Рыбаченко Олег Павлович: другие произведения.

Воєвода Де Монтекристо

"Самиздат": [Регистрация] [Найти] [Рейтинги] [Обсуждения] [Новинки] [Обзоры] [Помощь|Техвопросы]
Ссылки:


 Ваша оценка:
  • Аннотация:
    Гроф Монтекристо настав а да се коцка и спекулише. ПостаЌе воЌвода, и то наЌбогатиЌи човек на свету. Али као човек, он Ќе потпуно нетакнут након затвора. А да би повратио мушку мо·, мора да крене на авантуристичко путова®е кроз Африку, право у наручЌе паганског божанства.

  ВОєВОДА ДЕ МОНТЕКРИСТО
  АНОТАЦИєА
  Гроф Монтекристо настав а да се коцка и спекулише. ПостаЌе воЌвода, и то наЌбогатиЌи човек на свету. Али као човек, он Ќе потпуно нетакнут након затвора. А да би повратио мушку мо·, мора да крене на авантуристичко путова®е кроз Африку, право у наручЌе паганског божанства.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Гроф де Монтекристо, од свог богатства од сто милиона франака, оставио Ќе двадесет милиона МаксимилиЌану. Превише Ќе дуговао свом оцу. Истовремено Ќе вратио своЌу невесту Валентину. Монтекристо постоЌи ве· дуже време, али Ќе у одличноЌ, атлетскоЌ форми. И не·е умрети.
  Иако Ќе успео да се освети, и уради то - страшно Ќе!
  Чак Ќе и савест понекад мучила грофа. Али да би се то заглушило, требало Ќе нешто одвратити. єедан од начина Ќе био игра®е на берзи. Пошто Ќе веома добро упу·ен у светске вести, Едмонд Дантес би заиста могао да заради огроман капитал на курсевима раста, акциЌа и падова.
  За почетак, зарађивао Ќе куповином и продаЌом акциЌа повезаних са железницом у ФранцускоЌ. Искуства Ќе ве· било.
  Да е и више... Гроф Ќе брзо надокнадио трошкове Марсе а и постао наЌбогатиЌи човек у Европи.
  Додао Ќе зем иште у ИталиЌи и АустриЌи. Било Ќе могу·е проширити поседе, и сте·и титулу воЌводе. Ту Ќе помогао и папа. Дуке де Монтецристо - звучи супер!
  Међутим, у Европи, Едмонду Ќе досадило. Мерцедес Ќе отишла у манастир и ниЌе желела да се врати. ХаЌд Ќе заузео ®ено место. Грки®а, међутим, ниЌе могла да затрудни од воЌводе де Монтекриста. И то Ќе постао проблем.
  Едмонд Ќе заиста желео наследника свог наЌве·ег богатства у Европи и сталног раста кроз шпекулациЌе и коцка®е на берзи.
  Али ниЌе успело. А године пролазе...
  А да би пронашао начин да поврати своЌу природну снагу, воЌвода де Монтекристо Ќе послао претраживаче широм АзиЌе и Африке. И речено му Ќе да постоЌи начин да се врати изгуб ена мушка мо·.
  И постаните млађи у исто време.
  ПостоЌи такав алат, поседуЌу га чароб®аци, коЌи вра·а младост и снагу особи. Али, наравно, не сви и не само тако. Афрички бог - нешто ·е захтевати заузврат. И да чак ни кра еви не могу да користе ову мо·.
  Али воЌвода де Монтекристо Ќе био спреман на све.
  И лично чак и путовати у Африку и платити барем цео караван злата.
  И воЌвода Ќе отишао овамо и у див ине црног континента. Са ®им Ќе била и принцеза Гаиде. То Ќе обе·авало да ·е бити сЌаЌно путова®е.
  У међувремену, Бенедито Ќе пуштен на условну слободу из затвора за тешке послове. Четири године Ќе провео на тешком раду и то не на наЌгорем месту. Колико су судиЌе биле импресиониране ®еговом причом. Тако да смо успели да изађемо рано.
  Бенедито Ќе био весео и свеж. НиЌе нарочито желео да се врати криминалном занату. Али новац Ќе потребан. Успут Ќе извукао торбицу из ¤епа Ќедног господина. Али то не·е дуго траЌати.
  За четири и по године Париз се ниЌе много променио. Влада уставна монархиЌа, али народ Ќе и да е сиромашан, иако има много богатих.
  Гроф де Монтекристо више ниЌе био у Паризу. Дечак у дро®цима притрча Бенедиту голим, праш®авим штиклама и прошапута:
  "ДаЌ ми франак и ре·и ·у ти где Ќе воЌвода де Монтекристо!"
  Бенедито Ќе звиждао.
  - Вау! Ве· воЌвода! УЌак коЌи расте!
  Дечак климну главом.
  - Да! Он Ќе наЌбогатиЌи човек на свету! А сада он... Па, даЌ ми франак!
  Бивши осуђеник Ќе одлучно изЌавио:
  - Доста и двадесет Су! И бацио бакарни новчи·!
  Дечак га подиже и цврку·е:
  - Он Ќе у Африци, отишао у ¤унглу!
  Бенедито Ќе зарежао:
  -И тачниЌе?
  Дечак се насмеЌао и одговорио:
  - То нико не зна.
  А ®егове босе ноге, боЌе цимета од париске прашине, трепериле су као шапе зечи·а.
  Меша®е париског беску·ника Ќе мало учинило: Африка Ќе веома велика. Али Ќе писало да се на грофа, а у исто време и на воЌводу де Монтекриста, нема на шта рачунати.
  Бенедито Ќе одлучио да може да рачуна на део наследства свог оца, кра евског тужиоца. И не само он, ве· цела породица. Ипак, он Ќе ®егов син, иако незаконит. Заиста морате да добиЌете новац да бисте спровели процес.
  Али у замку воЌводе од Монтекриста постоЌи верни управник Бертучо. Дворац Ќе био стар и велик. НиЌе га тешко прона·и - цео Париз прича о томе.
  Можда ·е га управник позаЌмити? Ипак, богатство целе породице Ќе триста хи ада франака годиш®ег прихода. И наЌближи рођак: он Ќе Бенедито.
  Тужилац Ќе Ќош жив, али се налази у лудници. А ®егово наслеђе Ќе код ®егових старате а. Тако да Бенедито може да рачуна на своЌ значаЌан удео.
  Штавише, сви саосе·аЌу са ®им. Не заборавите како га Ќе отац живог закопао. И то Ќе окрутно. Али то Ќе учинило Бенедита хероЌем.
  Бертучо прими млади·а. Бенедито Ќе веома преплануо, али му Ќе коса постала Ќош светлиЌа. Изгледао Ќе добро, и да е згодан. И добро обучен.
  Бертуцхо се мало удеб ао. Управите  грофа Монтекреста био Ќе пун посла. Ук учуЌу·и индустриЌу, сада имаЌу много. Кнежево богатство достигло Ќе пола милиЌарде златних франака. И свим тим се морало управ ати.
  Дакле, разговор Ќе био кратак. Бертуцхо Ќе пристао да позаЌми уз потврду. И рече да му гроф Монтекристо опрашта. Такође Ќе препоручио веома ефикасног адвоката.
  И то Ќе то - нема времена.
  Бенедито Ќе, међутим, био задово ан. Сада Ќе добио шта Ќе хтео, а наследство му не·е одлетети.
  Тако да можете напустити стари, париски замак. И иди по адвоката.
  Успут се Бенедито се·ао свог дети®ства. Средоземно море, буЌна вегетациЌа, топла клима, благе зиме. Онда Ќе скоро целе године трчао бос, можда Ќе обувао ципеле само за цркву, или ако Ќе накратко било баш хладно.
  Дети®ство Ќе било пуно, не превише оптере·ено послом и сре·но. А шта га Ќе навукло на злочин? Ве· са тринаест година први пут Ќе бичеван због крађе. А са четрнаест су се Ќавно бичевали. И како Ќе било неприЌатно парадирати гол пред женама, мушкарцима и децом.
  И тако расекао кожу да Ќе потекла крв.
  Али код Бенедита Ќе све било зарасло и готово без трага. А старо Ќе заборав ено. А сад ниЌе имао шеснаест година, пошто Ќе ушао на тешки рад. А ово Ќе неприЌатно.
  Његов босоноги дечак Ќе био приморан да обува грубе дрвене ципеле и боде га док се ниЌе изморио.
  НаЌгоре од свега су сами осуђеници. Они су, наравно, без жена, паж иво погледали слатку тинеЌ¤ерку. И морам да кажем велико хвала Кадрусу коЌи га Ќе заштитио и одгаЌао. И тако бих морао да престанем да будем мушкарац.
  Поред Кадруса, Бенедиту Ќе помогао и Ќедан од чувара - имала Ќе малу везу са ®ом. Била Ќе много стариЌа, и не баш лепа, али  убазна.
  А за гладног дечака, ово Ќе радост.
  Али сада Ќе тежак рад готов. И постоЌи шанса да наследи титулу маркиза од свог оца и ®егових рођака и огромно богатство.
  С обзиром да Ќе Бенедито много згрешио, онда Ќе небо милостиво према ®ему.
  Било га Ќе срамота што Ќе убио Кадруса. Али вероватно ниЌе било другог излаза. Он би без сум®е наставио са уценом. Али с друге стране, Кадрус га Ќе заправо спасао од других осуђеника коЌи су месождерски гледали у згодног дечака. А можда и не дирате. И живи као принц и ожени се наЌбогатиЌом наследницом.
  Али ништа, о, он ·е узети своЌе.
  Али задатак грофа де Монтекриста Ќе много тежи. Да ли желите да повратите младост и мушку снагу? Можете ли рачунати на то?
  Година Ќе 1843... Ера Ќе индустриЌска и наука се развиЌа. Гроф Монтекристо Ќе ве· био сликао. И доделио Ќе новац како би се осигурало да следе·а фотографиЌа буде у боЌи и да испадне брже.
  У Африци, воЌвода и гроф Монтекристо нису баш задово ни: кожа Ќе бела, а сунчеви зраци су веома болни. ВоЌвода ·е ускоро напунити педесет година. НиЌе старост ако си у доброЌ форми, али ниЌе ни младост.
  НаЌважниЌе Ќе сте·и потомство и тада ·е се ве· мо·и сматрати да се живот догодио. Док не добиЌете сина, не можете се осе·ати потпуним.
  И коме онда штедети и уве·авати богатство?
  ВоЌвода Ќе Ќахао на слону. Са ®им Ќе био слуга Али и Ќош Ќедан борац одведен из єапана. Ово Ќе нин¤а коЌи Ќе поседовао оштрицу бо е од самог Монтекриста, и феноменалан борац са мачевима - сече осе у лету. И такође баца®е малих звезда невероватном брзином, поседова®е лука и експлозива.
  Такав телохраните  вреди цео одред. Тако Ќе воЌвода био миран, а за ®им Ќе кренуло неколико камила са вре·ама злата. И стражари са модерним пушкама, и неки привид митра еза.
  Монтекристо Ќе био прилично суморан. Осе·ао Ќе да ·е таЌ сусрет и афрички бог бити немирни.
  У принципу, ко Ќе пагански бог? То Ќе производ духовне еволуциЌе. А еволуциЌа Ќе сурова ствар. И отуда су пагански богови окрутни.
  А воЌвода де Монтекристо има пет харема. А пред ®им плешу лепе девоЌке из разних зема а и народа. Постепено се излажу током плеса. Веома лепо... Али наЌбогатиЌи човек на свету Ќе немо·ан да уради нешто са ®им, што би требало да буде човек.
  А како девоЌке имаЌу ноге. А какав струк и бокови. Колико их има. Они су само шарм. єедна Ќе, на пример, била плавуша са природном боЌом златне боЌе, висока и заоб ена. єедноставно прелепо. А кад су ноге изуле ципеле и заискриле грациозним прегибом пете ђона. И пуна груди са Ќедва покривеним брадавицама од бисерних нити Ќе ушла уз тресак, било Ќе супер!
  Гроф и воЌвода де Монтекристо Ќе веома волео жене, али Ќе ®егова мушка мо· нестала након затвора. И испоставило се да Ќе као мушкарац апсолутно несолвентан, што га Ќе спречило да се осе·а апсолутно сре·ним. Иако Ќе сре·а релативна ствар. На пример, после много година усам ености, сусрета са игуманом и разговора, поуке са ®им доносиле су радост.
  ВоЌвода де Монтекристо ниЌе знао шта има, а ве· зрео човек, рођеног сина. Чак и нелегитимна, зачета Ќош пре затвара®а у Шато д'Иф.
  Тако се игра млади·а и лучке девоЌке завршила трудно·ом. И роди ЌоЌ се син. Ипак, не нарочито сре·ан. Диван, плав дечак, као и ®егова маЌка, трчао Ќе бос и у дро®цима моле·и милости®у улицама Лисабона. Његова маЌка Ќе била плавуша, али Ќе живела у Португалу и бавила се  убавним занатом.
  Њен син, назван по оцу - Едмонд, лутао Ќе у кампа®и са другим дечацима. Блага клима Лисабона омогу·авала Ќе без ципела готово целе године, а клинац би лутао полугол. Пе®ао се у баште, крао ситнице. И на краЌу су га ухватили. Неколико пута Ќе Ќедноставно бичеван. Али онда су послати у каменоломе. Тада му Ќе било само дванаест година. Али Ќош Ќе бо е, лакше Ќе попети се на адитиве.
  Дете Ќе носило тешке корпе, голи ђонови су му били орошени од оштрог каме®а, а колена и лактови прекривени квргама.
  А надзорници су морали мало да успоре и да те бичу бичем. Осуђени момци су радили као пакао, и буквално спавали на каме®у. И добиЌали су бичеве, вредно радили у ланцима и оскудне оброке, коЌи су Ќедва били дово ни да не умру од глади.
  Истина, Едмонд Ќе био Ќак и издрж ив више од своЌих година и урадио Ќе Ќедну и по норму, за шта му Ќе дато Ќедан и по пута више хране од других.
  Дечак Ќе провео осам година у затвору. Претворио се у мо·ног младог хероЌа. Затим Ќе одведен у воЌску као воЌник. То се често радило: наЌЌачи момци из затвора одведени су у португалске трупе. Учествовао Ќе у неколико кампа®а и постао официр.
  Знао Ќе за свог оца - да се зове Едмонд Дантес, и да Ќе капетанов друг.
  Чуо сам за воЌводу де Монтекриста - он Ќе наЌбогатиЌи човек у Европи и свету, а имао Ќе поседе, ук учуЌу·и и ПортугалиЌу. Али чи®еница да су воЌвода де Монтекристо и Едмонд Дантес Ќедна те иста особа Ќе мало ко зна. Ту више Едмонд млађи ниЌе био као ®егов отац. Имао Ќе седу косу, као и ®егова маЌка, али му Ќе лице, напротив, било тамно и преплануло.
  Дакле, ниЌе знао за свог оца. А воЌвода де Монтекристо уопште ниЌе имао поЌма о свом сину.
  Дечак Ќе, међутим, такође био затворен. Али барем Ќе радио на свежем ваздуху и разговарао са истим момцима као и он. Чак и да су га обриЌали, ша у·и ®егову плаву главу у каменолом. И усиЌаним гвожђем опекли детету раме праве·и жиг осуђеника.
  Али не знаш шта Ќе горе. Дечак у затвору ниЌе радио ништа осим што Ќе радио као проклети човек и спавао. Пре утамниче®а свештеник га Ќе само учио да пише и чита. Дакле, школовао се на ограничен начин. Али храбар воЌник, виши и крупниЌи од свог оца, и изузетно снажан. За своЌе подвиге Ќе више пута награђиван и постао Ќе официр.
  Можемо ре·и да се живот окренуо набо е. Има и свог сина и жену. Заправо два сина. Такође светлокоси, препланули дечаци у истим шортсовима. єош су премлади да би ишли у школу. Жена ускоро треба да роди Ќош Ќедног. НиЌе Ќасно син или ·ерка.
  Едмонд Ќе Ќош млад, има само тридесет година и са®а да постане генерал, а можда чак и маршал.
  Генерално Ќе сре·ан: добро здрав е, неколико  убавница, живи и радуЌ се. Заиста, о чему бисте друго могли да са®ате?
  Овде ®егов отац са®а о потомству и ускоро ·е напунити педесет година и треба да пожури.
  МаксимилиЌан Ќе сре·но оже®ен Валентином. Ве· имаЌу сина и ·ерку. Гроф Монтекристо му Ќе дао двадесет милиона франака. А ово Ќе у банци - милион прихода годиш®е. То Ќест, можете живети и бити сре·ни. Кад има дово но за све хирове. МаксимилиЌан Ќе, међутим, наставио очево дело и основао компаниЌу, полако пове·аваЌу·и капитал.
  А и он Ќе сре·ниЌи од воЌводе де Монтекриста. У ствари, све Ќе ту и можете уживати у животу.
  Али сада Ќе племенити и наЌбогатиЌи воЌвода стигао у домен паганског бога.
  Био Ќе то камен у ¤унгли. Огроман и наизглед непробоЌан.
  Шаман коЌи Ќе пратио воЌводу де Монтекриста направио Ќе замршен, магични знак.
  И улаз се отворио као пе·ина. Около Ќе био ходник, са светлуцавим виЌенцима и сталактитима.
  ВоЌвода Ќе ходао полако. Са ®има су били Али и нин¤а Саиго. Да, вешт борац. Да, и сам Монтекристо Ќе са собом понео наЌновиЌе револвере, коЌе Ќе могао да уради без поновног пу®е®а, десет хитаца са буб®ем. Дакле, било Ќе озби но.
  Монтекристо Ќе певао:
  - Наша буду·ност Ќе магловита,
  У нашоЌ прошлости, то Ќе пакао, то Ќе раЌ...
  Наш новац не иде у ¤еп -
  Устани уЌутру!
  Мрав живи
  Неко Ќе сломио шапу, то се не рачуна,
  Па, шта ако умре?
  ХаЌде да то запишемо!
  Ни®а СаигоІ, коЌи, за разлику од АлиЌа, ниЌе био глуп, подигао Ќе:
  - Не волим да ме лажу.
  Али истина Ќе да сам и Ќа уморан...
  Покушао сам да нађем склониште
  Испоставило се да нисам добро тражио...
  Не знам коЌи проценат
  Би·у напла·ено за ово благо...
  Хо·у ли добити и цент
  Али наЌважниЌе Ќе резултат!
  Тако су ушли у високу салу, као да Ќе обложена диЌамантима. И тамо су заиста видели огромног, попут анђела, са крилима и као сатканог од потока дима, локалног Бога.
  ВоЌвода де Монтекристо Ќе нехотице задрхтао и пао на Ќедно колено. Оба ®егова сапутника падоше ничице.
  Громогласни глас упитао Ќе наЌбогатиЌег човека на свету:
  - За шта се жалио смртник!
  ВоЌвода де Монтекристо Ќе одговорио:
  - Да би повратио младост и мушку снагу!
  Чуо се злобан смех, а пагански бог Ќе приметио:
  - Многи  уди то желе! Али не може свако да плати за то!
  Едмонд Дантес Ќе самоуверено одговорио:
  - Имам злата, много злата!
  Паганско божанство се насмеЌало:
  - Злато? У Африци можете на·и читаву планину. Да ми само злато треба, онда бих био наЌсре·ниЌи од бесмртника!
  ВоЌвода упита са осмехом:
  - А шта ти треба од наЌве·ег?
  Бог незнабожаца Ќе одговорио:
  - Добави ми мач Архангела Михаила, и да·у ти вечну младост, и неисцрпну мушку мо·!
  Едмонд Дантес Ќе изненађено упитао:
  - Како могу то учинити?
  Пагански бог Ќе одговорио одлучним тоном:
  - Како? Мач арханђела Михаила сакривен Ќе на острву сре·е. Тамо не може крочити ни Ќедан демон, ни Ќедан незнабожачки бог, ни Ќедан човек лоше савести и пр авих дела!
  ВоЌвода де Монтекристо уздахну и одговори:
  - АваЌ, моЌа савест ниЌе сасвим чиста. Ради освете некад сам прелазио границу, а некад са женама...
  Пагански бог климну главом.
  - Знам то! Али постоЌи начин да очистите своЌу савест и оперете све грехе!
  Едмонд Дантес Ќе био изненађен:
  -А како то учинити?
  Пагански бог Ќе одговорио:
  - Да ли сте спремни да се одрекнете своЌе титуле, положаЌа у друштву, богатства зарад вечног живота?!
  ВоЌвода де Монтекристо Ќе одлучно изЌавио:
  - Да, Ќа сам спреман!
  Пагански бог климну главом.
  - Ако Ќе тако, онда ... учини·у да постанеш невин и безгрешан!
  Едмонд де Дантес се наклонио и са осмехом рекао:
  - Било би супер!
  Божанство Ќе урлало:
  - Устани, па у пентаграм!
  ВоЌвода де Монтекристо, шкрипаЌу·и чизмама, стигао Ќе до петокраке. И стаЌао у самом центру тога. Био Ќе освет ен... ВоЌвода Ќе изгледао као да има око четрдесет година. И био Ќе веома блед. На челу су приметне боре, истина Ќе скоро невид ива близу очиЌу. Мачева®е и диЌета учинили су фигуру витком, без чак ни наговештаЌа стомака. Изглед Ќе младалачки, Ќош ниЌе изгубио снагу. Не може се ре·и да ·е му ускоро бити педесет, али Ќе Ќасно да ниЌе млад човек.
  За човека коЌи Ќе четрнаест година провео у каменоЌ вре·и, Едмонд Дантес Ќе и да е доброг здрав а. Изгледа да можете живети дуго.
  Али каква Ќе корист од снаге и спретности, и изванредне вештине у шутира®у и мачева®у, ако немате апсолутно никакву мушку снагу?!
  За ово можете учинити све. Али... Пагански бог не личи на  убазног анђела. Пре, напротив - спо а - то Ќе зли демон, а можда и сам сатана.
  И овде, наравно, можете погрешити. Али Едмонд Ќе више волео да ризикуЌе. Штавише, петнаест година Ќе ве· успео да се засити разних задово става. И сада не бих имао ништа против да будем подвргнут тешким искуше®има.
  Едмонд Ќе подигао главу. Пагански бог Ќе рекао:
  - А сада трипут реци: у руке твоЌе, Господе, даЌем душу и тело своЌу на вечну употребу!
  ВоЌвода де Монтекристо Ќе зарежао:
  - Па шта? То су услови?!
  Пагански бог климну главом.
  - То Ќе то, а не другачиЌе!
  Затим су гроф и воЌвода Едмунд певали:
  Можете ли замислити ситуациЌу
  Све што ·е се остварити нама Ќе унапред познато,
  И чему онда сум®е, бриге,
  Све на свету ·е обезбедити распоред!
  И пркосимо олуЌама
  Зашто и зашто...
  Живите у свету без изненађе®а
  Немогу·е за било кога!
  Сви успеси су неуспеси
  И цик-цак горе-доле
  Само на оваЌ начин, а никако другачиЌе,
  Само на оваЌ начин, а никако другачиЌе,
  Живело изненађе®е!
  Изненађе®е! Изненађе®е!
  Живело изненађе®е!
  Пагански бог климну главом.
  - Па, хо·еш ли говорити!?
  ВоЌвода де Монтекристо се наклонио и рекао:
  -У руке твоЌе, Господе, даЌем душу и тело своЌу на вечну употребу!
  Затим Ќе то поновио Ќош два пута.
  На послед®оЌ фрази гром Ќе ударио у воЌводу, и он се осе·ао као да га кидаЌу на хи аду комада.
  И све Ќе прошло веома брзо...
  У међувремену, Бенедито се ве· договорио са адвокатом. Испоставило се да Ќе то веома атрактивна црвенокоса аристократа Џозефина. Она Ќе Ќедноставно дивна. И не·е ти досадити с ®ом.
  За почетак, понудила Ќе да игра Бенедита у стрип картама. И веома Ќе кул са тако шармантном женом.
  Онда су пили шампа®ац. Џозефин Ќе напоменула да Ќе било потпуно могу·е добити случаЌ. И можете сти·и до следе·ег заседа®а суда. И уз то добиЌете лавовски део наследства.
  Бенедито Ќе био веома задово ан.
  Џозефина Ќе изула ципеле и почела да плеше. Ноге су ЌоЌ биле снажне, спретне и грациозне.
  Постепено, Ќедна Ќе била разоткривена, плесала уз га·ице и груд®ак. КоЌу фигуру она има?
  И коса, густа, дуга, бакреноцрвена, и изгледа да Ќе ово бак а са коЌом Спартанци иду у Ќуриш.
  Ноге девоЌке су миши·аве, а види се како се испод преплануле коже котр аЌу лоптице миши·а.
  Џозефина, игра, прича:
  - Био сам разбоЌник у банди младог ИталиЌана. Био Ќе веома галантан. А Ќа сам, на пример, мамио богате млади·е. Иако сам за ово морао да офарбам косу.
  Бенедито упита са осмехом:
  - Зашто фарбати?
  Џозефина Ќе искрено одговорила:
  - Зато што многи мушкарци црвену косу сматраЌу знаком лукавства. Али плавуше изгледаЌу глупо и безопасно!
  Бенедито Ќе певао:
  - Касапин се за убио у плавушу,
  Касапин се за убио у плавушу ...
  Лепа прса каже
  Каже прелепа прса!
  После два сата са ®ом,
  Након што сам провео два сата са ®ом!
  Пробао Ќе филе!
  Пробао Ќе филе!
  Црвенокоса девоЌка се смеЌала и играла. Проклето Ќе привлачна. И пуна Ќе енергиЌе.
  Затим су сели. ДевоЌка Ќе узела чашу шампа®ца голим прстима и певала:
  - БургундиЌа, НормандиЌа, Шампа®ац или Прованса,
  И ти имаш ватру у венама...
  Али паметна Фортуна, богами, ниЌе до тебе ...
  Док Ќе девоЌка црвена,
  Док Ќе девоЌка црвена,
  Док црвенокосе девоЌке крваре!
  Бенедито Ќе приметио:
  - Вероватно имаш рубинску крв?!
  Црвенокоса адвокатица се закикота и одговори:
  - Можда! Али дефинитивно ниЌе хладно!
  Млади· Ќе певао:
  Не постоЌи лажна  убав
  Звезде на небу блистаЌу рубинима...
  РазбиЌаш окове срама -
  Будите осе·а®а: дубока, Ќака!
  Џозефина Ќе приметила:
  - НиЌе превише компликовано! Можда пробати нешто другачиЌе?
  Бенедито упита:
  - Да ли вам се лично свиђа БаЌрон?
  Адвокат Ќе искрено одговорио:
  - Не баш! Као и Валтер Скот. Више бих волео нешто модерниЌе, тачниЌе, макар писали о буду·ности!
  Млади· Ќе слегнуо раменима и одговорио:
  - А каква Ќе буду·ност?
  Џозефина Ќе одговорила:
  - Би·е таквих уређаЌа коЌи ·е мо·и да лете ваздухом и да превезу много  уди. А неки ·е бити, напротив, у ®има ·е летети мали и поЌединачни  уди!
  Бенедито Ќе певао:
  мами звездане висине,
  Привуците на бескраЌне да ине...
  И ниЌе било више радосне мисли
  Снови о високом Икару!
  
  ТвоЌе очи су упрте у небо
  Тешко Ќе поверовати у ово...
  Од првих Архимедових шрафова,
  Планирали су их дуго и заморно!
  Џозефина Ќе одушев ено наставила:
  Французи су измислили барут
  И сла®е ракете у свемир...
  Дете Ќе подигло барут у колевци,
  Пестом показуЌе на комету!
  Бенедито, бивши осуђеник и злочинац, узвикнуо Ќе:
  - Велики! Овде Ќе дивно! Можда Ќедног дана одлетимо до звезда!
  Жозефина Ќе цвркутала, оголивши своЌе бисерне зубе, коЌи Ќош блистаЌу као огледало на коЌе падаЌу сунчеви зраци:
  - Светло, тужно у мраку,
  Звезде злокобно трепере...
  Чини се да на зем и
  Истина се више не може прона·и!
  
  Чини се да Ќе свет отишао у ковчег,
  И Млечни пут Ќе блокиран...
  Али не губите част, виконте,
  Не можете се удавити на небу!
  А девоЌка Ќе узела и босом ногом бацила чашу шампа®ца. Он Ќе полетео. ДевоЌка га Ќе ухватила голим табаном и приметила:
  - Био бих диван циркусант!
  Бенедито Ќе одговорио:
  -Мислим да си наЌбо и адвокат!
  Џозефина се насмеЌа и одговори:
  - Доби·емо суђе®е! И би·еш ми приЌате !
  Човек Ќе приметио:
  - Зар ти не смета што сам бивши осуђеник!
  Црвенокоса девоЌка Ќе одговорила:
  - А Ќа сам бивши разбоЌник и убиЌао  уде. Посебно чувари. єедини кога сам се плашио био Ќе гроф де Монтекристо. Био Ќе нешто посебно!
  Бенедито Ќе одговорио са уздахом:
  - Да, то Ќе личност! Спасао ме Ќе од многих нево а!
  Џозефина Ќе шапнула:
  - Удала бих се за ®ега!
  Млади· климну главом.
  - Све жене света са®аЌу о томе!
  Црвенокоси разбоЌник Ќе певао:
  - О моЌ Боже, какав човек,
  Желим сина од ®ега...
  И Ќаки и богати
  Не живи за плату!
  Има високу титулу
  Во ети га Ќе подстицаЌ!
  Направио Ќе кулу од злата
  Хо·у да са ®им имам оранице!
  Бенедито Ќе узвратио:
  Птица сре·е сутра
  Полетела крила звона...
  Изабери мене, изабери мене
  Птица сре·е сутра!
  
  ВОєНА єЕСЕН КОД МОСКВЕ
  АНОТАЦИєА
  Десило се да Ќе Ќесен 1941. године била веома сува и топла. Као резултат тога, Немци заузимаЌу Москву и, чини се, заЌедно са єапанцима побеђуЌу СССР. Али одЌедном, цела десантна снага убица улази у битку.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  На ток историЌе интервенисало Ќе време и октобра 1941. ниЌе било обилних киша. Путеви нису постали блат®ави, а немачки тенкови, као и броЌни аутомобили, нису заглавили у блату. Главне снаге Црвене армиЌе код Москве завршиле су у котловима. И део немачких снага, не наилазе·и на препреке, пробио се до престонице. Жуков Ќе бацио све своЌе снаге у борбу, чак и школе, и све врсте позадинских Ќединица.
  Нацисти су успели да преузму покрет не само Кали®ина, ве· и Туле. Као резултат тога, ®ихове трупе су заобишле Москву са Ќуга и прекинуле комуникациЌе. Ста ин Ќе Ќедва успео да напусти престоницу.
  Избиле су уличне туче. МилициЌа Ќе ужурбано делила оружЌе. Али то Ќе био лабав утикач.
  Бата он пионира Ќе чак бачен у борбу. Дечаци и девоЌчице заузели су одбрамбене положаЌе на улици. Били су, наравно, донекле наоружани. Само неколико Ќе имало оружЌе. Други са пра·кама, пакетима експлозива, некаквим коп има, много дома·их лукова. Пет стотина деце - отприлике подЌеднако дечака и девоЌчица - преузело Ќе заштиту на ЌедноЌ од московских улица. Упркос хладном времену, деца су одлучила да се боса боса.
  А голе ноге су им поцрвенеле од хладно·е као у гуске.
  Снега, међутим, ниЌе било, али Ќе на коловозу било поднош иво. А да се загреЌу, момци су скакали и зезали. Њихове благо праш®аве, ружичасте, беби штикле су б еснуле.
  НиЌе да московски момци нису имали ципеле, али Ќедан од ®их Ќе негде прочитао да се деца у рату не могу убити ако се босу боса. Пошто их у овом случаЌу штити сама МаЌка Зем а. И наравно да Ќе изузетно кул.
  Лети су деца без ципела сре·на, а ве· дубока Ќесен, чак и ако нема мразева, а ово више ниЌе радост за градску децу.
  А сада долазе Немци.
  НиЌе лако узети тако велики град као што Ќе Москва. Али совЌетска престоница, ве· су нацисти скоро потпуно опко ени. И наравно, вон Боцк схвата да Ќе увође®е тенкова у такав град самоубилачко. И бо е Ќе послати Ќуришне групе. И покушаЌте да избегнете непотребне губитке.
  Ста ин Ќе побегао у КуЌбишев, Ле®инград се ниЌе могао узети, али где би отишао.
  А онда би заузима®е престонице требало да одлучи о исходу рата.
  Док клима игра на рачун Немаца. Мразева нема, снега нема, а фрици успешниЌе напредуЌу у правцу Ќуга. А Харков Ќе узет у покрету. И Донбас и Ростов на Дону су пали много раниЌе него у стварноЌ историЌи. Дакле, пр авштина и б узгавица нису спречили немачке трупе, коЌе су имале велику предност у односу на совЌетске у колима, да се кре·у.
  А сада се приближава прва немачка Ќуришна група.
  Пионир СерЌожка, стар око Ќеданаест година, шапу·е своЌоЌ врш®аки®и Светки:
  - Да ли си уплашен?
  Пионирка Ќе одговорила:
  - Не!
  И  утито лупила своЌом малом, босом, дечиЌом ногом, црвеном од хладно·е.
  Пионир Ќе  утито певао, стиснувши песнице:
  - єа сам пионир и спреман на све,
  Црвени ратник за битку Ќе рођен...
  Страх Ќе слабост и стога
  Ко се уплашио, ве· Ќе поражен!
  Дечак Петка држи пушку у дечиЌим рукама. ДелуЌе тешко за танке руке дечака.
  Али пионир, одмараЌу·и ногу свог детета, пуца. НиЌе Ќасно да ли Ќесте или ниЌе.
  Пионирка Лара Ќе певала:
  - Хитлер ·е бити капут,
  Пионири ту и тамо
  ПеваЌ песму Ста ину!
  А девоЌчица, такође око Ќеданаест година, натеже лук и спрема се да пуца.
  Немци у ЌуришноЌ групи су добро обучени и покушаваЌу да се сакриЌу. Истовремено, имаЌу доста аутомата. И обоЌица почи®у да ша у мелодичан трел.
  ДевоЌчица Лара Ќе задрхтала и испалила стрелу.
  Дечак пионир плаве, уредно ошишане косе, бос и у шорцу Славка Ќе певао:
  Ми смо пионири - деца комунизма,
  Ватра, шатор и грм авина...
  У РусиЌу долазе потоци зла фашизма,
  Али момци звоне!
  А дечак Ќе голим прстима покушао да баци кесу са експлозивном смешом. Летио Ќе и експлодирао у кратком времену.
  Пуцала Ќе и пионирка Лара. Њен лук Ќе дома·и и домет и тачност су неважни.
  Пионирка Наташка Ќе голом петом смрскала комад стакла коЌе Ќе лежало на тротоару и певала:
  Барем Ќе девоЌци остао живот
  Можда само пет минута...
  Би·е гозба под комунизмом -
  Добар дечко Робин Худ!
  И девоЌка повуче тетиву, и баци стрелу. Њен лук Ќе био бо и - спортски, из продавнице. И тачниЌе Ќе пустила. Немца су погодили и он ·е тако урлати.
  Пионирка Лара Ќе певала:
  Чак Ќе и девоЌкама потребан оштар мач са стрелом
  Боримо се за радост и сре·у  уди...
  Пионири са сном иду за ота¤бину,
  Нека се уништи зликовац!
  Комсомолка, такође боса, окренула се и викнула:
  - Децо држите се!
  Дечак Пашка Ќе пуцао из пра·ке и цвркутао:
  - У име Великог Ле®ина!
  Пионирка Вероника Ќе певала, одмараЌу·и се босих пета, и цвркутала, показуЌу·и зубе:
  - Ста ин живи у мом срцу,
  да не знамо тугу ...
  Сре·ом, врата су била отворена
  И дао у комунизму!
  Пионир АндреЌ бацио Ќе на Немца каменчи· уз помо· босих дети®астих стопала и певао:
  Не, будни не·е избледети,
  ПогледаЌ - соко, орао...
  Глас народа Ќе звучан -
  Шапат ·е змиЌу смрскати!
  Пионирка Машка Ќе испалила из пра·ке и зацвилила:
  - У име Ле®ина и Ста ина!
  Деца су Ќе узела и у хору певала:
  Марширамо на Берлин
  Видимо комунизам...
  Оличе®е светлосних сила -
  Друже Ста ине, вођа свих зема а!
  ДевоЌчица ЗоЌа, своЌом дети®астом, босом ногом, нагазила Ќе ексер, зацвилила и рекла, певаЌу·и:
  - О Фиреру, о Фиреру, зли Ќарац Фиреру,
  Зашто си прегазио децу као магарац...
  Доби·ете од нас посебно у пени,
  Налете·ете на Ќаку песницу, девоЌке!
  Иако су пионири били хероЌи, а комсомолци прелепе девоЌке, битка за Москву Ќе изгуб ена.
  Ипак, требало Ќе цео месец. Али град Ќе пао. А Хитлер Ќе наглас изЌавио:
  - СССР Ќе поражен!
  Немци су заузели скоро цео Крим, осим Севастопо а. И заузели су Курск и Воро®еж.
  Након пада Москве, воЌници Црвене армиЌе постали су спремниЌи и склониЌи предаЌи. И не само воЌници, ве· и генерали. Немци су заузели РЌаза®. И заузели су град Горки. Ле®инград, коЌи Ќе патио од глади, одлучио Ќе да избаци белу заставу.
  Немци су стигли до Каза®а. И тек у Ќануару Ќе коначно пао снег. Али ниЌе било великих мразева.
  Немци су стигли и до Ста инграда. Зими су се борбе водиле само на Кавказу. Турска Ќе, наравно, нарушила своЌу неутралност и напала Закавказ. И битке су узавреле пакленом силом. Наравно, Црвена армиЌа више ниЌе иста. Ипак, совЌетске трупе се очаЌнички опиру. За Батуми су борбе траЌале пет дана и но·и.
  ГрузиЌски пионири су се борили заЌедно као одрасли.
  Дечака од дванаест година Илико су Турци ухватили. Младог пионира су прво извукли на сталак и тукли га бичем по голим, миши·авим леђима. Затим су под босим ногама наложена дрва и запа ена ватра.
  Пламен Ќе лизао пионирске дети®асте, прека ене пете.
  Дечак Ќе шкргутао зубима, али му се врисак ипак отео из грла.
  Тада Ќе османски ¤елат почео да удара по леђима челичном шипком коЌа Ќе ве· била усиЌана у ог®ишту. И било Ќе веома болно.
  Пионеер се на краЌу онесвестио. Приведен Ќе. И почеше да ломе дечаку голе прсте на ногама усиЌаним клештима. И то Ќе окрутно.
  До проле·а Немци и Турци су заузели скоро цео Кавказ. єедино се єереван и да е држао у потпуном окруже®у, али Ќе осуђен на пропаст.
  У проле·е су, међутим, путеви набуЌали. Али Немци су ве· били на линиЌи Казан-Астраха®, стигавши до линиЌа према плану Барбароса, али са малим закаш®е®ем.
  Ромел се борио у Африци. Хитлер Ќе, наравно, одлучио да му помогне. Додатне снаге су пребачене. Али Британци су притискали са Малте. Фирер Ќе одлучио да део авиона пребаци са истока. єапан Ќе остварио сериЌу победа у АзиЌи. Ук учуЌу·и и заузима®е Сингапура. Па, Фирер Ќе одлучио да су к уч Африке, наравно, Малта и Гибралтар.
  Истина, Ста ин Ќе Ќош увек био у Сибиру. єапан Ќе, после сериЌе победа, обе·ао да ·е отворити фронт у маЌу.
  Хитлер Ќе одлучио да ·е током лета бити неопходно заузети трупе Урала и Централне АзиЌе и уЌединити се са єапанцима.
  За офанзиву против Британаца ниЌе потребно много копнених трупа. Немци нису ни почели да повлаче трупе са истока. Дово но Ќе користити зароб ене новопроизведене тенкове. Штавише, веома талентовани и вредни Шпер водио Ќе Министарство наоружа®а и мунициЌе. А производ®а тенкова и авиона се пове·ала. ПоЌавили су се тенкови Т-4 са снажниЌим и дугоцевним топовима, коЌи су Матилду и друга возила ве· пробили у чело.
  Под овим условима, Ста ин Ќе понудио мир Хитлеру. Али Фирер Ќе пристао само на предаЌу.
  Лидер СССР-а Ќе одбио да капитулира. У маЌу Ќе почела немачка офанзива на Уралу, Вологди и ЦентралноЌ АзиЌи. А на Далеком истоку, єапан се попео.
  Црвена армиЌа Ќе ве· изгубила морал и спорадично Ќе пружала отпор. Само за Владивосток су биле у Ќеку жестоке борбе са єапанцима.
  И ту су се пионири Ќуначки борили.
  Дечаци и девоЌчице користили су пра·ке и лукове и стреле. А они коЌи су били зароб ени су каж®ени. Тукли су Ќапанску децу моткама по босим петама. И Ќако су тукли, откуцавали табане, разбиЌали их у крв и до костиЌу.
  Наравно, пионири су и бичевани и обешени на удице. Да, веома Ќе окрутно.
  єапанци и комсомолци су били мучени. Нарочито су волели да жаре голе груди бак ом или усиЌаним клештима.
  Током лета, Немци су заузели цео Урал и Централну АзиЌу, и кренули да е. У септембру су стигли у Новосибирск. У проле·е, Немци су успели да бомбардуЌу британску базу на Малти и заузму Ќе уз помо· десантних снага. У Ќуну су пали и Толбук и Гибралтар. Падом ових тврђава Африка Ќе била осуђена на пропаст. Ромел Ќе заузео Египат у Ќулу. Затим су Немци окупирали Палестину, па Ирак и КуваЌт. А у Ќесен су потпуно освоЌили Блиски исток. А онда су ушли у Иран. До краЌа четрдесет друге године, инвазиЌа Ќе била и на ИндиЌу. А зими Ќе била офанзива преко Африке у правцу єужне Африке.
  Дошла Ќе четрдесет и тре·а година. Немци су почели да масовно производе "Тигрове" и "Пантере". ПоЌавио се у сериЌи и тенк "Лав". У стварноЌ историЌи, ова машина Ќе остала само на цртежима и проЌектима. А средстава Ќе ве· било дово но. Аутомобил Ќе био озби ан: тежак деведесет тона и мотор од хи аду ко®ских снага. И пишто  од 105 милиметара са дугом цеви.
  Током проле·а Немци су готово потпуно освоЌили Африку. Плус, обЌав ен Ќе тотални рат.
  Производ®а авиона се вишеструко пове·ала и почео Ќе ваздушни напад на БританиЌу.
  У акциЌу су кренули и бомбардери єу-288, коЌи су носили до шест тона бомби.
  Тако су Британци били потпуно стиснути. У лето Ќе уследило слета®е. Што Ќе било шок за БританиЌу.
  А августа 1943. Лондон Ќе пао, а Енглеска Ќе капитулирала. Тако Ќе завршена прва фаза рата.
  У СЌеди®еним Државама, снажна економиЌа и велика флота омогу·или су да се нада да ·е бити могу·е остати у иностранству. Заиста, Хитлеру ниЌе лако да их добиЌе. Али нацисти су Ќаки. Млазни авиони иду у сериЌу, а подморнице се напаЌаЌу водоник-пероксидом. Као и мо·ни бомбардери - прво ТА-400, затим ТА-500 и Ќош мо·ниЌи ТА-600.
  Ево долази 1944. Отишао Ќе у боЌ на море. Немцима Ќе било потребно време да направе боЌне бродове или возила. И тако су створене балистичке ракете.
  А 1945. године поЌавили су се борбени дискови у Тре·ем РаЌху. И ток рата Ќе ишао у пово ниЌем правцу за Немце.
  У СЌеди®еним Државама наде су биле везане за атомску бомбу. Али у четрдесет петоЌ години, немачки млазни авиони су ве· освоЌили превласт у ваздуху. И да притиснемо.
  Рузвелт Ќе умро, а Труман Ќе изЌавио да Ќе спреман за мир, под било коЌим условима.
  Хитлер Ќе понудио капитулациЌу.
  Американци су оклевали. Али нацисти и єапанци су почели да напредуЌу - стиснути са обе стране.
  А ве· у Ќесен четрдесет пете године у СЌеди®еним Државама су се водиле битке. И тако Америка капитулира.
  Али на териториЌи СССР-а избиЌа велики устанак. Ста ин Ќе Ќош жив и своЌим подзем ем покушава да поврати териториЌу.
  Олег Грабаченко Ќе свемогу·и дечак-Бог и демиЌург, током битке са нацистима, завршио Ќе у паралелном свету, где Ќе Русима наЌтеже.
  Поред ®ега Ќе Маргарита, такође девоЌка спремна да се бори против нациста.
  Деца се неко време припремаЌу за битку. Они су и пионир и пионир.
  Какав Ќе осе·аЌ носити црвене кравате око врата.
  А босоног Ќе ве· познато и чак прихват иво... Морамо се припремити да одбиЌемо напад нациста и ®ихових саучесника.
  Ук учуЌу·и и Американце. За шта треба да се припремите. ЗнаЌте да су силе неЌеднаке и потребна вам Ќе домиш атост.
  Деца се спремаЌу и на брзину копаЌу замке и измиш аЌу ствари.
  Олег и Маргарита су у свету природе и дожив аваЌу се као своЌе.
  Дечак спрема разна изненађе®а за нацисте. Забава са другом децом.
  ЗаЌедно са Маргаритом се осе·аЌу потпуно слободно у друштву жена и деце. А шта Ќе нешто немогу·е за Бога коЌи хо·е да се игра?
  Олег Ќе чак духовито приметио:
  єунаштво нема старости, а подвиг души младости!
  Маргарита се сложила:
  - Године за подвиг никад доста, а векови се·а®а су увек много!
  Дечак Ќе помогао, девоЌка се спрема да одбиЌе одбрану. Морамо да се боримо.
  Ту на сцену ступаЌу фашисти. Истина, Маргарита Ќе неочекивано напустила позициЌу. Пошто Ќе девоЌчица, послата Ќе на фронт као гласник.
  ДевоЌчице и да е изазиваЌу ма®е сум®е од дечака. Штавише, Маргарита Ќе светле косе и ®ено лице улива ве·е самопоузда®е.
  Углавном су то жене ратнице. Пионирци им пружаЌу руку помо·и, док су ®иве мирне, а момци са ши атим девоЌкама и сами су молили да помогну стариЌоЌ бра·и. Чак и превише ревносно раде, труде·и се да ураде више, не рачунаЌу·и на дечЌу снагу. Тако су им страшно набрекле жиле и нагло, као бакарна жица, изашле су жиле на препланулим жу евитим рукама и босоногима, тако сурово да хо·еш да заплачеш, оборене ноге деце Ќунака. Притом Ќош успеваЌу да певаЌу;
  МоЌа домовина Ќе Ста инград,
  У ®ему цве·е допе - диЌамант росе!
  Би·е, веруЌем, радосна парада,
  У свету без рата - небеска лепота!
  
  Човек ·е постати брат човеку,
  ДевоЌка из снова ·е свима до·и ...
  Ако Ќе тешко, ти си крив
  Слатка река ·е бити пуна воде!
  
  Фриц Ќе забио ®ушку - цере се цереком,
  Он Ќе фашиста коЌи риче - све ·у вас побити!
  Али као одговор, чекао га Ќе ударац -
  Знамо да победимо без великих украса!
  
  Пионир нам Ќе дао велики поздрав
  Показао Ќе да Ќе прави тигар!
  А сада Фриц борци удараЌу Ќако,
  Време дечиЌих игара Ќе за нас прошло!
  
  Сам Господ Христос Ќе у шали заповедио -
  Има·ете судбину - оличе®е снова!
  Човек у срцу Ќе само дете,
  Туга у души му Ќе као венац од ружа!
  
  Капи кише - ту су морски бисери,
  Одраз у ®има, звезде на небу!
  Смрт нам прети оштрим косом,
  И подмукли вук - са костима у шумама!
  
  Али знаЌ пионира - кравата Ќе крв,
  Само црвена боЌа - светост у векове!
  Сварог ·е донети - веруЌте нам  убав,
  Благодат неба - знаЌ велика!
  
  У Берлину смо боси корак,
  Пионеер води хи аде бораца!
  И душманин постаде - под магаре·им Ќармом,
  Цео универзум Ќе светлост - наши другови!
  ДевоЌка Алена додала Ќе кратку фразу;
  Гори на небу,
  Зле очи Луфтвафеа!
  Као да су говорили
  Опет грм авина над светом!
  И олуЌа се заиста приближава, чак и сунце коЌе се спушта до хоризонта замаг уЌе мешавину облака и Ќедког дима коЌи гризе очи.
  ЧуЌе се далека тут®ава тенкова коЌи се приближаваЌу, а авиони зуЌе на небу. Прво висе чувени рамови, а затим млазни лешинари Арадо-8. Опасни вишенаменски бомбардери. Или веома маневарски єу-287 са крилима обрнутог замаха. А мо·на опсадна оруђа ве· тут®е. Од хитаца високоексплозивних граната, грудве зем е и растоп еног трав®ака бацаЌу се високо у небо. И Ќош горе, мо·не невођене ракете испа ене са Арадо-Супера коЌе цепаЌу ровове... А онда се поЌав уЌу Ќуришници Фоке-Вулф, способни да изгладе сваку одбрану. Ево она чита битку. МаЌор, софистициран упркос младости, АндреЌ Матросов, у рукама држи двоглед са оштром оптиком, посматраЌу·и приближава®е челичне фашистичке лавине. Има много нациста, и они су необично Ќаки. Чак и пешадиЌа, на точковима и оклопним возилима, избегаваЌу·и ватру из малокалибарског оружЌа. ПокушаваЌу да отераЌу вредне пионире у позадину, али не желе да оду и траже пушке у руке за борбу.
  ОружЌа нема дово но за све, иако су овдаш®а полетна и хртова деца донела ловачке пушке, па чак и спортске лукове.
  Плавооки и светлокоси дечак Олег Грабаченко Ќе чак направио ремен пу®ен дома·им гранатама са оригиналним пу®е®ем. Он Ќе Ќак проналазач. А сама ремена ниЌе Ќедноставна, ве· из разних ковчега - права "КатЌуша" у дрвеном извође®у пионирских руку. Иновативни момци кували су експлозив на занатски начин, па чак и правили неке противавионске уређаЌе. Сви желе да се храбро боре и победе. И не·е и·и умриЌети са пос ед®ом миш у на Свету и НезамЌе®иву Ота¤бину.
  МаЌор АндреЌ Матросов даЌе наређе®е:
  - Не отвараЌте ватру без команде!
  Заиста, за цео бата он имаЌу Ќош само три предратна изда®а од "четрдесет пет" (сва наЌновиЌа оруђа се хитно пребацуЌу у московски правац, ево само шта су успели да извуку по принципу остатка), што значи да Ќе Ќедина шанса да пустимо Фрица ближе.
  Напред, као што Ќе обичаЌ међу нацистима, наЌзашти·ениЌи аутомобили; тенкови "Кра евски тигар", "Лав" и самоходне топове "Фердинанд"-2 са топом калибра 128 мм. Типична тактика од сред®ег века Ќе пушта®е наЌЌачих и наЌтекстурниЌих витезова на ивицу клина. И не може се ре·и да су Немци били лоши ратници. Чак Ќе некако општеприхва·ено сматрати Немце рођеним ратницима. И савршени техничари уништава®а. Ево ®иховог потомства - машина у коЌе се може пробити само калибар од наЌма®е 85 мм. "Фердинанд" -128 Ќе био по укусу новог вршиоца дужности Фирера Геринга, а издава®е ове машине Ќе став ено на ток. И не само у модификациЌи разарача тенкова, ве· и са Ќуришним пишто ем. Истина, производ®а пробоЌних тенкова се и да е промовише. Требало би да уступе место лакшим возилима и мало од масе пешадиЌе коЌа Ќе заостала.
  Аутомобили и мотоцикли нациста с времена на време успораваЌу, плаше·и се да пробиЌу напред ....
  Али босоноги пионир и истовремено Бог-демиЌург Олег Грабаченко доказуЌе да нису остали овде узалуд. Прво, пра·ка коЌу су направили приЌате и пионири према цртежима Ќедног бри антног детета . Испоставило се да Ќе у овом случаЌу дово но далекосежна, кумулативни пакети експлозива, попут клиза ки, цепали су оклоп и истискивали полом ена тела нациста сп оштеним шлемовима и уврнутим митра езима. А за тежа возила има пушке и нагло! Оскудна противоклопна мина, намазана дома·им лепком, а на врху трав®ака коЌи Ќе помо·у жице чини невид ивом, кре·е се између па®ева, тачно испод гусенице Кра евског лава. ОваЌ тенк чак изгледа веома застрашуЌу·е, тако велики топ од 128 мм, а на тор®у су обострано насликане грабеж иве, бесне ®ушке. Очигледно Немци рачунаЌу на застрашива®е совЌетских воЌника.
  Челичне плоче гусенице уз шкрипу падаЌу на смртоносну садаш®ост. ЕксплозиЌа се не чини превише Ќака, али гусеница Ќе отргнута, а нацистички тенк почи®е да се дими као дим®ак и, брзином неочекиваном за такво чудовиште, врти се као огромна кула са деблом.
  Други, дечаци пионири, користе сличне направе, као и експлозиве сопственог порекла, заварене по иновативном рецепту Олега Грабаченка. Пошто Ќе немачка пешадиЌа кукавица, а тенкови и самоходне топове беспомо·ни испред, онда ·е бити каж®ени за ово.
  Овде Ќе, на пример, тешки "Фердинанд" -128 наЌбо е покривен из катапулта, пошто ништа не може да пробиЌе оклоп од 200 мм. И уз гаранциЌу ·е узети слабиЌи кров. Штавише, сЌаЌни Рибаченко Ќе смислио како да усмери експлозиЌу. Да бисте то урадили, дово но Ќе користити уређаЌ од обичне сиЌалице са жарном нити. Тада ·е вакуум усисати талас експлозиЌе и сва енергиЌа ·е оти·и у Ќедну тачку. Ова иновациЌа, заЌедно са специЌалним експлозивом справ еним са примесама би а и сушених печурака, омогу·ава озби но униште®е чак и са малим пакетом експлозива. А дечаци и девоЌчице користе наЌобичниЌе, само трожилне лукове и пра·ке за гађа®е челичних створе®а Вермахта. Тако су "кра евског тигра" разбиле гусенице, а он, граб ивица, Ќе ра®ен,  утито Ќе запукао мотор и скоро на слепо избацио проЌектил.
  Чувени "Вукодлак", ниске силуете и снажног оклопа, личи на сп оштену кор®ачу. Ова самоходна пушка поЌавила се недавно на совЌетско-немачком фронту. Због добрих возних перформанси, продора хаубице-топа на пристоЌну уда еност и прежив ава®а у борби, Вукодлак Ќе одмах постао парабола у Ќезицима.
  Али трагови су му и да е обични, али широки... Ипак, Ќош Ќе бо е поткопати дно аутомобила и натерати га да исп уне унутраш®ост помо·у резервних делова.
  Онда Ќе ово ве· кор®ача, коЌу Ќе са врха планине бацио мо·ни, руски орао. Из коЌе испузе полом ена црева и испузе млевене кости убиЌених чланова нацистичке посаде.
  Љубов Марковна више воли да погоди "Кра евски тигар" из подцевног бацача граната - мете гусенице, а да би тенк изгубио способност крета®а, треба прекинути погон ва ака. Плавокоса комсомолка, благо плавичасте косе, увиЌених локна, завртила Ќе оружЌе у рукама и зарежала:
  - Испе·и се у векни за вечеру!
  Ево Ќош Ќедног разбиЌеног Вукодлака, као гусарска фрегата са полом еним кормилом, ве· клизи у страну. ПробиЌа оклоп и судара се са "Кра евим тигром". И оба челична ковчега на гусеницама почи®у да светле, а после неколико тренутака експлодираЌу од детонираЌу·е мунициЌе. Неколико лаких транспортера се преврнуло због процепа, а митра ези су се загушили пунивши се патронама и гранатама. Затим се ови изрешетани лешеви окре·у.
  АлесЌа МуравЌова, коЌа Ќе управо натерала Пантера коЌи Ќе скочио напред, да се преврне, такође вешто пресекавши клизалиште, лепо Ќе то изразила:
  - Снага ниЌе у миши·има коЌи леже, ве· у мозгу где нема мишева коЌи шуште!
  Љубов Марковна, пуни бацач граната и вагаЌу·и га у наручЌу, узбунила се. МунициЌа Ќе мала, а неприЌате  Ќак, али ипак не губе·и оптимизам, каже:
  - Храстова глава и памет од ливеног гвожђа знак су трулог па®а посеченог у боЌу!
  И додаЌе:
  -И тело храста, са скра·еним умом, само Ќе па®, испод туђег седишта!
  За пакао од туцета само су тешке машине заустав ене. Полом ени и беспомо·ни резервоари, коЌи миришу на остареле вулкане, нису нимало страшни. ЗмаЌ Ќе изгубио главу и ®егова оклопна кожа би·е продата за сувенире.
  Али иза ®их остатак штапа, посебно броЌни оклопни. Одушев ени су Ќуначки пионири, не·е да се разбацуЌу... Овде самоходни топ "Фердинанд"-128 додаЌе брзину и... Пада са великим праском у прикривену Ќаму. Дебло дебла Ќе слом ено, а одозго вире само широке гусенице коЌе се беспомо·но кре·у. А иза ®ега се ослободио окретан Пантер. Његова ружна, предугачка ®ушка се увиЌала и унутар ®е, као да би експлодирао оклопни проЌектил. А онда ·е и сама кула бити откинута... Као невид ива женска нога, агресивно Ќе шутнула лопту. єедан од огромних немачких танкера Ќе поцепан на пола... Одлетела Ќе чизма са монограмом од две сребрне му®е - карактеристично за СС. Пао метар од Олега Грабаченка. Пионир га Ќе подигао и приметио:
  - Корисно за самовар, а ми смо прека ени млади ле®инисти - нема шта да цепа ципеле. - И уз урлик, опонашаЌу·и одраслог, додао Ќе. - Бо е да разбиЌемо тенкове!
  Ево Ќош Ќедног изненађе®а и обична шина Ќе одломила парно гурани лонац од ливеног гвожђа у пламеноЌ бахатости и као прасак запалио чак три транспорта одЌедном.
  АлесЌа МуравЌова, чиЌа златна коса не потамне од прашине, повикала Ќе:
  - Али пасаран (легендарни слоган шпанских комуниста - не·е про·и!)!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Пионири се радуЌу и, упркос своЌ трагедиЌи ситуациЌе, смеЌу се. Понегде Ќе у ископаним Ќамама скривен експлозив дома·е израде. Направ ен Ќе на старински, занатски начин. Наравно, мало слабиЌе од динамита, али да би се онемогу·ило подвозЌе Ќе дово но. И поред тога, босоноги гениЌални дечак Олег Грабаченко смислио Ќе начин да направи деструктивну мешавину обичне пи евине, стаЌ®ака и сена. єефтино Ќе и весело! И како експлодира, онда би Нобелове очи искочиле од изненађе®а!
  Фриц трпи велике губитке, оклопни транспортери отказуЌу, неки пролазе кроз опасне зоне, али их дочекаЌу баца®ем граната и експлозива.
  Овде су чак и пионири опасниЌи од одраслих. Од брзоплетих, млади борци су правили мале парне балисте коЌе бацаЌу смртоносне "поклоне" брзином блиском митра ескоЌ. Сам принцип Ќе клипни, али мотор окре·е оштрице катапулта, коЌи великом почетном брзином избацуЌу дарове смрти. Они избацуЌу специЌалне кесице дестилованог дрвеног алкохола помешаног са експлозивним елементима дома·е производ®е - скоро Ќеднаке смртоносноЌ сили нитроглицерину.
  Када Ќе погођен, та®и оклоп нацистичких транспортера попушта, због чега посаде пламте плавим пламеном. Луди од бола, Фриц вичу срцепараЌу·е и разилазе се лица искрив ених од ужаса.
  Неки од ®их чак напуштаЌу опрему...
  єедина штета Ќе што има много неприЌате а, чини се да Ќе фон Бок одлучио да овде зада главни ударац. Трпе·и опип иве губитке - неки транспорти, углавном амерички или француски - зап ускуЌу·и све митра еском ватром, приближаваЌу се рововима.
  И наиђу на Ќежеве ... Алена Ќе, у међувремену, лака, режираЌу·и четрдесет пету. Наравно, не можете узети "Кра евског тигра", па чак и побо шаног "Пантера", а Ќош више "Кра евског пантера", на челу, али можете пробати са стране. Штавише, "Пантер" на броду Ќе слаб, али због брзине покушава да се брже пробиЌе ... Овако туку немачки митра ези, покушаваЌу·и да уплаше. О оклопним транспортерима нема шта да се каже. Сви изроди ·е бити избушени и натерани да усиЌаним металом п уЌу крв по подовима!
  Љубов Марковна, бацаЌу·и гранату на гусеницу, виче:
  - Ми к уцамо хиЌене са соколовима!
  Пишто  малог калибра има много предности у односу на велики - брзину па бе, лако·у камуфлаже. И знаЌу да бираЌу ци еве.
  Чак и хва ени и наизглед поуздано зашти·ени од малокалибарских топова "Кра евски лав" - машина коЌа Ќе постала но·на мора за Русе на СаратовскоЌ избочини, може бити погођена ако су куполе и трупови прецизно кундак са стране. Ту му Ќе наЌслабиЌа тачка. А ако уђе у борбени чопор, онда ... Фриц ·е се лоше провести!
  АлесЌа МуравЌова им виче:
  - Би·е вам Ста инград! И сто пута гори од Ста инграда!
  Нацисти режу, див ачки као хиЌене. А међу совЌетским момцима има мртвих и ра®ених. Посебно Ќе трагично када гину млади борци коЌи су тек почели да живе. Ево Ќедне веома мале, али храбре пионирке, коЌа Ќедва да Ќе подигла пакет експлозива, Ќури са ®им испод гусеница сред®ег тенка Т-4 "Л" (ова наказа Ќе Ќош увек сачувана у редовима! Дакле са пове·аном масом и Ќачи мотор). Штета за девоЌку, али она више мрзи фашизам него што воли живот. Пионирка чврсто зна да Ќе ®ено дело хероЌско и Господ Исус ·е радо отворити врата раЌа онима коЌи су погинули за ота¤бину. Ружна кутиЌа са дугачким, али наизглед танким деблом са огромном маском скаче и с ®е откине четвртасту кулу.
  И борци поново бацаЌу гранате, а вешто прикривени митра ези почели су да прибиЌаЌу мотоцикле коЌи су пузали до одмазде. А главе нацистичких воЌника пуцале су као зреле треш®е оборене градом. А Ќош више крви тече него сок од зг®ечених сочних бобица.
  Полуголи Олег Грабаченко, дечак проналазач и истовремено свемогу·и Бог у телу, звиждао му Ќе кроз ноздрве...
  - Време Ќе за прикуп а®е каме®а од нечега што ни секунду не баца у ветар!
  Ово ниЌе први пут да тестира своЌе трикове на нацистима. На пример, аутомобилски мотори усисаваЌу ваздух за моторе, али да ли постоЌи мешавина класификованог уг а и неколико мешаних веома Ќедких и бод икавих би ака са детонатором праха?
  А резервоари за гас великих мотоцикала експлодираЌу, избацуЌу·и токове силовите ватре. Чини се као да се дешава побуна паклених духова. Ево неколико оклопних транспортера коЌи се такође придружуЌу своЌим несре·ним колегама. А од ®их комади·и оклопа лете стотинама метара, налазе·и све више жртава.
  А онушка, показуЌу·и на "Вукодлака", ци а на до®и део тела. Тешко Ќе сти·и тамо, али ово Ќе Ќедина шанса да се пробиЌе немилосрдни самоходни топ. Глатко крета®е прста, а затим окрените.
  Пишто  даЌе благи трзаЌ, а фашистичка машина се дели на пола. Откинута црвена застава са црном свастиком на белоЌ позадини пада у крваво блато.
  А онушка шапу·е мудре мисли:
  - Правда захтева жртву, добротворне донациЌе и успех праведног жртвова®а!
  АлесЌа МуравЌова, додаЌу·и тешку гранату на страну Пантера, додаЌе:
  - Само неизбежне жртве у рату помо·и ·е да се избегну неумо иве жртве предаЌе!
  Дечак-демиЌург Олег Грабаченко, испустивши Ќош Ќедан облак прашине са балисте, коЌи га Ќе натерао да се  уто закаш а, а онда су од истог каш а мотори експлодирали и прснули, викнуо Ќе:
  - ПредаЌа се мора дати противнику, али Ќе немогу·е предати се предаЌом неприЌате у!
  Заокрет, тоб¤иЌа одмара своЌе голе лепе ноге како би бо е осетила биоритме Зем е, а дах траве табанима и поново пуца, удараЌу·и у подмукли Т-4 тачно краЌ у краЌ.
  Лепа комсомолка се смешка и виче:
  - Иди дођавола старче!
  А онда су само два совЌетска седокоса деда одсечена митра еским рафалом. И биле су крваве гомиле у удубини. єош Ќедан старац, умотан у гомилу граната, срушио се испод гусеница тенка Пантер. На растанку Ќе викнуо:
  - Слава Ста ину!
  А ошка МуравЌова Ќе наставила са притиском:
  - Слава Ќунацима!
  Љубов Маркова, бацивши гранату своЌом веома флексибилном ногом, заглушно Ќе викнула:
  - Мртва част!
  Олег Грабаченко, цере·и се белозуби, додао Ќе:
  - И паметно, част за живота!
  Заиста покушаЌте да се одупрете таквоЌ сили. Ево, на пример, можда Ќош нема "Кра евског миша" - релативно новог тенка, а шта кажете на "Леопарда" на балу Е-25. Али Шерман Ќури... У овом случаЌу, из неког разлога, има мало америчких и британских тенкова, иако Ќе, ипак, фон Бок добио страну опрему у великим количинама... Сналаж иви дечак Олешка Ќе помислио да Ќе сигурно било проблеми са развоЌем посада или са залихама.
  С друге стране, много Ќе лакше преврнути Шермана ... Висока звечка прегази глинени лонац са експлозивном смешом и ... Само снажан потрес мозга преврне добро оклоп еног гада.
  А иза ®ега косо други амерички тенк, реч води паклено искуше®е коноп е под ударом српа. У тре·ем, по инерциЌи, погађа оште·ене колеге и гусеница, такође поражена, надима гусенице.
  Дечак-гениЌ и Бог-демиЌург Олег виче:
  - Само тако настави и гураЌ!
  Ово Ќе заиста руска хероЌска снага!
  По повратку потребно Ќе да оправдате своЌе дуго одсуство.
  Међутим, зашто се правдати Свемогу·ем Богу, он Ќе господар времена. Тако Ќе одсуство траЌало само неколико секунди.
  АУКЦИєА ГДЕ СЕ ПРОДАєЕ МЛАДИ РОБ
  АНОТАЦИєА.
  Леп и згодан, миши·ав млади· се продаЌе испод чеки·а за но·, Ќедна од многих похотних дама. Наравно, многе жене желе згодног дечака и спремне су да даЌу пристоЌну суму новца.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Згодни Сем Ќе био у смокингу и цилиндру. Овако Ќе изнет на аукциЌу. А са стране су стаЌале две девоЌке у бикиниЌу и штиклама. Морали су да скину дечака.
  Сем се поносно усправио. Забацио Ќе главу, а лице му Ќе било прекривено као вео роби®е. Дечак Ќе изгледао као роб на продаЌу.
  Глас мена¤ера звучи:
  - На лицитациЌу се став а петнаестогодиш®и роб, физички здрав, веома леп, искусан  убавник, уме да угоди женама. Почетна цена - десет евра!
  А девоЌке су скинуле вео са тинеЌ¤ера рукама у рукавицама.
  Открило се лепо, лепо и нежно лице као код девоЌке. єедна од жена Ќе зарежала:
  - Дванаест евра!
  Други Ќе зацвилио:
  - Петнаест!
  Други Ќе просиктао:
  - Осамнаест!
  ЧуЌе се глас:
  - Двадесет!
  И пауза. Жене желе да наставе. Сему скидаЌу смокинг, остав аЌу·и га у кошу и. Жене су узбуђене.
  Слушао:
  - Двадесет пет!
  - Двадесет осам!
  - Тридесет!
  Неко сик·е, лажна вилица:
  - Тридесет и пет!
  Глас следи:
  - Четрдесет!
  Лепа млада жена вришти:
  - Четрдесет пет!
  Стара матрона каже:
  - Педесет!
  єош Ќедна пауза. Жене желе више голоти®е лепог млади·а. Овде му скидаЌу кошу у. ТинеЌ¤еров торзо постао Ќе гол, ре ефни миши·и, трбуш®аци, прелепо тело са глатком, чистом, чоколадном кожом!
  Даме су оЌачале. повикала Ќе:
  - Седамдесет!
  Други Ќе викнуо:
  - Осамдесет!
  - Деведесет!
  - Сто!
  - Сто двадесет!
  Други Ќе бацио:
  - Стотину педесет!
  МилиЌардерова жена, прелепа тридесетогодиш®аки®а, гугутала Ќе:
  - Двеста евра!
  Настала Ќе пауза. Количина ипак ниЌе превелика - цена доброг жигола за сат-два. Али сви су желели да е излага®е.
  ДевоЌке су на посебан начин скинуле фармерке са Сама. Ого ене су миши·аве ноге у чизмама. Дечак се осмехнуо. У шортсу се видело како Ќе ®егово мушко савршенство почело да буЌа. Да, ово Ќе свакако кул, има пуно младих и лепих девоЌака у сали, па Ќе тинеЌ¤ерка дожив авала све ве·у же у.
  Жена Ќе викнула:
  - Три стотине!
  Други Ќе рекао:
  - Четири стотине!
  МилиЌардерова жена Ќе прогунђала:
  - Пет стотина!
  Њен комшиЌа Ќе просиктао:
  - Шест стотина!
  Дебела жена промрм а:
  -Седамсто!
  Жена у велу, Ќасно Арапки®а, цвркута:
  - Осам стотина!
  Старица Ќе гракнула:
  - Девет стотина!
  МилиЌардерова супруга Ќе самоуверено рекла:
  - Хи аду евра!
  єош Ќедна пауза. ОваЌ пут, износ Ќе ве· нарастао на пристоЌан износ. За Ќедну но· са тинеЌ¤ером. Чак и тако лепа и вешта. Али даме су тек почи®але. Хтели су да наставе да се свлаче.
  Овде су девоЌке, без размиш а®а, узеле и скинуле чизме са дечака.
  Сада су дечакове грациозне, преплануле потколенице и стопала са ружичастим табанима била боса. И он има тако лепу кривину пете, савршене прсте, обоЌене нокте.
  Жене су се Ќош више упалиле.
  Старица Ќе заурлала:
  - Хи аду и две стотине!
  Дебела жена Ќе рекла:
  - Хи аду и петсто!
  МилиЌардерова жена Ќе бацила:
  - Две хи аде!
  Жена у велу Ќе цвркутала:
  - Две пет стотина!
  Старица Ќе гунђала около:
  - Три хи аде!
  єедна од девоЌака, скоро девоЌчица, цврку·е:
  - Четири хи аде!
  Претили су ЌоЌ
  - Не шали се!
  Ипак, и дебела жена Ќе сиктала:
  - Пет хи ада!
  Настала Ќе пауза. Пет хи ада евра Ќе ве· солидна сума новца. Неколико сати са жиголом пристоЌно. Али публика Ќе овде богата. Жене су понекад спремне да скупо плате своЌе хирове. Па, наравно, сви Ќош чекаЌу да се роба потпуно изложи. Посебно ·е скинути га·ице са слатког млади·а.
  Али девоЌке су скинуле само цилиндар. И постала Ќе вид ива златна, густа, буЌна коса тинеЌ¤ера.
  Жена у велу Ќе цвркутала:
  - Шест хи ада!
  МилиЌардерова жена Ќе прогунђала:
  - Седам хи ада!
  Дебела жена Ќе просиктала:
  - Осам хи ада!
  Старица Ќе гракнула:
  - Девет!
  МилиЌардерова супруга Ќе одлучно изЌавила:
  - Десет хи ада!
  Настала Ќе пауза. Све жене су се укочиле, многе су се тресле од пожуде и узбуђе®а. У ствари, какав згодан и миши·ав млади·. Волео бих да га видим потпуно голог. А сада су девоЌке у рукавицама скинуле послед®и део оде·е са младог згодног човека.
  И сви су видели оваЌ велики, пулсираЌу·и штап од жада, елегантног, завод ивог облика. Од узбуђе®а Ќе чак постао гримиз и вру·.
  Дебела жена Ќе викнула:
  - Петнаест хи ада!
  Жена у велу Ќе цвркутала:
  - Двадесет!
  Друга девоЌка Ќе пискала:
  - Тридесет!
  Старица Ќе урлала:
  - Четрдесет!
  МилиЌардерова супруга Ќе тврдоглаво рекла:
  - Педесет!
  Настала Ќе пауза. Од голог дечака нема шта да се скине. Сем Ќе био и гол и бос и миши·ав. Снажно су га узбуђивали пожудни погледи жена разних година, похотних и ружних. И ®егово мушко савршенство Ќе див е набуЌало.
  Педесет хи ада евра за Ќедну но· са Алфонсом Ќе цена прилично шармантна и дово на. Штавише, Сам игра на аукциЌи ниЌе први пут. И жене су им одувек биле сре·не. Да ли Ќе сада заиста вредно тога да прекинете солидну суму ако следе·и пут можете изнаЌмити згодног дечака?
  Управите  Ќе подигао чеки· и почео да пева:
  - Педесет хи ада евра пута!
  Сем се искрено насмеЌао. Спава®е са супругом милиЌардера, лепом и наизглед младом и атлетском женом, било Ќе задово ство. Истина, она Ќе ве· прешла четрдесету, али изгледа веома добро. И са ®ом, Сем Ќе ве· имао секс, што се дечаку допало, а и ®оЌ се Ќако допало.
  Лаки Ќе помислио пастув.
  Мена¤ер Ќе рекао:
  - Педесет хи ада евра два!
  А онда полако и са осмехом, подижу·и чеки·:
  - Педесет хи ада евра три!
  И пре него што Ќе чеки· ударио, уследио Ќе оштар глас:
  - Двеста хи ада евра!
  Сви су се окренули. Сем се тргнуо и угледао високог човека у кожноЌ Ќакни и тамним наочарима. Поред ®ега Ќе стаЌала жена црвене косе обучена у црвено.
  Мена¤ер се насмеЌао и приметио:
  - ОваЌ дечак се продаЌе само женама!
  Човек Ќе оштро одговорио:
  - А он ·е нас двоЌицу служити! Осим тога, ако нам даш, Ќа ·у ти дати додатних сто хи ада евра!
  Управници су се насмешили ®еним белим зубима и рекли:
  - Двеста хи ада евра одозго и ради са тим шта хо·еш - само не убиЌаЌ и озби но сакати!
  Човек Ќе климнуо главом са садистичким осмехом.
  - Долази! Двеста награда, а двеста за ценка®е!
  Управите  Ќе певао, показуЌу·и зубе:
  - Двеста хи ада евра пута, двеста хи ада евра два, двеста хи ада евра три!
  И чеки· Ќе ударио о дрво.
  Сем Ќе био умотан у ·ебе и вођен између редова под прат®ом. Жене су покушале да осете дечака и повукле руке према ®ему. А Ќедна Ќе чак и зграбила штап од жада, али су ЌоЌ пружили руку.
  Сем Ќе изведен из собе. Било Ќе неприЌатно крочити бос у хладну локвицу коЌа Ќе остала после кише. А онда су га чувари стрпали у луксузан, огроман, позла·ен ауто. Сада ·е млада стриптизета бити одведена да одради фантастичан износ коЌи Ќе пла·ен током целе но·и.
  
  ЖИВОТ ПОСЛЕ ПУТИНОВЕ СМРТИ
  АНОТАЦИєА
  Након што Ќе душа руског председника Владимира Путина напустила ®егово тело 5. априла 2022. године, почели су да се дешаваЌу заним иви догађаЌи. Ук учуЌу·и и изборну кампа®у, дошло Ќе до веома неочекиваног преокрета и изнело много кандидата, па Ќе чак дошло и до оружаног сукоба.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  У међувремену, душе двоЌице председника, Џоа БаЌдена и Владимира Путина, напустиле су тела своЌих власника 5. априла 2022. године. И веома Ќе драматично.
  У Америци смрт Џона БаЌдена, коЌи ·е ускоро напунити осамдесет година, ниЌе изазвала велико узбуђе®е. ФункциЌа Ќе аутоматски прешла на потпредседника
  у овом случаЌу Камала и тако до следе·их избора 2024. године. Али у РусиЌи Ќе много теже. Према уставу, премиЌер би требало да буде председник.
  Али у року од три месеца мора да буде изабран нови председник. И онда се постав а пита®е ко ·е и·и? Теоретски, вд председника Михаил Мишустин би требало да оде, али
  АмбициЌе СергеЌа ШоЌгуа су скочиле! На краЌу краЌева, он Ќе предводио листу "єединствене РусиЌе" на изборима за Државну думу, а како се то може учинити без таквог хероЌа?
  СергеЌ ШоЌгу, коЌи Ќе ве· био у годинама, и сам Ќе желео да постане председник РусиЌе. Михаил Мишустин Ќе заузврат са®ао о престолу. И такође похрлио на престо.
  А и Медведев Ќе имао амбициЌе. И Сечин Ќе осетио да га Путинов наследник не·е тако лако напустити и поЌурио Ќе на трон. Дакле, дошло Ќе до сукоба.
  ПостоЌи и неслога у делу опозициЌе. НаЌЌача Ќе, наравно, левица, коЌа Ќе приметно добила на послед®им изборима за Државну думу. Али ЗЌуганов, претучен више пута, мало Ќе стар,
  Павел Грудинин се компромитовао. Дакле, нема ко да се бори за престо.
  ЗЌуганов Ќе, међутим, плаше·и се да добиЌе срамни проценат и увиђаЌу·и недостатак изгледа за Груди®ина, именовао АндреЌа Кличкова, гувернера Орилске области.
  Наравно, ниЌе се свима допала ова идеЌа ... Али нема шта да се уради. Владимир Жириновски, коЌи Ќе такође остарио и донекле изгубио своЌе позициЌе на парламентарним изборима, такође
  доживео оклева®е - и·и или не и·и. С Ќедне стране, чини се да Ќе време да се уступи место младима. С друге стране, можете изгубити део Либерално демократске партиЌе. Ве· сам имао искуства са промоциЌом
  Малишкина, коЌи Ќе потом одвоЌио део странке. Односно, стари глумац Ќе морао бити номинован по седми пут. Теше·и се чи®еницом да постав а рекорде.
  Камала, коЌи Ќе постао председник СЌеди®ених Држава, долетео Ќе на сахрану Владимира Путина. И ово Ќе, наравно, изазвало велико интересова®е свих. Лично Ќу Ќе упознао Михаил Мишустин.
  Односи са СергеЌем ШоЌгуом били су напети. Министар одбране, коЌи има доста призна®а и меда а, поЌурио Ќе на трон. И има висок реЌтинг. Плус више подршке
  значаЌан део єединствене РусиЌе. Дошло Ќе до раскола у владаЌу·оЌ странци. ДмитриЌ Медведев Ќе такође ушао у функциЌу председника. А са ®им и СергеЌ ШоЌгу.
  А онда су МатвиЌенко и Сечин похрлили на место председника.
  Владимир Путин себи ниЌе оставио Ќасног наследника, а владаЌу·а партиЌа Ќе била поде ена. Међутим, у опозициЌи, наЌЌачоЌ левици, Ќединства нема. Ево Павела Грудинина са делом
  присталице су одлучиле да окушаЌу сре·у. РазумеваЌу·и, наравно, да више не·е имати прилику. ТривиЌално заборав ено. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе очигледно прошао из здравствених разлога, а нигде
  не пе®и се. Наравно, Максим Сураикин поново иде у битку. на изборима за Државну думу Ќедва Ќе имао дово но да пређе бариЌеру од пет одсто. И, наравно, поново се попео
  Бабурин, єавлински, иако стари па®, Титов, коЌи су ве· Ќедном изгубили. И, наравно, КсениЌа Собчак - па, како би без ®е!
  Међутим, праву помет®у изазвало Ќе номинова®е Рамзана Кадирова за председника РусиЌе. Рамзан Ќе, наравно, тврдио да Ќе постао шеф ЧечениЌе када Ќош ниЌе имао тридесет година
  више. Штавише, мандат Ќе одавно истекао, а како ·е се развиЌати односи са наследником Владимира Путина, ниЌе познато. Па хаЌде - покрени се!
  Рамзан Кадиров ·е ускоро напунити четрдесет шест. єош Ќе млад и жели мо·, и то много мо·и. Шеснаест година Ќе владао ЧечениЌом - ово ниЌе дово но и досадило му Ќе.
  И постоЌе шансе за победу. Конкретно, због мобилизациЌе свих муслимана коЌи живе у РусиЌи, и заиста свих не-Руса. А ово Ќе веома озби ан захтев.
  Поред тога, други део припадника єединствене РусиЌе пратио Ќе Рамзана Кадирова. Тако се раскол у владаЌу·оЌ странци Ќош више продубио.
  А када би леве снаге имале Ќаког кандидата, онда би шансе комуниста да победе биле значаЌне.
  Па, ако не и за победу, онда бар за други круг. Међутим, ово су Ќош увек цве·е - бобице испред. Михаил Мишустин Ќе узео и помиловао АндреЌа Нава ног!
  И радио Ќе као детонатор. єош Ќедан играч Ќе пуштен у арену, а играч Ќе, да се разумемо, озби ан. Ево испао Ќе такав шурум-бурум.
  АндреЌ Нава ни Ќе многима побркао карте.
  Тако Ќе изборна кампа®а почела да поприма карактер интриге и праве детективске приче. Ово се никада раниЌе ниЌе догодило у историЌи РусиЌе. У деведесет првом Ќасном
  єе цин Ќе био фаворит. А само су избори 1996. били непредвидиви и нико ниЌе знао ко ·е победити. А онда Ќе наступила ера Путина.
  Па, Ќедном Ќе б еснуо Медведев. али Ќе био и изразити фаворит. Да, интрига Ќе дуго убиЌана. А онда таква равнотежа и таква борба! А ниЌе ни Ќасно ко
  про·и у други круг. Ако су у деведесет шестоЌ години била два изразита фаворита ЗЌуганов и єе цин, сада их Ќе ве· неколико. Наравно, и ШоЌгу и Мишустин, коЌи
  административни ресурс, Медведев, Сечин и МатвиЌенко су заиста слабиЌи. И веома озби ан ривал Рамзан Кадиров. И Ќедини кандидат са левице АндреЌ Кличков. И наравно
  сви®а у ¤аку, али изузетно популаран и мученик АндреЌ Нава ни. Остали су, наравно, слабиЌи, али могу и да штипаЌу глас. Ово Ќе КсениЌа Собчак, а Грудинин коЌи
  био Ќе послед®и пут други, и многи други. Додата интрига и промоциЌа Максима Галкина. єедан попут ®ега успео Ќе да постане председник УкраЌине. А ово Ќе озби но!
  Неочекивано, Дима Билан Ќе такође отишао на место председника РусиЌе. У ствари, некада наЌсЌаЌниЌа поп звезда почела Ќе да се заборав а. И решио Ќе да осветли нову.
  ИдеЌа свакако ниЌе наЌоригиналниЌа, али шта Ќе дођавола ниЌе шала. И ето, погледате поново, оцена ·е прерасти скале.
  Михаил БоЌарски Ќе такође пожурио на место председника РусиЌе. Такође, звезда велике величине Ќе очигледно заборав ена. И наравно желим да покажем оч®аке.
  Од придошлица у политици Ќавила се Наташа СоколовскаЌа - стара око тридесет пет година - лепотица и спортиста. Односно, тим се подигао. НаЌстариЌи кандидат за
  Председник Ќе желео да буде, наравно, Владимир Жириновски. Али ниЌе успео да ажурира запис. Лев Лешченко се попео на место председника РусиЌе. Желео Ќе и славу и наравно
  осветли се.
  АнатолиЌ Кашпировски Ќе такође гурнуо главу у председништво РусиЌе. Али му Ќе одбиЌена регистрациЌа, наводно због претходног украЌинског држав анства.
  али Ќе Михаил Мишустин подржао именова®е хипнотизера и великог исцелите а. А АнатолиЌ МихаЌлович Ќе регистрован као наЌстариЌи кандидат за председника РусиЌе.
  Дакле, интрига Ќе Ќош ве·а. Тако Ќе све ишло и прошло.
  Михаил Мишустин Ќе, наравно, покушао да подигне своЌ реЌтинг. Конкретно, одмах Ќе три пута подигао минималну плату и пензиЌу. Али све Ќе то довело до оштрог
  скок инфлациЌе. Да, и руб а Ќе почела нагло да пада. Тада Ќе Михаил Мишустин прибегао интервенциЌама долара.
  И успео Ќе да оЌача руб у и то приметно. Ствара®е привида благоста®а. И ово Ќе оштар покрет у ®ему, на пример, да многима даЌе индулгенциЌе. Ево посебног знатно ублаженог
  антидувански закон, коЌи Ќе утеха за пушаче. Рекламе пива биле су дозво ене и на телевизиЌи. Поред тога, дозво ена Ќе конзумациЌа нискоалкохолних алкохолних пи·а.
  на Ќавним местима.
  Уз то, Михаил Мишустин Ќе учинио наЌважниЌу ствар, зауставио Ќе рат у УкраЌини и наЌавио повлаче®е трупа одатле. Тиме се показао као миротворац.
  И то Ќе такође велики плус нове политике коЌа Ќе уследила после смрти Владимира Путина. И оваЌ рат Ќе потпуно изгубио популарност у друштву. И ве·ина  уди Ќе желела да се отарасе такве но·не море.
  Михаил Мишустин се показао као миротворац, што су светски медиЌи веома ценили.
  Истина, Рамзан Кадиров Ќе подигао страшну висину, рекавши да су украли победу РусиЌи. Тако се ситуациЌа на изборима поново нагло погоршала. СергеЌ ШоЌгу Ќе такође покушао да игра сокола, иако Ќе и сам много пио у овом паклу. АндреЌ Кличков, коЌи Ќе важио за главног кандидата левице, заузео Ќе опрезан став. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе покушао да буде агресивниЌи, а у послед®ем тренутку Ќе ипак избацио изЌаву о учеш·у на председничким изборима у РусиЌи. А шта ако може Лев Лешченко, зашто онда не би покушао искусниЌи политичар? Мада Ќе леви бок Ќош распршениЌи. Али наука, као и увек, никоме не одговара. И желим, ако не да победим, онда да се загреЌем.
  На пример, Владимир Жириновски Ќе изашао на изборе физички веома ослаб ен. Буквално у битку из болничког кревета. И у исто време има висок реЌтинг.
  Како Ќе АлексеЌ Нава ни отишао на место председника, право са затворског кревета.
  Ово су избори коЌи су се показали овде - можда наЌконкурентниЌи и наЌсветлиЌи у историЌи РусиЌе. Толико различитих имена овде. АнатолиЌ МихаЌлович Кашпировски Ќе такође добио дозволу да учествуЌе на председничким изборима. Пошто Ќе уставни суд протумачио да држав анство бивших република СССР-а ниЌе страно. Тако Ќе чувени психотерапеут могао да учествуЌе на изборима. И постао Ќе наЌстариЌи кандидат за председника РусиЌе, блокираЌу·и индикатор Лева Лешченка. Дакле, борба Ќе ишла на све стране. А очекивало се много тога.
  На пример, Михаил Мишустин, вршилац дужности председника РусиЌе, има огромна овлаш·е®а по уставу.
  И то ·е бити тешка борба. На пример, поЌавили су се компромитуЌу·и докази о СергеЌу ШоЌгуу. На пример, да Ќе под єе цином преценио штету од природних катастрофа, а разлику ставио у ¤еп. Осим тога, нашли су и солидне рачуне у иностранству. Из чега Ќе избио озби ан скандал. А Михаил Мишустин Ќе наредио хапше®е СергеЌа ШоЌгуа. Приликом хапше®а подметнута Ќе дрога, што Ќе довело до великог сукоба. Почела Ќе пуц®ава између воЌске и полициЌе. ШоЌгу Ќе био некако уврнут. И послат у Лефортово. Али генерали су се побунили. Одбили су да послушаЌу вршиоца дужности председника Михаила Мишустина.
  И покренули су трупе у офанзиву на Москву. Уследиле су тешке борбе. Део руских трупа остао Ќе лоЌалан легитимном вршиоцу дужности председника РусиЌе Мишустину. А онда Ќе Рамзан Кадиров поЌурио да нападне Крем . И десетине хи ада чеченских воЌника похрлиле су у офанзиву.
  Али Михаил Мишустин ниЌе тако Ќедноставан. Узео Ќе и подмитио Ќедног од утицаЌних теренских команданата. И ударио Ќе Кадирова у леђа. Уследила Ќе жестока и крвава битка. Мишустин Ќе подмитио Ќош пар генерала из ШоЌгуовог тима. Дошло Ќе до очаЌничког масакра. Неколико дивизиЌа се борило Ќедна против друге одЌедном. Унутраш®е трупе, Национална гарда и Министарство унутраш®их послова, заЌедно са ФСБ, подржали су Михаила Мишустина. Зато што им Ќе утростручио плате. Плус, он Ќе такође унапредио директора ФСБ-а и министра унутраш®их послова у маршале. Медведев Ќе сме®ен са функциЌе и ухапшен.
  Оптужен Ќе и за корупциЌу. А СергеЌ ШоЌгу Ќе такође оптужен за заверу да преузме власт. А ово Ќе ве· озби но. А пошто се на териториЌи РусиЌе воде праве битке и обилно се пролива крв, уведено Ќе право воЌно ста®е.
  И наравно, са ®им нема вишка демократиЌе. Напротив - затеза®е шрафова.
  Али Михаил Мишустин ниЌе отказао председничке изборе у РусиЌи. Напротив, мотивациЌа Ќе чак порасла. Узми и изађи напо е. Истовремено, без митинга и без екстра демократиЌе. И масовни фалсификати за спровође®е. Да победи у првом кругу. И то са великом маргином, остав аЌу·и само неколико статиста на листи - као што Ќе КсениЌа Собчак. А ово Ќе и шанса за новог владара РусиЌе.
  Нема више времена за демократиЌу.
  Ипак, Михаил Мишустин Ќе направио неколико амандмана на устав за референдум: да дозволи гласа®е од четрнаесте године, да буде биран у Државну думу са осамнаест година, до гувернера са двадесет прве. Осим тога, такође им Ќе дозво ено да гласаЌу и затвореницима коЌи се налазе у притворским местима по судскоЌ пресуди, као и право да се такви затвореници кандидуЌу за Државну думу и гувернере ако служе казне за кривична дела лаке и сред®е тежине. Плус, дово но Ќе да кандидат за председника РусиЌе у ®оЌ стално живи пет година, а чак Ќе било дозво ено и двоЌно држав анство и имовину, са имовином у иностранству. Кажу да РусиЌа треба да се отвори свету. И путинизму се мора стати на краЌ. Доста, РусиЌа псуЌе и свађа се са свима. Како кажу - момци, живимо заЌедно!
  Поред тога, направ ен Ќе амандман на устав, коЌи омогу·ава функционерима да имаЌу имовину у иностранству, рачуне и имовину и некретнине. Да Ќе функционерски апарат то схватио веома позитивно. И на Западу Ќе то наишло на разумева®е. А у СЌеди®еним Државама су рекли да Ќе ®ихов нови владар РусиЌе веома задово ан.
  Михаил Мишустин Ќе приметио:
  - Могу све да урадим! А РусиЌу чекаЌу велике промене!
  Подмитивши Ќош неколико генерала и теренских команданата, Михаил Мишустин Ќе покренуо одлучну офанзиву против побу®ених генерала и одреда Кадирова.
  Сада Ќе имао предност над ®има. Осим тога, СЌеди®ене Државе су пружиле помо· у авиЌациЌи. Заузврат, Михаил Мишустин Ќе обе·ао да ·е вратити Донбас УкраЌини и платити одштету за Крим. Ово Ќе прим ено са великим ентузиЌазмом на Западу и у УкраЌини.
  Михаил Мишустин Ќе такође затражио помо· од Државне Думе. Наравно, пла·аЌу·и огроман новац посланицима. И Државна Дума и Савет ФедерациЌе подржали су вршиоца дужности председника РусиЌе Михаила Мишустина. Наравно, као аргумент, дошло Ќе до петоструког пове·а®а плата и бонуса за посланике Државне думе и Савета ФедерациЌе.
  Михаил Мишустин Ќе наЌавио и укида®е пензионе реформе, а снижава®е старосне границе за одлазак у пензиЌу на шездесет за мушкарце. Истина, жене су се оснивале од педесет осме године. єер они ве· живе дуже од мушкараца.
  Друге идеЌе ук учуЌу подиза®е минималне зараде на сто хи ада руба а и на исту минималну пензиЌу. Ово Ќе ве· било очигледно претерива®е, што Ќе подстакло инфлациЌу.
  Али такође ниЌе лоше ... Михаил Мишустин Ќе возио и педалирао. ГенадиЌ ЗЌуганов, као такмичар, уопште ниЌе уплашио Михаила. Напротив, много згодниЌи противник од АндреЌа Кличкова. И наравно ово Ќе разум иво.
  Стари председник Комунистичке партиЌе Ќе згодан и предвид ив противник. И лако Ќе и згодно борити се са ®им.
  Михаил Мишустин и да е има двадесет две године предности у односу на ЗЌуганова, плус искуство у руковође®у. А шта Ќе са ЗЌугановим? Он Ќе слаб.
  Можете оставити међу председничким кандидатима. Као болесни, стари и неЌаки Владимир Волфовицх, ово нису такмичари. Али АндреЌу Кличкову Ќе одбиЌена регистрациЌа. Нема шта да трпи какве глупости. Млади такмичари су опасни за Михаила Мишустина. Али старе, морам ре·и, не много. Можда чак и корисно. Иако постоЌи привид демократиЌе и слободних избора. Као да се води права борба са неприЌате ем коЌа ниЌе ни страшна, ни зала, ве· смешна. ДвоЌица старца Жириновски и ЗЌуганов, наравно, нису конкуренти у борби за председника РусиЌе Михаила Мишустина. А чак и да су конкуренти, Михаил би увек могао да исправи изборе по ванредном ста®у. И заиста Ќе озби но. Борба овде ниЌе шала. Али само старим ша ивцима Ќе дозво ено да учествуЌу. Наравно, постоЌе и млади  уди - на пример, Ксениа Собцхак. Изложено Ќе, наравно, из забаве. Али ово Ќе стари ко®. Али Максим Галкин Ќе потпуно демократски председнички кандидат. И ®егов ангажман Ќе велики. АнатолиЌ Кашпировски Ќе такође председнички кандидат. Такође веома стар, рекордер по годинама. Али Гари Каспаров Ќе регистрован као кандидат за председника РусиЌе. И ово Ќе такође посебан знак повере®а.
  И Михаил Мишустин Ќе пустио вотку са своЌим портретом у пола литра, али по цени од само деведесет девет руба а. И ово Ќе народ прихватио са разумева®ем.
  У ствари, шта би могло бити бо е од вотке, коЌа сада кошта као векна хлеба. Овде Ќе Михаил наредио и пушта®е цигарета са своЌим портретом. И такође веома Ќефтино. Штавише, могу се пушити на Ќавним местима.
  Наравно, рекламира®е алкохола и дуванских производа се вратило на телевизиЌу. Држави Ќе потребан новац. Плус, Михаил Мишустин Ќе изнео слоган: више слободе и демократиЌе. И слобода наравно у свему. Ук учуЌу·и лоше навике. Поред тога, МаЌкл Ќе предложио да се прогласи потпуна и општа амнестиЌа за жене и оне коЌи су починили своЌе злочине млађе од двадесет и Ќедне године.
  Ово Ќе, наравно, и конструктиван корак. Само су неприЌате ства до сада одлагала доноше®е одлуке о општоЌ амнестиЌи.
  Да, у СЌеди®еним Државама нису инсистирали на томе. Разговор Ќе ишао да Ќе време да РусиЌа размисли о уласку у ЕУ и НАТО.
  Мишустин Ќе рекао да се за сада мора превази·и инерциЌа старог хладноратовског размиш а®а. Али РусиЌа и Запад ·е свакако бити заЌедно.
  Валентина МатвиЌенко поднела Ќе оставку на место председнице Савета ФедерациЌе и устукнула у корист Михаила Мишустина. И ово Ќе такође релативно позитивно перципирано у друштву.
  Као и одлука Михаила Мишустина да звездом хероЌа РусиЌе постхумно додели и Ста ина, и БериЌу, и Бориса Њемцова, и АнатолиЌа Собчака, и Бориса єе цина.
  А Михаил Горбачов Ќе за живота добио звезду хероЌа РусиЌе. Што Ќе, наравно, на Западу прим ено веома позитивно.
  Па, наравно, Михаил Мишустин ниЌе могао, додуше са закаш®е®ем, да енглеску кра ицу Елизабету ИИ не додели Орденом Светог АндреЌа Првозваног. И то Ќе била веома мудра одлука. А енглеска кра ица му Ќе захвалила уручивши Михаилу Мишустину знаке златног руна. Што Ќе и по политичком гесту изузетно лепо. Али наравно, Михаил Мишустин Ќе, поступаЌу·и по принципу: и ваш и наш, одликовао орденом Светог АндреЌа Првозваног и председника НР Кине. Био Ќе веома увређен чи®еницом да му Владимир Путин Ќош увек ниЌе доделио ову награду. Уопште, у Кини су се спремале демократске промене. Бизнис и нова буржоазиЌа су посебно желели демократиЌу. Да, а званичници су очекивали да у случаЌу либерализациЌе не·е бити стре ани за мито. Ово Ќе, наравно, и велика мотивациЌа за Кину да ублажи унутраш®у политику.
  Смрт руског председника Владимира Путина подстакла Ќе демократске промене широм света. У ствари, свима Ќе доста аутократиЌа. Желео сам да  уди имаЌу слободу избора.
  Шта Ќе у СириЌи? И тамо Ќе Асад уморан од свих. И народ Ќе почео да излази на масовне протесте траже·и оставку диктатора. И поново су настав ени протести у БелорусиЌи. єасно Ќе да  уди желе промене. Сви су уморни од ове стагнациЌе.
  Како рече Ќедна бака: слушаЌу·и Лукашенка постаЌем млађи - обе·ао Ќе петсто долара месечно пре двадесет година!
  Михаил Мишустин Ќе до сада био у рату са унутраш®им неприЌате ем. Побу®ени генерали су се убрзо предали, обе·ана им Ќе амнестиЌа. Али Чечени су прешли на герилски рат. И покренуо борбу у планинама. У Дагестану се поново распламсала. Али у другим републикама Кавказа било Ќе могу·е држати ситуациЌу под контролом. Међутим, ве·ина чеченских команданата, примивши новац, одлучила Ќе да ниЌе исплативо борити се. Истина, неки су одбили новац и наставили да се боре у планинама.
  Али сам Грозни и главне градове ЧечениЌе преузеле су руске трупе, а герилски рат Ќе могао да се води дуго времена. Али генерално, Мишустин Ќе задржао зем у.
  Оно што Ќе заслужило поштова®е у народу. Сам Владимир Путин Ќе часно сахра®ен у златном ковчегу. Али ®егова политика Ќе сахра®ена са ®им.
  Михаил Мишустин Ќе неочекивано одлучио да постхумно додели звезде хероЌу РусиЌе и НиколаЌу ИИ, и Александру ИИ, и Александру ИИИ.
  Оно што су монархисти примили позитивно. Осим тога, Врховни суд Ќе, на предлог в.д., укинуо и забрану делова®а раниЌе забра®ених єеховиних сведока.
  У ствари, то су сасвим безазлени  уди коЌи никоме нису нанели зло. Штавише, забрана трансфузиЌе крви Ќе постала саветодавна. Да, и служе®е воЌног рока Ќе пре ствар савести, и ниЌе потребно то иск учити.
  Михаил Мишустин Ќе такође неочекивано постхумно доделио звезде хероЌа РусиЌе Петру Великом, НоводвордскоЌ, академику Сахарову и цару Ивану Грозном. Тиме показуЌе своЌу апсолутну свеЌедност. И же а да угодимо и вашим и нашим.
  Микхаил Ќе такође снизио старосну границу пристанка на четрнаест година - тврде·и да тинеЌ¤ери треба да уче, а да се не можете расправ ати против природе. А искусан, одрасли ментор Ќе бо и од неискусног врш®ака.
  Мишустин се заиста показао као велики либерал.
  ЗЌуганов се дигао против такве одлуке. Али Владимир Жириновски Ќе ово само подржао.
  Михаил Мишустин Ќе приметио:
  - Паметни хо·е слободу, будале се пе®у у заточеништво!
  ГенадиЌа ЗЌуганова су активно критиковали сами комунисти. У ствари, каквог председника Комунистичке партиЌе имаЌу? До датума избора у Ќулу би·е Ќош стариЌи од БаЌдена. Да гласам за свог деду?
  Истина, постоЌи Ќош Ќедан стариЌи деда: АнатолиЌ МихаЌлович Кашпировски. Али он изгледа! Његова коса, па чак и црна. И каква спортска униформа. Конкретно, АнатолиЌ МихаЌлович Ќе рекао да жели да обори сопствени рекорд и да седне двеста шездесет килограма. Што Ќе висока цифра за ово доба. Можда чак и скоро рекорд за ветеране у овоЌ тежинскоЌ категориЌи.
  Али у сваком случаЌу, било Ќе недоумица - да ли би ЗЌуганов одолео чак и да се таква фантазиЌа догоди и да буде изабран? И да ли ·е то траЌати до краЌа шестогодиш®ег мандата? У сваком случаЌу, и за Жириновског и за ЗЌуганова, ови избори ·е бити послед®и.
  Михаил Мишустин Ќе предложио да се на референдум изнесе Ќош Ќедан амандман на устав: за председника се може бирати са тридесет година, зак учно, на дан избора, а не стариЌи од седамдесет година. Кажу престаре не треба бирати. Мо· Ќе посао младих, лек за боре.
  Ово Ќе у народу прим ено позитивно. Мудра позициЌа. Михаил Мишустин Ќе такође предложио закон о политичким партиЌама. Да председник странке може да води наЌвише три мандата од пет година. И ово Ќе такође корак ка демократиЌи.
  Михаил Мишустин Ќе такође узео и одликовао папу Фра®у Првог Орденом Светог АндреЌа Првозваног. И многима се то допало.
  И узгред, зашто не би двадесет пети децембар био слободан дан у РусиЌи. На оваЌ дан цео свет слави Божи·. И мора се ре·и да Ќе народ то прихватио са одушев е®ем. єош Ќедан дан за опушта®е и разлог за пи·е - одлично Ќе!
  Михаил Мишустин Ќе рекао:
  - РелигиЌе света треба да уЌеди®уЌу, а не да раздваЌаЌу. Сматрам да Католичка и Православна Црква мораЌу превази·и раскол. Кад смо Ќединствени, непобедиви смо! - А онда Ќе додао в.д. "А нема ништа глуп е и штетниЌе од верског фанатизма.
  Такође у РусиЌи су одлучили да узму и сма®е рок службе у воЌсци. Михаил Ќе предложио да се сма®и са Ќедне године на шест месеци. Задово ни су и воЌни обвезници и, наравно, маЌке. А на Западу Ќе сма®е®е руске воЌске схва·ено позитивно.
  Михаил Мишустин Ќе рекао да ·е РусиЌа у наредне четири године летети на Марс. И би·е то веома кул пробоЌ. Истовремено Ќе сме®ен и шеф Роскомоса. ДмитриЌ Рогозин Ќе требало да замени болесног и лоше преданог Владимира Волфовича Жириновског на месту председника Либерално-демократске партиЌе.
  Рогозин се сложио, Ќер Ќе то заним ивиЌе него бити државни функционер. А Павел Грудинин Ќе добио место министра по опривреде са чином потпредседника Владе, и то Ќе веома добро. Народ Ќе то одобрио.
  А сада су сви светски медиЌи радили за Михаила Мишустина. Хвалили су Михаила ИИ. КоЌи Ќе чак рођен 3. марта, само дан касниЌе од Михаила Горбачова, што Ќе веома симболично.
  Александру Лукашенку Ќе речено: одржи обе·а®е - устав Ќе усвоЌен, мораш да одеш. Можда ·ете добити позициЌу код Мишустина.
  Пристао Ќе да се одрже нови председнички избори у новембру 2022. године, али да не учествуЌе на ®има. Штавише, председников устав предвиђа доживотне гаранциЌе. И поред санкциЌа Запада, издржати санкциЌе РусиЌе значи и стварно изгубити главу.
  Са Асадом Ќе одлучено да се председник СириЌе ограничи на два мандата од пет година, али без ресетова®а. Дакле, након референдума о уставу, одвратни диктатор одлази.
  Мадуро Ќе такође поднео оставку у Венецуели. Постао Ќе превише одвратна особа. Да, и немири су избили са новом снагом. А без РусиЌе воЌска више ниЌе хтела да пуца на народ.
  Дакле, има промена и у Венецуели. Па, чак су и у ДНРК обе·авали реформе. Заиста, од смрти руског председника Владимира Путина, ауторитаризам Ќе изашао из моде. И опет Ќе настала мода за демократиЌу. Ово Ќе ве· глобални тренд. Клатно се за у ало у другу страну. И писало Ќе да се свет ме®а. И да ·е  уди живети све бо е.
  У СЌеди®еним Државама сада влада жена, прва представница лепог пола у историЌи СЌеди®ених Држава, па чак и са тамном боЌом коже, и ово Ќе дивно.
  Михаил Мишустин Ќе самоуверено ишао ка победи на председничким изборима у РусиЌи Ќула 2022. у првом кругу, а сви су били пуни ентузиЌазма и вере у бо у буду·ност целог човечанства.
  
