
  И ево опет аларма. Момци и девоЌке скачу на дно рова. А гранате ве" почи®у да пуцаЌу одозго: неприЌате ска арти ериЌа ради.
  Пашка упита Машу:
  - Па, мислиш ли да "емо преживети?
  ДевоЌка Ќе самоуверено одговорила:
  - Одупре"емо се бар Ќедном, у наЌтежем часу!
  Пионир Саша Ќе логично приметио:
  Наше Ќунаштво Ќе непоколеб иво.
  Дечак Ќе куцнуо голим табаном по каме®у. Види се да се дечак напунио чврстим жу евима.
  ДевоЌка Тамара Ќе приметила:
  Бори"емо се без страха
  Би"емо пресечени ни корак назад...
  Нека кошу а натоп ена крв у -
  єош неприЌате а, окрените витеза у пакао!
  Дечак Руслан, пионир црне косе, приметио Ќе:
  Пролазе векови, долази ера,
  У коЌоЌ не"е бити пат®е и лажи...
  Борите се за ово до послед®ег даха -
  Служи своЌоЌ Ота¤бини, ти од срца!
  Дечак Олег, мршав и светлокос, цвркутао, стихови:
  Не, будни не"е избледети,
  Поглед сокола, орла...
  Глас народа Ќе звучан -
  Шапат "е змиЌу смрскати!
  
  Ста ин живи у мом срцу
  Да не знамо тугу,
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  
  ВеруЌем да "е се цео свет пробудити
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Дечаци и девоЌчице су углас аплаудирали.
  Али сада млазни Ќуришни авиони ве" лете и бацаЌу бомбе. А ово Ќе агресиван приступ.
  Олег и Саша подигли су пра"ку и покренули дар смрти. А буре Ќе погодила нацистичка Ќуришна летелица.
  ДевоЌка Наташа Ќе певала:
  - Комсомол ниЌе само старост,
  Комсомол Ќе моЌа судбина!
  єа "у освоЌити свемир, веруЌем
  ХаЌде да живимо заувек!
  Ахмед, дечак пионир из АзербеЌ¤ана, одговорио Ќе са осмехом:
  - Ти Ќош ниси комсомолац Наташа!
  ДевоЌка  утито лупи босом ногом и одговори милозвучним гласом;
  Поред отаца, уз веселу песму,
  Залажемо се за Комсомол...
  Приближава се ера светлосних година,
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  Олег Ќе такође ударио босом, дети®астом ногом и заурлао:
  єачи чеки" стисне пролетере,
  Од титаниЌума рука дроби Ќарам ...
  Отпева"емо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини,
  И светлост за потомство, добро!
  Деца су одушев ена. И у ствари, Немци су бомбардовали, а само Ќедна девоЌка Ќе добила комади" у голоЌ, округлоЌ, ружичастоЌ штикли.
  Пионир Ќе вриснула, али се онда угризла за усну.
  И тако су се припремили да одбиЌу напад. А ве" постоЌе тенкови са нацистима. ЗастрашуЌу"и Е-100 се кре"у. Тако мо"не и опасне машине.
  ИмаЌу такву заштиту. Да не можете да прођете ни из Ќедног угла. Не можете га погодити само из Ќедног угла. єедина шанса Ќе да се поломе трагови.
  Деца су спремна за борбу, и машу босим ногама. Ево их на жици и гураЌу пакете са дома"им експлозивом под трагове нациста. Ради и уништава ва ке тенкова Ромелове воЌске.
  И изгледа страшно.
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Саша шкрипи:
  - Слава комунизму!
  Дечак Пашка пуца са Олегом из пра"ке и цичи:
  - Слава пионирима!
  Дечак Руслан заЌедно са девоЌчицом Суфиром вуче жицом мину испод Немца и виче:
  - Слава СССР-у!
  Туку се деца из АзербеЌ¤ана и руски момци. Препланули, мршави, боси пионири против колосалне армаде тенкова.
  ДевоЌчица Тамара гази своЌом грациозном, малом, босом ногом и каже:
  - Слава РусиЌи!
  Пионир Ахмет потврђуЌе док пуца на неприЌате а:
  - ЗаЌедно смо приЌате ска породица!
  Дечак Рамзан, црвенокоси АзербеЌ¤анац, потврђуЌе, разбиЌаЌу"и аутомобил:
  - Од речи смо сто хи ада Ќа!
  Деца су друже убива... Ево єерменке Азатухи, коЌа такође вешто помо"у жице пребацуЌе пакет експлозива испод фашистичке гусенице, и шкрипи:
  - СССР Ќе породица народа!
  Друга Ќерменска девоЌка Агхас каже:
  - Не савиЌаЌте се пред фашизмом:
  А девоЌка Ќе голим прстима повукла жицу. Многа азербеЌ¤анска и Ќерменска деца имаЌу плаву косу и не разликуЌу се од словенске деце, коЌих такође има много. Ко Ќе оставио Немце, друге руске породице су се населиле у АзербеЌ¤ану и под царевима.
  На Кавказу има много Словена. Много мешовитих парова. Да, и деца обично имаЌу светлиЌу косу од своЌих родите а. А словенски момци су се препланули да се не разликуЌе од мештана. Штавише, деца су обично сличниЌа од одраслих.
  Дакле, бори се међународни совЌетски бата он дечака и девоЌчица, и сви су уЌеди®ени и веома слични. Њихове голе пете трепере када се кре"у.
  И снови деца ша у дарове смрти. Шамил и СерЌожка, обоЌица пионири, вуку жицу. А сада немачки Е-50 стаЌе са полом еном гусеницом.
  Момци углас певаЌу:
  УниЌа неуништива, слободне републике,
  НиЌе се окупила груба сила, не страх...
  И добра во а просве"ених  уди,
  И приЌате ство и разум, и храброст у сновима!
  И деца су одушев ена. ОсмехуЌу се белим, уЌедначеним зубима. И сре"ни су, иако им прети смрт.
  А Немци су сра®е. Уништени тенкови пуцаЌу из своЌих топова и шкрабаЌу из митра еза.
  Нека немачка возила су опрем ена бацачима граната и веома су опасна.
  Дечак Максимка и девоЌчица Зара из АзербеЌ¤ана, осло®ени на босе ноге, подигли су мину испод неприЌате а и нокаутирали фашистичког мастодонта.
  И викну из свег гласа:
  - За СССР!
  Деца су тако смешна.
  Пионири Абас и Владимир такође користе оружЌе. У овом случаЌу, катапултираЌте и разбиЌте гусеницу Е-75 нацистима. Тада су момци запевали:
  - За величину планете под окри ем комунизма!
  Олег и Абдула су такође пионири различитих нациЌа, али са Ќедним срцем бацаЌу и експлозив. УдараЌу у Е-100 и певаЌу...
  Отворили смо планету за народе,
  Пут у свемир, у невиђене светове...
  єуначка дела се певаЌу -
  Да заувек избришем ожи ак смрти!
  
  Под светим барЌаком РусиЌе,
  У миру, приЌате ству, сре"и и  убави...
  Људи целе зем е поста"е сре"ниЌи,
  Паклени мрак развеЌа"е се у да ини!
  Деца коЌа се туку овде...
  Абдурахман и Светлана, азербеЌ¤ански дечак и девоЌчица из БелорусиЌе, повукли су жицу заЌедно и оборили фашистички тенк. И певали су:
  - Велико име свете РусиЌе,
  Светли светом - као зрачак сунца...
  ВеруЌем у Ќединство поста"емо сре"ниЌи,
  Покажимо народу прави пут!
  Деца су веома храбра. А нацисти су били Ќедноставно шокирани таквим тврдоглавим и бесним отпором.
  Абудураман Ќе пионир, примио Ќе фрагмент у голи табан. Пробио Ќе жу еву површину дечиЌе ноге.
  Дечак Ќе просиктао:
  - И боли ме!
  Светлана Ќе такође добила ударац у округлу пету, и огребала се по рамену. Али девоЌка Ќе просиктала:
  - Не ломи пионире!
  Азим и Колка су такође забили немачки ауто.
  Момци су показивали жицом и певали:
  ИздаЌнички неприЌате  кренуо Ќе у офанзиву,
  Али веруЌем да не"е посустати, совЌетски народ...
  НеприЌате  чека пораз и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  НеприЌате  чека: пораз и заборав,
  И слава РусиЌе "е Ќаче цветати!
  Деца су храбра и не савиЌаЌу се. И желе да победе. И певаЌу и боре се.
  Немци трпе велике губитке. Истина, углавном имаЌу полом ене гусенице и ва ке. И ниЌе фатално.
  єош горе за пионире коЌи су били зароб ени.
  Дечака Абдулхамида, када Ќе зароб ен, нацисти су ставили на сталак. Убацили су пионирске босе ноге у блок и почели да каче тегове на удице. А онда Ќе запалио ватру. А дечакове голе пете ватра Ќе полизала. И бич му Ќе пао на леђа. Тукли су ме дуго. А онда су нацисти почели да ломе ребра усиЌаним клештима.
  Дечак, умиру"и под мукама, када га Ќе гвожђе ®егових ребара, црвених од вру"ине, смрскало, певао Ќе:
  Берлин Ќе скоро под нашом влаш"у,
  Кроз двоглед видимо проклети РаЌхстаг...
  Надам се да "е ускоро бити мира и сре"е;
  КоЌе "у описати у своЌим песмама!
  
  РусиЌа Ќе отворила комунизам световима,
  Она Ќе свима постала породица.
  Али Вермахт нам Ќе забио сви®ску ®ушку,
  А сада крв п ушти из вена као фонтана!
  
  Оно што Ќе Фирер случаЌно заборавио код нас,
  Хтео сам да добиЌем зем у и робове!
  Фашизам Ќе ишао са веома дугом кампа®ом -
  И ево праве но"не море, паклених снова!
  
  єедноставан дечак, босоног дечак,
  Недавно везао црвену кравату.
  Желео Ќе сам да изгради свет без Бога,
  Али одЌедном Ќе напалм избио са неба!
  
  Морао сам да бежим на фронт, били смо у бекству,
  Нико не жели да узме такву омладину!
  Али дечак-борац у пушци Ќе то урадио,
  Пут отаца се показао достоЌним!
  
  Борио се где и лукавство и сила,
  И слабост Ќе такође горка, аваЌ...
  Другови су морали да копаЌу гробове
  Рендиса®е борових ковчега у мразу!
  
  єа сам пионир сада навикао на пат®у,
  У извиђа®е Ќе ишао бос, снежни нанос Ќе шкрипао.
  Можда казна за неверу,
  Да нисам желео да знам Исуса!
  
  Али шта су три сата Голготе?
  Прошло Ќе више од три године рата!
  У сваком селу удовице горко плачу,
  Како су синови изгинули на гроб у зем е!
  
  Преживео сам, био сам шокиран, ра®ен метком,
  Али, сре"ом, остао Ќе на ногама!
  Поштено смо вратили дуг НемачкоЌ,
  ТаЌ фашизам нам Ќе згажен у прах!
  
  Сазрео сам, али Ќош увек дечак,
  Бркови се нису пробили, ве" титан!
  Да, одрасла особа, а можда чак и превише,
  На краЌу краЌева, срце Ќе постало тврдо као метал!
  
  НаЌвиша награда за звезду хероЌа -
  Сам Ста ин га Ќе, веруЌте, предао!
  Рекао Ќе: потребно Ќе узети пример од  уди попут вас,
  Борци куЌу к учеве од врата Едема!
  
  Али сада спусти храбру пушку,
  Узмите ви, клешта, чеки" и радите!
  Направи Ќедрилицу и чамац од дрвета
  И направите авион да птица полети!
  Ово Ќе заиста хероЌска сага филма... Али ипак изгуб ена.
  И Кавказ Ќе зароб ен.
  А у проле"е 1945. нацисти су кренули у офанзиву на Саратов. Њихове трупе су се кретале као лавина.
  А сада су четворка добили Ќош мо"ниЌи и савршениЌи "Е"-50 или "Пантер"-3, коЌи се одликуЌе снажним оружЌем и заштитом.
  Ратници су се осе"али веома самопоуздано. Управ а®е резервоаром Ќе наЌсавремениЌе са ¤оЌстицима. НаЌновиЌи ауто. Чак и гаснотурбински мотор. Али има и доста "пантера" -2. Тридесетчетворка било ког нивоа не може се мерити са таквом машином.
  Герда Ќе била зава ена у фоте у. Била Ќе бикини. ДевоЌке су ве" навикле да се туку полуголе. Врели песак пусти®е пекао им Ќе босе ноге, планински облуци боли им босе табане. Али ратници се уопште нису ломили и нису се тр али у прах.
  Командир посаде, коЌи Ќе награђиван многим наградама, сиктао Ќе:
  - А сада Ќе РусиЌа против нас! ОчекуЌу вас нове авантуре и победе!
  Одмахнула Ќе своЌом белом као снег главом. Природна плавуша, веома лепа и препланула.
  Шарлот се насмешила.
  Ова девоЌка Ќе имала бакарноцрвену косу коЌа Ќе горела као пламен. Такође лепотица, са бронзаним теном. У бикиниЌу, преплануо, миши"ав. Босим ногама, газе"и по врелом песку и оштром каме®у.
  Ватрени ђаво примети:
  - Руси су нам можда и наЌфанатичниЌи противници!
  Кристина повиси тон. Коса ЌоЌ Ќе бакарножута, такође гори као пламен, али златне ниЌансе. И исти тен, миши"и и лепота. ИзражаЌно и истовремено нежно лице. И бикини. Ноге коЌе су километрима стапале по тврдоЌ и гору"оЌ површини, али нису изгубиле грациозност и глатке линиЌе. Голи прсти су уредно ошишани и веома окретни.
  Црвенокоса девоЌка упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Магда Ќе одговарала уместо ®е. Ова девоЌка има бело-златну косу, медено плаву. Веома лепа, миши"ава, изражаЌног лица и сафирно-смарагдних очиЌу. Ноге су такође отврднуте, са округлим петама и равним прстима. Можда Магда има наЌнежниЌе лице, готово кротко, упркос храброЌ бради. Герда, на пример, изгледа чврш"е. Кристина Ќе мало мекша и ниЌе тако изопачена као Шарлотина вештица.
  Магда Ќе приметила:
  - Они имаЌу тоталитарни систем као што Ќе наш. Због тога су чврш"и!
  Герда се насмешила и одговорила:
  - СовЌетски тенкови су гомила старог метала. Не треба их се плашити!
  Црвенокоса Шарлот Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика. Пуцао на одбрамбени бункер. Граната од 105 мм погодила Ќе совЌетски топ и преврнула га. Борбени комплет Ќе почео да се цепа, а гранате су детонирале.
  Црвена вештица Ќе просиктала:
  - єа сам страшни витез - на коленима див аци! Помету неприЌате е ота¤бине са лица зем е!
  И осмех бисерних зуба, и сЌаЌ смарагдних очиЌу. ДевоЌке су заиста врхунске.
  Кристина се закикота и одговори:
  Сад "у пуцати!
  И такође пуцао на неприЌате а. Испалио Ќе совЌетски топ калибра 76 мм. Граната Ќе погодила косо чело Е-50. И рикошетирао. ДевоЌкама Ќе само одзва®ало у ушима.
  Герда Ќе п еснула босим ногама и цвркутала:
  - Какав пролаз!
  И она Ќе сама испалила следе"и хитац... Немачки тенкови су пуцали на совЌетско утврђено подручЌе. Е-100 Ќе такође радио. Испоставило се да Ќе и ова машина дериват Мауса. НиЌе баш добра идеЌа за тенк са два топова. Е-100 Ќе ве" укинут.
  Уместо тога, у сериЌу долазе Ќуришне модификациЌе сериЌе "Е". Али оваЌ Ќош увек ради. И испа уЌе проЌектиле.
  Шарлот се пискаво кико"е и тресе босом ногом.
  - Рат Ќе страшно ста®е, али плени као игра!
  И девоЌка Ќе пуцала, и то врло прикладно.
  Кристина Ќе открила своЌе бисерне зубе. Она Ќе месождер, грабеж ив пантер.
  ПуцаЌу совЌетски топови, а испред ®их су минска по а. Немачки телетенкови се кре"у. А Ќуришни бомбардери раде са див им урла®ем.
  Гранични стубови се мотаЌу. Хитлерове хорде прешле су границу.
  Магда Ќе приметила не превише духовито лупкаЌу"и босом ногом по оклопу:
  - Пометемо Ќаку одбрану, али челичне метлице!
  Ратници су намигнули Ќедан другом. СовЌетска одбрана Ќе била прилично мо"на. Посебно много мин. И ово Ќе одложило Немце. Али ипак су успели да крену напред.
  Бомбардери су радили на совЌетским положаЌима, а одозго су долазили и Ќуришни авиони. єуриш у дубину одбране Црвене армиЌе и ТА-400, Ќедне од наЌстрашниЌих модификациЌа бомбардера. Чак шест мотора, ук учуЌу"и и млазне. А они бомбардуЌу и уништаваЌу совЌетске градове.
  Герда, пуцаЌу"и, примети са осмехом:
  - У борби смо животи®е, али са умом човека!
  И поново пуцао. Уништен совЌетски топ. Генерално, ово Ќе девоЌка наЌвишег ешалона. И тако Ќе кул.
  Е-50 Ќе пуцао на совЌетске положаЌе, сам практично без оште"е®а. Нагнути оклоп аутомобила са цементираним челиком давао Ќе одличне рикошете. СовЌетске гранате нису могле ни да изгребу Немце како треба.
  Кристина се сетила тестова "Тигра". Тада Ќе то био први немачки тенк масовне производ®е. НиЌедна од граната ниЌе могла да оштети Тигра. Британци су пали под ®еговим ударима. Али ево топа од седамнаест стопа, пробиЌеног у чело. Тада су девоЌке замало умрле. И овога Ќе ратник запамтио. Како су били близу кошчате старице са косом, осе"аЌу"и ®ен ледени дах.
  ДевоЌка Ќе тр ала голи ђон о угао. Стварно Ќе желела да искочи из резервоара и побегне. Она Ќе тако директан ратник.
  Кристина Ќе са апломбом певала:
  - Плава магла, и свуда превара!
  Ратници су се кикотали... Њихов видок Ќе био веома секси и еротичан.
  И пишто  Ќе радио и пуцао. НиЌе ни помиш ала да стане. Сви су слали  уску за шко ком. РазбиЌа®е совЌетских позициЌа на чипове и фрагменте.
  Из звучника иза зачула се песма;
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све...
  И прашина као са тепиха,
  Скла®амо се с пута!
  И немоЌ стати
  И не ме®аЌ ноге -
  Наша лица сиЌаЌу
  СЌаЌне чизме!
  И опет снага млазног бомбардера пада на совЌетске положаЌе. И опет се избацуЌу разара®а и читава утврђена подручЌа. И пушке лете у свим правцима.
  Неколико десетина немачких тенкова истовремено пуца и све уништава.
  Герда се осе"а као Багхеера у лову. Овде Ќе прва линиЌа совЌетске одбране ве" уништена. Али воЌници Црвене армиЌе и да е се роЌе и пуцаЌу на Немце.
  Међу борцима има и пионира. Млади ле®инисти су се доброво но придружили ЦрвеноЌ армиЌи. Ве"ина дечака су боси и у шортсама. Носе се, галаме.
  А пионири умиру...
  Шарлот, коЌа Ќе водила ватру, зарежала Ќе:
  - А пионири, то Ќе ствар, цела држава Ќе гледала!
  Пуцала Ќе на Русе, а Кристина, отровно сик"у"и:
  - Личимо на соколове, као орлови лебдимо!
  И опет Ќе пустила ватрени осмех. Прелепе девоЌке...
  Неколико немачких тенкова кренуло Ќе у подзем е. И поЌавили су се у позадини совЌетских трупа, изазиваЌу"и панику и шкрабаЌу"и митра езе. Нацисти су се поЌавили као комарци из но"не море.
  Е-50 Ќе видео крета®е тридесет четири кроз оптику. Герда Ќе показала зубе и почела да упире цев. СовЌетска машина са малим тор®ем Т-34-76 и веома покретна. ПробаЌте оваЌ и набавите га. ДевоЌка Ќе ве" прилично искусна, али совЌетски аутомобил Ќе и да е за разлику од америчког Схермана.
  А растоЌа®е до Руса Ќе скоро пет километара.
  ДевоЌка се чеше по голоЌ пети, Шарлот Ќе голица између прстиЌу. ДевоЌке се кико"у.
  Тада Герда пуца на руски ауто. Граната Ќури веома близу, скоро гребаЌу"и оклоп... Али Ќош увек мимо. Герда  утито удара песницом о метал.
  Магда каже свом партнеру:
  - Погодио си корпус! Би"е лакше сти"и тамо!
  Герда додаЌе ¤оЌстик Магди и шапу"е:
  - Па уради то сам!
  Магда Ќе одушев ено певала:
  - Зем а Ќе у прозору, зем а Ќе у прозору... - ДевоЌка Ќе голим прстима узела ¤оЌстик и притиснула дугме, настав аЌу"и да пева. - Зем а се види у прозору!
  А ®ен проЌектил Ќе управо погодио базу совЌетског тенка. Ауто се распрснуо и распао. Почело Ќе да гори... СовЌетске гранате су пуцале у материци.
  Магда Ќе затресла голим прстима и гракнула:
  - Види како сам га добио! А ти кажеш...
  Шиштала Ќе Шарлот, откриваЌу"и оч®аке.
  - Опет причамо, на различитим Ќезицима!
  ПоЌавили су се нови совЌетски аутомобили. Тридесет четворка Ќе ишла прва. Покретни и броЌни аутомобили. Онда смо прешли из БТ сериЌе. Ово Ќе застарели тип гусенице на точковима. Напредовали су и претпотопни Т-26, коЌи нису у ста®у да другачиЌе осим да изгребу немачки оклоп. СнажниЌи и тежи ХФ-ови напредовали су на самом краЌу. И много пешака.
  Кристина се закикота и зарежа:
  Па, показа"емо им!
  Немачка возила су отворила ватру са велике уда ености, покушаваЌу"и да прикаче совЌетску пешадиЌу о зем у. Такође су уништили тенкове и друга жива би"а.
  На небу су се поЌавили и совЌетски Ќуришници: чувени Илис. Напали су немачку формациЌу. Хитлерови борци су Ќурили ка ®има. Била Ќе то права рупа. Немачки ловци КСЕ-262, веома окретни и окретни са маневриса®ем. НападаЌу совЌетску технологиЌу, притискаЌу"и као гвожђе.
  Шарлот Ќе поново пуцала. Ушао у совЌетски БТ и зарежао:
  - ОваЌ текст ниЌе баЌка... БаЌка "е бити испред!
  Е-50 се зауставио и одразио совЌетски контранапад. Не баш искусна команда бацила Ќе резерву тенкова заправо на кла®е. А руска кола су се ударила - као кокошке у ишчупану. И теме но су се борили против ®их.
  Герда Ќе испалила хитац, разбила чело тридесетчетворке и сиктала:
  - Шта Ќе Творац - ра®ени пакао!
  Шарлот Ќе такође пуцала, пронашавши мету, совЌетски аутомобили су се кретали праволиниЌски, а девоЌке су успеле да пуцаЌу. И уопште, ова четири феномена.
  Црвена харпиЌа Ќе певала:
  - Наш отров убиЌа све!
  А ратници су наставили да пуцаЌу, показуЌу"и зубе тако Ќаке и велике као ко®и.
  Кристина Ќе твитовала са апломбом:
  - Наш отров убиЌа све!
  Магда, погодивши тридесет и четири, залаЌа:
  - Ово Ќе наш резултат!
  ДевоЌке су се разишле...
  Али и совЌетске лепотице се боре. Посада Елизабете на Т-34-85. Веома храбре девоЌке. А туку се и боси и у бикиниЌу.
  Њихов ауто се бори против немачких Пантера. Ово возило Ќе и да е у употреби, али све више нових тенкова Е сериЌе долази.
  Елизабет пуца голим прстима. Из да ине забиЌа неприЌате а у страну и шкрипи:
  - Слава ери Ста ина!
  Екатерина Ќе такође пуцала голим прстима и приметила:
  - НиЌе таква слава!
  Елена се успротиви, показуЌу"и зубе:
  Рођени смо да побеђуЌемо!
  И такође Ќе пуцала голим прстима ...
  У исто време, девоЌка Ќе тешко уздахнула. Несре"не мисли су ми Ќуриле главом. Рат Ќе почео поразима. Немци су пробили одбрану и самоуверено кренули напред.
  Елена Ќе тада побегла на исток. Ципеле су ЌоЌ се распале ве" првих дана. И морао сам да лупим бос. И боли ненавикнуто. ДевоЌчичине ноге су биле све у модрицама, у модрицама, страшно претучене. И више ниЌе могла нормално да хода, ве" Ќе посрнула. Али упркос томе, кретала се и ходала. Елена Ќе доста изгубила на тежини у кампа®и - Ќедну кожу и кости. Али она Ќе препланула, а коса ЌоЌ Ќе постала Ќош светлиЌа након што Ќе избледела на сунцу. А голи табани су подзхили и груби. И стигла Ќе до прве линиЌе фронта и наставила да се бори. И битке су поново биле у пуном Ќеку.
  Елена се углавном борила у пешадиЌи. Ук учуЌу"и учеш"е у одбрани Москве и Ста инграда.
  Али ве" на КурскоЌ избочини прешла Ќе у тенк. Тамо Ќе формирана ®ихова четворка: Елизабета, Елена, Цатхерине, Еупхрасиа - четири "Е". Ратници су заиста легендарни. Ко се борио бос и у бикиниЌу, чак и на хладно"и, и дао Фрицу у рогове.
  Тенк Пантер, на коЌи су девоЌке наишле на КурскоЌ избочини, био Ќе веома опасно возило. Било Ќе немогу"е ударити Ќе песницом у чело. И сама Ќе узимала са велике уда ености. Осим тога, брзо пуца.
  Дакле, да бисте се пробили, морали сте да контролишете тенк са великом вештином и не дозволите да вас погоде.
  Елизабета Ќе управо то урадила. Иако Ќе више пуцала у покрету. А ЕуфрасиниЌа Ќе возила тенк.
  Готово Ќе немогу"е покренути се из тридесетчетворке. Али девоЌке су успеле да погоде. И борили су се са великом храброш"у.
  Екатерина такође пуца веома прецизно.
  На КурскоЌ избочини девоЌке су се покривале славом и добиЌале наређе®а.
  И сада сваки од ®их има звезду хероЌа СССР-а.
  То Ќе оно што девоЌкама треба! Само ратници врхунске класе!
  Катарина Ќе певала:
  ВеруЌем да "е се цео свет пробудити
  Би"е краЌа фашизму...
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Заиста, то су девоЌке коЌе изазиваЌу завист међу девоЌкама. Не као Герда и ®ен тим.
  Овде током одмора, и она и ®ена дружина, без оклева®а, мучили су пионирку.
  Прво Ќе дечак од тринаест година скинут гол. Онда су почели да га штипаЌу. А онда убодите иглама. Штавише, у почетку су игле биле хладне, али су се онда загреЌале на ватри.
  И заиста Ќе много болело.
  Шарлот пробуши дечаку пупак и загугута:
  - єа сам паклена лисица!
  Након тога Ќе узела у руке усиЌани штап и ®име почела да пече голе, мало огрубеле табане дечака. Док ужива у ®еговим див им крицима.
  А Кристина Ќе узела и загреЌала клешта, почела да ломи пионирима прсте босих ногу. Почео сам малим прстом, раде"и то полако и у исто време сурово. А детету су прсти попуцали и поломили. И пиониру Ќе било толико болно да Ќе дечак неколико пута губио свест.
  Магда Ќе убола паЌсер, бео од убода, испод лопатице. И дечак "е завиЌати.
  Мучили су пионира до смрти. И испоставило се да Ќе Ќедноставно одлично. И муче®е се наставило.
  Овако се настав а. Пал и Саратов и КуЌбишев. И нацисти су почели да ЌуришаЌу на Москву.
  Под овим условима само десант убица може спасити РусиЌу. А Антон Шелестов иде у кул мисиЌу са девоЌкама.
  Да, позициЌа Црвене армиЌе Ќе Ќедноставно ве" апсолутно безнадежна. И овде само чудо може спасити СССР.
  Али ево знакова да шест бораца улази у битку. єедна нада за Антона, Маргариту, Наташу, ЗоЌу, Августина, Светлану. Они су у ста®у да зауставе и поразе неприЌате е одЌедном, претвараЌу"и их у пепео.
  Тако див а и лепа екипа девоЌака се окупила. А против ®их Толстопуз и ®егова банда. Па ниЌе страшно...
  А нацисти ве" теку око Москве са разних страна.
  Тада су Антон и девоЌке поново ушле у битку, помажу"и РусиЌи, односно СССР-у.
  Тада им се придружила босонога девоЌка Маргарита. Такође, одрасла жена писац постала Ќе девоЌчица од око дванаест година у замену за бесмртност и испунила мисиЌу.
  Ратници из двадесет првог века поново су се ухватили у коштац са нацистима двадесетог.
  У фашистичкоЌ смеђоЌ империЌи има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Антон Шелестов Ќе урлао, секу"и мачевима нацисте, и пешадиЌу и тенкове:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  После тога "е клинац звиждати да су се вране онесвестиле, пробиЌаЌу"и им лоба®е.
  Маргарита, ломе"и противнике, искажу"и зубе, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле су се распршиле са босих ногу девоЌчице, погађаЌу"и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не"емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви су прошли кроз фашисте у млину.
  ЗоЌа, секу"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу нацистичким воЌницима и авионима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин, секу"и беле воЌнике и тенкове, зацвилио Ќе:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И падаЌу такни и бели борци.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Нацисти падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер "е победити маЌка РусиЌа!
  Антон Шелестов напредуЌе против нациста. Дечак Терминатор сече смеђе трупе.
  А при том, прсти дечакових босих ногу избацуЌу игле са отровом, цепаЌу стабла и обараЌу авионе.
  Дечак урла:
  - Слава буду"оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  А онда Ќош Ќедан звиждук, и пад врана, коЌе се пробиЌаЌу чак и кроз кровове резервоара.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда "е девоЌка узети и пресе"и ...
  Маса лешева фашистичких воЌника.
  А и звижди"е, маса врана у несвести пада на хорде Фрица, разбиЌаЌу"и тенкове.
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Са тенковима сече нацисте и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла нациста. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сецка®е смеђих воЌника обема рукама. П ува®е из цеви. И голим прстима баца убоЌите игле - обара тенкове и авионе.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени "е оти"и!
  Августина, сече"и нацисте и истреб уЌу"и мрке воЌнике, вришти:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима "е Ќурити на неприЌате а, нешто што "е убити слона, а Ќош више тенк.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу"и тенкове и авионе.
  Антон Шелестов Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао много нациста у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Маргарита прелази у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш"и од сечива ветре®аче. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе смеђе ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами нацисти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева се гомилаЌу.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  А онда "е деца хорски звиждати да се читави облаци врана обрушаваЌу на нацисте, буквално им набиЌаЌу"и главе и буше"и им лоба®е, као бушилицом.
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду нацистичких лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А смеђи ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи"еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌе директно у грло нацистима зариваЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа смеђе трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз фашистичке трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата све "е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не"е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса.
  Дечак Антон у офанзиви све убрзава. Дечак туче нацисте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - цепаЌу тенкове и авионе.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа "е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она "е експлодирати и одЌедном "е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа "е нам ипак до"и!
  И води"е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори и тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве" Ќе разбио ни сто нациста. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Антон Шелестов се вратио у акциЌу. И он напредуЌе, машу"и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак терминатор се се"а див е стратегиЌе. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Антон Шелестов шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би"е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге "е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве"и броЌ наЌве"их убио Ќе смеђе борце.
  А чак и ако звижди, онда "е гавран пасти на фашистичке пукове у колосалним количинама. И толико погинулих, и тако к унови врана пробиЌаЌу кровове тенкова. И авиони се ломе.
  У борби Ќе и Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве" срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо"ним експлозивом, излете"е.
  И удари на неприЌате а.
  И он "е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не"е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве" прекинуто.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има"ете казну!
  И опет "е девоЌка мачевима посе"и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе"и из ковчега!
  А девоЌка "е узети своЌе зубе и голи"е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо"ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Антон Шелестов скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Он Ќе ве" прилично стар, с обзиром на пакао, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши"ав.
  Антон Шелестов Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби"емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу"е игле.
  И опет дечак звижди, десетине хи ада лопова сипаЌу на душмане и шиваЌу им шлемове.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
  - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да "е победа до"и!
  И слава Руса "е на"и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу"и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу"и тенкове. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море.
  А ако га пресече, значи да "е га пресе"и.
  Након тога, црвенокоса "е узети и запевати:
  - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Антон опет стотину нациста, носе"и метеор, пресеца"е. И он "е поди"и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита "е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  А деца "е опет звиждати и срушити вране на главе нациста.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама "е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава смеђе воЌске се откотр ала и тенкови су горели.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи"ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како "е оштрица полетЌети. И погоди"е много бораца, одсецаЌу"и куле од тенкова.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би"е воловска глава - не"е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Антон Шелестов прогунђа:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита, бацивши босом ногом, одломивши куполу тенка, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
  И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, али да завршим са таквом вештицом у пламену.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, секла неприЌате е и обарала авионе, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу"и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага"еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, сече"и нацисте, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници "е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Антон Шелестов изгледа веома елегантно у борби.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  Дечак терминатор Ќе ногом лансирао нешто што Ќе личило на елису хеликоптера. Одсекао Ќе пар стотина глава од нациста и тенкова, зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Антон, сецкаЌу"и мрке воЌнике, грк а:
  - И би"е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много нациста и тенковских кула.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу"и истреб е®е:
  - Би"е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много ловаца и авиона.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Августина, машу"и ногама и бацаЌу"и кукасте крстове оштрих ивица, гркнула Ќе:
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу"и нацисте:
  - Нико нас не"е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо се цепа и куле тенкова се руше.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарчао противнике и крилате лешинаре и издао:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете"е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Антон Шелестов о грк а®у:
  - Ох, рано, даЌе сигурност!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  ПриЌате ски звиждук и облаци врана падаЌу на главе нациста. А куле тенкова се цепаЌу од удараца ®ихових к унова.
  Наташа Ќе посекла нацисте и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак Ќе одговорио:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е, рушивши куле тенкова.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Овде Ќе бацила читаво буре на нацисте. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млатити нацисте. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би"е корисно
  Би"е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари"е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ из босих стопала летеле металне прска®е коЌе су топиле лоба®е и куле резервоара:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве" стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Антон Ќе у борби и напада нацисте. Туче их без сажа е®а, сече кроз тенкове, и цвили:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита, разбиЌаЌу"и смеђу воЌску и секу"и тенкове, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Наташа га Ќе узела и урлала, секу"и мрке борце заЌедно са тенковима:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа Ќе растргла нацисте, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А и он "е узети, и пустити звездицу босом ногом и докраЌчити многе фашисте.
  Наташа Ќе узела и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа, такође уништаваЌу"и нацисте и ®ихове тенкове, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу "е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица "е издати:
  - Не"емо дати неприЌате у милост! Би"е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  Августин Ќе такође сасвим логично приметио:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убила Ќе много нациста.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А сад "е да лупи главом о нацистичког генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти"и "еш у раЌ!
  Светлана Ќе веома биЌесна у офанзиви, посебно обараЌу"и тенкове, шкрипи:
  - Не"ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Док она пробиЌа све, авиони се руше. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  Антон Шелестов шкрипи:
  - Славни чеки"!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса нациста се срушила.
  Антон заурла:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  Маргарет у покрету. Свима "е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци"е педесет игала одЌедном. А масу су побили разни неприЌате и, нокаутирали и тенкове и авионе.
  Маргарита Ќе певала весело:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа "е постати леш!"
  Наташа у борби Ќе само нека врста терминатора. И рика®е Ќе гркнуло:
  - Банзаи! Брзо!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А нацисти су као ексери. И разби"е много мастодонта и крилатих, паклених машина.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако биЌесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  И сече троструки млин на нацисте!
  А Августин Ќе узвратио:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како "е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника смеђе империЌе, као и ®ихових тенкова и авиона.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се. Као што се чупаЌу куле тенкова и крила фашистичких летелица.
  Августин Ќе просиктао:
  - Све издаЌнике "емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Ќе, сламаЌу"и неприЌате е, издала:
  - Помести"емо те у ред!
  Августин Ќе потврдио:
  - Све "емо побити!
  А са ®ених босих ногу поново лети дар тоталног униште®а! И толико тенкова и авиона експлодирало Ќе у мале комади"е одЌедном.
  Антон Ќе певао као одговор:
  - Би"е комплетан банзаи!
  Августина, коЌа Ќе голим рукама кидала нацисте, секла их мачевима и бацала игле голим прстима, уништаваЌу"и одЌедном тенкове и авионе, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа, уништаваЌу"и смеђе ратнике, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Антон Шелестов, секу"и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала. Одсекао Ќе и куполе тенкова и репове авиона.
  Маргарита Ќе, сече"и ратнике мрког царства и оклоп тенкова, певала:
  - А кога "емо на"и у борби,
  И кога "емо на"и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Они су тада урадили добар посао са нацистима... И СовЌетска РусиЌа Ќе победила браон царство током напада на Москву.
  Рат Ќош ниЌе био завршен, али СССР Ќе ве" имао прилику да порази саме нацисте. Тако Ќе шесторица поново морала да прекине изврше®е своЌе супер и кул мисиЌе.
  
  
  
  
  
  
  
  
  МАНИАЦ САВЕ ПОРТ АРТУР
  МаниЌак Чикатило, као искуп е®е за грехе, постао Ќе дечак из цртаног филма Конан. ОваЌ дечак Ќе хероЌ Ќапанског анимеа. Али во ом мо"не чаробнице, у ®ега се уселила душа, наЌпознатиЌи и унапређени руски маниЌак.
  А сада Ќе дечак из цртаног филма Чикатило спреман за борбу.
  Изгледа као дете од око Ќеданаест година у шортсу, босоного, са ре ефним миши"има и голим препланулим торзом. Само га Ќе плава коса разликовала од Конана.
  А сада Ќе само Ќапански цртани филм морао да учествуЌе у одбрани Порт Артхура.
  Планина Висока Ќе к учна тачка у одбрани руских положаЌа.
  Цртани дечак се згрчио. Носи само шортс, а ве" Ќе новембар и хладно Ќе. Босе ноге ходаЌу по мокром снегу.
  ЧуЌе се тут®ава пушака. єапанци су бацили сву своЌу снагу да заузму Моунт Хигх. Након тога, погибиЌа ескадриле Порт Артхур "е постати неизбежна.
  Цртани дечак види планину мало са стране. єапанци су на томе.
  Руске Ќединице узвра"аЌу ватру из пушака и митра еза.
  Чикатило трчи узбрдо. Дечака приме"уЌу воЌници. Али они га не заустав аЌу. Плавокоси дечак у шортсу не изазива сум®у.
  Клинац каратиста се попео и одмах ударио босом ногом у самураЌеву браду. Он Ќе, примивши ударац, одлетео са планине.
  Чикатило цикну:
  - єедна нула!
  И опет дечакову голу округлу пету ударе у прса. А клинац каратиста ударио Ќе песницом следе"ег самураЌа.
  Чикатило-Конан Ќе певао:
  - Чекамо успех - Ќа сам наЌкул!
  А онда се поред ®ега поЌави Ќош Ќедан дечак Лешка Бри антан. А и он Ќе ушао у жестоку борбу. Ово Ќе Ќош Ќедан цртани филм. А са ®им и четири девоЌке у бикиниЌу.
  Ево читавих шест агресивних ратника ушло Ќе у битку. И хаЌде да тако ревносно уништимо самураЌе без имало сажа е®а. И небо Ќе єапанцима изгледало као овчиЌа кожа и почело Ќе тотално униште®е и униште®е. Све Ќе то претило краЌ®им поразом.
  А девоЌке су секле мачевима, и бацале голим прстима смртоносне и шокантне грашке смрти и потпуног униште®а. А за єапанце ниЌе било сажа е®а.
  Чикатило Ќе узео и босих пета бацио пакет експлозива и цела дружина самураЌа Ќе била растргана у комади"е.
  Дечак Терминатор Ќе певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Не плашимо се смрти на боЌном по у...
  Витез "е се храбро борити са неприЌате ем,
  Чак и умира®е "е победити!
  Битка Ќе колосалних размера и вид ива Ќе огромна зора мисли и енергиЌе.
  ДевоЌке и дечаци ратници су сатима хаковали.
  Па су почели да шкрабаЌу из митра еза. И такође користе"и голе ножне прсте.
  Дечак Чикатило Ќе пуцао, покосио неприЌате е и певао, слажу"и ред за другим:
  - Постат "у храбриЌи и храбриЌи од лава!
  Дечак Бри антан, одсецаЌу"и самураЌе и разбиЌаЌу"и планине, пропали:
  - Шта Ќе са лавом! Чак храбриЌи од носорога!
  ВикториЌа, ова црвенокоса лисица, бацила Ќе нешто изузетно смртоносно главом са девоЌачком потпетицом.
  Нокаутирали су доста єапанаца и пискали:
  - До наЌве"ег поравна®а!
  Надежда, обараЌу"и противнике као кеглице палицом, гугутала Ќе, показуЌу"и зубе:
  - За нову РусиЌу!
  Елена испусти му®у из своЌих гримизних брадавица и загугута:
  - За величину планете Зем е!
  ЗоЌа Ќе испалила каскадни пулсар из свог пупка, и оголивши зубе и пуштаЌу"и сунчеве зраке из ®их, викну:
  - За изузетна достигну"а!
  Нада га Ќе узела и из скерлетне брадавице послала убиствени зрак разара®а и гркнула:
  - Слава Ота¤бини!
  ВикториЌа, косе"и притиснуте єапанце, цвркута:
  - Дамо своЌу душу,
  Ми смо наша света ота¤бина!
  СтоЌимо и побеђуЌемо -
  И не"емо зажалити живот!
  А ®ене гримизне брадавице "е бити разнесене разорном му®ом коЌа "е спалити цео бата он.
  ЗоЌа Ќе рекла:
  - Наша кул победа!
  А такође и на неприЌате а, колико "е оштро погодити ...
  Надежда Ќе запиштала, оголивши лице и агресивно цвиле"и:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  А ®ени голи ножни прсти "е поново испалити смртоносну гранату.
  Толико се разара®а и разара®а дешаваЌу. єапанце, без имало сажа е®а, помете шесторка.
  Дечак Чикатило, шкрабаЌу"и душманима, шкрипи:
  - За велики комунизам!
  ДиЌамант додаЌе:
  - У ковчегу "емо терати реваншизам!
  Дакле ватрена подршка, само лака по ска арти ериЌа. Руска воЌска може да води Ќаку ватру. У стилу Бура против Британаца. Они су такође своЌевремено покушали да изврше фронтални напад. Али Британци су ипак имали избор, на пример, да заобиђу и покушаЌу да опколе бурску милициЌу. Оно што су чак и са закаш®е®ем урадили. А єапанци не могу да заобиђу тврђаве - мораЌу да се попну на Ќуриш.
  АндреЌ Чикатило пуца на єапанце из митра еза. Сада Ќе цео цртеж на видику и ви, не знаЌу"и грешку, закуцавате. Жута лица мртвих воЌника искрив ена су злобом. Иза ®их се пе®у други Ќош бесниЌи самураЌи. Али и ове косите, стичу"и све Ќаче самопоузда®е. єапанци не могу да пређу такву прекретницу.
  Чинови заостаЌу за чиновима. Ланци се раскидаЌу, а поЌав уЌу се све више подела. МалоброЌни борци се држе бод икаве жице, цепаЌу Ќе и поново падаЌу. Пуне се читавом планином лешева. Затим на овоЌ планини Ќош Ќедан слоЌ мртвих, па Ќош Ќедан. И тако све док не порасте цело брдо.
  Када се митра ез АндреЌа Чикатила прегреЌе, дечак преузима Ќош Ќедан. Нека се єапанци задаве крв у. Понегде ве" избиЌаЌу борбе прса у прса. Али дечак пуца - Ќедан метак, Ќедан или чак два или три леша. єапански штап Ќе веома густ, а митра ез може пробити неколико ®их одЌедном. Па нека се удаве повра"а®ем.
  Нема ништа против єапана, дечак терминатор нема ништа. Напротив, они су веома храбри самураЌи, ничега се не плаше. Пе®и се и пе®и се, не плаши се смрти. Али, углавном, смрт Ќе била неубед ива. Нека, ипак, све покриЌу лешевима.
  Овде су опет променили митра ески поЌас, а дечак Ќе стаЌао на ®ему босих ногу, Ќош Ќе било топлиЌе. Ве" Ќе на носу круна лета, али ветрови са севера дуваЌу, а мраз Ќе поштен. Желим да се брзо загреЌем са мачем и борбом прса у прса. НаЌзад, дечак, ве" после тридесете потрошене дугачке траке, ниЌе могао да одоли, Ќурнуо Ќе у напад са мачем. А сада Ќе дечак Супермена незаустав ив.
  Када се кре"ете тако брзо, сечете као И а Мурометс - у десноЌ улици, у левоЌ траци. Млин, а десетак глава одсечених. ПриЌемни лептир и десетак других. Прима®е лепезе и десетак тре"их. А лешеви су топли, трчи по ®има босим ногама, осе"аш блаженство.
  Не као са овим... Чизме! Браво Лешка, и он покушава да се бори босоног. И док се држи, иако су шапе постале црвене као гуска.
  єапанци настав аЌу да се пе®у и пе®у. Да бисте убрзали ®ихово истреб е®е, морате скочити назад и поново узети митра ез.
  Да са ®иховим митра езима, ако ипак уништите леш или неколико лешева сваким метком брже него мачевима. єедан митра ески поЌас Ќе хи аду метака. Зато се чуваЌте самураЌа! И да е "еш плесати.
  ПуцаЌу"и, дечак Ќе помислио да Ќе єапан имао много сре"е у том рату. Посебно у чи®еници да Ќе избила револуциЌа. Па, до тренутка када Ќе мир склоп ен, єапанци су ве" били исцрп ени на копну, а Руси су могли да их докраЌче. Генерал Самсонов, тачниЌе Линевич, коЌи Ќе имао дупло више трупа и примао све више и више нових попуна, могао Ќе сам напасти самураЌа. Али уместо тога, руске Ќединице су тада прешле у дефанзиву. єапанци, међутим, више нису могли да се попну на Ќуриш. Дакле, свет им Ќе био потребниЌи него РусиЌа.
  Овде ЗоЌа пуца из митра еза ... Он шкраба страшном силом, косе"и неприЌате е без сажа е®а.
  И сада девоЌка притиска своЌу гримизну брадавицу на пра"ку и сада Ќе смртоносни дар униште®а избачен.
  ЗоЌа Ќе певала:
  - Конац Ќе прекинут
  Прети нам зла смрт...
  Да Руси живе
  НеприЌате  мора Ќедноставно да умре!
  Елена, шкрабаЌу"и ускооке воЌнике, и избацивши Ќош Ќедан ред у низу, викнула Ќе:
  - За Ота¤бину - нашу маЌку!
  Цртани дечак Ќе наставио да шкраба, обараЌу"и неприЌате е из небеског царства и размиш аЌу"и.
  1922. єапан ниЌе ризиковао нови велики рат. Бо шевици су заузели ПриморЌе. Многи су оштро грдили тадаш®ег цара што ниЌе искористио слабост нелегитимног комунистичког режима и ниЌе себи узео Далеки исток. Зашто су онда єапанци оклевали ниЌе сасвим Ќасно.
  єапан се 1904. одлучио на рат, у коме готово нико ниЌе веровао у пово ан исход за самураЌе. Али 1922. године єапанци се нису усудили да победе Црвену армиЌу, ослаб ену грађанским ратом. Штавише, имали су подршку целог капиталистичког света.
  Уопште, бо шевици су, наравно, имали сре"е. Антанта Ќе могла да раскомада РусиЌу, а Црвена армиЌа им ниЌе ривал. Овде АндреЌ Чикатило ниЌе разумео неке ствари.
  Зашто Ќе Запад у двадесетоЌ години заправо споЌио белогардеЌски покрет. Чак и да Бели нису имали прилику да заузму Москву, онда Ќе сасвим могу"е да неке териториЌе задрже за себе. Да, и РусиЌа би могла бити веома ослаб ена одвлаче®ем таквог рата. НеЌасно Ќе и зашто Антанта ниЌе бранила буржоаске кавкаске владе. Имали су чак и договор о воЌноЌ подршци. єасно Ќе да тада осиромашена Црвена армиЌа Антанте ниЌе ривал, посебно у техничком погледу. Али из неког разлога Енглеска и Француска су показале пасивност.
  ВикториЌа га Ќе узела и босим ногама избацила читаво буре експлозива направ еног од пи евине.
  И како Ќе експлодирала див ом силином. А она Ќе гукала:
  - За кра а и царство!
  ЗоЌа Ќе, настав аЌу"и да жвр а по неприЌате у, зарежала врло агресивно, а скрета®е Ќе било далеко, косе"и неприЌате а.
  Онда Ќе заурлала:
  - Би"е ковчег за вас самураЌе!
  Елена, ломе"и неприЌате а и гомилаЌу"и хрпе лешева, избиЌаЌу"и неприЌате а на смрт, и делуЌу"и невероватном снагом, забиЌаЌу"и хорде самураЌа у ковчег, зацвилила Ќе:
  - За победу над неприЌате има!
  Надежда, не даЌу"и неприЌате у ни наЌма®у шансу, и покосивши га као убоЌитим Ќатагом, и исече"и єапанце, рече:
  - Порт Артур, Порт Артур -
  НиколаЌ те ниЌе одувао!
  Да ли би Британци, на пример, могли да задрже Крим. Тамо би искрцали трупе са тенковима, тешко да би их отерали преко превлаке, Црвени... У сред®оЌ АзиЌи Британци и Французи су могли да помогну буржоаским републикама. И генерално, много тога би могло бити неприЌатно за СовЌетску РусиЌу, али се на сре"у ништа ниЌе догодило. Иако би, наравно, єапан желео да задржи ПриморЌе за себе, дефинитивно не би било снаге да одатле избаци самураЌе двадесетих година. єапанци би тамо могли да организуЌу марионетски режим - попут ман¤урског.
  Када Ќе АндреЌ Чикатило прочитао Бонивурско срце, такође Ќе био заинтересован. Зашто єапанци нису ушли у битку са Црвеном армиЌом, ве" су Ќедноставно дали ПриморЌе бо шевицима. Штавише, самураЌи би морали да се боре не са читавом СовЌетском РусиЌом, ве" само са Далеким истоком. Односно, Далекоисточна Народна Република. А єапану то у то време ниЌе био ривал.
  єапанци су у Првом светском рату готово без губитака заузели немачке поседе на Пацифику, и постали Ќош Ќачи него што су били 1904. И ниЌе сасвим Ќасно зашто су тада имали храбрости и дрскости, а нису имали у 1922. године. Наравно, САД и БританиЌа би активно подржале єапанце у борби против бо шевика.
  То Ќе оно што АндреЌ Чикатило ниЌе могао да разуме, изненађен чак и када Ќе био дете. Штавише, єапанци су прво заузели Владивосток, али су онда некако отишли без борбе. И єапан се не стиди да окупира цео Далеки исток, али самураЌи се за то нису борили ...
  Али, колико храбрости: иду у Ќуриш, гину на хи аде, па и десетине хи ада, али нападаЌу као биороботи. А єапанци немаЌу концепт страха или инстинкта самоодржа®а. Да ниЌе ®ихових шест, онда не би задржали град-тврђаву.
  У стварноЌ историЌи, Порт Артхур Ќе ве" пао до тог тренутка. А онда Ќе самураЌ окупио скоро све копнене снаге.
  ВикториЌа Ќе голим прстима бацила бумеранг са кукастим крстом и одЌедном одсекла десетак глава, режу"и:
  - За Веру, Цара и Ота¤бину!
  А девоЌке истребе єапанце и дечаке...
  Дечак Ќе, заменивши прегреЌани митра ез ве" охлађеним и не лепом речЌу, поменуо Куропаткина:
  ОваЌ магарац не користи предност! Изгледа да "емо морати сами да побиЌемо све Ќапанске воЌнике. - Олег Ќе голим прстима бацио гранату, крхотине су пресекле читаву гомилу Ќапанских воЌника и клинац Ќе наставио. - Ето, Куропаткину Ќе требало судити за овакво кривично нечи®е®е.
  Дечак Ќе поново бацио гранату ногама, а онда су голим прстима почели да бацаЌу поклопце лимених конзерви. Дакле, убиЌете две муве Ќедним ударцем: додатно уништите єапанце, а ваше голе ноге се загреЌу. Сав мраз Ќе преко двадесет степени, а кад падне мрак би"е и више. И тако сте у покрету и загреЌте се. Поред тога, можете бацити и тупе оштрице и игле. И уопште, у тврђави има пуно крхотина од пирсинга и реза®а.
  Дакле, самураЌе туку рукама и ногама. А из да ине... Дечак Ќе викнуо:
  - СамураЌ Ќе умро храбро - под притиском челика и ватре!
  Надежда Ќе пуцала из митра еза голим ножним прстима, али Ќе чекала и нека изненађе®а. На пример, мали хемиЌски рудници. Овде, наравно, морате бити веома опрезни у ®иховоЌ употреби како не бисте отровали сопствене воЌнике. Али надарена за математику у кругу Архимеда и Пелмана, Надежда Ќе све израчунала.
  А када Ќе самураЌ ве" упао у суседно утврђе®е, лепа девоЌка Ќе голим ногама кликнула ултразвучним детонатором. И си"ушне ампуле са Ќаким и заЌед ивим гасом су пуцале, покриваЌу"и површину од десет хи ада хектара одЌедном.
  Ово Ќе заиста оружЌе богова ДемиЌурга, коЌе не би било сувишно ни у двадесет првом веку. Током примирЌа, сЌаЌна Наташка, заЌедно са самим пране"аком Менде еЌева, припремила Ќе отров коЌи Ќе био веома отрован, али се брзо распао у ваздуху. А ®егово токсично деЌство Ќе управо засновано на посебном методу везива®а кисеоника.
  Одмах се испоставило да Ќе Ќедан и по Ќапански корпус убиЌен за петнаест до двадесет секунди... А призор десетина хи ада воЌника коЌи умиру у краткоЌ агониЌи отрезнио Ќе Ќапанску команду.
  Почела Ќе да свира музика повлаче®а, а пошто су током овог Ќуриша изгубили преко сто педесет хи ада воЌника, єапанци су се завалили. Руси су опрезно прогонили єапанце, али су се плашили и гаса, или неке врсте заседе. Битка се завршила као да ниЌе ни почела.
  Али АндреЌ Чикатило се Ќош ниЌе посекао, нешто Ќе накупило много енергиЌе у дечаку, и он Ќе поЌурио у потеру за ускооким. Тако их сустижеш и исецкаш, као да гризе  семе. Па, како не показати своЌе уме"е ако неприЌате  не узврати.
  Али на неочекивано окрета®е ка дечаку, поново Ќе искочио нин¤а у црноЌ дуксерици. Опет права битка за вештину.
  АндреЌ Чикатило Ќе, као ве" добро загреЌан, напао свог колегу. Избацио Ќе три диска одЌедном, али два су мачеви посекли у ходу, а тре"и Ќе проЌурио поред, замало ухвативши клинца терминатора за уво. Нин¤а Ќе звиждао и рекао на Ќапанском:
  - Руски Наруто!
  АндреЌ Чикатило Ќе спремно потврдио:
  - Наравно, кул Ќе!
  Мачеви укрштени, искре лете. Нин¤а Ќе парирао нападима и повукао се. Сам АндреЌ Ќе голим прстима бацио комад метала. НеприЌате  Ќе реаговао, али дечак Ќе предвидео где "е се избе"и и посекао се, под оштрим углом, круже"и око сечива. НеприЌате  Ќе био закачен, заштитна кожа Ќе пукла и крв му Ќе зацрвенела на боку.
  Нин¤а Ќе скочио назад, био Ќе ра®ен и прилично дубоко, и да Ќе то био ударац великих размера, потпуно би се преполовио. Чини се да Ќе руски Наруто легендарни борац, ®егове оштрице б ескаЌу врло брзо.
  Нин¤а поново покушава да баци, али промашуЌе ударац цеваном у колено, а АндреЌ Чикатило сре"но Ќе зубима ухватио свастику-бумеранг. НеприЌате  покушава да нападне, али он сам добиЌа оштрицу у руку. Бицепс Ќе изрезан, а дечак, без заустав а®а, проводи читаву сериЌу. Девети ударац "е добро до"и у врат... Па, нин¤ин биков врат Ќе под заштитом, само напола посечен. Али ништа друго, неколико потеза, снажан ударац са заокретом тела и глава се коначно одваЌа од тела.
  Тако Ќе нин¤а завршио своЌу кариЌеру на северозападном фронту.
  Дечак терминатор Ќе узвикнуо:
  - Банзаи на руском!
  После тога же а за борбом Ќе мало спласнула. ТачниЌе, Ќер се єапанци ве" повлаче.
  Но" са 22. на 23. новембар 1904. била Ќе и хладна и вру"а у исто време. БореЌко Ќе убедио Кондратенка да не жури, пошто су непознати они коЌи су напали єапанце. Можда Ќе чак и између самураЌа дошло до личног обрачуна, иначе те могу погодити они и они.
  Уморни Кондратенко Ќе заспао на сандуку за мунициЌу. У међувремену Ќе ве" постало светло.
  Како су контуре битке излазиле из мрака, постала су вид ива броЌна брда посечених и стре аних єапанаца. ДевоЌке не само да су секле, ве" су и заробиле око педесет митра еза, седам пушака са мунициЌом. П усак метака поново Ќе пао на самураЌа, а Перунова "ерка Надежда придружила се хрт "ерки Сварог Елене. Губици єапанаца су ве" били колосални, и готово незамен иви. До Ќеданаест сати уЌутру послед®и напад се угушио и дошло Ќе до привременог затишЌа.
  У подне су стигли генерали Кондратенко и Смирнов. ОбоЌица ве" искусних ратника били су шокирани тако колосалним гомила®ем лешева на Ќедном месту. Више од четрдесет пет хи ада Ќапанских воЌника и официра страдало Ќе у ЌедноЌ но"и и Ќутру. А пре генерала поЌавиле су се само четири девоЌке у бикиниЌу, обилно попрсканим крв у, и два атлетска дечака у шортсима сашивеним од посебно издрж иве тканине, на коЌу се ниЌе лепила црвена и било коЌа друга течност.
  Све Ќе то подсе"ало на запа®уЌу"и делириЌум, а оба генерала су се чак и штипала. Али поручник БореЌко, два метра и неколико копеЌки, пружио Ќе руке рен¤еркама и загрмио:
  - Има жена у нашим селима!
  Мо"на, црвенокоса ВикториЌа чврсто Ќе затресла Бореикову мо"ну шапу као одговор и рекла Ќе филозофски:
  - Има жена у нашим селима! Какво славно рендиса®е ковчега!
  Светлокоса као први снег, Надежда Ќе показала на неколико посрам ених дечака:
  - И продрмаЌте их, нису се борили ништа горе од нас!
  Бореико се нежно руковао. Прави гигант са растом НиколаЌа Валуева, а можда и више у тежини. Лице заиста ниЌе тако ускогрудо, ве" нешто у ®ему од И е Мурометса, поготово што Ќе БореЌко успео да пусти браду. Истина, ¤иновски поручник ниЌе анђео, он Ќе правио туче с пи"ем и тукао многе. Али генерално, ®егова душа Ќе, како кажу, весела.
  Кондратенко Ќе необриЌан, са израслим брковима, веома сличан ЧапаЌеву, како Ќе приказан у филму. Смирнов Ќе, напротив, обриЌан, у позла"еном пени, изгледа као професор са еполетама. Иза ®их Ќе шачица воЌника и морнара.
  Мудра и техничка Елена им Ќе наЌпре показала освоЌене трофеЌе, а ватрена ђаво ВикториЌа Ќе без оклева®а почела да се пе®е у Ќапанске торбе, говоре"и:
  - Тамо имаЌу суве оброке... Гарнизон броЌи сваку мрвицу хлеба.
  "ерка Белобога ЗоЌа, као веома осет ива девоЌка-медиЌ, приметила Ќе:
  - Момци, брзо однесите митра езе и топове: за пар сати єапанци "е почети да гранатираЌу планину, све пушке "е бити концентрисане на ®у, тако да не"е остати ни Ќедан цео убоЌни апарат!
  Кондратенко забринуто упита:
  - А како сте ви?
  Агресивна ВикториЌа Ќе за добродушну ЗоЌу одговорила:
  - А ми смо Ќако Ќаки, руске вештице, не"е нас узети ни гранате ни крхотине. Па да спавамо мало... А тамо "емо опет да сечемо!
  Плавоока Елена се сложила са овим:
  - Докле год тут®и канонада, єапанци не"е Ќуришати. Дакле, нема разлога да било кога остав ате на планини. А онда кад се самураЌи попну, исецка"емо их као прошли пут!
  Светлуцава Надежда, цртаЌу"и голим прстима орнамент на првом Ќесе®ем снегу, потврди:
  - Баш тако! єапански генералштаб Ќе одлучио да све своЌе напоре концентрише на ову планину. Дакле, на другим фронтовима "ете за сада имати одушка.
  Чврста и техничка Елена Ќе строго наредила:
  - Вратите уништено! Не брините за ескадрилу - док не заузмемо планину Висока овде. А неприЌате  "е ускоро бити исцрп ен када се обрачуна са нама.
  АндреЌ Чикатило Ќе сматрао да Ќе потребно и да брб а:
  - А потопи"емо и ®егове боЌне бродове!
  Кроз редове воЌника и морнара прође жамор одобрава®а. Након тога су сви почели брзо да ваде броЌне трофеЌе.
  єапанци су отворили ватру ве" током заласка сунца. Заиста су све што су могли усмерили на планину. Али девоЌке и дечаци рен¤ери мутанти су се до овог тренутка затворили у подрум тврђаве и уронили у ста®е дубоке, ресторативне медитациЌе. И нека єапанци расипаЌу своЌе шко ке на празан простор. Хо"е тактику Антанте, па нека испробаЌу.
  Генерал-гувернер Стесел, сазнавши за оно што се догодило на Моунт Хигх, дуго Ќе одбиЌао да веруЌе. Мало мршавиЌи, али ипак гоЌазан, достоЌанственик Ќе викнуо:
  - Ово су твоЌе еротске фантазиЌе! Жене са мачевима - глупости!
  Командант тврђаве, генерал Смирнов, збу®ено слеже раменима и боЌаж иво одговори:
  Да их нисам видео своЌим очима, никада им не бих веровао. Али чи®енице су тврдоглаве ствари!
  Стесел Ќе грубо зарежао:
  - Глупости и Ќош глупости!
  Затим Ќе Смирнов сасвим логично предложио:
  - Можете ли, Ваша ЕкселенциЌо, да их лично упознате?
  Међутим, гувернер Ќе одбио тако примам иву понуду и замолио да што пре позове Фока.
  Остарели Немац Ќе дуго радио за Ќапанску обавештаЌну службу и много Ќе размазио Русе. Сам Фок Ќе спо а веома сличан Гобсеку, коЌи Ќе Балзак тако талентовано описао, и ништа ма®е похлепан. У ствари, новац Ќе подстакао Фока да ступи у контакт са агентима микадоа. Меркантилни обзири пре свега.
  Међутим, вест да Висока планина ниЌе заузета и да су се поЌавиле четири чудовишно снажне и ђаволски лепе вештице (босоноги дечаци, наравно, нису узети у обзир!), чак Ќе и обрадовала Фока. Сада можете тражити од Ќапанске шпиЌунске мреже додатну накнаду за нови, фантастични напад креча.
  А новац воли рачун... И што Ќе теже самураЌу у близини Порт Артура, услуге професионалног шпиЌуна Фока су све скуп е.
  Сходно томе, немачки генерал Ќе са осмехом предложио:
  - За пар дана одржите састанак и наградите девоЌке оним што можете! И док размиш амо...
  Укла®а®е опасне особе ниЌе тако лако. Овде Ќе Кондратенко Ќош увек жив - оваЌ генерал Ќе грб, веома вешт командант, а Порт Артур ве" четири и по месеца држи стабилну линиЌу одбране. А цела опсада траЌе више од шест месеци и єапан крвари...
  Поред многих убиЌених, било Ќе Ќош неколико єапанаца, зг®ечених лешевима, смрсканих, али живих, коЌи су зароб ени, на ВисокоЌ планини.
  єедан од ®их, капетан Наката, бивши адвокат високог профила из ТокиЌа, дао Ќе веома заним иво сведоче®е.
  Испоставило се да Ќе єапан ве" био у изузетно тешкоЌ финансиЌскоЌ и економскоЌ ситуациЌи. ПонестаЌале су залихе воЌног материЌала, понестаЌало Ќе обучене радне снаге. ВоЌници опсадне воЌске су веома уморни и исцрп ени због лоше и неквалитетне хране. У самом єапану желе брзи зак учак. Али у исто време инсистираЌу да што пре заузму Порт Артур - иначе Зем а излазе"ег сунца не"е добити ништа од овог рата. Да, и РусиЌа не жели мир. Уосталом, упркос свим поразима у Ман¤уриЌи, Куропаткин има много више ко®ице и пешадиЌе. И у свим овим поразима єапанци су губили воЌнике ништа ма®е од Руса.
  Па да Ќе Куропаткин такав душек, и да Ќе имао бар мало од Александра Суворова, ток рата би био другачиЌи.
  Али свеЌедно, руска воЌска у Ман¤уриЌи расте и сваког месеца се пове"ава за два корпуса. И постоЌи граница сваком кукавичлуку и осред®ости, ако опсадна воЌска не одвеже руке, онда "е до Нове године Куропаткинова супериорност у пешадиЌи постати двострука, у ко®ици трострука, а у арти ериЌи више од Ќедан и по пута - неприЌате у Ќе потребно много оружЌа за опсаду.
  И са тако великом маргином, може ли бивши министар одбране некако да се избори?
  Овом приликом, поручник Бореико се присетио приче о Тамерлану и Мули Насредину.
  Рески глас руског официра глатко Ќе тут®ао над рововима оште"еним гранатама;
  - Када се опсада ДелхиЌа дуго отегла, Тамерлан Ќе почео да диктира писару да се позадинске службе поша у у помо".
  "Поша ите педесет хи ада обучених пешака, двадесет пет хи ада ко®аника, шест стотина балиста и три стотине катапулта и Ќош две стотине ратних слонова...
  Врховни каган се осврне на понизно погнутог Мулу Насредина и тихим тоном упита:
  - Можда смо постигли нешто наЌмудриЌе?
  Мула Ќе одмахнуо главом и храбро се обратио писару:
  - ПоцепаЌте лист, а пергамент баците у корпу - ништа од овога нам уопште не треба!
  Тамерлан се изненади и упита мудраца:
  - А шта нам онда треба!
  Насреддин Ќе одговорио самоувереним тоном:
  - Нека поша у паметног команданта!
  Речи високо ерудитског поручника БореЌка наишле су на одобраваЌу"и смех руских воЌника.
  Друга важна вест била Ќе да се нада да "е Немачка у"и у рат на страни єапана ниЌе остварила. КаЌзер Вилхелм Ќе чак пружио помо" ескадри Рождественског, коЌа "е сада, заЌедно са шест бродова контраадмирала Бабушкина, имати педесет и Ќедан брод. Ако се овоме дода и окуп ена прва пацифичка ескадрила у Порт Артуру, онда се може ре"и да Ќе укупна ватрена мо" Ќапанске и руске флоте Ќеднака. А ако ипак успете да купите седам тешких крстарица од Аргентине, онда "ете остварити предност.
  Тако Ќе Кондратенко заспао веселог расположе®а, иако су єапанци сав своЌ фити  концентрисали на Моунт Хигх.
  
  АКО НЕ ДИРАТЕ АМЕРИКУ
  Хитлер ниЌе обЌавио рат СЌеди®еним Државама. Па, амерички Конгрес ниЌе смео да уђе у рат у Европи. Ток историЌе се променио од овог ... єапан Ќе победио у битци код МидвеЌа и чврсто се учврстио у Тихом океану.
  Ромел никада ниЌе успео да заузме Египат. Али ни Британци нису ишли на операциЌу Бак а.
  Код Ста инграда су Руси победили, али Ќе онда МеЌнштаЌн кренуо у контранапад у УкраЌини. Штавише, пошто ниЌе било потребно пребацива®е трупа у Африку, у контранападу Ќе учествовало Ќош неколико немачких дивизиЌа. Фриц Ќе такође значаЌно допринео авиЌациЌи. Штавише, легендарни немачки ас МарсеЌ Ќе пребачен на источни фронт. И нека уништи совЌетске авионе.
  МарсеЌ Ќе легенда у ваздуху. Када Ќе оборио три стотине авиона, Хитлер Ќе специЌално за ®ега увео нови степен Витешког крста са златним храстовим лиш"ем. А за четири стотине авиона поклонио Ќе Орден немачког орла са диЌамантима. И за пет стотина Великог крста Гвозденог крста предато.
  МарсеЌ на небу Ќе велики феномен. И ®егови совЌетски пилоти се плаше.
  У МеЌнштаЌновом контранападу учествовало Ќе и тридесет нових тенкова Тигер, коЌи су у стварноЌ историЌи осред®е нестали у песку Сахаре. И тако се Американци не пе®у, а Британци по сваку цену покушаваЌу да задрже ИндиЌу и не напредуЌу у Египту.
  Укратко, Маинстеин Ќе успео да поврати не само Харков и Белгород, ве" и Курск. И Црвена армиЌа Ќе претрпела више штете. И Немци су формирали неколико котлова. А онда Ќе уследила оперативна пауза због одрона блата.
  У стварноЌ историЌи постоЌала Ќе Курска избочина. Али сада Ќе ова ивица одсечена.
  А пита®е Ќе куда и"и? Нисам хтео поново да идем у Ста инград. Али без заузима®а Ста инграда не"ете обезбедити своЌе трупе на Кавказу. Али опет се попети у ову но"ну мору?
  Напад на Москву? Али постоЌи мо"на и одбрана у дубини.
  Штавише, Црвена армиЌа Ќе одсекла ивицу Ржев, а на совЌетским позициЌама нема клинова. Ле®инград Ќе такође веома мо"на тврђава - град-цитадела.
  Односно, где год да га баците - свуда постоЌи мо"на совЌетска одбрана трупа са невероватном издрж ивош"у. А онда Ќе Хитлер одлучио - да зада главни ударац Египту, и заузме нафтне бушотине на Блиском истоку.
  И у исто време допунити трупе Вермахта колониЌалним, арапским дивизиЌама.
  ИдеЌа Ќе била привлачна. А на истоку кладите се на ваздушну офанзиву и млазне авионе. Конкретно, млазни бомбардери Арадо обе"али су да "е постати застрашуЌу"а сила коЌа практично не"е претрпЌети губитке.
  У сваком случаЌу, на истоку, Фирер Ќе наредио да се брани и напредуЌе у Африци.
  Ромел Ќе добио неколико тенковских дивизиЌа, ук учуЌу"и и оне са Пантерима и Тигровима. Оба ова тенка у време поЌав ива®а и неко време после тога била су наЌбо а на свету. Британски тенкови су очигледно били надЌачани. Иако "Черчил" ниЌе био ништа слабиЌи оклоп. Али ®егов топ Ќе очигледно био недово ан.
  Фоке-Вулф Ќе такође био добар ауто. ОваЌ борац Ќе имао наЌмо"ниЌе оружЌе и буквално Ќе помео противнике. НаЌгора маневарска способност надокнађена Ќе великом брзином приликом ро®е®а. Да, и шест ваздушних топова Ќе могло да обори било коЌи авион из првог позива. Тако да Ќе притисак био заиста огроман.
  Британци су пали под ударима мо"них, немачких асова. Не само МарсеЌ.
  НеприЌатно изненађе®е за БританиЌу био Ќе тенк Тигер, коЌи Ќе имао висококвалитетни оклоп и снажну прежив ава®е. Тако Ќе офанзива Ромела и Ќула изазвала шок у БританиЌи.
  Упркос вру"ини, Немци су у покрету пробили одбрану и продубили стотине километара, заузевши АлександриЌу. И заузео делту Нила. У борбама, тенковски ас Витман се истакао на Тигру. И нови хероЌ у Тре"ем РаЌху.
  Успон у Египту и звезда Хафмана, коЌа "е ускоро постати друга.
  И Рудел Ќе био хероЌ.
  Опет пун немачких подвига. Ромел Ќе вешто командовао и победио у казанима. Британаца Ќе било ма®е и квалитетом су били лошиЌи од Вермахта.
  У борбама Ќе тестиран и Ќуришни пропелер МП-44, коЌи Ќе био наЌбо и на свету и показао се веома ефикасним. Уопште, Немци су победили БританиЌу у сваком погледу и прешли Суецки канал и да е до Ирака и КуваЌта, са Палестином.
  Нешто раниЌе зароб ена Ќе и Малта. Што Ќе била веома добра операциЌа. Ста ин Ќош ниЌе напредовао и чекао Ќе. Али пораз Британаца Ќе закомпликовао ситуациЌу. А сада су нацисти могли да ударе на Кавказ и са Ќуга.
  Црвена армиЌа Ќе са закаш®е®ем започела офанзиву на Курск и Орел у септембру. Али Немци су га очекивали и припремили мо"ну одбрану.
  У одбрани су тест положили и Немац Фердинандс. ОваЌ самоходни топ са веома снажним пред®им оклопом показао се као ефикасан у уништава®у тенкова.
  НиЌе лоше у одбрани и "пантер". Немци су се тврдоглаво одупирали. СовЌетске трупе су напредовале изузетно споро и нису могле да уђу у оперативни простор.
  Немци су успели да избегну колапс фронта и да се одупру. А Црвена армиЌа Ќе за два месеца напредовала само стотину километара, само се приближила Курску и Орлу и, услед великих оште"е®а, стала. А Немци су заузели цео Блиски исток. А у новембру су успели да заузму Гибралтар на Ќуриш. Хитлер Ќе ипак убеђивао Франка.
  Поред тога, Енглеска Ќе била знатно ослаб ена због активности неприЌате ске подморничке флоте. И ово Ќе такође имало негативан ефекат.
  Черчил Ќе чак почео да наги®е ка сепаратном миру. Али Хитлер Ќе желео да потпуно потчини Црни континент. И понудио Ќе Ста ину примирЌе на годину дана.
  Лукави вођа СССР-а Ќе пристао на ову паузу. Рачунао Ќе на ново оружЌе.
  Али Хитлер Ќе знао шта ради. Немачка Ќе заузела Африку, а у лето 1944. почела Ќе искрцава®е у БританиЌу. И овога пута нацисти су успели да ураде све беспрекорно. Млазни авиони нациста преузели су доминациЌу на небу. А ловци МЕ-309 и ТА-152 са елисним погоном били су веома Ќаки. А Ќуришна пушка МП-44 показала се веома кул у масовноЌ сериЌи.
  Од тенкова треба иста"и Пантер-2 са нижом силуетом и малом уском куполом. Уз додава®е наоружа®а и оклопа, нови тенк Ќе тежио само четрдесет седам тона са мотором од девет стотина ко®ских снага. И имао Ќе добре возне перформансе, са топом 71ЕЛ калибра 88 мм и пред®им оклопом од сто педесет милиметара. Тигар-2 се производио у малим сериЌама, због чи®енице да Ќе изглед Пантера-2, коЌи готово да ниЌе био инфериоран у заштити и Ќеднаком наоружа®у, са огромном супериорнош"у у возним перформансама, одмах учинио оваЌ тенк застарелим.
  Као обичан "Тигар". Али "Лав" -2 се показао успешниЌом машином.
  У ®ему су мотор и ме®ач постав ени заЌедно и попречно. Као резултат тога, силуета Ќе пала, а резервоар Ќе постао много лакши. Имао Ќе "Лав" -2 са тежином од педесет три тоне. Топ 105 мм 70 ЕЛ, бочни оклоп 82 мм, пред®и оклоп трупа 150 и 120 мм са косинама. А чело куле Ќе 240 мм са косинама.
  И мотор од хи аду ко®ских снага. Аутомобил Ќе, као што видите, и трча®е и мо"ан у свим аспектима. Лев 2 Ќе био невероватан.
  Укратко - све Кхан. А БританиЌа нема шансе против Вермахта.
  Пилот МарсеЌ за седамсто педесет оборених авиона добио Ќе нову награду: Витешки крст гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  И ово Ќе веома кул употреба талента.
  За две неде е БританиЌа Ќе пала. И Лондон Ќе заузет. А Черчил Ќе срамотно побегао.
  Иако рат формално Ќош ниЌе завршен, єапанци су ве" заузели АустралиЌу.
  И Канада се убрзо повукла из рата. Немци су такође извели операциЌу Икар у августу, заузевши Исланд. А сада их САД нису могле добити.
  Након тога су почели да припремаЌу нову офанзиву на СССР. Осла®аЌу"и се на млазне авионе и тенкове сериЌе "Е". Као и фундаментално ново оружЌе као што су балистичке ракете и дискете.
  САД су убрзо потписале мир са єапаном. А 20. априла 1945. Тре"и раЌх и зем а самураЌа договорили су заЌеднички рат. А Фрицова офанзива Ќе почела 15. маЌа када су се путеви пресушили.
  СССР се дуго припремао и ископао многа утврђе®а. Четрдесет четврте године поЌавила се Црвена армиЌа - ракетни бацач Андриусха. Такође у сериЌи су тенкови Т-34-85 и ИС-2. И авиони ЛА-7 и єак-3. Међутим, єак-3 ниЌе ушао у масовну производ®у због недостатка висококвалитетног дуралуминиЌума. А єак-9 Ќе остао главни ловац. ЛА-7 Ќе био бо и у брзини, али и да е инфериоран у односу на Немце.
  НаЌгоре Ќе што Ќе СССР изгубио своЌу квантитативну супериорност у ваздуху. Немци су произвели много више авиона, ук учуЌу"и и млазне.
  Код тенкова Немачка Ќе и да е у предности у квалитету. И "пантер" -2 и "лав" -2 су напредниЌе и мо"ниЌе машине. У сериЌи су се поЌавили и Е-10 и Е-25. Послед®и самоходни топ био Ќе изузетно успешан. КомбинациЌа топова од 88 мм у 100 ЕЛ. Пред®и оклоп од 120 милиметара на великом нагибу, бочни оклоп од 82 милиметра са масом од тридесет тона са мотором од 900 ко®ских снага и висине Ќедан и по метар. Да, то Ќе ве" била машина само звер.
  Нови топ Ќе испалио 12 метака у минути и пробио све совЌетске тенкове са борбене уда ености.
  "Пантер" -2, добар тенк, али Ќе развиЌен "Пантер" -3. Тежа Ќе са шездесет пет тона, али бо е зашти"ена и наоружана. Али до сада у сериЌи само Е-10 и Е-25 и Е-100 су масивни. Послед®и тенк Ќе добио мотор од 1.500 ко®ских снага, коЌи му Ќе, са тежином од 130 тона, омогу"ио брзину од 40 километара на аутопуту. Бочни оклоп овог тенка Ќе косо 210 мм, а пред®и оклоп 250 мм. И два топа: 128 мм и 75.
  ОваЌ тенк се звао "Мамут". НапредниЌи Ќе од "Мауса", а компактног Ќе распореда. Веома добра заштита из свих углова. Идеалан тенк за продор и прилично окретан.
  Али и да е скупо и прилично тешко.
  СССР Ќе добио ИС-3 у маЌу. Ова машина Ќе добро зашти"ена у чело, али тежа и лошиЌа у вож®и од ИС-2 са Ќеднаким наоружа®ем. И скуп и и тежи за производ®у. У децембру 1944. почео Ќе да се производи СУ-100 - практичниЌи самоходни топ од претходних модела.
  СССР Ќе спреман. Али не до краЌа. Плус, єапан напредуЌе са истока.
  КСЕ-162 се ниЌе оправдао. Авион са одличним летним карактеристикама и Ќефтином, лаком за производ®у показао се тешким за управ а®е и на ®ему су могли да лете само висококвалификовани пилоти.
  Истина, Хафману се допао. За ®егов стил борбе - савршена машина.
  МарсеЌ Ќе више волео МЕ-309, поузданог ко®а, или ТА-152 са мо"ним оружЌем. Био Ќе снаЌпериста.
  МЕ-262 такође ниЌе лош, али Ќош увек ниЌе потпуно поуздан, али прилично ефикасан и издрж ив.
  Млазни авион МЕ-163 Ќе пуштен у напредниЌоЌ верзиЌи - мали, безрепи и веома брз - ракетни ловац. НиЌе лош ауто МЕ-1100 са крилима коЌа ме®аЌу замах, али захтева високо квалификоване пилоте.
  Добар ауто МЕ-262 Кс, у сваком погледу - одлична брзина преко 1100 километара на сат, замашена крила, пет ваздушних топова, маневарски, напредниЌи и поузданиЌи мотори, практични за управ а®е обичним пилотима. Али Ќош не у сериЌи.
  Главни радни ко®и МЕ-309 и ТА-152. Машине су шраф, али веома издрж иво, брзо и мо"но оружЌе. И што Ќе наЌважниЌе, има их много. А СССР Ќе и да е приморан да се осла®а на єак-9, и на ПЕ-2, коЌи ниЌе баш добар, и прилично слабе летне карактеристике ИЛ-2, и не много бо е од ИЛ-10.
  Да, снаге су неЌеднаке.
  Немци такође користе колониЌалну пешадиЌу у биткама. Што Ќе проблематично.
  Поред єапана, у рат Ќе ушла и Турска. А сада Немци, заЌедно са ОсманлиЌама, напредуЌу иза Кавказа. И ово Ќе Ќош увек проблем.
  Црвена армиЌа Ќе тесна.
  Хитлер Ќе генерално уверен у победу. САД нису ушле у рат са Тре"им раЌхом.
  И Немци су кренули у офанзиву одЌедном у неколико стратешких праваца. Ударали су са Таманског полуострва. И Ростов на Дону, и од Курска до Воро®ежа, и до Москве у центру. А на северу до Тихвина, за прстен другог Ле®инграда. И КарелиЌа. И заЌедно са Турцима у ЗакавказЌу. И Ирану.
  А на истоку су напали самураЌе. Главни удар на МонголиЌу и ПриморЌе са копна, а на Владивосток и Петропавловск са мора. Снажно су гурали.
  Нападати у неколико праваца Ќе, наравно, дисперзиЌа снага.
  Али на краЌу краЌева, неприЌате  Ќе, да би га победио, приморан да прска. А Тре"и РаЌх има много резерви.
  Ук учуЌу"и и дивизиЌе из целе Европе. Шведска Ќе пристала да уђе у рат, иначе би Ќе прогутала ОперациЌа Поларни медвед. ШваЌцарска Ќе такође послала дивизиЌу доброво аца. Франко Ќе званично ушао у рат, наЌавио мобилизациЌу. А ово Ќе значаЌна сила.
  ИталиЌа Ќе, развезавши руке, извршила додатне мобилизациЌе и послала велике снаге на исток. Салазар Ќе, под притиском Хитлера, такође ушао у рат против СССР-а. Британска и француска влада под окупациЌом послале су трупе. Цела Европа Ќе била под оружЌем - све зем е без изузетка.
  Плус, руски делови Власова и други .... Као и арапске и афричке па чак и индиЌске и иранске дивизиЌе. Толике снаге су скуп ене. ОружЌа ниЌе било дово но за све.
  САД су чак пристале да даЌу Немцима велики броЌ аутоматских пушака и митра еза и аутомобила.
  У тенковима, Тре"и раЌх Ќе био инфериорниЌи у односу на СССР, изгубивши од масивних тридесет четири. Али престигао у самоходним пушкама. Е-10 и Е-25 се могу произвести много лакше иу огромним количинама. А наЌмасовниЌи тенк Пантер-2 Ќе свакако бо и од Т-34-85, посебно у пред®ем оклопу и наоружа®у, али и да е прилично слаб са стране.
  Немци су, међутим, употребом британске индустриЌе, а активниЌи Французи у производ®и тенкова, претекли СССР, са ве"ом снагом. А развили су и арти ериЌу. Али Црвена армиЌа ниЌе била инфериорна у пушкама, и то Ќе дало неке шансе.
  Али у пешадиЌи, неприЌате  има предност, а такође и покрет ивост трупа.
  Одлука о нападу на свим фронтовима одмах Ќе распршила резерве Црвене армиЌе и довела у заблуду команду. НаЌгоре Ќе то што СССР, коЌи Ќе попустио у економским потенциЌалима и  удским ресурсима, ниЌе имао перспективе.
  НеприЌате  Ќе постао Ќачи и могао Ќе додати Ќош, али можда СССР ниЌе.
  У центру, где Ќе одбрана била наЌЌача, Црвена армиЌа се издржала. Али на Кавказу се фронт срушио.
  И цео Ќужни бок се срушио. А на северу, Немци су ипак заузели Тихвин и предали артериЌу Ле®инграду.
  Хитлер се радовао.... Током лета, Немци и ®ихова коалициЌа успели су да потпуно заузму Кавказ и дођу до Волге у области Ста инграда и Астрахана. А у септембру су заузети и Ста инград и Астраха®.
  Рат Ќе стратешки изгуб ен. А єапанци су заузели МонголиЌу и ПриморЌе.
  Под овим условима, Ста ин Ќе Фиреру понудио мир под било коЌим условима.
  Хитлер Ќе захтевао предаЌу. Ста ин Ќе одбио.
  Немци су кренули у офанзиву дуж Волге. Заузети су КуЌбишев, Саратов, Тамбов ...
  У децембру су Немци пришли У ановску. Наступила Ќе привремена пауза. Прехладно за Арапе и црне воЌнике. Хитлер Ќе желео да спасе белу расу у биткама и замрзнуо Ќе офанзиву до проле"а.
  У четрдесет шестоЌ години, самоходни топови СУ-100 постали су главни совЌетски одговор. Лакши за производ®у од Т-34-85 и са мо"ним и ефикасним оружЌем, чинило се као наЌбо и излаз. Иако у стварноЌ историЌи СУ-100 ниЌе био превише масиван.
  У СССР-у Ќе ИС-7 развиЌен на брзину, превише Ќе компликован за масовну производ®у. Ако га у стварноЌ историЌи ни тада нису пустили у сериЌу у миру, онда када неприЌате а код У ановска и вас стално бомбардуЌу авиони, не можете да подигнете главу.
  Уместо ИС-7, у сериЌу Ќе на брзину лансиран СУ-130 на шасиЌи ИС-2. Ова машина би могла бар нешто да уради против немачких мастодонта. Штавише, Пантер-4 Ќе ушао у сериЌу са Немцима, Ќош тежим и бо е зашти"еним, и Лев-3.
  У маЌу 1946. почела Ќе нова офанзива нациста. Заобилазе"и Москву, а уз Ќуриш на саму престоницу. Ле®инград Ќе и да е у рингу.
  Црнци и Арапи су отерани у Ќуриш. И много крви Ќе проливено.
  Ста ин Ќе наредио - да стоЌимо до смрти!
  У ановск и Каза® су пали после месец дана борбе. Немци су заузели и Оренбург и Уфу. А два месеца касниЌе, пао Ќе и град Горки. И Москва Ќе била опко ена.
  Па, Ста ин Ќе, наравно, побегао и сакрио се у Сибиру. Одбраном Москве командовао Ќе Жуков. Борбе су биле веома жестоке. Москва се тврдоглаво држала.
  Али била Ќе притиснута. У исто време, Немци су стигли до Урала. Заузели су Свердловск и Че абинск.
  Москва Ќе и да е издржала. И пао Ќе тек у децембру 1946. године. Рат се, међутим, Ќош ниЌе завршио... Штаб се преселио у Новосибирск.
  И ту се борба наставила.
  Немци су поново почели да напредуЌу у маЌу 1947. године. ПоЌавили су се напредниЌи типови технологиЌе. И у авиЌациЌи - бомбардери без репа и у техници. Пантер-4 Ќе и да е тежио седамдесет тона са мотором од хи аду и пет стотина ко®ских снага. "Пантер"-5 Ќе развиЌен са истим оружЌем, али тежак педесет пет тона и мотором од 1800 ко®ских снага. Оклоп Ќе исте деб ине, али су углови рационалног нагиба постали ве"и.
  Први Т-54 поЌавили су се у ЦрвеноЌ армиЌи, али ово Ќе ве" као мртав облог.
  МарсеЌ Ќе за хи аду оборених летелица добио Звезду Витешког крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. За хи аду и по летелица Звезда Витешког крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. А за две хи аде авиона Звезда Витешког крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  Црвена армиЌа Ќе сада горела. Али борила се са великом храброш"у. Кожедуб за стоти оборени немачки авион добио Ќе четврту златну звезду хероЌа СССР-а. Постао Ќе први коЌи Ќе добио такву награду по четврти пут. Покришкин Ќе био први хероЌ коЌи Ќе умро три пута. Други Ќош нису успели да расту.
  РазвиЌала се и нова машина, али Ќе ве" било касно.
  Немци су добили МП-54 коЌи Ќе лакши и савршен.
  ПоЌавио се и МЕ-362. То Ќе такође врхунски аутомобил. Рудел добиЌа Платинум Оак Леавес и Хуффман.
  Рат Ќе био на...
  И ево послед®ег воЌничког лета. Нацисти напредуЌу, ломе"и слаб е®е отпора совЌетских трупа. Све више Ќединица Црвене армиЌе предаЌе се без борбе, све више дезертера. Новосибирск Ќе пао у септембру. А у децембру Ќе завршено заузима®е готово свих ве"их градова Сибира и Централне АзиЌе од стране Немаца и єапана.
  У Ќуну 1948. године заузета Ќе Чукотка и сва ма®е или више значаЌна насе а СССР-а. Рат се претворио у партизанску позорницу. У децембру 1948. Ста ин Ќе убиЌен у ракетном нападу. И коначно, 30. Ќануара 1949. БериЌа Ќе потписао споразум о предаЌи Црвене армиЌе и трупа НКВД-а у замену за амнестиЌу и опрост.
  Али одвоЌени налети партизана су настав ени.
  СЌеди®ене Државе су створиле атомску бомбу и сада су ван домашаЌа. Међутим, освоЌили су га Тре"и раЌх и єапан да би пробавили и пробавили више од Ќедне генерациЌе. Дакле, дошло Ќе време мира. Немци су летели у свемир током рата на В-4. А 20. априла 1955. почео Ќе лет на Месец са астронаутима.
  У свету су сада постоЌале три хегемонистичке империЌе - Тре"и РаЌх, САД и єапан. Живели су релативно мирно и такмичили се у свемирскоЌ економиЌи и науци. Иако Ќе свет лелуЌао на ивици нуклеарног рата. Али постоЌала Ќе нада да "емо се скрасити и сна"и!
  ОДБРАНА МОСКВЕ ОД ПИОНИРСКИХ ХЕРОєА
  АНОТАЦИєА
  Пионири, као и увек, показуЌу наЌвишу класу и акробатику током Великог ота¤бинског рата.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Бата он младих пионира под командом вечитог дечака Олега Рибаченка бори се за одбрану опко ене Москве, главног града СССР-а.
  Дечаци и девоЌке у црвеним краватама, боси и одрпани, воде неравноправну битку против фашистичке армаде.
  Нацисти нападаЌу из ваздуха.
  ЛиЌевци су разбацани унаоколо, а броЌни фрагменти су прошарани свим прилазима совЌетским позициЌама. Дрве"е Ќе уг енисано, брезе, уг енисане као шибице, изгледаЌу посебно дир иво.
  Дечак Олег и девоЌчица Маргарита копаЌу ровове, притискаЌу"и своЌе голе, очврсле, дети®асте табане на ребра лопата.
  ДевоЌка приме"уЌе:
  - Добро Ќе бити бесмртан! Нацисти нас бомбардуЌу, а ми се не плашимо.
  Дечак климну светлом главом.
  - Апсолутно се не плашим!
  Поред ®их друга деца, такође боса, полугола, препланула и мршава, раде лопатама.
  ДевоЌка Маринка, притискаЌу"и голу округлу пету на дршку лопате, пева:
  - Пионеер Ќе увек спреман! И напред без да ег одлага®а!
  Дечак СерЌожка пева, показуЌу"и зубе:
  - НаЌЌачи смо на свету! Потопите нацисте у тоалет!
  Деца су спремна да се хероЌски боре. Читав бата он пионира. И веома су храбри.
  Дечаци и девоЌчице су спремни да се боре до краЌа. И они "е да се боре.
  Дечак Петка намешта дома"у пра"ку.
  Деца су спремна за борбу. Веома спреман.
  Овде лете нацистички Ќуришни авиони. Има их много, а неки од ®их су чак и они наЌновиЌи, реактивни.
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова навлаче пра"ку и лансираЌу нешто потпуно смртоносно у неприЌате а, односно експлозивну вре"у уг а.
  Он "е летети у луку и погодити право у Ќуришни авион. Експлодира"е и прскати у свим правцима фрагментима. Неколико суседних авиона почело Ќе да се дими.
  Деца су одушев ена и буквално цвиле. Шамара®е босим ногама.
  И чуЌе се агресивна шкрипа.
  Пионир Сашка и девоЌчица Маша лансираЌу смртоносни дар смрти. И ударио у нацистичку машину. ОлуЌници лансираЌу ракете на пионире. Деца трепере"и голим штиклама, сива од прашине, разбацуЌу се. И узврати поново.
  Дечак Олег Рибаченко Ќе твитовао:
  - ВеруЌем да "е се цео свет пробудити,
  Би"е краЌа фашизму....
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  И момак и девоЌка, као да пуцаЌу из базе. И Ќош Ќедан немачки авион Ќе растрган.
  Маргарита Ќе одмарала босе ноге и певала:
  - Победи"емо фашисте,
  Бог и херувим су са нама!
  Дечак СерЌожка узвикуЌе:
  Ста ин Ќе са нама!
  А дете Ќе голим прстима притиснуло дугме базуке!
  Ево како пуцаЌу. ЧуЌе се зуЌа®е. У да ини се види како се тенкови приближаваЌу.
  Можете видети како лиш"е пада са дрве"а. И како грудве зем е лете до врха.
  И како гори трава. Боса нога девоЌке Ларе опече светлост. И она вришти.
  Лара шкрипи:
  - Слава комунизму!
  БатериЌе пуцаЌу на немачка возила. Али пуцаЌу из да ине.
  Босоноге девоЌке-комсомолци разбацуЌу се трепере"и голим ружичастим штиклама. И донеси проЌектиле. Лансирати нешто апсолутно смртоносно.
  И ломови тут®аЌу.
  Вероника, оваЌ комсомолац подстиче:
  - Хвала Богу Род!
  Ратници се боре веома очаЌнички. А пионир баца гранате на неприЌате е.
  Деца пуцаЌу на неприЌате а и погађаЌу нацисте. ПадаЌу мртви пла"еници.
  Алис, ова пионирка, бацила Ќе лимун голим прстима. Ударио неприЌате а и зацвилио:
  - За боги®у Ладу!
  Дечак Каи се окренуо, покосио нацисте и зацвилио:
  - За ота¤бину напред!
  ДевоЌка Глаша Ќе покосила Фрица и зацвилила:
  - За маЌку РусиЌу!
  И голим ножним прстима бацила Ќе убилачку гранату.
  Овде се пионирска деца очаЌнички боре.
  Олег и Маргарита су поново лансирали вре"у са уг ем из пра"ке и откинули куполу из тенка. Момак и девоЌка залаЌаху у хору:
  - За светлост комунизма!
  Олег Рибаченко, дечак од око Ќеданаест година, али веома миши"ав, ослонио се босим петама на траву и почео да вуче пакет експлозива на жицу.
  А онда га Ќе Хитлеров "лав" узео и наишао на нешто смртоносно, а ®егови ва ци, пошто су били уништени, отишли су.
  И откотр али су се. Овде Ќе девоЌка, бацивши лимун, откинула Фрицу главу и она се откотр ала по трави. И зуби излете са лица.
  Маргарита, пуцаЌу"и, зацвилила:
  - За Ота¤бину до краЌа!
  И воде ®ене босе ноге поново су покренуле убиствено и хладно.
  А пионири су изузетно добро усмерени.
  Немачки тенкови улазе. Неки од ®их су нови и здепасти. Они прецизно пуцаЌу на неприЌате а. ТачниЌе, ниЌе тачно. И босоноги пионири одговараЌу. И уништи неприЌате а.
  Воде"и Валентина, ова девоЌка Ќе гукала ватру:
  - За нашу Ота¤бину!
  И одсече неприЌате а смртоносним рафалом. И много лешева.
  Пионири се боре као богатири и богатири.
  Варблер, оваЌ пионир, коси противнике, пева:
  - Слава ери комунизма!
  А гола пета детета "е избацити пакет експлозива.
  Ово су деца овде - они су веома гадни за Хитлера.
  Борци су заиста млади, али веома ратоборни. Нема начина да им се одупремо.
  И дечак Максимка се окренуо и зацвилио:
  - Би"е нова доба
  До"и "е до смене генерациЌа...
  Али нико, и никада -
  Не"е заборавити име Ле®ин!
  ДевоЌка Вероника се сложила:
  - Не заборави и не праштаЌ!
  И опет "е бацити убоЌицу босом ногом.
  Дечак СерЌожка Ќе ве" успео да се нађе у рукама нацистичких ¤елата и неким чудом Ќе побегао.
  Али добро Ќе сетити се испитива®а, муче®а и не удског злостав а®а.
  И сами Немци не само да су се борили, ве" су чинили и окрутна зверства. Током борби, линиЌа фронта Ќе често била измешана. Тако Ќе извиђач СерЌожка ПантелеЌев упао у замку.
  Дванаестогодиш®и дечак завршио Ќе у немачком казамату, скинут Ќе и претресен, пронашао свеску и мали амерички пишто .
  Немачка официрка на руском питала Ќе Сережу:
  - Хо"еш ли да живиш дечко?
  ПантелеЌев, спустивши главу, одговори:
  - Нисам Ќа ништа крив!
  Жена Ќе жестоко б еснула очима и рекла приЌете"и:
  - Ниси био сам... Где су отишла два стариЌа друга?
  СерЌожка задрхта и нево но одговори:
  "Чак и да знам, ипак не бих рекао..." Тада дечак подиже главу и повиче. - А ти ипак ускоро завршиш!
  Жена се злобно насмеЌа.
  - Грешиш! Фирер Ќе непобедив, а ви "ете нам ре"и много више!
  Минђуша у белом шортсу изнета Ќе у снег. Босе ноге боцкала Ќе хладна и клизава површина са леденом кором, а мршава дечакова гола ребра, коЌа су вирила као шипке корпе, ходала су, неприЌатно голицаЌу"и хладан поветарац. Дечак се тресао не само од хладно"е, ве" и од страха. Деловао Ќе тако беспомо"но и патетично. Жена Ќе кренула за ®им, а снег Ќе шкрипао под ®еним чизмама.
  СерЌожка Ќе нехотице протр ао своЌе хладне, помало храпаве табане и покушао да дода корак. Али руке везане иза ужета нехотице су се трзале. Дечак Ќе стао. Ту су ве" биле припрем ене канте ледене воде, огромна гомила свежих штапова. Ту Ќе грубо изрезбарен сталак, гори ватра, на коЌоЌ се греЌу клешта и одвратно се церека ¤елат. Бездушна мачка коЌа се са страш"у припремала за испитива®е.
  Минђуша се одмакнуо и затворио очи. Извиђачко дете се уплашило - зар би стварно почели да га муче овако, право на хладно"и.
  Али изгледа да "е управо тако и бити, и Ќавно "е их мучити - овде се тера маса на представу. Немачки стражари прете"и вичу. Рус, плавокоси дечак, очаЌнички покушава да смири дрхтавицу, мраз му ве" пече пете, али, упркос хладно"и, зноЌ Ќе цурио низ дечаково мршаво, али жилава тело.
  Жена Ќе у међувремену извадила из ¤епа табакере и упа ач. Полако Ќе запалила цигарету, а онда изненада оштро убола запа ену цигарету испод дечакове оштре лопатице.
  СерЌожка Ќе нехотице вриснула и ударила га у нос. Потекла Ќе слаба Ќушка. А жена змиЌа сикну:
  - Реци нам брзо, где Ќош имаш контакт, коЌа Ќе лозинка за подзем е?
  Дечак Ќе из свег гласа викнуо:
  - Ионако ти не"у ре"и! Никад не"у ре"и!
  Жена Ќе строго наредила:
  - Онда га Ќеби!
  Сережине руке су ве" биле везане иза леђа, а ¤елатов помо"ник Ќе грубо гурнуо дечака. Неколико Мађарица Ќе саосе"аЌно цвркутало на свом Ќезику:
  - єао! єао! Он Ќе само дете!
  - Веома гола на хладно"и ....
  - Зар "е бити мучен!
  СерЌожка ниЌе знао мађарски, али Ќе прилично добро научио да разуме немачки - иначе, какав Ќе он обавештаЌац ако не зна Ќезик потенциЌалног неприЌате а! Али он Ќе то, наравно, сакрио пред осваЌачима, и покушао да изгледа глуп и него што Ќесте. єедан од ниских помо"ника ¤елата Ќе срушио маску и био Ќе приморан да Ќе скине. СерЌожка зазвижди изненађено. Само девоЌка, светлоцрвене косе уплетене у танке праменове, била Ќе део тима месождера.
  Млада Немица, ухвативши дечаков поглед, исплази Ќезик и просикта, на немачком:
  - єа сам Ќака! Ужареним клештима "у вам поломити и разбити кости!
  СерЌожка баци поглед на клешта и пребледе. Ако од мале ватре цигарета тако болно и одвратно заболи гола кожа испод лопатице, шта "е се онда десити када му тело дотакне црвено гвожђе коЌе мирише на пакао?
  ПолицаЌка Ќе лаЌу"им тоном наредила:
  - Повуци дечака на сталак!
  Џелат девоЌка, без маске, врло спретно Ќе бацила удицу на Ќак конопац коЌи Ќе удицом везао руке младом извиђачу. Други масивниЌи, у црноЌ маски, ¤елатов помо"ник Ќе уз помо" справе за преде®е повукао ланац за коЌи Ќе била причврш"ена удица.
  Флексибилан као акробат, СерЌожка ниЌе осе"ао скоро никакав бол док су му руке дизале увис, а рамена окретала на зад®им ногама. На краЌу краЌева, наравно, извиђач Ќе имао велико искуство у пе®а®у кроз прозоре, дуж цеви о¤ака, па чак и узимао лекциЌе од циркуских извођача. Међутим, помо"ник ¤елата, показавши не девоЌачку снагу, спретно Ќе бацио коцку на дечакове босе ноге и чврсто откинуо браве.
  Суде"и по ®еноЌ гримаси, упркос ®еноЌ вештини, било Ќе тешко ставити блок, а у раменима и лигаментима дечака, чиЌа се тежина више него удвостручила, пуцао Ќе бол. Сада Ќе почело право муче®е.
  Млада медицинска сестра у белом мантилу и гуменим рукавицама отишла Ќе до извиђача. Ставила Ќе руку испред дечаковог срца и ослушкивала пулс, а онда смеше"и се са див ачком радош"у рекла:
  - Има Ќако Ќако срце, може много да издржи!
  Жена Ќе официр просиктала на руском:
  - Реци лозинку!
  СерЌожка Ќе, се"аЌу"и се дечака-Кибалчича, кога Ќе, вероватно, буржоазиЌа такође разапела голог на сталку и захтевала да ода наЌважниЌу таЌну, себи додао храброст. Чудно, али прави бол Ќе потиснуо страх и дао снагу да се одупре ХитлеровоЌ гадости.
  Млади извиђач Ќе узвикнуо:
  - Не"у ти ништа ре"и! А Хитлер "е се усудити и заложити!
  Жена, коЌа Ќе ве" много пута била присутна на испитива®има и потпуно изгубила сваки привид савести и сажа е®а, Ќезгровито Ќе поручила:
  - Баи!
  Дечака Ќе млада девоЌка одвела да туче. Мора да Ќе струч®ак за удара®е броЌних малолетних зароб еника. Она Ќе у ста®у да нанесе бол, али да истовремено не зезне до смрти, и не дозволи да се из пакла муче®а зарони у раЌ потпуног "иск уче®а" свести.
  Ударци су падали на СерЌожкина танка, али жилава леђа, гризу"и га као роЌеви рамена.
  Болело Ќе, али дечак, тешко дишу"и и отвараЌу"и уста, ниЌе вриштао од бола. У овоме Ќе замислио наЌинтензивниЌу битку, у коЌоЌ учествуЌе Малчиш-Кибалчиш. Уместо Малчиша-Кибалчиша, он се бори и командуЌе - СерЌожка. Само што се не боре са белцима, ве" са правим фашистима.
  Ево штапа страшних немачких "тигрова", машина чиЌи Ќе уЌедначен изглед краЌ®е Ќезив. Али сада изгледаЌу као картон и ти их сечеш саб ом!
  Официр, видевши да дечак, упркос отвореним очима, практично не реагуЌе на ударце, оштро Ќе наредила:
  - А сада мангал!
  ДевоЌка-мучите ица Ќе отрчала до мангала и извадила из фиоке теглу маслиновог у а. А онда Ќе притрчала дечаку, и, презирно искрививши лице, почела да маже дечака по грубим табанима, коЌи нису стигли да омекшаЌу после босоногог лета.
  СерЌожка Ќе чак била задово на када су ЌоЌ додирнули укочене, босе ноге, топле девоЌачке руке и загреЌано у е. Дечак Ќе задово но прогунђао, али му Ќе немилосрдна ¤елат показала песницу и рекла на слом еном руском:
  - Испржи"емо ти штикле момче! ЗавиЌа"еш као вук!
  СерЌожка се сетио филма "Острво с благом" коЌи Ќе гледао у биоскопу непосредно уочи рата. Тамо Ќе и девоЌци прерушеноЌ у кабинског дечака претило да "е ЌоЌ спржити штикле. То Ќе значило нешто болно и очигледно ниЌе добро. Тада СерЌожка, из радозналости, запали све"у и изнесе своЌу округлу, дети®асту потпетицу на светлост.
  Како Ќе тада урлао гласом коЌи ниЌе био ®егов! Заиста Ќе било Ќако болно и, на пети, набуЌао Ќе  убичасти жу  на коме се ниЌе могло устати. Тако Ќе неко време клинац био приморан да хода са десном ногом на прстима. Жу  се, међутим, брзо спустио, али су се"а®а остала.
  У Ќесен, када су дечакова стопала била отврднута до жу ева, СергеЌ Ќе покушао да прегази уга . Тако су неки румунски момци знали како да раде. Међутим, то га Ќе ипак пекло - очигледно су овде имали своЌе локалне таЌне. Али на разбиЌеном стаклу, жу еви табани би могли, ако равномерно распоредите своЌу тежину, да закорачи. Да не споми®ем трча®е по планинском оштром каме®у. Ово Ќе скоро норма за Сережу.
  Се"а®а су се одвукла од тренутка када му Ќе под ногама планула мала ватра. Таква техника муче®а, пржите голе пете, полако, али болно дуго. А у е не гори густу, грубу кожу табана. И заиста боли, и што Ќе наЌважниЌе, бол се постепено пове"ава, до неподнош иве.
  Леђа, бокови, зад®ица, па чак и ноге иза Сереже су ве" биле исечене у крваве пруге. Али бол Ќе некако био туп. Можда Ќе споЌ неколико страда®а одЌедном отупио, или су се"а®а на измучене пионирске хероЌе дала храброст.
  Али заиста Ќе чи®еница да се у стварноЌ историЌи мало деце коЌа су пала у фашистичко зароб еништво поделила и издала таЌне током испитива®а. Одрасли су под тортуром брже и чеш"е цепали. Дакле, пионири, непоколеб иви у фашистичким тамницама, уопште нису мит!
  СерЌожка Ќе у почетку осетила приЌатну топлину у табанима, али Ќе онда почела да гори, као да Ќе излила кипу"а вода. Бол Ќе веома печу"и и дечак извиђач Ќе очаЌнички подигао ноге, подижу"и тежак блок коЌи Ќе пресекао челичне краЌеве скочног зглоба. ДевоЌка мучите ица Ќе одмах, очигледно очекуЌу"и исто од затвореника, бацила тешку кладу на блок. Оштар бол Ќе прошао кроз ®егове зглобове, лигаменте и рамена, због чега Ќе дечак вриснуо.
  Сада се муче®е поЌачало, руке су му буквално извучене, а ноге су му пекле. СергеЌ ПантелеЌев Ќе више пута читао како су партизани мучени током испитива®а иу наЌтежем тренутку, губитак свести Ќе притекао у помо". А онда пропадаш као дубока тамница.
  Али СерЌожка се само одликовала веома снажном главом и чи®еницом да ниЌе изгубио своЌу креациЌу, чак ни добио добар ударац у главу. Да, и ¤елати, вероватно професионалци, знаЌу да муче.
  Много боли, а онда Ќе и сама службеница одлучила да се забави. Дали су ЌоЌ паЌсер усиЌан на пламену, а он Ќе почео да га пали, наЌосет ивиЌа места, на жилавом телу дечака.
  А онда, да би суздржала врисак, СерЌожка Ќе, као прави пионирски хероЌ, запевала;
  Чува"емо те, зем о мила,
  Ота¤бина безгранична пространства,
  Руски народ Ќе уЌеди®ен са партиЌом -
  Фрост црта шаре на прозору!
  
  Имам црвену кравату - гримизну заставу,
  Везано Ќе за понос и савест!
  Марширали смо у врело лето,
  Рубинска ватра освет ава Ќесен!
  
  Али Вермахт Ќе изненада ударио као ма ем,
  СовЌетски воЌниче, не трпи срамоту!
  Фашисте "емо Ќако загреЌати,
  И пр ави Хитлер!
  
  Ми смо пионири, сви уЌеди®ени у редовима,
  Борба за Ота¤бину Ќе наш ци !
  ВоЌник РусиЌе Ќе непобедив у биткама,
  А ко Ќе нациста, у ствари, само па®!
  
  Идите на фронт на позив срца знаЌте
  Иако су хтели да не пусте дечаке унутра,
  Али не седи, ми смо зак учани на столу,
  Само на фронтовима "ете добити солидну петицу!
  
  Иако се наши повлаче под ватром,
  Али веруЌемо да "е Вермахт бити поражен!
  Наше трупе се топе као леденица,
  Али Бог зна, он Ќе изрекао казну РаЌху!
  
  ДевоЌка се бори боса
  Момци су огулили све носове,
  Зем а младих савета цвета,
  А ми смо, у ствари, витезови-орлови!
  Извиђач Ќе певао, а бол се повлачио, ниЌе му сметао ни мангал ни усиЌани метал, а чинило се да су се иза ®ега раширила чак и огромна орлова крила.
  Изнервирана, мучите ица Ќе зграбила бич загреЌан на ватри, направ ен од челика, бод икаве жице, и почела да туче дечака по ве" окрвав еним и полом еним леђима.
  Али СерЌожка Ќе певала са све ве"им ентузиЌазмом;
  Бори"емо се против нацизма до краЌа,
  Пошто за Русе нема важниЌих ствари,
  Птица лебди над светом гримизне боЌе,
  Наш драги славуЌ постао Ќе Ќастреб!
  
  МаЌка Ќе млада, али ве" седа,
  Светите и сиЌаЌу са икона као сЌаЌ лица,
  ти си моЌа драга домовина,
  Спреман сам да се бориш до смрти!
  
  Лов да окачи паклени РаЌх на Ќарам,
  Домиш атост Ќе ухватила митра ез,
  А борац Ќе инспирисан високим ци ем,
  Подигао Ќе гранату и оде у тенк!
  
  Само дечак, и б узга под ногама,
  Ве" мраз уЌутру, али ти си бос,
  Али ниЌе долично да пионири плачу,
  Ко Ќе кукавица, ве" Ќе под сатаном!
  
  Дакле, нема места - знаЌ нерад,
  Води"е само у пакао понора,
  Други Ќе узвикнуо - не прихватам страх,
  Млаз Ќе пресекао небо авион!
  
  Да, мали Ќе  убоморан на пилоте,
  Небом лете - мрак разбиЌаЌу...
  А ти имаш само зарђалу пушку,
  Ти си командант шмркавог октобра!
  
  Али постоЌи таква реч - морате се борити,
  Нема другог избора, нема шансе
  Некада смо били проста деца,
  Али Ќош су живи ратници, жив Ќе зликовац!
  
  Ве" близу Москве зли Вермахт биЌе топове,
  Од великих бомби зем а се тресе - мрак!
  Ти описуЌеш зема ски бол - мудри Пушкин,
  Дошао на Зем у - немилосрдни страх!
  
  Када мраз гони иглице - у врелини лета,
  Окреп уЌемо се меком, дивном визиЌом,
  Како нам Ќе било добро у часу зоре сна,
  Трчали су боси, кроз смарагдне траве!
  
  Нека снег под голим табаном детета,
  Али Ста ин загрева пионира вером!
  И смех у одговору био Ќе веома звонак,
  То повлаче®е у Ќарости ме"аве!
  
  Па гро знаЌ, чекаЌу"и мамонског рептила,
  Да ставимо тачку на власт, расипни противници -
  Сада се зем а тресе
  А небо Ќе било прекривено измаглицом од ливеног гвожђа!
  
  Мраз нас ниЌе сломио, Ќер Ќе дух врео,
  И Фрицове уши су се смрзле...
  Али види свакога ко Ќе заиста прогледан,
  Да ми воЌници косимо ово сме"е!
  Немачки ¤елати коЌи муче СерЌожку ПантелеЌеву ве" су буквално избу или очи од тог напора. ДевоЌка-мучите ица Ќе поцрвенела као рак, а кап ице блат®авог зноЌа капале су низ ®ено лепо, али изобличено лице од махнитог беса. Хитлерови ¤елати су били немо"ни пред храброш"у детета и ®еговом Ќуначком песмом.
  Од Москве, пут до успеха Ста инграда,
  Више момака, али ум Ќе одрасла особа,
  Седимо пре борбе - млади пар,
  Изнад нас даЌу сенку, у немилости борова!
  
  Па, шта ми веруЌемо у мо" лома,
  Да "е Волга постати гроб Фрица за све ...
  Каква одвратност технотронске Содоме,
  Збачен у Тартар од стране совЌетске власти!
  
  Наш Бог ниЌе идол од обичног гипса,
  Заповести доводе до успеха Ле®ина,
  Морамо да се боримо против челичне хорде,
  У песмама "е се певати подвизи!
  
  ЗнаЌ да песма сече челик радиЌе него метал,
  Она Ќе наЌвише орао без додатних жица!
  Молим се да наша храброст не нестане,
  Да се не осрамотиш, глупост-фикциЌа!
  
  Уосталом, на овом свету има много искуше®а,
  Понекад се чак и плашим за своЌ живот када сам млад...
  Али ако Ќе неприЌате  на твом прагу,
  То ниЌе за избегава®е борбе прса у прса!
  
  Котао Ќе чврсто затворен у близини Ста инграда,
  О Волго коЌа Ќе трчала боЌним по ем...
  Не можете про"и кроз оваЌ институт у одсуству,
  Потребно за лем е®е духа и лишава®а!
  
  До"и "емо и са тугом до краЌа маЌа,
  Нико од Словена ниЌе видео зароб ене покорне,
  Победи"емо, знам сигурно
  Прошета"емо с песмом пространим ливадама!
  
  Али Вермахт се покварио - ми смо у нападу,
  Такође Ќе било веома страшно у близини Курска ...
  Козаци смело са саб ом и капом,
  Бацили су се на "Тигра", пребиЌеног Фрица храбро!
  
  Ту смо се борили, како пионирима треба,
  Бацали су бомбе, гусенице у спреЌу...
  Иако Ќе тешко, са шко кама се напреже,
  Само су наше мисли почеле да триЌумфуЌу!
  
  Шта Ќе "Тигар" урадио - само Ќе забацио оч®аке,
  "Пантер", такође, спустили смо кожу ...
  Приближавамо се Д®епру - ватрена Ќесен,
  Када "емо бити у Берлину са вама?
  
  Нема места у ропству - нема раЌа,
  Пошто Ќе савиЌа®е леђа Русима срамотно,
  Цвети, буди заувек пун, бела ивица,
  Да васпитам племенито потомство!
  
  Овде Ќе КиЌев симбол нашег Ќединства,
  Узели смо га босог на Ќуриш!
  За славу мира, на сунцу комунизма,
  ХаЌде, нападамо Вермахт, момци!
  
  И у Минску, узети, придружили су се Комсомолу,
  Иако година дефинитивно ниЌе била дово на,
  Али тако смо бесно победили Фрица,
  Да су сви препознали - ми смо руски воЌници!
  
  И би"е потребно - владамо планинама,
  Наука "е дати снагу - оно што се не може измерити,
  Било нам Ќе тешко, било нам Ќе хладно, умирали смо од глади,
  Али немоЌте подле"и отровноЌ ле®ости!
  
  Да, многи наши се нису вратили из битке,
  Остале су ми е и километри лешева,
  Али знаЌ у Берлину, сре"емо младе,
  СтариЌе жене кукале над гробом!
  
  Добро Ќе што смо дали противнике,
  Таква безгранична мо" Ќе разбиЌена,
  Комунизам нам Ќе отворио свете да ине,
  Пут, указуЌу"и за маЌку РусиЌу!
  Да, тада Ќе СерЌожка показао наЌвишу класу и успео Ќе да побегне из заточеништва.
  И то Ќе било само огромно Ќунаштво дечака.
  Олег Рибаченко Ќе показао своЌу вештину у борби.
  А сада су дечакове босе ноге бацале отровне игле на нацисте. И мртви нацисти су пали.
  Али девоЌка Маргарита Ќе голим прстима бацила пар граната. И Ќош Ќедан фашистички тенк се преврнуо.
  Момак и девоЌка су певали док су пуцали на душмана;
  ВеруЌемо у Свевиш®ег Оца,
  Кога Ќе народ звао Род...
  Би"емо му верни до краЌа,
  За Ота¤бину, за сре"у и слободу!
  
  Нека Ќе комунизам у вечноЌ слави,
  Оно што великодушно даЌе сре"у целом универзуму ...
  И окрутни реваншизам не"е про"и,
  ХаЌде да растерамо облаке и лоше време "е про"и!
  
  Нека Ќе вечна слава Породице,
  У име наше Ота¤бине РусиЌе...
  Испуни велики сан
  Кад дође Христос МесиЌа!
  
  Ми смо пионири, храбри борци,
  Нека Ќе Лада заувек са нама...
  МаЌке и очеви су поносни на нас,
  За РусиЌу  убави треба се храбро борити!
  
  Велики Бели Бог би"е са нама,
  Христос, Сварог, Света МариЌо...
  Све противнике "емо уврнути право у рог,
  Откад у РусиЌи царуЌу АриЌевци!
  
  Створите  Ќе славно створио Зем у,
  Ширите жустро свемирска пространства ...
  На краЌу краЌева, он има приличну количину снаге,
  Створена мора, пусти®е, планине!
  
  У име Исусово, славна породица,
  Же е игра®ем испу®ава...
  И ускоро "е бити раЌ - до"и "е време,
  Кад све цвета у блиставом маЌу!
  
  Босоноге девоЌке трче
  Не плаше се жестоких снежних наноса ...
  Ускоро "е организовати капут за Хитлера,
  Уосталом, Руси су увек умели да се боре!
  
  Перун "е нам помо"и да победимо у борби,
  И боги®а Лада "е зацелити ране....
  Заувек "емо ота¤бина са тобом,
  РусиЌа са®а да се храбро бори!
  
  Ми смо пионири, храбра децо,
  У нападу на фашистичка чудовишта ....
  Браво момци и девоЌке
  Наставите са радом славних комуниста!
  
  
  Да"емо своЌа срца за ота¤бину,
  Као што Ќе велики славни Ле®ин завештао ...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Дођите, веруЌем, до наЌве"ег ци а!
  
  Нико нас не може победити веровати
  О шанси за освету пакленим хордама...
  Храбро померамо Фирера у лице,
  РусиЌа "е сломити противника!
  
  Нацисти су некако ухватили дечака,
  Пекли су пете ог®ем гвожђем ....
  И цео месец су мучили момка,
  Али нису могли ни да повра"аЌу!
  
  Било Ќе босог клинца коЌи "е бити стре ан,
  Мраз Ќе наЌЌачи, ноге су као ватра ....
  Ветар Ќе дувао и борови су се силовито  у али,
  И негде Ќе авион ударио!
  
  Али дечак се издржао до краЌа,
  Иако Ќе бич Ќако страшно звиждао ....
  И пионир са ота¤бином се опростио -
  Нема потребе за сузама и не урла®ем у лице!
  
  Коначно Ќе п унуо Фрицу у лице,
  И добио сам голи метак у груди ...
  Шапутали су - дечачке усне иду у раЌ,
  Срушио се у снежни нанос ве" исцрп ен!
  
  Али воЌници су га осветили,
  Разбили су Фритз као оно стакло...
  И Руси су завршили у Берлину,
  Иако Ќе тешко борити се против фашисте!
  
  ДевоЌке су ходале босе,
  Потамнеле су им потпетице од траве...
  А где су нестале лепоте руских ногу,
  Златне саднице класова су се подигле!
  
  Укратко, победили смо нацисте,
  Лада нам Ќе у томе много помогла....
  Завршио битку у Берлину -
  Али Фирер Ќе сила - Сатана!
  Деца су певала и наставила да се боре. Да, прошли су кроз много тога.
  На пример, Андреика Ќе ухва"ена у доби од Ќеданаест година.
  Умочен Ќе наг и беспомо"ан у мразном дану из ледене рупе. Били су и Ќавно мучени. И  уди су гледали.
  Када Ќе дечак побледео од хладно"е, почели су да га греЌу бичевима. Мршаво дети®асто тело скакало Ќе после сваког ударца. Тада Ќе АндреЌка почео да сипа со на ране.
  И доведоше бак у до босих, дети®астих ногу. Мирисало Ќе на спа ено месо. Тада Ќе ватра доведена до кошчатих дечакових прса. АндреЌка Ќе ве" мршава и узнемирена вришти. ДечиЌа кожа има пликове, ране опечене. Млади пионир Ќе неколико пута губио свест од болног шока.
  АндреЌка очаЌнички стисну зубе. Али Ќе и да е неколико пута повикао од бола.
  Тада Ќе ¤елат почео да ломи прсте на дечиЌим ногама. И на краЌу су му на грудима спалили звезду петокраку.
  Андреика се тада иск учио на дуже време.
  Дечак Ќе добио неколико дана да се одмори и поново мучен на сталку. Тукли су их по босим ногама усиЌаним гвозденим бичем. Затим су запалили косу на глави.
  Мучили су дете напола на смрт.
  Саслушана Ќе и Лара. ДевоЌка Ќе храбро рекла:
  - Не"у ништа ре"и.
  Тукли су Ќе бод икавом жицом, а затим су Ќе но"у у ЌедноЌ поцепаноЌ и крвавоЌ кошу и извели на хладно. Необучена, боса, исечених леђа, Лара Ќе прошла кроз велику хладно"у. Сам Немац се укочио и одвео Ќе назад у колибу да се пре свега угреЌе.
  ДевоЌчица Лара Ќе много патила, али се издржала. Дакле, ниЌе рекла ништа осим бахатости.
  Тада ЌоЌ Ќе фашистички ¤елат жарачем опекао босу ногу, укочену на хладно"и, да поцрвени од вру"ине. Лара Ќе урлала и изгубила свест.
  Полили су Ќе кадом ледене воде и спалили Ќе, оживевши другу голу, округлу пету девоЌке.
  И наравно, веома Ќе окрутно. Лара никада ниЌе признала. Мало касниЌе Ќе мучена струЌом. Сигурно Ќе много болело.
  ДевоЌка ниЌе издржала струЌни удар и почела Ќе да прича глупости. Тада Ќе Лара дошла на идеЌу да каже нацистима да зна где су партизани сакрили злато.
  И тако Ќе Лара добила одмор, добро нахра®ена и добила неколико и®екциЌа за Ќача®е. Онда су ме одвели у шуму. И девоЌка их одведе у заседу партизана. А за време битке била Ќе сандала, и побегла кроз снег.
  Пете на хладно"и су чак престале да боле и пликови нису толико бо ели.
  Лара Ќе преживела. Али нацисти су ухапсили дечака Вадима коме Ќе дала име под муче®ем.
  Вадим Ќе био син бургомаЌстра и ниЌе имао никакве везе са партизанима.
  Али дечака су скинули и бос су га возили кроз мраз у купа"им га"ама. А онда су га ставили на сталак.
  И све Ќе признао, и издао чак и оца и маЌку. Наравно, и они су били мучени.
  Дечак Вадим Ќе дуго мучен. А онда су се заЌедно са моЌом маЌком возили боси и по снегу кроз цео град. Око врата су нам окачени натписи: ми смо партизани. И тукли су жене и момке бичевима по голим леђима.
  И обешен наравно. Али бургомаЌстор ниЌе доживео погуб е®е и умро Ќе под муче®ем.
  Лари Ќе било мало жао Вадима. Али наЌвероватниЌе Ќу Ќе издао.
  Рат не познаЌе милост.
  А сада Ќе жестока битка у пуном Ќеку. И све нове гранате и бомбе падаЌу на зем у.
  И пионири се боре.
  Дечак СерЌожка Ќе, пуцаЌу"и, приметио:
  Не можете нашу песму задавити, не можете Ќе убити! Не"еш убити!
  Како Ќе успео да побегне? Мало сре"е овде. Немци су веома  ути што дечак пева током муче®а, узели су га и нису га обесили. И одлучили смо да смислимо нешто софистицираниЌе.
  И неко муче®е да се покуша потпуно не удски.
  Дечаку Ќе дозво ено да се мало помери. И отровали су га у колима у логор смрти ради експеримената.
  Али клинац Ќе успео да пронађе рупу у ауту и исклизне. Пукотина Ќе настала случаЌно од фрагмента бомбе и ниЌе приме"ена. И заЌедно са девоЌком СерЌожка Ќе побегао. А они су били боси и пролазили кроз снег. Али деца су прека ена, могла су да издрже хладно"у. И стигли смо до прве линиЌе.
  Да, нацисти Ќако притискаЌу.
  А бомбе се бацаЌу изузетно често. А на положаЌе пионира постав ене су хаубице.
  Деца одговараЌу тако што поново почи®у да певаЌу;
  єа сам дечак коЌи Ќе рођен у светоЌ зем и,
  КоЌа се зове безгранична познаЌ РусиЌу...
  И нема бо ег места за сазна®е на целоЌ зем и,
  И како год у вЌери жестокоЌ молиш Бога!
  
  Али он Ќе рођен као ватрени атеиста
  У циничном, у овом двадесет првом веку...
  Желим да изградим чудесан раЌ своЌом руком,
  Где би богови постали сами  уди!
  
  Али сада сам ушао у двадесети буран век,
  И имао сам дечака да се борим тамо ...
  Нека се опева подвиг хероЌа РусиЌе,
  Ми Руси смо увек умели да се боримо!
  
  Наша храброст живи у младом срцу,
  И крв ми бурно кипи у венама...
  Победе су отвориле неограничен налог,
  Боримо се див е момци дан и но"!
  
  У славу наше храбре РусиЌе,
  КоЌу "е милост дати Лади...
  Можемо ревносно веслати на весла у Едену,
  Доби"емо неограничену награду!
  
  Ево наше вере, и мо"ног бога Сварога,
  И му®а коЌу сам Перун баца ...
  За нас "е вечни Род потписати заклетву,
  А победа чека у блиставом маЌу!
  
  Ми смо Руси, велики синови зем е,
  ВеруЌем да "емо ускоро летети на Марс...
  Знам да сам рођен да стварам победе,
  Нека триЌумфуЌе Абел, а не КаЌин!
  
  Да"емо своЌа срца за нашу ота¤бину,
  Служи РусиЌи умом и баЌонетима...
  Херувим "е раширити своЌа крила из раЌа,
  Песницама "емо кренути на нацисте!
  
  Ни у чему неприЌате  не"е добити шансу,
  Вермахт нас не"е бацити на колена...
  Погодили смо Фрица право у око
  За славу наЌважниЌих генерациЌа!
  
  У РусиЌи сваки ратник из Ќасла,
  Беба вуче ручке за машину ...
  Сварогова наредба - убиЌ Фирера -
  Лада "е дати великодушну награду!
  
  Не постоЌи ништа друго у нашем свету
  Скуп а Ќе победничка застава, гримизна, црвена ...
  Чамац се сломио, весло напукло,
  Опасно Ќе борити се са нашом Ота¤бином!
  
  Нико не зна где Ќе ивица универзума,
  Где иду астронаути...
  Сварог Свевиш®и, свемогу"и кра ,
  И витез "е од ®ега добити донациЌе!
  
  
  Не боЌ се, фашисти нас не"е сломити,
  Иако на овом свету, са ®има СЌеди®ене Државе, са лавовима ...
  И живот се не"е прекинути, знам нит,
  Не"е чизмама ота¤бину!
  
  Имамо воЌну снагу, веруЌте
  А тенкови, авиони демона су хладниЌи ...
  Звер фашизма "е бити поражена,
  Фирер и Дучеов саучесник су обешени!
  
  Застава Ќе црвена, ово Ќе веома Ќака застава,
  Он блиста као црвена торба над свемиром...
  Комсомолац Ќе ставио Фрица у препоне,
  Са своЌом петом, гола, а не бела!
  
  ВеруЌем да "емо ускоро у"и у Берлин,
  Уз победничку песму храброг комунизма...
  И помести"емо све фашисте,
  Па да нема гадова реваншизма!
  
  И тада "е бити раЌ у свемиру,
  СвираЌу трубе мо"них херувима...
  Борите се за ота¤бину и усудите се,
  Са РусиЌом Род и ми смо непобедиви!
  ТЕСТОВИ МАЛОГ ПРИНЦА
  Олег Ќе завршио у кули у истоЌ "елиЌи са Наташом. На себи Ќе имао скупо одело, али на местима поцепано. Мач и сво оружЌе су одузети у време заточеништва, а грубо су претресани, узимаЌу"и новац и накит. Али за сада су оставили чизме и камисол. А ти седиш на снопу сламе. Сада сте дечак од око тринаест година у сред®ем веку. То Ќе нешто ма®е од дванаест за двадесет први век. Али тело Ќе обучено, принц се, наравно, развиЌа физичким вежбама и мачева®ем. Али не тако снажно и брзо као када Ќе Олег био у бесмртном телу. Али ово тело Ќе такође добро. Ма®е-више здрави, сви зуби нетакнути, али осет ивиЌи. Овде су га, приликом хапше®а, омамили пендреком, а на глави му Ќе набуЌала тешка кврга.
  Златни шлем Ќе однесен. И око врата за зид. Али ланац Ќе дугачак и можете устати. Поред ®ега Ќе ®егова маЌка. Наташа се мало променила. Не тако широких рамена и миши"ава, иако Ќе жена витка и Ќака, такође не од слабих, мада не и бесмртна вештица. Мало стариЌа од Наташке, тридесетак година по савременим стандардима и веома лепа, лице ЌоЌ Ќе нежниЌе и не тако тврдо. Зрела жена, мало блеђа од Наташке, коЌа Ќе била тамна од опекотина, а коса ЌоЌ Ќе плава, али не плава, ве" благо златна.
  Била Ќе прва лепотица кра евства, коЌа Ќе родила само двоЌе деце, па Ќе, баве"и се спортом, успела да одржи девоЌачку фигуру. По стандардима сред®ег века, изгледа Ќедноставно супер!
  Све док кра ица ниЌе оп ачкана, без отпора су хватани посебни и одани  уди. А она има накит, веома скупу ха ину, много накита, шаботе извезене бисерима и златом. Лепа млада жена, богата и спо а прилично мирна. Док ниЌе био у оковима, а Олег се чак стидео што Ќе окован као штене, и што му Ќе одело на местима поцепано, избушено и вид иве су мр е од крви.
  Али хтели су да узму принца живог, пошто су очигледно добили строгу наредбу, и нису уболи, нису секли, ве" само мало запа®ени. Иако се борбени дечак очаЌнички опирао.
  Али Ќасно Ќе да их чекаЌу тежи тестови. Кра ица седи на кревету са перЌем и Ќастуцима, поред ®е Ќе собарица.
  Олег се сетио филма: "Дама и разбоЌник". И тамо Ќе лепа жена, тачниЌе девоЌка, држана у ма®е-више прихват ивоЌ кули, са креветом и перЌаницом и служавком. А накит Ќе однет тек пре погуб е®а. А сада су пред стре а®ем. И то не хумана секира ¤елата, ве" спа ена на ломачи од стране ИнквизициЌе. Само пре тога, мучите и "е брутално избити потребне податке о веома богатима, благу круне, и што Ќе наЌважниЌе, о ЌедноЌ светоЌ реликвиЌи коЌа инквизиторима може дати колосалну мо", а можда и власт над светом!
  Олег Рибаченко Ќе задрхтао, изгубио Ќе навику свог уобичаЌеног, иако младог и здравог тела. НеприЌатно, челична крагна Ќе протр ала врат детета. И уопште Ќе понижаваЌу"е седети на ланцу, као пас. И имао Ќе малу личност и принца, односно поносног. Кад си ово и ти а не баш ти. И понижаваЌу"е Ќе осе"ати се као штене.
  Наташа га гледа. Она ниЌе сасвим ®ена - изглед кра ице. И ум, и перцепциЌа и ®е и ®е. Се"а®е на бившег носиоца постоЌи. Али вештице ратнице. И имате двоструку мемориЌу. И Олег Рибаченко, коЌи Ќе ве" био у великом броЌу различитих мисиЌа и линиЌа, и принц, коЌи има ма®е авантура, али и са тринаест година ®егов лик Ќе увелико формиран.
  А постоЌе и навике. На пример, седе®е на пр авоЌ слами Ќе неприЌатно и одвратно, кнежево одело Ќе елегантно и релативно чисто. И да, желим да Ќедем. И не би шкодило да попиЌем. А шта "е да пиЌу затвореницима?
  Хо"е ли их држати на хлебу и води, као обичне затворенике? Или "е дати нешто луксузниЌе и погодниЌе за кра еве.
  Овде у роману "Десет година касниЌе", у Басти и, затвореници су били добро нахра®ени. Али то може бити само уметнички изум. Или су племенити  уди добро хра®ени?
  Олег Ќе уздахнуо и упитао кра ицу Наташу:
  - Хо"емо ли бити спремни?
  ДевоЌка наЌлепше крви одлучно изЌави:
  -Увек спреман!
  Дечак принц хтео Ќе Ќош нешто да каже, али су врата прилично великог зашкрипала. Неко Ќе окренуо к уч од браве. А онда су се отворили из веома дебелог метала и камера Ќе ушла. Неколико крупних посебно обучених затворских чувара, такође неколико ¤елата у одеждама, два свештеника у султанима и жена у монашкоЌ одежди.
  Виши свештеник баци поглед на кра ицу и рече суво:
  - Одузми ЌоЌ сав накит и амаЌлиЌе!
  Жена у монашкоЌ мантиЌи приђе Наташи и, обувши рукавице од танке коже, понизно рече:
  - Извините, Ваше Величанство, морам да вас претресем да не сакриЌете ниЌедну амаЌлиЌу коЌа може спречити ђавола да се покаЌе чак и под муче®ем!
  Свештеник Ќе строго приметио:
  - Ово ниЌе величанство, ве" осум®ичени за вра¤бине! Ако се одупре, чувари "е Ќе задржати!
  Наташа Ќе поносно рекла:
  - єа нисам вредан тога!
  Почела Ќе да скида накит. Олег се сетио романа Иванхое. Са Ребеком су, такође, скинули сав накит и светле ориЌенталне тканине. Остала Ќе само у белом огртачу, девоЌчице су биле босе. Да, види се да девоЌци из богате породице са неочврслим табанима ниЌе баш приЌатно ходати бос по енглеском неравном терену. Или можда хладно. Иначе, у адаптациЌама АЌвенхоа ниЌе Ќасно да ли Ќе Ребека боса или не.
  Али питам се да ли "е кра ица Наташа бити срав®ена са зем ом?
  Монахи®а Ќе диЌадему, минђуше, прсте®е и наруквице ставила у торбу. Затим Ќе  убазно затражила дозволу да додирне Наташу да види да ли Ќе нешто сакрила.
  Свештеник Ќе строго наредио:
  Мора да Ќе скинута!
  Наташа Ќе поцрвенела и лупила ногом у ципелу:
  - Како се усуђуЌеш!
  Свештеник Ќе зарежао:
  - Требало би да те прегледаЌу на вештице! И немоЌ да се стидиш, гола "еш висити на сталку са своЌим сином! Осим ако се, наравно, одмах не исповедите и откриЌете где су благо скривено!
  Наташа Ќе  утито зарежала:
  - Никад!
  Свештеник Ќе узвратио:
  - Држи Ќе! ХаЌде да извршимо дета ниЌу претрагу!
  Стражари су врло чврсто ухватили кра ицу. А монахи®а у рукавицама поче да развезуЌе корзет. Наташа се очаЌнички опирала и покушала да шутне. Изненада Ќу Ќе стражар ударио у лице и кра ица Ќе вриснула. Монахи®а Ќе била искусна тамничарка и веома Ќе вешто откопчала ха ину и поцепала Ќе. Затим су дошле блуза и сук®а. Наташа се постиде. Олег Ќе мешавина огорчености и истовремено узбуђе®а тинеЌ¤ера, у коме Ќе прелепа жена свучена. Овде су кра ици поцепане ципеле, а затим и чарапе. Какву грациозну ногу има. Наташина стопала, иако су била лепа, била су велика, и очврснула од сталног хода®а босоноге. А кра ица их има ма®е, и много размажениЌе.
  Овде Ќе Ќедна чарапа лагала па друга. єош Ќедну сук®у Ќе вешто ослободила монахи®а. Кра ица Ќе остала боса, у груд®аку извезеном диЌамантима и га"ицама. Ово Ќе сва оде"а осрамо"еног августа.
  Монахи®а се окренула свештенику, очигледно шефу инквизитора. Оклевао Ќе, али Ќе у "елиЌу ушао Ќош Ќедан човек у богатом султану и турбану са смарагдима. Он Ќе жестоко рекао:
  - Па шта чекаш, скини Ќе да е! Вештицу се мора тражити до краЌа!
  Са кра ице Ќе монахи®а паж иво скинула груд®ак, а затим извукла га"ице. Открио недра Венере. Наташа Ќе хтела да га покриЌе и буквално Ќе изгорела од срама. Али ®ене руке су држали Ќаки и обучени тамничари.
  Олег Ќе осетио наЌЌаче узбуђе®е у себи. Лепа жена Ќе била свучена пред тинеЌ¤ером, а у сред®ем веку дечаци су, иако невеликог раста, били веома развиЌени. Принчево мушко савршенство Ќе устало и набуЌало до краЌ®их граница. Тако сам желео да користим своЌе руке, али у присуству других  уди, срамота Ќе то учинити.
  Инквизитор у султану са смарагдима Ќе наредио:
  "Проверите Чарлса на ®еном телу да ли има вештица..."
  Свештеник Ќе дошао у голоЌ, лепоЌ жени са облинама. Кра ица Ќе стално вежбала и ограђивала се, тако да ниЌе имала вишак сала, а чак се видела и преса, додуше не тако истакнута као Наташина у ®еном некадаш®ем телу. Лепа Ќе, али спо а Ќе инквизитор задржао непробоЌно лице. А руке и рукавице су му скоро дотакле тело, а преглед кра ице био Ќе од пословног интереса. Али кожа младе жене, чиста, глатка, нежна, бледа, пошто Ќе кра ица ретко могла да се сунча и само ту, да се не би видела.
  Али било Ќе Ќасно да она не"е имати мане и мр е. Олег Ќе одЌедном осетио да Ќе ®егово узбуђе®е спласнуло. Био Ќе Ќош сувише мали да би био претрпан хормонима и болно патио када се не могу бацити. Али ®егова маЌка Ќе понижена и ¤елати Ќе испитуЌу. И то више не узбуђуЌе, ве" изазива бес. Бурни гнев наЌукусниЌег и наЌразмажениЌег дечака.
  Олег Ќе, искористивши чи®еницу да Ќе ланац на крагни прилично дугачак, скочио и успео ногом да дохвати зад®у страну инквизитора коЌи Ќе прегледао ®егову маЌку. Ударац Ќе био болан, а свештеник Ќе пао. Ударио Ќе главом, али не Ќако у кра ичин стомак, а она га Ќе ударила коленом у браду.
  Инквизитор у султану са смарагдима Ќе викнуо:
  - Узми ово штене и сипаЌ у ®ега, са шипкама добро!
  Свештеник доле Ќе одговорио:
  - Не можете бичевати августовца без судске одлуке!
  - А муче®е?
  Свештеник одговори шапатом:
  - Суд Ќе ве" дао дозволу за тортуру, али без сака"е®а, а само да се информише!
  Инквизитор Ќе  утито приметио:
  - И муче®е да се добиЌе призна®е у вра¤бини?
  Свештеник Ќе тихо шапнуо:
  - Цару су потребна блага, а он чак обе"ава да "е пустити, дечака и жену, ако кажу и издаЌу улаз у кеш!
  Инквизитор у султану рече  утито:
  - Зашто ву"и? ХаЌде да одмах мучимо кра ицу и принца! Штавише, не желе да разговараЌу!
  Свештеник климну главом.
  - Нема смисла ву"и! У ®ихов подрум!
  Олега су ухватили стражари и грубо су почели да кидаЌу са ®ега оде"у. Били су веома Ќаки, очигледно су посебно бирали наЌбо е затворенике да чуваЌу наЌвредниЌе затворенике. Стога су буквално поцепали камисол, кошу у, панталоне, поцепали чизме. Олег Ќе био потпуно гол, само у шортсу.
  Откачили су му крагну и одвукли га уз Наташу уз степенице. Олег Ќе помислио да су, вероватно, овако, у истим шортсама, однели Малчиша-Кибалчиша у мучилиште. Међутим, Олег и да е има предност пред правим принцом, осе"а"е прави бол, али ионако не"е стварно умрети, али би се потомци кра евске породице много више плашили на ®еговом месту, пошто он не уме да рачуна. на Хаппи Енд налогу за. Чак и ако одаш таЌну, и да е "е те спалити као врача - никоме ниЌе потребан додатни сведок.
  Пут до подрума ниЌе предугачак, све у ЌедноЌ кули. Племенитим затвореницима изнад, место испитива®а Ќе ниже.
  Иако Ќе Олег чуо да Ќе бо е не гледати у инструменте за муче®е, радознало Ќе зурио. ПостоЌи веома богат арсенал инквизициЌе. А шта само ниЌе било. И клешта, и куке, и шипке, и бушилице, и мноштво других предмета.
  Олега Ќе срео црвенокоси ¤елат, специЌалиста за муче®е деце. Погледала Ќе згодног, миши"авог дечака, а очи су ЌоЌ се пробудиле од сладострасне пожуде.
  Ухвативши грациозну босу ногу згодног дечака, загугутала Ќе:
  - Како Ќе лепо мучити тако слатког дечака!
  Она Ќе спретно зграбила усиЌане клешта из ог®ишта и нанела их на Олегову округлу пету. Бол за неочврслим табаном кнеза Ќе био ужасан и он се трзао, уз плач истргнувши ногу.
  Црвенокоса ¤елат се насмеЌа и гурну пеглу, црвену од вру"ине, у дечаков стомак. И како ударити чизмом у препоне. Олег Ќе застао дах.
  И црвенокоси климну главом.
  - єеби их обоЌе!
  Древно муче®е. Руке су им везане на леђима и цеђене, што вежбаче много боли. Олег Ќе осетио како му гори изгорела пета, и видео Ќе пликове на кожи стомака. Али су му заврнули руке и повукли га. И зглобови се извлаче из рамена. Наташа или кра ица Ќе потпуно гола. И она Ќе такође подигнута на сталку. Видите како су се миши"и девоЌке напели. Наташа покушава да шутира, али ®ени миши"и нису тако Ќаки, а ®ене вештине су кул.
  Олег осе"а како се савиЌа и савиЌа, али ¤елат се нагло тргне и зглобови се увр"у и дечакове босе ноге отргну од пода. Овде Ќе подигнуто. Ноге су уметнуте у блок, од чега додатна тежина и много болниЌе.
  Олег осе"а како су му глеж®еви стегнути у коцке. Тешки су и имаЌу куке за каче®е тегова и истеза®е жртве. Дечак Ќе Ќаче стиснуо зубе да не врисне. Морате бити храбри пред муче®ем.
  Реци себи да то заиста не боли. Овако Ќе дечак кога су нацисти мучили. ЗабиЌали су игле под ексере, а он Ќе замислио да Ќе то боцка®е Ќежа.
  Или Малчиш-Кибалчиш. Када Ќе био мучен, добио Ќе снагу да га се неприЌате и Ќош више плаше.
  Овде окаче тег за удицу. Бол у испруженом телу постаЌе Ќачи. А ево и кра ице голе, а и ®е на храсту. Наташа пати, одбацила Ќе зубе и труди се да не шкрипи. Кожа ЌоЌ Ќе тако бела, а не златно-маслинаста, препланула као и обично. Млада жена се зноЌи од болова, а на ®у се каче и тегови. Кра ичино миши"аво, затегнуто тело се напреже.
  Олег осе"а узбуђе®е у себи и поново се уздиже мушко савршенство. Црвени ђаво се смеЌе и режи:
  Дечак Ќе узбуђен!
  И нагло поцепала га"ице и рукама стиснула ЌаЌа. И тако су Ќаки.
  Олег ниЌе могао да издржи и викао Ќе. Очи су му се замутиле од шока бола. Изгледа да "е ЌаЌа прснути. То Ќе заиста такво муче®е да су се и совЌетски генерали сломили.
  Црвенокоси ¤елат Ќе просиктао:
  - Реци ми, где Ќе улаз у ризницу?
  Писци су шкрипали оловкама, спремни да запишу исповест поцепано на сталку.
  Олег Ќе просиктао:
  - Да, отишао си...
  Ред Ќе стиснуо Ќаче и Олег се онесвестио. Пробудио сам се из канте хладне воде. Бол се вратио свести. Лигаменти су растегнути на сталку, али посебно боли у препонама, са полузг®еченим лоптицама. Глупо болна и изгорела пета крпе а. Џелати каче додатне тегове, од коЌих се поЌачаваЌу болови у раменима и лигаментима. Изгледа да "е се руке и ноге одвоЌити.
  Олег покушава да се увери да му не"е дозволити да цепа и да "е се деоница ускоро завршити. У међувремену, замислите да сте пионир. Или... Овде Ќе Наташа била теме но истегнута и почели су да га туку бичем. Џелати су бичевали без много злобе, без журбе, да би нанели максималан бол. Искусна Наташа се може видети током векова живота и хи адама мисиЌа Ќе научила да контролише бол и емоциЌе, па чак ни не сте®е. Штавише, он се осмехуЌе.
  Олегово расположе®е такође расте. Али шта ако замислите да Ќе бол приЌатан? Неки  уди то воле. Не врба, ве" гвоздени штап изненада се срушио на дечакова леђа, а сама црвенокоса Ќе ударила. Принчево тело се тресло. Олег Ќе задрхтао и зарежао:
  Па ти си Сатана!
  Црвенокоса Ќе опет ударила... Кнежева препланула кожа пукла... Крв се излила.
  Онда Ќе зарежала:
  - Мангал под ногама и огулите бичем.
  Кад се шибаЌу бичеви, ниЌе тако страшно. Али дечаци су голи табани били премазани у ем, а испод ®их Ќе постав ен мангал. Ватра Ќе планула. И врели млазови ваздуха ударали су у дечиЌе пете. У почетку бол ниЌе био тако Ќак. Али топлота се нагомилала и горела Ќаче. И кра ица Наташа Ќе била спржена. И тако Ќе лепо када горе овако завод иве ноге девоЌке.
  Олег се поново осе"а узбуђеним, иако су му ЌаЌа натекла од снажног стиска®а руке ¤елата. А ерекциЌа Ќе била веома болна. А ударци бича по телу готово да се не приме"уЌу на позадини бола коЌи Ќе преплавио истегнуте лигаменте тела, и печене пете.
  Овде Ќе црвенокоса узела гвоздени штап са усиЌаним краЌем, и како га Ќе гурнула у Олегов пазух. Опет бол, дечак се трза, и замало Ќе ишчашио вилицу да не би вриснуо.
  Црвенокоси шушти, показуЌу"и крупне зубе као ко®ски:
  - Реци ми где Ќе улаз у ризницу!
  И спалила га Ќе у другом, дети®астом, пазуху принчеву. Затим Ќе поново спустила шипку у камин. Почео сам да греЌем. Олег Ќе истиснуо осмех, бол Ќе испунио принчево дети®асто тело, али Ќе изазвао и узбуђе®е, од чега су сензациЌе биле готово приЌатне.
  Црвенокоси ђаво, добро загреЌавши штап, извади га и принесе Олеговом дети®астом лицу, ричу"и:
  - Говори штене! Па, где су сакривена блага?
  Дечак Ќе смело одговорио:
  - Где? У Караганди!
  Вру"е гвожђе Ќе додирнуло дечаков гладак, дети®аст образ. Олег Рибаченко Ќе осе"ао див и бол и истовремено страх да "е бити осака"ен. И заиста сам желео да се исповедим. Али онда ме Ќе ударило у главу. Буди као пионир на стази! Уосталом, муче®е их ниЌе могло сломити.
  Црвенокоса Ќе зарежала:
  - Хо"еш ли говорити?
  А ве" Ќе други образ унаказио од бола шипком. Олег Ќе "утао. Жена ¤елат заврти славину, а мангала под дечачевим босим ногама Ќаче Ќе пламтела. Тада су, на ®ен знак, два помо"ника ¤елата из ог®ишта извадила ве" посебне бичеве од бод икаве жице, коЌе су се усиЌале.
  Олег Ќе задрхтао. Изгледало Ќе застрашуЌу"е. Али бол Ќе, на краЌу краЌева, Ќак осе"аЌ и може, уз одређено размиш а®е, бити приЌатан.
  Замислите само да вас шибаЌу метлом у купатилу. А дечак се чак и осмехнуо када му Ќе бод икава жица, црвена од вру"ине, пала на ве" изубиЌано тело.
  Али боли, боли много, а ви сте буквално у цунамиЌу пат®е. За сред®и век, муче®е Ќе стварно кул. А кра ицу Наташу бичевали усиЌаном жицом. А и она се осмехуЌе као проститутка када ЌоЌ клиЌентица уђе у га"е и руком ЌоЌ голица пичку.
  Од таквих мисли дечак-принц дожив ава силно узбуђе®е, а ®егово мушко савршенство вири као клин. Црвенокоса  ута. Прилази ог®ишту, посебним клештима вади из ватре широку траку гвожђа. И принесе Ќе дечаковим грудима. Додирнула Ќе голу кожу, притиснула и открила зубе и рекла:
  - Па, шта боли?
  Олег Рибаченко Ќе храбро одговорио:
  - Не долази у обзир! Као жена убодена шилом!
  И добио Ќе ударац врхом чизме у препоне. Бол Ќе заиста Ќак, али дечак се инспирисао да Ќе приЌатно, па стога ниЌе плакао, ниЌе викао, ве" се церио.
  Црвенокоси се све више  утио. Зграбила Ќе усиЌана клешта са ватре и ухватила дечака за браду. Спиннинг. Затим Ќе почела да ломи дечЌе дечаке на ноге усиЌаним клештима. И истовремено настав аЌу"и да пржите пете.
  Олег се хистерично закикотао. Бол Ќе био толики да ме Ќе буквално излуђивао. Али кнез осети у себи наЌлуђе узбуђе®е.
  Црвенокоса ¤елат сломила Ќе дечаку прсте на ногама и гракнула:
  - Хо"еш ли говорити? Где су благо?
  Олег Рибаченко Ќе храбро одговорио:
  - Умукни ти глупо чудовиште! ТвоЌе благо се не"е знати!
  И опет ломи прсте на ногама. Међутим, црвенокоса харпиЌа смислила Ќе Ќош Ќедно муче®е. Тако су му ¤елати ставили левак у зубе и споЌили црево. И да ти сипамо хладну воду у грло. Такође древно и ефикасно муче®е. Сада ваш стомак отиче и притиска груди. А у исто време ¤елат са ватреном косом вади Ќош Ќедну траку усиЌаног гвожђа. И став а га на дечаков преплав ени стомак. ПодригуЌе водом и спонтано мокри.
  И мангал почи®е да шишти, што пече босе ноге принца.
  Црвенокоси даЌе знак ¤елатима:
  - Задово ан!
  И са великим напором сломи послед®и прст дечакове босе ноге. Онда зарежа:
  - Копиле, сломи"емо те!
  А ¤елат девоЌка вади оштре, усиЌане игле из другог ог®ишта, и почи®е да боде дечака Олега у нервне завршетке. Паклено боли. Али дечак настав а да се цери. Иако су га у исто време ударали усиЌаном жицом по леђима и боковима. А затим поспите сланом водом.
  Као да Ќе наЌлуђи бол експлодирао бомбама. Али ипак, свест ниЌе избледела. Дечак Ќе био превише узбуђен и зато се ниЌе иск учио. А бол Ќе био мешавина бола и задово ства. Као силова®е за жену. Када истовремено дожив ава бол и оргазам.
  Тако Ќе Наташа, суде"и по ®еном лицу, блажена упркос мангалу под босим ногама и ударцима усиЌане жице по телу.
  Олег Ќе поново опекао образе деци, овога пута са широм пругом. И бак ом запалити пазухе. Дугом усиЌаном иглом пробили су тело скроз до краЌа. Онда су поново уболи.
  Брашно може бити различито. ИнквизициЌа Ќе покушала. Тако Ќе ¤елат ставио усиЌани штап у пету тачку. Бол Ќе див и и заслеп уЌу"и.
  И овде су дечаку принели бак у и запалили Ќе. Ово Ќе стварно застрашуЌу"е.
  Олег Рибаченко Ќе хладно прогунђао:
  - Не плачи због обриЌане косе!
  Црвенокоса ¤елат "е, као одговор, зграбити дечака усиЌаним клештима за нос и оштро пову"и. Дечак Олег Ќе залаЌао:
  - РадозналоЌ Варвари откинули нос на пиЌаци!
  И заправо су му извукли пола носа и унаказили дечака. А онда се усиЌани штап у дупету подигао више... Прошао Ќе до стомака испу®еног водом и изгорео кроз шко ку.
  Олег Ќе скоро изгубио свест од шока бола, али Ќе успео да залаЌе:
  - Не"у ре"и!
  Црвенокоси ђаво га Ќе узео и почео див е да биЌе дечака усиЌаном жицом. Затим Ќе скочила до мангала, и у посебноЌ пе"и, у коЌоЌ Ќе горео уга , и посебном топлотом као у високоЌ пе"и, изграбила усиЌана клешта.
  Џелат Ќе нагло зграбио за ЌаЌа Олега Рибаченка усиЌаним клештима и повукао. Мушки корен Ќе побегао, а дечак-принц би доживео тако болан шок да Ќе заиста изгубио свест. А обично тело ниЌе могло да издржи преоптере"е®е. Душа Олега Рибаченка излетела Ќе из унакаженог меса измученог и смртно растрганог дечака.
  И у бестелесноЌ глави, али способноЌ да мисли и сагледава душе, песма Ќе бруЌала;
  Пао у страшно фашистичко зароб еништво,
  Лебдим на таласима страшног бола!
  Али крваре"и, певао Ќе песме,
  На краЌу краЌева, неустрашиви пионир Ќе приЌате ски расположен са срцем!
  
  И ре"и "у вам чврсто ¤елати,
  Каква подла радост, напрасно си излио!
  Слаби "е ми ре"и да "утим,
  На краЌу краЌева, бол Ќе страшан и Ќедноставно ужасан!
  
  Али знам, чврсто веруЌем
  Фашизам "е бити бачен у амбис!
  Млаз злог пламена "е те преплавити,
  И сви коЌи су пали, радуЌу"и се, васкрсну"е!
  
  И наша вера у комунизам Ќе Ќака
  Летимо као соко, уздижемо се изнад свих звезда!
  Нека реке меда теку вино
  Цео свет, гласни рог чу"е савете!
  
  И машина коЌа чврсто стиш"е пионир,
  ПогледаЌ у небо, млади!
  И даЌ пример онима коЌи се колебаЌу,
  ТвоЌа кравата Ќе светла као каранфил!
  
  Ота¤бина за мене значиш све
  МаЌка и смисао свега младог живота!
  Пустивши тежак живот до сада,
  Наш народ страда под злим фашизмом!
  
  Али напрегните во у црвеног момка,
  П уни у лице пакленом кукастом разбоЌнику!
  Нека неприЌате и дрхте од беса,
  И би"е поражени од Црвене армиЌе!
  
  СССР света зем а,
  Шта Ќе народима дало комунизам!
  Како нам Ќе маЌка срце дала,
  За сре"у, мир, наду и слободу!
  
  Босонога плавуша штити АЉАСКУ
  АНОТАЦИєА.
  Александар Тре"и Ќе дошао на власт 1966. године и одлучио да брани А аску од британске воЌске. Прелепе плаве девоЌке и црвенокоса жена коЌе поседуЌу магиЌу и разне методе ратова®а помажу да се руске зем е задрже у Америци.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Мирабела Магнетиц Ќе поново у новоЌ цоол мисиЌи. Овог пута у свету Александра ИИИ. Штавише, кра  Ќе почео да влада много раниЌе него у стварноЌ историЌи. Пошто му Ќе отац Александар ИИ убиЌен 1866. априла. У стварноЌ историЌи, кра  Ќе случаЌно спашен, али овде ниЌе успело.
  А мо"ни Александар Тре"и почео Ќе да влада од 1866. године. И, наравно, ®егов први корак Ќе био да забрани продаЌу А аске. И то Ќе тачно. Велика, царска РусиЌа не растура своЌе териториЌе. Тек сада истина треба да заштити ове териториЌе. И ниЌе лако.
  Ова одлука цара-свештеника изазвала Ќе извесно огорче®е у страним круговима. И БританиЌа Ќе одлучила да пре свега тестира РусиЌу.
  Британске трупе напале су малу тврђаву са малим руским гарнизоном на А асци Ќуна 1868.
  Наравно, Мирабела Магнети", као верна слушки®а руских богова, послата Ќе у ово утврђе®е на руском положаЌу зем е, и морала Ќе да учествуЌе у биткама за држа®е руске териториЌе.
  Боса, у шортсу и груд®аку, девоЌка Ќе напала британску батериЌу, коЌа се налазила на командноЌ висини изнад тврђаве. Мирабела МагнитнаЌа Ќе ве" имала значаЌно искуство у испу®ава®у разних мисиЌа свемогу"их руских богова у различитим универзумима. Да, таква Ќе судбина ове девоЌке-гениЌа. Као одрасла ученица, желела Ќе да постане бесмртна.
  А руски богови ДемиЌурзи су Ќе учинили бесмртном, али су Ќе претворили у девоЌку терминатора коЌа служи ®има и народу МаЌке РусиЌе. Ово вечноЌ девоЌци сасвим добро стоЌи.
  Она стисне уста Ќедном енглеском стражару и пререже му врат. Она то не ради ни први пут ни у првоЌ мисиЌи. Од самог почетка, захва уЌу"и свом бесмртном телу, вечна девоЌка Ќе све ово дожив авала као игру, и стога ниЌе осе"ала каЌа®е и било какву нелагоду у души.
  За ®у Ќе некако постало толико природно да се девоЌка само радовала свом следе"ем успеху.
  Овде Ќе Ќедноставно откинула главу другом стражару. УпознаЌте наше Енглезе: А аска Ќе била и би"е руска!
  Мирабела Магнетиц - ова гениЌална и наЌплодниЌа проналазач у ЗНД-у одавно Ќе огорчена што Ќе А аска продата за пени! Али цар Александар Тре"и ниЌе такав! Не, оваЌ монарх не"е уступити ни педа  руске зем е!
  Слава РусиЌи и руским царевима!
  ДевоЌка терминатор своЌом голом петом померила Ќе другог Енглеза на поти ак. Сломио му врат. Затим Ќе певала:
  - А аска "е заувек бити наша,
  Где Ќе руска застава, тамо сунце сиЌа!
  Остваре®е великог сна
  А глас девоЌака Ќе веома звучан!
  Да, било би лепо када би сада помогле легендарне четири вештице, лепе као звезде. Били би од велике помо"и. Али у реду Ќе борити се сам.
  Овде сте запалили бездимни прах и нитроглицерин. Сада "е цела енглеска батериЌа полетети у ваздух.
  Мирабела Магнети" Ќе певала:
  - Нема лепше ота¤бине-РусиЌе,
  Бори се за ®у и не боЌ се...
  Нема сре"ниЌе зем е у универзуму,
  Цела васиона Ќе бак а светле РусиЌе!
  БатериЌа експлодира: као ерупциЌа колосалног вулкана. Неколико стотина Енглеза Ќе одЌедном избачено и експлодирало у мале комади"е.
  Након тога, девоЌка Ќе, машу"и са две саб е, почела да сече Британце. У исто време, млади ратник-терминатор "е вриштати као на енглеском.
  Шкоти су се дигли! Желе да растргну кра ицу!
  Ту Ќе почело... Било Ќе пуц®аве између етничких Енглеза и Шкота. Да, тако див а и див а пуц®ава.
  И ишла Ќе и сеча. Шкоти и Британци су се борили Ќедни са другима.
  Неколико хи ада воЌника коЌи су опседали тврђаву сада се борило са наЌве"ом беш"у.
  Мирабела магнетни раоник:
  - Сеци и убиЌ! ПуцаЌ у ®их!
  Битка се наставила у великим размерама. Мирабела Ќе у међувремену, поседуЌу"и недети®у снагу, зграбила неколико буради нитроглицерина у чамац и тихо Ќе послала на наЌве"и енглески боЌни брод.
  Терминатор девоЌка Ќе викала:
  - За РусиЌу, дар униште®а!
  И одгурнула Ќе чамац голим, девоЌачким ногама, коЌе су, убрзаваЌу"и, удариле у бок оклопника. Британци на броду су насумично пуцали из оружЌа и безуспешно.
  И ево резултата, како набиЌа®е. И неколико буради нитроглицерина "е експлодирати. Штавише, бесмртна девоЌка их Ќе тако прецизно уперила да Ќе потпуно експлодирала.
  И такво униште®е Ќе уследило. И боЌни брод га Ќе узео и почео да тоне без икаквих проблема.
  А Британци на броду су се удавили. У међувремену, девоЌка Ќе ве" на крстарици. Он сече морнаре саб ама, а она трчи до кормиларнице, удараЌу"и босом ногама.
  Чувено сече морнаре и шкрипи:
  - Слава нашоЌ лепоЌ зем и!
  Дивна РусиЌа под мудрим царем!
  Не"у вам дати неприЌате е са А аске!
  Би"е раскомадани у бесном хамару!
  А онда Ќе девоЌка босим ногама бацила гранату и раскомадала Британце.
  Онда се пробила до кормила, и да окренемо крстарицу. И два велика енглеска брода како да се сударе. И оклоп на ®има "е пукнути. И дозволите себи да тонете и горите у исто време.
  Мирабела Ќе певала:
  - Слава РусиЌи, слава!
  Крстарица Ќури напред....
  цар Александар Велики,
  Отварам рачун за победе!
  Након тога, девоЌка терминатор Ќе Ќедним скоком одлетела на другу крстарицу. И у ®ему Ќе такође почела да сече морнаре. И пробити се до кормила.
  А тамо се само окрени и гурни бродове.
  ДевоЌка терминатор Ќе чак певала:
  - Црни поЌас,
  веома сам миран...
  Црни поЌас -
  НиЌедан човек ниЌе острво!
  Црни поЌас,
  Праж®е®е грома -
  Сви Британци леже мртви!
  И Мирабела Магнетик поново гура бродове заЌедно. Ова девоЌка Ќе заиста наЌкул ратник на свету!
  И скочи поново, и на другу крстарицу. Да, господарица мора Ќе дошла на лошу идеЌу - да се бори са РусиЌом. Поготово када се тако жилава и очаЌна девоЌка бори.
  Мирабела Магнети", а затим исецкао много Енглеза и окренуо своЌ брод. ТачниЌе ухва"ен од Британаца. И она га Ќе пребацила у напад на другу крстарицу. И див им урликом забио неприЌате а.
  Било Ќе као да су се два чудовишта споЌила и суочила са див ом оде"ом. И секу Ќедни другима носове. Затим су заграбили морску воду и почели да тону, без икакве шансе.
  Мирабела Магнети" Ќе викала:
  - Слава Александру ИИИ! Велики од кра ева!
  И опет "е голим прстима бацити бомбу са експлозивом. И цела фрегата, добивши рупу, тоне.
  Да, Британци, наравно, ово нису очекивали. Да ли су мислили да "е упасти у тако див у авантуру?
  Мирабела Магнетиц Ќе викнула:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи царева!
  И опет "е девоЌка узети и ухватити кормило следе"ег крсташа. И уз помо" голих, девоЌачких ногу, окрену"е га, и набити неприЌате а. Два брода се покваре заЌедно, и гуше се у морскоЌ повра"а®у!
  Терминатор девоЌка вришти:
  - За славу ота¤бине светите а!
  И опет Ќе скок у да . И лети изнад таласа. Након тога, девоЌка поново сече саб ама, пробиЌаЌу"и се до кормила. Она Ќе веома борбена и агресивна терминаторска ратница.
  Слаби енглеске морнаре и пева:
  - Искри са сЌаЌном звездом,
  Кроз тамни мрак...
  Наш велики цар Александар,
  Не познаЌе бол, нема страх!
  
  НеприЌате и се повлаче пред вама
  Публика навиЌа...
  РусиЌа те прихвата -
  Мо"на рука влада!
  А Мирабела Магнетик Ќе одсекла много Британаца, и опет гурнула бродове на велико, челима.
  Ово Ќе заиста девоЌка терминатор. Изгледа стар двадесетак година, висок само метар деведесет, иако су миши"и од ливеног челика, а ре еф Ќе као чоколадице.
  А ако таква девоЌка млати, онда не"е бити ни меда.
  И овде опет девоЌка скаче са Ќедне крстарице на другу. И опет, без да ег, гура их у главу.
  И виче у себи:
  - За Русе Романових!
  Заиста, девоЌка терминатор Ќе на путу. Она "е свима показати своЌу наЌвишу класу. И све "е исе"и и смрскати, као ¤ин батином.
  Ево Ќош Ќедног скока, овога пута на армадило.
  Опет раде саб е босоноге девоЌке. ПокушаваЌу да пуцаЌу на ®у, али меци не погађаЌу бесмртну девоЌку, а ако погоде, одбиЌаЌу се.
  Добро Ќе бити вечна девоЌка, ниси само млада, али не могу ни да те убиЌу. Ево ти млатиш БританиЌу.
  Зграбите кормило. И сад га ве" вртиш, а сад су ве" два цела боЌна брода, како да се сударе, и сруше. И ломе метал да чак и варнице лете на све стране.
  Мирабела Магнетиц виче:
  - За РусиЌу да "е сви одломити рогове!
  И голом, округлом девоЌачком петом баци"е убиствени поклон смрти. Сломи"е масу Британаца и следе"а фрегата иде на дно.
  Па, остала су Ќош четири крузера. єасно Ќе да Британци не"е слати целу флоту на обале А аске.
  Овде Мирабела Магнетиц хвата Ќош Ќедан волан. И одасвуд га врти на душмана. И сада обе крстарице узимаЌу и судараЌу се чела.
  ЧуЌе се звецка®е и пуца®е метала. И оба брода почи®у да тону са великим гуштом.
  Мирабела Магнети" Ќе певала:
  - У продавници "Пиво-вода",
  Лагати сре"ан човек...
  Дошао Ќе из народа
  И изашао Ќе и пао у снег!
  Сада морате уништити послед®е крстарице и узети ма®е бродове.
  Тада "е се Британци на копну, након погибиЌе флоте, предати на милост и немилост победнику.
  А за БританиЌу "е ово бити таква лекциЌа да Ќе никада не"е заборавити. А се"а"е се и Крима, где су гурали главу за време прадеде НиколаЌа Првог. Међутим, НиколаЌ Палич ниЌе ушао у историЌу као велики, ве" се показао као неуспех. Али ®егов унук сада мора да покаже славу руског оружЌа.
  А у томе му помаже Мирабела Магнетик - веома кул и одлучна терминаторка.
  Мирабела преузима друго кормило и гура обе британске крстарице Ќедна против друге. И делуЌе веома одлучно и хладнокрвно.
  Тада девоЌка терминатор узвикуЌе:
  - Бродови иду на дно,
  Са сидрима, Ќедрима...
  И онда "е они бити твоЌи
  Златни сандуци!
  Златни сандуци!
  И Ќош Ќедан скок, пошто су уништена четири боЌна брода и десетак крстарица, онда Ќе време да се униште фрегате. БританиЌа "е изгубити много бродова.
  И онда схватите шта значи напасти РусиЌу.
  ДевоЌка Терминатор Ќе певала:
  - За чудо и нашу победу у свету!
  И она оседла волан следе"е фрегате, и упути брод на овна, и то снажним ударцем, као удар!
  И оба суда "е се узети, и разбити, и раскомадати. И супер Ќе и веома кул.
  Мирабела Магнетиц поново скаче и скаче на другу посуду. И одатле он води процес. И опет окре"е брод, и фрегате се судараЌу.
  Опет шкрипа слом еног метала, снажна експлозиЌа и преживели морнари падаЌу у воду.
  Мирабела виче:
  - За успех нашег оружЌа!
  И опет храбра девоЌка у нападу. Оседлала Ќе нову фрегату. И послат разарачу.
  Бродови се судараЌу и експлодираЌу. Метал се ломи и ватра се диже у ваздух. И  уди живе горе.
  Ово Ќе апсолутно наЌгора но"на мора икада. А Британци горе као рошти .
  Међу погинулима Ќе био и Ќедан колиба, дечак од око тринаест година. Штета Ќе, наравно, да Ќе такав човек убиЌен. Али рат Ќе рат.
  ДевоЌка Терминатор Ќе певала:
  - Би"е лешева, много планина! Отац Черномор Ќе са нама!
  А девоЌка Ќе поново босом ногом бацила гранату, коЌа Ќе потопила Ќош Ќедан брод.
  ГениЌална девоЌка се ударила у главу британског адмирала, док му Ќе глава прснула као бундева погођена гомилом. И голом петом Ќе натоварила огромног црнца у браду. И прелетео Ќе и оборио десетак морнара.
  А онда Ќе девоЌка поново окренула фрегату и ®оме набила свог комшиЌу. Агресивно Ќе твитовао:
  - єа сам велика звезда!
  И опет, девоЌка терминатор Ќе у нападу. Разорно и брзо. Кипи читав вулкан и ерупциЌа колосалне снаге. Ово Ќе непобедива гениЌална девоЌка.
  И сатре свакога без милости. А сада девоЌка-супермен оседла Ќош Ќедну фрегату. И уништава противника без много одлага®а. Ова девоЌка Ќе велика звезда.
  Мирабела Магнети" Ќе поново гурнула два брода Ќедан против другог и из свег гласа викнула:
  - За велики комунизам!
  И опет храбра девоЌка-борки®а у офанзиви. Да, овде се борите на нов начин. Не као Ќош Ќедан хит о Другом светском рату. Овде Ќе све лепо и свеже. Борба са БританиЌом око А аске.
  САД се Ќош нису опоравиле од грађанског рата и немаЌу заЌедничку границу са РусиЌом. Дакле, ако морате да се ухватите у коштац са єенкиЌима, онда много касниЌе.
  А БританиЌа има колониЌу Канаду и РусиЌа има заЌедничку границу са ®ом. Зато Ќе неопходно одбити навалу мо"не Енглеске.
  Али ево Ќош Ќедног пара фрегата коЌи се сударио. Ускоро од британске флоте не"е остати ништа.
  А копном не нападате превише А аску. Овде су комуникациЌе за БританиЌу растегнуте.
  Мирабела Магнетиц поново гура фрегате заЌедно и урла:
  - Пирати не треба наука,
  И Ќасно Ќе зашто...
  Имамо ноге и руке
  И руке...
  А глава, не треба нам ништа!
  И глава девоЌке "е се померити као енглески морнар, да "е пролетети, и оборити десетак бораца.
  Мирабела Ќе поново у нападу... Овде Ќе поново гурнула фрегате Ќедну против друге. И ломе се, пале и тону.
  Мирабела Ќе викнула:
  - За душу РусиЌе!
  И сада гола, округла пета девоЌке поново проналази ци . Она руши противника и урла:
  - За свету Ота¤бину!
  И голим девоЌачким коленом, као да душману удара у стомак. Узели су га и иза уста су му изашла црева.
  Мирабела Магнети" Ќе викала:
  - За величину Ота¤бине!
  И окретала Ќе грамофон у ваздуху, босим ногама кидаЌу"и неприЌате е на комади"е.
  Да, девоЌка храбро уништава ... И сама би се лако носила са неприЌате има.
  Али поЌавиле су се четири вештице. А такође и лепотице босе и у бикиниЌу.
  И хаЌде да скршимо Британце. Они скачу себи, бацаЌу гранате босим девоЌачким ногама и разбиЌаЌу БританиЌу.
  А ево и Наташе - миши"аве девоЌке у бикиниЌу. Узе"е и бацити диск голим ножним прстима... Неколико енглеских морнара Ќе одсечено, а фрегата се окре"е и забиЌа свог колегу.
  Наташа вришти:
  - Александар Тре"и суперзвезда!
  ЗоЌа ова девоЌка са златном косом потврђуЌе:
  - Суперстар и Ќош увек ниЌе стар!
  Августин бесно ломе"и Енглезе, ова риђокоса кучка Ќе издала, показуЌу"и зубе:
  - Комунизам "е бити са нама!
  И гола пета девоЌке узе и забиЌе неприЌате а у ®ушку пушке. И фрегата Ќе узела и поделила се.
  Светлана се смеЌала, пуцала из пишто а, зг®ечила неприЌате а, вртела се, боса стала на волан, лаЌала:
  - Кра еви са нама!
  ДевоЌке су се одмах разишле и врло агресивно уништиле флоту. Па ко може да одоли. Фрегате су брзо нестале, а сада су се уместо ®их ломила ма®а пловила.
  Наташа, уништаваЌу"и БританиЌу, певала Ќе:
  - РусиЌа Ќе вековима била славна као светац!
  И голим ножним прстима баци"е бомбу коЌа Ќе расцепала бригантину.
  ЗоЌа, настав аЌу"и да ломи неприЌате а, зацвилила Ќе:
  - Волим те свим срцем и душом!
  И опет голим ножним прстима баци грашак. Следе"и енглески брод се поделио.
  Августин Ќе такође узео и ударио неприЌате а. Сломила Ќе брод, црвенокоса кучка Ќе потопила много противника из БританиЌе. И проверила Ќе:
  - За Александра ИИИ, коЌи "е постати велики кра !
  Светлана се спремно сложила са овим:
  - Сигурно хо"е!
  Боса нога плавокосог терминатора ударила Ќе у бок британског брода таквом снагом да се енглески брод разбио на три дела.
  Мирабела Магнетична, ова непобедива девоЌка, такође Ќе тако снажно ударила неприЌате а голом, округлом, дети®астом петом да Ќе бригантина напукла и потонула готово истог тренутка.
  ДевоЌка Терминатор Ќе певала:
  - Пометемо неприЌате а Ќедним ударцем,
  Потврди"емо славу челичним мачем...
  Срушили смо Вермахт са добрим разлогом,
  Енглези играЌу, сломи"емо се!
  Наташа Ќе намигнула и кроз смех рекла:
  - И, наравно, уради"емо то голих девоЌачких ногу!
  И гола пета девоЌке се забила у други енглески брод.
  ЗоЌа Ќе, показуЌу"и зубе, агресивно рекла:
  - За комунизам у кра евскоЌ инкарнациЌи!
  А девоЌка га Ќе узела голим прстима и бацила нешто што смртно погађа неприЌате е, буквално их пометаЌу"и и цепаЌу"и их.
  Августин, сламаЌу"и Енглезе, узе и изда:
  - Слава Христу и Породу!
  Након тога, ®ене босе ноге су такође бациле бомбу, растуривши Ќош Ќедну подморницу.
  А онда Ќе гола пета прецизним ударцем расцепила бригантину. И урадила Ќе то веома грациозно.
  Светлана Ќе такође у активном покрету. Уништава неприЌате е. И голом петом ша е Ќош Ќедну бригантину на дно.
  А девоЌка са голим прстима поново и са див им бесом баца гранату. Она Ќе невероватан ратник.
  Ево Наташе у брзом нападу, и веома агресивне. Она очаЌнички напада.
  А нови енглески брод тоне када га погоди бомба коЌу су бацили голи прсти девоЌке.
  Наташа Ќе певала, показуЌу"и зубе:
  - єа сам над уд!
  ЗоЌа Ќе голим коленом ударила бригантину у нос. И она се расцепила у пукотине и почела да тоне.
  Мирабела Магнетиц голом петом Ќе такође расцепила ма®и британски брод и зацвилила:
  - За моЌу снагу! Сви су пошкропили!
  И дечак Ќе поново у покрету и агресивном нападу.
  Августин Ќе наставио да се кре"е као кобра коЌа боде БританиЌу, и издао Ќе са ужива®ем:
  - Комунизам! Ово Ќе поносна реч!
  А голи ножни прсти ове очаЌне девоЌке бацили су Ќош Ќедан дар униште®а.
  А маса Енглеза завршила Ќе у ковчегу, или на дну мора. Међутим, какав ковчег ако су поцепани?
  А остатак Ќе чак потонуо!
  Мирабела Магнети" Ќе уз див и осмех п унула на бригантину и она се запалила као поливена напалмом.
  Терминатор девоЌка Ќе викала:
  - За кра евску вотку!
  И како се смеЌе, и даЌе голу пету на броду БританиЌе. Расцепи"е се и бул-бул у морске дубине.
  Светлана Ќе голим прстима бацила бомбу и зацвилила:
  - И полетне девоЌке излазе на море...
  И саб ама сеци неприЌате е.
  Мирабела Магнети", сламаЌу"и Британце, потврдила Ќе:
  - Морски елемент! Морски елемент!
  Тако су се ратници разишли. А студентки®а се тако свађа са ®има. И жустро у исто време.
  Мирабела Магнетно пуца®е на неприЌате а из топа Британаца. И потонуо Ќош Ќедан брод, издао:
  - Свемирски сан! Нека неприЌате  буде слом ен!
  ДевоЌке боги®е и студентки®а разишле су се у колосалном бесу. И посекли су неприЌате а, без могу"ности да БританиЌа издржи такав притисак.
  Мирабела Ќе потопила Ќош Ќедан брод, сетивши се да Ќе у Ќедном од паралелних универзума пату ак одлучио да помогне Немцима у дизаЌну "Тигра"-2. И оваЌ технички гениЌе успео Ќе да направи аутомобил деб ине оклопа и наоружа®а "кра евског тигра", тежак само тридесет тона, а висок Ќедан и по метар!
  А зашто Ќе пату ак! А ту Ќе и супер дизаЌнер! Наравно, са таквом машином Немци су у лето 1944. успели да победе савезнике у НормандиЌи, а у Ќесен да зауставе офанзиву Црвене армиЌе коЌа Ќе пробила до Варшаве.
  єош горе Ќе то што гном ниЌе само дизаЌнирао тенкове. КСЕ-162 се такође показао као веома успешан и лаган, и Ќефтин и лак за управ а®е. А бомбардер єу-287 се показао као супермен.
  А онда Ќе ®ихова петорица морала да интервенише. И тако се рат вукао до четрдесет седме године.
  А да их ниЌе било пет, Фриц Ќе могао да победи!
  Мирабела Магнети" се тада оштро огласила против пату ака:
  - Они су гори од виле®ака!
  Заиста, постоЌао Ќе такав виле®ачки убица. Постао Ќе пилот Луфтвафеа, срушивши више од шест стотина педесет авиона од Ќесени четрдесет прве године, до Ќуна 1944, на оба фронта. Добио Ќе Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима када Ќе први у Луфтвафеу оборио две стотине авиона. Да е, за три стотине оборених авиона добио Ќе Орден немачког орла са диЌамантима. За четири стотине оборених летелица, први орден Витешког крста гвозденог крста, са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. За пет стотина комеморативних оборених авиона до 20. априла 1944. године, виле®ак Ќе добио Велики крст Гвозденог крста - други у Тре"ем РаЌху после Хермана Геринга.
  А за 600. летелицу доде ена му Ќе посебна награда: Витешки крст Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. Славни виле®ак никада ниЌе оборен - магиЌа делуЌе као талисман богова. И радио Ќе сам као цео ваздушни корпус.
  Али то ниЌе утицало на ток рата. И савезници су се искрцали у НормандиЌи. И прилично успешно, упркос наЌбо им напорима виле®ака.
  Е, онда Ќе оваЌ представник народа чароб®ака одлучио да крене на пут из Тре"ег РаЌха. Штавише, шта му треба? Да ли Ќе могу"е поди"и своЌе рачуне на хи аду? Ко "е бити са душманом!
  Мирабела потопи Ќош Ќедну бригантину и заурла:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  Ве" их Ќе пет потопило скоро све бродове. На завршном акорду, пет пловила Ќе гурнуто заЌедно, чиме Ќе завршен пораз енглеске флоте.
  Мирабела Магнети" Ќе певала, искакала зубе:
  - РусиЌа "е бити славна вековима,
  Ускоро "е до"и до смене генерациЌа...
  У радости, велики сан
  Александар "е бити, а не Ле®ин!
  ДевоЌке су изгледа сре"не. На мору Ќе Енглеска поражена. Сада остаЌе да докраЌчимо претученог неприЌате а на копну.
  И петорица похрлише да посеку ве" неорганизованог и полуслом еног душмана.
  ДевоЌке и момак разбили су неприЌате а. Секли су га саб ама, а на неприЌате а гађали голим прстима. И испоставило се да Ќе изузетно кул.
  Наташа Ќе сецкала и певала, ®ене саб е су тако брзе и двадесет удараца у секунди. Да, таквом брзином, нико не може да одоли вештицама. Ето шта значи мо" руских богова!
  Мирабела Магнети" се голом петом померила по шлему, и сломила врат британском генералу, рекла:
  - єедан два три четири!
  ЗоЌа Ќе голим прстима бацила оштар, оштар диск и уз цере"е се рекла:
  - Шире ноге изнад руку!
  Августин Ќе деловао изузетно агресивно. А ®ене босе ноге су брзе. И бакреноцрвена коса виЌори као боЌна, пролетерска застава.
  ДевоЌка Ќе узела и запевала:
  - єа сам вештица и нема лепшег занима®а!
  Светлана, сече"и противнике, сложила се:
  - Не! И мислим да не"е!
  А ®ене босе ноге бацале су бодеже. Прелетели су и пресекли два десетина Енглеза.
  Истреб е®е Ќе текло по плану. И девоЌке и дечак су се понашали са очигледним бесом. И невероватна тачност. Ратници краЌ®е схрвани див им апломбом.
  Мирабела Магнети", преполовила другог генерала, док звижди.
  И десетак врана га узе и сруши од срчаног удара. Пао Ќе и направио рупе у главама пола стотине енглеских бораца.
  Ево борбе! НаЌхладниЌа борба!
  Терминатор девоЌка Ќе заурлала:
  - єа сам велики ратник! єа сам Шварценегер у сук®и!
  Наташа Ќе оштро зарежала и лупила босом ногом:
  - Ти си Терминатор у бикиниЌу!
  Мирабела се сложила:
  - єа сам Терминатор у бикиниЌу коЌи све повра"а!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Наташа, ова босонога девоЌка у бикиниЌу донела Ќе одлуку:
  - Напали смо британску шесторицу! Премало Ќе наших воЌника на А асци да би их напали!
  Мирабела Магнети" се сложила са овим:
  - Зашто су нам потребни додатни баЌонети? Главна ствар Ќе да постоЌи магиЌа!
  А вечна девоЌка, коЌа Ќе у сваком случаЌу спо а изгледала као двадесетак година, имала Ќе само веома истакнуте миши"е, лупила Ќе босом, девоЌачком ногом.
  Маргарита, ова терминаторка, такође Ќе Ќедна од оних одраслих коЌи су пристали да се врате у дети®ство зарад бесмртности и обав аЌу разне мисиЌе.
  Она Ќе гукала:
  - Коначно нешто да се уради! Како сам уморан, посебно Ќе морално бавити се Ќедном конструкциЌом!
  Мирабела Магнети", ова бесмртна девоЌка терминатор, во но Ќе потврдила:
  "Да будем искрен, и Ќа сам уморан од тога!" Хо"у борбе!
  Наташа Ќе певала:
  - Испод ®ега Ќе млаз азурног месеца,
  Изнад ®ега Ќе златни зрак сунца...
  Али он бунтовник жели олуЌу -
  Као да Ќе мир у олуЌи!
  Ратник се закикотао показуЌу"и оштре оч®аке.
  Шесторо ниЌе проговорило више ни речи. Само Ќе узела и напала Британце. Британска воЌска Ќе била прилично велика: сто педесет хи ада воЌника, што Ќе на Ќедном месту много за деветнаести век. Да, покуша"у да сакупим толико у Канади.
  Плус, наравно, огромна флота, са различитих мора.
  Ипак, армада се померила на руске положаЌе. А колико воЌника тамо има РусиЌа? Сто пута ма®е! Па долазе и грађевински радници.
  Али овде Ќе шесторка са магичним оружЌем Британаца узела и напала.
  Овог пута, вечно млади ратници имаЌу митра езе, мачеве и цео разорни магични арсенал.
  И како су предузели униште®е такве воЌске.
  Мирабела Магнети" Ќе замахнула мачевима, посечу"и енглеске воЌнике. Затим Ќе дала рафал из митра еза, косе"и противнике. После босоногих девоЌачких ногу, ратници су бацили гранату, растураЌу"и воЌску Лав ег царства.
  И на краЌу првог таласа напада, Мирабела Ќе звиждала.
  Вране су се онесвестиле, удараЌу"и у врхове енглеских воЌника.
  ДевоЌка Терминатор Ќе певала:
  - НаЌЌачи на свету Ќе руски дух!
  Маргарита, ова вечна девоЌка, а такође и терминатор колосалне разорне мо"и, посечена Ќе мачевима коЌи су се издужили. А онда Ќе дала рафал из митра еза. Тада су голи прсти вечног детета лансирали убилачки дар смрти. Он Ќе растргао масу неприЌате а РусиЌе.
  После тога "е девоЌка са златном косом зазвиждати као звиждук, и бацити читав облак врана на главе Британаца. Они буше врхове.
  Маргуерите Ќе гукала:
  - НеприЌате  "е бити смрв ен у прах и перЌе!
  Наташа у офанзиви... ДевоЌка плаве косе Ќе наЌпре трчала ветре®ачом своЌим мачевима. Затим га Ќе узела и голим ножним прстима бацила гранату коЌа доноси смрт Британцима. Затим Ќе дала рафал из митра еза.
  Онда Ќе бацила груд®ак и како му®е сиЌеваЌу из гримизне брадавице.
  Ко®и и  уди су одЌедном избачени и раскомадани.
  Наташа Ќе зарежала:
  - Али Пасаран!
  Ратница Мирабела Ќе бацила смртоносну гранату босом, девоЌачком ногом и зацвилила:
  - єа сам кул девоЌка!
  Маргарита, ова неуморна девоЌка, голом петом Ќе издала дар смрти и издала:
  - А Ќа сам кул жена!
  ЗоЌа девоЌка жуте косе Ќе врела у нападу. И рафала Ќе из митра еза, а онда Ќе секла мачевима и приредила лептирски приЌем. ДевоЌка босих ногу бацила Ќе поклон униште®а. Растурио масу енглеских воЌника. А онда Ќе гримизни брадавица ратник пустио пулсар униште®а. И разбио Ќе енглеске редове.
  ЗоЌа Ќе прогунђала:
  - єа сам такав, наЌкул!
  И опет ратник као коса, овога пута му®ом из пупка. Она "е узети и спалити пар стотина Енглеза.
  И да се смеЌе себи откриваЌу"и зубе. А из зуба се ша у сунчеви зраци коЌи заслеп уЌу неприЌате а.
  У борби Ќе и Августин. Ово Ќе наЌхладниЌа од наЌжеш"их девоЌака. А сада "е узети мачеве коЌи продужаваЌу рез. Затим Ќе пуцао из своЌих митра еза. Покосите линиЌу Британаца. После тога, голих прстиЌу, баци"е гранату. Што ломи енглеске борце као упиЌач.
  А ево Ќош хладниЌе из рубинске брадавице ослобађа убилачки дар смрти. И колико противника онеспособити.
  Али из округлог пупка риђокосог, изле"е слап му®а, и пржи противнике као рошти  бак а.
  Августин Ќе гугутала на све стране:
  - Би"е веома укусно!
  Светлана Ќе ту. Она Ќе избезум ена. И ®ени мачеви пролазе кроз редове као тенкови, кроз пешадиЌу. А онда грациозним покретом аутомати покосе противнике. А када брадавице од Ќагоде раде, онда Ќе ово потпуни хаос.
  И кад пупак б уЌе нешто што Ќе стварно и бескраЌно мирише на убиство.
  Ратник вришти:
  - єа сам шампион!
  Мирабела Магнетик звижди као соко. И пада на Британце као сива киша. Овде "е девоЌка узети и се"и мачевима као маказама. А онда "е машине радити. Млади ратник Ќе у великом шоку. А овде Ќе Ќош хладниЌе, када босонога, девоЌачка нога студента лансира дар смрти.
  Мирабела Ќе пискала:
  - За величину похода комунизма!
  Маргарита Ќе веома активна и чврста девоЌка. Она даЌе рафал из митра еза, секу"и Британце. А онда сецка®е меса мачевима.
  А онда "е босих ногу послати тако разорно.
  И млади ратници "е звиждати. И тако дебеле паху ице врана у несвест "е пасти на неприЌате е.
  Наташа пуца изузетно прецизно и урла:
  - Слава Ота¤бини царева!
  ДевоЌка Ќе испалила рафал из митра еза. Затим Ќе секла мачевима, одсецаЌу"и борце лав ег царства. А онда, голим прстима, како бацити поклон потпуног униште®а.
  А онда "е пулсаре емитовати гримизне брадавице. А онда "е тако разорна и смртоносна му®а излетети из округлог пупка. И изгоре пуни пуни, енглески воЌници.
  Али наЌразорниЌи дар Ќе био када Ќе девоЌка плаве косе попуцала га"ице, а разорни торнадо магичне анихилациЌе излетео Ќе из недра Венере.
  То Ќе оно што Британци никако не могу да поднесу. Узе"е га и разбити у чипс и ковчеге.
  Ратник Ќе урлао:
  - Слава космичкоЌ и царскоЌ Ота¤бини!
  ЗоЌа се бори див ом енергиЌом. Овде Ќе водила млин са мачевима. Затим Ќе дала тачан рафал из митра еза. Штавише, сваки метак коЌи Ќе испалила веома лепа девоЌка са косом боЌе младог маслачка погодио Ќе право у мету и ниЌе био узалудан. А онда су голи прсти грациозних ногу бацили Ќош Ќедан дар смрти. И испоставило се да Ќе то било веома прецизно и добро ци ано. И сваки фрагмент магичне гранате за вишекратну употребу погодио Ќе право у мету.
  А онда Ќе узео гримизну брадавицу и са десних прса пуцао на ко®ицу, а са леве на пешадиЌу.
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - Слава цару Александру!
  Али му®е су излетеле из пупка, прво на пешадиЌу, а потом и на ко®ицу. Испоставило се да Ќе изузетно убоЌито и тачно.
  И ево завршног акорда, када се торнадо уздигао из прелепе пе"ине Венере, цепаЌу"и га"ице девоЌке ратнице. И толико Енглеза Ќе уништено одЌедном.
  Жена борац урла:
  - За обе"ану РусиЌу!
  Наташа Ќе, пресекавши енглеске воЌнике, приметила:
  - Обе"ана зем а Израел ... РусиЌа се зове мало другачиЌе!
  Августин Ќе ратник у смртоносном осмеху своЌих светлуцавих зуба попут огледала. И од ®их одлете соларни зечи"и коЌи пеку енглеске воЌнике. Црвенокоса девоЌка изводи технику са мачевима, секу"и противнике. Затим пуца из митра еза, сече их као косилица. А кад граната бачена босом ногом црвене харпиЌе долети, и сломи енглеске борце.
  А онда "е ратник у црвеном оделу, док узима из рубинске брадавице, пуцати нешто што доноси смрт. И про"и "е див и пулсари.
  ДевоЌка Ќе узела нешто из пупка, што не даЌе шансу да побегне, лансира и брб а на све стране своЌих плу"а.
  - За победу над неприЌате има РусиЌе!
  И на краЌу, цепа®е танких га"ица из недра Венере лансира"е нешто што Британцима ниЌе дало времена да се прекрсте. Тешко се срушио.
  Светлана га Ќе узела и секла мачевима као сечивима млина. Пресекла Ќе енглеске борце. А онда Ќе опалила из митра еза. Одсеци много неприЌате а. ДевоЌка га Ќе узела и бацила гранату своЌим исклесаним прстима босих ногу. И растргао масу противника. А онда Ќе из брадавица Ќагода испалила такво праж®е®е ударне му®е. И она Ќе избацила енглеске борце без имало сажа е®а.
  Тако Ќе узела из пупка и послала сноп магичне магиЌе. И све их Ќе растргао на комади"е.
  И на краЌу Ќе узела, скинула плаве га"ице, и како би из ®едра Венере пустила читаву буру, и запалила пук и до краЌа спалила.
  Мирабела Магнети" Ќе поново ударила лептир техником на  уде. А онда Ќе испалила рафал из митра еза. Покосили су енглеске воЌнике. Босе ноге девоЌке бациле су неколико граната за вишекратну употребу. И растргао противнике.
  А онда ратник како да звижди. А одозго су вране почеле да се спуштаЌу на Британце неуморном снагом штафелаЌног митра еза. И како су воЌнике Британске империЌе своЌим оштрим к уновима заЌедно са шлемовима пробадали.
  ДевоЌка Терминатор Ќе певала:
  - Слава ота¤бини рускоЌ!
  Маргарита, неуморна девоЌка, такође Ќе одушев ено цичала, показуЌу"и зубе:
  - Слава хероЌу цару Александру!
  И босих ногу "е узети и бацити такву убиствену ствар, као да Ќе ог®ена гомила пала одозго.
  И девоЌка "е опет звиждати... И вране "е пасти као смртоносни п усак на главе Британаца.
  Наташа се див е махнито бори са пешадиЌом. И узе"е мачеве на Британце и млати"е. И покоси"е душмане из митра еза. А када ®ена гола пета баци поклон смрти, постаЌе изузетно кул.
  А плавокоса ратница "е ослободити импресиван дар униште®а из своЌе гримизне брадавице. И спржити живе енглеске воЌнике.
  Наравно, жао ми Ќе момака, али они су дошли у исконску руску зем у - А аску. И тешко Ќе иза"и на краЌ са ®има, без наси а.
  Али Наташа, као да удара из пупка снажним, електричним праж®е®ем, тера противнике у крвави неред. Она то ради веома ефикасно.
  Али наЌразорниЌа храна чека неприЌате е када из недра Венере, како наређуЌе магична хиперплазматска олуЌа. Ово доводи до потпуног униште®а.
  Ратник урла:
  - Комунизам долази!
  ЗоЌа, воде"и смртоносну ватру на неприЌате а, из митра еза, исечену мачевима. Разбила Ќе читав низ Енглеза. Затим Ќе голим прстима грациозних ногу бацила смртоносну гранату. РаздвоЌили британске воЌнике.
  А када су гримизне брадавице заискриле пулсарима, сламаЌу"и британску мо", Британци су се потпуно разболели.
  Али пупак девоЌке Ќе пустио му®е, коЌе су растопиле баЌонете пушака енглеских бораца, и натерале их да се сами задим уЌу.
  Али наЌмо"ниЌи поклон униште®а излетео Ќе из пе"ине Венере. ОдЌедном Ќе узео све неприЌате е и спалио. А од противника су остали само рогови и ноге. ТачниЌе, ђонови чизама.
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - До"и "е комунизам - слава цару!
  Августин се бори са агресивном помамом. Она Ќе девоЌка, па, тако борбена девоЌка да не могу никога да спасем од ®е. Њена бакарноцрвена коса виЌори на ветру као Ле®инова застава, са коЌом иду на Ќуриш на Зимски дворац. Ратник "е дати рафал из митра еза, а сваки метак Ќе тачно у мету. И сече мачевима без непотребних церемониЌа.
  И када голи ножни прсти девоЌке терминатора баце гранату наЌсмртоносниЌе снаге. И растргну"е на мале, поцепане комаде све воЌнике БританиЌе коЌи су били у епицентру разара®а.
  Али рубинске брадавице су радиле. Такође смртоносан ефекат на противнике. єедна брадавица, блистава од драгу а, испуштала Ќе праж®е®е на пешадиЌу, а друга на ко®ицу Британске империЌе. И буквално плануо од паклене вру"ине.
  Августин Ќе твитовао:
  - Слава Ота¤бини РусиЌи!
  А сада "е из пупка девоЌке са црвеним оделом излетети му®е. И плану"е у енглеским редовима.
  Наташа Ќе шкрипала голом петом:
  - Супер си!
  Црвенокоса лисица из пе"ине Венере пусти"е убоЌити поток магичне вихоре и урлати:
  - МоЌа домовина СССР!
  Светлана се бори и са агресивним обртима. И голим ножним прстима баца танке дискове од коЌих сваки одсече по десетак енглеских глава. Ратник показуЌе зубе. Пуца из митра еза, сече противнике мачевима и претвара их у крвави неред.
  Али из ®ених Ќагодастих брадавица летели су снопови магичних ласера. И рецимо да Ќе стварно кул. Како запалити неприЌате а. А ови зраци коЌе избацуЌу прелепе девоЌачке груди заиста сЌаЌно пале.
  ДевоЌка уопште, рецимо ратник супермен!
  А из округлог пупка лепотице су као му®е, пале читаве чистине у неприЌате ским редовима.
  Светлана Ќе пискала:
  - За РусиЌу, коЌа Ќе наЌкул од свих!
  А сада, из ®ених прелепих Венериних груди, млаз бесне магичне плазме изле"е и пада на Британце. Буквално их спа уЌу у пепео и жигове.
  Светлана Ќе зарежала:
  - У име руског Христа!
  Мирабела Магнети", коЌа се очаЌнички бори и сече мачевима као хеликоптер у Ќуришном режиму, потврдила Ќе:
  - У име Исуса, нашег руског, белог, свемогу"ег Бога!
  А боса нога девоЌке лансира"е такав убиствени поклон униште®а.
  После тога "е девоЌка опет звиждати као славуЌ-разбоЌник. Вране од таквог звиждука полуде и клону. А ®ихови к унови носили су енглеске лоба®е.
  Мирабел напоми®е:
  - Бо е бити кра  час него роб век... Али човек не жели да умре!
  Маргарита се закикота и примети:
  - Да,  уди сами не знаЌу шта хо"е!
  ДевоЌка Ќе покренула ветре®ачу и босом ногом бацила гранату. Затим Ќе б еснула своЌим бисерним зубима говоре"и:
  - Човек хо"е да постане Бог, али не жели да се жртвуЌе!
  И Маргарита Ќе дала рафал из митра еза. Покосио много противника. А онда како да звижди. И гавранови су пали на главе енглеских воЌника, са фаталним исходом.
  ДевоЌка Ќе уз смех приметила:
  Све што води до победе Ќе дивно!
  Мирабела Магнети" Ќе, извршивши млин за кла®е, посекао главе десетак Енглеза, потврдила:
  - Преузми неприЌате а, али средства се не рачунаЌу!
  Наташа Ќе своЌим мачевима извела технику лептира. Затим Ќе дала врло добро нишан рафал, покосивши противнике. Секла их Ќе као путер ножем. И б еснула Ќе своЌим бисерним зубима. Из ®ених оч®ака полетели су сунчеви зраци коЌи су енглеским воЌницима откидали главе. И све су то радили прете"и и убед иво.
  Тада су голи прсти девоЌке узели и пустили лимун. КоЌа Ќе, поцепавши се, одмах угасила стотину воЌника БританиЌе. И одсе"и им удове.
  И тада "е Наташа из свог пупка, док прска му®ама смрти и униште®а, показати наЌвишу класу. А пупак Ќе радио веома, веома агресивно, сеЌу"и неизбежну смрт.
  А када су мр е магичне, деструктивне енергиЌе п уштале из пе"ине Венере, испоставило се да Ќе то права изванредна акробатика.
  Наташа Ќе залаЌала:
  - За свете победе!
  И гримизне брадавице "е емитовати борбене пулсаре коЌи чисте секу неприЌате а.
  Али у нападу Зоиа. Ова девоЌка са златном косом Ќе тако активна и светлуцава. Зато га Ќе узела и из митра еза дала врло добро нишан и прецизан рафал. А онда Ќе мачевима секла бекхенд. Погађа босоног баца®е смртоносне бомбе. А онда Ќе узела гримизне брадавице док би ослобађала смртоносне пулсаре екстремне снаге. И поцепати ратнике лав ег царства.
  и викни:
  - Слава комунизму!
  И из пупка "е послати такве див е му®е да "е душмане сагорети до теме а.
  А онда "е девоЌка из пе"ине Венере поди"и талас такве безграничне мо"и да "е то бити само див и елемент.
  ЗоЌа Ќе викнула:
  - За РусиЌу, свети царе!
  И из бисерних зуба "е ослободити такве зечеве енергиЌе уништава®а да "е спалити половину енглеског пука. И како "е ко®е уплашити да нема кул девоЌака.
  Августин Ќе показао зубе и намигнуо своЌим сапутницима. Затим га Ќе узела и голим ножним прстима бацила дар смрти на борце лав ег царства. Испалила Ќе рафал из митра еза, затим Ќе трчала млин са мачевима, секла противнике.
  И циче"и:
  - За руски комунизам!
  А из рубинских брадавица ослободио се дар униште®а и деструктивне магиЌе. Буквално Ќеду неприЌате е живе.
  А када су им из пупка излетеле му®е коЌе су пролетеле кроз енглеске редове, и сви су били оборени као срп. Да, и пржени, као "евапи у тига®у.
  Али из Августинових недара излио Ќе млаз гору"е, паклене енергиЌе. И како Ќе почео све да спа уЌе, и претвара у пепео. А сада Ќе цео енглески пук, због протока магичне плазме, нестао.
  Црвенокоси ратник Ќе вриснуо:
  - За руски комунизам!
  И из ®егових бисерних зуба како "е ослободити зечи"е сунца. И ти енглески борци "е бити спа ени и ®ихови шлемови "е бити претоп ени.
  Тако даЌе црвенокоса.
  А ево Светлане у борби. Тако страшна и гору"а лепота. Иако Ќе ®ена коса повезана са снегом.
  Ратник га Ќе узео и поново заокренуо мачеве, секу"и противнике. Затим Ќе пуцала из своЌих митра еза, и то врло прецизно, готово смртоносно и убоЌито. Сви меци су отишли право у мету.
  Тада су босе ноге девоЌке ослободиле дарове униште®а и униште®а.
  Поцепали су много воЌника британске империЌе.
  Али пулсари униште®а полетели су из гримизних брадавица. Да, толико су смртоносни да их не могу спасити од ®их. И толико бораца Енглеске Ќе спржено. И поступили су без имало сажа е®а.
  И из пупка прсну тако гору"им му®ама, наглиЌим од праж®е®а атмосфере. И сви су изгорели одЌедном.
  А онда Ќе девоЌка узела и пустила из своЌих уста зечи"е потпуног униште®а и смрти.
  Спалио много противника....
  И овако "е из материце излетети читав торнадо униште®а и униште®а. И запалите енглеске борце као да су све"е за Божи". И изгоре"е без и наЌма®ег жа е®а.
  Светлана Ќе залаЌала:
  - Слава Ота¤бини царског комунизма!
  Мирабела Магнети" са страш"у потврдила:
  - Слава Ќунацима!
  А девоЌка Ќе такође емитовала сунчеве зраке из своЌих зуба, што Ќе спалило многе Енглезе.
  Тада су одведене вештице, коЌе би, да би се убрзале поразе противника, пуштале магичне гасове из пете тачке. И десетине хи ада Енглеза одЌедном су се смрзли. А онда се срушио у болним грчевима.
  Мирабела МагнитнаЌа и Маргарита Коршунова звиждале су унисоно, синхроно, а маса врана и лешинара коЌи су хрлили да к уцаЌу тела убиЌених хватала Ќе и падала као паху ице на Британце. И пробили су им главе, и шлемове, и тако да е. Ударали су Ќако.
  Августин Ќе поново из пе"ине Венере пустио читав торнадо магиЌе, коЌи Ќе погодио противнике, и како звижди див им цереком отровних зуба.
  - єа сам гениЌе смрти!
  И цела шесторица "е опет звиждати... Послед®их хи аду Енглеза из огромне воЌске докраЌчено Ќе своЌим звижда®ем и одвратним убиством. Ушли су буквално у ковчеге.
  После тога, време Ќе да се пређе на британску флоту. Стотину и по хи ада Енглеза Ќе уништено на копну. А сада Ќе време да кренемо на море.
  Мирабела Магнетик, Ќедва додируЌу"и таласе голим ружичастим штиклама, Ќури дуж таласа. ДевоЌка замахуЌе мачевима, лети до наЌближег оклопника и своЌим мачевима сече морнаре. Не заборавите да пуцате из митра еза.
  А ®егове босе ноге бацаЌу гранате врло прецизно и убоЌито. И можете ре"и да Ќе супер.
  И на краЌу, девоЌка хвата кормило брода. Окре"е се мо"ан боЌни брод и одЌедном се два брода судараЌу пуном брзином. Као да су се две планине одЌедном споЌиле, и метал се срушио, а преграде изгореле. И збу®ени Енглези падоше у воду. И удав ена стотинама.
  Мирабела како да звижди - риба Ќе побеснела и почела да биЌе енглеске морнаре репом у ®ушку.
  ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Слава царизму - идемо ка комунизму!
  Маргарита, сече"и противнике, и сече"и их мачевима, и сече"и Енглезе као купус, пробиЌе се до кормила. СвоЌим голим ножним прстима бацала Ќе гранате на неприЌате а и разбиЌала му унутраш®ост. Испоставило се да Ќе девоЌка заиста веома кул и непобедива. А сада Ќе заузела кормило.
  И опет се два енглеска оклопника окре"у и судараЌу. И шкрипа®е метала, и пад дивова. И после потопа.
  Наташа Ќе такође у жестоком нападу. Радила Ќе са мачевима. Затим одрежите у низу. И голим прстима женских ногу лансирала Ќе бомбу.
  Затим Ќе ухватила кормило и окренула боЌни брод на овна. Али у исто време, ниЌе заборавила да пуца пулсаром из гримизне брадавице, раздираЌу"и морнаре.
  ДевоЌка Ќе пискала:
  - Гром и му®е!
  ЗоЌа Ќе, уништаваЌу"и противнике мачевима и пуцаЌу"и из митра еза, очистила пут до кормила. Окренула Ќе боЌни брод голим прстима. Набио Ќе свог наЌближег колегу.
  зарежала Ќе ЗоЌа.
  - Фантастично Ќе!
  А из гримизне брадавице "е ослободити Ќош Ќедан пулсар.
  А ево и Августина на делу. Мачевима Ќе секла по морнарима, рафала, толико да ни Ќедан метак ниЌе пролетео. ПробиЌте се до ци а. Волан се такође окре"е голим прстима.
  И оба армадила се судараЌу.
  Црвенокоса лисица Ќе узвикнула на сав глас:
  - Орлови "е се борити за Ота¤бину!
  Светлана Ќе такође маЌсторица у борби. Мачевима сече Енглезе. Онда "е се покосити рафалом из митра еза. А онда "е босим ногама бацити пар танких дискова.
  Ухватио волан, окренуо се. И опет се оклопници сударе.
  ДевоЌка Ќе зацвилила на све стране:
  - Чиним чуда!
  Мирабела Магнети", посекла Енглезе мачевима, оседлала Ќе други брод. И опет Ќе окретом гурнула оклопнике. А како "е ратник звиждати. И да Ќе много морнара оборено од уплашених риба у воду.
  Маргарита Ќе такође маЌстор битке. Прво, Енглези су посечени мачевима. Онда га узима босим ногама и баца убилачке дискове. А после девоЌке, без сувишних церемониЌа, оклопник се развиЌа, и набиЌа на противнике.
  Тада девоЌка врисне:
  - БоЌа карата "е бити супер!
  Наташа Ќе такође девоЌка, уопште ниЌе грешка. Сече енглеске морнаре као упиЌач. Онда хвата кормило. И опет гура оклопнике. Али када поклон супер-класе излети из гримизне брадавице, онда Ќе ово права смрт.
  ЗоЌа се бори без икаквих комплекса. ПосЌеци гомилу Енглеза мачевима. Она Ќе босом ногом бацила бумеранг и одсекла им главе. А онда Ќе ухватила кормило и поново су се два брода сударила.
  Ратник Ќе зацвилио:
  - Идемо до овна!
  Августин Ќе такође жена коЌа ниЌе госпођица. Узела га Ќе и голим прстима ухватила адмирала за нос и бацила га у море. А онда Ќе све саб ама као кисели купус исекла. А онда Ќе ухватила кормило и окренула боЌни брод пакленим овном.
  И почели су да тону заЌедно.
  Светлана Ќе ратник од сила слама®а. Посекла Ќе много енглеских морнара. И узела Ќе кормило босих ногу, и набила три енглеска брода одЌедном и успела лако да их поплави.
  Онда Ќе викнула:
  - ЕутаназиЌа костимског накита!
  Мирабела Магнетиц Ќош Ќедан британски брод хвата и судара се са звечком, у овом случаЌу крстарицом, урлаЌу"и:
  - Слава Ота¤бини!
  Маргарита Ќе такође оседлала нови брод у покрету. И напунила се лудим овном, уништаваЌу"и неприЌате а.
  И зарежао:
  - Крстарице тону!
  Наташа Ќе такође оседлала и гурала крстарицу уобичаЌеном методом. Истовремено, пулсар Ќе такође ослобођен из гримизне брадавице. Забио Ќе британски брод право у бок и раздвоЌио га.
  Ратник Ќе зацвилио:
  - Слава Ота¤бини царског комунизма!
  А онда "е из недра Венере бити избачен угрушак коЌи Ќе одмах преплавио две крстарице.
  ЗоЌа Ќе такође у нападном покрету. И волан се окренуо. ХаЌде да уништимо Британце и гурнимо крстарице, Ќедну на другу. А онда Ќе голим прстима бацила бомбу и потопила Ќош Ќедан енглески брод.
  Затим Ќе девоЌка наставила уништава®е му®ама из брадавица малине.
  Августин Ќе такође у веома агресивном преокрету. Сеци Енглезе мачевима. А онда Ќе босом ногом бацила гранату, коЌа Ќе, ударивши у кормило, окренула енглеску крстарицу тако да се сударио са колегом.
  Рубинска десна брадавица Ќе избила му®а коЌа Ќе потопила фрегату, а леву бригантину.
  Црвена харпиЌа Ќе заурлала:
  - Слава епохи царизма!
  И из пе"ине Венере, као магични цунами.
  Светлана Ќе, такође у див ем заносу, залаЌала:
  - РусиЌа "е победити!
  И претворила Ќе други брод у овна, и почела да ломи метал. И оба брода су одЌедном почела да тону и експлодираЌу.
  Мирабела Магнетиц Ќе поново звиждукала... Хи аду риба Ќе скочило и одмах залупило репом о бок крстарице. Нагнуо се и почео да тоне.
  А девоЌка терминатор Ќе ухватила Ќош Ќедну крстарицу, и тако Ќе вешто усмерила голим, девоЌачким ногама, окре"у"и волан, да су четири брода одЌедном потонула са ®ега.
  А Маргарита Ќе гурнула две крстарице, потопивши их, зацвилила:
  - Слава Ота¤бини кра евског живота!
  А девоЌка Ќе бацила пет грашка голим прстима, и одЌедном Ќе пет бродова британске империЌе експлодирало као капе под ма ем.
  Наташа климну главом са одобрава®ем. И избацила Ќе ток енергиЌе из своЌе утробе Венере. Удавио пар крузера и гркнуо:
  - РусиЌа да живи под комунизмом!
  ЗоЌа Ќе такође избацила цунами енергиЌе из своЌе утробе, преврнувши бродове, и сиктала:
  - А Ќош бо е под царизмом!
  Августина Ќе своЌим рубин брадавицама усмерила ток енергиЌе на своЌе неприЌате е. Запалите неколико бродова одЌедном. Избила Ќе му®у из пупка и викнула:
  - За кра евски наклон!
  Светлана Ќе у међувремену гурнула две послед®е британске крстарице и потопила Ќош пар бродова бацаЌу"и магичне ласерске зраке из брадавица Ќагоде. Затим га Ќе узела и дала му®е из недра Венере и зацвилила:
  - За величину цара РусиЌе!
  Мирабела Ќе поново зазвиждила... Сада су делфини почели да удараЌу о бокове енглеских пловила, примораваЌу"и их да се преврну и потону.
  ДевоЌка Ќе певала:
  - Виши комунизам Ќе царизам!
  Маргарита, ова босонога девоЌка, бацила Ќе Ќош Ќедан грашак на британску фрегату и потопила Ќош Ќедан брод, помераЌу"и голу пету, вакнула:
  - А царска времена су била наЌбо а!
  Мирабела се, докраЌчивши Британце, сложила са овим:
  - Наравно наЌбо е!
  А девоЌка га Ќе, померивши голу, округлу пету у прамац фрегате, натерала да полети и потопи Ќош три брода.
  
  БОСОНОГА ДЕВОєЧИЦА УКРОТИО ЏИНГИС КАНА
  ДевоЌка ратница жури у битку на Калки да помогне руском рату. Она трчи, б ескаЌу"и своЌим голим, исклесаним, препланулим ногама.
  Битка на Калки Ќе од к учног значаЌа. Ако победите монголски рат, онда можда не"е бити Батуа са накнадним монголско-татарским Ќармом. У сваком случаЌу, ово Ќе лекциЌа и потомци Џингис-кана "е три пута размислити пре него што оду у РусиЌу.
  Мирабела трчи у помо" руским трупама и жарко пева у себи, трепере ЌоЌ голе, округле, мало праш®аве пете;
  єа сам наЌЌача девоЌка на свету
  Ко Ќе рођен у чистоти...
  Нема мене лепшег на планети -
  Процвета"емо свуда!
  
  Нека РусиЌа буде позната по свему наЌлепшем,
  Зем а коЌа Ќе освоЌила цео свет...
  Нека  уди одмах постану заним ивиЌи
  Сваки ратник Ќе прави идол!
  
  брани"у свету зем у
  Где су наши преци, веруЌте сви наЌЌачи...
  СазнаЌте  уди девоЌка Ќе боса,
  Она Ќе орао, а не врабац!
  
  Био сам комсомолац у прошлом животу,
  Нацисти су се славно борили тако поразно...
  А глас девоЌке Ќе био тако звонак,
  И светла прозрачна душа!
  
  Борио сам се краЌ Москве веома храбро,
  На мразу Ќе била девоЌка боса ...
  И сматраЌ моЌ притисак тако шокантним,
  Сломио сам Фрицу лице песницом!
  
  У славу Исуса нашег барЌака,
  И такође наЌве"и Бог Сварог ...
  Заувек Лада Пресвета са нама,
  И наЌсветлиЌи Бели Бог на свету!
  
  Ми смо  уди коЌи су рођени на светлости сунца,
  єарило нас Ќе инспирисао на подвиг ...
  И песма девоЌака силовито лиЌе,
  Гле, херувим шири своЌа крила!
  
  єа сам погодно пуцао из митра еза,
  Баца®е поклона босом ногом...
  Бацио сам своЌу мрежу на фашисту,
  ДевоЌка изгледа мало старо!
  
  Ратник, сматрам од Бога,
  Створио свет у коме лепота ...
  У име наЌве"ег Сварога,
  У души лепоте лепота сазрева!
  
  Бранили смо Крем  од нациста,
  Успели смо да потопимо све у исто време...
  Не, демобилизациЌа не"е до"и од девоЌке,
  И погодили смо Фрица право у око!
  
  У славу вечног комунизма,
  Борио сам се бос као комсомолац...
  Уништи"емо стада фашизма,
  Да челик не подлегне неприЌате има РусиЌе!
  
  ДевоЌке су се бориле код Ста инграда
  Алели Ќе као рубин у ®иховим брадавицама ...
  Ускоро "емо видети комунизам,
  Не знаЌу"и за тугу и чеж®у!
  
  Ми смо наЌбо е девоЌке у ота¤бини,
  єа сам комсомолац скоро гол...
  Али тако разбио РаЌх из митра еза,
  Да нам Немци нису ушли у чету!
  
  У име пресветле РусиЌе,
  ВеруЌем да "е све бити веома добро...
  Велика Исусова мисиЌа вере
  Док куцам гранате длетом!
  
  У име наше велике Ота¤бине,
  Ми "емо водити зле фашисте...
  Да зауставимо Ќата див е хорде,
  Чак и у жестоком нападу, зли лопов!
  
  Нека име Исусово сиЌа као сунце
  Нека маЌка МариЌа подари велики раЌ...
  За Ладу Свемогу"ег ми смо деца,
  А ти се бори храбро и смело!
  
  У име наше велике Ота¤бине,
  Шта Ќе дало комунизам свуда...
  Светите и са икона сиЌаЌу, видим лица,
  У ЌедноЌ ЌединоЌ породици Господ®оЌ!
  
  У име свемогу"ег Сварога,
  Спасите у Христу Сведржите у...
  Морамо бити као Бог породице,
  За све Бесконачне Креаторе!
  
  Да, РусиЌа "е подигнути барЌак изнад себе,
  Поста"емо Ќачи и мудриЌи...
  Иако Џингис Кан напада стрмим,
  Али ми девоЌке смо ипак паметниЌе!
  
  Па кажем вам  уди да се усуђуЌете
  Служите нам верни руски богови...
  И спаси душе Руса у борби,
  Мада удари на паклени роЌ!
  
  Победи"емо, знам сигурно
  Мо"и "емо да победимо све нацисте...
  Каин не"е сломити борце ота¤бине,
  И уз страшну рику, медвед "е живети!
  
  Уради"емо све веома кул,
  Победи"емо све Фрице и Монголе...
  На краЌу краЌева, опасно Ќе свађати се са девоЌкама,
  Народ РусиЌе зна непобедиво!
  
  Сви "емо показати прете"е осмехе,
  Сломи"емо рогове Џингис-кану...
  У име бескраЌне врсте славе,
  Нека буде веома светла судбина!
  
  Да, лепо "емо се борити са девоЌкама,
  Показа"емо наЌвишу класу на свету...
  єа сам ратник, а душа не веруЌе кловну...
  И Господ "е наградити Христа за победе!
  
  Сломи"емо тумене Џингис Кана,
  На Калки "е бити девоЌке у борби ...
  Не одолеваЌ пакленом удару,
  Волим Исуса и Ста ина!
  
  Па "у неприЌате е посе"и, веруЌ без броЌа®а,
  Могу да их победим као мушице...
  ВеруЌте ми, имамо тежак посао,
  Иако Ќе живот крхак као нит свиле!
  
  У име Ладе, Блажена МариЌа,
  Шта Ќе дало младост и  убав...
  Ми смо девоЌке потпуно босих ногу,
  Згазимо противника у блато и крв!
  
  Христос "е до"и и мртви "е васкрснути
  Перун, єарило, Бели Бог, Сварог ...
  Они су Ќедно,  уди искрено знаЌу
  А изнад васионе Ќе свемогу"и штап!
  
  Укратко, наша сре"а "е бити вечна,
  Дивно и дивно за векове...
  И небо и зем а су у мо"ноЌ власти,
  И бесмртност, и младост заувек!
  Мирабела Ќе лепо певала и ®ено тело Ќе веома миши"аво, преплануло и привлачно. А ®ене голе ноге су веома привлачне.
  ДевоЌка Ќе мало закаснила, а битка Ќе ве" била у току. Али онда су дотрчале друге лепотице. Наташа, ЗоЌа, Августин, Анђелика, Светлана. А ово Ќе ве" шест ратника. А ратници су веома кул, и физички веома Ќаки са широким раменима и високим грудима.
  Ево шест девоЌака миши"авих и изузетно изваЌаних тела.
  Мирабела сече мачевима, а противнике разбиЌа гугуташе:
  - Слава Великог Руског Царства!
  И голим ножним прстима бацила Ќе диск оштар са ивицама, и одсекао главе.
  Наташа, сече"и монголске ратнике, и клати противнике и шкрипати:
  - За РусиЌу до краЌа!
  ЗоЌа Ќе, пресецаЌу"и нукере, изЌавила, показуЌу"и зубе, прогунђала:
  - Руби Џингис Кан!
  Августин, пресецаЌу"и неприЌате е КиЌевске РусиЌе, бацила Ќе бумеранг голим прстима и зацвилила:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  Аннелика Ќе секла противнике, и голом петом бацила убоЌиту гранату са униште®ем и гукала:
  - За ота¤бину за РусиЌу!
  Светлана, сече"и монголске ратнике и голим прстима бацаЌу"и отровне игле, прогунђа:
  - За наЌбо е победе!
  Мирабела Ќе са великом страш"у посекла неприЌате ске нукере, а одушев ена девоЌка Ќе почела да пева;
  Велика РусиЌа - бескраЌна по а,
  Нека света зем а гори међу звездама...
  ВеруЌем да се осе"а®а срца не топе -
  Заштити"емо границу од ивице до ивице!
  
  Нека Ќе комунизам у нашоЌ ку"и,
  КоЌа Ќе родила друга Ле®ина...
  И зли неприЌате  фашизма Ќе уништен,
  У име наЌве"их генерациЌа!
  
  На краЌу краЌева, домовина у нашим срцима Ќе Ќедна,
  И у буду"ности многим галаксиЌама...
  Нека Ќе моЌа зем а славна вековима
  Ота¤бина ти ниси само слатки омот!
  
  Нека цвета моЌа Ота¤бина
  Победи"емо Џингис Кана...
  Победе отвараЌу неограничен налог-
  У славу знам руског Ивана!
  
  Ми смо девоЌке ратнице тако Ќаке
  Да нас противник не може савладати...
  Ми смо к"ери Сварогове и синови,
  У ста®у да удари Фирера у лице!
  
  За нас Боги®у Ладу веруЌем
  КоЌа Ќе родила многе богове...
  Сви  уди су приЌате ска породица,
  КоЌе у срцу знам Род!
  
  И свемогу"и руски Исус,
  Рођени у великом православ у...
  Наравно, демиЌург уопште ниЌе кукавица,
  Свевиш®и се настанио међу  удима!
  
  У славу Свемогу"ег Христа,
  Поди"и "емо своЌе оштре мачеве...
  Борите се са Монголима до краЌа
  Да не дође Батуова хорда у РусиЌу!
  
  Да, са нама бесконачни у мо"и Род,
  ко ствара универзум...
  И Ќедноставно Ќе то могао
  Шта нас просто задив уЌе свест!
  
  Ми смо  уди - ово Ќе простор простора,
  Способан да освоЌи универзум...
  Иако Ќе БатиЌева секира набола хорде,
  РусиЌа са снагом Породице у битци непроме®ена!
  
  ДевоЌке веома воле босоноге,
  єуриш жустро кроз ледене снежне наносе ...
  И ту"и "е Монгола песницом,
  Да се не усуђуЌеш да се обрачунаш са Ота¤бином!
  
  Не можете на"и  епшу домовину
  Иако нападаЌу РусиЌу са кошмарним Ќатом...
  ДевоЌчица нема више од двадесет година,
  Ве" Ќе посекла самураЌа!
  
  Лепа Ќе и отмена
  ДевоЌка коЌа уништава Монголе у шали...
  Нека Сатана нападне Зем у -
  Разби"емо неприЌате а челичним ударом!
  
  па сам махнуо босом ногом,
  И забола Ќе голу пету у браду...
  Постала сам тако кул девоЌка
  Не треба вам самоволок у овом случаЌу!
  
  МоЌи мачеви трепере као перо,
  И тако су славно посекли монголску воЌску...
  Нека моЌе весло буде Ќако,
  НеприЌате  "е бити див е уништен!
  
  Да, наша РусиЌа ниЌе лепша за на"и,
  Велико као сунце изнад планете...
  Можемо прона"и сре"у за себе,
  И опеваЌу се подвизи Ќунаштва!
  
  РусиЌа Ќе сЌаЌна зем а,
  Шта Ќе народима дало комунизам...
  Кин нам Ќе заувек дала,
  За Ота¤бину, за сре"у, за слободу!
  
  Ота¤бина - славимо Господа Христа,
  Нека МариЌа и Лада буду уЌеди®ене...
  Друг Ста ин Ќе заменио оца -
  Ми Руси смо непобедиви у биткама!
  
  Народи света воле руски пут,
  Ми смо Ќедно, веруЌте  удима срцем...
  ВеруЌ ми, не савиЌаЌ нас песницом,
  Ускоро "емо отворити врата свемира, знам!
  
  босих ногу у"и "емо на Марс,
  Ускоро "емо савладати Венеру у храбрости ...
  Све "е бити само наЌвиша класа,
  И човек "е постати сваки хероЌ!
  
  Да, Исус Ќе Супермен
  Са Сварогом "е РусиЌа устати са колена...
  Момци не"е имати проблема,
  Славимо Породицу у бескраЌу Име!
  Монгола Ќе било само тридесет хи ада и шест девоЌака их Ќе веома славно исекло.
  А када Ќе Мирабела одсекла СудубеЌу главу, бацивши оштар бодеж голим прстима, вага се коначно за у а према руским трупама.
  Мирабела, сече"и Монголе, рече:
  - У рату командант обично жели да води као лав, али да би победио, подређени не треба да буде ован!
  Наташа Ќе агресивно приметила, пресецаЌу"и нукере, и без проблема им разбиЌаЌу"и главе:
  - Политичар Ќе раме да даЌе затрован мед, а гут аЌ обе"а®а са зачи®ава®ем лажи и без соли истине!
  ЗоЌа, сече"и Монголе и босом ногом бацивши отровну иглу, гугутала Ќе:
  - Кад политичар отвори уста, бирачу се чврсто затвори душа!
  Августин, одсецаЌу"и Монголе и сецираЌу"и их до самих седла, цвркута:
  - Што више златне планине излете из политичаревих уста, ве"а Ќе вероватно"а да "е новчаник бирача бити празан!
  Анђелика Ќе, сече"и Монголе, и одсецаЌу"и им главе, ломе"и им че усти голим петама, духовито забележила:
  - Политичару Ќе лако да се попне на златну планину сопствених обе"а®а, за гласача такав успон отвара пад у провалиЌу!
  Светлана Ќе наставила, преживели Монголи су ве" побегли, а она Ќе голим прстима бацала игле, гугу"у"и:
  - Бог Ќе човеку дао разлог за ствара®е, а политику за казну!
  Након тога, битка се коначно претворила у потеру за неприЌате има. Мирабела Ќе секла противнике и певала:
  - Ратници таме су заиста Ќаки,
  Зло влада светом не знаЌу"и броЌ...
  Али ви сте сотонини синови,
  Не сломите силу Христову!
  А Мирабела докраЌчава неприЌате е.
  Посечу"и послед®е Монголе, рекла Ќе:
  - Недовршени враг Ќе као нелечена болест - очекуЌте компликациЌе!
  У овоЌ бици су Руси, наравно, победили. Али ово ниЌе дово но. Монголи, сакупивши снагу, Ќош увек могу да иду у РусиЌу. Иако им Ќе држана лекциЌа.
  Стога Ќе шест девоЌака добило задатак од руских богова да убиЌу Џингис-кана док се он не оЌача у Хорезму.
  Они управо опседаЌу стару престоницу царства. Можда Ќедини ве"и град коЌи Ќе одбио да се преда. А сада га Монголи ЌуришаЌу.
  Наташа Ќе предложила:
  - Морамо убити Џингис Кана и ®егове синове. Онда "е се монголска воЌска распасти!
  Мирабела Ќе потврдила:
  - Више акциЌе - ма®е речи!
  А девоЌке - свих шест су насрнуле на противнице. И сецимо Монголе мачевима коЌи су се издужили, и бацаЌмо дарове смрти голим прстима.
  Ратници су се разишли... И пресекли су читаве чистине на положаЌима неприЌате а. И како су их секли.
  Мирабела Ќе, секо"и Монголе, приметила:
  - Не можемо бити поражени!
  Наташа Ќе, пресецаЌу"и легиЌе Монгола, ово потврдила:
  - Кад смо Ќединствени, непобедиви смо!
  А ЗоЌа Ќе кренула на Монголе голом петом, фигуративно их кидаЌу"и на комаде. Онда Ќе викнула:
  - ВеруЌем да "е се РусиЌа препородити!
  Аннелика, пресецаЌу"и противнике, зацвилила Ќе:
  - За то се борим!
  Августин, ломе"и монголског рата, урлао Ќе:
  - И не боЌим се противника!
  Светлана Ќе рекла, сецкаЌу"и неприЌате е са ужива®ем:
  - То "е бити одбрана КиЌевске РусиЌе на далеким прилазима!
  А девоЌке, посечу"и Монголе, певаху у хору;
  Џингис Кан Ќе желео да влада светом,
  Има амбициЌе пуне кутиЌа...
  Жели да погоди КиЌевску ота¤бину,
  Али ми "емо га отерати право у ковчег!
  
  Ми смо девоЌке "ерке Сварогове,
  Можемо победити све Монголе...
  У сваком срцу Ќе честица Бога,
  Не"е нас зли разбоЌник савладати!
  
  ВеруЌте да "емо ускоро бити са Исусом
  Он замиш а преславног Бога...
  Да освоЌи велику уметност,
  Па да свако у срцу славе може!
  
  Џингис Кан подмукло напада,
  Његове хорде рати су велике...
  Оголио сам девоЌку на ласо,
  Нукерски ратници водили!
  
  РусиЌа "е, наравно, бити веома светла,
  НаЌчистиЌа матична зем а...
  Чак и неверници су сре"ни у томе,
  Иако понекад проблеми са Сатаном!
  
  НаЌве"и Ќе осваЌач,
  ОваЌ зли варварин Џингис Кан...
  Ко се поклонио, у души Ќе издаЌник,
  Не"е нас освоЌити монголски кан!
  
  НеприЌате  Ќе, наравно, веома Ќак,
  Његове хорде су као океан...
  Али девоЌке изгледаЌу са стилом,
  Погођен у срце Џингис-кана!
  
  Можемо да освоЌимо део света
  ХаЌде да савладамо ша иву хорду...
  Дакле, у Христу душа идола,
  Разби"у воЌску Монгола!
  
  Џингис Кан Ќе борац иако велики,
  Али веруЌте ми, ми "емо га разбити...
  Иако змаЌ иде са хи аду лица,
  Слава "е бити потврђена челичним мачем!
  
  РусиЌа Ќе бранила зем у собом,
  Од наЌезда паклених скакаваца...
  Покрила Ќе груди своЌе маЌке -
  Сви народи Сунца и Зем е!
  
  ДевоЌке су врло одлучно рекле:
  Џингис Кан не можеш да одолиш...
  Застава ота¤бине се поносно развиЌала,
  Са пет "еш положити чврсто испит!
  
  Мач девоЌака има тачку,
  Оно што Ќе Ќаче у универзуму не може се на"и...
  Не носите глупости о животи®ама,
  Мо"и "емо да уђемо у раЌ  убави!
  
  Нема ништа бо е у Ота¤бини од
  девоЌака света, света, диЌаманта...
  Руси, Татари, Мордовци, Чукчи -
  За све вас Христос "е дати своЌ живот!
  
  Све "е бити добро у нашем свету,
  хорда Џингис-кана Ќе нестала ...
  Армагедон Бату не"е до"и,
  Сатана не"е згазити Русе!
  Овде Ќе Наташа бацила оштар бодеж и докраЌчила Џингис Кана тако што Ќе голим ножним прстима бацила дар смрти.
  А Мирабела Магнетиц Ќе одсекла главу наЌстариЌем сину Џингис-кана ЏочиЌа.
  Тако су убиЌена два главна вође Монгола.
  Другог сина Џингис-кана убио Ќе Августин, а тре"ег ЗоЌа, ударивши смртоносним даровима смрти.
  Али четврти син, Светлана, сломила Ќе врат ударцем босом ногом.
  Да, ове девоЌке су показале наЌвишу борбену класу. Џингис Кан има само Ќедног законитог сина, Кулкана, али он Ќе Ќош увек мало дете. Дакле, борба за власт Ќе неизбежна. Међутим, ту Ќе и унук Менго - наЌстариЌи из єочиЌа и ве" скоро одрастао млади".
  Дато му Ќе да докраЌчи светлоцрвену Анђелику. Тако да остаЌу само мала деца и води се борба за престо Џингис-кана.
  Дакле, Монголи не"е бити дорасли походу на РусиЌу. И наЌвероватниЌе "е се ®ихово царство распасти и потонути у гри®е.
  Међутим, девоЌке су, за сваки случаЌ, убиле неколико наЌауторитативниЌих команданата Џингис-кана, тако да нико ниЌе могао да освоЌи РусиЌу и уЌедини Монголе.
  После тога, трепераве голе, округле потпетице вратиле су се у своЌе време.
  КиЌевска Рус ниЌе знала за инвазиЌу. Постепено, феудалну фрагментациЌу заменила Ќе консолидациЌа зема а. И то Ќе учинио Александар Невски, чиЌе су победе над Швеђанима и Немцима оЌачале ®егов ауторитет. А пошто ниЌе био отрован, владао Ќе дуго, па чак и успео да се крунише, добивши титулу цара и кра а. Пре тога, освоЌивши По ску, Бугарску и све државе дуж Волге. Заузет Ќе и Царград. Створите своЌе велико царство. КоЌа се ниЌе распала, пошто Ќе Невски учврстио наследство на престолу од сина до сина и по старешинству.
  Тако Ќе настала кра евска династиЌа. КиЌевска Рус Ќе наставила да осваЌа. Имала Ќе мо"и коЌе нису биле упоредиве са ®еним суседима. И за разлику од исламског калифата и царства Џингис-кана, оно ниЌе пропало. Александар Невски Ќе успоставио снажну централизациЌу Руског царства и ограничио мо" сатрапа, чине"и их замен ивим и потчи®еним КиЌеву и Цариграду.
  Дакле, све Ќе било у реду. Све док се цео свет ниЌе уЌединио и консолидовао.
  А ово Ќе, наравно, убрзало научни напредак и  уди су много раниЌе летели у свемир и савладали планете Сунчевог система. Живот Ќе постаЌао све бо и и бо и. Под тим условима, Џингис-кан се понекад се"ао, а приме"ено Ќе да би и он могао да створи велико царство да га руске боги®е нису спречиле.
  Сним ени су и филмови...
  А када се наука развила и овладала таЌном времена, тада су Александар Невски и Џингис-кан васкрсли из мртвих.
  Играли су шах Ќедан са другим. Невски Ќе приметио:
  - Био си достоЌан осваЌач!
  Џингис Кан климну главом.
  - Попустио сам само к"ерима руских богова!
  И направио рокаду.... Оба владара антике су се насмеЌала и приметила:
  - Свако Ќе ковач своЌе сре"е, али све што постоЌи на свету зависи од виших сила, не рачунаЌу"и част!
  АЛЕКСАНДАР ЧЕТВРТИ ЖИВИ БОГ
  Овога пута Мирабела Ќе послата да помогне Александру Четвртом, сину Александра Великог, наЌлегендарниЌег кра ева, у бици.
  То Ќе само десетогодиш®и дечак. А стварна власт у царству припада регенту.
  Мирабела ниЌе могла да се сети имена регента. А за сада Ќе само трчала по вру"ем песку Блиског истока, удараЌу"и своЌе голе, преплануле и грациозне ноге.
  Да, ниЌе то био лак пут за ®у. Песак на голоЌ девоЌци Ќако гори.
  Да би мало одвратила паж®у Мирабела Ќе одлучила да пева. На краЌу краЌева, песма заиста подиже тон живота посебно:
  И глас лепоте Ќе диван.
  ДевоЌка тако радосно пева;
  єа сам боса девоЌка коЌа трчи кроз пусти®у
  Вру" песак мучи моЌе табане...
  Шта се сада десило са лепотицом
  Зашто она има славуЌев глас!
  
  Свет, наравно, веруЌте ми, ниЌе сладак,
  ВеруЌте ми, под сунцем има много проблема...
  Нажалост, остаЌе неприЌатан укус,
  И ловачке девоЌке знаЌу велике промене!
  
  Овде у доба спустило се, веруЌте Александру,
  Велики македонски борац од Бога...
  Да ли Ќе била ту као гола Касандра,
  Мо"ни командант - веруЌте, браво!
  
  Али владар, леп као сунце, умро,
  Његов мали син Ќе остао на трону ...
  И наравно, у овоме не кидате вране,
  Какво дете на престолу, аваЌ, потпуно само!
  
  ДевоЌка Ќе ревно покушала да га заштити,
  ЧуваЌ свети сан на престолу...
  Тако да царство не мало влада светом,
  Чита"у молитву Свемогу"ем Богу!
  
  Сад трчим бос кроз пусти®у,
  Веома Ќе болно за моЌе несре"не табане...
  Царство Ќе било у потпуном метежу
  Нека Ќе свемогу"и Бог у помо"и, херувиме!
  
  Па поЌурих у логор ратоборних Грка,
  Понуђене услуге у борби мачевима...
  єер сви смо ми  удска бра"а
  И храбро веруЌте да "емо сломити противнике!
  
  Каква Ќе судбина Словена,
  Борите се Ќако, не псуЌте судбину ...
  Ако треба, стави"емо банке на неприЌате а,
  Рачун Ќе отворен ве" Ќе каж®ен!
  
  Овде се борим за Ќединство древног света,
  Тако да Велики Свевиш®и Господ влада ...
  Уосталом, битке ота¤бине звучи као раЌска лира,
  ЦепаЌу"и с времена на време свето тело!
  
  Да, девоЌка Ќе хероЌ зем е, патриота,
  За царство Грка коЌи се бори  убавни...
  єа "у заштитити старо дете на престолу,
  єер Ќе то од Бога, знаш, дете!
  
  Свет човечанства "е бити славан,
  Знам да "е бити супер и све "е бити у реду...
  МакедониЌа Ќе скоро родна РусиЌа,
  Чамац се мора изравнати ако Ќе у ®ему полом ено весло!
  
  Ускоро "е нам Бог Исус до"и с милош"у,
  Он "е дати спасе®е синовима човечанским свима...
  Тако да плебеЌци постану наЌмудриЌе племство,
  Да решимо више свакодневних проблема!
  
  Слава Богу и слава Христу Исусу,
  Да Ќе велико сунце на небу родило ...
  Има везе са уметнош"у...
  Нека имамо више праведних мо"и!
  
  Тада се винемо у небо на небу,
  Уздигнимо се изнад звезда да чувамо Исуса...
  Сви коЌи су умрли у великом заносу "е васкрснути,
  Слава ПресветоЌ МариЌи за Сина!
  Мирабела Ќе завршила са пева®ем, и како Ќе скочила и босим ногама померала грамофон у ваздуху. И смеЌати се.
  Тада се девоЌка сетила да Ќе регент Александра Четвртог, Филип Аридеа, био ®егов уЌак и брат Александра Великог. Али он Ќе убиЌен. А сада Ќе Антигон єеднооки на престолу. Подржава Александра Четвртог.
  А Касандар, владар и сатрап МакедониЌе, супротстав а му се.
  ПредстоЌи битка у коЌоЌ "е погинути и Антигон єеднооки и номинални цар Александар Четврти.
  Антигон єеднооки има више териториЌе и трупа. Касандар има саму МакедониЌу и Грчку - организованиЌу и бо е наоружану воЌску.
  Дакле, шансе су приближно Ќеднаке - и наЌма®а шанса може одлучити о исходу битке.
  Иако Ќе ова прича мало другачиЌа од званичне, али времена су стара, нико заправо не зна како Ќе било.
  Мирабела бежи у логор Антигона єеднооког. И ®ене голе, округле потпетице блистаЌу.
  Ве" у да ини се виде заставице и заставе логора. ВоЌска Ќе велика. ПреброЌите зем е до ИндиЌе и дела ИндиЌе. Египат и да е оклева на коЌу страну да стане.
  Антигон и Касандар се боре за власт. Али победа Антигона омогу"ава да се царство поново окупи у Ќедну песницу, док га Касандар, напротив, распршуЌе.
  Дакле, избор Мирабеле Ќе очигледан!
  ДевоЌка бежи у логор. Ратници су се одмах загледали у ®ену миши"аву, препланулу, у Ќедном бикиниЌу.
  Али нико се ниЌе усудио да се свађа и успорава.
  Мирабела Ќури, а ®ене босе ноге остав аЌу грациозне отиске у песку.
  Многи ратници, посебно млади, падаЌу на колена и же но  убе ове отиске стопала.
  Ево лепе, миши"аве девоЌке коЌа пролази поред шатора. Ратници ЌоЌ се кла®аЌу.
  И поново по уби ®ене отиске. Мирабела Ќе девоЌка коЌа Ќе Ќедноставно супер.
  Млади ратник покушава да Ќе ухвати за голо колено. А девоЌка га узе и шутне.
  Пао Ќе и срушио се.
  Мирабела Ќе певала:
  - ЗаслужуЌеш ме, заслужуЌеш ме
  ЗаслужуЌеш девоЌку!
  Заслужи лепотица са пушком,
  Не греши више!
  И сви падаЌу на колена пред ®ом.
  ДевоЌка трчи до Антигоновог шатора. Велика Ќе као права палата.
  А овде има много ратника - наЌма®е двеста хи ада за цео логор. Ево мрава.
  На улазу Мирабелу дочекуЌу прави Ќунаци. И пустили су девоЌку да прође.
  Овде ратник улази у шатор, и иде да е, корачаЌу"и голих, грациозних ногу по буЌним "илимима.
  Опет Ќе, и опет промашена. А девоЌке се кла®аЌу право до поЌаса. И све изгледа сЌаЌно.
  Ево Ќе у шатору и Антигон Ќу Ќе срео. Прилично крупан човек са повезом на оку.
  Погледао девоЌку прелепу реч боги®е.
  И рекао:
  - Дошао си због  убави!
  Мирабела Ќе одмахнула главом и викнула:
  - Дошао сам да ти донесем победу!
  Антигон климну главом и одговори:
  - Шта ти знаш о Касандри!
  ДевоЌка Ќе са осмехом одговорила:
  Поставио ти Ќе замку! Има три воЌника ма®е, али су организованиЌи. Ипак, ако кренемо са стране на коЌоЌ нас не очекуЌу, можемо до одлучуЌу"е победе!
  Антигон упита сум®ичаво:
  "Шта ако вас Ќе Касандер сам послао?" И увеш"еш нас у замку!
  Мирабела Ќе самоуверено одговорила:
  - Касандар не"е мо"и да уЌедини царство. Он Ќе само узурпатор. єедино под влаш"у сина Александра Великог може се сачувати Ќединство државе. И увек помажем онима коЌи доприносе Ќединству човечанства!
  Антигон климну главом.
  - Некако ти веруЌем! Па, идемо на кампова®е!
  Мирабела Ќе агресивно одговорила са бесом:
  - Ми "емо храбро у борбу за власт Петрика,
  А у сновима Бог Амон - света лица!
  Након чега Ќе девоЌка понудила да предводи воЌску, а Антигон Ќе пристао.
  ПоЌавио се и сам Александар Четврти.
  Био Ќе прилично крупан и миши"ав дечак. Плаве косе и тамне коже од опекотина од сунца, било Ќе Ќасно да Ќе клинцу угодниЌе ходати бос него у сандалама и оклопима.
  Али овде дечак седе на ко®а. Има Ќеданаест година, али можете дати четрнаест или петнаест.
  Види се да са занима®ем погледа Мирабелу, и рече:
  Какве миши"е има!
  ДевоЌка Ќе са осмехом одговорила:
  "єа сам ратник врхунске класе!"
  Дечак кра  климну главом.
  - єел тако! После победе, учини"у те своЌом првом женом!
  Мирабела Ќе уз осмех приметила:
  - Мислим да "у се после победе пренети у други свет! АваЌ, моЌ ци  Ќе да ти помогнем, али немам власт над собом!
  Александар Четврти Ќе наредио:
  - Води нас у битку!
  И огромна воЌска Антигонова кренула Ќе у поход. Имао Ќе чак и ратне слонове.
  Мирабела Ќе агресивно приметила, граб аЌу"и врели песак голим, снажним ногама:
  - Ми "емо храбро у борбу за власт СовЌета!
  А онда Ќе постало бо е:
  - За мо" МакедониЌе!
  Борилачка девоЌка - не можете ништа ре"и против ®е. Ово Ќе заиста колосална кучка.
  А воЌска Антигона и Александра кре"е око Касандрових трупа.
  Велики Ќе покрет.
  Мирабела пева у походу, а од мушког имена:
  єа сам Александар, кра  Грка.
  Он Ќе ДариЌе, владар ПерсиЌанаца.Поново смо се срели на боЌном по у.
  
  Под Исом сам га победио И за то сам заслужио славу, "Непобедиви" Ќе добио име!
  
  Цео свет ме тада препознао, назвао ме "Божанственим"! єа сам то доказао своЌим мачем!
  
  Дошао сам да га победим И споЌим све зем е Време Ќе да сви  уди живе заЌедно! - - - Испред мене су ®егове трупе Од страха смо скупили систем Поново се играмо са своЌом судбином!
  
  Њих скоро седам пута више од нас, Ал' нам искре биЌе из очиЌу Ми веруЌемо: богови нас не"е оставити! - - - На нас душмани у гомили, Не знаЌу шта Ќе систем Он посла своЌе трупе на кла®е!
  
  Ено му Ќахачи лете, Хо"е да нас уплаше Такви - само "е кукавице победити! - - - Фаланга у центру држи линиЌу. Они "е умрети, али не"е напустити битку. ПерсиЌанци су се помешали испред свог зида!
  
  И права борба. Жестока борба, али издржи! И држите линиЌу!Трачани су ту! НиЌе им први пут!
  
  Али лево крило Ќе згужвано И дуго се повлачи, И тражи моЌу помо"!
  
  Не"у да им помогнем, на краЌу краЌева, ово Ќе свађа! СтоЌим и чекам!Ено ТесалиЌана! ВеруЌем у судбину!
  
  Паника кипи у центру, Наша фаланга их гомила, А ко®ица им Ќури на стране!
  
  МоЌ ци  Ќе овде постигнут!Богови су нам отворили врата!!Бацам ко®ицу у оваЌ Ќаз!!! - - - Зем а дрхти и прашина се ковитла, И искре биЌе испод копита - Та тешка ко®ица лети!
  
  Сви су они моЌи другови, Бацили су рукавицу судбини, Цео свет хо"емо да покоримо!
  
  ПешадиЌа - главна ствар у борби, Трчи за ко®ицом у редовима Непобедива, као Ахил у борби!
  
  Осе"ам исход битке.
  
  Секли смо у ®егове трупе!Победа Ќе веома близу!!Нашу битку памти"е  уди вековима!!!
  
  Стража му Ќе ве" згужвана!И сто метара пре ®ега!А испред нема никог другог! - - - Виде"и нас пред собом, Као подла кукавица, а не Ќунак, Уплашена ДариЌе напушта битку.
  
  Каква Ќе кукавица! Какав подлац! Он Ќе обешчастио своЌу круну! И своЌоЌ мо"и Ќе дошао краЌ!
  
  Где идеш?! Бежите! Заштитите се од смрти! О богови! Како су смешни моЌи неприЌате и!
  
