Аннотация: Stalin wysłuchał Rokossowskiego i najpierw uderzył Paulusa. Wydawało się to ciekawą strategią i taktyką, ale prowadzi do nieoczekiwanych konsekwencji. Teraz jedyną nadzieją są dziewczyny.
NIESAMOWITA SZANSA ROKOSOWSKIEGO
ADNOTACJA.
Stalin wysłuchał Rokossowskiego i najpierw uderzył Paulusa. Wydawało się to ciekawą strategią i taktyką, ale prowadzi do nieoczekiwanych konsekwencji. Teraz jedyną nadzieją są dziewczyny.
. ROZDZIAŁ 1
Zamiast strajku na Mainstein w grudniu 1942 r. Stalin nakazał najpierw, jak sugerował Rokossowski, pokonać Paulusa. A wojska sowieckie zaatakowały Niemców w fortyfikacji. Nadal byli gotowi do walki i polegali na potężnej obronie. W rezultacie Paulus nie pokonał. A Mainsteinowi udało się przebić od południa. I uwolnił grupę w Stalingradzie.
Stalin nakazał odbić miasto za wszelką cenę. Rozpoczęły się zacięte bitwy. Ale jeśli Stalingrad był symbolem bohaterskiej obrony Armii Czerwonej, to teraz stał się swego rodzaju znakiem upartej obrony ze strony Niemców.
Wojska radzieckie zostały przygwożdżone w kierunku Stalingradu i nie doszło do załamania frontu. Ponadto Rommel otrzymał również posiłki i uprawnienia od Hitlera na czas, zdołał przeprowadzić skuteczny atak w Algierii. I pokonał wojska amerykańskie. Tylko Niemcy wzięli ponad sto pięćdziesiąt tysięcy jeńców. W tych warunkach Roosevelt zaoferował III Rzeszy rozejm i negocjacje. Churchill zrobił to samo. A walki na Zachodzie ustały. Niemcy zachowali część Afryki i jej zasoby.
Rozpoczęły się negocjacje, które potrwają wiele miesięcy. A wojska niemieckie będą dalej walczyć.
Oczywiście Hitler był na tyle sprytny, by wypowiedzieć wojnę totalną i zwiększyć produkcję broni. Jest wystarczająco dużo siły roboczej. Armia Czerwona straciła dużo czasu i żołnierzy walczących pod Stalingradem. A pod koniec lutego Niemcy utworzyli dodatkowe rezerwy i uderzyli od północy. W walkach brały udział zarówno "Tygrysy", jak i "Pantery". W tym samym czasie przybył wspaniały pilot as Marseille. Bardzo potężny wojownik. Za trzysta zestrzelonych samolotów był pierwszym niemieckim pilotem, który został ponownie odznaczony Krzyżem Kawalerskim Żelaznego Krzyża z dębowymi liśćmi, mieczami i diamentami.
I Niemcy zdołali przebić się do Stalingradu od północy i stworzyć kolejną bazę wojsk sowieckich.
A Armia Czerwona została otoczona, mocno zaciśnięta. A Niemcy zaaranżowali dla niej jak szczypanie kurczaka.
I ma na myśli Niemki z "Pantery" pokazały najwyższą klasę.
Tutaj Gerda przybiła go gołymi palcami. I rozbiła sowieckie trzydzieści cztery, gruchając:
- O złote medale!
Oto wojownicy. I jak Charlotte zostanie wbita za pomocą szkarłatnego sutka jej piersi. A kolejny sowiecki samochód zostanie staranowany. A ona jest taką rudowłosą lisicą - po prostu super.
Charlotte wzięła go i zaśpiewała:
- Zakochałeś się w diable
I postanowił oddać jej swój kapitał!
Magda też strzeliła, używając gołego, okrągłego obcasa i jęknęła:
- Za najbardziej pomysłową pewność siebie!
Potem wystawiła język.
A Kristina, bijąc truskawkowy sutek na guziku i rozbijając sowiecką HF, zawyła:
- O największe rekordy wojsk pancernych!