  Александар ИИИ
  Александар Тре·и ниЌе повређен у железничкоЌ несре·и код Харкова и ниЌе задобио тешке модрице на бубрезима. Као резултат тога, оваЌ цар-богатир Ќе могао да живи дуже. И сада се НиколаЌ ИИ ниЌе попео на престо, а влада Александар Тре·и.
  У току Ќе изград®а ТРАНСИБ-а, експанзиЌа РусиЌе на Кину, а пре свега на Ман¤уриЌу и КореЌу. А спрема се и рат са єапаном. Али постоЌи и значаЌна разлика. Прво, Александар Тре·и Ќе во ниЌи и чврш·и цар од НиколаЌа ИИ, па Ќе стога ТРАНСИБ изграђен брже, а у ®ему ниЌе било рупе у БаЌкалу. Друго, у економиЌи Ќе било бо е него под Николом ИИ, а Балтичка ескадрила Ќе изграђена две године раниЌе. А крали су много ма®е него код мекшег сина. А Александар Тре·и ниЌе дао новац Кини, а Ќапанска ескадра се показала као шест великих бродова слабиЌа.
  Тако да се много тога променило. И сам цар Александар ИИИ Ќе схватио да Ќе рат неизбежан. И да, то Ќе оно што Ќе желео. Године пролазе, кра  стари, а осваЌа®а су, штавише, мала за сада само у сред®оЌ АзиЌи. Добро Ќе имати надимак Миротворац, али Велики Ќе бо и. А Александар Тре·и Ќе унапред именовао адмирала Макарова за команданте пацифичке ескадриле.
  И послао Ќу Ќе у сусрет Балтику.
  Изненадни напад на руску ескадрилу у Порт Артуру ниЌе успео. Чак Ќе и неколико Ќапанских разарача потоп ено. И то зато што Ќе адмирал Макаров био у приправности.
  На мору єапан ниЌе успео да добиЌе предност. Дошло Ќе до туче између Тога и Макарова. Борба Ќе била брутална. Обе ескадриле нису изгубиле бродове и разишле су се. Крстарица "ВарЌаг" ниЌе умрла, па Ќу Ќе адмирал Макаров на време, заЌедно са топов®ачицом "КореЌан", одвео у Порт Артур. Дакле, све Ќе било у реду од почетка рата.
  Тада Ќе Макаров поставио лукаву замку, и два Ќапанска боЌна брода су потонула, а похабана ескадрила Тогоа ушла Ќе у неравноправну битку. Вовка Ќе у овоЌ борби учествовао као колиба.
  Дечак у качкету без врха и газе·и босим ногама по загреЌаноЌ металноЌ палуби донео Ќе морнарима шко ке. И руски бродови су пуцали на неприЌате а.
  Чак су и топови од дванаест инча радили. Вовка скочи као побеснели зец.
  На боЌном броду где се дечак борио, било Ќе много жена. Млади су, у морнарским оделима, и голих ногу подврнутих до колена. А дечак се бори са великом страш·у.
  И сада Ќе Ќасно да су се руски бродови фокусирали на Микасо. И почели су да га удараЌу оклопним гранатама. Дванаест и десет инча топови су били посебно ефикасни. єапански воде·и брод ударило Ќе десет руских бродова одЌедном. ПоЌавио се Натеов штапи·. А ово Ќе поразан ударац.
  Дечак и бивши милиЌардер Вовка осетио Ќе како се челична палуба загрева и пече боса стопала дечака. Али дечак ниЌе обра·ао паж®у и наставио Ќе да пуца.
  Вовка Ќе чак певала:
  Како смо живели, борили се
  И не плаши се смрти...
  Тако ·емо од сада ти и Ќа живети,
  И у звезданим висинама, и планинскоЌ тишини,
  У морском таласу и жестокоЌ ватри,
  И у  утоЌ, и бесноЌ ватри!
  А девоЌке у прслуцима скачу около. Ве· Ќе било прилично сунчано и вру·е. Неке лепотице су спустиле прслуке и откриле торзо. А девоЌке имаЌу голе груди са гримизним брадавицама. Рецимо, лепотице.
  И оне ·е лепотице на босим петама да се одмараЌу, и како ·е ту·и из пушке од дванаест инча. А проЌектил ·е Ќурнути и како ·е се срушити на Ќапанску перЌаницу. И светли·е. И би·е краЌ®е окрутно. И пада Ќарбол Ќапанског боЌног брода. А онда Ќе прецизан погодак срушио половину цеви. "Микасо", добиЌа штету за оште·е®ем. И ®егове пушке се превр·у од експлозиЌа.
  И тако су девоЌке потрчале, тресу·и грудима брадавицама од Ќагоде, извукле тежак проЌектил у пишто  од дванаест инча. И ево доброг ударца. А "Микасо" се сагне, крмом захвати воду и тоне.
  ДевоЌке углас вичу:
  - Слава нашим пушкама!
  И газе своЌим босим, грациозним ногама.
  Ове девоЌке су само супер лепотице.
  И дечак Вовка гази и шкрипи босим ногама:
  - У победи бесмртних идеЌа комунизма,
  Видимо буду·ност наше зем е...
  И црвена застава наше ота¤бине,
  Увек ·емо бити несебично верни!
  Ово Ќе тим, и толико девоЌака. А Ќапански воде·и брод тоне. Адмирал Макаров Ќе веома агресиван и интелигентан морнарички командант. Сада тврди да Ќе други Ушаков. Иако єапан ниЌе нарочито ауторитативан противник.
  Али Куропаткин, можда, не·е порасти до нивоа Суворова. Очигледно, он то баш и не схвата. Да, и Ќапанска воЌска на копну Ќе прилично слаба.
  Дечак Вовка поново упери пушку, пуца и виче:
  Слава ота¤бини нашоЌ слободноЌ,
  ПриЌате ство народа Ќе ослонац за век,
  Законита сила, во а народа,
  На краЌу краЌева, за Ќединство Ќедноставне особе!
  И опет ·е голе, округле пете детета лупити по металу. Ово Ќе стварно кул.
  Након што Ќе воде·и боЌни брод онеспособ ен, єапанци су се коначно помешали. И ®ихови бродови су ван игре. Што Ќе постало краЌ®е Ќезиво. И нема начина да се одупре. И девоЌке су почеле да трепере голим ногама много енергичниЌе.
  Лепи пол уопште не воли да носи ципеле. Ово Ќе суштинска разлика између жена и мушкараца. Више воле да трче боси. И то Ќе ®ихов посебан шарм.
  Вовка Ќе чак певала:
  - Боси, само боси,
  Под Ќулском грм авином
  И под звуком сурфа...
  Бос, само бос
  Са босоногом девоЌком
  Плешите с  убав у!
  Иако дечак и ниЌе све ишло глатко. Али од срца.
  А рат се настав а и настав а великим интензитетом, и способан Ќе да доведе до смрти.
  Али Ќапанска флота трпи све ве·у штету. Ево Ќош Ќедног боЌног брода коЌи тоне.
  Руске гранате су оклопне, а ®ихова прецизност гађа®а Ќе ве·а него код високоексплозивних. Тако єапан добиЌа море.
  Тону и крстарице... ДевоЌке су нанишале топове, па у нишан ухватиле Ќапански разарач, и како су га погодиле, врло прецизно.
  Овде су борбени и хладни ратници.
  Дечак Вовка Ќе узео и запевао искосаваЌу·и зубе:
  ди®е, лубенице, пшеничне ролнице,
  Великодушна, просперитетна зем а...
  И седи на престолу у Санкт Петербургу -
  оче цару НиколаЌу!
  И девоЌке одЌедном врисну:
  - О чему говориш! Цар сада Александре! Би·еш претучен!
  Борба се настав а док єапанци очаЌнички желе да побегну.
  И као резултат тога, самураЌ Ќе изгубио Ќош десетак, Ќош Ќедан брод и скоро све боЌне бродове и оклопне крстарице.. Након тога, инициЌатива на мору Ќе потпуно прешла на РусиЌу.
  Али одлучили су да казне дечака Вовку због глупих песама. Кажу да на престолу више ниЌе млад, ве· веома Ќак цар Александар Тре·и, па певати заправо значи пожелети смрт кра а. Штавише, наследник цареви·а Ќе управо НиколаЌ.
  Ко тек треба да се види да ли ·е доживети своЌе ступа®е на престо.
  Посада боЌног брода Ќе скоро у потпуности састав ена од жена. А дечак Вовка за ову песму би·е ишибан пред целим системом.
  И што Ќе наЌфал, од чега Ќе срамота - потпуно гола. А ово, наравно, ниЌе охрабруЌу·е. И обрнуто...
  Скидали су Вовкин морнарски капут, панталоне и шортс. Остао потпуно гол. Наредили су ми да склопим руке иза себе и одвели ме на погуб е®е. Дечака су пратиле две снажне, високе жене. А ¤елат Ќе ве· чекао скеле. Била Ќе то жена, прави хероЌ. Висок два метра, миши·и као ужад под кожом. Груди су као две канте, а брадавице су као парадаЌз. Ево жене, па чак и са голим, препланулим торзом. Могло би се назвати лепом, али су ЌоЌ рамена преширока, а ноге и бокови као ко® за вучу. Тешка Ќе добрих двеста килограма, а руке су ЌоЌ деб е од ногу одраслог, крупног човека.
  Таква Ќе жена. Торзо Ќе наг, само Ќе у шортсу, али на ®еном великом лицу Ќе велика маска. Поред тога, жена-мучите ица Ќе имала и тешке чизме, обукла Ќе на себе величину ¤ина.
  Али види се ступа и шипке натоп ене у ®оЌ, за бичева®е. Вовка се нехотице стресе. Његово дети®асто лице зацрвенело се од стида, потпуно Ќе наго пред стотинама жена. И заиста ·е га ишибати. И тако Ќе глупо и гадно, па чак и болно.
  Ова жена ¤елат носи име ОлимпиЌа. Толико Ќе Ќака да може сама да окрене топ од дванаест инча. Али Вовка Ќе био приЌате  са ®ом, а сада ·е га ишибати.
  Дечакове босе ноге газе по металним палубама. Погнуо Ќе главу и хтео да покриЌе срамоту рукама. Али жене коЌе су га пратиле отпозади зграбиле су га за руке и раздвоЌиле.
  Вовка Ќе  утито шкргутао зубима. Заиста Ќе гадно. А ти си као Ќавна девоЌка гола и боса. Иако Ќе Вовка обично на бродовима све време без обу·е, чак и зими. Иако су зиме у Порт Артуру прилично оштре.
  Али голи, пред женама - ово Ќе краЌ®е глупо и гадно.
  Ево Ќедног дечака из кабине коЌи се пе®е уз степенице до скеле.
  Џелат ОлимпиЌа лупа чизмама и урла:
  - Лези на блок за реза®е!
  Поред ®е су два помо·ника. И они су голих груди, али у чизмама, маскама, га·ицама и рукавицама на рукама.
  Када Ќе Вовка легао, девоЌке помо·нице су му причврстиле омче на рукама и ногама.
  Дечаку су тада затегнути зглобови и глеж®еви. И учинили су га Ќачим.
  Вовка тешко уздахну. Друга девоЌка у униформи воЌног официра отворила Ќе пергамент и почела да чита оптужбу.
  Вовка Ќе оптужен да Ќе приже кивао смрт вд кра а и неприкладно извође®е песама.
  Реченица - двеста удараца бичем и сто удараца штапом по петама.
  ОлимпиЌа климну главом.
  Вовка се стресе и угризе се за усну. Овде Ќе главна ствар да се не срамотите и да не вичете, а Ќош више да не плачете.
  ОлимпиЌада Ќе добила бич. Узела га Ќе у своЌе снажно наручЌе. Снажно Ќе замахнула и ударила Вовкина леђа. Толико Ќе ударила да Ќе кожа одмах пукла. Вовка Ќе Ќедва суздржао плач. Његово диса®е Ќе постало тешко.
  Џелат Ќе поново ударио бич, толико да Ќе кожа поново пукла.
  Вовка Ќе ·утао, стиснуо зубе. Онда Ќе ОлимпиЌа узео штап. И ударила Ќе по голим, округлим петама дечака.
  Вовку Ќе пробио бол од табана до поти ка и он се трзао. Међутим, уз титански напор суздржао Ќе крик.
  Онда Ќе ОлимпиЌа поново ударила дечака у леђа. И опет Ќе бич буквално прешао кожу на пола.
  Вовка ·ути и трза се. єош Ќедан ударац бичем одмах испод и по зад®ици. И кожа се поново ломи. А онда ¤елат поново узима штап у ®ену руку.
  И удари дечака на голе, дети®асте пете. Он се миго и од бола.
  И опет ОлимпиЌада за бич, и то на леђима. И опет кожа пуца, крв тече доле. И после два ударца по леђима удара у пете.
  Колико су титански напори коштали дечака да задржи див е вриске коЌи су му излазили из уста. Чак Ќе и крв потекла иза усана. И Вовка грчевито прогута.
  ОлимпиЌада Ќе, пак, сме®ивала ударце, а колико Ќош ®их. После Ќош Ќедног ударца, дечакова глава се затресла и пала. Онесвестио се од шока бола.
  Али постоЌи кофа ледене воде унапред. И ¤елатов помо·ник то сипа на дечака. Вовкина плава коса се тресе. И дође себи
  ЗаЌедно са свеш·у, бол се вра·а. И опет ОлимпиЌада удара и по леђима и у зад®ицу, а штап сруши дечакова плава и натечена стопала.
  Казна Ќе у наЌма®у руку оштра. Али то Ќе ипак бо е него добити десет година тешког рада у Сибиру. И ако клинац не умре под муче®ем, онда ·е се и да е борити.
  Вовка поново губи свест, и опет га приводе себи са кантом воде.
  Дечак суздржава крикове. Покушава да смисли нешто друго. На пример, принцеза се продаЌе на аукциЌи робова. И вео за велом паж иво се скида са ®ега. И прво оголише главу са дивном светложутом косом, зашто рамена, и груди. И на краЌу бедра.
  А поносни август Ќе потпуно гол пред стотинама мушкараца. На краЌу га скидаЌу на ципелу, остав аЌу·и маЌку у ономе што Ќе родила. А за девоЌку голу до коже даЌу целу велику вре·у злата.
  А Вовка се чак осе·ао смешно и на силу се смешкао.
  А ОлимпиЌа га Ќе тр ала и ударала моткама по голим петама. И то ради са великим ентузиЌазмом. А ®ен штап Ќе тако ударан, голи, крвави, натечени ђон детета.
  Али Вовка и да е не вришти и не завиЌа. Леђа и зад®ица су ЌоЌ потпуно исечени, а бол Ќе отупио. А голи табани су потпуно отучени. Али Вовка оваЌ дечак ниЌе кукавица, и држи све ударце.
  ОлимпиЌаса, ¤елат се чак и озноЌио, а ®ена опечена бронзана кожа блистала Ќе као нау ена. Таква Ќе она девоЌка. Она жели да дечак сте®е од бола и вришти. Али дечак Вовка, бичеван скоро до смрти, ·ути, као титан.
  Џелат Ќе поново ударио и заврнуо бич тако да Ќе ударац пао на скротум.
  Вовка Ќе тихо вриснула и поново изгубила свест. Полила га Ќе кофа воде, али дечак ниЌе дошао себи. Џелатов помо·ник Ќе опипао дечаков пулс и упитао:
  - Колико Ќе остало?
  ОлимпиЌа Ќе самоуверено одговорила:
  - Двадесет бичева и десет за петама!
  Жена официр Ќе рекла:
  - Пусти га да се одмори, па ·емо га опет бичевати!
  Вовка Ќе био одвезан са клупе. И однешен на носилима у бродску амбуланту. Дечак Ќе брутално претучен. Али младо, здраво тело учинило Ќе своЌе, и на псу Ќе све зарасло. Остали су чак и скоро невид иви ожи ци на леђима, боковима и зад®ици, а поцепана кожа Ќе поново препланула.
  Поново су га бичевали и ударали у пете. Али без присуства жена.
  Да, и ОлимпиЌада Ќе тукла у пола снаге, а Вовка Ќе, шепаЌу·и на слом еним штиклама, успео да се извуче на своЌе ноге.
  А дан касниЌе ве· Ќе скакао и смеЌао се - шта год узмеш, дете не клоне духом и брзо заборав а бол.
  А на копну су єапанци били поражени. А онда се приближила и Балтичка ескадрила.
  єапан Ќе од РусиЌе тражио мир. Услови су били тешки. єапан Ќе био принуђен да царскоЌ РусиЌи да цео ланац Курила и острво ТаЌван. И платите Ќош Ќедну милиЌарду одштете у злату и поклоните све своЌе преживеле ратне бродове.
  РусиЌа се учврстила у Ман¤уриЌи и КореЌи. Тако Ќе Александар Тре·и провео победоносни рат са релативно мало крви и оЌачао своЌ ауторитет. КоЌа Ќе ве· била висока. У царскоЌ РусиЌи се развила медицина, растао Ќе броЌ школа, сма®ила се стопа смртности, а наталитет Ќе остао висок. Наравно, било Ќе проблема са чи®еницом да су се зем ишне парцеле сма®ивале.
  Столипин Ќе спровео реформу и активно Ќе почео да насе ава Сибир. ИндустриЌа у РусиЌи Ќе такође порасла. Зем а се спремала за светски рат. Александар Тре·и Ќе ипак одлучио да Ќе савез са Француском и БританиЌом сигурниЌи за РусиЌу. Тако би Немци и АустриЌанци после победе на Западу могли да се окрену РусиЌи. МонголиЌа и Ман¤уриЌа су постале ЖелторосиЌа и доброво но су постале део РусиЌе као резултат референдума. Баш као и КореЌа.
  Становништво царске РусиЌе постало Ќе Ќош ве·е него што Ќе било у стварноЌ историЌи.
  А величина мирнодопске воЌске Ќе три милиона воЌника и хи аду пукова. Немачка има мирнодопску воЌску од само 600.000 воЌника. Пет пута разлика! Наравно, у таквим условима Ќе покрета®е рата самоубилачко. Царска РусиЌа Ќе такође имала тенкове, пре свега гусеничарску Луну, коЌа Ќе била и лака и брза четрдесет километара на сат. И бомбардери са четири мотора. Нарочито "И а Мурометс" са две тоне бомби и осам митра еза.
  Велика снага била Ќе и ко®ица царског царства. Генерално, царска РусиЌа Ќе сасвим спремна за Први светски рат. А имала Ќе дово но арти ериЌе и привреда Ќе била у великом успону, ук учуЌу·и и због недостатка револуциЌе.
  Овде су, наравно, размиш али Немци, али вреди ли кренути против царске РусиЌе?
  Штавише, ве· Ќе двадесети век, а овде Ќе некако нецивилизовано и·и у рат.
  СТАЉИН ПРЕВИШЕ ПАМЕТНИ ПОКРЕТ
  Било како било, Фирер Ќе у Ќедном од паралелних универзума поступио мудро и, ве· у готово безизлазноЌ ситуациЌи, прихватио Ста инов сепаратни мир. СССР Ќе без борбе стекао контролу над веома значаЌним делом своЌе териториЌе, а Вермахт Ќе ослободио главне и наЌбо е копнене снаге, као и више од половине авиЌациЌе, и део флоте.
  Осим тога, Немци су сада могли да купуЌу нафту и разне сировине од СССР-а, што Ќе било неопходно за вође®е рата. А окупиране совЌетске зем е су превише заси·ене партизанима да би оствариле профит. Пре Ќе чак и оптере·е®е него пове·а®е ресурса. Осим, можда, Западне УкраЌине, и поЌединих области Балтика.
  Наравно, сепаратни мир са СССР-ом приморао Ќе Немце да оду на запад, али им Ќе ослободио руке.
  Здрав разум Ќе превагнуо над амбициЌом. ЛукавиЌи МаЌнштаЌн Ќе, да би убедио Фирера, изнео логичан аргумент.
  - НеприЌате е Ќе наЌбо е победити у деловима, Фиреру моЌ. А ако победимо Запад, шта ·е нас спречити да се вратимо на Исток и редом победимо РусиЌу?
  Сличан аргумент Ќе утицао на Хитлера и он Ќе наредио:
  - ПристаЌем на часни мир са саветом!
  1. октобра 1943. неприЌате ства су потпуно престала, а почело Ќе фазно повлаче®е трупа. Немци су, наравно, настоЌали да из окупираних краЌева изнесу све што Ќе било вредно и отерали радну снагу у Немачку.
  На западу се слика борби одмах променила. БроЌ немачких летелица се више него удвостручио, а у ваздуху су се поЌавили многи познати асови. Губици савезника су порасли. И додатне трупе су почеле да се пребацуЌу у ИталиЌу.
  Избиле су ваздушне борбе. Октобар Ќе прошао у по у аноЌ равнотежи. У новембру су почели да се боре Фердинанди, Пантери и Тигрови. Повукли су се немачки тенкови нове генерациЌе. Испоставило се да "Шерман" уопште не вуче против ®их. Черчил се показао Ќачим, али више у одбрани него у нападу. "Пантер" Ќе показао своЌу супериорност над западном технологиЌом, попут "Тигра". А "Фердинанд" Ќе углавном ван конкуренциЌе, али мало их Ќе остало.
  Новембар Ќе прошао у тврдоглавим борбама. У децембру, повукавши велике тенковске снаге, Немци, прека ени на истоку, прешли су у офанзиву. Временски услови су се погоршали, што се испоставило да Ќе ишло у прилог нацистима, коЌи до сада нису могли да се такмиче у броЌности са неприЌате ским авионима. Иако су немачки асови били бо и од западних.
  Британци и Американци, под ударима немачких трупа, откотр али су се на Ќуг.
  Формирано Ќе неколико котлова у коЌима су страдале стотине хи ада британских и америчких воЌника. Бразилски корпус Ќе, готово без борбе, побегао, оставивши ве·ину опреме.
  єуг ИталиЌе поново су заузели нацисти у року од три и по неде е. Остаци разбиЌених Ќединица повукли су се на СицилиЌу, где су савезнички бродови покушали да их покриЌу. Заиста, флота савезника Ќе веома мо·на, а велики боЌни бродови су пуцали на обалу, покушаваЌу·и да не пусте Немце на СицилиЌу.
  Нацисти покушаваЌу да нокаутираЌу флоту уз помо· авиона и броЌних подморница. Производ®а оружЌа у Тре·ем РаЌху се пове·авала. У фебруару се Хитлер састао са Франком. Фирер Ќе захтевао да се обезбеди коридор за немачке трупе и да се на Ќуриш заузме Гибралтар.
  Франко Ќе оклевао. Хитлер Ќе претио инвазиЌом. Вермахт Ќе и да е веома Ќак, а нацисти имаЌу одриЌешене руке. Заузврат, Адолф Ќе обе·ао ШпаниЌи неке териториЌе у Африци. Поред тога, Фирер Ќе све сигурниЌе говорио о наЌновиЌем оружЌу.
  Франко Ќе коначно одлучио да пусти немачке трупе, али не и да уђе у рат са БританиЌом и САД.
  У марту су двадесет четири одабране немачке дивизиЌе под командом МаЌнштаЌна напале Гибралтар. НеосвоЌива тврђава Ќе пала за три дана.
  Немци су извоЌевали велику победу. Након тога, нацисти су започели пребацива®е трупа у Мароко, траже·и да се врате у северну Африку.
  БроЌ немачке подморничке флоте Ќе стално растао. Како су губици савезника расли. Могу·ности за искрцава®е у ФранцускоЌ су се сма®ивале.
  Немци су у Ќуну и маЌу борбама заузели Мароко и ушли у Алжир. КраЌем Ќуна Ќе, ипак, покушано да се искрца у НормандиЌи. Немци или нису погодили место искрцава®а, или су намерно одлучили да даЌу савезницима, поша у Ќош трупа на континент.
  Треба напоменути да Ќе Немачка значаЌно оЌачала своЌу авиЌациЌу. У Ќуну су нацисти ве· имали више од хи аду млаз®ака МЕ-262, са четири ваздушна топа калибра 30 милиметара. Савезници су претрпели веома тешке губитке у ваздуху, а ®ихова супериорност Ќе опадала. ТА-152, коЌи Ќе заменио Фоке-Вулф, показао се савршениЌим. Производ®а авиона у Тре·ем раЌху се пове·авала.
  У Ќулу 1944. Немци су кренули у офанзиву и нанели поразе савезничким трупама. У борбама се поново показало да су "пантер" и "тигар" у предности. У биткама Ќе учествовао и "Кра евски тигар". Таква машина ниЌе имала премца, а на францускоЌ равници се показала веома високом. Савезнички топови нису узели снажан оклоп, а топ Ќе пробио све тенкове са велике уда ености.
  Пантер се у борбама показао добро, са брзометком и дугом цеви, а нешто лошиЌи био Ќе ве· укинути и помало застарели Тигар. Пораз савезника у ФранцускоЌ омогу·ио Ќе Немцима да интензивираЌу борбе у Африци. У августу су Немци ве· ушли у Тунис, кре·у·и се на исток.
  Квалитет немачких борбених Ќединица био Ќе ве·и од савезничког, а снабдева®е британских и америчких трупа нагло се погоршало падом Гибралтара.
  Немци и стране дивизиЌе постепено су напредовале кроз северну Африку. Ромел Ќе прилично успешно командовао. Али борбе су биле жестоке. КраЌем септембра, Американци и Британци су покушали да се искрцаЌу у Мароку, али су поражени и бачени у море. До средине октобра Ромелове трупе су ушле у АлександриЌу. И до почетка новембра прешли су Суецки канал.
  Британци и Американци су били принуђени да напусте СицилиЌу, пошто Ќе снабдева®е ®ихових трупа прекинуто. У исто време, нацисти су бомбардовали Лондон ракетама В-1 и В-2. Разара®а су била значаЌна, а броЌ жртава се пове·ао.
  На Ќесен су Немци добили бо е зашти·ени модел "пантера" тип Ф
  са оклопом трупа од 120 мм, куполом од 150 мм и боковима од 60 мм. Нови тенк Ќе потпуно нера®ив чак и за седамнаест стопа топова у чело, а мало бо е покрива бокове. ПостоЌао Ќе и напредниЌи модел "Тигар" -2 са мотором од 1000 ко®ских снага, коЌи се одликовао много ве·ом поузданош·у и возним перформансама.
  Успех Ќе допринео єапану. Када су СЌеди®ене Државе покушале да слете на Филипине, десантне бродове и неколико носача авиона потопили су боЌни бродови зем е излазе·ег сунца.
  Настав аЌу·и напредова®е, нацисти су у децембру заузели Ирак и КуваЌт. А у Ќануару и фебруару 1945. нацисти су окупирали Блиски исток. Нацистичка Немачка се постепено интензивирала. ХЕ-162 Ќе постао масиван и лак за производ®у ловац коЌи Ќе спречио Американце да изврше масовно бомбардова®е. А подморнице са водоник-пероксидом постале су наЌбо е на свету.
  Овде Ќе производ®а ФАА проЌектила почела да опада. Прескупи су, а Немци ве· имаЌу млаз®ак, сасвим пуноправни Арадо бомбардер и єу-287. Млазни бомбардери могу да побегну од ловаца и скоро их Ќе немогу·е оборити противавионским топовима. А могли би да бомбардуЌу Лондон много прецизниЌе и ЌефтиниЌе од балистичких проЌектила.
  Рат се наставио... Иако су се после Рузвелтове смрти у априлу 1945. изолационистичка осе·а®а поЌачала у СЌеди®еним Државама. Немци су напредовали у Судану, и да е према ЌужноЌ Африци. Напали су и Нигерску пет у и екваториЌални део црног континента. У сериЌу су почели да улазе и тенкови "Е". Прво, на краЌу четрдесет четврте године, ушли су у сериЌе "Е" -10 и "Е" -25, коЌе имаЌу одличне тркачке и борбене квалитете за своЌу тежину. Затим "Е" -100. Међутим, послед®и резервоар Ќе и да е био претежак и ниЌе пуштен у велики промет.
  УспешниЌи Ќе био "пантер"-2, упоредив по наоружа®у и оклопу са "тигром"-2, али много лакши и покретниЌи. А ни амерички "Першинг" ЌоЌ ниЌе био ривал.
  єапан Ќе такође почео да добиЌа мо·ниЌе и напредниЌе тенкове, направ ене по лиценци Пантера.
  Постепено су Немци пиЌуцкали своЌ ниво. Али посебно опасне, постале су дискотеке - нера®иве и брзе. До сада их Ќе, међутим, било мало, али нису могли да буду оборени противавионским топовима. Међутим, дискете, ствараЌу·и ламинарни млаз, имале су заштиту, али саме нису могле да пуцаЌу. Али, с друге стране, набиЌа®ем су обарали авионе.
  Губици Британаца и Американаца у ваздуху су драматично порасли. МиниЌатурне подморнице су такође активно избацивале британске и америчке бродове. У Ќуну и Ќулу четрдесет пете године, Немци су ве· прешли екватор и почели да се приближаваЌу єужноЌ Африци са борбама. У августу су Немци интензивирали своЌе бомбардова®е БританиЌе, млазним авионима и диск авионима. єужна Африка Ќе пала у септембру. Мадагаскар Ќе пао у октобру.
  єапанци су добили сериЌу лиценцираних МЕ-262 и КСЕ-162. Ко се борио против америчког чопора. Постепено су у сериЌу почели да улазе и тенкови "Е" -50, испоставило се да су наЌновиЌа возила добро зашти·ена, у поређе®у са "пантером" -2 имаЌу много деб и оклоп. Нови немачки тенк Ќе имао пред®и оклоп од 250 милиметара, а бокове од 150 милиметара испод косина. Тежина резервоара достигла Ќе шездесет пет тона, али то Ќе надокнађено мотором од 1200 ко®ских снага. Тада Ќе од нове 1946. године почео да се уграђуЌе гаснотурбински мотор од 1500 ко®ских снага.
  Поход на ИндиЌу догодио се након што Ќе Ста ин дао дозволу да пусти немачке трупе кроз Иран.
  Међутим, сам генералисимус и вођа свих времена и народа, Ќош ниЌе ушао у рат са БританиЌом. Иако Ќе Хитлер обе·ао да ·е поделити ИндиЌу и Иран. Али Ста ин Ќе можда желео да остане чист. У сваком случаЌу, Немци и ®ихове дивизиЌе прошли су Иран и ушли у ИндиЌу. Ту су, готово без отпора, заузели ову густо насе ену териториЌу и придружили се єапанцима.
  Следе·е године су наЌновиЌи немачки млазни ловци коначно освоЌили превласт у ваздуху. А ТА-400 и ТА-500 су наставили да развиЌаЌу ударе. У Ќуну 1946. године, трупе Тре·ег раЌха извеле су успешно искрцава®е у БританиЌу. Борбе су траЌале нешто више од месец дана. Шкотска Ќе послед®а пала, где су се бориле америчке трупе. Пад БританиЌе довео Ќе до превласти сила Осовине.
  РазвоЌ атомске бомбе у СЌеди®еним Државама Ќе донекле успорен, због пове·ане потрош®е на рат и сма®е®а финансира®а. Затим Ќе било оклева®а са ®еговом применом.
  Испоставило се да Ќе авион Тре·ег раЌха био Ќак, а єапан Ќе био предалеко да га извуче из Тихог океана. Американци су покушали да баце атомску бомбу на обалу Француске, али су Ќе изгубили у обореном авиону. А након заузима®а БританиЌе, уопште се нису усудили на такву дрскост. Да, постало Ќе тешко добити Берлин. У СЌеди®еним Државама Ќе такође растао утицаЌ изолационистичких прагматичара. Као, нека Немачка и єапан раде шта хо·е на источноЌ хемисфери. А зашто бисмо крварили.
  Поред тога, ново оружЌе Тре·ег раЌха, посебно брзе дискете коЌе су достизале четири или пет брзина звука, изазвало Ќе страх. Америчко малокалибарско оружЌе било Ќе немо·но против БелонзиЌевих дискова. И овоме се ништа не може супротставити.
  СЌеди®ене Државе су почеле да покушаваЌу да преговараЌу са Тре·им раЌхом. Понудили су поделу сфера утицаЌа, па чак и неку надокнаду за бомбардова®е немачких градова.
  Хитлер Ќе, међутим, ве· знао да Америка има нуклеарну бомбу. Након мало размиш а®а, опседнути и подмукли Фирер Ќе одлучио да СЌеди®еним Државама не би требало дозволити да покрену производ®у атомске бомбе.
  Немци су створили многе стране дивизиЌе под командом етничких Немаца. И наоружао их одличном опремом. У четрдесет седмоЌ години поЌавио се наЌсавршениЌи тенк у форми - ГладиЌатор. Он Ќе постао развоЌ Е-50.
  Немци и приси ени научници створили су машину у облику пирамиде. То Ќе био облик коЌи Ќе обезбедио максимални угао рационалног нагиба оклопа из било ког угла. Осим тога, штитио Ќе аутомобил од напада Ќуришних авиона и топова.
  Испоставило се да Ќе пишто  био 105 мм са дужином цеви од 100 ЕЛ и брзином па бе од 10 метака у минути, аутоматски. Оклоп у првоЌ половини возила Ќе 250 мм са великим рационалним нагибом, а 200 мм у зад®ем делу. Тежина Ќе држана унутар 65 тона, а мотор Ќе био 1.500 ко®ских снага. То Ќе обезбедило одличне возне перформансе.
  Дакле, постоЌао Ќе аутомобил коЌем ниЌе било равног. И Немци су почели да напредуЌу. Уследила Ќе прва инвазиЌа у Канади. Немци су прво заузели Исланд, а потом Гренланд. Аргентина Ќе предала базе Тре·ем РаЌху. Тада Ќе и Бразил стао на страну Немачке. Створивши тамо мостобран, нацисти су почели да се кре·у на север, нападаЌу·и Венецуелу. Тамо Ќе део воЌске и локалног становништва прешао на страну Тре·ег раЌха. Напредовали су и єапанци и коалициона воЌска Вермахта.
  Четрдесет седма година протекла Ќе у жестоким борбама. Нацисти су заузели исток Канаде, као и целу Латинску Америку. И ушли су у Мексико.
  Такође Ќе део локалног становништва и трупа прешао на страну Немачке. Американци су покушали да користе Персхинге и Схермане, али су ови тенкови били много инфериорниЌи од немачких. Ни касниЌи "Патон" ниЌе могао дати ништа одређено.
  Немачки авиони и тенкови били су за ред величине супериорниЌи од америчких, као што Ќе митра ез МП-54 био супериорниЌи од аутомата. Немци су се 1947. приближили непосредноЌ териториЌи СЌеди®ених Држава. Провалио у Тексас, КалифорниЌу и север.
  Година 1948. показала Ќе да немачком пирамидалном резервоару нема равног. Нацисти су се кретали широм СЌеди®ених Држава. Лете·и та®ири су развили брзину 8-10 пута ве·у од брзине звука и остали су нера®иви. ПокушаЌ употребе нуклеарног оружЌа само Ќе убрзао агониЌу. Немци су упали у ЊуЌорк и Вашингтон. А 22. Ќуна 1948. САД су капитулирали.
  Тако Ќе поражен Ќош Ќедан неприЌате  Тре·ег РаЌха. Али, аваЌ, Други светски рат се ту ниЌе завршио.
  Хитлер Ќе желео светску доминациЌу. И наравно спремао Ќе рат против СССР-а. Ста ин ниЌе докраЌчио Тре·и раЌх. И фашистичка Немачка Ќе добила снагу, сломила све савезнике заЌедно са єапаном и прогутала све колониЌе, и многе различите зем е. Немци су измислили наЌмо·ниЌе оружЌе, коЌе ниЌе имало равних дискетама, пирамидалне резервоаре са гаснотурбинским моторима. єет авиатион.
  А 22. Ќуна 1949. фашистичка Немачка Ќе са своЌим броЌним териториЌама одлучила да заЌедно са єапаном нападне СССР. И завршио са припремама. Немци су имали развиЌену тенковску флоту. Главна машина Ќе био "ГладиЌатор" или Е-50. Али, наравно, било Ќе и тежих и лакших машина, иако ма®е броЌних.
  СССР Ќе покренуо производ®у Т-54. Нови совЌетски тенк Ќе био лакши од немачког и инфериорниЌи у оклопу, посебно у бочноЌ заштити, и наоружа®у, па чак и у брзини, од немачког ГладиЌатора. Али био Ќе лакши и ЌефтиниЌи за производ®у од немачког. Међутим, нацисти су под собом закопали ресурсе готово целе планете. И то им Ќе омогу·ило, користе·и ропски рад, да произведу десет хи ада наЌновиЌих тенкова.
  За Хитлера и Хирохита радили су ресурси и радници САД, Канаде, БританиЌе, целе Европе, скоро целе Африке, ИндиЌе и АзиЌе и АустралиЌе. Замислите цео свет, уЌеди®ен немачком и Ќапанском организациЌом и веома чврстим и ефикасним тоталитарним системом, коЌи производи много оружЌа. И формирао десет милиона колониЌалних трупа. Огромна воЌска се окупила на СССР. А наЌбо и авиони су спремни за напад.
  Производ®а наЌновиЌег совЌетског ловца МИГ-15 тек Ќе почела да се опушта. Немачка возила КСЕ-262, МЕ-362, МЕ - 2010, ТА-283 надмашила су совЌетску машину по наоружа®у и брзини, а КСЕ-262 по управ ивости. Али наЌважниЌе Ќе било то што Ќе Ќош увек било релативно мало ловаца МИГ-15, пошто Ќе ®егова масовна производ®а почела пре само неколико месеци, а ловци са млазним моторима тек су савладавали совЌетске трупе. Остали млазни ловци, као што су єак-23 и Лагг-18, имали су Ќош ма®и броЌ, а били су инфериорни у односу на МИГ-15 у борбеним перформансама.
  Главни совЌетски ловац био Ќе єак-9, он Ќе наЌмасовниЌи, али ве· безнадежно застарео. Мало бо и од єак-3, али и далеко од млазних мотора, попут Лагг-7. Од осталих авиона, наЌбо и бомбардер Ќе ТУ-4. Прилично мо·на шраф машина са осам ваздушних пишто а. Истина, далеко Ќе од ТА-600 или ТА-500, па чак и од древниЌег ТА-400. Немачки млазни бомбардери су веома Ќаки. А међу ®има чак и огромни аутомобили без репа.
  А Ил-28, први млазни фронтални бомбардер СССР-а, Ќош увек се тестира и ниЌе пуштен у масовну производ®у. Нема шта да се супротстави млазним моторима и Ќуришним авионима Луфтвафеа.
  Дакле, Немци имаЌу огромну предност у квалитету авиЌациЌе, а можда и тенкова. У СССР-у Ќе само ИС-4 ушао у сериЌу од тешких возила. Мо·ниЌи и перспективниЌи ИС-7 Ќе био ван сериЌе. Делимично, оваЌ аутомобил Ќе одбиЌен због велике величине и проблема са транспортом, под наводним ваздушним нападима бомбардера Тре·ег раЌха. Дакле, ИС-4 се са своЌом снажном одбраном ипак пробиЌао кроз немачке тенкове чак и у чело. А фашистички "ГладиЌатор" се ниЌе пробио са самим совЌетским тенк.
  єаче оружЌе ИС-7 ниЌе ушло у производ®у, тако да Немци Ќош немаЌу чега да се плаше. БроЌ тенкова СССР-а готово ниЌе био инфериоран у односу на Тре·и раЌх, са шездесет пет хи ада возила у односу на осамдесет хи ада. Али квалитет Ќе на страни нациста. Као и броЌ пешадиЌских радова. єачи и броЌниЌи авиони Луфтвафеа. А дискотеке уопште немаЌу Ќеднаку алтернативу.
  Одупрети се таквом оружЌу, очигледно, у принципу, Ќош увек Ќе немогу·е.
  СССР има доста арти ериЌе, али неприЌате  и да е има више, посебно великих калибара. АК Ќуришна пушка се тек поЌавила, а совЌетске Ќединице су Ќе Ќош увек савладавале. Немци су, пак, савладали наЌновиЌи МП-54, коЌи Ќе заменио МП-44. До сада Ќе Вермахт у предности у малокалибарском оружЌу.
  Сви Немци су ма®е-више савладали. И могли су да се боре са РусиЌом, имаЌу·и надмо·. Поред тога, єапан Ќе распоредио своЌе трупе са колониЌама и сателитима. У походу на СССР учествовале су све зем е света, осим МонголиЌе.
  Бразил, Аргентина, Португал, ШпаниЌа, ИталиЌа, Турска и тако да е су послали своЌе трупе. Вермахт Ќе имао велику предност у пешадиЌи. Истина, испоставило се да Ќе страна воЌска била шаролика и шарена, што Ќе донекле сма®ило ®ене борбене квалитете. Али броЌ Ќе велики: само у првом ешалону, Тре·и раЌх Ќе распоредио тридесет милиона воЌника и официра, од коЌих ниЌе било више од пет милиона Немаца.
  У пркос ®има, Ста ин Ќе ставио само десет милиона пешака у први ешалон. Истина, совЌетске трупе су се осла®але на мо·не утврђене положаЌе. И то Ќе дало шансу да се рат продужи. Нацисти су распоредили шездесет хи ада тенкова у први ешалон. Супротставило им се четрдесет пет хи ада совЌетских возила. Плус Ќош десет хи ада немачких самоходних топова, против пет хи ада совЌетских.
  Али ако узмемо тешке тенкове, онда Ќе предност нациста огромна. РусиЌа углавном има тридесет четири, а Т-54 убрзано узима маха у производ®и. ИС-4 се производи у релативно малим количинама. МасивниЌи ИС-2, донекле застарео у оклопу и зашти·ениЌи у пред®ем оклопу ИС-3. Укупно Ќе произведено нешто више од четири хи аде таквих тенкова. ЗаЌедно са ИС-4, око пет хи ада. Немци, пак, имаЌу деведесет одсто целокупног возног парка тешких возила. Међу ®има, више од половине наЌновиЌих - "ГладиЌатори". Али постоЌе и застарели аутомобили: из Пантера, Тигрова, Лава и Е сериЌе.
  Бивша сериЌа Т-4, повучена из употребе. "Пантери" се практично не користе. Поред наЌновиЌег "Пантера" -3, али оваЌ резервоар Ќе много инфериорниЌи од пирамидалног. Ма®е-више, Ќош увек се котира "Кра евски лав", "Е"-100, са бацачем бомби и пушкама. Али "ГладиЌатор" Ќе постао доминантан, уводе·и своЌу издрж ивост и велику ефикасност. ОваЌ тенк Ќе такође произведен у ЌуришноЌ модификациЌи са хаубицом, минобацачем, бацачем бомбе. Постао Ќе свестрано оружЌе.
  Немачки квалитет чинио Ќе положаЌ СССР-а незавидним. єош гори Ќе однос у авиЌациЌи триста хи ада авиона Тре·ег раЌха према осамдесет хи ада совЌетских. Уз тоталну доминациЌу млазних авиона Луфтвафе.
  Па пази... Ста ин Ќе отишао са Немцима на сепаратни мир, а сада се Тре·и РаЌх вратио да освоЌи РусиЌу.
  Испоставило се да Ќе Хитлер захвалио Ста ину што ниЌе докраЌчио таЌ Тре·и раЌх. НиЌе дозволио ЦрвеноЌ армиЌи да шета по Берлину. Иако су све шансе биле на страни СССР-а. Фирер Ќе победио савезнике. И поново се вратио у рат са РусиЌом.
  Шта Ќе Ста ин очекивао? Можда Ќе мислио да ·е се рат између Тре·ег раЌха и Запада одужити? И хо·е ли се све завршити међусобним униште®ем? Али фашистичка Немачка се показала Ќачом и победила Ќе у трци у наоружа®у супротстав аЌу·и квалитет квантитету. Затим, када Ќе освоЌила колониЌе, прилагодила Ќе количину!
  БританиЌа и СЌеди®ене Државе нису биле у ста®у да направе тенкове Ќеднаке немачким, а заостаЌале су у млазним авионима. Немачка подморничка флота се такође показала напредниЌом, као и екраноплани. Вермахт Ќе успео да заобиђе западни свет у технологиЌи, а копнене снаге да заузму колониЌе, лишаваЌу·и неприЌате а ресурса.
  Након што су ослободили две стотине дивизиЌа на истоку, Немци су добили дово но снага да освоЌе Африку и Блиски исток. А ова осваЌа®а су, заузврат, омогу·ила формира®е нових дивизиЌа и изград®у бродова.
  И Тре·и РаЌх, сваким даном све Ќачи, успео Ќе да освоЌи БританиЌу, ®ене колониЌе, а затим и СЌеди®ене Државе.
  Ста ин Ќе успео да докаже да без СССР-а савезници не само да не би могли да победе Немачку и ®ене савезнике, ве· би потпуно изгубили. И пораз Ќе постао чи®еница!
  Ста инова исправност Ќе потврђена, али сада Ќе СССР сам против ресурса целог света. И технолошка надмо· Тре·ег РаЌха не само над савезницима, ве· и над РусиЌом! И Ста ин се нашао у сопственоЌ замци.
  Али таква Ќе ирониЌа судбине. А 22. Ќуна 1949. године почео Ќе други Велики ота¤бински рат.
  Трупе Тре·ег раЌха кренуле су у офанзиву на широком фронту. єапан Ќе ударио са истока. И избила Ќе нова епска битка. Ве· у првим данима, трупе Тре·ег раЌха су успеле да значаЌно напредуЌу на териториЌу СССР-а. ПробиЌен Ќе први ешалон одбране. Али совЌетске трупе, пошто су претрпеле штету, покушале су да стекну упориште на ста инистичкоЌ линиЌи одбране, коЌа Ќе на брзину обнов ена.
  Немачки пирамидални тенк "ГладиЌатор" показао Ќе своЌу потпуну супериорност над совЌетским возилима, погађаЌу·и их са дистанце и остаЌу·и непробоЌни из свих углова. Било Ќе евидентно да наоружа®е ИС-4 и Т-54 ниЌе дово но да се пробиЌе висококвалитетни цементирани челик, коЌи даЌе одскок због великог угла рационалног нагиба.
  Као машина за пробоЌ, оваЌ мастодонт Ќе такође веома добар. А топови су били дово ни за пробиЌа®е оклопа чак и против ИС-4. Немци су 3. Ќула заузели град Минск, и почели да пробиЌаЌу совЌетске положаЌе.
  Посебно су опасни били напади дискета кориш·е®ем радио-контролисаних ракета и ламинарног млазног набиЌа®а. РусиЌа ниЌе имала опозициЌу против ®их. Вермахт, коЌи Ќе освоЌио цео свет, триЌумфовао Ќе - напредовали су Фрицови, напредовало Ќе челично клизалиште.
  
  УБИТИ ЋЕЛАВЕГ ФУХРЕР СА МУШИМ СВАТЦХ
  АНАТОЦИ
  Адолф Хитлер Ќе убиЌен као резултат завере генерала. Али то Ќе само погоршало ситуациЌу за СССР. Пошто су савезници зак учили примирЌе са Тре·им раЌхом и почели да помажу НемачкоЌ. И Ромел Ќе постао нови врховни командант. И то Ќе све чинило изузетно тешким за СовЌетску РусиЌу. И исход рата постао Ќе неЌасан. Наравно, совЌетске девоЌке су, као и увек, на врху, и босим ногама бацаЌу гранате, бодеже, крхотине стакла, а против ®их су немо·ни чак и тенкови Шерман продати Тре·ем РаЌху на кредит!
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  20. априла 1944. Адолф Хитлер Ќе убиЌен као резултат завере генерала. Били су ухапшени и погуб ени, Химлер, Гебелс, Геринг, Борман.
  Штавише, избегнути су грађански рат и озби не битке.
  Алберт Шпер Ќе постао нови канцелар Немачке са изузетним овлаш·е®има.
  Али Ервин Ромел Ќе именован за Фирера и врховног команданта. Био Ќе сЌаЌан и талентован командант. РаЌхстаг их Ќе одобрио, а такође Ќе укинуо све расне и антисемитске законе Тре·ег раЌха.
  Савезници су одмах обуставили неприЌате ства против Немачке и ®ених савезника. И зак учили су примирЌе за време преговора.
  єош Ќедна смет®а за СССР била Ќе обустава испорука Ленд-Леасе-а.
  Алберт Шпер Ќе изЌавио да Ќе присталица западних демократских вредности и да ·е водити рат за ослобође®е СССР-а од ланаца бо шевичке диктатуре и тоталитаризма.
  Запад Ќе то одобрио и позвао Ста ина на демократске реформе. Након чега Ќе уследило одлучно одбиЌа®е.
  Црвена армиЌа Ќе наставила офанзиву на Криму. Упркос поЌачаноЌ активности Немаца, Севастопо  Ќе пао. А СССР Ќе оЌачао на Криму.
  Алберт Шпер Ќе увео универзалну услугу рада. Немци су почели да се осла®аЌу на нове врсте наоружа®а.
  Посебне наде су биле везане за млазне авионе. Овде, наравно, ниЌе све добро у НемачкоЌ. Потребно Ќе време да се обнови. Али Ромел Ќе одлучио да замрзне проЌекат ФАА у корист млазних бомбардера. Такође у Тре·ем РаЌху, тенкови сериЌе "Е" су насилно развиЌени, а производ®а ловца МЕ-262 се брзо пове·авала.
  Али за сада, након што смо разговарали са струч®ацима о перспективама млазне авиЌациЌе. А то Ќе захтевало и ствара®е посебне инфраструктуре, и продужава®е писте, и преобуку пилота и специЌалних врста горива, и тако да е.... Укратко, Ромел Ќе наредио пове·а®е производ®е ТА-152 напредниЌе модификациЌе Фоке-Вулф и производ®у готових ловаца МЕ-309 на пропелер и бомбардера Иу-288.
  Сада Ќе Немцима, с обзиром на престанак удара савезничке авиЌациЌе, постало лакше. И брзо су пове·али производ®у опреме. Конкретно, месец дана касниЌе, производ®а Пантера Ќе достигла шест стотина Ќединица коЌе Ќе воЌска захтевала месечно. НиЌе било дово но обучених екипа за више.
  Нагло Ќе порасла и производ®а "Тигра"-2, и уобичаЌеног "Тигра" у модификациЌи "Е", са дужим топом ЕЛ-71 калибра 88 мм. ОваЌ пишто  Ќе лако победио совЌетске тенкове са велике уда ености.
  Пантер-2 Ќе такође ушао у сериЌу, али са истим топом од 75 мм, али бо е зашти·ен и са уском куполом.
  Немци су пребацивали и трупе са западног фронта и ИталиЌе. Штавише, почела Ќе размена ратних зароб еника. И пилоти су почели да се вра·аЌу у авиЌациЌу Луфтвафеа. Да, а такође Ќе много пешадиЌе изгуб ено у Африци.
  Само у Тунису зароб ено Ќе четврт милиона воЌника и официра, од коЌих су половина одабране, немачке снаге. И ови воЌници су се такође почели вра·ати.
  Ста ин се нашао сам. Немци су Ќош пре пуча сустигли СССР у производ®и авиона. А сада су га претекли. Ово Ќе са снажниЌим оружЌем и брзином возила. А по броЌу тенкова и самоходних топова сустигли су за месец дана. А онда су иступили.
  Да не би изгубио квантитативну супериорност, Ста ин Ќе чак одлучио да одложи декомисиЌациЌу застарелог тенка Т-34-76, упркос ®еговом недово но Ќаком наоружа®у. Тако Ќе Т-34-85 наставио да се производи у малим количинама. Међутим, стари совЌетски тенк Ќе такође имао своЌе предности - посебно, много Ќе теже у·и у мали тора®, плус ергономиЌа. Истина, стара тридесетчетворка ниЌе могла да продре ни близу даске "Тигра"-2. Али могла Ќе да се забиЌе.
  Немци су такође почели да добиЌаЌу Ќуришну пушку МП-44 у великим количинама у сериЌи. Била Ќе у то време наЌбо е малокалибарско оружЌе на свету.
  Плус, Американци су почели да продаЌу аутоматске пушке на кредит. И имаЌу добре. И Ќедноставни митра ези такође.
  У НемачкоЌ су формиране и стране дивизиЌе. Пре свега од По ака. И други Европ ани такође. Али Ромел Ќе обе·ао По ацима да ·е оживети Комонвелт и брзо су се формирале броЌне Ќединице.
  У Тре·ем РаЌху су почели да позиваЌу воЌску од четрнаесте године. А жене су активниЌе користиле у производ®и и као надзорнице.
  Поред тога, нагло се пове·ао и броЌ жена пилота, снаЌпериста и танкерки.
  А то Ќе такође значило и промену. Тре·и раЌх Ќе имао много дивизиЌа и ®ихов броЌ на источном фронту се пове·авао.
  У овим условима, Ста ин Ќе имао дилему: сачекати офанзиву или прво ударити? Време Ќе радило против СССР-а. ПоЌава сериЌе "Е" могла би Немцима дати ве·у предност у квалитету тенкова. Да, и наЌновиЌи "пантер"-2, због бо е заштите, посебно бочних, могао би да постане проблем. Штавише, Немци су успели да задрже тежину аутомобила унутар четрдесет пет тона, а уграђен Ќе нови мотор од 900 ко®ских снага. А нови "пантер" -2 показао се не само бо е зашти·еним, ве· и покрет ивиЌим од старог.
  Немачки танкери су тек почели да га савладаваЌу, али ...
  И 22. Ќуна 1944. Црвена армиЌа Ќе ипак покренула операциЌу Багратион за ослобађа®е БелорусиЌе.
  Истина, овог пута ниЌе било могу·е изненадити Немце. Ромел Ќе, као главни стратег, предвидео да ·е главни ударац бити задат на балкону.
  Осим тога, сум®ао Ќе да на Ќугу возови саобра·аЌу да®у, а у центру но·у.
  Треба напоменути да су Британци и Американци дали и доста обавештаЌних података како би спречили Црвену армиЌу да победи.
  САД и БританиЌа су такође продале известан броЌ тенкова и авиона Немцима на кредит. Али немачки "пантер" Ќе био супериорниЌи у борбеном квалитету од америчког "Шермана", а броЌ обучених посада био Ќе ограничен. Дакле, Немци нису баш дочекали оваЌ аутомобил. Позитивно Ќе прим ен само енглески Челен¤ер, упоредив по оклопу и наоружа®у са Пантером, али дванаест тона лакши. А такође и Челен¤ер, веома добро зашти·ен оклопом од 152 мм, али Ќе мало ових тенкова ионако куп ено од Немаца.
  Међутим, узимаЌу·и у обзир сопствену производ®у, Немци и да е имаЌу квантитативну предност у тенковима и самоходним топовима на источном фронту. Био Ќе у правоЌ историЌи, али СССР Ќе надиграо немачке обавештаЌце и успео Ќе да дође до предности у центру.
  Али сада су Немци на опрезу. Плус, имаЌу више возила са бо им оклопом. И не морате да држите десет тенковских и пет СС дивизиЌа у ФранцускоЌ, плус трупе у ИталиЌи, НорвешкоЌ и тако да е.
  Ста ин Ќе морао да нападне, немаЌу·и надмо· у тенковима и авионима, на унапред припрем ену мо·ну линиЌу одбране.
  Али ниЌе имао избора.
  У поређе®у са стварном историЌом, СССР Ќе имао мало више тенкова, због одбиЌа®а да се повуче Т-34-76. Али, наравно, лошиЌи квалитет.
  Али пешадиЌа Ќе регрутовала Ќош пар милиона воЌника. Скуп али су резерве, став али школарце на машине, чак додавали и затворенике.
  А у воЌску су регрутирали и младе од шеснаест година. И ниЌе било другог излаза.
  Некако Ќе пове·ао броЌ трупа. Немци су додали и количине. Али ни ®ихов квалитет пешадиЌе ниЌе баш добар.
  И ови и други постали су под оружЌем и старци и адолесценти и жене.
  Али ипак, у тенковима, Немци су имали предност. И не само квантитетом, ве· и квалитетом. Пантер Ќе Ќачи од старе тридесетчетворке, посебно у надолазе·оЌ бици.
  И цела Ста инова офанзива постала Ќе коцка.
  Ипак, ниЌе било разлога ни за одлага®е. И Црвена армиЌа Ќе Ќурнула напред.
  Почела Ќе операциЌа "Багратион". СССР има благу предност у пешадиЌи, али ма®е тенкова и авиона, а Ќош ве·у предност у арти ериЌи.
  Али Ромел ниЌе тако Ќедноставан, и повукао Ќе резерве од удараца совЌетских топова.
  А Немци су пружали отпор у одбрани много ефикасниЌе него у стварноЌ историЌи.
  И тако Ќе почела офанзива Црвене армиЌе. Било Ќе то после снажне арти ериЌске припреме.
  И ве· у првим данима успели смо да се уклинемо на немачке положаЌе. Истовремено су деловали и партизани.
  Али Немци и Американци су откупили део партизана, уписавши их у Белу армиЌу Централне Раде. Тако се испоставило да Ќе саботажа ослаб ена и ниЌе изазвала исту штету.
  И немачки агенти су почели да делуЌу ефикасниЌе. Многи полицаЌци коЌи су почели да раде после победа Црвене армиЌе против партизана поново су пребегли код Немаца.
  Дакле, овде... мач са две оштрице. Без СЌеди®ених Држава ниЌе лако борити се против Тре·ег раЌха, не само финансиЌски, ве· и морално.
  Елизабет и ®ена посада се боре у возилу Т-34-76. Тесно Ќе са малом кулом. Али окретан. Лето и вру·е.
  ДевоЌке се са великим задово ством туку босе и скоро голе.
  И свиђа им се. єедино што ауто риче као сто бивола у кланици, а дизел смрди. Легендарна тридесетчетворка ниЌе удобна за рад посаде, али ниЌе тако лако у·и у ®ен тора®, а има добру брзину.
  ЕфросиниЌа босим ножним прстима притиска педале. А ®ен ауто избегава Пантеров хитац.
  Немац може да се пробиЌе са уда ености од два километра. И не узимаЌте га у чело и у очи.
  Да, совЌетска машина Ќе застарела, али Ќе лака за производ®у и са великом залихом шко ки.
  Екатерина пуца голим прстима. У покрету, тридесет и четири се тресе, и готово Ќе немогу·е погодити Немца. Иако Ќе "пантер", напротив, непомичан.
  Фрицови разумеЌу да совЌетски тенк може само да их укрца. Зато се труде да тридесет и четири држе на одстоЌа®у. Као боксер са дугим рукама.
  И мирно стоЌи покушаваЌу·и да уђе. А Пантер Ќе опасан - испа уЌе петнаест хитаца у минути.
  Елизабет Ќе певала:
  - Наши тенкови се не боЌе пр авштине,
  ПоЌурио као стрела у лет...
  ВеруЌемо да увек знамо да се боримо,
  ДевоЌка ·е уништити све фашисте!
  Екатерина Ќе пуцала, и то голим ножним прстима. И Ќош Ќе цвркутала:
  - За СССР!
  Ово Ќе борба у коЌоЌ Ќе натеза®е конопца. ТачниЌе, пуца "пантер", а приближава се совЌетска машина.
  А лепе девоЌке певаЌу:
  - И само стуб снега до самих висина,
  Али само скочимо на аутопут...
  Али само ко®и, ко®и додаЌу рисове,
  Вађе®е месеца у галопу!
  И тако су спретно погодили Пантера на броду. И немачки тенк се запалио.
  Али генерално, ниЌе било могу·е пробити фронт нациста. Имали су и женске, тенковске посаде.
  Овде Ќе, посебно, Адала такође пуцала уз помо· голе, округле пете, а такође Ќе звиждала.
  А Пантеров топ Ќе пробио руске тенкове, и то прилично самоуверено. И то са велике уда ености.
  Црвена армиЌа ниЌе била у ста®у да развиЌе офанзиву и претрпела Ќе огромне губитке.
  И Немци су кренули у контраофанзиву. Задали су сечу·и ударац са балкона, кроз ПолисиЌу.
  А онда Ќе избила борба.
  У ваздуху, Немци су преузели превласт. Произвели су више авиона и квалитетниЌе од СССР-а. Поред тога, Запад Ќе обуставио испоруке под ленд-леасе-ом, а совЌетска ваздухопловна индустриЌа Ќе искусила недостатак алуминиЌума.
  И то Ќе такође постао велики проблем. И Немци су почели да притискаЌу.
  У ваздуху све чеш·е погађаЌу црвени авион ТА-152, коЌи Ќе веома вишенаменска летелица. А по наоружа®у и брзини су много Ќачи од совЌетских аутомобила.
  А Немци, наравно, имаЌу бо е асове. Поред нове звезде Хафмана, коЌа Ќе први пут у светскоЌ историЌи надмашила резултат од три стотине оборених летелица, у биткама учествуЌу и пилотке.
  Конкретно, Албина и Алвина. Оне су тако цоол плаве девоЌке.
  И храбро се боре у бикиниЌу.
  Албина голим прстима притиска дугмад ¤оЌстика. ДаЌе рафал ваздушних топова. И оборили су совЌетски Ќак.
  ДевоЌка урла:
  - єа сам наЌЌачи на свету,
  Потопи·у све у тоалет!
  Алвина такође пуца на совЌетске трупе. Обара Ќош Ќедан
  Руски ауто и цвили:
  - Слава пакленим силама!
  И обе девоЌке ·е га узети и викнути:
  Ми смо наЌЌачи на свету
  ХаЌде да побиЌемо све неприЌате е у тоалету!
  И помери·е своЌе Ќезике, и Ќедногласно ·е одбацити своЌе груд®аке и скерлет
  Брадавице доЌке су притиснуте.
  Тада ·е пар певати:
  Добре девоЌке
  Добри приЌате и...
  Ми смо само сви®е
  Идемо!
  Тада су га ратници узели и заурлали:
  - Вау, вау, вау, вау, вау, вау -
  Удав ·е испузати са неба!
  И оваЌ слатки пар настав а авионе Црвене армиЌе,
  Тхресх.
  Ово су жене... И онда забиЌаЌу совЌетске затворенике у лице,
  Њихове голе, грациозне ноге. И приморан да лиже Ќезике
  пете су тако ружичасте и округле. И по уби чврст, Ќедини,
  прелепе девоЌке.
  На небу, Немци су преузели превласт. И почели су да се пробиЌаЌу кроз СовЌет
  КонструкциЌе. И тако их зг®ече.
  Тенк "Пантер" ниЌе лош. Има пишто  као добар пишто .
  И брзо пуцаЌу·и и тачни у исто време. Не могу ЌоЌ одолети.
  Међутим, Аленка Ќе, боре·и се са нацистима, певала:
  Не може нас болест ухватити,
  Пет испита...
  морски ђаво,
  Узми буре рума
  Не може да одоли!
  А®ута се сложила са овим, бацивши лимун голим прстима,
  - Не, не опири се!
  Црвенокоса Алла се закикота:
  - Хитлер са стране!
  А ®ена боса пета бацила Ќе пакет експлозива.
  Ове девоЌке су Ќедноставно невероватне!
  Аленка Ќе сасвим логично приметила, показуЌу·и зубе:
  - За слабе нема места!
  Алла Ќе додала, шкра·у·и о Немцима:
  - Долазиш на вечеру!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, агресивно рекла:
  - За победе наЌвише класе!
  А ратник га узе и намигну своЌим сафирним очима.
  ОлимпиЌа Ќе урлала:
  - ЧекаЌу·и победу, чекаЌу·и победу,
  Они коЌи желе да победе нацисте...
  Победа чека, победа чека
  Мо·и ·емо да победимо хорду!
  А Ќуначка девоЌка, док босим ногама баци читаво буре,
  са нитроглицерином.
  Пролете·е и експлодирати, разневши цео вод.
  Али ипак Немци превладаваЌу. И снажно притискаЌу. И победили су
  СовЌетски воЌници.
  Црвена армиЌа Ќе увела резерве у борбу и зауставила немачко напредова®е.
  До сада Ќе све било у ста®у динамичке равнотеже.
  Ромел се кладио на бомбардова®е. посебно реактиван,
  "Арадо". Али Немци Ќош увек имаЌу мало таквих машина.
  Али с друге стране, они су ефикасни и совЌетски борци не могу да их сустигну.
  Нови млазни ловац НЕ-162 ниЌе се баш оправдао,
  Испоставило се да Ќе тешко управ ати, иако лаган, Ќефтин,
  маневарски авион. Хафман Ќе на ®ему показао наЌбо е резултате.
  Албина и Алвина су супер девоЌке.
  У Ќесен, Немци су ве· користили зашти·ениЌе,
  и брзи тенк "Пантер" -2, коЌи Ќе буквално пробио,
  одбрану Црвене армиЌе.
  Ипак, хладно·а и снег натерали су Немце да сма®е своЌу активност.
  И у Ќануару Ќе Црвена армиЌа поново напредовала у центру.
  И опет, чврста заштита, и употреба првих самоходних топова,
  Класа "Е", коЌи су били врло ниске силуете, окретни и
  мо·ним оружЌем.
  Герда и Шарлот су се заЌедно бориле у Е-10. Ауто Ќе био лаган
  Успео Ќе да задржи Ќеданаест тона са мотором од 400
  Хорсе повер. При томе, пред®и оклоп Ќе 82 мм, а бочни 52. Самоходни топови су направ ени са ниском силуетом од 1,2 метра, и са само два члана посаде коЌа леже.
  То Ќе тако практично. Е-10 Ќе због нагиба оклопа практично непробоЌан у чело. И то га чини веома снажном машином. ИС-2 и тада рикошетира проЌектил са чела.
  Тако Ќе створен веома ефикасан самоходни топ. КоЌе Ќе тако лако не провалити у страну, па Ќе ниско и ниЌе лако у·и.
  Самоходне топове Е-10 финализирали су наЌбо и дизаЌнери Тре·ег раЌха. Променили су нешто у оригиналном нацрту. Висина самоходног топа додатно Ќе сма®ена постав а®ем посаде у леже·ем положаЌу, а мотора и ме®ача не само у Ќедном блоку, ве· и попречно. Такође су сма®или броЌ чланова посаде са три на два.
  Као резултат тога, аутомобил се показао добро зашти·еним, малим, а врло окретним и лаганим.
  Тако Ќе рођен самоходни топ велике ефикасности.
  А Герда и Шарлот су заиста ђаволи. єедина ствар коЌа недостаЌе новим самоходним топовима су Пантерови топови. Она и да е има пишто  из Т-4, али такође веома добар.
  Међутим, совЌетске тенкове треба испалити иза заседе, пустити их да се приближе.
  Немачке девоЌке се боре у бикиниЌу. Њихова самоходна пушка Ќе обоЌена бело и скоро невид ива.
  И ша е гранате коЌе боду као раме.
  Овде Ќе Герда пуцала уз помо· своЌих голих ножних прстиЌу. Ударила Ќе совЌетску тридесетчетворку и певала:
  - За храбре ратнике!
  Затим Ќе пуцала и уз помо· голих ножних прстиЌу и Шарлот. Опалила Ќе изузетно прецизно. И погодио совЌетски тенк.
  Онда Ќе певала, показуЌу·и зубе:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини, слава девоЌкама са подсиреним млеком!
  И оба ратника како да се смеЌу.
  Е-10 Ќе успешан самоходни топ, иако Ќе тек почео да улази у пред®и део. Прилично Ќе Ќедноставан и Ќефтин за производ®у, способан да преокрене ток неприЌате става.
  У међувремену, главно одбрамбено возило Немаца Ќе Пантер, делимично ве· Пантер -2 са бо ом заштитом и брзином, и самоходни топ єагдпантер. Послед®и аутомобил Ќе био у стварноЌ историЌи у сериЌи, али недово но масиван.
  А онда су га нацисти печатирали, и ефикасан Ќе у одбрани. Али єагдтигр Ќе такође мо·на машина, али ниЌе ефикасна. Иако и да е важи. Али "Иагдтригр" Ќе чисто за размета®е. У ствари, ова машина ниЌе вредна све·е и веома Ќе тешка. Ромел ниЌе хтео ни да га лансира у сериЌу.
  Дакле, Ќасно Ќе да Ќе самоходни топ од седамдесет пет тона но·на мора. А тенк Маус Ќе Ќош гори. Ромел Ќе, по савету ГудериЌана, забранио развоЌ тенкова тежих од сто тона. У сериЌи Ќе Ќош био само "Тигар" -2. Али оваЌ тенк Ќе модернизован у новоЌ модификациЌи.
  Конкретно, уграђена Ќе ма®а и ужа купола, коЌа Ќе учинила аутомобил лакшим, као и мотор од 1000 ко®ских снага.
  Након тога, "Тигар"-2 Ќе постао прихват ивиЌи за воЌску и задово аваЌу·и у погледу возних перформанси. И такође се користи у биткама.
  Генерално, Немци су били спремни и одбили су офанзиву Црвене армиЌе.
  У фебруару су покушали да нападну на Ќугу. Али ни тамо ниЌе било могу·е пробити одбрану.
  Црвена армиЌа Ќе само делимично продрла, али су Немци контранападима обновили одбрану.
  Борбе су се наставиле као натеза®е конопа. Нацисти су имали ефикасниЌи ниво одбрамбених структура и самоуверено су се држали.
  Црвена армиЌа ниЌе имала плусеве у ваздуху, напротив, испоставило се да Ќе Луфтвафе
  Ќачи. Испоставило се да Ќе теже са пешадиЌом.
  Ромел и Шпер су напустили глупу идеЌу о националноЌ супериорности и организовали ЕврораЌх. И као резултат тога, кориш·ене су трупе из целе Европе.
  А СССР више ниЌе имао надмо· у пешадиЌи. А немачка Ќуришна пушка МП-44 показала се веома ефикасном и борбеном. И покосио делове коЌи су напредовали.
  Пошто ниЌе постигла успех, Црвена армиЌа се повукла на своЌе првобитне линиЌе.
  Немци су, наравно, Ќош Ќачали своЌе снаге. Пре свега, био им Ќе потребан снажан пробоЌни тенк. "Тигар" -2 Ќе само делимично одговарао воЌсци у овом статусу, попут "Пантера" -2. Извршено Ќе ствара®е "Тигра" -2 или Е-75. Ово возило Ќе требало да има много деб и оклоп, али по могу·ству без значаЌног пове·а®а тежине и ниске силуете.
  Тако Ќе било потребно пред®и оклоп у 250 мм гурнути у седамдесет тона, а бочни оклоп у 170 мм испод косина. И направити гаснотурбински мотор од 1500 ко®ских снага. И требало Ќе времена.
  СхватаЌу·и да "Тигар" -3 и "Пантер" -3 са напредниЌом шемом распореда Ќош нису спремни, опклада Ќе направ ена на "Тигар" -2 и "Пантер" -2 у модернизованим верзиЌама.
  И ове машине, иако несавршене, ипак су могле да пробиЌу совЌетску одбрану у великом броЌу. Њихове возне карактеристике су биле нормалне, а пред®и оклоп ниЌе био лош, са пристоЌним наоружа®ем.
  У маЌу, окупивши велике снаге, ук учуЌу·и и наЌновиЌи амерички тенк Пеншинг, коЌи Ќе ма®е-више задово ио Немце. А такође Ќе Немачка купила торти е од БританиЌе на кредит, и оне су, захва уЌу·и снажноЌ заштити, биле тражене од стране нациста.
  А Немцима не треба Шерман. У СССР-у су ипак уклонили Т-34-76 из производ®е и покушали да направе Т-34-85 и ИС-2. У маЌу се ИС-3 поЌавио у сериЌи са добром пред®ом заштитом.
  Т-44 ниЌе био сасвим успешан и уместо тога Ќе одлучено да се развиЌе Т-54.
  Све Ќе ово, наравно, веома кул. Али по броЌу тенкова, Немци су и да е били испред. Посебно на самоходним топовима. ИмаЌу индустриЌу целе Европе и радну снагу. А Запад заправо помаже.
  У технолошкоЌ конкуренциЌи СССР губи: пошто Тре·и раЌх има више радне снаге и индустриЌских капацитета. И што Ќе наЌважниЌе, Шперова влада их ефикасно располаже, за разлику од Хитлера.
  Дакле, Немци имаЌу више авиона и тенкова, и ухва·ени у арти ериЌи.
  Штавише, млазни бомбардери су се показали веома ефикасним. У ствари, ловац их не·е сусти·и, а из противавионског топа Ќе скоро немогу·е добити тако велику брзину лета.
  Арадски бомбардери су се добро показали. Осим тога, у сериЌу су ушли и млазни Ќуришни авиони. Што такође ниЌе слабо.
  КСЕ-162 Ќе добар ловац ако има високо квалификованог пилота и веома Ќе окретан и маневарски.
  У овим плановима добро су се показали ТА-152, коЌи су кориш·ени и као ловци и као Ќуришни авиони и као фронтални бомбардери. СССР ниЌе имао такве.
  МЕ-309 Ќе такође ефикасан авион на пропелер. У производ®у Ќе кренуо и пужни бомбардер У-488, коЌи има четири мотора и малу површину крила. И притиснуо Ќе Црвену армиЌу.
  А ТА-400 са шест мотора ве· Ќе бомбардовао фабрике на Уралу и иза Урала.
  Било Ќе тешко на небу.
  И на путу, ствара®е напредниЌег ловца МЕ-262Кс, коЌи ниЌе имао равног, са замашеним крилима и брзином од 1150 километара на сат.
  Ово Ќе стварно мо·.
  Његов изглед Ќе требало да пружи немачким асовима велику предност.
  У међувремену, Немци покушаваЌу да напредуЌу на Ќугу. Из МолдавиЌе, Западне УкраЌине и ПолисиЌе.
  Али Црвена армиЌа има Ќаку одбрану. И док обе стране трпе велике губитке.
  Ипак, Немци су и да е били у ста®у да се пробиЌу и забиЌу на совЌетске положаЌе.
  Напредовали смо шездесет до седамдесет километара. И Ќош су их заустав али бесни контранапади Црвене армиЌе.
  У Ќуну су совЌетске трупе ве· покушале да напредуЌу. Али опет су битке долазиле, а Немци су имали предност у ваздуху.
  ЛиниЌа фронта се повиЌала. Немци су у Ќуну први пут употребили "пантер" -3. Ова машина, тешка педесет тона, била Ќе опрем ена мотором од 1200 ко®ских снага и топом од 88 мм 100 ЕЛ. Оклоп Ќе био као код "Тигра" -2, али са више нагиба.
  "Пантер" -3 се у целини показао као добар аутомобил, посебно у брзини и пред®оЌ заштити. Штавише, испоставило се да Ќе чело трупа потпуно непробоЌно због великог рационалног нагиба.
  А пишто  Ќе веома прецизан и прави дванаест хитаца у минути. "Пантер"-3 Ќе требало да буде главни немачки тенк.
  Фриц Ќе главни ударац задао дуж Д®епра у правцу КиЌева. И они су, иако по цену великих губитака, успели да напредуЌу.
  Ромел Ќе користио тактику но·ног напада и димне завесе.
  До краЌа Ќула, Немци су приступили КиЌеву са севера, ствараЌу·и озби ну прет®у.
  Ста ин Ќе наредио офанзиву на Балтику. Али тамо су наишли на чврсту одбрану нациста.
  СитуациЌа Ќе ескалирала. Неочекивано, и Шведска Ќе ушла у рат на страни Тре·ег раЌха. Дуго су оклевали, али Ќе нови амерички председник Труман на кредит продао Швеђанима велики броЌ тенкова и авиона.
  Осим тога, Немци су на кредит од САД добили и Б-29, Ќедини бомбардер коЌи су пристали да узму, пошто су остали немачки авиони из Тре·ег раЌха много бо и од америчких.
  Шведска Ќе ушла у рат. А сада су са севера притекле нове дивизиЌе. И опет Ле®инград Ќе прет®а.
  Плус Ќош Ќедан напад на Мурманск.
  У августу су Немци успели да заобиђу КиЌев, а опет у УкраЌини су постигли успех, заузели Житомир.
  У септембру, због веома тешке ситуациЌе, Ста ин Ќе ипак наредио да се повуче преко Д®епра и пређе на глуву одбрану.
  СитуациЌу Ќе закомпликовао улазак Турске у рат. Сада се отворио Ќош Ќедан фронт.
  СитуациЌа се изузетно погоршала. У октобру се линиЌа фронта стабилизовала. Али ве· иза Д®епра.
  Немци су потпуно заузели Деснообалну УкраЌину. И ту су се настанили.
  У сериЌи се коначно поЌавио ловац МЕ-262Кс, коЌи Ќе за главу надмашио совЌетске авионе. И млазни бомбардер єу-287, коЌи ниЌе имао премца, па чак ни са крилима окренутим уназад.
  СитуациЌа Ќе постала критична.
  Са Ќуга напредуЌу Турци, коЌи су заузели Батуми и опколили єереван. И не заборавите на єапан.
  Након престанка неприЌате става између Запада и Тре·ег раЌха, самураЌи су се нашли у безизлазноЌ ситуациЌи.
  А цар Ќе и да е инсистирао на миру. Труман Ќе пристао да напусти формулациЌу о предаЌи. Али єапан Ќе морао много да уступи.
  Сада су самураЌи лизали своЌе ране и спремали се да надокнаде своЌе губитке у Тихом океану аквизициЌама у северном Сибиру и другим зем ама СССР-а.
  СитуациЌа Ќе изгледала тако очаЌнички безнадежна. Иако су Немци Ќош далеко од прекретница коЌе су достигли четрдесет прве или четрдесет друге године.
  Дошао Ќе новембар, а Ста ин Ќе доносио одлуке, свеЌедно, док не дођу снег и мраз. И покушаЌте да преокренете ток рата по сваку цену.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  У међувремену, виртуелна конфронтациЌа између СССР-а и Тре·ег раЌха се наставила.
  КраЌем новембра 1945. почела Ќе нова совЌетска офанзива у центру. Немци су, наравно, спремни. И они су у ста®у да своЌим тенковима и посебно самоходном топом Е-10 одбиЌу налет Црвене армиЌе. Или Ќош више зашти·ени пишто ем Пантер, Е-15. Ова машина Ќе пет тона тежа, али са деб им оклопом и мотором од 550 ко®ских снага. А ®ен пишто  75 мм 70 ЕЛ Ќе много ефикасниЌи и брзо пуца.
  Двадесет хитаца у минути Ќе кул.
  Од совЌетских тенкова, само ИС-3 Ќе имао дово ну заштиту за чело, али ови тенкови су били превише сложени да би се масовно производили. Плус, он такође има возне перформансе, посебно на снегу, неважне.
  ИС-3 Ќе био тежак четрдесет девет тона, са мотором од 520 ко®ских снага, а купола Ќе такође превише искрив ена на пред®оЌ страни.
  Иако Ќе оваЌ тенк био само Пантеров пишто , ниЌе могао чак ни да га погоди.
  Али до сада Ќе главни тенк СССР-а био Т-34-85, пошто Т-54 Ќош ниЌе био спреман за масовну производ®у.
  Ромел Ќе више волео одбрану зими. Немци су планирали да крену у офанзиву на проле·е. И по могу·ности са єапанцима.
  А турске трупе су се ве· бориле на боку. И чак су покушали да ЌуришаЌу на опко ени єереван.
  У борбу су кренули амерички тенкови Шерман и Першинг, продати ОсманлиЌама на кредит.
  Наравно, дочекао их Ќе бата он совЌетских девоЌака. И поред зиме, девоЌке су биле само у бикиниЌу и босе.
  И тако се храбро боре.
  Наташа се окренула ОсманлиЌама. Покосио их.
  Онда Ќе голим прстима бацила гранату и певала:
  - За руски дух!
  ЗоЌа, избегавши метак, одсече му¤ахедине, испусти им црева и голом, округлом петом, подлегавши садаш®ости смрти, вЌакнула:
  - И би·е велике победе!
  Августина Ќе такође испалио добро гађану линиЌу на ОсманлиЌе. Покосила их Ќе као сноп сламе и викала:
  - За комунизам!
  Светлана Ќе, пуцаЌу·и на Турке, а такође бацивши убицу голим прстима, издала:
  - За одлучуЌу·е победе!
  Али девоЌке у бикиниЌу су обично на врху.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика, нокаутираЌу·и неприЌате а, и загугутала:
  - Слава ери комунизма!
  Акулина Орлова се такође бори жестоко и ефикасно. А ®ене гримизне брадавице су увек у послу.
  ДевоЌке су, међутим, све велике маЌсторице. Посебно воле мушкарце. И стварно им се свиђа.
  А током рата у єермениЌи против Турака, ово Ќе изузетно важно за подиза®е ваше карме и ауре. Тада постаЌете веома Ќака жена, апсорбуЌу·и енергиЌу мушкараца.
  Акулина поново улази у ро®е®е и ша е ракете уз помо· голих прстиЌу грациозних ногу. Тако ЌоЌ пристаЌе.
  А сада совЌетска авиЌациЌа удара на ОсманлиЌе и то брзо, у великим размерама.
  ТачниЌе, колико имаЌу дово но летелица. Ово се мора признати као стресно.
  А Турака има доста. И имаЌу пристоЌне авионе - америчке.
  Ово Ќе заправо проблем. Поготово ако се АЌракобра бори. ОваЌ ауто Ќе веома застрашуЌу·и.
  Турци имаЌу и МЕ-309. ОваЌ аутомобил има седам ватрених тачака. Три авионска топа од тридесет милиметара и четири митра еза. ПокушаЌте да победите таквог Месершмита. Немци су се испоставили као страшан и веома опасан аутомобил, али овог пута са немачком посадом. Дакле, они су теме но притискали Црвену армиЌу.
  Ипак, єереван Ќе и да е задржан. Иако су део града заузели ОсманлиЌе, по цену великих губитака.
  Зима Ќе у пуном Ќеку, а и да е се покушаваЌу пробити, или бар поткопавати немачку одбрану.
  А шест Пет девоЌака из специЌалних снага и дечак Лешка се боре на копненом боЌном броду - експерименталном ИС-6, посебном типу тешког, али истовремено и мобилног тенка.
  Сада сам одлучио да играм на карте. Нас шесторица играмо веома брзо. И карте лете с Ќедне на другу страну.
  Аленка голим прстима баци кеца и загугута:
  - Па, изашао сам!
  Лешка се нацери. Игра Ќе заиста Ќедноставна и захтева вештину као и пам·е®е.
  Губитник ради десет склекова.
  Овог пута ОлимпиЌада Ќе морала да ради склекове. Она Ќе наЌве·а девоЌка од петоро и веома миши·ава.
  Лако се притиска. Али Лешка, дечак од око дванаест година, седи ЌоЌ на леђима.
  Шта Ќе толико интересантниЌе. Плавокосо дете лежи девоЌчиним голим петама на лопатицама широких леђа.
  ОлимпиЌас се нацерио и урадио двадесет склекова. Њено тело Ќе веома преплануло, а коса плава, а миши·и Ќаки.
  Љошка Ќе скочио са ®егових леђа и поново почео да дели карте. Потпуно су уништили нацисте у свом тенку са дизел мотором.
  Лешка Ќе следе·и пут морао сам да ради склекове. А®ута стави босу ногу на дечакове оштре лопатице. Љошка Ќе урадила склекове, девоЌка Ќе притиснула. На броЌа®е десет, дечак Ќе устао и играЌу·и се плочицама штампе рекао:
  - єа сам Рус не поражен,
  єош ниЌе рођен...
  Ко би ме могао сломити!
  После тога, дечак Ќе поново сео да се игра... Црвенокоса Алла Ќе поголицала дечаку голу, округлу, грубу, али дети®асту пету и приметила:
  - Ускоро ·еш постати човек!
  АлексеЌ Ќе са осмехом одговорио:
  - Шта хо·еш?
  Ватрена лисица се закикота.
  - А ми ·емо те, уз помо· магиЌе, заувек оставити као дечака!
  Лешка се закикота у одговору и одговори:
  - Желим да порастем и постанем официр!
  МариЌа, ова девоЌка златне косе, приметила Ќе:
  - Воле·еш да будеш дете!
  Али сада Ќе пауза готова и шесторица се увлаче у резервоар. Према наводима државе, тешку машину са десетак митра еза и топом од 130 мм требало би да опслужуЌе шест  уди.
  Посада Ќе првобитно требало да буде женска. Али А ошка Ќе побегао из сиротишта и пропутовао цео СССР. Чак Ќе стигао и до Ирана.
  Тамо га Ќе Алах ухватио. И понудила се да постане син пука.
  Дечак Ќе пристао. А сада Ќе са девоЌкама терминаторима.
  И како су се лепотице ухватиле за талибане, а они млати нацисте колосалном, убитачном силом.
  Аленка Ќе голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика и гугутала, показуЌу·и зубе:
  - Слава РусиЌи и има·емо комунизам!
  А®ута енергично потврди, притиснувши дугме са гримизном брадавицом на грудима, и ударивши Фрица ракетама:
  ХаЌде да имамо комунизам!
  Црвенокоса Алла, коЌа Ќе сламала нацисте, енергично Ќе издала:
  - Слава славноЌ ери комунизма!
  И са голом петом, како притиснути. И гасне гранате ·е летети.
  Али МариЌа Ќе, са брадавицом од Ќагоде, притиснула дугмад ¤оЌстика и ударила му®ом. А трупе Тре·ег раЌха имале су тешко·е.
  А ратник Ќе залаЌао:
  - За Ота¤бину, маЌку нашу!
  ОлимпиЌада Ќе наЌве·а од девоЌака и, као да су миши·и саткани од ужади, викнули:
  - За велику Ота¤бину!
  И прстима босих ногу притисну·е дугмад, и тако да е нацисти су минирани, смртоносном силом.
  И дечак Љошка Ќе такође притиснуо полугу голом петом ... И нацисте Ќе погодило електрично праж®е®е. Убиствени супер-тешки тенк совЌетске армиЌе Ќе у акциЌи и не дозво ава Фрицу да оде - удараЌу·и их стотинама!
  А дечак од дванаест година Лешка Ќе чак певао:
  Ми смо пионири деце комунизма -
  Ватра, шатор и звонка звона!
  ИнвазиЌа проклетог фашизма -
  Ко чека биЌесан пораз!
  
  Шта смо изгубили у овим биткама?
  И онда у биткама са неприЌате ем стеченим?
  Били смо само деца света -
  А сада ратници родне зем е!
  
  Али Хитлер Ќе направио корак ка нашоЌ престоници,
  Бацане бомбе без броЌа®а водопада!
  Ми смо Ота¤бина лепша од неба -
  Сада Ќе дошао проклети залазак сунца!
  
  На агресиЌу ·емо одговорити оштро -
  Иако су и сами малог раста!
  Али мач у рукама крхког тинеЌ¤ера -
  єачи од легиЌа сатане!
  
  Нека тенкови Ќуре лавина за лавином,
  И пушку делимо на три!
  Нека полициЌа подло нишани у леђа,
  Али свети Бог ·е их жестоко казнити!
  
  Шта смо одлучили? радити светско дело
  А за то сам, аваЌ, морао да пуцам!
  Смиреност Ќе ве· одвратна.
  Има и наси а!
  
  Са девоЌком заЌедно трчимо боси -
  Иако Ќе падао снег, снежни нанос гори као уга !
  Али не боЌ се, познаЌ децу -
  Фашисту ·е метком смело утерати у ковчег!
  
  Овде су ставили подлу Фриц компаниЌу,
  А остале кукавице су у бекству!
  Згазимо пешадиЌу као Ќатаг у борби -
  Младим  етима нисмо смет®а!
  
  Остваре®е победе, би·е у маЌу,
  Сад ме·ава бод икав, тврд снег!
  Дечак Ќе бос, ®егова сестра боса,
  У крпама су деца дочекала врхунац!
  
  Одакле долазе ове мо·и?
  Издржи бол и хладно·у, та потреба!
  Када Ќе приЌате  измерио дно гроба,
  Кад друг засте®е - умриЌе·у!
  
  Христос Ќе благословио нас пионире,
  Рече, Ота¤бину ти Ќе Бог дао!
  Ово Ќе прва вера од свих,
  СовЌетска, света зем а!
  Тенк се показао добро - оваЌ ИС-6 Ќе у супер-тешкоЌ модификациЌи, али Ќе Ќедини у ЦрвеноЌ армиЌи.
  Али Немци су ве· на фронту имали први примерак "пантера" -4 и оваЌ аутомобил Ќе веома озби ан. И у ®ему се боре веома борбене немачке девоЌке.
  Међутим, разум иво Ќе да они ефикасно избиЌаЌу совЌетске тенкове из своЌих топова.
  И ниЌе тако заним иво.
  А у єеревану се девоЌке из Црвене армиЌе боре са Турцима и то врло добро.
  А и Наташа Ќе дала заокрет на ОсманлиЌе. Покосио их као срп пшеницу.
  Бацила Ќе бомбу голим прстима и цвркутала:
  - Слава руским боговима!
  ЗоЌа, разбиЌаЌу·и воЌску империЌе полумесеца, и разбиЌаЌу·и гомиле лешева, издала Ќе:
  И слава нашим хероЌима!
  После тога, ®ена гола пета, златокоси лопов, бацила Ќе убилачки поклон смрти.
  Али ·е риђи Августин покосити ОсманлиЌе. Лупанет ·е уз помо· гримизне брадавице са базике и звижда®а издати:
  - За нашу РусиЌу Сварог!
  Онда у борби Светлана. Ова девоЌка Ќе такође веома агресивна.
  И она слама ОсманлиЌе са колосалним бесом. А ®ени голи прсти бацаЌу колосалну смртоносну силу - дар смрти.
  Светлана каже:
  - За ота¤бину, нашу маЌку -
  УбиЌте паклена копилад!
  Ово Ќе четворица у борби, тако агресивна и Ќединствена. И они су се ухватили за ОсманлиЌе, и ®ихово тотално истреб е®е Ќе у току.
  Али Црвена армиЌа не побеђуЌе увек. Понекад су ®ени противници успешни и имаЌу своЌе борбене девоЌке.
  А одозго Албина како да погоди совЌетску воЌску проЌектилима. Па, ова девоЌка уопште ниЌе слаба. И како уништава неприЌате е.
  Албина Ќе плавуша и природна лепота. А ®ени ракетни удари са неба Ќедноставно руше калдрму у различитим правцима. И као да ша е кита из фонтане масе запа ене зем е и метала. То Ќе веома кул.
  И Алвина ·е босом, исклесаном ногом притиснути дугме, и како ·е после тога да експлодира. И маса смртоносних потока иде у небо.
  А природна плава девоЌка урла:
  - За славу ота¤бине и неба!
  Овако се сламаЌу девоЌке совЌетских воЌника.
  Али ово су лоше девоЌке, али има и добрих.
  Колико Ќе ових лепих девоЌака на фронтовима.
  Елизавета, Екатерина, Елена се боре на Т-44, коЌи Ќе ве· ван производ®е.
  Три девоЌке на совЌетском тенку су веома згодне. И ша у гранату за гранатом на неприЌате а.
  Елизабета Ќе, показуЌу·и зубе, промуцала:
  - И нико од постанка света,
  Никада нисам видео такву гозбу!
  Катарина климну главом, тресу·и ОсманлиЌе:
  - ПобеђуЌемо постав а®ем забране -
  Много нам Ќе дато од Породице!
  Елена Ќе, пуцаЌу·и на турске трупе, издала:
  - Наша зем а Ќе позната,
  Сатана не·е победити!
  А триЌада девоЌака делуЌе веома енергично. Они ша у проЌектиле са великим разорним високоексплозивним ефектом.
  Елизабета голим прстима притиска дугмад на контролноЌ табли, нокаутира неприЌате а и пева:
  - Живимо на очевоЌ зем и!
  Кетрин Ќе притиснула своЌу гримизну брадавицу на куку нишана, избила цео вод турских воЌника и зацвилила:
  - Сварогови унуци су славна деца!
  Елена Ќе шутнула, притискаЌу·и дугме голом, округлом петом и викнула:
  -И лети на крилатом ко®у...
  И све девоЌке сложно заурлаше:
  - РусиЌа у далеким милениЌумима!
  Овако тенк Т-44 показуЌе своЌу колосалну снагу и невероватну мо·.
  Тако енергично делуЌе триЌада девоЌака. Ратници су акробати, посебно када су скоро голи.
  Елизабет Ќе духовито певала, притискаЌу·и дугме своЌом гримизном брадавицом:
  - РусиЌа се смеЌала и плакала и певала,
  У све векове, зато она и РусиЌа!
  Ово су овде борбене девоЌке... Али ОсманлиЌе се не шале.
  Ухватили су Веронику. Тако Ќе девоЌка прво скинута гола. А онда су почели да бичуЌу са великим ентузиЌазмом. Тукли су Ќе не само бичем по леђима, ве· и моткама по голим, округлим петама.
  Вероника Ќе чак и вриснула, од див ег бола. И тукли су Ќе бичем и моткама док ниЌе изгубила свест. Затим су ране посипали со у. А босе ноге, натечене од батина, стиснуте су у коцку и подметнуше ватру. И пекли су девоЌку голе пете.
  Вероника Ќе неколико пута губила свест од борбеног шока. Приведена Ќе памети. И истовремено су принели бак у до груди, претходно Ќе подмазуЌу·и у ем. И како су девоЌчине скерлетне брадавице гореле.
  Вероника Ќе дуго била мучена. Запа ена су и ®едра Венере... Шта да узмете - ОсманлиЌе су у овом случаЌу испале готово варвари.
  На краЌу Ќе Вероника разме®ена за Ќедног од командира на терену. А девоЌка се заветовала да ·е се осветити ОсманлиЌама.
  Али Турци су забиЌени ракетама. Сталенида и ВикториЌа упу·уЌу нападе на мете.
  И уништаваЌу планине на комаде...
  Стееленида Ќе голим ножним прстима притиснула дугмад на контролноЌ табли и загугутала:
  - ВеруЌем да Ќе цео свет за нас!
  ВикториЌа Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме затварача пишто а и одговорила:
  - Да, свет не мари за нас!
  А у ствари, светски медиЌи су пре били на страни нациста. И извештавали су, уживаЌу·и у дета има, о варварским бомбардова®има коЌима Ќе совЌетско ваздухопловство наводно подвргло турске градове.
  Наравно да ниЌе било без тога. Рат Ќе уопште био изузетно суров и крвав.
  Стееленида Ќе поново притиснула своЌу рубинску брадавицу на мету и зацвилила:
  - За ота¤бину снова!
  И уздахнула Ќе... Некако Ќе са®ала неки апсолутно бесконачно нестваран и фантастичан сан. У СССР-у се наводно одржаваЌу избори за председника ГКО. Главна борба води се између остарелог и очигледно нездравог єосифа Ста ина и младог комесара тешке индустриЌе и државног планира®а НиколаЌа Вознесенског. И баш тако, управо млади и даровити комуниста иступи.
  Сталенида, ВикториЌа и Тамара поново гађаЌу мете. ДевоЌке се туку само у га·ама. Али супер Ќе.
  Стееленида Ќе певала:
  -Бос, само бос,
  Под Ќулском грм авином
  И под звуком сурфа...
  ВикториЌа Ќе притиснула дугме голом петом и наставила:
  - Боси, само боси,
  Дозво ено нам Ќе да плешемо са вама!
  Тамара Ќе и овде притиснула босе ножне прсте и цвркутала:
  - За ота¤бину - сестро наша!
  Ове девоЌке су сЌаЌне!
  Овде би било лепо, било би могу·е победити надмо·не снаге Ромелових фашиста, али ...
  А ево Ќош девоЌака из єапана - нин¤а пла·еника. Ово Ќе озби но.
  Нин¤а са плавом косом га Ќе узела и лансирала му®е из своЌих гримизних брадавица, и спалила много совЌетских воЌника.
  Затим Ќе извела млин са мачевима, одсецаЌу·и главе воЌника Црвене армиЌе.
  Тада су ®ени голи ножни прсти бацили грашак са експлозивом.
  Руси су били раскомадани, а девоЌка Ќе гукала:
  За добро єапана!
  Нин¤а са жутом косом такође Ќе разнела своЌе противнице брадавицама од Ќагоде. Ратници су имали само танке га·ице од оде·е. А мачеви су репродуковали технику лептира, приси аваЌу·и главе у совЌетским шлемовима да падаЌу. А онда су голи прсти девоЌачких ногу лансирали бумеранг, одсецаЌу·и главе црвених воЌника.
  Ратници су гукали:
  - За нин¤е летове!
  Нин¤а девоЌка са црвеном косом емитовала Ќе смртоносне пулсаре из своЌих рубин брадавица. А онда су мачеви, продужаваЌу·и се, одсекли главе совЌетским воЌницима. А онда су голи прсти бацали оштре, избрушене дискове коЌи су секли главе као бритва.
  Ратник Ќе гукнуо:
  - Наши Ќапански богови нападаЌу!
  Нин¤а са седом косом такође Ќе пуцала на неприЌате е ватреном грудом коЌа Ќе излетела из гримизних брадавица. Затим Ќе гукала:
  - Наши богови су супер!
  А ®ени голи ножни прсти бацили су пакет експлозива уг а, кидаЌу·и совЌетске воЌнике на мале комади·е.
  А сада мачеви поново обезглав уЌу. Ево девоЌака - наЌвиши лет птице.
  Ово су пла·еници коЌи су дошли из єапана. И млатимо као котлет са палицом совЌетских воЌника.
  Али има и добрих, руских или не баш руских девоЌака за лоше девоЌке неприЌате а.
  Алиса и Анђелика такође воде своЌ рат. Користе снаЌперске пушке.
  ПуцаЌу на ОсманлиЌе...
  Алиса Ќе уз помо· пушке погодила неприЌате а, коЌи Ќе покушавао да добиЌе совЌетски хеликоптер америчког, примитивног, али ве· опасног Стингера. Затим Ќе цвркутала:
  - За нашу Ота¤бину, нека опет дође сре·а СССР-а!
  Анђелика Ќе такође погодила неприЌате а са великом прецизнош·у, оборила неприЌате ски авион и прогунђала:
  - За нашу Ладу!
  Авион ОсманлиЌа Ќе, међутим, само авион дома·е израде. Они сами производе велику количину авиона на занатски начин. И очаЌнички се боре.
  Алиса, ова плавокоса девоЌка се бори са великим ентузиЌазмом. Она Ќе ратник наЌвишег нивоа.
  И убиЌе Ќош Ќедног турског воЌника. Ево Ќедне прелепе лепоте. И вришти из свег гласа:
  - Слава ери комунизма!
  Ангелица, ова црвенокоса и крупна бикини девоЌка, сложила се са овим:
  - Велика слава би·е доба комунизма!
  А обе девоЌке се криЌу иза стена. Веома су преплануле и миши·аве лепотице. Али у исто време спретно окретан.
  Алиса Ќе голим прстима убилачке мо·и бацила дар смрти и зацвилила:
  - За свет комунизма!
  Анђелика Ќе приметила док Ќе пуцала:
  Шта мислите под комунизмом?
  Алиса Ќе одлучно одговорила, голом петом коЌа Ќе подлегла експлозиЌи пакета:
  - Прави раЌ на зем и!
  Анђелика се спремно сложила са овим:
  Па раЌ Ќе раЌ!
  А црвенокоса девоЌка голих прстиЌу бацила Ќе читаву гомилу граната.
  Ево тако агресивне бравуре коЌу су добили овде. И девоЌке су радиле заЌедно. И слао метак за метком.
  Њихове голе, округле пете биле су мало праш®аве. А девоЌке су испирале ноге у локвама. И опет су почели да бацаЌу голе прсте на неприЌате а, нешто што доноси униште®е.
  Алиса Ќе одушев ено певала:
  БескраЌна тама одмора
  Уро®ен у понор ситних нево а...
  ПробиЌ тишину, пламен битке,
  Прекини тишину тут®авом победа!
  Анђелика Ќе агресивно приметила, обараЌу·и Ќош Ќедног злог ОсманлиЌа уз помо· гримизне брадавице:
  - Добре девоЌке иду у раЌ, а ратнице у ХиперраЌ!
  Алиса се сложила са овим:
  - До·и ·емо тамо где теже сви родо уби Ота¤бине!
  Ратници се испоставило да су спремни за наЌстварниЌу победу ...
  А онда Ќе Ќош Ќедан османски воЌник пропао кроз ®их. Ово су девоЌке - оне су тривиЌално ураган.
  Наташа Ќе у међувремену ухватила локалног команданта. Све четири девоЌке ставиле су коловођу на колена и натерале га да им  уби голе, отврднуте табане.
  Вођа Ќе то учинио кротко. И чак му се допало.
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - Добро Ќе што су те заробиле жене?
  Промрм ао Ќе облизуЌу·и усне:
  - Ви сте прави хоури!
  Августин Ќе предложио:
  "Можда би требало да те притисне варница?"
  Вођа прогунђа:
  - Нема потребе!
  Светлана Ќе, агресивно показивши зубе, зарежала:
  - Па причаЌ пре него што се на утимо.
  И генерал великог Османског царства почео Ќе да сведочи.
  Међутим, зимска чета Црвене армиЌе Ќе пропала. И дошло Ќе проле·е.
  Овог пута Фрицови су спремни за напад. А єапанци су скупили воЌску са истока.
  За офанзиву у сериЌи ве· су се припремили тенкови Тигар-3 у напредниЌоЌ модификациЌи, а спретни Пантери-3, па чак и први Пантери-4.
  А на небу Немци ве· имаЌу потпуну доминациЌу и поЌаву МЕ-363, И ТА-283 напредниЌих млазних ловаца. Плус ®ен безрепи МЕ-263 на ракетном млазном мотору, напредниЌи и бржи. А због своЌе мале величине, скоро да ниЌе ра®ив.
  Немци имаЌу и Ќедрилице и напредниЌе млазне бомбардере, ук учуЌу·и ТА-500, коЌи буквално могу да бомбардуЌу целу териториЌу СССР-а.
  То Ќест, Ромелове трупе су Ќаке. Чак су добили и напредниЌи митра ез МП-64, коЌи Ќе буквално покосио Црвену армиЌу.
  Порастао Ќе броЌ Фрица и транспортера. Као и мо·ан гасни бацач.
  Њихова воЌска Ќе била паж иво обучена. И оваЌ продор Ќе изведен на високом нивоу.
  А топови разних калибара су возили велики броЌ. А ударац Ќе био сламаЌу·и у центру.
  ПробиЌени су положаЌи Црвене армиЌе. И Немци су напредовали, покриваЌу·и им пут лешевима.
  Герда и ®ена посада борили су се на експерименталном Тигер-4. Ово возило Ќе имало мо·ан топ: 105 мм у 100 ЕЛ, и пред®и оклоп од 250 мм под нагибом од 45 степени, и бочни оклоп од 170 мм такође са косинама.
  Истовремено, постоЌао Ќе и нови гаснотурбински мотор од 1800 ко®ских снага, а тежина резервоара Ќе сма®ена на шездесет пет тона.
  Дакле, постоЌала Ќе савршениЌа и мо·ниЌа машина. И прва од ®их има женску посаду.
  Герда пуца голим прстима. ПробиЌа се кроз совЌетски тенк и цвили:
  - ОлуЌе седам мора,
  єачи сам од свих неприЌате а!
  Њихов тенк Ќури свим брзинама.
  Шарлот Ќе такође пуцала голим прстима, пробила совЌетски ИС-2 и цвркутала:
  - За приЌате ство и  убав!
  Тада Ќе Кристина млатила из топа. Напалила Ќе рупу у тенку Црвене армиЌе, откинула куполу и цвркутала:
  - За изванредне границе!
  Магда Ќе такође ударила неприЌате а. И притом Ќе спустила груд®ак користе·и гримизну брадавицу.
  Онда Ќе викнула:
  - Нека  убав буде са нама!
  И девоЌке ·е се сложно смеЌати.
  МаЌ 1946. испао Ќе вру·. И Немци пробиЌаЌу одбрану.
  У међувремену, єапан Ќе изненада напао Владивосток. Ударац су нанеле готово све снаге.
  У нападу су учествовали чак и пилоти камиказе. И набиЌали су совЌетске бродове.
  И буквално су експлодирали. СовЌетска флота у Владивостоку ниЌе била Ќака.
  Тако му Ќе задат стравичан ударац.
  А совЌетске пограничне трупе напале су пешаци и Ќапански тенкови.
  Такође нин¤е девоЌке.
  Ово су заиста ратници наЌвише класе, са веома оштрим мачевима.
  Нин¤а са плавом косом узела Ќе и трчала по ветре®ачама своЌим мачевима, одсецаЌу·и главе руским воЌницима.
  Тада су ®ене голе, исклесане ноге бациле смртоносни поклон смрти, коЌа Ќе совЌетске воЌнике положила на смрт и одсекла им главе.
  Нин¤а Ќе певала:
  - Напаш·емо банзаЌа!
  Нин¤а са жутом косом такође сече совЌетске воЌнике веома оштрим и смртоносним мачевима катана. А при том ®ене ноге бацаЌу оштре звезде коЌе пробиЌаЌу руске воЌнике.
  ДевоЌка вришти:
  - Слава ери витезова самураЌа!
  Ни®а девоЌка са црвеном косом врти своЌе мачеве без престанка као лопатице хеликоптера.
  А ®ени голи прсти бацаЌу отровне игле. А лепотица из єапана виче:
  - Сви убиЌамо до краЌа! Осветлимо своЌа срца за славу єапана!
  Нин¤а са седом косом такође сече руске воЌнике. Она их пресече на пола. И прска скерлетном крв у на све стране.
  А сада ®ена гола, округла пета удара у вилицу совЌетског генерала.
  И буквално избиЌене зубе.
  Нин¤а девоЌка са белом косом урла:
  - Доносимо смрт неприЌате има єапана,
  И скинемо главе свим витезовима!
  Ево девоЌака.
  Међутим, с друге стране, Малвина и Фаина се боре.
  А ове девоЌке пуцаЌу на єапанце из митра еза.
  И у исто време бацам голим прстима ноге убилачке мо·и лимуна.
  КоЌи кидаЌу пузаве самураЌе.
  Комсомолке певаЌу:
  И борба се поново настав а
  А срце Ќе узнемирено у грудима...
  А Ле®ин Ќе тако млад
  А предстоЌи млади октобар!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Немци су напредовали, растргани у правцу Москве. А сада су ве· опколили Смоленск. А направили смо велике искораке и у другим областима.
  СитуациЌа се погоршала. Борбе су се одвиЌале за град Кали®ин. А ово Ќе ве· веома близу Москве.
  Овде су се девоЌке очаЌнички бориле. Ве· Ќе лето 1946. године. ДевоЌке се туку скоро голе, али то раде очаЌнички.
  Женски снаЌперски бата он под командом капетана Владлене Стрелтсове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици Володарског. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
  И сама Владлена Ќе у пегавоЌ туници преко голог тела, у кратким панталонама и боса. Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре испод полу-бокса. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Светлосмеђа коса поседела од прашине, високих груди, тврдог погледа. Капетан Наташа се бори више од две године и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су прекривене посекотинама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да се кре·е боса него грубе и неспретне чизме.
  Голи ђон осе·а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су се отврднула и нису се плашиле врелог метала, нити оштрог крша рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу·и кроз хук крета®а резервоари.
  Драга Владлена држи гранату са приложеним експлозивним пакетом. Неопходно Ќе допузати до страшног немачког тенка "Кра евски лав", заливаЌу·и улице митра езима.
  Ова машина има стотину тона тежине, а деб ину оклопа: чело од триста милиметара под углом, и странице од двеста милиметара, такође са нагибима.
  Николета пузи поред ®е. Такође боси, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу·и свог команданта. Њени праш®ави табани се оштри док пузи на све четири. Николетина жута коса Ќе неуредна и дуга... Мало се чупава. Сама девоЌка Ќе витка, мршава, малог раста. Може се чак заменити и са девоЌком, са уским раменима и наизглед великом главом.
  Али Николета Ќе ве· много тога доживела. Успела Ќе да посети и фашистичко заточеништво, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне. Али гледаЌу·и ®ено дети®асто, нежно лице, никад се не може ре·и да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  Николета пуца... ВоЌник Тре·ег РаЌха, у овом случаЌу Арап, пада мртав, а ®егова ®ушка диже песак и рушевине.
  Владлена гурне гомилу граната испод гомиле сме·а. Сада ·е деведесет тона тежак Тигер-4 допузати овде и разнети га. Плаве очи девоЌке блистаЌу као сафири на ®еном лицу, тамном од опекотина и прашине.
  Искуство показуЌе да ·е добро зашти·ен резервоар сада променити положаЌ. "Тигар"-4 има бочни оклоп од 170 мм, па чак и под углом. Тридесет четворка не може да пробиЌе, само тешки ИС-7 или тако нешто имаЌу шансу. Али гусенице су ци . Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
  Плавокоса Светлана испа уЌе рафал из митра еза... ВоЌник, нико не зна коЌе националности пада. Немци, потпомогнути ве·ином источне хемисфере, негуЌу ариЌевску крв и бацаЌу колониЌалне трупе у битку: Арапе, Африканце, ИндиЌанце, разне АзиЌате и Европ ане. Порастао Ќе и броЌ По ака - коЌи су од колевке навикли да мрзе бо шевичку РусиЌу. Овде се боре и украЌински националисти, и донски козаци, и чечени, и цео кавкаски каганат. Ромел Ќе подигао читаву интернационалу.
  Много неприЌате а...
  Босонога Светлана вешто избегава митра еску ватру. Метак се скоро расцепао, поцрнео од прашине, округла, девоЌачка пета. Лепи капетан Ќе чак осетио голица®е колико Ќе близу пролетео поклон великог калибра. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
  Ни метак нас не·е зауставити!
  Николета узвра·а... Друга девоЌка Анђелика - веома црвенокоса, изнад просечне висине, миши·ава, упркос оскудним оброкима. Такође веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, не женствених широких рамена и високих груди.
  Анђелика се бори само у шортсу, туника Ќе поцепана у комади·е и распала се у прах, а нове униформе се не испоручуЌу преко Волге. Не даЌ Боже да се пренесу Ќош мунициЌе, и кап хране, за исцрп ене совЌетске трупе.
  Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Комад гелера ударио Ќе у табан десне ноге, боли, тешко се хода.
  Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика искрив уЌе своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу·и, каже:
  - Господ, Москва и Ста ин су изнад нас!
  И она одсече нападаче нацисте, Ќедва да има времена да се откотр а.
  Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е страшним немачким тенковима. Овде скоро две стотине тона "мамута" -3 никако не може да прође ...
  Како Ќе Светлана очекивала, "Кра евски лав" се мало провозао, и затрпао се у гомилу сме·а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Пукла Ќе гусеница, одлетело Ќе пар оште·ених ва ака.
  Ра®ени тенк Ќе стао и из цеви Ќе излетела граната...
  Негде Ќе тут®ало у да ини, остав аЌу·и рушевине. Плавокоса терминаторка Светлана Ќе сиктала као змиЌа:
  - То Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
  ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Немци и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Хитлера, хорде Тре·ег раЌха су заглибили у позиционим биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
  Николета баца гранату. ТераЌу·и их да раде салто над обореним Немцима или Арапима, превр·у·и се. єедан од нацистичких милитаната откине му руку и окачи на ®у енглески сат са компасом.
  Николета са осмехом каже:
  - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
  А лепа девоЌка отресе комади· прилеп ене керамике са своЌе праш®аве пете.
  Анђелика такође брише прашину, са своЌим чврстим, пуним грудима. Брадавице су скоро црне од пр авштине и сврбе. И покушаЌте да се оперете. Опет мораш да се копаш кад немачки митра ези шкрабаЌу. И пузи на пластунски начин.
  Бата он девоЌака држи своЌе положаЌе, иако има гранатира®а. И цепаЌу тешке гранате, и бомбе падаЌу са неба ... Али ништа не·е сломити храброст совЌетских хероина.
  Овде Светлана види како "Пантер" -3 пузи. Па, оваЌ тенк више ниЌе тако страшан.
  Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула, исп унула прашину коЌа ЌоЌ се попела у елегантна уста. Узела Ќе у руку гранату, оптере·ену експлозивним пакетом. Морате се пришу®ати неприме·ено. Али има толико дима около.
  Аннелика Ќе почела да се прикрада, осла®аЌу·и се на одвод голим прстима и лактовима. Била Ќе као мачка коЌа вреба миша. ДевоЌка се се·ала рата из тог страшног лета четрдесет прве године, када Ќе Вермахт издаЌнички напао пространства СССР-а. Зар се ни девоЌка, скоро девоЌка ниЌе уплашила? У почетку да, али онда се навикнеш. А сталне рафале граната ве· дожив авате као обичну буку.
  А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Фрагменти Ќуре одозго као Ќато див их пчела. Анђелика шапу·е испуцалих усана:
  - У име правде, Господе!
  ДевоЌка убрзава пуза®е и баца гранату са приложеним пакетом експлозива. Садаш®ост лети у луку. ЧуЌе се експлозиЌа, та®и бочни оклоп Пантера се даЌе. Немачки тенк почи®е да гори, борбени комплет детонира.
  Светлана са осмехом шапу·е:
  Хвала ти Господе Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
  Ломи пантера. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе рушевинама. Пред®и оклоп, одвоЌен од бочног оклопа, подсе·а на лопатицу.
  Светлана, чиЌе очи, на лицу смеђем од прашине и опекотина, светлуцаЌу кукурузом, каже:
  - Што више храстова има душманин, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Анђелика Ќе веома секси, у црним га·ицама, голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Уме да баца крхотине стакла голим прстима.
  Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном, прашином прекривеном ногом. И заглав ен, право у грло фашисте. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
  - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  ДевоЌка, након чега Ќе поново пузала, пуцаЌу·и. Водио ватру и Светлану.
  Капетан лепоте, Владлена, посековши фашисту, цврку·е:
  - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
  Ницолетта Ќе опалила, отворила Фрицову главу и додала:
  - Немогу·е Ќе не придати важност линку!
  Светлана, опет прецизно шутираЌу·и, закукну:
  - Али не можеш да се вртиш око ситница...
  Николета Ќе прецизно опалила и додала:
  У супротном, ланац ·е вас обавити!
  Друга девоЌчица ОлимпиЌада, такође веома лепа, заЌедно са пиониром Владиславом припремила Ќе мину на жици. Њих двоЌица су Ќе гурнули... Подмукли боогер се увукао у гусеницу "Тигра"-2. И како ·е оваЌ немачки ауто дуге цеви експлодирати.
  Светлокоси дечак Славка Ќе узвикнуо:
  - Наша РусиЌа, имаш канту!
  И Ќедва Ќе стигао да скочи назад, б ескаЌу·и, са црним, обореним штиклама, са крова коЌи Ќе падао.
  ОлимпиЌа Ќе помиловала дечака по врату и рекла:
  - Ти си Ќако паметан!
  Пионир Ќе кренуо на фронт и придружио се женском бата ону. Дечак Ќе такође веома креативан. На пример, правио Ќе авионе за обара®е фашистичких Ќуришних авиона. Када се Фоке-Вулфови, или ТА-152, подигну, чуЌе се невероватно заглушуЌу·и урлик.
  Немци удараЌу уз прат®у Вагнерове симфониЌе. Тако величанствена мелодиЌа.
  ОлимпиЌа узнемирено каже:
  - єош покушаваЌу да нас уплаше!
  Пионир Ќе са патосом певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Смрт нас не·е одвести под звездано небо!
  єер света РусиЌа ·е се тешко борити,
  Напунио сам мо·ни митра ез!
  ОлимпиЌада, висока, миши·ава девоЌка, широких бокова и рамена, типична Ќе се анка. Оде·а Ќе током борби поцепана у дро®ке, Ќаке ноге су босе, коса Ќе уплетена у две плетенице и Ќако запрашена.
  Владислав има само Ќеданаест година, неухра®ен, изгребан и пр ав дечак, само у шортсу. ДЌечакова природно бела коса посиЌедила Ќе, а ребра се виде кроз танку, препланулу и пр аву кожу. Ноге страшно оборене, у опекотинама, модрицама, са жу евима. Истина, судбина Ќе сачувала дете од озби них повреда.
  На ®еговоЌ позадини, ОлимпиЌада делуЌе велико и дебело, иако девоЌка уопште ниЌе дебела, ве· са Ќаким, обученим месом на костима. Штавише, изгледало Ќе да глад уопште ниЌе утицала на ®ену крупну и крупну фигуру.
  ДевоЌка пуца из тешке противоклопне пушке. Немачки аутомобили не могу да се пробиЌу у чело, али у гусеницама постоЌи шанса.
  А позамашни "Кра евски лав", пошто Ќе примио тешки експлозив у подвозЌу, почео Ќе да дува дим као велики пушач.
  Славка Ќе са злобом певала:
  - Смрд иви Фриц без размиш а®а запалио цигарету на улазу! Наравно, упао Ќе у велике нево е!
  ОлимпиЌаса, трепере·а миши·авим, препланулим листовима, откуцавала Ќе степ данце своЌим голим, лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
  - Света руска лица трепере са иконе ... Не даЌ Боже да потопиш бар хи аду Фрица! А ако неко зуЌе више од фашиста, нико вас, веруЌте, због тога не·е осудити!
  Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Немачки транспортер Ќе поново испухао дим.
  ДевоЌачки бата он Ќе нанео значаЌну штету Фрицу. Али и он Ќе претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе тако, упркос прашини, постало бледо.
  Ве·и део Ста инграда су ве· заузели нацисти, али оно што Ќе остало од града не жели да се преда и преда.
  Светлана, у међувремену, покушава да се пробиЌе кроз "Тигра". Снажан немачки аутомобил, добио Ќе гранату у страну, али ниЌе подлегао. Окре·е се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у, у крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустио садаш®ост.
  Светлана тихо шапу·е:
  - Мама, тата, извини!
  Николета Ќе бацила гранату на Тигар-3, коЌа ЌоЌ Ќе експлодирала на челу. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - О томе да Ќе светло уче®е зими у проле·е... Понав ам без изузетка да Ќе Хитлер куга копиле!
  Аннелика, разбивши поглед нацистима, и рафалом их поливши водом, процеди:
  - У ковчегу сам сад видео Фирера! И ударила Ќе Ќадника право у око!
  Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату на тенк. Погодило Ќе цев... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра" Ќе оште·ена.
  Кукавички Немац Ќе то узео и устукнуо.
  Светлана Ќе фркнула кроз ноздрве:
  - Наши, ваши не·е попустити!
  Николета Ќе метком посекла хитлеровског пла·еника и певала:
  - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... ПиЌе ота¤бину до дна!
  Светлана, кико·у·и се, лаЌала Ќе:
  - Фирер див е виче, сузе се!
  Ницолетта Ќе отпустила, додала:
  - Па, самртно пуше, церечи се!
  ПоЌавио се Ќош опасниЌи "Штумртигер". Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се позициЌама совЌетских трупа. Ауто под заклоном држе немачки митра ези.
  Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама Фрица нереално. Али на небу, модификациЌа млаз®ака Фоцке-Вулф. єедна од ових машина лети ближе совЌетским позициЌама. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
  Анђелика баци гранату и бесно каже:
  - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
  После тога, девоЌка се окре·е из митра еза. Брзо се вра·а. Релативно нови немачки тенк "Пантер"-2 са малом куполом и нижом силуетом брзо се вози.
  Неколико девоЌака баца гранате на немачки аутомобил. Она се, пошто Ќе добила поклоне, смрзава и не може да се окрене.
  Анђелика звижди, сик·у·и:
  - Ово Ќе нови напад! Поцепа·емо ЌоЌ уста!
  Пантер-4 Ќе зарежао и испалио своЌе мо·ниЌе оружЌе.
  Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
  Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе затресла боковима и рекла:
  - И Њутн Ќе победио душмане, збацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио своЌ Њутнов закон!
  Ста инград Ќе био сав захва·ен пожарима, када се чинило да ватрени Ќезици лижу небо и пуцкетаЌу  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! А свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
  Светлана Ќе, обараЌу·и немачког борца, блеснула плавим очима, певала:
  - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
  Николета Ќе певала у пева®у, пуцаЌу·и на нацисте:
  - Како Ќе добро ле·и на траву и ударати Фрица по глави! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
  ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете·и Фоке-Вулф-490, примивши гелере испод стомака, жустро се винуо увис. Види се да су га оштри фрагменти ранили. Фашистичко створе®е се запалило, и почело Ќе да губи комаде слом ених крила.
  Светлана Ќе, виде·и како Фоке губи висину, гракнула:
  - То Ќе семафор! На броду виси секира!
  Немачки авион Ќе експлодирао, расипаЌу·и крхотине у све уда ениЌе углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и корак. Џелат Ќе отишао у пепео, а не пилот!
  Николета Ќе кихнула, расипаЌу·и прашину и рекла:
  - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
  Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, толико да Ќе, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
  - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
  Немци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу·и испред себе гранате. Таква тактика против девоЌака ниЌе успела. Овде Ќе Славка поставио катапулт, и како Ќе у одговору погодио неприЌате а.
  Пионир Ќе викнуо:
  - Деда Мраз кида Хитлерова уста!
  Налет катапулта, коЌи се пробиЌао у гомилу нациста, натерао их Ќе да се распрше и истовремено преврну у ваздуху. Фриц Ќе пао и разбио се о рушевине зидова.
  Тенк "Тигар" -3, изгубивши равнотежу, сударио се са "Кра евским лавом". О, Лева, где ти Ќе страшно име?
  Светлана се насмешила и одговорила:
  - Па браво Славка!
  Дечак Ќе агресивно зарежао.
  - Пионеер Ќе увек спреман!
  ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
  ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. А ОлимпиЌада Ќе заголицала Славкино уско стопало, како му Ќе тешко! НиЌе ни чудо што се дечак не плаши да трчи кроз ватру.
  Ницолетта Ќе у пева®у рекла:
  - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
  Анђелика, ова весела црвенокоса, сложила се:
  Нема ништа горе од старости! Ово Ќе заиста наЌодвратниЌе ста®е од свих могу·их!
  А девоЌка Ќе превратом направила скок. Замислила Ќе на тренутак одвратне бабе. Не, не пореди старицу са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
  Анђелика Ќе узела и запевала:
  - Ток за годином, године у каравану,
  Старица тр а кану у малтер...
  А шта Ќе са моЌом витком фигуром,
  Не разумем како Ќе отишла младост!
  Светлана Ќе б еснула очима, оборила Немца ударцем у препоне и приметила:
  - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
  ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. Ово Ќе нешто као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Не прођи, него прођи!
  СерЌожка промеша своЌу танку, али окретну ногу и залаЌе:
  - Фритз лице!
  А граната, заЌедно са експлозивним пакетом, полетела Ќе свом снагом на положаЌе нациста, чак и под Ромеловом командом.
  Да, Кали®инград им ниЌе дат. Ве· месец дана, од краЌа Ќуна, траЌе Ќуриш, али град ниЌе могао све да преузме. На другим секторима фронта нацисти су постигли успех, али не и на овом.
  Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
  - Све Ќе немогу·е, случаЌно Ќе могу·е... Нема потребе да се универзум много компликуЌе!
  И ударио у резервоар за бензин на мотоциклу. Машина Ќе експлодирала, а ватрени вихори обасЌали су задим ени пеЌзаж. А Немца Ќе растргала ог®ена шапа.
  ДевоЌка-капетан Владлена Ќе викнула:
  - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
  Николета Ќе рафалом претукла Немце и сиктала:
  - ХаЌде да се играмо дикобраза!
  Анђелика Ќе отворила ватру, тачниЌе. Неколико црнаца Ќе остав ено да леже на коп има прекривеним рушевинама:
  - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
  Николета Ќе разиграно певала:
  - Насликавши Хитлера кармином, МеЌнштаЌна лаком за косу, одву·и ·у те у ропство принцезе, верни пас ·е те изгризати!
  Светлана, пуцаЌу·и, сиктала:
  - ХаЌде увече, Адолф, обеси се... Престани да завараваш главу! АЌде увече, лети ко гирлсокол - да биЌеш нацисте Ќако!
  Николета рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
  - Ми Можемо! И хо·емо!
  ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Фриц Ќе кренуо напред, буквално бацаЌу·и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "кра евски лав", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150 мм.
  Анђелика откине камен залеп ен за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
  Кра ев лав Ќе добио пукну·е у гусеници и стао. Пуцао из ®егових мо·них уста. Тут®ава и колапс.
  Анђелика, п унувши, каже:
  - Руски ратник не сте®е од болова!
  И девоЌка поново пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
  Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
  - Џабе неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сломи Русе! Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада, ми ·емо душмане жестоко победити!
  И Анђелика котр а миши·е штампе, коЌе Ќе веома утиснула.
  О, како су девоЌке лепе! Не желим да било ко од ®их умре.
  Сталенида Ќе потрчала... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, са ликом Венере, само затегнутиЌе и ре ефниЌе. Оде·а на ®оЌ, само груд®ак и га·ице. Све остало Ќе ве· поцепано. Али како су ноге грациозне! Ово ниЌе девоЌка, ве· печат савршенства, круна лепоте.
  Она се кре·е на посебан начин, као веверица. А боса стопала и трепере®е, и потпетице, изненађуЌу·е остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌе чир на грудима.
  ДевоЌка каже:
  - Оданост ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
  Анђелика Ќе уз смех приметила:
  - Скини груд®ак и остани као Ќа у шортсу!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ово ниЌе прикладно!
  Анђелика Ќе затресла куковима, згодно опалила и запевала:
  - Нешто Ќе комсомолац постало необично! Тако ходати голих груди Ќе веома непристоЌно!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Зашто доносити радост Фрицу, погледаЌте нашу лепоту!
  Анђелика одговори одлучно:
  - Наша лепота Ќе смртоносна!
  Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Нацистички аутомобил се запалио. А лепа плавуша Ќе викнула:
  - Смрт злу!
  Анђелика се закикота.
  - И живот Ќе добар!
  Стееленида, виде·и да Немац пада, зарежа:
  - Ово Ќе наЌве·а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
  Анђелика пева:
  - ЧекаЌу победу! Победа чека... Они коЌи жуде да раскину окове! ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Мо·и ·емо да победимо нацисте!
  Лепа девоЌка, а тресу ЌоЌ се голе груди. Добар са голим торзом на вру·ини, коЌу поЌачава ватра.
  Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на Фрица из аутоматске пушке и залаЌала:
  - Кастрират ·у те!
  И заиста, нацисти су добили смртоносне поклоне и ковчеге! И девоЌка им Ќе показала фигуру, хаЌде да изградимо голе прсте. И звиждао као славуЌ-разбоЌник. И кроз прсте до®их екстремитета.
  ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи можда имаЌу децу коЌа ·е плакати за мртвим очевима.
  Светлана, међутим, тера такве мисли од себе, па хо·еш да заплачеш од ®их. Али нису Руси дошли Немцима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су Немци и читав агресивни чопор странаца из целог света провалио Ќе у руска пространства.
  Светлана се прекрстила и запуцала на Фрица, коЌи Ќе покушавао да се тихо приближи позициЌама Руса... Човеку Ќе исцурило око и мозак, коЌи Ќе избио метком.
  ДевоЌка-капетан Владлена се осмехну и рече духовито:
  - Право очи у очи, глава у главу!
  Светлана Ќе прецизно гађала и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да цепа, а митра ез Ќе одлетео, преврнуо се неколико пута. Затим му Ќе ®ушка потонула у рушевине.
  ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново Ќе ци ала. Њено весело, младо лице се нацерило прилично нацерено. ДевоЌка Ќе певала:
  - Не, рекли смо фашистима, наш народ не·е толерисати да се руски мирисни хлеб зове речЌу брод!
  Николета Ќе испалила веома прецизан хитац, коЌи Ќе запалио Фоке-Вулф, и цвркутала:
  За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
  За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
  Али руски човек Ќе тако леп
  Да Ќе спреман да да живот за Ота¤бину!
  ДевоЌка Ќе направила салто и показала нацистима смокву, и скроловала, а меци нису дотакли лепотицу.
  ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, скоро гола, пр ава као ђаво, бацила Ќе одЌедном гранату са две ноге. И проверила Ќе:
  - Оно што имам Ќе... Фриц у оштроЌ страни!
  ОлимпиЌада исправи Анђелику:
  - Оштра, у страну, а не у оштру страну!
  ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од гранате са експлозивним пакетом. "Тигар" -3 Ќе погођен у ®ушку, а ово криво уметничко дело Ќе измакло.
  Након тога, нацистичко створе®е Ќе устукнуло. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва·ена пожаром.
  Светлана Ќе певала, весело намигуЌу·и:
  - И "Тигар" узмиче, а Немци се криЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе маневрисао под нападима, ваздушним ударима и тешким пушкама. Овде су млазни бомбардери погодили, полом ене, усиЌане стрмине су се уздизале у небо. И каме®е Ќе било у пламену. На сре·у, ниЌедна девоЌка ниЌе умрла, али су мушкарци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И лете душе - Ќедни у раЌ, а други у пакао! Где ђаволи са вилама ве· чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса.
  Анђелика Ќе наЌсексипилниЌа ратница у бесу: па, могу ли нацисти из свог "Штурмтигера" заиста пуцати на положаЌе совЌетских трупа и убиЌати црвене ратнике?
  А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И врте·и се све брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широку ®ушку ОлуЌног тигра. Наге, преплануле ноге лепотице блеснуше, а граната одлете у широку ®ушку. А мо·на машина се прво угушила, а онда поЌурила. Два "кра евска тигра" коЌа су стаЌала са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Ва ци су им се отргли, па су пали, лете·и као кра ичина полом ена огрлица.
  Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и здроб ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, па чак и кроз жу евито стопало, врх Ќе пробушен.
  Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
  - Ви фашисти би·ете у пепелу!
  Светлану и друге девоЌке бацио Ќе експлозивни талас, па чак и мало зг®ечио. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е нациста коЌи су искочили и других агресивних инсеката коЌи опседаЌу СССР.
  Николета Ќе певала са великим ентузиЌазмом:
  - А кад нас труба Господ®а поведе у боЌ, ми ·емо се дружити са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа ·у бити на небескоЌ прозивци!
  Анђелика, отресаЌу·и прашину са своЌих крвавих табана, пева:
  - Ле®ине, журка, Комсомол! Ша емо Фирера у лудницу!
  ДевоЌке почеше заглушно да се смеЌу, а Владислав узнемирено и узнемирено рече:
  - А моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
  ОлимпиЌаса Ќе, играЌу·и се миши·има руку, рекла:
  - То Ќе ок! єош увек размиш аш. Нешто хладниЌе!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Немци су сада започели напад на Тулу. Чинило се да Ќе остало Ќош доста, али Ќе било невероватно тешко про·и послед®и. Чак ни масовна употреба "Штурмтигрова" ниЌе помогла. Иако Ќе униште®е млазних бомбардера изазвало огромна. Друго средство биле су напалм бомбе.
  Бата он девоЌака се проредио, али су се лепотице и да е бориле. 20. октобра 1946. пао Ќе снег, а лепотице су биле све босе. Остав аЌу грациозне трагове на белом прекривачу и ®ихове округле, голе пете не смрзаваЌу!
  Лепе девоЌке, мало се откотр але у снегу и постале чистиЌе. Дебела ОлимпиЌада, након што Ќе ухва·ен млади пионир Владислав, ниЌе нашла место за себе. єош да изгубим тако паметног и лепог дечака. А шта га Ќе чекало у фашистичком заточеништву? Прво муче®е, па смртна казна!
  Дечак Ќе заиста био близу стре а®а, али Ќе завршио у рудницима. Рад по шеснаест сати дневно, а оскудне оброке, надгледников бич Ќе чекао дете Славку.
  ТачниЌе, дечак Ќе ве· каменолом, и тамо ради као магарац. Али под зем ом Ќе много топлиЌе него на површини. А ратници, да се не би смрзли, принуђени су да скачу и трче. А девоЌке се боре. Ево мо·ног тенка "Кра евски лав" у нападниЌоЌ модификациЌи. Има топ од 150 мм, много ефикасниЌи и практичниЌи за битке у граду. Фрицови воле оваЌ резервоар Ќер Ќе добро зашти·ен са свих страна.
  "Миш" -3 пузи мало иза. Немачко возило, испод две стотине тона, било Ќе наоружано и топом калибра 150 милиметара и краткометном седамдесет петорком. Тако много практичниЌе. БроЌ митра еза Ќе порастао на четири, а као и раниЌе, лако Ќе не при·и близу тенка.
  Светлана, Николета и Анђелика покушаваЌу заЌедно да изваде мастодонта. Паж иво одабран за ®ега.
  Светлана Ќе певала са одушев е®ем:
  - Како смо живели, боре·и се, а не боЌе·и се смрти... Тако ·емо од сада живети ти и Ќа! И у звезданим висинама, и планинскоЌ тишини, у поморском рату и  утоЌ ватри! И у бесноЌ, и у бесноЌ ватри!
  Маус-4 Ќе била наЌновиЌа модификациЌа, са чак шест митра еза, два коаксиЌална са цевима и четири на шаркама.
  Николета Ќе, пузе·и по снегу, сиктала:
  - Никада не·емо одустати! На краЌу краЌева, Исус Свевиш®и Бог Ќе са нама!
  ДевоЌка Ќе, пошто се приближила, бацила пакет експлозива на гусеницу Миша-4. Тут®ало Ќе, испод штита, и клизалиште Ќе пукло.
  ДевоЌке из сандала су одушев ено викнуле:
  - Ухватите фашисту!
  И блеснуше голе, помало праш®аве потпетице.
  Анђелика Ќе замахнула и бацила гранату на Фрица. Фашисту Ќе бацио експлозивни талас, а са ®им су откинуте главе двоЌици црних борца из колониЌалних трупа.
  Црвенокоса лепотица зазвижди:
  - За ота¤бину и Ста ина!
  Светлана Ќе поново бацила пакет експлозива... ОваЌ пут не тако успешно, погодио Ќе оклоп и експлодирао на површини челичне чауре.
  ДевоЌка изнервирана рече:
  - Ох, умазана сам!
  И пузао за новом порциЌом дома·ег експлозива. Њене округле потпетице, црвене од хладно·е, трепериле су. Скоро гола девоЌка, пузи по снегу, помало неприЌатно. Али будите стрп иви. Штавише, када се гранатира®е одвиЌа од прекомерне топлоте, снег се топи.
  Светлана Ќе чак певала:
  - Знам, прехлада ·е ускоро нестати,
  Поток гласно Ќури...
  И ве· трче кроз локве -
  Босоноге девоЌке!
  ДевоЌка пуца, а Арап из колониЌалних трупа се сруши. ПокушаЌи неприЌате а да делуЌу у малим групама доводе до озби них губитака.
  Кратки топ "Маус"-4 поново испа уЌе фрагментациЌу. Гранате су пуцале негде у диму. И пуно пауза...
  Немци су скоро заузели Тулу... Остало Ќе врло мало. Али управо то спречава Вермахт да користи велике бомбе и тешку арти ериЌу. Фрицови су пустили странце, коЌима ниЌе жао.
  Николета Ќе опалила из пушке. Фашистички пла·еник се срушио и откотр ао по каме®у рушевина.
  ДевоЌка Ќе протр ала своЌе голе груди гримизним брадавицама. Потпуно су обукли ратнике - скачу у шортсама. Али с друге стране, на ®има скоро да и нема погодака. Очигледно голоти®а, некако посебно штити лепотице. Пошто су у ста®у да преживе у таквом паклу!
  Анђелика отресе мешавину снега и блата и поново запали. Погодило Ќе црном воЌнику право у око. Лоша кучко, не говори ништа.
  Три девоЌке се поново приближаваЌу Маусу-4. Тешко Ќе пробити аутомобил коЌи има тако дебео оклоп са свих страна. Али ратници су пуни оптимизма. Ако не можете пробити саму шко ку, зашто онда не откинути буре.
  Анђелика Ќе босим ногама ударала пр аве грудве, певала:
  - Наша истина, наша истина ... Као зраци сунца! Би·е наше сутра светло, потоци ·е поте·и са планина!
  Ратници су дуго били наоружани зароб еним МП-64. Ове Ќуришне пушке имаЌу велики домет. Лепота самоуверено ватра. Црнци поново падаЌу. ПуцаЌу фонтане гримизне крви.
  Николета, пуцаЌу·и, са пушком и зароб еним митра езом на раменима, певала Ќе:
  - Подмукли паук Ќе наоштрио жалац,
  И пиЌе свету, руску крв из РусиЌе!
  Све Ќе мало и мало за ®еговог противника, он ·е убити,
  Ко има  убави према РусиЌи!
  Љубав према РусиЌи!
  ДевоЌка Ќе послала метак у различиту "чувару" коЌа Ќе излетела из пукотина. Лепота се насмешила, ®ено лице, иако мршаво, задржало Ќе шарм и шарм.
  Уопште, све девоЌке у ®иховом бата ону су лепе. Ево, на пример, татарског Серафима. Њен отац Ќе Татар, али маЌка Ќе из БелорусиЌе, а од ®е Ќе Серафима наследила косу боЌе зреле пшенице. Такође лепа девоЌка, боса, и скоро гола. И пуца из зароб еног митра еза, кратким рафалима. А по ®оЌ пузе фашисти из других трупа.
  Серафима прилично прецизно шутира. Поред ®е Ќе лежала златокоса Николета. Обе девоЌке пуцаЌу и певаЌу.
  - Ота¤бина! Николета Ќе почела...
  - И воЌска! - Настав ено, пуца®е у Серафима.
  Ницолетта Ќе твитовала:
  - То...
  Предводе·и ватру и погађаЌу·и обоЌене, Серафим Ќе известио:
  - Два стуба!
  Николета се насмеЌала и цвркутала:
  - На...
  Серафим Ќе испалио и додао:
  - КоЌа...
  Ницолетта, прекинувши пет, настави:
  - Држи се!
  Серафим, пуцаЌу·и, салутирао:
  - Планета!
  Николета, пуцаЌу·и, цвркута:
  - Груди...
  Серафим, пуцаЌу·и, преде:
  - Заштити...
  Николета Ќе разбила главу фашисти и рекла:
  - Вас ....
  Серафим сече·и нацисте мецима, сик·е:
  - Држава!
  Николета Ќе, слаЌу·и добро нишане метке, цвркутала:
  - Сви....
  Серафим, гађаЌу·и све прецизниЌе, додао Ќе:
  - Људи!
  Мирабела Ќе, бацивши своЌу златну, пр аву косу са чела, певала:
  - Пацов...
  Серафим метак, испуцавши пуц®е, издаде:
  - Ваш...
  Николета, ударивши фашисту у грло, настави:
  - Топло!
  Плавокоси Татар, пуцаЌу·и, настави:
  - Облаци...
  Николета Ќе, прецизно шутираЌу·и, додала:
  - Хладан!
  Серафим, цере·и се, цвркута:
  - Добро и...
  Николета Ќе прецизно шутирала и зарежала:
  - Сунце!
  Серафим, удараЌу·и рафале, шу®а:
  - Зои!
  Николета Ќе наставила уз смех:
  - Аутоматски...
  Серафим, као да пуца, залаЌе:
  - Наче...
  Николета Ќе додала добре ударце:
  - Раме...
  Серафим Ќе уз смех додао:
  - ВоЌник!
  Николета Ќе одушев ено певала док Ќе пуцала:
  - Копа·у...
  Серафим, коЌи Ќе водио ловачку ватру, додао Ќе:
  - Гроб...
  Николета Ќе срушила Африканца и наставила:
  - Противник!
  ДевоЌкама Ќе понестало мунициЌе. И била Ќе принуђена да брзо побегне у заклон. Снабдева®е кроз канал Ќе веома отежано. Стално бомбардова®е и гранатира®е. Долази чета поЌача®а са друге стране.
  Фонтане прска®а и крхотина к учаЌу око чамаца. ОлуЌници урлаЌу на небу. Овде лете млаз®ак Фоке-Вулф. И бацаЌу бомбе.
  Неколико чамаца се разбило. СовЌетски воЌници се даве и умиру.
  НеприЌате ска арти ериЌска ватра Ќе превише густа. Али босоноге девоЌке не могу да се уплаше овим ни за цент.
  Чак и но·у, Фрицови држе све под ватром. И ®ихове ронилачке бомбе се носе. Ук учуЌу·и и деду єу-87. Иако су млазни авиони ве· ушли у сериЌу.
  Ево легендарног совЌетског єак-9. Бори се са немачким МЕ-609. Договорена маневарска способност, против брзине и оружЌа. Немац покушава да победи совЌетски аутомобил од првог позива. Али не успева. єак, заузврат, покушава да уђе у реп, али нациста одлази због велике брзине.
  Бржи Немац, са Ќачим наоружа®ем, против маневарског Руса. Али брзи лет се настав а. Фашиста користи седам ватрених тачака против седам, и додируЌе совЌетски аутомобил. Она губи брзину и почи®е да пада.
  ЕмитуЌе праменове дима. А мотор Ќе ук учен...
  Шта Ќе ово рат! Тешко Ќе супротставити се машини тако мо·ноЌ по наоружа®у као што Ќе МЕ-609, у коЌоЌ седам ватрених тачака компензуЌу вишак тежине и лошу управ ивост.
  Велика брзина омогу·ава фашисту да зарони, а чело немачког борца Ќе добро оклоп ено.
  Светлана поново покушава да поткопа Маус. ДевоЌка ризикуЌе своЌ живот. Она Ќе ве· сва изгребана, гола пузи кроз утврђе®а. Сва лепота у огреботинама и писуги. Али онда баца гранату са пакетом прикаченим на експлозиЌу. Погођена Ќе чак и рафалом из митра еза. Гребе лепотино раме.
  Али са друге стране, пакет експлозива Ќе погодио цев топа од 150 мм. А Немац Ќе ве· добио значаЌну штету. Уз велике потешко·е, аутомобил се помера са свог места и пузи назад на локациЌу своЌих трупа како би полизао своЌе ране.
  Фоке-Вулф и неколико ТА-152 се поЌав уЌу на небу. Почи®у да гранатираЌу совЌетске положаЌе. ПоЌавило се и неколико наЌновиЌих ХЕ-183, Ќуришних млазних возила. Ови лешинари су достизали брзину и до осам стотина километара на сат, и било их Ќе скоро немогу·е погодити.
  ДевоЌке узврате Немцима. Увек постоЌи шанса да се неприЌате  закачи, упркос снажноЌ заштити Ќуришних авиона од зема ске ватре.
  Светлана и Анжелика су вратиле зароб ени Луфтфауст. Ово оружЌе, коЌе се састоЌи од девет међусобно повезаних двадесет милиметара без трзаЌа.
  Можете пуцати као мали противавионски топ.
  И ратници показуЌу на неприЌате а. Они глатко притискаЌу старт ... Обе лепотице су се босим ногама наслониле на рушевине, осе·аЌу·и глатки повратак.
  Фоке-Вулф са шест ваздушних пушака, почи®е да дими - стомак му Ќе раздеран.
  ДевоЌке урлаЌу од одушев е®а:
  - Пак! Перач! Гол!
  Остали немачки авиони почи®у да круже изнад глава девоЌака. Лепотице упадаЌу у подземне пролазе, избегаваЌу·и ракете Фоке-Вулф.
  Светлана Ќе добила огрубелу округлу потпетицу са светлуца®ем. ДевоЌка промрм а:
  - О паклени пламен!
  ДевоЌчица Ќе била прекривена пликовима и болно Ќе болела. Хтео сам да пробам нешто хладно.
  А на површини, празнине се настав аЌу. Снег шишти од пламена, рушевине се растураЌу. Немци зап ускуЌу положаЌе ватром, али од овога има врло мало смисла. Ратници су се крили као мишеви у неркама. Нека се пеглаЌу.
  Анђелика Ќе прошапутала Светлани на уво:
  - Мислим да ·е ускоро нацисти коначно остати без пара. ИмаЌу много снаге, али у Ста инграду немаЌу прилике да се окрену!
  Плавокоса девоЌка Ќе поносно одговорила:
  Овде смо као три стотине Спартанаца! Ми одражавамо супериорне снаге неприЌате а!
  Црвенокоса Анђелика се закикотала и намигнула своЌоЌ партнерки:
  - И не·еш нас заоби·и!
  Када су девоЌке изашле на површину, рациЌа Ќе завршена. ПоЌавили су се нови црни пешаци. Попеле су се напред, а девоЌке су морале да отворе ватру, примораваЌу·и неприЌате а да копа зем у своЌим носовима.
  Опет су у борбу кренули "Кра евски лавови" и "Тигрови" -3. Немци су покушали да притисну совЌетску воЌску тешким тенковима. Повремено су падале гранате. Ра®ивиЌи "Тигар" Ќе покушао да се не отргне од своЌих формациЌа. Тут®али су и минобацачи.
  ДевоЌке су пуцале на Немце и ®ихове пла·енике. Нокаутирани противници. Анђелика и Светлана су пуцале у пару. НеприЌате ске ®ушке су се поЌавиле и смириле. Затим, нови слоЌ, напредуЌу·и неприЌате и.
  ДевоЌке су певале током битке.
  Анђелика Ќе почела пуца®ем:
  - Пре него што...
  Светлана Ќе, пуцаЌу·и, наставила:
  - Тобом...
  Анђелика уздахну и додаде:
  - ЛегиЌа...
  Светлана, одсекавши три, ушути:
  - НеприЌате и...
  Аннелика, приковавши противнике, испали:
  - Су....
  Светлана, срушивши половину Арапове лоба®е, настави:
  - Они желе...
  Аннелика, разбиЌаЌу·и неприЌате а, настави:
  - Ти...
  Светлана, пуцаЌу·и, сиктала Ќе од беса:
  - Исеци...
  Анђелика, пробиЌаЌу·и лоба®у Арапа, зарежала Ќе:
  - Уништити...
  Светлана Ќе, настав аЌу·и да закуцава, просиктала:
  - Белешке...
  Анђелика, као да пуца, зазвижди:
  - Не боЌ се...
  Светлана Ќе, пошто Ќе прецизно погодила, зарежала:
  - НеприЌате ...
  Анђелика, пуцаЌу·и као снаЌпериста, настави:
  - Штиков...
  Светлана Ќе, пуцаЌу·и да е, залаЌала:
  - У ста®у да...
  Анђелика Ќе, не престаЌу·и да пуца, просиктала:
  - Снага...
  Светлана Ќе, бесно пуцаЌу·и, зарежала, исправ аЌу·и другарицу:
  - Храброст...
  Анђелика, у тешком заносу, пуцаЌу·и кроз главе Африканаца, залаЌе:
  - Снага...
  Светлана Ќе, галопираЌу·и од ватре, сиктала:
  - Пове·ати...
  Анђелика, тресу·и своЌим црвеним локнама, настави:
  - И противници...
  Светлана Ќе, ударивши Арапина у стомак, издала:
  - Одмах...
  Анђелика, пуцаЌу·и из свих калибара, залаЌе:
  - Уништити...
  ДевоЌке су удахнуле. И после Ќош мало пуц®аве викну:
  - Ми смо витезови снаЌперске пушке, звони глас убиства!
  Талас потискива®а, колониЌалних трупа Ќе донекле спласнуо. Нацисти су поново померили тенкове напред. "Тигрови" -4 су се поЌавили са своЌим дугим ®ушкама, и испалили гранате на све што су успели да примете.
  "Тигар"-4 Ќе имао оригинални облик тор®а и нагибе оклопних плоча са стране. Ово га Ќе учинило мало издрж ивиЌим. Ратнице су поново изабрале гусенице тенка за своЌу мету. Фашиста Ќе морао бити као змиЌа у тига®у.
  Светлана Ќе бацила пакет експлозива, смрскавши пред®и ва ак "Тигра"-2 и певала:
  - Срео сам те са поклоном... Наравно, одредио сам место у ковчегу!
  Анђелика Ќе просиктала, радосно бацивши велики, експлозивни пакет на фашисту:
  - Али Пасаран!
  А од експлозиЌе се дугачка ®ушка немачког тенка изврнула. И Кра  Тигар Ќе почео да се вра·а. Опет Ќе фашиста тешко ра®ен. Анђелика Ќе узела и залаЌала, бацивши крхотину стакла голим прстима:
  - Да ти будем у храстовом ковчегу!
  Стакло, лете·е, слетело Ќе право у грло Ќедног ИндиЌанца, из редова колониЌалних немачких трупа.
  Светлана Ќе намигнула свом партнеру и запевала:
  - Зарони·у главу у ово буре! Све ·у умочити!
  Анђелика Ќе испалила рафал из свог митра еза. Немци су поново били на удару. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Можемо све! И победи·емо!
  Светлана Ќе опалила из пушке и рекла:
  - Чека се велика победа! Нека су нам дедови у слави!
  Анђелика Ќе направила салто и откотр ала се, врте·и се као Ќелка. ДевоЌка Ќе, намигуЌу·и, певала:
  - Господине успеху, куда ·еш... Господине успеху - смеЌу се фашисти...
  Немачки тенкови, не спасаваЌу·и гранате, поЌачали су ватру. Сипали су своЌе прснуте поклоне. И приближили су се совЌетским позициЌама, покушаваЌу·и да избегну празнине.
  Светлана Ќе помо·у жице, како их Ќе научила зароб еница СерЌожка, подигла тешку мину. "Кра евски лав" Ќе полако допузао до совЌетских положаЌа. Његов топ калибра 150 мм Ќе непрестано избацивао гранате. ДевоЌке су сиктале и намигивале.
  Светлана Ќе певала:
  - Немци-паприке, фашисти-нацисти... Чека вас краЌ пацифисти!
  Анђелика рече са осмехом:
  - Пацифизам... Чак Ќе и глупо говорити о пацифизму када су нацисти у пита®у!
  Светлана Ќе добро нишаним ударцем погодила у нос Арапина из колониЌалне страже и цвркутала:
  - И они су осака·ени у размиш а®у... А у воЌним пословима нису тако Ќаки! Ускоро ·емо их избрисати са лица планете Зем е!
  Анђелика Ќе испалила Ќош Ќедан рафал, протр ала своЌе голе груди о рушевине и запевала:
  - єа сам руски витез на коленима див ака ... Помету душмане ота¤бине са лица зем е!
  ДевоЌке су заЌедно тресле голе груди.
  Црвенокоса лепотица Ќе намигнула, погледавши у небо. Ту су се вртели "оквири", немачки тоб¤иЌе.
  Прикрадао се, с времена на време, заглавио се у ветрозаштитном немачком "лаву". А ®егов пишто  Ќе наставио да п уЌе.
  Светлана Ќе, помераЌу·и мину испод гусеница немачког тенка, сиктала:
  - За славу...
  Немац Ќе стао и поново пуцао. Граната Ќе експлодирала иза девоЌака.
  Светлана Ќе рекла:
  - Шко ке млека, ко има мозак бебе!
  "Кра евски лав" Ќе стаЌао неко време. Да ли Ќе немачка искусна посада осе·ала опасност испред себе, или Ќе хтела да искористи борбени комплет. Али "Кра ев лав" Ќе стаЌао неко време и исп увао смртоносне гранате.
  Светлана Ќе приметила да немачки тенк има бо и топ и пуца чеш·е од КВ-2. И ово, наравно, чини оваЌ аутомобил много опасниЌим. Светлана се прекрсти и засикта:
  Нека зли иду у пакао!
  Анђелика Ќе пуцала на фашисту у соларни плексус, и лаЌала:
  - Наша победа Ќе неминовна! И све ·е се добро завршити!
  Светлана Ќе такође одсекла Турчина, и запевала:
  - Мада, изгледа да ·е ускоро живот бити прекинут када му нево а закуца у црни рог... Ко®и ®иште и крв тече као река, а опет зем а одлази испод твоЌих ногу!
  Анђелика Ќе, натопивши Иранца, додала:
  - Али и зем а има свог чувара... И између звезда протегнутих до ®ега... Невид иве спасоносне нити да протераЌу Хитлера на Колиму!
  ДевоЌке су, пуцаЌу·и, углас певале:
  - Сломимо Адолфа, боли·е га! ВеруЌем да ·е фашизам бити побеђен! И у нашоЌ РусиЌи поЌави·е се месиЌа, Господар народа свих зема а!
  А ратници су наставили да пуцаЌу. Али неприЌате ска пешадиЌа Ќе легла и почела да пуца и баца гранате. Фашистичке хорде покушале су да попуше девоЌке минобацачком ватром. И баца®е много граната.
  Анђелика Ќе филозофски приметила:
  - Можете узети броЌ на изборима, вештину на изборима без рата!
  Светлана се закикота и примети:
  - Рат Ќе област у коЌоЌ квалитет побеђуЌе квантитет, избори су, по правилу, обрнуто, а ово Ќе шала!
  Ратници су се лагано повукли, гранате и ®ихови фрагменти су сипали сувише густо. Анђелика Ќе чак ногом пресрела бачени поклон и бацила га назад. Граната Ќе пролетела и погодила нацисте у ®ихове шлемове. И како експлодира...
  Као да Ќе негде детонирала Ќош Ќедна карика.
  Анђелика Ќе филозофски приметила:
  - Сре·а Ќе друга сре·а, успех Ќе тре·а, али прва вештина!
  Светлана се закикота и убаци:
  - Сре·а Ќе награда за храброст, али не и за непромиш еност!
  Анђелика Ќе ископала око Ќедног хиндуиста из колониЌалне воЌске и сиктала:
  - Ко има сре·е, душа му пева!
  Светлана се насмешила и цвркутала:
  - Па кад ти се посре·и, значи да ·е те Бог сачувати!
  ДевоЌке су мало духовитиЌе. Тада Ќе немачки "лав" ипак кренуо напред и погодио мину. Гусеница Ќе налетела на експлозивну направу и била Ќе растргана.
  Ра®ени "Кра евски лав" се окренуо и устао ... Ратници су се одушевили и певали из свег гласа:
  - Лав Ќе бога  у размиш а®у, тигар Ќе извор свакоЌаких нево а... Не постоЌи ништа заним ивиЌе од човека на свету!
  Светлана Ќе дала дугачак ред, само се страна воЌска дигла на Ќуриш и певала:
  Имамо ракете, авионе,
  НаЌЌачи руски дух на свету...
  На челу наЌбо их пилота -
  НеприЌате  ·е бити смрв ен у прах и доле!
  Кра ев лав изгледа као да Ќе Ќако оште·ен. Укочила се, исп унувши Ќош пар шко ки.
  ПоЌавио се окретан "пантер" -3. Она се, међутим, плашила да уђе дубоко у положаЌе совЌетских трупа и почела Ќе да пуца. Гранате су звиждале изнад глава девоЌака. И разбили су рушевине и пожаре.
  Светлана се припремила да баци гранату, спремна да ухвати тренутак када се фашистички тенк приближио на приступачну уда еност. Али ни у Пантеру нема будала. Немци су пуцали, постав аЌу·и гранате у шаховници, труде·и се да не промаше ни Ќедан комад зем е. И буквално изгребао сваки камен.
  Анђелика се потапша по голим грудима и примети:
  - Тактика Фрица Ќе ма®кава... Колико ·е тако пости·и?
  Светлана Ќе мудро приметила:
  - Кокошка к уца зрно по зрно, и добиЌа на тежини много брже него сви®а коЌа гута крупне комаде!
  "Пантер"-3 Ќе испалио више од осамдесет хитаца и, потрошивши мунициЌу, окренуо се и кренуо назад у своЌу Ќазбину. На ®еговом месту поЌавио се нови мастодонт "Штурмтигр"-3. Машина Ќе покривала своЌ широки прт ажник капом. Види се, дакле, у нади да ·е се спасити.
  "Штурмтигр" -3, гађао положаЌе совЌетских трупа из да ине. Испа ена ракета. Зем а се подигла, а ог®ена фонтана Ќе излила млазеве пламена.
  ДевоЌке су Ќедва преживеле, биле су прилично покривене. Светлана Ќе била чак и мало оглушена. ДевоЌка Ќе одЌедном видела себе како галопира на ко®у. И да она командуЌе одредом коЌи Ќе напао татарску воЌску. И ратници с ®ом Ќашу ко®е. Монгол-Татари, неспособни да издрже ударац, повлаче се и умиру хи адама под копитима.
  Светлана, пак, замахуЌе са два мача и сече неприЌате е. Али визиЌа Ќе изненада прекинута.
  Анђелика удари партнера по образима, протресе Ќе говоре·и:
  - Па, све! Сада престани да се излажеш!
  Светлана Ќе  утито одговорила:
  - Нисам легао, него се борио!
  ДевоЌка Ќе скочила у бесу и бацила гранату. Садаш®ост Ќе, пролетевши, слетела у цев тенка "Лев". Након оште·е®а, аутомобил Ќе наборао своЌ тежак прт ажник.
  Светлана Ќе узвикнула из свег гласа:
  - єа сам витез РусиЌе!
  Анђелика Ќе испалила рафал из митра еза и зарежала:
  - одговорио Ќе дечак набравши обрве,
  Хо·у да служим СветоЌ РусиЌи...
  Нека се пролиЌе море крви
  Али Бог нас може спасити!
  Светлана Ќе пала на рушевине голог стомака и груди. Таман на време, када су стотине митра еских рафала прелетеле ®ену главу. ДевоЌка Ќе исплазила Ќезик и рекла:
  - Лудило храбрих воЌника спас Ќе спасоносних генерала!
  Анђелика Ќе пристала.
  - ВоЌник Ќе храбар, генерал разборит, неприЌате  Ќе лукав, успех Ќе солидарност само са мудром храброш·у!
  ДевоЌке су поново отвориле ватру и солидарно цвркутале:
  Изнад ®ега ескадриле
  Углас ричу·и
  Адолф Ќе Ќака будала -
  Сад®а Содоме!
  ПоЌавио се Ќош Ќедан оклопни "кра  лав". Од ®ега су побегла два воЌника, суде·и по тамним лицима - Арапи. Покушали су да баце ланац на удицу како би извукли развиЌени тенк са боЌишта.
  Анжелика и Светлана су пуцале, истовремено полажу·и техничаре. Ратници су певали:
  - Не уништаваЌте себе и помозите другоме, помозите другима да се извуку из пожара!
  ПоЌавила су се три црнца. Тркале су са ланцем што су брже могле, али су их и девоЌке упуцале. Штавише, Светлана Ќе пуцала из пишто а, притискаЌу·и пса голим прстима.
  И успела Ќе да удари своЌе противнике изузетно, као Робин Худ.
  Анђелика Ќе приметила:
  - НиЌе у знаку онаЌ ко успешно погађа, ве· ко промашуЌе уз пех!
  Светлана Ќе босом ногом бацила гранату и сиктала:
  - НаЌтачниЌи са визиЌом бодежа може да промаши, али неопростиво оштар ум може да прође поред мете!
  Граната Ќе погодила минобацач и почела да експлодира, детонираЌу·и мине.
  Да, Тула ниЌе била лака за Немце. Добио сам их у ®еноЌ ЌезивоЌ цитадели смрти!
  