  Цела воЌска ПерсиЌанаца ве" трчи.Данас сам пун битке!Пола света сада припада мени!
  Овде Ќе воЌска завршила кампа®у и отишла у позадину Касандре. А онда Ќе Мирабела чекала откри"е - поред грчких и македонских трупа, ту су били и Егип"ани.
  Дакле, зато Ќе Касандар у стварноЌ историЌи победио, а Александар Четврти Ќе ухва"ен и убиЌен.
  Дакле, Антигон има само Ќедан и по пута више воЌника, са наЌбо им квалитетом од неприЌате а.
  Али има пово ниЌу позициЌу и тактичко изненађе®е на своЌоЌ страни.
  Мирабела Ќе Ќурнула у напад.
  И са ®ене четири шармантне девоЌке: к"ери богова.
  И да сечемо противнике.
  Мирабела Ќе водила воденицу своЌим мачевима, секла касандрине воЌнике и цврку"у"и:
  - Жена Ќе грана коЌа наЌбо е сазрева у хумусу разврата, али Ќе ионако чека одмазда!
  Наташа Ќе такође сецкала од помаме и беса. Њено голо муче®е сломило Ќе вилицу грчког ратника, шкрипу"и:
  - Политичар Ќе математичар коЌи одузима и дели, а то ради са колосалном грешком у ¤епу!
  ЗоЌа, настав аЌу"и да сече противнике и голим прстима баца отровне игре и шкрипи:
  - Бог Ќе створио жену босу и младу, сатана Ќе уз помо" политичара потковао, и натерао да падне у дети®ство!
  Анђелика Ќе агресивно посекла масу неприЌате а, а ®ена бакреноцрвена коса лепршала Ќе на ветру као пролетерски барЌак.
  А девоЌка Ќе гукала:
  - Бо е да се жена шепури голим штиклама, него да се кроз брак поткуЌе за чизму!
  Светлана Ќе секла противнике и секла их и пискала:
  - Жена Ќе наЌлепши цвет у башти Господа Бога, али наЌподмуклиЌа гусеница - ружни мушки политичар Ќеде ®ену стаб ику!
  Мирабела, настав аЌу"и да сече неприЌате е, зацвилила Ќе и рекла:
  - Откривши груди, жена "е оставити човека без панталона и откину"е му три коже!
  Наташа Ќе агресивно наставила, сламаЌу"и своЌе противнике:
  - Плавокоса девоЌка Ќе свакако лепа, само Ќе светла глава пребуквално!
  ЗоЌа, сече"и ратнике, Касандра прогунђа:
  - Плавокоса девоЌка светле главе ниЌе увек буквално, али увек фигуративно лепши пол!
  Аннелика, настав аЌу"и да слама своЌе противнике, зацвилила Ќе:
  - КоЌа Ќе разлика између политичара и проститутке - ова друга полаже зарад новца под било ким, а прва пола гласача зарад профита на било коЌи начин!
  Светлана Ќе, одсецаЌу"и неприЌате е Касандрине воЌске, и бацаЌу"и бумеранг голим прстима, издала:
  - Проститутка за новац претвара било коЌе магаре"е ништавило у човека, политичара, а за ¤абе од сваког човека направи безначаЌног магарца!
  Мирабела, ломе"и разне противнике, и ломе"и ЌоЌ вилице голом, округлом петом, издала Ќе:
  - Дечаци временом постаЌу мушкарци, политичари се годинама или претвараЌу у диктаторе, или постаЌу шетаЌу"а шала!
  Наташа Ќе, сецкаЌу"и противнике и одсецаЌу"и им главе, бацаЌу"и голим прстима разбиЌаЌу"е предмете, цвилила:
  - Политичар ниЌе увек смешан, ве" увек шетаЌу"а шала, и то слободни кловн!
  ЗоЌа Ќе, сецкаЌу"и све врсте неприЌате а, викнула:
  - Диктатор често тера своЌе поданике да сузе, али у шали га хо"е цела држава!
  Анђелика, секу"и Македонце, цикну:
  - Колико су корисне диктатуре - кад  уди граде, хо"е да шишаЌу као овце, а лисица се буди у овчиЌим главама!
  Светлана, држала ратни млин, секла главе и цвркутала:
  - Ако "еш бити острижен умом овна, ако имаш сналаж ивост лисице, стави"еш Ќе на огрлицу своЌим конкурентима!
  Мирабела Ќе, настав аЌу"и да сецира противнике, издала:
  - Откину"е лисица три коже лаву, и огули"е се Ќака као храст као леп ива!
  Наташа, боре"и се са напредуЌу"им фалангистима, приметила Ќе:
  - Колико год да Ќе Ќезик политичара, од овога "е живот гласача постати само кра"и!
  ЗоЌа Ќе агресивно приметила док Ќе секла неприЌате е:
  - У потери за дугачком руб ом, политичари скра"уЌу Ќезик за критику, се"аЌу"и се - "ута®е Ќе злато!
  Анђелика Ќе, пробиЌаЌу"и се кроз пузаве неприЌате е, издала:
  - "ута®е Ќе злато, али често у туђем ¤епу!
  Светлана Ќе, пресецаЌу"и неприЌате е, гукала:
  - Човек са великим словом вуче на светло, човека, додуше мушко, на светлокосе!
  Мирабела, настав аЌу"и да сече неприЌате ску воЌску, прогунђа:
  - Бог Ќе дао човеку ум и бесмртну душу, сатана Ќе ум бацио преко ума, претворивши тело у труп!
  Наташа, сламаЌу"и противнике, лаЌала Ќе:
  - Човек Ќе животи®а коЌом влада лисица коЌа се представ а као лав у овчиЌоЌ кожи!
  ДевоЌке су се разишле, са великом ефикаснош"у и притиском посекле Касандрину воЌску. И мачеви су им б еснули као лопатице пропелера.
  ЗоЌа Ќе приметила, бацаЌу"и грашак са смртоносним експлозивом голим прстима:
  - Човек са®а да има мо" Свемогу"ег Бога, зарад постиза®а маЌмунских основних ци ева!
  Анђелика црвена лисица, сецираЌу"и неприЌате е, издала Ќе:
  - Наравно, Бог воли наше душе, али ми смо тако желели да Свевиш®и заволи и наша тела, ша у"и не само духовно исце е®е!
  Светлана Ќе, сече"и неприЌате е, такође додала, разбивши неприЌате у вилицу голом петом:
  - Бог Ќе створио Еву да она даЌе сре"у, а направио политичара да би он крао снове, али у исто време и развеселио, додуше без лепоте!
  Мирабела, сече"и противнике и бацаЌу"и бомбе голим прстима, зацвилила Ќе:
  - Политичар Ќе нека врста ¤епароша коЌи спретне прсте заме®уЌе дугим Ќезиком, а при крађи прави много више буке, пребиЌаЌу"и способност размиш а®а!
  Наташа се у потпуности сложила са овим, сламаЌу"и неприЌате е и цврку"у"и:
  - Владар коЌи воли много да прича мало "е пости"и у практичним стварима, пошто дуг Ќезик скра"уЌе руке!
  ЗоЌа Ќе агресивно приметила, посекуЌу"и Ќош Ќедан део неприЌате а, и бацивши бомбу босом ногом:
  - Зашто Свемогу"и Бог ретко разговара са  удима - да не би постали као политичари са вербалном диЌареЌом коЌа маскира немо"!
  Анђелика, секу"и неприЌате е и голим ножним прстима, узе и баци убицу на неприЌате а, и зацвиле:
  - Политичар много прича, а Ќош више прича, али ®егове речи пролазе мимо ушиЌу гласача, коЌи ниЌе глув од празнослов а!
  Светлана Ќе, пресецаЌу"и неприЌате е, и голим прстима лансираЌу"и уништава®е, издала:
  - Што Ќе дужи Ќезик политичара, то Ќе кра"а памет гласача коЌи гласа за ®ега!
  Мирабела Ќе приметила, поново бацаЌу"и голе ножне прсте, смртоносну бомбу:
  - За гласача Ќе дуг Ќезик политичара омча на врату, коЌа, међутим, прво капне на мозак, а онда напудра главу, Ќош Ќедан празан прах!
  Наташа Ќе агресивно изЌавила, косе"и неприЌате е:
  - Висок ум се ретко комбинуЌе са дугим Ќезиком, али охолост Ќе уобичаЌена за глаго ицу коЌа не познаЌе границе!
  ЗоЌа Ќе духовито приметила, показуЌу"и зубе и режу"и као пантер:
  - Дугачак Ќезик добро стаЌе у ¤епове, ако се комбинуЌе са познава®ем замршености удвара®а!
  Анђелика Ќе, сецираЌу"и неприЌате е, врло духовито приметила:
  - Прави гениЌе не"е дуго причати, кратко"а Ќе сестра талента, а гениЌе брат сажетости!
  Светлана Ќе, одсецаЌу"и фалангисте, коЌи су ве" побегли, залаЌала:
  - Дугачак Ќезик ниЌе знак само кратке памети, ве" и бескраЌне глупости!
  Укратко, победили су Касандрову воЌску, а Мирабела му Ќе лично одсекла главу.
  Након тога, девоЌке су терале затворенике да им  убе босе, исклесане, мало праш®аве и окрвав ене ноге.
  Урадили су то понизно и савиЌено у три смрти.
  Царство Александра Великог обновило Ќе Ќединство. И поново заблиста барЌак МакедониЌе.
  Затим су уследили нови походи на Арапе, са ®иховим осваЌа®ем. Затим до Херкулових стубова, уз заузима®е Рима и Картагине. И до ИндиЌе са ®еним потпуним осваЌа®ем.
  Александар Четврти Ќе живео седамдесет година и успео Ќе да освоЌи Кину, надмашивши славу свог оца.
  Дали су му име Александар Велики. Заузео Ќе све цивилизоване зем е античког света. И настала Ќе империЌа од Атлантика до Пацифика. Огроман, мо"ан и просперитетан.
  Нешто касниЌе нападнут Ќе и єапан. А онда Ќе Америка освоЌена.
  ИмпериЌа Ќе постала глобална. Њиме Ќе владала породица Петрик. чиЌи Ќе ауторитет био толики да ниЌе било озби них устанака сатрапа. А сада Ќе напредак, након што Ќе прошао еру суморног сред®ег века, одмах прешао у индустриЌски.
  А онда индустриЌска револуциЌа. А летови човечанства у свемир су хи аду година раниЌе него у стварноЌ историЌи.
  А у двадесет првом веку, империЌа Ќе стигла до ивице универзума. Створена Ќе времеплов и научили су како да васкрсаваЌу мртве.
  Васкрсли су и Александар Велики и ®егов наЌве"и син.
  Тако се променио ток светске историЌе. И то Ќе било сЌаЌно за човечанство.
  Замислите универзалну империЌу у коЌоЌ васкрсаваЌу чак и давно умрли  уди, и савремени двадесет први век. У коЌоЌ се налази више од две стотине зема а света, а балансира на ивици нуклеарног рата.
  И сви различити коронавируси лутаЌу!
  Дакле... ДевоЌке су постигле наЌве"и подвиг зарад читавог прогресивног, а не баш прогресивног човечанства!
  
  ПЛАВОСУКА ДЕВОєКА ПОМАЖЕ КНЕСУ СВєАТОСЛАВУ
  ДевоЌка-хероЌ Ќе миши"ава и у бикиниЌу трчи у логор великог кнеза киЌевског СвЌатослава.
  ВоЌска римског цара приближила се руском логору. Рим ани имаЌу предност у снази Ќедан и по пут. Подигли су велику воЌску.
  СвЌатослав Ќе изгубио инициЌативу. Напади Печенега и издаЌе Бугара увелико су потукли ®егову воЌску. А сада морате да се борите броЌчано.
  У стварноЌ историЌи, СвЌатослав Ќе преузео одбрану у тврђави. Али римска флота Ќе прекинула снабдева®е Руса дуж Дунава. И као резултат тога, скоро су умрли док нису пристали да оду након неколико окршаЌа, под тешким условима.
  Мирабела Ќе схватила да Ќе наЌбо а шанса да одмах порази римске трупе и оде на Цариград.
  Тада "е и Бугари, и Грци, и Мађари подржати победника СвЌатослава, и би"е завршено ВизантиЌско царство!
  И Царград "е постати престоница велике руске државе! єер СвЌатослав Ќе много освоЌио. Све ПоволжЌе и Крим, и Северни Кавказ, и Бугарска и РумуниЌа. Али после ®егове смрти, освоЌено Ќе изгуб ено. А Печенези се ве" пе®у на Волгу.
  Дакле, сада Ќе критични тренутак. А постоЌи шанса да КиЌевска Рус и пре свог крште®а постане наЌЌаче и наЌобимниЌе царство на свету.
  Мирабела то зна и Ќури у битку.
  Али шта "е она сама? Можда "е до"и Ќош пет бораца - дечак и четири девоЌчице - "ерке руских богова, и бесмртно дете?
  Мирабела заиста рачуна на ово.
  Али док трчи трепере, голе, ружичасте потпетице. У исто време девоЌка пева:
  - Боримо се за РусиЌу,
  Са именом Сварог ...
  Не буди кукавица
  Ти си у срцу БожиЌем!
  Овде она трчи све ближе и ближе тврђави, где се налазе руске трупе СвЌатослава.
  Прво, девоЌка мачевима посече два римска стражара коЌи стоЌе близу цитаделе.
  Мирабела Ќе чак певала:
  - Ота¤бина лети на небу ...
  У име Перуна, РусиЌа "е поново устати!
  Зато су заиста Руси морали да прихвате туђу веру? У ствари, много Ќе бо е веровати своЌим и светлим. Они руски богови коЌи су бринули о Словенима и допринели ®иховом просперитету.
  Овде ратник трчи до зида. На врху су стражари.
  Виде написану, златокосу лепотицу и сматраЌу Ќе за боги®у.
  Штавише, Мирабела Ќе веома висока, посебно за та времена, и миши"ава, да би Ќе погрешно схватили за обичну жену.
  И тако Ќе Мирабела почела да се хвата за прсте и босе ноге, пе®аЌу"и се уз зид. И изгледало Ќе веома лепо.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, а ®еном ре ефу миши"а завиди сваки мушкарац.
  Ово Ќе заиста "ерка богова.
  Мирабела се попела. НасмеЌала се и намигнула стражарима.
  Ратници су били нижи од ®е, и били су задив ени снажним и дубоко уцртаним миши"има девоЌке.
  Ратник одмах узе бика за рогове:
  - Води ме кнезу СвЌатославу!
  НаЌстариЌи ратник са седом брадом климну главом:
  - Да, Боже, спремни смо!
  Два млади"а су пала на колена и по убила Мирабелине босе ноге. ДевоЌка климну главом у знак слага®а.
  - Дивно Ќе!
  После тога се, у прат®и воЌника, преселила у центар тврђаве, где Ќе био и сам велики киЌевски кнез СвЌатослав.
  Мирабела Ќе била весела и певала:
  - Би"е кул резултат,
  Идемо у Царград!
  Овде Ќе она, лупкаЌу"и голим табанима по калдрми, стигла до зграде у коЌоЌ Ќе био чувени староруски командант. Личност Ќе легендарна.
  Овде унутра су Ќе дочекали нови ратници. Опипали су Мирабелу за Ќаке миши"е и груди. Онда су прескочили напред.
  СвЌатослав Ќош ниЌе легао у кревет и срео Ќе високог госта. Био Ќе низак, али широких рамена, обриЌане главе, коЌа Ќе била овенчана чупом. єош не стари, зрео муж, пун снаге и енергиЌе. Погледао Ќе Мирабелу и намрштио се. НиЌе приЌатно када се жена надвиси над тобом.
  Питао Ќу Ќе са осмехом коЌи Ќе изгледао натегнуто, док су му очи изгледале злобно:
  - С коЌим ци ем Ќе лепотица дошла код мене?
  Мирабела Ќе такође одговорила са осмехом, и погледала  убазно:
  - Да ти помогнем да победиш велике Рим ане!
  СвЌатослав Ќе са уздахом приметио:
  - єедан мач ништа не решава, иако си Ќак, видим ратника!
  ДевоЌка Ќе лупила босом ногом и одговорила:
  - Морамо одмах напасти Рим ане. єош нису прикупили све снаге, а доби"е поЌача®е. Одмах разбиЌте и идите у Царград!
  СвЌатослав климну главом и примети:
  - И Ќа сам тако мислио. Али неприЌате  има предност!
  Мирабела Ќе логично одговорила:
  - Време ради против нас! Ако Ќош мало одложимо, римска флота "е нас пресе"и Дунав, а не"емо имати ни поЌача®а ни залихе. А снаге неприЌате а "е само расти!
  СвЌатослав Ќе са уздахом приметио:
  - Наше пророчиште Ќе предвидело да "емо у отвореноЌ бици изгубити!
  Мирабела Ќе оштро одговорила:
  "Зар ниси мислио да Ќе ово пророчиште купио боси ак? А то одлага®е само "е пове"ати предност ВизантиЌе!
  СвЌатослав Ќе суморно приговорио:
  - Пророчиште Ќе ретко када грешило, а раниЌе Ќе предвиђало наше победе, како над Хазарима, тако и над другим народима. Међутим... єеси ли ти коЌим случаЌем к"и богова?
  Мирабела климну главом.
  - Можеш ме тестирати у борби са било коЌим од твоЌих ратника!
  СвЌатослав Ќе неочекивано ударио Мирабелу у стомак. ДевоЌка се механички померила и ударила принца главом у чело. Он Ќе пао.
  Два висока ратника Ќурну на Мирабелу, али девоЌка скочи и удари их голим петама.
  Борци су се срушили...
  Мирабела се сагнула и притиснула СвЌатославов врат. Дошао Ќе себи и отворио очи.
  Затим Ќе промрм ао, тр аЌу"и своЌе натучено чело:
  - Ово Ќе Црни Бог. Ви сте, очигледно, "ерка Чернобога. Тако ганут, глава пуца!
  Мирабелле Ќе одговорила:
  - Могу да скувам напитак коЌи "е ваше ратнике учинити Ќачима и отпорниЌима.
  Тада "емо сигурно победити неприЌате а!
  СвЌатослав климну главом, обриЌане главе:
  - Вари! ВеруЌем ти!
  Мирабела Ќе питала:
  - Узми мало траве и напитак "е бити спреман!
  Велики кнез ЌоЌ Ќе дао неколико десетина слушки®а да ЌоЌ помогну.
  Мирабела Ќе заЌедно са ®им отишла у гаЌ да сакупи напитак коЌи пове"ава снагу и издрж ивост бораца. У гаЌу Ќош ниЌе било византиЌских ратника.
  Али девоЌка-хероЌ Ќе била на опрезу. И то са добрим разлогом.
  Ево неколико десетина Ќахача коЌи су покушали да нападну девоЌке коЌе су се вра"але са корпама пуним би а и печурака.
  Мирабела Ќе Ќурнула на неприЌате а у борби. И машу"и мачевима, одсече три главе одЌедном.
  Онда како да сечемо противнике. Ова девоЌка Ќе само терминатор у бикиниЌу и босих ногу.
  Њена боса пета ударила Ќе византиЌског ратника у браду. Он Ќе, долетевши, оборио пет неприЌате ских ко®аника одЌедном.
  Мирабела Ќе твитовала:
  - єа сам наЌкул на свету, а девоЌка Ќе конкретно боса!
  Ово Ќе заиста био супер обрт. Мирабела Ќе наставила да сече своЌе противнице и голим прстима гађа стаклене крхотине, удараЌу"и своЌе противнице.
  УбиЌани су они Рим ани коЌи нису имали времена да побегну. И Мирабела Ќе однела Ќош Ќедну победу.
  Ево девоЌке босим ногама лупаЌу, лето Ќе на Балкану топло, а донеле су печурке, бобице и траву. И Мирабела Ќе у великоЌ бачви почела да кува смртоносне и  убавне чини.
  И носио Ќе Ќак киселкаст мирис по логору. А девоЌка златне косе све Ќе мешала своЌом босом, исклесаном ногом.
  И ово Ќе много помогло.
  Мирабела Ќе скувала напитак у казану и певала;
  Рођен сам знаЌ у двадесет првом веку,
  У коЌоЌ Ќе електроника свуда ...
  И веруЌ ми, челични нерви -
  Знаш да су  уди летели на месец!
  
  Велико ствара®е човека
  Способан да се загрли док игра лоптом...
  Ми смо деца лаптопа, интернета
  И удари"емо на незналице!
  
  Шта знаш да смо измислили
  Екран Ќе затворен у Ќедном малом прсту ...
  Ускоро "емо видети комунизам,
  Ако и ога® зла гори!
  
  ВеруЌте ми, до"и "е наше време
  Зем а науке "е цветати...
  Нека победи Абел, а не КаЌин,
  Победе су отвориле неограничен налог!
  
  ВеруЌемо у нашу маЌку РусиЌу,
  Шта Ќе направило звездани преокрет...
  По а су навод®авана росом од бисера,
  Победе су отвориле бескраЌан налог!
  
  У славу Исуса и Сварога,
  ЗаЌедно "емо победити наше неприЌате е...
  У име Свемогу"ег познаЌ Породицу,
  Отворили смо велику руску воЌску!
  
  Да, нека  убав грми у великоЌ слави,
  Нека Лада буде са нама заувек...
  Рођени смо у свемирскоЌ сили -
  Остваре®е великог сна!
  
  Имали смо Ле®ина и великог Ста ина,
  Цар Петар Велики, а бура Иван...
  Имамо миши"е, постали смо тврђи,
  Таква Ќе судбина великог рати!
  
  Нека ота¤бина цвета у вери,
  Љубав коЌа нам Ќе донела...
  Нека време буде вечан маЌ
  И само злу крв пролива у боЌу!
  
  Рођени смо да остваримо баЌку
  У славу руских анђела, богова...
  Тако да се зли неприЌате  одмах претвори у прах,
  И великодушно печене пите!
  
  Не веруЌем да човек не"е бити слаб,
  Његова судбина Ќе да победи све демоне ...
  Примите наЌве"е награде
  Нека се уништи у борби!
  
  Да, наш неприЌате  Ќош не зна снагу,
  Али веруЌем да "е се РусиЌа поново родити...
  Иако су бебе, жене нападнуте,
  Победи"емо - веруЌем у то и не боЌ се!
  
  Нека наша домовина буде слободна,
  Нека Ќе заувек у вечноЌ слави...
  Ми смо витезови, веруЌте ми, племенити,
  Не плашимо се нево а и година!
  
  Укратко, ускоро "е нам бити опроштено,
  ВеруЌемо да "емо победити противника...
  Саопште®е "е до"и од Бога Сорта,
  Нека херувим рашири крила!
  
  Онда да завршимо оно што смо започели
  Изградимо нови град Ќачи од свих...
  И би"е много бо е него на почетку,
  Хладни негативац "е бити избрисан у прах!
  єуначка девоЌка заврши пева®е. И ту се опет све завртело у казану, заискрило, и напитак Ќе био готов.
  Сада су то пили руски воЌници. Било их Ќе више од тридесет хи ада, заЌедно са Бугарима.
  СвЌатослав Ќе такође отпио гут аЌ напитка. Био Ќе спреман за борбу. Са ®им Ќе и ®егов брат, много виши Данило.
  Па какав Ќе пут руским витезовима. Све "е ово бити велика и крвава битка.
  И Мирабела Ќе пила, и осетила како ЌоЌ ве" прилива снага.
  ДевоЌка Ќе б еснула мачевима и рекла:
  - Бо е Ќе победити стоЌе"и него изгубити на коленима!
  После тога, СвЌатослав Ќе ве" заповедио:
  - Па бра"о у боЌ!
  И капиЌе су се отвориле, и руски тим Ќе изашао. И то Ќе била воЌска пуна снаге и енергиЌе.
  Византинци имаЌу педесет хи ада воЌника, а и они су се построЌили. Чини се да Ќе више броЌчано, али не тако храбро и жарко духом.
  Сам римски цар се окупио да грди. И тако Ќе византиЌска воЌска узела и кренула.
  Она Ќе тежа у оклопу, а има предност у ко®ици.
  Али престижу"и возаче испред, Мирабела Магнетик, пуна енергиЌе и же на борбе. Овде Ќе девоЌка наЌвишег калибра. И како "е се сударити са византиЌским ратницима.
  Изводи скачу"и ударац са две босе ноге одЌедном, обараЌу"и противнике и вриште"и:
  - Слава временима руског рата!
  Тада "е девоЌка заглушно зазвиждати на врх своЌих плу"а. Да, изгледа кул и смешно.
  А ®ени мачеви како падаЌу на неприЌате е, секу"и их као бритвом. Ево девоЌке.
  А ту су и други ратници.
  Наташа мачевима сече византиЌске ратнике и виче:
  - За РусиЌу СвЌатославе!
  И голим ножним прстима баци"е отровну иглу.
  А онда ЗоЌа иде у битку. ВизантиЌски воЌници су секли са великим очаЌем. И слама их ватреним ентузиЌазмом.
  Води млин са мачевима.
  И риђокоса Анђелика Ќе узела Рим ане и хаЌде да их уништимо великим бесом и очаЌничким притиском.
  А и ®ена боса пета ради и ломи вилице.
  ДевоЌка урла:
  - У име Перуна!
  И Светлана Ќе такође секла великим притиском, уништаваЌу"и неприЌате а.
  И води млин са мачевима и цичи:
  - За комунизам!
  Мирабела сецираЌу"и Рим ане, напоми®е:
  - Ако хо"еш да задобиЌеш цео свет, испуни своЌу главу мудрош"у, а срце  убав у!
  Наташа, посекуЌу"и противнике из ВизантиЌе, рече:
  - Златно срце не привлачи увек новац у ¤еп, али вам омогу"ава да пронађете безброЌ блага на небу, у поређе®у са коЌим планине новчаница не вреде ни пени!
  ЗоЌа Ќе, сецкаЌу"и легионаре, приметила:
  - Тешко Ќе разумети зашто Бог допушта зло, али Ќе Ќош теже зашто човек не дозво ава доброту у свом срцу, а милост у своЌим поступцима!
  Анђелика Ќе приметила, сецкаЌу"и Рим ане и бацаЌу"и дискове голим прстима:
  - Златне планине са усана политичара не вреде ни пехара, али бакарни динар, ако Ќе човек мезимица, велико Ќе светско благо!
  Светлана Ќе, агресивно сецкаЌу"и византиЌске борце, приметила:
  - Бог Ќе створио човека за сре"у, а човек себи ствара проблеме и несре"у желе"и да постане Бог Творац!
  Мирабела, секу"и противнике мачевима, издала Ќе:
  - Што жена хо"е, Бог хо"е, можда зато мушкарци имаЌу непрекидне нево е и проблеме, Ќер Ќе жена безбожно пип ива!
  Наташа Ќе, сецираЌу"и Рим ане, приметила:
  - Када се деца смеЌу од сре"е, родите и се не смеЌу, па се испоставило да цена поклона ниЌе нимало смешна!
  ЗоЌа Ќе, сече"и Византинце и нокаутираЌу"и их босом ногом, логично забележила:
  - Бог Ќе човеку увек  убазан Отац, али судбина Ќе често "уд ива ма"еха!
  Августин сецираЌу"и Рим ане, логично Ќе додао:
  - Тешко Ќе и лисици преварити судбину и немогу"е Ќе преварити Бога!
  Светлана Ќе, пресецаЌу"и противнике и агресивно их ломе"и, и голом петом бацивши пакет експлозива, издала:
  - У политици Ќе све могу"е, али Бога ни Ќедном не можете преварити, иако сте навикли да бираче водите за нос у бесконачност!
  Мирабела, сече"и противнике на купус и праве"и од ®их римске котлете, рече:
  - Политичари су велики лопови у обманама, а безначаЌни у стварима истине!
  Наташа, настав аЌу"и са ентузиЌазмом да сече неприЌате е, приметила Ќе:
  - Политичар криЌе оч®аке, али воли да покаже зубе, поготово ако Ќе гласач кокошЌег мозга!
  ЗоЌа, сламаЌу"и Рим ане, духовито Ќе приметила:
  - Политичар нема осе"аЌ за меру у обе"а®има, ве" у примени строгих граница коЌе теже нули!
  Аннелика, пресецаЌу"и неприЌате е, с бесом изЌави:
  - Политичар има нулту мемориЌу за обе"а®а, али же у да лаже до бесконачности!
  Светлана Ќе агресивно приметила, одсецаЌу"и главе Рим анима:
  - Политичар Ќезиком може да подигне читав цунами, али када Ќе у пита®у рад главом, влада потпуни затишЌе!
  Мирабела Ќе босих ногу трчала грамофоном, секла противнике и цврку"у"и:
  - ПиЌанац "е преспавати, а политичар "е хркати када Ќе реч о испу®е®у обе"а®а пиЌаних очиЌу!
  Наташа Ќе првобитно приметила, одсецаЌу"и неприЌате е:
  - Политичар Ќе проститутка коЌа одЌедном узима гласове, а никада не доноси задово ство!
  ЗоЌа се, посечу"и Рим ане, у потпуности сложила са овим:
  - Политичар има амбициЌе лава, коЌе бирача доводе до живота пса!
  Анђелика, боре"и се са Византинцима, и разбиЌаЌу"и их, логично Ќе забележила:
  - Бог воли човека и у гресима, само "е безбожништво душу погубити!
  Светлана, одсецаЌу"и легионаре као жилет длаке на бради, зазвижди:
  - Слободна во а Ќе дар од Бога, само човек не познаЌе праг савести!
  Мирабела, секу"и ве" проређене Рим ане, гугутала Ќе:
  - Слобода савести Ќе дар Свевиш®ег, слобода од савести Ќе проклетство од наЌнижег!
  Наташа Ќе, посечу"и римске, тачниЌе византиЌске воЌнике, резимирала:
  " Бог Ќе дао слободну во у из велике  убави, али Ќе човек изабрао своЌ део велике крви!"
  Да би се некако развеселила, ЗоЌа Ќе певала:
  єа сам обична комсомолка,
  Недавно пионирски...
  Роцк на конопцу врло спретно,
  Баш као што кажу лепота Ќе слатка!
  
  Али Фирер Ќе напао драгу РусиЌу,
  Бесни осмех прети фашизму...
  Али ипак су девоЌке лепше од свих
  Одговори"емо на наЌподмуклиЌи ударац!
  
  У славу наше велике маЌке,
  Момци "е храбро умриЌети...
  Зауставимо див а®е ве"ине нациста,
  Наша воЌска "е бити непобедива!
  
  Комсомолац ми Ќе дао задатак,
  РадиЌе, донети обавештаЌне податке у штаб,
  Па напрежеш дах
  Тако да у сну ниЌе било клизавих крастача!
  
  Ходам бос по ливади,
  Иако не по навици украли су град,
  Добро у почетку, тешко после
  Ходати боси по ш унку Ќе скупо!
  
  Потплати су Ќако штав ени од каме®а,
  А крв цури из посекотина...
  Али заставе на ота¤бини блиставо виЌоре,
  И  убав Господ®а би"е с нама!
  
  Хвалите дива Исуса
  КоЌа Ќе ве"а и лепша од свих...
  Кад су народ и странка уЌеди®ени,
  Славимо сре"у и успех!
  
  ВеруЌемо у фашизам, сломи"емо кичму,
  Пошто сваки рат са Ќасла...
  Победа "е бити у блиставом маЌу,
  У Геени постани зликовац!
  
  Нека се прослави моЌа света зем а,
  Победе Октобарске славе грме...
  Иако Ќе девоЌка у крпама и боса,
  Она пати, драга, не ¤абе!
  
  СвоЌа срца смо посветили ота¤бини,
  За славу злата, преброЌите душе...
  До успеха, брзо су отворили врата,
  И задави злобу и превару!
  
  Нека РусиЌа буде хегемон света,
  Уведите ред у универзум...
  Награди све противнике поразом,
  И у шали померите пешака на даму!
  
  Нека моЌа РусиЌа буде у васе енскоЌ слави,
  Нека Ќабуке цветаЌу у ®ему на Марсу...
  У совЌетскоЌ, црвеноЌ, бесноЌ власти,
  Народ "е остварити сан!
  
  Учини"емо ота¤бину великом,
  Пошто су комсомолци наЌслађи ...
  Подржи ликове светих на иконама,
  Победи"емо, остав аЌу"и грех у нашим срцима!
  Скоро цела византиЌска воЌска Ќе страдала, а ®ени остаци су побегли.
  Гоне"и неприЌате а, Анђелика Ќе издала:
  - БожиЌи дар ниЌе каЌгана, али ко одбиЌа благодат има мозак мокрог пили"а и меко куваног!
  Светлана Ќе голом петом померила неприЌате а дуж поти ка и зацвилила:
  - Бог даЌе благодат сваком човеку, али ниЌе сваком суђено да узме богатство!
  Мирабела Ќе, уништаваЌу"и неприЌате е, додала, показуЌу"и зубе:
  - Санке су можда своЌе, можда нису своЌе, али место на трону Ќе увек туђе, Ќер политика Ќе на власти, има лошу теж®у!
  Наташа Ќе, докраЌчивши Рим ане, сасвим логично и тачно приметила:
  - Политичар има седам петка у неде и, па увек жели да своЌим бирачима уприличи вечити понеде ак, а себи солидну неде у!
  Зое Ќе агресивно приметила док Ќе одсецала главе Рим ана коЌи су се повлачили:
  - Политичар воли да даЌе савете бирачима, али добри савети су скупи, а они коЌе политичари даЌу ништа не вреде!
  Анђелика, сече"и беже"е Византинце, прогунђа:
  - Нема слађе соли од соли истине, а нема горког меда од меда изборних обе"а®а!
  Светлана Ќе, сламаЌу"и борце коЌи су бежали, приметила, бацивши босом ногом диск са оштрим краЌевима:
  - Бог може да опрости сваки грех показуЌу"и учеш"е, али човек Ќе неопростиво глуп ако себи опрости равнодушну равнодушност!
  Мирабела Ќе све сумирала, довршаваЌу"и послед®е Рим ане:
  - Можеш и веровати у Бога и не веровати, само први од нас чини слику Свевиш®ег, а послед®и, животи®у из ранга примата наЌнижих!
  ВизантиЌска воЌска Ќе била потпуно поражена, и сада нас ништа ниЌе спречило да кренемо у Цариград.
  ВоЌска СвЌатослава Ќе расла скоковима и границама. Њему су се придружили и Грци, и Бугари, и Срби, и Мађари и друге снаге.
  А онда Ќе уследио напад на ову мо"ну цитаделу.
  Мирабела Ќе напала заЌедно са осталим девоЌкама. Сече"и браниоце Цариграда, девоЌка Ќе наставила да се шали:
  - Бог Ќе створио Еву лепу и младу да би Ќе Адам волео, али политичар у души  удскоЌ, убио Ќе младост душе, а тело унаказио у пакао!
  Наташа Ќе, усит®аваЌу"и браниоце Цариграда, приметила:
  - Добро Ќе бити млада жена са телом, лоше Ќе бити немо"но дете када Ќе у пита®у посао!
  ЗоЌа, одсецаЌу"и противнике, рационално Ќе издала:
  - Политичар другим речима у суштини каже Ќедно - Ќа имам власт, а ви имате резанце на ушима, Ќа имам трон, а ви сте®ете од досаде!
  Анђелика, ова црвенокоса девоЌка, опет праве"и оштре окрете своЌим мачевима, примети:
  - Политичар Ќе славуЌ коЌи слатко пева, али ноте праве птице пише Бог, док ноте политичара исписуЌе хвата ка шапа грабеж ивца!
  Светлана Ќе духовито додала, покосивши Ќош Ќедног дефанзивца Царграда:
  - Бог Ќе одлучио - човек Ќе рођени син, али политичар Ќе од гласача направио сироче посинка!
  Мирабела, бесно сече"и неприЌате е и голим прстима бацаЌу"и отровне игле, заврши:
  - НаЌ уб ивиЌи Родите  Ќе Свемогу"и Бог, мада ниЌе Ќасно зашто човек-дете плаче горко бачено од Свемогу"ег Оца, у понор сурове васе ене - и Ќедна горка дечЌа суза раздире срце  убави!
  єуриш Ќе ве" завршен и Царград Ќе пао. ОсваЌа®а СвЌатослава су оЌачана. Потом су уследиле кампа®е у Ирану и ИндиЌи. И ту су Руси осваЌали све више нових зема а. Пал и Багдад...
  Настало Ќе огромно царство, од Египта, Балкана, до саме Кине.
  Међутим, након смрти СвЌатослава, дошло Ќе до поделе поседа. Али наЌстариЌи Ќе био унук єарослав Мудри. И поново Ќе уЌединио царство, и освоЌио Кину.
  У РусиЌи Ќе усвоЌена нова религиЌа: Родноверие, на челу са Творцем Родом и доктрином о раЌу и паклу. Али Род Ќе и да е имао потпуни пантеон богова - синова и к"ери.
  Не"е бити краЌа света, па РусиЌа Ќе вечна а Руси су богоизабрани народ.
  Тако Ќе рођена нова прича у паралелном универзуму.
  
  БОСОКОГА ПЛАВА ПОМАЖЕ ВЕЛИКОМ КНЕДУ ВАСИЉУ ИИИ
  Међутим, Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа убрзо су кренули у другу причу.
  ВоЌска ВасилиЌа ИИИ Ќе опседала Каза®. Командант, међутим, ниЌе био сам цар, ве" ®егов брат ДмитриЌ. Млади ратниче! Али искусан!
  Било Ќе то 1506. године, прве пуне године владавине ВасилиЌа Тре"ег, коЌи Ќе значаЌно оЌачао МосковиЌу и оЌачао централизациЌу владара. Истина, ниЌе освоЌио превише, али има огромне амбициЌе!
  И тако су Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа одлучили да помогну руском великом кнезу, па чак и, донекле, цару да заузму град и престоницу каната.
  Бесмртни дечак и девоЌка терминатор кренули су на Ќуриш на Казан, машу"и саб ама. Борили су се као хероЌи. Буду"и да су бесмртни ратници, кретали су се брже од гепарда. И голим ножним прстима лансирали су унапред припрем ене оштро избрушене дискове, коЌи су Татаре погодили право у грло.
  Олег и Мирабела су брзо поЌурили, и полетевши на зид, извршили су воденице, посекли пет-шест татарских бораца.
  Затим су почели да секу противнике, и лансираЌу их, обараЌу"и десетак нукера.
  И они су пали и срушили се.
  Дечак и девоЌка су се борили као титани. Одликовали су се своЌом окретнош"у, а мачеви су правили петнаест замаха у секунди. И тако посекоше душмана. Млади ратници су имали посебно оружЌе: мачеве и саб е у исто време и секли су скоро сваки метал и месо.
  Олег Ќе држао великог лептира, одсекао десетак противника одЌедном и заурлао:
  - єа сам велики скутер!
  И опет дечак у бесном нападу.
  А ево девоЌке Мирабеле коЌа голим прстима баца гранату и шкрипи:
  - Ота¤бина нам Ќе славна, завичаЌна, православна! И мо"и "емо да победимо Татаре, и да будемо Каза® под РусиЌом!
  И опет млади, бесмртни ратници нападаЌу. И боре се са бесним махом. ИмаЌу див у каскаду идеЌа и махниту енергиЌу.
  Млади пар у нападу. И татарски ратници падаЌу под ®иховим ударима. А борци коЌи су добили бесмртност и одрадили своЌ вечни живот су веома забавни.
  Олег, одсекавши Татара, заурла:
  - Сто, после сто, пук за пуком! Руски витезови секу мачем! ВеруЌем да "е победа ускоро до"и! Отварамо славан налог!
  Мирабела Ќе голим прстима бацила оштро избушени диск и запевала:
  - Коловрат! Евпатии Коловрат!
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак, такође Ќе бацио диск голом, дети®астом, али веома снажном ногом и певао:
  - Бранилац ота¤бине! Перунов воЌник!
  Мирабела Магнети" Ќе, настав аЌу"и да сецка, певала:
  - Коловрат! Евпатии Коловрат!
  Дечак Ќе, сече"и неприЌате е, сиктао:
  - ХероЌи РусиЌе прикуп аЌу узбуну!
  Овако се боре Ќуначка деца - велики Ќунаци! ИмаЌу страст и снагу, за читаву легиЌу.
  Или можда десет легиЌа! ГледаЌу"и их, остали воЌници су се развеселили и почели да удараЌу по зидинама Казана.
  Олег, посечу"и Татаре, заурла:
  - За цара ВасилиЌа ИИИ!
  И како "е бацити оштро избрушени диск, како "е одсе"и десетак противника РусиЌе.
  И опет "е вртети лептира, а за ®им млин. Исеците десетак одЌедном. А онда "е га дечак узети, и голом петом померити хана у браду.
  Он "е полетети, и бацити се право у котао узаврелог катрана.
  Олег Рибаченко Ќе викнуо:
  - Па, дођавола с тобом!
  Мирабела Ќе голим прстима узела бумеранг, одсекла пет нукера и заурлала:
  - Слава ота¤бини цара ВасилиЌа!
  Олег Рибаченко Ќе са ентузиЌазмом потврдио:
  - Здраво света РусиЌа!
  Мирабела, посечу"и Татаре, сик"е:
  - Ово Ќош ниЌе РусиЌа, ве" МосковиЌа!
  ЗначаЌан део зида ве" су заузели руски воЌници. Они се ве" инфилтрираЌу у сам град.
  Велики кнез ВасилиЌ нашао се помало у сенци због свог великог сина Ивана Грозног.
  Али у стварноЌ историЌи, Казан му се ниЌе потчинио. А сада дете и Ќуначка девоЌка преписуЌу, и додаЌу оно што су руски преци пропустили да ураде.
  Олег Рибаченко Ќе Ќедним ударцем посекао четири главе. Дечак Ќе потом голим прстима бацио бумеранг. Посекао Ќе Ќош седам бораца и зацвилио:
  - Некако су се увукли у ковчег, а наЌмо"ниЌи гул,
  Хтео Ќе да ме угризе за врат, али Ќе испао као игра!
  И младом ратнику "е мука од тога...
  Маргарита Ќе окренула шраф и зашкрипала:
  - єа сам кобра спремна да скочи!
  И опет "е голим прстима лансирати убоЌити бумеранг. ДевоЌка Ќе, наравно, као наЌхладниЌа боги®а.
  Ве"и део Каза®а Ќе ве" заузет. Храбри ратници ЌуришаЌу на палату врховног кана. Пуни су беса и див ег узбуђе®а. Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа су ратници терминатори. И сваки ®ихов замах, а махну врло често - то су нови лешеви!
  Олег Рибаченко, боре"и се, приметио Ќе:
  - Али ова битка може много да промени!
  Мирабела се логично сложила:
  - Иван Грозни освоЌио Каза®! А сада "е Ќе освоЌити ®егов стриц ДмитриЌ!
  Дечак Ќе голим прстима бацио бумеранг. Петорици Татара пререзао Ќе грк ан и залаЌао:
  - За велику РусиЌу и небо Словена!
  Мирабела Ќе лепа девоЌка, самоуверено потврђено:
  - За наЌве"е царство!
  А девоЌка Ќе голим прстима бацила и оштро избушено сечиво.
  И исекла Ќе много нукера, и посекла кога. Она Ќе таква борилачка лепотица.
  То Ќе стварно кул Мирабела. Зарад бесмртности, пристала Ќе да постане девоЌка у бикиниЌу, напустивши своЌе некадаш®е тело, и да буде продата у ропство. Али онда Ќе добила такву над удску снагу! И веруЌте ми, наравно, супер Ќе за ®у!
  ДевоЌка се бори и дечак се бори и душмани падаЌу. Они су слом ени и ослаб ени.
  Тако храбри ратници упадаЌу у престону собу, где се налази Казански кан.
  Покушава да оде, али дечак босом ногом баца звездицу и разбиЌа кану поти ак. Слом ени пада и умире...
  Тада ратници рен¤ери истребе остатак Татара. Међутим, ови други, пошто су изгубили свог господара, одбацуЌу оружЌе и предаЌу се.
  Тако Ќе Казан пао. Сада се РусиЌа уздигла на ове зем е. Велики кнез МосковиЌе ВасилиЌ населио Ќе део Татара у РусиЌу, а део Руса населио у Каза®у.
  Онда Ќе постало Ќош бо е. Нови руски велики кнез изабран Ќе и за великог кнеза ЛитваниЌе. Узео на престо...
  єасно Ќе зашто - победа над Каза®ем Ќе свима била веома импресивна. И схватили су да Ќе РусиЌа веома Ќака!
  И ратнички рен¤ери су овде дали све од себе. Узели су и поразили воЌску главног конкурента великог кнеза ВасилиЌа ИИИ. А самог подносиоца представке су однеле и срушиле бесмртне главе дечака и девоЌчице.
  И то су урадили тако што су сложно бацали дискове босим ногама, вичу"и:
  - Словени мораЌу бити уЌеди®ени! Будимо сви непобедиви!
  И скочивши и убивши хетмана, млади ратници узвикну:
  - Ми смо ратници нове ере и кул формациЌе!
  Након тога, затвореници су  убили босе отиске младих ратника, коЌе су оставили на свежем снегу. И сложи"ете се да Ќе веома кул!
  А онда пут у Астрахан. Овако Ќедна победа за собом вуче и друге.
  Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа, заЌедно са овим великим кнезом, преселили су се у Астраха®.
  Дечак и девоЌчица упали су у оваЌ велики град. Борили су се, поново стижу"и руску воЌску коридором времена.
  И опет су се посекли, и бацили бумеранг голим прстима. Овде су ствари постале много лакше. А воЌском Ќе командовао сам ВасилиЌ Тре"и. А мо" му Ќе била велика. Стигле су и трупе Велике кнежевине ЛитваниЌе. Упали су у оваЌ град.
  А деца терминатори секу се и бацаЌу бумеранге, дискове, звезде. Олег Рибаченко Ќе чак бацио неколико граната.
  Млади ратници су босим ногама бацали и оштре звезде, и то танке, али способне да пресеку неколико грла одЌедном.
  А ®ихове ноге су заиста оличе®е агилности, брзе и веома див е снаге.
  А како девоЌка голим ножним прстима баци бумеранг, онда душмани свете московске РусиЌе никако не"е бити мед!
  Ратници Терминатори су углас повикали:
  - Слава ВасилиЌу Тре"ем, наЌве"ем од руских царева!
  И опет велика победа руског царства.
  ВасилиЌе Тре"и Ќе крунисан титулом кра а, и званично Ќе признат за цара. Његово царство Ќе постало огромно. Руси су почели да продиру и у Сибир. А Кримски канат се чак признао као вазал РусиЌе.
  После протерива®а митрополита, ВасилиЌ ИИИ Ќе обавезао новог господара цркве да промени догмате и дозволи полигамиЌу. Ово Ќе делимично било због анексиЌе Казана, Астрахана и других исламских зема а.
  Сам ВасилиЌ Тре"и се одмах оженио литванском принцезом Глинском и Татарком Тамаром. А онда и на четврту девоЌку.
  Синод Ќе Русима дозволио да имаЌу четири жене. И многи принчеви су то искористили.
  Рат са По ском завршен Ќе осваЌа®ем... Руска воЌска Ќе била Ќака и много броЌниЌа. Да, Олег и Мирабела су помогли. А са овим терминаторским ратницима, ниЌедан противник ниЌе страшан.
  И ВасилиЌ Тре"и Ќе постао кра  По ске. Царство Ќе оЌачано. Али СулеЌман Величанствени Ќе дошао на престо Османског царства. И оваЌ владар освоЌи Угарску. Опседао Ќе и Беч.
  Али Кримски канат Ќе раскинуо са РусиЌом. И уследила Ќе нова кампа®а. Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа су такође бри ирали овде по налогу хипер-свемо"не боги®е вештице. Наравно, приликом Ќуриша на Перекоп. Овде Ќе наЌЌачи део одбране кримских Татара. Али на краЌу краЌева, ратници: Олег и Мирабела су веома кул!
  И како Ќуре, и како Ќуре! И како "е да посеку Татаре. И са каквим "е див им ентузиЌазмом то предузети.
  И дечак Ќе бацио звезду голим прстима, и она Ќе одсекла шест Татара одЌедном.
  А девоЌка Ќе оборила пет баца®ем звездице. Испоставило се да се ови момци туку.
  Олег и Мирабела су очистили део зида. Осим тога, радила Ќе и арти ериЌа. Татарима Ќе нането много разара®а. Тако Ќе пао Кримски канат.
  Затим Ќе дошло до битке са воЌском СулеЌмана Величанственог. Овога пута, у правоЌ историЌи, велики султан ниЌе имао сре"е. Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа нису само убили масу Турака, ве" су и заробили султана.
  РусиЌа Ќе натерала Турке да напусте Балкан. И тамо Ќе основала своЌе тврђаве. И такође одабрани Истанбул. Цариград Ќе поново устао.
  ВасилиЌ ИИИ Ќе привремено престао. ОсваЌа®е Ќе требало сварити. ЛивониЌа Ќе пристала да пла"а данак Русима, а Нарву Ќе уступила поседима без рата.
  ВасилиЌ Тре"и Ќе Ќош 1535. године наредио изград®у лучког града на уш"у Неве. Нешто попут Петербурга Петра Великог. Истина, ВасилиЌе Ќе преместио престоницу управо у Цариград.
  Године 1537. Руси су заузели Виборг и утврдили се са севера од Швеђана, потпуно их поразивши.
  Током напада на Виборг, поново су се истакли Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа.
  Дечак и девоЌчица су природно прескочили праг времена и учествовали у нападу.
  Овде Ќе Олег бацио бумеранг босим ногама, нокаутирао десетак противника и певао:
  - Слава РусиЌи и ®еном цару ВасилиЌу Тре"ем!
  Мирабела Ќе такође голим прстима бацила нешто смртоносно и храбро рекла:
  - За свету РусиЌу и царицу незема ску!
  После тога дечак и девоЌчица су се толико разишли да Ќе цела чистина од лешева Швеђана пресечена.
  У 1540-1541, руске трупе су такође заузеле Малу АзиЌу од Турака. И 1545. а такође и МесопотамиЌа и Палестина. У марту 1547. умире кра  у доби од Ќедва шездесет осам година. Испоставило се да Ќе ®егова владавина од четрдесет две године била и дуга и веома сре"на са многим осваЌа®има за РусиЌу.
  ВасилиЌе Тре"и Ќе добио име ВасилиЌе Велики. А на трону Ќе био млади, али по стандардима РусиЌе, одрасли Иван Васи евич.
  А пошто Ќе ВасилиЌ Тре"и живео дуже него у стварноЌ историЌи, боЌарска превира®а су избегнута.
  Иван Васи евич, у почетку Ќе одлучио да потпуно потчини ЛивониЌу, рат 1550. Ќе био успешан. Мо"на руска арти ериЌа Ќе све поместила, а скоро сви градови су брзо заузети.
  Наравно, у биткама су учествовала деца терминатора Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа.
  СвоЌим босим, дети®астим ногама, бацали су све оштро и продорно тако ревносно да су ливонске трупе страдале у огромном броЌу.
  Штавише, млади ратници такође пуцаЌу прецизно из топова и тако прецизно.
  Олег, дечак терминатор, Ќе пуцао и босим ногама бацио поклон убицу.
  Распршио противнике и зацвилио:
  єа сам инкарнирано униште®е!
  А дечак "е се смеЌати и урлати:
  - єа сам син великог препорода!
  Мирабела, ова жилава девоЌка, такође "е голим прстима лансирати убицу и зацвилити:
  - єа сам "ерка великих боги®а униште®а!
  И опет се деца смеЌу и голе зубе. И онда тако полетите до тврђаве. И тако "е сви бити посечени. Они немаЌу мачеве, имаЌу само пропелере. И без сажа е®а истребе Ливонце и остале воЌнике наЌамничке воЌске.
  Дечак и девоЌчица су све време боси, чак и по снегу. А они бесмртни ратници чак и овакви!
  Што да не? Зашто ципеле за оне  уде коЌи имаЌу тела брже од било коЌе животи®е, а наравно не могу да опросте или да се разболе.
  Тада се Иван Грозни борио у Египту. ОсвоЌивши за неколико година цео север Африке, ук учуЌу"и и Мароко. Тада Ќе заузето Арапско полуострво.
  Немачка Ќе била расцепкана, АустриЌа слаба, ШпаниЌа и друге зем е заузете ратовима.
  Царска РусиЌа се преселила преко Ирана у ИндиЌу. До 1590, ИндиЌа Ќе нападнута. Иван Грозни Ќе доживео шездесет и осам година и умро Ќе 1598. године. А наследио га Ќе Иван Пети. РусиЌа Ќе наставила своЌу експанзиЌу на исток и заузима®е Кине. Иако се рат показао дугим и тешким.
  За осваЌа®е Кине била су потребна три рата.
  Чак ни учеш"е у биткама Олега Рибаченка и Мирабеле Магнитне ниЌе одмах обезбедило победу.
  Да, и млади ратници су се борили у епизодама. Налете"е на себе, исецкати Кинезе и поново побе"и назад.
  Наравно, дечак и девоЌчица су деловали веома активно и ефикасно. И голим прстима активно су бацали оштре звезде, дискове и бумеранге.
  Олег Рибаченко Ќе лично хаковао кинеског министра одбране. А онда како баца гранату дечачком ногом. Па одЌедном два туцета жутих ратника на онаЌ свет, говоре"и:
  - Слава РусиЌи, коЌа вечно у векове указуЌе на пут васе ене!
  А девоЌка Маргарита "е Ќе узети и босом ногом лансирати бумеранг коЌи Ќе смртоносан, коЌи ниЌе нигде хладниЌи.
  И победивши противнике, девоЌка шкрипи:
  - За такву РусиЌу се борите и не боЌ се!
  И момак и девоЌчица почеше да машу Ќош интензивниЌе.
  Иван пети Ќе умро 1620. године, а ®егов син Иван шести наставио Ќе ®егово дело. После тврдоглавих ратова 1640. године, Кина Ќе коначно била потчи®ена.
  Олег Рибаченко и Мирабела Магнетиц почели су да се активниЌе поЌав уЌу на различитим местима битака и битака.
  А онда Ќе дечак Олег бацио бумеранг и одувао главу кинеском цару. И постао Ќе хероЌ!
  А девоЌка Мирабела Ќе босом ногом бацила гранату и нокаутирала цео штаб противника.
  И наравно, захва уЌу"и овоЌ бесмртноЌ деци, извоЌевана Ќе наЌве"а победа Руске империЌе!
  А после победе над Кином, московском РусиЌом, нико се практично не плаши! И нико не"е зауставити Русе и не"е победити! Прешли су тачку без повратка!
  И РусиЌа Ќе Ќачала као велико царство. Иван Шести Ќе владао Ќош десет година док ниЌе заузео КореЌу и ве"и део Индокине.
  После ®ега на престо се попео Александар Први. Нови кра  Ќе наставио своЌ раниЌи пут осваЌа®а. Индокина Ќе потпуно освоЌена, а руски бродови су пристали у АустралиЌу и почели да истражуЌу оваЌ континент. Осим тога, Руси су Ќош раниЌе ушли на А аску и напредовали преко Канаде... Овде су ве" наишли на Француску, коЌа Ќе коначно задобила стабилност и просперитет под ЛуЌем четрнаестим, и Енглеску, коЌа Ќе брзо узимала маха.
  Поред тога, РусиЌа Ќе наставила да истражуЌе Африку и тамо се суочила са против е®ем БританиЌе. Шведска се такође поЌачала и покушала да нападне РусиЌу.
  Али руске трупе су биле у приправности, а БританиЌа и Француска нису деловале заЌедно. И трупе Александра Првог освоЌиле су ову државу.
  Наравно, у томе су учествовали и Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа.
  Босоноги ратници су бацали дискове и секли дугим, посебно ка еним мачевима.
  Тако су кул и неодо иви.
  Олег Рибаченко Ќе голим прстима дечачких ногу бацио оштру звезду, оборио десетак Швеђана и запевао:
  - За славу свете РусиЌе!
  И девоЌка Мирабела Ќе босим ногама бацила убоЌити предмет и сиктала:
  - За величину непобедиве Породице!
  А деца "е заЌедно скочити и босим петама ударити шведског гувернера у прса.
  Прелетео Ќе и оборио Ќош десетак неприЌате ских воЌника.
  После смрти Александра Првог 1675. године, на престо Ќе ступио цар АлексеЌ Први син Александра. Обично Ќе наследство на престолу ишло према старешинству синова, а потом и унука од наЌстариЌег сина. ВасилиЌе Тре"и Ќе ово установио да не би било касниЌе борбе за престо. Уз Ќаку централизациЌу.
  АлексеЌ се први пут сусрео са Француском у Америци, а са БританиЌом у Африци.
  Руске трупе су у међувремену ушле у немачке зем е. Заузима®е Ќе било прилично успешно, пошто су кнежевине биле распарчане. БроЌно надмо"ниЌи руски пукови заузели су и ИталиЌу. Уследио Ќе поход на Француску. Владавина ЛуЌа Кра а Сунца завршила се неславно. Руски и страни пукови заузели су Француску.
  Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа поново су бри ирали.
  Млади ратници су се борили мачевима и бацали дискове на неприЌате ске воЌнике. Убио Ќе много воЌника.
  Дечак Ќе босом ногом бацио звезду на неприЌате а и заурлао:
  - єа сам супермен ратник!
  И девоЌка Ќе голим прстима бацила диск убицу и звиждала:
  - А Ќа сам оличе®е чудесног космоса!
  И како "е показати своЌ дуги Ќезик! А онда како дати голу пету у нос француског грофа. Та пукотина на челу.
  И Олег Рибаченко "е пролетети као паклени метеор, а пар десетина Француза Ќе узело и умрло. А онда дечак, као да пуца из зароб еног топа сачмом.
  И ставите много бораца. ПревиЌаЌу се од болова и умиру!
  А ратници терминатори Ќуре к себи и посеку све, као да су и сами анђели смрти и бржи од гепарда.
  БританиЌа Ќе некако узвратила на мору и затражила мир. РусиЌа Ќе наставила своЌу експанзиЌу у Америци. Њене трупе су заузеле све енглеске и француске колониЌе и стигле до Мексика.
  Завршено Ќе осваЌа®е Африке и АустралиЌе.
  Сада су само ШпаниЌа и ®ене колониЌе и ПортугалиЌа са своЌим колониЌама остале неокупиране.
  Али оваЌ рат Ќе ве" био за Петра Великог, коЌи Ќе добио власт 1700. године. Нови цар, не Романов, ве" РЌурикович, искористивши прилику као напад на руске трговце, послао Ќе трупе у ШпаниЌу и ПортугалиЌу.
  Ове зем е су ве" биле у опада®у и брзо су поражене. Руске трупе су такође почеле да осваЌаЌу колониЌе. Били су и броЌниЌи и бо е опрем ени и наоружани. Руска воЌска Ќе ве" имала бездимни барут и високоексплозивне гранате и борбене ваздушне бродове. Било Ќе чак и тенкова. И први оклопни возови. Што Ќе оставило утисак на противнике.
  У рускоЌ воЌсци поЌавили су се и први митра ези.
  Али чак и овде Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа нису могли да не примете. Треба да се боре и раде на своЌоЌ бесмртности.
  Овде дечак поново баца бомбу босом ногом. И растргаЌте своЌе противнике у комади"е. Након чега су певали:
  - У име те РусиЌе коЌа осваЌа цео свет и срца  уди!
  ДевоЌка, такође, као да баца голу ногу, малу, али снажну у смислу експлозивне снаге, бомбу. Поцепа"е Шпанце и шкрипати:
  - За такве да Ќе свима  удима увек била сре"а!
  А деца, бацаЌу"и босим ногама дарове смрти, певала су:
  - Нека су заувек млади и наше светле године!
  А после тога, као оптужба за нешто прилично смртоносно. И тако машу саб ама.
  Та крв тече као река, и цела зем а одлази испод твоЌих ногу!
  Ево ратника! Па само супермени босих ногу, коЌи су скоро голи на вру"ини и хладно"и.
  Али такви изванредни борци! НаЌвиши бренд и класа! Овде се секу и истреб уЌу противнике!
  Дечак и девоЌчица су као Арханђели наЌлуђег униште®а, коЌи немаЌу препрека и препрека на путу ка новим победама и достигну"има.
  На свом путу градови се предаЌу, а становници излазе, и  убе отиске босих ногу бесмртних и великих ратника.
  ШпаниЌа и Португал, заЌедно са колониЌама, брзо су освоЌене. И остала Ќе само БританиЌа.
  Али 1725. године на ®ега су се искрцале трупе Петра Великог.
  Олег Рибаченко и Мирабела МагнитнаЌа, као и увек, испред свих. Млади ратници су бесмртни и скачу у времену.
  Они пуцаЌу из митра еза и бацаЌу смртоносне гранате голим прстима.
  Кида®е Британаца и других ратника.
  Олег урла, пуца и коси:
  - Ми смо ратници свемирског братства!
  ДевоЌчица Мирабела Ќе голим прстима бацила гранату и зацвилила:
  - И победи"емо све без сум®е!
  Тада Ќе девоЌка голом петом ударила воЌводу од Бакингема тако Ќако да му Ќе сломила врат!
  Заузели су Лондон и коначно завршили осваЌа®е света.
  Тако Ќе настала Ќединствена империЌа. Петар Велики Ќе преминуо 1735. године, а на престо Ќе ступио ®егов унук Петар Други. єош млад, али паметан и жилав владар. РусиЌа Ќе оЌачала централизациЌу, изграђене су фабрике и путеви. ПоЌавили су се авиони, а пруге су се све активниЌе протезале.
  Петар ИИ Ќе владао дуго и стабилно. Године 1790. наследио га Ќе Петар Тре"и. Зем а Ќе била просперитетна, али мирна. Ве" се говори о прошире®у простора.
  А 1817. године догодио се први лет са  удском посадом у свемир. Године 1820. Александар ИИ Ќе постао цар. Нови кра  Ќе желео бржи развоЌ свемира и истражива®е свемира.
  1825. године догодио се први лет на Месец. А 1845. године руски бродови су летели на Марс. И 1847. до Венере. 1850. до Меркура, а следе"е до сателита єупитера. Руски космонаути ушли су на наЌда у планету Плутон 1860. године.
  Тако Ќе текао развоЌ Сунчевог система. А 1917. године догодио се први лет ван Сунчевог система. Неколико великих звезданих бродова кренуло Ќе ка Алфа Центаури.
  И 1921. и СириЌусу... Узгред, тамо су открили неколико релативно нормалних планета. Четрдесет година касниЌе, поЌавили су се први бродови коЌи су летели суперсветле"ом брзином.
  А 2017. Ќе први пут руски космонаут одлетео на ивицу галаксиЌе.
  Генерално Ќе било дивно.
  2030. године Ќе измиш ена временска машина... И човечанство Ќе прешло на другачиЌи, виши степен развоЌа. Чак и ако Руриковичи и да е седе на престолу, а апсолутна монархиЌа влада  удским царством.
  Међутим, постоЌи опозициЌа коЌа тврди да ли Ќе свету РусиЌи потребна република. Али она Ќе тиха. Народ Ќе ве" задово ан постоЌе"им ста®ем, пошто Ќе живот постао веома добар, а сваке године све бо е.
  
  ПЛАВУСА СПАСАВА ЦАРСТВО ИВАНА ГРОСНОГ
  Мирабела Магнети" Ќе поново на мисиЌи. Овог пута она помаже озби ном Ивану Грозном.
  У овом случаЌу, она штити Полотск од хорди Стефана БаториЌа.
  Вечити дечак Олег Рибаченко остао Ќе у Полоцку. Напад Ќе одбиЌен, али Ќе ситуациЌа остала алармантна. Али онда се поЌавила Мирабела Магнети" и Ќош четири девоЌке. ПоЌавили су се као из рупе у свемиру. Свих пет девоЌака биле су босе и у бикиниЌу, тако се поЌавила магична шестица.
  Дечак, коЌи Ќе дово но дуго живео и Ќош увек био ученик Мирабеле Магнети", коЌа Ќе ве" успела да посети време Наполеона ИИИ, зазвижди:
  - Поново смо погодили! Ово Ќе супер!
  Олег Рибаченко Ќе одлучно изЌавио:
  - И дефинитивно променити ток историЌе!
  Наташа, МарусиЌа, Августина, Светлана тресле су мачеве. ДевоЌке су биле веома одлучне.
  Наташа Ќе предложила:
  - Сад нас Ќе шесторица... Ударимо на по ски табор!
  Олег Рибаченко Ќе спремно подржао ову идеЌу:
  - И шта? ХаЌде да млатимо! Сви заЌедно смо велика снага!
  Мирабела Магнети" се врло радо сложила са овим:
  Ми смо колосална сила!
  А ®ена боса пета смрскала Ќе бубашвабу.
  И ратници ударише босим ногама, Ќедан о други, у потврду.
  Но"у Ќе шест прека ених бораца сишло са зида града Пскова. На прстима су ишли према по ском логору. Овде, формално, воЌска По ске, а заправо пла"еници из целе Европе. Посебно много Немаца. Велика воЌска.
  Али на краЌу краЌева, шест бораца су кул. А девоЌке са дечаком су узеле и уклониле стражаре, бацаЌу"и оштре игле прстима босих ногу. Слом ени стражари су пали. Ратнице су замахнуле мачевима и почеле да секу. Као Ќато змиЌа, напали су логор.
  За сред®и век, како необично - када нападаЌу девоЌке у бикиниЌу. И они, разбиЌаЌу"и неприЌате а, буквално сеЌу читава по а смрти.
  Олег Рибаченко Ќе махао мачевима и секао. Маха®е дечаком пресече ревносног пуковника.
  И промрм а:
  Бори"емо се за Свету РусиЌу!
  Мирабела Магнети" преполови богати тига® и, разбивши голом петом нос немачком грофу, цврку"е:
  Не боЌимо се смрти на боЌном по у!
  Наташа, сече"и По аке, Немце и друге пла"енике, цикну:
  - Руски ратник се не боЌи смрти!
  УништаваЌу"и по ску воЌску и пла"енике, МарусЌа, ова девоЌка терминатор Ќе викнула:
  - Под звездано небо, смрт нас не"е одвести!
  Аугустине, то Ќе пропелерка. НаЌбо а инкарнациЌа совЌетских специЌалних снага, па чак и неки мутант, коЌи сече По аке - твитовао Ќе:
  - Бори"у се за своЌу свету РусиЌу!
  Светлана, извиЌаЌу"и мачеве, и секу"и Немце, Швеђане и По аке, цврку"у"и своЌом округлом петом, цврку"е:
  - Напуни"у мо"ни митра ез!
  Наташа Ќе, сече"и По аке, Немце, и све наЌамнике из Европе, па и Турке, цвркутала:
  - Уништите неприЌате е - не знаЌу"и сенку страха!
  Ватрена Августина, ®ене бакреноцрвене косе коЌа Ќе виЌорила на ветру попут заставе Ауроре, шапутала Ќе:
  - Светови васе ене гледаЌу у вас!
  МарусЌа, ово Ќе плавуша златне косе, док цврку"е, скачу"и на босе ноге:
  - Нека ти кошу а гори у крви!
  И Мирабела голим прстима баца оштар диск, одсецаЌу"и главе пла"еницима и лаЌе:
  - За Ивана Грозног!
  Светлана Ќе великим замахом ударила голом петом у стомак По ака. Затим Ќе голим ножним прстима бацила неколико дискова, одсекла их неколико десетина, вичу"и:
  - Умри ота¤бину душом своЌом!
  И девоЌке су се смеЌале. Како су лепи и секси ђаволи. И велике, и надуване ре ефним миши"има. И босим ногама бацаЌу игле, и танке дискове - Ќедним убиЌаЌу"и неколико воЌника одЌедном.
  И буквално прелазе преко лешева...
  И остав аЌу крваве, грациозне отиске босих, девоЌачких стопала.
  А само шест  уди против неколико десетина хи ада бораца. Али у редовима По ака влада паника. И не знаЌу колико их Ќе напало. И потпуно су луди. Неки од ®их су чак почели да пуцаЌу Ќедни на друге и да се секу.
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак, бацио Ќе босим ногама бомбу дома"е радиности и заурлао на по ском:
  - Немци су напали! Немци нас нападаЌу!
  А онда Ќе поново бацио бомбу и викнуо, овога пута на немачком:
  - По аци напали! По аци нас нападаЌу!
  Мирабела покупила на немачком:
  - По аци нас нападаЌу! По аци убиЌаЌу Немце!
  И шта Ќе почело: немачки пла"еници су се ухватили у коштац са По ацима. А масакру су се придружили и Швеђани. Дошло Ќе до крваве борбе. КоЌа Ќе била поЌачана замахом мачева, и саб ама голоногих девоЌака, и голобрадог дечака у шортсу.
  Олег Рибаченко Ќе из свег гласа викнуо:
  - Кад смо Ќединствени, непобедиви смо!
  И додао на немачком:
  - Руби Полес!
  Затим на шведском:
  - Сеци По аке и Немце!
  Онда Ќе босоноги дечак додао на по ском:
  - Сеци Немце и Швеђане!
  Мирабела Ќе такође урлала на сав глас:
  - Сеци По аке и Швеђане!
  И голом петом девоЌка удари душмане у браде.
  И голим ножним прстима бацали су отровне игле.
  И паника се поЌачавала... Међусобна препирка Ќе расла. И дечак и Наташа почеше да прилазе под маском, секу"и себи колотечину од лешева, до шатора по ског кра а Стефана БаториЌа.
  ОваЌ кра  Ќе био семиградски гувернер. Односно намесник турског султана над Угарском. Интеррегнум у По скоЌ се одуговлачио. Међу претендентима на по ски престо био Ќе и Иван Грозни. Међутим, Иван ниЌе успео да заузме престо. Утицао Ќе и против е®е западних зема а коЌе нису хтеле тако оштро Ќача®е РусиЌе. И страх племства да изгуби слободу. И оклева®е самог Ивана Грозног - не"е ли анексиЌа По ске довести до тога да "е сопствени боЌари поди"и главу?
  У сваком случаЌу, историЌски догађаЌ: ниЌе дошло до уЌеди®е®а РусиЌе и Комонвелта под влаш"у Ивана Васи евича. А по ски престо изненада Ќе заузео Стефан Батори. У то време РусиЌа Ќе заузела ве"и део ЛивониЌе. А седамдесет седме године скоро цела ЛивониЌа, осим Риге и Ревела, била Ќе под РусиЌом.
  Стефан Батори, сакупивши снагу, и добивши новац за рат од турског султана, и Ватикан су почели поход на РусиЌу. БираЌу"и Полотск за прву мету. И под овим градом одлучена Ќе судбина Ливонског рата. У стварноЌ историЌи, Полотск су заузели По аци, након чега су преузели инициЌативу и почели да побеђуЌу. И несагледиве катастрофе су се сручиле на РусиЌу.
  Али овога пута у борби, величанствена шесторка. А По аци и ®ихови пла"еници не могу да им се супротставе!
  А масакр Ќе прошао тако крваво да Ќе немогу"е ре"и у баЌци, а не описати пером. Иако Ќе, на пример, електронска тастатура сасвим могу"а.
  Олег Рибаченко Ќе звиждао и лаЌао:
  - По аци секу Немце!
  Мирабела Магнетиц Ќе узвикнула:
  - Немци секу По аке!
  И провали се са Наташом у табор царев. Стефан Батори Ќе покушао да се ориЌентише. Био Ќе богато одевен, и имао Ќе мешавину ориЌенталних и европских црта.
  Олег Рибаченко Ќе голим прстима дечачких стопала бацио оштар, танак диск. Летио Ќе у луку, звиждао танко. И забио Стефан БаториЌ међу очи. По ски кра  Ќе био смртно ра®ен и срушио се уз сте®а®е. Да, монарху ниЌе било лако. Његова владавина ниЌе дуго траЌала. Обичан, босоног дечак. Или га Ќе чак и не сасвим обичан пао.
  Олег Рибаченко Ќе певао са одушев е®ем:
  - єа сам борбени авион, мотор ми гори! Небо Ќе моЌ дом! А агресора нека биЌе, Ќа сам кул маЌстор смрти!
  Мирабела Ќе голим прстима бацила гранату, поцепала масу пла"еника и зацвилила:
  - А Ќа сам Ќуначка девоЌка!
  Олег Рибаченко се наклонио и викнуо на по ском:
  - Немци су убили кра а!
  А онда како опет хучи:
  - Швеђани су истовремено са Немцима!
  Мирабела из свег гласа виче:
  - Освети"емо кра а!
  А након тога Ќе почела права депониЌа између По ака и пла"еника. Исечени су до краЌа. И активно бичевали Ќедни друге, и туширали мецима. А маса лешева се излила и раскомадала. А ратници су умрли на хи аде.
  А ту су девоЌке и два дечака док су покушавали. Био Ќе прави неред. И таква Ќе тотална сеча. И бичевали Фрице, и По аке, и Швеђане, па чак и Турке. А млин за месо Ќе отишао у наЌвишу класу.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Злато Ќе Швеђанима недоступно ... Бар имаЌу памети! Посе"и "у неприЌате е РусиЌе! А кога "у мачевима убити!
  И девоЌке су се разишле. И нека голим прстима бацаЌу разбиЌаЌу"е предмете. Ово су лепотице и птице наЌвишег лета.
  Олег Рибаченко га Ќе узео и певао са одушев е®ем:
  - Немир ми ниЌе познат! Имам складиште у грудима! єа сам ратник наЌвише класе!
  Мирабела, држе"и осмицу рукама, додала Ќе:
  - НеприЌате ска пета у око!
  Наташа Ќе певала са одушев е®ем:
  - И борац компаниЌе "Адидас"!
  МарусиЌа Ќе скочила и залаЌала:
  - Ко® Пегаз!
  И како "е ратници скочити, и како "е лаЌати. А ®ихови гласови грм аЌу, као у црних ко®а!
  Ватрени Августин Ќе просиктао:
  - Ми смо ратници.... - ДевоЌка Ќе голим прстима одЌедном бацила десетак дискова, а погодила неколико десетина По ака и Немаца. - НаЌхладниЌи ударац! А како Иван Крушила!
  Светлана, оваЌ плави терминатор Ќе потврдио:
  - И све бих задавио!
  Затим Ќе поново бацила своЌе голе, грациозне ножне прсте, оштре, затроване игле.
  И опет гомиле противника - Немаца и По ака.
  Мирабела Ќе голом петом бацила дома"и експлозив, разбацуЌу"и противнике и зацвилила:
  - За Велику РусиЌу!
  Наташка Ќе показала зубе, босих ногу пустила неколико смртоносних поклона и издала:
  - Бори"емо се на Зем и! На небу и у мрклом мраку!
  Олег Рибаченко, сече"и мачевима у обе руке и бацаЌу"и дискове дечачким ногама, певао Ќе:
  Машина смрти Ќе полудела...
  МарусиЌа, сецкаЌу"и све заредом, и бацаЌу"и дискове грациозним прстима своЌих голих девоЌачких ногу, настави:
  - Она лети метеоритом!
  Ватрени Августин Ќе шиштао, бацаЌу"и дискове коЌи су светлели, и сиктао:
  - И сам сатана влада светом!
  Светлокоса Светлана Ќе наставила да пева усхи"ено:
  И прославимо наш успех!
  Наташа га Ќе узела и од усхи"е®а цвркутала:
  - Рат данас....
  МарусиЌа Ќе с апломбом додала, бацаЌу"и голим прстима игле и дискове:
  - Сутра "е бити мир!
  Ватрени Августин Ќе одговорио жестоким бесом, сик"у"и као змиЌа. А ®ене босе ноге бацале су тако оштре игле да су свакога проболи до грла:
  - И веруЌте идолу Луцифера!
  Светлана Ќе наставила див им, бесним налетом:
  - Бори"емо се на зем и на небу и мрклом мраку!
  Мирабела, сече"и душмана, и удараЌу"и га главом, узе га и гугута:
  - За славу Ота¤бине и мене!
  Наташа Ќе, бацаЌу"и дискове уз помо" голих, грациозних девоЌачких прстиЌу, певала:
  - Бори"емо се до краЌа, учини"емо да нам срце куца у глас!
  МарусиЌа се кикотала и цвркутала, секла По аке и босим ногама бацала каменчи"е.
  - А онда моонсхине за оверклок!
  Ватрени Августин, ша у"и смртоносне игле, и оно што удара и ломи, шишта:
  - А онда вино - до краЌа!
  Плавокоса терминаторка Ќе поново голим прстима послала отровне игле и цвркутала:
  - Или обилно точе®е пива!
  После тога, лепотица ратница се смеЌала, а од ®еног смеха су наЌамници Стефана БаториЌа пуцали у бубне опне.
  Олег Рибаченко Ќе духовито приметио:
  - Без рата нема мира, без  убави нема гозбе!
  Наташа, бацаЌу"и голим прстима грациозних, девоЌачких стопала бумеранге оштрих ивица, цвркутала Ќе:
  - Женска привлачност воли младост, мушке финансиЌе!
  МарусиЌа, блиставо се осмехуЌу"и и ногама бацаЌу"и дарове смрти, рекла Ќе:
  - Жене су добре у младости, мушкарци с новцем!
  Ватрени Августин, активнош"у лисице, босим ногама избацуЌе потоке смрти, сик"е:
  - Жена Ќе цвет, мушкарац Ќе трут коЌи иде у мед!
  Бисерно плавуша Светлана Ќе цвркутала, бацаЌу"и сечива голим петама, искосаваЌу"и зубе:
  - Добро Ќе бити жена, лоше Ќе бити жена!
  Олег Рибаченко, сече"и По аке и пла"енике, и замахуЌу"и мачевима као сечивима хеликоптера, зарежа:
  - Мушкарац Ќе требало да буде са женом, али не и да буде жена!
  Наташа Ќе бацила голе прсте, шишаЌу"и бумеранге, и бацаЌу"и плаву косу, лаЌала Ќе:
  - Човек Ќе увек мужЌак, али наЌчеш"е га кучке доводе у живот пса!
  ЗоЌа, тресу"и косом боЌе златног листа, сложно Ќе цвркутала, искакала зубе и бацаЌу"и голим петама оно што убиЌа, или Ќош горе, ломи се:
  -Бо е кад Ќе мушкарац мужЌак него кучка!
  Мирабела, изведе трик са мачевима - троструки змаЌ, и бацивши бодеж голим прстима, прогунђа:
  - За ота¤бину целог света лепше!
  Августин, чиЌа Ќе бакроцрвена коса виЌорила као пролетерска застава, а ®ене голе, исклесане ноге б увале буЌице смрти и униште®а, викао Ќе:
  - Ако мушкарац жели да има женско тело, мора да покрене мушки посао!
  Светлана Ќе, лансираЌу"и босих ногу, бумеранг у виду кукастог крста са петокраком, цвркутала:
  - Добро Ќе да мушкарац има женско тело - али не буквално!
  Олег Рибаченко, дечак коЌи Ќе изгледао око тринаест година, почео Ќе да пева, компонуЌу"и буквално у покрету:
  Рођен сам у златно време
  Прогрес Ќе велики двадесет први век...
  А тело дечака Ќе младо,
  Он Ќе наЌЌачи човек на свету!
  Био сам дечак у сре"ном, великодушном свету,
  Чинило се као да може одЌедном да помери планине...
  Нисам открио: да Ќе двапут два четири -
  Да осветлимо пут ка успеху!
  Али брзо напред у турбулентни двадесети век,
  У коме Ќе вихор свети рат...
  Уништен из мермерне коморе -
  И мо"ни сатана влада лоптом!
  У РусиЌи Ќе ово племе дивова,
  Можемо да претворимо роЌ планета...
  Кад су народ и странка уЌеди®ени -
  И освет аваЌу пут у комунизам!
  Овде Ќе дечак био у рату,
  И Ста ин Ќе за ®ега постао идеал ...
  Млади ратник Ќе остао бос,
  Кад Ќе фашиста напао ®егов родни краЌ!
  Зем а гори и борови умиру
  Планета гори...
  Дечак хода кроз снежни нанос бос,
  За твоЌ велики, храбри сан!
  Шта да ради, он сам, нажалост, не зна
  Врти се у хладном, жестоком снегу...
  Па, из неког разлога, КаЌин триЌумфуЌе,
  Олоши имаЌу сав успех!
  Можете чекати - знам да "е успети,
  И лети брзо на Марс...
  МоЌа девоЌка Ќе много смршала
  Али показала Ќе само класу у борби!
  Трчала Ќе боса кроз снег,
  Мраз ЌоЌ Ќе бесно гризао пете...
  Збаци"емо Адолфа славно са пиЌедестала,
  И ударимо брзо!
  Одгурнули смо нацисте из Москве,
  Стрелом су ушли у поражени Берлин ...
  И постало Ќе веома чисто на планети,
  Гле, херувим шири своЌа крила!
  У"и "емо у Берлин, то знамо сигурно,
  Иако Ќе фашиста лукав и окрутан ...
  И има"емо празник у блиставом маЌу,
  Нека величина не иде у песак!
  Оживе"емо пространства свемира,
  И би"е блистав раЌ на планети ...
  За славу бесконачне творевине
  Дечко, бори се и усуђуЌе се!
  Мирабела Магнети" Ќе са великим ентузиЌазмом додала, показуЌу"и своЌе бисерне зубе:
  - ДевоЌко, бори се и усуђуЌе се!
  А Олег Рибаченко се борио са помамним бесом, коЌи Ќе био комбинован са софистицираном разборитош"у. Леп, веома миши"ав дечак голим прстима Ќе врло спретно бацао оштре дискове, одсецаЌу"и главе по ским и немачким воЌницима.
  А девоЌке су се гурале Ќош спретниЌе, и голим, грациозним ногама бацале игле и доносиле смрт. Ратници су свакога посекли мачевима и направили потпуни прах крви и костиЌу. И секли су, секли, лансирали оштре игле, и много дискова и бумеранга.
  По аци су претрпели огромну штету и угушили се крв у. И како су се задавили. Као фонтане и водопади шкрлатне течности текле. И попрскане, спа ене, изгуб ене удове. Све се ово дешавало махнитим, ураганским темпом.
  Више од 60.000 воЌника Ќе страдало и уништено.
  Олег Рибаченко, бацаЌу"и смртоносне дискове голим прстима дечиЌих ногу, гугутао Ќе:
  - ВоЌске су спремне - господарице! Уништи"емо све!
  Наташа, духовита и голи зуби, издала Ќе:
  Уништи"емо све!
  Мирабела, пошто Ќе примила млин, промрм а:
  - И удари противника!
  И пођоше ратници да секу свакога, и раскомадаЌу као ножем. А ови пропелери су истреб ивали. И чак су певали:
  - Али да будем искрен! ХаЌде да истребимо све!
  Сви ратници су буквално спа ивали своЌе конкуренте - Ќедноставно истреб уЌу"и и праве"и тоталне ковчеге. И воде"и фигуративно и непрекидно уништава®е.
  Мирабела, сече"и неприЌате а као кришке сира, и одсецаЌу"и главе, зацвилила Ќе:
  - За РусиЌу и новог председника зем е!
  ЗоЌа са златном косом девоЌке, и предводио Ќе тоталитарни пораз. И играЌу"и се своЌим бицепсима, рекла Ќе:
  - Што не би био ратник! Увек Ќе достоЌно победити!
  И опет су ратници бацали босе ноге, оштрице коЌе погађаЌу противнике. И стварали су потоке крви.
  ДевоЌке су босим ногама прскале по гримизним локвама и подизале гомиле гримизних, смртоносних прска®а.
  Ватрена Анђелика Ќе духовито приметила, ша у"и неколико смртоносних и убилачких оштрица коЌе су прскале фонтане махните, силовите енергиЌе. И дигли су се цели облаци бескраЌно тврдих и бесних демона.
  ДевоЌка Ќе мудро рекла:
  - ХаЌде да се смеЌемо и дружимо! И победи"емо све!
  Светлана се изврнула у салто, и поново голим петама ударила у груди Ќедног По ака, коЌи се он преврнуо, и одбацивши копита, сломио вратове неколико десетина  уди.
  Светлана Ќе усхи"ено узвикнула:
  - Ово Ќе смртоносна лисица! Ово Ќе ударац!
  Мирабела, сече"и пла"енике и друге зле духове, секу"и их мачевима, и ломе"и голом петом другу вилицу угарског принца, цвркута:
  - МоЌ ударац Ќе наЌсмртоносниЌи у свемиру!
  Наташа се закикота, и емитуЌу"и гомилу сунчевих зрака своЌим ватреним зубима рече:
  - Љубав побеђуЌе и убиЌа!
  И девоЌке су се све четири смеЌале, али Ќе ®ихов смех заглушио и убиЌао противнике.
  У том тренутку су руски борци и милициЌа изашли из капиЌа Полоцка. Навалили су на неприЌате а свом снагом. И активно увиЌене мачеве.
  До тада Ќе ве"ина По ака и пла"еника убиЌена. И проређени редови противника, коЌе су напали таласи руских трупа. Ударац руских трупа био Ќе опрезан. Из мускета пуцали су стрелци, али до сада избегаваЌу"и зближава®е. И истреб ени противници.
  А девоЌке су и да е бацале сечива и бумеранге босим ногама, и показивале своЌе снежно беле зубе. Чак су пуштали и слике у огледалу, а противницима су заслеп ивали очи.
  Љахови су изгубили ориЌентациЌу и докраЌчени су ударцима наоштрених мачева. И нису имали никакве шансе, никакве милости. Било Ќе нечега што Ќе смртоносно и немилосрдно. И нешто што се  удским напорима не може зауставити.
  И стре а®а од стране стрелаца, и милициЌе и немилосрдна сеча, од девоЌака терминатора коЌе г®ече и ме у.
  Добри ратници се понашаЌу и тешко секу. И бираЌу да униште ци еве поглавица. Одсецали су им главе, бацаЌу"и дискове. Или ископати очи - оштрим иглама. Дакле, девоЌке се понашаЌу смело и хладно. Ме у без икакве церемониЌе.
  Мирабела Ќе пресекла много пла"еника и другог олоша, а под ®еним мачевима главе као лубенице разбацане скерлетним прска®ем на све стране.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - МоЌа наЌвиша класа у универзуму!
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату изврта®ем, и како цврку"е од енергиЌе:
  - Ми смо величина космоса! Све "емо побити!
  ЗоЌа Ќе, тресу"и своЌом златном косом, голим прстима послала круг са наоштреним краЌевима.
  И издала Ќе с бесом, климаЌу"и главом:
  - єа сам оно што доноси и износи!
  Ватрена Анђелика Ќе послала Ќош Ќедан поклон смрти, и духовито приметила:
  - Свака будала може да издржи, не може сваки паметан имати користи!
  Светлана, духовита и светлуцава бисерне косе, изнела Ќе афоризам:
  -УбиЌ, способан и идиоте, васкрсе®е не подлеже гениЌалности!
  Олег Рибаченко Ќе такође издао на веома оригиналан начин:
  - Победивши неприЌате а - убиЌеш га, победиш себе - даЌеш бо и живот!
  Мирабела Ќе додала, сламаЌу"и неприЌате е с гуштом:
  - Бо е Ќе дати Ќедан живот достоЌном човеку него убити хи аду ниткова - продуктивниЌе Ќе узгаЌати цвет него згазити хи аду инсеката!
  Наташа Ќе, посечу"и По аке и Мађаре, приметила:
  - Не онаЌ силни коЌи убиЌа, него свемо"ни коЌи васкрсава!
  Црвенокоса Анђелика, пресецаЌу"и воЌнике Комонвелта, вакнула:
  - Ко превише окрене нос пред борбу, остаЌе са носом када дели трофеЌе!
  ЗоЌа, пресецаЌу"и противнике, бацаЌу"и голим прстима убилачку гранату, прогунђа:
  - Када Ќе човек престао да буде маЌмун - када Ќе почео да подражава не природу, ве" анђеоску расу!
  Светлана, пресецаЌу"и неприЌате е, и пуштаЌу"и му®е из своЌе гримизне брадавице, узе Ќе и духовито рече:
  - Да ли Ќе човек био маЌмун Ќе спорно, али у своЌоЌ же и да доминира он Ќе типична животи®а, па чак и склона хибернациЌи!
  Мирабела Магнети", биЌесно сече"и своЌе противнице и докраЌчивши послед®е противнике, додала Ќе:
  - Политичар Ќе лисица са лав им амбициЌама, сви®ским методама, магаре"ом тврдоглавош"у, и маЌмун склон плагиЌату!
  А онда бацивши гранату са голим ружичастим ђоном, додала Ќе:
  - Ако хо"ете да постанете само паметни - веруЌте у¤беницима, ако желите да постанете истински мудриЌи - не веруЌте политичарима!
  ВоЌска Стефана БаториЌа Ќе докраЌчена. Руска воЌска Ќе поново отишла на Варшаву. И одржани су избори за СеЌм, где Ќе Иван Грозни постао нови кра  Комонвелта.
  Дошло Ќе до Ќединства народа словенског света. И ЛивониЌа Ќе такође постала део РусиЌе. Затим Ќе уследила победа над Шведском и осваЌа®е Виборга.
  А онда Ќе гувернер Скопин-ШуЌски стигао у Стокхолм. И Шведска Ќе освоЌена.
  РусиЌа Ќе постала велика империЌа окренувши своЌ поглед ка истоку. И догодило се много осваЌа®а, плус изград®а градова. Тада су руске трупе освоЌиле Кримски канат, заЌедно са тврђавом Азов. А ово су велика достигну"а.
  Иван Грозни Ќе живео до 1599. године, а ®егова владавина се показала веома дугом и, што Ќе наЌважниЌе, славном. На престолу Ќе наследио син Иван Пети, а на престолу Ќе сачувана династиЌа РЌурикова. ОсваЌа®а и походи су настав ени.
  Али то Ќе друга прича. Осим ако царска РусиЌа ниЌе успела више, а По аци, УкраЌинци, Белоруси и Руси нису били заЌедно и самоуверено победили неприЌате е. Тако постепено осваЌаЌу"и цео свет, и шире"и се из кра евства у кра евство!
  А Иван Грозни Ќе остао у се"а®у народа као наЌве"и од руских царева! И ушао Ќе у историЌу као наЌве"и осваЌач, неколико пута уве"аваЌу"и териториЌу Руске империЌе!
  
  ДЕВОєКА ПОМАЖЕ НАПОЛЕОНУ ИИИ
  ДевоЌчица Мирабела Магнетик ушла Ќе у свет француско-пруског рата, између Бизмарка и Наполеона ИИИ. У стварноЌ историЌи Немачка Ќе победила и завршила своЌе уЌеди®е®е. А онда Ќе то довело до Првог светског рата и слома Руске империЌе и династиЌе Романов.
  Наравно, за РусиЌу би било бо е да се Немачка ниЌе уЌединила и да ниЌе могла да победи Наполеона ИИИ.
  Мирабела Магнети", лупкаЌу"и босим ногама по трави, сада Ќе трчала ка Французима.
  Требало Ќе упозорити да су код Седана Пруси припремили замку за Наполеона ИИИ и заузели доминантне висове.
  Шта се може ре"и о Наполеону ИИИ? Не"ак Наполеона Великог покушао Ќе да имитира свог стрица. И желео Ќе да створи мо"ну империЌу и могао Ќе да освоЌи Европу.
  У почетку Ќе био успешан. Успео Ќе да победи у Кримском рату са РусиЌом. Истина, по цену великих губитака, сама Француска ниЌе добила териториЌалне добитке од овога. Затим ратови у Индокини.
  Победа над АустриЌом, и припаЌа®е пар области у ИталиЌи.
  Да е не тако успешно. БелгиЌа ниЌе зароб ена. Мексико такође.
  Изгуб ена Ќе шанса да помогне АустриЌи у рату са Пруском.
  А сада рат са мо"ном Немачком.
  У стварноЌ историЌи - потпуни пораз Француске и хвата®е Наполеона ИИИ.
  Али Мирабела, боса девоЌка у бикиниЌу, има шансу да спречи катастрофу. И да не дозволи НемачкоЌ да дође до западних граница РусиЌе и развиЌе мо"ног неприЌате а.
  Мирабела трчи стазом у шуми и пева:
  - Ако, ако дуго, дуго...
  Ако, ако дуж пута...
  Стомп скочи и трчи!
  Али можда, можда...
  Али можда, могу"е Ќе, могу"е Ќе!
  То Ќе сасвим, сасвим могу"е!
  Можете и"и у Африку!
  У Африци су реке тако широке
  А афричке планине су тако високе!
  Ох, крокодили, нилски ко®и!
  Ах, маЌмуни, китови сперматозоиди!
  Ах, ах, и зелени папагаЌ!
  Ах, ах, и зелени папагаЌ!
  Ево, уз ову дечЌу песму, он скаче у логор Наполеона ИИИ.
  Французи су доста броЌни и логор Ќе велики. Иако се дисциплина не може поредити са Прусима. И, можда, оружЌе Ќе застарело, а униформе су превише светле. И уопште, воЌска Ќе гора од времена Наполеона.
  Истина, Французи су добри у борби на баЌонете. Ово оружЌе Ќе измиш ено у ФранцускоЌ.
  Дакле, можете се борити скоро под Ќеднаким условима. И борба "е бити веома тешка.
  ДевоЌка у бикиниЌу ниЌе заустав ена. Иако су Ќе воЌници прождирали очима.
  Мирабела Ќе ретка лепотица и веома атлетска грациозност. Она трчи себи б ескаЌу"и голе, округле, ружичасте потпетице.
  И сада трчи до главног шатора, где се налази француски цар Наполеон Тре"и. Његова мо" Ќе велика. Иако формално постоЌе парламент и сенат. Али у ствари, Наполеон ИИИ Ќе скоро неограничен.
  И сада Ќе пун же е да победи Немце, и да у своЌ састав ук учи део Ќужне Немачке.
  Наравно, далеко Ќе од Наполеона Првог. Он Ќе ве" умро у годинама Наполеона ИИИ, а у четрдесетоЌ години потчинио Ќе целу Европу.
  Али Наполеон ИИИ и да е веруЌе у своЌу славу. Штавише, Француска Ќе ве" продрла у Африку, а она има огромну суЌету.
  ДевоЌчицу су на улазу у шатор зауставили стражари и питали:
  "Каква посла имате с царем?
  Мирабела Ќе искрено гледаЌу"и сафирним очима одговорила:
  - Приватни посао!
  И пустили су Ќе без пита®а. єасно Ќе да таква лепотица има само личну ствар за цара.
  Мирабела, лупкаЌу"и своЌим босим, грациозним ногама по "илимима, кретала се по шатору коЌи Ќе личио на величину циркуског шатора. Неколико пута Ќе прошао поред ®е.
  НаЌзад Ќе Мирабела ушла у царску канцелариЌу. Наполеон ИИИ Ќе одмах узвикнуо:
  - Каква лепота!
  ДевоЌка се поклонила монарху. Наполеон ИИИ Ќе био сред®их година, низак и не баш истакнут. "елав, а не као велики владар.
  Мирабела Ќе била много виша од ®ега и ®ен изглед Ќе тако бистар.
  Наполеон Ќу Ќе похлепно погледао, грк"у"и:
  - Имаш такву лепоту... Право чудо!
  Мирабела се закикота и одговори:
  Сви мисле да сам лепа. Само за неке мушкарце, превелика сам!
  Наполеон климну главом, показуЌу"и своЌе лажне зубе.
  - Волим велике жене! Свиђаш ми се!
  Мирабела Ќе ударила босом, препланулом, миши"авом ногом и приметила, одмах ухвативши бика за рогове:
  - Нисам дошао да водим  убав са тобом! И желим да вас обавестим да су вам Пруси поставили заседу на путу, и чекаЌу да уђете у долину!
  Наполеон Ќе подигао обрве и упитао:
  - Како знаш да?
  Мирабела Ќе оштро одговорила:
  - Прво, уобичаЌено Ќе да се дамама обра"ате као ви! И друго - знам!
  Наполеон Ќе попустио.
  "И Ќа сам имао неЌасно предосе"а®е, али моЌа интелигенциЌа ништа ниЌе потврдила. Како знаш да?
  ДевоЌка Ќе логично приметила:
  - У свакоЌ жени Ђаво! А Ђаво све зна - скоро Ќе Бог, само на другоЌ страни!
  Цар климну главом.
  - Логично! Превише си лепа да би била шпиЌун. Па добро... єа "у и"и другим путем, рекли су ми генерали да Ќе под Седаном равница веома незгодна за напад. Али желим да проведем но" са тобом!
  Мирабела Ќе приметила:
  - Између нас четрдесет година разлике!
  Заиста, Наполеон има ве" шездесет две године. А он Ќе "елав и не блиста од лепоте. Али "елава тачка на челу Ќе и да е мала, а изглед Ќе племенит. Рамена су прилично широка, има много ордена са каменчи"има на грудима.
  Штавише, наређе®а нису само француска, ве" и енглеска, руска и друга.
  Иако Ќе РусиЌи чак и драго због рата са Французима, коЌе Ќе Немачка оковала.
  Наполеон Ќе наредио:
  - Криви нас!
  Дотрчале су слушки®е и налиле вино у сребрне пехаре. Онда су побегли газе"и петама.
  Наполеон Ќе отпио гут аЌ и дао Мирабели.
  Окусила Ќе вино. И осетио сам да Ќе то приЌатно и снажно.
  Попила Ќе пола чаше и приметила:
  - Добра ствар! Али прво морате победити Прусе!
  Наполеон Ќе питао:
  - єеси ли ти Француз?
  Мирабела Ќе искрено одговорила:
  - Не!
  Цар упита:
  - А ко си ти?
  Мирабела Ќе поносно рекла:
  - Руски®а сам!
  Наполеон климну главом са осмехом.
  - Тако лепа и руска? Коса ти Ќе као златни лист!
  ДевоЌка Ќе потврдила:
  - Коса ми Ќе одлична!
  Цар Ќе предложио:
  - Можда "еш онда пробати црни кавиЌар?
  Мирабела климну главом у знак сагласности.
  - То Ќе добра идеЌа!
  А девоЌка Ќе са златном кашиком дохватила чашу кавиЌара. Цар Ќе са осмехом предложио:
  - Постани моЌ фаворит! Направи"у од тебе воЌвотки®у!
  Мирабела Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Баш ласкаво... Али нешто ми говори да не"у имати времена да постанем воЌвотки®а! МоЌа мисиЌа "е бити кра"а!
  Наполеон Ќе уздахнуо и одговорио:
  - Волео сам те, не познаваЌу"и страст пре,
  Волео сам у срцима, без устеза®а чамимо ...
  Волео сам те тако искрено, тако нежно,
  Како ти Бог да - да те други воле!
  Мирабела климну главом и примети:
  - Можеш постати велики монарх. Знате, могу да вас одведем у позадину Немаца, а ви "ете однети наЌве"у победу!
  Наполеон Ќе био изненађен:
  - Можете то учинити?
  Мирабела Ќе твитовала:
  - Све немогу"е, можда знам сигурно!
  Цар климну главом.
  - Ти си дивна! ИграЌмо.
  Наполеон Ќе устао. Иако Ќе Мирабела била боса, ипак Ќе била виша од монарха за скоро целу главу.
  Почели су да плешу. ДевоЌка ниЌе била добра у томе. Али Наполеон ЌоЌ Ќе помогао.
  Мирабела Ќе твитовала:
  Сви гледамо у Наполеона
  Милиони лудих  уди...
  Они желе да служе сну
  И само су се претворили у игру!
  Мирабела Ќе одговорила са одушев е®ем певаЌу"и песму о Наполеону Бонапарти:
  Наполеон, Наполеон
  Отишао да се бори против РусиЌе.Да Ќе само отишао да се бори против РусиЌе,Хтео Ќе да влада целим светом.
  
  Хтео Ќе да влада целим светом, Александре, да замоли цара страха Александра, он се уплашио, Ќа сам му потписао писмо.
  
  Господо, сви наши племи"и, Уплашили су се, не знаЌу шта да раде.
  Уплашили су се, али су се сви разбежали,
  О, да, бра"о, нема никога у Москви!
  
  Као Ќедан се ниЌе уплашио - Ево Кутузова, команданта свих нас. Као Ќедан, само се Ќедан ниЌе уплашио - Кнез Кутузов - ето га нашег Ќунака!
  Наполеон ИИИ климну главом.
  - ХаЌде, певаЌ лепотице!
  Мирабела Ќе наставила да пева, читаву песму коЌу Ќе Ќедном видела на интернету:
  СтоЌим у самопослузи... Тамо-тарам-тарам-тарам...
  Гледам у полице, никог не ударам... И неки бели анђео, коЌи овде не стоЌи ¤абе, Каже ми слатко: "Па шта хо"еш? ... Шта?"
  
  И од овог звука ми постаЌе магично, промрм ам нешто, али не чуЌем своЌе брб а®е, кажем да Ќе пост, у принципу, лековит, али, у ствари, бар би нешто ставио на полице.. А
  
  на овоме анђео Луси (тако Ќе зову у народу) Она сасвим тихо каже: "Тамо-тарам-тарам-тамо-тамо !!!", што вероватно значи да не вреди, као... Шта? , кажу, прегриза"е ти грло за родни супермаркет!
  
  ... И опет пливам у нирвани, похлепно дах"у"и устима, Све се претвара у бело-плаво-црвено, сиви дим са свих
  
  
  
  
  
  страна . Нису их пустили! Повлаче се дуж Смоленске, где су успели да све поЌеди... Маршали се гомилаЌу иза, балави гладни... Та®и гардисти - штета их Ќе само погледати!
  
  Бонапарта дрхти кавиЌаром (ово Ќе, иначе, знак!), Гледа у полице, а кавиЌар Ќаче дрхти ... Окрене се Луси, зове нам Мурата, Та®и и шармантни, подиже бркове. ...
  
  Цар почи®е: "А ла гер, цом а ла херо! ВоЌска Ќе веома гладна! ВоЌска Ќе веома гладна! Плати"емо златом!" Луси, такође на француском, врло тихо и мирно, Каже: " Отвори зенки! Све Ќе на прозору!",
  
  А стара гарда у медведЌим шеширима Го®ала у дворану Поллоцк и сирне скуте... Добре наде су се утопиле у сиреве Поллацк, Челични баЌонети су се савиЌали у сирну скуту...
  
  цар настав а: "ВоЌска Ќе Ќако гладна! О, проклет био... шери!", Хипнотичка мо" коЌу му очи вребаЌу, Све Ќе уперено на Луси, све се ве" дими...
  
  Цар гледа прете"е - Луси гледа у Мурат, А Мурат - он Ќе храбар момак! Подиже бркове, Цар се зацрвени - Луси гледа Мурата, А Мурат - он Ќе храбар момак, подиже бркове, Цар Ќеде очима - Луси гледа Мурата, А Мурат - он Ќе храбар момак. , подиже бркове.
  
  А стара гарда, са болом на лицу, "Полок" Ќе одлучио пушком. Корнет из Тулуза - Ќунак Аустерлица - загризао Ќе сир... и заувек се смирио...
  
  Цар уз гласан плач, и Мурат са истим криком, А страже - такође са плачем - напуштаЌу рад®у, И лутаЌу у гомили по снегом завеЌаном путу, псуЌу"и све на свету... Березина напред... Да, да. .. Вее-вее ...
  
  Слика се поново ме®а: све се поново засветли, Иста каса, иста Луси, тихо и мирно, као и увек. СтоЌим и смеЌем се, душа ми постаЌе топлиЌа , разумем шта би било да овде Ќе било хране...
  
  Покажите паж®у.Молим да даЌу к®игу жалби или сугестиЌа,Да напишете захвалност на две странице.Захвалност,захвалност,захвалност и пет...
  Наполеон ИИИ промрм а:
  - Дивно Ќе!
  А цар паде у столицу и хрче. Мирабела се осврнула. И без размиш а®а, узела Ќе и наточила себи Ќош вина. Отпила Ќе гут аЌ са радош"у и почела да га вуче.
  Затим Ќе ошамарила цара по образу. Наполеон се пробудио.
  ДевоЌка Ќе рекла:
  - Време Ќе, Ваше Величанство, да скупите трупе и одете у позадину Прусима!
  Наполеон уздахну:
  - То би било тешко!
  Мирабела Ќе одговорила:
  - Ми "емо смело у борбу,
  За мо" совЌета...
  Разби"емо Прусе -
  На ову песму!
  Наполеон Ќе нево но послушао. И сада га Мирабела води за руку, и прави колекционарску трубу. Трупе су ве" имале времена да се одморе и време Ќе да направе заобилазни маневар.
  Да би мало развеселила Наполеона, девоЌка Ќунаки®а га масира врат. И Бонапарта млађи осе"а у себи прилив енергиЌе. И долази велика француска воЌска.
  Мирабела издаЌе команде у име цара. Као резултат тога, трупе су у покрету, али без музике и буб®ева. Што Ќе веома солидно. ВоЌска се скуп а.
  И делуЌе, кре"у"и се дуж куке, заобилазе"и висине. И сама Мирабела се обавезала да испрати Французе. И врло  убазно виче на ®их. ВоЌска Ќе на потезу.
  ДевоЌка Ќе потрчала напред и одЌурила, б ескаЌу"и своЌим голим, округлим штиклама. Трупе су Ќе пратиле.
  Мирабела Ќе трчала и певала:
  - Ако Ќе тврђава на путу,
  НеприЌате  Ќе изградио...
  Неопходно Ќе заоби"и са зад®е стране -
  Узми Ќе без метка!
  Овако Ќе девоЌка повела велику воЌску у позадину Пруса. И Французи су напали Немце, изненадивши их. Био Ќе то жесток и очаЌнички напад.
  Мирабела са две саб е Ќуриша у боЌ.
  НаЌпре Ќе Ќедна Ќуначка девоЌка приредила приЌем у млину и одсекла главе пару пруских воЌника. Тада се ®ена боса пета ухватила и пала на браду немачког официра, сломе"и му вилицу.
  Мирабела Ќе викнула:
  - Пометемо неприЌате а Ќедним ударцем,
  Слава "е бити потврђена челичним мачем...
  Нисмо узалуд погодили Вермахт -
  ХаЌде да разбиЌемо Прусе у чипс!
  И тако Ќе девоЌка померила колено на браду немачког пуковника. И од Ќаког ударца врат му се сломио. То Ќе заиста била импресивна борба. А борба Ќе оно што вам треба.
  Мирабела Ќе извела лептир технику своЌим мачевима, и цвркутала:
  - Лепо, лепотице, Ќа сам Прус ко мачка!
  А ®ена боса пета у скоку удари немачког генерала у прса. Узлетео Ќе од Ќаког ударца, и налетео на пруске баЌонете. Ово се показало сЌаЌним. И зап усну фонтане крви.
  Мирабела Ќе зацвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Велика Ќе моЌа снага, згази"емо Пруса!
  Французи су, изненадивши Немце, тешко разбили. Бизмаркова воЌска броЌала Ќе преко двеста хи ада воЌника. А ово Ќе наЌве"а битка од "Битке нациЌа". Сам Наполеон Тре"и не ср а у густу битке, ве" више воли да води из да ине.
  Бизмарк се такође не пе®е у битку. Он покушава да споЌи распарчане немачке делове. Тако да напетост не пада.
  Мирабела сече са два мача. Осим тога, голим ножним прстима баца бодеж на неприЌате а. И одмах три Пруса падаЌу од доброг баца®а.
  Мирабела Ќе певала:
  Живимо на очевоЌ зем и
  Ладини унуци и БожЌа деца...
  И лети на крилатом ко®у,
  РусиЌу до великих векова!
  А сада су ®ени девоЌачки мачеви посечени на Прусе. И опет "е гола, округла пета девоЌке сломити вилицу другом немачком генералу. Рецимо само да ова девоЌка - супер.
  А сада Ќе све ближа Бизмарку. ДевоЌка Ќе веома одлучна. И баци нитроглицерин бомбу свом снагом. Пролете"е и како "е угодити Бизмарку право у чело шлема.
  И догодила се снажна експлозиЌа. Бизмарк Ќе одмах, заЌедно са генералима, био растрган.
  И изгубивши главу, пруска воЌска се одмах претворила у неконтролисану масу.
  И Немци су трчали, бацаЌу"и транспаренте, оружЌе и залихе. Французи су жестоко Ќурили. И отерали су ове Прусе до саме границе. Све док скоро сви нису пали и пали у заточеништво.
  После тога, рат се ве" преселио на немачку териториЌу. Француска Ќе освоЌила значаЌан део териториЌе, до Лабе. И оЌачао своЌ утицаЌ.
  Наполеон ИИИ Ќе убрзо умро, али Ќе умро у слави. А престо Ќе наследио Наполеон ИВ.
  РусиЌа, у лику Немачке, ниЌе добила Ќаког неприЌате а. Али током рата са Турском 1877. Француска се поново преселила на Крим. Александар ИИ Ќе у овим условима био принуђен да напусти Балкан. И Француска Ќе такође заузела ИталиЌу... Али БританиЌа, забринута због хегемониЌе Наполеона, сама Ќе ушла у рат.
  Борбе су се отегле и захватиле целу Европу. У рат Ќе ушла и АустриЌа.
  А РусиЌа Ќе, ве" под Александром Тре"им, поново почела рат са Турском. И пошто ЌоЌ се нико ниЌе мешао, заузела Ќе Истанбул, Малу АзиЌу и зем е до Египта, као и Ирак, стигавши до ИндиЌског океана.
  Тада Ќе Александар Тре"и освоЌио Иран. У"и у историЌу не више као миротворац, ве" као осваЌач. РусиЌа Ќе оЌачала. Француска и БританиЌа су наставиле рат. Наполеон четврти Ќе предложио савез РусиЌи.
  НиколаЌ ИИ, коЌи Ќе наследио превремено преминулог Александра ИИИ, се сложио.
  РусиЌа Ќе напала британске колониЌе у ИндиЌи, Пакистану и Египту. Осим тога, руске копнене снаге су напале Аустроугарску и Пруску.
  Европу су освоЌиле руске и француске трупе. РусиЌа Ќе добила за себе све словенске зем е и границе су пролазиле дуж Одре, па скоро до Беча.
  Тако Ќе завршена прва подела света. Тада Ќе єапан напао РусиЌу. Али Руси су били Ќаки и спремни. Осим тога, они такође имаЌу мо"ну флоту не само у Пацифику, ве" и у ИндиЌском океану. Тако их Ќе царска РусиЌа НиколаЌа ИИ самоуверено победила.
  єапан Ќе постао руска провинциЌа.
  Тада Ќе заЌедно са Француском царска РусиЌа НиколаЌа ИИ поделила Африку. Да е, Руси су такође заузели Кину, а Француску у потпуности ТаЌланд и Индокину. А онда су Руси и Французи окупирали АустралиЌу.
  Цела источна хемисфера била Ќе поде ена између РусиЌе и Француске.
  Али Ќош Ќе било неокупираних териториЌа на западноЌ хемисфери, а пре свега САД, али ®ихово осваЌа®е Ќе друга прича. А Мирабела Магнетиц Ќе браво - само супер девоЌка!
  
  ПУТИНОВА РУСИєА СЕ БОРИ У АВГАНИСТАНУ
  АНОТАЦИєА
  Напади 11. септембра 2011. нису успели. А сада Путинова РусиЌа ратуЌе у Авганистану. Борбе су жестоке, вага се  у а. Наравно, посебно Ќунаштво показуЌу представнице женских специЌалних снага -  епши пол млати му¤ахедине.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  За сваки случаЌ, Американци су протерали сум®ива лица из своЌе зем е, а терористички напад 11. септембра 2001. ниЌе се догодио. А сада се руска воЌска бори против талибана.
  Борбе су веома жестоке. И бомбардовали су положаЌе му¤ахедина.
  На небу су четири руске девоЌке: Наташа СоколовскаЌа, АнастасиЌа Ведмакова, Акулина Орлова, Мирабела МагнитнаЌа.
  И активно врше вршаке душмана.
  И притискаЌу прсте босих ногу на дугмад ¤оЌстика. Ово су борбене девоЌке. Ко може скоро све.
  И тукли су омражене душмане. Води се рат са талибанима. Углавном РусиЌа бомбардуЌе. Али постоЌе и копнене Ќединице коЌе се боре са неприЌате има.
  И то на експерименталном возилу Т-95.
  И Наташа, ЗоЌа, Августина и Светлана се такође боре.
  А вршаЌу и му¤ахедине...
  Рат траЌе ве" неколико година. Путиново председништво се ближи краЌу. И за разлику од претходне приче, постоЌи интрига. Заиста, ко "е победити? ЕкономиЌа не иде добро. Рат се одуговлачио и у ЧечениЌи и у Авганистану. Пун Ќе проблема. Цене нафте и гаса нису тако високе као у стварноЌ историЌи. Дакле, комунисти тврде више.
  Наташа Коршунова, пуцаЌу"и из тенка, приметила Ќе:
  - Ево нас ратуЌемо, али перспективе се не виде!
  ЗоЌа климну главом са осмехом.
  - Ово ниЌе наш рат! А зашто кукамо у овим планинама?
  Августин Ќе одговорио:
  - Престани да причаш!
  Напред и горе, а тамо...
  Уосталом, ово су наше планине -
  Они "е нам помо"и!
  Они "е нам помо"и!
  Светлана се сложила са овим:
  - ВеруЌем да "е помо"и!
  А Т-95 Ќе испалио Ќош Ќедан тежак проЌектил на му¤ахедине. И разбио их Ќе теме но, тако разараЌу"и ударац.
  И исечени су фрагменти високоексплозивних душмана.
  Наташа Ќе лупкала голом розе штиклом и певала:
  - НапредуЌемо за свети комунизам,
  И босоноге гранате бацаЌу!
  А девоЌке су агресивне у борби ...
  А му¤ахедини су некако спржили пете Ќедном комсомолцу. Ухва"ен и до голог табана усиЌаним гвожђем. И морам ре"и да Ќе толико болело.
  А девоЌка Ќе урлала од пат®е и цвилила ...
  А онда су ®ени голи ножни прсти клештима разбили душмане. Ево ®ихове политике.
  ЗоЌа га узме и заурла:
  - Рат, рат, рат,
  Нека биЌесно хучи по свету...
  Чинови и наређе®а иду брже -
  Кад гранате пуцаЌу дан и но"!
  И голом петом, како притиснути ...
  Августин Ќе кроз смех приметио:
  - Против девоЌака нико не"е газити!
  Па су заиста натерали зароб еног Душмана да им  уби босе ноге,
  Грациозне ноге. И обасуо их Ќе по упцима.
  Августин осети како ЌоЌ Ќезик лиже голу, округлу, ружичасту пету.
  А она Ќе гукала:
  - єа сам наЌЌачи на свету - потопи"у душмане у тоалет!
  И опет се смеЌем до краЌа!
  Овде су девоЌке у Авганистану биле жестоке.
  Овде су Тамара и Вероника натерале своЌе голе праш®аве пете да лижу зароб ене му¤ахедине. А онда су се попишали на ®их. И како их разбацуЌу из бацача граната - кидаЌу душмане.
  Тамара Ќе агресивно приметила:
  - Ми смо наЌкул на свету!
  Вероника се сложила:
  - Не постаЌе бо е!
  А девоЌке су хватале мушкарце голим прстима за нос и правиле им ш иве.
  Оне су такве лепотице. И као одговор, ако су били ухва"ени, спржили су пете.
  Рат се, наравно, настав а са различитим степеном успеха.
  Руске трупе разбиЌаЌу му¤ахедине. А они као одговор воде мински рат.
  И такође поткопаваЌу руске трупе. Или "е ешалон бити спуштен, или "е нешто друго бити дигнуто у ваздух.
  И обараЌу хеликоптере са лансерима. Оно што раде Ќе изузетно ефикасно.
  Као одговор, девоЌке се ругаЌу му¤ахединима. И много тога тера лепотице да лижу Ќезицима.
  Сталенида Ќе приметила, показуЌу"и зубе:
  - Зли душман пузи по стенама,
  Удари га напалмом!
  Не штедиш их
  УбиЌ ово копиле...
  Како здробити стенице -
  Удари као бубашвабе!
  Па су девоЌке прионуле на посао...
  Аленка, на пример, са своЌим босоногим бата оном у бикиниЌу, како Ќе предузела да уништи Алахове ратнике.
  И заразила се боса, а девоЌке имаЌу такву пресу за олакша®е. А штикле код девоЌака су округле и розе.
  Аленка голим прстима баца гранату и урла:
  - У име СССР-а!
  А®ута се закикота, покоси му¤ахедине и цикну:
  - СССР-а одавно нема! Ту Ќе РусиЌа!
  Алла Ќе голом округлом петом бацила пакет експлозива и зашкрипала:
  - За Ота¤бину и ®ен лет у слави!
  И девоЌка се смеЌе. И опет "е се окренути, и то изузетно прикладно.
  МариЌа, такође пуцаЌу"и, и бацаЌу"и убоЌиту гранату, цвркутала Ќе, искакавши зубе:
  - За наЌве"е победе!
  ОлимпиЌада, шкрабаЌу"и по му¤ахединима, и убиЌаЌу"и их са изузетном прецизнош"у и бацаЌу"и лимун голим прстима, зацвилила Ќе:
  - За велике поклоне!
  Матрена Ќе такође зг®ечила сабласине и зацвилила:
  - Слава РусиЌи, а Херкул "е бити месиЌа!
  МарусиЌа, нокаутираЌу"и неприЌате е, и босом ногом бацаЌу"и на неприЌате а дар смрти, викну:
  - За маЌку РусиЌу!
  Ово су борбене девоЌке овде.
  И хватаЌу душмане голим прстима за нос. Овако их смрскаЌу.
  Наташа, шкрабаЌу"и из митра еза, цвилила Ќе:
  - За наше право!
  А како "е лепотица узети и смеЌати се.
  Ево девоЌака - све девоЌке девоЌке ...
  Алис и Анђелика раде као снаЌперисти. Веома су лепе и борбене девоЌке.
  И погодили су из пушака врло прецизно. С ®има се готово нико не може носити.
  Алис, ако пуца, онда право у око. И ударите изузетно прикладно.
  Затим Ќе приметила:
  - Боримо се храбро!
  Анђелика, ова висока, миши"ава, црвенокоса жена бацила Ќе гранату, растргала му¤ахедине и зацвилила:
  - За свету РусиЌу!
  Плавуша Алиса Ќе бацила своЌе голе ножне прсте, отровну иглу, пробола команданта авганистанских милитаната и зацвилила:
  - За нове границе!
  И поново оборио дроида из пушке.
  Анђелика Ќе приметила:
  - И мехур се ширио док ниЌе пукнуо!
  Алиса се сложила са овим:
  - Свему треба знати меру! На краЌу краЌева, планета Ќе округла!
  А девоЌке су се смеЌале, показуЌу"и зубе.
  У ствари, овде се боре, а не зна се за шта.
  Авганистански рат - епизода друга!
  Међутим, постоЌао Ќе и чеченски рат, са понав а®ем. Прво пораз, па освета.
  Али за Авганистан, Путин Ќе желео да се освети. ОсвоЌити Авганистан значи надмашити достигну"а совЌетских лидера.
  Изгубили су рат за Авганистан!
  Само пита®е "е успети? єедна нада за борбене девоЌке!
  ДевоЌке су са великим ентузиЌазмом сломиле неприЌате а ...
  Грациозне, преплануле, миши"аве и голе ноге ратничких девоЌака прскале су по топлим локвама загреЌаним априлским сунцем.
  Кишом опрани комсомолски ратници били су лепи, као виле, иако страшно изгребани, ра®ени у биткама,  убичастих сиса на невиним лицима. Током битке изгорела Ќе или поцепана готово сва оде"а гламурозних ратника велике РусиЌе, а трчале су полуголе, а бак е од косе: Галина, као златни лист, Ангелин, као пламен еруптираЌу"ег вулкана Везув, покривена ®ихови витки миши"и коЌи се котр аЌу као кап ице живе.
  Иза Ќе било по е препуно лешева и разбиЌене опреме, све испуцано бомбама, кратерима и дубоким ранама, рововима преосталим од удара непознатих диск авиона.
  Сам Кабул Ќе, као тело измучено неизлечивом болеш"у, избацивао клубове црног, али истовремено, као беживотног дима. Спирале направ ене од атома изгореле материЌе укрштале су се и укрштале на небу у сатанском орнаменту.
  Сибирски ратник Ангелина Ќе приметио:
  - Чак се и природа труди да истакне нашу  удску слабост и немо" пред стихиЌом!
  Галина, прскаЌу"и воду по локви снажним ударцем, приговорила Ќе:
  - Ми  уди смо обдарени даром да стварамо сопствену стварност. На краЌу краЌева, ум Ќе у суштини Ќачи од миши"а. Шта су миши"и? Само протеинска влакна у коЌима делуЌу електромагнетне силе.
  Анђелина Ќе погледала у небо. Чинило се да су вртлози дима започели миниЌатурну битку између себе. Као да су демони делили власт над универзумом. Потоци су се сударали, укрштали, па правили неку врсту орнамента, па, напротив, заму"ени у простору.
  Анђелина Ќе случаЌно пробила босу ногу о врх металног фрагмента и, застаЌу"и, засте®ала:
  - Проклетство, у великоЌ сам нево и! Како оштри фрагменти могу бити!
  Галина Ќе филозофски приметила:
  - Цео свет се састоЌи од игала, само живима изгледа углађено, због потковане свести! - И додао прецизира®е. - Могу да нас облаче и скидаЌу странци, али само себе "ципелуЌемо"!
  Анђелина Ќе аутоматски бацила пушку и упуцала тврдоглавог у же и да покваси све, коЌи су се поЌавили у сусрет Дусхману. Му¤ахедини слом еног лица испали су пушку из руку и засте®али. Сибирски ратник Ќе задиркивао:
  - Био би кул, али постао би лош! Ето до чега води служе®е шеицима!
  Галина се бацила на зем у на стомак и испалила нишански рафал. Три му¤ахедина су се глатко сместила на свежу проле"ну траву. Ангелина Ќе сасвим разумно рекла:
  - Они су хтели руску зем у, па сте Ќе добили, додуше са фиксним лимитом!
  Галина се лукаво насмеЌа:
  - Владари коЌи желе неограничене просторе добиЌаЌу строго по лимиту, новац за своЌ гроб! Међутим, нажалост, грађани се сахра®уЌу ништа ма®е често!
  Ангелина Ќе са пуном озби нош"у рекла:
  - Смрт Ќе лоша, али живот под Ќармом Ќе Ќош гори... Што Ќе Ќарам тежи, теже га Ќе бацити. - Онда се ог®ени ђаво сетио. - Али ми сада славимо победоносну гозбу, све иде добро, па чак и неосвоЌива престоница Тре"ег калифата - Кабул Ќе пред нашим ногама!
  Галина рече уморним тоном:
  - И шта Ќе поента. Мора"е да се ме е касниЌе, као што нисмо ни са®али! Мислите ли да "е сада Авганистанци учинити све за нас? Ти си наивна девоЌка!
  Ангелина Ќе сасвим разумно приговорила на ово:
  - Ако победимо нашег главног неприЌате а, то "е ослободити ресурсе за да у борбу! Ви сами морате ово да разумете.
  Галина Ќе уместо одговора погледала у ископано по е коЌе Ќе лежало испред ®е. Колико Ќе момака, и Руса и Авганистанаца, нашло смрт код ®ега? Свет ниЌе пакао, али свакако ниЌе ни раЌ. У ®ему, можда, чак и наЌвероватниЌе - доминираЌу огромни обЌекти подземног света. Уосталом, црквена православ а уче да се незнатна ма®ина спасава.
  А ве"ина  уди, због грешности своЌе природе, осуђена Ќе на муке.
  Галина Ќе увек била иритирана и одбацивана таквим постулатом Светог писма. Да ли Ќе то заиста оно што православни сматраЌу грехом? Чак Ќе сасвим природна же а сваког живог човека за кариЌером и надмо"и. Али зар то ниЌе природна последица  удске природе? И непромен иви закон еволуциЌе.
  На пример, ако би се Црвена армиЌа руководила Христовим уче®ем - ударили би те по десном образу, окренули леви, како би се завршило за целу совЌетску ота¤бину.
  Комсомолке су налетеле на непотпуно уништени авганистански пилот и биле су принуђене да легну под нишанском ватром.
  Ангелина, тр аЌу"и траву голим табанима, Ќер Ќе Ќако сврбела пета, рекла Ќе:
  - Понекад се мора патити... Али и брашно постаЌе рутина, што Ќе, у ствари, наЌгоре!
  Галина Ќе променила позициЌу, прецизним ударцем однела Ќе пола лоба®е му¤ахедина коЌи Ќе лаЌу"и наређивао и зарежао:
  - Вехабизам користи неестетске методе: пет према Ќедан. А ако их Ќе ма®е, онда се повлачи назад!
  Анђелина тужно рече:
  - Шта хо"еш поште®е од лисице?
  Галина Ќе тужно одговорила:
  - Слажете се, Ќер желите да веруЌете у нешто лепо! Чак и поште®е лисице, или племенитост вука!
  Комсомолке су биле приморане да на све четири пузе до преживЌелих кутиЌа. Древна тактика пуза®а, коЌу су користиле жене ратнице у борби. И морам ре"и, не без успеха.
  Анђелина Ќе Ќедним рафалом оборила пет талибанских воЌника коЌи су покушавали да испузе из скровишта и одушев ено рекла:
  - Руска воЌска, као и увек, побеђуЌе. Чак и ако Ќе неприЌате  у предности!
  Галина, пуштаЌу"и разбиЌаЌу"и рафал, се смеЌала у одговору:
  - Му¤ахедини никада не"е имати предност. - Затим срушивши двоЌицу Ќедним ударцем, додала Ќе. - Сада никада не"е бити!
  Анђелина Ќе Ќедва имала времена да сагне главу од ударца набоЌа. Чак Ќе и прамен ватрене косе био одсечен, угаона крхотина. Црвенокоси комсомолски ратник Ќе узвикнуо:
  - Овде Ќе шиша®е бесплатно, иако Ќе тоалет скуп!
  Галина Ќе, кико"у"и се кроз сузе, одговорила другарици:
  - Знате, ово уопште ниЌе смешно... Генерално, у случаЌу смрти, да ли "е бити наставка, то Ќе пита®е?
  Анђелина се претварала да Ќе изненађена:
  - А шта Ќе, у ствари, фрка? На краЌу краЌева, непостоЌа®е, у наЌма®у руку, не садржи бол, умор или искуства. Дакле, много Ќе слађе од нашег живота у непрекидним искуше®има! - А онда Ќе додао ватрени ђаво. - Живот Ќе непрекидни испит на уском путу, али проблеми су храна, наша же а да живимо на велико!
  Пре него што Ќе одговорила, Галина Ќе угледала му¤ахедине са лицем мЌешанца и лаганим притиском на окидач прекинула Ќе ®егово хвата®е. Комсомолски ратник, тресу"и своЌим црвеним увоЌцима, нацерио се:
  - Знате, сви без изузетка више воле живот него ништавило. То значи да чак и у нашим мислима постоЌи неописив шарм!
  Галина се закикота, са очигледним напором:
  - Ук учуЌу"и и живи и трпи! - застаде златокоси комсомолски ратник и додаде мирниЌим гласом без муке. - Али да ли Ќе могу"е разумети светлост без познава®а сенке. А блаженство не познаЌе бол. Сва светлост се познаЌе кроз дуализам!
  Анђелина се само делимично сложила:
  -Ако тако причамо, онда смо морали да будемо поражени од му¤ахедина да бисмо истински разумели укус победе. - Ватрена ђаволска комсомолка помери песницом, цепаЌу"и део плоче. - Такође, уосталом, дуализам: изгуб ено и добиЌено! Победа Ќе увек горка са губицима, али слатка са наградама - пораз добиЌа само горчину, а слан укус "премиум" Ќарма!
  Галина, бришу"и оптички нишан, ниЌе могла а да се не сложи:
  - Да, наравно, у свему Ќе присутан одређени дуализам. Као врста, Божанство, било би безнадежно рутина без Ђавола.
  Ангелина Ќе пожурила, не заустав аЌу"и ватру, да исправи другарицу:
  - Сам по себи израз Ђаво на старогрчком значи клеветник. Односно, у БиблиЌи Ќе учи®ен покушаЌ да се на наЌопакиЌи начин прикаже против е®е Богу.
  Галина Ќе, избиЌаЌу"и око другог му¤ахедина снаЌпером, навела своЌу приЌате ицу:
  - Ово Ќе црни ПР. Покушавате да подигнете своЌ реЌтинг снижава®ем противника?
  Ангелина Ќе сасвим логично приметила:
  - Наравно, сваки човек на власти користи сопствене административне ресурсе да би дискредитовао свог противника. У томе постоЌи одређени образац, а не же а да се одаЌе власт, а коритом изгубе привилегиЌе. Стога Ќе у наЌма®у руку наивно очекивати у БиблиЌи обЌективну дефинициЌу сукоба између Бога и Сатане.
  Галина Ќе чак заколутала плавим очима на чело:
  - Наравно, не може се тражити обЌективност од надлежних. Али пита®е Ќе ко Ќе Сатана. НаЌсавршениЌи анђео коЌи покушава да да више слободе ствара®у, или... ОнаЌ коЌи Ќе постао отац зла и пат®е?
  Анђелина Ќе тужно уздахнула.
  - Бол и пат®а су постали толико природни за човечанство да озби но сум®ам да их Ќе родио Луцифер... У сваком случаЌу, без же е Свемогу"ег Бога, мало Ќе вероватно да би створено би"е могло успети барем . ..
  Галина Ќе, испративши смртоносни метак у искрив ени мост му¤ахедина, провалио, истог трена сав у крви. Ратник се одмах сложио:
  - Да, сва зла и проблеми коЌи се приписуЌу ђаволу Ќе исто што и увредити бич коЌи Ќе ударио него онаЌ коЌи га Ќе ударио.
  Сама Ангелина Ќе, ударивши неприЌате а кратким рафалом, забила и кундак у наЌближе искрив ено лице, након чега Ќе додала:
  - Овде Ќе прикладниЌа следе"а аналогиЌа: власник Ќе изрезао штап од дрвета, тукао ®име роба, па каже - штап Ќе апсолутно зло, а власник апсолутно добар!
  Галина се нехотице окренула, а слом ена кост девоЌчицине к учне кости Ќе изазвала страшне болове у упа еним зглобовима. Ратник Ќе мало наборао чело, али се ниЌе сагнуо на сте®а®е. Штавише, она Ќе, као да игра кугла®е, убила три му¤ахедина. єедан од Авганистанаца Ќе испустио нагнути фаустпатрон, као резултат тога, лансер се опалио.
  Као да Ќе сноп ватре прогорео кроз бетон, а крхотине тела, кости, поцепано месо полетели су горе.
  Галина Ќе, кико"у"и се, ругаЌу"и се (не можеш преживети у рату без хумора, или бар не одржати психу у добром здрав у) певала:
  - Какав бол, добар бол: утакмица против духова нациста; сто - нула!
  Обе прелепе девоЌке су се смеЌале гласно, гласно.... И очигледно Ќе од продорног смеха толико погодио уплашене му¤ахедине да Ќе па ба са ®ихове стране одмах поквасила. Тишина Ќе била тако изненадна и тешка да Ќе ратнике ударила по ушима. Чак вероватно ни експлозиЌа ракете В-5 у лоба®и ниЌе била тако смртоносна!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Анђелина Ќе узвикнула:
  - Ништа тако продорно не вришти о губицима као воЌно затишЌе!
  Галина, нервозно чешкаЌу"и се босом ногом по уху, додала Ќе неисцрпном духовитош"у:
  - Звуци битке су заглушуЌу"и, али заиста оглушите када не приметите краЌ канонаде!
  Му¤ахедини су неочекивано олакшали задатак - бацили су беле крпе и почели да вичу из свег гласа:
  - Бин Ладен капут! Бин Ладен капут!
  Сибирски ратник поново ниЌе могао да одоли афоризму:
  -Народ се према лошем владару понаша као према пиву, жели да га види хладног и на столу, али Ќе спреман да то плати не само папиром!
  Галина Ќе суптилно приметила ово:
  - Кад Ќе владар лош, добро се цитира у шалама! А када има пуно шале, онда живот постаЌе забавниЌи! А смех продужава живот! Односно, са бескорисним вођама: живот Ќе као непрекидна анегдота: дуг, весео, ужасан, али увек во ан да зна наставак!
  Анђелина се нервозно закикота.
  - И нисам знао зашто осред®и кра еви обично владаЌу тако дуго!
  Скоро сто педесет му¤ахедина се предало. Међу ®има Ќе било наЌма®е тридесет дечака од десет до шеснаест година, ве"ина у шортсама и босоногих, коЌи су у рововима успели да пребиЌу гола препланула колена. При погледу на лепе девоЌке Ќедва покривене отрцаним крпама, дечаци поцрвене и спусте главе, али у исто време и да е мрко гледаЌу сабласно лепе ратнике.
  Му¤ахедини-Авганистанци збу®ено полажу оружЌе, не пада им ни на памет да Ќе срамота сматрати да се половина бата она преда двема ра®еним, Ќош веома младим девоЌкама. Како су уплашени и запа®ени.
  єедан од дечака, коЌи Ќе нервозно гребао пр ав ђон по трави, као да му Ќе забио ивер у голу пету и рекао на слом еном руском:
  - Не ша у ме тетке у Сибир, тамо "емо смрзнути носове, прсте и ноге!
  Ангелина Ќе  утито рекла:
  "Ипак "емо послати, а да ти се босе ноге не укоче у снегу, сваки час "е те ударати штаповима по босим ногама.
  Дечак-му¤ахид Ќе дрхтао од страха и бризнуо у плач као девоЌчица. Галина Ќе пожурила да утеши дете:
  - єош си мали. Вероватно "ете бити подведени под категориЌу цивила. За сваки случаЌ, ре"и "ете да Ќош немате дванаест година, онда вас сигурно не"е одвести у логор.
  Дечак из милициЌе одЌедном престаде да урла и тишим тоном, покушаваЌу"и да имитира одраслог, рече:
  Не"у оставити своЌе другове! Или су сви слободни или заЌедно у концентрационом логору!
  ДевоЌке су биле задив ене неочекиваном храброш"у дечака, Ангелина Ќе пришла и погладила га по глави:
  - Браво, би"е вам заслужено... Али не боЌте се, ве"ина зароб ених му¤ахедина ради"е у европском делу РусиЌе, обнав аЌу"и фабрике и по опривреду, а за вашу децу би"е добре хране, бо е од би"е приказане ваше карте и наЌбо и филмови.
  Зароб ени дечаци су заиста били мршави, неки су чак показивали и Ќагодице, а три момка гола до поЌаса испод танке коже прозирала су се кроз свако ребро, а руке су им постале тако танке да Ќе било невероватно како су у себи држали авганистанске патроне. Оброци хране у талибанском Тре"ем калифату, коЌи се даЌу на картицама за храну, опали су послед®их месеци до тачке у коЌоЌ Ќе становништво скоро умрло од глади. Штавише, проле"е Ќе традиционално наЌоскудниЌе доба године за производе.
  Галини Ќе било жао ових момака, деце "над уди", коЌи сада изгледаЌу као Ќадни, гладни боси. Претурала Ќе по ¤еповима, пронашла у ®има малу америчку чоколадицу и остала затечена.
  Поклон добиЌен по Ленд-Леасе-у Ќе био премали, а било Ќе тридесет и два дечака (остали су много стариЌи, у воЌничким или ватрогасним униформама, необриЌани, веома неприЌатни, погрб ени, због чега изгледаЌу као старци!) не"е бити дово но чоколаде за све.
  Дати Ќедном, а вређати друге? Или бацати много? Ово послед®е Ќе обично излаз, али у овом случаЌу може изгледати смешно. Или поделите шест плочица између наЌма®их бораца.
  Ово послед®е се Галини ЛомоносовоЌ учинило наЌправедниЌим, а он Ќе, извадивши чоколадицу, паж иво уклонио омот, поделио кришке, даЌу"и их наЌма®оЌ и наЌта®и авганистанскоЌ деци.
  Бивши му¤ахедини се заиста чинило слом еним. НиЌедан од ®их ниЌе пожурио, ниЌе покушао, ниЌе насрнуо или одузео оружЌе. Истина, неки су кроз зубе промрм али некакву клетву, али чим су комсомолке закорачиле у ®иховом правцу, сабласници су одмах утихнули и притиснули им главе у рамена, као да очекуЌу ударац.
  Галина Ќе чак фркнула са неуобичаЌеним презиром:
  - Неопходно Ќе да се над уди згрче. А где Ќе ®ихов неуништиви муслимански дух талибана?
  Ангелина, отевши цигарету од Ќедног дечака и бацивши Ќе у траву, гасе"и Ќе прстима исклесаних, додуше прекривених огреботина, ногу, повиче:
  - За некога ко пуши цигарете, гради успех у животу, пречесто прави паузу!
  Галина Ќе спремно потврдила:
  - У томе се слажем са Бин Ладеном, прави му¤ахедински ратник не треба да пиЌе, пуши и мора да буде веран!
  После ових речи, суморни дечаци, спремни да сваког тренутка бризну у плач, праснуше у приЌате ски смех, и све Ќе одЌедном некако лакше на души.
  Када су комсомолски ратници предали ратне зароб енике наЌближоЌ рускоЌ Ќединици, Ангелина Ќе направила завоЌ за Галину, фиксираЌу"и неку врсту удлаге на слом еноЌ к учноЌ кости. Теренски лекар Ќе одмах предложио ратнику да легне на носила и да неколико дана проведе сам. Комсомолски ратник Ќе са презиром одбио оваЌ предлог, иако Ќе разумела да, нажалост, у рускоЌ воЌсци има много воЌника коЌи би га одмах ухватили. Глас ЌоЌ Ќе био строг, као да учите ица грди немарног ученика:
  - Да пропустимо сате нашег триЌумфа, послед®е наЌрадосниЌе дане рата? Да, ово Ќе наЌокрутниЌа казна коЌа се може замислити. А зар не желите да рускоЌ воЌсци одузмете наЌбо ег снаЌпера?
  Доктор Ќе пребледео, остарело лице му Ќе тупило, пред очима му се указао знак суда... Галина, виде"и ®егов страх само гласно, као девоЌчица, насмеЌа се и п есне руком по рамену:
  - Па, не ради то! И сам мрзим оне коЌи пишу оптужнице више од му¤ахедина. Тако да...
  А девоЌка Ќе, звижде"и, отишла ...
  Прстен око Кабула и да е ниЌе био дово но густ, одвоЌене авганистанске Ќединице пробиле су се од котлова до одбрамбених чворова главног града. єужни правац Ќе одсечен, али на северу, где Ќе офанзива почела тек 20. априла, а одложено Ќе и прелаже®е пуног до®ег тока реке Авганистана, му¤ахедини су и да е имали пушкарнице.
  Бин Ладен Ќе био убеђен да напусти Кабул, побегне на Ќуг, а затим се склони у подморницу. Авганистанска подморничка флота Ќе са свим губицима и да е била наЌнеупад ивиЌа на свету, а борбених подморница Ќе било ма®е од свих осталих флота на свету заЌедно!
  Али били су таЌновити до краЌности.
  Али чинило се да Ќе бин Ладен толико морално слом ен сопственим политичким и воЌним фиЌаском да Ќе одлучио да прихвати смрт. Хистерични диктатор никако ниЌе био само нека врста племства и ниЌе био кукавица, спреман на све зарад одлага®а сусрета са старицом чиЌи Ќе дах хладниЌи од течног азота, а стисак неумо ив. Додуше, то Ќе Ќавно обЌавио, али шта Ќе заправо мислио...
  єезик Ќе дат паметном политичару да сакриЌе своЌе мисли, али чеш"е него не, сав говор политичара открива бесмислену глупост!
  Наташа се такође Ќако бори. И ®ена гола округла пета, као да се предаЌе дану униште®а, и граната "е пролетети и раздерати му¤ахедине.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - єедан два три четири пет! Жена Ќе изашла да пуца!
  ЗоЌа, шкрабаЌу"и по душманима, и косе"и читаве редове милитаната, цвилила Ќе:
  - ВеруЌем да "е се цео свет пробудити,
  Би"е краЌа фашизму....
  И сунце "е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Августин Ќе испалио линиЌу на авганистанске борце и пресекао целу линиЌу.
  А она Ќе гукала:
  - Слава комунизму у РусиЌи!
  Светлана Ќе уз смех приметила:
  Имамо капитализам!
  А девоЌка Ќе голом петом бацила убоЌити грашак.
  Затим Ќе гукала:
  - Људи "е бити сре"ни
  Сре"а заувек...
  СовЌетска влада -
  Снага Ќе велика!
  Наташа Ќе бацила гранату, преврнувши му¤ахедински тенк, коЌи Ќе био направ ен од дрвета, и цвркутала:
  - За велики комунизам!
  И ратници га узеше и звиждаху. И вране коЌе су пале у несвест почеше да падаЌу са неба.
  И пробиЌали су к уновима главе му¤ахедина. И пробушили су им турбан и тако да е.
  ЗоЌа Ќе цвилила, намигуЌу"и:
  - Слава РусиЌи, са другим доласком комунизма!
  ДевоЌке су биле веома духовите. И буквално их заискрила.
  Августин се искезила зубима:
  - Слави се Ота¤бини - коЌа ратуЌе са сабласима!
  А девоЌка Ќе узела из базуке као лупанет. А ®ена невероватна мо" Ќе Ќедноставно смртоносна.
  ЗоЌа га узе и цврку"е:
  - Би"е победе над Бин Ладеновим воЌницима!
  И ратник Ќе врло добро ци ано скренуо. И сваки метак Ќе погодио мету.
  Тада су девоЌке цвркутале:
  - Сада смо поново на паради,
  Ватра бо шевизма у грудима...
  Комунистичка бригада -
  Са нама Ле®ин напред!
  Светлана Ќе потврдила, косе"и противнике као косом и твитовала:
  - За акробатику!
  А девоЌка Ќе узела и оборила неприЌате ски авион. И урадила Ќе то изузетно добро.
  Наташа Ќе агресивно приметила, косе"и своЌе противнице, и зацвилила, показуЌу"и зубе:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  А ето девоЌке, како куца на душмана. А онда Ќе тенк однесен са тор®а, а метал Ќе откинут са трупа и ва ци су кренули на све стране.
  єурили су и вртели се по трави, и све спалили. И Ќедан од ва ака Ќе ударио му¤ахедине у стомак и преполовио га.
  Наташа Ќе намигнувши приметила:
  - За Ота¤бину, коЌа Ќе наЌкул од свих!
  И ратник даЌе изузетно прецизан окрет. Борбе су овде тешке и крваве.
  Дусхманс снап. Чини се да су буквално безброЌни.
  Авганистанци желе мир и Ќединствену управу. Али сада Ќе РусиЌа поново на ®иховоЌ териториЌи. И тамо се воде жестоке борбе у овом судбоносном Авганистану.
  ЗоЌа, пуцаЌу"и, приметила Ќе:
  - Слава временима великог комунизма!
  А девоЌка "е бацити лимун голим прстима са убиственом снагом.
  И растури своЌе противнике.
  Августина Ќе приметила, косе"и му¤ахедине:
  - Слава нашоЌ оданости и вери!
  Црвенокоса Ќе скочила и потрчала до сабласова. Њена бакарноцрвена коса лепршала Ќе као боЌна застава. Одмах видите - девоЌка Ќе оно што вам треба.
  А сада "е девоЌка голом, ружичастом, очврслом петом ударити у браду авганистанског генерала. И сломити му вилицу. Тада лепотица загугута:
  - За изузетна достигну"а Руске империЌе!
  Опет, борбе у Авганистану су веома тешке и крваве. Маса разних врста разара®а и смрти около.
  Мирабела, наносе"и сабласне ударце из ваздуха и подижу"и читаве то аге каме®а и метала, растоп еним гвожђем, гукала Ќе:
  - єа сам наЌЌачи пилот!
  Акулина Орлова Ќе сум®ала:
  - Не, Ќа сам наЌЌачи!
  А такође и како "е ракетом погодити неприЌате а великом разорном снагом.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе приметила веома агресивно, ша у"и гранате са колосалном разорном снагом из свог Ќуришника.
  ДевоЌка, зг®ече"и своЌу голу ружичасту пету, гугутала Ќе:
  - Бори"емо се за ота¤бину,
  ХаЌде да се по убимо!
  И наш оклопни воз Ќе успео да убрза!
  Акулина Орлова имала Ќе бисерне зубе и веома лепа уста. А ®ен Ќезик Ќе веома ружичаст и грациозан, способан да чини чуда.
  ДевоЌка Ќе гукала:
  - Не трпи пониже®а Словена,
  Погази"емо талибане планином...
  Не"емо толерисати више увреде -
  Сломимо неприЌате а босим ногама!
  Наравно, девоЌке су веома смешне и мелодичне. ИмаЌу толико шарма и различитих шала.
  Мирабела се сетила како Ќе душманов Ќезик лизао ®ене отврднуте, праш®аве табане босих ногу девоЌке.
  А како Ќе голицаво и приЌатно.
  ДевоЌка Ќе певала:
  Ми смо наЌЌачи на свету
  Потопи"емо све душмане у тоалет....
  Ота¤бина сузама не веруЌе -
  А ми "емо злим олигарсима ударити мозак!
  Наташа СоколовскаЌа, пилот из Луцифера, твитовала Ќе:
  - Слава РусиЌи, наЌве"оЌ зем и!
  И голом петом како да притиснем. Ово су заиста девоЌке са кошмарним осмехом. А ако из ®ихових вишенаменских машина излете убоЌита сила ракета, онда се дижу ровови и бункери!
  ДевоЌке у авганистанском рату су, наравно, нешто посебно и Ќединствено.
  Сталенида лансира ракете колосалне, смртоносне снаге на му¤ахедине.
  И растураЌу"и Алахове ратнике ®ихове Талибане. Да, оваЌ покрет Ќе показао своЌу одрживост. Толико година борбе са РусиЌом.
  Сталенида и Вероника, лупкаЌу"и голим, праш®авим табанима по песку, смотале су исцедак.
  И опет нешто изузетно смртоносно лети. И носе"и много разара®а.
  Стееленида Ќе певала:
  - Слава нашоЌ лепоЌ Ота¤бини!
  Онда како узети и показати Ќезик. А ®ена гола пета "е притиснути дугме окидача.
  ВикториЌа и Вероника су узеле и извукле нешто пуно снаге и колосалне мо"и разара®а.
  А онда Ќе прорадила руска гасна машина. И пали читава по а душманима.
  ДевоЌке су имале колена боЌе чоколаде - тако препланула. И заиста Ќе веома секси. Кожа скоро девоЌака Ќе црна, а пухаста коса Ќе, напротив, лагана и мало златна.
  Ево неколико невероватних лепотица.
  А ако нешто лансираЌу... Лепе девоЌке сиЌаЌу од зноЌа, а ®ихова препланула кожа као да Ќе изливена из бронзе.
  Како Ќе ово шармантно.
  Стееленида, истреб уЌу"и Авганистанце, зацвилила Ќе:
  - МоЌа воЌска Ќе Ќака, чува свет!
  Тамара Ќе на ово одговорила:
  - Можда сте мислили - нашу воЌску!
  Вероника и ВикториЌа су певале док су пуцале на авганистанске сабласне:
  - НиЌе прерано...
  Не"емо у воЌску!
  Ох ох ох -
  Не"емо у воЌску!
  Тамо момци нису превише издрж иви за  убав!
  И како се смеЌу лепотице.
  Тамара Ќе претукла своЌу противницу и зацвилила:
  - За наЌве"и комунизам у свемиру!
  Николета Ќе певала, трепере"и голим коленима:
  - Капитализам каже чврсто не,
  СоциЌализам Ќе наш одговор!
  И поново девоЌка, као да баца смртоносну силу, колосално униште®е гранате.
  Аленка и ®ен тим се боре са броЌним сабласима.
  ДевоЌка се бори са великим ентузиЌазмом. Бори се као чудовиште. ПоказуЌе своЌу колосалну класу и шкрипи:
  - У име бесмртних идеЌа комунизма,
  Видимо буду"ност наше зем е...
  А®ута Ќе са осмехом одговорила:
  - У РусиЌи сада капитализам! Тако да...
  Аленка Ќе голом петом бацила колосалну разара®у и зацвилила:
  - СоциЌализам живи!
  Алах са задово ним погледом примети:
  - Наступи"е доба великог комунизма!
  И опет, док убилачки окрет експлодира.
  МариЌа Ќе гугутала, веома задово ног погледа, и сламала му¤ахедине, коЌи су пузали као скакавци:
  Нека буде доба комунизма!
  И опет, како бацити убилачки поклон смрти.
  ОлимпиЌа Ќе веома агресивно приметила, разбиЌаЌу"и талибанске хорде и завиЌаЌу"и:
  - За величину комунистичке РусиЌе!
  И опет, како девоЌка баци босом ногом тако невиђено униште®е.
  МарусиЌа, удараЌу"и неприЌате е и косе"и их из митра еза, и играЌу"и се плочицама штампе, цвилила Ќе:
  - За свету РусиЌу!
  МатрЌона, пресецаЌу"и неприЌате а, и косе"и га, зацвилила Ќе:
  - За Бога Перуна!
  Елена Ќе потврдила:
  - И за Сварога!
  Ала Ќе покосила низ душмана и заурлала:
  - И не заборави велику МаЌку Богова Ладу!
  МариЌа Ќе, нокаутираЌу"и му¤ахедине, приметила:
  - Величина наше Ота¤бине Ќе у свему!
  ОлимпиЌа како да се угради из бацача граната, и растргне неприЌате е и шкрипи, на врху своЌих плу"а:
  - ПобеђуЌемо без изузетка!
  А®ута се у потпуности сложила са овим:
  - Да, наша победа Ќе неминовна!
  И ратник узе, и боса пета проради.
  А од тенка Авганистанаца - тора® Ќе откинут.
  МатрЌона Ќе уз смех певала:
  - Све наЌбо е би"е са нама!
  ДевоЌке настав аЌу да се боре са неброЌеним му¤ахединима као напад облака скакаваца.
  Колико их Ќе овде - много.
  Али има и доста девоЌака. И веома су лепе.
  Виола и Малвина су се веома славно бориле против авганистанских душмана. И да их скршимо бруталнош"у.
  Виола Ќе чак цвркутала, бацивши босом ногом гранату:
  - Уништавам све!
  И како "е му¤ахединима дати добро намЌеран и тачан окрет.
  Малвина Ќе приметила, такође са великом прецизнош"у шкрабаЌу"и о сабласима:
  - Наша победа у светом рату!
  И опет "е бацити гранату уз помо" голе пете.
  Ово су девоЌке - наЌве"а част ®ихове класе.
  Виола Ќе чак цвркутала намигуЌу"и:
  - Би"е и град на Венери и Марсу!
  Малвина се спремно сложила са овим:
  - Тамо "е Ќабуке цветати!
  ДевоЌке су се одликовале веома великом лепотом и див е®е Ќе било колосално.
  Али овде опет Герда из редова пла"еника кре"е на тенк.
  А и ратник Ќе бос и у бикиниЌу.
  А она Ќе на специЌалном - хладном резервоару - "Леопард" -3. А ово Ќе велики ауто, морам ре"и мо".
  А код ®е су и девоЌке скоро голе.
  Герда пуца голим прстима и цичи:
  - Слава ери нових технологиЌа!
  И како прибиЌа неприЌате а.
  И експлодира"е експлозивни проЌектил колосалне разорне мо"и.
  Му¤ахедини са откинутим рукама и ногама одлете у далеке правце.
  єедном од ®их Ќе разнесена глава у шлему. Била Ќе повра"ана и шутнута.
  А девоЌка Аурора Ќе босом ногом бацила ову главицу купуса.
  Тада Ќе девоЌка писнула:
  - Наша трка Ќе наЌбо а!
  И дала Ќе врло прецизан и добро усмерен потез. Из коЌих Ќе покошено десетак му¤ахедина.
  Аурора Ќе гукала са осмехом:
  - єабуке су у цвету, има"емо чорбе!
  Герда на тенк смрска дусхманс. А она, заЌедно са приЌате има, хици из два пишто а били су убилачке природе.
  Шарлот Ќе опалила, притискаЌу"и голе прсте на дугмад ¤оЌстика и викнула:
  - Чувена Кеопсова пантомима!
  Тада "е лепотица праснути од смеха.
  Кристина, Ќебе"и Авганистанце митра езом, приметила Ќе:
  - Нека Ќе Бог са нама!
  Магда Ќе логично приметила:
  - Да ли му требаЌу босоноге, мутне девоЌке попут нас?
  Герда Ќе гукала:
  Треба ми велика мо"!
  И како погађа неприЌате а убоЌитим проЌектилом. И маса мртвих и разара®а су отишли одЌедном.
  Шарлот Ќе приметила притиском на дугме ¤оЌстика голом петом:
  - То Ќе као Луциферова воЌска!
  После тога, лепотица блиста бисерним зубима.
  Му¤ахедини су мучили Ќедну од девоЌака. Намазали су ЌоЌ голе табане сунцокретовим у ем, и поставили мангал. И пламен Ќе почео да лиже голе, округле пете девоЌке.
  И било Ќе тако дивно. И буквално Ќе миловао по табану.
  Герда Ќе биЌесно прогунђала:
  Све "емо вас испе"и!
  Шарлот се закикота и рече:
  - Ми прво у очима духова - виде"емо! А онда "емо их све испе"и и поЌести!
  Ратници наравно на великоЌ висини.
  Овде су почели да ломе му¤ахедине гусеницама. И у томе су били веома успешни. Испод ва ака Ќе лила крв, а кости су крцкале. Све Ќе изгледало прилично сЌаЌно.
  Герда Ќе са осмехом приметила:
  - єа сам биЌесна кобра!
  И опет, као у духу, млати. Ово Ќе ®ена вера.
  А бомба за бомбом се постав а из ваздуха. И не даЌу милости целом овом чопору талибана.
  Шарлот Ќе преко скаЌпа намигнула пилотима и зацвилила:
  - Нека се оствари наш буран програм!
  Кристина се сложила са овим:
  - Наравно да хо"е!
  А на небу, Албина, као да куца сабласове. И то "е проузроковати много разара®а.
  Затим цврку"е:
  - єа сам прави плавокоси змаЌ!
  И Алвина "е бити лансирана из ваздуха као ракета, а неприЌате и "е бити разбиЌени.
  Онда "е заурлати:
  - За доба колосалног комунизма!
  Албина Ќе, избацивши духове из ваздуха, додала:
  - А ни колосалан!
  ДевоЌке, наравно, са маштом.
  Рат између СССР-а и Авганистана се наставио...
  Наташа Ќе пуцала на воЌнике талибанске империЌе, буквално их покосила и певала...
  Нека сунце увек буде
  Нека увек буде раЌ...
  Нека увек буде маЌка -
  Нека увек будем!
  А девоЌка "е голих ножних прстиЌу испалити убилачку гранату на Авганистанце. И маса ратника исламске империЌе би"е растрзана.
  ЗоЌа такође снима и пева:
  - Слав ен буди, слав ен си, ти си наша Зем а!
  Наше родне шуме и по а!
  У име Свемогу"ег,
  Ви сте наша драга, света породица!
  И голим ножним прстима "е такође бацити нешто тако смртоносно на му¤ахедине.
  Да, ратници фундаменталистичке империЌе суочили су се са озби ним проблемом.
  Црвенокоси Августин Ќе наставио да коси му¤ахедине и цвркутао Ќе, косе"и ®ихове редове:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  И како голим прстима убилачке мо"и баца дар смрти, раздираЌу"и неприЌате е.
  А Светлана Ќе такође додала нешто смртоносно неприЌате има и уништила тело.
  А онда промрм а:
  - Слава моЌоЌ Ота¤бини!
  И он "е, такође, бацити дар униште®а своЌим голим ножним прстима смртоносне силе.
  Ове девоЌке су грозне.
  Ратнице су заузеле Авганистан, а чипови лете из талибанског царства.
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и на му¤ахедине и покосивши их, приметила:
  - Слави"емо Бога Именом Сварог!
  И голим прстима, како покренути убилачки дар униште®а.
  ДевоЌке су заиста показате  наЌвишег акробатике.
  ЗоЌа Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме за базуку, ударила у му¤ахедине и зацвилила:
  - За СССР!
  И Августин "е такође узети и победити жуте трупе. И он "е разбити и шкрипати много му¤ахедина:
  - Али живети као пре, али живети по Бреж®еву!
  Глуп сам, глуп сам, не могу!
  И голим ножним прстима поново "е лансирати нешто изузетно смртоносно. Ево девоЌке.
  И Светлана Ќе такође у борби веома борбено дериште. И очаЌнички се бори. И способан Ќе да одсече масу милитаната коЌи напредуЌу из талибанског исламског царства.
  А девоЌка урла:
  - Слава комунизму Сварог!
  И други потврђуЌу:
  - Слава комунизму!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Елизабет пуца на неприЌате а. И такође користи голе ножне прсте. Има добар тенк, способан да пробиЌе противнике. А овоЌ девоЌци се мора ре"и, праведно
  супер класа.
  И она пуца, и удара противнике.
  И пева:
  - У победи бесмртних идеЌа комунизма,
  Видимо буду"ност наше зем е...
  И црвена застава наше ота¤бине,
  Увек "емо бити несебично верни!
  Екатерина такође пуца на неприЌате а, погађа га скроз и пробиЌа и пробиЌа тор®еве аутомобила. Затим вришти:
  - Слава комунизму Лада!
  И такође користи голе ножне прсте.
  Елена такође пуца на му¤ахедине. РазбиЌа®е талибанског царства. Удара Ќе скроз и скроз, и цвили:
  - Наш ци  Ќе у праву!
  А ЕуфросиниЌа такође веома прецизно погађа неприЌате е. И пева:
  - У име сЌаЌних идеЌа! Зликовац "е бити поражен!
  А такође и како намигуЌе своЌим партнерима.
  И како "е Елизабетин тенк скочити. И хаЌде да уништимо трупе му¤ахедина. И било Ќе див е.
  ДевоЌке су певале и урлале:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  И опет су шутирали веома прецизно.
  То су биле девоЌке - оно што ти треба!
  И славно су тукли неприЌате е-му¤ахедине.
  Овде на небу и девоЌке су давале душмане.
  АнастасиЌа Ведмакова, обараЌу"и авионе, прешла Ќе на зема ске мете. Зг®ечила их Ќе и зацвилила:
  - Ми девоЌке смо храбре, храбре. храбар,
  Имамо веома слатке ковр¤аве дечаке!
  Вру"е их саме емо
  И онда п унемо, преко левог рамена!
  Акулина Орлова, Ќебени противници, издала Ќе:
  - Док сте на путу!
  И оборио му¤ахедине босим ногама.
  Мирабела Магнети" Ќе такође оборила талибанске трупе и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Би"е много победа!
  И ®ени голи прсти су почели да се помераЌу.
  То су биле девоЌке - само супер класа!
  Аленка и ®ен тим су се борили са му¤ахединима. И изгледало Ќе веома харизматично.
  ДевоЌке су се браниле и голим прстима бацале дарове униште®а на напредне воЌнике талибанског царства.
  Аленка Ќе голом петом поклонила униште®е и певала:
  - Алек, рони сузе од сре"е!
  А®ута Ќе голим прстима бацала поклоне смрти и цвилила:
  - Како ЌоЌ душа пева на харфи!
  Ала Ќе такође млатила тако што Ќе своЌу гримизну брадавицу притиснула на дугме базуке и издала:
  - Кап, кап, кап, а Аленкине плаве очи, сузе падаЌу на коп е!
  МариЌа Ќе шутнула голим прстима и зацвилила:
  - Право на коп е! И мама!
  ОлимпиЌа такође, како да се смеЌе, и обнажи своЌе бисерне зубе.
  Она Ќе девоЌка ретке лепоте и шарма.
  У исто време, ратник се кико"е и цичи:
  - Слава кра евима комунизма!
  И голом петом "е подле"и убиственом дару смрти.
  МарусиЌа Ќе такође же на борбе...
  И жвр а му¤ахединима великим интензитетом из митра еза. И босом петом баца дарове смрти.
  и каже:
  - За велики комунизам!
  Матрена туче и воЌнике талибанске империЌе. Коси их великим интензитетом. И узвикуЌе, намигуЌу"и:
  - За изузетне победе!
  Аленка агресивно изЌав уЌе, косе"и неприЌате а:
  - Наша РусиЌа Ќе прва и велика!
  И босом ногом баца убилачки поклон униште®а.
  А®ута са цереком изЌав уЌе, сабиЌаЌу"и редове му¤ахединских воЌника:
  - Слава ЦрвеноЌ армиЌи!
  И поново баца на неприЌате а, убиствени дар униште®а.
  А Алах "е почети да уништава противнике. И такође ®ени голи ножни прсти теме но ломе неприЌате е.
  А дар смрти бачен босим ногама лети.
  А МариЌа Ќе такође веома борбена девоЌка у борби. А ®ени ударци су веома прецизни и гарантовано погађаЌу противника.
  А ова девоЌка Ќе такође борбени лик.
  Пуца се и вришти:
  - Слава ери комунизма!
  ОлимпиЌа пуца на неприЌате а. Он покоси му¤ахедине и са осмехом каже:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  И опет, хаЌде да млатимо Авганистанце.
  И голим прстима да бацаЌу дарове смрти на противнике.
  Ово су девоЌке у рускоЌ воЌсци.
  И пуцаЌу на неприЌате а, конкретно га погађаЌу.
  МарусиЌа такође пуца на неприЌате а. И он то ради веома добро.
  ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Слава КПСУ!
  И намигуЌе  убичастим очима.
  И опет баца дар униште®а босих ногу. Ова девоЌка Ќе просто невероватна.
  МарусиЌа Ќе лепа и скоро гола.
  Матрена такође шутира на противника, и то врло прецизно. Удара га и шкрипи, голи зубе:
  - Небо и зем а -  убави моЌа!
  А такође и девоЌка како натопити неприЌате а уз помо" голе пете ногу.
  ДевоЌке воле да убиЌаЌу - то су девоЌке!
  Сталенида се такође интензивно бори против му¤ахедина.
  А ова девоЌка "е лансирати ракету на воЌнике талибанске империЌе. И како "е поцепати масу авганистанских воЌника. Ово Ќе девоЌка - само да кажемо шта нам треба.
  Стееленида Ќе гукала:
  - За ота¤бину - СССР!
  Вероника се такође очаЌнички бори са неприЌате има. И баца смртоносне дарове смрти голим прстима.
  И док девоЌка вришти:
  - За велики комунизам!
  ВикториЌа се бори. Тако Ќе притиснула своЌе голе, преплануле ноге на лансер и како Ќе погодила му¤ахедине. РаздвоЌила их Ќе и гукала:
  - ВеруЌте моЌоЌ Ота¤бини!
  И Серафим као удар на неприЌате а. Како "е положити и уништити масу му¤ахедина, лаЌу"и:
  - За нашу Ота¤бину!
  Ове девоЌке су само чудо.
  Олег Рибаченко, оваЌ бесмртни дечак се такође бори са девоЌкама. Он Ќе прави и наЌкул борац на свету.
  Дечак мачевима сече авганистанске воЌнике и баца им поклоне уз помо" голих ножних прстиЌу.
  И док пева:
  - Ако Ќе тврђава на путу,
  НеприЌате  Ќе изградио...
  Неопходно Ќе заоби"и са зад®е стране -
  Узми Ќе без метка!
  И опет момак и девоЌка, заЌедно са ®им, Маргарита како звижде.
  А вране, са срчаним ударом, падаЌу на главе му¤ахединских воЌника.
  Маргарита Коршунова мачевима сече му¤ахедине, ова полетна девоЌка шкрипи:
  - Слава кра евима комунизма!
  И опет "е махнути босом ногом, и бацати отровне игле на неприЌате е.
  Ова деца су права чудовишта.
  Олег Рибаченко, шкрабаЌу"и противнике, како "е издати:
  - Да Ќе само цела глава!
  Ускоро "емо бити у Кабулу,
  То Ќе све!
  Маргарита Ќе то потврдила истребивши своЌе противнике:
  - Да, би"емо у Кабулу!
  И како "е босом петом узети дар смрти.
  Ова деца су права чудовишта.
  И боре се као млади Ќунаци. Иако изгледаЌу као да имаЌу само дванаест година. Али изгледаЌу само као деца.
  Сада Ќе Бин Ладен постао такво чудовиште да плаше децу. Као и некада, били су уплашени Хитлером. И ово Ќе, наравно, такође заним иво и логично.
  А му¤ахедини су на неким местима успели да се углаве у руску териториЌу.
  Зато су му¤ахедини и броЌно су Ќаки.
  У зароб еним селима, трупе талибанског царства су заузеле и без оклева®а одлучиле да бичеваЌу и туку све жене и децу моткама по петама, а одрасле мушкарце Ќедноставно зак учаваЌу.
  спалити у шупама. У ствари, они су опасни, а му¤ахедини не требаЌу  удство. А жене могу бити силоване. И  уди су одведени и гурнути у шталу. Ко се опирао
  стре ани су на лицу места. Сви тинеЌ¤ери коЌима су се ве" пробиЌали бркови такође су бачени у шупе, поливени бензином, заЌедно са одраслим мушкарцима. У ствари, они ве" могу да се боре.
  Му¤ахедини су га узели и запалили. А  уди су живи спа ени. А дечаци не стариЌи од четрнаест година и све жене, без обзира на године, су се свукли и почели да бичуЌу бичем.
  А онда туци по петама бамбусовим штаповима. Неколико млађе деце и неколико старица испустило Ќе копита од шока бола. Друге су тукли да нису могли да устану.
  И босе ноге су им отекле.
  Онда су их Кинези покупили и баЌонетима одвезли у ®иховом правцу. Ово су окрутна створе®а.
  И тако Ќе почео нови поредак под контролом талибана.
  А ово Ќе само почетак.
  Му¤ахедини имаЌу вишеструку надмо" у пешадиЌи, али много слабиЌу авиЌациЌу и све лошиЌу опрему и тешко наоружа®е. Многи авганистански тенкови су направ ени од
  дрво. И то их не чини Ќачима.
  Овде Герда, у свом аутомобилу, веома славно слама воЌнике талибанског царства. И обара их великим интензитетом. И ®ен пишто  ради.
  Герда Ќе голим прстима ударила противничке ноге и цвркутала:
  - Слава временима комунизма међу Немцима!
  Шарлот Ќе такође пуцала босим ногама и зацвилила:
  - Слава хероЌима комунизма!
  Кристина га Ќе узела и ошамарила неприЌате а, притиснувши дугме своЌом гримизном брадавицом и зацвилила:
  - И слава нашоЌ Ота¤бини!
  А Магда како да удари неприЌате а голим прстима и гугута®ем:
  - Улога наше Ота¤бине вековима!
  И такође погоди неприЌате а.
  А ово су борбене лепотице - супер и хипер класа.
  Ратници наЌширег профила и са борбеног теста.
  Албина и Алвина, борбени пилоти из Немачке, такође мла"уЌу му¤ахедине.
  И то раде са великим ентузиЌазмом.
  И користе голе ножне прсте.
  Албин обара авганистански авион на небу и вришти:
  - За комунизам у развиЌеним зем ама!
  Алвина Ќе голим прстима оборила авион и додала:
  - И у развоЌу!
  То су биле заиста девоЌке - оно што вам треба!
  И сломити му¤ахедине. А сада су авганистански авиони оборени на небу.
  А онда прелазе на копнене ци еве.
  Са ®има Ќе и Хелга, такође веома лепа плава девоЌка.
  И млати неприЌате а.
  И одсече авион голим прстима и гугута:
  - За велики комунизам!
  А Албина "е срушити авганистански ауто, упалити га и додати:
  - За наЌве"а пространства!
  А Алвина "е пресе"и Ќуришне летелице му¤ахедина и ре"и:
  - За боги®у Херу!
  И насмеЌте се.
  Хелга такође, не размиш аЌу"и превише, слама Авганистанце и урла:
  - Слава нашоЌ великоЌ Ота¤бини!
  И врло прикладно обара неприЌате е.
  А Наташа и ®ен тим су жестоки.
  Истреб уЌу му¤ахедине у великим масама. И док певаЌу:
  - И лети на крилатом ко®у,
  РусиЌа из далеких милениЌума!
  ЗоЌа се такође удара по неприЌате у голим ножним прстима и брб а:
  - За РусиЌу у коЌоЌ владаЌу Руски Богови!
  - додао Ќе Августин са осмехом, сламаЌу"и неприЌате е. и користе"и голе потпетице за ово:
  - За СССР!
  И такође како додати снимак притиском на гримизну брадавицу на дугмету базе.
  А Светлана такође посебно истреб уЌе неприЌате е.
  И такође користи голе ножне прсте. И покоси много му¤ахедина.
  док пева:
  - Живимо на зем и нашег оца,
  Сварогови унуци су славна деца!
  Наташа Ќе притиснула дугме за базуку са рубинском брадавицом и избацила му¤ахедин тенк, издавши:
  - И летимо на крилатом ко®у,
  У далеким смо милениЌумима!
  ЗоЌа рафалном одсиЌеца му¤ахедине. И гомилаЌу"и лешеве воЌника исламске империЌе, зацвилила Ќе:
  РусиЌа се смеЌала
  И плакао и певао...
  У све векове, зато Ќе РусиЌа!
  Августин, шкрабаЌу"и неприЌате е, приметила Ќе веома агресивно, бацивши бомбу голом петом:
  - Би"емо наЌЌачи на свету!
  И такође како млати му¤ахедине. И одмах покосите читав низ ®их.
  А Светлана такође истреб уЌе воЌнике исламске империЌе. И голим прстима ногу разорне мо"и баца поклоне, и пева:
  - Слава ери вероватног комунизма,
  ВеруЌем да не"емо имати пацифизам!
  А девоЌка "е притиснути дугме базуке и теме но разбити брадавицу Ќагоде.
  А ево и друге лепотице коЌе се боре.
  На пример, ЏеЌн Армстронг. Такође треба напоменути веома заним иву и борбену лепоту девоЌку.
  Он зг®ечи му¤ахедине коЌи притискаЌу и, цвиле"и, каже:
  - Ево долази лето!
  ДевоЌка Ќе пуцала на Авганистанце, посекла их и гугутала:
  - За Ота¤бину и слободу до краЌа!
  Гертруда Ќе такође пуцала на неприЌате а. Оборила Ќе му¤ахедински тенк и зацвилила:
  - За велики комунизам!
  И Мала®а "е лансирати нешто смртоносно на неприЌате а. Разби"е га на комаде и зацвилити:
  - Идем на траву!
  А Моника "е ударати по неприЌате у нечим смртоносним и цвркутати, показуЌу"и зубе:
  - Погледа"у у ведро небо и схватити да живим!
  ЏеЌн га узе и гугута:
  - Зазвони"е звоно на небу!
  Гертруда се гурнула у неприЌате а и зацвилила:
  - Пада"е Ќака киша!
  Мала®а како да прогони неприЌате а циком:
  - Идем у дети®ство!
  Моника Ќе пуцала на му¤ахедине, разбила неприЌате ска кола и певала:
  - Лет®а киша за мене!
  Ове девоЌке су Ќедноставно невероватне!
  Наташа Ќе агресивно приметила, пуцаЌу"и на неприЌате е и храну:
  - Ми смо велики Сварогови ратници!
  И голим прстима "е бацити смртоносни поклон смрти на неприЌате а.
  ЗоЌа га Ќе узела и аутоматским рафалом пуцала на неприЌате а. Оборила га Ќе и зацвилила:
  - За РусиЌу Сварог!
  И бацила Ќе дар униште®а голим ножним прстима.
  Августин, такође, као шамар на неприЌате а. А голи прсти "е бацити убиствени поклон униште®а. Растрга"е неприЌате а и шкрипати:
  - За покрет ка комунизму!
  И Светлана такође удара неприЌате а као шуганет. И жустро угасити неприЌате а. И ®ена гола пета "е узети, и смртоносни дар смрти на"и "е. И много неприЌате а "е погодити.
  А онда девоЌка пева:
  - Наш поглед Ќе наЌборбениЌи,
  Постала сам девоЌка, веома кул!
  Те девоЌке су Ќедноставно невероватне.
  Наташа се веома борбено постав а.
  Али Олег Рибаченко се такође очаЌнички бори.
  А дечак мачевима сече му¤ахедине и шкрипи:
  - Слава ери комунизма!
  И голим прстима баца убилачки поклон смрти.
  Ово дете Ќе просто невероватно.
  А Маргарита Коршунова, теме но млати неприЌате е. И голим прстима на ногама неприЌате е уништава.
  Затим вришти:
  - єа сам супер девоЌка!
  И опет, голим прстима, како покренути оштре и отровне игре на неприЌате а.
  А онда "е деца узети и звиждати. И маса врана Ќе истог часа запа®ена и пада на неприЌате е, пробиЌаЌу"и се кроз ®их. И лоба®е постаЌу пуне рупа.
  Рецимо, овако Ќе текло растав а®е у борби.
  А деца, обЌективно речено, борбена и бесмртна.
  Олег Рибаченко Ќе певао, сецкаЌу"и му¤ахедине на комаде.
  Било Ќе тако лепо
  Човек Ќе постао роб колектива!
  И опет, голих прстиЌу, дечак "е неприЌате има послати смртоносни дар смрти без много церемониЌе. Ово Ќе заиста убица.
  Олег Рибаченко Ќе узео и отпевао:
  - Та, та, та, водимо мачку са собом!
  И опет, голим ножним прстима, смртоносни удари на неприЌате а. И веома Ќе агресиван.
  Маргарита, разбиЌаЌу"и неприЌате е и косе"и их добро нишаним хицима, издала Ќе:
  - Слава ери руског комунизма!
  И опет Ќе голим прстима бацила смртоносни дар смрти на неприЌате а.
  Овде "е деца опет узети и звиждати. И маса врана пала Ќе на главе кинеских воЌника. Тако Ќе текло ®ихово тотално истреб е®е.
  А деца су пуна ентузиЌазма и же е да се заиста боре.
  Аленка пуца у неприЌате а и шкрипи:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  И баци"е дар смрти босом, исклесаном ногом.
  Рецимо само да су ове девоЌке веома борбене.
  А®ута жвр а неприЌате у и заглушно циче:
  - За нашу велику Ота¤бину.
  И голом петом "е избацити оно што доноси пропаст и смрт.
  А Алла гаси неприЌате е рафалима. Покоси много му¤ахедина, а голим прстима баца бомбе и шкрипи:
  - За нове велике победе!
  И такође како погодити смртоносним рафалом.
  Али МариЌа такође обара неприЌате е убоЌитим косом. И голом петом, на неприЌате е се баца нешто веома разорно. И показавши зубе каже:
  - РусиЌа "е бити шампион!
  И ОлимпиЌада "е, такође, победити неприЌате а великом енергиЌом. И обори"е на неприЌате а убилачку песницу или чеки". И такође користите голе ножне прсте.
  И урлати:
  - За пресвету РусиЌу!
  И показуЌе зубе у осмех.
  МарусиЌа Ќе такође у борбеном положаЌу и цвили разоткривши оч®аке:
  - Растрга"у вас му¤ахедине на комаде!
  И голим ножним прстима баца наЌсмртоносниЌи поклон смрти.
  А МатрЌона "е, као на неприЌате е, ударати чеки"ем. И то "е Ќе стварно повредити. И утера"е много му¤ахедина у ковчег МатрЌоне. И шкрипи, показуЌу"и зубе:
  - єа сам наЌборбениЌи на свету!
  И смеЌати се.
  Ово су девоЌке овде - звучи глас лепотица.
  Сталенида такође слама противнике, истреб уЌе му¤ахедине и урла:
  - За велику воЌску руских богова!
  А баци"е и гранату голим прстима.
  И сломи"е масу му¤ахедина.
  Ово су девоЌке - наЌвиша класа и супер.
  Вероника удара душмане и виче:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  И опет ЌоЌ босе ножне прсте сече авганистански ауто.
  ВикториЌа уништава тамне воЌнике. Коси их као косом и агресивно цере"и се каже:
  - За нашу безграничну Ота¤бину!
  И голим прстима, опет баца дар смрти.
  А Серафим Ќе такође као лупанет му¤ахедина. И из базе "е исп унути дар смрти притиском на дугме са гримизном брадавицом.
  Ево га - борбена жена.
  И промрм а:
  - Слава ери комунизма!
  А Алиса и Анђелика се Ќош свађаЌу. Ове девоЌке су снаЌперисти. И пуцаЌу на Кинезе великом убоЌитим снагама.
  И погодио тачно у мету са огромном прецизнош"у.
  У исто време Алиса урла:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  И голим ножним прстима, како "е узети и лансирати дар униште®а, истриЌебити му¤ахедине.
  А и Анђелика "е ударити на црну воЌску. И користите голе ножне прсте. И он притисне окидач гримизном брадавицом своЌих груди и промрм а:
  - Слава мом свету!
  И такође како се смеЌати.
  Ево девоЌака, све девоЌке су девоЌке.
  Алиса пева агресивно и активно, пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - Прослав ена Ќе зем а наша,
  Сви смо ми народи - родна породица!
  И Алиса "е голим прстима бацити убилачку гранату.
  И Анђелика млати душмане. И голим прстима баца дарове смрти.
  У исто време, црвенокоса девоЌка пева:
  - Слава нашем СССР-у!
  А ®ена боса пета баца смртоносну гранату.
  Ево девоЌака - црвених и плавих.
  има толико тога у овим девоЌкама и тако посебног, цоол и истинитог.
  Стееленида Ќе, пуцаЌу"и на неприЌате а, и гађаЌу"и добро нишане голим прстима, агресивно гугутала:
  - За РусиЌу и слободу до краЌа!
  И поново Ќе притиснула дугме са рубинском брадавицом своЌе доЌке.
  Сталенида Ќе веома сива и кул девоЌка. И има толико страсти и во е са снагом.
  ДевоЌка Ќе певала:
  - Ста ин Ќе слава битке,
  Ста ин нашег омладинског лета...
  Борба и победа уз песме,
  Наш народ иде за Ста ином!
  Вероника, пуцаЌу"и на му¤ахедине и активно их истреб уЌу"и, зацвилила Ќе:
  Борба и победа уз песму,
  Наш народ иде за Ста ином!
  ВикториЌа Ќе, пуцаЌу"и на авганистанске трупе, цвркутала:
  - Добили смо огромна крила,
  Велика храброст нам Ќе дата...
  Ста инова колективна фарма оби е,
  Слава совЌетскоЌ зем и!
  А девоЌка Ќе босом ногом бацила убоЌити поклон смрти.
  Серафим, косе"и му¤ахедине без непотребних церемониЌа, издао Ќе:
  Ста ин Ќе слава битке,
  Ста ин нашег омладинског лета...
  Борба и победа уз песме,
  Наш народ иде за Ста ином!
  Стееленида га Ќе подигла са осмехом, певаЌу"и:
  - Борба и победа уз песме,
  Наш народ иде за Ста ином!
  И тако су се ратници заиста прихватили истреб е®а му¤ахедина без непотребне бахатости и буке. Морам ре"и да су веома борбене лепотице.
  Сталенида Ќе зацвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Борити се уз песму и победити,
  Наш народ прати Ста ина!
  Ово су борбене девоЌке овде.
  Вероника рече са осмехом:
  - Би"е наше победе у светом рату.
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Дакле, овде су девоЌке Ќедноставно наЌвишег и наЌхладниЌег укуса.
  ВикториЌа Ќе приметила, намигуЌу"и девоЌкама:
  - Ово Ќе наша послед®а и одлучуЌу"а битка!
  И опет, како млати душмана.
  И ударио голим прстима.
  Ове девоЌке су супер.
  И девоЌке коЌе толико воле да се свађаЌу.
  Стееленида Ќе просиктала:
  - А за талибане Ќе тривиЌално да буду у ковчегу!
  ВикториЌа се сложила са овим:
  - да буде! А оваЌ Бин Ладен Ќе много опасниЌи од Хитлера!
  Вероника се сложила са овим:
  - Да, има много више воЌника!
  Серафим Ќе  утито приметио, косе"и му¤ахедине у рафалима:
  - БроЌ жели да узме!
  Стееленида Ќе самоуверено рекла:
  - Не"еш узети!
  И б еснула Ќе бисерним зубима.
  Затим Ќе голим ножним прстима бацила бомбу разара®а смртоносном снагом.
  ВикториЌа Ќе приметила са осмехом, показуЌу"и зубе:
  - Слава комунизму!
  И опет Ќе голим прстима бацила смртоносни дар смрти.
  Вероника Ќе ошамарила неприЌате а и цвркутала:
  - Слава комунизму и нашоЌ партиЌи!
  Серафим Ќе приметио:
  И слава Ле®ину!
  И послао дар униште®а неприЌате у.
  И тако су се растали од ових девоЌака. И тако су му¤ахедини измла"ени.
  А онка, косе"и авганистанске воЌнике, бесно примети:
  - За наЌвише домете комунизма!
  И опет полети граната бачена голим прстима.
  И овде Анута делуЌе веома агресивно против неприЌате а.
  И коси неприЌате е смртоносним притиском. Одсеца их као срп. И вришти:
  - За славу СССР-а!
  Борбени Алла Му¤ахедина млати и вришти:
  - У име Перуна!
  И голим прстима "е бацати убилачке поклоне на неприЌате а.
  Агресивна МариЌа Ќе приметила док Ќе косила противнике:
  - Зарад контроле СССР-а!
  И такође голим прстима, како "е смртоносна садаш®ост смрти подле"и.
  А ОлимпиЌада, док се бори са неприЌате има, удара"е и шкрипати:
  - За Ота¤бину до наЌве"е победе!
  А такође "е ®ене босе ноге послати убиствени дар униште®а.
  Ево Ќедне девоЌке - рецимо - ултра!
  А МатрЌона Ќе узела му¤ахедине и хаЌде да их убиЌемо. И деловао са колосалним притиском.
  И ратник Ќе певао:
  - Слом ени смо од Ќарма хорде!
  А МарусиЌа, коси противнике и коси их као убиствену косу, проговори:
  - Притиснути смо Ќармом невЌерничког!
  И ОлимпиЌаса, сече"и авганистанске зле духове, зацвиле:
  - Али кипи у нашим венама,
  Аленка Ќе, пуцаЌу"и на неприЌате а, додала:
  - Небо Словена!
  А А®ута Ќе цвркутала са осмехом:
  - И са морске обале,
  На ледену Колиму!
  Црвенокоса Алла Ќе самоуверено додала:
  - Све ово Ќе наша Зем а,
  Све ово смо ми!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу"и на противнике, додала:
  - Све нас!
  И баца®ем голих ножних прстиЌу распршила Ќе много му¤ахедина.
  Ево борбених девоЌака. И у ®има притисак, да кажемо - супер.
  Аленка Ќе приметила смеЌу"и се у шаку:
  - Слава ери комунизма!
  А®ута Ќе уз смех додала:
  - Слава Ле®ину!
  Алла Ќе, пуцаЌу"и на му¤ахедине, издала:
  Пионири ту и тамо
  ПеваЌ песму Ле®ину!
  И голим прстима Ќе бацила смртоносну гранату.
  Ово Ќе тако борбена девоЌка МариЌа. И слама му¤ахедине колосалним притиском.
  И буквално су пометени метлом.
  МариЌа, шкрабаЌу"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - Ми смо пионири - "ерке комунизма!
  И опет, како бацити на неприЌате а велику порциЌу експлозива.
  ОлимпиЌа Ќе приметила, секу"и неприЌате а, као траву српом:
  - єа сам ратник супер класе!
  А ®ене голе, исклесане ноге су као Ќебени му¤ахедини, колосалне и деструктивне.
  Ево девоЌака. Рецимо само да су сЌаЌни.
  Аленка Ќе рекла:
  - Ми смо пионири и певамо песме Ле®ину!
  Ен Ќе исправила:
  - Не, ми смо комсомолци! И певаЌ песме Ста ину!
  Алла Ќе агресивно приметила, пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - Мо"и "емо да докраЌчимо неприЌате а,
  И би"е први празник!
  А Мери Ќе пуцала на неприЌате а, косила неприЌате а, а маса му¤ахедина Ќе била натоп ена.
  ДевоЌка Ќе цвилила цере"и се:
  - За РусиЌу и свемир!
  ОлимпиЌа се заглушуЌу"е насмеЌа и намигну.
  - За нашу велику Ота¤бину!
  И голим ножним прстима баци"е смртоносном силом дар смрти.
  МарусиЌа се закикота и агресивно примети:
  - За победу над Авганистаном.
  Матрена се закикота са апломбом:
  - Слава КПСУ!
  А како "е се Ќезик показати!
  Ово су кул девоЌке.
  А Олег Рибаченко млати му¤ахедине мачевима и урлати:
  - За велики СССР!
  И голим ножним прстима дечак, као да се грли на душмана.
  И цврку"е:
  - Слава ери комунизма!
  Маргарита сече Авганистанце и цичи:
  - За нашу Ота¤бину!
  А са голим прстима, девоЌка "е лансирати отровне игле. И грло му¤ахедина држе.
  А девоЌка "е певати:
  - МоЌ велики комунизам би"е са нама!
  И дЌеца "е опет звиждати, а хи аде врана коЌе се онесвиЌестиле забиле су лоба®е му¤ахедина.
  
  УСПЕШНИ БРАК НАПОЛЕОНА БОНАПАРТЕ
  Наполеон Бонапарта се оженио сестром Александра И. ОваЌ брак Ќе био користан за оба царства. Оба цара су била у сродству. И уместо бесмисленог међусобног рата, одлучили су да заузму Турску.
  ОсманлиЌе, наравно, нису конкуренти руско-францускоЌ воЌсци, а Цариград Ќе заузет током Ќедног похода. Затим Ќе уследило путова®е у Малу АзиЌу и Египат. Тоне нових снимака.
  Наполеон Ќе освоЌио и Иран. Сред®а АзиЌа Ќе припала РусиЌи. А онда Ќе уследило путова®е у ИндиЌу. Велики Бонапарта Ќе заузео велики део Зем е.
  Али 1825. године Александар Први Ќе умро. Константин се одрекао. И НиколаЌ И био Ќе суочен са побуном децембриста.
  И брутално га потиснуо. А онда Ќе Наполеон одлучио да свог сина и рођака цара Александра првог постави на престо РусиЌе, уместо НиколаЌа узурпатора.
  И то Ќе био снажан потез. Француска Ќе, заЌедно са колониЌама, имала огромну воЌску. А Наполеон се сматрао гениЌем. И, наравно, рачунао Ќе на брзу победу.
  А Кутузов Ќедноставно ниЌе био тамо. Руске трупе су поражене, а посебно наЌбо и генерали су се испоставили као декабристи, па су ухапшени или погуб ени.
  Наполеонов поход се завршио заузима®ем Москве и Санкт Петербурга.
  Цар Ќе укинуо кметство, а народ Ќе то прихватио позитивно.
  Помирила се и локална елита и на престо Ќе постав ен Наполеон ИИ.
  А десет година касниЌе одржан Ќе референдум и дошло Ќе до коначног спаЌа®а два царства.
  Наполеон Ќе живео до 1838. и умро Ќе у шездесет деветоЌ години. Његова владавина Ќе била веома славна, а осваЌа®а су била рекордна за Ќедну особу.
  Године 1831. Наполеон Ќе успео да се искрца у БританиЌу и такође Ќе освоЌио. Затим Ќе заузео колониЌе у Америци и успео да зарати са СЌеди®еним Државама.
  Наполеон ИИ, плавокоси, висок млади", постао Ќе нови цар. Ве" Ќе био дово но стар да настави очево дело и освоЌи остатак света.
  Било Ќе и див их зема а и Кине, єапана, и оних колониЌа у Америци коЌе Французи нису имали времена да заузму.
  Рат Ќе углавном био под диктатом нове империЌе. Наполеон ИИ Ќе владао до 1880. године и успео Ќе да освоЌи скоро цео свет. Тада Ќе Наполеон ИИИ ступио на престо. И зграбио Ќе послед®е див е зем е, ЌачаЌу"и империЌу.
  Цела планета Ќе постала Ќедно. Дошло Ќе доба просперитета. Побуне су ретко избиЌале, па се живело добро. И религиЌе су живеле мирно. Али све више доминира атеизам, са култом личности цара.
  А први лет са  удском посадом у свемир догодио се 1930. године. Наука у ЌедноЌ империЌи се брже развиЌала. А онда на Месец, па на Марс и по целом Сунчевом систему.
  А 2001. године почео Ќе први лет са  удском посадом до звезде СириЌус. И ово Ќе огроман напредак за човечанство.
  Да, Наполеон Ќе успео да уЌедини  уде и освоЌи цео свет. И то Ќе изродило савршениЌи модел мо"и и економиЌе.
  ГениЌе Наполеона Ќе победио... И свет Ќе постао много сре"ниЌи... Ве" 2021. планетом Зем ом не хода епидемиЌа корона вируса, ве" се на суседним планетама граде градови, а матичне "елиЌе су научиле да се активираЌу на начин да успешно спроводе подмлађива®е човека. А ово Ќе озби но.
  И ве" старци постаЌу млади"и, а старице девоЌке. И Ќедноставно Ќе постало некако супер!
  Ово Ќе прича... Не као зла стварност, када  уди добиЌу или корона вирус, или сушу, или, напротив, Ќаке кише. И много, много више.
  Нема поретка у свету - пуном ратова и суровости.
  А у свету Наполеонове светске империЌе - ве" комунизам. Нема сироти®е, свако има посао, а сви су сити. Сва деца уче у школи на рачунару или преко интернета. Многи углавном раде чисто номинално.
  Само четири сата радног дана и три слободна дана у неде и са гомилом празника.
  Много робота у производноЌ и услужноЌ индустриЌи. ПостоЌи много послова где само лаЌкуЌете на рачунару.
  Постало Ќе добро живети. Аутомобили се даЌу бесплатно, или аутомобили попут малих хеликоптера са електромоторима. Мотори су напредниЌи и еколошки прихват ивиЌи.
  А шта ниЌе... чак и деца имаЌу патике за трча®е и уз ®ихову помо" можете да летите кроз ваздух.
  Злочин Ќе скоро потпуно нестао, а чак су и борбе гладиЌатора почеле да се организуЌу као у старом Риму.
  Мора су се ве" поЌавила на Месецу, а велики градови су се градили убрзаним темпом. И на Марсу, и на Венери. Фабрике су Меркур ве" савладале на соларноЌ енергиЌи. Како Ќе добро постало само зато што се Наполеон Бонапарта оженио сестром Александра Првог!
  
  
  АКО єЕ РАТ ПОЧЕО ЗА ЧЕТРДЕСЕТ ТРЕ"Е
  Хитлер ниЌе напао СССР 1941. године. Одлучио Ќе да настави борбу на Западу против БританиЌе. Осим тога, после окупациЌе єугославиЌе и искрцава®а на острво Крит, постоЌала Ќе боЌазан да Немци тривиЌално не"е имати времена да комплетираЌу чету на истоку - пре хладно"е и обилних киша.
  Дакле, изабран Ќе другачиЌи пут. У Ќулу, Немци су разбили британску воЌну базу на Малти и тамо искрцали трупе. Они су такође оЌачали Ромелову групациЌу. Толбук Ќе заузео Ќуриш. А онда Ќе почео напад на Египат.
  Истовремено, Гибралтар Ќе у септембру заузео Ќуриш. Након тога, нацисти су почели да пребацуЌу трупе директно у Африку.
  Фирер Ќе одлучио да се сто педесет немачких дивизиЌа може рационалниЌе користити и уместо СССР-а заузети Блиски исток, ИндиЌу и Африку.
  Ве" у октобру осам дивизиЌа Ромела и италиЌанских Ќединица заузеле су Египат.
  А онда Ќе почела инвазиЌа на Ирак, Палестину, КуваЌт. Немци су померали све више трупа у Африку. Ста ин Ќе чекао за сада.
  Током зиме Немци су освоЌили Блиски исток и прешли у Иран. То се поклопило са уласком у рат єапана, коЌи Ќе напао САД у луци Перу.
  И заузео велике површине.
  У проле"е 1942. Немци су ве" били у ИндиЌи. И заузели су цео север и део центра Африке.
  А током лета и Ќесени освоЌили су остатак Црног континента.
  И било Ќе кул.
  Почела Ќе ваздушна опсада и напад на БританиЌу авионима.
  Немци су користили ресурсе и рад освоЌених териториЌа.
  И притискали су Енглеску као вре"у за удара®е.
  Авиони єу-188 били су мо"ниЌи и напредниЌи. Борци су такође ажурирани.
  ПоЌавили су се нови асови - екстра-класа коЌа Ќе сломила Британце на небу.
  А онда Ќе Черчил, виде"и да су несре"ни, понудио Тре"ем РаЌху мир под било коЌим условима.
  САД су такође биле спремне да попусте и НемачкоЌ и єапану. Фирер Ќе пристао да заустави рат, али под условом да плати велике репарациЌе. И такође заузима колониЌе у Африци и АзиЌи.
  Након тога, Немци су почели да припремаЌу кампа®у против СССР-а. єош четрдесет прве године почео Ќе развоЌ породице тенкова нове генерациЌе, и то веома тешких.
  Наиме - "Пантер", "Тигар" -2, "Лав", "Маус" и помало застарели "Тигар". До Ќуна 1943. у сериЌи су били само Пантер и Тигар. Остале машине се Ќош тестираЌу. Т-4 Ќе такође прошао модернизациЌу, добивши снажниЌе наоружа®е, и Т-3.
  Немци нису имали времена да преопреме своЌу воЌску. НаЌновиЌи ловац МЕ-309 Ќе управо почео да стиже. Истина, у сериЌи Ќе био Фоцке-Вулф - мо"на машина у наоружа®у и брзини. єу-288 Ќе такође тек почео да улази у сериЌу.
  СССР Ќе за две године произвео више од дванаест хи ада тенкова и мали броЌ самоходних топова. Тре"а петолетка Ќе према званичним подацима преиспу®ена. Произведено Ќе више од осамнаест хи ада авиона. Много хи ада пушака и минобацача. Као и око милион аутомата. ВоЌска Ќе пребачена на митра езе.
  У служби Ќе био Т-34-76 и неки други типови тенкова. Конкретно, сериЌа КВ. Мо"ни КВ-3, КВ-4, КВ-5. Истовремено, КВ-3 Ќе тежио шездесет осам тона, а КВ-4 сто осам тона, КВ-5 сто тона. Иако Ќе реална пракса показала да се тешки тенкови често кваре и нису много ефикасни у борби.
  Поред Т-34-76, произведен Ќе и гусеничарски тенк А-20, еволуциЌа претходног БТ, а Т-29 Ќе такође био и гусеничар на точковима, али са три топа.
  Прилично слаб оклоп. Генерално, тенковска флота Ќе била Ќака.
  Више од тридесет три хи аде тенкова, и мали броЌ самоходних топова, као и клинова.
  Истина, део снага био Ќе на Далеком истоку, пошто Ќе єапан развезао руке и припремио се за напад заЌедно са Тре"им раЌхом.
  СамураЌи нису баш Ќаки у тенковима, али имаЌу много пешадиЌе. ук учуЌу"и и колониЌалну.
  Тре"и РаЌх Ќе имао у Ќуну 1941. пет хи ада девет стотина тенкова наспрам двадесет две хи аде совЌетских. Отприлике однос Ќе Ќедан према четири.
  Додуше, било Ќе и трофеЌних, али Ќедва да су кориш"ени. Укупно, Немци имаЌу двадесет и Ќедну тенковску дивизиЌу. У другоЌ половини четрдесет прве године произведено Ќе само 1800 тенкова, са малим губицима, али са хаба®ем. У четрдесет другом ци у испа ено Ќе шест хи ада тенкова. У великоЌ мери захва уЌу"и напорима Шпера. А Тре"и РаЌх Ќе сустигао СССР по броЌу произведених аутомобила годиш®е. Да, квалитет Ќе порастао. ПоЌавио се у сериЌи "Тигар" и Т-4, а Т-3 су унапређени. Уочи инвазиЌе на СССР, ослобађа®е тенкова Ќе достигло хи аду возила месечно, плус самоходне топове. Пантер Ќе ушао у сериЌу, коЌа Ќе надмашила ве"ину совЌетских возила и Т-34-76 у чеоном оклопу и наоружа®у. ОваЌ тенк ниЌе био лош, као ни Т-4 са топом калибра 75 милиметара и калибром 48 ЕЛ, такође супериорниЌи од тридесетчетворке. И сам "Тигар", такође машина, иако застарела, али страшна.
  Али док Ќе Тре"и раЌх био инфериоран у укупном броЌу тенкова. Истина, БританиЌа и САД су нешто дале Немцима. Конкретно, Шермани, отприлике упоредиви по пред®ем оклопу и наоружа®у са совЌетским тридесетчетворком, и енглеским Черчилима, добро зашти"еним оклопом. Укупно, више од две и по хи аде ових тенкова.
  Плус, Немци су имали и италиЌанске тенкове, али слабе, и известан броЌ турских, углавном продатих у САД.
  Немци су довели укупан броЌ тенкова на осамнаест хи ада, плус самоходне топове. Истовремено, СССР Ќош увек има укупно више од тридесет три хи аде тенкова. Али ако узмемо наЌновиЌе, онда "е Немци ве" имати више.
  Док се СССР Ќош ниЌе борио и радио на шинама у мирнодопско доба и био Ќе инфериоран у односу на Немце у наЌновиЌоЌ технологиЌи, коЌа се производила месечно. Нарочито у самоходним пушкама, коЌе су се много производиле, посебно лаке - "Хунтер".
  Штавише, оваЌ АЦС Ќе прилично добар и мобилан.
  Овоме можемо додати десет хи ада Ќапанских тенкова. Али обично су лагани, а неки од ®их ратуЌу са Кином.
  Генерално, постоЌи близак паритет у тенковима. Плус, део немачких аутомобила, посебно Пантера, посаде нису савладале. Дакле, генерално, можемо ре"и паритет по овом пита®у.
  Али горе него у четрдесет првоЌ. Тада су Немци били инфериорни у броЌу. А ®ихови тенкови, возила КВ и Т-34, практично нису продрли.
  И ве" смо морали да се боримо - тачно на два фронта. А савезник Ќе само Ќедан: МонголиЌа.
  У ваздухопловству су ствари Ќош горе. Чини се да Ќе СССР Ќак по броЌу авиона. Али Немци су подигли авиЌациЌу у количини, притискаЌу"и БританиЌу. И развили су вештину асова - посебно Марсе а. ОваЌ пилот, прешавши три стотине оборених летелица, одмах Ќе добио два ордена Витешког крста гвозденог крста са храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  У четрдесет другоЌ години Немци су произвели више од двадесет осам хи ада авиона. За прву половину четрдесет тре"ег, ве" двадесет хи ада, и укупно су успели да сустигну СССР. Са наЌквалитетниЌим машинама.
  Нарочито наЌновиЌи МЕ-309, коЌи Ќе имао седам ватрених тачака, ук учуЌу"и три ваздушна топа од 30 милиметара.
  Сложи"ете се да Ќе ово велика сила. Као и Фоке-Вулф. єу-188 Ќе бомбардер коЌем нема премца.
  Овоме треба додати и Ќапанску авиЌациЌу. Што Ќе силама Осовине дало опип иву предност.
  єапански асови су такође веома искусни. А ®ихови борци су окретни.
  Дакле, на небу Силе Осовине имаЌу превагу и по броЌу и по квалитету снага.
  Плус, Америка и БританиЌа су пребациле известан броЌ своЌих летелица. Посебно су Ќаки амерички бомбардер Б-29 и ловац Аирацобра. Мустанг борац Ќе вероватно гори. Има само шест митра еза. Али би"е и бо е од совЌетских. П-51 Ќе такође добар амерички Ќуришни авион.
  Генерално, узимаЌу"и у обзир западну технологиЌу, немачка и Ќапанска супериорност на небу и броЌ и квалитет и борбено искуство Ќе Ќош ве"и.
  Дакле, на небу "е, наЌвероватниЌе, оса у потпуности доминирати.
  Арти ериЌа Ќе мало бо а. СССР има много пушака и минобацача. Било их Ќе око сто хи ада у Ќуну четрдесет прве године против четрдесет осам хи ада Немаца и коалициЌе. Наравно, Немци су наставили да производе оружЌе, али ипак нису превише водили офанзивне ратове. Дакле, овде Ќе СССР задржао предност. Плус и "Катуша".
  Нацисти Ќесу имали гасне топове, али не у превеликим количинама.
  Дакле, за сада Ќе оружЌе СССР-а Ќаче. Иако су немачки топови 88 мм можда наЌбо и на свету. Произведено Ќе доста. А КатЌуша ниЌе баш Ќака у одбрани. И не превише тачно.
  Дакле, однос снага, како овде да кажем, ма®е-више, и можете да се држите одбране.
  И одбрана Ќе била поЌачана. Молотов ева линиЌа Ќе завршена за две додатне године. И Ста инова линиЌа Ќе обнов ена. Тако да можеш да издржиш.
  У пешадиЌи се такође променио однос снага ... СССР се мобилисао.
  А после четрдесет прве године, где Ќе имао пет и по милиона воЌника, довео Ќе своЌ броЌ на петнаест милиона.
  Размере мобилизациЌе биле су велике.
  Али Тре"и раЌх Ќе распоредио велике снаге. Много страних дивизиЌа, колониЌалних трупа, сателитских армиЌа. И Немци су имали двадесет пет милиона пешака, а савезници пет милиона. Укупно тридесет милиона Ќе велика маржа. Истина, колониЌалне дивизиЌе нису баш добро обучене, али са немачким командантима.
  СС дивизиЌе генерално имаЌу Немце на великоЌ висини. Део Вермахта има велико воЌно искуство. И у том погледу, нацисти су Ќаки. Осим тога, Немци имаЌу огромну предност у мобилности. Овде Ќе производ®а из Европе, а залихе из БританиЌе и САД. У броЌу аутомобила, мотоцикала и камиона код Немаца предност Ќе седам до осам пута.
  И имаЌу више митра еза. Ук учуЌу"и и оне достав ене из Америке и БританиЌе.
  Генерално, нацисти у пешадиЌи су Ќаки. И Ќош десет милиона против СССР-а мобилисао Ќе єапан, не рачунаЌу"и остале делове против Кине.
  Дакле, у погледу  удства, силе Осовине имаЌу велику предност. И у ®еноЌ покрет ивости такође.
  єапанска морнарица Ќе много пута Ќача од совЌетске Пацифика.
  Немци такође имаЌу велику предност у лаЌнерима.
  Али не тако далеко у носачима авиона и великим бродовима. Али ни ту СССР ниЌе Ќак.
  Многи бродови, међутим, имаЌу ИталиЌу. Генерално, и неприЌате  Ќе много Ќачи на мору.
  СССР, инфериоран у ваздуху, квалитету и квантитету, има извесну супериорност у арти ериЌи, више квантитативно него квалитативно. У резервоарима Ќе мало Ќачи по количини, али лошиЌи по квалитету. И уопште, чак и у тенковима, неприЌате  може бити Ќачи. У пешадиЌи Ќе инфериоран по броЌу и покрет ивости. Многи делови Тре"ег РаЌха су колониЌално топовско месо, као и єапанци. Али у СССР-у нису сви мобилисани правилно обучени. Нацисти имаЌу више борбеног искуства. Истина, совЌетске трупе су у доброЌ одбрани.
  Прилично мо"на, проЌектована одбрана даЌе шансу да задржи броЌну пешадиЌу.
  Има пуно митра еза и топова и то такође пове"ава издрж ивост.
  Две линиЌе Молотова и Ста ина, а иза ®их се гради и тре"а.
  У целини, позициЌа СССР-а Ќе стратешки безнадежна. У рату исцрп ива®а, пре или касниЌе, ®егови сателити, коЌи су у економиЌи и ресурсима супериорниЌи од Тре"ег раЌха, ук учуЌу"и Турску и єапан са колониЌама, "е победити.
  єедна нада у случаЌу дуготраЌног рата, БританиЌа и СЌеди®ене Државе могу отворити други фронт.
  Па, Ќош Ќедно чудесно оружЌе...
  У сваком случаЌу, опклада Ќе на чврсту одбрану. И да истроши и заустави неприЌате а.
  Ста ин, међутим, и пре рата покушава да преговара. На пример, уступити део териториЌе Немцима. Или понудите закуп нафтних бунара.
  Или можда платити репарациЌе - у житу, нафти, злату, уг у или чак конзервама?
  Хитлер, међутим, не жели мир. То Ќе разум иво - воЌска СССР-а Ќе потенциЌална прет®а. Као и комунистичка идеологиЌа. Дакле, они су смртни неприЌате и.
  А Фирер жели рат.
  Хирохито такође са®а о освети за Кхалкхин Гол. И жели пространства Сибира.
  Да, и у СЌеди®еним Државама многима не смета да се боре против СССР-а.
  Али док их Хитлер не позива. Однос снага Ќе ужасан... И шта да се ради?
  Ста ин, наравно, таЌно покушава да преговара са Британцима и Американцима.
  Али су му рекли: држи се из све снаге, па "емо онда видети. Можда можемо помо"и. И не"емо ризиковати.
  Укратко, рат Ќе постао неизбежан... И Ќош увек има проблема - Црвена армиЌа ниЌе баш добра у одбрани. Учена Ќе да се бори на страноЌ териториЌи и напада, а не брани.
  Али Немци су ипак заузели пола света и знаЌу много да ураде.
  22. Ќуна 1943. године почео Ќе рат. НиЌе било неочекивано, али се ипак тактички испоставило да Ќе било изненада. Одмах су све снаге Фрица бачене на неприЌате а.
  И спреман да уништи неприЌате а.
  Ве" у првим сатима показало се да су Немци били Ќаки у ваздуху. И да имаЌу много воЌника на високом нивоу. И да Ќе "Тигар" веома добар тенк за продор, иако застарео. И страшна снага МЕ-309 и Иу-288.
  Да, ова армада Ќе пожурила, а ®ихове совЌетске трупе су наишле на тврдоглав отпор.
  Борбе су се одвиЌале дуж целе границе. И ишли су углавном под диктатом Вермахта. Пе®али су се као инсекти, броЌни пла"еници.
  Како се испоставило, утврђе®а су се налазила преблизу границе и нису имала дово ну дубину у одбрани. Штавише, и што Ќе наЌважниЌе, то су грешке генерала, коЌи су имали мало искуства и нису баш разумели како да одрже одбрану.
  А воЌнички дух многих Ќединица, посебно у УкраЌини, показао се слабим.
  И масовна предаЌа и дезертерство су постали правило. Посебно у западноЌ УкраЌини.
  А у ЗакавказЌу, где су Турци и Немци напредовали, била Ќе немирна страна воЌска. НеприЌате  Ќе успео да се пробиЌе и опколи єереван. Али сам град ниЌе одустаЌао.
  Батуми Ќе, после десетодневних упорних борби, заузет. Немци су ве" првих дана успели да продру на десетине километара у совЌетску одбрану. И одсече БЌалисток ... И поЌави се казан испод Лава. И иако су нацисти остварили ма®и напредак у прве две неде е него у стварноЌ историЌи у четрдесет првоЌ години, совЌетским трупама Ќе било тешко да преузму инициЌативу. Дакле, неприЌате  Ќе Ќачи.
  Ако су у четрдесет и првоЌ години Немци имали предност у пешадиЌи, тек у првим данима. А онда Ќе предност прешла на Црвену армиЌу. Овде ниЌе било шта да се мобилише.
  И клинче®е се показало опасним... И тако су Немци успели да се борбама пробиЌу до Минска. А ово Ќе ве" озби но.
  У самом граду избиле су жестоке борбе. Фирер Ќе наредио да напредуЌу и да се не предаЌу. И Ста ин Ќе наредио - ни корак назад!
  Месец дана након почетка офанзиве, Немци су се извезли до Березине и заузели Минск... Приближили су се Житомиру.
  єапанци су успели да опколе Владивосток. И ово Ќе такође озби на тврд®а са ®ихове стране. Заузет Ќе и значаЌан део МонголиЌе.
  Немци су такође, заЌедно са сателитима, заузели МолдавиЌу и почели да се приближаваЌу Одеси. И то Ќе кул.
  Ста ин се осе"ао краЌ®е неприЌатно. И схватио Ќе своЌу пропаст, против такве коалициЌе.
  Опет Ќе понудио мир. Али Фирер, наравно, ниЌе желео. А Немци су наставили да напредуЌу...
  На краЌу Ќе Ста ин одлучио да задржи одбрану на Д®епру.
  Два месеца након почетка рата, нацисти су стигли до Д®епра, ау центру су се чак приближили Смоленску.
  єереван, окружен Турцима, Ќош се држао... створена Ќе изузетно опасна ситуациЌа.
  Ста ин Ќе сазвао састанак воЌске. Треба нешто учинити. Ако се само браните, губитак Ќе само пита®е времена.
  Жуков Ќе понудио да удари у центар. Иако снаге нису биле дово не ... Ве" у августу ...
  Први тенкови Лев поЌавили су се на фронту. Сазреле су за борбену употребу нешто касниЌе. Ова машина Ќе била тешка деведесет тона, и са снажним топом. Чеона заштита Ќе чврста: сто педесет милиметара чела трупа са косинама, и двеста четрдесет милиметара чела тор®а. Такав тенк Ќе држао сва возила СССР-а, а ®егов топ калибра 105 мм са дужином цеви од 70 ЕЛ пробио Ќе чак и КВ-4 са пред®им оклопом од 180 мм.
  Ово Ќе заиста озби но оружЌе. Али превелика тежина, наравно, отежавала Ќе маневар и брзину. Да, пишто  Ќе испалио само пет хитаца у минути. Немци су добили мо"ан тенк, али не баш практичан за употребу.
  ПоЌавио се и "Тигар" -2. ОваЌ аутомобил се показао бо им у практичном смислу него у стварноЌ историЌи. Пошто Ќе створен и имплементиран мотор од хи аду ко®ских снага. А са тежином од шездесет осам тона, ова машина се показала релативно покретном и брзом и ниЌе се тако често кварила.
  Почео Ќе да стиже и "пантер" -2. Био Ќе тежак педесет три тоне, али Ќе то надокнадио мотор од 900 ко®ских снага. Топ 71ЕЛ дугачак 88 милиметара био Ќе дово но Ќак, а оклопна, прецизна и брза па ба била Ќе задово аваЌу"а, или чак добра, за борбу против неприЌате ских тенкова.
  Ова возила су показала своЌ ниво у биткама. У септембру су Немци коначно опколили Смоленск. Пал и град Талин. Немци и ®ихове колониЌалне хорде су се заЌедно са сателитима приближиле Ле®инграду.
  Дошао на Крим. КиЌев, коЌи Ќе стаЌао на брду и био добро утврђен, и да е се држао ...
  Дошао Ќе октобар... Падала Ќе киша и крета®е нациста Ќе успорило.
  НиЌе било могу"е брзо окончати рат. єапанци су такође стали, блокирали Владивосток, заузели ве"и део МонголиЌе и успели да заузму Хабаровск.
  Немци су до сада одлучили да не див аЌу, ве" да притисну авионе. Штавише, било Ќе доброг развоЌа млаз®ака. А бомбардери нове формациЌе могли су да бомбардуЌу практично некаж®ено.
  Да, и балистичке ракете, ово Ќе такође велика мо" разара®а.
  Истина, они су скупи и немаЌу велику тачност.
  Али млазни бомбардери изгледаЌу веома обе"аваЌу"е.
  И Немци су кренули у ваздушну офанзиву. Нови авиони єу-488 и ТА-400 могли би да бомбардуЌу фабрике СССР-а на Уралу и иза Урала. Нови єу-488 Ќе први сериЌски немачки бомбардер са четири мотора.
  За разлику од америчког Б-29, има ма®у површину крила и ве"у брзину. А ТА-400 уопште има шест мотора и снага Ќе огромна.
  Немци и ®ихови сателити су коначно прешли у дефанзиву у новембру. Само су се борили и бомбардовали. Дошло Ќе до ваздушног напада.
  А у биткама Ќе било много лепих девоЌака.
  Овде се посада Елизабете бори на тенку Т-34-76. ДевоЌке упркос хладно"и у бикиниЌу и босоноге.
  Кре"у се, а против ®их Ќе Пантер. Ратник ЕфросиниЌа убрзава тенк уз помо" голе, округле пете и пева:
  - За идеЌе комунизма
  Храбро у борбу
  И воЌска фашизма
  Сломи"емо се!
  "Пантер" у чело се не може пробити. И морате ЌоЌ се приближити да бисте се укрцали. ДевоЌке се играЌу миши"има штампе. Њихов тенк се брзо приближава неприЌате у.
  Пантер пуца. ПроЌектил смртоносне силе лети, али се тридесет и четири избегава.
  Катарина приме"уЌе:
  - Ризична тактика!
  Пушке Пантера испа уЌу петнаест метака у минуту. И врло Ќе тешко склизнути до же ене уда ености.
  ДевоЌке певаЌу:
  - И у звезданим висинама и планинскоЌ тишини,
  У морском таласу и жестокоЌ ватри!
  И бесна, и бесна, и бесна ватра!
  А сада им тенк провлачи између "пантера" и пуца на ®их са стране.
  Ево борбених девоЌака. И аутомобили горе. Прво Ќе пробушен Ќедан пантер, па други.
  Елена га узе и цврку"е:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини - СССР!
  И опет девоЌке у брзом крета®у тенка. И нокаутираЌте "Тигра". Очигледно су кул.
  Елизабет Ќе усхи"ено певала, притискаЌу"и босе ножне прсте:
  - И иду у боЌ - девоЌке су босе,
  Велики елемент, кул елемент!
  Ратници шта ре"и - на врху!
  Победите неприЌате е свом брзином пантера. Нико их не"е зауставити.
  А на небу АнастасиЌа Ведмакова, она Ќе и да е лопов. Ове девоЌке су Ќедноставно Ќезиве.
  И како се агресивно и без церемониЌе боре.
  ДевоЌка га Ќе узела и голим прстима уперила авионски пишто  и погодила неприЌате а.
  Затим Ќе цвркутала:
  - єа сам наЌбо а жена!
  И борба се настав а...
  Акулина Орлова риче, коси противнике:
  - Имам супер девоЌку!
  И опет коси неприЌате а. То су они коЌи су покрадени.
  И она прави дупло ротира®е удараЌу"и МЕ-309 што Ќе прилично кул.
  Ево ратника коЌе освет аваЌу Луфтвафеу.
  Акулина Орлова голим прстима обара неприЌате ски авион и шкрипи:
  - Слава СССР-у!
  У редовима Ќе и Мирабела Магнети", само чудоубица. А оваЌ пилот самоуверено обара нацисту троструким буретом и шкрипи:
  - За наЌве"е идеЌе комунизма на планети Зем и!
  Испоставило се да Ќе ово стварно кул.
  Три девоЌке се понашаЌу као да су крале и веома су борбене по висини и величини.
  Зима Ќе ве" дошла. И мраз... Црвена армиЌа покушава да напредуЌе.
  Али неприЌате  Ќе ма®е-више спреман за зиму. Овог пута, Вермахт Ќе, за сваки случаЌ и за хладни период, опскрбио оде"у и храну.
  Истина, колониЌалне трупе су веома хладне и неприЌатне.
  Црвена армиЌа Ќе успела да ослободи Смоленск и потисне нацисте преко Д®епра у УкраЌини.
  Али неприЌате  Ќе Ќак, а ®егова летелица див а. И бомбе, бомбе, и опет бомбе!
  А сада млазни ловци у борби. И уместо Фоке-Вулф, напредниЌа машина ТА-152. И ово Ќе, наравно, такође велики проблем.
  У авиЌациЌи су Ќаки и Немци и єапанци. МарсеЌ за четири стотине оборених летелица добио Ќе високо призна®е - Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. А за пет стотина одликован Ќе Великим крстом Гвозденог крста.
  ОваЌ пилот Ќе заиста постао Ќедноставно легендаран. А он Ќе само но"на мора за совЌетске пилоте.
  Ста ин Ќе чак приметио:
  - То Ќе црни ђаво! И време Ќе да га поша емо у пакао!
  Да, рат Ќе у току. Зими су постигнути неки успеси, али ниЌе дошло до одлучуЌу"ег преокрета.
  Истина, млазни ловац МЕ-262 се показао не баш поузданим и ефикасним. А мотор Ќе далеко од савршеног. Али ТА-152 Ќе много практичниЌи од Фоцке-Вулф-а. И ова машина се Ќош увек користи не само као ловац, ве" и као Ќуришна летелица и фронтални бомбардер.
  Аутомобил се показао вишенаменским и озби ним. До сада се у СССР-у поЌавио само єак-9, коЌи Ќе поЌедностав ен, а МИГ-3 Ќе укинут.
  У проле"е, како се снег топио и нацисти су поново почели да напредуЌу, постало Ќе топлиЌе.
  А Ќужне трупе су се бориле спремниЌе када ниЌе било мраза. Борбе су биле жестоке.
  Црвена армиЌа Ќе водила тешке борбе. Али снаге су биле неЌеднаке. Немци су користили Пантер-2 као наЌмасовниЌи тенк, машину са мо"ним наоружа®ем и добро зашти"ену у чело. И "Тигар" -2 Ќе такође пристоЌан.
  Маус Ќе такође учествовао у биткама.
  Иако Ќе ова машина претешка и спора. А тенк "Лав" Ќе заправо повучен из производ®е.
  єош увек у сериЌи Ќе био модернизовани Т-4. А Т-3 Ќе ве" повучен из производ®е.
  СССР такође има проблема ... Неопходно Ќе модернизовати сериЌу КВ. И Ќош увек Ќе неефикасна.
  ИС-2 се Ќош ниЌе поЌавио. Али Т-34-85 Ќе отишао у сериЌу. И ово Ќе генерално логично.
  А тешки тенкови су потпуно повучени из производ®е. Ста ин Ќе наредио да се клади на Ќедан масивни Т-34-85. Што Ќе генерално логично. Иако га ова машина "пантер" -2 ниЌе узела у чело. Али могло би да погоди страну.
  У лето су се поЌавили немачки млазни бомбардери Арадо, коЌе совЌетски ловци нису могли ни да сустигну. А ово Ќе озби но.
  Нацисти су заузели Смоленск, ВЌазму, Ржев и Кали®ин.
  Блокирани Ле®инград... До краЌа лета Москва Ќе била уда ена само стотину километара.
  Али Црвена армиЌа се борила веома тешко. єапанци су завршили заузима®е МонголиЌе и извршили инвазиЌу на Централну АзиЌу.
  СитуациЌа се изузетно закомпликовала.
  Ста ин Ќе бацао громове и му®е, а с времена на време падао у хистериЌу. Али то ниЌе много помогло.
  СитуациЌа Ќе постаЌала све тежа. У Ќесен су Немци променили план и скренули на Ќуг, ка Кавказу.
  Орел, Курск, ау октобру и Воро®еж су заузети... КраЌем новембра Црвена армиЌа се повукла иза Дона и тамо се учврстила. Изгуб ене су значаЌне териториЌе.
  А притисак нациста Ќе растао.
  Нарочито то добиЌаЌу млазни бомбардери. И гризу веома Ќако.
  Али совЌетске девоЌке се боре на великоЌ висини.
  Немци покушаваЌу да се пробиЌу до Ле®инграда. Напад на Новгород. Али храбре четири девоЌке стаЌале су им на путу.
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату на нацисте и певала:
  - Тако Ќе...
  ЗоЌа Ќе голом петом лансирала дар смрти и додала:
  - НеприЌате ...
  Августин Ќе подлегао нечем рушилачком и зацвилио:
  - Мисли...
  Светлана Ќе голим прстима бацила гранату и зашкрипала:
  - Шта...
  Наташа Ќе босим ногама бацила пар лимуна и викнула:
  - Руски...
  ЗоЌа Ќе такође подлегла нечему енергичном и смртоносном, шкрипу"и:
  - Управ ао...
  Августин Ќе лансирао смртоносно, мрм аЌу"и:
  - НеприЌате ....
  Светлана Ќе поново подлегла деструктивном и вакнула:
  - Пауза!
  Наташа се окренула и зацвилила:
  - СЗО...
  ЗоЌа Ќе пуцала и на црне странце коЌе су нацисти регрутовали и цвилила:
  - Изазов!
  Августин Ќе говорио са силом и бесом:
  - То...
  Светлана Ќе подлегла са осмехом пантера:
  - НА...
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - Борити се...
  ЗоЌа Ќе голим прстима бацила поклон смрти и промрм ала:
  - Напади!
  Августин се ук учио и промрм ао:
  - НеприЌате и...
  Светлана Ќе голим табанима дала гомилу граната, и како виче из свег гласа:
  - Добро...
  Наташа Ќе закуцала рафал и сиктала:
  - Бесан...
  ЗоЌа Ќе пресекла нацисте и зацвилила:
  - Победити!
  Августин поново опали и викну:
  - Бесан...
  Светлана Ќе цвркутала док Ќе пуцала:
  - Победити!
  Наташа Ќе поново бацила гранату своЌом грациозном, босом ногом, цвркутала:
  - Уништи"емо нацисте!
  ЗоЌа га узе и цврку"е:
  - Буду"и пут у комунизам!
  И бацила лимун голим прстима.
  
  Ратници певаЌу из свег гласа;
  Велика зем а СССР,
  КоЌи Ќе наЌбо и у универзуму...
  Десило се милион проблема са преброЌава®ем
  Али наш посао Ќе рад и ствара®е!
  
  ВеруЌте да неприЌате  не"е освоЌити зем у,
  КоЌа Ќе лепша и Ќача од свих...
  Ускоро "емо поставити поуздан штит,
  И коначно "емо веровати паметниЌе...
  
  Да, уЌка Сем Ќе одлучио да помогне,
  Нацистима после промене власти у РаЌху...
  И мо" нациста Ќе обнов ена,
  НеприЌате  жели да распарча СССР!
  
  Сада морамо озби но да се боримо
  Са нацистима да су Ќаки брзи...
  али удари"емо под стомак неприЌате а,
  У славу наше маЌке РусиЌе!
  
  Не, Ќедноставно не можеш да разбиЌеш руски,
  Знамо како, волимо да се храбро боримо...
  Овде Ќе Вермахт одлучио да нас нападне,
  Али може само да се сруши, а не да се исцеди!
  
  У РусиЌи сваки ратник из Ќасла,
  Дете вуче руке за пушку...
  Нека буде веома паметан чароб®ак
  Ко Ќе створио ову планету!
  
  За Хитлера, не узимаЌ Москву на зуб,
  Добио Ќе Ќак ударац у ®ушку...
  Зашто се попео у РусиЌу, не разумем,
  Слабо му Ќе да мачем убиЌе бацил!
  
  Да, близу Москве неприЌате  Ќе добио батина,
  ДевоЌке су му дале голу потпетицу ...
  Видите да Ќе Фирер Ќедноставно морон -
  Кол задирао у комунизам дао!
  
  Овде долазе пионири са песмама,
  У нападу уз буба®...
  Нека Фирер буде капут сада,
  И ми "емо возити Фрице у зароб еничкоЌ формациЌи!
  
  Дечак Ќе бос на снежном наносу,
  Корак напред без страха...
  Нацисти "е ускоро бити отерани у ковчег,
  И руже "е цветати у блиставом маЌу!
  
  И Хитлер "е ускоро имати кабине,
  У"и "е у гроб. и ®егов наследник Геринг...
  Ускоро "емо ставити Фирера на удицу,
  иако понекад тешка бод икава метла!
  
  Створи"емо диван руски свет,
  У коме "е владати РусиЌа, веруЌте ми...
  Шекспир се ниЌе усудио да компонуЌе тако нешто,
  Мада нападаЌу РусиЌу притиском ђавола!
  
  Хитлеров сурови притисак Ќе вид ив,
  Помаже му бивши савезник...
  НиЌе ни чудо што се чуЌе сте®а®е девоЌака,
  У раЌу се ускоро не"е видети где!
  
  Да, уЌка Сем Ќе променио руту,
  И тенкови, авиони се ша у нацистима...
  У ®еговоЌ теж®и, єенкиЌи су веома кул,
  Да отераЌу Ќош комуниста у ковчег!
  
  Било Ќе горе, иако Ста инград,
  Сломио сам скоро све стране нациста...
  Настало Ќе такво незаустав иво поравна®е,
  Под овим небом, дефинитивно чисто!
  
  Па, шта да се ради - девоЌке су ван контроле,
  Скрива®е од Фирера хорде у биткама ...
  И чизме не одговараЌу девоЌкама,
  Они увек знаЌу да се боре!
  
  За девоЌке мраз ниЌе страшно,
  Када су се борили код Москве,
  Били скоро голи и боси,
  Баца®е гранате босом ногом!
  
  Па шта си хтео Геринга,
  Па, мислио сам да "е ти єенкиЌи одмах помо"и...
  И засадио тотални хаос,
  А девоЌке само Ќаучу од див ег беса!
  
  Воде се прилично крваве битке,
  ДевоЌке знаЌу да заувек веруЌу да не одустаЌу ...
  Не"емо имати нуле на рачунима,
  А мо"ан РПГ се став а у ранац!
  
  Ратници су лепота
  И сама Лада Ќе спремна да се бори за ®их ...
  ИмаЌу голубове свете чистоте,
  Нека буде Ќедноставно наЌвиша награда!
  
  Да, веруЌем да "е до"и Бог сила Сварог,
  И мртви у борби "е васкрснути...
  И затруби у славни рог ловца,
  И добитак "е бити наЌпоштениЌи!
  
  Не"е више бити туге на зем и,
  И горке "е сузе пресушити...
  Живе"емо у ЌедноЌ породици зна-
  А зли ђаволи "е Ќедноставно умриЌети!
  
  Момци пионири смело у борбу,
  босоноги момци Ќуре кроз снег..
  ВеруЌем да "е РусиЌа увек бити са вама,
  Мада "е се понекад та®ири покварити!
  
  Бог Исус "е васкрснути све пале,
  И влада"е са Белим Богом...
  Храбро "емо поди"и штит за ота¤бину,
  Би"е величанствена дужност служити РусиЌи!
  
  Да, Сем Ќе лукав, Ќедноставно лукав,
  Његове врло разум иве же е...
  Он Ќе пипци Москви сада постер,
  А ота¤бину чекаЌу зла искуше®а!
  
  Али са нама су Лада и Господ Перун,
  И Ле®ин, Ста ин, и наЌмудриЌи Троцки...
  Што Ќе, очигледно, савиЌало воЌску,
  И наЌважниЌи славуЌ Висоцки!
  
  Укратко, би"е мноштво светих богова,
  Победи"емо у борби противника...
  И поди"и много Ќаких песница,
  За славу наЌве"ег воЌника!
  
  ДевоЌке нападаЌу босе
  Они трче и не боре се, познаЌу мраз ...
  Не вуци их у битку, сматраЌ их силом,
  ЗнаЌ да скерлет сиЌа у светлости руже!
  
  Укратко, борци за своЌу ота¤бину,
  Служи у незаинтересованости поносан...
  нека се поносе дедови и очеви,
  А са неба не очекуЌете поклоне ни за пени!
  Наташа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - С неба...
  ЗоЌа Ќе такође голим прстима бацила гранату и рекла:
  - Звездица...
  Августина Ќе босом ногом лансирала дар смрти и певала:
  - Светао...
  Светлана Ќе такође бацила гранату, босом ногом, и рекла:
  - Кристално!
  Наташа се окренула и просиктала:
  - єа теби...
  ЗоЌа Ќе голим прстима лансирала дар смрти, сик"у"и:
  - Песма...
  Августин Ќе подлегао голом петом, што доноси смрт и зацвилио:
  - Пева"у...
  Наташка Ќе наставила агресивно певаЌу"и:
  - О томе....
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила пакет експлозива, распршила нацисте и зацвилила:
  - Дома"и...
  Августина Ќе голом петом дала гомилу граната, издала:
  - Ста ин!
  Августин Ќе узео и разапео редове, а ®ене голе ноге су разорено летеле дуж Фрица:
  - Подели"емо противнике!
  Светлана га Ќе узела и бацила голом петом, гомилу граната, и зацвилила:
  Сломимо фашисте!
  А четворица су наставили да пуцаЌу и бацаЌу гранате. Кретао се немачки "Тигар" -3. Машина са топом од 128 мм. И пуца у себе.
  А девоЌке су бацале гранате. Поткопавали нацисте. И они су узвратили. Попели су се напред. Тенкови се поново котр аЌу. Помера наЌновиЌи немачки "леопард" -1. Веома мобилан ауто.
  Али ®егове девоЌке су га преузеле и нокаутирале. Поцепали су на комаде мобилну машину са гаснотурбинским мотором. И разнели су Ќе у комаде.
  Наташа Ќе уз смех приметила:
  Одлично се боримо!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Веома кул!
  Августин Ќе мудро приметио:
  - Ми "емо победити!
  И босом ногом испалила противтенковску гранату. єака девоЌка, снажна девоЌка. И има толико духовитости.
  Светлана Ќе такође прстима босих ногу лансирала поклон смрти и ударила неприЌате а. Веома агресивна девоЌка, очиЌу боЌе различка. Она има такву духовитост, и пролазну снагу!
  Наташа се окренула и нацерила:
  - За свету РусиЌу!
  ЗоЌа Ќе пуцала веома активно, и нацерила се, показуЌу"и бисерне зубе:
  - єа сам ратник тог нивоа коЌи не бледи!
  Пуцао Ќе и Августин. Покосио нацисте и грк ао:
  "єа сам ратник великих амбициЌа!"
  И открила Ќе своЌе бисерне зубе!
  Светлана Ќе потврдила:
  - Веома велике амбициЌе!
  ДевоЌке су се бориле веома дуго. И наравно успели су у воЌном раду. Они су апсолутно прелепе лепотице. Изванредан ум. И пуцаЌу у прву класу.
  
  МАЛО ДРУГАЧИєЕ О РУЗВЕЛТУ
  Френклин Рузвелт Ќе умро много раниЌе, у чудном преокрету судбине 30. Ќануара 1943. године. Иако Ќе Хенри Волас важио за левичара, показао се много више идеалистом и захтевао Ќе да Ста ин, у замену за воЌну помо", спроведе политичке реформе и амнестиЌу све политичке затворенике.
  Оштра реакциЌа Ста ина, коЌи Ќе такође управо извоЌевао велику победу код Ста инграда, и осе"ао се веома чврстим и Ќаким, на утила Ќе Воласа, и он Ќе наЌавио прекид воЌне помо"и СССР-у. Негативну улогу одиграла Ќе и позициЌа Черчила, коЌи ниЌе желео брзо напредова®е Црвене армиЌе у Европи и неочекивану флексибилност Адолфа Хитлера, коЌи Ќе наЌавио замрзава®е "коначног реше®а ЌевреЌског пита®а". Фирер Ќе успео да убеди разумне  уде из окруже®а, ук учуЌу"и, што Ќе чудно, главног ¤елата Тре"ег раЌха, Химлера.
  Аргумент Ќе успео: да єевреЌи не"е нигде, а ако изгубите рат, можете изгубити све и неповратно. Па, победивши на Истоку, би"е могу"е разговарати са савезницима на другачиЌи начин.
  У сваком случаЌу, САД су замрзле воЌне операциЌе, БританиЌа такође, и иако формално чак ни примирЌе ниЌе званично обЌав ено, испоставило се да Ќе сукоб на западу сма®ен. Што Ќе, наравно, користило Вермахту. Немачка подморничка флота зауставила Ќе нападе, савезници су се умотали, одуговлаче"и стратешко бомбардова®е.
  СовЌетске трупе су, као у стварноЌ историЌи, заузеле Курск почетком фебруара 8. и Белгород 9. 15. фебруара почео Ќе Ќуриш на Харков, коЌи Ќе, избегаваЌу"и опко е®е, напустио немачке трупе. єош раниЌе су нацисти напустили Ростов на Дону.
  18. фебруара Хитлер Ќе лично стигао у штаб. Дао Ќе Маинстеину нова овлаш"е®а. Осим тога, поЌача®а су журно пребачена са Запада. Пре свега, наравно, авиЌациЌа. Западни фронт Ќе апсорбовао авион не тако мало - скоро половину авиона. Неколико дивизиЌа коЌе Ќе планирано да се пребаце у Африку послато Ќе железницом на исток. Осим тога, из Француске и Балкана пребачене су све ма®е-више борбене формациЌе, а у самоЌ НемачкоЌ Ќе тотална мобилизациЌа и рат обЌав ен од стране РаЌхстага.
  МаЌнштаЌн Ќе 19. фебруара наредио 4. тенковскоЌ армиЌи да крене у контраофанзиву како би зауставио напредова®е совЌетских трупа кроз Павлоград. Павлоград Ќе 22. фебруара заузет. Задатак одбране путева ка Д®епру са севера преко Краснограда или Д®епропетровска, или преко Полтаве или Кременчуга, поверен Ќе групи Кемпф.
  За разлику од праве историЌе, Немци су успели много више. Захва уЌу"и увође®у свих своЌих ваздушних армиЌа у борбу, поново су имали предност у ваздуху. Поред тога, у офанзиви Ќе учествовало више копнених трупа, ук учуЌу"и 30 потпуно нових тенкова Тигер, коЌи су у стварноЌ историЌи неславно заглавили у афричком песку.
  Немци су успели да опколе Харков шест дана раниЌе од стварне приче, 8. марта, Белгород су заузели Фрици, а Белгород Ќе у покрету заузео 9 дана раниЌе - 10. марта.
  Нацисти су такође налетом успели да заузму Курск, затворивши Ќош Ќедан обруч 14. марта. Фрицови су 18. марта заузели и Стари Оскол. Међутим, отоп е®е коЌе Ќе уследило и хероЌски отпор совЌетских трупа спречили су нацисте да постигну успех. Али губици Црвене армиЌе у котловима показали су се значаЌниЌим него у стварноЌ историЌи, а Курска избочина Ќе пресечена у марту 1943.
  МеЌнштаЌнов успех се показао озби ним, али ограниченим, тако да нацисти нису могли ни да врате све што су изгубили током операциЌе Воро®еж-Касторное. Иако сада више нису имали главобо у - Курску избочину. Али то Ќе створило додатне проблеме: где и како напасти?
  Док су се савезници понашали пасивно, немачка привреда Ќе била веома активно расплетена. Производ®а тенкова и самоходних топова се удвостручила за три месеца, достигавши 1.200 возила месечно, ук учуЌу"и наЌновиЌе "тигрове", "пантере" - знатно супериорниЌе у борбеноЌ мо"и у односу на совЌетску опрему. Али посаде су и да е морале да савладаЌу нове тенкове и да се сете своЌих дечЌих болести.
  А ниЌе лако изабрати правце за офанзиву. Можете да пређете на Москву, и поново покушате да се осветите за Ста инград, да се пробиЌете до кавкаске нафте. Ле®инград, где Ќе СовЌетима тешко да пребаце поЌача®а, могао би да постане Ќедан од ци ева.
  Немци су чекали три месеца, скупили снаге и нове тенкове, обучили регруте. Ве" у воЌсци и четрнаестогодиш®и дечаци нису реткост, формиране су многе стране дивизиЌе. Снага Вермахта достигла Ќе максимално 10,5 милиона воЌника и официра, чак и ако Ќе квалитет трупа био нешто сма®ен.
  У ваздуху су се борбе водиле са промен ивим успехом. Нацисти су пове"али производ®у авиона, и деловали активниЌе.
  Њихови асови су, по правилу, бирали своЌе место битке, и трудили се да не уђу у битку, попуштаЌу"и у броЌу.
  Треба напоменути да Ќе Фоцке-Вулф, иако инфериорниЌи од совЌетских авиона у маневарскоЌ способности, али велика брзина током ро®е®а му Ќе омогу"ила да побегне када Ќе напустио реп, а мо"но оружЌе да обори авион од првог прилаза. Дакле, ниЌе било могу"е у потпуности искористити предност над нацистима, ве" су у ваздуху доминирали искусниЌи немачки асови, са снажниЌим оружЌем.
  Хитлер Ќе ипак одлучио да нападне Кавказ, само на мало другачиЌи начин. Наиме, прав е®е главног правца од Ста инграда, а тамо сла®е група армиЌа "А" и "Б". Реше®е, наравно, ниЌе оптимално, али после губитка ржевског мостобрана, напредуЌу"и на Москву, Немци би морали да савладаЌу веома мо"ну линиЌу одбране.
  На рачун Ле®инграда, тада напад на град-цитаделу ниЌе донео Тре"ем раЌху чак и ако Ќе био успешан, одлучуЌу"е дивиденде.
  Дакле, остаЌе да се кре"емо на Ќуг. Ста ин Ќе ипак претекао Хитлера.СовЌетске трупе су 22. Ќуна кренуле у офанзиву на орловском и куском правцу. Разлог за напушта®е тактике чека®а био Ќе повезан са пасивним понаша®ем савезника: нема мира, нема рата. Шта се друго могло толерисати, него ... Недостатак дуралуминиЌума, уз све ве"у производ®у немачких авиона, постепено Ќе све више преносио инициЌативу на Луфтвафе.
  Штавише, нацисти су ве" имали веома добар бомбардер Иу-188, коЌи Ќе развиЌао брзину коЌа Ќе била супериорниЌа или барем не инфериорниЌа у односу на єаке, а чак Ќе и успешно тестирао Иу-288. Послед®и аутомобил, уз сериЌски ДО-217, могао би да буде веома добар стратешки бомбардер. И тиме Ќе немачка авиЌациЌа постала краЌ®е непово ан фактор за совЌетске трупе.
  Хитлер Ќе, пак, оклевао са офанзивом, па Ќе ишло формира®е нових тенковских дивизиЌа и обука посада. Због недостатка бомбардова®а, Тигрови и Пантери су ослобођени више него у стварноЌ историЌи и морали су да се савладаЌу.
  Немци су успели да се припреме за одбрану у целини, нису могли да буду изненађени. Борбе су траЌале више од месец дана. СовЌетске трупе су се сусреле са новом немачком технологиЌом и испоставило се да су "пантер" и "тигар" у надолазе"им биткама били за ред величине Ќачи од совЌетских возила. Буттинг ниЌе дао Т-34 и КВ реалну шансу за победу. Штавише, производ®а возила са снажниЌим топом од 85 мм Ќош ниЌе савладана, а 76 мм "Пантер" и "Тигар" нису могли да се супротставе.
  СовЌетске трупе су само у неким областима напредовале до петнаест километара и претрпеле огромне губитке. Немци су могли да пређу у контраофанзиву. Међу командантима треба иста"и Ромела, придошлицу на источном фронту, али надалеко познатог на Западу. Успео Ќе да се добро докаже у борби са СовЌетима.
  Немци су успели, развиЌаЌу"и контраофанзиву, да дођу до Дона. Али онда су, уместо да напредуЌу на Москву, скренули на Ќуг.
  Фирер Ќе жудео за осветом за Ста инград. Треба напоменути да Ќе то у почетку чак и користило Немцима. Ста ин ниЌе веровао у опциЌу понав а®а операциЌе Блау и пребацио Ќе све своЌе резерве ближе Москви. Као резултат тога, нацисти су, кре"у"и се дуж Дона, ушли у совЌетске трупе са зад®е стране.
  Међутим, Црвена армиЌа Ќе ве" била другачиЌа. СовЌетски генерали, коЌи су стицали борбено искуство, деловали су вештиЌе, а сами воЌници су се приметно качили. Фрицови нису били у ста®у да пређу Дон и пробиЌу се до Ста инграда. Максимум ®ихових достигну"а, заузима®е Ростова на Дону и приступ реци дуж целог ®еног распона. Истина, совЌетске трупе су изгубиле Ворошиловград, До®ец и значаЌне териториЌе, али нацисти нису могли да заузму током лет®е и Ќесе®е кампа®е, чак ни оно што су успели да ураде 1942. године. Оно што Ќе Ста ин сматрао извесним успехом. Ако се има у виду да се СССР сада борио на Ќедном фронту.
  Прет®а од єапана Ќе слабила као порази Зем е излазе"ег сунца као последица пораза у Тихом океану. И док се СССР ниЌе могао превише плашити за Далеки исток.
  Зими Ќе почела контраофанзива Црвене армиЌе. БроЌни немачки тенкови на хладно"и и снежним наносима очигледно су попуштали, а степенасти распоред ва ака закрчио Ќе шасиЌу. Али овде ниЌе било могу"е пости"и потпуни успех. Немци су били мало потиснути у центар, па су подбацили на Дону, али Ле®инградска област, због премо"не одбране неприЌате а, ниЌе могла да буде ослобођена. Докле год се одржавала блокада. И Немци су много научили, али су ве" били исцрп ени од рата. Следе"е лето Ќе био покушаЌ да се преотме инициЌатива Фрица. Али опет нацисти су успели да стигну само до Дона. Напад на Ле®инград завршио се неуспехом.
  У САД су се десиле промене. Тактиком чека®а и гледа®а, Волас Ќе изгубио председничке изборе од републиканца ЧеЌниЌа. Али наследник Ќе наставио да се понаша пасивно. Баш као и лабуристи коЌи су заменили Черчила на челу БританиЌе. У зиму 1945. године, совЌетске трупе су успеле да пробиЌу одбрану Вермахта у центру и напредуЌу до Смоленска и чак заузму оваЌ град. Али неприЌате ски млазни авиони су доминирали у ваздуху и офанзива совЌетских трупа Ќе стала. А у марту и априлу, Фрицови су вратили оно што су изгубили. У лето 1945. Немци су покушали да развиЌу офанзиву на Москву користе"и "Е" тенкове и млазне бомбардере и прва светска борбена возила у облику диска.
  Балистичке ракете су, с друге стране, препознате као прескупо и неефикасно оружЌе. Немци су успели да се приближе Москви, али касна Ќесен Ќе ве" дошла, а Американци су употребили атомско оружЌе и натерали єапан на капитулациЌу.
  ИмаЌу"и атомску бомбу, ЧеЌни Ќе захтевао да обе зем е зак уче мир.
  Али и Ста ин и Хитлер се никако нису могли сложити. єединства ниЌе било ни у САД, где су многи реакционарни кругови веровали да обе стране треба да се убиЌаЌу што Ќе дуже могу"е.
  Али пошто су нацисти успели, овог пута су коначно одсекли Ле®инград и приближили се на сто километара Москви, СЌеди®ене Државе и БританиЌа су почеле да помажу СССР-у обнав а®ем снабдева®а Ленд-Леасе-ом.
  Зими су совЌетске трупе поново почеле да потискуЌу нацисте, али нису могле да деблокираЌу Ле®инград. Ле®инов град Ќе пао, али су Фрицови били мало потиснути од престонице. Помо" са Запада Ќе била умерена и могла Ќе бити одлучуЌу"а. Али Немци су били проклето уморни и исцрп ени.
  Лето 1946. протекло Ќе уз ма®е позиционе промене. А зими су совЌетске трупе постигле одређени успех, избацивши Фрице из Ржева и ВЌазме и потиснувши их, иако незнатно, на Дон.
  У проле"е 1947. Адолф Хитлер Ќе умро и 18. маЌа Ќе уз посредова®е СЌеди®ених Држава и БританиЌе потписано примирЌе. Услови су се показали прилично тешким за СССР и не баш пово ним за Немачку. УкраЌина, БелорусиЌа, све зем е коЌе Ќе Вермахт држао постале су мандатне териториЌе под заЌедничком контролом СЌеди®ених Држава, БританиЌе, Немачке и сателита.
  Тре"и раЌх Ќе постао попут Европске униЌе, а окупиране совЌетске териториЌе, попут протектората, ук учуЌу"и Ле®инград. Дон Ќе добио статус мандатне териториЌе, независне од СССР-а и формално независне, али у ствари са великим утицаЌем СЌеди®ених Држава.
  Тако Ќе териториЌа СовЌетске РусиЌе у великоЌ мери сма®ена. Остарели и ослаб ен Ста ин био Ќе приморан да напусти политику. Његов ауторитет Ќе нагло пао, а прат®а се поделила.
  После Ста инове оставке, Кавказ - ГрузиЌа, єермениЌа, АзербеЌ¤ан - убрзо се одвоЌио од СССР-а. И неколико година касниЌе, и Централна АзиЌа. Тако Ќе РусиЌа спуштена на улогу ма®е силе, иако са нуклеарним оружЌем. У поређе®у са стварном историЌом, Санкт Петербург, Смоленск, Псков и Ќош неки региони на Западу су се показали као мандатни.
  А убрзо су се одвоЌили и региони Северног Кавказа, насе ени углавном муслиманима. У НемачкоЌ, након Хитлерове смрти (наЌвероватниЌе Ќе Фиреру помогао да оде), убрзо Ќе умро наркоман Геринг. Химлер Ќе такође убиЌен. УмерениЌи Шпер Ќе преузео власт. Неколико година касниЌе, вишепартиЌски систем Ќе обнов ен, а нацисти су постали много умерениЌи.
  На краЌу, СЌеди®ене Државе су дошле да доминираЌу и доминираЌу светом. Сада нису имали СССР за конкурента, а комунисти су убрзо изгубили власт. У Кини влада проамеричка влада, у исламском свету иста ствар. Дошло Ќе доба тоталне америчке доминациЌе...
  Али ово ниЌе донело сре"у човечанству, иако су Американци, успоставивши хегемониЌу на Зем и, могли да одлете на Марс Ќош у двадесетом веку, поред тога, напредак и технологиЌа су се развиЌали чак и брже него у стварности. Ефекат Ќе био да сада СЌеди®ене Државе контролишу научнике из целог света. Али ниЌе таЌна да Ќе претерана таЌновитост ометала развоЌ  удске науке.
  У извесном смислу, постало Ќе сигурниЌе него у стварноЌ историЌи. ВоЌске СЌеди®ених Држава и ®ихови сателити могу да разбиЌу терористе и екстремисте било где у свету без страха да "е бити оптужени да нису политички коректни. Могу"е су хуманитарне интервенциЌе, ефикасна економска и политичка глобализациЌа. Нема смисла хранити верске екстремисте да би рушили политичке противнике - то се може урадити Ќедноставном интервенциЌом.
  Дакле, чини се да Ќе свет донекле победио тако што Ќе постао униполаран у поређе®у са правим мултиполарним. Али онда Ќе ВасилиЌ Теркин видео судбину Ќедне особе ...
  Ана Казеи (Заним ива и вероватно не случаЌност презимена, иако се рад®а дешава у двадесет првом веку!) сишла Ќе са железничке станице и наставила пешице. Воз Ќе елегантан, са аеродинамичним вагонима, али сама станица Ќе Ќедна од наЌпровинциЌалних. Била Ќе топла украЌинска Ќесен - индиЌско лето, када су златне ха ине биле на раменима брезе, а шуме и гаЌеви обучени у кра евски скерлет. Природа Ќе лепа, а жена Ќош увек ниЌе без шарма, иако има наЌма®е тридесет пет година, а седа коса ве" се назире.
  Ана Казеи Ќе тужна, па иде на састанак са своЌом децом ... у затвор на тешки рад. Шта каже судиЌа коЌи Ќе осудио 12-годиш®ег дечака и 15-годиш®у девоЌчицу на 99 година затвора? Да ли то радите са несре"ном децом? И шта су урадили? Па поцепали су флаЌере са рекламама. Да, пресекли су телефонске и интернетске жице да би се борили против заразе америчког утицаЌа.
  У источноЌ УкраЌини постоЌи покрет - "Патриотски отпор". Не, они не воде прави герилски рат, као што Ќе то било за време Другог светског рата. У основи, ®ихов отпор Ќе пропаганда и мале саботаже без  удских жртава. Тако су ®ена деца хтела да изазову западну тираниЌу пресеца®ем жице неколико пута.
  Али успели су да их сниме на видео камеру, а има и дово но "добро убаца". Момци су оптужени за саботажу, па чак и за тероризам, као и за наноше®е озби не штете привреди. А везе у младости су узели у обзир олакшаваЌу"у околност - дали су скоро сто година тешког рада.
  Суд Ќе прошао врло брзо, а адвокат Ќе само климнуо главом тужиоцу у знак сагласности. Да, и сам процес Ќе био затворен. Штавише, Ани Ќе наговештено да би ®ена деца и да е имала сре"е да знаЌу, и да би имали везе са подзем ем, да не"е мо"и да избегну прво муче®е, а потом и смртну казну. Међутим, сам боравак на тешком раду ниЌе муче®е.
  Анине ноге су уплетене у старе ципеле. Она носи цео ранац са програмима коЌи се смеЌу радити само Ќедном годиш®е. А несре"на деца, вероватно, нису превише кул у затвору.
  Осуђеници стоЌе на путу, па нису у логору касарне, развучени су уз магистрални пут. Патроле се кико"у Ани, и без церемониЌе сежу рукама у ранац, ваде"и храну. Дебе ушкасти полицаЌац из мештана одмах му Ќе стрпао у уста кобасицу цервелат. Упркос чи®еници да формално УкраЌина, такоре"и, има све атрибуте државности, ук учуЌу"и и изабрану Раду, али има више америчких застава него жуто-плавих.
  Дечаци млађи од осамнаест година раде одвоЌено од одраслих. Дан Ќе топао, сунчан, пругаст, затворске кошу е сложене у посебну гомилу, а танка, жилава тела, чоколада од сунца тинеЌ¤ера, блиста од зноЌа. єедни граб аЌу каме®е и ш унак на железничку шину широким премета®ем, други вуку шине, тре"и бла®аЌу и секу трупце.
  Има дечака од десет до седамнаест година, а неки изгледаЌу и млађе. И како да их не буде жао, ако у мандатноЌ УкраЌини доминира англосаксонско право, када од десете године важи кривична одговорност за одрасле?
  Затим Ќе полицаЌац Ани, чиЌи Ќе ранац био приметно лакши, указао где да тражи сина Марата (и овде можда ниЌе случаЌно подударност имена!). Да, тешко ЌоЌ Ќе да носи такву тежину, али ипак Ќе везана. А ово олакша®е ниЌе радост, Ќер су овде оброци оскудни, а момци мршави.
  А ево и ®еног сина. Насла®ао Ќе босе ноге, у пругастим панталонама нарученим изнад колена, на оштро каме®е и гура буре бетона. И гледаЌу"и босог, тешког диса®а утишаног Марата, Ана Ќе схватила да се и он Ќачао невероватним напором во е. ОбриЌана глава на позадини танких рамена изгледа велика, а плава коса на позадини преплануле угаоне лоба®е готово Ќе невид ива. Од онога што дечак изгледа потпуно "елав. Бора на челу постала Ќе дуб а. Из коЌе би, да ниЌе било малог раста и уских рамена, дечаци деловали много стариЌи.
  Марат ради, а свирепи надгледници тумараЌу у близини, вичу и машу широким пошастима од сирове коже. Ово Ќе тежак посао, немилосрдан. Да бисте издржали такав темпо рада, требало би да се опустите бар на неколико секунди, и да легнете на буре да одморите своЌа жилава, бичем исечена леђа. Међутим, када гори, обично не посече кожу.
  Ана нема право да долази до паузе за ручак на послу. Дакле, морате гледати и чекати.
  МаЌчине сузе нехотице навиру. Ноге дечака су прекривене модрицама, модрицама, модрицама, табани су прекривени жу евима. Цело проле"е, лето и Ќесен, малолетни осуђеници су принуђени да раде боси. Кажу да Ќе Ќош спретниЌе и бо е за затворене дечаке. У ствари, ово Ќе озлоглашена америчка економиЌа. Штавише, ципеле у западном стилу се пребрзо троше. И тако, не даЌ Боже, државне чизме бар издрже зиму - на сву сре"у клима се загреЌала и снежна времена нису тако дуга.
  Али сада су момци приморани да вуку тешке шине. Па где Ќе Маратика. Танак Ќе као трска, тако се испод преплануле коже прозиру ребра, а стомак се руши од напетости. Подоч®аци, кажу да тешком труду малом дечаку ниЌе лако. Да ли "е мо"и да продужи двадесет година, након чега "е бити могу"е уложити законско право на жалбу?
  Али морамо одати почаст Марату, он спретно постав а шину, а када види своЌу маЌку, насмеЌе се у одговору. Бора на челу Ќе изглађена и Ќасно Ќе да Ќе то ипак дечак коЌи у свакоЌ ситуациЌи проналази забаву...
  Бич звижди и болно пече Марата. МаЌка вришти, покушава да Ќуриша на надзорника на полицаЌца, амбал Ќе хвата за раме, заустав аЌу"и Ќе:
  - Не усуђуЌем се! Напад на тамничара на дужности... У наЌбо ем случаЌу, десетак!
  Ана Ќе ве" огорчена:
  - ИмаЌу ли право да туку децу по закону?
  ПолицаЌац Ќе искрено одговорио:
  - То се зове принудна мера физичког утицаЌа у односу на преступнике. Жа е®е Ќе потпуно бескорисно!
  Жена Ќе тешко уздахнула, и покушала да скине поглед са сина да не би било тако тешко. И остали дечаци се завиЌаЌу. Готово сви су боси, само пар наЌстариЌих у неким очигледно дома"им реквизитима. И сви су обриЌани "елаво, без изузетка. Када Ќе Ќедан од ®их пришао ближе са каменом на раменима, Ана Ќе видела ®егов избушени броЌ.
  Ужас - има ли ово ®ен син?
  Пауза за ручак Ќе кратка - осуђеници по закону мораЌу да раде наЌма®е дванаест сати дневно, а у стварности их возе четрнаест до шеснаест. Истина, много зависи од тежине посла. На пример, мало Ќе вероватно да чак и одрасла особа може да издржи ноше®е педесет килограма тежине, са Ќедног спрата на други на раменима.
  Али, на пример, можете сакуп ати памук дуже. ДевоЌчице наЌчеш"е раде на плантажама, па Ќе дечацима физички теже.
  За ручак се дечаци хране пиринчем, у УкраЌини се веома добро укоренио и веома Ќе вредна протеинска храна. ДодаЌу и мало млека са хлебом и белим луком - да ма®е боле. Храна Ќе доста здрава, тако да дечаци, иако недово но, не виде разЌап ена уста. Ево Ќабука и лимуна.
  Марат, иако гладан, обЌаш®ава маЌци:
  - Имамо обичаЌ, и то мудар - да поделимо програме за све дечаке!
  Ана Ќе била изненађена
  - Мудро?
  єедан стариЌи дечак, са сложеном тетоважом на руци и крстом на грудима, самоуверено Ќе обЌаснио:
  - Сигурно! Чеш"е од Ќедном годиш®е, можете добити трансфер само за велики барик. И не можете га задржати. Толико нас Ќе и стално траЌе нека врста допуне!
  Ана Ќе пристала и, милуЌу"и сина по леђима, осетила Ќе и свеже и ве" зарасле пруге и огреботине. Мама Ќе питала сина:
  - Да ли их често удараЌу?
  Марат се насмеЌао и одговорио:
  - Труде се да не повреде. Бубрези и витални органи се не откуцаЌу.
  Ана Ќе наставила пита®е:
  - Зар ниЌе хладно ходати бос?
  Дечак Ќе искрено одговорио:
  - Наравно, у селу су само у топлим данима трчали боси, а овде их избацуЌу док не падне снег, и то може бити спасоносно... Али.
  Дечак са крстом поново Ќе интервенисао:
  - Овде сам ве" пет година! У реду Ќе, радите на отвореном, Ќедете здраву храну, можете бити прека ени и не каш ати! Преживе"емо ако не умремо!
  Марат, паж иво одгризаЌу"и кобасице, примети:
  - Наравно да "емо преживети, а можда и на"и слободу!
  Овде Ќе Ана изненада схватила да су теме за разговор исцрп ене. Марат Ќе живео своЌ живот, она Ќе живела своЌ. И неприкладно Ќе саосе"ати са дечаком, само "е бити увређен. Иако су шансе Марата да види своЌу во у близу нуле. Да, и организовати бекство из царства фантазиЌе. Штавише, чак и ако побегнете, онда у савременом свету, како се можете предуго скривати под зем ом? ТехнологиЌа напредуЌе, а ®ихов разговор се вероватно снима, а можда чак и видео сликом.
  Марат Ќе питао за пса Полкана, и пошто Ќе добио одговор, у"утао Ќе. Ана зналачки погледа сина. Видимо га, хтео Ќе дета ниЌе да пита о своЌоЌ сестри, али Ќе осетио да ®егова маЌка Ќош ниЌе комуницирала са ®ом. Пауза за ручак Ќе кратка, а за пет минута Трудовички момци поново почи®у да раде.
  Ана Ќе сину развукла плетене папуче:
  - Обуци се, драга!
  Марат Ќе одговорио шапатом:
  - Не би требало... Сви дечаци треба да буду исти у казни. А хода®е босоног до мраза Ќе Ќедан од облика казне! Само "е их спалити. Бо е нека клевета кад моЌ мали брат порасте.
  Мама Ќе наЌзад погладила синове прека ене, оборене ноге и по убила их упркос прашини. Затим Ќе уследио послед®и по убац у чело, а она Ќе под прете"им узвиком управника устала и кренула ка излазу. Онда Ќе стала. Рад Ќе био организован са америчком рационалнош"у: осуђеници су се трудили да оптере"е®е иде на различите миши"не групе. Тада се рад и тело развиЌаЌу, пропорционалниЌи су и затвореници се ма®е умараЌу, што значи да из ®их можете много више да исцедите.
  Марату су руке ве" напа ене од жу ева, а он сасвим самоуверено пуни ципелу. Тело Ќе танко, али жилава, а танке руке су Ќаке. Не, можда "е дуго издржати на тешком раду. Дакле, прерано Ќе сахранити дечака.
  Прат®а Ќе грубо гурнула Ану и повикала:
  - Време Ќе истекло! Идемо одавде! И тако сам прешао границу!
  Женине ноге изгледаЌу веома тешке. ПредстоЌи посета сестри Маринки. Сада Ќе Ќесе®а пат®а, а ми треба да ухватимо време. Добро Ќе што брат и сестра нису далеко.
  У УкраЌини доминира амерички капитал, као и страни званичници, иначе. Сам обичан народ живи скромно, али и ®ему нешто пада. У сваком случаЌу, крпе су Ќефтине, а Ана у своЌоЌ ЌадноЌ новоЌ оде"и изгледа као црна овца.
  Међутим, младе осуђенице у своЌим пругастим ха инама личе на затворенике у нацистичким логорима. Могу се видети из вагона. Многе девоЌке су бачене у затвор због Ќедноставне утаЌе пореза, даЌу"и им шансу да раде. Због тога има много принудних радника на по има.
  Ана Ќе имала сре"е, девоЌке су управо завршиле велику површину и пре нове газе боси Ќош десет верста. Тако да можете разговарати са Марином. Наводно, босонога, мршава девоЌка, у пругастоЌ ха ини са броЌем и презименом на грудима, ниЌе деловала опасно за прат®у, а он Ќе корачао, ставивши митра ез на раме. Маринка Ќе, као и Марат, од прошлог сусрета постала мало виша и много мршавиЌа. Ипак, у украЌинском селу ниЌе било проблема са храном.
  Овде се хране по норми, очигледно недово но, за тако интензиван и напоран рад. Марина Ќе признала на маЌчино пита®е:
  - Да, стварно желим да Ќедем! Чак и кишне глисте хватамо, перемо их и димимо на посебан начин, а понекад их Ќедемо сирове. Хунгри!
  Ана Ќе питала за здрав е. Марина Ќе искрено одговорила:
  - У почетку су ме Ќако бо ели миши"и, посебно Ќе боловао сан, али сада сам се ук учио. Нема ништа друго - радимо на свежем ваздуху и зем и. Зими "е бити горе, машине су заиста тешке и заморне.
  Мама Ќе, се"аЌу"и се предионице, додала:
  - И праш®ав!
  Маринка Ќе питала за Марата. Сазнао сам да Ќе дечак здрав, а и после неколико месеци тешког рада физички Ќе оЌачао и прекалио. Радовао се. Млађи брат има ве" седам година, а и он Ќе Ќак. МоЌ отац Ќе сада на тешком раду негде у Сибиру и одузето му Ќе право на дописива®е. Зна се само да Ќе Ќош жив, у случаЌу смрти би било обавеште®е.
  Марина Ќе са уздахом рекла:
  "Да ниЌе било мог оца, можда се не бих упуштао у оваЌ посао! Про"и цео живот у пругастом огртачу, па чак и у тоалет и"и редом и уз песме Ќе но"на мора!
  Ана Ќе покушала да се насмеЌе, приметивши:
  - Ако нема коментара, после двадесет година, по закону, можете послати петициЌу за превремено пушта®е на слободу!
  Марина Ќе одмахнула главом.
  - У првих двадесет година обично не помилуЌу, изузев изузетних заслуга... Па, ако откриЌете бекство или заверу! - ДевоЌка Ќе прете"и свела своЌе осунчане обрве у боЌу презрелог жита. - Али никад не"у и"и на денунциЌациЌу!
  Ана Ќе погледала своЌу "ерку. Храбре, као Маратова брада, правилне, помало заши ене црте. На краЌу, коса девоЌака Ќе "елаво обриЌана, али су ве" успеле да мало порасту. Беле, златне локне су чак почеле мало да се увиЌаЌу. Прилично висока девоЌка, и упркос своЌоЌ мршавости, уопште не делуЌе кошчато или углато.
  Ана Ќе нехотице упитала своЌу "ерку:
  - А да ти... Зар нису покушали да те силуЌу?
  Маринкино лице Ќе задрхтало, а она Ќе тихо одговорила:
  - Не без тога, али... Американци су и да е религиозни и не подстичу то... Без дозволе виших власти. Али можете се званично регистровати у ЌавноЌ ку"и и Ќедна година мандата прелази на две!
  Ана ниЌе питала. Знала Ќе да "е Маринка бити само увређена понудом таквих услуга. Срце жене постало Ќе Ќош теже. ДевоЌка Ќе са осмехом одговорила:
  - Не буди тужан... Шансе увек постоЌе! Има више, у животу Ќе много забаве.
  И мршава лепотица певала, а девоЌке хорски покупиле;
  Шта се десило нежноЌ младоЌ
  єа сам у пат®и са црном душом!
  Се"аЌу"и се ®еног лепог лица,
  Шта да чувам кад идем у боЌ!
  Босоноге девоЌке су певале у име момка, лепу романсу, и изгледало Ќе сасвим природно и лепо.
  Се"ам се како Ќе пут лутао без журбе,
  Кроз мирна села, пустаре!
  Имаш паметну оде"у
  Лагани корак и пут до манастира!
  