Niemcy w marcu rozbili w kotle wojska sowieckie. Część wojsk rosyjskich poddała się. I to był sukces III Rzeszy. Potem sytuacja zaostrzyła się jeszcze bardziej... Ale przyszło błoto. Armia Czerwona zaczęła odbudowywać zniszczenia, a Niemcy uzupełniali siły. Stalingrad był pod kontrolą Wehrmachtu.
Cisza panowała do końca maja. Niemcy przywieźli nowe czołgi: "Pantera", "Tygrys", działa samobieżne "Ferdinand" i zmodernizowany T-4. To są wielkie moce. Do serii weszły również najnowsze myśliwce ME-309 i Focke-Wulf. Dla Armii Czerwonej był to problem. Marsylia, po zestrzeleniu 500 samolotów, otrzymała Krzyż Rycerski piątego stopnia ze złotymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami. As ten okazał się niezwykle groźny i niebezpieczny.
To naprawdę najniebezpieczniejszy z asów.
A potem na niebie pojawiły się bose Albina i Alvina. A te dziewczyny są niezwykle groźne i walczą tylko w jednym bikini.
Albina strzelała gołymi palcami, zestrzeliła sowieckiego myśliwca i zaśpiewała:
- Jestem wielkim orłem,
Podbiję stolicę Moskwy!
Alvina zestrzeliła radziecki samolot szturmowy za pomocą szkarłatnego sutka i pisnęła:
- Szybuj sokoły jak orły!
Tak, Niemcy są tu silni, a ich samoloty, zwłaszcza najnowszy ME-309, mają bardzo potężną broń: siedem punktów ostrzału, w tym trzy 30-milimetrowe wiatrówki - to poważna sprawa!
Dla Rosji to duży problem.
Niemcy posuwają się w kierunku Astrachania. I póki im się to udaje. Co więcej, Armia Czerwona nie jest na to gotowa. Co więcej, "Tygrys" okazał się dosłownie czołgiem uderzeniowym. Jego wygląd wywołał przerażenie i podziw.
W ciągu miesiąca Niemcy dotarli do Morza Kaspijskiego i odcięli drogą lądową Kaukaz od głównego terytorium ZSRR.
A potem Turcja w końcu przystąpiła do wojny. I ma dużo czołgów, w tym amerykańskich.
Na razie Stany Zjednoczone i Wielka Brytania są w stanie wojny z Japonią i nie wdaje się w bitwę. Ale sytuacja jest już krytyczna.
Tygrys-2 zaczął pojawiać się na froncie. Mógł zostać wprowadzony do serii wcześniej w prawdziwej historii. Ale chęć zrobienia tego razem z Panther-2 wpłynęła na to. A teraz Niemcy mają więcej zasobów, a alianckie bombardowania praktycznie im nie przeszkadzają. Ponadto Stany Zjednoczone sprzedają też Niemcom surowce i ropę. Niemcy nie potrzebują czołgów amerykańskich - ich własne są lepsze. Ale wtedy możesz zdobyć bombowce i samoloty szturmowe. Oni są dobrzy. Zwłaszcza B-29.
Jednak od sierpnia Niemcy weszli już do serii Yu-288, która jest nieco gorsza od amerykańskiej pod względem ładunku bomb, a także przewyższa pod względem szybkości i zwrotności.
Niemców można powiedzieć na białym koniu. A ich wojska posuwają się wzdłuż Morza Kaspijskiego. Rosja z każdym tygodniem traci siłę i inicjatywę.
Walki są na ogół krwawe.
Do września Niemcy zdobyli już Ziemię Kałmucką i Dagestan. I już wjechali do Azerbejdżanu. Sytuacja się pogorszyła. Turcy otoczyli Erewan i ominęli go ze wszystkich stron i zdobyli Batumi. W połowie września dołączyli do Niemców.
Sytuacja na Kaukazie stała się beznadziejna. Stalin zaoferował Hitlerowi pokój na korzystnych dla Niemiec warunkach. Führer zignorował propozycję lidera.
