Аннотация: Авантуре вашег оми еног лика из Острва са благом Џима Хокинса се настав аЌу. Шармантног тинеЌ¤ера заробе приватници и продаЌу га у ропство. Дечак ради на плантажама ше"ерне трске, а препланулог и босог чекаЌу га нове авантуре и прва убав.
ДЕВИРГИНАЦИєА ЏИМА ХОКИНСА
АНОТАЦИєА
Авантуре вашег оми еног лика из Острва са благом Џима Хокинса се настав аЌу. Шармантног тинеЌ¤ера заробе приватници и продаЌу га у ропство. Дечак ради на плантажама ше"ерне трске, а препланулог и босог чекаЌу га нове авантуре и прва убав.
. ПОГЛАВЉЕ 1
Чинило се да Ќе победа извоЌевана, али наЌважниЌи и крволочни гусар Ќе био жив и Ќош увек у близини. Подмукли Џон Силвер ниЌе тек тако побегао са брода. СвоЌе услуге Ќе понудио и Ќедном приватнику, француском броду. Као, постоЌи такав брод пун злата, баснословног блага. И заправо могу профитирати од тога.
Силвер Ќе испреговарао своЌ део и замолио капетана приватног брода да напусти Џимов живот.
А када Ќе пловило изашло на пучину, др Ливзи Ќе изненада кроз телескоп приметио како их фрегата сустиже. На броду Ќе само Ќедан топ сред®ег калибра. Али покушаЌте да се одупрете таквим силама. Босоноги дечак од око четрнаест година, Џим, звиждао Ќе са кажипрстима у устима и викао:
- Они лете по наше благо! Не, никада не"емо одустати!
Дебело лице господина ТрелониЌа се искривило од беса. А штитоноша сикну:
- Французи... Наши вечни хемороиди!
Капетан Смолет Ќе суво наредио:
- ДодаЌте Ќедра!
Згодни Џим, б ескаЌу"и голим штиклама четрнаестогодиш®ег дечака, поЌури да испуни наређе®е. ГреЌ и Бен Гун такође су га пратили. Али уди Ќе врло мало. А ве" Ќе касно...
Челиком оЌачан прамац фрегате ударио Ќе у бок шпаниЌела, и оставио удуб е®е, сломивши неколико дасака. Одмах су полетеле куке за укрцава®е. У Ќуриш су похрлили воЌници, а заправо пирати, машу"и мачевима и саб ама. Били су необриЌани, голих лица. Неки став аЌу чеш еве од перЌа као ИндиЌанци, други чак став аЌу странице БиблиЌе у уши или оштре бодеже.
Г. Трелавнеи Ќе пуцао из свог дугачког пишто а. єедан од нападача пао Ќе са метком у главу. Из рупе на ®еговоЌ глави цурила Ќе црвено-браон мешавина крви и мозга натоп еног румом.
Млади ратник Џим Ќе такође извукао пишто е из поЌаса. Испред ®ега Ќе био погрб ен, али веома окретан гусар. Дечак Ќе пуцао на ®ега, осе"аЌу"и трзаЌ цеви. Морски разбоЌник се срушио уз плач. єедан метак Ќе погодио стомак, други Ќе прекинуо к учну кост. Али нема времена за поновно пу®е®е револвера.
Дечак Ќе морао да извуче мач и ухвати се у коштац са корсаром.
Оштрице су се сукобиле, скерлетне искре су падале. Босоноги дечак Џим рече са осмехом на уснама:
- Смрт Ќе такође авантура, само превише непредвидива!
Дечак Ќе морао да се повуче. Пират Ќе био ве"и од четрнаестогодиш®ег дечака и изузетно искусан. Међутим, Џим-Борис Ќе веома окретан. Откотр аЌу"и се, дечак успева да избегне сечиво и удари гусару по ногама. Можда се клинац изборио са своЌим неприЌате ем, али су га Ќош два корзара скочила са стране. єедан Ќе ранио кабинског дечака саб ом у раме.
єим Ќе испустио оружЌе. Др Ливесеи Ќе викнуо:
- ПредаЌемо се, не дираЌ дечака!
Мала посада шпаниЌеле Ќе разоружана и везана. Капетан гусарске фрегате Искражнер, подло Ќе сиктао.
- Па, голубови су се ухватили...
Поред ®ега на штаку скаче Џон Силвер, тамбура:
- НемоЌ да убиЌеш дечака... Он Ќе моЌ!
Гусар са дугом седом брадом зарежа:
Нашли смо благо! Ту су шкри®е пуне злата и драгу а!
Дистортер Ќе гракнуо са прилично задово ним погледом:
- Добро! Добили смо драгоцено благо!
Капетан приватника затресе пишто и настави:
- Учинили сте нам велику услугу Сребро и заслужуЌете награду!
Приватник Ќе бившем кувару пуцао из пишто а у стомак. Срушио се уз див и плач. Када ти Ќе оловни поклон у стомаку, много боли. Гусар Сребрни се грчио, покушаваЌу"и рукама да сакупи изнурена црева.
Капетан приватника рече подруг иво, пребацуЌу"и чизмом дуж палубе:
- И метак Ќе скуп!
И бацивши жесток поглед на зароб енике, рече:
- Ови у мору! Сви осим дечака!