  
  ТАМЕРЛАН ОСВАєА КИНУ
  АНОТАЦИєА
  Лепа и веома снажна девоЌка из двадесет првог века запаш·е у време Тамерланове империЌе и спаси·е великог команданта Тимура од болести. Као резултат, Тамерлан почи®е кампа®у против Кине. У биткама учествуЌе цела десантна снага убица, а као резултат тога, Небеско царство трпи тежак пораз. И ток светске историЌе се ме®а.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Владлен се срео у фебруару 1405. са Тамерланом коЌи се разболео од грознице. УбиЌена девоЌка Ќе са собом понела читав сет антибиотика и, направивши неколико и®екциЌа, успела Ќе да подигне на ноге великог команданта сред®ег века.
  Тамерлан Ќе Ќош увек био у прилично доброЌ форми и, као и увек, весео и издрж ив. СтудиЌе Тамерланове мумиЌе су показале да Ќе он Ќош увек био дово но Ќак да настави да командуЌе армиЌама и спроводи кампа®е.
  НаЌтеже Ќе Владлени било да се сретне са овим командантом и прође кроз стражу. Али прелепа плавуша са атлетском фигуром представила се као лекар. И велики и славни доктор.
  Висока Ќе и крупна за жену двадесет првог века. А за сред®и век уопште гигантица.
  А када Ќе Ќедним ударцем голе, мо·не ноге нокаутирала два ратника, они су ЌоЌ сигурно поверовали и пустили Ќе до владара значаЌног дела света.
  Штавише, положаЌ Тамерлана Ќе ве· препознат од стране истакнутих лекара као безнадежан.
  А зашто не веровати жени-хероЌу и, штавише, плавуши? Посебно храбро ходати боси по снегу? НиЌе свака жена способна за то, па чак и има Ќаке, ре ефне миши·е.
  У сваком случаЌу, све изгледа веома театрално и краЌ®е убед иво.
  ДевоЌкама се овде мора Ќедноставно ре·и - супер!
  ТачниЌе, не девоЌке, ве· Ќедна Ќако кул девоЌка. И постала Ќе изузетно убилачка. Али у исто време, наравно, и способан да излечи. И све исцели и осакати.
  Тамерлан Ќе оживео и приближио се себи Владлену. И огромна воЌска углавном побожних муслимана и хиндуиста кренула Ќе на исток да би заузела Кину.
  Ово небеско царство се ве· ослободило мо·и Монгола. А Тамерлан Ќе желео да обнови некадаш®е огромно царство и надмаши свог претка Џингис-кана.
  И ево ®егове воЌске на походу. Марширао Ќе против Кине и кре·е се као челични ва ак. Што се не може зауставити. Иако Ќе Небеско царство окупило огромну воЌску.
  Кина има веома велику популациЌу. И били су спремни. Стигли су одреди из свих провинциЌа Небеског царства.
  И одЌедном се показало да Ќе кинеских воЌника било три пута више него што Ќе Тамерланова огромна воЌска сакупила из целог царства.
  И настала Ќе жестока битка.
  Наравно, у Владленином сну у помо· су притекли дечак и пет девоЌчица из буду·ности. И тако Ќош заним ивиЌе.
  Ратници из двадесет првог века поново су се сукобили са Кинезима из петнаестог.
  У Небеском царству има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Олег Рибаченко, посечу·и Кинезе мачевима, заурла:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  Маргарита, сламаЌу·и противнике, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле расуле су се из босих ногу девоЌке, удараЌу·и Кинезе.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не·емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви прошли кроз млин на Кинезе.
  ЗоЌа, секу·и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу кинеским воЌницима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин пресече жуте воЌнике, цикну:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. А жути борци падаЌу.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Кинези падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер ·е победити маЌка РусиЌа!
  Владлена Ќе такође исекла Кинезе уз помо· лептир технике, исекла их на комаде. Затим Ќе голим ножним прстима бацила отровне игле, удараЌу·и неприЌате е и цвилила:
  - За нове младе лидере РусиЌе!
  Олег Рибаченко напредуЌе против Кинеза. Дечак Терминатор сече жуте трупе.
  А у исто време, прсти дечакових голих ногу избацуЌу игле са отровом.
  Дечак урла:
  - Слава буду·оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Кинези умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда ·е девоЌка узети и пресе·и ...
  Маса лешева кинеских воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Сече своЌ кинески и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе Кинезима пререзао грк ан. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сече жуте воЌнике са обе руке. П ува®е из цеви. И баца смртоносне игле голим прстима.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени ·е оти·и!
  Августин, сече·и Кинезе и уништаваЌу·и жуте воЌнике, цичи:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима, како се бацити у неприЌате а, нешто што ·е убити слона.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече Кинезе. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле.
  Владлен поново посече, мачеви ЌоЌ се издуже. А онда девоЌка отргне груд®ак и, као му®а из гримизне брадавице, загугута:
  - За Ќединство човечанства!
  Олег Рибаченко Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао доста Кинеза у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Маргарита иде у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш·и од сечива ветре®аче. И голи прсти бацаЌу дарове смрти.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе жуте ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами Кинези падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева гомилаЌу се.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду кинеских лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А жути ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи·еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌи директно у грло Кинеза копаЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа жуте трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз кинеске трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду·ност Ќе скривена! Али би·е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата ·е све поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве· смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не·е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету девоЌке све више беса.
  Владлен Ќе своЌим мачевима направила осмицу. Одсекла Ќе главе ратницима Небеског царства.
  Затим Ќе голом петом ударила у пакет експлозива коЌи Ќе раздирао Кинезе и загугутала:
  - За руски дух и богове!
  Олег у офанзиви све убрзава. Дечак победи Кинезе.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа ·е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она ·е експлодирати и одмах бацити стотину Кинеза.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа ·е нам ипак до·и!
  И води млин са мачевима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече жуте ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо Кинезе убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да се заустави и успори.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже около у гомилама лешева.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве· Ќе разбио ни сто Кинеза. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. И три стотине Кинеза Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не·ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе Кинезе. А маса жутих бораца ве· Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу. ТачниЌе, чак седам великих ратника.
  Владлена као рика. А из рубинске брадавице ·е прснути смртоносном му®ом и спалити цео бата он.
  Затим промрм а:
  - За РусиЌу и победу до краЌа!
  Олег Рибаченко се вратио у акциЌу. И напредуЌе машу·и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви Кинези падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак се се·а див е стратегиЌе. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би·е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге ·е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Испало Ќе стварно цоол и цоол перформанс. И колико Ќе побиЌених Кинеза. И наЌве·и броЌ наЌве·их убио Ќе жуте борце.
  Маргарита Ќе такође у борби. Слаби жуте воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  А ®ени мачеви секу на Кинезе. Ве· се срушила маса жутих бораца.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо·ним експлозивом, излете·е.
  И удари на неприЌате а.
  И он ·е узети и разбити неке од противника.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не·е дати спуст.
  Колико Ќе Кинеза ве· прекинуло.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има·ете казну!
  И опет ·е девоЌка мачевима посе·и много Кинеза.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла много жутих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико Кинеза. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе·и из ковчега!
  А девоЌка ·е узети своЌе зубе и голи·е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо·ете ли бити мртви!
  И опет смртоносне игле лете са ®ених босих ногу.
  Владлен Ќе духовито приметио како Кинезе сече мачевима, а голим прстима баца грашак за уништава®е:
  - За Ота¤бину моЌ свети Род слава!
  Олег Рибаченко скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Доста Ќе стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши·ав.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби·емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу·е игле.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу·е! ВеруЌем да ·е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на Кинезе и наставила:
  - Мрак ·е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду Кинеза одмах полете у ваздух. Да, воЌска Небеског царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико Кинеза умире.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да ·е победа до·и!
  И слава Руса ·е на·и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу·и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада Кинезе. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И води див и млин са мачевима. Ово Ќе стварно девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но·на мора за све но·не море.
  А ако га пресече, значи да ·е га пресе·и.
  Након тога, црвенокоса ·е узети и запевати:
  - Отвори·у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада ®ени мачеви у акциЌи и секу месо.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Како исецкати, па Ќе маса лешева посута.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како ·е бити добро! Како ·е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Владлен Ќе извео технику сипа са мачевима.
  А из брадавице Ќагоде узела Ќе и посадила сноп магичних ласера, исекла масу ратника небеског царства и зацвилила:
  - За буду·е победе!
  Олег опет стотину Кинеза, носе·и метеор, одсечени. И он ·е поди·и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита ·е то поновити у борби.
  И посекли много жутих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млати Кинезе. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама ·е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава жуте воЌске откотр ала се назад.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу грло и праве ковчеге.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи·ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како ·е оштрица полетЌети. И погодио много бораца.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би·е глава бика - не лудуЌте борци!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Владлен Ќе такође секао бекхендом, као да су ®ени мачеви били оштрице хеликоптера. Одсекли много кинеских бораца.
  Тада Ќе ®ена гола, округла пета бацила смртоносне дарове потпуног униште®а и зацвркутала:
  - єа сам наЌмо·ниЌа боги®а на свету!
  Олег Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита, бацивши босом ногом, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Аурора се спремно сложила са овим:
  - єа сам ратник коЌи ·е свакога угристи!
  И опет ·е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, ве· пламени завршетак.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу·и сечиво босом ногом, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, сече·и неприЌате е, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу·и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага·еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, посечу·и Кинезе, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници ·е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Владлена из гримизних брадавица ударила Ќе млазовима античестица, спалила много Кинеза и зашкрипала:
  - За нови руски поредак!
  Олег Рибаченко изгледа веома елегантно у борби.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  ГениЌални дечак Ќе ногом лансирао нешто што Ќе личило на елису хеликоптера. Кинезима Ќе одсекао пар стотина глава и зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Олег, сече·и жуте воЌнике, прогунђа:
  - И би·е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много Кинеза.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу·и истреб е®е:
  - Би·е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много бораца.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Августина Ќе, машу·и ногама и бацаЌу·и кукасте крстове оштрих ивица, грк ала6
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су сложно викнуле, зг®ечивши Кинезе:
  - Нико нас не·е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо Ќе поцепано.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарала Ќе противнике и рекла:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете·е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Владлена Ќе своЌим мачевима извела технику пауновог репа. Одсекли много кинеских воЌника.
  А онда Ќе испалила му®у из пупка и зацвркутала:
  - За нови иПхоне!
  Олег Рибаченко о грк а®у:
  - Ох, рано, даЌе сигурност!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Ќе посекла Кинезе и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак Ќе одговорио:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацила на игле противника и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Ево читаво буре у Кинезима лансирано. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млати Кинезе. Као из снопа ланаца избиЌа.
  А из рубинских брадавица, магична плазма, лете мр е.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би·е корисно
  Би·е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. А Кинези то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари·е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ металне прске летеле са босих ногу, топе·и лоба®е:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌа у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле Кинезе. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве· стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Владлен урла на све стране, бацаЌу·и голим прстима бумеранг оштрих ивица и одсецаЌу·и главе ратницима Небеског царства:
  - За велике победе са нама!
  Олег Ќе у борби и напада Кинезе. БиЌе их без сажа е®а и цике:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита, сламаЌу·и жуту воЌску, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Наташа га Ќе узела и завиЌала, посечу·и жуте борце:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа Ќе поцепала Кинезе, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А и он ·е узети и пустити звезду босом ногом.
  Наташа Ќе узела и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа, коЌа Ќе такође сломила Кинезе, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу ·е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица ·е издати:
  - Не·емо дати неприЌате у милост! Би·е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  Августин Ќе такође сасвим логично приметио:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убио много Кинеза.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А онда лупи главом о кинеског генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти·и ·еш у раЌ!
  Светлана, веома биЌесна у нападу, шкрипи:
  - Не·ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Како она побеђуЌе све. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  А Владлен, као одговор, к уца уз помо· гримизних брадавица груди, избацуЌу·и потоке ватреног вихора:
  - За победу над змаЌем!
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Славни чеки·!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса Кинеза се срушила.
  Олег заурла:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  Маргарет у покрету. Свима ·е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци·е педесет игала одЌедном. А масу убиЌаЌу свакакви неприЌате и.
  Маргарита Ќе певала весело:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа ·е постати леш!"
  Наташа у борби Ќе само нека врста терминатора. И урлаЌу·и о грк а®у:
  - Банзаи! Брзо!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А Кинези су као ексери. И разбити.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако биЌесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  А Кинезима сече троструки млин!
  А Августин Ќе узвратио:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како ·е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника небеског царства.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се.
  Августин Ќе просиктао:
  - Све издаЌнике ·емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Ќе, сламаЌу·и неприЌате е, издала:
  - Помести·емо те у ред!
  Августин Ќе потврдио:
  - Све ·емо побити!
  А са ®ених босих ногу поново лети дар тоталног униште®а!
  Владлен Ќе држао трик - Конанов круг, и посекао много неприЌате ских воЌника, у крвави компот.
  Затим Ќе ударила из пупка снажним пулсаром и узвикнула:
  - За нову генерациЌу политичара!
  Олег Ќе певао као одговор:
  - Би·е потпуни банзаи!
  Августина, кидаЌу·и Кинезе голим рукама, секу·и их мачевима и бацаЌу·и игле голим прстима, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа, уништаваЌу·и жуте ратнике, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Олег Рибаченко, секу·и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала.
  Маргарита Ќе, посечу·и ратнике Небеског царства, певала:
  - А кога ·емо на·и у борби,
  И кога ·емо на·и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Онда су урадили добар посао са Кинезима... И Тамерланово царство Ќе победило царство под небом.
  
  . СТАЛКЕР ИГРА БЕЗ ПРАВИЛА
  АНОТАЦИєА
  Прогоните а, сасвим обичног човека, упознаЌу девоЌке коЌе су веома необичне. И они имаЌу супермо·и и тако кул чудне ствари. Ове девоЌке су само супер и хипер.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Мора да Ќе прошло тридесетак секунди пре него што Ќе зуЌа®е у моЌим ушима престало. Пухало Ќе Ќако Ќако. Одбачен Ќе неколико метара уназад, ближе ивици мочваре, где Ќе осетио да му у плу·а почи®е да продире подли смрад.
  Подигао Ќе руку, додирнуо главу, провераваЌу·и да ли у ®оЌ има нечег не убазног у виду рупе од метка или забоденог фрагмента. Али све Ќе било у реду, ако Ќе то уопште важило за ста®е када не можете устати, а сваки покрет изазива такав бол да можете нехотице умриЌети од болног шока.
  Пред очима су ми пливали кругови, стискало ме у грудима, а рука ми Ќе одмах посегнула за ¤епом, где Ќе био комплет прве помо·и са шприцем. єедва да Ќе дово но снаге могло бити дово но за више, али у том тренутку то Ќе било бар нешто.
  Пронашавши неопходну дрогу, сталкер Ќе послед®им снагама забио иглу и истиснуо сав садржаЌ, осе·аЌу·и како се течност и снага шире венама, бистре ум и пуне миши·е енергиЌом.
  Убрзо Ќе могао нормално да види, болови у грудима су се постепено сма®ивали, а коначно Ќе успео да устане и види да Ќе све ово време лежао усред трске, смрада и пр авштине. ЕксплозиЌа Ќе одбацила оружЌе мало да е. На телу ниЌе било вид ивих рана, а сви ®егови покушаЌи да нађе бар нешто што потврђуЌе бол коЌи Ќе осе·ао пре и®екциЌе били су неуспешни. Био Ќе нетакнут, иако мало удуб ен.
  Ваздух Ќе био заси·ен смр·у. То се осе·ало сваким дахом и делом ваздуха коЌи му Ќе улазио у плу·а док Ќе пузао до свог оружЌа и кроз зид од сивог би а и мочварне траве видео неколико лешева сталкера коЌи су му лежали пред очима. У близини се чуло завиЌа®е псеудо паса и неких других створе®а, режа®е коЌе се осе·ало веома близу овог места. Смрде·и крв и свеже месо, требало Ќе да се поЌаве овде.
  Човек Ќе избезум ено проверавао магацин - требало Ќе да има дово но чаура за пар минута, али само да се створе®а масовно не обруше на ®ега, онда би му било тешко.
  "Граната" - пролетела му Ќе кроз главу. Ово Ќе био послед®и аргумент у споровима са мутантима, али нажалост он сада ниЌе имао ништа слично.
  "Можда проверите тела? єедно од ®их мора да Ќе имало бар Ќедно."
  Устао Ќе, скинуо аутоматски осигурач и опрезно, као да хода кроз минско по е, кренуо напред, све ближе и ближе месту где Ќе одЌекнула експлозиЌа и где су ®егови другови погинули.
  Ево. скоро код кратера, где Ќе Ќасно била постав ена мина, у нос ми Ќе ударио смрад прегорелог меса. Сачекао Ќе мало потискуЌу·и осе·аЌ повра·а®а, а онда Ќе направио Ќедан корак, клечио на Ќедно колено и окренуо унакажено тело сталкера на леђа.
  Лоша сре·а, помислио Ќе, провераваЌу·и ¤епове да ли има граната.
  Онда Ќе отишао на другу, тре·у. Морао сам да скинем неколико резервних магацина и кренем према староЌ колиби, остав еноЌ овде од првог катапултира®а и забарикадиран сам, остав аЌу·и само Ќедан излаз одакле Ќе било могу·е пуцати на мутанте ако то осете и газе право до ку·е.
  "Проклетство", коначно Ќе рекао из груди.
  Човек Ќе извадио воки-токи, прислонио га на уво и почео да говори давно научене речи, надаЌу·и се да ·е га чути пре него што мутанти одгризу послед®и комад меса.
  - База, ово Ќе Соко, упали смо у заседу, само сам Ќа преживео.
  Поновио Ќе то Ќош неколико пута, ослушкуЌу·и празнину етра. Затим Ќе то урадио Ќош Ќедном, надаЌу·и се да Ќе криво недавно пушта®е, а ово ометало радио-комуникациЌе, али пошто му ниЌе одговорено на позив упомо·, угасио Ќе радио, прислонивши митра ез на груди.
  У то време у касарни Ќе било топло. Око девет сати увече, када су се извиђачки одреди и ловци на артефакте вратили на своЌа уобичаЌена места прено·ишта, просториЌа Ќе постала претрпана. Сала Ќе била испу®ена  удима, галамом, трова®ем прича и анегдота, они коЌи су успели да из похода изнесу нешто скуп е од поцепаних панталона, одмах су отишли код трговца, чиЌа се одгаЌивачница налазила на другом спрату одмах иза Борове канцелариЌе.
  Старац ниЌе био во ан да ступи у контакт. Генерално Ќе био тиха особа. Они се обично избегаваЌу, сматраЌу их лудима или не од овог света. Али пошто Ќе деда (тако су га сви локални сталкери с поштова®ем звали због ®егових година и искуства) био шеф лечилишта, потреба да му се бар повремено обра·аЌу за помо· приморала Ќе сталкере да му се поклоне.
  Не могу да веруЌем да смо поново на нули.
  Виктор Ќе уморно ушао у предсоб е, освр·у·и се по препуноЌ просториЌи, у коЌоЌ Ќе, као и обично, мирисало на зноЌ, цигарете, алкохол и смрд иве приче. Затим Ќе кренуо мало напред, где Ќе у самом углу угледао сточи· и придружио се Ќош двоЌици сталкера коЌи су после пута допивали пиво.
  -Па, како? Са чиме си се вратио, Вита? Суде·и по твом лицу, хаос Ќе.
  Заиста Ќе био исцрп ен дугим и опасним путем. ПолиЌске мочваре никада нису биле приЌате ски настроЌене према странцима, посебно ако су улетели у ®ене поседе по артефакте. єош од времена када се Зона померила на север и захватила део Брестске и Гоме ске области, многи сталкери су хвалили ова места, износе·и одатле безброЌ шверца и ретких артефаката. Читави каравани залазили су у мочварне сталкере, све док извор ниЌе почео да пресушуЌе. Много воде Ќе текло испод моста од тих дана. Кхабар Ќе постао много ма®и, а ризик се вишеструко пове·ао. Неко други Ќе успео да пронађе пар ретких примерака за коЌе су научници били спремни да Ќедни другима кидаЌу грк ан, али Ќедном се то ниЌе десило и било Ќе десетак апсолутно нула за Ќедно успешно путова®е. И добро Ќе да ниЌе било губитака. На краЌу краЌева, било Ќе случаЌева да се половина одреда вратила из сасвим обичног препада, говоре·и како су псеудопси растргали остатак на путу до места, или Ќош горе. Било Ќе много прича о тим местима, али то ипак ниЌе зауставило сталкере. Жеђ за профитом Ќе таква ствар. Тешко Ќе сачувати се од великог ризика када куш може да обезбеди угодан живот до старости.
  "Све Ќе лоше", рекао Ќе Виктор, ваде·и послед®у конзерву чорбе из ранца, коЌа Ќе остала из кампа®е. Брзо га Ќе отворио, прешавши врхом ножа преко поклопца, након чега Ќе у трену поЌео сав садржаЌ, прогутавши ве·ину готово без жвака®а - тако Ќе сталкер имао Ќак осе·аЌ глади.
  Ишли смо све до самог Кратера.
  - єесте ли били тамо? - упитао Ќе Ќедан од сталкера коЌи су стаЌали у близини.
  Он се тихо насмеЌао.
  Можда ми не веруЌете, Ќа вас ни на шта не обавезуЌем.
  -А како Ќе тамо? Чуо сам да су бандоси изабрали те делове. Погодно Ќе ухватити жутоуте - места су глува. Нема смисла тражити некога ко нестане, па се они тамо у гомилама зазиру.
  Оба сталкера су се погледала. Виктор Ќе схватио да они то знаЌу из прве руке.
  - Тамо има много свакаквог ђубрета и разбоЌници су ма®е зло коЌе сам тамо срео.
  Довршивши остатке свог скромног сталкерског оброка, подигао Ќе ранац на рамена, захвалио се се ацима на друштву и отишао до трговца. На другом спрату Ќе било нешто ма®е  уди, али Ќе због мале површине просториЌе и недостатка прозора и добре вентилациЌе смрдело као да Ќе овде управо убиЌен и изнуђен псеудо¤ин, чиЌи Ќе остаци сада смрде право под ®еговим ногама. ДокраЌчили су Викторово чуло мириса и цигарете коЌе су ти®але на столу код трговца. НиЌе пушио неколико година и, за разлику од своЌих пушачких колега, сваким дахом осе·ао Ќе подлост дувана.
  Био Ќе ред. Неколико воЌника са дужности, очигледно пролазе·и кроз ова места до своЌе базе и свра·аЌу·и да попуне мунициЌу и намирнице, паж иво су прегледавали робу коЌа Ќе била изложена на столу. ОружЌе. МунициЌа. Опрема и униформе. Све Ќе то било у ма®е-више исправном ста®у, што Ќе понекад изазивало не ма®е изненађе®е од бурера у околним подручЌима, Ќер су санаториЌумски комплекс и стамбене и помо·не зграде уз ®ега били веома уда ени од копна, а испоставило се да су изузетно тешко добити ово. Али Витолд Ќе био трговац за то, Ќер Ќе знао како да пронађе било коЌи производ, а ако се за ово везуЌе добар новац, онда ниЌе било потребе да бринете о резултату - све ·е бити испоручено на време и на време. И сада, када Ќе група дужника, коначно обавивши куповину и напунивши Витолдов новчаник новчаницама, одступила, на ®еговом лицу Ќе завладао осмех.
  - Не прође ¤абе дан када клиЌент оде задово ан, а Ќа профитирам.
  - Драго ми Ќе да Ќе с тобом све у реду - рекао Ќе Виктор прилазе·и шалтеру.
  - Па, господине, на шта сте се жалили? Ниси био неко време. Сат сам мислио да сте сви мртви, да тако кажем, зона вас Ќе узела и претворила у Ќедну од оних наказа на горионику.
  Али Ќа сам овде и моЌ мозак Ќе у реду.
  - И то ми Ќе драго, значи да имате добар производ.
  Виктор Ќе ·утао. Искрено говоре·и, ниЌе имао шта да понуди Витолду и ниЌе хтео то да призна. Из послед®ег напада, сталкер Ќе изашао празан и без снаге, Ќедва Ќе стигао до санаториЌума. Ипак, имао Ќе нешто, нешто вредно што се ниЌе могло ни додирнути ни визуелно проценити, нешто што Ќе чак и Боров са®ао да добиЌе.
  - Имам информациЌе, Витолд. Знам где Ќе отишла ¤иновска химера. могу показати.
  Трговац Ќе сум®ичаво погледао свог клиЌента, затим Ќе погледао остале сталкере иза себе, коЌи су чекали своЌ ред, након чега се мало нагнуо напред, окачивши тело преко школске клупе коЌа Ќе служила као Витолдов сто.
  - Бо е да не поми®ете ово зарђало створе®е. Послед®и пут Ќе убила дванаест  уди у РУЕС-у. Од тада Ќе нико ниЌе видео, и било би бо е да Ќе пала право у пакао него да Ќе своЌим присуством уплашила моЌе клиЌенте.
  Заиста, многи су Ќе називали зарђалом због боЌе грубе вуне, коЌа Ќе подсе·ала на зарђалу бод икаву жицу намотану на исту грубу и издрж иву кожу. Више од свих других индивидуа овог типа, наЌедала се сталкерима до невероватне величине, због чега су локалне групе чак обуставиле неприЌате ство да би Ќе уЌединиле и убиле. Али након рациЌе на РУЕС, створе®е Ќе нестало без трага и од тада га нико ниЌе видео.
  -Значи ниси спреман да платиш за то?
  Витолд се вратио у своЌ претходни положаЌ, заваливши се у фоте у, коЌа Ќе шкрипала под тежином свог власника. Пуцнувши прстима и тр аЌу·и широко чело, он Ќе свим своЌим изгледом показао како се у ®ему боре похлепа и радозналост.
  "Проклетство", рекао Ќе, ударивши длановима о сто. - Одавно нисам био запа®ен таквим предлозима.
  - Дакле, пита®е Ќе цена?
  "Не само", застао Ќе на тренутак. -Шта ако лажеш? Шта ако добиЌете новац и не кажете ништа разумно. Онда потражите ветар у по у. Зона Ќе велика, ђаво зна где ·е те одвести.
  - Да ли сам те икада лагао?
  Не, али за све постоЌи први пут.
  "У принципу, разумем вашу опрезност", рекао Ќе Виктор, бацаЌу·и ранац преко рамена.
  - Веома ми Ќе драго што смо наишли на међусобно разумева®е. Бо е иди у Боров. Он Ќе управо тамо. Старац Ќе прониц ив, одмах разликуЌе лаж, ако можеш да га убедиш, помо·и ·у ти нечим у лову, али иначе - извини. Овде Ќе сваки други човек или видео духове, или Ќе комуницирао са Богом, или Ќе видео чудне мутанте у шуми на пуном месецу. А свима Ќе потребан новац, оружЌе и опрема.
  Виктор Ќе отишао, Ќош увек слушаЌу·и старо трговчево гунђа®е. Зауставио се на вратима - неко Ќе отворио неколико прозора у поткров у, где се снаЌперски пар налази ближе но·и из безбедносних разлога, а свеж ваздух, гурнут поЌачаним ветром, почео Ќе да продире у санаториЌум.
  Виктор Ќе дубоко удахнуо. Било му Ќе приЌатно да дише, ако не савршено чист, али свеж ваздух, коЌи Ќе разблажио заше·ерену мешавину смрада коЌа Ќе све ово време висила на другом спрату. Корак по корак, дисао Ќе све чеш·е, као да Ќе оваЌ ваздух садржао цео ®егов живот и ниЌе могао да засити ®име своЌе тело пре него што се сретне са неизбежним.
  Закуцао Ќе на врата на старински начин: три кратка пута, воде·и рачуна о дединоЌ повучености, одразило се скоро у свему. УобичаЌени одговор на куца®е ниЌе уследио, али Виктор Ќе из неког разлога помислио да ве· може да уђе, након чега Ќе лагано отворио тешка дрвена врата и закорачио у добро освет ену канцелариЌу.
  Боров Ќе седео за великим столом и гледао у нешто на екрану монитора. Особа коЌа Ќе ушла ниЌе га нимало занимала, само Ќе Ќедном подигао поглед да би бацио поглед на госта, након чега се поново утопио у редовима текстуалног документа коЌи су се спуштали.
  Виктор Ќе пришао столу, сео на оближ®у столицу и чекао. То се десило старцу када Ќе игнорисао оно што се дешавало око ®ега, након чега се поново вратио у наш свет као да се ништа ниЌе догодило. И сада Ќе Виктор морао да сачека петнаест минута пре него што Ќе Боров подигао поглед са свог компЌутера и коначно скренуо паж®у на сталкера.
  "Говори", загрме деда басом.
  - Имам информациЌу о химери, оноЌ коЌа нам Ќе посебно узнемирила живце пре шест месеци. Видео сам Ќе на граници Брестске области у ЖадинскоЌ области. Мештани су рекли да створе®е виси да е: Столин, Рецхитса, Равенс. Људи све више нестаЌу. Изгледа да се сместила у своЌа нова ловишта.
  Боров ништа ниЌе рекао. Не устаЌу·и са столице, окренуо се према мапи окаченоЌ на зиду и загледао се у место о коме Ќе Виктор говорио.
  - Далеко Ќе стигао.
  - Срео сам Ќе на путу до кратера. Спавала Ќе у низини, право у трсци, чекаЌу·и подневну жегу. Углавном, имао сам сре·е, да ме Ќе ухватила мало касниЌе, када би постало хладниЌе, ко зна како би се све завршило.
  Старац Ќе ·утао. Чинило се да одмерава све за и против, попут Витолда, мучен сум®ом у информациЌе, ниЌе журио да донесе одлуку, што Ќе посебно тестирало Викторово стрп е®е. Хтео Ќе да се окрене и оде, п уЌу·и по свим правилима, да регрутуЌе  уде и самостално реши чудно створе®е и прође за легендарног ловца, када Ќе изненада старац оживео. Вратио се из зем е размиш а®а, у коЌоЌ Ќе био све ово време. Окренуо се према сталкеру и лаконски изговорио исто.
  -Шта хо·еш?
  -Треба ми право оружЌе. Управо сам се данас вратио са рациЌе и гол сам као соко. Немам средстава да купим све што ми Ќе потребно, али ако ми помогнете у овом послу, а Ќа успем да напуним створе®е, онда ·е се уходе навалити овде у гомилама и би·е много зеза®а.
  Деда Ќе на тренутак ·утао.
  -А ако не?
  Овде Виктор ниЌе нашао шта да каже. Истина, цео лов на РустиЌа био Ќе чисто лудило и самоубиство. УбиЌала Ќе тешко наоружане  уде на РУЕС-у, да би то урадила и са малом групом сталкера, па чак и на своЌоЌ териториЌи.
  - Покуша·у да успе.
  Коначно Ќе истиснуо Виктора. Али Боров Ќе остао при свом. Деда Ќе поновио своЌе пита®е.
  -Шта ако не можеш?
  Пошто Ќе Виктор оставио пита®е без одговора, деда се ·утке окренуо компЌутеру и наставио да чита. То Ќе значило да Ќе разговор завршен. Старац Ќе прихватио одлуку и ниЌе могло бити говора ни о каквом оружЌу.
  Изашао Ќе у ходник, где Ќе Ќош смрдело као ђубре, прошао поред Ќош двоЌице сталкера коЌи су чекали своЌу публику у Боровпу, а затим се спустио на први спрат. Људи су били тамо. У неком тренутку их Ќе било толико да Ќе било немогу·е направити корак да не би некога ударио раменом.
  Ипак, успео Ќе да се провуче до излаза и изађе, где Ќе Виктор могао дубоко да удахне. Дувански дим му више ниЌе стискао плу·а - диса®е Ќе постало много лакше, а за ®им Ќе остала заморна мешавина зноЌа и алкохола. Захрђала, али Ќош Ќака врата су се залупила за ®им и Зона се отворила пред ®еговим очима.
  Када Ќе први пут дошао овде, било Ќе мало тога што Ќе било насе ено  удима и све Ќе у округу личило на тихи, мртви хаос коЌи настаЌе када нуклеарна г ива расте на хоризонту и ударни талас те однесе у пакао. Нешто слично се десило и овде. Међутим, одређена сила: Господ или природа, како било кога занима, почела Ќе да успостав а ред и убрзо су ова места била испу®ена живим би·има, некако прилагођеним зраче®у, а када Ќе оваЌ напад почео да бледи, однешене непознатим силама да е северу, почели су да се поЌав уЌу и  уди. Мутанти су дошли за ®има. Ловац и жртва (у зависности на коЌу страну да гледаЌу) одЌедном су се нашли Ќедан испред другог, што Ќе приморало сваку од група да стриктно оцрта своЌ посед. Људи су се населили у сариЌу санатриЌума. Комплекс времена позног СССР-а, проклето Ќе добро очуван и после свих катаклизми и десетина ерупциЌа, постаЌу·и сигурно уточиште за стотине луталица и скитница коЌи су своЌу сре·у тражили у Зони. Мали простор око три кампуса санаториЌума такође Ќе чуван од стране  уди, али све иза ®ега била Ќе див ина, све Ќе припадало мутантима. Било Ќе и других закона. Примитивне, животи®е, када су се инстинкти коЌи су спавали у сталкерима пробудили и они су се претворили у исте предаторе, заборав аЌу·и на своЌе  удско постоЌа®е.
  И сада, гледаЌу·и испред себе, у далеку да ину, где су остаци некада великог царства били утоп ени у високим шикарама трске, где су се вишеспратнице претварале у легла мутаната и науци непознатих створе®а, Виктор Ќе осетио цело своЌе тело учврстио се, а руке су му аутоматски посегнуле за оружЌем.
  Свет се заиста променио. Не тако брзо као што се многима чинило, али драматично, ме®аЌу·и не толико пеЌзаж целе териториЌе колико душе  уди коЌи су одлучили да своЌе животе посвете Зони. УпиЌала Ќе  уде, поседовала умове онолико колико ниЌедна дрога ниЌе могла. Опседнути чудима коЌа се дешаваЌу на овом месту, вођени сновима о бога·е®у или Ќедноставно познава®у другачиЌег живота,  уди су се у тодпама сливали на ова места, без обзира на било какву опасност.
  Виктор Ќе ходао дугачком улицом, испруженом као удав у шикари, између некадаш®их стамбених високих зграда. Они умрли. Давно,  уди су напустили своЌе домове, остав аЌу·и гиганте од цигала да проживе своЌ живот у новом свету.
  Метал Ќе звецкао под ногама - трамваЌске шине су управо пролазиле на овом месту. Истина, сада су биле зарђале и личиле су на натечене вене, дуго без крви, али од тога ништа ма®е страшне.
  Празнина.
  Виктор изненада угледа неке чудне отиске стопала. Били су као зечеви, али прилично велики. Шта значи кан¤е овде тиграсте и веома оштре. Чак Ќе и метал на шини био изгребан.
  Виктор се намршти. НиЌе било дово но наи·и на зеца мутанта. Ова животи®а, величине доброг лава, могла Ќе да п уне отров на да ину. И ниЌе лако зауставити се
  чак и експлозивни метак. єасно Ќе да сусрет са таквим зецем и отровним тигром у исто време ниЌе слутио на добро. То Ќе стварно чудовиште.
  Виктор Ќе скренуо у уличицу и нехотице чучнуо. НиЌе тражио непотребне авантуре.
  Извукао Ќе пишто  из поЌаса. Слушао. Тако велика звер не може да се прикраде неприме·ено. ОдЌедном, сталкер Ќе угледао костур са своЌе стране. Био Ќе тако...
  Страшно искварена и изгризена. А на костима су висили фрагменти форме, и очигледно су недавно убиЌени и изгризени - крв коЌа Ќе текла ниЌе имала времена да се замрзне.
  Виктор Ќе опсовао:
  - Ово Ќе Ќапански полицаЌац!
  И укочио се... Поново Ќе слушао. Све Ќе изгледало тихо. Али интуициЌа Ќе наговестила да би било наЌбо е да се вратите у друштво других ухода или да изаберете ку·у
  поузданиЌи. Виктор се кретао чуче·и... И у кратким цртама.
  А онда се заиста зачуло пригушено режа®е, и греба®е нечиЌих мо·них шапа. Виктор убрза, поЌури ка вратима. У истом тренутку иза ®ега се разбуктао пламен.
  И ватра Ќе погодила пр аво одело. Виктор се осврнуо. Чудовиште га Ќе пратило. Величина бика била Ќе мешавина зеца са ушима и лава са мо·ним шапама.
  А ипак Ќе ова звер пламтела ватром.
  Виктор Ќе чуо да зечеви мутанти могу да п уЌу отров, али ниЌе мислио да се та способност проширила на удиса®е ватре.
  Човек Ќе скоро умро од страха. И звер Ќе брзо сма®ила растоЌа®е. Сада Ќе ве· претекао Виктора и ударио сталкера шапом. Удар Ќе оборио човека с ногу.
  Лешина Ќе нагазила на Виктора одозго и зг®ечила га. Затим су шк оцнула уста месождера.
  єош Ќедан тренутак и готово Ќе. У том тренутку б еснуо Ќе сноп, а нека непозната сила Ќе одбацила зеца мутанта. Као да га Ќе ударио гром.
  Чудовиште Ќе поново покушало да се трзне, али Ќе поново убиЌено. И огромна лешина се уг енисала, слегла.
  Виктор Ќе био у великом шоку. Никада ово ниЌе очекивао. И тако да Ќе у зони било тако мо·но оружЌе да би пуцало зрацима.
  У исто време, човека Ќе обузео страх. И одЌедном ·е и сам бити убиЌен. Коме он треба - Ќош Ќедан броЌни сталкер ...
  Пола БелорусиЌе Ќе ве· покривено аномалном зоном, а авантуристи из целог света долазе овде у потеру за артефактима. А неко конкретно тражи шта
  може бити оп ачкан. У ку·ама се Ќош увек може на·и много вредних ствари. А и мафиЌа има своЌе интересе у зони.
  Виктор Ќе покушао да отпузи. А онда се, изненада, пред ®им поЌави лик. Виктор трепну очима. Чинило се да Ќе у делириЌуму.
  Пред®а Ќе била девоЌка фантастичне лепоте. Носила Ќе припиЌен комбинезон коЌи ниЌе крио ®ену фигуру отворене главе, а видело се како Ќе златна,
  буЌна коса. А лице Ќе храбро и истовремено лепо.
  Виктор Ќе покушао да устане, пошто га Ќе девоЌка изненада ухватила и зграбила га за нос голим прстима. Заиста Ќе било шта да се иде на кров.
  Невероватно лепа девоЌка хода по зони боса. И тако сам га зграбио.
  Виктор Ќе осетио Ќак бол. Ноздрве су му биле стиснуте као клешта. А ова лепа девоЌка имала Ќе тако Ќаке прсте. А онда Ќе осетио да га нешто зграби
  него и иза гриве.
  Виктор Ќе чуо глас друге девоЌке, био Ќе веома приЌатан, а истовремено и злокобан:
  - Па, да ли Ќе Герда ухватила клинца?
  Плавокоса девоЌка Ќе уз смех одговорила:
  Како видите Шарлот? Прави мали и не превише згодан човек!
  Виктор Ќе био збу®ен. У ствари, оно што Ќе: тродневна стр®ика, дуго неопран, зноЌан, смрд ив. Да, и не сиЌа лепотом, а ве· има преко тридесет година.
  Виктор Ќе генерално тако-тако човек... НаЌобичниЌи. Висина Ќе просечна, ништа посебно ни у кревету. Неколико зуба ве· недостаЌе и нема шта да се убаци.
  НаЌЌедноставниЌи човек, а не неки холивудски хероЌ. А ево и девоЌака. Пред ®им се поЌавила друга девоЌка. Била Ќе ватрено црвена. И такође уско
  комбинезон коЌи не сакрива фигуру. Штавише, било Ќе Ќасно да су девоЌке веома миши·аве и да су им трбуш®аци плочасти. Обе су веома лепе, храбрих лица,
  и висок. НаЌма®е имаЌу осамдесет пет метар и боси су. у високим потпетицама девоЌке би уопште биле високе.
  Црвенокоса Ќе била наоружана неким фенси митра езом, а о поЌасу ЌоЌ Ќе висио ђаво зна шта Ќош. Да, и плавуша са пуним арсеналом.
  Виктору Ќе било чудно што су девоЌке босе. Уосталом, толико Ќе зараза у зони, а и само зем иште Ќе затровано и пуно разних отровних буђи, г ива, коприва и
  разне врсте инсеката.
  У ствари, ове девоЌке су много ризиковале своЌим голим табанима, коЌи су, зачудо, ружичасти и чисти, пр авштина и прашина се не држе у ®има.
  Генерално, ове девоЌке су тако необичне.
  У овоЌ области има много ма®е жена него мушкараца. И лако Ќе у ®ему добити неплодност, и рође®е детета мутанта. Иако постоЌе ретки авантуристи - даме разбоЌници,
  и проститутке. Мада, наравно, потпуно деградиране жене иду код проститутки, од коЌих су многе страшне и пиЌане. Генерално, алкохол Ќе популаран у зони.
  ВеруЌе да неутралише бар делимично радиЌациЌу и многе отрове. Али од пиЌанства, жене брзо старе и губе своЌ тржишни изглед. Ово Ќе тужно.
  А ове девоЌке, тако младе, свеже, преплануле и здраве - само празник за очи.
  Виктор Ќе промрм ао, хватаЌу·и рукама Гердину босу ногу, коЌа Ќе наставила да га држи за нос:
  - Пусти то Ќер боли!
  ДевоЌка се насмеЌала говоре·и:
  - Да, боли... Али шта кажеш пацук. Спасао сам те!
  Виктор одговори са уздахом:
  - Могао бих да ти платим, али немам скоро ништа!
  Герда се закикота и примети:
  - А шта узети од таквог Ќадника као што си ти!
  Црвена Шарлот Ќе рекла:
  - Можда ·е нас полизати?
  Герда Ќе презриво фркнула:
  - Он смрди!
  И отерао Виктора. Човек Ќе повукао на леђа... ДевоЌке су се сложно смеЌале. Били су толико секси да се Виктор нехотице узбудио.
  Шарлот Ќе у међувремену пришла лешини зеца мутанта и ударила по крзну, приметивши:
  - Племенита особа! Али само ®егов реп Ќе вредан!
  Герда климну главом и упита Виктора:
  - Ако не желите да вам одсечемо главу, реците нам где Ќе камен сре·е!
  Виктор Ќе збу®ено промрм ао:
  - Да, Ќа... Да ли бих био такав да имам камен сре·е!
  Шарлот Ќе одсекла грмолики реп зечЌем лаву. Ставила га Ќе у торбу и зарежала:
  - Он лаже! Старац му Ќе рекао где Ќе камен! Да му одсечемо главу?
  Виктор Ќе збу®ено промрм ао:
  Зашто би то рекао? Ко сам Ќа за ®ега? Штавише, и сами бисте знали од ®ега ...
  Герда Ќе зарежала:
  - Не·е и·и... Али осе·ам да ниЌе тако Ќедноставно као што изгледа. Можда ·емо га одвести у подрум и мучити по правилима!
  Шарлот климну у знак сагласности.
  - Дефинитивно треба да се уради! Одведи га у подрум и пробаЌ тамо!
  Герда Ќе хтела нешто да каже, када Ќе чула псовке и пр аве псовке.
  ДевоЌке су се окренуле. На путу се поЌавило десетак пр авих и отрцаних мушкараца. Кретали су се према девоЌкама. И притом су псовали, и то прилично пр ави.
  Шарлот се закикота.
  - Ово Ќе банда песница ... Како Ќе свет пун критина!
  И извукла Ќе пишто .
  Герда климну главом у знак сагласности.
  - ХаЌде да их убиЌемо! Превише Ќе пр авштине у зони!
  И обе девоЌке узеше и оголише лица. Виктор Ќе дрхтао од страха. Толико гнева изгледало Ќе у очима ових изузетних девоЌака. Питам се ко су они?
  И какву феноменалну мо· имаЌу! Оно што Ќедноставно не могу.
  Из пишто а Шарлоте и Герде излетЌеле су греде. Ударали су мушкарце коЌи су се кретали у ®иховом правцу, очигледно желе·и да силуЌу лепотице.
  А онда паклена вру·ина и... Неколико  уди одЌедном су посекли зраци. Срушили су се уз урлик. Остали су подигли митра езе и резане пушке.
  Обе девоЌке: и риђокоса и плавуша су се преврнуле. И одмах ·е узети и посадити. Ово су биле осуђенице за смрт. И овде поново падаЌу, унутра
  маса човека. Прилично гадна публика...
  Герда Ќе узвратила и запиштала:
  - Фа лутка!
  Шарлот Ќе приметила:
  - Брзо смо са ®има!
  УбиЌено Ќе дванаест мушкараца из кулака. Тукли су их неким необичним снопом. ДвоЌица су се и да е превиЌала и трзала.
  Герда Ќе викнула:
  - Црни гавран пред смр·у,
  Жртва чека поно·...
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Би·е бесмртности за ратнике,
  Ако удариш смело у око!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  ДевоЌке су ужурбано п ачкале лешеве. Одузели су им сав новац из ¤епова и каишева, узели неколико ситних каменчи·а-артефаката.
  Затим покупите оружЌе. И тада Виктор ниЌе могао да веруЌе своЌим очима. Сви ови ножеви, пишто и, митра ези, резане пушке, доспели су у ташне
  ратници и буквално нестали тамо ...
  Виктор изненађено упита:
  - Како ви то радите?
  Герда се закикота и одговори:
  Ти не разумеш човече!
  Шарлот Ќе логично рекла:
  Па, предуго Ќе за обЌаш®ава®е! ХаЌде устани и прати нас! И да е ·еш ти добро до·и ако не желиш да будеш одсечен
  глава!
  Герда се закикота и примети:
  - Да, и то одмах!
  И зграбио Виктора за врат. Лако Ќе откинуо са зем е и понео.
  Човек Ќе лебдео и беспомо·но се млатио у ваздуху. Шарлот Ќе голим прстима подигла Викторов пишто  и бацила га на ®ега.
  Аутоматски Ќе зграбио оружЌе.
  Црвенокоси климну главом са одобрава®ем.
  - НиЌе лоша реакциЌа!
  Виктор одговори са уздахом:
  -Иначе не преживети!
  Герда га Ќе поставила на ноге и климнула главом.
  - Пођи са нама! И да се ниси усудио да бежиш. Кре·емо се брже од наЌбржег човека на свету.
  А Виктора Ќе гурнула митра езом.
  Сагнуо се и кренуо са девоЌкама. Изгледао Ќе као претучени пас.
  ДевоЌка Ќе ударила ногама, остав аЌу·и голе, грациозне отиске у прашини. Штавише, Шарлот Ќе умочила ноге у крв.
  Изгледа да обоЌица нису никога покрали да се плаше. И тако су секси - само пркосно.
  Виктор Ќе питао девоЌке:
  - Ко си ти?
  Црвенокоси ратник Ќе одговорио са осмехом:
  - Шта мислиш?
  Човек Ќе подигао руке.
  - Не знам! Али ти си тако посебан!
  Герда климну главом, показуЌу·и зубе.
  - Ми смо ти коЌи те могу убити... Али у том случаЌу смо у могу·ности да дамо награду. ве· зависи од тебе!
  Виктор се скептично насмеЌао.
  - Како могу да будем корисна таквим кул женама попут тебе?
  Као одговор, Герда Ќе подигла ногу и поново зграбила Викторов нос голим прстима и стиснула много Ќаче. А она Ќе викнула:
  Ми нисмо твоЌе жене! Жене продаЌу семе на пиЌаци!
  Шарлот климну главом.
  - єел тако! Али ти знаш много! На пример, такав артефакт као што Ќе камен за подмлађива®е!
  Виктор се стресе и примети:
  - Ово Ќе веома редак камен. И има неже ене ефекте. Можете чак постати и мали дечак ако га дуго држите у рукама.
  Штавише, ван зоне они коЌи су примили такву омладину Ќедноставно умиру. А унутар зоне, претвараЌу·и се у децу, одрасли такође губе
  снаге и вештине, а често и пам·е®е одраслих.
  Герда климну главом у знак сагласности.
  - Да, чули смо да камен младости има споредна и не баш приЌатна своЌства. Међутим, када се комбинуЌе са сре·ним каменом,
  а са неким другим артефактима може да од човека ван зоне направи бесмртног и заувек младог супермена. Тако да...
  Шарлот Ќе спремно потврдила:
  - Ако хо·еш да живиш, помози нам!
  Виктор Ќе задрхтао и упитао:
  -Ко си ти уопште?
  Герда Ќе са осмехом приметила:
  - Додатно зна®е ·е вам само скратити живот!
  Шарлот Ќе потврдила:
  Имамо само више разлога да те убиЌемо!
  Виктор Ќе застао... Прошли су поред смрд иве депониЌе. Неки клошар, видевши девоЌке, поЌури к ®има и поче да моли:
  - ДаЌ сирочету... кору хлеба!
  Шарлот Ќе голим прстима подигла комад стакла и бацила га. Пропа ач коЌи Ќе скочио преблизу добио Ќе бод право у око. И комад стакла
  пробио стаб ику и ушао у мозак. Нева алац се срушио.
  Виктор Ќе звиждао.
  - Ловно! Веома паметан!
  Герда Ќе приметила:
  - Не можемо то!
  Шарлот Ќе зарежала.
  - Да, натопио сам микроба!
  Виктор Ќе приметио:
  - И ово Ќе човек и убиЌа®е Ќе тако окрутно!
  Шарлот се насмеЌала и приметила:
  - Или можда обрнуто. Беску·ницима ·е бити много бо е него овде вегетирати на оном свету!
  Герда Ќе са осмехом приметила:
  - єел тако! Зашто би олош живео... За човечанство Ќе ово мали губитак!
  Ред Ќе додао:
  - А можда и профит!
  Виктор не рече ништа, мисле·и да ниЌе тако значаЌан примерак за човечанство и да би лепотице могле да га докраЌче. И ходаЌу и боси, округли,
  ружичасте потпетице б ескаЌу.
  Виктор Ќе помислио зашто се не плаше да ходаЌу боси. На краЌу краЌева, постоЌи толико различитих врста инфекциЌа и фрагмената и друге пр авштине.
  Човек Ќе оклевао и питао:
  - А зашто си... без ципела!
  Герда се закикота и одговори:
  - Лакше Ќе живети бос и...
  Шарлот Ќе додала:
  - И сами сте видели како сам лукаво закуцао ову клошару!
  Виктор климну главом.
  - тако много практичниЌе. Али зашто вам се ноге не запр аЌу?
  Герда Ќе оштро рекла:
  Ништа не скра·уЌе живот као дуг Ќезик. Зато бо е умукни!
  Шарлот Ќе одговорила озби ним тоном:
  - Зато што наше ноге не приме·уЌу пр авштину...
  Тако су стигли до напуштене ку·е. Ту Ќе било и друштво од три пиЌанице. ДевоЌке на ®их нису трошиле зраке. Шарлот Ќе скочила и полетела
  хватала Ќе голим прстима за бичеве коЌи су ЌоЌ пали доле и како их Ќе ударала. Ударац Ќе био Ќак, а лоба®е су напукле. Пролила се крв.
  Герда Ќе померила тре·ег субЌекта голом, округлом петом до браде. пала му Ќе вилица. И он се сруши мртав и за·ута.
  Сада се девоЌке осе·аЌу као кра ице.
  Црвенокоса Ќе босом ногом зграбила бочицу са мастилом и бацила Ќе о зид и разбила Ќе. Затим Ќе гукала:
  - єа сам наЌЌачи на свету!
  Плавокоси терминатор Ќе бацио ужину кроз прозор и зацвилио:
  - Беску·ници натоп ени у тоалету!
  А девоЌке су се грохотом смеЌале. А ратници су сада били само девоЌке - супер.
  Виктор Ќе устукнуо ка излазу. Али Герда га опет ухвати за дуготрп иви нос и повуче:
  - Смири се, козо! Сада ·емо вас испитати!
  Виктор промрм а:
  - єа не знам ништа!
  Шарлотине смарагдне очи су б еснуле.
  - Онда ·еш умрети!
  Човек се стресе... Плава девоЌка му приђе и ухвати га за раме. Стиснула Ќе прсте и заурлала:
  - Реци шта си рекао за артефакте Боров7
  Виктор Ќе промрм ао:
  - Ништа конкретно! И он их Ќури...
  Герда климну главом.
  - можете га испитати. А ти ми...
  Шарлот Ќе предложила:
  Можда га Ќош не·емо убити. ПостоЌи Ќедна идеЌа.
  Плавокоси терминатор климну главом.
  Увек можемо да убиЌемо бубашвабу. А ми имамо различите идеЌе!
  Црвенокоси ратник Ќе предложио:
  - ХаЌде онда да пробамо камен коЌи одбиЌа метке на ®ему. И...
  Герда Ќе одговорила:
  - Ве· смо покушали, али против зрака не иде. КоЌе друге идеЌе постоЌе?
  Шарлот Ќе са осмехом предложила:
  - Можемо ли му ре·и о нашим подвизима?
  Плавуша Ќе одговорила:
  - Не бацаЌте бисере пред сви®е. Не даЌте истину псима!
  Шарлот Ќе на ово одговорила:
  - Можда ·е се онда нечега сетити! Бескорисно Ќе питати. И потребан нам Ќе камен сре·е. Тада може испасти супер у комбинациЌи са другим каме®ем.
  Герда климну главом у знак сагласности.
  - Онда ·у му ре·и! Нека седи и слуша.
  И плавокоси терминатор поче да плете причу;
  АномалиЌа коЌа Ќе пузала ниоткуда опколила Ќе девоЌке са свих страна. Камен Ќе пулсирао и често ударао по рукама. Чак се и ваздух около заледио и постао мртав. Истовремено, девоЌчице су осетиле пове·а®е зраче®а.
  Пробила Ќе ваздух, узрокуЌу·и фузиЌу Ќезгара азота и кисеоника. Од коЌе Ќе све било заси·ено изузетном свежином коЌа Ќе мучила нос.
  - Морамо да идемо одавде! рекла Ќе Герда.
  Шарлот се сложила:
  - Узмимо хиперфитове и покушаЌмо да се пробиЌемо!
  ДевоЌчице су одмах себи убризгале течност коЌа сма®уЌе изложеност зраче®у. Чинило се као да хи аде радиоактивних пчела боде вашу кожу.
  Герда Ќе пискала:
  - Идемо напред!
  Шарлот се сложила:
  - Да! Нисам хтео поново да заобиђем ову супераномалиЌу. ОдЌедном има привид предаторског инстинкта и окружи·е нас.
  Плавокоси терминатор Ќе приметио:
  - Таква по а по правилу нису континуирана и на·и ·емо празнину.
  Црвенокоса лисица Ќе подсетила:
  - Главно Ќе да се границе правилно дефинишу.
  Ово послед®е ниЌе тако лако учинити. Неки су покушали, опонашаЌу·и писце коЌи нису имали практичне вештине, да Ќедноставно баце виЌке и матице.
  НиЌе поуздано, гвожђе може да пролети без успорава®а и пада, али ·е разбити органску материЌу.
  Овде вам треба суптилниЌи приступ, сипате фину рендисану прашину од обичног олова, баците Ќе, а затим пратите и наЌма®е одступа®е снопа фе®ера.
  Тамо где Ќе зрак прави постоЌи Ќаз између аномалних по а. Наука доказана од стране научника.
  Уопште, зашто Ќе обична чернобилска зона одЌедном постала тако стрма - крше·и законе природе.
  Научници нису дали Ќасан одговор на ово. А спорове и дисертациЌе писали су стотине томова. Добро Ќе што девоЌке могу да читаЌу брзином компЌутера, иначе би пожутеле преко к®ига.
  За писце научне фантастике зона Ќе постала и новчаница, али и да е помало монотоно пишу: замке, прдаци, артефакти, мутанти, бандити!
  Неко некога убиЌа! Али чиста непорочна  убав и жене ни не миришу! Али рат Ќе женски!
  ДевоЌке су полако кренуле, пружаЌу·и руку кроз вибрираЌу·и ваздух. Онда им Ќе одЌедном дала врелина у лице, као да Ќе неко организовао греЌа®е.
  Млади извиђачи су имали посебан мали уређаЌ, а олово или гвожђе у зони Ќе п увач.
  Танак слоЌ прашине трепери у рефлектору батериЌске лампе. Првих десет метара аномалиЌа Ќе била солидна.
  Затим, како су девоЌке напредовале, почеле су да се поЌав уЌу неке пукотине на по у. Извиђачи су помно пратили варп.
  - ПостоЌи! Шарлот Ќе приметила.
  - Можете оти·и.
  - ХаЌде да пробамо! Герда Ќу Ќе подржала.
  ДевоЌке су ишле на прстима дуж линиЌе. Испред Ќе био привид мочваре и морао сам приметно да додам корак да не бих био увучен.
  ОдЌедном Ќе ваздух уздахнуо, а извиђаче су полили потоцима блата.
  - Изгледа да осе·а наш продор. примети Герда.
  Шарлот Ќе зарежала.
  - Можда! Говори тише.
  ДевоЌке су наставиле да се кре·у. Изненада се метал у праху ковитлао у вихору. Тада Ќе толико дахнуо, само захва уЌу·и гимнастичкоЌ спретности девоЌке нису пале.
  Решетка од решетке коЌа Ќе стаЌала са стране била Ќе поцепана, а фрагменти су пресавиЌени у фенси чипку. Али пут коЌи Ќе пред нама постао Ќе мало шири.
  Трава Ќе увенула, зем а изгледа као после сеизмичке катаклизме. Испред пролаза, стазу Ќе изненада блокирала бетонска ограда.
  Попети се, ниЌе било могу·е, одозго Ќе аномална зона удахнула смрт.
  Шарлот рече са осмехом:
  - Нема смисла вра·ати се. Отишли смо предалеко и не зна се да ли ·емо на·и Ќош Ќедну празнину. Предлажем диза®е у ваздух гранатом.
  - Зашто, ако можеш да сломиш ударцем Рос-карате. рекла Ќе Герда.
  Шарлот се намршти.
  - Сигурни сте да Ќе ограда прилично дебела.
  Плавокоси терминатор Ќе приметио:
  - У бетону постоЌе посебне енергетске тачке коЌе омогу·аваЌу пробиЌа®е целе конструкциЌе. Да, и тренинг ногу не·е шкодити.
  Црвенокоси ратник Ќе оштро приметио:
  - Онда сам са тобом.
  Да не би оштетиле ципеле, девоЌке су изуле чизме, и грациозним стопалима, попут скулптура древних маЌстора, почеле да удараЌу у бетон.
  Зачудо, ®ихове преплануле, босе ноге биле су тако добро обучене да Ќе изгледало као да их туку челичним паЌсерима.
  ДевоЌчице су од дети®ства добиЌале борбену обуку и то за ®их двадесет пет центиметара бетона.
  Зид Ќе био прекривен пукотинама, након неколико секунди се срушио.
  Иако су ноге лагано зуЌале од потреса мозга, крв Ќе куцала кроз ®их, извиђачи су били задово ни.
  Шарлот Ќе узвикнула:
  - Пробили смо с тобом!
  Герда Ќе потврдила:
  - У исто време и загреЌан! -
  Младим лепотицама Ќе постало забавно, само су их лица сврбила од Душманове браде и камуфлаже.
  Да и пут Ќе био лакши, девоЌчице су ве· научиле да разликуЌу границе аномалиЌе само прелама®ем светлости.
  Све што Ќе требало да урадите Ќе да упалите батериЌску лампу и све сте видели. Истина, морао сам да ходам око пола километра, савиЌаЌу·и се, ризикуЌу·и да пређем опасну линиЌу: пролаз се поново сузио.
  - єеси ли икада пио Герда? упитала Ќе Шарлот.
  Плавуша Ќе одговорила:
  - Не! Истина, убризгали су ми алкохол да би проверили реакциЌу организма на алкохол.
  Црвенокоса Ќе зашки ила.
  - И како?
  Герда Ќе искрено одговорила:
  - Глава боли, црева испадну. Дали су мале мини-капсуле величине проса. Пове·али су отпорност организма на алкохол.
  Иако Ќе пиЌанство грех, у интелигенциЌи се без ®ега не може.
  Шарлот се закикота.
  - єош Ќедан грех! Па ипак попови пиЌу! И уопште, ако уђемо у аномалиЌу, доживе·емо мамурлук, само хи аду пута гори.
  Врх Ќуришне пушке АКМ Ќе случаЌно ушао у аномалиЌу и благо се савио. Морао сам то да исправим. Киша Ќе лила одозго, са крупним капима, прилично топла.
  Унутар аномалиЌе Ќедноставно су зашиштали и испарили. ПокраЌ ®их Ќе нагомилано отпад: преврнути, покварени камиони, трактори, делови тешке по опривредне опреме, зарђала бурад.
  Испред складишта, игноришу·и смртоносну позадину, седео Ќе рептил, црвена кристална кор®ача са главом аЌкуле. Без проблема Ќе прождирала метал, а ®ене шапе су нешто између кан¤и рака, кан¤и тигра.
  - Рифулик! прошапутала Ќе Шарлот.
  Герда Ќе потврдила:
  - Непротеински облик живота мешавина кварца и литиЌума.
  Црвенокоси ратник промрм а:
  - Против ®ега Ќе наше оружЌе вероватно немо·но.
  Плавуша Ќе слегнула раменима.
  - Не знам! Они коЌи су пуцали на такво створе®е, по правилу, нису преживели. Истина, зашто му треба наше протеинско месо, вероватниЌе Ќе да ·е се гурати на митра езу.
  Шарлот Ќе упозорила:
  - Не убрзаваЌте крета®е, то ·е изазвати рифулу.
  ДевоЌке су и да е глатко, али се кре·у све брже. Истина, убрзо су наишли на бод икаву жицу. Морала Ќе бити исечена.
  ДевоЌке су се савршено носиле са овим, професионално избегаваЌу·и шкрипа®е.
  После неколико корака, Шарлот Ќе шапнула Герди на уво: - Види, драга моЌа, ево наше прве награде.
  Показала Ќе на каменчи· боЌе лимуна.
  Плавокоси терминатор Ќе одговорио:
  - Ништа посебно, ово Ќе наЌобичниЌи артефакт "кулеш". Више од хи аду долара, не можете помо·и.
  Црвенокоса климну главом.
  Можда и ма®е, али ни то ниЌе лоше.
  АномалиЌа око девоЌака Ќе почела да ожив ава, извлачила Ќе неки посебан шкрипави звук, кидаЌу·и бубну опну.
  Био Ќе изван перцепциЌе  удског уха, али су га девоЌке чуле.
  - Ђаво се брине! Шарлот Ќе приметила.
  Герда Ќе потврдила:
  - Иако овде на ивици провалиЌе, не причаЌ о нечистом.
  Црвенокоси ратник запишта:
  - ХаЌде!
  Шишта®е и топлота су се приметно пове·али, капи кише су испариле пре него што су стигле до зем е, трава Ќе почела да ме®а боЌе, а на граници се поЌавила луминисценциЌа.
  Генерално, спектакл Ќе и леп и ужасан. ДевоЌке су се осврнуле на реефулика, он Ќе ве· био прилично далеко, али изгледало Ќе као да Ќе Ќео, "грунта®е" ниЌе допирало до ®ихових осет ивих ушиЌу.
  Извиђачи су се смирили Ќер ова измаглица мора да престане.
  Герда Ќе логично приметила:
  - Не можете овамо довести велику силу! Упропасти·емо и  уде и опрему, погледаЌте.
  Заиста, на небу се поЌавио хеликоптер МИ-8, приметивши зону, почео Ќе да се пе®е, али Ќе било касно. Замаг ени пипци су Ќурнули ка ®ему и омотали се око кола.
  "Вертерица" се загрцнула и почела да пада. Пропелер Ќе престао да се окре·е, али Ќе машина полако тонула, као у воду. Успут се претворила у неку врсту хармонике.
  ДевоЌке се, међутим, нису толико дивиле овом спектаклу колико су покушавале да изађу из опасне зоне. Вру·и ваздух дувао им Ќе у лица, дижу·и влати траве, прашину, каменчи·е у вихору.
  Очи девоЌака, природно сафирне у Герди, али обоЌене у браон, и смарагдне у Шарлоту, биле су сузне. Затим Ќе кроз зем у прошао праж®е®е, ударио Ќе струЌни удар.
  ДевоЌке дахну. Мало смо трчали. Онда Ќе постало потпуно лоше, зем а Ќе одЌедном постала као путер и залеп ене чизме.
  Онда се смртоносно за у а одозго, зона зг®ечи девоЌке на зем у.
  "Изгледа да нас чека велики килдик", рекла Ќе Шарлот.
  Плавуша Ќе пискала:
  - ПокаЌте се док не буде касно!
  Црвенокоса Ќе подигла:
  - Не, Герда, не желим да умрем духовно пороб ен. Осим тога, зашто мислите да нас чека смрт.
  Плавуша се сложила.
  - Надам се да не! Тешко Ќе умрети тако млад. Нисам имао времена да урадим било шта за Ота¤бину.
  Шарлот Ќе презриво фркнула.
  - НиЌе Ќе ни убила! єа имам на рачуну, има бар снаЌпериста.
  Герда Ќе била изненађена:
  - И нисте учествовали у воЌним операциЌама.
  Црвенокоса Ќе спремно потврдила:
  - Не! єа сам, као и ти, био збринут за важниЌе ствари. У целоЌ држави нас Ќе само двоЌе.
  Плавокоси терминатор климну главом.
  - Па треба ми Ќедна да од ®ега родим децу.
  Црвенокоси ратник се закикота:
  - Не знам сигурно! Вероватно Ќе немогу·е да затруднемо од Ќедноставне особе.
  Хеликоптери су се коначно спустили до ®их, дотрчала су им два реефулика. Они су, видевши свеже гвожђе, кренули на своЌ грабеж иви оброк.
  - Какву страшну силу треба имати да поцепаш тако Ќако гвожђе. примети Герда.
  - ИмаЌу другачиЌи метаболизам са ултрарадиоактивним инклузиЌама. Шарлот Ќе рекла.
  Плавуша Ќе цвркутала:
  - Међутим, као да нам нису прогутали оружЌе. Милиони долара нерадо се бацаЌу.
  ДевоЌке су ножем сондирале бубрег, неколико пута су се ножеви заглавили, али му Ќе врх био откинут. Затим су, бацаЌу·и пластичну лопту, открили да Ќе тло да е постало нормално.
  - Добро Ќе што имамо Ќедноставну камуфлажу на ногама, ниЌе штета да се сечемо. Шарлот Ќе рекла.
  Герда га Ќе узела и зацвилила:
  - Мора·у да роним као риба, али да скочим.
  Црвенокоса Ќе активно посматрала:
  - Учили су нас да скачемо из било коЌе позициЌе, можемо то да издржимо.
  Плавуша Ќе агресивно приметила:
  - У рату Ќе добра припрема као ваздух за плу·а, лоша мешавина гасова сакати и убиЌа!
  ДевоЌке су секле чизме, мало оклевале и оштро скочиле. Герда се скоро поново заглавила, огребала ногу.
  Сада Ќе пролаз постао много шири и девоЌке су могле да изађу из ®ега. Извиђачи су се кретали полако, све док, коначно, аномалиЌа ниЌе престала да се  у а.
  Шарлот рече задово ним погледом:
  - Жива сестро! И мислио сам да су сви сЌебани.
  Герда Ќе логично приметила:
  - Сад треба да нађемо чизме, иначе су нам ноге прелепе за брадате му¤ахедине.
  Црвенокоса се сложила са овим:
  - Само ·емо поставити заседу и ударити некога.
  Плавуша Ќе махнула зад®ицом.
  - Ако га нађемо!
  ДевоЌке су, упркос оптере·е®у, одлучиле да трче, не нарочито у журби, да не би било буке. Њихов оштар слух ухватио Ќе пуц®аву са десне стране.
  - То Ќе нешто! Изгледа као лов или растав а®е. Шарлот Ќе приметила.
  ДевоЌке закорачише, прођоше брдо, одатле се отвори поглед, пут. Преко ®ега се чула бука карактеристична за єагуар.
  ОваЌ мо·ни аутомобил са осам седишта искочио Ќе иза скрета®а обраслог у шуму. У ®ему Ќе седело десетак типова у кожним Ќакнама и оклопима.
  Дрска лица и обриЌане главе одавале су разбоЌнике, неки од ®их су имали тетоваже на рукама. А наЌве·и Ќе имао тетоважу на лицу. Изгледао Ќе као негативац из стрипова.
  - Када човек вештачки себи даЌе застрашуЌу·и изглед, то Ќе сигуран знак духовне слабости. Шарлот Ќе приметила.
  - Ва да Ќе тако страшан вук у овчиЌоЌ кожи, а не овца у вучЌоЌ кожи! настави Герда.
  Бандити су били наоружани ПКУ - побо шаним митра езом Калаш®иков. Његови меци од 14,7 мм могли би да пробиЌу женске комбинезоне.
  Међутим, према уобичаЌеноЌ Ќакни, девоЌке су имале лаган, али веома чврст оклоп од водониководоника титаниЌума, три пута Ќачи од природног титаниЌума и два и по пута лакши.
  Истина, таква ланчана пошта коштала Ќе цео тенк Т-90. Али погодио их тако великим метком, да чак ни Ќаке кости девоЌака нису могле да одоле.
  Али "Калаш®иков" или "Абакан" нису страшни ни са коЌе дистанце. Вођа Ќе, као и увек, опсовао.
  - Онда нам Ќе кукавица рекла да два прдаша пузе. Морате их сажвакати.
  Див и урлик као одговор:
  - НиЌе у гадном газди, али има поента. Само Ќе нешто стигло и ниЌе се дочепало хаЌдучке.
  Такође режа®е помешано са опсценош·у:
  - То су Арапи, што значи да вероватно имаЌу "зелену" и допинг.
  Шарлот Ќе одлучила да отпусти АКМ. Главни недостатак машине Ќе релативно велико шире®е метака, посебно на великим уда еностима. Истина, ако користите не калибар 7,62, ве· 5,45, онда се прецизност пове·ава.
  Отворене су бруталне главе разбоЌника. Шарлот Ќе отворила ватру, а МариЌа Ќе, као и увек, почела да се моли. Одмах су убиЌена четири разбоЌника. єедан од ®их Ќе викнуо:
  -... издетс!
  Бандите карактерише инстинктивна реакциЌа. НиЌе Ќасно одакле пуцаЌу, бо е Ќе успорити и лежати, али вођа Ќе без оклева®а зграбио гранату ФУ-12, такође са размаком до две стотине метара, али са инклузиЌама ураниЌума на плоче и снажниЌи експлозив.
  А где га Ќе ископао, Ќер ови су само у служби руских специЌалаца. Герда Ќе опалила, ®ен метак Ќе погодио тачно центар гранате.
  Ужасно Ќе дувало, ФУ-12 ниЌе Ф-1. Бандити су били изрешетани, а єагуар Ќе, изгубивши контролу, постепено сма®ивао брзину. Возач Ќе у самртном грчеву ударио на кочницу.
  Мо·на марка-звер Ќе стала. ДевоЌке свим брзинама притрчале су ЌоЌ. ЗаЌедно са возачем било Ќе Ќеданаест лешева. Изгледали су страшно претучени.
  Шарлот Ќе почела да прегледа торбе. Пре свега Ќе била заинтересована за артефакте. Паж иво их Ќе прегледала. Поред "кулеша" Ќе наЌчеш·и артефакт коЌи има способност да светли у мраку и допуни малу батериЌу.
  Штавише, оваЌ камен Ќе изгубио своЌства само годину дана након изласка из зоне. Међу осталим драгоценостима био Ќе и пар "резача" коЌи су могли да секу кроз легирани челик.
  МораЌу бити прекривени вуном, иначе ·е метал аутомобила изгорети. Овде Ќе био ружичасти камен "Љубав" коЌи значаЌно пове·ава мушку потенциЌу, а веома вредан у зони "Штита", коЌи неутралише ефекте обичног зраче®а.
  - Нису ли разбоЌници све ово сакупили? упитала се Герда.
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Не, наЌвероватниЌе су га узели од фартера.
  Плавуша Ќе наивно упитала:
  - И шта су урадили са ®има?
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - УбиЌен! Шта Ќош! И добро Ќе да пре тога ниЌе било без муче®а. Неки прдаци имаЌу скровишта коЌа чекаЌу да цене забачене робе порасту.
  Осим тога, на краЌу краЌева, научници не седе скрштених руку. Они траже начине да побо шаЌу своЌства артефаката и посебно продуже ®ихов рок траЌа®а ван зоне.
  - Знам то! Гердине очи су се напуниле сузама. "Али нешто ми се догодило. И сам сам постао убица, седам  уди Ќе умрло од мог хица.
  Ово себи никада не·у опростити. Као да ми Ќе струна пукла у души.
  Шарлот се нацери.
  - Па, зашто си тако глуп.
  Плавуша Ќе пискала:
  - Црква против наси а.
  СвезнаЌу·и црвенокоса Ќе узвратила:
  - єа седим? Убити зликовца ниЌе грех. Дословни превод са хебреЌског заповести шесте заповести Не убиЌ: звучи: не чини зло убиство!
  Односно, ниЌе добро убиЌати само добре  уде, а зло мора бити каж®ено.
  Герда Ќе стид иво приметила:
  Али сам Исус ниЌе следио ово.
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Па не! Овапло·ени Бог ниЌе био пацифиста. У Старом завету Христос Ќе упоређиван са царем Давидом, и био Ќе велики ратник.
  Сам Исус каже - єа нисам донео мир на зем у, него мач. Лош извор Ќе крв развратника. Да, осим тога, пре свог телесног утелов е®а, као лице єехове, Исус Ќе изрекао смртне казне, наредио истреб е®е свих Амиаликана, спалио Содому и Гомору.
  То Ќест, правда захтева казну зла. Ко су локални бандити? Насилници из олоша, бегунци из притвора, маниЌаци коЌи су на међународноЌ потерници, само терористи коЌе хватамо.
  То Ќест, то Ќе зло, а зарад добра треба га уништити. Лош извор Ќе крв развратника, рекао Ќе Исус.
  Сузе у Гердиним очима пресушише. Питала Ќе изненађено:
  - Како тако добро познаЌеш Свето писмо?
  Шарлот Ќе искрено одговорила:
  - Па како живети у формално православноЌ зем и а не познавати катихизис. Али зна®е се мора применити мудро како се не би сагнули пред пе·ински пацифизам єеховиних сведока.
  Плавуша климну главом.
  - Знам ову секту! Они не признаЌу Христа као Бога. Међутим, прича®е о Ќеретицима мени ниЌе интересантно, а не вама.
  Ред се сложио.
  ХаЌде прво да поправимо ауто.
  Аутомобил Ќе мало оште·ен, по ивицама су биле металне плоче, а митра ез, коЌи ниЌе имао времена да пуца, био Ќе напу®ен свежом траком.
  - єа сам пре свега убио митра езаца. Шарлот се похвалила.
  - Логично! Сада покушаЌмо да почнемо. - Пронађите праве чизме. Герда Ќе била згрожена да испроба ципеле након смрд ивих разбоЌничких ногу.
  Била Ќе Ќедноставно презирна, као и Шарлот. ДевоЌке су отишле до потока и испрале чизме. Били су мало превелики, али су после малог размиш а®а навукли крпице за ноге.
  НиЌе баш згодно, али када обав аЌу молитве, ®ихове чари не·е приву·и превише паж®е. Сада су девоЌке, након што су бациле лешеве у Ќарак, могле да возе на точковима.
  Међутим, пуцаЌте, привуците паж®у других створе®а: пацова-зечева. Била Ќе то злокобна мутациЌа, мешавина обичних глодара и зечева. Како су ове врсте успеле да се укрсте Ќе мистериЌа, али се испоставило да Ќе то веома злокобна мешавина са отровним зубима.
  Зечеви пацови су истрчали на пут. Било их Ќе наЌма®е педесет, великих величине пса. Оголили су зубе танке као игле.
  Често су се ломиле, али су након пар дана израсле нове. Само тело Ќе отрцано, само зад®ица и буЌан, скоро лисичЌи реп. Изван зоне, такво крзно Ќе це®ено.
  Посебно даме. Али саме животи®е су биле веома спретне и упорне, нису презирале стрвину. Осим тога, од пацова су наследили извесну брзу памет.
  На пример, мртво тело можда ниЌе тако укусно, али Ќе безбедно, али у зони мртвих...
  - Па шта да се ради са ®има! упитала Ќе Герда.
  Шарлот одговори одлучно:
  - ХаЌде да пуцамо и одсечемо репове! Има·е шта да се прода.
  Плавуша Ќе сум®ала::
  Зашто нам треба новац. ФСБ нам Ќе дао кеш, а у ¤еповима бандита нађено Ќе тридесет хи ада зеленаша.
  Црвенокоса се смеЌала.
  - Да! Приметио сам да терористи и мафиЌа више воле долар него евро, упркос разлици у курсу.
  Лукави долар по срцима бандита
  Они коЌи хо·е да униште РусиЌу!
  Новчаница Ќе подла, валута паразита
  Пла·еник може да убиЌе!
  