W październiku walki o Batumi toczyły się już pełną parą. Sytuacja okazała się niezwykle trudna. A najgorsze jest to, że luka nie jest widoczna. Armia Czerwona próbowała nacierać w centrum, ale Niemcy byli w pogotowiu i odparli.
We wrześniu w serialu pojawiła się "Pantera" -2. Jest dość ciężki, waży pięćdziesiąt trzy tony, ale ma silnik o mocy 900 koni mechanicznych. I działo 88 mm w 71EL. Walki są oczywiście zacięte, ale niemiecki samochód jest dobrze chroniony w czole i zadowalająco po bokach. "Pantera" -2 to najlepszy czołg II wojny światowej. ZSRR przygotowuje T-34-85 i IS-2. Ale te czołgi wciąż nie są wystarczająco mocne, aby walczyć z Panther-2, z którego Niemcy chcą zrobić swój główny czołg.
Zimą prawie cały Kaukaz jest ujarzmiony. Nastąpiła przerwa operacyjna. Niemcy gromadzą siły do ataku na wiosnę. A Armia Czerwona dużo straciła, a także akumuluje.
Szczególne nadzieje Stalina dotyczą IS-2 i T-34-85, czołgów z potężniejszą bronią i nieco mocniejszym pancerzem. Ale niemiecka "Panther" -2, którą Niemcy posiadają jako czołg średni, jest silniejsza od ciężkiego radzieckiego IS-2 pod względem przeciwpancernego działa i przedniego pancerza, zwłaszcza czoła wieży. I nie ma nic do powiedzenia o T-34-85.
Zimą i wczesną wiosną Niemcy wyprodukowali dużo "Pantery" -2. Do maja ten czołg znalazł się na szczycie serii. T-4 został również wyprodukowany ze względu na swoją prostotę i ugruntowany łańcuch. Ale to też zostało usunięte. Jak zwykła "Pantera", ta ostatnia jest prawdziwa dopiero w czerwcu, wraz z "Tygrysem". Tak, zwykły "Tygrys", ze względu na jego dobre walory bojowe, również był w serii. I dopiero od czerwca 1944 roku w serii pozostały dwa czołgi główne: "Pantera" -2 i "Tygrys" -2. Ostatni czołg ma mocniejsze silniki o mocy 1000 koni mechanicznych, więc oba pojazdy całkiem jeżdżą.
W maju Niemcy zaczęli posuwać się w dwóch kierunkach. Do Saratowa ze Stalingradu i do Tichwina, aby wziąć Leningrad w podwójny pierścień. W tym samym czasie Finowie i Szwedzi przeszli do ofensywy w Karelii. Mimo najlepszych starań Kolontai, Niemcy zdołali przekonać Szwecję do przystąpienia do wojny.
W rzeczywistości po utracie ropy na Kaukazie i Baku ZSRR nie ma już szans. Dlaczego więc nie przejąć terytorium dla siebie?
Co więcej, pamiętali Karola Dwunastego. Czas się zemścić. Ponadto atmosfera sprzyja.
Więc Armia Czerwona jest podwójnie trudna. Niemcy szybko zajęli Saratów. Ponieważ główne siły są skoncentrowane w kierunku centralnym i objęte Moskwą. Jak jednak Tichwin został zdobyty, choć trochę wolniej, gdyż miasto było dobrze ufortyfikowane. Leningrad wpadł w podwójny pierścień.
Bitwy o miasto Kujbyszew były nieco dłuższe. To tutaj odbyła się ewakuacja głównych instytucji. I nie da się ich tam łatwo dostać.
Ale Niemcy otoczyli Kujbyszewa.
A gdy miasto jest otoczone, prędzej czy później zabraknie mu amunicji i żywności.
Hitler ucieszył się. I nawet dla uczczenia urządził pierwsze walki gladiatorów w III Rzeszy.
Piękne, półnagie dziewczyny walczyły i było super. A poza nimi są też muskularni chłopcy w kąpielówkach.