Неколико држав ана ШпаниЌеле коЌи су преживели након обрачуна одлетело Ќе у море, воду пуну аЌкула. Прска®е преко брода, помало подсе"а на фонтане китова. Људи су "утке ишли у смрт. Само штитоноша Трелони, вришти и псуЌе срцепараЌу"е.
Ра®ени тинеЌ¤ер Борис остао Ќе да стоЌи на палуби. У поцепаном морнарском оделу, коЌе Ќе било натоп ено крв у, бос, са осунчаном косом, дечак Ќе личио на партизана коЌег су заробили нацисти.
Исканжер Ќе погледао окрвав еног дечака и лажно рекао:
- Шта да радимо са тобом?
Млади Џим Ќе одговорио са уси еним осмехом:
- МоЌи приЌате и су умрли, што значи да живот нема смисла...
Капетан приватника Ќе праснуо у смех, ®егов смех Ќе подсе"ао на глас Карабаса Барабаса и, осмехуЌу"и се, изЌавио:
- Штавише, немамо разлога да те лишимо живота, момче. Тако да "у одржати своЌу реч..." Исканжеров глас Ќе постао много оштриЌи и он Ќе просиктао. - А сада припремите сталак, потребно Ќе парити кости за овог дечака.
Пирати су праснули у смех, задово но се смеше"и. Заиста су се забавили растежу"и слатког дечака на сталку. То Ќе и забава. Полугол и изгребан, Џим Ќе ухва"ен и одвучен на приватни брод. Успут су немилосрдни морски разбоЌници болно штипали дечаково ра®ено раме. Борис Ќе чак шкргутао зубима. Да би себи скренуо паж®у, покушао Ќе да смисли нешто друго. На пример, о томе како би било лепо умочити се у златну купку и испрати зноЌ.
Сиромашни колиба Ќе одведен у посебну кабину опрем ену за муче®е. По зидовима су висиле куке, игле, клешта, бургиЌе, прашина и друга средства за муче®е. Ту Ќе била и бод икава столица, карактеристична за инквизиторе, и традиционални сталак.
Главни ¤елат Ќе била црвенокоса жена. єош млад, али неприЌатног лица, миши"ав и крупан. Носи само Ќедну кратку сук®у и пуну
само Ќе уска трака платна покривала сандук. У кабини Ќе вру"е Ќер ог®иште букти. Жена Ќе искривила лице и б еснула крупним, белим зубима попут слоноваче:
- Као леп дечак... Какво Ќе задово ство мучити тако згодног дечака!
Капетан се гадно осмехну и примети:
- Не може више да нам каже ништа што нам треба... Али натераЌ га да вришти од бола као штене коЌе се удавило у рупи леда...
Црвенокоса жена Ќе гукала:
- Има повреду рамена... Дакле, традиционална и древна као вавилонски сталак наЌбо е одговара!
Џиме, оваЌ зароб ени дечак из кабине Ќе задрхтао ... пирати су скочили до дечака. Скидали су крв у натоп ено морнарско одело, откриваЌу"и миши"ав, препланули торзо. УвиЌали су руке од позади, везуЌу"и конопац за удицу. Дечак Ќе направио гримасу од страшног бола.
Онда су почели да се пе®у. Покретни зглобови су шкрипали. Из свеже ране Ќе текла крв, звониле су тетиве. Бол Ќе преплавио Џима, а дечак Ќе вриснуо ... и изгубио свест.
Луксузан и огроман аутомобил довезао се до замка. Мушкарац и жена су строго наредили Сему:
- Пођите са нама и испричаЌте причу о Острву са благом, а ми "емо вас с времена на време бичевати.
Дечака тинеЌ¤ера, потпуно голог и у оковима, водили су по дворишту, тераЌу"и га да прска босе ноге у локвама. А онда су ушли у замак, под стражом. И то су врло брзо урадили, тукли су их бичевима.
Они су стварно перверз®аци. Ударали су окованог згодног дечака неким посебним бичевима коЌи су болни, али не остав аЌу трагове. А истовремено га воде дуж мермерних плоча замка, и тераЌу га да исприча причу.
Сем воли да компонуЌе. Он ниЌе само згодан, ве" и веома паметан тинеЌ¤ерски жиголо.
Капетан приватника одржао Ќе реч. Уместо да убиЌу дечака, он Ќе продат у ропство на плантажи ше"ерне трске. Наг до поЌаса, у само масним панталонама до колена, некадаш®и кабински дечак Ќе скуп ао штап. Посао на први поглед ниЌе претежак, али на краЌу дана леђа постаЌу тврда, руке и ноге страшно боле.
Али снажан и издрж ив дечак ради ве" неколико месеци. А наЌболниЌе у овоЌ ситуациЌи уопште ниЌе ужарено сунце, кожа Ќе поцрнела и гори, а не физички напор, па чак и бич надзорника, ве" ...
Досада!
Заиста напоран, понов ени свакодневни посао постаЌе досадан. Међутим, Џим Ќе ипак сре"ан што Ќе дете раног капитализма, скоро сред®ег века. Дечак чиЌе Ќе дети®ство протекло у технички заси"еном двадесет првом веку патио би много више. Ук учуЌу"и и недостатак компЌутерских игрица. А Џим ниЌе пропустио ТВ, цртане филмове, филмове и само досаду за к®игама.