  Привлачи крв на себе и одвратност
  НиЌе за ништа зелена боЌа очиЌу нево е!
  Нека у срцу буде доброта и поште®е
  ХаЌде да остваримо ваше снове!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Реад би Цхарлотте.
  - ЧиЌе песме? - упитала Ќе Герда
  - єа сам то сам написао! - одговорила Ќе црвенокоса девоЌка.
  Плавуша се смеЌала.
  - Добра идеЌа. И што Ќе наЌважниЌе, то Ќе стварно и истинито. Али у праву сте, продаЌа додатног сваг-а ·е нам омогу·ити да склапамо профитабилна познанства међу продавцима.
  ДевоЌке су узеле зечеве пацове на нишану и испалиле рафал. Морате пуцати само у главу, пошто се тело лако обнав а, чак и леп ива зелена крв скоро не тече.
  Пуца® Ќе пробио лоба®е десет чудовишта. Они су се срушили, други су почели да беже.
  - Вау, и одмах су ценили нашу борбену мо·.
  - Ово нису псеудопси коЌи се пе®у напред. Међутим, они су ве· толико одстре ени, да су им и репове одсекли само мало горе од зечЌих. примети Герда.
  - НаЌвише се цене репови пацовских лисица. Пла·аЌу три пута више него за саму е. - Буркнуал Цхарлотте.
  Плавуша климну главом.
  - Кажу да ®ихово крзно може да промени боЌу.
  ДевоЌке су устрелиле Ќош десет пацова-зечева. Онда су сишли доле. БуЌни репови су одсечени самоувереним покретима.
  - Пазите са зубима, у принципу постоЌи противотров за ®ихов отров, али ампула кошта хи аду осамсто долара. Шарлот Ќе упозорила.
  Герда Ќе приметила:
  - єа сам био упу·ен ништа горе од тебе. Поред тога, ако се зуби откину и остану у телу, до·и ·е до озби ног запа еног процеса.
  "Веома болно, иако су наша тела Ќака и ниЌе их тако лако заразити. - додала Ќе плавуша.
  ДевоЌке су ве· кренуле ка ауту када су се поЌавили псеудопси. Не много, петнаестак. Такође Ќе очигледно привукао пуц®аву.
  - Да ли Ќе штета потрошити метак на ®их? Шарлот Ќе приметила.
  Герда Ќе потврдила:
  - Иако нису отровни, уЌедаЌу, а могу да заразе беснилом. Да их згрчимо пишто има да се аутоматски патрони не преносе ¤абе.
  -Само наговор ко промаши доби·е пукотину, у чело! Шарлот Ќе предложила.
  Плавуша се закикота.
  - А ти имаш пуно дети®ства.
  ДевоЌке су пуцале из побо шаног ТТ-100. ДимензиЌе, трзаЌ и калибар су ма®и од оних код традиционалног ТТ-а, а убоЌна снага и брзина па бе су ве·е због специЌалног дизаЌна ®ушке.
  И залиха од двадесет метака по бурету. Не пуца®е, ве· забавно. Не потрошивши ни Ќедан додатни метак, девоЌке су разбиле главе псеудо-псима.
  Истина, касниЌе се чуло да се приближава Ќош Ќедно стадо.
  - Знаш! Шарлот Ќе предложила. ХаЌде да не трошимо мунициЌу на ®их.
  Герда Ќе потврдила:
  - Ми, по мом миш е®у, имамо дово но разбоЌничког оружЌа. Да, и ТТ-100, можете гурнути скоро сваки кертри¤.
  Шарлот Ќе гукала:
  - СвеЌедно, нама ниЌе интересантно. ХаЌде да ризикуЌемо своЌе дупе и дочекамо их само са ножевима.
  Плавуша Ќе цикнула, показуЌу·и зубе:
  - Звучи примам иво, али имамо ли право на празан ризик.
  Црвенокоса Ќе одговорила:
  - Када смо тренирали у школи ФСБ, ниЌе нам претило смр·у или тешким повредама. А ево и добре прилике да се тестирате.
  Герда се нацери:
  - Иначе, уЌеда®е у дупе Ќе оми ена техника псеудопса. О томе Ќе описано чак иу мемоарима првих сталкера, како су себе у почетку називали.
  Шарлот климну главом.
  - Фартер звучи лепше и лопови! Сада идемо по ножеве.
  ДевоЌке су стаЌале леђа Ќедна уз другу, било Ќе наЌма®е тридесет псеудо паса. Борба не·е бити лака.
  Изненада, Шарлот Ќе бацила своЌ бодеж на наЌближег пса, погодивши га право у грло. А онда Ќе остала ненаоружана. Скок ка псима, снажан ударац псу у главу.
  Шокирана животи®а се срушила. Затим искорак, као ножни прст у око, ударац у вилицу. ДевоЌка удара као чеки·, зуби ЌоЌ се крше као суви грашак.
  Герда Ќури за ®ом, девоЌчине разбиЌене ноге одбацуЌу мужЌаке. Пси падаЌу, превр·у се. Ударац бодежом дотиче грла.
  - На Ќаком удару, треба ти поклон! - изЌавила Ќе Шарлот.
  - Ко не биЌе, изгуби·е се! додала Ќе Шарлот.
  ДевоЌке су се разишле. Шарлот Ќе скочила високо, направила врт®у, лете·и изнад глава, оборила три пса у скоку. єедну Ќе пререзала преко врата и одсекла ЌоЌ главу.
  Герда Ќе поновила маневар, положивши четири, и завршивши ударцем у срце. Истина, пас Ќе могао мало да Ќе огребе.
  Плавуша Ќе пискала:
  - Пр ава кучко.
  Црвено исправ ено:
  - Морам ре·и кучко.
  - НиЌе цивилизовано ни пса тако звати.
  Шарлот Ќе викнула:
  - Али луда.
  Пси су заиста хтели да уЌеду девоЌке за дупе. Обично прдачи и разбоЌници имаЌу оклопне Ќакне и не можете их само прегристи. И панталоне ·е бити та®е.
  Герда га Ќе убола у око, а Шарлот Ќе Ќедном руком убола прсте, а другом користила бодеж.
  Плавуша Ќе пискала:
  - То Ќе то, шта сад?
  Црвенокоса Ќе приметила:
  - Бацали смо ножеве у главу, па Ќе можда бо е у прса.
  ДевоЌке су поновиле маневар, глупи псеудопси су били потпуно лишени лукавства и инстинкта самоодржа®а. Ишли су напред, Ќурили, ®ихови скокови су били предвид иви.
  И сви су дали Шарлоту мало огреботине своЌим кан¤ама.
  Ред Ќе приметио:
  - Не, има рупа у нашоЌ припреми. И одЌедном би то била створе®а са веома отровним кан¤ама.
  Плавуша Ќе пискала:
  - Како су пацови?
  - Нека тако буде! Иначе, ®ихове игле су Ќаче од челика. Веома гадна створе®а.
  - Генерално, нешто од много различитих деривата од пацова.
  Шарлот Ќе одсекла Ќош Ќедну главу док Ќе ходала и сломила псу леђа. Герда ни на коЌи начин ниЌе била инфериорна од ®е.
  Плавуша Ќе уз осмех приметила:
  - Све зато што зраче®е не убиЌа пацове, ве· их чини Ќош Ќачим и одрживиЌим. То Ќе као дистопиЌа. Можда ·е нуклеарни рат довести до поЌаве неке врсте цивилизациЌе пацова.
  - Мислите ли да ·е пацови мо·и да оду у свемир. - Ако се споЌе са приматима, онда ниЌе иск учено. - Кажу да су се такви ве· поЌавили у зони.
  Герда Ќе оштрим трзаЌем сломила псу врат. Шарлот Ќе докраЌчила послед®е створе®е.
  - Морали смо да скочимо.
  Плавуша Ќе пискала:
  - Ово нису све штреберке, има и горих.
  Ред Ќе приметио:
  "Знам, али борба против чудовишта ниЌе наша област стручности.
  ДевоЌке, након што су положиле три десетине створе®а, паж иво су им одсекле реп. Сада су имали шта да продаЌу. Онда се десило неочекивано, Ќедан од смртно ра®ених разбоЌника Ќе почео да се диже.
  Шарлот се закикота.
  - Вау, види, изгледа да Ќедан ниЌе докраЌчен!
  Герда рече уз смех:
  Или се можда претвара у зомбиЌа.
  Црвенокоса Ќе приметила:
  - Чуо сам за то, али да бисте постали зомби морате умрети од аномалиЌе.
  Плавуша Ќе пискала:
  - Или из руке веома грешне особе.
  Шарлот Ќе пискала:
  - Не шали се тако!
  Бандит Ќе устао и поЌурио да бежи. Његова брзина ниЌе била инфериорна у односу на светског шампиона у спринту.
  Шарлот Ќе пискала:
  - Ох, иди за ®им.
  Герда Ќе уз смех приметила:
  - Можда има добре способности за крос на єагуару.
  Црвенокоса Ќе рекла:
  -ХаЌде да видимо!
  Ожив ени мртвац Ќе заиста Ќурио путем. Стога га Ќе било могу·е пратити аутомобилом. ДевоЌке су одЌуриле, не убрзаваЌу·и нарочито.
  Питали су се куда бЌежи разбоЌник.
  Герда Ќе приметила:
  - Интересантна Ќе утакмица, али Ќе вероватно заседа?
  Шарлот Ќе пискала:
  - И виде·емо Ќе, за верност предлажем да носим чудотворна сочива.
  СпециЌална контактна сочива су Ќош Ќедно од скупих чуда руске науке. Омогу·или су вам да видите у инфрацрвеном и ултра убичастом опсегу, у потпуном мраку и под водом.
  Поред тога, омогу·или су пове·а®е слике и обичних предмета и кориш·е®е сочива као микроскопа.
  Истина, проналазак Ќе и да е несавршен, не можете га користити дуго времена: изгара.
  ДевоЌке су их обукле и скоро одмах биле изненађене:
  - Он трчи, и не само да се не загрева, ве· се хлади. Разлика између ®ега и околине ниЌе ве·а од пет степени. рекла Ќе Герда.
  Шарлот Ќе зарежала.
  Да, то Ќе зомби! Можда га Ќе неки артефакт учинио тако кул.
  Трча®е се наставило, бандит се окренуо у страну, били су приморани да се тресу. Неравнине, рупе, избочине претиле су да преврну аутомобил.
  - Може ли да расцепи главу? Шарлот Ќе предложила.
  МариЌа Ќе мудро приметила:
  - Да видимо хо·е ли нас одвести у своЌу Ќазбину.
  Црвенокоса Ќе духовито истакла:
  - Хо·еш да се бориш?
  Плавуша се насмеЌала.
  - Зар не?
  Шарлот се смеЌала.
  - Наравно, али срце ·е ти прснути од сажа е®а.
  Герда Ќе логично приметила:
  - Можда су таоци у ®иховоЌ Ќазбини! Зар не знаш?
  Црвени Ќе сум®ао:
  - Невероватан! Па, зашто им требаЌу таоци?
  Плавуша Ќе логично приметила:
  - Узми откупнину! Или их натераЌте да раде за вас.
  Шарлот Ќе оклевала.
  - Па, за странца Ќош могу нешто да даЌу, али за Руса, како год се пуцали.
  Герда Ќе сасвим искрено приметила:
  - ИзненађуЌу·е Ќе да смо се таквим односом према научницима тако добро снабдели.
  Црвенокоса Ќе са скептицизмом приметила:
  - ВоЌна истражива®а су пристоЌно финансирана, САД купуЌу научнике, а ми им само отписуЌемо информациЌе. Шарлот се насмеЌала.
  - ТачниЌе, ми крадемо?
  - Прикуп амо информациЌе, обрађуЌемо и издаЌемо своЌе! Уопште, сва ова таЌновитост кочи напредак. Не би било шпиЌуна, били смо много назадниЌи, мислим на цео свет.
  Герда Ќе уздахнула.
  - А када ·е човечанство постати Ќедно? -
  Шарлот Ќе приметила са осмехом:
  Не знам! Али за прошире®е простора морате комбиновати напоре.
  Плавуша Ќе уздахнула:
  - Али до сада се дешава супротно. Ако Ќе почетком двадесетог века било само тридесет седам држава, сада их има двеста четрдесет. Где иде наш свет, човечанству Ќе потребан велики вођа.
  - А где да нађем ово! Шарлот Ќе приметила. - ТачниЌе, долази до пораста хаоса. - Дошло Ќе до феудалне распарчаности, а сада капиталистичке. Али пре или касниЌе ·е се завршити.
  ВеруЌем да ·е Ќош постоЌати универзална сре·а и свет без зла.
  Гердо Ќе зацвилио:
  - Када ·е Христос до·и?
  Шарлот Ќе одлучно рекла:
  - Када човек, физички и духовно, постане бог.
  Разговор Ќе прекинут, испред се указала кула. На ®ему су седела два типа са митра езом и пушила.
  - Лоша навика! - ДевоЌке су пуцале, укла®аЌу·и бандите. Оклопно чело "Ќагуара" пробило Ќе ограду, а лепотице су улетеле у двориште. Тамо су два десетина бандита пили пи·е и Ќели ·евапе.
  Пуцао Ќе митра ез, Ќако п уваЌу·и олово. У вештим рукама, ПКУ Ќе сувише страшно оружЌе коЌе претвара тела у лешеве за две секунде, избиЌаЌу·и изворе крви.
  Затим су меци пробили веранду, пробиЌаЌу·и се кроз дрвене зидове. Стакло разбиЌено, иверЌи су летели из балвана. Све Ќе било зг®ечено у низу, даске су биле смрв ене, крваве струготине падале.
  Ретко се туча осе·а толико као кланица. Али ко може да одоли кад шест хи ада метака избиЌе у минуту.
  За секунду, око сто, експлозив калибра 14,7, за пет стотина. Било Ќе потребно пет секунди да убиЌемо двадесет пет разбоЌника коЌи су се гостили у дворишту, пошто Ќе време било суво и Ќош петнаест на веранди.
  Герда ниЌе стигла ни да прочита Оче наш када Ќе све било готово.
  - Борба Ќе била кратка! "Иако Ќош двоЌе пузе у самоЌ згради.
  Они су узвратили ватру на девоЌке, и прилично прецизно, три метка су погодила Шарлот у панциру, али Ќе хитац из бацача граната прекинуо гранатира®е.
  - Вау, зЌапио сам, мисли су ми одвукле дубоке недоследности, ти се истовремено бориш и молиш.
  - Сваки грех се мора искупити! рекла Ќе Герда.
  Шарлот Ќе логично рекла:
  - ПостоЌе свеци коЌи штите ратнике. На пример, ГеоргиЌе Победоносац, Архангел Михаило и многи други!
  Плавуша Ќе уз смех приметила:
  - єел тако! Али и да е Ќе одвратно! ХаЌде сада да проверимо ку·у.
  Црвенокоса се смеЌала.
  - И нисмо убили Ќош Ќедног приЌате а.
  Зомби бандит Ќе скочио на извиђачу єулиЌану, али Ќе чизмом погођен у Адамову Ќабуку. Одлетео Ќе и девоЌке су у ®ега бациле Калаша. Међутим, зомби се ниЌе одмах зауставио.
  Неко време Ќе режао и урлао, заузврат од ПКУ-а се ниЌе скроз срушио.
  - Потпуна дрога за тебе! Па, живо би·е! Герда Ќе била изненађена. - Одмах се види производ ђавола.
  Шарлот Ќе уз церека®е приметила:
  - Чуо сам да зомбиЌи могу да направе сваког живог човека. Оно што видимо Ќе Ќош Ќедан зонски по убац.
  Плавуша Ќе била скептична.
  - Знате, у нашим акциЌама нема ничег хероЌског. Уз помо· митра еза покосили смо неприЌате е, али никога нисмо учинили бо им.
  Црвенокоса се закикота.
  - Ти си идеалиста Герда. Хо·еш да поправиш цео свет, а да не знаш ни у ком правцу.
  Плавуша Ќе коментарисала:
  - Мислим да Ќе пре свега потребно посматрати интересе матице.
  Шарлот Ќе сре·но рекла:
  - Убивши педесет разбоЌника, ве· смо пружили пристоЌну услугу држави. Затвори су ве· претрпани и смрт Ќе вероватно хуманиЌа.
  Герда Ќе духовито додала:
  - Како да кажем, живи увек могу да се покаЌу, посебно осуђени на доживотну робиЌу. Заиста, у посебном затвору има много ма®е искуше®а и подстицаЌа на грех.
  Црвенокоса Ќе променила тему.
  - Прегледа·емо просториЌе, можда ·емо имати сре·е за таоце, а уЌедно ·емо погледати и трофеЌе.
  ДевоЌке су претраживале ¤епове мртвих разбоЌника. Могло се изву·и пристоЌне суме у готовини, доларима и еврима.
  Као и неколико артефаката, међу ®има и вредни тиркиз, коЌи може пове·ати снагу метала.
  Истина, ®ихов власник, прилично велика кврга, суде·и по великом броЌу новчаница, ниЌе помогла. Метак Ќе разбио непокривени стомак и пробио груди.
  Нежно плаше·и се мина и стриЌа, девоЌке су прегледале ку·у. Како се испоставило, ®ихови страхови нису били неосновани. Требало Ќе уклонити три мине и две гранате.
  Међутим, очигледно у страху да слоЌеви не буду разнесени од пиЌаних очиЌу, минирана врата су обележена крстом.
  - Каква идиотска замка! Герда Ќе била изненађена.
  Шарлот Ќе пискала:
  "Зар се они увек тако не свађаЌу?"
  Плавуша Ќе рекла:
  - Мислим да су ове мине опасниЌе за саме бандите. Видите, и овде су биле експлозиЌе, све Ќе било унакажено.
  Зидови су заиста исечени комади·има, види се прскана крв. Чисти се овде не често.
  - Пр аво, ови гангстери, ето колико лименки и флаша Ќе нагомилано, треба граб ати. Шарлот Ќе ногом гурнула чашу.
  Герда Ќе оштро одговорила:
  - Они имаЌу таква морална начела. Тражи·емо кеш, кеш и зиндан.
  ДевоЌке су претресле ку·у, скенираЌу·и подне даске, а затим сишле у подрум. Као што се и очекивало, испоставило се да се први кеш са артефактима, новцем и украденим драгоценостима налазио испод мермерне плоче у посебном удуб е®у.
  ПостоЌала Ќе и цела збирка златних зуба, минђуша, вероватно откинутих заЌедно са ушима, прсте®ем и другим накитом.
  Било Ќе и каме®а, ук учуЌу·и и оно чиЌа имена девоЌке нису знале, а ®ихова има®а су била таЌанствена.
  Шарлот Ќе протр ала Ќедну од ®их, она се запалила и почела да ЌоЌ пече руке.
  - Вау, ово Ќе очигледно "Бил", кажу, способан да уништи сваки рачунар, на прилично великоЌ уда ености. Поред тога, онемогу·ава видео камере.
  Герда Ќе била изненађена:
  - Вредан артефакт?
  Црвенокоса надувана Ќе прете·и одговорила:
  - Много вредниЌе само ван зоне снаге губи за две-три неде е. Штавише, ефикасност утицаЌа одмах пада, вреди напустити ово заражено подручЌе Бог зна ко.
  Плавуша се намршти.
  - А где Ќе камен "Оклоп"? Кажу да мецима даЌе ревер.
  Шарлот Ќе агресивно истакла:
  Да, то Ќе познати артефакт. КривуЌе пута®у не само метака, ве· и фрагмената граната. Посебно Ќе мо·ан ако комбинуЌете неколико каме®а.
  Често се описуЌе у мемоарима, а ван зоне важи два до три месеца.
  Герда Ќе сум®ала:
  - Нешто се не види на вођи!
  Црвенокоса Ќе уз осмех приметила:
  - Мора да су продати! За пла·еника Ќе оваЌ камен вредан, вероватно мам ен ценом.
  Герда рече уз смех:
  - Или нису нашли, треба ти прдак! Има доста "Кулеша", ниЌе тако лако продати оваЌ каменчи·.
  Шарлот Ќе на·улила уши.
  - ЧуЌем да неко мрм а у подруму, овде су Ќош затвореници.
  Плавуша Ќе потврдила:
  - Да, и Ќа, изгледа, ово Ќе арапски говор.
  Црвенокоси ратник Ќе приметио:
  - Сетите се шта су нас учили, посебно у пластичном покрету. Арапе карактеришу оштри гестови, мушкарци генерално треба да буду грубиЌи.
  Герда климну главом.
  - Знам да се угледам на Арапе. У буду·ности може до·и до ратова између РусиЌе и исламског света.
  - Поготово ако су Американци протерани из ПерсиЌског залива и Авганистана. Упрегли смо єенкиЌе у кола, примораваЌу·и их да покриваЌу наше границе! Шарлот се смеЌала.
  Плавуша Ќе била забринута.
  - Али Црни султан изгледа има кикс на РусиЌу. Штавише, териториЌа СЌеди®ених Држава Ќе далеко од исламског света, а наша Ќе у близини. Пре свега, експанзиЌа ·е се одвиЌати на рускоЌ териториЌи. Герда климну главом. -
  Оваква ствар Ќе забри®аваЌу·а.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Док зли Американци завиЌаЌу са Арапима, ми ·емо имати времена да створимо тако мо·ну и технолошки напредну воЌску да рат са Ќуж®ачким хордама не·е бити страшан.
  Главна ствар Ќе да освоЌите неколико година. - завршио Ќе шапатом црвенокоси ратник.
  ДевоЌке су отишле у "зиндан", ходник Ќе водио у страну, где су иза цигле постав ена блиндирана врата.
  Био Ќе, као подморница, сигурно монтиран и затворен шифром.
  - ХаЌде да пробамо! рекла Ќе Герда.
  Користе·и миниЌатурну слику девоЌчиног стетоскопа, слушали су сеф. Мала разлика у звуцима омогу·ила Ќе израчунава®е кода и отвара®е дебелих врата.
  - А ако вођа заборави? - И записао Ќе! Шарлот извади парче папира.
  Герда се увредила:
  - А зашто си ·утао?
  Црвенокоса Ќе смело одговорила:
  - Хтео сам да тестирам твоЌе способности као провалника.
  - ДевоЌке су говориле арапски за сваки случаЌ. Познавали су чак и специфичан ориЌентални жаргон.
  Герда заврши говор и оголи лице:
  - Добро? Сад се се·ам где Ќе камен сре·е?
  Виктор одговори са уздахом:
  -Ово Ќа... па, кажу да ·е избацити Ќедног од пла·еника црног султана. А ако Ќе негде у близини у мочварама. Али пронађите...
  Шарлот Ќе оштро одговорила:
  - Немамо разлога да лутамо мочварама! Бескорисни сте нам па...
  Виктор се згрчио од страха.
  Герда Ќе голим прстима ухватила човека за уво и протресла га.
  У том тренутку кроз мегафон се зачуо див и урлик:
  - Одустани од курви! Опко ени сте!
  Шарлот се закикота.
  - Е, ево наших добронамерника на делу!
  Герда климну Виктору:
  - Хо·еш ли са нама! Ако ниЌе убиЌен током пробоЌа!
  ДевоЌке став аЌу каме®е. А Шарлот Ќе Виктору бацила поводац око врата. Чуо сам буку, хеликоптер Ќе очигледно лебдео изнад крова.
  Герда рече уз смех:
  - Нема ништа лакше од обара®а хеликоптера!
  Шарлот Ќе узела грашак у голе прсте и климнула главом.
  - Не·е сада бити овде!
  Рафал великог калибра ударио Ќе у прозор. Стакло Ќе отпало. Црвенокоса девоЌка босом препланулом ногом бацила грашак.
  Напо у Ќе одЌекнула експлозиЌа. И велика лешина хеликоптера се срушила без церемониЌе.
  И Герда Ќе босом ногом бацила грашак и певала:
  - Нека игра не буде по правилима - проби·емо фраеру!
  И две лепе девоЌке: риђокоса и плавуша су излетеле из околине. Вука су вукли на ужету. Био Ќе принуђен да свом снагом трчи за ®има.
  Герда аала прасне из митра еза. Неколико разбоЌника се срушило уз урлик.
  Шарлот Ќе ударила ласером. А она Ќе викнула:
  - Теме но ·емо посе·и неприЌате е!
  Герда Ќе голим прстима бацила грашак са експлозивом. Масивни тенк, коЌи Ќе био прекривен гранама ради камуфлаже, преврнуо се са треском.
  Ва ци су му се отргли и летели су по ®иви врте·и се и поскакуЌу·и. єедан од ®их Ќе ударио разбоЌника у главу, смрскавши му лоба®у. Проклети су покушали насумично
  ватра. Али ратници су били нера®иви. Они су као одговор испалили митра езе и ласере. Виктор Ќе тешко дахтао за ®има.
  Чинило се да ·е се омча коЌа га Ќе покривала управо угушити.
  Герда се закикота и примети:
  - Ускоро ·е се неприЌате  разболети!
  Шарлот Ќе приметила:
  Он се тренутно не забав а! Или ·еш се можда молити Герди?
  Плавуша се закикота и примети:
  - Разочарио сам се у Бога и веруЌем само у мо·!
  ДевоЌке су наставиле да пуцаЌу и бацаЌу грашак смртоносним експлозивом.
  Ево Ќош Ќедног тенка из мо·ног Ќаза коЌи се преврнуо и устао до врха гусеница. Било Ќе заиста импресивно. гердла помери тамнопутог гангстера у браду и
  ушао Ќе у вилицу наопако. И оборио Ќош три нападачка типа.
  Шарлот Ќе певала агресивно:
  - Црни гавран пред смр·у,
  Жртва чека у поно·...
  Герда, пуцаЌу·и на разбоЌнике, покупи:
  - Би·емо наЌкул од свих, веруЌемо
  Среш·емо се на гробу!
  Ово су борбени ратници. Банда коЌа Ќе одлучила да их опколи очигледно ниЌе прорачунала снагу. Три мо·на митра еза класе ЗмаЌ чувала су прилазе вођиноЌ Ќазбини.
  Али девоЌке, заЌедно са Виктором, изненада су нестале, а затим су се поЌавиле иза мо·ног и смртоносног оружЌа. Овде се Герда пробила до вође. Ухватила га Ќе голим ножним прстима
  за нос и трзаЌу·и га оштро баци преко ®е. Полетео Ќе и погодио сопствене митра езе. Оловни млаз®аци су га као овна пробили шимлама.
  Шарлот Ќе певала:
  -єедан два три! Сломите разбоЌника!
  А она ·е сама зграбити митра ез и пустити их да растуре неприЌате е. Герда Ќе иступила напред. РазбоЌников митра ез се неочекивано поЌавио код сандука и Виктора.
  Човек Ќе зграбио окидач. А како биЌе... Сипала Ќе оловна киша. Нека насилна сила Ќе покупила разбоЌнике и зг®ечила их у ходу. Виктор ве·
  морао да убиЌе. Али толико одЌедном. Осе·ао Ќе у себи боЌни транс. И да млатимо противнике коЌи се роЌе као бубашвабе. И било Ќе вид иво
  како меци великог калибра пробиЌаЌу тела и прскаЌу фонтане крви.
  Герда Ќе бацила поглед на Виктора и запиштала:
  - Терминатор!
  Шарлот Ќе, шкрабаЌу·и о бандитима, певала:
  - У срцима нам пева химна домовине,
  Ми смо наЌхрабриЌе девоЌке...
  Стисните Ќачи витешки митра ез,
  єер девоЌке чекаЌу кул ствари!
  Покушао сам да набацим тенк Амбрамс на девоЌке, прилично шик ауто за банду. И заливао Ќе простор из шест митра еза постав ених на крову.
  Герда Ќе бацила Ќош Ќедан лонац босом, исклесаном ногом. Улетела Ќе у гусеницу тенка. Уследила Ќе експлозиЌа... Ауто на боку, а затим Шарлот
  убацио Ќош Ќедан грашак. Мастодонт се откотр ао, а ®егови митра ези су погодили разбоЌнике. И почели су их косити на десетине. Види се да Ќе то оставило утисак на преживеле милитанте.
  И почеше да се разилазе са кукавичким плачем и пр авим стру®ачама!
  Девонки их Ќе претукао.
  Шарлот Ќе чак певала:
  Не штедиш их
  УбиЌте све копиле...
  Како здробити стенице -
  Удари као бубашвабе!
  Герда Ќе, пуцаЌу·и за ®им, певала:
  - Нема милости, нема милости, нема милости за душмана!
  ДевоЌке из пакла, девоЌке из пакла, све ·у козе порушити!
  Виктор Ќе такође пуцао по инерциЌи, био Ќе врло способан.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Вау! И ниЌе тако Ќедноставно као што изгледа!
  Герда климну главом у знак сагласности.
  - НиЌе нимало лако! Зар га не можемо убити?
  Шарлот Ќе приметила:
  - Време пати!
  А девоЌке су подигле Виктора и вукле га за собом. Човек Ќе испустио митра ез и Ќедва Ќе стигао да га додирне ногама. ДевоЌке у покрету наставиле су да пуцаЌу из митра еза "ЗмаЌ".
  Тражили су да докраЌче све разбоЌнике и никоме не даЌу да побегне. Прелепи ратници и немилосрдни. Њихов притисак Ќе Ќедноставно луд.
  Виктор више ниЌе могао да их прати и пао Ќе. Око врата му Ќе била везана омча. Како Ќе болело. А Герда и Шарлот, заЌедно са своЌим голим ножним прстима, лансирале су иверЌе
  стакло удара у теку·у борбу у поти ак и врат.
  Герда и Шарлот су заЌедно певале:
  - Љубав и смрт, добро и зло,
  Шта Ќе свето, шта Ќе грешно, суђено нам Ќе да разумемо!
  А онда Ќе над ®има надлетео Ќош Ќедан хеликоптер. Кроз маглу повиЌених очиЌу, Виктор Ќе неЌасно видео како Шарлот окре·е млаз митра еза увис, а Герда удари голу пету
  милитанта у стомаку, из коЌег му Ќе потекла крв из уста. Хеликоптер Ќе експлодирао... И фрагменти су се расули по небу. И Герда Ќе уплашила траку скерлетне крви са свог образа.
  Виктор Ќе одЌедном престао да види све ово. Превише омче му Ќе стиснуло врат. Пред очима су му визиЌе из дети®ства, тако далеке и
  сре·на. Као и многе различите врсте перформанси. Овде Ќе школа. И бори се са неким. Он добиЌа двоЌку. И послед®и позив звучи. И неко се смеЌе.
  А онда Ќе све одЌедном стало, и на тренутак се угасило светло.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Виктор се пробудио. Врат Ќе био Ќако болан, протр ан конопцем. Уопште, осе·ао се лоше. Кости су полом ене. И хтео сам да Ќедем и пиЌем.
  Лежао Ќе на нечем меком. Уследио Ќе Шарлотин груб глас:
  - Па, слаби· се опаметио?
  Виктор Ќе просиктао:
  Скоро си ме угушио...
  Црвенокоса лисица се закикота:
  - Скоро да се не рачуна!
  Мекшим и  убазниЌим тоном Герда рече:
  Човек се пробудио! Можда га нахрани!
  Црвенокоса лисица Ќе  утито залаЌала:
  - ДаЌ му трофеЌну конзерву! нека уживаЌу!
  Плавуша Ќе отворила теглу медвеђег меса са грашком и одговорила:
  - Можете пробати ... и попити мало млека!
  Убацила Ќе флашу и топао млаз се слио низ Викторово грло. Постало му Ќе много лакше.
  Герда Ќе са осмехом приметила:
  - Пуцао си Ќако добро. Можда Ќе био у специЌалцима!
  Виктор одмахну главом.
  - Не! Само, кад сам Ќако забринут, све ми неким чудом крене!
  Шарлот Ќе са осмехом потврдила:
  - вредна вештина! Али ти трчиш преспоро!
  Виктор Ќе слегнуо раменима.
  - єа сам Ќедноставна особа, а ти си супер!
  Црвенокоса се насмеЌа и одговори:
  - Да, Ќедноставно! Али ми можемо да вас учинимо бо им. ХаЌде да скувамо напитак коЌи ·е подмладити тело и мо·и ·ете да трчите много брже и добиЌете снагу!
  Виктор Ќе био изненађен:
  - Можете то учинити?
  Герда Ќе потврдила:
  - У зони смо! А ту су и би ке мутанте коЌе су у комбинациЌи са артефактима и посебном комбинациЌом у ста®у да подмладе тело и учине га Ќачим и бржим.
  Виктор Ќе звиждао.
  - Колосално! Зашто ово не урадиш за све?
  Шарлот Ќе са осмехом одговорила:
  - Људи? Они су у суштини стока да нешто ураде за ®их!
  Герда климну главом у знак сагласности.
  А ми нисмо баш  уди!
  Виктор радознало упита:
  -Ко си ти?
  Шарлот се насмеЌала и приметила:
  -Дуго напитак за припрему Герда! ИспричаЌте му нашу причу од самог почетка!
  Герда Ќе слегнула раменима.
  - Од самог почетка?
  Црвени Ќе потврдио:
  - Па од почетка задатка! А онда си почео да му говориш не баш у почетку!
  Герда климну главом.
  - Да, нисам мало калкулисао. Па чуЌ, човек коЌи ниЌе тако празан!
  Затвореник климну главом.
  - Можеш ме звати Витиа!
  Плавокоси терминатор климну главом.
  - Па, слушаЌ ме ВитиЌа!
  И исплела своЌу наЌзаним ивиЌу причу.
  Плахо зимско сунце благо Ќе позлатило буЌни снег, даЌу·и кратке тренутке светлости тако ретке на краЌ®ем северу.
  Завладао Ќе Ќак мраз од педесет пет степени, када се п увач, дошавши до зем е, претвара у лед.
  Утолико Ќе више изненађуЌу·е видети како скоро гола препланула девоЌка у бикиниЌу брзо као ирвас трчи кроз снежне наносе.
  Њена боса, поцрвенела стопала веома брзо трепере, не остав аЌу·и готово никакве трагове, а златна коса изгледа као блистав пламен.
  Беспрекорна, можда превише миши·ава фигура идеалних пропорциЌа, права боги®а девоЌка, оличе®е снаге и еротике.
  Груби миши·и се таласаЌу као таласи. Ако паж иво погледате, можете видети си·ушне сензоре на ®еном телу.
  Направивши круг и у скоку наневши неколико удараца боровима, од коЌих су они задрхтали, оборена кора Ќе пала, девоЌка се вра·а у теренско возило, огромно као КАМАЗ, офарбано белом боЌом.
  Човек у шлему се наги®е кроз бочна врата. Његово паметно и интелигентно лице се осмехуЌе:
  Одлично, Герда. Ваше тело савршено подноси хладно·у, а ваша брзина Ќе невероватна: лако можете да оборите све светске рекорде у трча®у!
  - Не само у трча®у, ве· и у плива®у, па чак и у утегу! - одговорила Ќе девоЌка.
  - Хвала Узвишеном што ме Ќе таквим даром обдарио. - Дабавил плавуша гази босом ногом.
  Уследио Ќе захвалан одговор:
  - Не баш, генетичари су радили на вама и користили инвазивне технологиЌе, ук учуЌу·и специЌалну обуку.
  Герда рече са одушев е®ем:
  - ПознаЌем програм "Савршенство" са ци ем ствара®а човека буду·ности! Због ®е сам изгубио дети®ство!
  - Али сада можете много ефикасниЌе да служите ВеликоЌ РусиЌи!
  ДевоЌка се наклонила и направила троструки салто, грицкаЌу·и на мразном ваздуху и са патосом рекла:
  - Ота¤бина Ќе нешто наЌдрагоцениЌе што човек има, без ®е живот нема смисла! Човек без ота¤бине Ќе као тело, без душе!
  Официр климну главом.
  - Добре речи Герд! Надам се да ·ете имати прилику да служите зем и!
  Њихове речи прекинула Ќе поЌава великог хеликоптера на небу. Био Ќе то наЌновиЌи модел са преклопним пропелерима и млазним моторима.
  Ово Ќе омогу·ило комбинова®е свих позитивних квалитета брзог борца и црне аЌкуле.
  Машина се звала "Вепр" - 2, први хеликоптер на свету са надзвучном брзином.
  Спинер Ќе висио, два пропелера су се окретала, спуштаЌу·и аутомобиле на гумиране гумене чаше. Хеликоптер Ќе био аеродинамичан: подсе·ао Ќе на кита.
  Из ®ега Ќе искочило неколико падобранаца, поређали су се у полукруг. Тада Ќе чиновник са еполетама генерал-потпуковника ФСБ-а пристоЌно изашао. Махнуо Ќе девоЌци.
  Пришавши ближе, рече:
  Немамо времена за размета®е! Дакле, право на ствар. Да ли сте чули за невиђени терористички напад у Москви?
  Полугола Герда одговори:
  - Да! Ово Ќе страшно!
  Генерал Ќе заглушно урлао:
  - Председник Ќе бесан, чак страхуЌемо за ®егово здрав е. Проглашена десетодневна жалост. Проклети терориста "Црни султан" изазвао Ќе велику зем у!
  Никада се до сада ниЌе десило да власт у целини пропадне, а оваЌ гад Ќе чак имао дрскости да постави ултиматум.
  Герда климну главом.
  - Дао Ќе петнаест дана!
  Генерал Ќе потврдио:
  - Тако Ќе, и прошло Ќе осамнаест сати. Зато морамо пожурити.
  Плавуша Ќе забринуто упитала:
  - А шта Ќе са мерама за Ќача®е заштите председника?!
  Генерал Ќе са уздахом одговорио:
  - УсвоЌен без преседана, али ако противник користи ђаво е, артефакте зоне, онда ·е га бити претешко зауставити.
  Да ли Ќе премиЌер - заиста велики човек слабо чуван. Терористи, посебно чеченски, ве· дуго га траже, али нису могли ни да му приђу.
  Сада Ќе цела зем а угрожена, не слом ена и не застрашена: ве· Ќе именован вршилац дужности премиЌера и формира се нови кабинет.
  - Тако велику личност као премиЌера нема ко да замени. примети Герда.
  - Имао Ќе наЌве·и реЌтинг у читавоЌ историЌи РусиЌе, народ никог ниЌе толико волео.
  Генерал се намршти.
  - А шта сте ви урадили?
  ДевоЌка Ќе са тужним осмехом одговорила:
  - Молио се за ®егову душу! Надам се да ·е црква човека коЌи Ќе спасао РусиЌу сврстати у свеца?
  Генерал одмахну главом.
  - єа сам атеиста! А мени Ќе главно да га задржим, иако Ќе премиЌер много достоЌниЌи канонизациЌе од НиколаЌа ИИ. Сада о послу!
  Би·ете одведени у Москву, а одатле ·е бити пребачени у зону чуда.
  Искрено, морате уронити у привид подземног света, али Црни султан мора бити уништен.
  Међутим, ако га ухватите живог, доби·ете додатних педесет милиона евра награде.
  Герда звижди.
  - Вау! Колики Ќе укупан износ?
  Генерал Ќе зарежао:
  - Двеста милиона евра за мртве и двеста педесет за живе!
  Плавуша Ќе гугутала са осмехом:
  - Импресиван! Иако сам се лично бесплатно обрачунао са "Црним султаном", само да бих осветио СвЌатослава Владимировича!
  Генерал Ќе енергично намигнуо.
  - Одлично! Има·ете партнера! Такође побо шан модел особе попут тебе!
  Герда рече са осмехом:
  Претпостав ам да нисам Ќедини. Али Ќа бих волела да будем у пару са мушкарцем.
  Генерал Ќе са уздахом одговорио:
  - Нема мушкараца као што си ти! Сви дечаци су умрли, на нашу велику жалост. Наука Ќе Ќош увек тако несавршена.
  Ево ти, на пример, ходаш ивицом провалиЌе, не знамо ни колико дуго такви  уди живе. Можда не·ете остарити, или ·ете можда умрети за годину дана.
  Герда Ќе самоуверено изЌавила:
  - Не плаши ме превише. На краЌу краЌева, Ќа сам иста особа као и сви други  уди, што значи да имам бесмртну душу.
  - РелигиЌа Ќе утеха слабима - било какве неда·е изгледаЌу безначаЌне ако су пролазне! Генерал Ќе приметио.
  - А ти, девоЌко, мораш бити Ќака, међутим, пустимо разговоре, нема ни минута за губ е®е.
  За пет секунди девоЌка Ќе обукла камуфлажу и ускочила у хеликоптер.
  Аутомобил се лако окренуо, показуЌу·и изузетну маневарску способност, а затим се нагло узлетео.
  Генерално, идеЌа о опрема®у хеликоптера млазним моторима поЌавила се Ќош педесетих година, али ниЌе могла бити реализована.
  Сада Ќе аутомобил одмах премашио брзину звука, био Ќе скоро добар као чак и Мигу-35.
  Генерал се хвалио:
  - Наша електроника Ќе дома·а, генерално имамо одличан развоЌ, само се понекад Ќав аЌу проблеми са имплементациЌом.
  "Ако Ќе техника анђео чувар, онда Ќе борбени дух бог рата!" примети Герда.
  Генерал Ќе са жа е®ем у гласу одговорио:
  - Ве·ина воЌних обвезника Ќе, нажалост, лошег здрав а и чини ми се да би томе требало посветити више паж®е.
  И онда додао:
  - Морамо много тога да променимо у  удскоЌ природи и то Ќе оно на чему радимо. Ви веруЌете да Ќе Бог створио човека на своЌу слику и прилику.
  Герда Ќе пискала:
  - То Ќе оно што БиблиЌа учи!
  Генерал Ќе сасвим логично упитао:
  "Али ниЌе ли Свемогу·и Бог заиста тако слаб и крхак као  удско би·е?"
  Плавуша Ќе оштро рекла:
  - Ово су последице греха!
  Генерал се ниЌе сложио.
  - ТитаниЌум не рђа и лик БожиЌи не отуп уЌе! Осим ако, наравно, особа ниЌе слика.
  Герда Ќе одлучно рекла:
  - Знате, лакше Ќе ископати океан супеном кашиком него се свађати са атеистом! Зато не желим да причам о томе!
  Генерал рашири руке.
  - А шта друго да радимо пред нама Ќе цео сат лета.
  - Волим природу! Овде можете да ук учите одличан саЌбер-видео преглед - изЌавила Ќе Герда.
  Заиста заним иво посматрати виртуелни свет. КомпЌутер побо шава слику: приказуЌе шарено обоЌене реке, Ќезера, шуме, планине.
  Све тако необично може се уве·ати и ума®ити слику.
  Герда Ќе гледала, с времена на време, ме®аЌу·и угао слике. Овако Ќе све изгледало у електронском распону коЌи Ќе треперио, чине·и да свет изгледа као игра.
  Коначно, Москва се поЌавила испред. Огромна метропола, можете видети наЌновиЌе небодере, банке аутомобила, уметничке споменике.
  Све у свему, импресивно, посебно за девоЌку коЌа Ќе своЌ кратак живот провела на полигонима тренираЌу·и вештину убиЌа®а.
  Међутим, Герда Ќе бо е разумела електронику од АкадемиЌе наука.
  - Ваша антивирусна заштита Ќе непоуздана. - Приметила Ќе. Генерално, Касперски антивирус Ќе застарео и потпуно Ќе немо·ан против црва или сипе.
  Генерал климну главом.
  - Да, програмира®е мало заостаЌе! Превише талентованих младих  уди иде у бизнис, а стариЌи се баве науком.
  А и сама знаш компЌутер као девоЌка - воли младе и тврдоглаве!
  Герда Ќе викнула:
  - Могу да погледам програм.
  Генерал Ќе одбрусио:
  - КасниЌе! Наш распоред се израчунава у секундама.
  Слетели су на подземни аеродром, а затим на специЌално тркачком оклопном аутомобилу, девоЌчица Ќе одведена у подземну собу.
  Тамо Ќу Ќе чекао нови директор ФСБ-а, генерал-пуковник Аполонов. Буквално, са ®има Ќе у траг ушла Ќош Ќедна девоЌка у камуфлажи.
  Такође висока, мо·на, врхунско грађена, али ЌоЌ Ќе коса, за разлику од светлозлатне Герде, ватреноцрвена, слична црвеном барЌаку.
  Чврсто се руковала са новим партнером, представила се:
  - Цхарлотте!
  Плавуша Ќе одговорила:
  - Герда!
  Црвенокоса се закикота.
  - ХаЌде да се упознамо!
  Генерал-пуковник Ќе био кратак.
  - Тренутно над ота¤бином виси смртна прет®а. Дакле, ви младе девоЌке треба да пожурите! Тихомиров ·е вам дати дета на упутства.
  Убо Ќе прстима у генерал-потпуковника. - Док ти не кажем следе·е. НаЌве·и део зоне се налази у иностранству на териториЌи, зем и са коЌом ве· имамо затегнуте односе, односно две зем е.
  Осим тога, специфичност зоне чуда Ќе таква да Ќе на ®у тешко распоредити велике снаге. Дакле, осим вас, тамо ·е деловати само специЌалци.
  Наравно, имамо своЌу извиђачку мрежу у зони, али у послед®е време имамо неуспехе.
  Тихомиров Ќе дао реч:
  - Наши извиђачи су почели да убиЌаЌу. Чак и оне наЌтаЌниЌе. ПостоЌи чак и верзиЌа да су терористи научили да читаЌу мисли.
  Герда Ќе потврдила:
  - То Ќе то! Неки артефакти побо шаваЌу телепатске способности. Оно што су Волф Месинг и други урадили постало Ќе доступно обичним терористима.
  - НиЌе баш Ќедноставно! - Укратко, они коЌи остану пружи·е вам подршку.
  Шарлот Ќе приметила: - СтепафаниЌа Ќе, наЌвероватниЌе, убиЌена.
  - Како знаш да? - Директор ФСБ Ќе био на опрезу.
  - Некад осе·ам, некад не! - Приметио сам девоЌку.
  Герда Ќе, помало блесава, додала: - Не  ути се! Иза вас нема озби них прекршаЌа, а са секретаром не спаваЌу само ле®и.
  Директор ФСБ Ќе плануо:
  Дакле, можете читати мисли!
  Плавокоси терминатор климну главом.
  - Не увек и никако! Али ако нису имали супермо·и, зашто су нас онда звали.
  Шеф таЌне полициЌе Ќе климнуо главом.
  - ПоштуЌем! Би·е штета ако се не вратите!
  - Смрт се разликуЌе од во ене по томе што увек покушаваЌу да одложе састанак са ®ом! - Приметио Ќе црвенокосу Шарлот.
  - Смрт се разликуЌе од во ене по томе што увек дође у погрешно време, али ЌоЌ нико не замера што касни! настави Герда.
  Шеф таЌне полициЌе Ќе климнуо главом.
  - Ви девоЌке имате висок ИК, али ваше тело Ќе исти протеин као и моЌе. Дакле, метак у главу и краЌ.
  Ок, имам гомилу ствари да урадим. Не·е бити тако тешко убити Црног султана колико га прона·и. Његовим стопама ·емо покренути много ловаца. ЗнаЌ да Ќе Ота¤бина са тобом.
  ДевоЌке су се  убазно наклониле, у прат®и, Тихомирова Ќе отишла до излаза. Од Москве до зоне око хи аду километара.
  Шарлот Ќе наЌвише говорила успут:
  - Немачке аутоматске пушке четрдесет петог калибра УМП са пригушивачима коЌи се могу уклонити, лично сам демонтирао и направио одличну пушку.
  Мале промене у дизаЌну омогу·иле су комбинова®е предности неколико система одЌедном.
  - И сам сам радио на Армалигхт пушци АР 10, америчком аналогу резача заврт®ева, као и на М-16. Благом променом параметара могао сам да додатно пове·ам ®ушку брзину метка и ®егово ниша®е®е.
  И што Ќе наЌважниЌе, пове·ати поузданост саме пушке. Уосталом, познато Ќе да Ќе М-16 супериорниЌи од Калаш®икова у почетноЌ брзини метка од скоро 300 метара у секунди, а по прецизности гађа®а два пута. Али то Ќе зезнута ствар.
  Да су Американци знали, дали би ми велику награду! Генерално, изненађен сам глупош·у ®ихових дизаЌнера.
  Тихомиров Ќе одговорио: - То Ќе зато што имаЌу производ®у оружЌа у приватним рукама. Непоуздана пушка се често квари, што значи да се може продати више, а да не говоримо о индустриЌи поправки.
  Углавном, наЌбо и научници из целог света раде за САД, али зато што капиталисти мисле само на профит, принос на ®ихов рад Ќе много ма®и од нашег.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Мислим да ·е капитализам уништити човечанство!
  Ушли су у пространу канцелариЌу, где су их ве· чекали инструктори. Пита®е Ќе било о поЌединим дета има.
  - Имаш превише упечат ив изглед. приметио Ќе Тихомиров. - Одмах привуците паж®у. Мислим да би било бо е да се обучете као стариЌи мушкарци.
  У овом случаЌу, ваш продор у зону ·е бити сасвим природан.
  Герда Ќе била изненађена:
  - Како?
  - Пропусница за обичне сталкере. Тако Ќе Ќедноставно, има их на хи аде у зони.
  Можда, али то ниЌе наЌбо а идеЌа. Е сад, ако стигнемо као бистре девоЌке, онда ·е ово про·и. - изЌавила Ќе Шарлот.
  Генерал Ќе излегао Зенки:
  - Озби но!
  Црвенокоса лисица климну главом.
  - Прилично! Можемо да радимо као проститутке. Има их дово но у зони, а о кревету можете сазнати много.
  Герда одмахну главом.
  - Спавати са мушкарцима Ќе грех.
  Шарлот Ќе агресивно приметила:
  Зар ниЌе грех убити? Уопште, ти си монахи®а или ратник. Зашто су ЌоЌ само дали БиблиЌу у руке.
  Плавуша Ќе боЌаж иво рекла:
  - Ово Ќе када Ќе свештеник благословио проЌекат, напустио га Ќе.
  - Велика грешка, треба бирати између Христа и Ота¤бине! - изЌавила Ќе Шарлот.
  - єел тако! Тихомиров се сложио. - Не можете служити држави само у белим рукавицама.
  Герда Ќе оклевала, а онда истиснула:
  - єа бирам Ота¤бину!
  Генерал се задово но насмеЌао.
  - То Ќе дивно! Наравно, мора·ете да искористите своЌе женске чари у зони, без тога Ќе мисиЌа бесмислена, али ви продирете као обични мушки сталкери.
  Чи®еница Ќе да ако одмах дођете у зону у свом сЌаЌу, онда ·ете морати да узвратите ударцима од леп ивих мушкараца.
  А жена коЌа течно влада оружЌем одмах постаЌе агент ФСБ-а.
  Шарлот климну главом.
  - Слажем се! Можда не морате превише да сиЌате.
  Генерал Ќе потврдио:
  - Да, и више! Не·еш бити Рус, него Западна УкраЌина. Можете ли копирати акценат?
  Црвени Ќе потврдио:
  - Наравно! Нисмо странци, али зашто онда не муслиманке.
  Генерал се насмеЌао.
  - Вашим наглашеним словенским изгледом.
  - Зар не можеш да промениш, поготово што имамо чоколадну кожу. рекла Ќе Герда.
  Генерал Ќе слегнуо раменима.
  - Нисам ни размиш ао о томе! Све се ради на брзину. Само овде си превише миши·ав за муслиманке.
  Плавуша Ќе приметила:
  - Носити бацаче граната преко планине, ниЌе грех напумпати миши·е. А ми течно говоримо чеченским Ќезиком.
  Генерал Ќе одлучио:
  - Не, бо е Ќе да сте арапски пла·еници. Направи·емо браде, груди се могу утиснути, а ако питаЌу за секс, ре·и ·ете да Куран забра®уЌе  убав ван брака.
  - Урадимо то! ДевоЌке су у глас рекле.
  Генерал Ќе потврдио:
  - Само ·е бити проблема са тоалетом, али ми ·емо вас научити.
  - Фалус и можеш да прикачиш! примети Герда.
  Генерал Ќе зарежао:
  - Одлично! Да ли ве· имате искуства?
  Шарлот се закикота.
  - Учили су нас како да променимо ими¤, а знамо арапски Ќезик.
  Генерал Ќе наглашено рекао:
  - Говорите бо е на руском са акцентом, у међународноЌ зони оваЌ Ќезик Ќе интернационалан.
  ДевоЌке су у глас викнуле:
  - Одлично, добили смо!
  Они су допрем ени у зону на брзом ловцу, то не изазива сум®у. Затим су прелетели украЌинску границу на Драгонфли-у -5.
  Ово Ќе лагани моноплан са посебним премазом, коЌи се не разликуЌе од наЌсавремениЌих радара.
  Поред тога, ®егова крила ме®аЌу боЌу како би одговарала терену, чине·и га практично невид ивим.
  Пре поласка, инструктор Ќе девоЌчицама уручио посебне торбе. Конкретно, у ®има су била сакривена два аутомобила налик дечЌим играчкама.
  ДевоЌкама Ќе обЌаснио инструктор ФСБ пуковник Руслан Ибрагимов.
  - Ово су роботски извиђачи. Иначе, коштаЌу по десет и по милиона долара. Користе наЌновиЌу нанотехнологиЌу.
  Конкретно, компЌутерско маскира®е, они одражаваЌу терен и преносе рефлексиЌу на спо аш®у контуру, чине·и аутомобил невид ивим.
  Она Ќе у ста®у да лети на кратке уда ености, скаче до пет метара у висину, стисне се да продре кроз празнину до три центиметра у пречнику.
  Поред тога, свака информациЌа се преноси кроз наочаре. БатериЌе су такође посебне за радиЌум. Они могу да раде веома дуго, дуже него што останете у зони.
  ДевоЌке су гледале у аутомобиле. - Шарлот Ќе приметила: - Видела сам сличне дизаЌне. Конкретно, извиђачки робот у облику змиЌе.
  - Ово такође ниЌе лоше, али губи у брзини. рекао Ќе Ибрагимов. - Побрини се за ®их! Таквих Ќе само седам за цео ФСБ. Да, и специЌалне машине су вам дате.
  Герда Ќе погледала оружЌе. Спо а, то Ќе био Ќедноставан "Абакан", само са оптиком и причврш·еном кутиЌом.
  Инструктор Ќе приметио ®ихов изглед:
  - Ова машина има електромагнетно убрза®е, а почетна брзина ®еног метка Ќе пет хи ада метара у секунди.
  - Вау! Герда Ќе била изненађена. - А повратак?
  - Умекшан Ќе посебном шарком. Поред тога, калибар метака Ќе необичан, само 3,15 милиметара.
  - Од тако малене буве не·еш убити! Револвер за даме има Ќош више. - изЌавила Ќе Шарлот.
  Инструктор Ќе обЌаснио:
  - Ово нису обични меци! Користе супертешки ураниЌум 435. Потпуно Ќе безбедан и нерадиоактиван, али два и по пута гуш·и од обичног ураниЌума, а осам пута волфрам са много ве·ом тврдо·ом.
  Поред тога, меци су опрем ени експлозивом десет пута Ќачим од ТНТ-а. И да е су страшно скупи, не желим ни да говорим колико, иначе не·ете хтети да пуцате.
  - Ко штеди на обезбеђе®у - развали се на сахрану! рекла Ќе Герда.
  Пуковник климну главом.
  - Вероватно сте у праву, али Ќедан мали метак од скоро хи аду долара Ќе нешто!
  Шарлот Ќе рекла:
  - Вау, видим да нас цене!
  Инструктор климну главом.
  "Превише Ќе важно ухватити Црног султана. Има·ете две хи аде пет стотина ових кертри¤а. Поред тога, митра ези имаЌу осам режима па бе. Од хи аду двеста метака у минути, до поЌединачних, као и сред®их модова.
  Герда Ќе пискала:
  - Импресиван! Такво оружЌе у свим нашим специЌалним снагама?
  Инструктор Ќе одговорио:
  - Не! Таквих машина нема више од двадесет. Обратите паж®у на миниЌатурни рачунар. Можете му наређивати своЌим гласом, а он одговара, можда чак и ук учи музику за вас.
  Осим тога, ова мала ствар ·е вас само послушати.
  Шарлот Ќе логично приметила:
  Уопште ниЌе лоше, али ниЌе превише приметно. ВерзиЌа да смо Ќедноставно, Арапи не·е радити.
  Пуковник се сложио.
  - Тако Ќе, машина за склапа®е: бо е Ќе сакрити Ќе у ранац и користити када Ќе то неопходно.
  ПостоЌи Ќош две десетине посебно мо·них граната са отровним иглама, али ово Ќе опасно, можете га сами набавити.
  Генерално, генерал Ќе саветовао да се не преоптере·уЌете техничким зна®ем. Овде су главни трикови и домиш атост!
  - Тачно Ќе да природни ум може да замени компЌутер, али ниЌедан компЌутер не може да замени природни ум! Шарлот Ќе рекла.
  Инструктор климну главом.
  - А сад слушаЌ своЌу машину, како пева Дима Билан. Чула се музика и позната песма.
  - Све немогу·е Ќе могу·е, знам сигурно... - ДругачиЌа мелодиЌа! - прекинула Ќе Герда.
  Изнад аутомата поЌавила се мала тродимензионална светле·а проЌекциЌа:
  - КоЌе мелодиЌе желите да слушате! Имамо три хи аде песама, дома·их и страних!
  Герда Ќе подигла руке.
  - Хо·у оргу е са Бахом!
  - єа радим!
  Музика Ќе била прелепа, али Ќе Шарлот прекинула.
  - Имате ли игрице?
  Холограм Ќе зашкрипао:
  - Наравно! ПрепоручуЌем тридесет девет различитих модификациЌа "Сталкера" и осамдесет пет "Фартера", посебно наЌновиЌи модел "Зоре зоне".
  - Можеш да полудиш! ПостоЌао Ќе митра ез, играч Ќе постао стрелац. Ту Ќе технологиЌа дошла. Шарлот Ќе била изненађена.
  Ибрагимов се нацерио кроз своЌе кавкаске бркове:
  - Има и курсеве обуке, предвоЌну обуку и Ќош много тога. Ово Ќе оружЌе буду·ности, сама машина ·е обЌаснити кадету шта да ради.
  Само оружЌе ·е вас научити како да рукуЌете ®име.
  - СЌаЌно! рекла Ќе Герда.
  Инструктор Ќе потврдио:
  Штета што ·е тако нешто морати да се сакриЌе. Узгред, како се зове ова машина?
  - "Упечат ив" - 1, ускоро ·е се поЌавити Ќош савршениЌи модел. И временом ·е такве машине у·и у службу руске воЌске.
  Плавуша климну главом.
  - єасно!
  Инструктор Ќе додао:
  - Да, и оптика Ќе компЌутеризована, даЌе пове·а®е колико хо·ете, нишански домет Ќе дванаест километара.
  Ту Ќе и подесива црвена тачка, тактичко светло, ласерски означивачи, Ќуришни рукохвати у комбинациЌи са компактним двоношцем.
  Али генерално, ова машина кошта милион и по долара.
  - Понекад ми се чини да Ќе наЌбогатиЌи човек на свету директор ФСБ. - одбрусила Ќе Шарлот.
  Пуковник се осмехнуо.
  - Знате ли зашто сам по националности Чечен и тако предано служим РусиЌи?
  Црвенокоса Ќе упитала:
  - Зашто?
  Пуковник Ќе спремно одговорио:
  - Ово Ќе Ќедина зем а на свету у коЌоЌ се средства воЌсци даЌу без ограниче®а. ВеруЌте ми, буду·ност припада нашоЌ зем и, добро хра®ена воЌска Ќе гаранциЌа просперитета!
  - Ако будала или гад не дође на власт. Шарлот се сложила. А онда су били такви типови као што су Горбачов и єе цин, они су скоро уништили зем у.
  - Не могу да дам гаранциЌе, али народ се много опаметио, чак и ако се убиЌе председник, реизбори ·е мало тога променити.
  - Наш задатак Ќе да пронађемо црног султана. - Дакле, препустимо разговор зарежаноЌ Шарлот.
  Инструктор Ќе упозорио:
  - Главно Ќе да узмете ово каме®е, детектор аномалиЌа, упозори·е вас на опасност.
  Герда се намршти и упита:
  - А остало, на пример, Диффа камен, коЌи одбиЌа метке на народном Ќезику "Оклоп"?
  Ибрагимов Ќе тужним погледом одговорио:
  - Нажалост, ван зоне готово сви артефакти губе снагу, чак смо изненађени како су терористи могли да их искористе.
  Могу·е Ќе да Ќе сазна®е важниЌе од самог убиства Црног султана.
  Шарлот климну главом.
  Оста·емо у контакту и покушати да откриЌемо таЌну.
  Инструктор Ќе климнуо главом.
  - Збогом, покушаЌ да нађеш АлиЌа Масхадова. Има·е нешто заним иво за тебе.
  ДевоЌке, коЌе су попримиле изглед му¤ахедина, пришле су ивици зоне.
  - Има мина! примети Шарлот.
  Герда Ќе потврдила:
  - ХаЌдемо опрезно!
  Избацивши воЌничке чизме девоЌке, трчали су по снежноЌ падини, босим ногама готово да ниЌе било трага. Скачу·и до границе, заронили су у провидну сферу.
  Снажан мирис озона ударио ми Ќе у лице, а затим лагани. ДевоЌке су се померале, обувале чизме, у случаЌу да наиђу на насумични надзор.
  Иако Ќе у зони у зими време било Ќесе®е, десетак степени, без снега.
  Извиђачи су паж иво завирили у зону, тако таЌанствену познату из прича и игара.
  єедно време су чак покушавали да снимаЌу и видео филмове, али Ќе цела слика била избрисана, ниЌе било могу·е чак ни фотографисати.
  Било Ќе много дивних ствари у зони, али Ќе било и смртоносно. Било Ќе толико тога у ®оЌ. Чак Ќе и дрве·е посебно, лиш·е Ќе  убичасто и ружичасто, пуно тр®а.
  Трава такође изгледа злокобно, као да Ќе прекривена мр ама крви. Дванаестоноги наран¤асти пегави скакавци скачу преко ®ега.
  ПомераЌу·и бркове, покушаваЌу да седну на девоЌке. Шарлот их енергично отера, а Герда их ухвати прстима.
  Нокти су ЌоЌ одсечени, а шминка са специЌалним гуменим рукавицама учинила Ќе ®ене прсте деб има и груб има.
  Плавокоса их милуЌе и говори.
  Они су живи и потребна им Ќе  убав.
  Међу скакавцима постоЌе примерци величине голуба. Када су их помиловали, предули су, скочили назад. Какве че усти скакаваца гризу могу бити опасне.
  Да, они су отровни! Шарлот Ќе приметила.
  - Много ризикуЌете.
  - Можда Ќе наша п увачка за неке отровна. Овде у зони агресиЌа се вра·а стоструко. примети Герда.
  - И пацифизам .... - Шарлот ниЌе нашла одговараЌу·у дефинициЌу. Каменчи· Ќе затреперио, упозораваЌу·и на аномалиЌу.
  Испред, директно у ®иховом правцу, ваздух Ќе вибрирао. Као над ог®иштем, само уместо топлоте, напротив, дувало Ќе ледено.
  Шарлот Ќе приметила: "Можда можемо да урадимо експеримент, можемо да уђемо у аномалиЌу."
  Герда Ќе била изненађена:
  - Хо·еш да ризикуЌеш главу?
  Црвенокоса се ниЌе сложила::
  - Понекад аномалиЌе даЌу додатне способности. Зар ниси читао научну фантастику.
  - Али обично су из аномалиЌа излазили само лешеви. Ево погледаЌ. Плавокоса девоЌка Ќе уперила прст у костур.
  - Леш Ќе припадао мушкарцу, генерално, ве·ина "прдача" су мушког пола. Овде се многе жене плаше, доби·ете зраче®е и не·ете мо·и да рађате децу. Шарлот Ќе приметила.
  - Фартер, то Ќе заним ив израз. - СвоЌевремено су покушали да уведу термин "сталкер", али су га лопови преправили у фартер, од речи прдети, хватаЌу·и сре·у.
  Фартер Ќе као копнени гусар. Пират такође буквално значи - ловац на сре·у. - наставила Ќе плавокоса девоЌка.
  Извиђачи су прошли поред ове готово невид иве замке, али су одмах замало налетели на другу! Скелет Ќе висио у ваздуху, а месо и црева су одвоЌили.
  НежноЌ Герди Ќе позлило, а на састанак Ќе ступио ®ен дрскиЌи партнер.
  - Ништа посебно! То Ќе само мртво тело. - Приметила Ќе. У близини Ќе лежао срушен и зарђао високонапонски стуб, мирисао на нафту и трулеж.
  Мирис трулежи био Ќе тако киселкаст да ме Ќе заболела вилица.
  - Нешто чудно у томе! Осе·ам се угрожено! рекла Ќе Герда. ОдЌедном Ќе костур скочио на ®их. ДевоЌке су рефлексно пуцале из "калаша".
  Меци су разбили крхотину и оборили гула с ногу. Међутим, одмах Ќе устао и покушао да насрне на лепотице. Тешко Ќе уловити некога ко Ќе ве· мртав.
  ДевоЌке су поломиле колена добро нишаним ударцима у колена. Међутим, прст од кости Ќе огребао Шарлотин образ, оштетивши маску и пробушивши кожу.
  Она Ќе одговорила тако што га Ќе ударила кундаком и сломила неколико ребара. Костур Ќе пао и, примивши Ќош неколико добро нишаних хитаца у удове, смирио се.
  - Завршили смо с тим! - викнула Ќе Герда - Изгледа да си повређен. Сагнула се и обрисала Шарлотину крв.
  - Ситница, и сами знате како нам брзо зарастаЌу огреботине.
  Герда Ќе приметила:
  - Камуфлажа Ќе оште·ена!
  - НиЌе проблем залепити га. - Црвенокоса девоЌка посегнула Ќе у ранац.
  ХиперклиЌ Ќе уклонио посекотину, а ружно арапско лице се поново поЌавило пред ®има.
  "Зашто Ќе ова глупа ствар брада, она стари мушкарца, а повређуЌе жену", рекла Ќе Шарлот.
  Герда Ќе кратко одговорила:
  - Тако Ќе Бог одлучио.
  Црвенокоса лисица Ќе приметила:
  - А зашто му то треба! Ако постоЌи виши ум, онда он не би обдарио  уде непотребним квалитетима.
  Само по себи присуство браде и општа слабост  удског тела доводи у сум®у постоЌа®е творца.
  Плави Терминатор Ќе приметио:
  - Знаш Шарлот! Овде смо смртни и можда се не·емо вратити из зоне коЌа нас у овом случаЌу чека.
  Шарлот Ќе мудро приметила:
  - Читам научну фантастику, постоЌи теориЌа математике. Душа, састоЌи се од симбола информациЌа. Дакле, не може нестати у бесконачном универзуму.
  єедноставно ·е променити своЌе карактеристике квалитета. Или промените наплату.
  Герда се насмеЌала.
  - Тако у души, веруЌеш, али нема Бога коЌи Ќу Ќе створио!
  Црвенокоси ратник Ќе са жаром приметио:
  - Не постоЌи Бог у православноЌ или библиЌскоЌ верзиЌи, ве· у надумЌу, зашто не веровати. А што се тиче душе, летимо у сну.
  Ово ниЌе се·а®е на наше духовно ста®е, када смо се некада састоЌали од посебне информационе супстанце способне да мисли и осе·а без тела.
  Плавуша се намршти.
  "Можда те то спречава да веруЌеш у БиблиЌу.
  Шарлот Ќе искрено одговорила:
  - Много! Конкретно, суровост, чудна за виши ум, посебно у Старом Завету.
  Такође, ако Ќе Бог  убав, зашто онда све ®егове креациЌе нису апсолутно сре·не!
  Герда Ќе викнула:
  - Можда о ономе што ниЌе достоЌно!
  Црвенокоса Ќе сасвим логично приметила:
  - Ми смо деца Свевиш®ег и треба да се васпитавамо да будемо достоЌни! Где Ќе васпита®е? Како се понашаЌу према родите има коЌи пуштаЌу своЌу децу?
  Плавуша Ќе потврдила:
  - Они се обесправ аЌу! Али Бога не можете мерити  удским мерилима.
  Шарлот Ќе сасвим рационално приметила:
  - Зашто, ако смо ми слика и ®ен подобиЌе, онда Ќе наш морал сличан. А концепт шта Ќе добро, а шта лоше Ќе исти за различите нациЌе.
  Може ли бити добро не дати деци светлост и зна®е о себи? упитала Ќе Шарлот. Герда Ќе хтела да одговори, када Ќе одЌедном нешто скочило на ®их и девоЌчица Ќе Ќедва стигла да скочи у страну.
  Била Ќе то шумска медуза, живела Ќе на дрве·у и ловила, нападаЌу·и одозго. Пошто Ќе ®ено тело скоро провидно, тешко га Ќе приметити.
  Међутим, девоЌке су и пре него што су послате проучавале материЌале о зони. Многи фартери, ук учуЌу·и представнике обавештаЌних агенциЌа и научнике, описали су природу зоне и мутантна би·а, углавном грабеж ива и опасна.
  Ко би Ќе сигурно убио, треба кан¤ама да погоди плаву тачку на средини тела налик на желе. Али створе®е Ќе покретно, ниЌе сваки фартер способан за ово.
  ДевоЌке пуцаЌу на вскидку, а не ци аЌу. Ударац, шумска медуза експлодира, емитуЌу·и фонтане крви и каустичне, попут киселе течности.
  Трава у контакту са ®ом почела Ќе да вене.
  - То Ќе као у филму "Ванзема ац" - рекла Ќе Герда. - Не водена киселина.
  - На овоЌ зони чуда поЌавила се посебна врста субхиперзраче®а. ЕмитуЌе изотопе брзином двеста пута ве·ом од светлости, а мо· продира®а Ќе Ќедноставно невероватна.
  - Пошто Ќе устрелила четири киселе медузе, Шарлот Ќе била задово на.
  - Добро Ќе што не утиче на очи.
  Друго створе®е Ќе покушало да се закопа у зем у, али Ќе добило своЌе од Герде.
  ДевоЌка се, међутим, ниЌе стидела:
  - Колико Ќе  уди умрло од гадости.
  Шарлот климну главом.
  - Не рачунаЌте, али укупан броЌ убиЌених у зони иде на десетине хи ада.
  Плавуша Ќе предложила:
  - Онда треба и·и брже, можда чак и трчати. Камуфлажа НАТО воЌске Ќе удобна, чизме готово да не ометаЌу трча®е, иако постоЌи велико искуше®е да се изуваЌу.
  Облаци су, међутим, почели да се разилазе, Ќош светлиЌи. Са леве стране, поред девоЌака Ќе лебдео стари лифт из совЌетских времена.
  Након катастрофе у Черноби у, напуштен Ќе. Међутим, на врху Ќе био снаЌпериста. Без оклева®а Ќе отворио ватру.
  ДевоЌке су га скинуле у секунди, и цик-цак од метка.
  Шарлот и онда нашао на шта да се жали:
  Зашто ниси пуцао.
  Герда Ќе са осмехом одговорила:
  - Ово Ќе човек, али суде·и по лицу, Словен.
  Црвенокоса Ќе агресивно приговорила:
  - Био Ќе сам и ниЌе стигао да поша е сигнал о нашем приближава®у. Глупо Ќе жарити, али Ќош глуп е Ќе понаша®е пуцати одмах.
  Отрчали су до леша. Глава испод шлема Ќе обриЌана, на рукама су лоповски "прстенови", типичан брат.
  - Можда Ќесте руски, али не из нашег тима.
  Герда Ќе уплашено рекла:
  - СвеЌедно, и злочинац има право на покаЌа®е.
  Шарлота Ќе заврнула прстом на слепоочници: - Не·еш никога тако убити!?
  Плавуша са патосом Ќе одговорила:
  - Ако интереси Ота¤бине захтеваЌу: прегази·у своЌу савест.
  Црвенокоса Ќе агресивно истакла:
  - Знате да Ќе БиблиЌа к®ига коЌу би прво требало забранити.
  - Од чега?
  Шарлот Ќе оштро рекла:
  - Промовише пацифизам. Уопште, да не причамо више о религиЌи.
  Герда Ќе  утито зарежала:
  - Договорити се! Не бацаЌте бисере пред сви®е.
  Црвенокоса се напу·и:
  - Да ли ме вређаш?
  Плавуша Ќе говорила мало тише.
  - Не! Ово Ќе фигуративан израз.
  Шарлот се смирила.
  - єа сам то схватио! Добро, идемо, мора·емо да успоставимо контакт са неким.
  ДевоЌке су полако наставиле, заобишле ослонац далековода. Небо се коначно разведрило, а онда Ќе Герда приметила.
  - Не може бити!
  Изнад ®их се, заиста, дешавала невероватна ствар, сиЌала су три сунца: Жуто, зелено, црвено. Истина, послед®а два су била мала и скоро нису давала топлоту.
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Ово Ќе ефекат аберациЌе, у ствари постоЌи само Ќедно Сунце.
  Герда Ќе пискала:
  - А разлог за поЌаву ниЌе решен?
  Црвенокоса Ќе же но климнула главом.
  - єош ниЌе! Али то утиче на климу унутар зоне.
  Велика оса Ќе брзо пролетела. Шарлот Ќе бодежом секла у ваздух.
  - Ово Ќе такође мутант и прилично опасан.
  - "Жалик" препознао сам га! рекла Ќе Герда. - Отров Ќе преживео мутациЌу и може да изазове тешке алергиЌе.
  Црвенокоса климну главом.
  - Па овде Ќе срамотно што ниЌе отровно.
  На путу су неколико пута наишли на извађене лешеве. А на закрив еном далеководном стубу, ураслом у натоп ену глину са израслинама жица, висио Ќе обешен човек.
  - Вау, ово Ќе чин  уди! примети Герда.
  - Човек Ќе наЌопасниЌа животи®а на свету. Шарлот се сложила.
  Плавуша Ќе пискала:
  - ЧуЌ, хеликоптер прави буку, слетимо.
  Црвенокоса се намршти:
  - Можда Ќе наше?
  Плавокоса девоЌка промрм а.
  - Штавише, према легенди, ми смо ®ихови неприЌате и.
  ДевоЌке су легле и ук училе миниЌатурни свефреквентни радио скенер. Била су два хеликоптера, типични, можда, застарели МИ-8.
  Руски специЌалци више не лете на таквима. У етеру се чуЌе мате и скуп кавкаских и руских речи. ДевоЌке су знале да се маскираЌу, али да ли Ќе било примам иво пуцати?
  - ХеЌ ти брате! Овде нема ничег вредног! Заиста кружимо.
  Заурлати као одговор:
  - Можда има артефаката!
  Гадно урла®е:
  - Не будите наивчина, на овим просторима су прдзавци одавно изабрани.
  - Може се поново поЌавити. и пуштаЌте кул музику.
  Било Ќе велико искуше®е да оборе ®ихове миниЌатурне бацаче граната, али то Ќе значило да се упали. Герда се молила, а Шарлот Ќе тонула у се·а®а. Како Ќе загрлила и по убила момка.
  Онда су отишли. Осе·аЌи су оштри, веома приЌатни, ®ена глупа приЌате ица Ќе вероватно Ќош увек невина, не познаЌе  убав. Нарочито када су то различити мушкарци, по правилу, млади и здрави специЌалци.
  Грамофони су, окренувши се, испалили рафал и напустили сектор. Очигледно, нису имали шта да ухвате.
  - ИграЌмо до кордона, пре растура®а! - Тада се Ќавио пиЌани и потпуно неразум ив мат.
  Док су хеликоптери кружили, Герда Ќе разликовала не само мирис керозина, ве· чак и дуго неопрана тела путника. Осе·а се као да мирише на зону.
  - А откуд то бандитима! На краЌу краЌева, не можете само купити хеликоптер.
  - Можда су грбови продати! ИмаЌу превише ружно·е. Међутим, имамо и доста отписане опреме. Шарлот Ќе приметила.
  ДевоЌке су кренуле да е, а приЌате у се догодила ретка поЌава под надимком "колапс". Они коЌи су у ®у упали имали су Ќедну од стотину шанси да преживе!
  Герда Ќе овде стала и са осмехом одговорила:
  - А шта Ќе било да е, ве· сам ти рекао.
  Виктор стид иво упита:
  - Да ли сте сазнали дета е о том терористичком нападу високог профила?
  Шарлот климну главом.
  - Да, нешто Ќе успело да сазна! Укратко, ре·и ·у вам о томе!
  И овога пута Ќе проговорила Црвенокоса лисица;
  Небо Ќе Ќецало, избацуЌу·и потоке кише помешане са гадним снежним мрвицама на зем у.
  Огромна престоница РусиЌе, Москва, у предзору Ќе деловала сиво и досадно, упркос броЌним светлима и безброЌним низовима скупих аутомобила.
  ЗулфиЌа МадуЌева, у подземном стану изнаЌм еном преко номинованих, завршила Ќе ритуал.
  Ватрени сЌаЌ у виду необично ружне лоба®е горио Ќе право у ваздуху.
  Бомбаш самоубица у пегавоЌ камуфлажи, са лицем прекривеним зеленим велом, читао Ќе привид молитве. Испред ®их Ќе лежало неколико светлуцавих каменчи·а разних облика.
  Жена у камуфлажи почела Ќе да их став а на ЗулфиЌину строгу ха ину.
  - Ве· Ќе свануло и мраз Ќе све Ќачи. Ово би требало да вам помогне да завршите наЌтежи и наЌодговорниЌи задатак!
  - гракнуо Ќе, врло тихо, као да долази из дубоког тунелског гласа.
  - Спреман сам да служим ¤ихаду! - Као воЌник на парадном полигону, одсече девоЌка, машу·и мршавом руком.
  Ужасан, грготаЌу·и глас настави:
  - Иако неки мисле да жене немаЌу душу, Ќа се не слажем са овим. Ко изврши подвиг у име Алаха, доби·е бесмртност и безброЌни океан блага!
  ДевоЌка самоубица (®ен глас Ќе био тако чист и невин) рекла Ќе у очаЌа®у:
  - Спреман сам чак и не толико због бесмртности, колико због одмазде! Оно што су урадили мени и моЌим наЌмилиЌима захтева освету!
  Ватрени сЌаЌ се променио из црвеног у зелени, и постао Ќош сЌаЌниЌи. Очи жене у камуфлажи поцрнеле су као црне рупе.
  Чинило се да би цео универзум могао да се утопи у ®има:
  - Не волим помпезне говоре, они су пред магиЌом верних!
  ВЌештичин прст, у камуфлажи, чудовишно се издужио и из ®ега Ќе, жуборе·и, избио отровну жуту фонтану.
  ЗулфиЌа га Ќе гледала као зец у боу, не могавши да отргне очи.
  Коначно Ќе свануло, ударио Ќе "мраз", небо Ќе почело да се разведрава.
  - Ево га наш знак одозго!
  Сада ·е артефакти минирани у зони добити деструктивну мо·. Вештичин глас Ќе постао громогласан, као да не говори само Ќедна жена, ве· читав хор дубокогласних мушкараца.
  Терористи су завршили ритуал, ЗулфиЌа Ќе уз помо· свог партнера ставила све каме®е, а Ќедан од ®их Ќе затезао велики шестострани на каишу са експлозивом.
  Њена црна коса била Ќе прошарана седом, а на ®еном лицу, када се ветар мало отворио вео, угледа се рашчупан, црно убичасти ожи ак.
  - Сада сте спремни! Иди до свог ци а!
  - Глас Ќе одЌедном постао та®и.
  Терористки®а Ќе направила неколико корака и изненада нестала, само Ќе благи покрет показао да Ќе у близини.
  - Камена мазга, прорадио, сада си невид ив, и готово нечуЌан, ни наЌизбир ивиЌи крвоследници не·е да ти пођу за трагом.
  - Чаробница у камуфлажи постала Ќе за главу виша, а ®ена кратка коса се издужила.
  - Знам то! - накратко Ќе бацио бомбаш самоубицу.
  - Сада иди! И нека Аллахова свЌетлост обасЌа ваше срце.
  - Чаробница-убица се упалила као десетак гасних бак и, а ®ена коса се претворила у легло застрашуЌу·их, а у исто време необично одвратних змиЌа.
  ЗулфиЌа као да ниЌе приметила такве промене. Бомбаш самоубица Ќе изашао, ®ен ход Ќе био лаган, чак се и кретала много брже.
  Ближио се шпиц, поЌавиле су се саобра·аЌне гужве, традиционалне за Москву.
  Издувни гасови, мирис бензина, непрестана бука великог града, муче®е ушиЌу, све Ќе то ве· познато, али мрско родом са стрмих планина ЗулфиЌе.
  Дакле, хода®е Ќе било много згодниЌе од гуше®а у препуном Ќавном превозу.
  Истина, Ќедном маштаЌу·и, терориста Ќе оборио пролазника. Он Ќе, павши, опсовао, а затим, уставши, затресао шаку у празнину.
  - Такво Ќе васпита®е неверника! - примети ЗулфиЌа, искрено се радуЌу·и што се ®ено миш е®е Ќош Ќедном потврдило.
  - Њихово убиЌа®е Ќе наЌвиши ци  коЌи можете замислити на Зем и.
  А ево и же ене мете: владине ку·е у Москви, коЌа се Ќош назива и белом. Данас ·е бити одржан важан састанак уз учеш·е премиЌера.
  Каква Ќе ово судбина! Овде можете видети аутомобил, поЌачано обезбеђе®е, високу ограду са наЌновиЌим алармним системом коЌи окружуЌе Белу ку·у.
  ДевоЌка Ќе само дошетала до капиЌе са министром финансиЌа. Лежерно Ќе провукао пролаз и прошао поред будних чувара.
  Пси елитне расе (мешавина неколико врста, напумпана стероидима, израсла из Ќедногодиш®ег телета и грудног коша трупа тенка) су очигледно Ќош увек чули готово неразлучиво шушта®е меких ципела терориста, режали.
  Двометарски стражари су б еснули очима, пси, упркос свом деликатном мирису, нису могли да разаберу ни наЌма®и мирис и смирили су се (Поготово што су високи функционери бод икави - лаЌте их и доби·ете омам ивач).
  ЗулфиЌа Ќе осетила како ЌоЌ срце лупа, чинило се да куца тако Ќако да су могли да га чуЌу.
  Савладали су четири прстена заштите, на послед®оЌ граници: чак су и били просвет ени привидом рендгенских зрака.
  Од наЌновиЌег скенираЌу·ег зраче®а, бомбаша самоубицу заштитио Ќе Ефа камен, сет непроце®иве колекциЌе артефаката.
  Крета®е по спратовима и ходницима делуЌе бескраЌно, на сре·у лифт Ќе простран, али ЗулфиЌа мора да се окрене неколико пута да не би налетела на министрове сажетке.
  Коначно се усе аваЌу у централну салу. Састанак Ќе затворен, нема новинара. Министар Ќе ушао у салу, тамо су ве· стаЌали чланови владе код хаубе.
  А ево и самог премиЌера. Човек ниског раста живахних очиЌу. Као и увек, понаша се, учтиво се рукуЌе, али Ќе Ќасно да су министри у страху од ®ега.
  Састанак Ќе отворен, а премиЌер велике силе Ќе тихим, тихим гласом рекао:
  - Данас ·емо разговарати о ситуациЌи у такозваноЌ зони чуда. Забринутост Ќе што зона, иако споро, расте.
  Као и то да су се тамо склонили многи терористи. Посебно црног султана.
  Ко се криЌе под овим именом Ќе непознато, немамо ни Ќедну фотографиЌу ®егове физиономиЌе. Само безоблична капу ача и маска.
  Његови приврженици су у послед®е време починили шест терористичких напада. Штавише, по правилу, против високих државних функционера, не штеде·и ни цивиле.
  Чак су ми послали и црну ознаку!
  Реч Ќе преузео директор ФСБ. ЗноЌио се сав од напора, добро ухра®ено лице му Ќе поцрвенело, глас му Ќе дрхтао:
  - Предлажем да се за главу црног султана одреди награда од десет милиона евра. И такође послати у зону специЌалне групе "Алпха" и "Вимпел".
  Нека добиЌу султана живог или мртвог...
  ПремиЌер Ќе исправио нестрп ивим покретом дланом:
  - Бо е жив! Пошто не знамо ко Ќе та особа, терористи увек могу да га прогласе васкрслим.
  Шеф ФСБ за позориште (морате показати мар ивост) повисио Ќе глас:
  - Нека буде тако! Сада размотрите податке о привредним злочинима.
  ЗулфиЌа више ниЌе била заинтересована. Она Ќе послед®и пут прочитала молитву, окренувши се Аллаху, а затим дрхтавим рукама окренула шестострани камен Титре.
  Његово своЌство било Ќе хи адуструко пове·а®е снаге набоЌа.
  Супер-Ќаки б есак, као од атомске експлозиЌе, захватио Ќе целу зграду, а тренутак касниЌе на месту зграде владе поЌавила се страшна нуклеарна печурка.
  У исто време у Крем у Ќе зазвонило звоно. Гадан, неспретан глас рече:
  - Поздрави председника од црног султана. ДаЌем вам тачно петнаест дана да потпуно повучете све трупе са северног Кавказа и престанете да подржавате Американце у Авганистану.
  Ако за петнаест дана наши захтеви не буду испу®ени, председник ·е кренути на премиЌера.
  Пола сата касниЌе ова порука се проширила светом, изазиваЌу·и различита осе·а®а од саосе·а®а до ликова®а.
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  робови  убави
  Учите ица коЌа се вратила са одмора открива леш голе девоЌке у свом стану, а уЌутру Ќе и сама учите ица пронађена мртва испод прозора своЌе ку·е. ТаЌанствени странац Ќе идентификован као америчка порнографска глумица. Испоставило се да Ќе послед®а пуц®ава покоЌника била у РусиЌи са девоЌком коЌа Ќе ухва·ена са ножем у рукама на месту убиства ®иховог редите а. Али на ножу су пронађени отисци прстиЌу и неухват иви тулски маниЌак.
  
  Чувена уврнута детективска прича испреплетена Ќе причама коЌе одузимаЌу дах о шоку и забра®еноЌ  убави хероина. Учите ица коЌа се забав а са студентицом, БДСМ роби®а коЌа жели да угоди свом господару, девоЌка сериЌског убице, спремна да преузме ®егову кривицу зарад своЌе во ене.
  
  Паж®а! Строго +18! Љубавне приче су описане краЌ®е искрено, има сцена секса.
  
  Покуша·у да обЌав уЌем производ сваки дан, а к®игу завршим краЌем новембра. Да бисте били у току, додаЌте к®игу у своЌе фаворите.
  
  
  Упозора·емо на неже ена поглав а и епизоде за оне коЌи желе да прате детективску причу, али не воле неконвенционалан секс и тешке сцене
  
  , посебно ·емо иста·и неже ена поглав а и епизоде. Поглав а ·е бити распоређена на следе·и начин: По ска (-то поглав е, у целости, не препоручуЌе се). Епизоде попут ове: .ХП (-И поглав е, ниЌе препоручена епизода).
  
  Паж®а читаоцима ЛН! ПродаЌа ·е бити обЌав ена чим буде спремна. Покуша·у сваки дан. планирано Ќедном неде но
  
  Да бисте били у току са свим променама, додаЌте к®игу у своЌе фаворите, препоручуЌемо да кликнете на "прати аутора"
  
  
  Да ли знате за шок и забра®ену  убав и ®ене последице? О томе како позната порно глумица може да воли, о чему учите ица размиш а када упозна свог ученика, шта Ќе девоЌка сериЌског убице спремна да уради за свог во еног.
  
  нестандардне  убавне приче са зависнош·у, психичко и сексуално ропство са снима®ем хероина у тврдом БДСМ-у, описи таквих сцена секса за коЌе многи не знаЌу, плус заним ива детективска прича треба да привуче читаоце своЌом оригиналнош·у.
  
  
  Требало Ќе уклонити
  Учите ица коЌа се вратила са одмора открива леш голе девоЌке у свом стану, а уЌутру Ќе и сама учите ица пронађена мртва испод прозора ку·е. Осум®ичен Ќе ®ен млади  убавник, али све се испоставило много компликованиЌе! Мистериозни странац Ќе идентификован као америчка порно глумица, а испоставило се да Ќе послед®а пуц®ава на покоЌницу била у РусиЌи са девоЌком коЌа Ќе ухва·ена на месту убиства ®иховог редите а ножем, на коЌем су пронашли отиске прстиЌу неухват иви тулски маниЌак.
  
  
  
  Паж®а! Строго +. Текст садржи експлицитне сцене, ук учуЌу·и тежак секс и неконвенционалну  убав. Неки хероЌи имаЌу своЌе праве прототипове.
  
  За оне коЌи желе да прате рад®у, али не воле нетрадиционални секс, упозори·у вас на неже ена поглав а и епизоде.
  
  
  Паж®а! Строго +! Не препоручуЌе се особама са слабим умом. Текст садржи експлицитне сцене, ук учуЌу·и тежак секс и неконвенционалну  убав. Многи хероЌи имаЌу своЌе праве прототипове.
  
  За оне коЌи желе да прате детективску причу, али не воле нетрадиционални секс и тешке сцене, посебно ·емо иста·и неже ена поглав а и епизоде. Поглав а ·е бити распоређена на следе·и начин: По ска (-то поглав е, у целости, не препоручуЌе се). Епизоде попут ове: .ХП (-И поглав е, ниЌе препоручена епизода).
  
  Паж®а читаоцима ЛН! ПродаЌа се планира Ќедном неде но. Међутим, уз слабо интересова®е читалаца, текст се више не·е постав ати на саЌт. Да бисте били у току са свим променама, препоручуЌемо да кликнете на "прати аутора". Не планирамо да у потпуности отпремимо роман на друге ресурсе!
  
  
  Учите ица коЌа се вратила са одмора открива леш голе девоЌке у свом стану, а уЌутру Ќе и сама учите ица пронађена мртва испод прозора ку·е. Осум®ичен Ќе ®ен млади  убавник, али све се испоставило много компликованиЌе!
  ТаЌанствени странац Ќе идентификован као америчка порнографска глумица. Само захва уЌу·и интуициЌи и увидима талентованог детектива ВасилиЌа Красина могу·е Ќе разоткрити мистериозни сплет.
  
  Паж®а! Строго +! Текст ·е садржати неколико срцепараЌу·их  убавних прича, али има и експлицитних сцена.
  
  
  М
  Ана Цхерие
  хттпс://литнет.цом/ру/ана-цхерие
  
  РОБОВИ ЉУБАВИ
  (Друга к®ига из сериЌе ШОК ЉУБАВ. Прва к®ига, ЗАБРИНУТА СМРЋУ, може се прочитати на саЌту Фантомских светова)
  
  Поглав е 1.
  Наставница физике МариЌа Новикова вратила се ку·и након излета на море. У ишчекива®у одмора након непроспаване тешке но·и, попела се уз степенице, извадила к учеве. Сада ·е се мо·и туширати, обавезно спавати са пута. А онда ·е позвати Павлушу. Чека их дуго очекивани састанак: лагана вечера, пригушена музика, меки кревет ...
  Врата стана нису се одмах отворила. У почетку се к уч заглавио, као да брава не ради како треба. Ово Ќе упозорило МариЌу, али Ќе одагнала лоше мисли и ушла у ходник.
  ОдЌедном Ќе обузе изненадни страх. Учите  Ќе спустио ствари на под и оклевао. Шта ниЌе у реду? Врата собе су одшкринута! И нека врста слабог страног мириса, Ќедва приметног, у исто време нешто познато. Али мирис ниЌе ®ен стан!
  У великоЌ узруЌаности МариЌа Ќе погледала у собу. Ствари, као, на местима, нема знакова п ачке. Али прекривач на кревету... Виси до пода! НиЌе га тако оставила! Можда Ќе Павлуша ушао? Да, вероватно Ќесте.
  Жена Ќе пришла кревету, повукла покривач и ... вриснула од ужаса када Ќе видела босе женске ноге! МариЌа Ќе инстинктивно покрила уста руком да пригуши врисак, нагло Ќе устукнула и наслонила се на зид. Откотр ала се низ зид и села на под. Погледом Ќе прешла преко ®ених босих ногу, Ќасно Ќе видела наго, беживотно женско тело испод кревета.
  єедва суздржаваЌу·и же у за повра·а®ем, МариЌа Ќе скочила на ноге и одЌурила у тоалет. Сагнула се над тоалетом и неколико пута повратила. Грчеви су ЌоЌ стезали грло, а само Ќедна мисао бушила ЌоЌ Ќе главу: имала Ќе леш у стану!
  Учите ица Ќе зграбила мобилни телефон, искочила на степенице и села на степеницу. Тешко Ќе дисала, осе·аЌу·и махнит ритам свог срца. Прсти су ЌоЌ дрхтали од ситног дрхта®а, МариЌа Ќе Ќедва укуцала две цифре "02".
  ПолициЌа се дуго ниЌе дизала на слушалицу, као да Ќе чекала да се позивалац предомисли и остави их на миру. Коначно, на другом краЌу жице, одговорили су неприЌате ски:
  - Двадесет пета полициЌска управа. Дути Неелов. Слушам.
  Несигурно, дрхтавим гласом, помало муцаЌу·и од узбуђе®а, МариЌа рече:
  "Имам... т-изгледа... т-леш!"
  Одговор Ќе био хладан:
  єесте ли пиЌани дамо? Какав леш? Говорите нормално и Ќасно.
  МариЌа Ќе засте®ала:
  Не, не, нисам пиЌан! Имам мртву жену у стану!
  "Зашто Ќе мртва?" упитао Ќе полицаЌац.
  - Не знам! Искрено, не знам! Вратио сам се са одмора, а она Ќе мртва испод кревета! И гол!!!
  "И голи?", поново упита радознали Неелов. Како Ќе ушла под твоЌ кревет?
  - Како да знам? - опет Ќе викнула узбуђена МариЌа, - дођи ускоро!
  - Реци адресу...
  МариЌа ниЌе смела да уђе у ®ен стан. Седела Ќе на степеницама, покушаваЌу·и да схвати каква Ќе жена испод кревета, зашто Ќе мртва и како Ќе стигла до своЌе ку·е. Учите ица Ќе била у очаЌу: ниЌе знала одговоре на ова пита®а. Нисам могао ни да претпоставим.
  ПолициЌа се поЌавила неочекивано. Неки официр и са ®им двоЌица у цивилу. Ушли смо у стан. ПолицаЌац и пунашни службеник су одмах ушли у собу, а млади· Ќе предложио МариЌу да сачека у кухи®и, након чега се и сам придружио своЌим колегама.
  Жена ниЌе знала шта се дешава у просториЌи ®еног Ќеднособног стана. НаЌвероватниЌе су фотографисали покоЌника, узимали отиске прстиЌу, тражили трагове. Све Ќе по закону. Учите  Ќе то видео у детективским филмовима. Сада Ќе ово ®ен дом...
  Убрзо Ќе млади службеник дошао да испита МариЌу. Прво Ќе поставио формална пита®а о МариЌином презимену, ®еним годинама и питао како Ќе леш откривен. Учите ица Ќе одговарала сажето, понекад ЌецаЌу·и.
  "Управо сам долетела са мора", обЌаснила Ќе МариЌа, коЌа Ќе седела на столици за кухи®ским столом и нервозно пет ала по коси дрхтавим рукама. "Не могу да замислим како би леш могао да заврши у стану.
  Човек Ќе упитао:
  - Може ли неко да потврди да сте били одсутни из града?
  Учите  одмах климну главом и самоуверено рече:
  - То могу да потврде многи  уди, међу ®има Ќе и моЌа другарица, она и Ќа смо долетеле авионом тек уЌутру, ®ена маЌка Ќе имала мождани удар. Због овога смо се рано вратили са Ќуга.
  Ко Ќе Ќош имао к учеве од твог стана?
  МариЌа се стресе, одговори не одмах и неЌасно:
  "Видите, Ќа сам усам ена жена, не позивам никога код себе, не даЌем к учеве.
  ПолицаЌац Ќе сум®ичаво погледао учите ицу и рекао:
  - Да?! Зар нико ниЌе имао к учеве или не желиш да причаш? Не желите - али морате!
  "Надам се да не сум®ате у мене?" МариЌа се уплашила.
  Човек Ќе слегнуо раменима.
  - Стан Ќе твоЌ. ХаЌде сада да завршимо овде, пођи са нама...
  - Зашто? зачуди се учите .
  - РазговараЌте са истражите ем коЌи ·е водити ваш случаЌ.
  - МоЌ посао? А ко си ти?
  - єа сам истражите . Не брини, мислим да те не·е дуго задржавати, саслуша·е те и пустити.
  ПоЌавио се стасити човек у цивилу.
  - Шта да кажем, Андриусха? обратио се иследнику. "Леш Ќе прилично свеж, Ќош ниЌе потпуно охлађен. НаЌвероватниЌе, смрт Ќе наступила данас око пет уЌутру. На врату нема бразде од дав е®а, нисам видео никакве друге знаке насилне смрти. Али на телу постоЌе модрице различите старости. Свеже модрице на пубису и грудима, старе на бутинама. Заузета дама. Витка, висока око сто осамдесет, тетоважа на пубису у виду руже, величине око седам центиметара. Вероватно проститутка. Поша ите нас на биро, обдукциЌа ·е показати шта и како.
  "Па, мора·емо да обиђемо комшиЌе", рече АндрЌуша замиш ено. А онда се окрену учите у:
  - Кад сви буду готови, прегледа·ете стан, можда се нађу неке ствари покоЌника.
  Не, МариЌа ниЌе нашла ништа, ништа страно код ку·е. Леш странца Ќе одвезен специЌалним аутомобилом, а учите ица Ќе морала да узме документа и вози се са полицаЌцем. У то време, полицаЌци у цивилу су ве· отишли.
  У колима Ќе полицаЌац ·утао, нервозно Ќе помислила МариЌа. Кога Ќе толико изнервирала? Зашто су ЌоЌ подметнули леш девоЌке? И ко? НаЌвише од свега, жену Ќе забринуло пита®е иследника о к учевима ®еног стана. Били су са Павликом. Али он Ќе тако млад! Само шеснаест у септембру би·е испу®ено.
  Да Ќе Павлуша стариЌи, било би могу·е потписати, родити дете од ®ега. Мери Ќе желела да има децу. Недавно Ќе заиста желела да се уда, мучила Ќу Ќе женска усам еност. И било ЌоЌ Ќе драго што се Павлик поЌавио у ®еном животу. Ко добро познаЌе душу жене, не·е Ќе осудити због  убави. То Ќе сложена, непредвидива, понекад забра®ена ствар. Не знаш кад ·е до·и, с ким ·еш имати сре·е...
  МариЌа се сетила првих загр аЌа са Павлушом, ®ихових плахих по убаца. Како ЌоЌ Ќе тада срце куцало од страсти! Иако Ќе дупло стариЌа од дечака. И како Ќе болно за жену да воли кад ЌоЌ виси члан кривичног закона. Морате сакрити своЌу  убав од свих знатиже них очиЌу, не можете Ќе ни поделити са своЌим наЌбо им приЌате ем. Шта она тачно ради погрешно? И сам Павлик Ќе желео ову присност! Да ли жену треба затворити због  убави коЌу пружа тинеЌ¤еру? За међусобну светлу  убав. Да ли Ќе поштено? Мери Ќе мислила да не...
  
  
  ПОГЛАВЉЕ 2
  МариЌа Александровна Новикова Ќе седела у ходнику истражне комисиЌе, повремено гледаЌу·и кроз прозор: висока ограда и бод икава жица само су поЌачавали ®ен страх. Учите ица Ќе била нервозна, речено ЌоЌ Ќе да сачека, али прошло Ќе више од пола сата, а жена као да Ќе заборав ена.
  ОдЌедном су се врата отворила, истражите  Ќе климнуо МариЌи, позиваЌу·и Ќе да уђе у канцелариЌу.
  "ВасилиЌе Красин", представио се човек, "даЌ ми пасош, молим те".
  За столом у углу собе био Ќе Ќош Ќедан човек у истом тамном оделу као ВасилиЌево.
  Красин погледа пасош, одложи га и рече:
  - Па, реци ми ко Ќе та жена и како Ќе леш ушао у твоЌ стан.
  - Не знам! Искрено, не знам! молио Ќе учите . Истражите  Ќе ве· питао.
  "Питао сам... То Ќе потпуна мистериЌа", скептично Ќе рекао Красин и паж иво погледао жени у очи. Видим да лажеш.
  "Ставите Ќе у ку·у за маЌмуне!" - одЌедном се огласио глас другог запосленог. - Седе·е пар дана, одмах ·е се свега сетити.
  - Ако будете ·утали, мора·емо да вас приведемо! Красин Ќе потврдио.
  Међутим, МариЌа Ќе интуитивно осе·ала да Ќе Ќедноставно застрашуЌу. И она нема чега да се плаши! Она има све доказе о своЌоЌ невиности. Учите  Ќе мирно одговорио монотоним гласом:
  "Понекад Ќе добро бити у затвору. То даЌе мудрост. Али стварно немам шта да ти кажем. Тако да имам карту, тек сам стигао уЌутру.
  Красин се окренуо колеги:
  Да ли Ќе анкета комшиЌа нешто дала?
  "Као и обично, ништа нисмо видели, ништа нисмо чули. Само Ќе комшиница на подесту рекла да Ќе видела како Ќе ова девоЌчица изашла из стана у загр аЌу са дечаком. А оваЌ момак Ќе недавно дошао у ®ену ку·у у ®еном одсуству и отворио врата к учем.
  - Па, шта кажеш? упита Красин и поново погледа МариЌу.
  "Значи ова комшиница Ќе трач, не можеш ЌоЌ веровати", почела Ќе да се правда жена и окренула се помо·нику истражите а:
  - Бака Марфа Ќе цинкарила, зар не?
  Помо·ник ниЌе одговорио, али Ќе Красин упитао:
  - Како се зове дечак?
  - Ово Ќе моЌ студент. Извлачим га из физике.
  - Летова®е? Красин ниЌе веровао. - Реците своЌе име, презиме и адресу.
  - Значи Павлик Рибаченко се зове, - морала Ќе да призна МариЌа. - Живи са родите има у СавушкиноЌ улици.
  Красин Ќе записао у своЌу свеску и поново упитао:
  - Павел - ко Ќе он?
  МариЌа се снажно осмехнула.
  - Он Ќе Ќош дете. єа сам ®егов учите ! Не·ете ва да да сум®ате у дечака за злочин?
  Истраживач Ќе на пита®е одговорио пита®ем:
  "Дакле, он има к учеве од твог стана?"
  МариЌа рашири руке.
  - Па шта? Не мислите ва да да Ќе он подметнуо леш...
  - Како знати, како знати! ТинеЌ¤ери су понекад тако окрутни!", замиш ено Ќе рекао Красин.
  "Павел Ќе диван дечак, спортиста, не·е муву повредити!" МариЌа Ќе почела да брани свог ученика.
  - Када сте га послед®и пут видели? упита Красин.
  - Почетком августа. Павлик ме Ќе испратио до воза. Било Ќе... седмог. Само ми Ќе помогао да носим ствари.
  Красин Ќе поставио Ќош неколико пита®а. Питао Ќе с ким се Павел дружи, да ли Ќе нешто сум®иво у ®еговом понаша®у, да ли Ќе показао окрутност према животи®ама. МариЌа Ќе одговорила да никада ниЌе видела Павлика да малтретира животи®е. Али дечак Ќе знао како да се заузме за себе, бавио се борилачким вештинама и хокеЌем.
  ОдЌедном Ќе ВасилиЌ Красин поставио неочекивано пита®е:
  Да ли сте имали секс са ®им?
  МариЌа се стресе и боЌаж иво, несигурно одговори:
  - Са Павликом? Не... Он Ќе Ќош дете...
  Красин Ќе паж иво посматрао реакциЌу жене. МариЌа Ќе чак пребледела на такво пита®е, спустила очи, врпо ила се у столици, склопила руке у замку.
  - Да? упитао Ќе иследник. - Не могу да веруЌем! Будите искрени са мном. Да ли разумете да можете добити пристоЌну казну за везу са малолетником?!
  МариЌа Ќе подигла очи на човека и одговорила са уздахом дрхтавим гласом:
  "Не морам да даЌем времена за...
  ВасилиЌ се насмеЌао и рекао:
  - И испита·емо дечака! Он ·е нам све ре·и.
  МариЌа се опет стресе и са муком одговори:
  "Дечаци толико воле да компонуЌу и претеруЌу. Али сигуран сам да вам не·е ре·и ништа што ме дискредитуЌе.
  Иследник се осмехну и рече строго:
  "Можемо да вас задржимо и поша емо на суд да одобри хапше®е на два месеца. Зато не искушаваЌте судбину. Реците своЌ броЌ телефона.
  - ЧиЌе? моЌ?
  - ХаЌде обоЌе: твоЌ и Рибаченко.
  А Павлик? Па, не знам...
  Не знате да ли да кажете или не? Можда могу да погледам ваш паметни телефон?
  "Ре·и ·у ти", климнула Ќе МариЌа и диктирала телефоне.
  Истражите  Ќе из фасцикле извукао фотографиЌу преминуле девоЌке, ставио Ќе пред МариЌу и рекао:
  ПогледаЌте поново паж иво, можда сте Ќе ве· негде видели.
  МариЌи Ќе било тешко да погледа тело оног за кога се испоставило да Ќе мртав у ®еном стану. Али то Ќе морало да се уради, учите ица се натерала да погледа фотографиЌу. Лепо лице, али унакажено смр·у. Не, она не зна ништа о ®оЌ, прво Ќе видела девоЌку испод свог кревета.
  Красин погледа на сат и рече:
  - Међутим! Време Ќе да завршимо. Све што треба да урадите Ќе да узмете отиске прстиЌу и приЌавите се. У реду, за сада ·емо те пустити ку·и уз кауциЌу.
  Убрзо Ќе МариЌа напустила зграду истражне комисиЌе, извадила папир коЌи ЌоЌ Ќе издат, погледала печат и видела потпис заменика градског тужиоца. Сакрила Ќе папир у ¤еп, тешко уздахнула и почела да размиш а о Павлику. Тако Ќе желела да обрадуЌе свог во еног раним неочекиваним доласком. Био Ќе веома забринут да ·е морати да се растане целе три неде е. Стигла Ќе раниЌе, задово ила момка ...
  Да ли Ќе Павлуша довео проститутку у ®еном одсуству? Где Ќе оде·а девоЌке? єеси ли га понео са собом? ХеЌ Павлик. паун...
  Проклетство, морам да га позовем! Како нисте погодили одмах?
  МариЌа Ќе притиснула дугме на свом паметном телефону са именом своЌе во ене. НечиЌи глас Ќе рекао: "Телефон Ќе иск учен или Ќе ван мреже.
  
  
  Поглав е 3
  Гориницх Ќе отворио врата стана, пустио девоЌку и ®еног сапутника, ушао сам, упалио светло и рекао:
  - Скромно овде имамо за тако драге госте.
  "У реду Ќе, издржа·емо некако до Ќутра", рекао Ќе високи, широких рамена, тридесетак година, "хаЌде да нешто поЌедемо на путу и у спава·оЌ соби". НедостаЌало ми Ќе Лусино тело. ХаЌде да ти покажемо праву  убав!
  ДевоЌка се насмешила и погледала са  убав у у очи свог сапутника. Отишли су у кухи®у, Гориницх Ќе ставио чаЌник и почео да прави сендвиче, кришом бацивши поглед на девоЌку. Она му се допала! Витка, плавоока, прсата плавуша ·утала Ќе скоро цео тежак пут са Ќуга у ЖигулиЌу, ниЌе тражила да заустави ауто или да ЌоЌ нешто купи, ниЌе показала никакво незадово ство, ниЌе ЌоЌ замерила неприЌатност. Гориницх ниЌе волео разговор иве и каприциозне жене.
  "Утриш и Ќа смо отишли на време", рекао Ќе отвараЌу·и флашу пива. - Сад Ќе шмон. Надиа Ќе одведена. Зашто Ќе убола режисера ножем?
  - Глупо! Болело Ќе, не можеш да издржиш, рекао бих Ачинцеву, пуц®ава би била заустав ена.
  - Па га Ќе избола после пуц®аве.
  - Издржао сам. А онда дао одушка емоциЌама. Сам Ачинцев Ќе крив - не можете се тако ругати девоЌкама! Види, Ќа сам измислио муче®е. Одвукли су их у мрави®ак, убацили провидна црева у вагине и снимали крупне планове, као мрави тамо...
  "Да, Саша, тешко Ќе", сложио се Горини·.
  "МоЌа Ќе добро, стрп иво, али Нађа Ќе будала", рекао Ќе Саша и окренуо се свом сапутнику:
  - Како си унутра - боли ли?
  "У реду Ќе, душо", одговорила Ќе девоЌка уз благи осмех.
  - У реду, погледаЌмо.
  ПоЌели су и отишли у спава·у собу.
  - Да ли ти смета да се Луци скине? - упитао Ќе Саша Гориницха. Волим кад плеше гола. То Ќе тако еротично! - Идемо тамо код нас потпуно без оде·е.
  - Волим стриптиз! єедина штета Ќе што нема музике, - одговорио Ќе Гориницх. - Да, и ве· Ќе касно, чуЌу комшиЌе.
  - Ништа, пусти·у музику тихо са телефона - рекао Ќе Александар.
  Ухватио Ќе неку плесну мелодиЌу, девоЌка Ќе распустила косу коЌа ЌоЌ Ќе падала испод рамена, неколико пута снажно одмахнула главом и почела полако, савиЌаЌу·и се и плешу·и, да се ослобађа ха ине. НиЌе било груд®ака на Луце. Полако скидаЌу·и ха ину, вртЌела се у плесу, сад исплазе·и своЌе прелепе груди, па се савиЌаЌу·и, показуЌу·и своЌе дупе.
  Затим Ќе стриптизета села на шлепе, али Ќе онда енергично скочила на ноге, скинула га·ице, мало их заврнула у рукама и бацила у правцу Горинича, коЌи Ќе седео у фоте и. Видео Ќе тетоважу на пубису девоЌке и Ќош више се узбудио.
  Остав ена гола, Луси Ќе потапшала зад®ицу, растав ала их рукама, на прстима ходала до врата. Ту Ќе клекнула, погнута тако да ЌоЌ Ќе зад®ица била приметно виша од главе, окренула се и опругим покретима, лагано савиЌаЌу·и и разгибаваЌу·и руке у лактовима, пузала ка Александру, забола усне у ширину ®егових фармерки, а затим се заглавила избацила Ќезик, протресла га и, осмехуЌу·и се, помало Ќедном лизнула Сашине панталоне. Откопчао Ќе раЌсфершлус, пустио мало усправан курац.
  ДевоЌка се поново осмехнула врховима усана, узела достоЌанство партнера у уста и почела да милуЌе, покушаваЌу·и да га доведе у же ено ста®е. Тада Ќе потпуно прогутала ве· узбуђени, импресивни пенис мушкарца, на неколико секунди наслонила лице на партнеров пубис и укочила се. Затим Ќе устукнула, али ниЌе пустила члан из уста, ве· му Ќе лагано посисала главу, направила неколико попуша, поново узела мушки курац у уста и укочила се на десет секунди, ухватила дах и наставила карактеристичне покрете.
  "Не жури", заповеди Саша.
  ДевоЌка се окренула бочно према ®ему како би Гориницх могао да види како Ќе члан приЌате а наслонио на Лусину усну.
  Александар Ќе лагано потапшао своЌу девоЌку по образу, али се потом одвоЌио од девоЌке, пустио киту и махнуо ЌоЌ руком.
  Луси се окренула, отпузала пар корака уназад, поново се сагнула тако да су ЌоЌ се гениталиЌе Ќасно виделе и почела да трза зад®ицом.
  - Велики! - прошапута Гор®ич.
  - Не можемо то! рекао Ќе Александар. - єеси ли видео Стракеа на пенису?
  Гориницх ниЌе ни знао шта Ќе то.
  А девоЌка Ќе направила круг на све четири по соби, позиваЌу·и махаЌу·и пленом, а затим се спустила на лактове и допузала до свог  убавника.
  ОваЌ пут Ќе откопчала копче на ®еговим сандалама и зубима почела паж иво да свлачи Александрове чарапе.
  - Добра девоЌка! похвалио Ќе.
  - Волим те! - завршивши са чарапама, одговори Луси. По убила Ќе прво Ќедно, па друго стопало свог друга и Ќезиком почела да га милуЌе по ножним прстима, лижу·и их и трпаЌу·и мокри Ќезик међу прсте.
  - Сра®е! Саша Ќе командовао.
  ДевоЌка Ќе узела четири прста свог  убавника у уста.
  "Дуб е", рекао Ќе Александар.
  Луси Ќе села на гузицу, прстом повукла образ, стиснула партнеров палац у уста, покушала да ухвати стопало што дуб е.
  "Добра девоЌка", похвалио Ќе Александар. - Исправи се, даЌ да те помилуЌем.
  Не испуштаЌу·и ногу из уста, девоЌка Ќе устала и савила се у правцу свог  убавника. Слободном ногом Ќе почео да мази ®ену мацу и пубис.
  - Кревет Ќе низак, - рече Саша, - незгодно Ќе да се растеже.
  ДевоЌка се нагнула напред, шире·и ноге. Александар Ќе прстима миловао девоЌку по стомаку, па притиснуо Ќедну доЌку, другу, полако повукао од тачке између доЌки преко пупка до самог дна стомака.
  Луси Ќе и да е Ќедном руком држала Александрово десно стопало у устима, другом Ќе узела прсте ®егове леве ноге и убацила Ќе у своЌу вагину.
  "Браво", поново Ќе похвалио Саша. - Знаш колико то волим.
  ДевоЌка Ќе направила енергичан покрет карлицом, покушаваЌу·и да прсте свог  убавника забиЌе дуб е у своЌе тело. Али она Ќе вриснула и повукла се. На лицу ЌоЌ се поЌави гримаса бола.
  - Да ли нешто ниЌе у реду после Ачинцевовог муче®а? упитао Ќе Александар. - Да ли много боли?
  "Поднош иво, драга", одговорила Ќе девоЌка.
  "Не·еш само тако вриштати", рекао Ќе Саша и изненада се окренуо Гориничу:
  Хо·еш да видиш шта Ќе у ®оЌ?
  - Какво Ќе? Гориницх Ќе поставио глупо пита®е.
  - Ах ах ах! Имам термин. Истовремено ·емо обавити преглед гениталиЌа. Љусенка, доведи ме тамо, у моЌоЌ актовци, знаш шта.
  Гола девоЌка се искрала у ходник и убрзо се поЌавила са батериЌском лампом, некаквом цевчицом и провидним округлим стаклом у рукама. Међутим, Гориницх Ќе видео да Ќе чаша без дна.
  Александар Ќе ослободио кревет. ДевоЌка Ќе села на ®егово место, окренула се у правцу Горинича и широко раширила ноге савиЌене у коленима. Саша се спустио поред ®е да би Гориницх могао све да види, енергично Ќе тапкао дланом по обриЌаном пубису своЌе девоЌке, затим прешао прстима преко ®ене пичке, нежно масирао клиторис девоЌке, повукао ЌоЌ усне и раздвоЌио их, показуЌу·и улаз у лепотичина недра. . Затим Ќе устао, дао девоЌци да лиже и сиса прсте ®егове руке.
  Гориницх Ќе посматрао  убавнике у сладострасном ишчекива®у наставка. И она Ќе следила! Александар Ќе убацио пар прстиЌу у Лусину вагину и почео да прави интензивне трзаЌу·е покрете.
  ДевоЌка Ќе тихо засте®ала.
  "Види, немоЌ да му намешташ кревет", насмеЌао се Александар, извукао прсте и поново их дао девоЌци да лиже и сише.
  Затим Ќе узео чашу, намазао ®ену ивицу без дна гелом из тубе и почео паж иво да Ќе уноси у тело девоЌчице.
  - Аи! Луси Ќе поново тихо вриснула.
  - Болно? упита Саша. "Можда вам треба лек против болова?"
  - Не, душо, у реду Ќе. Толерантно.
  Саша Ќе скоро потпуно убацио чашу у девоЌчину вагину, наредио му да Ќе држи прстима, а он Ќе унутра упалио батериЌску лампу, паж иво Ќе прегледао и рекао:
  - Све Ќе у реду! Скоро да нема упале. Само овде, на самом почетку, остао Ќе траг угриза. Хо·емо ли се сексати данас? Не·е болети?
  - Би·у стрп ив, драга! Луси Ќе кротко одговорила.
  "Она воли да се Ќебе, посебно са мном", рекао Ќе Саша Гориницху. Дођи овамо, показа·у ти нешто заним иво. И даЌ ми оловку.
  Гориницх Ќе скочио до девоЌке и уперио поглед у прорез ждрела материце коЌи Ќе вирио у чаши.
  - Добро? Шта бу иш? Александар Ќе пре питао. - Ово Ќош нисте видели?
  "єа нисам гинеколог", промрм ао Ќе Гориницх.
  "Ни Ќа", рекао Ќе Александар. Али Ќа волим своЌу девоЌку...
  Пустио Ќе Луси да полиже кажипрст и увукао своЌ мали Ќастук кроз стакло у пукотину девоЌчиног грла. Мало га Ќе изврнуо, извукао и опет га полизао. Затим Ќе узео оловку од Гориницха и забио Ќе у матернични зип скоро до држача.
  "Стани", наредио Ќе Луси и поново позвао свог приЌате а да се диви слици.
  Узбуђени Гориницх Ќе дрхтавим рукама извадио паметни телефон и направио неколико слика.
  - Имате ли клистир у ку·и? упитао Ќе Александар.
  - Зашто ти треба клистир? упитао Ќе Гориницх.
  "Видите, Ќа волим аналне игрице. Да се не би запр али, бо е Ќе то учинити након клистира®а.
  "А-а", рече Гориницх пожудно. Не користимо клистир.
  - Добро, онда ми даЌ флашу пива. Она ·е све учинити за себе. Иди, Луци, спреми се. Покажимо мушкарцу прави секс!
  
  
  Поглав е 4
  - СЌаЌна риба! рекао Ќе Гориницх одушев ено када Ќе девоЌка нестала у купатилу. - Волео бих ово!
  - И онда! - задово но Ќе рекао Александар.
  - Где си Ќе нашао? упитао Ќе Гориницх.
  - Узео га Ќе од свог приЌате а, Ќедног од челника ®ихове заЌеднице. Луси Ќе васпитана тако да ЌоЌ Ќе наЌвишу врлину у главу натерала же а да се допадне човеку.
  - Како Ќе секси! На ове Ќош нисам наишао.
  Ишла Ќе у Цхарм Сцхоол у ОхаЌу. Тамо су их учили послушности и свим врстама еротских трикова.
  - Шта Ќе школа?
  - ТаЌна. ДевоЌке су обучене за забаву елите и снима®е у порнографиЌи. Луска Ќе ту била причврш·ена дуж Месечеве линиЌе.
  Да ли често глуми у порнографиЌи? поново упита Гор®ич.
  - РаниЌе често. Луси Ќе лепа жена, била Ќе потраж®а.
  - Било би заним иво видети сцене са ®еним учеш·ем!
  Рекао си да не гледаш порни·!
  - Са задово ством бих погледао Луси.
  "Видим да сам се узбудио када сам нас посматрао", осмехнуо се Саша. - Скинуо бих панталоне, видели смо доста усправних чланова.
  - Не постаЌете  убоморни када гледате порнографиЌу са ®еним учеш·ем, као што Ќе она са другим мушкарцима ...
  - Не... Зашто бити  убоморан на нешто?
  "Разумем да нису  убоморни на посао", помир иво Ќе рекао Горини·.
  - И код ку·е понекад вежбамо замах. МоЌ приЌате  Ќе Скот. Има рибу - Ќедну од наЌпознатиЌих порно звезда. Име Ќе Роки Раи. Ниси чуо? Ох, да, не гледаш... Па се понекад нађемо заЌедно. єа бих само знао шта радимо са Ќуницама! ОрганизуЌемо разна такмиче®а, ко ·е од ®их избацити лоптицу да е из пичке, ко бо е скочи на дилдо или угура више тениских лоптица у своЌе тело. А за Божи· су обукли девоЌке хладниЌе од божи·них Ќелки. На брадавицама и између ногу били су причврш·ени ланци са теговима, тела су била богато украшена гумицама и штипа кама са божи·ним куглицама. А онда су их заузврат користили у овом облику. Много лопти Ќе тучено, али Ќе било забавно.
  "Добро се забав ате", са®иво Ќе рекао Гориницх.
  - Имате ли штипа ке? упитао Ќе Александар.
  "Морам да видим своЌу маЌку у купатилу." За шта?
  "Видиш, волим да Ќебам када штипа ке висе на Љускиним брадавицама, то ме узбуђуЌе", рекао Ќе Саша, поново погледао у Гор®ичеве испупчене панталоне и упитао:
  - Да ли вежбате МЗХМ?
  - Какво Ќе?
  - Па кад девоЌка са два мушкарца.
  - Не, шта си ти! Могу само Ќедан на Ќедан и без сведока.
  - Па, узалуд. Онда ·у се прво истоварити са Љуском и заспати, а онда можеш да причаш са ®ом.
  Можемо у тоЌ соби! - Гориницх Ќе био одушев ен.- Имам кревет тамо!
  "У реду, идем да оперем руке и пожурим Лушку", рекао Ќе Александар и отишао.
  Убрзо Ќе извео своЌу девоЌку из купатила. Из прелепих девоЌчиних груди вириле су копче закачене за брадавице. МахаЌу·и своЌим ходом, завод иво ®ишу·и куковима, девоЌка Ќе полако прошла поред Горинича, коЌи Ќу Ќе прождирао очима, села на кревет, поново раширила ноге, али овога пута их ниЌе савиЌала у коленима, ве· се испружила. извукла их као балерина у растеза®е, и подигла их високо изнад главе.
  Александар ЌоЌ се приближио, скинуо фармерке и шортс. У исто време, девоЌка Ќе позив иво затресла ногама и извукла чарапе. Али Саша ниЌе одмах почео да милуЌе. Изненада Ќе извукао каиш са фармерки и прилично снажно ударио своЌу девоЌку по гениталиЌама.
  Луси Ќе тихо вриснула и рекла:
  - Сенкиу, господине! Волим те!
  - Говори руски! У РусиЌи смо, - рекао Ќе Александар и поново ударио девоЌку каишем.
  - Ста си ти? упита узбуђени Гориницх.
  - Ово Ќе за загрева®е - одговорио Ќе Александар. - Навикла Ќе на то. Код ку·е ЌоЌ понекад став ам пумпицу.
  Александар пружи руку девоЌци. Не спуштаЌу·и испружене ноге, поново Ќе облизала прсте свог  убавника и узела руку у уста.
  Минут касниЌе, Саша Ќе извукао руку из уста, принео Ќе вагини девоЌке, ставио тамо Ќедан прст, па други, али ниЌе мастурбирао. Полако Ќе почео да уводи своЌ длан у Лусина недра. НиЌе се бунила, само Ќе мало сте®ала.
  - Зар не боли? упитао Ќе Александар.
  "Поднош иво, драга", одговорила Ќе девоЌка по навици и затворила очи.
  Саша се потрудио, а цео ®егов длан Ќе био у Лусином телу. Поново Ќе тихо вриснула. Саша се укочио на пар секунди, а онда Ќе Ќош мало померио руку у тело своЌе девоЌке и почео да Ќе нежно окре·е.
  У том тренутку, Гориницх, коЌи Ќе посматрао све манипулациЌе, осетио Ќе да се завршава: ®егово семе Ќе спонтано прснуло, упр авши га·е.
  А но· Ќе тек почела!
  
  
  Поглав е 5
  У канцелариЌи иследника МариЌа Ќе била веома нервозна, али ®ено узбуђе®е ниЌе прошло ни на улици. Само сада жена Ќе била више забринута не због тога како Ќе леш ушао у стан, ве· због ситуациЌе са Павлушом. Хо·е ли дечак испричати о ®иховоЌ грешноЌ вези? Зашто му се телефон не Ќав а?
  Требало Ќе неколико станица метроом да стигнем ку·и. Колико Ќе стражара постало у метроу! Сада Ќе ово почело да нервира Мери. Чинило ЌоЌ се да ·е Ќе зауставити, ставити лисице и одвести у затвор. Тада ·е им се судити за завође®е малолетника.
  Али стражари нису обра·али паж®у на МариЌу. Учите ица Ќе изашла из метроа и осетила олакша®е. Сад мало шета®а, би·е то ®ена ку·а. Тако Ќе уЌутру прошетала овамо са стварима, размиш ала о Павлику, се·ала се плаже, врелог ш унка под босим ногама, топлог мора са таласима коЌи милуЌу као додир во ене особе.
  Њена  убав према Павлуши ниЌе захладнела пар неде а Ќуж®ачког одмора. Момак Ќу Ќе са®ао но·у, учите ица се присетила ®еговог ре ефног тела, храброг лица, светле косе ошишане испод полукутиЌе, плавих, врло изражаЌних очиЌу. Изванредан, згодан дечак. Може да направи дивног филмског глумца, показао би се на постеру.
  МариЌа Ќе чезнула да што пре види Павлушу, да га загрли и притисне уз себе, да удахне мирис ®еговог снажног младог тела, да обасу по упцима ®егово лице, врат и глатке, румене образе. Поново Ќе бирала ®егов броЌ телефона, коЌи се и да е ниЌе Ќав ао.
  Учите ица се уверавала: сада Ќе било лето, момци су били на одмору, Павлуша Ќе негде отишао, ниЌе понео телефон са собом или га Ќе Ќедноставно иск учио. Али зашто га иск учити? А ®ен  убавник ЌоЌ ниЌе рекао ништа о могу·ем путова®у када га Ќе пре два дана позвала из СочиЌа. А онда се догодила ова страшна прича са маЌком приЌате а, брзе накнаде, превремени одлазак...
  Можда су Павлушини родите и изненада одведени у иностранство? Желео Ќе да оде у Француску.
  И сама МариЌа Ќе од младости са®ала да оде на медени месец у Европу. Посетите Праг, Варшаву, Берлин, Париз. Посебно сам желео да одем у Париз, град снова и романтичне  убави. Испричала Ќе Павлику своЌу же у. Он Ќе одговорио да би радо отишао у Француску, Ќер су Французи од свих европских народа наЌсличниЌи Русима и карактером и менталитетом. МариЌа се ниЌе свађала, иако Ќе тада мислила да наши народи нису превише слични. Имала Ќе же у да се уда за Павлика за пар година, када он постане пунолетан, и оде са ®им на пут.
  Сада учите ица ниЌе хтела ни да помисли да Ќе Павел вара, да Ќе довео другу девоЌку у ®ен стан. Зар МариЌа ниЌе заслужила своЌу женску сре·у? РаниЌе Ќе у своЌим сновима нацртала солидног богатог мужа, али се за убила у дечака коЌи Ќе био петнаест година млађи од ®е. Толико сам се за убила да сам изгубила разум.
  Учите ица Ќе изгледала прилично привлачно. Фигура Ќе витка, струк танак, лепе дуге ноге, кожа чиста, лице свеже, нема бора, коса Ќе веома буЌна, коса Ќе благо ковр¤ава, светлоплава до рамена. Недавно Ќе периодично ишла на диЌету, премазана кремама. Такве жене воле мушкарце. По изгледу, ниЌе добила више од двадесет пет, иако Ќе учите ица недавно прешла тридесету.
  Али МариЌа Ќе била усам ена, упркос лепоти и доброЌ физичкоЌ форми. У младости, ®ен вереник, коЌег Ќе волела свим филом душе, завршио Ќе у ЧечениЌи и тамо умро. Као резултат тога, девоЌчино срце Ќе отврднуло и заледило неколико година.
  Учите ица Ќе на све покушаЌе удвара®а мушкараца одговарала са таквом хладно·ом да су потенциЌални просци одмах нестали. МариЌа се много година ниЌе за убила, чак ниЌе ни погледала у правцу мушкараца. Осе·ала Ќе веома дубоко, свет ЌоЌ се чинио црно-белим након трагичне смрти ®еног првог дечка.
  И тек недавно Ќе учите ица почела да се постепено одмрзава, да све више размиш а о венча®у и рође®у детета. Али МариЌа Ќе била плаш ива са мушкарцима, ниЌе посе·ивала плесове и друга места где Ќе лакше да се упознаЌу.
  Жена Ќе имала идеЌу да у новинама или на одговараЌу·ем саЌту на интернету рекламира познаника ради склапа®а брака. Али онда се Павлик поЌавио у ®еном животу. И свет Ќе почео да се игра новим боЌама.
  ОваЌ згодан човек се истицао међу свим ученицима своЌим изгледом и друштвенош·у, згодан дечак Ќе постао учите ева искрена страст, МариЌа се за убила у ®ега. Иако сам схватио да Ќе то погрешно, чак и опасно са становишта постоЌе·их закона.
  По први пут, учите ица Ќе Павлика видела пре скоро годину дана у своЌоЌ класи у новоЌ школи, где Ќе добила посао када се преселила у Приморски округ. Скоро одмах Ќе учинио да се одмрзне, жудно за  убав у срце задрхти. Павлуша Ќе у жени пробудио наЌпре неЌасне снове, а затим прилично Ќака осе·а®а.
  МариЌа Ќе одлучила да тражи приступ овом дечаку, али се плашила да ·е Ќе дечак одбити. Учите ица Ќе почела да се паж ивиЌе брине о себи, отишла на диЌету. Трудила се да изгледа добро и пробуди Павликов расположе®е, преце®уЌу·и ®егове оцене. Међутим, дуго времена ниЌе предузела никакве кораке да се бо е упозна.
  У априлу Ќе време било лепо, сунчано, МариЌа се обукла проле·но прикладно, а на часу Ќе позвала Рибаченка да одговори.
  Први згодан мушкарац у класи, Павел, стаЌао Ќе за таблом. МариЌа га Ќе прождирала очима, а он Ќе са интересова®ем гледао своЌу учите ицу, коЌа Ќе тог дана била у прилично краткоЌ сук®и, лепо нашминкане и шик фризуре.
  Са осмехом, Павле рече:
  - Киркоров ев закон каже...
  У разреду Ќе било смеха. Павлик се мало постиди и благо поцрвене. Учите  Ќе  убазно исправио:
  - Кирхоф... Па о чему Ќе оваЌ закон?
  МариЌа Ќе чула да Ќе Рибаченка навела девоЌка из првог стола, али се претварала да ништа не примети.
  Њен  убимац Ќе, гледаЌу·и у очи учите ице, одговорио:
  - Збир струЌа у колу на улазу Ќеднак Ќе збиру струЌа у колу на излазу ...
  МариЌа климну главом и рече:
  - Седи, Павел, пет!
  Ученици су звиждали. Дечак Ќе сео и почео искрено да испитуЌе учите а.
  Тада Ќе Павлик признао МариЌи да су тог дана у ®ему почела да к уча осе·а®а. МариЌу Ќе волео и раниЌе, али као учите . А онда Ќе проучавао ову одраслу жену, ®ено лепо аристократско лице, плаву ковр¤аву косу, завод иве ноге. Погледао Ќе и осетио како му мушкост издаЌнички буЌа, постаЌе вру·а и чак пулсира.
  ДевоЌкама се допао, разговарале су са ®има, па чак и пар пута по убиле лепу Веру. Али Ќош ни са ким ниЌе имао секс, видео Ќе процес само на снимку коЌи Ќе нашао на интернету. Од таквог снимка био Ќе узбуђен на исти начин као и сада од самог погледа на учите ицу, ®ену незаслужену петорку.
  Павлик Ќе одЌедном пожелео да води  убав са физичким. Као на снимку. Али схватио Ќе да Ќе то немогу·е, барем не у блискоЌ буду·ности. Међутим, болно ста®е захтевало Ќе излаз. Павлик осети Ќаку Ќезу, звезде су му скочиле пред очима. Вру·ина у препонама школарца постала Ќе неподнош ива. Дечак Ќе подигао руку и поцрвенео упитао:
  - Могу ли да одем до тоалета?
  МариЌа Ќе снисход иво дозволила:
  - Иди!
  Павлик Ќе трчао свом снагом. Само у тоалету могао Ќе да ублажи напетост и умири своЌе Ќош увек истурено достоЌанство.
  Затим Ќе кроз смех испричао МариЌи о свом изненадном узбуђе®у. А онда се вратио на час баш на време за звоно. Морао сам да идем на следе·у лекциЌу.
  Али пред очима ми Ќе стаЌала слика наставника физике. Умела Ќе да запали ватру Ќаких осе·а®а у дечаку. Желео Ќе поново да види МариЌу Александровну.
  Павлик Ќе Ќедва седео на часовима. Саме ноге су га довеле до кабинета физике.
  Убрзаног срца Павлик застаде на вратима скуп аЌу·и храброст. НиЌе знао шта ·е ре·и, како ·е се понашати са учите ицом, али Ќе ипак отворио врата.
  Учите ица Ќе нешто обЌаш®авала момцима из стариЌег разреда, час Ќе био завршен, али Ќош нису сви отишли. МариЌа се окренула према Павелу, коЌи Ќе стаЌао на вратима, очекуЌу·и од ®ега да обЌасни разлог своЌе посете. Она се благонаклоно осмехну, али ни оваЌ приЌате ски искрени осмех ниЌе могао да отклони Павликову срамоту, он као да Ќе изгубио речник и само Ќе тупо гледао у учите ицу. А МариЌа Александровна Ќе погледала свог во еног ученика, право у ®егове очи.
  Пауза се отегла, МариЌа Ќе нежно упитала:
  єеси ли овде, Павел? Никаквих проблема?
  Павелов глас се коначно проломио:
  - єа... желим да напишем есеЌ о физици. Ови закони... како Ќе? Генерално, актуелни...
  "СачекаЌ мало, сад ·у завршити са момцима, па ·емо са тобом о свему разговарати", рекао Ќе учите  и поново се осмехнуо.
  И Павлик Ќе осетио да се од ®еног изгледа, ®еног добро·удног осмеха, ®егова мушкост опет нехотице ускомеша у панталонама.
  Изашао Ќе у ходник, покушао да се одврати од сладострасних мисли и да се смири.
  Наравно, било би му лакше да комуницира са врш®аком, али сада Ќе дечака веома узбудила ова одрасла жена. Очигледно, ®ена привлачност Ќе пренета на Павела на интуитивном нивоу, а он то ниЌе могао да издржи, подлегао Ќе реципрочноЌ страсти, иако ниЌе знао како да се понаша са учите ем.
  Павлик Ќе осетио да Ќе ®егово достоЌанство поново веома порасло и да су му панталоне приметно испупчене. Био Ќе то први пут да се дечак сусрео са таквом страш·у. Било Ќе то нешто ново и другачиЌе. Никада до тада млади Павлик ниЌе био тако узбуђен. ОдЌедном Ќе пожелео да види учите ицу голу, да додирне ®ене витке ноге, ®ена гола прса.
  А МариЌа? Било ЌоЌ Ќе драго што Ќе Павел ушао, покушао да отпрати остале момке што Ќе пре могу·е и позове свог во еног дечка. Са®ала Ќе да комуницира са овим прелепим дечаком, гледаЌу·и у ®егове нежне изражаЌне очи. МариЌа Ќе схватила да Ќе ово само тинеЌ¤ер. И он ·е морати да се третира у складу са тим. НиЌе планирала да заведе студента, само Ќе желела да разговара са ®им. Дакле, о животу, о уче®у.
  И он Ќе ушао и загледао се у ®ене ноге. Момак ниЌе могао да заустави своЌу привлачност. Његове панталоне... Биле су испупчене!
  МариЌа Ќе то приметила, расположена у шали, весело се осмехнула и упитала:
  Да ли ти се свиђаЌу моЌе ноге?
  Павлик с муком исциЌеди:
  "Веома... извини..."
  МариЌа ниЌе могла да одоли и одмах Ќе поставила друго пита®е:
  Да ли излазиш са девоЌкама?
  Момак ниЌе одмах одговорио, а учите  Ќе поЌаснио:
  Да ли се састаЌете са своЌим врш®ацима?
  Не... они су глупи. А ти... тако паметна... и лепа. Свиђаш ми се.
  МариЌа се поново осмехну и рече тихим гласом:
  "Ти си згодан дечко, али мени ниЌе дозво ено да се састаЌем са студентима осим ако ниЌе школски посао.
  Павлик тешко уздахну и прошапута:
  "Проклете конвенциЌе!
  МариЌа Ќе слегнула раменима.
  - Момак таквог изгледа као што Ќе ваш не може бити лишен женске паж®е. На·и ·ете себи девоЌку коЌа више одговара вашим годинама.
  Паун промрм а:
  "Не желим... Привлачиш ме.
  МариЌа се осмехнула.
  - Про·и ·е!
  єош неколико минута разговарали су о школском животу и друговима из разреда, а онда Ќе Павлик опрезно закорачио ка излазу, хитно Ќе морао у тоалет. Журио Ќе да се олакша, да ублажи болни свраб и над удску напетост.
  Физички Ќак момак Ќош ниЌе могао да контролише своЌе же е и ублажи ерекциЌу. Подсвесна же а за  убав у и сексом са зрелом дамом буквално Ќе преплавила истренирано тело младог спортисте.
  Ученик Ќе побегао, МариЌа га ниЌе чекала, изашла Ќе из школе. И Павлик Ќе отишао ку·и. Родите и су приметили да Ќе ®ихов син изузетно суморан и да Ќедва Ќеде.
  Мама Ќе питала сина:
  - Павлик, Ќеси ли добио двоЌку?
  Ученик Ќе махнуо руком.
  - КоЌа бесмислица!
  Отац се осмехнуо.
  - Он се, очигледно, за убио, не г®авите пита®има, иначе ·е експлодирати.
  Павел се зак учао у своЌу собу. Да бих се оместио и ослободио, ушао сам на интернет и ук учио порнографиЌу.
  Но·у дечак ниЌе добро спавао, све време се се·ао учите ице, ®иховог послед®ег разговора, био Ќе постиђен ®еговим понаша®ем и са®ао.
  Често се ученици за убе у своЌе наставнике, чак и ако су много стариЌи од себе. Воле их због ®ихове мудрости и ауторитета. Понекад учите и узвра·аЌу: воле младост и лепоту. Дешава се да и сами наставници покушаваЌу да натераЌу своЌе ученике да их заволе. Мери Ќе успела. Напустила Ќе школу, али Ќе потом пожалила што ниЌе чекала момка и ниЌе наставила да комуницира с ®им тог дана.
  
  
  Поглав е 6
  Следе·ег Ќутра, Павел Ќе био смркнут и повучен. Био Ќе груб према родите има, у школи уопште ниЌе разговарао са врш®ацима, непримерено Ќе одговарао наставницима. Са узбуђе®ем Ќе чекао послед®у лекциЌу - физику.
  Пре часа ниЌе било могу·е разговарати са учите ицом: пуштала Ќе децу у разред само уз звоно и одмах Ќе почела да обЌаш®ава материЌал.
  Паул ЌоЌ Ќе ухватио поглед. МариЌа Александровна Ќе такође понекад погледала свог во еног ученика. Приметила Ќе да Ќе дечак блед и било ЌоЌ Ќе жао момка.
  Када се час завршио, момци су почели да напуштаЌу учионицу, а Павел се охрабрио, пришао и рекао учите у:
  - єуче нисам сазнао за сажетак.
  МариЌа Ќе питала:
  - Зашто си побегао?
  "Морао сам да ... идем у тоалет."
  "Можете до·и код мене после школе", дозволила Ќе учите ица.
  Пеацоцк се осе·ао инспирисано! Радовао се краЌу часа. И одмах пожурио у кабинет физике. МариЌа Александровна Ќе била сама.
  "Нешто што данас не изгледаш добро", рекао Ќе учите  први. - Зар се ниси разболио?
  "Не", одговорио Ќе Павел, "само нисам дово но спавао.
  - Дешава се. Да ли заиста желите да напишете сажетак? упитала Ќе МариЌа.
  Павел климну главом, иако су обоЌе знали да Ќе то само изговор. Учите  Ќе почео да обЌаш®ава како се пишу есеЌи. А Павлик одЌедном рече:
  "Можда бисмо могли да разговарамо о дета има овог посла негде другде?" Овде Ќе превише гужве... Имамо дачу у АлександровскоЌ. Ту нас нико не·е зауставити.
  Но·у Ќе ученик размиш ао о томе шта ·е ре·и наставнику на састанку и издао припрем ену фразу.
  МариЌа се насмешила, ставила руку на врат ученика и рекла:
  - А ти си посебан, не као остали момци...
  Павлик се тргнуо од ®еног додира. Опет Ќе осетио издаЌничко комеша®е у панталонама. Али овога пута ниЌе побегао никуда, ве· Ќе опет рекао за дацху:
  - Можете и·и у било коЌе време. Имам к учеве, моЌи родите и сада не иду у Александровску.
  МариЌа Ќе макнула руку и одговорила:
  "Наравно да не·у нигде и·и. Али можеш до·и у моЌу ку·у.
  - Када могу да уђем?
  Мери Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Да, чак и данас.
  - Велики! Паун се обрадовао. - єа сада треба да идем у хокеЌашку секциЌу, па могу да дођем код вас.
  "ХаЌде да онда запишемо моЌ броЌ телефона", предложи учите ица, "назва·еш кад будеш слободан, ре·и ·у ти где да идеш".
  Дечак Ќе цветао од сре·е:
  - Врло добро! Ти си Ќедноставно супер!
  "Само те молим, немоЌ никоме ре·и да идеш у моЌу ку·у."
  Павлик Ќе климнуо главом, требало му Ќе много труда да скине поглед са женских груди. На ватираним ногама, школарац Ќе отишао. На оближ®ем киоску дечак Ќе себи купио пакова®е чипса и флашу кока-коле. Похлепно Ќе гутао куп ено, смиривао нервозну дрхтавицу и осе·ао се сигурниЌе.
  На тренингу, Павел Ќе био активан, играо Ќе грубо. Он Ќе први искочио са игралишта, одЌурио у свлачионицу и позвао учите а. МариЌа Александровна Ќе именовала улицу, ку·ни броЌ и стан.
  
  Учите  отвори врата, насмеши се и рече:
  - Драго ми Ќе да Ќе дошао. Не стидите се, осе·ате се као код ку·е.
  Носила Ќе прелепу плаву ха ину до колена, папуче, распуштену косу и лагану шминку. МариЌа Ќе чекала дечака, ®ен приЌате ски осмех помогао Ќе Павелу да се ослободи непотребног узбуђе®а, али Ќе ипак поставио прилично глупо пита®е:
  - А ми смо сами овде, не·емо се мешати... твоЌи  уди?
  "Нажалост, Ќош сам сама", раширила Ќе руке учите ица. - ХаЌде.
  Павел Ќе изуо ципеле, МариЌа га Ќе ухватила за руку и заЌедно су ушли у собу. Ту Ќе ве· био постав ен сто. МариЌа се припремила да упозна свог во еног ученика. Купио сам торту, направио сендвиче и чак отворио флашу сувог вина. На столу Ќе била и чаша са све·ама.
  "КасниЌе ·у ти причати о есеЌу", рекао Ќе учите . "ХаЌде прво да нешто ужинемо... уз светлост све·а."
  МариЌа Ќе угасила светло и запалила све·е.
  Павлик Ќе са одушев е®ем рекао:
  - Тако романтично! Али на светлу изгледаш Ќош бо е.
  - И желим романсу, тако сам усам ена ...
  "Имате нас, своЌе ученике", приговори Павлик.
  - Али нема срчаног кавалира ...
  Тако да могу постати! рече дечак одушев ено. Сада Ќе био ма®е нервозан него у школи, када Ќе заказао састанак са учите ицом.
  МариЌа се поново осмехну и позове Павлика да седне на диван за сто. Села Ќе поред ®е и прошапутала:
  - єа ·у попити вино, а ти Ќеди торту. Са орасима Ќе. Не знам да ли волиш слаткише.
  "Волим те", одговорио Ќе Пол.
  - То Ќе добро.
  Павлик Ќе кашиком узео парче колача и без одушев е®а прогутао. Дечак Ќе понекад Ќео колач код ку·е. Али више Ќе волео чоколаду.
  МариЌа Ќе отпила гут аЌ вина и вратила чашу. Чинило се непристоЌним пити сам. А Ќош више за тинеЌ¤ера. Дивила се студенту у пламену све·а, говорила Павлику да има фотогенично и изражаЌно лице, а фигура Ќе као грчка статуа.
  Дечак Ќе отворио уста на такве комплименте, а учите  Ќе примио Павликову руку у своЌу руку, ставио Ќе на ®ену ногу и шапнуо:
  - Можеш га испеглати.
  Дечак Ќе поцрвенео, длан му Ќе задрхтао и одмах се озноЌио. Павлик га нежно помилуЌе по нози. МариЌа се осмехнула: додир згодног момка Ќе приЌатан за женско тело. Учите ица Ќе ставила руку на Павликова миши·ава груди и почела да их масира. Дечак Ќе често дисао, МариЌа Ќе осетила колико снажно куца срце тинеЌ¤ера. Момак Ќе био у пламену од узбуђе®а. Жени Ќе рукама г®ечио колено, одЌедном Ќе пожелео да ЌоЌ скине ха ину и да откине своЌу оде·у. Интуитивна, снажна же а...
  Али МариЌа Ќе из угла свести схватила да треба да стане како не би изгубила контролу над собом. Отргнула Ќе Павелову руку са ®еговог колена, по убила дечака у чело и рекла:
  - У реду, доста Ќе! Вратимо се на апстрактно.
  Паун Ќе шапнуо:
  - Молим вас... Сажетак касниЌе. Врела сам. Могу ли да скинем маЌицу?
  МариЌа Ќе желела да настави интимни састанак, са®ала Ќе да види голи торзо младог згодног мушкарца, жена се ниЌе могла суздржати, испружила Ќе руке и одговорила:
  - ХаЌде, помо·и ·у ти.
  И скинуо дечакову маЌицу.
  Ре ефни, грациозни цртеж дечакових миши·а Ќош Ќе више загреЌао врелину у женином стомаку, коЌа Ќе претила да постане неподнош ива. Али Павлик Ќе био изузетно узбуђен, ®егово савршенство Ќе порасло, тело Ќе почело да сиЌа од зноЌа. Дечак Ќе дрхтавим гласом рекао:
  - Можеш, а Ќа ·у ти помо·и... да скинеш ха ину...
  МариЌа снисход иво климну главом.
  - Наравно!
  Павлик се сагнуо и дрхтавим прстима откопчао копче...
  МариЌа Ќе остала у неким танким га·ицама и груд®аку. Павел Ќе коначно видео тело учите а готово без оде·е. Грациозно, дир иво, веома слатко и еротично.
  Павлик Ќе сасвим искрено рекао:
  - Уз вашу милост, можете постати манекенка.
  "Више волим да радим као учите ица", одговорила Ќе МариЌа Александровна.
  Дечак Ќе прешао руком по леђима свог во еног учите а. МариЌа Ќе дубоко удахнула. Дечаков додир Ќу Ќе упалио. Желео сам да одбацим све конвенциЌе и стопим се са младим згодним човеком у екстази. А Павлик се тресао од великог узбуђе®а. То му се први пут догодило. Дечак Ќе био преплав ен емоциЌама, инстинкти су му завладали умом.
  МариЌа Ќе отишла у сусрет дечаку. Грлили су се и  убили...
  Павлик се први пут нашао на  убавном кревету, био Ќе преузбуђен, а на краЌу састанка чак се и исцрпио. Тек тада МариЌа погледа на сат и уплашено повиче:
  - Вау! Ве· Ќе Ќеданаест сати! ТвоЌи родите и ·е бити забринути. ХаЌде, брзо их зови и обуци се.
  Уморни Павлик се полако кретао. Испод ®егових изражаЌних плавих очиЌу поЌавили су се тамни кругови. Узбуђе®е Ќе спласнуло, али дечак се осе·ао празним. Мери га Ќе уверила:
  "Увек Ќе тако после првог пута", жена Ќе по убила Павлика у усне. - Ти си невероватан момак! Осе·ао сам се добро са тобом, али наша страст Ќе злочиначка. Пре·е ми затвор ако сазнаЌу да смо прешли границу.
  Паун Ќе шапнуо:
  Кунем се да не·у никоме ре·и. даЌем часну реч.
  МариЌа се насмешила и упитала:
  "А не·еш се хвалити приЌате има?"
  Павлик се чак прекрстио за увер ивост:
  - Не! Ево ти крста!
  Законски нам ниЌе дозво ено да се волимо. Не желиш да твоЌа  убав оде у затвор, зар не?
  Паун Ќе самоуверено одговорио:
  - Не, Ќа не желим да!
  МариЌа климну главом и прошапута:
  "Могло би ми бити суђено за завође®е малолетника.
  Павлик енергично одмахну главом.
  - Не! Не заводиш ме ти, Ќа те желим сам.
  МариЌа Ќе одговорила:
  - НиЌе битно. Оптужен за завође®е стариЌег.
  - Неправедни закони!
  "Закон Ќе добар или лош, али закон Ќе, са ®им треба рачунати", рекла Ќе МариЌа. - А ти иди брже ку·и. Шта кажеш родите има?
  Паун Ќе рекао:
  - Ре·и ·у да сам остао код другарице, играли смо компЌутерске игрице.
  Шта ако питаЌу за име приЌате а? упита учите ица.
  Паун Ќе самоуверено одговорио:
  - МоЌи приЌате и су поуздани, одврати·е ме.
  МариЌа поново упита:
  "Молим вас, немоЌте никоме ре·и.
  Павлик се опет прекрсти:
  "Кунем се маЌком, не·у никоме ре·и!"
  Учите  и ученик су се по убили за растанак.
  Код ку·е се дечак брзо обЌаснио родите има, срушио се на кревет и одмах заспао.
  Следе·ег дана у разреду Рибаченка ниЌе било часова физике. Опоравио се након романтичног састанка, поново Ќе желео да види своЌу во ену жену, на паузи Ќе отишао код МариЌе Александровне.
  Да не би изазвала додатну сум®у и оговара®е, учите ица Ќе замолила Павела да више не долази у ®ену канцелариЌу када нема часа физике, али му Ќе дозволила да поново оде код ®е.
  И опет Ќе била романтична вечера уз све·е. Само уместо вина, МариЌа Ќе отворила флашу кока-коле. А онда Ќе учите ица дала ученику масажу. Павлик се осе·ао мирниЌе и сигурниЌе него раниЌе, био Ќе спреман да настави да учи науку  убави.
  Растали су се нежним по упцима.
  Овог пута дечак Ќе дошао ку·и сре·ан и весео. МаЌка, виде·и ®егове сре·не очи, упита:
  - єеси ли ве· нашао девоЌку?
  Павел Ќе задрхтао и поцрвенео, али ниЌе одговорио.
  Мама Ќе питала:
  Да ли сте се ве· по убили?
  "Не", лагао Ќе Пол.
  - Пази, не буди несташан. Зато што си тако млад...
  Момак ниЌе хтео да слуша упутства, скинуо се, отишао у кревет. Замислио Ќе да МариЌа лежи поред ®ега, и утонуо у слатки сан.
  Учите  и ученик су почели таЌно да се састаЌу. Формално, дечак Ќе отишао код учите а да пише есеЌе. Али ово Ќе била само параван за ®ихову романтичну  убав, коЌа се хармонично развиЌала. Љубавници су с временом планирали да се законски венчаЌу. МариЌа се трудила да не помисли да би ®ихова таЌна веза могла да се откриЌе све док Павлик не постане пунолетан, а она би била оптужена да Ќе завела студента. Данас Ќе, међутим, ова визиЌа постала стварност.
  Па, зашто Ќе неком маниЌаку пало на памет да подметне леш девоЌке у ®ен стан? МариЌа ниЌе хтела да веруЌе да Павлик може тако нешто. Али телефон во ене особе Ќе ·утао.
  Код ку·е, учите ица се попела у купатило и наставила да размиш а о напуштеном лешу и ®еном односу са Павлом. Не, нису имали порочну везу, ве· праву  убав! Без пр авих мисли и злих намера. Зашто Ќе то било? Можда ниЌе све тако лоше. Можда Ќе Павлик ниЌе преварио, у ®еном одсуству ниЌе никога доводио у стан. Али ко Ќе онда бацио тело? МистериЌа...
  МариЌа Ќе направила топлу воду у нади да ·е се смирити. Жена се тр ала крпом и поново размиш ала шта ·е Павлик ре·и полициЌи.
  ОдЌедном Ќе зазвонило на вратима.
  "Павлуша?! помисли учите . - Коначно! Али зашто тако касно и без упозоре®а?
  Обукла Ќе баде-мантил и пожурила у ходник.
  