Po upadku Kujbyszewa naziści posuwali się w kierunku Uljanowsk. I poruszali się pewnie.
W bitwach coraz aktywniej brały udział samoloty odrzutowe. Szczególnie skuteczne były bombowce. Muszę powiedzieć, że są całkiem fajne.
A myśliwce radzieckie nie mogą ich dogonić, a działa przeciwlotnicze nie zabierają zbyt wiele.
Oto taka sytuacja.
A teraz naziści już szturmują Uljanowsk. I to jest poważne roszczenie do zwycięstwa.
Ale Armia Czerwona stawia opór. Dziewczyny z Komsomołu walczą szczególnie pięknie i desperacko.
Walczą z dziką furią, pokazują swój niezrównany heroizm. A jednocześnie śpiewają;
Pędzące dziewczyny walczą za Rosję,
Są bardzo dumni i synowie Svaroga ....
Nasze piękno uderza tak trafnie z karabinu maszynowego,
Słudzy szatana nie będą w stanie nas złamać!
Walczyliśmy dzielnie, walczyliśmy z faszyzmem,
Pokonamy zły Wehrmacht, mimo że wróg jest silny...
Wierzę, że wkrótce zobaczymy komunizm,
Złote liście, jasne z klonu!
Nie ma lepszego naszego kraju, komunizm jest piękniejszy,
Aby nasza Ojczyzna kwitła promiennie ...
Światłoskrzydłe szczęście przyjdzie na planetę,
A marzenie o lepszym życiu wkrótce się spełni!
Uwierz, że nasza Rosja stanie się wielkim szczęściem,
Maria będzie rządzić, Lada matko Bogów...
Powstrzymamy szturm piekielnego Wehrmachtu,
I nie potrzebujesz dodatkowych i zapamiętanych słów!
Wróg nie będzie w stanie wyrwać dziewczynkom serc,
Wiedz, że my, członkowie Komsomola, nigdy się nie poddamy,
Położymy wszystkich nazistów najostrzejszym ostrzem...
Niech twarze naszych dziewczyn lśnią złotem,
I uderzymy faszystę pięścią w twarz!
Bosa dziewczyna pędzi przez ostre zaspy śnieżne,
Aktywnie bazgra z piorunem z karabinu maszynowego ...
Wy faszyści musicie się tylko utopić,
Ponieważ Ojczyzna to monolitowa forteca!
Pokonamy faszystów, mimo że mają moc pokoju,
Wujek Sam postanowił grać razem z Fritzem w tej bitwie..
Zrobili sobie bożka od Adolfa,
A teraz ma przeciwko nim rosyjskie armie!
Tutaj gotują się złe bitwy, w bitwie tego członka Komsomola,
Miażdżą nazistów, choć w nierównej walce...
Głos dziewczyny ze srebra jest tak dźwięczny,
Piękno nie ulegnie Hitlerowi-Szatanowi!
Nasz rosyjski udział ma wygrywać nieprzerwanie,
Chociaż faszystowska armada nie zna liczby ...
I mocno uderzyliśmy Adolfa w szczękę,
Robotnicza Moskwa uległa załamaniu!
Już są zaspy śnieżne, a dziewczyny są boso,
Migoczą gołą piętą jak ślad zająca...
Członkowie Komsomołu pędzą w bitwie,
Uwierz, że wróg nie ujrzy świtu!
Nie dawajcie faszystom litości w bitwie,
Ich armia będzie w piekle, jak diabeł w ogniu...
Otrzymamy nagrody z rąk Jezusa,
Będzie bardzo okrutny, rosyjskie dziewczyny niedźwiedź!
W razie potrzeby skręcimy, wszystkie góry zaśnieżone,
A my staniemy we wszechświecie lekkiego rajskiego komunizmu...
Na szczęście otwierając do nas strzał z dział Aurory,
A brutalny faszyzm został wrzucony do piekła!
Stalingrad nie upadł, stawialiśmy pod nim opór,
Choć horda wyrwała się ze stali i piekła...