Млади" Ќе веома волео да чита. За ®ега Ќе то била прилика да из стварности пређе у фантастичне, баЌковите светове. Заборавите на чи®еницу да вас сви сматраЌу не баш добрим - чак ни ваша рођена маЌка.(маЌка посебно!) И осетите уз помо" к®ига други, посебан, заним ив и пун авантура живот.
А овде ниЌе! Он Ќе бели роб, дечак плаве косе, заЌедно са готово иск учиво Африканцима коЌи не знаЌу ни руски ни енглески. Нема са ким да разговара, да разговара, да добиЌе утеху. А од овога Ќе Ќош туробниЌе у души, као да тамо чешу тигрови пацови.
А ти си механички. Кре"ете се без размиш а®а. Не пребрзо, да се не умориш преко мере, али ни преспоро, да те надгледников убод бич не претекне.
Џим Ќе осетио да постаЌе досадан од тако мучног рада. Чак сам мислио да та школа, можда, и ниЌе тако лоша. Дечак Ќе добро учио, ук учуЌу"и и захва уЌу"и снажном пам"е®у. Наставници су волели тихог, смиреног, вредног и тачног ученика.
Врш®аци нису волели Џима, али се нису посебно пе®али. Дакле, ниЌе сваки дан добиЌао рогове и модрице. У основи Ќе било могу"е живети.
А могло Ќе бити и горе.
Сад Ќе постало горе... С времена на време надгледник туче дечака по голим леђима или ногама. Да, чак и само из досаде. И ниЌе га брига што су пред тобом живи уди.
Храна Ќе такође лоша. Храна Ќе груба и монотона. Али здрав, а колиба Џим Хокинс Ќе мршав, али жилав и не изгледа мршаво. Можете дуго да се протегнете на плантажи, али Ќе изузетно тешко побе"и. Пси чувари пазе на сваки корак...
Џим Ќе понео сноп ше"ерне трске и поново почео да копа по зем и, како су га звали.
Дечак Ќе подигао главу. Насупрот ®ему стаЌала Ќе девоЌка у белоЌ ха ини и паметним ципелама. Лепота Ќе око врата имала огрлицу од крупних бисера, а на рукама прсте®е. А ха ина Ќе тако богата и елегантна. Са стране су два борца у светлуцавим, сЌаЌно углачаним чизмама и са пушкама - стражари!
Џим се дубоко наклонио племенитоЌ дами. ОнаЌ на енглеском, коЌи Ќе колиба Џим морао да разуме, рекао Ќе:
- Ко си ти мали дечко?
Џим Ќе аутоматски одговорио:
- Роб броЌ сто четрдесет четири!
ДевоЌка се закикота и понови:
- Хо"еш ли стварно?
Дечак Ќе одговорио, како легенда каже:
- єунг Џим Хокинс, моЌа дамо...
ДевоЌка у елегантноЌ белоЌ ха ини Ќе гукала:
- єунг са гусарског брода?
Џим Ќе негативно одмахнуо главом.
- Не баш гусарски... Иако смо имали неколико морских п ачкаша на броду.
ДевоЌка Ќе позвала дечака прстом:
- Приђи ближе и реци ми више.
єим Ќе спустио мотику. Надгледник Ќе одступио. Дечак Ќе поносно подигао поглед. ДевоЌка Ќе била нешто виша од ®ега, црне косе и смеђих очиЌу, али ЌоЌ Ќе лице било некако бело. Чудно Ќе да Ќе препланулост не лепи - изненађен Ќе Џим.
Сам дечак, као у негативу - коса Ќе бела као куде а, а кожа црна. Нешто светлиЌи су само табани босих ногу и жу евите руке.
ДевоЌка каже, нестрп иво одмахуЌу"и главом:
- ХаЌде реци ми!
Џим се нехотице дивио брошевима од драгог каме®а, у овоЌ црноЌ гриви, и рекао:
- Помагао сам маЌци, служе"и кафану. Ствари су се одвиЌале просечно, али некако нам Ќе дошао Ќедан пунашни морнар црвеног лица и бацио неколико златника.
Дечак Ќе почео да препричава к®игу "Острво с благом", али Ќе то учинио талентовано и узбуд иво, додаЌу"и нешто своЌе.
ДевоЌка Ќе паж иво слушала. Понекад сам постав ао додатна пита®а.
Када Ќе колиба Џим стигао до свог места у бурету са Ќабукама, лепотица Ќе приметила:
- А ти си мало несташан, волиш да сазнаш туђе таЌне...
Џим, дечак са голим жу евитим штиклама, са хи®еном тежином (у ствари, дечак Ќе био веома задово ан таквом разноликош"у!), уздахнуо Ќе и рекао:
- Да, то сам Ќа!
ДевоЌка климну главом.
- За сада радите заЌедно са свима, а но"у "ете бити доведени у моЌу спава"у собу и исприча"ете причу до краЌа!
Џим нево но климну главом. НиЌе баш желео да се врати тешком, рутинском послу. Али надгледник удари дечака бичем. Ударац Ќе пао између оштрих као секире, црних лопатица тинеЌ¤ера. Морао сам да пожурим да не бих поново дошао.
Да, то Ќе тежак посао за роба на плантажи. Вероватно само горе на галиЌама и каменоломима. Али ништа, можда "е се девоЌци допасти, па "е се смиловати на ®ега. Да"е лакши и заним ивиЌи посао.
Џим се мало орасположи и поче много енергичниЌе да копа зем у мотиком.