  
  Поглав е 7
  УЌутро, Красин Ќе срео свог помо·ника АндреЌа Кова ева у близини канцелариЌе.
  "ВасЌа, имамо Ќош Ќедан леш", рекао Ќе Кова ов.
  "Па, бар нису два", аутоматски Ќе одговорио Красин.
  - А знаш ко? єучераш®а госпођа, чиЌи Ќе леш бачен у стан.
  - Шта? упита Красин.
  - Па онаЌ коЌи Ќе увече испитиван.
  - Дакле, из сата у сат не постаЌе лакше!
  "Нађена Ќе мртва испод прозора ку·е, испала Ќе кроз прозор", обЌаснио Ќе Кова ов.
  - Да ли Ќе испало? упита Красин. - Уз нечиЌу помо·?
  - Можда. Окачи·е нам и оваЌ леш.
  "То ·е морати да се сЌедини у Ќедну ствар", уздахнуо Ќе Красин.
  Официри су ушли у канцелариЌу.
  - Поново ·е бити потребно испитива®е суседа - рекао Ќе Ковалев.
  А идентитет онога коЌи Ќе бачен у стан Новикове треба што пре да се утврди", подсетио Ќе Красин.
  "Иста нево а", одмахну руком Кова ов. КомшиЌе су тврдиле да Ќе никада раниЌе нису видели.
  - На пубису Ќе тетоважа нађена, има ли код нас специЌалиста за тетоваже? Морате сазнати, можда ·е он ре·и ко Ќе направио ову ружу. Ово су ретке.
  - Њега би, као и ®ега, Рибаченка, требало пре свега испитати. Вероватно нешто зна. Или ук учени.
  "Тако Ќе, почни од ®ега", рекао Ќе Красин.
  ДаЌ ми телефон, позва·у га.
  Павелов телефон Ќе ·утао.
  - Чудно, - рекао Ќе Ковалев, - телефон Ќе ван зоне мреже.
  - Па иди на адресу, па ·еш тамо саслушати на лицу места - нареди Красин.
  Кова ов Ќе отишао, док Ќе стариЌи иследник ВасилиЌ Красин, чекаЌу·и податке обдукциЌе, размиш ао. Чак и ®ему, истражите у са десетогодиш®им искуством, случаЌ Ќе деловао веома компликовано и збу®уЌу·е. Ништа се ниЌе знало о девоЌчици коЌа Ќе завршила у учите ском стану. Лепа, изгледа не више од тридесет, са оригиналном тетоважом на интимном месту. Такође модрице на папи и грудима. Не изгледа да би Ќе малолетан момак тако "миловао".
  Резултати испитива®а би·е ускоро. Зашто Ќе странац умро? Веома сличан гуше®у.
  Наравно, сум®иво Ќе да би дечак довео ову даму у стан свог учите а, али у нашем свету све Ќе могу·е.
  Красин Ќе позвао дечЌу собу полициЌе. Нису имали никакав материЌал о Павлу Рибаченку. НиЌе био ук учен, ниЌе био приЌав ен у дечиЌоЌ соби. Али дечак Ќе, очигледно, жустар. єедном сам срео учите ицу, чак сам имао и к учеве ®еног стана.
  ВасилиЌ Красин ниЌе волео малолетне делинквенте. Они су наЌарогантниЌи, наЌокрутниЌи и наЌциничниЌи. Уверени у ®ихову некаж®ивост. Многи немаЌу ништа свето. Лично, малолетни панкери су му покварили ауто, избушили гуме. Деца су сада писмена, знаЌу да до четрнаесте године не·е имати скоро ништа. А након четрнаесте, морате починити веома тежак злочин да бисте били послати у специЌалну школу или, штавише, у колониЌу. И термини су кратки, а саме зоне су сличне дечЌим камповима. На екскурзиЌе воде осуђенике дечаке, постоЌи кабинет за информатику и базен.
  Не, садаш®а омладинска зона уопште ниЌе тежак рад. Момци се  у аЌу и не раде. Одлазе после зоне обучене у специЌалности. Хуманизам у односу на малолетне ниткове Ќе гаЌен, и они га користе. Не плаше се ничега.
  Ако Ќе тинеЌ¤ер починио убиство, а потом, можда, елиминисао и учите а, могао би бити подметнут десет година. Барем ·емо неко време сачувати друштво од таквог монструма. Али да ли Павле има икакве везе са овим злочинима?
  Професионална интуициЌа Ќе рекла Красину да Рибаченко ниЌе починио убиства. Међутим, дечака Ќе било неопходно испитати.
  У сваком случаЌу, ВасилиЌ Красин Ќе одлучио да добро стисне Павела. Питам се какав Ќе однос имао са покоЌном учите ицом?
  Лепа жена. Зашто усам ена? Нема мужа, нема деце. Иако Ќе ®ен изглед веома привлачан. Таква дама може да окрене главу сваком сексуално напа еном тинеЌ¤еру. Ако жели.
  Да ли их  убав везуЌе, можда чак и секс? Учите ица се Ќуче уплашила када су нам наговестили да можемо малолетника да стрпамо у затвор због завође®а малолетника. Штета Ќе притиснути и ухапсити лепу жену. ОбЌав ено на претплату, али Ќе изашло као што се догодило. ПостоЌи чак и осе·аЌ кривице. Кова ев Ќе требало да буде послат код Павла сино·. Или идите сами. Иако нисмо додатно пла·ени за обраду. Можда не би било другог леша...
  
  
  Поглав е 8
  Кова ов Ќе брзо пронашао Рибаченков стан. Отворила Павлова маЌка. АндреЌ се представио, рекао Ќе да жели да постави момку неколико пита®а.
  - Да ли Ќе Вадим написао изЌаву? упитала Ќе жена. "Прекли®ем те, не дираЌ дечака!" Он Ќе у тешкоЌ депресиЌи.
  "Реците ми шта вам се догодило и коЌу изЌаву Ќе написао Вадим", упитао Ќе Кова ов.
  - Да, учите у. Зар не желиш да питаш Павлика за ®у? изненадила се жена.
  - Реч Ќе о наставнику да треба да се информишем.
  "Не узнемираваЌ Ќош свог сина, молим те!" Молила се Павлова маЌка. - Уда ава се од ... Видите, Павлик Ќе хтео да стави руке на себе, ве· Ќе направио омчу. Па, Вадим Ќе видео... Сада се Павлик мало смирио, не жели да комуницира ни са ким. Да ти кажем све што знам, идемо у кухи®у.
  - Па шта ти се десило? упита Кова ов, седаЌу·и за кухи®ски сто.
  - Павлик се Ќако посвађао са оцем. Управо због овог учите а. Ќа сам крива. Оставио Ќе Ќакну у ходнику. Подигао сам га, а из ®ега и из телефона мог сина испали су неки к учеви, не наши. Нисам могао да одолим, погледао сам с ким Павлик разговара. И нашао сам  убавно писмо...
  - Са учите ицом? нагађао Ќе Кова ов.
  - Са ®ом. Видео сам ову даму у школи. Она Ќе дупло стариЌа од сина. Павлик Ќе Ќош дете. И ето га... Била сам у шоку, показала сам мужу. Вадим се на утио, Павлику одузео к учеве и телефон, обе·ао да ·е разговарати са тетком. Дечак Ќе хистеричан...
  - А где Ќе Вадим био те но·и? Кова ов Ќе наставио да пита.
  - На послу. Ради као чувар у бази. Три дана касниЌе.
  - Када сте отишли од ку·е?
  "Сино· Ќе био у осам.
  - А пре тога, прексино·, да ли Ќе ваш муж био код ку·е? упитао Ќе Кова ов.
  Да, био сам код ку·е. Посвађао сам се са Павликом, гледали смо цело вече да Павлуша ништа себи не уради. Сад Ќе Павлик потиштен, не дираЌ га, молим те.
  - Добро, разумем, излазим са дневног реда, чим се син мало одмакне, нека дође у наш истражни одбор. И Вадима ·е морати да се пита исто.
  - Ок, прене·у.
  - Реци ми, где су к учеви коЌе Ќе Вадим узео? Кова ов Ќе поставио важно пита®е.
  "Дакле, Ќесте", жена Ќе слегнула раменима, "вероватно га носи са собом.
  - єасно. Реците ми, молим вас, а у но·и након свађе са Павелом, Вадим дефинитивно ниЌе изашао из ку·е?
  - Мислим да не. єа сам легао, он Ќе остао да чува Павлика.
  - єасно! Дакле, не знате сигурно. На коЌоЌ бази ради Вадим?
  - У нашоЌ повртарскоЌ бази у приморЌу. Морам да дођем ку·и увече, ре·и ·у ти да си дошао.
  Кова ов Ќе изашао из стана и одмах позвао истражни комитет у Красину:
  - Васиа! ПостоЌи осум®ичени! Хитно треба у хапше®е.
  Кога ·емо да задржимо? упита Красин. - ОваЌ школарац?
  КасниЌе ·емо се позабавити учеником. Његов отац! Он Ќе у послу и има к учеве од учите евог стана", обЌаснио Ќе Кова ов.
  
  Вадим Рибаченко Ќе доведен у истражни комитет право са радног места. ЗаЌедно су га испитивали Кова ев и Красин. Кова ов Ќе преузео инициЌативу.
  "Па, реци ми шта си радио у учите евом стану", наредио Ќе Кова ов.
  - КоЌи учите ? упитао Ќе Вадим, незадово ан чи®еницом да Ќе одведен у истражни комитет.
  "ОнаЌ коЌи се смиловао вашем сину", поЌаснио Ќе Кова ов. - Знамо све!
  - Ох, ти причаш о овоЌ кучки. Никада нисам био у ®еном стану.
  Кова ов удари песницом о сто:
  - Не лажу! ДобиЌате доживотни затвор за двоструко убиство! єедини начин да се ублажи кривица Ќе да нам кажете целу истину.
  Осум®ичени Ќе заколутао очима.
  - Двоструко убиство? Ко Ќе убиЌен? Ста си ти? єа не знам ништа!
  "МоЌа колиба Ќе на ивици, не знам ништа", скептично Ќе рекао Кова ов. - А ко Ќе узео к учеве од сина од учите евог стана, обе·ао да ·е се обрачунати са овом госпођом?
  "єа... нисам био код ®е", рекао Ќе Вадим узбуђено, "нисам ЌоЌ се приближио.
  - Лажеш! КомшиЌе су те виделе! - лагао Ќе Кова ов. - Хо·еш ли лице у лице?
  - Нисам био тамо! Искрено! Павел Ќе рекао да Ќе отишла на одмор. Само сам хтео да разговарам са ®ом. КасниЌе, када се врати.
  - Па, како сте причали? -  утито Ќе упитао Кова ов. єеси ли га бацио кроз прозор? Ако нам не кажете истину, поче·емо да приме®уЌемо физичке мере!
  Човек Ќе потпуно клонуо, руке су му задрхтале, опет Ќе рекао:
  - Истина, момци, нисам био тамо...
  Красин Ќе осум®иченом предао фотографиЌу преминулог странца и прилично  убазно рекао:
  - Молим вас погледаЌте фотографиЌу. Шта знаш о овоЌ жени?
  Вадим Ќе узео фотографиЌу у руке и одговорио:
  - Ништа се не зна. Нисмо упознати.
  - А ако добро размислиш? упитао Ќе Кова ов. - ПогледаЌ бо е.
  "Не познаЌем Ќе сигурно! Вадим Ќе инсистирао. - Први пут то видим.
  - Шта сте радили у но·и двадесет првог августа? упита Красин.
  - ПрекЌуче? Целу но· Ќе био код ку·е. Син и Ќа смо се посвађали, нисам нигде отишао.
  - А где сте сино· отишли са посла? упитао Ќе Кова ов.
  - Нисам нигде отишао! Био Ќе на послу све време. Колеге могу да потврде. За шта ме сум®аш?
  "Видите", рекао Ќе Красин, "у стану учите а пронађен Ќе леш жене, а те но·и Ќе и сама учите ица избачена кроз прозор. Имали сте к учеве ®еног стана и ваш мотив Ќе био да се обрачунате са  убавницом вашег сина.
  Али нисам био тамо! Кунем се!
  "Поша имо га на суд да одобри хапше®е на два месеца. Нека седне, размисли, можда ·е се сетити шта ·е нам ре·и, - наставио Ќе да плаши осум®ичени Кова ов.
  Али Красин Ќе осетио да човек ниЌе у том несре·ном стану. Вадим Рибаченко Ќе пуштен уз кауциЌу.
  Али ситуациЌа се ниЌе разЌаснила. Да би се расветлио тако мистериозни злочин могао би се открити идентитет бачене девоЌке. Морао сам да питам проститутке коЌе раде у околини, Ќош Ќедном интервЌуишу комшиЌе, проуче извештаЌ несталих. Али прво Ќе Красин послао Ковалева код специЌалисте за тетоваже.
  АндреЌ се вратио, загонетно се смеше·и.
  "ВасЌа, паш·еш", рекао Ќе Кова ов. - Тетоважа на телу нашег странца Ќе знак сексуалне роби®е секте Реда илуминатора.
  - Шта? - упита изненађени Красин. - єедноставно нисмо имали дово но сексуалних робова...
  "Тако нежне руже на зглобу и пубису праве се у секти за девоЌке коЌе се користе за сексуална задово ства", потврдио Ќе Кова ов.
  - Да ли сте сазнали ко тачно прави такве тетоваже? упита Красин.
  - СпециЌалиста ниЌе навео имена. Не зна ко се у нашем граду бави таквим цртежима.
  - Каква секта?
  - Веома велика. У САД има седиште, а ми имамо филиЌале у неколико градова.
  НиЌе ли ово иста секта коЌу Ќе Браун описао у свом сензационалном роману? упита Красин. - єе читао?
  - Не, нисам га читао и нисам гледао филм према к®изи, али ми Ќе струч®ак за тетоваже ве· рекао за Браунов роман. Илуминатори су изграђени на сличном принципу, али имаЌу ве·у секту, код нас постоЌе огранци у Москви и негде другде. У Санкт Петербургу изгледа да нема филиЌале.
  "Заправо, жена би могла себи да направи ружу по моделу, не улазе·и у дета е шта таква тетоважа може да значи", сугерише Красин.
  "Може и бити", сложио се Кова ов. - Мом покоЌном оцу укло®ени су остаци тетоваже на руци. Дошао Ќе из воЌске и негде на плажи видео Ќе мушку тетоважу у виду сунца са зрацима на полеђини шаке. И Ќа сам желео исто. И ®егов приЌате  Ќе добро победио тетоважу. Направио Ќе свог оца према опису. Након тога, моЌ тата Ќе приметио да су мушкарци, коЌи су изгледали као искусни осуђеници, почели да му прилазе са речима: "Здраво, брате!" єедном када се возио електричним возом, тетовирана урка Ќе села поред ®ега и питала: "У коЌоЌ си зони седлао?" Тата никада ниЌе седео и ниЌе волео лекциЌу. Па сам му рекао да ниЌе осуђиван. "А зашто си се онда тетовирао?" Испоставило се да ®егов назив у криминалном окруже®у значи: "Здраво лоповима." То у зони раде осуђени за тешке крађе. Тата Ќе одлучио да уради тетоважу. И више их ниЌе правио.
  "Дешава се", осмехну се Красин. - Па ипак, треба паж иво проверити верзиЌу о припадности нашег странца некоЌ секти.
  "Добро, заузет ·у, сурфа·у интернетом", рекао Ќе Кова ов.
  
  
  Поглав е 9
  Прегледом Ќе утврђено да Ќе странац задав ен стиска®ем каротидне артериЌе. Као што се очекивало Красин. ОстаЌе да се откриЌе идентитет покоЌника.
  Кова ов се поново поЌавио са загонетним осмехом.
  - СлушаЌ, приЌате у ВасЌа! Сазнао сам, изгледа. наш странац. Никада не·ете погодити ко Ќе она.
  - Па, ко Ќе то? упита заинтригирани Красин.
  - Да ти испричам све по реду. Почео сам да тражим материЌал о секти и ®еним огранцима у нашоЌ зем и. Наишао сам на поруку да Ќе жена недавно ухапшена у Анапи због убиства БДСМ директора...
  - БДСМ - ово Ќе изопачена порнографиЌа са елементима наси а? - поЌаснио Ќе Красин.
  - То Ќе исто, тежак секс са принудом, болом, пониже®ем - потврдио Ќе Кова ов. - Дакле, жена ухапшена у Анапи такође припада секти илуминатора, тачниЌе, она Ќе из ®иховог огранка у граду СочиЌу. У Анапи Ќе учествовала у снима®у, а потом Ќе убола свог редите а ножем.
  - Госпођа коЌа Ќе убиЌена у Санкт Петербургу, какве везе има са убиством у Анапи? упита Красин.
  "Можда и ниЌе", одговорио Ќе Кова ов. "Управо ме Ќе заинтересовало шта Ќе покоЌни режисер снимио. Ачинцев ®егово презиме ...
  - Хо·еш да кажеш да Ќе наша дама глумила са ®им? предложио Ќе Красин.
  - Нисам видео покоЌника у Ачинцевовим филмовима. Али на другом сличном снима®у америчког студиЌа Кинг, специЌализованог за БДСМ, ВасЌа, препознао сам Ќе! Изглед, тетоважа... Наша покоЌна дама Ќе америчка порнографска глумица.
  - Ништа не збу®уЌеш? Красин Ќе био изненађен. Како би Американка могла да буде потпуно гола у обичном петербуршком стану?
  - Мора·емо да сазнамо. Али име покоЌне глумице, она под коЌом Ќе глумила, Луси Стар.
  "Ово Ќе бар нешто", рекао Ќе Красин. - Ипак, треба да сазнате како Ќе завршила у Санкт Петербургу.
  "НаЌвероватниЌе Ќе долетела да учествуЌе у снима®у", рекао Ќе Кова ев.
  "Веома могу·е", сложио се Красин. - СазнаЌте ко Ќе у Санкт Петербургу специЌализован за БДСМ, где и када Ќе Луси послед®и пут снимала.
  Кова ов се суочио са тешким задатком. Опет сам морао да копам по интернету, да комуницирам са наЌпознатиЌом фигуром у порно бизнису у граду, да тражим информациЌе о Луси и ®еноЌ секти. Нису пронађене информациЌе о томе шта Ќе покоЌна Луси Стар радила у Санкт Петербургу. Али порно дилер Ќе АндреЌу рекао да Ќе, према гласинама, Луси заиста снимио у РусиЌи порно режисер Владимир Ачинцев, коЌи Ќе убиЌен у Анапи пре неколико дана.
  Кова ов Ќе контактирао Анапу, затражио информациЌе о убиству Ачинцева и поново заронио у ¤унглу интернета.
  Сутрадан Ќе приЌавио Красину:
  - Било Ќе могу·е утврдити право име девоЌке - Људмила Старкова. Као што сам ве· рекао, глумила Ќе у порнографиЌи под именом Луси Стар. Одведена Ќе као дете из УкраЌине, заЌедно са родите има била Ќе члан секте Илуминатор. ПостоЌи претпоставка да Ќе девоЌчица од дети®ства била подвргнута тешком психолошком третману, била Ќе приморана да се бави порнографиЌом, а затим постала сексуална роби®а.
  - А шта Ќе, заправо, сексуално ропство распростра®ено у Америци? упита Красин.
  - Да, уобичаЌено Ќе. А ту Ќе и педофилиЌа. Све се то пре·уткуЌе Ќер га користи и заташкава америчка владаЌу·а елита, коЌа Ќе некако повезана са илуминаторима. МатериЌал коЌи сам пронашао чак и за мене био Ќе шок. Од малих ногу принуда, пр ави секс...
  - Шта Ќе са нашим случаЌем? упита Красин.
  - Морамо да проучимо наЌновиЌе снима®е Ачинцева. Можда постоЌи траг. Могу·е Ќе да Ќе покоЌник глумио са ®им, а затим се преселио у Санкт Петербург.
  "Тражите материЌал о убиству директора, контактираЌте Анапу", наредио Ќе Красин.
  - Ве· тражено. Чим се деси нешто заним иво, Ќави·у вам.
  
  
  Поглав е 10
  Испоставило се да истражни комитет Анапе има послед®у пуц®аву покоЌног Ачинцева. Кова ов Ќе погледао послату копиЌу досиЌеа и материЌал о убиству. Неколико минута касниЌе, поделио Ќе информациЌу са колегом:
  - Наша покоЌна ЉусЌа Старкова снимала Ќе непосредно пре убиства редите а код ®ега у Анапи, заЌедно са Ќош Ќедном глумицом, истом коЌа Ќе сада у притвору због убиства ®иховог редите а.
  "Ох, надам се да Луси барем ниЌе умешана у ово убиство", рекао Ќе Красин.
  - Како знати, како знати, - одговорио Ќе Кова ов.
  "єош увек нисмо имали дово но да се бавимо порно режисером", уздахнуо Ќе Красин.
  - Псова·ете, али не постоЌи само порно режисер, у случаЌу Ќе и маниЌак.
  "ХаЌде, реци ми више", упитао Ќе Красин.
  - Ре·и ·у ти шта сам сазнао. Испоставило се да Ќе послед®е снима®е нашег мистериозног проналаска Луси било баш на дан убиства редите а. Сним ено страшно сра®е са садизмом девоЌака у природи. После снима®а, друга глумица Ќе, некако, убо редите а ножем. Она Ќе ухва·ена на месту злочина.
  - Ухва·ен на делу? рекао Ќе Красин.
  Да, ножем. Тамо Ќе бивши тужилац био на одмору. Све Ќе организовао, ниЌе пустио осум®иченог да оде, погазио отиске на директоровом паркингу и повукао ствари. Позвана Ќе полициЌа, осум®ичена Ќе одведена, сада Ќе у истражном комитету Анапе. ДевоЌка ·ути, не жели ништа да каже. Али наЌнеочекиваниЌе Ќе била стручност. Управо обЌав ено: поред прстиЌу осум®ичене глумице, на ножу су пронађени и отисци тулског маниЌака, коЌи Ќе заслужан за пет убистава у близини Туле и неколико у граду СочиЌу. Али идентитет сериЌског убице Ќош ниЌе утврђен.
  - А према нашем прегледу, прсти траженог маниЌака нису пронађени у учите ском стану, зар не? - поново Ќе прецизирао Красин.
  Да, нису га нашли. Али било би лепо проверити поново.
  "Донесите информациЌу вештаку", наредио Ќе Красин. "Иако мислим да отисци не·е бити пронађени након поновне провере.
  Кова ов Ќе отишао, а Красин Ќе био изгуб ен у мислима. Иследник ниЌе веровао да Ќе сама учите ица, своЌом во ом, скочила кроз прозор. Разговарао Ќе са овом женом. Они нису способни за самоубиство!
  У ®еном стану нису пронађени трагови Вадима Рибаченка или тулског маниЌака. Мало Ќе вероватно да су они били умешани у смрт глумице, а затим и учите а.
  Чудно, али Красинове мисли су се одЌедном усредсредиле на тулског маниЌака. Негде у дубини душе, интуитивно Ќе осе·ао да ·е схватити овог маниЌака чиЌе име ниЌе било познато властима. ВасилиЌ Ќе одлучио да проучи све информациЌе коЌе су биле у бази података о сериЌском убици. ПостоЌао Ќе разлог: маниЌак се укрстио са покоЌном глумицом на Утришу, ниЌе иск учена ®егова умешаност у случаЌ коЌи истражуЌе Красин.
  ИнтуициЌа. ВасилиЌ га Ќе користио у школи. Интуитивно Ќе проналазио одговоре на пита®а коЌа су га бринула, понекад предвиђаЌу·и неочекиване резултате фудбалских утакмица. НиЌе знао како то функционише. Требало Ќе само размислити, "утерати" доступне информациЌе у мозак и одлука Ќе дошла сама од себе, као увид. А на послу, у великоЌ мери захва уЌу·и своЌоЌ професионалноЌ интуициЌи, Красин Ќе ве· успео да реши неколико веома компликованих случаЌева. Био Ќе на добром гласу у Истражном комитету.
  А сада Ќе Красин паж иво проучио прим ени материЌал и осетио интуитивни сигнал-просвет е®е: нестали дечак Ќе тулски маниЌак!
  Затим су код Туле у року од неколико дана убиЌене четири особе одЌедном. И нестао Ќе школарац чиЌе тело ниЌе пронађено. ОваЌ губитак Ќе приписан неидентификованом убици. Али из неког разлога, тада нико ниЌе почео правилно да проверава млади·а да ли Ќе умешан у убиства. Тада су прсти убице, коЌи Ќе наследио у региону Туле, испливали у СочиЌу, а недавно и на Утришу код Анапе.
  Али у ормари·у за документе нема отисака прстиЌу несталог Бориса Солнцева. Сасвим Ќе могу·е да Ќе дечак исти тулски маниЌак.
  Међутим, ово Ќе била само претпоставка за тестира®е. А ево како Ќе голи Американац завршио у петербуршкоЌ панелноЌ ку·и, Красинова интуициЌа Ќе Ќош ·утала. Концентрисао се изнова и изнова, али одговор ниЌе стигао. ПостоЌало Ќе само увере®е да тулски маниЌак ниЌе умешан у убиства у Санкт Петербургу.
  Красин Ќе одлучио да пронађе фотографиЌу несталог школарца. Такође Ќе било неопходно организовати службени пут у Анапу како би се испитала девоЌка коЌа Ќе тамо заточена како би се упознала са глумицом коЌа Ќе умрла у Санкт Петербургу. НаЌвероватниЌе, оптужени познаЌе и тулског маниЌака, пошто су отисци прстиЌу обоЌице на истом ножу.
  Красин Ќе замолио Кова ева да контактира Тулу и хитно затражи фотографиЌу тинеЌ¤ера коЌи Ќе тамо нестао, било коЌу, чак и школску, само да Ќе момак добро препознат ив. И сам истражите  Ќе почео да се припрема за пут у Краснодарску териториЌу. Хтео Ќе да поведе Кова ева са собом, али Ќе ослобођен само Красин, АндреЌ Ќе обе·ао да ·е то завршити пре краЌа неде е, узети кратак одмор и придружити се свом шефу. У исто време, останите на мору неколико дана: на самом краЌу августа Ќе добро на Ќугу, вода Ќе топла, нема толико туриста.
  Кова ов Ќе позвао Анапу и упозорио на предстоЌе·у посету Красина.
  "ВасЌа, све сам се сложио", рекао Ќе истражите у. - Авион Ќе но·у, сутра уЌутро ·ете бити у Анапи. Од десет вас очекуЌу у истражном одбору. Не можете изнаЌмити хотел, обе·али су вам да ·е вам помо·и око станова®а. СлучаЌ води капетан Бергман. И покуша·у да дођем у суботу.
  
  
  Поглав е 11
  Но· Ќе била бесана, али ишчекива®е сусрета са морем, као и же а да се расплете клупко сложене ствари, испунили су ВасилиЌеву душу ишчекива®ем нечег радосног и смисленог. Са аеродрома се одмах одвезао до аутобуске станице, бацио ствари у оставу и пожурио до наЌближе плаже. На сре·у, знао сам да се плажа налази у близини железничке станице, само неколико минута хода. Као дете, ВасЌа и ®егови родите и одмарали су се у Анапи. Колико Ќе тада имао година? Дванаест година. Зауставили су се у Џемету, у приватном сектору, недалеко од железничке станице. ВасЌа Ќе са родите има прошетао обалом до центра града, а Ќедном сам пливао Ќе и на плажи у близини аутобуске станице. Красина Ќе обузела велика же а да поново види позната места. Штавише, до десет Ќе било дово но времена.
  ВасилиЌ се Ќош се·ао тог одмора из дети®ства. И приватни сектор са дрвеним тоалетом на улици, и радознала бака- убавница од седамдесетак година, коЌа Ќе волела да пита дечака о Санкт Петербургу, ®еговим школским пословима. Питам се да ли Ќе старица Ќош жива? Колико она сада има година? Око деведесет година, ни ма®е ни више. Али на Ќугу живе дуже. Мо·и ·е се некако оби·и, да видим да ли Ќе сачувана ®ена ку·а, ко ту сада живи.
  ВасилиЌ Ќе волео море, и допало му се у Анапи. Штета што бар Ќедном нисам успео да дођем овде. Са родите има Ќе тада био на Криму, у студентским годинама отишао Ќе у Адлер у спортски камп са универзитета. А онда Ќе посао, чак и болесна маЌка морала да брине о свом оца, коЌи Ќе после маЌчине смрти потпуно прошао. НиЌе било на Ќугу.
  И ево новог дуго очекиваног састанка. Сама плажа се мало променила. Све исти песак, исти пеЌзаж. На улазу Ќе било само више тезги и Ќачи Ќе мирис блата.
  Лагани свеж морски поветарац терао Ќе таласе. Неки туриста, углавном дечаци, пливали су. ВасилиЌ Ќе такође желео да плива. Али своЌе купа·е га·е Ќе оставио у остави. Има·е Ќош времена да се окупа, сад можеш само да потопиш ноге у воду и идеш на посао, ускоро десет, чекаЌу га. А онда ·е одлучити о станова®у ...
  Красин Ќе на аутобускоЌ станици Ќош Ќедном прецизирао адресу истражне комисиЌе и име иследника, након чега Ќе ушао у градски аутобус.
  СлучаЌ убиства на Утришу водио Ќе извесни Бергман. И. Е. ®егови инициЌали. У школи, Красин Ќе имао наставника физике Бергмана Ефима Борисовича. Зар ниЌе рођак? А ту Ќе и веома познати режисер са таквим презименом ...
  У аутобусу Ќе било пуно  уди, Красин Ќе стаЌао недалеко од зад®их врата. На аутобускоЌ станици у салон Ќе ушла девоЌка. И ВасилиЌев поглед се одмах усредсредио на ®у. Висока, витка плавуша у строгом пословном оделу истицала се своЌом лепотом у гомили туриста и мештана коЌи су Ќутрос испунили аутобус.
  ВасилиЌ Ќе волео да гледа лепе жене. Понекад, када Ќе размиш ао о нечему, чинило се да му се очи упиру у неко лепо лице. А сада Ќе размиш ао о предстоЌе·ем разговору са Бергманом и, као у медитациЌи, загледао се у девоЌку. Она Ќе  утито погледала човека коЌи Ќу Ќе гледао. ОваЌ поглед Ќе елоквентно говорио: "У шта бу иш? Не прилази ми, гледаЌ на другу страну! Не·у да те упознам!"
  Али Красин ниЌе ни помислио да се упозна, започне разговор. Уопште ниЌе знао како да се упозна са девоЌкама, ниЌе био за уб ен и стид ив са супротним полом. Можда зато са тридесет пет година ниЌе основао породицу. У студентским годинама имао Ќе девоЌку коЌа га Ќе волела. Али ствар ниЌе стигла до матичне службе. ДевоЌка Ќе нашла неку врсту предузетника, али ВасилиЌ се ниЌе борио за ®у. Затим Ќе дошло до троме везе са комшиЌом на улазним вратима, коЌа Ќе постепено нестаЌала. Красин Ќе био слободан, ®егово срце и ум нису били окупирани  убавним искуствима.
  ИзражаЌни поглед странца збунио Ќе ВасилиЌа. Изашао Ќе из своЌе мини-медитациЌе и погледао кроз прозор. Красин Ќе био мало нервозан: ниЌе знао како ·е га колеге дочекати и како ·е се одвиЌати истражне рад®е.
  ДевоЌка у пословном оделу изашла Ќе испред ®ега на ®еговоЌ аутобускоЌ станици. Красин Ќе пошао за ®ом, неколико корака иза: морао Ќе да иде у истом правцу.
  ОдЌедном се странац окренуо и застао. Опет се у ®еном погледу очитало незадово ство, чак и бес: "За шта си се везао, човече?! Одмах сиђи!" Красин се чак плашио да му госпођа не каже нешто грубо. Али девоЌка ништа ниЌе рекла, окренула се и убрзала корак.
  ВасилиЌ Ќе отишао до киоска, сачекао док се незадово на млада дама не губи из вида.
  У истражноЌ комисиЌи, Красин се обратио чувару:
  - єа за Бергмана.
  Човек Ќе одговорио:
  - Сада идите уз степенице на други спрат, па идите лево дуж ходника до краЌа. Соба двеста дванаест.
  У близини радне собе ВасилиЌ Ќе стао у неодлучности, покушаваЌу·и да смири своЌе узбуђе®е. Он Ќе истражите  са солидном репутациЌом, али Ќе из неког разлога и да е забринут. Као дете сам био забринут када сам морао да посетим странце. Ќош нисам спавао...
  ВасилиЌ се спремао да покуца, када су му се врата изненада отворила пред носом. Иста девоЌка из аутобуса Ќе погледала из канцелариЌе! Она Ќе у великом узбуђе®у викнула ВасилиЌу:
  - Ти?! Шта себи дозво авате?! Ко те пустио унутра?
  - єа... морам да видим истражите а Бергмана...
  Па, Ќа сам Бергман. А ко си ти?
  - єа сам иследник из Санкт Петербурга. Ево имам сертификат са собом, - Красин Ќе извадио сертификат. Требао си бити упозорен на моЌ долазак.
  ДевоЌка Ќе била изненађена:
  - Значи ви сте из Санкт Петербурга?
  ВасилиЌе Ќе потврдио:
  - Да, Ќа сам из Санкт Петербурга. Истражите  Истражног комитета. Красин Ќе моЌе презиме. Зар ниси упозорен?
  - рекао Ќе Петров... Извините, али шеф Ќе рекао да ·е сти·и грм авина петербуршког детектива, фанатика рада, потребно Ќе припремити за ®ега све материЌале истраге о убиству директора на Утришу. . Значи то ти?
  - Нисам гром и нисам фанатик, али, заиста, занима ме убиство редите а - одговорио Ќе Красин. "Морам да интервЌуишем вашег оптуженог. Њена другарица Ќе убиЌена у нашем граду.
  "Мислио сам да ·еш изгледати другачиЌе", насмеЌао се Бергман. - И у аутобусу смо се изненада сударили. Журио сам на посао, газда ме преварио. єедан од твоЌих по имену Петров...
  - Звао Ќе Кова ов, не знам шта Ќе причао о мени. И ниЌе ми рекао да си жена. Мислио сам да човек води случаЌ.
  "Зовем се Инна, знате моЌе презиме", представила се девоЌка. - Иди у канцелариЌу. Када желите да саслушате оптуженог?
  "Поже но данас", одговорио Ќе Красин. "Али Ќош увек морам да се сместим негде на неколико дана. Оставио сам торбу са стварима у остави на аутобускоЌ станици.
  - Да, Петров ме Ќе питао за станова®е. Слободни смо, позивам вас да нас посетите, мама и Ќа живимо близу мора у приватноЌ ку·и. Лети издаЌемо пар соба туристима, сад су се  уди ве· иселили. Ако вам одговара, добродошли сте. Не·у узети новац од тебе.
  Красин се сети свог радника и рече:
  - Прекосутра би требало да улети и моЌ помо·ник Кова ов, онаЌ коЌи Ќе звао Петрова.
  "И имамо дово но места за ®ега", одговорила Ќе госто убива Инна. - Како могу да те зовем?
  - Можеш само по имену. МоЌе име Ќе ВасилиЌ.
  - А по патрониму?
  "Бо е без патронима", рекао Ќе Красин и додао:
  - Наш учите  у школи био Ќе Бергман Ефим Борисович. Када сам се возио овде, помислио сам да ли си му рођак. Можда чак и сина. И испоставило се да си девоЌка.
  - Не, Ефим Борисович ниЌе наш рођак. МоЌ отац се звао Еугене. Да, било Ќе мало смешно. Мислио сам да си женскарош, да ·еш ме прогонити.
  - Извините, али нисам хтео никога да Ќурим, пратио сам вас на станици. И уопште нисам био женскарош, само данас нисам дово но спавао, нисам добро размиш ао.
  Затим, на стаЌалишту, Инна изненада осети нелагодност, нагло се заустави и погледа око себе. Спортски момак у белоЌ кошу и и тамноплавом сакоу коЌи Ќе дрско зурио у ®у у аутобусу сада Ќу Ќе пратио. Инна Ќе журила на посао, уопште ниЌе желела да комуницира са лоповима. Могла Ќе да поша е прогоните а на груб начин, али момак Ќе журно скренуо поглед и заостао. Сада Ќе он, прилично згодан млади истражите , скромно стаЌао испред ®е, а Инна Ќе била мало посрам ена.
  "Видим да ниси женскарош", помир иво Ќе рекла девоЌка. - Можете нас посетити одмах. Одморите се од пута неколико сати. Зва·у маму. Би·е ЌоЌ драго. Запишите адресу...
  - А када ·е бити могу·е радити са особом под истрагом?
  Идемо данас у три сата. Хо·е ли вам одговарати?
  - У потпуности.
  - Добро. све ·у припремити. Нада ·е бити испу®ена овде.
  "Такође бих желео да прославим службени пут", рекао Ќе Красин.
  - У сваком тренутку Ќе у канцелариЌи у призем у.
  
  
  Поглав е 12
  ВасилиЌ Ќе отишао на аутобуску станицу по торбу, а затим пронашао адресу коЌу Ќе навела Инна. Санктпетербуршки истражите  Ќе упознао Иннину  убазну маЌку, уселио се у предложену собу, мало спавао и отишао да испита девоЌку осум®ичену за убиство.
  Звала се Хопе. На пита®а практично ниЌе одговарала. Са стакленим, равнодушним погледом упртим у зид, оптужена као да ниЌе чула о чему су Ќе питали.
  Дакле, на пита®е Красина да ли познаЌе Луси Стар или Људмилу Старкову, девоЌка ниЌе ни отворила уста, чак ниЌе подигла ни обрву.
  "Увек ради", рекла Ќе Инна, коЌа Ќе била присутна у канцелариЌи. Ћути, ништа не говори. Гледати у Ќедну тачку на зиду, чак и плесати испред ®е - нема користи.
  "Па, то Ќе ®ено право",  убазно Ќе одговорио Красин. - Не жели да каже, можемо и без ®еног сведоче®а. И имам изненађе®е за ову девоЌку.
  Истражите  Ќе испред особе под истрагом ставио школску фотографиЌу Бориса, коЌа Ќе послата из Тулске области. Али Надежда Ќе наставила да тупо гледа у зид.
  "У сваком случаЌу, погледаЌте, молим вас", рече Красин уми ато. Ваш приЌате  се можда променио, али морате га упознати.
  ВасилиЌ Ќе принео фотографиЌу девоЌцином лицу. Истовремено, паж иво Ќе посматрао ®ену реакциЌу.
  Хопе Ќе нево но погледала фотографиЌу. И одмах уздрхтао! Дефинитивно Ќе задрхтала, Красин Ќе то добро ухватио. Бледи образи девоЌке почеше да ЌоЌ се румени пред очима од нараслог узбуђе®а.
  Истражите  Ќе триЌумфовао: не можете сакрити реакциЌу тела! Његова претпоставка се показала тачном: Надежда одлично познаЌе маниЌака.
  "Морамо да га истиснемо", помисли Красин и упита:
  - Реци ми зашто Ќе Борис убио директора.
  - Он... због мене, - коначно пресече глас оптуженог.
  "Тако сам и мислио", рекао Ќе Красин.
  Не, ниЌе убио! Нада се сетила. - То сам Ќа.
  "Али знам да ви немате ништа с тим", рекао Ќе Красин. Борисови отисци прстиЌу на ножу. Зашто то покриваш?
  ДевоЌка ниЌе одговорила.
  "У реду, хаЌде да за сада не причамо о Борису", тихо Ќе рекао Красин. - ХаЌде да причамо о Људмили СтарковоЌ, коЌа Ќе глумила са вама у Ачинцеву. Да ли сте Ќе добро познавали?
  МариЌа опет ниЌе одговорила. Поново се затворила.
  - Да ли знате да Ќе Људмила убиЌена у Санкт Петербургу? упита Красин.
  ДевоЌка Ќе уздрхтала погледала у Красина, али онда немо скренула поглед на зид.
  "Задав ена Ќе", обЌаснио Ќе Красин. - И покушавам да схватим ко и зашто.
  На ове речи иследника Надежда ни на коЌи начин ниЌе реаговала. Било Ќе бескорисно наставити испитива®е.
  Жена под истрагом Ќе одведена, а Красин Ќе обЌаснио Инни:
  - ВеруЌем да Ќе режисера убио тулски маниЌак, ®егови отисци су на ножу.
  - Ово Ќе могу·е, размиш ала сам о томе - рекла Ќе Инна. - ДевоЌка Ќе могла да извуче нож из Ачинцевовог тела баш у тренутку када су се поЌавили туриста.
  - Презиме сериЌског убице Солнтсева. Он Ќе прилично млад момак.
  - Како си, ВасилиЌе, успео да схватиш овог мистериозног маниЌака? упитала Ќе Инна.
  "ХаЌде", предложи Красин. - Упоређивао сам чи®енице, интуициЌа Ќе подстицала. Имамо школску фотографиЌу Солнтсева, остаЌе само да га задржимо и испитамо. Иако се момак сматра несталим.
  "єесте ли сигурни да Ќе то заиста он?"
  - Не мислим да грешим. После испитива®а Надежде, потврдио сам претпоставку да Ќе он убио вашег директора. єош не знам да ли Ќе Борис Солнцев повезан са убиствима у Санкт Петербургу. Али у СочиЌу Ќе оваЌ маниЌак наследио. Изгледа као ритуална убиства са више убода ножем и одсеца®ем ушиЌу.
  - ПокоЌни Владимир Ачинцев Ќе из СочиЌа. Он Ќе прилично познат фотограф и порно режисер", подсетила Ќе Инна.
  "Да, знам", потврдио Ќе Красин. - Можда Ќе фотограф некоме сметао, а Борис Ќе одлучио да га елиминише. У Брауновом роману описан Ќе редовни убица секте. Могу·е Ќе да тулски маниЌак обав а сличне функциЌе.
  "ХаЌде да то урадимо", одговорила Ќе Инна. - Али зашто Ќе убио директора не у СочиЌу, ве· овде на Утришу?
  - Овде Ќе било згодниЌе. Више ме занима зашто Надиа штити тог типа.
  "Вероватно  убав", предложи Инна. - Такве даме могу много да воле! И зарад во еног да се жртвуЌе.
  "Не знам, не знам", скептично Ќе рекао Красин. "Не веруЌем у пожртвовану  убав.
  Тешко Ќе вама да разумете. Ве·ина мушкараца Ќе у ста®у да се за уби у Ќедну или другу девоЌку. Ово Ќе природа мушкарца.
  "єедно убници се налазе и међу мушкарцима", приговорио Ќе Красин.
  - єош се нисам срео. Човек Ќе разумно би·е. Размиш а: шта Ќе посебно у овоЌ или оноЌ жени да Ќе сматрамо Ќедном и Ќедином? Иако Ќе свака особа на своЌ начин Ќединствена... Али жена се може за убити као на филму: стварно, до гроба, полудети од особе, не спавати но·у, сматрати га само Ќедан, да буде спреман да да живот за свог во еног, прати га до краЌа зем е.
  Ипак се то ретко дешава...
  "НиЌе тако ретко као што мислите", инсистирала Ќе Инна. - Врло Ќе могу·е да Ќе Надежда Ќедна од тих жена. Она Ќе и секташ.
  "Мозак секташа ниЌе у реду", сложио се Красин.
  Али Инна се успротивила:
  Што да не? У верским сектама понекад постоЌе образовани и интелигентни  уди. Воле да буду у блиском, приЌате ском тиму где се проповеда  убав. Меланхолични  уди често одлазе у секте,  уди увређени животом, усам ени. РадуЌу се друже®у у братству. Неке секте имаЌу спо а сасвим логична уче®а коЌа могу приву·и многе  уде.
  "Надежда ми се ниЌе учинила интелигентном или образованом", рекао Ќе Красин. Међутим, она Ќе затворена. Тешко Ќе радити са овим. Разумем зашто имате проблема са ®ом.
  - Шта мислите да е да радите? упитала Ќе Инна.
  - Требало би у ®ихову средину увести нашег малог човека. Да ли Ќе одведена у Утриш? Какво Ќе ово место?
  - На перифериЌи града иза села Суко. Познат по нудистичким плажама и див им камповима. Ту се скуп а свакаква ру а. ХипиЌи, разни панкери, алкохоличари,  убите и буке далеко од очиЌу нормалних грађана. Дођу нам понекад и клиЌенти, криминалци и тражени. Понекад се окупе секташи.
  "Да, треба да уведемо запосленог тамо да прикуп а информациЌе", потврдио Ќе своЌ предлог Красин. - Да разговарамо са дома·им староседеоцима, сазнамо шта Ќе и како Ќе заправо...
  - Имплементирати? Добра идеЌа! Кад би само ти, - рекла Ќе Инна и обЌаснила:
  Анапа Ќе мали град. Немамо много запослених. Свако од наших се може препознати. Публика из Утриша чести су гости у полициЌскоЌ управи. ПолициЌа и државна контрола дроге почеле су да тамо врше редовне рациЌе. Сум®иве особе се доводе у град ради разЌаш®е®а. У Утриш одлазе и мештани. Посебно викендом. Ако се имплементира, онда не наш запосленик. Могао би да станеш све док ниси био освет ен.
  - Видиш, Инна, Ќа сам Ќош увек црв из фоте е. Аналитичар, истражите . Оперативни посао ниЌе моЌ. Али имам предлог. Тамо би требало послати мог помо·ника АндрЌуха Кова ова. Ша ив¤иЌа коЌи те Ќе назвао. Одмах сам хтео да га понесем са собом. Његови претпостав ени нису одобравали путова®е. Али он ·е сам долетети овде у суботу.
  
  
  Поглав е 13
  АндреЌ Черкасов ниЌе погрешио. Сада Ќе знао име тулског маниЌака. До сада само име дечака осака·еног животом.
  Борис Ќе од малих ногу био изоп·еник. У школи, врш®аци су игнорисали тихог, потлаченог дечака. Био Ќе затворен, седео Ќе сам за послед®им столом, ниЌе учествовао у општим играма. Али само школа би била у реду, ниЌе га волела и презирала рођена маЌка, коЌа Ќе мрзела Бориног оца и подсвесно се осветила сину за издаЌу бившег мужа и ®ен пропали живот.
  Момак Ќе био под строгом контролом и диктатом своЌе маЌке. И после Ќош Ќедне свађе са ®ом, потпуно Ќе побегао од ку·е у шуму, где Ќе, доведен до очаЌа, хтео да изврши самоубиство. Али ниЌе био способан за тако очаЌнички корак. Го®ен глађу и хладно·ом, тинеЌ¤ер одлази у село да украде храну, међутим, изненађен, у налету беса, почини смешно убиство. Чини се да ово случаЌно убиство изазива револуциЌу у ®еговом уму. Од тихог, застрашеног дечака, он се претвара у сериЌског убицу.***
  
  *** Прича о Борису може се прочитати у к®изи мог коаутора АлексеЌа Болшакова "Изопштеник".
  
  Али ако Ќе прво убиство било спонтано, онда Борка осети укус и почи®е свесно да убиЌа. Живот Ќе од школарца направио маниЌака.
  А момак Ќе имао сан - да види море. У ку·и старице коЌу Ќе убио, Борка Ќе пронашла позамашну суму новца. Стигао Ќе у Сочи и поново отишао у лов.
  МаниЌак се осе·ао као гладан вук коЌи тражи плен. Опет Ќе желео да види женино тело како се тресе од страха, да зари у ®ега нож да потече сочна крв. Када Ќе Борка убио, осетио Ќе своЌу супериорност, осе·ао се снажно и хладно. ЛишаваЌу·и живот друге особе, маниЌак Ќе такође испрскао мешавину жестоке мрж®е и огорчености своЌствене ®еговоЌ души за цео оваЌ окрутни свет. Убиством Ќе доказао своЌу способност уништава®а, представ ао се као арбитар судбине  уди. Борис се осветио друштву за своЌе одбиЌа®е, док Ќе од прве две жртве, стариЌе жене и мушкарца, узимао храну, а затим убио старицу да би преузео ®ену уштеђевину. Затим Ќе отишао у лов на младо женско тело.
  И нашао Ќе себи нову жртву - лепу девоЌку, сличну оноЌ у коЌу Ќе био безнадежно за уб ен, а она Ќе грубо одбила Бориса. Убио Ќе странца без сум®е. МаниЌак се ниЌе каЌао, ниЌе жалио што Ќе одузео живот невиноЌ особи. Борис ниЌе патио од несанице, жртва му ниЌе дошла у сну. Момак Ќе више жалио што ниЌе могао да има сексуални однос са лепом женом и Ќош увек ниЌе познавао телесну  убав.
  У СочиЌу, Борка Ќе изнаЌмила собу у приватном сектору. Али жеђ за крв у ниЌе напустила млади·а. Зграбио Ќе нож и поново отишао да убиЌе.
  МаниЌак Ќе сео на клупу на чистини поред стазе коЌа води ка мору и почео да чека. НиЌе имао Ќасан план, одлучио Ќе да делуЌе спонтано, сходно ситуациЌи, а за сада Ќе само седео и посматрао.
  На самом почетку априла Ќош Ќе мало  уди, ретки пролазници нису обра·али паж®у на усам еног дечака. И чекао Ќе, прилично дуго. И видео сам одговараЌу·у жртву! Дугонога плавуша у краткоЌ ха ини. Венац исплетен од раног проле·ног цве·а покривао Ќе ®ену буЌну косу до рамена.
  У високоЌ, лепоЌ девоЌци, Борка Ќе од самог почетка приметила необичности. Полако Ќе ходала боса стазом, често се заустав аЌу·и и прстима додируЌу·и гра®е и стабла дрве·а. У исто време лепотица Ќе нешто тихо промрм ала.
  Лудо, помисли Борис. Талас сажа е®а изненада Ќе пробио срце маниЌака, али са ®им се же а за убиЌа®ем ниЌе повукла. ПоЌавила се мисао: морално би било лакше убити лудог. Зашто патите овако? Иако Ќе лепа! Њене босе, босе ноге су узбудиле Бориса: осетио Ќе сексуалну же у. 333
  Млади маниЌак Ќе недавно напунио седамнаест година. Никада раниЌе ниЌе имао секс, чак ни  убио девоЌке. Борис Ќе мало заостаЌао у сексуалном развоЌу од своЌих врш®ака, али како Ќе сазревао, ушао Ќе у уобичаЌени врхунац за тинеЌ¤ере. Момак Ќе хтео да силуЌе своЌу послед®у жртву. Ништа ниЌе успело. Али сада Ќе желео не само да убиЌе, ве· прво да овлада лепотом девоЌке.
  Борис Ќе припремио нож и ·утке погледао девоЌку. Замиш ено Ќе погледала усам еног странца и полако прошла поред.
  МаниЌак Ќе погледао око себе: осим ®их, у близини ниЌе било никога. План Ќе одмах сазрео: принети нож под грло, дотакнути ЌоЌ врат, а затим, прете·и, одвести девоЌку дуб е у шуму, где ·е се насути на зем у и запоседнути. Борис Ќе био висок и прилично снажан, бар да се носи са девоЌком.
  Труде·и се да се нечуЌно кре·е, Борка Ќе почела да сустиже лепотицу, али Ќе из неког разлога оклевала: младом маниЌаку срце Ќе лупало као да ·е му избити из груди.
  А незнанац се изненада окрену и продорно погледа Бориса. Погледи двоЌице несре·ника су се срели. ДевоЌка Ќе прочитала у момковим очима огромну чеж®у и ... же у. Сударила се са погледом изоп·еника, дечака изоп·еног од друштва, али Ќе у овом погледу ухватила нешто блиско, драго. Сама девоЌка Ќе била изоп·еник од дети®ства. Наравно, ниЌе никога убила, напротив, трудила се да никоме не науди. Била Ќе  убазна, али затворена, патила од наси а свог очуха и неразумева®а од стране сопствене маЌке.
  И Борка Ќе занемела, запа®ена погледом странца. ОваЌ поглед га Ќе погодио у само срце. Осе·ао Ќе необичну  убазност према Борису, а уз то и такву муку и усам еност коЌа му Ќе позната...
  Очи девоЌке, коЌа се Борису у почетку чинила лудом, попримиле су смислен израз. А маниЌака Ќе напао тетанус, же а да изврши своЌ план Ќе испарила, само Ќе стаЌао и ·утао.
  ДевоЌка Ќе питала:
  Зашто ти треба нож? Можда желиш да ме убиЌеш?
  Борис Ќе ставио нож у торбу и наставио да немо гледа у странца. Чекала Ќе неко време да ЌоЌ момак одговори, али, не чекаЌу·и, сама поново упита:
  "Реци ми, зашто си ме пратио са ножем?"
  Борис Ќе с муком извлачио стид иве речи:
  - Само.
  "А Ќа сам мислила да хо·еш да ме убиЌеш", рекла Ќе девоЌка скидаЌу·и венац и одмахуЌу·и главом. На ®еном лепом врату б еснуле су амаЌлиЌе.
  Борис Ќе наставио да осе·а у себи узбуд ив страх, какав обично дожив аваЌу несигурни млади·и пред лепим девоЌкама. ОваЌ страх Ќе отежавао говор, Борис опет ниЌе одговорио. А девоЌка рече:
  - Знате, своЌевремено сам хтео да се дижем руке на себе, али су ме спречили.
  "И Ќа сам то хтела, кад ме маЌка избацила из ку·е", пререзао се Боркин глас.
  - И сам сам оставио очуха и маЌку ...
  ДевоЌка Ќе застала на тренутак и представила се:
  Зовем се Надежда, како си?
  Млади· Ќе одговорио:
  - А Ќа сам Борка. Борис...
  Опет Ќе настала тешка пауза. МаниЌак коЌи Ќе убио неколико  уди наставио Ќе да се стиди пред скромном девоЌком коЌу Ќе пре неколико минута изабрао за жртву.
  Нада Ќе опет рекла себи:
  "Знате, велики Ќе грех починити самоубиство. Али помо·и да изађемо из живота ... може бити добар излаз.
  - Зашто Ќе то? - упитао Ќе Борис скуп аЌу·и храброст.
  "Видите, ми смо овде на зем и, служимо казну у затвору. Сваком се даЌе одређени броЌ година. Не можеш да пресечеш оно што мораш. Самоубиство Ќе као бекство из затвора. Каж®ено Ќе тамо, на небу. У следе·оЌ инкарнациЌи ·е постоЌати нови, тежи термин, болниЌе постоЌа®е. Са физичким повредама, у веома нефункционалноЌ породици. Чак и овде на зем и, самоубице су презрене. Православни их не сахра®уЌу. Некада су били сахра®ени ван гроб а. А ако смрт ниЌе била твоЌа кривица, онда други приступ.
  - Ко ти Ќе то рекао? упитао Ќе Борис.
  Сада живим у братству. Тамо имамо игума®у блиску Богу. Она нас учи будале.
  "Али сви се држе живота", приговорио Ќе Борис. Хтео сам да одем, нисам могао. Иако сам много патио...
  Наша Ќе судбина да патимо. Што више патимо, брже ·емо до·и до Нирване. Или ·е следе·а инкарнациЌа бити успешниЌа.
  Борис никада раниЌе ниЌе причао са девоЌкама о животу. Његова комуникациЌа била Ќе ограничена на опште фразе. Али сада Ќе волео да прича, нервна напетост Ќе полако слабила, осе·ао се приЌатно са Надеждом, сва же а да ЌоЌ науди Ќе пресушила. Борис Ќе хтео више да разговара са овом девоЌком, плашио се да ·е она оти·и, а да би наставио разговор, упитао Ќу Ќе:
  Како сте ушли у братство?
  - Када сам отишао од ку·е, дошао сам овде у станици. НиЌе било пара, исти познаници. Овде су ми пришле две жене, испричале о братству, Ќа сам отишао са ®има. Добро су ме прихватили, па сам остао код ®их да живим.
  "Зашто си побегао од ку·е?" упитао Ќе Борис.
  "Очух ме Ќе силовао", искрено Ќе одговорила Надежда. - МаЌка, за уб ена будала у ®ега, ниЌе хтела ништа да зна о томе. Када сам ЌоЌ рекао, ниЌе ми веровала, викала Ќе на мене као да компонуЌем да оклеветам ®еног мужа.
  "А Ќа имам злу маЌку", рекао Ќе Борис. "Она ме уопште не воли.
  Дечаково срце Ќе и да е ударало. Међутим, то више ниЌе био предзнак агресиЌе. Да, и инстинктивно болно цви е®е страха, карактеристично за Бориса у комуникациЌи са странцима, постепено се повукло. Надеждине блиставе плаве очи тихо су клизиле по лицу тинеЌ¤ера. НиЌе журила да оде и упитала Ќе:
  - Одакле си?
  Борис ниЌе одмах одговорио. Мислио Ќе да каже локални. Нисам желео да именуЌем своЌе родно село, све што Ќе везано за ®ега остало Ќе у прошлости. Али момак ниЌе могао да лаже ову девоЌку. Уопште ниЌе умео да компонуЌе. И он Ќе именовао град наЌближи свом селу:
  - єа сам из Туле.
  Хопе се насмешила.
  "Толико си наборао чело да сам мислио да се не можеш сетити. Па, какав добар град. Недалеко од Москве. МоЌ отац и Ќа смо дошли да те посетимо на турнеЌи. Она сама Ќе рођена Москов анка. Или бо е речено, била Ќе. И како си доспео овде?
  "Дошао сам да видим море", искрено Ќе одговорио Борис.
  - Волим и море. єош Ќе хладно за купа®е. Али ускоро долази лето. єеси ли свратио?
  - Какво Ќе? упитао Ќе Борис.
  - На аутомобилима коЌи пролазе бесплатно.
  Не, купио сам карту за воз. Имам новац.
  - И где сте одсели? упитала Ќе Хопе.
  ИзнаЌмио сам собу од своЌе баке. Овде Ќе близу.
  Борис се одЌедном смео и предложи:
  - Хо·еш да ме посетиш.
  мислила Ќе Хопе. Видевши како се момкове усне трзаЌу од нестрп е®а, упитала Ќе:
  - Да ли имаш девоЌку?
  "Не", одговорио Ќе Борис.
  - Тако сам и мислио. И немам сталног дечка. А ти си фин према мени.
  Надеждине очи су, на ове речи, погледале право у Борисово лице и буквално се забушиле у млади·а. Заиста Ќе желео да девоЌка пође са ®им. Не, Борка више ниЌе имала же у да убиЌа, само Ќе унутраш®а искра  убави ве· продрла у ®егово измучено срце и захтевала одлучну акциЌу. Страх Ќе скоро прошао, уступивши место радозналости и природноЌ инстинктивноЌ мушкоЌ же и да буде близу лепоте жене, да Ќе заведе. Борис Ќе тихим гласом постиђено почео да убеђуЌе:
  - Живим веома близу овде. ХаЌде, показа·у ти. Ако вам се не свиђа, можете одмах оти·и.
  "Па, можеш и·и", сложила се девоЌка. "Управо сам огладнио. Хтео бих да поЌедем нешто.
  "Дакле, одмах ·у купити храну!" Борис Ќе испалио. - Узео сам новац. Тамо Ќе продавница, хаЌде да уђемо и купимо шта год желите.
  Ушли су у продавницу. Борис Ќе купио кувану кобасицу, неколико колача, векну белог хлеба, конзерву кондензованог млека, пар топ ених сирева и два пакети·а сока. Нада Ќе одобрила куповину:
  - ХаЌде да се лепо поЌедемо. Одавно нисам Ќео кобасицу. У нашоЌ заЌедници ниЌе обичаЌ Ќести месо. ЗаЌедничка трпеза, припрем ена за све. Тестенине, житарице, понекад паприкаш од повр·а.
  Сели су на клупу.
  "Могу да купим Ќош намирница", рекао Ќе Борис.
  Заиста Ќе желео да угоди Надежди. А она га Ќе похвалила:
  Видим да ниси похлепан. Хвала вам!
  На ове речи девоЌка Ќе мало нагнула млади·а према себи и уснама по убила дечака у образ.
  Борка Ќе ве· задрхтала од изненађе®а. Први пут Ќе постоЌала девоЌка коЌа ниЌе презирала да га по уби! Лепа девоЌка. Момак Ќе био одушев ен. У крви су активниЌе почели да играЌу  убавни хормони, коЌи су попут савршеног ударца ударали у буба® по мозгу, захтеваЌу·и нове по упце и интиман излазак. И засЌенило Ќе све друге мисли и емоциЌе изоп·еника.
  
  
  Поглав е 14
  Момци су залогаЌили и отишли у Борисову собу. Тамо Ќе девоЌка преузела инициЌативу у своЌе руке. Она Ќе села момку на колена, откопчала дугмад на ®еговоЌ кошу и и паж иво Ќе скинула. Тада Ќе почела да обасипа тело ошаму·еног, голог момка лаганим по упцима. А онда Ќе скинула ха ину! И остала Ќе без до®ег веша, што Ќе Ќош више узбудило Бориса. Као опчи®ен, гледао Ќе у голе груди лепотице.
  "Да ли ти се свиђам?" упитала Ќе Надиа.
  - Ох, много! издахну изоп·еник.
  ДевоЌка се спустила на софу поред Бориса и по убила га у усне, страсно, вампирски, а Борка се од овога напила. єадни млади· Ќе сав дрхтао, подлегао Ќе инстинкту и ниЌе му сметало, уживаЌу·и у опоЌном по упцу. Какве слатке усне има девоЌка!
  Али Надежда се повукла и нагнула преко млади·евог кука. Њене окретне руке ве· су откопчавале муву ®егових панталона. Борисово прилично велико, узбуђено достоЌанство Ќе прснуло.
  ДевоЌка Ќе без пита®а узела у руку штап од жада, по убила га и почела несебично да ради Ќезиком. Мушко савршенство изгнаника осетило Ќе први пут додир грубих девоЌачких усана и Ќезика. Гримизне усне Надежде похлепно су миловале момка, ®ен снажан и вру· Ќезик Ќе радио све енергичниЌе, девоЌка Ќе почела да дише све теже, показуЌу·и искуство и уметност у овоЌ ствари, покушаваЌу·и да пружи наЌвише задово ства свом партнеру.
  Борка Ќе била на седмом небу, али Ќе брзо осетила приближава®е оргазма. ОчаЌничким напором во е покушао Ќе да се обузда, да продужи процес, али пожуда и бестидност ситуациЌе били су толики да Ќе избио у снажан вулкан. ДевоЌка ниЌе изразила никакво чуђе®е због убрзаног оргазма, напротив, апетитно Ќе лизала бели ток Боркине таЌне.
  Борис се осе·ао дивно добро, чак и блажено. Осе·аЌ срамоте Ќе нестао. Осе·ао се као прави мачо.
  А девоЌка прогута све капи, облизне усне, осмехну се и рече:
  - Укусно...
  Борис са сум®ом упита:
  - Да ли ти се свиђа?
  Хопе климну главом.
  - Где си ово научио? - упитао Ќе Борис и одмах му Ќе било неприЌатно због своЌе нетактичности.
  Али девоЌка се уопште ниЌе на утила, искрено Ќе рекла:
  "Направио ме Ќе очух.
  - Ево гад! Борис Ќе био огорчен.
  Немате поЌма колико сам пониже®а претрпео од ®ега.
  "Зашто си ми то урадио?" упитао Ќе Борис.
  - Да ти угодим. И сам сам био задово ан. Не као са моЌим очухом. Велика Ќе разлика када то радите сами, а када то радите под принудом.
  Борис Ќе сум®ичаво одговорио:
  - Можда Ќе лепо за момка, али за девоЌку...
  Хопе се насмешила.
  - Задово ство Ќе приуштити задово ство слатком партнеру. Да ли ти се свидело?
  Борис Ќе искрено одговорио:
  - Божанствено... То Ќе била наЌвиша класа!
  - Ево видиш! - девоЌка исправи косу, забацивши Ќе иза леђа, и рече:
  - Ви, видим, нисте искусни у  убавним аферама. Ништа, научи·у те!
  Борис Ќе размиш ао о томе, хтео нешто да одговори, али осети Надеждине руке на свом савршенству: Почела Ќе да масира момку пенис. И поново Ќе био узбуђен, ®егово достоЌанство Ќе почело убрзано да буЌа.
  Борис више ниЌе осе·ао страх и стид. А Надежда се боковима нагнула напред и силовито нанизала на ве· истурени члан. Луда девоЌка Ќе искрено оседлала неискусног дечака и почела да га Ќаше. Кретала се несебично, са великим ентузиЌазмом, приносе·и много задово ства свом партнеру.
  Млада девица ниЌе могла да издржи напетост и после неколико покрета поново Ќе завршио, семе му Ќе поново побегло из жлезда. Али то ниЌе сметало ђаволу. Почела Ќе да ради Ќош енергичниЌе, тако да Ќе преузбуђени дечак задржао ерекциЌу. Надежда Ќе Ќаукала све гласниЌе, захватио Ќу Ќе талас оргазма...
  Тада Ќе било лудо, и болно, и сладострасно. Момак Ќе био вртоглав, девоЌка Ќе наставила да пали. Жилава тела  убавника су се преплела, преживели су неколико оргазама. Борис Ќе први остао без даха и онесвестио се.
  Када Ќе дошао к себи, Надежда Ќе седела поред ®ега у своЌоЌ ЌедноставноЌ ха ини. НасмеЌала се и рекла:
  - Осе·ао сам се добро са тобом. Али сада мораш да идеш. Ако хо·еш, пођи са мном, упозна·у те са нашим братством.
  Након свега што се догодило, Борис Ќе био спреман да са овом девоЌком иде чак и на краЌ света. За неколико сати га Ќе променила, дала момку самопоузда®е, од крволочног изоп·еника коЌи Ќе желео да убиЌе и освети се друштву, претворио се у сасвим нормалног млади·а. Свидела му се НадЌина  убазност, ®ена отвореност и сексуалност. Заиста Ќе желео да буде са ®ом, иако му Ќе и да е било неприЌатно да буде намет ив.
  Борис Ќе  убазно, без даха, упитао:
  "Да идем код тебе? Сметам ли некоме тамо?
  Заиста Ќе желео да Надежда отклони ®егове сум®е, а она Ќе опет оправдала ®егова очекива®а:
  Имамо добре  уде. Би·е им драго да вас виде. Упозна·у те са своЌим приЌате има.
  Борис ниЌе желео никога да упозна. У овом свету, сада га Ќе занимала само Ќедна особа - Надежда. Доста би му било контакта само са ®ом. Али девоЌка се спремала да оде, Борис се брзо обукао и кренуо за НадиЌом.
  
  
  Поглав е 15
  Шетали су и живахно разговарали, Надежда Ќе причала о Москви и о себи. Она Ќе, као и Борка, била увређена од врш®ака. Али завршила Ќе сред®у школу и тек након тога Ќе побегла од ку·е. Не комуницира са маЌком, не жели да чуЌе ништа о свом очуху. Борису Ќе све ово било блиско и разум иво. О, како Ќе волео ову девоЌку! Искра  убави коЌа Ќе пробила у срцу изоп·еног све Ќе више распламсала.
  Фасцинирани разговором,  убавници су дошли на локалитет на перифериЌи града, ограђен високом, три метра високом оградом.
  Надежда Ќе притиснула дугме и после кратког чека®а испод видео камере зачуло се шк оца®е браве коЌа се отвара. ДевоЌка Ќе отворила врата и одвела Бориса на териториЌу братства. На плацу од скоро пола хектара налазила се троспратна вила, десетак дрвених ку·а, нека врста хангара, као и платформа са клупама под надстрешницом. Људи су шетали околином. Неки од ®их махнули су Надежди и Борису, поздрав аЌу·и новопридошли пар. Чини се да Ќе Надиа уживала ауторитет међу адептима.
  "Морамо да вас упознамо са нашом игуманиЌом", рекла Ќе Надежда Борису.
  СвоЌоЌ девоЌци ниЌе приговарао, иако Ќе поново био стид ив пред странцима.
  Момци су се приближили вили. Надежда Ќе притиснула дугме интерфона. Пар минута касниЌе, пред ®има Ќе изашла пуначка црвенокоса дама, четрдесетак година, раскошних груди и раскошних бокова. Очи жене биле су лукаве, проучаваЌу·и-буше·и. Међутим, госпођа се  убазно осмехнула, откриваЌу·и низ снежно белих зуба.
  Хопе Ќе рекла:
  "Одлучио сам да доведем овог дечака код нас. Упознао сам га тек данас. Отишао Ќе од ку·е.
  Да ли си потпуно напустио очеву ку·у? упита игуманиЌа.
  Као одговор, Борка Ќе од силног узбуђе®а нешто неразговетно прогунђала.
  Да ли Ќе тип нормалан? - опет упита игумаЌка.
  "Сасвим", рече Надежда. Добар Ќе, али веома стид ив.
  - Опростиво Ќе. Како се зове?
  - Бориа.
  Дакле, да, Борисе. Добро име. А Ќа сам Албина. До нас, Бориа, одлучио да оде? Права одлука. Али где да те сместим?
  "Имам резервни кревет у своЌоЌ соби", подсетила га Ќе Надежда.
  - Па одмах ставити дечака у своЌу собу? Албина Ќе била изненађена.
  "Добро га познаЌемо, он ми Ќе као брат", обЌаснила Ќе Надежда. - Слага·емо се одлично.
  "У реду, немам ништа против", дозволи игуманиЌа. "Нека за сада стане код тебе, па ·емо онда видети. Дођите на проповед за двадесет минута, обоЌица.
  - Да наравно. Се·ам се беседе.
  ИгуманиЌа се сакрила иза масивних челичних врата, а Надежда Ќе без приговора рекла:
  Требало Ќе бар по убити руку. Албина Ќе овде главна. Али све Ќе добро испало. Чак ти Ќе дозволила да останеш са мном. Живео сам са приЌате ем. Али недавно нас Ќе напустила... ХаЌде, показа·у ти своЌу собу.
  Нада Ќе довела Бориса у Ќедну од дрвених ку·а. Имао Ќе узак ходник и три собе. Врата нису била зак учана, бар Надежда ниЌе имала ни браву. Отворила Ќе врата и увела Бориса у собу у коЌоЌ су била два кревета са опругама, Ќедан очигледно Надежда, други без посте ине. Мали но·ни ормари·и стаЌали су близу кревета, а сточи· Ќедва стао између кревета. Плафон Ќе био низак, по ®ему се лако могло про·и руком, Борис никада раниЌе ниЌе видео тако ниске плафоне: човек од два метра ниЌе могао да стоЌи овде у пуноЌ висини. НиЌе било чак ни лустера, или бар сиЌалице на плафону.
  Борис ниЌе могао да одоли да не упита:
  - Имаш ли светло?
  - Имам лампу у но·ном ормари·у. Углавном, обично само спавамо овде. Сви догађаЌи се одржаваЌу на лицу места. Причамо и кувамо. Имамо заЌеднички котао, заЌеднички сто. Ве· каснимо на ручак, али сада ·е бити поподневна беседа. Ви ·ете сами све видети и чути.
  Изашли су у двориште и приближили се простору близу мале позорнице. Ту су биле клупе. Надежда и Борис су сели у први ред. Полако су се окуп али и други  уди коЌи су се осмехивали и поздрав али узвицима "Добро здрав е!"
  Неки млади· упита Нађу, показуЌу·и главом на Бориса:
  - Ко Ќе ово?
  "МоЌ нови приЌате ", одговорила Ќе Надежда са осмехом, "Албина му Ќе дозволила да се придружи нашем братству.
  Борис Ќе и да е ·утао и са напетош·у посматрао.
  Убрзо се на сцени поЌавила спектакуларна црвенокоса Албина. Уз аплаузе публике, почела Ќе своЌ говор:
  "Сви морамо да будемо спремни за надолазе·и смак света. Само они коЌи воде праведни начин живота и веруЌу у нашег бога Вишнуа би·е спасени и оста·е да живе на Зем и. Све их чека просвет е®е и касниЌи улазак у нирвану. Остало ·е патити...
  Борис ниЌе слушао беседу. Имао Ќе Ќаку главобо у, али Ќе покушавао да схвати шта се догодило, присе·ао се свог бурног састанка са Нађом.
  Проповед ниЌе дуго траЌала. Убрзо Ќе музика почела да свира. єедноставна мелодиЌа коЌа се понав а сваких неколико минута. Али под ову мелодиЌу  уди су ишли на плес. Попели су се право на бину и извиЌали се Ќедан испред другог у ритму музике. У центру бине, Албина Ќе све упалила. Очигледно Ќе уживала да плеше и да буде лидер у овоЌ заЌедници.
  Надежда Ќе извукла Бориса на сцену и почела да игра у кругу адепта поред БореЌа. Само Ќе стаЌао и дивио се девоЌци. ОдЌедном Ќе Албина викнула: "А сада да пиЌемо из чаше сагласности!"
  єедан брадати човек изнесе позамашан рог са некаквим пи·ем. Рог се прослеђивао, свако Ќе уз одобраваЌу·е узвике других попио по пар гут аЌа и пренео га особи коЌа Ќе стаЌала поред ®их. Чинило се да сви добро раде. Сада Ќе ред на Хопе. Уз осмех Ќе отпила гут аЌ пи·а и дала рог Борису. Дечак Ќе мало оклевао, тако да га Ќе девоЌка чак пожурила: "ПопиЌ брзо и даЌ рог комшиЌи!"
  Након што Ќе слатко-кисела течност потекла низ Борисово грло, осетио Ќе у себи духовно уздиза®е. Његов страх Ќе потпуно нестао, свет више ниЌе изгледао суморно и неприЌате ски. Дакле,  уди около уопште нису животи®е, ве· сасвим нормалне, па чак и смешне. Много слатких девоЌака. А ®егова Надиа Ќе наЌбо а! Борис Ќе чак и намигнуо своЌоЌ во еноЌ.
  Музика Ќе и да е свирала, али су Албина и неки секташи почели да напуштаЌу сцену и негде иду. Борис Ќе питао Надежду:
  - Куда иду?
  ДевоЌка Ќе одговорила са сталним осмехом:
  "Има посла за ®их. Видите, адепти мораЌу понекад радити и користити братству.
  Борис се сложио са овим:
  - Тачно! То Ќе тако требало да буде.
  "Ако не радиш, онда полуди", рекла Ќе Надежда. Али данас нисам заузет. Идемо код нас, има·емо времена за разговор пре вечере.
  И отишли су. И поново водио  убав! Право на поду собе! НадиЌин шкрипави, уски кревет ниЌе био баш погодан за вође®е  убави.
  За скораш®у девицу и изоп·еника на оваЌ за ®ега значаЌан дан испао Ќе прави секс маратон. Супер Ќе да се Надежда упалила и буквално ударила Бориса. Страсти су беснеле, свет Ќе био у пламену, оргазми су се ширили као ураган. Чинило се да су стотине вулкана еруптирале, владала Ќе загуш ива вру·ина.
  Да не би привукли паж®у, Борис и Надежда су морали да обуздаЌу крике од оргазама коЌи су их обузели. Борка Ќе заборавила на главобо у и своЌе комплексе. Нико им се ниЌе мешао, само Ќе време неумо иво стремило ка вечери, а  убавници су почели мало по мало да се умараЌу.
  Коначно су се потпуно уморили. Надежда Ќе навукла ха ину и рекла:
  - Ти паметан! Волим те!
  - А Ќа тебе! - одговорио Ќе стиснут Борис.
  - Колико имаш година? - изненада Ќе упитала Надежда.
  - У марту, ве· напунио седамнаест година! Борка Ќе искрено одговорила.
  - Вау! Мислио сам да си стариЌи, мислио сам да си пунолетан. А Ќа ·у у Ќуну напунити двадесет три године. Стари Ќе за тебе. Имамо шест година разлике у годинама...
  Не, не, ниси стар! Борис Ќе скоро вриснуо. -Волим те много-веома!
  А онда Ќе уследила скромна секташка вечера. Али Борис Ќе волео заЌеднички вегетариЌански оброк. Више се ниЌе осе·ао као изопштеник. Момак Ќе био сре·ан као никада у животу.
  После вечере, Борис Ќе напустио секту, али само да би одспавао, добио снагу после тако исцрп уЌу·ег светлог дана, исплатио дома·ици за изнаЌм ено станова®е и поново се вратио своЌоЌ во еноЌ НадЌи.
  
  
  Поглав е 16
  Наравно, постоЌи  убав на први поглед. А за  уде коЌе Ќе друштво одбацило, то може бити наЌупечат ивиЌе, свеобухватно. Како да се воле две усам ености, два бивша изоп·еника? Нежно, предано, несебично. За ®их се свет променио, напунио се новим боЌама, живот Ќе нашао своЌ смисао. И ово значе®е Ќе било у међусобноЌ бризи Ќедно за друго. За Бориса и Надежду ниЌе било ништа важниЌе на свету од ®ихове  убави. Осе·аЌ блиске, драге особе Ќе био инспиративан. Нашли су се. И били су сре·ни.
  Уз све ово, Борисова во ена одликовала се великом екстраваганциЌом. Волела Ќе да хода боса, посетила Ќе нудистичку плажу. Беаутифул Надиа! Тело Ќе флексибилно, секси. Научила Ќе Бориса да се сунча и плива гол.
  А девоЌка Ќе носила и чешки стаклени накит, ниЌе пропуштала секташке проповеди и сама Ќе проповедала Борису.
  єедном на плажи, поново Ќе почела да упу·уЌе свог во еног:
  - Треба да живимо праведно, да тежимо просвет е®у, да поштуЌемо Албину и друге наше вође. Кроз ®их постаЌемо ближи Богу. На краЌу краЌева, само нас Бог може увести у Нирвану, а после смрти оставити нас у наЌбо им световима, где можемо уживати у многим забра®еним задово ствима.
  Борис Ќе одговорио:
  - Имам идеЌу о православноЌ вери, чак сам у школи прочитао неколико к®ига на ову тему. Свето Писмо учи да на оном свету не·е бити забра®ених задово става. Ми ·емо, у случаЌу праведног живота, пребивати у раЌу у облику бесполних анђела.
  - Не! Албина говори праве ствари! Наша вера Ќе бо а. РаЌ Ќе сувише досадан за хриш·ане.
  - И зашто Ќе то? упитао Ќе Борис.
  ДевоЌка Ќе спремно одговорила:
  - Не·у да будем бесполан анђео, они се чак и не сексаЌу. А наш Бог Вишну уопште не осуђуЌе сексуалне односе.
  Борис Ќе погледао преплануле прелепе ноге своЌе девоЌке, насмешио се и рекао:
  "Да, и не бих волео да будем с вама као анђели на небу. Добро Ќе да у нашоЌ заЌедници Бог подстиче да се секс поштуЌе.
  - Човек треба да веруЌе у Бога! Самоуверено Ќе рекла Хопе. "Вишну Ќе прави Бог.
  Борис Ќе одлучио да се не свађа са своЌом девоЌком. Такође Ќе схватио да Ќе тешко живети без вере. Пошто Ќе био изоп·еник међу своЌим врш®ацима, момка у школи привлачила Ќе религиЌа, покушаваЌу·и да у ®оЌ пронађе утеху. Читао Ќе црквене к®иге и дошао до зак учка да Ќе Христос пацифиста коЌи се молио за своЌе ¤елате. Борис Ќе стрп иво подносио сва пониже®а и увреде, правдаЌу·и своЌе понаша®е тиме што поступа по Христу: удараЌу те по десном образу, окрени леви. Постало му Ќе лакше да подноси пониже®е, као да Ќе то учинио вером. Дечак Ќе покушао да нађе утеху у Богу, коЌи Ќе свемогу· и праведан. Вера му Ќе могла дати не само понизност, ве· и прилику да промени своЌе понаша®е, своЌ живот. Али Борис ниЌе имао сре·е да сретне духовног ментора, проповедника речи БожиЌе. НиЌе веровао у Исуса и постао Ќе убица. И док Ќе убиЌао, маниЌак Ќе осетио своЌу снагу и дошао до зак учка да Ќе православ е добро уче®е за слабе  уде.
  Па ипак Ќе природно да су Надежда и он сам после ®е завршили у секти. Овде се нису осе·али као изоп·еници. Секташи су у овом суровом свету нашли своЌе изгуб ене душе и учинили их приврженицима своЌе вере.
  Надежда Ќе обЌаснила Борису:
  "Мислим да ·ете ускоро схватити да Ќе наш Вишну Врховни Бог. Он Ќе Створите  универзума, коЌи нас све инспирише и даЌе своЌ дух да изнесе веру коЌа може да помири човечанство. Он Ќе наш отац пун  убави, коЌи не жели да се ми, ®егова деца, заувек играмо у пешчанику. И жели да деца одрасту, осамоста уЌу се и успеваЌу. Морамо живети по ®еговим заповестима. НаЌпослушниЌи и наЌуспешниЌи од нас отвори·е пут ка Нирвани. Они коЌи нису сазрели или имаЌу увреде пред Богом би·е послати на Зем у на исправ а®е у новим инкарнациЌама.
  Али Бог себи не постав а ци  да Ќедноставно оконча грех, како га представ аЌу православни свештеници свих врста. Ци  Свевиш®ег Ќе да своЌу децу васпитава и васпитава да сазре и постану Просвет ени, слични самом Богу. Истовремено, сексуални односи уопште нису забра®ени. То се не сматра грехом, ве· врлином.
  Борис се осмехну и рече:
  "Али Исус Ќе такође рекао: "Плодите се и множите се." А наше вође веруЌу да Ќе за раст интелектуалних способности потребан секс. Очигледно, дакле, наша бра·а практикуЌу промискуитет међу собом и глуме у порнографиЌи.
  Млади· се, наравно, шалио. По ®еговом миш е®у, промискуитетни секс нимало не доприноси праведном животу и просвет е®у, на шта су их довели вође секте. Али Борис Ќе своЌе миш е®е задржао за себе. И сам Ќе остао веран Надежди, ®егова во ена такође ниЌе тражила везе са стране, само Ќе била обавезна да учествуЌе у колективним оргиЌама, коЌе Ќе снимио фотограф близак секти.
  Борис ниЌе волео дужност своЌе во ене, био Ќе  убоморан, али Ќе морао да трпи, убеђивао се да Ќе снима®е порни·а само посао, дужност коЌу имаЌу сви у братству, коЌа помаже приврженицима да зараде новац за храну и одржава®е заЌеднице. И самом Борису Ќе брзо понестало личног новца, много Ќе потрошио на Надежду, купио ЌоЌ неколико одела и накита.
  Сам бивши изоп·еник ниЌе желео да учествуЌе у оргиЌама, то Ќош нису тражили од ®ега, иако се претворио у згодног момка. Његов Ќедини посао Ќе био да лови рибу. ЗаЌедно са Ќош неколико младих момака, с времена на време Ќе ишао на пеца®е на дугом чамцу коЌи Ќе припадао секти.
  У принципу, такав живот Ќе одговарао Борису. Био Ќе сит, здрав, живео са девоЌком, нико га ниЌе понижавао и замерио. Прошло Ќе више од годину дана откако Ќе упознао Нађу и настанио се у секти. Све ово време Борис Ќе уживао у страсти коЌа Ќе захватила цело ®егово би·е.
  Иако му Ќе зими било мало досадно. У секти ниЌе било ТВ-а, компЌутерских игрица, к®ига, осим посебне секташке литературе. Пре, док Ќе био у школи, Борис Ќе волео да чита. Секташке брошуре су брзо постале досадне, Ќедина забава Ќе остала секс са Надеждом, ритуалне молитве и предава®а, коЌа бивши маниЌак, за разлику од Надежде, ниЌе увек посе·ивао. Шет®е градом са девоЌком зими су биле ретке, а Борка Ќе у неком тренутку имала же у да оде у лов и поново некога убиЌе. Међутим, он се уздржао, успео да угаси у себи ову зверску демонску привлачност.
  Дуго очекивано лето Ќе коначно стигло. Сва досада Ќе нестала. Сада Ќе Борис чеш·е ишао на море, а у слободне дане посе·ивао Ќе плажу са Надеждом.
  Сада Ќе ®егова девоЌка почела да прича о Вишнуу и сексуалним односима. Али Борис Ќе ниЌе паж иво слушао. Албина га Ќе срела уЌутру и рекла му да дође код ®е увече на важан разговор. Момак се питао шта би то могло бити. Одлучио Ќе да ·е, наЌвероватниЌе, сада бити обавезан да глуми у порнографиЌи.
  Секташи су се држали здравог начина живота. Исхрана, углавном пиринач, повр·е и морски плодови, као и редовна физичка вежба коЌу Ќе практиковало братство, учинили су Борисово тело веома изваЌаним, попут статуе Аполона. Млади· Ќе изгледао спектакуларно, више ниЌе личио на некадаш®ег, кошчатог и прога®аног тинеЌ¤ера коЌи се крио од друштва. Борис би добро изгледао на екрану. Али ниЌе хтео да учествуЌе у секташким оргиЌама, чак ни само да би се заЌебавао са било ким осим са Надеждом. А са ®ом - само сама.
  
  
  Поглав е 17
  Албина ме Ќе на дужности дочекала са осмехом, позвала ме у дневну собу своЌе виле и одмах се бацила на посао:
  - Бориа! Морате принети жртву нашем Богу Вишнуу. Да бисте то урадили, мора·ете да учествуЌете у ритуалном убиству. Вишну вас Ќе изабрао за извршиоца своЌе во е.
  Борисове ноге су одмах постале ватиране. Никада ниЌе очекивао овакав развоЌ догађаЌа. Албина као да Ќе осетила дечакову збу®еност и рекла:
  "Видим да ве· имаш недужну крв на себи, али не треба ми твоЌе покаЌа®е. Вишну ти Ќе опростио твоЌе прошле грехе. Све што се тиче вашег прошлог живота нас не занима. Али сада морате да извршавате наређе®а Вишнуа, коЌа он преноси преко мене. Наш Бог захтева од вас да се жртвуЌете!
  Борис се заиста уплашио. Ова властодржачна жена Ќе однекуд сазнала да Ќе он ве· убио, иако своЌу страшну таЌну ниЌе поделио ни са ким осим Нади. Момак Ќе размиш ао о томе како да одбиЌе да би остао са таквим захтевима, али Албина као да Ќе прочитала ®егове мисли. Строго Ќе упозорила:
  - Да се ниси усудио да одбиЌеш! Иначе ·е вас Вишну казнити! Ваша судбина Ќе да будете извршилац Вишнуове во е, да елиминишете оне безвредне  уде коЌи штете нашем братству.
  Борис Ќе ·утао. Албина Ќе, видевши да Ќе момак посрам ен, наставила психолошку обраду:
  "Види, ми смо Ќедна породица. Наш Бог тачно зна шта Ќе потребно сваком од нас. И сви смо дужни да испунимо ®егову во у. Тек тада ·е у нашем братству завладати мир и спокоЌ, а  уди ·е добити просвет е®е.
  Борис ниЌе знао шта да каже, а Албина Ќе захтевала:
  - Узми нож са стола! Сада ·еш по·и са мном и принети свету жртву.
  Као под хипнозом, Борка Ќе послушала. Сишли су у подрум. Био Ќе Ќедан млади· прикован за зид. Борис Ќе препознао АндреЌа, коЌи Ќе живео у ку·и поред ®ега. Нестао Ќе пре три дана. А пре тога Ќе приЌате има рекао да жели да напусти братство.
  "Ово копиле Ќе одлучило да побегне од нас", рекла Ќе Албина гласно. - Рутина Ќе, каже, уморна, престао Ќе да веруЌе у просветите ство. Али не можеш тек тако оти·и од мене!
  Истина Ќе била да Ќе АндреЌ заиста напустио секту, али ниЌе могао да напусти град. Два момка коЌи су играли улогу ®ених чувара под Албином су брзо открили бегунца и довели га до вође секте. И одлучила Ќе да се ослободи адепта и истовремено крв у веже Бориса. Имала Ќе своЌе планове за Борку.
  "Каж®авамо бегунце", наставила Ќе Албина своЌ говор. То Ќе оно што наш бог Вишну захтева.
  - НиЌе истина! Не постоЌи Вишну. Све нас обма®уЌете! -  утито Ќе п унуо момак у правцу Албине.
  Шеф тоталитарне секте пришао Ќе затворенику и снажно га ударио песницом по стомаку. АндреЌ се грчио од бола. Али ово Ќе био само почетак смртне казне.
  Албина Ќе зграбила бич и почела ®име да шиба млади·а. Да, толико Ќако да Ќе исекао кожу до крви. ЕндрЌу Ќе засте®ао од бола.
  Након што Ќе направила неколико десетина удараца, Албина Ќе предала бич Борису и оштро наредила:
  - Сад сте!
  Борка Ќе опет послушала. Био Ќе омам ен, скоро у шоку и ниЌе могао да приговори Албини. Бивши изоп·еник бичевао Ќе полуголо, са остацима поцепане оде·е, тело свог познаника. И волео Ќе то да ради! Види се да Ќе демон коЌи се настанио у Борки поново оживео.
  "Сада узми жарач поред камина и удари га ®име!" - заповеди Албина.
  - єесмо ли и ми то? Борис Ќе одлучио да пита. "На краЌу краЌева, ово Ќе наш приЌате !
  Вођа секте Ќе презриво фркнуо:
  - Бивши! Како каже наш Бог Вишну: суровост, суровост и Ќош суровост.
  Борис изненађено упита:
  Да ли су ово Вишнуове речи?
  Албина Ќе одговорила тоном без приговора:
  - Баш тако! Окрутност учврш·уЌе братство. Уради шта ти кажем, или ·еш бити на ®еговом месту!
  Борис Ќе, у послушности, узео жарач у руке и ударио млади·а. Момак Ќе засте®ао, иако Борис уопште ниЌе снажно ударио. Ипак му Ќе било жао комшиЌе.
  - Мораш да погодиш како треба! - огорчена Ќе Албина и поново нареди:
  "Стави покер у камин и удари га поново!"
  Борис Ќе ставио жарач у камин на неколико секунди, затим замахнуо, али ... испустио Ќе оруђе за егзекуциЌу на под. Руке су му се тресле, млади· Ќе лоше мислио.
  - Слабо! - презриво добаци Албина.
  Подигла Ќе жарач и усиЌаним производом ударила момка везаног за зид. Ендру Ќе испустио срцепараЌу·и плач. Али ни то ђаволу ниЌе било дово но, она Ќе поново ставила жарач у ог®иште и почела да га забада у гола места тела своЌе жртве. Чак ни урлик, АндреЌово сте®а®е и мирис спрженог меса коЌи се ширио подрумом нису зауставили садисту. Момак се грчио од див их болова, а садиста Ќе очигледно уживао.
  Она прасне у смех и поново нареди Борки:
  - Сад сте! ЗабиЌте жарач у ватру и добро га запалите!
  - Можда не бисмо требали? упита Борис сум®ичаво.
  - Неопходно! Уради то! Или ·емо ми то учинити вама.
  Борис Ќе послушао. И опет, ударац ниЌе био Ќак. Руке сериЌског убице су се тресле, срце му Ќе див е куцало, искре су му падале из очиЌу.
  Албина Ќе истргнула покер из Борисових руку, поново ударила самог АндреЌа, а затим почела да забиЌа своЌе оми ено оружЌе испод пазуха и преко тела жртве, уживаЌу·и у тешком болу момка коЌи Ќе био у ®еноЌ пуноЌ мо·и.
  Пошто се дово но ругала АндреЌу, Албина Ќе наредила Борису:
  "Сада му одсеци уши, нека крвари!"
  
  
  "єа... не могу... да одсечем уши... живом човеку", брб ао Ќе Борис, шокиран оним што се дешавало.
  "У реду, онда га прво докраЌчи. Добро! Или ·у сада звати обезбеђе®е, а ти ·еш бити на ®еговом месту!
  Борис узе нож са стола. И укочио се.
  - Баи! - захтевала Ќе Албина. - Казни га за издаЌу! БеЌ, кажу ти!
  И Борка Ќе опет послушала. ОваЌ пут Ќе снажно ударио. Нож Ќе пробио АндреЌа у груди, пробио груди. Дечак Ќе Ќош Ќедном узвикнуо и убрзо у·утао. Крв жртве Ќе обилно капала на под. А Албина Ќе захтевала од Бориса да извуче нож из тела и одсече уши лешу. Борка, коЌа Ќе и да е била у ста®у шока, извршила Ќе и ово наређе®е.
  Пре него што Ќе пустио крв у везаног момка, садиста му Ќе наредио да никоме не говори о убиству. Чак и ®егова во ена Надиа. Због одава®а таЌне, Албина Ќе запретила одмаздом.
  Борис Ќе оставио зликовца на месту злочина у близини леша, а сам Ќе искочио из виле на улицу и пожурио своЌоЌ ку·и, где се сручио на кревет.
  Сре·ом, Хопе Ќе нестала. Борка ниЌе имао времена за обЌаш®е®а, хтео Ќе да се заборави у сну. Али сан ниЌе дошао. Тип се осе·ао као убица осуђен на смрт. Плашио се да би крволочна Албина сваког тренутка могла да му поша е своЌе чуваре, коЌи би га елиминисали као непотребног сведока и саучесника, или би га одвели садисти уместо АндреЌа као другу жртву ...
  Зашто Ќе Албини требало тако садистичко убиство? Борис ово ниЌе могао да разуме. Шта Ќе поента такве суровости? Зашто су то урадили Андреву? Само зато што Ќе одлучио да напусти братство? Ово Ќе бесмислено и немилосрдно!
  Тако Ќе мислио сериЌски убица, коЌи Ќе и сам одузео животе четворо недужних  уди. Размиш ао Ќе да ли да покуша да побегне из секте или не. Али Борис сада ниЌе могао да замисли своЌ живот без Надие. Можда испричати све своЌоЌ во еноЌ и наговорити Ќе да напусти братство? Али где могу да беже? Да, и мало Ќе вероватно да ·е Албина дозволити ®ихов бекство, као што ниЌе дозволила АндреЌу да побегне. Пролетела Ќе мисао: зар не би било бо е да се сама убиЌе Албина? Па, шта Ќе следе·е?
  Било Ќе више пита®а него одговора, Борка Ќе одлучила да Ќош ништа не ради. Остао Ќе у секти, никоме ниЌе рекао како Ќе АндреЌ умро, чак ниЌе ни поделио своЌ бол са Надеждом, иако раниЌе ниЌе имао таЌне од своЌе во ене.
  
  
  Поглав е 18
  После тог инцидента, Борисов живот се уопште ниЌе променио. На следе·оЌ беседи Албина Ќе, као и обично, говорила о Вишнуу и како се понашати да не би оптеретила карму. Чинило се да она сама ниЌе имала каЌа®е ни забринутост да би убиство могло поткопати ®ену сопствену карму. Можда ово ниЌе било прво убиство у коЌе Ќе директно умешан шеф ®ихове секте. Неко време ниЌе захтевала ништа од Бориса.
  Рутина свакодневног живота се отегла. Секташке молитве, пеца®е, рад у креветима, дежурства у заЌедничкоЌ кухи®и, понекад шет®а до плаже са другим секташима под надзором Ќедног од Албининих чувара. Лето се брзо завршило. И Ќесе®и месеци су пролетели. Да би заокупила присталице, Албина Ќе донела читаву кутиЌу к®ига о Богу Вишнуу, о предстоЌе·ем краЌу света и сре·ном животу на небу. Шеф секте Ќе наредио да се литература учи напамет, запретио да ·е организовати испите. Адепти су паж иво читали брошуре, Ќер Ќе било доста слободног времена. И Борка Ќе понекад читала. Иако нисам баш веровао у написано.
  
  
  У децембру Ќе Албина рекла Борису да посети ®ену вилу због важног пита®а.
  Подмукла жена одмах изЌави:
  "Наш Бог Вишну Ќе незадово ан чи®еницом да му нисмо на време принели Ќош Ќедну жртву. Због тога смо имали много проблема. Вишну захтева освету, а освета захтева жртву!
  Борис Ќе схватио да Ќе све ово глупост, али се ниЌе противио, а Албина Ќе наставила:
  - Да бисте по сваку цену отерали зле духове од Бога Вишнуа, коЌи излуђуЌу ®ега и све нас, потребно Ќе да жртвуЌете угледног човека. Показа·у ти ®егову фотографиЌу, ре·и ·у ти како да га нађеш.
  "Али не могу да убиЌем човека са фотографиЌе!" Борис се изЌаснио.
  Албина се замисли на тренутак и рече:
  - Добро. И·и ·у са вама да укажем на жртву и надгледам погуб е®е.
  - Он коЌи? Борис Ќе поставио непотребно пита®е.
  - Не тиче те се! -  утито одговори Албина, али одмах постаде  убазниЌа и обЌасни:
  "Ово Ќе зао човек коЌи Ќе крив за све. Он Ќе универзално зло, он Ќе наше проклетство. Са ®им ·емо убиЌати зло и угодити нашем Богу Вишнуу.
  И опет Ќе Борис морао у лов. Сада, не на позив сопственог демона, ве· по налогу проклетог ђавола коЌи Ќе водио ®егову секту. Момак Ќе кренуо за Албином, осе·аЌу·и кукавну хладно·у. НиЌе знао кога ·е тачно да убиЌу, ниЌе више желео да учествуЌе у убиствима, али ниЌе могао да се одупре во и ове жене.
  Дошли су до парка и сели на клупу на улазу. Свирала Ќе музика - у близини Ќе био освет ен ресторан. Падао Ќе мрак, сумрак Ќе падао на град.
  Албина Ќе рекла:
  Мора да иде ку·и кроз парк. Да Ќе бар Ќедан.
  
  
  Ђаво Ќе посматрао  уде коЌи излазе из ресторана. Чекала Ќе. И чекала Ќе: убрзо Ќе из установе изашао пун висок човек са дипломатом. Видело се да Ќе пиЌан. Борис Ќе осетио како се Албина напета, ухватила Ќе момка за руку и одвукла га у мрачни угао парка. Лагано се  у аЌу·и, човек Ќе кренуо ка ®има.
  Ђаво извади нож из торбе, пружи га Борису и прошапута:
  - Иди! Он Ќе твоЌ!
  Борис Ќе оклевао. Човек се ве· приближавао жбу®у иза коЌег су се скривали Албина и ®ен секташ. Ђаво Ќе нежно гурнуо Борку. Млади· Ќе чврш·е стегао наоштрени жртвени нож и искочио на стазу.
  Човек Ќе пиЌан, али мо·ан, висок око два метра. И тежи много више од ®еговог убице. Борис Ќе осетио страх: било Ќе ризично суочити се са таквим лицем. Борка Ќе морала да удари док га се ак ниЌе видео, убица се прикрао жртви на прстима, скупио снагу и покушао да уложи ударац, ударио га у врат. Али овога пута рука Ќе задрхтала, оштрица Ќе прешла тангенту, само Ќе посекла кожу, али ниЌе нанела опип иву штету.
  Човек Ќе изненађено викнуо и окренуо се. Борис га Ќе очаЌнички забио ножем у стомак, али му Ќе истовремено забио песницу у уво. Ударац Ќе потресао млади·а, многе варнице су му заиграле пред очима. Човек Ќе мо·ан, а доза алкохола коЌу Ќе узео Ќош увек Ќе била далеко од оне при коЌоЌ од благог гура®а падаЌу на зем у.
  Борка Ќе смогао снаге да скочи у страну, у мрак, одступио Ќе, а човек Ќе испустио дипломату и хистерично млатарао по ваздуху тешким шакама.
  Чуо се тих, али захтеван Албинин глас:
  - Победи га! Или ·у те убити!
  Прет®а Ќе дала Борису одлучност. Пришао Ќе неприЌате у на платформи релативно освет еноЌ слабом светлош·у уда ених лампи. Било Ќе Ќасно да Ќе човек био сав у крви. Крв Ќе нагло узбудила Борку. ДоЌурио Ќе до насилника и убо мушкарчеву песницу ножем. Заурлао Ќе од бола, али му Ќе Борис одмах забио нож у стомак. А онда Ќе добио ударац у ребра. Чврсте кости момка су преживеле, али Ќе било Ќако болно, застао Ќе дах.
  Борис Ќе Ќедва успео да стане на ноге. Али човек ниЌе могао да искористи предност убице. Парализован шоком од болова и губитком крви, почео Ќе да тоне на зем у са ножем у стомаку.
  
  
  Овакав развоЌ догађаЌа дао Ќе Борки снагу и бес. Чим се убици мало повратио дах, Ќурнуо Ќе на неприЌате а, извукао нож и поново га ударио. А онда опет и опет. Борис Ќе завршио и бесно ударио тело коЌе се ве· млатило у агониЌи. Убица Ќе буквално раскомадао своЌу жртву.
  - Дово но! Чуо се Албинин ауторитативни глас.
  Борка Ќе напустила тело неприЌате а, направила пар корака стазом у правцу ђавола. Изашла Ќе из свог скровишта, отишла до леша, уверила се да Ќе човек мртав, подигла ®егову актовку и рекла уморном саучеснику:
  - Све Ќе прошло добро. Тихо, без пролазника.
  Борис ниЌе одговорио. А Албина Ќе наредила да се лешу одсеку уши.
  - Зашто? Борка Ќе била изненађена.
  "Треба нам за ритуал", одговорио Ќе ђаво. "Пожури, док нема никога, одсеци оба уха и губи се одавде.
  Опет, упркос свом гађе®у, Борис Ќе послушао. Био Ќе у милости ове жене, извршаваЌу·и ®ене наредбе као под хипнозом.
  Тада Ќе брачни пар коЌи Ќе носио смрт напустио напуштени парк. На путу Ќе Албина упутила лошег момка. Наредила Ќе да се никоме не каже. Ако Надежда пита, одговори да Ќе отишао да зако е овна код Албиних приЌате а, где се упр ао крв у животи®е. Ђаво ми Ќе рекао да се одмах пресвучем и донесем ЌоЌ оде·у на пра®е.
  Код ку·е нисам морао дуго да разговарам са своЌим суграђаном. Борис Ќе рекао како Ќе Албина наредила. Надежда му Ќе веровала, или се претварала да му веруЌе. НиЌе имала обичаЌ да пита, поготово ако Ќе видела да ®ен  убавник не жели да износи дета е.
  Борис Ќе своЌоЌ девоЌци рекао да има Ќаку главобо у, легао Ќе на кревет и почео да размиш а. У моралном смислу, лакше Ќе напунити пиЌаног човека него девоЌку коЌу Ќе убио код Туле. ПиЌаница Ќе потрошна ствар коЌа не изазива симпатиЌе. Истовремено, постоЌи велика разлика: када сами бирате жртву, а када поступате по наређе®у. Овог пута Албина га Ќе натерала да убиЌе. Као и у случаЌу АндреЌа.
  Али зашто уопште убиЌа? Борис се са жа е®ем присе·ао своЌих раниЌих убистава. НаЌвише му Ќе било жао девоЌке. Зашто Ќу Ќе посекао? Па први пут Ќе убио комшиЌу - наравно, ухва·ен Ќе на принудноЌ крађи, деловао Ќе спонтано, у ста®у страсти. Баку су касниЌе убили Ќер му Ќе новац био Ќако потребан. Осим тога, старици у сваком случаЌу ниЌе остало много, на неки начин Ќу Ќе поштедео телесних мука спорог нестаЌа®а. Старац Ќе преминуо Ќер се сам попео...
  Али зашто Ќе убио девоЌку? Да, чак и лепа... Какав Ќе подли садизам био у ®еговоЌ души и у ®еговоЌ глави? Како се усуђуЌе да сруши лепо створе®е? Истовремено, на своЌу срамоту, Борис Ќе морао да призна да Ќе тада осетио задово ство, чак и сексуално узбуђе®е од тако подлог, бесмисленог убиства. Иако Ќе таква радост неприродна.
  Онда Ќе овде у СочиЌу поново отишао у лов. Сре·ом, ниЌе урадио своЌ посао. Међутим, данас Ќе, брутално убио пиЌаницу, осетио задово ство. Не, некако се треба потпуно ослободити демона у своЌоЌ души.
  Тада се Борис сетио да су нож оставили на месту злочина. Зашто га Албина ниЌе одвела са дипломатом? Ниси хтео да се упр аш у крви? Али такви докази би их могли запалити.
  єедно Ќе када Ќе АндреЌ нестао, за коЌим се не·е тражити. Али сада ·е леш бити откривен, против ®ега ·е бити покренут кривични поступак и кренути у потрагу за убицама. Међутим, убио Ќе и пре него што Ќе ушао у заЌедницу. И нико га ниЌе нашао.
  Истовремено, Борис се поново озби но плашио за сопствени живот. А шта ако Албина овога пута дође на идеЌу да га уклони? Поша ите телохраните е. И то ... Чудно Ќе да Ќе за убиство АндреЌа, а потом и се ака, искористила ®ега, а не своЌе момке.
  
  
  Да побегне негде далеко, далеко, да напусти секту заЌедно са Наденком. Рекла Ќе да жели да посети Париз, романтичну престоницу Француске са легендарним ВерсаЌем. Али како тамо до·и без новца и докумената?
  Борис Ќе схватио да ниЌе у ста®у да се одупре утицаЌу Албине. Тек уЌутру млади· Ќе утонуо у тежак сан. Сре·ом, ниЌе имао но·не море. Спавао Ќе скоро до поднева и будио се ма®е-више будан.
  
  
  Поглав е 19
  Живот у секти се наставио. На сре·у, Борисова боЌазан да би могао бити елиминисан као непотребан учесник у убиствима, нису се обистинила. Никада ниЌе сазнао зашто Ќе било потребно убити баш тог дебе ушкастог човека и шта Ќе било у ®еговом дипломати, коЌи Ќе Албина понела са собом. Међутим, момку ниЌе било свеЌедно. Плашио се да ·е поново бити приморан да убиЌе.
  И ниЌе погрешио, Албина Ќе поново тражила жртве. На православни Божи·, ђаво Ќе позвао Бориса и рекао да ·е морати да принесу Ќош Ќедну свету жртву Богу Вишну.
  Млади· Ќе молио Албину да га не приси ава на то. Али вођа секте Ќе био неумо ив. Испоставило се да Ќе она сама сериЌски убица. Волела Ќе да убиЌа и гледа како, по ®еном наређе®у, одузимаЌу животе мушкарцима. НиЌе био грех да ђаво убиЌе човека.
  Пар маниЌака, атлетска жена и згодан млади· са добрим миши·ним ре ефом, поново су кренули у смртоносни лов.
  НиЌе требало дуго да се пронађе жртва. У пустоши изван града, Албина Ќе видела двоЌицу мушкараца како пиЌу месечину из флаше од два литра. Заузврат, из грла. У исто време псуЌу маЌку. Албина Ќе дала команду: "Они!"
  Борис изненађено погледа ђавола: "ДвоЌица су! Али Албина Ќе потврдила: "Идемо!"
  ЗаЌедно су пришли пиЌаницама. Борис Ќе нечуЌно скочио отпозади и оног наЌближег убо испод лопатице. Човек се окренуо и одмах добио ударац у ЌаЌа од Албине, коЌа Ќе у исто време викнула:
  - У славу Бога нашег Вишнуа!
  Ударац се показао толико Ќак да Ќе човек подригнуо крв, а затим почео да тоне на зем у. Борис Ќе, угледавши гримизну течност, поново одлетео од кочнице. Напао Ќе другу особу. Повикао Ќе: "Шта радиш?!" - и покушао Ќе, било Ќе, да зграби грану ради заштите, али ниЌе имао времена. Млади маниЌак га Ќе ве· убо ножем. И тукао Ќе све док човек ниЌе давао знаке живота.
  И Албина Ќе побеснела, у ®оЌ Ќе плануло ђаволско узбуђе®е. Била Ќе ангажована у првом несре·нику коЌи Ќе пао на зем у. Хтео Ќе да устане, али га Ќе ђаво ударио цеваном масивне женске чизме по глави. Тада Ќе бес наставио да шутира се ака у све делове тела. Затим Ќе зграбила флашу и ударила жртву ®оме по глави.
  Човек у·ута, а Албина нареди Борки:
  "И заврши то ножем!"
  Борис Ќе несре·нику зарио нож у грло, пуштаЌу·и извор скерлетне крви. И триЌумфално рече:
  - Спреман! Не умире!
  "Наши богови траже крв!" одговори Албина. - ХаЌде да се оперемо!
  Борису Ќе било драго што Ќе напустио место убиства. На путу ку·и, он Ќе ипак поставио ђаволу неприЌатно пита®е:
  - Зашто их имамо?
  "Видиш", мирно Ќе одговорила Албина, "наши богови су богови рата!" Они захтеваЌу жртву. Сада коначно могу да известим више силе: урадили смо озби ан посао. И на оваЌ начин смо постигли много.
  Борис ниЌе одговорио, мислио Ќе да звери Ќедноставно недостаЌе адреналина, она има жеђ да убиЌе, пара, мучи да би се осе·ала као супермен.
  Код ку·е, момак поново ниЌе могао дуго да спава. Опет Ќе хтео да побегне из секте, да више не види и не чуЌе Албине психопате, да не следи ®ена наређе®а.
  
  
  Поглав е 20
  Неколико неде а касниЌе, Албина Ќе позвала Бориса и рекла:
  "Сада сами морате изабрати своЌу жртву и лишити човека живота. Не·у и·и са тобом. Изабери човека, и као доказ обав еног посла донеси ми ®егове одсечене уши.
  - Кога изабрати? пита®е Ќе избило из запа®еног сериЌског убице.
  "Морате прона·и жртву чиЌа Ќе карма покварена и коЌа, као резултат, мора бити каж®ена у складу са своЌим заслугама", неЌасно Ќе обЌаснила Албина. "Пронађи жртву ове но·и!" Боговима Ќе потребна наша жртва.
  - Али зашто Ќа? Имате ли друге  уде...
  "Не плашите се крви, за разлику од осталих. УбиЌали сте и раниЌе, навикли сте на то! Зато вам поверавам тако деликатну ствар. Овог пута морате деловати на своЌу руку.
  Борис оклеваЌу·и рече:
  - Сва ова убиства... то Ќе грех! Толико су тешки за душу и кваре ми карму.
  Очи ђавола засиЌаше суманутим сЌаЌем. Она Ќе незадово но одговорила:
  - На мени Ќе да одлучим шта Ќе грех, а шта не! Морате ме послушати, Ќер Ќа вршим во у нашег Бога Вишнуа.
  "Али зашто Вишну треба да убиЌа?" Борис ниЌе могао да разуме.
  "Чак и БиблиЌа каже да без пролива®а крви нема опроста. Невина крв чисти универзум и спасава многе животе. Починивши свето убиство Ќедног, спаси·емо хи аде других. Боговима су потребне жртве, без жртава човечанство ·е се уништити у нуклеарном рату, - ђаво и глас Ќе звучао све прете·е. "Само наша организациЌа може спречити нуклеарни рат и спасити човечанство. Али то се не може учинити без жртве. Не брините: мртва особа чека нову инкарнациЌу или Нирвану на небу. Жртва ·е вам бити само захвална што сте га отргнули из овог суровог, безвредног живота и послали право у раЌ.
  
  
  Борис се сетио да Ќе Надежда ве· приликом ®иховог првог сусрета рекла нешто слично о захвалности убици. Момак Ќе имао вртоглавицу, осе·ао Ќе да више ниЌе у ста®у да се одупре АлбиноЌ во и. Али Ќе ипак питао:
  "Можда нам не требаЌу одсечене уши?"
  Ђаво Ќе  утито рекао:
  - Неопходно! Заповедам вам да не одлажете више! Зграби нож и иди!
  Борис немо·но рашири руке.
  Покуша·у да убиЌем...
  Албина Ќе поново подсетила:
  "И не вра·аЌ се без ушиЌу!"
  Борис се ниЌе могао суздржати. Албинин налог за ®ега Ќе као закон коЌи се мора стриктно спроводити. Без одступа®а, без нереда и замерки!
  И кренуо Ќе у готово традиционални "лов". Закопчана му Ќе била ¤елатска маска, натерала га Ќе туђа во а. Лутао Ќе у стамбеном насе у на перифериЌи уснулог града као вук самот®ак. Бориса Ќе гризла помисао да ·е морати поново да убиЌе човека или да изађе пред Албину, а да не испуни ®ен налог.
  Почела Ќе прва проле·на но·. ИзненађуЌу·е топло за почетак марта. Како Ќе лепо ходати под ведрим звезданим небом, како Ќе све лепо сада у природи, ожив ава после хибернациЌе. И треба да поднесе бол и смрт. Како може! И како живети са тим, колико дуго преварити Надежду?
  Борис се сада каЌао што ниЌе пушио. Било би лепо пову·и цигарету. То би помогло у ублажава®у менталног стреса, иначе му се тресе свака ·елиЌа тела. И душа ме боли.
  Он Ќе сам морао да изабере ритуалну жртву, а ниЌе имао поЌма шта. Ретки пролазници пожурили су ку·и. Борис их погледа и помисли: зар оваЌ заслужуЌе смрт? НиЌе било одговора. Желео Ќе да упозна пиЌаницу или беску·ника, али из неког разлога ниЌе наишао на такве  уде. Убрзо Ќе простор био потпуно празан.
  
  
  Борис Ќе скоро целу но· шетао бесци но. Почело Ќе мало да бива, али Ќе небо било прекривено облацима. СериЌски убица Ќе ве· размиш ао о повратку, са нестрп е®ем чекаЌу·и Албинину реакциЌу на неиспу®ену наредбу. Али тада Ќе млади· чуо продоран женски плач из шумског поЌаса. И потрчао свом снагом на плач!
  Притрчао Ќе у помо· и видео да полуголи дебе ушкасти мушкарац притиш·е тело голе девоЌке уз дрво. Силовате  Ќе скоро заузео девоЌку. Она Ќе очаЌнички узвратила, али снаге нису биле Ќеднаке.
  - Остави Ќе! Борис Ќе викнуо и без оклева®а одЌурио до силовате а.
  Прилично мо·ан средовечни тип ниЌе очекивао да ·е му сметати. Окренуо се дечаку коЌи Ќе трчао. Човек Ќе био приметно тежи од млади·а. Али Борка Ќе био сав као свита миши·а, скочио Ќе и оштро га ударио ногом у стомак. Човек Ќе имао неку идеЌу о тучи, али ниЌе имао времена да потпуно блокира ударац, коЌи Ќе делимично ублажен закаснелим блоком. Силовате  Ќе затетурао, али Ќе стао на ноге и отишао до Бориса.
  
  +
  Млади· га Ќе дочекао снажним неочекиваним ударцем ногом у препоне. НеприЌате  Ќе вриснуо и почео да пада лицем напред. Борис Ќе позаЌмио ударац на лопте од Албине. Не·ете одмах побе·и од овога.
  ДевоЌка Ќе у том тренутку навлачила ха ину.
  - Брзо се губите одавде! Борис ЌоЌ Ќе викао, ниЌе хтео да убиЌе пред сведоком. - И заборави на све!
  Мушкарац Ќе у том тренутку покушао да устане, али Ќе од Борке добио снажан ударац у главу. Незнанка, лепа девоЌка од двадесетак година, из неког разлога ниЌе журила да оде.
  "Одлази брзо одавде", поново Ќе наредио Борис. "Али не иди у полициЌу и не причаЌ никоме о мени!"
  - Добро! Хвала вам! - одговорила Ќе девоЌка и брзо прошетала, а затим потрчала у правцу наЌближе ку·е.
  Борис Ќе извадио нож из торбе, скочио до се ака и замахом забио силовате у у грло оруђе коЌим Ќе убиЌен. Запиштао Ќе и почео да се гуши крв у. Умро Ќе у грчевима коЌи су се гушили.
  "Дело Ќе учи®ено, ниЌе штета", помислио Ќе Борис, али се сетио да Ќе силовате у ипак требало да одсече уши. СериЌски убица Ќе одЌедном осетио у себи навалу демонског беса, извукао Ќе нож из грла, ударио га Ќош неколико пута махнитом силином по телу ве· мртве особе, па Ќе одсекао Ќедно уво, па друго.
  Тек након тога убица се мало прибра, примети да Ќе сав у крви. Топле кап ице су чак доспеле на лице маниЌака коЌи Ќе спасио девоЌчицу.
  Борису Ќе позлило, тешко Ќе дисао. Али гад ива мучнина и хладна киша коЌа Ќе погодила Сочи помогли су му да се смири.
  Требало Ќе хитно иза·и са места убиства. Међутим, Борису се ниЌе журило, обузела га Ќе равнодушност. МаниЌак се изненада ухватио како мисли да Ќе Албина чудовиште, чистиЌе од ®ега. Мора да Ќе психопата. Зашто ЌоЌ требаЌу уши убиЌене особе?
  Момак Ќе имао сузне очи, постало Ќе хладно, киша се поЌачала, претила Ќе да пређе у п усак.
  
  -
  Борка ниЌе волела хладне кише. Киша му Ќе покварила расположе®е. Зими Ќе овде често падала киша. Снег би био бо и, Борис Ќе Ќош навикао да зими има снега, што ствара осе·аЌ чисто·е и мира. А овде Ќе снег пао само пар пута током зиме и отопио се истог дана.
  СериЌски убица Ќе отишао ку·и и тихо заплакао. Поново Ќе отишао у лов и убио, поново показао слабост карактера, наставио Ќе о Албини. Страшно, наравно, али на челу секте постоЌи нека врста ђаволске мо·и коЌоЌ Борис не може да одоли. Претпоставимо да Ќе оваЌ пут спасио девоЌку, али Ќе одсекао уши лешу, сада их носи као доказ свог зверства, неспособан да одбаци ову гадост.
  Опет се маниЌак сетио  уди коЌе Ќе упропастио. И опет, од бивших жртава, Борис Ќе наЌвише жалио за младом девоЌком коЌу Ќе убио код Туле. Била Ќе пуна енергиЌе, могла Ќе да рађа децу, да донесе радост своЌоЌ во еноЌ особи.
  Ипак, с друге стране, ниЌе лоше што пада киша. Барем делимично сперите трагове злочина. Борис ниЌе желео да сноси одговорност за оно што Ќе урадио. Врло брзо ®егова пунолетност, након чега више не треба рачунати на попуст пред законом. А то што Ќош ниЌе ухва·ен и послат у затвор ниЌе дало погон новим злочинима.
  Ипак, по природи, Борис Ќе био  убазан момак. И ова доброта пробудила Ќе у ®ему савест и ноте каЌа®а. Био Ќе забринут сада што Ќе постао убица, што Ќе ударио сопствену маЌку пре него што Ќе побегао од ку·е. Можда Ќе он сам крив што се према ®ему лоше поступало. ТинеЌ¤ери имаЌу тенденциЌу да малтретираЌу тихе, скромне дечаке. ПокушаваЌу да их понизе и увреде. Ипак, требало Ќе бити друштвениЌи од дети®ства, доказивати своЌу вредност шакама. И понашао се као ноЌ. Жалбе су се постепено гомилале у души и на краЌу су прерасле у убиства. Може се разумети, али Албина Ќе као оличе®е демонских сила, без стида и савести...
  Али Борка ниЌе успела да докраЌчи ђавола ни да побегне од секте. Био Ќе навикао на секту, осе·ао се овде као у своЌоЌ породици, живео Ќе у миру и слози са своЌом во еном девоЌком и са свим осталим приврженицима, био Ќе Ќеднак међу Ќеднакима, а само Ќе Албина била изнад свих осталих. И Борис Ќе схватио да не·е ди·и руку на вођу секте. Ипак, послед®а убиства су помогла Борки да делимично угледа светло. Одмах Ќе отишао до Албине, бацио ЌоЌ одсечене уши и одлучно рекао:
  - Не ша и ме нигде другде! Не могу да играм улогу ¤елата. То ниЌе моЌе! єа ·у спавати и Ќа ·у спавати тебе.
  Албина ниЌе одговорила. Само ми Ќе рекла да скинем своЌу крваву оде·у и идем ку·и.
  Када Ќе Борис ушао у ®егову собу, Надежда ниЌе питала где Ќе прено·ио. Од тога што нема потребе да се било шта измиш а и обЌаш®ава, Борису Ќе одмах бо е у души.
  Наденка га Ќе много волела и, изгледа, ниЌе била  убоморна. Веровала Ќе драгом, рекла да Ќе  убомора осе·аЌ  уди коЌи су инфериорни, слабих ума. Борис Ќе био ослобођен обавеза и сум®и, могао Ќе да воли кога Ќе хтео. А он Ќе желео само ®у, своЌу Наду. И неговала Ќе ®егову  убав, ниЌе тражила везе са стране. Она Ќе, међутим, сним ена у порнографиЌи. Али то се не сматра преваром, Ќер ниЌе имала никакву духовну интимност са партнерима. Надежда Ќе схватила да ·е Борис сам ре·и где Ќе ако жели да подели и пита за савет.
  Сада Ќе млади· ·утао, ниЌе хтео ништа да обЌаш®ава, само Ќе по убио своЌу во ену, а она Ќе одговорила на ®егов по убац. Имали су секс лако и природно. Борис Ќе врло брзо осетио Ќаку Ќезу, дошао Ќе оргазам, необично снажан, снажан као када су први пут срели Надежду. Вероватно Ќе излио адреналин коЌи Ќе тело накупило током убиства.
  А онда су отишли на заЌеднички доручак у хангар. Секташи су обавили обредну молитву и приступили трпези. Ипак, вегетариЌански пилав Ќе овде укусан!
  ОдЌедном се поЌави ђаво а Албина. Ук учила Ќе ритмичку музику и почела да изводи ритуални, енергични плес, помало сличан трбушном плесу. Обично Албина ниЌе била присутна на заЌедничком оброку. Борис Ќе мислио да ®ен изглед, наЌвероватниЌе, има везе са ушима коЌе Ќе донео.
  Вождов плес постепено су покупили поЌедени секташи, постао Ќе забаван. Али Борис и Надежда отишли су код ®их да поново воде  убав. Храна Ќе поново пробудила моЌ либидо. Зашто се опет не брчкати, ако имате снаге и же е? Ипак, убиства, када Ќе сам бирао жртву, пробудила су у Борису мо·ну сексуалну енергиЌу. Што се тиче Надежде, таква енергиЌа ниЌе била агресивна,  убазна, са же ом да угоди свом партнеру, да ЌоЌ угоди. Борка ниЌе могла да схвати зашто се то дешава, али Ќе после злочина био посебно  убазан и саосе·аЌан, као да се тиме може искупити за своЌе крваве злочине.
  И поред непроспаване но·и, Борис се показао као мо·ан мачо. Телима  убавника су с времена на време пролазили испусти, изазиваЌу·и наЌЌаче одушев е®е. Погодио их Ќе вртлог оргазма, миши·и су им се грчили. Борису се вртело у глави, а тело певало и дрхтало. Нада Ќе засте®ала од одушев е®а.
  Борис Ќе стао тек када се осетио потпуно исцрп еним. СвоЌу во ену Ќе после пар сати секса напустио сасвим задово ан.
  