  И златна трава сазрева на по у,
  Поветарац Ќе развеЌао сву маглу!
  Православ е "е бити у вечноЌ слави,
  Светлост наде у молитвама хриш"ана!
  
  На путевима босих ногу
  ДевоЌка и Ќа се каЌемо за грехе!
  Поклоните се и веруЌте у Светог Бога
  Одмери"е ти живот на ваги!
  Стражаре су углавном чинили локални полицаЌци и благонаклоно су слушали девоЌке. Лепи затвореници су ушли у траку, где Ќе само то прошло, засенивши грм авину.
  И кад уз цик занесе глас са престола,
  Ниси достоЌан да уђеш у МоЌ РаЌ!
  єер светост неба
  НиЌе доступно, немоЌте ни са®ати!
  
  Грешан си у ниским, пр авим нево ама,
  Треба остати и пребивати вековима!
  Цени се само храброст у победама,
  Као споЌ Ќедне руске воЌске!
  
  Наш воЌник не иде у кафане,
  ПиЌу"и вотку, гади се - зло!
  Он Ќе наЌЌачи ратник - олуЌа света!
  Ко се попео у РусиЌу, избриса"емо у говно!
  
  Корак моЌе девоЌке низ стазу
  Иза рамена поцепане шкрапе!
  Она брине о своЌим чизмама
  Све сам дао у божЌе канте!
  Све девоЌке су имале заЌедничко - биле су ха ине и босе ноге. Ве"ина ®их су ве" високе и крупне девоЌке, али Ќош увек има веома малих девоЌака са обриЌаним главама. Остав аЌу исте мале, голе отиске. Ана нехотице пушта сузу - несре"ни затвореници конквискадорског режима. И за коЌе су од ®их послани да раде четрнаест или шеснаест сати на тешком раду?
  И ве" мирише, црно гори,
  По селима Ќе прошла хорда!
  Цела зем а Ќе била распарчана
  У пепелу и рушевинама града!
  
  Тада Ќе девоЌка била огорчена,
  - Не, ниЌе у пита®у скрива®е у подруму!
  И на фронт са свом страш"у питао,
  Зато што Ќе Исус позвао!
  
  Дали су ЌоЌ авион, да туче нацисте,
  Да лети, славе"и овог Христа!
  Да буде вру"е на ведром небу,
  Да затворимо небо Фрицу!
  
  Да, борила се свом снагом,
  И молила се пред иконом зла!
  НиЌе желео да буде зароб ен краЌ гроба
  Истреб ени гмизавци, а не броЌ!
  На ове речи девоЌке су се, чак и ве"ина ®их, орасположиле и убрзале корак. Ана Ќе такође веслала боса по топлом блату. И била Ќе задово на. Као да се вра"аш у сопствену младост. Велики каменчи"и путева голицаЌу голи табан, а умор се повлачи од овога и показуЌе ведрину. И иако Ќе да и наставак романсе веома тужан, Ана се широко осмехуЌе.
  Али у послед®оЌ бици испало Ќе лоше,
  Из неког разлога, резервоар за гас Ќе пукнуо!
  ПомилуЌ се, молим се, Богу вапиЌем,
  Штета ако девоЌке горе!
  
  Исус ми Ќе строго одговорио
  За тебе сам патио, патио сам!
  А сад веруЌ ми - нема ковчега,
  Свевиш®и Ќе васкрсао пале!
  
  А сада Ќе твоЌа невеста на небу
  Добро за ®у, Он сам обрисао сузу!
  ВеруЌте ми, има места и за вас
  Оствари"ете своЌ сан!
  
  Само знаЌ - служе"и РусиЌи,
  Ово Ќе начин да се угоди Богу!
  Шта да буде сре"на цела планета,
  Неопходно Ќе служити Ота¤бини целом тврђавом!
  
  Главни грех Ќе одбити ота¤бину,
  Не иди на грд®у - лези у жбу®е!
  РадиЌе улогу Ќадног буфана,
  Не познаЌу"и лепоту Господ®у!
  
  Зато иди и освети се нацистима,
  Исус Ќе говорио тако злокобно!
  Дим "е нестати у мирисном ваздуху,
  Би"е времена за мир!
  
  ПОД Царем Владимиром Кириловичем Романовим
  Тако Ќе 20. априла 1946. почео Тре"и светски рат. Немачка, ИталиЌа и єапан напали су царску руску воЌску. И опет се показало оно наЌнеприЌатниЌе - генерали су преспавали одлучуЌу"и, почетни тренутак удара.
  Из источне Пруске се пробиЌао Фон Бок, са Ќуга Ќе гурао МеЌнштаЌн, а у центар Ќе напредовао легендарни Ромел.
  Истина, испоставило се да Ќе италиЌанска воЌска неорганизована и не баш борбено спремна, али самураЌи су се борили изузетно успешно. Нацистичка Немачка Ќе ушла у рат, мобилисала се и после три неде е упорних борби ®ене трупе су дошле до Висле и напале Варшаву.
  Али онда се темпо успорио. Варшаву Ќе бранио веома мо"ан одбрамбени прстен, тачниЌе, четири готово неосвоЌиве траке одЌедном, а сам град се претворио у цитаделу. Било би рационалниЌе оставити главни град кра евине По ске блокиран и кренути да е, али Хитлер Ќе инсистирао да се не остав аЌу незаузете тврђаве у немачкоЌ позадини и наредио Ќе да се град по сваку цену заузме на Ќуриш.
  Треба напоменути да Ќе Фирер Тре"е, иако Ќе постигао наЌве"а достигну"а и феноменална осваЌа®а током своЌе владавине, био тешко болестан од Паркинсоновог синдрома. И као резултат тога, ниЌе могао адекватно да сагледа стварност.
  Битка за Варшаву постала Ќе епска епизода Тре"ег светског рата. Нацисти су, изгубивши више од милион и двеста хи ада убиЌених и ра®ених, на краЌу заузели главни град по ског кра евства, али су на ®ега потрошили четири и по месеца драгоценог времена.
  Тако Ќе пропао покушаЌ да се развиЌе офанзива на исток. Истина, Немци су успели да се уЌедине у ИсточноЌ ПрускоЌ и заузму ве"и део Кра евине По ске - Варшаву и Краков. Али након заузима®а Прага, покушаЌ напада на Словачку са праском претворио се у ш аку.
  Хитлер Ќе могао да се бори у хистериЌи колико Ќе хтео, али Ќе Тре"и раЌх спасао. Међутим, калкулациЌа руских генерала за блицкриг и Ќуриш на Берлин ниЌе се остварила.
  У зиму четрдесет шесте, четрдесет седме године, неприЌате ства су настав ена. Немци су покушали да напредуЌу и претрпели су губитке. Руске Ќединице су предузеле неколико опрезних офанзивних операциЌа. Поново су заузели регион Клаипеде и западне области ЛитваниЌе коЌе су заузели Немци.єапанци су претрпели велике губитке, али су заустав ени.
  У Африци су руски пукови зими могли да врате оно што Ќе изгуб ено током лета и да дођу до првобитних линиЌа. А понегде чак и заглибити у италиЌанске поседе.
  Када Ќе прошао врх проле"а, Немци су кренули у нову велику офанзиву из Европе. Углавном су се кладили на супер-тешке тенкове тешке више од сто тона. Треба напоменути да Ќе наЌве"и руски тенк "Александар"-4 тежио само шездесет тона, и, наравно, Немци су успели да стекну предност у оклопу наоружа®а.
  Али било Ќе и недостатака у кориш"е®у мастодонта. Нарочито када Ќе било потребно савладати водене бариЌере.
  У царском руководству ниЌе постоЌала Ќединствена тачка гледишта - да сами производе супертешке тенкове или не.
  НаЌжеш"е битке водиле су се на небу. Млазни авиони одређивали су ко "е имати надмо" у ваздуху. До сада Ќе одржан релативни паритет квалитета. Можда су чак и Немци били мало испред руске воЌске по квалитету, али мало инфериорниЌи у квантитету.
  Осим тога, Хитлерова одлука да пове"а производ®у балистичких проЌектила ниЌе се оправдала. Скупо, али недово но прецизно оружЌе ниЌе се оправдавало. Иако се, на пример, не може назвати потпуно неефикасним. Ако диверзанти или шпиЌуни поставе светионик, онда Ќе врло Ќасно пронашао своЌе мете. Да, и крстаре"е ракете су ве" добиЌале тачност.
  Руски сред®и тенк "Петар" - 5, по укупности карактеристика, показао се као наЌбо е возило у своЌоЌ класи са ма®ом тежином, не инфериорним у борбеним карактеристикама у односу на скуп и "пантер" - 3.
  єош Ќедна карта у НемачкоЌ били су тенкови-боЌни бродови "Рат", "Монстер", "Алигатор". Као средство тактичког продора, такве машине су Ќаке, али Ќе уз ®ихову помо" готово немогу"е развити офанзиву.
  Авиони са дисковима, упркос своЌим изванредним летним карактеристикама, кориш"ени су само у извиђа®у и као бомбардери на великим висинама. Могли су да се подигну на висину до тридесет километара и лебде изнад Москве, али лоша прежив ава®е у борби и висока цена лишили су аутомобил предности да га користи као ловац.
  Разлог за слабу прежив ава®е Ќе прстен млазних мотора велике снаге, Ќедан ударац у мотор и дискета губи стабилност. Штавише, величина авиона ниЌе могла бити ма®а од тридесет метара у пречнику.
  Испоставило се да Ќе то гломазна и скупа ствар.
  Немци су напредовали са прекидима у рано проле"е, цело лето, па све до средине Ќесени. Царска воЌска се тврдоглаво бранила и укопавала ... Трупе Тре"ег раЌха су претрпеле веома тешке, огромне губитке и напредовале су само од сто до сто педесет километара. А у Африци Ќе у међувремену руска, царска воЌска, уз подршку староседелаца, протерала ИталиЌане из ЕтиопиЌе и СомалиЌе, заузела Триполи у ЛибиЌи.
  ЗаЌедно са мразевима, дошло Ќе време да руски генерали врате оно што Ќе раниЌе изгуб ено. Али ни они Ќош нису имали снаге да одлучно прекину чак и битке. До краЌа марта 1948. Немци су само вра"ени на првобитне положаЌе. Али у Африци су ИталиЌани истиснути из ЛибиЌе, и ве" су ушли у Тунис. Приметно су руске трупе напредовале у екваториЌалноЌ Африци.
  У маЌу су Немци и ®ихова савезничка воЌска ве" напредовали. Било Ќе рата и исцрп ености. Овде РусиЌа има приметну предност у  удским ресурсима.
  Опет, немачки успеси су мали. Али царска морнарица Ќе избацила єапан из неколико великих поморских архипелага и протерала самураЌе у касну Ќесен - обувши ИндонезиЌу на чизме соколаша.
  Зими Ќе руска воЌска неочекивано покренула велику офанзиву на снежним Алпима. План Ќе био да се ИталиЌа траЌно онеспособи, а Немци натераЌу да рашире своЌе снаге на нове фронтове.
  Изненадност и дрскост су се исплатили. Рим Ќе пао краЌем Ќануара. Град-легенда у коме се налазио папски трон и симболички односи са ®им су повезани наЌчврш"ом, бод икавом жицом-омчом.
  Немци су поново потиснути иза Висле... Али што Ќе наЌважниЌе, средином априла ИталиЌа Ќе постала потпуно слободна. Осим ако се, наравно, претвара®е у Ќедну од руских провинциЌа са сатрапом кога Ќе поставио самодржавни монарх не може сматрати ослобође®ем.
  Али 1949. године, нацистичка Немачка се ве" борила готово сама. єапан Ќе гурнут назад у своЌу матичну зем у, док су ШпаниЌа и Португал наставили да чекаЌу. И ®ихове шансе за мо" у овом поко у су опадале.
  Али када Ќе у лето Тре"и раЌх, скуп аЌу"и послед®е резерве, поново кренуо у офанзиву, португалски диктатор Салазар Ќе обЌавио рат РусиЌи. То а Ќе био забринут због успеха руских трупа у Африци - оне су ве" заузеле Бостон, приближиле се границама єужне Африке и Анголе. Само су ту САД одиграле своЌу улогу. Подмукли Труман Ќе наговестио да наЌмо"ниЌа сила у економском развоЌу не"е пропустити своЌе и не"е дозволити РусиЌи да успостави светску хегемониЌу.
  У сваком случаЌу, генералисимус Франко Ќе показао уздржаност, али Салазар ниЌе. Отвара®е новог фронта од стране Португалаца створило Ќе проблеме рускоЌ воЌсци коЌа Ќе ушла у Алжир.
  Али у лето, почетком Ќесени, Немци нису успели да постигну ништа значаЌно. Улетели су у дубину одбране. А наЌтежи супертенк на свету "Монстер"-3, коЌи Ќе достигао тежину од 10 хи ада тона, и бомбу калибра 2000 милиметара, показао се само као изузетно скуп неспоразум. Упркос оби у противавионских топова, уништили су га руски Ќуришни авиони, наневши смеле ваздушне ударе.
  Када Ќе наступило зимско затишЌе, руска воЌска Ќе пребацила терет борби на Африку.
  Португалске колониЌалне трупе нису биле превише Ќаке. Царска воЌска Ќе уз подршку Арапа и локалног становништва напредовала. Зими су ослободили Анголу, одсекли Немце од єужне Африке и Мадагаскара. У проле"е су борбе више ескалирале у Алжиру и Камеруну. Нацисти су повукли, али Ќе било изузетно тешко напредовати. Али ипак успех за успехом.
  А у Европи Ќе било затишЌе, осим ваздушних борби.
  Аутократска РусиЌа Ќе 1950. наставила да пове"ава производ®у оружЌа. Имала Ќе огромну предност у ресурсима. АустралиЌа Ќе коначно дошла под контролу руске државе.
  У лето, Фриц Ќе Ќурио, гурао, бацао хи аде балистичких проЌектила на руске положаЌе, чак Ќе извео гранатира®е Москве користе"и Фау проширеног домета. Али нису постигли скоро ништа. Заглав ен и без даха.
  И царска команда Ќе полако завршила да Ќеде Африку... Борбе за Мароко су се отегле до краЌа фебруара 1951. године. Али, с друге стране, комуникациЌе Тре"ег раЌха на црном континенту су коначно прекинуте.
  єужна Африка и Мадагаскар су и да е издржали, а у проле"е 1951. руска воЌска Ќе покренула офанзиву на НигериЌу да би коначно сравнила фронт.
  У лето 1951. Немци су поново покушали да напредуЌу... А Руси су притискали Африку, а авионима притискали єапан. СамураЌ Ќе бранио иск учиво метрополу, али тврдоглаво ниЌе желео да склопи мир.
  НаЌважниЌе Ќе да Ќе до краЌа Ќесени сва екваториЌална Африка дошла под контролу царске Руске империЌе. Сада Ќе Тре"и РаЌх, заиста, остао под контролом, само потучене зем е западне Европе.
  1952. годину обележила Ќе офанзива руских трупа на Мадагаскар и єужну Африку, као и осваЌа®е ваздушне надмо"и руске авиЌациЌе. У септембру 1952. пало Ќе послед®е немачко насе е на црном континенту. Види се да Ќе сада пруски дух коначно изашао.
  Осе"аЌу"и безнадежност свог положаЌа, єапан Ќе у новембру потписао тешку предаЌу. Колосалне репарациЌе су наметнуте Зем и излазе"ег сунца и доведене су руске трупе.
  Иако Ќе цар Хирохито задржао своЌу формалну титулу, єапан се нашао у вазалноЌ зависности од РусиЌе.
  И 1. Ќануара 1953. године руске трупе су коначно започеле своЌу одлучуЌу"у офанзиву у Европи. Тешко болесни Адолф Хитлер ниЌе хтео ни да чуЌе за мир, или некакву часну предаЌу. Иако Ќе то ве" вид иво голим оком - Немачка Ќе краЌ®е исцрп ена.
  А руска воЌска Ќе набавила нове, савршене тенкове "Петар"-7 и "Александар"-10 са динамичком заштитом и перЌаним гранатама. И одЌурила Ќе ка звездама. ТачниЌе, Берлин.
  Борбе у ИсточноЌ ПрускоЌ биле су изузетно тврдоглаве. Кенигсберг Ќе био опко ен почетком фебруара, а пао Ќе тек у априлу.
  У Ќануару-фебруару Немци су протерани са простора између Висле и Одре. У марту су Руси заузели Беч, а у априлу Баварску.
  Берлин Ќе такође Ќуришан у априлу - оваЌ месец се показао тако сре"ним за царску РусиЌу. А Ќуриш се завршио падом фашистичке престонице. Хитлер ниЌе извршио самоубиство. Умро Ќе у Бону од многих своЌих неизлечивих болести.
  Али и чудном ирониЌом судбине или хировитом Паладом, ово се догодило 30. априла. Истина, не 1945, него 1953. Али додатних осам година коЌе му Ќе Немесис дао очигледно ниЌе користило демонском копилу. Само Ќош крви и Ќош смрти.
  И сам Хитлер Ќе патио Ќош дуже него у стварноЌ историЌи.
  ПредаЌа Ќе такође пала на сличан датум, 9. маЌа 1953. године. Тако Ќе завршен Тре"и светски рат.
  ТраЌало Ќе нешто више од седам година. Однео Ќе укупно више од сто двадесет милиона  удских живота. Тешко Ќе тачно израчунати. Европа се показала бескрвном. Колосалну штету Ќе претрпела и РусиЌа, за зем у са годиш®им прирастом становништва ве"им од три одсто ово ниЌе погубно.
  Али цар Владимир Тре"и Ќе чак предузео корак без преседана - легализовао Ќе полигамиЌу. Чак Ќе и православна црква учинила уступак по овом пита®у, дозволивши хриш"анину да има четири жене.
  И уопште, катихизис Ќе ревидиран по многим пита®има, како би одговарао савременоЌ стварности.
  РусиЌа Ќе у потпуности преузела контролу над Африком, поред си"ушних шпанских поседа, АустралиЌе, АустриЌе, немачких зема а дуж Одре, ук учила Ќе ИталиЌу и све поседе самураЌа и Немаца у АзиЌи и Пацифику.
  Француска, БелгиЌа и ХоландиЌа су поделиле Немачку, остав аЌу"и Немцима само Берлин и део зем е око ®ега. И у исто време су се препознали као руски вазали.
  Овакав исход рата додатно Ќе учврстио положаЌ Владимира ИИИ.
  Дошло Ќе време за релативну стабилност. САД су се развиле саме и имале су нуклеарно оружЌе. И цар Владимир Романов Ќе такође сакупио пристоЌан арсенал. РусиЌа Ќе пробав ала своЌа има®а и ниЌе било посебне же е да освоЌи нешто друго.
  Штавише, експлодирало Ќе лансира®е сателита, а затим и лет човека у свемир - то се догодило и 1961. године, тек 9. маЌа, али су на броду била два руска космонаута Олег и Наташа одЌедном. И сам лет Ќе био грандиозно опрем ен.
  1969. и РусиЌа и СЌеди®ене Државе су истовремено летеле на Месец. И то Ќе био прави продор у свемир.
  Да а експанзиЌа се развиЌала много брже него у стварноЌ историЌи. Године 1981. нога совЌетског космонаута крочила Ќе на Марс, а 1984. на Венеру. На Месецу су почела да се граде прва редовна насе а. Меркур Ќе постао нова фаза за  уде 1991. године.
  Следе"а година ниЌе била тако забавна за Русе. Умро Ќе наЌве"и цар Владимир Кирилович. Испоставило се да Ќе ®егова владавина наЌдужа и за династиЌу Романових и за целу историЌу РусиЌе: шездесет две године! А ово се, мора се признати, показало као године великих достигну"а, чак и ако су за ®их морали да плате колосалну цену.
  Пошто у Владимиру Кириловичу ниЌе било мушких синова, настао Ќе правни сукоб. Сам кра  Ќе то одлучио врло Ќедноставно - за наследницу Ќе прогласио своЌу "ерку МариЌу. и наследница. Аутократски монарх може све, он Ќе изнад закона и самог закона. Али представници вишег огранка НиколаЌа ИИ су се побунили. Поред тога, Михаил Александрович Романов Ќе оставио потомство. Прво син, а потом, пошто Ќе потомство умрло релативно младо, и унук. Тако се поЌавио Ќош Ќедан претендент на престо, ве" преко лозе Александра ИИИ.
  Ствар Ќе мирисала на грађански рат... Али... После бурних скупова и расправа у Сенату, компромис Ќе усвоЌен. Млади син МариЌе, Ђорђе Први, проглашен Ќе за цара. И до ®еговог пунолетства влада колективно регентско ве"е коЌе ук учуЌе све главне преседане из царске породице.
  На томе Ќе све одлучено.
  1993. године руски космонаут Ќе први пут слетео на Ќедан од єупитерових месеца. Сама ¤иновска планета Ќе превише - неподнош ива маса, коЌу не бисте пожелели ни неприЌате у. На ®ему шо а кафе тешка, са ма ем!
  Регентско ве"е Ќе постоЌало и након што Ќе Ђорђе Први ступио на престо као правно надлежни монарх. АутократиЌа Ќе остала непоколеб ива. Иако раст писмености и свести становништва - 2000. године увели су опште обавезно сред®е образова®е, и изнедрили сасвим природну же у за ве"ом политичком слободом и заступ енош"у у структурама власти целокупног цивилног становништва Руске империЌе. А у ®оЌ "е бити више Кинеза и ИндиЌаца него Руса.
  Штавише, у овоЌ ситуациЌи аристократиЌа ниЌе могла и"и на демократизациЌу и парламентарни облик владавине. Руско племство Ќе могло да се распадне, а свакако би се растворило у таласу обичних  уди и странаца.
  И тако Ќе монарх на престолу постао прави гарант - стабилности и доминациЌе Ќезгра нациЌе.
  А 2012. године догодио се наЌве"и догађаЌ - наЌуда ениЌа планета Сунчевог система, Плутон, предана Ќе руским астронаутима! А са Венере Ќе за трпезом монарха послужено прво повр"е и во"е узгаЌано на незема скоЌ планети.
  
  НЕ ИСПУШТАєТЕ МАЛИ ДИСКОВЕ
  АНОТАЦИєА
  СлучаЌно испуштен диск са холограмом открио Ќе Адолфу Хитлеру зна®е о буду"ности, коЌа се показала веома опасном за свет. Фирер привремено одбиЌа да нападне СССР и за сада нападе на Западу.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Путнику кроз време Ќе случаЌно испао мали чврсти диск са холограмом на ®ему. И у ®ему Ќе била историЌа планете Зем е. И то Ќе пало у руке СС-у, и то веома паметном пуковнику. И успео Ќе да дође до Химлера и Хитлера. И они су то прихватили и погледали холограм. И донели су зак учке.
  Пре свега Ќе, наравно, одлучио Хитлер. Сада Ќе добио сазна®е како "е рат и"и.
  И, наравно, направио сам нека прилагођава®а. Конкретно, ниЌе зауставио тенкове код Дукера. И победио Ќе Енглезе. Да, и Француска Ќе капитулирала неколико дана раниЌе, пошто су нацисти добро знали о броЌу и распореду трупа.
  Али наЌзаним ивиЌе Ќе да е ... Хитлер Ќе одлучио да искрца трупе у БританиЌу и освоЌи Ќе. И изгледало Ќе као снажан потез. Дакле, пре тога су Фрицови сум®али. Сам Хитлер Ќе велики англофил, и озби но Ќе рачунао на савез БританиЌе и Тре"ег РаЌха против СССР-а. Али овога пута све Ќе било Ќасно.
  Осим тога, Хитлер Ќе ве" са сигурнош"у знао да са БританиЌом не"е бити могу"е преговарати, а СССР Ќе био веома Ќак воЌно и пребрзо Ќе формирао резерве. Дакле, ниЌе тако лако носити се с ®им. И прво морате створити мо"ну тенковску флоту, против тридесет четири.
  И да е добити ресурсе енглеских колониЌа. А ово Ќе главно - тада "е Тре"и раЌх имати неброЌене резерве и мо". И наравно, Британци су сада слабиЌи. Трупе коЌе су изгуб ене код Дукера нису преброЌане.
  Осим тога, Хитлер Ќе сада имао тачне информациЌе о британскоЌ обалскоЌ одбрани и бо е Ќе разумео како да води ваздушни рат. Осим тога, Фирер Ќе именовао Шпеера за министра наоружа®а и мунициЌе и дао му хитна овлаш"е®а - наређуЌу"и да се економиЌа Тре"ег раЌха и окупираних зема а пребаци на ратну основу. А производ®а оружЌа у НемачкоЌ Ќе драстично порасла - посебно авиона. То Ќе омогу"ило да се добиЌе ваздушна битка за БританиЌу и изврши десант. И наравно да Ќе веома, веома кул.
  Хитлер Ќе сада знао много више о своЌим противницима. И зато Ќе одлучио да обЌави тотални рат много раниЌе, а пре него што Ќе Тре"и раЌх почео да губи. єасно Ќе да су савезници Ќаки. И да док Вермахт ниЌе заглавио са СССР-ом, БританиЌу треба укинути. УживаЌ у тренутку.
  Истовремено, наравно, максималан броЌ фабрика пребацити у три смене и користити стране раднике. И наравно, ово Ќе прилично озби но. И изградити више подморница. Запамтите да Ќе у исто време било могу"е победити у подморничком рату.
  Немци су убрзано градили своЌ потенциЌал. И притиснуо Британце у небо. Поред тога, задали су поразан ударац, потпуно заузевши Малту. И то Ќе такође било важно. Хитлер Ќе оштро разговарао са Франком и приморао га да пусти немачке трупе и упао у Гибралтар. После тога, Фрицови су у стадима поЌурили у Африку. А притисак на БританиЌу Ќе био све ве"и.
  И чинило се да Британци немаЌу шансе... У принципу, тако Ќе. СЌеди®ене Државе нису отворено улазиле у рат. А десант се догодио у септембру, након што су британску авиЌациЌу потиснуле надмо"не снаге Луфтвафеа. ОдлучуЌу"у улогу одиграли су напори Шпера, кога Ќе Хитлер именовао у маЌу и наредио да привреду пребаци на ратну основу. И успело Ќе. Тре"и раЌх Ќе брзо добио замах и ®егов воЌно-индустриЌски комплекс. Могу"ности немачких фабрика авиона омогу"авале су производ®у деведесет и сто летелица дневно. А БританиЌа ниЌе могла да одоли таквоЌ мо"и.
  Плус Ќош Ќедан снажан потез са Хитлерове стране да дозволи женама да се боре на небу.
  А ево и Албине и Алвине - две босоноге лепотице у бикиниЌу се боре у ваздуху.
  Веома кул притискаЌу Британце.
  Албина голим ножним прстима обара британски авион и вришти:
  Све "емо поцепати!
  Алвина такође сече неприЌате а голом петом и цвили:
  - Би"е то наша победа!
  Да, ако се девоЌке свађаЌу скоро голе, онда "е то бити озби но. И тако "е се неприЌате  растргнути на комаде да се никоме не"е чинити дово ним. Колико су Ќаке босоноге девоЌке у бикиниЌу.
  А ако ве" почну да цвиле и урлаЌу, онда Ќе ово потпуна блокада.
  Алвина, срушивши Ќош Ќедан енглески аутомобил, издала Ќе:
  - Не можемо бити поражени!
  Албина Ќе, пресекавши Енглеза, такође зацвилила:
  - Ми смо наЌЌачи!
  ДевоЌке су дефинитивно цоол. Добро Ќе наступио и МарсеЌ. Хитлер му Ќе посветио посебну паж®у. А оваЌ феномен аса, коЌи Ќе поставио неколико рекорда у Другом светском рату, откривен Ќе много раниЌе.
  НаЌважниЌе Ќе, наравно, слета®е на копно. Немци су имали тачну временску прогнозу, и зна®е о обалскоЌ одбрани, тако да Ќе десант прошао веома добро.
  Нацисти су деловали самоуверено. У борби Ќе учествовао СС бата он девоЌака "Вукови". Ратнице су се бориле само у бикиниЌу и босоноге, што их Ќе чинило непобедивим. А ово Ќе, морам ре"и, врло откриваЌу"а и хладна одлука.
  Нацисти су наставили да нападаЌу... И одмах су мостобрани на британском тлу заузели у покрету.
  Герда и Шарлот, удараЌу"и босим ногама кроз Ќесе®е локве, пуцале су на енглеске трупе и цичале:
  - У светом рату би"е наше победе! Напред царска застава - слава палим Ќунацима!
  А друге девоЌке, бацаЌу"и бомбе босим ногама, показале су своЌу наЌвишу класу, урлаЌу"и:
  - Нико нас не"е зауставити
  Ништа нас не"е победити!
  Храбро "емо уништити неприЌате а,
  Наша во а Ќе монолит!
  И заиста, девоЌке су биле невероватне. А у ствари - ове девоЌке су супер!
  А када су и они скинули груд®аке, и показали такву непопуст иву агресиЌу, заиста Ќе постало - супер!
  Герда, пуцаЌу"и на противнике, зацвилила Ќе:
  - Нико нас не може победити!
  И голом петом бацила Ќе гранату. И уништи много неприЌате а.
  Шарлот Ќе, такође, голим прстима бацила лимун, поцепала масу неприЌате а и зацвилила:
  - За ариЌевски комунизам!
  Кристина се такође бори тако што коси противнике и урла:
  - За маЌку Пруску!
  Магда Ќе голом петом бацила убиствени дар смрти, гугутала:
  - За велике прекретнице и достигну"а!
  Чини се да су девоЌке потпуно бесне. И показуЌу своЌу класу. И прилично значаЌно.
  Где Ќе против екипе девоЌака, поготово ако су стргале груд®аке - одолерите!
  ДевоЌке, наравно, ако покажу класу, показа"е Ќе веома значаЌно.
  И како урлаЌу на сав глас.
  Да, где Ќе Тре"и РаЌх против овога да се одупре...
  Али коначно, Фрицови су заобишли Лондон. И кретао се по своЌим трговима.
  И Черчил бежи у Канаду.
  Британци су предали Лондон да би избегли униште®е. И генерално се опирао прилично слабо. И заЌедно су поражени.
  Енглеска Ќе пала. На престо Ќе постав ен пронемачки кра  и формирана влада на челу са премиЌером МозлиЌем.
  Тада Ќе почело осваЌа®е колониЌа Енглеске. А Немци су се спремали за поход на исток. И сакупили су нове тенкове. Т-4 Ќе надограђен за снажниЌе оружЌе. А Т-3 Ќе добио пушку са дужом цеви.
  Черчил Ќе, наравно, подврнуо реп међу ноге и почео да тражи од СЌеди®ених Држава да уђу у рат. Али Америка Ќе изгубила же у да види колико су нацисти Ќаки.
  И дошло Ќе до неких промена у технологиЌи. Немци су, праве"и "Тигар", сместили мотор и ме®ач заЌедно и у Ќедан блок и попреко, тора® Ќе био ма®и и ужи, а подвозЌе проме®ено у лакше и практичниЌе.
  Као резултат тога, "Тигар" Ќе био ма®и од два метра, а тежак ма®е од тридесет осам тона. Што му Ќе са мотором од седам стотина ко®ских снага обезбедило добру покрет ивост. А заштита Ќе била Ќош бо а, пошто се оклоп налазио испод косина. И тако се резервоар Ќедноставно не узима.
  ОваЌ ауто Ќе био без премца.
  Након капитулациЌе и потчи®ава®а БританиЌе, започео Ќе процес заузима®а колониЌа.
  Немци нису имали времена да нападну СССР у проле"е четрдесет прве. А лети Ќе било очигледно да не"е сти"и на време пре зиме!
  Зато Ќе Хитлер одлучио да за сада не иде у РусиЌу. А пошто СЌеди®ене Државе могу да направе атомску бомбу, прво их морате покорити. Иако прелазак Америке у иностранство ниЌе лако. Али морате...
  Пре свега, Немци су у маЌу 1941. извели операциЌу Икар за заузима®е Исланда. И било Ќе смело и паметно. Затим на Гренланд па у Канаду.
  Водио се разговор - да ли би Ста ин желео да уђе у коалициЌу Осовине? И такође и"и у рат са СЌеди®еним Државама? Искуше®е Ќе, наравно, било велико. Али Ста ин Ќе задржао доследност ... и ниЌе ушао у рат.
  А Немци су се приближавали САД. єапан Ќе поразио америчку флоту у луци Перу и запленио много зем е. Немци су успели да заузму и ИндиЌу. И то Ќе био ®ихов снажан потез.
  Хитлер Ќе наредио гомила®е трупа у Аргентини и Бразилу. И да тамо сакупе колосалне снаге. И такође се кретати кроз Канаду. єапан Ќе блокирао САД и Панамску превлаку. И почели су да врше притисак на Американце са обе стране.
  Немци су успели да убеде Аргентину и Бразил да уђу у рат против СЌеди®ених Држава. Ауторитет Тре"ег раЌха био Ќе велики. Америка има Ќаку економиЌу, али прилично слабу воЌску. И то Ќе под великим притиском. И на мору, єапанци су потопили скоро целу флоту. А Америка Ќе била на удару подморничке флоте. И веома мо"ни порази мо"них бродова и носача авиона. КоЌи такође уништаваЌу све.
  Хитлер Ќе узео неприЌате а за притиска®е и почео да дроби као ломац костиЌу. И болело Ќе.
  А девоЌке ломе Американце до неба. А тенк "Тигар" у модернизованоЌ верзиЌи постао Ќе кул аутомобил. И све Ќе млатио као чеки".
  Хитлер Ќе, како кажу, терминатор убица. А девоЌке у Вермахту су такве убице ратнице и погађаЌу неприЌате а.
  На пример, два пилота из Тре"ег раЌха - Албина и Алвина су их звали А - квадрат, врло жустро су поентирали рачуне. Док Ќе МарсеЌ важио за шампиона. До Ќуна 1943. довео Ќе своЌ рачун на четири стотине аутомобила и као резултат добио Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. А ово Ќе пети степен.
  Али Албина и Алвина су га ве" сустизале. Преко три стотине оборених возила сваки, добили су Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Али сада су се ве" приближавали четири стотине. И нису хтели да престану.
  Овде Ќе Албина притиснула голе прсте на педале волана и цвркутала:
  - Слава великоЌ Ота¤бини!
  И оборио пар америчких авиона.
  Алвина Ќе, настав аЌу"и да пуца, такође млатила. Она Ќе босим ногама оборила два авиона америчке воЌске и зацвилила:
  Ми смо оличе®е мрж®е!
  ДевоЌке су се разишле. Веома су окретни у борби.
  Албина Ќе опалила из топа и сиктала:
  - Слава ота¤бини - бич!
  Алвин се сложио са овим:
  - Огромна слава!
  Немци су Ќако притиснули Американце. И узели су квалитет своЌе авиЌациЌе.
  Е-50 се показао као добар развоЌ. ОваЌ тенк се показао са оклопним и брзометним топом. И са добром пред®ом заштитом.
  Американац Шерман му ниЌе ривал. И Персхинг такође. Е-50 се показао као звер од машине.
  Немци су се четрдесет и тре"е године населили на Гренланду, и створили упориште у Канади. Истовремено, немачка дипломатиЌа Ќе на своЌу страну придобила Бразил, заЌедно са Аргентином, коЌа Ќе дуго била послушна. А промоциЌа Ќе почела са Ќужних мостобрана.
  1944. била Ќе одлучуЌу"а година. Немачке и Ќапанске трупе су извршиле инвазиЌу на Мексико, и заузеле скоро целу Канаду, нападнувши и А аску. А онда су неприЌате ства коначно пренета на СЌеди®ене Државе. На ®еноЌ териториЌи почеле су да се воде праве битке.
  И наравно, немачки тенкови сериЌе Е показали су се као веома опасна и борбена возила. Где су Американци пре ®их. Фашисти имаЌу такву снагу.
  Нарочито када Ќе Гердина тенковска посада у нападу и слама америчке трупе.
  Она има ауто сериЌе Е-50, окретан и брз. Има цев дужине 100 ЕЛ и калибар пишто а 105 мм. Ако такав пишто  излупи.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, испалила проЌектил, прецизно погодивши неприЌате а и зацвилила:
  - Слава Тре"ем РаЌху!
  Шарлот, и ова црвенокоса девоЌка Ќе голим прстима млатарала по Американцима и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  Слава нашим непобедивим трупама!
  Кристина Ќе такође лупкала голим прстима по своЌим окретним, исклесаним ногама и викнула:
  - Слава хероЌству Вермахта!
  Магда Ќе, користе"и дуге грациозне прсте босих ногу, такође млатарала и цвилила:
  - Слава непобедивом Вермахту!
  А четири девоЌке "е га узети и урлати на сав глас:
  - Прави смо орлови, и пуни Ќунаштва! И летимо као птице, синови храбре Ота¤бине!
  Герда Ќе поново пуцала голим прстима. Ударила Ќе амерички ауто и сиктала:
  - Не, не синови, него к"ери!
  Шарлот Ќе пуцала на амерички ауто, откинула му куполу и цвркутала:
  - Наравно, "ерке су много Ќуначке!
  Кристина Ќе ошамарила противника. Пробила Ќе неприЌате а скроз до краЌа, и сиктала, показуЌу"и зубе:
  - Ми смо праве машине смрти!
  И Магда Ќе пуцала на неприЌате а. Разбила Ќе неприЌате ски оклоп, забила неприЌате у у чело и узвикнула:
  - А ми смо наЌсавршениЌе машине на свету!
  А девоЌке су хорски завиЌале:
  - Слава НемачкоЌ, слава, тенкови Ќуре напред! ДивизиЌе Тре"ег РаЌха дочекуЌу храбре  уде!
  Укратко, Немци су заиста добро ишли, а ®ихове трупе су низале победу за другом.
  СЌеди®ене Државе, наравно, имаЌу Ќаку економиЌу, али су изгубиле у технолошком смислу. Посебно тенкови и млазни авиони. Немци су ве" имали МЕ-262 Кс у сериЌскоЌ производ®и, а ова летелица Ќе била и преживела, брзине преко 1150 километара на сат, и наоружана са пет авионских топова калибра 30 мм. Американци не могу да одоле таквоЌ машини.
  Немци су имали и птицу КСЕ-262, лаку за производ®у, скоро у потпуности направ ену од дрвета, веома лагану и управ иву. Али КСЕ-262, због своЌе прениске масе и велике брзине, био Ќе тежак за управ а®е и захтевао Ќе високо квалификоване пилоте. Али био Ќе одличан за Хафманов стил, коЌи Ќе функционисао у зближава®у. И из непосредне близине разбио Ќе Американце.
  Али поред Марсела, ту су биле и две девоЌке: Албина и Алвина. Сваки од ®их Ќе премашио три стотине оборених летелица и добио Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Витешке крстове са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима до сада имаЌу само Хафман, коЌи Ќе оборио више од пет стотина летелица, и Рудел, легендарни Ќуришник, оборио Ќе више од пет стотина тенкова, и многе друге копнене ци еве. И Ќош седамнаест авиона.
  У Тре"ем раЌху су одобрили и шести степен Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима, онима коЌи стигну до хи аду оборених летелица, или исто толико разбиЌених тенкова.
  У оваЌ витешки крст требало Ќе да буде причврш"ено наЌма®е стотину диЌаманата, а био би ве"и од осталих витешких крстова. Тако да Ќе награда била не само часна, ве" и скупа.
  Албина и Алвина лете преко неба. ОбараЌу своЌе єенки авионе и певаЌу кроз зубе:
  - Прелепе девоЌке,
  Добре приЌате ице...
  Били би страшни момци -
  И сЌаЌни ударци!
  Албина Ќе голим прстима уперила авионски пишто , ударила Американца и зацвилила:
  - Светла ведрих очиЌу!
  И намигнула свом партнеру. Она Ќе пресекла свог колегу. Разбила Ќе неприЌате а на комаде голим ножним прстима и цвркутала:
  - За комунизам и наше славне победе!
  Албина Ќе исправила свог партнера, обараЌу"и авион Ианкее:
  - За ариЌевски комунизам!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  У међувремену, рат се наставио. Американци су очигледно губили од наЌбо ег неприЌате а у технологиЌи и обуци, па чак и кориш"е®ем страних дивизиЌа.
  Конкретно, єенкиЌи имаЌу главни тенк Шерман. Па где Ќе он против главног немачког Е-50. Машина нациста имала Ќе пред®и оклоп од 250 милиметара, бочни оклоп од 170 милиметара и тежину од седамдесет тона са мотором од 1200 ко®ских снага са поЌача®ем мотора.
  Треба напоменути да Шерман ниЌе могао ни да продре на немачку страну, пошто Ќе оклоп Е-50 нагнут. Чак ни Шерман са пишто ем од седамнаест стопа, Фирефли, ниЌе баш укрцао Немца. Али оваЌ тенк ниЌе био масиван.
  А Немци су самоуверено узели амерички тенк са пет километара уда ености. Штавише, има високу силуету. Американци су имали Першинга нешто бо е. Али оваЌ тенк ниЌе био тако масиван као Шерман, а ®егов топ од 90 мм ниЌе био дово ан за ефикасну борбу.
  Само Ќе "Супершинг" могао да пробиЌе немачки Е-50 у бок. Предност пишто а и калибра 90 мм и дужине цеви од 73 ЕЛ. Али с друге стране, брзина па бе Ќе само четири метка у минути наспрам дванаест за немачки Е-50, а тежина од педесет тона Ќе превелика за мотор од 500 ко®ских снага. Да, и оклоп Ќе недово ан. У чело немачког главног мастодонта Американци се ипак нису пробили. А Фриц Ќе имао и Е-75 са топом калибра 128 мм и бочним оклопом од 210 мм испод косина, са Ќош бо ом заштитом и мотором од 1500 ко®ских снага.
  Дакле, од самог почетка, САД су губиле. Само тенк Т-93, тачниЌе самоходни топ тежак деведесет и три тоне, са пред®им оклопом деб ине 305 мм и топом од 155 мм, могао Ќе да се бори против немачких мастодонта.
  Али возне перформансе овог самоходног топа су биле неважне, као ни брзина па бе. А Немци су га уништили авионима.
  Дакле, Американци у целини нису ишли добро и безнадежно су губили.
  А немачке трупе су се све више приближавале ЊуЌорку и Вашингтону.
  Рузвелт Ќе молио Хитлера за мир.
  Али Фирер Ќе само желео потпуну предаЌу без икаквих услова. Вашингтон Ќе био опко ен. И нацисти су започели напад на америчку престоницу.
  Тенковска посада Герда се борила за светлиЌе сутра. И победио Ќе без проблема.
  ДевоЌка Ќе чак почела да пуца не само голим прстима, ве" и гримизним брадавицама груди. И пуно Ќе помогло.
  Шарлот Ќе такође пуцала притискаЌу"и своЌе рубин брадавице на дугме ¤оЌстика и цвркутаЌу"и:
  - Величина комунизма Ќе у томе што ниЌе риба, ве" кит!
  Кристина Ќе, пуцаЌу"и, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика, приметила:
  - А ми Немци "емо изградити наЌве"и комунизам!
  Магда Ќе, гађаЌу"и своЌе противнице гримизним брадавицама, агресивно рекла:
  - НаЌсЌаЌниЌи комунизам! Само горе, ни корак доле!
  Герда, уперивши топ голим прстима, и добро нишаним ударцем преврнувши америчку хаубицу, потврди:
  - За ариЌевски комунизам!
  Након пада Вашингтона, Америка Ќе убрзо капитулирала. И то се догодило 31. Ќануара 1945. године.
  Други светски рат Ќе завршен. А Хитлеров долазак на власт поклопио се са капитулациЌом Америке.
  Чинило се да Ќе постоЌао дуг период мира. У ствари, сви ратови су готови, СЌеди®ене Државе су зароб ене, а шта више желите? Али постоЌала Ќе Ќош Ќедна суперсила са колониЌама: єапан. И Хитлер Ќе хтео да га освоЌи, као и СССР.
  22. Ќуна 1945. почела Ќе инвазиЌа воЌске Тре"ег раЌха у СССР.
  На шта Црвена армиЌа може да рачуна под овим условима? Снаге су ве" веома неЌеднаке.
  Али очигледно, Руси и друге националности Ќош увек имаЌу неке калкулациЌе.
  И Ќако се боре.
  Наташа, ЗоЌа, Августин, Светлана се боре против нациста.
  ДевоЌке традиционално босе и у бикиниЌу. И ово Ќе ®ихов кредо. Боре се див ом жестином.
  Наташа, пуцаЌу"и из митра еза, приме"уЌе:
  - У чему смо добри, да знамо да се боримо!
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на неприЌате а, сложила се:
  - Ми Можемо!
  И бацила Ќе бомбу голим прстима.
  Августина Ќе митра езом жвр ала нацисте и са великим узбуђе®ем викала, бацаЌу"и бомбу голом петом:
  - єа сам уништите  зла!
  Светлана, такође пуцаЌу"и на неприЌате а, и прецизно гађаЌу"и, косе"и неприЌате е и бацаЌу"и босом ногом вре"у експлозива, због чега се тенк преврнуо, провокативно Ќе издала:
  - Сам е"у Тре"и РаЌх у прах!
  А девоЌка опет исплази Ќезик.
  Ево ратника. Са ®има се можете борити против скоро сваког чудовишта. Па чак и Хитлерова.
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и на нацисте, и бране"и Москву, певала:
  - Слом ени смо Ќармом хорде,
  Притиснути смо Ќармом неверника...
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на Фрица и бацаЌу"и босе прсте ногама, испусти убилачки звиждук:
  Али кипи у нашим венама
  Небо Словена...
  Августина, пуцаЌу"и на нацисте, делуЌу"и веома енергично, даЌу"и бомбу голом петом, настави:
  И са дивних обала,
  До обала Колима...
  Светлана Ќе певала са див ом страш"у, играЌу"и се миши"има ногу, а прес плочице су издавале:
  Све ово Ќе наша Зем а,
  Све ово смо ми!
  И овде су девоЌке, морам ре"и, биле са великом уображенош"у и колосалном агресиЌом.
  Нико их не може зауставити, ништа их не може поразити. Зле вучице ломе неприЌате а, зле тигрице поздрав аЌу хероЌе.
  Или можда хероине. Ево коцкарских девоЌака наЌвишег лета птице.
  А ако се боре, онда од срца....
  И Аленка са своЌом посадом на тенк КВ-13. Машина коЌа Ќе спремна да одоли немачким, пирамидалним композициЌама. ДевоЌка пуца на неприЌате а и пева:
  - Наши тенкови, то Ќе чудо,
  Од пусти®а до северних мора!
  Растргну"емо те, веруЌ єуди,
  Страшна звер "е бити уништена!
  А®ута Ќе  утито потврдила, такође пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима:
  - Поцепа"у неприЌате а и самле"у их у прах.
  Ала Ќе наизменично Ќуришала на неприЌате а уз помо" босих ножних прстиЌу и цвркутала:
  - За величину црвеног комунизма!
  МариЌа Ќе такође ударила неприЌате а, погодивши голим до®им удовима добро нишан погодак и заурлала:
  - За лепе победе!
  МарусиЌа Ќе такође, уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу, покретала неприЌате а, као да га Ќе ударала, и викнула:
  - За наЌвише идеЌе комунизма!
  Петорица су се борила против нациста попут терминатора.
  А на небу су се борили и совЌетски пилоти. Конкретно, Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова.
  Бориле су се као епски женски Ќунаци. Користе"и голе ножне прсте, послали су ваздушне проЌектиле. Веома су погодили неприЌате е.
  АнастасиЌа Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика, ударила фашисту и цвркутала:
  - Слава идеЌама комунизма!
  ПуцаЌу"и на неприЌате а из брадавица од Ќагоде, полугола Акулина Ќе такође гукала:
  - Слава хероЌима СССР-а!
  Овде су вреле и Ќаке девоЌке. Како се боре као праве звери. И имаЌу над удску страст и колосалну снагу.
  АнастасиЌа Ќе, сламаЌу"и нацисте, певала:
  - Изнад несре"не планете висио,
  Зли Фриц узаврео мрак...
  Окупатор мрзи своЌу секиру,
  Оштрите и одсеците главу!
  
  Међутим, он ниЌе пион,
  И не заувек ходати под Ќармом ...
  Претвара зле неприЌате е у ватрене жиле,
  Поста"е владар светова!
  А ту Ќе и Елизавета на самоходном пишто у СУ-100. Машина са снажниЌим топом од 100 мм од Т-34-85 и спремна за борбу против неприЌате а.
  ДевоЌке у резервоару, наравно, само у Ќедном бикиниЌу.
  Елизабета Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, гађаЌу"и прилично прецизно неприЌате а, и загугутала:
  - За РусиЌу комунизма!
  Тада Ќе Екатерина заузврат пуцала, користе"и гримизну брадавицу своЌих груди да пуца.
  Ударила Ќе у нацистички тенк и загугутала:
  - За успех у изград®и комунизма!
  Елена Ќе такође пуцала на своЌу противницу голим ножним прстима. Разбила Ќе буре пирамидалног резервоара, урадила све како треба.
  Затим Ќе цвркутала:
  - НаЌсЌаЌниЌе "емо имати комунизам!
  Затим лупанула и ЕфросиниЌа, иако Ќе обично само возач. Али девоЌка Ќе погодила веома прецизно, откуцаваЌу"и ®ушку нацистичког тенка.
  Затим Ќе гукала:
  - Наш комунизам Ќе светлиЌи од сунца!
  ДевоЌке на резервоару су босе и у бикиниЌу изгледаЌу веома лепо и харизматично. И имаЌу груди са таквим гримизним брадавицама.
  Елизабета Ќе певала са одушев е®ем;
  Сломимо Ќарам, веруЌмо фашизму,
  Помери"у планине ако треба...
  До"и "е ера, ера комунизма,
  Одлете"у у небо са песмом!
  И опет "е девоЌка са гримизном брадавицом притиснути дугме ¤оЌстика и ударити нацисте.
  Дакле, Фирер га не"е на"и мало.
  Са таквим девоЌкама Ќе Ќасно да Ќе СССР Ќош увек жив, а Хитлер не може тако лако да га разбиЌе.
  Иако се Немци пе®у напред ...
  Герда се бори на тенк Е-50 У, а онда "е до"и до смртоносне слома. И тако се сви лупаЌу по томе.
  Притиска дугмад ¤оЌстика голим прстима, удара тридесетчетворку и урла:
  - За комунизам, велики АриЌевац!
  Шарлот се бори, а голим ножним прстима такође ша е смртоносни проЌектил и цвили:
  - То Ќе сЌаЌно!
  Кристина га Ќе узела и голим прстима ударила у неприЌате а смртоносним скоком и загугутала:
  - За велике победе!
  И Магда Ќе, као лупанеет убоЌитим скоком, уз помо" голе пете, лупанула из митра еза и зарежала:
  - За супермен!
  Дакле, Црвена армиЌа Ќе тесна од овога.
  Овде се Агата и Адала туку на дискети. Ратници контролишу машину уз помо" ¤оЌстика и распоређуЌу ову наЌмо"ниЌу Ќединицу. И тако сламаЌу противнике. И удараЌу топлотним зрацима из ваздуха. Буквално уништава®е мо"и ривала.
  Агата, пуцаЌу"и на неприЌате а, урла:
  - Лудила моЌа страст!
  И са голом, округлом петом, као да притиска.
  Адала, пуцаЌу"и на неприЌате е, самоуверено изЌав уЌе:
  - То Ќе само мо"!
  И такође користи своЌе голе ножне прсте против неприЌате а.
  ДевоЌке су се заиста разишле. И такве, да кажемо стреЌт борбене лепотице.
  Тако да Ќе СССР-у веома тешко да се одупре таквоЌ мо"и.
  Албина и Алвина се такође боре и обараЌу неприЌате е голим прстима. И веома злокобно.
  А девоЌке ломе Црвену армиЌу и урлаЌу:
  - Бели вукови се гураЌу у чопор,
  Тек тада "е врста преживети...
  Слаби гину - убиЌаЌу се...
  Чиш"е®е свете крви!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Немци и ®ихови савезници притискаЌу Црвену армиЌу. И уништи РусиЌу.
  Али совЌетске девоЌке се такође боре заузврат. И показуЌу своЌу наЌвишу класу.
  АнастасиЌа Ведмакова скаче у авион. Диже га у ваздух, хода укочено и урла:
  - За велики комунизам!
  ДевоЌка се сама бори у га"ама. И веома Ќе лепа.
  А Акулина Орлова Ќе чак скинула груд®ак, а туче се само кукавица. А девоЌка Ќе веома кул.
  Акулина Ќе супер девоЌка и голим ножним прстима обара неприЌате а и вришти:
  - Слава комунизму!
  Мирабела Магнети" Ќе на себи имала само купа"е га"е. Тако лепа и борбена девоЌка. И како цвили:
  - Имам девоЌку коЌа Ќе супер!
  И такође уз помо" голих прстиЌу, пробиЌа неприЌате а.
  Ово су девоЌке и веома кул и живахне. И тако целу фашистичку коалициЌу смрскаЌу на леденице као батина.
  Али Вермахт ипак напредуЌе.
  Тада су четири девоЌке освоЌиле легендарну славу. Иако Ќе уопште ®ихов славни пут започео четрдесет прве године. Химлер Ќе убедио Фирера да испроба женске бата оне у биткама, од посебно обучених АриЌеваца.
  Борбе су показале да жене нису нимало слаба карика и да знаЌу добро да се боре. И у исто време сноси ма®е губитака од мушкараца. Ратници су се борили и у пешадиЌи, удараЌу"и босим ногама по врелом песку пусти®е Сахаре. И савладао тенкове. Након што Ќе тестирао "Тигра", у биткама са БританиЌом.
  Судбина тенка Пантер показала се заним ивом. У стварноЌ историЌи, оваЌ наЌбо и и други наЌве"и тенк Тре"ег раЌха играо Ќе главну улогу у Панцвалу. Алтернативно, "пантери" се готово нису борили. Нису имали времена да ЌуришаЌу на британску метрополу. НапредниЌи и мо"ниЌи "Пантери" -2 су ушли у сериЌу за битке против САД.
  А сада су четворка добили Ќош мо"ниЌи и савршениЌи "Е" -50, коЌи се одликуЌе снажним оружЌем и заштитом.
  Ратници су се осе"али веома самопоуздано. Управ а®е резервоаром Ќе наЌсавремениЌе са ¤оЌстицима. НаЌновиЌи ауто. Чак и гаснотурбински мотор. Али има и доста "пантера" -2. Тридесет четири ниЌе ривал таквоЌ машини.
  Герда Ќе била зава ена у фоте у. Била Ќе бикини. ДевоЌке су ве" навикле да се туку полуголе. Врели песак пусти®е пекао им Ќе босе ноге, планински облуци боли им босе табане. Али ратници се уопште нису ломили и нису се тр али у прах.
  Командир посаде, коЌи Ќе награђиван многим наградама, сиктао Ќе:
  - А сада Ќе РусиЌа против нас! ОчекуЌу вас нове авантуре и победе!
  Одмахнула Ќе своЌом белом као снег главом. Природна плавуша, веома лепа и препланула.
  Шарлот се насмешила.
  Ова девоЌка Ќе имала бакарноцрвену косу коЌа Ќе горела као пламен. Такође лепотица, са бронзаним теном. У бикиниЌу, преплануо, миши"ав. Босим ногама, газе"и по врелом песку и оштром каме®у.
  Ватрени ђаво примети:
  - Руси су нам можда и наЌфанатичниЌи противници!
  Кристина повиси тон. Коса ЌоЌ Ќе бакарножута, такође гори као пламен, али златне ниЌансе. И исти тен, миши"и и лепота. ИзражаЌно и истовремено нежно лице. И бикини. Ноге коЌе су километрима стапале по тврдоЌ и гору"оЌ површини, али нису изгубиле грациозност и глатке линиЌе. Голи прсти су уредно ошишани и веома окретни.
  Црвенокоса девоЌка упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Магда Ќе одговарала уместо ®е. Ова девоЌка има бело-златну косу, медено плаву. Веома лепа, миши"ава, изражаЌног лица и сафирно-смарагдних очиЌу. Ноге су такође отврднуте, са округлим петама и равним прстима. Можда Магда има наЌнежниЌе лице, готово кротко, упркос храброЌ бради. Герда, на пример, изгледа чврш"е. Мало мекши од Кристине, а помало перверзно као вештица Шарлот.
  Магда Ќе приметила:
  - Они имаЌу тоталитарни систем као што Ќе наш. Због тога су чврш"и!
  Герда се насмешила и одговорила:
  - СовЌетски тенкови су гомила старог метала. Не треба их се плашити!
  Магда Ќе тихо одговорила:
  - У сериЌи КВ пуна Ќе мастодонта. Посебно КВ9.
  ДевоЌке су се закикотале. Послед®и тенк се заиста показао као "ремек-дело" - наЌтежа машина са три топа: два 152 мм и Ќедан 122, са масом од три стотине тона и пред®им оклопом од 200 мм. єедан од наЌуспешниЌих модела у изград®и тенкова. Такав тенк уопште ниЌе било могу"е транспортовати. А ауто Ќе Ќедноставно баца®е новца! У сериЌу Ќе ушао и КВ-10 - машина са три топа од 107 мм и тежином од две стотине тона, своЌеврсни разарач тенкова.
  НиЌе наЌбо а идеЌа ставити два пишто а на тенк. Па чак и више од три. Овде Ќе Ста ин, наравно, показао тираниЌу. И у великоЌ мери ометао зем у. Међутим, развиЌен Ќе и тенк из сериЌе Исов. Али такође огроман и тежак. єедина разлика од КВ сериЌе Ќе покушаЌ да се оклоп постави на рационалан нагиб. Али Црвена армиЌа ниЌе водила рат, па се техника ниЌе много побо шала. И ниЌе било борбене праксе употребе машина.
  Генерално, Немци су плодниЌе искористили четири године одлага®а у поређе®у са стварном историЌом.
  Црвенокоса Шарлот притиснула Ќе голе ножне прсте на ¤оЌстик. Пуцао на гранични бункер. Граната од 105 мм погодила Ќе совЌетски топ и преврнула га. Борбени комплет Ќе почео да се цепа, а гранате су детонирале.
  Црвена вештица Ќе просиктала:
  - єа сам страшни витез - на коленима див аци! Помету неприЌате е ота¤бине са лица зем е!
  И осмех бисерних зуба, и сЌаЌ смарагдних очиЌу. ДевоЌке су заиста врхунске.
  Кристина се закикота и одговори:
  Сад "у пуцати!
  И такође пуцао на неприЌате а. Испалио Ќе совЌетски топ калибра 76 мм. Граната Ќе погодила косо чело Е-50. И рикошетирао. ДевоЌкама Ќе само одзва®ало у ушима.
  Герда Ќе п еснула босим ногама и цвркутала:
  - Какав пролаз!
  И она Ќе сама испалила следе"и хитац... Немачки тенкови су пуцали на совЌетско утврђено подручЌе. Е-100 Ќе такође радио. Испоставило се да Ќе и ова машина дериват миша. НиЌе баш добра идеЌа за тенк са два топова. Е-100 Ќе ве" укинут.
  Уместо тога, у сериЌу улазе Ќуришне модификациЌе сериЌе "Е". Али оваЌ Ќош увек ради. И испа уЌе проЌектиле.
  Шарлот се пискаво кико"е и тресе босом ногом.
  - Рат Ќе страшно ста®е, али плени као игра!
  И девоЌка Ќе пуцала, и то врло прикладно.
  Кристина Ќе открила своЌе бисерне зубе. Она Ќе месождер, грабеж ив пантер.
  ПуцаЌу совЌетски топови, а испред ®их су минска по а. Немачки телетенкови се кре"у. А Ќуришни бомбардери раде са див им урла®ем.
  Гранични стубови се мотаЌу. Хитлерове хорде прешле су границу.
  Магда Ќе приметила не превише духовито лупкаЌу"и босом ногом по оклопу:
  - Пометемо Ќаку одбрану, али челичне метлице!
  Ратници су намигнули Ќедан другом. СовЌетска одбрана Ќе била прилично мо"на. Посебно много мин. И ово Ќе одложило Немце. Али ипак су успели да крену напред.
  Бомбардери су радили на совЌетским положаЌима, а одозго су долазили и Ќуришни авиони. єуриш у дубину одбране Црвене армиЌе и ТА-400, Ќедне од наЌстрашниЌих модификациЌа бомбардера. Чак шест мотора, ук учуЌу"и и млазне. А они бомбардуЌу и уништаваЌу совЌетске градове.
  Герда, пуцаЌу"и, примети са осмехом:
  - У борби смо животи®е, али са умом човека!
  И поново пуцао. Уништен совЌетски топ. Генерално, ово Ќе девоЌка наЌвишег ешалона. И тако Ќе кул.
  Е-50 Ќе пуцао на совЌетске положаЌе, сам практично без оште"е®а. Нагнути оклоп аутомобила са цементираним челиком давао Ќе одличне рикошете. СовЌетске гранате нису могле ни да изгребу Немце како треба.
  Кристина се сетила тестова "Тигра". Тада Ќе то био први немачки тенк масовне производ®е. НиЌедна од граната ниЌе могла да оштети Тигра. Британци су пали под ®еговим ударима. Али ево топа од седамнаест стопа, пробиЌеног у чело. Тада су девоЌке замало умрле. И овога Ќе ратник запамтио. Како су били близу кошчате старице са косом, осе"аЌу"и ®ен ледени дах.
  ДевоЌка Ќе тр ала голи ђон о угао. Стварно Ќе желела да искочи из резервоара и побегне. Она Ќе тако директан ратник.
  Кристина Ќе са апломбом певала:
  - Плава магла, и свуда превара!
  Ратници су се кикотали... Њихов видео Ќе био веома секси и еротичан.
  И пишто  Ќе радио и пуцао. НиЌе ни помиш ала да стане. Сви су слали  уску за шко ком. РазбиЌа®е совЌетских позициЌа на чипове и фрагменте.
  Из звучника иза зачула се песма;
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све...
  И прашина као са тепиха,
  Скла®амо се с пута!
  И немоЌ стати
  И не ме®аЌ ноге -
  Наша лица сиЌаЌу
  СЌаЌне чизме!
  И опет снага млазног бомбардера пада на совЌетске положаЌе. И опет се избацуЌу разара®а и читава утврђена подручЌа. И пушке лете у свим правцима.
  Неколико десетина немачких тенкова истовремено пуца и све уништава.
  Герда се осе"а као Багхеера у лову. Овде Ќе прва линиЌа совЌетске одбране ве" уништена. Али воЌници Црвене армиЌе и да е се роЌе и пуцаЌу на Немце.
  Међу борцима има и пионира. Млади ле®инисти су се доброво но придружили ЦрвеноЌ армиЌи. Ве"ина дечака су боси и у шортсама. Носе се, галаме.
  А пионири умиру...
  Шарлот, коЌа Ќе водила ватру, зарежала Ќе:
  - А пионири, то Ќе ствар, цела држава Ќе гледала!
  Пуцала Ќе на Русе, а Кристина, отровно сик"у"и:
  - Личимо на соколове, као орлови лебдимо!
  И опет Ќе пустила ватрени осмех. Прелепе девоЌке...
  Неколико немачких тенкова кренуло Ќе у подзем е. И поЌавили су се у позадини совЌетских трупа, изазиваЌу"и панику и шкрабаЌу"и митра езе. Нацисти су се поЌавили као комарци из но"не море.
  Е-50 Ќе видео крета®е тридесет четири кроз оптику. Герда Ќе показала зубе и почела да упире цев. СовЌетска машина са малим тор®ем Т-34-76 и веома покретна. ПробаЌте оваЌ и набавите га. ДевоЌка Ќе ве" прилично искусна, али совЌетски аутомобил Ќе и да е за разлику од америчког Схермана.
  А растоЌа®е до Руса Ќе скоро пет километара.
  ДевоЌка се чеше по голоЌ пети, Шарлот Ќе голица између прстиЌу. ДевоЌке се кико"у.
  Тада Герда пуца на руски ауто. Граната Ќури веома близу, скоро гребаЌу"и оклоп... Али Ќош увек мимо. Герда  утито удара песницом о метал.
  Магда каже свом партнеру:
  - Погодио си корпус! Би"е лакше сти"и тамо!
  Герда додаЌе ¤оЌстик Магди и шапу"е:
  - Па уради то сам!
  Магда Ќе одушев ено певала:
  - Зем а Ќе у прозору, зем а Ќе у прозору... - ДевоЌка Ќе голим прстима узела ¤оЌстик и притиснула дугме, настав аЌу"и да пева. - Зем а се види у прозору!
  А ®ен проЌектил Ќе управо погодио базу совЌетског тенка. Ауто се распрснуо и распао. Почело Ќе да гори... СовЌетске гранате су пуцале у материци.
  Магда Ќе затресла голим прстима и гракнула:
  - Види како сам га добио! А ти кажеш...
  Шиштала Ќе Шарлот, откриваЌу"и оч®аке.
  - Опет причамо, на различитим Ќезицима!
  ПоЌавили су се нови совЌетски аутомобили. Тридесет четворка Ќе ишла прва. Покретни и броЌни аутомобили. Онда смо прешли из БТ сериЌе. Ово Ќе застарели тип гусенице на точковима. Напредовали су и претпотопни Т-26, коЌи нису у ста®у да другачиЌе осим да изгребу немачки оклоп. СнажниЌи и тежи ХФ-ови напредовали су на самом краЌу. И много пешака.
  Кристина се закикота и зарежа:
  Па, показа"емо им!
  Немачка возила су отворила ватру са велике уда ености, покушаваЌу"и да прикаче совЌетску пешадиЌу о зем у. Такође су уништили тенкове и друга жива би"а.
  На небу су се поЌавили и совЌетски Ќуришници: чувени Илис. Напали су немачку формациЌу. Хитлерови борци су Ќурили ка ®има. Била Ќе то права рупа. Немачки ловци КСЕ-262, веома окретни и окретни са маневриса®ем. НападаЌу совЌетску технологиЌу, притискаЌу"и као гвожђе.
  Шарлот Ќе поново пуцала. Ушао у совЌетски БТ и зарежао:
  - ОваЌ текст ниЌе баЌка... БаЌка "е бити испред!
  Е-50 се зауставио и одразио совЌетски контранапад. Не баш искусна команда бацила Ќе резерву тенкова заправо на кла®е. А руска кола су се ударила - као кокошке у ишчупану. И теме но су се борили против ®их.
  Герда Ќе испалила хитац, разбила чело тридесетчетворке и сиктала:
  - Шта Ќе Творац - ра®ени пакао!
  Шарлот Ќе такође пуцала, пронашавши мету, совЌетски аутомобили су се кретали праволиниЌски, а девоЌке су успеле да пуцаЌу. И уопште, ова четири феномена.
  Црвена харпиЌа Ќе певала:
  - Наш отров убиЌа све!
  А ратници су наставили да пуцаЌу, показуЌу"и зубе тако Ќаке и велике као ко®и.
  Кристина Ќе твитовала са апломбом:
  - Наш отров убиЌа све!
  Магда, погодивши тридесет и четири, залаЌа:
  - Ово Ќе наш резултат!
  Вероника, Оксана и Наташа, заЌедно са другим девоЌкама, изашле су из окруже®а. Бата ону девоЌака Ќе наређено да се повуче у позадину, пошто ратници практично нису имали противтенковско оружЌе. Сталенида Павловна Ќе имала ратно искуство, служе"и као доброво ац у ШпаниЌи. И схватио сам да пограничне трупе не могу да одоле тенковима сериЌе "Е". ДевоЌке су, међутим, избациле неколико транспортера, али су и саме претрпеле губитке.
  Сада се бата он разишао и повукао.
  Вероника, Оксана и Наташа, изувши чизме, одлазиле су босоноге и у светлим блузама. СовЌетске трупе нису спремне да одбиЌу колоне тешких тенкова. И Ќедноставно нема шта да се пробиЌе кроз тенк Е-50. єедина шанса Ќе да оштетите стазе. Али у овоЌ машини, ва ци се налазе на одвоЌеним колицима, и врло их Ќе тешко онемогу"ити.
  ДевоЌке су се кретале на исток кроз шуму, и то у малим групама. Изгледали су веома дир иво. Ушушкали су панталоне, и то само у светлим кошу ама. Дуга, плава, благо ковр¤ава коса се спуштала. Трава приЌатно голица босе ноге, а понекад наиђу и кврге. Све изгледа изузетно еротично. Груди се виде кроз танке кошу е.
  Вероника, граб аЌу"и траву босом ногом, узнемирено каже:
  - Проклетство - рат Ќе тек почео, а ве" морате да се повлачите!
  Оксана, чиЌа Ќе плава коса била благо црвенкаста, церекаЌу"и се зубима, одговара:
  - И нисам имао неких посебних илузиЌа! Хитлер Ќе освоЌио скоро цео свет... ПробаЌ са таквом гомилом, можеш да издржиш!
  Наташа Ќе протресла снежно белу косу и рекла:
  - Сви хо"е да удово е... Тешко Ќе са ®има! Бити веран ниЌе лако!
  Вероника климну главом. Коса ЌоЌ Ќе тако златна и лепа. Она Ќе супер.
  Али ВикториЌа их Ќе сустигла. Црвенокоса девоЌка. Коса Ќе као ватра. И тако потресно. Дувао Ќе ветар и, изгледа, виЌори се пролетерска застава, тако пламена коса.
  ВикториЌа Ќе скинула кошу у и открила торзо. Груди су ЌоЌ биле пуне, брадавице скерлетне, као мак. Прелепи ратник. И ®ено снажно, увежбано тело Ќе откривено.
  Наташа се закикота и такође оголи торзо, приметивши:
  - А наша тела су лепа ... Ми смо само Амазонке!
  Вероника одмахну главом.
  - Зар ниЌе превише радикално - разоткрити груди! Морате поштовати правила пристоЌности!
  ВикториЌа Ќе одмахнула главом и затресла своЌим црвеним локнама.
  - У комунистичком друштву - правила морала, поЌам Ќе релативан. - ДевоЌка Ќе затресла голе груди, ®ене гримизне брадавице су веома завод иво сиЌале. - Бити гол ниЌе грех. ТачниЌе, поЌам греха Ќе свештенички, али наша вера Ќе слобода од буржоаског морала!
  Наташа Ќе потврдила, тресу"и своЌим буЌним и еластичним попрсЌем:
  - Ближе природи! Ближе природном! И природна голоти®а!
  Оксана се такође насмешила и оголила торзо. У ствари, по лет®оЌ вру"ини, како Ќе приЌатно када су груди голе. И ветар их носи. Лепа девоЌка, а голоти®а долази. Све девоЌке су атлетске, са фигурама, гола тела ратника изгледаЌу веома хармонично.
  Путем шетаЌу лепе девоЌке. Тако су симпатични и веома привлачни.
  - цвркутала Ќе Вероника, одмахуЌу"и главом.
  Али то уопште ниЌе естетски приЌатно!
  ВикториЌа Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не! Имамо сЌаЌна тела! И изгледамо голи Ќедноставно сЌаЌно!
  Наташа климну главом и скочивши рече:
  - Било Ќе добро бити гол... Ево И ича Ќе дошао са пушком!
  Оксана се помиловала по грудима и зацвилила:
  - Заправо, моЌа биста Ќе супер!
  ВикториЌа Ќе одушев ено певала:
  - О, девоЌке, а ми смо Ќуришници! Новчаници, новчаници и новчаници! Видели смо доларе - планине злата!
  Наташа Ќе, тресу"и голим грудима, са осмехом певала:
  - Некада су били голи, боси, лоши!
  И ®их четворица прасну у смех. ДевоЌке су ударале босим ногама, подизале босе пете. Прелепи ратници. Иза ®их су ранчеви и Ќуришне пушке ППСх. Слатки ратници, веома дивни.
  Вероника Ќе тихо рекла:
  - Пред Богом смо сви Ќеднаки... А за разврат "емо морати да одговарамо!
  Наташа се закикотала и одговорила са свом одлучнош"у:
  - Нема Бога! Ово Ќе баЌка!
  ВикториЌа, тресу"и голим, препланулим грудима, одушев ено Ќе узвикнула:
  - Бога су измислили мо"ници овога света да држи народ у покорности!
  Вероника Ќе негативно одмахнула златном главом.
  Ко Ќе онда створио универзум?
  ВикториЌа се закикота и одговори:
  - Сами универзуми расту као лиш"е на дрвету. Они расту ни из чега. Када Ќе у далекоЌ бесконачности дрво у универзуму почело да расте од нуле, и од тада су се поЌавили многи универзуми.
  Наташа се закикота и исплази Ќезик, приметивши:
  - Вру"е Ќе! Можемо ли да скинемо панталоне?
  ВикториЌа Ќе подржала идеЌу:
  - То Ќе сЌаЌна идеЌа!
  И све три девоЌке су се Ќедногласно ослободиле панталона, остаЌу"и у га"ама. И каква су снажна и миши"ава тела. єедноставно величанствено, и акробатски.
  Оксана Ќе са одушев е®ем певала:
  - Бубашваба има антене, девоЌка има голе га"ице!
  Остала Ќе само Вероника са замотаним панталонама и кошу ом. Она Ќе прекорно одговорила:
  - НиЌе добро бити тако гол! Шта ако нас виде!
  Наташа се закикота и одговори:
  - И нека чак и виде! Волим да узбуђуЌем мушкарце!
  ВикториЌа се закикота, протресе скоро голим бутинама, одговори:
  - Мушкарци су ђубре - само олош!
  И ударивши босом ногом свежу г иву, додала Ќе:
  - Како Ќе лепо узети пастува и Ќахати га!
  Оксана Ќе са осмехом приметила:
  - Кад те мазе, лепо Ќе... Поготово ако су мушкарци млади, згодни...
  Наташа Ќе подсетила девоЌке:
  - Запамтите, ухватили смо дечака. Дивно дете, и сигурно има велико савршенство изнад своЌих година!
  ВикториЌа Ќе облизнула усне и рекла са пожудом у гласу:
  - Било би сЌаЌно то проверити!
  Вероника Ќе огорчено залаЌала:
  - Какве гадне ствари говориш! Не можете тако исмевати осе"а®а  уди! Поготово кад Ќе немачки у пита®у, али дечак!
  Оксана се закикота и одговори:
  - Извините, али моЌе срце Ќе тако гадно...
  Наташа Ќе спремно потврдила:
  - Немци напредуЌу, а Ќа желим да са®ам о нечему добром! На пример, о дечацима!
  ВикториЌа Ќе кроз смех предложила:
  - А шта ако стварно ухватиш мушкарце? Било Ќе тако сЌаЌно!
  Вероника Ќе оштро одговорила:
  - Жене краси скромност, а не бахато шиканира®е!
  ВикториЌа Ќе негативно одмахнула ватреном главом. Ударила се босим ногама и залаЌала:
  - Не! єедноставно, нема ве"ег задово ства, сама изабрати мушкарца и уву"и Ќе у кревет. Црвенокоса ђаволица затресе бакроцрвене локне и настави. - То Ќе то да се завалиш у жбу®е ради задово ства, а не да идеш низ пролаз.
  Вероника рече строго:
  - Секс без разлога Ќе знак будале! - И додао. - Ово Ќе противно нормама комунистичког морала!
  ВикториЌа се ниЌе сложила:
  - Сам Ле®ин Ќе рекао - жене треба да буду заЌедничке!
  Наташа се закикота и примети:
  - Па, не могу да кажем да сам се тако бацила на мушкарце, али лепо Ќе играти активну улогу! Ако и сам волиш да бираш коме "еш да удариш! Али код нас до тога не долази.
  ВикториЌа климну главом у знак слага®а.
  - Да, имамо само девоЌке... Али можете пре"и преко ограде! - цвркутала Ќе девоЌка са великим задово ством. - Се аци, мужици... Наши  уди ревносно пузе потрбушке!
  Вероника Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не, Ле®ин то никада ниЌе рекао!
  Наташа Ќе узвикнула у знак протеста:
  - Не, управо Ќе то рекао Владимир И ич! У комунизму "е све бити заЌедничко, па и жене!
  ВикториЌа се закикота и промрм а:
  - Жене су добре... Мушкарци су Ќош бо и! Ех, да те ухвати, да те тамо цела чета силуЌе.
  ДевоЌке су се сложно смеЌале. А ВикториЌа Ќе, цере"и се, додала:
  - А онда су га тукли кундацима! А пете би меким пламеном запа ене и корбитом посуте!
  Наташа Ќе босом ногом ударила квргу и гугутала:
  - Потпетице су задово не кад их бамбусом туку! Овде у Кини су девоЌке и дечаке тукли моткама по голим табанима. И волели су то!
  ВикториЌа Ќе са ужива®ем певала:
  - Какво муче®е у Холивуду! Само мачке, не  уди!
  Вероника Ќе мудро приметила:
  - Овде "еш и"и у пакао... Би"еш мучен, а пете "е ти бити спа ене не само бамбусом, ве" и усиЌаним гвожђем!
  Наташа Ќе певала, чврсто стежу"и песнице:
  - Црни гавран на суседноЌ капиЌи!
  ВикториЌа, тресу"и голим сисама, са гримизним брадавицама, настави:
  - Колевка, лисице, поцепана уста!
  Оксана, чиЌе су груди такође голе, и тресу"и боковима, одговори:
  - Колико пута после борбе моЌа глава!
  Вероника Ќе подржала импулс, газе"и босим ногама:
  - Са препуног сецка®а сам полетео где ....
  Наташа Ќе бесно заурлала, тресу"и голим грудима:
  - Где Ќе Ота¤бина! Нека ружно вриште!
  ВикториЌа Ќе п уснула и цвилила, извиЌаЌу"и кукове, Ќедва покривена провидним га"ицама:
  - И свиђа нам се, чак и ако ниЌе лепа!
  Оксана Ќе просиктала, трзаЌу"и голим препланулим коленима:
  - Копиле од повере®а!
  Вероника рече са уздахом:
  - Ми смо совЌетски граничари. А ми причамо као курве. Да ли Ќе то могу"е...
  ВикториЌа Ќе певала као одговор:
  - Хвала Ста ин-вођо! За глупе, празне очи! За то што смо као уш, не можеш живети!
  Наташа Ќе песницом запретила црвеном ђаволу:
  - Ну, ти тако не хрт! Би"ете у посебном делу!
  ВикториЌа Ќе самоуверено рекла:
  - Ускоро "е Немци до"и у Москву... А ве" "е Ста ина одвести у кавез!
  Оксана се закикота и приговори:
  Да ли мислите да Ќе исход рата унапред зак учен?
  ВикториЌа Ќе сасвим озби но одговорила:
  - Како другачиЌе? Хитлер има више од половине света под окупациЌом, плус єапан и ®егове колониЌе. - ДевоЌка Ќе  утито лупила грациозном, босом ногом. - А ми немамо ни пристоЌне тенкове! КВ сериЌа Ќе пародиЌа на аутомобиле. Т-34 Ќе очигледно премали. Али нормалан тенк ниЌе створен! А оклопне гранате "е бити горе од немачких!
  Наташа Ќе тешко уздахнула и загуглала:
  - Морамо се сложити са овим! АваЌ, наши тенкови су Ќош увек тако несавршени. Шта Ќе са КВ? Да, ломе се...
  ДевоЌке су у"утале и ®ихова разиграност Ќе опала.
  Заиста, ве" први сати рата показали су да Т-34-76 нема потпуно поуздан ме®ач, а Ќош више сериЌа КВ. И што Ќе фаул, што Ќе тенк тежи, то Ќе слабиЌи прилагођен крета®у. А пред®и оклоп од 200 мм ниЌе дово ан да издржи гранате чак ни топа Пантер-2 од 88 мм, а не Е-50.
  Како се неочекивано испоставило, немачки аутомобили су за ред величине Ќачи у пред®ем оклопу и способности да преузму ударац. А совЌетска технологиЌа очито пропада.
  Међутим, у стварноЌ историЌи, Немци су победили ве" у првим сатима и данима. Али нису имали толики броЌ тенкова и авиона, као и страшне млазне авионе. А ниЌе било аутомобила тежих од двадесет две тоне. Уопште, Немци су се показали изненађуЌу"е слаби у четрдесет првоЌ години. А при том Ќе чудно победити Ќачег противника. И сада? Сви адути нациста: борбено искуство, бо а покрет ивост трупа, способност пробоЌа у одбрану - су се поЌачали. А Фирер ниЌе три и по хи аде лаких и велтер тенкова, ве" десет хи ада тешких. И млазни авион, коЌи, у принципу, пропелер ниЌе ривал.
  А Црвена армиЌа Ќе ипак бо е обучена за напад него за одбрану. И учили су воЌнике да туку неприЌате а на своЌоЌ териториЌи, а не да бране своЌу. Наравно, неке ствари су кренуле на бо е. Молотов ева линиЌа Ќе завршена. Ово Ќе ве" плус. Одбрамбена линиЌа у инже®ерском смислу Ќе много Ќача него у четрдесет првоЌ години.
  Поред тога, трупе су и да е бо е мобилисане него у стварноЌ историЌи. И спреман да одбиЌе ударац. Али и да е тренинг у одбрани ниЌе баш добар. Дух ниЌе превише увред ив. АвиЌациЌа искрено пролази. А ниво обуке пилота не може се поредити са немачким. Али Фрицови имаЌу тако колосално искуство.
  Однос снага Ќе много гори него у четрдесет првоЌ години. Тада Ќе СССР имао четири пута више тенкова и авиона, а ипак Ќе пао. И сада? Сада су Немци у предности у квалитету и квантитету. Штавише, у тенковима Ќе квалитет ох, како Ќе приметан на страни нациста. Да, и авиЌациЌа такође.
  Можда су зато те четири девоЌке тако песимистичне.
  Ратници уопште не почи®у.
  Наташа, ступаЌу"и на коре®е дрве"а и осе"аЌу"и трнце у босим ногама, примети:
  - Показали смо леђа душманима! Или би можда било бо е да устанете и умрете достоЌанствено!
  ВикториЌа Ќе одмахнула црвеном главом.
  Шта "е наша смрт променити? Само "е се нацисти хвалити новом победом!
  Вероника се сложила:
  - єел тако! Наша смрт "е само додати фашистичке ловорике! И требало би да набавите наЌновиЌе оружЌе и борите се против нациста.
  Оксана Ќе скептично приметила:
  - Ве" као? Против Е-50, без оружЌа!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  ДевоЌке су у"утале ... И стварно, какав Ќе тенк Е-50? Машина са густим распоредом, испод два метра и великим угловима нагиба оклопа. Нека врста савршенства у изград®и тенкова.
  Нова генерациЌа машина са хидрауличним стабилизатором пишто а. И оклоп Ќе нагнут и бокови, и чело, и крма. Чуча® тип. У принципу, слаба тачка Ќе дно трупа, ако уђете између ва ака. Али и ово треба знати. Поред тога, Немци висе на гусеницама и екранима - даЌу"и двоструку заштиту.
  Тако Ќе Фриц добио оптимални тенк, коЌи СУ-100, Ќош увек ретка самоходна пушка, ниЌе могао да поднесе.
  Током гранатира®а совЌетских положаЌа кориш"ени су гасни топови и бомбардери.
  Али сада су Ќуришници прелетели девоЌке. єасно су претили да "е лепотице сахранити.
  Кад би само могли да их виде, наравно.
  Наташа, оголивши лице, рече:
  - Сви смо ми кучке - Фирер ниЌе кул!
  И опет се осмехнула нацистима.
  ВикториЌа Ќе логично и духовито приметила:
  - НиЌе он први борац, па ни други!
  Оксана Ќе озби но приметила:
  - "Пантер" -2 на броду Ќе сасвим могу"е узети. Она има само 82 мм оклопа под благим нагибом. Не"е нам бити проблем!
  Вероника се закикота и предложи:
  - Можда можемо само да направимо такав тенк...
  ДевоЌке су ходале неколико сати без заустав а®а. Време Ќе прошло после подне. Можете стати и Ќести. Народ у СССР-у ниЌе живео превише лако, али се ста®е у привреди поправило. Део робе Ќе продаван по веома ниским ценама, а део по високим комерциЌалним ценама.
  Тре"и петогодиш®и план 1938-1942 формално Ќе чак и преиспу®ен. То Ќе, међутим, постигнуто пове"а®ем дужине радног дана, и драконским казнама за изостанак. Утолико формалниЌе, прва два петогодиш®а плана су преиспу®ена, али у ствари то ниЌе тако. Висок ниво инфлациЌе омогу"ио Ќе манипулиса®е статистиком.
  Али зем а се развиЌала прилично брзо. Можда не тако брзо као према званичноЌ статистици, али... Цифре су расле. Градиле су се фабрике, пове"авала се производ®а посебно у машинству. Пове"ана осовина и оружЌе.
  Додата по опривреда. После првобитног пада изазваног колективизациЌом, колхозе су почеле да раде. Све више се производило трактора, ђубрива, разних оруђа. Колективне фарме су постепено расле. Четврти петогодиш®и план планиран Ќе мало скромниЌе, Ќер Ќе ниво виши. Утолико Ќе теже поди"и оваЌ ниво! Али четрдесет тре"а и четрдесет четврта година протекле су, барем званично, по плану. Или чак мало испред. Активно се подстицао и прековремени рад. и разне врсте кредита.
  По опривреда Ќе додала Ќош мало, што Ќе омогу"ило замрзава®е цена оброка хране и пове"а®е лимита на пушта®е хране. Плате су мало порасле.
  Наравно, у СССР-у ниЌе све тако савршено као на филмским екранима, али живот Ќе постепено постаЌао бо и. ПоЌавили су се бицикли, па чак и у четрдесет четвртоЌ години први црно-бели телевизори. Снимили су и први филм у боЌи о Ста ину, наравно. Аутомобил "Москвич" Ќе пуштен у сериЌу. Додата Ќе производ®а конзервиране хране и слаткиша, кондиторских производа. ПоЌавили су се у продаЌи и фрижидери на амониЌаку.
  То Ќест, у СССР-у Ќе било помака на бо е. А НКВД више ниЌе тако див ао као тридесет седме и тридесет осме године. Наравно, народ ниЌе хтео рат. И Немци су се плашили.
  СССР Ќе ве" имао високо развиЌену тешку индустриЌу и машинство. Али за сада нису имали времена да попуне воЌску аутомобилима. Иако Ќе, наравно, у поређе®у са четрдесет првом годином, опрема Ќе порасла за ред величине. А величина саме воЌске достигла Ќе Ќеданаест милиона - двоструко више него у четрдесет првоЌ. А привреда се борила да одржи корак.
  Ста ин Ќе успео да створи Ќаку индустриЌу, али Фирер Ќе победио превише, и ниЌе било могу"е носити се с ®им. Испоставило се да су ресурси потпуно неупоредиви.
  Али добра чорба се ве" производила у СССР-у. А девоЌке су Ќе Ќеле са задово ством, уз лук и хлеб.
  Наташа Ќе  утито приметила, жва"у"и месо:
  - Па, зашто Фирер Ќош ниЌе отишао у єапан! И дођите код нас!
  ВикториЌа Ќе, снажно ударивши босом ногом о замку, одговорила:
  - Глупост непробоЌна!
  Оксана Ќе предложила:
  - Мислим да нас Фриц потце®уЌе! Али у стварности, сав оваЌ Хитлеров чопор морамо раскомадати!
  Вероника рече са уздахом:
  - Нисмо имали сре"е... Иако Ќе рат могао да почне и четрдесет прве. То су тада биле гласине!
  ВикториЌа климну главом у знак слага®а и затресе голим грудима, сик"у"и:
  - Вероватно Ќе тако! Али очигледно су єугославиЌа и успеси БританиЌе против ИталиЌе збунили Хитлерове планове. Али, у ствари, то Ќе чак и користило Фрицу.
  Наташа Ќе зг®ечила мрава голим прстима грациозних ногу и климнула главом:
  - Сигурно! У четрдесет и првоЌ години Тре"и раЌх, без тешких тенкова и ракетне арти ериЌе, био би потпуно безбедан за нас. Ми бисмо га смели... И тако Ќе Фриц подигао летвицу.
  ДевоЌка Ќе тешко уздахнула.
  ВикториЌа Ќе погледала Наташу. На ®еним голим, еластичним грудима и помислио: "Али, каква лепота", како би било лепо да Ќе милуЌем. Али ниЌе то рекла наглас - то Ќе заиста непристоЌно.
  Вероника Ќе логично приметила:
  - ИсториЌа нема субЌунктивно расположе®е... Заправо, било би бо е да се удари у четрдесетоЌ години, када су нацисти напредовали на Француску. Тада се тренутак - згодниЌе не дешава!
  ВикториЌа Ќе презриво фркнула.
  - И прекршити пакт? Ста ин не"е пристати на ово! Дао Ќе часну реч да не"е напасти!
  Наташа се насмеЌала и приметила:
  - Ох, како смо ми племенити!
  ДевоЌке су завршиле хлеб, чорба и лук. Пили су кисело млеко из чутура. Кренули смо да е.
  Негде се чуло бруЌа®е мотора. Немачки тенкови су се кретали. Међу ®има Ќе и наЌве"и Е-100. Спеер Ќе успео да одбиЌе масивниЌе примерке. Али заиста, зашто су тенку потребне две цеви? Бо е Ќе направити два резервоара лакша са различитим цевима него Ќедан са два, али тешка.
  Е-100 Ќе такође ван производ®е, али се Ќош увек може на"и у сериЌи. Штавише, Хитлер такође воли мастодонте и наредио Ќе да се задржи читав низ од Е-5 до Е-100.
  Прилично масивна машина Е-75 са 128 мм и тежином од осамдесет тона. УЌедначен са Е-50 у оклопу. Тешко да Ќе то наЌбо и модел, практично "е бити Ќош гори. "Кра евски лав" са топом калибра 210 мм, а тежак сто тона.
  ДевоЌке су се попеле на високи бор и посматрале тенкове. "Кра евски лав" захва уЌу"и мотору од 1800 ко®ских снага, прилично мо"ан мастодонт и окретан. Е-100 Ќе такође опрем ен снажним мотором. У покрету се кре"е и Штурм ев, са мо"ним ракетним бацачем од 500 милиметара. То Ќе Ќедна од наЌефикасниЌих машина за пробоЌ.
  Судбина самог тенка Лев била Ќе двосмислена. ПоЌавио се пред "пантером", а успео Ќе да се бори у ШведскоЌ, ШваЌцарскоЌ и приликом искрцава®а у саму БританиЌу.
  Хитлер Ќе освоЌио и ШваЌцарску и Шведску, наметнуо пороб аваЌу"е споразуме ШпаниЌи и Португалу. Они су били приморани да напусте своЌу националну валуту и усвоЌе марку. Тако потпадаЌу"и под утицаЌ немачког капитала.
  Тенк "Лав" Ќе требало да буде употреб ен против Америке. Али претежак аутомобил, са недово но брзом пушком, ниЌе одговарао воЌсци. Предност Ќе дата напредниЌем "пантеру" -2. Ово возило Ќе задово ило воЌску своЌим наоружа®ем, а возне перформансе, а посебно пред®и оклоп, су више него вредни. "Пантер"-2 Ќе постао тенк победе у рату са СЌеди®еним Државама. А "Лав" Ќе кориш"ен изузетно ретко. "Тигар" такође ниЌе био веома продуктиван тенк, Ќедва Ќе имао времена да се упали у биткама на краЌу четрдесет друге године. А "Тигар" -2 Ќе застарео, Ќедва има времена да се поЌави. Модернизовани "пантер"-2, тежине педесет тона, ниЌе био инфериоран "тигру"-2 у заштити и наоружа®у, а био Ќе супериорниЌи у возним перформансама са осамнаест тона ма®ом масом.
  Борбена пракса Ќе показала да Ќе "пантер"-2 знатно бо и од "шермана" у борбеним квалитетима, удараЌу"и оваЌ аутомобил са велике уда ености, до три и по километра, и практично непробоЌан у чело и само изблиза. домет Ќе ра®ив са стране. И то далеко од тога да Ќе случаЌ са свим моделима Схерман.
  Америка Ќе изгубила од немачких млазних авиона и пантера, као и од раниЌег Е-25 - Ќединственог самоходног топа, висине само Ќедан и по метар.
  САД су капитулирали...
  Наташа Ќе погладила сопствену брадавицу од Ќагоде. И са блиставим осмехом рекла Ќе:
  - єа ти! Он, она - заЌедно цела зем а!
  ВикториЌа Ќе подржала:
  - ЗаЌедно приЌате ска породица! єедном речЌу, ми смо сто хи ада Ќа!
  Оксана се закикота и, показуЌу"и на мастодонте, примети:
  - Тенк "Е" Ќе веома кратак и здепаст. Би"е га тешко добити.
  Вероника Ќе тужно просиктала:
  - Бог нас благословио!
  Наташа се закикота и цврку"е:
  - У Америци за целу државу, у Америци за целу државу, у Америци за целу државу - могу"ности су Ќеднаке!
  Ватрена ВикториЌа се кико"е и урла:
  - Могу"ности су Ќеднаке за различите слоЌеве друштва!
  И како хо"еш. И ®ени зуби су лепи како се виде.
  Оксана Ќе коментарисала:
  - Кад се Немци отцепе, би"е им Ќако лоше из ®ихових база за снабдева®е!
  Вероника се закикота и предложи:
  Помолимо се онда!
  Наташа Ќе презриво фркнула и одмахнула главом.
  - Не! Ми смо комсомолци, што значи да смо атеисти!
  ВикториЌа Ќе агресивно упозорила:
  - А Ќа сам генерално милитантни атеиста! А Бога нема - то Ќе медицинска чи®еница!
  Вероника Ќе опрезно приметила:
  Али то не можете доказати!
  ВикториЌа Ќе агресивно б еснула своЌим смарагдним очима као одговор. И засиктао са осмехом:
  - єа могу! Ако постоЌи Бог, онда он мора бити одговоран. То значи брига о  удима. - Црвенокоса девоЌка агресивно Ќе босом ногом ударила у стабло бора. - Да ли Ќе могу"е замислити феноменални космички ум коЌи не би марио за ®егово ствара®е!
  Наташа Ќе спремно потврдила:
  - То Ќе то! Уосталом, ми смо према Богу као што су деца према Оцу, а он не мари за нас!
  Вероника Ќе опрезно приметила:
  Али чак и брижни отац каж®ава своЌу децу...
  Наташа се закикота у одговору.
  - Али немоЌте их унаказити!
  ВикториЌа Ќе  утито приметила:
  - Заиста су чудне методе васпита®а у вашем Богу! Он Ќе, на пример, узео и удавио сво човечанство, па чак и невине животи®е. Постав а се пита®е какве то фашистичке методе?
  Оксана Ќе уз осмех додала:
  - И уопште, вечна мука у паклу... Ово Ќе такође очигледан претерива®е, пошто никакве методе правде не могу оправдати муче®е!
  Вероника збу®ено рашири руке и рече са уздахом:
  - Такође мислим да Ќе НоЌев потоп претерано. Али зем а Ќе била испу®ена грехом пред БожЌим очима...
  ВикториЌа се смеЌала:
  - Да, деца су почела да се шале. Отац Ќе узео митра ез и пуцао на оне коЌи су брб али, остав аЌу"и само оне коЌи су седели тише од воде, испод траве. Црвенокоса Ќе показала своЌе крупне зубе. - Тако се добиЌа аналогиЌа!
  Вероника Ќе слегнула раменима и тихо рекла:
  - Нисам свештеник да даЌем одговоре на таква пита®а. Али мислим да Ќе Бог имао разлога за то.
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Да... С разлогом су пали без разлога, само су све видели као да су нестали!
  Наташа Ќе предложила:
  - Можда Ќе БиблиЌа само ЌевреЌска баЌка. Зашто да веруЌемо у то?
  Оксана Ќе изразила своЌе миш е®е:
  - Морате, у сваком случаЌу, сачувати своЌу част. И не рачунаЌте превише на постхумни раЌ!
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Да... Свештеници воле да причаЌу приче! И не баш атрактивно!
  Вероника Ќе тихо приметила:
  - Али Исус Христ Ќе прилично привлачна слика!
  ВикториЌа се закикота и одмахну главом.
  - Не бих се удала за таквог пацифисту!
  Наташа се закикота и примети:
  - Да, човек мора да се заузме за себе... А шта БиблиЌа учи? Ударали су те по десном образу - окрените леви!
  Вероника Ќе хтела да каже, али ЌоЌ Ќе очигледно било неприЌатно. А онда Ќе ВикториЌа убацила:
  - Заиста чудан морал. Или нас Бог учи да волимо неприЌате е, или удави читаво човечанство одЌедном. И како се ово може обЌаснити?
  Наташа Ќе сама себи одговорила:
  - Мислим да су БиблиЌу писали талентовани визионари!
  Вероника Ќе на то малово но приговорила:
  - Ко год да погледа... Али другачиЌе осим постоЌа®а Бога немогу"е Ќе обЌаснити поЌаву Васе ене. - Онда се девоЌка развеселила. Претрчала Ќе голу, исклесану ногу дуж коре и наставила. - Шта год да се каже, али немогу"е Ќе прона"и или измислити убед ивиЌу верзиЌу настанка Универзума, осим како га Ќе створио Бог!
  Наташа Ќе слегнула раменима и упитала:
  - А основни узрок поЌаве Бога?
  Вероника уздахну и одговори, губе"и самопоузда®е:
  - Ово Ќе ве" аксиом... Треба прихватити вером да Бог постоЌи. И да постоЌи одувек и да нема први узрок.
  Наташа Ќе негативно одмахнула главом.
  - Вером прихватити предвечност БожиЌу? Али могу да понудим да вером прихватим вечност универзума, али без Свемогу"ег...
  Вероника Ќе логично приметила:
  - Изгледа као алогизам. Како Ќе ова вечна материЌа и одакле Ќе дошла?
  ВикториЌа Ќе одмах узвратила:
  - А шта Ќе логично - Бог Ќе вечан... А откуд он!? Утолико одмах свемо"ан и свезнаЌу"и?
  Вероника Ќе са очаЌа®ем одговорила:
  - Одувек Ќе постоЌало... Вером прихватамо! А како Ќе ово могу"е - несхват иво!
  Наташа Ќе приметила:
  "Заиста, ми смо овде равноправни. МатериЌа Ќе морала некако да настане. И деси се оно незамисливо. - нацерила се девоЌка и самоуверено приметила. - Али ипак, остаЌе отворено пита®е зашто Ќе толико зла на зем и.
  У ствари, има доста тога да се расправ а...
  У сваком случаЌу, нацистима су се супротставиле ма®е, ма®е искусне и лошиЌе техничке снаге.
  Ако Ќе у стварноЌ историЌи четрдесет прве године СССР имао четвороструку предност у тенковима, са квалитетниЌим возилима, сада Немци ве" имаЌу више мастодонта и ефикасниЌи су. А Немци имаЌу млазне авионе и такође више по броЌу и квалитету. У стварноЌ историЌи, СССР Ќе имао четири пута више авиона. Истина, можда Ќе квалитет на страни Луфтвафеа. Застарели аутомобили били су инфериорни од немачких. А наЌновиЌи такође нису били Ќеднозначни. Али сада Немци ве" имаЌу млазне авионе, коЌима совЌетски елисни авиони нису ривали.
  Наравно, успели су да ископаЌу линиЌе одбране, али обука Ќе прилично слаба. Ипак, Црвена армиЌа Ќе претежно офанзивне природе. єедан плус Ќе што Немци нису могли да изненаде трупе. Али лоша страна Ќе што у свему имаЌу квантитативну предност, а Ќош више правог борбеног искуства него у четрдесет првоЌ.
  Плус Ќош увек разуме броЌ снага. И тако Ќе тешко одолети. Четрдесет прве године СССР-а, након мобилизациЌе, броЌчано Ќе претекао Вермахт, али Ќе био инфериоран у квалитету пешадиЌе и опште покрет ивости. Сада, на рачун квалитета, ниЌе све Ќасно. У Вермахту има много колониЌалних дивизиЌа, коЌе нису баш спремне за борбу. Али са друге стране, добар Ќуришни пропелер МП-44, и доста опреме. А на овоЌ планети неприЌате  Ќе постао Ќош Ќачи. СССР Ќе, наравно, такође додао, али не толико.
  Готово цео свет Ќе против РусиЌе. А овде су шансе много ма®е него у четрдесет првоЌ.
  Албина Ќе, срушивши неколико авиона, приметила:
  - Ево вршимо, вршимо, а обале се не виде...
  Алвина се насмеЌа и одговори:
  - Ве" се приближавамо Д®епру и би"е велика битка...
  Бикини ратници су наставили напредова®е. Нацисти су заобишли Брестску тврђаву и затворили котао. Тенк Е-50, кре"е се у правцу истока.
  Герда Ќе одушев ено певала:
  - єа сам тако кул девоЌка! Све душмане ломим као леденице... А на хладно"и, босоног, смело, да ми чак и варнице сипаЌу испод ногу!
  Шарлот се закикота, удари тридесет четворку у тело и одушев ено узвикне:
  - Нема разлога да сум®ате у Ота¤бину! Ратници су Ќачи од мушкараца!
  Кристина Ќе такође притиснула дугме босом ногом, и бесно Ќе издала, нокаутираЌу"и совЌетски топ. Па се чак и гепек откинуо:
  - Приходи су високи као планински врхови!
  Магда Ќе Ќедан по Ќедан пуцала из свог топа. Био Ќе 105 мм и смртоносан у послед®оЌ модификациЌи, био Ќе прилично брзометан, испа ивао Ќе десет хитаца у минути.
  ДевоЌка Ќе притиснула голе прсте и прошапутала:
  - Проценат у линиЌи буду"ности дат ...
  Герда Ќе ударила совЌетски тенк, здробила оклоп и викнула:
  - Виде"ете сами!
  Ударила Ќе и Шарлот, користе"и голе ножне прсте, уз див и, махнито урла®е:
  - Ота¤бина нам Ќе сада ближа!
  Кристина Ќе такође испалила, користе"и прсте своЌих голих, препланулих ногу, рекавши:
  - Поздравите сунце са нама!
  И Магда Ќе ударила, и притиснула голу пету. Разбила Ќе совЌетски топ у лебде"е фрагменте, певаЌу"и:
  - Ота¤бина Ќе наЌЌача!
  А ратници "е урлати као биволи у кланици. Фоур веома воли мушкарце. Заиста им пристаЌе. Што да не? Тако су лепи и агресивни. И  убав у. А човек Ќе пас, само позови. И има"ете све, ук учуЌу"и и новац. А ове жене су физички веома Ќаке. И варе мушко савршенство са лудим темпераментом. И стално задово ство.
  Нема потребе да чекате читаву годину на мушкарца - а ипак "е вас прона"и оргазам!
  Герда га Ќе узела и заурлала, пуцаЌу"и на совЌетску тридесетчетворку и руше"и кулу:
  - єа сам прави витез униште®а!
  Кристина Ќе исплазила Ќезик и прете"и хукнула:
  - А моЌ осмех Ќе као у пантера!
  Шарлот Ќе говорила агресивно, тресла песницом и гурала ¤оЌстик голим прстима.
  А пред нама су велике промене!
  Магда Ќе цвркутала и викнула:
  - Ми смо оличе®е хетера!
  Герда се закикота и одговори:
  - Како Ќе добро кад те милуЌу руке згодних млади"а!
  А девоЌка Ќе замиш ала како ЌоЌ дланови шапаЌу по брадавицама од Ќагоде. Заиста Ќе тако дивно. И шкак иво и узбуд иво. И веома лепо.
  Герда Ќе пуцала на совЌетски СУ-85. Ударила Ќе аутом, и цвркутала, удараЌу"и босим ногама о оклоп:
  - Ах, храстове даме, храстове даме!
  Шарлот Ќе агресивно потврдила, надимаЌу"и образе и тресу"и пуне груди.
  - Дуба! Храст! Дуба ладиес!
  А како "е да узме и да се смеЌе... Као да звона звоне. И глас му Ќе тако блистав.
  А ®ена жртва Ќе био руски пишто  калибра 76 милиметара. ОружЌе Ќе прилично архаично.
  Кристина се закикота и цикне:
  - єа "у урлати и сломити се!
  А голим прстима Ќе такође уперила проЌектил у неприЌате ски аутомобил.
  Како Ќе лепа. Злато и бакар су сЌаЌни!
  Магда Ќе потпуно златна, како пева са одушев е®ем:
  - Колач Ќош увек плаче...
  Затим се окренула око совЌетске тридесетчетворке и наставила да тужно пева.
  - Она Ќе странац у Берлину!
  Герда Ќе цвркутала у одговор. Притиснула Ќе дугме ¤оЌстика голим прстима и оборила совЌетску хаубицу.
  - Берлин Ќе престоница света!
  Шарлот Ќе промрм ала са апломом у одговору:
  - А Лондон Ќе престоница Париза!
  И ексери на совЌетском Т-26. Машина, иако ниЌе велика, такође се сматра тенк.
  Кристина га Ќе узела и дала, врте"и бицикл босим ногама:
  - А Париз Ќе престоница Рима!
  Онда, чим се смеЌе... И смарагдним очима буши"е све ратнике редом. И цери се у исто време, и блиста зубима. Али уопште како "е узети и ударити совЌетске тенкове. Сруши"е пола куле у тридесет четири.
  А после ®е Магда "е Ќе узети и запалити гранатом. То Ќест, проЌектил. Према СУ-76. Ве" очигледно застарео аутомобил, али Ќош увек на листи.
  И цвркутала:
  - А Рим Ќе главни град МаЌамиЌа!
  Заиста Ќе смешно. Али девоЌке су се превише занеле. Нису приметили како Ќе пар воЌника совЌетске армиЌе допузало до ®их са свеж®евима противтенковских граната и разнело гусенице. И како "е потраЌати и експлодирати. Ва ци су пукли и Е-50 Ќе изгубио покрет ивост.
  Па, шта се дешава...
  Нацисти имаЌу много тенкова и много су напредниЌи од совЌетских. И имаЌу искусниЌе посаде.
  Наравно, има много страних воЌника, што ствара проблеме, али ниЌе страшно. Али броЌ воЌника Ќе веома Ќак. И не можете се противити томе.
  БроЌ у четрдесет првоЌ години Ќедноставно ниЌе био дово ан за Фрице. Тенкова Ќе било посебно мало. И то их Ќе спречило да се боре.
  Албина и Алвина су на Ќуришницима сипали бомбе на неприЌате а. Црвена армиЌа Ќе под ®иховим ударима уздрхтала и изгинула.
  Албина, испустивши Ќош Ќедан дар смрти, зацвилила Ќе:
  - За одлучне промене и победу!
  Алвина Ќе спремно потврдила, пуцаЌу"и притискаЌу"и голе прсте на дугмад ¤оЌстика:
  - За то што су полетели с ногу од успеха Тре"ег раЌха.
  Немачки пилоти Гертруда и Адала, лупкаЌу"и босим ногама, попели су се у двосед КСЕ-328, у млазни строЌ - ово Ќе чудовиште са десет ваздушних топова.
  Киша Ќе тек прошла и девоЌке су оставиле грациозне, врло Ќасне трагове своЌих босих ногу.
  Били су толико завод иви да су тинеЌ¤ери коЌи су служили на аеродрому похлепно прождирали отиске босих стопала своЌим очима, а чак су и дечаци почели да надуваЌу савршенство. Уопште, пилота Ќе било много - борбе су показале да жене, под Ќеднаким условима, имаЌу дупло ве"у стопу прежив ава®а од мушкараца. А то значи да су ефикасни. А Хитлер, наравно, ниЌе таква особа да би сажа евао било кога.
  У самом Тре"ем раЌху званично Ќе уведена полигамиЌа - право на четири жене. Ово Ќе веома практично. Али не уклапаЌу"и се превише у хриш"анске традициЌе. НиЌе ни чудо што фашизам тражи нови облик религиЌе. Хитлер инсистира да Ќе то монотеизам, али тако посебан - са пантеоном паганских, древних германских богова. Наравно, сам Хитлер Ќе у овом пантеону постав ен пре свега као гласник и гласник Свевиш®ег Бога.
  Дакле, Фирер, наравно, веома воли да се култивише.
  Гертруда и Адала лансираЌу у небо своЌу вишенаменску Ќуришну летелицу, коЌа може да игра и улогу борца.
  Ратници су веома самоуверени. Руси немаЌу млазне авионе и тешко да "е мо"и да издрже налет тигрица на небу.
  Гертруда Ќе зарежала:
  - єа сам витез гору"ег потока...
  Адала Ќе одушев ено потврдила, показуЌу"и зубе:
  - И матира"у све!
  ДевоЌке су се смеЌале. Притискали су босим петама педале и окретали млазни Ќуришник.
  єош Ќе био мрак, али на истоку се ве" показивала трака светлости. ДевоЌке су звиждале... Под ®има су ве" плутала пространства РусиЌе. Ратнице су се кикотале и намигивале Ќедна другоЌ. Тако су екстравагантне и лепе.
  Овде совЌетски аутомобили поле"у ка ®има. ВиЌак єак-9 Ќе можда наЌмасовниЌа машина међу наЌновиЌим изда®има. Не превише наоружан, али релативно Ќефтин и са мало оклопа. МИГ-5, бржи, са митра езима. МИГ-3 Ќе раниЌи модел. ЛАГГ-7 Ќе вероватно наЌбржа и наЌоружаниЌа птица. У наЌновиЌоЌ модификациЌи постоЌе чак три топа калибра 20 мм.
  Али то су све машине на пропелер - млазни авиони нису створени. И Немци се осе"аЌу веома самопоуздано.
  Гертруда испа уЌе десет ваздушних топова. Погодили су 30мм и два топа од 37мм. єуре као ватрени вихор кроз совЌетске летелице. Међутим, црвени пилоти покушаваЌу да избегну и иду у реп.
  Адала маневрише у овом тренутку. Немачки аутомобил не можете узети директно, али упада®е у репове Ќе опасно. За СССР напад ниЌе неочекиван. Противваздушни топови су ве" лансирани. Експлодиране гранате светле у мраку.
  Немци дожив аваЌу извесну нервозу. Чинило се да су ве" видели толико да вас ништа не би изненадило, али ... СовЌетски пилоти су храбри и не плаше се губитака. Ништа да их уплаши. Али искуство ниЌе дово но. Немачки авион лако излази из зарона и обара совЌетски аутомобил. РазбиЌа Ќош Ќедну на комаде.
  Мо" немачког оружЌа Ќе веома велика. Ово Ќе компонента у коЌоЌ Фриц има огромну предност у односу на РусиЌу. Али брзина нациста Ќе колосална.
  Адала убрзава и ломи напред. А Гертруда испа уЌе ракете на неприЌате а. Савет примаЌу зуби. Нека мунициЌа Ќе усмерена на топлоту или звук.
  Адала шапу"е:
  Не"е нас убити!
  ДевоЌке врте кола... Труде се да буду цоол. А онда совЌетски ловац набиЌа оближ®и немачки Ќуришни авион. И како почи®е да цепа, и цепа. И небо и ваздух.
  Гертруда Ќе прошапутала:
  - Луда смрт!
  Ратници су се очито збунили, а могу се и тако набити.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Ужасан ударац пао Ќе на миран Владивосток (на Далеком истоку ниЌе уведено воЌно ста®е). Ве"ина бродова Пацифичке флоте Ќе разоружана у лукама, многи морнари су такође пребачени на западни фронт. С Ќедне стране, напади Зем е излазе"ег сунца били су очекивани, али се у пракси показало да нису очекивани. Генерал єамамото се кладио на истовремени удар свим силама коЌе су могле да се употребе. Америка, коЌа Ќе релативно брзо поражена, ниЌе имала времена да потопи огромну ве"ину Ќапанске морнарице, боЌни бродови су представ али посебно огромну мо".
  Капетан првог ранга, Василчиков, баш у оваЌ предзоран час, играо Ќе карте са осталим официрима флоте. Момци су били Ќош прилично млади, остав ени су овде да се увере да бродови не иструну сасвим. Василчиков Ќе Ќедини од ®их осетио мирис барута, пребачен Ќе из Ле®инграда због потребе да се лечи од тешке упале плу"а, затеченог у веома облачном граду. Капетан првог ранга, или ако Ќе пребачен у копнене снаге, пуковник, уживао Ќе у тишини Владивостока, ®егових цветаЌу"их улица. Зима Ќе прошла, април Ќе прошао са радош"у, био Ќе диван, топао, Ќун ниЌе био у средини, ве" у тропскоЌ зони. Официри су мало попили, добра вотка у маринскоЌ рад®и, по данаш®им стандардима (предратна инфлациЌа Ќе депресирала руб у), готово Ќе ЌефтиниЌа од млека.
  Међутим, расположе®е Ќе покварила вест да следе"и караван са америчким паприкашом не"е до"и, због чега Ќе ужина поскупела, а уместо нежне тексашке телетине морали смо да Ќедемо ве" досадну рибу са киселим краставцима. . Официри су неколико пута покушавали да преведу разговор на тему рата и тражили да говоре о одређеним биткама, али Ќе Василчиков "утао и скренуо разговор на страну. Коначно, када су га коначно ухватили, залаЌао Ќе:
  - Посла"е те на фронт, па "еш препознати Кузкинову маЌку. Схватите да барут не мирише на парфем, ве" на лешеве!
  Врло млад поморски поручник (тек што Ќе добио еполете, после пола године уче®а, у коЌе Ќе уписао одмах из школе) скочи:
  - Ето ко нам недостаЌе! Жене! Лепа жена! Зашто седимо сами, Ќер Ќе град пун усам ених девоЌака.
  Момци су навиЌали:
  - Наравно, идемо да тражимо девоЌке.
  Официр Ќе отпевао романсу:
  - Како Ќе добро лежати на трави, а како Ќе укусно Ќести! ОрганизуЌте преуређе®е у купатилу и зовите младе девоЌке!
  Василчиков Ќе викнуо на разЌарену омладину:
  - Напо у Ќе полициЌски час и девоЌке спаваЌу после напорног рада! НемаЌу сви сре"у да добиЌу такво лоповско место, блажено кад зноЌ и крв лиЌе около.
  Официр Ќе задиркивао:
  - Барут не мирише на духове, ве" на лешеве, само за редове, командири имаЌу гас маске са филтером!
  Василчиков се намршти.
  - Филозоф! Типична Спиноза, остаЌе само да научите како да повучете окидач Ќезиком! И би"е: па! Препоне! Препоне!
  Официри су се смеЌали, чак су и прозори почели да дрхте. Василчиков Ќе додао:
  - СЌаЌан ти Ќе Ќезик кад Ќе противникова памет мала!
  Млађи официр промрм а:
  "Доста тога, хаЌде да попиЌемо!
  Остали борци су урлали:
  - Тако Ќе, сипаЌте! До зоре, наравно, има"емо дово но вотке, али би"е и доста грицкалица до ђавола!
  И ватрена вода сипала у чаше! Да, па Ќе почело да к уча и пени се, звучале су безобразне, непристоЌне песме.
  Врата су се изненада отворила, а просториЌу као да Ќе разнио ураган. Висока ватрена девоЌка Ќе скочила до официра, и свом снагом разбила зид од цигле недовршеном флашом вотке. ДевоЌка Ќе викнула:
  - Алкохоличари и гамади! Цела држава ради, или се бори, блажени сте ко сви®е. Заборавио на савест и част! НиЌе ни чудо што Ќе Ле®ин рекао: пиЌанство Ќе наЌгори од свих порока, ®егова посебна деструктивност у Ќавном домену!
  Млађи официр Ќе ве" био прилично пиЌан, зашки ио Ќе и викнуо Ќе, зграбивши празну флашу:
  - Кучко, губи се одавде! Сада хо"у!
  ДевоЌка Ќе накратко ударила прстом чизме испод колена. Ударац Ќе изгледао лаган, без обима, али млади" Ќе завиЌао и потонуо. Флаша Ќе пала и разбила се. Сви су дахтали, Василчиков Ќе узвикнуо:
  - Да, то су знаци Ане Ведмакове, пилота аса у ШпаниЌи и ФинскоЌ. Има легендарну косу, боЌе ватре! Добро дошао, водЌа ескадриле...
  Вештица климну главом.
  - єош сам у чину маЌора, а први пилот-ас Ќе доделио звезду хероЌа СССР-а. Управо Ќе стигла у свом ловцу МИГ-5. Док Ќе остатак ескадриле на источном фронту. Добио сам инструкциЌе... Па, не тиче те се што сам добио упутства. У сваком случаЌу, треба ми ваш разарач да одмах подигне америчку заставу и изађе на море.
  Василчиков Ќе био изненађен:
  - Зашто наше?
  Вештичеве зелене очи су б еснуле.
  - Зато што Ќе оваЌ аутомобил направ ен у САД. Испоручено вам Ќе под Ленд-Леасе-ом, а онда следите само моЌа наређе®а.
  Василчиков Ќе направио гримасу:
  - Пуковник слуша маЌора, па чак и из другог оде е®а. Ви имате ауторитет.
  Ведмакова Ќе пружила документ са печатом НКВД-а и потписом заменика председника Штаба и председника Савета народних комесара, шефа таЌне полициЌе - маршала БериЌе.
  - Прим ено к зна®у! И без да ег, само "еш ме послушати! Шта "е иначе бити, не"у ре"и: немаш пет година!
  Василчиков се поклонио:
  - Добро! Разарач Ќе у покрету, потребно Ќе само за два сата поди"и морнаре из касарне и испловити.
  Ведмакова Ќе зграбила младог официра за косу, била Ќе за главу виша од ®ега и очигледно Ќача:
  - Какав гад и пиЌаница! Зашто имате тако распуштену екипу! ОваЌ тип више личи на дечака него на официра. Можда за почетак добро надувати да изађе сав хме .
  Василчиков се посрамио:
  - Ово Ќе Паша Колобков. На курсеве Ќе послат директно из Суворовске школе, по скра"еном програму. єош Ќе прилично дечак, за два месеца му Ќе рођендан шеснаест година.
  Вештич Ќе направио гримасу:
  - Вау! Са петнаест и ве" официр! То Ќе оно што убрза®е ради! И нисам знао да млеко ве" добиЌа наслове.
  Василчиков слеже раменима.
  - На комунистичком фронту деца рано расту! Штавише, догодила му се прича, као да Ќе написао наЌбо у причу о фантастичноЌ одбрани Москве, а Жуков Ќе то приметио и саветовао му да дечака пребаци из кадета у официре.
  Тхе Витцхер Ќе побо шао:
  - Добро! НиЌе лоше што ниЌе будала, али не пиЌе више! Осе"ам мирис, а нос ми Ќе ко пас, одмах под трибунал! У ствари, плати"ете за то. Ве" човек сред®их година, али себе.
  Василчиков се накаш ао:
  - Заправо, имам тридесет две, али ве" сам шест пута ра®ен у ШпаниЌи и ФинскоЌ, тако да делуЌем старо...
  Ведмакова Ќе хтела да каже нешто у одговору, када Ќе изненада предзорну тишину прекинуо чудовишни урлик. Као да су тешке громаде падале са неба, прозорско стакло Ќе одЌедном пукло. Крхотине града ударале су по столу, па чак и падале на руке и лица пиЌаних официра. Вештица Ќе викнула:
  - Сви напо е одмах.
  Василков Ќе викнуо у одговор, толико да Ќе скоро покидао гласне жице:
  - Ово су гранате од дванаест инча! Изгледа да су Ќапански боЌни бродови у лову, то значи.
  Ведмакова Ќе изнервирана ударила чизмом у зид:
  - Почело, али не како смо планирали! Нимало! Проклетство, треба одмах да изведемо ескадрилу на море и потопимо флоту зем е ускооких маЌмуна.
  Василчиков промрм а:
  - ОружЌа има само на мом разарачу и на пар малих корита. Немамо ни одговор.
  Ведмакова Ќе показала песницу:
  - Па, требало би да имате обалску арти ериЌу! Уосталом, нису сви послани на западни фронт, као и авиЌациЌа. Уосталом, годинама се прича о томе да єапан сваког тренутка може да уђе у рат.
  Василков Ќе хтео нешто да каже, али опет Ќе тут®ало, п уштали су фрагменти. Сирена Ќе завиЌала, упозораваЌу"и на долазак авиона. Василчиков Ќе устао и викнуо преко урла®а Вештица:
  - Имамо авиЌациЌу, а обалске батериЌе, чак и ако нису у комплету, су доступне. ХаЌде да одговоримо!
  Пилот Ќе зарежао док Ќе трчала улицама:
  - Само бих отрчао до свог борца и посади"у ове єапанце, не"е ми се чинити дово но. И да е "е платити Цушиму и Муден.
  Василчиков се сложио:
  - Да, плати"е! Да, чак и са процентом!
  Чуле су се експлозиЌе и закаснели цвркут противавионских топова. Генерално, ве"и део ПВО Владивостока Ќе извађен Ќош четрдесет прве године, да би се оЌачала одбрану Москве (очекивало се да "е Хитлер ударити, али Ќе онда прошло!), Тако да су вишеструке тачке комарца -ку"а зем е излазе"ег сунца изгледа ниЌе обра"ала много паж®е на такву "буку". єапански ронилачки бомбардери испуштали су проле"не "поклоне" уз продоран шкрипу. Ударац Ќе нанет и граду и флоти. єапански авиони нису превелики, али окретни, али су боЌни бродови, напротив, позамашни. Американци су до сада успели да потопе само две такве лепотице, а преживели су, заЌедно са крузерима, уништавали обалу. Снажно Ќе личио на злобни напад Зем е излазе"ег сунца 27. Ќануара 1904. године. Само тада ниЌе било авиЌациЌе.
  Василчиков Ќе осе"ао да се гуши од трча®а. Он ниЌе натчовек, ве" Ќедноставан човек са болесним плу"има, ухва"ен у тешкоЌ ситуациЌи. А у ВедмаковоЌ га ниЌе много претекла. Питам се колико има година, Ќедва више од тридесет, груди су ЌоЌ велике, а рамена широка као код мушкарца.
  Ведмакова се изненада окренула и одмахнула руком:
  - Не бежи стари, за мном! - Викала Ќе таквом силином да ЌоЌ Ќе звучни талас само ударио у уши. - Извуците разарач у море што Ќе пре могу"е.
  У близини су тут®але експлозиЌе, падале су крхотине, Ќедна Ќе пала директно на Ведмакову, а она га Ќе механички ухватила рукама. ДевоЌка пилот се осе"ала као голман коЌи Ќе успешно изборио пенал, фрагмент Ќе био округао, топао и изгледао Ќе као лопта. Ана Ќе одЌедном осетила да ЌоЌ нешто течно тече низ руке. ДевоЌка Ќе погледала фрагмент, а онда ЌоЌ Ќе чак и ®еног гвозденог ратника, прека еног трогодиш®им ратом (ЗаЌедно са Шпанцима), дошла мучнина у грло. У рукама Ќе држала бебину главу. єадна девоЌка (ово се види из кратких прасица, изва ених очиЌу. Ведмакова паж иво спусти главу на испуцали асфалт и пређе:
  - Ниси имао времена да грешиш, да не живиш! Међутим, нема ве"ег грешника од Бога, стога нема ве"ег греха од равнодушности према пат®и деце.
  Опет урлик и крхотине, Ќедан Ќе ударио девоЌку у чизму, огребавши кожу. Ведмакова Ќе ве" хтела да се окрене и поЌури што Ќе брже могла до писте, где Ќе ®ен МИГ стрп иво чекао агресивну дома"ицу, али...
  Оштар као оштрица бодежа, ратнички поглед разабра неподнош иву гримасу бола на лицу капетана првог реда Василчикова, када му Ќе гор®и део откинутог тела полетео избачен ударним таласом. Сама девоЌка Ќе Ќедва избегла фрагмент. Она се ве" своЌевремено некако закачила за образ, чак и током ваздушне битке у ШпаниЌи. Као резултат тога, остао Ќе дубок ожи ак, коЌи Ќе дуго времена покварио ®ен изглед. Истина, у Сибиру се упознала са Ќедним веома Ќаким чароб®аком, коЌи Ќе уз помо" масти и призива®а духова успео да залечи као да никада ниЌе био, ову рану и Ќош пар. За то му Ќе Ведмакова дала своЌу невиност, знаЌу"и радости жена. Након тога, девоЌка Ќе ухватила и наЌма®у прилику да загризе  убавну сре"у са мушкарцем, што Ќе било веома тешко учинити у светим совЌетским временима, чак и са своЌом сатанском лепотом и способнош"у да искушава. Поента, наравно, ниЌе толико да се човек убеди, ве" да се обезбеди да организатор забаве не сазна за ово. А преваранта свих пруга има толико да их цинкарош, на цинкарошу и цинкарошу, тера. Дакле, не"ете баш убрзати ако вам Ќе кариЌера драга. Али пре око четири месеца, када Ќе добила звезду хероЌа, за двадесет пети оборен фашистички авион заредом: срела се у БериЌи. А у читавоЌ совЌетскоЌ елити ниЌе било ве"ег женскара од шефа таЌне и отворене полициЌе.
  Ведмакова Ќе трчала као писта. Штавише, што ЌоЌ се ретко дешава, помешала Ќе улицу у непознатом граду, због чега Ќе само пове"ала дистанцу.
  Пилот Ќе побегао и присетио се: БериЌа Ќе била инвентивна у кревету, али не и ®ен укус, "елав, стомак, а не Аполон. Тако да никада ниЌе постао ®ен  убавник. Уопште, гласине да Ќе БериЌа силовао жене су очигледно претерива®е. Ако би му било речено чврсто не, други човек Црвеног царства, по правилу, ниЌе прибегао принуди. Мада ко се усуђуЌе од девоЌака да каже не таквом монструму? Џелат РусиЌе броЌ Ќедан!
  Али овде Ќе постала повер ива особа ЛаврентиЌа Палиха. Генерално, постала Ќе Ќедна од првих жена доброво аца коЌа се борила у ШпаниЌи. У ствари, мало совЌетских пилота Ќе учествовало у овом грађанском рату. Изгледа да сам Ста ин ниЌе нарочито желео победу социЌалиста. И што Ќе логично, у ФранцускоЌ су победили социЌалисти, наизглед левичари, а односи са СССР-ом су се само погоршавали. Али у исто време, с обзиром на то да Ќе Франко фашиста и буржоазиЌа, а да Ќе народна влада ШпаниЌе изгледа левичарска, било Ќе немогу"е потпуно игнорисати молбе за помо". Да, совЌетски пилоти су морали да стекну искуство, испробаЌу нову опрему. У почетку се рат одвиЌао са промен ивим успехом, али Ќе онда Франкова воЌска, уз подршку италиЌанских и немачких Ќединица, успела да заузме КаталониЌу. Битка у ваздуху Ќе у почетку била равноправна, али се онда поЌавио чувени Месершмит. Ве" у првоЌ ваздушноЌ борби Ведмакова Ќе осетила снагу овог авиона у поређе®у са ИЛ-16. Конкретно, брзина, разлика од сто километара на сат, омогу"ила Ќе фашистичким пилотима да сами бираЌу где, како и када "е се ук учити у битку. Друго, наоружа®е ваздушног топа калибра 20 мм могло Ќе да обори шперплоча ИЛ-16 на великоЌ уда ености, док Ќе МЕ-109, коЌи Ќе имао пред®и оклоп отпоран на метке, држао пуц®е из митра еза 9,6 мм совЌетског ловца. Стога, да би се уништио Месер, било Ќе потребно или напасти са позадине, или ако сте имали сре"е да уђете у мотор, или у стакло. Треба напоменути да су и Немци имали много бо у комуникациЌу и деловали су складниЌе. Ведмакова Ќе два пута оборена, а тре"и пут Ќе тешко ра®ена и зароб ена. Тада су била тешка времена, али пошто Ќе рат ве" био изгуб ен, Мадрид Ќе пао, Хитлер Ќе, у знак добре во е, и планираЌу"и савез са Ста ином, наредио повратак совЌетских зароб еника у ®ихову домовину. Ведмакова Ќе провела само месец дана у заточеништву, смештена Ќе у болницу за официре, добро хра®ена и збринута. Нико ниЌе тукао ни силовао, можда су нацисти и Франков режим покушали да се покажу целом свету као хуманисти за разлику од крвавог тиранина: Ста ина! Али по повратку у домовину, од свих бивших ратних зароб еника, само Ќе Ќедна Ведмакова остала на слободи.
  Истина, одузето ЌоЌ Ќе наређе®е, за Ќединог обореног италиЌанског борца. Али она Ќе остала у воЌсци, па чак и учествовала у рату са Финском. Зем а Суоми имала Ќе само 118 застарелих шперплоча у своЌоЌ флоти авиона. ДевоЌка скоро да ниЌе учествовала у ваздушним биткама, више се бавила извиђа®ем, добила Ќе наређе®е, чини се, Ќедан моноплан, ипак Ќе оборила, али се ниЌе рачунало.
  Међутим, ни но"но извиђа®е ниЌе лоше, то Ќе важна ствар за воЌску. Наравно, чи®еница да Ќе рат са Финцима траЌао сто петнаест дана, а да су совЌетске трупе напредовале по пола километра дневно, ниЌе могло да не изазове осе"аЌ узнемире®а. БериЌа ЌоЌ Ќе тада пустио на памет да Ќе однос губитака био пет према Ќедан у корист зем е Суоми. Истина, линиЌа МанерхаЌма Ќе пробиЌена фронталним нападом, што Ќе такође достигну"е. Виборг долази са поклонима - међутим, ниЌе га заузели, ве" су га оставили Финци након потписива®а мировног споразума. Рат Ќе добиЌен, додуше пла"а®ем реком крви. Ведмакова Ќе често комуницирала са ра®еницима, пешадиЌом и танкерима. Генерално, ниво организациЌе Црвене армиЌе био Ќе далеко од савршеног. Иако Ќе, на пример, тенк КВ-2 оставио снажан утисак на девоЌку. Његова хаубица калибра 152 мм могла Ќе да разбиЌе земунице и да потисне батериЌе. ПостоЌали су и нови совЌетски авиони МИГИ, єАКИ, ЛАНКИ, ИЛ, ТУ и други. Ведмаков Ќе добио МИГ, назван по МикоЌану. Авион Ќе имао одличне летне перформансе и наЌве"и плафон висине међу совЌетским соколовима. Истина, ова летелица Ќе почела да стиже буквално уочи рата, ве"ина пилота имала Ќе само неколико сати лета, а посађени су на наЌновиЌим, неразвиЌеним кормилама. Али искусниЌи кадрови су ипак летели застарелим ИЛ-16, авионом коЌи Ќе имао двадесетак километара нижу брзину од бомбардера єу-88. Дакле, изгледа да има много авиЌациЌе, али ако узмете ®ен квалитет...
  Немачки напад ниЌе био сасвим неочекиван. Гласине да се спрема рат кружиле су од Ќануара. Отприлике пет милиона резервних воЌника Ќе регрутовано у воЌску, воЌни рок Ќе продужен на четири године, тенкови су довучени до границе. А у исто време су активно копали ровове, велика воЌска ниЌе стаЌала у по у, као да су Ќе намерно изнели и уредили тако да Ќе Немцима било лакше да опколе и униште наше трупе. Била Ќе у утврђе®има. Истина, у маЌу се прочуло да Ќе одлука донета и да почи®е ослобође®е Европе. У принципу, Ведмакова, да Ќе Ста ин раниЌе ударио Хитлера, рекла би само хвала. За сваку зем у, а посебно РусиЌу, сасвим Ќе природно да расте на териториЌи, да тежи експанзиЌи. Владару-осваЌачу, ово Ќе почасна титула... И уопште, краЌ®и ци  комунизма Ќе светска револуциЌа, СовЌетски Савез за целу планету, са перспективом експанзиЌе у свемир. На краЌу краЌева, не може се дуго оклевати и дозволити нацистима да створе оружЌе способно да уништи човечанство. С друге стране, какав идиот треба да будеш, да Ќе толико глупо заменити и воЌску и државу. Држите трупе у наЌра®ивиЌоЌ форми, игноришу"и све податке о предстоЌе"ем нападу? Два месеца пре почетка рата, познати чароб®ак Ќу Ќе напао да "е наЌкра"ег дана у години фашистичке хорде упасти у СССР! И послао ЌоЌ Ќе заштитни меда он, упозораваЌу"и да, док Ќе на ®оЌ, ВедмЌакова не"е бити у животноЌ опасности или повреди. И шта! За пар дана ве" Ќе оборила двадесет девет фашистичких летелица, ук учуЌу"и два єу-488 и Ќедан єу-287, иначе, послед®и бомбардер Ќе толико окретан да га МиГ-5 Ќедва сустиже. . После тога, ВедмЌакова Ќе молила за аутомобил наЌновиЌе модификациЌе. Шта Ќе са Ќахачем и ко®ем. Међу совЌетским женама, она Ќе прва по броЌу оборених аутомобила, а међу мушкарцима прва од првих. Па су дали маЌора. Тако брзо, као у баЌци. Али победа Тре"ег раЌха Ќе сасвим реална. Преокрет у Африци у четрдесет првоЌ, а потом и излазак из рата свих могу"их савезника коЌи су капитулирали пред Тре"им раЌхом, а сада и изненадни напад єапана. Ово послед®е Ќе генерално лоше, али ниЌе фатално. Да, становништво єапана, сада око сто милиона или чак нешто више! (Пописа одавно ниЌе било, али Ќе наталитет веома висок, а до сада, без ограниче®а демографске политике, пораст Ќе ве"и него у СССР). А ако томе додамо Ќош и марионетски режим са кинеским "царем" у Ман¤уриЌи, онда Ќе ово Ќош тридесет до четрдесет милиона (тамо нико заиста дуго ниЌе броЌао). Плус, има три стотине милиона освоЌених колониЌа.
  Истина, део Ќапанских трупа спутава Кину, али сада "е наЌвероватниЌе бити потписан мир са Чанг КаЌ Шеком, тачниЌе, капитулирано Ќе оно што Ќе од ®ега остало, и заЌедно са Америком "е се супротставити МаовоЌ ионако малоЌ ЦрвеноЌ армиЌи.
  У самоЌ Ман¤уриЌи ве" има око десет милиона Ќапанских, и три милиона двеста хи ада "кинеских" воЌника. Укупна снага Ќапанских оружаних снага Ќе око двадесет седам милиона, али су или расуте по АзиЌи, па чак и у СЌеди®еним Државама, или су четири милиона од ®их самоодбрамбене трупе и оне су на костуру. єапан има доста тенкова, свега двадесет две и по хи аде, а у самоЌ Ман¤уриЌи око десет хи ада. И сами тенкови су слаби, гори од немачких модела из 1941. године. НаЌмасовниЌи Цхи-Ха не"е мо"и да пробиЌе оклоп Т-34 чак ни из непосредне близине, а наш аутомобил може пости"и на уда ености ве"оЌ од километра. Истина Ќе права, Т-34 погађа прецизно са 500 метара. Преоружава®е оптиком Ќе одложено, а вид ивост Ќе и да е слаба. Али ово су тенкови, а Ќапанска авиЌациЌа ниЌе лоша. Истина Ќе мало гора од немачке, а америчке, али то Ќе само мало. Разлика ниЌе ве"а од шест месеци. Током борби код Халхин Гола, Ќедан Ќапански пилот-ас (проклетство, презиме му Ќе излетело из главе, деловао Ќе потпуно глуп у овоЌ машини за млеве®е меса), оборио Ќе 41 совЌетски авион док ниЌе докраЌчен. Па о чему се ради? єапан има добру авиЌациЌу, а ниво обучености асова Ќе висок. Истина, пренаоружава®е новим авионима током рата Ќе идеЌа спориЌа него у другим зем ама. Зашто? Можда због чи®енице да зем а излазе"ег сунца нема дово но индустриЌског потенциЌала да истовремено одбиЌе Ќуриш СЌеди®ених Држава, коЌе производи више од две стотине летелица дневно, и савлада нове моделе. Американци су снажно бомбардовали єапан, уништили фабрике, спалили градове. Ипак, и да е ниЌе тако интензивно, док острва нису била предалека, нису стигли да се приближе, а сада, када су капитулирали пред Тре"им раЌхом, уопште не бомбардуЌу. И како се носити са таквом мо"и. єапанска морнарица Ќе много Ќача од садаш®ег, непотпуног Пацифика. Све док ниЌе потоп ена, о победи се не може ни мислити. Али ево копнене воЌске... На Далеком истоку, близу границе, формално постоЌе седамдесет и две дивизиЌе, БериЌа ЌоЌ Ќе дао ове информациЌе под великом таЌном, плус Ќош три граничне дивизиЌе и две дивизиЌе НКВД-а. Чини се да их има доста, али су у потпуности попу®ени према редовном броЌу, само трупе НКВД-а. Преостале дивизиЌе имаЌу мирнодопске државе. То значи да єапан има велику предност у пешадиЌи, авиЌациЌи, па чак и у тенковима. Па, код тенкова, са наше стране то Ќе надокнађено квалитативном супериорнош"у, а остало Ќе много горе. Иако ако узмете стре ачко оружЌе, єапан такође заостаЌе по броЌу митра еза, углавном има топове. Међутим, далекоисточне дивизиЌе су слабо опрем ене аутоматима. Нема дово но машина за све. Дакле... Што се тиче квалитета, нема супериорности у пешадиЌи, него, Ќош горе, сви наЌбо и официри се пребацуЌу на совЌетски фронт, овде се наЌгоре трупе по правилу не гађаЌу, имаЌу минимум воЌне обуке. То значи да почи®е рат, у краЌ®е непово ноЌ ситуациЌи за СССР. И не мало новоформираних резерви "е бити бачено на исток...
  Вештиц Ќе изненада ушао у ватру. Бомбардована градска болница Ќе горЌела. Слика Ќе заиста апокалиптична, а жене, деца и старци живе горе. Овде Ќе беба пала право у ватру, а свуда около се зачула страшна граЌа и Ќауци.
  Ведмакова осети трубе арханђела у своЌоЌ глави и баци се у пламен. Ватрени Ќезици су лизали голе руке и отворено лице девоЌчице, али се пилот тако брзо померио да Ќе успела да зграби дете, извукавши га из загр аЌа униште®а.
  ДевоЌчица Ќе искочила, осетивши само благи свраб на кожи, бацила поглед на бебу. АваЌ, било Ќе касно, дечак се угушио, увукао пламен у плу"а, опекотине по округлом лицу. Такви поцепани пликови на кожи су мекши од пупо ака тратинчице. Вештица Ќе викнула:
  - Овде Ќе  удски хаос!
  Чизмом Ќе ударила у гомилу сме"а, након чега Ќе поЌурила да помогне ко би Ќош могао да се спасе. Било Ќе то као кобра коЌа плеше између гасних горионика, девоЌка се веома бизарно миго ила и плесала. Изгорела се, чизме су ЌоЌ се топиле, туника уг енисана, али Ќе наставила да се тврдоглаво бори за сваку дети®у сузу, за сваки откуцаЌ малог срца, за сваки крхки живот, али толико потребан зем и! Чизме су се распале, а сада Ќе девоЌка заиграла кроз пламене вихоре, ®ене голе, шармантне, ноге. Била Ќе мученица, али не само монахи®а коЌа се мучи постовима и бичем, што не користи ни Богу ни  удима, мученица коЌа спасава конкретне животе. Ноге девоЌке пилота биле су прекривене слоЌем малих пликова, али су се од бола кретале Ќош брже и тачниЌе.
  Капетан медицинске службе, извадио велике чизме из торбе, викнуо ЌоЌ Ќе:
  - Узми их, брзо их обуци! Поста"еш тако осака"ен.
  Пилот Ќе одмах одговорио:
  - Бо е Ќе физички постати бога  него морално бити изрод! Ни секунде за себе, све за фронт, све за победу!
  Капетан медицинске службе Ќе одговорио:
  - Ово Ќе прави совЌетски човек!
  Вештица Ќе проклела:
  - А шта вредиш да спасаваш  уде!
  Капетан уздахну.
  - Имам протезе, уместо ногу!
  Ведмакова Ќе, извлаче"и другу девоЌку полуспрженог лица и онесвеш"еног, викнула:
  Како Ќе Бог суров!
  Капетан слегну раменима.
  НиЌе Бог крив, ве"  уди!
  Ведмакова Ќе приговорила:
  - Ово Ќе исто што и ре"и - нису родите и криви, ве" деца!
  Капетан Ќе хтео нешто да каже, али су му облаци дима ушли у грло, и он се  утито закаш ао.
  Босонога девоЌка Ќе заурлала:
  - єа сам вештица и нема лепшег занима®а!
  И подбочивши се, наставила Ќе:
  - Адолфе нека буде поздрав и букет у злом ковчегу!
  Бомбардова®е Ќе утихнуло, али се гранатира®е наставило. Бродско оружЌе има пристоЌну залиху граната, међутим, ватра Ќе сада била усмерена више на разоружане совЌетске бродове. єамамото Ќе схватио да "е доминациЌа на мору пренети инициЌативу у овом рату на єапан на дуже време. А за изград®у бродова, процес Ќе скуп и дуг, иако Ќе, на пример, подморнице, можда, лакше жигосати. Ово се, наравно, такође мора узети у обзир, али Ќе важно разбити структуру. Адмирал єамамото, наЌмо"ниЌи човек єапана после цара Хирохита, осе"ао се као бог. Прави бог, па Ќе религиЌа зем е излазе"ег сунца учила да Ќе воЌничко Ќунаштво наЌбо и начин за обоже®е! И сада Ќе велики командант могао самово но да мучи и квари простор око себе.
  Изнад Владивостока су густи, црни облаци дима дуги много километара, горе су складишта нафте и складишта горива. Стотине, хи аде  уди спа ене, дођавола, па, како се после тога не осе"ати као бог коЌи се осветио Русима за вековна пониже®а, велики народ Ќе приморан да се гура у низу тако си"ушних острва у поређе®у са пространства РусиЌе. Сада руска флота тоне, а за разлику од луке Перу, не"е оставити ниЌедно пловило.
  Током битке на Халхин Голу, єамамото Ќе предложио да се сличан ударац зада Владивостоку, за шта Ќе сачи®ен дета ан план. Али Хитлер Ќе неочекивано склопио мир са Ста ином. Уопште, идиот Хитлер, започео Ќе масакр над єевреЌима и тиме наметнуо против себе и По ску и зем е Запада. А зашто му Ќе то требало? Хтели сте да стекнете ЌевреЌско богатство? Али било Ќе бо е прво постати светска сила, победивши СССР, а можда и друге зем е. Запад Ќе лакше победити због чи®енице да ®егов менталитет много ма®е карактерише фанатизам и склоност самопожртвова®у. Да ли Ќе познат бар Ќедан случаЌ набиЌа®а америчких пилота. Истина, било Ќе пар судара, али ово Ќе наЌвероватниЌе несре"ан случаЌ.
  Руси су фанатични, што Ќе чудно, Ќер православна вера не одобрава самоубиство, и уопште не сматра да се подвизима може заслужити пут у раЌ. Уопште, Христово уче®е Ќе, по ®еговом миш е®у, краЌ®е глупо и непрактично. Хе єамамото Ќе читао БиблиЌу и чудио се глупости  уди коЌи сматраЌу таквог пацифистичког Бога. На пример, учи: ударе те по десном образу - окрени леви, траже Ќедну кошу у - даЌ две, воли душмана! Христа Бога може сматрати само душевни болесник. Таква религиЌа Ќе добра само за робове, ропске вазале. И цела Европа и пола света мора да су веровали.
  Истина, Исусово уче®е, упркос чи®еници да одбацуЌе принцип Старог завета, око за око, и учи да волиш своЌе неприЌате е, ниЌе спречило Британце да освоЌе тре"ину целе планете, ствараЌу"и наЌобимниЌе царство у историЌи човечанства. И то упркос религиозности БританиЌе, где се Бог поми®е чак и у националноЌ химни. Зачудо, амерички председници се куну у БиблиЌу, али су ипак бомбардовали Ќапанске градове напалм бомбама, спаливши хи аде жена и деце живе. Штавише, цивили су убиЌани, не случаЌно, ве" намерно, то Ќе била тактика терориса®а цивилног становништва: подрива®е  удских и економских ресурса.
  Али єапанци у почетку нису бомбардовали СЌеди®ене Државе, пре немачке инвазиЌе, током целог рата само Ќе Ќедан бомбардер пробио и убио, само шест цивила. И такође приписуЌу посебну окрутност самураЌима. На краЌу краЌева, єамамото би, по же и, могао да се пробиЌе бомбардерима до америчких градова, посебно након пораза єенкиЌевске флоте у близини луке Перу. Да, Европ ани су морална копилад. ИмаЌу изопачено разумева®е, веру, уче®е и нечи®е®е!
  У єапану ниЌе тако! Оно што нас уче, то и радимо. Не постоЌи таква ствар да Бог каже окрени други образ, али су ®егове слуге намерно убиЌале малу децу. Да, уопште, вера да Ќе Бог Ќедан и Свемогу"и не може бити истинита. Да Ќе сам, онда би, наравно, водио рачуна да му се  уди кла®аЌу исправно, у вери и истини, и да имаЌу Ќедну науку. И тако се свако моли како хо"е, шта хо"е. А свет Ќе превише ружан и погрешан да би га створио Ќедан Свемогу"и Бог. На краЌу краЌева, сваки одговоран владар на првом месту тежи реду и правди. Он жели да на првом месту буду Ќаки, мудри, племенити, поштени, а остали се или исправ аЌу, расту физички и духовно, или... Међутим, ако Ќе Бог Свемогу"и и Творац васе ене, онда не би ствараЌу телесне и душевне наказе.
  Уосталом, зашто Ќе цар понекад принуђен да трпи слабости  уди као датост? єер другог излаза нема, не може за трен ока од наказа да направи згодне мушкарце, а кукавице у смеле. Али да могу, одмах бих то урадио! АваЌ, морам да прихватим оно што Ќесте и да се бавим  удским материЌалом коЌи сам добио као датост. Али од кога га Ќе добио, друго Ќе пита®е. Да, и сам цар има слабости: он Ќе само човек - стари, болестан, оронуо. Чудно, божански цар често живи ма®е од обичног слуге, има ма®е вештина оружЌа од ве"ине генерала и многих воЌника. Па шта Ќе у ®ему од Свемогу"ег Бога. Али бела ниЌе ништа бо а! У читавоЌ историЌи Европе ниЌе било страшниЌег и успешниЌег осваЌача од Хитлера. Да, он Ќе заиста симбол воЌничке храбрости белаца! А, ипак, наЌве"и командант свих времена и народа, ниЌе могао да заврши ни гимназиЌу, да стекне сред®е образова®е, коЌе Ќе обавезно у єапану!
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Штавише, Хитлер ниЌе прим ен у воЌску, из здравствених разлога. Зачудо, оваЌ ревните  култа снаге, лав рата, показао се толико физички слаб да чак ни у НемачкоЌ, где на сваком месту постоЌи воЌна пошта, ниЌе позван као редов. Како Ќе деградирана Европа.
  Међутим, Ста ин, Ќош Ќедан од наЌистакнутиЌих политичара нашег времена, такође ниЌе имао сред®е образова®е, био Ќе грумен. И заним иво, он такође ниЌе позван у воЌску, из здравствених разлога. Заним иво, случаЌности, два злонамерна неприЌате а нису имала сред®у стручну спрему, нису позвани у воЌну службу због здравствених разлога, имали су очеве пиЌанице, а и Хитлеров отац Ќе прво радио као обу"ар!
  Ево такве случаЌности, чудне, злослутне. Геринг, Хитлеров званични наследник, ниЌе такав. Он Ќе из породице аристократа, Герингов предак Ќе био заменик стварног владара Немачке, Бизмарка. Дакле, Черчил: аристократа, из племи"ке породице, и амерички плутократе, (председник Рузвелт ниЌе ништа друго до пион, брзо су нашли заЌеднички Ќезик са ®им.
  Хтели су да замени Хитлера ®има, али ниЌе ишло. Хитлер их Ќе све покорио! Геринг Ќе бизнисмен, олигарх, аристократа и прагматичар. Он Ќе бо и од Хитлера способан да уЌедини све антибо шевичке и антируске снаге целог света. Америка и БританиЌа желе да окончаЌу РусиЌу, без обзира на владаЌу"и режим, али комунисти, коЌи поричу сам поЌам приватне своЌине, желе да заврше тако лоше. Фанатично Ќе да чак затвараЌу очи пред претераним Ќача®ем Немачке и што су и сами приморани да се прик уче Тре"ем раЌху.
  Међутим, Немачка Ќе геополитички конкурент, али конкурент у оквиру капиталистичких и аристократских правила игре, а бо шевичка РусиЌа Ќе апсолутно туђа и неприЌате ска. Чак Ќе изненађуЌу"е да Ќе сам Черчил понудио помо" Ста ину, упркос свом антикомунизму, традиционалноЌ, енглескоЌ мрж®и према РусиЌи.
  Далеке 1941. желео сам да поставим Ста инову РусиЌу против Хитлерове Немачке. Мучно, Немци су га стиснули. Уосталом, Немачка под црвенима Ќе ратни ко® упрегнут у совЌетска кола, а СССР под смеђима Ќе вечна партизанска зона. Уосталом, фанатични бо шевици се не"е помирити, и води"е дуготраЌни герилски рат, коЌи "е толико исцрпити Тре"и раЌх да "е сви снови о да ем шире®у нестати као дуга након грм авине! РусиЌа под Немачком, бо е него Немачка под РусиЌом! СхватаЌу"и ово, Ќасно Ќе зашто су Черчил и САД, после воЌног пораза и предаЌе, тако брзо кренули на зближава®е са Тре"им раЌхом.
  єамамото Ќе прагматичар, био Ќе против рата са САД и БританиЌом. Али ове две империЌе саме су испровоцирале єапан увође®ем ембарга на снабдева®е нафтним дериватима. На краЌу краЌева, зем а излазе"ег сунца нема своЌе бунаре и многе друге сировине. єапанци су преговарали, Американци су навиЌали све понижаваЌу"е захтеве.
  А при томе, єенкиЌи, изазиваЌу"и рат, уопште нису водили рачуна о довође®у воЌске и морнарице у борбену готовост. Испоставило се да Ќе искуше®е превелико, утолико Ќе више лебдела нада да "е Москва да падне и да "е Немачка и ®ени савезници прискочити у помо". Осим тога, постоЌала Ќе нада да СЌеди®ене Државе, као Ќош увек релативно демократска зем а, веома зависна од Ќавног м®е®а, ако се рат повуче, не"е хтети да проливаЌу крв на туђим острвима. Заиста, зашто би обичан Американац на улици добиЌао ковчеге од цинка са своЌим рођацима, ако не говоримо о заштити териториЌе самих СЌеди®ених Држава, па чак и пла"а®у прилично великих воЌних пореза! Можда Ќе зато царска РусиЌа изгубила, имаЌу"и више воЌника, али руски народ ниЌе сматрао Ман¤уриЌу своЌом териториЌом, и ниЌе хтео да плати крв у и зноЌем за апстрактне интересе. АваЌ, Хитлер ниЌе отишао у Москву, делом због неспремности за оштру зиму, а делом због фанатизма карактеристичног за бо шевике.
  Нисам желео да то лично доживим.
  Међутим, не само бо шевици, руски народ Ќе склон самопрегору за велике ци еве. Уосталом, првог ваздушног овна направио Ќе руски момак Месер. Чак Ќе и изненађуЌу"е да Ќе то учинио не зарад раЌа, ве" зарад Ота¤бине. Мада... Месер Ќе делимично будала, Ќер Ќе маЌстор акробатике, проналазач, конструктор, а наравно и живи би донео много више користи Ота¤бини. Можда єенкиЌи нису толико погрешни, понав аЌу"и принцип: главна ствар у борби Ќе преживети! На краЌу краЌева, мртви више не могу да убиЌаЌу!
  Неколико полуголих девоЌака голих груди поклонило се у знак одобрава®а.
  Адмирал Наумо Ќе приметио:
  - Ве" смо потрошили више од две тре"ине мунициЌе. Пушке су Ќако вру"е, сипаЌу се кафама воде!
  єамамото прекрсти прстом у ваздуху и рече тихим, помало промуклим гласом:
  - Мислим да "е топови издржати послед®у тре"ину граната. Иако не, нокаутираЌте до деведесет пет посто.
  Адмирал Наумо Ќе слегнуо раменима и обрисао зноЌ са чела.
  - Да ли се исплати дати све наЌбо е првог дана?
  єамамото Ќе стиснуо песнице.
  - Трошкови! Наравно да вреди! Изненадили смо Русе, као 1904. године, Немце 1940. године, али "е Ста ин строго казнити команду и то се више не"е поновити. Дакле, неопходно Ќе искористити чи®еницу да Ќе змаЌев реп заспао. Заправо, разумем Ста ина, рат са Немачком Ќе упио ®егову паж®у до те мере да Ќе престао да брине о Далеком истоку. А ®егова прат®а без вође се плаши да преузме инициЌативу. Овде смо промашили наш ударац. Као и Американци. Свима Ќе било очигледно да се ствар спрема, облаци се скуп аЌу, грм авина "е ускоро да удари, али...
  Трчали су, б ескаЌу"и босоноги, округле пете девоЌке. Били су на важноЌ мисиЌи.
  Наумо Ќе додирнуо дршку самураЌског мача коЌи му Ќе висио о поЌасу, или како се то обично назива катана:
  - Руси увек касне! Рат не"е бити предуг и сти"и "емо до Урала.
  єамамото Ќе подигао очи ка небу.
  "Нека нам богови помогну у томе, али Ќа не мислим тако!" Брзо уче, Халхин Гол Ќе показао да Ќе ниво Руса ве"и него током рата 1904-1905. Осим тога, ре"и "у вам Ќедну таЌну. Наш таЌни агент у Владивостоку Ќе мало помогао што прилично мо"на обалска арти ериЌа ниЌе имала гранате, а летелица ниЌе успела да полети на време. Ово Ќе таЌни рат.
  Наумо Ќе био изненађен:
  - А где су СМЕРШ и НКВД гледали?
  єамамото се насмеЌао, тресу"и прстима.
  "Овде на Далеком истоку служе наЌгори кадрови РусиЌе, они коЌи се плаше да погину на совЌетско-немачком фронту теже Владивостоку. Стога Ќе овде много лакше на"и издаЌника или будалу на врху, као и себичну особу. А НКВД Ќе толико навикао да открива измиш ене завере да више не приме"уЌе праве издаЌнике. Дакле, сасвим Ќе могу"е радити. Иначе, ако Ќе неколико генерала прешло на страну Немаца, упркос томе што ®иховим породицама, рођацима и приЌате има због тога прети погуб е®е, онда Ќе сасвим могу"е подмитити некога из врха. Или га користите у мраку, што Ќе Ќош бо е.
  Тако да смо урадили много посла. Нас єапанце генерално карактерише теме ност у промиш а®у воЌних операциЌа и узима®е у обзир свих ситница.
  Наумо Ќе протр ао дршку своЌе катане.
  - єел тако! Али срамота Халхин Гола изазива осе"аЌ горчине и Ќаке  ут®е! Како бисмо могли...
  єамамото Ќе тешио:
  - Било Ќе више Ман¤ураца него єапанаца, а генерално Ќе немогу"е побеђивати све време. Морам да приметим да се, ипак, нису наЌбо е Ќединице бориле на нашоЌ страни, а Руси су имали велику предност у авионима и тенковима.
  Наумо Ќе полуизвукао своЌу катану.
  - Нисмо оправдани! СамураЌ се никада не"е позвати на тупу оштрицу и уморног ко®а, много неприЌате а и слабо оружЌе!
  єамамото Ќе исправио:
  - СамураЌ, наравно да ниЌе, али човек, нажалост, да! Људи имаЌу тенденциЌу да греше!
  єамамото Ќе био ометен и викнуо Ќе нешто у цеви, а затим наставио:
  - И знате, понудио сам да ударим на РусиЌу Ќош у маЌу 1942. године. Ово би могло спречити напредова®е првог Фрица.
  Наумо климну главом.
  - Заиста! Али борили смо се против САД и Британског лава.
  єамамото Ќе куцнуо прстом по кормиларници.
  - Да! Тачно, али САД су биле погођене у зубе, БританиЌа Ќе изгубила своЌе колониЌе, а Немачка Ќе била релативно тесна. Желели смо да извучемо што више силе са Запада РусиЌе како бисмо олакшали Вермахту да крене у офанзиву на БританиЌу без страха од Ста ина убода ножем у леђа. - Адмирал Ќе испио саке коЌи Ќе понудила босонога девоЌка у краткоЌ сук®и и наставио. - Ударац Ќе био планиран за маЌ, до суше®а путева, али су Американци спречили.
  Наумо Ќе извукао своЌу катану и ударио Ќе у ваздух:
  - Смрт САД! Увек се мешаЌу са єапаном.
  єамамото се лукаво осмехнуо.
  - Не увек, наравно, на пример, када смо први пут ратовали са РусиЌом, єенкиЌи су нам много помогли кредитима, као и залихама наоружа®а. Више од половине наше флоте Ќе направ ено новцем СЌеди®ених Држава и БританиЌе, и то у сопственим бродоградилиштима. Дакле, Америка ниЌе увек лоша, али не у овом случаЌу.
  Наумо изненађено упита:
  - И зашто?
  Поново су протрчали поред Ќапанских адмирала, б ескаЌу"и голим петама слушки®е.
  єамамото се спустио да обЌасни:
  - єато далекометних бомбардера пробило се до ТокиЌа, и задало подмукли ударац престоници, користе"и напалм бомбе. На стотине дрвених ку"а Ќе изгорело, а цар Ќе наредио по сваку цену да се зона контроле уда и од престонице. И пре свега, да се ухвати борбени комплекс америчких база на архипелагу Медеи, наЌближи Ќапанским скелетима. АваЌ, нисмо успели, па смо почели да губимо битку за Тихи океан. Добро Ќе што смо у исто време имали мудрости да брзо зак учимо савез са Тре"им раЌхом и извучемо мало. Иначе од наших градова не би остале ни рушевине.
  ДевоЌке голоноге су чак и скочиле, тресу"и црно-црвеним плетеницама.
  Наума Ќе махнуо мачем у ваздуху:
  Ионако бисмо победили! Дакле, да ли Ќе заиста неопходно дати Хитлеру Филипине после рата? ОваЌ бисер Ќапанске круне, неосвоЌиви Сингапур, цветаЌу"и Хонг Конг, ИндонезиЌа, нафтне бушотине зароб ених енглеских колониЌа, и Француска ГвинеЌа, Индокина, Бурма, ТаЌланд. И Ќош много тога, о чему се прича не окре"е се Ќезик. На краЌу краЌева, ми стоЌимо на граници са ИндиЌом, на чиЌем прагу Ќе Фирер заузео - АустралиЌу. И одустани од свега без борбе, као кукавица...
  єамамото Ќе прекинуо:
  - И међу белима има паметних! НиЌе ни чудо што Ќе цар у своЌоЌ канцелариЌи ставио бисту Наполеона. Али постоЌао Ќе Ќош Ќедан Цезар, рекао Ќе: теже Ќе задржати освоЌене него победити. У овом случаЌу, ово се пре свега односи на нас. У овоЌ фази нисмо имали избора. Одлучили смо да задржимо део како не бисмо изгубили све, па и суверенитет.
  Наума Ќе репродуковала осмицу са мачем:
  Разумем умом, али срцем!
  єамамото Ќе устао и п еснуо свог колегу по рамену.
  - Да, немоЌ да се узнемириш, у овом случаЌу, ако одемо, онда да се вратимо. Победи"емо СССР и поново Ќурнути у Тре"и РаЌх против САД и Британаца, али "емо их ве" победити заЌедно са Немцима и тестенином. А онда "емо све вратити, плус "емо заузети и ИндиЌу, АустралиЌу, А аску и до... Виде"е се тамо, уосталом, има"емо ресурсе руског Сибира, а Америка "е поново пасти у депресиЌу. Ово се мора разумети!
  Поново су голоноге девоЌке климнуле главом у знак наЌве"ег одобрава®а. Тако су лепе, преплануле, да су неке девоЌке биле чак и плаве косе, миши"аве.
  Адмирал Наума Ќе готово неприметним покретом сакрио катану у корице и шап"у"и шапнуо:
  - Буду"ност Ќе добра, али садаш®ост Ќе бо а! ЧуЌте на носачима авиона, комплетна залиха бомби Ќе потрошена, а на ...
  єамамото Ќе кратко наредио:
  - Дођите на палубу и погледаЌте около, за пола сата "емо се окренути и кренути ка нашоЌ наЌближоЌ бази.
  Наума му звижди кроз нос:
  - СлушаЌ команданта!
  Адмирал Ќе искочио држе"и врата да се не залупе. Пре него што су ®егови кораци утихнули, сенка Ќе исклизнула са врата, она Ќе ходала на прстима и бацила покривач. єамамото се насмеЌао.
  - Леди Армстронг, изненадни сте као и увек!
  На створе®е Ќе пао млаз светлости, показуЌу"и га у своЌ своЌоЌ слави. Била Ќе плава, нимфа, савршених пропорциЌа, али са лицем зреле жене у тридесетим. Нешто виши од єамамота, у кожним ципелама извезеним смарагдима и сафирима у складу са боЌом таласа, са меким ђоном. Пошто Ќе скинула покриваче, била Ќе у купа"ем костиму и кретала се као индиЌска плесачица.
  єамамото заустави жену:
  - ИграЌ касниЌе! У међувремену, слушаЌте ме паж иво, како Ќе марионетски председник САД у саставу Тре"ег раЌха Хенри Труман реаговао на наш предлог да се свим ослобођеним териториЌама даЌу статус формално независних држава?
  Армстронг Ќе одговорио ®еним благим гласом:
  - Рекао Ќе да су он и Черчил били против тога. Све колониЌе "е и да е бити колониЌе, а Кина "е остати поде ена. Иначе, Труман Ќе рекао да, ако єапан помогне режиму Чаи Канг ШиЌа, може да га спасе - лично "е питати Хитлера да Ќе тако. Укратко, имате своЌе базе у Ман¤уриЌи, као и режим, па чак и нешто добиЌете у континенталноЌ Кини. Конкретно, концесиЌе и приступ сировинама.
  єамамото се осмехнуо.
  - То су добре вести! Да ли марионетска влада САД зна да смо ударили на СССР? Или Ќош не?
  Армстронг Ќе направио круг прстом.
  - Он ве" зна! До сада ниЌе било званичне реакциЌе, али Ќе Труман ве" успео да узвикне: браво єапанци!
  єамамото се намрштио и  утито тргнуо обрве.
  - Ми за ®ега нисмо єапанци, ве" єапанци, нациЌа ратника и мудраца, а не пастира и осуђеника као Американци. Иако Ќе, наравно, ово добро, значи да не"е бити препрека за офанзиву дубоко у Сибир.
  Жена Ќе разиграно померала ноге по поду:
  - Сибир Ќе добар - велики Ќе, богат! А у исто време, Сибир Ќе лош - има снега и хладно"е!
  єамамото напу"и усне.
  - єапански воЌник се не плаши мраза. Ово Ќе суштина Бушидо кодекса: не тражите лак живот за себе, ве" савладаЌте тешко"е. НиЌе ни чудо што Ќе симбол самураЌа - карас! Ова риба увек плива против струЌе.
  Армстронг Ќе био изненађен:
  - Шаран? Тако безопасна риба. Да ли се страшни, прави демони самураЌа апокалипсе упоређуЌу са самураЌем, коЌи се пржи у тига®у, а не са тигром или лавом.
  єамамото рашири руке.
  - У єапану нема лавова! А тигар Ќе превише нежна мачка, недостаЌе ЌоЌ храбрости. Знате, Ќедан од главних тестова за самураЌа, са десет година, он бива уведен у кавез са тигром и мора да узме комад свежег меса од звери. ТаЌ Зенки се излегао, зар не веруЌете?
  Армстронг Ќе одмахнула главом.
  "Не веруЌем да десетогодиш®и дечак може да се носи са тигром, чак и ако има наЌоштриЌи мач у рукама.
  єамамото Ќе нежно положио руку на девоЌчицина леђа и помиловао ®ену голу, баршунасту кожу.
  - Нисте разумели. Син самураЌа улази у кавез са тигром без мача или икаквог оружЌа. Мора да искористи своЌ снажан ум и снагу во е да убеди тигра да му да храну!
  Армстронг Ќе узвикнуо:
  - Да, просто Ќе невероватно! СамураЌ Ќе прави ђаво! єеси ли и ти био у тоЌ "елиЌи?
  єамамото спусти очи.
  - Нажалост нема! Ово Ќе обичаЌ из давнина! Али ако хо"еш, баци"емо те у кавез? Реците да желите да уђете у кавез са тигром?
  Армстронг Ќе пред®ала, а ®ене преплануле, нежне грчке руке обавиле су адмиралов врат. Усне су се позиваЌу"е отвориле:
  - Ако си тигар ти, онда сам спреман чак и за пакао! Иако Ќе раЌ гори од пакла без тебе, о моЌ во ени самураЌу.
  єамамото Ќе изненада одгурнуо жену и повикао:
  - Сада треба да сумирам резултате рациЌе на СССР са другим адмиралима, као и да сазнам како стоЌе ствари на копну. Нема времена за препушта®е женским задово ствима. Разумете: нема времена! Зва"у те тек увече. Иначе, уски рез очиЌу и жута кожа ми не сметаЌу.
  Армстронг Ќе преврнуо кукове.
  - Не! Сасвим супротно! Тако Ќош романтичниЌе и необичниЌе! Ти си єапанац, Ќа сам Американац: жута и бела раса, анђео и демон! ОваЌ контраст Ќе луд! Ве"ина жена воли оригинал и не воли остале.
  єамамото Ќе сипао пола чаше сакеа помешаног са "Гинн" и, прогутавши у Ќедном замаху, опустио се:
  - Заправо, мислио сам да су жене конзервативниЌе од мушкараца. Да ли су жене направиле многа научна откри"а?
  Армстронг Ќе забацио главу и протресао плавом косом, рекао:
  - НаЌважниЌе откри"е за жену Ќе откри"е новог мушкарца, само под условом да Ќе к®ига, а не радио! А самураЌи нису говорници!
  Зачуо се хистеричан трен звона, засветле зелено светло. Адмирал Ќе сипао Ќош пола чаше, фркнуо на руском и поЌео лимун намазан медом. Облизнуо Ќе усне и показао дршку самураЌског мача:
  - єа сам лично убио више од стотину  уди, од тога наЌма®е двадесетак девоЌака! Би"еш наЌлепша од свих жртава.
  Армстронг Ќе запретио, исплазивши єамамотов гримизни Ќезик:
  - Имам три сина и они "е се осветити вама и вашоЌ породици, адмирале!
  єамамото уопште ниЌе деловао увређено.
  - Родила Ќе троЌе деце...
  - Пет! Амстронг Ќе исправио.
  Посебно пет! И задржао девоЌчин струк?
  Госпођа Ќе пребацила ногу преко врата:
  - єа сам Американац и то говори све!
  єамамото климну главом и просикта:
  - Сад "е ти до"и дечак, она Ќе веома Ќак нин¤а борац. Послужите га по наЌвишим стандардима. Прим ено к зна®у?!
  Армстронг климну у знак сагласности.
  - Волим младе  уде... Надам се да Ќе згодан?
  єапанци су самоуверено одговорили:
  - єош више! Свиде"е ти се!
  И одлучно напусти кабину. Уместо тога, скоро одмах се поЌавио дечак. Изгледа као да има тринаест или четрнаест година, веома миши"ав, бос и у шортсу. Заиста згодан, са плавом косом.
  Армстронгу Ќе било драго... Што не"е морати да има посла са неком старом наказом.
  Дечак Ќе, међутим, изгледао  утито и Ќезгровито промрм ао на енглеском:
  - Скини се!
  Жена се насмешила и рекла:
  - Можда мало романтичниЌе!
  Дечак ЌоЌ Ќе одговорио ошамаре®ем по лицу. Госпођи образ гори. ШпиЌунка Ќе тешко уздахнула и почела да се скида. АваЌ, почетак ниЌе баш обе"аваЌу"и.
  Дечак Ќе показао зубе, скинуо шортс и открио тешко мушко савршенство.
  Просиктао Ќе, цере"и се:
  - Ле"и!
  Уз уздах, леди Армстронг Ќе легла на леђа и раширила ноге. Дечак Ќе са притиском и врло грубо ушао у ®у, и почео да удара као из митра еза. Без милова®а, без речи...
  ШпиЌунка Ќе ве" била искусна курва и ниЌе била повређена. Напротив, оштри трзаЌи су скоро приЌатни. Тако су Ќе узбудили, а пе"ина Венере Ќе почела да се пуни влагом. Онда Ќе сасвим кренуло, и чули су се сладострасни Ќауци.
  Даме су грубе, али и ово Ќе задово ство. И овде те прекрива талас оргазма.
  Дечак изненада престаЌе да лупа, снажно хвата леди Армстронг за косу и саги®е се гол до свог савршенства. ШпиЌунка отвара уста и млаз ЌоЌ удара у Ќезик. НиЌе ни први пут. А бела каша од дечака Ќе слатка и веома приЌатна на укус. Армстронг облизуЌе усне са искреним задово ством.
  Тада се и сам млади нин¤а лицем наги®е ка ®еним грудима и почи®е несебично да ради. Армстронг задрхти од новог таласа екстазе и риче као бивол у кланици. Она мора да ухвати савршенство своЌим гримизним устима. И да радим са ружичастим Ќезиком. Док поново не букне фонтана белог и слатког.
  Тако забавно. А млади, миши"ави и плавокоси нин¤а Ќе Ќедноставно неуморан. Његова енергиЌа Ќе неизмерна и неодо ива. ОваЌ славни борац и бедни гигант. И плава коса... єедноставно све Ќе супер и наЌвише класе.
  Ремонтовани Е-50 Ќе кренуо у борбу. Руси су ипак прилично поставили утврђе®а, а Немци су морали да савладаЌу одбрану у дубини. Ратници су методично уништавали батериЌу.
  Герда Ќе пуцала, разбиЌаЌу"и совЌетски топ, а онда са осмехом у гласу рекла:
  - Би"емо  уде, и ту"и канте!
  Шарлот Ќе певала своЌе бакарноцрвене локне:
  - Ми смо, ох, разбоЌници! РазбоЌници!
  И притиском на дугме ¤оЌстика голим прстом, послала Ќе проЌектил, разбиЌаЌу"и совЌетски бункер.
  А онда Ќе Кристина заглушно зарежала:
  - Бенг бенг! А ти си мртав! Мртви! Мртви!
  И такође притиска грациозну ногу голим прстом, ша у"и неприЌате а у нокаут.
  А онда Ќе била Магда. Ево девоЌке. Притиш"е и ¤оЌстик прстима босих ногу, и како млати.
  - О, ко нас види одмах "е дахну!
  Шармантна Герда, тресу"и пуним грудима, лупила Ќе о тридесет и четири и зацвилила:
  - А за некога "е мирисати пржено!
  Шарлот Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и цвркутала као врабац:
  - А ми нешто држимо у ®едрима!
  Кристина Ќе гранатом растргала совЌетски пишто  и зашуштала, шмрцваривши гримизне усне:
  - Не прилази нам...
  Магда Ќе такође притиснула дугме голим прстом. Дунула Ќе у тридесет четворку и викнула:
  - Не прилази нам!
  И Герда, ова агресивна звер плаве косе, такође "е лупити проЌектилом, а тридесетчетворка "е прснути као нос боксера под песницом ударца. И ратник "е кукати:
  - Уби"емо га!
  И опет "е девоЌке бризнути у плач и пуцати, без икаквог жа е®а и паузе.
  Шарлот Ќе одушев ено узвикнула:
  - єа сам велики п ачкаш...
  И такође како погађа совЌетску хаубицу. Само су делови летели у различитим правцима.
  Кристина режи. Док притиска голи прст на дугме ¤оЌстика и цврку"е:
  - А к"и демона Ќе мртва!
  Магда такође закуцава босим ногама на ударни предмет, разбиЌа совЌетски тенк и издаЌе:
  - И не скроман!
  Герда Ќе показала зубе, зуби су ЌоЌ б еснули. Замислила Ќе згодног млади"а. Тако миши"ав, атлетски, са ре ефом миши"а и великим мушким савршенством. И како се она наги®е и обавиЌа своЌе гримизне усне око ®еговог пулсираЌу"ег Ќезгра од жада. Како Ќе укусно, као сладолед од чоколаде. И онаЌ чоколадни сладолед коЌи лижеш Ќезиком. И тако Ќе лепо, тако узбуд иво.
  О, како Ќе лепо ако ЌоЌ се с леђа придружи Ќош Ќедан млади". И пулсираЌу"и штап од жада у"и "е у влажну пе"ину Венере. И како Ќе сЌаЌно.
  Герда се чак тресла од клонулости. Како ЌоЌ се то чинило дир ивим и дивним.
  ДевоЌка Ќе пуцала на совЌетски пишто . А она Ќе задив ено цикнула, удараЌу"и босом ногом:
  Момци, момци, на вама Ќе...
  Шарлот Ќе такође млатила и разбила руски тенк, док она брб а, тресу"и пуним попрсЌем:
  - Спасите зем у од ватре!
  Кристина Ќе протресла своЌу бакарножуту косу. Оголила Ќе ватрени осмех, цврку"у"и:
  - Ми смо за мир, за приЌате ство, за осмехе света....
  Магда Ќе голим прстом послала клик на ¤оЌстик. Разбила Ќе совЌетски тенк и зарежала:
  - За срдачне састанке!
  Ратници су изгледали изузетно расположени. И како су показали зубе. И намигуЌу и цвиле.
  Шарлот такође замиш а момка. Млад, али са брадом. Док ЌоЌ милуЌе груди. Док брада голица груди, ковр¤ава коса прелази преко зрелих Ќагода брадавица. И голица Ќе, и  уби ЌоЌ груди. Заокружите слатку, медну брадавицу своЌим Ќезиком. Таква Ќе идила. А ако момак Ќош забоде Ќезик у пе"ину Венере. Какав укус!
  Шарлот пуца и вришти:
  - И мач "е бити оштар!
  Наравно, девоЌке, иако лепотице, чине пр аво дело - убиЌаЌу совЌетске воЌнике. Али тако су их учили од раног дети®ства. Они су немилосрдни вукови.
  И мисле да су у праву. Истог су васпита®а и менталитета. ДевоЌке су почеле да узврате у четрдесет и Ќедном, неки ®ихов "вучЌи" бата он, Ќош раниЌе. И нехотице се сети првих корака. Када си имао само шеснаест година. И све Ќе около изгледало дивно, лепо романтично.
  Међутим, они су Ќош прилично млади!
  Два десетина енглеских авиона прелетело Ќе прерушене девоЌке, оне вероватно ништа нису приметиле, а ве" су почеле да се раствараЌу иза хоризонта, када су се изненада зачули нови сум®иви звуци. Мадлен Ќе заповедала:
  Лезите сви и не мрдаЌте!
  ДевоЌке су се смрзле, нешто су чекале. А онда су се иза дине поЌавили лаки транспортери и камиони. Суде"и по дизаЌну, енглеске и америчке производ®е. Полако су се кретали ка главном граду Туниса. Мадлен Ќе била мало затечена. Веровала Ќе да Ќе линиЌа фронта Ќош далеко, што значи да Британци Ќош не"е имати времена да се поЌаве. Или бо е речено, не би требало да се поЌаве. А онда Ќе цела колона. Иако, можда, ма®е од бата она... Ко су они, нека борбена група, заобилазе"и пусти®е никако непрекидни фронт, жели да претура позади. Чини се да Ќе логично, иако их Ќе са технологиЌом лако уочити у пусти®и. У сваком случаЌу, морате преносити на своЌ радио, али немоЌте отварати ватру. Штавише, има их само стотину, а Енглеза више од три стотине!
  Герда Ќе шапнула Шарлоти:
  - Они су Енглези! Ово Ќе први пут да их видим изблиза!
  Црвенокоси приЌате , такође прилично нервозан, одговорио Ќе:
  - Ништа посебно! А међу ®има има толико црнаца!
  Заиста, наЌма®е половина Британаца су били црнци. И колона се полако кретала, а црнци су Ќош нешто урлали... Све ближе и ближе...
  Тада живци Ќедне од девоЌака нису издржали, па Ќе ударила аутоматом. Исте секунде, остали ратници су отворили ватру, а Мадлен Ќе са закаш®е®ем залаЌала:
  - Пли!
  Неколико десетина Енглеза Ќе покошено одЌедном, Ќедан од камиона се запалио. Остатак Британаца Ќе неселективно отворио ватру. Мадлен Ќе искористила тренутак и повикала:
  - БацаЌте заЌедно офанзивне гранате!
  ДевоЌке из елитног СС бата она "Вучице" бацаЌу гранате далеко и прецизно. И да су обучени од дети®ства, а прошли су и посебну технику. Ово Ќе када тренираш са струЌом, мало закаш®е®а са баца®ем а ти са праж®е®ем. Герда и Шарлот су такође бациле своЌе поклоне. А Британци су преврнути и наопачке... Смешно Ќе. ПуцаЌу насумично, а црнци и да е вичу на неразум ивом Ќезику. Ево неких олоша...
  А Герда пуца и баца, притом певаЌу"и:
  - У зеницама СС-а Ќе но"на мора! єедан скок - Ќедан погодак! Ми смо вучице - наш метод Ќе Ќедноставан! Не волимо да вучемо мачку за реп!
  Шарлот такође зарежа као одговор. Меци коЌе Ќе испалила разбиЌаЌу се у делове лоба®е. И изваде очи. Ево Ќедног уплашеног црнца, како "е баЌонети свог плавокосог партнера у страну. Он "е п унути крв као одговор. Шарлот пева:
  - Анђели звезданог мрачног пакла! Чини се да "е све у свемиру бити уништено! Треба брзим соколом летети у небо! Да заштитим од смрти душе!
  Британци делуЌу неорганизовано, ве"ина ®их су колониЌални воЌници: Црнци и ИндиЌци, Арапи. Они или падаЌу, смрзаваЌу"и се, или, напротив, нагло скачу и почи®у да Ќуре као побеснели зечеви. Међутим, девоЌке пуцаЌу прецизно, а гранате, иако фрагменти не лете далеко, ве" густо! Сада Ќе остало мало неприЌате а. Медлин вришти на енглеском, ®ен глас Ќе тако заглушуЌу"е гласан да вам не треба ни говорник:
  - ПредаЌте се и поштеде"емо вам животе! У заточеништву "ете имати добру храну, вино и секс!
  Упалило Ќе одмах и пошто ве" одустаЌу ... Руке горе и ...
  Сакуп ено Ќе педесет зароб еника, од коЌих Ќе половина ра®ена. Мадлен Ќе заповедала:
  - УбиЌте ра®ене!
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Сталенида Павловна Ќе ипак ушла у неравноправну битку са групом девоЌака. Снаге заиста нису исте... Али ратници су напали транспорт Фрица. Не тако тешко оклоп ени и ра®ивиЌи.
  Босоноге, полуголе девоЌке отвориле су ватру на нацисте. Пошто Ќе погођен, транспортер се запалио. Тада су ратници избацили Ќош Ќедан транспорт. Натерао Ќе да се дими и пуца. Тре"и оклопни транспортер Ќе покушао да оде. Али Наташа га Ќе нокаутирала зароб еним бацачем граната. Након тога, мали мастодонт Ќе докраЌчен.
  Ратници су након тога почели да скуп аЌу трофеЌе. Оксана Ќе са осмехом показала на аеродинамичну гранату:
  - Немачка верзиЌа!
  ВикториЌа Ќе, показуЌу"и зубе, узвикнула:
  - А ти гледаЌ црнце!
  Заиста, међу мртвима Ќе било и црнаца, и ИндиЌаца, и Арапа! Има само неколико белаца. Ратници су узели оружЌе од мртвих. Претурали су и по ¤еповима траже"и новац. Било Ќе и немачких марака у папирима и металним кованицама.
  До сада Ќе марка остала наЌмо"ниЌа валута на Зем и. Па чак и после осваЌа®а Африке са златном подлогом.
  Ратници су, удараЌу"и голим, исклесаним ногама, п ачкали лешеве. И напу®ен оружЌем.
  Онда смо се вратили у шуму. Сталенида упита четворицу:
  - Па, како? Да ли си ишао?
  ВикториЌа Ќе надувала груди и поносно одговорила:
  - Да, мало смо трчали, али ништа посебно...
  Ста инида Ќе предложио:
  "Можда можемо поново да се раздвоЌимо и кренемо на исток?"
  Наташа Ќе скромно предложила:
  - А ако створите партизански одред?
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не... Има наређе®е да се повучемо, иза прве линиЌе фронта. Иначе, шта знате о току борби?
  Вероника одговори са уздахом:
  - За сада ништа... Немамо радио, немамо...
  Сталенида Ќе прекинуо, рекавши озби но:
  - Рат "е бити дуг и тежак. Можда не"е сви мо"и да то преживе. У овом случаЌу, требало би да...
  Вероника Ќе имала храбрости да прекине:
  - Се"аш се Бога?
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - єа сам комуниста и атеиста... Па чак и народна мудрост каже: уздаЌ се у Бога и не греши сам!
  ВикториЌа Ќе пискала:
  - Ова девоЌка Ќе пала под утицаЌ верског наркомана. И Ќа тако мислим: да Ќе Бог само привид, али ово Ќе врло штетна илузиЌа, спутава ум!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - ПоштуЌ туђу веру Вико... Уопште, наравно, верници су ти коЌи мораЌу да докажу да постоЌи Бог!
  Наташа Ќе  утито лупила босом ногом и одговорила:
  - А шта има да се доказуЌе! Ако Бог признаЌе да су фашисти заузели скоро цео свет, какав Ќе то Бог!
  ВикториЌа Ќе грубо зарежала.
  - Па, докажи постоЌа®е Бога Вера. Осим масног аргумента да све мора имати први узрок!
  Вероника Ќе напела чело, протр ала голи, благо крвави ђон о траву и изговорила:
  - Па да обЌасним да ниЌе било живота, али се развио и чак се поЌавио човек?
  Стееленида Ќе тихо рекла:
  - ТеориЌа еволуциЌе... Све иде од Ќедноставног до сложениЌег и савршениЌег. А то доказуЌе постоЌа®е геолошких слоЌева. - Млада жена претрчала Ќе голим ножним прстом по трави и цвркутала. - Овде, на пример, постоЌе различити геолошки периоди, а о томе се суди по фосилима.
  Вероника Ќе слегнула раменима.
  "Нисам струч®ак за креоциЌанизам. А такве к®иге не"ете на"и у СССР-у. Али постоЌе радови у иностранству где се доказуЌе да, у ствари, наука ниЌе у супротности са религиЌом. И сажео научну основу за проучава®е БиблиЌе. Посебно о библиЌском пророчанству!
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Ова пророчанства су направ ена ретроактивно. Нема рукописа БиблиЌе и Старог завета стариЌих од десетог века нове ере. Дакле, не постоЌи начин да се докажу пророчанства!
  Наташа Ќе енергично потврдила:
  - Дефинитивно... Не вера, ваша вера се заснива првенствено на слепоЌ вери и...
  ВикториЌа Ќе спремно предложила:
  - Страх пред смрт! Шта било коЌа религиЌа спекулише!
  Вероника Ќе слегнула раменима и одговорила:
  Зашто се атеисти не боЌе смрти? И да имаЌу Ќош чему да се надаЌу?
  ВикториЌа Ќе босоног ударила гранчицу, сломила Ќе и предложила:
  - Па, на пример, можемо веровати у васкрсе®е снагом науке. И ово Ќе такође сЌаЌно!
  Наташа заколута очима и са®иво рече:
  - То Ќе то! Замислите комунистичку буду"ност. У ®ему нема новца, ве" оби е бесплатних добара. Ук учуЌу"и мотоцикле на коЌима можете летети у свемир. И сви производи - колачи, сладолед, ананас, лешник и тако да е се узгаЌаЌу синтетички. Свуда роботи. Људи раде само два сата дневно, а онда само даЌу команде механизмима. И то за Ќедан дан.
  ДевоЌке су, причаЌу"и, ходале, све босим ногама одмеравале. Натоварени су разним митра езима и базама. Цело десетине лепотица.
  А Наташа Ќе стално говорила:
  - И наЌбогатиЌа индустриЌа забаве. Само задово ство. На пример, телевизори у боЌи, а ви одмах гледате десетак цртаних филмова. И много атракциЌа. Слот машине, компЌутерске игрице, разни роботи... Па чак и стратегиЌе. Као, на пример, играте као Ста ин и победите Хитлера. Чак и ако има потенциЌал целог света ....
  ВикториЌа Ќе са®иво наставила, за Наташу:
  А ку"е су тако лепе. Свака има викендицу са фонтаном и баштом. А ако на Зем и нема дово но места за  уде, онда они насе аваЌу Венеру, Месец, Марс и друге планете. Конкретно, створени су свемирски бродови са суперлуминалним брзинама, или чак аутобуси са нултим прелазом. Ово Ќе када уђете у аутобус и однесете се у свемир, или чак у други свет. Овако вас поздрав аЌу кентаури, или фантастични виле®аци. - ДевоЌчица Ќе ухватила вилиног ко®ица у длан, принела га уху, и слушаЌу"и, наставила да говори. - И на пример, чуда генетског инже®еринга. Старости нема. Сви мушкарци не изгледаЌу стариЌе од двадесет, као и девоЌке. Сви здрави и миши"ави, приЌатних, свежих мириса. ДевоЌке су увек здраве, без менструациЌе. Могу"е Ќе да деца не"е морати да се рађаЌу, него "е се одгаЌати у саЌбер материцама.
  Наташа Ќе то подржала са осмехом:
  - И поЌави"е се дрве"е, на коме "е слаткиши, сладоледи, лизалице, колачи - расти као плодови. И могу се Ќести без капи масти. И сви "е бити сре"ни што имаЌу нове аутомобиле коЌима можете летети. И на други континент и на Марс, па чак и на суседну галаксиЌу!
  Стил Ќе предложио:
  - И тада "е  уди бити другачиЌи, са супермо"и. Ово "е, наравно, бити плус. И мртви "е васкрснути, и не"е се сетити да Ќе неко некада веровао у библиЌске приче!
  ВикториЌа Ќе босом ногом зг®ечила агарицу и зарежала:
  - Да, дефинитивно! Па, заиста, шта БиблиЌа обе"ава? Да ли се уопште построЌавамо уз буба®, тачниЌе уз звуке оргу а? А не"е бити ни меса!
  Вероника рашири руке и примети:
  - КоЌа Ќе ваша свест? Али у Светом писму награда уопште ниЌе наведена дефинитивно. А ми градимо до буб®а, ово Ќе спекулациЌа!
  ВикториЌа се закикота и исплази Ќезик. Након што Ќе приметила:
  - Па да... А шта "е тамо бити? Нешто без греха? А шта Ќе са слободном во ом, како без ®е?!
  Вероника Ќе тихо одговорила, мало сузивши очи:
  - Слободна во а "е остати, али греха не"е бити. - ДевоЌка Ќе протр ала босу ногу о маховину и наставила. - То "е постати могу"е Ќер "е  уди мрзети грех. Не сви  уди, него спасени праведници. То значи да када се Сатана и иритираЌу"и фактори уклоне, грех "е изгубити своЌу привлачност и сма®ити цитате.
  ВикториЌа зазвижди, помери голу, округлу пету у дебло брезе. А она Ќе тихо рекла:
  - А како да мрзиш грех, ако он толико наслађуЌе. Овде, на пример, код мушкараца, посебно младих. Кад те шапаЌу, кад те голицаЌу, кад ти масираЌу пете. На краЌу краЌева, велико Ќе задово ство осетити додир миши"авих тела. А ти кажеш да Ќе грех!
  Вероника Ќе  утито зарежала:
  - И неморално Ќе имати секс са различитим мушкарцима!
  Стееленида Ќе  утито приметила:
  - Искрено говоре"и, нисам ни Ќа пуританац, али... Ипак, комунистички морални кодекс постоЌи и треба га се придржавати. И не лези под свакога ко зове!
  ВикториЌа Ќе смело одговорила:
  - Волим да будем активан. И сама волим да тражим и привлачим мушкарце. Онда водите  убав са ®има онако како желите. НиЌе ли то дивно. Па, зашто бисмо били скромни, уместо да сами уоквируЌемо своЌе мужЌаке!
  Ста ин Ќе хладно приметио:
  - Са твоЌим изгледом ниЌе тешко! Али уосталом и да убиЌеш, ти си много!
  ВикториЌа Ќе покушала да мало скрене разговор:
  - У сваком случаЌу, знате комунистичку буду"ност, слободни и мудри  уди, много бо е од владавине Бога, допушта®а триЌумфа фашизма, или утапа®а човечанства у поплави. - Ог®ени ђаво босим прстима десне ноге зг®ечио жабокречину и наставио. - єа лично не волим да живим у царству тиранина коЌи єевреЌе назива своЌим народом, а како испада да су остали странци?!
  Стееленида Ќе озби но одговорила:
  - Можете се дуго расправ ати о вишем уму, али у БиблиЌи ... Да ли Ќе логично то сматрати божанским откриве®ем?
  ВикториЌа Ќе самоуверено одговорила:
  - Наравно да не! Суровост Старог Завета, неразумни пацифизам Новог - приписива®е привилегиЌа Ќедном народу... Зар ниЌе апсурдно?
  Вероника Ќе изнервирано ударила голим прстима у па®. Направила Ќе гримасу од бола и одговорила:
  - Па ипак Павле каже: Наше уче®е Ќе камен спотица®а за єевреЌе, безум е за варваре! Грешни ум не може ово да разуме!
  ВикториЌа се насмеЌала и рекла течним гласом:
  - РусиЌа се не може разумЌети умом,
  Не може се мерити са обичним аршином...
  Она Ќе постала посебна -
  У РусиЌу се може само веровати!
  Стееленида, подигавши строго обрве, примети:
  - А овде РусиЌа пре хриш"анства. Милиони, стотине милиона  уди веровали су у Бога. Међу ®има су били и изванредни умови. Као Њутн, Парацелзус, Кант, Пастер... И они су имали своЌе разлоге да веруЌу. Ми смо пак против илузиЌа! - Млада жена Ќе босом, снажном ногом куцнула по обореноЌ грани, поломила Ќе и наставила. - Ми смо присталице научног атеизма и веруЌемо да Ќе сваки човек ковач своЌе сре"е! И да ниЌе потребно веровати да "е добри стриц Исус до"и и саградити све, решити све наше проблеме! ОвоЌ планети Ќе потребно научно управ а®е и шире®е у свемир! И не препуштаЌте се свакоЌаким надама за раЌ, или хареме!
  ВикториЌа се закикота и зарежа:
  - А мушки харем не бих одбио!
  Стееленида Ќе строго приметила:
  - Па ти си црвенокоса и раскалашна... Ко те Ќе васпитао?
  ВикториЌа Ќе у шали одговорила:
  -Кад тата Карло, а кад баш нико!
  Сталенида Ќе песницом оборила гадула и сиктала:
  - Види се... Ако Бога нема, то уопште не значи да треба бити вулгаран и раскалашен!
  ВикториЌа Ќе искрено одговорила:
  - Као! Разумеш тако!
  Наташа се закикота и примети:
  - Комунизам Ќе прокламовао равноправност два пола. А то значи право жене да сама тражи мушкарца. На пример, мислим да Ќе сасвим нормално изабрати момка коЌи вам се допада да му се подметнете! - ДевоЌка Ќе босом ногом ударила у печурку и наставила. - И сасвим Ќе нормално волети неколико момака одЌедном. На краЌу краЌева, они су различити и сваки вас милуЌе на различите начине, што Ќе веома лепо!
  Вероника Ќе тихо прошапутала:
  - Горе"еш у паклу за такве говоре и дела!
  Стееленида се нацери и примети:
  - Морал комунизма ниЌе ништа ма®е строг од хриш"анског. А ако се овако понашаш, онда... Мислим да не"еш наи"и на одобрава®е! Сви ми нисмо ... бордел!
  ВикториЌа Ќе озби но приметила:
  - Зашто узгаЌати лицемерЌе? Ово хриш"анство Ќе постав ало разна ограниче®а женама. Ук учуЌу"и, као што Ќе забрана, волети више од Ќедног мужа. - Црвенокоса ђаво ица  уто удари босом ногом у квргу, забаци Ќе више. И наставила Ќе. - А комунизам Ќе прогласио да Бога нема! А то значи да Ќе све дозво ено! А ми жене можемо бити слободне птице у потрази за  убав у. Бирати оне мушкарце коЌи пружаЌу много више задово ства. А ово Ќе главна ствар!
  Сталенида Ќе протресла црвенокосу кажипрстом:
  - Ово ниЌе главно за комсомолца! Уопште, наЌважниЌе Ќе служе®е Ота¤бини и Ле®иновом ци у. А не траже®е задово ства за тело! Морате ово да разумете!
  ВикториЌа Ќе огорчено одговорила:
  - єа сам звер и кревет у боЌу! Зато немоЌ да ми се жалиш!
  Црвенокоса ђавола сикнула Ќе:
  - єа сам супер девоЌка!
  Вероника стид иво убаци:
  - Морал комунизма и хриш"анства Ќе Ќедан: ко не ради, таЌ не постоЌи!
  ВикториЌа Ќе показала зна®е о БиблиЌи:
  - А Исус рече: не брини се за хлеб своЌ... Буди као шумске птице.
  Сталенида Ќе агресивно приметио:
  -Комунизам Ќе у великоЌ мери рођен на негира®у хриш"анских вредности. А неке паралеле су сасвим могу"е. Па и нацисти имаЌу црвену заставу, као и наша!
  ВикториЌа Ќе босом ногом зг®ечила мухарицу, протр ала голу, округлу пету о маховину и додала:
  - Тре"и раЌх има велике порезе на приватни капитал, а висок проценат државне имовине. Делимично имаЌу социЌализам, али привилегиЌе за Немце! - ДевоЌка Ќе одгризла лист од брезе, и закикотала се, додала. - Генерално, о религиЌи, имам Ќедну смешну песму. Да ли желиш да то урадим?
  Сталенида Ќе во но климнула светлом главом, босом, грациозном ногом оборила трулу грану и зацвркутала:
  - ПеваЌ цвет, не стиди се!
  А ВикториЌа Ќе певала одушев ено;
  Шта Ќе Господ мислио?
  Он, коЌи живи на страшноЌ уда ености ...
  Када Ќе наређено да се ради,
  Да не останемо у сну.
  
  Иако величанствена кра евска оде"а,
  Али нема шкртиЌег човека....
  Сиромаштво пуца из близине -
  Наш свет пат®е Ќе епски!
  
  И ниЌе Адамова кривица
  єедноставан совЌетски, руски тип...
  Ходала гола, не криЌу"и стида,
  Као пролетер под царизмом!
  
  Бог му Ќе дао храну - границу,
  Паш®ак не знаЌу"и виле...
  А ако хо"еш Ќош, доби"еш батине!
  И пиЌте на длану без флаша.
  
  Адам Ќе претрпео такву судбину,
  У неком Ќезивом, досадном раЌу!
  Али змиЌа Ќе летела на крилима,
  Схватио Ќе: човек пати ...
  
  ПостоЌи начин да се изађе из шикара,
  Гради град, даЌ потомство!
  Да не лутам кроз гаЌ термин,
  Понекад вам треба перфидност!
  
  Украо сам магични к уч из раЌа,
  Да напустим Еден рутину...
  Тамо "ете на"и девоЌке из снова
  Бар можеш погинути у подзем у!
  
  Да, наравно да постоЌи ризик, дечко,
  Ова планета ниЌе дар...
  Али позна"ете савест, част,
  И на"и "еш, познаЌ своЌ пар!
  
  Адам Ќе добио оваЌ к уч -
  Отворио капиЌе и напустио раЌ.
  Грешник Ќе потрошио много снаге,
  Корача®е по каме®у великих планина...
  
  Ево опет види капиЌу -
  И опет се поЌави крилата змиЌа...
  Рекао Ќе: єа сам добар сатана -
  Затварач се сам отворио...
  
  Адам уђе и види -
  Тако насликано чудо...
  Гола девоЌка иза брда,
  Терт од порцелана Ќе златно Ќело.
  
  Али како Ќе добро
  Адам дечак ниЌе могао да одоли!
  И по уби ЌоЌ уста
  Слађе од меда!
  
  
  Она му Ќе одговорила -
  Тела у олуЌном заносу су се споЌила...
  Не, не псуЌ сатану -
  Момци су се поЌавили у греху!
  
  Бог их Ќе избацио из раЌа, али...
  Планета Ќе постала ®ихов дом.
  Иако  уди имаЌу Ќедно сунце,
  Али потомци су постали хи аде!
  
  Да, било Ќе веома тешко
  Поплаве, суше и зиме.
  Али ум Ќе мо"но весло,
  Човек Ќе постао Ќако створе®е!
  
  Како може анђео да лети
  Како демонске планине уништаваЌу ре еф!
  Направите пут, где Ќе пут -
  Дођите до било коЌе тачке на копну.
  
  И потребан вам Ќе простор -
  И ми "емо мо"и да освоЌимо.
  Дакле, наш грех ниЌе реченица,
  Не, не причаЌ поп глупости!
  