Dziewczyny rzucały stopami granaty boso,
Ponieważ Ojczyzna członków Komsomołu jest jedna!
Wierzę, że będziemy w Berlinie, chociaż jest to trudne,
Naziści mają "Pantery", "Tygrysy", "Lwy", "Ferdynanda"!
Dziewczyna ściągnęła kolczugę na ramię,
Ponieważ członkowie Komsomołu w bitwie to zaciekły talent!
Serce młodej dziewczyny jest oddane Jezusowi,
Również Lenin i Stalin żyją w namiętnej wierze ...
Aby nie było więcej umiejętnych wątpliwości,
Powiedzmy stanowczo i stanowczo, że Adolf jest kaput!
Zmiażdżymy smoczego prezydenta mieczami,
A my zniszczymy jego gang na wieki...
Podeptamy stopami faszyzmowe hordy dziewcząt,
Niech się spełni światło, święty sen!
Daj ludziom wolność, ich myśli i uczucia,
Aby gwiazda świeciła jak Słońce komunizmu...
Bo będziemy mieli owsiankę z masłem tak gęstym,
Wieczna młodość naszej siostry stanie się nami na zawsze!
Tutaj nadejdzie światło, Ojczyzna zabłyśnie ...
Ojczyzna będzie dla nas w chwale przez wieki...
Staniemy na szczycie, wierzysz komunizmowi,
Siła rosyjskiego ducha, wiedz, że wojownik jest świetny!
Tutaj Rosja jest gotowa, aby stać się milszą i piękniejszą,
I pomóż całemu światu przejść do szczęścia raju ...
Jesteśmy w stanie podbić wszechświat nawet krawędziami,
Wszechświat bez krawędzi do szczęścia sił, aby przynieść!
Ale nie będzie Rosji pod piętą złej Rzeszy,
Bo ma prawdziwy talent do walki...
W tańcu naszych dziewczyn, do tego mechanizmu,
W co piękno uwierzy w jakikolwiek wynik!
Wkrótce nadejdzie era promiennego słońca,
Kiedy chwała Ojczyzny zakwitnie wspaniale...
Nasza armia słynie z walki z piekielnym Wehrmachtem,
I będzie mógł zmieść hordę złego Fritza!
Witaj Święta Lado, Matko Boża nasza,
Urodziłeś Peruna i Yarila wieków ...
Beznadziejna owsianka nie otrzyma wiary,
Jeśli wydasz dużo, nie powstrzymasz się od słów!
Najważniejszym władcą jest wielki Stalin,
Lenin zapisał mu najmądrzejszą drogę do Edenu...
Ponieważ Józef jest władcą światła,
I chwila dla ludzi idealnych!
Naziści nie zdołają oszukać Ojczyzny,
I odciąć Moskwę od Wołgi, od Syberii...
Wierzę, że to przeżyje - Rosjanie pod komunizmem,
I moc Adolfa - wymazuję dziewczynę!
Niedługo będzie zwycięstwo, to prawda jak słońce,
Wkrótce pojawi się blask, jak promienie kwazara ...
I uwierz Rosji, komunizm się rozwinie,
Cóż, jeśli mi nie wierzysz, lepiej się zamknij!
Nauka wkrótce wskrzesi umarłych komunizmu,
Jej mądrość jest bez granic, tak wielka jak kwazar...
Pokonamy faszystów naszymi dobrymi duchami,
Nie poddawajmy się pokusie złotej torby!
Cóż, w skrócie to minie, to piekielny czas,
My dziewczyny wjedziemy do Berlina na czerwono...
A nasz bezgraniczny ciężar się skończy,
Bo nasze szczęście zabierzemy na walkę!
Dziewczyny dobrze walczyły. Rzucali nawet granatami gołymi palcami. Ale oczywiście siły są już bardzo nierówne.
Uljanowsk upadł, chociaż w tym celu Niemcy musieli go całkowicie otoczyć. A potem naziści zbliżyli się do Kazania ...