  
  Поглав е 21
  Надиа Ќе одрасла као затворено, некомуникативно дете. Од раног дети®ства више Ќе волела само·у него игре са врш®ацима. Волела Ќе да седи негде по страни, да чита баЌку или само да погледа слике у к®изи. Родите и баш нису марили. ДевоЌка Ќе била послушна, лако Ќе одговарала на захтеве да опере судове, оде у продавницу или седи са своЌим млађим братом.
  ДевоЌчица се Ќош више повукла када ЌоЌ Ќе отац изненада умро. Нађуша, како Ќу Ќе отац звао, тада Ќе тек напунила Ќеданаест година. Отац ЌоЌ Ќе био наЌближа особа. Оцу Ќе могла да прича само о своЌим школским проблемима и искуствима, док Ќе маЌка више волела сина, ниЌе разумела рођену ·ерку, могла Ќе да виче на ®у из било ког разлога, понекад да Ќе понижава, вређа.
  То Ќе делимично разлог зашто Ќе Надиа одрасла озлоглашена, несигурна. НиЌе имала приЌате е, ниЌе развиЌала односе са колегама из разреда. ДевоЌке су Ќе гледале са висине, а момци нису обра·али паж®у, сматрали су недруштвену замиш ену ученицу лудом. Али са четрнаест година први пут се за убила у дечака Сашу из десетог разреда. Момак Ќе био две године стариЌи од ®е, ухватио Ќе одушев ене погледе "будале", а Ќедног дана Ќе дошао на одмору и понудио се да прошета после школе. Саша Ќе дрхтаву од страха, али послушну Нађу одвео у неку напуштену шталу, где Ќе скинуо га·ице и лишио невиности.
  То Ќе био краЌ сваке  убави међу ®има. Надежда Ќе добила Ќош Ќедну менталну трауму, чак Ќе хтела да стави руке на себе. Међутим, маЌка Ќе на време прекинула покушаЌ, ниЌе дала ·ерки да прогута таблете.
  
  +
  После тог инцидента, ®ен очух Ќе почео да пружа искрене знаке паж®е пасторки.
  НадиЌина маЌка Валентина Ќе сахранила свог мужа, туговала неколико година, а затим одлучила да уреди своЌ лични живот, довела Ќе Антона у ку·у. Био Ќе познат као женскарош и грабу а, био Ќе пет година млађи од Валентине. Али одлучила Ќе по сваку цену да се уда за овог човека, као да ЌоЌ Ќе он послед®а шанса. Валентину су одвратили приЌате и, али Ќе Надина маЌка на све замерке одговорила: "Волим га!"
  Потписали су, очух се настанио у маЌчиноЌ соби. НиЌе волео да ради. С времена на време добиЌао Ќе посао чувара или чувара, али се ниЌе дуго задржавао на Ќедном месту.
  Антон се плашио да се повеже са девицом, али Валентинина глупа фраза да Ќе Нађа размажена одвезала Ќе руке ®еном очуху.
  
  
  МаЌка Ќе радила да®у, Антон Ќе лутао по стану не раде·и ништа, а када се Нађа вратила из школе, покушао Ќе да буде испред ®е. Прво Ќе, као случаЌно, налетео на девоЌку у ходнику или у кухи®и, док Ќе могао да ЌоЌ додирне косу, каже како Ќе лепа, понекад Ќе неочекивано притисне уза зид и по уби у образ или лагано ошамари ®ену гузицу своЌим дланом. Постепено, Антон Ќе почео да дозво ава себи Ќош више. Могао Ќе да Ќе ухвати за груди, да ЌоЌ стави руку у га·ице ®ене пасторке.
  Нада ниЌе навикла да се жали. Да, и ниЌе имала девоЌке, а однос повере®а са ®еном маЌком ниЌе успео. Валентина Ќе дошла ку·и уморна, ®ена ·ерка Ќе све више била кориш·ена као средство за истреса®е беса.
  єедног дана Антон Ќе упао у Надину собу, откопчао мушицу пред ®ом, извукао пенис у ерекциЌи.
  "Ти волиш да сишеш бомбоне", рекао Ќе очух запрепаш·еноЌ пасторки, "види како сам кул". Треба га полизати, полизати, па опет полизати и лагано грицкати главу своЌим бисерним зубима.
  Надиа Ќе волела лизалице, али Ќе одбиЌала да сише мушкарчев пенис.
  "Невероватно Ќе осетити како ти штап од жада пулсира у устима, како Ќе слатка ®егова глава, као да Ќе лизалица. Сада ·ете осетити неизрециво зуЌа®е, - уз ове речи очух Ќе Ќедном руком ухватио НадЌу за главу, другом узео ®егов курац и почео да га гура по стиснутим уснама девоЌке.
  Надиа се опирала: ®ен очух Ќе покушавао да ЌоЌ отвори усне и да кроз ®их исцеди своЌе богатство. НиЌе могао да се суздржи и дао Ќе шамар детету. А са малтретира®ем Ќе завршио тек након што Ќе Надиа имала гег рефлекс.
  "У реду Ќе, научи·у те како да попушиш", рекао Ќе Антон и отишао.
  Следе·ег дана Ќе поново дошао да учи своЌу пасторку оралном сексу, ®егово узнемирава®е Ќе постало стално. И након неколико неде а, очух Ќе у потпуности преузео девоЌку као жену. И опет, Надежда се ниЌе усудила да се пожали маЌци.
  Штавише, очух ЌоЌ Ќе претио наси ем ако некоме откриЌе "®ихову таЌну". Антону Ќе постала навика да долази код тинеЌ¤ера у одсуству ®егове жене.
  Надиа Ќе издржала, Ќедва Ќе завршила школу и одмах побегла од ку·е. После неколико неде а лута®а стигла Ќе до СочиЌа, где се придружила ЌедноЌ секти. У почетку Ќе била окружена бригом и  убав у, а затим су Ќе почели ук учивати у рад у башти и снимати као модел за еротске фотографиЌе. Локални фотограф Владимир Ачинцев сматрао Ќе девоЌку фотогеничном, направио Ќе много сесиЌа са ®ом. Затим Ќе фотограф прешао на снима®е порни·а, где Ќе такође користио Надежду и друге присталице секте. Албина Ќе трговала порнографиЌом.
  Како Ќе време пролазило. Лаки слободни сексуални односи са члановима секте и секс током снима®а нису донели задово ство Надежди. Желела Ќе праву  убав, сензуалну, свеобухватну.
  Тог проле·ног дана Нађа ниЌе имала никаквих обавеза у заЌедници, било ЌоЌ Ќе дозво ено да иде на море. Волела Ќе море, оно Ќе умиривало, ублажавало душевни бол, давало осе·аЌ слободе. Нађа Ќе могла сатима да посматра морски пеЌзаж, да прати таласе коЌи се разбиЌаЌу у камене литице, шире се обалом и вра·аЌу у безграничне морске дубине. У мору се осетила велика сила природе, гасе·и разбуктале  удске страсти.
  
  +
  Надиа Ќе отишла до наЌближе плаже заЌедници. Овде Ќе хтела да се удави када Ќе стигла из Москве после злостав а®а очуха и свађе са маЌком, овде Ќе срела две жене коЌе су Ќе разувериле и намамиле у братство.
  Од насе а до мора можете ходати за двадесетак минута. Али Хопе ниЌе журила. На путу Ќе исплела венац од проле·ног цве·а коЌе расте на пропланку, па изула сандале, одлучивши да хода боса: волела Ќе да табанима осети зем у.
  У шуми близу плаже, девоЌка Ќе понекад застаЌала и поздрав ала дрве·е коЌе Ќе сматрала своЌим старим приЌате има. Често Ќе то радила и раниЌе, када Ќе ишла сама на море.
  ОдЌедном, на клупи, Надиа Ќе угледала млади·а коЌи Ќе изгледао стар око осамнаест година. Високи мршави момак ЌоЌ се одмах учини леп, погледа Ќе. Нађа Ќе скренула поглед, полако прошла поред странца, не окре·у·и се, али Ќе окренула слух у ®еговом правцу. И осетила Ќе да Ќе момак устао и кренуо за ®ом.
  Нада се окренула. Погледи су им се срели, а девоЌку Ќе одЌедном преплавио топли талас. Нешто блиско, драга, ухватила Ќе странца. Пролетела Ќе мисао да би са овим згодним мушкарцем могла да се испостави дубока веза. Хопе се ниЌе ни постидела што Ќе момак ходао около са ножем. Питала Ќе, пре форме ради, зашто му Ќе потребан нож и задово ила се не баш разум ивим одговором. ДевоЌка Ќе сама нешто рекла, прво што ЌоЌ Ќе пало на памет, нешто о убиству и самоубиству, док ниЌе озби но мислила да би дечак заиста могао да буде убица. Онда, када су постали блиски  уди, Борис Ќе ипак промакао да Ќе на свом рачуну имао неколико убистава. Надежда Ќе покушала да пита дета ниЌе, али Борка ниЌе желела да прича о овоЌ теми, ве· Ќе само рекао да Ќе био приморан да убиЌе, пошто ниЌе имао другог избора. Надежда, коЌа Ќе била за уб ена у момка, више се ниЌе замарала пита®има.
  И тог незаборавног дана, Надиа Ќе одмах схватила да момак ниЌе искусан у опхође®у са женама и зато Ќе био веома посрам ен и забринут. Али ЌоЌ се свидело. И сама Ќе била веома стид ива. Хопе Ќе одлучила да се нађе и разговара са момком. Међутим, странац Ќе ·утао, пауза се отегла. Ни Нађа ниЌе знала одакле да започне разговор. Ипак, она Ќе девоЌка, прва коЌа се упознаЌе са момком ниЌе баш згодна. Али Надиа Ќе одлучила да започне разговор, из коЌег Ќе схватила да Ќе дечак патио у животу, можда ништа ма®е од ®е, да Ќе и он био изоп·еник.
  Искра коЌа Ќе на први поглед пробола срце ве· Ќе полако распламсала ватру саме  убави о коЌоЌ Ќе девоЌка са®ала. И одлучила Ќе да не пропусти своЌу шансу, да плени дечака, да заведе. У ствари, желела Ќе Ќедноставну женску сре·у: да воли себе и да буде во ена. У заЌедници се од ®е тражио само секс, била Ќе прилично искусна у сексуалним односима. Али понекад се осе·ала као проститутка, копулира по налогу директора. И ниЌе имала сталног кавалира. У заЌедници су се практиковали слободни односи, се аци су грубо радили своЌ посао и одлазили. А са овим дечаком Ќе желела да направи праву романсу.
  Хопе Ќе оставила венац од цве·а заЌедно са своЌим плановима да добиЌе мало сунца. И отишла Ќе у посету Борису чим Ќе понудио. Остали су сами. ДевоЌка Ќе покушала да буде секси и убрзо Ќе видела да Ќе млади· узбуђен, да му Ќе достоЌанство почело да излази из шортса. Ово Ќе обрадовало Надежду: момак Ќе жели! Она Ќе привлачна и завод ива.
  ДевоЌка Ќе одлучила да глуми, Ќер Ќе схватила да Ќе Борис млађи од ®е и да уопште ниЌе искусан у  убавним аферама. Она Ќе била активна страна, сама се отарасила оде·е и ослободила млади·а. Нада Ќе хтела да момку пружи максимално задово ство. И знала Ќе како то да уради. ИмаЌу невероватан секс!
  А онда Ќе позвала млади·а са собом. И Борис Ќе отишао! Почели су да живе заЌедно у заЌедници, уживаЌу·и у своЌоЌ  убави. Срца су им била испу®ена сре·ом, чинило се да ·е траЌати заувек.
  Надежда ниЌе марила за Борисову прошлост, ниЌе се замарала пита®има ни када Ќе ®ен во ени дошао у оде·и умр аноЌ крв у. Веровала Ќе, желела да веруЌе да ®ена Борка само помаже у кла®у животи®а. Никада се нису свађали, скоро никада се нису свађали. Навика да се попушта и не тежи вођству одиграла Ќе добру услугу у заЌедничком животу.
  
  
  Поглав е 22
  Борис Ќе живео у секти, иако му Ќе више пута у глави искочила мисао - да побегне. Убедите Надежду и идите негде са ®ом да у ®иховим животима не буде Албина, убистава, снима®а у порнографиЌи. Препрека Ќе био недостатак новца и докумената. Надежда ниЌе ни пла·ена за снима®е. Албина Ќе могла, у виду подстицаЌа, да Ќе ослободи другог обавезног рада у кухи®и или на плацу, али ниЌе дала више од сто руба а "за сладолед" у рукама. А Борка ниЌе добила ништа за убиства. Добро Ќе што након силовате а Албина ниЌе од ®ега тражила нове жртве.
  Борису се ниЌе допало што Ќе ®ен во ени сним ен у порнографиЌи. Отприлике Ќедном месечно долазио Ќе редите  и учесници снима®а су се окуп али у хангару.
  Борис Ќе желео да сазна како тече пуц®ава и Ќедног дана му Ќе дозво ено да им присуствуЌе. СтаЌао Ќе по страни и посматрао процес, посебно своЌу во ену. Пришао ЌоЌ Ќе голи, препланули момак од двадесетак година. Борис га Ќе познавао из заЌеднице, радио са ®им у башти. Млади· се звао Ко а. Помогао Ќе Надежди да се скине, одвео Ќе до софе под рефлекторима.
  Борис Ќе био  убоморан, постоЌала Ќе же а да притрча и одведе своЌу девоЌку, али ниЌе могао да се натера да поквари пуц®аву. Гадан унутраш®и глас га Ќе уверио: то Ќе само посао, не·еш ва да бити  убоморан на своЌ рад?! Не правите скандал, будите интелигентна особа. Пустите девоЌку да се опусти и ужива.
  
  
  Нађа и Ко а су се све више узбуђивали. Процес снима®а Ќе почео. Тела младих преплетена заЌедно. Нађа Ќе засте®ала, а Борисово достоЌанство Ќе болно отекло. Чудно,  убомора Ќе изненада нестала. Проклетство, ®егова во ена се заЌебава са момком пред ®еговим очима, али то изазива узбуђе®е, НадиЌини Ќауци милуЌу уво.
  НиколаЌ Ќе енергично галопирао на свог партнера, блажено се смеше·и. Остали учесници снима®а, Ќош три пара, исти су почели да се паре. Адепти су сте®али и смешкали се у лажноЌ сладострасности.
  
  +
  Директор Ќе тада махнуо Борису руком: скини се и придружи им се. Као, би·еш други са Нађом. Али Борка Ќе искочила из сале у коЌоЌ се одвиЌала сва ова развратност.
  А онда Ќе чуо како се Албина жалила режисеру да Ќе пала продаЌа видео-снимака, а он Ќе рекао да Ќе сада тражено снима®е у стилу тврдог БДСМ-а. Борис ниЌе знао шта Ќе то. ПитаЌте, наравно, стид. А Надежда ниЌе могла баш да му обЌасни.
  А лети су секташи одведени у Утриш, тихо уда ено место са ретко насе еним плажама и живописним шумама, коЌе су се у лагунама приближавале готово до саме воде. Овде су заказане просветите ске сесиЌе не само за чланове секте огранка коЌу Ќе предводила Албина, ве· и за адепте из Москве.
  Стигао Ќе и Владимир Ачинцев, исти ·елави фотограф и порно режисер коЌи Ќе радио у СочиЌу.
  Борис Ќе схватио да се очекуЌе пуца®е у природи. НиЌе погрешио. Убрзо су Надежда и неколико момака одведени у шуму. Борис се ушу®ао иза филмске екипе.
  Оно што Ќе видео шокирало Ќе Борку. Његова во ена служила Ќе чету од пет мушкараца одЌедном! Такав гангбанг Ќе подсе·ао на "псе·у свадбу" током еструса код кучке, када се наизменично пе®у на Ќедну. Штавише, мушкарци су тада почели да делуЌу у исто време! НадиЌина шармантна уста, ®ене грациозне рупе биле су испу®ене узбуђеним жадним шипкама момака.
  Оно што Ќе Надежда урадила било Ќе вулгарно и одвратно. Али Борис опет ниЌе смогао снаге да интервенише. Био Ќе  убоморан и истовремено жао своЌе во ене. Након пуц®аве, обавили су озби ан разговор.
  
  
  Надиа се оправдавала, уверавала: то Ќе било неопходно према сценариЌу, БорЌа не би требало да буде  убоморан и огорчен, она воли само ®ега. Борис Ќе то знао. И волео Ќе своЌу Наденку, и зато ЌоЌ Ќе све опростио. Помирили су се. Али ово ниЌе зауставило снима®е Надие. Неколико дана касниЌе, она и Ќош Ќедна Борису непозната жена одведене су у шуму.
  Тог кобног дана Борис и Надежда су се пробудили када Ќе сунце ве· изашло иза планина и загреЌало нудистичку плажу, где су се голи  уди окуп али да пливаЌу у мирном Ќутар®ем мору. Борис Ќе пар минута зурио у нудисте, али ниЌе отишао на плажу. После сна, осети же у у себи, врати се Надежди, коЌа Ќе лежала у шатору, и привуче Ќе к себи. ДевоЌка се широко осмехнула и узвратила по убац. Млади су водили  убав. Тела су им горела од страсти.
  Овог пута Борис Ќе поступио грубо, Ќош ниЌе у потпуности опростио своЌоЌ во еноЌ ®ену непристоЌност у послед®оЌ пуц®ави, а Надежда Ќе била  убазна и услужна. Љубавници су се брчкали, обуздаваЌу·и сте®а®е како не би привукли паж®у радозналаца.
  Када Ќе Борис завршио, извукао Ќе Надежду из шатора у воду. Море Ќе било топло, као и ваздух коЌи се загреЌао до скоро тридесет степени. Право Ќужно лето!
  У води Ќе готово гола Надежда деловала посебно лепо, ®ена златна коса Ќе блистала на сунцу.
  Љубавници су дуго прскали. Када су изашли на обалу, Борис Ќе отишао до извора по воду, а Надежда Ќе, у ®еговом одсуству, одведена на стре а®е. Борка коЌа се вра·ала ниЌе знала где: шума Утриш Ќе огромна. Чекао Ќе своЌу во ену и опсовао директора.
  А онда се поЌавила НадЌа, довео Ќу Ќе Ачинцевов помо·ник, девоЌка Ќе Ќедва стаЌала на ногама и ниЌе могла да се кре·е без помо·и спо а. Пубис и бутине су ЌоЌ били прекривени крв у.
  - Шта се десило, душо? упита Борис напето.
  Нада Ќе одговорила са сузама:
  "Они су само нека врста перверз®ака...
  - Одмах ·у му показати, за све ·е одговарати! - рекао Ќе Борис, зграбио кухи®ски нож коЌи Ќе лежао на столу и поЌурио да тражи директора.
  Нада Ќе викнула: "НемоЌ!" - и пође за Борком. Предосе·аЌ да ·е ®ен во ени створити нево е дао Ќе девоЌци снагу.
  Владимир Ачинцев се ве· вратио након пуца®а на своЌ паркинг. Чуо Ќе Борисове кораке и окренуо се у ®еговом правцу:
  - Шта ти треба?
  Борка ниЌе одговорила. У два скока Ќе стигао до зликовца, боцнуо га ножем у стомак и тек након тога рекао само Ќедну реч: "Олош!"
  Човек ниЌе могао да се покриЌе. Нож Ќе забио дубоко у тело. Шокирани директор ниЌе викао, ниЌе показао ни наЌма®и отпор, само Ќе збу®ено питао:
  - За шта?
  Борис опет ниЌе одговорио. Извукао Ќе нож из стомака и поново убо. ОваЌ пут у к учну кост редите а. Крв Ќе шик ала, а Борка Ќе у бесу изнова боцкала се ака.
  Прилазе·и Надежди, поЌури млади·у са речима:
  - Нема потребе! Престани!
  ДевоЌка Ќе отела Борисовим рукама нож. Редите  се срушио на зем у, а Борка Ќе осетила приближава®е особе. Лишен природне храбрости, млади· Ќе инстинктивно поЌурио да трчи у шуму. Нада после садистичког снима®а ниЌе могла да тече. Она Ќе направила неколико корака за своЌом во еном, али Ќе стала са ножем у рукама. ДевоЌка Ќе била збу®ена, шокирана.
  ПоЌавио се човек, блокирао Ќе Надежди пут. Онда Ќе дошло Ќош  уди. Неко Ќе позвао полициЌу. Али Надиа ниЌе била дирнута, радознали грађани су само зурили у леш директора и девоЌку, умр ану крв у.
  И Борис Ќе нестао у шуми. Младог убицу сре·а ниЌе напустила, а овога пута нико му ниЌе стао на пут, нико ниЌе обра·ао паж®у на ®ега.
  Борка Ќе отишла дубоко у планине. Осе·ао се лоше: ®егова во ена Ќе остала на месту злочина, могла Ќе бити приведена и испитана. Али ментална слабост ниЌе дозволила момку да се врати и преда.
  Ипак, но·у Борка сиђе на море. Секташи су отишли, логори су им били празни. Наде ниЌе било, али Ќе шатор у коме су живели остао на месту. Борис Ќе претпоставио да Ќе ®егова во ена одведена у Анапу на испитива®е.
  
  +
  Поглав е 23
  Нада Ќе одведена код иследника. Испоставило се да Ќе жена. Међутим, НадиЌу ниЌе било брига ко Ќу Ќе испитивао. Након контролних пита®а: презиме, име, патроним, иследник Ќе прешао на посао.
  - ТвоЌа ситуациЌа, Надежда Петровна, изгледа ми овако: се ак се попео до тебе, ти си се одбранио, зграбио нож и ударио га. єа сам у праву?
  Хопе климну главом.
  - Разумети вас, у принципу, можете. Али не можете опростити, мора·ете да одговарате за убиство.
  Хопе тужно уздахну и потврди:
  - Спреман сам...
  Иследник Ќе паж иво погледао девоЌку. Очи су ЌоЌ биле црвене од суза, Ќош увек Ќе била у шоку.
  "Да, постоЌи термин за убиство, али желим да вам помогнем", прешао Ќе на вас истражите .
  Надежда Ќе бацила поглед на госпођу коЌа Ќу Ќе испитивала. Млада жена продорних, лукавих, продорних очиЌу. Надежда Ќе ниЌе волела. Вероватно не·е помо·и!
  А члан Истражног одбора Ќе наставио:
  - Изда·емо вам призна®е, ово ·е вам ублажити став. Ако признате да Ќе убиство извршено у ста®у страсти, не можете добити више од четири године. Могу·е Ќе да Ќе условно. Све зависи од вас. Реци ми дета но како си убио, Ќа ·у то записати и средити. Наравно, изврши·емо прегледе да потврдимо ваше речи.
  Надежда Ќе Ќецала, често треп·у·и поцрвенелим очима. ДевоЌка ниЌе знала шта да каже. Она ниЌе извршила убиство, али ниЌе хтела да изда Бориса, а нож, директни доказ, био Ќе у ®еним рукама. Мора·у нешто да напишем. Натезале су се и речи иследника о прегледима. Хтео сам да све исправим.
  Хопе упита несигурно:
  - Можда мислите?
  Истражите  Ќе одговорио:
  - Добро, размисли! Али док боравите у истражном затвору, добро Ќе размиш ати тамо.
  Жена под истрагом одведена Ќе дугим ходницима у подрум. Тамо су Ќе дочекали човек са еполетама маЌора и две младе жене у белим мантилима. єедан Ќе висок, други испод просечне висине. МаЌор нареди дамама:
  - Одговорите грађанину у собу, узмите отиске, паж иво прегледаЌте и претражите.
  Висока жена климну главом.
  - Урадимо то!
  МаЌор Ќе  утито поновио:
  - ИмаЌте на уму да претрага треба да буде наЌтеме ниЌа! Она Ќе опасан убица.
  Ниска жена са Ќарко офарбаним уским обрвама споЌеним на мосту носа одговори:
  "Наравно, уради·емо све што Ќе потребно!
  Надежда Ќе одведена у собу са белим зидовима, рефлекторима и великим огледалом. Висока жена Ќе упалила додатно светло, што Ќе Надежди убодом заболело очи. Добила Ќе таблу и рекла да стоЌи усправно. Кликнуто у профилу, пуно лице. Затим су намазали руке боЌом и узели отиске прстиЌу. Надежда Ќе нежно притиснула папир, сваки прст посебно, затим длан.
  Потом Ќе окрив ени одведен у бокс на испитива®е, под светлим лампама коЌе су сиЌале са свих страна и нису давале сенку. У боксу Ќе био медицински сто са потребним потрепштинама, у углу Ќе била гинеколошка столица причврш·ена за под.
  - Скини се! нареди висока госпођа. Скини сву своЌу оде·у и попни се на столицу.
  Нада Ќе била збу®ена. Схватила Ќе да ·е ®ено тело бити претресено, можда забада®ем прстиЌу у интимна места. А након снима®а, ®ена вагина се упалила и сврбила. Покушала Ќе да се психички смири: у реду Ќе, третираЌте то као обичан лекарски преглед.
  Спутана, Надежда Ќе полако скинула ха ину, груд®ак, хулахопке и сандале. Висока жена Ќе узела своЌу оде·у и опипала сваки шав, сваки набор. Ниски управник Ќе ставио ®ену оде·у на гомилу и иронично погледао окрив еног. Обе жене су биле релативно младе и лепе. Ово Ќе мало смирило Надежду. А ипак ЌоЌ Ќе било неприЌатно да скине га·ице.
  Међутим, високи Ќе гласно рекао:
  Скини и га·ице!
  Ниска жена Ќе додала:
  - Пожури! У супротном, ми ·емо вам помо·и. И попните се на столицу, осе·ате се као да сте на прегледу код гинеколога.
  Али жене су почеле своЌу инспекциЌу од главе, чеш аЌу·и Надеждину дугу, густу косу, чупаЌу·и сваки прамен.
  "ТвоЌа грива Ќе лепа", рече високи. - Само се истушираЌ. Ћути, или ·емо се обриЌати!
  Стражари су притворенику гледали у уши и чак су користили лупу. Такође су гледали у ноздрве, паж иво их ширили пинцетом. Жене скоро да нису изазивале бол, али Надежда се осе·ала као заморац. Било Ќе понижаваЌу·е, посебно када му Ќе рука у рукавици ушла у уста, почела да му се врзма иза усана, додирнула небо, нежно га повукла за Ќезик.
  Хопеу Ќе било мучно, уста су му имала укус гуме. НиЌе разумела зашто Ќе потребно тако теме но испитива®е.
  А стражари су ЌоЌ зг®ечили груди, опипали ЌоЌ испод пазуха. Тада Ќе Ќедан од ®их изазвао први озби ниЌи бол притиском на пупак. Хопе Ќе дахтала и трзала се.
  "Ово Ќе Ќош увек цве·е", рече висока дама. - Сада ·емо вас претраживати на интимним местима. Молим вас раширите ноге, ми ·емо их поправити. И опусти се. Ова процедура ниЌе баш приЌатна, али Ќе неопходна за пуну инспекциЌу. Покуша·у да изазовем што ма®е неприЌатности.
  Надежда Ќе тешко уздахнула, раширила ноге и убрзо осетила покрет жене коЌа Ќе завлачила своЌ дуги кажипрст у ®едра Венере.
  Надиа Ќе вриснула. Много Ќе болело! Бол изазван грубом руком у медицинскоЌ рукавици надовезао се на успавани бол зарађен током снима®а.
  Тврд као комад дрвета прст Ќе забио Надежду дубоко у вагину, изазиваЌу·и страшну же у за мокре®ем.
  Нађа Ќе с муком обуздала порив, а госпођа коЌа Ќу Ќе прегледала рече:
  - О, овде Ќе нево а! Упала. Требало би да нанесем маст.
  "То ниЌе наша брига", одговорила Ќе ниска матрона. Реците доктору да то касниЌе провери.
  Висока Ќе уметнула други прст, толико тврдо и дубоко да Ќе Надежда осетила грчеве. Болело Ќу Ќе, голицало Ќе и имала Ќе неподнош иву же у да пише. ДевоЌка ниЌе могла да издржи, изЌурио Ќе млаз мокра·е.
  - То Ќе инфекциЌа! - опсовала Ќе висока, али ниЌе извукла прсте из вагине. - Поквасио сам своЌ огртач.
  "Нека се пробуди", кроз смех Ќе одговорио кратки. - Има доста сувих ха ина.
  
  
  Висока матрона застаде, па дохвати прсте све до материце и поче да их туда увиЌа. Надиа Ќе засте®ала од бола и стида, почела Ќе да се тресе. А матрона се насмешила и наставила да увиЌа прсте. НиЌе журила, све Ќе то радила не без задово ства. Чинило се да ужива у наноше®у бола на наЌинтимниЌе место жене. Истовремено, жена Ќе прстима слободне руке раздвоЌила Надеждине усне и притиснула клиторис. Оптужени Ќе засте®ао, претрес се претворио у ругло. Високи стражар Ќе прегледао вагину много дуже и паж ивиЌе него што Ќе требало приликом прегледа. То Ќе учи®ено намерно да се затвореник понизи и повреди.
  Ниска жена ниЌе имала ништа против, рекла Ќе Надежди:
  "Лези мирно, лепотице!" Када се опирете, више боли.
  НаЌзад Ќе висока дама извукла руку из интимног места, али Надежда ниЌе пуштена. Матрона Ќе заменила рукавицу, испустила мало вазелина на прст и нагло ушла у анус девоЌчице. Лице оптуженог Ќе постало Ќош црвениЌе од стида. Али матрона Ќе увела други прст.
  Надежда, прикована за столицу, огорчено Ќе сте®ала, а висока госпођа се само нацерила, додала тре·и прст и зашла дубоко у ректум. Како Ќе одвратно и понижаваЌу·е када ти копаЌу по анусу!
  Нада се тресла од бола и немо·и. Ниска матрона Ќу Ќе уверила:
  - Морамо погледати. Не брини, сада Ќе све готово.
  НадиЌине сузе су текле низ образе, а висока жена Ќе продирала све дуб е у анус, као да Ќе хтела да га разбиЌе.
  Ниско обуздана девоЌка:
  - Не квари га...
  "Она Ќе искусна, ®ена поента Ќе развиЌена", рекла Ќе висока матрона, али Ќе попустила притисак, уврнула мало прсте у анусу и рекла:
  "Требало би да ставимо сонду унутра."
  Лоу Ќе одговорио:
  - Стара сонда Ќе поцепана, али нова ниЌе донета... И уопште, престани да ЌоЌ се ругаш. Дово но смо Ќе повредили.
  Висока матрона Ќе приговорила:
  - МаЌор Ќе наредио да претрес буде што теме ниЌи!
  Лоу Ќе обЌаснио:
  - Он тако наређуЌе у односу на све осум®ичене за убиства да би сломио во у оних коЌи су под истрагом.
  Висока матрона Ќе скинула руку са ануса и рекла:
  "И изгледа чисто овде.
  Затим се окренула Хопеу:
  - Па, живи!
  Затим Ќе откинула рукавице и бацила их на одлага®е. Надежда Ќе одахнула: потрага Ќе коначно завршена. Али управник Ќе извадио Ќош Ќедан пар гумених рукавица и вратио их. Оптужени се поново тресао: егзекуциЌа се настав а?
  Ниски Ќу Ќе уверио:
  - Не боЌ се! Сада ·е ти она проверити ноге и то Ќе то!
  Високи управник осети како миши·и Надеждиних извежбаних ногу, колена, притискаЌу ЌоЌ листове. Сишла Ќе до табана, опипала сваку ногу. Чак Ќе раширила и ножне прсте. Чини се да ништа не боли. Али, свеЌедно, одвратно, срамотно, страшно. Зашто све ово?
  НаЌзад Ќе ниска дама обЌавила:
  - Потрага Ќе завршена. Сада треба да се оперете под тушем и у камери.
  Надежда Ќе добила пешкир, комади· сапуна за пра®е веша, и одведена Ќе низ ходник у туш кабину. Расположе®е Ќе било одвратно, вагина Ќе била Ќако болна, глава се вртела. Зашто су Ќе толико малтретирали? Зашто таква суровост? А стражари су Ќе гледали с презиром.
  Нада Ќе донела одлуку: ·ута·е! Свакако ·ути. О Борису не·е ре·и ни реч. Не·е ре·и ни реч! Не·е бити искрених призна®а, никаквих информациЌа иследнику. Ништа!
  Понаша·е се као глувонема и одбиЌа·е да потпише било какав протокол.
  
  
  Поглав е 24
  Кова ов Ќе стигао у суботу уЌутро. Сместио се у собу са ВасилиЌем. Одлучено Ќе да се ве· следе·ег дана поша е у Утриш. Инна Ќе обе·ала да ·е дати братов шатор, да покупи хипи оде·у, а увече да направи фризуру запосленог, доведе га у одговараЌу·и изглед како се не би разликовао од сталних становника Утриша и не би изазивао ®ихово неповере®е.
  Задатак коЌи Ќе пред нама приЌао Ќе Кова еву. Био Ќе весео, посут шалама, давао Ќе комплименте Инни.
  ВасилиЌу Красину се допала ова жена. Али због своЌе природне скромности, обично несвоЌствене полициЌи, ниЌе предузео никакве кораке ка ближем зближава®у. Инна и ®ена маЌка биле су  убазне према госту. ЗаЌедно су вечерали, али су са Инном ВасилиЌ разговарали углавном о радним пита®има.
  Ковалев се одмах неспутано понашао са девоЌком. Причао Ќе смешне приче и анегдоте, а увече Ќе потпуно отишао у Иннину собу.
  ВасилиЌ Ќе био  убоморан: иза зида су се чули смех и живахни гласови, али Красин ниЌе смео да се придружи веселом пару, иако Ќе био забринут: имао Ќе планове за Инну. Али ево Ќе, одмах са Кова евом... Он Ќе женскарош, ниЌе озби ан, само му се секс мисли.
  Све Ќе било тихо у суседноЌ соби. "Отишли су у кревет", помисли Красин. "Неозби на жена, и желео сам да се сприЌате им са ®ом."
  Кова ова ниЌе било дуго, поЌавио се касно увече.
  - Како Ќе Инна у кревету? -  утито Ќе упитао ВасилиЌ, коЌи ниЌе могао да заспи.
  Нисмо имали ништа! одговорио Ќе Кова ов. Нисмо се ни по убили.
  - Питам се шта су тада радили пола но·и? Красин ниЌе веровао.
  - Фризуре су ми, а онда сам прочитао к®игу о Утришу и ®еговим становницима. Да разумем шта се тамо дешава.
  - Морало Ќе да чита, зар не?
  - Дакле, тамо Ќе к®ига могла да се чита само са компЌутера. Што се тиче Утриша, Инна Ќе имала само "Формулу слободе" *, преузету као фаЌл на Интернету. Читао сам, а она Ќе отишла у кревет. ПогледаЌ бо е, како су ми направили ерокез?
  
  *Говор о к®изи АлексеЌа Болшакова "Формула слободе. Утриш"
  
  Запослени у истражном комитету, АндреЌ Ковалев, изгледао Ќе веома смешно са своЌом новом фризуром. Али Красин се ниЌе ни осмехнуо, рекао Ќе:
  - Добро! Изгледао Ќе као петао.
  Ковалев ниЌе био увређен, заспао Ќе у ишчекива®у предстоЌе·ег посла.
  Следе·ег дана, Ќедан службеник Ќе отишао у Утриш да прикупи информациЌе о покоЌноЌ глумици и ®еноЌ прат®и.
  Од аутобуске станице до тре·е лагуне, где се догодило убиство, потребно Ќе препешачити четири километра уз обалу мора. До тамо Ќе било могу·е сти·и и чамцем, коЌи Ќе одвозио туристе за новац, али Ќе Кова ов одлучио да иде пешке, као што су то урадили локални староседеоци.
  Пред собом Ќе угледао девоЌку у краткоЌ ха ини са ранцем и шатором преко рамена. Кова ов Ќе кришом прегледао странца. Мало мршава, сред®е висине, али дугонога, витка, АндреЌу се одмах учинила лепа: ®ена дуга коса била Ќе смотана у праменове коЌи су вирили у различитим правцима, што Ќе одавало ®ену припадност неформалним  удима.
  Ковалев Ќе одлучио да делуЌе. Сустигао Ќе странца и рекао:
  - Здраво! Први пут сам овде, приЌате и су ми причали о Утришу. Кажу да Ќе наЌбо е стати у тре·оЌ лагуни.
  "Добро Ќутро", одговорила Ќе девоЌка са осмехом, иако Ќе дан ве· прешао екватор. - Да, то Ќе сЌаЌно место. И сам стоЌим тамо, на четвртоЌ лагуни.
  Висока груди, овално слатко лице, приЌатан осмех. Хтео сам да ово бо е упознам. Ковалев Ќе рекао:
  ХаЌдемо заЌедно, пошто смо на путу.
  "Можемо то заЌедно", сложила се девоЌка. - Имате ли воде за пи·е?
  Кова ов Ќе купио минералну воду у Анапи. Добио Ќе упутство да се вода може узети са извора, а ниЌе се залихе да би могао да носи ма®е.
  
  
  
  - Мало остало, - рекао Ќе Андрев. "Сад ·у Ќа узети, да·у ти пола чаше из моЌе оскудне залихе." Речено ми Ќе да има воде у извору у пукотини иза тре·е лагуне. Желим да га покупим данас.
  - Можеш га узети на водопаду. Он ·е бити на путу.
  - Можете ли пити воду из водопада? упита АндреЌ.
  - Ово доле треба да се прокува, али можете да се подигнете изнад водопада, тамо, у планини, извире. Вода Ќе бистра, желим да идем тамо, да не бих одмах ишла из лагуне, - рекла Ќе девоЌка са слатким осмехом.
  "И отишао бих да не патим од жеђи", одушев ено Ќе рекао Кова ов.
  - Па, идемо, показа·у ти извор, одговорила Ќе девоЌка. - Како се зовеш?
  - Андрев. А што се тебе тиче?
  - єа сам Нимфа.
  Да ли Ќе то заиста Нимфа? Кова ов Ќе био изненађен.
  - То Ќе овде. Овде усвоЌени надимци. А у прошлом животу, моЌе име Ќе било Лена.
  "Зову ме Кал. Али више волим име.
  АндреЌ Ќе извадио флашу воде, шо у, сипао Ќе девоЌчици.
  Скинула Ќе и ранац, бацила ха ину, оставивши само мале га·ице, ставила ха ину у ранац и питала:
  - Да ли пушиш?
  Не, Андрев ниЌе пушио.
  - Мора·емо да пуцамо. И нађи флаше за воду. Испред водопада треба да стоЌи канта за отпатке. Виде·емо тамо.
  Седели су неколико минута на обали, а Лена Ќе понудила да пливаЌу у мору. Збацила Ќе мини га·ице и смело заронила у надолазе·и талас. Кова ов Ќе следио ®ихов пример. Био Ќе то први пут да Ќе пливао без купа·их га·ица, али му се одмах допало! УобичаЌеним сензациЌама додан Ќе осе·аЌ неограничене слободе, зарад коЌе се нудисти, заправо, скидаЌу.
  Кова ов и Нимфа су пливали далеко, АндреЌ никада раниЌе ниЌе пливао тако далеко, али у присуству лепе сапутнице ниЌе се уопште плашио. НиЌе ни размиш ао о томе да  уди коЌи пролазе могу да зграбе своЌе ствари.
  Након што су се мало осушили, момци су узели руксаке и полако кренули до водопада. АндреЌ Ќе заиста волео да иде са голом девоЌком и разговара са ®ом. Кова ов Ќе смиш ао ствари док Ќе ишао, говоре·и да Ќе уметник, али да привремено ради као домар у Санкт Петербургу. ДевоЌка му Ќе рекла да воли да стопира и да Ќе на оваЌ начин пропутовала пола зем е. Испричала Ќе како Ќе стигла овамо са АлтаЌа, како Ќе дочекала Ќаку грм авину на аутопуту код Воро®ежа. Кова ов Ќе питао да ли се плаши да путуЌе сама, да ли Ќе се аци г®аве.
  - За шта? - изненадила се девоЌка. - Проститутку увек можете на·и на аутопуту.
  Међутим, имала Ќе случаЌ са камион¤иЌем коЌи Ќе почео да га хвата за ноге, г®ави, чак Ќе зауставио аутомобил и почео да завеса прозоре. Лена му Ќе понудила сто педесет руба а да Ќе вози и хтела Ќе да изађе из аута. "Не треба ми новац, желим секс", рекао Ќе забринути човек. Али Лена Ќе пронађена, рекла Ќе да ниЌе спремна за секс, Ќер Ќе имала менструациЌу. "Бар попуши", упитао Ќе камион¤иЌа. "У реду! рекла Ќе Лена. "Стварно морам да изађем и пишким." Возач Ќе отворио врата, девоЌка Ќе зграбила своЌе ствари и искочила из аутомобила.
  "Тако Ќе човек остао без пара и без секса, а Ќа сам отишла на другу вож®у", весело Ќе рекла Лена-Нимфа и додала да заправо веруЌе у предодређеност судбине и свог анђела чувара коЌи ·е Ќе спасти у тешким временима.
  АндреЌ Ќе питао колико дуго ·е Лена стаЌати на Утришу, одговорила Ќе да нема дефинитивне планове, али ако би срела приЌате е, остала би дуже.
  Кова ов Ќе погледао у витке ноге девоЌке, прелепе груди и помислио да би ®егова девоЌка у Санкт Петербургу требало да се брине о себи. Теретана, или тако нешто, да посетите.
  Истовремено, Ковалев ниЌе заборавио на случаЌ. Он Ќе опрезно рекао да Ќе чуо да Ќе ове године на Утришу убиЌен редите  коЌи Ќе снимао порнографиЌу.
  Лена ниЌе знала ништа о убиству. На АлтаЌу Ќе провела скоро цело лето.
  На водопаду су сапутници поново пливали, па се сушили на обали, посматраЌу·и  уде коЌи се тушираЌу, пронашли пар празних флаша и попели се стазом. Лена Ќе показала пут до извора коЌи храни водопад. АндреЌ Ќе храбро пратио девоЌку, слушаЌу·и ®ену причу о томе како су се прошле године он и ®егови приЌате и пе®али по целом Утришу.
  У повратку, гола Лена, жале·и што ниЌе узела сапун, храбро Ќе стаЌала под водопадним стубом хладне слатке воде коЌа Ќе падала са стене на плажу. АндреЌ се ниЌе туширао. Дивио се девоЌци. Она му се све више допадала. Њена спонтаност, лако·а комуникациЌе, же а да разговара са ®им о било коЌоЌ теми подмитили су запосленог у истражном комитету. Тако су отишли у лагуну и разговарали као добри стари приЌате и коЌи увек имаЌу теме за приЌатну дискусиЌу.
  У тре·оЌ лагуни, АндреЌ Ќе одмах пронашао добар камп на обали. Лена Ќе хтела да иде да е, али Кова ов Ќе предложио да девоЌка привремено стане поред ®ега и Ќеде док се не смрачи. Лена се одмах сложила: Оперативка Ќе помогла девоЌци да подигне шатор и заЌедно су отишли у шуму по дрва.
  У шуми нису толико сакуп али грм е, колико су се дивили лепоти локалне природе, величанственим вековима старим храстовима и Ќош древниЌим стаблима клеке. Одабравши Ќедан од наЌмо·ниЌих храстова, девоЌка Ќе покушала да измери ®егову ширину и Ќедва се уклопила у три обима.
  "Да", рекла Ќе Лена задив ено, "оваЌ храст Ќе стаЌао овде много пре нашег рође®а, Ќош у сред®ем веку, и наЌвероватниЌе ·е стаЌати после нас, да обрадуЌе нашу децу и унуке.
  АндреЌ, фасциниран девоЌком, ниЌе могао да одвоЌи своЌ задив ен поглед са ®е. Вратили су се на паркинг, наложили ватру и направили кашу од хе де. Кова ов Ќе желео да га напуни паприкашом, али Лена Ќе одбила да Ќеде ®егову конзерву, наводе·и чи®еницу да Ќе вегетариЌанка. Па, вегетариЌанска вечера у присуству лепе девоЌке се показала веома укусном.
  Лена Ќе рекла да овде постоЌи посебна енергиЌа див е природе. Стога, наЌЌедноставниЌа храна кувана на ватри, чак и обична каша без млека, има приЌатан укус, заси·уЌе тело и апсорбуЌе се бо е од градских делициЌа.
  Кова ов Ќе паж иво слушао Леночку, потпуно Ќе заборавио на своЌ задатак.
  Након што се дивила заласку сунца, Лена Ќе измолила умор и отишла у кревет, док Ќе АндреЌ дуго седео поред мора, размиш аЌу·и о девоЌци, размиш аЌу·и о животу.
  Овде се осе·ао добро и мирно. Ипак, ово место Ќе плодно - резерват Утрисхски. Дели· кавкаске идиле. Потпуно одсуство аутомобила и цивилизациЌе, чист свеж ваздух, нежно море. Седи, копиле од задово ства, пуним грудима удиши морски ваздух, диви се околноЌ лепоти. Посебна грациозност ових места даЌе мир и спокоЌ, дотиче неке добре жице у души, коЌе почи®у да певаЌу, а затим поново привлаче овамо. Осе·а®а смирености и спокоЌа, сигурности, спорости и  убазности изазиваЌу налет позитивних емоциЌа, осе·аЌ сре·е, хармониЌе са спо ним светом, же у да се чини добро, да живот буде бо и и радосниЌи.
  АндреЌ ниЌе ни раниЌе знао колико Ќе приЌатно дивити се месечином обасЌаноЌ стази и сЌаЌном сЌаЌу звезда, гледати сателите како се кре·у по небу, величанствено ору бескраЌна пространства, или звезде падалице и метеорите коЌи брзо Ќуре у понор.
  У таквим тренуцима нема времена за рад, желим да размиш ам само о вечном. Штета што Ќе Леночка отишла у своЌ шатор. Било би лепо седети са ®ом под звезданим небом, причати о животу и  убави, пливати стазом обасЌаном месечином без оде·е. Па добро, Ќош има времена.
  
  
  Поглав е 25
  Следе·ег Ќутра АндреЌ се пробудио са чврстом намером да учини нешто лепо за Леночку. Привукла га Ќе ова девоЌка, строго срце опере било Ќе испу®ено слатким узбуђе®ем у ишчекива®у комуникациЌе са драгим малим човеком.
  Сунце Ќе тек изашло, Утриш Ќе Ќош спавао. Уз обалу, на самоЌ ивици воде, мршав, чупав, висок, помало погнут млади· шетао Ќе сам у пр авоЌ Ќесе®оЌ Ќакни и фармеркама, што Ќе било необично за Утриша.
  "Какав чудан млади·", помисли Кова ов. "Топло Ќе, а он Ќе тако обучен."
  Погледи су им се срели. Андрев се укочио. Чинило се да Ќе запрепаш·ен: Ќеза Ќе прошла по целом телу опере као наЌежила се. Било Ќе нечег животи®ског, страшног у овом млади·у. Кова ов Ќе видео много злочинаца, али, можда, Ќош ниЌе срео тако злокобни поглед.
  Ве· Ќе знао какав се ураган криЌе, понекад, у очима злочинца. Десило се да се види како су блистале металним сЌаЌем. Изглед просте особе, неподложне страстима, сасвим Ќе другачиЌи, миран, добро·удан.
  Опер Ќе неко време седео као у бунилу. А странац као да се нечега уплашио. На наЌближоЌ стази скренуо Ќе у шуму и почео брзо да се уда ава. Кова ов Ќе дошао себи, сетио се зашто Ќе овде и пожурио за момком. Али ®егов траг Ќе избледео.
  АндреЌ се вратио и сео на паркинг. У размиш а®у, ниЌе ни приметио како Ќе Лена изашла из шатора.
  - Добро Ќутро! - сре·но се смеше·и рекла Ќе девоЌка.
  "Добро Ќутро", с муком Ќе Кова ов истиснуо осмех.
  - Хо·еш ли да пливаш? упитала Ќе Лена.
  Пре неколико минута Андрев би био сре·ан. Али сада Ќе био узнемирен што му Ќе недостаЌао странац.
  "До·и ·у касниЌе", рекао Ќе Кова ов. - Нешто што Ќош не желим.
  "Добро, како хо·еш", одговорила Ќе Лена, сишла до мора, скинула ха ину и запливала дуж обале, нежно гураЌу·и таласе и ретке медузе коЌе су ЌоЌ наишле на пут.
  Сре·ан осмех ниЌе силазио са девоЌчиног лица. АндреЌ ЌоЌ се поново дивио, ®егове мисли су почеле да се слажу.
  АндреЌ Ќе одлучио да Леночки да пешкир чим девоЌка изађе из воде. Међутим, на плажи се поЌавио високи, скоро два метра, брадати мушкарац, стар тридесетак година, у рупавоЌ маЌици. Уместо панталона, био Ќе везан пешкиром. Човек Ќе одмах препознао Лену.
  - О, Нимфа се поЌавила! рекао Ќе гласно. - Какви  уди и без заштите!
  - Добри®а, Ќеси ли то ти? - одушевила се девоЌка, искочила из воде и лаганом трком отрчала до се ака.
  Добри®а Ќе раширио руке. Гола Лена му Ќе висила око врата, подижу·и ноге изнад зем е. Добри®а Ќу Ќе загрлио, држао у наручЌу неколико секунди, а затим Ќе нежно спустио на зем у.
  Шта Ќе касно ове године? - упита Добри®а у сав глас: изгледа да Ќе имао обичаЌ да тако говори.
  - Био сам на АлтаЌу.
  - Па занео си се. Имамо нешто бо е. Топло Ќе, море Ќе у близини, забава Ќе прохладна.
  - Има и заним ивих момака. Се·ате ли се Иурка Схаггиа? СтаЌао сам са ®им. Али ево, у праву си, бо е Ќе. Дакле, вуче овде...
  - єесте ли стигли пешке? упита Добри®а. - Дуже време?
  - Четири дана. После Новосибирска веома успешно. У Москву са Ќедном променом. Тамо сам ухватио путнички аутомобил за Воро®еж. У Воро®ежу сам упао у п усак, али сам у Анапу стигао без преседа®а. И прво ме, замисли, Ќедна коза умало силовала. Ужасан, стар, сав у криминалним тетоважама. У Иркутску га Ќе зауставила. "У Москву", каже, "идем. Одушевио сам се, мало се возио, ·аскао о овоме и оном. ОдЌедном Ќе скренуо са главног пута и стао. Навукао Ќе завесе на камиону: "Желим секс", каже он. Ели се повукао. Коза! Пробао сам и без кондома...
  С ким си устао? упита Добри®а и погледа АндреЌа.
  - єедно. Ето, видите, моЌ жути шатор, - одговорила Ќе Лена и додала снижаваЌу·и глас:
  - Упознао сам овог типа Ќуче. АндреЌ Ќе уметник, први пут Ќе овде.
  Кова ов Ќе имао одличан слух. Помно Ќе пратио разговор.
  - А шта си стао на пролазу? поново упита Добри®а. - Идемо до хеликоптера.
  Има ли тамо пристоЌног места за паркира®е?
  - Па да, Ќуче су се иселили момци из Краснодара. Место Ќе напуштено. Остао Ќе само Ростов, пет  уди и Рада са девоЌком.
  "Се·ам се Раде од прошле године", рекла Ќе Лена. - Она Ќе смешна. Научила нас Ќе како се дочарава.
  - Да! Она Ќе права вештица! Док пуши траву, он комуницира са ђаволима, - нашалио се Добри®а.
  "И са анђелима", насмешила се Лена. - єуче ниси виђен.
  - И цело вече смо тражили Данку, Анкиног сина, у шуми. Замислите, у Ќуну Ќе нестала девоЌка, а Ќуче Ќе нестала Данка. УЌутру су се Краснодарци иселили, Анка се лечила. Заспала Ќе пиЌана, а када се пробудила, сина ниЌе било нигде. Неко га Ќе видео како одлази у шуму. Све смо тамо тражили и нисмо могли да га нађемо. Идемо поново данас.
  "Се·ам се Данке", рекла Ќе Лена. - Природни терориста!
  - Ево, ево, ове године Мамаи умало ниЌе умрла од света! Добри®а се осмехну. - Прво сам се потукао са ®им, покушао сам да забиЌем нож у дупе човека. Мама Ќе отишла код ®ега. Па Анка разбила чаЌник о главу будале. єедини добар чаЌник био Ќе на паркингу. Замислите, са котли·ем к учале воде, Мамаи Ќе на глави!
  "Забавно Ќе овде са тобом", рекла Ќе Лена смешкаЌу·и се.
  - Па да! А онда Ќе било Ќош забавниЌе. Анка и ®ен син су се одвезли са МамаЌиног паркинга и стали недалеко од нас. А Мамаи се са страш·у плаши мачака ...
  - Страхови? Мачке?", упитала Ќе девоЌка. - Зашто се то догодило?
  - Па, имао Ќе лишаЌ пре пар година. Каже да га Ќе овде покупио, тешко га Ќе лечио. Угрозио много новца. Сад, чим угледа мачку, одмах Ќе Ќури, гађа Ќе каме®ем. И воли жене. Срео сам се овде на плажи Мамаи са дамом из Анапе. Душек, сав преобучен, офарбан. Плавуша са афричким плетеницама до струка. Запалио се, што значи да Ќе Мамаи до ове жене. Пили су и разговарали. Укратко, одвукао Ќу Ќе у шатор. И Данка Ќе видела, зграбила мачку на плажи, дошу ала се до Мамаиног шатора, одЌедном отворила раЌсфершлус на шатору, бацила мачку тамо и одмах закопчала шатор.
  Добри®а се насмеЌа неприЌатним, грубим смехом. Хелен се смеЌала заЌедно са ®им.
  - Замислите, у шатору Ќе процес у пуном Ќеку, а онда уплашена мачка долети право на Голог МамаЌа. Ухвати га од страха. Затим Ќе закачио афричке прасице, скинуо их са тетке. Пред МамаЌевим очима она се од дугокосе плавуше претворила у краткокосу бринету.
  Добри®а се поново насмеЌа. Мало се смеЌу·и, настави:
  - Госпођа Ќе у шоку, Мамаи Ќе иста. Читава но·на мора Ќе да Мамаи никако не може да извуче своЌе богатство: дама Ќе заглав ена од страха, не могу да се откаче, не могу да се окрену, не могу да ухвате мачку, не могу отвори шатор. Ха ха ха!!!
  Лена се гласно насмеЌа.
  "Укратко, мачка Ќе тамо обавила неки посао", настави Добри®а кроз смех. "Поцепао сам цела мамина леђа, изгребао дами лице. Али смешно Ќе то што Ќе Мамаи отпустио гасове од стреса, а са ®има Ќе искочило изненађе®е. Тако добар странац! Он сам се упр ао док нису могли да откаче, упр ао Ќе госпођу, шатор. Ха ха ха!!! А мачка од изненађе®а постала Ќе Ќош бруталниЌа. Ха ха ха!!!
  "Овде треба да плачете, а не да се смеЌете", помисли Кова ов, посматраЌу·и смеЌани пар.
  - О, болест! Алена се насмеЌа. "Увек се нешто дешава са МамаиЌем...
  "То ниЌе све", наставио Ќе Добри®а своЌу причу. - Некако су се ослободили, мачка Ќе пуштена. Сиромашна госпођа отишла да се умиЌе. И Мамаи Ќе отрчао у тоалет - био Ќе веома нестрп ив. Убрзо чуЌемо вапаЌ на целу шуму: "Пусти моЌ пенис, инфекциЌа!". ха ха ха! Замисли, Мамаи, како Ќе био у кондому, отрчао Ќе са ®им у Ќаму. Сео Ќе да се избори са великом потребом, осе·а: неко га Ќе зграбио за пенис и вукао га у Ќаму поред пениса. Хаха! Проклет био, или тако нешто, са®ао Ќе у Ќами, коЌа вуче. Замислите како Ќе писати са добро растегнутим кондомом.
  "Ох, жао ми Ќе Ќадне Мамаи", насмеЌала се Лена.
  - Бацио се ку·и у Санкт Петербургу пар дана после чаЌника. Само дан убиства. Замислите, имамо човека убиЌеног овде. Фотограф из СочиЌа.
  - Вау! Лена Ќе подигла руке.
  Чувши да разговараЌу о убиству, Кова ов Ќе пришао Добри®и са Леном и представио се:
  МоЌе име Ќе Андриукха. Надимак - Кал.
  "А Ќа сам Добри®а", човек Ќе пружио руку.
  "Чуо сам вашу причу", рекао Ќе Кова ов. "Такође су ми рекли да Ќе човек коЌи Ќе овде убиЌен снимао порнографиЌу. Због овога Ќе претучен.
  - Ко ти Ќе то рекао? упита Добри®а.
  "Познаник коЌи Ќе био овде на дан убиства.
  - Да, шмон Ќе тада био здрав. Дошли су полицаЌци, девоЌка Ќе одведена.
  "Да ли га Ќе убила?" упитао Ќе Кова ов. Можда Ќе имала помо·ника?
  "Да", махну му Добри®а. "То има своЌу историЌу, али то се не тиче нас. Не желим да знам ништа о томе. Нека пандури сами схвате.
  Можете ли ми помо·и да померим шатор? упитала Ќе Лена Добри®у.
  "Помо·и ·у, наравно", обе·ао Ќе Добри®а и упитао Кова ева:
  - Одакле си?
  "єа сам из Санкт Петербурга", одговорио Ќе Кова ов.
  - Дакле, Мамаи ти Ќе рекао за убиство? упита Добри®а.
  "Не, не познаЌем га", одговорио Ќе Кова ов. - Где он живи у Санкт Петербургу?
  - Како да знам! Незадово но рече Добри®а. - Никада ниЌе био.
  "Овде има много  уди из Санкт Петербурга", рекла Ќе Лена.
  "Да, сама КатЌа Ого®ок нешто вреди", одговорио Ќе Добри®а.
  - Да ли Ќе КатЌа сада овде? упитала Ќе Лена.
  - Да! НиЌе далеко од нас.
  "И селимо се на друго место", рекла Ќе Лена АндреЌу. - Има добар паркинг у шуми, недалеко од Лотоса. Хеликоптер се зове. Хо·еш ли по·и са нама?
  Да ли ·у тамо бити добро прим ен? упитао Ќе Кова ов.
  Добри®а Ќе са проценом погледао АндреЌа и рекао:
  - Ако се добро понашаш. Дово но простора за све. Ако вам се не свиђа, можете оти·и у било коЌе време. Народ одлази, има бесплатних паркинга. Хо·еш ли пушити?
  "Не, не пушим", извинио се Кова ов.
  "У реду Ќе, стаЌа·ете уз нас, научи·ете", рекао Ќе Добри®а. "У реду, спреми се ако пођеш са нама.
  
  
  Поглав е 26
  Кова ов Ќе отишао, отегнути мучни сати чека®а, разведрили су ВасилиЌа Красина неде ном шет®ом са Ином дуж Анапе.
  Красин се тешко слагао са девоЌкама, био Ќе плаш ив у комуникациЌи. Било му Ќе неприЌатно да се упозна и осе·ао се неприЌатно први пут након сусрета. На много начина, дакле, ниЌе се развиЌао са супротним полом. Стално су га давили комплекси, девоЌке нису обра·але паж®у на ®ега. Али Инна ЌоЌ Ќе некако одмах приволела ВасилиЌа, било му Ќе приЌатно с ®ом. Искра саосе·а®а коЌа Ќе планула према лепоЌ жени постепено Ќе распламсала  убавни ога® у Красиновом строгом срцу.
  Све му се допало на колегиници. И изглед, и изражаЌне очи, и фигура. А знала Ќе и заним иво да прича о свом послу, о себи. А Красин, плаш ив са женама, овог пута Ќе во но комуницирао са Инном.
  Нису могли дово но да причаЌу те  убазне, топле, тихе вечери. На плажи Инна, маЌстор спорта у плива®у, говорила Ќе о свом сусрету са Ќатом делфина на отвореном мору:
  - Пливао сам некако посебно далеко у море. Гледам, између мене и обале поЌавило се Ќато делфина. Понекад се доста приближе обали. Вероватно им Ќе заним иво да погледаЌу двоножна мистериозна створе®а, коЌих има толико у приморским краЌевима. ПостоЌи нека древна мистична веза између  уди и ових морских животи®а.
  Делфини су пливали полако, ле®о разговараЌу·и са своЌом карактеристичном шкрипом, коЌа се Ќасно чула у води.
  Зауставио сам се, скоро зауставио свако крета®е, само се лагано  у ао на таласима и посматрао Ќато у покрету. Слушао сам ®ихов разговор, коЌи Ќе из неког разлога постаЌао све активниЌи. Делфини су расправ али о нечему свом. Питам се шта!
  И одЌедном се стадо окренуло ка мени. Поделили су се у две групе. Петорица су почели да круже око мене. Али три су ишла право на мене! Укочио сам се док сам их збу®ено посматрао како се приближаваЌу. ...
  - О, колико би  уди желело да сретне делфине у мору! - ВасилиЌ Ќе убацио своЌу фразу у разговор.
  - Али сви покушаЌи туриста да допливаЌу до ®их завршаваЌу се безуспешно. И сами ови делфини су допливали до мене! Видео сам како дишу, уз буку испуштаЌу ваздух, видео сам ®ихове мале очи, пераЌа како им се приближаваЌу. Сетио сам се прича о приЌате ству делфина и  уди. И желео сам да се сприЌате им са овим лепотицама, погладим наЌближу. Штавише, пераЌа прва три делфина била Ќе веома близу, буквално три метра од мене!
  "Ти си храбра девоЌка", рече ВасилиЌ.
  Нежно сам кренуо према ®има. Али Ќато Ќе одмах отишло под воду ...
  - Уплашена? упита Красин.
  "Изгледа тако", одговорила Ќе Инна и наставила своЌу причу:
  "Пливао сам назад до обале надаЌу·и се да ·у видети где ·е делфини иза·и. Нису виђени Ќако дуго. Затим су се Ќедва приметно поЌавили у да ини и поново отишли под воду. И обузе ме досада, помешана са радозналош·у. Шта Ќе то? Зашто су делфини допливали до мене?
  "Кажу да делфини помажу  удима коЌи се нађу у мору далеко од обале", предложи ВасилиЌ.
  Да, чуо сам приче о делфинима коЌи спашаваЌу дав енике.
  "А понекад их из неког разлога бацаЌу на зем у", рекао Ќе ВасилиЌ.
  - Кажу да се осете, али чини ми се да плове да умру.
  Да ли су самоубилачки? упита ВасилиЌ.
  - Изгледа тако. Можда су рођаци приморани на ово. Видите, делфини, као и  уди, удишу ваздух и подложни су вирусним болестима. То значи да могу да заразе Ќедни друге. Када се Ќедан човек разболи, да не би заразио цело стадо и своЌим лешом не загадио море, принуђен Ќе да се баци на обалу.
  "Логична верзиЌа", сложио се Красин.
  - єедном сам видео да делфин долази да умре. Била Ќе дубока Ќесен. На плажи нема никога, сви су отишли, а Ќа сам одлучио да одем до стена. Волим да шетам тамо.
  Видим делфина како лежи на обали. Жив! Плу·а му бучно испуштаЌу ваздух. Делфин тешко дише, очи су му затворене. Реп и до®и део стомака су у води, али Ќе наЌве·и део тела на обали. Делфин Ќе велики. Пришао сам и паж иво га прегледао. Крв и повреде нису пронађене. Паж иво п еснем жите а морске дубине дланом по леђима. Делфин као одговор слабо помера пераЌе. Он осе·а моЌ додир! Али он не може или не жели да се кре·е.
  Покушавам да уђем у воду. Али делфин Ќе тежак. Не могу да га померим. Али он сам не жели да иде на море. То се види из ®егових Ќедва покретних пераЌа. Делфин их весла да слете! Не знам шта да радим, не могу му помо·и. єа само милуЌем Ќадника по глави.
  А онда делфин отвара очи, гледа ме тужним погледом. ПоказуЌем руком: пливаЌ, кажу, у море. Као одговор, делфин само слабо помера пераЌе. Покушавам да га гурнем у воду. Бескорисно! ОдЌедном видим велику сузу коЌа излази из ока делфина. НиЌе тако провидна као човекова, прилично мутна, боЌе Ќако разблаженог млека. Прва суза полако се котр а низ другу, па тре·а... Делфин плаче. Он има трагедиЌу.
  Прилази нам жена. ЗаЌедно Ќош Ќедном испитуЌемо делфина. Не, ниЌе повређен.
  Жена каже: "И·и ·у у рекреативни центар, приЌавити делфина" и одлази.
  И остаЌем. Седим поред умиру·ег леша. Ќа плачем са ®им...
  А онда су дошли спасиоци и одвукли Ќадну животи®у у море. Покушао сам да обЌасним да Ќе делфин болестан и да му Ќе потребна медицинска помо·, али нису ме послушали. Био сам тада у сред®оЌ школи, био сам тинеЌ¤ер...
  
  
  Поглав е 27
  Инна прича Ќе дирнула Красина, а приЌатно вече проведено са девоЌком довело Ќе ВасилиЌа до потпуног одушев е®а. Сутрадан Ќе више размиш ао о Инни него о послу. Међутим, он Ќе Ќош Ќедном покушао да испита окрив еног. Али без успеха.
  Надежду Ќе требало пустити и поставити напо е иза ®е. Требало Ќе да доведе до маниЌака. То Ќе само како пратити девоЌку у шуми? Остало Ќе да се сачека информациЌа од Кова ева.
  ПоЌавио се у уторак увече узбуђен.
  "СлушаЌ, Васек, толико сам пропатио! Тамо ме Ќедна страшна риба замало силовала.
  "Требало Ќе да се опустиш и уживаш", нашалио се Красин.
  "Кажем вам, не·ете добити задово ство од овога. Ако само венеричне болести...
  "Пређи право на ствар", упитао Ќе Красин.
  - ЧекаЌ, не жури. Морамо да вам кажемо све по реду, - желео Ќе да подели своЌе утиске Кова ов. - Стигао сам, дакле, у Утриш. Остало Ќе Ќош четири километра до лагуне, где Ќе убиЌен директор. Погледао сам около, видим: девоЌка иде сама, вуче ствари. Вау тако слатка, иако са дредовима и тетоважом на нози, али привлачна. Одлучио сам да се упознам са ®ом, рекао сам да по први пут у Утришу желим да идем у тре·у лагуну, Ќер знам за то од приЌате а. ДевоЌка Ќе себе назвала Нимфа, али у ствари се зове Лена. Рекла Ќе да долази пети пут, ре·и ·е ми шта Ќе шта. Ишли смо заЌедно...
  "Управо сам рекао да Ќе Ќуница страшна", упадне у причу Красин.
  - Дакле, не говорим о ®оЌ! СлушаЌ, не прекидаЌ.
  "Ваше сексуалне авантуре ме не забри®аваЌу превише", рекао Ќе Красин. - ТачниЌе.
  "Овде говорим о случаЌу. Уопште, Нимфа ме Ќе довела до ®е. Придружио сам им се на паркингу. Удварач се одмах везао за Нимфу, ®оЌ познату из претходних година. Звали су га Добри®а, изгледао Ќе стар око двадесет пет година. Човек оскудног интелекта. У хипи кампу Ќе био главни ауторитет. За себе сам га назвао ђубретом. НедостаЌе му неколико прстиЌу на рукама и исто толико на ногама. Свима Ќе рекао да се борио у ЧечениЌи. А у рукама му Ќе, наводно, експлодирала граната у рукама. Процена, на телу нема ни Ќедног ожи ка, недостаЌу само прсти. Било Ќе потребно истовремено држати гранату рукама и босим ногама, са шлемом и снажним панциром да би се добила таква штета. Али ®егови сапутници су му веровали. Од таквих овде Ќе требало сазнати информациЌе. Питам га за секташе, а он ми каже како Ќе научио да плива у врти·у. Стигли су са маЌком у Сочи, маЌка га Ќе одвела код инструктора плива®а. Њему и другоЌ деци дали су ваздушне душеке и говорили им како да помераЌу руке да пливаЌу. Па, пливао Ќе. Толико да су га зауставили само десетак километара од Турске...
  "Зашто ми причаш сва та сра®а о ®ему?" упита Красин.
  - Значи знао Ќе за све што се дешавало на лагунама. Морао сам да комуницирам са ®им, а онда смо се замало потукли...
  У ходнику су се чули кораци. Кова ов Ќе отрчао до врата и отворио их.
  - И овде Ќе дошла Инночка! АндреЌ Ќе био одушев ен. - Дођи код нас!
  - Здраво! Инна Ќе поздравила. - Има ли заним ивих информациЌа?
  - Само причам ВасилиЌу кроз шта сам прошао. И све за ци . Дакле, таЌ олош ми Ќе рекао да Ќе наш маниЌак сада на Утришу. Негде у планини има Ќазбину. Где тачно, нико не зна. Али понекад сиђе до мора.
  Знаш, изгледа да сам видео овог маниЌака првог Ќутра у лагуни. Ишао Ќе обалом, па скренуо у шуму. ПоЌурио сам за ®им, али као да Ќе испарио. Има толико шумских стаза.
  КасниЌе сам питао своЌе нове познанике о овом момку. Чудан Ќе: ниЌе комуницирао ни са ким осим са своЌом девоЌком. Момци су потврдили да Ќе он био приЌате  са Надеждом, а сада Ќе, чини се, чека. ХипиЌи веруЌу да Ќе он убио редите а, а кривицу Ќе преузела ®егова девоЌка.
  "И ми тако мислимо", рекао Ќе ВасилиЌ. - Питам се шта маниЌак Ќеде? Да ли краде, можда, храну са паркинга док туристе спаваЌу?
  Нисам чуо ништа о крађи хране. Можда има залихе, можда нађе нешто у шуми.
  "Као што сам и мислио: маниЌак чека своЌу девоЌку", рекао Ќе Красин. - Да ли сте сазнали нешто о нашоЌ порно глумици?
  - Дошла Ќе у Утриш са своЌим дечком. На дан убиства, са ®им, извесни МамаЌ и Гориницх, одвезли су се у Санкт Петербург у МамаЌевим колима.
  - єесте ли се плашили? Али шта? упитала Ќе Инна.
  - Мамаи Ќе ионако намеравала да оде тог дана. НиЌе му пошло за руком ове године. Глумица и момак били су му комшиЌе на паркингу. А ту Ќе и убиство. Мамаи Ќе понудио да пође са ®им. Брзо су се окупили и пре доласка полициЌе бацили се кроз Мали Утриш. Код МамаЌа Ќе ауто био паркиран тамо у шаторском граду див ака под надзором познаника.
  - Каква девоЌка? упита Красин.
  - Да ли Ќе наша глумица умрла? - рекао Ќе Кова ов. "И она Ќе чудна, ниЌе друштвена. Тамо Ќе Добри®а покушао да Ќе сруши. Ве· сам рекао ВасЌи за ®ега. Зато Ќе она  убазно одбила: "Извини, нисам слободна. МоЌ муж ми не дозво ава да комуницирам са другим мушкарцима без ®еговог зна®а." Изгледа да су у Утриш стигли из СЌеди®ених Држава. Али они су течно говорили руски. ОбоЌе.
  Како се зове глумичин дечко? упита Красин.
  - одговорио сам Саши. О ®ему се више ништа ниЌе могло сазнати.
  - Зашто су дошли код нас у Анапу? упитала Ќе Инна.
  - Кажу да Саша има или познаника или рођака у руководству секте. И секташи на Утришу су имали збирку.
  - Би·е потребно дета ниЌе сазнати више о МамаЌу и Гориничу - рекао Ќе Красин. "Њихова права имена, адресе...
  Питао сам ®ихове приЌате е. Ништа конкретно се ниЌе могло ре·и.
  "Морамо поново да проверимо списак станара на улазним вратима где Ќе глумица убиЌена. Шта ако нешто искрсне - рекао Ќе Красин Кова ов.
  - Како предлажеш да будеш са Надеждом? упитала Ќе Инна.
  "Морамо да се пустимо", одговорио Ќе Красин. - И поставите ЌоЌ добру сцену на отвореном, девоЌка би требало да доведе до маниЌака.
  "Би·е тешко пратити Ќе у шуми", рекла Ќе Инна. - Не·ете мо·и да затворите све стазе.
  Андриукха ·е помо·и. Скоро Ќе код ку·е на лагуни - рекао Ќе Красин.
  Опет ме ша еш да ме хипиЌи растргаЌу? упитао Ќе Кова ов. "єедва сам могао да побегнем од ®их. У почетку ме Ќе КатЌа Ого®ок малтретирала, терала да ходам гола, а онда ме ухватила за пичку. Кажем: "Нисам спреман за секс и немам кондом." "Ништа", одговара он, "имам пластичну кесу, можете Ќе користити уместо кондома." Ужасна, смрд ива риба - ужас. Тешком муком Ќе сишао. И сама Ќе из Санкт Петербурга. Причала ми Ќе о своЌим сународницима, МамаЌу и Гориницху. Мамаи Ќе тражио сапутнике да би било забавниЌе и·и ку·и и бацио мало новца на бензин. КатЌа се понудила, али Ќе одлучила да стоЌи на Утришу до касне Ќесени. И Гориницх се сложио. А придружили су им се и наша глумица и ®ен дечко...
  - Где живе Мамаи и Гориницх КатЌа, она не зна сигурно? упита Красин.
  - Кажем вам: не знам, као права имена ових се ака. Хипи су брзо схватили да Ќа нисам Ќедан од ®их. Добри®а Ќе почео да г®ави: шта покушаваш да добиЌеш овде. Скоро се потукао са мном. Морао сам да кажем да идем у Анапу код своЌе жене на пи·е. Обе·ао Ќе да ·е се вратити за пар дана, али Ќе морао да напусти шатор.
  "Ништа", рекао Ќе ВасилиЌ са осмехом. - Идем с тобом. И ми ·емо узети шатор, и на·и ·емо Ќазбину маниЌака. Шанса да га узмете Ќе добра, не можете Ќе пропустити.
  "У вама се пробудио инстинкт ловца", одговорио Ќе Кова ов. - Требало би да разоткриЌемо наш случаЌ.
  "Распета·емо", уверавао Ќе Красин. Мислим да Ќе одговор близу.
  
  
  Поглав е 28
  Хопе Ќе ослобођена након неколико дана. Инна Ќе запрепаш·еноЌ девоЌци рекла да Ќе успела да приведе правог убицу и да сада, након формалног потписива®а потребних папира, може бити слободна.
  Као што су истражите и очекивали, девоЌка Ќе одмах отишла у Утриш.
  У тре·оЌ лагуни чекали су Ќе Кова ов, Красин и Ќош неколико полицаЌаца у цивилу. Супротно очекива®има, Надежда ниЌе морала дуго да иде у траг. Борис као да Ќе предвидео повратак своЌе во ене и сам се спустио на море.
  Нађа га Ќе видела на стази коЌа води до плаже
  - Борис! Нисте ухапшени?! - викала Ќе одушев ена девоЌка и као мачка скочила на свог  убавника. Загрлила се, обавила руке, ноге, почела да се  уби.
  Али минут касниЌе, лисице су на месту на рукама маниЌака.
  Нада Ќе била хистерична. Борис Ќе, напротив, изгледао спо а смирен.
  - Драги, опрости ми! вриснула Ќе девоЌка. - Нисам желео! Нисам им рекао за тебе! Чека·у те!
  "Двадесет пет година ·е, у наЌбо ем случаЌу, сачекати", рекао Ќе Красин Кова еву. "Онда ·е му дати доживотну казну затвора."
  - Да сам себи изабрао жену, изабрао бих неку као Нађу - одговорио Ќе Кова ов. - Предан, привржен. Да напустиш службу и уЌутру се пробудиш у нежном загр аЌу неког попут ®е, као да си у нирвани. Штета што Ќе девоЌка одана свом маниЌаку. А онда бих Ќе бо е упознао.
  - Да, тако добра жена може да испадне - сложи се Красин. - Али нисмо дорасли нирвани. Треба да одете у Санкт Петербург, да се позабавите убиствима.
  - Прим ене информациЌе нису тако вру·е - подсетио Ќе Кова ов. - Сазнало се само име дечка глумице, па чак и надимци ®ихових сапутника. Како прона·и особу по имену у великом граду? Ако су умешани у злочине, наЌвероватниЌе су их избацили из Санкт Петербурга.
  "И предосе·ам да ·емо брзо решити оваЌ случаЌ", одговорио Ќе Красин.
  Након што су завршили сву потребну папирологиЌу, детективи су наручили карту за Санкт Петербург и отишли ку·и код Инне.
  "Летимо сутра уЌутру", рекао Ќе ВасилиЌ газдарици ку·е. Ве· смо резервисали карте за Ќеданаест сати.
  - И сутра морам да радим - рекла Ќе Инна. "Мо·и ·у да те отпратим до аутобуске станице на време."
  Следе·е Ќутро Ќе било сунчано, топло и тихо. Дан Ќе обе·авао да ·е бити вру·.
  "Море би било одмах", рече Кова ов са®иво на капиЌи. Узмите неде у дана паузе.
  "Сезона сомота Ќе одлично време за опушта®е", сложила се Инна.
  "Одмарао си се неколико дана поред мора на Утришу", подсетио га Ќе Красин. - Али штета Ќе растати се од Инне.
  - Па дођи опет код нас - одговорила Ќе Инна. "Мама и Ќа ·емо бити сре·ни.
  "Сада, ако ми даЌу одмор, сигурно ·у до·и", обе·ао Ќе Красин.
  На путу, АндреЌ Ќе стао на тезги са цве·ем, купио букет каранфила и дао га Инни.
  - Хвала! Веома слатко и лепо! - одушевила се Инна и зарила лице у цве·е, са задово ством удишу·и ®ихову арому. - Добро миришу!
  ДевоЌка се приближи Красину и прошапута му на уво:
  - Чека·у те.
  ВасилиЌ се радосно осмехну и рече:
  - Зва·у те свакако из Санкт Петербурга.
  "Чека·у", поновила Ќе Инна.
  
  
  Поглав е 29
  У Санкт Петербургу, Красин Ќе пре свега тражио информациЌе од службе за пасоше о становницима улазних врата, у коЌима Ќе живела МариЌа Новикова.
  - Види, АндрЌуха, у стану наспрам покоЌне МариЌе Новикове регистрована Ќе извесна Гориницхева ТатЌана Александровна. Да ли су Ќе питали? упита Красин.
  "Она Ќе била у болници у но·и убиства", одговорио Ќе Кова ов.
  "Да ли сте питали за ®ене рођаке?"
  - Мислиш ли... Гориницх... ОнаЌ исти из Утриша? Могло би бити!
  "Да, покоЌна глумица Ќе отишла са Гориничем", рекао Ќе Красин. - Морамо хитно да интервЌуишемо ТатЌану Александровну и Горинича, ако он тамо живи.
  "Разумео", сложио се Кова ов. Нисмо га видели на дан убиства. Али, можда Ќе Гориницх био умешан ... Али како Ќе ушао у учите ев стан?
  "То Ќе све што треба да сазнамо.
  - Добро! рекао Ќе Кова ев. - Идем код ТатЌане Александровне.
  
  Ве· увече Гориницх Ќе седео у КрасиновоЌ канцелариЌи. Кова ов га Ќе привео на испитива®е. ВасилиЌ Красин Ќе одмах поставио шкак иво пита®е.
  - Зашто сте Ви, ВЌачеславе Анато евичу, убили Луси Стар?
  Супротно очекива®има, Гориницх то ниЌе порекао.
  - Нисам крив! Она сама! осум®ичени Ќе скоро вриснуо. "Види, нисам хтео да Ќе повредим. Заиста ми се допала Луси. Тако се догодило. СлучаЌно. Макнуо сам Ќастук, гледам: угушила се. Она више не дише. Саша и Ќа смо покушали да то испумпамо. НиЌе успело.
  "Хо·ете да кажете да се жена задавила Ќастуком?" Без ваше помо·и? упита Красин. - Како Ќе то могу·е?
  - Имао сам секс са ®ом. Покрио ЌоЌ Ќе лице Ќастуком за оштрину. Тако Ќе Саша урадио пре мене. НиЌе ЌоЌ сметало. И ушао сам у екстазу, завршио, и кад сам скинуо Ќастук, гледам: Луси више не дише.
  - Каква Ќе ово забава, дав е®е девоЌке током секса?! упита Кова ов грубо.
  Дакле, ово Ќе врста секса. Кажем ти, ниЌе ЌоЌ сметало.
  "Да ли вам смета ако Ќе задавите?" Кова ов Ќе притиснуо.
  - Шта Ќе са Сашом? како се презива? упита Красин.
  помислио Ќе Гориницх.
  Одговорите на пита®е! рекао Ќе Кова ев.
  - Не се·ам се... не знам му презиме. Искрено! Причао Ќе нешто о себи, али као да ниЌе именовао презиме.
  - Зар Саша ниЌе био против тога што си имао перверзан секс са ®еговом девоЌком? Кова ов ниЌе веровао.
  - Он Ќе сам позвао мене и Луси да се забавимо док он спава. НиЌе ЌоЌ сметало.
  - Па верова·у ти, шта Ќе он предложио. НиЌе вам лако да лажете", рекао Ќе Кова ов.
  - Не лажем, искрено! Саша Ќе био миран када Ќе ®егова девоЌка била са другим мушкарцима ... Луси Ќе била порно звезда ...
  - Рецимо, девоЌка се случаЌно угушила, али зашто сте ®ен леш бацили комшиЌи? упита Красин.
  "Само смо хтели да се сакриЌемо до вечери. Саша ме Ќе, кад се све десило, претукао, па рекао да нема смисла да га б еснеш, захтевао да изведе Луси и сахрани ме. Звао сам МамаЌа, могао Ќе само увече да дође. И да одвезете леш у такси, разумете ...
  - Поново ·у поновити ВасилиЌево пита®е: зашто сте подметнули Лусин леш комшиЌи? - Кова ов се поново умешао у испитива®е.
  - Било Ќе немогу·е оставити леш у нашем стану. МоЌа маЌка Ќе тог дана отпуштена из болнице. Она и ®ена сестра су морале да дођу.
  - Како сте ушли у комшиЌин стан? упита Красин.
  - Значи моЌа маЌка Ќе имала к учеве од свог стана...
  Зашто нам нису рекли? Красин Ќе био изненађен. "Ни моЌа маЌка, ни моЌа учите ица.
  "Учите  можда и не зна за к учеве", одговорио Ќе Гориницх.
  - Како то? упитао Ќе Кова ов.
  - Видите, пре ®е Ќе у стану живео стари деда, мама му Ќе помагала у ку·ним пословима. Веровао Ќе своЌоЌ маЌци, дао к учеве за сваки случаЌ. А онда Ќе деда умро, а убрзо се уселила учите ица. Она Ќе ®егова не·ака, или тако нешто. И заборавили смо на к учеве. А са учите ицом приЌате ски односи нису успели.
  Колико дуго она живи у вашоЌ ку·и? упитао Ќе Кова ов. Или бо е речено, живела Ќе.
  - Три године. Не, чак ни четири. Убрзо након смрти мог деде, дали су ми четири године за дрогу. Управо сам пуштен на условну слободу. Летовао сам на Утришу, био сам тамо и пре ослобође®а. А маЌка ме Ќе отпустила, нисам могао да оставим Лусин леш у нашем стану. Мама ме не би разумела и одмах би ме избацила.
  Како сте знали да учите ица ниЌе код ку·е? упита Красин.
  - Када сам почео да размиш ам како да се отарасим леша, искочио сам на улицу. Тамо сам разговарао са приЌате ем. Била Ќе учите ева приЌате ица. Она Ќе у пролазу рекла да Ќе МариЌа на одмору у СочиЌу. И сетио сам се к учева. Било их Ќе двоЌе. Бацио сам их у своЌ сто пре пушта®а на слободу. Устао сам и погледао: к учеви су сачувани.
  - Шта Ќе са маЌком? упитао Ќе Кова ов. Да ли сте питали за к учеве?
  - Упитала. Давно, пре мог ослобође®а. Рекао сам да сам их избацио. Онда Ќе заборавила на к учеве, али су они, испоставило се, сачувани у мом сме·у.
  - Хо·ете да кажете да се учите ица свих ових година ниЌе потрудила да промени обе браве после смрти рођака и да су к учеви искрсли? упита Красин.
  - Да! Баш тако. Покушао сам, врата су се отворила. Па, Саша и Ќа смо одвели ЉусЌу у учите ев стан.
  Зашто Ќе тело гурнуто испод кревета? упитао Ќе Кова ов. - Могли су да га ставе на кревет или да га оставе у ходнику.
  - Не знам. Нисмо мислили. Унели су то у собу и тамо се догодило.
  "Схватам", рекао Ќе Красин. "Али ниЌе успело да покупим леш. Учите  се вратио рано. И решио си да Ќе избациш кроз прозор као непотребног сведока.
  - Не не овако. Не сигурно на таЌ начин. Дошли смо, а она Ќе почела да прети да ·е позвати полициЌу. Увредио нас. Тако Ќе Саша планула, помогла ЌоЌ да изађе кроз прозор.
  Где Ќе сада Саша?
  - Одлетео Ќе код себе у САД.
  - То Ќе сигурно? упита Красин. Ко може да потврди?
  - Мамаи. Одвео га Ќе на аеродром.
  - Како се зове МамаЌа, где живи?
  - Негде у КамишовоЌ улици, не знам тачан броЌ ку·е, искрено! Нисам био са ®им, само смо разговарали телефоном.
  "ДаЌ нам ®егов броЌ телефона", наредио Ќе Красин. ХаЌде да проверимо шта си рекао. А исто важи и за стан.
  ВасилиЌ Ќе записао телефон, дао папир Кова еву и рекао:
  - ОстаЌе да испитамо МамаЌа, сазнамо ког дана и коЌим летом Ќе Александар летео, па, према списку путника, израчунамо податке о пасошу нашег клиЌента. И има·емо Ќош Ќедну особу умешану у убиство учите а.
  "Разумео", одговорио Ќе Кова ов. - єа ·у се побринути за то.
  
  
  Поглав е 30
  ФЌодор СемЌонович Орлов се пробудио весео, изненађуЌу·е весео за старца оптере·еног броЌним ранама. Леђа нису бо ела као и обично, ниЌе сметала ни Ќетра ни ноге. Без штапи·а, отишао Ќе до прозора и повукао завесе. Соба Ќе била испу®ена радосном светлош·у! Каква радост поново видети сунце, плаво небо, лагане паху асте облаке. Судбина му Ќе дала Ќош Ќедан дан!
  Дошло Ќе дуго очекивано проле·е, напо у Ќе било лепо време, ФЌодор Семенович Ќе био распа ен од же е. Са®ао Ќе о дугим зимским вечерима да оде у своЌе родно село, да посети болно позната места. Молио се небу за такву прилику. Можда данас, можда сада?
  Свака особа има места за коЌа Ќе наЌвише везан. За Федора Семеновича, такво место Ќе била див а плажа у ®еговом родном селу Лиси Нос. Зашто? НиЌе могао да се обЌасни. Вероватно успомене из дети®ства, али Ќе ту плажу понекад са®ао но·у.
  Старац Ќе имао Ќаке болове у ногама, у глави му се стално вртело. Скоро целе зиме ФЌодор СемЌонович ниЌе излазио из ку·е. Па, бар су га понекад посе·ивале Лидочка из социЌалног осигура®а и не·ака Машенка. Али сада се пензионер осе·ао сЌаЌно! Одлучио Ќе да оде и задрхтао Ќе од ишчекива®а.
  Федор СемЌонович Ќе узео штап и дуго се спуштао са тре·ег спрата свог Хрушчова. Када су се за ®им залупила улазна врата, старац Ќе дубоко удахнуо свеж проле·ни ваздух. Птице су цвркутале, на дрве·у набуЌали пупо ци. На тренутак се ФЌодор СемЌонович поново осетио младим, пуним снаге. Деца су се играла у дворишту, комшиЌе су седеле на клупи и о нечему причале. Какво Ќе задово ство удисати ароме проле·а, здрав, безбрижан живот. Каква Ќе радост бити међу  удима, гледати их!
  У башти иза ку·е Орлов Ќе нашао слободну клупу на сунцу и сео да се одмори пред тешким путем. Овде су обав али своЌе послове врапци, синице, голубови, вране, понекад разме®уЌу·и радосне узвике. Суседна мачка се попела на дрво и уживала на сунцу. Пси су шетали са своЌим власницима, Ќедан од ®их Ќе притрчао ФЌодору СемЌоновичу, ®ушио, махао репом, али Ќу Ќе власник позвао, а приЌате ски пас Ќе побегао.
  "Колико птица данас, колико животи®а и  уди! помисли ФЌодор СемЌонович. И сви се радуЌу проле·у. Какав благослов!
  Али Федор Семенович Ќе имао посебно расположе®е, желео Ќе да отпутуЌе и седне на обалу Финског залива.
  Пензионерка Ќе отишла до аутобуске станице. Пут до Зеленогорска само пролази кроз Лиси бр. Возите не више од пола сата.
  єедва смо морали да чекамо аутобус. ФЌодор Семенович се попео у кабину без спо не помо·и. Људи су били добро. Сва места су била заузета. ФЌодор СемЌонович се ослонио на рукохват, али му Ќе млади· на седишту рекао:
  - Седи, тата! и попустио.
  "Имамо добру младост", помисли Федор Семенович са захвалнош·у. Био Ќе задово ан што му се обра·аЌу - "тата". Љубазан, Ќедноставан.
  Орлов ниЌе имао дово но комуникациЌе, хтео Ќе да разговара са Ќедним од путника, али ниЌе смео. Свакодневна борба за живот изоштрила Ќе сва чула. Али сада Ќе ФЌодор СемЌонович био сре·ан. Погледао Ќе кроз прозор, посматрао  уде коЌи улазе и излазе из аутобуса. То Ќе живот! Вре®е и мехури·и. И ова Ќедноставна запажа®а учинила су да ®егово слабо срце брже куца.
  На ЛисиЌ Носу, ФЌодор СемЌонович Ќе сишао на наЌближоЌ станици и полако кренуо стазом до див е плаже. Како Ќе био сре·ан! Као да се после дужег одсуства вратио у завичаЌ. Ретки путник у овим тренуцима дожив ава тако живописне сензациЌе као Орлов.
  Али постепено Ќе талас се·а®а захватио старца. Живео Ќе скромно, трудио се да се не истиче, да буде далеко од Ќавности, очиЌу претпостав ених, свекрве и глупих комшиЌа. Радио Ќе као механичар у воЌноЌ фабрици. Имао Ќе исту, као и он, скромну жену. А ®егов син, ВолодЌа, био Ќе Ќедноставан совЌетски дечак.
  У опадаЌу·им годинама, Федор Семенович Ќе остао сам. ВолодЌа Ќе умро у Авганистану, након тога се ®егова жена разболела и ниЌе могла да се опорави од болести. Федор Семенович Ќе често жалио што он и ®егова жена нису могли да роде брата или сестру свом сину. Живели су у малоЌ ку·и на другом краЌу села. Нас петоро у две собе са ®еговим родите има. И помислио сам: "Где Ќе Ќош Ќедно дете? И тако син спава у ·ошку на сандуку, Ќер креветац нема где да стави.
  Тада Ќе ФЌодору Семеновичу доде ен стан преко сервисне линиЌе. Али супруга Ќе одлучила да ®ене године и здрав е више нису исти за рађа®е и подиза®е деце: "Свако има Ќедно дете, а ми нека га имамо". А онда Ќе стигла вест о смрти ®еговог сина...
  Федор Семенович Ќе ходао шумском стазом, болно познатом из дети®ства. Овде га Ќе Ќош пре рата маЌка одвела на обалу залива. Жене су носиле посте ину за испира®е, а деца су се прскала у близини на див оЌ плажи. Сваки такав излет у залив током лета изазивао Ќе осе·аЌ слав а у ФеђиноЌ души. А сада се Федор Семенович сетио тих далеких времена и осетио како му се кнедла дигла у грлу.
  Као дете, изгледало Ќе: цео огроман живот Ќе пред нама. Колико можеш, колико можеш!
  ФедиЌа ниЌе постао ни астронаут ни пилот. А живот ниЌе тако велики...
  Некада Ќе ®ихов комшиЌа, чика Феђа, коЌи ниЌе имао ни седамдесет година, изгледао као давни старац. Деца су га задиркивала: "УЌка Феђа Ќе поЌео медведа!"
  А сада Ќе сам Федор Семенович ве· прешао осамдесет пет година. Али немоЌте га задиркивати. И скоро нико од градских момака не зна име старца. Њихова ку·а у Лисом Носу Ќе давно срушена. На ®еговом месту саграђен Ќе врти·, а поред ®ега су биле ку·е из Северног комбината. Сад нема баште. Зем иште Ќе продато приватном власнику. Било Ќе тешко, увек ме Ќе срце бо ело када Ќе ФЌодор СемЌонович дошао у ку·у свог оца. Данас не·е и·и тамо, данас ·е уживати у природи.
  Добро у проле·ноЌ шуми! Снежне кап ице приЌаЌу оку. Ту, иза угла, требало би да буде храстов гаЌ. Да, то Ќе у реду. Има храстова! Они стоЌе Ќош од Петровог времена.
  У овоЌ шуми Феђа Ќе пронашао огромну печурку. У гладноЌ четрдесет шестоЌ години. Било Ќе то као поклон одозго! Федор Семенович Ќе био добар берач печурака. Докле год му Ќе здрав е дозво авало, сваког лета Ќе ишао у тихи лов на своЌу во ену Лиси Нос, понекад на Левашовску магистралу. Али никада више Орлов ниЌе нашао тако огромне печурке! Два килограма су се показала као ¤ин. Црв иво, заиста. Али маЌка Ќе искувала црве код ку·е и била Ќе укусна вечера: печурке са кромпиром узгаЌаним на ®еноЌ парцели.
  ФЌодор СемЌонович Ќе изашао на обалу и сео на клупу. У близини нема никога. Радни Ќе дан и  уди су престали да долазе овде. Жене се дуго нису умивале у заливу, а плажа Ќе после подиза®а бране потпуно зарасла у трску. Сада Ќе то резерват природе, зашти·ено подручЌе.
  Федор Семенович Ќе навикао да буде сам. Жена Ќе одавно умрла. Пре тога, ®егови родите и. Отац се вратио из рата инвалид, без обе ноге. МаЌка га Ќе неговала као дете. Отишли су Ќедан за другим неколико година након што се породица преселила у град.
  На се·а®е на родите е Орлову су наврле сузе. У послед®е време много плаче. Ово ми Ќе олакшало срце. Али у Ќавности старац се трудио да не покаже сузе.
  ФЌодор СемЌонович се изненада сажалио на себе. Па, шта Ќе добро видео у овом животу? Живео Ќе тихо, радио као и сви остали. Никоме се ниЌе мешао, никога ништа ниЌе тражио, трудио се да буде  убазан према  удима, али ®егова доброта као да се ниЌе приме·ивала. Да ли Ќе добро живео? На краЌу краЌева, могао би, вероватно, некако да извуче сина из Авганистана? Па нека Ќе Бог с ®им.
  Мисли му Ќе прекинуо звук бициклистичких гума. ФЌодор СемЌонович журно обрише сузе. Али човек Ќе прошао не обра·аЌу·и паж®у на старца.
  И Орлов се сетио како Ќе овде пливао као дечак. На рукама се кретао по дну, само му Ќе глава вирила изнад воде. Заиста Федор Семенович никада ниЌе научио да плива. И никад нисам био на мору...
  єедном се овде скоро удавио. Направили су сплав са своЌим приЌате ем Олегом и испловили са оне чистине коЌа се приближила води. Прво су се кретали дуж обале. Затим смо Ќато галебова поЌурили дубоко у залив. У Ќату Ќе било Ќедно пиле, коЌе Ќе плутало у води и ниЌе могло да полети. Пливали су далеко у налету дечЌег узбуђе®а. Али пиле Ќе претекло и укрцано. А онда Ќе цело Ќато, двадесетак птица, ни ма®е ни више, почело да напада дечаке. Галебови су кружили изнад ®ихових глава, вриштали, серали, неке птице су буквално покушавале да им чупаЌу косу шапама. Сплав се за у ао и преврнуо, приЌате и су били у води.
  А онда се Феђа уплашио! Могао Ќе тада да се удави, зар не! Отпио Ќе гут аЌ воде, али га Ќе друг извукао, дечаци су полако допливали до обале. Прошло Ќе скоро седамдесет пет година, али се се·ам као да Ќе било прошле неде е.
  Ах, кратак Ќе  удски живот! Да ли сте дуго млади? Био Ќе заузет сином, волео Ќе своЌу жену. Све Ќе нестало. Ускоро ·е оти·и. Потпуно отишао, неопозиво, у вечност. И оста·е вековни храстови и ова плажа. Поново ·е сваке године проле·е обрадовати  уде топлином и новим надама. Само сада више не·е видети сЌаЌ проле·а, не·е уживати у природи...
  Било би заним иво погледати шта постоЌи након смрти. Има ли другог живота? Можда не·е бити лоше, можда Ќе заиста раЌ?
  Дакле, у суштини, зашто Ќе живео? Зашто птице живе? Очигледно, зарад потомства, ради размножава®а. Дакле, испада да Ќе проживео своЌ живот узалуд? Не, не узалуд! Живео Ќе скромно али достоЌанствено. НиЌе измицао, ниЌе понижавао. На таквим  удима зем а почива. Не могу сви бити политичари и уметници.
  Да, много Ќе пропао, много би другачиЌе урадио да Ќе почео живот испочетка. Али постоЌала Ќе поента у ®еговом постоЌа®у! За жену и сина, за родите е, домовину. Не, он може да умре чисте савести!
  Лагани поветарац из залива терао Ќе трску да ле®о шушти и носи приЌатну хладно·у Балтика. ФЌодор СемЌонович Ќе завирио у пут коЌи Ќе кривудао и залазе·и дубоко у шуму, дрве·е око ®е, покушавао да разазна обрисе друге обале, слушао цвркут скакаваца и друге звуке шуме. Старац као да Ќе покушавао да се сети, да све ово поправи у свом Ќош прилично снажном пам·е®у. И одЌедном Ќе поново почео да плаче. Овога пута од емоциЌа, Ќер Ќе успео да дође, да испуни своЌ сан.
  Орлов Ќе са задово ством удисао чисти морски ваздух. Осе·ао Ќе своЌе Ќединство са своЌом во еном природом. И био Ќе сре·ан.
  ФЌодор Семенович Ќе дуго седео на клупи, сунчаЌу·и се у зрацима проле·ног сунца. Али постепено Ќе светило почело да се криЌе иза дрве·а, и Орлов Ќе кренуо на повратни пут. Осе·ао сам се уморно. Али била Ќе прилично приЌатна. Ноге су, међутим, поново почеле да боле. Старац Ќе полако стигао до стаЌалишта, изненађен што успут никога ниЌе срео. А стаЌалиште Ќе било празно.
  Аутобус се брзо приближио, пензионер Ќе заузео слободно место у кабини и поново почео нестрп иво да вири кроз прозор у пеЌзаже у пролазу. Људи су се заустав али. Углавном омладина. Лепи, мирни  уди. Пред ®има Ќе цео живот, можете уживати у проле·у, правити планове за буду·ност.
  На ЌедноЌ од станица у аутобус Ќе ушла стариЌа жена. Уверена да нема празних места, стала Ќе поред Орлова, коЌи Ќе седео близу врата. Видело се да ЌоЌ Ќе тешко да стоЌи. Федор Семенович ЌоЌ Ќе понудио своЌе место.
  "Не, шта си, шта си", одбио Ќе странац.
  "Седи, Ќа ипак излазим", инсистирао Ќе старац.
  - Хвала пуно!
  Орлов ниЌе преварио, баш Ќе требало да сиђе на следе·оЌ станици. Погледао Ќе жену и видео олакша®е и захвалност на ®еном лицу.
  ФЌодор СемЌонович Ќе заборавио на своЌе болесне ноге, био Ќе поносан на себе. Дакле, он Ќе Ќош увек човек! Он Ќе први помислио да уступи место уморноЌ жени.
  Када су се врата аутобуса отворила, Орлов Ќе с муком сишао на тротоар и на краЌу викнуо возачу и путницима:
  - Сре·ан пут!
  И помислих у себи:
  "Ништа, преживе·у! А у осамдесет петоЌ живот се настав а. Сутра ·е до·и Лидочка, а у суботу би требало да дође Машенка. Добро!"
  Полако Ќе старац залутао у своЌ стан. Био Ќе захвалан судбини за оваЌ дан и искрено Ќе пожелео добро целом свету.
  
  
  Али старост узима своЌ данак. ФЌодор СемЌонович Ќе целог лета био болестан, а у Ќесен се коначно разболео. О старцу се бринула братаница МариЌа. Послед®их пар месеци ®еговог живота, учите ица се уселила у ®егов стан, а након смрти ®еговог деде, остала Ќе у ®ему да живи.
  Федор Семенович Ќе своЌоЌ не·аки®и много причао о себи, о плажи, коЌу Ќе толико волео од раног дети®ства. Био Ќе поносан што Ќе у тако поодмаклоЌ доби успео да оствари своЌ сан - да види места коЌа су му драга, да се опрости од родних храстова, плаже, до болова познате шумске стазе. Деда Ќе тихо умро у сну. Са осмехом на лицу...
  
  
  Поглав е 31
  Извештава®е надлежних о обав еном послу Ќе више формалност него хитна потреба. СлучаЌ Ќе, наиме, решен, шта друго ре·и шефу истражног одбора? Али дебрифинг Ќе предвиђен службеним дужностима.
  Красин се Ќавио Владимиру Черкасову.
  - Било Ќе могу·е решити не само наша убиства, ве· Ќе успут уз нашу помо· приведено и убиство директора у Анапи, као и тулског маниЌака.
  Какав маниЌак? упита Черкасов.
  МоЌе име Ќе Борис Солнтсев. Млади· из региона Тула. Сада се исповеда. После наЌма®е четири убиства у своЌоЌ домовини, где Ќе оставио прсте, момак бежи у Сочи, где упознаЌе секташку девоЌку и придружуЌе се секти. ДевоЌка коЌу смо задавили такође Ќе била у сродству са овом сектом.
  - Каква секта?
  - Руски огранак секте илуминатора.
  "Нисте одмах утврдили идентитет задав ене девоЌке", подсетио Ќе Черкасов.
  - Она нема бела документа ни оде·у. Ништа уопште! Тада су по тетоважи сазнали да Ќе глумица тврдог америчког БДСМ-а. ДевоЌка се звала Људмила Старкова, глумила Ќе у порнографиЌи под именом Луси Стар. Пробили су информациЌе о ®оЌ, испоставило се да Ќе као дете одведена из УкраЌине у САД, где Ќе са родите има завршила у секти Илуминатор. У Утриш Ќе дошла са своЌим дечком. Тамо Ќе сним ена у порнографиЌи са девоЌком Бориса, маниЌака коЌег смо ухватили. Борис Ќе оставио наслеђе у СочиЌу, он Ќе починио и недавно убиство на Утришу.
  "Да ли ово убиство има везе са нама?" упита Черкасов.
  - Посредовано. Наш покоЌник Ќе глумио са приЌате ем маниЌака.
  - ПриЌави како си открио маниЌака.
  - На Утришу Ќе било веома жестоких, садистичких препуцава®а. МаниЌак, виде·и како Ќе ®егова во ена исмевана, у налету беса зграби нож, убиЌе директора и бежи у шуму. Његова девоЌка са крвавим ножем Ќе ухва·ена на месту злочина, предата полициЌи и смештена у затвор. Она Ќе осум®ичена за убиство директора. Али девоЌка ·ути, а на ножу се налазе отисци прстиЌу тулског маниЌака. Његов идентитет ниЌе утврђен, постоЌе само прсти. Тражио сам фотографиЌу несталог Бориса, коЌи Ќе и сам сматран жртвом маниЌака и убиства нису била повезана са ®им. А у Анапи Ќе девоЌци под истрагом представио своЌу фотографиЌу.
  - Да ли сте знали? нагађао Ќе Черкасов.
  - Да! Али ниЌе нам рекла ништа о Старкову. Морао сам све сам да смислим.
  - МаниЌак Ќе без проблема приведен? упита Черкасов.
  - Да, мирно! НиЌе требало трчати кроз шуму. Сним ено на плажи. Опасности за туристе ниЌе било. НиЌе покушао да пружи отпор. Борисова девоЌка Ќе пуштена из истражног затвора, постав ена на отвореном. А Кова ов и Ќа смо чекали на лагуни. Сам маниЌак Ќе отишао на плажу, као да Ќе знао када ·е ®егова девоЌка до·и.
  "Вратимо се нашим убиствима", рекао Ќе Черкасов. - Како Ќе леш доспео до учите ице, и ко га Ќе бацио кроз прозор?
  "Убиство Луси Старков догодило се случаЌно, током секса. А наш оптужени Гориницхев Ќе имао к уч од учите евог стана, он и ®егов саучесник Александар, Лусин дечко, одлучили су да оставе леш у туђем стану до вечери како би га изнели и закопали у шуми. Гориницхев ниЌе могао да напусти себе. Али учите ица се рано вратила са одмора.
  "Разумео", рекао Ќе Черкасов. - И учите  Ќе укло®ен као непотребан сведок.
  - Да. Гориницхев тврди да Ќе Александар помогао учите у да изађе кроз прозор. Али Александар ниЌе могао бити саслушан. Он Ќе наш бивши сународник, сада амерички држав анин, после убиства учите ице одлетео Ќе у САД.
  "Разумем", рекао Ќе Черкасов. - Како сте стигли у Гориницхев?
  - Захва уЌу·и информациЌама коЌе Ќе Ковалев добио о Утришу.
  "Требало би да вас укори што нисте правилно интервЌуисали своЌе комшиЌе и што сте у журби решили убиства. Али хвата®е тулског маниЌака надокнађуЌе ваш Ќаз. Морате ре·и хвала.
  - Владимире НиколаЌевичу, бо е Ќе да сада одем на одмор. Баш желим да се скупим снаге пред тешку зиму, да се мало одморим на мору. Баршунаста сезона Ќош ниЌе готова...
  - Зар службено путова®е у Анапу ниЌе било дово но?
  - Тако сам радио тамо, неуморно. НиЌе било до мора.
  - Добро, напиши изЌаву, Ќа ·у Ќе потписати. Само поделите своЌ одмор на наЌма®е два дела. Остало ·е се обавити касниЌе када буде ма®е посла.
  - Добро! Требало би некако охрабрити мог помо·ника Кова ева. Захва уЌу·и ®ему ови злочини су расвет ени. У брлогу неформала Ќе ризиковао велики ризик, добиЌаЌу·и информациЌе.
  - Прим ена Ќе приЌава против Кова ева од Вадима Рибаченка. ПриЌетио Ќе доживотном затвору невиноЌ особи, приморавао га на самооптужива®е. Док сте се одмарали у Анапи, Ќа сам лично морао да комуницирам са Вадимом и да се изви®авам. Обе·ао Ќе да ·е казнити Кова ева.
  "Он Ќе веома вредан радник", рекао Ќе Красин.
  - Добро, иди напиши изЌаву док сам  убазан...
  
  
  Епилог.
  Увече истог дана ВасилиЌ Ќе наручио авионску карту и одмах позвао Инну, рекавши да му Ќе дат одмор.
  - Велики! одговорила Ќе Инна. Хо·ете ли до·и код нас као што сте обе·али?
  Ве· сам добио карту! єа летим сутра поподне.
  - Предивна! Чекам те. Имамо одлично време, викендом идемо на плажу и пливамо.
  - Зашто наш маниЌак сведочи? упита Красин.
  Да, он о свему дета но прича. Са ®им Ќе лако радити. Његова девоЌка Ќе дошла код мене, молила ме да дам састанак. Обе·ала Ќе да ·е чекати момка цео живот, жели да потпише са Борисом и да од ®ега роди дете.
  "Али он може добити доживотну казну."
  - Не, тешко да ·е добити доживотну казну. У Тули Ќе убиЌао када Ќе био малолетан, у СочиЌу Ќе вршио ритуална убиства по наређе®у, а директора Ќе избо ножем у ста®у Ќаког нервног узбуђе®а када Ќе сазнао како Ќе ®егова во ена исмевана. Плус, он сарађуЌе са истрагом, каЌе се. Има тешку судбину, многе олакшаваЌу·е околности.
  - СвеЌедно, они ·е дати много, - рекао Ќе Красин.
  - ВеруЌем да ·е га Надежда сачекати.
  "Не разумем такву женску оданост...
  - Пошто девоЌка воли, онда постоЌи разлог ...
  "У реду, до·и ·у и разговарати о овоЌ теми", рекао Ќе Красин.
  И сам ВасилиЌ Ќе био у ста®у  убави. Схватио Ќе шта Инна воли, и хтео Ќе да Ќе запроси ...
  