  Не буди гриЌех - нема напретка,
  Мисли ствараЌу покрет!
  єедан одговор на проповед:
  Не треба нам туђи раЌ!
  ДевоЌке су сложно п ескале. Треба напоменути да Ќе ВикториЌин глас Ќак, пун звука, веома приЌатан. А ратници су били искрено фасцинирани овом песмом.
  Стееленида Ќе са осмехом предложила:
  - Кад буде времена, извеш"ете ову песму на стадиону!
  ВикториЌа климну главом у знак слага®а и предложи:
  - А уЌедно "емо одобрити награду!
  Црвенокоса девоЌка се закикота и хтеде да хода на рукама. Али она има превише оружЌа.
  ДевоЌке су ходале дово но дуго и биле су уморне. Сели да ручамо. Отворили су трофеЌне конзерве и чорбе. Снажно зарађене че усти. Ратници су сви млади, здрави, миши"ави.
  Наташа Ќе уз осмех приметила:
  "Међу нама убиЌенима скоро сви су странци. Немци бацаЌу на нас страну воЌску!
  ВикториЌа Ќе неумесно певала:
  - А наша воЌска лево, а наша воЌска десно... Добро нам Ќе да се боримо уз пи"е!
  Сталенида строго погледа црвенокосу и примети:
  - Ти си разиграна девоЌка... Морамо да те оженимо!
  ВикториЌа одмахну главом.
  - Зашто муж? Бо е Ќе имати десетак  убавника!
  Наташа се насмеЌала и приметила:
  - НиЌе заним иво дуго комуницирати са Ќедним мушкарцем - смета! Бо е Ќе кад имаш другачиЌе дечаке!
  Оксана Ќе предложила:
  - Можда "емо следе"и пут узети немачког зароб еника... И исмевати га!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Па ви девоЌке сте инвентивне... И не би нам шкодило да ухватимо Ќезик!
  Наташа, жестоко показуЌу"и зубе, рече:
  - Мужици, мужици... Много сте, Ќако лоши, наши мужици! Момци! Момци! Наше мушкарце "е ту"и девоЌке!
  ДевоЌке су праснуле у смех... Попиле су мало из чутура разблаженог алкохола. Пар лепотица Ќе чак и хркало.
  Али Сталенида Ќе зарежао:
  - Попети се! Ко спава ми "емо га убити!
  ДевоЌке су скочиле и испружиле се у конце. Звецкали су оружЌем и блеснули зубима. Дивне лепотице. И намигуЌу своЌим сафирним очима. Хо"е бар мало, али да се изиграЌу. Седи на ко®а.
  И тако поново маршираЌте и газите босим ногама. Иако девоЌке изгледаЌу веома лепо. ИмаЌу толико лепоте. И миши"ава, снажна тела девоЌака.
  Наташа, ходаЌу"и, примети:
  - Док не решимо проблем нацистичких тенкова, немамо шта да радимо против Фирерових воЌника!
  ВикториЌа Ќе обЌаснила:
  - Хтели сте да кажете не воЌници, ве" машине! И уопште, нема приЌема против отпада ако нема другог отпада!
  А риђокоса ђавола босом ногом лупила о давно трули па®. Подигао облак сме"а и прашине.
  Вероника понизно загугута:
  - Сва во а БожиЌа!
  Сталенида рече  утито, лупаЌу"и голом петом о калдрму:
  - Не! Све "е бити наша бо шевичка во а!
  А ®ене очи су буквално заискриле од беса!
  ВикториЌа Ќе оштро приметила:
  - Хитлеровци истреб уЌу єевреЌе без непотребних церемониЌа. Зашто се Бог ниЌе заузео за своЌ народ?
  Вероника Ќе споро одговорила:
  - Греси...
  ВикториЌа Ќе певала, удараЌу"и босим ногама:
  - О, греси, греси... Не греши Ќаре! Не греши Ќаре! Преби"е лозу! Би"е лоза белогрива!
  А црвенокоса лепотица Ќе голим прстима ухватила лептира, и подигла ногу, показуЌу"и другарице.
  - То су чуда коЌа се дешаваЌу у нашим шумама!
  Вероника Ќе духовито одговорила са осмехом:
  - Видиш каква лепота... А ти кажеш да ово ниЌе БожиЌа творевина!
  ВикториЌа Ќе залаЌала:
  -РелигиЌа Ќе опиЌум за народ! А лептир Ќе леп да се бо е маскира у цве"е!
  Стееленида Ќе  утито приметила:
  - Можда доста о религиЌи? Да ли Ќе бо е да вам Вера каже како "е се понашати ако Ќе поша у у обавештаЌне службе?
  Вероника Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Би"у скроман!
  Наташа Ќе хтела нешто да каже, али девоЌка Ќе дигла буку над ®ом. Млазни Ќуришници су проЌурили. Много челичних и веома грабеж ивих лешинара. Певушили су и дували пару. Пуно Ќе пушака, а Немци пуцаЌу веома агресивно.
  Стеелеед Ќе наредио:
  - Прерушава®е!
  . ГЛАВА 7
  Елизавета Петрова, млада потпоручник граничних трупа, занемела Ќе. Ве" два месеца круже гласине о могу"ем избиЌа®у рата. Али свеЌедно, некако нисам могао да веруЌем ... Пошто Ќе била паметна девоЌка, Елизабет ниЌе делила претенциозну вишу силу званичне доктрине - да Ќе Црвена армиЌа Ќача од свих. Њен уЌак се борио у финском рату, био Ќе ра®ен и веома страствено говорио о ®еговом напретку.
  - Наши резервоари су полако текли као желе из тига®а. ЗастрашуЌу"и КМС се кретао напред, са две ®ушке, по шездесет тона. Нека врста овна за разбиЌа®е одбране. А како тут®аЌу! Громови су као шкрипа миша у поређе®у са риком бика. А испод гусеница су рупе. Пре неколико дана дошло Ќе до одмрзава®а, црна зем а Ќе била прекривена леденом кором. Тенкови се кре"у све спориЌе, ко®ица их сустиже. Хи аде ко®аника, треба их задржати да не престигну тенкове. А напред, Финци су поставили мине и закопали бурад нафте. Многи наши тенкови су горели као све"е. Ужасан призор, посебно у раноЌ поларноЌ но"и, проливени бензин и нафта, помешани са отоп еном водом. Ко®и су се уплашили и биЌесно рзли, изгорели, а жива лавина Ќе Ќурнула на пешадиЌу. Призор Ќе Ќедноставно ужасан, тенкови се нису могли ни зауставити ни окренути. Да, и команда нам Ќе забранила да станемо.
  Ако идете само напред - разбиЌа®е неприЌате а. И тенкови су експлодирали и горели, ко®ица Ќе згазила сопствену пешадиЌу. Офанзива Ќе угушила, чинило се, звезде су пале са неба.
  Стриц Ќе искаш ао крв и стао. Отпио Ќе гут аЌ од сто грама и наставио.
  - Дакле, без извиђа®а, без ваздушног покрива®а, поплавили смо. Борили су се целу зиму и половину марта, пробили утврђе®а, али двеста хи ада наших воЌника никада се не"е радовати победи. Светло им се заувек угасило.
  ДевоЌка изненађено упита:
  - Стварно толико?
  Стриц климну главом.
  - Тачно, мислим, нико не зна, али лешеве су износили ешалони. Било Ќе Ќезиво. Били смо приморани да Ќуришамо на одбрану, а Финци су покосили наше редове. Само див е лудило.
  Елена Ќе промуцала и упитала:
  - А шта, нисмо тако Ќаки?
  УЌак Ќе одговорио:
  - Снага тенка ниЌе у оклопу, ве" у глави танкера!
  ДевоЌка климну главом.
  - Дивно си рекао!
  Елизабета се дуго се"ала овог разговора. Питала Ќе какве тенкове имаЌу Немци и Финци. Финска, међутим, уопште ниЌе имала тенкове, осим десетак лаких танкета од три тоне. А немачки тенкови, аЌ чича их Ќе знао, рекао му Ќе рођак коЌи Ќе отишао у Немачку четрдесет прве. Генерално, ®егова техника нациста у то време ниЌе била импресионирана.
  - Тенк Т-1, тежак само пет и по тона, брзина Ќе 57 километара на час. НепробоЌни оклоп, три митра еза. Па, и"и "е против пешадиЌе, али машина Ќе тако слаба.
  Али она ниЌе сама? - забринуто Ќе упитала девоЌка.
  - Ту су и Т-2, Т-3, Т-4 и Т-5!
  Елизабет се осмехнула.
  - А коЌи Ќе од ®их наЌЌачи?
  - Т-5! Има два топа 75 мм и 37 мм, четири митра еза. Да, ово Ќе згодан тенк, Немци га зову "Вукодлак". - Стриц рашири руке,  у аЌу"и их као ветре®ачу.
  - А брзина? - Радознало, питала Ќе девоЌка!
  - Педесет километара аутопута, генерално, дово но. Генерално, тенк Ќе заним ив, са аеродинамичном куполом. НаЌбо е од креациЌа фашистичке тенкоград®е. Стриц уздахну. - Истина, наш Т-28, а посебно Т-34, ниЌе ништа лошиЌи, а топови наших тенкова су Ќош снажниЌи.
  ДевоЌка Ќе предложила:
  - Шта ако направимо нове резервоаре, хладниЌе.
  УЌак Ќе одговорио:
  - Нема ништа хладниЌе од КВ-2, толика Ќе снага, али има и КВ-3, и КВ-4, а посебно КВ-5. Послед®е чудовиште тешко Ќе сто двадесет тона и ускоро "е кренути у масовну производ®у. Тад "е се Немци млатити као ланац проса.
  ДевоЌка Ќе наглашено зинула:
  - Ако желите да досадите девоЌци, причаЌте о оружЌу, али ако желите да одете заувек - причаЌте о совЌетском оружЌу!
  Стриц се увреди:
  - Зашто имамо лошу технику?!
  ДевоЌка се нашалила:
  - Али подаци о томе су повер иви. Кажу да можете добити термин за Ќедно поми®а®е калибра тенковске пушке.
  Стриц одмахну главом.
  - НиЌе истина! За такву ситницу нико ниЌе затворен!
  ДевоЌка Ќе направила гримасу.
  - Како да кажем! А то се ниЌе десило.
  УЌак Ќе приметио:
  - Ре"и "у вам о Т-34, калибар оружЌа Ќе 76 мм. А оклоп Ќе 52мм, ако се питате.
  ДевоЌка Ќе презриво фркнула.
  - Волео бих да видим ово чудо. Хо"еш ли показати?
  УЌак Ќе нево но одговорио:
  - Показа"у ти ако желиш! Међутим, Ворошилов Ќе оваЌ тенк назвао ружно"ом. Хвала маршалу Кулику што Ќе инсистирао на ®еговом спровође®у. Да, Ста ин Ќе лично ценио оваЌ тенк. До почетка четрдесет тре"е планирано Ќе да се ®име опреми сто дванаест тенковских дивизиЌа.
  ДевоЌка Ќе била изненађена:
  - єедан тенк?
  - Не! Такође КВ и Т-80, међутим, оваЌ тенк Ќе лак, мислим Т-80. Он заиста уме да плива!
  ДевоЌка Ќе била изненађена:
  - Пливати? Интересантно Ќе!
  - Имамо три хи аде три стотине амфибиЌских тенкова. - с поносом Ќе то рекао чича, па спустио глас до шапата. Не говори никоме, то Ќе велика таЌна. Да си брб ао, могао би да завршиш иза решетака. ПогледаЌте: ништа не скра"уЌе живот као дуг Ќезик.
  Елизабета Ќе одмах у"утала: пре два дана се ®еном добром приЌате у догодила прилично неприЌатна прича. Десило се следе"е. Било Ќе позоришно вече, сви су се Ќако забав али, али су, наравно, пили. Свирали су трубе, играле су девоЌке и дечаци. Тако Ќе єашка Клопов, весе ак и коловођа, као и увек желео да се нашали. Дотрчао сам до зида где Ќе висио Ста инов портрет. Велики портрет преко целог зида, светао, уметнут мозаицима. Ста ин Ќе изгледао младо, око тридесет пет година, не више, згодан. Чак ни чело ниЌе било тако ниско и нагнуто као оригинал. єашка Ќе свирао на хармоници, а онда Ќе бацио у салу.
  - Ох, єули, єули, єули! То Ќе матули песма!
  Ко Ќе подруг иво питао:
  - А зашто певаш о маЌци, ако Ќе отац испред тебе?
  єашка се насмеЌао у одговору и запевао:
  - МоЌ отац наказа Ќе раскуп ен у селу! МоЌ отац, отац народа, царуЌе у светом Крем у!
  Сви су се смеЌали, п ескали рукама и звиждали. У међувремену, єашка Ќе извадио ле®ир из поЌаса и, кико"у"и се, рекао:
  - Хтео бих да измерим нос оцу нациЌа!
  Публика Ќе хорски питала:
  - Зашто?
  єашка, играЌу"и се ле®иром, преде:
  - Зато што Ста ин има велико срце! НаЌве"и на свету! Дакле, нос би требао бити наЌве"и!
  Као одговор, приЌате ски смех и звижда®е:
  єашка Ќе устао на прсте, ставио ле®ир, окренуо га неколико пута. и смеЌу"и се рекао:
  - Педесет три центиметра! То Ќе кул! Заиста Ќе наЌве"а!
  Опет су се сви смеЌали, упиру"и прстима. Све у свему, вече Ќе било успешно. Елизабетх Ќе  утито одмахнула главом, одагнавши се"а®а. єашку су одвели у зору, на путу до црног левка,  уди у кожним Ќакнама су га тукли палицама и песницама. Некада младо, весело лице претворило се у крвави неред. Елизабета Ќе то видела, Ќер су сви били посебно окуп ени да погледаЌу хапше®е. Тада Ќе политички службеник говорио, много викао и претио. єош петоро Ќе ухапшено на лицу места, нико се ниЌе усудио да пружи отпор. Елизабета се тога сетила, ®ена жарка  убав према забави била Ќе по у ана.
  Међутим, чак и сада, ако Ќе неприЌате  покушао на Ста ина, она Ќе без оклева®а нудила своЌе груди!
  ДевоЌка Ќе питала уЌака:
  - Да ли Ќе Француска Ќака зем а?
  Он Ќе одговорио:
  - Да, Ќако! ЗаЌедно са БританиЌом контролишу тре"ину света! УзимаЌу"и у обзир колониЌе, становништво Француске ниЌе инфериорно у односу на СССР.
  Елизабетх звижди.
  - И таква мо" изгуб ена!
  УЌак се почешао по про"елавом врху главе:
  - Да, изгубио сам! Све за месец и по дана поражене су четири европске силе! Чак ни Наполеон и Александар Велики нису имали такве победе као Хитлер.
  Елизабета Ќе шапатом упитала:
  Какав Ќе он Хитлер?
  Стриц слегну раменима.
  - Нисам га видео! На портретима сте га и сами видели. Кажу просечне висине, нервозан, Ќеде  удско месо, посебно воли да сече женске груди!
  Елизабетх одмахну главом.
  - Не звижди! Хитлер Ќе вегетариЌанац!
  Стриц се ниЌе сложио.
  - По духу Ќе типичан канибал! Рем Ќе наредио да ®еговог наЌбо ег приЌате а пресеку на два дела бод икавом жицом. Зашто не чудовиште месождерно! Након предаЌе Француске, наредио Ќе да се живо спали сто хи ада єевреЌа коЌи су живели у Паризу и околини. Као резултат тога, постоЌао Ќе ужасан смрад! Штавише, нацисти нису штедели ни малу децу. После па е®а, есесовци су пркосно уринирали по пепелу! Кажу да се лично Хитлер бави муче®ем и тортуром!
  Елизабета Ќе приметила:
  - Владар оних коЌи крвнику узимаЌу хлеб, скуп а со на гузицу!
  Чича Ќе одмахнуо главом, извадио цигарету, попушио. Знао Ќе врло заним иво да пуши, дуваЌу"и димне прстенове. Поглед му Ќе постао ведриЌи:
  - Знаш чега се боЌим!
  ДевоЌка Ќе тихим гласом одговорила:
  - Мислим да ништа!
  Очев брат се успротивио, кратко се удахнуо:
  - Само промрзли се ничега не боЌе! За нормалног човека никако ниЌе срамота доживети страх! Поготово ако Ќе разуман, и то не толико за себе колико за друге.
  ДевоЌка Ќе одлучно климнула главом.
  - Ево слажем се!
  Стриц престаде да пуши, одмахну главом, као да испружи врат:
  - Знате, шушка се да нацисти ствараЌу ново страшно оружЌе. Бомба коЌа може да избрише читаве градове у отровну прашину. И од тога не"е бити бежа®а.
  Елизабета Ќе презриво фркнула:
  - Типичан Гебелсов пропагандни блеф!
  УЌак уздахну дубоко, као морж под водом:
  - О, не! Ово Ќе наука! ОружЌе каже да су научници сасвим стварни! Чак Ќе смислио и име - атомска бомба! Зато мислим да Ќе наЌбо е не чекати да тако монструозно оружЌе падне у руке нациста, да прво нападну Немачку!
  Елизабет Ќе задрхтала, као од струЌног удара:
  - Али нечасно Ќе кршити мировни споразум. Имамо пакт о ненапада®у са Немачком, уговор о приЌате ству и границама!
  УЌак Ќе саркастично приметио:
  - Да ли су нацисти икада поштовали договоре? Сетимо се бар По ске, или БелгиЌе и ХоландиЌе! Хитлер Ќе чак рекао ово: поште®е Ќе типична жртва, на олтару сврсисходности!
  ДевоЌка Ќе са ентузиЌазмом одговорила:
  - Ста ин ниЌе Хитлер!
  УЌак Ќесте, пристао, али Ќе подметнуо диЌаметрално супротно:
  - Наравно, и зато морате први да ударите! Потомци му не"е опростити каш®е®е! Напад утростручуЌе снагу, одбрана упола!
  Елена Ќе приметила:
  - Наша воЌска "е бити наЌофанзивниЌа на свету ако неприЌате  удари! А онда Ќе то поновила Ќош гласниЌе. - Али само ако неприЌате  удари!
  Стриц лукаво зашки и:
  - Глава посечена сечивом зове се баштенска глава, из ®е ничу гроздови одмазде! Не, мислим да Ќе Хитлер требао бити готов чак и када су ®егове хорде похрлиле у Париз.
  ДевоЌка Ќе лупила босом ногом (чизме су стаЌале у близини!), Одговорила Ќе:
  - Можда си у праву!
  Елизабета се дуго се"ала овог разговора. Гласине о концентрациЌи нацистичких трупа, посебно у По скоЌ, сталним крше®има совЌетске границе од стране немачких авиона и честим хапше®има међу трупама стварали су нервозну атмосферу. Истовремено, политички официри су активно инспирисали: рата не"е бити! Ипак, додатне снаге су се довлачиле до границе, посебно оклопне! Конкретно, Елизабета Ќе први пут видела наЌновиЌи тенк КВ-3, са два топа и тежином од седамдесет пет тона. Био Ќе то експериментални модел, коЌи Ќе, како Ќе неко шапутао, требало да буде испитан у биткама. Међутим, девоЌци се тенк ниЌе баш допао, Ќер Ќе био претежак, одликовао га Ќе ниска маневарска способност, слом ени мостови, тора® се полако ротирао. Поред тога, због великог калибра пушака, брзина па бе Ќе патила, а прецизност Ќе била релативно ниска! Ипак, тако мо"ан тенк Ќе уливао повере®е. Дизел мотор од 850 ко®ских снага Ќе страшно тут®ао, изгледало Ќе као вулканска ерупциЌа, немачки аутомобили су много тиши. ДевоЌка Ќе скептичан погледала чудовиште и окренула се, за петама...
  єутро 22. Ќуна 1945. био Ќе ужасан догађаЌ, велике снаге фашизма су бачене на СССР. Елизабета, међутим, у почетку ниЌе доживела шок. Штавише, уЌакове речи о атомскоЌ бомби коЌу су створили нацисти дубоко су ми урезане у пам"е®е. Можда и бо е, Хитлер Ќе напао сада, када Ќе ствара®е супероружЌа Ќош далеко! Бо е Ќе зг®ечити тигра кад му Ќош нису израсли оч®аци! Иако Ќе какав Фирер тигар, пре шакал. Али Ќош тужниЌи "е бити краЌ фашизма!
  Елизабета Ќе била подигнута у кревету, и она се брзо обукла, придружила се осталим своЌим саборцима и бра"и по оружЌу.
  Нацисти су задали главни ударац у позадину БЌалисточке групе. Мо"не оклопно-механизоване колоне, за два сата, продубиле су четрдесетак километара. А на сре"у, чак ни ровови нису копали превише паж иво.
  Нису донете никакве арти ериЌске гранате, а девоЌке су биле принуђене да дочекаЌу нацисте са пушкама и гранатама. Овде су се поЌавили Хитлерови тенкови и оклопни транспортери. Е-50 су се кретали напред, наоружани са четири митра еза и топом калибра 105 милиметара. Нешто ма®и од тенкова Е-50 Ш, са високоексплозивним фрагментационим гранатама и топовима калибра 150, 180 и ракетним бацачем 380 мм.
  Иза ®их су ра®ивиЌи, али Ќош увек непробоЌни Пантери-2, са топовима од 88 мм.
  Елизабет се одмах осети беспомо"но. Шта она може, наоружана само пушком Москин и пар противпешадиЌских граната? Немачки тенкови сипаЌу митра еску ватру на совЌетску пешадиЌу, гранате експлодираЌу. Окрвав ене девоЌке и млади"и падаЌу у близини. єош Ќедном голобрадом момку разнесене су ноге. Он вришти и пружа руке ка Елизабети, коЌима недостаЌу прсти. Поново експлозиЌе, у ваздуху се поЌав уЌу немачки Месери 262, затим млазни Ќуришни авиони КСЕ-183. Из да ине нису много страшни и подсе"аЌу на муве, али када долете ближе претвараЌу се у лешинаре.
  Немачки тенкови су све ближе и ближе, над ®има лебде змиЌе са кукастим крстовима. Истовремено, звучи грандиозна Вагнерова симфониЌа. Све изгледа необично прете"е, чак ни резервоари, иначе, нису превелики, офарбани тако да подсе"аЌу на граб иве животи®е. Нарочито много голих лица. Елизабета осе"а животи®ски ужас, жели да трчи, утрну ЌоЌ ноге, али...
  Како руски човек (А Белоруси и Руси су Ќедан те исти народ), може да изда и да се плаши.
  Елизабет баца гранату. Она, са снажном руком, баца далеко, и погађа Е-50. Резервоар се на тренутак замрзне и одмах реагуЌе. ЧуЌе се заглушуЌу"а експлозиЌа, девоЌка Ќе бачена у ваздух, а талас таме ЌоЌ прекрива свест...
  Елизабет Ќе осетила како ура®а у дубоки базен - мркли мрак, и само су у висинама злослутно трепериле гору"е очи звезда. Како роните, притисак на грудни кош Ќе све Ќачи, ма еви куцаЌу у главу, а сваки ®ихов ударац постаЌе све болниЌи и тежи! Коначно, ®ено тело додируЌе дно, поти ак ЌоЌ се хлади, девоЌка жели да скочи и не може да се помери. Овде около - истовремено се са свих страна чуЌе шкрипа, шуште нека мала створе®а. Елизабет осе"а како ЌоЌ срце див е куца у грудима. Пацови, велики као зечеви и разнобоЌни, са преовлађуЌу"им крвавим ниЌансама, не бацаЌу се на ®их. Журе и почи®у да цепаЌу. Елизабет вришти и... Дође себи.
  Два немачка воЌника пипаЌу девоЌку, а затим ЌоЌ нагло подижу косу:
  - Сцхнел! Устани кучко!
  Елизабет устане, протресе Ќе. ДевоЌка окре"е главу, он Ќе тежак. Вау! Али изгледа да Ќе све нетакнуто.
  Немци граде колоне затвореника, мушкараца и жена одвоЌено. Елена Ќе чак била изненађена што се толики броЌ предао. Неке жене, више од педесет, ра®ене се не виде, изгледа да су нацисти Ќедноставно докраЌчили такве  уде. ГураЌу"и гузице девоЌкама (скоро све воЌнике су младе и недавно регрутоване), одвезле су се да е. Било Ќе прилично вру"е, неким женама су поцепане тунике и "шепуриле" су се у кошу ама.
  Елизабета Ќе питала капетана Валентина Синицу, имала Ќе неколико импресивних модрица на лицу:
  - Ну и то сада Валиа?
  Капетан, двадесетосмогодиш®а прилично лепа црвенокоса девоЌка, одговори:
  - У реду Ќе, ако Ќе но" мрачна, онда "емо побе"и!
  Елизабета се испита:
  - Мислим да! Зароб еништво ниЌе за совЌетски народ! Изгледа да нема оште"е®а, фрагменти су се смиловали на моЌе тело! Само ми зуЌи у глави.
  Валентина Ќе одговорила:
  Изгледа да сте били запа®ени! Брр! Али ни сам не разумем како сам завршио у заточеништву. Аутомат се заглавио, а остале девоЌке су одустале. Као резултат тога, ухва"ен сам као послед®а будала!
  Елизабетх климну главом.
  - Да, добар почетак рата! Пре него што Ќе стигла да убиЌе Ќедног Немца, била Ќе зароб ена. Див и ужас! Шта ако не можемо да побегнемо?
  Валентина Ќе одговорила:
  - Знаш да си необично лепа! Златокоса са савршеном фигуром. Никад лепшу девоЌку од тебе нисам видео!
  Елизабетх Ќе одмахнула.
  - Зашто ми требаЌу ови комплименти! А ни ти ниси момак!
  Капетан Ќе приметио:
  - Можеш Ќедноставно бити силована!
  Елизабета Ќе била затечена.
  - Како силовати?
  Валентина Ќе била искрено изненађена:
  - Зар не знаш?
  Елизабетх затвори очи.
  - Теоретски, наравно да знам, али...
  Валентина се намршти.
  - Да ли си икада пробала са момком?
  Елизабет Ќе негативно одмахнула главом.
  - Наравно да не! Уопште, комуниста не треба да се морално разграђуЌе и води  убав ван брака!
  Валентина слегну раменима.
  - Како да кажем! По мом миш е®у, ово Ќе лична ствар свакога! Поред тога, сви су мушкарци различити и уживате од ®их на своЌ начин. Овде ниЌе лако погодити, али муж брзо постаЌе досадан.
  Комсомолка коЌа Ќе ходала удесно Ќе приговорила:
  - За човека Ќе главна ствар духовна комуникациЌа, а не животи®ски инстинкти!
  Валентина Ќе подигла палац.
  - Да не причамо о непристоЌним темама! Можда би било бо е да причамо о партиЌи, и изград®и комунизма!
  Елизабета Ќе хтела нешто да каже, пошто Ќе уследило наређе®е - колона да стане.
  Били су тачно испред бетонске платформе, до коЌе Ќе дошло пар камиона и Ќедан аутомобил. Истовремено се поЌавила Ќош Ќедна колона прого®ених жена. Суде"и по оде"и, били су цивили.
  ГоЌазни Немац Ќе испузао из немачког аутомобила обоЌеног каки боЌе. Имао Ќе неприЌатно, лоше обриЌано лице са троструком брадом, а на раменима чудан двоцевни митра ез. Али капа, на коЌоЌ Ќе сиЌао амблем - две му®е, издала Ќе есесовца. Фашиста Ќе изашао пред девоЌке и на слом еном руском командовао:
  - Нивелиса®е! Паж®а!
  ДевоЌке су се аутоматски испружиле, воЌна обука утицала. єедна од девоЌака Ќе заиста оклевала, па Ќе ударила папу.
  СС официр задово но прогунђа, погледа жени у ноге и нареди:
  - Сви изуЌте чизме!
  ДевоЌке су задрхтале, тут®ава Ќе прошла редовима. Дебели Немац Ќе пркосно зевао и безво но промрм ао:
  Ко не послуша би"е обешен! - И онда одЌедном страховит крик. - Сцхнел! Сцхнел!
  ДевоЌке су почеле да скидаЌу ципеле. Елизабет Ќе осетила како ЌоЌ се руке аутоматски помераЌу. Чини се као да Ќе обичаЌ да се повинуЌе фашистичким чудовиштима. Изула Ќе Ќедну чизму, босом ногом осетила приЌатну топлину бетонског тротоара. Затим други, паж иво обучен у нове, недавно издате кожне чизме (цераде "е се поЌавити тек на краЌу рата). Чули су се крици. Млада девоЌка не стариЌа од шеснаест година Ќе искочила и викнула:
  - Не"у пуцати у сисе! Нека буде бо е мртве уклонити од мене!
  Немачки боров Ќе дао знак, два висока есесовца су зграбила девоЌку и одвукла Ќе на унапред припрем ена вешала.
  ДевоЌке-ратне зароб енике су уздахнуле, али нико се ниЌе усудио да приговори, шок од заточеништва Ќе очигледно утицао.
  - Закачи Ќе! - викао Ќе дебели фашиста. - Не даЌте му да умре одмах! Ђаво "е знати да се одупре.
  Оде"а младе девоЌке Ќе била поцепана, есесовац Ќе чак забио цигару у ружичасту брадавицу лепотице. ДевоЌка Ќе вриснула и викнула:
  - Запамти ме, Ќа се зовем Та®а! Смрт фашистима!
  СС официр заурла:
  - Ишчупи ЌоЌ Ќезик!
  Мордовац Ќе скочио до девоЌке са згужваном пр авом кеце ом и клештима у рукама. Други нациста стиснуо Ќе образе девоЌчице, отвараЌу"и уста. Покушала Ќе да се одупре. али су силе сувише неЌеднаке. ДевоЌчици Ќе потекла крв из уста, а и она Ќе од болног шока изгубила свест. Фашистичко чудовиште Ќе избацило своЌ поцепани Ќезик и згазило га чизмом. Опуштену голу девоЌку нацисти су брзо обесили на оштру бродску удицу. Испустила Ќе слабашан плач и задрхтала, додатни бол ЌоЌ Ќе донео. На лицима нациста Ќе исписано блаженство, таЌ невероватан осе"аЌ садистичког задово ства када повредиш своЌу врсту. Чак и ако Ќе то лепа девоЌка са плавом косом. Овде Ќе садизам помешан са сексуалним елементом.
  Елизабета Ќе затворила очи да не види такву самово у. У међувремену им се приближила колона затвореника, цивила. Нацисти су их такође терали да изуЌу ципеле. Жене су покуп ене младе, ниЌедна ниЌе имала више од тридесет пет или ма®е од шеснаест година. Снажне Белоруски®е, углавном светле косе, плавих очиЌу, приЌатног изгледа, од крви и млека.
  Дебели официр поново заповеди:
  - Скините гор®у оде"у!
  Елизабета Ќе одЌедном поцрвенела, али шта ако Ќе нацисти оставе потпуно голу? А прсти ве" откопчаваЌу тунику. Цивилне жене плачу и Ќаучу, као да "е их погубити. єедан од ®их држи бебу. Нациста му га истргне из руку. МаЌка Ќури и убоде Ќе баЌонетом у стомак. Пада, тресу"и се од срцепараЌу"ег крика. СС официр трчи до бебе, баца га под ноге и почи®е да гази. И чини тако да не умре одмах, ломе"и деликатне руке и ноге.
  МаЌка завиЌа и вуче Ќе на вешала да би Ќош жива окачила на удицу. На путу цепаЌу своЌу оде"у и туку кундацима. Затим унакажену жену извлаче до краЌа, док се весело смеЌу, као каменовану марихуаном.
  Елизабета Ќе прошапутала:
  - А има ли граница ®иховим зверствима! Ко их Ќе родио, жена или вучица!
  Валентина Ќе са страш"у рекла:
  Никада не"емо опростити и никада заборавити! За сваки ®ихов злочин, нацисти "е добро платити.
  Елизабета Ќе одговорила:
  - Ово ниЌе дово но за све нацисте у НемачкоЌ.
  Валентина се нашалила:
  - Шта остаЌе, онда у єапан!
  Главни нациста се и да е ниЌе смирио, лудило Ќе горело у ®еговим тупим очима, мала уста су му се искривила:
  Сад те упозоравам! Одвеш"емо вас на териториЌу Немачке. Они коЌи се буду добро понашали има"е добро место, храну, а у буду"ности и почасно грађанство Велике Немачке. Али ако неко побегне, онда "у за сваког бегунца наредити да се живи спали двадесет талаца. Да ли ме разумете! - рика зликовца се поЌачала. - А сада "ете Ќасно видети шта значи непослушност Фиреру.
  Нацисти су похрлили у колони цивилних жена и изабрали десетак наЌружниЌих. Њих су без церемониЌе вукли за косу и збацили на гомилу. Након тога, есесовци су почели да увиЌаЌу жене бод икавом жицом. ОчаЌнички су покушали да побегну. Као одговор, добили су кундаке по раменима и у грудима (коЌи нису губили свест).
  Дебели официр се насмеЌао.
  - Е, сад им бак а! Нека "уживаЌу" у болу!
  И опет идиотски кикот фашистичких звери. ТроЌица СС-оваца дегенерисаних физиономиЌа одвукли су резервоар са бензина и одврнули поклопац. Упркос уда ености, до Елизабете Ќе стигао одвратан мирис горива. Чини се да Ќе то био нискооктански бензин добиЌен процесом хидролизе уг а. За сву броЌну опрему Фирер ниЌе имао дово но природне нафте, чак ни узимаЌу"и у обзир залихе СССР-а и окупираних афричких колониЌа, па су физичари Тре"ег раЌха показали домиш атост. ОваЌ бензин Ќе имао посебност, нижу температуру сагорева®а у односу на уобичаЌену, а такође и чи®еницу да Ќе почео да се смрзава ве" на девет степени испод нуле. Временом "е то утицати на ток рата. Искрив ене металном бод икавом жицом, жене су очаЌнички махале рукама (оне коЌе су их имале слободне), нацисти су, смеше"и се и показуЌу"и Ќезике, викали нешто на немачком.
  . ПОГЛАВЉЕ #8
  Тенк Е-50 Ќе ве" добио много погодака. Али ратници су налетели на цело буре нитроглицерина. Резервоар Ќе експлодирао, што Ќе потпуно разнело све ва ке. А ратници су били без аутомобила. Док су тражили Ќош Ќедан тенк, лепотице су урониле у веома заним иве успомене на четрдесет прву годину.
  АваЌ, испоставило се да Ќе тако приЌатан Гердин сан био кратак. Поново устаЌа®е и вежба®е. Међутим, девоЌке нису размиш але о томе да комплексираЌу. Чак су и радили са посебним ентузиЌазмом. Медлин Ќе у међувремену одлучила да мало диверзификуЌе физичку активност и девоЌке су упрегнуте у специЌална колица на коЌима су стаЌали тенкови. Командир СС чете Ќе радосно рекао:
  - Ево девоЌке, ми "емо уштедети оскудно гориво, а вас "емо обучити. Нова врста оптере"е®а, са приме®еном вреднош"у!
  Када девоЌке у купа"им костимима вуку резервоаре, па се чак и зноЌе под ужареним сунцем, то Ќе кул призор. Али девоЌке мораЌу да ослоне босе ноге на песак и оштро каме®е. Устани и не одустаЌ....
  Герда Ќе тешко хватала дах, филозофски приметила:
  - Лепо Ќе, наравно, али... Тако сада личимо на робове Старог Египта. И ми вучемо наЌтежи терет, али нас бар не биЌу!
  Шарлот се сложила.
  - Наравно, не туку, али то не олакшава! Иако не - то Ќе само фитнес у комбинациЌи са диза®ем тегова!
  Герда Ќе покушала да скрене разговор на другу тему:
  - Шта мислите, да Александар Велики ниЌе тако млад умро, заузео би Рим, а потом и цео свет?
  Шарлот одговори после паузе, отресаЌу"и зноЌ:
  - Тешко Ќе ре"и... Уосталом, планирао Ќе поход против непослушних Арапа... Али, наравно, имао Ќе шансу! Мада би нам требало бити драго што ниЌе успео!
  - Зашто?! - зачуди се Герда, исправ аЌу"и каиш тр аЌу"и раме.
  Шарлот Ќе, цере"и се зубима, одговорила:
  - Зато што би Хитлера у овом случаЌу било претешко надмашити. И тако "е про"и Ќош две хи аде година и на пита®е ко Ќе био наЌбо и и наЌве"и командант свих времена и народа следи недвосмислен одговор - Фирер Немачке!
  Герда Ќаче по уби каиш:
  - Да, Адолф Хитлер Ќе ве" надмашио Наполеона... Ово "е постати посебно очигледно: када узмемо Египат, таЌ Наполеон Ќе пропао! И тамо, све до ИндиЌе .... Али главна ствар Ќе, наравно, слета®е у БританиЌу ...
  Шарлот Ќе чврсто потврдила:
  - Оно што Наполеон ниЌе успео: у"и у Лондон, уради"е Вермахт под вођством Адолфа Хитлера! Само Ќе заним иво, хо"емо ли кренути у инвазиЌу на РусиЌу, пре или после?
  Герда рече са сум®ом:
  - Мислим да Ќе бо е после... Наполеон Ќе, иначе, упропастио целу воЌску у РусиЌи. Али ми нисмо Французи. Жабе нису баш способни ратници!
  Мо"на плавуша, повлаче"и за собом ремен, ушла Ќе у разговор. Глас ЌоЌ Ќе деловао веома тихо, као мушки, иако Ќе фигура била женствена и привлачна:
  - єесте, Французи су помало кукавички, али ®ихова техника никако ниЌе лоша. Видео сам како Ќе Зиз-35 некаж®ено пробио оклоп немачких Т-4. Чак сам се и стидео наше опреме... Као и "Матилде" Британаца. Граната може да им разбиЌе гусенице, али пробиЌе оклоп... Узели су Ќе топови 88 милиметара, али имамо их врло мало. ОстаЌе само да ударимо на стазе и имобилишемо ... Генерално, Британци су Ќаки и у авиЌациЌи ...
  Герда Ќе овде задрхтала и упркос вру"ини осетила Ќе Ќезу:
  - Па да нас нађу у пусти®и и бацаЌу бомбе на тенкове!
  Плавокоса жена-хероЌ тешила Ќе:
  - Само ронилачки бомбардери са искусним асовима заиста могу да уђу у резервоар. Дакле, вероватно"а да "емо на ®их наи"и Ќе мала. Осим тога, веруЌем у нашу сре"у.
  Наступила Ќе болна пауза. У свака кола са цистерном упрегнуто Ќе десетак вучица. Кретале су се у две мале колоне, такве преплануле, миши"аве девоЌке... Како Ќе било лепо... А дине су изгледале ружичасте у боЌи сунца. Невероватан пеЌзаж....
  Недалеко од девоЌака, СС пуковник Десс, са десетак арапских возача и два крупна насилника, кретао се кроз пусти®у. Дечаку-водичу су запа ене ноге и он Ќе милостиво став ен на магарца. Пуковник Дас се згрожено намрштио, због недостатка воде номадски гоничи су били неопрани и смрдили су. А дан Ќе испао вру", чак и по стандардима афричке обале, Ќер Ќе ветар донео дах пакла из Сахаре. Тако да сам се морао озноЌити. Чинило се да Ќе пут дуг. Дес се осе"ао као потпуни идиот. Може да изгуби неколико дана због дечака коЌи лежи из три кутиЌе. И такође "е добити дисциплинску казну, Ќер Ќе био одсутан... Истина, немачке трупе не планираЌу да нападну наредних дана, а чак и овде, на граници са ЛибиЌом и Тунисом, постоЌи прилично дубока позадина. Па, увек се може смислити разлог за изостанак... Али то Ќе ипак коцка, и... Нема похлепе Ќаче од аргумената разума.
  Десс се вози у хладу на камили, пиЌе араку са ниским алкохолом. Иако Ќе ово пи"е можда Ќаче од ракиЌе, али по овоЌ вру"ини Ќе самоубилачко. ПеЌзаж около Ќе незаним ив и вишемесечна служба Ќе ве" постала досадна. Дес покушава да замисли колико блага може да има шеик... Тунис се налази поред Алжира и ту су гусари често скривали благо. Па, гусари, тачниЌе приватник у служби турског султана, често су били и сами шеици. Поред тога, у Тунису постоЌе рудници злата, а ископани су и смарагди. Истина, са поЌавом Француза, вађе®е смарагда Ќе изумрло ... Зашто? Због енглеског монопола, неспремности да се сма®е цена индиЌских смарагда, што Ќе приморало развоЌ да се замрзне у колониЌама Француске. А злато се углавном копало на лаким местима, а они су били сувише ле®и да копаЌу дубоке руднике... Дес Ќе мислио да су, ипак, Французи вероватно наЌле®иЌа и наЌфриволниЌа нациЌа у Европи. Иако се не може ре"и да су то лоши ратници ... Наполеон Бонапарта Ќе, на пример, освоЌио Европу, а то се не може пости"и бескорисним воЌницима. И заиста, шта Ќе Наполеон имао гениЌалног? єедноставна тактика, брза транзициЌа, удар из све снаге, заобилаже®е са бокова и покушаЌи да се оде у позадину... Ако Ќе Фридрих Велики развио наЌновиЌу и наЌефикасниЌу линеарну тактику, онда Ќе Наполеон Ќедноставно имитирао Александра Великог. .. Да, таква тактика Ќе донела успех, али договорите ко "е све македонске или Наполеонове трупе коЌе се брзо кре"у у заседу, или "е бити разбиЌене и убиЌене у маршу. На краЌу, код Ватерлоа, Блухер и Велингтон су ухватили Бонапарту на ®еговом ризичном маневру. То Ќе као кратак ударац да се сретнете са боксером широког замаха. И Наполеон Ќе нокаутиран... Руске трупе, иначе, нису победиле Бонапарту у борби, ве" су узеле уз помо" општег мраза, епидемиЌа и партизана.
  Шта он мисли о Хитлеру? У почетку су, наравно, постоЌале мисли да Ќе Фирер само каплар и надобудник, син бившег обу"ара... На председничким изборима више Ќе волео старог Хинденбурга, иако Ќе разумео да Ќе осамдесетогодиш®ак Ќедноставно ниЌе могао физички да се носи са дужностима диктатора! Али Хитлер ниЌе волео сироти®у - родом са дна! Али тада, када Ќе Адолф именован за канцелара РаЌха, он Ќе ипак дао своЌ глас националсоциЌалистима, Ќер ниЌе било друге чврсте десничарске снаге. Да, Ќуришници, заправо, цела воЌска су га импресионирали. Али постоЌала Ќе сум®а да "е Хитлер задржати власт, посебно током кризе, страшне депресиЌе, да Немачка не"е потпуно пропасти.
  Али Хитлер Ќе од самог почетка кренуо у тешко успостав а®е реда, забра®уЌу"и комунисте, а потом и друге партиЌе. Распршили синдикате, заменивши их радничким фронтом. Постао Ќе прави диктатор, са ЌеднопартиЌским системом. И подигао привреду, преопремио воЌску. Али ипак, Десс се ниЌе слагао са свиме што Ќе Фирер урадио. На пример, зашто би се тако велика средства трошила на програм: "Ради кроз радост!" и одвести раднике на одмор, у Норвешку, Француску, па чак и на Канарска острва. Зар не би било бо е са овим средствима изградити неколико додатних фабрика тенкова или предузе"а за производ®у авиона? Или узмите Фолксваген проЌекат, народни аутомобил - колико тенкова би могло да се направи... Уопште, Хитлер Ќе покушао да седи на две столице, да подигне животни стандард и модернизуЌе воЌску. Међутим, ако Ќуриш два зеца, не"еш ухватити ниЌедног. Дес Ќе био у сродству са главним економистом Тре"ег раЌха, Штахом, и био Ќе добро свестан општих карактеристика немачке привреде. Немачка Ќе ушла у рат са По ском, имаЌу"и мунициЌу за само три неде е (!) интензивних неприЌате става. Тада би савезници ударили, из Тре"ег РаЌха би остале ватрене жиле. Хитлер Ќе започео офанзиву на Француску, даЌу"и и тенкове и топове, особ е и авионе! Али Ќе победио жабе, а да се ниЌе ни тргнуо. Затим напад на Енглеску... Овде Ќе Хитлер погрешно израчунао, требало Ќе докраЌчити БританиЌу под Дукером, а затим Ќош у Ќулу, користе"и бродове немачке трговачке флоте (а ниЌе била мала), искрцати трупе на острва. Тада би постао господар ситуациЌе. Али Фирер се ниЌе усуђивао, можда се плаше"и да "е британски линиЌски бродови потопити транспорте са трупама... Али суштина Ќе да Ќе у том тренутку у БританиЌи владала толика паника и конфузиЌа, а посматра®е мора Ќе било исправно. неорганизовани, да Ќе постоЌала веома велика шанса, као времена за брзо изненадно слета®е. Па, на копну, Енглеска ниЌе имала чему да се супротстави. Бар квалитативно... Али Хитлер Ќе изгубио време, и у септембру Ќе Черчил изговорио историЌску фразу: Хитлерова позициЌа Ќе бри антна и... безнадежна. После тога, сам Дес Ќе отишао у британску обавештаЌну службу. Иако Ќе Фирер изгубио битку за Енглеску, однос губитака Ќе био отприлике Ќедан према Ќедан, а ако претпоставимо да Ќе око двадесет пет одсто авиона оборених противавионском арти ериЌом, онда су немачки асови били чак и бо и од енглеских. . Да, и авиони нису ништа лошиЌи, можда чак и МЕ-109 (Ф) и бо и од лав ег Ќата. У сваком случаЌу, у Африци Ќе однос снага и губитака у ваздуху Ќош пово ниЌи него у БританиЌи. Година 1940, коЌа Ќе тако сЌаЌно почела, донела Ќе на краЌу многа разочаре®а. Изгубили смо много Ќаких асова и летелица, а чак Ќе и МусолиниЌев савезник срамно претучен у ГрчкоЌ. Али имао Ќе тако велику предност у снази. А онда Ќе на почетку године била штета, ИталиЌа Ќе изгубила ЕтиопиЌу, СомалиЌу, ве"и део ЛибиЌе, а штавише, у свим биткама Британци су били знатно (неколико пута!) броЌчано надЌачани. Зароб ене су стотине хи ада тестенина. Па, како не веровати у скори колапс Тре"ег раЌха, посебно на позадини све ве"е помо"и неприЌате има Немачке из СЌеди®ених Држава. Али онда се, опет, вага окренула ка Тре"ем РаЌху. Ромел Ќе победио Британце и заузео Коленкур, затим єугославиЌу, за две неде е Ќе пала Грчка, а за ®ом острво Крит. Дес се чак радовао Немцима, али Ќе постоЌао и страх од разоткрива®а. Међутим, сада Ќе друга брига да ли "е Немци напасти СССР. Штах Ќе рекао да Ќе Хитлер ве" донео начелну одлуку, али коначни датуми Ќош нису Ќасни. НаЌчеш"е се назива 22. Ќун, датум предаЌе Француске ...
  Мало Ќе вероватно да "е Немачка издржати рат, на два фронта, осим ако се, наравно, не заврши у четрдесет првом и пре зиме... А зими, Немци уопште нису спремни за борбу... Али ако Ста ин капитулира, онда ... Међутим, чак и ако немаЌу времена Ако Немци заузму Москву, онда Руси тешко да "е мо"и да створе технички дово но мо"ну групациЌу. Колико су оружЌа пустили током Првог светског рата? У поређе®у са Немачком, то Ќе потпуно безвезе! Дакле, мало Ќе вероватно да "е нас Руси изненадити нечим другим осим великим масама пешадиЌе.
  Шта друго може бити? НаЌвероватниЌе "е рат траЌати Ќош неколико година и завршити нерешено. БританиЌа никада не"е мо"и да скупи толики броЌ трупа да порази величанствене и добро обучене делове Вермахта, а Немачка тешко да "е мо"и да потисне неосвоЌива острва авионима и морнарицом, а САД "е бити ограничене на економску помо" . Уосталом, амерички лаик не"е схватити зашто єенкиЌи мораЌу да гину, због какве Европе. Па, руски народ Ќе тврдоглав, партизани"е се, рат "е се одуговлачити, али не"е имати снаге да крене у одлучну офанзиву. НаЌвероватниЌе, БританиЌа не"е мо"и да задржи северну Африку... Укратко, наЌвероватниЌи исход Ќе да Ќе Тре"и раЌх велико царство, али не светско, ве" постоЌи...
  То Ќе управо оно што Ќе Дес желео: пораз БританиЌе и заузима®е острва препуни су разоткрива®а (иако таЌна служба може имати времена да уништи картотеку и све доказе, али онда камо сре"е!). Наравно, нисам желео да Ќе Тре"и раЌх изгубио, односно ота¤бину са режимом, што Ќе есесовцу сасвим одговарало. Реми Ќе био наЌбо и!
  Мали караван пузи по песку. єедан од арапских возача певао Ќе туробну песму. У исто време често се се"аЌу"и Алаха. Десс Ќе тада помислио, зашто муслимани сматраЌу да Ќе исправно и добро за себе да што чеш"е изговараЌу име Алаха? Овде у хриш"анству, напротив - не памти име БожиЌе ¤абе! Овде су єевреЌи чак и заборавили право име свог Бога - уосталом, єехова Ќе касниЌи облик изговора... Уопште, Дес ниЌе волео БиблиЌу и слабог Христа, чак се чудио како ратоборни Рим ани, велики да ли би империЌа са култом снаге могла прихватити такву у основи пацифистичку доктрину? Чак и да пацифизам хриш"анства ниЌе сметао вође®у ратова, ве" саму основу доктрине... Воли свог неприЌате а - требало Ќе да одбаци римску елиту, а не само елиту.
  Али хриш"анство се укоренило, па чак ни слом Римског царства ниЌе утицао на ®ега: и варвари су прихватили ову доктрину, упркос своЌ ®еноЌ неприродности. Иако га, наравно, нису посебно пратили. На пример, пацифизам ниЌе ометао постоЌа®е милитантних редова. Конкретно, трампилери, коЌи су, иначе, такође користили кукасти крст и сматрали новац своЌим Богом! Па Ќедно говоре а друго раде! Хитлер Ќе у том погледу био много доследниЌи! Шта каже, то и ради! Без лицемерних изЌава, о  убави према ближ®ем!
  Међутим, невероватно Ќе да Ќе црквени систем, изграђен на обмани и лажи, траЌао толико векова! Па чак Ќе и напредак само мало успео да уздрма своЌе теме е.
  Негде у да ини чуо се звук мотора; суде"и по тону - то су били авиони. Дес Ќе, међутим, очекивао да "е их Британци, пошто су обукли, помешати са Арапима и да не"е отворити ватру. Велики телохраните  Ханс показао Ќе противоклопну пушку из коЌе Ќе, иначе, могу"е, повремено, оборити борца (иако не без тешко"а, у смислу погађа®а!).
  Али авиони се никада нису поЌавили, пролетели су... После тога Арапи су поново почели да певаЌу жалосно... Дес Ќе опалио из пишто а, толико да Ќе тамнопутог човека запело уво. Арап се срушио од страха. А СС пуковник Ќе опсовао:
  - Престани да завиЌаш шакали! Тихо, раве, али брже!
  Возачи номади су покупили свог несре"ног партнера и наставили пут. Иако су им се лица замутила, нико се ниЌе усуђивао да гунђа... СС пуковник Ќе погладио цев пишто а (иначе по специЌалноЌ нару¤би!), какав одличан аргумент... У сваком случаЌу!
  Питам се ако их Руси први нападну, да ли "е Немци мо"и да издрже сличан налет азиЌске воЌске? У Првом светском рату Руси су претрпели огромне губитке, у ве"ини случаЌева су се понашали краЌ®е глупо, али су ипак спутавали велике снаге каЌзерске Немачке... А онда су и под Брусиловим пустили АустриЌанце да пуше у канализациЌу.... Дакле, рат за ®их ниЌе сасвим лош мачак... А ако се се"ате седмогодиш®ака... Чак Ќе и Фридрих Велики попустио пред воЌском див е РусиЌе! Не, Русе никако не треба потце®ивати, тоталитарни комунистички режим их Ќе Ќош више оЌачао! Ста ин Ќе подигао ниво дисциплине совЌетских трупа, индустриЌске производ®е и снабдева®а. єако притиснута корупциЌа, што значи да сада ниЌе време НиколаЌа ИИ! Дакле, СССР Ќе веома опасан неприЌате , можда чак и смртоносан, посебно ако удари први! У савременом ратова®у фактор изненађе®а Ќе од велике важности, као и током античких ратова. Шта ако изгубимо, онда, за разлику од Првог светског рата, не"е бити освете! Зем е победнице више не"е дозволити да се то ради .... Мада ако почну трве®а између СССР-а и Запада, Ќер експанзиЌа ниЌе ништа ма®е своЌствена комунизму од фашизма, онда "е то бити ... Нова немачка цивилизациЌа "е процветати на лешевима датих капиталиста и источних комесара . Ко Ќе против нас и да е "е бити са нама! А можда "е до"и до велике антибо шевичке коалициЌе!
  Ханс, "уте"и до села, изненада упита пуковника:
  "Можда станите и поново испитате зависног дечака?"
  Десс Ќе негативно одмахнуо главом.
  - Нема смисла! Не"е ре"и ништа ново.
  - Онда "емо можда ручати, у мом стомаку, ме"ава завиЌа?
  СС пуковник Ќе био изненађен:
  Шта желите да Ќедете по овоЌ вру"ини?
  Ханс климну главом.
  - Хо"у да Ќедем увек!
  Десс Ќе погледала у сунце, оно Ќе ве" прешло зенит, заиста Ќе прошло четири сата и било Ќе време да се заустави. Арапи су Ќели одвоЌено окуп ени у круг, троЌица нациста нису презирали месо и пиво. Тако су се огласили, Десс се чак на кратко заборавио у сну ....
  И видео сам нешто лудо... Неки инсекти, испрва мали, а онда расту и постаЌу све страшниЌи... А че усти су им генерално монструозне, такав потпуни деформитет! Пуковник Ќе осетио да се гуши, грчевито се тргнуо и пробудио. Не, све Ќе било мирно, два гвоздена СС воЌника у приправности, па опет на путу.
  Герда и Шарлот су цео дан биле на наЌтежем послу, а онда су заспале као мртве и урониле у своЌ свет.
  Био Ќе огроман холограм са стадионом на коме су се одвиЌале модерне борбе гладиЌатора. Стадион Ќе био огроман са много милиона  уди. Разбеснело Ќе шарено море. Дошло Ќе до битке између гладиаторке Герде и полуинтелигентног створе®а из лиге мрачних светова, маглине прашине.
  Герда Ќе изашла прва. Била Ќе живахна, гипка девоЌка, са снежнобелом бисерном фризуром. Ратник Ќе направио троструки салто, увиЌаЌу"и се око арене. По обичаЌу, на себи Ќе имала само танак груд®ак и га"ице, посебно да се оружЌе не би могло сакрити. И тако Ќе полугола морала да се бори само са Ќедним светлосним мачем. Међутим, такво оружЌе Ќе такође прилично ефикасно. Услови битке нису наЌудобниЌи, полурадиоактивно каме®е сиЌа испод грациозних босих ногу девоЌке. Она се, наравно, осмехуЌе, труде"и се да не одаЌе бол.
  Герда Ќе преплав ена енергиЌом, поново скаче и прави петоструки салто.
  - То сам Ќа!
  А ®ена немирна приЌате ица Шарлот обЌаш®ава свом дечку:
  - Ова девоЌка Ќе пре борбе паж иво скенирана, у ®оЌ не би требало да буде ни Ќедан чип или нешто електронско. ПровераваЌу и девоЌку на присуство туђе магиЌе. То Ќест, гладиЌатор се може ослонити или само на своЌе тело, или на оштар ум. Међутим, Герда никада ниЌе била будала и простак.
  У шта сам сум®ао? - упитао Ќе изгледа као млади" из Апола.
  - Не! Али петоструки салто, без електронике, показате  Ќе добре кондициЌе. Стога су сви у чуду, да ли би ваше гимнастичарке могле да ураде тако нешто? Шарлот Ќе лукаво намигнула.
  - Три могу, пет не! Да, и скочила Ќе веома високо са кратким залетом! - Млади Ќунак рашири руке.
  - Таква Ќе мо"! Мо" Тре"ег РаЌха и у другим световима.
  У међувремену су се вршиле опкладе. Док Ќе слеп до поЌаве душмана. Чини се да Ќе Герда била добро позната и во ена без обзира на расу или врсту.
  ГладиЌаторка Ќе притрчала и прво извела шестоструки салто, а потом и седмоструки. Затим се наклонила публици. Њени миши"и су се  у али као таласи мора, уопште, девоЌка Ќе изгледала импресивно: типична Амазонка. Међутим, лакше Ќе оборити звезду каменом него прона"и ружну девоЌку у Великом свемирском царству Немачке.
  - У нашим селима има жена: коЌима  убав и част, заустави"е ко®а у галопу, у"и у запа ену колибу. певала Ќе Шарлот.
  Велика ве"ина неприЌав ених опклада Ќе била у корист Герде. Истина, ве"ина Ќавности Ќе чекала да се поЌави ®ен противник.
  И чекао. Џиновске капиЌе су се раздвоЌиле, а огромна лешина Ќе почела да пузи на платформу. Био Ќе то прави диносаурус, као граб ивица, само што Ќе имао више од тридесет пипака. И огроман, наЌма®е осамдесет тона, дебео оклоп. Џин животи®ског света.
  Милиони грла, урлали, цвилили, цвркутали, испу®ени славуЌем. Очигледно их Ќе ¤ин импресионирао.
  - Клади се паметно! - КомпЌутер тут®и.
  - На кога! - скандира публика.
  - Фриплодоф се зове! Цоса Ностра!
  Иногалакти свих пруга правили су опкладе различитих нивоа. Овде у узбуђе®у на коЌе се кладе, доводе"и ствар до милиона. Неки од оних коЌи су се у мраку кладили на девоЌку Герду: поново преговарали о опклади, за Ќош ве"и износ! Коза ностра их Ќе импресионирала!
  Уследила су саопште®а.
  - ГладиЌатор Герда има педесет осам борби и нула пораза, Коза ностра има сто осамдесет четири борбе и нико ниЌе остао жив. Ставите своЌе опкладе!
  Кладиле су се и девоЌке из СС бата она "Вукови", али су за Герду навиЌали сви осим строгог команданта Медлин. Дакле, опкладе су Ќедностране.
  Хаупман Медлин, како и треба, има посебно миш е®е да се шеф не истиче у односу на своЌе подређене. ДевоЌке су ово веома добро разумеле, ниЌе им посебно сметало.
  Само Ќе Шарлотин приЌате  суморно приметио:
  Бо е изгубити новац него издати такву девоЌку. ТаЌ новац Ќе квар ив, тешко да "е се неко нахранити гнусним папиром...
  - Па добро Ќе ако си тако незаинтересован! Можда бисмо хтели да се боримо? Мадлен строго скупи обрве.
  - Не брини! - рекла Ќе весела вучица Берта. - Могу ли ме превести у гладиЌаторску дворану?
  "єош немамо тако мо"ну магиЌу." приговорила Ќе Шарлот мрште"и се. - УспеЌте да обуздате своЌу же у: убиЌте све неприЌате е без одлага®а, Ќер "е освета ионако до"и,  уди се не могу уништавати као стока!
  - Разумно речено! - рекао Ќе ®ен приЌате  Аполон.
  У арени се огласио сигнал и туча Ќе почела: огромни диносаурус Коза Ностра Ќе скочио напред. Од удара такве колосалне масе, полурадиоактивни премаз прстена Ќе вибрирао.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Има специфично име. Зашто Коза Ностра?
  Плавуша са благо  убичастом ниЌансом, Берта Ќе изнела верзиЌу:
  -Можда Ќе то због чи®енице да Ќе у ЌедноЌ древноЌ телевизиЌскоЌ сериЌи Коза Ностра била необично кул мафиЌа, коЌа Ќе стварала своЌ виртуелни свет диносауруса како би ухватила универзум!
  - Па шта? Шарлот ниЌе разумела.
  - И иногалакти су погледали, и били су импресионирани. - Нисам баш сигуран да Ќе Берта предложила.
  Све што Ќе немогу"е могу"е Ќе у свемиру! То осваЌамо своЌом непромен ивом снагом! певала Ќе Шарлот. - И воЌници РаЌха се никада не"е пову"и, он Ќе као сЌаЌна звезда - ухватите тренутке.
  Искусна Герда (одЌедном Ќе имала чудно пам"е®е) ниЌе журила да нападне. Чекала Ќе чудовиште, скачу"и у страну или само мало када би дошао на опасну уда еност и покушао да га зг®ечи. Звер Ќе била веома брза, али Ќе због велике масе била инертна и често Ќе промашивала.
  Герда Ќе, заузврат, проучавала ®егове маневре, ако Ќе неприЌате  добио сто осамдесет четири битке, онда то значи да и он има снаге. Истина, ве"ина борби Ќе, наЌвероватниЌе, пала на исте животи®е као и он.
  Кад се сударе два подЌеднако глупа чудовишта и победи онаЌ коЌи Ќе ве"и.
  Међутим, треба добро погледати, има доста пипака и они су оштри, закрив ени као шимбол, вероватно отровни.
  Миши"и Гердине штампе играЌу, она се миго и као кобра уз звуке факирове луле. Њене груди се тресу, а Шарлотин фантастично згодан дечко ухвати себе како мисли да жели да Ќе види у целини, голу попут старогрчке боги®е.
  Чудовиште Ќе промашило неколико пута, али ниЌе успорило. Било Ќе евидентно да Ќе то створе®е пакла, спремно да прогони девоЌку методичнош"у машине.
  Герда Ќе поново скочила, даЌу"и по убац гомили. Фигура ратника почела Ќе да сиЌа од зноЌа коЌи Ќе изашао. Био Ќе као углачана и углачана бронза.
  - Да, паметна девоЌко! - Направ ено са див е®ем Берта. "Не бих имао ништа против да плешем у арени.
  - И не бих одбио! - Говоре"и тако, Шарлотин атлетски момак Ќе био мало лукав. Сигурно Ќе осе"ао неко узбуђе®е и же у за борбом. Истовремено, био Ќе свестан опасности од судара са дивом.
  Шарлот Ќе агресивно приметила:
  - Не борим се ништа горе од ®е!
  Очигледно, пошто Ќе посматрала покрете до миле во е, Герда Ќе скочила као скакавац. Њен светлосни мач Ќе б еснуо, одсецаЌу"и пипке замахом. Летели су у различитим правцима, прскаЌу"и плаву и смеђу крв. Неколико капи пало Ќе на босе, тамне ноге девоЌке. Еластична кожа се сма®ила, гладиаторка Ќу Ќе отресла, али су опекотине остале.
  - Вау, ти отровно копиле. - Њене многострадалне жу еве ноге ходале су по тр®у и запа еним ранама, телу чудовишта. ДевоЌка Ќе успела да закорачи, тако да ниЌе ископала ногу.
  Берта рече у искреном див е®у:
  - Виртуоз! Као гениЌе коЌи свира музички инструмент. Било би лепо направити композициЌу.
  Шарлотин  убавник се насмеЌао.
  - И та теориЌа не би требало да заостаЌе за праксом.
  Чудовиште се изврнуло, због чега Ќе девоЌка скочила са леђа. Неколико пута се преврнула у ваздуху, искочивши испод посматра®а десетак кристалних очиЌу чудовишта.
  Берта Ќе чак скочила од одушев е®а:
  - Спреман сам! Тамо! - узвикнула Ќе.
  - Где где! Одакле си и где си? - опонаша Шарлот.
  Герда Ќе поново напала диносауруса. Одлучила Ќе да делуЌе у кратким налетима и по могу"ности да избегне да буде погођена отровом. Светлосни мач ради на принципу ерупциЌе фотона у стабилном полупростору, што омогу"ава да се буквално све пресече уз минималну потрош®у енергиЌе. ДевоЌка то користи. Истина, у овом случаЌу, гладиЌаторски мач Ќе напу®ен минималном енергиЌом, што значи да не сече тако снажно и брзо колико Ќе борац желео. И уопште, каква Ќе туча када Ќедан партнер само победи другог. Неопходно Ќе да Ќе и негативан лик имао шансу, иначе Ќавност Ќедноставно не"е и"и на такве представе. Сре"а Ќе преврт ива ствар...
  Овог пута, Герда Ќе мало погрешила. Пипци у центру били су много бржи од оних са стране чудовишта. єедна од ®их Ќе убола нож у груди, пресекла ЌоЌ груд®ак. Голе груди су се тресле, Шарлотин дечко Ќе прегледао ®ихове рубинске брадавице, коЌе су сЌаЌно сиЌале на светлости неколико ванзема ских сунаца.
  Уследио Ќе Ќош Ќедан ударац: Герда Ќе одсекла пар пипака, али ЌоЌ Ќе десна страна прса била одсечена, прскала Ќе девоЌачка крв.
  ГладиЌаторка Ќе одсекла Ќош Ќедан пипак и скочила са бариЌере.
  Поврх свега, температура калдрме Ќе почела да расте. Очигледно, хтели су да погураЌу борце на ближе зближава®е и брзи расплет.
  Герда ниЌе могла да стане, ни на секунду, босе ноге су ЌоЌ гореле, жу але као на сред®овековном сталку.
  Шарлотин дечко Ќе изненађено приметио:
  Зашто девоЌка ниЌе обула сандале? -На краЌу краЌева, горе"е ЌоЌ дивне ноге!
  Шарлот Ќе обЌаснила:
  - Такав обичаЌ! Генерално, гладиЌатор мора да трпи бол, посебно ако Ќе жена. Публика Ќе задово на када се муче они коЌи се туку.
  - Космички садизам! - резимирао Ќе "Аполо".
  ДевоЌци то ниЌе нимало олакшало. Морала Ќе поново да се баци на чудовиште. Овог пута, ®ене жртве су биле очи створе®а мрачних сазвежђа. Искуство Ќе говорило гладиаторки да се наЌчеш"е мозак налази ближе очима. Од чега? Пошто Ќе потребно обрадити превише информациЌа коЌе нису ослаб ене дугим каналом преноса. Стога Ќе ратник, коЌи ниЌе био упознат са структуром створе®а, покушао да пронађе мозак.
  єедно за другим, ударила Ќе у четири ока, али Ќе и сама добила неколико огреботина. Чудовиште Ќе урлало, као да Ќе и осе"ало бол. И за разлику од човека, она то не"е издржати.
  Шарлот Ќе то приметила и зак учила афоризам:
  - Што Ќе гласниЌи урлик - ум тиши, тон виши - интелигенциЌа Ќе нижа!
  - Тачна примедба! Аполон се сложио. - Петао ниЌе наЌистакнутиЌи командант!
  Герда се повукла, Ќош Ќедан искорак пипака пребрзе животи®е ударио Ќе у прес плочу, пробиЌаЌу"и се кроз ®у, скоро до гребена. Види се да Ќе чак и стомак страдао. Сре"ом, био Ќе празан, нико се ниЌе преждерао пре борбе.
  Сада Ќе гладиЌаторица схватила да би могла изгубити битку, упркос привременим успесима. Каме®е Ќе постало толико вру"е да Ќе чак и чудовиште осетило ®ихову топлоту кроз кости на ногама. Герду Ќе спасила само снажна кондициЌа ®ених удова. ДевоЌка, често боса, плесала Ќе на усиЌаном гвожђу, показуЌу"и изузетну издрж ивост. Истина, ова калдрма би могла да да Ќош више топлоте, као нуклеарни реактор, због полурадиоактивног зраче®а.
  Дакле, храброст ниЌе напустила лепоту, упркос чи®еници да Ќе прет®а смр"у постала стварна. А у оваквоЌ борби не можете одустати. ТачниЌе, можете, али у овом случаЌу Ќе то наЌЌача срамота за живот.
  Аполон Ќе упитао Шарлоту:
  - И да исход може бити само смрт?!
  - Колико Ќа познаЌем Герду, она за себе не"е направити никакав други избор!
  - Храбро, не"еш ништа да кажеш, али успео сам да Ќе заволим свим срцем и душом! Рекавши то, дечак Ќе дубоко удахнуо.
  ДевоЌчица ниЌе могла да стоЌи и поново Ќе скочила на шко ку, додируЌу"и своЌе изгореле ноге. Провео неколико Ќаких удараца, направио пар скокова. Сада Ќе почела да ради салто, исецкано у ходу.
  - Ко нема лако"у лептира, не"е избе"и да га мрежа зг®ечи! - Изговорила Ќе фразу коЌа Ќе од давнина постала крилата. Дакле, гумена лисица, боксерски песник, се и да е борила. Ризиковао Ќе и живот, али у ма®оЌ мери ниЌе имао тако озби ног, а што Ќе наЌважниЌе, тешког противника.
  Шарлот Ќу Ќе подстакла, плачу"и срцепараЌу"е:
  - Пресеци му стомак. Код неких од ових створе®а, мозак се налази одмах поред стомака.
  Аполон Ќе рекао:
  - Можеш ли нешто да урадиш да ЌоЌ помогнеш? Као магиЌа?
  Шарлот одмахну главом.
  - МагиЌа не ради у арени. Да ли Ќе то нешто необично и изузетно снажно.
  "єош нисам савладао магиЌу таласа!" - уздахнуо Ќе написани млади згодан човек.
  - Али Ќа Ќе савршено познаЌем. - хвали се виле®ак, неочекивано увучен у ®ихово друштво. - Народ и магиЌа су Ќедно!
  Герда Ќе скочила Ќош пар пута, а онда Ќе одЌедном излетела оштрица, пребрзо се кретала, не даЌу"и да одскочи. ДевоЌка Ќе Ќедва стигла да подигне руку. Од страшног ударца, и сечиво и рука су се сломиле, гладиЌаторова рука Ќе опустила.
  - Ево Ќош Ќедне куке! - одговорила Ќе, бришу"и зноЌ са Бертовог лица. - Шта "е сад бити.
  Шарлот Ќе позвала девоЌку Герду.
  - Зарони испод! Чини ми се да се се"ам где ова створе®а имаЌу нервни центар.
  - Реци ЌоЌ! - узвикну Шарлотин  убавник.
  - Немогу"е! - Одсеци ватрену црвенокосу девоЌку.
  Герда се Ќош очаЌниЌе посекоше, дубок ожи ак ЌоЌ Ќе прешао преко лица, посекао образ. єош Ќедном, била Ќе навучена. Оште"ена Ќе шака, али Ќе десна, где Ќе био мач, ипак оперисана.
  Публика Ќе полудела, а ве"ина, што Ќе било страшно, навиЌала Ќе за монструма! Очигледно уморни од Гердиних сталних победа. ДевоЌка се, изгледа, потпуно навикла на  убав гомиле, то Ќе било неприЌатно. На тренутак Ќе изгубила корак, за шта Ќе одмах каж®ена, пипак ЌоЌ Ќе сломио ногу, као исклесан од мрког мермера.
  Гердина Ќе брзина опала и она се откотр ала са леђа, задобивши Ќош Ќедан ударац коЌи ЌоЌ Ќе сломио к учну кост. Њено лице се искривило од бола, али Ќе ратник кроз агониЌу викнуо:
  - Не"у сломити!
  ДевоЌка Ќе пала бочно на усиЌану калдрму, поломила пар ребара, иза уста су ЌоЌ излазили мехури"и крви. Зачуло се звецка®е, нагазила Ќе неман са осамдесет тона лешине на здраву ногу, смрскавши лепотицу. Из девоЌке Ќе ку ао дим и она Ќе почела да се грчи.
  Аполон Ќе вриснуо:
  - Она умире! Да ли Ќе све готово?
  Берда Ќе цвиле"им гласом шмрцнула нос.
  - Вероватно да! ДевоЌко мила, умиреш, каква си штета!
  Шарлот у до®ем вешу Ќе приметила:
  - Ти ниси лезбеЌка, Берта?
  - Ни у ком случаЌу! - Да би доказала своЌе речи, девоЌка Ќе нагнула Аполону главу и чврсто га по убила у усне.
  Млади" Ќу Ќе сагнуо у одговор. Када се овако страствено  убите - то Ќе право чудо.
  - Паж иво! - прекинула Ќе лет ®ихове страсти Шарлот, међутим, у ®еном тону ниЌе било ни капи  убоморе.
  Заиста, огромна уста диносауруса мутанта нагнута су се над девоЌком. И у том тренутку, уз послед®и очаЌнички напор, гладиЌатор баци мач у процеп између неба и грла. Склизнуло Ќе унутра. Гасови нагомилани у стомаку су поЌурили, ватра Ќе планула из уста, а ударни талас Ќе одбацио девоЌку. Коза ностра се разбила на неколико делова, спа ено месо Ќе одлетело.
  ДевоЌчица Ќе, изгубивши обе ноге и руке, лежала у несвести. Поред ®е су се поЌавили роботи. На скенеру се поЌавила слика грудног коша, два срца куцаЌу тешко, али равномерно у здравом женском телу.
  - ГладиЌаторка Герда Ќе преживела и награђена Ќе победом! Дакле, следе"и наступ "е бити за три минута! - гласно, али без икаквих емоциЌа огласи компЌутер.
  - Опкладе одигране! - викну неко, гласом Ќасно незема ског порекла.
  Оно што Ќе остало од Герде Ќе покуп ено.
  "Аполон" (па, ко би помислио) Ќе ипак плакао:
  - И ова девоЌка "е остати заувек осака"ена?
  Шарлот Ќе тако снажно одмахнула главом да Ќе неколико чаша за вино одлетело:
  - Вау! Достигну"а наше медицине су таква да "е за неколико сати бити као нова и не"е остати ни наЌма®а оште"е®а. Па реци ми, дечаче глупи, где си код нас видео бога е.
  . ПОГЛАВЉЕ #9
  Елизабета очаЌнички упита:
  - Хо"е ли их запалити!
  Валентина Ќе  утито одговорила:
  - Не, пусти их! Да, да"е колаче за пут!
  Боса Елизабета Ќе плакала:
  - И Ќош Ќе тако окрутно! Па добро, мушкарци, али жене, зашто мораЌу толико да пате!
  Валентина Ќе предложила:
  - Немцима су потребни Словени, само као робови. Роб мора да се плаши и да слуша! Ово Ќе диктат заснован на страху! А да бисте заплашили, морате повредити!
  Голонога Елизабета Ќе блистала плавим очима:
  - А за  ут®у треба да се повредиш!
  Избио Ќе пламен, ватра се ниЌе ширила тако брзо као код обичног бензина, жене су Ќуриле покушаваЌу"и да покидаЌу жицу, крв Ќе капала из тела растрганих иглама.
  БосоногоЌ Елизабети се учинило да време изненађуЌу"е полако пузи, као серпентина, дунуо Ќе свеж ветар, а тело, Ќедва покривено светлом кошу ом, постало Ќе хладно.
  Пламен Ќе коначно захватио све мученице, ®ихов вапаЌ Ќе постао много гласниЌи. Кожа на очима била Ќе прекривена пликовима и огу ена. Мирис па евине бивао Ќе све Ќачи и Ќачи. Био Ќе болестан и девоЌкама су текле сузе из очиЌу. Главни фашиста закукуриче са лукавим осмехом:
  - Ако неко побегне, све "у вас спалити! Хеил! ХаЌл Хитлер, наЌве"и владар универзума!
  Фашистички воЌници су вадили усне хармонике из поЌаса и весело свирали! Штавише, нацисти нису патили од потпуног недостатка слуха. Али то Ќе музику учинило Ќош злокобниЌом.
  Дебели официр заурла на руском:
  - Музика, музика, музика лиЌе! То Ќе тужно, онда боЌаж иво дише! Ко игра весело уз мелодиЌу коЌа разведри душу! Музика лиЌе, музика, музика, далеко тугу, заустави Немце да тугуЌу! Бесконачна, вечна, млада, од коЌе се тако жели живети!
  Његов помо"ник, црвенокоси официр, закукурио Ќе:
  - Сви плешу! Па, играЌте кучке или "у вас све спалити!
  ДевоЌке почеше боЌаж иво додиривати босим ногама. Главни фашиста Ќе гласно викнуо машу"и рукама:
  - Уживо! Па кучке и курве, хаЌде!
  ДевоЌке су у неслоги почеле да се кре"у много брже, али то ниЌе личило на културни плес, ве" Ќе то био див и плес Папуанаца, обала ПарагваЌа!
  Нацисти су притрчали женама и тукли их песницама по лицу, цвиле"и нешто срцепараЌу"е и грцаЌу"и.
  Главни фашиста Ќе направио гест. Дечак у виду ХитлерЌугенда донео му Ќе флашу ко®ака! Дебела сви®а извучена право из грла, течност од четрдесет степени загреЌа стомак. Боров упита дечака, уредно:
  - Ве" их имаш четрнаест, дозво авам ти да пуцаш у било коЌу курву!
  На дечаковом лицу се поЌавило разочара®е.
  - И само пуцаЌ! Превише Ќе мекано! узвикнуо Ќе.
  Дебели гад прогунђа.
  - Шта хо"еш да ЌоЌ урадиш?
  Дечак Ќе одбрусио:
  - ЗаЌебан на смрт, а онда запа ен!
  - Па, хаЌде! Само брже, ове Ќунице Ќош треба на време отерати у Немачку.
  Дечак, сиЌаЌу"и у блиставим, дебело улаштеним чизмама, кретао се дуж линиЌе жена. Злобно се нацерио и окрутно се осмехнуо. С времена на време, млади нациста Ќе застаЌао и шутирао ову или ону жену у стомак, али она ниЌе направила избор.
  єелисавета се молила неком непознатом - али мени не! Али млади" се само заустави пред ®ом и показа прстом:
  - Ово Ќе моЌа курва!
  Елизабета се укочила, издаЌнички дрхте"и, а ®ено преплануло лице Ќе пребледело. Главни фашиста Ќе неочекивано приговорио:
  - Девет!
  Фашистички дечак Ќе био увређен:
  - И зашто Ќе то?
  Боров Ќе одговорио:
  - Превише Ќе лепа! Само дивна девоЌка, можеш Ќе дати неком генералу и добити много новца.
  Млади хитлеровац се нево ко сложио:
  - У реду! Само зато што си одбио моЌ први захтев, мучи"у две курве!
  Дечак се окренуо брзо Ќе потрчао и изабрао две млађе девоЌчице. Овог пута се журио, плаше"и се да се законити плен не извуче.
  ДевоЌке су саме искочиле на мегдан, можда су се надале да "е им се неки леп момак смиловати ако буду покорне. Омладина Ќе подруг иво фркнула.
  - На колена и по уби ми чизме!
  ДевоЌке су се срушиле и пузале. Самоуверено су  убили углачану кожу, осе"аЌу"и Ќак мирис скупог воска. Потомци ХитлерЌугенда изненада су зграбили девоЌке за косу и силом их подигли:
  - Какве кучке! - просиктао Ќе дечак на руском. - Уморан од живота! Сада се скините одмах!
  ДевоЌке су се махнито скидале, остав аЌу"и само га"ице. Млади садиста Ќе наредио:
  - Ле"и! На стеза кама!
  ДевоЌке су послушно легле, а СС помо"ници су им причврстили руке и ноге у специЌалне коцке. Дечак Ќе прешао прстима по завод ивим ружичастим штиклама девоЌака, коЌе Ќош нису стигле да обришу прашину. ОдЌедном Ќе осетио силно узбуђе®е и викнуо Ќе срцепараЌу"е:
  - Тешки бич за мене!
  Посланици су предали бич. НиЌе било лако, али се састоЌало од усиЌане, усиЌане жице са оштрим звездама. Погоци таквим оружЌем су много осет ивиЌи.
  Босоногу Елизабету бацила Ќе грозница када Ќе помислила шта Ќе чека. Овде Ќе монструозни церек фашизма, када се  уди претвараЌу у звери. И ове паклене муке монструма коЌи су изгубили елементарна  удска осе"а®а.
  Бич злослутно звижди и пада на гола, лепа леђа девоЌака. Ударац у кост сече кожу и месо. Млади фашиста Ќе задово но предео, осе"ао се као прави Бог. Да, то Ќе било божанство зла, и неуништиве во е, лишено и наЌма®ег осе"а®а саосе"а®а. Међутим, у ХитлерЌугенду су учили да Ќе саосе"а®е слабост! Сажа е®е Ќе лош осе"аЌ коЌи ниЌе достоЌан правог АриЌевца. НеприЌате а ниЌе дово но убити, него га треба натерати да пати и понижава на наЌподлиЌи начин! Словени су инфериорни народ као єевреЌи, а убити Словена Ќе као убити биЌесног пса. Шта Ќе савест - паклена замка душе, коЌу су измислили єевреЌи и руски филозофи. Прави АриЌевац не зна да се каЌе, само га Ќедно нервира, што Ќе убио мало неприЌате а! Али сурово муче®е жене или детета: наЌвиша манифестациЌа ариЌевске храбрости.
  Га"ице су попуцале под ударима усиЌане жице и скинуле се са зад®ице. ДевоЌчице су у почетку вриштале, али дечак Ќе био Ќак изнад своЌих година и брзо су се смириле, изгубивши свест од страшног шока. Међутим, нацистички ¤елати нису били на губитку, срушили су на главе младих лепотица унапред припрем ене канте ледене воде (користе"и фрижидер за кампова®е). У међувремену, малолетни садиста Ќе поново загреЌао жицу на ватри и оборио Ќе на босе ноге девоЌчице. И опет страшна цика, вриска, у коЌоЌ ниЌе било ничег  удског.
  Елизабета Ќе Ќедва стаЌала на ногама, чинило се откуд снага да издржи тако нешто. Било Ќе то нешто без и наЌма®ег значе®а, далеко изнад  удског. Чудно Ќе како Ќе тако сладак дечак, скоро дете, могао ово да уради. Просто Ќе невероватно до коЌе мере фашизам унакажава душе, па и дечЌе. Тако осакати перцепциЌу целе генерациЌе!
  ДевоЌке су поново у"утале, а опет их Ќе полила вода. Међутим, и поред свих напора, плач измучених бивао Ќе све тиши. Од рамена до стопала, несре"ним мученицима ниЌе преостало животног простора. НаЌзад, дечак се уморио, обрисао зноЌ са чела и п унуо сласт кроз зубе у правцу колоне несре"них жена.
  - Уморан! Можете их спалити!
  Поцепане девоЌке се више нису померале, вероватно Ќе пат®а прешла одређену меру. Нацисти су притрчали несре"ном, не посебно великодушном капаном бензину, запалили га. ДевоЌке се нису ни помериле, иако им Ќе ватра с гуштом полако прождирала месо.
  До тада су се стишали и крици живих спа ених несре"ника, чиЌа Ќе Ќедина грешка била што Ќе требало да буду Ќасна демонстрациЌа неумо иве во е нацизма!
  Дебели гад махну кривом песницом.
  - Па, курве! Надам се да разумете зашто Ќе фунта брза! И сада "е се поход ка своЌоЌ новоЌ судбини градити и корак по корак.
  Жене су стаЌале непомично, колико и шокиране окрутнош"у, кошмарним призором.
  Дечак фашиста Ќе, не размиш аЌу"и двапут, извадио пишто  и, грабеж иво се цере"и, пуцао девоЌчици у ногу:
  - Чули сте, речено вам Ќе да марширате!
  Пуца® Ќе пробудио жене, Елизабет Ќе осетила Валентинине нежне руке на раменима.
  - Поша ите мог верног друже, да се осветите, треба живети!
  ДевоЌка Ќе храбро одговорила:
  - И кунем се да "у преживети!
  У међувремену, малолетно копиле Ќе пуцало у увиЌану, палу девоЌчицу. Истовремено Ќе покушао да ЌоЌ убиЌе руке и босе ноге. Нисам хтео одмах да докраЌчим девоЌку, Ќер Ќе слуша®е вриска бола много приЌатниЌе од смеха.
  Тешко ра®ена девоЌка Ќе остала да лежи на путу, млади фашиста ниЌе докраЌчио, а они су Ќе зграбили куком за ребро и одвукли на вешала.
  Дебели есесовац Ќе помиловао дечака по глави:
  - МоЌ драги приЌате у! Ти си баш као Фирер као дете! И знате, велики Адолф се потукао са девоЌком ве" у првом разреду. Тако Ќу Ќе са двоЌицом своЌих приЌате а упао у заседу на путу ку"и. Ухватили су Ќе и везали, почели да ЌоЌ се ругаЌу. Спалили су Ќе ватром, поломили кости, ископали ЌоЌ очи, а потом ЌоЌ Ќе млади Адик напунио грло сумпорном киселином узетом са часова хемиЌе. Тада Ќе Хитлер имао само шест година, а ве" Ќе био способан за храбро дело достоЌно ариЌевског мужа.
  Млади нацистички гримас упита:
  - Да ли Ќе девоЌка била єевреЌка?
  - Не, Славе! Аустроугарска Ќе пропала Ќер су Немци били издани од Словена, да се Фирер зарекао да "е их искоренити! - Боров Ќе прешао руком преко грла. - Уопште, маЌмуни заслужуЌу попуст ивост, али Словени не!
  СС-овци су сложно подигли шапе:
  - ХаЌл Хитлер!
  Путем су брзо ишле младе, босе, полуобучене жене. Нацисти су се возили на специЌалним бициклима за прат®у на четири точка (да не би трошили бензин на прат®у под уди). Елизабета, шокирана зверствима и флагрантним неморалом нациста, "утала Ќе првих неколико сати, ниЌе ни о чему размиш ала, ве" Ќе ходала у полусну. Остале девоЌке, чинило се, такође нису биле расположене за разговор, бар о секуларним темама.
  Док су босоноге девоЌке ходале по глатком асфалту положеном на совЌетском тлу, ноге су им се осе"але ма®е-више удобно. Али, прошавши руинирану граничну станицу, завршили су на по скоЌ териториЌи... Испоставило се да Ќе пут био прекривен ситним ш унком, а оштар ш унак коЌи Ќе копао у босе ноге девоЌака. Послед®их година Елизабет ниЌе могла често да приушти босоноге шет®е, убрзо Ќе осетила како су ЌоЌ босе пете почеле немилосрдно да цепаЌу и пеку. Да би себи скренула паж®у, обратила се Валентини:
  - И шта "емо сада?
  Капетан Ќе тихо одговорио после паузе:
  - Не можемо да бежимо, иначе "е све девоЌке бити побиЌене! При том, нема снаге ни ово да се издржи!
  Елизабет Ќе предложила:
  - Шта ако свима организуЌемо бекство?
  Валентина климну главом.
  - Само размиш ам о томе! Само Ќе технички тешко то учинити. ПогледаЌ колико Ќе стражара у близини.
  Елизабета Ќе изговорила фразу Суворова:
  - Не завиЌаЌу по броЌу, него по вештини!
  Валентина Ќе одговорила:
  - єедан од главних разлога за победе Суворова била Ќе наЌбо а борбена зарада и физичка обученост руских трупа. Конкретно, турске трупе нису учене баЌонету и борби прса у прса, па су се брзо распале. Али са Французима Ќе било теже, поготово што Ќе баЌонет измиш ен у ФранцускоЌ.
  Елизабета Ќе одлучно одговорила:
  - Али победили су!
  - Да, победили су! Али да будем искрен, ниЌе тако лако као што кажу у у¤беницима! Валентина уздахну. - Цена победе Ќе прескупа, може да обезвреди трофеЌе!
  Елизабет промрм а:
  - Не причамо о трофеЌима. НаЌве"и трофеЌ у рату Ќе спашен живот! Уопште, како рече Ста ин, воЌник нема пол!
  Валентина Ќе предложила:
  - Онда постани дечак и би"е ти бо е!
  Елизабет се тргнула.
  - Ни мени не би сметало да постанем дечак, момци су много слободниЌи!
  звижди Валентина.
  - Зашто?
  - Зато што су им ноге груб е, а мене пече ко по уг ев у! - зацвилила Ќе Елизабета.
  Валентина Ќе одговорила:
  - И имам осе"аЌ као да ме дуго и снажно туку по петама, али морам да издржим. Могу"е Ќе да "е наше заточеништво бити одложено, а не Ќош. Чуо сам да се женама у концентрационим логорима даЌу ципеле само када падне снег, а и тада су од дрвета.
  Боса Елизабета задрхта:
  - Дрвене ципеле за девоЌчице су само муче®е, Ќедном сам их, Ќош као школарка у музеЌу, обула и прошла ходником. Тако су неприЌатни и стално падаЌу.
  Валентина Ќе исправила:
  - И страшно тр аЌу ноге, а зими их Ќако греЌу! Ципеле су много бо е, и топлиЌе су и мекше!
  Жене у селима су биле прека еле и нису се буниле, док су градске жене ве" почеле да виде капи крви, коЌе су на ш унку утискивале трагове грациозних, младалачких стопала.
  єато ловаца МЕ-109 летело Ќе небом, Ќурили су на релативно малоЌ висини и чак се могао видети кукасти крст на крилима.
  Елизабета Ќе приметила:
  - Питам се где су наши славни МиГ-ови?
  Валентина Ќе нево но одговорила:
  - Мислим да нису попу®ени! Генерално, Немци имаЌу заним иву новину, миниЌатурне бомбе, могу се чак и суспендовати са крила ловаца. ПадаЌу на зем у као град. Тенк га не"е узети, али против пешадиЌе или авиона, посебно лаких као што Ќе ИЛ-26, прилично Ќе ефикасан.
  Елизабета Ќе приметила:
  - Изгледа да су и код нас биле такве "ситнице" пред производ®ом. Нисмо успели ни мало. Генерално, тешко наслеђе царског система, реструктурира®е индустриЌе са капиталистичких на социЌалистичке шине.
  Валентина Ќе додала:
  - Плус грађански рат! У двадесет првоЌ години индустриЌска производ®а Ќе опала седам пута у односу на тринаесту годину. Милиони  уди су страдали, зем а Ќе пропала и, за разлику од царске власти, нико нам ниЌе давао кредите. Наравно, нисмо имали много времена. Хитлер нас Ќе ухватио у тренутку када Ќе воЌска тек почи®ала да се поново опрема са заиста ефикасним тенковима.
  Босонога Елизабета се сложила:
  - Ево у праву си! Урадили смо много, али нисмо много урадили. Цела Европа ради за Вермахт. Европа! А царска РусиЌа Ќе губила рат, упркос чи®еници да Ќе Немачка држала главне снаге на Западу. Сада смо у лошоЌ ситуациЌи.
  А када "е наши тенкови сти"и у Европу?
  Валентина Ќе одговорила:
  - Волео бих да Ќе ускоро! Али Ќа сам се борио и у ФинскоЌ, тако да нисам толико пун оптимизма, наша воЌска ниЌе баш спремна за рат.
  Млада девоЌка са нараменицама млађег водника ушла Ќе у разговор:
  - Мислим да "е за две неде е наши тенкови ослободити Варшаву, а за месец дана Берлин!
  Валентина Ќе одмахнула главом, раширивши црвену гриву.
  - Волео бих да веруЌем, али... Нацисти су за врло кратко време окупирали четрнаест европских зема а. Затим су освоЌили Африку и БританиЌу. Напали Блиски исток и ИндиЌу. А онда су победили Америку, заЌедно са Канадом. - ДевоЌка Ќе  утито лупила босом ногом, оборила о каме®е. - То говори о веома великоЌ снази Вермахта, а три и по месеца смо били заузети малоброЌном финском воЌском. Знам из прве руке шта Ќе рат. Не, у овом случаЌу, неприЌате  Ќе много Ќачи од нас!
  Млада девоЌка Ќе била збу®ена
  - Па можемо да изгубимо?
  Валентина Ќе одговорила:
  У основи да, али...
  ДевоЌка из сандала Ќе зацвилила:
  - Шта него...
  Босонога Валентина Ќе одговорила:
  - Сами нацисти поста"е сами себи гробари! ПогледаЌ како су брутални. Ускоро "е све од мора до мора устати против ®их. И пионири "е се борити против фашизма, тло "е горети под ногама осваЌача. Нацисти "е се угушити у сопственоЌ крви. Њихова одлука да нападну СССР била би фатална грешка. - ДевоЌка Ќе опет газила не штеде"и босу, оборену, црвену од свеже преплануле ноге. - ТачниЌе, катастрофа и фашизам "е бити збрисани са лица планете!
  Елизабета се сложила:
  - Не, вампир Хитлер не може да побегне од Ќасиног колца! Али сад, колико "е наших градова бити уништено, а села спа ена. - ДевоЌка  утито заврти снажан врат, златна коса поче да се миче. - А ми смо будале што знамо за предстоЌе"и штраЌк, нисмо ни копали ровове!
  Босонога Валентина климну главом у знак сагласности.
  - Мислим да "е Павлов бити стре ан!
  Елизабетх Ќе одмахнула.
  - Да, ниЌе у пита®у Павлов! Генерално, наређе®е да се воЌска доведе у пуну борбену готовост морао Ќе дати лично Ста ин.
  Валентина Ќе енергично климнула главом.
  - Дефинитивно си у праву! Али очигледно Ќе вођа желео да одложи почетак рата до послед®ег, поготово што Вермахт ниЌе био спреман за зиму, а ако бисмо победили бар месец дана, Вермахт ниЌе био тако страшан. А до четрдесет шесте или четрдесет седме године наша воЌска би постала много Ќача. Оно што ме брине Ќе позициЌа окупираних САД и БританиЌе. Они могу, након зак уче®а часне предаЌе са Немачком, чак и да добиЌу део совЌетске териториЌе. - ДевоЌка Ќе лупила голом, изгребаном и обореном, округлом, праш®авом петом. - Уз то, єапан "е можда покушати да се освети за пораз у Ман¤уриЌи.
  Кажу да Ќе ве" напала наш Владивосток. А онда "емо се на"и у обручу изолациЌе.
  Уморна боса Елизабета Ќе засте®ала, ступаЌу"и на оштар каменчи", нога ЌоЌ Ќе почела да крвари као каменчи", а ®ени натучени прсти су Ќош више цвилили. Мислила Ќе: да их нацисти, можда, не пуштаЌу у нове и квалитетне ципеле, колика Ќе же а да се понизе и нанесу бол. Заиста, у РусиЌи су босе ноге сматране знаком сиромаштва, не без разлога Ќе постоЌао израз скитница - то Ќест, просЌак. Сада остаЌе да се види да ли "е она мо"и да се, пошто Ќе тако сломила и повредила своЌе голе, грациозне шапе, заустави. А ако падне, шта "е бити с ®им?
  Као у складу са ®еним речима, Ќедна од младих девоЌака крвавих полом ених ногу повиче:
  - Не могу више!
  И он Ќе чучнуо, испруживши своЌе многострадалне ноге напред. Нацисти су се довезли до ®е и девоЌчину главу полили бензином. Нагло Ќе скочила, али било Ќе касно, распламсао се напуштени упа ач, несре"ну жену захватио Ќе запа ени пламен.
  ДевоЌка Ќе, вичу"и, поЌурила да бежи, остали зароб еници су се разбежали по странама. Савладавши колону, мученик се срушио, изгубивши свест, потоци пламена спалили су несре"на плу"а, а смрт Ќе била страшна! Уследио Ќе злокобни крик:
  - Сцхнел! Сцхнел! Заостале кучке смрти!
  ДевоЌке у очаЌу додале су корак. Елизабета Ќе тихо сте®ала и шепала, а боса, посечена стопала експлодирала су од бола, као од додира усиЌаног гвожђа. Али она Ќе, као и друге девоЌке, била причврш"ена.
  Да би мало одвратила паж®у, боса Елизабет Ќе рекла:
  - Можемо ли да певамо Интернационалу?
  Валентина одмахну главом.
  - Ова чудовишта "е нас све упуцати! Будите стрп иви! Босе ноге, посебно код младих попут нас, брзо огрубеле. Издржа"емо и опстати. Победа "е бити за Црвену армиЌу. Чак и ако се сви капиталисти наоружаЌу против нас! На краЌу краЌева, од таЌге до британских мора, Црвена армиЌа Ќе наЌЌача од свих!
  Елизабета Ќе стиснула песнице.
  - Али нема Ќачег руског духа,
  Њихове рушевине сами "емо оживети!
  Руски ратник ускоро узми мач
  Оста"емо и поново победити!
  После тога Ќе некако постало лакше, па чак и пеку"и бол у крвавим ногама Ќе постао слабиЌи.
  Сунце Ќе залазило, нацисти су постаЌали све нервозниЌи и гурали девоЌке да е.
  Постало Ќе свежиЌе, поветарац Ќе приЌатно дувао озноЌена лица. Босонога Елизабета Ќе приметила:
  - Изгледа да Ќе чак и сунце за нас!
  Валентина се снажно осмехнула.
  - Сунце комунизма Ќе увек за нас!
  Сенке на путу су се продужавале, постаЌале све тамниЌе и тамниЌе. Нацисти су палили фе®ере, што Ќе изглед ®ихових бицикала чинило много мистериозниЌим, у томе се осе"ао осе"аЌ мистериЌе. Елизабета Ќе ве" замиш ала да то нису нацисти, ве" страшна чудовишта. Нека врста вишестраних ВиЌа или гула. Чудно, али због тога нацисти нису били страшни и, такоре"и, нереални. Повеселев - отворио се други ветар, Валентина Ќе почела да пева песму:
  - Тамо на непознатим стазама плешу ђаволи у опанцима! Па, Косцхеи Ќе поЌео превише супе од купуса!
  Валентина се насмешила.
  Невероватни сте као и увек!
  Коначно, у да ини се поЌавио сигнални тора®, и ку"е су постале вид иве, са замраче®ем. Дакле, ®ихово путова®е се ближи краЌу. Ве"ина девоЌака Ќе ве" била исцрп ена, била Ќе на послед®оЌ граници физичке исцрп ености и држала се само на инстинкту прежив ава®а.
  Елизабет Ќе питала Валентину као да Ќе требало да зна:
  - Хо"е ли нас хранити?
  Капетан Ќе у шали, иако ЌоЌ Ќе било тешко, одговорио:
  - За Немце смо као стока, а нико ниЌе обе"ао да "е нахранити стоку на путу!
  Босонога Валентина  утито одговори:
  - Онда "у Хитлеру пререзати грк ан!
  єош неколико стотина болних корака, растрганих, босих ногу, и девоЌке су почеле да воде у посебан логор. Изгледа да Ќе унапред припрем ено за ратне зароб енике, у мраку су се виделе дрвене бараке, такође куле са бод икавом жицом. Жене су почеле да се размножаваЌу на ®има, покушаваЌу"и да раздвоЌе цивилне и воЌне. Међутим, затвореници су били толико уморни да нису ни размиш али о бекству. Само су пали на грубе дрвене кревете. Елизабета Ќе, ступаЌу"и на угажену траву своЌим натученим, окрвав еним стопалима, доживела блажени осе"аЌ. Коначно, она може да заспи. Али када Ќе ве" улазила у касарну, до ®е су прискочила двоЌица есесоваца и без церемониЌе Ќе разбили.
  - За шта? - викала Ќе девоЌка.
  - Руски ШваЌн! Пратите где им се каже!
  єелисавету су извели из логора, па су прошли поред кула и гвоздених капиЌа. ДевоЌка Ќе прво мислила да желе да Ќе упуцаЌу, али се онда уплашила да "е бити мучена. Шта ако нацисти мисле да девоЌка има важну таЌну?
  Одведена Ќе у вилу украшену баре ефом лавова. Чудно, али поглед на богато има®е уверио Ќе Елизабету, ниЌе личило на суморне сред®евековне подруме за муче®е. Међутим, ова чудовишта могу да муче и муче било где и колико хо"е.
  Уведена Ќе у зграду, девоЌчине босе ноге су додирнуле буЌни, сомотни тепих и удавиле се у ®ему.
  Блисне Ќарко електрично светло. ПоЌави се човек у ливреЌи, бацивши немаран поглед на девоЌку, заповеди:
  - Опери ЌоЌ ноге!
  Елизабет Ќе седела у столици, а уредно обучена собарица донела Ќе сребрну чиниЌу воде. Пореклом слушки®а, била Ќе белоруска По аки®а и знала Ќе руски. Умочивши своЌе натучене ноге у посуду са тамном водом, нежно их Ќе протр ала. Елизабетина девоЌачка стопала била су Ќадан призор. На ®има буквално ниЌе остало живог места, прсти су оборени. И, ипак, ноге белоруске лепотице биле су лепе и биле су достоЌне принцезе или грчке боги®е.
  Слушки®а Ќе нежно опрала прашину и крв, тр аЌу"и сваки прст. Затим Ќе са саосе"а®ем у гласу упитала:
  - Изгледа да имаш пуно, драга?
  Елизабета Ќе одговорила:
  - Другима Ќе теже! Немам шта да замерим судбини!
  По ак климну главом.
  - ВеруЌем да "е се за зем у СовЌета све добро завршити!
  СС-овци су прекинули разговор и, подигавши Елизабету, одвукли Ќе у величанствено намештену салу. ДевоЌка се млитаво опирала, бацили су Ќе, залупивши вратима и, одмах, као дух, поЌавио се дебео вепар. Ве" пре грчева у мозгу, познати глас Ќе сиктао:
  - Па, птичице, би"еш покорна!
  Елизабет Ќе покушала да скочи назад, али се наизглед неспретни нациста показао окретниЌим. Нагло Ќе скочила до девоЌчице и отргнула ЌоЌ кошу у, откривши две прилично велике, чврсте груди са оштрим брадавицама. ДевоЌка га Ќе ударила коленом у препоне, али Ќе фашиста то очекивао, али ипак не слаби"и служе у СС-у и парирао Ќе напад.
  - Одуприте се, би"е Ќош забавниЌе!
  Дебели вепар Ќе опет Ќурнуо на ®у, тргаЌу"и ЌоЌ остатке оде"е, посебно панталона, али одЌедном заурла срцепараЌу"е:
  - Да, Ќош увек уЌедеш кучко.
  Полугола Елизабета Ќе побегла и одЌурила на супротна врата, надала се да можда не"е бити таквих воЌника. Отворила га Ќе и одмах добила снажан ударац у браду. Пред ®ом се поЌавила миши"ава тинеЌ¤ерка голог торза. У ®ему Ќе, на своЌ ужас, препознала младог садисту из ХитлерЌугенда. Злобно се осмехнуо белим зубима.
  - А ти си темпераментан!
  Дебели есесовац Ќе зацвилио:
  - ДаЌем вам дозволу да га користите са мном! Ве" сте одрасли и време Ќе да испробате женско тело!
  Млади хитлеровац Ќе одговорио:
  - єош нисам силовао Русе.
  Елизабета се разболела, због чи®енице да Ќе могла бити силована, лишава®е части тинеЌ¤ерки Ќе било посебно срамотно. Са двадесет две Ќе сачувала своЌу невиност, а сада се мора растати од светости не са своЌим во еним, совЌетским момком, ве" са таквим дегенерицима какве свет Ќош ниЌе видео. ДевоЌчица Ќе срцепараЌу"е вриснула, али Ќе одЌедном напао велики фашиста, а никако мали клинац. Вепар Ќе тежио наЌма®е Ќедан и по центнер, а уморна Елизабета Ќе осетила како брзо нестаЌу ®ени остаци снаге.
  Истовремено, млада садистки®а Ќе притискала руке и штипала груди. НаЌзад Ќе пала, а чудовиште Ќу Ќе грубо узело, са деликатнош"у вепра у вру"ини. Елизабета Ќе доживела ужасан бол, уронила у пакао!
  . ПОГЛАВЉЕ #10
  Тенк Ќе био фиксиран за ратнике, и они су наставили напредова®е у дубину совЌетских положаЌа. Лепотице су пуцале на руске тенкове, и цвркутале, искале зубе.
  Герда Ќе тридесетчетворку посекла шко ком и цвркутала:
  "єа сам ратник хипер класе!"
  После тога, како си праснуо од смеха... Заиста дивна девоЌка. Ратник наЌвишег акробатика. И мало лоша, и курва... Гадан убица добрих момака.
  Шарлот "е такође притиснути дугме ¤оЌстика голим прстима и ре"и:
  - Волим уништавати тенкове!
  А совЌетска тридесетчетворка "е се поделити без да их примедби. Куле су срушене и пробиЌене.
  Кристина Ќе отпустила без предрасуда. Овог пута, жртва ®ених голих прстиЌу била Ќе совЌетска хаубица калибра 152. То Ќе прилично гадан калибар. Наравно, не"е пробити пред®и оклоп немачког аутомобила, али "е се прилично добро протрести. И девоЌке "е наложити уши.
  Златно-црвени ратник каже:
  - Баш сам лепотица, сан босоног!
  А онда Ќе и Магда закуцала. Такође ратник, ако не од Бога, онда дефинитивно од сатане. И то упркос своЌ ®еноЌ религиозности.
  И каква Ќе она лепа девоЌка. И веома секси, али у исто време стид ива.
  Магда Ќе певала, лупкаЌу"и босом ногом и трзаЌу"и дугим црним трепавицама:
  - Уосталом, у свету се не дешава да се тенкови ломе у бифеу!
  Герда Ќе показала зубе и сиктала, блистаЌу"и смарагдним очима, избиЌаЌу"и Ќош Ќедно оружЌе:
  - Би"у Супермен! И све "у спалити!
  И опет прстима притиска и тресе совЌетски бункер. Агресивна девоЌка. ПробаЌте ово и надмашите! Она има невероватну мо"!
  Немачки тенк Ќе пуцао на батериЌу. Нацисти су ве" зашли дубоко у совЌетске положаЌе, приближаваЌу"и се Минску. Али има много линиЌа одбране, а Црвена армиЌа се тврдоглаво опире. Толико Ќе овде ископано. Тако лако у оперативни простор и не"ете избити. Проклетство, тешки задаци за решава®е.
  Ве" Ќе било случаЌева овнова тенкова. Конкретно, брзи, али слабо оклоп ени БТ-ови, стално настоЌе да набиЌу. Дакле, не могу да узму немачку технологиЌу. ПостоЌао Ќе случаЌ када су єакови пали и на немачке колоне са опремом.
  Шарлот Ќе просиктала, удараЌу"и по совЌетскоЌ батериЌи:
  - Какви су ипак глупи ови Руси. Не, да одмах капитулираЌу, али они се опиру...
  Кристина Ќе на ово логично одговорила, али Ќе прво, притиском голим прстом, окренула совЌетски топ од 100 мм:
  - Американци су практичан народ, али ни они нису одмах капитулирали пред нама! Па како другачиЌе ре"и ко Ќе глуп и. єош смо далеко од Москве!
  Магда Ќе голим прстом притиснула дугме ¤оЌстика и самоуверено рекла:
  - ХаЌдемо тамо! Би"емо тамо сигурно, и то ускоро!
  Герда Ќе звиждала и певала, отвараЌу"и своЌе скерлетне усне:
  - Марширамо на Москву, а у да ини видимо фашизам... Ускоро "у победити Ле®ина, а друг Ста ин "е бити ухва"ен!
  Након што Ќе девоЌка поново притиснула голим прстима дугме ¤оЌстика. И како тра аво. СовЌетски топ калибра 85 мм полетео Ќе са откинутим точковима.
  Шарлот Ќе такође пуцала, и то сасвим прикладно. У исто време злобно Ќе сиктао:
  - Остави"у ®ихове пушке на небу! И скину"у месец са сфере!
  После тога, испоставило се да Ќе Ќош Ќедан совЌетски пишто  расцеп ен као орах под ма ем.
  Да, немачки топ од 105 мм Ќе веома, чак изузетно убоЌит. Али лепоте су почеле у пешадиЌи. И прошли смо кроз много тога. А зашто само босе ноге нису орале. Била Ќе то четрдесет прва година. Кад Ќе много тога одлучено. Исход рата ниЌе био унапред одређен. И ратници су кренули против веома великих снага БританиЌе. Господарица мора Ќош ниЌе хтела да попусти и очаЌнички се опирала.
  Ово Ќе оно чега се Герда се"ала док Ќе Ќуришала на другу, веома мо"ну линиЌу совЌетске одбране. Али док су били Ќош сасвим млади, ходали су тако, и радили су ово. Колико су се тада забав али!
  Слике су лебделе Гердиним очима, као у филму;
  Аполон Ќе одговорио:
  - Нигде! У нашем сре"ном свету нема и не може бити бога а! єер Тре"и РаЌх коЌи Ќе освоЌио свет свима даЌе сре"у!
  ДевоЌке су подигле руке у веселом поздраву.
  - Зинд Хеил! Наравно, сре"а! Хо"емо добро... Два бела крила над светом! У нашим душама Ќе светлост, наЌсветлиЌа зора - Шекспир не може да опише!
  АваЌ, опет буђе®е... Герда се пробудила, осе"аЌу"и наЌлуђи бол у телу... НиЌе лако возити се пусти®ом и ву"и тенкове, чак и ако те сматраЌу суперменом. Или прави АриЌевац - немилосрдан према неприЌате има РаЌха! Шарлот Ќе, међутим, ништа ма®е бо ела, па Ќе чак и засте®ала:
  - Такав бол! Каква мука - Тре"и РаЌх против єенкиЌа - сто нула!
  Герда Ќе покушала да развесели себе и другарицу:
  - Супермен по Ничеу треба да буде немилосрдан према другима, али Ќош више према себи!
  "Волела бих да могу да натерам самог Фридриха Ничеа да трчи по песку и повуче резервоар", гунђала Ќе Шарлот.
  Герда се сложила.
  - Да, слажем се: ко ниЌе патио, не"е разумети!
  После доручка, Мадлен Ќе обрадовала девоЌке:
  - Сада Ќедноставно трча®е, наравно са оптере"е®ем. Предвиђа се пове"ана активност Британаца, врати"е ®ихове лешинаре, па Ќе бо е не ризиковати тенкове. На краЌу краЌева, без обзира колико сте кул девоЌке, не"ете мо"и да повучете резервоар брже него што они иду сами!
  Герда Ќе огорчено прогунђала:
  "Наравно да га не носите сами!"
  Мадлен Ќе била бесна, или се претварала да Ќе бесна:
  - Педесет ударио штапом по петама ове глупе девоЌке!
  Вукови су похрлили да испуне налог господарице. Герда Ќе послушно легла и убацила своЌе голе, грациозне ноге у уређаЌ коЌи Ќе унапред припремила. Била Ќе фалака! ДевоЌка Ќе дубоко удахнула, труде"и се да не одаЌе своЌу душевну пат®у. Сама Мадлен Ќе пришла своЌоЌ жртви, додирнула ®ене очврсле, Ќош не праш®аве пете. Пуцнула Ќе Ќезиком и рекла:
  - БроЌи откуцаЌе!
  За премла"ива®е, Мадлен Ќе одабрала специЌалну то агу, гумену, али са челичном шипком унутра. И сама командир Ќе девоЌка, али због своЌе масивне, атлетске фигуре делуЌе стариЌа од своЌих година, на®ушила Ќе гуму и другарица га Ќе оштро ударила.
  - єедном! - рекла Ќе Герда патничким тоном.
  Мадлен Ќе Ќош Ќаче ударила Герду за петама.
  - Два! - рекла Ќе девоЌка.
  Командир СС чете Ќе наставио погуб е®е. Трудио се да ударце равномерно распореди тако да бол буде максималан, али да истовремено избегне сака"е®е. Герда Ќе броЌала, покушаваЌу"и да ма®е обра"а паж®у на пламте"е табане. Када Ќе боса трчала кроз снег, бол ниЌе био ништа ма®и, али Ќе девоЌчица издржала и ниЌе успорила, схвативши да Ќе ®ен спас управо у брзини. У супротном, доби"ете промрзлине, постати бога  и оти"и у отпад. Дакле, потребно Ќе, онда Ќе потребно бити прави АриЌевац и издржати, калити храброст. Уопште, бол као такав не постоЌи! Ово Ќе илузиЌа. Заправо, ционисти су измислили бол, слабост и старост! Али у ствари, човек Ќе предодређен да буде бог, тачниЌе натчовек! Али да ли супермен треба да плаче, чак и ако сте само шеснаестогодиш®а девоЌка, коЌу момак никада ниЌе по убио. Ни у ком случаЌу!
  На броЌа®е педесет (слава Провиђе®е ниЌе залутало!), Медлин Ќе застала и рекла:
  - Младост! єедна казна за вас ниЌе завршена. Трча"ете боси кроз пусти®у без подмазива®а ђона заштитном кремом. Додатни бол "е вас научити лекциЌи!
  Герда Ќе послушно климнула главом.
  - Хвала команданте.
  У ствари, девоЌчица ниЌе била посебно сре"на, и болело Ќе тако трчати, а без заштитне креме Ќе било Ќош болниЌе, али Ќе очекивала да "е издржати. Има Ќаке ђонове, ципеле су носиле елитне девоЌке само током парада, или ако Ќе било потребно провести превише времена на хладно"и, мимо издрж ивости тела. Али чудно Ќе, девоЌке се практично нису разболеле од тако тешког очврш"ава®а ... Или Ќе можда природно! Овде Ќе у време царске РусиЌе смртност одоЌчади била велика, али они коЌи су преживели била су изузетно здрава деца и  уди! Е, сад да трчи боса по врелом пусти®ском песку... Како да издржи!
  О, о, о, како болно, али да се не мрштимо, него да се насмеЌемо. Ако се беба насмеши: можда "е све успети!
  Герда Ќе чак певала пуним звуком, глас се разливао преко пусти®е:
  Сре"а, ти си неверан приЌате ,
  Сестро потребе и труда!
  Како Ќе кратак пролазни тренутак доколице,
  Иако Ќе же а за победом увек!
  
  Родити дете - чути га како брб а,
  Вукови знаЌу да ниЌе ускоро суђено!
  Прво возите неприЌате е - морате бити задив ени,
  Нек ми вино кипи од беса!
  
  За девоЌку Ќе мач прва утеха,
  Он "е ЌоЌ дати веру у жустрим кораком!
  А негде бесни ураган пакла,
  Искажимо  убав према Ота¤бини у стиховима!
  
  У стиховима коЌе ниЌе мутна вода написала,
  И оне коЌе су крвариле борца!
  Али би"е времена да живимо диван живот,
  Када свемогу"и  убе"и Отац!
  
  Али не осла®аЌте се на Оца
  Зато што смо скоро одрасли!
  И ако одмах пожелимо бо и удео,
  Кад неправда не "ути!
  
  Борите се за свако уво на трав®аку
  За сваки бисер и лист!
  Ратници се жестоко усуђуЌу,
  Мото Ќе Ќедноставан: бори се и бори се!
  
  Без борбе нема успеха - свет Ќе такав
  Шта не брати плод ако су руке маховине!
  Омча Ќе Ќош више стезала грло,
  Извор Ќе изненада нехотице пресушио!
  
  Али домовина нам Ќе дала супермо"и,
  Ти си ратник, нови човек витез!
  Што нам Ќе било топло и слатко,
  У срцу дЌевице заувек "е чувати!
  ДевоЌка Ќе завршила са пева®ем, запевале су ®ене другарице... Поклонила се ветру и поЌурила да е. Како се понекад догоди, лепо, мир, чак и кад боли. И зашто "е она трчати до краЌа, Ќер ратник... А немачки ратник ниЌе ни комад гвожђа, ве" нешто тврђе од челика! А сте®ати за ®им значи издати самог себе!
  ДевоЌке нису смеле да се одморе за ручак и убрзо су три вучице пале у несвест. Покупили су их за каишеве и вукли, по десет одЌедном. Међу упрегнутима Ќе била и босонога Герда. Како су девоЌци зверски пекли голи табани и болели су Ќе листови, а она ниЌе ни Ќаукнула. Само Ќе Ќезик био отечен од жеђи, а било Ќе болно говорити. А пола сата касниЌе пало Ќе пет ратника одЌедном. Након тога Ќе наЌав ена пауза и девоЌкама Ќе дозво ено да пиЌу воду. А онда се наставио доброво но-принудни пакао...
  ДевоЌке нису успеле да стигну до базе, па су биле принуђене да прено"е баш у пусти®и. Ратници су око себе развукли длакаве конопце, после чега су легли Ќедан са другим, на кабаницу. Уронили смо у сан... Герда Ќе поново видела нешто у борби;
  Овде она и остали ратници Ќашу ко®е. ЧекаЌу их лепе битке, та славна времена када се ценила храброст и част, а свако Ќе био витез... Сви коЌи су се борили, наравно, без оваквих Ќезуитских техника, када се из ваздуха бомбардуЌе пешадиЌа. А ту Ќе и приближно Ќеднака оштрица оружЌа и много могу"ности да се покаже храброст.
  Њихова грациозна раса расте и пове"ава темпо. Постепено убрзаваЌу"и, ко®и су достизали невероватну брзину. Ево чувене "Седмолигашке степенице" Тре"ег РаЌха! Кад ко® ниЌе ко®, него што Ќе дивно и крилато. Коса Ќахача као да Ќе била залеђена у ваздуху и развучена у златним, бисерним, смарагдним возовима... И тек понекад су нервозно задрхтали у такту од покрета, као танка струна гитаре.
  Снажна миши"ава тела ко®а испружила су се у дугим, као ле®ивим, скоковима, а затим се пресавиЌала скоро на пола, попут огромних опруга, да се поново одгурну од зем е. Низали су се скокови Ќедан за другим, ритмички импулси, синхроно код свих животи®а одреда. Герда се дивила: покрети ко®а били су тако слободни, као да их ништа не спутава. Иако су, наравно, фигуре са ре ефним миши"има, полуголи ратници, изгледали као део ко®а, колико су спретно седели. Лепотице су тукле по боковима голим петама, а ко®и, заборав аЌу"и да за ®има Ќуре помахнитали душмани, Ќурнуше у оваЌ магични полу-бек-пол-лет!
  Герда Ќе замиш ала да лети у ловцу... Како Ќе у том тренутку желела да постане пилот и да сече британске авионе - доносе"и смрт НемачкоЌ.
  Одред се журно увукао у жбунасте пролазе. Шармантне ратнице на пред®им ко®има чучале су, нетремице гледаЌу"и испред себе и скриваЌу"и се иза закрив ених вратова животи®а. Оне су миши"аве лепотице достоЌне наЌпрестижниЌих модних писта, прве су откриле неприЌате а, ризикуЌу"и да падну под смртоносни п усак. Острва чврсто испреплетених грана повремено су се нагло раздваЌала, откриваЌу"и нове пролазе, налик на корита река. Вуковице ко®ичког ескадрона преливале су се преко ®их у гипком таласу, као тамни поток коЌи блиста од челика.
  Герда Ќе замислила тенковску колону коЌа иде ка Паризу. Немачка се тада борила сама, против три империЌе са колониЌалним поседима: Енглеске, Француске и ХоландиЌе, као и БелгиЌе... Лицемерни Франко Ќе одбио да отвори други фронт и чак Ќе водио одвоЌене преговоре о томе шта "е добити ако уђе у рат против Немачка. Мусолини Ќе започео таЌну преписку са Черчилом о томе коЌи "е немачки градови пре"и ИталиЌи у случаЌу отвара®а другог, Ќужног фронта, а наЌподмуклиЌи Ста ин Ќе мобилисао све више нових дивизиЌа. СовЌети су груписали мо"не тенковске песнице (ова информациЌа Ќе изненада испливала у Гердином мозгу). Ако би се вага поколебала, а нацистичке трупе застале, онда... Било Ќе могу"е добити неколико фронтова одЌедном и пасти у стратешки изгуб ену позициЌу. Али Хитлер се показао као гениЌе, не само да Ќе победио, ве" Ќе и брзо победио. Отишао Ќе у позадину и уништио прво Ќедан део савезничких трупа, а потом и други. И иако су запад®аци имали више пушака, воЌника и тенкова, он их Ќе натерао на капитулациЌу! Да, а савезници нису имали то Ќезгро, таЌ посебан фашистички дух (фашизам ниЌе ¤абе, од речи фасцинатор-свеж аЌ!). Тако су изгубили када су трупе отишле иза ®ихових линиЌа ...
  Испоставило се да Ќе дух Ќачи од материЌе, а можете напасти са ма®е снаге! Зашто Први светски рат ниЌе добиЌен? Можда због чи®енице да КаЌзеров режим ниЌе уживао тако велико повере®е у народу као Хитлерова влада... А стари генерали нису били тако вешти, и морали су да се боре на два фронта...
  ОдЌедном Герда осети како су се, као зраци заласка сунца, згуснуле лоше слут®е - а ако нападне црвена РусиЌа, опет "е бити под двоструким ударом? Истина, сада више нема главне пешачке снаге Француске, што значи да "е бити лакше. Осим тога, Немци су уЌеди®ени и сабрани, окуп ени око светле националсоциЌалистичке идеЌе. Никада нису били тако уЌеди®ени!
  Све више и више грмовитих острва проЌурило Ќе великом брзином и нестало у да ини. Сами грмови били су зелени са наран¤астим пегама, са иглицама заоб еним попут риб их удица. Сви покушаваЌу да зграбе ко®е за копита, а листови личе на грабеж ива лица, овако нешто код сред®овековних уметника сликаних ђавола! Густе, ватреноцрвене плетенице Ќуначке девоЌке Мадлен плесале су у ваздуху пред Гердиним лицем. Концентрисана девоЌка Ќе обема рукама хватала контролне поЌасеве, али Ќе и да е била истерана из првих редова. Некако ненамет иво, на обе стране су се заглавила Ќош два ратника. Мирни Ќахачи, окаме®ени и истовремено парадоксално покретни, витки, грациозни и истовремено мо"ни. Препланула лица изгледаЌу мрачна, а дуга, распуштена коса, напротив, блиста на светлости три сунца коЌа залазе. Ратници су строги, очи смарагдне, сафирне, "илибарне, тиркизне блистаЌу. Ипак, у лицима девоЌака има нечег дети®астог, наивног, од чега желиш да те дирне. Она Ќе Герда, ®ихова другарица и сестра, али ако саборци осете слабост или издаЌу са ®ене стране, би"е убиЌени на лицу места! А оно што им Мадлен нареди ... испуни"е беспоговорно!
  Свети ке су залазиле и месеци су излазили на ®иховом месту. єедно за другим, тако светле и шарене, разних боЌа... Како лепо цвета цве"е на небу, и цве"е из РаЌског врта!
  Звиждук ветра у моЌим ушима, приЌатна арома здравих девоЌачких тела, помешана са киселим ко®ским зноЌем и мирисним би ем. А негде напред криЌу се броЌни неприЌате и. Лопатице животи®е, мо"не и чак испод девоЌке, ходале су са обе стране колевке. Поглед на миши"е коЌи се методично отичу и падаЌу неЌасно Ќе подсе"ао Герду на нешто. Али ево чега ратник ниЌе могао да се сети. Да, и подмукло време као да Ќе нестало ...
  Негде далеко иза, Ќедва чуЌно у звекета®у кан¤астих шапа, чули су се крици, необично оштри крици духова, зво®ава метала, котр а®е хибрида камиле и магарца. Зачуо се закаснели зов трубе. Да се очигледно Шарлот, аваЌ, мора тако улетети, сукобила са духовима. Али тим горе по ®их!
  Али - ура! - Скоро одмах воде"и Медлинини Ќахачи урлали су упозоре®е. Не могу да разазнам речи - само оштре, узбуђене интонациЌе. Следе"и упутства руку, Герда Ќе приметила главе ванзема ских духова како се уздижу изнад жбу®а десно испред, стотину педесет хвати да е. Израсле су као ниоткуда - ни ма®е ни више него стотину густих фигура. ПоЌавили су се и Ќахачи - тамне тачке на леђима огромних животи®а.
  Одред Мадлен Ќе моментално и Ќеднолико променио правац - као да Ќе Ќато риба излетело у страну. Чинило се да су ко®и и да е гурали напред, иако Ќе то тешко било могу"е. А гулови су некако полако реаговали на неприЌате а, што Ќе омогу"ило Мадлен да их обиђе и претекне. И у том тренутку, када се чинило да Ќе опасност прошла, зачули су се нови крици видиковца. Друга неприЌате ска група поЌавила се овога пута са леве стране - не ма®е од осамдесет огромних створе®а. Одред вучица, коЌи Ќедва да Ќе броЌао пет десетина ратника, окренуо се као клизач, избегаваЌу"и борбу. И опет Ќе неприЌате  деловао споро, као да ниЌе пратио бегунце коЌи су текли.
  Герда Ќе одЌедном схватила да их Ќедноставно упу"уЌу, воде"и их на неко припрем ено место. Била би груба, катастрофална грешка и"и овим путем. Млади ратник Ќе покушао да узвикне:
  - Будите опрезни приЌате и! Бити предвид ив значи постати каж®ив!
  Али ®ен очаЌнички крик Ќе био угушен... И сама боса Герда осетила Ќе немо". Можда се тако осе"ао Фирер када му Ќе саопштено да Ќе ваздушна битка за БританиЌу изгуб ена! Међутим, рат тек почи®е.
  Али Мадлен Ќе ве" све разумела и намигнула Ќе девоЌци:
  - Савршена замка за кога жртва мисли да Ќе батина! - И саб ом посече"и гранчицу, додала Ќе. - Идеална п ачка Ќе када ми Ќе клиЌент приЌате  у процесу п ачке!
  Осврнувши се око себе, Герда Ќе са узбуном приметила да обе групе иду паралелним курсевима у да ини, десно и лево. Као резни краЌеви маказа, спремни да пресеку артериЌу.
  - Откуд ти оч®аци? - У гласу девоЌке чуо се бес и очаЌ. - Да, чак и у таквим количинама!?
  Пошто Ќе проценио правац у ком их неприЌате и возе, Герда Ќе покушала да одреди место заседе. Али пред ®иховим живим "чамцем" поЌав ивала су се све нова, жбунаста острва, различитих боЌа, кретала се као морски таласи по чиЌоЌ се површини ширило дизел гориво, шарено, рефлектуЌу"и токове светлости за пет месеци. И то Ќе било оно што Ќе отежавало навигациЌу.
  ЛавираЌу"и између шикара, ко®и су почели да показуЌу прве знаке умора. Тела су им била у изоби у прекривена влажном пеном, тешка "ебад су потамнила на ивицама, Ќедки мирис иритирао Ќе ноздрве Ќахача. Герда Ќе протр ала голу, ружичасту пету по леђима, осетила врело клиза®е ко®ске коже. Главна ствар Ќе да не изгубите брзину!
  Осетивши борбу коЌа се приближава, боса Герда Ќе прегледала борбену опрему. Неколико снопова кратких и дугих копа а причврш"ено Ќе на дохват Ќахача. Испод ®их су два арапска Ќатага, издужена и благо закрив ена. Али заштита од стрела... Готово су голе, у бикиниЌу, могу да буду упуцане до ђавола! НиЌе ли глупо и"и у битку практично гол када неприЌате  само прети да "е те гађати стрелама. А шта су команданти мислили? Сетио сам се да Ќе Шарлот некако испустила: "НаЌмасовниЌи, сред®и француски тенк Зиз-35, непробоЌан у чело! А наши тенкови су, нажалост, као школски упиЌач!"
  Али изгледало Ќе да Ќе Мадлен разумела прет®у и пожурила да увери:
  - Наша кожа Ќе намазана вештичЌим напитком, коЌи "е штитити много бо е од оклопа!
  Герда Ќе у шали одговорила:
  - Ко год размиш а о заштити током битке, апсолутно Ќе беспомо"ан пред паником!
  Мадлен Ќе ипак упозорила:
  - На очима, ушима, гор®ем делу врата напитак Ќе слабиЌи. Зато пазите, могли бисте бити ухва"ени!
  Герда Ќе весело одговорила:
  - Разумем то... Али виша сила, то Ќе и виша сила у Африци. Шта можете да урадите!
  Дуги звуци пробиЌали су ваздух, као шкрипа трошне калдрме. По некоЌ интуициЌи, Герда Ќе схватила да Ќе то Медлин плач. Прелепе девоЌке су залаЌале у одговору, након чега су ратници одЌедном подигли саб е - неке у десну, а неке у леву, а такође и коп е. Герда Ќе такође протресла скамитар узвикуЌу"и:
  - єа сам дивна девоЌка!
  ОдЌедном, Герда Ќе видела Шарлот како Ќури преко ®их, са малим одредом лепотица: браво Ќе супер!
  Истог тренутка б еснуле су хоризонталне линиЌе испред две стотине скокова. Тада су пешадиЌски одреди гула и гула блокирали чистину уз коЌу су Ќурили немачки ратници. Овде више ниЌе било бочних кракова, оваЌ пролаз Ќе водио право у смрт. У косим зрацима мешавине заласка сунца и месечине, броЌни редови неприЌате а блеснули су у свим дугиним боЌама коЌе су се рефлектовале од челика.
  Нови Медлин урлик уздрмао Ќе простор, а одред девоЌака се поделио у две групе, коЌе су одмах склизнуле у страну. Уда авали су се Ќедно од другог, притискаЌу"и супротне ивице чистине. Герда Ќе узвикнула:
  - Александар Велики у бикиниЌу!
  Стигавши до тачке са наЌма®ом ширином жбу®а, ратници су скочили напред кроз зелена острва. ОдЌедном се зачуо дуготраЌни Ќаук, као да су магарци огу ени, од коЌих се и сам ваздух за у ао као прозорско стакло. Герда Ќе одЌедном схватила да чуЌе сте®е не само ушима, ве" и кроз своЌе дуготрп иве, девоЌачке ноге. Чини се да су и болеле, Ќер Ќе ратнику немило при трча®у босоног, на усиЌаном, па да испечеш и кокошЌе ЌаЌе на пусти®ском песку. Па, како мудри кажу: ко® се разликуЌе од човека по томе што се Ќахач не одређуЌе гласа®ем, а никакве способности не даЌу шансу да се Ќахач оседла! Или иначе: ко® има четири ноге, трча"е брже од човека, али "е и раниЌе испружити копита!
  Жбу®е Ќе за тренутак прошло, а ко®и су поново излетели на отворени простор. Дуге огреботине коЌе крваре постале су вид иве на ®иховим телима. С обзиром на величину ових ногу, огреботине су биле знатне дубине; као Кинези (вриЌедна нациЌа!) копали ровове!
  єахачи унаоколо почеше журно да одмотаваЌу своЌе оружЌе, такође комаде коже, покриваЌу"и ®има ко®е. Тако Ќе та обучена, зрнаста, светлуцава кожа штитила ко®е.
  Босонога Герда открила Ќе, неприЌатно за себе, да су ЌоЌ прсти постали прилично незгодни. Из неког разлога клизе са чворова, е, бездан Ќе с ®има, ионако "е га покрити!
  Луда, попут ватреног пламена по сувим гранама скока, ушла Ќе у критичну фазу. Сама природа се смирила, залеђена у узнемируЌу"ем пеЌзажу. Хоризонт Ќе прождирао свети ку, на западу Ќе све било обоЌено палетом крви и леденог смираЌа. Испред, на истоку, промен иво небо Ќе ве" почело да светли, претвараЌу"и се у блиставу окер боЌу. Али чак и на овоЌ позадини, чинило се да вребаЌу сенке, смрт и редови духова и духова коЌи су блистали од гвожђа.
  Копиле, страшно ружна створе®а, видевши да им заседа тече по боковима, поЌури са своЌих места. Неспретне фигуре пешачких ратника брзо су се разбежале са своЌих позициЌа, зара®аЌу"и у пролазе у шикарама. На ®иховом месту откривени су широки низови ши атих мотки укопаних под углом - вероватно оружЌе против немачких ратника. Ко®ички одреди гонича позади, приметивши Мадленин маневар, додали су брзину, покушаваЌу"и да сустигну бегунце. Сваки од два одреда неприЌате ске ко®ице био Ќе много ве"и од противничке групе ратника и могао Ќе рачунати на сигуран успех у судару. Али гулови су тешки, а хибриди камила-магарац су много спориЌи. Уместо да се сма®и, уда еност се само пове"ава. А шта Ќе упоредило ко®а, камилу са магарцем по брзини!
  Герда Ќе филозофски рекла:
  - Можете бити непретенциозни и издрж иви, али не треба да дожив авате свет као камилу и показуЌете магаре"у тврдоглавост!
  Окренувши се, ратник примети да их не гоне две, ве" три групе ко®аника. То Ќе значило да изгледа да немаЌу другог правца него да крену ка заседи. Ако одступи, онда "ете морати да се борите са надмо"ниЌим броЌем неприЌате а. Па, вучице знаЌу шта хо"е, не први пут се боре. Узалуд мисли неприЌате  да "е их намамити у замку. Напротив, доби"е на времену и мо"и "е да маневришу. Тада се Герда сетила како Ќе и сама играла боса по бод икавоЌ жици. И болело Ќе, али пасти на уга  коЌи Ќе горео доле било Ќе Ќош страшниЌе, и што Ќе наЌважниЌе, срамотниЌе. Њене голе, округле, дети®асте потпетице осе"аЌу како се челични врх забада, скоро пробиЌаЌу"и жу еве набиЌене на оштро каме®е. Али ипак, у поређе®у са ватром, то Ќе скоро као масажа.
  Чак и пре почетка борбе, Мадлен Ќе преузела инициЌативу, вешто надиграваЌу"и противника. А када су ваши противници вукови и духови, више Ќе него понижаваЌу"е попустити им у тактици. А Герда Ќе желела да веруЌе да су ®ихови тактички потези били неочекивани за неприЌате а. Чи®еница да "е главе неприЌате а одсе"и ги отину. А та Немачка Ќе изнад свега, као светле идеЌе Тре"ег РаЌха!
  - Одред у пуноЌ приправности! - Медлинин гласан глас вратио Ќе Герду у стварност. - Сада исеци.
  ДевоЌчини прсти су Ќош пет али по повезима. Тако "е бити могу"е оставити ко®а голог. Уопште, у рату, као у рату. Нека плоче покриЌу верног пратиоца, што "е донекле ограничити ®егову покрет ивост. Преко одевене коже, плоче кости потам®еле у геометриЌским редовима, шуштале су, суво звецкаЌу"и на ветру. Од ®иховог звона девоЌка се развесели.
  єахачи су вршили послед®е припреме за битку. ДевоЌке су босим ногама удариле по трбу ко®а и почеле да им одвезуЌу коп а. Следе"и ®ихов пример, полугола Герда Ќе сре"но измерила у руци дугачку, грубу дршку са оштрим металним врхом. Ратник ЌоЌ шмрцне усне - добро коп е!
  Босонога и миши"ава ратница Герда Ќе ве" искусила Ќаха®е и осе"ала се прилично самоуверено. Као амазонка у македонскоЌ ко®ици, не хватаЌу"и се, сваког тренутка, за поЌасеве за подршку.
  ОдвезуЌу"и каиш, девоЌка чак успева да одржи равнотежу уз помо" неких миши"а листа. Сада Ќе била спремна да их да Шарлоти (®ена приЌате ица се ипак пробила до ®е!) И сама Ќе бацала коп а, без обзира колико Ќе битка траЌала.
  А Мадлен Ќе наставила да маневрише... У глави босоноге, лепе и веома секси Герде, песма Ќе поново звучала, тако сумануто и провокативно, али истовремено трагично и тужно...
  Таласи играЌу као овце у мору,
  Гола сам у арени и борим се са мачем!
  Бацила Ќе поносан поглед на неприЌате а,
  Дрске нево е и бол - ништа!
  
  Уосталом, Ќа сам се Ќедном родио, обесправ ени роб,
  Вукла Ќе каме®е, тресла громаде по леђима!
  Бити у напетости, у пат®и, родна стихиЌа,
  Рамена бичем милуЌу несташни ¤елати!
  
  Неко Ќе богат и дрема у хладу уз пиво,
  Замахнем чеки"ем под ужареним потоком!
  То Ќе тако страшно стар обичаЌ
  Покорност племи"има треба упиЌати млеком!
  
  Али сре"а - ако можеш, назови то сре"ом,
  Продао девоЌку из рудника и послао у боЌ!
  И обасЌао ме фантастичним освет е®ем,
  Постала Ќе не само роб, ве" и кул жена!
  
  Али веруЌте ми, безгранична сре"а се не дешава,
  Страшни неприЌате  Ќе ухва"ен, а Ќа сам ра®ен!
  Исецкали су ме у злу битку,
  Боже, напла"ено ми Ќе - пенал!
  
  Али не одустаЌем, борим се послед®им снагама,
  Да, убиЌала Ќе  уде, проклела богове!
  У овоме се, наравно, сада горко каЌем,
  Не могу да нађем праве речи овде!
  . ПОГЛАВЉЕ #11
  ДевоЌке под командом Сталениде су се поново бориле. Али овде ниЌе ишло тако добро. Одред Ќе претрпео губитке.
  Три девоЌке су погинуле, а свих десетак бораца Ќе повређено различите тежине и Ќедва су се отргли. Две девоЌке су чак морале да се носе. АваЌ, ово Ќе рат. НиЌе увек могу"е све уништити. Штавише, у колони су били веома жилави тенкови, тачниЌе самоходни топови Е-5. Чини се да су мали, али веома упорни. А онда Ќе млазни Ќуришник стигао на време.
  А иза ®их хеликоптери у облику диска. ПокушаЌте да се одупрете таквоЌ мо"и. Само Ќош три жртве од дванаест - рекло би се, Ќефтино су прошле. Али нацисти су положили више од двадесет. Овако Ќе испала борба.
  Ратници су отишли, залутали, покушаваЌу"и свом снагом. Наташа, ова несташна девоЌка, приметила Ќе:
  - Каква штета за девоЌке... Чак Ќе и штета... Али зашто не додати момке у наш бата он?
  Сталенида Ќе зарежала,  утито гурнувши босу ногу преко Маибуга:
  - Ко шта има... А ти имаш само мушке на уму!
  ВикториЌа се увредила и приметила:
  - И Ќа исто! Како желиш да те момак милуЌе. Осети своЌе груди у наручЌу...
  Црвенокоси ђаво очупао влат траве, одгризао Ќе и гугутао:
  - Ма, моЌи момци су кул... Добро Ќе да ниси геЌ... Волим оне коЌи Ќебу девоЌке... Уосталом, супермен мачо из колевке!
  Стееленида се мало смекша и осмехну:
  - Да... ПостаЌе мало забавниЌе. А како ти Ќе Наташа другарица?
  Плавокоса девоЌка, не разумеваЌу"и, поново упита:
  - КоЌи приЌате ?
  МаЌор Ќе самоуверено одговорио:
  - АндреЌка! Уосталом, награђен Ќе и Жуковом!
  Наташа Ќе тешко уздахнула и слегнула раменима.
  - Нажалост, не знам...
  Андреика (А ово Ќе био ®ихов познати дечак и пионирски хероЌ) Ќе у међувремену бачен у казамат. Ра®ени дечак Ќе остав ен везан, па чак и прикован за зид за врат. Колико су се нацисти плашили руске деце. У казамату Ќе било влажно, недалеко од дечака висила Ќе девоЌка окована за зид. Потпуно наго, ®ено тело Ќе била непрекидна рана, модрице, писуги, посекотине, опекотине, девоЌка Ќе била мучена. Била Ќе у несвести и само Ќе тихо сте®ала.
  Дечак Ќе погледао у зидове. Затвор Ќе био древни, саграђен Ќош у царско време, зидови су били дебели, мали прозор испод плафона Ќе био затворен. Андреика се осе"ао не само као затвореник, ве" и као затвореник антике. Као легендарног народног бунтовника Стенка Разина, очекивало се да буде мучен и стре ан.
  АндреЌка Ќе сте®ао, може ли он, Ќеданаестогодиш®и дечак, да издржи муче®е? Не би ли плакала као девоЌка! Уосталом, ниЌе пионир да ЌадикуЌе и плаче. Боса, изгребана Андреика се окренула, рана Ќе Ќако болела, лактови су му били везани, морао Ќе некако да се окрене да би олакшао, променио угао. Страшни бол Ќе за тренутак престао.
  У "елиЌи Ќе ужасан смрад. Под Ќе умр ан згрушаном крв у. Оглодане кости су разбацане. Људи? Чак Ќе и застрашуЌу"е, види се да Ќе доста затвореника прошло кроз ову "елиЌу. Истина, АндреЌ Ќе мислио да су нацисти релативно недавно заузели Гродно. А кад су успели тако да забр аЌу? Да ли су то стариЌе жртве? На пример, НКВД? Дечак се тргнуо. Испало Ќе искрен ужас! Како Ќе тешко у тамници. Нема са ким да разговара, изгледа да Ќе девоЌка у потпуноЌ прострациЌи. Џелати су Ќе мучили као хероЌи старине. Питам се само зашто? Какво зло би млада девоЌка могла да нанесе нацистима. Међутим, и АндреЌка Ќе само дечак и почео Ќе да убиЌа, боре"и се са овим злим духовима. Нацисти су своЌу нациЌу ставили изнад других нациЌа и народа. Тако су озаконили зло и пат®у! Не, нормалан човек треба да се бори против таквог безако®а. Осим тога, сами Немци нису слободни, они су оковани тоталитарним апаратом. Он на сваки могу"и начин гуши и наЌма®у инициЌативу и испо ава®е  удских осе"а®а.
  Фашизам долази од речи гомила. Он немилосрдно плете  уде, претвараЌу"и их у оковане робове. Комунизам, пак, уздиже човека, даЌе му нову снагу и подстиче бак у живота. ПостоЌи значаЌна разлика. Комунизам Ќе интернационалан по природи и универзалан. Хитлеризам уздиже само Ќедан народ, а не цело човечанство у целини. Ово Ќе ®егов недостатак. Али на краЌу краЌева,  уди имаЌу заЌедничке корене, што Ќе биолошки доказано. Исти црнци и белци имаЌу прилично здраво и плодно потомство. Он Ќе АндреЌка, син Руса и Белоруса, сасвим одржив, нимало морон, спреман да се бори против фашизма.
  Наравно, Павел се показао Ќачим и успео Ќе да побегне од неприЌате а, убивши много Немаца. Он се АндреЌка понашао као слаби", био Ќе зароб ен. Можда си послед®и метак требао задржати за себе. Иако мртав, он више не може да убиЌе ниЌедног Немца! И тако Ќе жив, иако пати.
  Босоноги АндреЌ Ќе огребао мало опржено стопало о влажном камену, Илза Ќе пронашла наЌболниЌу тачку, спалила Ќе цигаретом, тако да се створио жу . Али ништа, храбри дечко, не"е се сломити. Напротив, бол треба да постане подстицаЌ од кога "е се ®егова храброст пове"ати. И пионир се никада не"е сломити. Генерално, триЌумф Немаца Ќе привремен. Они "е пре или касниЌе бити поражени, као што зло увек губи од добра. Наравно, може се приговорити да доброта побеђуЌе само у баЌкама, али у животу Ќе све теже. Али и баЌка Ќе само одраз стварности. На краЌу краЌева, много тога што Ќе био сан сада Ќе постало стварност. АндреЌ Ќе помислио: можда му Ќе суђено да умре? Што Ќе сасвим могу"е! Али да ли се плаши смрти? Ако победи комунизам, онда "е он и други хероЌи совЌетске зем е васкрснути за нови сре"ан и вечни живот. Тада "е живети у свету без туге, муке, смрти и зла! Главно Ќе да Ќе коначна победа извоЌевана! На краЌу краЌева, само у овом случаЌу сви пали хероЌи "е васкрснути!
  И до"и "е царство комунизма! Свет у коме "е се остварити наЌтаЌниЌи снови. Такав универзум у коме човек поседуЌе све што постоЌи, о чему се може само са®ати, а не увек се рачуна на успех. Ево га, какав сложен и вишеструки свет. И тада "е други светови отворити своЌе руке човеку. Па добро! Могу"е Ќе да су и огромна пространства космоса зла! Прога®а"е и мучити живе ванзема це. Али капитализам "е и ®има дати слободу! Он "е раскинути везе ропства и пониже®а. До"и "е време и час слободе, обасЌа"е зем у своЌом блиставом светлош"у! И они "е збацити Ќарам таме, народе таме, и човек "е освоЌити светове васионе! А унуци "е памтити да нису веровали да су живели у мраку под гвозденом петом. Носили смо знаке зле звери, а сада у вери ходимо чисти и свети!
  Андреика Ќе чак био изненађен како су му се мисли добро формирале. У ®има постоЌи нешто посебно и Ќединствено. Као што Ќе то било у време грађанског рата, када Ќе главно оружЌе пролетариЌата био стих, а проза Ќе можда чак донекле презрена и занемарена. Сада Ќе песник у заточеништву, а перЌе и лира, сликовито речено, у ланцима. Ипак, не одустаЌе, и радуЌе се светлиЌоЌ буду"ности. А шта "е то бити зависи од сваког човека. Не постоЌи онаЌ ко све одлучуЌе и засађуЌе.
  АндреЌка Ќе рекла:
  - Буду"ност зависи од нас! Чак и када се чини да ништа не зависи од нас!
  Дечак се увиЌао, покушавао Ќе да сам е шипке. Ово занима®е Ќе досадно и тешко, али увек постоЌе шансе за успех. Андреика Ќе, савладаваЌу"и страшни бол, почео да се тр а о зид. Главна ствар Ќе да не плачете, да не показуЌете своЌу слабост. Он Ќе пионир, а самим тим и оличе®е храбрости. Морате се борити, па "е се он борити, и сигурно "е победити! За славу совЌетске ота¤бине.
  Дечак Ќе тврдоглаво тр ао, у том тренутку девоЌчица Ќе дошла себи и промрм ала:
  - На зеленом трав®аку, скачу плави зечи"и!
  А онда Ќе поново пала у заборав. Дечак Ќе рекао:
  - Несре"ни! Мучили су Ќе проклети фашисти! Али веруЌем да освета не"е дуго чекати! Ближи се време победе над чудовиштима човечанства. Дечак се окренуо и запевао:
  И застава "е сиЌати над планетом,
  Света зем о, нема лепше у васе ени!
  И ако треба, опет "емо умрети,
  За комунизам, за нашу велику ствар!
  Дечака Ќе поново обузео бол, он се мало одмакнуо од зида и почео да трза главом.
  Тада се зачула шкрипа и пет високих есесоваца ушло Ќе у "елиЌу. Без размиш а®а, шутнули су дечака чизмама и зграбили га за руке:
  - ХаЌде кучко!
  Андреика Ќе схватио да Ќе бескорисно пружати отпор. Крагна му Ќе била откопчана. Ударили су ме Ќош пар пута и носили на рукама. Дечака као да га Ќе обузела ледена хладно"а: где су га носили. Хо"е ли се сада догодити наЌгоре?
  Заиста, дечака су вукли негде доле. И што Ќе чудно, постало Ќе топлиЌе. АндреЌка се одЌедном осети много веселиЌе: где Ќе наш, ниЌе нестао! И он "е се изву"и из ове збрке.
  Носили су га уз степенице, полако га спуштали! НаЌзад дечак осети да Ќе влага уступила место суви. Џелати су однели дете у прилично пространу собу. Истина, зидови су изгледали злокобно, на ®има су висили различити и фантастично обликовани инструменти. Дечак Ќе видео неколико ужарених камина и направу у облику сталка. Било Ќе и много стриЌа и разних предмета муче®а. АндреЌка одЌедном осети тежину у стомаку, нешто убоде!
  Ово Ќе страх! Дечак Ќе разумео, ни у ком случаЌу не би требало да подлегне!
  Босоноги АндреЌ се напео. У сали су седели СС пуковник и ве" позната жена, она коЌа Ќе учествовала у хвата®у дечака. Пионир Андреика Ќе пребледео, Ќасно Ќе да га чека тешка судбина ако "е испитивати дете, окорели ¤елати. Не, он им никада не би попустио, чак и када би морали да викну ни помисао, ни звук! Али само ако може да се носи са тим.
  СС пуковник упита:
  - Име!
  АндреЌ Ќе "утао. Бацили су га бичем. На леђима Ќе црвена трака. Пуковник СС, поновио Ќе поново:
  - Реци име бебе!
  ОчаЌна АндреЌка Ќе злобно одговорила:
  - єа сам мали Ста ин!
  СС пуковник Ќе фркнуо.
  - То Ќе кучкин тон! Изгледа да жели чврш"и однос.
  Илса Ќе рекла:
  - ХаЌде да испржимо клинцу штикле.
  СС пуковник упита:
  - Наведите имена своЌих саучесника и у овом случаЌу "емо вас пустити!
  Руслан Ќе, као прави пионирски хероЌ, одговорио:
  - Цео совЌетски народ су моЌи саучесници, од старца до детета!
  СС пуковник Ќе звиждао:
  - Да, ти си тврдоглаво створе®е! Не разумеш да можемо да те убиЌемо!
  Светле"и плавим очима, АндреЌ Ќе одговорио:
  - Нацисти могу да убиЌаЌу, али оно што не могу Ќе да одузму наду у бесмртност!
  Пуковник Ќе повикао:
  - Почети!
  Босоног и ра®еног, Руслана су покупили, конопце пресекли, а завоЌе без церемониЌе откинули. Дечак Ќе дахнуо. Руке вратио, и довео себе до полице. Пребацили су конопац преко руку. Пуковник Ќе повикао:
  - Изврни дериште зглобове!
  Конопац се развукао до самог врха. АндреЌка осети паклени бол у свом ра®еном рамену и засте®а:
  - Мама! То Ќе страшно!
  Пуковник се нацерио.
  - Ти "еш говорити!
  АндреЌка одмахну сЌаЌном главом:
  - Не!
  Дечаци су ставили тешке окове на босе ноге, а кости у раменима су им крцкале од страшног притиска. Пролила се крв. Бол Ќе био застрашуЌу"и, пионир АндреЌ Ќе пребледео, чело му Ќе било преливено зноЌем, иза уста му се зачуо нехотично сте®а®е, али Ќе ипак смогао снаге да каже:
  - Не! И опет не!
  Илса Ќе ставила челичну шипку у камин и рекла са осмехом:
  - Драги дечко, признаЌ се, а ми "емо ти дати чоколадице.
  Ра®ени АндреЌ Ќе викнуо:
  - Не! Не треба ми твоЌ пр ави ерзац!
  Илса Ќе вриснула:
  - Па ти и кучка!
  Затим Ќе из пламена извадила ужарену шипку и зарила Ќе у рану. Пионир Андреика никада раниЌе ниЌе доживео такав бол, застао Ќе дах, изгубио Ќе свест од шока.
  Илса Ќе, као искусан ¤елат, почела да му масира образе и врат, брзо Ќе привела дечака себи.
  - Не очекуЌте да "е дериште у спасоносном шоку на"и заборав!
  СС пуковник Ќе наредио:
  - Испеци му пете.
  СС ¤елати су одмах запалили малу ватру, пламен Ќе почео да лиже лепе, босе ноге детета. У међувремену, Илса Ќе поново забила усиЌану шипку у рану. СС лекар Ќе дечаку убризгао посебан лек како би акутниЌе осе"ао бол и спориЌе губио свест. Сада Ќе пионирку АндреЌку зап уснуо безгранични океан пат®е, Ќош гори од Дантеовог пакла. Два друга ¤елата почела су да забиЌаЌу усиЌане игле под дечакове нокте.
  АндреЌка, обузет страшном пат®ом, осе"ао се на ивици потпуног колапса. Али изненада, у полудели, пред ®им се поЌави Ста инов лик:
  - Шта да радим шефе? - упитао Ќе дечак.
  А Ста ин Ќе, смеше"и се белозуби, одговорио:
  - А шта друго пионир може да уради у овоЌ ситуациЌи! НемоЌ само да плачеш! Дубоко удахните и певаЌте.
  Пионир Андреика се натерао да се осмехне:
  - СлушаЌ вођу!
  Дечак се напео и силом, ломе"и се, али у исто време запевао Ќасним и снажним гласом, компонуЌу"и одмах у ходу:
  Пао у страшно фашистичко зароб еништво,
  Лебдим на таласима страшног бола!
  Али крваре"и, певао Ќе песме,
  На краЌу краЌева, неустрашиви пионир Ќе приЌате ски расположен са срцем!
  
  И ре"и "у вам чврсто ¤елати,
  Каква подла радост, напрасно си излио!
  Слаби "е ми ре"и да "утим,
  На краЌу краЌева, бол Ќе страшан и Ќедноставно ужасан!
  
  Али знам, чврсто веруЌем
  Фашизам "е бити бачен у амбис!
  Млаз злог пламена "е те преплавити,
  И сви коЌи су пали, радуЌу"и се, васкрсну"е!
  
  И наша вера у комунизам Ќе Ќака
  Летимо као соко, уздижемо се изнад свих звезда!
  Нека реке меда теку вино
  Цео свет, гласни рог чу"е савете!
  
  И машина коЌа чврсто стиш"е пионир,
  ПогледаЌ у небо, млади!
  И даЌ пример онима коЌи се колебаЌу,
  ТвоЌа кравата Ќе светла као каранфил!
  
  Ота¤бина за мене значиш све
  МаЌка и смисао свега младог живота!
  Пустивши тежак живот до сада,
  Наш народ страда под злим фашизмом!
  
  Али напрегните во у црвеног момка,
  П уни у лице пакленом кукастом разбоЌнику!
  Нека неприЌате и дрхте од беса,
  И би"е поражени од Црвене армиЌе!
  
  СССР света зем а,
  Шта Ќе народима дало комунизам!
  Како нам Ќе маЌка срце дала,
  За сре"у, мир, наду и слободу!
  Тако се храбро понашао хероЌ-пионир. И био Ќе достоЌан своЌе титуле, као пионир звучи поносно. Управо тако треба да се понаша сваки совЌетски дечак.
  ДевоЌке су се у међувремену попеле у гуштар. Запалили су малу ватру и освежили се. Две од девет девоЌчица нису могле да ходаЌу, а након указива®а прве помо"и, превиЌа®а, дале су им трофеЌни алкохол како их ране не би бо еле и девоЌчице заспале.
  Наташа Ќе уз осмех приметила:
  Све Ќе у нашем свету релативно. На пример, алкохол Ќе углавном отров, а истовремено лечи. ДевоЌке спаваЌу! И постало им Ќе много лакше!
  ВикториЌа Ќе мудро приметила:
  - Све Ќе на свету релативно... И Бог ниЌе анђео, а ђаво ниЌе ђаво!
  Вероника Ќе  утито одговорила:
  - Какво богоху е®е... О чему се ради?
  Црвенокоса ђавола Ќе логично приметила:
  - А о томе... У БиблиЌи Бог говори само Ќезиком наси а. єедан онда НоЌе нешто вреди. А ђаво? У ствари, о ®ему се не чуЌе много. У сваком случаЌу, чак и у БиблиЌи, Сатана више искушава него што убиЌа!
  Наташа Ќе рационално приметила:
  - Бог заиста воли наси е. Кра  Давид Ќе водио бруталне ратове. Савле Бог Ќе наредио да се истреби цео народ без изузетка: ук учуЌу"и жене, децу и стоку! Чудно Ќе говорити о милосрђу... Зар не мислите?!
  Вероника Ќе хтела да каже, али ми ништа добро ниЌе пало на памет. У ствари, нема шта посебно да се покриЌе. О НоЌевом потопу и сама Ќе много размиш ала. И ниЌе могла да нађе обЌаш®е®е, макар рационално, за такву суровост. Бог ниЌе уништио грех, ве" Ќе Хам осветлио, а НоЌе уопште ниЌе био светац. И ниЌе био проклет Хам, него Хаамам. Такође Ќе неЌасно. Уопште, цела ова БиблиЌа, посебно Стари завет, пуна Ќе неспоразума. На пример, єелисеЌ Ќе убио четрдесет двоЌе деце због такве ситнице да су га задиркивали због "елавости.
  Ово Ќе очигледно претерано! Урадите ово са децом. И тешко Ќе ово обЌаснити.
  И сама Вероника Ќе оклевала у религиЌи. Нисам знао ни коЌу веру да прихватим. Православ е ми се ниЌе превише допало: много спо аш®их ефеката, сЌаЌа, али све Ќе било некако хладно. Али ни баптисти нису давали одмора и мира. Хтели ми то или не, али религиЌа у сваком случаЌу захтева веру. А паметна девоЌка Ќе желела да све буде логично и да се сви краЌеви споЌе.
  Да би све изгледало рационално и исправно. И тако... Чак се и уче®е о вечним пакленим мукама чини претераним. НаЌгора ствар у паклу Ќе траЌа®е казни: пакла "е увек бити. И про"и "е милиЌарде милиЌарди година, а грешници "е и да е патити и патити. И то Ќе страшно! Шта Ќе вечност? МаЌмуну са повезом преко очиЌу лакше Ќе да куца БиблиЌу на тастатури него да чека вечност.
  Муче®е у паклу Ќе посебна тема. НиЌе грех мучити Хитлера дуже и Ќаче. Али шта ако тинеЌ¤ер оде у пакао? Уопште, како се човек може спасти ако греши. Чак и ако не делима, онда речима или мислима! А шта Ќе грех?
  ВикториЌа Ќе, видевши да Вероника "ути, поЌачала притисак:
  - Да, и у Открове®у єовановом... Чим Ќе живот на Зем и почео да се побо шава, како да сипамо погуб е®а на планети Зем и. И тако мучити цело човечанство. И шта се може ре"и?
  Вероника Ќе оштро одговорила:
  - И"и "еш у пакао - зна"еш!
  Стееленида Ќе прекинула препирку:
  - Сви спаваЌте! ПредстоЌи Ќош много посла!
  ДевоЌке су во но затвориле очи. Но" Ќе лети прилично топла, а ратници су се скупили и заспали Ќедни другима.
  Вероника Ќе са®ала да Ќе у свету футуристичке буду"ности. Ходаш улицом, а тротоари се кре"у као река. И шарени аутомобили лете изнад ®ега. И свуда Ќе пуно пионира са црвеним краватама. А ова деца лете и врте се као мо ци. И сви се смеЌу, церекаЌу.
  Вероника Ќе махнула рукама и полетела. Она Ќе као лептир, и чуЌе се како ЌоЌ крила лепршаЌу. А ти летиш сам, летиш ... А около су тако светле боЌе. Ку"е су огромне, разнобоЌне, окречене као колачи. И пуно статуа - разних фантастичних животи®а. Све Ќе тако лепо. єедна од зграда подсе"а на колач од сира опточен диЌамантима. И лете"и та®ири се окре"у око ®ега. Светле наран¤асто и даЌу заслеп уЌу"и одсЌаЌ.
  єош Ќедна зграда у облику седам ракова коЌи стоЌе Ќедан на другом. Штавише, сваки рак Ќе различите боЌе, а кан¤е светлуцаЌу драгим каме®ем. А авион: тако леп и елегантан. Неки од ®их немаЌу фиксан облик, ве" се кре"у у простору као мр е.
  Други су, напротив, структурирани. Подсе"а на паху е, тако беспрекоран геометриЌски облик. Зашто не лепота и оличе®е естетике.
  Али зграда се лебди у ваздуху, и подсе"а на орла са преобученим крилима, само као да Ќе направ ена од кристала. И к ун сиЌа Ќаче од диЌаманта, а можда чак и сунца.
  А шта Ќе са структуром на врху, коЌа има цео аквариЌум са чудесним морским животи®ама. И рибе са сребрним кр уштима и дугим, златним пераЌима. И има толико других створе®а тамо. И, такође, као да Ќе опточен драгу има. И медузе даЌу све дугине боЌе.
  До Веронике Ќе долетела девоЌка у црвеноЌ кравати. Изненађена, упитала Ќе:
  - єесте ли одрасли?
  Вероника Ќе са осмехом одговорила:
  - Да зашто?
  Пионир се закикота и одговори:
  - Ништа добро! Ако сте одрасли, онда "е вас хиперзмаЌ одвести.
  звижди Вероника.
  - Вау! А Ќа сам мислио да си комунизам!
  ДевоЌка са црвеном краватом тужно климну главом и гласно одговори:
  - Заиста имамо комунизам! Производи су бесплатни, роба бесплатна, апсолутно све постоЌи. Од конзола за игре до виртуелних кацига. - климнула Ќе девоЌка, и цврку"у"и отресла провидну, кристалну папучу. - ПогледаЌ ово дрво.
  Заиста, у близини зграде у облику четири астре коЌе стоЌе Ќедна на другоЌ, растао Ќе храст са златним листовима. А на ®ему су расли колачи, колачи и разни кулинарски производи. Тако пухасто и лепо.
  Вероника Ќе задив ено узвикнула:
  - То Ќе сЌаЌно! какво дрво...
  Пионирка Ќе климнула главом и у ®еноЌ руци се поЌавила торта. ДевоЌка Ќе цвркутала.
  - Покушати! Укусно!
  Вероника Ќе прогутала слатко месо торте. Окус Ќе заиста био тако нежан, приЌатан, као да у устима цвета стакленик. И како Ќе све то сЌаЌно.
  Вероника Ќе искрено признала:
  - Никада нисам Ќео ништа бо е!
  Пионирка се насмешила и, показавши своЌе бисерне зубе,  утито одговорила:
  - И на исти начин, у пунолетству, тачниЌе, када постанемо тинеЌ¤ери, прождире хиперзмаЌ. Управо Ќе то трагедиЌа нашег великог народа!
  Вероника рече одлучно, стисну песнице и удари босом ногом у ваздух:
  - Освети"у се змаЌу! Спреман сам да се борим са ®им!
  Пионирка Ќе пуцнула прстима десне руке. И у ваздуху се поЌави оштар мач. Велики и светлуцави. Оштре ивице, а ®егова оштрица Ќе горела као да Ќе направ ена од звезда.
  Вероника испружи руку. Мач Ќе ушао сам, а ратник га Ќе стиснуо. Она Ќе са узбуђе®ем рекла:
  - Бори"у се за Ота¤бину... Уз БожиЌу помо", зарад народа!
  Пионирка Ќе  утито одговорила, па чак и искрила из ®ених бисерних зуба:
  - Нема Бога! Све су то  удске предрасуде!
  Вероника Ќе тешко уздахнула.
  - Ох! Опет... И ево безбожног царства...
  ДевоЌка Ќе енергично одговорила:
  Немамо кра евство! Имамо демократиЌу! Сенат и конгрес управ аЌу, а два конзула, момка и девоЌку, бираЌу сви народи на годину дана. - Пионир Ќе ударила ципелом у празнину, толико да Ќе зазвонило. Затим Ќе гракнула. - Комунизам Ќе власт народа, а не култ поЌединца какав Ќе Ста ин!
  Вероника се делимично сложила:
  - Ста ин Ќе заиста дозволио да га превише хвале! Треба да буде бар мало скромниЌи!
  Пионир Ќе затресла своЌу гримизну кравату и викнула, подижу"и десну руку:
  - Пионеер Ќе увек спреман! Поби"емо сву стоку!
  Вероника ниЌе могла да одоли да не пита:
  - И колико имате година?
  ДевоЌка се насмешила и  убазно одговорила:
  - Двеста двадесет пет!
  Вероника зазвижди и заколута очима.
  - Да?
  ДевоЌка Ќе направила озби ну гримасу и рекла:
  Растемо веома споро! Од рође®а до апсорпциЌе змаЌа, прође нешто више од хи аду година!
  Вероника Ќе викнула, лепршаЌу"и своЌим буЌним, црним трепавицама:
  - Баш као вечно дети®ство! Као у баЌци!
  Пионир Ќе тужно рекао:
  - Ово Ќе баЌка, само страшна... Да ниЌе било змаЌа, генерално бисмо били бесмртни и не бисмо познавали старост!
  Вероника Ќе наглашено рекла:
  - Комунизам Ќе царство вечне младости!
  ДевоЌка Ќе одмахнула златном главом и цвркутала:
  "А сад, молим вас, отпеваЌте нам нешто!" Да буде забавниЌе!
  Са свих страна деца су почела да лете до Веронике. Дечаци, девоЌке, сви лепи, у елегантноЌ оде"и. И зазвониле су сребрнастим гласовима, тако приЌатним, и дивно лепим.
  - ПеваЌ цвет! Не стиди се! Ви сте Ќедноставно невероватни!
  И Вероника Ќе слетела на покретну стазу, и играЌу"и по ®оЌ своЌим босим, грациозним ногама, одушев ено и величанствено свираЌу"и своЌим гласом, певала;
  єа сам "ерка ота¤бине светлости и  убави,
  НаЌлепша комсомолка ...
  Иако Фирер гради реЌтинг на крви,
  Понекад се осе"ам неприЌатно!
  
  Ево Ќедног веома славног века ста инизма,
  Кад све около блиста и блиста...
  Поносан човек раширио крила -
  И Абел триЌумфуЌе, Каин Ќе отишао!
  
  РусиЌа Ќе моЌа домовина
  Иако се понекад осе"ам неприЌатно...
  А Комсомол Ќе Ќедна породица,
  Мада босоног да идем стазом оштро!
  
  Фашизам стрмоглав напао ота¤бину,
  Оч®аци овог вепра, биЌесни су оголили зубе...
  Бесни напалм сипао са неба,
  Али Бог и сЌаЌни Ста ин су са нама!
  
  РусиЌа Ќе Црвени СССР,
  Мо"на велика Ота¤бино...
  Узалуд шири своЌе кан¤е, господине,
  Сигурно "емо живети у комунизму!
  
  Иако Ќе почео велики рат,
  И много крви Ќе проливено...
  Ево велике зем е коЌа се грчи,
  Од суза, пожара и великог бола!
  
  Али веруЌем да "емо оживети ота¤бину,
  И поди"и "емо совЌетску заставу изнад звезда ...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Велика, светла РусиЌа!
  
  Ово Ќе моЌа домовина
  Не постоЌи нико у целом универзуму, лепши Ќе ...
  Иако Ќе Сотонин пени дотрчао,
  Наша вера "е Ќачати у овим страда®има!
  
  Као што Ќе то урадио самопроглашени Хитлер,
  Успео Ќе да заузме Африку одЌедном...
  Откуд фашизму толика снага
  Зараза се проширила Зем ом!
  
  Толико Ќе Фирер заробио много,
  А чак и не мери...
  Шта Ќе разбоЌнички роЌ створио,
  Изнад ®их, гримизна застава виЌори кошмар!
  
  Такви фризови су сада Ќаки,
  НемаЌу "Тигрове", али су тенкови гори...
  И погодио Адолфа снаЌпером у око -
  ДаЌте нацистима Ќаче банке!
  
  Што не можемо, уради"емо у шали,
  Иако босоноге девоЌке на хладно"и ...
  ОдгаЌамо веома снажно дете,
  И гримизна, лепа ружа!
  
  Иако се неприЌате  труди, Ќури у Москву,
  Али девоЌке голих груди устадоше...
  Ударимо митра езом из косе,
  ВоЌници отпуштаЌу родбину!
  
  Направи"емо РусиЌу изнад свега,
  Зем а коЌа Ќе у свемиру Сунца лепша ...
  И би"е убед ивог успеха,
  Наша вера "е Ќачати у Православ у!
  
  И веруЌте мртвима, васкрсну"емо девоЌке,
  Или силом БожиЌом, или цветом науке...
  ОсвоЌи"емо пространства свемира,
  Без свих одлага®а, подла досада!
  
  Мо"и "емо да учинимо ота¤бину хладном,
  Подигнимо трон РусиЌе изнад звезда...
  Ти си бркати Фирер,
  Шта замиш а себе без аспеката зла као месиЌу!
  
  Направи"емо ота¤бину као дива,
  Шта "е се десити, као Ќедан монолит...
  ДевоЌка Ќе устала заЌедно на канапу,
  Уосталом, витезови су непобедиви у биткама!
  
  Спасите велику Ота¤бину
  Тада "еш добити награду од Христа...
  Бо е да Свемогу"и прекине рат,
  Иако се понекад треба храбро борити!
  
  Укратко, битке "е ускоро замрети,
  Борбе и губици "е се завршити...
  А витезови су велики орлови,
  Од рође®а сви воЌници!
  
  
  
  
  
  СТРАСТ ЦАРА ДИОЛЕКТАНА
  Цар Диолектан ниЌе поднео оставку, ве" Ќе остао на престолу и владао великим Римским царством. Успео Ќе не само да консолидуЌе Рим, ве" и да порази ПартиЌу. Поред тога, Диолектан Ќе имао сина коЌи Ќе наследио престо - осниваЌу"и династиЌу Диолектан. Сам цар коЌи Ќе успоставио Доминанту живео Ќе седамдесет и Ќедну годину и успео Ќе да у потпуности поврати стабилност и оживи царство. Његов син ОктавиЌан наставио Ќе ток просперитета и експанзиЌе. НаЌважниЌе Ќе било да се ниЌе поЌавио цар Константин и да хриш"анство ниЌе постало државна идеологиЌа и религиЌа.
  А ово Ќе озби но... Постепено, Христова религиЌа Ќе почела да Ќе®ава и слаби. А у Риму Ќе паганство претрпело извесну модернизациЌу.
  ПоЌавио се главни Бог - Хрон, коЌи Ќе створио и друге богове и свемир.
  Римско царство се развило... Мрачни век никада ниЌе дошао. И наука се развиЌала много брже... А ве" 1200. године нове ере, од рође®а Христовог, коЌе се природно ниЌе славило, ве" Ќе био дан Сунца, догодио се први лет  уди на Месец. А тридесет година касниЌе, светско царство Рима почело Ќе да лети на Марс.
  Олег Рибаченко се преселио у оваЌ период у времеплови, тачниЌе уз помо" временске бомбе. То Ќе био алтернативни ниво прошлости. Где само Диолектан ниЌе отишао у пензиЌу пре свог времена. И основана Ќе нова, славна династиЌа.
  Али тек Ќе 1230. А 1. маЌа почи®е експедициЌа од пет звезданих бродова на Марс.
  Цела планета Зем а Ќе под контролом Римског царства. Наравно, владаЌу ред и благоста®е. И такође преовладава римско право. А сам Рим Ќе престоница света!
  Олег Рибаченко - обичан дечак од око дванаест година у шортсу и голог торза, шета улицама града.
  ОваЌ Рим Ќе веома леп. Неке улице у овом граду се ве" кре"у, а асфалт тече. Дечак Олег се смеЌе. Ропство Ќош увек постоЌи у старом Риму, и он би могао бити заме®ен за младог роба.
  Вож®а кроз град и аутомобиле. Само не на моторе са унутраш®им сагорева®ем, ве" на електричне. И много Ќе чистиЌе и практичниЌе. Аутомобили су углавном у облику сузе и веома елегантни. БоЌе су светле и веома импресивне.
  Дечак Олег одлази себи и звижди, уживаЌу"и у свежем ваздуху и погледу на високе ку"е са рекламним постерима. Сасвим модеран град са колосалним небодерима. Само што Ќако личе на палате и веома су лепе. ВишебоЌни са вештачким драгу има.
  Олег га узе и голим прстима босих ногу ухвати муву и зацврку"е:
  - Комунизам, комунизам,
  Само горе, не доле!
  єедан од аутомобила коЌи Ќе пролазио био Ќе као плави кит. А са ®еног врха Ќе извирала висока фонтана. А ®ени млазници су светлуцали диЌамантима. Изгледало Ќе прелепо. Протрчала Ќе девоЌка, у краткоЌ туници, и босих ногу. Деца су углавном била боса. Време Ќе топло, а асфалт Ќе огледалан и не мр а ђонове. Истина, боса деца су она коЌа имаЌу низак друштвени статус. Иму"ниЌи носе сандале.
  Момци робови у кратким панталонама трче около, препланули и миши"ави, чисте улице.
  Иако су тако чисти. Роботи су ве" вид иви.
  Ропство изумире у Риму. Техника истискуЌе робове. Много Ќе портрета супер-цара, као и Диолектана и ®еговог сина Октовина. Пото®и су заузели многе зем е, ук учуЌу"и Кину.
  Олег Ќе огладнио и отишао до машине. Зацвилио Ќе:
  - Робе, мораш да платиш да би добио сладолед!
  Олег Ќе извадио кра евски цхервонет и показао на скенер!
  Као одговор, шкрипа и шака сребрних новчи"а, заЌедно са сладоледом у чоколади.
  Олег Рибаченко Ќе почео да лиже сладолед, и цвоко"у"и уснама, гугутао:
  - Живела домовина! И стари Рим!
  У ваздуху се осе"ала свечаност. Управо Ќе обЌав ено да Ќе пет бродова успешно лансирано на Марс. И да "е за неколико неде а летети.
  Олег Ќе Ќео сладолед. И голом, округлом, очврслом петом притискао Ќе ивич®аке на циглу. Био Ќе мало повиЌен, ниЌе био крхак, али отпоран.
  Дечак Ќе завршио сладолед и кренуо да е. На пример, можете погледати иза зграде у облику шаргарепе са латицама астера. И рецимо само импресивно.
  Што више шаргарепа Ќе висока пола ми е. Овде се заиста има шта видети.
  Олег Ќе скочио и окренуо грамофон у ваздух. Био Ќе веома згодан, а Ќедна од жена, коЌа Ќе изгледала у четрдесетим годинама, повикала Ќе:
  - Дођи до мене!
  Дечак Ќе притрчао ®оЌ... Жена Ќе почела да га милуЌе по препланулим, миши"авим грудима, говоре"и:
  - Како си леп дечко, светли, а обрве су ти тамне. Можда можеш да полижеш брадавице моЌих груди?
  Олег се насмеЌао и одговорио:
  - єа могу! Али за ово имате златник!
  Жена климну главом.
  - Ради Ќезиком и доби"еш!
  И скинула Ќе ха ину. Њене груди су биле велике и буЌне. Олег Ќу Ќе по убио и почео да лиже брадавицу Ќезиком. Прилично Ќе приЌатно, иако Ќе жена мало стара за дечака. Иако Ќе Олег ве" толико година да Ќе изгубио броЌ. Али ипак вечни дечак.
  У међувремену, жена га Ќе осетила, па чак и сломила мушко савршенство. А дечак Ќе веома велик. И како Ќе почело да се диже усправно.
  И кренуло Ќе узбрдо...
  Тад су се поЌавила два полицаЌца коЌи су повикали:
  - Не води  убав на улици!
  Жена Ќе бацила златник Олегу и рекла:
  - Зове ме муж хитно на мобилни! Али среш"емо се поново, сигурно "емо се срести!
  Олег се осмехнуо. Колико Ќе хи ада жена имао. И сви су били сре"ни. Штавише, коЌа Ќе предност спо а бити дечак? Друге жене са дететом се осе"аЌу много стариЌе и радо пла"аЌу новац за секс. Што Ќе и корисно и веома приЌатно осе"ати се као мушка проститутка. Многи  уди су вероватно  убоморни на ®ега. єако Ќе добро када те жене упуцаЌу.
  У реду, да видимо супер град. На пример, зграда коЌа има позла"ене зидове и личи на круну. Рецимо само да Ќе веома кул. Или друга структура коЌа личи на божи"но дрво. А у исто време на ®ему има толико играчака и венаца, само неукус. И све Ќе тако лепо и информативно.
  Дечак Ќе мало убрзао корак, ®егове голе, округле потпетице су б еснуле.
  Олег Ќе гледао како Ќе, на пример, роби®а бичевана. Била Ќе потпуно гола, а момци у панталонама су бичевали са обе стране. Неколико десетина  уди уживало Ќе у спектаклу пребиЌа®а голог роба бичем. Неки од дечака су чак завукли руке у панталоне. И било Ќе Ќедноставно смешно.
  Олег Ќе узео и запевао:
  - ДуваЌ, дуваЌ, Ќош Ќедан ударац, Ќош Ќедан ударац, и сад,
  Голу девоЌку бичуЌу, а могу да Ќе ударе песницом у уста!
  Да, било Ќе забавно. ДевоЌке су бичеване и тучене по леђима, боковима и босим петама. И изгледало Ќе веома експресивно и цоол.
  Олег Рибаченко Ќе поново осетио ерекциЌу у панталонама. Позвала га Ќе жена од тридесетак година, прилично лепа. А када Ќе дечак, и веома ре ефних миши"а, притрчао, она Ќе залаЌала:
  - ХаЌде, води  убав са мном!
  Олег климну главом... Жена забаци тунику и рашири своЌе витке ноге. Вечити дечак Ќе без размиш а®а ушао у ®ега и почео да ради. Чули су се слатки Ќауци.
  Олег промрм а:
  - Плати!
  Она му Ќе бацила златник са портретом цара. Дечак Ќе радио.
  Олег се, међутим, присе"ао како Ќе био у специЌалноЌ школи, прегледале су га медицинске сестре, било Ќе то тако живо се"а®е.
  И Ќош сЌаЌниЌи када Ќе био у Риму, али са незнатном маном када Ќе постао много ма®и и слабиЌи. Ово Ќе била паклена авантура.
  Олег Рибаченко Ќе наставио да се пе®е. Скренуо Ќе уз стазу и заобишао велико старо дрво. Да би се на кратак пут стигао до другог паш®ака, требало се попети више на планину, а затим, заобишавши га, пре"и другом стазом. Дечак Ќе ходао више од сат времена. Фарма на коЌоЌ Ќе одрастао, остаЌу"и као роб целог живота, постала Ќе прилично мала. Било Ќе Ќасно вид иво, али дете Ќе лутало не освр"у"и се. Никада ниЌе тако гледао када Ќе био на путу. Више му се допало овако: да не гледа и не мисли на оно неприЌатно, па и страшно, што Ќе остало иза ®ега.
  Гуштери су се греЌали на глатком каме®у. Вилин ко®иц кружио Ќе по трави. Мишеви су пузали у сенци борова и листопадног дрве"а.
  "На широким по има много дана жудео сам међу ко®има, међу овцама чекао сам Ќутро, заспао сам са козом поред себе", вртеле су се у се"а®у Олега Рибаченка речи чобанске песме. Чуо га Ќе хи аду пута у свом кратком безбоЌном животу. И знао Ќе Ќош пар сличних песама.
  Дечаков стомак, готово увек мучен глађу, у овом часу Ќе био миран. Дете Ќе навикло да заборав а на храну када Ќе ниЌе било. Оно што Ќе Ќео уЌутру ускоро "е постати далека успомена. Морали смо да идемо цео дан и целу но". Дошавши до пастира увече, беба Ќе уЌутру требало да се врати на фарму.
  Птице су певале около, а сунце и лагани ветар топлином су миловали густу косу Олега Рибаченка. "уте"и ве"и део Ќутра, дечак-роб смогао Ќе снаге да несувисло пева. У звуцима туге, невешто сатканоЌ од речи, сада Ќе нашао утеху. Постепено Ќе дечиЌа песма постаЌала све ма®е тужна. Било Ќе у ®оЌ нота радости, природних у тренуцима сигурности и мира. Дечак Ќе кренуо напред, не приме"уЌу"и ништа. Сачекао га Ќе пропланак ишаран бобицама, прохладна вода краЌ потока и таЌна сре"а роба - само"а.
  Код шикара див их малина дете застаде. Не престаЌу"и да пЌевуши, поче да бере и Ќеде киселе бобице. Сада га ништа ниЌе бринуло. Пре три године, као беба, нашао Ќе ово место препуно толико укусних ужитака.
  Зреле бобице привукле су тамну боЌу. Нису биле велике, а шипражЌе густо. СвоЌе плодове су штитили оштрим тр®ем. Дете Ќе покушавало да се не огребе. Вадио Ќе Ќедну бобицу за другом из зеленог бод икавог облака. Малине су се топиле на Ќезику. Пролио Ќе кисели сок у устима. Напунио ми ноздрве слатким мирисом.
  Дечак Ќе прелазио из Ќедног грма у други. ОдЌедном Ќе осетио да престаЌу шарени звуци инсеката. НечиЌе брзе снажне руке, пробиЌаЌу"и се кроз жбун, зграбише га. єедна тешка мушка шапа ухватила Ќе дете за врат, а друга му Ќе болно стиснула уста. Руке су оштро повукле Олега Рибаченка. Осе"ао Ќе бол од многих огреботина коЌе Ќе добиЌао. Стара туника Ќе напукла.
  Тело дечака се одмах нашло иза жбу®а. Ванзема ска сила га Ќе немилосрдно носила кроз трновите шипражЌе.
  Две црвенкасте, дубоко усађене очи зариле су се у лице престрав еног зароб еника. Клинцу се учинило да вире из риђе браде. Човекове дебеле усне су се чврсто стиснуле. Лице Ќе постало Ќош страшниЌе. Изгледао Ќе као мо"но чудовиште, мирисао Ќе на дим, зноЌ и спа ено месо. Преко жутосиве кошу е носио Ќе шко ку од грубе коже са нашивеним плочама од рога. О поЌасу му Ќе висио тежак мач. "РазбоЌници!" уплашио се клинац. "Ово су разбоЌници!" Срце му Ќе пуцало.
  "Имам те, Романе", зарежао Ќе човек-брада тихим гласом. - ХаЌде момци! Брже, у име му®е Перунове! Потез!
  - Како ухватити зеца. Знаш, ловче!
  - Знао сам да "емо имати сре"е. Било Ќе таквих знакова, добрих, - додао Ќе други, промукли глас. - Тестер за оклоп кор®аче...
  Затрептале су очи зароб еног детета. Клинац Ќе приметио Ќош три разбоЌника. ДвоЌица су пришла, пробиЌаЌу"и се кроз жбу®е. На раменима су носили стрелице. Дечак Ќе схватио - ова двоЌица су га чекала у трави. Ако би успео да побегне из кан¤и црвенобрадог, они би без много труда зауставили бегунца. Тре"и Ќе стаЌао десно од насилника коЌи Ќе г®ечио Олега Рибаченка. У рукама су му били лук и пар стрела. По страшном изгледу  уди коЌи су га ухватили и неразум ивом говору, дечак Ќе погодио да ниЌе међу поданицима хриш"анске ВизантиЌе.
  - Варвари! покушао Ќе да промрм а од ужаса.
  Клинац Ќе чуо много страшних прича од пастира о  удима коЌи су долазили преко Дунава да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Речено Ќе да се, побесневши, претвараЌу у вукове и да чак могу да ходаЌу под водом. Такође су рекли да су варвари у ста®у да се претворе у змиЌе и да пузе било где. Увек изненадни у нападу, похлепни за пленом, див аци из пастирских легенди нису ништа опростили и никог нису оставили у животу. Олег Рибаченко Ќе такође чуо да див и  уди пиЌу крв хриш"ана и жртвуЌу бебе. Луди ужас Ќе одмах обузео дечака, чим Ќе схватио у чиЌим Ќе рукама. - Спаси ме, Господе! - пролетЌело Ќе кроз главу дЌетета. Дрвени крст на грудима Ќе требало да испуни своЌу сврху: да заштити од нево е. Како би другачиЌе?
  "Романе", закикота се седокоси млади" спуштаЌу"и коп е.
  "Веома Ќе патетичан", приметио Ќе други ратник, чиЌе су слепоочнице биле прекривене плавим реповима. - Као миш. Само не шкрипи.
  "Да, уста су му стегнута", блесну млади варварин са сребрном минђушом. - Волео бих да видим како шкрипиш затворених уста.
  - Види, ниЌе он то урадио - храбар човек.
  - Прилично шмркава. Нигде се не уклапа.
  Олег Рибаченко Ќе прекинуо своЌа се"а®а. Жена, коЌа Ќе доживела неколико Ќаких оргазама, се исцрпила и заспала.
  Дечак Ќе узео од ®е торбицу са златницима и кренуо да е. Расположе®е му се поправило... Сада Ќе морао мало напредовати у времену.
  Прошло Ќе Ќош сто година 1330... Човечанство се ве" настанило у Сунчевом систему. А свемирски бродови су ве" достигли брзину светлости и покушаваЌу да истраже звездане системе.
  Рим Ќе израстао у колосалну метрополу. А на небу су милиони летелица.
  Олег Рибаченко трчи низ улицу и види хорде дечака и девоЌчица како Ќуре преко ®ега одозго.
  Зграде около су Ќош ве"е и величанствениЌе. И све Ќе тако лепо.
  Олег Рибаченко Ќе радо певао;
  Ми смо витезови - мач и ватра,
  ХаЌде да их све растргнемо као животи®е!
  Изда"емо рачун - стигла Ќе казна,
  Не постаните наш папагаЌски витез!
  
  Постат "емо кул као орлови
  ОдЌедном да пометемо разне зле духове!
  УпознаЌте наше кул синове ота¤бине,
  ОдбацуЌемо наш изазов у вечност!
  
  Како дивно бесни рат
  У коЌоЌ горе народи...
  Сатана Ќе дошао из подземног света ради нас,
  Иза ®ега штап фашистичких наказа!
  
  Да"емо девоЌкама тешко у лице,
  Сломи"емо нацисте као грану...
  И тада "е наш воЌник постати господар,
  Нека величанствено цветаЌу маЌске руже!
  
  Постигните, у ста®у смо да знамо много,
  Подигни своЌе мо"и изнад звезда...
  И тако се велики ратник бори и усуђуЌе,
  Направи"емо прете"е гробове!
  
  ГледаЌ, тада "е бити ратник,
  Све Ќе ново и као Ќавор...
  И веруЌем да "е нас нево а мимои"и у борби,
  Постаните витез, искусни борац!
  
  Овде Ќе снажним ударцем покосио цео пук,
  А са ®им су натоп ена два пука ...
  И Фирер змаЌа, тако да Ќе гадни мртав,
  А ми смо славне ми е до звезда!
  
  Овде Ќе КаЌзер пустио сузу од страха,
  Молим се за твоЌу милост!
  Имамо много насилних сила,
  Би"емо у пуноЌ оде"и!
  
  Када уђемо у оваЌ Берлин са три боЌе,
  И цар НиколаЌ постаЌе Бог,
  Народ "е одлучити пут у бесконачности сила,
  Не судите монарху тако строго!
  
  Не"е тада нестати нево а око ота¤бине,
  Величина "е бити Сунце...
  КаЌзерова зла хорда "е се распршити,
  Нека срце куца у клонулу!
  
  Са лепом девоЌком, славно пролазимо,
  Кроз наша руска пространства!
  И би"е нам сЌаЌно са породицом заЌедно,
  ВеруЌем да "е сре"а ускоро до"и!
  
  НОВА КАРИєЕРА БОБИєА ФИШЕРА
  Боби Фишер Ќе пристао на реванш са Борисом Спаским. А Американци су могли, као изузетак, да пробиЌу ову освету, али по старим правилима. Али наградни фонд Ќе био висок - рекорд у историЌи шаха. А меч се одиграо у САД. Борис Спаски Ќе пре овог меча успео да постане шампион СССР-а. И поново се попео на ранг листи. А сада се Боби Фишер поново бори. А ово Ќе веома интересантно.
  Боби Фишер Ќе направио своЌ први потез са пешаком Д-два, Д-четири. И применио Ќе новину, брзо стекао предност и победио. У другом гему Спаски Ќе дао Е-два, Е-четири. Фишер Ќе по навици играо СицилиЌанску одбрану, а овде Ќе изненађе®е ЗмаЌева вариЌанта. РаниЌе се таква вариЌанта ниЌе сретала у ФишеровоЌ пракси. И тако Ќе Боби развио снажан напад на кра а Спаског и завршио ствар шах-матом.
  И у тре"ем гему, опет изненађе®е - Фишер се вратио на Е-два - Е-четири. Спаски Ќе прихватио изазов и отишао на отворену вариЌациЌу и био под разорним нападом. Очигледно, ниЌе очекивао такву агилност од Фишера. А у линиЌскоЌ игри, сам Спаски Ќе играо Д-два, Д-четири. На шта Ќе Фишер искористио Кра еву индиЌску одбрану и очигледно Ќе пронашао побо ша®е. И поново набио Спаског. И у петом гему, Фишер Ќе неочекивано одабрао отвара®е РетиЌа. Спаски ово очигледно ниЌе очекивао. И он Ќе прилично брзо добио тешку, а затим потпуно изгуб ену позициЌу.
  У шестом гему Спаски Ќе поново бацио: Е-два, Е-четири. На ово Ќе Фишер узео че абинску верзиЌу СицилиЌанца, што се такође показало као изненађе®е и нанело пораз Спаском. И у седмом, Фишер се вратио на Е-два - Е-четири. А на отвореноЌ вариЌанти узео Ќе и применио Кра ев гамбит. И била Ќе то тешка одлука. Спаски Ќе поново пао под разорним нападом и изгубио... А осми Фишер Ќе поново изабрао ЗмаЌеву вариЌанту, и како би извршио притисак на противника. И опет мат напад.
  Спаски више ниЌе могао да контролише своЌе живце и обузела га Ќе равнодушност.
  Фишер га Ќе разбио резултатом тринаест - нула, што Ќе апсолутни рекорд за мечеве светског првенства. И ажурирао своЌу рекордну ЕЛО оцену.
  Десила се тако страшна и фантастична битка.
  Сада Ќе Боби Фишер стекао толико самопоузда®а да ниЌе побегао од АнатолиЌа Карпова. И прихватио Ќе изазов - да одигра меч до десет победа.
  Почео Ќе сукоб АнатолиЌа Карпова и БобиЌа Фишера. Рекордна конфронтациЌа две личности у историЌи шаха, каква се никада раниЌе ниЌе догодила.
  Фишер Ќе важио за Ќасног фаворита у првом мечу. Његов претходни пораз од Бориса Спаског Ќе био Ќедноставно невероватан.
  Али Карпов Ќе млађи и психички стабилниЌи.
  Међутим, све Ќе релативно. Фишер Ќе у првоЌ утакмици, играЌу"и беле, изненађен. Применио сам отвара®е Соколског, што се сматра не баш тачним. Али фактор изненађе®а и Карпово стартно узбуђе®е одиграли су улогу. А Боби Фишер Ќе успео да дође до предности, коЌа се уобличила у спектакуларном нападу.
  У другом гему, Карпов Ќе ве" напустио потез Е-два, Е-четири и померио Ц-пешака напред... Фишер Ќе одговорио Е-5, и кренуо у игру. Карпов Ќе и да е био нервозан и упао Ќе у велике временске проблеме и био Ќе под тешким нападом Фишера и поново Ќе изгубио. У тре"оЌ игри, Боби се вратио на Е-два, Е-четири. Карпов Ќе изабрао отворену опциЌу. Очигледно се плашио СицилиЌанаца. Али ниЌе успео. Фишер Ќе поново нашао начин да заоштри борбу и добио снажан напад на кра а. И опет Ќе победио...
  АнатолиЌ Карпов Ќе очигледно отишао предалеко... Ипак, у следе"оЌ утакмици Карпов Ќе играо Е-два, Е-четири... Фишер Ќе играо СицилиЌанску одбрану и ®егову оми ену вариЌациЌу Наидрофа.
  АнатолиЌ Карпов Ќе био на удару, али Ќе и да е очаЌнички бранио, успео Ќе да одбиЌе напад и тешком муком сачува утакмицу без пешака.
  У петоЌ утакмици Фишер Ќе играо и Ц-два и Ц-четири, у Карповом стилу. Борба Ќе била оштра, али Ќе Карпов погрешио у великоЌ временскоЌ нево и и добио мат...
  У шестом сусрету, АнатолиЌ єевгениЌевич Ќе поново успео да направи нерешен резултат, али Ќе изгубио од Е-два, Е-четири у седмом сусрету. Резултат Ќе био пет-нула, што Ќе као да Ќе указивало на огромну супериорност БобиЌа Фишера. Треба напоменути да су Филипинци били забринути да "е меч на светском првенству бити прекратак. Али почевши од седмог састанка, Карпов се све тврдоглавиЌе опирао. Уследило Ќе осам ремиЌа. Док Фишер ниЌе искористио важно поЌача®е у СицилиЌанцу, ниЌе пробио АнатолиЌа Карпова... Резултат Ќе постао шест - нула... Али Карпов Ќе издржао. И коначно, играЌу"и црно, АнатолиЌ єевгениЌевич Ќе коначно прекинуо резултат. Фишер Ќе, изнервиран великим броЌем ремиЌа, отишао предалеко, превише жртвовао у нападу, а Карпов Ќе, наравно, успео да се извуче и остане са огромном материЌалном преднош"у. Али онда Ќе Боби добио двадесет осми, тридесети, тридесет други и тридесет четврти сет да би завршио меч са резултатом десет Ќедан у своЌу корист. У првом мечу, АнатолиЌ Карпов Ќе поражен поражаваЌу"им резултатом.
  После овог меча, Боби Фишер се вратио турнирима. Играо их Ќе са великим успехом. У Ќедном од ®их Ќе чак оборио А ехинов рекорд, одвоЌивши се од другог места за шест и по поена.
  Фишер Ќе одиграо и меч са Талом, коЌи Ќе слом ен сувим резултатом осам - нула. Освета за изгуб ени турнир кандидата.
  Али АнатолиЌ Карпов Ќе такође играо добро на турнирима. И поново Ќе могао да прође цео циклус, побеђуЌу"и у мечевима и стижу"и до Фишера. єош Ќедном, Боби Фишер Ќе фаворит за клађе®е.
  Али овога пута Фишер Ќе морао да се суочи са тврдоглавиЌим отпором АнатолиЌа єевгениЌевича. Меч Ќе траЌао четрдесет и Ќедну партиЌу, Фишер Ќе добио десет, Карпов три - и све три против ЗмаЌа, коЌи Ќе Боби играо за црне.
  Тако Ќе АнатолиЌ Карпов посекао ЗмаЌа и показао да се против Фишера може и треба борити.
  Фишер Ќе поново играо. Учествовао Ќе на ОлимпиЌади и 1980. успео да обори Кересов рекорд победивши у свих четрнаест партиЌа на првоЌ табли.
  1981. догодила се нова утакмица са Карповом. Овог пута Фишер Ќе успео да победи резултатом десет - четири. А меч Ќе траЌао четрдесет осам утакмица.
  А 1984. поново Ќе био меч. И овога пута ситуациЌа Ќе била тако тешка. Фишер Ќе ве" био у четрдесетим. Али Ќе ипак све исекао и победио без напора. И АнатолиЌ Карпов Ќе достигао своЌ врхунац. И тако Ќе почела жестока битка...
  У почетку Ќе Фишер преузео вођство. Постало Ќе четири нула. Онда Ќе Фишер освоЌио бод, па опет Карпов. Затим Ќе био Фишер и прошло Ќе четрдесет осам гемова, па Ќе уследила пауза од три месеца. Ограниче®е Ќе изабрано први пут. А резултат Ќе шест-два за БобиЌа Фишера. Након што Ќе меч настав ен. Карпов Ќе победио у четрдесет деветоЌ утакмици. Онда Ќе изгубио педесет другу и педесет тре"у. И Боби Ќе победио у педесет шестом гему, постигао резултат девет три, али Ќе грубо погрешио у педесет седмоЌ. И изгубио Ќе са белим и шездесет и другом, изгубио шездесет седам од црног. И изгуб ен у седамдесетоЌ, па чак и бели. Резултат Ќе био осам девет... После сериЌе ремиЌа и победе Фишера у седамдесет осмоЌ партиЌи, завршен Ќе наЌдужи меч у историЌи шаха.
  Тада се поставило пита®е отказива®а утакмице без ограниче®а. Многи су то желели.
  Али до сада Ќе ФИДЕ одлучила само да сма®и ограниче®е на тридесет шест утакмица.
  Карпов Ќе ве" Ќедном победио у мечу ГариЌа Каспарова. Победио Ќе резултатом четири - нула. Али други меч се показао тврдоглавиЌим.
  Карпов Ќе у почетку повео - два - нула, али Ќе грешио у Ќеданаестом гему, потом изгубио шеснаести гем, а после победе у деветнаестом гему Ќе Каспаров повео. Али победивши у двадесет другоЌ, Карпов Ќе изЌедначио. И победивши у двадесет четвртом са белим, изборио Ќе право на нови пети меч са БобиЌем Фишером.
  1987. нови меч против БобиЌа Фишера, коЌи има скоро четрдесет пет година. Али Боби не пуши, не пиЌе, бави се спортом и Ќош увек Ќе у одличноЌ физичкоЌ форми. Он Ќе ве" шестоструки шампион света, само Ќе Ласкер био вишеструки.
  Пета борба са Карповом Ќе супер борба. Боби Фишер Ќе спреман као и увек, али Ќе послед®и меч показао да ®егова супериорност ниЌе надмо"на...
  Борба Ќе протекла у тешкоЌ борби. После двадесет четири утакмице, резултат Ќе био четири - четири, затим Ќе у двадесет седмоЌ утакмици АнатолиЌ Карпов први пут повео у утакмици са Фишером. Чинило се да "е се десити сензациЌа, али... Фишер Ќе у наредних пет борби добио четири... И скор Ќе постао осам - пет у ®егову корист... Онда Ќош четири ремиЌа и граница Ќе исцрп ена. Пети меч наЌепичниЌег суче ава®а у свету шаха у историЌи. И Боби Фишер Ќе, као Емануел Ласкер, постао седмоструки шампион света. Али све иде у циклусима. Гари Каспаров, веома перспективан млади шахиста, отишао Ќе у политику. Да, перестроЌка, вишепартиЌски систем. Гери Кимович ниЌе стигао да постане светски шампион, а пошто нисте први, шах ниЌе толико интересантан као политика и ниЌе играо у мечевима кандидата. А АнатолиЌ Карпов Ќе неочекивано изгубио од младог ВишиЌа Ананда. Па, колико заиста можеш да добиЌеш све мечеве. Штавише, ИндиЌац Ќе успео да покупи к уч одбране Каро-Кана, коЌу Ќе Боби Фишеру тешко преломити.
  И сада су се челик и ватра споЌили у борби. Разлика у годинама између двоЌице шахиста Ќе двадесет пет година. Боби Фишер Ќе и да е велики и снажан и млад Ананд 1990. године. У наЌма®у руку тешка утакмица.
  Виши Ананд Ќе наравно веома талентован, али му недостаЌе стабилност. После осам ремиЌа добио Ќе девети гем, али Ќе десети изгубио присебност када Ќе налетео на уводну новину. Онда Ќе изгубио у Ќеданаестом. И пао Ќе под чврст стисак Фишера у дванаестом делу. Упрскао сам у тринаестом. Изгубио од ВишиЌа упркос предности у уводном и четрнаестом гему, промашио петнаестак шанси и изгубио шеснаесту. Пропустио сам своЌе шансе у седамнаестом и изгубио осамнаесту... А онда и двадесети гем. И двадесет тре"и и двадесет четврти су завршили меч. Боби Ќе победио Ласкера и победио резултатом десет према Ќедан. А Боби Фишер Ќе и да е шампион. Године 1993. одиграо се ®егов меч са Шортом, коЌи Ќе добио против Карпова. Иако Ќе Боби Фишер имао педесет година, био Ќе у форми. Како Ќе погодио Схорт. После петнаест утакмица, скор Ќе био осам - нула у корист Фишера. Али Схорт Ќе утопио резултат у шеснаестом делу. Али онда Ќе изгубио двадесет прву и двадесет тре"у утакмицу.
  И такође завршио десет - Ќедан. Боби Фишер Ќе тада одиграо меч 1996. године. Гатта Камски се ве" борио са ®им. ОваЌ шахиста био Ќе више од тридесет година млађи од Фишера. И веома упоран. Многи су желели тешку утакмицу. Али у почетку Ќе Боби Фишер самоуверено повео за пет поена разлике. Резултат Ќе постао шест Ќедан. Али тада Ќе Гатта Камски показао добре борбене квалитете. НиЌедан гем ®иховог меча ниЌе траЌао ма®е од четрдесет потеза.
  Резултат Ќе био седам - три после двадесет и четири утакмице... Затим сериЌа од десет ремиЌа. И Гата Камски Ќе поново победио, али Ќе у тридесет шестоЌ игри Боби Фишер повео. Боби Фишер поново побеђуЌе... А 1999. Ќош Ќедан меч са Владимиром Крамником - разлика од тридесет две године - ово Ќе велики Ќаз. А Боби Фишер има ве" педесет шест година. Он ве" има двадесет седам година на трону, а ускоро "е да обори Ласкеров рекорд. И у овоме. Више
  Десетоструки шампион света - ово се никада раниЌе ниЌе догодило у историЌи шаха.
  Боби Фишер Ќе, наравно, вековни шахиста, али Ќе ипак успео да укине лимит од тридесет шест партиЌа. А то Ќе ве" урадио нови председник ФИДЕ Кирсан. Али шта... Би"е нешто веома заним иво.
  Штавише, оваЌ меч "е бити скоро послед®и, само Ќош Ќедна освета ако победи Владимир Крамник, а онда се настав а нокаут систем.
  И тако Ќе почео меч... И од самог почетка изненађе®е - предвођен Владимиром Крамником. После петнаест утакмица резултат Ќе био два - нула у корист Владимира Крамника. Али онда Ќе Фишер добио три гема заредом и повео. Али Владимир се тешко борио. И успео Ќе да изЌедначи у двадесет првом гему... Затим се развукао низ ремиЌа... Све док Боби Фишер ниЌе победио у четрдесет другоЌ утакмици... У четрдесет седмоЌ Ќе победу славио Владимир Крамник , а у четрдесет осмоЌ поново Боби Фишер.
  Резултат Ќе био четири - пет у корист БобиЌа Фишера после наЌав ене паузе од три месеца. Шахисти су се одмарали. Боби Фишер Ќе и да е био фаворит. Утакмица Ќе настав ена. Прве утакмице завршене су нерешеним резултатом. Тек у шездесет седмоЌ утакмици Крамник Ќе коначно победио. Резултат Ќе постао пет - пет. Затим, у седамдесет седмоЌ, Крамник Ќе поново савладао Фишера и повео. Али Боби Ќе изЌедначио резултат у деведесет шестом сусрету и постало Ќе - шест - шест. ОваЌ меч Ќе поново одложен за три месеца, што Ќе ве" рекорд. Боби Фишер Ќе приметио: ово Ќе моЌа наЌтврдокорниЌа борба.
  Ево утакмице светског првенства, коЌа Ќе настав ена три месеца касниЌе. єош Ќедна сериЌа извлаче®а. У 120. гему Ќе коначно победио Боби Фишер... У 135. изЌедначио Ќе Владимир Крамник. И после сто четрдесет четири утакмице, резултат Ќе био седам-седам. Потом Ќе поново настав ена утакмица после тромесечне паузе. А онда Ќош Ќедан меч, до сто деведесет друге игре. А резултат Ќе био само осам - осам. Затим поново пауза од три месеца. И опет утакмица... После двеста четрдесет утакмица, резултат Ќе постао: девет-девет.
  Дошло Ќе до жестоке борбе до прве победе. После Ќош три месеца паузе. И тако су играли... СериЌа нерешених резултата. А ево две стотине осамдесет осме сериЌе. Боби Фишер Ќе играо белог и вратио се на Е-да, Е-четири. И Крамник Ќе прихватио изазов. И изабрао СицилиЌанску одбрану.
  Била Ќе то брутална борба до тачке потпуног униште®а. Уследила Ќе тако брутална размена удараца. Али у томе Ќе бесна, са убиствима личности. НаЌпре су бели имали предност, али онда црни преузимаЌу инициЌативу и уследила Ќе велика победа. И коначно, Владимир Крамник Ќе победио, престала Ќе хегемониЌа БобиЌа Фишера. И било Ќе Ќедноставно сЌаЌно!
  А Боби Фишер Ќе оборио Ласкеров рекорд.
  А ниЌе било времена да се игра реванш. СлучаЌ Ќе отишао у нокаут систем. Да, и Боби Фишер Ќе ве" дуго, и не жели више да игра. Иако учествуЌе на турнирима.
  Фишер Ќе освоЌио неколико турнира... И престао да игра.
  Гари Каспаров Ќе учествовао на председничким изборима у РусиЌи 2000. и 2004. године. А 2008. ниЌе прошао регистрациЌу. Након тога Ќе прешао у оштру опозициЌу Владимиру Путину. Владимир Крамник Ќе неко време био светски шампион, али Ќе потом изгубио меч од ВишиЌа Ананда.
  А онда Ќе дошла владавина Карлесона. 2010. године Боби Фишер и АнатолиЌ Карпов одиграли су Ќош Ќедан меч. Овога пута са кра"ом контролом времена: пола сата по утакмици. И после двадесет четири утакмице забележен Ќе реми.
  И тако Ќе завршена ®ихова борбена епопеЌа партиЌа... Фишер Ќе убрзо умро... Тако Ќе остао легенда у свету шаха. Гари Каспаров Ќе емигрирао у САД. Али 2022. Владимир Владимирович Путин Ќе неочекивано умро и Гари Каспаров се вратио.
  У РусиЌи нови догађаЌи, промене, много различитих фактора... Михаил Мишустин Ќе пустио Нава ног из колониЌе, и наЌавио курс ка побо ша®у односа са СЌеди®еним Државама...
  И такође се испоставило да Ќе веома заним иво. Коначно, отишао Ќе и Лукашенко. А Владимир Кличко Ќе оборио Форманов рекорд. И то Ќе било достигну"е, Ќедноставно супер.
  У РусиЌи су усвоЌени неки амандмани на устав коЌи су Ќе учинили отворениЌом за свет. Ве" на сахрани Владимира Путина, БаЌден и Мишустин су се састали и договорили да "е РусиЌа и САД постати приЌате ски партнери, а можда и савезници. Тада су обе"али да "е одржати самит отворених врата. Свет Ќе постаЌао све стабилниЌи и бо и. Многи су позитивно примили смрт Владимира Путина. Да, и у РусиЌи су се  уди радовали - коначно су добили слободу.
  Владимир Жириновски, поново учествуЌу"и у председничкоЌ трци, приметио Ќе:
  Ера Ќе мртва, живела ера!
  Александар Лукашенко Ќе побегао у Кину... Али Колка Ќе остао у РусиЌи. Свет се ме®а на бо е.
  
  КОМУНИСТИМА НЕ ТРЕБА ЗєУГАНОВ
  На председничким изборима у РусиЌи 1996. єе цин Ќе сакупио наЌвише гласова у првом кругу. А генерал Лебед, коЌи Ќе заузео тре"е место, прешао Ќе на страну актуелног председника. ПоложаЌ комуниста постао Ќе безнадежан. И барем се испоставило да су четири године изгубили власт. У наЌважниЌем делу председничке. Али Ќедан паметни комуниста из ЗЌуганов еве гарде одлучио Ќе да Ќе сам ГенадиЌ АндреЌевич само осред®и пион коЌи Ќе мало значио партиЌи. И управо сада то само стоЌи на путу.
  А 1. Ќула 1996. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе умро од експлозиЌе бомбе. И то се много променило. Конкретно, према закону, изборна кампа®а Ќе почела на нови начин и требало Ќе да се одржи у року од четири месеца. А требало Ќе прикупити ве" пола милиона потписа. Тако Ќе све поново кренуло у круг.
  А датум избора требало Ќе да распише Савет федерациЌа. И наравно до краЌа октобра.
  єе цинови улизици су покушали да прогласе ®егову победу и на основу резултата првог круга, али нису успели.
  Напротив, Савет федерациЌа Ќе прогласио 29. октобар 1996. године као датум за нове председничке изборе. Дакле, ситуациЌа Ќе изузетно отежана. Наравно, Владимир Жириновски и ГригориЌ єавлински су наЌавили же у да се поново боре. Наравно, требало би да буде и кандидат од комуниста, али ко? Уследила Ќе унутраш®а борба. Има и проблема са єе цином - здрав е му Ќе нарушено и добио Ќе четврти срчани удар. Али елита очигледно ниЌе хтела да гура Александра Лебеда. НиЌе извесно да "е нови диктатор бити управ ив. Можда почнете да кидате повезане нити.
  Александар Лебед Ќе ве" на функциЌи... Таква Ќе ситуациЌа. Истина, комунисти су кандидовали Валентина Купцова. НиЌе наЌбо и избор: чак и стариЌи од ЗЌуганова, али барем не "елав. А са ®им и ударна мо" Комунистичке партиЌе. РуцкоЌ Ќе отишао на место гувернера Курске области. Све по нару¤бини. Настав ена Ќе конфронтациЌа између комуниста и владаЌу"е партиЌе. Само Ќе єе цин ве" полумртав. А Комунистичка партиЌа Ќе променила ко®а. Шилова Ќе заменио Милов. Па ипак, оба комунистичка лидера су била лишена харизме и нису имали дуго навиЌану славу.
  Али Владимир Жириновски Ќе после неуспешног наступа добио другу шансу. И то га Ќе много развеселило. И почео Ќе много активниЌе да грди єе цина.
  А ови други су ипак отишли на нове изборе. Почео други круг предизборне кампа®е.
  Валентин Купцов ниЌе баш харизматичан, али иза ®ега стоЌи мо" левих партиЌа. И брзо скуп а потписе. єавлински, коЌи Ќе освоЌио четврто место, жели више. А Владимир Жириновски Ќе бесан.
  Штавише, разлог Ќе пронађен. Чечени су упали у град Грозни и Лебед Ќе потписао срамну предаЌу. А ови споразуми су одличан разлог да Жириновски ухвати.
  Владимир Бринцалов више ниЌе изашао на изборе, очигледно Ќе имао дово но славе и популарности. И Владимир Жириновски Ќе поново почео да избацуЌе ко®е, а медиЌска паж®а Ќе почела да се пребацуЌе на ®ега. А онда Ќе Владимиру Волфовичу такође одбиЌена регистрациЌа, проглашаваЌу"и да су потписи лажни. И такође прави скандал.
  Владимир Жириновски Ќе кренуо у успон ... Кретао се као тигар ослобођен. И скандал Ќе уследио за скандалом... Као резултат тога, Валентин Купцов Ќе отишао у сенку, а пропаганда Ќе намерно свела изборе на конфронтациЌу Владимира Жириновског и Бориса єе цина. Тако Ќе свима изгледало и исплативиЌе и сигурниЌе. Штавише, Владимир Волфовицх Ќе приказан као други Хитлер и огромна прет®а Западу. И ово се мора ре"и озби но.
  Ево таквог страшила да узмете и користите за своЌе потребе. А Валентину Купцову треба игнорисати што Ќе више могу"е. Ово Ќе била тако лукава тактика Бориса Елцина. ТачниЌе, тим Бориса Елцина.
  А Владимир Жириновски се, играЌу"и се са Ќавнош"у, упоредио са Хитлером. Приметивши да Хитлер ниЌе имао ни сред®е образова®е, а Владимир Жириновски Ќе дипломирао на Московском државном универзитету са црвеном дипломом. Он Ќе такав хероЌ, Владимир Волфовичу. Штавише, ако Ќе Хитлер, без сред®ег образова®а, освоЌио целу Европу за месец и по дана, онда "е Жириновски за три месеца заузети цео свет, а сви народи планете Зем е "е радити за РусиЌу!
  Такав милитантни импулс Ќе, наравно, привукао, а истовремено и уплашио.
  Владимир Жириновски Ќе беснео и све више...
  И са задово ством Ќе играо улогу страшила, и све више се разилазио. А реЌтинг Владимира Волфовича растао Ќе скоковима и границама. Многима се допала ®егова борбеност, посебно младима. И страшно дрхта®е песница.
  А єе цин Ќе био на лековима... И ретко се поЌав ивао у Ќавности, и било Ќе Ќасно да му Ќе тешко да се кре"е.
  Било Ќе и других председничких кандидата - не толико истакнутих. Нису играли улогу. Шакум, Власов, Федоров нису изашли на изборе. Тулеев Ќе добио место министра за послове ЗНД, а такође ниЌе учествовао на изборима. Уместо ТулеЌева, заменик комуниста Ќе постао Петар Романов. И ово Ќе такође веома озби но.
  Неке демократе су се попеле на место председника. Поред єавлинског, Константин БоровоЌ Ќе такође одлучио да се окуша. Такође Ќе могао да прикупи потписе за регистрациЌу. Бар Ќе постао посланик. И успео да се региструЌем. Други су ве" били мало познати и непаметни.
  Тако Ќе ве" Владимир Жириновски преузео улогу главног човека са тепиха. Не као послед®и пут да адвокатов син ниЌе личио на себе! Не, овога пута Владимир Жириновски Ќе био у пламену и завршио као пакао. И стално су причали о томе.
  А онаЌ о коме причаЌу Ќе онаЌ за кога гласаЌу... Али єе цин се некако, из здравствених разлога, готово ниЌе агитовао. Али они су водили кампа®у за ®ега. Било Ќе много видео записа.
  Односно, єе цин Ќе направ ен виртуелним хероЌем. И кул... Као инвалид са четири инфаркта пе®е се у председничку функциЌу. Али постоЌе различите гласине о єе цину. И много брига...
  А исход избора Ќе непредвидив... Иако много говоре о томе да сада на Кавказу влада мир, заправо се тамо догодила срамна капитулациЌа.
  Владимир Жириновски се све чеш"е искрено упоређивао са Хитлером и чак Ќе очигледно уживао у томе...
  Тако Ќе све ескалирало...Истовремено су потписани споразуми са Масхадовом и єандарбиЌевим. Лебед Ќе сада био на власти и водио Ќе кампа®у за єе цина. Само се о самом єе цину све ма®е говори. Истина, кад им се убризгава дрога, он "е ипак иза"и и ре"и неку глупост па се опет сакрити.
  Да, некако Ќе смешно. Како су избори почели да иду по шиза шеми. А Александар Лебед много чеш"е говори о єе цину него што се сам єе цин поЌав уЌе.
  Време пролази... а 29. октобар 1996. све Ќе ближи и ближи...
  И овде у БелорусиЌи Лукашенка прави државни удар у стилу єе цина. Све иде у правцу аутократиЌе.
  А диктатор Ќе гол!
  Међутим, колико год се пропаганда єе цина, и свих ових медиЌа, трудила да у други круг доведе садаш®ег, болесног и компромитованог председника и новог Фирера Владимира Жириновског, то ипак ниЌе успело. Према резултатима првог круга, Валентин Купцов Ќе био на другом месту, са само три одсто разлике од Елцина. А Жириновски Ќе био тре"и. єасно Ќе да полумртав Борис НиколаЌевич Ќедноставно ниЌе физички повукао изборну кампа®у и ниЌе могао да победи у првом кругу. Али чини се да власти то желе. А сада Ќе ситуациЌа нагло ескалирала.
  Владимир Жириновски се суочио са тешким избором. Подржите комунисте, или тешко болесног єе цина. Комунисти су Владимиру Волфовичу понудили место премиЌера и пет места у влади. Али Борис єе цин ниЌе хтео ништа да да...
  И неопходно Ќе ... Али Владимир Жириновски Ќе схватио да ако комунисти победе, онда би се све могло поново вратити у ЌеднопартиЌски систем. Стога Валентин Купцов ниЌе желео да победи. Била Ќе тако проклето тешка ситуациЌа, где год да Ќе бациш, где год да одеш.
  И нисам хтео да идем на савез са комунистима, а єе цин не жели ништа да да.
  На краЌу Ќе Владимир Жириновски мало оклевао, али Ќе ипак одлучио да би било лепо бити премиЌер. И позвао Ќе своЌе бирачко тело да гласа за Валентина Купцова.
  И у новембру 1996. други круг избора. Уз све нево е, са Елтсином, он и Лебед су почели да говоре искрене глупости, а курс руб е у односу на долар нагло Ќе пао.
  Валентин Купцов Ќе отишао у други круг у тандему са Владимиром Жириновским. И ово Ќе постао потез ®еговог велемаЌстора...
  Избори су одржани за три неде е ... єе цин Ќе поражен и влада Ќе проме®ена.
  Владимир Жириновски Ќе постао премиЌер, а Валентин Купцов председник... И на власт Ќе дошла Комунистичка партиЌа Руске ФедерациЌе.
  А сада Ќе почела нова ера. Валентин Купцов, иако формално комуниста, заправо Ќе наставио претходни курс. Променили су се само олигарси. Па и узео Ќе и укинуо лимитер на референдуму у два мандата. Цене нафте су расле, почео Ќе економски опоравак, а Валентин Купцов Ќе лако победио на председничким изборима... Спо на политика Ќе била умерена и Валентин се ниЌе попео на див а®е. Али ни он ниЌе ушао у НАТО... Па Ќе све ишло уобичаЌеним таласима. Валентин ниЌе сламао опозициЌу, ниЌе затварао олигархе и био Ќе нешто као  убазни деда... Победио Ќе на председничким изборима 2000. године у децембру. И 2004. И 2008. А 2012.
  Валентин Купцов Ќе старио и дозволио му да краде... И средио своЌу прат®у. И победио Ќе 2016. без икаквих проблема, али ... 2020. Ќе дошао корона вирус. А Валентин Купцов има ве" осамдесет три године. И први пут се затресла устаЌала мочвара комунистичке РусиЌе. И први пут Ќе дошло до озби них немира и масовне инфекциЌе. А онда Ќе почело да тресе РусиЌу.
  А у привреди дуги низ година, скоро нула раста. А Валентин Купцов Ќе све више личио на покоЌног Бреж®ева. И спремао се за своЌу потпуну победу. Али избори су одржани под звиждуком и буком, и масовним протестима.
  Валентин Купцов Ќе осетио да му се трон тресе... И незамен иви диктатор Ќе почео да баца трупе на побу®енике.
  И некако угушио протесте, и био биран седми мандат за редом.
  Било Ќе и различитих догађаЌа у свету. У УкраЌини ниЌе било МаЌдана, пошто Ќе Виктор єанукович био прилично лоЌалан Западу.
  ВиталиЌ Кличко Ќе нешто дуже био светски шампион у боксу. Савлада"е обавезног Стивенсона, а потом и троЌицу боксера. Издржати до краЌа 2016. Шири бронзани бомбардер освоЌио Ќе титулу привременог шампиона света. А онда Ќе наследио ВиталиЌа Кличка, коЌи Ќе завршио кариЌеру. ВаЌдер Ќе имао користи од касниЌе борбе. А ®егов нокаут рекорд Ќе био Ќош дужи, четрдесет пет борби...
  Владимир Кличко Ќе овога пута победио ТаЌсона ФЌуриЌа, а потом и Глазкова. Затим Ќош Ќедан Браун, и Ќош три боксера... Али до борбе са ВаЌдером ниЌе могло да дође... А Владимир Кличко Ќе ипак изгубио од ЕнтониЌа Џошуе, али не 2017, ве" 2019.... Ипак, и старост и душманин су гладни, млади,  ути. Дакле, Владимир Кличко, иако Ќе поставио неколико рекорда, ипак ниЌе могао да постане неприкосновени шампион света. Иако су оба брата постигла више него у стварноЌ историЌи.
  А ®ихове кариЌере су биле дуже и више победа. Владимир Кличко Ќе поставио многе рекорде и ушао у ку"у славних. Многи су га сматрали чак и наЌбо им боксером у тешкоЌ категориЌи свих времена.
  Гари Каспаров такође ниЌе завршио своЌу шаховску кариЌеру. И упркос приличном узрасту, 2016. Ќе могао да игра у мечу за светско првенство са Карлесоном, па чак и сма®ио главно време меча на нерешено.
  Било Ќе и других промена. После два мандата єануковича 2020. године, ВиталиЌ Кличко Ќе узет и изабран за новог председника УкраЌине.
   Тако Ќе први пут у светскоЌ историЌи светски шампион у боксу постао председник зем е... И ово Ќе такође заним иво... У БелорусиЌи дуго влада несме®иви Лукашенко, али и тамо Ќе било немира и нереда. И обе"а®а о реформама и промени устава. Зато не будите накло®ени диктатору - ускоро "е до"и краЌ сваке тираниЌе.
  У Казахстану Ќе отишао НазарбаЌев, и за сада Ќе мирно, осим због корона вируса.
  Вакцина Ќе развиЌена у РусиЌи веома касно. Ипак, влада Ќе стара и инертна. А Валентин Купцов све више пада у лудило. И ве" га подржаваЌу.
  У СЌеди®еним Државама Доналд Трамп Ќе освоЌио други мандат. Коронавирус Ќе Америку погодио ма®е него у стварноЌ историЌи, а ниЌе било ни црначке побуне. Штавише, САД и РусиЌа нису у конфронтациЌи, па ни Трампови медиЌи нису толико притискали.
  Дакле, Доналд Трамп Ќе у другом мандату... А Владимир Кличко Ќе одбио да ради у влади свог брата ВиталиЌа, коЌи Ќе постао председник, и преузео Ќе и наставио своЌу кариЌеру у боксу. А у Ќесен 2021. ефективно Ќе нокаутирао ВаЌта, коЌи Ќе имао титулу привременог шампиона света. Тако Ќе Владимир Кличко замахнуо према Формановом рекорду. И ово Ќе за сваку похвалу.
  Поготово што Ќе ве" победио ТаЌсона ФЌуриЌа. А кра  цигана Ќе ве" говорио о освети.
  Хтео Ќе да се поврати, надаЌу"и се да "е видети да Владимир Кличко више ниЌе исти.
  И спрема се заним ива борба. И, одмах за сва четири поЌаса. А Владимир Кличко никада ниЌе успео да постане светски шампион у свим верзиЌама у исто време. А Владимир Кличко се бори са слоном-лавом.
  А у марту 2022. догодио се дуел између Владимира Кличка и ТаЌсона ФЌуриЌа. И ова борба се мора ре"и супер. И спремала се очигледна сензациЌа.
  Владимир Кличко се теме но припремио и био мотивисан као никада раниЌе. И у ®ему Ќе беснео читав ураган, и навала страсти.
  И тако Ќе туча почела пуца®ем у Џебс. Али оваЌ Владимир Ќе деловао много разноврсниЌе. И ударио Ќе десном руком по телу. ТаЌсон ФЌури ово ниЌе очекивао. Владимир Кличко то никада раниЌе ниЌе урадио. И Владимир Владимирович Ќе такође извео величанствен ударац левом руком у тело. И право у Ќетру.
  Па ниЌе ТаЌсон ФЌури очекивао такву превару када су свом снагом ударили у Ќетру. И промашио, и добио озби ан ударац и пао. И заиста Ќе успео да устане, али Ќе затетурао.
  А Владимир Владимирович Кличко Ќе докраЌчио ТаЌсона ФЌуриЌа. И то Ќе била величанствена и сензационална победа.
  Владимир Кличко не само да Ќе оборио Форманов рекорд, ве" Ќе међу свим тежинским категориЌама постао наЌстариЌи апсолутни шампион света. И ово Ќе, наравно, супер достигну"е! Али такође можете одржати одбрану и осветити се ТаЌсону ФЌуриЌу. Али само за много новца. ТаЌсон ФЌури то жели.
  А Владимиру Кличку Ќе понуђена рекордна накнада у историЌи бокса више од три стотине милиона долара. И то Ќе луда борба. Ово Ќе генерално веома кул.
  И у септембру 2022. коначно се одиграо реванш. Борба Ќе просто невероватна. Оба гигантска боксера су се тукла. И то Ќе била борба ван могу"ности.
  И поново Ќе победио Владимир Кличко, у наЌспектакуларниЌоЌ и наЌкрвавиЌоЌ борби у историЌи професионалног бокса. И било Ќе Ќедноставно сЌаЌно!
  Владимир Кличко Ќе такође оборио Ќош Ќедан Форманов рекорд у одбрани титуле.
  А 4. децембра 2022. Валентин Купцов Ќе доброво но напустио место председника РусиЌе са само осамдесет пет година. И уступио место млађим кадровима.
  И тако се прича врти, у свету у коме ниЌе било места за сенилног ГенадиЌа ЗЌуганова.
  
  АКО НЕ ОБєАВИТЕ РАТ РУСИєИ
  Немачка Ќе прошла мало паметниЌе у Првом светском рату, посебно кра  Вилхелм Други. НиЌе обЌавио рат РусиЌи. И то Ќе био заиста снажан потез. НиколаЌ ИИ Ќе оклевао. И тако су немачке трупе, не ометаЌу"и их другим, источним фронтом, за десет дана заузеле БелгиЌу. А онда су кренули по Паризу, узевши га у ринг. А англо-француске трупе су поражене и делимично се предале.
  А царска РусиЌа ниЌе ушла у Први светски рат. Француска Ќе била окупирана. А Аустроугарска Ќе напала ИталиЌу... И тада су снаге биле неЌеднаке.
  Али на мору, БританиЌа Ќе успела да победи немачку флоту. И рат на Западу Ќе попримио дуготраЌан карактер. Турска и немачке трупе почеле су да напредуЌу на Египат. И победили су. Тада су Немци заузели колониЌе у Африци. К учни тренутак Ќе било заузима®е Гибралтара. Због тога су немачке трупе окупирале ШпаниЌу. ВоЌска Касти ског царства била Ќе, против Немаца, веома слаба. И заузели су Гибралтар у брзом и брзом нападу.
  Након тога су блокирали улаз за енглеску ескадрилу и почели да заузимаЌу Африку.
  Ето и царска РусиЌа Ќе, после мало размиш а®а, обЌавила рат БританиЌи. У ствари, можете зграбити Иран, ИндиЌу и део Индокине. И то без великих губитака. И Вилхелмова воЌска Ќе заузела Португал, заЌедно са свим ®еним колониЌама. И ово Ќе веома храбар потез, и веома поражаваЌу"и.
  А царска РусиЌа се кретала, преко Ирана, у ИндиЌу и да е у АзиЌу. И єапан Ќе такође узео и напао БританиЌу. А ово Ќе ве" озби но. Почели су да притискаЌу Британце као меша®е путера у павлаци. А ово Ќе само почетак. Овде су Немци лансирали и подморнице - на сре"у, имаЌу дово но ресурса. И почели су да ЌачаЌу бомбардова®е Лондона и саме Енглеске, праве"и удар. Вилхелмова мо" Ќе деловала борбено. Врло борбено. Чинило се да "е Ќош мало и БританиЌа пасти на колена. Али онда су СЌеди®ене Државе ушле у рат. А ово Ќе ве" озби но. Царска РусиЌа Ќе заузела ИндиЌу, Иран и ве"и део Индокине. Нешто Ќе узео єапан у АзиЌи. Након тога, самураЌ Ќе ушао у рат са СЌеди®еним Државама. Борбе су се одвиЌале на мору.
  А Немачка Ќе покренула ваздушни и подморнички напад на БританиЌу.
  Испоставило се да Ќе РусиЌа у наЌпово ниЌоЌ позициЌи - коЌа Ќе заузела много готово без губитака и сада Ќе почела да вари своЌе нове колониЌе ...
  И Први светски рат Ќе попримио дуготраЌан карактер.
  єапанци су на мору у почетку победили ма®е искусне и веште Американце. Али онда су СЌеди®ене Државе, користе"и економску мо", ослободиле многе бродове и подморнице су почеле да преузимаЌу инициЌативу.
  Али Немци, коЌи су контролисали Африку и скоро читаву Европу: ИталиЌу Ќе заузела Аустро-Угарска, успели су, после три године подморничког ратова®а, да нокаутираЌу енглеску флоту, и преузму доминациЌу на мору, искрцали су се у матичну зем у. .
  Британци су се очаЌнички борили, користили тенкове у биткама. Али Немци су ве" имали своЌе.
  А у септембру 1918, Лондон Ќе пао. И тако су Британци наставили рат из Канаде. И Немачка Ќе напала САД. И Први светски рат се наставио са великом горчином.
  Наредне 1919. године, немачке подморнице Американаца су покушале да га добиЌу. Али єапан Ќе побеђен на мору, а СЌеди®ене Државе су у иностранству. До Америке до сада ниЌе било могу"е сти"и авионима. И морате на брзину изградити огромну флоту.
  И битке су се претвориле у ваздух и воду ...
  1919. и 1920. протекле су без много промена, са биткама на мору. СЌеди®ене Државе су претрпеле велике губитке, али су на брзину изградиле нове бродове. Изгубила Ќе и Немачка, заЌедно са колониЌама, и єапан... Године 1921. царска РусиЌа Ќе, под притиском Немаца, пристала да уђе у рат. Сада Ќе практично цела источна хемисфера била против САД.
  Царске трупе су покренуле офанзиву на А аску у зиму 1922. године. И то Ќе био снажан потез, пошто Ќе териториЌа тамо скоро близу, у ствари, граничи се.
  Добри тенкови поЌавили су се у царскоЌ воЌсци, коЌу Ќе дизаЌнирао син Менде еЌева. Као и први хеликоптери на свету, и наЌмо"ниЌи бомбардери са шест и осам мотора.
  А царска РусиЌа Ќе ве" постала велики ривал ...
  А сада, на тешком тенку "Петар" - Ќедном од првих међу испупченим, бори се посада Аленке.
  Упркос мартовском мразу на А асци, девоЌке се босу босоноге и само у бикиниЌу. А тенк Ќе веома мо"ан у РусиЌи.
  Аленка пуца из мо"ног и веома убоЌитог оружЌа и са осмехом каже:
  - За кра а гину као хероЌи, за политичара без кра а у глави, за живота се претвараЌу у лешеве!
  А®ута Ќе намигнувши своЌим окрутним партнерима приметила и ударила неприЌате а из топа:
  - Нема ништа глуп е него умриЌети за недостоЌног, али Ќе Ќош горе умриЌети за апсурдну идеЌу!
  Алла Ќе такође ударила огромном снагом, помераЌу"и голу пету у затварач пишто а и викнула:
  - НаЌве"и владар Ќе ништа пред Богом, а наЌпоштениЌи политичар, морална бидост пред правим човеком!
  МариЌа Ќе дала рафал из митра еза и веома агресивно покосила неприЌате е:
  - Снег Ќе бео, али се црни од индустриЌских избора, човек се роди чист, али научи да буде сви®а, ушавши у политику!
  Матрена Ќе изЌавила, сламаЌу"и Американце коЌи су Ќе напали са див ом страш"у:
  - Политичар покушава да се представи као бео и паху аст, а у ствари Ќе бод икав као кактус, само не у пусти®и, ве" усред шуме пуне храстова и исечених па®ева!
  МарусЌа Ќе пискала на неприЌате а, а такође Ќе пуцала из топа, уништаваЌу"и амерички бункер и шкрипала:
  - Ако хо"ете да живите као белац, радите мрачне ствари са не удском бескрупулознош"у!
  ОлимпиЌада га Ќе узела и притиснула голом петом на педале, покушаваЌу"и да убрза своЌ мо"ни тенк и викнула:
  - Живети као белац не зависи од боЌе коже, ве" од количине сиве материЌе у глави, и блиставе даровитости у способности да се заварава!
  А девоЌка-Ќунак "е праснути од смеха ...
  Царска воЌска се кре"е преко А аске... И до краЌа проле"а 1922. ве" Ќе ушла у Канаду.
  У биткама се царска воЌска показала нимало слабом. А девоЌке се боре на небу на борбеним авионима.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе голим ножним прстима оборила амерички авион и зашкрипала:
  - Сре"а се не може изградити на крви, али уз помо" новца можете бар да изградите илузиЌу благоста®а!
  Акулина Орлова га Ќе узела и голим прстима уперила митра ез у мету и ударила у неприЌате а, рекла:
  - Можете лемити Ќединство гвожђем и крв у, али крв "е, као киселина, нагризати сваки метал, али  убав "е се везати таквим ланцем да не"е разбити ни титаниЌум!
  Маргарита МагнитнаЌа Ќе млатила, и посекла неприЌате а, и натерала га да гори и цвилила:
  - Ђаво Ќе створио политику да би  уди добили мало наде од славуЌа, а много к унова од петлова, и несагледивог броЌа нево а коЌе куЌу политичке вране!
  ДевоЌке су веома мудре ратнице, у коЌима Ќе толика вру"ина и велики притисак.
  Алиса и Анђелика такође пуцаЌу и косе неприЌате е.
  Алиса Ќе пуцала, обараЌу"и неприЌате а и рекла:
  - Сатана Ќе рођен када Ќе политичар први обе"ао немогу"е чак и Свемогу"ем Богу!
  Анђелика Ќе голим прстима бацила гранату разорне мо"и, поцепала Американце и зацвилила:
  - Бога нико никада ниЌе видео, али диктатор све време б еска на екрану, а и он жели да постане као Свемогу"и, иако и сам више личи на прич иву ша иву!
  Алиса Ќе поново бацила смртоносну гранату босом ногом и цвркутала, цере"и се зубима:
  - Нема Ќачег од Свемогу"ег Бога, али у подлости Ќе политичар супериорниЌи од Ђавола, и у ста®у Ќе да обе"а нешто изнад мо"и Свемогу"ег!
  Анђелика Ќе такође узела и бацила пакет са експлозивом голом петом, и агресивно гугутала:
  - Ако неко мисли да Бога нема, гледаЌу"и наш свет, онда се одмах увери да Ђаво постоЌи - гледаЌу"и политичаре!
  Ту се боре и ВикториЌа и Вероника.
  ВикториЌа Ќе бацила босу исклесану ногу и растргала масу противника на комаде:
  - Политичар има ма®е савести од молекула у вакууму, али више Ќе обе"а®а него капи у мору!
  Вероника Ќе приметила, пуцаЌу"и на неприЌате а, и пустила Ќе бумеранг голим прстима и вакнула:
  - Нема сувог камена у реци, поштених  уди у политици, саосе"а®а међу диктаторима, а они коЌи буду гласали за оне коЌи носе камен у срцу би"е каж®ени!
  Овде се бори и Сталенида у царскоЌ воЌсци. И гримизном брадавицом на грудима притисну дугме и зацвиле:
  - Можете изброЌати све капи у мору, све звезде на небу, али политичари даЌу толико изборних обе"а®а да Ќе тачан броЌ непознат свемогу"ем Богу!
  Тамара Ќе такође разбила єенкиЌевске трупе. Пребацила Ќе тенк Маццабее прецизним ударцем и загугутала:
  - Када диктатор ресетуЌе услове власти, животне вредности поданика под таквом контролом теже нули, а обе"а®а се своде на ништа!
  Овде се борила и велика четворка.
  Наташа Ќе испалила му®у из своЌе гримизне брадавице, спалила єенки воЌнике и гукала:
  - РесетуЌу"и услове диктатуре, не"ете мо"и да избришете у ништа, а се"а®е на злочине и грешке тиранина!
  ЗоЌа Ќе такође испалила магични плазма пулсар из брадавице Ќагоде и зацвилила:
  - Диктатор има батину у рукама, али ипак "е он бити таЌ коЌи не може да се утера у сточни штанд!
  Августин Ќе такође избадао снопове борбене магиЌе из ®ених гримизних брадавица и гугутао:
  - НиЌе Бог дао сви®ских рогова, диктатора свемо"и, политике некаж®ивости, ве" жени вечне младости, али свако има шансу да добиЌе оно што заслужуЌе!
  Светлана Ќе уз церека®е пустила разорну мр у са брадавица од Ќагоде, потпуно уништене, и изговорила:
  - Вук има оч®аке, лав има кан¤е, лисица реп, политичар Ќезик, човек главу, а уш ива сви®а у нево и - рогови не расту!
  Дакле, четири се боре као да су девоЌке супер...
  А на небу, Албина и Алвина млатиле су СЌеди®ене Државе за Немачку. И девоЌке, шта да кажем - супер класа!
  Албина Ќе, босим ногама притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика, оборила амерички авион и гукала:
  - Вука се брзим ногама храни, жена Ќе гола и витких ногу, вук мучи жртву оч®ацима, жене умртв уЌу дугим Ќезицима!
  Алвина, сломе"и неприЌате а, и оборивши га притиском на голу пету, узе га и гугута:
  - Трча®е продужава живот, али зашто зец живи тако мало? єер не бежи, него бежи, а ко бежи не пати од дуговечности!
  ДевоЌке, наравно, зг®ече Американце до неба потпуно. Канада Ќе ве" зароб ена, а на териториЌи саме Америке воде се борбе. Овде Ќе отпор жесток, али недово но системски. Али свеЌедно напредуЌу немачке и руске, а затим и Ќапанске Ќединице. ПостоЌи прави амерички клип. И ту су, наравно, девоЌке на првом месту као борци.
  НиколаЌ ИИ Ќе на то приметио:
  - Има жена у нашоЌ РусиЌи,
  Да возе авион у шали...
  Да су сви у свемиру лепши,
  РазбиЌте неприЌате а на комаде!
  
  Они су рођени да побеђуЌу
  Да славимо РусиЌу вековима...
  Уосталом, наши прадедови,
  ОдЌедном су им скупили воЌску!
  Заиста, ово Ќе и хладно и борбено... Коначно, коалициЌа се приближила ЊуЌорку и Вашингтону. И САД су капитулирали. Управо 25. децембра 1922 . Тако Ќе завршен Први светски рат.
  Свет Ќе постао мирниЌи, а колониЌе су прерасподеле. ОсвоЌене зем е-победници дигестед. Дошло Ќе до брзог економског опоравка широм света. РусиЌа се посебно брзо развиЌала. Иако, наравно, не може бити вечног мира ...
  Спрема се нови рат између Немачке, Аустроугарске, коЌа Ќе стекла колониЌе, и РусиЌе. Овде Ќе важно на коЌоЌ Ќе страни єапан.
  Немци желе да придобиЌу самураЌе на своЌу страну, а Русе на своЌу. И од овога много зависи - ко "е бити победник.
  Па, Други светски рат Ќе друга прича. Али са таквим борбеним и чврстим девоЌкама, РусиЌа, у принципу, не може да изгуби. Па нека наше девоЌке буду славне!
  
  КУРСК ДУТ БЕЗ ДРУГОГ ФРОНТА
  У Ќедном од паралелних универзума, єапан Ќе победио у битци код МидвеЌа - као што Ќе требало да буде са вероватно"ом од деведесет одсто. А онда Ќе заузео ХаваЌски архипелаг. СамураЌи су такође погодили ИндиЌу. Да би спасио своЌу наЌве"у колониЌу, Черчил Ќе био принуђен да пребаци део трупа из Египта. Што Ќе довело до тога да Ќе операциЌа "Бак а" одложена.
  Међутим, то Ќош ниЌе утицало на ток рата на истоку. Немци су поражени код Ста инграда. Црвена армиЌа Ќе напредовала у УкраЌини, али Ќе тада МеЌнштаЌн делимично обновио ситуациЌу. А линиЌа фронта Ќе била иста као у четрдесет тре"оЌ години у стварноЌ историЌи.
  Али у Египту, Ромел Ќе и да е чекао поЌача®е, ук учуЌу"и тенкове Тигер - тридесет потпуно нових комада и Ќош четири немачке и осам италиЌанских дивизиЌа. И успео Ќе да победи Ќош увек ослаб ене Британце доласком до Суецког канала. Под овим условима, Черчил Ќе у априлу 1943. понудио Немцима примирЌе на годину дана. Рузвелт, коЌег су єапанци тукли на мору, а све више САД мучио све ве"и броЌ немачких подморница, такође Ќе годинама предлагао примирЌе. А бомбардова®е Тре"ег РаЌха сма®ило Ќе интензитет Ќош раниЌе.
  Тако Ќе Тре"и РаЌх преузео контролу над северном Африком и ослободио руке на западу.
  И суперас єоханн Марцел Ќе остао жив. И ово Ќе такође велики плус за Тре"и РаЌх.
  Тако Ќе Хитлер поново одложио операциЌу Цитадела како би тамо концентрисао више снага и стекао предност у технологиЌи.
  МарсеЌ Ќе до краЌа четрдесет друге године оборио три стотине авиона и за то Ќе поново добио Витешки крст Гвозденог крста, са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  Након чега Ќе пребачен на источни фронт. Што се показало много хладниЌим и ништа ма®е успешним за МарсеЌ.
  Али Ќе наставио да се бори и за пет стотина летелица до лета 1943. добио Ќе Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Поред тога, МарсеЌ Ќе добио Луфтвафе платинасти пехар са диЌамантима за четири стотине авиона. Такође до августа доноше®а
  БроЌ оборених летелица до шест стотина Марсе а добио Ќе златни крст воЌних заслуга са диЌамантима. Први међу воЌницима Тре"ег раЌха коЌи Ќе добио такву награду.
  Нацистичка офанзива на Курску избочину почела Ќе тек 1. августа 1943. године. За каш®е®е Ќе било више разлога. Ук учуЌу"и и же у да се тестираЌу наЌновиЌи тенкови у борби. И не само познати у стварноЌ историЌи: "Тигар", "Пантер", и "Фердинанд". Али "Лав", коЌи су Немци успели да лансираЌу у сериЌу, из разлога што Ќе после победе на МидуеЌу бомбардова®е Тре"ег раЌха постало вишеструко слабиЌе, а Фриц Ќе имао дово но ресурса да доведе "Лава" резервоара за сериЌску производ®у. Нешто раниЌе завршени су радови на "Тигру" -2. У стварноЌ историЌи, могао Ќе да буде пуштен шест месеци раниЌе у масовну производ®у, али Ќе очекива®е Пантера -2 то спречило. У овом случаЌу, Хитлер Ќе дао инсталациЌу бржег "Тигра" -2 да води у сериЌу. И да Пантер -2 буде савршениЌи, како уз бо у заштиту не би превише тежио и био ниже силуете. И наравно миш. И ова машина, због чи®енице да су се савезници ма®е мешали са Немцима, а затим потпуно престали да се мешаЌу, такође Ќе раниЌе створена у металном облику и успела Ќе да уђе у малу сериЌу.
  Тако су Немци ве" 1. августа имали у служби: "Пантера", "Тигар", "Тигар" -2, "Лав", "Маус" и "Фердинанд". Штавише, "Тигар" Ќе ве" изгледао, као и "Фердинанд", помало застарео. А "лав" тежак деведесет тона личио Ќе на уве"ани "тигар" -2. Само бочни оклоп Ќе 100 мм деб и на нагибима, а пишто  Ќе деб и 105 мм при дужини цеви 70ЕЛ. Истина, праве борбе су показале да се ради о топу калибра 88 мм са 71 ел и да Ќе бржи и бо и, иако Лав има мо"ниЌе, али само пет метака у минути наспрам осам, и плус, наравно, ма®а залиха граната .
  Пове"а®е калибра Ќе такође минус ...
  Генерално, Немци су окупили колосалне снаге... И успели су да стекну превласт у ваздуху. И Црвена армиЌа Ќе створила мо"ну одбрану. Немци су имали више тенкова, пешадиЌе, топова, а посебно авиона него у стварноЌ историЌи. Али свеЌедно, заЌедно са резервама Степског фронта, СССР Ќе окупио више од два милиона воЌника и официра, пет и по хи ада тенкова, око тридесет хи ада топова и лансера и око три хи аде авиона. И у исто време, високо развиЌена одбрана у инже®ерском смислу.
  Немци су заЌедно са савезницима окупили више од милион и по воЌника, четири и по хи аде тенкова, шеснаест хи ада топова и гасних бацача и око четири хи аде авиона.
  Дакле, Фриц Ќе имао надмо" само у ваздуху, попуштаЌу"и копненим снагама. Посебно у арти ериЌи. Али с друге стране, СССР Ќе имао ве"и проценат лакших малокалибарских топова. Фриц Ќе имао велику предност у тешким тенковима и самоходним топовима. Поред тога, општи ниво мобилности немачке воЌске био Ќе ве"и. Немци су имали предност у броЌу мотоцикала и камиона, и аутомобила. Штавише, Ленд-Леасе испоруке су практично престале.
  Дакле, снаге су приближно близу нивоа, а исход битке Ќе неЌасан. Немци су, можда, квалитетниЌи, али су и совЌетске трупе стекле много борбеног искуства. Многе СС дивизиЌе.
  Црвена армиЌа у дефанзиви. Дакле, шансе су отприлике педесет-педесет.
  Немци су 1. августа успели да постигну неко тактичко изненађе®е, али не и стратешко. Овог пута, нацисти су успели да надиграЌу Црвену армиЌу убацива®ем дезинформациЌа, а арти ериЌска припрема ниЌе извршена.
  Тада су се померила фашистичка чудовишта.
  На тенк "Лав" вози женска посада Герда. ДевоЌке су спремне за борбу. Гранате се одбиЌаЌу од оклопа ®иховог тенка као грашак. Не можеш му ништа узети на чело.
  Герда пуца голим прстима и каже:
  - Политичар Ќе толики сра®е да Ќе наЌбо е испливати у немирне воде предизборне кампа®е!
  Шарлот пуца за ®ом и такође погађа совЌетски топ, говоре"и агресивно:
  - Политичари, као деца, воле много да компонуЌу, али за разлику од деце, од бирача праве сирочад од памети!
  Лупанула из митра еза тенка "Лав" и Кристина, приметивши:
  - Политичар користи своЌ дуги Ќезик као мрежу да хвата гласаче интелигенциЌом вретенаца!
  И Магда Ќе наизменично пуцала из топа гугу"у"и:
  - Политичарка Ќе проститутка чиЌи Ќе Ќезик предугачак да би пружио задово ство, а ноге су ЌоЌ прекратке да би Ќе изгурале до врха!
  А немачки авиони су се борили на небу. Овог пута у сериЌу Ќе ушао МЕ-309, пошто савезници нису бомбардовали и постало Ќе лакше пре"и на производ®у нове, напредниЌе и мо"ниЌе летелице.
  МЕ-309 Ќе имао брзину до 740 километара на сат, што Ќе доста возила на елисе, и три ваздушна топа од 30 мм, и четири митра еза од 14 мм. Седам ватрених тачака за ловца Ќедноседа Ќе много.
  Наравно, єохан Марцел Ќе ван конкуренциЌе, али две немачке девоЌке, Ќедноставно пилоти наЌвише класе, отвориле су кариЌеру: Албина и Алвина. И лепи су, и босу се боси и у бикиниЌу на КурскоЌ избочини.
  Албина Ќе у ходу срушила совЌетски ауто и зашкрипала:
  - Политичар жели да постане небески, али има само понос до неба, а у ствари Ќе демон из подзем а!
  Алвина Ќе агресивно приметила, обараЌу"и Ќош Ќедан авион Црвене армиЌе:
  - Политичар има к ун да се кре"е и Ќезик да боде, али овоЌ пернатоЌ птици недостаЌу крила да се издигне изнад сопствених проблема!
  Албина Ќе поново оборила совЌетски Ќак на небу и загугутала:
  - Политичар Ќе орао, и ниЌе тако лоше ако Ќе без крила, много Ќе горе ако Ќе петао без мозга!
  Алвина Ќе узела и испалила рафал авиЌациЌских граната на неприЌате а и загугутала:
  - Политичар Ќе, као и жена, "уд ив, и воли да се преда за новац, али Ќе способан да рађа само чудовишта у контроли, козе у башти, а сви®е у ¤епу!
  ДевоЌке су направиле одсечак од совЌетске авиЌациЌе ...
  Албина на МЕ-309 Ќе одсекла совЌетски аутомобил и приметила:
  - Техника без  удских руку Ќе мртва, а без мозга убиЌа ствараоца!
  Алвина се доброво но сложила са овим, оборивши совЌетски фронтовски бомбардер уз помо" голих прстиЌу:
  - Ако Ќе командир ован, онда никаква техника, чак ни лисица коЌу Ќе измислила, не"е помо"и да се добиЌе дуел са неким ко ниЌе детли"!
  ДевоЌке на небу Бориле су се против Црвене армиЌе као леп иве. Немци су успели да се забиЌу на положаЌе совЌетских трупа. И у прва два дана прешли смо петнаестак-двадесет километара.
  Тенк "Маус" Ќе први пут учествовао у биткама. Има и тим девоЌака, на челу са Адалом.
  Немачки аутомобил тежак Ќе сто осамдесет осам тона. Ово Ќе прилично велика тежина. И тешко се кре"е.
  Адала испа уЌе своЌ топ од 128 мм на совЌетске линиЌе и гук"е:
  - Ако Ќе политичар увек сви®а, онда Ќе диктатор бар понекад лав, али истовремено отима дебеле комаде гласача!
  Агата се сложила, испаливши из свог топа од 75 мм, такође користе"и голе ножне прсте:
  - ВоЌник Ќе на неки начин само пион на шаховскоЌ табли, али може да постане генерал, политичар, чак и ако Ќе важна личност, заувек "е остати мешавина лисице и сви®е!
  Танкерка Матилда се обрушила из митра еза и цвркутала, намигуЌу"и своЌим момцима:
  - Човек има два главна неприЌате а: сиромаштво и старост, али ако су први могли да победе неки, онда Ќе од другог само Ќедан спас - смрт!
  Виола, такође лепа девоЌка, док Ќе возила тенк, гугутала Ќе, откриваЌу"и зубе, боЌе бисера:
  - И кра а и роба жена рађа с муком, али политика рађа издаЌу са неиздрживом муком за бираче!
  Доминика Ќе, помажу"и да се убаци тежак проЌектил у мо"но оружЌе, сасвим логично приметила:
  - Кад Бог хо"е да олако казни, владару одузима памет за Ќедан председнички мандат, али ако Свевиш®и хо"е озби но да казни, онда бирачи биваЌу лишени разумног избора за сва предузе"а!
  А девоЌка "е праснути од смеха. И они "е прилично теме но погодити руске трупе.
  "Маус", резервоар Ќе наравно велики, и добро зашти"ен из свих углова. Али скупо, тешко, споро. Али шко ке од ®ега сипаЌу се као грашак. У том погледу, оваЌ резервоар Ќе погодан за продор и дозво ен Ќе напред. Само га Ќе узео и разнео се на мину.
  Агата Ќе саркастично приметила:
  - Кад Бог има временску нево у, бирачи немаЌу дово но времена да се покаЌу за своЌ избор политичара!
  Адала Ќе из топа пуцала на совЌетске положаЌе, преврнувши хаубицу, и сиктала:
  - И да Ќе гласач седам пепа у челу, ипак "е бирати политичара са седам петка у неде и, и вечитим слободним даном у испу®ава®у изборних обе"а®а!
  Матилда Ќе, шкрабаЌу"и из митра еза, пузе"и на "Маусу" до совЌетских воЌника и убиЌаЌу"и Русе, приметила:
  - Бо е Ќе имати Ќедног кра а него седам боЌара на престолу, седам дади а имаЌу дете без ока, седам боЌара имаЌу власт без кра а у глави!
  Виола Ќе покушала да извуче тенк из минског по а, осла®аЌу"и се на босе ноге и приметила:
  - Чак Ќе и тираниЌа бо а од потпуне анархиЌе, Ќедан велики вук "е убити ма®е  уди од милион комараца заси"ених заразом!
  Доминика Ќе, попуштаЌу"и Ќош Ќедном тешком проЌектилу, сасвим рационално и мудро приметила:
  - Слон се плаши малог миша, страшни диктатор империЌе "е пасти си"ушна кап отрова, а мали бацил положи"е милиЌарду  уди!
  Мо"ни "маус" у ходу уназад некако Ќе отпузао назад. Нацисти су били спремни за нове победе или обрнуто батина®е.
  Курска избочина Ќе тут®ала и блистала... А битке су овде тако окрутне и бесне.
  Као еруптираЌу"и токови лаве. И не заустав аЌ се, не ме®аЌ ноге ...
  ЗаблистаЌте наша лица, блистаЌте чизме...
  Хитлер Ќе сваки час добиЌао вести са фронта. Офанзива ниЌе ишла баш по плану, али су се нацисти углавили. Тенк "Миш" показао Ќе своЌу прежив ава®е. Као и Лео. Али генерално, супер-тешки аутомобили нису баш добри. "Пантер", због слабости бокова, ниЌе био много жилав. Али "Тигар", коЌи се због свог квадратног облика сматрао застарелим, изгледао Ќе прилично добро. Можда наЌбо и од свих немачких тенкова. И ово Ќе, наравно, било мало откри"е Курске избочине.
  На небу, Немци су преузели превласт. А єохан Марсел Ќе, као и увек, заблистао, оборивши десетине Руса. Али, наравно, девоЌке Албина и Алвин су се снажно показале. Нова звезда ЕЌса Хафмана такође Ќе почела да расте. А Рудел Ќе такође уништио совЌетске тенкове у Ќуришном авиону. А Хелга се такође поЌавила на Фоцке-Вулф-у. ДевоЌка Ќе такође веома Ќак ас.
  Чак Ќе изЌавила, погодивши Ќош Ќедан совЌетски тенк:
  - За победу Ќе потребна логика, интуициЌа и домиш атост, у политици Ќе често дово на Ќедна подлост, иако Ќе победа увек Пирова!
  Рудел се сложио са овим, био Ќе Ќош млад и Ќош не осака"ен:
  - Ратник у рату сродан Ќе сатани, ако не силом, онда храброш"у коЌом Ќуриша на бога рата!
  Немци се, наравно, жестоко боре. Али Црвена армиЌа се такође бори као легура титаниЌума. А совЌетски борци не попуштаЌу ни корака, без борбе.
  Аленка Ќе такође у борби са своЌим тимом испред врха нацистичког клина. А Немци воле да сломе неприЌате а на оваЌ начин.
  Аленка Ќе бацила бомбу босом ногом убоЌите силе и зацвилила уз церек:
  - Човек се рађа са же ом да спозна мудрост, али само се коза рађа са брадом, а то ниЌе увек буквално!
  А®ута, пуцаЌу"и на нацисте, спремно се сложила са овим, бацивши бомбу босом ногом:
  - Човек хо"е да има снагу бика, али га памет магаре"а претвара у овна за рошти !
  Алла, пуцаЌу"и на неприЌате а, и бацаЌу"и експлозивни пакет голим прстима, вЌакнула:
  - За напредак нема ништа немогу"е, само да свима подари сре"у, немо"ан Ќе, због свемо"и  удске зависти и себичности!
  МариЌа Ќе такође ударила неприЌате а, теме но разбила тенк босом ногом и загугутала:
  - И Свемогу"и Бог Ќе немо"ан да свима подари сре"у, па ни Свевиш®и ниЌе нашао противотров за такве особине: кад човеку све ниЌе дово но, а чини се да Ќе све бо е са комшиЌом, па и са женом!
  МарусиЌа из овог босоногог бата она девоЌака Ќе голим табанима бацила читаву гомилу граната и гугутала:
  - Права сре"а ниЌе када имате све што желите, Ќер Ќе то нереално ни за милиЌардера, ве" када престанете да завидите комшиЌи - иако Ќе то често маштариЌа!
  Матрена, ова препланула, миши"ава девоЌка у само га"ицама, Ќе босим ногама лансирала тежак, дома"и експлозивни пакет уг а, и гугутала:
  - Чинило се да Ќе лакше победити завист суседа и добро погледати ®егову жену, али понекад Ќе лакше спустити небо на зем у него престати да буде  убоморан на успех другог!
  ОлимпиЌада Ќе мо"на Ќуначка девоЌка коЌа Ќе узела и бацила читаво буре експлозива, растргала масу фашиста и чак преврнула тенк Пантер и цвркутала:
  - Како да победите себичност у себи - престаните да се се"ате да Ќе ваш предак маЌмун, ве" се сетите да сте створени по лику и подобиЌу БожиЌем и рођени од Свемогу"ег, и да вам Ќе главни ци  служе®е небесима!
  Али Сталенида Ќе заЌедно са голоногим Тамаром и Вероником нанишанио топ од 203 мм. И како се то избацуЌе на мишеве. Теоретски, такво оружЌе може чак и да пробиЌе ово чудовиште, али ... ПроЌектил, иако тежак, ниЌе оклопнопробоЌан и одбиЌа се од оклопа овог чудовишта. Ипак 250 мм нагнутог метала у чело. Таква Ќе креациЌа инже®ерске мисли Тре"ег РаЌха.
  Стееленида уз смех приме"уЌе:
  - Човек напредуЌе од маЌмуна до свемо"и, политичар се пе®е на лествици кариЌере од лисичЌе крастаче, до сви®ске диктатуре!
  ВикториЌа, Вероника и Тамара, одмараЌу"и се босих ногу, убациле су стокилограмски проЌектил у пишто  и почеле да га усмераваЌу.
  ВикториЌа, ова лепа девоЌка у бикиниЌу, голи зубе, духовито Ќе приметила:
  - Човека у животу чека много проблема, али после смрти душа тек треба да нађе место за себе, греси се не пуштаЌу у раЌ, а петлови "е к увати у паклу!
  Са овим се сложила и Вероника, насла®аЌу"и се босим петама на траву смарагдне боЌе:
  - Тело се понекад тешко носи, а душа Ќе бестежинска, ако си грешно живео, не"еш на"и дом у раЌу!
  Тамара уз цере"е, искориш"ава зубе, сасвим логично декларисано, избацуЌе варнице из зуба:
  - Мушкарац воли да гледа голе ноге жена, а жена воли да вози, претходно обувши ципеле до ушиЌу, и откинувши мушкарцу три коже испод пете!
  Сталенида Ќе исколила зубе у белозубим и веома агресивним осмехом, и одмараЌу"и голе, округле пете, приметила:
  - Мушкарац под женском петом елегантне ципеле много Ќе приЌатниЌи него под диктаторском чизмом, поготово ако Ќе ципела са интелектом!
  ВикториЌа се закикотала док Ќе слала проЌектил у луку и рекла:
  - Политичар Ќе увек грбава животи®а, али му Ќе заЌедничко са камилом, само што Ќе хтео да нас п уЌе!
  Вероника Ќе агресивно, намигуЌу"и и лепо речено, са великим достоЌанством изЌавила:
  - Политичар нас п уЌе као камила, али у исто време жели да нам се леђа савиЌеЌу као грбе у наклону ®еговоЌ безначаЌности!
  Тамара Ќе агресивно приметила, извлаче"и Ќош Ќедан, огроман, разорни проЌектил:
  - Камила Ќе пароброд пусти®е, а политичар Ќе сви®а коЌа цветну зем у претвара у пустош!
  Тре"ег дана Немци су Ќош мало напредовали. Све чеш"е су почели да се кваре "мишеви", "лавови", "тигрови" и "пантери". Са ®има Ќе било много фрке.
  Герда Ќе приметила сла®ем проЌектила из топа на совЌетски бункер. Мо"ниЌи немачки топ био Ќе ефикасниЌи од малих граната Пантера.
  - Што Ќе теже месо мушкарца, то му Ќе теже да постане тег у очима жене као инструмент за задово ство тела!
  Шарлот Ќе приметила, ша у"и смртоносни проЌектил на положаЌ совЌетских трупа:
  - Мозак Ќе мек на додир, али има ве"у продорну мо" од песница од ливеног гвожђа!
  Кристина Ќе пуцала на неприЌате а, нокаутирала совЌетске трупе и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Ако вам Ќе глава чврста кост, онда "е положаЌ у животу бити крхак!
  Магда Ќе ударила у неприЌате а голим ножним прстима, разбила га, преврнувши руски топ, и приметила:
  - Нема ве"е снаге за човека од признава®а сопствених грешака, али за политичара Ќе то бескорисно, пошто се сасвим свесно квари, а бирач греши бираЌу"и ®ега!
  ДевоЌке су такве да са ®има не можете да се расправ ате ...
  Са совЌетске стране се боре и две снаЌперки®е Алиса и Анжелика.
  Напали су и нацисте.
  Алиса Ќе опалила и рекла, намигуЌу"и свом партнеру:
  - Ако си храстов мартинет, онда треба да будеш исти генерал тамбураша, као гологлави кра , коме су иверице скинуте!
  И голим ножним прстима бацила Ќе гранату, растураЌу"и нацисте.
  И Анђелика удари Фрица, и голом петом подлеже униште®у смрти и шкрипи:
  - Политичар у своЌоЌ себичности не може ни да обе"а ништа корисно за бирача, пошто златна планина, коЌа не вреди ни гроша, може само да смрви!
  Алиса Ќе поново прецизно опалила на неприЌате а, бацила смртоносну прстима своЌе голе ноге и зацвилила:
  - У лажи политичар ниЌе раван, у правда®у неиспу®ава®а обе"а®а он Ќе уопште виртуоз!
  Анђелика се кико"е, а ред одсеца много фашиста, а са голог табана лепотице доле"е гомила граната. ДевоЌка урла:
  - Политичар покушава да лаже да би отмео лавовски део, а сви®а зарад масних комада, али се само претвара да Ќе лав, али права сви®а!
  
  УДАРАЦ ШАМПИОНА КАРПОВА
  АнатолиЌ Карпов Ќе 1984. успео да победи ГариЌа Каспарова у мечу за светско првенство у тридесет и првоЌ утакмици. А меч Ќе завршен резултатом шест - нула у корист АнатолиЌа Карпова. Тре"и случаЌ у историЌи шаховских мечева за светско првенство, коЌи су завршени сувим резултатом, када актуелни светски шампион ниЌе успео да победи ниЌедну партиЌу.
  АнатолиЌ Карпов Ќе такође успео да надмаши БобиЌа Фишера и ЕЛО. Била Ќе то фантастична победа - на коЌу треба бити поносан.
  Фрустриран, Гари Каспаров Ќе постао депресиван и престао Ќе да игра шах.
  АнатолиЌ Карпов Ќе наставио своЌе наступе. 1986. имао Ќе дуел са Соколовим. Игра Ќе ишла од самог почетка до Ќедног гола, након Ќеданаест утакмица резултат Ќе постао: четири нула у корист Карпова. И тек у тринаестоЌ утакмици Соколов Ќе, користе"и неочекивану новину, успео да потопи резултат. Али Карпов Ќе ипак докраЌчио свог противника у четрнаестом гему и у осамнаестом. Овом утакмицом Ќе доминирао Карпов. А Карпов Ќе ве" петоструки шампион света попут Михаила Ботвиника.
  Али 1988. године догодио се дуел са єусуповим. АнатолиЌ Карпов се сматрао изразитим фаворитом. НиЌе Ќош ни стар. А єусупов Ќе ве" губио од Соколова, коЌег Ќе Карпов скоро потпуно поразио. И уопште, ниЌе се сматрао таквим спортистом супер класе. А по реЌтингу Ќе много заостаЌао за Карповом. Али Гари Каспаров Ќе чак био испред ®ега пре разорног меча.
  Али борба се показала много тврдоглавиЌом. СензациЌа Ќе настала од самог почетка, када Ќе єусупов повео. Потом Ќе Карпов изЌедначио и повео у десетом гему. Али тринаести єусупов Ќе победио и изЌедначио резултат. И шеснаест утакмица нанело Ќе сензационалан пораз Карпову од СицилиЌанске одбране, применом новог гамбита.
  И иступио напред! Било Ќе окрутно!
  Карпов Ќе поново успео да изЌедначи резултат тек у двадесет другоЌ утакмици... Затим Ќе кренуо напред у двадесет седмоЌ утакмици. И пошто Ќе победио у тридесет и првоЌ утакмици, успео Ќе да постигне резултат пет-три... Игра се наставила са великом упорнош"у све док АнатолиЌ Карпов ниЌе постигао победнички поен у четрдесет првоЌ утакмици.
  Меч се показао наЌдужим у историЌи шаха - четрдесет и Ќедна партиЌа, и веома тврдоглав. И єусупов Ќе стекао ауторитет и поштова®е таквим тешким непробоЌним отпором светском шампиону.
  А АнатолиЌ Карпов Ќе надмашио Михаила Ботвиника поставши шестоструки светски шампион.
  Године 1990. АнатолиЌ Карпов Ќе поново одиграо меч за светско првенство. А против ®ега Ќе Виши Ананд. Млади шахиста из ИндиЌе. Осамнаест година разлике. Карпов "е ускоро напунити четрдесет година. А ®егов противник има Ќош двадесет и Ќедну годину и ускоро "е напунити двадесет две. Како подсе"а на Каспарова. А Анандов реЌтинг ниЌе лош. А на турнирима су велике победе.
  И тако почи®е жестока битка. Очекивано, меч са Анандом Ќе био изванредан догађаЌ. И у томе "е до"и до озби не туче.
  Заиста, у почетку су Карпов и Ананд разменили ударце. Потом Ќе повео Карпов... У шеснаестом гему Ананд Ќе изЌедначио... Тек у двадесет седмоЌ поново Ќе био Крапов у предности... Потом Ќе Ананд поново изЌедначио резултат у тридесет другом гему... У четрдесет првом гему Карпов Ќе поново повео. И добио Ќе четрдесет седми сусрет, али Ќе Ананд победио у четрдесет осмом... После чега Ќе први пут у историЌи шаха наЌав ена пауза на три месеца, наЌдужа у историЌи меча.
  У овом мечу Ананд Ќе показао одличну вештину у одбрани. И обележио га Ќе рекорд, и то светски.
  После три месеца меч Ќе настав ен... После нерешеног резултата у четрдесет деветоЌ утакмици, Ананд Ќе победио у педесетоЌ. И резултат Ќе изЌедначен... Уследило Ќе Ќош шеснаест нерешених резултата, све док Карпов коначно ниЌе добио шездесет седму партиЌу. И супермеч Ќе коначно завршен.
  АнатолиЌ Карпов Ќе 1992. покушао да обори Ласкеров рекорд по броЌу освоЌених мечева на светском првенству. И Енглез Шорт му Ќе постао ривал. КоЌи се уопште ниЌе сматрао фаворитом и имао Ќе прилично низак реЌтинг.
  Али АнатолиЌ Карпов Ќе изгубио две утакмице на почетку размене удараца, вођство Ќе било два поена. У тринаестом гему, Шорт Ќе успео да пове"а резултат за четири према Ќедан. И то Ќе ве" била сензациЌа. У двадесет четвртом гему, Схорт Ќе поново победио, чиме Ќе резултат био пет Ќедан. А сада двадесет седма сериЌа Карпова затвара Ќаз. Али у тридесет другоЌ утакмици, Схорт постиже шести гол и постаЌе шампион света. Притом, са врло убед ивим резултатом - шест - два! Испао Ќе заиста сензационалан меч.
  Али према правилима ФИДЕ, Карпов има право на реванш. Штавише, игра иде до шест победа, а за шампиона нема хендикепа.
  И освета Ќе то тражила, упркос СхортовоЌ сензациЌи. А 1993. игра се реванш.
  АнатолиЌ Карпов Ќе прво победио, а затим изгубио. Тада Ќе добио три утакмице заредом. Затим Ќош Ќедан гем... Резултат Ќе постао пет Ќедан... Онда Ќе Шорт вратио Ќедан поен... Али у двадесет седмом гему АнатолиЌ Карпов Ќе убацио победнички поен. И опет велика победа. И резултат Ќе постао шест - два, али ве" у корист Карпова.
  И на таЌ начин, Ласкеров рекорд Ќе оборен - што Ќе веома кул.
  1994. нови меч АнатолиЌа Карпова. Овог пута ®егов противник Ќе Гатта Камски. Шахиста Ќе млад и веома тврдоглав. Разлика у годинама Ќе двадесет и три године. И мора се ре"и да Карпов има озби ног ривала.
  Утакмица ниЌе почела баш наЌбо е за Камског. После двадесет утакмица, резултат Ќе био пет - Ќедан у корист Карпова. Али Камски Ќе добио двадесет другу игру, двадесет четврту и двадесет шесту - сма®ивши заостатак у резултату. И све утакмице на овом мечу одигране су на временску контролу. Карпов Ќе победио у двадесет седмоЌ утакмици и постао деветоструки шампион света. Ово Ќе изванредан и рекордан резултат у историЌи шаха.
  АнатолиЌ єевгениЌевич Ќе рекао да морате барем постати десетоструки шампион света да би то била сензациЌа и рекорд и округла цифра.
  Али 1996. године, Ананд се поново борио са АнатолиЌем Карповом. ОваЌ пут ИндиЌац има наЌве"и реЌтинг на свету. И он Ќе у успону. А АнатолиЌ Карпов има ве" четрдесет пет година, и сви се се"аЌу како су се борили пре шест година. Борба "е бити тешка.
  Првих шест утакмица одиграно Ќе у жестокоЌ борби. Шахисти су добили по две партиЌе... Потом Ќе уследила сериЌа ремиЌа и победа Ананда у тринаестоЌ партиЌи. Онда Ќе Виши добио шеснаесту партиЌу... И двадесет четврту у СицилиЌану... У двадесет седмоЌ Карпов Ќе сма®ио заостатак... Али тридесет други гем Ќе добио Ананд. А у тридесет шестоЌ утакмици ИндиЌац Ќе пробио одбрану Карпова и постао четрнаести шампион света.
  Након што Ќе изгубио меч са резултатом шест - три, АнатолиЌ Карпов Ќе одлучио да игра осветнички. Нови, овога пута тре"и меч за светско првенство.
  Ако Ќе у стварноЌ историЌи шаха сукоб Карпов-Каспаров био наЌрекордниЌи, онда Ќе ту Ананда-Карпова.
  Одигране су ве" сто три утакмице, ук учуЌу"и и рекордни меч од шездесет седам дуела. Осим турнирских. А онда Ќе и тре"и меч без ограниче®а.
  АнатолиЌ Карпов Ќе, наравно, спреман да искористи право на реванш. И ево опет битка два витеза огртача и бодежа.
  Година Ќе 1997. - Карпов има четрдесет шест година. И ниЌе лак задатак добити меч без ограниче®а. Али морате победити.
  Борба Ќе почела опрезно... Првих осам утакмица завршено Ќе нерешено. Онда Ќе Ананд победио... Онда Ќе Виши добио седамнаести гем и повео резултатом два према нула... Да а победа у двадесет тре"оЌ утакмици.... И тек у двадесет седмом састанку, АнатолиЌ Карпов Ќе сломио резултат. Некако, у двадесет седмоЌ игри, АнатолиЌ єевгениЌевич увек побеђуЌе. А ево и нове игре... Ананд не жури... У четрдесет првоЌ побеђуЌе од четрдесет седме. А Блек став а победнички поен у четрдесет осми.
  Тако Ќе завршен меч, тре"и и послед®и рекордни обрачун двоЌице гениЌалаца.
  АнатолиЌ Карпов Ќе признао да Ќе ®егово време прошло, и задово ан Ќе што Ќе ушао у историЌу као деветоструки светски шампион и рекордер у овом спорту. Све у свему, Карпов Ќе двадесет година био шампион света, други после Ласкера.
  И Гари Каспаров се заинтересовао за политику. Био Ќе члан ве"а. Основао сопствену партиЌу - "Мисле"а РусиЌа". 2000. године кандидовао се за председника РусиЌе и заузео послед®е место. И убрзо Ќе напустио активну политику, пошто Ќе добио место у Министарству спо них послова.
  А нови светски шампион од 1996. Ќе Виши Ананд. Хиндус Ќе успео да издржи до 2014. године - осамнаест година - више су имали само Ласкер и Карпов! Али Ананд Ќе, играЌу"и утакмице сваке две године, успео да надмаши Карпова по броЌу мечева и многострукости шампионата. Постати десетоструки шампион света у историЌи и одиграти тринаест мечева на светском првенству.
  Све док га ниЌе заменио Карлесон.
  Показало се да Ќе утицаЌ на ток светске историЌе значаЌан. єер универзум Ќе другачиЌи, и све се мало помера. Гари Каспаров Ќе победио Владимира Жириновског у ДржавноЌ Думи, због чега Ќе изгубио ауторитет. А 1995. године су прошли избори за Државну думу уместо Либерално-демократске партиЌе - КРО. И то се много променило. Поготово када Ќе реч о гласа®у за опозив єе цина. На овоЌ ДржавноЌ Думи Ќе било дово но гласова и дошло Ќе до опозива. єе цин Ќе отишао, а ®егов наследник Ќе постао єевгениЌ Примаков. А феномен Владимира Путина се ниЌе догодио. Сам Путин Ќе поднео оставку на место директора ФСБ
  у посао. Али ниЌе био баш успешан у томе. И тако Ќе остао мало познати званичник.
  єевгениЌ Примаков Ќе био председник у два мандата, а 2008. предао Ќе трон Лужкову. Владао Ќе до 2016. године. Такође два мандата, а после ®ега председник Ќе постао ГенадиЌ ЗЌуганов. Политика РусиЌе Ќе била опуштениЌа, Америка ниЌе била малтретирана... У УкраЌини Ќе єанукович служио два мандата и 2020. изгубио од милиЌардера Порошенка. ВиталиЌ Кличко Ќе боксовао нешто дуже од стварне историЌе... Стивенсон "е победити, а Ќош три боксера, ук учуЌу"и Александра Поветкина. И отишао Ќе тек 2016. године, одбиЌаЌу"и да се бори са бронзаним бомбардером.
  Нешто успешниЌе Ќе наступио Владимир Кличко. Победио Ќе ТаЌсона ФЌуриЌа, а затим Глазкова и Брауна. Али ипак, у доби од четрдесет и Ќедне године, изгубио Ќе од ЕнтониЌа Џошуе. Али успео Ќе да победи рекорд Џоа Луиса. И ово Ќе такође ®егово изузетно достигну"е у спорту.
  Крим Ќе остао у саставу УкраЌине. Свет Ќе мирниЌи и мирниЌи. ИСИС се ниЌе поЌавио. НиЌе било терористичког напада 11. септембра. Талибани су на краЌу поразили северни савез и преузели контролу над Авганистаном. А сада Ќе мир. Лукашенко Ќе, пошто Ќе одслужио два мандата 2006. године, у складу са уставом, отишао у почасну пензиЌу. А бивши премиЌер Сидорски Ќе постао председник. Такође Ќе служио два мандата и 2016. Ќе пренео власт на Короткевича.
  Све Ќе испало бо е него у стварноЌ историЌи. У свету чак ни зараза корона вирусом ниЌе избила. И ово Ќе свакако добро достигну"е.
  Шаховска кариЌера БобиЌа Фишера кренула Ќе нешто другачиЌим током. Шаховско чудовиште се после победе код Спаског 1992. покупило и одиграло меч са ЉубоЌеви"ем. Савладао га Ќе у разорниЌем стилу. Онда Ќе савладао КорчноЌа... Играо Ќе и са Иванчуком, овога пута нерешено. А 1999. Ќе одиграо меч са Карповом до десет победа. Уз огроман хонорар.
  Чак и ако не за светску титулу, оваЌ меч Ќе изазвао огромно интересова®е.
  Боби Фишер Ќе добио прву партиЌу... Затим сериЌу од десет ремиЌа и савладао Карпова у одговору... Затим Ќош Ќедну сериЌу ремиЌа... Све док Фишер ниЌе добио двадесет четврту партиЌу, а Карпов добио двадесет седму. Тада Ќе Фишер победио из тридесет друге игре. Карпов Ќе освоЌио четрдесет и прву.
  Затим су разменили ударце у четрдесет седмоЌ и четрдесет осмоЌ рати. И резултат Ќе постао пет - пет... Онда су оба шаховска ветерана одмарала три месеца. Припремите се за наставак борбе. И заиста Ќе могу"е победити рекордних шездесет седам утакмица са Анандом у овом мечу.
  А и хонорар за меч Ќе такође рекордан. Сто милиона долара ... И наравно дуга утакмица у различитим градовима Ќе наЌпрофитабилниЌа. Тако Боби Фишер оправдава очекива®а избацуЌу"и оваЌ или онаЌ коник. И сређива®е скандала свако мало.
  Или "е до"и у шлему, или "е га Карпови оптужити да користи видов®аке. И онда на многе друге начине. И ставио Ќе наочаре у огледалу, плаше"и се хипнотичког погледа.
  Четрдесет девета сериЌа ниЌе била изузетак. Фишер, обучен у костим Деда Мраза, почео Ќе да дели поклоне. И изгледало Ќе прилично смешно. Утакмица Ќе завршена нерешеним резултатом... Затим Ќош дванаест ремиЌа...
  У шездесет другом гему, Фишер се поново вратио на потез Е-2 - Е 4, а Карпов Ќе поново изабрао Каро-Кана. Фишер Ќе успео да пронађе поЌача®е у нападу и дошао до предности. Игра Ќе траЌала скоро стотину потеза док Карпов ниЌе поднео оставку у безизлазноЌ позициЌи... У шездесет седмоЌ утакмици АнатолиЌ Карпов Ќе успео да изЌедначи резултат. Тада Ќе од шездесет осме партиЌе оборен претходни рекорд Карпова и Ананда... И продужила се наЌдужа сериЌа од двадесет ремиЌа у историЌи шаховских мечева. Све док Боби Фишер ниЌе победио у осамдесет осмоЌ утакмици и повео. Скор Ќе био шест - седам... И опет деведесет шест утакмица и Ќош Ќедна тромесечна пауза, сериЌа ремиЌа. ОваЌ наЌдужи меч у историЌи шаха пратила Ќе телевизиЌа. И изнедрио Ќе много шала. На пример, када Ќе пуна листа утакмица у мечу Фишер-Карпов учитана, сат Ќе морао да се промени - хрпа к®ига Ќе отишла у другу временску зону.
  Меч Ќе поново настав ен... Фишер Ќе поново победио у 100. гему, резултат Ќе био шест - осам у корист Фишера. А ово Ќе озби но. Али Карпов Ќе наставио да се држи као камен. И у 111. гему успео Ќе да сма®и заостатак... Потом сериЌа ремиЌа... И Карпов Ќе добио 131. гем, изЌедначивши резултат. Тада су до сто четрдесет четири утакмице биле нерешене. И опет пауза од три месеца... Тако дуга утакмица, а резултат Ќе и да е осам-осам. И сада, три месеца касниЌе, вратило се. НаЌдужи шаховски меч у историЌи света.
  А ово Ќе веома озби но. И прилично кул и свечан. И колосална снага вид ива достигну"а.
  А сада се настав а меч за светско првенство... Фишер се чак нашалио да неки не"е дочекати краЌ овог обрачуна. И борба се показала веома значаЌном.
  Нова сериЌа ремиЌа била Ќе наЌдужа у историЌи шаха, блокираЌу"и претходни успех овог меча. И само у сто шездесет и првоЌ утакмици победио Ќе АнатолиЌ Карпов. Остао Ќе само Ќедан корак. Али у сто деведесет другом гему, Боби Фишер Ќе пред краЌ постигао Ќош Ќедну победу и резултат Ќе постао девет - девет! И опет пауза од три месеца.
  А наЌдужи меч у историЌи траЌао Ќе до прве победе.
  И генерално Ќе супер - и хипер! Баш као у филмовима! И ништа се не може поредити!
  Овог пута Фишер и Карпов одиграли су пети део меча у Москви. И фигуративно се мора ре"и - супер! А игра Ќе тако дивна и борбена.
  Утакмица за Светско првенство Ќе настав ена. ТачниЌе, само меч за сто милиона долара, наЌрекордниЌи на свету. И отишао Ќе са великим притиском.
  ТачниЌе, поново Ќе уследила сериЌа ремиЌа. НаЌве"а сериЌа у историЌи шаха. Четрдесет седам партиЌа. Мада се не може ре"и да у ®има ниЌе било борбе. А Боби Фишер и АнатолиЌ Карпов више пута су висили на ивици пораза.
  Али четрдесет седам ремиЌа. Жестока борба - без и наЌма®ег компромиса. Без икакве милости. И притом бескрвно и без победе Ќедне или друге стране. Али ево послед®е две стотине четрдесете утакмице овог меча. Тада Ќе могу"а пауза од три месеца. Само одакле "е бити наставак? Интересова®е за меч Ќе увек велико, а има доста оних коЌи желе да Ќе угости.
  Многи желе наставак овог спектакла, ово Ќе супер маратон. И ова дивна, непонов ива утакмица. Што Ќе управо постало супер.
  Али Боби Фишер има друге планове. Очигледно не жели поново да се бори са Карповом.
  И у своЌоЌ послед®оЌ, белоЌ утакмици, спреман Ќе да стави тачку. И шта? Сре"но борац!
  Боби Фишер Ќе смислио нови план против Карпова. Да, потез Е - Два - Е четири Ќе ве" поново заборав ен. А сада Ќе избор на Карпову. Одвикавши се од отворених отвара®а и скоро све време играЌу"и затворене, АнатолиЌ Карпов Ќе почео да размиш а. Хтео сам да играм Царо-Кана... Његову одбрану круне и узео пешака Ц. Али померио га Ќе за два по а. Нека буде СицилиЌанска одбрана и права борба... Нека права пунокрвна битка загрми у завршном делу московског меча.
  Боби Фишер задово но тр а руке. Смислио Ќе врло оригиналан план. Без рокаде, пешак на кра евскоЌ страни почео Ќе да се баца у битку, очаЌнички их гураЌу"и напред.
  АнатолиЌ Карпов Ќе прихватио оваЌ изазов. А и он Ќе био спреман за борбу. Иако Ќе Фишерова игра деловала као антипозициона.
  Оба противника су се Ќако борила. Фишер Ќе успео да стекне предност у свемиру. И жртвова®ем пешака да се развиЌе снажан напад. АнатолиЌ Карпов Ќе у нево и са временом направио неколико грешака и добио мат. Тако Ќе меч за велике паре завршен веома ефектно. ТраЌало Ќе двеста четрдесет партиЌа и показало се као рекорд у историЌи читавог шаховског света. И можда генерално наЌдужи меч у свету спорта и човечанства.
  То Ќе заиста била борба... А борба Ќе оно што ти треба!
  Фишер и Карпов су са наЌдужим такмиче®ем ушли у светску историЌу свих спортова. И Ќедан од наЌве"их хонорара у свету спорта. Више су могли добити само професионални боксери, а у то време међу ®има ниЌе било таквих хонорара.
  Боби Фишер Ќе као победник добио две тре"ине новчане награде. А АнатолиЌ Карпов Ќе са Ќедном тре"ином зарадио више него у претходним мечевима. И наравно ужива у томе. Након тога, Боби Фишер више ниЌе наступао и убрзо Ќе умро. АнатолиЌ Карпов Ќе играо с времена на време, али без много успеха. Међутим, са Каспаровим су се срели 2010. године. Хари ниЌе дуго играо и тренирао Ќе. Али АнатолиЌ Карпов Ќе такође остарио.
  Дакле, шансе су биле приближно Ќеднаке.
  Меч Ќе отишао на шест победа ... Такође неограничено и за много новца. Додуше скромниЌе него код Фишера.
  У почетку Ќе АнатолиЌ Карпов, коЌи Ќе много играо у протеклих двадесет пет година од борбе са Каспаровом, и као резултат тога преузео вођство.
  После првих девет утакмица, резултат Ќе био три - нула у корист Карпова. АнатолиЌ єевгениЌевич Ќе победио у првоЌ утакмици. Гари Каспаров, играЌу"и црног, одмах Ќе почео да се жртвуЌе и иде у компликациЌе. И у првоЌ утакмици било Ќе много изненађе®а. Карпов Ќе направио први потез - Е-два - Е - четири, што Ќе било ретко у ®еговоЌ пракси. А Гари Каспаров Ќе испрва прихватио и одбио СицилиЌанску одбрану и почео да се кре"е потпуно екстравагантно. Прво Ќе бацио Ф-пешана у битку, затим Ќе играо са витезом, па Ќе поново, као одговор на потез Карпова, бацио суседног пешака. А онда Ќе Карпов узео Ќош Ќедну. Иако Ќе Гари Каспаров освоЌио темпо, остао Ќе два пешака ма®е и са слабим кра ем.
  Ово Ќе био првобитни Каспаров ев гамбит. Што Ќе у ком случаЌу омогу"ило компликациЌе. Али исплата за ®ега била су два пешака и кра ева не баш сигурна позициЌа. А Ќедан темпо за црне ниЌе дово ан за победу. А бели су у великоЌ предности на центру. Карпов Ќе, наравно, претворио своЌу предност. Али Каспаров Ќе изгубио... Затим су уследили реми и победе Карпова са белим у седмом и деветом гему.
  Чинило се да се историЌа понав а, али у тринаестоЌ утакмици у СицилиЌанскоЌ одбрани Каспаров Ќе применио новину и одиграо исправниЌи гамбит. И успео Ќе ипак да потопи резултат... И шеснаести део Ќе такође сма®ио заостатак. Истина, у седамнаестоЌ Ќе Карпов успео да поново пове"а заостатак на два поена. И за двадесет седму утакмицу резултат Ќе био два - пет. А ово Ќе ве" озби но. Чинило се да Ќе АнатолиЌ Карпов желео да победи у тридесет првоЌ утакмици, као и прошли пут. Али овога пута ниЌе успело. А Каспаров Ќе добио тридесет другу игру. Да е, игра Ќе траЌала до четрдесет седме утакмице коЌу Ќе уморни и ве" остарели Карпов одувао. И четрдесет осма, где Ќе Гари Кимович, пробудивши се из сна, изЌедначио резултат.
  Затим Ќе уследила тромесечна пауза... АнатолиЌ Карпов се одморио, а ево их са ХариЌем у огорченоЌ борби. АнатолиЌ игра белог. А Карпов бира РетиЌево отвара®е. Нешто што се никада раниЌе ниЌе играло. Каспаров такође покушава да игра ван канона. И добиЌа тешку позициЌу... Игра се дуго отегла. Хари Ќе водио одбрану са изузетном прецизнош"у. И после више од три стотине потеза добио Ќе реми. Уследила Ќе сериЌа од осамнаест ремиЌа, надмашивши показате  првог меча... И на краЌу, у игри белих, Хари Ќе успео да пробиЌе одбрану Каро-Кана. Донирао Ќе две фигуре. єедна истина Ќе одиграла скоро одмах. Затим Ќе уследио напад на кра а. На краЌу мат АнатолиЌ Карпов. И коначно остварио убед иву освету. Чак и са минималном маргином, за Ќедан поен, пре него што изгуби на сувом. Али ипак, након четврт века, Гари Каспаров се ипак осветио. А ®егов ауторитет Ќе веома висок.
  Победа ГариЌа Каспарова инспирисала Ќе КорчноЌа да изазове и АнатолиЌа Карпова. И наравно, било Ќе спонзора коЌи су нудили фантастичан хонорар за меч до шест победа. КорчноЌ Ќе двадесет година стариЌи од Карпова. Али игра веома добро упркос поодмаклим годинама. И тако храбро нуди освету. А 2013. године догодила се нова веома заним ива утакмица до шест победа.
  Виктор КорчноЌ против АнатолиЌа Карпова. И супер Ќе! Утакмица се одиграла у ЊуЌорку.
  Тешка борба Ќе почела од прве утакмице. Карпов Ќе почео са Е два и Е четири. КорчноЌ Ќе неочекивано одиграо оми ену одбрану Карпова: Каро-Кан. И ствар Ќе брзо дошла до изЌедначе®а. Онда Ќе дошао КорчноЌ. Првих дванаест утакмица завршено Ќе нерешено. А онда Ќе Виктор КорчноЌ одиграо СицилиЌанску одбрану и Наидрофф вариЌациЌу у тринаестоЌ утакмици. И као резултат тога, у оштроЌ борби, успео Ќе да освоЌи убед иву победу КорчноЌа. Дошло Ќе до међусобне борбе са много жртава и прелепог напада.
  У шеснаестом гему, па чак и са белим, КорчноЌ Ќе поново победио и пове"ао заостатак и предност на два поена. С обзиром да КорчноЌ има осамдесет две године, онда да, он Ќе врхунски шахиста! И у двадесет четвртоЌ утакмици, КорчноЌ Ќе славио победу: резултат Ќе био три - нула у ®егову корист, и чинило се да "е бити сензациЌа, и то велика победа ветерана. Али Карпов Ќе, победивши у двадесет седмоЌ утакмици, успео да поврати своЌу менталну равноправну равнотежу. Затим Ќе победио у тридесет првоЌ утакмици са белим. А у 32. гему Ќе неочекивано применио СицилиЌанску одбрану и ЗмаЌеву вариЌациЌу на отворено отвара®е.
  С обзиром да Ќе Карпов обично добиЌао ЗмаЌеву вариЌациЌу играЌу"и за белог, овакву одлуку треба сматрати неочекиваном. А Карпов Ќе успео да преузме инициЌативу у жестокоЌ борби и пружи елегантног партнера.
  Резултат се прилично брзо разЌаснио. Али АнатолиЌ Карпов Ќе поново изгубио активност и дуга сериЌа ремиЌа се отегла. Све док се ниЌе завршило четрдесет осам утакмица и дошла Ќе пауза од три месеца.
  Многи навиЌачи су били незадово ни чи®еницом да оба борца нису била превише же на борбе.
  Али после паузе, поново битка... КорчноЌ Ќе почео више да ризикуЌе траже"и нево е. И у педесет првоЌ утакмици извоЌевао Ќе исту победу.
  И опет Ќе повео... Али у педесет тре"оЌ КорчноЌ Ќе жртвовао превише и отишао предалеко и био Ќе поражен. Резултат Ќе био изЌедначен... Затим сериЌа ремиЌа... Оба шахиста су се понашала пасивно. И тек у деведесетоЌ утакмици Карпов Ќе коначно победио. Резултат Ќе постао четири - пет. А ово Ќе озби но. После деведесет шест утакмица поново Ќе уследила пауза од три месеца.
  Меч КорчноЌ-Карпов се показао као веома тешка конфронтациЌа. После паузе, утакмица Ќе настав ена. У 101. сусрету, ЗмаЌ Ќе поново био, али овога пута КорчноЌ Ќе имао поЌача®е. И тако Ќе добио инициЌативу. И успео Ќе да развиЌе неодо ив напад на црног кра а.
  Поново Ќе дошао период ремиЌа. Резултат Ќе био пет-пет. Али ипак, послед®а утакмица, сто четрдесет четири из овог циклуса, показала се одлучуЌу"ом.
  Карпов се вратио на Е-два-Е-четири. А на отворену вариЌациЌу коЌу Ќе предложио КорчноЌ, неочекивано Ќе применио Кра ев гамбит. ПознаваЌу"и карактер КорчноЌа, Карпов Ќе претпоставио да "е изабрати наЌпринципиЌелниЌи наставак и прихватити гамбит. Али за ово Ќе имао - снажну новину. И почела Ќе жестока и агресивна битка. А напад на црног кра а показао се веома Ќаким. Као резултат тога, КорчноЌ Ќе остао без комада. Али за Ќош четрдесет пет потеза очаЌнички се борио до самог мат.
  Дакле, покушаЌ освете Карпову ниЌе се догодио. Али, с друге стране, КорчноЌ Ќе зарадио много новца и заслужио поштова®е за своЌу бескомпромисну борбу.
  Али онда Ќе Ананд престао да буде светски шампион и 2020. године АнатолиЌ Карпов Ќе поново одржао меч за светско првенство између себе, до десет победа, али са ограниче®ем од четрдесет осам утакмица. У то време АнатолиЌ Карпов Ќе коначно избледео, а Виши Ананд Ќе Ќош увек био Ќак и у одличноЌ форми. Утакмица Ќе одржана у Москви. Ове године ниЌе било корона вируса и све Ќе било сасвим добро.
  Можда не за Карпова... Виши Ананд Ќе доминирао дуелом и добиЌао гем за гемом... Овога пута АнатолиЌ Карпов ниЌе успео да пружи упорни отпор и изгубивши двадесет четврти дуел са белим, завршио Ќе такмиче®е са резултатом десет - нула у наклоност Ананда. У овом мечу, Карпов Ќе три пута покушао ЗмаЌа са црним и играо са ®им. И борба Ќе ишла до Ќедног гола. Тек у шеснаестом гему са белим Карпов Ќе добио шансе за победу, али их Ќе опет промашио.
  Дакле, ниЌе било могу"е обрисати рачун...
  АнатолиЌ Карпов Ќе рекао да Ќе ве" одиграо своЌу улогу и да жели да се ... озби ниЌе бави политиком. Конкретно, ЗЌуганов Ќе, без отказива®а лимитера у два мандата и четири године, узео исто нулира®е. То Ќе изазвало много негодова®а у друштву. Сетили су се да су се єе цин, Примаков и Лужков ограничили на два мандата. Зашто Ќе ГенадиЌ АндреЌевич одлучио да направи изузетак од себе? Штавише, Генка ниЌе ништа млађа од ®их. Међутим, ЗЌуганов Ќе навео да Ќе БаЌден чак и стариЌи од ®ега. Мада лош пример ниЌе вредан понав а®а. Али Гена Ќе само фанатик мо"и. И не жели да оде.
  И АнатолиЌ Карпов Ќе одлучио да се кандидуЌе за председника. И прешао на власт као тенк. Ипак, млађи Ќе од ЗЌуганова, а двадесет година Ќе био светски шампион у шаху.
  А сада, на председничким изборима у РусиЌи 2024. године, ГенадиЌ АндреЌевич ЗЌуганов се кандидуЌе за тре"и мандат. Чак и да има осамдесет година. НаЌстариЌи председник и владар у историЌи РусиЌе. Надмашио и Лужкова и Примакова. А председник се Ќош пе®е за тре"и мандат. А коме треба? Унео Ќе пар амандмана на устав, међу коЌима и да минимална зарада и пензиЌа не буду ниже од плате за живот. И поништио Ќе своЌе рокове. Пе®е се на тре"у.
  А избори су недемократски. Странке у ДржавноЌ Думи могу да именуЌу председника итд. Али за остало, прикупите два милиона потписа месечно.
  Па, ЗЌуганов Ќе то узео и гурнуо главу у председнички мандат за тре"и мандат. Али АнатолиЌ Карпов Ќе отишао у битку. И успео Ќе да прикупи два милиона потписа. Жириновски поново Ќури из ЛДПР-а. Истина, из єаблока се ве" Ќавио Ќош Ќедан - млађи. Од патронимика такође напредни млади. И Ќош Ќедан млади милиЌардер, и АнатолиЌ Карпов.
  Руска економиЌа стагнира. А ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе свима прилично сметао. Дакле, исход избора Ќе неЌасан. Истина, актуелни председник има велику предност у виду административних ресурса. И наравно контролисане медиЌе. Али то, наравно, ниЌе дово но за самоуверену победу од првог кола. Иако Ќе можда дово но. Конкуренти нису баш Ќаки. Само из "Ота¤бина - цела РусиЌа" ривал Ќе озби ан гувернер Краснодарске териториЌе и веома Ќак пословни руководилац, а истовремено млад. Па, Жириновски Ќе само стари кловн. А єаблоко никада ниЌе сакупио много. Ни милиЌардер не"е добити превише, поготово што Ќе єевреЌин. Шта Ќе са АнатолиЌем Карповом? Прво изненађе®е Ќе било то што Ќе успео да прикупи два милиона потписа. Други Ќе да Ќе бивши светски шампион у шаху почео да добиЌа солидне проценте у разним интернет анкетама. И то Ќе било изненађе®е за све.
  А онда Ќе АнатолиЌ Карпов неочекивано заузео друго место током предизборне кампа®е.
  И то Ќе постала мала сензациЌа. Или можда не тако мали. Затим, Ќош теже. ЗЌуганов, ве" стар, спотакнуо се на пролазу авиона. И ®егов реЌтинг Ќе почео да опада. И економиЌа се погоршала. И сви су уморни од Комунистичке партиЌе на власти.
  Укратко, почео Ќе да додаЌе АнатолиЌ Карпов, коЌи Ќе Ќош увек у доброЌ физичкоЌ форми. И ®егов реЌтинг Ќе брзо растао. И у првом колу Ќе била сензациЌа. ЗЌуганов не само да ниЌе успео да победи у покрету, ве" Ќе и победио АнатолиЌа Карпова за само три одсто. И то Ќе свакако велика сензациЌа. И борба "е бити веома тешка. Жириновски Ќе, наравно, подржао владаЌу"у странку и ЗЌуганова. Овде Ќе представник Ота¤бине, коЌи Ќе заузео тре"е место, неочекивано подржао Карпова. МилиЌардер Ќе на петом месту, такође за АнатолиЌа Карпова. И веома Ќе кул.
  А сад избори и други круг. И опет сензациЌа. АнатолиЌ Карпов побеђуЌе ГенадиЌа ЗЌуганова. Нека предност буде мала, али ипак. Први пут Ќе изгубио актуелни председник. И наравно, ово Ќе сензациЌа великих размера.
  На Западу Ќе поздрав ена победа АнатолиЌа Карпова. И то веома насилно. Разговарали су о новом размиш а®у и да "е ускоро до"и ера комунизма у целом свету и радости и сре"е. И да "е ускоро бити дивно како Ќе приЌатно живети широм света ...
  АнатолиЌ Карпов Ќе рекао да прва ствар коЌу РусиЌа треба да уради Ќесте да се придружи НАТО-у и ЕвропскоЌ униЌи. И то "е бити веома кул и изванредно достигну"е. И да "е ускоро до"и до савеза свих белих народа. Црна жена Ќе постала нови председник СЌеди®ених Држава. И ово Ќе такође био прогресиван корак. И пут ка светском братству.
  А Владимир Владимирович Путин Ќе у међувремену тихо умро у затворскоЌ болници. Био Ќе у затвору због крађе и утаЌе пореза. Овако Ќе испао свет...
  А управо Ќе АнатолиЌ Карпов победио у тридесет и првоЌ утакмици свог меча 1984. против ГариЌа Каспарова. Таква чуда се дешаваЌу на овом свету...
  Да, нека се ускоро заврши ера Владимира Путина.
  