Овде Ќе коначно мрак. Дечак Ќе одведен у посебну просториЌу и гурнут у велико буре са топлом водом. ПоЌавиле су се црнки®е, коЌе су почеле да стружу дечака крпама за пра®е веша, испираЌу"и пр авштину накуп ену током месеци рада.
Када су протр али грубе, жу евите табане, то Ќе заголицало и згодни жилави Џим се весело насмеЌао. Тада Ќе дечак обучен у лик дома"ег слуге. НиЌе испало баш приЌатно. Оде"а Ќе тесна, а паметне чизме уске. Не, полуголи су били много приЌатниЌи.
Онда Ќе колиба Џима одведен у трпезариЌу. И први пут после месеци дечак Ќе окусио месо. Послужено Ќе пилетином у парадаЌз сосу и свежим белим хлебом. Као и добра салата и слатко во"е. Згодни дечак из кабине єим Хавкинс Ќе Ќео и расположе®е му се подигло. Поготово када Ќе, чак и у сребрноЌ чаши, црна слушки®а донела вино.
Дечак Џим Ќе био скоро на седмом небу од сре"е.
Схватио Ќе да "е морати да плати за ово, али би наплата свакако била веома приЌатна.
єунг єим Ќе одведен у луксузно опрем ену спава"у собу. ПоЌавила се девоЌка. Грациозним покретом се скинула, скинула ха ину и ципеле и остала потпуно гола. Ухвативши Џимов постиђени поглед, она Ќе уз церека®е обЌаснила:
- Тако Ќе лепо лежати без ичега. Оде"а Ќе тврђава у коЌоЌ Ќе тело затворено.
Дечак Ќе климнуо у знак сагласности.
- Немогу"е Ќе не сложити се... Тесно Ќе, поготово за ноге.
ДевоЌка Ќе Џиму предложила слатком тинеЌ¤еру:
- Па скини се и седи до мене!
Колибар Ќе почео грозничаво да се скида. ДевоЌка Ќе строго наредила:
- СпориЌе... Уосталом, ти ниси див ак!
Џим Хокинс са лепим лицем Ќе поцрвенео, али Ќе почео да се кре"е полако ... Каприциозна девоЌка Ќе поново била несре"на:
- Па, изгледа да си поспан. Идемо глатко и као индиЌски плесач.
Дечак Ќе почео да се кре"е, паж иво се ослобађаЌу"и оде"е. ДевоЌка Ќе била веома лепа. Њена фигура Ќе витка и затегнута, иако ниЌе миши"ава. Груди су мале, али правилне, крушколиког облика, струк Ќе танак, бокови су шири са глатким прелазом. Ноге са уским ђоном, веома грациозне, округле, ружичасте потпетице. На позадини дуге, црне косе, кожа делуЌе посебно бело.
єунг згодан Џим, напротив, са плавом косом коЌа Ќе пристоЌно израсла током ропства, и чоколадном кожом, миши"авом, са леђима прекривеним свежим огреботинама.
Сео Ќе поред девоЌке. Она, виша и дужа, наслонила се на Џима овог кабинског дечака, наслонила своЌа гола груди на оштре лопатице и шапутала:
- Какво жилаво, снажно тело имаш... Вероватно никада раниЌе ниси био са женом.
Дечак Ќе поцрвенео и прошапутао:
- Не, никада.
ДевоЌка се насмешила и гугутала:
- єа "у вас научити!
И почела Ќе да милуЌе сЌаЌну кожу тинеЌ¤ера ...
Њени покрети су постаЌали све енергичниЌи. Скинула му Ќе послед®е га"ице. Дечак се буквално упалио, од додира женских руку. Њене усне су по убиле Џимово лепо лице. Прелепа девоЌка Ќе изненада оседлала дечака и насадила се на достоЌанство.
Након што се први пут сусрео са сексом, па чак иу тако грубом облику, тинеЌ¤ер Ќе занемео и пао Ќе у ступор. Али ®егово мушко савршенство, велико и дугачко, штрчило Ќе као колац. А лепа, енергична девоЌка коЌоЌ су недостаЌали мушкарци Ќедноставно Ќе Ќахала на ®ега, сте®аЌу"и и сте®аЌу"и сладострасно. Била Ќе прелепа, гола и много зрелиЌа жена него што Ќе тинеЌ¤ер првобитно мислио. Њено тело Ќе много сочниЌе, буЌниЌе од девоЌачког лица, а разлика у годинама Ќе била наЌма®е десет година.
Џим Хокинс Ќе разрогачио очи и зурио, не могавши да изговори ниЌедну реч. С Ќедне стране, млади" Ќе силован, а са друге стране све Ќе изгледало некако неприродно и необично. Шок Ќе наш начин!
ДостоЌанство Ќе приЌатно голицало, а крв му Ќе куцала. Велике женске груди су се у але, обоЌене брадавице личиле су на Ќагоде. єунг Џим Хокинс осети буђе®е животи®ског инстинкта у себи и зграби девоЌку развиЌених форми за груди. Сте®ала Ќе све гласниЌе. Наслонила се уназад, савиЌаЌу"и струк. єош сасвим млада девоЌка, иако Ќе ве" одрасла, била Ќе луда од голобраде младости, а Џим Хокинс од ове девице Ќе бачен у топлоту, па у хладно"у!
Необичност онога што се дешавало била Ќе див е узбуд ива. Мушко савршенство Ќе набуЌало, прете"и да пукне, и постало огромно, попут стакленичког краставца.