  
  
  
  
  ОЛИВЕР ТВИСТ - ПРАВА ПРИЧА
  АНОТАЦИєА
  Прича Оливера Твиста Ќе стварниЌа и увер ивиЌа од приче Чарлса Дикенса, и свакако драматичниЌа. Овде Ќе све како треба да буде у стварности, без улепшава®а.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Оливер Твист у стварноЌ историЌи ниЌе имао сре·е као Чарлс Дикенс. И уопште, чинило се да Чарлс Дикенс слабо познаЌе енглеске судове. У ствари, судиЌа Ќе ве· ударио чеки· и изрекао казну: три месеца тешког рада за дечака. И то Ќе Ќош увек прилично благо, по стандардима енглеског правосуђа.
  Стога Ќе педантни суд обавестио  убазног уЌака коЌи Ќе то тражио као сведок одбране да се на ве· изречену казну уложи жалба на законом прописан начин. У међувремену, Оливер треба да буде одведен у поправни дом за малолетнике. А жалба ·е се разматрати тек следе·е неде е... А онда ако дође ред!
  А ако се господин поЌави, би·е ухапшен због непоштова®а суда!
  Што Ќе логично... И изгледа да Ќе тачно... Са само Ќедном разликом: три месеца тешког рада некако нису дово на за сарад®у са лоповима. А судиЌа Ќе Оливера заглавио четири године. А добро Ќе и што више ниЌе сред®и век, иначе су могли да буду обешени, макар и три пута био дете.
  Оливерови образи су се ошамарили, а дечак Ќе дошао к себи. Шта Ќе жив. И одведени су на место изврше®а казни. Оливер Ќе ходао погнуте главе, и било га Ќе Ќако срамота. Везао би га као штене за полицаЌца.
  И окови су звецкали на ®еговим рукама...
  Оливер се осе·ао као злочинац, затвореник и готов човек, или дете. Међутим, он Ќе ве· био у радноЌ ку·и и покушавао Ќе да се утеши да се затвор не разликуЌе превише од сиротишта.
  Али испало Ќе лоше - машта Ќе сликала прека ене злочинце коЌи машу бодежима.
  Међутим, Оливер Ќе одведен у мушки затвор, у оде е®е где су деца држана до четрнаесте године. Ово Ќе добро за ®ега и сигурниЌе...
  Оливера су, на пример, натерале да се скине три тетке чуварице и полиле га прво хладном, а потом и топлом водом из пумпе. Затим су обриЌали главе. Нису чак ни напенили косу, али Ќе после топле воде бритва у руци чувара лако склизнула и дечаку ниЌе посекла ни главу. Тада Ќе Оливер добио пругасту пи¤аму са броЌем. А пошто Ќе лет®е време остало бос, обе·аваЌу·и да ·е обу·у издати само по хладном времену.
  Затим су Оливера лагано бичевали, као прописку, и одвели у ·елиЌу. Затвор Ќе био суморан са решеткама и злим полицаЌцима. У ·елиЌи су били тврди кревети и голе даске, са ·ебадима. Као у склоништу. И Оливеру су дали кревет, на другом спрату, и овсене паху ице да Ќеде, рекавши да ·е сутра на посао.
  Оливер Ќе легао на дрвени кревет без Ќастука, као што Ќе то био случаЌ у радионици, и покрио се грубим ·ебетом. Само Ќе глава неприЌатна да буде гола. Међутим, понекад су децу у радноЌ ку·и бриЌали на ·елаво, па то за Оливера ниЌе била новина. Осим што на прозорима ниЌе било решетки. И ходали су боси до мраза, били су обувани само да се деца не прехладе пре смрти.
  Оливер се осе·ао као да се вратио у родне зидине радничке ку·е. И смирио се...
  И чврш·е Ќе заспао, и у сну Ќе са®ао маЌку коЌу никад ниЌе видео, и буЌне кифлице и комаде меса.
  Деца су се вратила са посла. Били су уморни, па су их полили хладном водом и дали им да Ќеду овсене паху ице и хлеб. Пробудили су се и дали храну Оливеру. Углавном, све Ќе као у радноЌ ку·и, само што храна у дечЌем затвору ниЌе толико бо а, али даЌу више хране. А момци нису тако мршави као у сиротишту. Али и више раде и поред тога их Ќош увек уче у школи.
  Штетко су поздравили Оливера и питали за шта Ќе. Оливер Ќе одговорио:
  - Никад!
  И то Ќе изазвало приЌате ски смех.
  И речи да су све ¤абе!
  Момци су били уморни, на знак стражара брзо су се помолили, скинули пи¤аме и легли испод оде·е. Неугодно спавати до голих дасака, али по навици и Оливер Ќе заспао.
  УЌутро су их пробудили, натерали их да се поново помоле, опрали руке и одвели их на доручак. Затим пар сати уче®а, и дванаест сати рада. Деца су вредно радила на машинама. Оливер Ќе морао да гура платно босим ногама. Деца су овде била Ќош мала, а Ќош нису била послата у рудник. Али после четрнаест можете завршити у рудницима. Међутим, и да е се могу послати у рудник због квара. Или, на пример, у колониЌи, на плантажи.
  Када Ќе Оливер питао где Ќе горе: деца су недвосмислено рекла да су мине. Стравичан смрад од оних коЌи се праве у пукотини, и од бак и. А не сунце са токсичним испаре®има. А на плантажи бар свеж ваздух и топло. А у ИндиЌи и тропима вечно лето Ќе приЌатно. Иако су доста тукли, на плантажама има периода када готово да и нема посла. Али рудник, нигде ниЌе тежи.
  Оливер Ќе првог дана била толико уморна да Ќе допузала до кревета. Морао сам да се кре·ем ногама, да гурам вретено рукама. И ноге су биле потпуно зачеп ене, а табани су сврбели када су оборени палицом.
  Међутим, деца су се сме®ивала. Сутрадан Ќе ве· било посла, седе®а, и руке су ми утрнуле, али су ми се ноге мало помериле.
  Дванаест сати рада Ќе било веома исцрп уЌу·е. Али хра®ени су три пута дневно, и то бо е од склоништа, а неде ом Ќе било меса и рибе три пута дневно. Тело Ќе првих дана Ќако болело, али се онда Оливер ук учио и болови су отупели.
  Младо тело се навикло на оптере·е®а. У неде у Ќе било додатно уче®е и молитве, а посла готово да ниЌе било.
  Тешко Ќе у дечЌем затвору Кра евине БританиЌе, али се може живети. А од рада тело постаЌе Ќаче, а миши·и Ќачи. єедноставна, али здрава храна побо шава тело.
  Оливер се постепено навикао на оваЌ живот... Чак Ќе покушавао да ментално замисли нешто док ради, да не би било тако досадно.
  Наравно, судиЌа Ќе све време одлагао жалбу под разним изговорима, случаЌ Оливера Твиста ниЌе разматран. На краЌу Ќе добри господин п унуо, и одлучио да му ниЌе стало до непознатог дечака. Штавише, дечЌи затвор Ќе поднош иво хра®ен, поучен, има кров над главом. И бо е Ќе него лутати улицама.
  И скуп е Ќе за себе да узмеш одрпани ...
  Али ако Ќе добри господин ве· одмахнуо руком на Оливера, онда га До¤ер ниЌе заборавио.
  У почетку су се сви плашили да их дечак не изда. Али време Ќе пролазило и страхови су се распршили. А ни за Оливера их ниЌе брига. Само ево До¤ера, хтео Ќе да врати свог жутоустог друга у банду.
  Али иако Ќе затвор за децу, из ®ега се не може тек тако побе·и. И решетке, и зидови високи и обезбеђени, све Ќе као одрасли криминалци. Осим ако међу чуварима нема пуно жена, за разлику од стариЌих затвореника.
  єедан од ®их Ќе био Додгеров познаник. И одлучио Ќе да покуша да договори бекство за Оливера.
  И тако Ќе дечак лопов одлучио да ЌоЌ се приближи. Матрона упита До¤ера:
  - Како да га извучем?
  Дечак лопов Ќе приметио:
  - Врло Ќедноставна! Ре·и ·ете да Ќе био потребан дечак за рад у суседноЌ радионици за приватну производ®у и извеш·ете га из капиЌе!
  Стражари су се успротивили:
  - Побесне·у због овога! Не·у и·и!
  Плутон Ќе предложио:
  - Па даЌ му поруку од мене!
  Матрона климну главом.
  - За ово од тебе златна гвинеЌа!
  Дечак лопов Ќе одговорио:
  - Би·е дово ан шилинг!
  Матрона Ќе зарежала:
  - То Ќе забра®ено!
  Плут Ќе логично приметио:
  - Нико не·е знати! Тако мала белешка. И цео сребрни шилинг! За оваЌ новчи· донедавно су вешали лопови!
  Жена Ќе слегнула раменима и рекла:
  - Два шилинга!
  До¤ер слеже раменима и примети:
  - Оливер ми ниЌе толико драг да дам два шилинга за Ќедну новчаницу!
  Матрона се почеша по челу и примети:
  - А зашто ти уопште треба!
  Дечак лопов Ќе логично одговорио:
  - КоЌа Ќе разлика за тебе? Хо·еш шилинг, скоро за ништа!
  Жена се сложила:
  - Да, посла·у поруку! НиЌе то ништа!
  Нева алац Ќе скицирао неколико редова на парчету папира и пружио га матрони. Узела га Ќе сакриваЌу·и се у груд®ак.
  Све Ќе Ќедноставно...
  До¤ер ЌоЌ Ќе дао шилинг и одмах се покаЌао. У ствари, ко Ќе за ®ега оваЌ Оливер. И ниЌе Ќасно да ли ·е то помо·и.
  Сам Плут Ќе био под прет®ом хапше®а сваког тренутка. Новац Ќе добиЌен ризиком слободе. А понекад се дешава и да дечаке вешаЌу због крађе или ша у у руднике. А у рудницима скоро нико ниЌе издржао више од пет година, а често и пре него што су се савиЌали.
  Можда би за Оливера било бо е да четири године проведе у дечЌем затвору, да се образуЌе и зва®е, па да води поштен живот. Уосталом, сви лопови пре или касниЌе заврше у омчи, или Ќош горе. Ретко ко Ќе од злочинаца доживео старост, а ниЌе било тога да га не ухвате. Пре или касниЌе, сви буду ухва·ени.
  Овде ®ихов власник не краде себе, ве· само командуЌе малолетним лоповима. Али пре или касниЌе, неко ·е одустати од тога.
  Нева алац Ќе тешко уздахнуо и покушао да не размиш а о томе шта ·е се догодити након ®еговог хвата®а. А како Ќе Оливер - колико често га бичуЌу?
  Оливер Ќе био тиши од воде и нижи од траве. У ·елиЌи су била деца од десет или Ќеданаест година, углавном су седела на ситницама и прилично мирна. Тако да Ќе живот у затвору био досадан, одмерен и прилично тих. НиЌе било ни времена ни енергиЌе за шале. У овом одреду ниЌе било побу®еника. Но·у Ќе дежурао полицаЌац коЌи Ќе гледао иза решетака и пио кафу, или управник. Тако су деца била принуђена да ·уте и спаваЌу. И све време су под присмотром.
  Досадно Ќе, наравно, али с друге стране, нико од момака те не терорише. Све иде по пове и, као у воЌсци без зеза®а. Осим ако нема пуно посла... И нема дово но времена за спава®е, али се и на то навикнеш. Али након физичке активности, заспите без потешко·а. Као дрве·е падамо на кревет, не знаЌу·и за несаницу вођа.
  Оливер Ќе физички оЌачао за два и по месеца од сталног напорног рада, и скоро да ниЌе патио. До краЌа мандата Ќе Ќош веома далеко, а Ќош Ќе рано за броЌа®е дана. На сре·у, бар кров над главом, и дово на количина хране - радна ку·а Ќе приватна установа у коЌоЌ се штеде на деци. А овде Ќе државна храна, и док у БританиЌи нема глади и пропада®а рода у кавезу, они се хране по норми, да бо е раде. Млади лопови не изгледаЌу исцрп ено. Понекад вредно раде на свежем ваздуху, мете двориште, окре·у воденичко каме®е, пумпаЌу пумпе.
  Ако у радионици нема посла - магацин Ќе ве· пун, онда су деца принуђена да Ќедноставно носе каме®е са места на место, или ручним млиновима ме у брашно. Понекад, чак и ако су чувари добро расположени, играЌу фудбал.
  У сваком случаЌу, Оливер Ќе имао користи од затвора. Постао Ќе здравиЌи, Ќачи, смирениЌи, чеш·е се смеЌао.
  Матрона га одведе у ·ошак, пошто Ќе био разговор, и предаЌу·и му цеду у, шапнувши:
  - То Ќе од Додгера!
  Оливер Ќе осе·ао помешана осе·а®а. Добро Ќе што ниЌе заборав ен, али с друге стране, ве· Ќе навикао на тако мирно и релативно задово аваЌу·е место као што Ќе дечЌи затвор. И опет нисам хтео да се вра·ам у лоповски свет.
  Оливер од дети®ства ниЌе познавао маЌчинску топлину и породицу, а за ®ега ·елиЌа са решеткама ниЌе била пакао, ве· нешто познато од рође®а. А кревети су дово но суви, и дали су му Ќастук од сламе за лепо понаша®е. И покрио се ·ебетом и спавати. Дечаци Ќедва хрчу, а ви имате Ќедноставне, али приЌатне снове. Неде ом можете читати и у затворскоЌ библиотеци. А са посла, ако Ќе магацин пун, некад те пусте рано.
  Не, дечЌи затвор Ќош ниЌе на дну. За кра ичин рођендан су чак обе·али да ·е поклонити чоколадне торте. А они коЌи су се добро понашали на Божи· доби·е поклоне.
  Оливер Ќе стога оклевао. До¤ер му Ќе саветовао да се онесвести док ради, и да се тресе као у грозници. Дете ·е бити послато у дечЌу амбуланту. То Ќе за малишане ван затвора, Ќер их сажа еваЌу и лече наЌбо и лекари. Уосталом, у затворскоЌ амбуланти лекари су наЌгори, а лекова нема. А од деце, па и од злочинаца, и да е се очекуЌе да буду исправ ени, и према ®има се поступа бо е од одраслих.
  А из болнице бесплатно, можете побе·и кроз прозор, па нема решетки. Иако Ќе на дужности полицаЌац.
  Оливер Ќе то разумео, али Ќе оклевао. Поново постати лопов? За ®ега као одбеглог осуђеника не преостаЌе други избор. Али онда, у случаЌу хвата®а, за рецидив, они ·е свакако бити послати у руднике или обешени. У наЌбо ем случаЌу, плантаже чекаЌу. Плус, они ·е додати за бекство.
  Али шта друго? Може, као млади· коЌи у тренутку хапше®а има само девет година, и на првом путова®у да покоси годину дана затвора. Оти·и ·е са дванаест година, а да·е му посао - прикачи·е га полициЌа, ве· ·е бити шегрт занатлиЌа. А живот тамо можда ниЌе тако заним ив, али сигурниЌи. БританиЌа Ќе у успону, радници више не живе тако лоше. Плате расту, радни дани се сма®уЌу како технологиЌа напредуЌе. Ускоро долазе филмови...
  Да ли треба да буде лопов?
  Али ђаво каже Оливеру - бежи - слобода Ќе раЌ! А шта не·еш за слободу!
  Да, понекад и одрасли затвореници побегну неде у дана пре пушта®а на слободу. А ево и детета!
  И Оливер Ќе одлучио да бежи!
  Нисам делио идеЌу са другом децом...
  Бекство одлучи да направи следе·ег дана. Дечак Ќе но·у имао но·не море. Ук учуЌу·и и то како Ќе ухва·ен и прво бичеван. А онда су га одвели на вешала... Оливер се пробудио у хладном зноЌу. Прошло ми Ќе кроз главу да Ќе у ·елиЌи испод покривача прилично топло. Свуда около кратко ошишани, али прилично мирни дечаци шмркаЌу нос. И чека га онаЌ доручак са рибом и нормалним хлебом. И да ·е сутра бити превремено пуштени са посла, и да ·е се мо·и читати у затворскоЌ библиотеци Блаженог Августина, или Робинсона Крузоа.
  Па шта ·е добити?
  Оливер се преврнуо на другу страну и, као што бива у младости, без потешко·а заспао.
  Следе·ег дана, ®егова одлука да побегне Ќе очврснула. Барем мало романтике. Крађа Ќе тако заним ива... И у·и у туђу ку·у са благом.
  После доручка деца су имала кратко уче®е. Требало Ќе писати диктат гушчЌим перима. А онда математика, и Закон БожиЌи. А после тога рад.
  Деца су шетала... Ве· Ќе било хладно, а за месец дана требало Ќе да издаЌу зимску оде·у и обу·у. Оливер Ќе на послу поново гурнуо увлачиви део машине, ово ниЌе мало оптере·е®е, поготово ако то радите дванаест сати заредом. И што Ќе Ќош важниЌе, досадно Ќе.
  Оливерова одлучност Ќе расла, и након што Ќе Ќедва чекао Ќош четири сата да би изгледало увер ивиЌе, онесвестио се и ударио у напад.
  Рачуница Ќе била потпуно оправдана. Оливера су подигли, умотали и однели на дечЌе оде е®е градске болнице. Дечак Ќе одведен на оде е®е, где су била Ќош само два дечака. Собе за четворо, прилично простране са високим плафонима. И прозори без решетки, са прозором на врху. За дечака коЌи Ќош нема десет година, излазак ниЌе проблем. Оливер Ќе прилично спретан, прека ен тешким радом.
  Два дечака на оде е®у, не лопови, него лежао. єедан Ќе имао слом ену ногу и био Ќе у гипсу, други Ќе очигледно био Ќако прехлађен и био Ќе у делириЌу. Оливер се попео на прозорску даску и подигао се на руке, нашао се у отвору.
  Дечак у гипсу упита:
  - Где идеш!
  Оливер Ќе одговорио:
  - ТвоЌоЌ маЌци! Не боЌ се, вра·ам се за сат времена, само немоЌ да кажеш лекарима!
  Дечак Ќе приметио:
  - Скочити високо!
  Заиста Ќе било високо. Оливер Ќе спустио тело, у наручЌе. Затим се босим ногама ухватио за ивицу, а затим скочио. Спретно Ќе слетео, иако Ќе осетио бол и дрхтавицу у петама.
  Али ништа... У болници су Оливера опрали пре него што су га убацили, дали му жуту пи¤аму и папуче. Дечак Ќе, наравно, оставио папуче, и остао у пи¤ами. Она Ќе у болници, али бар не у затвору. А можда ·е све и успети.
  За сваки случаЌ, Оливер Ќе заронио у пр аву, Ќесе®у локвицу. И постао Ќе више као обичан млади скитница. И не тако сум®иво....
  Нева алац му изненада искочи у сусрет и запишта:
  - Брзо учиш, прати ме!
  Оливерове грубе, дети®асте потпетице брзо су запрашене у пр авштини Ќуриле су за много богатиЌе обученим дечаком у пристоЌним, скоро новим ципелама.
  Изгледале су прилично контрастно, сЌаЌне ципеле, и боса, пр ава стопала дечака коЌи Ќе побегао из дечиЌег затвора, односно из болнице, а заправо из притвора.
  За Ќедно бекство могли су да ошамаре Оливера десет година. У БританиЌи су судови за децу веома строги, понекад чак и строжи него за одрасле. Оштри су у двадесет првом веку, али онда...
  Оливер, наравно, не размиш а о томе. Ужива у осе·аЌу слободе и инспирише. И лепо Ќе трчати бос упркос Ќесе®оЌ хладно·и. Штавише, када трчите, уопште ниЌе хладно. Па чак и обрнуто, дечакови голи, жу еви табани су шкак иви.
  Чак се осе·ате поносно што сте били иза решетака. И успео си да побегнеш, и све то спалиш ватром. Не·е нас добити.
  После чисто·е дечЌег затвора у Ќазбини старца ФеЌгина, Оливер Ќе деловао помало пр аво. Али дали су му пржено месо. Дечак Ќе дочекан као хероЌ. Никога ниЌе издао, и побегао из затвора. И ово Ќе подвиг. єош не постоЌи тако крут систем пасоша, тако да се можете дуго скривати, посебно за дечака. И нису узели отиске прстиЌу. Што Ќе одлично. Оливер Ќе сматран премалим злочинцем, а знаци нису преписани, а можда се не·е ни превише тражити. А ни тада нису фотографисали злочинце, па су камере и да е тако ретке и несавршене.
  Дакле, Оливеру Ќе лакше да се изгуби у великом граду као што Ќе Лондон.
  И дечак Ќе поново отишао на посао. Добио Ќе пристоЌну оде·у и нове ципеле.
  Ипак, у ЕнглескоЌ чак и да деца ходаЌу боса ниЌе сасвим пристоЌно и говори о екстремном сиромаштву. Иако су дечакове ноге мало неприЌатне, али има много више поноса и самопоштова®а.
  Оливер и Плут су крали марамице. Дечак се понашао спретно и ·утке. То Ќе ве· био други излаз. И Оливер Ќе нашао мир и сталоженост.
  Али прави посао Ќе био пред ®им.
  Билл СаЌкс, убица и п ачкаш, одлучио Ќе да дечака узме као помо·ника на послу. А ово Ќе озби ан тест. Сам Бил Ќе изгледао као разбоЌник са црвеном брадом и прилично гадним лицем.
  Оливер, наравно, ниЌе био претерано одушев ен. Штавише, за ци  Ќе морао да се пресвуче у крпе и да иде бос. А посебно Ќе хладно но·у.
  Билл Ќе навео да одело треба да буде Ќедноставно и удобно. А дечак ·е ·утке ходати бос, што Ќе важно у ку·и. Међутим, Оливеру Ќе било неприЌатно да хода босих табана по хладном, мразу прекривеном плочнику, а повремено Ќе убрзавао да се загреЌе.
  Но·у су у Лондону гореле гасне лампе, са стаклима у боЌи, а богати град изгледа прилично лепо, посебно у централним квартовима.
  Оливер гледа ово богатство и лупи очима.
  Све би било добро, али хладно Ќе у крпама, а голе, дети®асте ноге преплануле.
  Међутим, они су ве· стигли до ци а, а Оливер Ќе гурнут кроз прозор. Мора се попети кроз прозор и отворити прозор ве·ем и одраслиЌем разбоЌнику.
  Дечак се подиже на руке и паж иво се пе®е унутра. Унутра Ќе много топлиЌе, а када су Оливерове босе ноге додирнуле фротирни тепих, осетиле су блаженство. Дечак Ќе почео опрезно да отвара капке на прозорима. Срце му Ќе куцало као буба® од узбуђе®а. И овде, заиста, док се провлачи ова црвенокоса Биллова бр®ица, постаЌе тако страшно.
  А сад Ќе разбоЌник у соби и шкрипи чизмама. Оливер се изнервирао што Ќе остао бос, али ниЌе имао шта да ради. Лов Ќе почео, а Бил Ќе одЌурио до ормари·а са новцем. Очигледно Ќе било доЌаве, Ќедан од слугу и разбоЌник су знали шта тражи.
  И Оливер се осе·ао узбуђено и помео неке сЌаЌне предмете са стола. И стави их у торбу. Ук учуЌу·и и позла·еног пса. А Бил Ќе пет ао са блиндираним ормари·ем, раде·и на брави. Оливер Ќе бос ушао у суседну собу. Ту Ќе нашао и неколико ситних ситница и наших и сребрну ви ушку на столу.
  Испоставило се да Ќе крађа била неочекивано лака и заним ива. Оливер се насмеЌао и био Ќе веома задово ан. Али, аваЌ, не можете побе·и од судбине. Само оваЌ пут метак Ќе пронашао Била. Много Ќе бучниЌе и власник Ќе позвао полициЌу. Убица Ќе био ра®ен и ниЌе имао времена да побегне са пленом. А лакши и ма®и Оливер Ќе само успео да се умакне, иако су и на ®ега пуцали. Али дечак Ќе био спретан и успео Ќе да побегне од линиЌе ватре примитивног пишто а.
  И уз б есак голих потпетица скочи кроз прозор, са торбом плена. Како Ќесте, у теориЌи, и требало Ќе да буде у Дикенсу. Заиста, зашто су ударили дете, а не ве·ег и неспретниЌег разбоЌника?
  ОстаЌу·и у затвору, а Оливеру Ќе ишло неко лоповски искуство, ®егов ®ух се погоршао и не·ете тако лако у·и у ®ега. А полициЌа Ќе, као и увек, закаснила и дечак Ќе успео да оде, па чак и са пленом.
  Оливеров ауторитет међу лоповима Ќе Ќош више порастао. И сам Ќе почео да се пе®е у ку·е и активниЌе се бави крађама.
  Дечак Ќе имао десет година. Током зиме успео Ќе да изврши неколико препада по ку·ама и да украде много марамица, или пар пута тежих торбица. А крађа Ќош Ќедног новчаника са диЌамантима показала се као право ремек-дело.
  єедан од одраслих разбоЌника Ќе чак успео да уновчи рачун коЌи Ќе дечак украо.
  Дошло Ќе проле·е... Оливер се поново попео у Ќедну од ку·а. Дечак Ќе био превише самоуверен. Можда би сада могао да оде. Али Билл Циск се уда ио од ране, и издао свог младог партнера, рекавши да Ќе и он побегао из затвора. И рекао ми Ќе где да га набавим.
  ПолициЌа Ќе поставила заседу. А Оливера су ухватили у самоЌ Ќазбини при повратку.
  И била Ќе покривена цела банда малолетних лопова. И то Ќе био успех полициЌе.
  Оливер Ќе Ќош дечак, тек дете, али ве· прека ени рецидивиста и одбегли осуђеник. Након што Ќе ухва·ен, одведен Ќе у затвор за посебно опасне особе и послат у самицу. Овог пута Оливер Ќе био свучен и дета но претресен, гледаЌу·и му и у уста и у анус. Измерено, извагано. Преписао са голог све знакове у дневнику. ОбриЌали су главе и опрали их, зак учавши их у посебну ·елиЌу. Оливер се вратио у затворскоЌ пи¤ами, ошишан и бос, и сасвим сам.
  А бити сам Ќе много страшниЌе и неприЌатниЌе. Да, и у ·елиЌи у проле·е Ќе Ќош увек хладно, за разлику од дечиЌег затвора. Да, и лошиЌе се хране, Ќедна празна овсена каша. Оливеру се сада суди као одраслоЌ особи и има ланац око врата.
  Пр аво Ќе и досадно, само тако туку пендрецима.
  ПолициЌа Ќе десетогодиш®ег дечака заправо ударала моткама по петама, а ово Ќе само почетак.
  Пацови шкрипе у ·елиЌи, а ви спавате на каме®у, што Ќе много хладниЌе него на дрвеним креветима.
  И хране се само Ќедном дневно и то врло малом порциЌом, само да не умрете од глади. Овде си као бомбаш самоубица.
  Али и Оливер Ќе био принуђен да ради: да окре·е воденичко каме®е, што Ќе веома тешко када се откину голе пете. И Ќош си гладан, и бичуЌу те ударцима.
  У БританиЌи тортура Ќош ниЌе укинута, а Оливер се може испитивати с предрасудама. Истина, за ово Ќе потребна судска одлука.
  ШепаЌу·и и звецкаЌу·и тешким оковима, Оливер Ќе ушао у двориште. Са црним оком, обриЌан ·елаво, измршав на пар неде а у затвору, десетогодиш®и дечак Ќе изгледао патетично. Пошто Ќе на ®ему ве· висило много крађа и провала, очекивало се да ·е суђе®е бити дуже, а о Оливеру се ве· писало у новинама. Дечаку су заиста претили вешала.
  Али то ниЌе било све. Оливер Ќе ве· успео да састави капитал и сакри кеш.
  СудиЌа Ќе Оливеру поставио пита®е:
  - Где си сакрио новац?
  Дечак Ќе почео да одмахуЌе главом.
  - Ништа нисам крио, немам!
  СудиЌа Ќе погледао и обЌавио:
  - ДаЌем дозволу за муче®е, само без наноше®а повреда, мора да ода где Ќе сакрио залихе.
  Оливер се стресе и рече:
  - Нисам ништа украо!
  Дечак Ќе одведен у подрум за муче®е. Тамо су гореле мангале, а искусни ¤елати су пекли оруђе. Пошто Ќе Оливер Ќош дете, мучила га Ќе црвенокоса мучите ица Маргарет, специЌалиста за тортуру деце, чиЌи клиЌенти Ќош нису умрли.
  Оливер Ќе мучен гол... Маргарет Ќе ставила руку на дечакова прса, ослушкивала пулс и рекла:
  - Здраво и упорно дете!
  Након тога, дечак Ќе став ен у машину, а руке и ноге су му причврш·ене стеза кама. И почели су да се увиЌаЌу веома споро. Под командом црвенокосих, тинеЌ¤ери су то урадили. Децу су обично мучили црвенокоси са наследним ¤елатима коЌи су учили. Штавише, окренули су се узрокуЌу·и ужасан бол, али не и сакати.
  Оливер Твист Ќе сте®ао, али Ќе тврдоглаво стаЌао при свом. Иако су му руке биле толико искрив ене под неприродним угловима да Ќе болело говорити. Дечак Ќе био искрив ен у машини, тешко Ќе дисао и са ®ега Ќе цурио зноЌ.
  Тада Ќе црвенокоса одлучила да проба мангал. Џелат ЌоЌ Ќе донео флашу маслиновог у а. А Маргарет Ќе намазала Оливерове грубе, дети®асте табане да не би изгореле.
  Дечак Ќе упитао:
  - Хо·еш ли ме спалити?
  Маргарет климну главом.
  Да, ако ништа не кажеш!
  Оливер Ќе засте®ао.
  - Немам ништа!
  Мангала Ќе радила на гас и наЌпре се запалила малим пламеном. Маргарет Ќе веома волела да пече дечачке пете. Муче®е Ќе могло да траЌе и до пола сата, изазиваЌу·и Ќак бол. А притом, табани дечака су били само прекривени малим пликовима, коЌи су после неколико дана нестали и било Ќе могу·е поновити тортуру на нови начин.
  Оливер Ќе имао велике болове, тешко Ќе дисао и сте®ао, али ниЌе давао залихе. Била Ќе прилична количина, ук учуЌу·и и оне диЌаманте коЌе дечак ниЌе желео да прода.
  Поред тога, дечаци су често тврдоглави, а понекад и надмашуЌу одрасле у издрж ивости. Навикнут да пати са велом, Оливер Ќе издржао. И покушао да ментално одврати паж®у од бола.
  Овде Ќе вођа дечЌег похода крсташа. Они су ве· провалили у зем е Сарацена. И он Ќе зароб ен. Врели песак ГалилеЌе спа уЌе босе ноге деце. И много боли кад пече табане момцима. И воде их у ропство, а бичеви звижде...
  Ватра постаЌе Ќача. Маргарет се стара да ЌоЌ пламен не опече целу кожу на ногама. Требало би да буде болно, али не и осака·ено дечака. Нека Ќош има снаге да ради у рудницима или на плантажама. Маслиново у е омекшава храпаве табане младог затвореника, чине·и их осет ивиЌим и ма®е опеченим. Оливер замиш а да га муче Сарацени попут АЌвенхоа... Затим, као роман коЌи Ќе прочитао у дечЌем затвору, води босоногу Ребеку на погуб е®е. И девоЌка куца своЌим нежним ногама о каме®е.
  И такође ватра. И ето га Оливера Ќаше ко®а коп ем, и душмана руши, као сноп сена. И он пада...
  Прошло Ќе пола сата и пешчани сат Ќе истекао. Коначно, Оливер Ќе бичеван, што Ќе такође болело, али дечак Ќе навикао. И пошкропи ране сланом водом. Оливер се чак онесвестио од страшног бола, изгубивши свест на неколико минута.
  Маргарет Ќе уздахнула.
  - Дово но! Пусти га да се одмори!
  Оливера су вратили у ·елиЌу. Само овога пута су ставили даске на каме®е и дали ·ебад да се дечак смртно не прехлади.
  Испред су Оливера чекала Ќош два муче®а. Тако Ќе обичаЌ захтевао да се пита три пута. А онда Ќош Ќедна пресуда и смртна казна.
  Исцрп ени дечак Ќе заспао, и са®ао Ќе нешто страшно и болно.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Следе·ег дана Оливеру Ќе дато мало више да Ќеде него у претходним приликама, ук учуЌу·и и рибу. Види се да се дечак брже одморио и опоравио за следе·у тортуру. Оливер Ќе био очигледно потиштен, али ни ®ему ниЌе било до плака®а. Хтео сам да живим и да се кре·ем.
  ПостоЌала Ќе идеЌа шта ·е бити после погуб е®а? РаЌ, пакао или ништа? Послед®и ме Ќе наЌвише уплашио. БескраЌна тама, кад нема ни мисли. єезиво Ќе... Иако нема ни бола ни страха... Или можда ипак постоЌи душа.
  У сну летите, понекад се вините изнад кровова ... Можда Ќе ово се·а®е на то како сте били дух? И такође се винуо, на површини зем е. А негде на небу постоЌе звезде, између ®их су други светови у коЌима живе  уди, или друга интелигентна би·а.
  Можда ·е после смрти твоЌа душа одлетети на другу планету, а тамо ·еш ве· на·и другачиЌу суштину? Како Ќе то могу·е.
  Шта ако Ќе и пре овапло·е®а у тело твоЌа душа била и живела у неком из другог света?
  И ово Ќе такође веома забавно... Шта ако сте у прошлом животу били кра  или кан? Или можда велики ратник или познати научник? Могао би бити било ко.
  Оливер Твист Ќе певао:
  - Вероватно у следе·ем животу,
  єа ·у постати цар целе зем е...
  И служи·у славноЌ ота¤бини,
  Ми смо  уди исте породице!
  Да, заиста Ќе сЌаЌно у следе·ем животу постати цар, или кан. Чини се да Ќе Џингис-кан покорио пола света, а пре тога Ќе био обичан роб.
  Прича о Џингис-кану Ќе нешто попут баЌке. Али постоЌала Ќе таква особа у ствари, и успео Ќе да уради много. Али ®егово царство Ќе потонуло у заборав. Управо сада БританиЌа Ќе у успону и ®ено сунце излази. Све више колониЌа Ќе ук учено у империЌу, коЌа може постати наЌве·а у царству Зем е. А ово Ќе озби но. А негде у Европи Ќе био Наполеон, велики командант и владар. Ко Ќе могао да освоЌи цео свет, а упропасти шестстохи адиту армиЌу у РусиЌи. А онда Ќе дошло до битке код Ватерлоа. И та борба Ќе била посебна. Наполеон Ќе могао да победи, али неколико незгода га Ќе спречило одЌедном.
  Нарочито за време напада на британске трупе. Тада су Французи могли да победе да су напали пешадиЌом. Али маршал НеЌ Ќе то промашио.
  Оливер се бацао и окретао. НеприЌатно Ќе лежати на леђима детета коЌе Ќе пререзано бичем. Боле и уврнута рамена, к учне кости, руке и ноге. Болни пликови на табанима. Ране од муче®а ве· су почеле да зарастаЌу и сврбеле су. Хтео сам да их огребем, али Ќе опасно.
  Оливер Ќе покушавао мислима да се одврати од свраба и бола. Конкретно, пита®е коЌе Ќе поставио док Ќе читао к®иге. А затворска библиотека Ќе прилично богата - има доста литературе запле®ене од криминалаца. А злочинци нису само разбоЌници са бодежима, међу ®има има научника, политичара и свештеника и многих других.
  Тако Ќе Оливер, коЌи Ќе брзо читао, у дечЌем затвору успео да прочита много историЌске литературе. Осим тога, посе·ивао Ќе и библиотеке у див ини и успео Ќе много да чита и запамти.
  Конкретно, историЌа Рима: о два брата коЌе Ќе хранила вучица и коЌи су основали град. Велики град!
  Римско царство Ќе постоЌало дуго, а наЌпознатиЌе Ќе постало у антици. О томе се наЌвише писало и остали су броЌни историЌски документи. Али пошто Ќе достигло своЌ врхунац, царство Ќе било у паду. А онда се потпуно распао и нестао. И остао само у историЌским к®игама. У ®ему Ќе било много царева. Међу ®има су Нерон и Калигула - окрутни ¤елати, и велики генерали. єулиЌе Цезар и ТроЌан, многи други. Ук учуЌу·и ПомпеЌа.
  Иако оваЌ други ниЌе постао цар ... Али Ќош заним ивиЌи Ќе устанак Спартака. Када Ќе обичан гладиЌатор уздрмао царство и поразио конзуле. Било Ќе то као из баЌке.
  О Спартаку Ќе написано неколико к®ига. У ЌедноЌ од ®их, са девет година, ушао Ќе у каменоломе. И тамо Ќе радио са свим робовима. Ево овог миши·авог дечака коЌи вуче тешку корпу са каме®ем коЌе Ќе теже од ®ега самог. Па чак се и стомак детета сруши од напетости. И кап е града зноЌа, са дечаковог жилавог тела, тамног од опекотина и пр авштине.
  А надгледник га и да е наговара ударцем бича. А дечакове босе ноге шкрипе од жу ева. Онда дете-роб на краЌу дана механички поЌеде кашасту чорбицу, можда са мало рибе и хлеба, па падне на каме®е и спава у загр аЌу са другим дечацима, упркос тврдо·и кревета. Зими Ќе у каменолому хладно, а млади суж®и потпуно голи и боси. А но·у Ќе, у наЌбо ем случаЌу, прекривена комади·има тканине, и они притискаЌу своЌа тела да се загреЌу.
  А лети, врела Ќуга ИталиЌе, исцрп уЌу·и посао. Рад у каменоломима по принципу: роб или тешко ради или спава. Наравно, многи дечаци су умрли, али Спартак, веома снажан по природи, одрастао Ќе и оЌачао. И имао Ќе сре·е да добиЌе шансу за слободу и буде продан у школу гладиЌатора.
  Ту Ќе почела ®егова кариЌера, славна и хероЌска. ГладиЌатор коЌи Ќе преживео стотину борби, по обичаЌу старог Рима, добио Ќе слободу, а ве· се борио за новац. Спартак Ќе могао да живи релативно добро, али Ќе дигао устанак. Десетине хи ада  уди Ќе погинуло на обе стране, а случаЌ Ќе окончан разапи®а®ем зароб ених робова.
  У Ќедном роману, Спартак Ќе хакован на смрт. У другом га суж®и нису дали, него Ќе умро на крсту. У тре·ем делу, Спартак Ќе био прекривен лешевима, али Ќе успео да изађе, и отишао, одлучивши да одустане од борбе. Оженио се и подигао сопствену децу.
  Спартак Ќе оставио утисак на Оливера, али се показао као неуспех. Иако Ќе ®егово име остало у вековима, па чак и милениЌумима. Спартак Ќе, наравно, симбол и о ®ему су писане разне белетристике. Пропис времена и недоследност историЌских информациЌа даЌе простор за машту.
  Овде у ЌедноЌ к®изи Спартак Ќе син племи·а, али Ќе дуговао много новца Красу, патрициЌу. А сада Ќе цела породица ухапшена и продата у ропство за дугове. Спартак Ќе Ќош прилично дечак, али поносан. Њега, заЌедно са маЌком и сестром, воде у трговину роб ем. Од маЌке су одузели скупу оде·у, ципеле, а она Ќе само у ЌедноЌ поцепаноЌ туници, не гола и боса. Ноге су ЌоЌ претучене у крв и спа ене на каме®у, а кожа ЌоЌ Ќе спа ена на сунцу. И она Ќако пати, приморана да игра пред муштериЌама.
  Спартак, бронзани од опекотина, такође лишен богате оде·е, бос и гол, Ќош увек личи на младу животи®у.
  А када купац покуша да му уђе у уста, угризе се за прсте. За шта добиЌа бич. Онда Ќедан власник купуЌе дечака и маЌку, а сестра Ќе раздвоЌена... Спартакова маЌка Ќе лепа и образована, добиЌа посао слуге у ку·и. Али дечак, сувише поносан, за казну Ќе принуђен да окре·е воденични камен два-три дана. Упркос томе што Ќе окован, дечак ипак прекида гвожђе и бежи.
  Али он Ќе ухва·ен и жигосан. Затим га власник ша е у каменоломе. Али и ту се истицао дрски дечак, син патрициЌа и племи·ке породице. Иако би требало да буде разапет, у очаЌу млади ратник бежи са крста. А ово види главни мена¤ер гладиЌатора. Борбени му се Ќако свиђа, иако Ќе ве· годинама млад, и купуЌе га. И опет кариЌера гладиЌатора.
  Спартак, иако касниЌе племенити Рим ани, Ќе у рату са царством. И чак остаЌе жив, и има заЌедничку децу у роби®у из ТракиЌе. Да е, унук Спартака постао Ќе цар Рима. Што Ќе ве· машта аутора.
  Ове к®иге нису стигле до двадесет првог века, али их Ќе Оливер прогутао и сада их се сетио. Одмор и вра·а®е снаге након муче®а. То Ќе омогу·ило да се заборави на болну кожу и ране коЌе су снажно сврбеле од слане воде коЌом су млади ¤елати прскали.
  Оливер Ќе шепаЌу·и направио пар корака по ·елиЌи - ометао му се ланац око врата. И помислио сам, добро Ќе што га Ќош нису блокирали. Иако велике муке тек предстоЌе.
  Поред баналне омче, иако су се ретко погуб авали котачима, а ово Ќе веома болно. Буквално се цепате на комаде, а конопци вуку руке и ноге у различитим правцима.
  Оливер Ќе звиждао и певао за весе е:
  Ако киша - хеЌ-хо, а нема кишобрана,
  Ако ветар - хеЌ-хо - звижди за тобом, Ако Ќе хладно·а - еЌ-хо - до костиЌу, А нема добрих вести од ку·е - Не даЌ не даЌ се,не даЌ се!шта год да Ќе,не плачи и не стиди се!СмешаЌ се,смеЌ се,смеЌ се!На путу си па ·е све бити ок!
  
  Ако да е - хеЌ-хо - не можеш, А разбоЌник - хеЌ-хо - стане на пут, Ако гавран - хеЌ-хо - вришти изнад уха, Ако ти срце куца од страха - Не даЌ не даЌ се,не даЌ се!НемоЌ да плачеш,немоЌ да се стидиш!Насмеши се, смеши се, смеши се! На путу си, па ·е све бити ок!
  
  Не даЌ се, не даЌ се, не даЌ се! Шта год да буде, не плачи и не стиди се! Осмех, осмех, осмех! На путу си, па ·е све бити ок !
  После тога, Оливер Твист се развеселио... Поново су му донели храну и дечак Ќе легао на бок, забацивши ·ебе, поново заспао. И са®ао Ќе...
  У сну, дечак Ќе имао поде ену личност. Када се оваЌ и он, такоре·и, присе·а прошлости и то не сасвим, гледа себе са стране. На пример, име Ќе ЏеЌмс Морган. Узгред, наЌпознатиЌи гусар. И у исто време дечак.
  Иако би послед®а изЌава могла покварити расположе®е, у сну се плаше да знаЌу да Ќе ово само сан, глуп. Сан Ќе заиста стваран, на пример, превелике чизме су тр але ноге, а бол након ударца у препоне пиЌанца Ќе постао ЌасниЌи. Можда се Оливер ухватио, да се уплашио да скупоцене ципеле не одлете и успорио. А усна слом ена током притвора поново Ќе подсетила на себе. На сре·у, зуби су нетакнути, али Ќе кврга на челу од ударца настала поприлично и тако одвратно сврби.
  ЏеЌмс Морган Ќе у сну рекао нешто духовито: тада ме Ќе насмеЌао. Тако су Ќош три сата ·аскали о различитим стварима и... Морган Ќе, наравно, почео да састав а и прича о своЌим подвизима. Да се расправ амо у терминима - кажу да то не можете учинити: потребан вам Ќе ум.
  Крађа Ќе уметност. Иако Ќе, наравно, Морган ЏеЌмс препричавао детективске приче. Иако Ќе морао нешто да носи. Поготово када Ќе кренуо у бекство и онда тражио начин да се држи неке партизанске Ќединице.
  У овом случаЌу, ниЌе прошао ништа бо е од Оливера. Осим ако украЌинско лето не донесе топле но·и и можете, на пример, да се освежите бобицама или  уди Ќош нису толико прека ени да спрече гладног дечака да Ќеде.
  Али ево неколико крађа
  починио Ќе ... Крађа ниЌе била храна. Али то Ќе сасвим друга прича.
  Када Ќе коначно наЌав ено да иде на суд, ЏеЌмс-Оливер се ниЌе тргнуо. Савршено Ќе знао како се све завршило, па чак и у свим филмским адаптациЌама (нека врста лажног се·а®а у сну, о чудима далеке буду·ности!) Твист Ќе био оправдан. Иако, наравно, нехотице гледам филм, заиста желим да буде заним ивиЌи, што значи не као у к®изи, ве· непредвидиво.
  Суд Ќе био прилично неспретан и наравно било Ќе потребно стаЌати у реду. А ноге су му биле ве· уморне, па у пр авоЌ и исп уваноЌ ·елиЌи ЏеЌмс тврдоглаво ниЌе хтео да седне.
  Да би било лакше, клинац се наслонио на зид и поново размиш ао о апстрактном. ТачниЌе, сетио сам се шта Ќе Оливер доживео.
  Првог дана дечак Ќе препешачио преко двадесет ми а, што Ќе за дете доста. НаЌгоре Ќе што су грубе чизме са дрвеним ђоном Ќако тр але стопала. Да, хране Ќе мало. Иако Ќе казна била дово на за векну хлеба, а воду ниЌе проблем на·и у ЕнглескоЌ: чаЌ ниЌе Сахара.
  НиЌе се могло добро наспавати, Ќер Ќе проле·е Ќош увек хладно. Преоптере·ена телад уЌутру су болела, а на ногама су отекли пликови. Дечак Ќе одлучио да настави да хода бос. НиЌе му изгледало страшно, па су се у раном дети®ству носили боси до самог мраза. Међутим, Ќедно Ќе чувати гуске или чувати краве или радити неки посао на фарми, а друго газити десетинама ми а по каменитом путу. Ово ниЌе мека трава ливаде, где ви заЌедно са Ќош Ќедним беску·ником терате патке и остала жива би·а (стариЌи момци пасу стоку!).
  Оливер Ќе у почетку осетио само неприЌатне трнце, а повремено Ќе скретао са пута на ивицу, покушаваЌу·и да згази траву. Али онда Ќе дошло жбу®е и дечак Ќе поново изашао на пут. Било Ќе Ќош ма®е-више поднош иво неколико сати, али када Ќе коначно стао, исцрп ен, оборени табани су му буквално изгорели. Морао сам да потражим поток и да их уроним у воду.
  Након тога, дечак Оливер Ќе донео Ќедноставан, али не сасвим тачан зак учак - избегаваЌте путеве, идите дуж трав®ака и ... Па, ни у то време ниЌе било толико шума у ЌужноЌ ЕнглескоЌ, али оно што Ќе више личило на гаЌеве, често засађен у правоугаоник.
  Али изгубити се Ќе и да е стварно... Дакле, пут до Лондона Ќе траЌао много дуже и изазивао Ќе добар страх. За Оливера, коме Ќе дечЌа машта нацртала вукове, сове, па чак и мистериозне тигрове са пакленим лавовима. єер наЌстрашниЌи анђео и готово свемо·ни неприЌате  БожиЌи, сатана, хода као лав коЌи риче. А ако Ќе гранчица хрскала испод изгребане пете, онда ...
  Испоставило се да Ќе пут до Лондона био дужи, а  уди коЌи су наишли били су нешто бо и него што Ќе Дикенс приказао. Мршаво, оборених ногу, светлокосо дете Ќе могло да рачуна на корицу хлеба и топли кутак. А када Ќе Оливер заиста замало остао - шанса за усваЌа®е Ќе била стварна, али нека сила га Ќе водила да е.
  Узгред, и партнер, о коме Дикенс ниЌе писао, али ово
  тамнопути дечак, показао Ќе како се пе®у у туђе баште и секвестерске баште много пре него што су упознали "Додгера".
  Сви су превише желели да од Оливера направе позитивног хероЌа, не схватаЌу·и да дечак треба да буде дечак. ТачниЌе, да Ќе у животу све мало другачиЌе него у дечиЌем раду.
  Први успон у поврт®ак био Ќе прилично прозаичан, а Оливер се, генерално, ниЌе превише бринуо око тога. Хтео Ќе да Ќеде - узео мало. Власници не·е осиромашити! Да ли Ќе добро? Празан стомак Ќе говорио да се он лично осе·а добро због тога.
  Са партнером, очигледно Циганом, брзо су се растали. Вероватно тамнопути Оливер Оливеру ниЌе био заним ив саговорник за дуго друже®е.
  После тога, и самог Твиста Ќе пас умало осакатио током Ќош Ќедног покушаЌа "препада". Очигледно Ќе млади Циганин бо е знао куда да се попне, да не би касниЌе сео. А Оливер Ќош ниЌе искусан...
  Истовремено Ќе посеЌао своЌе грубе ципеле. Па, до тада Ќе ве· навикао да иде без ®их, али поглед Ќе, наравно, постао просЌачки, али су дечиЌе ноге биле страшно оборене. Иначе, До¤ер ниЌе изгледао као у к®изи, ве· много угледниЌе. Па, Ќасно Ќе да Ќе ве·а вероватно·а да ·е лопов разбити пену ако га не гледаЌу као просЌака. Стереотипи су упорни - и ако лопови нису наишли тако дуго, то Ќе управо зато што су спо а изгледали сасвим пристоЌно, а не сиромашно.
  Зашто су повели Оливера са собом? Можда због Твистовог анђеоског лица, надаЌу·и се да ·е бити наЌма®е сум®ив. Или Ќе можда До¤ер заиста зажалио, Ќер Ќе Оливеров поглед: измршав, изгребан, слом ених и пр авих ногу изазивао живо саосе·а®е. А и лопови су  уди, поготово кад су млади и нису стигли да отврдну душу.
  У сваком случаЌу, Твист Ќе добио кров над главом и ниЌе се смрзавао но·у, углавном су били добро хра®ени, посебно у поређе®у са радницом.
  Иду·и на посао дечака, довели су одело у ред, дали су сличности са угледним слугом.
  А да Оливер ниЌе био толико глуп да Ќе вриснуо, него се понашао паметниЌе - или задржао лопова или само стаЌао и гледао као да се диви кроз прозор, ко би помислио на ®ега?
  Можда су га зато тако брзо оправдали, али господин
  одмах му се допало лице. Иако се чини да Ќе то ®егов рођак?
  ЏеЌмс Ќе п унуо кроз зубе и  утито приметио:
  - Зашто Ќе оваЌ судиЌа као глупа поспана кор®ача?!
  ПолицаЌац Ќе полудео од безобразлука и тупо се загледао у дечака, а дечаци су гласно рзли. Смешно Ќе да се млади лопов не плаши власти.
  Дрскост Ќе, очигледно, заиста друга сре·а, а полицаЌац Ќе постао много  убазниЌи. Можда Ќе б еснула мисао - шта ако Ќе ово син веома утицаЌне особе или ...
  ЏеЌмс Морган Ќе добио бурмут од Ќедног од ма®е-више чистих скитница у знак повере®а. Хтео сам да запалим цигарету, али сам у послед®ем тренутку схватио да ·е те груби дуван натерати да се накаш аш и да ·е се сав ®егов размет иви сЌаЌ огулити као змиЌска кожа.
  СудиЌа Фанг очигледно ниЌе расположен - жут са црвеним флекама на лицу, наизглед  ут... И призор дечака коЌи се, чак и у дрвеноЌ оловци, осе·ао као кра  на трону.
  Поглед Ќе дрзак, па чак и презрив, руке су пркосно скривене у ¤еповима, а груди напухане. Проклетство, ни наЌма®и страх и такав призор коЌи ...
  ЏеЌмс Ќе, у сну алтернативне перцепциЌе, запамтио к®игу напамет, али се у овом случаЌу испоставило да стариЌи господин ниЌе сасвим добро·удан. Да, било Ќе преклапа®е са филмотеком. Вероватно Ќе улогу доброг магичног штапи·а требало да одигра Ќош Ќедан сведок. ОнаЌ ко Ќе видео Плута и Ко у како краду...
  Дечак ниЌе много, онда Ќе послушао шта Ќе господин у фраку рекао судиЌи. Али судиЌа му се коначно окренуо:
  
  - Како се зовеш, нитково окоштали? питао Ќе господин Фанг са отровом у гласу.
  ЏеЌмс Оливер Ќе храбро одговорио:
  - Ко Ќе зликовац па си ти! Да се ниси усудио да ме зовеш окошталим старцем!
  СудиЌа се чак и загрцнуо од изненађе®а. Ни прека ени разбоЌници нису себи дозволили да буду тако дрски и дрски у односу на особу коЌа би могла да буде послата на вешала. Иако, у ствари, не баш - за смртну казну се обично састаЌе суд друге, више инстанце, уз учеш·е именованог адвоката. Иако Ќе такав бранилац бескористан, као дрвена столица. Али наравно, у ЕнглескоЌ не могу осудити на смрт без привида законитости. У сваком случаЌу, сред®и век више ниЌе у дворишту.
  Али ако се ¤епарошем бави, па чак и почини дечак, можете и без адвоката.
  Фанг, кипте·и од беса, бацио Ќе прете·и поглед на дечака и ухватио га... Презир, као да ниЌе човек на власти, ве· ђубриште. Овако издржати Ќе поднош иво! (Пун!)
  СудиЌа Ќе кратко, бо е речено брзо добацио:
  - Због изврше®а ¤епарца по претходном договору, дечак Ќе осуђен на три године принудног рада, а Ќош две због пркосног односа према суду!
  ЏеЌмс-Оливер Ќе презриво п унуо у к ун.
  - Да, отишао си! Уопште, он Ќе лопов у закону... ТачниЌе, Ќа сам лопов, какав свет никада ниЌе видео!
  Господин Ќе покушао да интервенише:
  - Дечак Ќе очигледно болестан, господине судиЌа. Поштедите дете!
  Фанг Ќе ударио чеки·ем о сто.
  - Води копиле! Пет година тешког рада Ќе максимум коЌи могу дати, али виши судиЌа ·е му залемити вешала.
  Оливер Ќе ударио полицаЌца ... Такође у препоне - мало Ќе вероватно да би му необучено тело дозволило да допре до браде високог субЌекта. Истина, неприЌате  Ќе био дово но присебан и искусан да се мало помери и од чега Ќе ударац био болан, али нимало шокантан. Али полицаЌац Ќе сам померио своЌу палицу као одговор. Олег Ќе ублажио напад, али свеЌедно му Ќе у ушима зазвонило и мало се замутило. И други удар Ќе стигао до ци а ...
  Дечаку Ќе душа излетела из тела од потреса мозга... Добро Ќе што Ќе палица еластична, а искусни чувар Ќе добро израчунао снагу... Иначе би Оливер сигурно страдао... Иначе Ќе прошло пет минута и хладан освежаваЌу·и туш. ...
  Сада се стари вратио и ствари су кренуле неупоредиво горе него у к®изи. Наравно, сведок одбране Ќе каснио и нико ниЌе хтео да га саслуша. СудиЌа Ќе суво приметио:
  - Сва пресуда Ќе донета, али ако желите ново рочиште, обратите се тужиоцу и поднесите захтев за ревизиЌу предмета због новооткривених околности! Онда пустите ово створе®е да виси!
  ЏеЌмс Морган, чиЌи Ќе дух лебдео у близини, изненада Ќе помислио - и заправо, након што Ќе пресуда донета, судиЌа Ќе могао да натера сведока да пише тужиоцу... По закону Ќе тако. Пресуда коЌа Ќе ве· донета може се поништити само на начин предвиђен посебним поступком.
  Дакле, овде Ќе Оливер Твист имао много сре·е... ТачниЌе, у к®изи... Иначе, оно што се ниЌе веровало у неки филм, судиЌа би, изрекао казну да се дечака обеси, тако брзо одустао Ќер не нарочито ауторитативног сведока. Да, и сам сведок би се могао плашити судиЌе... Шта би било реалниЌе.
  Али овде ве· публика ниЌе саосе·ала са дрским Оливером и господином коЌи Ќе одустао од апликациЌе ...
  ЏеЌмс Оливер Ќе, касно се присетивши, покушао да се врати у претходно напуштено тело, али... Провукао се кроз ®ега као празнина или стуб дима... Очигледно, не улазе два пута у исту реку. Сада Ќе Оливер поново ту и ... нове авантуре.
  ЏеЌмс Морган Ќе Ќош увек могао да саосе·а и чита мисли. Код дечака, после потреса мозга, они су краЌ®е хаотични. Лисице су биле чврсто причврш·ене - у ЕнглескоЌ се деца често хапсе и унапред се припрема права величина. Дрском дечаку треба научити лекциЌу. Потпуно оборзел - шакал!
  Осетивши бол у рукама, мали Оливер Ќе увенуо и сузе су му потекле из очиЌу.
  Затвор тешког рада Ќе личио на древну тврђаву, са кулама и пушкарницама. Суморни стражари, зуби на зидовима и стражарски булдози.
  Оливер Ќе и да е добро размиш ао, а управник Ќе чак и ударио дечака бичем да би се брже кретао. Дечак дахну и рече:
  - Како желите, господине!
  Дечаци и девоЌчице не стариЌи од четрнаест година држани су у посебном делу затвора. Оливер Ќе ве· дошао себи и радознало разгледао затвор. Конкретно, иза дебелих решетака видео сам затворско двориште где су одрасли осуђеници у комбинезонима и кломпама цепали и вукли балване, нешто бла®али. ПолицаЌци и стражари су див ачки викали на ®их.
  ДечЌа половина се налазила одвоЌено и одликовала се са три, да Ќе повучена плава линиЌа дуж дебелих влажних зидова.
  Сама авлиЌа Ќе такође била скоро празна, само су они марширали у да ини... Оливер Ќе, гледаЌу·и ®ихове голо подшишане главе, помислио да су дечаци, али... Дечаци не ходаЌу у сивим ха инама коЌе личе на мантиЌе. . Само су мантиЌе биле кратке, готово потпуно откривале голе, по топлом времену лишене, танке и оборене ноге.
  Неки од ®их су били и млађи од Оливера, и иако Ќе да ина отежавала да се дета но сагледаЌу ®ихова мршава лица и ухвати страшна туга у ®иховим очима, дечак Ќе од ®их осетио страшан поток пат®е и туге!
  Он Ќе Оливер у затвору! єасно Ќе да Ќе злочинац: у очима свих убица и лопов! Реч убица ниЌе сасвим Ќасна, али ми тврдоглаво звучи у глави и куца звонима по слепоочницама!
  А ®егови дебели, попуцали и буђави зидови као да су живи у ®еговом затвору, а промукло и тешко диса®е затвореника као да се чуЌе кроз мале рупице.
  Тешка врата од кованог гвожђа су се шкрипом отворила и полицаЌац Ќе предао папир коЌи Ќе припремио секретар за суђе®е. Име Оливера Твиста ниЌе наведено, али Ќе уместо ®ега став ен броЌ. Па да, ако Ќе ово нека врста безобразног лопова или послед®а скитница, онда име ниЌе битно. Дово ан Ќе броЌ - нека буде безличан и послушан... Али не, затворски систем такве ниЌе разбио!
  Неколико стражара Ќе погледало Оливера месождерским осмехом. Дечак Ќе изгледао ве· уплашен и страшно блед. Страх, чиЌи снажан страх ниЌе доживео ни након што Ќе тражио Ќош каше, избичевали су га чувари радничке ку·е, преплавио га Ќе...
  Ово Ќе ве· другачиЌи свет - место коЌе се може упоредити са подземним светом, и ниЌе за ¤абе сви толико же ни да избегну ропство по сваку цену... Оливерове ноге су поклекнуле и он Ќе пао напред... Искусни тамничар Ќе спретно зграбио дечака за косу и ударио осуђеног дечака по ружичастим и белим образима:
  - Ми овде не добиЌамо такве трикове! Хо·еш ли играти као и сви други или...
  А крупни човек елоквентно пређе ивицом руке низ грло.
  Оливер Твист се пробудио. У ·елиЌу су ушла троЌица стражара, уз шкрипу отворивши браву. Ставили су кожне рукавице и почели да пипаЌу дечака и да му траже у ранама да ли има стеница или какве пр авштине. Затим су почели да тр аЌу алкохолом.
  Оливер Ќе шкргутао зубима од гору·ег бола сасушених рана. Али с друге стране, зуб Ќе скоро прошао и престао Ќе да сврби. Дечак Ќе добио чорбу, парче крила са хлебом.
  єедан од стражара Ќе приметио:
  - Чудно, али многи вас жале, немоЌте погубити!
  Оливер Ќе са надом упитао:
  - А можда не·е бити муче®а?
  Матрона одмахну главом.
  - Би·е муче®а! ЗахтеваЌте до три пута прилагођене пору¤бине!
  Оливер Ќе тешко уздахнуо и одлучио да може издржати... И са®ао Ќе луди сан...
  Иако Ќе прочитао и к®игу о ЏеЌмсу Моргану. Штавише, да, ЏеЌмс Ќе био дечак коЌи Ќе био отрован на тешком раду на єамаЌци. Тамо Ќе вредно радио на плантажама ше·ерне трске. Затим, током рациЌе, придружио се пиратима, поставши за почетак колиба. И тада се истакао као помо·ник капитена, а потом и сам капитен. ЏеЌмс Морган Ќе много п ачкао и на краЌу постао гувернер єамаЌке.
  Ово Ќе цела прича. Прво просЌак-лопов, затим млади осуђеник коЌи се умало угушио у складишту. Да е, роб коЌи, под бичем надзорника, ради гол на плантажама.
  Оливер Ќе помислио да га можда чекаЌу и плантаже. По свему суде·и, они не·е бити погуб ени. У Ќужним колониЌама тело чак и нема зиму: ово Ќе плус. Али можете се заразити. Храна ниЌе битна, али можете живети. Посла има много, понекад има релативно слободних дана. Робове често туку. Понекад осуђеници добиЌу слободу и сами постану плантажери.
  Дечак Ќе уздахнуо и помислио да би било добро да постане као Морган гусар, а потом гувернер.
  Истина нису та времена. ПиратериЌа ниЌе нестала, али Ќе озби но угушена. А на єамаЌци то више ниЌе тако масовно. Као и на другим местима. Иако су у Африци, пирати су и да е активни иу Тихом океану.
  Оливер Ќе замислио напад галиЌе. Како броЌни дечаци скачу на шпанске воЌнике, б ескаЌу·и голим, округлим петама. И саб ама сеци неприЌате е.
  И иди Оливере. Њен Ќе прилично дечак, али жилав и снажан. Ко води млин са два мача и виком;
  - Наша наЌЌача посада,
  Укрца·емо се на стрелу!
  И оборени морнари и воЌници Касти ског царства падаЌу. И тако Ќе кул и забавно.
  Оливер отвара шкри®е са благом и умаче своЌе крваве руке у злато.
  А гусари певаЌу, шамараЌу своЌу бебу, босим, препланулим ногама по палуби;
  Тресемо се од беса и злобе
  Али наша злодела ·е одмах, сместа престати Ако нас само злато наЌвишег стандарда Судбина откотр а колико хо·емо.
  
  Ех - да, на океану, е - да, под Ќедрима, О, да, летимо за баснословним богатством, Штета, нико не зна, а ни ми сами не знамо Колико нам злата треба, о, колико желимо.
  
  П ачкамо свакога,али нисмо ми криви.И треба да хранимо породице,треба нам и родбина.На краЌу краЌева, нико не мисли да нам исплати плату А живимо без празника и без слободних дана.
  
  Ех - да, на океану, е - да, под Ќедрима, О, да, летимо за баснословним богатством, Штета, нико не зна, а ни ми сами не знамо Колико нам злата треба, о, колико желимо.
  
  Ех - да, на океану, е - да, под Ќедрима, О, да, летимо за баснословним богатством, Штета, нико не зна, а ни ми сами не знамо Колико нам злата треба, о, колико желимо.
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Дечак Ќе поново покушао да хода по ·елиЌи неко време. Али ниЌе био добар у томе. Истина, пликови са ђона су ве· лагано нестали и ниЌе било тако болно ходати. Оливер Твист Ќе звиждао песму кроз ноздрве. И био Ќе некако глуп због овога, што Ќе био у затвору. Оливер Ќош ниЌе читао о грофу Монтекристу. Роман ·е бити написан нешто касниЌе. Али нешто не тако познато остало му Ќе у пам·е®у.
  На пример, дечак Ќе украо Ќабуку вечне младости и завршио у Басти и. ЛуЌ КСИВ Ќе прво желео да погуби дете. Али онда сам одлучио да пустим клинца заувек да седи у таЌноЌ ·елиЌи Басти е. А дете, стекавши вечну младост, завршило Ќе у самици, подземноЌ ·елиЌи... И провео Ќе седамдесет година у самици. Све док га нису пустили, Ќедноставно не веруЌу·и да дечак коЌи Ќе изгледао стар око дванаест година треба да буде у таЌноЌ ·елиЌи Басти е као посебно опасан злочинац.
  Вечито дете Ќе теме но ишибано и пуштено на све четири стране. Након што Ќе дечак лутао путевима Европе, имао Ќе авантуру. Она Ќе у воЌсци Наполеона Бонапарте постала син пука.
  Био Ќе то прилично заним ив роман. Седамдесет година, али служити - кул Ќе сложити се! И страшно! А ово Ќе скоро у потпуном мраку, оковано око врата. Иначе, он Ќе Оливер. єадни дечко... А како Ќош ниЌе полудео. Снови су му били Ќедина утеха. Били су дуги и веома заним иви.
  У сну, на пример, дечак лута планинским стазама и наиђе на благо или нешто забавниЌе. И босе ноге постаЌу гомила златника ...
  Оливер замиш а жуте, металне кругове, и делуЌе тако кул. А ти их средиш, и стресеш у шаке. И тако примам иво светлуцаЌу. И такво злато овде Ќе лепо, даЌе црвену ниЌансу.
  Оливер Ќе чак и ментално окусио жути круг на зубу. И он се сре·но осмехну. За злато Ќе укусно - и веома приЌатно, одише мирисом меда... А сада вам се чини да пчеле зуЌе у комори, а лето долази са благим зрацима.
  Дечак се осмехнуо. И опет Ќе почео да хода по ·елиЌи ... Бос, детету ноге брзо зарастаЌу и желим да се кре·ем. Хо·е ли бити обешен? Не желим да будем заглав ен у пет и.
  Оливер Ќе замиш ао како ·е ®егове голе, дети®асте потпетице клатити када се омча затегне око танког врата. А онда ·е усиЌаним гвожђем спалити голи ђон да се увери да Ќе дечак мртав. И спали·е ®егов леш у пе·ници - што Ќе веома неприЌатно ...
  Оливер Ќе с горчином запевао да би се развеселио гусарском романсом:
  Узалуд су богати залупили вратима,
  Уосталом, пут Ќе наређен до прага за сироти®у!
  Ту, у кавезу под к учем, пери се досађуЌе,
  Она жели да ЌоЌ витез помогне!
  
  И отишао сам као дечак код пирата,
  Да се поклони достоЌанственику да не биЌе!
  Сада Ќе време отплате за све похлепне,
  Ловац се у игри претворио у храну!
  
  И велики су моЌи момци снаге,
  Кад у рукама мача почех да се вртим!
  Посла·у зле неприЌате е да се досађуЌу у гробове,
  Месец на небу сЌаЌи бакар!
  
  Храброст жестоко кипи у срцу,
  Зелени дечак из кабине Ќе спреман за укрцава®е!
  Прешао сам са официром на мачевима,
  Улази у битку у див ем, насилном бесу!
  
  Противник Ќе висок, као бик из тезге,
  Он хо·е да сатре див у масу!
  Али млади· се бори достоЌанствено,
  Оштрица плете невид иву нит!
  
  Ево искора - пробили су стомак,
  Насилник Ќе завиЌао, испустио мач!
  Живео Ќе у пространству и ниЌе познавао бол,
  Сада Ќе изгубио своЌе ко®ске мо·и!
  
  МоЌ први укрцаЌ Ќе био тако успешан
  Прегршт злата ти се слива у ¤еп!
  А ми пирати певамо песме
  Деле·и у борби дуван добиЌен у част!
  
  Наравно да сутра може бити горе
  Пушке фрегате и крстарице начичкане!
  Поша и ме да скачем бос кроз локве,
  Крв у коЌу Ќе пролио неприЌате ски зликовац!
  
  Прави дечак, нема антене,
  Али у борби за попуст ивост нема колибе!
  Колу Ќе суђено да умре у боЌи година,
  То Ќе доброво на одлука!
  Након што се Оливер осетио мало ведриЌим, па чак и почео да тр а ланац. єедна метална веза против друге. Иако Ќе мало вероватно да ·е имати времена, али барем постоЌи шанса.
  Дечак Ќе деловао енергично и бесно певао;
  Седе®е пер решетка ин тамница сирово .
  Млади орао одрастао у заточеништву,
  МоЌ тужни друг, машу·и крилом,
  Крвава храна к уца испод прозора,
  Пецка, и баца, и гледа кроз прозор,
  Као да Ќе исто мислио и са мном;
  Дозива ме очима и своЌим плачем
  И хо·е да каже: "ХаЌде да одлетимо!
  Ми смо слободне птице; време Ќе, брате, време Ќе!
  Тамо где се гора за облаком бели,
  Тамо где се ивице мора плаве,
  Тамо где ходамо само ветар ... да, Ќа! .."
  А дечак Ќе босом ногом шутирао кревете. А онда Ќе узео и поново заспао. А са®ао Ќе и о нечему инспирисаном претходно прочитаним романима. Посебно о єулиЌану Отпаднику. Шта би било да Ќе єулиЌан поживео дуже!
  И оваЌ сан Ќе заним ив;
  У сну Ќе дечак видео нешто необично...
  Овде Ќе био поред єулиЌана Отпадника. Чувени римски цар у бици са Партима доспео Ќе у тешку ситуациЌу. Али Цезарови наследници су се храбро борили и отерали Парте. Али сам цар Ќе био окружен малим одредом, очаЌнички покушаваЌу·и да се пробиЌе до своЌих.
  Оливер Твист Ќе искочио на врели песак. Дечак терминатор Ќе одмах схватио да то ниЌе баш сан, поготово што су га бо ели Ќош не сасвим зарасли пликови на табанима. Али нема времена за свађу - цара треба спасавати!
  Дечак-рен¤ер Ќе Ќедним ударцем у скоку оборио пет Пар·ана коЌи су ве· опседали цара. Онда Ќе Оливер Твист врло спретно узео оба мача и почео да грди. Прва четири персиЌска ратника пала су одсечених глава. Тада Ќе дечак голим прстима бацио бодеж, коЌи се усред лета изврнуо и пререзао грк ане троЌици стрелаца.
  Оливер Твист Ќе радосно узвикнуо:
  - То Ќе мушка борба!
  Затим Ќе прешао у одлучну офанзиву. Његови замахи мачем били су попут косилице. Посекли су све редом, а ПерсиЌанцима сецирали удове. Ево Ќедног главног поглавара Парта коЌи покушава да и сам цар изгуби руку. А онда глава.
  Оливер Твист Ќе ногама одЌедном бацио пет бодежа са грамофона и покосио читав низ стрелаца. Онда Ќе викнуо:
  - Час сре·е! Време Ќе за игру!
  И ®егови мачеви дадоше постригу партскоЌ воЌсци. Вођа воЌске, кра  ПерсиЌе, Индемон, излегао Ќе зенки. Полуголи, миши·ави дечак Ќе посекао све редом и засуо лешевима све прилазе єулиЌану. Никада раниЌе владар ПартиЌе ниЌе видео тако жестоког борца. А чи®еница да Ќе ово само голобрада младост изазвала Ќе озби ан страх.
  ОдЌедном су заиста пагански богови одлучили да помогну Старом Риму, и уместо да се повуче, єулиЌан Ќе вратио религиЌу своЌих предака на Зем у! А сада се или Херкул или Херкулов син бори против Партске воЌске.
  А Оливер Твист Ќе све више побеђивао. Бацао Ќе тешке и оштре предмете. Пробао Ќе и разбио неприЌате е старог Рима, а ®егови мачеви су изгледали као неодо иве му®е. Дечак терминатор инспирисао Ќе остале Рим ане. Виче: Херакле! Херкул са нама! Навалили су на Парте, удвостручивши ®ихову снагу троструко. И сам цар се борио.
  ЏулиЌан Ќе био тек нешто изнад просечне висине, али добро грађен и згодан. У време смрти имао Ќе само тридесет две године и не зна се шта би чекало Римско царство да Ќе отпадник живео више. Али сада, изгледа, Парти су се вратили, и почели да се повлаче.
  А остатак римске воЌске додао Ќе топлоту. Кра  Индемон Ќе покушао да преокрене ток битке и са хи аду одабраних бесмртника кренуо Ќе у битку. Али ово Ќе била ®егова фатална грешка.
  Оливер Твист Ќе скренуо паж®у на Ќедног веома крупног човека - вишег од ВалуЌева, са круном и раменима, као орман у златном ланчи·у. И дечак Ќе, видевши како слушаЌу наредбе овог владара, схватио: време Ќе да делуЌе. И подигао Ќе лук коЌи Ќе испустио ПерсиЌанац. Брзо га Ќе повукао ногом, тако да Ќе тетива скоро пукла. А онда Ќе пустио стрелу, ментално прате·и ®ен лет.
  И Ќуре·и, бод икав убод прободе цара ПартиЌе у врат, разбивши каротидну артериЌу. И огромна тежина од Ќедног и по, или чак два центнера, владар се срушио са слона.
  Смрт кра а Ќе, наравно, тежак ударац за воЌску. Поготово када Ќе млађи наследник покушао да преузме команду, као што Ќе Оливер Твист послао стрелу на ®ега. Као резултат тога, оваЌ противник се показао као пробушен шкорпион. Рим ани, видевши цара како Ќури у боЌ, сада повикаше: Аполон, Аполон Ќе с нама!
  А Оливер Твист Ќе рукама и ногама тукао ПартиЌе.
  И ова варварска воЌска се претворила у велебну. Сада су Рим ани прогонили ПартиЌу и у овоЌ трци вукова ниЌе било речи о опросту и милости. Тешко онима коЌи беже, и тешко онима коЌи беже од Рим ана двоструко.
  Источна воЌска се топила пред нашим очима, а латински пукови, легиЌе и кохорте били су неумо иви. Гвоздени и Ќаки, све ломе и цепаЌу, а племи·е убиЌаЌу...
  Дечак Ќе, пак, блистао голим, ружичастим штиклама, и трчао млин са мачевима, секу·и одЌедном пет противника.
  Потпуна победа. Преживели Парти падаЌу на колена и моле за милост.
  Оливер Твист Ќе дошао на царев позив. Погледао га Ќе уми ато. У давна времена  уди су мало нижи него у касниЌим вековима, а у сну дечак замиш а себе стариЌим. Дакле, Оливер изгледа да има четрнаест, петнаест година по римским стандардима. Односно, ве· се може сматрати мушкарцем, иако без браде. ЏулиЌан Ќе погледао ®егове огреботине и модрице и упитао са широким осмехом:
  - Ти си бог?
  Оливер Твист Ќе искрено и поштено одговорио:
  - єа сам човек!
  ЏулиЌан Ќе тешко уздахнуо и такође искрено одговорио:
  - Штета... Много ми Ќе жао!
  Ово Ќе разбеснело дечака терминатора, и он Ќе оштро одговорио:
  - Нема за чим жалити! Човече, ово звучи поносно!
  ЏулиЌан Ќе климнуо главом и потапшао дечака по рамену:
  - Добро речено! ОваЌ човек звучи поносно, и мора да буде поносан, а не глина у грнчарским рукама!
  ВоЌска Ќе промрм ала у знак одобрава®а. Походни свештеник Ќе почео да припрема пагански молебан поводом победе. єулиЌан Ќе одлучио да оживи старе култове. єедан од ®их Ќе обожава®е єупитера, Марса и Митре. Иако Ќе Ќасно да паганску веру треба модернизовати. Овде су предложене разне идеЌе. На краЌу краЌева, ве· постоЌи уче®е о єелисеЌским по има - раЌу за ратнике и хероЌске  уде, зналце. Па зашто то не учинити званичном доктрином. Ти ·еш бити покоран цару, мо·и ·еш да се истакнеш у служби и доби·еш себи харем на оном свету, и тамо ·еш славити племените гозбе, заувек млад и Ќак! Па чему онда елита Христова доктрина?
  Оливер Твист, коЌи такође ниЌе много волео традиционално хриш·анство, двосрчан и окрутан, приметио Ќе:
  - Човек Ќе сам ковач своЌе сре·е, и он Ќе грнчар свог успеха!
  ЏулиЌан Ќе пружио руку дечаку, срдачно Ќе стиснуо и са свом искренош·у предложио:
  - Буди моЌ син и наследник! Мудри сте преко своЌих година, и имате над удску снагу!
  После тога, цар Ќе скинуо са поЌаса цезаров прстен. ОваЌ прстен обично носи цар коме одабере да буде ®егов наследник и обично Ќе знак усвоЌе®а.
  Оливер Твист Ќе ставио прстен на кажипрст и са одушев е®ем рекао:
  "Надам се да ·у бити достоЌан да постанем царев син..."
  єулиЌан Ќе поразио партску воЌску и поново опседао ®ихову добро утврђену престоницу. ПоЌава Оливера Твиста дочекана Ќе са радош·у. Римски цар по уби дечака и подиже га снажним рукама изнад себе, говоре·и:
  - Хвала Богу! Ве· сам мислио да си мртав!
  Оливер Ќе, схвативши да истину ниЌе тако лако обЌаснити, одговорио:
  - Искрено, Ваше Величанство Ќе моЌ прави отац, ово Ќе Аполон и он ме понекад води на Олимп и на друге светове да се не навикавам на  уде!
  Цар, у правоЌ историЌи прозван као отпадник, био Ќе изненађен:
  - єесте ли видели Олимп?
  Оливер Твист Ќе, као и сви интелектуално развиЌени дечаци, волео да компонуЌе и стога Ќе спремно потврдио:
  - Да!
  ЏулиЌан Ќе усхи·ено узвикнуо:
  - И видео сам єупитера!
  Дечак-витез, широко се смеше·и са бисерним зубима, одговори:
  - Поздрави те моЌ деда єупитер! И жели вам успех!
  Цар Ќе из свег гласа узвикнуо:
  - Хвала боговима! Нека донесу победу!
  Дечак-наследник Ќе одмах понудио да не одлаже Ќуриш, Ќер Ќе околина била опустошена и римским трупама Ќе било сувише тешко да дођу до хране и пи·а.
  Оливер Ќе, наоружан наЌбо им римским луком, коЌи Ќе и побо шао, отишао у лов. Бо е Ќе размислити о плану напада, видети саму тврђаву и истовремено убиЌати неприЌате е.
  Оливер Твист Ќе пуцао из да ине у ратника са гримизним перЌем на шлему. Као одговор, облаци стрела су полетели на дечака. Али млади ратник ниЌе обра·ао ни наЌма®у паж®у на ®их: они и да е нису стигли, и хладно су нокаутирали противнике, а он Ќе сам, брзим кораком, с времена на време, трче·и, обилазио зид.
  Град Ќе заиста био велики, не много ма®и од Рима, и окружен високим зидинама. ТраЌан Велики и многи други осваЌачи нису могли да га узму у своЌе. Али овде Ќе заправо главна сила ПартиЌе. ОсвоЌите Ќе и ваша власт над Римом може се протезати чак до ИндиЌе.
  Оливер Ќе приметио да су зидови града скоро свуда велики, дебели и назуб ени. Да бисте узели такав град, потребно вам Ќе много дугих степеница и ниЌе сигурно да ·ете их прона·и. Заштита Ќе нешто слабиЌа, где град пере река, буран Ќе поток. Реку Ќе могу·е скренути, али би·е потребно наЌма®е два месеца мукотрпног рада. Па коЌи су други начини?
  На пример, разнети зид и пробити пробоЌ! НаЌлакши начин, али треба вам експлозив. Али недалеко од града налази се импресивна шума. И уз одређену вештину, експлозив се може направити од ... пи евине, додаЌу·и им наЌЌедноставниЌе минерале и соли. И голим петама дечак Ќе осетио да има таквих минерала и соли у зем ишту.
  НаЌбо е Ќе поткопати наЌвиши део зида, где се накупио наЌве·и броЌ неприЌате ских воЌника. Сада ·е се Парти каЌати што су се уопште усудили да крену против Рима.
  Оливер Твист, упуцавши четири тоболца, вратио се назад у логор и радосно обавестио ЏулиЌана:
  - Богови су ми рекли како да заузмем тврђаву! Али нека ваши ратници служе нашем ритуалу!
  Римски цар Ќе строго наредио:
  - СлушаЌ мог сина као што слушаш мене!
  А воЌска, коЌа Ќе видела Оливера Твиста у акциЌи, лаЌала Ќе заузврат. А дечак, Цесареви·, Ќе активно издавао наређе®а. Морате помешати пуно пи евине са минералима, а онда ·ете добити мо·ну бомбу из древних времена. Требало би да делуЌе много ефикасниЌе од барута, а не горе од нитроглицерина. Ово Ќе заиста дечак терминатор коЌи Ќе зачет. Штавише, сам Оливер Ќе лично посекао шуму, а трупце самлео у штитове и пи евину.
  ВеруЌу·и у во у богова, римска воЌска Ќе радила веома приЌате ски, сложно и енергично. Пи евина и мо·ни дрвени штитови су брзо изграђени. Истина, Парти су покушали да изврше налет.
  Оливер Твист Ќе радосно замахнуо са своЌа два мача, а ко®ица Ќе изЌурила из заседе. Пар хи ада ПерсиЌанаца Ќе било опко ено. Дечак-витез Ќебе ®иховог вођу ногом у вилицу, примораваЌу·и га да изгуби много зуба. А онда Ќе ®егов пар мачева радио као да су бриЌачи. А Парти су били у торби, и окружени наЌхрабриЌом воЌском на свету.
  Да, многи варвари су се сада борили у римскоЌ воЌсци, али Ќе то учинило Ќачом, упиЌаЌу·и свежу крв и нове борбене технике.
  Оливер Твист се више од других бри ирао у овоЌ сечи. И намерно, клинац Ќе п уснуо у велике локве крви да попрска римске воЌнике. И допало им се, испоставило се да добиЌаЌу божанску милост, снагу и сре·у од самог Аполоновог сина.
  Баш као што су се многи у Риму радовали повратку старих паганских култова. И са великим задово ством молили су се Фортуни. Хриш·анство Ќе, с друге стране, изгледало превише неприЌате ско према животним задово ствима и стога непривлачно. Штавише, хо·е ли Ќош постоЌати таЌ раЌ? А да ли Ќе неко од оних коЌи живе у четвртом веку видео васкрслог Христа?
  А богови су им Ќедноставни, разум иви,  удски... И нико ниЌе пружио озби ан отпор обнов еним култовима!
  А сада пиринчани ратници, чак и ако половина нису Латиноамериканци, ве· варвари са ентузиЌазмом извршаваЌу наређе®а цара и ®еговог Сина и Аполоновог сина.
  Но·у Ќе ве· припрем ено дово но пи евине и минерала. Оливер Твист ниЌе чекао зору, ве· Ќе наредио да се кола одмах помере до централне тачке неприЌате ске одбране.
  И трофеЌни партски ко®и похрлише заЌедно са смртоносним товаром у кулу кра ева. Погонили су их да е, палили су бачве и ноге упа еним бак ама и ударцима дугих бичева. И иако су ПерсиЌанци отворили неселективну ватру у таму но·и, ве· Ќе било касно.
  Оливер Твист Ќе, да би поЌачао глас, викнуо кроз огроман месингани рог:
  - Нека се испуни име Богова! Нека єупитер помогне!
  Експлодирала Ќе тако да Ќе чак неколико ми а од глава Рим ана оборило своЌе шлемове са глава. Али Парти су страдали хи аду пута више. Главно заклон од ударног таласа био Ќе одбачен више, а зидови су се подигли. Много стотина персиЌских воЌника Ќе убиЌено на лицу места, а Ќош више осака·ених...
  Оливер Твист, коЌи Ќе такође био гурнут од експлозиЌе, пао Ќе на колена, али Ќе одмах скочио. Дечак-витез поново залаЌа:
  - А сада приЌате и нападаЌу! У славу Бога нашега Аполона!
  И Ќурнуо Ќе први, б ескаЌу·и бос, са прашином залиЌеп еном у крви дЌечачких потпетица. А за ®им Ќе Ќурила цела римска воЌска, неброЌена, у сваком случаЌу, у но·ноЌ мори.
  Оливер Ќе први стигао до партских положаЌа и жустро се попео испод срушеног зида. Дечак терминатор Ќе био у великом узбуђе®у. Секао Ќе све редом, иако Ќе ве· било Ќасно да су Парти изгубили способност стварног отпора. Њихов морал Ќе пао, а свака же а да се супротставе Рим анима Ќе испарила. Али ипак, истреб е®е Ќе настав ено и дошло Ќе до правог масакра.
  Оливер Твист, машу·и мачевима, и пресецаЌу·и Ќош Ќедну чистину, отпевао Ќе целу баладу:
  єа сам витез Рима и мача...
  Господ ме Ќе позвао у боЌ!
  Свет Ќе одмах добио ¤елата,
  И бо е хвали Сварога!
  
  Одлучио да оживи велики сан
  ТаЌ човек Ќе постао Ќак као Бог!
  И за убио се у мудрост, лепоту,
  У коЌоЌ Ќе оличен налет срца у метал!
  
  Не, ниЌе паганин, Цезар Ќе био,
  НиЌе познавао себи равног у рати...
  И Рим са сЌаЌном славом,
  Пркоси страху-Сотони!
  
  Све ·е се претворити у прах
  Али само Ќе дух бесмртан!
  Пронађите снагу у речима
  Што нам не говоре наглас!
  
  ВеруЌте ми, човек ниЌе леш,
  То Ќе наЌбо е, увек живи...
  Зрак славе се ниЌе угасио...
  Звезда у срцима  убави!
  
  А шта Ќе крв
  Она нам даЌе живот...
  Из бола постоЌи  убав
  И држите Ќе!
  
  ВеруЌте да нисте слаби
  И био Ќе Ќак духом!
  Нека роб пропадне у телу,
  Ми ·емо се побринути за узду!
  
  Кад победиш кукавичлук
  И див и ужас ·е нестати...
  Онда се уздигнеш изнад кровова,
  Богови броЌе лица!
  
  До·и ·е Олимп, запалити ватру,
  И би·е светлости...
  Али не дираЌ слабог хероЌа,
  КлиЌент офталмолога...
  
  Ко гази малог црва,
  Он сам Ќе безвредан у срцу!
  И моЌа велика страст
  Испод репа два чипса бибера!
  
  Укратко, дођи Белобог,
  єа ·у постати Аполон...
  Прецрта·емо нуле оловком,
  Иза нас су милиони!
  Престоница ПартиЌе Ќе пала, а римска застава се сада виЌорила изнад ®е. Оливер Твист Ќе узео к уч АзиЌе у своЌе Ќаке руке и пришао цару єулиЌану. Захвалио се наследнику и вратио му Ќе рекавши: "Слава Аполону".
  єулиЌан гради нову престоницу. Оливер Ќе такође почео да са®а... Овде Ќе поново срео цара єулиЌана. Партско кра евство, од коЌег су Рим ани имали толико проблема поражено, а єулиЌан, коЌи се ве· звао Велики, одлучио Ќе да обнови Вавилон.
  ПоЌаву Оливера Твиста, именованог царевог сина и коЌи се сматрао сином Аполона, Рим ани су дожив авали као знак богова.
  Пред дечаком су Весталке посипале латице ружа. Оливер их Ќе газио босим ногама, и поносно надимаЌу·и груди, марширао као триЌумфант. Латице су ЌоЌ приЌатно голицале голе пете, а од овога се дигло расположе®е. єулиЌан се руковао са дечаком, жу евим од воЌних радова, говоре·и:
  - О моЌ сине! Наредио сам од блага ухва·еног од Парта да ти излиЌем златни кип, уметнувши смарагде уместо очиЌу! Пошто си Аполонов син, онда си као сам Бог лепоте и воЌничке уметности!
  Оливер Твист Ќе скромно одговорио, прекрстивши руке на миши·авим грудима снажног тинеЌ¤ера:
  - єа сам као бог, кад сам човек!
  ЏулиЌан климну дечаку и обЌави:
  - У вашу част и у част почетка препорода Вавилона, уприличи·емо борбе гладиЌатора!
  Оливер Ќе искрено рекао:
  - Ма®е крви! Наши богови не захтеваЌу жртву, ве· храброст и храброст!
  єулиЌан се сложио са овим:
  - Нека буде тако! Али они Пар·ани коЌи нису дали оставку мораЌу да погину у гладиЌаторским биткама да не би изазвали нове нево е Риму!
  Оливер Твист єр Ќе одговорио на ово:
  Нека богови одлучуЌу о ®иховоЌ судбини! Само нека жене и деца не учествуЌу у овим!
  ЏулиЌан одговори двосмислено:
  - Они коЌи нису опасни за нас не·е учествовати у плесу смрти!
  Статуа изливена Оливеру Твисту била Ќе виша чак и од природне величине, а смарагдне очи су гореле. У рукама Ќе дечак-божанство држао два мача са челичним оштрицама и дршкама украшеним рубинима. Ре ефни миши·и су били сасвим у складу са оригиналом.
  Затим Ќе уследила раскошна гозба, а ве· за време гозбе одржана Ќе прва гладиЌаторска борба. Борила су се два паж иво опрана и нау ена ПартиЌана. Напали су Ќедни друге мачевима. Ве·и Ќе промашио неколико удараца мачем у груди и стомак, срушио се на песак. Борба се показала пролазном и скоро сви Рим ани, незадово ни таквим исходом, нагнули су прсте надоле - докраЌчите га! Оливер се уздржао. НиЌе желео да изгледа окрутно или милостиво.
  Пар·анин Ќе без гриж®е савести избо свог сународника. На томе су се, заправо, завршили гладиЌаторски наступи. Тек пред краЌ гозбе, када Ќе єулиЌан, попут Нерона, отпевао песму, воЌници су поново позвани на стадион. Овог пута то су била два тинеЌ¤ера.
  Борили су се дово но дуго, наневши много рана Ќедни другима. И на краЌу, потпуно исцрп ени, проболи су Ќедни друге своЌим мачевима груди и укочили се.
  Оливер Твист, лупкаЌу·и босом ногом, незадово но примети:
  - ТвоЌ отац Ќе обе·ао да не·е бити деце у гладиЌаторском дуелу!
  єулиЌан одговори одлучно, ударивши песницом о сто:
  - А ово нису деца! Ве· им Ќе четрнаест година!
  Овакав исход изазвао Ќе извесно разочаре®е код Рим ана, и они су извиждали мртве борце.
  Оливер се ниЌе противио. Он сам ниЌе сматрао четрнаестогодиш®у децу. Ако ве· дечак може да буде са женом, онда ниЌе дете!
  Сутрадан су почеле борбе гладиЌатора.
  Парти су се међусобно борили. Били су бесни, бацали се и убадали. Проливено Ќе много крви и зноЌа.
  Ве· у првоЌ бици борило се по двадесет  уди на свакоЌ страни. Они коЌи су први изашли са зеленим натколеницама, а други са жутим. Битка се одвиЌала са промен ивим успехом. Победили су зелени, од коЌих су само троЌица остала на ногама, а и они су теже повређени.
  Други дуел Ќе испао нешто ма®е крвав од првог.
  Овог пута Ќе било по петнаест  уди са сваке стране. Неки у наран¤астим завоЌима, други у плавим. Тешке чизме звецкаЌу о песак. Сами гладиЌатори су полуголи, многи су длакави, па Ќе спектакл прилично варварски и напет. Чинило се да Ќе наран¤аста била Ќача, иако се генерално борба показала такмичарском. Дошло Ќе до тврдоглаве размене удараца, капала Ќе крв.
  Обе стране су се  у але као поветарац таласа.
  єача се показала наран¤аста, од коЌих Ќе пет ратника стало на ноге. А оне плаве што су биле гомиле, а побиЌене, Рим ани им нису помиловали.
  Борбе су биле у пуном Ќеку. Ево, на пример, три лава и пет Пар·ана са тупим мачевима. Испоставило се да Ќе ба®а крвава... Овога пута сре·а се осмехнула лавовима, осим животи®ама, а мачеви су зароб еницима давани кратки, зарђали и дуго не наоштрени.
  Тада су тинеЌ¤ери ушли у ринг, наоружани само бодежима. Било Ќе толико вришта®а, вришта®а, уЌеда®а. Преплели су се у загр аЌу и убадали се бодовима, ударали, шутирали. Момци су били толико бесни да нису ни погледали ко Ќе у ком тиму. Само су се међусобно убиЌали, сакатили и докраЌчили на лицу места.
  єедан од ®их Ќе чак истргао савршенство другог, примораваЌу·и пото®ег да умре од Ќаког болног шока.
  Како Ќе то тешко и одвратно, али у исто време проклето узбуд иво. Када доживите мешавину узбуђе®а, задово ства и истовремено одвратности, када се голи, зноЌави, крвави и посечени тинеЌ¤ери муче и гризу оружЌем.
  И у давна времена се рађа много деце, а велики броЌ дечака учествуЌе у борбама гладиЌатора. Они су ма®е вредна роба и нису тако Ќадни. Често се млади робови туку потпуно голи, и увек боси.
  Жене гладиЌаторице су такође скоро увек босе, осим наЌпознатиЌих од ®их. Такве девоЌке став аЌу елегантне сандале како би нагласиле своЌ виши статус.
  Робови не смеЌу да носе ципеле до пунолетства, само по хладном времену добиЌаЌу грубе дрвене ципеле да се вредна стока не би савиЌала од хладно·е. А ако Ќе дете по природи Ќако и може да издржи снег, радиЌе га оставе без тунике. Деца слободних Рим ана, а посебно патрициЌа, по хладном времену носе сандале или папуче и чизме, да би ма®е били као робови.
  Оливер Твист Ќе, наравно, као син бога Аполона, изнад таквих предрасуда. Али неки партски зароб еници, гледаЌу·и дечака у шорцу коЌи Ќе седео поред цара, очигледно су га заменили за почасног кожника и шапутали.
  А Оливеров слух Ќе веома оштар, и неприЌатно ми Ќе кад те тако помислим. Два полугола роба приђоше принцу и почеше да праве приЌатне масаже дечаковим босим ногама. Тако Ќе добро бити додирнут азиЌским девоЌкама. Очигледно, такође зароб ени робови у освоЌеноЌ ПартиЌи.
  На ногама Ќе остао само Ќедан тинеЌ¤ер, коЌи, међутим, такође ниЌе могао да се усправи због броЌних рана и стао Ќе на све четири.
  Следе·а борба Ќе била мало егзотичниЌа. Четири крокодила против два туцета ПартиЌана са штаповима. А само Ќедан Ќе имао секиру у рукама. Алигатори су Ќурнули на затворенике, а они су као одговор тукли штаповима. Неки Парти су побегли. Крокодил Ќе веома страшна животи®а. Како уста шк оцну, тако Ќе у таквим зубима умро угрижени ПартЌанац.
  А други ратник Ќе ве· изгубио ноге, а другу руку. А крокодили гладиЌатори Ќеду много са ужива®ем.
  Високи ПерсиЌанац са секиром посекао Ќе алигатора секиром. НиЌе ни реаговао: испоставило се тако Ќака кожа. И све куца редом и Ќури да прождере свакога ко Ќе пао под оч®аке.
  ПоЌавио се крвави неред. И почело се ширити по песку и ш унку.
  Оливер Твист Ќе почео да флертуЌе са роби®ама... И пробудио се!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Оливер Твист, након што Ќе спавао, поново Ќе нахра®ен и обЌавио:
  - Е, сад те чека друга тортура, момче.
  НаЌпре су у ·елиЌу ушли стражари и са ®ом лекарка у белом мантилу. Наредила Ќе Оливеру да скине огртач и климнула главом након што га Ќе прегледала.
  - Како брзо лечи на псу! Време Ќе за друго испитива®е са страш·у!
  Дечак Ќе прогунђао:
  - єош сам дете, можда нисам?
  Жена у белом мантилу климну главом.
  - Не брини, не·еш се повредити. И тада ·е бити само Ќедно муче®е. Закон забра®уЌе сака·е®е деце млађе од четрнаест година муче®ем!
  Оливер Ќе тешко уздахнуо.
  Опран Ќе топлом водом, нису штедели ни државни сапун. И дечак Ќе постао чист и спреман за муче®е.
  Ушло Ќе Ќош стражара. Откачили су огрлицу са дечаковог врата и навукли окове. И одведоше га, звецкаЌу·и ланцима, у оде е®е за муче®е.
  Оливер Ќе био нервозан, ноге су му дрхтале, боси ђонови осе·али хладну влагу камена. Он Ќе Ќош дете и би·е тешко мучен, а то Ќе изазвало Ќезу.
  У мучилишту га Ќе ве· чекала ¤елата са црвеном косом. НасмеЌала се, великих, бисерних зуба.
  - Па, оно слатко пиле Ќе дошло? Сад ·емо те уштипнути!
  Оливерова пругаста пи¤ама Ќе поцепана и изведен Ќе наг. ЦрвенокосоЌ су помогли тинеЌ¤ери ¤елати. Био Ќе то посебан тим за тортуру деце.
  Оливера су ставили у специЌалну креплу са ши цима, коЌа Ќе почела болно да боде кожу леђа и зад®ице.
  Тада су му руке и ноге почеле да се савиЌаЌу под неприродним угловима. Оливер Ќе засте®ао од бола. Лигаменти су били истегнути, а руке и ноге буквално извучене из рамена и кукова.
  Црвенокоса се осмехнула.
  - Па, шта боли? Можете ли ми ре·и где сте сакрили залихе?
  Оливер Ќе негативно одмахнуо главом.
  ТинеЌ¤ери ¤елати су окретали полуге, а дечаку су се више увиЌале руке и ноге. Оливер Ќе засте®ао, али Ќе стиснуо зубе да се у·утка.
  Црвенокоса климну главом.
  - Подмажи му пете! Они су ве· живи!
  Млади ¤елати су се ентузиЌастично латили посла. Замазали су дечакове прашином опране табане, Ќош прилично тврде, чак и дети®асте прсте. Црвенокоса Ќе погледала дете и облизала ЌоЌ усне. Уживала Ќе у муче®у дечака.
  На краЌу се подмазуЌе ђон и фиксира мангал доводом гаса. Висина пламена се може подесити, а месождерским Ќезиком лиже детету пету. Истовремено, ¤елати настав аЌу да увиЌаЌу дечаку руке и ноге, буквално га савиЌаЌу·и у луку.
  Бол Ќе био ужасан и Оливер Ќе сте®ао и плакао. ОчаЌнички Ќе покушао да скрене паж®у, али ово ниЌе успео. И као да су вулкани избили по целом телу и потекла лава.
  Блиснула Ќе мисао: уместо да трпим такав бол, можда би било бо е ре·и. Штавише, мало Ќе вероватно да ·е бити могу·е искористити скривено богатство. Али тврдоглави мали ђаво у ®еговоЌ глави захтевао Ќе отпор наси у. А Оливер Ќе ·утао као млади пионир коЌег нацисти испитуЌу. Иако су с времена на време сте®али, па чак и врискови скидали са усана.
  Мангала Ќе испекла дечакове штикле, и оне су поцрвенеле, али захва уЌу·и маслиновом у у нису загореле ни уг енисале. И пликови су излазили полако, било Ќе то дуго муче®е. А истовремено су се испоставили лигаменти руке и ноге и лопатице Оливера Твиста, тако да Ќе остало Ќош мало до паузе.
  Црвенокоса се закикота и заблиста од сре·е. Оливер Ќе био згодан, миши·ав дечак и лисици Ќе било велико задово ство да га мучи. Али ниЌе признао. Службеник коЌи Ќе надгледао тортуру окренуо Ќе пешчани сат. По закону, муче®е деце млађе од четрнаест година Ќе временски ограничено. А он само сте®е и вапи, а писари немаЌу шта да запишу.
  Тада црвенокоса дохвати дугачку иглу, чиЌи Ќе врх био усиЌан у ог®ишту, и приђе Оливеру.
  Почела Ќе да боде голог, миши·авог дечака у нервне завршетке. Оливер Ќе вриснуо од див ег бола... Црвенокоса се полако боцкала и певала:
  Какав бол, какав бол!
  Братства биЌу ШпаниЌу! Пет Ќе нула!
  И он се смеЌе откриваЌу·и своЌе бисерне зубе. И опет и®екциЌе коЌе доприносе дечаковоЌ пат®и.
  Оливер покушава да се одврати од бола... Гледа у црвенокосу, а она му не делуЌе страшно. Изгледа не више од тридесет, лепе, али зле смарагдне очи. Оливер Ќе чуо да постоЌи жена крвник коЌа обично мучи мале лопове. И мало ко Ќе могао да одоли муче®у. Оливер се присетио и романа о Робину Худу.
  Мали Џо, дечак од око четрнаест година, некако Ќе ухва·ен. И мучен Ќе на сталку ватром и бичем. Мали Џо Ќе био исцрп ен, али ниЌе одао где Ќе била Ќазбина разбоЌника. Тада Ќе крвник киднапован, а на ®еговом месту се поЌавио сам Робин Худ. И мали Џо Ќе спавао. Иако су му голе пете гореле од усиЌаног гвожђа, оне су излечиле дечака, и он Ќе поново потрчао.
  Дакле, ништа страшно. То само боли, али не·е постати инвалид и чак ·е се осветити ...
  Црвенокоси Ќе направио десетак и®екциЌа у различите делове тела, и спустио хладну иглу.
  Узела Ќе бич у руке и почела да туче Оливера у груди и стомак. Ударци су падали тешко и равномерно падали. Дечак, чиЌа Ќе глава ве· била прилично збркана од страшног бола, онесвестио се...
  ТинеЌ¤ери ¤елати су га полили леденом водом. Оливер Ќе дошао к себи.
  Црвенокоси Ќе из ог®ишта узео комад усиЌаног гвожђа и принео га дечаковим прсима.
  Овде Ќе интервенисао званичник:
  - Можете оштетити прсни миши·! Деца нису осака·ена!
  Црвенокоса Ќе агресивно лаЌала:
  - Онда соли!
  И ставила Ќе шапу у чаше и полила читаву шаку на Оливерову рану. Дечак Ќе викао и трзао се.
  Енглески званичник климну главом.
  - Време Ќе истекло! Закон забра®уЌе да е муче®е!
  Црвенокоса Ќе опсовала и зарежала:
  - Дођавола! Он Ќе тврд орах! Можда наставити?
  Службеник одмахну главом.
  - Не! Закон Ќе закон! Дечаке ®егових година не треба више мучити! Има Ќош Ќедно муче®е! И смислите нешто софистицираниЌе!
  ТинеЌ¤ер ¤елат Ќе предложио:
  Сломи му ножне прсте!
  Званичник Ќе одмахнуо.
  - Не можеш сакати!
  Црвенокоса Ќе изнервирано климнула главом.
  - Пусти га да се одмори! По тре·и пут ·у му припремити нешто софистицираниЌе и ефектниЌе!
  Оливер Ќе пуштен из стеза ки и коза. Докторка Ќе опипала дечаков пулс и задово но рекла:
  - Веома Ќе упоран! А може потраЌати много!
  Званичник Ќе приметио:
  - У ®егове руднике! Нека ради! Има их тако малих, али Ќаких колико треба!
  Црвенокоса се закикота.
  - Све бо е! Можда ·е ми више пута пасти у руке!
  Оливер Ќе опран леденом водом и однесен у ·елиЌу. Муче®е се завршило и дечак Ќе одахнуо.
  Две тре·ине пута Ќе прошло, а остало Ќе Ќако мало, и но·на мора ·е се завршити.
  Истина, онда га, вероватно због мале старости, не·е погубити, ве· ·е га послати у руднике. И то Ќе наЌгоре! Ужасан Ќе смрад и полумрак, и посао коЌи не траЌе дуго.
  Бо е на плантажама єамаЌке или ИндиЌе, или на острвима. Топло Ќе и сунчано и приЌатно, свеж ваздух. Мирише на тропске би ке.
  А дечацима босе ноге голица приЌатна трава, а рад Ќе Ќош забавниЌи.
  Оливер Ќе, исцрп ен од тортуре, лежао на леђима, коЌа су била ма®е повређена, само у модрицама тупим иглама столице, и покушавао да заспи. Било би лепо заборавити у лековитом сну.
  Огрлица на врату детета скоро да се ниЌе мешала и ниЌе пекла .... Али постоЌало Ќе морално пониже®е као оваЌ пас на поводцу. Па пожалили су се и нису убацили ноге у блок.
  Ево малог Џоа, после муче®а, држан Ќе у оковима и ниЌе могао ни да се окрене. А Оливер Твист Ќе ве· знао шта Ќе бол. Међутим, у радионици Ќе више пута бичеван. А бич више ниЌе тако страшан.
  Ватра и еверзиЌа зглобова су болниЌи. И игле у нервним завршецима. Тело боли, посебно истегнути лигаменти.
  Врата ·елиЌе су се отворила... НадстоЌник уђе и унесе крчаг млека и меког хлеба, говоре·и:
  - ПиЌ и добиЌ снагу!
  Оливер Ќе тихим гласом упитао:
  - Не·у бити погуб ен?
  Матрона Ќе приметила:
  - Многи те жале, буди Ќак!
  Оливер Ќе пио млеко, Ќео бели хлеб. Његов стомак Ќе био тежак. А када су стражари отишли, дечак Ќе легао на леђа и скоро одмах заспао.
  И са®ао Ќе...
  У телу одраслог човека, Оливер Твист Ќе Ќахао црног ко®а. Управо Ќе напустио своЌе сапутнике и нашао се сасвим сам. Расположе®е се погоршало, а у глави ми се дигла магла како да све ово урадим да буде што ефикасниЌе. Ову заним иву реч су измислили Грци - ефективно! Ви сте сами барем седми син у породици, али ве· племенита особа, блиска цару. Али овде само треба да умерите своЌ статус и постанете неприметниЌи. ИнфилтрираЌте се у редове завереника коЌи желе да спале до теме а наЌве·и град на свету.
  Неопходно Ќе размрсити сложени сплет.
  Оливер Твист Ќе зауставио свог ко®а. Превише добар и чистокрван има ко®а. Одмах Ќе Ќасно да ·е то бити племенита личност, а секташе се не·е мо·и одмотати.
  Оливер Твист Ќе сишао са пастува и размиш ао где да га причврсти. Само везати за дрво? Одвеш·е га, али Ќа не желим да изгубим тако племенитог ко®а. ИзнаЌмити до наЌближе виле? Као, не·е ризиковати да преваре десну руку префекта царске гарде?
  Оливеру Твисту се ова опциЌа ниЌе баш допала, али изгледа да другог излаза ниЌе било. Али шта Ќе са повратком? И онда ходати? Такође ниЌе изгледало баш привлачно. Можда узети и добити скромниЌег ко®а, или чак пребацити на магарца?
  Послед®а опциЌа Ќе ипак изгледала мало логичниЌе и ниЌе тако заморна као пуза®е пешке.
  Међутим, морао сам поново да узЌашим пастува и кренем каменитим путем. Около су расле оскудне палме и поглед ниЌе баш наЌбогатиЌи. А ово Ќе у цветноЌ ИталиЌи. Нека места овде. Ево, међутим, разгранатог и полом еног храста. У да ини препланули, полуголи чобанин тера козе.
  Оливер Твист подстакне свог ко®а да се орасположи и убрза корак.
  Овде Ќе осетио прилив снаге у себи и запевао;
  Неко сеЌе, неко оре
  Па, неко ·е само ре·и, уморио сам се од др а®а, хо·у мало сре·у да зезам Ех, узе·у ко®а у залог и сре·а ме чека!
  
  Проклизало Ех, проклизало Ќе негде Проклизало ме! Проклизало Ех, негде проклизало Опет Ќе проклизало
  
  ! мене!
  
  Отклизало Ех, проклизало Ќе негде Проклизало ме Проклизало Ех, негде проклизало Опет Ќе проклизало Ех, негде проклизало Проклизало ме Оклизнуло негде Опет проклизало!
  