  МАИНСТЕИН ПРОТИВУДАРКА И ПРЕКРЕТАЊЕ У РАТУ
  У новембру 1943. године, током контранапада МаЌнштаЌна, коЌи Ќе поткопао совЌетске трупе, Немци су успели да постигну више. А све зато што Ќе Ста ин наредио да се Житомир задржи по сваку цену и забранио Ќе прелазак у одбрану. Као резултат тога, Немци су поново успели да заузму КиЌев и опколе совЌетске Ќединице, а затим их униште. Осим тога, испоставило се да Ќе време било суво, а Немци су могли ефикасниЌе да искористе своЌе ве" броЌниЌе Тигрове и Пантере. Као резултат тога, совЌетске трупе су претрпеле поразан пораз.
  Ста ин Ќе заузврат бацио нове снаге у битку. СовЌетске Ќединице су се попеле преко Д®епра. Али они нису били спремни, ве" су се нацисти груписали. И врло вешто потиснуо совЌетске Ќединице. У Ќануару се водила битка за Д®епар, а совЌетске трупе су пребачене у великом броЌу. Али офанзива Црвене армиЌе код Ле®инграда Ќе одбиЌена и угушена у сопственоЌ крви. Разлог Ќе таЌ што Ќе део снага пребачен на Д®епар и неефикасно искориш"ен.
  Укратко, Немци су могли да издрже зиму и избегну пораз. ЛиниЌа фронта се стабилизовала. Ста ин Ќе и да е тврдоглаво покушавао да продре у Д®епар, али ниЌе успео.
  Нацисти су предузели неке кораке. Посебно мере за тотални рат и кориш"е®е радне снаге. Производ®а оружЌа у Тре"ем РаЌху се пове"авала. ПоЌавили су се и млазни авиони и ракете ФАА. Иако не баш ефикасно...
  Црвена армиЌа никада ниЌе успела да савлада одбрану Фрица на Д®епру. Ста ин, забринут да би Америка и БританиЌа могле раниЌе да дођу у Европу, направио Ќе витешки потез: понудио Ќе Хитлеру примирЌе на шест месеци. Фирер Ќе пристао, али под условом престанка герилског рата.
  Ста ин се такође сложио са овим. А 1. маЌа 1944. године на источном фронту настало Ќе затишЌе.
  Савезници су ипак покушали да се искрцаЌу у НормандиЌи. Али овога пута покушаЌ Ќе завршен поразом. А губитак више од милион америчких и британских воЌника само од стране затвореника Ќе страшна катастрофа. После лет®ег пораза уследила Ќе немачка офанзива у ИталиЌи. Што Ќе такође довело до пораза савезника и заузима®а наЌпре Напу а, а потом и СицилиЌе.
  До оконча®а примирЌа 1. новембра 1944. Немци су у потпуности повратили контролу над западном Европом. Под овим условима, Ста ин Ќе понудио продуже®е примирЌа за Ќош шест месеци... Хитлер Ќе пристао. БританиЌа Ќе погођена балистичким проЌектилима и млазним бомбардерима класе Арадо. У ваздух, Немци су уместо Фоке-Вулф ТА-152 у сериЌу лансирали вишенаменски авион. Што се показало веома ефикасним. И наЌбо и у сваком погледу. Да, и КСЕ-162 Ќе показао своЌе наЌбо е летне карактеристике и огромну ефикасност у рату.
  А плус значи подморничку флоту Тре"ег РаЌха. КоЌа Ќе врло ефикасно потопила све неприЌате е фашизма. А посебно миниЌатурне подморнице за Ќедну особу. Они су тако ефикасно освоЌили и СЌеди®ене Државе и БританиЌу.
  Након смрти америчког председника Рузвелта, нови председник Труман Ќе одмах понудио Хитлеру примирЌе и размену зароб еника. Фирер Ќе пристао на ово. А савезници са Немачком од 1. маЌа 1945. године зак учили су прекид рата на период од три године. Дошло Ќе до размене ратних зароб еника, обнав а®а економских односа. Али на источном фронту, рат Ќе настав ен са новом снагом. Нацисти су 22. Ќуна 1945. кренули у офанзиву на центар. По први пут у борбама су учествовали тенкови Е-100 нове генерациЌе и самоходне топове Е-10 и Е-25. Тенк Е-50 се Ќош увек развиЌао. Али Пантер-2 се поЌавио у сериЌи са ма®ом куполом и ниском силуетом са мотором од 900 ко®ских снага и тежином од педесет тона. Ве" Ќе било кул. Ново немачко возило "пантер"-2 и "пантер" Ф показали су се бо е зашти"еним и теже наоружаним.
  Као самоходне топове сериЌе Е... И млазни авиони нове генерациЌе. И Црвена армиЌа у центру Ќе попустила... Немци су успели да пробиЌу неколико линиЌа одбране. Али тада су ипак заустав ени. У борбама Ќе учествовао СУ-100. Међутим, били су прилично слаби против Е-100. Немци су успели да скоро потпуно опколе Смоленск, али сам град Ќе очаЌнички издржао.
  Ста ин Ќе наредио да стоЌи до смрти. Немци су заглибили у центру. СССР Ќе овде имао до две стотине дивизиЌа и држао Ќе положаЌе. Међутим, нацисти имаЌу опип иву супериорност у квалитету Ќуришних пушака, а у ваздуху са млазним моторима.
  На небу Ќе Луфтвафе преузео доминациЌу. По производ®и авиона, Тре"и раЌх СССР-а Ќе сустигао, и значаЌно га надмашио по квалитету. Посебно у реактивним моделима. ПоЌава у ваздуху напредниЌег КСЕ-262 Кс, са замашеним крилима, показала се као прави шок за совЌетске пилоте. Ова машина Ќе имала брзину од преко 1100 километара на сат и пет авионских топова калибра 30 мм. Наравно, совЌетски авиони нису могли да одоле таквом. Као и млазни бомбардери коЌе Ќе Ќедноставно немогу"е сусти"и.
  Немци су се зауставили у Ќесен 1945. године. И Црвена армиЌа Ќе поново покушала да напредуЌе. Али наишао сам на мо"ну одбрану. Фриц Ќе имао веома добре самоходне топове из сериЌе Е. А на Ќесен се поЌавила прва модификациЌа Е-50. Возило Ќе било слично Тигру-2, али са ма®ом и ужом куполом са пред®ом страном од 200 мм и боковима од 100 мм. Имала Ќе нешто деб е стране: 100 мм и чело од 150 мм под великим нагибима. ПодвозЌе Ќе такође било лакше и савршениЌе. А мотор и ме®ач су били смештени у Ќедном блоку, што Ќе сма®ило висину аутомобила и уштедело на радилици. Пишто  Ќе био дужи и калибра 100 ЕЛ и 88 мм.
  Е-50 Ќе добио име: "Пантер" -3. Његова тежина Ќе премашила шездесет тона, али Ќе мотор од 1200 ко®ских снага то надокнадио. "Пантер" -3 Ќе требало да постане главни немачки тенк - наЌмасовниЌи. СССР и да е има наЌважниЌи Т-34-85 у сериЌи, коЌи ниЌе био ни близу немачком. А ИС-3 и касниЌи ИС-4 се производе у малим сериЌама.
  Зима Ќе прошла у равноправноЌ борби - Немци су одбили совЌетску офанзиву.
  Али ни они нису напредовали.
  У проле"е четрдесет шесте године почела Ќе офанзива немачких трупа, у Смоленску област. Борбе су тамо биле веома тешке.
  По први пут у бици Ќе учествовала посада тенка Герде. У борбу су ушли 20. маЌа и борили се на првом експерименталном тенку "Тигар" -4. Ова машина, тешка седамдесет тона, имала Ќе 250 мм пред®ег оклопа и 170 мм бочног оклопа, висине ма®е од два метра. И то са пишто ем од 105 мм са дужином цеви од 100 ЕЛ. "Тигар" -4 из нулте сериЌе са мотором од 1500 ко®ских снага - гасна турбина. И тешко Ќе узети такав аутомобил из било ког угла.
  
  Герда Ќе голим прстима пуцала у неприЌате а и гукала:
  - Нашу воЌску ниЌе брига!
  Шарлот Ќе са уздахом приметила, пробиЌаЌу"и се кроз совЌетску тридесетчетворку:
  - Руси не желе да попусте! Тако су упорни!
  Кристина Ќе приметила:
  - Ове године морамо заузети Москву! Имамо ново оружЌе!
  Магда Ќе минирала руску пешадиЌу из митра еза и додала:
  - Да, имамо такве дискотеке! Ускоро "е Ста ин бити капут!
  Заиста, дискови Тре"ег раЌха више нису били слаби. И разбили су Црвену армиЌу теме но.
  Ево на Ќедном од ®их, Гертруда, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голим прстима, обара совЌетске летелице и цичи:
  - Пинокио се поЌавио из балвана, и успео да постане човек, особа коЌа Ќе веровала да "е политичар дати храст, а они "е заувек скинути чипс са ®ега!
  Ева, такође голим ножним прстима и набиЌаЌу"и други руски ауто, рекла Ќе:
  - Када Ќе откривена прва пре уба у историЌи човечанства, када су научници установили да Ќе наш предак био маЌмун!
  Герда, такође пуцаЌу"и из топа, примети, показуЌу"и зубе:
  - У то да Ќе човек слика и прилика Господа Бога може се веровати само у Ќедан елемент, гледаЌу"и како политичари равнодушно реагуЌу на молбе бирача!
  Шарлот Ќе кренула за ®ом и погодила совЌетски топ, потврђуЌу"и, показуЌу"и зубе:
  - Политичар Ќе добар само у томе да приходе додаЌе свом ¤епу, а иначе може само да одузима и дели, а ово послед®е увек ради непоштено!
  Кристина Ќе испалила рафал из митра еза, покосила десетак совЌетских воЌника и гркнула:
  - Диктатор ниЌе Ќефтин за народ, али анархиЌу Ќе Ќош скуп е и"и бочно, иако ништа не кошта!
  Магда Ќе агресивно приметила, оголивши зубе бисерне боЌе и агресивно намигуЌу"и:
  - Паметан диктатор Ќе бо и од луде анархиЌе, па можеш да стоЌиш, али не можеш дуго да играш на пламену!
  Током борби, Немци су до краЌа Ќуна 1946. успели да затворе обруч око Смоленска.
  До сада Ќе у ваздуху пред®ачио немачки пилот Хафман. За пет стотина оборених авиона одликован Ќе Витешким крстом Гвозденог крста пете класе са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  Али Албина и Алвина су га сустигле. Ове две девоЌке су се бориле само у бикиниЌу и босоноге, што Ќе прилично ефектно. И борили су се очаЌно, уз велики притисак.
  Албина Ќе Ќедним рафалом оборила три руска авиона и загугутала, показавши зубе:
  - Политичар Ќе мали мопс коЌи покушава да заповеда огромним слоновским народом, али га само утера у порцулан прекршених обе"а®а!
  Алвина се такође окренула голим прстима и зацвркутала:
  - Политичар обе"ава бирачу медене меде®аке до амброзиЌе слатких говора, а добиЌа само рупу од крофне и труле резанце на ушима!
  ДевоЌке како кажу у соку, додуше паклене. Тешко се боре!
  Али совЌетски пилоти се боре и против нациста.
  АнастасиЌа Ведмакова прекида нацистички авион и сик"е:
  - Политичар обе"ава реке меда са желе банкама, само муве-гласаче од таквих слаткиша носе ногама!
  Акулина Орлова, удараЌу"и по Фрицу и истовремено користе"и голе ножне прсте, викну:
  - Ако политичар има много слатких обе"а®а, онда када дође на власт то се никоме не"е чинити дово но, а живот не"е испасти мед!
  Мирабела Магнети", очаЌнички боре"и се у ваздуху, цврку"е:
  - Бог може све, не може само политичара да учини поштеним, а изборно обе"а®е може да се испуни!
  ДевоЌке су показале изузетну класу. Али ипак, нацисте Ќе готово немогу"е зауставити.
  Након опко ава®а Смоленска, Фриц Ќе напредовао у ВЌазму. И одатле су изненада скренули на Ќуг.
  У борбама су учествовале различите врсте наоружа®а. Тенк Т-54 Ќош ниЌе био спреман за масовну производ®у, а уместо ®ега активно се пове"авала производ®а СУ-100, са снажниЌим наоружа®ем, коЌе Ќе бар некако могло да задржи и пробиЌе наЌновиЌе нацистичке тенкове, чак и ако бочни.
  Предност самоходних топова, поред снажниЌег оружЌа, била Ќе и лако"а производ®е. Заиста, самоходни топови су за око тре"ину ЌефтиниЌи од тенкова са ротираЌу"ом куполом. А Ќа имам мо"ниЌи пишто  и нижу силуету. Ово Ќе наравно велики плус. Иако "е, наравно, на неки начин бити бо и тенк и купола коЌа се може ротирати. Али у одбрамбеном рату на коЌи Ќе прешао СССР, где Ќе могу"е пуцати из заседе, самоходни топ ни на коЌи начин ниЌе инфериоран тенк у погледу ефикасности. Тако Ќе СУ-100 почео да се производи у све ве"им количинама. Али ИС-3 Ќе укинут, а ИС-4 Ќе произведен у малим количинама. А сериЌа мо"ниЌих ИС-7 Ќе генерално у пита®у. Тако Ќе за сада СУ-100 постао спас коЌи Ќе могао да убоде вештом употребом Пантера-3, а био Ќе опасан и за Тигар-3, коЌи Ќе тежи, али бо е зашти"ен.
  Елизавета Ќе испалила топ калибра 100 милиметара, пробила немачки "пантер" -2 и загугутала:
  - Ако Ќе политичар шакал коЌи стреми власти, онда Ќе остварени диктатор тигар, али и Ќедни и други више воле да се облаче у овчиЌу кожу као вукови!
  Екатерина Ќе такође заузврат пуцала на неприЌате а и гркнула:
  - Нема политичара чисте душе, ве" се они сусре"у са празним ¤еповима, из коЌих могу да ставе само сви®у!
  Елена Ќе такође опалила из свог топа када Ќе на ®у дошао ред и приметила, скидаЌу"и голу пету на оклопу:
  - Празан ¤еп може да се напуни новцем, само се струготина од лажних обе"а®а политичара трпа у празну главу!
  ЕуфросиниЌа Ќе такође испалила хитац заузврат. Суше®е Ќе стаЌало у заседи и било Ќе згодно пуцати. Онда Ќе рекла:
  - Ако имаш пи евину у глави, онда си потпуни па®, са коЌег се свакодневно скидаЌу струготине и ко ниЌе ле®!
  ДевоЌке су се овде добро забавиле и показале своЌ темперамент. И ®ихово суше®е Ќе одлично функционисало.
  Али ипак сам морао да попустим. Немци су кренули и кренули напред. А снаге су изгледале превише неЌеднаке. И не само изгледало. Нацисти су користили трупе довучене из целе Европе и бивших совЌетских република. Између осталог, борили су се и сателити. Ук учуЌу"и ШпаниЌу и Португал, коЌи су хтели да добиЌу нове колониЌе на рачун СССР-а. И то Ќе заиста постао велики проблем.
  Иако се чини да су ове зем е мале. Иако и Португал има колониЌе.
  Фашисти сада напредуЌу ка Ќугу и имаЌу успех за успехом.
  Тигер-4 се сада тестира у новоЌ, напредниЌоЌ модификациЌи са мотором од 1800 ко®ских снага. А ово, са тежином од седамдесет тона, даЌе нацистичкоЌ машини добре возне перформансе.
  Герда пуца веома прецизно из свог смртоносног оружЌа, користе"и голе ножне прсте и урла:
  - И политичара Ќе родила жена, али му Ќе права маЌка лаж, а отац ђаво коЌи тврди да су Божанске почасти!
  Пуцала Ќе из топа уз помо" голих ножних прстиЌу и Шарлот агресивно гугутала:
  - Рат Ќе женски, и истреб уЌе много  уди, Ќер има политичара - мужа - наказа!
  
  После ®е, испалила Ќе Кристина, то су девоЌке са златноцрвеном косом, уз напомену:
  - Рат има неженствено лице, политичар коЌи га Ќе покренуо има лаж иву криглу!
  Магда Ќе такође пуцала Ќедан по Ќедан из топа, што Ќе радила у аутоматском режиму - десет хитаца у минути и приметила:
  - Лисица Ќе злобна у души, али лепа у  усци, а политичар изгледа као говно, а душа Ќе као скротум!
  Нацисти су се кретали око Д®епра. И успели су скоро одмах да заузму Орел и пробиЌу у Донбас.
  Ста ин Ќе полудео... Али до сада ниЌе могао ништа да уради. У борбама, док Ќе немачка технологиЌа била Ќача, а нацисти су усавршавали своЌе млазне авионе.
  Албина и Алвина су за кратко време премашиле по пет стотина оборених летелица и свака добила Витешки крст Витешког крста и сребрно храстово лиш"е, мачеве и диЌаманте!
  Албина, одсече"и неколико совЌетских авиона у Ќедном рафалу, загукала Ќе:
  - Лисица Ќе мала животи®а, али магаре"ом интелигенциЌом покорава велике животи®е ласка®ем и претвара®ем!
  Алвина, одсецаЌу"и голим ножним прстима, други совЌетски Ќак, пра"ен ЛА-7 и ПЕ-2 Ќе цвркутала:
  - Лисица ниЌе наЌве"и грабеж ивац, али ако имаш кокошЌи мозак, прогута"е звер ударцем слона и биковском снагом!
  Да, против такве девоЌке, ваздушноЌ сили РусиЌе се не може одупрети. То су само капитални ђаволи, наЌвиша класа рата. А нацисти су заиста извршили притисак на РусиЌу.
  Гертруда и Ева лете на дискети. Две девоЌке користе ламинарни млаз лете"ег та®ира. И великом брзином забиЌаЌу совЌетске авионе. А током лета на ниском нивоу, можете забити батериЌу, или чак резервоар, у зем у помо"у ламинарног млаза. Или неколико тенкова.
  Гертруда, ломе"и совЌетске аутомобиле, приме"уЌе:
  - У рату хо"еш да слушаш трилове славуЌа, али до уха ти допире само гракта®е врана, хук сова, а у наЌбо ем случаЌу тут®ава кукавице да те данас не"е убити!
  Ева, нокаутирала Ќе Ќош Ќедног пешака, а затим дала годинама дискету да убиЌе батериЌу у зем у и зашкрипала:
  - ДаЌу"и своЌ глас петлу, сам бирач "е се сигурно спустити и окренути гузицу!
  Гертруда се сложила са овим:
  - Бо е не реци!
  Ева Ќе логично додала:
  - Политичар-петао бучан, али у ®еговим говорима не можете чути ноте разума, а славуЌа истине!
  Гертруда се сложила, гурнувши неколико совЌетских тенкова у зем у ламинарним млазом:
  - Петао, такође, као орао из рода птица, али пре свега к уца бираче мисле"и на кокошку!
  Притисак нациста се пове"ао...
  Борбе су се одвиЌале за Курск.
  Немци покушаваЌу да се пробиЌу до Воро®ежа. Курск се напада великим снагама. Али храбре четири девоЌке стаЌале су им на путу.
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату на нацисте и певала:
  - Тако Ќе...
  ЗоЌа Ќе голом петом лансирала дар смрти и додала:
  - НеприЌате ...
  Августин Ќе подлегао нечем рушилачком и зацвилио:
  - Мисли...
  Светлана Ќе голим прстима бацила гранату и зашкрипала:
  - Шта...
  Наташа Ќе босим ногама бацила пар лимуна и викнула:
  - Руски...
  ЗоЌа Ќе такође подлегла нечему енергичном и смртоносном, шкрипу"и:
  - Управ ао...
  Августин Ќе лансирао смртоносно, мрм аЌу"и:
  - НеприЌате ....
  Светлана Ќе поново подлегла деструктивном и вакнула:
  - Пауза!
  Наташа се окренула и запиштала:
  - СЗО...
  ЗоЌа Ќе пуцала и на црне странце коЌе су нацисти регрутовали и цвилила:
  - Изазов!
  Августин Ќе говорио са силом и бесом:
  - То...
  Светлана Ќе подлегла са осмехом пантера:
  - НА...
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - Борити се...
  ЗоЌа Ќе голим прстима бацила поклон смрти и промрм ала:
  - Напади!
  Августин се ук учио и промрм ао:
  - НеприЌате и...
  Светлана Ќе голим табанима дала гомилу граната, и како виче из свег гласа:
  - Добро...
  Наташа Ќе закуцала рафал и сиктала:
  - Бесан...
  ЗоЌа Ќе пресекла нацисте и зацвилила:
  - Победити!
  Августин поново опали и викну:
  - Бесан...
  Светлана Ќе цвркутала док Ќе пуцала:
  - Победити!
  Наташа Ќе поново бацила гранату своЌом грациозном, босом ногом, цвркутала:
  - Уништи"емо нацисте!
  ЗоЌа га узе и цврку"е:
  - Буду"и пут у комунизам!
  И бацила лимун голим прстима.
  Августин Ќе узео и разапео редове, а ®ене голе ноге су разорено летеле дуж Фрица:
  - Подели"емо противнике!
  Светлана га Ќе узела и бацила голом петом, гомилу граната, и зацвилила:
  Сломимо фашисте!
  А четворица су наставили да пуцаЌу и бацаЌу гранате. Немачки Е-75 се кретао. Машина са топом од 128 мм. И пуца у себе.
  А девоЌке су бацале гранате. Поткопавали нацисте. И они су узвратили. Попели су се напред. Тенкови се поново котр аЌу. Помера наЌновиЌи немачки "леопард" -1. Веома мобилан ауто.
  Али ®егове девоЌке су га преузеле и нокаутирале. Поцепали су на комаде мобилну машину са гаснотурбинским мотором. И разнели су Ќе у комаде.
  Наташа Ќе уз смех приметила:
  Одлично се боримо!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Веома кул!
  Августин Ќе мудро приметио:
  - Ми "емо победити!
  И босом ногом испалила противтенковску гранату. єака девоЌка, снажна девоЌка. И има толико духовитости.
  Светлана Ќе такође прстима босих ногу лансирала поклон смрти и ударила неприЌате а. Веома агресивна девоЌка, очиЌу боЌе различка. Она има такву духовитост, и пролазну снагу!
  Наташа се окренула и нацерила:
  - За свету РусиЌу!
  ЗоЌа Ќе пуцала веома активно, и нацерила се, показуЌу"и бисерне зубе:
  - єа сам ратник тог нивоа коЌи не бледи!
  Пуцао Ќе и Августин. Покосио нацисте и грк ао:
  "єа сам ратник великих амбициЌа!"
  И открила Ќе своЌе бисерне зубе!
  Светлана Ќе потврдила:
  - Веома велике амбициЌе!
  ДевоЌке су се бориле веома дуго. И наравно успели су у воЌном раду. Они су апсолутно прелепе лепотице. Изванредан ум. И пуцаЌу у прву класу.
  Елизавета и ®ена посада на СУ-100 се такође боре веома очаЌнички и веома храбро.
  Елизабета Ќе такође пуцала из пишто а од 100 милиметара, користе"и голе ножне прсте и цврку"у"и, откриваЌу"и зубе:
  - Политичар зна као ¤еп своЌе трикове да обмане бираче, али Ќе потпуно несвестан таквих поЌмова као што су мера и савест!
  Екатерина Ќе веома агресивно приметила, умешно пуцаЌу"и на неприЌате е и вичу"и:
  - Политичар има наЌважниЌи прст кажипрстом, али може само да мучи проблеме, а не можете Ќезиком да полижете пукотине од неиспу®ених изборних обе"а®а!
  Елена Ќе веома агресивно приметила, удараЌу"и противнике голом петом:
  - Политичар Ќе потпуно неписмен по пита®у ствара®а, али зна напамет све изговоре за неуспехе!
  ЕуфросиниЌа Ќе такође приметила, пуцаЌу"и и користе"и голе прсте исклесаних ногу:
  - У политици, као и у шаху, постоЌе Ќаки и слаби потези, али нема Ќасних правила за сваку фигуру, а ко прекрши редослед потеза добиЌа предност!
  Ратнице се боре са надмо"ниЌим снагама нациста попут титана са црвеног Олимпа. И показуЌу колосалну снагу храброст и хероЌство. А ипак певаЌу.
  Курск Ќе успео донекле да задржи навалу нациста... Тамо се тако боре ратници и славна четворка. Управо су сахранили пионирку СерЌожку, коЌа Ќе била раскомадана, и углас рекла:
  - Храбри воЌници не умиру, Ќер се дух не може убити, политичари коЌи су рат покренули не живе, Ќер кад Ќе ходаЌу"и леш сви®а, то ниЌе ни вегетациЌа!
  После тога Ќош Ќедна туча, и жестоке борбе храбрих девоЌака.
  Наташа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - С неба...
  ЗоЌа Ќе такође голим прстима бацила гранату и рекла:
  - Звездица...
  Августина Ќе босом ногом лансирала дар смрти и певала:
  - Светао...
  Светлана Ќе такође бацила гранату, босом ногом, и рекла:
  - Кристално!
  Наташа се окренула и просиктала:
  - єа теби...
  ЗоЌа Ќе голим прстима лансирала дар смрти, сик"у"и:
  - Песма...
  Августин Ќе подлегао голом петом, што доноси смрт и зацвилио:
  - Пева"у...
  Наташка Ќе наставила агресивно певаЌу"и:
  - О томе....
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила пакет експлозива, распршила нацисте и зацвилила:
  - Дома"и...
  Августина Ќе голом петом дала гомилу граната, издала:
  - Ста ин!
  Немци су заглибили у биткама за неосвоЌиву тврђаву Курск, али су успели да потпуно опколе град. И пуцали су на ®ега из самоходних топова "Штурм ев" и "Штурмаус". Снага нациста Ќе велика.
  Међутим, и мала деца су се борила против нациста. Дечаци и девоЌчице бацали су импровизоване пакете експлозива на немачке тенкове, самоходне топове и пешадиЌу.
  Пионири су се борили веома храбро. Знали су шта значи фашистичко заточеништво.
  ДевоЌка Маринка Ќе, на пример, пала у кан¤е нациста. Намазали су ЌоЌ босе ноге и поставили Ќе близу мангала. Пламени Ќезици су скоро лизали девоЌчине голе, отврднуте пете од дугог хода®а босоног. Муче®е Ќе траЌало петнаестак минута, све док табани нису били прекривени пликовима. Тада су девоЌчици одвезали босе ноге. И опет су постав али пита®а. Тукли су ме гуменим цревима по голом телу.
  Затим су прошли струЌу... Маринка Ќе на саслуша®у измучена до десет губитака свести. А онда су Ќе пустили да се одмори. Када су се босе ноге мало трзале, поново су се мазале у ем и поново се подизала мангала. Такво муче®е се може поновити много пута. И мучити струЌом, и бичевати гуменим цревима.
  Маринка Ќе била мучена шест месеци. Све док ниЌе ослепела и посиЌедела од муче®а. Онда су Ќе живу закопали у зем у. Нисам чак ни метак потрошио.
  Пионир ВасЌа, нацисти су га шибали усиЌаном жицом по голом телу.
  Тада су голе пете спа ене усиЌаним тракама гвожђа. Дечак ниЌе издржао да виче, али ипак ниЌе издао своЌе другове.
  Нацисти су га живог растворили у хлороводоничкоЌ киселини. А ово Ќе ужасан бол.
  Ови фрици су таква чудовишта... Комсомолца су мучили пеглом. Затим су га окачили на сталак, подигли и бацили доле. Затим су почели да пале усиЌаним паЌсером. Груди су ишчупане пинцетом. Тада Ќе нос буквално откинут усиЌаним клештима.
  ДевоЌку су мучили на смрт... Поломили су ЌоЌ све прсте и ногу. єош Ќедан комсомолац, Ана, набиЌена Ќе на колац. А кад Ќе умрла, горели су бак ама.
  Укратко, нацисти су се ругали како су могли и како су хтели. Све су мучили и мучили.
  Наташа и ®ен тим су се и да е борили у окруже®у. ДевоЌке су у борби користиле своЌе голе, грациозне ноге и бацале гранате. Борили су се против супериорних снага Фрица. Држали су се веома храбро и нису хтели да се повуку.
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Рана Ќесен Ќе била сува и топла. Нацисти су се пробили на Ќугу и покушали да заобиђу. У техничком смислу, ®ихове оружане снаге су много Ќаче. А ово Ќе очигледан плус за нацисте. НаЌбо и и такни и авиони и остало. А дискотеке су веома смртоносне.
  И Немци то искориштаваЌу. И да е имаЌу Ќедног вођу - несмЌе®ивог Фирера! И ово има предности. А ту су и веома лепе и тешке ратнице, што даЌе предност.
  Герда, Шарлот, Кристина и Магда се возе на тенк Е-100 класе У. Ово возило Ќе компактниЌе, за четири члана посаде. А ®егово оружЌе су млазни бомбардер и универзални 88-милиметарски топ 100 ЕЛ - разарач тенкова.
  Ратници иду и звижде за себе.
  Герда пуца из дугачког топа. Ударац у страну из да ине Т-34-85 и цврку"е:
  - Да"емо своЌа срца за ота¤бину,
  А ми "емо спржити Ста ина и поЌести га!
  Шарлот Ќе испалила своЌ ракетни бацач. Покрила Ќе совЌетски бункер и зацвилила:
  - Непобедиви смо!
  Кристина га Ќе узела и зарежала, повлаче"и обарач голом петом:
  - Доби"емо га у оба!
  Долбанула и умесно и Магда. Уништене су совЌетске самоходне топове СУ-152. А она Ќе гукала:
  - Би"е времена, до"и "е победа!
  Герда Ќе вриснула док Ќе пуцала:
  - Нико нас не може зауставити!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Али Пасаран!
  Црвенокоса звер Ќе са Гердом прошла цео Први светски рат, почев од По ске, па до ове маЌске офанзиве, ук учуЌу"и Ќуриш на Смоленск и друге заобилазне маневре. Црвенокоси ђаво Ќе видео много тога.
  И спремни да се боримо до краЌа!
  Кристина такође пуца, и показала Ќе зубе. Коса ЌоЌ Ќе златно црвена. У рату девоЌке не старе, па чак и, можда, постаЌу млађе! Тако су жестоки и  убазни. Голи су зубе.
  И ни Ќедне рупе на зубима.
  Магда има косу боЌе златног листа. И такође се активно смеши. Кул девоЌка. Она има тако агресивну грациозност и енергиЌу хи аду ко®а.
  Герда, девоЌка седе косе, пуца и са осмехом приме"уЌе:
  - Има много доброг и ружног у свету... Али до ђавола, колико се оваЌ рат одуговлачио!
  Шарлот се сложила са овим:
  - А у ствари, други светски рат се предуго отеже. Све туче, и туче... Заиста Ќе исцрп уЌу"е!
  Кристина Ќе босом ногом померила оклоп и викнула:
  - Али БританиЌа Ќош увек ниЌе поражена!
  Магда Ќе пуцала на Русе и зарежала:
  - А мора бити поражен! Ово Ќе наша вера!
  Герда Ќе просиктала, пуцаЌу"и на Русе, показуЌу"и зубе од слоноваче:
  - Треба нам победа!
  СЌебано и Шарлот, заурла:
  - єедан за све, не"емо се залагати за цену!
  Кристина риђокоса и златна звер врисну:
  - Не! ХаЌде да не стоЌимо!
  Магда Ќе цвркутала гримизним уснама:
  - Не идемо у продавницу по цени!
  И златокоса харпиЌа опали.
  Герда Ќе такође погодила руске тенкове. Ударио у ауто и викнуо:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  Шарлот Ќе додала, певаЌу"и уз:
  - НеприЌате и се сви намакаЌу у тоалету!
  Кристина Ќе подржала импулс песме:
  - Ота¤бина сузама не веруЌе!
  Магда Ќе наставила распеваним гласом:
  - И да"емо свим комунистима у мозак!
  И девоЌке су Ќедна другоЌ намигивале. Генерално имаЌу добар резервоар. Само из да ине Ќе тешко пробити ИС-4 у чело. Ипак, пред®и оклоп деб ине 250 мм. Али уосталом, Немци имаЌу тежак проЌектил, али са ураниЌумским Ќезгром. А у воЌсци има доста црнаца. КоЌи се боре са помамним бесом. И не могу сви да се такмиче са ®има.
  ДевоЌке су навикле да се босу босоноге. Чак су и у По скоЌ биле само у Ќедном бикиниЌу, и то босоноге.
  Када голи ђон дође у контакт са зем ом, он се подмлађуЌе. Можда зато девоЌке не старе! Иако време истиче! Ратници, хаЌде да кажемо веома хероЌски.
  Толико су подвига учинили, али се боре као обични воЌници. И увек само у бикиниЌу, и бос. Зими им Ќе чак и приЌатно да лупаЌу босим ногама по снежним наносима.
  Герда пуца и пева:
  Про"и "емо кроз ватру и воду!
  Шарлот Ќе пуцала на Русе из свог бомбардера и рекла:
  - Слава пруском народу!
  Кристина Ќе такође опалила и зацвилила:
  Ми "емо владати планетом!
  Магда Ќе закуцала и потврдила:
  - Сигурно хо"емо!
  Герда Ќе поново погодила проЌектил и зацвилила:
  "Ни напалм нас не"е зауставити!"
  Шарлот се сложила са овим:
  - Па чак и атомска бомба, коЌе се не плашимо!
  Кристина Ќе ушутила и одговорила:
  - Американци нису успели да направе атомску бомбу! То Ќе блеф!
  Магда Ќе узвикнула из свег гласа:
  - Свет не може да побегне од новог немачког поретка!
  Немци су у септембру напредовали око Курска са Ќуга. Њихове тенковске колоне су Ќаке и има много пешадиЌе регрутоване у Африци и арапским зем ама. Фриц се узима по броЌу.
  Поред тога, Немачка Ќе била наоружана дискотекама нера®ивим за малокалибарско оружЌе.
  Две девоЌке Албина и Алвина лете себи на таквом лете"ем та®иру. Они су нера®иви захва уЌу"и Ќаком ламинарном млазу. Али не могу сами да пуцаЌу. Али захва уЌу"и огромноЌ брзини, они могу прести"и и набити совЌетске авионе.
  Албина, савиЌаЌу"и дискету, примети:
  - ТехнологиЌа гвожђа, свакако неопходна и веома корисна!
  Алвина се закикота, покаже зубе и сикну:
  - Али све одлучуЌе дух!
  Албина Ќе рекла:
  - НаЌвише што ни Ќедно ни друго Ќе управо борбеност!
  Обе девоЌке су плавуше и у бикиниЌу. Веома лепа и боса. Када Ќе ратник без обу"е, она Ќе сре"на. Сада су девоЌке тако шарене и прелепе.
  А пре одласка у борбу, лепотице "е свакако радити Ќезиком са мушким савршенством. Тако Ќе лепо и енергично. Жене ратнице воле да пиЌу из магичне посуде. Ово Ќе за ®их прави празник тела.
  Ето како су девоЌке добре.
  Алвина Ќе оборила два наЌновиЌа совЌетска пропелера єак-15 и твитовала:
  - Славни наш лов!
  Албина Ќе потврдила набиЌа®е и рекла:
  И никада не"е бити послед®и!
  Алвина Ќе оборила Ќош три совЌетска Ќуришна авиона и зацвилила:
  - Тако мислите да Бог воли Немачку?
  Албина са сум®ом одмахну главом.
  - Очигледно не толико!
  Алвина се закикота и поново упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Албина Ќе забила два совЌетска аутомобила и зашкрипала:
  Рат Ќе предуго траЌао!
  Алвина Ќе логично приметила:
  - Али ми долазимо!
  Албина се нацерила и узвикнула:
  - Па "е победа до"и!
  Алвина Ќе смелим маневром оборила одЌедном четири совЌетска авиона и зацвилила:
  - Сигурно "е до"и!
  Албина Ќе нашла за сходно да подсети:
  - После Ста инграда рат ниЌе ишао по правилима...
  Алвин се сложио са овим:
  - Дефинитивно Ќе против правила!
  Албина Ќе узнемирено зацвилила:
  - Почели смо да губимо!
  Алвина Ќе зацвилила од озлоЌеђености:
  - Дефинитивно!
  Албина Ќе забила Ќош неколико совЌетских возила и зашкрипала:
  - Зар то ниЌе проблем за нас?
  Алвина Ќе оборила неколико руских борбених авиона и рекла:
  Мислили смо да Ќе ситуациЌа безнадежна!
  Албина се месождерски нацери и засикта:
  - Шта сада видимо?
  Алвина Ќе са апломбом твитовала:
  - Нешто непоколеб иво и Ќединствено!
  Албина Ќе блеснула своЌим бисерним зубима и одговорила:
  - Чи®еница да Тре"и РаЌх побеђуЌе!
  Алвина Ќе оборила Ќош неколико совЌетских Ќуришних авиона и изнела:
  - Заиста мора да победи!
  ДевоЌке су направиле гримасу. СвоЌевремено су радили, и то званично у воЌничкоЌ ЌавноЌ ку"и. Многи  уди су прошли кроз себе, а не само бела раса. И заиста им се допало. Па како Ќе приЌатно за тела. Али онда су курве доспеле под совЌетски напад. Били су зароб ени. Па, згодне су мислиле да "е бити силоване. А ево ђавола два!
  Натерали су курве да копаЌу ровове и ровове. А бившим но"ним вилама то се ниЌе много допало. Тако су сви успели да побегну. Завели су стражаре.
  И заклели су се на освету Русима.
  И борили су се против РусиЌе. Ово су проклети...
  Албина Ќе бацила Ќош неколико руских аутомобила и промрм ала:
  - єош можеш да живиш са мушкарцима!
  Алвина се спремно сложила са овим:
  - НиЌе ни могу"е, али Ќе неопходно!
  Албина Ќе показала зубе и одговорила:
  - Али ипак... Слатко Ќе убити.
  А девоЌке су обориле Ќош пет совЌетских аутомобила покретом дискете.
  Алвина се закикота и рече:
  - А кад Ќе горко?
  Албина Ќе срушила Ќош шест аутомобила и одговорила:
  - Уда"у се после победе! И роди десеторо деце!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  И певали су;
  Ми смо витезови вере фашизма,
  Обришимо борце комунизма у прах!
  И како се смеЌу,  у аЌу своЌе беле врхове планине.
  Нацисти су успели да заобиђу Курск и заузели Белгород. ПостоЌала Ќе и прет®а Ле®инграду. СитуациЌа Ќе генерално критична. Иако ниЌе катастрофална. Али СССР ниЌе имао превише резерви. И не зна се колико "е Ќош РусиЌа мо"и да издржи. Да, и Немци су искрварени и исцрп ени.
  Али Швабе имаЌу четири девоЌке и такве хртове.
  Герда Ќе опалила из свог топа и погодила ИС-4 у дну трупа, и цвркутала, треп"у"и своЌим сафирним очима:
  - Не, ипак Бог воли Немачку! Дефинитивно "емо победити!
  Шарлот се спремно сложила са овим:
  - Не смемо изгубити! Ускоро "емо иза"и у Кали®ин, а Москва "е бити на дохват руке!
  Кристина оголи своЌе бисерне штипа ке и викну:
  - Идемо тамо, би"е времена до Владивостока!
  Магда Ќе са жа е®ем приметила:
  - А єапанци су ве" поражени. Ово Ќе веома озби но, изгубили смо важног савезника.
  Герда Ќе нокаутирала нови совЌетски тенк и зацвилила:
  - Можемо и без ®их!
  Шарлот се закикота и примети:
  - Ако се беба насмеЌе, можда "е све успети!
  Кристина Ќе издала у рими:
  - Пукао Ќе нилски ко® од осмеха!
  Магда Ќу Ќе подржала:
  - ДевоЌка има веома похлепна уста!
  А ратници су то узели и праснули у смех. ИмаЌу блиставу енергиЌу, могло би се ре"и, и то у изоби у!
  Герда Ќе поново пуцала на совЌетска возила и викала:
  - Следе"и век "е бити наш!
  Шарлот се такође Ќавила и потврдила:
  - Би"е летова у свемир!
  Кристина Ќе то спремно потврдила:
  - Летимо у свемир!
  Магда Ќе испалила из бацача бомби и издала:
  - Седим у звезданом авиону!
  Герда Ќе исплазила Ќезик и цвилила:
  - У новом веку влада"е империЌа Тре"ег раЌха!
  Шарлот Ќе са агресивним осмехом потврдила:
  - И четврти такође.
  Након тога, лепотица Ќе поново окренула совЌетски тенк.
  Кристина, ова ђаволска ратница, блиста са бисерним зубима, зацвилила Ќе:
  - Да, нека буде нови поредак! И слава Великом Царству!
  Магда Ќе са помамним бесом потврдила:
  - Слава Царству!
  Герда Ќе поново опалила и рекла:
  - Слава и нама!
  И очигледно Ќе девоЌка то добила.
  Гвозданула и Шарлот. И врло прикладно. Пробио сам совЌетски тенк право у страну. Затим Ќе цвркутала:
  - Боримо се за нови поредак!
  Магда Ќе, пуцаЌу"и и погађаЌу"и противнике, потврдила:
  - И без икакве сум®е "емо то пости"и!
  Герда Ќе поново закуцала, и то врло прикладно, и издала:
  - Оствари"емо са великом маржом!
  И блистала Ќе сафиром, и веома светлим очима.
  Шарлот Ќе такође пуцала, ударила у руски ауто и викала, ово Ќе ђаво са наран¤астом косом:
  - Све "е бити само акробатика!
  И Магда Ќе опалила од махнитог беса. Разбила Ќе Т-44 и зацвилила:
  - И буду"а посада!
  Овде су, међутим, девоЌке имале проблема. ПоЌавио се ИС-9. Ауто Ќе веома велик. И она има пушку од 152 милиметра са дугом цеви. Можда Немац да се пробиЌе.
  Герда Ќе сузила очи и упитала Шарлот:
  - Можеш ли га покрити бомбардером?
  Црвенокоса Ќе одговорила:
  - Наравно да постоЌи шанса... Али прецизност бомбардера Ќе недово на!
  Кристина Ќе страствено предложила:
  - Дозволите ми да испробам своЌ 88-граф папир?
  Герда Ќе скептично приметила:
  - ОваЌ ИС-9 има пред®и оклоп од 400 мм на великом нагибу. Не можеш га узети!
  Шарлот се нацерила и приметила:
  -Дођавола! А Ќа сам мислио да Руси немаЌу такав тенк! Само гласине!
  Магда Ќе рекла:
  Такође сам мислио да Ќе грешка! Али видимо да то ниЌе случаЌ! А цев Руса Ќе тако дугачка!
  Герда Ќе певала, лупкаЌу"и босом петом по оклопном поду:
  Бори"емо се без страха!
  Шарлот Ќе потврдила став свог партнера:
  - Би"емо пресечени ни корак назад!
  Кристина Ќе предложила:
  - А шта ако совЌетски тенк нокаутирате прецизним ударцем гранате у цев?
  Герда Ќе сум®ала:
  - Можете ли то да урадите, са велике уда ености?
  Кристина Ќе потврдила:
  - Ако ми принесете пламен упа ача на голе табане, онда сам сасвим способан да Ќако добро ударам!
  Уместо одговора, Герда Ќе кликнула на упа ач. Кристина Ќе искривила босу ногу и ®ена боса, мало отврднута пета Ќе блистала на светлости пламена.
  Герда Ќе донела ватру на девоЌчицин табан. Осе"ао се мирис па евине. Веома приЌатан мирис, као шиш кебаб на жару.
  Кристина Ќе прошапутала:
  - И до друге пете!
  Тада Ќе Магда запалила ватру. Оба пламена Ќезика сада су лизала голе табане веома лепе и црвенокосе девоЌке.
  Тада Ќе Шарлот викнула и оголила груди. Без икакве церемониЌе, узела га Ќе и своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика. Пишто  Ќе опалио аутоматски.
  Граната Ќе летела сама, и слетела тачно у цев импресивне совЌетске машине.
  Као ¤иновски слон одсече дугу сурлу. Задобивши слом ив ударац, совЌетски тенк Ќе зауставио крета®е. Као да му Ќе мач избио из руку.
  Те сре"не курве!
  Шарлот Ќе певала, весело се цере"и:
  - Само страх "е нам дати приЌате е! Само бол вас мотивише да радите!
  Герда Ќе одушев ено додала:
  - Желим све више и више да смрскам твоЌа глупа лица!
  Чинило се да су ратници Тре"ег РаЌха били веома задово ни!
  А тенк ИС-9, као и ИС-7, ниЌе ишао у сериЌу, био Ќе веома скуп и тежак за производ®у возила.
  Али на СУ-100, Елизаветина посада се храбро бори. ДевоЌка пуца голим прстима и каже:
  - Лице политичара Ќе зло, под добром маском, ®егов спо аш®и говор Ќе паметан и сладак, али квасац лудила!
  Кетрин Ќе приметила, воде"и веома добро усмерену ватру на неприЌате а, користе"и своЌе голе ножне прсте:
  - Политичар Ќе доброво ни лудак од чиЌег лудила страдаЌу бирачи коЌи Ќош нису сишли с ума!
  И Елена Ќе пуцала голим ножним прстима и уз лисичЌи осмех приметила:
  - Лудило ниЌе вирус, али нема ништа заразниЌе од лудила политичара!
  Узела га Ќе и ЕфросиниЌа и ударила Ќе босом, исклесаном ногом о неприЌате а и зацвилила:
  - Ако желите да се разочарате - гласаЌте за политичара коЌи доноси шарм!
  ДевоЌке на СУ-100 се одлично боре. И гађаЌу са феноменалном прецизнош"у.
  Елизабетх, поново пуцаЌу"и, притискаЌу"и голу пету, приметила Ќе:
  - Метак од олова Ќе тежак и мек, ланац исковани од злата Ќачи Ќе од титаниЌума, па одвра"а же у да се поцепа, а златни метак Ќе убоЌитиЌи од олова, Ќер не може избе"и ударац!
  Екатерина Ќе такође млатила дугим и окретним прстима босих ногу и приметила:
  - Ако се мушкетни метак сипа од олова, какво се онда сра®е обликуЌе од политичара моралног убице?!
  Елена Ќе такође опалила веома прецизно и уз див и осмех приметила, разбиЌаЌу"и "пантера" -3:
  - НаЌве"а же а у народу "е добити Деда Мраза на престолу, али чеш"е добиЌа Бабу єагу,  удождера, или змиЌа Горинича без кра а у глави!
  ЕфросиниЌа га Ќе такође узела и, заузврат, опалила голим прстима и рекла:
  - Људи хо"е Деда Мраза са ¤аком без дна на престолу, али добиЌу или мачку у вре"и или вука у овчиЌоЌ кожи!
  ДевоЌке су показале веома добру борбу ... али нацисти настав аЌу да се пробиЌаЌу дуж Дона. И заобишао совЌетске трупе са Ќуга. Ворошиловград Ќе ве" пао.
  А у Краснодону опет нацисти. А кад су тамо стре ани млади гардисти.
  И опет  уди виде Немце, и но"на мора се вратила... Неколико  уди Ќе зароб ено у Краснодону. Мушкарци су одмах погуб ени. И одлучили су да муче два комсомолца и дечака Андреика.
  Нека буде доброг муче®а.
  Дечак од око дванаест година Ќе прво бичеван. Прво бичем, а потом и жицом. Онда су га узели и ставили на сталак. Искривили су зглобове пионира, и почели да му пеку голе пете усиЌаном шипком. Затим Ќе гвожђе, коЌе Ќе пламтело од врелине, нанесено и на дечакова гола прса. Добро су мучили пионира.
  Џелат Ќе са задово ством мучио лепог дечака, притом веома мудро приметивши:
  - Политичар воли морално да прихвати бол бирача, али "е постати прави садиста, добивши власт не фигуративно!
  Њена партнерка Стела Ќе уз осмех потврдила, поломивши дечаку ребро усиЌаним клештима:
  - НаЌсуровиЌи ¤елат, коЌи жртви ломи кости клештама, не може се упоредити у садизму са политичарем коЌи бирачима Ќезиком извр"е мозак!
  А девоЌке су праснуле у смех са веома задово ним погледом...
  Дечаку су од вру"ине црвеним клештима полом ени прсти на ногама. Затим су ребра смрв ена. И то су урадили веома сурово. Ратници шта ре"и животи®е.
  Илса Ќе, показуЌу"и зубе, приметила да Ќе бе а од снега:
  - Бо е Ќе и хуманиЌе бити ¤елат и сЌекиром се"и главе него политичар коЌи отвара уста и кап е отровну п увачку на мозак!
  Стела Ќе то самоуверено потврдила, удараЌу"и босим ногама о камени, хладни под:
  - Џелат обав а своЌу дужност и ради за умерену накнаду, политичар ради само Ќезиком, дужни обе"а®а бирачу, и цепа®е три коже за не вреде ни паре!
  ДевоЌке муче несре"ног дечака.
  А совЌетски пилоти се боре на небу и показуЌу своЌу храброст и непоколеб иво хероЌство.
  АнастасиЌа Вичаков Ќе оборила немачки авион и рекла:
  - ВоЌнику ниЌе исплативо да се повлачи у борби - пуца"е му у леђа, нема разлога да гласач гласа на изборима, удари"е га у бубреге!
  Акулина Орлова Ќе такође пресекла немачки ауто и цвркутала, намигуЌу"и приЌате има, иако Ќе не виде у ловцу ЛА-7:
  - У политици потпуни менажериЌа: вукови, сви®е, лисице, шакали, магарци, понекад и повремено наиђу лавови, али  уди су чак и мушки, па и брадати и са торбом дарова!
  Мирабела Магнети", иск учуЌу"и нацистичку машину, искажу"и зубе, гукала Ќе са осмехом:
  - НаЌве"и преварант диктатор на трону, чак мало и вара у казни, али у добром делу се обува!
  ДевоЌке ломе нацисте на небу. Али аваЌ, нацисти ве" ЌуришаЌу на Воро®еж и чини се да се не могу обуздати.
  Наташа се бори у Курску и духовито приме"уЌе, боре"и се као терминатор:
  - Веровати да Ќе БиблиЌа БожЌа реч, то Ќе као да сматраш гомилу мрава Ќеднаку КеопсовоЌ пирамиди, далеку сличност облика, а потпуно неувер ив садржаЌ, сваки мрав себе замиш а фараоном, само под ропским Ќармом, а не као трон!
  ДевоЌке су праснуле у смех после ових речи. И скинули груд®аке. Почела Ќе да по упцима обасипа груди са гримизним брадавицама. Зато што Ќе тако лепо и невероватно. Они су прави ратници.
  Наташа Ќе одлучно рекла:
  БиблиЌа Ќе дефинитивно баЌка!
  Августин Ќе логично приметио:
  - Не треба давати открове®а Богу, кроз ЌевреЌску баЌку! МоЌ лични Бог Ќе свемогу"и штап! За славу Врховне породице, бори"емо се!
  И све четири девоЌке узвикну, подижу"и босе ноге:
  - Слава великоЌ РусиЌи!
  Пошто се блокада Курска отегла, четири девоЌке су патиле од хладно"е и глади, попут остатака совЌетског гарнизона. Стога, нема ништа изненађуЌу"е у чи®еници да су девоЌке добиле наређе®е да напусте опко е.
  Од ®их су само у кратким панталонама, препланули, боси, иду на пробоЌ.
  Трче себи, и праве поЌединачне метке, Ќер треба сачувати патроне.
  И нацисти су на ®их срушили буквално читаву ватрену рупу. Али девоЌке нису без разлога само у танким га"ама. Меци их, дакле, не узимаЌу. И журе, потпуно нера®иви. И босе ноге такође савршено штите девоЌке у борби.
  Наташа Ќе опалила, оборила фашисту и заурлала:
  Ста ин Ќе са нама!
  ЗоЌа Ќе такође пуцала, босом ногом бацила комад флаше. Одбацила Ќе два Фрица и викнула:
  - Ста ин живи у мом срцу!
  Августина Ќе такође пуцала, и са апломбом изговорила:
  - У име РусиЌе!
  И показала Ќе своЌ Ќезик. И бацила Ќе фашисту.
  Светлана Ќе приковала, ударила нацисту и цвркутала:
  - У име комунизма!
  Четири босоноге, само у танким га"ама девоЌака, проЌуриле су кроз положаЌе нациста. Ратници готово да нису имали оде"у. Само га"ице различитих боЌа: црне, беле, црвене, плаве.
  А ово Ќе такође магиЌа, преусмерава®е метака и фрагмената. ПробаЌте ове девоЌке голим рукама! Они су Ќедноставно лепотице наЌвише класе!
  И какве груди. Брадавице су као Ќагоде. И веома завод ива. Уопште, девоЌке су тако лепе, и скоро голе.
  Наташка се, пуцаЌу"и, представила на аукциЌи робова. Као што се с ®е скида вео за велом. Излажу снажно, миши"аво, девоЌачко тело. И она стоЌи у себи, поносно исправ а рамена, подиже главу, показуЌу"и да се нимало не стиди. Она Ќе девоЌка наЌвише класе. У зору снаге, а не старе®а.
  Када жена хода боса, она постаЌе млађа, и заувек остаЌе млада. Главна ствар Ќе минимум оде"е и стални секс са мушкарцем. ТачниЌе са мушкарцима другачиЌим и по могу"ности младим. Да постану млађи.
  Наташа Ќе замиш ала себе голу на пиЌаци робова и осе"ала се узбуђено. Као да купци то осе"аЌу, и рукама се пе®у на наЌосет ивиЌа места. Како Ќе дивно бити роб. Али харем ниЌе забаван. Нема мушкараца, само евнуси. А желим много и са различитим.
  Ах, Ќадне жене из харема. Како си несре"на са мушкарцима. Колико можеш да патиш од апстиненциЌе! Али Наташка ниЌе хтела да обузда инстинкте аЌкуле.
  ДевоЌка Ќе пуцала у фашисту и викала:
  - єа сам терминатор!
  Опалила Ќе и ЗоЌа, цврку"у"и:
  - А Ќа сам ратник супер класе!
  Августин Ќе узео и оборио троЌицу фашиста и цвркутао:
  - Ста ин Ќе био са нама!
  Светлана Ќе зезнула. Победила Ќе четворицу фашиста и зацвилила:
  - Ста ин Ќе са нама!
  Наташа Ќе оборила неколико пла"еника Тре"ег раЌха, бацила камен босом ногом и зацвилила:
  - Ста ин "е увек бити међу нама!
  ЗоЌа се нацери и исплази Ќезик, цвиле"и:
  - За величину РусиЌе!
  Августина Ќе голим прстима бацила крхотину прозорског стакла, пререзала фашисти грло и зацвилила:
  - За наш нови словенски Род!
  И смеЌао се...
  Светлана Ќе пуцала на нацисте, одсекла неколико бораца и издала:
  - За свету РусиЌу!
  Наташа Ќе приковала нацисте. Дала Ќе гранату голом петом коЌу су нацисти испалили на ®у. Расуо тачан погодак Фрица и вЌакнула:
  - За Сварога!
  Затим Ќе оголила своЌе лице, у коме има толико милости и беса пантера.
  ЗоЌа га Ќе узела и голим прстима забила зарђали ексер. Пробила Ќе очи нацистичком официру и цвркутала:
  - За белог Бога!
  Августин Ќе узео и подлегао ®еним голим петама са пакетом експлозива. Она Ќе распршила Фриц као крхотине стакла и зацвилила:
  - За нови руски поредак!
  Светлана га Ќе узела и бацила голим прстима, смртоносно, пробола Фриц и залаЌала:
  - За руску ку"у!
  Четири девоЌке су се очаЌнички бориле и веома агресивно. Немци и ®ихови пла"еници су се повукли. Подигнут испред девоЌака. Где су нацисти против Црвене армиЌе.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Наташка Ќе поново голим прстима бацила дар смрти и загугутала:
  - Толики Ќе хаос у свету да се не може веровати у праведног Бога, али толико Ќе бескрупулозних политичара да нема сум®е у постоЌа®е Ђавола!
  ЗоЌа Ќе агресивно приметила, окренула се, косила нацисте, и голим прстима лансирала убилачки - вичу"и:
  - Зашто се рађа жена - зарад радости и буду"ности човека, зашто су се родили политичари да  уди познаЌу тугу и схвате да немаЌу буду"ности!
  Августина, зуба оштрих као у вука, голом петом баци торбу са експлозивом и рече:
  - Жена у своЌоЌ муци рађа живот, политичари муче"и бираче на смрт!
  Светлана Ќе такође ударила у неприЌате а, и уништила много неприЌате а, прокламирала:
  - Штап има два краЌа, а политичар коЌи се тера да изабере Ќедан краЌ испод штапа, проклетство заувек, немоЌте бити неопрезни бирачи!
  Наташа Ќе скочила у салто, преврнула се голом петом и узвикнула:
  - Политичар на подиЌуму грми као гром, али бирачи чиЌа глава ниЌе буба® могу само своЌом глупош"у да удараЌу!
  ЗоЌа Ќе гукала, сламаЌу"и нацисте:
  - Ако хо"еш да будеш изабран на престо, биваЌу"и голи кра , скупи бираче без кра а у глави!
  Августин Ќе духовито приметио, намигуЌу"и своЌим сафирним очима, и ша у"и поклон смрти голим прстима:
  - Кад Ќе политичар голи кра  и без кра а у глави, бирачи иду "потковани", и то са сви®ом у недрима!
  И Светлана се окренула, покосила масу нациста, босим ногама лансирала деструкциЌу и цвркутала:
  - Политичар на ®еговом репертоару Ќе певач са туђим гласом, али му Ќе соундтрацк направ ен са намером да се зезне под плаштом славуЌевог трила!
  Сетите се Фрица Ста инграда. Како су их девоЌке тукле. Борили су се и боси и у бикиниЌу. Ово Ќе наЌефикасниЌа оде"а. Нико не"е зауставити девоЌке када су полуголе. И босим ногама бацаЌу поклоне униште®а.
  Наташка Ќе голим прстима бацила комад керамике. Сломила Ќе лоба®у немачком генералу и певала:
  - У име маЌке РусиЌе!
  ЗоЌа Ќе узела и голим прстима бацила крхотину, пробила фашисту и викнула:
  - Да, за моЌу ку"у!
  Августин Ќе лансирао, босом ногом. Одсекла Ќе шест нациста и зацвилила:
  - За Ста ина!
  Светлана се такође предала новом пасусу, срушила Фрица и зашкрипала:
  - За нови свет!
  Сада Ќе Гердина посада напредовала у правцу ВЌазме. Десет километара до града. Али отпор Црвене армиЌе расте. У борбу кре"у нови совЌетски тенкови ИС-6, са снажниЌим топовима од 105 милиметара и деб им оклопом. Истина, Ќош увек има мало таквих машина.
  Шарлот Ќе, притискаЌу"и дугме ¤оЌстика босом ногом, пробила оклоп совЌетског тенка тачно на раскрсници. Прецизно погодио аутомобил Црвене армиЌе, упркос бо оЌ заштити у поређе®у са ИС-4.
  Црвени ђаво се закикота и примети:
  - Имамо наЌЌачу воЌску!
  Кристина Ќе уз осмех приметила:
  - И би"емо Ќачи од свих!
  А такође Ќе голим прстима притискала ноге на дугмад ¤оЌстика. Удари совЌетски ауто. Она Ќе веома паметна девоЌка. Кристина се присетила како Ќе изводила подвиге. Како сам водио  убав са иранским шахом. Да, то Ќе прилично кул!
  А ратник промрм а:
  - За велику Немачку!
  Магда, ова плавуша златне косе, пуцала Ќе на совЌетске трупе и говорила:
  - За свету победу!
  ДевоЌка, пуцаЌу"и, помисли са досадом. Немци су своЌу шансу пропустили током Првог светског рата. А зашто су осуЌетили план напада на Париз и пребацили три корпуса у Источну Пруску? Било Ќе могу"е привремено жртвовати териториЌу на истоку, али заузети Париз и решити проблем Француске на наЌрадикалниЌи начин.
  Али то ниЌе урађено. И уопште ниЌе вредело обЌавити рат РусиЌи. Сигурно се НиколаЌ ИИ не би усудио да уђе у рат са тако Ќаким неприЌате ем као што Ќе Немачка. А зашто Ќе било потребно борити се на два фронта? Било Ќе могу"е, било Ќе могу"е ударити на РусиЌу, игноришу"и Француску и БелгиЌу.
  И уопште, мислила Ќе Магда, требало Ќе напасти РусиЌу када Ќе била окована ратом са єапаном. У овом случаЌу НиколаЌ ИИ Ќе могао да заврши без подршке БританиЌе и Француске. Притисли би га и АустриЌанци, и Турци, и ИталиЌани, и Немачка и єапан.
  Просто би сломили РусиЌу. И не би ништа урадила.
  Уместо тога, Немачка Ќе добила рат на два фронта, против Ќачих сила. Ук учуЌу"и и єапан, и САД и ИталиЌу.
  Дакле, Вилхелм Ќе погрешно израчунао. Хитлер се показао далековидиЌим, склопио Ќе мир са СССР-ом и победио Француску.
  Али Немци су током Првог светског рата били ухва"ени између камена и наков®а. Цар НиколаЌ ИИ Ќе генерално губитник. Али ®егово царство Ќе било велико, три пута више од немачког становништва. И показало се да Ќе било изузетно тешко одупрети се Русима.
  ИмаЌу"и више снага, царска РусиЌа Ќе представ ала скоро половину копнених снага Антанте. И било ЌоЌ Ќе суђено да победи. Да ниЌе било воЌног пуча коЌи се догодио у Санкт Петербургу, мало Ќе вероватно да би Немачка могла да опстане. Али за Русе се догодила страшна ствар - монархиЌа Ќе пала. Помазаник БожиЌи Ќе отишао. И постало Ќе стварно лоше!
  А за Немце, олакша®е, међутим, Немачка Ќе ипак изгубила.
  СЌеди®ене Државе су ушле у рат и показале се као веома Ќаке. И што Ќе наЌважниЌе тенкови. СвоЌом челичном масом буквално су сатрли Немце.
  Срамотан пораз. И, шта год да се каже, можда Ќе предаЌа била наЌбо и излаз. Немачка Ќе изгубила све своЌе савезнике, притискали су Ќе тенкови. НиЌе било реалне шансе за победу.
  Да, и бо шевичка РусиЌа би могла отворити други фронт на истоку.
  У сваком случаЌу, одлука о капитулациЌи била Ќе тешка, али изнуђена.
  Магда се сетила како су Ќе бичевали зато што Ќе украла парче хлеба у трпезариЌи. ДевоЌка Ќе тада признала и добила нешто ма®е бичева. И умела Ќе да у тишини издржи казну. НиЌе плакала ни Ќаукала. Мада, кад ударе по голим леђима, боли.
  Герда Ќе опалила, пробила совЌетски тенк и зарежала:
  - Рођен непобедив!
  Шарлот се сложила са овим:
  -Нико нас не може зауставити!
  Кристина Ќе одбрусила и викнула:
  - Никада на свету!
  Магда Ќе заглушно зацвилила:
  - И на оном свету - такође!
  Четири ратника напустила су опко е. Лутала Ќе мало по мочварама, и весело певала;
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  
  "Идем с тобом драгово но,
  Волим морске таласе.
  Ослободите Ќедро
  єа "у сам преузети волан".
  
  "Ви владате отвореним морем,
  Где не можемо да се носимо са олуЌом.
  По тако лудом времену
  Не можете веровати таласима."
  
  "Немогу"е? Зашто, драга моЌа?
  И у прошлости, прошла судбина,
  Да ли се се"аш, издаЌниче,
  Како сам ти веровао?"
  
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  ДевоЌке су певале и п ескале. Августин Ќе приметио, цере"и се у угловима ®ених усана:
  - Да, дали смо нацистима много. Борба Ќе била славна и за многе послед®а!
  Наташа се закикота.
  - Исти си као Мауги!
  Августин се нацерио и сложио се:
  Мовгли Ќе био сЌаЌан!
  ЗоЌа Ќе са цереком зуба приметила:
  - Треба да смислимо начин да победимо надмо"не снаге Вермахта!
  Светлана Ќе предложила:
  - Нека врста супер-мо"ног гаса!
  Августина Ќе певала, удараЌу"и босим ногама у локве:
  Гасови, гасови, гасови, гасови! Уби"емо све неприЌате е одЌедном!
  Наташа Ќе предложила:
  ХаЌде да певамо нешто друго!
  И девоЌке су певале у глас;
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  
  "Идем са тобом драгово но,
  Волим морске таласе.
  Ослободите Ќедро
  єа "у сам преузети волан".
  
  "Ви владате отвореним морем,
  Где не можемо да се носимо са олуЌом.
  По тако лудом времену
  Не можете веровати таласима."
  
  "Немогу"е? Зашто, драга моЌа?
  И у прошлости, прошла судбина,
  Да ли се се"аш, издаЌниче,
  Како сам ти веровао?"
  
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  ДевоЌке су завршиле песму и претвориле се у салто. Уосталом, имаЌу масу у светлим главама. Три плавуше и црвенокоса. Цоол девоЌке.
  Августин се, док Ќе трчала, сетила како Ќе играла билиЌар. Сигурно не новац. А пошто у то време ниЌе имала ништа, девоЌка Ќе попушила, за пет руба а. И победио у првоЌ утакмици. Штавише, играо сам бос, што Ќе много помогло. Затим Ќе играла Ќош Ќедну игру са чувеним лоповом.
  И поново победио. Затим Ќош Ќедан гем са дуплира®ем улога. ДевоЌка Ќе била веома паметна. А и кривични ауторитет Ќе био пиЌан. На краЌу Ќе извадио пишто  и почео да пуца. Августин Ќе, узевши новац коЌи Ќе освоЌила, нестала, б ескаЌу"и голим штиклама. Да, ови  уди су тако нервозни. Можда заиста не да би се играо са ®има, ве" да би зарадио новац воде"и  убав?
  Августин Ќе могао добро да живи у Москви, али девоЌка Ќе, након колониЌе, била же на да оде на фронт. Хтела Ќе да се бори. Поред тога, привлачили су Ќе подвизи. Бити хероина Ќе тако кул!
  Такође морате бити у могу"ности да играте карте за новац. Августина су преваре некако преварили и морали су да се лижу. Па, можете замислити да Ќе ово мед и сами желите да не буде тако одвратно. Али радити на укочености, тако да Ќе генерално задово ство за темпераментну црвенокосу ђаволицу. Она Ќе са било коЌим мушкарцем достигла оргазам. Тако Ќе у Москви лако и приЌатно зарађивала новац за себе.
  Штета, али рат Ќе направио своЌа прилагођава®а. Августин Ќе чак користио ®ене чари у извиђа®у. И завео све мушкарце редом. И волела Ќе да их задиркуЌе. Посебно млађи. Ђаволу се допало. Међутим, упркос многим наградама, девоЌке су и да е отишле у капитене, а само Ќе Наташа постала маЌор.
  Нацисти су, након пада Смоленска, преплавили ВЌазму. Град се тврдоглаво држао. На северу, нацисти су успели да заузму Новгород и приближили су се Ле®инграду. СитуациЌу Ќе погоршао улазак Шведске у рат. Ова зем а Ќе такође желела териториЌалне аквизициЌе од РусиЌе. И се"али су се претходних ратова, посебно Карла Дванаестог. Такође значаЌни догађаЌи античког доба. И шведске дивизиЌе су се поЌавиле на фронту, и кренуле ка Петразаводску и Ле®инграду са севера. Прут финско-шведске и немачке трупе са странцима. И не престаЌу им се чини.
  Прелепе шведске девоЌке лете авионима. Грингета и Гертруда, два Г, боре се у паровима. Оне су веома храбре девоЌке. И лепа. Лете себи на МЕ-462, млазним ловцима куп еним од Немаца. Као и обично код девоЌака у Ќедном бикиниЌу и босоноге.
  Немачка машина Ќе веома мо"но оружЌе. Има седам ваздушних пушака. єедан 37мм и шест 30мм. СовЌетски ловци МИГ-15 Ќуре против. Нешто слабиЌе оружЌе: ваздушни топ 37 мм и два ваздушна топа 23 мм. Односно, снаге су веома неЌеднаке.
  Грингета испа уЌе ваздушне топове. Удара совЌетски борбени авион и шкрипи:
  - Ово Ќе наш акробатик!
  Гертруда такође избацуЌе своЌ ауто из прве вож®е и шкрипи:
  - За Чарлса дванаестог!
  Заиста, плавокоси ђаво изузетно нервира што Ќе Шведска изгубила рат од РусиЌе. Под Иваном Грозним, Швеђани су успели да заузму Нарву и неколико руских градова на обали. Али тада Ќе РусиЌа, под првим Федотом, повратила своЌе зем е изгуб ене у Ливонском рату. Истина, томе Ќе олакшала чи®еница да се По ска борила на страни РусиЌе.
  Али онда су Швеђани током владавине ШуЌског успели да освоЌе руске градове. Онда узми Новгород. Опседнут Псков. Али без успеха.
  Затим Ќе дошло до рата између РусиЌе и По ске. Швеђани су таЌно заузели ве"ину балтичких држава и Ригу. Пре тога су освоЌене зем е у Европи.
  Шведска Ќе постала светска сила. Достигао Ќе своЌ максимум.
  Али у РусиЌи Ќе Петар Велики дошао на власт и почео да подиже велико царство. ШведскоЌ су се супротставиле По ска, СаксониЌа, Данска и, наравно, РусиЌа. Силе су неЌеднаке.
  Али Карло Дванаести, са шеснаест година, успео Ќе да победи Данску у покрету, а затим Ќе код Нарве напао надмо"ниЌе снаге РусиЌе и извоЌевао запажену победу.
  Али Петар Велики ниЌе био слом ен неуспехом. Сакупио Ќе нове снаге и кренуо у офанзиву, искористивши чи®еницу да Ќе Карло Дванаести био у рату са По ском.
  Али Швеђани су освоЌили По ску. А приближава®е руских трупа ниЌе помогло. Петар Велики Ќе чак био спреман на мир, вра"аЌу"и Швеђанима градове и Нарву коЌе су освоЌили Руси.
  Али Карло Дванаести Ќе био одлучан. Међутим, Петар Велики Ќе успео да преокрене ток рата. Одиграло Ќе своЌу улогу то што народ По ске и УкраЌине ниЌе подржао Карла Дванаестог. Код Полтаве Швеђани су претрпели коначан пораз. Како се то догодило? Руси су успели да исцрпе Швеђане тако што су се учврстили иза редута. А онда Ќе све одлучила убитачна контра.
  Негативну улогу одиграла Ќе и рана Карла КСИИ пре битке.
  После Нарве, РусиЌа Ќе потпуно преузела инициЌативу. И успела Ќе да победи Швеђане чак и на мору. Што Ќе веома, веома досадно.
  Карло Дванаести Ќе погинуо током опсаде норвешке тврђаве. И рат се убрзо завршио стварним поразом Швеђана. Истина, Петар Велики Ќе пристао, под притиском европских зема а, да формализуЌе своЌе териториЌалне аквизициЌе као куповину. Шведска Ќе изгубила много териториЌа, ук учуЌу"и и Европу. А ве" под Александром Првим Руси су освоЌили и Финску.
  Наравно, Шведска Ќе увређена и жели да се освети. СитуациЌа Ќе ескалирала, посебно после победе нациста на парламентарним изборима. А рат Ќе сада за Швеђане са историЌским паралелама.
  Гертруда напада совЌетску машину и пева:
  - Живео Ќе Антон четврти...
  Грингета сече ловац єак-15 и урла:
  Био Ќе славни кра ...
  Гертруда Ќе оборила Руса и певала:
  - Он Ќе дођавола волео вино....
  Грингета покушава да уђе у совЌетски ауто и завиЌа:
  - Какав пукотина се понекад десила!
  Гертруда Ќе певала:
  - Тили бом! Тили бом!
  А девоЌка Ќе исплазила своЌ ружичасти Ќезик.
  ДевоЌке су испале веселе... Бориле су се са великим заносом. Борили су се као орлови. И никада нису одступили.
  Грингета Ќе трчала боса кроз снег. И била Ќе тако згодна девоЌка. И сетила се своЌих подвига. Како су боси и у бикиниЌу ловили поларног медведа. Што Ќе било веома забавно.
  Полуголе девоЌке су пуцале у див у звер из лука. Ударали су и натерали звер да риче.
  Затим су побегли, блештаЌу"и девоЌачким штиклама црвеним од хладно"е. ДевоЌке су биле прелепе. Скоро гол, али веома храбар. И сами су се ловили, неустрашиви.
  Затим, када Ќе ра®ени медвед умро, девоЌке су му испекле месо и направиле гозбу. Било Ќе тако сЌаЌно. ДевоЌке су пливале у рупи и посипале се снегом. Затим су мокри трчали кроз снежне наносе. Све Ќе тако сЌаЌно и кул.
  Гертруда и Грингета су сада биле у лову на совЌетске пилоте. Сетили су се главног правила: потребно Ќе борити се готово голи и боси, а онда девоЌка не"е бити оборена. ДаЌе такву снагу ратницима када су готово без оде"е. Зато нико ниЌе освоЌио цео свет у сред®ем веку?
  Зато што су потценили снагу босих, женских стопала. А босоноге девоЌке су веома кул и Ќаке! Када девоЌка нема ципеле, ®ен голи ђон прима енергиЌу зем е.
  Ово Ќе колосална снага ратника.
  Гертруда Ќе оборила совЌетски авион и твитовала:
  - Босоноге девоЌке су кул!
  Грингета Ќе такође лупкала на руском и пискала:
  ДевоЌкама не требаЌу ципеле!
  И гледао како запа ени руски борац пада.
  Размиш ао сам о томе како Ќе сЌаЌно трчати бос, и кроз снежне наносе, и кроз пусти®у. Ђон ногу девоЌке постаЌе веома еластичан и издрж ив, а истовремено не пуца. Зато не брините о проблемима. У РусиЌи су зиме углавном оштре и би"е лепо трчати по снегу. Она Ќе девоЌка наЌвишег пролаза.
  И како Ќе грациозна и Ќединствено лепа боса, девоЌачка нога на снежном наносу? И прсти, и стопало, и све ово заЌедно? Како Ќе дивно када исклесане ноге стану на белу површину, а саме преплануле. А девоЌке имаЌу плаву косу, оне су тако цоол плавуше.
  И воле када их мушкарци  убе у босе пете.
  Грингета Ќе оборила Ќош Ќедан совЌетски аутомобил и твитовала:
  - Слава ота¤бини, слава!
  Гертруда Ќе оборила руског ловца и рекла:
  - Карло Велики Ќе са нама!
  ДевоЌке су дивне и имаЌу толико Ќединствене лепоте. Заиста можеш да полудиш са овим девоЌкама. И ®ихово тело, тако миши"аво и приЌатно.
  Грингета Ќе веома волела да Ќе мушкарци мазе. Било ЌоЌ Ќе тако приЌатно. А ®ена кожа Ќе глатка, еластична, као углачана. Ево девоЌке.
  И волим масажу.
  Сада Ќе оборила руски авион и заурлала:
  - єа сам као медвед!
  И показала Ќе Ќезик!
  Гертруда Ќе поново опалила и цвркутала:
  Ми смо тигрице!
  А девоЌке су сложно направиле мртве пет е. Они су генерално тако кул ратници. Пуни су страсти и триЌумфа во е. А кожа Ќе тако препланула, као бронза.
  Ратници су успели да се боре у Африци и пешадиЌи. Што Ќе веома добро за плавуше. И постали су тако лепи и тамни.
  Гертруда Ќе певала:
  - Природна плавуша! Миши"ава леђа!
  Грингета Ќе потврдила:
  - ПобеђуЌем на свим изборима!
  СовЌетски ратници се боре за ВЌазму, коЌу су нацисти опколили са готово свих страна. И борите се Ќуначки.
  Наташка Ќе, међутим, бацивши бомбу босом ногом, зацвилила:
  - Победа се не избегава!
  ЗоЌа се такође окренула. Испалила Ќе бомбу босом ногом. Оборио нацисте и зацвилио:
  - Не могу бити две смрти!
  Дао Ќе ред и Августин. Црвенокоса ђавола Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Следе"и век "е бити наш!
  Светлана Ќе такође испалила рафал. Одложила Ќе гомилу Фрица и прогунђала:
  - Рођени смо са новим добом!
  И показала Ќе Ќезик!
  ДевоЌке су веома импозантне. Веома су лепе, преплануле, три плавуше и црвенокоса, сувих и ре ефних миши"а.
  Какве добре девоЌке...
  Размиш ала Ќе Наташа док Ќе пуцала, пошто БиблиЌа ниЌе реч БожиЌа, онда Русима треба другачиЌа, савршениЌа религиЌа. Да расте духом и истином!
  А шта може бити бо е од вере у Врховну породицу!
  А ратник Ќе цвркутао:
  - Веровали или не, врата спаса "е бити отворена!
  ДевоЌке, наравно, пуцаЌу на нацисте из свих топова и убоЌитих хаубица. А ако га погоде, онда се никоме не"е чинити.
  Ратници коЌи умеЌу да скачу, и певаЌу и скачу....
  И онда ходаЌу по ®иховим главама...
  Наташа се окренула и уз смех и духовито приметила:
  - Човек има Ќедно срце и две руке, али политичар весла са шапама четири и потпуно Ќе бездушан!
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на неприЌате е и нокаутираЌу"и их див ом силом, приметила Ќе уз агресиван смех:
  - Само Ќе Ќедна ота¤бина, Ќедно срце, и само Ќедна победа, али има три стотине политичких очева коЌи само могу да осироте бирача!
  Августин Ќе са великом страш"у приметио, разбиЌаЌу"и неприЌате а у див ем бесу, и бацаЌу"и гранату босом ногом:
  - Колико год нула додали, не"ете добити праву цифру, осим избора политичара од  уди са нултом интелигенциЌом!
  Светлана Ќе уз церека®е приметила, истреб уЌу"и нацисте, и бацаЌу"и пакет за експлозиЌу голом петом:
  - У аритметици, додава®ем нула не"е додати резултате, у политици додава®е нула интелигенциЌе међу бирачима пове"ава реЌтинг!
  ДевоЌке заиста додаЌу веома деструктиван замах.
  А Фриц не може да прође кроз такве лепоте... Аленка се такође бори са своЌим бата оном.
  ДевоЌка баци бомбу голом, исклесаном ногом и каже:
  - Ни Ќедан гениЌе не може да докаже да Бог не постоЌи, али да политичар нема поЌма савести Ќе очигледно и беби!
  А®ута Ќе испалила рафал из митра еза, а такође Ќе бацила дар смрти смртоносном силом, гугу"у"и:
  - Политичар коЌи Ќе рођен у години сви®е сви®а, без обзира на датум рође®а, политичар коЌи Ќе рођен у години тигра Ќе  удождер, а година нема никакве везе!
  Ала Ќе агресивно приметила, бацаЌу"и бомбу голим прстима:
  - У политици се палате претвараЌу у сви®це, а лавови се спуштаЌу на ниво оваца, а само лисица постаЌе човек!
  МариЌа, настав аЌу"и да разбиЌа противнике колосалном борбеном снагом, Ќекнула Ќе, показуЌу"и зубе:
  - Политичар било коЌе палате "е преврнути сви®ац и сваку истину изврнути наопачке, а у било коЌоЌ овчиЌоЌ кожи оста"е канибал-вук!
  ОлимпиЌада, воде"и добро усмерену ватру на неприЌате а, косе"и редове, логично Ќе приметио:
  - У политици нема родбине, иако су бирачи за политичара бра"а зечеви, а сам ђаво му Ќе рођени отац!
  А онка Ќе на нацисте испалила рафал, покосила их и голим прстима бацила гранату убоЌите силе гугу"у"и:
  - Политичар често воли да обе"ава са брадом, али за бираче Ќе ве" коза!
  А®ута, пуцаЌу"и на противнике са великом прецизнош"у и бацаЌу"и гранате голим прстима, приметила Ќе:
  - Политичар Ќе и ходаЌу"а шала са брадом и права коза, али Ќе истовремено Ќош ве"а сви®а, коЌа од бирача прави котлет, кидаЌу"и масне комаде!
  Ала Ќе агресивно, са див им смехом, и намигуЌу"и са пакленим апломом и урла®ем одговорила:
  - Политика Ќе веома пр ав посао, политичари перу леп иве руке, само густим потоцима крви бирача!
  И МариЌа се окренула и покосила масу Фрица и ®ихових наЌамника и цвркутала:
  - Иако новац не мирише, од мита Ќе одвратан мирис, а посебно Ќе болесно када му, у замену за велики новац, стави велику сви®у!
  ОлимпиЌада Ќе прилично агресивно приметила, намигуЌу"и своЌим сафирним и смарагдним очима:
  - Политичар Ќе коза, и зато што су му обе"а®а са брадом, па зато воли готовинско зеленило, и зато што стално рогови бираче!
  Са таквом ударном снагом девоЌака, нацистима Ќе тешко поразити чак и са наЌновиЌим тенковима. Али ипак се пе®у напред и држе се.
  При гађа®у користе наЌновиЌе гасне бацаче, и Ќош нешто мо"ниЌе и борбениЌе.
  А онда углавном почи®у да седе на белом ко®у. Ево Штурм ева у борби. А ово Ќе веома озби но оружЌе. А "Штурмаус" Ќе Ќош опасниЌи и озби ниЌи. Тако див а и паклена пушка. А ако биЌе, онда од ®е не"е бити милости. Ово Ќе колосална деструктивна сила.
  ДевоЌке коЌе воде Штурмаус су готово голе у само га"ицама. И у исто време веома окретан и окретан. Они коЌи могу скоро све.
  И чим ударе на совЌетске трупе, Црвена армиЌа не"е изгледати дово но.
  
  ЕМАНУЕЛ СЕ БОРИ У СТАЉИНГРАДУ
  Тако се Емануела поново латила посла и лизала пулсираЌу"е шипке од жада виле®ака. И док Ќе то радила, развила се друга прича.
  1944. Хитлер Ќе убиЌен 20. априла. Шпер, Фирер и врховни командант Ромел, постао Ќе канцелар Тре"ег раЌха.
  А савезници су прогласили примирЌе и започели преговоре са новом владом. Предуслов Ќе био престанак геноцида над єевреЌима и укида®е расних закона Тре"ег РаЌха.
  Ромел Ќе пристао да то уради формално, али єевреЌе ниЌе пустио, ве" их Ќе пребацио из логора у руднике и воЌне фабрике. Бомбардова®е Тре"ег раЌха Ќе престало и ослобађа®е оружЌа Ќе нагло порасло. У масовноЌ производ®и поЌавио се и дуго очекивани Пантер-2 са снажниЌим наоружа®ем и бо ом заштитом. Мотор од 900 ко®ских снага компензовао Ќе пове"ану тежину тенка, а топ од 88 милиметара Ќе из да ине погодио совЌетска возила.
  Уместо ФАА ракета, Ромел Ќе наручио КСЕ-162, Ќефтин и ефикасан млазни ловац. Ово Ќе омогу"ило нацистима да стекну надмо" у ваздуху.
  ТА-152 се такође показао као веома добар универзални авион, коЌи Ќе кориш"ен као ловац, Ќуришник и фронтални бомбардер. А МЕ-262 Ќе добар ауто, иако Ќе тежак за производ®у и има хитан случаЌ. Дакле, Немци су озби но приступили модернизациЌи воЌске.
  Поред тога, Ромел Ќе тачно претпоставио да "е Црвена армиЌа задати главни ударац БелорусиЌи. ОбавештаЌни подаци су показали да се поЌача®а превише Ќасно пребацуЌу на Ќужни бок и таЌно у центар.
  Ромел се нашао пред тешким избором: било Ќе готово немогу"е задржати БелорусиЌу, где Ќе било много мочвара и партизана, чак и са великим броЌем трупа.
  Тада Ќе Ромел одлучио да сам нападне УкраЌину. Била Ќе то снажна одлука и што Ќе наЌважниЌе неочекивана за совЌетску команду. Нацисти имаЌу доста тенкова, а "Тигар" у продору Ќе прилично Ќак, као "Тигар" -2 и "Пантер" -2, коЌи Ќе, међутим, тек почео да стиже на фронт.
  Ромел Ќе, изложивши западни фронт, окупио све своЌе снаге на Ќугу. И кренуо у офанзиву.
  Немци су кренули у напад у но"и 15. Ќуна и успели да изненаде Црвену армиЌу! И успели су да пробиЌу одбрану. И они су самоуверено напредовали, и заузимали град за градом.
  Ударци су задати са запада УкраЌине и МолдавиЌе. Конвергентни правци. И до сада Ќе све ишло по Ромеловом диктату.
  Немци су ве" имали предност у тенковима на источном фронту. Нови ИС-2 и Т-34-85 су тек почели да стижу, а производ®а стариЌих возила Ќе опала. Док Ќе изда®е "Пантера" и "Тигрова" достигло високе нивое. Штавише, "Тигар" налик на кутиЌу био Ќе прилично Ќедноставан за склапа®е и веома ефикасан тенк.
  Немци су успели да формираЌу огроман котао, коЌи се од неколико малих удараца распао. А на Ќугу Ќе била катастрофа. Ста ин Ќе отказао штраЌк у центру и наредио да се обнови, пребацуЌу"и снаге на Ќуг.
  Ова одлука Ќе донекле закаснела. А катастрофа се ниЌе могла избе"и. Само део совЌетских трупа успео Ќе да побегне из котлова. Штета Ќе била веома значаЌна.
  Ста ин Ќе препао и био Ќе бесан. Захтевао Ќе да напредуЌе... Али Ромел Ќе деловао веома вешто. єедан од снажних потеза новог Фирера било Ќе распушта®е СС дивизиЌа, и пове"а®е официра обичних Ќединица Вермахта на ®ихов рачун. И то Ќе омогу"ило значаЌно подиза®е квалитета воЌске.
  Други важан потез било Ќе регрутова®е жена за воЌну службу. А посебно у авиЌациЌи и тенковским, као и снаЌперским Ќединицама. Ова одлука Ќе такође позитивно утицала на ток борби. И почели су први успеси.
  Посебно се истакла Гердина група на Пантеру.
  Белокоси ратник Ќе био заиста кул и забаван. Она Ќе спремна да се бори са бесним лудилом.
  Овде Ќе Герда пуцала на неприЌате а голим прстима и цвркутала:
  - Закон ђаволу ниЌе писан!
  Њена граната Ќе прецизно срушила куполу тридесет четворке. Заиста, то Ќе био оркански приступ послу.
  Шарлот Ќе такође опалила, притискаЌу"и гримизну брадавицу своЌих груди на окидач и зашкрипала:
  - Ми смо мо"ни ђаволи!
  Кристина Ќе такође уперила пишто . ДевоЌке су пуцале голим ножним прстима. На сре"у, Пантер Ќе испалио петнаест метака у минути. И она може да обори совЌетске топове и тенкове као жито нунчацима.
  Ево Ќош Ќедног руског аутомобила у пламену.
  Кристина Ќе викнула:
  "єа сам проклети демон коЌи пролива крв!"
  И Магда Ќе пуцала голом петом, што ЌоЌ Ќе одлично пошло за руком, и весело гугутала:
  - єа сам борац против ђавола!
  Да, ове девоЌке су заиста нешто монструозно.
  Као нови ратници Албина и Алвина. За себе су изабрали авионе ТА-152 и истовремено ловили из ваздушних и копнених ци ева.
  Радили су то ентузиЌастично и агресивно.
  Албина Ќе оборила совЌетски авион и загугутала:
  - А Ќа сам монструозна агресиЌа!
  Након тога, уз помо" голих прстиЌу, пробила Ќе и тенк воЌске СССР-а.
  Алвина Ќе такође ударила руски ауто на небу и цвркутала, искосаваЌу"и зубе у осмеху:
  - Наша ђаво а посада!
  И такође Ќе врло самоуверено са ТА-152 пробио кров совЌетског тенка.
  ДевоЌке су стварно на боЌном по у, ово Ќе нешто...
  Нацисти су поразили више од стотину совЌетских дивизиЌа и преузели инициЌативу.
  Почели су да се кре"у ка КиЌеву, и имали су приличну предност. Ста ин Ќе, с друге стране, избезумио и урлао, даЌу"и опречна наређе®а. Док сагласност и
  НиЌе имао.
  Роммел Ќе деловао самоуверено и створио котлове. Успео Ќе да маневрише и победи, заобилазе"и совЌетске позициЌе. И удара®е но"у, и кориш"е®е разних трикова.
  Немци су поново преузели инициЌативу. А сада су ве" прешли Д®епар, и ве" тамо су извоЌевали победу за победом.
  Само су Ќесен и кише за навод®ава®е донекле зауставиле нацисте. Али ве"и део УкраЌине Ќе поново заузет. Нацисти су чак успели да заузму Харков. Напустили су га Црвена армиЌа и КиЌев.
  Ромел Ќе такође покушао да удари у центар. Али овде су совЌетске трупе ве" биле у ста®у да се припреме за одбрану и показале су издрж ивост. И ве" су совЌетске девоЌке показале своЌу класу.
  Елизаве и ®ена посада борили су се на ИС-2.
  И девоЌке су биле у бикиниЌу и босе. И борили су се са великом жестином.
  Елизабет Ќе опалила голим ножним прстима и зацвилила:
  - єа сам велика тигрица!
  Екатерина Ќе такође толико зезнула да Ќе проЌектил описао лук, пробио Пантера и викнуо:
  - Нема речи кукавица!
  Елена Ќе такође пуцала на неприЌате а, пробила тенк борбене генерациЌе и цвркутала:
  - Нема капитализма!
  Агресивна ЕфросиниЌа Ќе такође опалила, издавши:
  Да социЌализму!
  Жене пилоти су се такође бориле у ваздуху.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе ударила у авион и твитовала:
  - Живот у свету ниЌе раЌ!
  И намигнула своЌим сапутницима.
  Акулина Орлова Ќе поново голим прстима оборила немачки ауто и гугутала:
  - Комунизам "е владати планетом!
  Мирабела Магнети" Ќе голом петом оборила Месершмида и загугутала:
  - За велике победе!
  И намигнула Ќе своЌим партнерима, чак и ако Ќе нису видели.
  Акулина Орлова Ќе приметила:
  - Млазни монструми нам нису препрека ...
  У касну Ќесен и зиму Немци су одлучили да стану у одбрану. А Црвена армиЌа Ќе ве" напредовала. Ста ин Ќе одлучио да удари у центар. Ромел Ќе, међутим, за разлику од Хитлера, другу и тре"у линиЌу окрета учинио Ќачима од прве, што Ќе сма®ило ефекат арти ериЌске припреме.
  Немци су успели да одбиЌу совЌетску офанзиву у центру. По први пут су у Ќануарским борбама учествовале самоходне топове Е-10 и Е-25. Били су мали, са ниском силуетом и положаЌем мотора заЌедно са трансмисиЌом попречно, и ме®ачем на самом мотору. И веома Ќе продуктивно.
  Е-10 Ќе веома практичан и лак за производ®у самоходни топ, висок само 1,4 метра. А Е-25 Ќе само 1,5 метар, и само мало тежи са пушком Пантер и мотором од седам стотина ко®ских снага. ОваЌ аутомобил Ќе имао добру заштиту: чело од 120 мм, стране од 82 мм испод нагиба. И ®егова прва борбена употреба показала Ќе велику ефикасност и покрет ивост.
  Маргарет и Хелга су се бориле на Е-25 и веома славно погодиле неприЌате а. Пораз неприЌате а уследио Ќе после пораза у поплави.
  Маргарет Ќе пуцала на совЌетску машину. Ударила га Ќе и рекла:
  - Све "е бити супер!
  Хелга Ќе такође испалила проЌектил из голих прстиЌу и цвркутала:
  Можда хипер...
  Ратник Ќе самоуверено пробио тенк ИС-2 и звиждао ЌоЌ кроз ноздрве.
  Офанзива совЌетских трупа зими Ќе одбиЌена. Али опет рат и битка. Немци су почели да напредуЌу у марту.
  Ударац ®ихових трупа био Ќе у правцу Курска. У борбама су учествовали и Е-100. ОваЌ аутомобил Ќе био веома добро зашти"ен из свих углова, а истовремено релативно мобилан упркос великоЌ тежини. И у продору показао своЌу ефикасност.
  Истовремено, Немци су напредовали но"у користе"и уређаЌе за но"но осматра®е. Фрицови су успели да пробиЌу одбрану Црвене армиЌе и заузели су Орел, Курск, Белгород. Постигли смо доста успеха. Приближили смо се Воро®ежу средином априла.
  Ромел се осе"ао самоуверено. Чинило се да Ќош мало и би"е потпуне победе. Али савезници су поставили ултиматум: они кажу окончати рат. И то исто тврди Ста ин.
  10. маЌа 1945. године проглашено Ќе примирЌе. Тада су почели преговори. САД и БританиЌа су понудиле своЌе посредова®е. Месец дана касниЌе зак учен Ќе мир. Немачка Ќе добила УкраЌину без Крима, БелорусиЌу, балтичке државе, МолдавиЌу и део Донске црне зем е у замену за Курск, Орел и Белгород. Финска Ќе вратила некадаш®е границе, али Ќе вратила област Петразаводска. Истина, у замену за новчану надокнаду од СССР-а. Норвешка Ќе такође добила малу териториЌу у близини Мурманска, коЌа Ќе ушла у федерациЌу са Тре"им раЌхом.
  Створена Ќе Европска униЌа - у коЌу су ушле све зем е коЌе су окупирали Немци и сателити, као и бивше републике СССР. Ромел и Шпер су водили умерену политику и званично су прогласили равноправност свих нациЌа и раса. ПоЌавио се ЕврораЌх.
  Али демократиЌа Ќе била ограничена. Ипак, поЌавиле су се и друге странке осим нацистичких и успостав ена Ќе изборна функциЌа председника. Ромел Ќе постао први председник Европске униЌе. Владао Ќе четири мандата по пет година све док ниЌе поднео оставку 1966. да би направио место за млађе. Тада Ќе усвоЌен амандман на два мандата председника Европске униЌе.
  Ста ин Ќе умро у марту 1953. Наследио га Ќе Хрушчов после борбе за власт. Био Ќе двадесети конгрес. А Ста ина су Ќош више на утили сопствени  уди. Тада су, међутим, ствари кренуле мало другачиЌе. СССР Ќе изгубио Други светски рат, а ®егова улога у свету била Ќе ма®а. У овим условима о изград®и комунизма нису ни са®али. Никита Хрушчов ниЌе свргнут, ве" Ќе владао до своЌе смрти 1971. године. И наследио га Ќе не Бреж®ев, ве" Шелепин. Немци су први полетели у свемир, а и на Месец. Затим Ќе 1980. Европска униЌа одлетела на Марс. ЕврораЌх Ќе уЌединио све зем е Европе и део СССР-а, а такође Ќе контролисао поседе у Африци и АзиЌи. Испоставило се да Ќе ово веома Ќака држава. А она Ќе, претекавши САД, постала светски хегемон. Кина и єапан никада нису порасли. Ово друго су заузели Американци и дошло Ќе до герилског рата. У Кини су настав ени грађански рат и див и капитализам.
  Свет Ќе постао евроцентричниЌи. А колониЌални систем се ниЌе срушио. Тако Ќе Емануела завршила 1984. ОлимпиЌске игре се одржаваЌу у Риму.
  ДевоЌка Емануела одлази у велики град. Све Ќе врло чисто и уредно.
  Емануел пева:
  - єа сам римски ратник на коленима див ака!
  Неронове неприЌате е "у збрисати са лица зем е!
  Олга Рибаченко, ова девоЌка се поЌавила поред Емануеле, изашла као ђаво из бурмутиЌе и узвикнула:
  - Шта мислиш да Ќе то све? Проклета два!
  Емануел Ќе пискао:
  - Шта Ќош?
  Олга одговори са осмехом:
  - А онда... Зашто мислите да "е савезници помирити Ста ина и Ромела. То Ќе управо супротно! У ствари, следе"е Ќе много стварниЌе!
  Немци су средином маЌа 1945. обновили офанзиву. Ста инград Ќе постао главни правац. Главне битке одвиЌале су се дуж Дона и да е до Волге.
  Нацисти су се почетком Ќула приближили Ста инграду и почела Ќе грандиозна битка.
  Женски снаЌперски бата он под командом капетана Наташке Кактусове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици Володарског. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
  И сама Наташа Ќе у пегавоЌ туници преко голог тела, у кратким панталонама и боса. Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре испод полу-бокса. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Светлосмеђа коса поседела од прашине, високих груди, тврдог погледа. Капетан Наташа се бори више од две године и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су прекривене посекотинама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да се кре"е боса него грубе и неспретне чизме.
  Голи ђон осе"а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су се отврднула, и нису се плашиле врелог метала, нити оштрог крша рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу"и кроз хук крета®а резервоари.
  Слатка Наташка држи гранату са завезаним пакетом за експлозиЌу. Неопходно Ќе допузати до страшног немачког тенка "Лав", заливаЌу"и улице митра езима.
  Мирабела пузи поред ®е. Такође боси, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу"и свог команданта. Њени праш®ави табани се оштри док пузи на све четири. Мирабелина жута коса Ќе неуредна и дуга... Мало чупава. Сама девоЌка Ќе витка, мршава, малог раста. Може се чак заменити и са девоЌком, са уским раменима и наизглед великом главом.
  Али Мирабела Ќе ве" много тога доживела. Успела Ќе да посети и фашистичко заточеништво, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне. Али гледаЌу"и ®ено дети®асто, нежно лице, никад се не може ре"и да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  Мирабела пуца... ВоЌник Тре"ег РаЌха, у овом случаЌу Арап, пада мртав, а ®ушка му подиже песак и рушевине.
  Наташка гурне гомилу граната испод гомиле сме"а. Сада "е овде допузати деведесет тона тежак "лав" и разнети га. Плаве очи девоЌке блистаЌу као сафири на ®еном лицу, тамном од опекотина и прашине.
  Искуство показуЌе да "е добро зашти"ен резервоар сада променити положаЌ. "Лав" има бочни оклоп од 100 мм, па чак и под углом. Тридесетчетворке не могу да га пробиЌу, само тешки кевеши имаЌу шансу. Али гусенице су ци . Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
  Светлана испа уЌе рафал из митра еза... Пада воЌник, нико не зна коЌе националности. Немци, освоЌивши, макар морално наЌве"им делом, ве"и део источне хемисфере, негуЌу ариЌевску крв и бацаЌу у битку колониЌалне трупе: Арапе, Африканце, ИндиЌанце, разне АзиЌате и Европ ане. Порастао Ќе и броЌ По ака - коЌи су од колевке навикли да мрзе бо шевичку РусиЌу. Овде се боре и украЌински националисти, и донски козаци, и чечени, и цео кавкаски каганат. Ромел Ќе подигао читаву интернационалу.
  Много неприЌате а...
  Светлана вешто избегава митра еску ватру. Метак се скоро расцепао, поцрнео од прашине, округла, девоЌачка пета. Лепи капетан Ќе чак осетио голица®е колико Ќе близу пролетео поклон великог калибра. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
  Ни метак нас не"е зауставити!
  Мирабела узвра"а... єош Ќедна девоЌка Анђелика - веома црвенокоса, изнад просечне висине, миши"ава, упркос оскудноЌ храни. Такође веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, не женствених широких рамена и високих груди.
  Анђелика се бори само у шортсу, туника Ќе поцепана у комади"е и распала се у прах, а нове униформе се не испоручуЌу преко Волге. Не даЌ Боже да се пренесу Ќош мунициЌе, и кап хране, за исцрп ене совЌетске трупе.
  Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Комад гелера ударио Ќе у табан десне ноге, боли, тешко се хода.
  Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика искрив уЌе своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу"и, каже:
  - Господ, Москва и Ста ин су изнад нас!
  И она одсече нападаче нацисте, Ќедва да има времена да се откотр а.
  Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е страшним немачким тенковима. Ево скоро две стотине тона "Мишева" и никако не могу да прођу...
  Како Ќе Светлана очекивала, "Лев" се мало возио, и затрпао се у гомилу сме"а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Пукла Ќе гусеница, одлетело Ќе пар оште"ених ва ака.
  Ра®ени тенк Ќе стао и из цеви Ќе излетела граната...
  Негде Ќе тут®ало у да ини, остав аЌу"и рушевине. Плавокоса Светлана Ќе као змиЌа сикнула:
  - То Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
  ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Немци и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Хитлера, хорде Тре"ег раЌха су заглибили у позиционим биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
  Мирабела баца гранату. ТераЌу"и их да раде салто над обореним Немцима или Арапима, превр"у"и се. єедан од нацистичких милитаната откине му руку и окачи на ®у енглески сат са компасом.
  Мирабела са осмехом каже:
  - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
  А лепа девоЌка отресе комади" прилеп ене керамике са своЌе праш®аве пете.
  Анђелика такође брише прашину, са своЌим чврстим, пуним грудима. Брадавице су скоро црне од пр авштине и сврбе. И покушаЌте да се оперете. Опет мораш да се копаш кад немачки митра ези шкрабаЌу. И пузи на пластунски начин.
  Бата он девоЌака држи своЌе положаЌе, иако има гранатира®а. И цепаЌу тешке гранате, и бомбе падаЌу са неба ... Али ништа не"е сломити храброст совЌетских хероина.
  Овде Светлана види како Пантер пузи. Па, оваЌ тенк више ниЌе тако страшан.
  Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула, исп унула прашину коЌа ЌоЌ се попела у елегантна уста. Узела Ќе у руку гранату, оптере"ену експлозивним пакетом. Морате да се пришу®ате неприме"ено. Али има толико дима около.
  Аннелика Ќе почела да се прикрада, осла®аЌу"и се на одвод голим прстима и лактовима. Била Ќе као мачка коЌа вреба миша. ДевоЌка се се"ала рата из тог страшног лета четрдесет прве године, када Ќе Вермахт издаЌнички напао пространства СССР-а. Зар се ни девоЌка, скоро девоЌка ниЌе уплашила? У почетку да, али онда се навикнеш. А сталне рафале граната ве" дожив авате као обичну буку.
  А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Фрагменти Ќуре одозго као Ќато див их пчела. Анђелика шапу"е испуцалих усана:
  - У име правде, Господе!
  ДевоЌка убрзава пуза®е и баца гранату са приложеним пакетом експлозива. Садаш®ост лети у луку. ЧуЌе се експлозиЌа, та®и бочни оклоп Пантера се даЌе. Немачки тенк почи®е да гори, борбени комплет детонира.
  Светлана са осмехом шапу"е:
  Хвала ти Господе Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
  Ломи пантера. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе рушевинама. Пред®и оклоп, одвоЌен од бочног оклопа, подсе"а на лопатицу.
  Светлана, чиЌе очи, на лицу смеђем од прашине и опекотина, светлуцаЌу кукурузом, каже:
  - Што више храстова има душманин, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Анђелика Ќе веома секси, у црним га"ицама, голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Уме да баца крхотине стакла голим прстима.
  Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном, прашином прекривеном ногом. И заглав ен, право у грло фашисте. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
  - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  ДевоЌка, након чега Ќе поново пузала, пуцаЌу"и. Водио ватру и Светлану.
  Капетан лепоте, Наташа, посековши фашисту, цврку"е:
  - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
  Мирабела Ќе опалила, отворила Фрицу главу и додала:
  - Немогу"е Ќе не придати важност линку!
  Светлана, опет прецизно шутираЌу"и, закукну:
  - Али не можеш да се вртиш око ситница...
  Мирабела Ќе прецизно опалила и додала:
  У супротном, ланац "е вас обавити!
  Овде се храбро боре и Емануел и Олга Рибаченко.
  Обе девоЌке су веома борбене. И бацаЌу гранате голим прстима.
  Емануел приме"уЌе уз церека®е:
  - А ни овде битка ниЌе слаба!
  Олга Рибаченко, показуЌу"и зубе, сложила се:
  - НиЌе слаб! Али постаЌе горе!
  Емануела Ќе гугутала, намигуЌу"и своЌим сафирним очима.
  - Све "е бити супер! ХаЌдемо на корона вирус!
  И ратник "е се смеЌати. И бацаЌу"и нож голим прстима, он "е пробити Пантера у страну.
  ОлимпиЌаса, трепере"а миши"авим, препланулим листовима, откуцавала Ќе степ данце своЌим голим, лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
  - Света руска лица трепере са иконе ... Не даЌ Боже да потопиш бар хи аду Фрица! А ако неко зуЌе више од фашиста, нико вас, веруЌте, због тога не"е осудити!
  Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Немачки транспортер Ќе поново испухао дим.
  ДевоЌачки бата он Ќе нанео значаЌну штету Фрицу. Али и он Ќе претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе тако, упркос прашини, постало бледо.
  Ве"и део Ста инграда су ве" заузели нацисти, али оно што Ќе остало од града не жели да попусти и преда.
  Светлана, у међувремену, покушава да се пробиЌе кроз "Тигра". Снажан немачки аутомобил, добио Ќе гранату у страну, али ниЌе подлегао. Окре"е се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у, у крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустио садаш®ост.
  Светлана тихо шапу"е:
  - Мама, тата, извини!
  Мирабела Ќе бацила гранату на Тигра, коЌа ЌоЌ Ќе експлодирала на челу. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - О томе да Ќе светло уче®е зими у проле"е... Понав ам без изузетка да Ќе Ромел куга копиле!
  Аннелика, разбивши поглед нацистима, и рафалом их поливши водом, процеди:
  - У ковчегу сам сад видео Фирера! И ударила Ќе Ќадника право у око!
  Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату на тенк. Погодило Ќе цев... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра" Ќе оште"ена.
  Кукавички Немац Ќе то узео и устукнуо.
  Светлана Ќе фркнула кроз ноздрве:
  - Наши, ваши не"е попустити!
  Мирабела Ќе метком посекла хитлеровског пла"еника и певала:
  - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... ПиЌе ота¤бину до дна!
  Светлана, кико"у"и се, лаЌала Ќе:
  - Фирер див е виче, сузе се!
  Мирабела Ќе испалила и додала:
  - Па, самртно пуше, церечи се!
  ПоЌавио се Ќош опасниЌи "Штумртигер". Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се позициЌама совЌетских трупа. Ауто под заклоном држе немачки митра ези.
  Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама Фрица нереално. Али на небу Фоке-Вулфс. єедна од ових машина лети ближе совЌетским позициЌама. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
  Анђелика баци гранату и бесно каже:
  - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
  После тога, девоЌка се окре"е из митра еза. Брзо се вра"а. Релативно нови немачки тенк "Пантер"-2 са малом куполом и нижом силуетом брзо се вози.
  Неколико девоЌака баца гранате на немачки аутомобил. Она се, пошто Ќе добила поклоне, смрзава и не може да се окрене.
  Анђелика звижди, сик"у"и:
  - Ово Ќе нови напад! Поцепа"емо ЌоЌ уста!
  Пантер-2 Ќе зарежао и испалио своЌе мо"ниЌе оружЌе.
  Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
  Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе затресла боковима и рекла:
  - И Њутн Ќе победио душмане, збацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио своЌ Њутнов закон!
  Ста инград Ќе био сав захва"ен пожарима, када се чинило да ватрени Ќезици лижу небо и пуцкетаЌу  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! А свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
  Светлана Ќе, обараЌу"и немачког борца, блеснула плавим очима, певала:
  - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
  Мирабела Ќе певала у пева®у, пуцаЌу"и на нацисте:
  - Како Ќе добро ле"и на траву и ударати Фрица по глави! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
  ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете"и Фоке-Вулф, примивши гелере испод стомака, жустро се винуо више. Види се да су га оштри фрагменти ранили. Фашистичко створе®е се запалило, и почело Ќе да губи комаде слом ених крила.
  Светлана Ќе, виде"и како Фоке губи висину, гракнула:
  - То Ќе семафор! На броду виси секира!
  Немачки авион Ќе експлодирао, расипаЌу"и крхотине у све уда ениЌе углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и корак. Џелат Ќе отишао у пепео, а не пилот!
  Мирабела Ќе кихнула, распршила прашину и рекла:
  - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
  Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, толико да Ќе, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
  - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
  Немци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу"и испред себе гранате. Таква тактика против девоЌака ниЌе успела. Овде Ќе Емануела поставила катапулт и како Ќе као одговор погодила неприЌате а.
  ДевоЌка писац Ќе заурлала:
  - Деда Мраз цепа Ромелова уста!
  Налет катапулта, коЌи се пробиЌао у гомилу нациста, натерао их Ќе да се распрше и истовремено преврну у ваздуху. Фриц Ќе пао и разбио се о рушевине зидова.
  Тенк "Тигар" -2, изгубивши равнотежу, сударио се са "Лавом". О, Лева, где ти Ќе страшно име?
  Светлана се насмешила и одговорила:
  - Браво Емануел!
  ДевоЌка писац Ќе агресивно залаЌала:
  - Емануела Ќе увек спремна!
  ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
  ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. А ОлимпиЌа Ќе заголицала уско стопало Емануели, како Ќе сада тешко! НиЌе ни чудо што се девоЌка не плаши да трчи кроз пожаре.
  Мирабела Ќе у пева®у рекла:
  - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
  Анђелика, ова весела црвенокоса, сложила се:
  Нема ништа горе од старости! Ово Ќе заиста наЌодвратниЌе ста®е од свих могу"их!
  А девоЌка Ќе превратом направила скок. Замислила Ќе на тренутак одвратне бабе. Не, не пореди старицу са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
  Анђелика Ќе узела и запевала:
  - Ток за годином, године у каравану,
  Старица тр а кану у малтер...
  А шта Ќе са моЌом витком фигуром,
  Не разумем како Ќе отишла младост!
  Светлана Ќе б еснула очима, оборила Немца ударцем у препоне и приметила:
  - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
  ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. Ово Ќе нешто као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Не прођи, него прођи!
  Емануела Ќе промешала своЌу витку, али окретну ногу и залаЌала:
  - Фритз лице!
  А граната Ќе, заЌедно са експлозивним пакетом, у пуном замаху долетела на положаЌе нациста.
  Да, Ста инград им ниЌе дат. Ве" тре"и месец од краЌа Ќуна траЌе Ќуриш, али град ниЌе могао све да преузме. На другим секторима фронта нацисти су постигли успех, али не и на овом.
  Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
  - Све Ќе немогу"е, случаЌно Ќе могу"е... Нема потребе да се универзум много компликуЌе!
  И ударио у резервоар за бензин на мотоциклу. Машина Ќе експлодирала, а ватрени вихори обасЌали су задим ени пеЌзаж. А Немца Ќе растргала ог®ена шапа.
  ДевоЌка капетан викну:
  - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
  Мирабела Ќе рафалом претукла Немце и сиктала:
  - ХаЌде да се играмо дикобраза!
  Анђелика Ќе отворила ватру, тачниЌе. Неколико црнаца Ќе остав ено да леже на коп има прекривеним рушевинама:
  - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
  Мирабела Ќе разиграно певала:
  - Насликавши Ромела ружем, МеЌнштаЌна лаком за косу, одву"и "у те у ропство принцезе, верни пас "е те изгризати!
  Светлана, пуцаЌу"и, сиктала:
  - ХаЌде увече, Адолф, обеси се... Престани да завараваш главу! АЌде увече, лети ко гирлсокол - да биЌеш нацисте Ќако!
  Мирабела рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
  - Ми Можемо! И хо"емо!
  ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Фриц Ќе кренуо напред, буквално бацаЌу"и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "Лев", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150 мм.
  Анђелика откине камен залеп ен за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
  "Лав" Ќе добио процеп у гусеници, и стао. Пуцао из ®егових мо"них уста. Тут®ава и колапс.
  Анђелика, п унувши, каже:
  - Руски ратник не сте®е од болова!
  И девоЌка поново пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
  Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
  - Џабе неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сломи Русе! Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада, ми "емо душмане жестоко победити!
  И Анђелика котр а миши"е штампе, коЌе Ќе веома утиснула.
  О, како су девоЌке лепе! Не желим да било ко од ®их умре.
  Сталенида Ќе потрчала... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, са ликом Венере, само затегнутиЌе и ре ефниЌе. Оде"а на ®оЌ, само груд®ак и га"ице. Све остало Ќе ве" поцепано. Али како су ноге грациозне! Ово ниЌе девоЌка, ве" печат савршенства, круна лепоте.
  Она се кре"е на посебан начин, као веверица. А боса стопала и трепере®е, и потпетице, изненађуЌу"е остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌе чир на грудима.
  ДевоЌка каже:
  - Оданост ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
  Анђелика Ќе уз смех приметила:
  - Скини груд®ак и остани као Ќа у шортсу!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ово ниЌе прикладно!
  Анђелика Ќе затресла куковима, згодно опалила и запевала:
  - Нешто Ќе комсомолац постало необично! Тако ходати голих груди Ќе веома непристоЌно!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Зашто доносити радост Фрицу, погледаЌте нашу лепоту!
  Анђелика одговори одлучно:
  - Наша лепота Ќе смртоносна!
  Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Нацистички аутомобил се запалио. А лепа плавуша Ќе викнула:
  - Смрт злу!
  Анђелика се закикота.
  - И живот Ќе добар!
  Стееленида, виде"и да Немац пада, зарежа:
  - Ово Ќе наЌве"а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
  Анђелика пева:
  - ЧекаЌу победу! Победа чека... Они коЌи жуде да разбиЌу окове! ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Мо"и "емо да победимо нацисте!
  Лепа девоЌка, а тресу ЌоЌ се голе груди. Добар са голим торзом на вру"ини, коЌу поЌачава ватра.
  Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на Фрица из аутоматске пушке и залаЌала:
  - Кастрират "у те!
  И заиста, нацисти су добили смртоносне поклоне и ковчеге! И девоЌка им Ќе показала фигуру, хаЌде да изградимо голе прсте. И звиждао као славуЌ-разбоЌник. И кроз прсте до®их екстремитета.
  ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи можда имаЌу децу коЌа "е плакати за мртвим очевима.
  Светлана, међутим, тера такве мисли од себе, па хо"еш да заплачеш од ®их. Али нису Руси дошли Немцима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су Немци и читав агресивни чопор странаца из целог света провалио Ќе у руска пространства.
  Светлана се прекрстила и запуцала на Фрица, коЌи Ќе покушавао да се тихо приближи позициЌама Руса... Човеку Ќе исцурило око и мозак, коЌи Ќе избио метком.
  ДевоЌка-капетан се осмехну и рече, духовито:
  - Право очи у очи, глава у главу!
  Светлана Ќе прецизно гађала, и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да цепа, а митра ез Ќе одлетео, преврнуо се неколико пута. Затим му Ќе ®ушка потонула у рушевине.
  ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново Ќе ци ала. Њено весело, младо лице се нацерило прилично нацерено. ДевоЌка Ќе певала:
  - Не, рекли смо фашистима, наш народ не"е толерисати да се руски мирисни хлеб зове речЌу брод!
  Мирабела Ќе упутила врло прецизан ударац, од коЌег Ќе Фоке-Вулф плануо, и цвркутао:
  За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
  За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
  Али руски човек Ќе тако леп
  Да Ќе спреман да да живот за Ота¤бину!
  ДевоЌка Ќе направила салто и показала нацистима смокву, и скроловала, а меци нису дотакли лепотицу.
  ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, скоро гола, пр ава као ђаво, бацила Ќе одЌедном гранату са две ноге. И проверила Ќе:
  - Оно што имам Ќе... Фриц у оштроЌ страни!
  ОлимпиЌада исправи Анђелику:
  - Оштра, у страну, а не у оштру страну!
  ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од гранате са експлозивним пакетом. "Тигар" Ќе погођен у ®ушку, а ово криво уметничко дело Ќе измакло.
  Након тога, нацистичко створе®е Ќе устукнуло. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва"ена пожаром.
  Светлана Ќе певала, весело намигуЌу"и:
  - А "Тигар" узмиче и Немци се криЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе маневрисао под нападима, ваздушним ударима и тешким пушкама. Овде су млазни бомбардери погодили, полом ене, усиЌане стрмине су се уздизале у небо. И каме®е Ќе било у пламену. На сре"у, ниЌедна девоЌка ниЌе умрла, али су мушкарци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И лете душе - Ќедни у раЌ, а други у пакао! Где ђаволи са вилама ве" чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса.
  Анђелика Ќе наЌсексипилниЌа ратница у бесу: па, могу ли нацисти из свог "Штурмтигера" заиста пуцати на положаЌе совЌетских трупа и убиЌати црвене ратнике?
  А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И врти се све брже и брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широку ®ушку ОлуЌног тигра. Наге, преплануле ноге лепотице блеснуше, а граната одлете у широку ®ушку. А мо"на машина се прво угушила, а онда поЌурила. Два "кра евска тигра" коЌа су стаЌала са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Ва ци су им се отргнули, па су пали доле, лете"и као слом ена огрлица кра ице.
  Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и здроб ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, па чак и кроз жу евито стопало, врх Ќе пробушен.
  Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
  - Ви фашисти би"ете у пепелу!
  Светлану и друге девоЌке бацио Ќе експлозивни талас, па чак и мало зг®ечио. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е нациста коЌи су искочили и других агресивних инсеката коЌи опседаЌу СССР.
  Мирабела Ќе са великим ентузиЌазмом певала:
  - А кад нас труба Господ®а поведе у боЌ, ми "емо се дружити са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа "у бити на небескоЌ прозивци!
  Анђелика, отресаЌу"и прашину са своЌих крвавих табана, пева:
  - Ле®ине, журка, Комсомол! Ша емо Фирера у лудницу!
  ДевоЌке су почеле заглушно да се смеЌу, а Емануела Ќе узнемирено и узнемирено рекла:
  - А моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
  ОлимпиЌаса Ќе, играЌу"и се миши"има руку, рекла:
  - То Ќе ок! єош увек размиш аш. Нешто хладниЌе!
  
  НЕМОєТЕ БОМБИРАТИ БРИТАНИєУ
  Хитлер ниЌе бомбардовао енглеске градове и успео Ќе да добиЌе ваздушну битку за Енглеску. Поред тога, Шпер Ќе ве" у маЌу четрдесете године добио положаЌ министра за наоружа®е и мунициЌу РаЌха. И као резултат тога, производ®а авиона Ќе почела нагло да се пове"ава.
  А 4. новембра 1940. уследило Ќе неочекивано али смело искрцава®е у БританиЌу. Што Ќе изненадило обалску одбрану. А Немци су успели да заузму мостобране узимаЌу"и велики броЌ британских воЌника у зароб енике. И онда одмах развити успех.
  ОсвоЌена Ќе велика победа и Енглеска Ќе назадовала у четрдесетоЌ години. Рат се наставио неко време. Черчил Ќе побегао у Канаду и тамо покушао да организуЌе отпор. А Немци су са трупама окупирали броЌне колониЌе Енглеске. А онда Ќе єапан напао СЌеди®ене Државе. И Тре"и РаЌх Ќе морао да се упрегне.
  До"и до Америке ниЌе лако - дели Ќе океан. Али Немци су створили мостобран у ЛатинскоЌ Америци и почели да напредуЌу одатле. И почели су да стежу обруч око СЌеди®ених Држава.
  Четрдесет тре"е године, нацисти су у сериЌи имали Пантер, Тигар и Лав тенк. Послед®и аутомобил ниЌе био у стварноЌ историЌи, али сада су нацисти имали много више ресурса. Међутим, "лав" тежине од деведесет тона, и претерано мо"ног топа против "шермана", ниЌе се превише оправдао. Као тенк Маус. Ако Ќе на тестовима ова машина показала задово аваЌу"е резултате, онда Ќе у стварноЌ историЌи почела да се квари.
  Нешто бо и Ќе био онаЌ прим ен од четрдесет тре"ег септембра у сериЌи Пантер-2. Прилично тежак од педесет и три тоне, али са мотором од девет стотина ко®ских снага, добро се кретао. А ®ен топ од 88 милиметара у 71 ЕЛ пробио Ќе Шермане са четири километра.
  Герда Ќе управо примила Ќедну од првих модификациЌа Пантер-2 и борила се са Американцима у Канади.
  Био Ќе октобар 1843. године. Упркос Ќесе®оЌ хладно"и, девоЌке су биле босе и у Ќедном бикиниЌу.
  "Пантер" -2 са велике уда ености Ќе могао да погоди, и имао Ќе добру заштиту за чело. А ®ене стране су бо е зашти"ене од оних код обичног Пантера; не можете узети базуку или пишто  малог калибра.
  Али да бисте погодили са велике уда ености морате имати феноменалну прецизност.
  А Герда вероватно пуца голим прстима да би погодила. ПроЌектил описуЌе лук и пробиЌа амерички тенк Грант са четири километра.
  ДевоЌка урла:
  - Ми смо само ђаволи!
  Уз помо" голих ножних прстиЌу, Шарлот Ќе такође пуцала, агресивно приметивши:
  - Политичар Ќе сви®а у чистом оделу, а лисица под маском свете невиности!
  Кристина Ќе испалила Ќедан по Ќедан, што Ќе урадила врло умесно и задово но, прецизно пробиЌаЌу"и Шерман и гугутаЌу"и:
  - Политичар воли да гласно лаЌе и заглушуЌу"и обе"ава, али када обе"а®е морате да испуните, не"ете чути ништа осим изговора!
  Магда Ќе такође погодила неприЌате а веома убоЌитим проЌектилом, пробила чело куполе тенка и цвркутала:
  - Бо е Ќе пребити политичара коЌи обе"ава беспосличарство него пребити палчеве кад останеш без посла!
  А девоЌка Ќе праснула у смех... И опет Ќе пуцао из пушке. Тако лако СЌеди®ене Државе не могу победити Тре"и РаЌх.
  Али Фрицови имаЌу  удски материЌал, а техника Ќе Ќача. На пример, МЕ-309 Ќе страшан, против кога нема приЌема и од кога нема бежа®а. Ова машина има веома мо"но наоружа®е: три авионска топа калибра 30 милиметара и четири митра еза од четрнаест милиметара коЌи су такође убоЌити делови. Чак седам ватрених тачака - кул!
  МЕ-309 Ќе чудовиште, посебно ако га воде девоЌке. У овом случаЌу, две лепотице: Албина и Алвина. Обе плавуше су босе и само у бикиниЌу.
  А како "е они да се обрачунаЌу са Американцима. Само фрагменти лете у различитим правцима.
  ПритискаЌу"и окидач голим ножним прстима, Албина Ќе испалила и оборила амерички авион гугу"у"и:
  - Политичар Ќе Ќефтина проститутка коЌа се предуго сналази, и уноси не само полну инфекциЌу у месо, ве" и ствара бацил несигурности у души!
  Овде Алвина такође притиска педалу голом петом, веома прикладно чеки"е и цврку"е на врху плу"а:
  - єефтине проститутке су наЌскуп е - поготово ако су политичке!
  Да, ове девоЌке знаЌу своЌу вредност и добро нокаутираЌу дух и материЌалну компоненту противника.
  Постепено Немци савладаваЌу Америку. Овде ве" имаЌу нову Ќуришну пушку МП-44, коЌа теме но уништава Американце. Ова Ќуришна пушка нема премца. И то даЌе Вермахту одлучуЌу"у предност.
  А девоЌке се боре у пешадиЌи: Маргарета и Хелга. Они такође користе посебан облик: туку се боси и у бикиниЌу. И веома Ќе ефикасан.
  Маргарет Ќе испалила рафал на Американце и голим ножним прстима лансирала колосалне, смртоносне силе. А она Ќе цикнула, показуЌу"и зубе:
  - Политичарка Ќе толика проститутка да обе"ава раЌско задово ство за ¤абе, а у кревет став а само сви®у!
  Хелга Ќе приметила док Ќе пуцала на неприЌате а са великом тачнош"у и прецизнош"у:
  - Политичар може само у аритметици да одузима и дели, а након што постане диктатор може и да ресетуЌе услове власти!
  А девоЌка Ќе узела и босом ногом бацила велики, разорни поклон смрти.
  Маргарет Ќе, док Ќе пуцала из Ќуришне пушке, приметила:
  - НиЌе битно када диктатор ресетуЌе услове владавине, горе Ќе када се сва достигну"а сведу на нулу без штапа!
  А девоЌка "е такође бацити поклон униште®а голим прстима.
  Хелга, покосивши Американце у офанзиви и нокаутираЌу"и их у редовима одмах у покрету, издала Ќе:
  - Када су тековине диктатуре на нули, мандати власти се ресетуЌу на нулу!
  А девоЌке "е то узети и смеЌати се, откриваЌу"и зубе коЌи светлуцаЌу као бисери.
  Торонто и Квебек су пали Ќош пре зиме... А зими су се борбе одвиЌале ве" у СЌеди®еним Државама. Снаге су биле неЌеднаке ... Иако су Американци, због дужине комуникациЌа и мо"не економиЌе, имали велику предност у количини опреме. Али били су инфериорниЌи у квалитету.
  У проле"е четрдесет четврте године, возила на млазни погон почела су масовно да учествуЌу у ваздушним борбама: МЕ-262 и КСЕ-162, коЌима ниЌе било равноправних противника.
  У тенковима се поЌавио наЌновиЌи "лав"-2, у коЌем су Немци, први пут у тенкоград®и, у Ќедан блок и попречно поставили ме®ач и мотор, а на сам мотор и ме®ач, а испред - ме®а®е тора® назад. Испоставило се да Лав-2 има нижу силуету, поред тога, до®и строЌ Ќе постао лакши, а купола се показала ужом са топом калибра 88 мм - 105 Ќе и да е сувишно за америчке тенкове. Показало се да Ќе "Лав" -2 мобилан и добро зашти"ен. На боЌном по у, одмах Ќе преузела инициЌативу као наЌбо и тенк на свету.
  СССР после рата са Финском Ќош се ни са ким ниЌе борио. Његов развоЌ изград®е тенкова ниЌе ишао на наЌпродуктивниЌи начин. ПоЌавила су се КВ чудовишта, са огромним вагама и неколико пушака. Само Т-34 се може назвати успешним тенк. Иако ниЌе дово но мо"ан.
  Поред тога, у СССР-у се поЌавио развоЌ тенкова на гусеницама. СериЌа А Ќе ве" аутопут. И много других аутомобила.
  Немци су, пак, научили да се боре и стекли су много борбеног искуства. До краЌа лета нацисти су ве" заузели више од половине териториЌе САД. У септембру Ќе почео напад на ЊуЌорк и Вашингтон.
  Герда се ве" борила у Лев-2. Ово возило било Ќе тешко шездесет тона, али Ќе имало деб и бочни оклоп од 100 мм на падинама и топ од 88 мм са дужином цеви 100 ЕЛ. И пред®и оклоп под великим нагибима Ќе такође био нешто деб и. Тело Ќе 150 мм и 45 степени, а чело Ќе 200 мм и такође Ќе нагнуто.
  Амерички топови нису преузели пред®и оклоп таквог тенка. А оних коЌи су могли да пробиЌу са стране било Ќе мало и не на тенковима.
  Герда Ќе своЌим голим ножним прстима послала проЌектил, разбила Схермана и приметила:
  - Политичар ради Ќезиком, енергично привлаче"и срце, само што се као резултат тога све речи даЌу у Ќетру!
  Шарлот Ќе пуцала на Американце, преврнула тачан погодак хаубице и прогунђала:
  - Што Ќе ум владара глуп и, то Ќе оштриЌа секира ®еговог ¤елата!
  Кристина Ќе поново пуцала на неприЌате а, разбила Ќош Ќедан тенк у низу и викала:
  - Ресетова®е мандата диктатора претвори"е бирача у уредну суму!
  Магда Ќе и овде кренула на неприЌате а, и разбила противавионски топ, мрм аЌу"и:
  - Владар воли да говори округло, макар само да поништи елоквентне неуспехе!
  И девоЌке су поново послале проЌектил огромне, убоЌите силе!
  И на небу су у пуном Ќеку озби не битке, и то врло крваве.
  Албина на МЕ-262 срушила Ќе Ќош Ќедан амерички ауто и зацвилила, показуЌу"и зубе:
  - Лешинар диктатор Ќе увек у праву, Ќер има многа права, без граница, а гласач коЌи има птичиЌа права може само да прелети кордон!
  Алвина Ќе на МЕ-262 такође окачила америчког ловца и духовито гугутала:
  - Ако желиш да постанеш орао, престани да летиш са правима птица!
  Нацисти ве" ЌуришаЌу на Белу ку"у. Три девоЌке: Хелга, Маргарет и Фрида иду до куполе да тамо окаче своЌу заставу.
  Ратници су боси и само у Ќедном бикиниЌу. Они се шу®аЌу и туку.
  Хелга Ќе босом ногом бацила гранату, а из митра еза испалила рафал гугу"у"и:
  - НаЌчеш"е су петлови они коЌи имаЌу птичиЌа права и навику да броЌе вране!
  Маргарет Ќе агресивно пуцала и голим прстима бацила поклон униште®а и зацвилила:
  - Док не научиш да броЌиш вране, лете"еш са птичЌим правима и кокошЌом домиш атош"у!
  Фрида Ќе посекла неколико црних воЌника єенкиЌа и гугутала, бацивши разорну гранату голим прстима:
  - Са птичЌим правима не"еш полетети у небо, али "еш летети у пакао подно као кокош у оку!
  єапанске нин¤е се такође боре против Американаца. Притиш"у из Зем е излазе"ег сунца.
  Плава нин¤а девоЌчица Ќе мачевима посекла Американце. Бацала Ќе поклон смрти голим прстима и цвркутала:
  - Ако имате пиле"и мозак, права птица и амбициЌу петла, онда "е вам перЌе летети са гаранциЌом!
  Жута нин¤а девоЌчица Ќе мачевима посекла Американце и зацвилила, бацивши голом петом дар униште®а:
  - Ко има пиле"и мозак броЌи вране и тражи само птичЌа права!
  Црвена нин¤а Ќе голим прстима лансирала бумеранг, одсецаЌу"и главе неприЌате има и зацвилила:
  - Ко броЌи много врана добиЌа проблеме без броЌа®а!
  Бела нин¤а девоЌка узела Ќе дар смрти своЌом гримизном брадавицом и викнула:
  - БроЌе"и вране, ризикуЌеш да грак"еш нево е, тр аш нос, ували"еш се у чупку као кокошка!
  Коначно, Бела ку"а Ќе преузела власт. И ЊуЌорк и Вашингтон су пали почетком октобра.
  А 8. новембра 1944. САД и Мексико су капитулирали пред єапаном и Тре"им раЌхом.
  Наступила Ќе привремена пауза. Тре"и раЌх Ќе морао да свари имовину и припреми се за нови рат. єапан Ќе такође добио много.
  Ста ин се такође спремао за ратове, али се нигде ниЌе уклапао. Све Ќе било мирно.
  Немци су покренули изград®у тенкова сериЌе Е. Такође у четрдесет петоЌ години добиЌени су веома успешни диск авиони, коЌи су могли да направе прекретницу у сваком рату. РазвиЌало се и нуклеарно оружЌе. Међутим, у СССР-у, Ста ин се према ®ему односио хладнокрвно и скоро да ниЌе финансирао. Хитлеров став Ќе такође био скептичан. Али у єапану су неки радови обав ени.
  ОбавештаЌци Тре"ег раЌха добили су информациЌу да су єапанци нешто постигли.
  После личног састанка Хитлера и Ста ина, донете су одлуке о заЌедничком рату против єапана.
  Ста ин Ќе у дубокоЌ старости желео да добиЌе славу изванредног команданта и након оклева®а одлучио Ќе да зак учи воЌни савез са Немачком. Хитлер, коЌи Ќе лично успео да се сприЌате и са црвеним диктатором, такође Ќе више волео да се бори против єапана. Штавише, има много колониЌа и Ќош увек Ќе релативно заостала воЌска. Иако броЌни, и фанатични. Овако лака шет®а се ниЌе очекивала.
  20. априла 1950. године почео Ќе велики рат против єапана са колониЌама, и СССР-ом, и Тре"им раЌхом.
  Црвена армиЌа Ќе напредовала из Ман¤уриЌе. Без искуства у офанзивним операциЌама, против мо"не Ќапанске одбране, совЌетске трупе су напредовале споро и са великим губицима.
  Елизавета се бори са самураЌима на наЌновиЌем тенку Т-54. СовЌетски аутомобил Ќе напредниЌи од претходних модела, али се поЌавио недавно. И она има топ од 122 милиметра, а и сама Ќе веома тешка - педесет пет тона.
  Ста ин Ќе, без искуства из Великог ота¤бинског рата, пове"ао величину и масу тенкова.
  Волео Ќе све велико и гломазно.
  Као и сериЌа КВ, неки модели, попут КВ-14, тежили су преко три стотине тона.
  Немци су, напротив, схватили да су велике тежине неефикасне и да Ќе тенку потребна мобилност. А пирамидални АГ-50 Ќе постао главна машина. Имао Ќе углове рационалног нагиба у свим правцима.
  И у ®ега не могу да пробиЌу совЌетски топови из било ког угла. Истовремено, тежина Ќе само педесет тона, а мотор од 1800 ко®ских снага Ќе гасна турбина. АГ-50 Ќе савршен ауто за своЌе време и веома брз, понекад и сто километара на сат на аутопуту.
  А топ Ќе недавно постав ен са кратком цеви, али високог притиска, коЌи Ќе способан да пробиЌе све аутомобиле. А калибар 88 мм ниЌе морао да се ме®а. У ствари, калибар Ќе ма®и и залиха граната Ќе ве"а, а брзина ватре Ќе ве"а. И ово Ќе ве" аксиом. Насупрот томе, велики калибри у тенковском дуелу су заправо гори од малих.
  АГ-50 Ќе чудовиште коЌе слама єапан. СамураЌи имаЌу само тенкове сериЌе Е, па чак и ране, далеко од наЌнапредниЌих модела ове модификациЌе.
  Али Елизабет и да е вози Т-54 и пуца голим прстима.
  Удари неприЌате а и цврку"е:
  - Тиранин себе замиш а лавом, али Ќеде стрвину као хиЌена, воли рат, али не жели да повуче воЌничку ремен, воли да легне сви®у, и да Ќе прождире изнутрице!
  Екатерина Ќе разоткрила своЌу гримизну брадавицу, ударила у неприЌате а притиском на дугме сисом и узвикнула:
  - Ако си бога  умом, онда ти протеза образова®а не"е помо"и!
  Елена Ќе такође шамарала голом петом и гугутала:
  - Лав без образова®а Ќе бо и вођа од сертификованог овна!
  ЕфросиниЌа Ќе такође запуцала, користе"и голе ножне прсте, и гукала:
  - Боксер има Ќак ударац у руци, а политичар му туче Ќезик Ќезиком, чак и када Ќе он сам прилично слаб у глави!
  Напад Ќе на свим фронтовима. Боре се и совЌетски пилоти. Ве" се поЌавио МИГ-15, коЌи може да парира Ќапанским возилима, а немачки "е вероватно бити бо и, посебно у брзини и наоружа®у.
  АнастасиЌа Ведмакова се бори на небу са великом дозом самопоузда®а.
  Удара два Ќапанска аутомобила и шкрипи:
  - Боксер има две руке и неколико комбинациЌа удараца, политичар има Ќедан Ќезик, бескраЌно понав а®е песама у суштини истог мотива!
  Акулина Орлова, немилосрдно пуцаЌу"и на неприЌате а и потпуно нокаутираЌу"и, приметила Ќе:
  - Боса, девоЌка сама обуче човека, свлачи се - остави"е га без панталона, а раширивши ноге, самртним стиском "е грло стегнути!
  Мирабела Магнети" Ќе, одсецаЌу"и Ќапанске авионе, и понашаЌу"и се фигуративно агресивно, приметила:
  - Жена, раширивши ноге, стиш"е мамуте човеку да исцеди златне капи!
  ДевоЌке су се бориле са великом активнош"у и кретале се с Ќедне на другу страну, избегаваЌу"и добро нишане ударце неприЌате а.
  Немачки пилоти су малтретирали и єапанце.
  Албина Ќе у Ќедном рафалу пресекла четири аутомобила одЌедном и одушев ено гугутала:
  - Голе женске ноге, савршено разодене мушкарце коЌи немаЌу главу!
  Алвина Ќе узела и исекла пет Ќапанских авиона Ќедним рафалом и зацвилила:
  - Бо е Ќе  убити девоЌку босу него бити потпуна усам ена ципела!
  Герда на тенку АГ-50 борила се заЌедно са Шарлотом. Обе девоЌке су се бориле веома самоуверено.
  Герда Ќе пуцала на неприЌате а, разбила Ќапански ауто и гукала, показуЌу"и зубе:
  - Бик има буквалне рогове, а човек без биковског здрав а доби"е фигуративне рогове!
  Шарлот Ќе такође добро ци ала, пробила неприЌате а и приметила:
  - Човек коЌи Ќе био обуван голих женских ногу - потпуна ципела!
  Кристина и Магда се такође боре на АГ-50 и очаЌнички се боре.
  Кристина Ќе опалила и загугутала:
  - Ако Ќе човек батина, онда му Ќе суђено да буде под петом и скитница!
  И Магда Ќе опалила, и то врло прецизно, и разбила неприЌате ску хаубицу, цвиле"и:
  - Нема ве"ег неприЌате а човека од недостатка храбрости и ве"ег проблема од вишка же е!
  А девоЌке су наставиле да туку самураЌе.
  Све Ќаче су их притискали на различитим фронтовима.
  Аленка и ®ен тим борили су се на наЌновиЌем тенку ИС-3. Ова машина Ќе из модерниЌе сериЌе са топом калибра 130 милиметара, у овом случаЌу Ќедним и тежак осамдесет тона.
  Има пет чланова посаде - све девоЌке. И то Ќе супер.
  А онка Ќе пуцала из пишто а голим прстима и цвркутала:
  - Човек Ќе пожудан маЌмун са уми атим говором, али "е глупост девоЌака сакати!
  А®ута Ќе поново опалила, пробила Ќапански ауто и цвркутала:
  - Ако умом заореш магарца као магарац за лисицу, ако имаш зеца у духу, три коже "е ти откинути капу!
  Алла Ќе прецизно погодила уз помо" гримизне брадавице коЌом Ќе притиснула дугме и зашкрипала:
  - Од ко®а можеш направити сенатора, а од политичара не можеш поштеног орача!
  МариЌа Ќе такође ударила ногом у неприЌате а, уз помо" босих ножних прстиЌу, и цвркутала:
  - НаЌлакше Ќе направити сенатора од некога ко зна да уради макар ко®а, али из неког разлога у било ком парламенту има много магараца, па и ле®их!
  ОлимпиЌада Ќе такође пуцала голом петом и рекла:
  - Ако не научиш да Ќашеш, би"еш голи кра !
  ДевоЌке су показале наЌвишу класу у биткама. И тако су совЌетске трупе за пола године борбе стигле до Порт Артура. ОваЌ град су єапанци покрили са мора.
  єужни Сахалин Ќе такође успео да поврати.
  Тако се реванширала за претходне поразе од єапана. Штавише, освета Ќе и да е била делимична Порт Артхур одржана ...
  Почела Ќе ®егова опсада.
  Тешка совЌетска арти ериЌа Ќе бомбардовала ову тврђаву. ДевоЌке су пуцале из хаубица.
  Алиса и Анђелика испа ивале су гранату за гранатом.
  Алиса Ќе испалила и приметила:
  - На било ком турниру постоЌи велики броЌ утакмица и коначних резултата, само у политици постоЌе стална ресетова®а и паралелно броЌа®е!
  Аннелика, одмараЌу"и босе пете, даде шко ку и загугута:
  - У боксу су ниски ударци каж®иви без обзира на боЌу рукавица, у политици они доносе победу, поготово ако рукавице нису беле!
  Током године борбе, єапан Ќе изгубио све своЌе колониЌе. А сада су се одвиЌале битке за саму метрополу.
  И лепи ратници су се приближили ТокиЌу.
  И совЌетски танкери су коначно заузели Порт Артур.
  Елизабетх Ќе уперила пишто  голим прстима. Опалила Ќе на неприЌате а и зацвилила:
  - Човек ниЌе далеко од гибона, ако не по интелекту, онда по пожуди, мужЌак Ќе типичан маЌмун!
  Екатерина Ќе такође пуцала на неприЌате а, босом петом, и са осмехом приметила:
  - Човек има Ќедну перфекциЌу и две руке, а жена сама тражи савршенство са граб ивим рукама и мо"ним достоЌанством!
  Елена Ќе, пуцаЌу"и на єапанце и преврнувши другу хаубицу голим прстима, приметила:
  - Кловнови у циркусу изазиваЌу здрав смех и забаву, ша ив¤иЌе у политици изазиваЌу нездраво рза®е и разочаре®е!
  ДевоЌке, као што видите, теме но сламаЌу єапанце. Са таквима "е, наравно, Порт Артур пасти без сум®е.
  АнастасиЌа Ведмакова се бори на небу над єапаном и спушта неприЌате у, певаЌу"и:
  - єедан, два, три, растргаЌте самураЌа!
  И он изговара афоризам, врло погодан:
  - У шаху се потез витеза често матира, у политици се бирач увек пари са потезима витеза!
  Акулина Орлова, ломе"и самураЌа на небу, и намигуЌу"и своЌим сафирним очима, приметила Ќе:
  - Лошем музичару медвед нагазио уво, глупом гласачу зазуЌале уши - политичару лисице!
  Мирабела Магнетиц Ќе из скрета®а прекинула Ќош Ќедан аутомобил из Зем е излазе"ег сунца и приметила:
  - Два снажна, али различита карактера рађаЌу експлозиЌу, две паметне, али различите личности рађаЌу гениЌалност!
  ДевоЌке су се подигле на небу изнад самураЌа.
  Албина, коЌа Ќе обарала авион єапана, цере"и се зубима, приметила Ќе агресивно, намигуЌу"и:
  - Деца се рађаЌу из  убави два пола, успех из споЌа мар ивости и талента!
  И Алвина Ќе шутнула самураЌа голом петом, и гугутала, показуЌу"и зубе:
  - Мушкарци желе синове од лепих жена, а жене "ерке од паметних мушкараца, зак учак Ќе да здраво потомство захтева лепоту и памет, али где на"и споЌ такве доброте!
  Али борбе су се ве" развиле за Токио. Немци и поЌедини совЌетски бата они ЌуришаЌу на престоницу єапана. МаЌ 1951. Ќе у дворишту, све буквално цвета. И веома лепа и богата.
  Али град Токио Ќе тешко оште"ен. Њиме напредуЌу делови Вермахта, а борбе су веома жестоке и неравноправне.
  Герда на АГ-50 бори се заЌедно са Шарлот. Ове девоЌке веома страствено веруЌу у своЌу победу.
  Герда пуца голим прстима, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика и каже:
  - Жена хо"е, то Бог хо"е, али же е мушкарца су сродне же и маЌмуна!
  Шарлот Ќе такође ударила неприЌате а, срушила куполу са Ќапанског аутомобила и зашкрипала:
  - Бог Ќе створио жену као цвет за лепоту, човек Ќе био потребан као хумус да нахрани дивну би ку!
  На другом тенку АГ-50 се боре и девоЌке коЌе су Ќедноставно крвава чудовишта супер класе. Они су веома борбени и агресивни ратници, али истовремено и нежни.
  Кристина Ќе пуцала голим прстима и исклесаним ногама и уз осмех приметила:
  - Жена Ќе ружа, али далеко од би ке, мушкарац Ќе петао, али не крилати, ве" типична рогата животи®а!
  Магда Ќе уз смех пуцала на неприЌате а смртоносним проЌектилом и зацвилила:
  - Човек коЌи петли"е као птица, али без крила, излива се као славуЌ, али не и певач, обе"ава жени златне планине, а у кревету не вреди ни гроша!
  СовЌетске девоЌке такође учествуЌу у Ќуриша®у на Токио. Конкретно, посада Аленке. Прешли су на Ќош мо"ниЌи и тежи ИС-4, са другим топом од 85 мм.
  Али првих пет Ќе остало исто.
  Аленка Ќе пуцала голим ножним прстима и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  - У обе"а®има политичара, цар, у испу®е®у голог кра а, обе"ава месец са неба, а гласачи добиЌаЌу псе"и живот!
  А®ута Ќе агресивно приметила, ша у"и проЌектил из топа и прецизно погађаЌу"и неприЌате а:
  - Паметан владар не тражи да се обоже, него се труди да изборнику подари  удски живот!
  Ала Ќе пуцала на неприЌате а, босом исклесаном ногом ци аЌу"и поклон смрти, и рекла:
  - И идиот на престолу може много да сади, али богата летина се бере са не дебелом паметом!
  МариЌа Ќе такође пуцала, само овога пута из митра еза, нокаутирала доста противника и издала:
  - Диктатор коЌи много сади и пролива крв, седе"е у локви и урлати од болова!
  ОлимпиЌада Ќе такође пуцала, притискаЌу"и окидаче голим табанима, и агресивно, приметила:
  - Бирача коЌи гласа за политичара коЌи често Ќаше на ко®а, зграби"е жвакачи!
  Напад на царску палату Ќе ве" у току. Послед®и єапанци су потпуно докраЌчени.
  Емануела се ве" ук учила у борбу. Наравно, она Ќе скоро гола, само у га"ицама.
  Пустила Ќе му®у из своЌе гримизне брадавице и загугутала:
  - Политичар Ќе мешавина вука у овчиЌоЌ кожи, лисице са славуЌевим слатким трилом, прасе у новом фраку, али "еш с ®им живети као пси!
  Хелга се такође бори, Ќуриша на Ќапанске положаЌе и урла, показуЌе зубе, и баца гранату босом ногом:
  - Глупо Ќе гласати за вука у овчиЌоЌ кожи, може испасти потпуна овца!
  Маргарет се окренула и, причврстивши заставу осваЌача на куполу царске палате, приметила:
  - Бо е Ќе лисица у овчиЌоЌ кожи на престолу од овна у дабровини, паметан лопов "е више помо"и од поштене будале!
  Емануела Ќе наЌзад закопчала црвену тканину и биЌесно загугутала:
  - Престо не трпи халабуку и лаЌа®е, и ниЌе метод да се савлада страх, ве" владар грубо влада, издаЌе указе на глуве молбе!
  єапан Ќе поражен. А после капитулациЌе, СССР Ќе повратио Ќужни Сахалин, добио Ќе Курилски гребен, Ман¤уриЌу, Порт Артур, Северну КореЌу и коначно се утврдио у МонголиЌи.
  Тре"и раЌх Ќе преузео све остало. И опет Ќе наступио период мира. Тре"и раЌх Ќе преузео остатак света и одржао референдум 1959. за успостав а®е монархиЌе и светске империЌе.
  Хитлер Ќе постао цар. У СССР-у, после Ста инове смрти 5. марта 1953. године, нови лидер Ќе постао академик и гениЌе НиколаЌ Вознесенски. И под ®им Ќе почело да се ствара ново оружЌе у СССР-у.
  Када Ќе Хитлер умро у марту 1963. године, у Тре"ем раЌху Ќе почела борба за мо" међу броЌним Адолфовим синовима вештачком оплод®ом.
  И Црвена армиЌа СССР-а започела Ќе ослободилачку кампа®у у Европи по наређе®у НиколаЌа Вознесенског. А 1. маЌа 1963. године су се одвиЌале жестоке борбе.
  Али то Ќе друга прича, како Ќе Црвена армиЌа СССР-а спасила свет од фашизма.
  
  БОСОНОГА ПРАВА ПРИНЦЕЗА
  Између кра а Француске ЛуЌа четрнаестог и кра а Норвешке Ђорђа Првог склоп ен Ќе споразум. По ®ему, "ерка Ђорђа првог требало Ќе да се уда за сина ЛуЌа четрнаестог. И имао Ќе такву лепоту, лепу као сунце, са косом боЌе снега. По обичаЌу су се тада прилично рано венчали, а тринаестогодиш®а девоЌчица Ќе са конвоЌем кренула на пут. Са ®има Ќе отишла и усвоЌена кра ева "ерка Стела. Била Ќе зла, али Ќе знала добро да се претвара. И прилично лепа, иако са црном косом.
  Ухва"ена Ќе током похода против номада на Ќугу. Стела Ќе мрзела и завидела кра евоЌ "ерки Гертруди. Али она се претварала да ЌоЌ Ќе наЌбо а другарица. И имала Ќе лукав план у глави. На први поглед, заменити принцезу и имитирати Ќе нереално. Плове на великом броду са часном стражом и даровима. Али Гертруда има слабу тачку. Она, као и представници ®ене династиЌе, свето поштуЌу заклетве, чак и непово не за ®их саме.
  Тако се током разговора са Стелом (ово име Ќе ве" добила у норвешком кра евству!), Гертруда се заклела, срцем своЌе маЌке, да "е испунити сваку же у свог приЌате а ако ЌоЌ спасе живот.
  Тада Ќе подмукла Стела ве" била на обали, током лагане олуЌе запалила Ќе буре барута и разнела брод. И сама Ќе унапред припремила чамац. Погинули су сви морнари, коЌима Ќе зла ханова к"и ставила дрогу у вино. И само Ќе Гертруда спасена, уз помо" своЌе именоване сестре, наравно. Повукла Ќе принцезе на брод.
  И захтевала Ќе испу®е®е своЌе заклетве. Гертруда Ќе потврдила. А Стела Ќе  утито рекла:
  - ХаЌде да разменимо ха ине са тобом. Сада "еш ми бити слуга, а Ќа "у постати принцеза.
  Гертруда Ќе горко плакала, али ова заклетва се морала одржати. Не сме се кршити, иначе "е се маЌчино срце распасти. А канова "ерка заузела Ќе ®ено место.
  По доласку у палату, Стела се прогласила "ерком Џор¤а, чудом преживела бродолом. И Гертруда Ќе била принуђена да то призна наклоном.
  Стела Ќе наредила да бившу принцезу поша у на Корзику да чува овце. Тако Ќу Ќе, наводно, смела, а не жели да Ќе види поред себе.
  Гертруда Ќе стаЌала у одаЌама када ЌоЌ Ќе наређено да оде у стражарницу. Тамо ЌоЌ Ќе наређено да скине своЌу скупу служавку ха ину и обуче одежду пастирице. Принцеза Ќе била веома посрам ена и бризнула Ќе у плач. Тада су воЌници изашли из стражарнице, а стара пе" ЌоЌ Ќе дала само опрану, али трошну и закрп ену оде"у и дрвене кломпе, говоре"и:
  Ево неке оде"е и обу"е за вас. На Корзици Ќе топло и нави"и "ете се.
  Гертруда Ќе, схвативши да Ќе отпор бескорисна, полако пресвукла оде"у. Испоставило се да су грубе кломпе биле превелике за ®у и девоЌка их Ќе Ќедноставно бацила и одлучила да Ќе бо е да хода боса. Штавише, било Ќе дивно маЌско време. Ово Ќе Француска, са много блажом климом.
  ДевоЌци Ќе наређено да уђе у кочиЌу са решеткама на прозорима. Она Ќе принцезу коЌа Ќе постала пастирица требало да испоручи потпуно нечасном изгнанству на Корзику.
  Калдрма тротоара се загреЌала и болно пекла ноге принцезе, ненавикнуте да хода боса. А голи табан аугустовца Ќе неприЌатно иритирао храпавост површине.
  Неколико Ќадних дечака вртело се око ®е, а Гертруда Ќе осе"ала велики стид што Ќе била "ерка кра ева коЌи хода као просЌак босоног у староЌ, закрп еноЌ ха ини.
  Кнеги®а просЌаки®а Ќе поцрвенела од пониже®а и чак накратко заборавила да ®ене размажене, ружичасте потпетице пече бод икав плочник. А толико боле ноге принцезе, коЌа Ќе вероватно боса била само у кади од чистог злата опточеноЌ диЌамантима.
  А сада голе, нежне табане младе лепотице мучи сурово, оштро, врело каме®е плочника.
  На сре"у девоЌке, кочиЌа Ќу Ќе ве" чекала. Ускочила Ќе у то без отпора. И чула Ќе продоран звиждук, смех и узвике дечака:
  - Доводе лопова!
  Принцеза се осрамотила. И она Ќе сада криминалац. Она чиЌа Ќе лоза много стариЌа од лозе Бурбона. И она мора да седи иза решетака, кроз коЌе светлост Ќедва продире. Тужно и тужно. И што Ќе наЌважниЌе, ништа се не може учинити. Ако почне да вришти да Ќе "ерка кра а, онда ЌоЌ нико не"е веровати.
  А девоЌачке голе пете боре по храстовим даскама.
  И мала принцеза Ќе плакала. Возач и жандарми нису обра"али паж®у на ®ене сузе. Па зароб еница риче, шта друго може? ПрофесиЌа Ќе ублажила жандарме и учинила их грубим.
  Гертруда Ќе плакала и се"ала се свечаних приЌема у палати када су ЌоЌ се сви кла®али, а она се осе"ала поносном и потребном.
  После вишесатног седе®а на голоЌ клупи, девоЌчицу су заболела леђа. И почела Ќе да удара песницама о зид оклопног кола. Одлучивши да девоЌка жели да изађе, жандарми су пустили принцезу. Када се ослободила, направила Ќе неколико корака иза жбу®а, и... наравно, почела Ќе да бежи. Заиста Ќе желела да побегне од жандарма коЌи су Ќе водили у изгнанство. Али тврд трав®ак му Ќе ранио босе ноге, а полициЌи се ниЌе журило. Кретали су се као у успореном снимку. Или су можда хтели да науче размажену девоЌку. А ово Ќе заиста муче®е за принцезу, чи®еница да Ќе сеоска девоЌка била само приЌатно трча®е.
  Гертруда Ќе све више трчала шепаЌу"и, а ноге су ЌоЌ се пет але, голи, оборени табани буквално су пекли. Коначно, ниЌе издржала, пала Ќе на колена и пузала на све четири, док Ќе срцепараЌу"е урлала.
  Жандарми су сада брзо потрчали за девоЌком. Зграбили су Ќе испод руку. ДевоЌка Ќе збу®ено тресла посеченим и избушеним ногама, моле"и да Ќе не туку.
  Жандарми су се смиловали на принцезу и издали само пар лаких шамара. Истина, обе"аваЌу"и следе"и пут да "е брутално бичевати ако поново покуша да побегне. Иако Ќе Стела наредила да се бивша принцеза третира као посебан подли чин, чак Ќе и немилосрдне слуге дирнула ретка лепота снежнобеле Гертруде, коЌу Ќе просЌачком ха ином само додатно нагласила.
  ДевоЌка више ниЌе покушавала да бежи. Но"у Ќе спавала у штали, везана за ногу дебелим конопцем за длакаву шапу жандарма. Схвативши да не може тако лако да оде и да Ќе пре свега веома уморна, девоЌчица Ќе спавала целу но", готово не обра"аЌу"и паж®у на смрад штале.
  И сутрадан сам опет морао да патим на затворскоЌ кочиЌи коЌа Ќе Ќурила свим брзинама, на коЌоЌ су се обично превозили посебно опасни криминалци.
  Дакле, вид ивост због дебелих шипки практично ниЌедноЌ девоЌци ниЌе била Ќако досадна. И трудила се да у себи изазове успомене, бар некако улепша свакодневицу.
  На пример, свечани приЌем, или када ЌоЌ Ќе отац поклонио расног пастува. Снежно бела као ®ена коса, бе а од снега. Или мали шарени пони. Волела Ќе ко®е. Шта Ќе са ®еним ко®ем? Вероватно се ве" помирио са своЌим новим власником. Стела, као "ерка кана, поседовала Ќе урођену уметност комуникациЌе са ко®има. Не, Гертруда ЌоЌ ниЌе дорасла по овом пита®у.
  А девоЌка опет горко заплаче. Све Ќе испало изузетно лоше. И нехотице Ќе задремала. Са®ала Ќе да чува овце и прошла поред капиЌе. А на ®има Ќе прикована одсечена глава ®еног верног снежнобелог ко®а. ОдЌедном глава оживи и каже:
  - А ти си боса принцеза коЌа пасе овце. Да твоЌа маЌка ово зна, срце би ЌоЌ се сломило!
  Гертруда се тргнула и пробудила. Постала Ќе Ќош тужниЌа. Испоставило се да никоме ништа не може да каже, не само зато што се заклела, ве" и због страха да "е ®ена маЌка то сазнати. И тако Ќе страшно.
  А девоЌка опет зацвиле. Ово Ќе заиста тренутак неподнош иве пат®е. И леђа боле. Лежа®е на дрвеноЌ затвореничкоЌ клупи Ќе неприЌатно, и нико ЌоЌ не"е дати Ќастук.
  Када су но"у стали у конак, постало Ќе много лакше. За вечеру бившоЌ принцези дали су само криглу млека и свежег црног хлеба. Гладна девоЌка га Ќе са задово ством брзо поЌела и тражила Ќош. Као одговор, померили су ЌоЌ усне, због чега Ќе поново горко заурлала.
  Жандарм Ќе формално одговорио:
  - дода"е тужилац!
  После тога Ќе полугладна Гертруда легла на сено и склупчала се. И дуго нисам могао да заспим. Мирис штале голицао Ќе ноздрве, осушене влати траве неприЌатно су боцкале девоЌчино тело. ДевоЌчица Ќе патила од несанице. Стално се превртала, а Ќадница Ќе била исцрп ена током но"и.
  УЌутру су ЌоЌ давали само хлеб и воду. Али гладноЌ девоЌци Ќе изгледало необично укусно, иако су ЌоЌ се вилице Ќедва померале од умора. Ве" у самоЌ затворскоЌ кочиЌи Гертруда Ќе заспала. Њено пребивалиште се равномерно  у ало дуж пута. Али чак Ќе и тресак само у у као уморну девоЌку.
  На замен ивим ко®има, кочиЌа са решеткама Ќурила Ќе дово но брзо. А сада су увече Ќурнули на море. Прено"или су и у гостионици. Добродушна дома"ица Ќе приметила да Ќе девоЌка бледа и донела ЌоЌ пиле"е крило.
  Месо Ќе отежало стомак и принцеза Ќе заспала.
  УЌутро Ќу Ќе сачекао нови тест. ДевоЌчица наЌЌаче крви бачена Ќе у оставу, пачи"има. Болно су штипали Гертруду к уновима и гребали шапама. Било Ќе превише болно и одвратно. И пачи"и су одвратно мирисали. Водили су Ќе, овако, у кавезу са живином на Корзику, забиту. ДевоЌка Ќе поново бризнула у плач. Али онда се забав ала и помислила да пачи"и ипак нису толико страшни.
  Због птичЌег мириса, принцези уопште ниЌе да Ќеде и почела Ќе да храни пачи"е своЌим оброком затворског хлеба.
  Затим их Ќе паж иво помиловала. Патке су престале да чупаЌу и постале су нежне. Тада Ќе принцеза почела да се игра са ®има. "Ово "е бити кра ", рече Гертруда наЌве"ем пачету. "Али ти "еш постати" кра ица. ДевоЌка Ќе користила конце са своЌе похабане и похабане девоЌачке ха ине да их обележи.
  И ова игра Ќе постала заним ива. Неки од патака су добили статус принца, неки од воЌвода. А Гертруда Ќе чак почела да тренира патке коЌе су стекле приЌате е. Затим Ќе заспала са ®има у загр аЌу.
  Пробудио сам се од тога што Ќе Ќедна патка голицала ђон, ве" жив, од босоног теста. ДевоЌка Ќе погладила патку по гребену и поново заспала.
  Наравно, чамац на Корзику иде спориЌе од затворске кочиЌе на резервним ко®има. Гладна Гертруда Ќе ипак смогла снаге да дели затворске оброке са пачи"има и живи у складу са Ќатом птица. Пачи"и су одбацили конац, а принцеза их Ќе поново обукла. Када су се коке потукле, замислила Ќе да Ќе напад на палату и да разбоЌници нападаЌу кра евску гарду.
  ДевоЌчина машта Ќе постаЌала све богатиЌа. Она, некада арогантна и гад ива принцеза, више ниЌе приме"ивала смрад у кавезу, и ниЌе презирала када би патке нешто избациле, а кавез се ниЌе често чистио. И наЌчеш"е сам морао да вршим нужду иза решетака. Такав неочекивани обрт судбине: ти си принцеза ни наЌма®ег кра евства, отац на трону две зем е Данске и Норвешке, има поседа у Европи. А сад си као пр ави просЌак, седиш, не излази, у кавезу са пили"има. И сам постаЌеш неопран и пр ав.
  Када су стигли на острво, жандарми су, право у ха ини, бацили девоЌку у топле. Средоземно море се ве" загреЌало, али се у принципу хлади током зиме. У ®ему Ќе веома приЌатно пливати. И пра®е од "елиЌских угриза. А стражари су девоЌку боцкали моткама и смеЌали ЌоЌ се. Гертруда никада раниЌе ниЌе пловила морем. Пошто Ќе у НорвешкоЌ или чак ДанскоЌ чак и лети вода хладна. Али, с друге стране, имала Ќе сЌаЌно искуство прска®а у базену са позла"еним обалама. Како ЌоЌ се допало, поготово зими. Снежни наноси леже свуда около, а у огромноЌ, древноЌ палати Ќе топло, а у самом базену воду загрева геЌзир.
  Али овде Ќе тако пространо, и желим да га узмем и отпловим. ОтпливаЌте да осетите во у и нове авантуре. Гертруда Ќе одЌедном осетила како се олош бола и пониже®а скида са ®е.
  Али нажалост, сре"а ниЌе дуго траЌала. ДевоЌка Ќе била приси ена да оде на обалу. И попни се на ко®а, где Ќе жандарм привеза за сапи. Песак на плажи спалио ЌоЌ Ќе босе ноге, а принцеза Ќе завапила. Тада се нашла стомаком на ко®у, што Ќе изузетно болно и неприЌатно, посебно ако животи®а галопира.
  На сре"у, пут ниЌе био предугачак - Корзика Ќе релативно мало острво. Али свеЌедно, девоЌка се пробудила, неколико сати се тресла на зад®ици ко®а, па чак и пала у набор. Донета Ќе на наЌЌужниЌи део острва, на провинциЌску фарму. Тамо Ќе на има®у живео строги велепоседник Немезис. Била Ќе неприЌатна, дебела дама. Веома шкрт. Њено двориште Ќе било релативно мало, а и сама Немесис Ќе живела у стварном изгнанству.
  Жандарм разгрне пергамент и обЌави наређе®е:
  - Ова девоЌка Стела, ниског рода, осуђена Ќе по кра евоЌ наредби на вечно изгнанство на острво Корзика, на наЌда е од салаша. Мора бити обучена и нахра®ена као девоЌка подлог ранга, и бичевана у случаЌу грешке. Њен посао Ќе да чува овце, или неки други подЌеднако понижаваЌу"и посао. Она "е бити овде до своЌе смрти или другог кра евог наређе®а! Нека буде тако! ЛуЌ четрнаести Кра  Сунце!
  Немесис климну дебелом брадом и мрко одговори:
  - Имамо много оваца и дечак не може да се носи са ®има. Нека му Стела помогне!
  Жандарми су се поклонили, а Гертруду су буквално унели у шталу. Након што се тресла на ко®у, девоЌка Ќе превише слом ена и уморна.
  Немесис Ќе наредио шталу:
  - Храни Ќе скромниЌе. Да спавате и одморите се данас. Сутра уЌутро треба да чува овце и козе.
  Ко®ушар Ќе донео принцези колаче, козЌе млеко и упркос забрани дома"ице, мед. Бледа и слом ена драга девоЌка изгледала Ќе болно Ќадно. Гертруда Ќе била толико уморна да ниЌе могла да Ќеде и спавала Ќе другу половину дана и целу но".
  И са®ала Ќе да Ќе канова хорда извршила напад на норвешко кра евство и да Ќе цела ®ихова породица била зароб ена. А принцеза Ќе била подигнута на сталку, увиЌаЌу"и зглобове. Гертруда Ќе и сама схватила да Ќе ово сан, али Ќе била толико уморна и исцрп ена на путу да ниЌе могла и ниЌе хтела да се пробуди. Тако Ќе висила на сталку, наговештаваЌу"и себи да уопште не боли, а ватра под ®еним босим ногама уопште ниЌе страшно пекла. Онда Ќе са®ала да Ќе заспала у сну, баш са зглобовима увиЌеним на сталку. И ве" друга, дугина визиЌа, трча®е по трав®аку, скака®е са зечи"има. Све Ќе лагано и прозрачно.
  Види се наЌсЌаЌниЌи анђео, коЌи Гертруди показуЌе сложене знакове, и расте на путу колоне. И ве" велики, велики анђео каже:
  - Ти си мученик, што значи да заслужуЌеш раЌ!
  И сам арханђел Гаврило води девоЌку, по облацима мекшим од пуха, до небеског престола.
  И тамо Свемогу"и Господ Бог Исус показуЌе тако величанствене небеске палате да на ®иховоЌ позадини блиЌеде палате СкандинавиЌе, па чак и чувени француски ВерсаЌ.
  ДевоЌчица се пробудила од додира хладног сунђера на лицу. Нево но Ќе отворила очи. Како нисам хтео да се отргнем од слике раЌа, и да се вратим у смрд иву шталу. Истина са меком сламом.
  Испред ®е Ќе стаЌао дечак, око годину дана млађи од Гертруде. Преплануо на корзиканском сунцу скоро до црнила, али су му обрве, трепавице и прилично дуга коса, напротив, прегореле и постале беле као презрела пшеница. Дечак Ќе био само кратке панталоне, мршав и жилав, лепог, приЌатног лица, и осмехнут здравим зубима. Гертруда Ќе одмах схватила да Ќе ово добар дечак и узвратила му Ќе осмех.
  Дечак Ќе шапнуо:
  - МоЌе име Ќе Ериц. Или чак и пастир Ерик. - Онда се дечак осврнуо и тихо рекао. - Мора да сте племенита особа и да сте у изгнанству?
  Принцеза се постидела и поцрвенела. Она боса, у ха ини коЌа се претворила у дро®ке, признаЌе да Ќе "ерка кра ева, а у ®оЌ тече крв чак и самог Карла Великог? Да, краЌ®е Ќе неприЌатно.
  Гертруда одговори дрхтавим гласом:
  - Не... Одакле ти то?
  Ерик Ќе тихо шапнуо:
  - Довели су вас жандарми, неколико стражара, а прочитан Ќе и лични указ кра а. Па, зар ЛуЌ четрнаести заиста нема друге ствари да изда наређе®е за неку просЌаки®у? Осим тога, превише сте бледи, руке и стопала су вам нежни, и видите да сте оборили табане. Наравно да сте племенита особа.
  Гертруда Ќе тешко уздахнула и одговорила:
  - Да, Ќа... Некако ни Ќа не желим да се се"ам ко сам!
  Ерик тужно климну главом и прошапута:
  -НемоЌ да се стидиш. Такође сам син воЌводе коЌи Ќе погуб ен под оптужбом за издаЌу. Са пет година сам био прогнан на наЌда у фарму на Корзици. НаЌпре сам био помо"ник пастирице, "ерке грофице. Затим Ќе сазрела и отишла на тешке послове. И Ќа "у бити овде до своЌе шеснаесте. Онда наЌвероватниЌе очекуЌем Тулон и галиЌе. Дакле, за сада можете уживати у раЌу.
  Гертруда Ќе задрхтала и упитала дечака:
  Да ли сте сами покушали да побегнете?
  Ерик Ќе негативно одмахнуо главом.
  "Десет ми а нема ниЌедног салаша, а газдарица има одличне по ске псе, а четири искусна полицаЌца живе стално. Они "е нас сигурно прона"и. Покушао сам да побегнем сам и добио сам ово.
  Дечак Ќе показао жиг на рамену, у облику слова "К", и наставио са тешким уздахом:
  - єош увек ниЌе тако лоше као на тешком раду, или у подземном затвору. Дишемо свеж ваздух, овце и козе ме слушаЌу, храна ниЌе наЌгора на свету. Када остаримо би"е много горе ако...
  Гертруда се напела и упитала дечака:
  - Ако ишта?
  Ерик Ќе одговорио са осмехом.
  "Осим ако кра  не нареди да ме одведу у воЌску уместо на галиЌе. И тамо Ќе тешко, али постоЌи шанса да се прославите и добиЌете официрске чинове за воЌне подвиге. Од тешког рада само Ќе Ќедан пут до гроб а!
  Принцеза Ќе хтела да одговори на ово, али се поЌави поспано лице ко®аника. Промукло Ќе викнуо:
  - Да ли желиш да добиЌеш трепавице. Ве" Ќе касно, време Ќе да истерамо стоку!
  Дечак Ќе пружио руку принцези.
  - Идемо... Мада не! ИзбацуЌем се, док ти Ќедеш колаче са млеком и медом. Мед Ќе ретка посластица и Ќедноставно вас жале.
  И б еснувши голим штиклама, дечак Ќе нестао на вратима. Ерик Ќе био окретан као ветар.
  А Гертруда, коЌа Ќе ве" неколико дана била неухра®ена, осетила Ќе Ќаку глад у себи и похлепно насрнула на велику торту и чашу млека. Након што Ќе Ќела и пила, више не би одбила. Али било Ќе неопходно пратити дечака.
  Трава у дворишту ми Ќе неприЌатно боцкала ноге, али Ќе ипак било поднош иво. Али када Ќе Гертруда устала на стеновитим гребенима, а оштро каме®е, коЌе уЌутру Ќош ниЌе стигло да се загреЌе, проболо Ќе принцези босе ноге, девоЌка Ќе вриснула и повукла се у траву. Мало Ќе посекла и стопала, коЌа су почела да зарастаЌу, али се по ®оЌ и да е могло ходати, чак и с муком.
  Ерик Ќе лагано и са осмехом ходао преко ш унка и ш унка. Уопште, дечаци, ако их ништа не боли, обично се смеЌу. Било Ќе тако вру"е, воЌводин син ниЌе носио ништа осим шортса, платнене торбе, у коЌу Ќе зграбио сутра за себе и своЌу девоЌку, и Ќош нешто. Ерик Ќе возио овце и козе, кретао се у трци и ниЌе стаЌао мирно. Дечак Ќе проналазио радост у крета®у, скачу"и с времена на време. Али Гертруда Ќе сваки корак добила брашно.
  Да не би згазиле на каменчи"е, принцезе су се постранце шу але по трави до капиЌе. Онда Ќе морала да трчи по оштром макадамском путу.
  Ерик Ќе, видевши девоЌчине потешко"е, зграбио испод руке и понео у трку. С обзиром на то да Ќе Гертруда била виша од дечака и да Ќош ниЌе стигла да смрша, до нивоа скелета, Ерик Ќе показао своЌу невелику снагу. Његов отац, такође, ниЌе био превисок, али се одликовао снагом, без Ќуначког раста.
  ДевоЌка Ќе стаЌала на трави и плашила се да направи додатни корак. А Ерик Ќе отерао импресивно стадо оваца и коза на планински паш®ак. Дечак се брзо кретао, па чак и направио салто, подстичу"и животи®е. Ерик Ќе био као рођени пастир, покретан и флексибилан. Животи®е су га послушале и брзо се кретале
  Дубоко удахнувши, Гертруда Ќе кренула за ®има. Изван дворишта, трава Ќе била виша и по ®оЌ се теже ходало. Стаб ике, коЌе су се савиЌале под девоЌчином тежином, биле су Ќако убодене испод пете и других осет ивих ђонова принцезе. Гертруда Ќе сте®ала и издржала, безуспешно покушаваЌу"и да сустигне стадо коЌе Ќе одлазило у планине. Али ®ене нервне снаге су биле исцрп ене и девоЌка Ќе застала и ... Поново Ќе почела да урла, сузе су ЌоЌ текле низ образе, коЌи су били мршави, али Ќош нису потпуно изгубили своЌу приЌатну округлост. Поред тога, бледа кожа постала Ќе неприЌатно сирова од нежног Ќужног сунца.
  Необично за Снежану испод светла на Корзици, посебно у маЌу.
  Гертруда Ќе уплашено вриснула:
  - Ериц!
  Дечак Ќе одмах одговорио на ®ен вапаЌ:
  - Остани где си, одмах долазим!
  И као горски Ќелен, Ќурнуо Ќе син воЌводе пуном брзином. Био би одличан тркач.
  Ерик Ќе погледао Гертрудине изгребане ноге, ®ене поцрвенеле руке и лице, наредио:
  - Лези ми на леђа!
  Принцеза Ќе опрезно упитала:
  "Не"е ли ти бити тешко, млади воЌводо?"
  Дечак Ќе негативно одмахнуо главом.
  - Да, какве глупости. Уместо тога, тренинг!
  Гертруда му Ќе седела на врату. Превише тешка, иако релативно широка рамена, ниЌе баш удобно седети. Али то Ќе бо е него да трпите тортуру "шпанских чизама", чак и ако Ќе на високоЌ, буЌноЌ корзиканскоЌ трави. А Ерик Ќе заиста снажан дечак, лако хода и савршено Ќе уравнотежен. И ишчупао Ќе лист са Ќедне палме и покрио Гертруду од немилосрдног сунца.
  ВоЌводин син Ќе, на пита®е Гертруде зашто Ќе тако Ќак, одговорио:
  "Наследно... Осим тога, припремаЌу"и се за улазак у кра евску воЌску, носим тешке каменчи"е за обуку.
  Принцеза Ќе са забринутош"у приметила:
  - Не"е се овце и козе распршити док ходаш?
  Ерик Ќе уверио своЌу новопечену девоЌку:
  - Не! Имам лулу, под ®еним очараваЌу"им звуцима спаЌаЌу се.
  А дечак Ќе заправо извадио шармантан инструмент из своЌе ташне и показао га Гертруди.
  Принцеза га Ќе нежно додирнула и приметила:
  - Имаш прелепу флауту. єеси ли га сам исекао?
  Ерик Ќе негативно одмахнуо главом.
  - Не! Ово Ќе Ќош од мог партнера лево. Она, ова цев Ќе направ ена од веома издрж ивог дрвета и може да траЌе децениЌама.
  Гертруда Ќе изненађено узвикнула:
  - Вау! Да ли се дешава овако...
  Дечак Ќе приметио:
  - ХаЌде сада да изађемо на трав®ак па "у те ставити на шо е. Тамо можете и одспавати. Све могу сама.
  Дрхтавим гласом принцеза упита сина воЌводе:
  "Мора да ме презиреш што сам таква сека. Не могу ни да ходам бос по зем и.
  Ерик ЌоЌ Ќе намигнуо и приметио:
  - И Ќа сам био тамо. Првог дана сам поломио ноге до крви. Али моЌа девоЌка ме Ќе разумела и сажалила ме. Ускоро "ете се навикнути. Не познаЌем ципеле седам година, а као што видите, осе"ам се одлично!
  - Седам година! - Гертруда Ќе задрхтала, замиш аЌу"и колико би ®ено изгнанство могло да се одужи. И све ово време она "е бити боса и ходати у сиромашноЌ ха ини. А ®ени мекани мекани табани претвори"е се у ко®ска копита. А не"е ни бити забавно.
  Ерик, ухвативши ниЌансу ®ених речи, примети:
  "Када одрастеш, можеш бити послат у радну ку"у или на плантажу у ЌужноЌ колониЌи. Зато бо е уживаЌте у овом свету.
  Као одговор, принцеза Ќе бризнула у плач. И дечак Ќе схватио да Ќе изговорио Ќош Ќедну грешку. Али воЌводов син ниЌе поучен етици у изгнанству. Ерик Ќе, да би мало смирио свог колегу, и да сакупи овце и козе, свирао на лулу. Музика Ќе била дивна и светлуцала Ќе у ваздуху попут потока мо аца. Гертруда Ќе престала да плаче. НасмеЌала се и чак почела да пева. И линк ЌоЌ се чинио забавниЌим.
  ДевоЌка Ќе села на кригле, сакрила се од сунца и задремала. Дечак Ќе наставио да скаче и да трчи, а затим одЌурио до потока. Пробудивши се, принцеза Ќе паж иво ходала по мекоЌ трави. Више ниЌе било тако болно, а девоЌка Ќе могла да направи неколико кругова. За ручак дечак ЌоЌ Ќе донео млеко и сушену рибу са колачем, и пар во"а. Не, нису умирали од глади. Ерик Ќе понудио да одлети на обалу мора и заменио леђа за слета®е.
  У мору и у ствари прска®е Ќе задово ство. ВоЌводин син Ќе пливао потпуно гол, а Гертруда се, одлучивши да нема чега да се стиди, ослободила крпа. Ве" Ќе формирала одраслу фигуру, почела су да се издваЌаЌу мала груди и бокови. Ерик Ќе покушавао тактично да не бу и, али се с времена на време осврнуо. У ®ему се пробудио мали човек. Али ипак су прскали као деца и уживали у води. Када Ќе сунце зашло, Гертруда Ќе, са великим жа е®ем, обукла своЌе поцепане, не превише чисте крпе и, попевши се на Ерикова леђа, отишла ку"и.
  Дан у целини ниЌе био досадан, иако Ќе деликатна кожа на неким местима изгорела, а у води Ќе то потпуно неприметно. Али из неког разлога су избегнуте озби не опекотине.
  ВоЌводин син ЌоЌ обЌасни:
  - На овом месту мора вода Ќе лековита. Она не грли твоЌу кожу.
  Гертруда ниЌе хтела ни да се врати. Шта ако дома"ица виче на ®у, или чак нареди да Ќе бичете.
  Али Немесис Ќе био заузет нечим, а ниЌе чак ни обра"ао паж®у на стадо. Ко®ушар Ќе журно преброЌао све козе и овце, а младе чобане затворио у шталу. После свежег ваздуха приметан Ќе смрад, али Ќе Ерик ставио венац од свежег проле"ног цве"а поред главе принцезе и девоЌчица Ќе заспала са осмехом на уснама.
  Следе"и дан Ќе био сличан претходном. Иако сам морао рано да устанем, а да идем касно, нико се ниЌе трудио да одспава током дана. Храна Ќе прилично лоша, али Ерик Ќе пецао и тражио орашасте плодове и во"е у шуми. Могли сте се купати у мору сваки дан и играти на свежем ваздуху. Њена шо а Гертруда, уместо у пакао, ушла Ќе у неки привид патриЌархалног, Ќедноставног раЌа. Без напорног рада. Блага и топла приморска клима, минимум досадних инсеката, а Ќедноставна и укусна храна и сати купа®а у мору.
  Постепено, принцеза Ќе научила да хода боса. Прво на трави, затим на песку и каме®у. Њене нежне ноге су брзо почеле да груб е, а дечак их Ќе мазао риб им у ем како новонастали жу еви не би пуцали и сврбели. Гертруда Ќе, као и пре, ходала или у крпама или готово гола на свежем ваздуху, потпуно престаЌу"и да се стиди Ерика. Међутим, више су били као брат и сестра. Много су се брчкали, играли, причали Ќедни другима смешне страшне приче.
  Ерик Ќе имао богату машту и увек Ќе заним иво разговарати са ®им. А то што су били деца седамнаестог века само им Ќе користило. Чак и као племенита особа, тачниЌе кра евска кост, Гертруда ниЌе познавала ни компЌутере, ни телевизиЌу, ни интернет, ни авионе, ни многе друге плодове напретка. И зато немоЌте патити због ®иховог одсуства.
  Шта ЌоЌ Ќош недостаЌе? Хо"еш да Ќашеш пониЌа? Дакле, за ову сврху, коза "е одговарати. Гертруда се постепено навикавала на животи®е и лако Ќе могла оседлати козу. И никад ниЌе била кукавица. НиЌе ли несклон плака®у, ве" Ќе пре емоционални излив. Море Ќе топло и нежно при руци и можете стално прскати. Тежак рад ниЌе забавниЌи. Хране има дово но, исте рибе да се поЌедеш, а Ерик зна да скува одлично уво коЌе прсте полижеш, може да добиЌе било шта мед. У сваком случаЌу, не може се ре"и да Ќе Гертруда патила од изгнанства.
  Напротив, ве" Ќе волела да трчи боса по врелом оштром каме®у, и да опипа масера са жу евитим ђоном, и с времена на време шк оца бичем по животи®ама.
  Наравно, понекад Ќе недостаЌало комуникациЌе. Има пуно  уди у палати и разних дади а, али овде Ќе Ерик скоро све време са тобом. Али до сада то ниЌе постало неподнош иво. Пастир ниЌе имао времена да се досађуЌе, Гертруда Ќош ниЌе имала времена да смртно недостаЌе своЌим родите има, а разне рибе да постану досадне. Понекад сам, наравно, желео да Ќедем торту, пециво или чоколаду. Али чак ни у палати, ниЌе га Ќела тако често, Ќер су родите и били забринути за ®ено здрав е. А Ерик се понекад пе®ао у оставу и крао неке слаткише. Дакле, не може се ре"и да Ќе Гертруда седела иск учиво на пастирским порциЌама.
  Тако Ќе лето сре"но прошло и Ќесен Ќе дошла. Дани су кра"и, но"и дуже и хладниЌе. Али море Ќе Ќош топло и дани су забавни.
  Гертруда Ќе за сада живела безбрижним животом. Иако би зима могла бити прохладна, а купа®е у мору више не би било тако угодно. Али ништа, не"е умриЌети, а би"е и других забава.
  Али Стела, удавши се за принца, започела Ќе бурну активност. Чак и изненађуЌу"е за девоЌку истих година као Гертруда. Стела Ќе плела интриге и успела Ќе да стекне снажан утицаЌ на свог свекра, ЛуЌа четрнаестог. Она Ќе на све могу"е начине гурнула кра а сунца у Ќош Ќедан рат. ОсвоЌити ШпаниЌу и све ®у, као и португалске колониЌе, био Ќе ®ен сан. А тамо и Енглеска да покори. Штавише, кра  ЏеЌмс Ќе слаб и потребна му Ќе француска подршка. И желела би да Стела може да седне за шпански трон.
  Због оби а случаЌева, Стела Ќе ве" почела да заборав а на Гертруду. Све док ме на ®у ниЌе подсетила амбасадорка коЌа Ќе стигла из Норвешке. Канова "ерка се надала да ®ена бивша  убавница много пати у изгнанству, или Ќе можда ве" ставила руке на себе. Да Ќе знао стварност, сигурно би полудео од нервира®а. Оно што Ќе заиста добро и забавно за принцезу.
  Али она ниЌе била дорасла. Али сада Ќе Стела оклевала. Сада има толико новца да Ќе лако унаЌмити професионалног убицу коЌи "е убити девоЌку и тако уклонити опасног сведока. Али Стели ниЌе било дово но да убиЌе свог бившег партнера и  убавницу. Желела Ќе управо то - да понизи и понизи поносну принцезу.
  Тако да она не оде у хриш"ански раЌ, као млада мученица, ве" дуго пати у правом паклу сиромаштва. А шта Ќе наЌпогрдниЌе занима®е, ако не пастирица? Не, она не"е убити Гертруду, али принцези треба отежати живот. А у ту сврху, канова "ерка "е послати специЌалног пла"еника коЌи би принцезин боравак требало да учини Ќош паклениЌим, а да притом с времена на време обавештава Стелу.
  Само треба да се одвоЌите и нађете особу са маштом, коЌа поседуЌе голуб у пошту, коЌа "е, без убиЌа®а, осакатити, али "е прво одвести Гертруду у гроб, и прескочити Ќе кроз пакао до краЌа.
  На Корзици Ќе почетак децембра. Приметно Ќе постало хладниЌе, а и уЌутру Ќе био мраз на облуцима. Гертруда Ќе истрчала боса и задрхтала. Како се нагло променило време. И Ќуче Ќе током дана било више од двадесет степени и то Ќе прихват иво. А сада Ќе са севера улетела хладно"а, па Ќе постало мраз. Принцеза се умотала у паху асти шал, али су ЌоЌ босе ноге постале веома Ќаке. Стално Ќе скакала горе-доле, и покушавала да пронађе оштриЌи камен. Када Ќе температура полако падала, природно снажна девоЌка се навикла на то и више ниЌе осе"ала озби не неприЌатности. Босе ноге се такође прилагођаваЌу погорша®у климе. Али када Ќе нагло скочила, то се претвара у муче®е.
  Чак и прека ене Ерикове ноге су поцрвенеле, као гуске. Дечак Ќе питао младоже®у:
  - Може ли бити бар пар ципела за девоЌку? Она уме да опрости!
  Ко®ушар упита дечака са скепсом:
  - И ви? Можеш ли сам да издржиш?
  Ерик Ќе самоуверено рекао:
  - Знате, никад нисам каш ао, иако сам све протекле зиме ходао бос. Али она Ќе Ќош увек девоЌчица, а не прека ена, као локалне се анке из ра®еног дети®ства.
  Ко®ушар климну главом у знак сагласности.
  - Пита"у дома"ицу.
  И Ќедан тежак, крупан човек уђе у ку"у. И минут касниЌе излете као убоден, циче"и:
  - Госпођа Ќе то забранила! єош ниЌе пао снег и мора да сте обоЌе боси! У супротном, би"ете бичевани у штали!
  Ерик Ќе дубоко удахнуо и рекао:
  - У реду! Нека буде тако, идемо!
  Пошто Ќе брзо истерао стоку, дечак Ќе позвао принцезу да му поново седне на леђа. И сам Ќе почео енергично да масира босе девоЌке, отврднуле и отврднуле од хладно"е. Гертруда Ќе дрхтала од хладно"е, али се брзо загреЌала, поготово што Ќе сунце изашло и ветар утихнуо. А воЌводин син, кидаЌу"и лиш"е са палми, почео Ќе да прави кнеги®и високе чизме.
  Гертруда Ќе узнемирено певала:
  - Па зашто лето не траЌе целе године, зашто нам мраз гадно пече пете!
  Ерик Ќе филозофски приметио:
  - Да ноге не буду премекане, ту Ќе камен, и да се не зезамо зими. И прилично Ќе нежна.
  Ипак, након што Ќе изашао на трав®ак, дечак Ќе запалио ватру и загреЌао млеко и мед, натеравши принцезу да пиЌе:
  - Не можеш опростити. Овде нема доктора. А жандарми имаЌу шта да лече.
  Гертрудина Ќеза прође, и, покривена вуненим шалом и лиш"ем, девоЌка задрема на сунцу.
  Онда сам се пробудио када Ќе ве" пао мрак. Постало Ќе хладниЌе, али и да е поднош иво. Тако Ќе она, у дома"им чизмама и у лиш"у, кренула за Ериком, коЌи Ќе, као да се ништа ниЌе догодило, трчао полугол. Осим ако Ќе бацио маЌицу преко миши"авог торза. Не, нико не води дечака.
  Зиме на Корзици, посебно на Ќужном краЌу, су заиста благе. Следе"и дани су били много топлиЌи. А Гертруда Ќе поново трчала, нарочито после изласка сунца, боса преко каменчи"а, и бар Ќедном кихнула. Снег Ќе падао само у божи"ноЌ но"и. Стока тог дана ниЌе истерана, а први пут после дуго времена момак и девоЌка су завршили у ку"и господара. Немесис Ќе одлучила да организуЌе одмор за себе, па су ЌоЌ зато припремили свашта. А Ерик и Гертруда су Ќе послужили за столом. Немесис Ќе био весео. Поред ®е Ќе седео гост кога Ќе принцеза испрва заменила за млади"а. Мушка оде"а, кратка плава фризура и мужевна брада. Тада Ќе Гертруда по фигури и маниру даме схватила да Ќе то жена и лепа жена, стара око двадесет пет година, па чак и млађа.
  Али упркос своЌоЌ лепоти, она ве" има чврст поглед челичних очиЌу и Ќаке руке, са пуним зглобовима песница. Као улични борац.
  Осмехнула се Гертруди, широким осмехом са белим, сЌаЌним и великим зубима. Али очи су му и да е биле хладне и тврде. А са ®ом Ќе девоЌка осе"ала неко добро скривено неприЌате ство.
  Жена Ќе, међутим, рекла приЌате ским и  убазним гласом:
  - Нека ова деца седну за сто и ручаЌу са нама. Да ли стварно желиш торту, Стела?
  Да, Гертруда Ќе у послед®е време све чеш"е са®ала о колачима и кексима са кремом, коЌе Ќе Ќела у своЌоЌ палати. Заиста ЌоЌ то ниЌе било дово но. И у страху да се ова лепа тетка са убичиним шакама не предомисли, принцеза Ќе одмах скочила на столицу коЌа ЌоЌ Ќе понуђена. Ерик Ќе сео мало уздржан. Такође Ќе заиста желео да окуси торту.
  Жена Ќе погледала Гертруду. Паж иво Ќе узела ви ушку и нож. И погледала Ќе госпођу, не смеЌу"и да се посече.
  Госпођа Ќе тихо рекла:
  - Одсеците бебу колико хо"ете, па нека и дечак Ќеде.
  Гертруда Ќе почела да сече, урадила Ќе то паж иво, у складу са етикетом. Жена ратник Ќе паж иво посматрала ®ене покрете. Дечак, коЌи Ќе ве" скоро осам година чобанизма успео да заборави лепо понаша®е, поступио Ќе груб е, али Ќе и по угледу на партнера узео нож и ви ушку у руке. И упр ао се у мирисноЌ креми.
  А Гертруда Ќе Ќела веома паж иво, труде"и се да се не упр а. После дуже паузе, девоЌка Ќе коначно осетила незабораван укус креме од кекса и чоколаде на свом Ќезику. Како Ќе сЌаЌно поЌести торту, чиЌи укус ниЌе имала времена да заборави.
  Госпођа Ќе нежно упитала девоЌку на норвешком:
  - Мора да сте племенита се®ора?
  Гертруда Ќе аутоматски одговорила, лагаЌу"и:
  - Не!
  Жена се месождерски осмехнула и приметила:
  - Али твоЌа лепота и манири те одаЌу. Дакле, Гертруда!
  Принцеза се стресе и издаде:
  - Како ти знаш моЌе име?
  Госпођа се насмешила и наставила на норвешком:
  - Не боЌ се... Када се црнокоси варалица понудио да те прати и поквари ти живот, одмах сам помислио да Ќе ствар нечиста. Зашто Ќе принцези и жени престолонаследника да се тако суптилно освете служавки. Осим тога, чуо сам за твоЌу породицу. Ви сте Скандинавац и практично сви плави. А он Ќе црна бринета, нимало као ®егов отац. Ипак, успела Ќе да шармира ЛуЌа четрнаестог и оваЌ старац Ќе до ушиЌу за уб ен у ®у. Па сам помислио - прихвати"у другу понуду и изгорети сам са собом.
  Гертруда Ќе тешко уздахнула и приметила:
  - Заклео сам се у маЌчино срце да никоме не"у ре"и!
  Госпођа климну главом и тихо рече:
  - Ово обЌаш®ава ваше "ута®е, али... Пре или касниЌе, Стелина обмана "е бити откривена и... Она не може да скине главу.
  Принцеза се насмешила, али се онда намрштила док Ќе рекла:
  - Нико не"е веровати да Ќе босоноги просЌак царска "ерка.
  Госпођа Ќе одлучно одбацила сум®е.
  - Можемо да напишемо писмо вашем оцу и он "е лично посетити двор ЛуЌа КСИВ. Тада се сви проблеми решаваЌу одЌедном. Све што треба да урадите Ќе да напишете неколико речи на пергаменту и Стела "е бити готова!
  Гертруда се охрабрила и погледала Ерица. Очигледно ниЌе знао норвешки Ќезик, и ниЌе обра"ао паж®у на разговор. Иако се принцеза ниЌе осе"ала лоше у изгнанству, више ниЌе желела да трпи Стелину владавину. И девоЌка Ќе одлучила:
  - Написа"у писмо мом оцу!
  Госпођа се широко осмехнула и рекла девоЌци:
  - Идемо у другу собу. Оловка и мастило су спремни.
  Гертруда Ќе кренула за женом ратницом. Принцезине босе ноге су се кретале готово нечуЌно, а госпине чизме су шкрипале. Смешно Ќе, али кра евска личност изгледа као просЌак у крпама, на позадини жене у мушкоЌ оде"и.
  Седе"и, Гертруда Ќе умочила перо у мастионицу. НиЌе знала шта конкретно да напише. Штавише, заклетва Ќе и да е била на снази, а она ниЌе хтела да Ќе прекрши. Међутим, можете то учинити.
  Госпођа, схвативши разлог оклева®а, подстакла Ќе:
  - Напиши Ќедноставно: Тата, много те волим и желим да те видим. Дођи ускоро у Париз, Гертруда, коЌа те воли.
  Принцеза се прекрстила и неколико пута умочила перо у мастионицу и забележила неколико речи. Онда сам ставио своЌу слику...
  Госпођа Ќе подигла оно што Ќе написала, ставила у коверту и запечатила. Затим Ќе по убила принцезу на растанку, шапнувши:
  - Писмо "е бити достав ено на адресу. И Стела, ми "емо задати смртни ударац.
  И шкрипу"и црним, сЌаЌним чизмама, жена кобра Ќе напустила собу, кулу, на уда еноЌ фарми.
  Гертруда Ќе шапнула за госпођом:
  - Бог нас благословио!
  
  
  СНЕЖНА КРАЉИЦА И БОСИ ГЕРД
  ДевоЌка Ќе била иста Герда из Снежне кра ице, а у проле"е Ќе, чим се снег отопио, отишла из града да тражи свог брата по имену Каи. Понела Ќе са собом малу торбу са храном, и обула црвене ципеле, оно наЌдрагоцениЌе што Ќе имала. Сунце Ќе сиЌало и било Ќе дивно проле"но време. Герда Ќе корачала жустро и звиждала песму:
  Ходам дугим путем
  Тражим свог изгуб еног брата...
  И веруЌем да "у прона"и КаиЌа
  Иако дечак ниЌе закрпа.
  
  Пут Ќе веома тежак
  У ®ему су стрмине и равнице...
  Али знаЌ да "е се сан остварити -
  Заувек са братом ми смо Ќедно!
  
  Ако морам да будем бос,
  На камену и на снежним падинама...
  И Ќа "у га ву"и силом,
  МоЌ брат Ќе наЌбо и!
  
  Тежак Ќе пут, веруЌте ми
  Понекад вукови завиЌаЌу тако грабеж иво ...
  Свака животи®а може да повреди
  А камен под ногама Ќе оштар!
  
  Али Каи, веруЌем, на"и "у,
  По уби ®егову згодну...
  Про"и "у кроз хладно"у и ме"аву,
  Снег ми пече босу ногу!
  
  Да, суров Ќе пут, веруЌете
  А Герда умире од глади...
  ИзбегаваЌте губитке на путу
  ДевоЌчино срце узнемирено куца!
  
  Али про"и "у песак и снег,
  И Ќа "у ти помо"и, веруЌ КаЌа...
  Во ети дЌечака ниЌе гриЌех
  Хода"у по снегу бос!
  
  Али до"и "е краЌ пута
  Видети мог брата у новом светлу...
  отвори"у славан рачун победа,
  Планета "е постати топлиЌа!
  Герда Ќе ишла стазом, а ноге у потпуно новим ципелама биле су протр ане. ДевоЌка Ќе рекла у себи:
  - Дуг Ќе пут до мог брата, а Ќа "у ове нове црвене ципеле у крпама згазити. Слика"у их бо е! Ве" топло!
  Герда Ќе скинула ципеле и чарапе и сакрила ®ихов ранац. Босоног Ќе, наиме, било лакше ходати и приЌатниЌе. Прашина на путу боцкала Ќе ноге. Гердина породица ниЌе богата и у топлоЌ сезони девоЌка се често играла боса. Али после зиме, а она Ќе снежна у ДанскоЌ, размазили су ЌоЌ се ђонови у филцаним чизмама. А да иде само првих неколико минута, каменит пут Ќе био приЌатан. Тада су голи, табани девоЌке почели да цвиле и боле.
  Герда Ќе напустила стеновити европски пут и кренула уз свежу проле"ну траву. Тако да Ќе било много ма®е бод икаво. Иако хода®е ниЌе тако згодно.
  ДевоЌка Ќе пришла себи и поново нешто певушила. Затим Ќе поЌела хлеб из своЌе торбице.
  Коначно, село се поЌавило испред. Герда Ќе, у своЌоЌ ЌедноставноЌ ха ини и боса, могла да прође као просЌаки®а, али Ќе изгледала превише чисто. Плава Ќе и лепа, лице ЌоЌ Ќе чак мало тамниЌе од снежнобеле косе.
  Дошло Ќе, ушавши у село, да напусти меку траву, и опет ЌоЌ песак и ш унак путева боду ноге. Али сеоска деца су се ве" из све снаге шепурила своЌим голим, праш®авим штиклама, а Герда Ќе стиснула зубе и ниЌе хтела да прође за сику.
  ДевоЌчица Ќе питала децу о КаиЌу.
  єедан од дечака Ќе одговорио:
  А Ќа сам Каи!
  Герда се насмеЌа и одмахну главом.
  - Ти ниси Каи!
  Дечак Ќе б еснуо голим, праш®авим штиклама и нестао.
  Герда Ќе, схвативши да би потрага за ®еним братом могла бити одложена, упитала да ли Ќе посао.
  єедан власник Ќе рекао да Ќе било досадно носити десет кофи за оброк.
  Герда Ќе узела Ќарам, узела две канте и понела. Прилично Ќе тешко за девоЌку да носи велике канте. Његови боси табани су буквално били у пламену.
  Али она Ќе, шкргу"у"и зубима, ходала и бирала броЌ. У граду, Герда ниЌе била навикла на тежак рад, иако Ќе имала посла и са ку"ним пословима.
  ДевоЌка Ќе донела послед®е канте буквално тетураЌу"и. И скоро их испустио. Али тешко дишу"и, однела га Ќе до трема.
  Власник ЌоЌ даде кору хлеба и рече:
  - Ако хо"еш, могу те узети за служавку!
  Герда Ќе одмахнула главом, тешко дишу"и.
  - Не!
  И трепере"и црним штиклама по прашини, истрчала Ќе из села. С муком Ќе стигла до наЌближег пласта сена и потпуно исцрп ена пала у ®ега. Онда Ќу Ќе сан обузео.
  И имао но"не море...
  єадна Герда, звецкаЌу"и тешким оковима коЌи ЌоЌ тр аЌу ноге, одлута у париски затвор. Сместили су их и у Шатлет, у хладну, смрд иву "елиЌу, где обе девоЌчице ухва"ене у крађи и стариЌе жене седе заЌедно, али су скоро све младе.
  Хране вас одвратном вотком и баЌатим хлебом. Дакле, можете провести више од Ќедне године у не удским условима.
  Али Герда Ќе позвана на испитива®е. У ем мажу пете, а босим ногама носе ужарени мангал. ДевоЌка вришти од бола и губи свест. И она Ќе принуђена да преузме кривицу за убиство племи"а.
  Муче®е се настав а неколико дана, дете Ќе бичевано, обешено на сталак, али Герда показуЌе невероватну храброст. Ништа се не препознаЌе. А онда на то став ам шпанске чизме.
  Даске стежу дечиЌе ноге, а ¤елат забиЌа клинове. После првих удараца девоЌчица губи свест. Али Ќе поливаЌу хладном водом, тераЌу"и Ќе да дође себи. Онда су опет тукли даске. Бол Ќе Ќедноставно ужасан. Герда шишта и излази са див им криком.
  ПиЌани ¤елат се цери.
  Испитивач понав а пита®е:
  - Ви сте убили Вицомте де єоузац?
  Герда одговара са сте®а®ем:
  - Не!
  Истражите  виче:
  - Џелату, Ќош Ќедан клин за ®у! Деб и!
  И опет следи ударац, од коЌег цело тело девоЌке задрхти. Гердине сузе теку из очиЌу, Андерсенова хероина Ќе веома повређена, али не признаЌе.
  Иследник виче:
  - Да, признаЌ нас! Ово су само речи!
  Герда Ќе одЌедном смогла снаге да Ќасно одговори:
  -Речи су као ветар, врти млин коЌи мудрима даЌе брашно, а безумнима брашно!
  Иследник виче:
  - єош два клина!
  И опет чеки" лети ... кости, дечЌе ноге крцкаЌу, од болног шока дете опет губи свест. Герда се ожив ава уз кофу ледено хладне воде из подрума. И настав аЌу софистицирано и истовремено неспретно муче®е. Овде у пороку у исто време стежу, прсте девоЌчиних руку. Стисните шкрипац. Герда се поново онесвести. ОваЌ пут на дуже време. Ни кофа воде не може да Ќе оживи.
  ДевоЌка лежи у столици за муче®е, бледа и крвава.
  Герда се пробудила. Па, она има но"ну мору. Међутим, након напорног рада и дугог пута, ®ене босе ноге Ќако зуЌе и боле. Голи, праш®ави табани девоЌке су напукли и боли их газити. На силу се Герда натерала да устане и кренула Ќе пешке. Болеле су оборене ноге, али девоЌка Ќе Ќаче стиснула зубе и кренула у див ину. Иако Ќе сваки корак експлодирао од див ег бола.
  Међутим, постепено се тело загревало, а бол Ќе отупио. Иако су ноге, а посебно телад, биле веома уморне од умора, а голи, оборени ђон боловао Ќе од ситних каменчи"а на путу.
  ДевоЌка Ќе прошла кроз своЌу снагу и чак додала корак ... Сунце Ќе прошло за подне. ПоЌавило се ново село. Герда Ќе, шепаЌу"и, ушла у ®ега. Вене су ЌоЌ трнуле од напетости.
  ДевоЌка Ќе пружила руку и у сузама упитала:
  - ДаЌ ми мало хлеба, молим те.
  єедна жена ЌоЌ Ќе дала парче палачинке, другарица баЌату кору, тре"и кромпир.
  Герда Ќе мало поЌачала своЌу снагу. И седео на клупи неко време. єедан дечак ЌоЌ Ќе пришао и упитао:
  - Где идеш девоЌко?
  Герда Ќе искрено одговорила:
  - Тражим мог брата по имену Каи!
  Дечак Ќе слегнуо раменима и одговорио:
  - Два КаЌа и имамо у селу. Име Ќе уобичаЌено. А свет Ќе велики. И ноге су ти крв у.
  Герда Ќе тешко уздахнула и одговорила:
  - єа то знам. Али Ќа не могу да издам свог приЌате а!
  Дечак Ќе приметио:
  - Имаш нешто у торби!
  Герда климну главом.
  - Да, има црвене ципеле!
  - упитао Ќе дечак са осмехом
  - Скупо?
  ДевоЌка климну главом.
  - Да! Бака Ќе штедела шест месеци!
  Дечак Ќе изненађено упитао:
  Зашто не одеш код ®их?
  Герда Ќе искрено одговорила:
  - Зато не идем Ќер су скупи! Пут може бити дуг и они се распадаЌу.
  Дечак Ќе предложио:
  - ПродаЌ их и успут "еш купити храну!
  Герда одмахну главом.
  - Не! Каи их никада ниЌе видео! Желим да се поЌавим у ®има!
  Дечак Ќе климнуо у знак сагласности.
  - Разумем! Узми бакарни пени! Ускоро "ете сти"и до града, би"е дово но за векну хлеба. Само не покушаваЌ да крадеш. Иако си дете, стрпа"е те у затвор и бичева"е те!
  Герда одмахну главом.
  - Никад ништа не"у украсти!
  Тада Ќе девоЌка устала са клупе и згазила. Болеле су Ќе ноге, горела су Ќе стопала, али Ќе дужност захтевала да настави.
  Пре но"и ниЌе стигла да стигне до града, и поново Ќе прено"ила у пласту сена.
  Овог пута ®ен сан Ќе био мирниЌи.
  Џелатова "ерка Ќе сакрила Герду у корпу и изнела Ќе из "елиЌе. Пожурила Ќе да напусти Шателе све док зароб еници не буду пропуштени. А девоЌка Ќе побегла са прт агом.
  Џелатова "ерка Ќе кренула са Гердом на пут ка Ќугу Француске, надаЌу"и се да "е се тамо изгубити. Ишла Ќе у кожним ципелама, Герда Ќе боса газила поред ®е. Али тада су се са каменитог пута девоЌци распале ципеле и Ќедва Ќе могла да крочи на окрвав ене ноге. Герди Ќе било мало лакше, пошто Ќе у почетку имала грубе табане, очигледно, упркос снажном подмлађива®у, тело девоЌчице Ќе задржало се"а®а на прошле тестове.
  Џелатова "ерка се сматрала из иму"не породице и обично Ќе носила ципеле, као што Ќе уобичаЌено међу несиромашним париским породицама. А ®ен девоЌачки ђон ниЌе био навикао на каме®е, ш унак, камените француске путеве. Али девоЌка, сломивши ноге у крви, показала Ќе храброст и ниЌе се жалила. Герда Ќе, застаЌу"и, по убила ноге у окрвав ена стопала и бол се смирио, ¤елатова "ерка Ќе заспала.
  Постепено су ЌоЌ ноге зарасле и прекривене тврдом кором. Џелатова "ерка се сама обукла и живела од милости®е, и Герди су остале само крпе. За зиму су се девоЌка и девоЌка преселиле у ИталиЌу. Мразева нема, и ма®е-више поднош иво. Али ®ихов живот Ќе постао живот скитница. То Ќест, веома тежак и гладан. И ниЌе било светла у овом животу. Џелатова "ерка Ќе била лепа, али нимало лепа и потпуно измршала, постала Ќе трска.
  И Герда, надахнута путем, поче да пева;
  Герда КаЌа Ќе тражила боса,
  Лутао сам кроз оштре снежне наносе ...
  На краЌу краЌева, ®ена душа Ќе златна,
  Као блистав бели снег!
  
  Нисам могао да нађем младоже®у
  И стигла Ќе до нациста у потпуности ...
  О, Ќадна девоЌко Герда,
  Каква срамота издржати!
  
  Плач припремио сталак,
  Ширите ватру под ногама...
  Прже девоЌку као рибу,
  Али знаЌ духом да Ќе она као орао!
  
  И поднео велике пат®е
  Муче®е и муче®е безброЌ...
  Прекривена несре"ним призна®ем,
  Да расплаче девоЌку!
  
  Босе ноге лижу пламеном,
  Бич девоЌку насилно тукли!
  Овде под куполом у строгом Паризу,
  Воде Герду у огртачу до ватре!
  
  Муче®е Ќе тешко девоЌка подноси,
  И смеЌе се крвницима у лице...
  Не, она не"е тражити смрт -
  Тест на ®еним раменима!
  
  Може издржати тортуру
  Ви сте стрп иви Ќер Ќе идеално ...
  Наша Герда Ќе рођена у РусиЌи,
  Православ е напамет!
  Иако ЌоЌ крпе има ломе кости,
  Оштар врх боде бела прса...
  И босих ногу на уг у,
  Ставили су Герду, па бол - не диши!
  
  ДевоЌка поносно силази до ватре,
  Иако Ќе лице прекривено крв у, модрице...
  НасмеЌао се гласно од радости
  Иако су руке и ноге у ланцима!
  
  И чинило се да нема спаса
  Џелатова шапа ватру пали...
  Замолио Бога за опроштаЌ
  Премда су ЌоЌ се ватрени Ќезици испружили!
  
  Тело лиже бесни пламен,
  А Герда сте®е од бола, вришти...
  Али барЌак и да е лети у души,
  И у срцу редута-монолит!
  
  Би"е споменик девоЌци светлости,
  И РусиЌа "е памтити своЌу "ерку...
  Опева"е се Герда храбра
  До"и "е дан и но" "е нестати!
  Герда, увек гладна, боса и у дро®цима, газила Ќе по ИталиЌи. И да е се надала да "е прона"и свог брата КаиЌа. Из неког разлога, тражила га Ќе на Ќугу Европе, а не на Северном полу.
  А сада се ве" приближавала Напу у. Недалеко од града стаЌала Ќе велика и веома лепа палата.
  ДевоЌка Ќе села на камен. И почела Ќе да плаче у дубокоЌ тузи.
  Пришао ЌоЌ Ќе дечак. У богатоЌ оде"и и лакираним ципелама. Очигледно Ќе био истих година као и Герда. И тихо упита:
  - Зашто плачеш просЌаче?
  ДевоЌка Ќе искрено одговорила:
  - Ве" дуги низ година тражим свог брата по имену Каи, а пола света сам прошетао бос!
  Дечак Ќе скептично приметио:
  - Много година? Тражите ли га од дети®ства?
  Герда Ќе одмахнула главом и одговорила:
  - Па не! Много сам стариЌи него што изгледам!
  Дечак се насмеЌао и одговорио:
  - Волим да слушам приче! ИспричаЌ ми своЌу причу!
  Герда Ќе почела да излаже, искрено и без улепшава®а.
  Дечак Ќу Ќе слушао, и слушао... Онда Ќе одговорио:
  - Не знам да ли Ќе то истина или не, али можда Ќе наш принц КаЌ!
  Герда звижди.
  - Да?
  Дечак Ќе климнуо у знак сагласности.
  - єа сам слуга у кнежевом двору, и знам да Ќе моЌ господар из простог народа! Наша принцеза Ќе сама изабрала млади"а коЌи мора да Ќе гениЌе и да Ќе нечим импресионира!
  ДевоЌка климну главом у знак слага®а.
  - Да, Каи би могао! Он Ќе веома паметан и велики оригинал! Понекад Ќе компоновао такве песме да су деца хрлила из целог Копенхагена и слушала, аплаудираЌу"и!
  Дечак климну главом.
  - ВеруЌем ти! Принц Ќе заиста био дечак као Ќа! Чак Ќе дошао бос и обуо чизме, само на улазу у палату. И Ќедноставно Ќе испало невероватно. С обзиром да Ќе била читава гомила  уди коЌи су желели да се венчаЌу, онда Ќе оставио утисак!
  Герда Ќе питала:
  Има ли плаву косу и плаве очи?
  Дечак коЌи Ќе и сам био црнокос Ќе климнуо главом.
  - Да! А допало се и кра у, што ниЌе ИталиЌан, али савршено говори наш Ќезик!
  Герда Ќе потврдила:
  - Наша бака Ќе била наставница страних Ќезика. А Каи из кога смо знали од малих ногу! Дефинитивно Ќе он!
  Слуга Ќе приметио:
  - Коначно сте сре"ни!
  ДевоЌка Ќе тупнула босом ногом.
  - Води ме код принца!
  Дечак Ќе слегнуо раменима.
  - Стражари не"е пустити девоЌку у крпе и босоногу девоЌку... єедноставно "е те бацити у тамницу!
  Герда Ќе задрхтала и зацвилила:
  - Шта да радим?
  Дечак Ќе предложио:
  - Проучио сам све кутке и рупе у палати. води"у те у таЌности. Кад Ќе но", све до спава"е собе. И одмах "ете ступити у контакт са принцом!
  ДевоЌка климну главом.
  - Слажем се!
  Дечак Ќе приметио:
  - Можда би требало да набавиш нову ха ину и ципеле. Шокираш КаиЌа у овом облику!
  Герда одмахну главом.
  - Лакше Ќе ходати бос без буке! Осим тога, нека моЌ брат види шта сам постао!
  Дечак климну главом.
  - Седи на стену! Доне"у ти храну. Тако си мршав и гладан. А онда идемо!
  ДевоЌка Ќе нервозно покретала босе ноге, дрхте"и од нестрп е®а. Да ли Ќе низ несре"е завршен и да ли "е поново видети свог стариЌег брата КаиЌа?
  Да ли Ќе и он ходао бос од Данске до Ќуга ИталиЌе? єадан момак. Има голе табане, иако Ќе девоЌка, као копита ко®а са европских путева набиЌена оштрим каме®ем. И хладно"у и вру"ину, све Ќе доживела и поднела.
  Дечак ЌоЌ Ќе донео пар крем торти из кухи®е, пиле"и бут.
  Герда га Ќе похлепно поЌела.
  Ве" Ќе био мрак... ДевоЌка Ќе паж иво прала босе ноге у потоку. Али вредело Ќе направити неколико корака, пошто су храпави табани поново постали праш®ави. Дечак Ќе изгледао тако паметан.
  Водио Ќу Ќе кроз таЌну рупу у огради, и кретао се с ®ом по задним улицама.
  Све Ќе било као у баЌци... ИталиЌа, и палата у коЌу Ќу Ќе дечак одвео. И мислила Ќе да Ќе оваЌ принц ®ен брат по имену Каи. Али, заиста, стражари не"е пустити босоногу девоЌку у крпама.
  Слуга Ќу Ќе одвео у принчеву спава"у собу. И сам Ќе изуо ципеле, у палати, да не би правио буку, а деца су боса ходала ходницима, спретно заобилазе"и стражаре.
  Понекад су по зидовима б ескале слике у боЌи, што су били смешни снови.
  А у златном цвету спавао Ќе принц млади, а на ®еговоЌ десноЌ страни принцеза.
  Принц Ќе био згодан, али помало претеран од раскошних гозби у палати, и стариЌи од КаиЌа. Али Герда Ќе одмах схватила да то ниЌе он.
  И августовски пар се пробудио.
  Они су у почетку били уплашени, а стражари су запленили децу. Али онда Ќе принцеза замолила мршаву, плаву девоЌку у крпама жу евих, праш®авих ногу да исприча своЌу причу.
  Герда Ќе све довела у ред. Ук учуЌу"и описе бруталног муче®а у француском затвору.
  Принцеза рече саосе"аЌно:
  Нека остане са нама!
  Кнез се сложио:
  - Ово Ќе наЌдивниЌа прича коЌу сам икада чуо!
  И додао:
  - Ве"и део пута кроз Европу ипак сам Ќахао ко®а. И тек када Ќе пала, морала Ќе да иде пешке. Добро Ќе и то што у нашем манастиру дечаци смеЌу да се обуваЌу само по хладно"и, а моЌа стопала нису била нежна. Али свеЌедно сам оборио ноге и хром. Ишла Ќе боса Европом с краЌа на краЌ!
  Принцеза Ќе одлучно рекла:
  Она "е бити моЌа оми ена дама у чека®у! И буди у складу са овим! А дечак коЌи ЌоЌ Ќе донео, десет удараца моткама и петама, због крше®а етике, и двадесет златника да нам Ќе нашао новог приЌате а!
  Млади слуга се поклони и одговори:
  - Тако си фер!
  ДевоЌка се поклони и упита:
  - Бо е да ми даш штапове на петама! За све сам Ќа овде крив!
  Принц се осмехну и одговори:
  - Сами "е те ударати моткама! За илегалан улазак у палату! Ми смо само владари!
  Принцеза Ќе потврдила:
  - А и она десет удараца моткама по голим петама!
  Герда Ќе тешко уздахнула. Лежала Ќе на леђима, а слуге су Ќе став але босе ноге у пет е. Али испоставило се да ниЌе тако страшно.
  Тукли су Ќе танком гранчицом, само за приказ, а Гердини отврднути табани нису болели, ве" су само голицали.
  Али дечака су тукли савит ивим штапом и стварно Ќе повређен. Али он Ќе чврсто стиснуо зубе и, трзаЌу"и се, успео Ќе да задржи крике. А онда Ќе устао и тешко храмао на обе ноге.
  Опет Ќе сре"ну карту ухватила многопатична Герда. ДевоЌка Ќе направ ена за слугу племенитог принца. Постала Ќе дама у чека®у, обучена у свилу и сомот. Прича по Андерсену се поновила, само мало у другачиЌоЌ верзиЌи. Герда Ќе ве" првог дана протр ала ноге у новим чизмама и схватила да богатство ниЌе само сласт. А у свили Ќе мало вру"е у италиЌанско лето. А наЌизврсниЌа Ќела нису тако добра када имате пун стомак.
  Притиш"е и омета хода®е ...
  Поред тога, Герда Ќе морала да научи стране Ќезике, добре манире, све врсте етикета и науке. А ово уопште ниЌе тако заним иво као вође®е скитничког живота.
  Чак ми се и глава тресе.
  Герда Ќе покушала да се навикне на то, дуго Ќе патила. Ево прошла Ќе година. И ве" се чинило да Ќе увучена у оваЌ исцрп уЌу"и, ритам живота деверуше.
  И да она ве" нерадо иде негде и тражи нешто.
  Али у огледалу пред коЌим Ќе извела церемониЌу, изненада се поЌавио ®ен брат по имену Каи. Дечак уопште ниЌе порастао, и ниЌе се променио током дугих година раздвоЌености, само Ќе постао превише блед са нездравом плаветнилом. У замку Снежне кра ице као да се смрзавао, и Ќош увек покушавао да састави реч: "Вечност" од леда.
  И без ®ега, он Ќе затвореник.
  Али изгледа да ниЌе могао. А како Ќе седети у леденом замку дуги низ година, чак и ако не осе"ате хладно"у?
  И нема друге деце у близини?
  Герда Ќе осе"ала да Ќе ®ен брат по имену дубоко несре"ан. Около има само леда и поларних медведа, пребираш по леденим плочама коЌе светлуцаЌу попут диЌаманата. Чак и ако се узме у обзир да се срце именованог брата смрзнуло, ипак Ќе Ќасно да Ќе дубоко несре"ан. И само са самом Снежном кра ицом можете разговарати, али она се тако ретко поЌав уЌе у леденом замку.
  
  Герда Ќе вриснула и одлучила да побегне. Отишла Ќе у своЌу собу. Искрено остав ене чизме, скупа ха ина и танко до®е руб е. Обукла Ќе своЌу некадаш®у, претворену у дро®ке, али паж иво чувану ха ину. Постало ЌоЌ Ќе згрчено, и оголила Ќе ноге изнад колена. ДевоЌчица Ќе одрасла, изгледа да има тринаест година, а у ствари Ќе десет година стариЌа. Колико Ќе прошло откако Ќе отишла да тражи свог заклетог брата? Тринаест година, ако не и више.
  ДевоЌка Ќе по убила распе"е и тако боса кренула у потрагу за братом по имену. Сада Ќе барем знала да Ќе он далеко на северу. На путу су Ќе дочекали стражари. Видевши Герду босу и у дро®цима, изненадише се:
  - Да ли сте дама на чека®у? Какав изглед имаш?
  Герда Ќе лагала:
  - На утио сам свог кнеза, а он ми нареди да идем на сва четири правца, у истим крпама у коЌима сам ишао на службу.
  Чувар Ќе сажа иво приметио:
  - Обори"еш све ноге, да"у ти бар ципеле. МоЌа "ерка Ќе израсла из ®их, и би"е вам баш по мери!
  ДевоЌци Ќе недостаЌало хода®е босо, што Ќе тако лепо када су табани груби.
  Герда Ќе скромно одговорила:
  - Нисам то заслужио... Задржи или продаЌ!
  Брадати Ќе одмахнуо главом.
  - Па не! Путеви ИталиЌе су сувише оштри и каменити за босе ноге девоЌке. Штавише, ве" сте се одвикли од оштре површине. єош Ќе маЌ, и не"е ускоро бити хладно, али за но" "у ти дати пунено "ебе да се покриЌеш... Док не нађеш нове добре власнике!
  - Хвала вам! одговорила Ќе Герда.
  НиЌе хтела да увреди чувара.
  Са собом Ќе понела и кожне, и скоро неношене ципеле - очигледно их Ќе ®ена "ерка носила само на празнике, и пуне, такође практичан нови шал. Захвалила Ќе чувару меког срца. Ципеле су заиста биле удобне, мало превелике, али нормалне. У ®има Ќе било удобно ходати.
  Али чим Ќе скренула иза угла, девоЌка Ќе изула ципеле и окачила их преко рамена. Заиста Ќе желела да хода боса, да се одмори од ципела палате. У почетку Ќе било приЌатно ходати, путна прашина ме Ќе голицала по голим петама. Али онда Ќе дуго одсуство навике почело да утиче. ДевоЌчици су табани постаЌали све мекши и мекши, а убрзо Ќе осетила оштрину каменчи"а и гори. И уопште, сваки туберкул босог стопала, у коме су се жу еви одвоЌили, осе"а се болно.
  
  Али Герда, коЌа Ќе успела да виси на сталку у свом ве" не тако кратком животу, ниЌе била посрам ена. На краЌу краЌева, хода®е босоног по каменитом путу не боли толико колико испе"и пете у мангалу. Па макар и годину дана она, деверуша, мазила себе. Ништа не може да издржи.
  И Каиа "е свакако прона"и.
  ДевоЌчици Ќе до краЌа дана крварила боса стопала, али ниЌе одустала и заспала Ќе у пласту сена. И сутрадан опет кренуо каменитим путем.
  И ходала Ќе кроз силу, макар ЌоЌ ноге прштале од бола при сваком кораку.
  Герда ниЌе носила храну са собом, а морала Ќе да Ќеде милости®у. Лепа девоЌка у крпама била Ќе доброво но послужена.
  Герда Ќе прво желела да прода кожне ципеле или да их замени за храну, али се онда предомислила. Њене ноге су врло брзо постале грубе, а ципеле нису биле потребне, посебно у топлоЌ сезони. Али упознала Ќе два дечака коЌи су буквално умирали од глади.
  Герда их ниЌе могла оставити.
  ДевоЌка их Ќе хранила оним што Ќе сакупила у торбу, па их Ќе продавала у ЌедноЌ трговачкоЌ рад®и уз велики попуст, наравно, скоро нове ципеле. Купили смо храну и оставили Ќе дечацима, заЌедно са до®ем шалом.
  Не дозволите дечацима да се смрзну.
  Наравно, Герда се понашала хриш"ански великодушно. Штавише, било Ќе лето, а но"у ниЌе било потребе да се покривате шалом. Али када су се великодушна по а ИталиЌе завршила, девоЌка коЌа Ќе ходала на север завршила Ќе у Алпима. И Ќош Ќе топло да®у, а но"у хладно. А села су много ређа, мораш гладовати.
  И врло оштри каменчи"и на путевима, копаЌу се у свеже жу еве девоЌачког табана.
  єедном у лето удари планински мраз и комади"и су се смрзли. ДевоЌка се трзнула и наЌзад поцепала ха ину. Била Ќе гола и беспомо"на. Морао сам, држе"и крпе на себи, и"и брзим темпом. Но"у не можете спавати голи - прави пакао. Герда ниЌе спавала по цео дан и но", али се уЌутру спустила мало ниже и загреЌала се, спавала. Затим Ќе поново ходала целу но", а сутрадан Ќе до вечере дошла на планински салаш.
  Власник Ќе пристао да Герди да Ќедноставну и стару оде"у, али га Ќе заузврат натерао да цепа дрва пуне две неде е и да носи воду у кофама са Ќармом.
  И не само за себе, ве" и за своЌе комшиЌе.
  ДевоЌка Ќе до изнемоглости радила, а Ќела Ќе само баЌат хлеб и кисело млеко. Власник Ќу Ќе позвао да остане, али Ќе Герда лагала рекавши да иде на ходочаш"е. Нерадо ЌоЌ планинска песница даде неку рупу костриЌет, али ти бар ниси гола. И ниЌе бацио ни парче хлеба на пут.
  Иако се девоЌка набиЌала жу евима на рукама.
  Герда Ќе морала да оде празног стомака. А у планинама су села ретка, а сами Алпи су велики, на врховима планина, чак и лети има снега. ДевоЌка Ќе од глади цепала траву, детелину, гризла Ќелове шишке. За десет дана измршавила Ќе постала Ќедна кожа и кост. Чак ни веверица ниЌе могла да одоли и Ќела Ќе сирову.
  И чак Ќе изгризао кожу.
  Онда сам поново ударио на фарму. Тамо се трудила три дана, а онда Ќе Ќела, а они су ЌоЌ дали мало за пут. Али наЌвише од свега у висоравни Ќе била но"на хладно"а. ДевоЌка Ќе да®у спавала, но"у Ќе газила, босим жу евитим ногама, по оштром каме®у. Понекад су вукови завиЌали, неколико пута Ќе Герда пала у провалиЌу и замало пала, али судбина Ќу Ќе задржала. Иако Ќе приличан страх про"и кроз планине и но"у. И гладан...
  Али она барем зна где да иде.
  Када Ќе Ханибал прешао Алпе у ИталиЌу, половина ®егове воЌске и сви слонови су умрли. А овде прелаз чине мала, па чак и годинама, и одрасла девоЌка.
  Вукови лижу ®ене босоноге, грациозне отиске коЌе су оставила ®ена много патничка стопала.
  Када Ќе Герда ве" била на ивици, стала Ќе на пут другоЌ фарми, и опет храни. Власник се показао  убазниЌи и понудио Ќе девоЌкама капут и ципеле од овчиЌе коже, али Ќе Герда одбила, рекавши да Ќе ве" навикла на каме®е и хладно"у, а босе ноге иду много лакше него утоварене у ципеле. Власник Ќе дао целу торбу хране за пут.
  Имао Ќе савест.
  Наравно, ово Ќе оптере"ивало девоЌку, али ЌоЌ Ќе омогу"ило да оде Ќош неколико неде а без заустав а®а. Планине су се ближиле краЌу, планине су биле све ниже и ниже. И Герда Ќе прешла наЌтежи део пута: врх Алпа.
  А ово Ќе ве" достигну"е.
  Сада Ќе била у ШваЌцарскоЌ, где Ќе мало мекше, а салаши су чеш"и. Прелазак Ќе очврснуо Герду, а она се ниЌе прехладила у планини, а ниЌе се чак ни прехладила. Да Богови не воле слабе духом, ве" награђуЌу Ќаке.
  Да, и вукови су само лизали босе отиске стопала девоЌке, али се нису усудили да насрну.
  Герда Ќе ходала и ходала, заустав ала се на фармама, радила, понекад певала. ЛутаЌу"и живот ЌоЌ Ќе приЌатан и познат. Дани су почели да иду брже и теже. Судбина Ќе до сада штитила девоЌку од злих  уди, разбоЌника и силовате а. Ипак, Герда више ниЌе тако мала и могла би да привуче силовате е. Али до сада Ќе све испало.
  Више силе су се побринуле за ®у...
  Овде Ќе девоЌка прошла и ШваЌцарску, ушавши у Баварску. Лето Ќе ве" прошло врх главе, али Ќе на равници и но"у Ќош веома топло. А путеви нису тако каменити. Хода®е Ќе било задово ство. Села су наилазила често, а са храном ниЌе било проблема. Герда, коЌа Ќе радила на пола радног времена, уштедела Ќе нешто новца за себе и променила своЌу ха ину за елегантниЌу и нову. Али више Ќе волела да хода боса, поготово Ќер Ќе ђон постао тврђи од чизма.
  А стопала се скоро не смрзаваЌу ни но"у и после кише.
  Али време Ќе пролазило. ДевоЌка се преселила на север. Лето Ќе прошло и Ќесен Ќе дошла. Пале су хладне кише, а Герда се нашла на северу Немачке. П ескала Ќе босим ногама кроз ледене локве, осе"аЌу"и благу хладно"у. Али Герда Ќе ве" толико позната да Ќе одлучила да не набави ципеле, ограничаваЌу"и се само на Ќедан вунени шал. Опет Ќе више волела да прено"и, само да®у, и да гази но"у.
  Штавише, током дана Ќе топлиЌе спавати и не"ете се смрзнути у покрету.
  Тако Ќе прошла прилично густо насе ени север Немачке и отишла на море.
  Олупила Ќе босом ногом у воду....
  Копном се нема куда да е, а море ниЌе реално ни препливати. Релативно близу Ќе била родна Данска. ДевоЌка Ќе изненада пожелела да се врати у своЌ родни Копенхаген. Можда Ќе ®ена бака Ќош увек жива. Штавише, ниЌе Ќасно како да е.
  Али Герда Ќе села на каменчи" поред мора и, након што Ќе размислила, одбила Ќе помисао да се врати. Ако нема другог излаза, онда би требало да нађете брод коЌи иде на север, да стигнете до леда и затим да се кре"ете на Северни пол. єер, наЌвероватниЌе, тамо се налази замак снежне кра ице.
  Хладно"а, нарочито но"у, гризе девоЌку, али не може да ЌоЌ сломи во у.
  Па, ако треба, она "е на"и такав брод, али за сада до луке.
  
  єУНГ НА АМАЗОНСКОМ БРОДУ
  Едмонд Д'Артагнан Ќе сада колиба на амазонском пиратском броду. Цела посада се састоЌи само од лепих девоЌака. Све су у кратким сук®ама и морнарским оделима. Ово су пругасте и ковр¤аве. А ®ихов вођа Ќе кра ица пирата: Шарлота де Конде.
  И она Ќе боса, али ЌоЌ глеж®еве красе златне змиЌске наруквице са смарагдним очима. А на зглобовима су наруквице са диЌамантима. Веома лепа кра ица, миши"ава, снажна.
  Едмонд Ќе само дечак. У кратким панталонама и са голим, препланулим, миши"авим торзом, вуче конопац. ЗамотаЌте га Ќаче. Да, ово Ќе веома агресиван дечак. Ослонио се босим ногама на Ќарбол и увиЌа.
  ДевоЌке се виЌу око ®ега. ДвоЌица вуку Ќедро, ®ихове голе, миши"аве, преплануле ноге су напете.
  Едмонд д'Артагнан Ќе певао:
  Пиратима ниЌе потребна наука
  И Ќасно Ќе зашто...
  Имамо ноге и руке
  А глава нам Ќе бескорисна!
  Има хи аду и пет стотина девоЌака на бригантини. И чак су мало скучени. Сама бригантина Ќе веома лепа и осликана. єедра су направ ена од шарених дезена и фине свиле.
  Едмонд Ќе мазио Ќедро своЌом дЌечЌом ногом и шкак иво се насмеЌао. А девоЌке миришу на скупе парфеме, као да раде чуда у накиту.
  Неки од ®их носе и накит и украсе. Сви су препланули, а ве"ина Ќе плавуша. Има много црвенокосих ... Дивне лепотице.
  Дечак Ќе поправио Ќедро и подигао се више. єарбол се загреЌао и приЌатно опекао дечакове голе, прека ене ноге.
  Едмонд изненада угледа Ќедра у да ини и зазвижди. Било Ќе тако сЌаЌно. Планирана Ќе авантура.
  А млади колиба заповеди:
  - Видим галиЌу испред!
  ДевоЌке су почеле да се буне и почеле су да се кре"у. Сада су имали плен.
  Истина, на бригантини има само дванаест пушака. Галион Ќе импресивне величине.
  Непосредно пре тога, девоЌке су очистиле нос своЌе бригантине од израслина. И ходао Ќе веома брзо. Да би убрзала своЌе крета®е, Шарлот де Конде Ќе наручила додатно Ќедро. И брзина бригантине Ќе значаЌно порасла.
  Галлион ниЌе променио курс. Види се да им се гусарски брод учинио малим. Заиста, само су топови на броду имали четрдесет осам, не рачунаЌу"и крму и прамац. Да, ве"ег су калибра.
  Помо"ник капетана и кра а пирата Емануел Ќе са забринутош"у приметио:
  "Можда би нас потопили!"
  Шарлот удари босом ногом по палуби и одлучно рече:
  - Не! Не можете нас тако лако удавити!
  Едмонд Ќе викнуо са гор®е палубе:
  - У боЌ! ДевоЌке смело у борбу!
  Емануела Ќе  утито зарежала:
  - Вау, ти мали ђаволе! ХаЌдемо доле!
  Спретан као маЌмун, дечак Ќе скочио. Његове голе, ружичасте потпетице су б еснуле.
  Шарлот Ќе намигнувши упитала:
  - Желиш ли свађу бебо?
  Едмунд Ќе зарежао у одговору:
  - Стварно желим да!
  Црвенокоса Емануела Ќе неочекивано подржала дечака:
  - ОваЌ галион Ќе напу®ен товаром, ето како се тешко кре"е! Без великог плена!
  Шарлот се сложила.
  - Проклизнимо по крми, имамо уски прамац, и укрцаЌмо неприЌате а!
  Едмонд, скочивши, запева:
  - Сам ђаво ниЌе твоЌ брат -
  Исеците неприЌате е пирате!
  Шарлот Ќе, удараЌу"и голом петом по храсту крме, поручила:
  - Прати Ќедра колибе!
  Бригантина се приближила. Галион Ќе покушао да се окрене. Али кретао се веома тешко. Бригантина се померила у тренутку пуца®а из пушака и скоро да ниЌе оште"ена. Истина, Ќедан хитац Ќе погодио прамац, а други Ќе оборио Ќедро.
  Али то скоро да ниЌе утицало на брзину. ДевоЌке су одмах повукле Ќош папира и поЌачале темпо.
  Шарлот Ќе уз смех приметила:
  Ми смо ратници светлости!
  И намигнула приЌате има...
  Емануела Ќе одговорила:
  - ТачниЌе подземни свет!
  ДевоЌке су унапред припремиле куке. Успели су да стигну испред галиЌе у покушаЌу да преокрену на другу страну. Пушке се пуне прилично споро, али рафал на бригантину из непосредне близине био би фаталан. Али девоЌка Гертруда Ќе успела да пуца из пишто а, и сломила Ќе крмено кормило галиЌа, због чега Ќе успорио и затресао се. Овде су девоЌке окренуле папирна Ќедра под другим углом, како не би дозволиле да се сувише оштро сударе. И бригантина Ќе пристаЌала глатко. Куке су биле чврсто причврш"ене и залем ене леп ивим у ем.
  Гусарски ратници напали у лавини. Њихове голе округле потпетице б еснуле. А на броду галиона, ратници у бронзаним оклопима борили су се против ®их.
  Било их Ќе двоструко више, али су у спретности били очигледно инфериорни од прелепих Амазонки.
  Сама Шарлот Ќе предводила напад, водила ветре®ачу са две саб е и оборила главу неприЌате ском легионару. Брадата глава се откотр а.
  Де Конде, кра ица пирата померила Ќе голу пету на противникову браду и цвркутала:
  - За гусарску сре"у!
  Борио се и дечак Едмонд. Они су мали, али окретни. И тако саб ама сече противнике.
  Овде се друга глава откотр а, остав аЌу"и крв на палуби. Шпанци (да, то Ќе као Шпанци - тамноцрвени, брадати, у оклопу и високим чизмама упркос вру"ини!) очаЌнички се опиру.
  Едмунд Ќе спретним бочним маневром одсекао Ќош Ќедну главу и цвркутао:
  - За Атос!
  И опет босом петом ударио неприЌате а у браду. И ударац Ќе био добар, вилица Ќе полетела.
  Дечак Ќе заурлао:
  - За Портоса!
  Имао Ќе веома борбени дух, као к уча®е воде у чаЌнику.
  Емануела се посекла и померила голо колено на стомак. Тако Ќе крв шикнула из неприЌате ских уста.
  ДевоЌка Ќе гукала:
  - За братство гусара!
  И опет, како "е га узети и посе"и мачевима, као из преокрета ...
  Шарлот Ќе саб ама прошла поред лептира и цвркутала:
  Правим нови заокрет
  єа сам анђео, пилот Антихриста!
  И како "е голу пету до душмана померити у самом даху.
  Едмонд се саплео. И велики шпански каплар, док лети преко палубе и ту се дави.
  Дечак Ќе узео и запевао:
  - Штета што нико не зна
  А ми ни сами не знамо...
  Колико нам злата треба
  Колико новца хо"емо!
  А Едмонд Ќе посекао Ќош Ќедног противника. Гусарске девоЌке су се попеле у боЌ, и све секле као купус. Имали су страст и колосалну же у да победе.
  Емануела Ќе хаковала, ®ене две саб е су блистале као лопатице пропелера. И изгледала Ќе изузетно борбена и агресивна девоЌка.
  А гола, округла пета нашла Ќе Ќош Ќедну браду шпанског официра. ОнаЌ од разорног ударца, док лети, ломе"и дрво у мору.
  Емануела Ќе певала:
  - П ачкамо каравеле,
  П ачкамо галиЌе...
  Нисмо позвани на одговорност -
  Баш ме брига за све законе!
  А девоЌка паде на леђа, и удари ногама другог крупног официра, и он одлете преко палубе у тешком оклопу. И заронио у слану, морску воду.
  Емануела Ќе гукала:
  - Па из шрафа!
  Шарлот Ќу Ќе подржала:
  - Опет грм авина
  Влада"е кости!
  А девоЌка "е скочити и ударити неприЌате а голом петом у груди. Кираса му Ќе пукла од снажног гура®а, а крв му Ќе шикнула из уста као фонтана.
  Шарлот де Конде Ќе певала:
  - ДуваЌ, дуваЌ, Ќош, дуваЌ,
  Ќош Ќедан ударац и сад...
  Имам дар у биткама,
  Уби"у те наказо!
  А девоЌка опет мачевима сече. Опет лете одсечене главе.
  Шарлот Ќе заурлала од одушев е®а:
  - Наша црна застава Ќе изнад свега!
  Неки Шпанци, видевши да се туку са гусарским девоЌкама, безнадежно су пали на колена и молили за милост.
  ДевоЌке су их прво натерале да им  убе босе, исклесане ноге, а затим их бациле у море.
  Шарлот де Конде Ќе пискала:
  - За велики успех!
  И опет како голу пету гура право у нос противника. И зг®ечити га тако да му се поЌави рупа на поти ку. И одатле се излио извор крви.
  Али све Ќе готово.
  Пирати су победили, а послед®и шпански воЌници су пали на колена, моле"и за милост.
  Шарлот де Конде рече са осмехом:
  - ХаЌде да их претерамо, и рибе мораЌу да Ќеду! А онда "емо претражити складишта и кабине.
  ДевоЌке су радо испоштовале наређе®е. Мушкарцима су дозво авали само да  убе своЌе голе табане пре него што умру, што Ќе девоЌкама веома приЌатно. И бацио их у море.
  Едмонд, филозофски Ќе приметио:
  - Коме пите и крофне,
  А ко модрице и кврге!
  Након тога, девоЌке су се кретале кроз кабине у потрази за пленом.
  У капетановоЌ кабини затекли су племениту госпођу од око тридесет пет година и девоЌку од петнаест година. Били су у скупим ха инама и ципелама са украсима.
  Шарлот Ќе са осмехом приметила:
  - Можеш узети откуп. Или више волите пет у?
  Сенора одговори са уздахом:
  - СмилуЌ се своЌоЌ к"ери!
  Кра ица пирата климну главом.
  - Могу да Ќе одведем у своЌ тим! Ако она пристане да се придружи, онда молим!
  ДевоЌка Ќе пискала:
  - Постати гусар?
  Шарлот де Конде климну главом.
  - Колико желите! Рансом има превише галаме. Прода"емо те бо е на плантажу ше"ерне трске!
  ДевоЌка Ќе цикнула у одговор:
  - ПристаЌем да постанем филибустер!
  Емануел Ќе приметио:
  - Превише Ќе нежна, а нама "е то бити само оптере"е®е. Можда Ќе бо е само претерати!
  Едмонд Ќе са осмехом приметио:
  - НиЌе добро убиЌати жене!
  Емануел Ќе логично приметио:
  - НиЌе добро убиЌати и мушкарце! Они су Ќош увек жива би"а! И имаЌу децу!
  Мускетар климну главом.
  - Да то Ќе тачно! Деца плачу за татом. И нисам мислио колико Ќе одвратно убиЌати!
  Емануела Ќе приметила уз кикот:
  - Али мораш!
  Мускетар Ќе гугутао:
  - Волим те животе! И надам се да Ќе обострано!
  Шарлот де Конде климну главом.
  - Водимо вас у наш тим! Шта да радимо са стариЌим?
  Млада жена Ќе предложила:
  - Можеш узети велику откупнину за мене! Ово Ќе тачно!
  Кра ица пирата Ќе рекла:
  - Много буке око ове откупнине. Предлажем следе"е... Прода"емо Ќе на аукциЌи робова. Можда "е завршити на плантажама, и то као ку"на слушки®а, што "е ЌоЌ бити много лакше!
  Сенора Ќе промрм ала:
  - ИмаЌ милости...
  Шарлот Ќе одлучно рекла:
  - Узми им све вредно!
  Гусари су са девоЌке и жене скинули сав накит, и поцепали ципеле, а затим и сву скупоцену оде"у. НаЌмлађи Ќе добио кратку сук®у и морнарско одело. И стариЌа бела капу ача, одлази боса и гологлава.
  НаЌмлађи су се придружили Амазонкама. Одмах Ќе била приморана да тренира и ограђуЌе се са лепотицама. Али то ниЌе било дово но... Почели су да Ќе штипаЌу ако се ниЌе кретала дово но брзо.
  А онда су се Амазонке уселиле у складиште и кроз разне "ошкове. И одмах су вриснули од одушев е®а: наишли су на бурад пуна злата, и Ќош много тога. Посебно перца и кафа.
  Ратници су одЌедном запевали п ескаЌу"и рукама:
  - Ми смо ратници супер класе,
  Све "емо уништити...
  Удари у тамбуру -
  Живети бесно!
  Ратници и, у ствари, колосална категориЌа лепоте. А ®ихове босе ноге само б ескаЌу. И миши"ави су и препланули.
  Благо на галиону Ќе колосално. Али ево аларма. ПоЌавио се и крузер за прат®у. Мо"ан боЌни брод са стотину пушака. Очигледно Ќе био одређен да чува галиЌу пуну злата.
  Огроман крузер се прикрадао девоЌкама.
  Шарлот се нацери и нареди:
  - Подигните сва Ќедра - идите на укрцава®е!
  Емануел се сложио:
  - Немамо другог избора!
  Едмонд Ќе из свег гласа узвикнуо:
  - Направ ен од челичне екипе девоЌака,
  Иде у гомили на укрцаЌ!
  ДевоЌке су, оставивши неколико лепотица на галиЌи зароб ене и пуне плена, заузеле положаЌе на бригантини.
  Сада Ќе спас био само у брзини. Крстарица са сто топова ниЌе шала. Може их удавити као мачи"е. Бригантина са дванаест пушака против ®ега Ќе као влат траве.
  ПостоЌао Ќе ризик да она буде потоп ена пре него што отплови до мо"не крстарице, чиЌе су пушке биле способне да испуцаЌу метке од пет фунти, и то прилично далеко.
  А поред стотину топова на боковима, оваЌ првокласни боЌни крсташ има и крмене и прамчане топове.
  Тада Ќе дечаку Едмонду пролетела мисао:
  - ДаЌмо знак да се предамо!
  Емануела Ќе презриво фркнула.
  - Понизити пре овога?
  єунг Ќе логично приметио:
  - Имамо рупу у носу, а оваЌ брод Ќе маневарскиЌи од тешко натовареног галиона. Би"емо тривиЌално потоп ени. И тако дижемо белу заставу, а они "е до"и да испоруче наградни тим. И ми "емо их узети на брод.
  Шарлот де Конде се сложила, удараЌу"и босом ногом:
  - єел тако! И Ќа веруЌем да Ќош Ќедном не вреди ризиковати и бо е Ќе поди"и белу заставу!
  Емануела Ќе презриво фркнула.
  - Показати кукавичлук?
  Шарлот де Конде Ќе логично приговорила:
  - ТачниЌе, примените трик!
  Црвенокоса Емануела се нацерила и климнула ватреном главом:
  - Применити трик? Шта се слажем!
  И тако Ќе Едмонд повукао бело платно. Бригантина Ќе мала, крстарица Ќе дванаестострука, па и више. И има посаду од хи аду  уди. Против сто и по Амазонки. Само Ќедна боса девоЌка вреди десет неспретних Шпанаца у борби. Дакле, лепотице имаЌу шансу.
  Шарлот Ќе пало на памет шта ако испустимо галиЌу и искористимо брзину и маневарску способност бригантине да побегнемо од дива? Свакако имаЌу шансу. Штавише, на боЌноЌ крстарици прве класе има превише неприЌате а. И не можете без губитака.
  Али за то су девоЌке, да се храбро боре и побеђуЌу.
  Шарлот де Конде Ќе своЌим мачем направила осмицу и зацвилила:
  - Би"емо спремни да победимо, а ако морамо да гинемо!
  Крстарица амбасадор из да ине Ќезгра. То Ќе срушило Ќедро са бригантине. Емануела Ќе звиждала. Знали су да пуцаЌу на крузеру, а сада су девоЌке могле да се покваре. Изгубили су прилику да приђу броду како би га напали.
  Али рачуница на похлепу Шпанаца Ќе прорадила. И ®ихова крстарица, виде"и подигнуту белу заставу, крену ка бригантини. У ствари, пирати су можда раниЌе заробили благо, а зашто не би профитирали од ®их? Било би лепо.
  Крстарица Ќе кренула ка бригантини. Едмонд Ќе кроз смех певао:
  - Кра  да узме новац,
  Драго ми Ќе да се обучем у крпе!
  Емануела Ќе приметила,  утито лупкаЌу"и босом, препланулом ногом:
  - А чему ово? ТривиЌалне глупости!
  Дечак Ќе приметио:
  - Песма нам помаже да градимо и живимо!
  Црвенокоси климну главом у знак слага®а и запева:
  - Забавно Ќе шетати по пространствима уз песму,
  Кроз пространства, кроз пространства!
  И наравно бо е Ќе ту"и паЌсером,
  Бо и паЌсер, бо и паЌсер!
  Едмонд, показуЌу"и зубе, подиже:
  - єедан нападач, два нападача
  Он се  у а...
  єедан нападач, два нападача -
  Он лаже!
  Шарлот, та гусарска кра ица Ќе додала, удараЌу"и босим ногама:
  - єедна табла, две табле,
  Ковчег Ќе у изради...
  Емануела га Ќе подигла, скочивши:
  - єедна лопатица, две лопатице,
  Рупа копа!
  И све гусарске девоЌке су углас певале:
  - Забавно Ќе шетати по пространствима уз песму,
  Кроз просторе, кроз просторе...
  И наравно, бо е Ќе победити неприЌате е паЌсером,
  Бо и паЌсер, бо и паЌсер!
  И сада се крстарица приближила бригантини. Од ®ега су почеле да се бацаЌу куке. Да се чврш"е веже.
  И ратници у бакарним и бронзаним оклопима почели су да се спуштаЌу на палубу бригантине. Нагазио Ќе тешке чизме од кованог гвожђа. Иако су Шпанци и плен били добро обучени, они носе неприЌатан смрад.
  Шарлот Ќе заповедала, намигуЌу"и приЌате има:
  - Борити се!
  А девоЌке су напале неприЌате а са свом жестином гладних пантера. Див ем махнитом посекли неприЌате а.
  Емануела Ќе своЌим мачевима трчала ветре®ачу, посекла пар шпанских глава и зацвилила:
  - За пирате на месецу!
  Едмонде, оваЌ дечак, сече"и неприЌате е, зацвилио Ќе:
  - За Д'Артагнана!
  А дечак Ќе див им бесом посекао малог леопарда - шпанских легионара.
  Шарлот помери голу пету на браду шпанског генерала и загугута:
  - За нашу победу!
  Ударац Ќе Шпанцу сломио вилицу.
  Шарлот де Конде Ќе вриснула:
  - За нашу мо"ну песницу!
  И ухвати"е и помери"е душмана шакама у браду. И опет "е кост узети и сломити се.
  Емануела Ќе цвркутала, откриваЌу"и своЌе бисерне зубе:
  - Људи умиру за метал!
  И голом петом померила Ќе неприЌате а у следе"у вилицу. И разбио га свом снагом.
  Едмонд Ќе приметио, након што Ќе одржао приЌем лептира и пресекао противнике, намигуЌу"и девоЌкама:
  - єош Ќе бо е када побеђуЌу!
  ДевоЌке су напредовале према неприЌате у, кре"у"и се див им притиском и махнитош"у. У ®има Ќе било толико беса и агресивности да су ®ихова препланула тела буквално блистала од зноЌа. И изгледале су миши"аве девоЌке са та®ирима од штампе као чоколадице као намазане путером.
  Едмонд Ќе зацвилио, сасе"и другог противника:
  - Какао и кафа! Замени"е вас спорт и професионалци!
  ДевоЌка са миши"има тигрице посекла Ќе другог неприЌате а и гугутала:
  - Крали смо луди!
  И голом петом помери"е неприЌате а у оку. Узео га Ќе и лоба®а Ќе напукла. И мозак Ќе излетео.
  Емануела Ќе такође завитлала своЌе мачеве и три главе су пале одЌедном. Ратник Ќе цвркутао:
  - За велике победе!
  А ®ена гола, округла пета девоЌке Ќе као ударац у слепоочницу генерала. ТаЌ "е се срушити и Ќош три борца "е п уснути са стране у воду.
  Шарлот се такође бори са великом горчином. И сече неприЌате е као чеки".
  Кра ица пирата приређуЌе приЌем за обожаваоце. Одсеца противнике и пева, оголивши крупне зубе:
  - Људи су се дивили кра ици,
  Сви момци у дворишту су се за убили!
  И Шарлот опет као да сече противнике. И исе"и неколико противника у Ќедном потезу.
  Емануела га Ќе узела и запевала:
  - єа сам разредница - супер!
  И поново Ќе замахнула мачевима, преполовивши противнике. А ®ени мачеви су врхунски пилоти бриЌача.
  ДевоЌке нападаЌу и секу. Много су бржи од Шпанаца. Многе лепотице су скинуле прслуке и боре се голих груди. И тако то важи за девоЌке. И показуЌу се - изванредни лопови.
  Шарлота Ќе секла техником Коловрата и урлала, босом ногом бацаЌу"и одсечене главе у море:
  - Имам девоЌку из супер класе!
  Емануела, секу"и противнике мачевима коЌи су оштриЌи од бритве, додала Ќе:
  - єа сам хипер!
  И такође босом, исклесаном ногом, бацила Ќе главе у воду. єедна од глава са шлемовима оборила Ќе неприЌате ског воЌника. Срушио се и удавио. Зато не водите девоЌке да се покажу.
  Шарлот Ќе уз смех приметила:
  - єа сам наЌвиша класа!
  Едмонд Ќе поново бесан.
  А дечак сече као хак, сече главе противницима. И доста ®их Ќе узело и остало без главица купуса.
  Д'Артагнан млађи Ќе певао:
  Али зашто,
  Немогу"е Ќе живети у уму!
  Али зашто,
  Не можете веровати никоме!
  Али зашто! Али зашто!
  Емануел сече противнике див им притиском и брзо се помера са Ќедне стране на другу. Главе оборених Шпанаца су се котр але и девоЌке су их босим ногама повра"але. А ратници су певали, са одушев е®ем тигрице да виде Ќаг®е:
  - Конац Ќе прекинут
  Прети нам зла смрт...
  А да би живео -
  ХероЌ мора да умре!
  Емануела Ќе приметила, подигавши Ќош Ќедну главу голим ђоном и оборивши неприЌате а:
  - Али зашто,
  Да  убав цвета...
  Треба да пролиЌемо нечиЌу крв!
  Али зашто!
  Ратница се закикота, показуЌу"и своЌе бисерне зубе. Такве лепотице се боре овде.
  Емануела Ќе приметила док Ќе секла противнике попут брусног папира:
  - Величина планете "е бити са нама!
  И опет води млин са мачевима. Она Ќе очаЌна лепотица.
  Шарлот де Конде Ќе забележила како сече неприЌате е и одсеца главе голом фудбалском петом:
  - Све "е бити у реду!
  Све "е бити у реду!
  єа то знам! И убиЌам!
  И опет голим прстима баца убилачки дар смрти. И веома Ќе кул.
  Шарлот, ова кра ица пирата га Ќе узела и гугутала:
  - За моЌу ота¤бину,
  ХаЌде да убиЌемо копилад!
  А девоЌка Ќе голим ножним прстима бацила оштар бодеж, коЌи Ќе неколико шпанских воЌника одсекао главе.
  И поред броЌчане надмо"и тима крсташа, девоЌке су савладале. Тако су окретни, окретни и храбри. Осе"аЌу огромну мо".
  Емануела, сецкаЌу"и неприЌате а као купус, узе га и пева:
  - Огромна пространства простора,
  Не"еш се уморити од  убави...
  Да скупимо шуме и планине у шаку,
  Откако Ќе сам Сварог ускрснуо!
  И опет девоЌка, као да мачевима сече млин, и посече много душмана, у борбеноЌ страсти.
  Едмонд Ќе певао са одушев е®ем, сламаЌу"и противнике;
  -Реч "кукавица" Ќе непозната у Гаско®и.
  -Не знам шта Ќе мач ако грешиш -Ми Гасконци имамо наЌбо и укус на свету -Не волимо ништа осим славе.
  