Џим Ќе чак помислио зашто су се ®егови врш®аци, када су му стргали га"е, подруг иво смеЌали у кафани. На краЌу краЌева, он има веома велико савршенство чак и за своЌе године.
А зар ниЌе потаЌно са®ао женско милова®е?
Преузбуђени млади колибар ниЌе могао да заврши. Време Ќе летело... Жена на ®ему Ќе ве" доживела читав низ оргазама и почела да се умара. ТрзаЌу"и се Ќош пар пута, скочила Ќе... Лизнула Ќе савршенство као сладолед збогом и гурнула чоколадни слаткиш Џиму Хокинсу:
- Ти си прави мачо!
И по уби Ќе у чело, шапнувши:
- Па иди, ускоро "е до"и смена надзорника! И опет ставити на чупаво, ради"е као и раниЌе.
єим Хавкинс Ќе устао и... ниЌе могао да спусти панталоне. ДостоЌанство Ќе било превелико и наставило Ќе да стоЌи као камен. И како иза"и из тога.
Млади" се ухватио за своЌе савршенство и покушао да га притисне. У овом тренутку уследила Ќе ерупциЌа. Срце му Ќе лупало као брзометни митра ез, а сви делови тела су му се тресли. єим Хавкинс Ќе доживео своЌ први оргазам. Излио Ќе пристоЌно белу кашу. Похотна девоЌка похлепно поЌури да Ќе лиже. А млади", тачниЌе дечак, толико се тресао и, изгубивши снагу, срушио се на луксузан кревет.
Слушки®е су га, по налогу девоЌке, подигле, скинуле му панталоне и обукле робовске шортсове у коЌима Ќе Џим Хокинс радио на плантажама. И одведоше дечака у робовску бараку.
Дечаци коЌи Ќош нису имали осамнаест година провели су но" одвоЌено. Лежале су на даскама, лагано посуте сламом. Упознавши Џима уз церека®е, тинеЌ¤ери су питали:
- Па, како си упрскао?
єунг Ќе одговорио са осмехом:
- Наравно да!
Дечак задужен за "елиЌу се закикотао:
- Чеки"! Како би било да нам донесеш нешто за Ќело?
Џим Ќе збу®ено промрм ао:
- Да, извини што сам заборавио!
Млади", такође бос и полуго, стар око шеснаест година, примети:
- Морамо да водимо рачуна о нашим друговима! До тада сви спаваЌте!
Момци су се сместили. Џим Ќе ставио руку под главу и шмрцнуо. Сан младог и снажног дечака био Ќе Ќак. УЌутро се, међутим, пробудио без сна. Потрошено време за убав.
Тада су момци робови отишли да Ќеду кашу са полупоквареном рибом. ОЌачана снага, и опет на посао. Под ужареним сунцем, тинеЌ¤ери, чоколада од опекотина, граб али су зем у мотикама и копали. Момци навикли на посао. Било Ќе Ќош сасвим деце, и стариЌих дечака, али Ќош голобрадих.
Када се брада пробиЌе, ве" се преносе на одрасле.
Џим ради, ®ено витко, миши"аво тело блиста од зноЌа. Он заиста жели да време прође брже. Да пре упознам девоЌку.
Сунце Ќе ве" у зениту и сунце Ќе на врхунцу.
А онда се поново поЌавила девоЌка, тачниЌе жена коЌа Ќе у почетку изгледала као млада девоЌка, али Ќе током вође®а убави постала зрелиЌа и величанствениЌа.
Позвала Ќе Џима к себи. Дечак Ќе, б ескаЌу"и голим штиклама, дотрчао до ®е препланулих ногу.
Жена се закикота и рече:
- Ти си моЌ роб! Станите на колена!
єунг Ќе нево но устао. Жена Ќе Ќедном руком ухватила дечака за косу, а другом скинула га"ице. И одлучно гурнула єимову иоонги главу међу ®ене ноге, урлаЌу"и:
- Сад лизи моЌу пицу!
Дечак Ќе са уздахом почео да ради Ќезиком. Учинио Ќе то први пут у животу. И згрозио се, осетио Ќе пониже®е у себи. И мучнина ЌоЌ се приближила грлу, иако се жена окупала пре шет®е. Њена материца Ќе деловала мало слано на укус Ќезика. Момци робови су подигли главе и почели да се кико"у. А онда су им бичеви надгледника пали на гола леђа. єедан од удараца Ќе тако спретно пао између оштрих лопатица Ќедног од тинеЌ¤ера да се крв излила. А и осталим дечацима Ќе било тешко. И уз плач и сте®а®е спустише главе на вапаЌе надзорника и опет стадоше мар иво да раде. Жена Ќе, видевши ова сува, препланула, млада тела, осетила налет узбуђе®а и засте®ала. Ни Ќезик Ќе ниЌе превише вешто узбуђивао. Влага Ќе прскала у Џимово лице, излучевине младе жене коЌа Ќе доживела оргазам.
Дечак Ќе аутоматски облизнуо усне, а онда му Ќе позлило. Жена климну главом.
- Браво, добро си то урадио! НемоЌ да се стидиш, пустимо шортс.