Nadeszła jesień i lały się ulewne deszcze. Niemcy zdobyli także Uralsk, Gurijewa i otoczyli Orenburg. Sytuacja jest teraz jeszcze bardziej skomplikowana.
Hitler miał teraz wszystkie karty i inicjatywę. A Marsylia otrzymała za siedemset pięćdziesiąt samolotów, które zestrzeliły wyjątkową nagrodę: Krzyż Rycerski Żelaznego Krzyża z platynowymi liśćmi dębu, mieczami i diamentami. A za tysiąc zestrzelonych samolotów Wielki Krzyż Żelaznego Krzyża - co jest bardzo fajne.
Zimą jest przerwa. Obie strony zgromadziły siły i stworzyły nową broń. ZSRR otrzymał działo samobieżne SU-100. Jest całkiem praktyczna. I stosunkowo tanie i łatwe w produkcji. A także myśliwiec, choć nie był to potężny Jak-3, ze względu na brak duraluminium, tak naprawdę nie został wystrzelony. I LA-7. Oczywiście nie wszystkim się to udało.
Samoloty odrzutowe nie weszły jeszcze do serii. W przeciwieństwie do Niemców.
Dodatkowo naziści mieli "Panterę" -3. Samochód ten miał niższą sylwetkę i grubszy pancerz z dużymi pochyłościami blach. A działo było bardziej przeciwpancerne i celne przy 88 mm 100 EL. Tak, to poważna maszyna. Pancerz boków wzrósł do 120 mm ze skosami, a czoło do 200. Masa również wzrosła do 65 ton, ale silnik również stał się mocniejszy do 1200 koni mechanicznych. A sylwetka jest zauważalnie niższa, ze względu na umiejscowienie silnika i skrzyni biegów w jednym bloku. A to poważny samochód.
I pojawił się "Tygrys" -3. Ważył 90 ton, ale silnik miał 1500 koni mechanicznych. A zbroja jest jeszcze grubsza, a działo jest mocniejsze.
Mówiąc wprost, sytuacja jest napięta.
Plus dyskoteki w czterdziestym piątym roku weszły w serie. To prawda, że nie są one szczególnie skuteczne ze względu na podatność na działa przeciwlotnicze i duże rozmiary. Byli jednak bardzo szybcy i wspięli się na wysokość dwudziestu kilometrów.
Na wiosnę wznowiono walki.
Naziści rozpoczęli ofensywę przeciwko Moskwie. I znowu najzacieklejsze bitwy.
Ale Armia Czerwona walczy rozpaczliwie.
A jednocześnie także pionierami w bitwie.
I dzielne dzieci śpiewają i tupią bosymi stopami po lodowej skorupie;
Jesteśmy pionierami - bohaterami Ojczyzny,
Którzy urodzili się pod znakiem października ...
Nie będziemy żałować życia za Rosję,
Chwal się czerwonym sztandarem króla!
Kochamy i umiemy ciężko walczyć,
Naziści gorliwie zerwali rogi...
granaty mamy w pojemnej torbie,
Dla nas, pionierów, życie nie jest drogie!
Kochamy naszą świętą Ojczyznę,
Co stworzył budzący grozę komunizm...
Oto dziewczyna z Komsomola chodząca boso po śniegu,
A faszysta chce nas obalić!
Zaciekle walczyłem z hitleryzmem pod Moskwą,
A wszystkich wrogów skoszono sierpem...
Dlaczego ten Wehrmacht został przekazany Rosjanom,
Uderzę go pięścią!
Jestem pionierem i pod wielką Moskwą,
Walczył jak gigantyczny wojownik...
Zatrzymany dziki atak faszyzmu,
Mamy jednego Pana Najwyższego Rodzaju!
W odrodzeniu Rosji nie ma krawędzi,
Wielki Stalinie podniósł nas z kolan...
Svarog wielki, najwyższy mesjasz,
I promienny ideał Łady!
Jesteśmy pionierami, chłopcami, dziewczętami,
Uwielbiamy walczyć - takie jest nasze przeznaczenie...