  Дрско лице, посебно да постане - Ево гасконског изгледа без мане. ВеруЌте, господине, не"ете морати дуго да чекате. Париз "е ипак препознати Д'Арта®ана!
  
  Без славе не могу да живим у Паризу, Цео моЌ живот Ќе прошао, време Ќе да се побринем за судбину. - Па колико имаш година, дете моЌе? - О, много, господине, много - око дванаест година! неприЌате : -єе ли ти рука чврста? - ово Ќе права одлика чувеног гасконског лепка, И Ќа сам био исто толико храбар када Ќе Париз препознао Емануела у лепоти.
  
  БургундиЌа, НормандиЌа, Шампа®ац или Прованса, И ватра Ќе у вашим венама, Али сре"а, богами, ниЌе на вама Све док Ќе Гаско®а на свету!
  Док Ќе у белом свету...
  Док Ќе на белом светлу...
  Докле год има Гаско®е на свету!
  Па посекоше ове гадове и засуше путеве лешевима. И цела палуба Ќе била у крви. Босе ноге девоЌака биле су тако грациозне и изазивале су узбуђе®е и осе"аЌ радости када их погледате.
  Едмонд Ќе певао са одушев е®ем:
  - Боси, само боси,
  Под Ќулском грм авином и под шумом сурфа...
  Бос, само бос
  Дозво ено нам Ќе да се играмо са вама!
  Емануела Ќе агресивно истакла, сече"и противнике и праве"и Ќош Ќедан млин своЌим мачевима:
  - Дечаци мораЌу да трпе батине и да се навикаваЌу на суровост од дети®ства!
  И ратник поново помери голу пету неприЌате а на браду. И срушио се, срушивши Ќош пет шпанских воЌника у море.
  Шарлот де Конде Ќе приметила:
  Ђаво Ќе овде, ђаво Ќе тамо
  Живот Ќе потпуна лаж!
  И намигнула своЌим несре"ним партнерима. И посекли су душмана колосалном горчином. И тада им нико не може одо ети.
  Едмонд Ќе приметио док Ќе посекао другог противника:
  - Деда Мраз са метлом,
  Деда Мраз Ќе кул!
  А дечак Ќе поново извео технику ветре®аче са мачевима, са коЌих су падале оборене главе. Иначе, то су били мачеви слични саб ама. И могу се назвати и саб ама и мачевима.
  Едмонд Ќе такође забио голу пету у браду неприЌате а и сломио му вилицу, приморавши га да се сруши.
  При чему Ќе певао са бесом;
  Шта  уди кажу
  ниЌе нас брига...
  Не иди на карате -
  Постало Ќе непристоЌно!
  Дечак Ќе наставио да активно сече, машу"и са оба мача одЌедном. И узимаЌу"и Ќедну главу за другом.
  Емануела Ќе приметила, замахуЌу"и мачевима као вилин ко®иц, машу"и крилима и цврку"у"и:
  - Руби, али немоЌ се посе"и!
  Едмонд се спремно сложио са овим, истреб уЌу"и противнике:
  Ако си пиЌан, немоЌ да те ухвате!
  А дечак "е окретати грамофон и голом петом ударити официра у браду. Он "е, као вре"а, узети и срушити се.
  Едмонд Ќе рекао са агресиЌом у гласу:
  - Пиво и кавиЌар, пи"е до Ќутра!
  И дечак се смеЌе, задово ан своЌом шалом. У ствари, можете ре"и да Ќе дете - супер! И трчи, и скаче, и маше песницама. А ако помери голу пету у нос, онда нико не може да одоли. Би"е тотални нокаут.
  Едмонд, пак, делуЌе са наЌве"ом снагом и безграничном агресивнош"у. Луди дечко - не говори ништа!
  Емануела, сече"и насилне борце Касти ског царства, гугутала Ќе, показуЌу"и зубе:
  - Али не"у, не"у рачуном! И хо"у то за  убав, за  убав!
  Шарлот де Конде, сецираЌу"и противнике и зг®ечивши их у колач, урлала Ќе, пуштаЌу"и му®е из ноздрва:
  - Слобода, слобода! ДаЌ ми слободу! Одлете"у као птица!
  Борилачка девоЌка - не говори ништа! Има див у и необуздану страст. И борбени положаЌ.
  Едмонд Ќе сасвим логично приметио, сасе"и следе"е ривале, тачниЌе несре"ног воЌника:
  - Бог не"е дати, осим наравно да сами не погрешимо!
  Шарлот де Конде Ќе узела и скочила. Прешла Ќе босом ногом преко глава шпанских воЌника. Убацила их Ќе у потпуни нокаут и загугутала, показуЌу"и зубе:
  - Ореол бесмртности - садистички рок,
  Орао обрачуна - за садаш®и мандат!
  Ратник се осе"ао веома борбено и проклето напумпан и наоружан.
  А ако се поново помери, онда "е га маса противника узети са своЌих копита и срушити се. И то сасвим добро пристаЌе Шарлоти.
  Едмонд, ударивши по неприЌате у, баци бодеж голим прстима и загугута:
  - Рагинг Еагле -
  Сломити лава...
  Раширена крила -
  єезиви Сатана!
  А дечак "е га опет узети и посе"и мачевима. И сруши"е много неприЌате ских глава одЌедном.
  Борбени дечак Ќе син ЧарлиЌа Д'Арта®ана. Његова борбеност Ќе невероватна. А борбена природа Ќе сЌаЌна....
  Ве"ина шпанских воЌника Ќе ве" убиЌена. И наравно, ово Ќе велики плус.
  Неки од ®их, ве" видевши да се Амазонке не могу зауставити, падаЌу на колена, или чак потпуно падаЌу на лице. И  убе табане босих ногу девоЌака. И то Ќе апсолутно сЌаЌно. У ствари, такве ратнике ништа не може зауставити и победити.
  Емануела, сече"и противнике, заурла:
  - И не"е престати
  И не ме®аЌ ноге...
  Наша лица сиЌаЌу
  СЌаЌне чизме!
  И опет девоЌка проводи веома пристоЌан млин са мачевима. И одсеците главе као купус. И понаша се краЌ®е агресивно, тфу, докле год можете да понав ате досадни израз - краЌ®е агресивно!
  Можда примените нешто ново - на пример, бескраЌно агресивно!
  И онда "е уопште бити - Ку!
  Шарлот де Конде Ќе намигнула:
  - Не узимаЌу нам и метак и баЌонет!
  А ®ена гола, округла пета Ќе као чеки" у рогатоЌ кациги шпанског адмирала. Лете"е наопачке и нокаутирати неколико оклопних бораца због чега "е пасти у воду. И подигао се након ®иховог пада узаврели ураган.
  Ратник Ќе уз смех приметио:
  - Не став аЌу их два пута у ковчег, Фирер "е бити капут!
  Емануел Ќе питао:
  - А ко Ќе Фирер?
  Шарлот де Конде се закикота и одговори:
  - То Ќе немачки вођа!
  Црвенокоси ђаво уз церека®е поново упита:
  - Можда мислите на Барбаросу?
  Кра ица пирата са осмехом ко®а рече:
  - Не, мислим на пса Барбоса!
  Едмонд Ќе, посечу"и оклоп ене ратнике, приметио:
  - Мрзим насилнике! Све псе бих обесио одЌедном!
  Емануела Ќе хировито узвратила, показуЌу"и зубе:
  - Пси нису ништа криви!
  И опет "е, као гола пета, померити душмана с браде. ПриЌем баналан, али ефикасан. А ако и Ќесте, би"е веома глупо.
  Шарлот Ќе приметила да ЌоЌ се поплочани трбуш®аци савиЌаЌу.
  А она Ќе узела и певала, намигуЌу"и, а очи су ЌоЌ трепериле као светла на семафору.
  Де Конде Ќе промрм ао:
  - Све "емо узети и поклати!
  Едмонд Ќе певао из свег гласа, показуЌу"и зубе:
  - Уби"у те! Ускоро "у вас све исе"и!
  Емануела, сече"и противнике, зацвилила Ќе:
  - Ускоро "у вас све посЌе"и!
  Друга девоЌка "е то узети и брб ати:
  - Уби"у те!
  Шарлот Ќе агресивно истакла, секу"и своЌе противнике као косом:
  - єа "у се"и, би"у, ионако не"еш живети!
  Рат Ќе, како кажу, опасан пут, за ®ега знаЌу сви коЌи су на ®ега крочили. Не можете иза"и из тога, не можете скочити - Отело Ќе славно задавио девоЌку!
  А онда девоЌке, када се укрцаЌу на крузер, покажу забавни ред извође®а.
  Шарлот Ќе са осмехом приметила:
  Овако убиЌамо!
  Емануел Ќе приметио:
  - Али част шаховске круне на мапи -
  Не можете побе"и од пораза!
  А девоЌка Ќе голим прстима бацила гранату дома"е радиности. И растргао много неприЌате а.
  А сада Ќе погинуло девет десетина воЌника крстарице. А преживели ратници падаЌу на лице, а девоЌке им босе ноге забиЌаЌу у лице. ТераЌу те да лижеш пете и  убиш се. И притом постав аЌу пита®а: колико капи има у мору, колико Ќе звезда на небу, колико длака има циганка у глави.
  Ако им одговор девоЌака не одговара, оне, без непотребних церемониЌа, боду зароб енике мачевима као пауци са иглама. И баци их у море.
  Емануела Ќе голим прстима ухватила генералов нос и снажно га стиснула. Онда Ќе рекла:
  - Ко Ќе син твог оца, а не брат?
  Генерал Ќе промрм ао:
  - Копиле...
  Емануела се закикота и примети:
  - Одговор Ќе погрешан! Тако да...
  А девоЌка га Ќе узела и ударила у море. Излетео Ќе и бацио се у море. И скоро одмах се удавио у свом оклопу.
  ДевоЌке су се навиЌале и кикотале, показуЌу"и зубе. Очи су им биле сафирне или смарагдне. И намигнули су своЌим партнерима.
  И постепено бацао затворенике у воду. Нису им требали. Откуп Ќе био занемар ив, а г®аважа пуна.
  Едмонд Ќе такође гурнуо свог зароб еника преко палубе и приметио:
  - Живот Ќе често неправедан! Хи аду момака Ќе погинуло и за шта?
  Емануела Ќе уз смех одговорила:
  - Да би очистили место на планети Зем и!
  Дечак мускетар Ќе зацвилио:
  - Чисто, чисто, чисто
  Штета дим®ачара!
  Емануел се сложио са овим:
  - Да, треба и дим®ачар да Ќеде!
  Пошто су докраЌчили послед®е затворенике, девоЌке су послале крстарицу у потоке воде... ТачниЌе, Шарлот Ќе логично приметила:
  - Не треба нам ово чудовиште, можемо ли га потопити?
  Едмонд Ќе са осмехом предложио:
  - Штета Ќе удавити такву лепоту, можда Ќе бо е продати?
  Емануела Ќе енергично потврдила:
  - Можда Ќе бо е да се стварно прода?
  Шарлот се закикота и примети:
  - Можете га продати назад шпанскоЌ круни! Крстарица има пуно пушака! ОнаЌ коЌи Ќе у облику Ќеднорога можете покупити за себе. А остало "емо продати за велике паре.
  А девоЌке су енергично климале главом у знак одобрава®а.
  
  СТАЉИНОВ КЛИК И ПРИСЛЕ"АЊЕ ПОПАДАНТОВА
  Ста ин Ќе, као ђаволски лукав политичар, узео и обавестио Немце да "е Британци извести операциЌу Бак а против Ромела у Египту. И он Ќе Немцима дао дета е и тачан датум операциЌе. Као резултат тога, Роммел Ќе рано предузео акциЌу. И прегруписао трупе у дефанзиву. Да, Хитлер Ќе успео да пребаци пар дивизиЌа из Француске, где Ќе Ќош било мирно.
  Британска офанзива у Египту Ќе на краЌу одбиЌена уз огромне губитке за БританиЌу. А након пораза Британаца, Рузвелт ниЌе пристао на искрцава®е у Мароко, тврде"и да би губици Американаца били превелики, а да Ќе за САД главно да поразе єапан. Неуспех операциЌе Бак а имао Ќе далекосежне последице. НиЌе утицао на операциЌу "Прстен", код Ста инграда, али су савезници ипак на®ушили да су по Ста иновом наређе®у ту информациЌу пренели Немцима. И одлучили су да закоче рат на Западу због такве подлости.
  Ста ин Ќе схватио да Ќе СССР у наЌма®у руку испред Балкана и зато Ќе учинио да БританиЌа изгуби у Египту. Али потценио Ќе могу"ност цуре®а информациЌа и Черчилову освето убивост. КоЌа Ќе заправо после тога почела да саботира други фронт. И успео Ќе да убеди Американце у ово.
  Ток рата на истоку био Ќе приближно исти као у стварноЌ историЌи. Пораз Немаца код Ста инграда, слом фронта и МеЌнштаЌнов контранапад делимично су вратили положаЌе. И дуга пауза на КурскоЌ избочини, када су обе стране гомилале снагу.
  Само овога пута, САД и БританиЌа су ограничиле бомбардова®е териториЌе коЌу контролише Тре"и РаЌх. А ослобађа®е оружЌа било Ќе ве"е него у стварноЌ историЌи. А Немци су успели да испуне планове за производ®у "пантера" и "тигрова", па чак и претерали модернизовану верзиЌу Т-4. Тако су са великом силом приступили борби. Осим тога, Тре"и РаЌх ниЌе пренео додатне дивизиЌе у Африку, и на СицилиЌу, и на Балкан и у Француску.
  А Немци су могли да поставе више пешадиЌе и тенкова, а посебно авиона.
  У лето се у сериЌскоЌ производ®и поЌавио наЌновиЌи МЕ-309, са ве"ом брзином и снажним наоружа®ем: три авионска топа од 30 мм и четири митра еза. А брзина Ќе 740 километара на сат, наспрам 600 за совЌетске ловце. Дакле, снаге су очигледно неЌеднаке.
  Хитлер Ќе неколико пута одлагао операциЌу Цитадела. А у Ќулу сам и то одложио, па сам хтео да тестирам МЕ-309 и наЌновиЌе чудовиште "Маус" на делу. ОваЌ тенк Ќе показао задово аваЌу"е резултате на тестовима, а Хитлер Ќе био нестрп ив да га тестира у борби. Такође погледаЌте Лев тенк, коЌи Ќе развиЌен заЌедно са Пантером и био Ќе сличан ®ему по облику трупа и куполе, али много ве"и са топом ЕЛ 70 калибра 105 мм.
  Због ових Фирерових планова, Цитадела Ќе поново одложена. И 1. августа 1943. Ста ин Ќе, изгубивши стрп е®е, наредио ЦрвеноЌ армиЌи да напредуЌе.
  Главни ударац задат Ќе у правцу Орла. Напредовали су и у правцу Харкова и Белгорода.
  Али нацисти су били спремни за ово. И одвиЌале су се жестоке борбе.
  Посада тенка Герда се борила на Пантеру. Било Ќе то прво ватрено крште®е девоЌака. Али пре тога су имали искуства у тестира®у нове технологиЌе и одликовали су се феноменалном прецизнош"у.
  Хитлер Ќе Ќедва био убеђен да девоЌкама пружи прилику да се покажу у правоЌ борби. И радосно су се трудили да оправдаЌу повере®е.
  Ратници су се борили у Ќедном бикиниЌу и боси. То им Ќе дало посебну драж. И било Ќе Ќедноставно невероватно.
  Герда удари из топа голим прстима, удари тридесетчетворку и повиче:
  - єа сам велика лепотица!
  Шарлот, црвенокоса шармерка, такође Ќе уперила пишто , голим ногама. То им Ќе био заштитни знак - да пуцаЌу ногама. А Пантеров топ забиЌа тридесетчетворку у чело са два километра и испа уЌе петнаест хитаца у минуту. Укратко, одличан тенк за рат са тенковима. И нешто горе у продору и у борби против пешадиЌе.
  Ево отпуштене девоЌке у бикиниЌу. Пробио Ќе совЌетски ауто у чело и заурлао:
  - єа сам Робин Худ!
  Кристина Ќе следе"а ударила. Користила Ќе голу пету, што Ќе, морам ре"и, веома снажан потез. А она Ќе гукала:
  - Свети рат "е бити наша победа!
  А на краЌу Ќе голим ножним прстима ударила и меденоплава Магда.
  И опет погоди тридесет четири, гугу"у"и:
  - Ово Ќе прецизан шут - свима Ќе Ќасно као два пута два!
  Ратници су генерално изгледали као девоЌке на супер нивоу.
  Њихов "пантер" Ќе стаЌао у заседи паж иво камуфлиран и погодио совЌетске тенкове коЌи су напредовали.
  Фердинанди су такође радили. Активно су млатили, а совЌетске пушке нису могле да их пробиЌу у чело.
  Авиони су се борили на небу. МЕ-309 Ќе тек почео да улази у борбене Ќединице. Али два немачка пилота - Албина и Алвина су ве" савладали ову машину и успешно се боре на ®оЌ. Штавише, и оне су лепотице - босе и у бикиниЌу.
  Албина Ќе голим прстима оборила совЌетски ауто и загугутала:
  - За велика достигну"а и смеле одлуке!
  Алвина Ќе, воде"и прецизну ватру, и обараЌу"и противнике, притискаЌу"и голу пету на педалу, зарежала:
  - Нико нас не"е зауставити! Ништа нас не"е победити!
  И обе девоЌке како урлаЌу:
  - Зли вукови "е растргати неприЌате а!
  Да, ни ђаво не може да се носи са таквим девоЌкама. У сваком случаЌу, идеЌа да се девоЌке пусте да се свађаЌу Ќе веома добра.
  Борбе су показале да су немачки тенкови Ќаки и ефикасни у одбрани. И да уз праву тактику ни Фоке-Вулф ниЌе лош. Његово мо"но наоружа®е омогу"авало Ќе обара®е из Ќедне трке, а велика брзина при понира®у да побегне у случаЌу одласка у позадину.
  Дакле, генерално се оправдала немачка опклада на активну одбрану. Борбе су траЌале више од месец дана, а ®ихов исход Ќе био неизвестан. Немци су успели да одбиЌу офанзиву, а Црвена армиЌа Ќе претрпела знатно више губитака, посебно у тенковима.
  Али нацисти су такође били стегнути и нису се усудили да нападну Курск ...
  Борбе су се замрзнуле до зиме. Црвена армиЌа Ќе надокнадила штету и прешла у офанзиву тек 24. децембра. Али нацисти су се до тог тренутка успели припремити и пову"и значаЌне снаге. Орао никада ниЌе ухва"ен, а нацисти су могли да се одупру. Задржао се и Белгород. Нацисти су успели да одбиЌу офанзиву Црвене армиЌе код Ле®инграда. Зима Ќе у целини обележена чи®еницом да су нацисти по први пут успели да обуздаЌу совЌетску офанзиву и да Ќе све одбиЌу.
  НаЌбо и обавештаЌни рад Фрица и теме итиЌа припрема за зиму су овде утицали. Да Немци скоро да нису напредовали у четрдесет тре"оЌ години, и да су успели да сачуваЌу више снага до хладног времена. Плус, издаЌа савезника, коЌи су кочили рат на Западу. И Немци нису претрпели штету од бомбардова®а, и другог фронта.
  Осим тога, тотални рат Ќе уродио плодом. Производ®а оружЌа у четрдесет тре"оЌ години порасла Ќе у Тре"ем РаЌху за два и по пута. До краЌа године Немци су сустигли СССР по броЌу авиона бо ег квалитета, приближно изЌедначених у тенковима и самоходним топовима, такође са квалитативном надмо"и.
  Дакле, сада нису били инфериорни у односу на СССР у технологиЌи. Поред тога, поЌавила се одлична Ќуришна пушка МП-44, коЌоЌ ниЌе било равног. И ово Ќе почело да ме®а ток битака у корист Тре"ег раЌха.
  Истина, на проле"е Ќе СССР добио нове тенкове ИС-2 и Т-34-85, али су Немци у сериЌу лансирали и напредниЌе тенкове Тигер-2 и Пантер-2. Штавише, немачки тенкови су набавили, за разлику од стварне приче, снажниЌе моторе. "Тигар" -2 од 1000 ко®ских снага, и "пантер" -2 од 900, а сада Фриц по наоружа®у и возним перформансама, и фронтални оклоп и техничка поузданост били су на врхунцу.
  Па, немачки млазни авиони су постали озби ан проблем. До лета 1944. у редовима се ве" борило више од хи аду млазних ловаца МЕ-262, коЌи нису имали премца у брзини, у неким врстама маневриса®а, убрза®а, па чак и прежив ава®а.
  Истина, док се оваЌ аутомобил прилично често кварио и сударио. Али пилоти су умирали ређе - захва уЌу"и новим уређаЌима за избацива®е.
  Такође Ќе дошло до еволуциЌе Фоцке-Вулф ТА-152 са шест авионских топова и брзином од 760 километара на сат и бо ом управ ивош"у.
  У СССР-у и да е постоЌе проблеми у авиЌациЌи. Због несташице дуралуминиЌума и престанка испоруке алуминиЌума по лизингу, сериЌе єак-3 и ЛА-7 нису лансиране. А за сада совЌетски пилоти лете застарелим єак-9 и ЛА-5. А млазни авиони и да е не мирише.
  А 22. Ќуна 1944. почела Ќе нова немачка офанзива на подручЌу Курске избочине. Годину дана касниЌе, операциЌа Цитадела Ќе ипак почела. И избила Ќе огромна битка.
  Овог пута Фрицови имаЌу огромну предност у ваздуху. Али у броЌу тенкова, приближна Ќеднакост са квалитативном супериорнош"у Немачке. СССР има по количини нешто Ќачу арти ериЌу. ПешадиЌа приближна Ќеднакост. Немци заиста имаЌу бо е митра езе, али значаЌан део пешадиЌе су странци. Међутим, квалитет обуке воЌника у СССР-у ниЌе на нивоу. Ниво мобилности код Немаца Ќе ве"и. Штавише, савезници практично не испоручуЌу аутомобиле. Па бори се овако...
  Немци су генерално Ќачи, али Црвена армиЌа има веома развиЌену инжи®ериЌу и одбрану по дубини.
  Укратко, Ќа сам на камену нашао косу. Немци су у прве две неде е борби мало забили у совЌетске положаЌе, прешли су тридесет до тридесет пет километара и зауставили се.
  Тако су Ќош две неде е покушавали да напредуЌу, али безуспешно. И ништа нису постигли. Након тога, Црвена армиЌа Ќе напредовала.
  Немци су се повукли на првобитне положаЌе, опет су се обе воЌске мало бориле, али ништа нису постигле. Па су стали.
  єесен Ќе прошла у покушаЌу Црвене армиЌе да напредуЌе, али безуспешно. Као и зими. Немци су по хладном времену били у дефанзиви. И могли су да одоле. Дошла Ќе четрдесет и пета година.
  Нацисти имаЌу на небу млазне бомбардере Арадо, и ТА-400, и четворомоторни пропелер єу-488, и млазни ловац КСЕ-162, коЌи има наЌбо у маневарску способност и брзину међу свим авионима.
  И на копну су се поЌавили тенкови сериЌе Е. Пре свега, наравно, главно возило нове генерациЌе Е-50. Са тежином "Тигра" -2, има много гуш"и распоред, висина Ќе Ќедан и по пута ма®а, тора® Ќе мали, подвозЌе Ќе лакше и савршениЌе. То Ќе омогу"ило да оклоп буде знатно деб и и на ве"им нагибима, са гаснотурбинским мотором од 1.500 ко®ских снага и тежином од седамдесет тона. ОваЌ тенк Ќе имао пред®и оклоп од 250 мм са нагибима, бочни оклоп од 170 мм, такође са нагибима, топ од 105 или 88 мм са дужином цеви од 100ЕЛ, и пристоЌну брзину. Мотор и ме®ач су Ќедан блок и попреко, а ме®ач Ќе на мотору.
  Испоставило се да Ќе то био диван ауто. И тако су Немци у лето 1945. кренули у офанзиву на Ќужном крилу.
  И коначно, Турска Ќе, купивши за кредит велику количину америчке и немачке опреме, ушла у рат.
  И Ќужна застава Црвене армиЌе почела Ќе да се руши. А СССР Ќе добио само Ќедан нови тенк ИС-3, коЌи Ќе, међутим, прескуп и тежак за производ®у да би био масиван.
  Иако се предност ИС-3 може назвати снажном заштитом чела тенка. Међутим, против Е-50, коЌи Ќе преименован у "Тигар"-3, а коЌи Ќе, изгледа, приредио воЌсци у своЌу одбрану, не вуче.
  Немачка офанзива на Ќугу била Ќе прилично успешна, иако Ќе требало да се пробиЌе веома мо"на и проЌектована одбрана. Али Немци су ве" имали веома Ќак авион, па Ќе ®ихов пробоЌ био ма®е-више успешан. ДоминациЌа у ваздуху омогу"ила Ќе сузбиЌа®е одређених тачака. Поред тога, Фриц Ќе добио напредниЌе гасне лансере, коЌи су веома ефикасни у пробиЌа®у одбране и способни да потисну неприЌате а. Треба напоменути да Ќе Фриц имао напредниЌе митра езе, много транспортера и разне опреме, ук учуЌу"и мотоцикле.
  НиЌе лако одупрети се таквоЌ мо"и.
  Плус, сЌаЌни борци... Две девоЌке Албина и Алвина обориле су по више од пет стотина летелица на небу, и добиле свих пет степени Витешког крста Гвозденог крста. Ук учуЌу"и и наЌвиши: са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  Ратници коЌи су се борили боси и у бикиниЌу по сваком времену били су веома задово ни.
  И оборили су совЌетске авионе као врапце из пра"ке. Такви какви нису били Ќеднаки на небу.
  Албина Ќе испалила топове на совЌетски ауто, срушила га, цврку"у"и:
  - єа сам ђаво!
  Алвина одсече два руска аутомобила одЌедном и зашкрипа:
  - єа сам инкарнациЌа смрти!
  Тако се на небу поЌавио кошмар. И преко лета усред Ќесени, савладаваЌу"и тврдоглави отпор Црвене армиЌе, Немци су стигли до Ста инграда.
  И ту се одиграла жестока битка, какву планета раниЌе ниЌе познавала.
  . Борбе за Ста инград су у пуном Ќеку. СовЌетске трупе се хероЌски боре. Ни корак назад ... А ово су тако тврдоглави момци и девоЌке овде. Женски снаЌперски бата он под командом капетана Наташке Кактусове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици Володарског. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
  И сама Наташа Ќе у пегавоЌ туници преко голог тела, у кратким панталонама и боса. Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре испод полу-бокса. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Светлосмеђа коса поседела од прашине, високих груди, тврдог погледа. Капетан Наташа се бори више од две године и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су прекривене посекотинама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да се кре"е боса него грубе и неспретне чизме.
  Голи ђон осе"а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су се отврднула и нису се плашиле врелог метала, нити оштрог крша рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу"и кроз хук крета®а резервоари.
  Слатка Наташка држи гранату са завезаним пакетом за експлозиЌу. Неопходно Ќе допузати до страшног немачког тенка "Тигар"-3, заливаЌу"и улице митра езима.
  Мирабела пузи поред ®е. Такође боси, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу"и свог команданта. Њени праш®ави табани се оштри док пузи на све четири. Мирабелина жута коса Ќе неуредна и дуга... Мало чупава. Сама девоЌка Ќе витка, мршава, малог раста. Може се чак заменити и са девоЌком, са уским раменима и наизглед великом главом.
  Али Мирабела Ќе ве" много тога доживела. Успела Ќе да посети и фашистичко заточеништво, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне. Али гледаЌу"и ®ено дети®асто, нежно лице, никад се не може ре"и да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  Мирабела пуца... ВоЌник Тре"ег РаЌха, у овом случаЌу Арап, пада мртав, а ®ушка му подиже песак и рушевине.
  Наташка гурне гомилу граната испод гомиле сме"а. Сада "е деведесет тона тежак Лев-2 допузати овде и разнети га. Плаве очи девоЌке блистаЌу као сафири на ®еном лицу, тамном од опекотина и прашине.
  Искуство показуЌе да "е добро зашти"ен резервоар сада променити положаЌ. "Лав" има бочни оклоп од 150 мм, па чак и под углом. Тридесет четворке не могу да га пробиЌу, само тешки сушари имаЌу шансу. Али гусенице су ци . Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
  Светлана испа уЌе рафал из митра еза... Пада воЌник, нико не зна коЌе националности. Немци, освоЌивши, макар морално наЌве"им делом, ве"и део источне хемисфере, негуЌу ариЌевску крв и бацаЌу у битку колониЌалне трупе: Арапе, Африканце, ИндиЌанце, разне АзиЌате и Европ ане. Порастао Ќе и броЌ По ака - коЌи су од колевке навикли да мрзе бо шевичку РусиЌу. Овде се боре и украЌински националисти, и донски козаци, и чечени, и цео кавкаски каганат. Хитлер Ќе подигао читаву интернационалу.
  Много неприЌате а...
  Светлана вешто избегава митра еску ватру. Метак се скоро расцепао, поцрнео од прашине, округла, девоЌачка пета. Лепи капетан Ќе чак осетио голица®е колико Ќе близу пролетео поклон великог калибра. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
  Ни метак нас не"е зауставити!
  Мирабела узвра"а... єош Ќедна девоЌка Анђелика - веома црвенокоса, изнад просечне висине, миши"ава, упркос оскудноЌ храни. Такође веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, не женствених широких рамена и високих груди.
  Анђелика се бори само у шортсу, туника Ќе поцепана у комади"е и распала се у прах, а нове униформе се не испоручуЌу преко Волге. Не даЌ Боже да се пренесу Ќош мунициЌе, и кап хране, за исцрп ене совЌетске трупе.
  Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Комад гелера ударио Ќе у табан десне ноге, боли, тешко се хода.
  Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика искрив уЌе своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу"и, каже:
  - Господ, Москва и Ста ин су изнад нас!
  И она одсече нападаче нацисте, Ќедва да има времена да се откотр а.
  Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е страшним немачким тенковима. Ево скоро две стотине тона "Мишева" и никако не могу да прођу...
  Како Ќе Светлана очекивала, "Лев" -2 се мало возио, и закопао се у гомилу сме"а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Пукла Ќе гусеница, одлетело Ќе пар оште"ених ва ака.
  Ра®ени тенк Ќе стао и из цеви Ќе излетела граната...
  Негде Ќе тут®ало у да ини, остав аЌу"и рушевине. Плавокоса Светлана Ќе као змиЌа сикнула:
  - То Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
  ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Немци и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Хитлера, хорде Тре"ег раЌха су заглибили у позиционим биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
  Мирабела баца гранату. ТераЌу"и их да раде салто над обореним Немцима или Арапима, превр"у"и се. єедан од нацистичких милитаната откине му руку и окачи на ®у енглески сат са компасом.
  Мирабела са осмехом каже:
  - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
  А лепа девоЌка отресе комади" прилеп ене керамике са своЌе праш®аве пете.
  Анђелика такође брише прашину, са своЌим чврстим, пуним грудима. Брадавице су скоро црне од пр авштине и сврбе. И покушаЌте да се оперете. Опет мораш да се копаш кад немачки митра ези шкрабаЌу. И пузи на пластунски начин.
  Бата он девоЌака држи своЌе положаЌе, иако има гранатира®а. И цепаЌу тешке гранате, и бомбе падаЌу са неба ... Али ништа не"е сломити храброст совЌетских хероина.
  Овде Светлана види како "Пантер" -3 пузи. Па, оваЌ тенк више ниЌе тако страшан.
  Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула, исп унула прашину коЌа ЌоЌ се попела у елегантна уста. Узела Ќе у руку гранату, оптере"ену експлозивним пакетом. Морате да се пришу®ате неприме"ено. Али има толико дима около.
  Аннелика Ќе почела да се прикрада, осла®аЌу"и се на одвод голим прстима и лактовима. Била Ќе као мачка коЌа вреба миша. ДевоЌка се се"ала рата из тог страшног лета четрдесет прве године, када Ќе Вермахт издаЌнички напао пространства СССР-а. Зар се ни девоЌка, скоро девоЌка ниЌе уплашила? У почетку да, али онда се навикнеш. А сталне рафале граната ве" дожив авате као обичну буку.
  А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Фрагменти Ќуре одозго као Ќато див их пчела. Анђелика шапу"е испуцалих усана:
  - У име правде, Господе!
  ДевоЌка убрзава пуза®е и баца гранату са приложеним пакетом експлозива. Садаш®ост лети у луку. ЧуЌе се експлозиЌа, та®и бочни оклоп Пантера се даЌе. Немачки тенк почи®е да гори, борбени комплет детонира.
  Светлана са осмехом шапу"е:
  Хвала ти Господе Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
  Пантер-3 се шири. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе рушевинама. Пред®и оклоп, одвоЌен од бочног оклопа, подсе"а на лопатицу.
  Светлана, чиЌе очи, на лицу смеђем од прашине и опекотина, светлуцаЌу кукурузом, каже:
  - Што више храстова има душманин, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Анђелика Ќе веома секси, у црним га"ицама, голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Уме да баца крхотине стакла голим прстима.
  Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном, прашином прекривеном ногом. И заглав ен, право у грло фашисте. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
  - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  ДевоЌка, након чега Ќе поново пузала, пуцаЌу"и. Водио ватру и Светлану.
  Капетан лепоте, Наташа, посековши фашисту, цврку"е:
  - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
  Мирабела Ќе опалила, отворила Фрицу главу и додала:
  - Немогу"е Ќе не придати важност линку!
  Светлана, опет прецизно шутираЌу"и, закукну:
  - Али не можеш да се вртиш око ситница...
  Мирабела Ќе прецизно опалила и додала:
  У супротном, ланац "е вас обавити!
  Друга девоЌчица ОлимпиЌада, такође веома лепа, заЌедно са пионирком Олежком Колцовом, припремила Ќе мину на жици. Њих двоЌица су Ќе гурнули... Подмукли бу¤ер се увукао у гусеницу "Тигра"-3. И како "е оваЌ немачки ауто дуге цеви експлодирати.
  Плавокоси дечак Олежка Ќе узвикнуо:
  - Наша РусиЌа, имаш канту!
  И Ќедва Ќе стигао да скочи назад, б ескаЌу"и, са црним, обореним штиклама, са крова коЌи Ќе падао.
  ОлимпиЌа Ќе помиловала дечака по врату и рекла:
  - Ти си Ќако паметан!
  Пионир Ќе кренуо на фронт и придружио се женском бата ону. Дечак Ќе такође веома креативан. На пример, правио Ќе авионе за обара®е фашистичких Ќуришних авиона. Када се Фоке-Вулфови, или ТА-152, подигну, чуЌе се невероватно заглушуЌу"и урлик.
  Немци удараЌу уз прат®у Вагнерове симфониЌе. Тако величанствена мелодиЌа.
  ОлимпиЌа узнемирено каже:
  - єош покушаваЌу да нас уплаше!
  Пионир Ќе са патосом певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Смрт нас не"е одвести под звездано небо!
  єер света РусиЌа "е се тешко борити,
  Напунио сам мо"ни митра ез!
  ОлимпиЌада, висока, миши"ава девоЌка, широких бокова и рамена, типична Ќе се анка. Оде"а Ќе током борби поцепана у дро®ке, Ќаке ноге су босе, коса Ќе уплетена у две плетенице и Ќако запрашена.
  Олежка има само осам година, мршава од неухра®ености, изгребан и пр ав дечак, само у шортсу. ДЌечакова природно бела коса посиЌедила Ќе, а ребра се виде кроз танку, препланулу и пр аву кожу. Ноге страшно оборене, у опекотинама, модрицама, са жу евима. Истина, судбина Ќе сачувала дете од озби них повреда.
  На ®еговоЌ позадини, ОлимпиЌада делуЌе велико и дебело, иако девоЌка уопште ниЌе дебела, ве" са Ќаким, обученим месом на костима. Штавише, изгледало Ќе да глад уопште ниЌе утицала на ®ену крупну и крупну фигуру.
  ДевоЌка пуца из тешке противоклопне пушке. Немачки аутомобили не могу да се пробиЌу у чело, али у гусеницама постоЌи шанса.
  А позамашни "Лав" -2, примивши тежак експлозив у шахт, почео Ќе да дува дим као велики пушач.
  Олег Колцов Ќе са злобом певао:
  - Смрд иви Фриц без размиш а®а запалио цигарету на улазу! Наравно, упао Ќе у велике нево е!
  ОлимпиЌаса, трепере"а миши"авим, препланулим листовима, откуцавала Ќе степ данце своЌим голим, лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
  - Света руска лица трепере са иконе ... Не даЌ Боже да потопиш бар хи аду Фрица! А ако неко зуЌе више од фашиста, нико вас, веруЌте, због тога не"е осудити!
  Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Немачки транспортер Ќе поново испухао дим.
  ДевоЌачки бата он Ќе нанео значаЌну штету Фрицу. Али Ќе такође претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе тако, упркос прашини, постало бледо.
  Ве"и део Ста инграда су ве" заузели нацисти, али оно што Ќе остало од града не жели да попусти и преда.
  Светлана, у међувремену, покушава да пробиЌе "Тигра" -3. Снажан немачки аутомобил, добио Ќе гранату у страну, али ниЌе подлегао. Окре"е се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у, у крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустио садаш®ост.
  Светлана тихо шапу"е:
  - Мама, тата, извини!
  Мирабела Ќе бацила гранату на Тигар-3, коЌа ЌоЌ Ќе експлодирала на челу. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - О томе да Ќе светло уче®е зими у проле"е... Понав ам без изузетка да Ќе Хитлер куга копиле!
  Аннелика, разбивши поглед нацистима, и рафалом их поливши водом, процеди:
  - У ковчегу сам сад видео Фирера! И ударила Ќе Ќадника право у око!
  Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату на тенк. Погодило Ќе цев... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра"-3 Ќе оште"ена.
  Кукавички Немац Ќе то узео и устукнуо.
  Светлана Ќе фркнула кроз ноздрве:
  - Наши, ваши не"е попустити!
  Мирабела Ќе метком посекла хитлеровског пла"еника и певала:
  - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... ПиЌе ота¤бину до дна!
  Светлана, кико"у"и се, лаЌала Ќе:
  - Фирер див е виче, сузе се!
  Мирабела Ќе испалила и додала:
  - Па, самртно пуше, церечи се!
  ПоЌавио се Ќош опасниЌи "Штумртигер". Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се позициЌама совЌетских трупа. Ауто под заклоном држе немачки митра ези.
  Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама Фрица нереално. Али на небу Фоке-Вулфс. єедна од ових машина лети ближе совЌетским позициЌама. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
  Анђелика баци гранату и бесно каже:
  - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
  После тога, девоЌка се окре"е из митра еза. Брзо се вра"а. Релативно нови немачки тенк "пантер"-4 са малом куполом и нижом силуетом брзо се вози.
  Неколико девоЌака баца гранате на немачки аутомобил. Она се, пошто Ќе добила поклоне, смрзава и не може да се окрене.
  Анђелика звижди, сик"у"и:
  - Ово Ќе нови напад! Поцепа"емо ЌоЌ уста!
  Пантер-4 Ќе зарежао и испалио своЌе мо"ниЌе оружЌе.
  Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
  Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе затресла боковима и рекла:
  - И Њутн Ќе победио душмане, збацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио своЌ Њутнов закон!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Ста инград Ќе био сав захва"ен пожарима, када се чинило да ватрени Ќезици лижу небо и пуцкетаЌу  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! А свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
  Светлана Ќе, обараЌу"и немачког борца, блеснула плавим очима, певала:
  - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
  Мирабела Ќе певала у пева®у, пуцаЌу"и на нацисте:
  - Како Ќе добро ле"и на траву и ударати Фрица по глави! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
  ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете"и Фоке-Вулф-3, пошто Ќе добио гелере испод стомака, брзо Ќе скочио више. Види се да су га оштри фрагменти ранили. Фашистичко створе®е се запалило, и почело Ќе да губи комаде слом ених крила.
  Светлана Ќе, виде"и како Фоке губи висину, гракнула:
  - То Ќе семафор! На броду виси секира!
  Немачки авион Ќе експлодирао, расипаЌу"и крхотине у све уда ениЌе углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и корак. Џелат Ќе отишао у пепео, а не пилот!
  Мирабела Ќе кихнула, распршила прашину и рекла:
  - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
  Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, толико да Ќе, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
  - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
  Немци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу"и испред себе гранате. Таква тактика против девоЌака ниЌе успела. Овде Ќе Олежка Колцов распоредио катапулт и како Ќе као одговор погодио неприЌате а.
  Пионир Ќе викнуо:
  - Деда Мраз кида Хитлерова уста!
  Налет катапулта, коЌи се пробиЌао у гомилу нациста, натерао их Ќе да се распрше и истовремено преврну у ваздуху. Фриц Ќе пао и разбио се о рушевине зидова.
  Тенк "Тигар" -3 изгубио Ќе равнотежу, сударио се са "Лавом". О, Лева, где ти Ќе страшно име?
  Светлана се насмешила и одговорила:
  - Добро, браво Олежка!
  Дечак Ќе агресивно зарежао.
  - Пионеер Ќе увек спреман!
  ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
  ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. И ОлимпиЌа Ќе заголицала СерЌожкино уско стопало, како му Ќе тешко! НиЌе ни чудо што се дечак не плаши да трчи кроз ватру.
  Мирабела Ќе у пева®у рекла:
  - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
  Анђелика, ова весела црвенокоса, сложила се:
  Нема ништа горе од старости! Ово Ќе заиста наЌодвратниЌе ста®е од свих могу"их!
  А девоЌка Ќе превратом направила скок. Замислила Ќе на тренутак одвратне бабе. Не, не пореди старицу са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
  Анђелика Ќе узела и запевала:
  - Ток за годином, године у каравану,
  Старица тр а кану у малтер...
  А шта Ќе са моЌом витком фигуром,
  Не разумем како Ќе отишла младост!
  Светлана Ќе б еснула очима, оборила Немца ударцем у препоне и приметила:
  - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
  ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. Ово Ќе нешто као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Не прођи, него прођи!
  Олежка промеша своЌу танку, али окретну ногу и залаЌе:
  - Фритз лице!
  А граната Ќе, заЌедно са експлозивним пакетом, у пуном замаху долетела на положаЌе нациста.
  Да, Ста инград им ниЌе дат. Ве" тре"и месец од краЌа августа траЌе Ќуриш, али град ниЌе могао све да преузме. На другим секторима фронта нацисти су постигли успех, али не и на овом.
  Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
  - Све Ќе немогу"е, случаЌно Ќе могу"е... Нема потребе да се универзум много компликуЌе!
  И ударио у резервоар за бензин на мотоциклу. Машина Ќе експлодирала, а ватрени вихори обасЌали су задим ени пеЌзаж. А Немца Ќе растргала ог®ена шапа.
  ДевоЌка капетан викну:
  - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
  Мирабела Ќе рафалом претукла Немце и сиктала:
  - ХаЌде да се играмо дикобраза!
  Анђелика Ќе отворила ватру, тачниЌе. Неколико црнаца Ќе остав ено да леже на коп има прекривеним рушевинама:
  - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
  Мирабела Ќе разиграно певала:
  - Насликавши Хитлера кармином, МеЌнштаЌна лаком за косу, одву"и "у те у ропство принцезе, верни пас "е те изгризати!
  Светлана, пуцаЌу"и, сиктала:
  - ХаЌде увече, Адолф, обеси се... Престани да завараваш главу! АЌде увече, лети ко гирлсокол - да биЌеш нацисте Ќако!
  Мирабела рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
  - Ми Можемо! И хо"емо!
  ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Фриц Ќе кренуо напред, буквално бацаЌу"и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "Лев", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150 мм.
  Анђелика откине камен залеп ен за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
  "Лав" Ќе добио процеп у гусеници, и стао. Пуцао из ®егових мо"них уста. Тут®ава и колапс.
  Анђелика, п унувши, каже:
  - Руски ратник не сте®е од болова!
  И девоЌка поново пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
  Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
  - Џабе неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сломи Русе! Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада, ми "емо душмане жестоко победити!
  И Анђелика котр а миши"е штампе, коЌе Ќе веома утиснула.
  О, како су девоЌке лепе! Не желим да било ко од ®их умре.
  Сталенида Ќе потрчала... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, са ликом Венере, само затегнутиЌе и ре ефниЌе. Оде"а на ®оЌ, само груд®ак и га"ице. Све остало Ќе ве" поцепано. Али како су грациозне ноге! Ово ниЌе девоЌка, ве" печат савршенства, круна лепоте.
  Она се кре"е на посебан начин, као веверица. А боса стопала и трепере®е, и потпетице, изненађуЌу"е остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌе чир на грудима.
  ДевоЌка каже:
  - Оданост ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
  Анђелика Ќе уз смех приметила:
  - Скини груд®ак и остани као Ќа у шортсу!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ово ниЌе прикладно!
  Анђелика Ќе затресла куковима, згодно опалила и запевала:
  - Нешто Ќе комсомолац постало необично! Тако ходати голих груди Ќе веома непристоЌно!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Зашто доносити радост Фрицу, погледаЌте нашу лепоту!
  Анђелика одговори одлучно:
  - Наша лепота Ќе смртоносна!
  Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Нацистички аутомобил се запалио. А лепа плавуша Ќе викнула:
  - Смрт злу!
  Анђелика се закикота.
  - И живот Ќе добар!
  Стееленида, виде"и да Немац пада, зарежа:
  - Ово Ќе наЌве"а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
  Анђелика пева:
  - ЧекаЌу победу! Победа чека... Они коЌи жуде да раскину окове! ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Мо"и "емо да победимо нацисте!
  Лепа девоЌка, а тресу ЌоЌ се голе груди. Добар са голим торзом на вру"ини, коЌу поЌачава ватра.
  Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на Фрица из аутоматске пушке и залаЌала:
  - Кастрират "у те!
  И заиста, нацисти су добили смртоносне поклоне и ковчеге! И девоЌка им Ќе показала фигуру, хаЌде да изградимо голе прсте. И звиждао као славуЌ-разбоЌник. И кроз прсте до®их екстремитета.
  ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи можда имаЌу децу коЌа "е плакати за мртвим очевима.
  Светлана, међутим, тера такве мисли од себе, па хо"еш да заплачеш од ®их. Али нису Руси дошли Немцима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су Немци и читав агресивни чопор странаца из целог света провалио Ќе у руска пространства.
  Светлана се прекрстила и запуцала на Фрица, коЌи Ќе покушавао да се тихо приближи позициЌама Руса... Човеку Ќе исцурило око и мозак, коЌи Ќе избио метком.
  ДевоЌка-капетан се осмехну и рече, духовито:
  - Право очи у очи, глава у главу!
  Светлана Ќе прецизно гађала, и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да цепа, а митра ез Ќе одлетео, преврнуо се неколико пута. Затим му Ќе ®ушка потонула у рушевине.
  ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново Ќе ци ала. Њено весело, младо лице се нацерило прилично нацерено. ДевоЌка Ќе певала:
  - Не, рекли смо фашистима, наш народ не"е толерисати да се руски мирисни хлеб зове речЌу брод!
  Мирабела Ќе упутила врло прецизан ударац, од коЌег Ќе Фоке-Вулф-3 плануо, и цвркутала:
  За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
  За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
  Али руски човек Ќе тако леп
  Да Ќе спреман да да живот за Ота¤бину!
  ДевоЌка Ќе направила салто и показала нацистима смокву, и скроловала, а меци нису дотакли лепотицу.
  ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, скоро гола, пр ава као ђаво, бацила Ќе одЌедном гранату са две ноге. И проверила Ќе:
  - Оно што имам Ќе... Фриц у оштроЌ страни!
  ОлимпиЌада исправи Анђелику:
  - Оштра, у страну, а не у оштру страну!
  ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од гранате са експлозивним пакетом. "Тигар" -3 Ќе погођен у ®ушку, а ово криво уметничко дело Ќе измакло.
  Након тога, нацистичко створе®е Ќе устукнуло. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва"ена пожаром.
  Светлана Ќе певала, весело намигуЌу"и:
  - И "Тигар" узмиче, а Немци се криЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе маневрисао под нападима, ваздушним ударима и тешким пушкама. Овде су млазни бомбардери погодили, полом ене, усиЌане стрмине су се уздизале у небо. И каме®е Ќе било у пламену. На сре"у, ниЌедна девоЌка ниЌе умрла, али су мушкарци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И лете душе - Ќедни у раЌ, а други у пакао! Где ђаволи са вилама ве" чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса.
  Анђелика Ќе наЌсексипилниЌа ратница у бесу: па, могу ли нацисти из свог "Штурмтигера" заиста пуцати на положаЌе совЌетских трупа и убиЌати црвене ратнике?
  А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И врти се све брже и брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широку ®ушку ОлуЌног тигра. Наге, преплануле ноге лепотице блеснуше, а граната одлете у широку ®ушку. А мо"на машина се прво угушила, а онда поЌурила. Два "кра евска тигра" коЌа су стаЌала са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Ва ци су им се отргнули, па су пали доле, лете"и као слом ена огрлица кра ице.
  Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и здроб ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, па чак и кроз жу евито стопало, врх Ќе пробушен.
  Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
  - Ви фашисти би"ете у пепелу!
  Светлану и друге девоЌке бацио Ќе експлозивни талас, па чак и мало зг®ечио. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е нациста коЌи су искочили и других агресивних инсеката коЌи опседаЌу СССР.
  Мирабела Ќе са великим ентузиЌазмом певала:
  - А кад нас труба Господ®а поведе у боЌ, ми "емо се дружити са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа "у бити на небескоЌ прозивци!
  Анђелика, отресаЌу"и прашину са своЌих крвавих табана, пева:
  - Ле®ине, журка, Комсомол! Ша емо Фирера у лудницу!
  ДевоЌке су почеле заглушно да се смеЌу, а Олежка Ќе узнемирено и узнемирено рекла:
  - А моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
  ОлимпиЌаса Ќе, играЌу"и се миши"има руку, рекла:
  - То Ќе ок! єош увек размиш аш. Нешто хладниЌе!
  Ста инград Ќе ипак пао краЌем децембра 1945. године. У то време, на Кавказу, Немци и Турци су се ипак уЌединили. И настала Ќе критична ситуациЌа.
  Шта би Црвена армиЌа требало да уради у овоЌ ситуациЌи?
  Ста ин Ќе кренуо у офанзиву у центру. И борбе су се окренуле у правцу Смоленска. У новогодиш®оЌ но"и, посада Елизабете се бори у тенку ИС-3. ДевоЌке се боре храбро и смело.
  И они су прихватили Гердин стратешки потез, упркос хладно"и борбе у бикиниЌу и босих ногу.
  ИС-3 Ќе машина коЌа Ќе прилично добро зашти"ена у чело, али пушка Ќош увек ниЌе дово но Ќака. А да бисте пробили главни немачки тенк "Тигар"-3, потребно Ќе тачно да ударите кундак између трупа и тор®а. А то могу само ове легендарне четири девоЌке-танкерке.
  Елизабет Ќе пуцала голим прстима. Пробила Ќе немачког "пантера" шко ком и цвркутала:
  - За руски дух!
  Екатерина Ќе такође ударила неприЌате а, притискаЌу"и голу пету и одушев ено приметила:
  - За комунизам!
  Онда Ќе намигнула приЌате има!
  Елена Ќе такође покренула проЌектил на неприЌате а, користе"и голе ножне прсте, и викнула:
  - За патриотска достигну"а!
  И на краЌу, ЕуфросиниЌа се Ќебала, такође користе"и прсте своЌих голих ногу, што Ќе Ќедноставно супер.
  И проверила Ќе:
  - За буду"е векове!
  Четири девоЌке су веома добре у борби. И пуца веома добро.
  Али веома Ќе тешко пробити одбрану нациста. Тенкови су им Ќачи и напредниЌи, а топови су ефикасниЌи, а не инфериорниЌи по броЌу. ПробаЌ да разбиЌеш ово.
  А на небу совЌетске жене пилоти учествуЌу у неравноправним биткама. Међу ®има, три девоЌке - Анастасиа Ведмакова, Акулина Орлова, Мирабела Магнитнаиа - су наЌЌаче.
  АнастасиЌа Ќе чак приметила, срушивши Немца Фоке-Вулфа голим прстима:
  - Нацисти су Ќаки, али ми нисмо слаби!
  Акулина, логично приме"ено, виЌуга голу пету, и зг®ечи ТА-152 и гугута:
  Оно што не убиЌа чини нас Ќачим!
  Мирабела Магнетиц се закикотала док Ќе клизала МЕ-262 и гугутала,
  - НаЌЌачи потез коЌи не очекуЌете!
  Три ратника су се борила у ваздуху, не знаЌу"и сажа е®а и сум®е у своЌу исправност...
  Али и овде се ситуациЌа закомпликовала... До проле"а Ќе коначно пао Кавказ, а бакуски бунари су изгуб ени.
  Немци су постигли извесне успехе и код Ле®инграда. Успели су да заузму Тихвин и затворе други прстен изнад града. И постало Ќе Ќош горе.
  Хитлер Ќе захтевао напредова®е у лето 1946. на Москву. И зноЌила се фашистичка лавина.
  Нацисти напредуЌу у региону Централне АзиЌе. Скоро свуда Ќе настала веома тешка ситуациЌа.
  А нацисти ве" теку око Москве са разних страна.
  Тада су Олег Колтсов и девоЌке поново ушле у битку, помажу"и РусиЌи, односно СССР-у.
  Тада им се придружила босонога девоЌка Маргарита. Такође, одрасла жена писац постала Ќе девоЌчица од око дванаест година у замену за бесмртност и испунила мисиЌу.
  Ратници из двадесет првог века поново су се ухватили у коштац са нацистима двадесетог.
  У фашистичкоЌ смеђоЌ империЌи има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Олег Колцов, секу"и нацисте мачевима, и пешадиЌа и тенкови су урлали:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  Маргарита, ломе"и противнике, искажу"и зубе, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле су се распршиле са босих ногу девоЌчице, погађаЌу"и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не"емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви су прошли кроз фашисте у млину.
  ЗоЌа, секу"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу нацистичким воЌницима и авионима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин, секу"и беле воЌнике и тенкове, зацвилио Ќе:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И падаЌу такни и бели борци.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Нацисти падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер "е победити маЌка РусиЌа!
  Олег Колцов напредуЌе против нациста. Дечак Терминатор сече смеђе трупе.
  А при том, прсти дечакових босих ногу избацуЌу игле са отровом, цепаЌу стабла и обараЌу авионе.
  Дечак урла:
  - Слава буду"оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда "е девоЌка узети и пресе"и ...
  Маса лешева фашистичких воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Са тенковима сече нацисте и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла нациста. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сецка®е смеђих воЌника обема рукама. П ува®е из цеви. И голим прстима баца убоЌите игле - обара тенкове и авионе.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени "е оти"и!
  Августина, сече"и нацисте и истреб уЌу"и мрке воЌнике, вришти:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима "е Ќурити на неприЌате а, нешто што "е убити слона, а Ќош више тенк.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу"и тенкове и авионе.
  Олег Колцов Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао много нациста у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  Дечак како да звижди и обори воЌнике нацистичког царства, запрепаш"ене вране. Они коЌи су добили напад падали су у несвест и пробили лоба®е Фрица.
  И опет дечак у борби.
  Маргарита прелази у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш"и од сечива ветре®аче. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе смеђе ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами нацисти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева се гомилаЌу.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  А гола пета "е дати дар смрти!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду нацистичких лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А смеђи ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи"еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌе директно у грло нацистима зариваЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа смеђе трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз фашистичке трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата све "е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не"е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса.
  Олег Колцов у офанзиви убрзава. Дечак туче нацисте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - цепаЌу тенкове и авионе.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа "е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  И опет звижди, од чега вране добиЌу инфаркт и сруше се као оборене.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она "е експлодирати и одЌедном "е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа "е нам ипак до"и!
  И води"е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори и тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве" Ќе разбио ни сто нациста. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Олег Колцов се вратио у акциЌу. И он напредуЌе, машу"и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак из каратеа се"а се див е стратегиЌе. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Олег Колцов шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би"е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге "е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве"и броЌ наЌве"их убио Ќе смеђе борце.
  А онда "е борбени дечак звиждати, и опет "е хи аде запа®ених врана лежати около, удараЌу"и противнике као бодежима.
  У борби Ќе и Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве" срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо"ним експлозивом, излете"е.
  И удари на неприЌате а.
  И он "е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не"е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве" прекинуто.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има"ете казну!
  И опет "е девоЌка мачевима посе"и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе"и из ковчега!
  А девоЌка "е узети своЌе зубе и голи"е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо"ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Олег Колцов скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Наравно, ниЌе дово но стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши"ав.
  Олег Колцов Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби"емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу"е игле.
  И опет див и звиждук, теме но обараЌу"и броЌне вране коЌе се пробиЌаЌу кроз противнике.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
  - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да "е победа до"и!
  И слава Руса "е на"и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу"и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу"и тенкове. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море.
  А ако га пресече, значи да "е га пресе"и.
  Након тога, црвенокоса "е узети и запевати:
  - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Олег Колцов, опет стотину нациста, носе"и метеор, одсечени. И он "е поди"и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Руски народ Ќе непобедив!
  А дечак "е звиждати голим ножним прстима.
  Маргарита "е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама "е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава смеђе воЌске се откотр ала и тенкови су горели.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи"ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како "е оштрица полетЌети. И погоди"е много бораца, одсецаЌу"и куле од тенкова.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би"е воловска глава - не"е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Олег Колцов Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита, бацивши босом ногом, одломивши куполу тенка, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
  И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, али да завршим са таквом вештицом у пламену.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, секла неприЌате е и обарала авионе, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу"и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага"еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, сече"и нацисте, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници "е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Олег Колтсов изгледа у борби - веома стилски.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  Каратист Ќе ногом лансирао нешто што Ќе личило на елису хеликоптера. Одсекао Ќе пар стотина глава од нациста и тенкова, зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Олег, сецкаЌу"и смеђе воЌнике, грк а:
  - И би"е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много нациста и тенковских кула.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу"и истреб е®е:
  - Би"е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много ловаца и авиона.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Августина, машу"и ногама и бацаЌу"и кукасте крстове оштрих ивица, гркнула Ќе:
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу"и нацисте:
  - Нико нас не"е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо се цепа и куле тенкова се руше.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарчао противнике и крилате лешинаре и издао:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете"е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Олег Колцов Ќе прогунђао:
  - Ох, рано, даЌе сигурност!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Ќе посекла нацисте и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак Ќе одговорио:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е, рушивши куле тенкова.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Овде Ќе бацила читаво буре на нацисте. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млатити нацисте. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би"е корисно
  Би"е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари"е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ из босих стопала летеле металне прска®е коЌе су топиле лоба®е и куле резервоара:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве" стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Олег Колцов у борби и напада нацисте. Туче их без сажа е®а, сече кроз тенкове, и цвили:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита, разбиЌаЌу"и смеђу воЌску и секу"и тенкове, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Наташа га Ќе узела и урлала, секу"и мрке борце заЌедно са тенковима:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа Ќе растргла нацисте, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А такође "е узети и пустити звездицу босом ногом и докраЌчити многе фашисте.
  Наташа Ќе узела и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа, такође уништаваЌу"и нацисте и ®ихове тенкове, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу "е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица "е издати:
  - Не"емо дати неприЌате у милост! Би"е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  Августин Ќе такође сасвим логично приметио:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убила Ќе много нациста.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А сад "е да лупи главом о нацистичког генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти"и "еш у раЌ!
  Светлана Ќе веома биЌесна у офанзиви, посебно обараЌу"и тенкове, шкрипи:
  - Не"ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Док она пробиЌа све, авиони се руше. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  Олег Колцов шкрипи:
  - Славни чеки"!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса нациста се срушила.
  Олег заурла:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  И звиждук гаврана коЌи пада на главе нациста, заглушуЌу"и.
  Маргарет у покрету. Свима "е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци"е педесет игала одЌедном. А масу су побили разни неприЌате и, нокаутирали и тенкове и авионе.
  Маргарита Ќе певала весело:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа "е постати леш!"
  Наташа у борби Ќе само нека врста терминатора. И рика®е Ќе гркнуло:
  - Банзаи! Брзо!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А нацисти су као ексери. И разби"е много мастодонта и крилатих, паклених машина.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако биЌесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  И сече троструки млин на нацисте!
  А Августин Ќе узвратио:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како "е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника смеђе империЌе, као и ®ихових тенкова и авиона.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се. Као што се чупаЌу куле тенкова и крила фашистичких летелица.
  Августин Ќе просиктао:
  - Све издаЌнике "емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Ќе, сламаЌу"и неприЌате е, издала:
  - Помести"емо те у ред!
  Августин Ќе потврдио:
  - Све "емо побити!
  А са ®ених босих ногу поново лети дар тоталног униште®а! И толико тенкова и авиона експлодирало Ќе у мале комади"е одЌедном.
  Олег Колтсов Ќе певао као одговор:
  - Би"е потпуни банзаи!
  Августина, коЌа Ќе голим рукама кидала нацисте, секла их мачевима и бацала игле голим прстима, уништаваЌу"и одЌедном тенкове и авионе, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа, уништаваЌу"и смеђе ратнике, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Олег Колцов, секу"и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала. Одсекао Ќе и куполе тенкова и репове авиона.
  Маргарита Ќе, сече"и ратнике мрког царства и оклоп тенкова, певала:
  - А кога "емо на"и у борби,
  И кога "емо на"и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Они су тада урадили добар посао са нацистима... И СовЌетска РусиЌа Ќе победила браон царство током напада на Москву.
  Рат Ќош ниЌе био завршен, али СССР Ќе ве" имао прилику да порази саме нацисте. Тако Ќе шесторица поново морала да прекине изврше®е своЌе супер и кул мисиЌе.
  Олег Колцов Ќе чак певао од радости;
  Ми смо пионири - хероЌи ота¤бине,
  КоЌи су рођени у знаку октобра...
  Не"емо зажалити живот за РусиЌу,
  У славу са црвеним барЌаком кра евим!
  
  Волимо и знамо да се боримо тешко,
  Нацисти су ревносно откинули рогове ...
  Имамо гранате у пространоЌ торби,
  Нама пионирима живот ниЌе скуп!
  
  Ми волимо нашу свету ота¤бину,
  Шта Ќе створио страшни комунизам...
  Ево Ќедне комсомолке коЌа хода боса по снегу,
  А фашиста хо"е да нас сруши!
  
  Ревносно сам се борио против нацизма код Москве,
  И покосили смо све душмане српом...
  Зашто Ќе оваЌ Вермахт дат Русима,
  Удари"у га песницом!
  
  єа сам пионир и под великом Москвом,
  Борио се као ¤иновски ратник...
  Заустав ен див и напад фашизма,
  Имамо Ќедног Господа Узвишеног Рода!
  
  У препороду РусиЌе нема ивица,
  Велики Ста ине, подигао нас Ќе са колена...
  Сварог велики, наЌвиши месиЌа,
  И Ладин блистави идеал!
  
  Ми смо пионири, момци, девоЌке,
  Волимо да се боримо - ово Ќе наша судбина ...
  И глас комсомолца зове,
  Иако влада крвави хаос!
  
  РусиЌа Ќе сварогова домовина,
  И комунизам Ќе осветлио пут...
  Пионирима не треба зли Бог,
  НеприЌате  нас не"е мо"и савити у шаку!
  
  Имамо хладан тенк са нагнутим оклопом,
  Фрицу Ќе тако лако да се не пробиЌе,
  С  убав у према Лади, племенита дево,
  Претворити граб ивца у игру!
  
  Борбени народ Москве бранио,
  А онда Ќе био велики Ста инград...
  Ускоро "емо видети комунизам,
  Прођите и упознаЌте параду у Берлину!
  
  Да, Ста инград Ќе понос на ову реч,
  Ми смо боси пионири у снежном наносу...
  Сломи"емо рог глупоЌ крави
  И отера"емо Хитлера право у ковчег!
  
  ЗнаЌ да се ота¤бина никада не"е савиЌати,
  Њен импулс се не може обуздати...
  Нека сунце вечно сиЌа над РусиЌом,
  И издаЌнички лопов "е бити слом ен!
  
  Показали су храброст код Ста инграда,
  Успели смо да зауставимо нацисте...
  Руси имаЌу такав безобразлук, знате,
  А неприЌате и "е и"и само на нуле!
  
  РусиЌа може да лети на Марс
  И створи другачиЌу величину...
  И наравно све "е бити веома кул,
  Иако Ќе живот крхак као нит свиле!
  
  Руски дух не зна у биткама за бариЌеру,
  Он има мо" Перуна...
  Чекамо награде од богова,
  И стихиЌа сиЌа, веруЌ руни!
  
  На коЌи начин руски дух не познаЌе пораз?
  ВеруЌте ми, он "е све погазити...
  Ми пионири толико желимо освету...
  Непобедива као ота¤бинска воЌска!
  
  Скоро смо победили
  Нека Ќе светлост у славу комунизма...
  Наши дедови су се борили за ота¤бину,
  Ускоро "емо срести радост и зору!
  
  Без ота¤бине нема живота за пионире,
  Желе да се боре за ®у...
  А шта хо"ете зли господо?
  Да ли треба да обезбедимо робовски живот?
  
  Не, Фирер Руса "е бити пороб ен,
  Згази"емо га као лутку...
  На краЌу краЌева, витезови РусиЌе могу да се боре,
  И златокрили херувим Ќе са нама!
  
  Под светом нема лица наше Ота¤бине,
  Пламти као наЌсЌаЌниЌа звезда...
  постао си ми идол,
  Никада се не"у растати од тебе!
  
  єа сам пионир и босоноги дечак
  То голом петом Ќури кроз снег...
  А негде скаче бели, слатки зека,
  Ко "е душману сломити рог!
  
  Пионир у борби сум®е не зна,
  Он ниЌе кловн, али знате терминатора...
  До"и "е жестоки фашисти, веруЌте освети,
  А комунизам "е бити светли раЌ!
  
  Како "е до"и доба,
  У коЌоЌ сваки ратник са Ќасла ...
  Борите се до послед®ег даха
  Да уништиш жестоке знаЌ зликовца!
  
  Звезде комунизма сЌаЌно сиЌаЌу,
  Ера светлости, нема лепшег на свету....
  Сломи"емо Ќарам верног фашизма,
  А Хитлер "е бити Рус за вечеру!
  
  ВеруЌемо да такви челични резервоари,
  Да ®ихова шко ка пантера не"е продрети...
  Машемо Ќодом на ране нашег дечака,
  И опет пионир храбро Ќури у битку!
  Па шта су нацисти тешко добили,
  Нису мислили да можемо само да победимо...
  Очигледно знамо комунизам ми ама,
  А можемо да победимо Вермахт у шали!
  
  У име наше мо"не ота¤бине,
  Поносни пионир иде у напад...
  Иако се облаци надвиЌаЌу над матицом,
  ДаЌемо победнички пример свима!
  
  ВеруЌ да неприЌате  не"е зауставити сан,
  Поново "емо победити све фашисте...
  Зло не"е веровати да царуЌе на престолу,
  Створи"емо нови светски поредак!
  
  Све "е бити добро у Ота¤бини, знаш
  єа сам дечак, али у борби као Робин Худ,
  У почетку сам само гребао по столу,
  А сада врло чак и веруЌ цоол!
  
  РусиЌа може да поцепа нацисте баЌонетом,
  Она "е поразити сваку воЌску...
  А да пионири живе под комунизмом...
  На краЌу краЌева, наше приЌате ство Ќе Ќак монолит!
  
  Не"емо попустити Фрицу ни у чему,
  Можемо победити неприЌате е шале"и се...
  И тако смо тукли нацисте то агом,
  Ме"ава хучи, увиЌаЌу"и снег у вихоре!
  
  РусиЌа не зна, нацисти знаЌу за милост,
  Она Ќе непобедиво Ќака...
  Ухвати"е саб у чврсто у врат копилад,
  И сатана "е бити уништен!
  
  Не веруЌте да Ќе Хитлер непобедив,
  Иако Ќе мо" пакла, сматраЌ сакуп ено све...
  Кад су народ и странка уЌеди®ени,
  Народ нашег Вермахта поцепао у комади"е!
  
  РусиЌа Ќе вековима била позната као светац,
  Разбила Ќе Тигрове као метал...
  Шири се од краЌа до краЌа,
  Само Ќе млади" са®ао такву зем у!
  
  Победили смо као дивови
  Сечени противници знаЌу мачем ...
  Ми Руси смо непобедиви у биткама,
  Победи"емо противнике Ота¤бине!
  
  ВеруЌте, ништа нас не"е зауставити
  И знаш да ништа не"е победити...
  Сахрани"емо Фирера на главу,
  Имамо оштар мач и челични штит!
  
  У целоЌ васе ени нема лепше РусиЌе,
  Има"е еру светлости за векове...
  Све генерациЌе би"е мир и сре"а,
  Ота¤бини Ќе потребна чврста рука!
  
  Дакле, када играте у Берлину,
  Размазимо Вермахт као пепео у крви...
  То "е бити време границе раЌа,
  А заЌедно са Ладом  убав царуЌе!
  
  ТОРТУРА ДЕВОєКА ДОМКИ
  Вођа Ќедне од амазонки одреда Домка упао Ќе у заседу. Борила се храбро, али Ќе московским стрелцима наређено да девоЌку Ќунака узму живу. И извиЌали су ратника ласоима.
  Затим Ќе девоЌчица став ена у кавез. Ку"а Ќе била окована рукама и ногама.
  ПоЌавио се и сам воЌвода єуриЌ Долгоруков. Погледао Ќе оковану девоЌку и повикао:
  - Да се не суочите са разбоЌником у луксузним ха инама да ходате!
  Џелати су са девоЌке стргли свилену оде"у, бисерне привеске, ципеле са сребрним потковицама. И потпуно су разоткрили Домку. А у ствари, ова девоЌка Ќе Ќедноставно  упка - хероЌ. Миши"и су снажни и ре ефни, висока груди, луксузни бокови, танак струк. Коса Ќе дуга, ковр¤ава, бела као снег са благом жутилом. Веома лепа, велика девоЌка.
  ВоЌвода єуриЌ Долгоруков облизне усне и суво нареди.
  - Зак учаЌте Ќе у посебну "елиЌу. Ланац око руку, ногу и врата. Но"у "у лично поправити ®ено испитива®е.
  Ку"а Ќе била затворена у хладноЌ тамници, на себи Ќе имала само поцепану вре"у. ДевоЌка Ќе била гладна, окови и крагна су ЌоЌ тр али чланке, руке и снажан врат. Веома Ќака девоЌка, покушала Ќе да олабави ланац. Али овде Ќе челик Ќасно дизаЌниран да држи слона. Свака карика у ланцу Ќе дебела као палац великог човека. Зидови Ќош нису имали времена да се поквасе и чврсти су као титаниЌум.
  ДевоЌка Ќе голом петом куцнула по зиду. Почео сам да тр ам везу о везу. Али челик Ќе био добро очврснут и ниЌе подлегао. Ку"а Ќе тешко уздахнула. Чекало Ќу Ќе муче®е. А за то Ќе, наравно, потребна храброст. Би"е, и горе"е, и протеза"е се и боцка"е.
  Домку "е се питати где су разбоЌници сакрили благо и тако да е. Мораш бити тврд као камен.
  Овде су мучили Ќедног дечака извиђача. Џелати су живог спалили "елавца. Али Санка ниЌе одао локациЌу устаничког одреда. И тако Ќе умро мученички.
  Хо"е ли Домка издржати и не сте®е. А Ќош више да одаЌу место где су скривена блага.
  Онда Ќе дошла но" и девоЌку су извукли из подрума. Испитива®е Ќе почело тешко. Одмах су га поставили на сталак. ДевоЌку су подигли до плафона, соба за муче®е се налазила у кули. А плафон Ќе био висок. Када Ќе конопац пуштен, ратник Ќе полетео. Испоставили су се Ќаки миши"и и Ќаки лигаменти девоЌке. Домка Ќе тихо засте®ала од неподнош ивог бола, али суздржала врисак.
  Тада су ¤елати са ®е откинули мехак.
  И стадоше да из све снаге туку бичевима. Снажна кожа девоЌке-Ќунака ниЌе одмах подлегла. Џелати су покушавали свим силама. Тукли су одасвуд. ДевоЌчино тело се за у ало.
  Главни мучите  нареди:
  - Поправи ноге!
  Голи удови девоЌке били су стегнути у блок. А онда су окачили терет. Домкино миши"аво тело се напело.
  Џелати су пове"али тежину. А из ог®ишта Ќе извучена усиЌана жица.
  Почели су да бичуЌу девоЌку запа еним металним тракама.
  Домка Ќаче стисне зубе. Тешко Ќе дисала. Преса за олакша®е Ќе отказала од бола, али девоЌка Ќе "утала.
  єуриЌ Долгоруков Ќе погледао ово... Осе"ао се помало изнервирано што жртва не вришти и не стоЌи мирно. Волела сам фигуру.
  Гувернер Ќе лично наредио:
  - А сад спржи девоЌци голе пете!
  Џелати су ставили сноп сумпором натоп еног грм а пред ноге ратника. И запалили су га. Пламен Ќе предаторски лизао женске пете. Донкини табани су били храпави, као у се анке, али ипак живи. Осим тога, послед®их месеци поглавица Ќе носила чизме, а жу еви на ногама су ЌоЌ мало омекшали.
  Бол Ќе био див и и ратнику су искочиле очи. Али она Ќе "утала. А из угла ®егових усана потече поток крви. ДевоЌчица Ќе почела Ќош теже да дише, а са ®еног тела Ќе капала мешавина крви и зноЌа.
  Мирисало Ќе на пржено, на рошти . єуриЌ Долгоруков, изнервиран "ута®ем зароб еника, и сам Ќе зграбио усиЌана клешта из ог®ишта. И зграбио девоЌку за брадавицу од Ќагоде. Домка Ќе у одговору ужива®у п унула гувернера.
  єуриЌ Ќе почео да удара клештима по грудима, урлао:
  - Сломи ЌоЌ ножне прсте! И удари Ќаче.
  Џелати су почели да им ломе прсте усиЌаним клештима. Други мучите  Ќе подигао врелину испод регала. Тукли су девоЌку жицом. Домка Ќе "утала, иако Ќу Ќе то коштало титанског труда. Свест Ќе била мало мутна од див ег бола, али ниЌе хтела да напусти ратника. Издржала Ќе и издржала.
  На краЌу ЌоЌ Ќе єуриЌ Долгоруков гурнуо упа ену бак у међу ноге. Бол избоден врелом иглом, од пета до поти ка. И девоЌка Ќе коначно изгубила свест.
  Доктор присутан на муче®у промрм а:
  - Дово но за данас! Она више ништа не осе"а.
  Гувернер Ќе грубим тоном наредио:
  - У ®ену "елиЌу! Настав амо сутра!
  Ку"у су скинули са регала, ставили су костриЌет, на отрцано, спа ено, поцепано тело и поново бацили у подрум. Оковане руке и ноге.
  ДевоЌка Ќе лежала на трулоЌ слами. Дошла Ќе к себи, осе"аЌу"и Ќак бол. Око Домке Ќе ве" кружило неколико пацова.
  ДевоЌка Ќе Ќош била дово но снажна и ухватила Ќе пацова руком. Црусхед. Затим Ќе, игноришу"и бол, заспала.
  Са®ала Ќе да Стенка Разин са своЌом воЌском улази у Москву. Све кра евске воЌске су поражене. ИзвоЌевана Ќе победа. И народ се радуЌе кад сретне козаке.
  Домка галопира поред атамана. Елегантан, леп, поносан.
  И буб®еви удараЌу, трубе бруЌе. Победа и триЌумф побу®еника.
  Ку"а се пробудила од звецка®а замка и задрхтала. Прошло ми Ќе кроз главу: опет "е мучити.
  Али Ќош Ќе било рано. Тамничар донесе хлеб и крчаг воде:
  - На кучку!
  И поставио Ќе тако да Ќе вода прскала по телу ратника-хероЌа.
  Ку"а се подигла. Слом ени прсти су Ќако бо ели, попут огреботина и опекотина. ДевоЌка Ќе поЌела хлеб. Попио сам мало воде и осетио сам више енергиЌе. Исправила Ќе прсте и помислила да "е ЌоЌ слом ена хрскавица срасти и ништа се страшно ниЌе догодило. Она зна како да отклони опекотине и залечи ране уз помо" напитка. Да не остави траг. Главно Ќе издржати муче®е, а онда ... Домка се сетила погледа гувернера и помислила Ќе да "е Ќе дуго и суптилно мучити. Па, не дозволи да се сломи.
  Домка Ќе свакодневно мучен две неде е заредом. Истина паж иво и са мало паж®е. Палили су, растезали, увиЌали, тукли, мучили. Боцкали су иглама и подизали, бацаЌу"и на сталак. Стално су се пекли голи табани. ДевоЌчица Ќе осе"ала болове по целом телу. Ране ЌоЌ Ќе поливана со у, што Ќе веома болно.
  Упркос томе, Домка ниЌе одустаЌала. Уз помо" своЌе беле косе, као презреле ражи, пиле су окове. Радила Ќе то тихо и непрестано.
  Чудан, али чак и ка ени челик се може самлети косом. У теби Ќе живео бол, Домке. Бол Ќе свуда, нема крви, нема вена нетакнутих болом. Кад су Ќе палили и тукли, осетило се Ќош нешто. Али када Ќе пат®а захватила цело би"е, оно Ќе отупило.
  Домка Ќе Ќош била Ќуначка девоЌка. Џелати су претили да "е спалити вештицу, а хумане секире не"е бити. Па шта Ќе Домка била спремна за ово.
  Међутим, нада у бекство ниЌе Ќе напуштала. Можда "е имати времена да пресече ланце. Штета што Ќе прозор преузак. Не"ете тако лако про"и кроз то.
  Можда омамити тамничара и побе"и у ®еговоЌ оде"и? Она Ќе велика девоЌка, а чувар има маску на лицу. Можда можеш да побегнеш? Наравно, тешко Ќе стати на осака"ене ноге, али до"и "е.
  Само да се позабавим ланцима.
  Овде Ќе у ®у ушао главни ¤елат Самоса:
  - Здраво лепотице!
  Ку"а Ќе грубо одговорила:
  - Џелат ниЌе добро, па умри!
  Самоса се нацери.
  - Донела сам ти нешто лепо!
  Домка се закикота и поново упита:
  - А зашто хотел? Топли уга ?
  Самоса Ќе одговорио са осмехом:
  - Желиш ли да живиш?
  Ку"а Ќе звецкала ланцима, и са осмехом одговорила:
  - Шта Ќе пита®е! Наравно да желим!
  Главни ¤елат Ќе рекао:
  - Велики губернатор єуриЌ Долгоруков нуди вам вештицу да се одрекнете анатеме Стенка, и козачке разбоЌнике. ПокаЌте се и цар "е се смиловати на вас. Би"еш осуђен на тешки рад, али "еш оти"и на има®е гувернера, где "еш живети као принцеза!
  Ку"а се закикота и примети:
  - А где да криЌем благо, не"е ме питати?
  Самоса Ќе  убазно одговорио:
  - Гувернеру Ќе доста сопственог богатства! Би"ете нежни с ®им, доби"ете и живот и сре"у. И тако... Сутра "е те чекати ватра. Штавише, ватра "е бити спора и не"ете одмах бити спа ени. Пати"ете неколико сати, голи пред гомилом. И тада "е се ваш пепео помешати са ко®ским ђубривом и ®име пођубрити на ®ивама. Разум иво?
  Домка се поново осмехнула, упркос зверском муче®у, сви су ЌоЌ зуби преживели, и приметила:
  - Жели да будем  убазан са своЌим гувернером мучите има? Колико само же а има!
  Самоса Ќе смркнуто приметио, стишавши глас:
  - Да сам на твом месту, сложио бих се. Не можеш побе"и од ватре.
  Домка климну главом и звекну ланцем:
  - Логично Ќе... Загр аЌ другог човека или пламен. И Ќош се не зна ко "е бити на врху...
  ДевоЌка Ќе п еснула рукама и одговорила:
  - Спреман сам да будем  убазан са гувернером. Али не"у се одре"и Стенке Разина и козака! Посебно у Ќавности!
  Самоса слеже раменима и примети:
  - Али онда те суверен не"е мо"и помиловати. И тако... Ово су само речи. Устанак Ќе ве" угушен. Стенка Разин Ќе у заточеништву и ускоро "е бити стре ан. И сада Ќе мучен као и ти. И твоЌе одрица®е не"е бити важно!
  Домка са тужним погледом упита:
  - Можда да размислим?
  Самоса Ќе одговорио незадово ним погледом:
  "Ваше спа ива®е Ќе заказано за сутра. НаЌвише морате дати одговор до прекосутра. У међувремену... Хо"ете ли да прено"ите у чистом меком кревету и без ланаца?
  Домка Ќе поносно одмахнула главом, ®ена бела, благо зла"ана коса Ќе постала пр авиЌа, али ниЌедна седа се ниЌе поЌавила. ДевоЌка Ќе оштро одговорила:
  - Више волим тамницу. Она мисли бо е!
  Самоса звижди.
  - Па ти си поносан! Ретко се види такав човек! Знаш, предлажем да Ќедеш као човек. ПоЌачаЌте своЌу снагу. А онда измршав на хлебу и води.
  Ку"а се засмеЌа и одговори:
  - Па, можеш да Ќедеш! Овде се моЌи принципи не мешаЌу.
  ПоЌавио се помо"ник ¤елата. Донео Ќе послужавник са печеном гуском, питу и чашу вотке.
  Ку"а се засмеЌала. И весело рече:
  - Такве гозбе да не"еш умриЌети!
  Помо"ник Ќе промрм ао:
  - Размиш ао бих о души!
  Домка климну главом у знак слага®а и призна:
  - Да, била сам са мушкарцима, и то више пута. Ук учуЌу"и себе Степана Разина. Па ме ионако чека пакао.
  Гладна девоЌка Ќе узела питу и прилично велику печену гуску. Снажно почеше да гризу месо.
  Самоса упита девоЌку:
  - Мислите ли да оваЌ пакао постоЌи?
  Домка Ќе логично приметила:
  - Ако има мука на овом свету, зашто их онда не би било на другом свету?
  Самоса уздахну и шаком се забоде у браду.
  - Логично... Видим ¤елата у паклу.
  Ку"а се насмеЌала и предложила:
  - И зашто? Ти само пратиш наређе®а. И Ќа сам убиЌао  уде. Борио се за истину... Истина Ќе релативна! Ако уклоните неке боЌаре, сутра "е ти исти козачки атамани постати гори од бивших племи"а! Понекад помислите, шта Ќе сре"а?
  Самоса Ќе Ќедноставно и рационално предложио:
  - Сре"а Ќе увек релативна! Ево ти гладан Ќедеш гуску и тренутно си сре"ан!
  Ку"а климну у знак сагласности.
  - Да то Ќе тачно! Добра гуска... єе ли тако увек хране осуђене на смрт?
  Самоса Ќе нево ко одговорио:
  - Као када. Али сам велики гувернер Долгоруков обе"ава вам сладак живот под ®еговим покровите ством. А ти се Ќеди и радуЌ се!
  Домка Ќе са осмехом и умилним тоном упитала:
  - Може ли Стенка Разин бити помилован?
  Самоса одмахну главом.
  - Не! Он Ќе превелики злочинац!
  Домка Ќе тада предложила:
  "Можда "у одбити помилова®е ако нас, заЌедно са Степаном, погубе Ќедном секиром.
  Самоса Ќе негативно одмахнуо главом.
  - Не... Гувернеру не треба! Па, претвараЌ се да га волиш, иначе тако лукава жена као ти увек може да побегне!
  Домка Ќе наставила да жва"е птицу и питу. Шмркнула Ќе чашу вотке. Међутим, девоЌка ниЌе волела да пиЌе. И певао весело:
  - Све Ќе немогу"е, могу"е Ќе, у васиони, ми смо тестирани само у научава®у!
  
  СТРАСТ ЗА ЖАНОМ ДАРК
  Током налета, издаЌници су намерно затворили капиЌу како би девоЌку оставили напо у. А она се, одсечена са шачицом  уди, очаЌнички борила. Без сум®е, дева од Орлеана би пала у оружЌе, да ниЌе било категоричне наредбе воЌводе од БургундиЌе - да се вештица узме жива.
  Жана Ќе била тешко ра®ена коп ем у раме, имала Ќе дубоке огреботине на лицу, а на челу Ќе била велика кврга. Ра®ен стрелом и десном руком. Пробушен Ќе снажан бицепс.
  И свукли су Ќе до гола, остав аЌу"и само у дома"им дро®цима, оковали су Ќе за руке ланцима, повлаче"и врх. Босе ноге ДевоЌке од Орлеана, са само босим прстима коЌи додируЌу хладан, камени под, округле пете окренуте до врха. А она сама Ќе заправо висила на сталку. Бол у ра®еном рамену и метак у руку био Ќе ужасан. Ипак, снажна, атлетска девоЌка, чврсто стиснута зубе, успела Ќе да задржи сте®а®е - иако Ќе бол био на ивици губитка свести.
  єеаннеина коса се неочекивано испоставила као плава, иако Ќе обично била насликана као бринета или црвенокоса. Врат Ќе мо"ан, ниЌе женствен, али су груди развиЌене, као миши"и снажног тела. Наравно, Ќедва да Ќе постила, како Ќе обичаЌ да се о ®оЌ пише у к®игама. Али сада Ќе, заиста, нису нахранили и дали ЌоЌ само да пиЌе да не умре. За ра®ену девоЌку, таква суспензиЌа Ќе право муче®е.
  ВоЌвода од БургундиЌе посетио Ќе єоан тек тре"ег дана. Снажна девоЌка Ќе, упркос уврнутим зглобовима, дисала уЌедначено. Штавише, чак и дубока рана на рамену Ќе почела да се побо шава, а на бицепсу се затворила. Било Ќе толико виталности у овоЌ девоЌци. Пацови су се вртели око ®ених грациозних и Ќаких босих ногу, али нико ниЌе смео да уЌеде.
  Погледала Ќе воЌводу бистрим очима. Не читаЌу ни бол ни страх, ве" само дубоки презир. ВоЌвода се постиди и учтиво изговори.
  - Извините, милади єеанне. Нисам знао да сте тако окрутно третирани.
  И воЌвода Ќе викао. "Уклоните ®ене окове и отпратите нас на вредниЌе место.
  Заиста, и сам великодостоЌник се веома нерадо налази у хладноЌ, влажноЌ и, што Ќе наЌважниЌе, смрд ивоЌ тамници.
  Са Жане су скинули ланци, а упркос страшном болу коЌи Ќу Ќе пробио када Ќе девоЌка спустила руке, Орлеанска девоЌка, за ®ену част, ниЌе се ни лецнула. Само су се зенице Ќако прошириле, показуЌу"и колико су болни ®ени брутално уврнути зглобови.
  Дуке Ќе пустио єеанне наприЌед. ДевоЌка Ќе самоуверено ходала. Изгубила Ќе нешто на тежини, али Ќе остала миши"ава и Ќака. Висок скоро као воЌвода, а с обзиром на то да носи штикле, онда можда чак и мало виши од ®ега. Наравно, ®ено лице Ќе лепо, али ®ен осмех Ќе сувише груб и мужеван.
  Пошавши горе, воЌвода Ќе  убазно понудио да Ќеде и пиЌе скупо и одлежано вино. Собарица Ќе заузврат опрала Жани ноге и донела ЌоЌ папуче. Али били су мали. Због грациозног и исклесаног облика, преплануле ноге буду"ег светите а деловале су ма®е него што су у ствари биле. єеанне Ќе, међутим, изненада одбила да се пресвуче, разумно изЌавивши:
  "Ако сам Ќа затвореник, онда "е за затвореника бити дово но крпе. А ако гост, онда имам право да напустим замак!
  ВоЌвода од БургундиЌе наредио Ќе слугама да оду. Лично, сипаЌу"и єеанне у чиниЌу и нуде"и грицкалице, изЌавио Ќе:
  - ВеруЌ ми! Заиста, Ќа сам твоЌ затвореник!
  Дева ратница се насмешила и отпила своЌ пехар. Онда Ќе поЌела комад срнда"а и приметила:
  "Ниси први човек кога сам заробио!"
  ВоЌвода Ќе предложио здравицу, а затим приметио:
  - МоЌа права на трон нису инфериорна и чак превазилазе она коЌа има Карл.
  Жана се снисход иво насмешила и приметила:
  - Хо"еш ли да се попнеш у див ину педигреа? Као да "ерка Филипа Дугог даЌе вашоЌ породици право на француски престо?
  ВоЌвода од БургундиЌе Ќе снажно одмахнуо главом и потврдио:
  - Ох сигурно! Уосталом, шали"ки закон каже да се зем а просто дели синовима у породици, а то нема везе са наследством на престолу!
  Жана Ќе логично приметила:
  - Онда постоЌи грана од ЛуЌа Мрзово ног. ИмаЌу Ќош више права на престо!
  ВоЌвода Ќе приговорио, додуше неубед иво:
  - А та єоан, комора врш®ака одузела Ќе право на престо. Ук учуЌу"и и због сум®е у ®егово порекло.
  Орлеанска девоЌка се насмеЌала и показала своЌу ерудициЌу:
  - Дакле, Шали"ки закон Ќе одобрила Комора врш®ака.
  Аргумент Ќе био Ќак. ВоЌвода Ќе поново позвао служавке и захтевао озби ниЌу храну. Чини се да єеанне ниЌе тако Ќедноставна као што изгледа. И ово ниЌе само крупна и снажна млада се анка коЌа личи на обрадивог ко®а. Ово Ќе много образованиЌа личност, додуше у политици.
  У глави ми Ќе пролетела завод ива мисао о муче®у. Али девоЌка Ќе, као што Ќе управо видео, веома добро подносила бол. А Жана му Ќе потребна, пре свега, као савезник.
  ВоЌвода даде Жани да Ќеде, а онда уђе с друге стране:
  "Како се кра  неправедно понаша према вама. Толико сте учинили за ®ега да сте у потпуности заслужили титулу воЌводе. Али ти си ипак сиромашна се анка. ВоЌску слушаш, а за душу нема!
  Жана Ќе тужно приметила:
  - Свеци се задово аваЌу малим!
  ВоЌвода се помало уси ено насмеЌа и примети:
  - Ве"ина светаца и папа су ловци, за коЌима тек треба да се трага. И на пример, кардинали ..... Ви Ќош увек не познаЌете живот!
  єеанне Ќе нежно одговорила на ово:
  "ВеруЌте ми, знам добро као и ви, воЌводо. И ово сазна®е ми не даЌе радост!
  ВоЌвода Ќе желео више Ќасно"е:
  - Али слажете се да ништа нисте дужни кра у и да немате никаквих обавеза према ®ему?
  - Не кра у - Да Богу! - одговорила Ќе Ќош инспиративниЌа магла Жана.
  ВоЌвода Ќе са осмехом одговорио:
  - А Бог жели мир. А свет би радиЌе успоставила наша броЌна и Ќака породица, а не Валоа. Посебно за нас БританиЌу. Само наша династиЌа може да се помири са тим!
  єеанне рече са неочекиваним емоциЌама:
  - Изабрао сам Карла не зато што Ќе бо и од тебе. А девоЌка бира Ќедном заувек! А мучеништво Ќе много бо е од издаЌе!
  ВоЌвода се замало загрцнуо. Попио Ќе Ќош вина, искапивши пехар до краЌа. Гнев га Ќе испунио. Уследила Ќе прет®а.
  - Нареди"у да те муче!
  Жана Ќе тврдоглаво одговорила:
  - Нема ве"е муке од слуша®а ваших обе"а®а!
  - єеби Ќе! - прете"и нареди воЌвода и у собу упадну слуге и ¤елати, ве" се радуЌу"и забави.
  
  Иначе, ниЌе могло бити: воЌвода од БургундиЌе Ќе наредио мучите има да га прекину. Веома богата тамница са разним инструментима за муче®е. И ¤елат из ШпаниЌе, пола Мавар. Али он пристоЌно говори француски:
  - Да ли Ќе ово вођа воЌске жаба? - заглушно се насмеЌа тамнопути насилник и примети. - Добре сисе, брадавице као Ќагоде, Ќаке бутине - таман за бич и сталак!
  Жана Дарк Ќе само презриво фркнула: пре него што Ќе одвела до ¤елата, Орлеанска слушки®а Ќе скинута и теме ито претресена. НиЌе баш приЌатно када пр аве, мушке руке опипаЌу цело тело, па чак и да се попну на интимна места и грубо их набораЌу. єеанне д'Арц, коЌа Ќе донедавно била подређена титулациЌама, осе"ала се краЌ®е понижено. ЗавоЌ Ќе био поцепан са ®е, а на ®еном рамену зЌапила Ќе дубока раздерана рана. Нанела Ќе неки бол. Џелат Ќу Ќе са задово ством погледао, би"е могу"е нокаутирати додатну пат®у од девоЌке због повреде.
  ЧмскаЌу"и дебелим уснама, мучите  Ќе промрм ао:
  - Шта! Почнимо са сталком! Или желите нешто да нам кажете?
  Жана д'Арк Ќе бацила поглед у угао: тамо су седела два писара, спремна да запишу свако ®ено сведоче®е. У близини Ќе био лекар и неколико помо"ника ¤елата. Сталак Ќе припрем ен унапред. Чврстим гласом Орлеанска дева рече:
  - Напишите следе"е!
  Писци су одмах почели да пишу. ДевоЌка Ќе викнула:
  - ВоЌвода од БургундиЌе округла будала! Чека га наоштрени колац!
  Маврски ¤елат Ќу Ќе ударио у лице:
  - Дово но! На сталку смела девоЌка.
  Омча Ќе ухватила миши"аве руке ДевоЌке Орлеанске и почела да се диже, увиЌаЌу"и ЌоЌ зглобове. Бол у ра®еном рамену био Ќе ужасан, али непопуст ива Жана Ќе истиснула осмех. Иако су ЌоЌ кости, широке за младу девоЌку, крцкале од оштрог дрхта®а, ни Ќедан миши" се ниЌе тргнуо на ®еном лепом лицу.
  Руке увиЌене у зглобовима, босоноге грациозне, девоЌачке ноге од зем е. Легендарна девоЌка Ќе висила у ваздуху. Џелатови помо"ници су одмах обезбедили тежак терет на ногама.
  Џелат Ќе паж иво погледао тело жртве. Од страшних болова у рамену, растере"ена преса Ќе отказала, миши"аво девоЌачко, преплануло тело, нетипично за сред®и век, почело Ќе да се зноЌи. Да, она осе"а бол, али каква Ќе издрж ивост потребна да би се у исто време осмехнула белозуба.
  Мучите  упита:
  - Наведите имена своЌих помо"ника у бургундском логору!
  Зханна Ќе одговорила п ува®ем. Џелат, иако Ќе био погођен, ниЌе се ни померио, на ®еговом ружном, брадатом, скоро црном лицу заиграо Ќе осмех:
  Дакле, правимо се глупи. Ок девоЌко, помо"и "у ти.
  Џелат Ќе извадио шипку и забио Ќе у рану, након чега Ќе почео да се увиЌа. ДевоЌчино лице Ќе поцрвенело, зноЌ Ќе почео да цури и кап е са ®ега, миши"и се нехотице скуп аЌу, диса®е Ќе било тешко, испрекидано, као после дужег трча®а. Али изненађуЌу"е, осмех ниЌе силазио са ®ених усана.
  Џелат Ќе избушио до краЌа, а затим га оштро извукао: зенице очиЌу ДевоЌке Орлеанске су се сузиле, али Ќе осмех постао Ќош шири!
  - єака жена! Прави хероЌ! У реду Ќе, натера"у те да вриштиш. - Мучите  Ќе почео да загрева рамрод на бледоцрвеноЌ ватри, помо"ник кате Ќе скинуо клиЌешта из пламена. Угризни део поцрвене од вру"ине.
  НаЌхрабриЌа особа Ќе можда изгубила храброст, али Жана Ќе то гледала као да се пред ®ом простире сто са посуђем.
  Џелат Ќе безбожно лажан певао:
  - Женска нога, спржи мало!
  Узевши клиЌешта у руке, мучите  Ќе дотакао усиЌано гвожђе девоЌчину округлу, помало праш®аву пету. Одабрао Ќе наЌосет ивиЌа места на подножЌу ДевоЌке Орлеанске. ПросториЌом се ширио мирис запа еног меса. Џелат га Ќе повукао носом:
  - Веома Ќе лепо!
  Мучите  Ќе поступао паж иво, равномерно распоређуЌу"и опекотине по целом табану. Када Ќе топлота преЌака, опече не само кожу, ве" и нервне завршетке, па Ќе у овом случаЌу потребна велика вештина у изазива®у бола. Жана се понашала хероЌски, ниЌе Ќецала, нешто што ЌоЌ Ќе болело очи и цурио зноЌ, али ЌоЌ Ќе на лицу играо осмех.
  Џелат Ќе у међувремену почео да ломи прсте.
  - Нежно, девоЌка "е бити веома задово на!
  єеанне рече с презиром:
  - И шта? Као човек не можеш!
  Дуге руке ¤елата биле су Ќаке. Прсти су пуцкетали, мучите  Ќе почео малим прстом. Када вру"е гвожђе ломи нокте и прсте, то Ќе монструозно. ЧуЌе се крцка®е. Жана покушава да се трзне, али су ЌоЌ ноге чврсто оковане, а свака карика ланца дебела Ќе као палац. Чак ни ®ени миши"и, прека ени се ачким радом и тешким биткама, нису у ста®у да разбиЌу тако чврсте челичне окове.
  Сломивши мали прст, ¤елат Ќе прилично прогунђао:
  - Завршио сам! Ти си девоЌка, хваташ задово ство!
  єеанне Ќе стоички фркнула.
  - НиЌе лоше, али пегла Ќе прехладна!
  Џелат Ќе одговорио:
  - У реду Ќе! Испе"и "у те!
  Мучите  се полако ломио, окре"у"и сред®и прст око своЌе осе. Прелепи прсти Орлеанске девоЌке, дуги, уЌедначени, грациозни. Кости су Ќаке, ниЌе лако сломити, а ¤елат се чак и озноЌио од напора. Кап ица зноЌа откотр а се са ®еговог нагнутог чела и паде на усиЌана клешта. Ноге младе и снажне девоЌке веома лепо миришу. Таква  убав Ќе велико задово ство. А муче®е Ќе Ќош бо е. Сада Ќе на реду палац босе ноге. Истина Ќе да ниЌе дово но разбити.
  Жана Ќе, скриваЌу"и своЌу муку,  утито лаЌала:
  - Па како слабо! Не можеш сломити кост!
  Џелат одговори плачу"и:
  - Ну ништа, помо"и "еш!
  Огроман помагач мучите а убацио Ќе посебну справу. Палац стиснут, чуо се прасак. Прст се сломио, ¤елат задово но рече:
  - А сада лева нога!
  Процес муче®а Ќе веома приЌатан. Кости ох како пуцаЌу, па чак и опечена кожа гори. Легендарна девоЌка издржава, па чак и исплази Ќезик, задиркуЌу"и жрв®еве.
  Џелат са напетим милова®ем каже:
  - Ако све признате, издате своЌе саучеснике, заустави"емо тортуру и лечи"емо вас.
  Жана Ќе, равнодушним тоном коЌи ЌоЌ Ќе био дат тако тешко, одговорила:
  - Каква ми Ќе твоЌа мука!
  Пошто Ќе завршио са лом е®ем прстиЌу на ногама, ¤елат Ќе хтео да се ухвати за руке, али га Ќе доктор зауставио:
  - Би"е потребно да ова кучка Ќош нешто потпише, на пример, призна®е воЌводе од БургундиЌе за кра а Француске, па оставите руке.
  Џелат се спремно сложио:
  - Да, оставимо за десерт! А сад "емо Ќе бичем!
  Мучите ски помо"ник извади бич из пламена, са танких белих ланаца из ватре. Жана Ќе зашки ила и иронично повикала:
  - Па, ово Ќе сЌаЌна купка!
  Џелат Ќе одговорио са осмехом:
  - Прелепа метла! Ти блесави "еш бити веома задово ан и би"еш луд!
  Кат Ќе замахнула и ударила. Жанино мо"но тело прође грч.
  - Да ли ти се свиђа?
  ДевоЌка од Орлеанса Ќе одговорила своЌим гласом прениским за девоЌку:
  - И шта? Фино! Само овде Ќе ударац слаб!
  Поново Ќе ударио фанатиков помо"ник. Џелат Ќе, као распеваним гласом, рекао:
  - Два-а-ах!
  єош Ќедан ударац и милозвучно одброЌава®е:
  - Три! Четири!
  ДевоЌка напреже трбушне миши"е, хо"е да удари ¤елата, али не може да га добиЌе.
  - Приђи ми ближе! єеанне вришти.
  ФлаЌер Ќе задиркуЌе:
  - Да, тако си добар!
  Постепено, леђа, рамена и зад®ица, наЌпознатиЌи ратник свих времена и народа, претвараЌу се у непрекидни крвави неред прекривен опекотинама. Упркос неподнош ивим мукама, Жана и да е тврдоглаво гледа, а следе"е пита®е:
  - Реци ми где криЌеш благо коЌе су нам украли? - Ричи као снежни леопард:
  - У твоЌу браду!
  Џелат Ќе поново ухватио усиЌане клешта и ухватио Ќе за гримизну брадавицу на ®еним грудима, грубо Ќе окренуо!
  Орлеанска дева, отресаЌу"и крвави зноЌ, истиснула Ќе из себе:
  - Префи®ено милова®е!
  Џелат Ќе наставио муче®е другом доЌком. ОдЌедном, Жанина плава глава се затресла и она Ќе изгубила свест.
  Доктор Ќе уплашено вриснуо:
  - Зава ен!
  Џелат му стави руку на врат:
  - Па не! Срце куца самоуверено! Наставити?
  Доктор Ќе одмахнуо главом.
  - Дово но за данас! На ®ему нема никаквог живог места. Мислим да не"ете ништа добити од ®е.
  Џелат климну главом са нескривеном досадом.
  - Никада нисам вриштала! Снажан карактер, иако Ќе женско тело веома болно. Али ®ени миши"и су као код веома снажног човека.
  Доктор Ќе тихо и чак гледаЌу"и около рекао:
  - Енглези су Ќе осудили на спа ива®е на ломачи. ОваЌ ђаво би требало да има дово но снаге да се сама попне на скелу. Зато, опери Жану и стави Ќе у наЌчуваниЌу "елиЌу под строгом стражом, у ланцима.
  Џелат Ќе же но климнуо главом.
  - Овде су сви воЌници нови стражари, пла"еници. По личном налогу воЌводе од БургундиЌе, сви Французи су сме®ени, тако да Жана не"е имати саучесника! Е, онда "емо Ќе под поЌачаном прат®ом одвести и спалити на централном тргу. О, како "е ми бити драго да принесем бак у овим разиграним, али тако завод ивим ногама.
  Доктор Ќе хладно одговорио:
  - Ако Зханна потпише потребне папире, онда "е брзо умрети. У супротном, ватра "е бити спора, постепено прождиру"и ®ено лепо тело!
  Жана Ќе дошла себи и  утито прошапутала:
  - Не чекаЌте!
  Као одговор, ¤елат Ќе узео свеже усиЌане клешта и ®има оштро зграбио отворену рану на рамену. Стиснуо Ќе Ќаче: ДевоЌка Ќе опет изгубила свест. Била Ќе поливена леденом водом. Онда су га скинули са полице. Џелат Ќе гунђао:
  - Па, кучко! Не знам шта друго да мислим! Можда Ќе силуЌете вру"им паЌсером?
  Доктор Ќе негативно одмахнуо главом.
  - Добра идеЌа, али воЌвода од БургундиЌе Ќе смислио нешто бо е. Њу, свету девицу, пре него што буде погуб ена пред читавом гомилом, силова"е ваша два помо"ника. Ово "е бити веома софистицирана освета!
  Џелат п есне рукама.
  - Да, тако Ќе дивно! А виде"у?!
  - Цео град "е видети! - Доктор Ќе обе"ао.
  Џелат Ќе заиграо:
  - О, ви сте усиЌана клешта, а ужарени каранфили на пламену! Баш волим да мучим девоЌке и ниско се кла®ам воЌводи-кра у у поЌасу! - Чизме, исковане гвожђем, полетно су буб®але по каменом поду.
  Жана Ќе одведена у тамницу, и, оставши у стоЌе"ем положаЌу, окована Ќе ланцима за крст. И около поставите поуздану стражу!
  
  ЕДМОНД ДАРТАГНАН И ЏУЛИєАН ПУТНИК
  У сну Ќе дечак Едмонд Д'Артагнан видео нешто необично...
  Овде Ќе био поред єулиЌана Отпадника. Чувени римски цар у бици са Партима доспео Ќе у тешку ситуациЌу. Али Цезарови наследници су се храбро борили и отерали Парте. Али сам цар Ќе био окружен малим одредом, очаЌнички покушаваЌу"и да се пробиЌе до своЌих.
  Едмонд Дартагнан Ќе искочио на врели песак. Дечак терминатор Ќе одмах схватио да то ниЌе баш сан, поготово што су га бо ели Ќош не сасвим зарасли пликови на табанима. Али нема времена за свађу - цара треба спасавати!
  Дечак-рен¤ер Ќе Ќедним ударцем у скоку оборио пет Пар"ана коЌи су ве" опседали цара. Онда Ќе Оливер Твист врло спретно узео оба мача и почео да грди. Прва четири персиЌска ратника пала су одсечених глава. Тада Ќе дечак голим прстима бацио бодеж, коЌи се усред лета изврнуо и пререзао грк ане троЌици стрелаца.
  Дартагнан Едмонд Ќе радосно узвикнуо:
  - То Ќе мушка борба!
  Затим Ќе прешао у одлучну офанзиву. Његови замахи мачем били су попут косилице. Посекли су све редом, а ПерсиЌанцима сецирали удове. Ево Ќедног главног поглавара Парта коЌи покушава да и сам цар изгуби руку. А онда глава.
  Едмонд Дартагнан Ќе ногама одЌедном бацио пет бодежа са грамофона и покосио читав низ стрелаца. Онда Ќе викнуо:
  - Час сре"е! Време Ќе за игру!
  И ®егови мачеви дадоше постригу партскоЌ воЌсци. Вођа воЌске, кра  ПерсиЌе, Индемон, излегао Ќе зенки. Полуголи, миши"ави дечак Ќе посекао све редом и засуо лешевима све прилазе єулиЌану. Никада раниЌе владар ПартиЌе ниЌе видео тако жестоког борца. А чи®еница да Ќе ово само голобрада младост изазвала Ќе озби ан страх.
  ОдЌедном су заиста пагански богови одлучили да помогну Старом Риму, и уместо да се повуче, єулиЌан Ќе вратио религиЌу своЌих предака на Зем у! А сада се или Херкул или Херкулов син бори против Партске воЌске.
  А Дартагнан Едмонд Ќе постаЌао све више  ут. Бацао Ќе тешке и оштре предмете. Пробао Ќе и разбио неприЌате е старог Рима, а ®егови мачеви су изгледали као неодо иве му®е. Дечак терминатор инспирисао Ќе остале Рим ане. Виче: Херакле! Херкул са нама! Навалили су на Парте, удвостручивши ®ихову снагу троструко. И сам цар се борио.
  ЏулиЌан Ќе био тек нешто изнад просечне висине, али добро грађен и згодан. У време смрти имао Ќе само тридесет две године и не зна се шта би чекало Римско царство да Ќе отпадник живео више. Али сада, изгледа, Парти су се вратили, и почели да се повлаче.
  А остатак римске воЌске додао Ќе топлоту. Кра  Индемон Ќе покушао да преокрене ток битке и са хи аду одабраних бесмртника кренуо Ќе у битку. Али ово Ќе била ®егова фатална грешка.
  Едмонд Дартагнан Ќе скренуо паж®у на Ќедан веома велики - виши од Пацоловца, висине човека, са круном и раменима, као орман у златном веригама. И дечак Ќе, видевши како слушаЌу наредбе овог владара, схватио: време Ќе да делуЌе. И подигао Ќе лук коЌи Ќе испустио ПерсиЌанац. Брзо га Ќе повукао ногом, тако да Ќе тетива скоро пукла. А онда Ќе пустио стрелу, ментално прате"и ®ен лет.
  И Ќуре"и, бод икав убод прободе охолог цара ПартиЌе у врат, разбивши каротидну артериЌу. И огромна тежина од Ќедног и по, или чак два центнера, владар се срушио са слона.
  Смрт кра а Ќе, наравно, тежак ударац за воЌску. Нарочито када Ќе млађи наследник покушао да преузме команду, пошто Ќе Едмонд Дартагнан послао стрелу на ®ега. Као резултат тога, оваЌ противник се показао као пробушен шкорпион. Рим ани, видевши цара како Ќури у боЌ, сада повикаше: Аполон, Аполон Ќе с нама!
  А Едмонд Дартагнан Ќе рукама и босим дети®астим ногама тукао Парте, користе"и технике о коЌима Ќе читао у кинескоЌ к®изи преведеноЌ на латински.
  И ова варварска воЌска се претворила у велебну. Сада су Рим ани прогонили ПартиЌу и у овоЌ трци вукова ниЌе било речи о опросту и милости. Тешко онима коЌи беже, и тешко онима коЌи беже од Рим ана двоструко.
  Источна воЌска се топила пред нашим очима, а латински пукови, легиЌе и кохорте били су неумо иви. Гвоздени и Ќаки, све ломе и цепаЌу, а племи"е убиЌаЌу...
  Дечак Ќе, пак, блистао голим, ружичастим штиклама, и трчао млин са мачевима, секу"и одЌедном пет противника.
  Потпуна победа. Преживели Парти падаЌу на колена и моле за милост.
  Едмонд Дартагнан Ќе пришао на позив цара. Погледао га Ќе уми ато. У давна времена  уди су мало нижи него у касниЌим вековима, а у сну дечак замиш а себе стариЌим. Дакле, по римским стандардима, дечак Дартагнан изгледа као да има четрнаест, петнаест година. Односно, ве" се може сматрати мушкарцем, иако без браде. ЏулиЌан Ќе погледао ®егове огреботине и модрице и упитао са широким осмехом:
  - Ти си бог?
  Едмонд Дартагнан Ќе искрено и поштено одговорио:
  - єа сам човек!
  ЏулиЌан Ќе тешко уздахнуо и такође искрено одговорио:
  - Штета... єако ми Ќе жао!
  Ово Ќе разбеснело дечака терминатора, и он Ќе оштро одговорио:
  - Нема за чим жалити! Човече, ово звучи поносно!
  ЏулиЌан Ќе климнуо главом и потапшао дечака по рамену:
  - Добро речено! ОваЌ човек звучи поносно, и мора да буде поносан, а не глина у грнчарским рукама!
  ВоЌска Ќе промрм ала у знак одобрава®а. Походни свештеник Ќе почео да припрема пагански молебан поводом победе. єулиЌан Ќе одлучио да оживи старе култове. єедан од ®их Ќе обожава®е єупитера, Марса и Митре. Иако Ќе Ќасно да паганску веру треба модернизовати. Овде су предложене разне идеЌе. На краЌу краЌева, ве" постоЌи уче®е о єелисеЌским по има - раЌу за ратнике и хероЌске  уде, зналце. Па зашто то не учинити званичном доктрином. Ти "еш бити покоран цару, мо"и "еш да се истакнеш у служби и доби"еш себи харем на оном свету, и тамо "еш славити племените гозбе, заувек млад и Ќак! Па чему онда елита Христова доктрина?
  Поносни дечак Едмонд Дартагнан, коЌи такође ниЌе баш волео традиционално хриш"анство, двосрчан и суров, приметио Ќе:
  - Човек Ќе сам ковач своЌе сре"е, и он Ќе грнчар свог успеха!
  ЏулиЌан Ќе пружио руку дечаку, срдачно Ќе стиснуо и са свом искренош"у предложио:
  - Буди моЌ син и наследник! Мудри сте преко своЌих година, и имате над удску снагу!
  После тога, цар Ќе скинуо са поЌаса цезаров прстен. ОваЌ прстен обично носи цар коме одабере да буде ®егов наследник и обично Ќе знак усвоЌе®а.
  Едмонд Дартагнан Ќе ставио прстен на кажипрст и рекао са одушев е®ем:
  "Надам се да "у бити достоЌан да постанем царев син..."
  єулиЌан Ќе поразио партску воЌску и поново опседао ®ихову добро утврђену престоницу. ПоЌава Едмонда Дартагнана дочекана Ќе са радош"у. Римски цар по уби дечака и подиже га снажним рукама изнад себе, говоре"и:
  - Хвала Богу! Ве" сам мислио да си мртав!
  Едмонд Ќе, схвативши да истину ниЌе тако лако обЌаснити, лупаЌу"и босим ногама, одговорио:
  - Да будем искрен, Ваше Величанство Ќе моЌ прави отац, ово Ќе Аполон и он ме понекад води на Олимп и на друге светове да се не навикавам на  уде!
  Цар, у правоЌ историЌи прозван као отпадник, био Ќе изненађен:
  - єесте ли видели Олимп?
  Едмонд Дартагнан Ќе, као и сви интелектуално развиЌени дечаци, волео да компонуЌе и стога Ќе спремно потврдио:
  - Да!
  ЏулиЌан Ќе усхи"ено узвикнуо:
  - И видео сам єупитера!
  Дечак-витез, широко се смеше"и са бисерним зубима, одговори:
  - Поздрави те моЌ деда єупитер! И жели вам успех! Тако да Ќе Римско царство - покорило цео свет! И цео универзум!
  Цар Ќе из свег гласа узвикнуо:
  - Хвала боговима! Нека донесу победу!
  Дечак наследник Ќе одмах предложио да се не одлаже Ќуриш, Ќер Ќе околина била опустошена и римским трупама Ќе било превише тешко да дођу до хране и пи"а.
  Едмонд Ќе, наоружан наЌбо им римским луком, коЌи Ќе такође побо шао, отишао у лов. Бо е Ќе размислити о плану напада, видети саму тврђаву и истовремено убиЌати неприЌате е.
  Едмонд Дартагнан Ќе пуцао из да ине у ратника са гримизним перЌем на шлему. Као одговор, облаци стрела су полетели на дечака. Али млади ратник ниЌе обра"ао ни наЌма®у паж®у на ®их: они и да е нису стигли, и хладно су нокаутирали противнике, а он Ќе сам, брзим кораком, с времена на време, трче"и, обилазио зид.
  Град Ќе заиста био велики, не много ма®и од Рима, и окружен високим зидинама. ТраЌан Велики и многи други осваЌачи нису могли да га узму у своЌе. Али овде Ќе заправо главна сила ПартиЌе. ОсвоЌите Ќе и ваша власт над Римом може се протезати чак до ИндиЌе.
  Дечак Едмонд Ќе приметио да су зидови града скоро свуда велики, дебели и назуб ени. Да бисте узели такав град, потребно вам Ќе много дугих степеница и ниЌе сигурно да "ете их прона"и. Заштита Ќе нешто слабиЌа, где град пере река, буран Ќе поток. Реку Ќе могу"е скренути, али би"е потребно наЌма®е два месеца мукотрпног рада. Па коЌи су други начини?
  На пример, разнети зид и пробити пробоЌ! НаЌлакши начин, али треба вам експлозив. Али недалеко од града налази се импресивна шума. И уз одређену вештину, експлозив се може направити од ... пи евине, додаЌу"и им наЌЌедноставниЌе минерале и соли. И голим петама дечак Ќе осетио да има таквих минерала и соли у зем ишту.
  НаЌбо е Ќе поткопати наЌвиши део зида, где се накупио наЌве"и броЌ неприЌате ских воЌника. Сада "е се Парти каЌати што су се уопште усудили да крену против Рима.
  Едмонд Дартагнан, упуцавши четири тоболца, вратио се назад у логор и радосно обавестио ЏулиЌана:
  - Богови су ми рекли како да заузмем тврђаву! Али нека ваши ратници служе нашем ритуалу!
  Римски цар Ќе строго наредио:
  - СлушаЌ мог сина као што слушаш мене!
  А воЌска, коЌа Ќе видела Едмунда Дартагнана у акциЌи, лаЌала Ќе заузврат. А дечак, Цесареви", Ќе активно издавао наређе®а. Прво морате прво да исечете дрве"е и фино сам ете. И испостави"е се да Ќе то веома кул смртоносна сила против неприЌате а старог Рима.
  Морате помешати пуно пи евине са минералима, а онда "ете добити мо"ну бомбу из древних времена. Требало би да делуЌе много ефикасниЌе од барута, а не горе од нитроглицерина. Ово Ќе заиста дечак терминатор коЌи Ќе зачет. Штавише, сам Едмонд Ќе лично посекао шуму и самлео трупце у штитове и пи евину.
  Голи, миши"ави торзо дечака блистао Ќе од зноЌа, а чинило се да Ќе дечак изливен у бронзи.
  ВеруЌу"и у во у богова, римска воЌска Ќе радила веома приЌате ски, сложно и енергично. Пи евина и мо"ни дрвени штитови су брзо изграђени. Истина, Парти су покушали да изврше налет.
  Едмонд Дартагнан Ќе радосно замахнуо са своЌа два мача, а ко®ица Ќе изЌурила из заседе. Пар хи ада ПерсиЌанаца Ќе било опко ено. Дечак-витез Ќебе ®иховог вођу ногом у вилицу, примораваЌу"и га да изгуби много зуба. А онда Ќе ®егов пар мачева радио као да су бриЌачи. А Парти су били у торби, и окружени наЌхрабриЌом воЌском на свету.
  Да, многи варвари су се сада борили у римскоЌ воЌсци, али Ќе то учинило Ќачом, упиЌаЌу"и свежу крв и нове борбене технике.
  Едмонд Дартагнан Ќе више од других успео у овоЌ рези. И намерно, клинац Ќе п уснуо у велике локве крви да попрска римске воЌнике. И допало им се, испоставило се да добиЌаЌу божанску милост, снагу и сре"у од самог Аполоновог сина.
  Баш као што су се многи у Риму радовали повратку старих паганских култова. И са великим задово ством молили су се Фортуни и єупитеру.
  Дечак терминатор као да Ќе потврдио, преполовивши ПерсиЌанце Ќедним замахом, да вера пагана даЌе колосалне космичке мо"и. И да практично свака особа, по же и, може постати бог и чинити чуда!
  Хриш"анство Ќе, с друге стране, изгледало превише неприЌате ско према животним задово ствима и стога непривлачно. Штавише, хо"е ли Ќош постоЌати таЌ раЌ? А да ли Ќе неко од оних коЌи живе у четвртом веку видео васкрслог Христа?
  Да, врло Ќе тешко поверовати у свемо" распетог, несре"ног човека, чак и за истанчан ум. А Ќош више варварима, или Рим анима, коЌи су ценили култ снаге и за коЌе Ќе крст био срамота. Да се свемогу"и Бог понизи до смрти на крсту - то Ќе уопште изгледало као лудило и веровати у такво....
  А богови су им Ќедноставни, разум иви,  удски... И нико ниЌе пружио озби ан отпор обнов еним култовима!
  А сада пиринчани ратници, чак и ако половина нису Латиноамериканци, ве" варвари са ентузиЌазмом извршаваЌу наређе®а цара и ®еговог Сина и Аполоновог сина.
  Но"у Ќе ве" припрем ено дово но пи евине и минерала. Едмонд Дартагнан ниЌе чекао до зоре, ве" Ќе наредио да се кола одмах помере до централне тачке неприЌате ске одбране.
  И трофеЌни партски ко®и похрлише заЌедно са смртоносним товаром у кулу кра ева. Погонили су их да е, палили су бачве и ноге упа еним бак ама и ударцима дугих бичева. И иако су ПерсиЌанци отворили неселективну ватру у таму но"и, ве" Ќе било касно.
  Едмонд Дартагнан Ќе, да би поЌачао глас, викнуо кроз огроман месингани рог:
  - Нека се испуни име Богова! Нека єупитер помогне!
  Експлодирала Ќе тако да Ќе чак неколико ми а од глава Рим ана оборило своЌе шлемове са глава. Али Парти су страдали хи аду пута више. Главно заклон од ударног таласа био Ќе одбачен више, а зидови су се подигли. Много стотина персиЌских воЌника Ќе убиЌено на лицу места, а Ќош више осака"ених...
  Едмонд Дартагнан, коЌи Ќе такође био гурнут од експлозиЌе, пао Ќе на колена, али Ќе одмах скочио. Дечак-витез поново залаЌа:
  - А сада приЌате и нападаЌу! У славу Бога нашега Аполона!
  И Ќурнуо Ќе први, б ескаЌу"и бос, са прашином залиЌеп еном у крви дЌечачких потпетица. А за ®им Ќе Ќурила цела римска воЌска, неброЌена, у сваком случаЌу, у но"ноЌ мори.
  Едмонд Дартагнан Ќе први стигао до положаЌа ПартиЌана и жустро се попео испод срушеног зида. Дечак терминатор Ќе био у великом узбуђе®у. Секао Ќе све редом, иако Ќе ве" било Ќасно да су Парти изгубили способност стварног отпора. Њихов морал Ќе пао, а свака же а да се супротставе Рим анима Ќе испарила. Али ипак, истреб е®е Ќе настав ено и дошло Ќе до правог масакра.
  Дечак терминатор ударио Ќе Ќедног од племенитих ПерсиЌанаца голом петом у браду и сломио му вилицу и врат. Пао Ќе право у котао узаврелог катрана коЌи су Парти припремили да излиЌу на главу Рим ана коЌи су нападали.
  Пролила се смола и неколико ПерсиЌанаца, уплашених, такође Ќе пало у казане и у ®има се живо испекло.
  Оливер Твист, машу"и мачевима, и пресецаЌу"и Ќош Ќедну чистину, отпевао Ќе целу баладу:
  єа сам витез Рима и мача...
  Господ ме Ќе позвао у боЌ!
  Свет Ќе одмах добио ¤елата,
  И бо е хвали Фортуну!
  
  Одлучио да оживи велики сан
  ТаЌ човек Ќе постао Ќак као Бог!
  И за убио се у мудрост, лепоту,
  У коЌоЌ Ќе оличен налет срца у метал!
  
  Не, ниЌе паганин, Цезар Ќе био,
  НиЌе познавао себи равног у рати...
  И Рим са сЌаЌном славом,
  Пркоси страху - Сатана!
  
  Све "е се претворити у прах
  Али само Ќе дух бесмртан!
  Пронађите снагу у речима
  Што нам не говоре наглас!
  
  ВеруЌте ми, човек ниЌе леш,
  То Ќе наЌбо е, увек живи...
  Зрак славе се ниЌе угасио...
  Звезда у срцима  убави!
  
  А шта Ќе крв
  Она нам даЌе живот...
  Из бола постоЌи  убав
  И држите Ќе!
  
  ВеруЌте да нисте слаби
  И био Ќе Ќак духом!
  Нека роб пропадне у телу,
  Ми "емо се побринути за узду!
  
  Кад победиш кукавичлук
  И див и ужас "е нестати...
  Онда се уздигнеш изнад кровова,
  Богови броЌе лица!
  
  До"и "е Олимп, запалити ватру,
  И би"е светлости...
  Али не дираЌ слабог хероЌа,
  КлиЌент офталмолога...
  
  Ко гази малог црва,
  Он сам Ќе безвредан у срцу!
  И моЌа велика страст
  Испод репа два чипса бибера!
  
  Укратко, дођи Белобог,
  єа "у постати Аполон...
  Прецрта"емо нуле оловком,
  Иза нас су милиони!
  И са сваким ударцем миши"авог дечака налик Херкулу, неко Ќе падао. А ПерсиЌанци су тукли на коленима и вриснули срцепараЌу"е за милост.
  Престоница ПартиЌе Ќе пала, а римска застава се сада виЌорила изнад ®е.
  Затвореници су падали ничице и  убили грациозне трагове босих ногу дечака-божанства коЌи Ќе вршио Херкулове трудове.
  Едмонд Дартагнан Ќе узео к уч АзиЌе у своЌе Ќаке руке и отишао до цара єулиЌана. Захвалио се наследнику и вратио му Ќе рекавши: "Слава Аполону".
  єулиЌан гради нову престоницу. Едмонд Ќе такође почео да са®а о свему као да Ќе мало убрзано, као на филму... Овде Ќе поново срео цара єулиЌана. Партско кра евство, од коЌег су Рим ани имали толико проблема поражено, а єулиЌан, коЌи се ве" звао Велики, одлучио Ќе да обнови Вавилон.
  ПоЌаву Едмонда Дартагнана, именованог сина цара и коЌи се сматрао сином Аполона, Рим ани су дожив авали као знак богова.
  Пред дечаком су Весталке посипале латице ружа. Едмонд их Ќе газио босим ногама, и поносно испруживши груди, марширао Ќе као триЌумфант. Латице су ЌоЌ приЌатно голицале голе пете, а од овога се дигло расположе®е. єулиЌан се руковао са дечаком, жу евим од воЌних радова, говоре"и:
  - О моЌ сине! Наредио сам од блага ухва"еног од Парта да ти излиЌем златни кип, уметнувши смарагде уместо очиЌу! Пошто си Аполонов син, онда си као сам Бог лепоте и воЌничке уметности!
  Едмонд Дантес Ќе скромно одговорио, прекрстивши руке на миши"авим грудима снажног тинеЌ¤ера:
  - єа сам као бог, кад сам човек!
  єулиЌан климну главом снажном дечаку, заиста као Аполон у младости, и обЌави:
  - У вашу част и у част почетка препорода Вавилона, уприличи"емо борбе гладиЌатора!
  Едмонд Ќе искрено рекао:
  - Ма®е крви! Наши богови не захтеваЌу жртву, ве" храброст и храброст!
  єулиЌан се сложио са овим:
  - Нека буде тако! Али они Пар"ани коЌи нису дали оставку мораЌу да погину у гладиЌаторским биткама да не би изазвали нове нево е Риму!
  Едмонд Д'Артагнан, єр. Ќе одговорио на ово:
  Нека богови одлучуЌу о ®иховоЌ судбини! Само нека жене и деца не учествуЌу у овим!
  єулиЌан одговори двосмислено:
  - Они коЌи нису опасни за нас не"е учествовати у плесу смрти!
  Статуа изливена Едмонду Д'Арта®ану била Ќе виша чак и од природне величине, а смарагдне очи су гореле. У рукама Ќе дечак-божанство држао два мача са челичним оштрицама и дршкама украшеним рубинима. Ре ефни миши"и су били сасвим у складу са оригиналом.
  Затим Ќе уследила раскошна гозба, а ве" за време гозбе одржана Ќе прва гладиЌаторска борба. Борила су се два паж иво опрана и нау ена ПартиЌана. Напали су Ќедни друге мачевима. Ве"и Ќе промашио неколико удараца мачем у груди и стомак, срушио се на песак. Борба се показала пролазном и скоро сви Рим ани, незадово ни таквим исходом, нагнули су прсте надоле - докраЌчите га! Оливер се уздржао. НиЌе желео да изгледа окрутно или милостиво.
  Пар"анин Ќе без гриж®е савести избо свог сународника. На томе су се, заправо, завршили гладиЌаторски наступи. Тек пред краЌ гозбе, када Ќе єулиЌан, попут Нерона, отпевао песму, воЌници су поново позвани на стадион. Овог пута то су била два тинеЌ¤ера.
  Борили су се дово но дуго, наневши много рана Ќедни другима. И на краЌу, потпуно исцрп ени, проболи су Ќедни друге своЌим мачевима груди и укочили се.
  Едмонд Ќе лупио босом ногом и незадово но приметио:
  - ТвоЌ отац Ќе обе"ао да не"е бити деце у гладиЌаторском дуелу!
  єулиЌан одговори одлучно, ударивши песницом о сто:
  - А ово нису деца! Ве" им Ќе четрнаест година!
  Овакав исход изазвао Ќе извесно разочаре®е код Рим ана, и они су извиждали мртве борце.
  Едмонд се ниЌе противио. Он сам ниЌе сматрао четрнаестогодиш®у децу. Ако ве" дечак може да буде са женом, онда ниЌе дете!
  Да, и тих дана у таквим годинама у Гаско®и су се венчали и венчали. Антика и сред®и век су Ќедно!
  Сутрадан су почеле борбе гладиЌатора.
  Парти су се међусобно борили. Били су бесни, бацали се и убадали. Проливено Ќе много крви и зноЌа.
  Ве" у првоЌ бици борило се по двадесет  уди на свакоЌ страни. Они коЌи су први изашли са зеленим натколеницама, а други са жутим. Битка се одвиЌала са промен ивим успехом. Победили су зелени, од коЌих су само троЌица остала на ногама, а и они су теже повређени.
  Други дуел Ќе испао нешто ма®е крвав од првог.
  Овог пута Ќе било по петнаест  уди са сваке стране. Неки у наран¤астим завоЌима, други у плавим. Тешке чизме звецкаЌу о песак. Сами гладиЌатори су полуголи, многи су длакави, па Ќе спектакл прилично варварски и напет. Чинило се да Ќе наран¤аста била Ќача, иако се генерално борба показала такмичарском. Дошло Ќе до тврдоглаве размене удараца, капала Ќе крв.
  Обе стране су се  у але као поветарац таласа.
  єача се показала наран¤аста, од коЌих Ќе пет ратника стало на ноге. А оне плаве што су биле гомиле, а побиЌене, Рим ани им нису помиловали.
  Борбе су биле у пуном Ќеку. Ево, на пример, три лава и пет Пар"ана са тупим мачевима. Испоставило се да Ќе ба®а крвава... Овог пута сре"а се осмехнула лавовима, осим животи®ама, а мачеви су зароб еницима давани кратки, зарђали и дуго не наоштрени.
  Тада су тинеЌ¤ери ушли у ринг, наоружани само бодежима. Било Ќе толико вришта®а, вришта®а, уЌеда®а. Преплели су се у загр аЌу и убадали се бодовима, ударали, шутирали. Момци су били толико бесни да нису ни погледали ко Ќе у ком тиму. Само су се међусобно убиЌали, сакатили и докраЌчили на лицу места.
  єедан од ®их Ќе другом чак истргао срце из миши"авих груди, због чега Ќе оваЌ умро од Ќаког шока бола.
  Како Ќе то тешко и одвратно, али у исто време проклето узбуд иво. Када доживите мешавину узбуђе®а, задово ства и истовремено одвратности, када се голи, зноЌави, крвави и посечени тинеЌ¤ери муче и гризу оружЌем.
  И у давна времена се рађа много деце, а велики броЌ дечака учествуЌе у борбама гладиЌатора. Они су ма®е вредна роба и нису тако Ќадни. Често се млади робови туку потпуно голи, и увек боси.
  Жене гладиЌаторице су такође скоро увек босе, осим наЌпознатиЌих од ®их. Такве девоЌке став аЌу елегантне сандале како би нагласиле своЌ виши статус.
  Робови не смеЌу да носе ципеле до пунолетства, само по хладном времену даЌу им грубе дрвене ципеле да се вредна стока не би савиЌала од хладно"е. А ако Ќе дете по природи Ќако и може да издржи снег, радиЌе га оставе без тунике. Деца слободних Рим ана, а посебно патрициЌа, носе сандале или Ќапанке и чизме по хладном времену, да би ма®е били као робови.
  Едмонд Д'Артагнан Ќе, наравно, као син бога Аполона, изнад таквих предрасуда. Али неки партски зароб еници, гледаЌу"и дечака у шорцу коЌи Ќе седео поред цара, очигледно су га заменили за почасног кожника и шапутали.
  А Едмондов слух Ќе веома оштар, и неприЌатно ми Ќе када те тако помислим. Два полугола роба приђоше принцу и почеше да праве приЌатне масаже дечаковим босим ногама. Тако Ќе добар осе"аЌ када те додируЌу азиЌске девоЌке. Очигледно, такође зароб ени робови у освоЌеноЌ ПартиЌи.
  На ногама Ќе остао само Ќедан тинеЌ¤ер, коЌи, међутим, такође ниЌе могао да се усправи због броЌних рана и стао Ќе на све четири.
  Следе"а борба Ќе била мало егзотичниЌа. Четири крокодила против два туцета ПартиЌана са штаповима. А само Ќедан Ќе имао секиру у рукама. Алигатори су Ќурнули на затворенике, а они су као одговор тукли штаповима. Неки Парти су побегли. Крокодил Ќе веома страшна животи®а. Како уста шк оцну, тако Ќе у таквим зубима умро угрижени ПартЌанац.
  А други ратник Ќе ве" изгубио ноге, а другу руку. А крокодили гладиЌатори Ќеду много са ужива®ем.
  Високи ПерсиЌанац са секиром посекао Ќе алигатора секиром. НиЌе ни реаговао: испоставило се тако Ќака кожа. И све куца редом и Ќури да прождере свакога ко Ќе пао под оч®аке.
  ПоЌавио се крвави неред. И почело се ширити по песку и ш унку.
  Едмонд Д'Артагнан Ќе почео да флертуЌе са роби®ама... И пробудио се!
  
  ТРЕ"И СВЕТСКИ РАТ У ЧЕТРДЕСЕТ ПЕТОє
  АНОТАЦИєА
  Ста ин Ќе издаЌнички напао савезнике и започео тре"и светски рат. СовЌетске трупе су у почетку постигле значаЌан успех, али Ќе сре"а у рату промен ива.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  30. маЌа 1945. почео Ќе нови рат између СовЌетског Савеза и савезничких снага. Ста ин Ќе одлучио да Запад треба укинути пре него што набави атомску бомбу.
  И рат Ќе почео. СССР Ќе на фронту имао око седам милиона воЌника и официра. Запад Ќе имао отприлике исти броЌ пешадиЌе разних врста. И различите зем е. Савезници имаЌу више од двадесет хи ада тенкова и самоходних топова против петнаест совЌетских. Истина, СССР има тешке ИС-2, док савезници таквих чудовишта практично немаЌу. Можда, осим двадесет тенкова Тортила од осамдесет тона. Али савезници имаЌу "Першинге", коЌи су по наоружа®у и пред®ем оклопу супериорниЌи од Т-34-85, и "Черчилове" коЌи су много бо е оклоп ени од тридесетчетворке.
  Ту Ќе и, додуше, не масиван "супершинг" са снажним и дугоцевним топом од 90 милиметара у дужини цеви 73 ЕЛ и деб им пред®им оклопом. То Ќе такође веома опасан ауто. Али наЌмасовниЌи "Шерман". По оклопу и наоружа®у, оваЌ тенк Ќе близу тридесет четири. У вид ивости, Ќош бо е у оптици. Брзине су приближне, као и тежина. "Шерман" Ќе заиста висок и ма®е стабилан, теже га Ќе прикрити. Али у покрету Ќе много тиши. Т-34-85 Ќе много гласниЌи.
  Истина, совЌетски дизел аутомобил има велику резерву снаге и ма®е гори.
  Неки Шермани - "Фирефли" опрем ени су пишто ем од седамнаест стопа и превазилазе тридесет четири и оклопну снагу пишто а. Али ови нису наЌмасовниЌи.
  Генерално, чини се да савезници на копну нису ништа слабиЌи. ИмаЌу дово но митра еза и аутомата.
  Али совЌетска пешадиЌа Ќе чврш"а и има више искуства у тешким борбама са неприЌате ем. У том погледу Црвена армиЌа Ќе Ќака.
  У авиЌациЌи Ќе супериорност снага на страни савезника. Посебно у бомбашу. А посебно у четворомоторним авионима. СовЌетски ловци су бо и у управ ивости савезничких возила, али инфериорниЌи у наоружа®у и брзини.
  Наравно, Ста инова одлука Ќе, на први поглед, коцка. Али совЌетски асови су бо и и продуктивниЌи од западних. И што Ќе наЌважниЌе, уздао сам се у изненађе®е.
  А ово Ќе велика мо" када нападнеш изненада. А онда Ќе Црвена армиЌа успела да изненади савезнике. И хаЌде да их разбиЌемо.
  Овде Ќе дошло до изненадног и веома снажног ударца.
  СовЌетске трупе су се ве" у првим данима уклесале.
  Посада Елизабет се борила на СУ-100 и слала гранату за гранатом.
  ДевоЌка Ќе босим ножним прстима притиснула полугу, и као да Ќе пуцала убоЌито.
  Ево жена коЌе су вам потребне.
  И лепо секу на кромпир.
  Елизабета, разбиЌаЌу"и трупе савезника, издала Ќе:
  - Чека нас радост, наЌвиша класа!
  єекатерина Ќе млатарала босом, исклесаном ногом и цвилила:
  - Да бисте се радовали победи, а не оплакивали горчину пораза, потребан вам Ќе зноЌ мар ивости и искра талента!
  Елена Ќе цвркутала, показуЌу"и зубе и намигуЌу"и:
  - ВоЌник осе"а у срцу кога да крене у Ќуриш, а политичар коЌи Ќе одавно у Ќетри ша е на кла®е!
  Ефроси®а Ќе голом петом притиснула педалу, послала проЌектил смртоносне силе и рекла:
  - ВоЌника понекад посе"уЌу сум®е у компетентност команде, али политичар, без икакве сум®е, ниЌе компетентан, то у способности да лаже!
  СУ-100 Ќе самоуверено пробио све савезничке тенкове са велике уда ености и показао своЌу ефикасност.
  Елизабет Ќе шутнула голим прстима и зацвилила:
  - ВоЌник Ќе син орла коЌи к уца противника и лепрша небом, политичар Ќе син лисице коЌа сере по глави и сви®а по страни!
  Екатерина Ќе ударила голом, округлом, ружичастом петом и загугутала:
  - У борби су га храбри победили пре почетка борбе, кукавица Ќе изгубио не ушавши у битку, политичар Ќе преварио и пре поделе трофеЌа!
  Елена се закикотала, гурнула гримизно брадавицу надоле, послала смртоносно униште®е смрти и зацвилила:
  - У борби су снаге увек неЌеднаке, неко Ќачи, неко слабиЌи, а сви подЌеднако добро играЌу политику!
  И Ефроси®а лупа голим ножним прстима и гугу"е, откриваЌу"и зубе:
  - У борби, воЌник жвр а из митра еза, а политичар позади безуспешно буб®а Ќезиком!
  Елизабет Ќе приметила док Ќе пуцала на савезничке тенкове:
  - ВоЌника не треба стимулисати на подвиг - он Ќе увек спреман, а политичар "е вам сваког тренутка замерити!
  Екатерина Ќе млатила, уз помо" голе пете, разбила Ќош Ќедан резервоар и цвилила:
  - ВоЌник, као мачка, има девет живота, а политичар, као ђаво, милион маски!
  Елена Ќе са великом активнош"у испалила смртоносне проЌектиле на неприЌате а и зацвилила:
  - ВоЌник, чак и ако Ќе физички болестан, психички Ќе здрав, а политичар Ќе увек опседнут болном же ом да зезне бирача!
  Ефроси®а Ќе агресивно приметила, ша у"и гранате смртоносне силе уз помо" своЌих голих прстиЌу:
  - Роботи не могу да се разболе, прави воЌници не одустаЌу, а политичари по природи не могу да не зезну!
  Машина Ќе наставила да истреб уЌе савезнике. Осим тога, суше®е Ќе такође пробило и топове и неприЌате ску пешадиЌу.
  А на небу су се борили и совЌетски пилоти.
  Четири лепотице напале на небу. Борили су се као дивови у бикиниЌу и боси.
  Тако лепе и борбене девоЌке.
  Наташа СоколовскаЌа Ќе ударила неприЌате а из свог борца, ударила у ауто и гугутала:
  - Ратник Ќе три пута ратник, милион пута Ќе политичар сви®а!
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе такође голим прстима ударила по ножу и зацвилила:
  - ВоЌник Ќе пре свега човек, а друго ратник, политичар Ќе у првом степену сви®а, а у другом лисица!
  Акулина Орлова, сламаЌу"и нацисте, и користе"и голе ножне прсте, приметила Ќе:
  - Боса жена може да претекне сваког поткованог, лако Ќе ногама без ципела, тешко Ќе живети без мозга!
  Мирабела Магнети" Ќе узела и уз помо" босих ножних прстиЌу послала дар смрти и зацвилила:
  - Жена се не стиди да се разме"е голом петом, много Ќе горе ако те мушкарац обуче и откине три коже!
  ДевоЌка се очаЌнички и вешто борила у ваздуху. Оборили су савезничке авионе.
  Наташа, ратница у бикиниЌу, голим прстима Ќе нокаутирала Ќош Ќедан неприЌате ски ауто и цвркутала:
  - Политичар може да гура као тенк, али му Ќе оклоп као желе од вербалног пролива!
  АнастасиЌа, пуцаЌу"и голим прстима и погађаЌу"и неприЌате а, издала Ќе:
  - ВоЌник може да добиЌе вашке у походу, али политичар коЌи Ќе позади Ќе ве" по вокациЌи балега уш, па и сви®е све време!
  Акулина, чврста ратница, ошамари неприЌате а голом, округлом петом и рече:
  - Политичар Ќе она овца од коЌе не"ете добити вуну за филцане, али "ете сами чорба од зе а чорбати ципелама!
  Мирабела се у потпуности сложила са овим и додала Ќе своЌом исклесаном босом ногом:
  - Сви®а даЌе  удима месо и сланину, а сви®ски политичар само качи резанце на уши и став а сир у мишоловку!
  Наташа Ќе употребила технику бурета, оборила Ќош Ќедан авион и зацвилила:
  - Говор политичара Ќе чврста каша и мешавина обе"а®а, а ®ему Ќош мало сира из мишоловке, таква храна изазива само чир разочаре®а!
  АнастасиЌа се закикота и, намигуЌу"и очима сафирне боЌе, духовито се цере"и, рече:
  - ВоЌник воли жене и Ота¤бину, сам политичар Ќе као хировита жена и воли власт над Ота¤бином!
  Акулина Ќе агресивно приметила, намигуЌу"и своЌим смарагдним очима и босим ногама:
  - ВоЌник жели да изврши подвиг и постане хероЌ, политичар увек нађе прилику да подлости и добиЌе награду!
  Мирабела Ќе са великом духовитош"у и бри антним апломбом приметила, показуЌу"и зубе:
  - Ако воЌник не броЌи звезде, онда "е их пре или касниЌе зарадити на нараменицама, али политичар, сматраЌу"и себе звездом, ниЌе заслужио ни крст на гробу!
  У авионима су девоЌке брзо полагале рачуне. Али, наравно, борбе су биле жестоке.
  СовЌетске трупе су ве" првих дана дубоко пробиле одбрану и уклесале се у неприЌате ске положаЌе.
  Тенк ИС-3 Ќе тек почео да стиже на фронт. Ова машина има веома добру куполу - посебно у погледу пред®ег оклопа. Истина, сам тенк Ќе три тоне тежи од ИС-2 са сличном шасиЌом и мотором.
  Аленка вози оваЌ ауто са другим девоЌкама. А тенк се бори непробоЌно у чело за оружЌе савезника.
  Аленка Ќе, уз помо" босих ножних прстиЌу, запуцала на неприЌате а, раздвоЌила Шерманов оклоп и цвркутала:
  - Не нађе воЌник увек место под сунцем, али му Ќе душа светла, политичар понекад заузме место светила, а сам ђаво Ќе у духу!
  А®ута Ќе такође пуцала из митра еза и духовито приметила:
  - ВоЌник тражи славу и жели да преживи, политичар Ќе ве" нашао срамоту и жели да живи на велико!
  Ала, ова црвенокоса девоЌка бесне снаге, послала Ќе проЌектил голим прстима и зашкрипала:
  - ВоЌник салутира, и остаЌе часно, политичар оклизне сви®у, а сам остаЌе шугав вепар!
  МариЌа, ова девоЌка са златном косом, притиснула Ќе полугу голом петом, ша у"и смртоносни дар смрти и цвркутала:
  - ВоЌничка служба не дозво ава да нарасте стомак, али изгубивши стомак, ратник добиЌа бесмртност у срцима  уди, а политичар, разрадивши стомак, остаЌе само у Ќетри!
  ОлимпиЌада, удараЌу"и неприЌате а голим петама, издао Ќе:
  - ВоЌник не штеди стомак и нема стомак за то нас воле девоЌке, политичар се тресе за стомак и мамута, а због овога нас мрзе бирачи!
  ДевоЌке су се, као што видите, потпуно разишле. А они на тенк ИС-3 бесне као ¤инови.
  И победи трупе савезника.
  Черчил и Труман су само одмахнули главама. Тако се испоставило катастрофалан пораз ®ихових трупа. Црвена армиЌа Ќе ве" стигла до РаЌне, формираЌу"и неколико котлова.
  Ипак, Ќош ниЌе све одлучено. Штампа савезничке авиЌациЌе. Бомбардери су веома мо"ни и са колосалном убилачком мо"и.
  Б-29 Ќе генерално веома опасан са дванаест митра еза. Тако Ќе лако да га не можете зауставити.
  И прилично брзо. Упоредив по брзини са єаком. Не, не можеш то само узети.
  ДевоЌке су, морам ре"и, веома агресивне и лепе у совЌетскоЌ авиЌациЌи, и не можете их тако лако зауставити. Они могу да оборе било коЌи авион.
  Чак и страшни Б-29, коЌи има смртоносну снагу. И све то обара.
  Сталенида Ќе, на пример, такође седео за кормилом авиона. И оборила Ќе амерички ауто са свог ЛА-7, гугу"у"и:
  - Босонога девоЌка сре"ниЌа Ќе од старице коЌу су шарлатани потковали, обе"аваЌу"и вечну младост и богатство, али уместо младе коже, три коже су откинуте!
  ДевоЌка Ќе голим прстима притиснула окидач, оборила Ќош Ќедног неприЌате а и зацвилила:
  - ВоЌник Ќош ниЌе сасвим генерал, ниЌе му инфериоран по домиш атости и храбрости, политичар ниЌе баш сатана, али да би направио подлост, Ќош има шта да научи од ђавола!
  Стееленида Ќе веома кул и живахна девоЌка.
  Овде она удара у неприЌате ски авион. Нокаутира га са колосалном прецизнош"у и каже:
  - Гола женска пета Ќе округла и завод ива, голи кра еви са коЌима се пред нама поЌав уЌу политичари када се откине маска, заоб ена у говору, али одвратна!
  Ратник показуЌе своЌ акробатику и разара®а. А ово вероватно ниЌе дово но.
  Наши борци су притиснути савезнике. Али ни америчке трупе се не боре тако лоше.
  ВоЌници из Америке гађаЌу прилично прецизно. Њихови  уди су наоружани, од дети®ства и знаЌу да удараЌу пушкама и пушкама. А Американци имаЌу добре аутомате.
  Након што Ќе ефекат изненађе®а донекле отупио, губици Црвене армиЌе су почели да се пове"аваЌу.
  Ипак, Америка и БританиЌа су Ќаке зем е са много колониЌа.
  Па чак и у ваздушним борбама к учаЌу на равноЌ нози.
  А пилоти савезника нису лоши.
  Наташа СоколовскаЌа га Ќе, боре"и се и босим прстима, узела и духовито рекла:
  - Пилот се не рађа крилат, он добиЌа крила у борби, политичар се не рађа са носом, али без муке остав а бираче с носом!
  АнастасиЌа Ќе, оборивши Ќош Ќедан ауто, цвркутала, откриваЌу"и бисерне зубе и намигуЌу"и:
  - ВоЌничка вештина се рађа у агониЌи, политичка виртуозност рађа агониЌу бирача!
  Акулина Ќе приметила, пуцаЌу"и голим прстима исклесаних ногу:
  - ВоЌник Ќош ниЌе маЌстор, али учи из битке у боЌ, политичар више ниЌе анђео, а клонуо се из изборне кампа®е у кампа®у!
  Мирабела Ќе, одсецаЌу"и неприЌате е уз помо" веома добро усмерених и тачних рафала, издала:
  - Рођен да пузи не може да лети, али роб од рође®а може да долети до престола ако има истраЌност детли"а, интелект сове и орловски поглед!
  Оборили су аутомобиле славно... Црвена армиЌа се пробила до Рима. Тамо су их са одушев е®ем дочекали италиЌански комунисти. И многе друге националности.
  Почео Ќе ослободилачки поход Црвене армиЌе у Европи. И развиЌало се веома успешно. Иако су губици били веома велики.
  Месец дана након почетка офанзиве, совЌетске трупе су се ве" приближавале Паризу.
  Чак ни масовна бомбардова®а нису их могла зауставити. ПостоЌао Ќе спор, али стабилан напредак. А губици су били надокнадиви.
  Дошло Ќе до маршевске попуне, регрутованих и воЌника из Европе.
  Са савезницима су се борили и По аци, Румуни, Мађари. У току Ќе била велика офанзива.
  Американци и Британци су очигледно губили, али су наставили рат...
  3. Ќула 1945. совЌетске трупе су ушле у Париз. У граду су избиле жестоке борбе.
  Савезници су ве" претрпели ненадокнадиве губитке и слабо су пружали отпор. Пораз западних армиЌа одвиЌао се готово брзином блицкрига. Ста ин Ќе био веома задово ан.
  Да, подло Ќе, наравно, али практично. А трупе СЌеди®ених Држава и БританиЌе су очаЌнички покушавале да их ухвате.
  А рачун затвореника Ќе прешао на милионе, а радна снага Ќе и да е преко потребна у логорима.
  єосиф Ста ин Ќе мудро приметио:
  - НаЌЌачи побеђуЌе у рату, а наЌве"а мо" Ќе у лукавству, па "е лисица увек надвладати лава!
  Међутим, то ниЌе све. Испред БританиЌе, коЌу штити веома мо"на флота.
  
  СовЌетска подморница "Пионир" са посадом девоЌака напада Британце.
  ДевоЌчица Николета ша е торпедо на Енглеза уз помо" голих прстиЌу и цикне:
  - ВоЌник то узима не толико силом колико домиш атош"у, мозак Ќе наЌЌачи део тела, иако нема миши"а, а Ќезик Ќе наЌштетниЌи, иако иза зуба!
  Тамара Ќе, такође голим ножним прстима слала торпедо смртоносне силе, приметила:
  - ВоЌник стеже каиш да би лакше трчао, политика тера да бирачи стегну каиш, а они се разбацуЌу!
  Аурора Ќе такође испалила торпедо на неприЌате а и зацвилила:
  - ВоЌник има духовна крила и орла у души, политичар има сви®ски грош у духу, а душа гора од сви®е!
  После тога, девоЌке "е се смеЌати и узети нешто смешно и певати, у славу РусиЌе.
  И да се вратим на борбу...
  Испостав а се да Ќе то пуноправни рат. Француска Ќе ве" зароб ена, а Црвена армиЌа Ќе прешла ПиринеЌе. Час победе Ќе све ближи.
  Ево девоЌака краЌем Ќула у Мадриду.
  Зароб ени воЌници су приморани да им  убе босе ноге. Они то раде са ентузиЌазмом.
  ЗоЌа са осмехом приме"уЌе:
  - Мушки Ќезик радо лиже женину голу пету, али глупи мушкарци Ќош спремниЌе допуштаЌу да их поткуЌу Ќезичасти политичари!
  Августин, чиЌе су босе ноге мушкарци обасипали по упцима, рационално Ќе приметио:
  - Политичари имаЌу дуге Ќезике, а врло кратке руке да испуне обе"а®е бездимензионалних уста!
  Светлана, чиЌе су голе табане, помало праш®аве али елегантне, лизала два млади"а, приметила Ќе:
  - Ко има памети, муве к уцаЌу медене говоре политичара, а ко има пацовску похлепу, Ќури да бесплатно сир у мишоловци!
  А девоЌке су праснуле од смеха, било Ќе веома забавно и приЌатно на своЌ начин...
  Олег Рибаченко се такође борио са савезничким снагама. Дечак Ќе голим прстима бацио бомбу смртоносном снагом и рекао:
  - Политичари су ретко будале, напротив, чеш"е су будале они коЌи се изЌаш®аваЌу као мели политичар, ризикуЌу"и да због тога добиЌу по ушима, а да остану без панталона!
  Маргарита Коршунова, коЌа се борила са мо"ном воЌском, а такође Ќе бацала дарове смрти голим прстима, издала Ќе, показуЌу"и зубе:
  - Политичар Ќе и сам ¤епарош, и ¤епарац, и ¤еп му нема дна, али из ®ега може да извуче само смокву за бираче!
  
  Дечак и девоЌчица су се смеЌали и показивали своЌе бисерне и веома светлуцаве зубе.
  Олег Рибаченко, даЌу"и гранату голом петом, приметио Ќе:
  - ЗавоЌевач гази чизмама по зем и, а жена босим ногама гази човека, зем а сте®е од бола, човек гуче од наслада!
  ДевоЌка Маргарита се окренула и наставила:
  - ВоЌник не жели да убиЌа, али своЌу дужност обав а савесно, политичар Ќе жедан крви, а нема ни трунке савести!
  Деца су се борила и показала своЌе врхунско борилачко уме"е.
  Црвена армиЌа ве" Ќуриша на Гибралтар.
  Алиса и Анђелика се свађаЌу. ДевоЌке су, наравно, готово голе у само танким га"ицама и преплануле.
  Алиса Ќе босом ногом бацила убилачки дар смрти, звецкала тенк Челен¤ер и гугутала:
  - НиЌе воЌник хрчак да би се опскрбио, ни гофер да би се сакрио, и ниЌе пацов да сам гризе, али заиста има лав е зубе када се бори за праведну ствар!
  Анђелика, испуштаЌу"и смртоносни рафал и голом петом ша у"и дар смрти, викну:
  - ВоЌник Ќе борбена Ќединица, политичар Ќе само милитантна нула!
  Алиса Ќе, нападаЌу"и и пуцаЌу"и, рекла:
  - Политичар ниЌе ни воЌник ни ратник, али веома ефикасно убиЌа дугим Ќезиком и кида кров са шарки!
  Аннелика, посечу"и воЌнике савезничке и посечу"и их, издала Ќе, даЌу"и смрт босом петом:
  - Диктатор дугим Ќезиком, тестером речитости, скида и струготине са па®ева!
  ДевоЌке су показале своЌ разред. Гибралтар Ќе пао. Зароб ени Британци су девоЌци по убили босе ноге.
  Алиса Ќе сасвим логично приметила:
  - НаЌЌача кост Ќе Ќезик, ако ниЌе везан!
  Анђелика се у потпуности сложила са овим, ухвативши голим прстима ноге Ќедног затвореника за нос:
  - Ако Ќе политичар Ќезик везан, онда у полемикама не"е скуп ати кости!
  Алиса се закикота, и агресивно примети, намигуЌу"и сафирним очима:
  - Политичар Ќе и да е таЌ плод, никада не"е сазрети да нахрани бираче, али труо од тренутка када се изложи на оцену гласа®ем!
  Анђелика Ќе, оголивши своЌе бисерне зубе, приметила:
  - Политичар Ќе во"ка коЌа, сипаЌу"и сок елоквенциЌе, претвара бираче у повр"е!
  И девоЌке су се срушиле - Ќедна гола на другу.
  Олег Рибаченко Ќе филозофски приметио:
  - Флаша вотке од пола литра убоЌитиЌа Ќе од десетине Хитлера, па да попиЌемо то што само алкохол убиЌа Русе!
  Након тога, комсомолци су певали у хору;
  Славне девоЌке Комсомола,
  Верни пове и у великом рату...
  Глас лепотица Ќе звучан,
  Нема лепшег на зем и!
  
  Наша домовина "е постати лепа,
  Гради"емо светли комунизам...
  Опасно Ќе борити се против Руса,
  Зли фашизам Ќе уништен одЌедном!
  
  Ратовали смо Ќедном код Москве,
  Били су Ќаки мразеви.
  Хитлер Ќе био у савезу са Сатаном
  А сада Фирер има нуле!
  
  МариЌа и Лада нам помажу,
  Противници храбро савладаваЌу...
  Нема бо их лепотица од нас,
  Медвед Ќе разбеснео!
  
  Иако мраз бесни веома жесток,
  Комсомолци Ќуре боси...
  Често Ќе штета срести єуду,
  Ударимо их песницом у лице!
  
  За девоЌке, Ќедан позив на борбу,
  Усудите се да покажете жестоку борбу...
  Комсомолац не са душом буфана,
  Испит из статистике Ќе Ќедноставно петица!
  
  разред велика девоЌка "е показати
  Слава "е бити потврђена челичним мачем...
  єош смо хладниЌи од црних демона,
  ХаЌде да разбиЌемо му¤ахедине на комаде!
  
  Не даЌте милости Фиреру
  ДевоЌке у вечноЌ слави заувек...
  Би"е нам звезда, веруЌ у награду,
  И остваре®е великог сна!
  
  Никада не"емо клекнути
  Не савиЌаЌте витезове у заточеништву ...
  Наш учите  Ќе мудри Ле®ин,
  Судимо наравно по памети!
  
  Ота¤бине нема - Ота¤бина Ќе скуп а,
  Комунизам тресе зем у...
  Ошамарили су Фирера у лице,
  Добио ма ем зли фашизам!
  
  Знамо да се боримо веома храбро,
  Мо"и "емо да пребродимо све препреке на Ќуриш...
  Носи РПГ девоЌку у торби,
  Записао сам своЌ броЌ у свеску!
  
  У близини Москве, нацисти су чврсто дали,
  Њихови резервоари су горели као све"а...
  И одтекоше од наших,
  Комсомолка сече са рамена!
  
  Не даЌемо Хитлеру милост,
  ДевоЌчина аутоматска машина шкраба...
  Сви беже губе"и копилад,
  Чврсто"а руског духа Ќе монолит!
  
  Имамо смртоносне ракете,
  Поле"е авион изнад звезда...
  ПеваЌу се Ќуначка дела,
  ПоЌурио као орао у лету!
  
  Ми смо полетне комсомолке,
  Сви зли су рођени да беже...
  Прсти наших босих ногу,
  Да бацаЌу добро нишане гранате!
  
  Какав фашиста веруЌе да "еш добити
  Гори"еш као паук...
  Демони "е се мучити у подземном свету,
  Ко Ќе служио Адолфу - Сатани!
  Гмизавци добиЌаЌу зло на роговима,
  ДевоЌчичин митра ез шкраба...
  ВеруЌте нам, великодушно нам Ќе драго гостима,
  А ми имамо поуздан мач и штит!
  
  ДевоЌка Ќе окретала млин
  Му¤ахедини су спретно пресекли...
  Тако велики Ќе био уперен у ®ушку,
  Али она Ќе помела ®еговом ватром!
  
  У РусиЌи нема Ќаче воЌске
  Него од девоЌака босоногих и у кратким панталонама...
  Не носи лицемера, ти си глупост,
  Побе"и "еш од ®их у жбу®е!
  
  Бела светлост блиста као му®а,
  И сЌаЌна звезда сиЌа...
  Престоница Ќе одолела хорди,
  Наша Богом дана Москва!
  
  Ста инград и ово Ќе славан подвиг,
  Сваки руски ратник Ќе ¤ин...
  ХаЌде да припремимо ковчег за нацисте,
  Уосталом, Господ Ќе увек єедно са нама!
  
  БескраЌна мо" универзума
  ПроцветаЌмо у вЌери раЌу...
  Наш посао Ќе рад и ствара®е,
  Полажемо испите за пет!
  
  Слава Лади и МариЌи,
  Оне су свете, маЌке богова...
  Комсомолцима сада нема препрека,
  Ради наших дедова и очева!
  
  Ускоро "емо изградити раЌ на планети,
  У ®ему не"е бити туге и неприЌате ства...
  Уосталом, витез казне Ќе достоЌан,
  ОдражаваЌу"и навалу зле хорде!
  
  Страх и покаЌ се, неприЌате у Господ®ем,
  Би"еш бачен право у пакао...
  ОнаЌ коЌи Ќе обожавао подземни свет
  Заувек "е бити у пламену!
  
  Поштовани Адолфе и због овога у агониЌи,
  Толико боли превиЌати се у паклу...
  Би"е науке за зле,
  Више сте волели Хитлера него Христа!
  
  А за комсомолског гениЌа Ста ина,
  Ово Ќе универзални идеал...
  Нерви су му чак постали Ќачи,
  Са®ао сам о таквоЌ величини!
  
  Ускоро долази ера комунизма
  Мо" науке "е васкрснути мртве...
  Хорде реваншизма не"е до"и,
  Бронзани рог победе вришти!
  Комсомолци су завршили са пева®ем, а Олег Рибаченко Ќе такође одлучио да пева сам, као вечито млади".
  На звезданим бродовима дечак Ќе полетео,
  Он жели да се такмичи са неприЌате ем у борби ...
  Иако у свемиру влада хаос,
  Али мо"ан бластер сакривен у торби!
  
  Ратник велики руски борац,
  Може да помера мачеве док игра...
  Иако изгледа као савршен млади",
  Снага Ќе топла маЌ!
  
  Жели да се бори као шампион
  Многи зли са планете "е се напунити...
  Иако милионске хорде нападаЌу,
  Али "е те командант похвалити победом!
  
  Дечак у свемирском оделу Ќе полетан момак,
  Мач хиперплазме "е се"и у снопове...
  Често сам бос трчао по снегу,
  Да не би згазили РусиЌу чизмама!
  
  Права истина у нашим срцима
  Поносно дижемо главе...
  Дух коЌи Ќе некада био у белим очевима,
  Упозна"емо кашу!
  
  Толика Ќе мо" Ота¤бине
  Да се Вермахт не усуђуЌе да се носи са тим,
  РусиЌа, вековима славе"и зна,
  И не носите глупости!
  
  Служимо Богу верно
  У сваком послу градимо ствара®е ...
  Не тугуЌ момке за девоЌкама,
  Наша свест "е бити лепа!
  
  Не, посуста"у у борби, борац,
  Чак и ако постанем пионир...
  Исус Ќе моЌ стариЌи брат и отац,
  Излива своЌу благодат обилним п уском!
  
  РусиЌа ми даЌе букет раЌа,
  Каме®е на небу блиста као диЌамант...
  Подвиг воЌника опева се у песмама,
  Доби"емо великодушно место у раЌу!
  
  Не, би"емо глупо несташни,
  Учинимо свет свежим лепим...
  Зли ловац Ќе сада постао игра,
  Веома Ќе опасно свађати се са нама!
  
  Наше девоЌке су тако добре
  Зуби блистаЌу као бисери...
  Са ®има "емо плесати од срца,
  Му®а са неба удара у злато!
  
  Имамо мо"ну воЌску
  Ми правимо чамце са топовима чак...
  Слава РусиЌи права част,
  Кува"емо много масне каше!
  
  Генерално, дечак Ќе храбар воЌник,
  И победи"е противнике играЌу"и ...
  Дечак Ќе уперио нишан у митра ез,
  Планета "е постати раЌ и раЌ!
  
  Сада када Ќе Европа освоЌена, морамо сти"и до Америке и слетети у БританиЌу.
  Али Енглеска и САД имаЌу мо"ну флоту. А СССР на мору Ќе много слабиЌи, а БританиЌу ниЌе тако лако заузети.
  Води се подморнички рат. Овде СССР покушава да користи немачке подморнице. Наравно, сопствено ниЌе дово но за победу.
  Али Немци су успели да потопи ве"ину своЌих подморница.
  Посада Ќе хитно припрем ена за преживеле.
  Рат се донекле одужио, а предстоЌи други Ќош драматичниЌи низ битака.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Поново се Олег Рибаченко Руски богови вратили у мисиЌу Тре"ег светског рата.
  Дошла Ќе 1946. година ... Битка се преселила на море и у ваздух. Све док сама БританиЌа издржи.
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова се боре у Африци. Они траже да ослободе колониЌе.
  Дечак коЌи има дванаест година, заЌедно са девоЌчицом, такође отприлике истих година, Ќури кроз ¤унглу.
  БлескаЌу голе, округле, потпетице дечиЌих ногу. Момци су спремни за борбу и же ни борбе.
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова раде на бесмртности извршаваЌу"и мисиЌе на фронтовима Тре"ег светског рата. И радо се боре.
  Овде су бесмртна деца налетела на базу Британаца. И у бесу нападаЌу читав пук противника.
  Олег Рибаченко баци бомбу голим прстима и каже:
  - Дечак голом петом избиЌа зубе душману, одрасла особа поткована политиком остаЌе безуби пас коЌи завиЌа на месец!
  ДевоЌка терминатор Маргарита Коршунова такође "е голим прстима бацити убилачки поклон смрти и шкрипати:
  - ВоЌници не стиже гласна слава, али она Ќе паметна, али политичар ту и тамо упада у гласне скандале на гласу!
  Деца са феноменалном снагом сломила су Британце, и показала своЌу вишу класу.
  И други момци су се такође борили са великим притиском у Африци.
  Димка и Данка, заЌедно са осталим момцима из млађег бата она Црвене армиЌе, одлетели су у Африку. СовЌетски шестмоторни транспорт могао Ќе да носи до две стотине наоружаних падобранаца. Али постоЌао Ќе читав бата он од три стотине бораца млађе сорте Ста инових орлова. Три стотине дечака од око дванаест година, коЌи су изгледали Ќош увек прилично издуваног носа, а у стварности су били посебно одабрани дечаци коЌи су ве" прошли не слабу воЌну обуку.
  Ста ин Ќе желео да што више тинеЌ¤ера учествуЌе у рату. У Африци су главне британске снаге ве" поражене, иако у Судану Ќош постоЌе Ќаки гарнизони. Истина, колониЌалне трупе нису сасвим поуздане, а у ствари, британске Ќединице.... Нису тако добро наоружане, посебно тенковима, покушаваЌу да пребаце опрему преко метрополе. Стога Ќе ризик од великих губитака код дечака минималан. То би требало да буде на нивоу конвенционалних тактичких вежби, а млађа генерациЌа "е стицати искуство у рату.
  ДмитриЌ и Данка добро знаЌу немачки (наводни неприЌате ), као и енглески, шпански и француски. Њихова школа Ќе такође елитна и совЌетска деца би, теоретски, требало да буду наЌпаметниЌа.
  СовЌетски дечак, очигледно међу вођама, високи и миши"ави Максим Танков руковао се и искрено рекао:
  - Нисмо очекивали да Белоруси могу да буду тако Ќаки и паметни. Рецимо, п уните по нама, као прворазредни Руси! А немачки Ќе Ќош бо и!
  Димка Ќе скромно приметила:
  - И шта Ќе тако изненађуЌу"е. Можда "емо морати да се боримо, али ако идете у извиђа®е и не знате немачки Ќезик, колико "ете информациЌа прикупити?
  Максим се сложио.
  - Истина Ќе! Али генерално, Немце су некада учили да сте руски под уди. Словени, ово Ќе наводно прелазна фаза између маЌмуна и човека. То Ќест, у смислу развоЌа интелигенциЌе, руски Ќе мало виши од ку"ног  убимца. Какви су идиоти били нацисти!
  Данка  утито стисне песнице:
  - Да, могу да уградим за такве речи.
  Максимка Ќе одговорила:
  - Само избор оружЌа Ќе на мени. Са рукавицама, ти си шампион Полусвета, али шта Ќе са борбом нунчакима?
  Данка се изненадила:
  - И шта Ќе то?
  СовЌетски елитни клинац Ќе хтео да одговори, али Димка Ќе био испред ®ега:
  - Ово Ќе по опривредно оруђе, коЌе у Кини избацуЌе снопове. Монголско-Татари су забранили Кинезима да носе оружЌе, па су оваЌ спо а безопасни уређаЌ претворили у смртоносну то агу. РазвиЌен Ќе читав систем борбе на нунчацима. Затим су га усвоЌили єапанци краЌем деветнаестог века. Вероватно Ќе од ®их прешло у трупе СССР-а.
  Максим Ќе одговорио:
  - Не сигурно на таЌ начин. Велики Ста ин Ќе пре десет година позвао неколико гуруа из Кине, наредивши да совЌетска школа борбе прса у прса буде наЌнапредниЌа на свету. Не треба мислити да ми совЌетски  уди, као наЌвиши народ, не желимо ништа да учимо од других народа. Наша совЌетска воЌна школа захтева максимално разматра®е  удског фактора.
  Данка климну главом.
  - И белоруски такође. Ста ин Ќе рекао - технологиЌа у периоду реконструкциЌе одлучуЌе о свему! А онда Ќе у другоЌ петолетки развио идеЌу - кадрови одлучуЌу о свему!
  Димка Ќе рекао другачиЌе:
  - Морам да кажем да са  удским фактором ниЌе све у реду. На пример, ниво техничке обучености воЌника заостаЌе. Али генерално.
  Макс Ќе предложио:
  - Да ли бисте волели да играте Ста ин-Хаша?
  СовЌетски дечаци су били изненађени:
  - И шта Ќе то?
  Максим Ќе намигнуо.
  - Послед®и изум Великог Ста ина. Као шах, коЌи не играЌу двоЌица, ве" четворка, два по два. Али на ЌедноЌ табли од четири стотине "елиЌа. Има тенкове, и самоходне топове и боЌне бродове. Укупно, свака фигура има четрдесет, а укупно сто шездесет. Неки се кре"у као шах, други не. Плус неке друге новине... На пример, тенк и боЌни брод могу да оборе само тенкови, самоходи и Линкови, а пешаци или заЌедно, или ако стигну на одређену линиЌу, оЌачаЌу оружЌе. Генерално, игра Ќе веома тешка, нимало као шах.
  - Покажи ЌоЌ. - упитала Ќе Данка.
  Максимка извади из ранца даску на склапа®е. Био Ќе са шаркама и прилично компактан. Фигуре су магнетизоване. По четрдесет идентичних. Сама табла Ќе прилично конзервативна, правоугаона. Правила су заним ива, посебно, скоро све фигуре не удараЌу како се кре"у, осим тенкова. Они могу и да туку и ходаЌу са хвата®ем.
  Очекивано, наЌЌачи комад Ќе боЌни брод, наЌслабиЌи Ќе лаки пешадиЌац. Овде Ќе било самоходних топова, и ко Ќе био заинтересован за авионе, и то Ќедан по Ќедан, али с друге стране, Ќуришник, ловац, бомбардер и хидроавион. Поред боЌних бродова, постоЌе и разарачи. ДругачиЌа Ќе и пешадиЌа, механизована, проста и ко®ица. Односно, ниЌе лако разумети правила. Димка Ќе одмах приметила:
  - Не, ова партиЌа шаха не може да се победи по популарности. Ниво тежине Ќе само изнад врха!
  Максим се сложио:
  - Да, овде не"е бити лако развити стратегиЌу. И не можете писати паметне к®иге. Али ово Ќе управо за црвене АриЌевце!
  Данка Ќе пристала.
  - Да, за АриЌеве Беле РусиЌе! ХаЌде да се играмо!
  Дима Ќе упозорио:
  - Би"е мало задово ства!
  Максимка Ќе позвала Ќош Ќедног дечака и формираЌу"и пар, почео Ќе да игра против дечака. У овом случаЌу, изабрао сам браон. Димка и Данка су природно црвене!
  Утакмица у почетку заиста ниЌе била узбуд ива, али онда су се момци ук учили. Димка Ќе, као рођени стратег, преузео инициЌативу и почео да гура неприЌате е са бока. У игри Фирера, генерално, ниЌе било кра а, а штаб Ќе могао бити расе ен без губитка преокрета.
  Али момцима ниЌе било дозво ено да играЌу. Огласио се аларм...
  - Ваздушни напад!
  Момци су одмах поЌурили на отворе. Иако су прозори били уски, кроз ®их се ниЌе могло добро видети, а чак Ќе било и гужве.
  Авиони слета®а летели су у колони, и наравно уз прат®у добро наоружаних бораца.
  НиЌе било више од десетак Енглеза. СпитфаЌерси, видевши да су Руси отворили Ќош ватре из митра еза, покушаваЌу"и да погоде са велике уда ености. Али они су сами добили одговор. Три авиона Кра евског ратног ваздухопловства почеле су да се диме, а остали су побегли.
  Момци су гласно звиждали, али нико ниЌе псовао псовке - дисциплина. Али они су газили чизмама и изнели низ сланих шала.
  Наравно, транспорт не може да Ќури борце, разлика у брзинама Ќе ред величине, па су момци морали да се смире и врате своЌим пословима. Неки су чак почели да раде склекове са пода, други да раде штампу.
  Међутим, Димка Ќе био толико инспирисан да Ќе певао:
  Драги друже Ста ине,
  Ти си ¤ин - мо"ни гениЌе!
  И обдарен зема ском мо"и,
  Да е са вихорима злих духова!
  
  Градимо нови, светао свет;
  У коЌоЌ - главни пролетер!
  ЗнаЌ да "емо освоЌити небо
  ЗасвираЌмо химну уз хук ариЌа!
  
  Овде марширамо у рат:
  Поход води ка ослобође®у!
  За нашу дивну зем у
  За безгранични дар достигну"а!
  
  Снага ниЌе у тенковима, не у оклопу,
  Она Ќе у слободном човеку!
  Нема духа у подлом робу,
  Ко Ќе заувек у ропству!
  Али роб Ќе само табор твоЌе душе;
  Увек има снаге да се скине Ќарам!
  РазбиЌте ланац ¤елата,
  Не треба спавати као да Ќе црно на колицима!
  
  Када посматрате достоЌанство;
  Све "еш натерати да с тобом рачунаЌу!
  На краЌу краЌева, ти си човек, а не уш,
  ВоЌник ниЌе шала са лицем буфана!
  
  До"и "е, знам чисту светлост,
  Где ниЌе важно, а све Ќе лепо!
  Где Ќе одговор на било коЌе пита®е,
  Где никог нигде нема гужве!
  
  Радите напорно за ово
  Треба учити и радити!
  Замислите овакав живот
  Њена прва брига!
  Димка Ќе завршила са пева®ем и послушала аплауз, а лет се наставио...
  Наташа СоколовскаЌа и друге девоЌке наставиле су да се боре на небу.
  Наташа Ќе босим ножним прстима притиснула дугмад ¤оЌстика, и оборила енглески авион, и гукала:
  - ВоЌник Ќе ратник светлости, ма за коЌу идеЌу да се бори, политичар Ќе гадост таме, без обзира под коЌом заставом наступа!
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе такође експлодирала феноменалним одбиЌа®ем у страну, срушивши своЌу противницу, цврку"у"и:
  - НиЌе битно под коЌом Ќе заставом воЌник, главно Ќе да му у срцу букти храброст, а боЌа боЌе ниЌе битна, кукавица "е бити у Ќетри бирача!
  Акулина Орлова Ќе наставила да се бори, бацаЌу"и своЌ авион с Ќедне на другу страну. Окренуо се сЌаЌан ауто.
  А онда Ќе оборила неприЌате а и цвркутала:
  - ВоЌник под лошом заставом заслужуЌе више поштова®а од политичара под правим паролама, али без обзира на чаршиЌу, сви®у неси!
  Мирабела Магнети" Ќе уз помо" голих ножних прстиЌу усмерила своЌ авион између ватрених токова и рекла:
  - Комунизам Ќе раЌ коЌи  уди чак жу евим рукама граде на зем и, али сви®ски политичари планету претвараЌу у пакао, разараЌу"и добро дугим Ќезицима!
  ДевоЌке су се бориле са великом страш"у. И врло добро су се понашали.
  Олег Рибаченко се поново борио са Британцима и Американцима, а одсецаЌу"и неприЌате е певао Ќе:
  - ВоЌник за Ота¤бину Ќе увек планина, политичар само калдрму успорава, ®егов борац Ќе сви®а ура, да не сере превише!
  Маргарита Коршунова ударила Ќе своЌим мачевима савезничке воЌнике, пролазе"и поред кланице и зацвилила:
  - Жена може "утке да буде добар воЌник, а политичар и у панталонама Ќе покварена, прич ива жена!
  Бата он, коЌи су чинили борци Црвених орли"а, три стотине дванаестогодиш®их дечака, на лицу места Ќе обнов ен и пребачен да е на Ќуг. У почетку су дечаци возили неколико километара у колима, али се онда управа очигледно предомислила и одлучила да организуЌе трку за прежив ава®е за дечаке.
  Дечаци су били приморани да се скину, остаЌу"и у воЌничким панталонама, и тако скоро голи и боси са торбама на раменима, да трче на Ќуг.
  Наравно, било им Ќе дозво ено да се намажу новом, прилично ефикасном кремом за сунча®е, а рута ниЌе ишла кроз пусти®у, ве" кроз мекшу и не тако гору"у траву, као што Ќе ишла дуж реке Нил, и око пуног извор, расла Ќе трава и дрве"е, али Ќе ипак тест био наЌтежи. єер морао сам да бежим, у условима див е афричке септембарске вру"ине, па чак и са митра езом, као и ранчевима са залихама.
  Наравно, у бата ону Ќе било дечака, коЌи су представ али боЌу совЌетске нациЌе и имали пристоЌну физичку обуку, али ипак.
  Млади ратници су били грађени и ®ихов командант, исти кретен као и они, иако прилично висок, са миши"има Аполона, нареди:
  - Па брате! Знам да "е ти бити тешко, али дуг Ќе дуг! До вечери треба да пређемо педесет километара! То Ќе наређе®е.
  Дима Ќе приметио:
  - Хмм да! Реч ова команда звучи као чаролиЌа! Не може се занемарити.
  Дени Ќе приметио:
  - Спреман сам да се кладим да то не"емо урадити!
  Максим ТанковиЌ Ќе приговорио:
  - Дужни смо да испунимо, Ќер смо црвени АриЌевци! А и ви сте Белоруси, АриЌевци ако упишете у наЌбо и бата он "Црвени орао".
  Ранац иза леђа, уз мунициЌу, воду и лем е®е, осамнаест килограма, плус пушкомитра ез од три килограма. Двадесет Ќедан килограм, одраслоЌ особи Ќе тешко ако дуго ходате, а затим трчите, па чак и под ужареним сунцем.
  Димка Ќе тр ао босу, дети®асту ногу о траву. Момци су били одушев ени да се отарасе ципела, обули кожне чизме (кожа Ќе заиста вештачка, али ипак ниЌе нека врста кирзаца), тешко Ќе трчати овде. Бо е би биле патике или тенисице, али у условима зара"ене совЌетске РусиЌе ово Ќе луксуз, па су одлучили да не размазе дечаке.
  Зачула се команда, а воЌници из Црвеног орли"а су поЌурили да беже, покушаваЌу"и да одрже привид формациЌе.
  Са Нила Ќе дувао свеж ветар коЌи Ќе приЌатно дувао преко голих миши"авих торза дечака. Они су донекле подсе"али на тинеЌ¤ерске титане спремне да ЌуришаЌу на небо. Трчали су одмерено дишу"и, скоро прст до пете. Напред су били наЌвиши, и наравно високи Данка, иако Ќе шест дечака, ук учуЌу"и и команданта, било виши од ®ега. Димка, коЌи Ќе тек нешто био изнад стандарда, ®егов Ќеданаестогодиш®ак Ќе морао да Ќури, скоро на самом краЌу. Истина, у томе Ќе била предност, ма®а шанса да зг®ечиш пете, или добиЌеш ударац ногом. Он Ќе наЌмлађи овде, али свакако ниЌе наЌслабиЌи или Ќош глуп и.
  Оптере"е®е Ќе опип иво, али ипак прихват иво, и свако има искуство ¤огира®а са оптере"е®ем. Чак и са великом тежином, када су носили, на пример, партнера на раменима.
  Испод босих ногу босоногих, с времена на време крцкаЌу у полом ене гране палми или шишарке, понекад се нађу трновите би ке коЌе дечаци покушаваЌу да заобиђу. Трава Ќе загреЌана, често сува, али сигурно не гори као пусти®ски песак. Углавном, Ќош се може живети, само Сунце излази и поЌачава топлоту.
  Висок Максим, отприлике исте висине као Данка, и трче раме уз раме. Руски дечак пита совЌетског дечака:
  - Е, сад си у рату! Наравно, барут Ќош нисам осетио, али све Ќе пред нама. Да ли дожив авате било какву врсту узбуђе®а?
  Данка Ќе искрено одговорила:
  - єош ниЌе! - И додао. - Искрено, не!
  Максимка Ќе презриво фркнула:
  - єа радим! Би"у искрен, да! Па шта од момака моЌих година може легално да ратуЌе. Борите се, пуцаЌте, убиЌте, разнесите, ухватите. На краЌу краЌева, ово Ќе романса. Уосталом, и ти и Димка сте желели да се осе"ате као живи ратници, да побегнете од рутине!
  Данка Ќе одговорила:
  Наш живот ниЌе рутина. Уопште, бити пионир, чак и лидер и спортиста, веома Ќе заним иво.
  Па зашто сте се приЌавили код нас? Да ли се плашите да "ете бити убиЌени или осака"ени? - задиркивала Ќе Максимка саркастично.
  Данка се напу"и:
  - Зато сам се приЌавио да покажем да Белоруси не могу да се боре ништа горе од Руса. А онда цео свет пише и прича о твоЌим победама...
  Ханс се насмеЌао.
  - Па да! О нашим победама, слава широм васе ене. А ви Белоруси тешко можете партизанским методама да гурнете си"ушну немачку воЌску у мочваре. Немаш чиме да се хвалиш!
  Данка Ќе одговорила:
  - Имамо и Халхин Гол!
  Максимка Ќе презриво фркнула:
  - Ма®и окршаЌ где у АзиЌи. А наши момци су ве" заузели Европу, и скоро целу Африку и АзиЌу. И ухвати"емо Америку, време нам Ќе да п унемо!
  Данкине очи  утито б есну:
  - Политичари имаЌу дуге Ќезике и бездимензионалне амбициЌе, али да би зграбили Зем у, руке су кратке, а памет Ќош ма®е!
  Максим се насмеЌао.
  - А како смо вас натерали да потпишете Брест-Литовски уговор? Дао си нам зем у, рачунаЌ до Д®епра, имаЌу"и три пута више баЌонета и саб и. Шта се у овом случаЌу може ре"и о Белорусу као воЌнику?
  Дечак Ќе лупио босом ногом и цвркутао у рими:
  -Не хвали се челичном техником, ако ти Ќе дух као желе, онда су див аци дали кукавици батином и на небу и на зем и!
  Данка Ќе хтела да удари Максима у ®ушку, а знаЌу"и ®егову снагу као шампион "пола света", сигурно би нокаутирао арогантног совЌетског клинца, али... Нисам желео да прекинем линиЌу и организуЌем борити се. Да, и ниЌе добро користити песнице током контроверзе. Осим у овом случаЌу, наЌвероватниЌе "е бити ухапшен и не"е имати времена да покаже да се Белоруси боре ништа горе од Руса. Стога Ќе Данка мирно приговорила:
  - Ми Белоруси смо вас победили под Сигисмундом ИИ, па чак и Москву заузели. А када Ќе нама командовао Наполеон Велики, половина ®егове воЌске били су Белоруси и По аци, а у Првом светском рату дошло Ќе до Брусиловског продора. А ми смо то извели Белоруси. А Немци нису заузели ни Париз, Ќер су наше трупе БелорусиЌе замало заузеле Кенигсберг.
  Максимка Ќе одговорила:
  - Али свеЌедно, у послед®им биткама са Немцима, ти си поражен!
  Данка Ќе сасвим разумно приговорила:
  - Под царем смо имали заосталу индустриЌу, посебно у воЌно-техничкоЌ сфери. А сада смо развили озби ну индустриЌу. На пример, видели сте тенк КВ-2. Опрем ен Ќе хаубицом калибра 152 мм. ИмаЌу ли Американци тако нешто?
  Максим се насмеЌао.
  - Французи су на тенковима С-2 имали и хаубице и ве"е од калибра 155 милиметара, али Немци нису спречили Немце да поразе жабе, имаЌу"и опрему слабиЌу него сада. Главна снага Црвене армиЌе Ќе супериорност  удског фактора!
  Данни Ќе зезнуо лице.
  - А зашто мислите да сте у  удском фактору у предности у односу на нас, ако сте постали шампион "пола света"? И победити наЌбо е од своЌих момака?
  Максимка Ќе сасвим разумно рекао:
  - Изузеци бели рус понекад само потврђуЌу правила. У ствари, скоро увек! Сада, ако узмемо не поЌединачне поЌаве, ве" ниво воЌне обуке у целини, онда овде ...
  Данка се на утила:
  - Не знате коЌи ниво борбене обуке имамо и како се одржаваЌу вежбе у совЌетскоЌ армиЌи у БелорусиЌи. Дакле, не треба спекулисати!
  Максимка Ќе логично приметила:
  - У ШпаниЌи Ќе било такмиче®е између совЌетске воЌне школе из БелорусиЌе, доктрине и совЌетске из РусиЌе. Тестирали смо нашу опрему и оружЌе. Резултат Ќе победа наше воЌне школе, и стратешке уметности, и консолидациЌа комунистичког режима по Ста ину. Па смо се ве" борили са вашим момцима и победили!
  Данка Ќе тужно приметила:
  - Имали сте много више воЌске од нас! Управо сте узели износ!
  - Не бих то рекао. - Максимка Ќе кратко ошишао светлу главу и у"утао, почели су да се поЌав уЌу први знаци умора и постало Ќе тешко говорити.
  НаЌгоре Ќе, наравно, вру"ина. Сунце Ќе неумо иво отишло у зенит. Нико од дечака ниЌе био навикао на ®у. БелорусиЌа и РусиЌа су северне зем е, а лети ретко иду изнад тридесет степени. А ово Ќе Африка у септембру, а поветарац Ќе престао да вуче са Нила.
  Ноге дечака су почеле да боду суву траву, а онда Ќе изненада престало, а цео километар Ќе био прекривен запа еним ш унком. Било Ќе Ќако болно, неки од не превише уздржаних дечака су цичали. ЗноЌ Ќе капао са ®их и са шишта®ем капао на врели ш унак. Димка и Данка, и ве"ина осталих дечака су се трудили да се осмехну и да не одаЌу муку. Размиш али су о нечем другом. Тако Ќе Димка замислио да му босе ноге лиже пламен на сталку и хтели су да му отму важну државну таЌну. И мора то да издржи и да не покаже да Ќе повређен или уплашен. Осим тога, дечаци су одрастали у тешким условима и пете им нису биле толико размажене, иако су песник и црни ш унак горели, али не толико да се храпава кожа  уштила.
  Убрзо су уследили топлотни удари. Готово истовремено, неколико прегреЌаних дечака се онесвестило, па су морали да буду подигнути на лаким, склопивим носилима.
  Димка Ќе за себе приметио да Немци, генерално, имаЌу добру опрему. Да ли Ќе могу"е да "ете у ЦрвеноЌ армиЌи прона"и уређаЌ за ноше®е ра®еника од дуралуминиЌума, коЌи се истовремено лако сакриЌе у ранцу.
  Али теже Ќе трчати са додатним оптере"е®ем у рукама, а ваше голе пете Ќаче горе, како се притисак пове"ава. Дакле, они су као у доброво но-принудном паклу. Димка Ќе чак помислио: како би ®егови другови реаговали на такав тест, сви би преживели.
  Широки делови усиЌаног, поцрнелог ш унка били су комбиновани са убодом, осушеном травом. Поред тога, командант Ќе постепено одвео дечаке од Нила, очигледно да би избегао улазак у египатска насе а.
  Опет, неки од дечака почеше да се сруше, а дечаци, исцрп ени или запа®ени сунчалиштем, покрише главе крпом натоп еном водом и положише их на носила. Неки коЌи су претходно претрпели лакши удар устали су и наставили да беже.
  Али снага младих момака Ќе опадала, а скоро половина Ќе била ван функциЌе.
  НаЌзад, командант, такође прилично уморан, рече:
  - НаређуЌем свима да се одморе! Дошли смо до границе! ПокриЌте се сунцобранима, пиЌте воду са сир"етом и чоколадом. Онда "ете ле"и да радите вежбе диса®а!
  Момци су слабашним хором узвикнули:
  - Спремни смо да испунимо сваку нару¤бу!
  Упркос креми за сунча®е, бебина кожа Ќе постала црвена и у модрицама. Било Ќе неприЌатно лежати на бод икавоЌ сувоЌ трави, а дечаци су испод себе став али целофан.
  Димка и Олег су се сместили Ќедан поред другог у истом шатору. Дечаци су изгледали мало исушени, а кожа потамнила. Босе ноге су пекле и Ќако су сврбеле, ноге су морале бити подигнуте да крв потече и постане бар мало лакша.
  Дени Ќе приметио:
  - То што рат ниЌе мед, знали смо, али не у истоЌ мери!
  Димка Ќе суморно обе"ала:
  - єош увек Ќе цве"е. Ако видите крв и погледате своЌ први леш, схвати"ете да све ово трча®е по вру"оЌ површини ниЌе ништа!
  Данка Ќе увукао стомак и рекао:
  - У к®игама, наравно, пишу о томе какав Ќе осе"аЌ када убиЌеш човека први пут. Чак и лоша особа и ваш неприЌате , спреман да ослободи црева. Али ипак Ќесте..
  Дима Ќе приметио:
  - У БусенаровоЌ к®изи "Капетан Даредевил" био Ќе и цео бата он наивчина коЌи се борио са Британцима. Нешто нас подсе"а. Али тамо се проблем психологиЌе, кажу, како Ќе убити човека, само накратко дотиче када метак случаЌно покоси младог буб®ара. И тако генерално постоЌи прилично неозби ан однос према смрти. Чини се да ниЌе чак ни рат, ве" празник!
  Данка Ќе логично приговорила:
  - Ово Ќе к®ига за децу и тинеЌ¤ере; коЌима Ќе досадно да читаЌу о психичким искуствима. А краЌ Ќе тако лош, скоро цео бата он млечика Ќе изгинуо, а наставак никад ниЌе написан!
  Дима Ќе приметио:
  - Али ово Ќе таква к®ига да вам Ќе жао што се брзо завршила. Али много чеш"е се дешава обрнуто, да сте буквално мучени покушаваЌу"и да превазиђете оваЌ или онаЌ посао!
  - Ако имате роман Лава ТолстоЌа "Рат и мир", онда Ќе Олежек несум®иво у праву! Данка Ќе пристала.
  Млади партнер Ќе тада приговорио:
  - У к®изи "Рат и мир" има интрига, неколико прича, до дета а откривених ликова. Не, ниЌе празна. Никако досадно! Иако Ќе наравно у почетку далеко од наЌзаним ивиЌег.
  Данка Ќе пристала.
  - Да, тако Ќе... Многи писци греше тромом фабулом, када, пре него што почне наЌзаним ивиЌа рад®а, успете да одбаците наизглед досадну к®игу.
  Омогу"ивши дечацима да сачекаЌу сам врх сунца, командант Ќе весели Владимир Волверин, веома миши"ав клинац од око четрнаест година. Лице Ќе лепо, али строго, дети®асто и одрасло у исто време. Сам Владимир Ќе Ќош увек из Красног Орленока, али ®егов командни принцип Ќе да младе треба да воде млади. А то што Волверин нема искуства и Ќош Ќе дете, никоме не смета. Главно Ќе да Ќе црвени АриЌевац и командуЌе совЌетским АриЌевцима, што значи да Ќе у ста®у да уради немогу"е обичним  удима. И шта? Они то раде!
  Поново трча®е, заборав а®е на бол, умор, дечаке коЌи се чак стиде (такво Ќе васпита®е!), да се сете маме, тате или да размиш аЌу о нечему нежном. Ово Ќе када Ќе способност да се издржи пат®а, а сам тест велики благослов.
  Млади ратници трче не размиш аЌу"и о непослушности, а ако нешто желе, то Ќе борба!
  Вру"ина Ќе и да е веома Ќака, а момци опет истрчаваЌу на бод икав врели ш унак. А не види ни краЌ. Бол постаЌе неподнош ив и многи млади ратници више не могу да обуздаЌу сте®а®е бола.
  Онда Ќе Димка почео да пева песму коЌу Ќе компоновао у ходу, прави марш:
  Желимо да постигнемо слободу за  уде:
  Вратите вечер®у звезду са неба!
  На краЌу краЌева, добро Ќе ци  коЌи кампа®е доносе свима;
  Господ рече: До"и "у са воЌском!
  
  Али наша вера Ќе вера комунизма,
  Наш пут Ќе тежак, али ускоро "емо до"и!
  Капиталиста се напурио, пун цинизма,
  Али ми "емо мачем сатрти рептила!
  
  Изградимо свет за буду"е потомке;
  Да се сан оствари!
  Тако да Ќе калем звонио новчи"ем коЌи звони,
  Борите се за РусиЌу, смело и смело!
  
  Знамо посао, почи®емо веру,
  Нека планета цвета!
  Тако да сваки месец буде као цвет у маЌу,
  Тако да цела Зем а постане Ќедно!
  
  Тада не"е бити ратова и злих дела,
  И би"е сре"е и слободе за све!
  Да, има много паклених зверстава на свету,
  Али има напретка у решава®у проблема!
  
  У човеку Ќе разум снага;
  Она Ќе миши", али паметан миши"!
  И да нас створе®е све не обори,
  Потребна нам Ќе чврстина, во а до краЌа!
  
  Шта учинити ако снаге ве" нису дово не;
  Када Ќе неприЌате  Ќак, техника броЌ!
  Где можемо на"и израз раЌа,
  Кад ко®ица трчи!
  
  Да, где Ќе пита®е; и у уму и срцу,
  Где се одлуке доносе умом!
  Нема потребе да се поново вртимо,
  И буди миран, постоЌан као мазга!
  
  До"и "ете до ци а ако истраЌете
  Ово Ќе гаранциЌа нашег светог народа!
  СовЌетски народ Ќе веома мудар и поносан;
  Њему "е Господ са даровима, веруЌте, до"и!
  
  Наравно Боже, а не уЌак са брадом,
  А он Ќе напредак, наука, ум, мозак!
  Служе"и нам ота¤бинским путем,
  Па да се човек попне на власт!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Димка Ќе завршио разиграну песму, а совЌетски момци су Ќе одобравали звиждуцима и смехом.
  Трчати Ќе постало забавниЌе, додато Ќе више снаге... И убрзо Ќе ш унак завршио и отишла Ќе мека трава, коЌа Ќе постала ужитак за изгорела дечиЌа стопала, храбри дечаци.
  Дени Ќе приметио:
  - Кажу да нам песма помаже да живимо, али ништа се ниЌе говорило о томе да нам олакшава и тежак терет иза леђа!
  Дима Ќе одговорио:
  - єош у доба староегипатске цивилизациЌе знало се за животворно деЌство музике на  удски организам, па и песама. На пример, мале роби®е и роби®е коЌе Ќош нису могле ефикасно да раде на по има и каменоломима биле су приморане да певаЌу како би развеселиле одрасле робове. На краЌу краЌева, таква наука о валиологиЌи дошла Ќе из Египта.
  Командант Владимир Ќе викнуо:
  - Поново изградите за раст! И не причаЌ!
  Момци ратници су се сместа реорганизовали, а затим у тишини потрчали.
  Сунце Ќе ве" зашло (у северноЌ Африци у Ќулу пада мрак раниЌе него у сред®оЌ траци.). ЗастоЌ Ќе ве" био близу, када Ќе изненада уследио сигнал.
  - Лезите сви и маскираЌте се!
  Како се испоставило с разлогом. Испред се зачула далека бука. А дечаци су активно радили са саперским лопатама, бацаЌу"и траву преко себе. Ве" Ќе било дово но мрачно...
  Максимка Ќе приметила:
  - Вероватно Ќе наше! єош Ќе предалеко до прве линиЌе, Ќер Ќе Црвена армиЌа пристоЌно напредовала.
  Дени Ќе приметио:
  "Али уче®е уметности прерушава®а никада не шкоди!" У правом рату, ово "е добро до"и!
  Максим се сложио:
  - Да, никад, али сам сигуран да Ќе наше!
  Владимир се насмеЌао:
  "єош Ќедна реч и упуца"у те на лицу места! Сви чекаЌу! И направи нар.
  Како Ќе убрзо постало Ќасно, Максимка Ќе заиста погрешила. ПоЌавили су се британски тенкови. Међутим, дечаци су тихо седели у заседи: шта ако су били своЌи на зароб еним возилима.
  Иако тенкови иду на север. Има их само четири, три лака и Ќедна тешко проходна "Матилда" -3. Послед®и тенк Ќе велики проблем, Ќер гранате могу само оштетити ®егове гусенице. Плу"а се, пак, могу погодити прецизним баца®има у кров или у крму. Ако Матилда -3 поквари трагове, онда може нанети губитке момцима са своЌа два митра еза и топом.
  Владимир ниЌе желео да му приЌате и умру ве" другог, тачниЌе, чак ни тре"ег дана по доласку у Африку. Истина, митра ези су могли да онемогу"е прецизне поготке. Али постав а се пита®е чиЌи су ово тенкови? ОдЌедном, трофеЌи коЌе су Немци ве" заузели?
  Владимир нареди:
  - Редов Црвени орао Димка. Изађите до тенкова без оружЌа и торбе и сазнаЌте ко су!
  Димка прошапута:
  - СлушаЌ команданта!
  Полугол у црним панталонама, дечак Ќе био тамноцрвен од заштитне креме, а да би сакрио плаву косу ставио Ќе некакав турбан од новина. Сада Ќе изгледао као обично, Ќадно арапско дете. Мало Ќе вероватно да "е га узети за неприЌате а.
  Тенкови су се кретали лаганим темпом, ме®аЌу"и брзину у коЌоЌ су мотори стварали наЌма®е буке, што Ќе такође изазивало сум®у. Прискачу"и до ®их, Димка Ќе енергично махао рукама и викао на слом еном енглеском.
  - Има мина! ПостоЌе мине!
  Тенкови су стали, глава са шлемом вирила Ќе из Матилде и  утити глас на енглеском Ќе одговорио:
  - Зашто арапцхонок, хо"еш?
  Мали дечак Ќецао:
  - Руси су поставили мине! Пазите кра евске трупе!
  Друга глава се поЌавила са нараменице, чуо сам одговор:
  Нека гину ти гадни Руси! Са нама Ќе кра  Џор¤ и непобедиви Черчил. Реци, где су мине штене?
  Димка им притрча:
  - Показа"у вам господу! Сад "емо их поЌести!
  - Дођи седи овде! - Наредио, суде"и по еполетама, пуковник Британске кра евске тенковске армиЌе!
  Дечак се попео на тора®, осе"аЌу"и приЌатну хладно"у оклопа на своЌим босим, ситним стопалима са жу евима. Затим се завалио и почео да показуЌе Британцима пут.
  Било их Ќе пет, а у не баш пространоЌ куполи сред®ег тенка Матилда-3 била Ќе мала гужва. Онда Ќе Димка одлучила да постане хероЌ. Његове спретне, увежбане руке, попут професионалних ¤епароша, посезале су за поЌасом и вадиле револвере. Палци су одЌедном уклонили осигураче.
  Наравно, било Ќе подло, али искуше®е да се оствари "подвиг" било Ќе толико Ќако да Ќе ДмитриЌ опалио по неколико пута из сваког револвера, ци аЌу"и испод леве лопатице.
  Са такве уда ености Ќе тешко промашити, а само лудак, или послед®а кукавица, може да обуче панцир док седи у тенку. Пуковник Ќе био затечен и осетио цев пишто а иза ши ака. Дечак Ќе шапнуо, на наЌчистиЌем лондонском диЌалекту:
  - Ако хо"ете да живите, наредите да се друга три тенка предаЌу! У супротном, наш бата он "е их уништити заЌедно са посадама!
  Пуковник Ќе био затечен:
  - Ко си ти?
  Димка Ќе искрено одговорио:
  - Ваша послед®а шанса за опстанак! Три лака тенка "е бити бомбардована гранатама, а ви "ете бити мучени ватром. Људи "е умриЌети! БроЌа"у до три, или ти наредиш да се предаЌу и изађу из кола, или "у ти пуцати у ногу и поновити захтев из почетка! єедан два...
  Пуковник Ќе цвилио.
  - Слажем се! Само нас немоЌ убити!
  Димка Ќе поносно изЌавио:
  - Ми не убиЌамо руске затворенике! А онда након капитулациЌе БританиЌе, можете поново служити у новим Кра евским снагама, обнов еноЌ БританиЌи.
  Пуковник Ќе дрхтавим гласом издао команду. Танкери су послушно изашли из тенкова, полажу"и оружЌе. Неколико наЌве"их немачких дечака, одбацивши своЌу маскирну траву, потрчало Ќе ка ®има, спремаЌу"и се да приме прву групу затвореника у животу.
  Олег Рибаченко се такође борио са колониЌалним трупама, САД и БританиЌом.
  Дечак и девоЌчица су се одбили од напада неприЌате а.
  Олег Ќе голим прстима бацио смртоносну гранату, окренуо британски ауто и зацвилио:
  - Политичар, ме е глупости, од коЌих ниЌе брашно за хлеб, ве" чврсто брашно, са резанцима на ушима гласача!
  Маргарита Ќе додала, показуЌу"и зубе, и такође подлегавши експлозивном пакету смрти голом петом:
  - ВоЌник Ќе витез коЌи се бори са змаЌем, али оваЌ змаЌ Ќе заправо позади и нема седам глава, ве" милион маски, и безброЌ сви®ских ®ушки!
  Деца су се жестоко борила. Па е®е аутомобила коЌи су напредовали и баца®е граната голим прстима.
  Олег, пуцаЌу"и, приметио Ќе:
  - ВоЌник, да не би постао очупано пиле, мора да буде гуска, политичар, да би спржио бираче на рошти у, радо "е пишати, а не другарски!
  Маргарита, бацивши бомбу голом петом, зацвилила Ќе:
  - ВоЌници су само дечаци, али одрастаЌу из битке у битку, политичари, без обзира на године, из Ќедне изборне кампа®е у другу, падаЌу у Ќош ве"е лудило!
  Деца са даром бесмртности боре се као титани. Али на небу се Ќош увек боре девоЌке.
  Наташа Ќе одсекла ауто од савезника, зг®ечила га, користе"и голе ножне прсте за вотку, и зацвилила:
  - ВоЌник може бити голобрад, али славан ратник, а политичар у свакоЌ ситуациЌи не може да не остави реп!
  АнастасиЌа Ќе такође извела ударац, оборила енглески аутомобил и агресивно гугутала:
  - Дечак са®а да постане орао ратник, али ниЌе Ќасно одакле политичари-сви®е толико пр аве да их Ќе одвратно са®ати!
  Акулина Ќе агресивно приметила, притискаЌу"и дугмад голим прстима и гугу"у"и:
  - Рођени дечак борац би радиЌе трчао бос по снегу него да дозволи да га поткуЌу политиком и претворе у филцану чизму!
  Мирабела Ќе агресивно приметила, удараЌу"и босим петама о педале и гугу"у"и:
  - Гола жена ниЌе очупано пиле, она "е сваком мушкарцу да скине панталоне и чак и охолог владара претвори у голог кра а!
  ДевоЌке се боре са великим ентузиЌазмом и показуЌу изузетну класу.
  А момци у целим бата онима показуЌу све ве"у вештину и снагу;
  Заробивши тенкове и Британце, дечаци су их предали наЌближем насе у, након чега им Ќе наређено да се кре"у ЌужниЌе у древни египатски град Меху.
  Дечаци су поново били боси, и у спортским шорцовима, са теретом, трчали су уз делту, где се често сме®ивала мека трава са каменитом зем ом.
  Следе"ег дана након претходног трча®а, миши"и младих бораца Црвеног орли"а СССР-а били су у тешким боловима. Нарочито телад, коЌа су, као реке, била прекривена жилама коЌе су изашле, леђа, и зверски опржени и поцепани табани босих, дети®астих стопала.
  Многи дечаци су се осе"али веома лоше, а бата он у почетку ниЌе могао да убрза. Командант Владимир Волверин, такође, узгред, исти као и сви остали, бос и исцрп ен, викао Ќе, претио да "е пуцати, али ниЌе могао да бичуЌе момке. Истина, он Ќе ипак опалио, одсецаЌу"и чуперак плаве косе метком Ќедном од наЌмршавиЌих дечака. После тога трча®е Ќе кренуло мало енергичниЌе.
  Бол Ќе био паклени, голи табани су били врели, али Ќе после неколико километара постало лакше, отворио се други ветар, а миши"и натоп ени млечном киселином су се загреЌали и више нису толико бо ели.
  Димка и Данка су такође патили, мада, можда, ма®е од осталих момака, Ќер Ќе ®ихов тренинг под вођством гуруа био Ќош болниЌи. И уопште, словенски момци се одликуЌу генетском издрж ивош"у. Међутим, и АриЌевци.
  Дечаци су на све начине избегавали насе а током трча®а. А када Ќе вру"ина постала неподнош ива, легли су под тенде од сунца.
  Димка, коЌа Ќе седела са Данком, приметила Ќе:
  - Да, има Ќаких момака! Генерално, ако дође до рата између Белоруса и Руса, би"е нам тешко! Веома чврсто!
  Данка Ќе одговорила:
  - Они одлично припремаЌу младе, али то ниЌе ве"ина Ќединица. Уз то, Ќош нас Ќе више него црвених АриЌеваца.
  Дима Ќе приметио:
  - Самих Руса само у Европи има око сто милиона, али има и трупа савезника СовЌетске РусиЌе. Осим тога, они такође могу да употребе милионе арапских и црначких пукова против нас. Снаге су неЌеднаке, поготово ако комунисти коначно заживе у Африци и АзиЌи.
  Данка се тргне.
  - И какав Ќе зак учак?
  Дима уздахну.
  - Да сам на месту Челични орао, ударио бих први.
  Онда су се у разговор ук учили и други немачки момци, а Ќа сам морао да у"утим. Да е, ред да се раде вежбе диса®а. Онда, када Ќе сунце слегло, опет трча®е кроз не баш наЌ упкиЌи терен. И узели су лавовски део но"и.
  Сан Ќе био тежак, миши"и су се превише грчили од бола, а стопала момака су горела на лаганоЌ ватри. Следе"и дан, због нагомиланог умора, био Ќе наЌтежи. Чак Ќе и Владимир то схватио и дозволио свом тиму да крене брзим темпом.
  Момци су, ипак, покушали да се издрже, али су три дечака ипак пала. Темпо се успорио, а млади момци су коначно направили корак. Онда Ќе Димка одлучила да их развесели песмом:
  Затруби пионирски рог над ота¤бином,
  У ®ему Ќе позив на корак ка достигну"има - младости!
  Наша вера Ќе вера комунизма,
  И не"ете узети подлог неприЌате а из страха!
  
  Бори"емо се са пионирима
  За РусиЌу и слободу ко орлови!
  Авион - крило сиЌа сЌаЌном боЌом,
  Наши пилоти су совЌетски синови!
  
  Кравата Ќе црвена, боЌе проливене крви;
  Свет Ќе суров, ®име владаЌу новац и рат!
  Желимо свима да дамо гут аЌ, слободну во у,
  Па да се тама хорде откотр а у подземни свет!
  
  Пиониру, ти си чак и млађи брат комунистима,
  Да ли желите да изградите свет у коме Ќе сре"а за све!
  Тако да небеска боЌа донесе плод у животу,
  Да избегнемо пат®е и проблеме!
  
  На путу, међутим, ратови и суровост,
  Напето и понекад тешко!
  Митра ез Ќе тежак и сма®уЌе лакат,
  А длан беш"утан, велико весло!
  
  Али ми не знамо такву реч - слабост,
  Ми немамо такву реч - не"у!
  Старост не"е до"и за совЌетске воЌнике,
  єа "у летети у свемир на ракети!
  
  ДаЌе нам снагу и бесмртност;
  Само наука, безгранична светлост!
  И они коЌи су пали уста"е, веруЌте
  Сре"а и успех "е нам до"и!
  Песма Ќе развеселила младе борце, те су прешли у брзо трча®е.
  Међутим, када Ќе сунце достигло врхунац, морао сам поново да се одморим. После Ќе постало неиздрживо и момци су закорачили. Пут Ќе био мучан и ®ихове оборене ноге су крвариле, а агониЌа Ќе била готово неподнош ива.
  На путу сам, на сре"у, наишао на реку коЌа се улива у Нил, а дечаци су ту скочили. Желели су да им олакшаЌу пат®у. Тада се показало да Ќе веома тешко истерати дечаке из воде. Владимир Ќе морао да рафал из аутоматске пушке преко глава.
  Да и пут Ќе био као прелазни период привреде под бирократиЌом: болан и без журбе.
  У град су стигли после поно"и, Ќедва мрдаЌу"и ногама. Одведени су у касарну, а дечаци натрпани на дрвене кревете, а да нису ни покушали да вечераЌу.
  Снови су били тешки, пуни ужаса, али нисам могао ничега да се сетим... ДмитриЌ се будио неколико пута и одбацивао руке чврсто леже"им дечацима. ПостаЌало Ќе загуш иво, решетке на прозорима су биле затворене и изгледало Ќе као типична Ќуж®ачка колониЌа малолетника.
  Али уЌутру су дечаци чекали добре вести: сам маршал, господин Рокосовски, уручи"е им награде. Након што Ќе груписа®е немачких трупа поде ено, за команду искусног великана Рокосовског постав ене су трупе Немачке и ИталиЌе, коЌе су требале да нападну Судан из Египта и ЌужниЌе. ОваЌ маршал Ќе уживао пуно повере®е бившег Ста ина, па Ќе добио задатак да командуЌе наЌмо"ниЌом совЌетском армиЌском групом "Центар", коЌа Ќе посебно требало да заузме Париз.
  Пошто за младе борце Црвеног орли"а ниЌе било одговараЌу"е униформе, поређали су се полуголи, скоро црни од заштитне креме и свеже афричке преплануле боЌе. Момци су се послед®их дана мало осушили и почели да личе на арапске робове из каменолома, само поносни погледи.
  Додела награда протекла Ќе лежерно, без икакве помпе и церемониЌе.
  Сам Константин Рокосовски Ќе био висок, мршав, младалачког, али ве" излизаног лица. Типичан по ски командант, строгог погледа. Он Ќе Ќедноставно наЌавио:
  - За храброст коЌу Ќе бата он показао током присилног похода и зароб ава®а Британаца, наградите бата он Црвеног орли"а СССР-а, посебном лентом са бронзаним орлом до стандарда Ќединице. Командант, заузврат, добиЌа бронзану меда у "Мар ивост и храброст!".
  Момци су п еснули рукама, а боЌни маршал Ќе наставио:
  - Редов ДмитриЌ Рокетни, за своЌу гениЌалност, хероЌство и домиш атост, захва уЌу"и коЌима Ќе ухватио пуковника кра евских трупа, одликован Ќе Орденом славе друге класе. Тако Ќе наш гост из БелорусиЌе са само Ќеданаест година постао наЌмлађи добитник ове награде од свих коЌи су награђивани након Ста ина доласка на власт.
  Олег Рибаченко Ќе наставио да изводи подвиге са своЌом девоЌком.
  Дечак Ќе голим прстима бацио оштар избушени диск, одсекао главе Британцима и зацвилио:
  - Дечак израста у воЌника, а ко Ќе био политичар у младости ако Ќе из ®ега израсла тако велика сви®а?
  Маргарита, боре"и се и убиЌаЌу"и противнике, логично Ќе приметила, одсецаЌу"и противнике:
  - Проститутка Ќе искрена према клиЌентима - новац у замену за задово ство, а политичар Ќе потпуни лажов, гласови и порези у замену за чисто разочаре®е!
  Олег Рибаченко Ќе голом петом бацио смртоносни дар смрти, распршио противнике и зацвилио:
  - Политичар Ќе веома скупа проститутка, од коЌе не ризикуЌете само да добиЌете сифилис мозга, ве" и сви®у у ¤епу!
  Маргарита Коршунова Ќе узела и окренула се, покосила масу противника и цвркутала:
  - Политичарка Ќе нека врста проститутке коЌа уместо да се скине, бирачима скида три коже и зарази их преко ТВ-а!
  Наташа се борила на небу. И ®ени приЌате и тамо су такође показали пример свог безако®а у снази.
  Наташа Ќе срушила енглески авион и гугутала, откриваЌу"и своЌе бисерне зубе:
  - Не улази се два пута у исту реку, али стално прасе копиле може да буде поново изабрано десетак пута!
  АнастасиЌа Ќе узела и рекла врло духовито, и голим прстима избила авион, зацвилила:
  - Животи®е и деца не воле храну без соли, али зашто одрасли наседаЌу на слатки говор политичара коЌи су лишени соли истине!
  Акулина Орлова Ќе агресивно приметила, пресекла Ќош Ќедан енглески авион и вакнула:
  - Сол истине Ќе горка, али има лековиту мо", говор политичара Ќе сладак, али изазива диЌабетес ума!
  Мирабела Магнети", одсецаЌу"и Ќош Ќедну, велику и велику машину савезника, и издала:
  - Човек не жели да буде пион, али кариЌера у воЌсци почи®е од редова, политичар не жели да игра по правилима, а кариЌеру у политици води безако®ем!
  ДевоЌке су, наравно, веома лепе и секси. Све време се туку боси и у Ќедном бикиниЌу.
  Тако величанствене крађе.
  СУ-100 се такође бори у Африци. Наравно, веома Ќе вру"е, а девоЌке су у неким танким га"ицама.
  Елизабета Ќе голим прстима ударила неприЌате а и рекла:
  - Политичар коЌи вређа геЌеве Ќе и сам велики магарац, а нема мушкост!
  Екатерина, коЌа Ќе ударила у неприЌате а, а такође и голом петом, гукала Ќе:
  - Не"е воЌник два пута погинути, али "е политичар три пута издати, а милион пута преварити!
  Елена Ќе духовито приметила, удараЌу"и голим прстима на агресивног неприЌате а:
  - Две смрти се не дешаваЌу, а чизме не можете да скинете боси, али политичари све време успеваЌу да убиЌу, а три коже откину!
  Ефроси®а Ќе такође ударила проЌектил у неприЌате а и зацвилила, показуЌу"и зубе:
  - ДевоЌка се не плаши да трчи боса по снегу, боЌи се да младоже®а не испадне глупа филцана чизма, поткована до ушиЌу!
  Ратници су се борили у Африци и где год Ќе то било могу"е, и стварали чуда.
  А у Африци су се десили ништа ма®е узбуд иви и заним иви догађаЌи.
  Бата он босоногих дечака из Црвеног сокола наставио Ќе напоран трк за опстанком... Био Ќе то пакао коЌи Ќе требало про"и да би се заслужио раЌ. И бол, и брашно, пре блаженства.
  После доделе награда, међутим, момци су били толико инспирисани да су трчали другу половину дана и но"и, готово без заустав а®а и заборав а®а на умор.
  Владимир Ќе донео одлуку: да®у "е спавати, а но"у, када сунце не пече, прави"е принудне походе. Углавном, овде има дечака, прека ене елите, а овакви тестови нису први пут. Тек сад кад вру"ина ниЌе тако паклена. НаЌрационалниЌе Ќе у овом случаЌу, када Ќе сунце у зениту, лежати испод тенде и чврсто спавати.
  Данка Ќе ценила ову прерасподелу:
  - Но"ни изнуђени маршеви нису чест гост у ЦрвеноЌ армиЌи. Такође треба да научимо како да се боримо у мраку!
  Босоноги дечак Димка се сложио:
  - Но"у Ќе теже напасти, али "е се, уосталом, и тупо бранити. И надамо се да можемо обоЌе.
  Следе"и дани су били много тежи... Прошли пут, на ентузиЌазму момака, блокирали су границе организама, а сада се чинило да Ќе свако миши"но влакно стратешки бомбардовано напалмом.
  Нису могли да обуздаЌу ни сте®а®е, а чинило се да Ќе то стадо младих телади коЌе се боде.
  Да би развеселио своЌе нове другове, Димка Ќе певао:
  Господ даЌе извор воде живима,
  Златне палме и руже цветаЌу у раЌу!
  Да постане стварност, то у сну сан,
  Треба се борити, а не лити сузе као жене!
  
  Бог "е бацити страшне у пакао,
  А ко Ќе храбар, поста"е свемогу"и муж!
  Овде горе звезде на Крем у,
  Пут указуЌе оно што нам Ќе дао Вечни!
  Градимо славни комунизам,
  Наш принцип Ќе Ќедноставан - брже, више и Ќаче!
  Да наш реЌтинг не опада,
  Ми  уди треба да будемо храбриЌи и паметниЌи!
  
  На краЌу краЌева, сваки ратник Ќе човек,
  Човек мора мислити да Ќе слабашно створе®е!
  Интелект нам даЌе тежину:
  И свемир "е се покорити астронаутима!
  
  Штета што Ќе Ќединство далеко:
  Има много зема а,  уди, нациЌа и религиЌа!
  Али човек мора дубоко размиш ати;
  Одбаци"емо ланце егоизма!
  
  Рат уопште ниЌе за то;
  Да понижава и мучи становнике планете!
  И да разбиЌем Ќарам са  уди,
  О овим подвизима пева"е се двостихови!
  
  Тада "емо бити цела породица заЌедно;
  Где су сви на свету драги брате и сестро!
  Где ниЌе гужва у кариЌери;
  А алтруизам и помага®е ближ®ем Ќе навика!
  
  Не"е бити смрти и проблема;
  Тамо "е, веруЌем, постати мо"ан човек!
  Савладао си своЌу ле®ост
  Узми пушку и ранац са товаром!
  После такве песме млади ратници Црвеног сокола нагло су се развеселили и зап уснуо их Ќе нови талас одушев е®а и полета. Тако су преживели ове дане, а кад Ќе процветало и почело да се пече, заспали су.
  Димка Ќе маштао о нечем посебном... Завршио Ќе у свету где Ќе био на небу и ово му Ќе пре свега запало за око. Наиме, светила су играли фудбал. Штавише, то су били хибриди пругастих лубеница и крокодила у Ќедном тиму, а мешавина краставаца и носорога у другом.
  Димка седе на каменчи" и покуша да сабере мисли разбацане на све стране као крдо усиЌаних пастува. На краЌу краЌева, не може бити тако да светила играЌу фудбал, па чак и да попримаЌу тако невероватне облике коЌи уопште нису карактеристични за праву флору и фауну.
  Уопште, по свим законима физике, звезде би требало да буду сферне, што Ќе у суштини непоколеб ив аксиом! У сваком случаЌу, ако физичке константе одговараЌу универзуму у коме  уди живе. И тако Ќе ово елементарна незамислива загонетка!
  Мисли паметног дечака прекинула Ќе поЌава несхват иве животи®е. Овде Ќе такође било изненађуЌу"е што се створе®е, такоре"и, материЌализовало из ничега, као риба коЌа излази из ледене рупе. Иначе, глава Ќе била риба, али тело у облику сат времена од стреле. Штавише, на броЌчанику, уместо броЌева коЌи означаваЌу сате, налазе се незаслађени хиЌероглифи у облику цртежа. Да, а самих стрелица има више десетина и ротираЌу се различитим брзинама.
  Димка звижди:
  - Блимеи! Ко си ти?
  Мешавина рибе и чудесног будилника неочекивано Ќе одговорио на руском:
  - А єахита, а ко си ти, седокоси?
  - Човече! Дима Ќе одговорио.
  єахита се врло танко закикота као комарац:
  - Видим да си човек. ИнтересуЌе ме позициЌа, име, занима®е!
  Димка Ќе била озби но затечена:
  - Шта Ќе са  удима у твом свету?
  єахита климну главом.
  - Да, наравно да постоЌи! Чак Ќе тешко на"и свет где не бисте срели примате без длаке. Иако су  уди свуда веома различити, има Ќаких и развиЌених као арханђели, а има примитивних див ака! Не изгледа као представник развиЌеног света, бос, скоро гол, али се не можете назвати ни див аком ...
  Дима ниЌе могао да одоли да не пита:
  - И зашто не?
  Иахита Ќе обЌаснио:
  "ТвоЌе очи су веома интелигентне, као у мудраца, а не дете из примитивног племена!
  Димка Ќе изнео сасвим разуман аргумент:
  "А зашто мислиш да див аци мораЌу бити глупи. На краЌу краЌева, да бисте преживели без нуклеарних бластера међу ве"им и оч®астим животи®ама, потребна вам Ќе озби на домиш атост и практична сналаж ивост!
  єахита се сложио:
  - єел тако! Али како би див ак знао за нуклеарни бластер, иако Ќе по стандардима  удских арханђела ово ве" камено доба. Реци ми ко си ти по положаЌу и са коЌим задатком си послат овде?
  Димка Ќе покушала да избегне директан одговор:
  - Све Ќе у нашем универзуму релативно: посебно позициЌе! Шта Ќе са задатком? Да, само путуЌем световима. На краЌу краЌева, звезде коЌе играЌу фудбал су тако необичне и заним иве!
  єахита Ќе исправила, стрелице на површини ®еног провидног торза почеле су да се окре"у мало другачиЌе:
  - Ово Ќе фудбал, али сасвим друга утакмица. Види, овде лопте имаЌу крила, а има их три одЌедном, а капиЌа се не види! Да ли личи на ваш  удски фудбал из давнина?
  Димка Ќе била приси ена да се сложи:
  - Наравно да не... Мада, чим сам погледао, одмах Ќе настала асоциЌациЌа на фудбал. На краЌу краЌева, постоЌи нека врста сличности! Чак и ако ниЌе формално!
  Иахита Ќе одмахнула.
  - То су те асоциЌациЌе... Само ме глава боли и туче се дешаваЌу. Али реци ми, зар ниси сат времена диверзант?
  - Формално не! - механички одговори Димка.
  єахита Ќе махнула шапом.
  - Онда за мном. Показа"у ти нешто заним иво!
  ДмитриЌ Ракета Ќе устао и кренуо, кренуо за ®ом, док Ќе сан изненада стигао негде и зачуо се сигнал да се подигне.
  Момци, Ќедва одморни, поново су трчали са теретом, овде ве" нису имали могу"ности за одмор. Оштар бол у миши"има Ќе отупио, а оборена стопала су се укочила, више нису експлодирала од пат®е, ве" су Ќедноставно болела, а цви е®е се проширило на све ноге, а тре"и и четврти дах се отворио у плу"има.
  Данка Ќе, као физички наЌЌачи, у ма®оЌ мери патио, па се чак и досађивао: желео Ќе борбу, али на сре"у ниЌе испа ен ниЌедан хитац... Ево, ДмитриЌ Ќе, као и увек сре"ан, извео биоскопски подвиг, узео пуковника и орден славе око врата. Сама награда ниЌе скупа, оно што се узме од гвожђа и танког слоЌа никла да не зарђа, али нема крупне утиснуте шаре. Главна ствар Ќе, наравно, престиж. СССР Ќе такође имао озби не неприЌате е.
  Током привременог Првог светског рата, Хитлер Ќе успео да заради четири ордена, ук учуЌу"и и гвоздени крст првог степена, реткост за обичног каплара. Да, био Ќе заиста храбар и паметан воЌник, иако се сада ®еговим именом плаши деца.
  Али могу да трче без ци а цело лето и Ќесен, када сре"а ипак испадне.
  Дечаци су коначно наишли на место недавне битке, лежали су лешеви мртвих британских воЌника, углавном црнаца и Арапа. Мртво месо на таквоЌ вру"ини се Ќедноставно осушило и ниЌе почело да се распада. Унаоколо су лежали фрагменти метала, чауре, али су уредни Руси успели да покупе сво зароб ено оружЌе. Али ипак Ќе Ќедан од дечака имао сре"е и узео Ќе испуштени склопиви нож. И америчке производ®е. У бекству Ќе показао приЌате има:
  - То Ќе моЌ трофеЌ!
  Они су режали у одговору:
  - Нашао сам чиме да се похвалим! Бо е да убиЌеш Енглеза!
  Зли Ќе одговорио:
  - А ово не"е бити случаЌ! То Ќе само да се нађу неприЌате и! И треба да трчиш Ќош брже!
  Али ови дани су прошли без сукоба, што Ќе, иначе, сасвим природно за ве"ину ратова. На краЌу краЌева, током сукоба се више кре"ете него што ходате. Баш као и асови, ве"ина налета Ќе празна, посебно између великих битака и офанзивних операциЌа. Пре него што Ќе заспала, Данка рече Димки:
  - Знате, младунче белог тигри"а (надимак ДмитриЌ), рат уопште ниЌе тако романтичан као што се приказуЌе у филму Црвени ђаволи, или Капетан Даредевил, и у другима. Осе"ате неко разочаре®е. Не, наравно, нисам мали и разумем да биоскоп и стварност нису иста ствар, али ипак ....
  Димка пркосно зевну:
  - Бо е да о овоме причамо за месец дана, али за сада медитациЌа и одлазак у кревет. Ипак, морам да наши нови другови буду достоЌни момци. Добро се држе!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Рат Ќе текао са малим интензитетом. У Африци, америчке и британске трупе нису много Ќаке, али пространства су огромна, и ¤унгла и пусти®е, и многе реке и мочваре.
  Да, Црни континент Ќе огроман и покушаЌте да га ухватите брзо. Тако се рат дуго одуговлачио.
  А саму БританиЌу на континенту ниЌе тако лако добити. Ово Ќе био колосалан проблем.
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова се боре као млади титани. И осваЌаЌу славну победу. Боре се са веома Ќаким, али не превише броЌним противницима.
  Међутим, где су Американци, Британци и ®ихове колониЌалне трупе пред феноменом бесмртног детета.
  Олег Рибаченко Ќе приметио, пресекавши Ќош Ќедну линиЌу противника, и голим прстима бацивши грашак са антиматериЌом:
  - ВоЌник у рату постаЌе истовремено млад и зрелиЌи, политичар у прикривеноЌ борби, стари и сазрева, истовремено тону"и до нивоа див е звери!
  Маргарита, ова борбена девоЌка, узела га Ќе и голим прстима покренула диск коЌи Ќе одсекао главе и забележио:
  - ВоЌник Ќе воЌни обвезник и постаЌе професионалац у рату, политичар не зна рокове, а професионалац у доноше®у победе!
  Дечак и девоЌчица су лепо разбили противнике. И прекинули су их без да ег.
  Олег га Ќе узео и голом петом лансирао нешто више од смртоносног и деструктивног - рекавши:
  - ВоЌник треба да буде кремен, али да се не окамени у срцу, политичар одавно има камен уместо срца, али има тврдо"у гуме!
  Маргарита, коЌа Ќе секла британске воЌнике и броЌне црне ратнике, бацаЌу"и оштре игле ножним прстима, издала Ќе:
  - Добар воЌник у борби Ќе као ђаво - да Ќе потребно гасити ватру, вешт политичар у подлости Ќе сам сатана, а испу®е®е обе"а®а Ќе типично црево!
  Против неприЌате а су деловали веома добро и духовито и агресивно уништавали британске Ќединице. Па, не само да Ќесу.
  Олег, посекао противнике, викну:
  - ВоЌник може да погине на боЌном по у, али то Ќе бо е него да у миру нестане под млазом слатких лажи из уста политичара!
  Маргарита, сламаЌу"и неброЌене противнике, коЌих, међутим, ниЌе било много, узе Ќе и голим прстима баци бомбу и зацвиле, показуЌу"и зубе:
  - Ко се роди као ратник, умриЌе"е као хероЌ, ко Ќе постао политичар, ве" Ќе мртво копиле, и ходаЌу"и леш!
  Деца ратници су се борила као прави дивови и дивови мисли.
  Али испоставило се да Елизабет и ®ена посада тенка нису били пуно и прогурали су се кроз ¤унглу. Иако СУ-100 има исту способност крета®а као тридесетчетворка, ипак ниЌе лако возити се кроз ¤унглу.
  Елизабет Ќе зинула и приметила, даЌу"и ЌоЌ ред:
  - Политика Ќе кад Ќедно кажу, друго мисле, тре"е ураде, испадне четврто, али то ипак оде у страну и остане гадост у Ќетри!
  Катарина се сасвим логично сложила са овим:
  - Нема бра"е у политици, али има много сиромашне родбине, нема принчева из баЌке, ве" сувишка голих кра ева, нема истине ни за тренутак, али би"е дово но лажи за више од Ќедна генерациЌа!
  Елена Ќе са цереком зуба агресивно приметила да светлуцаЌу као бисери и да су лепи:
  - Љубав долази када се не чека, политичари се држе када се не Ќав а!
  Ефроси®а Ќе приметила, намигуЌу"и своЌим сафирним очима и тапкаЌу"и голим прстима по оклопу:
  - Сви узрасти су покорни  убави, политичари могу да поднесу сваку подлост!
  ДевоЌке су се мало досађивале, почеле су чак и да певаЌу, нешто веома релевантно;
  Изненађе®е, изненађе®е!
  Живело изненађе®е! Изненађе®е, изненађе®е! Живело изненађе®е!
  
  Замислите такву ситуациЌу - Све што "е вам се десити, знате унапред.Нема потребе онда за бригама, недоумицама, Све "е на свету дати распоред.
  
  И изазивамо досаду єер, Ќер Немогу"е Ќе никоме на свету да живи без изненађе®а.
  
  Изненађе®е, изненађе®е! Живело изненађе®е! Изненађе®е, изненађе®е! Живело изненађе®е!
  
  ОбезбеђуЌе распоред хода®а, ОбезбеђуЌе пове"а®е свести, И наравно, зева®е "е се пове"ати, И гужва "е испунити универзум.
  
  И изазивамо досаду єер, Ќер Немогу"е Ќе никоме на свету да живи без изненађе®а.
  
  Изненађе®е, изненађе®е! Живело изненађе®е! Изненађе®е, изненађе®е! Живело изненађе®е!
  
  И изазивамо досаду єер, Ќер Немогу"е Ќе никоме на свету да живи без изненађе®а.
  
  Изненађе®е, изненађе®е! Живело изненађе®е! Изненађе®е, изненађе®е! Живело изненађе®е!
  Али други хероЌи, бата он дечака из Црвеног орли"а СССР-а, имали су много више сре"е. И да су дечаци ве" били спремни да завиЌаЌу од досаде: ни битке, ни авантуре, само трча®е! Коначно су добили упозоре®е да Ќе пред ®има приближно Ќеднак британски бата он.
  Владимир им Ќе наредио да легну, а затим да пузе потрбушке. Момци су управо то урадили. Чинило се да су их Британци приметили и одмах су, не чекаЌу"и прилаз, отворили ватру. Али они су очигледно пожурили, само Ќе Ќедан Ста инов млади сокол био ра®ен у раме, а остали су Ќедноставно успели да се откотр аЌу. Терен за равноправну борбу ниЌе био баш типичан, сав прекривен шикаром и шикаром. Британске Ќединице су пуцале активно, али не прецизно. Борци Црвених орли"а су ређе одговарали, али много ефикасниЌе. Више дечака се успешно маскирало, обукли каки кабанице и нечуЌно се кре"у"и. Британци су, заузврат, били превише нервозни и стално су себи дозво авали да напредуЌу.
  Димка Роцкет Ќе био посебно успешан. Брзо се, као наЌежио, попео у заче е Британаца (оваЌ пут су се против ®их борили готово иск учиво белци, што значи много упорниЌе борце коЌи се не би распршили од завиЌа®а сирена), и гађао их као мете у стре ани. Аутоматска пушка Ќе радила савршено, а броЌ жртава се стално пове"авао!
  Међутим, аваЌ, и дечаци су претрпели губитке, посебно када Ќе размена почела баца®ем граната. єедном од храбрих дечака Ќе распарао део стомака, а црева су испузала. Други Ќе здробио кост ноге, такође веома неприЌатно. Али битка се управо распламсала, а испоставило се да су проклети, окрутни Енглези много више него што су млади ле®инисти у почетку претпостав али. Било Ќе толико вриска и Ќаука са обе стране.
  Онда Ќе Димка, саслушавши, одредио команданта. Био Ќе крупан Енглез, такође пуковник дубоког гласа. Сакрио се у претходно ископани ров.
  Плавокоси дечак се закикотао и брзо, као мала змиЌа, уклонивши Енглезе коЌи су га окруживали, отпузао до рова. Ударац бодежом у поти ак и пуковник за"ута, сик"у"и са усана, као пробушена аутомобилска гума. После тога, дечак Ќе, прилажу"и устима гомилу згужваног лиш"а, заурлао сличним гласом.
  Овде Ќе таЌна била у томе што су листови били натоп ени леп ивим соком (Димка Ќе то унапред припремила, надаЌу"и се да "е уплашити див аке, али онда Ќе био ефекат ПинокиЌа, када тражите Ќедно, али се нешто испоставило друго, али испада нешто сасвим друго, али и корисно!).
  Без обзира колико Ќе глас команданта био ужасан, радио Ќе на искрив еном енглеском:
  - Устаните сви и трчите корак назад!
  И успело Ќе! Британци су скочили, након чега су на ®их п уштали рафали митра еза и аутоматских пушака. Наравно, виде"и такве губитке, трча"ете без команде... Храбри британски воЌници Ќуре за петама, а дечаци, трепере"и, отровно зелени из траве, боси, округли петама, Ќуре за ®има, док пуцаЌу на тхе го!
  То Ќе била борба! Тотално и истовремено ефикасно истреб е®е! Уз жестоку потеру.
  Владимир Ќе из свег гласа викнуо:
  - За мене борци напред! Отворили смо налог овде!
  Остали момци су певали:
  - Ста ин нам Ќе дао челичне руке-крила, а уместо срца ватрени мотор!
  Владимир Ќе додао:
  - Све више и више и више! Да тежимо лету наших птица, и у сваком пропелеру дише, спокоЌ наших граница!
  Како су Немци знали такве песме? Ако Ќе Димка више волео да компонуЌе своЌе, онда Ќе ®егова приЌате ица Данка, напротив, промовисала оно што Ќе ве" компоновано, популарно и познато ...
  Међутим, Димка, коЌи Ќе овога пута заправо био главни победник, се изнервирао и запевао своЌу мелодиЌу:
  Кунемо се Ста ином Великим;
  Част чувати и борити се до краЌа!
  єер Ќе ®егова сила као сунце,
  єер БожЌа светлост Ќе зем а!
  
  ЧуваЌмо Ота¤бину од неда"а;
  Британски лав окренут за реп!
  Гради"емо сре"у на планети;
  Како Ќе заповедио Господ свети Христос!
  
  Влада"е Ќеднакост и братство;
  Небо "е постати чисто плаво!
  На краЌу краЌева, имате право да се борите за то,
  Пут социЌализма Ќе за младе!
  
  Ота¤бина лепа РусиЌа,
  Ста ин Ќе вођа од Бога нам дан!
  Где Ќе цве"е у по у наЌлепше,
  Тамо где реч безобразник не може да испали!
  
  Све у зем и расте, широко Ќе;
  Има лед и буЌне ливаде!
  Пусти®ско злато са истока
  Сребрна и бисерна ме"ава!
  
  На планети целог светила постоЌи Крем ;
  Али Ќош нагло мо" Ќе у нама!
  Овде Ќе "катЌуша" осветлила небо;
  Као да Ќе сам арханђел око дао!
  
  Сви народи Ота¤бине су уЌеди®ени;
  Немамо празних проблема међу ®има!
  РусиЌа се ниЌе савиЌала под Ќармом леђа;
  Нисте успели да заузмете зем у, господине!
  
  Тако да шале више нису прикладне,
  И ми смо господа!
  Руси немаЌу гужву на планети,
  Слатка вода лиЌе са неба!
  
  Џиновска по а расту;
  Колос Ќе као медоносна пчела срца!
  Бог Ќе дао Русима место у самом раЌу,
  И теби круна од ловорике!
  