Џим Ќе кротко одбацио своЌе Ќедноставно одело. Они раде полуголи на врелом, тропском острву. єоонгиЌев стомак Ќе био мало утонуо, али трбуш®аци су му били олакшани. Кожа Ќе и да е чиста. Мушко савршенство Ќе прилично велико, али су длачице на бази Ќедва приметне.
Жена Ќе повукла кожу и почела да помера Ќезик. Звер Ќе одмах порасла у величини. Џим Ќе сладострасно засте®ао.
Жена Ќе почела са ентузиЌазмом да ради устима. И стварно ЌоЌ се допало. Почела Ќе и сама да сте®е. Џим Ќе остао без даха од узбуђе®а. Осе"ао се веома добро. Жена Ќе завукла прст између ногу и урлала од оргазма. И млаз беле креме удари Ќе у уста. Похлепно Ќе прогутала. Како ЌоЌ Ќе било приЌатно, и веома укусно. Да, волим да сисам дечака када Ќе пулсираЌу"и штап Ќедва прекривен длаком.
Џим Ќе тешко дисао... Жена га Ќе мазила. Опет Ќе убацила прилично скупу, у то време ретку чоколадну бомбону и загугутала:
- Како си укусан и сладак... Дечаче, сре"ан сам са тобом!
Џим Ќе са осмехом упитао:
- Могу ли да се одморим?
Жена одговори строго:
- Не, настави да радиш са свима! Вечерас "у имати бал у гувернеровоЌ палати. Следе"и пут "емо вам дати Ќош Ќедан сат сна да бисте били свежиЌи!
Млади" се поклони.
- Ваша во а, госпођо!
И са уздахом опет оде да копа лопатом. Младо, снажно, природно здраво тело навикло Ќе на физичку активност, али Ќе било заморно и досадно. А момци не смеЌу да разговараЌу Ќедни са другима - штраЌкуЌу надзорници, и то врло болни.
Дакле, да бисте мало убили време, морате нешто да нацртате у своЌоЌ тинеЌ¤ерскоЌ машти;
Овде Ќе био поред єулиЌана Отпадника. Чувени римски цар у бици са Партима доспео Ќе у тешку ситуациЌу. Али Цезарови наследници су се храбро борили и отерали Парте. Али сам цар Ќе био окружен малим одредом, очаЌнички покушаваЌу"и да се пробиЌе до своЌих.
Џим Хокинс Ќе искочио на врели песак. Дечак терминатор Ќе одмах схватио да то ниЌе баш сан, поготово што су га бо ели Ќош не сасвим зарасли пликови на табанима. Али нема времена за свађу - цара треба спасавати!
Дечак-рен¤ер Ќе Ќедним ударцем у скоку оборио пет Пар"ана коЌи су ве" опседали цара. Затим Ќе Џим Хокинс веома спретно узео оба мача и почео да га грди. Прва четири персиЌска ратника пала су одсечених глава. Тада Ќе дечак голим прстима бацио бодеж, коЌи се усред лета изврнуо и пререзао грк ане троЌици стрелаца.
Џим Хокинс Ќе радосно узвикнуо:
- То Ќе мушка борба!
Затим Ќе прешао у одлучну офанзиву. Његови замахи мачем били су попут косилице. Посекли су све редом, а ПерсиЌанцима сецирали удове. Ево Ќедног главног поглавара Парта коЌи покушава да и сам цар изгуби руку. А онда глава.
Џим Хокинс Ќе ногама одЌедном бацио пет бодежа са грамофона и покосио читав низ стрелаца. Онда Ќе викнуо:
- Час сре"е! Време Ќе за игру!
И ®егови мачеви дадоше постригу партскоЌ воЌсци. Вођа воЌске, кра ПерсиЌе, Индемон, излегао Ќе зенки. Полуголи, миши"ави дечак Ќе посекао све редом и засуо лешевима све прилазе єулиЌану. Никада раниЌе владар ПартиЌе ниЌе видео тако жестоког борца. А чи®еница да Ќе ово само голобрада младост изазвала Ќе озби ан страх.
ОдЌедном су заиста пагански богови одлучили да помогну Старом Риму, и уместо да се повуче, єулиЌан Ќе вратио религиЌу своЌих предака на Зем у! А сада се или Херкул или Херкулов син бори против Партске воЌске.
А Џим Хокинс Ќе све више побеђивао. Бацао Ќе тешке и оштре предмете. Пробао Ќе и разбио неприЌате е старог Рима, а ®егови мачеви су изгледали као неодо иве му®е. Дечак терминатор инспирисао Ќе остале Рим ане. Виче: Херакле! Херкул са нама! Навалили су на Парте, удвостручивши ®ихову снагу троструко. Сам цар Ќе ратовао.
ЏулиЌан Ќе био тек нешто изнад просечне висине, али добро грађен и згодан. У време смрти имао Ќе само тридесет две године и не зна се шта би чекало Римско царство да Ќе отпадник живео више. Али сада, изгледа, Парти су се вратили, и почели да се повлаче.
А остатак римске воЌске додао Ќе топлоту. Кра Индемон Ќе покушао да преокрене ток битке и са хи аду одабраних бесмртника кренуо Ќе у битку. Али ово Ќе била ®егова фатална грешка.
Џим Хокинс Ќе скренуо паж®у на Ќедан веома велики - виши од Пацоловца, висине човека, са круном и раменима, као орман у златноЌ верижици. И дечак Ќе, видевши како слушаЌу наредбе овог владара, схватио: време Ќе да делуЌе. И подигао Ќе лук коЌи Ќе испустио ПерсиЌанац. Брзо га Ќе повукао ногом, тако да Ќе тетива скоро пукла. А онда Ќе пустио стрелу, ментално прате"и ®ен лет.