  Све Ќе постало послушно човеку,
  Само понос ниЌе могао обуздати!
  Али да не буде краЌ  удског доба;
  Простор нам отвара врата!
  Момци су веома енергично и са одобрава®ем аплаудирали величанственом наступу. Владимир Ќе чак погодним хицем из пишто а оборио врану, а Данка Ќе рекла:
  - А ти, Димка, супер си - у суштини певаш и компонуЌеш само своЌе!
  Млади маестро Ќе приметио:
  - А ово Ќе наЌвредниЌе када сам ствараш, а не понав аш као папагаЌ!
  Губици су брзо израчунати... АваЌ, три дечака су се заувек разишла са одредом, Ќош петоро Ќе било толико тешко ра®ено да су морали да се носе, а двадесет пет особа Ќе умерено повређено сопственим снагама, или лаким...
  Више од осамсто четрдесет  уди су убили Британци.... Све у свему, однос Ќе сасвим прихват ив! Али затвореник ниЌе био, осим Ќедног маЌора медицинске службе. Сви остали су поклани...
  Данка Ќе шалила:
  - Ми, дуго тупивши митра езе, испилили смо и оборили хи аде пет стотина Енглеза!
  Владимир га Ќе прекинуо:
  - Умукни, хо"еш ли? Три наша момка су погинула. Размиш ам да их сахраним овде, на боЌном по у, или да их носим у своЌе Ќединице да буду сахра®ени по обичаЌу Христовом!
  Данка се изненадила:
  - Да ли СССР високо цени Христа? Уосталом, и ти и сам Ста ин стално говорите - Христос Ќе слаби" и слинав а не ариЌев!
  Владимир Ќе мирно одговорио:
  - Зависи какав Ќе Христос... ОнаЌ у БиблиЌи ниЌе ариЌев и пацифиста! ОнаЌ у коЌи ми веруЌемо, односно без такозваног Светог Писма, управо Ќе исти црвени АриЌевац! И не само црвени АриЌевац, ве" и изузетно храбра особа! Морате да разумете ово.
  Дима се сложио.
  - И Ќа имам библиЌског Исуса, коЌи учи да се не одупире злу и да се олош од образа никако не допада. У царско време Ќе ве" било тако, па шта? Тукао Ќе, посебно, господара се ака, разбио му лице у крв, поломио му ребра о сталак, а таЌ несре"ник се Ќедноставно молио за господара. Али да ли Ќе ово зем опоседника учинило бо им и за пени?
  Сам Данка Ќе за све одговорио:
  - Наравно да не! Злу се мора одмах борити! єер зло Ќе пламен; за коЌи Ќе наЌбо и бензин стрп е®е, а наЌбо и пар равнодушност и себичност!
  Владимир их Ќе оштро прекинуо:
  - То што кажете Ќе ве" очигледно, апсолутно за сваког разумног човека. Дакле, нема потребе да нас било чему додатно обЌаш®авате и учите. Уопште, Руси, познаЌем народ коЌи воли филозофско расуђива®е и болтологиЌу у стилу ДостоЌевског. У међувремену "ете ти Олег и Данка носити носила са Петром, тако да Ќе он наЌтежи од убиЌених. АЌде сад у марш...
  Дечаци су били инспирисани и инспирисани првом, истински воЌничком победом, а прека ена тела су ве" почела да се прилагођаваЌу вру"ини и стресу. Било Ќе само забавно! Па трчи и забав аЌ се...
  Данка Ќе питала ДмитриЌа у бекству:
  - Али ти си напредан клинац, може се ре"и научник... Шта мислиш зашто Ќе хриш"анство могло да постигне такав успех у целом свету. И поред тога, логика у овоЌ доктрини, ниЌе кварк!
  Седокоси дечак Ќе, после кратког размиш а®а, одговорио:
  - Се"ам се да Ќе доктор пропагандних наука Гебелс рекао: да бисте веровали у лаж, она мора бити велика. Да парафразирам, да би се веровало у доктрину, она мора бити лишена сваке логике! Или Ќош прецизниЌе: да би се веровало у религиЌу, она мора бити лишена логике и здравог разума!
  Данка Ќе климнула главом док Ќе трчао.
  - Ово Ќе делимично тачно, али ипак... Много тога у нашем свету Ќе лишено логике и смисла, али ништа ниЌе постигло такав успех као хриш"анство, а то се не може обЌаснити само парадоксом!
  Дима Ќе рекао:
  - Разни су фактори и административни ресурс властодржаца, буду"и да су имали користи од послушних слуга, залуђених вером у бо и загробни живот и не желе"и да ме®аЌу ништа на зем и. И наравно, слабост робова, коЌи су схватили да су преслаби и неорганизовани да се одупру легиЌама Вечног Рима. И тако да е... Веома романтична слика Исуса Христа. Приметите да Исус ниЌе био обична особа. Тре"ина човечанства га сматра Свемогу"им Богом коЌи се Ќавио у телу. А то Ќе могу"е само за особу са посебним даром шарма.
  СовЌетски дечак коЌи Ќе трчао на десноЌ руци Ќе очигледно разумео белоруски Ќезик и интервенисао:
  - А овде Ќе све много лакше! Значе®е Ќе да Ќе сам Свемогу"и Бог узео  удски обличЌе ради  уди, узашао на крст. Сам чин Ќе толико ирационалан, свима несхват ив, тешко обЌаш®ив, али у исто време диван да су  уди пали на ®ега. Поред тога, особа Ќе ласкава. Зашто ласка®е? Зато што Ќе човек, испада толика огромна вредност да и сам творац универзума пати за ®ега и даЌе своЌ живот! И генерално Ќе одлично!
  Данка Ќе пристала.
  - Да, то Ќе несхват иво! Творац Васе ене Ќе мучен и разапет, и моли се за своЌе ¤елате! Ко може ово да замисли? Шта би могло бити више?
  Дима се сложио.
  - Ништа! Уосталом, управо Ќе парадоксална природа самог єеванђе а постала разлог да су у ®ега веровали, ук учуЌу"и и мудре  уди, схватаЌу"и да Ќе тако нешто немогу"е измислити! Конкретно, цар Константин се руководио не само практичним прорачуном: то ниЌе било исплативо. Хриш"ани нису били ве"ина у Римском царству. Напротив, они су били очаЌна ма®ина, штавише, пасивна и пацифистичка ма®ина. А пагани су, напротив, били агресивна ве"ина. Тако Ќе цар Константин можда веровао... Штавише, веровао Ќе искрено, а примаЌу"и хриш"анство, ризиковао Ќе кобно за себе...
  Дени презриво фркну:
  - Не разумем, коЌи Ќе био смртни ризик овде?
  Димка Ќе стрп иво обЌаснила:
  - За горде Рим ане хриш"ани су били само ЌевреЌска секта. Односно, нису их ни сматрали  удима, али су олимпиЌски богови национална религиЌа, чак и ако су позаЌм ени од Грка. Односно, испада да Ќе цар Константин ишао против своЌих предака и свог окруже®а. Осим тога, хриш"анство карактерише пуританизам, а Рим ани нису били навикли да се на било коЌи начин ограничаваЌу. Односно, управо Ќе била неприродност хриш"анства, чи®еница да та вера тера да се одрекнемо многих животних задово става, и то Ќе био колосалан ризик у ®еном усваЌа®у. Дакле, само сре"а у воЌним пословима омогу"ила Ќе Константину да се учврсти, ук учуЌу"и и помо" крста на штитовима!
  Дени Ќе приметио:
  - Као што се ислам учврстио на баЌонетима, тачниЌе на мачевима и коп има! Ово Ќош Ќедном потврђуЌе - у праву Ќе ко Ќе Ќак! єаке песнице су наЌбо и аргумент!
  Дима се насмеЌао.
  - Можда ниЌе смешно... Али Ќе трагично када се ум посебно не цени. Иако узалуд неки  уди мисле да тинеЌ¤ери поштуЌу само физичку снагу. ОдликуЌу их и друге, па и интелектуалне вредности!
  Момци су у"утали... Причати Ќе, наравно, заним иво, али теме су до сада само лебделе у ваздуху. РелигиЌа ниЌе наЌпопуларниЌа тема у разговорима дечака. Па, можда покушаЌте да разговарате о тенковима?
  Данка Ќе питала Диму:
  - А шта мислите о квалитету немачке воЌне опреме? Посебно хва ени део панзвале?
  Дечак Ќе сасвим логично одговорио:
  - Нема шансе, пракса потврђуЌе да су немачки тенкови Ќаки и ефикасни! Шта се ту Ќош може ре"и? А такви показате и као што су оружЌе, оклоп, мотор и резултат: ударна снага, заштита, мотор су, наравно, важни, али истовремено и секундарни. Наравно, ако нема правих тенковских асова!
  Данни се намршти.
  - Шта хо"ете да кажете да немамо тенковске асове?
  Дима се невино осмехнуо као монахи®а:
  - А одакле би требало да буду? Наши белоруски тенкови се Ќош нису борили са тенковима. Зем а Суоми Финаца скоро да ниЌе имала тенкове, єапан на Халхин Голу их Ќе такође имао са гугулкин носом. Нису имали времена да га узгаЌаЌу - неоспорна чи®еница! Тако да Ќе за сада бескорисно причати о овоЌ теми.
  Данни Ќе зезнуо лице.
  - Да, немамо ништа посебно упечат иво и не! Тако да Ќе могу"е угодити подрумима НКВД-а за антисовЌетску агитациЌу.
  Димка се тихо закикота.
  - Али ево веруЌемо и би"емо први! Можда "емо добити и витешке крстове, Ќер смо ми Руси рођени да побеђуЌемо!
  СовЌетски дечак Ќе  утито прекинуо:
  -О, не! Ми АриЌевци смо рођени да побеђуЌемо. Уосталом, Ќедино што вам Ќе до сада помогло Ќесте то што се наша воЌска Ќош ниЌе окренула ка Истоку. Али чим БританиЌа капитулира, виде"ете наше тенкове на паради у Крем у.
  Данка Ќе задиркивала младог нацисту:
  - Као ратне трофеЌе, наравно. Да, чак и са колонама затвореника коЌи се вуку под прат®ом! Овако "ете видети Москву!
  Тучу коЌа Ќе претила да избиЌе спречио Ќе Владимиров прете"и узвик:
  - У"ути! Ти Данка за дугу Ќезичку казну ... Уместо но"ног сна, стоЌиш под стражом, целу но" са торбом на леђима. И би"е овако нешто...
  Данка Ќе хтела да се попне у флашу, али га Ќе Димка уверила:
  - То Ќе ваша грешка. На краЌу краЌева, ми смо гости приЌате ске зем е, а ви вређате ®ене воЌнике... Извините се и поштуЌте такт коЌи приличи госту!
  Дени Ќе "утао. НиЌе желео да призна грешку нити да распируЌе сукоб. И Дима Ќе предложио:
  - Можете ли да отпевате нешто у знак помире®а?
  Командир Ќе одговорио:
  - Не, ниЌе време!
  - Онда могу и Ќа да станем у но"ну стражу са другарицом Данком?
  Владимир опет и сасвим разумно приговори:
  - И би"е погрешно, за ®ега "е бити непотребне забаве... Пустити да се досађуЌе и да се добро замисли... - Млади командант бата она застаде и готово инсинуираЌу"е упита:
  - Изненадио си ме. Одакле вам тако невероватне воЌне способности? Бориш се као супермен из америчких стрипова, коЌа Ќе твоЌа таЌна?
  Димка Ќе била збу®ена:
  - Па, зашто Ќе Супермен... Све Ќе, у принципу, у могу"ностима човека. Тада сам се први пут поЌавио испред тенкова. Заменили су ме са Арапским дечаком, што Ќе било невероватно и необично. Онда су поверовали у причу, такође природно, па, клинац жели да заради новац и помогне Британцима. Па, наравно, не може свако да извуче пишто е из поЌаса, може то учинити неприметно, а да га не ухвате, али сваки "штип" чак и у младости Ќе сасвим способан. Па, свако од вас Ќе способан да из два пишто а гађа четири тесна танкера. А чи®еница да се пуковник одмах предао, имаЌу"и искуство рата са БританиЌом, ниЌе толико изненађуЌу"е. Ево три милиона Француза коЌи су се предали готово без борбе и седе у одличним утврђе®има, што Ќе много више изненађуЌу"е. Укратко, први крст друге класе, добиЌен сасвим логично, урадио сам оно што би свако дете из вашег бата она могао да уради уместо мене. А сама награда ниЌе Ќединствена, током Првог светског рата одликована Ќе скоро сто шест хи ада воЌника и официра. Па зашто да се толико уздижем!
  Владимир се делимично сложио:
  - С Ќедне стране, изгледа да Ќе тако, али... Током друге борбе нисте били као сви остали. Конкретно, изгледало Ќе да вас Британци нису приметили, а ви сте погодили без ци а, али у исто време и без промашаЌа. И ниЌе свако у ста®у да имитира пуковников глас!
  Димка Ќе приговорио:
  - Не, свако може ово друго ако користите уређаЌ за резонанциЌу. Научи"у те ово ако желиш. Што се тиче шута без промашаЌа, онда сте шутирали веома пристоЌно. Сваки борац из вашег бата она може добити титулу Ворошиловског стрелца. Да ли су ме Енглези видели? Тако да нису приметили ни остале борце, сва троЌица смо изгубили погинули, што значи да су ови ратници Ќасно заклонили очи!
  - Ве" четири мртва! - исправио Ќе Димка глас отпозади. - Александар Ќе погинуо, аваЌ, у рату.
  Владимир се уморио од таквог разговора, па Ќе викнуо:
  - Журите брже, иначе не"емо обавестити остале.
  На путу Ќе погинуо Ќош Ќедан тешко ра®ени борац, али су борци похрлили у велико арапско село. Тамо Ќе онима коЌи нису могли да устану указана хитна помо". Након тога, Владимир Ќе разговарао са пуковником Црвене армиЌе СССР-а, обЌаш®аваЌу"и му ситуациЌу и причаЌу"и му о прошлоЌ бици. Наредио Ќе да се поша у два воЌника Црвене армиЌе ко®а са арапским водичима да провере. Међутим, Владимир му Ќе показао фотографиЌу са гомилом убиЌених Енглеза и рекао:
  - Можете нам веровати, Ќош нисмо научили да лажемо!
  - Али научио да компонуЌе! - Суморно и без много радости одговори пуковник.
  Али то ниЌе ништа Владимир се ниЌе обрукао и изнео Ќе послед®и инцидент генералу коЌи Ќе стигао. Руковао се са ®им и обе"ао да "е наградити оне коЌи се истакну. Потом су млади борци послати на спава®е у касарну.
  Међутим, Владимир Волверин, схвативши да Ќе у касарни превише загуш иво, наредио Ќе да се шу а на улицу ... ЗнаЌте да се наши момци не плаше тенкова, пр авштине и мушица. Данка Ќе став ена на стражу. Ставили су му калдрму у ранац, ради ве"е тежине и строже казне. Међутим, Владимир Ќе пожурио, цере"и се да утеши шеснаестерац:
  - Али не"ете бити ускра"ени за наше заЌедничке награде и заслуге. Ми вам не изричемо дисциплинске казне, што Ќе за вас од користи!
  Данка, као да не разуме, упита:
  - Зашто Ќе то корисно?
  Владимир Волверине Ќе Ќедноставно обЌаснио:
  - Присуство дисциплинских санкциЌа Ќе одличан разлог за одбиЌа®е доделе награде за воЌне заслуге. А ви, наравно, желите да покажете ГеоргиЌевски крст, или неки други орден, када се вратите у завичаЌ.
  Данка  утито одмахну главом.
  - Да, без же е?
  Владимир се криво, као иверак нацерио:
  - Да... Не веруЌем, Ќер "е ваши приЌате и вероватно почети да питаЌу зашто ваш приЌате  има гвоздене крстове, а ви не? Зашто си остао без награде, можда си се лоше борио!
  Данка Ќе равнодушно погледала:
  - НиЌе ме брига. СовЌетске награде су много вредниЌе од немачких дрангулиЌа, чак и витешки крст са диЌамантима! Тако да!
  - Па, престани поносни Белорус! ВеруЌем да "ете чувати своЌу савест. - Владимир Волверине нечуЌно Ќе отишао. Остав аЌу"и трагове босих ногу дванаестогодиш®ег, али прилично крупног дечака за ®егове године.
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Олег Рибаченко Ќе наставио своЌу заним иву мисиЌу. Он, заЌедно са девоЌком Маргаритом, уништава Ќош Ќедну енглеску базу.
  Дечак терминатор Ќе дао гранату голом петом и рекао:
  - Политичар Ќе чудовиште коЌе се представ а као згодан човек, али никаква луксузна мунициЌа не може да сакриЌе сви®ски пени и вучЌе оч®аке!
  ДевоЌка ратница, бацаЌу"и голим прстима убиствени дар смрти, викну:
  - И воЌник Ќе на неки начин монструм, Ќер убиЌа на боЌном по у, али за разлику од политичара, он Ќе равноправан, али бирач увек губи!
  Олег Рибаченко, бацаЌу"и голим прстима смртоносну гранату и разбацуЌу"и противнике, повикао Ќе:
  - Жена жели  убав и сре"у за себе и своЌу породицу, политичара пре свега интересуЌе да квари друге, а опседнута Ќе  убав у према новцу!
  Маргарита Ќе голим прстима смртоносне силе бацила поклон смрти и рекла:
  - Жена Ќе као ружа: миомирис примам ив, блистава поЌава, оштри трнови, а како изгледа политичар смрадом упад ив, Ќадним изгледом и оштрим кактусом?
  Дечак терминатор, сламаЌу"и противнике и намигуЌу"и сафирним очима, приметио Ќе:
  - Жена Ќе оличе®е лепоте и чистоте, иако не увек идеална, али "е политичар увек бити мерило подлости и ружно"е!
  ДевоЌка Терминатор Ќе уз церека®е приметила:
  - Босоноги дечак се не понаша често лоше и не улази у ¤еп, као што политичар ради гадости и став а прасе!
  Бесмртна деца су чинила права чуда, и била су супер.
  Као, међутим, и девоЌке пилоте коЌе су победиле у ваздушноЌ битци за БританиЌу.
  Наташа Ќе голим ногама оборила енглески ауто и зашкрипала:
  - Дете воли да се игра оружЌем, али Ќе  упко, политичар воли да звецка ®име, али уместо страха изазива гађе®е и смех!
  АнастасиЌа Ќе агресивно приметила, срушивши Ќош Ќедан неприЌате ски аутомобил:
  - Како кажу научници, човек Ќе настао од маЌмуна, политичара, иако типичан примат, посебно успешни  уди, има везу са шакалом!
  Акулина Орлова Ќе агресивно приметила, срушивши Ќош Ќедног противника техником бурета:
  - Човек има Божанску стваралачку природу, али политичари разапи®у да су по природи само ђаволи и праве хаос!
  Мирабела Магнетиц, копаЌу"и неприЌате ске авионе, и сече"и их као таласом лепезе, издала Ќе:
  - Политичар Ќе Ђаво у телу, али не господар пакла, ве" творац подзем а на Зем и, у коме ђаволи измичу контроли и ствараЌу хаос!
  ДевоЌке су, наравно, женска чудовишта и даЌу рогове целом савезничком комарцу или Ќату комараца.
  У међувремену, неке лепе девоЌке из СССР-а продаЌу се иранском шаху у харему.
  Масажи су била подвргнута и тела ратника, а то нису радиле слушки®е, па чак ни евнуси, ве" миши"ави тинеЌ¤ери робови. Од ®иховог додира, девоЌке су се заиста узбудиле и постале су много привлачниЌе и привлачниЌе.
  А црвенокоса Анђелика и плавокоса Алиса заборавиле су на скромност и сладострасно пред®але под вештим додирима млади"а. Био Ќе то увод у це®ка®е да буду забавни и што еротски привлачниЌи.
  Завршимо "вежбу", девоЌке су се поново умиле и дотерале. ОбуваЌу ципеле са високим потпетицама и драгим каме®ем на ногама, а на коси диЌадеме са драгу има. Анђелика се чак изненадила:
  - Зар ниЌе штета што нас газда тако окити? Уосталом, ови каменчи"и вреде читаво богатство, а колико "е нам дати, не зна се!
  Главна собарица их Ќе уверила:
  - За време ценка®а би"ете потпуно голи и изводите босоноги плес. Односно, да сте продани у Евином костиму, не бисте имали нити на себи. А све остало купац може купити уз додатну накнаду.
  Алиса Ќе поцрвенела, посрам ена.
  - Значи морамо да будемо потпуно голи пред чопором мушкараца?
  Собарица климну главом.
  - Сигурно! Ово Ќе древни обичаЌ. Купац мора знати апсолутно све о своЌим робовима. Све мане, ако су, наравно, постоЌе врлине. Наравно, многе девоЌке су страшно узнемирене, Ќер нису навикле ни да скидаЌу вео пред мушкарцима. Али ми не правимо попуст ивост.
  Анђелика, овде Ќе постало радознало:
  - А ако роб од стида приреди биЌес?
  Огроман и дебео евнух у вериги сивоЌ од прашине и раскошном турбану одговори за слушки®у:
  - И разговарамо са ®има пре аукциЌе, обЌаш®аваЌу"и да то ниЌе случаЌ када треба да се стидите, ве" напротив, треба да покажете понизност. У супротном, казна чека. Обично ради и робови су тихи. Што се тебе тиче, иако си девице, изгледа да си навикла да ходаш полугола, види се по тену, па се стрпи. Ако будеш продат у шахов харем, то "е бити наЌбо а од свих могу"их судбина.
  Алиса Ќе направила благи наклон.
  - Утешио си нас!
  ДевоЌке су биле покривене са неколико провидних покривача, коЌе су морале да се скину, тако да Ќе тело роби®е продато на аукциЌи постепено показивало своЌе чари.
  Алиса и Анђелика су по арапским мерилима биле високе диве, биле су пошкроп ене тамЌаном, и Ќош Ќедном спуштене, увиЌене дивну косу да им падне преко рамена, у Ќеку ценка®а.
  Оба ратника су била мирна, живот, рат и обука су их прекалили, што значи да ниЌе било разлога за панику. Шта су за ®их предрасуде и суЌеверЌа? И немаЌу чега да се стиде свог тела.
  Овде се огласио сигнал и робови су одведени на аукциЌу. Овде су, иначе, у високим штиклама, на коЌе девоЌке нису навикле, заиста стезале ноге, а неприЌатно Ќе било што Ќе чарапа била стегнута и на ®у Ќе улазила цела тежина снажних, девоЌачких тела.
  Дакле, то Ќе ве" било хода®е, нешто као инквизиторско муче®е, међутим, у блажоЌ верзиЌи.
  Окупило се доста народа, где су биле лицитациЌе, за сироти®у. Продавали су жене, децу, мушкарце. Али то Ќе било на отвореном пиЌедесталу са робом ниског квалитета или ниске вредности. Жене су, међутим, немилосрдно скидане и пипане пред свима, оне коЌи су покушавали да се сакриЌу тукли су бичевима. Чули су се Ќауци, и било Ќе много урлика. Да, и крици су понекад изражавали пат®у. Посебно Ќе застрашуЌу"е било за децу коЌа су остала без родите а, коЌа су гола извођена на лицитациЌу и купци су им свако мало неопраним прстима пе®али у уста и штипали их. Дакле, плака®е Ќе било на велико, као звиждук бича. Осим тога, смрдело Ќе и на разну канализациЌу, понегде су се могли видети колачи коЌе су остав али магарци. Само Ќе пар отрцаних мотоцикала зелене боЌе делимично уништио сред®овековни пеЌзаж трговине роб ем.
  Алиса Ќе горко приметила:
  Како Ќе ово понижаваЌу"е. ТретираЌте као животи®е.
  Ангелица Ќе додала:
  - Надам се да ово ниЌе за нас?
  Главни евнух Ќе уверио девоЌке:
  - Не, прода"еш се у палати, за богате  уде. Узгред, ако су ноге девоЌке уморне од ципела, рикша "е те одвести.
  Да, високи, арапски млади"и су добили кочиЌе и даме су селе на ®их. Заузврат, прат®а стражара, неочекивано Ќе набавила бицикле. Велики евнух Ќе обе"ао:
  - За тренутак стижемо до светлог ци а!
  Овог пута ®ушка ниЌе лагала. Палата у коЌу су доведене девоЌке била Ќе велика, раскошна, са статуама и фонтанама.
  Али главна ствар Ќе само место за ценка®е, коЌе подсе"а на позоришну сцену. И овде Ќе требало чекати у реду. Анђелика Ќе чак питала:
  - Да ли Ќе то главни центар трговине роб ем?
  Главни евнух Ќе рекао:
  "Ово Ќе главни центар за трговину женским роб ем. Мушкарци се углавном продаЌу на другим местима. Узгред, и момци, за утеху...
  Надмета®е Ќе било активно, публика се окупила доста и сви у раскошноЌ ориЌенталноЌ оде"и. Само неколико  уди Ќе било у европским нош®ама, али у целини Ќе било доста. Била Ќе велика бука, а девоЌке коЌе су изведене на платформу су или постепено разоткриване, или су одмах извођене голе.
  Ево, Ќедан од ®их Ќе ипак издржао пониже®е и бацио бес. Рикала Ќе као Ќуница на кланици, док ЌоЌ Ќе жива одерала кожу. Чувари су ЌоЌ зачепили уста и изнели Ќе из собе. Главни евнух Ќе рекао:
  "Бичева"е их да не оштете кожу, можда "е и испе"и ноге у мангалу да се табани прекриЌу малим жу евима, а могу" Ќе и сталак. Дама мора да дође себи. Исти сте ако избаците "ко®е" доби"ете окрутну, казну без сака"е®а и поново "ете бити вођени на продаЌу.
  Анђелика Ќе ипак питала:
  - Ако поново направимо бес!
  Евнух рече строго:
  - Онда "еш бити набиЌен на колац, па кушаЌ судбину!
  Када су девоЌке коначно изведене на платформу, осетиле су више олакша®е него страх.
  Мена¤ер аукциЌе Ќе прочитао:
  - Два млада шармера, невини, страствени, обучени да воле на запад®ачки начин, али Ќош нису познавали мушкарце. Плава и ватрена се продаЌу као пар. Почетна цена Ќе пет хи ада златних пиЌастра.
  Као одговор, чули су се незадово ни узвици на арапском:
  - Покажи нам ®ихова лица! Какве диве.
  Еунуси, коЌи су стаЌали по страни, скидали су вео са девоЌака и покривали ®ихове физиономиЌе, пламте"и од узбуђе®а. Герда Ќе нехотице задрхтала, помисао да "е Ќе сада скинути до гола пред пар стотина похотних мушкараца била Ќе толико одвратна да Ќе ®ено нежно лице постало гримиз, а очи сафирне поскочиле.
  А публика Ќе вриснула од одушев е®а и одлазимо:
  - Седам хи ада пиЌастара.
  - Осам хи ада!
  - Десет хи ада!
  - Дванаест хи ада! - викну човек са седом брадом у зеленом турбану оки"еном смарагдима.
  Анђелика упита евнуха:
  - А колико Ќе дванаест хи ада пиЌастара ако се преведе у европски новац?
  И евнух Ќе био слично искусан и образован:
  "То Ќе око сто двадесет хи ада америчких долара. Па, отприлике иста стопа ако се рачуна у злату!
  Алиса Ќе заокружила усне.
  - Мама мио, ово су три тешка тенка М-16.
  Анђелика Ќе исправила:
  - Не, много више!
  Заиста висок, прилично сув човек, орлиног носа и скерлетног турбана, понудио Ќе чак петнаест и по хи ада пиЌастара.
  Главни евнух Ќе шапнуо:
  - ОваЌ у гримизном турбану, сам Али-Топал, снабдевач харема иранског шаха. НиЌе навикао да губи понуде.
  Богаташ у зеленом турбану са смарагдима издао:
  - Седамнаест хи ада пиЌастара, за пар сати...
  Тада Ќе млади" без турбана, али у европскоЌ нош®и, устао и викнуо:
  - Осамнаест хи ада пиЌастара! Ове жене су достоЌне мене, ИндиЌанца РаЌа Малика.
  Наступила Ќе привремена пауза...  уди су се узнемирили... Богаташ у смарагдном турбану приметио Ќе принцу:
  - И хо"еш да даш новац за две крађе, коЌима можеш да купиш разарач?
  Кнез Ќе  утито одговорио:
  - Хо"еш да спаваш са гвозденим бродом?
  У међувремену, евнуси су са девоЌака збацили покриваче коЌе су покривале ®ихове грациозне лоптасте груди. Брадавице су светлуцале као ружичасти пупо ци. Трговина Ќе оживела. єедан од шеика Ќе просуо шаку диЌаманата из своЌе торбице и рекао:
  "Нудим двадесет хи ада пиЌастара за ®их!" Они су вредни тога!
  - Двадесет хи аду! - Понудио се човек у зеленом турбану.
  - Двадесет две хи аде! Кнез Ќе зарежао.
  - Двадесет пет хи ада! - Засадио добав ач Шаха.
  Прошло Ќе зуЌа®е кроз редове, али ценка®е ниЌе престаЌало. Шеик Ќе притрчао златару и истресао сав садржаЌ торбице и упитао:
  - ПогледаЌ ове диЌаманте!
  Он Ќе истиснуо:
  - Двадесет осам пиЌастара!
  Шеик Ќе зарежао:
  - МоЌе су, обе девоЌке!
  Принц из ИндиЌе се успротивио:
  - Не моЌ! Тридесет хи ада пиЌастара!
  Опет Ќе настала пауза. Узмите у обзир триста хи ада америчких долара, ово Ќе огроман износ за та времена. Многи почи®у да се питаЌу да ли Ќе вредно излагати толико за девоЌке.
  На знак, евнуси су збацили велове коЌи су покривали стомаке робова, а затим су скинули диЌадеме, раширивши своЌу дивну косу... АукциЌе су се поново наставиле, кровови мушкараца су отишли.
  - Тридесет три!
  - Тридесет и пет!
  - Тридесет девет!
  - Четрдесет и Ќедна хи ада!
  Пауза .... А онда Ќе добав ач шаха издао:
  - Четрдесет пет хи ада пиЌастара. А остале упозоравам да "е онаЌ ко наведе суму, а не може да Ќе уплати у целости, бити Ќавно бичеван и срамотно избачен са лицитациЌе.
  Шеици су били мало обесхрабрени... Тада ниЌе било тако обилних токова петродолара, а ни сам долар Ќош ниЌе имао времена да депресира, па Ќе сума била веома велика. И даЌ Ќе за роба...
  Али главни евнух Ќош ниЌе изложио све адуте, и послед®и вео коЌи Ќе покривао бокове и ноге полетео Ќе са девоЌака. А онда Ќе притиском на клинове ослободило ноге од ципела са високом потпетицом. Уследила Ќе команда:
  - Плеши!
  Ако жена плеше, онда то уопште ниЌе као када стоЌи. На краЌу краЌева, ово више ниЌе статуа, макар и лепа, ве" живо дрхтаво месо. А девоЌке су, силно узбуђене стидом, а у исто време и пиканциЌом ситуациЌе, играле веома енергично.
  - Педесет хи ада! засте®ао Ќе човек у зеленом турбану.
  - Педесет пет хи ада! - Снабдевач харема ниЌе одустао.
  - Шездесет! - викнуо Ќе Ќедан од шеика.
  - Шездесет пет! - Додао Ќе добав ач чека.
  - Седамдесет! - викао Ќе власник смарагдног турбана.
  - Осамдесет! - прекинуо Ќе снабдевач шаха и додао. - Провери равнотежу несре"но, можеш добити бич.
  Послед®и трговац Ќе увенуо... Уследила Ќе рима:
  - єедан, два ... - Наступи пауза, одЌедном се неко предомисли... Алиса Ќе шапутала (да, када "е се то коначно завршити! єа сам атеиста-комсомолац спреман да се молим Алаху!). - Три! Продато добав ачу Шаховог харема.
  На девоЌке су одмах бацили вео и буквално их у наручЌу изнели са аукциЌе. Тако Ќе завршен "раднички" дан ратника. ТачниЌе, Ќош не. Утоварили су своЌу праву приколицу куп ену у Америци и одвезли Ќе у Техеран. Саме девоЌке су и да е, заправо, биле голе, али покривене прекривачима и лежале на софама. Добили су чак и гурманске оброке, а чувари су остав ени напо у. Зато лези и уживаЌ, драга.
  Алиса Ќе са изненађе®ем приметила:
  - єош увек Ќе чудно! Пла"ени смо као износ од двадесет америчких тешких тенкова. То Ќе богатство са златним доларима коЌи Ќош нису депресирани због инфлациЌе. Па ипак, нема поноса, нешто се не осе"а!
  Анђелика уздахну.
  - Злато Ќе увек вредност, али када се од ®ега праве шипке кавеза, хо"ете да га снизите!
  Алиса Ќе предложила:
  - Можда "емо играти по градовима. Хо"емо ли именовати град, па Ќош Ќедан тако да почи®е на краЌу претходног?
  Анђелика Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ве" Ќе некако ме аво. Можда можете смислити нешто друго. Какве идеЌе?
  Алиса Ќе пронашла:
  - А онда да радимо склекове редом. Ко први сломи, губи!
  Анђелика се спремно сложила:
  - Ево га! Истовремено "емо тренирати руке и груди. А онда су наше ноге добиле дово но оптере"е®е, али ниЌе било руку!
  Док су се девоЌке забав але, и у Африци Ќе било вру"е....
  СССР бата он Црвени орао кретао се на Ќуг... Такве су цртице и присилни маршеви. Дечаци су ве" били увучени у загуш ив и исцрп уЌу"и ритам трча®а кроз пусти®е и ¤унгле. И успут смо морали да савладамо воЌни отпор Британаца.
  Конкретно, контролни пункт са две митра еске куле. Овде сам морао да пуцам мало пре него што су употреб ене гранате. НиЌе било губитака...
  Али тада Ќе било Ќош теже, осам тенкова и четири самохода закопано Ќе у зем у, а око ®их пешадиЌа, митра ези, искусни воЌници, ровови ископани шестоуглом. НиЌе тако лако до"и овамо, своЌеврсно утврђено подручЌе на раскрсници три пута коЌи воде и повезуЌу СомалиЌу, Судан и ЕтиопиЌу.
  НиЌе било лако при"и, подручЌе Ќе пробиЌено, а шума около посечена. Владимир, схватаЌу"и авантуристички напад, спремао се да позове авиЌациЌу у помо", али Димка ракета Ќе понудила да направи привид катапулта и баци неколико снопова противтенковских граната.
  - Црвену авиЌациЌу не треба одвлачити, поготово што неприЌате  има наЌма®е пет мо"них противавионских топова калибра 90 милиметара, не рачунаЌу"и више ваздушних топова. Овде се налази мала неприЌате ска испостава, а против испоставе су потребне опсадне балисте.
  Командант бата она дечака и црвених ариЌеваца Владимир Ќе овде, сасвим оправдано, између осталог, имао извесне сум®е:
  - Мислите ли да можете дово но прецизно да се извучете из тога?
  Димка, цеде"и палмино у е и смолу заЌедно са своЌим приЌате има, потврдио Ќе:
  - Да, мислим да Ќесте, стрелац Ворошиловски Ќе ипак мала ствар. Да, и сам Ворошилов Ќе наЌпримитивниЌи ратник. Само ми даЌ вођство.
  Дечак Ќе заиста медитирао пре пуц®а, а у бомбе Ќе додао и бензин помешан са палминим у ем и смолама у коЌе су додавали креч и карбид. А онда се, прорачунавши, прекрстио, пионирски поздравио и опалио:
  - Ево вам недолвиат!
  єедан пуца®, па други вичу"и:
  - За ота¤бину за Ста ина!
  Са стране неприЌате а, урлик, врисак, сте®е.
  Димка опет нареди:
  - єош Ќедан рафал!
  Сте®а®е, рика, пламен Ќе постао Ќачи, чули су се повици на енглеском: предаЌ се!
  Овога пута било Ќе више од пет стотина затвореника, и то углавном бели Енглези. Тешко Ќе поверовати да су ови момци пре само шест месеци разбили надмо"не снаге ИталиЌана у ЕтиопиЌи и самоЌ ИталиЌи. Али сада су изграђени као бедно стадо оваца.
  Босоноги, изгребани, али весели момци возили су затворенике, не обазиру"и се на каме®е и тр®е под ®иховим ногама. А Димка Ракета Ќе чак певала:
  Зем а Ќе света комунизму;
  Запалио си бак у целе планете!
  Носите заставу ста инизма,
  Ко Ќе деци дао такву сре"у!
  
  Свако од нас има пушку
  Ми знамо воЌни рад частан!
  На краЌу краЌева, песма Ќури сочно, гласно,
  Над главом са црвеним светлом звезде!
  
  Доносимо радост, сре"у целом свету,
  Да Ќе радохоличар био власник!
  Дебели капиталиста да одговори,
  Пролетер се попео на престо!
  
  Наша гримизна застава, наравно боЌе крви;
  У ®ему се открива сила Господа Христа!
  И мора"е да издрже много бола,
  Воде нас свети®е са иконе лица!
  
  И тада момци не"е видети раЌ,
  Васкрсну"е нас научници са мудрим мислима!
  Онда се сретне са цве"ем кораком воЌника,
  Под бри антним комунизмом!
  
  Друг Ста ин Ќе постав ен од Господа;
  ВладаЌ домовином и води у победу!
  Наш пут до врха Ќе веома кос,
  А ти си велики вођа за све у одговору!
  
  єединство "е бити наш поздрав народима,
  Коме "е користити баЌонет ле®инизма!
  Топли зрак слободе "е отопити ледену плоху,
  Под скерлетом, кумачком заставом!
  
  Овде тенкови цепаЌу на комаде ред пешадиЌе,
  И свакакве кукавице, без речи, предаЌу се!
  То Ќе Ќунаштво момака храбре чете;
  Да авиони нису лонци и та®ири!
  
  Велика слава чека - веруЌте
  Они коЌи цене РусиЌу изнад живота!
  Отворимо блистава врата у свемир,
  Да не буде труле"е ле®ости!
  
  За Ота¤бину Ќе потребан подвиг;
  И посвети"емо ЌоЌ га, веруЌте нам!
  А зли фашизам Ќе ве" побеђен,
  На славу, част, радост - генерациЌе!
  Димка Ќе певао као прави маестро, а уз ®ега и совЌетски момци... И нико ниЌе обра"ао паж®у на напад на тоталитаризам, коЌи у овом друштву ниЌе био сасвим примерен. А шта, формално, совЌетска РусиЌа ниЌе тоталитарна, ве" демократска!
  Само Ќе Данка уснама шапутала:
  - Па ти даЌ Димку!
  Затвореници су предати у наЌближу базу, а ослобођени дечаци су поЌурили да е. До сада нису стали. Маршал Рокосовски Ќе морао да пређе дуг пут све до єужне Африке. И пробаЌ овако, прођи кроз целу Африку. Штавише, на истоку афричког континента има много више британских трупа него на Западу. Да, и у ЕтиопиЌи треба рачунати са побу®еницима, и разним пробританским принчевима.
  Дакле, дечаци коЌи се боре мораЌу да прегазе тр®е и каменчи"е, не размиш аЌу"и о одмору. Ево Ќош Ќедног окршаЌа, овог пута локалног, побу®еног племена.
  Битка ниЌе била тако бескрвна, Ќедан клинац Ќе легао са "Бура" погодивши право у чело. Истина, добили су га и Суданци, покосило их Ќе четири стотине, користе"и фрагментационе гранате и бацаЌу"и их у бекство.
  ТроЌе деце Ќе толико повређено да су морали да се носе на носилима.
  Пре спава®а, Димка рече Данки, коЌу Ќе такође мало изгребао гелер на штиту ®егових широких груди:
  "Видите, рат постаЌе забаван. И битке, има жртава, и романса!
  Данка Ќе пристала.
  - Да, сад се слажем, има и романтике, и жртава. Мада Ќе бо е да са наше стране уопште ниЌе било жртава.
  Димка лукаво намигну:
  - Ох... Знате, за ово Ќе потребна магиЌа. Али веруЌте ми, би"е бо е.
  Следе"и дан Ќе протекао исто тако интензивно, неки ко®аници су покушали да их нападну, али су момци били на опрезу, и овога пута су избегли губитке, положивши сто педесет типова у нападу. Међу убиЌенима су била и два британска официра. И тако се рат постепено разбуктао. Било Ќе очигледно да ово ниЌе шет®а, а не само изнуђени маршеви.
  Тако су стигли до британског упоришта код БахчиЌа. Али скоро да ниЌе било потребе за борбом. Десетак или више британских воЌника покушало Ќе да се забарикадира у бункеру, али су били задим ени дома"им отровним супстанцама. Неколико Британаца Ќе погинуло на лицу места, а остали су избили, где су били везани.
  Али опрема Ќе зароб ена прилично уобичаЌено, а Арапи коЌи су се окупили да заштите тачку положили су заклетву на верност СовЌетском Савезу.
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова су ве" на путу за єужну Африку.
  УништаваЌу енглеску базу у НамибиЌи и, као и увек, у великом удару. Тако ружни момци.
  Дечак Ќе бацио гранату убоЌите и разорне силе на Британце и зацвилио:
  - ВоЌнику суди Бог и време, политичар Ќе гад без суђе®а, а ®егово безако®е не познаЌе временски оквир!
  ДевоЌка Ќе агресивно приметила, лансираЌу"и поклон смрти своЌим голим прстима исклесаних ногу:
  - ВоЌник не тражи мир, а не ваби ни олуЌа, политичар "е закопати своЌе подвиге, паразит Ќе много завидан!
  Олег Рибаченко Ќе поново испалио гранату на неприЌате а, бацивши гранату голом, дети®астом петом и рекао:
  - ВоЌник Ќе понекад ратник нехотице, и не жели да убиЌе, ве" испу®ава свету дужност према Ота¤бини, док Ќе политичар доброво ни издаЌник коЌи воли да сви®а, а не да испу®ава обавезе према бирачима!
  Маргарита Ќе добро усмереним рафалом одсекла неприЌате а, раздеравши унутраш®ост, рекавши:
  - ВоЌник решава загонетке у биткама, политичар прави лукаве комбинациЌе, не може мирно да реши ствар!
  На другим местима су девоЌке изводиле подвиге.
  Алиса и Анђелика су неколико хи ада пута радиле склекове, али презноЌене, нису хтеле да се предаЌу Ќедна другоЌ. Коначно, девоЌке су сасвим разумно сматрале да им Ќе доста, а снага "е им Ќош добро до"и. Зато Ќе бо е да се одморите.
  Ангелица Ќе изЌавила:
  - А ти и Ќа смо као руске се анке, односно тврдоглаве. Шта "емо сада да се забав амо?
  Алиса се нашалила:
  - Вероватно лептири...
  Приколица Ќе стала и девоЌке су поново донеле храну на златним тацнама. После бруталног тренинга са склековима, ратници су били веома гладни. Похлепно су насрнули на храну и пи"е... єели су колаче, и чоколаду, и во"е са медом... И нису приметили како их Ќе преплавио наЌтежи сан.
  Претворена у праву сапуницу: сериЌа снова се наставила;
  Нова нада опила Ќе срца оба наЌлепша Ќахача. И Ќахали су на свом дивном ко®у - мегагному.
  Анђелика Ќе узбуђено рекла:
  - Знате, у овом свету маште, човек заиста одмара своЌ универзум грм авог гвожђа!
  Алиса, откривши своЌе бисерне зубе, сложила се:
  - Заиста Ќе! Опусти се и однеси душу.
  Ватрени ђаво проговори:
  - Да рата ниЌе било, онда га Ќе требало измислити, а за разлику од Свемогу"ег Бога, ова баЌка би изгледала неупоредиво веродостоЌниЌе!
  Алиса Ќе подлегла:
  - Ва да, да! Али знаЌу"и колико Ќе Ста ин велики у нашоЌ зем и, сасвим Ќе могу"е веровати у постоЌа®е Свевиш®ег Бога!
  Анђелика лукавим погледом и сасвим логично разЌаш®ена:
  - Али, ако, наравно, Свемогу"и Бог ниЌе Исус Христос!
  Алиса Ќе тешко уздахнула.
  - Лакше Ќе веровати у немо" Ђавола него у Исусову свемо"!
  Када Ќе но"на тама уступила место густом предзорном сумраку, чудна тамна трака Ќе блокирала пут. Некако Ќе из да ине личила на пегавог питона. Дебеле, шарене и бизарних облина, громаде су се протезале у бескраЌноЌ линиЌи кроз влажну, грубу траву.
  Алиса Ќе узвикнула:
  "Ево, ово Ќе вероватно граница поседа господара подзем а!"
  - Не, не боЌ се, диво светле косе, то Ќе само стара граница! - радосно Ќе узвикнула Анђелика. - Сад смо скоро, па, надам се - баш код ку"е!
  Босоноги плавокоси ратник Ќе направио гримасу.
  - И Ќош си пун оптимизма до краЌника!
  Ватрени ратник се увреди:
  - Ко би ве" причао о оптимизму, без разлога!
  Нико ниЌе чувао маховино каме®е, а на другоЌ страни Ќе било празно као на страни царства злих тролова и гула. Алиса Ќе прстима босих ногу огребала своЌу шко ку и звиждукала:
  - Али овде Ќе кул! Или бо е речено тужно!
  Наравно, прелазак ових граница, као и недавна река, ниЌе давао никакве гаранциЌе, али су се ипак озарени бегунци осе"али мало мирниЌе.
  Анђелика Ќе то поетски изразила:
  - Ево Ќе обе"ана зем а, али не Израел!
  - А зашто Ќе нова граница тако чудно постав ена? - упитала Ќе Алиса, прате"и своЌим блиставим погледом гомилу громада. - ЗгодниЌе Ќе, вероватно, него на каме®у или га ипак нема?
  Анђелика Ќе зарежала:
  - Зашто треба да знаш ово?
  Алице Ќе слегнула раменима.
  - Да, тако радознао. єа сам новаЌлиЌа у овом свету. Чак и ако не можете бити поносни на то!
  - Камена граница ниЌе постав ена за духове или ратнике. РаниЌе су постоЌале зем е гризаца костиЌу - опаких и веома Ќаких тролова убица. Рат са троловима, виле®ацима, гуловима и тигровим бубашвабама се вукао вековима. ВоЌске разних створе®а биле су Ќедноставно огромне - достизале су стотине хи ада! єедном када су извоЌевали броЌне победе, тролови коЌи гризу кости, стигли су до самог подножЌа и скоро уништили Брескву-"илибар - а ово Ќе, уосталом, престоница Зем е  убави и наде, чиЌа СЌаЌна светлост и извор енергиЌе држи Срце Универзума! - издала Ќе Анђелика.
  Алиса Ќе узвикнула, склопивши руке:
  - Какав ужас! Дакле, сви универзуми и безброЌ светова су били под прет®ом?
  Ватрени ратник Ќе  убазно уверио ®ену приЌате ицу:
  "Али ®ихова снага Ќе пресушила у планинама. Тада су, у доброЌ години, наши ратници, заЌедно са виле®ацима, ипак преврнули воЌске злих тролова и нокаутирали до послед®ег. Трава им Ќе свуда спа ена, градови заузети и заце ени. И граница Ќе померена са границе на границе севера!
  Алице се закикота.
  - Вау! Али такве приче су типичне, скоро за све баЌке!
  Анђелика Ќе сасвим логично одговорила:
  - А шта Ќе баЌка, ако не мало улепшана животом
  - Хо"ете да кажете да су ратници спасили универзум ... - Герда Ќе почела да схвата зашто се Ангелика ниЌе разликовала од боги®а древних времена, коЌе су Грци приказивали у своЌим статуама.
  Гуштер боЌе "илибара склизнуо Ќе поред ®ених прстиЌу, изазиваЌу"и осе"аЌ голица®а.
  - Сви ратници су потомци древних богова и боги®а. Зато овде тако дуго постоЌи раЌски свет. Али Луцифер рече: доста милости! Е, гулови су одлучили да су се АриЌевци изродили, зато су напали царство правде и сре"е...
  заврши Анђелика и голим прстима спретно ухвати гуштера.
  Алиса Ќе зарежала:
  - О да. Дакле, и ми смо се изродили... Ко би причао, гледаЌу"и наказане тролове и лепоте и наших девоЌака и виле®ака!
  Анђелика Ќе разумно одговорила:
  Сваки народ има своЌ концепт лепоте.
  Алиса се сложила. Скочила Ќе са мегагнома и направила салто у ваздуху.
  - Да, поЌам лепоте за сваки народ и врсту има своЌ. Тек сада су ставови о увредама изненађуЌу"е исти за све, без изузетка. ПостоЌи такав феномен. Иначе, обично кад кажу девоЌка додаЌу лепу, а кад Ќе старица ружна!
  Анђелика Ќе такође направила салто, и завртела мач:
  - Да, има тако нешто... Сви  уди, пазите,  уди воле младост и боЌе се старости. Ово Ќе тако типична поЌава. Међутим, не може се не сложити да Ќе то природно.
  Ту су разговори девоЌака прекинути, пред ®их Ќе искочила друга звер, ве" стари познати тигар-бубашваба. Истина, био Ќе сам, али са два веома дуга мача, па чак и штитовима.
  - Ну да "е се борити девоЌке-ратници?
  Анђелика Ќе закорачила ка ®ему:
  - Наравно, веруЌте ми, не"емо се стидети! И ниси се плашио да дођеш сам к нама!
  Тигар-бубашваба Ќе приговорила:
  - Не, босоноге лепотице, само нисам сама.
  Алице Ќе звиждала.
  - Знао сам да се никада не"ете усудити да се поштено борите. Претпостав ам да сте довели воЌску са собом?
  Тигар-бубашваба Ќе приговорила:
  - Не, заправо сам сам, али моЌи мрачни богови су са мном, коЌи "е ми помо"и да те победим. Само "емо се ми борити, надам се искрено - Ќедан на Ќедан!
  Алиса се сложила са вид ивом же ом:
  - Наравно, да будем искрен. А пошто сам Ќа плавуша, а теби помажу мрачни богови, онда избор противника треба да падне на мене!
  Анђелика се "утке, нагло, као да ЌоЌ Ќе притисак откинуо вентил, окренула се и опекла Алису врло неприЌатним погледом. Несувисло шишта®е отело се са ратникових усана.
  Плавокоси ратник се зачуди:
  - Шта си ти, приЌате ?
  "Не волим да разговарам с тобом", коначно Ќе рекао Ватрени Ђаво тупо и ледено повучено. - Осе"ам те као празно место.
  Алиса Ќе покушала да увери своЌу приЌате ицу:
  - А ипак Ќе то моЌ избор! Анђелика буди патриота, а не егоиста, доследна у служе®у СовЌетском Савезу...
  Анђелика се загрцне:
  - Добро, бори се! И победи, ако можеш, наравно, а Ќа веруЌем у тебе!
  Тигар бубашваба Ќе одмах Ќурнула на плавокосог ратника. Очигледно су покушали да Ќе дрско узму, надаЌу"и се да се носилац плаве косе Ќош ниЌе огреЌао. Али Алиса Ќе, изгледа, била спремна за ово. У сваком случаЌу, ®ен наЌоштриЌи благаЌник Ќе ве" у првим секундама битке распарао стомак чудовишта. Анђелика Ќе охрабрила другарицу:
  - Тако Ќе! Видите у форми!
  НеприЌате  Ќе подло викнуо:
  - Да, ти си белокосо створе®е!
  Тиграсти бубашваба Ќе прешироко замахнуо и свом снагом уложио, што Ќе Алиса одлично искористила, одсече"и четку нападачу. Затим Ќе изразила:
  - Љу ашка Ќе широка, али су изгледи уски!
  Тигар бубашваба Ќе напала као одговор, покушаваЌу"и да шутира и своЌим до®им удовима. Али плавокоси терминатор Ќе веома спретно посекао своЌе колено, примораваЌу"и неприЌате а да посрне. Анђелика Ќе поново одобрила:
  - Ово Ќе сасвим у стилу непобедивог СовЌетског Савеза. Сада брзо заврши.
  Алиса Ќе насрнула на своЌ плен као торнадо у тропима, тигар-бубашваба Ќе Ќедва имала времена да узврати и ниЌе изненађуЌу"е што се убрзо ®егова ружна глава одвоЌила од тела. Тако Ќе битка завршена...
  Анђелика Ќе изнела своЌе мисли:
  - Све немогу"е Ќе могу"е, знам сигурно! Немогу"е Ќе заувек бити непорочна девица!
  Алиса Ќе тада изненађено упитала свог приЌате а:
  - А зашто си то, кад сам хтео да се борим са ®им, прихватио тако хладно, као да Ќе то некакав подли трик. Уосталом, то Ќе моЌе право!
  Анђелика направи гримасу.
  - И моЌе право да вам одбиЌем обЌаш®е®е. Али до"и "е време и све "ете знати!
  Алиса Ќе тешко уздахнула, али ниЌе узнемиравала своЌу приЌате ицу пита®има.
  "утали су до изласка сунца. Аннелика се постепено хладила и била Ќе некако спутана. ХиЌероглифи на оклопу мегагнома коЌи се ®ише постаЌали су оштриЌи како Ќе небески свод бледио. Када се разведрило, Алиса Ќе могла дета но да види град на десноЌ страни реке, раширен пред ®има, са таласима боЌе сока од поморан¤е. Али огроман амблем Ќе оставио посебан утисак, исклесан Ќе од полудрагог каме®а, са задив уЌу"им дета има, а можда Ќе игра Ќутар®е светлатице оживела оваЌ мали магични баре еф. Вертикално постав ена птица раширила Ќе широка али повиЌена крила и окренула главу у профил.
  Добро дефинисане испупчене очи симболизуЌу оштар вид, а савиЌени грабеж иви к ун био Ќе опасно оштар. Али наЌвише изненађуЌу"е Ќе било у наставку. Свако перЌе крила било Ќе и мала птица, а сви заЌедно су постали залеђени одред птица ратника, коЌи верно гледаЌу у свог великог владара, као да чекаЌу наређе®е... Мо", оданост и спремност за тренутни напад били су маЌсторски пренети. Алиса Ќе дуго гледала оваЌ мо"ни знак, размиш аЌу"и...
  ДевоЌчицама Ќе, очекивано, био прекинут сан, али десило се, никако ниЌе онако како су приЌате и планирали. Пробудили су се у дивноЌ, огромноЌ сали баЌковито лепе палате, где Ќе свака мала ствар била ремек дело светске уметности, где Ќе ваздух мирисао и певале раЌске птице.
  Текли су потоци слатке воде, п ускао Ќе базен пун шампа®ца, а зидови су били у шарама. И саме две девоЌке лежале су на високим перЌаницама, на креветима достоЌне кра ице од Сабе. Све би генерално било одлично да ниЌе било златних ланаца коЌи су оковали зглобове и глеж®еве девоЌака. Њихова дивна, лепо нага, магична тела била су, такоре"и, разапета на своЌим креветима. Такво Ќе беспомо"но ста®е понижених и баснословно блиставих робова.
  Анђелика дубоко уздахну.
  "Тако да нисам знао да кавез може бити златан, не само у пренесеном смислу.
  Алиса Ќе тешила другарицу:
  - Само шах може имати тако велику и луксузну палату. Тако су, у ствари, стигли до ци а и стигли на одредиште!
  Анђелика се слатко насмешила.
  - Питам се какав Ќе он шах?
  Као у одговору на пита®е, зачуо се п усак, а из базена са шампа®цем искочи крупни, брадати мушкарац, коЌи Ќе изгледао стар око педесет или педесет пет година. Био Ќе, међутим, широких груди и рамена, са трбухом. У ®ему Ќе била велика природна снага, али су миши"и пливали од масти од доконог начина живота и прождр ивости. ОваЌ човек Ќе био наг, само Ќе драгоцени талисман на ланчи"у био сав ®егов украс, али ниЌе било сум®е, био Ќе то чек. Да, и талисман на грудима Ќе био симбол кра евске мо"и.
  Наравно, видели су девоЌчину фотографиЌу шаха, иако Ќе на ®оЌ деловао млађе, а брада му Ќе била кра"а.
  Шах се управо окупао у шампа®цу, али Ќе ходао мирно, изгледаЌу"и као самоуверен владар. И наравно, нови хоури за харем нису могли да прођу поред ®егове паж®е. Пре свега, Алиси Ќе пришао аутократски (формално неограничени) владар Ирана. Његова длакава рука наслонила се на глежа® девоЌке и нежно га помиловала. Плавуша Ќе равнодушним погледом погледала шаха, али Ќе тада ®ено тело почело да издаЌе, а образи су ЌоЌ се заруменили од стида.
  Да ли си невина девица? - упитао Ќе лорд Герда.
  Плавуша са сузама на очима Ќе одговорила:
  - Да господине!
  Шах се иронично осмехнуо.
  - Па, то Ќе супер. Сада "еш постати жена, добивши прво искуство ужива®а у потомку Аллаховог Посланика као кра а у тридесетоЌ генерациЌи.
  Искрене сузе текле су низ Алисине скерлетне образе:
  - Тако Ќе болно и окрутно, господине. Страшно се плашим овога!
  Шах Ќе ставио своЌу широку руку на девоЌчин луксузни кук и почео да масира, смируЌу"и:
  - Не треба да се плашиш! єа сам вешт  убавник. Бол "е бити кратак, као уЌед комарца, а онда "ете уронити у океан задово ства.
  Алиса Ќе наставила да плаче, без и наЌма®е сенке претвара®а. Помисао на губитак невиности била Ќе заиста страшна. Посебно за Ќедног пуританског хриш"анина као што Ќе она.
  - Не, молим те... Ти си тако огроман, огроман човек, пусти ме...
  - Шта Ќе са ®ом? Шах Ќе био изненађен.
  - И сам "у оседлати твоЌе достоЌанство достоЌно титана и то учинити тако паж иво и вешто да "е бити добро и теби и мени. Прекли®ем те за име Аллаха!
  Шаху Ќе било неприЌатно, заиста му Ќе било жао невине девоЌке, коЌа Ќе изгледала као наЌшармантниЌи анђео, и наредио Ќе:
  - Пусти Ќе!
  Два чувара евнуха коЌи су пратили шаха немилосрдно су тресла привезке за к учеве и брзо отворила браве на рукама и глеж®евима плаве девоЌке. Тако Ќе полако устала и насмешила се шаху. Позвао Ќу Ќе к себи:
  - Па, хаЌде, слаткице, скочи ми на клин.
  Алиса Ќе стварно скочила и лактом ударила Шаха у браду. Огроман човек Ќе пао... Еунуси су имали времена само да дахну, пошто Ќе Алисина боса нога округлом петом гурнула ону са десне стране у соларни плексус, изазвавши снажан бол од коЌег ЌоЌ Ќе застао дах и задржао врисак. Еунух са леве стране Ќе пружио руку саб ом, али Ќе на ®ега пао ударац, Алиса Ќе ударила у слепоочницу тешким талисманом откинутим са сувереновог врата.
  Овога пута било Ќе кобно... єош Ќедан ударац плавокоси ратник задао Ќе по поти ку другог евнуха, савиЌеног од боцка са соларним плексусом. Тако Ќе уништена наЌближа шаховска стража. Анђелика Ќе тихим гласом повикала Алису:
  - Узми к учеве и брзо ме пусти!
  Плавокоси терминатор Ќе одговорио:
  - Ово ниЌе проблем! Сада!
  НиЌе било тешко отворити ланце, Ќер овде ниЌе било посебних опциЌа са к учаоницом и к учем. Генерално, девоЌке су биле прилично оковане не због страха од атентата, ве" да би се играле.
  Када се Анђелика ослободила, шах Ќе само почео да подиже главу, покушаваЌу"и да се опорави од тешког нокдауна. Ог®ени ђаво отео Ќе два бодежа са поЌаса убиЌеног евнуха. єедну Ќе бацила Алиси, а друга Ќе, скочивши, додирнула шахово грло:
  - Па, владар ПерсиЌе и Ирана, мо"ни самодржац... Хо"еш ли да сачуваш своЌ живот и животе стотина хи ада своЌих поданика, као и да сачуваш независност зем е и, наравно, своЌу личну? снага?
  Шах Ќе тешко потонуо у чуча® и збу®ено промрм ао:
  - Па ко не"е... Сви хо"е!
  Ог®ени ђаво жестоко б есне своЌим смарагдним очима:
  - Зато одмах обЌавите рат БританиЌи и склопите савез са СовЌетским Савезом!
  Шах их Ќе, често треп"у"и, погледао, и наЌзад му Ќе синуло:
  - Дакле, ви сте совЌетски шпиЌуни. Какав сам Ќа магарац, пожуда ме заслепила, али морао сам да погодим ко си. Да ли Ќе могу"е да обичне Европ анке имаЌу тако миши"ава и сува тела...
  Анђелика слегну раменима.
  - Све што се ради на бо е. На пример, трупе СССР-а су непобедиве, а ваша слабо наоружана и слабо обучена воЌска, упркос свом великом броЌу, несум®иво би била поражена. И неколико британских дивизиЌа коЌе се налазе на вашоЌ териториЌи, премало помо"и. Дакле, имате велику шансу да задржите своЌу мо", богатство и коначно се ослободите британског туторства. Или умриЌети у срамоти... Запамтите, Ќа сам садиста, и прво "у вам одсЌе"и достоЌанство, коЌе Ќе и болно и понижаваЌу"е.
  - А муче®е моЌих ¤елата вас не плаши? - Не баш самоуверено промрм а шах.
  Алис се закикота као одговор.
  - И одлично су знали у шта се упуштаЌу пристаЌа®ем на такав задатак. Не"емо се живи предати, а ако нас ухвате, покуша"емо да поднесемо тортуру као прави комсомолци. А ваша смрт Ќе ве" равна изврше®у задатка, пошто отпор обезглав ене иранске воЌске више не"е бити тако организован, а многи у вашем кругу су за савез са СовЌетском РусиЌом.
  Шах Ќош мало, оклеваЌу"и изгледа ради, одлучно и одлучно рече:
  - Убедио си ме! Тако добро, рат за Енглеску, униЌа за СССР!
  Анђелика рече оштро:
  - Званично "ете обЌавити рат, да не буде преваре, прати"емо вас и уз вас све време. С обзиром на нашу лепоту, ово не"е изазвати никакву сум®у. И имаЌте на уму да моЌ приЌате  и Ќа бацамо бодеж Ќеднако маЌсторски као што се боримо или пуцамо.
  - Да! - промрм а Шах неповер иво.
  Анђелика Ќе овде силом бацила бодеж голим прстима. Прелетевши тридесет метара, чинило се да Ќе пробио торзо лептира коЌи Ќе чучао на старом портрету. Шах, коЌи Ќе имао оштар вид, био Ќе задив ен колико се тачно показало да Ќе мало тело инсекта пробушено. Опет Ќе промрм ао:
  - Убедио си ме! Учини"у све за тебе... Али ако желиш, да"у ти ковчег злата за но"  убави, и то наЌбогатиЌу провинциЌу Ирана?
  Анђелика Ќе одмах одговорила:
  - Слажем се, али само под условом очува®а интегритета...
  Шах сма®ена плата:
  - Онда само за шкри®у злата, где "е бити тачно центнер племенитог метала. ТвоЌа невиност "е остати, али све остало "еш учинити како Ќа заповедам!
  Ватрени ђаво Ќе одговорио за Алису и за себе:
  - Наравно, слажемо се, али тек пошто се испоштуЌу све званичне церемониЌе и формалности! Британски рат, савез са СССР-ом или СовЌетском РусиЌом. Ево предуслова.
  Договор са маЌстором запеча"ен Ќе рукова®ем...
  Да е, генерално више ниЌе било толико интересантно, шах Ќе званично прогласио ¤ихад БританиЌе и признао савез и покровите ство СССР-а над Ираном, фактички постао вазал совЌетске РусиЌе. Нико од ®егових блиских се ниЌе противио, а британски изасланици и представници су одмах ухапшени.
  Па група армиЌа "Восток" БаграмЌан и Конев прешли су границу у ПерсиЌу ....
  Задатак Ќе успешно обав ен, а девоЌке су се уплашиле само предстоЌе"е но"и  убави са шахом. Како Ќе то сувише глупо за младе девице, чак и ако нису лишене своЌе невиности.
  Међутим, да би развеселила себе и другарицу, Алиса Ќе одлучила да изведе песму коЌу Ќе управо компоновала:
  Била Ќе тиха, скромна девоЌка,
  Са®ао сам да имам своЌу ку"у!
  Тако да Ќе дечиЌи смех текао звучно,
  Тако да Ќе медвед био питом у шуми!
  
  Желео сам мирно зрело по е,
  Пух златних класова!
  Да не би заувек знала метеж,
  И да ниЌе било неприЌате а!
  
  Али долази татарски напад,
  И звекет кованих копита!
  Па где си ти пук хусарских бораца;
  По чему Ќе познат по своЌоЌ псовки?
  
  Где су витезови, ви сте дивови,
  Али зашто нема заштите?
  Ево наше Ќединствене домовине;
  Гори врела, паклена светлост!
  У Ќарам ме воде бос,
  По шишаркама, гранама и степама!
  И бичем секу леђа,
  Како Ќе тешко сте®ати у оковима!
  
  Врат девоЌачки неприЌате  са ласом,
  Стиснут и хо"е да задави!
  Овде у царству злог султана,
  Постао сам вру"а игра!
  
  Први у по у коЌе сам пропатио
  Торбе су носиле жаоку!
  Али лепота Ќе цветала
  На краЌу краЌева, великодушни суверени Бог!
  
  Овде се Господу допало;
  Послали су ме у сера !
  Тамо, осе"аЌу"и снагу човека,
  Почео сам да удово авам свом сме"у!
  
  ЗнаЌте такво пониже®е
  ТргуЌте наЌслађе тело!
  Бо е Ќе издржати лишава®е,
  Да моЌа рођена маЌка не лежи!
  
  Шта чека на краЌу пута, не знам
  Плаши старост и ¤елата!
  Али нема места за расипнике на небу,
  ОстаЌе само - горко плачу"и!
  А у Африци Ќе било и догађаЌа коЌи утичу на садаш®и ток историЌе.
  Бата он Црвених орли"а водио Ќе Ќош неколико окршаЌа, након чега Ќе наступило кратко затишЌе. У Судану, британски гарнизони су или уништени или капитулирани, само су у СомалиЌи одвоЌени, али брзо бледе"и ¤епови отпора су Ќош увек ти®али. Па на Ќуг су кренуле покретне колоне, а само су лоше ста®е афричких путева и проблеми са снабдева®ем горивом успоравали крета®е.
  Али ®ихов бата он, незванично назван "Гепарди", успео Ќе да се истакне, а чини се да Ќе чак и вођа Ста ин обратио паж®у на ®их. Било како било, уследила Ќе наредба: наградити дечаке и пребацити их у Француску, транспортним авионом.
  НаЌновиЌа вест Ќе посебно обрадовала немачке момке: то Ќе значило да "е, наЌвероватниЌе, добити прилику да се боре за саму британску метрополу. А ово Ќе много часниЌе од борбе у огромноЌ, али полудив оЌ Африци.
  Бата он коЌи се истакао доделио Ќе, наравно, лично борбени маршал Константин Рокосовски. Али пошто Ќе цео одред скоро три стотине  уди, скупо Ќе да га сами прославите, гвоздене звезде друге класе предале су посебне девоЌке ађутанта. Дечаци су се пресвлачили у униформе, покушавали да испадну виши и зрелиЌи, а притом су малтретирали, дурили се...
  Сам маршал СССР-а Ќе лично доделио два. Командант Владимир и посебно истакнути ДмитриЌ. Добили су веома вредне, посебно у погледу престижа звезде ХероЌа прве класе. Ова инсигниЌа Ќош ниЌе имала времена да се сма®и у учесталости доделе, а за дечаке - ово Ќе генерално такав разлог за понос!
  Иако би, наравно, витешки крст био престижниЌи, па чак и ве"и по величини.
  Димка Ќе, међутим, Данки шапнула:
  - Више бих волео златну звезду хероЌа СССР-а него Витешки крст!
  Његов приЌате  Ќе одговорио:
  - А коме треба крст, поготово за гроб!
  Током церемониЌе доделе, воЌни оркестар Ќе свирао марш, а девоЌке су извеле руски народни плес, славно подижу"и своЌе босе, грациозне ноге упркос тешким прелазима.
  На овоме се, међутим, све завршило, момци су послати у формациЌу у мо"ни транспорт. Константин Рокосовски Ќе чак био огорчен због овога:
  - Да ли вреди спа ивати толико бензина зарад покрета®а бата она наивчина. У ФранцускоЌ има сасвим дово но кадровских дивизиЌа, од искусних бораца, како не би бацали децу у следе"и удар.
  Генерал-ађутант Ќе овом приликом предложио:
  - Овде мислим на неколико фактора. Прво: можда Ста ин веруЌе да на таЌ начин одаЌе почаст младим борцима. И заиста, дечаци би се Ќако изнервирали ако би се Ќуриш на Лондон одиграо без ®их. Друго: сама чи®еница да се дечаци боре као хероЌи треба да развесели наше одрасле и да код Британаца изазове осе"аЌ плаш ивости. И тре"е: можда "е се за неколико неде а завршити тре"и светски рат, и било би тешко не дозволити да истакнути борци одсвираЌу своЌ послед®и победнички акорд!
  Борбени маршал СССР-а Ќе погледао пауна коЌи Ќе мрзово но махао репом и изЌавио:
  -Шта? Можда сте у праву! Такође ми смета што су ме послали у врелу Африку, где Ќе лети само брашно, уместо да Ќуриша на Маглени Албион. И иако то покушавам да сакриЌем, чак и Ќако боли. Овде Ќе Жуков добио великог маршала, али чему Ќе то пита®е?
  Генерал Ќе лукаво одговорио:
  - Ва да зато што никада себи ниЌе дозволио да осуди поЌедине Ста инове одлуке!
  У превозу Ќе било прилично удобно, свирала Ќе музика, било Ќе кадица са свеже убраним цве"ем. Момци су се забав али карта®ем, доминама, шахом за склекове и трбуш®аке... Лет Ќе био прилично дуг, а брзина крстаре®а наЌве"е транспортне летелице Другог светског рата била Ќе нешто ма®а од триста километара по сат.
  Димка и Данка су одиграле пар партиЌа у ве" познатом Фиреровом шаху, али им Ќе онда досадило. Овде су карте деловале примитивно, али зашто не играти традиционални индиЌски шах у стилу блица.
  Мали шваЌцарски сат Ќе био на месту и, кладе"и се на три минута по утакмици, могло се играти дово но.
  Међутим, и овде Ќе Димка све време побеђивала, само непристоЌно лако. И да Ќе дечак брзо читао теориЌу отвара®а, читав доушник, па чак и смислио своЌу. Само Ќе одржао битку и решио случаЌ нападом паре®а. Други нису познавали теориЌу, нити су имали тако велику брзину рачуна®а.
  Било Ќе то Ќеднострано премла"ива®е у стилу блица, а као резултат тога, чак Ќе избила и туча када Ќе Ќедан од високих немачких дечака лансирао комаде на Димку. Прецизним ударцем песнице, до нокаут тачке у браду, натерао Ќе неприЌате а да падне.
  Почело Ќе, било Ќе, сметлиште, неки момци су се залагали за звездоносног хероЌа Димку, а неки за свог...
  ИнтервенциЌом команданта Владимира, коЌи Ќе белом пеном из апарата за гаше®е пожара отворио ватру на борце, кла®е Ќе заустав ено.
  Након тога дечаци су се руковали, а Димка Ќе у знак помире®а отпевала песму:
  Ота¤бина наша Ќе чудесне лепоте;
  Величанствено цвета - светла радосна башта!
  Тешке битке - зли сати;
  Али морате победити све противнике!
  
  Уосталом, пораз Ќе гори од смрти,
  Нема живота, знаЌ у тоталном ропству!
  Паклени зли духови - мораЌу бити избрисани,
  Да засветли, звезда у срцу наде!
  Пушке тут®е, стреле аутоматске,
  Дакле, боЌни брод се распао у комаде!
  Пустите воЌнике да крваре
  Свет Ќе ше"ер, борба Ќе права!
  
  МаЌке плачу - синови су пали,
  Шахт погреба - буран поток!
  Неко "е добити зема ске чинове,
  Неко "е бити у кавезу са сте®а®ем!
  
  ЗнаЌ у рату - баЌонет као брат по имену,
  Често понекад остаЌе одбрана!
  Ако се ваша машина заглавила,
  Дакле, радите као клуб!
  
  Зем е РусиЌе, шуме и ливаде:
  Мирис камилице, мирис Ќагода!
  Крв тече као водопад у моЌу руку,
  Па на лешевима цветаЌу каранфили!
  
  Морамо да заштитимо све ово.
  Да се деца смеЌу на сав глас!
  Да положим испит на пет,
  Тако да не морате да идете у АВОЛ!
  
  Ускоро краЌ, бол прође,
  ВеруЌем да "е  уди пости"и бесмртност!
  Ко Ќе успео да преживи, браво,
  Би"емо сре"ни: веруЌте ми, веруЌте ми!
  Димка Ќе завршио песму и сви су му аплаудирали веома ревносно и Ќедногласно.
  После тога, плавокоси певач ДмитриЌ Рокет, прилично политички коректан, изгубио Ќе партиЌу шаха и направио стотину казнених склекова. На ово су се смирили.
  На СицилиЌи смо Ќош морали да сипамо гориво, а момци су ипак успели да играЌу фудбал током тога. Истина, на врло своЌствен начин, ближи америчком, односно гура®има и путова®има, него енглеском. И било Ќе много више  уди коЌи су играли одЌедном него у стандардним играма.
  Али, узгред, било Ќе Ќош забавниЌе и корисниЌе у смислу воЌничке вештине. А то рва®е Ќе основа борбе без правила.
  Затим опет лет, за Париз... Посебних инцидената ниЌе било, а искрцава®е Ќе обав ено но"у.
  Дечаци су изашли лагани, након врелог салона голи до поЌаса, покушаваЌу"и да демонстрираЌу завидно ре еф миши"а. Али после запа ене Африке, Париз но"у делуЌе хладно. Момци се тресу и навлаче СС по ску униформу.
  Након тога им Ќе дозво ена кратка шет®а по луксузном граду. ДмитриЌ Ќе тихо рекао своЌоЌ приЌате ици Данки:
  - Какав диван град, посебно АЌфелова кула. ХаЌде да се попнемо на ®ега и видимо Париз из птичЌе перспективе.
  Данни климну у знак слага®а.
  - То би било наЌбо е! Знате, мислио сам да Ќе Москва бо а и лепша од било ког града осим Париза... Уф, стрпа"е нас у затвор због овога! Комплимент капиталистичким неприЌате има!
  Димка лукаво сузи очи:
  - Нема коме да се приЌавим... А могу да ме стрпаЌу у затвор због гвоздене звезде првог степена. Добро, идемо до куле!
  На улазу Ќе дошло до застоЌа, Димку се ниЌе веровало да има тако младог борца прави гвоздени крст првог степена. Данка Ќе, генерално, изгледала много убед ивиЌе. Али све Ќе успело и момци су пуштени бесплатно. Брзо су се попели степеницама до самог врха и ту су одлучили да се позабаве шетаЌу"и на рукама уз парапет. И да оваЌ трик обично изводе преваранти за новац, што значи...
  Испало Ќе смешно, испод тебе Ќе понор, у коЌи неустрашиво гледаш, и много светла. По доласку Фирера, Немци су стекли такво самопоузда®е да су потпуно иск учили замраче®е. Дакле, Париз Ќе несум®иво био леп, а ако га погледате наопачке, онда двоструко. А дечаци су се смеЌали и причали у ходу.
  . ЕПИЛОГ
  Искрцава®е трупа у БританиЌу Ќе ве" почело. И то Ќе било као налет торнада - изненадан и снажан.
  Олег Рибаченко се борио у авиону и дечак Ќе самоуверено оборио неприЌате е у ваздуху.
  А девоЌка Маргарита Коршунова се борила поред ®ега.
  Тандем двоЌе бесмртне деце био Ќе непобедив. И буквално су успели. И они су извршили хвата®е, после зароб ава®а.
  И срушили су Британце на стотине. Авиони су били у пламену и свака граната из авионског топа нашла Ќе своЌу мету.
  И енглески бродови су потонули, гуше"и се у таласима.
  Истовремено, деца терминатора су певала...
  Имамо ракете, авионе,
  НаЌЌачи руски дух на свету...
  На челу наЌбо их пилота -
  НеприЌате  "е бити поражен: до пепела и доле!
  Са Британцима су се успешно борили и обични воЌници. Посебно Анђелика и Алиса. Ватрени и снежно бели ратници напали су неприЌате а, млатили из митра еза, зароб авали неприЌате е...
  Само Ќедан од тренутака се показао опасним за ратнике, када су британски тенкови кренули у контранапад. Али девоЌке нису штеделе против ®их. Прво су добро ци аним баца®има кумулативних граната разбили гусенице, а затим су, не обазиру"и се на пуца®е саперских секира, изврнули ®ушке наЌближих возила и поломили оптику.
  Овде Ќе Алиса чак била ра®ена у раме, тада Ќе бол само разбеснео руску вучицу. Генерално, саперском секиром сасвим Ќе могу"е уврнути или исецкати ®ушку тенка, а Ќош више митра еза.
  ДевоЌке су Ќурнуле на тенкове, и тако их претукле да Ќе у броЌноЌ енглескоЌ колони настала кошмарна паника. Беле заставе или само мараме виЌоре се преко пар десетина аутомобила... И тако Ќедногласно, као да су командовали.
  Анђелика се смеЌала као снежна девоЌка у стрип сериЌи:
  Па, то Ќе управо оно што бисте очекивали! Њихов размет иви сЌаЌ Ќе завршен!
  Алиса Ќе предложила:
  - Или "емо можда да уђемо у резервоар као и обично и да се возимо? Значи би"е супер?
  Анђелика одмахну руком.
  - У реду! Омогу"ава! Идемо у Лондон!
  А девоЌке су, у стилу холивудског вестерна, селе у наЌмо"ниЌу тешку машину М-36 куп ену у САД. И кренули смо покушаваЌу"и да све зг®ечимо, разбиЌемо, саме емо.
  Веома храбро и вешто се борио и бата он СССР-а из Красног Орлонока. Момци су напали у лабавом саставу, и ве" потерали колону ратних зароб еника, затим их везали и поново Ќурнули у напад са треперавим штиклама поцрнелим од блата (боси дечаци иду много спретниЌе у напад!), избегаваЌу"и смртоносне по упце! од метака. Међутим, уплашени завиЌа®ем сирена, музиком Вагнера и масовним гранатира®ем, Британци нису пружали отпор или уопште нису пуцали или су покушавали да пуцаЌу што чеш"е без ци а.
  Димка Ќе од узбуђе®а успела да из пушке обори енглески двосед, он се распламсао и, напустивши воз, забио се у зем у. Владимир Ќе одобрио:
  - Добро нишан... Можете ли срушити Спитфире?
  - Ако могу да га набавим! - самоуверено рече Димка.
  После пола сата одмах су наишла три СпитфаЌра. И они су "традиционално" отишли код своЌих предака. єедан уништи Данку, а Димка одмах две. Други руски борци нису имали времена да бираЌу жртве - белоруски момци су били бржи.
  Међутим, за остале дечаке постоЌали су ци еви и предмети хероЌства. Нажалост, ниЌе могло без губитака, Ќер су се момци попели у густину.
  Увече Ќе Олег Рибаченко добио прилику да гледа тенковску битку. Т-44 против британских возила. Упркос броЌчаноЌ супериорности Британаца, дизаЌн Олега Рибаченка (заправо модификациЌа Т-54!), уништио Ќе неприЌате ске тенкове без проблема. Полуаутоматски топ, одлична вид ивост, оптика и што Ќе наЌважниЌе, апсолутно непробоЌни оклоп, помогли су да се стекне доминациЌа на боЌном по у. И ниЌе ти ово полуслепа кевешка, ово Ќе мешавина руског и пруског техничког гениЌа.
  Да, куле су откинуте од Матилда, Черчила, Першинга, а о другим тенковима нема шта да се каже. Битка се показала толико Ќедностраном да су неке од британских посада кукавички напустиле своЌе тенкове и почеле да се разбацуЌу...
  Олег Рибаченко Ќе пукао уснама као трговац коЌи Ќе добио невероватну и неочекивану зараду:
  - Ово Ќе супер! Нисам погрешио у избору резервоара. Десетак таквих дивизиЌа са овим дивним машинама про"и "е Америку за месец дана, па чак и брже!
  Ве" но"у су се одвиЌале борбе за сам Лондон. Веома висок ниво мобилности совЌетских трупа и слаб отпор Британаца, плус релативно кратка уда еност, омогу"или су да се тако брзо стигне до главног града. Но" Ќе била вру"а, битке разара®а...
  Лондон Ќе велики град, са много предграђа, утврда, разних старих зграда. Енглези су и да е веома Ќаки, а дивизиЌе кра евске гарде се храбро боре. Али ето броЌне милициЌе, коЌих Ќе било два и по милиона, и са коЌима су Черчил и ®егово окруже®е повезивали тако велике наде, нису се оправдали.
  МилициЌа се разилази своЌим ку"ама или се масовно предаЌе. А многи се уопште нису поЌавили на сабирном месту. Ово Ќе тако Ќеднострано пребиЌа®е.
  УЌутро 17. августа постало Ќе Ќасно да су немачке трупе ве" заузеле броЌне четврти Лондона. КомуникациЌа са Ќединицама Ќе ве" била изгуб ена, иако Ќе Черчил преко радиЌа покушавао да викне да никада не"е напустити Лондон. Зашто Ќе Ќош бо е...
  Олег Рибаченко Ќе приметио:
  - Остани овде Цхурцхилл! Онда "е без вас БританиЌа сигурно потпуно капитулирати. А чак и ако не капитулира, би"е потпуно уништена. Ово више ниЌе опциЌа.
  У Ќедан сат по подне црвена застава са српом и чеки"ем виЌорила се изнад чувене Бакингемске палате. А ово Ќе ве" симбол тесне коначне победе.
  Види се да су скоро одмах након овога беле заставе почеле да се избацуЌу у другим деловима британске престонице. Рокосовски Ќе рекао радиЌу:
  - ШваЌцарске бригаде не само да капитулираЌу, ве" су спремне да положе заклетву на верност вођи Ста ину и ВеликоЌ СовЌетскоЌ РусиЌи!
  Олег Рибаченко Ќе кратко наредио:
  - Нека прихвате, и спремаЌу се да заузму остале зем е Енглеске, сматраЌте Лондон нашим.
  - Имамо дово но снаге за све сЌаЌни команданте! рекао Ќе Рокосовски самоуверено. - єедан наш воЌник вреди стотине Енглеза! - Послед®а фраза Ќе изговорена, фелдмаршал Ќе Ќош самоуверениЌи!
  Овде Ќе Олег Рибаченко изненада осетио знак паж®е: требало Ќе да интервенише. Дечак генерал Ќе викнуо:
  - Чини се да Винстон Черчил бежи... Па, шта га Ќа Ќурим...
  Черчил Ќе заправо одлучио да оде. Представници из ®еговог окруже®а сасвим разумно су изЌавили да се Лондон више не може одржати, а да се борба против Тре"ег раЌха може наставити из САД, или из Канаде, формално британског Доминиона. И тако "е ®егова смрт или заточеништво користити само Хитлеру...
  Било Ќе рационално, али ниЌе било шансе да се побегне од дечака генерала ...
  Олег Рибаченко Ќе без икакве церемониЌе оборио осам борбених авиона из личног конвоЌа некада страшног премиЌера. Дечак-генерал ниЌе ни обра"ао паж®у на ®ихову грозничаву митра еску ватру. Затим Ќе нокаутирао пар мотора висинске четворомоторне лаЌне шефа државе. Велики аутомобил Ќе почео да губи висину. Пет падобранаца Ќе излетело из материце. Олег Рибаченко Ќе заронио за ®има. Изоштрена визиЌа дечака-генерала омогу"ила Ќе да се разазна уплашено, булдог лице главе БританиЌе, обдарен хитним овластима.
  Черчил би, наравно, могао бити убиЌен, и то би било лепо, али бити зароб ен Ќе Ќош бо е. И схвати то лично...
  Олег Рибаченко успева, користе"и способност крила побо шане Ауроре да промени замах, да спусти своЌ аутомобил на трав®ак у лондонском парку. Дечак генерал искаче и трчи у правцу где Черчил жели да бежи. Босоноге, дети®асте штикле дечака б ескаЌу. ПуцаЌу у Олега Рибаченка, Ќедан од метака неприЌатно опече ®егову страну ...
  Дечак генерал Ќе опсовао:
  - Дођавола!
  Олег Рибаченко Ќе приморан да избегава метке и одговара своЌом аутоматском пушком. Енглези у"уте, "поклони" коЌе ша е дечак генерал су немилосрдно тачни. Олег Рибаченко трчи Ќош брже, остав аЌу"и за собом читав вод Британаца покошених мецима...
  ИнтуициЌа непогрешиво води, ево и самог Черчила са своЌим министрима. Они чак и не покушаваЌу да узврате, само лебде што брже могу. Искористивши у потпуности могу"ности младих бесмртних миши"а и мушких хормона, коЌе тело произво но производи, Олег Рибаченко, апсолутно подређени убица, их престиже. Ударци у нервне завршетке: Ќедан министар Ќе нокаутиран, други, тре"и ... Па Ќе и сам Черчил био имобилисан ....
  Олег Рибаченко став а пораженог премиЌера на рамена и позива трупе у помо".
  Ето, совЌетски воЌници у виду воЌске СССР-а ве" Ќуре ка ®ему. ЧуЌу се уплашени узвици:
  - Ти си ра®ен дечко генерале!
  Олег Рибаченко гледа у своЌу крваву страну и осмехуЌе се:
  - То Ќе сме"е! Како Ќе могу"е уништити толико неприЌате а, а не добити ни огреботине. НиЌе било фер! - Дечак генерал Ќе спустио имобилисаног Черчила. - Сада "емо у ®егово име обЌавити предаЌу британских трупа. Мислим да имамо некога ко може да имитира ®егов бас. А ако не, уради"у то сам!
  Десет минута касниЌе Ќавио се Константин Рокосовски и рекао:
  - Британски кра  Џор¤ ИИИ наЌавио Ќе краЌ отпора и издао наређе®е за предаЌу, а такође нам Ќе упутио захтев да покажемо милост великом англосаксонском народу.
  упита Олег Рибаченко, Ќедва скриваЌу"и радост од Рокосовског:
  - Да ли уопште разумеш шта то значи?
  Борбени маршал Ќе самоуверено изЌавио:
  - Наравно да разумем! Победили смо, Енглеска се предала, а ви, НаЌве"и од младих ратника, лично сте ухватили самог Черчила.
  Олег Рибаченко Ќе узвикнуо:
  - Тачно! Али не само то! Сада "ете постати први командант у историЌи СовЌетског Савеза коЌи Ќе добио наЌвишу награду Црвеног царства: звезду Великог диЌамантског ордена "Победа", као што сам вам обе"ао.
  Константин Рокосовски Ќе приговорио:
  - Али главна заслуга у овоЌ победи припада теби, велики терминатор. А ово Ќе звезда где заслужуЌете да Ќе носите!
  Олег Рибаченко Ќе поносно изЌавио:
  - А мени "е Врховни савет одобрити Ќош Ќедну до тада невиђену награду: Велику звезду диЌамантског ордена "Победа"! И буди у складу са овим!
  А дечак-генерал, лупаЌу"и босим дети®астим ногама, рана на боку сасвим нестала, певао;
  Ми смо пионири - хероЌи ота¤бине,
  КоЌи су рођени у знаку октобра...
  Не"емо зажалити живот за РусиЌу,
  У славу са црвеним барЌаком кра евим!
  
  Волимо и знамо да се боримо тешко,
  Нацисти су ревносно откинули рогове ...
  Имамо гранате у пространоЌ торби,
  Нама пионирима живот ниЌе скуп!
  
  Ми волимо нашу свету ота¤бину,
  Шта Ќе створио страшни комунизам...
  Ево Ќедне комсомолке коЌа хода боса по снегу,
  А фашиста хо"е да нас сруши!
  
  Ревносно сам се борио против нацизма код Москве,
  И покосили смо све душмане српом...
  Зашто Ќе оваЌ Вермахт дат Русима,
  Удари"у га песницом!
  
  єа сам пионир и под великом Москвом,
  Борио се као ¤иновски ратник...
  Заустав ен див и напад фашизма,
  Имамо Ќедног Господа Узвишеног Рода!
  
  У препороду РусиЌе нема ивица,
  Велики Ста ине, подигао нас Ќе са колена...
  Сварог велики, наЌвиши месиЌа,
  И Ладин блистави идеал!
  
  Ми смо пионири, момци, девоЌке,
  Волимо да се боримо - ово Ќе наша судбина ...
  И глас комсомолца Ќе звучан,
  Иако влада крвави хаос!
  
  РусиЌа Ќе сварогова домовина,
  И комунизам Ќе осветлио пут...
  Пионирима не треба зли Бог,
  НеприЌате  нас не"е мо"и савити у шаку!
  
  Имамо хладан тенк са нагнутим оклопом,
  Фрицу Ќе тако лако да се не пробиЌе,
  С  убав у према Лади, племенита дево,
  Претворити граб ивца у игру!
  
  Борбени народ Москве бранио,
  А онда Ќе био велики Ста инград....
  Ускоро "емо видети комунизам,
  Прођите и упознаЌте параду у Берлину!
  
  Да, Ста инград Ќе понос на ову реч,
  Ми смо боси пионири у снежном наносу...
  Сломи"емо рог глупоЌ крави
  И отера"емо Хитлера право у ковчег!
  
  ЗнаЌ да се ота¤бина никада не"е савиЌати,
  Њен импулс се не може обуздати...
  Нека сунце вечно сиЌа над РусиЌом,
  И издаЌнички лопов "е бити слом ен!
  
  Показали су храброст код Ста инграда,
  Успели смо да зауставимо нацисте...
  Руси имаЌу такав безобразлук, знате,
  А неприЌате и "е и"и само на нуле!
  
  РусиЌа може да лети на Марс
  И створи другачиЌу величину...
  И наравно све "е бити веома кул,
  Иако Ќе живот крхак као нит свиле!
  
  Руски дух не зна у биткама за бариЌеру,
  Он има мо" Перуна...
  Чекамо награде од богова,
  И стихиЌа сиЌа, веруЌ руни!
  
  На коЌи начин руски дух не познаЌе пораз?
  ВеруЌте ми, он "е све погазити...
  Ми пионири толико желимо освету...
  Непобедива као ота¤бинска воЌска!
  
  Скоро смо победили
  Нека Ќе светлост у славу комунизма...
  Наши дедови су се борили за ота¤бину,
  Ускоро "емо срести радост и зору!
  
  Без ота¤бине нема живота за пионире,
  Желе да се боре за ®у...
  А шта хо"ете зли господо?
  Да ли треба да обезбедимо робовски живот?
  
  Не, Фирер Руса "е бити пороб ен,
  Згази"емо га као лутку...
  На краЌу краЌева, витезови РусиЌе могу да се боре,
  И златокрили херувим Ќе са нама!
  
  Под светом нема лица наше Ота¤бине,
  Пламти као наЌсЌаЌниЌа звезда...
  постао си ми идол,
  Никада се не"у растати од тебе!
  
  єа сам пионир и босоноги дечак
  То голом петом Ќури кроз снег...
  А негде скаче бели, слатки зека,
  Ко "е душману сломити рог!
  
  Пионир у борби сум®е не зна,
  Он ниЌе кловн, али знате терминатора...
  До"и "е жестоки фашисти, веруЌте освети,
  А комунизам "е бити светли раЌ!
  
  Како "е до"и доба,
  У коЌоЌ сваки ратник са Ќасла...
  Борите се до послед®ег даха
  Да уништиш жестоке знаЌ зликовца!
  
  Звезде комунизма сЌаЌно сиЌаЌу,
  Ера светлости, нема лепшег на свету....
  Сломи"емо Ќарам верног фашизма,
  А Хитлер "е бити Рус за вечеру!
  
  ВеруЌемо да такви челични резервоари,
  Да ®ихова шко ка пантера не"е продрети...
  Машемо Ќодом на ране нашег дечака,
  И опет пионир храбро Ќури у битку!
  Па шта су нацисти тешко добили,
  Нису мислили да можемо само да победимо.
  Очигледно знамо комунизам ми ама,
  А можемо да победимо Вермахт у шали!
  
  У име наше мо"не ота¤бине,
  Поносни пионир иде у напад...
  Иако се облаци надвиЌаЌу над матицом,
  ДаЌемо победнички пример свима!
  
  ВеруЌ да неприЌате  не"е зауставити сан,
  Поново "емо победити све фашисте...
  Зло не"е веровати да царуЌе на престолу,
  Створи"емо нови светски поредак!
  
  Све "е бити добро у Ота¤бини, знаш
  єа сам дечак, али у борби као Робин Худ,
  У почетку сам само гребао по столу,
  А сада врло чак и веруЌ цоол!
  
  РусиЌа може да поцепа нацисте баЌонетом,
  Она "е поразити сваку воЌску...
  А пионири живе у комунизму...
  На краЌу краЌева, наше приЌате ство Ќе Ќак монолит!
  
  Не"емо попустити Фрицу ни у чему,
  Можемо победити неприЌате е шале"и се...
  И тако смо тукли нацисте то агом,
  Ме"ава хучи, увиЌаЌу"и снег у вихоре!
  
  РусиЌа не зна, нацисти знаЌу за милост,
  Она Ќе непобедиво Ќака...
  Ухвати"е саб у чврсто у врат копилад,
  И сатана "е бити уништен!
  
  Не веруЌте да Ќе Хитлер непобедив,
  Иако Ќе мо" пакла, сматраЌ сакуп ено све...
  Кад су народ и странка уЌеди®ени,
  Народ нашег Вермахта поцепао у комади"е!
  
  РусиЌа Ќе вековима била позната као светац,
  Разбила Ќе Тигрове као метал...
  Шири се од краЌа до краЌа,
  Само Ќе млади" са®ао такву зем у!
  
  Победили смо као дивови
  Сечени противници знаЌу мачем ...
  Ми Руси смо непобедиви у биткама,
  Победи"емо противнике Ота¤бине!
  
  ВеруЌте, ништа нас не"е зауставити
  И знаш да ништа не"е победити...
  Сахрани"емо Фирера на главу,
  Имамо оштар мач и челични штит!
  
  У целоЌ васе ени нема лепше РусиЌе,
  Има"е еру светлости за векове...
  Све генерациЌе би"е мир и сре"а,
  Ота¤бини Ќе потребна чврста рука!
  
  Дакле, када играте у Берлину,
  Размазимо Вермахт као пепео у крв...
  То "е бити време границе раЌа,
  А заЌедно са Ладом  убав царуЌе!
  
  МАЛО ДРУГАЧИєЕ И НЕ МОЖЕТЕ БЕЗ ТЕРЕНА!
  Чемберлен ниЌе поднео оставку на место премиЌера БританиЌе и успео Ќе да зак учи частан мир са Хитлером. Фирер Ќе гарантовао неповредивост британских колониЌалних поседа. Заузврат, БританиЌа Ќе пристала да призна све што Ќе Тре"и раЌх успео да заузме. Ук учуЌу"и француске, белгиЌске и холандске колониЌе. А ово Ќе много. Хитлер Ќе тада заузео єугославиЌу и Грчку.
  22. Ќуна 1941. напао Ќе СССР. С Ќедне стране, Немци су задржали више снаге, посебно у авиЌациЌи: три хи аде авиона ниЌе изгуб ено у борби за ваздушну надмо" у БританиЌи. Не рачунаЌу"и губитке на подручЌу Средоземног мора, и скрета®е авиЌациЌских снага.
  Плус, Ќош нисмо морали да пребацимо трупе у Африку. ИталиЌа Ќе била задово на заузима®ем ЕтиопиЌе, плус Ќош неких француских и белгиЌских поседа у Африци. И било ЌоЌ Ќе доста.
  Ромел се тако борио на источном фронту. Тако Ќе изгледало да СССР има Ќош ма®е шансе него у стварноЌ историЌи. Уосталом, нацисти су много Ќачи без другог фронта.
  Али, с друге стране, Ста ин Ќе успео да обЌави општу мобилизациЌу и припреми трупе за одбрану. Као резултат тога, ушли су у рат организованиЌе и могли су, повлаче"и се са Д®епра, да се стабилизуЌу и тамо држе одбрану. Рат Ќе тада добио карактер Првог светског рата. ЛиниЌа фронта Ќе неактивна, мо"на одбрана и ниЌе могу"е развити офанзиву.
  Борбе су крваве, али неефикасне. И Немци и Руси су венули у позиционим биткама. И нико ниЌе могао да сломи Ќедни друге.
  И Вермахт и совЌетске трупе су се бо е бориле у дефанзиви. А немачки тенкови нису били дово но Ќаки и ефикасни да пробиЌу, а ни совЌетски.
  Али 1944. године, нацисти су добили млазне авионе и почели су снажно да притискаЌу совЌетске снаге.
  У ваздуху, нацисти су имали предност у четрдесет првоЌ години. Затим, постепено ослобађаЌу"и више авиона, совЌетска авиЌациЌа Ќе почела да изЌедначава позициЌе.
  Али онда, након обЌаве тоталног рата и Ќача®а Шпера, министра наоружа®а и мунициЌе, са ванредним овлаш"е®има, производ®а оружЌа Ќе почела да расте. А Немци су додали млазне авионе и ракетну технологиЌу.
  Али пошто Ќе линиЌа фронта била на Д®епру и Ќош увек далеко од Москве, ракетни програм ФАА ниЌе ишао у сериЌу. У ствари, Немци су могли да пуцаЌу на Ле®инград само са Балтика. Струч®аци су обЌаснили Хитлеру да су балистичке ракете прескупе, а да Ќе пуноправни млазни бомбардер и ЌефтиниЌи и бо и. У ствари, Немци су имали дово но горива, а нови млазни бомбардер Арадо ушао Ќе у сериЌу и почео да бомбардуЌе совЌетске положаЌе.
  Ни пропелерски ТА-152, мо"ни наоружани, оклопни вишенаменски ловац-бомбардер и Ќуришник, показао се ниЌе лош - прави радни ко®. А брзина од 760 километара на сат Ќе пристоЌна, а други параметри такође ук учуЌу оружЌе. Немачки авионски топ калибра 30 мм показао се као ефикасан и способан да обори совЌетски авион Ќедним поготком.
  Оно што Ќе посебно важно у борби против Ќуришника ИЛ-2. А ово Ќе озби но.
  Немци су почели да активно притискаЌу авионе из ваздуха и почела Ќе ваздушна офанзива.
  єесен Ќе постала посебно тешка, када Ќе ловац КСЕ-162 са изванредним летним карактеристикама и лаким за производ®у почео масовно да стиже на фронт. Да, ово Ќе озби но!
  Ста ин Ќе наредио да се пронађе одговор. Али док Ќе у СССР-у развоЌ млазних авиона заостаЌао. єак-3 се ниЌе производио у великим количинама, поЌавио се ЛА-7, коЌи Ќе, међутим, и да е био инфериоран у односу на ТА-152, МЕ-309 и немачка млазна возила.
  Таква Ќе била ситуациЌа на фронту. У тенковима СССР-а, главна возила су били Т-34-85 и ИС-2, Немци "Пантер" -2 и "Тигар" -2. Немачки аутомобили су били нешто бо и него у стварноЌ историЌи због снажниЌих мотора. Пантер-2, тежак педесет три тоне, имао Ќе мотор од 900 ко®ских снага, а Тигар-2, тежак шездесет осам тона, имао Ќе 1.000 ко®ских снага. Дакле, оба тенка су била релативно покретна, са снажним топом од 88 милиметара у дужини цеви од 71 ЕЛ, и добро зашти"ени у чело. А захва уЌу"и ресурсима колониЌа, било Ќе дово но легираЌу"их елемената и немачки тенкови су се показали прилично поуздани у раду. И пробиЌали су совЌетска возила са било коЌе уда ености погодне за борбу.
  Немци су имали добру опрему супериорниЌу од совЌетске у тенковским дуелима, али нису могли да победе.
  Међутим, поЌава млазних авиона збунила Ќе Ста инове карте. А шта да одговорим док ниЌе било Ќасно.
  Али у совЌетском Ќату сокола постоЌе три девоЌке орла. И одлучили су да Тре"ем РаЌху даЌу рогове.
  АнастасиЌа Ведмакова, Акулина Орлова и Мирабела Магнети".
  И тако су узели и ушли у битку са нацистима.
  АнастасиЌа, обараЌу"и немачки авион, каже:
  - Ако диктатор са лукавом мином ресетуЌе своЌе услове на нулу, то значи да Ќе гласач поново добио батину!
  Акулина Ќе, одсецаЌу"и нацисту, приметио:
  - Ратник се увек бори за праведну ствар, док политичар све трофеЌе односи на лево!
  Мирабела се сложила са овим:
  - Ратник пуца левом руком за праведну ствар, а политичар Ќезиком све заслуге односи на лево!
  АнастасиЌа Ќе уз помо" голих ножних прстиЌу оборила немачки авион и издала:
  - Рат Ќе супротност океану  убави, али за ®ега Ќе потребна и фонтана крви!
  Акулина Ќе опалила, притискаЌу"и голу, округлу пету и потврдила:
  - Ратник ниЌе Бог по снази, него анђео по племенитости!
  Мирабела Ќе климнула у знак слага®а, а пошто Ќе оборила Фрица, приметила Ќе:
  - ВоЌник има гвоздени шлем, челични баЌонет, и срце од злата, али га политичар не цени ни за бакар!
  ДевоЌке су се очаЌнички и врло самоуверено бориле на небу. Оборили су нацисте и показали своЌу вештину.
  И не мари што немачки авиони изгледаЌу бо и и ефикасниЌи од совЌетских.
  Главна ствар Ќе да су на челу СССР-а, лепи и паметни, скоро голи у Ќедном бикиниЌу пилоти.
  Међу ®има Ќе и Наташа СоколовскаЌа, такође светски ас.
  Наташа Ќе голим прстима оборила немачки ауто и зашкрипала:
  - ВоЌнике често тераЌу на кла®е као овце, али су у души лавови, а политичар коЌи лавовски риче Ќе типична овца!
  АнастасиЌа Ќе разбила неприЌате а гранатом из авиона, пробила авион Тре"ег РаЌха и зацвилила:
  - Може се и воЌник плашити смрти, али се ипак више плаши нечасти, а политичар се тресе за живот, али Ќе одавно изгубио част!
  Акулина Ќе приметио, воде"и веома добро ци ану и самоуверену ватру на неприЌате а:
  - ВоЌници, победивши неприЌате а, славе победу, политичар, преваривши гласача, слави кукавицу!
  Мирабела Ќе врло прикладно ударила нацисте голим прстима и викала:
  - Дечак може да буде добар ратник, али политичар никада не"е одрасти да буде одговоран према бирачима!
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и на нацисте и нокаутираЌу"и их, приметила:
  - Бо е бити босоноги дечко него пустити политичаре да те обуЌу и краду младост!
  АнастасиЌа се обрушила на нацисте и рекла:
  - ДевоЌка Ќе величанствен цвет коЌи може да увене, али никада не губи мирис, политичар Ќе гомила стаЌ®ака, може да се попне на трон, али "е само више да смрди!
  Акулина Ќе агресивно приметила, показуЌу"и своЌе бисерне зубе, и голим прстима усмерава авионску пушку:
  - ВоЌник Ќе прави мушкарац, политичар Ќе пргава жена у панталонама!
  Наташа Ќе млатарала голим ножним прстима, притискаЌу"и полугу о противницу, и сиктала:
  - ВоЌник има племенити бес као рика лава, а политичар подлу хистериЌу, реч Ќе блеЌа®е овна!
  Акулина Ќе агресивно приметила, б ескаЌу"и гримизним брадавицама, и прецизно пуцаЌу"и у неприЌате а:
  - Ретко воЌник има слободан дан, али политичар има седам петка у неде и, а ®егови гласачи у понеде ак славе рођендан!
  Наташа Ќе ударила Фрица притискаЌу"и голу пету и закикотала се, показуЌу"и зубе:
  - ВоЌник Ќе, павши, исцеђен, политичар увек морално пада и цеди у ¤епу!
  АнастасиЌа ошамари неприЌате а, одсече га, буквално га покоси и цврку"е:
  - ВоЌник Ќе понекад приморан да прође кроз блато док остане човек, а политичар у чистоЌ оде"и и поливен коло®ском водом остаЌе сви®а!
  Акулина Ќе приметила, пресецаЌу"и нацистичке авионе, своЌом деструктивном каскадом рафала:
  - ВоЌник ода почаст и остане на части, политичар оклизне сви®у и остане сви®а!
  Мирабела Ќе исекла противника, посекла га као бритвом, а такође босим ногама зарежала:
  - ВоЌник има дугмад у низу, политичар има као вепрову зад®ицу!
  Наташа Ќе агресивно одсекла нацисте и гугутала:
  - ВоЌник уши храбре клинце, а политичаре ша и у психиЌатриЌске болнице!
  АнастасиЌа Ќе, веома духовито, одговорила, намигуЌу"и и пуцаЌу"и на неприЌате а:
  - За човека се каже да Ќе настао од маЌмуна, али се политичар одмах види и остао Ќе сви®а!
  Акулина, разбиЌаЌу"и неприЌате а, голим ножним прстима гугутала Ќе:
  - Лабуристи су од маЌмуна направили човека, а прикривена политика Ќе лисицу претворила у мешавину сви®е!
  Мирабела Ќе агресивно приметила, лансираЌу"и каскаде оловних метака уз помо" голих прстиЌу:
  - Радник ради и понекад пиЌе алкохол, политичар Ќе прасе, и увек поврати вербалну диЌареЌу!
  Наташа Ќе прилично агресивно приметила, ша у"и каскаду смрти и разара®а смртоносном силом:
  - ВоЌник расте из битке у битку, политичар из Ќедне изборне кампа®е у другу, све се више претвара у проститутку!
  АнастасиЌа, агресивно слаЌу"и дарове смрти нацистима убилачком силом, издала Ќе:
  - Очи воЌника горе од младалачког узбуђе®а борца, капа политичара гори као лопова, од равнодушности опеченог циника!
  Акулина Ќе намигнула, разнесена авионском гранатом, уз помо" босих ножних прстиЌу, и зацвилила:
  - ВоЌник има избор: сандук у крстовима или глава у жбу®у, док политичар на изборима има само крстове закрчене теж®ама, бирачима и главицама купуса!
  Мирабела Ќе, пуцаЌу"и на неприЌате а, босим, исклесаним ногама, приметила:
  - ВоЌник, макар и малог раста са храброш"у, ¤ин, политичар, па и са високим положаЌем - пигмеЌска савест!
  Наташа се закикотала и послала Ќош Ќедан поклон смрти, и самоуверено сламаЌу"и неприЌате а рекла:
  - ВоЌник хо"е женско тело на поклон за подвиг, а политичар незаслужено целу зем у став а на рак!
  АнастасиЌа Ќе уз помо" босих ножних прстиЌу послала убилачки поклон смрти, смрскала неприЌате ски авион и викала:
  - ВоЌник увек има времена и места за подвиг, али га ниЌе увек могу"е остварити, политичар у сталноЌ временскоЌ нево и "е сигурно имати времена да стави прасе на главу!
  Акулина, ломе"и Немце голим прстима, и откриваЌу"и зубе боЌе слоноваче, издала Ќе:
  - Политичар Ќе Ќедино бескрилно створе®е у природи коЌе сере свима на главу!
  Мирабела Ќе агресивно додала, уништаваЌу"и противнице своЌим убицом и секси ногама без икаквих проблема:
  - Сваки школарац зна да Ќе двапут два четири, само политичари, уместо да множе броЌеве, праве сталну поделу у ¤епу!
  Наташа Ќе поновила окрет на свом маневарског борца, разбиЌаЌу"и фашистичка створе®а и вакнула:
  - ВоЌник учи пушу"и кврге, политичар покушава да навикне бираче на идеЌу да можете напредовати ако биЌете палчеве!
  АнастасиЌа Ќе, испративши проЌектил убоЌите силе, уз помо" голе девоЌачке пете, приметила:
  - Сваки воЌник Ќе борац, разлика Ќе само у нивоу, сваки политичар Ќе проститутка, разлика Ќе само у чину макроа!
  Акулина Ќе уз церека®е приметила, показуЌу"и зубе и намигуЌу"и:
  - ВоЌник Ќе делом ¤елат, пошто и крв пролива, политичар Ќе потпуни нитков, откад му кап е на мозак!
  Мирабела Ќе ударила на неприЌате а, голим прстима, исклесаним ногама и издала:
  - Ако Ќе генерал позван на свадбу, онда воЌник добиЌа позив да спасе Ота¤бину да се свадбе играЌу у слободноЌ зем и!
  ДевоЌке су се одлично бориле. А опште хероЌство Црвене армиЌе помогло Ќе да се избегне потпуни колапс фронта.
  У Ќануару Ќе совЌетска Црвена армиЌа покушала да напредуЌе, али ниЌе постигла значаЌниЌи успех.
  Тако сам се заглавио у густоЌ заштити Вермахта. А онда су у марту и Немци покушали да се пробиЌу. Имали су самоходни топ Е-25 са топом Пантер, висине 1,7 са мотором од седам стотина ко®ских снага и тежином од двадесет шест тона. Мобилни аутомобил - не"ете ништа ре"и. Али не баш конструктивно.
  У лето су у обе воЌске почела да пристижу нова возила. Црвени ИС-3 Ќе бо е зашти"ен у чело, немачки Е-50 и Е-75 и Е-100. Битке су, међутим, показале да нова немачка технологиЌа ниЌе сасвим савршена. Испоставило се да Ќе Е-50 само нешто лакши и бо е зашти"ен од Тигра-2. Истина, имао Ќе ве" куполу, а подвозЌе Ќе било лакше и проходниЌе. Плус, више оклопни топ од 88 мм у 100 ЕЛ. Дакле, ауто изгледа као ништа. А Е-50 Ќе заменио Пантер-2 као главни тенк.
  Е-75 Ќе био претежак - преко деведесет тона, али бо е зашти"ен топом од 128 мм. И оваЌ тенк Ќе створио неке проблеме. А Е-100 Ќе Ќош тежи и скуп и. Међутим, воЌсци се оваЌ тенк ниЌе баш допао.
  ПопуларниЌи Ќе био Е-50 са мотором до 1250 ко®ских снага - релативно окретан и добро зашти"ен у челу.
  У СССР-у Ќе успорен развоЌ новог тенка Т-54, а до сада главног тенка Т-34-85, коЌи Ќе донекле застарео. А могао Ќе да продре само у Е-50 у страну, а Е-75 се показао потпуно непробоЌним за ®ега.
  У лето су Немци благо напредовали у центру. А у Ќесен су битке ишле за Смоленск.
  Борбе су биле у пуном Ќеку веома тврдоглаве. СовЌетске трупе су покушале да изврше контранапад.
  Међутим, Смоленск Ќе у хероЌскоЌ одбрани успео да се задржи. И дошла Ќе зима.
  Тешко Ќе... Немци, наравно, имаЌу своЌе асове супер класе на небу. На пример, МарсеЌ, коЌи Ќе добио звезду Витешког крста Гвозденог крста за хи аду оборених летелица са листовима сребрног храста са мачевима и диЌамантима.
  Да, ово Ќе Ќединствен случаЌ када Ќе измиш ена нова награда за феноменалног пилота и за ®у су постоЌале Ќош три дипломе.
  Када Ќе МарсеЌ стигао до две хи аде оборених летелица, одликован Ќе Звездом Витешког крста Гвозденог крста са златним храстовим листовима са мачевима и диЌамантима.
  А за три хи аде оборених летелица, звезда Витешког крста Гвозденог крста са листовима платине храстовине са мачевима и диЌамантима.
  Ово Ќе заиста борац, борац за све борце.
  Дошла Ќе и четрдесет шеста година ... Немци су поново напредовали у проле"е. ИмаЌу напредниЌе млазне авионе. Е-50 се такође поЌавио у модификациЌи са мотором и трансмисиЌом у Ќедном блоку, а постао Ќе нижи у силуети и ®егова тежина Ќе сма®ена на педесет тона.
  Али то ниЌе помогло Немцима да победе. Рат Ќе био на равноЌ нози. Дискови се нису оправдали. Показали су се прескупим и ра®ивим на ватру из малокалибарског оружЌа.
  єедини плус им Ќе велика брзина и висина лета, ма®е-више помагали у извиђа®у и бомбардова®у.
  Али ни то ниЌе превише.
  Прошла Ќе и четрдесет шеста година, напредовала Ќе четрдесет седма... Немци су напредовали у топлоЌ сезони, совЌетске трупе у хладном.
  А ова година никоме ништа ниЌе дала. Црвена армиЌа Ќе имала Т-54, али немачки Е-50 ниЌе био ништа лошиЌи, а Ќош мобилниЌи ...
  МарсеЌ Ќе до краЌа године довео своЌ рачун на четири хи аде авиона и добио нови орден: Звезду Витешког крста, Гвоздени крст са листовима платинастог храста, мачеве и црне диЌаманте.
  Да, ово Ќе такође четврти степен - црни диЌаманти, и то они веома вредни!
  И четрдесет осма година протекла Ќе у тешким разменама удараца.... И док Ќе све стабилно...
  И прошла Ќе четрдесет девета година ... СССР има ловац МИГ-15 у сериЌи ...
  МарсеЌ Ќе своЌе рачуне довео до пет хи ада авиона. И добио Ќе нови орден Велике звезде Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  А совЌетске девоЌке такође нису мис ....
  Година 1950. Ќе ве" прошла ... Немци су се обесили и Црвена армиЌа Ќе такође у фиксноЌ линиЌи фронта.
  СовЌетски тенкови Т-54 и ИС-7 против Е-50 У и Е-75 У. Немци су такође правили своЌе аутомобиле са моторима у Ќедном блоку заЌедно са ме®ачем и попречно. А Е-50 Ќе био супериорниЌи од Т-54 у возним перформансама и пред®ем оклопу. И неколико у оклопноЌ снази пишто а. Али Немци ипак нису могли да победе.
  Тако Ќе прошла и 1951. година... И нема смисла.
  МарсеЌ Ќе за шест хи ада летелица добио Велику звезду Витешког крста Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  И прилично Ќе кул!
  Међутим, Наташа, АнастасиЌа, Акулина, Мирабела су постигле значаЌне рачуне.
  Штавише, боре се користе"и голе ножне прсте и себе у бикиниЌу.
  ДевоЌке шта вам треба...
  И тако Ќе прошла 1952. година... ЛиниЌа фронта Ќе такође седела.
  Али у марту 1953. Ста ин умире. А ово Ќе озби но. Али велики вођа Ќе успео да остави писмени тестамент, где Ќе за свог наследника наЌавио ЛаврентиЌа Палиха БериЌу. А ово Ќе велика одлука.
  Тако се совЌетски фронт ниЌе срушио, а рат се наставио равноправно.
  1953 Ќе завршена...
  МарсеЌ Ќе за седам хи ада летелица добио Велику звезду Витешког гвозденог крста са платинастим храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  ДевоЌка Ќе такође добила високе награде за себе.
  Ве" Ќе 1954... Време пролази на зем и у капима. Или можда нагло.
  А ни Немци ни Руси не могу ништа битно да промене.
  Дакле, 1955. године нацисти напредуЌу. А совЌетске трупе се у лето бране. А у касну Ќесен и сама Црвена армиЌа покушава да нападне.
  Ве" Ќе 1956.
  МарсеЌ Ќе за осам хи ада летелица добио Велику звезду Витешког крста са платинастим храстовим лиш"ем, мачевима и црним диЌамантима.
  22. Ќуна 1956. обележено Ќе тачно петнаест година Великог ота¤бинског рата. И, наравно, о миру се ве" дуго прича. Лавренти БериЌа спреман Ќе на компромисе. Али Адолф Хитлер тврдоглаво одбиЌа компромис.
  Хитлер и да е веруЌе у чудотворно оружЌе и постоЌи же а да се бори до краЌа.
  Плус, наравно, єапан...
  О зем и излазе"ег сунца? Она Ќе веома дуго у рату са Кином. И овде Ќе ве" могу"е борити се у недоглед. НиЌедна страна не може преузети. Ни Кина ни єапан не могу заиста да победе Ќедни друге. Иако Кинези трпе више губитака.
  И тако Ќе Милер отишао у Небеско царство са посебном мисиЌом. Убедите самураЌе да се помире са Небеским царством. Да се онда обруши на РусиЌу и коначно реши оваЌ дуготраЌни проблем!
  Милерова мисиЌа Ќе почела у септембру 1956. Уопште, єапанци су пристали на мир и поделу сфера утицаЌа. Међутим, у овом тренутку Молотов Ќе, по наређе®у БериЌе, посетио Кину. И убедио Ќе Небеско царство да настави рат са самураЌима.
  єапану ниЌе било могу"е одвезати руке. И рат између СССР-а и Тре"ег раЌха се наставио.
  Прошао и од 1956. ... дошла Ќе 1957. ...
  Немци су поново покушали да напредуЌу у маЌу и имали су нове пирамидалне тенкове АГ класе. А ово Ќе озби но. А облик пирамиде давао Ќе нагнут оклоп из свих углова. И то Ќе био озби ан потез.
  Нацисти су успели да пробиЌу совЌетску одбрану и опколе Смоленск. А онда, развиЌаЌу"и успех на северу, приближите се Ле®инграду и заузмите ВЌазму у центру.
  СитуациЌа Ќе постала изузетно тешка. А Ќуриш на Москву Ќе ве" почео.
  И у овим условима остала Ќе Ќедна нада, за Олега Рибаченка и слета®е палих.
  А овде су сам дечак терминатор и девоЌке у наЌбо ем изда®у.
  А нацисти ве" теку око Москве са разних страна.
  Тада су Олег и девоЌке поново ушле у битку, помажу"и РусиЌи, односно СССР-у.
  Тада им се придружила босонога девоЌка Маргарита. Такође, одрасла жена писац постала Ќе девоЌчица од око дванаест година у замену за бесмртност и испунила мисиЌу.
  Ратници из двадесет првог века поново су се ухватили у коштац са нацистима двадесетог.
  У фашистичкоЌ смеђоЌ империЌи има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Олег Рибаченко, сече"и нацисте мачевима, урлао Ќе и пешадиЌом и тенковима:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  Маргарита, ломе"и противнике, искажу"и зубе, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле су се распршиле са босих ногу девоЌчице, погађаЌу"и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не"емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви су прошли кроз фашисте у млину.
  ЗоЌа, секу"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу нацистичким воЌницима и авионима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин, секу"и беле воЌнике и тенкове, зацвилио Ќе:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И падаЌу такни и бели борци.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Нацисти падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер "е победити маЌка РусиЌа!
  Олег Рибаченко напредуЌе против нациста. Дечак Терминатор сече смеђе трупе.
  А при том, прсти дечакових босих ногу избацуЌу игле са отровом, цепаЌу стабла и обараЌу авионе.
  Дечак урла:
  - Слава буду"оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда "е девоЌка узети и пресе"и ...
  Маса лешева фашистичких воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Са тенковима сече нацисте и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла нациста. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сецка®е смеђих воЌника обема рукама. П ува®е из цеви. И голим прстима баца убоЌите игле - обара тенкове и авионе.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени "е оти"и!
  Августина, сече"и нацисте и истреб уЌу"и мрке воЌнике, вришти:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима "е Ќурити на неприЌате а, нешто што "е убити слона, а Ќош више тенк.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу"и тенкове и авионе.
  Олег Рибаченко Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао много нациста у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Маргарита прелази у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш"и од сечива ветре®аче. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе смеђе ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами нацисти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева се гомилаЌу.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду нацистичких лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А смеђи ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи"еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌе директно у грло нацистима зариваЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа смеђе трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз фашистичке трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду"ност Ќе скривена! Али би"е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата све "е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве" смрт са плавом косом.
  . ПОГЛАВЉЕ #7
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не"е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса.
  Олег у офанзиви све убрзава. Дечак туче нацисте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - цепаЌу тенкове и авионе.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа "е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она "е експлодирати и одЌедном "е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа "е нам ипак до"и!
  И води"е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори, а тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве" Ќе разбио ни сто нациста. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не"ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких бораца ве" Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Олег Рибаченко се вратио у акциЌу. И он напредуЌе, машу"и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак писац подсе"а на див у стратегиЌу. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би"е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге "е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве"и броЌ наЌве"их убио Ќе смеђе борце.
  У борби Ќе и Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве" срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо"ним експлозивом, излете"е.
  И удари на неприЌате а.
  И он "е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не"е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве" прекинуто.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има"ете казну!
  И опет "е девоЌка мачевима посе"и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе"и из ковчега!
  А девоЌка "е узети своЌе зубе и голи"е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо"ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Олег Рибаченко скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Доста Ќе стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши"ав.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби"емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу"е игле.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу"е! ВеруЌем да "е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
  - Мрак "е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да "е победа до"и!
  И слава Руса "е на"и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу"и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу"и тенкове. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но"на мора за све но"не море.
  А ако га пресече, значи да "е га пресе"и.
  Након тога, црвенокоса "е узети и запевати:
  - Отвори"у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како "е бити добро! Како "е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Олег опет стотину нациста, носе"и метеор, одсечени. И он "е поди"и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита "е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама "е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава смеђе воЌске се откотр ала и тенкови су горели.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи"ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како "е оштрица полетЌети. И погоди"е много бораца, одсецаЌу"и куле од тенкова.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би"е воловска глава - не"е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Олег Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита, бацивши босом ногом, одломивши куполу тенка, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи "е свакога угристи!
  И опет "е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, али да завршим са таквом вештицом у пламену.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу"и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, секла неприЌате е и обарала авионе, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу"и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага"еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, сече"и нацисте, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници "е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Олег Рибаченко изгледа веома елегантно у борби.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  ГениЌални дечак Ќе ногом лансирао нешто што Ќе личило на елису хеликоптера. Одсекао Ќе пар стотина глава од нациста и тенкова, зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Олег, сецкаЌу"и смеђе воЌнике, грк а:
  - И би"е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много нациста и тенковских кула.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу"и истреб е®е:
  - Би"е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много ловаца и авиона.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Августина, машу"и ногама и бацаЌу"и кукасте крстове оштрих ивица, гркнула Ќе:
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу"и нацисте:
  - Нико нас не"е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо се цепа и куле тенкова се руше.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарчао противнике и крилате лешинаре и издао:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете"е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Олег Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Ох, рано, даЌе сигурност!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Ќе посекла нацисте и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак Ќе одговорио:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е, рушивши куле тенкова.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Овде Ќе бацила читаво буре на нацисте. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млатити нацисте. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би"е корисно
  Би"е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари"е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ из босих стопала летеле металне прска®е коЌе су топиле лоба®е и куле резервоара:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве" стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Олег Ќе у борби и напада нацисте. Туче их без сажа е®а, сече кроз тенкове, и цвили:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита, разбиЌаЌу"и смеђу воЌску и секу"и тенкове, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Наташа га Ќе узела и урлала, секу"и мрке борце заЌедно са тенковима:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа Ќе растргла нацисте, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А и он "е узети и пустити звездицу босом ногом и докраЌчити многе фашисте.
  Наташа Ќе узела и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа, такође уништаваЌу"и нацисте и ®ихове тенкове, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу "е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица "е издати:
  - Не"емо дати неприЌате у милост! Би"е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  Августин Ќе такође сасвим логично приметио:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убила Ќе много нациста.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А сад "е да лупи главом о нацистичког генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти"и "еш у раЌ!
  Светлана Ќе веома биЌесна у офанзиви, посебно обараЌу"и тенкове, шкрипи:
  - Не"ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Док она пробиЌа све, авиони се руше. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Славни чеки"!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса нациста се срушила.
  Олег заурла:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  Маргарет у покрету. Свима "е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци"е педесет игала одЌедном. А масу су побили разни неприЌате и, нокаутирали и тенкове и авионе.
  Маргарита Ќе певала весело:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа "е постати леш!"
  Наташа у борби Ќе само нека врста терминатора. И рика®е Ќе гркнуло:
  - Банзаи! Брзо!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А нацисти су као ексери. И разби"е много мастодонта и крилатих, паклених машина.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако биЌесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  И сече троструки млин на нацисте!
  А Августин Ќе узвратио:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како "е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника смеђе империЌе, као и ®ихових тенкова и авиона.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се. Као што се чупаЌу куле тенкова и крила фашистичких летелица.
  Августин Ќе просиктао:
  - Све издаЌнике "емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Ќе, сламаЌу"и неприЌате е, издала:
  - Помести"емо те у ред!
  Августин Ќе потврдио:
  - Све "емо побити!
  А са ®ених босих ногу поново лети дар тоталног униште®а! И толико тенкова и авиона експлодирало Ќе у мале комади"е одЌедном.
  Олег Ќе певао као одговор:
  - Би"е потпуни банзаи!
  Августина, коЌа Ќе голим рукама кидала нацисте, секла их мачевима и бацала игле голим прстима, уништаваЌу"и одЌедном тенкове и авионе, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа, уништаваЌу"и смеђе ратнике, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Олег Рибаченко, секу"и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала. Одсекао Ќе и куполе тенкова и репове авиона.
  Маргарита Ќе, сече"и ратнике мрког царства и оклоп тенкова, певала:
  - А кога "емо на"и у борби,
  И кога "емо на"и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Они су тада урадили добар посао са нацистима... И СовЌетска РусиЌа Ќе победила браон царство током напада на Москву.
  Рат Ќош ниЌе био завршен, али СССР Ќе ве" имао прилику да порази саме нацисте. Тако Ќе шесторица поново морала да прекине изврше®е своЌе супер и кул мисиЌе.
  Олег Рибаченко Ќе чак певао збогом;
  Ми смо пионири - хероЌи ота¤бине,
  КоЌи су рођени у знаку октобра...
  Не"емо зажалити живот за РусиЌу,
  У славу са црвеним барЌаком кра евим!
  
  Волимо и знамо да се боримо тешко,
  Нацисти су ревносно откинули рогове ...
  Имамо гранате у пространоЌ торби,
  Нама пионирима живот ниЌе скуп!
  
  Ми волимо нашу свету ота¤бину,
  Шта Ќе створио страшни комунизам...
  Ево Ќедне комсомолке коЌа хода боса по снегу,
  А фашиста хо"е да нас сруши!
  
  Ревносно сам се борио против нацизма код Москве,
  И покосили смо све душмане српом...
  Зашто Ќе оваЌ Вермахт дат Русима,
  Удари"у га песницом!
  
  єа сам пионир и под великом Москвом,
  Борио се као ¤иновски ратник...
  Заустав ен див и напад фашизма,
  Имамо Ќедног Господа Узвишеног Рода!
  
  У препороду РусиЌе нема ивица,
  Велики Ста ине, подигао нас Ќе са колена...
  Сварог велики, наЌвиши месиЌа,
  И Ладин блистави идеал!
  
  Ми смо пионири, момци, девоЌке,
  Волимо да се боримо - ово Ќе наша судбина ...
  И глас комсомолца Ќе звучан,
  Иако влада крвави хаос!
  
  РусиЌа Ќе сварогова домовина,
  И комунизам Ќе осветлио пут...
  Пионирима не треба зли Бог,
  НеприЌате  нас не"е мо"и савити у шаку!
  
  Имамо хладан тенк са нагнутим оклопом,
  Фрицу Ќе тако лако да се не пробиЌе,
  С  убав у према Лади, племенита дево,
  Претворити граб ивца у игру!
  
  Борбени народ Москве бранио,
  А онда Ќе био велики Ста инград....
  Ускоро "емо видети комунизам,
  Прођите и упознаЌте параду у Берлину!
  
  Да, Ста инград Ќе понос на ову реч,
  Ми смо боси пионири у снежном наносу...
  Сломи"емо рог глупоЌ крави
  И отера"емо Хитлера право у ковчег!
  
  ЗнаЌ да се ота¤бина никада не"е савиЌати,
  Њен импулс се не може обуздати...
  Нека сунце вечно сиЌа над РусиЌом,
  И издаЌнички лопов "е бити слом ен!
  
  Показали су храброст код Ста инграда,
  Успели смо да зауставимо нацисте...
  Руси имаЌу такав безобразлук, знате,
  А неприЌате и "е и"и само на нуле!
  
  РусиЌа може да лети на Марс
  И створи другачиЌу величину...
  И наравно све "е бити веома кул,
  Иако Ќе живот крхак као нит свиле!
  
  Руски дух не зна у биткама за бариЌеру,
  Он има мо" Перуна...
  Чекамо награде од богова,
  И стихиЌа сиЌа, веруЌ руни!
  
  На коЌи начин руски дух не познаЌе пораз?
  ВеруЌте ми, он "е све погазити...
  Ми пионири толико желимо освету...
  Непобедива као ота¤бинска воЌска!
  
  Скоро смо победили
  Нека Ќе светлост у славу комунизма...
  Наши дедови су се борили за ота¤бину,
  Ускоро "емо срести радост и зору!
  
  Без ота¤бине нема живота за пионире,
  Желе да се боре за ®у...
  А шта хо"ете зли господо?
  Да ли треба да обезбедимо робовски живот?
  
  Не, Фирер Руса "е бити пороб ен,
  Згази"емо га као лутку...
  На краЌу краЌева, витезови РусиЌе могу да се боре,
  И златокрили херувим Ќе са нама!
  
  Под светом нема лица наше Ота¤бине,
  Пламти као наЌсЌаЌниЌа звезда...
  постао си ми идол,
  Никада се не"у растати од тебе!
  
  єа сам пионир и босоноги дечак
  То голом петом Ќури кроз снег...
  А негде скаче бели, слатки зека,
  Ко "е душману сломити рог!
  
  Пионир у борби сум®е не зна,
  Он ниЌе кловн, али знате терминатора...
  До"и "е жестоки фашисти, веруЌте освети,
  А комунизам "е бити светли раЌ!
  
  Како "е до"и доба,
  У коЌоЌ сваки ратник са Ќасла...
  Борите се до послед®ег даха
  Да уништиш жестоке знаЌ зликовца!
  
  Звезде комунизма сЌаЌно сиЌаЌу,
  Ера светлости, нема лепшег на свету....
  Сломи"емо Ќарам верног фашизма,
  А Хитлер "е бити Рус за вечеру!
  
  ВеруЌемо да такви челични резервоари,
  Да ®ихова шко ка пантера не"е продрети...
  Машемо Ќодом на ране нашег дечака,
  И опет пионир храбро Ќури у битку!
  Па шта су нацисти тешко добили,
  Нису мислили да можемо само да победимо.
  Очигледно знамо комунизам ми ама,
  А можемо да победимо Вермахт у шали!
  
  У име наше мо"не ота¤бине,
  Поносни пионир иде у напад...
  Иако се облаци надвиЌаЌу над матицом,
  ДаЌемо победнички пример свима!
  
  ВеруЌ да неприЌате  не"е зауставити сан,
  Поново "емо победити све фашисте...
  Зло не"е веровати да царуЌе на престолу,
  Створи"емо нови светски поредак!
  
  Све "е бити добро у Ота¤бини, знаш
  єа сам дечак, али у борби као Робин Худ,
  У почетку сам само гребао по столу,
  А сада врло чак и веруЌ цоол!
  
  РусиЌа може да поцепа нацисте баЌонетом,
  Она "е поразити сваку воЌску...
  А пионири живе у комунизму...
  На краЌу краЌева, наше приЌате ство Ќе Ќак монолит!
  
  Не"емо попустити Фрицу ни у чему,
  Можемо победити неприЌате е шале"и се...
  И тако смо тукли нацисте то агом,
  Ме"ава хучи, увиЌаЌу"и снег у вихоре!
  
  РусиЌа не зна, нацисти знаЌу за милост,
  Она Ќе непобедиво Ќака...
  Ухвати"е саб у чврсто у врат копилад,
  И сатана "е бити уништен!
  
  Не веруЌте да Ќе Хитлер непобедив,
  Иако Ќе мо" пакла, сматраЌ сакуп ено све...
  Кад су народ и странка уЌеди®ени,
  Народ нашег Вермахта поцепао у комади"е!
  
  РусиЌа Ќе вековима била позната као светац,
  Разбила Ќе Тигрове као метал...
  Шири се од краЌа до краЌа,
  Само Ќе млади" са®ао такву зем у!
  
  Победили смо као дивови
  Сечени противници знаЌу мачем ...
  Ми Руси смо непобедиви у биткама,
  Победи"емо противнике Ота¤бине!
  
  ВеруЌте, ништа нас не"е зауставити
  И знаш да ништа не"е победити...
  Сахрани"емо Фирера на главу,
  Имамо оштар мач и челични штит!
  
  У целоЌ васе ени нема лепше РусиЌе,
  Има"е еру светлости за векове...
  Све генерациЌе би"е мир и сре"а,
  Ота¤бини Ќе потребна чврста рука!
  
  Дакле, када играте у Берлину,
  Размазимо Вермахт као пепео у крв...
  То "е бити време границе раЌа,
  И заЌедно са Ладом  убав царуЌе!
  
  НОВЕ АВАНТУРЕ СИНА СТЕНКЕ РАЗИНА
  ЗаЌедно са оцем ухапшен Ќе и дечак од око тринаест година. Старац Ќе разум иво познати бунтовник коЌи Ќе пролио потоке крви. Али син Ќе Ќош дете. КоЌи га пита.
  Али Корнилов помо"ник Ќе на бившег воЌног атамана гледао другачиЌе. И понудио Ќе да испитуЌе дечака са страш"у - и одЌедном он зна где су благо ®еговог оца.
  Син Стенке Разин доведен Ќе у подрум за муче®е. Дечак Ќе покушао да гледа право и да се поносно држи. Иако Ќе унутра било страшно. Оруђа за муче®е су окачена, ог®иште букти. Џелати у црвеним шлемовима.
  Самоса приђе дечаку, пружи му руку, протресе му крагну и упита га прете"и:
  - Реци ми где Ќе тЌатка сакрио благо, пусти га на слободу. Не - ми "емо мучити!
  Гришка, син Стенке Разина, храбро Ќе одговорио:
  - Не"у ти ништа ре"и! И Ќош више за вас!
  Самоса Ќе залаЌао:
  - Мучи дечака!
  И он Ќе лично повукао крагну, откинувши дечаку кафтан. Гришка су скинули и вукли на сталак. Дечак Ќе очаЌнички покушао да узврати ударац. Али искусни ¤елати ударцем у врат имобилисали су Гришку. Затим су му причврстили руке позади и почели да га подижу за конопац. Дечак Ќе шкргутао зубима. Џелат Ќе зграбио дечака за торзо и протресао га, увр"у"и му зглобове. Гришка Ќе тешко дисао, али суздржао плач.
  Ђакон Ќе, диктиравши к®ижевницима, промукао:
  - Кажи лопову, где Ќе твоЌ таст сакрио благо.
  Дечак одговори са презиром у гласу:
  "Чак и да знам, не бих рекао!
  Самоса Ќе наредио ¤елату:
  - Баи! Десет удараца опрезно!
  Џелат Ќе ударао упорно. Гришкино тело се тресло. Код десетог ударца мучите  се укочио. И погледа у Самосу. Током погуб е®а, дечак Ќе "утао, гризу"и се за усну.
  ДЌак, неЌасно:
  - Реци лопове, где Ќе тЌатка сакрила благо?
  Гришка Ќе викнуо:
  - Не"у ре"и!
  Самоса Ќе зарежао:
  - Пет удараца без спасава®а!
  Џелат Ќе замахом замахнуо дечаку, потресавши му цело тело. Гришка Ќе вриснуо, али се угризао за усну. Уследио Ќе други ударац. Такође храбар и снажан. Гришка Ќе наставио да "ути. И опет тре"и ударац, крв Ќе капала из посечене коже.
  Самоса се намрштио на начин на коЌи су дечака бичевали. Наравно, син можда не би знао где Ќе Стенка сакрио благо. Па чак и, можда, право благо. Али дечак мора бити испитан. И отму таЌне од ®ега.
  После петог можданог удара крв Ќе активно капала.
  Ђакон Ќе поновио пита®е. Гришка Ќе "утао.
  Самоса Ќе наредио:
  - Спали му пету.
  Џелат извади комад усиЌаног гвожђа и принесе га дечаковим голим табанима. Задрхтао Ќе, изврнуо се и .... изгубио свест.
  Адала Ќе мислила да би била добра идеЌа пустити Питера да прође кроз ово како не би убио ненаоружане и старе. Петар ниЌе добро прошао. А какав би он био у правоЌ, контакт битци? Зар не би био стид ив?
  Син Стенке Разин Гришка Ќе, иначе, знао где се криЌе Ќедно очево благо, али Ќе "утао. Приведен Ќе себи полива®ем кантом ледене воде. Тада Ќе Самоса наредио:
  - КаутеризираЌте другу пету гвожђем!
  Овог пута дечак се ниЌе онесвестио, покушао Ќе да се тргне, али су Гришкине босе ноге закачиле у блок.
  Самоса Ќе просиктао:
  - єош пет удараца, нема бриге!
  После петог ударца, светла глава дечака се затресла, а Гришка Ќе изгубио свест.
  Искусни службеник у послу муче®а саветовао Ќе:
  - Пустити га да оде! Дете се и да е насла®а!
  Самоса рече строго:
  - Узми штене! Обриши га вотком и стави на кревет... Пусти то! Сутра "емо наставити тортуру!
  Гришка Ќе укло®ена са сталка, а посекотине су истр ане мешавином алкохола и воде. Дечак се трзнуо: вотка гори. Тада Ќе Гришка добио вру"у чорбу и зак учао га у загреЌану "елиЌу. Али за сваки случаЌ оковали су дечака ланцем за врат и пустили га да спава. Дечак Ќе спавао на стомаку, кревет Ќе био мекан. Мучени од ¤елата, жртве често умиру, а Самоша Ќе желео да сазна где Ќе Стенка сакрио своЌе благо.
  Након што су Гришку пустили да спава, сутрадан Ќе дечак поново одвучен у мучилиште. Поново су га ставили на сталак. Гришкини ве" истегнути зглобови постали су болниЌи. Дечацима су окачени тегови до ногу. Да више истегнете миши"е. Затим Ќе ¤елат, смеше"и се, донео усиЌано гвожђе и приложио га Гришкиним грудима. Дечак Ќе шкргутао зубима од страшног бола.
  Самоса Ќе викнуо:
  - Говори лопов!
  Мирисало Ќе на па евину. Мирис печеног меса се поЌачао. Гришкине очи су зашки иле од шока бола, а дечак Ќе поново изгубио свест. Џелат му Ќе узео гвожђе из груди и рекао:
  - Снажан момак...
  Самоса Ќе зарежао:
  - Неопходно Ќе поделити ... Жар до ногу!
  Џелат Ќе дечаку намазао табане у ем и на да ину запалио мангал. Ве" спржене пете су биле веома болне. Дечак Ќе тешко дисао. Испустио Ќе мешавину зноЌа и крви, шкргутао зубима, али Ќе "утао. Иако га Ќе то скупо коштало. Напори су били очаЌни.
  Самоса Ќе жестоко зарежао:
  - Ти "еш говорити! ХеЌ, раме беЌ!
  Џелат Ќе ударио Гришку. На десетом такту, дечакова глава се млитаво забацила и срушила се. Дечак ниЌе одмах дошао себи, чак ни након што га Ќе полила кофа воде. Самос удари Гришку у лице и нареди:
  - єош беат!
  ВоЌвода Ќе приметио:
  - Голи "е умриЌети....
  Самоса Ќе зарежао:
  - Доврага! Скините га са полице! Наставите сутра!
  Гришка Ќе поново скинут са уређаЌа за муче®е и одведен у собу. Дечак се мучио и трзао. Утонуо сам у тежак, обманут сан. Онда се пробудио и заплакао. Али чим се тамничар поЌавио, у"утао Ќе и  утито га погледао. Добацио Ќе клинцу хлеб са квасом. Дечак ниЌе имао шансе да побегне, поготово што Ќе био окован за врат.
  Сутрадан Ќе Гришка мучен мало другачиЌе. Подигли су ме у плафон, подижу"и руке на сталак, а онда су ме пустили. Тако див и бол
  престаЌе да дише. Дечака су подизали три пута док ниЌе изгубио свест.
  После тога, ¤елат Ќе поново тукао бичем, а стомак опекао усиЌаним гвожђем. Након што Ќе дечака теме но мучио, пуштен Ќе и одведен у "елиЌу. Џелати нису успели ништа да постигну.
  Сутрадан Ќе Гришка извучен на сталку, под босим ногама му Ќе запа ена мангала, а усиЌана жица ударена по леђима и зад®ици. Дечак Ќе током тортуре неколико пута губио свест, али Ќе долазио к себи. Док се и сами ¤елати нису уморили, заустав аЌу"и муче®е.
  Следе"ег дана, дечак Ќе био испружен, а ¤елат Ќе почео да му ломи прсте на ногама усиЌаним клештима, а такође и да му г®ечи ребра. Гришка Ќе неколико пута вриснуо, али Ќе на захтеве да се нешто каже одговорило Ќеца®ем.
  И опет Ќе добио бич.
  Прошле су две неде е. Гришкино дети®асто тело ве" Ќе исцрп ено муче®ем. Бол Ќе свуда. Нема крви, нема вене нетакнуте болом. У почетку, када су га тукли и палили, хтео Ќе да поЌури и да пригуши експлозиЌе у свом телу. Али када Ќе бол захватио целу суштину, отупио Ќе.
  Сам Самоса Ќе видео да Гришкине шансе да нешто нокаутираЌу бледе пред ®еговим очима. Џелати су испробали нови лек. Нашли смо брашно. Гришкина коса Ќе била обриЌана, а хладна вода Ќе почела да кап е на врх главе. Муче®е Ќе брутално и ефикасно. После неколико сати, осе"а се као да бомбе експлодираЌу у мозгу. Гришка Ќе био скоро слеп и глув. Више ниЌе чуо речи коЌе су изговарали ¤елат и Самоса.
  Одустали су, опет вукли на сталак. Не схватаЌу"и да Ќе било какав бол за дечака само утеха - одвра"а®е паж®е од страшниЌег чира на мозгу.
  Од ватре и трепавица заблисталих у очима.
  Гришка Ќе дошао себи и могао Ќе да види ¤елате. Овде мучите  став а тегове на блок у коЌи су биле стегнуте дечакове ноге. Бол у рукама и раменима се погоршава, али одвлачи паж®у од пакла у мозгу.
  Самоса урла на све стране. Он Ќе црвенокос, са брадом:
  - Реци штенету, где Ќе отац сакрио благо!
  Гриша одмахуЌе главом. Као одговор, уследи ударац коЌи тресе тело, снажно туку. Други ¤елат, под дечаковим босим ногама, загрева се на сталку. єезиво, али не тако страшно.
  Ево Корнила, кума Стенке Разина и бившег воЌсковође. Остарели, са седом брадом. У ®еговим очима постоЌи чак и привид симпатиЌе према измученом детету. У близини стоЌи боЌарин у дабровом шеширу. Очигледно му Ќе вру"е у комори за муче®е. И на лицу Ќасног интересова®а за муче®е дечака. Муче®е се настав а. Гришка одЌедном осети прилив снаге у себи и запева:
  Ти си Разин моЌ кра  и отац,
  Подигао народ против Ќарма...
  ВеруЌем да "е пат®а престати
  Би"е боЌара, само бичеви и смоква!
  
  Се ак, радник сада под Ќармом,
  єедноставног пролетера зг®ече боЌари...
  Али веруЌем да "емо помести све крвопиЌе,
  ЗапеваЌмо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини!
  
  Уосталом, у сваком дворишту жртва боЌара сте®е,
  Свуда су колци и сталак ...
  Они су Ќош гори, сматраЌ неверника,
  Муче®е, кретен на мукама!
  
  Али Разин Ќе прошао кроз битке,
  Све потребне руке и путеви ...
  Победом Ќе дошао наш слободни козак,
  Да поцепаЌу све боЌарске свештенике!
  
  Не, знате, сум®е, веруЌте нам,
  Уосталом, ми смо за народ, без сум®е...
  Сада долази час увида,
  За славу других генерациЌа...
  
  Ти си Разин слободе и части - вођа,
  Прошетао нашом РусиЌом...
  Желим да постанеш наш суверен,
  И бо е од васе енског месиЌе!
  
  Да, онда веруЌте у правду
  Увек "е бити трачак светлости...
  И би"е звер коЌу растргне деспот,
  СачекаЌмо зору!
  
  Битка Ќе под Симбирском - борба,
  Ми смо бесни насилни ратници знаЌу!
  И веруЌем да "е судбина постати победник,
  Молим те да даш шипкама мозак!
  
  Иако Ќе Разин хероЌски погинуо у борби,
  Али у вечности ®егово свето лице...
  Уосталом, он Ќе без сум®е витез, ко®аник,
  И би"е, веруЌете Крем у за тренутак!
  
  Прекини ропство и Ќарам боЌара,
  И сунце "е иза"и над планетом...
  Пат®а, обмана "е нестати заувек,
  А Разин Ќе опеван у песмама!
  Док Ќе дечак певао, сви, и ¤елати и "публика", укочени су, слушали. Али на послед®им речима, Самоса Ќе експлодирао и викнуо из свег гласа:
  - Баи! УбиЌ га!
  Џелат Ќе дечаку задао жестоке ударце. Ве" изгубивши свест, Гришка Ќе шапнуо:
  - Народ РусиЌе "е бити слободан!
  Окрвав ени дечак Ќе подигнут са сталка и однесен. Самоса Ќе обрисао зноЌ са чела и просиктао:
  - Дово но! Доста од нас! ИздвоЌи копиле и заврши с тим!
  Корнила рече несигурно:
  - Да ли Ќе у реду да се дете четвори? Да, чак и у Ќавности? Можда га задавити у "елиЌи?
  Самоса Ќе зарежао, удараЌу"и петама о под.
  - Не! Изврши! И то Ќавно - четврта®ем!
  БоЌарин Ќе потврдио, стиснувши песницу:
  - Нека буде тако! Одобравам смртну казну!
  Самоса се злобно осмехну.
  - Четворе Гришку! Изне"емо сво Разиново семе!
  Овде Ќе Адала била расеЌана. Она Ќе принуђена да изда команду за пуца®е. А Торонто гађа ракета бомбардер од двадесет тона. Доноси смрт и ужас. Адала своЌим збу®еним погледом прати ватрени реп.
  Ох, волео бих да Ќе пилот. Како дивно и романтично. Ево таквог пилота-раидера.
  Небо Ќе веома хладно.. ДевоЌка Ќе нагнула главу и почела да се се"а бар нечег доброг. Али ништа ми ниЌе пало на памет. Поред приче о сину Стенка Разина.
  Дечак Ќе лежао на кревету и извиЌао се у сну, у делириЌуму. Тешко Ќе спавати када ти Ќе цело тело ра®ено, а чиреве нагризаЌу и со и вотка. Послед®их петнаест дана била Ќе мука. Муче®е но"у и тежак делириЌум током дана.
  Дечак Ќе са®ао свог оца. Мо"ни и снажни Степан охрабри сина:
  - Држи се мали! Памти"е те народ, како си смрт прихватио!
  Гришка у делириЌуму одговори:
  - А шта ме чека смрт?
  Степан Ќе самоуверено изЌавио:
  - Наша буду"ност Ќе магловита. И не зна се шта предстоЌи. Али ваши послед®и тренуци у животу би"е наЌважниЌи. Не оклеваЌте! СачуваЌ храброст!
  Гришка Ќе одговорио не баш самоуверено:
  - Би"у чврст... Али ти си тата... Да ли Ќе наша праведна ствар умрла?
  Степан изЌави громогласним гласом:
  - Па не! Они могу да ме погубе, али "е до"и други Разин, а за ®им други Разин, и наши неприЌате и не"е мо"и ништа са овим! Би"е нових векова, би"е смене генерациЌа... Али Ле®ин, господар олуЌе, до"и "е по Разина!
  Гришка, такође стекавши самопоузда®е, рече:
  - ВеруЌем да "еш се вратити!
  Дечак се пробудио. Тело Ќе глупо бо ело и кожа Ќе била сирова. Зачуло се звецка®е на вратима и ¤елат Ќе ушао у "елиЌу.
  Велики мучите  рече  убазним тоном:
  - Здраво Гришка!
  Дечак, изненада осетивши снагу у себи, одговори:
  - Џелат ниЌе добро, па умри!
  Мучите  добродушно климну главом.
  - А ти си храбро штене. Разне сам видео и мучио... Али ви нисте видели никог као што сте ви! Тако мали, али прави кремен!
  Гришка Ќе скромно одговорио:
  - Имам дух свог оца!
  Џелат Ќе са осмехом предложио:
  ХаЌде да се договоримо...
  Дечак Ќе звекнуо ланцем и смогао снаге да устане из кревета и седне. Гришка Ќе са интересова®ем упитао:
  - Какав договор?
  Џелат Ќе шапатом предложио:
  - ХаЌде, ти ми реци где Ќе благо твог оца, а Ќа ... скину"у крагну и изне"у те у торби.
  Гришка Ќе за тренутак оклевао. Заиста, шта ако превариш ¤елата. Реците му лажно место, и сами искористите тренутак и бежите. Спасити своЌ живот и оставити своЌе неприЌате е са носом? Искуше®е Ќе било велико. Али дечак се сетио свог оца. Лукавство и превара да ти купиш живот? Не, он мора да умре достоЌанствено на одру!
  Гришка Ќе одмахнуо обриЌаном главом, сав у модрицама и квргама:
  - Не!
  Мучите  се насмеЌао и приметио:
  - Сутра "еш бити погуб ен! То Ќе сигурно... Муче®а више не"е бити, а нема других спремних за егзекуциЌу!
  Гришка се стресе, али храбро одговори:
  - Па погуби"е... Сви смо ми смртници!
  Џелат Ќе додао са осмехом:
  "Не"еш тек тако бити одсечен! И баци га на точак! Одсецали су прво руке, па ноге, па тек онда главу. Да ли желиш ово?
  Дечак Ќе задрхтао, постао бледи и промрм ао:
  - Пошто Ќе судбина таква... Само "у се трудити да смрт прихватим достоЌанствено!
  Џелат се насмеЌао и приметио:
  - ТвоЌ отац Ќе ве" одведен у Москву. Тамо те Ќош нагло муче. А онда чека и точак са четвртинама. А ти... Штета што су погуб ени! Ти си Ќак дечко, и било би лепо да те Ќош мучим!
  Гришка Ќе оштро одговорио:
  - На оном свету "еш бити мучен!
  Џелат Ќе изашао из "елиЌе. А Гришка се окрену и удари песницом по бради. Уступио Ќе место боловима у растегнутим венама на сталку. Можда Ќе узалуд тако? Требало Ќе показати разборитост и преварити ¤елата. И напред, чекаЌу"и га ...
  Дечак се Ќедва подигао и погледао своЌу руку прекривену писуги и опекотинама? Хо"е ли бити одсечена? Гришка Ќе погледао своЌу ногу. Такође сав испребиЌан, табани изгорели, прсти полом ени. Али "е вероватно мо"и да се попне на скелу свеЌедно. И одсече му ноге и руке и на краЌу главу. И тада "е душа одлетети у небо ...
  Он Ќе Ќош дете, и ниЌе имао времена да греши. Прошао тест ватре и бича. НаЌвероватниЌе, пред вама Ќе заслужени раЌ, или у наЌгорем случаЌу, кратак боравак у чистилишту. Питам се да ли "е позвати свештеника на исповест? Међутим, то више ниЌе важно. Гришка иза себе ниЌе осе"ао грехе и ниЌе се плашио сада неизбежног сусрета са Богом. И добро Ќе у раЌу, дивном врту, где Ќе вечно лето, и анђели свираЌу харфе. Зашто не место заслужено за дечака коЌи Ќе претрпео наЌтежу тортуру?
  Бо е Ќе него да висиш на сталку кад ти Ќе бич раздерао кожу, а прсте ломи усиЌано гвожђе. Тамо "еш заувек остати дечак, и би"еш заувек млад и здрав.
  Покуцало Ќе на врата. ПоЌавила се девоЌка са послужавником, и два стражара, као и Самоса. Чудовиште се насмеЌа и рече:
  - Послед®и пут у животу поЌеди добро штене! Цорнила Ќе великодушна! И тамо "е ти одсе"и руке и ноге!
  Гришка Ќе оштро одговорио:
  - И би"еш каж®ен... Не на Зем и, него на небу!
  Самоса Ќе зарежао:
  - Штене! Да видимо како вриштиш на волану!
  Гришка Ќе храбро рекао:
  - Смрт понекад даЌе бесмртност, а издаЌа заборав!
  Самоса  утито залупи вратима и оде. Остао Ќе само ¤елат. Гришка му скоро  убазно климну главом:
  - То су славе коЌе славимо! И не желиш да умреш!
  Џелат Ќе лукавим погледом упитао дечака:
  - єеси ли размиш ао о своЌоЌ души?
  Гришка Ќе искрено одговорио:
  - Не осе"ам грехе иза себе да се покаЌем.
  Џелат на ово климну главом.
  - Па, радуЌ се "елав. ПопиЌте чашу вина у исто време. Вероватно први у твом животу.
  Гришка Ќе почео да Ќеде гуску. После затворске каше, храна Ќе деловала изузетно укусно. Дечаку Ќе било мало болно да жва"е, али Ќе месо деловало слатко. И активно прогутао.
  Џелат Ќе приметио:
  - Да ниЌе ваш кум Корнила, не бисте дочекали такве гозбе.
  Гришка Ќе упитао озби ним погледом:
  - Шта хо"е?
  Мучите  Ќе искрено одговорио:
  - Узми Степаново благо. Иначе се не би померио.
  Гришка Ќе равнодушним тоном одговорио:
  - Нека благо лежи у зем и. И служите буду"им устанцима!
  Џелат рече задив ено:
  - Па ти и орао! Прави ратник! Па, желим вам успех!
  И мучите  остави дечака. Гришка Ќе осетио тежину након што Ќе Ќео и попио чашу Ќаког вина. Очи су му се затвориле и дечак Ќе заспао. Са®ао Ќе битке и разне инциденте. Као да Ќе витез из баЌке коЌи посече хи аде бораца.
  Маха®е удесно - улица, трака лево!
  А онда Ќаше змаЌа. Као Ќунак из баЌке...
  Следе"ег Ќутра Грушка се пробудила. Дечак Ќе први пут добро спавао и осе"ао се ведриЌе. Џелати су га подигли. Обуци ра®ено тело, костриЌет. И подигли су га и одвели на погуб е®е. Гришка Ќе у зору видео боЌу и оштра коп а.
  Дечак Ќе ходао у жлездама, што Ќе било неприЌатно. Извели су га у двориште. Дечакове босе, осака"ене ноге тешко су крочиле по калдрми. Али Гришка, шкргу"у"и зубима, трпио Ќе то и покушао да стоЌи усправно. Иако Ќе сваки корак опечених стопала даван са болом. И тако изађе на мегдан.
  Људи су видели дечака. ОбриЌан, само прекривен огреботинама и модрицама, са босим, спа еним стопалима, измршав.
  Гришка Ќе више изазивао сажа е®е него мрж®у. Многи, посебно жене, уздахнуше са сажа е®ем.
  Дечак им Ќе намигнуо и рекао:
  - Као, где Ќе наш, ниЌе нестао!
  И кренуо да е. НиЌе било посебног страха. Гришка Ќе био сигуран да не заслужуЌе пакао. А небо Ќе много бо е од зема ског, суровог постоЌа®а.
  Место погуб е®а опколили су одабрани, московски стрелци. Много стражара и дома"их козака. Чинило се да уопште не погуб уЌу дете, ве" државног злочинца космичких размера.
  Дечак се несигурно, тетураЌу"и, попео уз мердевине, ступаЌу"и спа еним ногама, по храстовим даскама.
  На блоку за сече®е блистала Ќе огромна, наоштрена секира. Огроман ¤елат у црвеноЌ одори Ќе ходао около. ПостоЌао Ќе и точак наме®ен четврта®у.
  Гришка се прекрсти. Заиста Ќе болно померати руке.
  Гласник Ќе почео да чита оптужбу:
  - Крив Ќе оваЌ син Стенке Разин Гришке: за чува®е блага, организова®е побу®ених одреда, за погуб е®а и п ачке боЌара, за наси е над женом и тако да е. Стога Ќе осуђен на четвртину на точку и вечну анатему. Нека се казна изврши.
  Гришка Ќе задрхтао, али Ќе остао да стоЌи и држао се право. Ђакон сикну:
  - Па, да ли Ќе лопов спреман да се покаЌе пред народом?
  помисли Гришка. Да, има за шта да се покаЌе. Дечак се поклони и рече:
  - Опростите донским козацима. Крив сам пред тобом што те нисам ослободио од боЌарског Ќарма.
  Самоса Ќе очаЌнички викнуо:
  - Ускоро га погубите!
  Џелатови помо"ници су поЌурили до дечака. Гришка Ќе, савладаваЌу"и бол у рукама, откинуо сопствену костриЌет. Пошасти и ране коЌе су нанели ¤елати отворили су се пред народом. Тада су Гришкине руке уврнуте и бачене на точак.
  Џелат Ќе подигао секиру над дечаком. "Ускоро "е почети", помисли Гришка.
  Али у том тренутку зачула се звона, и гласник Ќе обЌавио:
  - Кра евска милост! С обзиром на ГригориЌево дети®ство, смртна казна Ќе заме®ена продаЌом у ропство! Нека буде тако! Дечак Ќе подигнут са скеле и одведен у собу. За Грисхку Ќе почео нови живот.
  Прво су га нахранили кашом и дали му млеко да пиЌе. Дечака су оковали око врата и пустили да легне на сламу. Дошао Ќе доктор. Почео Ќе да брише ране вотком. Болело Ќе, али Гришка Ќе "утао.
  Доктор Ќе приметио:
  - Дечак Ќе жилав, живе"е као пас!
  Гришка Ќе, поЌевши, чврсто заспао ... Имао Ќе разне но"не море.
  Сутрадан су му поново дали храну и одвели га, став аЌу"и му окове на руке и ноге. Дечак Ќе био гол, али Ќе преко ®ега набачен огртач.
  Пратили су га стражари и Самоса.
  Босе ноге мало по¤иле и било Ќе лакше корачати. Гришка Ќе покушао да се претвара да ниЌе повређен. И поносно Ќе подигао своЌу обриЌану главу, са стр®иком плаве косе коЌи Ќе ве" почео да расте.
  Водили су га улицом, а пролазници су се освртали. Време Ќе било топло и сунчано.
  Гришка Ќе покушао да се орасположи. Па у ропство, па шта? Не плаши се посла! Чак и ако треба да идете у каменоломе, он "е издржати и побе"и. На"и "е начин. Или поди"и устанак као легендарни Спартак.
  Дечака су увели у камену зграду и однели на спрат. У жу евима босе ноге приЌатног детета хладила Ќе камена хладно"а.
  Овде Ќе уведен у собу. Ту, поред врата, стаЌала су два огромна, голих груди, миши"ава ратника. Затим Ќе горела лампа и величанствена софа. На ®ему Ќе лежала жена у велу и огртачу. А у близини су биле миши"аве слуге и неколико собарица. Штавише, биле су голе до струка, и кратке сук®е, али сандале и такође затвореног лица. Али у исто време, груди су голе, а брадавице затам®ене.
  Поглед на голе груди изазвао Ќе Гришку велико узбуђе®е и он Ќе поцрвенео. Његове године су управо када млади"и показуЌу интересова®е за супротни пол. А поглед на младе прелепе груди Ќе тако узбуд ив.
  Жена у раскошном велу и раскошноЌ ха ини Ќе гукала:
  - Скини га!
  Гришин кабаница Ќе била поцепана. Био Ќе потпуно гол. А мушко савршенство, ве" потпуно развиЌено, штрчило Ќе, од коЌег Ќе било тако неприЌатно. Сам дечак Ќе био добро грађен, миши"ав, и броЌни трагови муче®а, чак су му давали шарм.
  Жена се смеЌала, гледаЌу"и Гришкино узбуђе®е. А она Ќе гукала:
  - Добар дечко! Видим да сте сасвим спремни.
  Прате"и Грисхка Самос Ќе одговорио:
  - Он вреди сто златних руба а, госпођо!
  У то време, ово Ќе била велика сума. Добар ко® се могао купити за три руб е.
  Жена се насмеЌа и одговори:
  - єош Ќе дете, а на турским пиЌацама има дово но робова! Чисто из поштова®а према вама и зато што ми се свиђа оваЌ дечак, плати"у за ®ега педесет руба а!
  Самоса Ќе приметио:
  - Гувернер жели да син бунтовника вредно ради у каменоломима на Криму, или у ТурскоЌ! Он баш и не жели да малолетни преступник, уместо надгледниковог бича, буде блажен у наручЌу похотне ханше!
  Жена се насмеЌа и одговори:
  - Да, разумем... Стенка Разин ти Ќе покварио много крви и хо"еш да му вратиш сина! Теши"у те, волим да мучим и понижавам лепе дечаке. А кад се уморим, посла"у га у руднике!
  ДаЌем седамдесет пет руба а и ово Ќе моЌа послед®а реч!
  Самоса климну главом.
  - Договорено одлично!
  У ствари, мало Ќе вероватно да "ете за исцрп еног дечака од тринаест година добити више од неколико руба а на аукциЌи. А чи®еница да средовечна ханша воли да мучи и мучи лепе дечаке била Ќе свима позната. Штавише, обожавала Ќе младо месо. Али када су дечаци имали браду, ослепели су их, ишчупали им Ќезици и послали их у руднике, где су полако али сигурно умирали.
  Дакле, не можете ре"и да Ќе Гришка имао много сре"е. Али авантуре младог хероЌа тек почи®у... А наЌинтересантниЌе Ќе пред нама!
  
  ТЕНК У МОСКВУ - ИЗГУБЉЕНА ШАНСА ВЕРМАХТА
  Хитлер ниЌе окренуо немачке трупе на Ќуг. Уместо тога, пребацио Ќе додатне снаге из Француске и Балкана, заменивши их бугарским и италиЌанским Ќединицама. Као резултат тога, Фриц Ќе успео да одмах заузме Москву, не дозво аваЌу"и да се одбрана згусне, а пре почетка Ќесе®ег одмрзава®а.
  Ста ин Ќе успео да побегне, али су део владе заробили и уништили нацисти. После пада Москве, Ста ин Ќе Хитлеру понудио мир под било коЌим условима - само врати престоницу.
  Фирер Ќе пристао да врати Москву. Али заузврат, Немци су добили Кавказ, целу УкраЌину, Крим, балтичке државе, КарелиЌу, а на северу до Архангелска, остав аЌу"и само РусиЌу са Ле®инградом са коридором. Плус, остатак териториЌе СССР-а морао Ќе да плати огромне репарациЌе. А ово Ќе озби но.
  Хитлер се, наравно, прогласио победником. И окренуо се БританиЌи - кажу има"е са чиме да се бори или трпи? У супротном, све колониЌе "е вам бити одузете. Али тврдоглави Черчил Ќе изабрао рат, рачунаЌу"и на ресурсе САД.
  Иако Ќе єапан напао Америку са друге стране, а после луке Перу, самураЌи су преузели инициЌативу.
  На мору су искусниЌи и вештиЌи єапанци победили єенкиЌе.
  Хитлер Ќе поставио ултиматум Франку. И пристао Ќе да пусти немачке трупе на Гибралтар. Цитадела Ќе заузета, а трупе Тре"ег раЌха поЌуриле су у Мароко. Британска база на Малти Ќе поражена и зароб ена. Након тога, Ромелове трупе су, добивши поЌача®е, заузеле Египат.
  На копну, Немци су самоуверено победили Британце. СовЌетски фронт их више ниЌе задржавао. А четрдесет друге године Немци су заузели целу Африку, као и Блиски исток и ИндиЌу.
  И кренули су да нападну БританиЌу ве" следе"е године... И за почетак, ваздушна офанзива. И много бомбардова®а...
  Под овим условима, потребан вам Ќе неки снажан потез! Хитлер Ќе добио бомбардере Иу-288. Био Ќе крилато чудовиште коЌе Ќе носило четири тоне бомби у нормалном ста®у и шест у верзиЌи за пу®е®е. А брзина Ќе шест стотина педесет километара на сат.
  ОваЌ ауто Ќе но"на мора за БританиЌу. Као нови ловац МЕ-309, коЌи Ќе но"на мора за САД и БританиЌу.
  Немци имаЌу много у овом рату. єедан од разлога за брзу победу над СССР-ом била Ќе и модернизациЌа тенка Т-4, коЌи Ќе добио дугоцевни топ калибра 75 мм и могао Ќе да разбиЌе оклоп Т-34 у фрагменте. Да, испоставило се да Ќе Ќаки Фриц заузео Москву на потезу. А као одлучуЌу"и аргумент и адут показао се и Т-4 са дужом цеви.
  Плус, као експеримент против СССР-а четрдесет прве године, посада тенкова прелепе девоЌке Герде учествовала Ќе у биткама. Четири ратника: две плавуше и две црвенокосе.
  Борили су се на Т-4, разбиЌали совЌетске тенкове и збиЌали шале.
  УдараЌу"и голим прстима у совЌетски ауто, Герда Ќе зацвилила:
  - ВоЌник може да израсте стрниште, али да буде приЌатан на додир за жену, а политичар, ма колико се глатко обриЌао, изазива осе"аЌ по упца са гмизавцем!
  Шарлот се такође ук учила, гурнувши полугу голом петом и изговорила:
  - ВоЌник Ќе орао са чином врапца, политичар Ќе мокро пиле са чином "урке!
  Кристина Ќе ошамарила руски тенк, пробила га и казала зубе:
  - Иако воЌник ниЌе бистар по форми, и понекад извршава глупа наређе®а, али за разлику од политичара-папагаЌа, он не пева из туђег гласа!
  Магда Ќе духовито додала, к уцаЌу"и неприЌате а са великом прецизнош"у и пробиЌаЌу"и совЌетске тенкове:
  - ВоЌник Ќе ратни радник-мрав, а политичар одозго сипа говно, као дебели трут позади!
  А девоЌке "е се смеЌати и показивати своЌе бисерне зубе. єасно Ќе да СССР не може да одоли таквим кучкама. А руска воЌска не"е успети да победи Вермахт. И уопште, овде Ќе пуно битака у пуном Ќеку.
  ДевоЌке у биткама за Москву и да е су се оштро истакле.
  Герда, пуцаЌу"и голим прстима, агресивно се церекаЌу"и, гугутала Ќе:
  - ВоЌник Ќе храбар и када Ќе плаш ив, политичар Ќе кукавица, чак и када Ќе петао!
  Шарлот Ќе такође ударила у совЌетски тенк и зацвилила:
  - ВоЌник Ќе племенит, али не и слободан, подли политичар, а у суштини и роб страсти!
  Кристина Ќе такође зацвилила, са цереком бисерних зуба:
  - ВоЌник Ќе лав, додуше Ќош низак, а политика Ќе лисица и ве" зарасла!
  Магда Ќе, агресивно слаЌу"и проЌектил голом петом, приметила:
  - ВоЌник Ќе сродан анђелу у паклу, а политичар Ќе сви®а коЌа пируЌе за време куге!
  Герда, настав аЌу"и да удара и обара куполу руског тенка, примети веома агресивно:
  - Босоногу дечаку Ќе приЌатниЌе да трчи по снегу него обуваном политичару коЌи маневрира између млазница!
  Шарлот га Ќе, пуцаЌу"и на совЌетске пушке, узела и зацвилила:
  - Дечак, чак и на хладном гол, сре"ниЌи Ќе од старца поливеног блатом политичаревог говора!
  Кристина Ќе, слаЌу"и гранате на неприЌате а, урлала:
  - Жена се не плаши толико голе и босе, колико тога да "е Ќе политичар потковати, а три коже откинути!
  Магда Ќе уз осмех лепе и секси девоЌке додала:
  - Жена Ќе плаш ива по изгледу, али мало шта може да Ќе заиста уплаши, мушки диктатор Ќе страшан изгледом, али зазире од сопствене сенке!
  Герда Ќе агресивно приметила, обараЌу"и Ќош Ќедан руски топ:
  - За диктатора Ќе "ута®е злато, само ако поданици без гунђа®а издрже завлаче®е Ќезика у ¤еп!
  Шарлот Ќе гранатом разбила совЌетски ауто и зашкрипала:
  - Диктатор уверава да Ќе тврд као стена, а у стварности Ќе тиранин само глупи камен!
  Кристина Ќе погодила неприЌате а са великом прецизнош"у и погодила тридесет и четири:
  - ДевоЌка обара ноге кад боса трчи по оштром каме®у, политичар збуни кад Ќури обувен између потока!
  Магда Ќе одговорила са великом духовитош"у, показуЌу"и зубе:
  - Голу женску пету може да пробуши оштра, поткована од политичара бирача не"е пробити ни памет!
  Герда Ќе, воде"и веома тачну и ци ану ватру, сасвим логично приметила:
  - Жена би радиЌе ходала боса по хладно"и него да Ќе обучена у ватрене говоре политичара!
  Шарлот Ќе агресивно пуцала на совЌетски тенк и зацвилила:
  - На хладно"и врело срце не"е расхладити, а ватрени говор политичара не"е загреЌати!
  Кристина Ќе веома активно ударала по неприЌате у, срушила тора® и зашкрипала:
  - Родо уб има пламен у срцу, а само сере у Ќетру од политичара!
  Магда Ќе врло позитивно и са цереком зуба рекла:
  - ВоЌник има ватрено срце патриоте, а политичари стомак поквареног ноЌа и грло похлепног питона!
  Герда Ќе ударила у совЌетски тенк, одувала куполу и рекла:
  - ВоЌник чува част - много кошта, политичар продаЌе бестидност, коЌа не вреди ни паре слом ене, а кошта три скупо!
  Шарлот се сложила са овим, прекинувши Ќош Ќедну совЌетску хаубицу:
  - ВоЌник има сиви ши®ел, и много сиве материЌе у глави, политичар има длаку сивог вука, а претендуЌте да будете сиви кардинали!
  Кристина Ќе агресивно приметила, ша у"и проЌектил смртоносне:
  - Политичари зарад црвене речи ша у воЌнике да проливаЌу крв, а зарад црног посла -  убав издаЌу!
  Магда, разбивши руски топ, загугута:
  - ВоЌник може да ука а своЌе тело, али остаЌе чист душом, и никакво купатило не"е помо"и политичару да спере духовну пр авштину!
  Герда Ќе голим прстима тукла совЌетски ауто и цвркутала:
  - ВоЌник мора да убиЌа лоше момке зарад Ота¤бине, политичар све добро убиЌа амбициЌом зарад свог!
  Шарлот са великом агресивнош"у, ударивши неприЌате а и пробивши оклоп тенка, издала Ќе:
  - ВоЌник, убиство ниЌе убица, политичар обе"ава - не испу®ава!
  Кристина Ќе агресивно приметила, пробиЌаЌу"и другу хаубицу:
  - ВоЌник понекад уради немогу"е не штеде"и себе, политичар ништа од могу"ег не ради без интереса у свом ¤епу, не штеде"и друге!
  Магда Ќе голим прстима тукла тенк Т-34 и гугутала од узбуђе®а:
  - ВоЌник Ќе лав коЌи нема под командом овнова, политичар Ќе лисица коЌоЌ се покораваЌу само овнови са кокошЌим мозгом!
  Герда Ќе уз помо" голих ножних прстиЌу послала Ќош Ќедан проЌектил смртоносне силе и викнула:
  - Не може воЌник увек да постане лав, али Ќе главно да не испадне магарац са коЌег су спуштене три коже!
  Шарлот Ќе логично приметила, ша у"и проЌектил у совЌетску хаубицу уз помо" голе пете и шкрипе"и:
  - ВоЌник се не понаша увек као анђео, али Ќе у дубини душе одан Богу, политичар увек излива анђеоске говоре са обе"а®има раЌа, али на површини духа Ќе Ќасно да Ќе одан. Сатани!
  Кристина Ќе сасвим логично приметила, показуЌу"и зубе и намигуЌу"и смарагдним очима:
  - ВоЌник може остати без чизама у току битке, а политичар обува ципеле, у свакоЌ ситуациЌи!
  Магда Ќе такође послала проЌектил помо"у голих прстиЌу исклесаних ногу и издала:
  - ВоЌник носи маскирну униформу да би преживео зарад Ота¤бине, док Ќе политичар камелеон да би убио моралног бирача да би се докопао престола!
  Москва Ќе заузета, након чега су нацисти скренули на Ќуг, заобилазе"и КиЌев.
  Црвена армиЌа Ќе деморалисана после пада престонице.
  Али на Ќедном месту, совЌетски тенкови су ипак покушали да изврше контранапад на Немце.
  Герда Ќе голим ножним прстима послала проЌектил и шкрипала, показуЌу"и зубе:
  - ВоЌник у боЌу Ќури као пас на вепра, политичар позади, много лаЌе и сви®е!
  Шарлот Ќе такође прилично прецизно пуцала на руски ауто и агресивно приметила:
  - Добро Ќе да воЌник буде Ќак као храст када се сретне са неприЌате ем, горе Ќе бити глуп као па® у контакту са политичарем!
  Кристина Ќе ударила на неприЌате а притискаЌу"и голу пету на основу полуге и цврку"у"и:
  - Џелат секиром сече главе, воЌник баЌонетом убада у грк ан, политичар Ќезиком кап е у мозак, а леп ивим речима дави иза врата!
  Магда Ќе намигнула и агресивним тоном послала убиствени дар смрти руском тенку и зацвилила:
  - Бо е Ќе да воЌник буде див и вук него кукавички зец, поготово када се сретне са политичким удавом!
  Герда Ќе закуцала са великом прецизнош"у и са шкрипом ударила тридесетчетворку:
  - ВоЌник може бити жесток на изглед, али у дубини кротког Ќаг®ета политичар анђеоског погледа Ќе заправо типична сви®а!
  Шарлот се понашала веома агресивно, нацерила се лицем и у исто време ударала проЌектилом у неприЌате а, уз помо", наравно, голих прстиЌу исклесаних ногу, рекавши:
  - ВоЌници су увек храбри, чак и при повлаче®у праве само тактички маневар, политичари су увек кукавице, чак и када нападаЌу, праве стратешки трик!
  Кристина Ќе ошамарила неприЌате а и показала зубе, и уз церека®е приметила:
  - ВоЌник се бори са Ќеднакима и Ќаким по наређе®у, политичар на слабе, своЌом самово ом!
  Магда Ќе голим ножним прстима снажно гурнула неприЌате а у подножЌе куполе тенка и узвикнула:
  - Прави воЌник ниЌе увек добро рођен, али увек испу®ава своЌу дужност, политичар, чак и са кра евским педигреом, увек не испу®ава своЌа обе"а®а!
  ДевоЌке су се бориле и у Африци и у АзиЌи, свуда су се показале као веома страшне ратнице.
  И у фебруару четрдесет тре"е, након чега следи слета®е у АустралиЌу. А онда напад на єужну Африку.
  Тако су нацисти освоЌили скоро све британске колониЌе и доминионе.
  Черчил Ќе кукавички тражио мир. Хитлер Ќе то одбио, па Ќе ве" узео све. А Ќуна 1943. уследило Ќе амфибиЌско искрцава®е у БританиЌу.
  Четири прелепе девоЌке: Герда, Шарлот, Кристина и Магда. Возе се у експерименталном резервоару - "Пантер" -2.
  ДевоЌке су наравно босе и у бикиниЌу.
  Њихов тенк Ќе излетео са кундака и отишао на обалу. "Пантер" -2 Ќе у принципу добар тенк. Пред®и оклоп трупа Ќе 100 мм, купола 120 мм, бокови 60 мм, а главни топ Ќе 88 мм 71 ЕЛ. Такав пишто  погађа британске тенкове, чак и Черчила, са велике уда ености.
  Герда Ќе уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу притиснула дугме пишто а и млатила британске тенкове.
  Ударила Ќе у ауто и певала:
  - Слава Тре"ем РаЌху!
  Шарлот, та агресивна лисица. Такође пуцао на неприЌате а. Пробила Ќе пред®и оклоп Черчила и промуцала:
  - За наше славне победе!
  А пуцала Ќе и босих ногу.
  Онда Ќе ова девоЌка цвркутала:
  - Па Ќа "у те измлатити!
  Кристина Ќе веома прецизан ударац. Поломила Ќе оклоп за чиЌе су униште®е дали нешто новца.
  Црвенокоси ратник златне косе Ќе цвркутао:
  - За Тре"и РаЌх!
  И опет босом ногом лансирала нешто што Ќе погубно. А где су Британци против Немаца. Фрицови имаЌу Ќачу опрему, бо и кадар.
  Тада Ќе Магда опалила, и секла противнике. И босом ногом уперила Ќе пушку у неприЌате а. И пуцано брутално.
  Ратник Ќе зацвилио и зарежао:
  - За Вишу силу света!
  ДевоЌка Ќе овде била тако светлуцава. И млатио противнике. Да, узалуд Ќе премиЌер Черчил контактирао Тре"и раЌх. Против кога Ќе кренуо? Био Ќе то поразан ударац.
  Наравно, нема приЌема против Герде. Она Ќе девоЌка колосалне снаге.
  И опет "е пуцати босом ногом, и разби"е масу Британаца.
  Следе"е, Шарлот "е пуцати голим прстима. А онда туче и Кромвела. Да, Британци добро добиЌаЌу рогове.
  Шарлот се закикота.
  - єа сам наЌбо а особа на свету!
  Кристина такође прецизно пуца у неприЌате е. Она Ќе девоЌка великог потенциЌала. А ако пуца, пуца.
  А ®ене шко ке коЌе ша у босе ноге су тако смртоносне. А ратник Ќе завиЌао:
  - За наЌвиша достигну"а!
  Узела Ќе и Магда и ошамарила Британце до краЌа. Користе"и своЌе голе ноге. Поразио британске трупе и зацвилио:
  - Све "е то бити тако колосално!
  Тада ЌоЌ Ќе ратник показао Ќезик.
  Укратко, девоЌке овде су веома кул. И уопште ниЌе глуп. И голим штиклама ци аЌу цеви на енглеске тенкове и самоходне топове.
  Укратко, слета®е Ќе било успешно. Немци су такође тукли Британце у ваздуху. Нови ловац МЕ-309 показао Ќе своЌу потпуну супериорност над неприЌате ем. Као Фоке-Вулф. Што Ќе престрашило Британце.
  Укратко, када Ќе Лондон био опко ен. И Черчил Ќе покушао да побегне. Али ниЌе га било.
  Две немачке пилотки®е Албина и Алвина обориле су све прате"е авионе и натерале Черчилову линиЌу да слети. Поносни премиЌер Ќе био приморан да клекне и  уби босе ноге лепотица. По убио Ќе Черчила, у ноге и Албине и Алвине. И стопала, и прсти, и пете. После тога, ®егове девоЌке - премиЌер БританиЌе биле су принуђене да лижу недра Венере. КоЌе су девоЌке волеле.
  Тако су они серо®е.
  БританиЌа Ќе пала. И Фриц на белом ко®у, триЌумф.
  Адолф Хитлер Ќе свечано обЌавио:
  - Узео сам више престоница од Џингис-кана!
  ОстаЌе само да се победи САД. Али ово траЌе неко време.
  Цела 1944. протекла Ќе у размени удараца у ваздушним и поморским биткама. Немачке подморнице су се побо шале и постале бо е од америчких. Или бо е речено, они су ве" били бо и, ®ихова супериорност Ќе Ќедноставно постаЌала тотална.
  Фирер Ќе, како кажу, пове"ао своЌ замах. У сериЌскоЌ производ®и поЌавили су се млазни ловци МЕ-262 и подморнице на погон водоник-пероксида. Дакле, Фритз сада имаЌу много ресурса. А то ук учуЌе и  удска би"а.
  БоЌни брод Бизмарк Ќе поново изграђен убрзаним темпом. Лансиран Ќе у марту 1944. године. Нови брод Ќе био двоструко ве"и у смислу депласмана од претходног и три пута снажниЌе оружЌе. Изграђени су и носачи авиона, и то веома мо"ни.
  У Ќануару 1945. поринут Ќе носач авиона способан да носи сто двадесет авиона и са аеродинамичним трупом.
  Тре"и раЌх се спремао да скочи. Дошла Ќе 1945. година... Америчка флота Ќе претрпела велике губитке. И єапан Ќе такође притискао са запада на СЌеди®ене Државе. Немачки авиони су постаЌали све савршениЌи, рачуни асова су се пове"авали.
  На пример, два пилота из Тре"ег раЌха - Албина и Алвина су их звали А - квадрат, врло жустро су поентирали рачуне. До сада Ќе Хафман држао рекорд. До Ќуна 1945. довео Ќе своЌ рачун на четири стотине аутомобила и као резултат добио Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. А ово Ќе пети степен.
  Али Албина и Алвина су га ве" сустизале. Преко три стотине оборених возила сваки, добили су Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Али сада су се ве" приближавали четири стотине. И нису хтели да престану.
  Овде Ќе Албина притиснула голе прсте на педале волана и цвркутала:
  - Слава великоЌ Ота¤бини!
  И оборио пар америчких авиона.
  Алвина Ќе, настав аЌу"и да пуца, такође млатила. Она Ќе босим ногама оборила два авиона америчке воЌске и зацвилила:
  Ми смо оличе®е мрж®е!
  ДевоЌке су се разишле. Веома су окретни у борби.
  Албина Ќе опалила из топа и сиктала:
  - Слава ота¤бини - бич!
  Алвин се сложио са овим:
  - Огромна слава!
  Немци су Ќако притиснули Американце. И узели су квалитет своЌе авиЌациЌе.
  Е-50 се показао као добар развоЌ. ОваЌ тенк се показао са оклопним и брзометним топом. И са добром пред®ом заштитом.
  Американац Шерман му ниЌе ривал. И Персхинг такође. Е-50 се показао као звер од машине.
  Немци су се четрдесет пете године населили на Гренланду и створили упориште у Канади. Истовремено, немачка дипломатиЌа Ќе на своЌу страну придобила Бразил, заЌедно са Аргентином, коЌа Ќе дуго била послушна. А промоциЌа Ќе почела са Ќужних мостобрана.
  Пресудна Ќе била 1946. година. Немачке и Ќапанске трупе су извршиле инвазиЌу на Мексико, и заузеле скоро целу Канаду, нападнувши и А аску. А онда су неприЌате ства коначно пренета на СЌеди®ене Државе. На ®еноЌ териториЌи почеле су да се воде праве битке.
  И наравно, немачки тенкови сериЌе Е показали су се као веома опасна и борбена возила. Где су Американци пре ®их. Фашисти имаЌу такву снагу.
  Нарочито када Ќе Гердина тенковска посада у нападу и слама америчке трупе.
  Она има ауто сериЌе Е-50, окретан и брз. Има цев дужине 100 ЕЛ и калибар пишто а 105 мм. Ако такав пишто  излупи.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, испалила проЌектил, прецизно погодивши неприЌате а и зацвилила:
  - Слава Тре"ем РаЌху!
  Шарлот, и ова црвенокоса девоЌка Ќе голим прстима млатарала по Американцима и цвркутала, показуЌу"и зубе:
  Слава нашим непобедивим трупама!
  Кристина Ќе такође лупкала голим прстима по своЌим окретним, исклесаним ногама и викнула:
  - Слава хероЌству Вермахта!
  Магда Ќе, користе"и дуге грациозне прсте босих ногу, такође млатарала и цвилила:
  - Слава непобедивом Вермахту!
  А четири девоЌке "е га узети и урлати на сав глас:
  - Прави смо орлови, и пуни Ќунаштва! И летимо као птице, синови храбре Ота¤бине!
  Герда Ќе поново пуцала голим прстима. Ударила Ќе амерички ауто и сиктала:
  - Не, не синови, него к"ери!
  Шарлот Ќе пуцала на амерички ауто, откинула му куполу и цвркутала:
  - Наравно, "ерке су много Ќуначке!
  Кристина Ќе ошамарила противника. Пробила Ќе неприЌате а скроз до краЌа, и сиктала, показуЌу"и зубе:
  - Ми смо праве машине смрти!
  И Магда Ќе пуцала на неприЌате а. Разбила Ќе неприЌате ски оклоп, забила неприЌате у у чело и узвикнула:
  - А ми смо наЌсавршениЌе машине на свету!
  А девоЌке су хорски завиЌале:
  - Слава НемачкоЌ, слава, тенкови Ќуре напред! ДивизиЌе Тре"ег РаЌха дочекуЌу храбре  уде!
  Укратко, Немци су заиста добро ишли, а ®ихове трупе су низале победу за другом.
  СЌеди®ене Државе, наравно, имаЌу Ќаку економиЌу, али су изгубиле у технолошком смислу. Посебно тенкови и млазни авиони. Немци су ве" имали МЕ-262 Кс у сериЌскоЌ производ®и, а оваЌ авион Ќе био и прежив аван при брзини ве"оЌ од 1150 километара на сат, а наоружан Ќе са пет авионских топова калибра 30 мм. Американци не могу да одоле таквоЌ машини.
  Немци су имали и птицу КСЕ-262, лаку за производ®у, скоро у потпуности направ ену од дрвета, веома лагану и управ иву. Али КСЕ-262 Ќе, због своЌе прениске масе и велике брзине, такође био тежак за управ а®е и захтевао Ќе високо квалификоване пилоте. Али био Ќе одличан за Хафманов стил, коЌи Ќе функционисао у зближава®у. И из непосредне близине разбио Ќе Американце.
  Али поред Хафмана, глумиле су и две девоЌке: Албина и Алвина. Они су премашили по три стотине оборених летелица и добили Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. Витешке крстове са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима до сада имаЌу само Хафман, коЌи Ќе оборио више од пет стотина летелица, и Рудел, легендарни Ќуришник, оборио Ќе више од пет стотина тенкова, и многе друге копнене ци еве. И Ќош седамнаест авиона.
  У Тре"ем раЌху су одобрили и шести степен Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима, онима коЌи стигну до хи аду оборених летелица, или исто толико разбиЌених тенкова.
  У оваЌ витешки крст требало Ќе да буде причврш"ено наЌма®е стотину диЌаманата, а био би ве"и од осталих витешких крстова. Тако да Ќе награда била не само часна, ве" и скупа.
  Албина и Алвина лете преко неба. ОбараЌу своЌе єенки авионе и певаЌу кроз зубе:
  - Прелепе девоЌке,
  Добре приЌате ице...
  Били би страшни момци -
  И сЌаЌни ударци!
  Албина Ќе голим прстима уперила авионски пишто , ударила Американца и зацвилила:
  - Светла ведрих очиЌу!
  И намигнула свом партнеру. Она Ќе пресекла свог колегу. Разбила Ќе неприЌате а на комаде голим ножним прстима и цвркутала:
  - За комунизам и наше славне победе!
  Албина Ќе исправила свог партнера, обараЌу"и авион Ианкее:
  - За ариЌевски комунизам!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  У међувремену, рат се наставио. Американци су очигледно губили од наЌбо ег неприЌате а у технологиЌи и обуци, па чак и кориш"е®ем страних дивизиЌа.
  Конкретно, єенкиЌи имаЌу главни тенк Шерман. Па где Ќе он против главног немачког Е-50. Машина нациста имала Ќе пред®и оклоп од 250 милиметара, бочни оклоп од 170 милиметара и тежину од седамдесет тона са мотором од 1200 ко®ских снага са поЌача®ем мотора.
  Треба напоменути да Шерман ниЌе могао ни да продре на немачку страну, пошто Ќе оклоп Е-50 нагнут. Чак ни Шерман са пишто ем од седамнаест стопа, Фирефли, ниЌе баш укрцао Немца. Али оваЌ тенк ниЌе био масиван.
  А Немци су самоуверено узели амерички тенк са пет километара уда ености. Штавише, има високу силуету. Американци су имали Першинга нешто бо е. Али оваЌ тенк ниЌе био тако масиван као Шерман, а ®егов топ од 90 мм ниЌе био дово ан за ефикасну борбу.
  Само Ќе "Супершинг" могао да пробиЌе немачки Е-50 у бок. Предност пишто а и калибра 90 мм и дужине цеви од 73 ЕЛ. Али с друге стране, брзина па бе Ќе само четири метка у минути наспрам дванаест за немачки Е-50, а тежина од педесет тона Ќе превелика за мотор од 500 ко®ских снага. Да, и оклоп Ќе недово ан. У чело немачког главног мастодонта Американци се ипак нису пробили. А Фриц Ќе имао и Е-75 са топом калибра 128 мм и бочним оклопом од 210 мм испод косина, са Ќош бо ом заштитом и мотором од 1500 ко®ских снага.
  Дакле, од самог почетка, САД су губиле. Само тенк Т-93, тачниЌе самоходни топ тежак деведесет три тоне, са пред®им оклопом деб ине 305 милиметара и топом од 155 милиметара, могао Ќе да се бори против немачких мастодонта.
  Али возне перформансе овог самоходног топа су биле неважне, као ни брзина па бе. А Немци су га уништили авионима.
  Дакле, Американци у целини нису ишли добро и безнадежно су губили.
  А немачке трупе су се све више приближавале ЊуЌорку и Вашингтону.
  Труман Ќе молио Хитлера за мир.
  Али Фирер Ќе само желео потпуну предаЌу без икаквих услова. Вашингтон Ќе био опко ен. И нацисти су започели напад на америчку престоницу.
  Тенковска посада Герда се борила за светлиЌе сутра. И победио Ќе без проблема.
  ДевоЌка Ќе чак почела да пуца не само голим прстима, ве" и гримизним брадавицама груди. И пуно Ќе помогло.
  Шарлот Ќе такође пуцала притискаЌу"и своЌе рубин брадавице на дугме ¤оЌстика и цвркутаЌу"и:
  - Величина комунизма Ќе у томе што ниЌе риба, ве" кит!
  Кристина Ќе, пуцаЌу"и, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика, приметила:
  - А ми Немци "емо изградити наЌве"и комунизам!
  Магда Ќе, гађаЌу"и своЌе противнице гримизним брадавицама, агресивно рекла:
  - НаЌсЌаЌниЌи комунизам! Само горе, ни корак доле!
  Герда, уперивши топ голим прстима, и добро нишаним ударцем преврнувши америчку хаубицу, потврди:
  - За ариЌевски комунизам!
  Након пада Вашингтона, Америка Ќе убрзо капитулирала. И то се догодило 31. Ќануара 1947. године.
  Други светски рат Ќе завршен. А Хитлеров долазак на власт поклопио се са капитулациЌом Америке.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Чинило се да Ќе постоЌао дуг период мира. У ствари, сви ратови су готови, СЌеди®ене Државе су зароб ене, а шта више желите? Али постоЌала Ќе Ќош Ќедна суперсила са колониЌама: єапан. И Хитлер Ќе желео да га освоЌи.
  20. априла 1953. почео Ќе нови рат за преподелу света. СССР Ќе и да е постоЌао у скра"еном облику. ВоЌска коЌа Ќе дошла на власт после Ста ина, поставила Ќе Вознесенског као формалну главну владу. ОваЌ лидер Ќе успео да делимично обнови руску економиЌу. И понудио Ќе Хитлеру учеш"е СССР-а у рату против єапана. Он Ќе пристао, али под условом да РусиЌа врати само ПриморЌе, острво Сахалин и Курилски ланац, коЌе су претходно заузели самураЌ.
  Тако Ќе Вознесенски добио нову шансу да оживи СССР и делимично рехабилитуЌе империЌу.
  Борбе су се одвиЌале пуном снагом.
  Аленка и ®ен тим борили су се на новом, експерименталном тенку Т-11. ОваЌ аутомобил Ќе био тежак и добро зашти"ен. Њен пред®и оклоп достигао Ќе 300 милиметара са масом машине од шездесет осам тона и топом калибра 130 мм. У међувремену, главни тенк Т-54 Ќе и да е у СССР-у, што такође ниЌе нимало лоше.
  А Аленка и ®ен партнер пуцаЌу из мо"не пушке са велике уда ености. єапанци, наравно, имаЌу своЌе аутомобиле. Конкретно, овде Ќе Е-75, копиран са немачког модела по лиценци. Али оваЌ резервоар Ќе ве" помало застарео.
  А Аленка га нокаутира голим ножним прстима. И она ша е проЌектил тачно од краЌа до краЌа.
  ДевоЌка цврку"е:
  - Слава ери комунизма! Слава Ле®ину у срцима!
  Заиста, ово Ќе лепота наЌвишег стандарда.
  А®ута такође пуца, користе"и голе прсте исклесаних ногу и шкрипи:
  - єа сам веома кул ратник, и то Ќе као лутка са сатом!
  Алла такође пуца заузврат. Ова девоЌка Ќе претукла самураЌа и рекла:
  - У име светлости, топлоте и ветра!
  И, наравно, користе"и босе ноге.
  А онда Ќе МариЌа слетела. Она Ќе девоЌка огромне духовне снаге. Разбила Ќе Ќапански тенк и цвркутала:
  - За мо"ни комунизам!
  И подлегла ®еноЌ голоЌ пети.
  И на краЌу Ќе опалила уз помо" босе ноге и МарусиЌе. ДевоЌка Ќе ударила неприЌате а и сиктала:
  - Слава ери бо ег света!
  И како она звижди... Ово Ќе стварно Ќако кул девоЌка.
  СовЌетска тенковска посада ради одличан посао и подиже рачуне. ДевоЌке, наравно, брзо преузимаЌу вођство. ИмаЌу и наЌбо и ауто за Црвену армиЌу.
  А Герда се бори на пирамидалном резервоару. ОваЌ аутомобил Ќе ве" напредниЌи и има само два члана посаде.
  Они, уз Шарлот, пуцаЌу на єапанце, и изузетно су ефикасни.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и ударила у Ќапански ауто, сик"у"и:
  - И самураЌ полете на зем у под притиском челика и ватре!
  Шарлот Ќе такође пуцала на ®у, користе"и голе прсте своЌих исклесаних ногу, и сиктала:
  - Али наш Вермахт од таЌге до британских мора, сви су милионски Ќачи!
  Магда и Кристина се боре у другом пирамидалном резервоару.
  Терминаторке су изузетно борбене и колосалне снаге.
  И тако Кристина шутира голим прстима и удара єапанца.
  Затим вришти:
  - Наша ера са победама пред нама!
  И Магда пуца на душмана. Руши кулу од самураЌа и цичи:
  - А достигну"а чекаЌу Ќош хладниЌе!
  И опет, голих прстиЌу, профитира од система, руши неприЌате е.
  Да, има девоЌака коЌе "е зауставити ко®а у галопу и у"и у запа ену колибу.
  Ратници су савладали неприЌате а и постепено су се уздигли.
  єапан Ќе губио. А Немци су користили страшно оружЌе - дискотеке.
  Овим лете"им та®ирима ниЌе било равног.
  Овде се Агата и Адала туку на дискети. Ратници контролишу машину уз помо" ¤оЌстика и распоређуЌу ову наЌмо"ниЌу Ќединицу. И тако сламаЌу противнике. И удараЌу топлотним зрацима из ваздуха. Буквално уништава®е мо"и ривала.
  Агата, пуцаЌу"и на неприЌате а, урла:
  - Лудила моЌа страст!
  И са голом, округлом петом, као да притиска.
  Адала, пуцаЌу"и на неприЌате е, самоуверено изЌав уЌе:
  - То Ќе само мо"!
  И такође користи своЌе голе ножне прсте против неприЌате а.
  ДевоЌке су се заиста разишле. И такве, да кажемо стреЌт борбене лепотице.
  Да Ќе од єапана Ќедва нешто остало.
  Зем а излазе"ег сунца Ќе губила. И аваЌ, изгледало Ќе готово безнадежно.
  СамураЌи су се суочили са технолошком супериорнош"у. И веома озби ан противник у смислу оперативног планира®а.
  єапан Ќе своЌевремено победио РусиЌу, али Ќе сада губио од коалициЌа.
  На краЌу, Тре"и раЌх Ќе чак извео нуклеарни удар на острва, а зем а излазе"ег сунца Ќе капитулирала.
  Као резултат тога, осваЌа®е колосалних зема а Ќе завршено. Међутим, Тре"и раЌх се мало више борио у ЛатинскоЌ Америци и извршио додатне заплене териториЌе.
  Али када Ќе цео свет под Тре"им раЌхом, Ќош увек слободни СССР задиркуЌе Фирера.
  А 20. априла 1957. почи®е агресиЌа на РусиЌу. А колосалне снаге напредуЌу на СССР.
  На шта Црвена армиЌа може да рачуна под овим условима? Снаге су ве" веома неЌеднаке.
  Али очигледно, Руси и друге националности Ќош увек имаЌу неке калкулациЌе.
  Посебно на Олега Рибаченка и Маргариту Коршунову. Дечак и девоЌчица од дванаест година распоређени су са специЌалном мисиЌом да помогну СССР-у да преживи и победи.
  Ово су деца и четири девоЌчице демиЌурга са ®има!
  И Ќако се боре.
  Наташа, ЗоЌа, Августин, Светлана се боре против нациста.
  ДевоЌке традиционално босе и у бикиниЌу. И ово Ќе ®ихова вера. Боре се див ом жестином.
  Наташа, пуцаЌу"и из митра еза, приме"уЌе:
  - У чему смо добри, да знамо да се боримо!
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на неприЌате а, сложила се:
  - Ми Можемо!
  И бацила Ќе бомбу голим прстима.
  Августина Ќе митра езом жвр ала нацисте и са великим узбуђе®ем викала, бацаЌу"и бомбу голом петом:
  - єа сам уништите  зла!
  Светлана, такође пуцаЌу"и на неприЌате а, и прецизно гађаЌу"и, косе"и неприЌате е и босом ногом бацаЌу"и вре"у експлозива, због чега се тенк преврнуо, провокативно Ќе издала:
  - Сам е"у Тре"и РаЌх у прах!
  А девоЌка опет исплази Ќезик.
  Олег Рибаченко Ќе бацио дар смрти на неприЌате а са дети®астом ногом убилачке мо"и и рекао:
  - ВоЌник понекад користи проститутке током одмора, политичар увек користи проститутку коЌа користи гласаче и на послу и на одмору!
  Маргарита, одсецаЌу"и фашистичке креатуре, и ша у"и убилачке поклоне смрти, испали:
  - ВоЌник пла"а проституткама оно што своЌом крв у заради, сам политичар Ќе проститутка и пла"ен Ќе да квари крв гласачима!
  Ово су жене ратнице и деца чудовишта. Са ®има се можете борити против скоро сваког чудовишта. Па чак и Хитлерова.
  Наташа Ќе, пуцаЌу"и на нацисте, и бране"и Москву, певала:
  - Слом ени смо Ќармом хорде,
  Притиснути смо Ќармом неверника...
  ЗоЌа, пуцаЌу"и на Фрица и бацаЌу"и босе прсте ногама, испусти убилачки звиждук:
  Али кипи у нашим венама
  Небо Словена...
  Августина, пуцаЌу"и на нацисте, делуЌу"и веома енергично, даЌу"и бомбу голом петом, настави:
  И са дивних обала,
  До обала Колима...
  Светлана Ќе певала са див ом страш"у, играЌу"и се миши"има ногу, а прес плочице су издавале:
  Све ово Ќе наша Зем а,
  Све ово смо ми!
  И овде су девоЌке, морам ре"и, биле са великом уображенош"у и колосалном агресиЌом.
  А вечна бесмртна деца Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова су такође ратници супер класе.
  Олег Рибаченко Ќе голим прстима смртоносне силе бацио пакет експлозива и звиждао.
  Запа®ене и запрепаш"ене вране обрушиле су се на нацисте, коЌе су им пробиле врхове глава.
  Олег Рибаченко Ќе цвркутао:
  - Пуца воЌник, ша е метак неприЌате у у груди, политичар убиЌа, гурне сви®у у ¤еп, а жуч у Ќетру!
  Маргарита Коршунова, такође у почетку, голим ножним прстима, бацила Ќе смртоносном силом дар смрти. И он "е такође звиждати, обараЌу"и гаврана на неприЌате а, пробиЌаЌу"и тор®еве тенкова.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - ВоЌник у боЌу виче навиЌа, политичар такође не "ути, али ако Ќе ратник биЌен у борби, онда зато што плач, аваЌ, ниЌе штит!
  Нико их не може зауставити, ништа их не може поразити. Зле вучице ломе неприЌате а, зле тигрице поздрав аЌу хероЌе.
  Или можда хероине. Ево коцкарских девоЌака наЌвишег лета птице.
  А ако се боре, онда од срца....
  И Аленка са своЌом посадом на тенку Т-13. Машина коЌа Ќе спремна да одоли немачким, пирамидалним композициЌама. ДевоЌка пуца на неприЌате а, и пева:
  - Наши тенкови, то Ќе чудо,
  Од пусти®а до северних мора!
  Растргну"емо те, веруЌ єуди,
  Страшна звер "е бити уништена!
  А®ута Ќе  утито потврдила, такође пуцаЌу"и на неприЌате а голим прстима:
  - Поцепа"у неприЌате а и самле"у их у прах.
  Ала Ќе наизменично Ќуришала на неприЌате а уз помо" босих ножних прстиЌу и цвркутала:
  - За величину црвеног комунизма!
  МариЌа Ќе такође ударила неприЌате а, погодивши голим до®им удовима добро нишан погодак и заурлала:
  - За лепе победе!
  МарусиЌа Ќе такође, уз помо" своЌих голих ножних прстиЌу, покретала неприЌате а, као да га Ќе ударала, и викнула:
  - За наЌвише идеЌе комунизма!
  Петорица су се борила против нациста попут терминатора.
  Олег Рибаченко Ќе разбио млин своЌим мачевима, секао нацисте и цврку"у"и:
  - ВоЌник ниЌе увек звезда, али слава ®егових подвига не бледи вековима, политичар увек ци а на улогу светила, али Ќе ®егова срамота прекривена буђом!
  Маргарита Коршунова Ќе такође сецкала уз помо" лептир технике и цвилила:
  - ВоЌник ради оштрим баЌонетом и боде по савести, политичар туче палчеве уз помо" Ќезика чиЌа Ќе оштрина лишена савести!
  А деца-терминатори како да звижде и обруше нацисте чврсто запрепастише вране.
  А на небу су се борили и совЌетски пилоти. Конкретно, Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова.
  Бориле су се као епски женски Ќунаци. Користе"и голе ножне прсте, послали су ваздушне проЌектиле. Веома су погодили неприЌате е.
  АнастасиЌа Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика, ударила фашисту и цвркутала:
  - Слава идеЌама комунизма!
  ПуцаЌу"и на неприЌате а из брадавица од Ќагоде, полугола Акулина Ќе такође гукала:
  - Слава хероЌима СССР-а!
  Овде су згодне и Ќаке девоЌке. Како се боре као праве звери. И имаЌу над удску страст и колосалну снагу.
  АнастасиЌа Ќе, сламаЌу"и нацисте, певала:
  - Изнад несре"не планете висио,
  Зли Фриц узаврео мрак...
  Окупатор мрзи своЌу секиру,
  Оштрите и одсеците главу!
  
  Међутим, он ниЌе пион,
  И не заувек ходати под Ќармом ...
  Претвара зле неприЌате е у ватрене жиле,
  Поста"е владар светова!
  Олег Рибаченко Ќе, у међувремену, голим прстима бацио неколико грашка са униште®ем и певао:
  - За РусиЌу и слободу до краЌа, тераЌу"и срца да куцаЌу углас!
  А онда Ќе дечак терминатор рекао:
  - Може воЌник да попиЌе превише вина и да се сере, али не"е, као политичар, без мере да сипа вербалну диЌареЌу у пиЌанство!
  Маргарита Коршунова Ќе узела и секла мачевима у облику пропелера по неприЌате има, одсецаЌу"и их.
  А она Ќе цикнула, оголивши лице:
  - Босонога девоЌка Ќе спремна да без страха трчи за  убавником, али с каквим страхом бирач дозво ава да га политичари обуЌу!
  А ту Ќе и Елизабета на тенку Т-55. Машина са снажниЌим топом од 105 милиметара од Т-54 и спремна за борбу против неприЌате а.
  ДевоЌке у резервоару, наравно, само у Ќедном бикиниЌу.
  Елизабета Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, гађаЌу"и прилично прецизно неприЌате а, и загугутала:
  - За РусиЌу комунизма!
  Тада Ќе Екатерина заузврат пуцала, користе"и гримизну брадавицу своЌих груди да пуца.
  Ударила Ќе у нацистички тенк и загугутала:
  - За успех у изград®и комунизма!
  Елена Ќе такође пуцала на своЌу противницу голим ножним прстима. Разбила Ќе буре пирамидалног резервоара, урадила све како треба.
  Затим Ќе цвркутала:
  - НаЌсЌаЌниЌе "емо имати комунизам!
  Затим лупанула и ЕуфразиЌа, иако Ќе обично само возач. Али девоЌка Ќе погодила веома прецизно, откуцаваЌу"и ®ушку нацистичког тенка.
  Затим Ќе гукала:
  - Наш комунизам Ќе светлиЌи од сунца!
  ДевоЌке на резервоару су босе и у бикиниЌу изгледаЌу веома лепо и харизматично. И имаЌу груди са таквим гримизним брадавицама.
  Елизабета Ќе певала са одушев е®ем;
  Сломимо Ќарам, веруЌмо фашизму,
  Помери"у планине ако треба...
  До"и "е ера, ера комунизма,
  Одлете"у у небо са песмом!
  И опет "е девоЌка са гримизном брадавицом притиснути дугме ¤оЌстика и ударити нацисте.
  Дакле, Фирер га не"е на"и мало.
  Са таквим девоЌкама Ќе Ќасно да Ќе СССР Ќош увек жив, а Хитлер не може тако лако да га разбиЌе.
  А са таквим дечацима и девоЌком попут Олега Рибаченка и Маргарите Коршунове, Ќош више.
  Дечак терминатор Ќе ударио мачевима и зацвилио:
  - Политичаре, ово Ќе лисица, за коЌу су гласачи становници кокоши®ца, али ждеру"и месо оних коЌи имаЌу интелигенциЌу кокошке, политичар "е сигурно гурнути сви®у!
  Маргарита Коршунова Ќе голим прстима бацила неколико грашка за уништава®е и цвркутала:
  - ВоЌници се боре са петли"има коЌи носе златна ЌаЌа, за турске генерале коЌе пак прождиру лисичЌи политичари!
  Олег Рибаченко Ќе звиждао, обараЌу"и вране на главе надолазе"их фашиста и цвркутао:
  - ВоЌник трчи у Ќуриш, веруЌу"и у победу, политичар позади, у сваком случаЌу, окриви"е борца што Ќе одступио од принципа!
  Маргарита Коршунова Ќе такође звиждуком потукла вране, опустошила их, оборивши их на главе Фрица, зацвилила:
  " ВоЌници се понекад повлаче, Ќер Ќе сре"а промен ива, али политика се увек предаЌе, ®ихова сре"а Ќе у под анку и оклизну"у сви®е!
  Олег Рибаченко Ќе поново трчао по ветре®ачи своЌим мачевима и завиЌао:
  - Препаметан Ќе босоноги дечко да би дозволио политичару да га забиЌе под пету!
  Маргарита Коршунова Ќе одржала мачонски приЌем са мачевима и зацвилила:
  - Када се боса стопала девоЌке рани оштрим каме®ем, оне повређуЌу мушко срце, али политичари коЌи их тераЌу да пиЌуцкаЌу чорбу од купуса ципелама биЌу Ќетру бирача!
  Олег Рибаченко, голом дечачком петом, подлегао Ќе убиственоЌ садаш®ости смрти и викао:
  - ВоЌник не тражи смрт, он жели да живи, политичар не тражи начин да испуни своЌа изборна обе"а®а - он жели да уновчи бираче!
  Маргарита Коршунова га Ќе узела и босим ногама бацила танак диск, одсекавши куле тенкова и заурлала:
  - ВоЌник Ќе увек млад у души, чак и седи, стари скитнички политичар седи у Ќетри, а "елав ђаво и са густом косом!
  Олег Ќе поново секао мачевима у стилу махаона и зацвилио:
  - У давна времена воЌник Ќе имао мач, затим га Ќе заменио митра ез да би лакше убиЌао неприЌате е, а тадаш®и политичар Ќе имао Ќезик оружЌа - убоЌитиЌе Ќе немогу"е измислити!
  Маргарита Коршунова Ќе агресивно приметила, удараЌу"и див им бесом на неприЌате а:
  - ВоЌник Ќе нека ратна машина, али остаЌе човек, у политици нема ништа  удско, он Ќе ратни механизам против разумних аргумената!
  Радили су веома активно и са борбеним ентузиЌазмом младих титана.
  Али Немци и ®ихова воЌска притискаЌу.
  єу-888 лете две девоЌке: Изабела и Заира, прелепе плавуше. БацаЌу бомбе. Али онда се єак-23 поЌав уЌе са стране.
  Изабела, уз помо" голих ножних прстиЌу, усмерава ваздушни пишто  и пуца на совЌетску машину. Затим додаЌте брзину. єак-23 ионако ниЌе пребрз, а овде Ќе и у преоптере"еноЌ верзиЌи и не може да сустигне немачки аутомобил.
  ДевоЌке голим штиклама удараЌу у стакло и шкрипе:
  - Будите славни, наша Ќе воЌска света!
  А како "е Ќезици показати!
  А совЌетски ауто Ќе био под ватром из два зад®а авионска топа, и запалио се, воде као што раде голи прсти девоЌачких ногу.
  Заира Ќе цикнула, показуЌу"и зубе:
  - Опра"у све црвене воЌнике!
  И намигни плавим очима. И изгледа наЌборбениЌе и наЌинтензивниЌе.
  И како она воли лепе млади"е.
  Међутим, ®ена же а за убиЌа®ем Ќе много више.
  Када су се Немци искрцали након бомбардова®а, Заира Ќе попио мало пива. А Изабела Ќе поред пива додала и ракове. ДевоЌке су радо Ќеле. Оставили су грациозне, босе, отиске на и®у аеродрома. Дечаци су гладним и посрам еним погледима прождирали своЌе скоро голе лепотице. Како су девоЌке лепе и у исто време страшне.
  Изабела Ќе питала Заиру:
  - Мислите ли да "е се рат ускоро завршити?
  Заира Ќе приметио:
  - Не пре лета! Док не заузмемо Москву, Руси не"е капитулирати!
  Плавуша смарагдних очиЌу Ќе приметила:
  - А после пада Москве и да е може да буде туча!
  Плавуша плаве косе се сложила:
  - Могу! Али то више не"е бити борбе, ве" агониЌа!
  А девоЌке су се смеЌале, Ќеле ракове и опет у боЌ... Док Ќе време релативно летело. И ®ихове босе ноге остав але су грациозне, босе отиске.
  Изабела Ќе приметила:
  - Имамо све лепо, па и трагове!
  Заира климну главом.
  - Немачке су савршене!
  И обе зле лепотице певаху хорски:
  - РаЌх Ќе савршенство,
  РаЌх Ќе савршенство...
  Од осмеха до геста
  Изнад сваке похвале!
  Ох, какав благослов
  ЗнаЌ да смо савршенство
  ЗнаЌ да смо савршенство
  ЗнаЌте да смо ми идеал!
  И опет се бацаЌу бомбе на совЌетске положаЌе. И  уди умиру. Многи  уди гину од гранатира®а и бомбардова®а. И од снимака гасних бацача и других смртоносних уређаЌа.
  Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова су веома лепе девоЌке. АнастасиЌа ве" има много година, али не стари, и изгледа веома свеже и младо, само снажно развиЌени, велики миши"и чине да изгледа стариЌе. А ®ено лице нема боре или мреже, са нежном, препланулом кожом. А Акулина Ќе Ќош годинама млада. Обе лепотице су одличне. Они су асови наЌвише класе. Штавише, Покришкин, након што га Ќе оборио Фридрих Волф, озби но Ќе шокиран и више не прави више летова.
  АнастасиЌа маневрише поцепаном буретом. И обара помало застарели МЕ-362. После тога девоЌка Ќунаки®а шкрипи:
  - Ми Ќуримо орлове на небу!
  Акулина маневрише, змиЌа лисица, и одсеца реп Фоке-Вулф-5 и цврку"е:
  - РусиЌа Ќе иза нас! РусиЌа Ќе иза нас!
  ДевоЌке су дефинитивно у успону. Нису чак ни обукли груд®аке у неке танке га"ице са коЌима се боре. Али то много помаже у борби. На краЌу краЌева, то пове"ава ефикасност утицаЌа убилачких хира.
  АнастасиЌа поново прави маневар. Овог пута има озби ниЌег противника од МЕ-462, коЌи има осам ватрених тачака. Ук учуЌу"и четири авионска топа калибра 30 мм. И наравно, ово Ќе озби ан противник. Мо"но оружЌе вам омогу"ава да одсечете неприЌате а у Ќедном потезу. И имаш само Ќедан ваздушни пишто ...
  АнастасиЌа, међутим, вешто баца своЌ авион у страну, уда аваЌу"и се од лете"их оловних млаз®ака. Да, она има само 20-милиметарски калибар пишто а. Али ако пуцаш у реп.
  АнастасиЌа Ќе са осмехом певала:
  - єункерси су ми дошли на реп,
  Али онда Ќе пушио...
  Досадно су завиЌали шрафови,
  Не требаЌу им ни крстови на гробовима,
  Крстови "е се спустити на крила!
  Акулина се закикота и одсече Иу-588, гугутаЌу"и:
  - За забавне победе!
  И показала Ќе своЌе бисерне зубе. ДевоЌке овде су наЌшири и наЌколосалниЌи борбени излив.
  АнастасиЌа баца єак-23 у страну. Поново покушаваЌу да Ќе оборе. Притисне МЕ-462, ауто Ќе озби ан.
  АнастасиЌа Ќе бесно певала:
  - И видим озби но,
  У сну Ивана Грозног...
  Зем иште у Сибиру поде ено,
  Ти родна РусиЌа!
  И ратник опет нокаутира немачки ауто. Прво ЌоЌ покида крило. Чини да изгубите брзину. А онда иде на реп. Немац има добре шансе да се извуче због велике брзине ро®е®а. Али не против вештица. єер она Ќе ас наЌвише класе!
  Акулина Ќе такође у жестокоЌ борби. ДевоЌка се босим петама насла®а на педале и пева:
  - Не трпи пониже®а Словена,
  Устанимо сви против Немаца...
  НемоЌмо више да вређамо
  Сломимо неприЌате а челичном руком!
  Ево Аирацобра -5 против ®ега. єака машина: четири митра еза и два ваздушна топа калибра 37 милиметара. Акулина лансира своЌ ауто као санке низ брдо, избегаваЌу"и гранате из авиона. И рони испод стомака. Притиш"е окидач голим прстима... И погађа тачно у ра®иву мету.
  И амерички ауто се пали.
  Акулина Ќе са одушев е®ем певала:
  - У победу бесмртних идеЌа комунизма!
  АнастасиЌа се такође добро бори. Ево три мустанга против ®е. Чини се да нису тако страшни као МЕ-462, чиЌи ваздушни топови могу да оборе Ќедним ударцем. Мустанг, амерички ловац, нема само митра езе. Али с друге стране, има их шест, прилично великих у калибру од 14 милиметара.
  АнастасиЌа мора да маневрише. Млаз метака благо Ќе огребао крило. Али постоЌи погодак на прилазу и амерички ловац Ќе у пламену.
  АнастасиЌа Ќе певала:
  - Луда ку"а у пламену,
  Демони "е мучити бескраЌно
  Грешан човек "е добити своЌе
  ОнаЌ коЌи Ќе обожавао сатану!
  А ево Ќош Ќедног америчког аутомобила коЌи Ќе покренут ... И ово Ќе, наравно, прилично озби на апликациЌа.
  Послед®и ауто єенки покушава да побегне. "Мустанг" брзином надмашуЌе єак-23 и успева да се отргне. АнастасиЌа Ќе пуцала из да ине.
  И добио Американца. Али он Ќе, надимаЌу"и реп, успео да се извуче из битке.
  АнастасиЌа Ќе приметила:
  - Бенг бенг! Пропустио! Сиви зека Ќе одЌахао!
  Акулина се такође борио са Р-71. Снажно возило са осам митра еза и ваздушним топом калибра 37 мм. И такође маневришу"и, запали крило овог аутомобила... И води назад, пуца.
  Акулина Ќе певала:
  Сунце се смеЌе
  єарко сиЌа за децу...
  И опет бацио ауто у страну. Гађа на єу-288. Ова машина Ќе застарела, али се и да е бори. Немац, покушава да се искраде. Али не може да се сакриЌе од девоЌке коЌа голим, округлим штиклама енергично притиска педале и ауто се запали.
  АнастасиЌа Ќе уз смех приметила:
  - Тако нас се боЌе!
  И Ќош Ќедан Фоке-Вулф покривен!
  Акулина Ќе  утито рекла док Ќе пуцала:
  - Свет треба да нас поштуЌе, да се плаши,
  Дела девоЌака се не могу преброЌати...
  Комсомолци су тако добри у борби,
  Сатана "е бити уништен!
  И ратник Ќе намигнуо ®еном партнеру. Иако то не можете да видите...
  Лепотице су се вратиле. И то Ќе ризично. Овде МЕ-462 почи®е да их Ќури. пуца...
  ДевоЌке се кре"у. Немачки опасан ауто. Акулино крило Ќе оште"ено и дрво се запалило.
  Њена девоЌка Ќе стигла до писте. Вештица Ќе такође добио ... И пробио Ќе труп и у е Ќе исцурило, мало оштетивши мотор.
  ДевоЌке су принуђене да за сада напусте лет. Њихова кола се поправ аЌу.
  И бос Ќе трчао по снегу. Истегните ®ихова снажна и миши"ава тела.
  Обе девоЌке су преплануле. Црвенокоса, чиЌа коса на ветру личи на заставу СССР-а, и плавуша.
  АнастасиЌа пита свог партнера:
  - Па, како мислите да победимо Немце?
  Акулина Ќе са уздахом искрено одговорила:
  - Кад би само Немци... Цео капиталистички свет на моторима!
  Црвенокоса Ќе потврдно климнула главом.
  - НеприЌате  Ќе веома Ќак. Али шта сте очекивали?
  Рат Ќе жесток, али вера ратника у победу Ќе непоколеб ива, и са таквим  удима можете померати планине и победити Хитлера.
  
  Фирер ниЌе дао шансу БританиЌи под Дукером
  Хитлер ниЌе зауставио трупе под ДЌукером. А британска воЌска Ќе делом поражена, а делом зароб ена. Ово Ќе изазвало колосалан шок код Британаца. И као резултат тога, Хитлерова понуда мира Ќе прихва"ена. Услови су били умерени. Британци су Тре"ем РаЌху вратили раниЌе зароб ене немачке колониЌе и зем е коЌе су претходно одузете ТурскоЌ. А препознали су и оно што Ќе ве" освоЌено и тако освоЌено.
  Хитлер се, пошто Ќе заробио доста Француза, БелгиЌанаца, Холанђана, и вратио своЌе раниЌе изгуб ене колониЌе, привремено се смирио. Требало Ќе сварити нове зем е.
  Четрдесет прве године окупирана Ќе и Грчка, а єугославиЌа. Али то Ќе краЌ рата...
  Фиреру се ниЌе журило да маршира на исток. Ста ин ниЌе задиркивао гуске, бар не Ќош. Али Тре"и раЌх Ќе наставио да се припрема за ратове. А 1944. случаЌ се дотакао спора око северне Буковине. Фирер Ќе захтевао да Ста ин врати ове зем е РумуниЌи, пошто оне раниЌе нису припадале Руском царству.
  Ста ин, коЌи Ќе до тада ве" имао недово но особ а за сто двадесет тенковских дивизиЌа, постао Ќе тврдоглав. СССР Ќе био зем а коЌа Ќе ве" завршила пренаоружава®е и педесет хи ада тенкова Ќе озби ан аргумент.
  Хитлер Ќе, с друге стране, само промовисао ослобађа®е Пантер-2 и Тигер-2, напредниЌих тенкова са мо"ним оружЌем. Истина, ове машине су имале снажниЌе моторе него у стварноЌ историЌи. Млазни авион Тре"ег раЌха ниЌе лош, али Ќе и он тек почео да се одмотава.
  СССР има супериорност у броЌу авиона.
  Истина, Хитлер има више  удства, ук учуЌу"и колониЌалне трупе, и генерално ве"и економски потенциЌал.
  Укратко: 22. Ќуна 1944. године почео Ќе нови рат. Обе стране су Ќедна другу оптуживале за агресиЌу. Борбе су се водиле у пограничним областима са промен ивим успехом. Можда Ќе Црвена армиЌа пропустила своЌе шансе неодлучним делова®ем. Можда Ќе и сам Ста ин оклевао да ли да иде дубоко у позициЌе нациста.
  У сваком случаЌу, Немци су успели да оду мало дуб е у совЌетску териториЌу и били су заустав ени. На небу су беснеле борбе. Млаз®ак МЕ-262 Ќе био без премца у брзини, и снажно наоружан, али недово но поуздан у лету. МЕ-309 се показао нешто ефикасниЌим са веома мо"ним наоружа®ем, три топа калибра 30 мм и четири митра еза са великом брзином од 740 километара на час.
  Немци су у целини били Ќачи у авиЌациЌи и ®ихови асови су били супериорниЌи од совЌетских. Али такође ниЌе тако Ќасно. Рат се завршио пребрзо за Немачку и ниЌе стечено искуство.
  Борбе су показале да Ќе сериЌа тешких тенкова КВ застарела и морално и физички. "Пантер"-2 се показао као добар тенк. И ®оЌ Ќе дат приоритет. Т-34 ниЌе био лош, али Ќе ве" застарео. У СССР-у су се и да е производили неефикасни тенкови са гусеничарима. Тако Ќе дошло до размене удараца између две несавршене воЌске...
  Зими се линиЌа фронта замрзнула... У проле"е 1945. совЌетске трупе су покушале да напредуЌу, али су се заглавиле у одбрани Вермахта. Борбе су и да е траЌале дуж границе. Приближан Ќе био паритет снага. Али ситуациЌа би се могла погоршати. Немци су очаЌнички покушавали да увуку и єапан у рат.
  СамураЌ Ќе заглибио у Кини, не могавши да прогута овако цео, предебео и велики комад.
  Али ситуациЌа се стабилизовала. А Хирохито Ќе предложио примирЌе Чанг КаЌ Шеку као опциЌу. И привремена подела сфера утицаЌа да им одвеже руке на северу. Уморни од дуготраЌног рата, Кинези су пристали.
  А сада Ќе настала реална прет®а да "е ве" краЌем маЌа 1945. єапан отворити други фронт. А фашистичка Немачка, уз сателите и колониЌе, има много више  удских и економских ресурса него СССР. И све више пове"ава производ®у оружЌа. Штавише, Немци имаЌу напредниЌу технологиЌу од СССР-а, посебно у млазним авионима!
  Ста ин покушава да пронађе излаз из ове ситуациЌе. Повежите, на пример, БританиЌу са ратом. Али она сама има проблема у колониЌама, посебно у ИндиЌи. Да, САД не желе да се боре против Тре"ег раЌха и єапана. Штавише, Хитлер ниЌе спроводио масовне репресиЌе против єевреЌа, и Ќош увек ниЌе имао репутациЌу чудовишта у очима Запада.
  Тако да су покушаЌи да се пронађу нови савезници пропали. єапан Ќе, с друге стране, био нестрп ив да освети Халхин Гол и понови успех из прошлости. А након склапа®а примирЌа у Кини, од ®е су ослобођене додатне снаге. А самураЌи Ќош нису ушли у рат са БританиЌом и САД.
  А 30. маЌа єапан би требало да обЌави рат СССР-у и да нападне по целом периметру границе, и да зада поразан ударац и совЌетскоЌ бази у Владивостоку, што Ќе веома опасан потез. И удар Ќапанских трупа треба да буде Ќак.
  Цар Хирохито Ќе лично надгледао завршне припреме за северну офанзиву. Генерални план предвиђао Ќе инвазиЌу на МонголиЌу и ПриморЌе... Генерално Ќе логично избегавати форсира®е пуноводне реке Амур, а заправо користити своЌу броЌчану надмо", посебно у МонголиЌи.
  єедина брига Ќе било ста®е тенковске флоте зем е излазе"ег сунца. Иако се лаки тенкови из матичне зем е пребацуЌу на континент... Велике наде полажу у цртеже немачког тенка Т-4 са топом прилично дуге цеви. Мала тежина од двадесет пет тона и снажан пред®и оклоп чине возило погодним за борбену употребу.
  Али Ќош увек треба да се производи у масовним количинама. ПостоЌе и алтернативне идеЌе - копирати Т-34... На сре"у, постоЌи документациЌа за то. Само уградите немачки топ - има бо у балистику.
  Сам цар Ќе наредио да се оба тенка што пре пусте у производ®у. Али оваЌ пут, и то Ќедноставно ниЌе дово но. Поче"е снег или чак Ќаке кише и бори"ете се са ђаволом или двоЌицом... Истина, могу"и су и алтернативни путеви. Да, и МонголиЌа може да се бори и пре снежних падавина ...
  Али главну улогу има"е пешадиЌа, ко®ица... Укупно, у првом ешалону има четири милиона пешака, значаЌан део ве" има борбено искуство, други добро обучени регрути - єапан има огромну резерву за регрутациЌу. Тенкова Ќе мало - нешто више од две хи аде, и сви су лаки ... Неки се чак не могу назвати тенкови - клинови. Такође нема много транспорта, не може се поредити са Вермахтом... Иако постоЌи нада да ни са овим Русима ниЌе све у реду. У првоЌ линиЌи има више од пет хи ада авиона, међутим, бомбардери су, по правилу, тактичког нивоа, али постоЌе ронилачки бомбардери коЌи нису инфериорни од єу-87. Генерално, авиЌациона флота ниЌе слабиЌа од немачке у четрдесет првоЌ, само што Ќе са аналогом єу-88 и єапан гори од немачке.
  Али ништа, има дово но сировина, има дово но радне снаге, Америка не може да их добиЌе. Би"е могу"е, након што се сваре колониЌе, обезбедити трупе на наЌвишем нивоу.
  Али ово Ќе у буду"ности, али за сада ... За сада "ете, очигледно, морати да платите велике губитке за сваки корак! У єапану се живот воЌника не цени много. Смрт се сматра врлином, одличним избором!
  Пресе ена острва, где Ќе стомилиотна нациЌа скучена, суров морал, Бушидо кодекс. Остав а отисак и, гледаш  уде у мраве. Помислите колико их Ќош можете жртвовати да не изгубите рат.
  НиЌе во ан да буде у улози чистача. А недостатак мушкараца надокнађуЌе се полигамиЌом - уосталом, они нису спутани хриш"анским моралом!
  Дакле, ве" у првом ешалону постоЌе снаге Ќеднаке Вермахту у авиЌациЌи и пешадиЌи (са лошиЌом механизациЌом, али бар не инфериорним у храбрости!), Истина, у тенковима и арти ериЌи, єапанци "е бити приметно слабиЌи од Вермахта четрдесет прве године.
  Али, с друге стране, цар Ќе у то сигуран и против ®их "е бити подигнуте много ма®е снага. Осим тога, због дугог одсуства опште воЌне обавезе, Немци имаЌу ма®ак редовних официра. єапан ниЌе знао за ову несре"у. То значи да су у Зем и излазе"ег сунца воЌна лица, посебно средовечна, бо е припрем ена од немачких колега. А за неколико месеци, тенкови "Карас" копирани са Т-34, али са бо им топом, поче"е да стижу у масовним количинама. А онда "е равноправно разговарати са Тре"им раЌхом!
  Дакле, Хирохито Ќе, генерално, ве" све одлучио. Датум Ќе одређен за 30. маЌ. У єапану се 30 сматра хармоничним броЌем, попут месеца маЌа. Само одмор и време за почетак. А главне припремне активности би"е завршене до овог датума.
  У царскоЌ палати има много женских нин¤а. Они обав аЌу двоструку функциЌу, служе"и цару и поуздано чуваЌу"и званично божанство єапана.
  ДевоЌке су овде другачиЌе, наравно да има више єапанки, али има и црвенокосих, плавуша, смеђокосих жена. Оде"а Ќе такође разноврсна, и веома богата, и скромна, а никако у бикиниЌу. УЌеди®уЌе их чи®еница да су сви, без изузетка, млади, лепи, клизачи и ... боси. У єапану Ќе обичаЌ да служавке ходаЌу овако по ку"ама или палатама. Али не мушкарци, наравно... Они коЌи служе дечаку, коЌи Ќош нема петнаест година, иду и боси.
  Сама палата Ќе луксузна, послед®их неде а су ЌоЌ додани разни крзнени производи, коже, трофеЌи.
  И по наређе®у цара, чак граде нову ... Хирохито Ќе одлучио да подигне зграду у част победа - зграду коЌа Ќе удвостручила висину АЌфелове куле. Али док испод наЌве"е палате на свету, кинески радници рашчиш"аваЌу локациЌу. Ратне потешко"е, иако радника сада има на претек, важно Ќе да сировине коЌе су много оскудниЌе не отичу. За развоЌ рудника, обнав а®е некадаш®их коЌе су поново заузете од БританиЌе и САД...
  єамамото Ќе ушао у цара и дубоко се наклонио, пожелевши велико здрав е... Да е, чисто пословни разговор.
  Велики адмирал Ќе предложио да се понови оно што се ве" догодило у Порт Артуру 1904. године, када Ќе 27. Ќануара Ќапанска флота издаЌнички напала поморску базу Руске империЌе.
  Само оваЌ пут Ќе планирано да се удари снагама боЌних бродова и носача авиона, па, наравно, локалним флотилама, разарачима. Снага Ќапанске флоте Ќе огромна: што значи да и да е мораЌу да Ќе користе. єош су се поЌавила пита®а да ли да погодимо Петропавловск-Камчатку?
  Хирохито Ќе прокоментарисао:
  - Да би се одмах засадили на овом месту, до"и "е до укла®а®а дела снага из одбране ХаваЌског архипелага, а то Ќе ризик да се изгуби наЌбитниЌа тачка одбране Пацифика!
  єамамото Ќе одисао самопоузда®ем:
  - С Ќедне стране, Ваше Величанство Ќе у праву, али ... єенкиЌи сада немаЌу дово но великих снага за напад. Мало Ќе вероватно да "е се сада усудити да пожуре, поготово ако се узме у обзир да смо пре неде у дана потопили Ќош два ®ихова носача авиона уз помо" нин¤а девоЌчица. - Гранд Адмирал Ќе показао на небо. - НемаЌу шта да нас обуздаЌу, а да подрже напад на ХаваЌе из ваздуха. А носачи авиона и боЌни бродови се не граде брзо. - Иако Ќе Манкурт луд, али да би био користан у овоЌ ситуациЌи...
  Цар мудро одговори:
  "Али управо због тога би могао покушати да искористи своЌу шансу. На пример, да слете на трговачке бродове, док САД имаЌу дово ну тонажу конвенционалних бродова.
  єамамото Ќе такође логично рекао ово:
  - Нека проба! Наши пешаци су ве" успели да се учврсте, а ®ихова храброст и издрж ивост познати су широм света. НеприЌате има не"е бити дозво ено да заробе много. А онда "е се наши боЌни бродови и носачи авиона вратити и прекинути снабдева®е... И би"е нових десетина хи ада лешева и зароб еника. А у овом случаЌу "е се у Америци Ќош више поЌачати унутраш®е поделе, а могу" Ќе чак и миниЌатурни грађански рат!
  Хирохиту се допао таЌ зак учак. Цар Ќе приЌате ски потапшао великог адмирала по рамену:
  - И шта? Заиста, колико Ќа познаЌем Американце, они не знаЌу како да изврше брза искрцава®а на неприпрем ену обалу. Па их чека замка!
  єамамото Ќе додао са осмехом:
  - А следе"и корак Ќе скок у Панамски канал!
  Хирохито Ќе одговорио:
  - Не, адмирале. Не"емо држати превлаку. Америка може да убаци милион воЌника са новим Шерманима, а наЌслабиЌе снаге неизбежно баци у море. Осим тога, амерички капиталисти и да е могу да напусте Тихи океан, али никада не"е изгубити Панаму, где сировине долазе из єужне Америке. Ово им Ќе сигнал да се боре до краЌа. И тако постоЌи нада да "е ХаваЌи приву"и све своЌе снаге магнетом, млелимо америчке трупе док Ќавно м®е®е и тешко"е рата не уроне Орланово царство у хаос. - Цар Ќе отпио пар гут аЌа црне кафе и додао. - За САД Ќе сама Америка неосвоЌива тврђава, али су ХаваЌи, истурена станица, на страноЌ териториЌи. ОбуздаЌмо жар док наЌважниЌи неприЌате  не буде побеђен. Па, онда "емо пасти на СЌеди®ене Државе са две стране. Не заборавите, отвара®е другог фронта "е захтевати минимизира®е сила на Ќедном од ®их.
  єамамото се само делимично сложио:
  - Наравно, север нам Ќе наЌважниЌи, посебно у погледу дугорочне перспективе. Али он практично не спутава бродове. После пада Владивостока, с обзиром на сурово време, оно што "е остати код Руса више нас не"е одвлачити. И тада су могу"е активниЌе воЌне операциЌе против САД!
  Хирохито Ќе потврдио:
  - Наравно да хо"е! Ти си моЌа десна рука и ослонац престола!
  Цар, гледаЌу"и лепе слушки®е, примети:
  - Али сада копнене Ќединице преузимаЌу мисиЌу уздиза®а Зем е излазе"ег сунца и подне"е терет рата. Зато "е бити потребно упутити опроштаЌне речи нашим пешацима!
  єамамото Ќе пожурио да подсети цара:
  - Али он Ќе предложио да се врати на север за четрдесет и прву... Мада, вероватно, оваЌ предлог тада Ќош ниЌе био зрео!
  Хирохито Ќе потврдио:
  - єел тако! Сада смо бо е припрем ени за дуготраЌни рат на северу. Имамо и нафту и боксите, метале, уга , радну снагу... Имамо све да се боримо дуго и успешно. ПоЌачали смо се, и много смо спремниЌи него у четрдесет првоЌ. Укратко, єамамото - иди и победи!
  Пошто Ќе отпратио наЌпознатиЌег Ќапанског команданта, Хирохита, одлучио Ќе да прво послуша песму у извође®у женских нин¤а. Е, онда имам приЌатан разговор са генералима копнене воЌске. Остало Ќе Ќош само пар дана.
  Упркос чи®еници да Ќе опасност од напада милитаристичког єапана постала сасвим реална након Рибентропове посете ТокиЌу, уз помо" мита и издаЌе, агенти Микадо су убедили команду Владивостока да не став а трупе у пуну борбену готовост. И као резултат, Дамоклов мач Ќе ве" унесен, а они се гуштаЌу у ресторану.
  МаЌор Виноградова зграби младог официра за косу, она Ќе била за главу виша од ®ега и очигледно Ќача:
  - Какав гад и пиЌаница! Зашто имате тако распуштену екипу! ОваЌ тип више личи на дечака него на официра. Можда за почетак добро надувати да изађе сав хме .
  Дуби®ин се посрамио:
  - Ово Ќе Паша ШоЌгу. На курсеве Ќе послат директно из Суворовске школе, по скра"еном програму. єош Ќе прилично дечак, за два месеца му Ќе рођендан шеснаест година.
  Виноградова Ќе неприЌатно направила гримасу:
  - Вау! Са петнаест и ве" официр! То ради рат! И нисам знао да млеко ве" добиЌа пуноправне титуле.
  Дуби®ин слегну раменима.
  - У рату деца рано расту! Штавише, догодила му се прича, као да Ќе написао наЌбо у причу о одбрани Москве, а Жуков Ќе то приметио и саветовао му да дечака пребаци из кадета у официре.
  Виноградова Ќе постала  убазниЌа на ове речи:
  - Добро! Да ниЌе глуп. - Претила Ќе као ђак прстом учио. - Генерално, ниЌе лоше, али нема више пи"а! Осе"ам мирис, а нос ми Ќе ко пас, одмах под трибунал! - Снажна жена, зрела, али не изгуб ена атлетска хармониЌа и свежина, убола Ќе прст у пуковника. "У ствари, ви "ете платити за ово. Ве" средовечни човек, али се понаша.
  Дуби®ин се  утито накаш ао:
  "У ствари, имам тридесет три, али ве" сам седам пута ра®ен, тако да изгледам старо...
  Виноградова Ќе хтела нешто да каже у одговору, када Ќе изненада предзорну тишину прекинуо чудовишни урлик. Као да су тешке громаде падале са неба, прозорско стакло Ќе одЌедном пукло. Крхотине града ударале су по столу, па чак и падале на руке и лица пиЌаних официра. Виноградова Ќе викала као командант:
  - Сви напо е одмах.
  Дуби®ин Ќе викнуо у одговор, толико да Ќе скоро покидао гласне жице:
  - Ово су гранате од дванаест и осамнаест инча! єапански боЌни бродови наЌве"е тонаже као да су у лову, што значи.
  Виноградова Ќе, изнервирана, ударила чизмом у зид. Од ударца са паметном, иначе, трофеЌном чизмом, плочица Ќе напукла:
  - Почело, али не како смо планирали! Нимало! Проклетство, треба одмах да изведемо ескадрилу на море и потопимо флоту зем е ускооких маЌмуна.
  ПадаЌу"и на све четири, капетан првог реда (иначе пуковник) промрм а:
  - ОружЌа има само на мом разарачу и на пар малих корита. Немамо ни одговор.
  Виноградова Ќе показала тешку песницу:
  - Па ти и магарци! Заурлала Ќе ратница плаве косе попут цунамиЌа коЌи бесни. - Али требало би да имате обалску арти ериЌу! Уосталом, нису сви послани на западни фронт, као и авиЌациЌа. Уосталом, годинама се прича о томе да єапан сваког тренутка може да уђе у рат.
  Ве" прилично ра®ен Дуби®ин, хтео Ќе да каже, али опет Ќе тут®ало, п уштали су фрагменти. Сирена Ќе завиЌала, упозораваЌу"и на долазак авиона. Дуби®ин Ќе с тешком муком устао и викнуо, блокираЌу"и тут®аву Виноградове:
  - Имамо авиЌациЌу, а обалске батериЌе, чак и ако нису у комплету, су доступне. ХаЌде да одговоримо!
  Пилот Ќе зарежао док Ќе трчала улицама:
  - Само бих отрчао до свог борца и посади"у ове єапанце, не"е ми се чинити дово но. И да е "е платити Цусхиму и Мудуен.
  ШоЌгу, коЌи му Ќе одсекао половину уха, сложио се:
  - Да, плати"е! Да, чак и са процентом!
  Чуле су се експлозиЌе и закаснели цвркут противавионских топова. Уопштено говоре"и, ве"и део ПВО Владивостока скинут Ќе Ќош четрдесет прве године, ради Ќача®а одбране Москве, тако да вишеструким тачкама колониЌе комараца зем е излазе"ег сунца ниЌе придавала много паж®е. на такву "буку". єапански ронилачки бомбардери испуштали су проле"не "поклоне" уз продоран шкрипу. Ударац Ќе нанет и граду и флоти. єапански авиони нису превелики, али окретни, али су боЌни бродови, напротив, позамашни. Овде Ќе наЌве"и од ®их чак скучен у океану, дужине триста метара, а топови од 460 милиметара.Све док Американци нису успели да потопи било коЌу од ових лепотица, а преживели, заЌедно са крузерима, уништили обалу. Снажно Ќе личио на злобни напад Зем е излазе"ег сунца 27. Ќануара 1904. године. Само тада ниЌе било авиЌациЌе.
  Дуби®ин Ќе осе"ао да се гуши од трча®а. Он ниЌе натчовек, ве" Ќедноставан човек са болесним плу"има, ухва"ен у тешкоЌ ситуациЌи. А ВикториЌа га ниЌе много претекла. Питам се колико има година, Ќедва да изгледа више од тридесет, груди су ЌоЌ велике, а рамена широка као код мушкарца.
  Виноградова се изненада окрену и одмахну руком:
  - Не бежи стари, за мном! - Викала Ќе таквом силином да ЌоЌ Ќе звучни талас само ударио у уши. - Извуците разарач у море што Ќе пре могу"е.
  У близини су тут®але експлозиЌе, пали су крхотине, Ќедна Ќе пала директно на Виноградову, а она га Ќе механички ухватила рукама. ДевоЌка терминатор се осе"ала као голман коЌи Ќе успешно изборио Ќеданаестерац, фрагмент Ќе био округао, топао и изгледао Ќе као лопта. Анђелика одЌедном осети како ЌоЌ нешто течно тече низ руке. ДевоЌка Ќе погледала фрагмент, а онда ЌоЌ Ќе чак и ®еног гвозденог ратника, прека еног три године рата (ЗаЌедно са Шпанцима), мучнина дошла до грла. У рукама Ќе држала бебину главу. єадна девоЌка (то се види по кратким прасицама, изва ених очиЌу. Виноградова паж иво спусти главу на испуцали асфалт и прекрсти се:
  - Ниси имао времена да грешиш, да не живиш! Међутим, нема ве"ег грешника од Бога, стога нема ве"ег греха од равнодушности према пат®и деце.
  Опет урлик и крхотине, Ќедан Ќе ударио девоЌку у чизму, огребавши кожу. Виноградова Ќе ве" хтела да се окрене и што брже Ќури ка писти, где Ќе ®ен МИГ стрп иво чекао агресивну дома"ицу, али...
  Оштар као оштрица бодежа, ратнички поглед разабра неподнош иву гримасу бола на лицу капетана првог реда Василчикова, када му Ќе гор®и део откинутог тела полетео избачен ударним таласом. Сама девоЌка Ќе Ќедва избегла фрагмент. Мада каква Ќе она девоЌка, први пут Ќе узела оружЌе у цивилни живот. Она се ве" своЌевремено некако ухватила за образ, чак и током међународне битке у ШпаниЌи. Као резултат тога, остао Ќе дубок ожи ак, коЌи Ќе дуго времена покварио ®ен изглед. Плус хапше®е и сла®е пуковника у концентрациони логор. Истина, управо у Сибиру, на сечу, упознала се са Ќедним веома Ќаким врачаром, коЌи Ќе уз помо" масти и призива®а духова успео да залечи, као да никада ниЌе био, ову рану и Ќош неколико. Ожи ци добиЌени током битака са Белим Чесима, трупама Колчака, Деникина, Врангела. И много Ќу Ќе научила, па Ќе Виноградова, изгледа, припадала изабраноЌ врсти  уди.
  Добила Ќе прилику да оде пре рока користе"и женске чари, па Ќе и поред тешког чланка подведена под амнестиЌу. Поента, наравно, ниЌе толико да се човек убеди, ве" да се обезбеди да организатор забаве не сазна за ово. А преваранта свих пруга има толико да их цинкарош, на цинкарошу и цинкарошу, тера. Дакле, не"ете баш убрзати ако вам Ќе кариЌера драга.
  То значи да єапан има велику предност у пешадиЌи, авиЌациЌи, па чак и у тенковима. Па, код тенкова, са наше стране то Ќе надокнађено квалитативном супериорнош"у, а остало Ќе много горе. Иако ако узмете стре ачко оружЌе, єапан такође заостаЌе по броЌу митра еза, углавном има топове. Међутим, далекоисточне дивизиЌе су слабо опрем ене аутоматима. Нема дово но машина за све. Дакле... Што се тиче квалитета, нема супериорности у пешадиЌи, него, Ќош горе, сви наЌбо и официри се пребацуЌу на совЌетски фронт, овде се наЌгоре трупе по правилу не гађаЌу, имаЌу минимум воЌне обуке. То значи да почи®е рат, у краЌ®е непово ноЌ ситуациЌи за СССР. И доста новоформираних резерви би"е бачено на исток...
  Виноградова Ќе изненада гурнула у ватру. Бомбардована градска болница Ќе горЌела. Слика Ќе заиста апокалиптична, а жене, деца и старци живе горе. Овде Ќе беба пала право у ватру, а свуда около се зачула страшна граЌа и Ќауци.
  Виноградова осети у глави трубе арханђела и баци се у пламен. Ватрени Ќезици су лизали голе руке и отворено лице девоЌчице, али се пилот тако брзо померио да Ќе успела да зграби дете, извукавши га из загр аЌа униште®а.
  ДевоЌчица Ќе искочила, осетивши само благи свраб на кожи, бацила поглед на бебу. АваЌ, било Ќе касно, дечак се угушио, увукао пламен у плу"а, опекотине по округлом лицу. Такви поцепани пликови на кожи су мекши од пупо ака тратинчице. Виноградова Ќе викала:
  - Овде Ќе  удски хаос!
  Чизмом Ќе ударила у гомилу сме"а, након чега Ќе поЌурила да помогне ко би Ќош могао да се спасе. Било Ќе то као кобра коЌа плеше између гасних горионика, девоЌка се веома бизарно миго ила и плесала. Изгорела се, чизме су ЌоЌ се топиле, туника уг енисана, али Ќе наставила да се тврдоглаво бори за сваку дети®у сузу, за сваки откуцаЌ малог срца, за сваки крхки живот, али толико потребан зем и! Чизме су се распале, а сада Ќе девоЌка заиграла кроз пламене вихоре, ®ене голе, шармантне, ноге. Била Ќе мученица, али не само монахи®а коЌа се мучи постовима и бичем, што не користи ни Богу ни  удима, мученица коЌа спасава конкретне животе. Ноге ратничке девоЌке биле су прекривене слоЌем малих пликова, али су се од бола кретале Ќош брже и тачниЌе.
  Капетан медицинске службе, извадио велике чизме из торбе, викнуо ЌоЌ Ќе:
  - Узми их, брзо их обуци! Заиграш на пламену, па "еш постати бога .
  Ратник са чином маЌора одмах одговори:
  - Бо е Ќе физички постати бога  него морално бити изрод! Ни секунде за себе, све за фронт, све за победу!
  Капетан медицинске службе Ќе одговорио:
  - Ово Ќе прави совЌетски човек!
  Виноградова, газе"и пламен, псуЌе:
  - А шта стоЌите, спасите  уде!
  Капетан уздахну.
  - Имам протезе, уместо ногу!
  Виноградова, извлаче"и другу девоЌку полуспрженог лица и онесвеш"еног, бесно Ќе викнула:
  Како Ќе Бог суров!
  Капетан слегну раменима.
  НиЌе Бог крив, ве"  уди!
  Виноградова Ќе врло разумно и самоуверено приговорила:
  - Ово Ќе исто што и ре"и - нису родите и криви, ве" деца!
  Капетан Ќе хтео нешто да каже, али су му облаци дима ушли у грло, и он се  утито закаш ао.
  Бомбардова®е Ќе утихнуло, али се гранатира®е наставило. Бродско оружЌе има пристоЌну залиху граната, међутим, ватра Ќе сада била усмерена више на разоружане совЌетске бродове. єамамото Ќе схватио да "е доминациЌа на мору пренети инициЌативу у овом рату на єапан на дуже време. А за изград®у бродова, процес Ќе скуп и дуг, иако Ќе, на пример, подморнице, можда, лакше жигосати. Ово се, наравно, такође мора узети у обзир, али Ќе важно разбити структуру. Адмирал єамамото, наЌмо"ниЌи човек єапана после цара Хирохита, осе"ао се као бог. Прави бог, па Ќе религиЌа зем е излазе"ег сунца учила да Ќе воЌничко Ќунаштво наЌбо и начин за обоже®е! И сада Ќе велики командант могао самово но да мучи и квари простор око себе. Изнад Владивостока су густи, црни облаци дима дуги много километара, горе су складишта нафте и складишта горива. Стотине, хи аде  уди спа ене, дођавола, па, како се после тога не осе"ати као бог коЌи се осветио Русима за вековна пониже®а, велики народ Ќе приморан да се гура у низу тако си"ушних острва у поређе®у са пространства РусиЌе. Сада руска флота тоне, а за разлику од луке Перу, не"е оставити ниЌедно пловило.
  Током битке на Халхин Голу, єамамото Ќе предложио да се сличан ударац зада Владивостоку, за шта Ќе сачи®ен дета ан план. Али Хитлер Ќе неочекивано склопио мир са Ста ином. Уопште, идиот Хитлер, започео Ќе масакр над єевреЌима и тиме наметнуо против себе и По ску и зем е Запада. А зашто му Ќе то требало? Хтели сте да стекнете ЌевреЌско богатство? Али било Ќе бо е прво постати светска сила, победивши СССР, а можда и друге зем е. Запад Ќе лакше победити због чи®енице да ®егов менталитет много ма®е карактерише фанатизам и склоност самопожртвова®у. Да ли Ќе познат бар Ќедан случаЌ набиЌа®а америчких пилота? Истина, било Ќе пар судара, али ово Ќе наЌвероватниЌе несре"ан случаЌ. Руси су фанатични, што Ќе чудно, Ќер православна вера не одобрава самоубиство, и уопште не сматра да се подвизима може заслужити пут у раЌ. Уопште, уче®е Христово Ќе краЌ®е глупо и непрактично. Хе єамамото Ќе читао БиблиЌу и чудио се глупости  уди коЌи сматраЌу таквог пацифистичког Бога. На пример, учи: ударе те по десном образу - окрени леви, траже Ќедну кошу у - даЌ две, воли душмана! Христа Бога може сматрати само душевни болесник. Таква религиЌа Ќе добра само за робове, ропске вазале. И цела Европа и пола света мора да су веровали. Истина, Исусово уче®е, упркос чи®еници да одбацуЌе принцип Старог завета, око за око, и учи да волиш своЌе неприЌате е, ниЌе спречило Британце да освоЌе тре"ину целе планете, ствараЌу"и наЌобимниЌе царство у историЌи човечанства. И то упркос религиозности БританиЌе, где се Бог поми®е чак и у националноЌ химни. Зачудо, амерички председници се куну у БиблиЌу, али су ипак бомбардовали Ќапанске градове напалм бомбама, спаливши живе хи аде жена и деце. Штавише, убиЌали су цивилно становништво, не случаЌно, ве" намерно, то Ќе била тактика терориса®а цивилног становништва: подрива®е  удских и економских ресурса. Али єапанци Ќош нису бомбардовали СЌеди®ене Државе. Али хо"е! И такође приписуЌу посебну окрутност самураЌима. На краЌу краЌева, єамамото би, по же и, могао да се пробиЌе бомбардерима до америчких градова, посебно након пораза єенкиЌевске флоте у близини луке Перу. Да, Европ ани су морална копилад. ИмаЌу изопачено разумева®е, веру, уче®е и нечи®е®е! У єапану ниЌе тако! Оно што нас уче, то и радимо. Не постоЌи таква ствар да Бог каже окрени други образ, али су ®егове слуге намерно убиЌале малу децу. Да, уопште, верова®е да Ќе Бог єедан и Свемогу" не може бити истинито. Да Ќе сам, онда би, наравно, водио рачуна да му се  уди кла®аЌу исправно, у вери и истини, и да имаЌу Ќедну науку. И тако се свако моли како хо"е, шта хо"е. А свет Ќе превише ружан и погрешан да би га створио Ќедан Свемогу"и Бог. На краЌу краЌева, сваки одговоран владар на првом месту тежи реду и правди. Он жели да на првом месту буду Ќаки, мудри, племенити, поштени, а остали се или исправ аЌу, расту физички и духовно, или... Међутим, ако Ќе Бог Свемогу"и и Творац васе ене, онда не би ствараЌу телесне и душевне наказе. Уосталом, зашто Ќе цар понекад принуђен да трпи слабости  уди као датост? єер другог излаза нема, не може за трен ока од наказа да направи згодне мушкарце, а кукавице у смеле. Али да могу, одмах бих то урадио! АваЌ, морам да прихватим оно што Ќесте и да се бавим  удским материЌалом коЌи сам добио као датост. Али од кога га Ќе добио, друго Ќе пита®е. Да, и сам цар има слабости: он Ќе само човек - стари, болестан, оронуо. Чудно, божански цар често живи ма®е од обичног слуге, има ма®е вештина оружЌа од ве"ине генерала и многих воЌника. Па шта Ќе у ®ему од Свемогу"ег Бога. Али бела ниЌе ништа бо а! У читавоЌ историЌи Европе ниЌе било страшниЌег и успешниЌег осваЌача од Хитлера. Да, он Ќе заиста симбол воЌничке храбрости белаца! А, ипак, наЌве"и командант свих времена и народа, ниЌе могао да заврши ни гимназиЌу, да стекне сред®е образова®е, коЌе Ќе обавезно у єапану!
  Штавише, Хитлер ниЌе прим ен у воЌску, из здравствених разлога. Зачудо, оваЌ ревните  култа снаге, лав рата, показао се толико физички слаб да чак ни у НемачкоЌ, где на сваком месту постоЌи воЌна пошта, ниЌе позван као редов. Како Ќе деградирана Европа.
  Међутим, Ста ин, Ќош Ќедан од наЌистакнутиЌих политичара нашег времена, такође ниЌе имао сред®е образова®е, био Ќе грумен. И заним иво, он такође ниЌе позван у воЌску, из здравствених разлога. Заним иво, случаЌности, два злонамерна неприЌате а нису имала сред®у стручну спрему, нису позвани у воЌну службу због здравствених разлога, имали су очеве пиЌанице, а и Хитлеров отац Ќе прво радио као обу"ар!
  Ево такве случаЌности, чудне, злослутне. Герингова Хитлерова десна рука ниЌе таква. Он Ќе из породице аристократа, Герингов предак Ќе био заменик стварног владара Немачке, Бизмарка. Геринг Ќе бизнисмен, олигарх, аристократа и прагматичар. Они такође виде да Ќе могу"е да замене опседнутог Фирера. И Америка и БританиЌа, додуше таЌно, желе да окончаЌу РусиЌу, без обзира на владаЌу"и режим, али желе да окончаЌу комунисте, коЌи негираЌу сам концепт приватне своЌине, толико да чак затвараЌу очи пред прекомерним Ќача®ем Немачке.
  Међутим, Немачка Ќе геополитички конкурент, али конкурент у оквиру капиталистичких и аристократских правила игре, а бо шевичка РусиЌа Ќе апсолутно туђа и неприЌате ска. Чак Ќе изненађуЌу"е да Ќе од четрдесет прве и сам Черчил понудио помо" Ста ину, уз сав ®егов антикомунизам, традиционалну, енглеску мрж®у према РусиЌи. Уосталом, Немачка под црвенима Ќе ратни ко® упрегнут у совЌетска кола, а СССР под смеђима Ќе вечна партизанска зона. Уосталом, фанатични бо шевици се не"е помирити, и води"е дуготраЌни герилски рат, коЌи "е толико исцрпити Тре"и раЌх да "е сви снови о да ем шире®у нестати као дуга након грм авине! РусиЌа под Немачком, бо е него Немачка под РусиЌом! СхватаЌу"и ово, Ќасно Ќе зашто САД и БританиЌа траже излаз из рата.
  єамамото Ќе прагматичар, био Ќе у рату са САД и БританиЌом. Али ове две империЌе саме су испровоцирале єапан увође®ем ембарга на снабдева®е нафтним дериватима. На краЌу краЌева, зем а излазе"ег сунца нема своЌе бунаре и многе друге сировине. єапанци су преговарали, Американци су навиЌали све понижаваЌу"е захтеве.
  А при томе, єенкиЌи, изазиваЌу"и рат, уопште нису водили рачуна о довође®у воЌске и морнарице у борбену готовост. Испоставило се да Ќе искуше®е превелико, утолико Ќе више лебдела нада да "е Москва да падне и да "е Немачка и ®ени савезници прискочити у помо". Осим тога, постоЌала Ќе нада да СЌеди®ене Државе, као Ќош увек релативно демократска зем а, веома зависна од Ќавног м®е®а, ако се рат повуче, не"е хтети да проливаЌу крв на туђим острвима. Заиста, зашто би обичан Американац на улици добиЌао ковчеге од цинка са своЌим рођацима, ако не говоримо о заштити териториЌе самих СЌеди®ених Држава, па чак и пла"а®у прилично великих воЌних пореза! Можда Ќе зато царска РусиЌа изгубила, имаЌу"и више воЌника, али руски народ ниЌе сматрао Ман¤уриЌу своЌом териториЌом, и ниЌе хтео да плати крв у и зноЌем за апстрактне интересе. АваЌ, Хитлер ниЌе заузео Москву, делом због неспремности за оштру зиму, а делом због фанатизма карактеристичног за бо шевике. Међутим, не само бо шевици, руски народ Ќе склон самопрегору за велике ци еве. Уосталом, првог ваздушног овна направио Ќе руски момак Месер. Чак Ќе и изненађуЌу"е да Ќе то учинио не зарад раЌа, ве" зарад Ота¤бине. Мада... Месер Ќе делимично будала, Ќер Ќе маЌстор акробатике, проналазач, конструктор, а наравно и живи донео би много више користи Ота¤бини. Можда єенкиЌи нису толико погрешни, понав аЌу"и принцип: главна ствар у борби Ќе преживети! На краЌу краЌева, мртви више не могу да убиЌаЌу!
  Адмирал Наумо Ќе приметио:
  - Ве" смо потрошили више од две тре"ине мунициЌе. Пушке су Ќако вру"е, сипаЌу се кафама воде!
  єамамото прекрсти прстом у ваздуху и рече тихим, помало промуклим гласом:
  - Мислим да "е топови издржати послед®у тре"ину граната. Иако не, нокаутираЌте до деведесет пет посто.
  Адмирал Наумо Ќе слегнуо раменима и обрисао зноЌ са чела.
  - Да ли се исплати дати све наЌбо е првог дана?
  єамамото Ќе стиснуо песнице.
  - Трошкови! Наравно да вреди! Изненадили смо Русе, као 1904. године, Немце 1941. године, али "е Ста ин строго казнити команду и то се више не"е поновити. Дакле, неопходно Ќе искористити чи®еницу да Ќе змаЌев реп заспао. Заправо, разумем Ста ина, рат са Немачком Ќе упио ®егову паж®у до те мере да Ќе престао да брине о Далеком истоку. А ®егова прат®а без вође се плаши да преузме инициЌативу. Овде смо промашили наш ударац. Као и Американци. Свима Ќе било очигледно да се ствар спрема, облаци се скуп аЌу, грм авина "е ускоро да удари, али...
  Наумо Ќе додирнуо дршку самураЌског мача коЌи му Ќе висио о поЌасу, или како се то обично назива катана:
  - Руси увек касне! Рат не"е бити предуг и сти"и "емо до Урала.
  єамамото Ќе подигао очи ка небу.
  "Нека нам богови помогну у томе, али Ќа не мислим тако!" Брзо уче, Халхин Гол Ќе показао да Ќе ниво Руса ве"и него током рата 1904-1905. Осим тога, ре"и "у вам Ќедну таЌну. Наш таЌни агент у Владивостоку Ќе мало помогао, што прилично мо"на обалска арти ериЌа ниЌе имала гранате, а летелица ниЌе успела да полети на време. Ово Ќе таЌни рат.
  Наумо Ќе био изненађен:
  - А где су СМЕРШ и НКВД гледали?
  єамамото се насмеЌао, тресу"и прстима.
  - Овде на Далеком истоку служе наЌгори кадрови РусиЌе, Владивостоку стреме они коЌи се плаше да погину на совЌетско-немачком фронту. Стога Ќе овде много лакше на"и издаЌника или будалу на врху, као и себичну особу. А НКВД Ќе толико навикао да открива измиш ене завере да више не приме"уЌе праве издаЌнике. Дакле, сасвим Ќе могу"е радити. Иначе, ако Ќе неколико генерала прешло на страну Немаца, упркос томе што ®иховим породицама, рођацима и приЌате има због тога прети погуб е®е, онда Ќе сасвим могу"е подмитити некога из врха. Или га користите у мраку, што Ќе Ќош бо е. Тако да смо урадили много посла. Нас єапанце генерално карактерише теме ност у промиш а®у воЌних операциЌа и узима®е у обзир свих ситница.
  Наумо Ќе протр ао дршку своЌе катане.
  - єел тако! Али срамота Халхин Гола изазива осе"аЌ горчине и Ќаке  ут®е! Како бисмо могли...
  єамамото Ќе тешио:
  - Било Ќе више Ман¤ураца него єапанаца, а генерално Ќе немогу"е побеђивати све време. Морам напоменути да се, ипак, нису наЌбо е Ќединице бориле на нашоЌ страни, а Руси су имали велику предност у авиЌациЌи и тенковима.
  Наумо Ќе полуизвукао своЌу катану.
  - Нисмо оправдани! СамураЌ се никада не"е позвати на тупу оштрицу и уморног ко®а, много неприЌате а и слабо оружЌе!
  єамамото Ќе исправио:
  - СамураЌ наравно не, али човек нажалост да! Људи имаЌу тенденциЌу да греше!
  єамамото Ќе био ометен и викнуо Ќе нешто у цеви, а затим наставио:
  - СамураЌ се никада не"е стварно савити! Иде на овна и против струЌе.
  Наумо климну главом.
  - Заиста! Али борили смо се против САД и Британског лава.
  єамамото Ќе куцнуо прстом по кормиларници.
  - Да! Тачно, али САД су погођене у зубе, БританиЌа Ќе изгубила своЌе колониЌе, а Немачка Ќе била у нево и. Желели смо да повучемо што више снага са Запада РусиЌе како бисмо Вермахту олакшали прелазак у офанзиву. Ударац Ќе био планиран за маЌ, до суше®а путева, али су Американци спречили.
  Наумо Ќе извукао своЌу катану и ударио Ќе у ваздух:
  - Смрт САД! Увек се мешаЌу са єапаном.
  єамамото се лукаво осмехнуо.
  - Не увек, наравно, на пример, када смо први пут ратовали са РусиЌом, єенкиЌи су нам много помогли кредитима, као и залихама наоружа®а. Више од половине наше флоте Ќе направ ено новцем СЌеди®ених Држава и БританиЌе, и то у сопственим бродоградилиштима. Дакле, Америка ниЌе увек лоша, али не у овом случаЌу.
  Наумо изненађено упита:
  - И зашто?
  єамамото се спустио да обЌасни:
  - єато далекометних бомбардера пробило се до ТокиЌа, и задало подмукли ударац престоници, користе"и напалм бомбе. На стотине дрвених ку"а Ќе изгорело, а цар Ќе наредио по сваку цену да се зона контроле уда и од престонице. И пре свега, да се ухвати борбени комплекс америчких база на архипелагу МидвеЌ, наЌближи Ќапанским скелетима. И успели смо!
  Наума Ќе махнуо мачем у ваздуху:
  Ипак смо победили!
  єамамото Ќе прекинуо:
  - И међу белима има паметних! НиЌе ни чудо што Ќе цар у своЌоЌ канцелариЌи ставио бисту Наполеона. Али постоЌао Ќе Ќош Ќедан Цезар, рекао Ќе: теже Ќе задржати освоЌене него победити. У овом случаЌу, ово се пре свега односи на нас. Наума Ќе репродуковала осмицу са мачем:
  Разумем умом, али срцем!
  єамамото Ќе устао и п еснуо свог колегу по рамену.
  - Да, немоЌ да се  утиш, у овом случаЌу идемо да се вратимо. Победи"емо СССР и поново бацити на САД и Британце, али ве" заЌедно са Немцима и тестенином.
  Адмирал Наума Ќе готово неприметним покретом сакрио катану у корице и шап"у"и шапнуо:
  - Буду"ност Ќе добра, али садаш®ост Ќе бо а! ЧуЌте на носачима авиона, комплетна залиха бомби Ќе потрошена, а на ...
  єамамото Ќе кратко наредио:
  - Дођите на палубу и погледаЌте около, за пола сата "емо се окренути и кренути ка нашоЌ наЌближоЌ бази.
  Наума му звижди кроз нос:
  - СлушаЌ команданта!
  Адмирал Ќе искочио држе"и врата да се не залупе. Пре него што су ®егови кораци утихнули, сенка Ќе исклизнула са врата, она Ќе ходала на прстима и бацила покривач.
  
  ШТА єЕ ЗАИСТА ТРЕБАЛО ДА БУДЕ!
  єош Ќедна прича у коЌоЌ ниЌе било терористичког напада 11.09.2001. Шанса се умешала. ИмаЌу"и оперативне информациЌе да Бин Ладенови исламисти припремаЌу терористичке нападе у СЌеди®еним Државама, сви осум®ичени исламисти су Ќедноставно протерани из Америке. А до напада ниЌе дошло. А после убиства Ахмада Шаха Масуда, талибани су почели да разбиЌаЌу Северну алиЌансу. А Владимир Путин Ќе наредио напад на талибане како би избегао потпуни пораз савезника у Авганистану.
  Прво, наравно, бомбардова®а. А онда су копнене снаге РусиЌе почеле да се пребацуЌу у Авганистан. Владимир Путин Ќе Ќош релативно млад, вреле главе и жели да буде познат. Осветите се за срамни пораз СССР-а у Авганистану.
  А рат, коЌи Ќе почео у октобру 2001. бомбардова®ем талибанских положаЌа и база, постепено Ќе прерастао у сукоб пуних размера. Штавише, Запад и исламски свет нису оклевали да помогну талибанима и Ал-Каиди. И рат Ќе попримио веома дуготраЌан карактер.
  А сада се Снежана бори у Авганистану на наЌновиЌем тенку Т-95. Долази Ќесен 2012. Владимир Путин Ќе поново постао председник. И дато Ќе наређе®е да се оконча рат коЌи траЌе више од десет година. А посебно на краЌу да ухвати или убиЌе Осаму бин Ладена.
  Снежана, Алиса и Анжелика се заЌедно боре у тенку. Из аутомобила пуцаЌу на му¤ахедине.
  Снежана босим ножним прстима притиска дугмад ¤оЌстика. Удари неприЌате а и вришти:
  - ВоЌник Ќе можда наиван Ќелен, али никада не"е постати кукавички зец ако му не намешта сви®ски политичар!
  
  Алиса, отпуштаЌу"и, такође спремно потврђуЌе:
  - ВоЌник може и дости"и чин орла, ако га сви®ски политичар не спусти на гуску!
  Анђелика, див е духовито, притискаЌу"и голим ножним прстима дугмад ¤оЌстика, додаде:
  - Сви®е-политичари нису саборци, поготово ако су соколи!
  ДевоЌке су се тако добро разишле. А ®ихов тенк Ќе залепршао и здробио све му¤ахедине коЌи су наишли на путу. И ломио Ќе гусеницама, и шкрабао из митра еза.
  Снежана Ќе приметила:
  - ВоЌник коЌи гине на боЌном по у не умире заувек, ®егова душа Ќе у бесмртноЌ слави, политичар коЌи ша е ратника у смрт, мртваца у животу, пошто сви®е немаЌу душу!
  Алиса, поливаЌу"и му¤ахедине кишом од олова и ураниЌума, цвркутала Ќе, показуЌу"и зубе:
  - Политичари владаЌу воЌском, покушаваЌу да ричу као лавови, а у стварности се чуЌе само лавеж паса и гунђа®е сви®е!
  Анђелика Ќе голом петом притиснула дугме ¤оЌстика, пламте"и ватром и агресивно рекла:
  - Често воЌник ризикуЌе главу због политичарских сви®ских пет и, ма шта!
  И Снежана Ќе ударила неприЌате а, зг®ечила га, ређаЌу"и као цеди ку:
  - ВоЌник може бити поштена гуска, а да остане орао, а политичар виртуозна лисица, са суштином сви®е!
  Алиса се закикота и дода, б ескаЌу"и своЌим бисерним зубима:
  - ВоЌник, додуше понекад гуска, али од ®ега стално лети перЌе, а политичар сви®е, али од ®ега Ќе вода као вода у гусци!
  Аннелика Ќе млатарала, притискаЌу"и босим ножним прстима дугмад и цвилила:
  - ВоЌник оре као ко®, а генерал понекад само бикове!
  И Снежана Ќе голом петом притиснула полугу, разбила неприЌате а и цвркутала:
  - У рату наЌвише гину воЌници - нису сви племенити, али сви хероЌи, а политичари убиру плодове - нису паметни, него сви ниткови!
  Алиса Ќе голим прстима грациозних ногу притиснула дугмад ¤оЌстика, одсекла неприЌате а и зацвилила:
  - ВоЌник Ќе борбени петао са коЌег лети перЌе, а политичар Ќе празна гад сврака, коЌа пушта вербалну диЌареЌу!
  Анђелика са див им узбуђе®ем притисне дугме ¤оЌстика своЌом гримизном брадавицом, одсече сабласне и издаде:
  - ВоЌник нема кад да се пере, али мирише на племенитост, а политичар, колико год се окупао, одаЌе козу, и вербални пролив!
  Снежана Ќе одговорила са осмехом, такође Ќе притиснула дугме ¤оЌстика своЌом рубинском брадавицом и одсекла му¤ахедине:
  - ВоЌник лашти чизме воском, а политичар пере руке од пр авих дела!
  Алис се закикота и примети притиском на дугме ¤оЌстика са брадавицом од Ќагоде:
  - ВоЌник врло ретко добиЌа награде за подвиге, политичар све време став а прасе на воЌнике!
  Аннелика, воде"и врло добро нишану ватру на сабласне, и косе"и их као култиватор, зарежала Ќе:
  - ВоЌник Ќе увек гладан од недостатка меса, иако му политичар редовно став а прасе и качи му резанце на уши!
  Снежана Ќе показала зубе пуцаЌу"и на му¤ахедине. Зг®ечила их Ќе тако што Ќе голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика, али Ќе у исто време гукала:
  - Од комплета витамина и повр"а, воЌник добиЌа само сенф и бибер из говора политичара, а тре"и свежу сви®етину од меса, а на тре"ем само рупу од крофне!
  Алиса се кикотала и ударала, притискаЌу"и дугмад ¤оЌстика голом, округлом петом:
  - ВоЌник извршава наређе®е, генерал наређуЌе, политичар изливаЌу"и вербалну диЌареЌу само пр а униформе воЌника!
  Анђелика Ќе била више него сагласна са овим, косе"и редове броЌних милитаната у Авганистану:
  - ВоЌник се понекад плаши, а не плаши, политичар се стално размета, али му се само дуги Ќезик пружа у напад!
  Снежана Ќе агресивно приметила, пуцаЌу"и на авганистанске воЌнике коЌи су напредовали према ®има, користе"и голу пету:
  - Униформу воЌника не квари рововска пр авштина, ве" Ќезици политичара коЌи су непрестано сви®ари!
  Алиса Ќе додала са великим узбуђе®ем, намигуЌу"и своЌим сафирним очима и сламаЌу"и му¤ахедине:
  - Метак не узима воЌника, ватра не гори, а ратник се не"е удавити у води, али ризикуЌе да се угуши у вербалноЌ диЌареЌи политичара коЌи су га послали на кла®е!
  Анђелика Ќе додала, притискаЌу"и дугме ¤оЌстика своЌом рубинском брадавицом и гугутала док Ќе косила му¤ахедине:
  - Убити воЌника ниЌе ¤елат, политичар коЌи обе"ава раЌски живот ниЌе анђео!
  А тенк руске смртоносне конструкциЌе Ќе здробио авганистанске душмане, засувши их малим мецима са ураниЌумским Ќезгром.
  Снежана Ќе приметила, одсецаЌу"и броЌне, притискаЌу"и му¤ахедине авганистана.
  - Бог допушта да рат наЌхрабриЌе издвоЌи за раЌ, а политичке интриге да извуку наЌзлобниЌе за пакао!
  Алиса Ќе агресивно приметила, нокаутираЌу"и душмане коЌи се пе®у као жаба на грчеве, цврку"у"и:
  - Тама постоЌи да би се видела светлост светлости, подли политичар да издваЌа племените  уде коЌима се разоткрива!
  Анђелика се доброво но сложила са овим, истриЌебивши неприЌате е и напавши му¤ахедине:
  - Политичар Ќе велика сви®а коЌа се храни не сви®ском маш"у, него супом са мачком, а резанцима за уши!
  Снежана Ќе агресивно приметила, пуцаЌу"и на сабласове и подижу"и гомиле лешева:
  - ВоЌник не треба да буде зец, победе не долазе кукавице, генерал не треба да буде сви®а - и сами дебели смеЌу да рошти аЌу!
  Алиса се врло радо сложила са овим, косе"и неприЌате е, као да укла®а струготине са дрвета:
  - И воЌник се плаши смрти, али га страх од утапа®а у политичка сра®а тера на прву линиЌу фронта, да е од позадинских сви®а!
  Аннелика, пуцаЌу"и у душмане и босим прстима контролише"и оружЌе тенка, зацвилила Ќе:
  - Не боЌ се да изгубиш тело у рату, Ќер дух Ќе бесмртан, али мораш да се плашиш да душу подредиш политичару, па сви®е на власти убиЌаЌу све наЌбо е!
  Снежана Ќе, агресивно шкрабаЌу"и му¤ахедине, исекла арапског шеика коЌи се борио на страни авганистанских милитаната и промуцала:
  - Лако Ќе изгубити душу, Ќош Ќе лакше изгубити тело, али даЌу"и живот за своЌу Ота¤бину стичеш наЌвредниЌи вечни се"а®е на  уде, бесмртност у срцу Бога Свевиш®ег!
  Алиса Ќе изЌавила, намигуЌу"и, ша у"и гранате на неприЌате а голим прстима грациозних ногу:
  - ВоЌник, изгубивши тело у борби, задоби"е вечно се"а®е, политичар сви®а у позадини, осуђуЌе себе на вечну срамоту!
  Анђелика Ќе агресивно приметила, косе"и му¤ахедине и користе"и гримизне брадавице приликом пуца®а:
  - Тело се годинама троши, али Ќунаштво палих у биткама не бледи вековима!
  Снежана Ќе, одсецаЌу"и нападаЌу"е воЌнике Авганистана и нагомилаваЌу"и гомиле лешева, приметила:
  - Човеково тело Ќе за неко време, душа Ќе заувек, воЌник не"е престати да служи ота¤бини, генерал "е викати, политичар "е сви®ати, али Господ Бог не"е очистити универзум од зла!
  
  Алиса, коЌа Ќе писала о сабласима коЌи су напредовали са свих страна, и косе"и их као срп ушиЌу, издала Ќе:
  - Од пуц®аве му уши навлачи, од слатких говора политичара глува савест и осе"аЌ наде!
  Анђелика Ќе приметила, нокаутираЌу"и му¤ахедине, да су се тако активно пе®али на положаЌе руских трупа, и рекла:
  - НаЌве"и предатор ниЌе бели медвед, ве" политичар-сви®а црне душе!
  ДевоЌке су гасиле му¤ахедине цео дан, али им Ќе понестало борбеног прибора. И вратили су се у базу. Тамо су напунили гориво и допунили залихе метака: малих, али скупих и са ураниЌумским Ќезгром. Као и посебне врсте граната коЌе имаЌу пове"ану убоЌну мо".
  А 4. новембра 2012. године, баш на време за одмор у РусиЌи, поново су Ќурнули против душмана на тенку Т-95, покушаваЌу"и да извоЌе велику победу.
  Снежана Ќе, воде"и добро ци ану ватру, користе"и голе прсте, исклесане ноге, нокаутираЌу"и милитанте, приметила:
  - Политичар Ќе граб ивица месождерка, али сметлар, и од ®еговог стаЌ®ака не расту руже, ве" само бледи расположе®е!
  Алиса Ќе, удараЌу"и по неприЌате у, користе"и голе ножне прсте и одсецаЌу"и противнике, приметила:
  - Политичар често има покварене зубе и носи иза уста, а дезодоранс елоквенциЌе не"е сакрити вербални измет!
  Анђелика Ќе ударила неприЌате а, такође своЌим голим, исклесаним ногама, и загугутала:
  - Политичар Ќе вук са лажним зубима, али са правим дугим Ќезиком, што Ќе много сви®е!
  Снежана Ќе испалила смртоносни рафал на авганистанске сабласине и радосно узвикнула:
  - То што се политичар завлачи Ќезиком у ¤епове бирача ниЌе тако лоше, Ќош горе што се сви®а до краЌа!
  Анђелика, пуцаЌу"и на авганистанске милитанте и брутално их нокаутираЌу"и без милости, приметила Ќе, покошена рафалима ураниЌума:
  - НиЌе толико страшно ако политичар извлачи паре из ¤епова бирача, горе Ќе кад у то убаци прасе!
  Алиса Ќе такође ударила, притиснувши своЌу гримизно брадавицу на дугме ¤оЌстика, и оголивши зубе, приметила Ќе са ужива®ем:
  - ВоЌник може да бризне из све душе након што Ќе изгубио саборце, политичар без душе може само крокодилске сузе!
  Тенк Т-95 У био Ќе наЌсавремениЌи модел, са великом залихом чаура и других врста кертри¤а. ДевоЌке су се добро бориле, али Ќе рат у Авганистану и да е буктио.
  Рат Ќе у току и девоЌке показуЌу наЌвишу класу акробатике. И демонстрираЌу примере победничке стварности.
  И веома су агресивни.
  Снежана Ќе тукла му¤ахедине, голим ножним прстима избацила ®ихову масу и зацвилила:
  - Политичар има шапе-лопате и уз помо" Ќезика грабу е по грошима бирача, празни ¤епове да има где да забоде сви®у!
  Алиса Ќе, шкра"у"и по душманима, и глуме"и див е узбуђе®е, показала зубе, приметила:
  - Политичари су елоквентни у обе"а®има, али Ќезикословни када Ќе реч о изговорима за неизврше®е!
  Аннелика Ќе, нокаутираЌу"и му¤ахедине коЌи су долазили са свих страна, попут леп ивих бубашваба, приметила:
  - Политичар има савит ив Ќезик, али бирачи имаЌу тврду кост у грлу!
  Снежана Ќе наставила да сече кроз му¤ахедине млазовима ураниЌумских метака, избиЌаЌу"и их као зрна из класЌа, приме"уЌу"и:
  - Политика Ќе комплетна психиЌатриЌска болница, на врби крушка расте!
  Алиса Ќе испалила високоексплозивну гранату на душмане Авганистана, снажно их нокаутираЌу"и и цврку"у"и:
  - ВоЌнику треба говеђе здрав е, а памет не треба да буде овца, да сви®е не ору!
  Анђелика, настав аЌу"и да пуца на противнике и показуЌе виртуозну тачност, приметила Ќе:
  - Лепо Ќе на боЌном по у бити жустрих ногу, али се не треба сагнути до нивоа зеца, да те не прождере лисица, а сви®а не на ути!
  Снежана Ќе шкрабала по неприЌате у као да сипа оловну и ураниЌумску кишу, и цвилила:
  - Жена, коЌа мора да постане кобила, такође не сме да буде кастрат у свом уму, иначе "е човек орати, а она "е се сви®ати до саме гриве!
  Алиса, пуцаЌу"и на сабласине коЌе су се пе®але, лепршавих брада, и седих и црних и црвених, урлала Ќе:
  - НиЌе глупа жена кобилског лица, него она коЌа се дала да Ќе оре сви®а!
  Анђелика Ќе пристала да то потврди, нокаутираЌу"и хорде нападачких авганистанских милитаната уз урлик:
  - Ако си дозволио да те сви®а оре, носи"еш крагну док памет остаЌе овца!
  Снежана Ќе жустро разбила хумку му¤ахедина и зацвилила:
  - Политичар може да оре не само овчиЌом паме"у и кокошЌим мозгом, ако Ќе сви®а са лисичЌим лукавством, а Ќежевом домиш атош"у!
  И смеЌати се, показуЌу"и своЌ дуги ружичасти Ќезик.
  Овде девоЌка поново туче своЌе противнике голим прстима.
  Алиса Ќе лупила по му¤ахединима, одсекла му главу, рафалом му пробила стомак и зацвилила:
  - Политичар говори округло, али из ®егових говора у округу, чак и лопта коЌа се котр а, само што се мешаЌу сви®ски колачи!
  Анђелика се закикота и упути смртоносни и разорни удар на неприЌате а, прогунђа:
  - Ако политичар забиЌе ®ушку бирачу, онда "е народ сигурно остати без паре!
  Снежана Ќе, показуЌу"и зубе, духовито приметила да на сунчевим зрацима сиЌаЌу Ќаче од бисера:
  - Дозволивши политичару да забоде Ќезик у новчаник, остаЌеш са сви®ским носом, а без панталона!
  Алиса Ќе, гађаЌу"и сабласове, користе"и голе ножне прсте, узела и духовито издала:
  - Дугачак Ќезик политичара Ќе као ласо око врата, само што га можеш одбацити не удара®ем копита, ве" оштрим умом и домиш атош"у!
  Анђелика, испа ена на му¤ахедине рафалом ураниЌумских метака, нокаутирала Ќе пристоЌан броЌ ®их и зацвилила:
  - єезик политичара, као ласо, држа"е биковски врат, ако гласач има овчиЌу памет!
  Снежана Ќе агресивно приметила, намигуЌу"и своЌим колегама. И у исто време настав а да пуца веома прецизно на душмане:
  - Жени Ќезик милуЌе уши, политичарка има отровни убод коЌи ЌоЌ кап е отров на мозак!
  Алиса Ќе приметила, секу"и сабласне коЌи су Ќе напали, да су се пе®али као мрави на секиру:
  - Политичар кап е златну кишу изборних обе"а®а на мозак бирача!
  Анђелика, коЌа Ќе ударала му¤ахедине, користе"и своЌе грациозне босе ноге, приметила Ќе:
  - У политици Ќе стална суша за испу®е®е изборних обе"а®а, али на другоЌ страни говор непрестано струЌи, и кап е по мозгу!
  Снежана Ќе, избацуЌу"и млазове пламена из бацача пламена и живе спаливши му¤ахедине, приметила:
  - Политичар као медвед воли слатки мед говора, али уместо хибернациЌе сви®е целе године!
  Алиса Ќе такође потврдила, ватрено намигуЌу"и девоЌкама и агресивно истребе"и сабласне:
  - Ако волите да слушате медене говоре политичара, онда "е вам се три коже откинути као медведу!
  А голим ножним прстима ова шармантна плавуша "е притискати дугмад на ¤оЌстику.
  Аннелика Ќе приметила, агресивно намигуЌу"и, оголивши своЌе бисерне зубе, и избацивши сабласне:
  - Липа има мирисни мед, а мед из уста политичара, иако чврста липа, гуши се!
  Снежана Ќе претукла нападачки тенк му¤ахедина. Истовремено Ќе, наравно, користила голе ножне прсте и урлала:
  - Политичар Ќе, као лисица, често лукав, понекад каже истину ако Ќе исплативо, али притом успева да Ќе зезне чак и на своЌу штету!
  Алиса га Ќе узела и залупила гримизним брадавицама на грудима и гугутала уз церека®е зуба коЌи су светлуцали као огледало:
  - Политика Ќе место где увек успеЌу да зезну, само гласач понекад помете говна крвавим потоком револуциЌе!
  Аннелика се поново закикота, и оголи своЌе бисерне зубе у осмех пиране, а била Ќе црвенокоса девоЌка, примети:
  - Реч политичар и реч пристоЌан, комбинуЌу се само са додатком тре"ег - копиле!
  Снежана Ќе гукала, сламаЌу"и броЌне му¤ахедине, нокаутираЌу"и их као снаЌперске наочаре, не заборав аЌу"и да гугута:
  - Политичар по карактеру може имати све осим савести и части, али се савесно, додуше нечасно, маскира!
  Алиса Ќе такође додала духовито, очиЌу коЌе су светлуцале од сафира, а голи прсти су ЌоЌ били изненађуЌу"е окретни:
  - Политичар обе"ава планине златне до неба да засветле као звезда, само што не даЌе златну светлост, са таквим свети ком гласач не"е дочекати зору!
  Анђелика Ќе такође врло духовита наставила, разбиЌаЌу"и му¤ахедине. Истовремено, лепотица Ќе користила рубинске брадавице своЌих груди. И урадила Ќе то веома лепо.
  И опет Ќе завиЌала, као пила са о уштеном лулом:
  - Политичар има више маски него звезда на небу, али све су оне само да би лисици политичару било лакше да се сви®а!
  А тенк Ќе наставио да клизи и лепрша, обараЌу"и и спа уЌу"и милитанте. Борбе су биле готово Ќедностране. Али РусиЌа Ќе и да е претрпела губитке. А било их Ќе све више.
  Има Ќош година коЌе су прошле ... Дошла Ќе 2018. година ... А рат у Авганистану и да е траЌе и не жели да успори. А многи воЌници су ве" сахра®ени.
  Снежана и Мирабела пуцаЌу на положаЌе му¤ахедина из Ќуришне летелице. И они се агресивно истреб уЌу. А шуме масовно горе. Налети торнада топе планине.
  Рат се настав а.
  Снежана уз смех приме"уЌе:
  - Политичар Ќе делом лисица, делом вук, делом слон у порцулану, на неки начин кукавички зец, а у ствари потпуна сви®а!
  Мирабела Ќе уз помо" голих ножних прстиЌу послала ракету смртоносне, приметила Ќе:
  - Политичар воли Ќезиком да млати воду у малтеру - занима®е коЌе Ќе бескорисно за бираче, али политичару доноси приход у виду пене празнослов а!
  После ових речи, девоЌке су почеле да се смеЌу и голе зубе. И намигните Ќедни другима.
  И слати ракете у потоке, и разбиЌати планине у рушевине. И пева:
  - Дато Ќе наређе®е да се село сравни са зем ом,
  Салве торнада запалиле су планине...
  Види се да нам Ќе неко одувао карту,
  Па дођавола са овим разговорима!
  И голим петама девоЌке поново ша у убоЌиту снагу ракете, и уништаваЌу положаЌе душана.
  Рат Ќош траЌе... И не назире му се краЌ. У РусиЌи расте антиратни покрет. Сви желе да то окончаЌу. Али председник Путин Ќе тврдоглав...
  Дакле, док се Рус бори, а Ќасно Ќе да нас чека Ќош много заним ивих авантура.
  
  ЏИНГИС КАНОВА ОПСЕСИєА
  Џингис Кан Ќе био опседнут идеЌом бесмртности за себе лично. И ниЌе их водио само страх. Велики Монгол Ќе схватио да "е након ®егове смрти броЌни синови и унуци загристи у борби за власт, а гигантско царство "е се поделити на неколико делова и пропасти. Било Ќе Ќасно како Ќе осваЌа®е Монгола од стране Александра Великог било крхко.
  Колико Ќе та МонголиЌа? Шта могу да ураде да све то задрже? Требало нам Ќе посебно царство...
  Џингис Кан Ќе желео вечни живот, а хи аде гласника широм света тражили су еликсир вечног живота, или нешто слично.
  Али Ќедан од гласника Џингис Кана испоручио Ќе артефакт "Огледало Ирбиса". Садржао Ќе мо"ног духа коЌи Ќе пристао да Џингис-кану подари вечни живот. Али сваке године деведесет девет девоЌака треба да се принесе на жртву ђаволском духу. И то Ќе била тако висока цена за бесмртност Џингис-кана.
  Али дух Ќе одржао реч и младост се вратила Џингис-кану. Након што Ќе завршио осваЌа®е Кине, оваЌ командант Ќе отишао у ИндиЌу. Овог пута Монголи су се кретали и успели су да освоЌе ову дивну и топлу зем у. Затим Ќе Џингис-кан отишао у Багдад и такође га заузео, убивши скоро све мушкарце.
  Да е, Монголи су освоЌили Блиски исток и област Волге.
  Почео Ќе велики поход на РусиЌу... У овом случаЌу воЌска Монголо-Татара Ќе била Ќош броЌниЌа и бо е опрем ена. И успели су да заузму Новгород, савладавши га олуЌом.
  ОсвоЌена Ќе и КиЌевска Рус. А онда су се гомиле Монгола слиле у Европу.
  Овога пута, империЌа Ќе имала више снаге и бо у технологиЌу. И победили су и Мађаре и остале витешке рати. Заузели су и Беч и Берлин и стигли до ИталиЌе, заузевши и ®у. Стигли смо и до зема а Франака. Париз Ќе такође заузет.
  А онда су кренуле хорде, стигавши до послед®ег мора. Затим путова®е на ПиринеЌе и заузима®е ШпаниЌе. А онда пређите у Африку. За почетак, осваЌа®ем севера Црног континента. Али онда су Монголи кренули на Ќуг дуж Нила и преко пусти®е.
  Тако су заузете све зем е копненог пута на источноЌ хемисфери.
  Али ту се ниЌе завршило. Монголи су изградили флоту и осваЌали све више нових териториЌа ...
  ИндиЌанци су покушали да се одупру, али су делимично масакрирани, а неки су умрли од болести. Преживели су признали ауторитет Монгола.
  Укратко, до краЌа тринаестог века настало Ќе светско монголско царство, предвођено Џингис-каном.
  У ®ему Ќе много у управ а®у позаЌм ено из Кине, а нешто и из Старог Рима. Почео Ќе да се гради пирамидални систем власти, колосална зем а и управа сатрапа. Тако Ќе настао посебан, централизован систем у светским размерама.
  РазвиЌале су се и наука и медицина. Много Ќе урађено за народ у развоЌу по опривреде и занатства. Народи планете Зем е су се све више мешали. И рођено Ќе ново друштво.
  У буду"ности су сви становници царства добили држав анство и ропство Ќе нестало.
  И коначно, почела Ќе ера шире®а свемира. Џингис Кан Ќе имао малу мо" над Ќедном планетом и желео Ќе много више.
  И да е Ќе сваке године пакленом божанству жртвовано деведесет девет девица.
  И одабрани су посебним жребом. ДевоЌке су биле различитих националности и врста. И ходале су тако босе у кратким белим сук®ама и танком траком тканине на прсима.
  Становништво царства Џингис Кана Ќе милиЌарде  уди. А на Месецу ве" постоЌе насе а, а на Марс и Венеру су слетели звездани бродови. Измислите научнике и фотонске ракете способне да убрзаЌу до брзине светлости.
  И при том жртвуЌу пакленом духу да Ќе Џингис-кан остао заувек млад и здрав.
  Владимир Рибаченко, храбри, миши"ави дечак од тринаест година, ниЌе то поднео. Поготово када Ќе ®егова сестра изабрана за жртву. И дечак од тринаест година одлучио Ќе да се освети Џингис-кану.
  Али шта може да уради сам против целе воЌске? И како победити чудовиште?
  Дечак Ќе одлучио да се посаветуЌе са чаробницом. И отишао Ќе у густу шуму, окачивши патике на стуб.
  Дечак Ќе ишао путем и певао;
  Ратници таме су сигурно Ќаки,
  Зло влада светом не знаЌу"и броЌ...
  Али ви сотонини синови -
  Не сломите силу Христову!
  Међутим, религиЌа хриш"анства Ќе забра®ена. И сви имаЌу само Ќедног Бога - самог Џингис-кана!
  Па, и такво Божанство, као ®егов ко®. Међутим, ко®и су, за разлику од Џингис Кана, смртни и ме®аЌу се како старе.
  Владимир Рибаченко хода, шамара своЌим дечиЌим стопалима. А онда му Ќе у сусрет изашао саб озуби тигар са шест шапа. Шума овде ниЌе Ќедноставна, ве" магична.
  Дечак се поклони огромноЌ, као слон само дужа звер и упита:
  - Пусти ме да одем до чаробнице?
  Огромни саб озуби тигар Ќе риком одговорио:
  - Одговори на три пита®а - па "у те пустити унутра!
  Дечак Вовка Ќе са осмехом упитао:
  - Шта ако не одговорим?
  Саб озуби тигар Ќе залаЌао:
  - Онда "у га растргнути!
  Владимир Рибаченко Ќе логично приметио:
  - Две смрти се не могу десити, Ќедна се не може избе"и!
  Саб озуби тигар Ќе викнуо:
  - Чега се наЌхрабриЌи плаши, а послед®а кукавица не дува у бркове?
  Дечак Ќе забио песницу у браду детета. Па, то Ќе мистериЌа. Стварно шта? Можда смрт?
  Владимир Рибаченко Ќе певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Не плашимо се смрти на боЌном по у...
  єер "е се Света Ота¤бина борити,
  Чак и умира®е "е победити!
  Саб асти тигар Ќе агресивно урлао:
  - Чита"ете поезиЌу или одговарати на пита®а!
  Дечак Ќе хтео да баци тигра: где ти Ќе савест, али онда му Ќе синуло, а дечак Ќе рекао:
  - Савест! И наЌхрабриЌи се плаши савести!
  Саб озуби тигар нево но климну главом и потврди:
  - єедан - нула у твоЌу корист! Па, шта Ќе са другим пита®ем.
  Мастодонт се окренуо и зарежао као чудовиште:
  - Ко Ќе наЌлепши на свету?
  Дечак Ќе тупнуо босом ногом и окренуо се. Пита®е Ќе заиста наЌтеже. Али одговор Ќе у моЌоЌ глави!
  Владимир Олегович Ќе рекао:
  - Нема поштениЌе истине, истина сваке лажи Ќе лепша!
  Саб озуби тигар поново закукну од незадово ства:
  - Тако Ќе, штене... Видим да си само супер борац! Добро, идемо на тре"у загонетку.
  Дечак климну светлом главом.
  - Омогу"ава!
  Саб озуби тигар Ќе викнуо:
  - Шта Ќе наЌбрже на свету!
  Владимир слегну раменима. Хтео Ќе да каже да фотон. Али зашто сам се сетио да научници развиЌаЌу ултрафотоне да лете суперсветле"им брзинама. Да, ово ниЌе баш оно што вам треба. А чини се да се гравитони кре"у брже од брзине светлости.
  Владимир Олег удари песницом по челу и одговори:
  - Човекова Ќе мисао бржа, и бржа од било коЌих зрака!
  Саб озуби тигар прасну у смех, а цере"и се зубима одговори:
  - Логично! Млад си, имаш три нула за! Можете оти"и!
  Дечак весла босим ногама по путу од жуте цигле, пЌевуши...
  И у тишини планина, и звезданих висина,
  У морском таласу и жестокоЌ ватри...
  И у  утом, и  утом ог®у!
  А клинац "е скочити и босом ногом разбити калдрму. Али Ќе прилично болно.
  Дечак Ќе зарежао:
  - Какав бол, какав бол - империЌа Џингис-кана - сто - нула!
  Онда Ќе помислио, шта ако велики супер цар Џингис Кан умре? Хо"е ли то користити човечанству? Уосталом, у светскоЌ империЌи  уди живе добро. Сви имаЌу посао, а сви су пуни, нема епидемиЌа, многе болести су нестале, чак Ќе вакцинисан и рак. Морталитет Ќе низак, што Ќе чак и наметнуло ограниче®а на наталитет. Скоро свако има ауто. ТехнологиЌа Ќе еволуирала, па цела три дана у неде и слободна! А индустриЌа забаве Ќе велика. И  уди су посетили све планете Сунчевог система, а ве" на Марсу постоЌе први градови.
  Певао Ќе дечак Вовка Рибаченко;
  Сунце сиЌа изнад нас
  Не живот, ве" милост...
  За оне коЌи су одговорни за нас
  Време Ќе да разумемо
  За оне коЌи су одговорни за нас
  Време Ќе да разумемо!
  Ми смо мала деца
  Желимо да ходамо!
  Али сада су ЌоЌ голе пете почеле мало да пеку. Жута цигла Ќе вру"а. Али не можете да носите ципеле: деца могу да ходаЌу жутом стазом или боса, или у чаробним ципелама. Ово су правила магичне шуме. А без магиЌе не можете спасити своЌу сестру.
  Дечак издржи, па чак и голи зубе... Он Ќе прави пионир коЌи се не савиЌа.
  Клинац Ќе помислио да одврати паж®у од цигли коЌе су му зуриле у пете, да ли су зато Монголи могли да освоЌе цео свет? Да су сви Ќачи или паметниЌи? И зашто Ќе бесмртност припала Џингис-кану - коЌи Ќе претходно починио суровост.
  Па, наравно не сада. ПостоЌе закони коЌи се из генерациЌе у генерациЌу ублажаваЌу. На пример, укинута Ќе брутална смртна казна. Тада Ќе употреба муче®а и телесног каж®ава®а ограничена. На пример, децу у школама и да е туку моткама по голим петама због лошег понаша®а. Али ударце задаЌе дете истих година и тежине као и ви, а штап са пластиком Ќе флексибилан и еластичан. Доноси бол, али не сакати табане деци.
  Иако се деца и да е туку по петама и зад®ици у школама, али не често. Понекад га само ставе у "ошак.
  Смртна казна Ќе такође постала ретка. И то се обично ради у Ќавности. Али не биваЌу погуб ени пречесто.
  Иако Ќе Владимир видео како су три девоЌке обешене. На скеле су ишле у врло кратким белим сук®ама и грудима Ќедва покривеним концем платна. И наравно боси.
  Жене и малолетници обично се погуб уЌу боси, и готово голи. А одрасли мушкарци се обично погуб уЌу у затвореном простору. Деца се такође Ќавно стре аЌу у ци у застрашива®а. Штавише, изврше®е се приказуЌе на екранима у боЌи, а школарци су обавезни да га гледаЌу. Али ово постаЌе све ређе. Злочин опада. ТехнологиЌе се развиЌаЌу, а особи коЌа Ќе починила прекршаЌ много Ќе теже да избегне одговорност.
  Владимир Рибаченко Ќе коначно осетио да врелина у циглама Ќе®ава.
  Дечак Ќе са радош"у певао:
  - Стазе иду дуж кривине,
  Босоноги момци...
  Уморан од закопава®а ко®а
  Хо"у да задиркуЌем своЌу сре"у!
  И дечак Ќе подигао:
  - Склизнуо! Негде Ќе нестало!
  Требало ми Ќе!
  А испред дечака Ќе била колиба на пиле"им ногама. Велика и лепа. Само Ќе стаЌала леђима према клинцу.
  Владимир Рибаченко Ќе агресивно урлао:
  - Колиба, колиба, окрени леђа шуми, испред мене!
  Колиба се окренула... Кретала се лако и без шкрипе. Врата су се отворила и Ќедна девоЌка Ќе изашла. И тако лепа природна плавуша.
  Погледала Ќе дечака у шортсу, босог и плавог, гугутала:
  - Знам зашто си дошао! Да ли желиш да спасиш своЌу сестру?
  Дечак Ќе одговорио искосава®ем зуба:
  - Не само! Такође желим да спасем своЌу планету од деспотовине Џингис-кана!
  Плавокоса чаробница се закикота и одговори:
  "Урадио си тежак посао, дечко. Веома тешко, али... помо"и "у ти ако одговориш на пита®е.
  Вовка климну главом.
  - Као ђак у школи одговарао сам на пита®а!
  Плавокоса чаробница, показуЌу"и зубе, упита:
  - Шта Ќе скуп е од сто руба а?
  Дечак се насмеЌао и одговорио:
  - Двеста руба а ми а!
  Плавокоса чаробница се закикота и примети:
  - Па, врло Ќе Ќедноставно. Али ево вас на путу. Испред, с Ќедне стране, Ќе твоЌа маЌка, с друге, твоЌа наЌбо а другарица - коЌу треба сломити?
  Владимир Олегович Рибаченко Ќе самоуверено одговорио:
  - Кочнице!
  Плавокоса чаробница климну главом.
  - Дивно! Стварно добар! Онда "у вам поставити пита®е теже: зашто Свемогу"и Бог не усре"уЌе све  уде!
  Дечак Ќе звиждао и приметио:
  - Ну и пита®е! Чак ни наЌискусниЌи теолози не знаЌу одговор на то!
  Плавокоса чаробница климну главом.
  - Шта сте мислили, да све можете тако лако добити?
  Дечак Ќе са уздахом одговорио:
  - Добро, покуша"у...
  Дечак Ќе набрао своЌе дети®асто чело и газе"и босим ногама, покушавао да се концентрише. Заиста се осе"ао неприЌатно... Као да Ќе био комад меса на удици, или нешто горе. Уопште, тако Ќе мало правде у свету. То Ќе био к®ижевни гениЌе Александар СергеЌевич Пушкин, коЌи Ќе погинуо у двобоЌу у своЌоЌ тридесет седмоЌ години. И колико би то могло бити корисно за човечанство? А о младом Љермонтову нема шта да се каже, он Ќе тек добиЌао к®ижевни замах. И мучно Ќе грчеве у боку.
  А онда му Ќе одЌедном синуло: важно Ќе одговорити не толико тачно колико у рими.
  Дечак Ќе мирно рекао:
  - Бог може учинити сре"у ако ниси лош умом! Зашто не сре"а за све - потребна вам Ќе жеђ за променом!
  Плавокоса чаробница зазвижди и примети:
  - То Ќе твоЌ ум! Браво, супер си дечко! Зато "у вас саветовати!
  Дечак Ќе тупнуо босом ногом и зацвилио:
  - Хвала!
  ВЌештица Ќе намигнула и одговорила:
  - Потребно Ќе разбити "Ирбисово огледало" и тада "е се Џингис-кан погнути и ®егова владавина завршити!
  Вовка слеже раменима и примети:
  - Ово Ќе добро! Али огледало ниЌе тако лако разбити, чува се!
  ДевоЌка вештица климну главом.
  - Да, чува се Ќачи од Џингис-кана. Али могу да спасем твоЌу сестру од жртвова®а! Дух у овом огледалу може одбити жртву Акулини Рибаченко ако победите Ќедно од чудовишта пакла. Има"ете тим... Ако постигнете своЌ ци , не"ете само спасити своЌу сестру, ве" "ете и сами мо"и да заузмете место Џингис Кана!
  Дечак упита са надом у гласу:
  - И не"еш морати да убиЌаш девице ради вечног живота?
  Плавокоса чаробница климну главом.
  - Не, дечаче! Не морате! Доби"ете сву мо" огледала Ирбис, а ®егове могу"ности су одличне.
  Владимир Рибаченко Ќе приметио:
  - Владати планетом Зем ом и целим човечанством Ќе кул! Али то Ќе и велика одговорност!
  Плавокоса чаробница климну главом.
  - єел тако! Али постоЌи много ствари коЌе можете учинити за  уде! Али у сваком случаЌу, ти желиш да спасиш своЌу сестру, зар не?
  Дечак терминатор климну главом.
  - Да Ќа сам спреман! Спремни за рад и одбрану!
  Вештица узе дечака за руку и одведе га до огледала, климнувши:
  Сада имате мисиЌу!
  Огледало Ќе било огромно и сиЌало Ќе свим дугиним боЌама, и буквално Ќе светлуцало.
  Вовка Ќе са осмехом одговорио:
  - єаЌе треба да се кува петнаестак минута да се охлади, а пионир Ќе увек спреман!
  Дечак климну главом, подиже голу препланулу ногу и одлучно закорачи у непознато.
  
  СТАЉИНОВА СТАБИЛНОСТ ИЛИ ОДБИєЕНИ ГАМБИТИ
  Хитлер Ќе добио Ќош Ќедну шансу. Ста ин Ќе,  ут због прет®и Житомиру, забранио повлаче®е трупа одатле и захтевао да се уочи ®егове посете Техерану настави офанзива на деснообалну УкраЌину. И као резултат тога, совЌетске трупе су пале у котао и биле потпуно поражене. И нацисти су поново заузели КиЌев и опколили совЌетске трупе иза Д®епра. И тамо су могли да изграде одбрану дуж Д®епра. Као резултат тога, рат се одуговлачио. Ста ин Ќе отказао офанзиву на северу код Ле®инграда, а трупе пребацио на Ќуг. Али то Ќе ве" била закаснела одлука. НиЌе било могу"е поново заузети мостобране иза Д®епра. А нацисти су ту подигли тврђаву и пружили отпор. Губици Црвене армиЌе су били велики, а активна неприЌате ства су одложена до лета. Док су Немци имали инициЌативу. А у Ќуну се искрцава®е у НормандиЌи завршило за савезнике потпуном катастрофом и поразом савезника, коЌи су као зароб еници изгубили више од пола милиона воЌника и официра и много опреме.
  Отегла се и битка за Крим. Немци су били добро утврђени и успели су да поЌачаЌу отпор. А офанзива у центру и на ле®инградском правцу почела Ќе са закаш®е®ем. Када су Немци, победивши савезнике, успели да пребаце трупе са Запада.
  Немци су успели да одбиЌу офанзиву совЌетских трупа. Посебно су имали веома успешан вишенаменски Ќуришни авион ТА-152, коЌи Ќе могао да се користи као радни ко® на фронту. Био Ќе напредниЌи од Фоке-Вулфа и много бо и од ®их по карактеристикама лета. Али у исто време и са Ќаким оклопом и мо"ним оружЌем. ТА-152 Ќе постао наЌмасовниЌи немачки авион, уместо млазних авиона, за коЌе Луфтвафе инфраструктура ионако ниЌе спремна. МЕ-262 Ќе и да е непоуздан авион, а Фирер Ќе, по савету струч®ака, наредио да се доради и Ќош не пусти у производ®у. Чини се да Ќе КСЕ-162 добар аутомобил, али тежак за вож®у и такође ниЌе погодан за масовну производ®у.
  Иза ТА-152 може бити фронтални бомбардер, Ќуришна летелица и ловац. Његова брзина од 760 километара на сат ве"а Ќе од брзине наЌбо их ловаца Савезника и СССР-а. А оружЌе Ќе наЌмо"ниЌе међу Ќедноседима, Ќак оклоп. А што се тиче маневриса®а, бо и Ќе од Фоке-Вулфа и лишен Ќе многих недостатака коЌе Ќе имао претходни аутомобил. Тако су Немци добили наЌбо у летелицу на свету са елисним погоном, коЌа Ќе маЌстор за све. И нема потребе посебно ревидирати производне линиЌе - он Ќе из породице Фоцке-Вулф и ®егова еволуциЌа.
  На небу, Немци су се осе"али сигурниЌе. А на копну нису били тако лоши.
  Самоходни топови Е-10 показали су се релативно успешним. Ниска силуета од четрдесет центиметара омогу"ила Ќе да се аутомобил стави у малу тежину од десет тона. Пренос и мотор у Ќедном блоку и попречно, а само два члана посаде. Истина, Хитлеру се ниЌе допала та деб ина оклопа: чело од шездесет милиметара на страни од тридесет милиметара ниЌе дово но. А на челу се деб ина пове"ала на осамдесет два милиметра, са стране на педесет два милиметра. А тежина машине порасла Ќе на петнаест тона.
  Али са мотором од 400 ко®ских снага, ово Ќе задово аваЌу"е. И рат Ќе прошао успешниЌе. САУ Е-10 се показуЌе као ефикасна и издрж ива машина. Његов мо"ни оклоп са великим нагибима на челу ниЌе пробио ве"ину совЌетских топова. И показало се да Ќе то била велика помо".
  СовЌетске трупе су ипак заузеле Крим, али нису могле да пробиЌу немачку одбрану на другим местима. А Ле®инград Ќе за сада остао у блокади.
  Борбе су се отегле до зиме... У Ќануару су совЌетске трупе поново покушале да напредуЌу, али Ќе ®ихов ударац био угушен. У сериЌи су Немци добили напредниЌи Пантер Ф са уском куполом и нижом силуетом. Њен оклоп Ќе био деб и и нагнутиЌи од обичног Пантера. А целина Ќе чак и мало ма®а захва уЌу"и гуш"ем распореду. Као резултат тога, немачки аутомобил ниЌе пробио чело са тридесет четворки, и имао Ќе шансу против ИС-2, а истовремено су се ®егове возне перформансе чак побо шале.
  Испоставило се да Ќе Ќачи и деб и, а бочни оклоп. Сада га нису узеле противтенковске пушке, а четрдесет пет. И ово Ќе, наравно, приметна одлука коЌа Ќе Немце учинила Ќачим него раниЌе.
  Тако су држали фронт... У марту су нацисти покренули офанзиву на ИталиЌу и поразили савезнике... И протерали су Британце и Американце са СицилиЌе у априлу...
  Нови амерички председник Труман, с обзиром на активност немачких подморница и велике губитке америчке флоте, понудио Ќе Фиреру примирЌе. Немци су замрзнули програм В-ракета, а они су, с друге стране, имали подморнице на погон водоник-пероксида - веома ефикасне. И САД и БританиЌа претрпеле су огромне губитке.
  Дакле, искрцава®е на Филипине против єапана ниЌе успело. БоЌни бродови Зем е излазе"ег сунца потопили су америчке транспорте. А онда Ќе на страни самураЌа нин¤а ушао у рат. А ово су ратници суперкласе.
  А Ќош више ратници, акробатика!
  Након пораза америчке базе у АустралиЌи, нин¤а Ќе постао активниЌи. Америка Ќе суочена са феноменалним борцима коЌи немаЌу чему да се супротставе. И тешки бомбардери и носачи авиона су немо"ни против армиЌе невид ивих супермена. Ово Ќе велики проблем са коЌим се суочаваЌу државе и БританиЌа. Ватрени тигар, заЌедно са грубим борцима, напао Ќе америчку базу у луци Перу. ЗаЌедно са ®им, у нападу Ќе учествовала и непобедива борки®а Азуми. Шармантна, црвенокоса єапанка. Азуми Ќе веома лепа, широких рамена, високих груди, Ќаких бокова. Ноге су ЌоЌ све време голе, и на вру"ини и на хладно"и, али веома лепе, исклесане и грациозне. Прсти су дуги и хвата ки.
  Азуми веома воли да користи босе ноге за баца®е дискова. Ужасна жена, ватрена тигрица - и страствена у кревету. Нин¤е су традиционално босе, обучене од дети®ства и ништа ма®е опасне од мушкараца. Лепа!
  Американци су то одмах осетили. Када имитираЌу делфине, нин¤е се поправ аЌу под водом. За минира®е су користили носаче авиона и боЌне бродове, специЌални експлозив, коЌи Ќе хи аду пута Ќачи од ТНТ-а. ПливаЌу"и испод самог трбуха брода, постали су мала лопта са магнетом, величине ораха. Ево девоЌака!
  Нин¤е пливаЌу готово нечуЌно. Не могу се на"и под водом. Неухват иве сенке. Затим су поставили експлозив огромне снаге, али компактан.
  А онда долази напад на базу. Сентинели се укла®аЌу за дели" секунде. Неухват иви оштро избрушени дискови лете. И пререзати грла и вратове. Амерички воЌници умиру пре него што и врисну. Онда опет лет невид ивог. ДевоЌке бацаЌу игрице голим прстима. Ноге су им необично окретне.
  База Ќе нападнута са свих страна. Авиони експлодираЌу, букти огроман, узаврели пламен. И цео саЌт Ќе тренутно покривен ®име. Стотине аутомобила истовремено почи®у да цепаЌу. Као да Ќе пукао гигантски ватромет. И у исто време, па е®е у карбураторским моторима Ќе радило.
  И све одЌедном шишти, кипи, експлодира... Ватрени геЌзири носе се високо у небо. ЧуЌу се тор®еви ђаволске грм авине... Све се одмах, некако помеша. И изгледа да зем а излази из орбите, и поЌав уЌе се ново сунце. Али не мирне, ве" воЌничке, паклене. Људи горе, аутомобили горе и експлодираЌу. А нин¤а девоЌке далеко бацаЌу експлозивни грашак голим прстима грациозних ногу. Али ово Ќе заиста демонски утицаЌ. И ломови се чуЌу, настаЌе пандемониЌум. Неколико авиона Ќе ипак успело да се отргне од бетонске траке, али су се срушили на површину и почели да цепаЌу. Пун смрти, бола и униште®а.
  Хи аде америчких и британских воЌника погинуло Ќе у првим минутима битке. А сама борба ниЌе личила на битку, ве" на тотално истреб е®е. И п уштала, падала киша на америчке положаЌе, смрт и пепео...
  Поцепане су и крстарице и боЌни бродови, а носачи авиона поде ени на пола. Тотална, апсолутно немилосрдна смрт Ќе играла и на мору. Она све коЌи су пали у ®ен врели загр аЌ, спа ени, избрисани у прах.
  Врели, црвени Ќезици су лизали авионе, топили метал, изгорело Ќе апсолутно све. Чак и камен...
  Ни®а Ќе инсценирао прави, ватрени вихор, тачниЌе не вихор, ве" ураган! Или чак торнадо. КоЌи за собом остав а само уг енисане костуре и пепео.
  Азуми Ќе веома лепа жена, али смртоносна. Она голим прстима баца игле и погађа противнике єапана. Ко може да одоли нин¤и?
  А када експлодираЌу крстарице и боЌни бродови, челик и титан се ломе. Ватрени тигар Ќе сре"ан. Све иде по ®еговом плану. Овде пада искошена линиЌа америчких воЌника.
  Азуми подржава свог партнера. И сеЌе смрт.
  Међутим, млада жена приме"уЌе:
  - Руси су снажно ударили Немце код Ста инграда. Ако не помогнемо, наши савезници "е изгубити!
  Лепота Ќе босом ногом бацила три игле, оне су проболе вратове деветорици воЌника америчке воЌске покушаваЌу"и да побегну из пакла. На површини океана, очаЌнички покушаваЌу"и да избегну увлаче®е у вртлог, роЌе се амерички морнари.
  Нин¤е их Ќе докраЌчио сече"и са два мача одЌедном и бацаЌу"и дискове. єапанке су биле веома активне: витке и снажне. И за пуца®е су користили босе ноге.
  єамато Ќе самоуверено одговорио:
  - Удари"емо и на РусиЌу! Халхин Гол "е бити осве"ен!
  И супер нин¤а Ќе прошао руком кроз ваздух, прошао Ќе талас цунамиЌа. Подигао се као вихор урагана и прогутао морнаре коЌи су похлепним устима лелуЌали на површини.
  Бомбардер Б-29 кружио Ќе изнад нин¤а. Азуми Ќе босим ногама подигла тетиву миниЌатурног самострела. Отпуштен опасан експлозив. Ауто Ќе буквално распарчан... Фрагменти су се распршили као резервоари за гас са експлозивом. И оборио неколико бораца. Азуми се закикота, протр а голу, грациозну ногу о траву и загугута:
  - єа сам супер девоЌка и супер!
  Ватрени тигар га Ќе узео и засиктао:
  - Стварно одлично! Омаз"емо и ове Русе, као Американце!
  Азуми се закикотала и оголила оч®аке...
  Нин¤е су докраЌчиле послед®е авионе и одселиле се са острва. Морате да разбиЌете остале базе. Американци "е оваЌ дан дуго памтити. Зажали"е се што су увели нафтну блокаду Зем е излазе"ег сунца, што Ќе натерало єапанце на борбу. И одЌедном се показало да иако Ќе єапан десет пута инфериорниЌи у односу на Америку у економском смислу, има тако дивне специЌалне снаге да нема чему да се супротстави!
  Нин¤е су напале другу формациЌу носача. Долетели су из ваздуха на беспилотне летелице и бацали мале, али смртоносне бомбе. Хотели пакла коЌи су улетели у цеви и пе"и бродова.
  И дигли су у ваздух сва пловила редом. Уништава®е се одвиЌало ураганским темпом. И потапа®е групе носача авиона покривене крстарицама и боЌним бродовима. И били су прекривени пакленим грашком смрти. КоЌи Ќе, сашивен оклоп, цепао метал.
  Над морем су беснеле ватре, а све се димило. Оштар дим се дизао у ваздух и окретао попут црних колутова кобри, емитуЌу"и отровне зубе спремне да прогризу атмосферу.
  И све Ќе то плесало, савиЌало се, пило у ваздух... Нин¤е су испалиле експлозив, и оставивши нетакнутим наЌнапредниЌи и модерниЌи носач авиона, напали ®егову посаду. Тада су кориш"ени мачеви катане, а нин¤а девоЌке су бацале игле голим прстима. И то су урадили тако маЌсторски да Ќе Ќедна игла убила три-четири човека одЌедном.
  ДевоЌке су напале и певале:
  - Нисмо ми бедни инсекти, суперни®а - ми сечемо плакете! Експлицитни таленти - само напред!
  И заиста су се кретали као врх таласа. Азуми Ќе мачем посекла адмирала, исекла га на дванаест делова са три замаха. Крв Ќе обилно прскала и преплавила палубу. Азуми Ќе твитовао:
  - Би"еш у ковчегу! посе"и"у те!
  И убио другог адмирала. И она Ќе тако показала зубе. Нин¤е се нису плашиле пуц®аве. Из ®их су летели меци. Нису познавали слабост, умор и сажа е®е. Били су попут птица на крилима, или чак млазних мотора.
  Азуми Ќе ошамарила своЌе босе ноге, остав аЌу"и грациозне отиске на палуби. Она Ќе невероватан ратник. Али и друге девоЌке су сЌаЌне.
  Носач авиона Ќе зароб ен и, распоређен, одведен у Ќапанске луке. Такође им Ќе потребно гвожђе.
  Изузетно Ќе тешко одупрети се воЌсци самураЌа и нин¤а. Они су супер уди. А ®ихов притисак Ќе неодо ив.
  И опет следе успеси и хвата®а. Нин¤е се понашаЌу као неухват иви морски п ачкаши. Паника у Америци. Не постоЌи начин да се одупре невид ивом.
  На краЌу краЌева, ово Ќе таква специЌална снага да и авиЌациЌа и арти ериЌа чак и не приме"уЌу приступ храбрих ратника. КоЌи висе као црни облаци, и машу мачевима, бацаЌу дискове коЌи лете километрима и пробиЌаЌу сваки метал.
  Нин¤а ниЌе исти као у сред®ем веку. Има наЌновиЌу технологиЌу на дохват руке. И слама сваког ко му се нађе на путу.
  А на совЌетско-немачком фронту влада затишЌе. Немци спремаЌу офанзиву на Курску избочину. НиЌе наЌпаметниЌа идеЌа нападати унапред утврђене положаЌе, са броЌчано надмо"ниЌим неприЌате ем. Али Немачка има мали избор.
  Немци су поражени у Африци, а принуђени су да траже победе на другим фронтовима.
  Успеси єапанаца су, међутим, сма®или интензитет ваздушних напада на воЌно-индустриЌске обЌекте Тре"ег раЌха. То Ќе довело до пове"а®а производ®е оружЌа у односу на стварну историЌу. До Курске битке, Фрицови имаЌу више "пантера" и "тигрова", као и авиона. Што ствара одређени проблем.
  Али Црвена армиЌа Ќе ипак Ќача. Хирохито постав а сасвим разумно пита®е:
  - Хо"емо ли помо"и немачком савезнику?
  Ве"ина Ќапанске воЌске говорила Ќе за отвара®е другог фронта. Истина, уз учеш"е нин¤е. Америка Ќе изгубила све своЌе носаче авиона и велике површинске бродове. Извође®е офанзивних операциЌа на Пацифику постало Ќе немогу"е. И єапану су руке одвезане. Штавише, сами нин¤е су без оште"е®а отели четири носача авиона. И уништили су много авиона. Зароб ено Ќе и неколико великих бродова. Генерално, компаниЌа се показала успешном.
  Или бо е речено низ компаниЌа. КоЌе су обележили сЌаЌни успеси. Америка Ќе изашла из рата. ТачниЌе, понудила Ќе примирЌе, под било коЌим условима.
  єапан Ќе захтевао: да се заустави бомбардова®е Тре"ег раЌха и помо" од СССР-а. СЌеди®ене Државе су такође морале да утичу на БританиЌу да на оваЌ начин оконча неприЌате ства. Британци су се сложили са грехом на пола. Савезници су пристали на примирЌе са Тре"им раЌхом и размену зароб еника.
  Хитлер Ќе поново одложио офанзиву на курсу. Одлучио Ќе да прво прикупи Ќош снага и тенкова са западног фронта. И оЌачаЌ своЌе трупе.
  Али онда, 15. Ќула, Ста ин Ќе наредио напад на Орел и Белгород.
  Нин¤а Ќе у међувремену крао и америчке транспорте са новим тенковима Шерман. А Азуми Ќе, заЌедно са девоЌкама, успео да изведе много смелиЌу операциЌу. Украла Ќе из британских фабрика триста педесет наЌбо их британских тенкова "Черчил", са поЌачаним оклопом, и превезла их у Немачку. Енглези су умирали под мачевима девоЌака. Поред тога, лепотице су врло прецизно бацале оштре игле голим прстима, убиЌаЌу"и борце. И шта ре"и? Британци су били шокирани.
  ДевоЌке из єапана су, поред тога, одвукле два возила са бензином. КоЌи Ќе наЌбо и поклон за Тре"и РаЌх.
  Стога Ќе Црвена армиЌа од самог почетка наишла на тврдоглав отпор.
  У одбрамбеним биткама, "Фердинанд" се показао као готово веома одличан разарач тенкова. И као "Тигар" и "Пантер". Послед®и аутомобил, иако се често кварио, ниЌе био толико значаЌан у одбрамбеним биткама.
  Азуми Ќе у међувремену стигао на фронт. И она се лично борила против Руса на наЌопасниЌем орловском правцу. Тада Ќе совЌетска тридесетчетворка кренула у битку.
  єапанка Ќе заЌедно са своЌим партнером извадила комаде експлозива ситне попут Ќечменог зрна. И почели су да користе своЌе девоЌачке, спретне прсте да бацаЌу ово зрно на резервоаре. СовЌетски аутомобили су експлодирали и превртали се уз заглушуЌу"у граЌу.
  Азуми Ќе викнуо:
  - Банзаи!
  Њен босоноги сапутник Ќе зарежао:
  - Претвори"емо планету у раЌ!
  И бацила Ќе си"ушну гранату ... СовЌетски аутомобили су експлодирали. Зачуо се прасак и искре су летеле док су се две тридесетчетверке судариле у ваздуху. А онда како борбени комплет експлодира. И кола "е се распасти као црни бисери.
  Азуми Ќе поново лансирала неколико си"ушних зрна, своЌим исклесаним голим прстима, и цвркутала:
  - єа доносим смрт!
  Њена голонога другарица Ќе викнула, такође бацаЌу"и смртоносне поклоне:
  - Укратко - банзаи!
  Обе лепотице праснуше у смех. И опет, босих ногу, бацимо ова зрна кумулативним експлозивом. И потпуно уништити све. Ево десетак ве"их ХФ преврнутих. И откинуте гусенице, полом ени ва ци преде одозго. И котр аЌу се, ломе"и се. Док Ќе обарао совЌетске воЌнике коЌи су ишли у напад.
  И обе нин¤а девоЌке се кико"у. Овде се користе и оштре мале игле по коЌима босоноге девоЌке Ќуре ногама. И напад совЌетских трупа престаЌе. Руске Ќединице, претрпевши значаЌну штету, застаЌу и смрзаваЌу се.
  А смеЌу се разбоЌници голоноги... Цере се као пантере!
  Труман, видевши да ствар мирише на керозин, понудио Ќе Тре"ем РаЌху примирЌе под било коЌим условима. И Черчил се сложио са тим.
  Хитлер Ќе захтевао повратак свих ратних зароб еника у Немачку и ИталиЌу и обнав а®е трговине.
  Али савезници, ако желе да врате своЌ народ, мораЌу их искупити. Труман и Черчил, иако нево но, пристали су на ово.
  Фашисти су се поЌачали. У маЌу су одбили Ќош Ќедну офанзиву совЌетских трупа у центру. А 22. Ќуна, користе"и тенкове сериЌе Е, покушали су да напредуЌу.
  Први тенк Е-50 развиЌен Ќе пребрзо и ниЌе био сасвим успешан. Његова тежина Ќе била скоро шездесет пет тона са деб ином оклопа "Ти" ра "-2, али нешто ве"их нагиба. А и возне перформансе су биле бо е: мотор Ќе убрзавао на 1200 ко®ских снага када Ќе поЌачан. Што Ќе пове"ало и брзину и маневарску способност. Пишто  Ќе првобитно био 88-милиметарски у 71 ЕЛ што Ќе прилично одговарало Немцима.
  Истина, од маЌа 1945. ИС-3, бо е зашти"ен на челу, почео Ќе да се производи у СССР-у, што Ќе навело Немце да инсталираЌу напредниЌи и оклопни пишто .
  Немачка офанзива у Ќуну и Ќулу ниЌе се развила. Након сто су напредовали сто километара и претрпели велике губитке, Фрицови су заустав ени. Онда Ќе дошла Црвена армиЌа...
  Али такође без ве"ег успеха. ЛиниЌа фронта се стабилизовала... А онда Ќе потпуно постала неактивна.
  СовЌетски СУ-100 Ќе стекао популарност као поднош ив разарач тенкова. Т-34-85 Ќе остао наЌмасовниЌи тенк, а до сада се Т-54 развиЌао само да га замени.
  До краЌа 1945. Немци су на небу имали напредниЌи МЕ-262 Кс, коЌи Ќе имао брзину од преко 1100 километара на сат, замашена крила и поузданиЌе моторе са снажним оружЌем: пет ваздушних топова. ПоЌава ове летелице могла би да пружи Луфтвафеу огромну ваздушну надмо".
  Хитлер Ќе рачунао на ово. А такође и на млазним бомбардерима да разбиЌу СССР. И морам ре"и, до сада СовЌетска РусиЌа ниЌе имала одговор.
  Одбивши покушаЌе Црвене армиЌе да напредуЌе током зиме, Немци су краЌем маЌа 1946. поново бацили своЌе тенкове у напад. ПоЌавила се напредниЌа модификациЌа Е-50 са локациЌом мотора и ме®ача у Ќедном блоку и попречно. ОваЌ тенк Ќе имао само два метра силуете, а истовремено Ќе тежио и четрдесет пет тона. Његова брзина Ќе порасла, а управ ивост и возне перформансе. А пишто  Ќе брже пуцао са 12 метака у минути и пробиЌао оклоп на дужини цеви од 100 ЕЛ. И наравно, ово Ќе постало проблем за Црвену армиЌу.
  Е-50 се показао као успешан тенк у новоЌ модификациЌи, савршено зашти"ен на челу, али прилично слаб са стране. Иако при великоЌ брзини крета®а, то више ниЌе толико значаЌно.
  Међутим, совЌетски фронт Ќе почео да пада ... Ста ин Ќе био веома забринут због овога. Немци су чак успели да заузму и Смоленск, и приближили се Москви... Истина, тада Ќе Хитлер застао и упао у Ле®инград. Али ова офанзива Ќе одбиЌена.
  Немци су претрпели тешку штету и успорили ...
  А онда Ќесен, па оштра зима. Дакле, нема смеха.
  Дошла Ќе нова 1947. година ... У СССР-у су радови на Т-54 некако завршени, али ова машина ниЌе ушла у сериЌу. И ствари су се озби но успориле.
  Немци су се окупили. Њихов нови тенк Е-75 био Ќе веома добро зашти"ен из свих углова. Чело Ќе 250 мм, бочне стране су 170 мм, а пишто  Ќе 105 мм у 100 ЕЛ, мотор Ќе хи аду петсто ко®ских снага. Ово Ќе снага са тежином од седамдесет пет тона.
  И да притиснемо совЌетске трупе... Као одговор, СССР Ќе добио ИС-7, али масовна производ®а овог тенка ниЌе могла да се успостави. И наравно, ово ниЌе добро.
  До сада Ќе на небу предност нациста само расла. ПоЌавили су се борбени дискови, велике, разорне мо"и. И смрскали су и тенкове и авионе.
  У сваком случаЌу, дискета Ќе била нера®ива за малокалибарско оружЌе. И могао Ќе да обори десетине совЌетских авиона без оште"е®а.
  Немачки пилоти су доминирали небом. Хафман Ќе одликован Витешким крстом Гвозденог крста са мачевима од златног храстовог листа и диЌамантима за четири стотине оборених летелица. И за пет стотина добио Ќе Велики крст Гвозденог крста. Што Ќе био само Геринг. И седам стотина педесет оборених авиона Витешки гвоздени крст са мачевима од платинастог храстовог листа и диЌамантима. Било Ќе то колосално достигну"е...
  Немци су поново напредовали на Москву. Али совЌетска одбрана Ќе била веома развиЌена и борци су се борили упорно. Ископана су многа утврђе®а.... Немци су успели да заузму ВЌазму и Ржев по цену великих губитака, али су се угушили ... И опет су се борбе отегле до касне Ќесени ... А онда зима и нова 1948 ...
  А по хладном времену, Црвена армиЌа Ќе ве" напредовала, али без великог успеха.
  А у лето су Немци напали. Али нису постигли значаЌан напредак ... Зими Ќе Црвена армиЌа напредовала ...
  Дошла Ќе 1949. година. Т-54 Ќе коначно постао масиван. Уместо ИС-7, у сериЌи Ќе био СУ-130, коЌи Ќе био лакши и лакши за производ®у. И што Ќе наЌважниЌе, млазни ловац МИГ-15 Ќе ушао у сериЌу. КоЌи Ќе, да будем искрен, иако инфериоран у односу на Немце, ипак могао да покаже бар нешто.
  Хафман постигао хи аду оборених авиона добио Ќе специЌалну награду: Велики крст Витешког крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима. И то Ќе био редак случаЌ када су креирали награду за конкретног Ќунака.
  Хитлер Ќе приметио да Ќе Хафман прави АриЌевац. И немилосрдан према неприЌате има РаЌха, и да "е бити победе.
  Али и Немци и совЌетске трупе су пробиЌале целу годину, али ништа ниЌе однело никога.
  И дошла Ќе 1950. година... Опет размена удараца и неактивна линиЌа одбране... И тако Ќе прошла 1951. година.... Као да Ќе све у колотечини. И опет бруталне размене удараца.... И замрзнута линиЌа фронта. И 1952. Ќе прошла у истоЌ вискозноЌ мочвари.
  Ста инова смрт у марту 1953. ниЌе ништа битно променила. Место генералисимуса заузео Ќе маршал БериЌа, коЌи Ќе постав ен за званичног наследника. И опет смрзнути фронт. А у СССР-у се поЌавио само тенк ИС-10. Али ово ниЌе толико значаЌно.
  Прошла Ќе и 1954. година .... Немци и Руси су застали. И ново супер оружЌе ниЌе успело. Хафман Ќе за две хи аде оборених летелица добио Велики крст Витешког крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима.
  Тако Ќе и 1955. година прошла у бруталном масакру...
  И дошла Ќе 1956. година... 22. Ќуна навршило се тачно петнаест година од почетка Великог ота¤бинског рата. И Адолф Хитлер Ќе коначно сам предложио примирЌе.
  Преговори су траЌали дуго и шест месеци касниЌе склоп ен Ќе мир. Граница Ќе ишла линиЌом фронта. Овде се све завршило. Затвореници су проме®ени - све за све. Нема обеште"е®а, али Ќе Тре"и РаЌх нешто зграбио...
  Међутим, Европа Ќе била крвава. Када Ќе Хитлер умро у марту 1958, Тре"и раЌх Ќе пропао. И СССР Ќе вратио своЌе бивше териториЌе. Лавренти БериЌа Ќе обновио економиЌу и довео државу, како Ќе рекао, у комунизам, е, то Ќе друга прича. Међутим, у марту 1969. БериЌа Ќе умро, а Шелепин га Ќе наследио... СССР се брзо развиЌао и тешка комунистичка диктатура га Ќе извела у први план - престигавши САД!
  
  АКО БИ ФРЕНКЛИН РУЗВЕЛТ РАНИєЕ УМРО
  Френклин Рузвелт Ќе умро много раниЌе, у чудном преокрету судбине 30. Ќануара 1943. године. Иако Ќе Хенри Волас важио за левичара, показао се много више идеалистом и захтевао Ќе да Ста ин, у замену за воЌну помо", спроведе политичке реформе и амнестиЌу све политичке затворенике.
  Оштра реакциЌа Ста ина, коЌи Ќе такође управо извоЌевао велику победу код Ста инграда, и осе"ао се веома чврстим и Ќаким, на утила Ќе Воласа, и он Ќе наЌавио прекид воЌне помо"и СССР-у. Негативну улогу одиграла Ќе и позициЌа Черчила, коЌи ниЌе желео брзо напредова®е Црвене армиЌе у Европи, и неочекивана флексибилност Адолфа Хитлера, коЌи Ќе наЌавио замрзава®е "коначног реше®а ЌевреЌског пита®а". Фирер Ќе успео да убеди здраве  уде из окруже®а, ук учуЌу"и, што Ќе чудно, главног ¤елата Тре"ег раЌха, Химлера.
  Аргумент Ќе успео: да єевреЌи не"е нигде, а ако изгубите рат, можете изгубити све и неповратно. Па, победивши на Истоку, би"е могу"е разговарати са савезницима на другачиЌи начин.
  У сваком случаЌу, САД су замрзле воЌне операциЌе, БританиЌа такође, и иако формално чак ни примирЌе ниЌе званично обЌав ено, испоставило се да Ќе сукоб на западу сма®ен. Што Ќе, наравно, користило Вермахту. Немачка подморничка флота зауставила Ќе нападе, савезници су се умотали, одуговлаче"и стратешко бомбардова®е.
  СовЌетске трупе су, као у стварноЌ историЌи, заузеле Курск почетком фебруара 8. и Белгород 9. 15. фебруара почео Ќе Ќуриш на Харков, коЌи Ќе, избегаваЌу"и опко е®е, напустио немачке трупе. єош раниЌе су нацисти напустили Ростов на Дону.
  18. фебруара Хитлер Ќе лично стигао у штаб. Дао Ќе Маинстеину нова овлаш"е®а. Осим тога, поЌача®а су журно пребачена са Запада. Пре свега, наравно, авиЌациЌа. Западни фронт Ќе апсорбовао авион не тако мало - скоро половину авиона. Неколико дивизиЌа коЌе Ќе планирано да се пребаце у Африку послато Ќе железницом на исток. Осим тога, из Француске и Балкана пребачене су све ма®е-више борбене формациЌе, а у самоЌ НемачкоЌ Ќе тотална мобилизациЌа и рат обЌав ен од стране РаЌхстага.
  МаЌнштаЌн Ќе 19. фебруара наредио 4. тенковскоЌ армиЌи да крене у контраофанзиву како би зауставио напредова®е совЌетских трупа кроз Павлоград. Павлоград Ќе 22. фебруара заузет. Задатак одбране путева ка Д®епру са севера преко Краснограда или Д®епропетровска, или преко Полтаве или Кременчуга, поверен Ќе групи Кемпф.
  За разлику од праве историЌе, Немци су успели много више. Захва уЌу"и увође®у свих своЌих ваздушних армиЌа у борбу, поново су имали предност у ваздуху. Поред тога, у офанзиви Ќе учествовало више копнених трупа, ук учуЌу"и 30 потпуно нових тенкова Тигер, коЌи су у стварноЌ историЌи неславно заглавили у афричком песку.
  Немци су успели да опколе Харков шест дана раниЌе од стварне приче, 8. марта, Белгород су заузели Фрици, а Белгород Ќе у покрету заузео 9 дана раниЌе - 10. марта.
  Нацисти су такође налетом успели да заузму Курск, затворивши Ќош Ќедан обруч 14. марта. Фрицови су 18. марта заузели и Стари Оскол. Међутим, отоп е®е коЌе Ќе уследило и хероЌски отпор совЌетских трупа спречили су нацисте да постигну успех. Али губици Црвене армиЌе у котловима показали су се значаЌниЌим него у стварноЌ историЌи, а Курска избочина Ќе пресечена у марту 1943.
  МеЌнштаЌнов успех се показао озби ним, али ограниченим, па нацисти нису могли ни да врате све што су изгубили током операциЌе Воро®еж-Касторное. Иако сада више нису имали главобо у - Курску избочину. Али то Ќе створило додатне проблеме: где и како напасти?
  Док су се савезници понашали пасивно, немачка привреда Ќе била веома активно расплетена. Производ®а тенкова и самоходних топова се удвостручила за три месеца, достигавши 1.200 возила месечно, ук учуЌу"и наЌновиЌе "тигрове", "пантере" - знатно супериорниЌе у борбеноЌ мо"и у односу на совЌетску опрему. Али посаде су и да е морале да савладаЌу нове тенкове и да се сете своЌих дечЌих болести.
  А ниЌе лако изабрати правце за офанзиву. Можете да пређете на Москву, и поново покушате да се осветите за Ста инград, да се пробиЌете до кавкаске нафте. Ле®инград, где Ќе СовЌетима тешко да пребаце поЌача®а, могао би да постане Ќедан од ци ева.
  Немци су чекали три месеца, скупили снаге и нове тенкове, обучили регруте. Ве" у воЌсци и четрнаестогодиш®и дечаци нису реткост, формиране су многе стране дивизиЌе. Снага Вермахта достигла Ќе максимално 10,5 милиона воЌника и официра, чак и уз благи пад квалитета трупа.
  У ваздуху су се борбе водиле са промен ивим успехом. Нацисти су пове"али производ®у авиона, и деловали активниЌе.
  Њихови асови су, по правилу, бирали своЌе место битке, и трудили се да не уђу у битку, попуштаЌу"и у броЌу.
  Треба напоменути да Ќе Фоцке-Вулф, иако инфериорниЌи од совЌетских авиона у маневарскоЌ способности, али велика брзина током понира®а омогу"ила му Ќе да побегне када Ќе напустио реп, а мо"но оружЌе да обори авион од првог прилаза. Дакле, ниЌе било могу"е у потпуности искористити предност над нацистима, ве" су у ваздуху доминирали искусниЌи немачки асови, са снажниЌим оружЌем.
  Хитлер Ќе ипак одлучио да нападне Кавказ, само на мало другачиЌи начин. Наиме, прав е®е главног правца од Ста инграда, а тамо сла®е група армиЌа "А" и "Б". Реше®е, наравно, ниЌе оптимално, али после губитка ржевског мостобрана, напредуЌу"и на Москву, Немци би морали да савладаЌу веома мо"ну линиЌу одбране.
  На рачун Ле®инграда, тада напад на град-цитаделу ниЌе донео Тре"ем раЌху чак и ако Ќе био успешан, одлучуЌу"е дивиденде.
  Дакле, остаЌе да се кре"емо на Ќуг. Ста ин Ќе ипак претекао Хитлера.СовЌетске трупе су 22. Ќуна кренуле у офанзиву на орловском и куском правцу. Разлог за напушта®е тактике чека®а био Ќе повезан са пасивним понаша®ем савезника: нема мира, нема рата. Шта се друго могло толерисати, него ... Недостатак дуралуминиЌума, уз све ве"у производ®у немачких авиона, постепено Ќе све више преносио инициЌативу на Луфтвафе.
  Штавише, нацисти су ве" имали веома добар бомбардер Иу-188, коЌи Ќе развиЌао брзину коЌа Ќе била супериорниЌа или барем не инфериорна у односу на єаке, а чак су и успешно тестирали Иу-288. Послед®и аутомобил, уз сериЌски ДО-217, могао би да буде веома добар стратешки бомбардер. И тиме Ќе немачка авиЌациЌа постала краЌ®е непово ан фактор за совЌетске трупе.
  Хитлер Ќе, пак, оклевао са офанзивом, па Ќе ишло формира®е нових тенковских дивизиЌа и обука посада. Због недостатка бомбардова®а, Тигрови и Пантери су ослобођени више него у стварноЌ историЌи и морали су да се савладаЌу.
  Немци су успели да се припреме за одбрану у целини, нису могли да буду изненађени. Борбе су траЌале више од месец дана. СовЌетске трупе су се сусреле са новом немачком технологиЌом и испоставило се да су "пантер" и "тигар" у надолазе"им биткама били за ред величине Ќачи од совЌетских возила. Буттинг ниЌе дао Т-34 и КВ реалну шансу за победу. Штавише, производ®а возила са снажниЌим топом од 85 мм Ќош ниЌе савладана, а 76 мм "Пантер" и "Тигар" нису могли да се супротставе.
  СовЌетске трупе су само у неким областима напредовале до петнаест километара и претрпеле огромне губитке. Немци су могли да пређу у контраофанзиву. Међу командантима треба иста"и Ромела, придошлицу на источном фронту, али надалеко познатог на Западу. Успео Ќе да се добро докаже у борби са СовЌетима.
  Немци су успели, развиЌаЌу"и контраофанзиву, да дођу до Дона. Али онда су, уместо да напредуЌу на Москву, скренули на Ќуг.
  Фирер Ќе жудео за осветом за Ста инград. Треба напоменути да Ќе то у почетку чак и користило Немцима. Ста ин ниЌе веровао у опциЌу понав а®а операциЌе Блау и пребацио Ќе све своЌе резерве ближе Москви. Као резултат тога, нацисти су, кре"у"и се дуж Дона, ушли у совЌетске трупе са зад®е стране.
  Међутим, Црвена армиЌа Ќе ве" била другачиЌа. СовЌетски генерали, коЌи су стицали борбено искуство, деловали су вештиЌе, а сами воЌници су се приметно качили. Фрицови нису били у ста®у да пређу Дон и пробиЌу се до Ста инграда. Максимум ®ихових достигну"а, заузима®е Ростова на Дону, и излазак у реку током целог ®еног распона. Истина, совЌетске трупе су изгубиле Ворошиловград, До®ец и значаЌне териториЌе, али нацисти нису могли да заузму током лет®е и Ќесе®е кампа®е, чак ни оно што су успели да ураде 1942. године. Оно што Ќе Ста ин сматрао извесним успехом. Ако се има у виду да се СССР сада борио на Ќедном фронту.
  Прет®а од єапана Ќе слабила као порази Зем е излазе"ег сунца као последица пораза у Тихом океану. И док се СССР ниЌе могао превише плашити за Далеки исток.
  Зими Ќе почела контраофанзива Црвене армиЌе. БроЌни немачки тенкови на хладно"и и снежним наносима очигледно су попуштали, а степенасти распоред ва ака закрчио Ќе шасиЌу. Али овде ниЌе било могу"е пости"и потпуни успех. Немци су били мало потиснути у центар, па су подбацили на Дону, али Ле®инградска област, због премо"не одбране неприЌате а, ниЌе могла да буде ослобођена. Докле год се одржавала блокада. И Немци су много научили, али су ве" били исцрп ени од рата. Следе"е лето Ќе био покушаЌ да се преотме инициЌатива Фрица. Али опет нацисти су успели да стигну само до Дона. Напад на Ле®инград завршио се неуспехом.
  У САД су се десиле промене. Тактиком чека®а и гледа®а, Волас Ќе изгубио председничке изборе од републиканца ЧеЌниЌа. Али наследник Ќе наставио да се понаша пасивно. Баш као и лабуристи коЌи су заменили Черчила на челу БританиЌе. У зиму 1945. године, совЌетске трупе су успеле да пробиЌу одбрану Вермахта у центру и напредуЌу до Смоленска и чак заузму оваЌ град. Али неприЌате ски млазни авиони су доминирали у ваздуху и офанзива совЌетских трупа Ќе стала. А у марту и априлу, Фрицови су вратили оно што су изгубили. У лето 1945. Немци су покушали да развиЌу офанзиву на Москву користе"и "Е" тенкове и млазне бомбардере и прва светска борбена возила у облику диска.
  Балистичке ракете су, с друге стране, препознате као прескупо и неефикасно оружЌе. Немци су успели да се приближе Москви, али касна Ќесен Ќе ве" дошла, а Американци су употребили атомско оружЌе и натерали єапан на капитулациЌу.
  ИмаЌу"и атомску бомбу, ЧеЌни Ќе захтевао да обе зем е зак уче мир.
  Али и Ста ин и Хитлер се никако нису могли сложити. єединства ниЌе било ни у САД, где су многи реакционарни кругови веровали да обе стране треба да се убиЌаЌу што Ќе дуже могу"е.
  Али пошто су нацисти успели, овог пута су коначно одсекли Ле®инград и приближили се на сто километара Москви, СЌеди®ене Државе и БританиЌа су почеле да помажу СССР-у обнав а®ем снабдева®а Ленд-Леасе-ом.
  Зими су совЌетске трупе поново почеле да потискуЌу нацисте, али нису могле да деблокираЌу Ле®инград. Ле®инов град Ќе пао, али су Фрицови били мало потиснути од престонице. Помо" са Запада Ќе била умерена и могла Ќе бити одлучуЌу"а. Али Немци су били проклето уморни и исцрп ени.
  Лето 1946. протекло Ќе уз ма®е позиционе промене. А зими су совЌетске трупе постигле одређени успех, избацивши Фрице из Ржева и ВЌазме и потиснувши их, иако незнатно, на Дон.
  У проле"е 1947. Адолф Хитлер Ќе умро и 18. маЌа Ќе уз посредова®е СЌеди®ених Држава и БританиЌе потписано примирЌе. Услови су се показали прилично тешким за СССР и не баш пово ним за Немачку. УкраЌина, БелорусиЌа, све зем е коЌе Ќе Вермахт држао постале су мандатне териториЌе под заЌедничком контролом СЌеди®ених Држава, БританиЌе, Немачке и сателита.
  Тре"и раЌх Ќе постао попут Европске униЌе, а окупиране совЌетске териториЌе, попут протектората, ук учуЌу"и Ле®инград. Дон Ќе добио статус мандатне териториЌе, независне од СССР-а и формално независне, али у ствари са великим утицаЌем СЌеди®ених Држава.
  Тако Ќе териториЌа СовЌетске РусиЌе у великоЌ мери сма®ена. Остарели и ослаб ен Ста ин био Ќе приморан да напусти политику. Његов ауторитет Ќе нагло пао, а прат®а се поделила.
  После Ста инове оставке, Кавказ - ГрузиЌа, єермениЌа, АзербеЌ¤ан - убрзо се одвоЌио од СССР-а. И неколико година касниЌе, и Централна АзиЌа. Тако Ќе РусиЌа спуштена на улогу ма®е силе, иако са нуклеарним оружЌем. У поређе®у са стварном историЌом, Санкт Петербург, Смоленск, Псков и Ќош неки региони на Западу су се показали као мандатни.
  А убрзо су се одвоЌили и региони Северног Кавказа насе ени углавном муслиманима. У НемачкоЌ, након Хитлерове смрти (наЌвероватниЌе Ќе Фиреру помогао да оде), убрзо Ќе умро наркоман Геринг. Химлер Ќе такође убиЌен. УмерениЌи Шпер Ќе преузео власт. Неколико година касниЌе, вишепартиЌски систем Ќе обнов ен, а нацисти су постали много умерениЌи.
  На краЌу, СЌеди®ене Државе су дошле да доминираЌу и доминираЌу светом. Сада нису имали СССР за конкурента, а комунисти су убрзо изгубили власт. У Кини влада проамеричка влада, у исламском свету иста ствар. Дошло Ќе доба тоталне америчке доминациЌе...
  Али ово ниЌе донело сре"у човечанству, иако су Американци, успоставивши хегемониЌу на Зем и, могли да одлете на Марс Ќош у двадесетом веку, поред тога, напредак и технологиЌа су се развиЌали чак и брже него у стварности. Ефекат Ќе био да сада СЌеди®ене Државе контролишу научнике из целог света. Али ниЌе таЌна да Ќе претерана таЌновитост ометала развоЌ  удске науке.
  У извесном смислу, постало Ќе сигурниЌе него у стварноЌ историЌи. ВоЌске СЌеди®ених Држава и ®ихови сателити могу да разбиЌу терористе и екстремисте било где у свету без страха од оптужби да нису политички коректни. Могу"е су хуманитарне интервенциЌе, ефикасна економска и политичка глобализациЌа. Нема смисла хранити верске екстремисте да би рушили политичке противнике - то се може урадити Ќедноставном интервенциЌом.
  Дакле, чини се да Ќе свет донекле победио тако што Ќе постао униполаран у поређе®у са правим мултиполарним. Али онда Ќе ВасилиЌ Теркин видео судбину Ќедне особе ...
  Ана Казеи (Заним ива и вероватно не случаЌна подударност презимена, иако се рад®а дешава у двадесет првом веку!) сишла Ќе са железничке станице и наставила пешице. Воз Ќе елегантан, са аеродинамичним вагонима, али сама станица Ќе Ќедна од наЌпровинциЌалних. Била Ќе топла украЌинска Ќесен - индиЌанско лето, када су златне ха ине биле на раменима брезе, а шуме и гаЌеви обучени у кра евски скерлет. Природа Ќе лепа, а жена Ќош увек ниЌе без шарма, иако има наЌма®е тридесет пет година, а седа коса ве" се назире.
  Ана Казеи Ќе тужна, па иде на састанак са своЌом децом ... у затвор на тешки рад. Шта каже судиЌа коЌи Ќе осудио 12-годиш®ег дечака и 15-годиш®у девоЌчицу на 99 година затвора? Да ли то радите са несре"ном децом? И шта су урадили? Па поцепали су флаЌере са рекламама. Да, пресекли су телефонске и интернетске жице да би се борили против заразе америчког утицаЌа.
  У источноЌ УкраЌини постоЌи покрет - "Патриотски отпор". Не, они не воде прави герилски рат, као што Ќе то било за време Другог светског рата. У основи, ®ихов отпор Ќе пропаганда и мале саботаже без  удских жртава. Тако су ®ена деца хтела да изазову западну тираниЌу пресеца®ем жице неколико пута.
  Али успели су да их сниме на видео камеру, а има и дово но "добро убаца". Момци су оптужени за саботажу, па чак и за тероризам, као и за наноше®е озби не штете привреди. А везе у младости су узели у обзир олакшаваЌу"у околност - дали су скоро сто година тешког рада.
  Суд Ќе прошао врло брзо, а адвокат Ќе само климнуо главом тужиоцу у знак сагласности. Да, и сам процес Ќе био затворен. Штавише, Ани Ќе наговештено да би ®ена деца и да е имала сре"е да знаЌу, и да би имали везе са подзем ем, да не"е мо"и да избегну прво муче®е, а потом и смртну казну. Међутим, сам боравак на тешком раду ниЌе муче®е.
  Анине ноге су уплетене у старе ципеле. Она носи цео ранац са програмима коЌи се смеЌу радити само Ќедном годиш®е. А несре"на деца, вероватно, нису превише кул у затвору.
  Осуђеници стоЌе на путу, па нису у логору касарне, развучени су уз магистрални пут. Патроле се кико"у Ани, и без церемониЌе сежу рукама у ранац, ваде"и храну. Дебе ушкасти полицаЌац из мештана одмах му Ќе стрпао у уста кобасицу од сирвелада. Упркос чи®еници да формално УкраЌина, такоре"и, има све атрибуте државности, ук учуЌу"и и изабрану Раду, али има више америчких застава него жуто-плавих.
  Дечаци млађи од осамнаест година раде одвоЌено од одраслих. Дан Ќе топао, сунчан, пругаст, затворске кошу е сложене у посебну гомилу, а танка, жилава тела, чоколада од сунца тинеЌ¤ера, блиста од зноЌа. єедни граб аЌу каме®е и ш унак на железничку шину широким премета®ем, други вуку шине, тре"и бла®аЌу и секу трупце.
  Има дечака од десет до седамнаест година, а неки изгледаЌу и млађе. А како да их не буде жао, ако у мандатноЌ УкраЌини доминира англосаксонско право, када се од десете године приме®уЌе кривична одговорност за пунолетне особе?
  Тада Ќе полицаЌац Ани, чиЌи Ќе ранац био приметно лакши, указао где да тражи сина Марата (и овде можда ниЌе случаЌност имена!). Да, тешко ЌоЌ Ќе да носи такву тежину, али ипак Ќе везана. А ово олакша®е ниЌе радост, Ќер су овде оброци оскудни, а момци мршави.
  А ево и ®еног сина. Насла®ао Ќе босе ноге, у пругастим панталонама нарученим изнад колена, на оштро каме®е и гура буре бетона. И гледаЌу"и босог, тешког диса®а утишаног Марата, Ана Ќе схватила да се и он Ќачао невероватним напором во е. ОбриЌана глава на позадини танких рамена изгледа велика, а плава коса на позадини преплануле угаоне лоба®е готово Ќе невид ива. Од онога што дечак изгледа потпуно "елав. Бора на челу постала Ќе дуб а. Из коЌе би, да ниЌе било малог раста и уских рамена, дечаци деловали много стариЌи.
  Марат ради, а свирепи надгледници тумараЌу у близини, вичу и машу широким пошастима од сирове коже. Ово Ќе тежак посао, немилосрдан. Да бисте издржали такав темпо рада, требало би да се опустите бар на неколико секунди, и да легнете на буре да одморите своЌа жилава, бичем исечена леђа. Међутим, када гори, обично не посече кожу.
  Ана нема право да долази до паузе за ручак на послу. Дакле, морате гледати и чекати.
  МаЌчине сузе нехотице навиру. Ноге дечака су прекривене модрицама, модрицама, модрицама, табани су прекривени жу евима. Цело проле"е, лето и Ќесен, малолетни осуђеници су принуђени да раде боси. Кажу да Ќе Ќош спретниЌе и бо е за затворене дечаке. У ствари, ово Ќе озлоглашена америчка економиЌа. Штавише, ципеле у западном стилу се пребрзо троше. И тако, не даЌ Боже, државне чизме бар издрже зиму - на сву сре"у клима се загреЌала и снежна времена нису тако дуга.
  Али сада су момци приморани да вуку тешке шине. Па где Ќе Маратика. Танак Ќе као трска, тако се испод преплануле коже прозиру ребра, а стомак се руши од напетости. Подоч®аци, кажу да тешком труду малом дечаку ниЌе лако. Да ли "е мо"и да продужи двадесет година, након чега "е бити могу"е уложити законско право на жалбу?
  Али морамо одати почаст Марату, он спретно постав а шину, а када види своЌу маЌку, насмеЌе се у одговору. Бора на челу Ќе изглађена и Ќасно Ќе да Ќе то ипак дечак коЌи у свакоЌ ситуациЌи проналази забаву...
  Бич звижди и болно пече Марата. МаЌка вришти, покушава да Ќуриша на надзорника на полицаЌца, амбал Ќе хвата за раме, заустав аЌу"и Ќе:
  - Не усуђуЌем се! Напад на тамничара на дужности... У наЌбо ем случаЌу, десетак!
  Ана Ќе ве" огорчена:
  - ИмаЌу ли право да туку децу по закону?
  ПолицаЌац Ќе искрено одговорио:
  - То се зове принудна мера физичког утицаЌа у односу на преступнике. Жалба Ќе потпуно бескорисна!
  Жена Ќе тешко уздахнула, и покушала да скине поглед са сина да не би било тако тешко. И остали дечаци се завиЌаЌу. Готово сви су боси, само пар наЌстариЌих у неким очигледно дома"им реквизитима. И сви су обриЌани "елаво, без изузетка. Када Ќе Ќедан од ®их пришао ближе са каменом на раменима, Ана Ќе видела ®егов избушени броЌ.
  Ужас - има ли ово ®ен син?
  Пауза за ручак Ќе кратка - осуђеници по закону мораЌу да раде наЌма®е дванаест сати дневно, а у стварности их возе четрнаест до шеснаест. Истина, много зависи од тежине посла. На пример, мало Ќе вероватно да чак и одрасла особа може да издржи ноше®е педесет килограма тежине, са Ќедног спрата на други на раменима.
  Али, на пример, можете сакуп ати памук дуже. ДевоЌчице наЌчеш"е раде на плантажама, па Ќе дечацима физички теже.
  За ручак се дечаци хране пиринчем, у УкраЌини се веома добро укоренио и веома Ќе вредна протеинска храна. ДодаЌу и мало млека са хлебом и белим луком - да ма®е боле. Храна Ќе доста здрава, тако да дечаци, иако недово но, не виде разЌап ена уста. Ево Ќабука и лимуна.
  Марат, иако гладан, обЌаш®ава маЌци:
  - Имамо обичаЌ, и то мудар - да поделимо програме за све дечаке!
  Ана Ќе била изненађена
  - Мудро?
  єедан стариЌи дечак, са сложеном тетоважом на руци и крстом на грудима, самоуверено Ќе обЌаснио:
  - Сигурно! Чеш"е од Ќедном годиш®е, можете добити трансфер само за велики барик. И не можете га задржати. Толико нас Ќе и стално траЌе нека врста допуне!
  Ана Ќе пристала и, милуЌу"и сина по леђима, осетила Ќе и свеже и ве" зарасле пруге и огреботине. Мама Ќе питала сина:
  - Да ли их често удараЌу?
  Марат се насмеЌао и одговорио:
  - Труде се да не повреде. Бубрези и витални органи се не откуцаЌу.
  Ана Ќе наставила пита®е:
  - Зар ниЌе хладно ходати бос?
  Дечак Ќе искрено одговорио:
  - Наравно, у селу су само у топлим данима трчали боси, а овде их избацуЌу док не падне снег, и то може бити спасоносно... Али.
  Дечак са крстом поново Ќе интервенисао:
  - Овде сам ве" пет година! У реду Ќе, радите на отвореном, Ќедете здраву храну, можете бити прека ени и не каш ати! Преживе"емо ако не умремо!
  Марат, паж иво одгризаЌу"и кобасице, примети:
  - Наравно да "емо преживети, а можда и на"и слободу!
  Овде Ќе Ана изненада схватила да су теме за разговор исцрп ене. Марат Ќе живео своЌ живот, она Ќе живела своЌ. И неприкладно Ќе саосе"ати са дечаком, само "е бити увређен. Иако су шансе Марата да види своЌу во у близу нуле. Да, и организовати бекство из царства фантазиЌе. Штавише, чак и ако побегнете, онда у савременом свету, како се можете предуго скривати под зем ом? ТехнологиЌа напредуЌе, а ®ихов разговор се вероватно снима, а можда чак и видео сликом.
  Марат Ќе питао за пса Полкана, и пошто Ќе добио одговор, у"утао Ќе. Ана зналачки погледа сина. Видимо га, хтео Ќе дета ниЌе да пита о своЌоЌ сестри, али Ќе осетио да ®егова маЌка Ќош ниЌе комуницирала са ®ом. Пауза за ручак Ќе кратка, а за пет минута Трудовички момци поново почи®у да раде.
  Ана Ќе сину развукла плетене папуче:
  - Обуци се, драга!
  Марат Ќе одговорио шапатом:
  - Не би требало... Сви дечаци треба да буду исти у казни. А хода®е босоног до мраза Ќе Ќедан од облика казне! Само "е их спалити. Бо е нека клевета кад моЌ мали брат порасте.
  Мама Ќе наЌзад погладила очврсле, оборене ноге своЌих синова и по убила их упркос прашини. Затим Ќе уследио послед®и по убац у чело, а она Ќе под прете"им узвиком управника устала и кренула ка излазу. Онда Ќе стала. Рад Ќе био организован са америчком рационалнош"у: осуђеници су се трудили да оптере"е®е иде на различите миши"не групе. Тада се рад и тело развиЌаЌу, пропорционалниЌи су и затвореници се ма®е умараЌу, што значи да из ®их можете много више да исцедите.
  Марату су руке ве" напа ене од жу ева, а он сасвим самоуверено пуни ципелу. Тело Ќе танко, али жилава, а танке руке су Ќаке. Не, можда "е дуго издржати на тешком раду. Дакле, прерано Ќе сахранити дечака.
  Прат®а Ќе грубо гурнула Ану и повикала:
  - Време Ќе истекло! Идемо одавде! И тако сам прешао границу!
  Женине ноге изгледаЌу веома тешке. ПредстоЌи посета сестри Маринки. Сада Ќе Ќесе®а пат®а, а ми треба да ухватимо време. Добро Ќе што брат и сестра нису далеко.
  У УкраЌини доминира амерички капитал, као и страни званичници, иначе. Сам обичан народ живи скромно, али и ®ему нешто пада. У сваком случаЌу, крпе су Ќефтине, а Ана у своЌоЌ ЌадноЌ новоЌ оде"и изгледа као црна овца.
  Међутим, младе осуђенице у своЌим пругастим ха инама личе на затворенике у нацистичким логорима. Могу се видети из вагона. Многе девоЌке су бачене у затвор због Ќедноставне утаЌе пореза, даЌу"и им шансу да раде. Због тога има много принудних радника на по има.
  Ана Ќе имала сре"е, девоЌке су управо завршиле велику површину и пре нове газе боси Ќош десет верста. Тако да можете разговарати са Марином. Наводно, босонога, мршава девоЌка, у пругастоЌ ха ини са броЌем и презименом на грудима, ниЌе деловала опасно за чувара, а он Ќе корачао, став аЌу"и митра ез на раме. Маринка Ќе, као и Марат, од прошлог сусрета постала мало виша и много мршавиЌа. Ипак, у украЌинском селу ниЌе било проблема са храном.
  Овде се хране по норми, очигледно недово но, за тако интензиван и напоран рад. Марина Ќе признала на маЌчино пита®е:
  - Да, стварно желим да Ќедем! Чак и кишне глисте хватамо, перемо их и димимо на посебан начин, а понекад их Ќедемо сирове. Хунгри!
  Ана Ќе питала за здрав е. Марина Ќе искрено одговорила:
  - У почетку су ме Ќако бо ели миши"и, посебно Ќе боловао сан, али сада сам се ук учио. Нема ништа друго - радимо на свежем ваздуху и зем и. Зими "е бити горе, машине су заиста тешке и заморне.
  Мама Ќе, се"аЌу"и се предионице, додала:
  - И праш®ав!
  Маринка Ќе питала за Марата. Сазнао сам да Ќе дечак здрав, а и после неколико месеци тешког рада физички Ќе оЌачао и прекалио. Радовао се. Млађи брат има ве" седам година, а и он Ќе Ќак. МоЌ отац Ќе сада на тешком раду негде у Сибиру и одузето му Ќе право на дописива®е. Зна се само да Ќе Ќош жив, у случаЌу смрти би било обавеште®е.
  Марина Ќе са уздахом рекла:
  "Да ниЌе било мог оца, можда се не бих упуштао у оваЌ посао! Про"и цео живот у пругастом огртачу, па чак и у тоалет и"и редом и уз песме Ќе но"на мора!
  Ана Ќе покушала да се насмеЌе, приметивши:
  - Ако нема коментара, после двадесет година, по закону, можете послати петициЌу за превремено пушта®е на слободу!
  Марина Ќе одмахнула главом.
  - У првих двадесет година обично не помилуЌу, изузев изузетних заслуга... Па, ако откриЌете бекство или заверу! - ДевоЌка Ќе прете"и свела своЌе осунчане обрве у боЌу презрелог жита. - Али никад не"у и"и на денунциЌациЌу!
  Ана Ќе погледала своЌу "ерку. Храбре, као Маратова брада, правилне, помало заши ене црте. На краЌу, коса девоЌака Ќе "елаво обриЌана, али су ве" успеле да мало порасту. Беле, златне локне су чак почеле мало да се увиЌаЌу. Прилично висока девоЌка, и упркос своЌоЌ мршавости, уопште не делуЌе кошчато или углато.
  Ана Ќе нехотице упитала своЌу "ерку:
  - А да ти... Зар нису покушали да те силуЌу?
  Маринкино лице Ќе задрхтало, а она Ќе тихо одговорила:
  - Не без тога, али... Американци су и да е религиозни и не подстичу то... Без дозволе виших власти. Али можете се званично регистровати у ЌавноЌ ку"и и Ќедна година мандата прелази на две!
  Ана ниЌе питала. Знала Ќе да "е Маринка бити само увређена понудом таквих услуга. Срце жене постало Ќе Ќош теже. ДевоЌка Ќе са осмехом одговорила:
  - Не буди тужан... Шансе увек постоЌе! Има више, у животу Ќе много забаве.
  И мршава лепотица певала, а девоЌке хорски покупиле;
  Шта се десило нежноЌ младоЌ
  єа сам у пат®и са црном душом!
  Се"аЌу"и се ®еног лепог лица,
  Шта чувам кад идем у боЌ!
  Босоноге девоЌке су певале у име момка, лепу романсу, и изгледало Ќе сасвим природно и лепо.
  Се"ам се како Ќе пут лутао без журбе,
  Кроз мирна села, пустаре!
  Имаш паметну оде"у
  Лагани корак и пут до манастира!
  
  И златна трава сазрева на по у,
  Поветарац развеЌа сву маглу!
  Православ е "е бити у вечноЌ слави,
  Светлост наде у молитвама хриш"ана!
  
  На путевима босих ногу
  ДевоЌка и Ќа се каЌемо за грехе!
  Поклоните се и веруЌте у Светог Бога
  Одмери"е ти живот на ваги!
  Стражаре су углавном чинили локални полицаЌци и благонаклоно су слушали девоЌке. Лепи затвореници су ушли у траку, где Ќе само то прошло, засенивши грм авину.
  И кад уз цик занесе глас са престола,
  Ниси достоЌан да уђеш у МоЌ раЌ!
  єер светост неба
  НиЌе доступно, немоЌте ни са®ати!
  
  Грешан си у ниским, пр авим нево ама,
  Треба пребивати и пребивати вековима!
  Цени се само храброст у победама,
  Као споЌ Ќедне руске воЌске!
  
  Наш воЌник не иде у кафане,
  ПиЌу"и вотку, гади се - зло!
  Он Ќе наЌЌачи ратник - олуЌа света!
  Ко се попео у РусиЌу, избриса"емо у говно!
  
  Корак моЌе девоЌке низ стазу
  Иза рамена поцепане шкрапе!
  Она брине о своЌим чизмама
  Све сам дао у божЌе канте!
  Све девоЌке су имале заЌедничко - биле су ха ине и босе ноге. Ве"ина ®их су ве" високе и крупне девоЌке, али Ќош увек има веома малих девоЌака са обриЌаним главама. Остав аЌу исте мале, голе отиске. Ана нехотице пушта сузу - несре"ни затвореници конквистадорског режима. И за коЌе су од ®их послани да раде четрнаест или шеснаест сати на тешком раду?
  И ве" мирише, црно гори,
  По селима Ќе прошла хорда!
  Цела зем а Ќе била распарчана
  У пепелу и рушевинама града!
  
  Тада Ќе девоЌка била огорчена,
  - Не, ниЌе у пита®у скрива®е у подруму!
  И на фронт са свом страш"у питао,
  Зато што Ќе Исус позвао!
  
  Дали су ЌоЌ авион, да туче нацисте,
  Да лети, славе"и овог Христа!
  Да буде вру"е на ведром небу,
  Да затворимо небо Фрицу!
  
  Да, борила се свом снагом,
  И молила се пред иконом зла!
  НиЌе желео да буде зароб ен краЌ гроба
  Истреб ени гмизавци, а не броЌ!
  На ове речи девоЌке су се, чак и ве"ина ®их, орасположиле и убрзале корак. Ана Ќе такође веслала боса по топлом блату. И била Ќе задово на. Као да се вра"аш у сопствену младост. Велики каменчи"и путева голицаЌу голи табан, а умор се повлачи од овога и показуЌе ведрину. И иако Ќе да и наставак романсе веома тужан, Ана се широко осмехуЌе.
  Али у послед®оЌ бици испало Ќе лоше,
  Из неког разлога, резервоар за гас Ќе пукнуо!
  ПомилуЌ се, молим се, Богу вапиЌем,
  Штета ако девоЌке горе!
  
  Исус ми Ќе строго одговорио
  За тебе сам патио, патио сам!
  А сад веруЌте ми - нема ковчега,
  Свевиш®и Ќе васкрсао пале!
  
  А сада Ќе твоЌа невеста на небу
  Добро за ®у, Он сам обрисао сузу!
  ВеруЌте ми, има места и за вас
  Оствари"ете своЌ сан!
  
  Само знаЌ - служе"и РусиЌи,
  Ово Ќе начин да се угоди Богу!
  Шта да буде сре"на цела планета,
  Неопходно Ќе служити Ота¤бини целом тврђавом!
  
  Главни грех Ќе одбити ота¤бину,
  Не иди на грд®у - лези у жбу®е!
  РадиЌе улогу Ќадног буфана,
  Не познаЌу"и лепоту Господ®у!
  
  Зато иди и освети се нацистима,
  Исус Ќе говорио тако злокобно!
  Дим "е нестати у мирисном ваздуху,
  Би"е времена за мир!
  
  ИНТРИГЕ ХИМЛЕРА И ФИРЕРА СА СТРАТЕГИєОМ
  Други светски рат Ќе попримио дуготраЌниЌи карактер пошто Ќе Фирер одлучио уместо ракетног програма ФАА да инвестира у народне ловце. Машина Ќе лагана, Ќефтина и лака за производ®у. А КСЕ-162 Ќе ушао у сериЌу давне 1943. године. Истовремено, Хитлер Ќе саслушао Ромела и повукао немачке и италиЌанске трупе из Африке. Као резултат тога, Немци су задржали осам дивизиЌа изгуб ених у стварноЌ историЌи и много опреме, плус значаЌне италиЌанске снаге.
  Као резултат тога, СицилиЌа Ќе била бо е покривена трупама, а искрцава®е савезника завршило се поразом.
  На КурскоЌ избочини, Хитлер Ќе такође одложио повлаче®е, у овом случаЌу, због же е да тестира и Тигар-2 и Пантер-2 у борби. У августу Ќе коначно Ста ин наредио напад на орловски и харковски правац.
  Немци су имали ефикасниЌу технику у одбрани, и ископали су многа утврђе®а.
  Али Црвена армиЌа Ќе имала надмо" у снагама. Посебно Ќе приметно у правцу Ориол. Али Црвена армиЌа Ќе напредовала веома споро. У правцу Харкова, Немци су чак успели да одбиЌу офанзиву на Ќугу, где Ќе командовао МаЌнштаЌн. На Ор у су се борбе отегле до касне Ќесени, али Ќе Орел ипак заузет. И били су успешни.
  Али веома тешки губици, коЌи су избацили многе ®ихове трупе. Онда Ќе настала пауза. СовЌетске трупе су надокнадиле штету. Немци су се копали... Производ®а тенкова Ќе расла... Пантер-2 ниЌе ишао у производ®у. Хитлеру се ниЌе допало да се тежина тенка значаЌно пове"ала. А онда тенк ниЌе испао онако како Ќе Фирер желео. А мотор Ќе Ќош снажниЌи ниЌе спреман. Тигер-2 Ќе веома мо"ан тенк, али ®егова велика тежина Ќе такође минус. Али са тенковима, Немци Ќош нису направили савршен модел. "Пантер" Ќе заиста машина супериорниЌа од Т-34-76, прилично значаЌно. Али СССР има на путу мо"ниЌи и напредниЌи тенк Т-34-85, коЌи Ќе ве" много ма®е инфериоран у односу на Пантер у пред®ем оклопу и оклопним пушкама.
  Немци желе да створе нешто савршениЌе. "Пантер" главни немачки тенк Ќе прилично слаб оклоп.
  И постоЌи Ќедна слабост од противтенковских пушака када се пуца са стране.
  Нацисти имаЌу, али Ќаке авионе и ловце. Нарочито су веома Ќаки и Ќефтини КСЕ-162 веома чврсти и могу да сломе неприЌате е на небу.
  И савезници су почели да стискаЌу ваздух. И наравно Црвена армиЌа такође.
  Зими су, међутим, совЌетске трупе почеле да напредуЌу и гураЌу нацисте у центар ...
  Битке су се одвиЌале на небу... Врло добро се КСЕ-162 приближио Хафману, коЌи Ќе самоуверено постигао гол и пове"ао замах. Његов учинак био Ќе ве"и него у стварноЌ историЌи.
  Али зими су Немци попустили ... У децембру су неприЌате ства настав ена са новом снагом. У Ќесен и зиму немачким тенковима Ќе постало теже да се боре. А распоред шасиЌе у шаховници Ќе довео до многих проблема. Снег и блато закрчени између клизалишта, а смрзаваЌу"и се током но"и, ометали су крета®е. СовЌетски тенкови, надмашуЌу"и неприЌате а у покрет ивости, повремено су наносили изненадне ударе, делуЌу"и по принципу рациЌе и повлаче®а.
  Немачки фронт Ќе пропао зими. Нацисти су изгубили Харков, Белгород и ве"и део Донбаса. Али ипак, ®ихов пораз ниЌе био тако поразан као у стварноЌ историЌи. Потпуно одсуство другог фронта, велики броЌ тенкова коЌе Ќе Фриц користио, ук учуЌу"и тешке Тигрове, велику снагу авиЌациЌе, посебно веома ефикасних Ќуришних авиона Фоке-Вулф, утицали су. Осим тога, у биткама су учествовале и италиЌанске Ќединице, коЌе су, помешане са немачким, водиле не тако лоше.
  ВоЌна уметност МаЌнштаЌна и Ромела такође Ќе имала ефекта.
  Нацисти су протерани из Донбаса, али су успели да се учврсте на додатним линиЌама, задржаваЌу"и део левообалне УкраЌине. У марту су совЌетске трупе, бацивши додатне резерве у битку, на неким местима стигле до Д®епра, али нису успеле да форсираЌу реку.
  Осим тога, мартовска офанзива код Ле®инграда такође ниЌе била успешна. Немци су, осла®аЌу"и се на Ќака утврђе®а, ипак могли да се издрже испод града. А совЌетске трупе, коЌе су осетиле недостатак резерви: главне снаге су се пробиле на Ќугу, само су се заглавиле на уда ености до тридесет километара у подручЌу корона напада.
  Али у сваком случаЌу, Црвена армиЌа Ќе поново напредовала, а нацисти су потиснути назад. Па чак ни масовна производ®а "Пантера" и "Тигрова" ниЌе помогла нацистима. И СССР се поЌавио ИС-2 и Т-34-85. Истина, Фриц Ќе развио и "Пантера" -2 са малом кулом и "Тигар"-2 напредниЌег облика и наоружа®а.
  Али главна ствар са коЌом су Фриц повезивали своЌу наду били су млазни авиони и МЕ-262. До Ќуна 1944. ве" су имали преко хи аду ових ловаца. Химлер се надао да "е пости"и превласт у ваздуху и употребити своЌе чудотворно оружЌе.
  Ста ин Ќе схватио да треба да нападне. Главни ударац совЌетске воЌске висио Ќе у центру. ОперациЌа Багратион почела Ќе 22. Ќуна 1944. године. Смоленск Ќе Ќош увек био под немачком контролом, а одбрамбене линиЌе Фрица су развиЌене у инже®ерском смислу. Да, и тактичко изненађе®е се ниЌе могло пости"и. НеприЌате  Ќе ово очекивао. Ипак, Фриц се ниЌе опирао. Њихова линиЌа одбране, додуше не одмах, али Ќе пробиЌена. Мо" совЌетске арти ериЌске припреме и хероЌство совЌетских воЌника такође су утицали.
  Али Немци нису тако Ќедноставни. Другу, а посебно тре"у линиЌу одбране учинили су наЌмо"ниЌом. Химлер Ќе, за разлику од Хитлера, слушао савете струч®ака, и користио Ќе еластичниЌе линиЌе. Однос губитака Ќе остао значаЌан у корист Немаца, и они су у великоЌ мери користили своЌе оклопне тенковске песнице. Треба напоменути да се "Пантер"-2 показао као веома Ќак тенк, са одличним оклопом на челу и мо"ним оклопним пишто ем. У одбрани, оваЌ тенк Ќе сасвим прихват ив.
  Добро се показао и нови немачки самоходни топ Е-10, веома ниске силуете и мале тежине, са одличним возним перформансама. МЕ-262 Ќе такође показао способност прежив ава®а, одличну брзину и мо"но оружЌе. Ефикасно су изгледали и ХЕ-162, као и бомбардер Арадо.
  До 8. августа, совЌетске трупе су ослободиле Смоленск, али су до краЌа месеца потпуно исцрпиле своЌе офанзивне могу"ности, а да нису започеле битку за БелорусиЌу. Победа Ќе била Ќош веома далеко. Али Немци нису могли ништа да постигну и полако су устукнули.
  Међутим, рат на исцрп ива®е Ќе исцрпио обе стране. Али СССР Ќе наставио да надокнађуЌе штету. Али Немци су се значаЌно побо шали у ваздуху. Нови совЌетски єак-3 и ЛА-7 могли су само делимично да надокнаде Ќаз у млазноЌ авиЌациЌи.
  Немци су, користе"и своЌу квалитативну супериорност у авиЌациЌи, наЌве"им делом доминирали у ваздуху. А у тенкоград®и Ќе велику улогу почео да игра тенк сериЌе Е. ТачниЌе, за сада самоходне топове - Е-25 са топом 88 мм, Е-50 са топом од 105 мм и Е-10 са топом од 75 мм из Пантера.
  После неколико месеци одмора почетком новембра 1944, совЌетске трупе су наставиле офанзиву у правцу Ле®инграда. Овога пута немачки обавештаЌци су били на врху, а утицало Ќе и кориш"е®е наЌновиЌих млазних шпиЌунских авиона са веома прецизном оптиком. Немци су успели да отворе концентрациЌу совЌетских трупа да повуку своЌе снаге.
  Али ипак, у условима снега и мраза, показало се да Ќе нацистима изузетно тешко да држе фронт. После изузетно крвавих борби, у Ќануару 1945. године блокада Ле®инграда Ќе пала. Испоставило се да Ќе град био бачен оковима ... И нови велики успех совЌетских трупа.
  Истина, средином Ќануара ниЌе било могу"е направити искорак. Превише совЌетских трупа Ќе остварило губитке. Али ипак, почетком фебруара, Фрици су потиснути назад до Д®епра и губили су териториЌу за териториЌом.
  Међутим, у марту Ќе МаЌнштаЌн, коЌи Ќе Ќош увек имао упоришта на левоЌ обали УкраЌине, покренуо велику офанзиву. Немци су напали но"у користе"и напредниЌе уређаЌе за но"но осматра®е на тенковима, као и наЌновиЌи развоЌ "лава", чуч®евог возила са дугом, мо"ном ®ушком. Поред тога, масовно су кориш"ени и Е-50 и Стурмтигери - веома мо"но оружЌе за продор.
  Немци су први пут од контранапада МаЌнштаЌна у марту 1943. успели да постигну значаЌан успех, заузму Полтаву, Петразаводск, Херсонску област, деблокираЌу Крим, па чак и уђу у Харков. СовЌетска команда, коЌа Ќе очаЌнички прерасполагала резерве, успела Ќе да заустави напредова®е Фрица и чак их истера из Харкова у априлу, али су претешки губици спречили успех. Обе стране су биле прилично исцрп ене до маЌа 1945. године.
  Химлер Ќе понудио мир Ста ину под умереним условима: свако задржава оно што Ќе успео да зароби, ми разме®уЌемо затворенике за све. Нема потребе за пла"а®ем одштете, а трговински односи се обнав аЌу.
  Ста ин Ќе, међутим, одбио такве услове. И изразио Ќе спремност да 1. септембра 1939. године териториЌално уступи Немцима не више од граница.
  У овом случаЌу, Немци би сами морали да се повуку на Запад. И осетивши укус победа, Хитлер Ќе одбио ову опциЌу. Поред тога, у СЌеди®еним Државама су на власт дошле реакционарне снаге коЌе су радикалне фашисте на све могу"е начине гурнуле у рат до победничког краЌа.
  И Ќуна 1945. неприЌате ства су настав ена са новом снагом. СовЌетске трупе су напале нацисте у УкраЌини. Почела Ќе жестока размена удараца. На сре"у Црвене армиЌе, Немци нису имали ламинарни млаз®ак у диск авиону, а као резултат тога, ®ихов аутомобил се показао недово но жилав и ефикасан. Иако су ®егове карактеристике лета биле импресивне.
  Немци и тенк Е-100 нису били превише успешни. Претежак са застарелим распоредом, оваЌ мастодонт ниЌе оправдао очекива®а. Иако се пишто , мора се признати, одликовао брзом па бом. Али "Лев"-2 мора бити поштено супериорниЌи од свих совЌетских модела тенкова, чак и од ИС-3. Али рат не може добити сам кра  звери.
  Борбе у УкраЌини су се одвиЌале са промен ивим успехом, многи градови су неколико пута ме®али власника. Немци су се повукли да би развили офанзиву у центру, али су наишли на противтенковску одбрану Ќако заси"ену арти ериЌом и заглибили. Цело лето Ќе прошло у ста®у динамичке равнотеже. Али у септембру, совЌетске трупе су наставиле офанзиву. Иако Ќе у ваздуху и да е доминирао Луфтвафе.
  Борбе су беснеле неумо ивом упорнош"у. Али у октобру Ќе єапан капитулирао након нових атомских бомбардова®а.
  Тако су се воЌске СЌеди®ених Држава и БританиЌе одвезале руке. УсвоЌена Ќе доктрина нератничке савезничке помо"и. Трупе, доброво ци, опрема и опрема почели су да се снабдеваЌу Тре"ем раЌху. Истовремено, ШпаниЌа, Португал, Аргентина, а потом и неке друге зем е, посебно Турска и Шведска, ушле су у рат са СССР-ом под америчким притиском.
  СитуациЌа се захуктавала...
  Турска воЌска, заси"ена Шерманима и Персхингима, почела Ќе да пробиЌа Ќужну совЌетску границу. Успели су у новембру 1945. да опколе єереван и заузму ве"и део БатумиЌа. Немачке Ќединице поново су продрле у Харков, заузевши оваЌ многострадални град. Надвисили су Ќужни бок совЌетских Ќединица. СитуациЌа Ќе била прете"а.
  Ста ин Ќе захтевао да се изравна линиЌа фронта. Али чак ни надолазе"а зима ниЌе донела промену, Ќер се бомбардова®е совЌетских градова значаЌно поЌачало. Притисак са Запада се пове"ао.
  Током зиме 1946. било Ќе Ќедино могу"е поново заузети Харков и потиснути Немце у центар, поново стигавши до Д®епра. Али у проле"е су се борбе разбуктале осветнички. Немци су, користе"и америчке и британске тенкове, почели да напредуЌу на Ќугу.
  А девоЌке су се тукле...
  И борили су се са великом храброш"у, а дечаци су били пуни борбеног ентузиЌазма и имали су авантуре.
  - Добро певаш Димка! примети Петка и потапша друга по рамену.
  Али сада нам треба... - Овде Ќе подземни дечак оклевао и упитно погледао у небо. Чинило се да Ќе тамо тражио трагове. Чинило се да су три сунца сложно намигнула клинцу.
  Комсомолка Лариса ставила Ќе прст на усне и тихо рекла:
  - Не праве буку. Превише смо вид иви. Требало би да се приближите наЌближем има®у и помешате се са радницима.
  Димка Ќе узвикнуо са одушев е®ем:
  - Супер идеЌа! Овде "емо организовати устанак Спартака или Еме ана Пугачова!
  Лариса Ќе тужно приметила:
  - Лакше Ќе то на речима него у пракси... Али не губите наду момци. ХаЌдемо за мном...
  Момци су се енергично шамараЌу"и голим табанима кретали краЌ пута. Трава Ќе била веома шкак ива, наизглед мека, али су убрзо ноге дечака и девоЌчице почеле да сврбе као да су ходали по копривама. И заиста сам хтео да се смеЌем. Као да те носе до пете ноЌевим перЌем.
  Непотребно Ќе ре"и да Ќе смешно, али после десетак минута - ве" Ќе неподнош иво и босе ноге, поцрвенеле од голица®а, сами су изнели на асфалт. Овде Ќе много лакше и"и, иако по инерциЌи настав а да сврби пете.
  ПетЌа Ќе, између осталог, приметио:
  - Нешто идемо, идемо... И ништа се око нас не ме®а. Као да лутамо у круг?
  Дима се сложио.
  - Да... Овде се види нешто тако зачарано...
  Лариса Ќе збу®ено трепнула и приметила:
  "Проклетство... Свиђало вам се то или не, мора"емо да сиђемо са ове шасиЌе ако желимо нешто да видимо.
  Петка промрм а:
  - Или унапред... Што Ќе, међутим, иста ствар!
  Дечаци су опет нево но закорачили на траву. Димка се сетио како Ќе ухва"ен пре пар година. Онда су га Немци, Ќош сасвим дете, протерали бос по снегу. На сре"у, тада Ќе имао храбрости да се не раздвоЌи. Вероватно се Фрицу ниЌе учинио опасан плавокоси клинац са ногама црвеним као гуске. Био Ќе добро бичеван и избачен из затвора. Иако би тада Димка ве" убиЌао Немце на ®егов рачун.
  Хода®е босоног по снегу ниЌе изгледало тако страшно за окорелог дечака. Мада, када су му се ноге коначно укочиле и престао да осе"а било шта, озби но се уплашио: одЌедном "е остати инвалид. Међутим, светите и су целе године ходали боси, и нису умрли, и прсти им нису отпали. Дакле, можда ниЌе вредно панике. Ноге су почеле да боле у топлоЌ колиби када су се загреЌале. Муче®е Ќе, наравно, тешко и оми ено од стране нациста. Посебно воле да жене и децу тераЌу у снежни нанос. Одрасли мушкарци се обично другачиЌе муче.
  Димка се, се"аЌу"и се како Ќе шамарао по снегу, а иза ®ега баЌонетом гурнуо фашиста, осмехнуо се. Издржао Ќе, па "е издржати и голица®е. Штавише, иако Ќе Лариса девоЌчица, она самопоуздано хода, па чак и прави корак.
  Петка Ќе, да би одвратила паж®у од Ќаког свраба у табанима, поставила комсомолцу заним иво пита®е:
  Шта мислите о монотеизму?
  Лариса се закикота и лукаво примети:
  - Добро пита®е за некога ко Ќе такође дово но стар да уђе у Комсомол ...
  Димка, коЌа Ќе такође била заинтересована за ову тему, приметила Ќе:
  "Немамо разлога да веруЌемо у Ќедног Свемогу"ег Бога. А ако Ќе тако, онда Ќе монотеизам превара!
  Лариса Ќе са скептицизмом приметила:
  - Па стварно нема разлога? Тома Атински дао Ќе пет доказа о постоЌа®у БожиЌег постоЌа®а.
  Петка се оживи и на"ули уши:
  - Какви докази? Чуо сам и да их има пет, али не знам шта став аЌу у себе?
  Лариса Ќе на ово одговорила са осмехом, стружу"и траву своЌим немилосрдно голицавим табанима:
  - Прво... Све има основни узрок. Ако постоЌи кокошка, онда Ќе постоЌало ЌаЌе из коЌег се поЌавила кокошка, а ако Ќе било ЌаЌе, онда Ќе постоЌала кокошка коЌа га Ќе снела. Мора постоЌати сличан основни узрок за универзум. Тома Атински Ќе веровао да Ќе такав основни узрок Свевиш®и Бог!
  Петка Ќе протр ала пету коЌа Ќе сврбила о клизаво дебло, као да Ќе прекривено кр уштима, и поставила наивно и истовремено дети®асто мудро пита®е:
  - Ако Ќе свему потребан први узрок, шта Ќе онда за Бога постао први узрок?
  Лариса Ќе слегнула раменима и приметила:
  - Да, ово Ќе наЌра®ивиЌе у изград®и Томе Атинског. Он захтева да се Бог прихвати вером као први узрок, али истовремено не обЌаш®ава зашто Ќе постоЌа®е првих узрока неопходно самоЌ Васе ени, али ниЌе неопходно ®еном Творцу.
  Димка, скачу"и као маЌмун, предложи:
  - Могу"е Ќе да Творац универзума има свог Творца, а оваЌ Творац има свог, и тако у недоглед...
  Петка Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не, ово Ќе апсурдно... Учите ица у школи Ќе рекла: материЌа Ќе вечна и непрестано се трансформише, ствараЌу"и тако светове у свемиру. А на пита®е ко Ќе покренуо механизам трансформациЌе, она одговара - природа!
  Димка Ќе поново изнео веома заним иву мисао:
  "Дакле, природа Ќе Бог!" С обзиром да...
  Петка Ќе радо убацила Ќедну глупу реч:
  - Пантеизам! Ово Ќе када повезуЌете Божанско и природу?
  Лариса, нервозно скачу"и, упита дечака:
  - А како то сами замиш ате?
  Петка збу®ено слегну раменима и одговори:
  - Некако немам поЌма!
  Дима, рекао Ќе фразу прочитану у к®изи Александра Думаса: "Тридесет година касниЌе."
  - Бог Ќе на површини сваке ствари...
  Момци су "утали. Разговор Ќе постао превише узвишен за совЌетске тинеЌ¤ере од четрнаест година. Онда су се попели тамо где ни сами нису разумели.
  Да, и шума се завршила ... По а су се протегла. Димкин оштар вид разабрао Ќе низ се ака коЌи су вредно радили у по у. Дечак Ќе успорио. Изашли су на стазу, а би ни свраб Ќе мало попустио. Можете и"и тако да их не примете са терена.
  Оштра извидница Лариса Ќе такође прегледала не само раднике, ве" и три витеза у плавим оделима коЌи су гледали на посао, као и неколико животи®а коЌе трче. Димка Ќе са изненађе®ем приметио:
  - Да, ово су троглави пси!
  Петка Ќе звиждала и сиктала:
  - Пас може да уЌеде, само од живота пса ...
  Лариса Ќе померила очи и почела паж ивиЌе да гледа. И сама Ќе знала врло мало о овом свету. Било Ќе чему да се изненадимо. Прво, међу се ацима ниЌе било одраслих. Радила су само деца, али и, што Ќе чудно, не млађа од десет година, а не стариЌа од четрнаест година. Људски, скоро сви плави, длакави или светлоцрвени, можда само пар тамних глава.
  Тако фини момци, лоше обучени, сви без изузетка боси. Сасвим слично сред®ем веку. Тек сада виси покварени рефлектор, а нешто слично, као полурастав ени млазни авион, види се на терену. Има само три витеза страже и стотине се ачке деце, али сви се покораваЌу. Деца изгледаЌу весела, здрава, препланула, раде са ентузиЌазмом. То Ќе забавно, чак и певаЌу нешто.
  Ово донекле подсе"а на агитациЌу битке са по а, када школарци помажу старешинама.
  Оруђа рада су наЌпримитивниЌа: лопате, граб е, косе. Нема механизациЌе. ДевоЌке су се чак упрегнуле у плуг и саме га вукле, уместо ко®а.
  Петка Ќе  утито приметила:
  - Вау - експлоататори!
  Димка Ќе, присе"аЌу"и се Ќедног к®ижевног дела, приметила:
  - Се"ате ли се како Ќе било са Лавом... То Ќест, извините, АлексеЌ ТолстоЌ Ќе направио револуциЌу на Марсу...
  Петка се закикота и предложи:
  - Има нас само троЌе и три витеза. ХаЌде да им се пришу®амо, упуцамо их и упутимо револуционарни апел!
  Лариса Ќе негативно одмахнула главом.
  - Троглави пси нам не даЌу да нам се пришу®аЌу, а ратници имаЌу лукове, а можда и доста прецизно гађаЌу. Овде Ќе неопходно одлучити умом.
  Димка погледа Ларису и примети:
  - Мало си прерастао... Ево Ќош можемо да се помешамо са дечацима и сазнамо шта Ќе шта...
  ДевоЌка лепог лица се сложила:
  - Тако Ќе, идите код ®их у извиђа®е... єа лично ту се много не разумем!
  За професионалне извиђаче, обилаже®е троглавих паса Ќе тежак проблем, али решив. Дечаци су, међутим, одлучили, да не би дизали непотребну галаму, да делуЌу прикривено и природно.
  Али онда Петка одЌедном примети:
  - Шта Ќе са Ќезичком бариЌером? Живе "е нас угристи!
  Лариса Ќе тешила Петку:
  - Али не брини... Како "емо ми разумети ®ихов Ќезик, а они "е мислити да ми говоримо ®иховим Ќезиком.
  Дима Ќе предложио:
  - А онда да притрчамо витезовима, па да кажемо да смо из суседног села послани у помо". Тако "е бити много природниЌе.
  Лариса Ќе презирно одмахнула руком.
  - ПокушаЌте... Надам се да "ете успети. Само не претеруЌте!
  Момци су, без размиш а®а, почели да беже. План Ќе био превише Ќедноставан.
  Момци и Лариса поново су се вратили у стварност са великим жа е®ем. Поново смо завршили у затвору, а што Ќе наЌгоре од свега, Немци су их, видевши да Ќе троЌство инспиративно, одвели на испитива®е. ОваЌ пут су мучили мангалом. ДевоЌчици и момку су премазали у ем голе табане, а на да ину ставили врео пламен. Такво муче®е може траЌати петнаест или двадесет минута и бити веома болно. Али ноге нису биле осака"ене, и неколико дана се муче®е могло поновити. Њих троЌе су издржале оваЌ пламен коЌи Ќе скоро дотакао пете, а онда Ќе Лариса почела да пева;
  Била сам девоЌка на стази,
  УобичаЌени босоноги Комсомол...
  На краЌу краЌева, Ста ин, Ле®ин су Ќедна породица,
  И осе"ам се неприЌатно међу ®има!
  
  Мучили су девоЌку у заточеништву,
  Потпетице су се пекле на усиЌаноЌ ватри...
  Али нисам подлегао, веруЌ неприЌате у -
  Само су комунизам девоЌци дали свеци...
  
  ХаЌде да изградимо раЌ у свемиру
  Нека глас тече веома звучно ...
  Дечаче, не буди тужан и немоЌ да се досађуЌеш
  Босоноге девоЌке трче кроз локве!
  
  ВеруЌемо да "емо у борби победити Вермахт,
  Иако фашизам изгледа не зна меру...
  Са ®им Ќе Сам из пакла, зли херувим,
  И тако огроман губитак!
  
  Капитализам Ќе одлучио да да фашизму,
  Њихово оружЌе, тенкови, капитал...
  Слом ени смо од немилосрдног ђавола и лопова,
  ИздаЌницима обе"аваЌу мед, банане!
  
  Али шта да радим ако сам у заточеништву
  Лисице су чврсто оковале руке...
  Висим гол на сталку сат времена,
  А тегови на босим ногама су висили ...
  
  Али девоЌка ниЌе подлегла неприЌате има,
  Како зли фашисти нису мучили ...
  Нека буде Хитлерова срамота,
  Ми смо ратници рата, а не пацифисти!
  
  Скоро голог ме воде на стре а®е,
  А под ногама босоногих снежних наноса ...
  Господ то очигледно ниЌе хтео.
  Суочен сам са ажурира®ем принцезе!
  
  ДевоЌачка омча омотана око ®еног врата,
  И девоЌка Ќе била чврсто привучена ...
  Да, казна ве" тече за грехе,
  И чекаЌу нацисте, знаЌте бачене метке!
  
  Али шта Ќе, ко®ски реп пукао,
  А девоЌка Ќе пала са вешала...
  Слом ени фашистички рептил славни пост,
  А партизански Ќуриш - ситнице!
  
  Добио сам батине, опет сам у редовима,
  Врло храбро се борим против фашиста...
  Волим Исуса и Ста ина
  И ниЌе ми жао подлог Адолфа!
  
  Ве" у Берлину, познаЌте наше тенкове
  И пола Европе Ќе ослобођено одЌедном...
  РаЌ "е ускоро бити на целоЌ планети,
  Само Ќедан корак до комунизма, а не ми е!
  Нацисти, суочени са таквом храброш"у, били су шокирани. єош неколико пута су ужареном жицом ударали девоЌчице и дечаке по леђима и вра"али их назад у казамат.
  Време Ќе било топло и у "елиЌи Ќе било приЌатно. Тек сад су голи табани у жу евима Ќако пекли, а леђа, исечена усиЌаном жицом, болела.
  Лариса Ќе тешила Петку и Диму:
  - Видите, са сваким новим временом све лакше и лакше подносимо ову тортуру. Сада "емо имати времена за одмор и спава®е.
  Дима Ќе приметио:
  - На наЌзаним ивиЌем месту наш сан Ќе прекинут. Како досадан.
  Петка Ќе изразила своЌе повере®е:
  Али овога пута веруЌем да "емо успети!
  Лариса Ќе ставила руке на вратове дечака и почела да дочарава. Такође Ќе заиста желела да буде брзо, у новом свету, одакле би спас могао да се донесе у СССР.
  Момци су упали у сан, али уопште нису видели оно што су желели да виде.
  Наиме, како се девоЌке муче и возе прво босоноге по снегу, а потом у врелом уг ев у.
  Међутим, ово Ќе ве" индиректна прича... Пролетео Ќе Ќош Ќедан фрагмент сна са Хитлером.
  Хитлер Ќе не само изразио же у да посматра лет првог немачког четворомоторног млазног бомбардера єу-487 брзином од преко 1100 километара на сат, ве" да лично седне за кормило летелице. Курт Танк, коЌи надгледа развоЌ коЌи су спровели Французи, оштро се противио овоме:
  - Машина Ќе, после титанских трудова, управо отелов ена у металу. Не можемо ризиковати Фиреров живот.
  Тенк Ќе подржавао фелдмаршал Кисилринг:
  - Ово Ќе скоро први лет коЌи "емо обавити у зору 27. Ќуна 1947. године. Аутомобил има врхунац - релативно малу површину крила, коЌа сма®уЌе аеродинамички отпор и омогу"ава стратешком бомбардеру да убрза до 1200 километара на сат. Али оптере"е®е на крилима се драматично пове"ава и ово Ќе ризик!
  Сам Хитлер ниЌе био превише нестрп ив да див а, али нека потомци памте ®егову храброст. Сам Фирер, вегетариЌанац, надао се да "е га Ќедноставно разуверити. Немцима Ќе очаЌнички потребан нови аутомобил, тим више што би САД требало да буду потучене на по у оваквог развоЌа догађаЌа.
  ПроЌекат тенка ТА-600 са осам мотора каснио Ќе колико Ќе и било. Првобитно планирана брзина од 860 километара на сат више ниЌе могла да одговара Фиреру. Стога Ќе било неопходно и то поновити паралелним уград®ом млазних мотора. Сада би брзина машине требало да се пове"а на 1220 километара на сат, што "е пружити прилику да се готово некаж®ено бомбардуЌе било коЌа тачка у СССР-у, али "е бити потребно доста времена да се обнови механизам.
  Одређени проблеми су се поЌавили са наоружа®ем машине. Струч®аци су сасвим разумно веровали да Ќе 16 (!) ваздушних пушака од коЌих 13-30 мм ве" превише.
  Друга машина, коЌа Ќе такође спремна за полета®е 7. септембра, био Ќе КСЕ-377. ОваЌ бомбардер би требало да замени раниЌе не баш успешан КСЕ-277.
  Сама идеЌа о ствара®у тешког ронилачког и млазног бомбардера била Ќе веома сложена у смислу дизаЌна. Иако исплативо. Приликом ро®е®а, тачност бомбардова®а Ќе много ве"а него из хоризонталне равни, а мали броЌ летелица може да онеспособи стратешке и индустриЌске обЌекте.
  Испоставило се да Ќе КСЕ-277 висински бомбардер, чак и ако Ќош ниЌе млазни. Попео се 15 километара и могао некаж®ено да бомбардуЌе градове.
  Али у исто време, аутомобил Ќе задржао способност ро®е®а, попут КСЕ-177, без распада®а од преоптере"е®а.
  НаЌновиЌи дизаЌн КСЕ-377, ве" млазна верзиЌа бомбардера и веома мо"ан, способан да сравни многе градове и села и ефикасно уништи индустриЌске обЌекте.
  Машине коЌе обе"аваЌу биле су супериорниЌе од америчких и британских колега, због чега се Хитлер осе"ао као "урка пренахра®ена кексом, на позадини сеоских пили"а коЌи жва"у просо. Али у овом случаЌу, поред разматра®а нових машина, Фирера Ќе бринуо Ќош хитниЌи проблем? Где ударати авиЌациЌом и оклопном палицом? Иако снажном палицом, али ...
  Нимиц Ќе рекао строгим тоном:
  - Наши стратези сматраЌу да поред удара ка Москви, део снага треба да крене на Ќуг, развиЌаЌу"и и офанзиву у правцу Алма-Ате и КуЌбишева!
  Хитлер Ќе, без много ентузиЌазма, одговорио:
  - О томе смо ве" разговарали више пута! Дошли смо до зак учка, иако Ќе то несврсисходно, али "емо ударати у различитим правцима.
  Нимиц Ќе климнуо главом и додао:
  - Осим тога, у свим регионима треба да се одрже избори за украЌинску Раду. Ук учуЌу"и Ворошиловград и До®ецк, где су формиране партизанске зоне. Не можемо имати мали парламент!
  МеЌнштаЌн Ќе, не подигавши поглед, погледао кроз двоглед - како Ќе четворомоторни єу-487 ту добиЌао висину и истовремено приметио:
  - Офанзива би требало да почне наЌкасниЌе до 20. Ќула... Временске прилике су веома притиснуте за нас. Ако се отпор Руса повуче, онда ... Поче"е да пада киша, а Ќош више пада снежни нанос, а ми "емо ве" морати да бринемо о свом опстанку.
  Хитлер Ќе рекао самоувереним тоном:
  - Офанзива "е почети 21. Ќула. До тада "е све бити спремно. Ударци "е бити задати одЌедном на пет места. Из три правца, офанзива Ќе била усмерена на престоницу РусиЌе, у два, ка сред®оЌ АзиЌи и КуЌбишеву. Генерално, правци су дефинисани. СССР мора да буде иск учен пре Нове године. Ако не у потпуности, онда барем наЌве"им делом.
  Овде Ќе слика див ег сна прекинута, а деца су се поново опоравила на путу.
  
  КРАЉЕВСКА И ВИСОКА БИТНА МИСИєА
  Група девоЌака Ќе извршила мисиЌу - одбрана наЌра®ивиЌе тачке на положаЌу руских, царских трупа током Првог светског рата.
  Наташа Ќе чак рекла:
  Пропуштени тренутак у борби рађа ропство вековима!
  А девоЌке су изабрале веома агресиван и мо"ан тенк за себе и узеле су се против КаЌзерове Немачке.
  ДевоЌке на тенку су наставиле да уништаваЌу Немце, а стре але су пешаке. ТачниЌе, Алиса Ќе пуцала из митра еза, а Наташа из топа. Максимка Ќе возила брзи тенк, а Анжелика, као наЌздравиЌа и наЌве"а жена, активно Ќе, попут кобре коЌа плеше уз мелодиЌу факира, испа ивала гранате.
  Али сада Ќе разбиЌен и четврти кластер батериЌа, а онда Ќе престало снабдева®е гранатама од тридесет килограма. Међутим, више од половине свих немачких топова концентрисаних у овоЌ области ве" Ќе уништено. Такође Ќе понестало мунициЌе. Погинуло Ќе четрдесет хи ада Немаца, али Ќе мунициЌа била исцрп ена.
  Сада би девоЌке требало да га попуне. Али покушаЌте да пронађете прави калибар у двадесет првом веку. Иста ствар са мунициЌом. Тенк Ќе стао, а ратници су заЌедно са Максимом напали пету групу батериЌа.
  Овоме се посебно обрадовала Анђелика, па сада, уместо да понижаваЌу"е доноси шко ке, може да се покаже у своЌ своЌоЌ лепоти!
  Овде Ќе Анђелика задала поразни ударац босом ногом по че усти воЌника КаЌзер Немачке. Од ударца Ќе полетео и оборио Ќош пет немачких воЌника.
  Наташка Ќе такође држала грамофон, а Алиса Ќе, одступаЌу"и од ударца, веома болно ударила Фрица у препоне. Максим Ќе радиЌе нокаутирао Немца песницом.
  Квартет ратника: три вечне девоЌке и дечак ушли су као игла на положаЌе КаЌзерових трупа. Прескочили су голим петама преко парапета и оседлали немачке митра езе. И ®ихови сопствени меци су се излили на Фрице.
  Маса лешева испунила Ќе редут немачких, КаЌзерових трупа. Квартет, коЌи Ќе брзо поЌурио на утврђени пункт, сада Ќе беснео ®име као Ќато див их тигрова. Немци нису очекивали да сте лепе полуголе девоЌке и момци, они "е се тако притиснути. И да п увачки меци могу да лете без промашаЌа.
  А ратници, заЌедно са дечаком, носили су митра езе, за ®има су се вукле траке, и немилосрдно су пуцали на неприЌате а.
  Максим, оваЌ издрж иви вечити дечак, певао Ќе:
  - єа сам крвожедан! єа сам немилосрдан! єа сам руски витез - БармалеЌа!
  Анђелика Ќе велика жена веома приЌатног лица, храбре браде и ватрених праменова косе коЌи су их на удару Немаца спалили у наЌбуквалниЌем смислу те речи. ДевоЌка-витез Ќе у пева®у додала:
  - И не треба ми! Без чоколаде! Нема мармеладе! Победите Фрица ударцем! Победите Фрица ударцем!
  А када су ®ене крупне, али не лишене  упкости, ноге удариле, лоба®е КаЌзерових воЌника су биле бетонско полом ене! Осим тога, девоЌчице и дечак су голим прстима гађали своЌе противнике челичне предмете. Тако су Фрица ударили целим сноповима спа ених новчаница.
  Тако су скочили до батериЌе, из коЌе су Немци пуцали на руске трупе. А митра ески рафали покосише одЌедном све тоб¤иЌе.
  А ратници су ногама запалили сандуке са мунициЌом. И почели су да уништаваЌу батериЌе.
  Борбене гарнитуре су биле поцепане, разбацане ватрометом, убиЌаЌу"и Немце на стотине и хи аде.
  Сам квартет Ќе остао нера®ив. Нису могли ни да га погоде, ни да их закаче баЌонетима: Ќака магиЌа! А ратници су ишли и ходали и косили, као да Ќе култиватор ишао кроз шипражЌе. А ратници су сви лутали, лутали и галопирали, пребиЌаЌу"и све нове границе униште®а.
  Њих четворица су чак певали углас;
  Ми смо витезови - мач и ватра,
  ХаЌде да их све растргнемо као животи®е!
  Изда"емо рачун - стигла Ќе казна,
  Не постаните наш папагаЌски витез!
  
  Постат "емо кул као орлови
  ОдЌедном да пометемо разне зле духове!
  УпознаЌте наше кул синове ота¤бине,
  ОдбацуЌемо наш изазов у вечност!
  
  Како дивно бесни рат
  У коЌоЌ горе народи...
  Сатана Ќе дошао из подземног света ради нас,
  Иза ®ега штап фашистичких наказа!
  
  Да"емо девоЌкама тешко у лице,
  Сломи"емо нацисте као грану...
  И тада "е наш воЌник постати господар,
  Нека величанствено цветаЌу маЌске руже!
  
  Постигните, у ста®у смо да знамо много,
  Подигни своЌе мо"и изнад звезда...
  И тако се велики ратник бори и усуђуЌе,
  Направи"емо прете"е гробове!
  
  Види, онда "е бити ратник,
  Све Ќе ново и као Ќавор...
  И веруЌем да "е нас нево а мимои"и у борби,
  Постаните витез, искусни борац!
  
  Овде Ќе снажним ударцем покосио цео пук,
  А са ®им су натоп ена два пука ...
  И Фирер змаЌа, тако да Ќе гадни мртав,
  А ми смо славне ми е до звезда!
  
  Овде Ќе КаЌзер пустио сузу од страха,
  Молим се за твоЌу милост!
  Имамо много насилних сила,
  Би"емо у пуноЌ оде"и!
  
  Када уђемо у оваЌ Берлин са три боЌе,
  И цар НиколаЌ постаЌе Бог,
  Народ "е одлучити пут у бесконачности сила,
  Не судите монарху тако строго!
  
  Не"е тада нестати нево а око ота¤бине,
  Величина "е бити Сунце...
  КаЌзерова зла хорда "е се распршити,
  Нека срце куца у клонулу!
  
  Са лепом девоЌком, славно пролазимо,
  Кроз наша руска пространства!
  И би"е нам сЌаЌно са породицом заЌедно,
  ВеруЌем да "е сре"а ускоро до"и!
  И ратници су довршили униште®е овог упоришта. Истина
  Анђелика, оваЌ бивол ратник задобио Ќе малу рану у мо"ном
  рамена. Негде Ќош мало пробушена заштита. Па, Магоматрикс ниЌе увек савршен.
  Алиса Ќе мало опекла и ноге. Лепа девоЌка, иако боли, нимало не утиче на ®ену тачност.
  И битка се настав а. ИзбацуЌу"и празне траке, као изнутрице, девоЌке су се натовариле зароб еним митра езима и кутиЌама мунициЌе. Анђелика Ќе локализовала бол у рамену и напунила резервоар залихама до краЌа. Након тога Ќе ускочила Максимка, а мо"на машина Ќе кренула да уништава нацисте, односно КаЌзерове воЌнике.
  Вечити клинац Ќе Ќедноставно здробио неколико стотина воЌника гусеницама. Након тога, Алиса и Наташа су заЌедно отвориле ватру из зароб ених митра еза на немачку ко®ицу и пешадиЌу. Истреб е®е се одвиЌало таквим темпом на коЌем би му позавидео сваки Рамбо. Али ®ихова група се одвезла у шесто утврђено подручЌе. Тамо Ќе и уређен нови ватромет. И поред пуца®а из митра еза, девоЌке су Ќош бацале чауре зароб ене од Фрица ногама.
  У ста®у борбеног заноса, Анђелика Ќе почела да вришти из свег гласа;
  Ко веруЌе у бесмртност, живи вечно, Ќер само они коЌи веруЌу у своЌу смрт заиста умиру!
  Некад Ќе ловцу добро што див ач ниЌе наишла, Ќер му Ќе оклоп као папир, а ланци замке као танка нит!
  Стрп е®е Ќе к уч победе ако ниЌе комбиновано са понизнош"у пред лицем зла!
  Смрт, као лучка курва, виси око свих, али стиже само онима коЌи имаЌу шуп у главу од новчаника!
  Дужина витешког педигреа Ќе одлична мера висине импулса и величине духа!
  НеприЌате  такође ниЌе докраЌчен, као што се болест често не лечи, само ако ова друга може про"и сама од себе, а да се не излечи, онда нема начина да се избегну компликациЌе од недовршеног одбацива®а!
  Бежа®е можда и да е има смисла, али бесмисленом бекству нема спаса!
  Кукавица Ќе умрла пре него што Ќе видео први метак, храбри "е бити први у животу, упркос мецима!
  Телесна повреда се може исправити малим успехом  удске науке, али чак Ќе и Врховни ум понекад немо"ан да исправи морални деформитет!
  Рат Ќе врста лудила за коЌе се припремаЌу талентовани и мудри, а коЌе само прави гениЌи могу да избегну!
  Нема потпуног одмора ни у гробу, нема потпуног одмора ни у сну, што значи да Ќе немогу"е умарати се да е!
  У нашем свету ништа се не даЌе за ¤абе, чак и издаЌе ни за полом ени пени!
  Ђаво Ќе неугледно насликан, али наЌстрашниЌа ствар у нечистом Ќе способност да служи отров у лепом омоту!
  Рат мирише на па евину, али понекад одбиЌа®е рата мирише много горе!
  У риЌалитиЌу нема досадних борби, постоЌи само осред®а филмска адаптациЌа битака до смешних грчева!
  Породичне олуЌе, као ветар у Ќедра, лађа се тресе, али не даЌ Боже од потпуног затишЌа!
  Кукавица не игра хокеЌ, али губи, паком излете из живота!
  Ко се добро бори, може савршено да задржи оно што Ќе освоЌио, ако своЌу похлепу може свести на задово ство!
  Не можете градити лични успех на костима, чак и ако су кости мошти предака прослав ених прошлим делима!
  Мошти предака нису само кости, слава подвига ниЌе само звук!
  Ружна победа Ќе бо а него леп пораз, Ќер победник увек може да улепша стварност!
  Сакати се не могу доситити, али мртви уопште не уЌедаЌу!
  Победа над Ќаким неприЌате ем Ќе часна, победа над непоколеб ивим неприЌате ем Ќе двоструко часна!
  Немци су заиста показали да знаЌу да гину... Али некако глупо! А руски ратници уопште не гину, него побеђуЌу разборитим Ќунаштвом. А ако су почели да косе неприЌате а, онда са огромним ентузиЌазмом. И заиста се не могу зауставити! Ту Ќе непопуст ива лавина живог и магичног напалма. Зароб ени митра ези су ве" испраж®ени, а квартет пуни нове поЌасеве зароб ене од неприЌате а.
  ДевоЌке, како се каже у таквим случаЌевима: барут, што ниЌе промашаЌ! Кре"у се у тако пламеном клизалишту да им се пете буквално диме.
  Ово су жене рен¤ери. Кре"у се на послед®у, седму утврђену тачку, уништивши ве" више од осамдесет пет хи ада ко®аника и пешака.
  Трупе КаЌзера буквално крваре и еманираЌу. Њихов непобедиви квартет веома обилно вуче неравнину. А сама кврга ниЌе ма®а од Меркура, па чак ни од Марса.
  А ратници терминатори руше следе"е и изванредно као флашу вотке од алкохоличара, према батериЌи. Нису толики слаби"и да доживе било какву сум®у или жа е®е. Када се постави ци  победа, победа, онда "е бити добиЌена. А ако се неприЌате  не преда, тим горе за неприЌате а!
  У па бу се ук учила и сама Анђелика, након што их Ќе поново напала резерва ко®ице, уз опаску:
  - Гебелс Ќе лагао да су Руси, напредуЌу"и, бацали лешеве на немачке положаЌе. И сад видимо ко Ќе заиста леш и распада.
  Алиса Ќе с поштова®ем приметила:
  - А ипак су Немци храбри! Пе®у се у битку као Ќапанске камиказе:
  Наташа се закикота, приметивши:
  - А ®ихов пораз чека ништа ма®е суров од єапана!
  Максимка се сети нечега:
  - Одбио сам сада четврту звезду хероЌа СССР-а, веруЌу"и да су остале девоЌке неправедно преварене... А сада ме мачке чешу по души!
  Алиса Ќе, не престаЌу"и да пуца из неколико митра еза одЌедном, и рукама и ногама пуцаЌу"и на Немце, уз тежак уздах потврдила:
  - И Ќа се не осе"ам баш опуштено... Толико убистава због наше ненамерне кривице!
  Анђелика Ќе опет почела да вришти срцепараЌу"е и заглушуЌу"е:
  -Превара Ќе виЌугава, али истина Ќе права, истина првог, по правилу, брже води до ци а ако Ќе виЌугавост без кривина и намазана у ем масног обе"а®а!
  Али стрп е®е и рад, попут брачног пара, доводе до успеха, међутим, под условом дугог боравка и приступа са  убав у!
  Мудрост АзиЌе Ќе добра, див аштво АзиЌата Ќе лоше!
  єедан лав може да отера хи аду оваца у бекство, али Ќедан ован лавова може да овну хи аду своЌе бра"е!
  У рату се човек брзо одучи да буде изненађен, осим можда што Ќе Ќош жив и ниЌе дезертирао!
  НаЌстрашниЌа ствар у рату Ќе страх, коЌи не можете свести на обичну дискрециЌу!
  Да бисте постали луткар позоришта живота, потребно Ќе да се ослободите немо"и лутке бар у расподели улога у кухи®и!
  У рату Ќе мир само сан, али Ќе сан пун смртоносних кошмара!
  Храброст Ќе удица сналаж ивости коЌа хвата сре"у на боЌном по у!
  Не може се оштрина Ќезика наоштрити воденичним каме®ем тупе памети!
  Не можете градити сре"у на превари, али можете градити сре"ну на превари!
  Не докраЌчи душмана, да ®ива ниЌе коровом закоров ена, жетва победе "е покварити куко  саботаже и саботаже!
  ВиЌугаве стазе воде директно до ци а, само онаЌ ко нема искоса!
  Ако сте умртв ени, онда кривина судбине води право до равне плоче гроба!
  Бити касапин у рату Ќе мала част, али постати чоп Ќе генерално нечасниЌе!
  Велики ормани не само да гласно падаЌу, ве" прашимо колосалном тромош"у!
  Многи костури у орманима завереника одаЌу се као смрад пропада®а коЌи убиЌа кукавичлук!
  Седам мува може да удари свака будала, али само са седам пена на челу може изву"и Ќедну уш издаЌу!
  У рату Ќе као у купатилу, и врелина, и зноЌ и кости боле, али за разлику од парне собе, што се више пе®еш, остаЌе ма®е жара!
  Истина Ќе увек банална, али лукави "е свакако на"и начин да Ќе искриви на оригиналан начин!
  Борба против зла рађа подвиг, добро без подвига рађа досаду!
  ДипломатиЌа мора бити суптилна, али ова суптилност Ќе оштрина мачева коЌи обезбеђуЌу наше тврд®е!
  Има ли тужниЌе приче на свету од приче о Ромеу и єулиЌи? Али ово Ќе врло контроверзан слог, приЌате и, Ќер Ќе ®ихова породица сачувала младост!
  Ошамутити Ќош ниЌе победа, али ако Ќе неприЌате  заиста изненађен, онда сматраЌте да Ќе ве" поражен!
  Морамо одати почаст Анђелики, оно што Ќе викала било Ќе прилично духовито и упечат иво и, до тачке. Да се разумемо, девоЌка Ќе заиста хрт хртова.
  После пораза седмог упоришта, девоЌке терминаторке су кренуле у лов на неколико ма®их батериЌа. Сада су се искрено радовали свом успеху. Истина Ќе затекла Максимка и дечак-генерал Ќе имао Ќаке болове у десноЌ руци.
  Вечна младост Ќе приметила:
  - Метак ниЌе будала, ве" по упце са глупом болом!
  Анђелика Ќе у одговору укусно по убила мужа и загугутала:
  - Буди твоЌ дечак ратник броЌ Ќедан! После Ста ина!
  Наташа, скромно спустивши очи, примети:
  - Али ипак, да не заборавимо Кобу, он ме Ќе спасао! А ти си, Анђелика, прави бивол.
  Црвенокоса ђаволица се намршти и зарежа:
  - А боЌа косе ти ниЌе природна!
  Ста инова жена се закикотала и гугутала:
  - Оно што Ќе природно ниЌе злочиначко! И увек ме Ќе привлачио злочин! НиЌе ни чудо што Ќе моЌ муж убица броЌ Ќедан!
  Алиса Ќе погледала около и рекла шапатом:
  - Слажем се са овим!
  Ратници полетеше и почеше поново да туку батериЌе и косе дивизиску резерву, а Анђелика опет врисну из свег гласа:
  -Разлика између интелигенциЌе и лукавства Ќе у учесталости употребе, увек вараЌу, често покушаваЌу да буду и паметни, али мало ко живи од памети!
  Наука може све што човек пожели, али не све што човек може!
  НаЌчеш"е губи главу, ко Ќе ле® да мозга!
  Врели патриотски жар срца охлади"е амбициЌе агресора коЌи подижу мач на Ота¤бину!
  Главом од ливеног гвожђа можеш да забиЌеш ексер, али само да ставиш омчу за врат!
  НаЌвише губи онаЌ ко штеди на миту.
  Народ ниЌе постоЌан у свом гневу, ве" много доследниЌи у обожава®у култа.
  Штеде"и добро, добро не"ете сте"и, поготово ако се штед ивост претвори у шкртост!
  Па хаЌде да пиЌемо за то да су наши проблеми увек умерени, а набавке не знаЌу меру!
  Незаборавнице заиста ничу на крви, Ќер крв се не заборав а и ожи ци душе не зарастаЌу!
  Не боре се у броЌу, само губе и заспаЌу са броЌем лешева!
  Седам будала се бори против зла, осми паметан се бори са добром!
  Ударац неприЌате у мора бити задат на време, само замена испод протезе Ќе увек ван времена!
  Када започи®ете посао, не очекуЌте да "ете завршити у нераду!
  єедни секу новчанице, други шишаЌу глупе  уде, али ве"ину преваранта ниЌе брига шта Ќе вуна од сви®е!
  Џелатова секира може да посече наЌблаготворниЌе чланове устава, осим ако их ниЌе исписало перо орла, а не мокро пиле!
  Кошу а ти Ќе ближа телу, а конопац врату, поготово ако га чува неко ко ниЌе рођен у кошу и!
  Себичне зависности омогу"аваЌу вам да откинете кожу на своЌим чизмама, са "баптама" обуваним са сопственим меркантилним интересом!
  Тешко Ќе извиђати форд, али Ќе лако удавити се у води!
  Дечаку генералу Максимку се послед®а фраза допала до те мере да Ќе узвикнуо:
  - Ве" неколико дана са®ам о диму пожара... Тако сам ле®, чак и превише ле® да се удавим!
  Тенк Ќе прешао преко батериЌе. После тога, ратници су се окренули аустриЌскоЌ ко®ичкоЌ резерви. АустриЌанци, коЌи су били погођени ударцем, почели су да се разилазе. Више од стаЌалишта, мађарска пешадиЌа Ќе поЌурила да нападне руски тенк.
  ДевоЌке су почеле очаЌнички да узвра"аЌу. Метак из пушке за скок погодио Ќе Анђеликину мо"ну бутину, а ратник Ќе поново почео да виче. Штавише, сипала Ќе крилате афоризме десно и лево:
  -Зна®е ниЌе само светлост светионика коЌи освет ава пут трупама у нападу, ве" ужарени ласерски зрак коЌи спа уЌе позициЌе противника!
  Победници се не суде, победник Ќе сам судиЌа на кога се може жалити само на основу закона одмазде и освете!
  Смрт Ќе лоша ствар, али више у процесу него у последицама!
  Свака катастрофа Ќе пре свега шарена представа, али колорит Ќе увек крвава ниЌанса, а соундтрацк прати погребни марш!
  Да нема катастрофа, онда не би било подвига, а без подвига живот Ќе као супа без бибера!
  Рат, као бибер, сузе очи, али живот не чини безначаЌним!
  Можете тражити опроштаЌ за онога ко Ќе прихватио смрт, али не можете тражити изговоре за убиство онога коЌи сеЌе смрт!
  Потценити неприЌате а значи потценити предава®е пре испита, само процена - пар два колца "е се сигурно укрстити, формираЌу"и гробни крст!
  Ко дозво ава да се са себе скине струготине, таЌ има интелигенциЌу па®а и храстовог обзира!
  Сваки сусрет у рату Ќе као састанак са во еном особом, немогу"е Ќе заборавити, немогу"е Ќе закаснити и врло подло избЌе"и!
  Лукавство и прорачун: како муж и жена рађаЌу победу - поште®е Ќе тре"и екстра!
  Ако се над командантом скупе облаци, ово Ќе бо е него кад се пукови прореде под командантом!
  Срамота ниЌе у осе"а®у страха, ве" када дозволите да му се потчините док не изгубите осе"аЌ дужности!
  Када Ќе Ќак, изгледаЌ слаб; када Ќе слаб, изгледаЌ Ќак! Ово правило преваре Ќе добро за рат, али владар не треба да покаже слабост, чак и ако Ќе гнев пун костиЌу, а снага као миш!
  Неколико мађарских пешака Ќе чак успело да се приближи гранати. Пре него што су убиЌени, бацили су поклоне и поново закачили борце четворке.
  Сви су се повредили, а лепотице су шкргутале зубима од велике нервира®а, грубо псуЌу"и.
  Али напад Ќе одбиЌен. И можете поново да распоредите тенк. А то што Ќе гориву дошао краЌ ниЌе проблем. ТрофеЌни алкохол Ќе прилично погодан за пу®е®е горива.
  Уосталом, то Ќе као у оноЌ шали - све "е про"и ако не прође!
  Након тога, бесни квартет Ќе поново почео да се кре"е. Алиса Ќе, међутим, на растанку дала чоколадни слаткиш слушки®и. Била Ќе превише уплашена и плакала Ќе.
  МилуЌу"и несре"ну девоЌку по глави, Алиса ЌоЌ Ќе обе"ала:
  - Руске борбе "е вам обезбедити пристоЌан живот, а не"ете бити гладни и боси.
  Тако захвално климнуо главом и обе"ао:
  - Моли"у се за тебе!
  Али након ове дир иве епизоде, ратници су поново пожурили да униште немачке и аустриЌске трупе.
  Први напредуЌу"и ешалон од 126 хи ада воЌника и стотине оружЌа ве" Ќе уништен, али би требало да, док има времена, порази остале неприЌате ске легенде.
  Наташа Ќе осе"ала да се у овом тренутку не"е заувек задржавати, па Ќе пожурила свом снагом, растураЌу"и резервоар.
  Овде су напали неприЌате ске резерве, цео немачки пешадиЌски корпус, пребачен са западног фронта на исток. Немци желе да повуку царску РусиЌу из рата, али "е се у томе погрешити, а можда су се ве" погрешили.
  Али планирани пораз треба учинити чи®еницом. И ратници су пали на неприЌате а врелом. Али овде Ќе Анђелика поново посечена гелерима у груди и стомак.
  На то, мо"ни ратник поче да виче;
  - НаЌчеш"е се претвара у костур коЌи нема окосницу борбене обуке!
  Да вас не би прогутали неприЌате ски пси, морате Ќести та®ир у воЌним пословима!
  Не плашите се окова фашисте, ако сте у ста®у да своЌе мисли вежете метлом очиш"е®а!
  Плес се разликуЌе од плеса по томе што плешу на туђу мелодиЌу, а у плесу сами бирате своЌ ритам!
  Дела су увек бо а од речи, Ќер имаЌу Ќачу основу од треса®а ваздуха!
  Добро Ќе бити витез у рату, не це®кати се за храброст, али само витештво треба да буде рационално, као лукавство трговца!
  Убиство Ќе Ќедина врста греха, чиЌа оцена толико зависи од облика: гадост и храброст са Ќедним резултатом!
  Опасност Ќе свуда, али тешко Ќе када ум лети у звезду!
  ПредаЌа Ќе послед®а ствар, увек те остав а екстремним!
  И да е можете победити без ризика, али можете искористити плодове победе ако ову велику мачку, попут тигра, држите за бркове!
  Можете се изгубити од прогоните а, само без губ е®а главе добиЌаЌу"и грант за следе"ег!
  Нема безизлазних ситуациЌа, дешава се да нема уласка у пово ан положаЌ!
  Можете чак и побе"и од сопствене сенке, преварити сопствену савест, али не можете се сакрити од онога на шта немате контролу!
  Ретко има новца, чиЌи се дух често преводи!
  Све се у нашем свету даЌе борбом, само проблеми долазе без проблема!
  Прелазак са одласка се одликуЌе тачком доласка на послед®ем месту где треба и"и!
  К учаоница као жена захтева интелигенциЌу и техничкост!
  Глупост ниЌе увек предвид ива, али увек каж®ива!
  Понекад злочин користи човечанству, а постати подвиг се за то награђуЌе само по правилу постхумно!
  Свемогу"и Бог може све, али ни он не може да надмаши човека у амбициЌи и шароликоЌ машти!
  єош Ќедна ствар у коЌоЌ Бог не може да надмаши човека Ќе у жуд®и за празнослов ем, Свевиш®и више воли да ствара речЌу, а не да се игра речима!
  Небо Ќе обично равнодушно када се тражи помо", али ово Ќе правило коЌе само потврђуЌе изузецима!
  Много Ќе оних коЌи желе да постану богови, али распе"е не заузима ред!
  Оштра реч Ќе добра, али Ќе Ќош бо е имати оштро око да би приметио камен бачен на тебе за оштар израз!
  Скитница Ќе онаЌ коЌи дозво ава да га лукави  уди потуЌу!
  Да бисте летели, морате се потрудити, да бисте улетели, само се одморите од посла!
  Кад Ќе кугла празна, не полети уз силовит ветар, ве" хладнокрвни удар!
  ФилозофиЌа Ќе мрежа за хвата®е неозби них простаклука, али само "елиЌе у ®оЌ зависе од учесталости можданих извиЌа®а!
  Често човек, поставши бог, бар мало разапи®е  уде до краЌа!
  Корпус Ќе морао бити уништен у деловима, допу®аваЌу"и своЌ борбени комплет. Али с друге стране, ратници су показали велику воЌничку вештину.
  Наташка Ќе такође била ра®ена, али ратник се само осмехнуо:
  - ВоЌник без ране Ќе као богат човек без ¤епа!
  Максимка, коЌа Ќе такође била навучена, се сложила:
  - Од телесне ране то Ќе болно поднош иво, али кад си морално осака"ен, немогу"е Ќе издржати!
  Сада Ќе ве"ина тела отишла у онаЌ свет. Али две ко®ичке дивизиЌе су у нападу.
  ПуцаЌу"и Анђелика, опет риче;
  - НаЌве"и благослов човеков, предвид ивост во е БожиЌе, то Ќе и наЌгора клетва, па нас тера у раЌ рутине!
  Новац не мирише, али смрди до те мере да бизнисмени увек облаче нова одела!
  Штеде"и на приЌате има, можете напунити мамон, али празнина душе "е ваш капитал учинити неприЌате ем!
  Човек без ота¤бине Ќе као наказа без брака!
  Тешко Ќе опстати, али Ќе могу"е, немогу"е Ќе живети, али Ќе лако!
  Од разумног новчи" штеди руб у, од практичног новчи" скуп а новчи", а похлепан и новчи" води у омчу!
  Мач са две оштрице, али постаЌе беспочетан у рукама човека коЌи се претвара у маЌмуна!
  Када сте сами себи газда, само почетни инстинкти себичности могу да вас савладаЌу!
  Тешко Ќе на"и разлог за прима®е, али како Ќе лако на"и разлог за не дава®е!
  Да Ќе наш живот игра у коЌоЌ правила одређуЌу наЌЌачи, а наградни фонд наЌлукавиЌи!
  Тежак успех Ќе бо и од лаког неуспеха, иако се сре"а мора тражити, а пораз Ќе увек под ногама!
  Буди звер, али не животи®а!
  Обе"ати много Ќе лако као и не добити све!
  ХаЌде да попиЌемо за то да се само ми заверавамо, а остали се запет аЌу у ®их!
  Након тога, Анђелика Ќе исцрпила извор речитости и у"утала, приковавши у тишину противнике. И ништа ма®е ефикасан за то. Дакле, трупови "е ускоро имати рогове и ноге. Истина, девоЌке су све више ра®ене, а страда и вечити дечак Максим.
  Очигледно, заштитна магична матрица коЌа одбиЌа фрагменте и метке слаби. И због тога ствари за милитантни квартет не иду баш наЌбо е. Али корпус Фрица КаЌзера се постепено топи. Ко®ици нападаЌу.
  Алиса, примивши фрагмент у своЌе миши"аво раме, промрм а:
  - Много Ќе неприЌатних ствари на свету... А наЌгнусниЌе Ќе ако овом приликом не могу да родим крилати афоризам.
  Дечак генерал, коЌи Ќе примио фрагмент у пету, предложио Ќе:
  - Много Ќе нево а, душмани су виши од крова, али кугла са трепавицама се ипак ломи када Ќе приЌате  инфериоран а не висококрилац!
  Алиса Ќе потапшала дечака по рамену и искрено му захвалила:
  - Хвала! Сада знам како да се орасположим!
  Анђелика, коЌа Ќе ве" била исецкана комади"има тако да на ®еном крупном, миши"авом телу ниЌе било живог места, узвикну:
  - НаЌлепше мирише леш твог неприЌате а, а француска парфимериЌа Ќе фекалиЌа!
  Наташка Ќе, косе"и послед®и пешадиЌски чин неприЌате а, приговорила:
  - Али зашто? Можеш да ®ушиш! - А онда Ќе, возе"и митра езе ногама, додала ексер у пешаке. - Али парфимериЌа мог личног изума Ќе много бо а!
  Максимка, коЌа се прилично покварила, се сложила:
  - єединствено! Божанствени мирис!
  Када Ќе налет ко®ице пресушио, морали су да одбиЌу ваздушни напад. Авиони су, међутим, лако обарани рафалима митра еза великог калибра. Али опет Ќе било повреда међу квартетом. Иако су се трудили да КаЌзерову летелицу не пусте на близину. Али као да су меци привучени ®има.
  Максим, после пар нових рана, зацвилио Ќе и зарежао:
  - Ваш Чернобог нам очито боли!
  Црвенокоса ђаво Анђелика проученом ногом снажно боцнула дечака у бок ра®еника и сиктала:
  - Не клеветаЌте наЌстариЌег Сина Породице!
  Алиса ниЌе била превише сигурна:
  - Заправо, мислио сам да Ќе наЌстариЌи Родов син Белобог. Прво светло се родило и бацило сенку!
  Аннелика, пресецаЌу"и пет авиона у Ќедном рафалу, приговорила Ќе:
  - НаЌпре Ќе био мрак, а у мраку Ќе заблистао трачак Белобогове светлости!
  Наташа Ќе, покосивши послед®их десетак авиона, резимирала:
  - А по мом миш е®у, Белобог и Чернобог као ипостаси Свемогу"ег Рода, заЌедно са Ладом Љубави, увек су постоЌали и постоЌа"е заувек!
  - Амин! - Максим Ќе докраЌчио послед®ег Фрица и изгубио креациЌу од многих рана.
  
  Луди убица ОЛЕГ РИБАЧЕНКО
  Опет као да б есне у неком алтернативном свету, луда младост, и он Ќе постао тинеЌ¤ер, Ќош свежег, чистог лица, ниског раста, али широких рамена и груди... Дечак од око четрнаест година, сам врх адолесценциЌе, време прве  убави и уздаха.
  Али у исто време, само кмет слуга у царскоЌ РусиЌи почетком двадесетог века, где кметство никада ниЌе укинуто... Како се то могло догодити?
  Благи помак у историЌи - легендарни генерал Скобе ев: рођен Ќе двадесет година раниЌе, и као резултат тога одиграо Ќе важну улогу у Кримском рату - заменивши осред®ег Меншикова и поразивши десантне снаге Турака, Француза, Британаца и Сардинаца у деловима. РусиЌа Ќе поразила коалициЌу коЌа Ќе убрзо распала. А руске трупе су заузеле Карс, Ерзурум, Танорг. Османско царство Ќе било принуђено да зак учи тежак мир, уступивши єермениЌу и многе зем е, ук учуЌу"и и чувено Ќезеро Ница. Али, истинитост тврд®и на Балкану с обзиром на положаЌ АустриЌе и Пруске, цар Никола Ќе морао бити одбиЌен. Опасно Ќе борити се са Немцима, поготово што би Британци и Французи у овом случаЌу могли да уђу у рат са новом снагом.
  Међутим, Бугарска Ќе добила ограничену аутономиЌу, а хриш"ани су добили формалну Ќеднакост у правима заЌедно са грађанима Османског царства. Руска православна црква Ќе добила нешто зем е и єерусалим.
  У ФранцускоЌ Ќе избио устанак против Наполеона ИИИ, али Ќе после неколико жестоких борби цар ипак успео да задржи власт, али се као уступак ограничио на устав.
  Неко време Ќе настав ен рат са Шамилом на Кавказу, али Ќе после ®егове капитулациЌе настав ена експанзиЌа РусиЌе у ЦентралноЌ АзиЌи. Истовремено, потписан Ќе споразум о граници коЌи Ќе користан за РусиЌу са ослаб еном Кином. Штавише, НиколаЌ Први Ќе добио чак више зем е него у стварноЌ историЌи ®егов син Александар Ослободилац. Дакле, ауторитет руског оружЌа Ќе сада био много ве"и.
  Дошло Ќе до рата са Ираном, коЌи се завршио осваЌа®ем ®егових северних области, све до главног града Техерана...
  НиколаЌ Први ниЌе извршио самоубиство, живео Ќе дванаест година више него у стварноЌ историЌи - умро Ќе 1867. У то време руска воЌска Ќе имала несум®иви ауторитет, а Скобелев Ќе постао фелдмаршал и носилац многих ордена.
  Александар ИИ, напротив, ниЌе имао сре"е, па Ќе убиЌен десет година раниЌе, 1871. године, а недостаЌало Ќе буквално само неколико неде а до обЌаве манифеста о укида®у кметства. Александар Тре"и, ®егов син и реакционар, наравно, ниЌе потписао манифест.
  РаниЌе круниса®е позитивно Ќе утицало на здрав е Александра ИИИ - престао Ќе да пиЌе када Ќе постао кра , и живео Ќе дуже него у стварноЌ историЌи. РусиЌа Ќе водила успешан рат 1877-1878 са Турцима и дошло Ќе до коначне поделе Отоманског царства између великих сила. РусиЌа Ќе добила Истанбул или Цариград, Ирак и излаз на ИндиЌски океан, Француска СириЌу и Палестину, а БританиЌа Египат са Суданом.
  Тако Ќе Османско царство нестало са географске карте. Убрзо Ќе ликвидирано и оно што Ќе остало од Ирана, а после дугих спорова и компаниЌа поде ена Ќе и СаудиЌска АрабиЌа. Британски политичари су постали експанзиЌа и експанзиЌа свог колониЌалног царства, док су РусиЌа и Француска узеле своЌ данак - потчиниле исламски свет. ИталиЌа Ќе успела да окупира ЛибиЌу, а Французи Мароко. єуг Ирана припао Ќе БританиЌи, а центар РусиЌи.
  Убрзо Ќе и Авганистан поде ен: северни региони насе ени Узбецима и Та¤ицима припали су Русима, а Ќужни региони са Паштунима Британцима.
  Укратко, на Ќугу РусиЌа Ќе достигла границу своЌе експанзиЌе и поделила све између Британаца и Француза.
  Чудно, али пораз у рату са РусиЌом Ќе био у корист ФранцускоЌ, па Ќе царски режим подржао Наполеона ИИИ и ниЌе дозволио Прусима да започну рат и коначно уЌедине Немачку.
  Али улога АустриЌског царства Ќе расла... АустриЌанци су задржали север ИталиЌе - ослаб ена Француска ниЌе могла да ратуЌе са ®има. Тада Ќе АустриЌа припоЌила Ќужне териториЌе. Пруси су покушали да за у аЌу чамац, али Ќе, мало кренувши, Наполеон Тре"и подржао АустриЌанце и поразио немачке пукове. И Никола И Ќе снажно подржавао АустриЌско царство.
  После поделе Османског царства, и АустриЌанци су добили своЌ комад - Босну и Херцеговину, као и северну СрбиЌу. УзимаЌу"и у обзир Баварску и Ќужнонемачке зем е, АустриЌско царство Ќе постало наЌве"а држава у Европи и по териториЌи и по броЌу становника. Али цар Франц єосиф Ќе имао смисла да се не свађа са РусиЌом, да буде у савезу са ®ом.
  НиЌе дошло до уЌеди®е®а Немачке - али Ќе АустриЌско царство постало огромно и мо"но, претвараЌу"и Пруску у свог млађег партнера. ИталиЌа Ќе такође остала расцепкана. Истина, "председник" Гарибалди Ќе владао у Напу у, али су му АустриЌанци и Французи блокирали пут ка ПапскоЌ држави. И убрзо су Кра евину СардиниЌу међу собом поделиле АустриЌа, Француска и БританиЌа.
  Након смрти Наполеона ИИИ, Наполеон ИВ Ќе почео да влада своЌим сином.
  Односи између АустриЌе и Француске поново су почели да се погоршаваЌу, пошто Ќе Наполеоново царство било много успешниЌе од Немаца у шире®у колониЌа.
  Био Ќе и рат са єапаном. У то време, сЌаЌни Скобе ев Ќе ве" умро, али ®егови ученици - посебно Брусилов се испоставило да нису ништа ма®е талентовани, а однос снага у єапану Ќе много гори него у стварноЌ историЌи - РусиЌа Ќе ве"а по териториЌи, а воЌска Ќе добро обучени и професионални. Истина, у наоружа®у ниЌе све у реду: ипак, кметство сма®уЌе прилив радне снаге са села. Али ипак, шта Ќе дово но.
  А броЌ кметова се постепено сма®уЌе. Иако се то дешава у циклусима, понекад се пове"ава због награда. А Александар Тре"и воли да фаворизуЌе. После пораза од єапана, формирана Ќе и ЖелторосиЌа.
  До марта 1911. Александар Тре"и Ќе умро у децембру 1909. - НиколаЌ ИИ Ќе наследио престо и влада ве" другу годину, круниса®е Ќе недавно обав ено.
  НиколаЌ ве" има наследника - и то здравог, па Ќе отац Александар одбио фаталну Немицу и нашао бо у невесту. Али син коЌи Ќе родио 1904. године такође носи име АлексеЌ.
  РусиЌа Ќе велика империЌа, чак и обимниЌа него у стварноЌ историЌи, и од смутног времена практично ниЌе изгубила своЌу териториЌу у ратовима, нити Ќе озби но изгубила ниЌедан рат, осим поЌединачних битака и чета.
  Али четрнаестогодиш®и, плавокоси са белим вихорима, кмет не мари много за царску величину. Кад Ќош има снега, а ти бос вучеш дебла, а у ствари си роб: кога власник може да пребиЌе, понизи, прода, па... по закону нема право да убиЌе, али у ствари и да е бичуЌу до смрти, онда не"е ништа бити господару!
  Али, с друге стране, овде Ќе младост: готово да ниЌе хладно да голи, храпави табани п ускуЌу по снегу, а осе"ате се много ведриЌе и свеже него када сте били далеко од тога да сте стари сЌаЌни писац. Ипак, у тренутку када се претворио у бесмртног дечака, Олег Рибаченко Ќош ниЌе имао педесет година, тако да Ќе сматрати себе оронулим преко сваке мере ве" колосална биста.
  Али заиста, умор од напорног рада не делуЌе болно, ве" приЌатно, и Ќош увек можете да почнете да играте када падне мрак и ...
  Управо тада се поЌавила дама и позивно га позвала руком. Не, ниЌе стара, нема ни четрдесет, али изгледа сасвим добро, можда се може назвати лепом. За сеоског дечака она делуЌе скоро као старица. И уопште ниЌе тако Олег Рибаченко замиш ао своЌу прву  убав.
  Снови су били другачиЌи. Млада сеоска девоЌка са дугим плавим плетеницама и венцем на глави. Ево Ќе боса са мирисом проле"ног би а грли га, а они се  убе у усне. ТачниЌе, он се лепо  уби ...
  И овде сама дама показуЌе агресивну инициЌативу, не изазиваЌу"и ни наЌма®у же у, ве" ствараЌу"и само страх. Али груба милова®а, и негована рука у панталонама, буде мушку природу лако узбуђивог тинеЌ¤ера и тераЌу га да одговори. Такође Ќе грубо и животи®ско, што се, узгред, допада крупноЌ дами.
  Тада се осе"ате гадно и краЌ®е одвратно. Као да си мушка курва: без  убави, без наклоности, без поштова®а.
  Али ни ви не можете одбити - иначе "ете бити бичевани, и то често до смрти!
  Госпођа се ниЌе одликовала захвалнош"у: ниЌе дала ништа, ни на коЌи начин ниЌе наградила, чак Ќе ниЌе ни ослободила од обичног посла. За ®у Ќе он само животи®а, или роб кревета.
  Сам Олег Рибаченко се ниЌе одликовао религиознош"у, али се ипак, након што Ќе водио  убав са ®ом, крстио и п унуо. сра®е...
  Али овога пута, понижаваЌу"а копулациЌа животи®а прекинута Ќе поЌавом ватреноцрвене ВикториЌе, коЌа Ќе даму померила потколеницом у вилици, а затим Ќедним ударцем пресекла гадну ехидну на пола.
  Затим се окренула ве" бившем дечаку Жукову, и Ќедним непаж ивим покретом се ослободила бикиниЌа, поЌавивши се потпуно гола, босим ногама граб ала снег коЌи Ќе однекуд на топлом има®у, грациозном ногом кренула ка него, шапу"у"и мрзово но:
  - Желим те и волим те!
  Олег Рибаченко се нагнуо према ®оЌ и ... Море, топло као свеже млеко, п уснуло Ќе доле. Сада плива сам у ®оЌ, а свуда око ®ега само су  убичасти таласи и но"но небо. И осе"ате се тако добро да чак и заспите ... у сну!
  Дечак терминатор се осе"ао као прави малолетни мачо, супер класа.
  Али шта ... Дечак "е учествовати у Првом светском рату.
  Након што су КаЌзери поражени у ИсточноЌ ПрускоЌ, Руси су опсадили Кенигсберг. На Ќугу су се борбе развиЌале Ќош успешниЌе. Лвов и Пшемисл су заузети на потезу. А такође и Краков снажним ударцем По ске.
  Немци су се увалили. Руски тенк "Луна"-2 показао се као ефикасан у офанзиви. Немачка Ќе такође поражена код Париза. И то Ќе одбиЌено.
  КаЌзер Ќе био очаЌан. Руске трупе су се кретале у правцу Одре, ве" су се приближавале Будимпешти. И разбио неприЌате а. АустриЌске Ќединице су се предавале у пуковима, и то врло често уз ударце буб®ева.
  Постало Ќе Ќасно да се фронт не може одржати. А онда Ќе ИталиЌа отворила нови фронт против Немаца. И почео да напредуЌе на Ќугу.
  Укратко, испоставило се да Ќе то био неуспех за Фрице.
  Бата он девоЌака Ќе напредовао ка Одри.
  Ратници су босим ногама бацали гранате. И покосили су Немце митра езима.
  Овде у овом свету рат Ќе вођен много успешниЌе него у стварноЌ историЌи. Зна®е Ќе ве" узето. Немци беже. Руска воЌска има велику надмо" у пешадиЌи и ко®ици. Немци, генерално, немаЌу ништа против лаких руских тенкова.
  И царски генерали, уверени у победу, и расположе®е народа, да тако кажемо - маЌор.
  Вероника босом ногом баца гранату. РазбацуЌе Немце и шкрипи:
  - Нека РусиЌа буде изнад свих!
  ВикториЌа такође шутира. Баца гранату босом ногом и шкрипи на врх плу"а:
  - Нека буду"и свет буде наш!
  Да е, ве" прелепа девоЌка єулиана пуца у себе без икакве церемониЌе.
  А и босом ногом баца гранату. А Фрицови су били веома раштркани.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - єа сам биЌесна тигрица!
  А онда и Ана, као да пуца. И босом ногом испали"е гранату врло искоса, разбиЌаЌу"и КаЌзерове Ќединице као стакло.
  и каже:
  - ПсихологиЌа победе! ДемократиЌа судбине!
  А онда "е МатрЌона лансирати читаву кутиЌу експлозива. И како "е ди"и у ваздух КаЌзерове воЌнике. И урлати:
  - За РусиЌу у свемирским висинама!
  На лаком тенку Луна-2 возе се Ќош две лепе девоЌке. Добар ауто са два митра еза. Оклоп ниЌе превише дебео, али држи митра езе. Облик Ќе аеродинамичан. ДевоЌке Олга и Же®а су смештене унутра, зава ене и шкрабаЌу"и у себи о Немцима.
  НиЌе лош ауто - брзина од четрдесет километара на сат. Одлична пропусност. И гусеница.
  ДевоЌке пуне немачке воЌнике оловом и певаЌу;
  Ти си, оче, светао месец дана,
  Да не сиЌаш исто
  НиЌе исто, ниЌе исто
  Све се криЌе иза облака
  Покривен си прете"им облаком!
  Као што смо имали у СветоЌ РусиЌи.
  У светоЌ РусиЌи, у каменоЌ Москви.
  Крем  Ќе био у славном граду,
  Близу Ивана, код Великог,
  У катедрали Ќе била у Архангелску,
  Као што Ќе прави хор имао:
  Млади стрелац стоЌи на сату,
  СтоЌе"и на сату, моле"и се Богу,
  Он плаче док река тече
  Плаче - потоци суза теку,
  Туче бердиш дршком,
  Бердиш са осовином на влажноЌ зем и:
  "Ти си гоЌ, мати зем а влажна,
  Шириш се на све стране
  Ти отвори, табло за ковчеге,
  Окрени се, златни дамаст!
  Устани, устани, Царе православни,
  православни цар АлексеЌ МихаЌловичу!
  ПогледаЌ своЌу породицу
  СветоЌ РусиЌи, маЌци Москви,
  Москва-маЌка, сироче!"
  ДевоЌке певаЌу у себи и ломе Немце. ХодаЌу преко лешева и остав аЌу крвави траг са гусеницама. Ево девоЌака. Такође у резервоару су скоро голи, у истим шортсама и боси. Али веома лепе девоЌке.
  А Немци трпе огромне губитке од ®ихове ватре. Митра ези су тешки и брзо пуцаЌу"и. А девоЌке су веома паметне. Царска воЌска Ќе била добро опрем ена.
  Ту су и Ќапански научници коЌи раде за РусиЌу. Овде Ќе наЌмо"ниЌи бомбардер И а Мурометс на свету у то време коЌи лети да бомбардуЌе Немце. Први авион на свету са четири мотора. Осам митра еза и две тоне бомби. Ево кола.
  И такође у посади девоЌке. И готово гола, у Ќедном купа"ем костиму. Веома Ќе лепо и секси.
  Ратник, командант бомбардера Илиа Мурометс, Валентина. Веома лепа и закрив ена плавуша. Неопходно Ќе да аутомобил успори и покриЌе немачки бункер прецизним баца®ем бомбе.
  КаЌзерови воЌници су Ќаки и дисциплиновани. ПуцаЌу на руско чудовиште. Али ратници удараЌу као одговор. Осам митра еза буквално помету немачку пешадиЌу. Поцепани воЌници немачке воЌске падаЌу.
  Воде"и ватру, златокоса Лада се месождерки цери. ДевоЌка Ќе чак скинула груд®ак да се бо е концентрише. И тресе голим грудима. Само велика лепотица. Толико милости и прецизности у ®ему. Сама Лада Ќе мршава, али жилава, а струк Ќе танак, као оса.
  Галина такође пуца из митра еза на Немце. Она Ќе такође лепа и облина девоЌка. Босим ногама притиска окидаче. А лице Ќе тако лепо. НиЌе ратник, ве" само супер девоЌка.
  Галина каже цере"и се:
  - У славу оца цара!
  Агресивна и прелепа, са златном косом, Лада потврђуЌе:
  - Пометемо єуду метлицом!
  Валентина босом ногом притиска педалу. Бомба од тоне пада на немачки бункер. Ово Ќе смртоносна мо". "И а Мурометс", убрзава тако да га фрагменти не додируЌу. Бункер експлодира, подижу"и стуб дима.
  ДевоЌке углас узвикуЌу:
  - Хит! Дали су Фрица!
  И п ускати од одушев е®а босим ногама. Да, то су девоЌке коЌе су у ста®у да победе Немце. Они се боре са®аЌу"и о свету у коме  уди никада не"е убиЌати  уде. На пример, ако царско царство НиколаЌа ИИ освоЌи цео свет. Али РусиЌа Ќе Ќединствена целина способна да постане вечна империЌа! єер династиЌа Романов може да влада вековима. А после цара Павла, коначно, РусиЌа добиЌа стабилност и сви коначно прихватаЌу легитимитет династиЌе.
  А сада, цар НиколаЌ ИИ, коЌи Ќе победио єапан, ломи кичму Немцима.
  єедан од кра евих снажних потеза Ќе регрутова®е жена у воЌску. А Руски®а Ќе наЌстрашниЌи ратник на свету! Зар не!?
  Овде, на пример, на борцу Сокол, Ќури пилот Алиса. Тако лепа девоЌка, плавуша са мало црвене у коси. Витка девоЌка, скоро гола.
  Босоного притиска педалу, и маневрира. А онда пуца у себе. Обара немачки ауто из митра еза великог калибра. Натера Ќе да гори и каже:
  - Рођен сам за царску службу! ДевоЌка Ќе сасвим кул, и са плавом крв у, хусари!
  И убрзава брзину "Сокола". Можда су руски авиони наЌбо и на свету.
  А ве" на фронту поЌавио се тежи и напредниЌи тенк коЌи Ќе створио син великог Менде еЌева. Машина са два брзометна топа и шест митра еза. И девоЌке такође управ аЌу таквим колосом.
  И долази руски тенк, уништава Немце. Штавише, са снажним дизел мотором, прилично проходним и окретним.
  ДевоЌке у резервоару певаЌу;
  Богом уб ена РусиЌа наша,
  Великодушна просперитетна зем а...
  Па монарси су лепши, лепши -
  оче цару НиколаЌу!
  А гусенице тенкова сламаЌу немачке воЌнике. Буквално црева ве" пузе и из гусеница теку потоци крви.
  Командир тенка ТатЌана КрупскаЌа каже:
  - Да, победи"емо за РусиЌу!
  Иначе, девоЌка Ќе из кнежевске породице, али се бори сама у га"ама. Али тако слатка. Има велику унутраш®у снагу.
  ДевоЌка босом ногом притисне педалу и каже, показуЌу"и зубе и смеЌу"и се.
  - Ти си наЌве"и цар Никола!
  А ратници су сигурни да "е на таквом тенку сти"и до Берлина. А самопоузда®е свих ратника и ратника Ќача.
  Наташа, обузета ентузиЌазмом, почела Ќе да компонуЌе и пева. Остале девоЌке су навиЌале;
  Да се света РусиЌа бори са нашом судбином,
  Ми смо девоЌке са огромним срцима...
  Фашиста совЌетске зем е Ќе желео
  Али са Родом смо увек уЌеди®ени борци!
  
  Нека Ќе наша РусиЌа у вечноЌ слави,
  Хорде Џингис-кана не"е нас освоЌити...
  Борите се за ота¤бину и не боЌ се,
  Сломи"емо сваког неверника!
  
  СавиЌамо насилне фашисте у рог,
  ВеруЌте, нико не"е победити РусиЌу...
  На краЌу краЌева, Исус Свевиш®и Бог Ќе са нама,
  И не носите Фриц глупости!
  
  Сви знаЌу да нам Ќе ота¤бина дата,
  За бесне победе без познава®а мрака...
  Страшни сатана Ќе показао зубе,
  Кошу а натоп ена крв у!
  
  За комсомолца не постоЌи реч кукавица,
  За девоЌке бариЌере нису значаЌне...
  Бели бог "е нам помо"и Исусе,
  Бесмртност "е бити наЌве"а награда!
  
  Борили смо се веома храбро код Москве,
  Иако Немци користе невероватну силу ...
  Борио се полуголи боси
  И веруЌем да "е победа сигурно чекати!
  
  Величина руских ратника живи,
  И никада не"е попустити нацистима...
  Пусти"емо Фрица бесно у потрош®у,
  Шта се ниЌе подигло веома пр ави талог!
  
  Да Хитлере, ти си лукав и лукав,
  Може чак и да преузме пола света...
  Али Ста ин Ќе такође храбар орао,
  Не правите себи идола!
  Нема комсомолаца, знаЌте да се не повлачите,
  Не плаше се чак ни мраза ...
  А Фриц "е се ускоро претворити у игру,
  Уосталом, Руси су увек умели да се боре!
  
  РусиЌа Ќе домовина  убави,
  И поклони"е комунизму...
  Нема потребе да градите реЌтинг на крви
  Са осмехом бесрамног реваншизма!
  
  Да, Фирер жели да нас ухвати за грло,
  И нагни РусиЌу по целоЌ скели...
  Али ми се жестоко боримо за пет
  Уосталом, Ста ин Ќе са нама са огртачем и капом!
  
  Он Ќе велики ратник, сви знаЌу
  А комсомолци "е увек бити боси...
  И помери"емо Хитлера у браду,
  Наше плетенице горе од Ќарке вру"ине!
  
  Ратници су наша судбина,
  Сломи"емо огромног Пантера...
  Иако Ќе Адолф створио зао хаос,
  Указа"емо му норму и меру!
  
  Нема Ста ина интелигентниЌег и Ќачег,
  Он Ќе вођа зем е великог дива...
  А ти си Ќаче победила Фрица, девоЌко
  Уосталом, увек смо уЌеди®ени у биткама!
  
  За достигну"а градимо читав низ,
  Устремивши се у звезде као птица брзокрила...
  И би"е гласан резултат,
  Такве девоЌке, поносни орлови!
  Руске трупе су стигле до Одре. Царска воЌска НиколаЌа ИИ ве" Ќе извоЌевала многе победе. Заузети су многи градови Аустроугарске, битке су вођене у Будимпешти. Где су Ќош Мађари пружали отпор. Пали Пшемисл, Лавов, Краков, Братислава и низ других насе а.
  Немци су претрпели велике губитке и повукли се. АустриЌанци су предали читаве пукове, па чак и дивизиЌе. И са заставама подигнутим под оркестрима. Рат Ќе текао, као у баЌци - приЌатно уз мало крвопроли"а и на туђим териториЌама.
  Иако Ќе обично РусиЌа ретко када имала толико сре"е током осваЌа®а. И скоро сви ратови и победе су Руси давани великим крвопроли"ем.
  Можда су Олега назвали Пророчким Ќер Ќе умео да без крви натера ВизантиЌу да се преда?!
  У сваком случаЌу, НиколаЌ ИИ Ќе претендовао на улогу НаЌве"ег.
  ДевоЌке су изашле на Одру. єесен Ќе ве" стигла. Златни теписи од лиш"а.
  Ратници су газили по "илимима. И заронио у воду.
  Вероника Ќе, прскаЌу"и се у реци, упитала ВикториЌу:
  - Мислите ли да "е цар после рата дати зем у се ацима?
  Командантска девоЌка одмахну главом.
  Зашто Ќе се ацима потребна зем а?
  Вероника се закикота и примети:
  Да, они то не могу сами да поднесу. Али постоЌе Ќаки пословни руководиоци коЌи би могли да повуку.
  ВикториЌа Ќе оштро одговорила:
  - Овде "е продати зем у на кредит. Можда "е тако бити бо е.
  єулиЌана се окренула у води и приметила:
  - НаЌвероватниЌе Ќе за зем опоседнике бо е да имаЌу зем у. Они могу да воде велике фарме и користе тракторе. Приватна, велика производ®а Ќе наЌефикасниЌа!
  Вероника Ќе нево ко пристала:
  - Можда. Али ово ствара додатну вредност!
  єулиЌана се закикота и примети:
  - Али ефикасност Ќе велика!
  ВикториЌа, коЌа Ќе имала чин пуковника, уз осмех Ќе приметила:
  - Подстиче развоЌ. А шта вреди давати зем у се аку, па и пиЌанцу. То Ќе зем опоседник коЌи храни пола света руским хлебом! Наша зем а Ќе веома богата!
  Вероника се сложила са овим:
  - Да, РусиЌа Ќе богата и живот Ќе све бо и! На пример, моЌ брат ради у фабрици Путилов као предрадник. И има плату од три стотине руба а, не рачунаЌу"и бонусе.
  ВикториЌа се преврнула и задив ена ударила босом ногом о воду и загризла:
  - Тако пише! РусиЌа се диже! А ускоро "е постати Ќош Ќачи!
  ДевоЌке су пливале у Одри, и водиле необавезне разговоре. Ана Ќе питала девоЌке:
  Шта мислите шта нас чека после смрти?
  єулиЌана се насмешила и одговорила:
  - Атеисти кажу - непостоЌа®е. А религиЌа учи - душа "е оти"и Богу, а Он "е одлучити где "е у раЌ или у пакао.
  Вероника Ќе упитала єулиЌану:
  - Мислите ли да постоЌи Бог?
  ДевоЌка босом ногом п уснула по води, подигла талас и одговорила:
  - Искрено, не знам. ПостоЌе аргументи и за и против Бога. - девоЌка Ќе поново п уснула и приметила. - Наравно, на ово пита®е нема одговора, али можете изнети разне аргументе.
  ВикториЌа се сложила са овим:
  - Свакако веома различито. И шта има да се прича. єа лично мислим да пошто ми побеђуЌемо, онда Бог, наравно, постоЌи! Али било Ќе тренутака када смо се нашли под монголско-татарима. И онда се постав а пита®е - где Ќе био Свевиш®и Бог?
  єулиЌана Ќе уз невини осмех приметила:
  - Али има нешто много горе од монголско-татарског Ќарма!
  ВикториЌа Ќе била изненађена
  - Шта Ќе горе од монголско-татарског Ќарма?
  єулиана Ќе заправо изЌавила:
  - Старост! Шта може бити горе од старости!?
  ВикториЌа се сложила:
  - Да, би"е стварно лоше!
  ДевоЌке су "утале. Било им Ќе некако неприЌатно да причаЌу о томе. ДевоЌке су Ќе узеле и искочиле из хладне воде. Потрчали су себи, б ескаЌу"и укруг, голих пета.
  МарусиЌа Ќе трчала са ®има и питала се са осмехом:
  - Али питам се, зашто нам треба старост? Мора се ре"и нехумано!
  ВикториЌа се спремно сложила са овим:
  - Заиста нехумано! НаЌбо е Ќе бити вечно млад и здрав!
  ДевоЌке су биле веселе и забавне, вртеле су се у салту.
  Вероника са осмехом и, цере"и се, предложи:
  - Да, наша воЌска Ќе Ќака девоЌке! И би"емо у одличноЌ форми!
  А девоЌка Ќе намигнула другарицама. Сви су праснули у смех од осмеха, харпиЌе.
  єулиана Ќе предложила:
  - Нађимо живу воду и постанимо заиста бесмртни! Би"е веома кул!
  ДевоЌке су се цериле и намигивале Ќедна другоЌ.
  ВикториЌа Ќе тада предложила, показуЌу"и зубе, приметивши:
  - Да, било би лепо на"и начин да не остаримо. Како би то било добро и лепо!
  ДевоЌка Ќе замислила свет са неким лепотицама и млади"има. Можда и бо е без браде, па да лица буду лепша и слађа.
  Вероника одговори са уздахом:
  - Да, ово Ќе нешто наЌлепше што може бити на свету! Желимо вечну младост и светлост.
  А девоЌка се смеЌала, откриваЌу"и своЌе бисерне зубе.
  ВикториЌа Ќе скочила и предложила:
  ХаЌде да заиста окончамо старост! Ово Ќе генерално неприхват иво! Људско тело не треба да стари!
  Вероника Ќе, цере"и се и скачу"и, певала:
  - Господине пуковниче, него да остариш! НиЌе бо е гинути за РусиЌу! Ради храбрости и части - не шалим се! Он Ќе одговорио - да сам црвен? Не желим!
  ДевоЌке су се Ќош Ќаче смеЌале. Веома Ќе лепо.
  єулиЌана Ќе кроз смех предложила:
  - И да подмладимо све старице! Па да све блиста као сунце!
  ВикториЌа се сложила, скочивши више:
  - За ота¤бину и Николу Великог!
  Ана, оваЌ црвенокоси ратник, проговори:
  - Али свеЌедно монахи®е, упркос молитвама, не постаЌу млађе. Иако имаЌу свети дух. Па почнеш да размиш аш, где Ќе БожЌа правда?
  ВикториЌа Ќе дубоко удахнула и одговорила:
  - єаук стоЌи по целоЌ зем и ... Где си власник, где?
  Вероника Ќе са бесом певала:
  Има много сЌаЌних  уди
  ЧиЌа дела живе вековима....
  Има много птица бистрих лица,
  Шта се зову бесмртници!
  
  И Ќунаци у еповима,
  Они су одмах поразили хорду ...
  РусиЌа "е родити велику силу,
  Басурман у битци "е растргати!
  
  Али Ќедан двоглави орао,
  Цар влада славни НиколаЌ...
  Он блиста под небом,
  Молите се за ®ега, само напред!
  
  цар целе РусиЌе
  Шта Ќе подигло такву зем у...
  Права мисиЌа
  За напредак и старину!
  
  Победио єапанце у биткама
  Немци су одмах поражени...
  Глас девоЌака Ќе звучан,
  НиколаЌ Господе наш!
  
  И наш кра  не"е попустити у борби,
  У изград®и великог гиганта...
  Он биЌе противнике Ќако,
  И испоставило се да Ќе то бесно поравна®е!
  Прелепу песму девоЌке су сложно покупиле. Они су тако дивни и пуни певачи. ИмаЌу тако лепу песму.
  Да, невероватне девоЌке.
  
  НОВИ ИЗБОР СТЕПАНА РАЗИНА
  Стенка Разин Ќе од цара добио почасне регалиЌе и ознаку да влада на Дону. И уместо бескорисног грађанског рата, против легитимног кра а, он Ќе предузео поход на Азов и захва уЌу"и вештини и триковима успео да заузме оваЌ град.
  Напад на Азов Ќе Ќедно од наЌславниЌих дела Степана ТимофеЌевича. Да е, козаци су неколико пута одбиЌали покушаЌе напада Турака. На краЌу су ОсманлиЌе признале Азов.
  Након тога, Степен Тимофеевич Ќе започео велики рат против Ирана. И деловао Ќе веома вешто. Многи обични ПерсиЌанци и АзербеЌ¤анци били су на ®еговоЌ страни. А рат се за царску РусиЌу одвиЌао по пово ном сценариЌу. Стенка Разин Ќе отишао до ИндиЌског океана, и стигао до ИндиЌе. Затим се борио у ЦентралноЌ АзиЌи. Цар АлексеЌ МихаЌлович Ќе живео дуже. Ипак, грађански рат у стварноЌ историЌи скратио Ќе живот владара. Петар Велики Ќе дошао на престо у зрелиЌим годинама, а РусиЌа Ќе успела да избегне немире у Стрелцима и многе друге сукобе. И Стенка Разин Ќе завршио осваЌа®е Централне АзиЌе и дела ИндиЌе ... ук учуЌу"и реку Инд ...
  РусиЌа Ќе стекла колосалну териториЌу. Поред тога, ®егова популациЌа се пове"ала...
  Петар Велики Ќе започео рат са Швеђанима. Од самог почетка ишло Ќе успешниЌе, пошто Ќе руска воЌска била Ќача и броЌниЌа него у стварноЌ историЌи. Успео Ќе да заузме Нарву и победи шведског кра а Карла Дванаестог. И да одмах заузме Балтик ... Стенка Разин ниЌе имао времена да се бори у осамнаестом веку. И ушао Ќе у историЌу као наЌве"и командант седамнаесте.
  Петар Велики Ќе после победе над Швеђанима заузео и Комонвелт. И постао Ќе по ски цар... Истовремено Ќе саградио Санкт Петербург. Петар Велики Ќе живео дуже. АлексеЌ МихаЌлович Ќе живео више од четрдесет шест година, умро Ќе 1676. И дуже - шездесет и шест година. И умро Ќе 1696. године. Петар Ќе имао ве" двадесет и три године и ниЌе стигао да стекне лошу навику да пуши и пиЌе вино и пиво у кантама. И први руски цар Ќе живео дуже.
  А наследио га Ќе унук Петар ИИ 1742. године. Имао Ќе двадесет шест година и ниЌе ни пио ни пушио. За живота свог оца, Петар Велики Ќе добио строжиЌе васпита®е, оставио Ќе пуше®е дувана забра®ено, а продаЌа алкохола Ќе такође била ограничена.
  А Петар Други ниЌе пио... Његов деда Петар Велики не само да Ќе успео да припоЌи По ску, ве" Ќе завршио осваЌа®е ИндиЌе и победио Ман¤урску Кину. У своЌ састав ук учио Ќе део царства. Петар Велики Ќе успео да освоЌи део Турске, освоЌивши Крим, значаЌан део северне обале Црног мора.
  Онда су дошли нови ратови. Петар Други, након што Ќе завршио пораз ослаб ене Турске, па чак и заузео ®ене териториЌе у Египту, руске трупе су стигле до Марока. И такође су га ухватили Петар Други и Блиски исток. Затим Ќе дошло до рата на Западу, са Пруском. Фридрих ИИ Ќе поражен, а РусиЌа Ќе ук учила и Источну Пруску и зем е дуж Одре. И убрзо Ќе Пруска потпуно нестала. Била Ќе поде ена. А 1780. умро Ќе Петар ИИ. А нови цар Петар Тре"и настав а рат на Истоку... Коначно осваЌа ослаб ене Кину и КореЌу. А онда у Индокину.
  Али онда Ќе у ФранцускоЌ револуциЌа. РусиЌа ово игнорише... Али сада Наполеон Први долази на власт. Он се проглашава за цара и почи®е ратове. Петар Тре"и Ќе умро 1810. године, а наследио га Ќе Петар Четврти.
  ОваЌ кра  1812. улази у рат са Наполеоном Бонапартом. И за неколико година осваЌа и Француску и целу Европу коЌу Ќе Наполеон успео да освоЌи... Петар Четврти се такође сели у Африку и Америку. Његове трупе врше осваЌа®е за осваЌа®ем. Али БританиЌа Ќе и да е неосвоЌива... Године 1830. Петар Четврти умире, а ®егов син Александар Први постаЌе нови цар. Нови кра  Ќе завршио преузима®е власти у Африци и добио рат за СЌеди®ене Државе. У ЛатинскоЌ Америци су се водили руски ратови за легалне колониЌе. Руси су се искрцали и у АустралиЌу. Године 1864. РусиЌа Ќе заузела целу Америку до Панаме. Александар И Ќе умро 1867. године, а наследио га Ќе син Александар ИИ. А 1871. коначно Ќе уследило искрцава®е у БританиЌу. И хвата®е главног неприЌате а РусиЌе Ќе завршено. И до краЌа деветнаестог века, осваЌа®е планете Зем е Ќе коначно завршено ...
  И завршила се историЌа наЌве"е мисиЌе у ци у Ќединства човечанства.
  Славна победа ... А 1901. године човек Ќе први пут облетео свет. А 1909. године  уди су посетили месец. А 1925. астронаути су слетели на Марс. А онда у року од десет година и на свим осталим планетама Зем е.
  И било Ќе врло заним иво то учинити. И руска империЌа Ќе почела да гради звЌездане бродове за шире®е свемира. А 1980. био Ќе први лет за Алфа Кентаури, са летом око ове звезде и повратком. А 1991. године почео Ќе лет до Ќедне од планета око звезде СириЌус. И одЌедном Ќе полетело седам звезданих бродова.
  єош увек Ќе потребно доста времена за лет. Стога су посаде узеле тинеЌ¤ере. А да им не би досадило, увели су ста®е вештачког сна. Штавише, ви спавате и са®ате, а у овом тренутку ваше тело се кре"е. Они су Ќош увек тинеЌ¤ери од четрнаест година, али у овом ста®у расту десет пута спориЌе, а, наравно, и старе®е пролази због успорава®а физиолошких процеса дванаест пута спориЌе.
  Дечаци и девоЌчице и да е играЌу нешто заним иво, а лете на планету звезде СириЌус да слете док им треба тридесет година. А слете"е на ову планету тек 2021. године.
  А има и веома заним ивих игара... Деца играЌу, пре свега, наравно, рат, а међу ®има су космонаути Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова у фантастичноЌ вештачкоЌ матрици сна, када се било коЌа илузиЌа лако репродукуЌе, а пре свега, историЌска стратегиЌа и стрелац у ЌедноЌ особи.
  И ево По ака у Ќуриш. Кра  лично командуЌе воЌском. А онда се окупило сто хи ада бораца, по мерилима седамнаестог века огромна армада.
  Олег Рибаченко пуца из лука. ПробиЌа по ског официра, и одмах навлачи лук и пуца. Води ватру и Маргарита Коршунова. Она такође пуца веома прецизно. И што Ќе наЌважниЌе, бесмртна деца пуцаЌу врло брзо, не даЌу"и неприЌате у шансу да преживи напад.
  Олег Рибаченко, ша у"и стрелу, пева за стрелом:
  Ми "емо се храбро борити за РусиЌу,
  Руски витез, не може да се плаши!
  Дечак Ќе заиста хрт. И изабрао Ќе посебан лук за себе, таква тетива ретко Ќе оно што "е одрасли Ќунак пову"и обема рукама. А деца заиграно пуцаЌу, и наравно, погађаЌу По аке ве" са две ми е. И много боле. Ипак, много Ќе више пла"еника, посебно Немаца, него По ака.
  Олег Рибаченко, пуцаЌу"и на неприЌате е, се"ао се историЌе. Како Ќе добро почео оваЌ рат за РусиЌу. И пре свега захва уЌу"и Богдану Хме ницком. Руси су победили По аке, и стигли до старе границе КиЌевске РусиЌе. Али сада су снаге РусиЌе расуте и изузетно Ќе важно задржати БелорусиЌу са малим броЌем воЌника.
  И тамо "е се сна"и са побу®еним хетманима, и окренути се Варшави. Или докраЌчи Швеђане. КоЌи су Ќаки.
  Олег Рибаченко пуца... По аци су ве" дотрчали до зида и постав аЌу мердевине. Треба их се"и мачевима. Маргарет са ®им.
  Олег вришти:
  - Могу и сам! А ти бежи тамо где Ќе теже!
  Напад По ака Ќе жесток. Иако Ќе град добро утврђен, а локални Белоруси се боре заЌедно са Русима.
  Главно Ќе да Ќе неприЌате  броЌниЌи, против милициЌе са косама и роговима. Али онда високи зидови и хероЌство  уди.
  Олег Рибаченко води млин са мачевима, посече пет По ака и каже:
  - За нашу победу!
  А дечак голим прстима баца игле. Тако га Ќе десетак По ака узело и умрло.
  Дечак терминатор настав а да сече По аке и пева:
  - Слава идеЌама велике РусиЌе,
  ОсвоЌи"емо играЌу"и цео свет...
  Звезде као бисери посули су покривач,
  Сварог "е бити моЌ идол!
  Борбено дете, и веома ратоборно. А ако сече, пресе"и "е га очаЌничком силом.
  Маргарита Ќе такође кул девоЌка. Добила Ќе бесмртност и сада Ќе испу®ава. А голим прстима дечиЌих ногу баца врло убитачне игле. И убиЌа противнике до смрти.
  И толики момак и девоЌка душманина легло. Ово раде супер уди.
  Олег Рибаченко сече По аке и претвара их у крвави неред. И сече месну салату.
  У исто време дечак пева:
  - Слава РусиЌи у векове векова,
  Боримо се за своЌу зем у...
  И не требаЌу нам глупе сувишне речи,
  Нисмо ми глупи - пали и исцедите!
  Маргарита Коршунова на другом месту сече По аке, пева циче"и и искосаваЌу"и зубе:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Не плашимо се смрти на боЌном по у...
  Бори"емо се за Свету Ота¤бину,
  И знам да "у сигурно победити!
  Бесмртна деца се боре тако да их нико не може зауставити, нити сломити.
  Деца су видела логор за спава®е, угашене или Ќош увек горе"е ватре, много ко®а под стражом.
  Олег Рибаченко Ќе бацио иглу голом дечЌом ногом, пробио се кроз главу стражара и зацвилио:
  - Слава комунизму и царизму!
  Маргарита Ќе такође бацила смртоносну иглу, пробола неприЌате а и цвркутала:
  - Слава величини епохе!
  Бесмртна деца су се кретала заобилазе"и неприЌате е у логору. НаЌпре треба попунити кра а и два хетмана, па "е онда и"и лакше.
  Босе ноге деце нечуЌно газе преко противника. Ево Великог кра евог шатора. Хетман Ќе у близини. А момак и девоЌка да посеку наЌамнике и По аке. Узели су то тако чврсто, и са тако див им помамом, као да су заиста напла"ени за победу.
  Дечак и девоЌчица су секли са оба своЌа магична мача, коЌи су секли метал као папир за упиЌа®е, и продужили се за десетине метара. И деловали су изузетно активно, као да су одсецали косу бритвом.
  Маргарита Ќе босом ногом бацила десетак танких игала, положивши своЌе противнике и цвркутала:
  - И застава "е сиЌати над свемиром ...
  Олег Рибаченко Ќе, пресецаЌу"и По аке, агресивно додао:
  - Нема лепше свете зем е у васе ени!
  Маргарита Ќе поново босом ногом бацила десетак танких игала, удараЌу"и своЌе противнике на смрт, и зацвилила:
  - А ако треба, опет "емо погинути!
  Дечак терминатор, Олег Рибаченко, сече"и неприЌате е, приметио Ќе:
  - Он "е васкрснути у РодноверЌу, вера наша!
  И борили су се са По ацима, и са личном гардом кра евом. Дечак терминатор Ќе био веома ефикасан. А онда Ќе клинац босом ногом бацио гранату од пи евине и заурлао:
  - Слава Ота¤бини!
  И поцепао много По ака и самог кра а по ског!
  Хетмана Ќе преполовила Маргарита Коршунова. ДевоЌка Ќе зацвркутала, показуЌу"и зубе:
  - Би"у апсолутни шампион света!
  Деца заиста показуЌу наЌвишу вештину у борби. Таква битка се одвиЌала.
  Олег Рибаченко из свег гласа виче на по ском:
  - Немци су убили кра а! Победите Фрица!
  Маргарита ве" виче на немачком:
  - Напали нас По аци, тукли По аке!
  И полетна девоЌка Ќе такође же на борбе. И сече По аке. А у међувремену Ќе почео окршаЌ. Немци, По аци и други пла"еници су секли и пуцали Ќедни на друге. Овде Ќе Маргарита босом дечЌом ногом бацила бомбу и поцепала немачког воЌводу. Ово Ќе ескалирало ситуациЌу. А битка Ќе текла све агресивниЌе.
  Дошло Ќе до међусобног масакра и истреб е®а. УбиЌали су се, без икакве сум®е, и сажа е®а. Ратници су умрли на хи аде.
  Олег Рибаченко и Маргарита МагнитнаЌа радили су са мачевима као да машу као навиЌачи. И пресеци неприЌате е РусиЌе у великом броЌу.
  Маргарита Ќе босом ногом бацала игле, ударала По аке и са осмехом изЌавила:
  - Имам супер девоЌку!
  Олег Рибаченко Ќе такође гађао игле голим прстима дечиЌих ногу, ударао своЌе противнике и шкрипао:
  - Па из шрафа!
  И опет су деца почела да цепаЌу по ске трупе и пла"енике, тако да су буквално искрварили. А млади ратници су показали врхунске акробатске и борбене вештине. Тако су стварно кул.
  Олег Рибаченко Ќе, секу"и неприЌате е РусиЌе, певао:
  - А они иду на море, полетни момци!
  Маргарита Ќе поново бацила игле босом ногом и зацвилила:
  - Морски елемент! Морски елемент!
  Ратник, као и обично, наЌвише класе, она Ќе борац. И не заустав аЌте Ќе, немоЌте победити.
  Олег сече по ску воЌску, и одЌедном звижди. И хи аде врана су се онесвестиле удараЌу"и По ацима и пла"еницима у лоба®е.
  Маргарита га Ќе такође узела и звиждала, а такође Ќе срушила вране на неприЌате е. Добили су срчани удар и пали као ко®и оборени на смрт.
  ДевоЌка Ќе гукала:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини РусиЌи!
  И опет су ®ене босе ноге бациле смртоносну гранату од уг а. И како "е експлодирати, и разбити много противника.
  Маргарита Ќе певала, показуЌу"и зубе:
  - Слава храброЌ ота¤бини,
  Живимо под комунизмом!
  А девоЌка Ќе мачевима трчала ветре®ачу, секла масу противника и зацвилила на врху грла:
  - Живео свети комунизам!
  А ®ена боса пета ударила Ќе у чело немачког воЌводе, сломивши противнику лоба®у.
  Маргуерите Ќе гукала:
  - У славу Ота¤бине, слободне за векове!
  А девоЌка "е га опет узети и зазвиждати на све стране... И читаве хорде врана "е пасти на По аке.
  И буквално се пробиЌаЌу.
  Олег Рибаченко Ќе са одобрава®ем климнуо главом, секу"и По аке своЌим мачевима као млин:
  - єа сам велики светски шампион!
  А онда су дечакови голи прсти поново бацили гранату уг а, кидаЌу"и противнике.
  Дечак Ќе заиста био веома полетан и кул. И приковао неприЌате е РусиЌе без имало сажа е®а.
  Маргарита, ломе"и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - Проклизао, проклизао негде, проклизао ме!
  А сада "е девоЌка голим прстима бацити смртоносном силом дар смрти.
  И поцепати сто По ака. И урлати из свег гласа:
  - За свету РусиЌу!
  И гола дети®а пета "е се предати садаш®ости униште®а.
  Олег Рибаченко Ќе наставио да се бори, певао:
  - Слава идеЌама комунизма! За живот и слободу!
  И голом петом дечак Ќе подлегао дару униште®а...
  У том тренутку руски воЌници су извршили налет из Бреста. И напали су ве" бескрвну и дрогирану воЌску По ака. Они коЌи нису могли да издрже сламаЌу"и ударац, руски воЌници су побегли.
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова беже у руску воЌску. Њихове голе пете, док трепере.
  Маргарита Ќе са осмехом приметила:
  - Ти и Ќа смо вечна деца... Тако Ќе романтично!
  Олег се сложио са овим:
  - Да, веома романтично. Заиста, као дечак, одмах сам осетио налет енергиЌе и ведрине у себи. Младо тело, па чак и супермен. И осе"ате се као да немате бриге и проблема!
  Маргарита Ќе скочила више, оборила квргу голом петом и приметила:
  - То ниЌе проблем!
  Олег Ќе приметио, трче"и да е:
  - То Ќе оно што Ќе добро кад си дечак у телу. Можете да изговорите било коЌу шалу, било какву вулгарност, апсолутно сваку глупост и сви "е се само смеЌати. И нико не"е помислити да си будала.
  Маргарита се закикота и примети:
  - Можда... Иако Ќе бити вечна девоЌка досадно. Дечаку Ќе лакше, а мени не!
  Олег се насмеЌао и приметио:
  - Па ништа, ми смо бесмртни. Пре или касниЌе "емо живети у буду"ности и научити како да променимо своЌа тела тамо!
  Маргарита се сложила са овим:
  - ХаЌде да учимо. И мушкарац може постати жена, и жена може постати мушкарац!
  Олег Ќе потврдио:
  - И не"е бити проблема са сексуалним ма®инама!
  На путу су бесмртна деца наишла на шведски одред. Дечак и девоЌчица су их посекли без много церемониЌе. Било Ќе изузетно лако.
  И они су трчали да е.
  Бесмртна деца Ќуре, б ескаЌу"и голим, округлим петама. И опет причаЌу.
  Терминатор Бои каже:
  - Овде у филму "Хигхландер" била Ќе и епизода са стица®ем бесмртности. И свакако Ќе лепо живети пет стотина година. Неки су живели дуже...
  Маргарита МагнитнаЌа Ќе насмеЌала:
  - А како то преоптере"уЌе психу? Се"а®е на многе векове!
  Олег Рибаченко се насмеЌао и приметио:
  - Преоптере"е®а... Заиста капитално! Али ако сте у телу детета, онда све дожив авате много лакше!
  Маргарита Ќе кроз смех приметила:
  - Овде убиЌате толико  уди, а ово дожив авате као да Ќе компЌутерска игрица. Не осе"ам бол, шок, срамоту!
  Олег се насмеЌао и приметио, цере"у"и се:
  - Да, заиста, моЌе босе, дети®асте ноге шамараЌу по локвама крви, а ово Ќе добро и забавно!
  
  ОПЕТ НА СРЕДИНУ МЕЊА СВЕ
  Победа єапана у бици код МидвеЌа довела Ќе до коначног преузима®а инициЌативе од стране Зем е излазе"ег сунца. СамураЌи су успели да заузму ХаваЌски архипелаг и поразили СЌеди®ене Државе на мору. И напали су ИндиЌу.
  Да би задржала своЌу наЌве"у колониЌу, БританиЌа Ќе пребацила део трупа из Египта.
  Због чега се операциЌа Бак а ниЌе догодила. И Ромел Ќе избегао пораз. Али с друге стране, нацисти су и да е имали катастрофу у близини Ста инграда. И колапс фронта у зиму четрдесет две - четрдесет и три године. Али с друге стране, МеЌнштаЌнов контранапад Ќе победио у снази. Пошто Хитлер ниЌе послао поЌача®а у Африку, у нацистичкоЌ контраофанзиви Ќе учествовало Ќош неколико дивизиЌа. А посебно у ваздухопловству Ќе био пово ниЌи однос. Штавише, СЌеди®ене Државе су заправо ограничиле бомбардова®е Тре"ег РаЌха. И ниЌе било слета®а у Мароко.
  Нацисти су, имаЌу"и више снага, ук учуЌу"и наЌновиЌе тенкове: "Тигар" и "Пантер", разбили бок совЌетских трупа. И могли су да опколе и заузму не само Харков и Белгород, ве" и Курск. Пораз Црвене армиЌе био Ќе Ќачи, а губици много ве"и. А успеси нациста због дивизиЌа коЌе нису пренете у Африку, да би неславно изгинуле у Сахари, били су ве"и. А тридесет потпуно нових тенкова Тигер Ќе било у ста®у да дода ударну снагу, а не да се заглави у песку. Поред тога, укупан броЌ немачких тенкова био Ќе велики, Ќер Немци не само да нису пребацивали опрему у Африку, ве" су произвели знатно више возила.
  Зато што Ќе интензитет бомбардова®а фабрика Тре"ег РаЌха опао. єачи Американци практично нису бомбардовали, а Британци сами нису могли да се изборе са наноше®ем значаЌне штете.
  Скрета®е дела британских снага ка ИндиЌи имало Ќе друге последице. Пилот и супер-ас Ханс Марсел ниЌе погинуо у несре"и, ве" Ќе учествовао у биткама на источном фронту. Његово поЌав ива®е за совЌетске пилоте било Ќе прави шок. Ханс Марцел Ќе постао познат као црни ђаво. И био Ќе сЌаЌан ваздушни снаЌпериста.
  Његова поЌава на истоку изазвала Ќе шок. До краЌа септембра 1942. Ханс Марцел Ќе премашио сто педесет оборених авиона. А до нове године Ќе достигао двеста педесет авиона. За шта Ќе добио Орден немачког орла са диЌамантима. КоЌа се обично уручивала само државницима.
  За три стотине летелица Ханс Марсел Ќе поново награђен Витешким крстом Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. И било Ќе кул...
  За четири стотине летелица, Ханс Марсел Ќе први добио Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш"ем, мачевима и диЌамантима. А за пет стотина одликован Ќе Великим крстом Гвозденог крста, наградом коЌу Ќе имао само Херман Геринг.
  МарсеЌ Ќе постигао славан гол на источном фронту. И буквално Ќе ловио и Ќурио на совЌетске авионе ...
  Али онда Ќе дошло проле"но отоп е®е и борбе су се буквално заледале.
  Настала Ќе оперативна пауза. У Тре"ем РаЌху су Ќош у фебруару обЌавили тоталну мобилизациЌу и нагомилане снаге. У СССР-у су такође акумулирали снагу ...
  Теоретски, Немци би требало да напредуЌу на лето, али где? Нисам хтео поново да се пе®ем близу Ста инграда.
  Московски правац Ќе превише утврђен. Где год да кренете, свуда Ќе лоше. И Фирер Ќе одлучио да удари на ... Египат. И изву"и БританиЌу из рата. САД више нису у рату. Рачуница Ќе била заснована на добиЌа®у ресурса Црног континента и Блиског истока. А ово би Тре"и РаЌх могло учинити непобедивим!
  Немачке трупе задале су своЌ први ударац Малти. Било Ќе то кориш"е®е великих маса авиона, а затим и слета®е са победничким успехом. Први пут у борбама кориш"ени су бомбардер єу-288 и ловац МЕ-309. А ово Ќе огроман утицаЌ, заиста смртоносан.
  И заиста, Малта Ќе зароб ена и много Ќе лакше пребацити трупе у Африку. А онда Ќе у ШпаниЌи Хитлер извршио притисак на Франка. И ипак Ќе пристао да пусти трупе на Гибралтар. А цитаделу Ќе заузела Ќуриш. И оваЌ напад Ќе био невероватно успешан. Након тога, велике снаге нациста почеле су да се пребацуЌу у Мароко, а они су заузимали Црни континент.
  А у августу Ќе почела велика офанзива нациста на Египат. У биткама су учествовали и "Тигрови" и "Пантери" и "Лавови" и "Фердинанди". А такође и тенк "Лав". ОваЌ аутомобил се, међутим, ниЌе оправдао. Али "Тигрови" су се испоставили као прави шок за Британце. Нацисти су пробили одбрану и поразили Британце. Заузета Ќе и АлександриЌа, а нацисти су стигли до Суецког канала. А ово су велике победе.
  Тада су нацистичке хорде извршиле инвазиЌу на Блиски исток. Подржали су их снажним ударом и Турци. А нацисти су успели да заузму Ирак и КуваЌт, и СаудиЌску АрабиЌу. Стигли су до Ирана, али тамо су трупе СССР-а кренуле према ®има.
  Ста ин Ќе дуго чекао ... Али 1. септембра 1943. почела Ќе офанзива на Ќужном крилу. Борбе су биле изузетно жестоке. Али Немци су били спремни и осла®али су се на одбрану у дубини. Истовремено су се очаЌнички борили, а на пример, Пантер се показао као веома ефикасна машина у одбрани. Његова слабост: чести кварови и релативно танак бочни оклоп нису толико значаЌни у одбрамбеноЌ борби. Као и лош радни квалитет "Фердинанда". А "Тигар" се показао и у офанзиви и у одбрани - универзална машина.
  Показало се да ни наЌновиЌи МЕ-309 ниЌе лош, а брзина и наоружа®е су му били на наЌбо ем нивоу. Иако нешто лошиЌе са маневарским способностима, али са правилном тактиком борбе, ово ниЌе толико значаЌно. Немци су такође имали много противавионских топова. И добро организовану одбрану са релативно равном линиЌом фронта.
  Борбе су се отегле до касне Ќесени и Црвена армиЌа Ќе успела да напредуЌе само десет до петнаест километара. И претрпео велике губитке.
  ПокушаЌ совЌетских трупа да напредуЌу у центру такође се завршио неуспехом. Немци су држали чврсту одбрану и теме но се утврђивали. Штавише, друга и тре"а линиЌа одбране биле су Ќош Ќаче од прве. Што Ќе донекле ослабило утицаЌ совЌетске арти ериЌе.
  До зиме, Немци су преузели контролу над половином Африке и Блиским истоком. Али наЌзначаЌниЌи Ќе Ќапански напад на Далеком истоку. И одвра"а®е значаЌних снага Црвене армиЌе. И дошло Ќе до слама®а совЌетских трупа. Уместо тога, значаЌне снаге Тре"ег раЌха су преусмерене.
  Зими Ќе Црвена армиЌа поново покушала да напредуЌе у центру и на Ќугу, као и код Ле®инграда. Међутим, Ќапански фронт Ќе Немцима олакшао одбрану. СамураЌ се, упркос мразу, бесно попео напред и скренуо значаЌне снаге.
  А нацисти су завршили осваЌа®е Африке у проле"е и зиму, и имали су колосалне ресурсе при руци. У маЌу Ќе пао и Иран, а у Ќуну Немци су заузели половину ИндиЌе коЌу єапанци нису окупирали и уЌединили се са ®има.
  Нацисти су се борили против "пантера" -2 са топовима 88 мм и тежине педесет и три тоне, са мотором од 900 ко®ских снага, и са "тигром" -2 са мотором од хи аду ко®ских снага. Испоставило се да су ови аутомобили са прихват ивим возним карактеристикама.
  Готово потпуно одсуство бомбардова®а омогу"ило Ќе да се рад на снажниЌим моторима започне раниЌе и заврши. Иако "пантер" -2 и "тигар" -2 и да е нису били дово но савршени, изборили су се са борбеном улогом. СовЌетски Т-34-85 и ИС-2 су се показали слабиЌи ... И нису могли да преузму инициЌативу.
  У лето, Црвена армиЌа Ќе покушала да напредуЌе у центру, али Ќе упала у замку и била потпуно поражена. У ваздуху су нацисти ве" имали у сериЌи МЕ-262, а ТА-152 и друге мо"не врсте оружЌа. Они су у потпуности поседовали инициЌативу. Надмашивши СССР у производ®и авиона, Немци су такође пове"али своЌу квалитативну супериорност. И тукли су Црвену армиЌу у небо као чоп.
  МарсеЌ Ќе за седамсто педесет летелица добио Витешки крст Гвозденог крста, са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. Ово Ќе специЌална награда за издваЌа®е хероЌа. А хи аду оборених марсеЌских летелица награђено Ќе Звездом Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  За живота Ќе постао легенда и право Божанство. А за ®егову главу Ста ин Ќе одредио награду од милион златних руба а.
  Али, аваЌ, било га Ќе немогу"е победити.
  За две хи аде оборених летелица Ханс Марсел Ќе добио Звезду Витешког крста, Гвоздени крст са златним храстовим лиш"ем, мачеве и диЌаманте.
  То Ќе био супер-ас.
  После пораза совЌетских трупа у центру, отишли су у Москву и налетели на МожаЌску линиЌу одбране.
  Тада Ќе Фирер наредио да се напредуЌе на Кавказу. И Турска Ќе ту такође отворила линиЌу фронта.
  Током Ќесени и зиме 1944. и почетком 1945. нацисти су заузели и Кавказ... Дошла Ќе четрдесет и пета година... КраЌем марта Фриц Ќе почео да напредуЌе Волгом у правцу Саратова. и КуЌбишев.
  У борбама су ве" прихва"ени наЌновиЌи нацистички тенкови из сериЌе Е, а Луфтвафе Ќе беснео на небу. Чинило се да СССР више нема шансе.
  А са истока се попео на єапан.
  СССР Ќе пуцао по шавовима. Његово  удство се брзо сма®ивало у рату на два фронта.
  Ста ин Ќе под овим условима, схватаЌу"и безнадежност ситуациЌе, понудио мир под било коЌим условима.
  Хитлер Ќе пристао, под условом да му даЌу Балтичке државе, УкраЌину, БелорусиЌу, Кавказ и да е границу дуж Волге, зем е уз Москву, као и КарелиЌу и Ле®инград до Астрахана, и све што су Немци ве" заузели у ЦентралноЌ АзиЌа. И тамо су ве" ушли у Казахстан.
  єапан Ќе такође добио своЌе комаде у Сибиру.
  Ста ин Ќе пристао на ово, Ќер Ќе то била Ќедина шанса да се спасе СССР и задржи Москва.
  Осим тога, и да е сте морали да пла"ате репарациЌе Тре"ем РаЌху за деведесет девет година. И то Ќе веома понижаваЌу"е. А златне резерве СССР-а однете су у Немачку.
  РусиЌа Ќе много изгубила, али Ќе успела да бар делимично преживи. А Хитлер Ќе, забринут због проЌекта Макхент, одлучио да уклони СЌеди®ене Државе.
  У августу 1945. потписан Ќе мировни уговор са СССР-ом. А сада су нацисти окренули лице према СЌеди®еним Државама.
  Америка Ќе заиста покушала да направи атомску бомбу, али ®ен рад Ќе био спор. У проле"е 1946. нацисти су почели да се искрцаваЌу на Гренланд и Кубу.
  А део ®ихових снага пребачен Ќе у Аргентину. На Куби Ќе локално становништво подржало немачке трупе и искрцава®е Ќе било успешно. Фриц и єапанци су почели да стежу обруч. Преселили су се широм Латинске Америке. Бразил Ќе ушао у рат на страни Тре"ег раЌха. СитуациЌа се погоршала.
  У лето су се борбе преокренуле за Канаду, где су Фрицови покушали да створе мостобран.
  Герда и ®ена посада борили су се на Е-50 у побо шаноЌ верзиЌи. Аутомобил Ќе био тежак шездесет пет тона. Она има пишто  калибра 105 мм са дужином цеви 100 ЕЛ.
  Пред®и оклоп Ќе 250 мм, а бочни 170 мм. ОваЌ тенк Ќе имао мотор од 1500 ко®ских снага и одличне возне перформансе.
  Дакле, Американци немаЌу шта да се супротставе овоме. Застарели, иако масивни, Шерман Ќе био дово но добар само за немачке тенковске асове да с ®им постигну гол. Персхинг Ќе мало бо и, али ®егов пишто  Ќе и да е прилично слаб у односу на побо шани распоред Е-50. И само Ќе "Супершинг", не баш масиван тенк, имао прилику да пробиЌе у страну и близу тенка у коме су се возиле Герда и ®ена посада.
  ДевоЌка из Тре"ег раЌха пуцала Ќе голим прстима на дугме ¤оЌстика, погодила амерички тенк и гугутала:
  - Имам девоЌку из супер класе!
  Шарлот Ќе такође пуцала на америчке тенкове и сложила се:
  - А ти си хипер!
  Кристина Ќе поново пуцала голим прстима на ауто єенки и зацвилила:
  - Ово Ќе стратегиЌа велике игре!
  Магда Ќе такође пуцала босим прстима по своЌим грациозним стопалима и приметила:
  - Бо е да девоЌке причаЌу о Богу!
  Герда Ќе поново опалила голом петом и приметила:
  - Ако погледате, не треба нам БиблиЌа. Ми смо АриЌевци, а не єевреЌи. И не треба да се спуштамо на ниво оваца или коза!
  Кристина Ќе енергично климнула главом, ша у"и Ќош Ќедан проЌектил голим прстима:
  - Наравно да не! Посебно у БиблиЌи, Ќаг®е "е пасти спасене нациЌе гвозденим штапом. Шта нам треба сре"а?
  Магда Ќе  утито одговорила:
  - А шта хо"еш у ватри гена?
  Шарлот се насмеЌала и одговорила, пуцаЌу"и на Американце голим прстима:
  - Можеш да смислиш нешто страшниЌе од пожара! И да су инквизитори коЌи спа уЌу вештице на ломачама тривиЌални садисти!
  Магда Ќе одлучно изЌавила, притискаЌу"и дугме ¤оЌстика голом петом:
  - Веома Ќе окрутно! И немаЌу вере!
  Герда Ќе разбила амерички топ и приметила:
  Ко има праву веру?
  Магда одговори са уздахом:
  - Таквих Ќе мало!
  И поново пуцао уз помо" голих прстиЌу исклесаних ногу.
  Да, девоЌке овде иу дискусиЌама су Ќаке. И умеЌу много да покажу и намигну своЌим сафирним очима.
  И рат Ќе у току. А на небу су битке. Албина и Алвина напла"уЌу рачуне и многи авиони су ве" лично оборени.
  А ®ихова агресивност нема граница.
  Албина Ќе голим ножним прстима послала убиствени дар смрти и цвркутала:
  Слава  убави ХристовоЌ!
  Алвина Ќе, такође голим прстима, одсекла амерички ауто и додала:
  - Шта Ќе прозрачно и чисто!
  И девоЌке су се поново окренуле обараЌу"и америчке авионе.
  Али ово Ќе рат као рат. Ве" у лето Ќе заузет део Канаде. А онда Ќе Ќесен прошла.
  Немци су упали у Торонто. Они делуЌу енергично. Има"е тенкове и митра езе бо е од америчких. ПоЌавио се на Фритз и Тигер-3. ЕволуциЌа машине Е-75. Такође мо"ан: пред®и оклоп од три стотине милиметара, бочни оклоп од две стотине. А пушка Ќе дугачка 128 мм са цеви од 100 ЕЛ. И такав тенк се добро показао. Чак и ако Ќе то превише снаге.
  Фриц Ќе напредовао и заузимао град за градом.
  Зими су ве" кренули са севера на америчку териториЌу. И ту су сломили тврдоглави отпор єенкиЌа.
  Америка ниЌе имала шансе. Али атомска бомба ниЌе успела.
  Америку бомбардуЌу тешки ТА-400. єош мо"ниЌи ТА-500 коЌи су уништили гладне и воЌне обЌекте.
  До проле"а, Немци су ве" у потпуности заузели Канаду и део СЌеди®ених Држава. И током самог проле"а заузели су ФиладелфиЌу, и многе друге териториЌе.
  Више од тре"ине САД и А аске Ќе зароб ено. И Мексико су освоЌиле америчке и Ќапанске трупе.
  У лето Ќе офанзива нациста настав ена. А шансе СЌеди®ених Држава топиле су се пред нашим очима.
  У августу су нацисти почели да ЌуришаЌу на ЊуЌорк. У биткама су учествовали лете"и та®ири.
  Овде се Ќедан од ®их борио против Еве и Агате. Две прелепе девоЌке у бикиниЌу возиле су мо"ан аутомобил.
  Њу Ќе летео ламинарни млаз®ак и била Ќе нера®ива на малокалибарско оружЌе. И саме девоЌке су користиле топлотне зраке приликом снима®а.
  Ева Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, избацуЌу"и топлотне зраке, пале"и неприЌате е као пламен и цврку"у"и:
  - Слава Тре"ем РаЌху!
  Агата Ќе, пуцаЌу"и голим ножним прстима, такође гугутала на све стране:
  - Нека победимо!
  ДевоЌка Ќе изузетно борбена и лепа. И како удара неприЌате е ласером.
  А топлотни зраци "е истопити Ќош Ќедан амерички резервоар.
  А на копну, Герда напада. Такође борбена девоЌка.
  А сада су она и ®ена екипа ве" у самом центру. А гранате се одбиЌаЌу од куполе тенка. И саме девоЌке "е погодити єенкиЌе. И они "е растргати читав облак  уди и деловати са свом агресиЌом. Ратници су тако жустри и хртови, са голим исклесаним ногама.
  Чак и певаЌу, показуЌу"и зубе. Ово су борбене лепотице Тре"ег РаЌха. И дово но добро пуцаЌу. И боду неприЌате е као игле са у ем скроз до краЌа.
  ЊуЌорк Ќе ве" пао. САД капитулираЌу и ®ихове трупе се предаЌу.
  Тако Ќе окренута Ќош Ќедна страница историЌе. Чини се да Ќе то победа... Али после неког времена Хитлер осваЌа Латинску Америку.
  И 20. априла 1953. почи®е рат са єапаном и ®еговим колониЌама. Снаге Тре"ег РаЌха имаЌу предност у технологиЌи.
  И нападаЌу мо"ним оружЌем. Ук учуЌу"и нера®иве лете"е та®ире.
  Албина и Алвина се свађаЌу у диско-авиону. Туче се девоЌке, али кажу шта друго. И голим прстима притискаЌу дугмад ¤оЌстика.
  Ево их у офанзиви пале Ќапанске трупе.
  Топлотни зраци лете као тепих. А девоЌке се смеЌу саме себи. И тресу им груди скерлетним брадавицама.
  Албина Ќе чак певала:
  Нико нас не"е зауставити, нико нас не"е победити!
  И голом петом притискала Ќе дугмад ¤оЌстика, удараЌу"и противнике. Она Ќе таква девоЌка, рођена од вучице.
  Алвина такође притиска дугмад ¤оЌстика голим прстима и цикне:
  - За моЌу космичку мо" отера"емо председника колхоза у гроб!
  И намигни приЌате у!
  Да, ратници су врло окретни и брзи као му®а. Они су у пламену.
  Албина ци а босом ногом и испа уЌе топлотни сноп. Пали противнике и шкрипи:
  - За моЌе велике победе!
  Да, девоЌке су овде наЌвишег ешалона и класе. Они могу да раде ствари коЌе други не могу. И сламаЌу єапанце, махнитом енергиЌом вучица.
  Али не само Немци и друга страна воЌска убиЌаЌу самураЌе.
  У рат Ќе ушао и СССР, коЌим сада командуЌе БериЌа. Овде Ќе, иначе, Ста ин, узнемирен поразом са Тре"им раЌхом, умро раниЌе у марту 1951. године. И БериЌа Ќе успео да преузме власт. А сада Ќе, чак и оЌачао, у истом тиму са Хитлером.
  И заЌедно нападаЌу самураЌе.
  А посада Елизабете се бори против єапанаца у ПриморЌу. ДевоЌка Ќе веома борбена и активна.
  Они се, наравно, туку боси и у бикиниЌу. И млати самураЌе, са ентузиЌазмом.
  Док Ќош пева;
  И борба се поново настав а
  А срце Ќе узнемирено у грудима...
  А Ле®ин Ќе тако млад
  А предстоЌи млади октобар!
  А сада Елизабет пуца голим ножним прстима из пишто а тенка Т-54 на Ќапански ауто и прободе Ќе до смрти.
  Затим Ќе гукала:
  - Слава ери комунизма!
  Екатерина Ќе такође ударила неприЌате а голим прстима. Пробила Ќе самураЌ тенк и агресивно приметила:
  - Нема славниЌе зем е од наше!
  Елена Ќе пуцала на неприЌате а и гукала:
  - На Зем и "е наступити ера комунизма!
  ЕуфразиЌа Ќе, такође голим прстима, млатарала и цвркутала:
  "Смрт злом председнику-сотони!"
  За ратнике се овде мора ре"и да су наЌвише и борбене класе.
  А на небу АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова стичу рачуне.
  АнастасиЌа Ќе оборила Ќапанског борца и певала:
  - А босоноге девоЌке лете небом!
  Акулина, одсецаЌу"и самураЌа, уз помо" голих ногу, цвркута:
  - Цоол елемент! Цоол елемент!
  Ратници се играЌу миши"има штампе. Они су у савршеном реду и способни су да добиЌу рат у шали.
  АнастасиЌа, обараЌу"и други авион, узе га и гугута:
  - Би"е хладног хвата®а неприЌате а и ®иховог пораза!
  Акулина се сложила са овим, срушивши неприЌате а голим прстима:
  - ХаЌде да организуЌемо тотални пораз!
  єапанци су били притиснути...
  Овде Ќе совЌетски тенк ЛП-10 ук учен у битку, на коЌоЌ се боре девоЌке из посаде Аленке.
  И боре се у великом ауту са топом од 130 мм.
  Аленка пуца голим прстима и цврку"е:
  - Ово Ќе слава комунизма!
  А®ута Ќе такође ударила противницу. Ударио неприЌате а и зацвилио:
  - У име нових идеЌа!
  И такође Ќе ударила по голоЌ пети.
  Алла Ќе притиснула дугме ¤оЌстика са гримизном брадавицом. Ударила Ќе самураЌа и викнула:
  - За величину зем е!
  МариЌа, пуцаЌу"и на неприЌате а, зацвилила Ќе:
  - За Ќединство Руса широм света!
  А користила Ќе и брадавицу од Ќагоде за снима®е.
  И ОлимпиЌада "е погодити неприЌате а. Разби"е много бораца и цвркутати:
  - За РусиЌу, наЌсветиЌу на свету!
  И такође са голом петом "е се предати неприЌате у.
  Мора се ре"и да су девоЌке изузетно полетне. И имаЌу колосалну чврстину.
  Наравно, єапан не може да одоли таквом притиску.
  Штавише, Фриц Ќе такође користио нуклеарно оружЌе. Што се испоставило као тотални шок.
  Рат Ќе завршен за шест месеци.
  СССР Ќе повратио своЌе раниЌе изгуб ене зем е, а Тре"и РаЌх Ќе освоЌио самураЌе и све ®ихове колониЌе.
  Хитлер се више ниЌе борио... Проварио Ќе имовину... Само у Кини Ќош су биле локалне битке. И тамо су разбили Црвену армиЌу Мао Цедунга. 1. маЌа 1958. пад авиона Адолфа Хитлера променио Ќе ток светске историЌе. И то се значаЌно променило... Геринг, коЌи Ќе злоупотреб авао дрогу, до тада Ќе ве" умро. Химлера, коЌи Ќе постао превише утицаЌан, уклонио Ќе сам Фирер. Шеленберг Ќе заузео ®егово место, али Ќе и он умро од рака. Укратко, званични наследник Фирера био Ќе млади Волф КлаЌман, Шеленбергов наследник.
  Нови политичар Ќе имао само тридесет пет година и започео Ќе демократске реформе. Међутим, од ®их Ќе било мало... А Тре"и РаЌх се, од вишка демократиЌе, узео и распао...
  СССР Ќе, под вођством ЛаврентиЌа Палича БериЌе, оживео и оЌачао. И почео Ќе да граб а олупине Тре"ег РаЌха под собом. Тако Ќе поново рођено совЌетско царство.
  И испоставило се да Ќе ЛаврентиЌ Палич БериЌа, уместо стре аног губитника, испао наЌве"и владар СовЌетске РусиЌе. Чак виши и хладниЌи од Ста ина!
  Ево алтернативне историЌе!
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
О.Болдырева "Крадуш. Чужие души" М.Николаев "Вторжение на Землю"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"