И Ќуре"и, бод икав убод прободе охолог цара ПартиЌе у врат, разбивши каротидну артериЌу. И огромна тежина од Ќедног и по, или чак два центнера, владар се срушио са слона.
Смрт кра а Ќе, наравно, тежак ударац за воЌску. Нарочито када Ќе млађи наследник покушао да преузме команду, као што Ќе Џим Хокинс послао стрелу на ®ега. Као резултат тога, оваЌ противник се показао као пробушен шкорпион. Рим ани, видевши цара како Ќури у боЌ, сада повикаше: Аполон, Аполон Ќе с нама!
А Џим Хокинс Ќе рукама и босим дети®астим ногама тукао Парте, користе"и технике о коЌима Ќе читао у кинескоЌ к®изи преведеноЌ на латински.
И ова варварска воЌска се претворила у велебну. Сада су Рим ани прогонили ПартиЌу и у овоЌ трци вукова ниЌе било речи о опросту и милости. Тешко онима коЌи беже, и тешко онима коЌи беже од Рим ана двоструко.
Источна воЌска се топила пред нашим очима, а латински пукови, легиЌе и кохорте били су неумо иви. Гвоздени и Ќаки, све ломе и цепаЌу, а племи"е убиЌаЌу...
Дечак Ќе, пак, блистао голим, ружичастим штиклама, и трчао млин са мачевима, секу"и одЌедном пет противника.
Потпуна победа. Преживели Парти падаЌу на колена и моле за милост.
Џим Хокинс Ќе дошао на царев позив. Погледао га Ќе уми ато. У давна времена уди су мало нижи него у касниЌим вековима, а у сну дечак замиш а себе стариЌим. Дакле, по римским стандардима, дечак Џим Хокинс изгледа као да има четрнаест, петнаест година. Односно, ве" се може сматрати мушкарцем, иако без браде. ЏулиЌан Ќе погледао ®егове огреботине и модрице и упитао са широким осмехом:
- Ти си бог?
єим Хавкинс Ќе искрено и поштено одговорио:
- єа сам човек!
ЏулиЌан Ќе тешко уздахнуо и такође искрено одговорио:
- Штета... Много ми Ќе жао!
Дечак, колиба - терминатор, био Ќе ут, а он Ќе оштро одговорио:
- Нема за чим жалити! Човече, ово звучи поносно!
ЏулиЌан Ќе климнуо главом и потапшао дечака по рамену:
- Добро речено! ОваЌ човек звучи поносно, и мора да буде поносан, а не глина у грнчарским рукама!
ВоЌска Ќе промрм ала у знак одобрава®а. Походни свештеник Ќе почео да припрема пагански молебан поводом победе. єулиЌан Ќе одлучио да оживи старе култове. єедан од ®их Ќе обожава®е єупитера, Марса и Митре. Иако Ќе Ќасно да паганску веру треба модернизовати. Овде су предложене разне идеЌе. На краЌу краЌева, ве" постоЌи уче®е о єелисеЌским по има - раЌу за ратнике и хероЌске уде, зналце. Па зашто то не учинити званичном доктрином. Ти "еш бити покоран цару, мо"и "еш да се истакнеш у служби и доби"еш себи харем на оном свету, и тамо "еш славити племените гозбе, заувек млад и Ќак! Па чему онда елита Христова доктрина?
Поносни дечак Џим Хокинс, коЌи такође ниЌе много волео традиционално хриш"анство, двосрчан и окрутан, приметио Ќе:
- Човек Ќе сам ковач своЌе сре"е, и он Ќе грнчар свог успеха!
ЏулиЌан Ќе пружио руку дечаку, срдачно Ќе стиснуо и са свом искренош"у предложио:
- Буди моЌ син и наследник! Мудри сте преко своЌих година, и имате над удску снагу!
После тога, цар Ќе скинуо са поЌаса цезаров прстен. ОваЌ прстен обично носи цар коме одабере да буде ®егов наследник и обично Ќе знак усвоЌе®а.
єим Хавкинс Ќе ставио прстен на кажипрст и рекао са одушев е®ем:
"Надам се да "у бити достоЌан да постанем царев син..."
єулиЌан Ќе поразио партску воЌску и поново опседао ®ихову добро утврђену престоницу. ПоЌава Џима Хокинса дочекана Ќе са радош"у. Римски цар по уби дечака и подиже га снажним рукама изнад себе, говоре"и:
- Хвала Богу! Ве" сам мислио да си мртав!
Џим Ќе, схвативши да истину ниЌе тако лако обЌаснити, лупаЌу"и босим ногама, одговорио:
- Искрено, Ваше Величанство Ќе моЌ прави отац, ово Ќе Аполон и он ме понекад води на Олимп и на друге светове да се не навикавам на уде!
Цар, у правоЌ историЌи прозван као отпадник, био Ќе изненађен:
- єесте ли видели Олимп?
Џим Хокинс Ќе, као и сви интелектуално развиЌени дечаци, волео да компонуЌе и стога Ќе спремно потврдио:
- Да!
ЏулиЌан Ќе усхи"ено узвикнуо:
- И видео сам єупитера!
Колибар, широко се смеше"и са бисерним зубима, одговори:
- Поздрави те моЌ деда єупитер! И жели вам успех! Тако да Ќе Римско царство - покорило цео свет! И цео универзум!
Цар Ќе из свег гласа узвикнуо:
- Хвала боговима! Нека донесу победу!
Дечак-наследник и колиба одмах су предложили да се не одлаже Ќуриш, Ќер Ќе околина била опустошена и римским трупама Ќе било сувише тешко да дођу до хране и пи"а.
Џим, наоружан наЌбо им римским луком, коЌи Ќе такође побо шао, отишао Ќе у лов. Бо е Ќе размислити о плану напада, видети саму тврђаву и истовремено убиЌати неприЌате е.
Џим Хокинс Ќе пуцао из да ине у ратника са гримизним перЌем на шлему. Као одговор, облаци стрела су полетели на дечака. Али млади ратник ниЌе обра"ао ни наЌма®у паж®у на ®их: они и да е нису стигли, и хладно су нокаутирали противнике, а он Ќе сам, брзим кораком, с времена на време, трче"и, обилазио зид.
Град Ќе заиста био велики, не много ма®и од Рима, и окружен високим зидинама. ТраЌан Велики и многи други осваЌачи нису могли да га узму у своЌе. Али овде Ќе заправо главна сила ПартиЌе. ОсвоЌите Ќе и ваша власт над Римом може се протезати чак до ИндиЌе.
Дечак Џим Ќе приметио да су зидови града скоро свуда велики, дебели и назуб ени. Да бисте узели такав град, потребно вам Ќе много дугих степеница и ниЌе сигурно да "ете их прона"и. Заштита Ќе нешто слабиЌа, где град пере река, буран Ќе поток. Реку Ќе могу"е скренути, али би"е потребно наЌма®е два месеца мукотрпног рада. Па коЌи су други начини?
На пример, разнети зид и пробити пробоЌ! НаЌлакши начин, али треба вам експлозив. Али недалеко од града налази се импресивна шума. И уз одређену вештину, експлозив се може направити од ... пи евине, додаЌу"и им наЌЌедноставниЌе минерале и соли. И голим петама дечак Ќе осетио да има таквих минерала и соли у зем ишту.
НаЌбо е Ќе поткопати наЌвиши део зида, где се накупио наЌве"и броЌ неприЌате ских воЌника. Сада "е се Парти каЌати што су се уопште усудили да крену против Рима.
Џим Хокинс, упуцавши четири тоболца, вратио се назад у логор и радосно обавестио ЏулиЌана:
- Богови су ми рекли како да заузмем тврђаву! Али нека ваши ратници служе нашем ритуалу!
Римски цар Ќе строго наредио:
- СлушаЌ мог сина као што слушаш мене!
А воЌска, коЌа Ќе видела Џима Хокинса у акциЌи, узвратила Ќе клица®ем. А дечак, Цесареви", Ќе активно издавао наређе®а. Прво морате прво да исечете дрве"е и фино сам ете. И испостави"е се да Ќе то веома кул смртоносна сила против неприЌате а старог Рима.
Морате помешати пуно пи евине са минералима, а онда "ете добити мо"ну бомбу из древних времена. Требало би да делуЌе много ефикасниЌе од барута, а не горе од нитроглицерина. Ово Ќе заиста дечак терминатор коЌи Ќе зачет. Штавише, сам Џим Ќе лично посекао шуму и самлео трупце у штитове и пи евину.
Голи, миши"ави торзо дечака блистао Ќе од зноЌа, а чинило се да Ќе дечак изливен у бронзи.
ВеруЌу"и у во у богова, римска воЌска Ќе радила веома приЌате ски, сложно и енергично. Пи евина и мо"ни дрвени штитови су брзо изграђени. Истина, Парти су покушали да изврше налет.
Џим Хокинс Ќе радосно замахнуо са своЌа два мача, а ко®ица Ќе Ќуришала из заседе. Пар хи ада ПерсиЌанаца Ќе било опко ено. Дечак-витез-кабина дечак Ќебе ®иховог вођу ногом у вилицу, примораваЌу"и га да изгуби много зуба. А онда Ќе ®егов пар мачева радио као да су бриЌачи. А Парти су били у торби, и окружени наЌхрабриЌом воЌском на свету.
Да, многи варвари су се сада борили у римскоЌ воЌсци, али Ќе то учинило Ќачом, упиЌаЌу"и свежу крв и нове борбене технике.
Џим Хокинс се више од других истакао у овоЌ сечи. И намерно, клинац Ќе п уснуо у велике локве крви да попрска римске воЌнике. И допало им се, испоставило се да добиЌаЌу божанску милост, снагу и сре"у од самог Аполоновог сина.
Баш као што су се многи у Риму радовали повратку старих паганских култова. И са великим задово ством молили су се Фортуни и єупитеру.
Дечак терминатор као да Ќе потврдио, преполовивши ПерсиЌанце Ќедним замахом, да вера пагана даЌе колосалне космичке мо"и. И да практично свака особа, по же и, може постати бог и чинити чуда!
Хриш"анство Ќе, с друге стране, изгледало превише неприЌате ско према животним задово ствима и стога непривлачно. Штавише, хо"е ли Ќош постоЌати таЌ раЌ? А да ли Ќе неко од оних коЌи живе у четвртом веку видео васкрслог Христа?