  Отклизало Ќе Ех проклизало негде. Проклизало ме Проклизало ох, негде Ќе проклизало. Опет Ќе проклизало!
  Овде Ќе Оливер Твист одЌедном у·утао и уплашено затрептао. Пред ®им се поЌавила девоЌка невиђене лепоте. Била Ќе готово гола, само су ®ене величанствене груди биле прекривене нитима перли од каме®а коЌе Ќе светлуцало свим дугиним боЌама, а бокови су били обавиЌени венцима од бисера, крупних диЌаманата и смарагда. Истовремено, фигура Ќе величанствена, висока девоЌка, густе косе коЌа пада у таласима боЌе златног листа, и три укоснице: Ќедан рубин у облику лептира, сафир у облику од рибе и смарагдног у облику тигрице.
  Истовремено, упркос богатству оде·е, девоЌка Ќе била боса, само су ЌоЌ на глеж®евима биле наруквице од скупоценог цве·а. А ®ена фигура Ќе веома миши·ава и одише животи®ском снагом, лепотом и еротиком. Плочице штампе, лоптице миши·а коЌе се котр аЌу испод чоколадне коже.
  Оливер Твист Ќе осетио како ®егово мушко савршенство одЌедном набуЌа, крв му Ќе к учала у телима, а срце му Ќе куцало као буба®.
  Никада ниЌе видео тако лепу, дивну и узбуд иву девоЌку.
  Неколико дана Оливер Твист ниЌе имао жене у свом лажном се·а®у на снове, осе·ао Ќе вртоглавицу и пробудили се животи®ски инстинкти. Он Ќе особа коЌоЌ и сам цар веруЌе, а у ¤епу му Ќе папир запеча·ен печатом и потписом Цезара. А папир гласи: - Оно што ниЌе учинио носилац овог писма, учи®ено Ќе за добро Рима и по мом наређе®у! Дакле, ако ишта, макар била и кра ица варвара, Оливер ·е бити оправдан.
  Када Ќе десна рука префекта скочила са ко®а, тада се неочекивано испоставило да Ќе девоЌка виша од Рим ана узбуђеног животи®ском пожудом. Оливер Твист се ниЌе обрукао, и Ќурнуо Ќе на ®у. Али гола, препланула, миши·ава нога девоЌке Ќе б еснула, а ®ени голи прсти чврсто су Ќе ухватили за нос. Бол Ќе ударио као ма ем у лоба®у, а Оливер Твист Ќе викнуо:
  - Ах ах ах ах! УбиЌаш ме!
  ДевоЌка украшена драгу има се насмеЌа, подиже центуриона стражара са зем е и баци га као маче.
  Преврнуо се на леђа и засте®ао. ДевоЌка са кра евским чланком мирно рече:
  - ТвоЌа мачо реакциЌа ми Ќе разум ива и чак ласкава! Али кад имаш посла са боги®ом, не можеш да Ќуриш као вепар у вру·ини. - Љепотин глас Ќе постао строжи. Станите на све четири и пузите. Онда по уби моЌе отиске у песку. Не заслужуЌете да додирнете своЌе тело.
  Оливер Твист се осе·ао као боксер након што Ќе нокаутиран. Глава му Ќе пулсирала, нос му Ќе пулсирао од страшног бола. Некако се стражарски центурион попео на све четири и отпузао ка високоЌ, фантастично лепоЌ девоЌци.
  Узбуђе®е, упркос болу, ниЌе прошло. А Оливер Твист Ќе страсно боцнуо босоног, грациозан отисак  епотице коЌа одузима дах.
  Осетио Ќе песак на уснама и закикотао се. Истог тренутка му се на врату поЌавила боса потпетица, притиснута.
  Оливер Твист Ќе прштао:
  - ИмаЌ милости!
  Лепотица Ќе одговорила лукавим цереком зуба:
  - ЗаслужуЌу!
  Оливер Твист Ќе одговорио уз сте®а®е:
  - ЗахтеваЌ, о супер, све ·у!
  ДевоЌка се насмеЌа и одговори:
  - Добро. Ти си поносни Рим анин и десна рука цара. Постани девоЌка сада, буди она док се не предомислим!
  Центурион Оливер Твист Ќе управо хтео нешто да каже када се осетио као да Ќе уро®ен у растоп ени путер. Ухватила га Ќе див а грозница, а потом бацила на хладно. Блиснуле су му®е, зачуо се разбиЌаЌу·и удар грома, и све се вртело пред очима човека. И после Ќедног тренутка све Ќе утихнуло. Оливер Твист више ниЌе осе·ао бол у носу, а тело му Ќе било весело. Скочио Ќе и бацио поглед на себе. Пред ®им су се ®ихала пуна девоЌачка прса, Ќедва покривена траком платна. Да е се могло видети преплануло женско тело, раскошне бокове, Ќедва прекривене га·ицама, Ќаке бутине, ре ефне потколенице, боса грациозна стопала. Коса Ќе постала дуга, а када Ќу Ќе Оливер ухватио прстима, осетио Ќе меко·у свиле и одлучио да Ќе погледа. Ковр¤аве плаве праменове поЌавиле су се пред очима бившег центуриона и лопова.
  Не видиш своЌе лице, али тело ти Ќе здраво, младо, фино, само без украса, тамно од опекотина, скоро голо, притиснуто плочицама и одличног облика.
  Оливер Твист се осе·ао Ќош Ќачим и ведриЌим него раниЌе. И звижду·и примети:
  - Блимеи! Шта сам Ќа, девоЌко?
  Прелепи драгу има ратник климну главом.
  - Да, сад си женско и мораш да ме служиш!
  Оливер Твист Ќе одговорио са уздахом:
  "МоЌа дужност Ќе да лично служим цару и сваком претпостав еном кога он постави преко мене.
  ДевоЌка Ќе  утито лупила босом ногом и рекла:
  - Виши сам од цара. єа сам боги®а боги®а! И мораш ме послушати, иначе ·у уместо девоЌке од тебе направити бубашвабу!
  девоЌка Оливер се стресе и клекну понизно говоре·и:
  - ТвоЌа во а, о наЌве·и од наЌве·их. Али цар ми Ќе дао задатак, а Ќа сам дужан да га испуним.
  Боги®а Ќе агресивно приметила:
  - Без моЌе во е, не да Рим не·е бити спа ен, него ни Ќедна мува не·е пролетети. Зато се не плашите.
  Оливер Твист Ќе жарко певао као одговор:
  - Колико бити кукавица не разумем,
  Рађа се снажан ратник за битку ...
  Страх Ќе слабост, и стога,
  Они коЌи се боЌе ве· су поражени!
  Боги®а Ќе  утито лупила ногом и певала:
  - офарбани сто и под
  Цар Ќе Ќош коза!
  А онда Ќе намигнула Оливеру и рекла му углађеним тоном:
  - Млада, буди млада девоЌка,
  И не журите да одрастете.
  Победите бучним притиском,
  И бори се против фашиста!
  Никад се не зна мир
  Плачите и смеЌте се на месту
  И сам сам био
  Пре више милиЌарди година!
  Оливер Твист Ќе звиждао.
  - Госха! Пре више милиЌарди година. А ко су фашисти?
  Боги®а Ќе намигнула и тихо рекла:
  - СазнаЌте више. Мора·е да се нађемо.
  Оливер Твист Ќе прешао босом, девоЌачком ногом преко макадамског пута. ОсЌетила Ќе заЌед ивост своЌим еластичним ђоном и логично примиЌетила:
  - Заним иво, али ко сам Ќа? Он или она?
  Боги®а Ќе одговорила са осмехом:
  - Душом си сто посто човек, телом сто посто Ќака и лепа девоЌка. Не буди тужан, Ќа ·у те научити магиЌи, а ти ·еш ми служити Ќош верниЌе и верниЌе од цара.
  Лепотица украшена драгу има Ќе арогантно рекла:
  - Пустио сам те да ми  убиш табане.
  Оливер Твист Ќе хтео да приговори, али га Ќе поглед Боги®е спалио. И бивша десна рука поглавице преториЌанаца паде му на лице. И послушно  убио босе ноге наЌве·е лепоте на зем и. Усне су биле слатке, попут коже од меда и веома приЌатне, попут мешавине хи аду раЌских цветова, мириса грациозних, исклесаних, секси ногу боги®е.
  Штавише, Ќош увек се не зна да ли Ќе награда по убити такав шарм или покушаЌ понижава®а.
  Боги®а Ќе благонаклоно рекла:
  - Ускоро ·е ти до·и девоЌке, Ќер Ќедан човек ниЌе ратник у по у!
  Оливер Твист Ќе Ќош Ќедном похлепно по убио боги®ин голи, исклесан, сладак као амброзиЌа, коЌи пиЌу римски богови, и желео да настави по упцима да е. Али добио Ќе голу пету у носу, из коЌе Ќе текла чак и танак млаз скерлетне крви коЌа се ширила по препланулоЌ кожи.
  Боги®а рече строгим тоном:
  - Устани и иди! Ако желите да сазнате нешто о предстоЌе·ем пожару у Риму, онда Ќе са таквим изгледом то наЌлакше учинити. ГледаЌу·и у твоЌе груди, кукове, ноге човека ·е полудети!
  Оливер Твист Ќе био збу®ен:
  - Како то? Хо·у ли им бити искуше®е?
  Боги®а се закикота и примети:
  - ВеруЌте ми, жена дожив ава много више задово ства од  убави него мушкарац, а ви не желите ни да поново постанете мушкарац!
  Оливер Твист Ќе промрм ао:
  - Ово Ќе страшно!
  Боги®а Ќе одговорила:
  - Напротив, супер Ќе! Тако осет ива кожа код жена, Ќедан додир изазива задово ство.
  ДевоЌка Ќе намигнула Оливеру Твисту и додала:
  - А да не мислите да сам вас оставио у сЌаЌноЌ изолациЌи и да сте Ќедини мушкарац у женском телу, прене·у твог приЌате а на тебе.
  Боги®а Ќе скочила, завртела Ќе и пустила му®е из голе пете. А испред, Ќош Ќедном задив ена Оливером Твистом, поЌавила се скоро гола, такође веома миши·ава и лепа девоЌка црвене боЌе.
  СтаЌала Ќе и збу®ено трептала.
  Боги®а Ќе, са изгледом великог победника, одговорила:
  - Ово Ќе центурион Цицерон. НиЌе било баш младог и лепог човека, а сада видите каква Ќе ватрена лепотица постала!
  Оливер Твист Ќе звиждао, девоЌка Ќе заиста  упка. Само можда превише миши·ав, као он. Обично такве миши·е имаЌу девоЌке гладиЌаторице или оне коЌе су радиле у каменоломима.
  Али у исто време, високе груди и луксузни бокови уопште нису лишили лепоте женствености.
  ДевоЌка Цицерон Ќе збу®ено погледала око себе. Затим се поклонила боги®и ДемиЌурга и промрм ала:
  - О велики, учини ме поново човеком!
  Боги®а Ќе узвикнула, тресу·и своЌим раскошним боковима:
  - Не! Ти си у женском телу треба ми више. Сада обоЌе клекните и  убите моЌе голе пете.
  ДевоЌка Цицерон и девоЌка Оливер Твист су клекнуле. Они су послушно  убили ноге боги®е. Али онда Ќе сенка затреперила и поЌавио се дечак у шортсу. ДемиЌург девоЌка климну главом.
  - И дечаку, треба да  убиш голе табане.
  Дечак Ќе био светле косе и леп, изгледао Ќе стар око дванаест година. И  уб е®е ®егових стопала Ќе било понижаваЌу·е. Неки кретен, а ево два римска, никако послед®а грађанина.
  ДевоЌка Оливер Ќе одлучно рекла:
  - Не·у да  убим ноге шмркачу!
  Као одговор, дечак Ќе цеваном у лице ударио лепу плавушу плавичасту косу и зарежао:
  - Да те претворим у црве?
  Цицерон Ќе девоЌка са уздахом предложила:
  - И ово Ќе Бог! Не само дечак. А Бог ниЌе тако понижаваЌу·и.
  И девоЌка Ќе по убила дечака демиЌурга у пету.
  Дечак-творац климну главом и рече:
  - И Ќа сам Бог! И Оливер Ќе одбио велику част. Ипак, опраштам му. Али ако желите да живите, онда ·ете морати да се борите против оних коЌима ми Богови ДемиЌурга наређуЌемо. У супротном, Рим ·е задесити непроце®иву катастрофу.
  Боги®а Ќе б еснула своЌим прете·им очима и изЌавила:
  - Момци, хтели то или не, ви девоЌке ·ете морати да се борите против Рима и да помогнете да се победи Спартак.
  Оливер и Цицерон, те девоЌке са срцем правих мушкараца, узвикнуше из свег гласа:
  - Никад! Никада се не·емо окренути против Рима!
  Боги®а Ќе прете·и ударила своЌом грациозном босом ногом. Плавуша плавичасте косе и ватрена црвенокоса девоЌка су биле на сталку. ПоЌавило се неколико голих, препланулих девоЌака, лица прекривених црвеним маскама.
  Почели су да муче центурионе девоЌке. НаЌпре су босе ноге лепотица биле стегнуте у коцке и почеле су да вешаЌу терете са ®их. Веома Ќе болно, лигаменти су истегнути и уврнути.
  Оливер ДевоЌка Ќе шкргутала зубима и цвилила.
  - СвеЌедно, не·у против Рима!
  ДЌевоЌка Цицерон Ќе просиктала:
  - Не буди издаЌник римског центуриона!
  Римске девоЌке су и да е биле мучене. Окачили су терете, извлаче·и зглобове са рамена. Тада су ¤елати-девоЌке, голе, али у маскама, са риђом косом, почеле да туку бичевима по леђима испружених лепотица. Ударци су наЌпре задати умереном снагом.
  Боги®а Ќе наредила,  утито лупкаЌу·и своЌом грациозном босом ногом:
  - Удри Ќаче!
  А онда су кренули гвоздени бичеви, коЌи су жени распарали кожу. Оливер и Цицерон су шкргутали зубима, али ударци коЌи су потресали ®ихова уганута тела изазвали су пригушени Ќауци да им изађе из грла.
  Овде су, по наређе®у боги®е, пламтеле мангале под босим ногама измучених девоЌака. Ватра женских ¤елата регулисана Ќе доводом гаса. У почетку Ќе било мало, али се онда поЌачало. Да не би одмах спалили кожу, мучите и су мазали голе табане девоЌака би ним у ем.
  И то Ќе био тако ужасан бол да су Оливер и Цицерон, те девоЌке, вриштали. Али онда су стиснули зубе, тако да су чак и углови усана крварили.
  Али какав Ќе то над удски напор коштао. Џелат Ќе ужареним штапом боцнуо Оливера Твиста испод пазуха. Дахтао Ќе и поново вриснуо. Сада су обе центурионке почеле да биЌу ужареним челичним шипкама у ог®ишту коЌе се одмах поЌавило. А бол Ќе постао Ќош страшниЌи и монструозниЌи.
  А ¤елати покупише клешта са усиЌаним зубима и стадоше цепати сандук. Што Ќе изузетно болно. Као гром те прободе од пета до поти ка. Оливер Ќе помислио: - Можда Ќе то дово но? Зашто да трпите такву пат®у, реците: избор Ќе Ќасан, на све се слажем! Али помо·и ватреном неприЌате у Рима Спартака и издати ®егову домовину - не! Рим анин мора да Ќе тврђи од диЌаманта.
  Када Ќе Цицерон девоЌка вриснула:
  - Ох мама! Нема потребе, све ·у ти ре·и!
  ДевоЌка Оливер Ќе викнула:
  - У·ути! Не издаЌ своЌу ота¤бину!
  И у том тренутку му се откинула гримизна брадавица на грудима. И од бола сам се загрцнуо.
  Међутим, то Ќош ниЌе била граница. Овде се поЌавио, након што Ќе боги®а-демиЌург ударила босом ногом, динамо са жицама. Мучите и су почели да убацуЌу електроде у девоЌке на сталку у недрима Венере, петоЌ тачки, у устима и између прстиЌу на рукама и ногама. Ово Ќе заиста изузетно окрутно.
  Ево голе девоЌке у црвеноЌ маски коЌа врти точак аутомобила динамо. А кроз тела измучених центурионских ратника пролазила су разорна праж®е®а струЌе.
  Бол Ќе превазишао све могу·е границе. Оливер и Цицерон нису изгубили свест од шока бола само зато што су били поЌачани магиЌом Боги®е ДемиЌурга. єадне девоЌке центурионке дожив авале су просто несхват иву пат®у, чинило се да Ќе свака ·елиЌа тела преплав ена усиЌаним металом, а стада тегле·их ко®а са челичним копитима галопирала су дуж нервних завршетака.
  Оливер девоЌка и Цицерон девоЌка задрхташе од невероватног бола. Бол Ќе био свуда, ниЌе било крви, ни вене, ни ·елиЌе у телу нетакнуте болом. И то Ќе било као ура®а®е у наЌлуђи круг пакла.
  Обе девоЌке центурионке биле су толико парализоване да нису могле ни да врисну. Гушили су се као рибе на суву обалу.
  Оливер Ќе добиЌао чин за чином, као и ®егов партнер. Тако су друга ¤елат и тре·а почели да окре·у точкове динамо машине.
  У међувремену, други мучите и су почели да ломе прсте босих ногу центурионских девоЌака коЌе су висиле на сталку.
  Иако Ќе ве· било толико бола да га Ќе било немогу·е сварити умом и не уочити.
  ДемиЌург Ќе наредио, оголивши своЌе бисерне, крупне зубе изнад ®егових година:
  - За ®ихову косу!
  Одмах су два мучите а ухватила измучене девоЌке и повукла их за косу, прете·и им да ·е им откинути скалпове. И Ќош више бола.
  Овде су широке траке усиЌаног гвожђа додиривале стомаке девоЌака. Мирис спа еног меса постао Ќе много осет ивиЌи. Речи су испекле читаво стадо оваца.
  Боги®а ДемиЌург Ќе упитала са пакленим осмехом:
  - ПристаЌете да ми служите и да се борите са Римом?
  И поред наЌмонструозниЌег бола, упркос невероватноЌ пат®и, обе центурионске девоЌке су сложно урлале:
  - Не! Не·емо издати своЌу ота¤бину!
  Боги®а се запалила му®ом, машу·и магичним штапи·ем коЌи се изненада поЌавио у ®еним рукама. А кроз ®их, измучене центурионке, пролазила су тако снажна праж®е®а струЌе да се кожа прво димила, а онда су се обе измучене девоЌке распламсавале као бак е.
  Оливер и Цицерон су се буквално гушили од бола. И мера страда®а Ќе превазишла све онострано, и ®ихова свест Ќе пала у таму непостоЌа®а.
  ДемиЌург Ќе са страшним осмехом приметио:
  - Одличне су, добро очуване!
  Боги®а-демиЌург Ќе узнемирено приметила:
  - Да завршим броЌне мисиЌе, потребни су ми само Оливер и Цицерон. Уосталом, они су изабрани! єа могу све, чак и да створим универзум, али  удска во а ниЌе подложна наЌмо·ниЌим Боговима.
  ДемиЌург Ќе приметио:
  - Ми можемо да променимо човеков изглед, тело, али не можемо да променимо ®егову личност и "Ќа", што Ќе наша слабост!
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Оливер Твист се пробудио... Задрхтао од страха од онога што га ускоро чека. Али за сада, ране од претходних муче®а нису зарасле, што значи да га Ќе чекало одлага®е казне...
  Дечак Ќе почео да тр а карике ланца, Ќедну о другу. Било Ќе некако ометаЌу·е, а и неприЌатно Ќе седети на поводцу као да си пас. Оливер Ќе тр ао карику о челичну карику. И пЌевушио Ќе у себи... ВриЌеме Ќе пролазило... Доносили су му храну. Поред уобичаЌених затворских оброка, ту Ќе и млеко. Да би се дечак брзо уда ио од тортуре, жене коЌе су радиле у затвору постале су великодушне. Штета кад дечака од десет година муче енглески ¤елати. И ве· Ќе издржао две тортуре, остала Ќе послед®а - тре·а.
  Међутим, и сам затвор Ќе сламач. Иако Ќе гледа®е у шипке ве· прилично познато.
  А табани, опржени на мангалу, болно сврбе и стварно боле, а на ®има набуЌали пликови. Али Ќе ве· почело да Ќе®ава. И више не боли. Вероватно ·е се дечаку голе пете Ќош спржити, Ќер се не може сакати, а ђон савршено зараста, поготово ако Ќе премазан маслиновим у ем.
  Оливер се осе·ао узбуђено и испио велику шо у млека. Тек му Ќе десет година, а ве· га муче, покушаваЌу·и да одаЌу таЌну. И током тортуре лекар се стара да не осакате, а посебан службеник мери време муче®а, одређено енглеским законом за дете коЌе Ќош нема четрнаест година.
  Дечак Ќе Ќео, па од монотоне досаде узео и задремао.
  И са®ао Ќе...
  Попут таласа реке коЌа Ќе избила са обала поплаве, огромна хорда варвара похрлила Ќе ка свеже посеченоЌ тврђави. На посебноЌ кули, нимало не плаше·и се стрела, стаЌао Ќе висок човек, у лаком, бронзаном оклопу, и са мачем у снажноЌ, миши·авоЌ руци. Ковр¤ава коса, на великоЌ глави, ве· прилично проседла, скуп ена сребрним обручем. Изглед Ќе спо а миран, само сужава®е, а затим шире®е зеница одаЌе снажно узбуђе®е! СтоЌе·и на десноЌ руци, Ќедан необично висок и широких рамена човек Ќе загрмео снажним басом:
  - Нападнути смо, велики! Из целе ГалиЌе окупила су се неприЌате ска племена. Величина Рима Ќе у пита®у!
  Човек Ќе мирно одговорио, играЌу·и се бодежом са скупоценом дршком:
  - А да ли сте мислили да Ќе АнтониЌе одлучио да смо дошли да сакуп амо печурке, а не да се сурово боримо?
  Марко АнтониЌе Ќе збу®ено рекао:
  - Али шта Ќе єулиЌе имао да допусти варварским Галима да сакупе све снаге, стотине своЌих племена, уместо да употреби Ќедноставну и поуздану тактику: биЌ, биЌ у делове!
  Цезар Ќе одговорио са осмехом:
  - Александар Велики дао Ќе ДариЌу две године да сакупи огромну воЌску из целог свог огромног царства и победи га у отвореноЌ бици. Ми смо у рату ве· осам година. Ако наставимо кампа®у истим методама, онда нам цео живот не·е бити дово ан за то!
  Римски стрелци су гађали прецизно због зуба коЌи су се налазили на зиду, међутим, Гала Ќе било толико, а они су бежали у толико густоЌ гомили да их Ќе било неупоредиво теже промашити него погодити. Те варваре коЌи су пали, прободене стрелама, ®ихови саплеменици су немилосрдно газили. Ко®ски копита и грубе чизме са дрвеним ђоном гадно су цуцкале, мешавина блата и крви. Цезар ниЌе могао да одоли и сам Ќе испалио стрелу, ци аЌу·и на млади·а коЌи Ќе скакао на белом ко®у. Код Гала Ќе уобичаЌено да вође кланова Ќашу ко®а у снежно белом оделу, што симболизуЌе чистоту и покровите ство светлих духова.
  Цезар Ќе био одличан стрелац, пошто Ќе од дети®ства учио стре аштву. Строги учите  за сваки промашаЌ, прописао Ќе пет удараца лозом по леђима детета. Међутим, мали єулиЌус ниЌе био само бичеван, ве· и научен да се концентрише, правило да дише, потискуЌе умор. Управо сада, Цезар покушава да прилагоди своЌе диса®е контролишу·и брзину пулса.
  А варвари ве· нападаЌу зидине. Гали нису тако густи варвари, од много дугачких стабала направили су стотине различитих степеница, понекад толико широких да би по ®има могла да прођу и кола.
  Гали ричу као медведи коЌи целе зиме нису Ќели. У исто време тукли су мачеве о мачеве и звиждали. Римски стрелци пуцаЌу готово у отвор, борци уз помо· пра·ки гураЌу степенице доле. Али има их много и Гали пузе као гусенице, не обазиру·и се на губитке. Чак и на да ину се може осетити да варвари заудараЌу на алкохол, чини се да су представници Келна узели поприличну количину древне месечине на грудима.
  На врху их дочекуЌу снажни ударци двосеклих римских секира и кратких мачева. Ево првих губитака међу Рим анима, центурион прободен рогом пада,  ути Гали растргну му тело, два римска воЌника одЌедном падоше.
  Цезар Ќе кратко рекао:
  - СипаЌте катраном на варваре!
  Котлови за к уча®е се постав аЌу на посебне уређаЌе. Подиже их примитивни ждрал, превр·у се и сипаЌу на главе Гала. Узаврела лава спа уЌе варваре, они буквално полуде од болова. Загуш ив мирис запа еног меса диже се до врха. Ослеп ени и спа ени, Гали су се наслонили, али коп а и секире велике воЌске коЌа Ќе напредовала позади нису им дозволила да се повуку. Ве· тече много крви, али када се помеша са смолом, то Ќе тако Ќезиво...
  Марко АнтониЌе виче:
  - Запали то!
  Бак е лете доле, смола се распламсава. Гали горе и хрле назад. Газе их зад®и редови, степенице клону. И опет и опет падаЌу варвари. Али напад, упркос страшним губицима, не мисли да престане.
  Огромни рогови Гала, у ®их не дуваЌу усне, ве· тешки ратници газе под ногама посебне мехове од биво е коже. Од онога што Ќе тут®ава необична, вискозна, делуЌе на посебан начин на психу Гала, као звуци мрачних богова коЌи позиваЌу на достигну·а.
  Цезар Ќе Ќош миран и са осмехом говори:
  - Варвари, ®има су звуци важниЌи од душе!
  АнтониЌе Ќе одговорио:
  Свештеник КлаудиЌе Ќе принео великодушну жртву єупитеру и Марсу, а богови су рекли: одобравамо ваше подухвате и да·емо вам победу!
  Цезар Ќе одговорио у стилу стиха:
  ОлимпиЌски богови су Ќаки
  Али слабима не помажу!
  Ако смо верни єупитеру,
  ХаЌде да изградимо светску силу!
  За победу су нам потребни воЌници,
  Од челика, руке и пуно домиш атости!
  Од ударца ·е се зла хорда срушити,
  А онда нас чека велики пут!
  Антони Ќе одобрио:
  - Нека се прослави сЌаЌ єупитера!
  Упркос хи адама мртвих, лавина Гала Ќе поново почела да се кре·е, личила Ќе на ра®еног вепра, коЌи Ќош ниЌе имао времена да искрвари и, као и раниЌе, жестоко и опасно Ќури на ловца. Осим тога, Гали су почели да бацаЌу стрелице и каме®е на зидове. Њихова варварска племена Ќош нису овладала луком, стреле су претешке да би ефикасно испале из ве·ине ратника, али у случаЌу налета и да е могу одиграти своЌу улогу.
  Варвари Гали ходаЌу преко лешева, не обазиру·и се на ломаче коЌе пламте под ®иховим ногама. У исто време коп а полете увис, а Ќедан од варвара баци секиру тако спретно да Ќе легионару одувала главу.
  Иако су римски губици Ќош увек релативно мали, Гали одржаваЌу огромну броЌчану надмо·, а нове урлаЌу·е гомиле истрчаваЌу из шуме.
  Марк АнтониЌе Ќе Ќош увек веома млад, иако су му рамена широка, у ста®у Ќе да носи на себи десетак високих легионара, или чак да трчи са ®има. єош као голобради млади· успео Ќе да извади шест полуголих хетера током пожара из Ќавне ку·е, а потом и да им угоди. Марк Ќе био познат не само као велики ратник, коЌи се ниЌе плашио да се упусти у битку са гладиЌаторским шампионима, ве· и као вешт  убавник. У ЦезаровоЌ воЌсци, он Ќе први од првих мачева, спреман да иде тамо где велики нареди.
  Гали се поново пе®у на зидине, а Рим анима Ќе понестало смоле, и мораЌу да дочекаЌу неприЌате а мачевима, као и секирама и коп има. Ве· у Ќедном од Гала, на челу са Жаном Неустрашивом, ве· су оседлали Ќедну од кула. Сама єеанне, упркос огромном расту, веома Ќе брза и спретна. Рамена су широка, а струк Ќе узак. Бори се гол до поЌаса држе·и два мача. И има миши·е на коЌима би Херкул позавидео.
  Марко АнтониЌе такође нестрп иво баца своЌе мачеве из руке у руку:
  - Пусти ме да погодим сЌаЌног!
  Цезар Ќе, без журбе, мирно ставио стрелу у лук, лукаво Ќе зезнуо очи, одговорио:
  Наређе®е команданта за време рата,
  Кад около зазвоне стреле!
  Испу®ена  убав у и одличном ценом,
  Свето, за римске воЌнике!
  Упркос чи®еници да се Жана брзо кре·е, Цезар предвиђа ®егове покрете, тачан хитац и стрелу коЌа сече кроз ваздух, забиЌаЌу·и се у миши·ава груди, тачно испод срца. Неустрашиви падови, крв шик а из уста пуних великих ко®ских зуба. Варварин се гуши, брзо умире.
  Цезар Ќе шапнуо:
  - Штета у нашоЌ воЌсци, поверио бих му кохорту!
  Марк Ќе издахнуо.
  - Ти си као и увек мудар велики Цезаре!
  Цезар подиже главу.
  - Владар коЌи воли слатку освету има интелигенциЌу муве! Можда би, да Ќе єеанне знао лукаве трикове наше воЌске, успео да заузме тврђаву. До тада, пазите на борбу.
  Римски воЌсковођа, и овога пута много брже, напунио Ќе лук и запуцао, па поново запуцао, бираЌу·и вође Гала.
  Сре·ом по Рим ане, ве·ина степеница Гала Ќе изгорела, и они нису могли одмах да баце све своЌе снаге на Рим ане, али их се овде окупило више од двеста педесет хи ада. Никада раниЌе Рим се ниЌе суочио са толико воЌника на Ќедном месту. Цезар има само две легиЌе у тврђави, дванаест хи ада легионара. Однос снага, више од двадесет Гала, за Ќедног Рим ана.
  Цезар Ќе такође забринут, али ®егово лице чува непробоЌност маске. Се·ам се у младости, ухватили су га пирати. Тражили су веома велику откупнину од двадесет златних талената за Ќош голобраду омладину. А таленат Ќе комад злата, мало ма®и од кокошиЌег ЌаЌета. Иако Ќе Цезар и МариЌин не·ак (легенда о Ќедином патрициЌу коЌи Ќе седам пута успео да буде изабран за конзула Старог Рима), али изгледа за млади·а коЌи Ќе Ќедва ушао у године неспособности и добио право да се ожени. . (За дечаке преко 14 година) ово Ќе огроман износ и нико не жели да га плати. А то значи смрт или ропство.
  Цезар се насмеЌао у лице гусарима као одговор. Рекао Ќе да Ќе прениско це®ен, али мисли много бо е о себи и одређуЌе за себе откуп - 50 талената. Прерасли, смрд иви пирати су одушев ени и галамирани. єедан од ®их чак му Ќе растргао стомак секиром морског брата. Цезар Ќе наставио:
  - Али пошто се ослободим, гони·у те док не будеш ухва·ен и висиш по двориштима! Вођа Ќе разапет.
  Пирати су били запа®ени таквим безобразлуком, а атаман морских п ачкаша са злобним осмехом упита:
  - Зар се не боЌиш, безобразни момче, да ·емо те сами разапети! На краЌу краЌева, ви сте везани и у нашим рукама!
  На то Ќе млади Цезар одговорио:
  - Живот ниЌе толико велика вредност да се због ®ега испусти част и изневери достоЌанство! Част и достоЌанство су два крила, без коЌих се птица живота може задржати само у заточеништву!
  Чак се и прека ени вођа морске бра·е изненадио:
  - Ви сте храбар неприЌате , а ми ·емо вам поштедети живот. Осим тога, никада нисмо морали да видимо 50 талената одЌедном.
  Цезар Ќе подруг иво фркнуо.
  - Ако ме одвежеш, онда ·у твоЌе распе·е заменити ма®е болним начином растанка са животом: омчом!
  Атаман се насмеЌао помало уси ено, али Ќе ипак наредио да га одвеже. Цезару се ниЌе допало што су уста вође била окр®ена, а зуби лоше ®еговани. Млади· Ќе говорио са великим презиром.
  - Коме Ќезик иде у весе е, таЌ увек остаЌе с носом! Па, пр ава уста су уточиште развезаног Ќезика!
  Вођа Ќе био збу®ен, али Цезар Ќе у·утао и чинило се да су пирати брзо заборавили на прет®у.
  ПриЌате и дечака су брзо прикупили потребну откупнину и послали 50 талената. Цезар Ќе одржао реч у ЌедноЌ ствари, а другу нипошто ниЌе намеравао да одлаже дуго времена. Иако Ќе задатак коЌи Ќе пред ®им био тежак, ниЌе тако лако прона·и и ухватити гусарску галиЌу, посебно међу броЌним острвима, заливима и заливима Средоземног мора. Да, и има много пирата, а римски бродови су и да е немо·ни против ®их. Али Цезар, Ќош у тинеЌ¤ерским годинама, одликовао се великом сналажнош·у.
  Док Ќе био на гусарском броду, успео Ќе да се сприЌате и са Ќедним колима. Цезар му Ќе обе·ао положаЌ у римскоЌ воЌсци и могу·ност да освоЌи своЌ пекулиЌум са робовима. Дечаку Ќе оставио писмо у коЌем Ќе навео да са СицилиЌе кре·е галиЌа испу®ена сребром. А пошто су у Риму почела превира®а, заштита галиЌе Ќе чисто симболична. Дечак из кабине морао Ќе да извуче само писмо, као случаЌно, у мору, за то га Ќе чак и мало покварила морска вода. План ниЌе био тежак, похлепни и ускогруди пирати нису могли да не упадну у замку.
  Током укрцава®а, палуба се изненада подигла, а римски воЌници су пали на пирате. А из позадине, на сре·у но·у, приђоше два чамца са воЌницима. Занемели пирати Ќедва да су одолели. Тражили су само да их не вешаЌу, ве· само да их продаЌу у ропство. А коловођа Ќе, да би искупио своЌ живот, испричао где криЌу своЌа блага, ук учуЌу·и и она коЌа Ќош нису успела да оду у провалиЌу, педесет таланата.
  Али Цезар Ќе одговорио:
  "Можеш купити своЌ живот, али не можеш купити част!" Прекинути!
  Тако се прочула гласина о Цезару, иако Ќе тада имао Ќедва петнаест година, а годину дана касниЌе оженио се и нежном АквалериЌом. Али то Ќе друга прича!
  Цезар Ќе наредио АнтониЌу да се ук учи у битку, са Ќаком резервом. Рим ани су користили конструкциЌу типа фаланге. На уском зиду било Ќе веома ефектно. Угушио се талас налета Гала. Неки од ®их били су прободени са два или три коп а одЌедном.
  єулиЌе Цезар Ќе приметио:
  - Македонска фаланга може да буде веома ефикасна техника. Нису узалуд освоЌили целу АзиЌу, тачниЌе, скоро целу! Када завршимо са ГалиЌом, Ќа ·у оти·и у персиЌске зем е, а тамо у ИндиЌу. Клеопатра ·е ми скупити нове легиЌе, ук учуЌу·и арапску ко®ицу.
  Под Цезаром Ќе остао само млади штитоноша Оливер Твист. ПостоЌале су гласине да Ќе дечак ®егов син. И то Ќе била истина, уз Ќедино упозоре®е да Ќе Оливерова маЌка била обична роби®а из немачких зема а. Лепа, али дрска плава девоЌка, из словенских зема а, ниЌе хтела да постане конкубина и хетеро, и за то Ќе послата да вредно ради на плантажама коноп е и лана. Али и тамо Ќе била смела, због чега Ќе завршила у каменоломима. Она Ќе, међутим, ту успела да преживи и оЌача. Чак Ќе одведена у гладиЌаторе, где Ќе Цезар био зароб ен ®оме у арени. Након чега су отишли у пензиЌу, у ®ега се за убила и Ерастела, како су звали високи словенски роб.
  Знали су радост Ќедно другом у загр аЌу. Онда Ќе гладиЌаторица затруднела. И имали су дечака, Брута. Ускоро Ќе Ерастела довела броЌ своЌих победа у рингу на сто и, у складу са обичаЌем, добила слободу. Али Цезар ниЌе могао да Ќе ожени, иако Ќе био удовица. Имао Ќе Ќош Ќедну страст, ·ерку наЌутицаЌниЌег римског ратника, првог генерала ПомпеЌа. Оженио се ®оме, а Ерастела Ќе отишла да се бори у источним зем ама. Цезар Ќе био са ®ом неко време, сузбиЌаЌу·и покушаЌ Егип·ана да се отцепе од Рима. Тамо Ќе упознао Клеопатру, коЌу Ќе поставио на древни престо.
  Убрзо Ќе ова  убав истиснула претходну, а Цезар ниЌе постоЌан. Клеопатра Ќе имала сина, али Ќе ПомпеЌева ·ерка убрзо умрла током порођаЌа, након чега Ќе Цезар такође мрзео Клеопатру, отпочевши рат северозападно од ИталиЌе, далеко од своЌих бивших  убавница. Истина, Оливер Ќе, не препознаЌу·и свог сина, ипак отишао са ®им. Дечак Ќе био крупан и развиЌен изнад своЌих година, наследио Ќе плаву косу, висок раст и изузетну физичку снагу од своЌе словенске маЌке. Био Ќе помало налик свом оцу, али Ќе био много лепши, Ќачи и више од єулиЌа Цезара у своЌим годинама. Иако дечак Ќош нема пуних девет година, ве· делуЌе као тинеЌ¤ер и лако ротира два одрасла елитна легионара. Ови мачеви су око Ќедан и по пута дужи од стандардних.
  Оливер Твист стид иво пита:
  - Дозволи ми велики (Цезар га никада ниЌе назвао сином, а дечаку Ќе, природно, забранио да се тако зове), Ќуриш у борбу, хо·у да попиЌем своЌу оштрицу крв у!
  єулиус са осмехом одговара:
  - У овом случаЌу оста·у сам, а ко ·е онда чувати ®иховог ·езара?
  Дечак се искрено осмехнуо.
  - НаЌбо а одбрана Ќе напад, Ќер Ќе ивица увек Ќача од коже!
  Цезар Ќе потапшао дечака по ®еговом снажном рамену.
  - Добро урађено! Па само напред, посеци се саб ом! Нека ово буде твоЌе ка е®е.
  Челик Ќе ка ен у води, челик у крви!
  Дечак Оливер се одушевио и, б ескаЌу·и голим штиклама (и поред хладног Ќесе®ег времена, Цезар му Ќе, кале·и сина, оставио само шортс од оде·е). Миши·и младости: син римске легенде и гладиЌатор-роб  у али су се као таласи на води.
  Па длакавог варварина мачем посече по глави. Пао Ќе, преврнувши се наглавачке.
  Цезар Ќе приметио:
  - Ако старост не зна увек, али младост увек може! Ех, да будем искрен, мало сам  убоморан на овог дечака.
  Цезару Ќе ве· преко четрдесет година, а нарочито у хладну, галску Ќесен, тако болно боле стари ожи ци, а напади подмукле епилепсиЌе постаЌу све болниЌи и чеш·и. Чак Ќе имао страх да ·е ®егов син Оливер и Клеопатрин син Александар наследити болест дрхта®а. О овом послед®ем дуго ниЌе имао вести, а Твист Ќе природно веома здрав, никада ниЌе киЌао, иако гол трчи по снегу, а зими плива у рупи. Чини се да Ќе у ®ему победила крв словенске маЌке, сталним међусобним ратовима и суровим зимама Руса!
  А када сте заменили своЌу пету децениЌу, време Ќе да размислите о сврси живота. Цезар Ќе имао Ќедноставну, Ќош као млад, дошао Ќе до зак учка да републикански облик владавине, са бескраЌним расправама, плебисцитима да се допадне маси, разним прикривеним интригама, подми·ива®ем бирача, ниЌе дово но ефикасан и да више не може служити далеки ци : успон Римског царства!
  Република - зашто Ќе Рим скоро Ќедина зем а на свету са републиком, а свуда около суседа су чврсте монархиЌе. У Риму Ќе такође неопходно да се одобри принципат, са влаш·у цара, коЌа се преноси не избором, ве· наслеђива®ем, или у изузетним случаЌевима посебним царевим уставом. Ово послед®е може бити неопходно ако наследник, благо речено, ниЌе гениЌе. Наравно, слаб кра  може заузети престо, али, у сваком случаЌу, он ·е имати мо· и способност да самостално доноси одлуке.
  А дугорочни програм ·е постати много лакши за спровође®е, за разлику од конзула, коЌи се бираЌу на само годину дана, и то заЌедно! И ако међу ®има дође до свађе.
  Не, Риму Ќе потребна монархиЌа, а од неколико синова Цезар ·е увек мо·и да изабере достоЌног. Истина, и на овом дугом путу мора да прави компромисе. Конкретно, чине·и га савезником, па чак и стариЌим партнером ПомпеЌа. Овде га Цезар ниЌе баш поштовао. Као десна рука диктатора Суле, ПомпеЌ Ќе после смрти овог гонореЌског старца могао да постане суверени владар Рима. ПомпеЌ Ќе имао воЌску у своЌим рукама, ук учуЌу·и елитну легиЌу коЌа Ќе чувала Сенат. Али он Ќе остао веран републици, вра·аЌу·и стари поредак. Он Ќе Цезар на месту ПомпеЌа не би промашио
  Ваше шансе. Генерално, ПомпеЌ ·е, изгледа, бити главни неприЌате  Цезара, коЌи са®а о престолу. Био Ќе и Крас, али Ќе погинуо у Партском рату. Иначе, као и Цезар, прошао Ќе сву ПартиЌу, и упао у замку, затворен са исцрп еном воЌском у тврђаву. Друга ствар Ќе што Ќе Цезар намерно дозволио да се хорде варвара окупе против ®ега. Гали су фаталисти, и изгубивши послед®у наду да ·е их Ќединство спасити, коначно и заувек ·е се покорити Риму.
  Иначе, Оливер Ќе добро, он Ќе Ќош увек, у ствари, дете, али поседуЌе бубрежно оружЌе, као и сам Херкулес. Из ®ега може израсти ратник Ќачи од Марка АнтониЌа. Можда ·е он бити достоЌан цар и наследник Цезара. Али.... Надам се да не·е ускоро, Ќер велики човек има много посла пред собом.
  Постепено, притисак Гала Ќе слабио, хи аде Ќе убиЌено и осака·ено, читаве гомиле лешева испод зидова. Рим ани су такође клонули, он Ќе био не удска напетост. Тада Цезар, коЌи Ќе ве· истоварио цео тоболац, извади други мач, приметивши:
  - Командант коЌи улази у битку Ќе као сламка коЌа ломи леђа камили. Камила коЌоЌ Ќе сламка кичма слом ена Ќе као воЌсковођа коЌи Ќе избегао борбу!
  Многи римски воЌници су били повређени, лешеви су лежали около, а међу палим Ќе био и Стефа квестор, познат по томе што Ќе самог Гранника оборио с ко®а. А где Ќе, иначе, и сам Гранник, Цезар би га уклонио очврслом стрелом. Да, у погледу мачева®а, Хе Цезар ниЌе лош, али далеко од наЌЌачег у римскоЌ воЌсци, али Ќедан од наЌбо их у стре аштву. Штавише, он повлачи тетиву уз помо· посебне куке коЌа се носи на оклопу и исправ а десну руку. Тако можете пову·и много чврш·у тетиву него на уобичаЌени начин и погодити на ве·оЌ уда ености!
  Али и теби треба мач! - Цезар Ќе посекао наЌближу ГалиЌу.
  Радосни крици:
  - Ава! Цезар Ќе са нама!
  - Слава Цезару! Победи·емо све!
  Рим ани су се видно развеселили. Присуство Цезара - оваЌ талисман победе инспирисао Ќе борце. Снажан ударац и Гали су, оклеваЌу·и, почели да се повлаче. Побеснела олуЌа Ќе почела да Ќе®ава, таласи су се повукли. Међутим, Гали су се повукли на прилично организован начин, без бекства. Очигледно ®ихов воЌнички жар Ќош ниЌе сасвим замро. єулиЌе Цезар, сум®аЌу·и у замку, и схватаЌу·и да ·е на отвореном по у, Рим ани бити разбиЌени надмо·ниЌим броЌем, заповедио Ќе:
  - Сви станите! Одмори се!
  Исцрп ени, зноЌни ратници Рима почели су да покупе ра®енике. Неколико исцелите а и свештеника мазивало Ќе ране напитцима и превиЌало удове. Други воЌници су почели да праве ватру, припремаЌу·и храну.
  Син Оливер Твист Ќе био веома задово ан, иако су му миши·ава, дупло савиЌена прса била исечена дугачком огреботином галском секиром. Дечак Ќе узвикнуо:
  - Тако смо их дали! А наш Цезар Ќе наЌбо и! Слава великом ·есару!
  И воЌници су се, иако уздржаниЌе, радовали:
  - Слава великом ·есару!
  Оливер Твист, машу·и своЌим мачевима, изЌавио Ќе:
  - Кад се опет поЌаве Гали, исе·и ·у их на горке Ќабуке! єер син Великог Рима!
  Цезар Ќе позвао дечака, говоре·и мило:
  - Показао си се као славан ратник! Сада вас чиним своЌим почасним штитоношем, и у знак захвалности, даЌем вам ово...
  Чувени командант скинуо Ќе са прста прстен са смарагдом, величине голуб ег лица.
  Дечак Оливер се посрамио:
  - Да, нисам достоЌан да носим такав драгу !
  Цезар се осмехнуо.
  - Не носи га! СакриЌ га негде, или не, нека се оваЌ прстен сматра твоЌим, али за сада ·е остати код мене. А ти, дечко, бори се, а кад напуниш четрнаест доби·еш своЌу пекулиЌу. У међувремену, почни мачевати са Марком АнтониЌем.
  Огроман Цезаров помо·ник, иако Ќе био много ве·и од славног команданта, прилазе·и свом шефу, нехотице се погрбио, покушаваЌу·и да се сагне. Сам Цезар Ќе био тек нешто изнад просечне висине, здепаст, орлиног носа. Марк мрко упита:
  "Зашто нисмо прогонили Гале?"
  Цезар Ќе Ќош Ќедном поновио афоризам:
  -Генерал коЌи иде у боЌ Ќе као сламка коЌа ломи кичму. Камила коЌоЌ Ќе сламка кичма слом ена Ќе као воЌсковођа коЌи Ќе избегао борбу! То Ќе тачно, али време за победу Ќош ниЌе дошло. Гранник Ќе наш главни неприЌате , некрунисани кра  бунтовне ГалиЌе, Ќош Ќе изложио све своЌе адуте. А ниЌе се ни поЌавио! СачекаЌмо неприЌате а, Ќош Ќедном, осим тога, имам Ќош неке идеЌе!
  Марко АнтониЌе се охрабрио:
  - И питам се коЌе су то идеЌе? - И одмах се збуни. - Сав сам у паж®и великана.
  Цезар Ќе снисход иво почео да обЌаш®ава:
  - У тврђави има доста суве сламе припрем ене за ко®е. Али не·емо предуго седети у заседи, ве· Ќедноставно натапа®ем сламе у у е, катран и маст ·е се расути по прилазима.
  Ентони Ќе зарежао:
  - За шта?
  Цезар се насмеЌао.
  - А онда ·емо чекати! У наЌкритичниЌем тренутку Ќуриша. Други пут ·е Гали бацити све своЌе резерве у битку, осим тога, Ќош нешто ·е се догодити!
  Помо·ник Ќе покушао сам да погоди:
  - Хо·е ли до·и нова, Ќака поЌача®а?
  Цезар, лукаво сузивши очи, климну главом:
  - То Ќе то! Нова Ќака поЌача®а! Али неопходно Ќе да ударе баш у тренутку када ·е све снаге ГалиЌе бити бачене у Ќуриш:
  АнтониЌе рашири руке.
  - Не можемо да ша емо вести о великом. Били смо опко ени са свих страна!
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Дечак се пробудио... Почео Ќе да се осе·а веселиЌе... Ве· Оливеру Твисту опекотине силазе са голих табана. А трагови трепавица су ожи ци... Али постоЌи нада да данас не·е бити испитиван с предрасудама.
  Ипак, следе·е муче®е Ќе послед®е и временски ограничено.
  Дечаку су донели храну. ПоЌео Ќе овсене паху ице са чашом млека. И опуштено. Било ми Ќе досадно.
  Оливер Ќе радио своЌе вежбе, како га Ќе научио До¤ер. Тако посебан за камеру. Мало омета огрлицу и поводац на ланцу. Али Ќош увек вежба. И растегнуте вене више не кукаЌу толико.
  Конкретно, мали дечак такође прави угао за штампу. Након пу®е®а, Оливер Ќе почео да тр а Ќедну карику ланца о другу. Да би можда био заузет, или да се Ќош увек нада да ·е побе·и.
  Босе ноге су биле мало хладне и дечак их Ќе закопао у сламу. помисли Тер у себи.
  Чи®еница да затвореници пате у затвору. И било би много бо е у ·елиЌи са другим дечацима. Друштво Ќе много забавниЌе. Овде у радионици и дечЌем затвору, затвореници су забав али...
  Оливер Ќе тр ао и тр ао своЌ ланац и ниЌе приметио како Ќе поново заспао.
  Са®ао Ќе да Ќе постао мо·ан и Ќак, одрастао човек и десна рука великог команданта.
  Цезар Ќе снисход иво потапшао хероЌа по рамену:
  - Где лав не може да прође, миш ·е оклизнути. Иако, наравно, улогу комуникациЌе са Цатоннесом, коЌи ми долази у помо·, играЌу не мишеви, ве· голубови.
  Оливер Твист Ќе узвикнуо са нехигиЌеним див е®ем:
  - ГениЌално Ќе сЌаЌно!
  Цезар Ќе неочекивано искрено одговорио:
  - Ерастелла ме Ќе научила овоме. Словени су дуго користили голубове пакете. А ти ниси знао за то.
  Оливер Твист Ќе збу®ено промрм ао:
  - Увек сам се чудио како ваши генерали: увек тако спретно и на време држе корак, али нисам мислио да Ќе реч о голубовима. Мислио сам да си ти син неба под посебном заштитом єупитера!
  Цезар Ќе приметио:
  - Покровите ство богова ниЌе поуздана ствар, не·е заменити ни храброст ни домиш атост.
  ВеруЌте Ќедном изуму: бо е од хи аду молитви!
  Оливер се наклонио.
  - Цезарева мудра реч вреди хи аду громова!
  Командир Ќе одлучио да буде скроман:
  - Не претеруЌ у моЌим способностима! Да ниЌе било тако храбрих ратника под моЌом командом, а римски воЌници су наЌбо и борци на свету, тешко да бих успео и десети део онога што сам урадио. Зато само напред и уради шта ти се каже. И успут, не заборавите да помешате сламу са палим лиш·ем, како не би било тако приметно!
  Оливер Твист се Ќош ниже наклонио.
  - Покоравам се свом господару!
  Цезар одмахну главом.
  Не Ќош, нажалост! И немоЌте ме тако често називати великим, нисам толико урадио да ме на сваком кораку хвале на оваЌ начин. Узгред, кад завршиш са сламом, не иди у кревет, него се мало мачеваЌ са Брутом. єош неколико година и оваЌ дечак ·е мо·и да положи чак и таквог насилника као што си ти!
  Оливер Ќе пожурио да одговори:
  - Без сум®е велики Цезар!
  Након тога, отишао Ќе у пензиЌу, ®егови покрети, упркос великоЌ миши·ноЌ маси, нису били доступни, што Ќе типично за многе дивове, спутани, али Оливер, коЌи Ќе постао одрасли хероЌ, ниЌе био тако брз као Брутус.
  Цезар климну главом и упита:
  - СкуваЌ ми тинктуру од меда! А сада послужите вино уз сви®етину!
  Као одговор, босоноги роб у изношеноЌ туници донео Ќе послужавник. Она Ќе Ќедна од ретких жена у логору, лепокоса жена. Сам Цезар, иако бринета, више Ќе волео плавуше, иако Ќе Клеопатра у том погледу била изузетак, ватрена црвенокоса кучка! Да, величанствена девоЌка, а према гласинама, ®ен отац уопште ниЌе фараон, ве· Ќедан од римских легионара, међу онима коЌи су разбили воЌску Епифана петог.
  Роби®а Ќе спустила послужавник и почела да чисти Цезарове чизме. єулиЌус Ќе приметио да Ќе препланула кожа роби®е прекривена бубу ицама, а грациозни прсти ®ених босих стопала су поплавили. Заиста, сунце Ќе ве· скоро пало испод линиЌе хоризонта и било Ќе приметно хладниЌе. Робови у самом Риму обично иду полуголи, иако им понекад даЌу крпе за зиму. Али у сунчаноЌ ИталиЌи снег пада Ќедном у десет година зими, а овде су зиме понекад оштре. Па нека ова лепотица данас загреЌе кревет, па ·е ЌоЌ можда бити дозво ено да се топлиЌе обуче.
  Светла ковр¤ава коса роба, као и младо нежно лице, подсе·а Цезара на ®егову прву жену и другу  убав (прва Ќе била Ќедна од лепих девоЌака робова, иако Ќе након што Ќе затруднео, страст буду·ег команданта И ®егова рођена ·ерка, сада удата за Ќедног, из броЌа приЌате а єулиЌа!) АквалериЌу. А зарад ове девоЌке усудио се да одбиЌе самог диктатора Сулу!
  Шта се може ре·и о овом владару Рима? У почетку се Цезар дивио Сули. Импресионирало га Ќе што Ќе оваЌ командант почео да заводи ред и борбу против корупциЌе, п ачке, покушао да натера богате да поштуЌу сиромашне и да са ®има поделе приходе. Било Ќе чак и бесплатних болница, пове·ао се броЌ забавних представа. Причало се да Сула спрема велики поход на исток. Али оваЌ пожудни владар захватио Ќе опаку болест, и то чак не од жене, ве· од црнца. Као резултат тога, диктатор Ќе почео да труне жив, а на позадини физичке пат®е развио Ќе сум®у и маниЌу прогона. Почеле су масовне репресиЌе, забрана муче®а и убистава. Сула Ќе прво наредио да се побиЌу сви црнци, али Ќе после неког времена, напротив, наредио да се доведе велика група робова из Африке и формира црначка стража. Између ®ега и МариЌе избио Ќе рат. Као резултат тога, многе хи аде Рим ана Ќе разапето.
  Овде су позвали Сулу и єулиЌа Цезара. Тада Ќе Ќош био млад, само му се на бради пробиЌала црна брада. Недавно обнов ена палата Сула блистала Ќе луксузом, била Ќе пуна статуа, слика и тако Ќош релативно новог украса као што су фонтане.
  Неке од скулптура су приказивале оргиЌе, одвратне у своЌоЌ искрености, и чинове копулациЌе. Младом Цезару Ќе било гад иво гледати ово, посебно ако се мушкарац пари са мушкарцем. Иако се у старом Риму сматрало сасвим нормалним користити мушког роба као жену, али ... Цезару Ќе ово изгледало погрешно и подло. Па, тим недостоЌниЌе што наЌбо и ваЌари Рима ово снимаЌу у статуама, па чак и олимпиЌске богове.
  Сам Сула Ќе изгледао одвратно, прекривен апсцесима, чиревима, брадавицама, отрцане главе, остав ао Ќе одвратан утисак. Истински бисексуални диктатор Ќе жив иструнуо. Да би му олакшали пат®у, четири роба: два згодна дечака и две прелепе голе девоЌке утр але су ружино у е у чудовиште. Осим тога, по савету свештеника, Сула Ќе пио три пута дневно велику чиниЌу паклене мешавине: крви тек закланих беба и маЌчиног млека. єедном у три дана, Сула се купао, од чисте крви деце и девоЌака. Међутим, болест овог монструма коЌе Ќе изгубило  удски изглед наставила Ќе да напредуЌе, а цео римски народ се молио да му подземни свет што пре узме потомство.
  Цезар, савладавши гађе®е, наклони се, благо погнувши главу:
  - Драго ми Ќе што могу да пожелим добродошлицу диктатору Сули.
  Чудовиште Ќе промукло зарежало:
  - А како ми се кла®аш нева алу! Ако Ќе єулиЌа сувише ле®а да ЌоЌ савиЌе леђа, онда ·у наредити да те ставе на колац да се он више никада не усправи!
  Цезар Ќе Ќедноставно одговорио:
  - Уши се ниско кла®аЌу ветру, али, ипак, то Ќе само ваздух, коЌи ништа не значи! Ниски поклони не·е узвисити владара ако нема великих дела!
  Сула, изненада омекшавши, упита:
  - Имам ли велика дела?
  Цезар Ќе без лукавства одговорио:
  - Ако Ќе зло велико, онда да!
  Диктатор Ќе после кратке паузе помиловао плавокосог дечака по образу и зарежао:
  - Ти си искрен и свиђа ми се! Знате, у сваком тренутку могу да наредим да вас баце у кавез са лавовима, или разапете на крст. Међутим, имаш прилику да останеш жив, па чак и да ми постанеш приЌате !
  Цезар Ќе, насмешивши се, одговорио:
  - А по коЌоЌ цени могу купити приЌате ство самог Суле?
  Диктатор Ќе одговорио:
  - Имаш ли жену АквалериЌу?!
  Млади· єулиЌе Ќе одговорио:
  - Да, диктатор!
  Сула Ќе опрезно, као да се плашио да се опече, погладио роби®ине голе груди и промрм ао неразум ивиЌе:
  - Па разведи се од ®е!
  Цезар, савладаваЌу·и стид ивост, упита:
  - Не разумем те баш!
  Сула Ќе изненада оштро залаЌао, ударивши дечака по уснама, а затим засте®ао док Ќе скочио назад:
  - Не претвараЌ се да си кретен! Чуо си! НаређуЌем ти, остави своЌу жену АквалериЌу!
  Млади· єулиЌе погну главу. Осе·ао Ќе да Ќе одбиЌа®е Суле исто што и улазак гол у кавез са гладним лавовима, али издати АквалериЌу зарад овог трулог чудовишта - не, никада!
  Цезар Ќе, покушаваЌу·и да учврсти глас, одговорио:
  - Не могу то диктаторе!
  Изненађе®е Ќе звучало у Сулином гласу:
  - А ево зашто! Од вас се тражи да извршите Херкулов подвиг или само кажете да наЌве·ем  удима на Зем и!
  Цезар Ќе одговорио:
  - Понекад наЌвиша манифестациЌа доброте, Ќедноставна реч ниЌе зло, поготово ако ук учуЌе ризик по живот!
  Сулина физиономиЌа се протезала чиревима:
  - Значи, говориш ми не?
  Савладавши потпуно природан страх, Цезар Ќе одговорио:
  - Да, диктатор! Нажалост нема! И опет не!
  одговори Сула мирним гласом
  Али ви сте сами потписали своЌу смртну пресуду! Уосталом, немогу·е Ќе ре·и не спикеру и остати жив!
  Цезар Ќе дубоко удахнуо.
  - Шта Ќе, спреман сам да идем на тартар! Мада ко зна, можда ·е ме богови сматрати достоЌним єелисеЌских по а!
  Сула Ќе подигао своЌе спуштене обрве.
  - Па не·еш умрети! Би·ете мучени, и не само ви, ве· и ваша во ена жена АквалериЌа. Мислим да ·е вам бити веома приЌатно да гледате како ¤елат усиЌаним гвожђем пече нежне пете девоЌке, а затим клешта почи®у да цепаЌу ®ене голе груди.
  Цезар Ќе кренуо ка Сули, када Ќе изненада шест високих црних ратника искочило из завесе. Поред ®их поЌавила се Ќош Ќедна особа. По изгледу ниЌе имао више од двадесет пет година, а и сам Ќе био прави ¤ин. Цезар Ќе одмах препознао ве· легендарног ПомпеЌа, десну Сулину воЌничку руку. Истина, кружиле су гласине да се ПомпеЌ, као веома леп дечак у дети®ству, за убио у Сулу и чинило се да га чак заводи од чега су се сприЌате или. Али ПомпеЌ Ќе врло брзо стекао ауторитет, показуЌу·и се као веома способан воЌсковођа, и храбар, физички веома Ќак воЌник. Конкретно, у овом тренутку, успео Ќе да оствари веома висок подвиг, наиме, да убиЌе кра а ПартиЌе. Цезар Ќе увек био  убоморан на ПомпеЌа, иако због чи®енице да Ќе и сам Ќедва стигао до рамена овог високог човека. Али то ниЌе био Ќедини разлог.
  ПомпеЌ извуче мач:
  - Покоравам се и слушам свог господара!
  Сула Ќе одговорио:
  - Шта велиш, сине, ово Ќе наивчина што се усудио да брб а на живог бога, односно мене!
  ПомпеЌ Ќе неочекивано одговорио:
  - Он Ќе искрен и добро Ќе!
  Сула Ќе клонуло, ле®о у гласу:
  - Па, хаЌде да проверимо ®егову искреност! Реци єулиЌусу, да постоЌи прилика да ме убиЌеш, да ли би то урадио?
  Цезар, гуше·и се од узбуђе®а, упита:
  - Искрено одговорити?
  Сула заурла:
  - Да!
  Цезар уздахну.
  - УбиЌен! Убио бих одмах!
  Диктатор Ќе био затечен, такав безобразлук одавно ниЌе видео:
  - Овако! УбиЌен! Не знам шта да радим са ®им ПомпеЌ и какву смртну казну да смислим за ®ега и ®егове девоЌке.
  ПомпеЌ одговори чврстим гласом:
  - Ко Ќе поштен и каже шта мисли ниЌе опасно. Прави издаЌници и неприЌате и лукаво ласкаЌу!
  Сула се намршти.
  - Као и ти, ласкаш ми! АЛИ? Осе·ам да желиш да заузмеш моЌе место, и Ќедва чекаш моЌу смрт! Шта гледаш!
  ПомпеЌ Ќе погледао Сулу право у очи.
  "Показивао сам вам своЌу приврженост више пута! хо·еш ли ме...
  Диктатор Ќе прекинуо:
  - Не треба штене! СлушаЌ моЌе наређе®е, одведи ово дериште у тамницу, као и ®егову жену. Ставите их у исту ·елиЌу, а онда ·у Ќа сам смислити смртну казну за ®их! Би·е то нешто софистицирано и болно.
  ПомпеЌ се ниско наклонио.
  - Покоравам се и покоравам се наЌве·ем!
  Диктатор Ќе додао:
  - Сами водите у казамат! Ако побегну, и сам ·еш да висиш о крсту.
  ПомпеЌ се Ќош ниже наклонио.
  - Никада те нисам изневерио наЌве·и од наЌве·их!
  Цезар Ќе одведен. Млади· Ќе, наравно, мислио да Ќе узалуд био тако искрен са Сулом. Цезар се ниЌе плашио физичког бола, али помисао на путова®е у суморно царство Плутона ниЌе приЌала. Поред тога, ®егова во ена жена ·е бити мучена. Ово послед®е Ќе потпуно лоше, можете и да е да трпите своЌ бол, али не можете да ублажите туђи.
  Сула Ќе, по повратку, упитао ПомпеЌа:
  - Можда ·ете ми сами ре·и каквоЌ егзекуциЌи да подвргнем ово дрско штене? Можда га удави у говнима? Како ·е то понизити горде!
  ПомпеЌ Ќе одговорио:
  - Он Ќе храбар и снажан ратник. Риму су потребни такви  уди! Ако не жели да ти служи, немоЌ заточеништва, него пусти птицу на слободу!
  Диктатор се накаш ао:
  - МариЌ Ќе беба у поређе®у са своЌим не·аком! ОваЌ дечак има и лава и лисицу, само ова друга Ќош ниЌе одрасла! И зато заповедам, спалите овог бунтовника на ломачи! Спалите га док не остане ништа осим пепела!
  ПомпеЌ климну главом у знак слага®а.
  - Ако Ќе ово твоЌа во а, онда ·у испунити великог господара!
  - И одмах! Доне·еш ми ту шаку пепела да ·е он од ®их остати!
  ПомпеЌ Ќе шк оцнуо штиклама своЌих чизама и кренуо да изврши наређе®е.
  Лаганом Цезару довели су ®егову жену АквалериЌу. ДевоЌчино лице Ќе било уплакано, а на ®ему су се виделе пар импресивних модрица. Тамничари су племенитоЌ патрициЌи одузели сав накит, а такође су ЌоЌ поцепали гор®у оде·у и сандале украшене драгу има. А сада Ќе представник племи·ке породице остао само у ЌедноЌ белоЌ туници. У Риму Ќе рано проле·е тек узимало маха, но·у Ќе било хладно, посебно у каменом казамату. Голе и беспомо·не ноге девоЌке се смрзаваЌу, АквалериЌа их хладно додируЌе. Цезар Ќе скинуо тунику и чизме, захтевао:
  - Стави га на!
  Акуалериа Ќе поносно узвратила:
  - Не! Не желим да замрзнеш моЌу  убав!
  Цезар Ќе, намрште·и се, одговорио:
  - Али Ќа сам мушкарац! А човек мора да трпи муке, зарад даме!
  АквариЌа Ќе тешко уздахнула.
  - МоЌе робовске слуге, изузев моЌих наЌближих, иду целе године у истоЌ туници и боси. Сада видим, тачниЌе, осе·ам колико им Ќе било болно. И уопште, ускоро ·емо бити погуб ени, а можда, пошто сам искусио хладно·у тамнице, не·у се толико уплашити ледене таме Хада!
  єулиЌе Ќе помиловао женину ногу, почео да тр а хладне прсте, покушаваЌу·и да утеши:
  - За невине душе и хероЌе постоЌе посебна єелисеЌска по а. Прелепе су, пуне фантастичног дрве·а и шареног цве·а. Тамо влада вечно лето, а сви плодови зрели и слатки, киша непрестано лиЌе поред  уди, а они коЌи тамо живе одавно су заборавили шта су инсекти коЌи гризу и змиЌе убоде. Такве неда·е као што су старост, погрб ени оквир или покварени зуби нису познати становницима овог сре·ног света! То Ќе раЌ!
  Акуалериа, милуЌу·и црну, ковр¤аву главу Цезара, одговори:
  - Има ли банана?
  Млади· єулиЌе Ќе одговорио:
  - Наравно, ту су и ананас и банане.
  АквариЌа уздахну.
  - Како бих волео да Ќедем свеже, зреле банане. Нажалост, до сада сам пробала само сушене, али су ми се Ќако допале!
  Цезар Ќе самоуверено, као да Ќе и сам недавно био тамо, изЌавио:
  - На єелисеЌским по има има во·а коЌе нема име. Поред тога, пуно добре укусне хране и забаве.
  АквариЌум оживео:
  - Има ли секса на небу?
  Цезар се осмехну и климну главом.
  - Ох сигурно! Херкул Ќе, на краЌу краЌева, водио  убав, са своЌом првом женом коЌа Ќе живела на єелисеЌским по има.
  АквалериЌа се сре·но осмехнула.
  - Хо·емо ли имати децу?
  Цезар Ќе одлучно ударио песницом о каме®е:
  - Би·е их много! Ово ти обе·авам! ОдгаЌа·емо славне ратнике!
  Млади· и девоЌка су се прво страствено по убили, а затим почели да се милуЌу. Уосталом, ко зна шта чека човека, тамо иза бариЌере, иза ове застрашуЌу·е ивице. А пред нама Ќе Ќош окрутно муче®е коЌе Ќе измислио изопачени Суллин ум. И морамо их издржати, скупити снагу, издржати до краЌа.
  Али Акуалериа ·е се и да е мучити, као што Ќе диктатор обе·ао: усиЌано гвожђе ·е спалити нежне девоЌачке пете, затим ·е нежне груди бити истргнуте из племенитог патрициЌа ...
  Не, то Ќе изван ®егових мо·и. Пролетела Ќе мисао, шта ако покажеш храброст и сам спасиш девоЌку од муке. На пример, задавити каишем ... Али убити ®егову праву и свеобухватну  убав Ќе изнад ®егове снаге. То Ќе као да задавиш сопствено дете, тим пре што кушач змиЌа шапу·е: ко зна, можда ·е се хировити диктатор предомислити и спасити живот, макар АквалериЌу?
  Цезар  уби своЌу во ену жену са Ќош ве·им жаром, усне су ЌоЌ слађе од меда и узвикуЌе:
  - Знате, ми седимо у тамници, али у исто време не можемо се слободниЌе на·и у целом широком свету!
  Акуалериа изненађено упита:
  - И зашто?
  Цезар Ќе самоуверено одговорио:
  - єер Ќак духом - цар у тамници, слаб духом - роб на престолу! Важно Ќе задржати храброст и не бризнути у плач чак ни на сталку. Издржи муче®е, ·утке са осмехом на уснама!
  ДевоЌка Ќе тешко уздахнула, гладе·и длановима своЌа укочена стопала. Она Ќе потомак из породице кра ева, одЌедном се осетила као Ќадна роби®а. Жива машта Ќе осликала како Ќе потпуно гола са уврнутим зглобовима окаченим о сталак, а бич смрд ивог ¤елата тукао Ќу Ќе по голим леђима. А други мучите  ломи ЌоЌ прсте усиЌаним клештима.... ДевоЌчица Ќе чак осетила пецка®е у малом прсту, коЌи Ќе мучите  почео да ломи.
  АквалериЌа Ќе горко плакала. Бисерне капи суза текле су низ ®ен ружичасти образ и кожу као бебу. Као одговор, Цезар Ќе почео да  уби своЌу во ену у образе, лижу·и слане сузе, теше·и:
  - Ти си Рим анка, ·ерка града коме Ќе суђено да влада светом! Не плачите, али да вам буде лакше, смислите нешто приЌатно.
  ВалериЌа одговори са сте®а®ем:
  - И не могу да мислим ни на шта друго, осим на страшну тортуру коЌа ме чека! И безнадежни понор каменца!
  Цезар Ќе на ово филозофски одговорио:
  - Нема ве·е муке од маште слабоумног човека! НаЌстрашниЌи пакао, у очима кукавице, пред испит!
  ДевоЌка се увредила, сузе су ЌоЌ зауставиле лице:
  - Нисам кукавица! НемоЌ ме понижавати! И у сваком случаЌу, ако ме волиш, зашто онда то кажеш?
  Цезар Ќе одговорио са уси еним осмехом:
  - Љубав, за разлику од облака, иако лиЌе сузе, али сунце заиста не закла®а! Не брини лепотице!
  АквалериЌа Ќе приговорила:
  - Кад  убав, као облак, пролиЌе сузе, полете изданци досаде и разочаре®а!
  Цезар Ќе хтео да одговори на ово, нешто, али зачу се шкрипа врата и оба  убавника поскочише. Врата од гвожђа са ши цима су се отворила и кроз ®их Ќе ушао ПомпеЌ у прат®и двоЌице легионара. Цезар Ќе смогао снаге да се осмехне:
  - НиЌе свако у ста®у да се похвали да га таква прат®а испрати послед®им путем!
  ПомпеЌ, тресу·и вре·у иза леђа, рече суморно:
  - Нисам дошао да убиЌем, него да спасем!
  Цезар Ќе био изненађен:
  - И окренуо си се против Суле?
  ПомпеЌ Ќе одмахнуо главом док Ќе вадио оклоп из торбе.
  - Наш лични однос са диктатором се никога не тиче! Бо е се обуци као римски легионари. Са мном су два моЌа верна друга: ГаЌ и Лексин, они ·е ти помо·и да изађеш из града. ЗнаЌ, Цезаре, Ќа ти спасавам живот, али не смеш се вра·ати у Рим док ®име влада диктатор!
  єулиЌе, помажу·и своЌоЌ жени да се пресвуче, упитао Ќе мо·ног ПомпеЌа са све ве·им изненађе®ем:
  Зашто ми помажеш! Помозите да ризикуЌете своЌ живот!
  ПомпеЌ Ќе одговорио, не без оклева®а:
  - Зато што Ќе показао непоколеб иву храброст, одбивши диктатора! НиЌе издао своЌу во ену жену! И Ќа сам, своЌевремено, пристао да се одрекнем во еног зарад тиранина! Па знаЌ од сада да сам ти Ќа као брат!
  Цезар Ќе, подешаваЌу·и оклоп на АквалериЌи (природно су се показали одлични за ®у), ипак упитао:
  - Могу ли ти вЌеровати? Можда Ќе то само Ќош Ќедан трик старе лисице?
  ПомпеЌ Ќе одбрусио:
  - Недостатак повере®а не може да уништи право приЌате ство, Ќер у овом случаЌу право приЌате ство никада ниЌе постоЌало!
  Цезар Ќе пружио руку ПомпеЌу.
  - ВеруЌем ти, али запамти: ПриЌате  се може издати само Ќедном, као што поново предаш неприЌате а!
  А имати Цезара за неприЌате а Ќе незавидна судбина чак и за диктатора. Узгред, шта ·е се десити ако Сула захтева да покажемо наше лешеве?
  ПомпеЌ Ќе, смешкаЌу·и се на ово, одговорио:
  - Од тога ·е бити доста и пепела! КремациЌа изЌедначава све, без обзира да ли Ќе учи®ено живима и мртвима!
  Два рођена ратника поново су се чврсто руковала. Након тога, Цезар Ќе са своЌом во еном женом отишао, у прат®и двоЌице оданих борца из затвора.
  Кад су ве· Ќахали у испостави, АквалериЌа Ќе изненада зауставила ко®а и показала на дебелог, ·елавог човека дегенеративног лица, тетураЌу·и од претераног излива:
  - Он Ќе са своЌим саучесницима узео моЌу оде·у, опипао ми груди и обе·ао да ·е ми спржити пете.
  Цезар мрко климну главом.
  - Разумем!
  Превазивши да ину сам на црном ко®у, млади єулиЌе, уложивши сву своЌу снагу у ударац, сече мачем по ·елавоЌ глави ниског чела као горила.
  Цезар Ќе био одметнут од своЌих се·а®а, желео Ќе женску наклоност. Позвао Ќе плаву лепотицу-робу:
  - Па припремите посте у, указана вам Ќе част да служите самога Цезара.
  ДевоЌка се поклони, а римски командант ЌоЌ Ќедним покретом откине тунику. Тада су ®егове руке обухватиле пуне груди ГалиЌеве к·ери. Роб Ќе истински предео од задово ства, Цезарови покрети милова®а били су вешти, знао Ќе да се набаци на сваку жену, од племенитих матрона до безначаЌних робова. А ова девоЌка Ќе, суде·и по траговима бича на ®еним препланулим леђима, успела да научи да воли наређеног! єагодне брадавице роби®е су се стврднуле, почела Ќе да се миго и, прекриваЌу·и по упцима усне и груди великог команданта и истовремено га ослобађаЌу·и тоге. Постепено Ќе  убавна игра постаЌала све бурниЌа, чули су се све гласниЌи уздаси и Ќауци.
  . ГЛАВА 7
  Дечак-затвореник се после сна пробудио освежен и окреп ен. Самица Ќе чиста, ниЌе превише хладна. Иако после спава®а не омета извође®е вежби.
  Оливер Ќе почео да ради вежбе коЌе га Ќе научио До¤ер. Ук учуЌу·и извође®е угла, чуч®еве, повлаче®е на шипкама, склекове. И то ми Ќе помогло да мало подигнем расположе®е.
  Затим су дечаку донели доручак: овсене паху ице и велику шо у свежег млека, коЌе су му сипале саосе·аЌне чуварице. Било им Ќе мучно да сажа еваЌу дечака од десет година, поготово што Ќе Оливер чекао или рудник или руднике.
  Млади затвореник Ќе поново Ќео и радио вежбе. Почели су да тр аЌу Ќедну карику ланца о другу.. А он Ќе истовремено покушавао да се сети шта Ќе прочитао у к®игама. Гета се као дечак борио на десноЌ страни Спартака и посекао Рим ане.
  Само овога пута више ниЌе могао да избегне тортуру.
  Ушла Ќе неприЌате ска жена у прат®и стражара, а Оливерова пи¤ама Ќе скинута. И она погледа дечака говоре·и са изненађе®ем:
  - Све Ќе скоро зарасло. Какав живахан дечак!
  И намигнувши му, она одговори:
  - Остало Ќе ве· послед®е муче®е! Стрпите се мало више од сат времена, и не·е вас више мучити до суђе®а!
  Оливер Ќе уздахнуо... Доктор Ќе отишао и за време дечака Ќе остао сам. Оливер Ќе промрм ао:
  - єош мало, Ќош мало,
  послед®а борба Ќе наЌтежа...
  Слободан сам, хо·у ку·и
  Никад нисам видео своЌу маЌку!
  Опет су дошли стражари и докторка. Питала Ќе са осмехом:
  єеси ли спремна душо?
  Дечак климну главом и запева:
  Дечак Ќе увек здрав
  Дечак Ќе увек спреман!
  ОдвоЌили су му огрлицу и одвели у подрум за муче®е. Било Ќе вру·е од ужареног ог®ишта, а по зидовима Ќе висила маса мучних ствари. Џелат, ова риђокоса лисица, Ќе у га·ицама и траком уске тканине на грудима. Има као помо·ника тинеЌ¤ерке од четрнаест, петнаест, али за своЌе године су крупни и миши·ави. Ова жена Ќе специЌалиста за муче®е деце. Она зна како да изазове максималну борбу без убиЌа®а или сака·е®а.
  У близини Ќе жена лекар коЌа прати здравствено ста®е - клиЌент ¤елата. И судиЌа коЌи поштуЌе правила.
  Као и писари и свештеник, они бележе сва сведоче®а изговорена током муче®а.
  Оливерова затворска пи¤ама Ќе поцепана и он остаЌе гол. Овако се жртва мучи.
  Црвенокоса климну главом са осмехом.
  - ОваЌ пут ·емо пробати хоризонтални сталак!
  Оливер Ќе везао обе руке и ноге и висио хоризонтално почео да се растеже у машини. Много боли, посебно у раменима. А конопци се забиЌаЌу у зглобове и прете да откину дечици чланке.
  Дечак Ќе сте®ао од болова, био Ќе испружен и продужен. И буквално извлачи вене.
  Црвенокоси ¤елат упита:
  - Хо·еш ли говорити?
  Оливер Ќе само промрм ао у одговору:
  - Не!
  Џелат Ќе наредио:
  - Подмажите му и груди, и стомак, и пете! ОваЌ пут, хаЌде да теме но пржимо!
  Оливер Ќе задрхтао... А ¤елати тинеЌ¤ери су почели да мажу дечакова груди, стомак и голе табане маслиновим у ем. Радили су, церекаЌу·и се и кикоте·и, и штипаЌу·и, и прилично болно, жртву.
  Оливер се згрозио када су руке миши·авих тинеЌ¤ера пипале, мажу·и у е Ќаког мириса по ®еговом прека еном телу.
  Али Ќе одвратила паж®у од Ќаког бола у растегнутим миши·има и лигаментима.
  Онда су донели цеви са гасом, Оливер Ќе задрхтао од страха. И отпуштен...
  Ватра Ќе горела на да ину, да не опече кожу, ве· да изазове максималан бол. Пламен Ќе посебно био Ќак под дететовим голим петама. Пошто табани имаЌу дебелу кожу и брже зарастаЌу и више се пеку.
  Црвенокоса лисица, агресивно се цере·и, рече:
  - Хо·еш ли говорити? Хо·у ли те питати?
  Оливер сте®е од несносног бола и одмахуЌе главом. Пламен постаЌе мало ве·и и гори.
  Дечак се трза од див е пат®е, и постаЌе Ќош болниЌи. Ово Ќе интензивно муче®е. Оливер осе·а да ·е бити спреман да призна. Али тврдоглавост га тера само да сте®е и плаче, али да ·ути.
  Црвенокоса вади бич и облизуЌе усне. Из све снаге почи®е да биЌе дечака. Очигледно ужива у муче®у детета.
  Лекарка се, напротив, намршти ... И прави примедбу:
  - НемоЌ га убити! Мора да Ќе жив!
  Црвенокоса лисица мало сма®уЌе интензитет батина. Али ипак, ®ени ударци секу кроз кожу. Она млати и режи.
  ТинеЌ¤ерски ¤елати се смеЌу. И они се забав аЌу.
  Црвенокоси удари. Оливер Твист Ќе растегнут и спржен, и то Ќе тако болно и мучно.
  Дечак заиста жели да изгуби свест, али то не бледи, а глава остаЌе чиста, а тело Ќасно реагуЌе на пат®у. Див и паклени бол, свака ·елиЌа дечЌег тела преплав ена брашном. И тако желим да признам, и тако желим да то зауставим.
  Онда се Оливер изненада сети к®иге коЌу Ќе прочитао у дечЌоЌ затворскоЌ библиотеци о ИндиЌанцима. Па су певали тривиЌално под муче®ем. Тако Ќе, на сталку, или приковани за дрво, изводили су двостихове. А онда им Ќе постало бо е.
  Када певате, бол се много лакше подноси.
  И Оливер Твист Ќе певао, компонуЌу·и док Ќе ишао;
  Рођен сам као сироче у радноЌ ку·и
  Мама, тата од дети®ства нису знали...
  Али узалуд Ќе беба сада сахра®ена,
  За ®ега Ќе Христос идеал!
  
  Оливер Ќе радио веома напорно
  А сиромах Ќе Ќео мало кашице за доручак...
  Васпита®е Ќе било веома строго.
  Права, потпуна збрка!
  
  Дечак Ќе тражио Ќош мало
  И за то Ќе великодушно добио бич ...
  За ручак су дали деци траву,
  И тако им Ќе недостаЌало снаге!
  
  Оливер Ќе оштро осуђен
  И хтели су да погубе босоногог момка...
  Клинац у омчи Ќе скоро погуб ен,
  Живот Ќе танак, као нит свиле!
  
  Али сре·а се кисело осмехнула,
  Дечак Ќе послат да служи...
  Заблистала Ќе ®ушка пишто а,
  Скоро се претворио у игру!
  
  Али и тамо Ќе живот отишао не ше·ер,
  И дечак Ќе побегао од пат®е ...
  Босоноги у ЌедноЌ ЌедноставноЌ кошу и,
  Пожурио Ќе у главни град Енглеске!
  
  Дечак Ќе оборио босе ноге,
  Али ипак Ќе стигао до Лондона...
  Не осуђуЌте дете строго,
  Али привукао Ќе лоповску Ќазбину у престоницу!
  
  Постао Ќе и лукави лопов,
  Пе®ао сам се кроз ¤епове, вуку·и торбе...
  Понекад Ќе дечак пу®ен корнетима,
  Испало Ќе као да Ќе дете греха!
  
  Али на краЌу Ќе ухва·ен
  Красти значи веома лоше...
  Пете изгореле од ватре,
  єер малолетни лопов!
  
  Дошло Ќе до испитива®а строгог и окрутног,
  єадни дечак под бичевима ¤елата...
  Он виси на сталку бос,
  УсиЌана пуна крпе а!
  
  Туку га, муче га тако сурово,
  И дечаку одмах поломе кости...
  Само струЌа ниЌе дово на,
  Да до краЌа завршим дете!
  
  Па, зашто би дете патило,
  Да, десило се да Ќе крао гладан ...
  Али бра·а и сестре су живели за то,
  Оливер никог ниЌе убио!
  
  Зато поштеди гадног дечака
  Престани да мучиш Ќадника...
  Џелати не  утите Бога,
  Колико можеш да мучиш дете!
  
  Рођен Ќе у краЌ®ем сиромаштву,
  МаЌка му Ќе умрла на порођаЌу...
  На зем и тако сироти®ски грешноЌ,
  Да, БританиЌа Ќе сурова зем а!
  
  Хо·еш да обесиш дечака
  Или Ќош горе, чак и ставите на колац ...
  Али морате паж иво размотрити
  єер наш живот Ќе потпуна лудница!
  
  Оливер много пати
  Његове пете горе од ватрене ватре...
  И дечак Ќе стилски бичеван,
  Од спа еног меса се чуЌе смрад!
  
  Оливер се, међутим, ниЌе сломио,
  Џелатима ниЌе рекао таЌну ...
  И кад се дечак храбро борио
  Уздижу·и се изнад стрмих литица!
  
  Не, ово дете не·е бити чисто,
  Висе·и на омчи као пр ави лопов...
  Он ·е постати писац, уметник,
  Би·е Ќак момак као медвед!
  
  Не·е дозволити неприЌате има да плешу о сре·и,
  Он ·е сам померити катам дуж рогова ...
  Облаци и лоше време ·е се раширити,
  Ако Ќе живот дечака драгоцен!
  
  Знам да ·е ускоро бити зла освета,
  Исус велики Бог ·е до·и...
  И светлост ·е до·и,
  Он Ќе донео спас  удима!
  
  И дете коЌе Ќе обешено у омчу,
  Паш·е у прелепи раЌ Христов...
  Ништа што Ќе било грешно дело,
  На краЌу краЌева, Твистова душа Ќе тако чиста!
  
  Ужасан пакао чека ¤елате,
  Садржи клетву, плач и див е Ќаука®е...
  Исус открива спасе®е
  Ево сЌаЌног Армагедона!
  А онда ·е правда до·и
  МЌера ·е постати радост суда,
  И Свемогу·и ·е свима показати милост,
  У славу Сина, Господа Христа!
  Оливер Ќе певао испод трепавица, под ватром, и пружао се хоризонтално на сталку.
  Црвенокоса ¤елат се укочи и рече са осмехом:
  - То Ќе таква храброст!
  Званичник Ќе показао на пешчани сат.
  - Време Ќе истекло! Пошто млади злочинац Ќош нема четрнаест година, време муче®а Ќе ограничено законом!
  Црвенокоса се насмешила и одушев ено приметила:
  - Браво дечко! Певао на рацк! Какав достоЌан злочинац!
  Ватра и гасне цеви су укло®ене... Затим Ќе Оливер скинут са регала и изливена топла вода. Потом су дечаку обрисали ране и опекотине алкохолом. Обукли су нове затворске пи¤аме.
  Дечак се мало развеселио... Мада страшно боли кад алкохол опече ране.
  И дечака су вратили у ·елиЌу. Сада га нико не·е узнемиравати до суђе®а.
  Дечак Ќе поново добио овсене паху ице, али овога пута са комадом меса и млеком. Млади затвореник Ќе Ќео и осе·ао тежину и же у да спава.
  Оливер Ќе с муком на слами некако лежао на боку. Груди и стомак су били прекривени жу евима од ватре, а леђа и зад®ица изрезани бичем.
  Дечак Ќе био Ќош млад и здрав, и релативно брзо Ќе заспао. И опет Ќе са®ао...
  Такође инспирисан оним што Ќе прочитано у к®изи у богатоЌ библиотеци дечЌег лондонског затвора, о догађаЌима у далекоЌ РусиЌи.
  Еме ан Пугачов, Ќош релативно млад и снажан козак, способан и ватрен, одлучио се на наЌве·у авантуру свог живота. Наиме, он Ќе организовао козачку буну. И поред тога, се ак се прогласио за цара Петра Тре·ег. Опустошена дуготраЌним ратом са Отоманским царством, зем а Ќе радо прихватила преваранта. Еме ан Ќе успео да окупи незадово не Ќаичке козаке и започне своЌ поход на Оренбург. Илецки козаци, Калмици, Башкири, Татари, Киргизи, локални кметови, па чак и неки воЌници и официри придружили су се преваранту. У почетку Ќе успех допринео Пугачевима, ®ихова воЌска Ќе расла.
  Али дуготраЌна опсада Оренбурга омогу·ила Ќе царскоЌ влади да изгради снаге и пребаци трупе са границе. Под Татишчевом, Пугачов Ќе дао генералу Голицину жестоку битку. После жестоке битке, воЌска Пугачева од 10.000  уди Ќе поражена, а вођа устанка Ќе побегао. ПокушаЌ одбиЌа®а владиних трупа испод Белозерске тврђаве завршио се поразом и хвата®ем многих сарадника самопроглашеног кра а.
  Затим Ќе уследио бег и дуга потера владиних трупа за єеме аном. Озби не несугласице коЌе су настале након смрти главног генерала Бибикова међу царским командантима омогу·иле су Еме ану Пугачову да поново окупи своЌе снаге и освоЌи неколико фабрика и тврђава.
  Али онда га Ќе Деколонг поново сломио. Али Еме ан ниЌе одустаЌао. После неколико окршаЌа са Михелсоном, успео Ќе да се отргне од царских трупа и крене ка Каза®у. Скоро цео град Ќе отео из хира, Ќедино Ќе Крем  успео да задржи Потемкиновог другог рођака.
  И зашто се догодила несре·на битка са МаЌклсоном. Само хи аду двеста, иако одабраних и добро обучених воЌника, успело Ќе да растера гомилу од више од двадесет хи ада  уди.
  Истина, ве·ина єеме анових трупа била Ќе тек придружена, необучена у воЌним пословима и не превише храбри се аци. Двапут Ќе Емелиан Пугацхев ипак покушао Мицхелсона за снагу. Али царском потпуковнику Ќе помагала и племенита милициЌа и гарнизон из Крем а. Поражени Еме ан Пугачов се прво преселио у Ниж®и Новгород. Али битке су показале да су необучени се аци бескорисни ратници, а Калмици са Башкирима: Пугачов ева ко®ица - одвоЌила се од преваранта и ниЌе могао да рачуна на попуну борбено спремних Ќединица.
  ПостоЌала Ќе идеЌа да се траже воЌне снаге на Дону. Штавише, донски козаци су чинили наЌспремниЌи део воЌске Стенке Разина. А Еме ан Пугачов Ќе био Стенкин рођак праунук.
  После низа пораза, сунце сре·е као да се поново осмехну варалици. БроЌни градови су заузети готово без губитака, ук учуЌу·и и велике као што су Саранск, Пенза, Саратов, Камишин. Истина, успели су да их задрже веома кратко. Михелсон Ќе био за петама, и да ниЌе било броЌних се ачких нереда и гужве коЌе се с времена на време настаЌу, онда би Пугачов можда одавно био престижен.
  ВоЌска самозванца Ќе расла... Ве·ина Волшких козака му Ќе положила заклетву на верност и часно дочекала Пугачова. Само ма®ина, наЌбогатиЌи Козаци, одбили су да се закуну на верност се ачком цару и побегли у Царицин. Ту се приближило и хи аду одабраних донских козака. єош три козачка пука коЌа су се вратила из турског рата заузела су позициЌу чека®а: кажу, ко победи, пре·и ·е на другу страну.
  Пугачов, коЌи Ќе имао Михелсона у позадини, ниЌе се усудио да Ќуриша на добро утврђен Царицин и кренуо Ќе да е низ Волгу. Придружили су му се Калмици и Волшки козаци, коЌи су се населили у Црном єару.
  Еме анова воЌска нарасла Ќе на петнаест до седамнаест хи ада бораца, имала Ќе педесет топова. Пуковник Диц, коЌи Ќе изашао да пресретне варалицу, погинуо Ќе, а бригада, делом зароб ена, делом распршена од стране Пугачевца. Можда Ќе Пугачов сада Ќачи него икада. У близини Казана Ќе формално имао више трупа, али са храстовима. А сада има много Калмика, Волшких козака и неколико стотина коЌи су пребегли са Дона. Има и много воЌника одведених из зароб ених гарнизона. Арти ериЌа Ќе такође попу®ена на рачун освоЌених градова, а Пугачов ева ризница Ќе такође била значаЌна.
  Тешко Ќе поверовати, али битка код Салт Банда ·е бити послед®а велика битка и окончати устанак. Сада Емелиан има више него икада много снага и оружЌа, и велики броЌ Ќединица спремних за борбу. Али издаЌа Ќе ве· била зрела у ПугачевовоЌ воЌсци, и можда Ќе то био разлог за тако брз и релативно лак пораз владиних трупа.
  Оливер Твист Ќе читао велику к®игу о устанку и се ачком рату Еме ана Ивановича и зато Ќе желео да утиче на ®егов ток. На краЌу краЌева, он Ќе енглески пионирски лопов, што значи да Ќе васпитан да саосе·а са побу®еницима. Зато помозите пре него што буде прекасно.
  КраЌ августа Ќе вру· у до®ем Волги. После камене вре·е лондонског затвора, приЌатно Ќе ходати бос, дечиЌих ногу, по оштроЌ трави. У сну се Оливер осе·а добро. Као магиЌом, све ране и опекотине су зарасле, чиреви нагризени со у и алкохолом заце ени. А на леђима, по коЌима су тукли усиЌаном жицом, ниЌе било трагова нагорених посекотина. И чим Ќе дечак успео не само да оде на погуб е®е због крађе, ве· и да пева?
  Да, ниЌе лоше када вам дува топао лет®и поветарац, а Волга прска у близини. Можете се спустити у ®егове благе воде да се грабу ите испод себе. Дечак Ќе добро пливао - заронио Ќе дубоко и отворио очи и отишао под воду.
  Оливер Ќе постао прворазредни лопов у дечЌоЌ банди, и могао Ќе много. Имао Ќе одлично пам·е®е и течно Ќе говорио немачки и енглески. Одликовао се издрж ивош·у и стрп е®ем, никада се у животу ниЌе разболео, иако Ќе од дети®ства био бос, често Ќуре·и кроз снег.
  Дечаку се допао пут лопова, иако Ќе донео велику тугу. Али да будем искрен, Оливер Твист практично ниЌе познавао миран живот. Више као забава. Од раног дети®ства, трудови, батине, оскудна храна. И застрашуЌу·е Ќе, али у исто време узбуд иво.
  Дечак Ќе мало пливао. Блажено Ќе лежати или прскати у топлоЌ колевци, али... Дужност Ќе младог лопова да помогне Еме ану Пугачову. Како Ќе Оливер могао да зна да Ќе ово право место и време?
  Као да Ќе неко сишао са неба и то издиктирао момку лопову. А пошто дужност налаже, онда Ќе потребно помо·и се ачком цару!
  Оливер Твист Ќе изашао на обалу, а меко, баршунасто блато приЌатно Ќе голицало дечакове жу евите табане. Клинац Ќе радо стао на каме®е, бираЌу·и где Ќе оштриЌи. А онда Ќе одЌурио, скачу·и као побеснели зец. То Ќе сЌаЌно! Он Ќе слободан! Трчи до Еме ана Пугачова - вође свих потлачених!
  Дечак Ќе свом снагом ударио ногом у камен, ударцем бацио калдрму и ... успорио. Скоро Ќе гол, само у црним га·ицама, више као купа·е га·е. И у овом облику да дође кра у?
  Морам да набавим оде·у. И дечак Ќе почео да тражи алат да добиЌе барем пристоЌну ха ину.
  Овде можете направити цев од обичне трске и ватру од ®е. Оливер Твист Ќе себи брзо направио неку врсту лука. Иако се оружЌе показало примитивним, али пионирски лопов има искуства у пуца®у из таквог оружЌа. Овде дечак угледа два Ќахача у богатоЌ оде·и. НаЌвероватниЌе Ќе реч о извиђачкоЌ патроли МаЌклсонових трупа, коЌа се кре·е за Еме аном Пугачовим.
  Али дечак Ќе одлучио да слуша. Легао Ќе потрбушке на трновити трав®ак и на·улио уши. За извиђача Ќе изузетно важно да има оштар слух. Оливер Твист по природи има псе·е уво, али се уз помо· посебних вежби истренирао да бо е чуЌе и разликуЌе наЌситниЌе звукове.
  Оба Ќахача тихо су шапутала. Официр у плавом оделу обрати се црвеном:
  - Цурдс и ЧугуЌев су нам обе·али помо·. НиЌедан од педесет пушака Пугачева не·е пуцати. Калмици ·е оти·и, а Волшке козаке ·е одвести пуковник ТимофеЌ.
  Официр у црвеном Ќе приметио:
  - Не баш, саветовао бих да веруЌете овим Пугачевцима. Шта ако нас уведу у замку?
  ПолицаЌац у плавом Ќе климнуо главом и извукао пакет из ¤епа.
  - Ево свих докумената: Цурдс, ЧугуЌев, Федоров, ТимофеЌ, и главни ¤елат єеме ан КорЌави ·е потписати! Истина, Овчиников и Перфи ев су лоЌални преваранту, али ·е нам помо·и да их докраЌчимо на самом почетку битке!
  Официр у црвеном Ќе звиждао.
  - Вау! Перфи ев би био специЌално послат из Санкт Петербурга да разбиЌе воЌску самозванца, али се напротив испоставило да Ќе истинитиЌи од оног правог?
  Плава униформа, навукао на лулу и потврдио:
  - Па... То се понекад дешава! Али с друге стране, вођа Илецких козака Творогов Ќе наш! Овде су ставили све ш окице!
  Оливер Твист Ќе дахнуо од узбуђе®а. Осим тога, тр®е га Ќе уболо у голи стомак. Ево прилике да све издаЌнике одЌедном предамо цару-оцу. А тамо зг®ечи и МаЌклсона.
  єедан официр у црвеноЌ униформи приметио Ќе:
  - Имамо хи аду и по козака, од коЌих хи аду наЌбогатиЌих са Дона, хи аду двеста одабраних гренадира и Ќош три хи аде пешака одведених из Царицина? Зар не·емо победити варалицу?
  Официр у плавом климну главом у знак сагласности.
  - Наравно! Катарина наређуЌе да се пожури код Суворова да победи Пугачова. Да Саша не размиш а превише о себи!
  Ред Ќе хтео да каже Ќош нешто када Ќе Оливер Твист пуцао. Млади лопов ниЌе желео да чека док ова двоЌица, са важним информациЌама, стигну до МаЌклсона.
  Као тетиву, дечак користи чичак, повлаче·и лук на посебан начин. Жица ти Ќе у зубима, а десну руку исправ аш. Као резултат тога, снимак Ќе чврст и густ.
  Стрела направ ена од оштре чауре забола Ќе право у око Катарининог галантног официра. Ратник у плавом Ќе извукао пишто , али Оливер Твист се уобичаЌеним покретом померио са линиЌе ватре. Метак Ќе пролетео. Лопов Ќе Ќурнуо на свог преступника.
  Оливер Твист Ќе у сну био нешто виши и ве·и од просечног дечака за своЌе године, а миши·и су му били добро развиЌени од напорног рада и вежба®а. Дакле, дете уопште ниЌе било тако слабо. Штавише, успео Ќе да се упозна са Ќедним од родоварских лопова, а дечаку Ќе дао неколико лекциЌа енглеског, националног рва®а.
  Оливер Ќе одлучио да ово искористи. Када Ќе официр извукао дугачку саб у са златном дршком и покушао да своЌом тежином посече дечака, лопов Ќе, лагано се кре·у·и, спретно повукао воЌника за руку и лагано га повукао за чизму.
  Официр у плавом Ќе пао с ко®а. Дечак му Ќе свом снагом забио колено у браду. Оливер Ќе често вежбао сличан скакачки ударац и добро га приме®ивао на каратеу. Тешко, наравно, слом ена вилица, онеспособивши противника. Ноге у хромираним чизмама су се неколико пута трзнуле, а кра евска личност Ќе у·утала.
  Оливер Твист Ќе прво позвао свог ко®а к себи. За радног момка и окорелог лопова, ово ниЌе баш лукава наука. Затим Ќе, не без муке, подигао ухра®еног официра на раме и ставио га на сапи ко®а. Шта сада има шта да дође код Еме ана Пугачева. Зароб ени Ќезик, два дивна ко®а, и Ќош вре·а злата, царски царски.
  У торби дечак Ќе пронашао и карту и резервне панталоне. Без размиш а®а, Оливер Твист Ќе направио себи шортс. єедноставно Ќе одсекао своЌе галоше и везао се каишем. Време Ќе вру·е, а он Ќе Ќош дечак и може себи да приушти борбу босоног и голих груди. Тело му Ќе миши·аво, суво са ре ефном пресом, и са лет®им препланулим теном коЌи Ќош ниЌе стигао да се угаси током боравка у затвору.
  Некако личи на Тарзана. Или Мовгли!
  Главна ствар Ќе да имате времена да упозорите Емелиана Пугачева.
  У међувремену, се ачки цар, као да Ќе Стенка Разин сео на брдо, постао Ќе замиш ен. После три пораза од потпуковника (сада пуковника!) Микхелсона, козачки монарх Ќе имао сЌаЌан низ. Готово без отпора пали су под копита града, воЌска Ќе расла, устанак се ширио.
  Али сада се догодило оно наЌважниЌе: рат са Турском Ќе завршен, а власт Ќе одвезала руке. Заиста, поред Михелсона, против Пугачова напредуЌу и друге снаге. Укупно, царица Ќе доделила двадесет пукова и седам бригада под командом Папина. Таква воЌска и друга сила би биле страшне. Истина, док су ове полице раштркане и постоЌи сабласна шанса да се разбиЌу у деловима.
  Али покушаЌте да то урадите када не можете сами да победите МаЌклсона. ПостоЌала Ќе мисао да се оде у Саратов и тамо да се бори против овог немачког пуковника. Али ниЌе ишло. Донекле ниЌе било дово но борбености. Сада у овоЌ бици, мора се одлучити кога ·е Дон пратити. Ако царска воЌска буде поражена, онда ·е се три донска пука заклети на верност цару, а са ®има и броЌни козаци. А ово су десетине хи ада добро обучених, увежбаних ратника из дети®ства. Не какав човек.
  НиЌе ни чудо што Ќе Еме ан изабрао Ќуг уместо севера, а Черкаси уместо Москве! Тамо можете добити велику снагу и трупе способне да се боре са кра ицом на равноправноЌ основи!
  Главно Ќе да  уди веруЌу у победу. єасно Ќе да су ®егови сапутници уморни. БроЌни порази су им срушили морал. Како то бива са сваким устанком: ко победи, иза ®ега Ќе истина!
  Победа МаЌклсона ·е помо·и у изград®и самопоузда®а. Пугачов ниЌе Ќедном могао да га победи, а Михелсон Ќе победио преваранта, па чак и ухватио грофа Чернишева - Чика.
  Али како то тачно урадити? Сада немачки пуковник Ќош увек има козаке и трупе из гарнизона Царитсино. Можда Ќе бо е пожурити у Астрахан? Или Ќе то ипак ризично и тактички измиш ено? Ипак, он има много више воЌника од Мишела. И много ко®ице. Чак су и се аци узимани у воЌску, по правилу, квалитетни.
  Не постоЌи начин да се избегне да е борба. ПостоЌи само избор, да ли да нападнемо самог МаЌкелсона, или да га сачекамо у Црном єару, седе·и у утврђе®има. Можда ·е амбициозни пуковник кренути у Ќуриш и исцрпити своЌе снаге. Али могу·е Ќе и да ·е Михелсон покушати да опколи Черни єар и сачека да стигне поЌача®е. У овом случаЌу, Пугачов може бити зароб ен.
  Истина, у помо· жури Суворов, коЌи би требало да преузме команду над МаЌкелсоновом воЌском. Хо·е ли пуковник хтети да све ловорике коначне победе над самопроглашеним царем поклони генерал-потпуковнику ве· славног Суворова? То значи да постоЌи извесна оштрина да се сакриЌе иза зидова Црног єара.
  Еме ан Пугачов Ќе окупио мали савет поглавица. ЧугуЌев, Федоров, Творогов, ТимофеЌ су се ве· договорили са царичиним властима и, наравно, саветовали да се победи Михелсона на терену. Овчинников - командант єаичке воЌске, дуго времена стварни шеф целе побу®еничке воЌске, а сада десна рука Пугачова говорила Ќе овако:
  - Опасно Ќе седети иза зидова, могу да се наметну. Такође Ќе страшно на терену, могу да га сломе. Међутим, у по у, чак и ако нас туку, онда увек можемо на ко®у у степу. А ако у Црном єару наметну сва правила, онда не·ете побе·и!
  Горбатов, бивши капетан царске воЌске, кога Ќе Пугачов унапредио у генерале, Ќедан од оних коЌи су поразили бригаду пуковника Дица, такође у стварноЌ историЌи, уз Овчи®икова, коЌи Ќе погинуо у бици код Салти банде, приметио Ќе:
  - Ако МаЌклсон крене у Ќуриш, онда можемо да рачунамо на контранапад!
  Перфи ев, познат по томе што Ќе у стварноЌ историЌи погуб ен заЌедно са Пугачовим, скромно Ќе сугерисао:
  - МоЌе миш е®е Ќе мало. Ето, како савет одлучи, нека буде!
  Калмички принц КизиЌа, иако ниЌе био међу издаЌницима, такође Ќе изЌавио на лом еном руском:
  - За Калмика, по а су наЌбо е место за борбу. Седе®е у тврђави и одбиЌа®е напада Ќе за нас необично!
  Еме ан Ќе ве· хтео да се сложи са миш е®ем уског воЌног савета и да повуче своЌу знатну воЌску из Черног єара, коЌи Ќе био часно утврђен и примио кра а-свештеника. Али у том тренутку Ќе у гор®у собу улетео дечак гласник и, дах·у·и, рекао:
  Млади· Ќе стигао. Каже да Ќе хитна ствар за цара-оца!
  Козачки цар Ќе наредио:
  - Уђи!
  Оливер Твист, лупкаЌу·и босим ногама и држе·и тешке вре·е злата у рукама, брзо Ќе утрчао у гор®у собу. Заиста Ќе желео да своЌим очима види вођу се ачког рата, студирао у школи, певан у песмама. Петар, улазе·и у гор®у собу, угледа десетак  уди за дугачким, храстовим столом. Скоро сви су раскошно одевени, и надменог изгледа. єедан Ќе сасвим млад, али у генералскоЌ униформи са наређе®има. Па, вероватно Ќе Горбатов. Пребег из Оренбурга, вешт и ефикасан официр коЌи Ќе много учинио за Ќача®е воЌске Пугачова. Горбатова су, упркос свом племенитом пореклу, волели козаци и се аци, па Ќе био наглашено Ќедноставан, био  убазан и учтив. Плаве веселе очи и плава коса давале су му веома младалачки изглед, слабо у складу са униформом генерал-потпуковника.
  Оливер Твист ниЌе познавао друге из виђе®а, а историЌа Ќе оставила мало описа. Штавише, чак Ќе и сам Пугачов описан другачиЌе. Али постоЌи прави Еме анов портрет, пресликан из живота. ПриказуЌе страшног човека, са власто убивим, орловским оком, за коЌи кажу тако: рођен Ќе да командуЌе!
  А сада, међу паметним атаманима у скромном, козачком зипуну, седи човек са оштрим, блиставим изгледом као убод кобре. Иако Ќе само на ленти Ордена Александра Невског писало да Ќе реч о кра евскоЌ личности, Оливер Твист осетио Ќе да му ноге клецаЌу, а дечак Ќе чак и клекао на Ќедно колено.
  ЕмелиЌан Пугачов Ќе такође погледао дечака коЌи учи. Наравно, краЌем осамнаестог века  уди Ќе било мало ма®е него средином двадесетог. Да, и у сну, Оливер Ќе висок и широких рамена за своЌе године, ®егов отац, коЌег ниЌе познавао, био Ќе висок скоро два метра. Али ипак Ќе Ќасно да Ќе оваЌ млади· Ќош дете. Подшишани Ќеж длаке као куде е, изврнут дечачки нос, мршаво лице од воЌничке неухра®ености. Али у исто време, дечак Ќе више жилав него мршав. А шта држи у великим торбама, по наЌма®е две фунте, тежине? Да ли Ќе злато?
  Оливер Твист Ќе интонирао:
  - Доносим петнаест хи ада руба а у злату на поклон Његовом Царском Величанству, а предаЌем и писмо.
  Чак и таквом снажном клинцу као што Ќе он, ниЌе лако држати златне новчанике у рукама. И ставила их Ќе испред єеме ана. Тада дечак извади из поЌаса писмо и, паж иво газивши на прсте, пружи га главном кра у-атаману.
  єеме ан Ќе прихватио писмо и сум®ичаво погледао у печат. Цар отац, иако ниЌе умео баш добро да пише, а рукопис му Ќе био толико страшан да Ќе више волео да не показуЌе своЌу руку, пре Петра, али Ќе добро читао. И уопште, имао Ќе значаЌно зна®е у воЌним пословима. Иначе би устанак Ќедва траЌао читаву годину, а против самозванца послата Ќе цела воЌска.
  Пугачов Ќе паж иво прочитао писмо и намрштио се. Знао Ќе да контролише своЌе емоциЌе и осе·а®а. Испоставило се да су петорица високих поглавица ®егових трупа били издаЌници. Пугачов Ќе одавно приметио да су га ЧугуЌев и ФЌодоров искоса погледали, чак нево но поздравили и устали као да чине услугу. Посвађали су се са ЧугуЌевом када Ќе изгубио све пушке у борби са Михелсоном. Тада Ќе Пугачов запретио да ·е ударити ЧугуЌева у врат. Он Ќе на ово одговорио:
  - Нисам дигао врат за песнице!
  Кра  се ак Ќе узвратио:
  - Па за задав е®е или шта?
  . ПОГЛАВЉЕ #8
  Оливер се добро наспавао и поново Ќе вежбао. Ране и опекотине су му почеле да зарастаЌу. Издржао Ќе тортуру. И добро Ќе што се све завршило и ниЌе издао своЌе скровиште. Сада ·е дечаку зарасти ране, и он Ќе поново спреман за подвиге.
  Оливер Ќе био нахра®ен. Тада га Ќе неприЌате ица прегледала. Подмазао му Ќе опекотине и ране да брже зарасту и рекао:
  - До суђе®а више не·е бити муче®а! А  уди те жале, можда те не·е погубити!
  Оливер се захвалио...
  Након тога, када Ќе камера остав ена, почео Ќе да тр а карике ланца. Његов беби врат Ќе Ќош увек држан за крагну. А ако се ослободиш ланца, можда можеш да побегнеш?
  Дечак Ќе тр ао ланац неколико сати заредом. Али челик Ќе био очврснут и ниЌе добро попустио. Затим су младом затворенику поново донели храну и млеко.
  Након што Ќе поЌео и попио дебелу краву, Оливер ниЌе приметио како Ќе поново заспао. И опет о побуни Пугачова.
  И Федоров Ќе био очигледно изнервиран због козачког монарха. Истина, Цурдс се спо а понашао покорно и деловао Ќе прилично поуздано. СвоЌевремено Ќе довео Илецке козаке у Пугачов, чиме Ќе проширио устанак изван оквира чисто єаичке побуне. Истина, своЌевремено Ќе Емелиан Иванович погледао Творогову супругу Степшу. Вероватно,  убоморни муж ниЌе опростио младоЌ и лепоЌ девоЌци издаЌу. На краЌу краЌева, Пугачов има само тридесет две године, ®егова крв Ќе Ќош млада и он Ќе леп Дон Жуан. И такође бисексуалац. Његова супруга СофиЌа, коЌа ниЌе имала времена да изгуби сву своЌу лепоту, и четворо деце: три ·ерке и сина. А други млади козак Усти®а.
  А колико Ќе  убавница Емелка ве· имала ... Као и ®егов рођак Стенка Разин, Пугачов Ќе био пожудан према женки. И добро Ќе што Ќе сто посто природно.
  Пуковник Тимоти се недавно придружио побу®еницима. Он Ќе из реда Волшких козака. Толи Ќе првобитно био извиђач, филц Ќе из неког разлога увредио свештеник. Али главни ¤елат Ќе, чини се, чуо како су чланови ®егове породице промашили да Ќе Еме ан био у сродству са ®има.
  Посебно Ќе лоше постало када Ќе Еме ан Пугачов желео да напусти кра евске регалиЌе и отвори се народу. Тада су и остали атамани оклевали. А сада, ако се деси неуспех, они ·е изврнути лопова варалицу Емелку и запамтити то како су знали. Дакле, се ачки кра  и осетивши заверу унутар средине. И сада су добиЌени докази.
  Питам се ко Ќе оваЌ дечак. Не изгледа више од петнаест или четрнаест година, али има снагу у рукама - Ќуначки момак. ПогледаЌ како си несебичан. Донео Ќе кра у петнаест хи ада злата. Износ за коЌи можете купити цело има®е. НиЌе свака особа способна за такву несебичност. Истина, ово Ќе Ќош клинац, ево руменог лица као код девоЌке, чак ни пушке. Дете не зна вредност новца, па самим тим и великодушно.
  Па, ништа, оваЌ новац ·е Еме ану бити од користи. Иако Ќе ризница нагомилана у градовима поприлична количина, и оваЌ конвоЌ Ќе тешко носити. Сам Пугачов Ќе сакрио сандук са златом и каменчи·има на Ќедном само ®ему познатом месту. Шест фунти злата, и драгу и: рубини, смарагди, топаз, сафир, диЌаманти у овом сандуку. Ако ништа друго, Еме ан ·е имати дово но за удобан живот.
  Оголетс треба великодушно наградити, а не увредити себе.
  Емелиан се насмешио и обЌавио, показуЌу·и на Оливера Твиста:
  - Покла®ам те момку титулом капетана и узимам те у своЌу прат®у!
  Око стола Ќе било пригушено одобрава®е. ЧугуЌев Ќе незадово но промрм ао:
  - Мали Ќе и пре капетана!
  Козачки цар Ќе прекинуо:
  - Али памет Ќе сЌаЌна! ПогледаЌ какав Ќе племенити плен донео, и новац и чуЌем рза®е ко®а. Вилл, оваЌ момак буди моЌ ађутант!
  А Пугачов Ќе, ради увер ивости, померио песницу по столу.
  Е, сад Ќе време да се злочинци казне. Али то се мора урадити паж иво како не би дошло до грађанских сукоба. Одмах наредите да се ухапсе, па ·е они зграбити саб е. Али козаци мораЌу послушати свог кра а. А Ќош су преданиЌи се аци, за коЌе Ќе Петар Тре·и Бог и Цар!
  Ухвати·е издаЌнике, било би лепо да су у соби за муче®е, па чак и да запале искру. ОткриЌте све саучеснике и очистите околину од издаЌе!
  Еме ан Иванович Ќе на све стране обЌавио:
  - Уради·емо преглед трупа!
  До сада, у краЌ®оЌ линиЌи, Оливер Твист Ќе одлучио да своЌ план представи Суверену. Ходао Ќе поред мене и шапнуо ми на уво. Пугачов се насмеши крупним белим зубима и климну у знак слага®а:
  - Обилно гарно! И паметно!
  На краЌу лета сунце Ќе пекло трску на много ми а. И то ниЌе могло а да не израсте у главу младог подземног радника и пионира подмуклог и ефикасног плана.
  У међувремену су заЌедно са козачким царем прегледали воЌску. Еме анова воЌска се пове·ала на седамнаест хи ада, а стално Ќе стизало све више нових  уди. Ук учуЌу·и Дона. Али Дон ·е у потпуности пратити Пугачова ако покаже своЌу снагу! Много мушкараца. Копиле брадати, са вилама, прете·им исправ еним плетеницама, роговима, то агама, вилама. ТинеЌ¤ери су трчали боси и има их такође доста. И све више се поЌав уЌе све време. Мушкарци су же ни да се придруже воЌсци кра у. Штавише, време страда®а би ускоро требало да прође и броЌ пристиглих ратника ·е се значаЌно пове·ати.
  Пугачов Ќе истовремено позвао и ¤елата. Штета Ќе, наравно, растати се од таквог неопходног типа, али издаЌу треба пову·и.
  Се ак цар ниЌе дуго издржао и наредио:
  - Па  уди... Плети издаЌнике што пре!
  Мушкарци су у свом ентузиЌазму чак везивали и сувишно. На пример, Овчинникова. Он се, међутим, ниЌе опирао. Кра  Ќе наредио да се одвеже и са одобрава®ем потапшао постиђеног поглавицу по рамену. Овчинникови бркови су висили као ши ак и изгледао Ќе збу®ен и запрепаш·ен. А ТимофеЌу, ЧугуЌеву и Федорову су став ене лисице. Бацили су ме на зем у и шутирали.
  Али ово Ќе Ќош увек цве·е. Петорица завереника су чекала сталак и усиЌана клешта!
  И Оливер Твист Ќе галопирао до МаЌклсоновог логора. Волшки козаци су дочекали кра евског посланика. Да би изгледао солидниЌе, дечак Ќе морао да носи елегантан свитак и кожне чизме. Што по овоЌ вру·ини ниЌе баш приЌатно.
  Еме анов логор Ќе велики и  уди пристижу сваког часа. Види се како су се друмом пружале групе  уди, пружаЌу·и руке народном кра у. Људи заиста желе да веруЌу да Ќе бо а судбина могу·а, и да власти могу бити заиста брижне а не себичне.
  На исти начин, народ Ќе привучен Гришком ОтрепЌеву, коЌи Ќе чак успео да неко време царуЌе у РусиЌи. Лоша асоциЌациЌа. Али за пионира ПетЌу, Еме ан Пугачов ниЌе варалица авантуриста, ве· народни вођа устанка, са коЌим се вежу знатне наде за изград®у социЌализма у ЌедноЌ зем и.
  Пуковник МаЌклсон Ќе такође Ќош увек млад и амбициозан. Рат са побу®еницима Ќе донедавно сматран за мало престижа, али сада су на ®ега падале милости од царице. Како да се не поносиш.
  Сада Ќе МаЌклсон окупио седам хи ада воЌника. Поред три хи аде воЌника гарнизона Царицино, приближило се Ќош хи аду двеста воЌника Миелина. Такође Немац у служби руске царице, коЌи Ќе дуго ишао за петама Пугачова, али се ниЌе усуђивао да се придружи бици са ®им.
  Би·е дово но снаге да победи варалицу, чак и без козачке издаЌе. єедан Ќе страх да ·е рат имати времена да нестане. Забринут Ќе и Александар Суворов, коме Ќе Михелсон дужан да своЌе трупе пребаци под контролу. То Ќе досадно, наравно. Толико месеци храбри Немац Ќе гонио Пугачова, а ловорике победника желе да пренесу на руског генерал-потпуковника.
  Суворов Ќе ве· прослав ен, а за ®ега хвата®е варалице ниЌе све Бог, какав чин. А за МаЌклсона Ќе ово пролаз у генерале, и прилика да настави кариЌеру.
  Гласник издаЌника ниЌе превише волео немачког пуковника: плавокоси, мршав, али снажан дечак. Премлад изасланик, и говори некако не баш уобичаЌено. Мада шта очекивати од ових малоруских козака.
  Истина Ќе да дечак самоуверено каже, не Ќури около плавих очиЌу. Пуковник МаЌклсон се мало одмрзнуо. Оливер Твист Ќе осетио неки страх. Ипак, у сваком тренутку може бити наређено да буде бичеван и обешен. После енглеског зароб еништва, бичева®е Ќе изгледало као дечЌа игра, али умира®е у омчи... Тако понижаваЌу·е.
  Неудобно Ќе и ногама у чизмама, иако су слободне и дечак Ќе ве·ину пута прошао на ко®у, тр аЌу му ноге. И паркираЌ у ®има. Тело Ќош ниЌе заборавило зимску хладно·у, а сам Оливер Твист Ќе скоро целе године трчао бос, не обра·аЌу·и паж®у на мраз. Тако да се управо сада, лопов Ќунак осе·ао превише размажено и без удобности.
  Михелсон Ќе питао колико воЌника има Пугачов. Оливер Твист, знаЌу·и да Ќе немачки пуковник приближно знао за причу, искрено ниЌе ништа крио, али Ќе истовремено изЌавио да козаци не желе да се боре, а Еме ан Ќе одлучио да се кре·е низ Волгу до Астрахана и Кубана. Деловало Ќе сасвим логично. Уплашен великим броЌем трупа коЌе су напредовале из пораженог Отоманског царства, варалица Ќе планирао да побегне или у Турску или у Иран. Недалеко од Кубана до Ирана.
  У име козака издаЌника, Оливер Твист Ќе понудио да поведе МаЌкелсонову воЌску кроз скривени пут како би пресекао путеве за бекство преваранта и изненада напао логор са Ќуга.
  Немачком пуковнику се допала ова идеЌа. Строго гледаЌу·и дечака лопова, пла·еник упита:
  - Ако не лажеш!
  Оливер, иако Ќе био готово атеиста, на брзину се прекрстио:
  - Кунем се Христом Богом!
  МаЌклсон Ќе обе·ао:
  - Ако успе, доби·еш сто руба а! А ако лажеш, онда не·у само да те обесим, него да наредим да те раскомадаЌу!
  Енглеском лопову се послед®е обе·а®е учинило више смешним него страшним, па Ќе викнуо:
  - Слава нашоЌ ПресветоЌ царици Катарини!
  И спретно Ќе шк оцао потпетице своЌих паметних чизама. Иако им Ќе било неприЌатно, Оливер Твист се осе·ао поносним што носи скупе генералске ципеле углачане свежим воском, а не босоноги рагамафин. Дакле, он има изглед кнежевског сина, што изазива много више повере®а.
  Михелсон Ќе наредио да се одмах крене, поготово што Ќе ве· било вече, а они ·е морати да изврше прелаз у мраку. Топло Ќе у августу у региону До®е Волге. Тешко Ќе у униформи, и чизмама преко колена. Али суЌетни МаЌклсон Ќе увек у униформи и са наградама. За победу на ЧикоЌу одликован Ќе Орденом Светог Ђорђа тре·ег степена, а над Пугачовим другог. Катарина Ќе променила став према побуни и великодушно награђуЌе оне коЌи су се истакли у сузбиЌа®у побуне. Чак Ќе и Реидскоп, неспособни гувернер, добио петнаест хи ада руба а од Катарине и чин генерал-генерала.
  Сада се ближи тренутак коначног пораза побу®еника и уруче®а генералских еполета. Пошто Ќе заробио ЕмелиЌана, он ·е Михелсон обрисати сан Суворова. Осим тога, Ќедно Ќе борити се против Турака, друго Ќе борити се против свог бунтовног народа. Ово послед®е Ќе много теже. Дакле, Руси су много непредвид ивиЌи од Турака. Ево исте Емелке коЌа Ќе триЌумфално прошла Волгом. Народ Ќе дочекан раширених руку.
  да ли Ќе овако? Полуписмени козак коЌи не зна ни да потписуЌе своЌе указе. И Ќури народ к ®ему као медом намазан. И не плаше  уде ни пушке, ни меци, ни вешала, ни усиЌана клешта ¤елата.
  МаЌклсон Ќе имао прилику да се бори у ПрускоЌ. Некако ниЌе баш приЌатно да се Немац бори са истим Немцима као и он. Тада Ќе Ќош био млад, очаЌнички се борио. И случаЌно се срео са млади·ем Пугачовим. ЗаЌедно су пили, а Михелсона Ќе изненадило се·а®е на козака, чиЌи су бркови тек почели да се пробиЌаЌу - одлично. Еме ан Ќе, пошто Ќе био неписмен, ве· знао многе немачке речи и могао Ќе да комуницира са зароб еницима без преводиоца.
  НеприЌате  Ќе био Ќак. Неколико пута Ќе живот самог МаЌклсона висио о концу, а ®егова воЌска Ќе била на ивици пораза. Самопроглашени кра  Ќе био поражен, и устао Ќе као птица Феникс. И нове, нове хи аде  уди придружиле су се се ачком монарху.
  Михелсон Ќе мислио да ако Ќе затим ставио нож у Еме ана, ток историЌе Ќе био потпуно другачиЌи. Истина, у то време ниЌе имао такве мисли. Млади корнет и млади козак су се међусобно добро слагали док их Седмогодиш®и рат ниЌе расеЌао у разним правцима.
  Пугачов Ќе могао да направи воЌну кариЌеру, пошто Ќе ве· добио за Бендери, добивши чин хора - ово Ќе као поручник. Али єеме ана Ќе занела п ачкашка романса, а онда Ќе желео да постане аутократски монарх. ТачниЌе, вероватно, разбоЌник Ќе прво хтео да отме велики капитал, а затим да оде у жбу®е, узимаЌу·и украдену робу. Али Емелкине амбициЌе су расле како су побу®еници успели. А онда Ќе и сам планирао пут у Москву.
  Каза® Ќе практично пао, а само Ќе мали одред Михелсона блокирао пут стално расту·оЌ хорди.
  Седам хи ада МаЌклсонових воЌника, од коЌих се две хи аде ко®аника кре·у по класичном обрасцу. Испред ко®ице, па пешадиЌа, а после арти ериЌе четрдесет оруђа и Ќедан конвоЌ. єака воЌска. Козаци са Дона су наЌбогатиЌа и наЌлуксузниЌа оде·а. Да е, Давидов одред, племенита хусарска ко®ица. НаЌселективниЌе ескадриле Катарине ИИ.
  ПешадиЌа Михелсона и Миелина Ќе гренадирска и одабрана. Униформа Ќе елегантна, кожне чизме блистаЌу, ратници Ќасно, као навиЌени, ковани корак. Три хи аде воЌника гарнизона Царицино Ќе горе. И униформе нису тако свеже, и газиште ниЌе тако потерано.
  МаЌклсонове пушке нису лоше. ОружЌе коЌе Ќе горе остало у Царицину и другим градовима. Узети наЌпогодниЌи за ноше®е. Ту Ќе и десетак Ќеднорога. Тако ·е кра  сиромаха добити своЌе. Па чак и ако се ®егов броЌ  уди приближи двадесет хи ада. Код Каза®а Ќе било више лопова, а они су га са ма®им броЌем поразили.
  МаЌклсон Ќе добро расположен, прича немачки са Миелином, не знаЌу·и да осет иво ухо лопова Оливера Твиста разликуЌе сваку ®егову реч...
  Клинац Ќе спреман за борбу и извиђа®е.
  Миелин самоуверено каже:
  - Екатерина Ќе лукава звер. Она зна да ·е Турци ипак видети унутраш®у слабост РусиЌе, могу да раскину мировни уговор. Османски паша Ќе ве· наговестио да ниЌе Ќасно каква Ќе сада власт у РусиЌи!
  МаЌклсон Ќе одговорио веома самоуверено:
  - ХаЌде да ухватимо Пугачова и ставимо све знакове интерпункциЌе у реченицу. Тада се нико не·е усудити да сум®а да смо Ќаки, а РусиЌа има само Ќедну царицу!
  Генерал-маЌор Миелин, иако ужасан по чину од МаЌклсона, привремено му Ќе подређен. Али то не изазива напетост у разговору. Оба команданта су Немци. Али Миелин Ќе паж иво избегавао да нападне Мицхелсона.
  Али сада Ќе поделио вест:
  - Екатерина страхуЌе од повлаче®а трупа са турског позоришта операциЌа. Француски кра  обе·ава помо· ОсманлиЌама, а они покушаваЌу да се ценкаЌу за више уступака у примирЌу, а одбиЌаЌу да плате одштету!
  МаЌклсон Ќе  утито приметио:
  - НабиЌмо Емелкину одсечену главу на колац, па ·е се цела Европа одЌедном помирити!
  Миелин се делимично сложио са овим:
  - Да, ово може да охлади наЌвру·е главе, али они ·е наставити да покушаваЌу да нас тестираЌу на снагу!
  МаЌклсон Ќе одмахнуо песницом и сиктао:
  - Нека само покушаЌу... - И стишавши глас, упитао Ќе. - Али шта Ќе са гласинама да против Пугачова има десет генерала и сваки са корпусом?
  Миелин Ќе одговорио са осмехом.
  - Ово Ќе воЌни трик да се се аци и козаци натераЌу да заостану за Пугачовим. Да инспирише идеЌу да велике силе иду против варалице. У ствари, десет генерала напредуЌе само са малим одредима. Па Ќе Емелка узета да се покаже!
  МаЌклсон се насмеЌао и одмах озби но приметио:
  - Тим више да се побуна што пре угуши!
  Да е, у разговору ниЌе било ништа значаЌно. Оливер Твист сада мора да сигнализира импровизираним ракетним бацачем да Ќе воЌска ве· ушла у густу, суву трску. План Ќе да се зем а у правом тренутку запали, а ветар коЌи дува на ®их распрши·е пламен и спалити седмохи адиту воЌску.
  Нешто слично Еме ан Пугачов Ќе ве· урадио приликом Ќуриша®а на тврђаву Татишчов. Тада су побу®еници успели да постигну велики успех, отворивши им пут ка Оренбургу. Овога пута пионир ПетЌа Ќе као фашисте повео МаЌкелсонове трупе у суве шипражЌе. У овом случаЌу, понашао се као прави Иван Сусанин. Али права судбина Сусанина Ќе да умре заЌедно са своЌим неприЌате има.
  А лопов-хероЌ Оливер Твист жели да живи. И дечак Ќе смислио трик. Причврстите дома·и ракетни бацач на колица и сакриЌте се тамо на време, у мраку. Истина, неопходно Ќе да неприЌате и не примете ®егов нестанак. И тешко Ќе...
  ПетЌа Ќе пронађена. Скачу·и на ко®а до МаЌклсона, дечак Ќе рекао:
  - Вози·у напред и ре·и ·у ЧугуЌеву и Творогову да смо на путу!
  МаЌклсон Ќе одобрио и климнуо дугим кажипрстом:
  - Само брже! И врати се!
  Миелин разгрне пергамент и, гледаЌу·и карту, примети:
  Можемо прона·и своЌ пут!
  Оливер Твист Ќе промрм ао:
  - Кроз трску много брже!
  И не губе·и време, подлегао Ќе чистокрвном пастуву петама. Ех, пожурите да стигнете на безбедну уда еност. Или бо е речено платформа. Таква суво·а у августу, шта Ќе изненађуЌу·е како ове шикаре нису раниЌе изгореле?
  Оливер Ќе трчао по колотечини, удараЌу·и га ногама, и сп оштио се на леђима како би сма®ио наилазе·и отпор ваздуха. Сам Михелсон ниЌе био висок, окретан и са кратким брковима личио Ќе на Хитлера. На глави немачког пуковника Ќе коцкаста капа у стилу Наполеона!
  Али командант Ќе Ќак. Раз Ќе успео да победи надмо·ниЌе снаге побу®еника више пута.
  Оливер Твист Ќе, у лажном се·а®у сна, ве· водио нацисте у партизанску заседу, и радовао се успеху. Истина, више се не води само борба против страних осваЌача, ве· грађански рат. И диже руку да узме брата и кума на провода¤иЌу.
  . ПОГЛАВЉЕ #9
  Дечак се пробудио и мало оживео. Напунио сам се и Ќео. ДодаЌте рибу у овсену кашу. И плус млеко. Прилично добро за затвор. Опет Ќе докторка дошла Оливеру. Дечаку сам обрисао ране алкохолом и мастима. Чак ми Ќе дала и пилулу.
  Онда Ќе Оливер поново почео да тр а ланце. У ·елиЌи Ќе био обриЌан на ·елаво и ниЌе могао да користи косу. Дакле тер линк на линку. И вредно Ќе радио. Мало челика Ќе подлегло. Иако су Британци направили ланце за затворенике до савести.
  Оливер Ќе веровао да ·е побе·и ... Радио Ќе неколико сати ...
  Онда су му поново донели храну. Дечак Ќе Ќео, трудио се и заспао као праведан. И поново Ќе са®ао о величанственоЌ авантури.
  Е, сад трска понестаЌе... А петарде небом прште.
  Козаци бацаЌу лонце врелог уг а и запа уЌу смолу и сумпор просуте преко трске. Све Ќе спремно да спржи кра ичину воЌску.
  Брадати капитен Падуров поздрав а Оливера Твиста. Дечак скочи и пре свега збаци омражене чизме. И тако Ќе протр ао ноге. Ово Ќе муче®е, горе од мангала, када вам Енглези прво намажу у ем отврднуле табане, а онда на да ину запале ватру. Да пламен не допире мало до голих пета.
  Али када се утр а у чизме, осе·аЌ Ќе одвратниЌи него са енглеског светла.
  Оливер Твист Ќе поносно надувао образе на ову успомену: уосталом, ниЌе никога издао под мукама, чак ниЌе ни бризнуо у плач. Овде треба узети пример од Стенке Разина, коЌи током муче®а ниЌе ни Ќаукнуо.
  Међутим, сада хо·е да се бори, али борбе нема. Ветар дува од Ќуга ка северу, а ватрена лавина Ќури на велики МаЌкелсонов одред. Као да Ќе демон побегао из подземног света, и, машу·и ватреним метлама, Ќурну на неприЌате а, броЌног и опрем еног одабраном воЌском.
  Ветар Ќе Ќак и ватра у тршчаноЌ степи брзо се шири. Као пробуђене, душе наЌозлоглашениЌих грешника збациле су поклопце ковчега, а иза ®их се из Геене пружа олуЌно, као црвени реп лисице. А ова ватрена чудовишта падаЌу пре свега на козачке Ќахаче.
  Ко®и су први осетили опасност, али су их Ќахачи тврдоглаво тукли мамузама, покушаваЌу·и да их задрже на месту.
  МаЌклсон Ќе очаЌнички викнуо:
  - Не повлачи се и не одустаЌ!
  Али у овом случаЌу, таква храброст ниЌе ништа друго до лудило, хероЌство Ќе слично хероЌима Сервантеса. А сада Ќе прже®е прошло овако. Кад Ќе ватра пала на ко®анике и замирисала на жеравицу, ве· се зачула заглушуЌу·а граЌа, а уплашена кавалкада поЌури ка сопственоЌ пешадиЌи.
  Микхелсон Ќе покушао да задржи смиреност, али Ќе то лоше урадио. Штавише, шта храброст може да учини са разбукталом ватром? Да, практично ништа. Генерал Миелин, прагматичниЌи и кукавички, подстакао Ќе ко®а и покушао да побегне, да пред®ачи пламену коЌи Ќури за ®им, да спасе сопствену кожу.
  МаЌклсон Ќе, пак, прихватио ватрени млаз не повлаче·и се, иако Ќе снежнобели ко® желео да скине узде и што пре одЌури из овог пакла. Немачки пуковник ниЌе могао да издржи струЌа®е врелог ваздуха и див е Ќе вриштао. На ®еговом углађеном лицу почеле су да се поЌав уЌу опекотине, попут губе. Тада Ќе пламен лизао ноге наЌамног официрског ко®а. Ко® више ниЌе могао да издржи такав бол. Пошто Ќе дала сва четири копита, одбацила Ќе опсесивног Ќахача. МаЌклсон Ќе ударио и онда завршио у ватреном Ќезеру.
  Како Ќе несре·ни командант урлао. Како га Ќе пламен почео живог да прождире, почевши од оде·е па до костиЌу. Изабрана кра евска воЌска Ќе умирала. И ова смрт Ќе била заиста страшна. Пламен се брзо приближавао, цунами Ќе пао на пешадиЌу. ВоЌници и официри горели су као мрави у ватри, и то Ќе било болно и страшно гледати. А када Ќе ватра дошла до пушака, тада су почели да пуцаЌу детонираЌу·и барут и бомбе.
  Пламен се распрши по небу, а огромна перЌаница коЌа црвеним Ќезицима лиже небо залепрша. А када су ишли у каскадама експлозиЌе, чинило се да таласи пролазе кроз сферу и приказуЌу неку врсту филма. Или ако Ќе сурф са жуто-црвеним таласима. И све Ќе преплав ено и буквално блиста, долази из блиставог домета.
  А до козачке воЌске ве· допире мирис па евине.
  Еме ан Пугачов се налазио на брду са коЌег Ќе Стенка Разин посматрао крета®е ескадриле од четрдесет плугова кнеза Лвова. Стенка Разин Ќе успео да узме и Царицин и Астрахан, а такође Ќе имао неке шансе за победу. Али судбина се ниЌе осмехнула козачком атаману. Да ли се Еме ан осе·ао као преварант?
  Али уосталом, блефирао Ќе и стриц ®еговог прадеде Степан. Нарочито Ќе направио два плуга у Астрахану: Ќедан патриЌаршиЌски, а други кра евски, и ширио гласине да се кнез бори са ®има. И заиста, се аци и стрелци су тукли боЌаре, криЌу·и се иза кра евског имена, као да Ќе сам АлексеЌ МихаЌлович наредио да се отарасе властеоске власти.
  Људи су били исцрп ени под тешким Ќармом сурове власти, и требало им Ќе само изговор. И ауторитет патриЌарха Никона, и царско име су играли улогу. Да Стенка Разин ниЌе смртно ра®ен у главу код Симбирска, погледаЌте и козачки урад Ќе владао широм РусиЌе.
  Еме ан Пугачов Ќе буду·ност видео као мешавину републике и монархиЌе. Народни Ќе остао аутократски монарх, али Ќе требало да влада на основу миш е®а народно изабраног козачког круга. У градовима и селима ве· влада изборна власт. Народ на селу бира своЌе старешине, а он чува ред, а у граду бираЌу изабраног бургомаЌстора и мало козачко коло.
  Тако се укида кметство и сви постаЌу равноправни козаци. А има разних козака. Има ораница, има фабрика, има суверена. И нема класне неЌеднакости.
  Истина, у спровође®у таквог пута много Ќе крви проливено и Ќош ·е бити проливено.
  Али посеку шуму - чипс лети! А жене Ќош рађаЌу!
  Хи аде  уди Ќе живо спа ено. Штавише, ве·ина ®их нису неки немачки наЌамници попут Михелсона и Миелина, ве· Руси. Оливер Твист покушава да не размиш а о томе. Дечак скочи и стане на главу. Тако паметан план се остварио. НаЌподмуклиЌи неприЌате  МаЌклсон упао Ќе у лукаву замку.
  Башкири, Калмици и Татари такође скачу и удараЌу у тамбураше. ИмаЌу радост, коначно ·е опсесивни МаЌклсон бити поражен и спава. А Салават, коЌи их Ќе подигао на борбу, Ќош Ќе жив и зове номаде на барЌак.
  КонвоЌ са залихама такође гори и експлодира ... Чини се да Пугачов ева воЌска може да триЌумфуЌе ...
  ................................................. . ................................................ .. .................................
  Након што Ќе болна трна, Михелсон, била истргнута, Пугачов Ќе поново кренуо ка Царицину. Требало Ќе заузети к учни град за одбрану и окренути се Дону. Како се испоставило, главне кра евске трупе су Ќош увек дово но далеко и постоЌи шанса да се разбиЌу у деловима.
  Три донска пука су послала своЌе гласнике самозваном цару, обе·аваЌу·и да ·е иза·и и положити заклетву.
  Недалеко од Царицина, више од двадесет хи ада Пугачов еве воЌске сусрело се са четири и по хи аде Козака.
  ЕмелиЌан Пугачов се обукао у раскошне, кнежевске ха ине и дао разне богате нару¤бине да би био ухва·ен као трофеЌи у разним градовима и има®има. И разгрнуо Ќе заставу ХолштаЌнског пука, коЌу Ќе за собом носио ПетЌа Комсомолов, унапређен у пуковника.
  Пугачов Ќе био изнад просечне висине, широких рамена, веома изражаЌног, изузетног лица и изгледао Ќе веома импресивно.
  Дон Ќе положио заклетву и заклео се на верност кра у. Еме ан Пугачов Ќе одржао говор. Вођа побу®еника знао Ќе да говори Ќедноставно и лепо.
  - Интереси наше Ота¤бине, интереси наше свете Ота¤бине РусиЌе. ЗахтеваЌу да се отарасе паука месождера, у виду зем опоседника и кметовског племства коЌи сиса крв из свог народа. А ова крв коЌу с гуштом упиЌаЌу проли·е гору·им сузама дебелим гадурима! Наш посао Ќе да отворимо очи превареним, да исправимо рамена грбавих, да ставимо тачку на омражену тираниЌу и погубни режим!
  Нека у РусиЌи влада слобода, Ќеднакост и братство!
  Пугачов Ќе говорио снагом и темпераментом, козаци су били одушев ени. Еме анова воЌска Ќе била попу®ена новом ко®ицом и добро обученим борцима.
  У тренутку полага®а заклетве, Оливер Твист Ќе изненада скренуо паж®у на Ќедног, ниског, бод икавог погледа човека. Негде Ќе ве· видео ово испупчено, ·елаво чело и плаве, изражаЌне очи.
  Сам човек Ќе био у обичном се ачком капуту и држао Ќе коп е у рукама, али се на први поглед осетило ко то уопште ниЌе се ак. Иако Ќе оде·а Ќадна и рог се поуздано држи у рукама.
  Оливер Ќе, побо шавши тренутак, пришао ®ему и, испруживши се испред, викнуо:
  - Ваша ЕкселенциЌо, пуковник Оливер Твист на услузи!
  Човек Ќе брзо одговорио:
  - Нисам Ќа уопште екселенциЌа, него обичан воЌник Полушкин!
  Оливер Твист Ќе оштро скупио обрве и оштро одговорио:
  - Не, господине Александре Васи евичу! ТвоЌ Ќуначки изглед Ќе превише светао да би се сакрио испод ши®ела!
  Суворов се суЌеверно прекрстио и осмехнуо:
  - ПомилуЌ Бога... Они су сазнали! Шта сад!
  Млади лопов Ќе понудио своЌу верзиЌу:
  - ХаЌде да разговарамо са кра ем-оцем, па ·емо онда видети!
  Еме ан Пугачов Ќе био одлично расположен. Његова воЌска Ќе Ќака, а сутра ·е бити Ќуриш на Царицин. Након тога, би·е могу·е, срушивши Дон, кренути ка Москви. Све док кра ица опет ниЌе скупила снагу против ®ега.
  Суверен Ќе срдачно дочекао зароб еног Суворова. И он Ќе са радозналош·у погледао Пугачова. Високо чело и изражаЌне обрве говориле су о интелекту вође устанка, а ®егов самоуверени громогласни глас одавао Ќе навику командова®а. Александар Суворов ниЌе осе·ао страх и поставио Ќе Еме ану неколико пита®а из воЌне сфере и, добивши одговор, био Ќе задово ан:
  "А ви, Ваше Величанство, уопште нисте глуп човек!"
  Пугачов Ќе строго упитао Суворова:
  - Шта ти мислиш ко сам Ќа?
  Генерал-потпуковник Ќе са осмехом одговорио:
  - Не даЌ Боже, откуд Ќа знам...
  єеме ан Ќе упитао грубим тоном:
  Хо·еш ли ме служити или...
  Се ачки кра  пређе ивицом руке преко грла. Суворов Ќе ·утао. Био Ќе превише развиЌена и самостална личност да би био веран заклетви, само зато што Ќе заклетва. А легитимитет Катарине ИИ, коЌа Ќе убила свог мужа, више Ќе него сум®ив. Углавном, наследник Павел би сада требало да влада. А КатЌа Ќе ионако кра еубица!
  Овде ниЌе пита®е да ли Ќе он прави кра  или ниЌе. Еме ан уопште не личи на Петра Тре·ег. Генерално, Петар Тре·и Ќе старо дете, а ово Ќе снажан, Ќак козак, рођени ратник и владар. А Александар Васи евич никада ниЌе став ао племство породице у заслуге и ниЌе сматрао да то даЌе предност.
  єеме ан, коЌи Ќе Ќош увек био пун енергиЌе, устао Ќе од стола и кренуо. Козачки цар ниЌе много висок, међутим, за главу Ќе виши од Суворова, исподпросечно висок и мршав човек. Пугачов Ќе широких рамена и има нездраву снагу. Прстима савиЌа новчи·е, у ходу сече свилену врпцу. Еме ан се лично посекао саб ом и показао се као снажан ратник. И Суворов то зна. Свиђа му се козачки поглавица. С Ќедне стране, Ќедноставан, с друге, са Ќасним изванредним умом.
  Суворов Ќе питао на немачком:
  - Коме Ќе добро служити у РусиЌи?
  Еме ан Пугачов Ќе такође одговорио на немачком:
  - Добро Ќе служити своме цару, патрониму и народу... - Подупиру·и своЌе стране шакама, Еме ан Ќе сматрао потребним да дода. - И свом народу пре свега!
  Суворову се допала домиш атост и државнички дух Пугачова, па Ќе одговорио:
  - єа бирам да служим своЌоЌ Ота¤бини и Народу!
  После тога, генерал-потпуковник Ќе пружио Еме ану своЌу спо а мршаву, али снажну и упорну руку!
  Срдачно су се руковали, а єеме ан Ќе обЌавио:
  - Поздрав ам вас са титулом грофа и чином фелдмаршала! Ти ·еш бити глава моЌих трупа! Припремите их за Ќуриш на Царицин!
  - Покоравам се Вашем Величанству! - огласи се Александар Васи евич Суворов, и поклони се козачком цару.
  Тако Ќе почело велико приЌате ство између Еме ана Пугачова и Александра Васи евича Суворова.
  НаЌсЌаЌниЌи руски командант свих времена заклео се на верност обичном народу. Сам Суворов Ќе схватио: потребне су промене, а веома Ќе лоше што Ќе ве·ина руског народа у срамном кметству. Може ли у великоЌ зем и бити таквог сиромаштва с Ќедне стране и претераног луксуза с друге? Не, Суворов Ќе, као напредна и напредна личност, схватио не само у воЌноЌ науци: промене су зреле!
  УпознаЌте пулс срца и вена,
  Сузе наше деце, маЌке!
  Кажу да желимо промене
  Збаците Ќарам тешких ланаца!
  Град Царицин, у двадесет првом веку, постао Ќе познат целом свету као Ста инград. А сада Ќе то само прилично велики и добро утврђен град. Под ®ом Ќе Стенка Разин разбио Лопатину главу, а грађани су сами оборили браву са капиЌе. Сада долази напад. Александар Суворов Ќе енергично издавао наређе®а. СЌаЌни командант Ќе видео слабе тачке одбране и сам одабрао правац удара.
  Царицин гарнизон Ќе броЌао више од четири хи аде воЌника, не рачунаЌу·и племениту милициЌу. Налазе·и се на мо·ним одбрамбеним позициЌама, могли су да пруже озби ан отпор и сачекаЌу приближава®е нових владиних снага.
  Али морал бранилаца Ќе низак. Волшки козаци су напустили тврђаву након пораза Михелсона. А оваЌ броЌ Ќе више од две хи аде  уди, а они су у потпуности попунили воЌску Емелиана Пугачова.
  Истовремено, ратници нису се аци, ве· прилично борбени козаци, коЌи су од дети®ства обучени за борбу. Они су, можда, бо и од уобичаЌене пешадиЌе регрутоване од се ака и нису инфериорни од хусарске ко®ице.
  Напад Ќе почео одмах. НиЌе било времена за одлага®е опсаде. Да, и Суворов Ќе више волео тактику: дошао Ќе, видео Ќе, победио. Под окри ем димних завеса: запалили су сирове кригле, єеме анова воЌска кренула Ќе у Ќуриш. ВоЌници су, посебно када су сазнали да Ќе сам Суворов стао на страну побу®еника, и уплашени великим броЌем воЌника на преваранту, борили се краЌ®е нево ко. Многи од ®их су, избегаваЌу·и повике официра, пуцали, али су ци али у ваздух.
  Неки официри су и сами испустили мачеве, предаЌу·и се на милост и немилост победнику. Отпор Ќе био жаришне природе. Овде су сред®ошколци покушали да се одупру. Али искусни козаци су их Ќедноставно посекли дамама, а воЌници су пали на колена.
  Калмици су се такође попели на Ќуриш, обасипаЌу·и браниоце стрелама.
  Прве четири батериЌе су готово одмах дошле под контролу побу®еника. Део ко®ице, сеЌу·и панику, ве· Ќе био у позадини. Само Ќе племи·ка милициЌа некако пружила отпор Пугачевима. Тако єеме ан сам скаче у битку. Његова саб а пала Ќе на главу дебелог трбушног трговца коЌи Ќе командовао одредом богаташа.
  Ударцем тешке саб е Пугачов Ќе отворио лоба®у до самог врата. Други трговци се разилазе и урлаЌу ужаснуто: сам отац-кра  дао Ќе!
  Оливер Твист се бори на єеме ановоЌ десноЌ руци. Дечак лопов Ќе заинтересован. Како ·е се борити? А саб а као да ниЌе навикла да буде тако тешка и дуга. Овде се дечак ухватио у коштац са племи·ем. Веома Ќе спретан, а дечака, не толико искусног у барата®у оружЌем, спасила Ќе само феноменална реакциЌа.
  Бркати племи· Ќе напредовао, показуЌу·и зубе у злобном осмеху и машу·и саб ом. Овде Ќе Оливер извео технику коЌоЌ га Ќе научио дома·и верник. Лупан голом петом испод колена. А кад се племи· у жутоЌ униформи мало одврати од бола, зареже саб ом у врат.
  НеприЌате  полуодсечене главе пао Ќе на зем у. Оливер Твист Ќе дочекао другог неприЌате а ногом у браду. Овде нису навикли да се боре ногама, а босоноги дечак Ќе веома спретно ударио неприЌате а необичном техником.
  Али отпор противника Ќе слаб, и сада Ќе кра евски монограм Еме ана Пугачова владао над палатом гувернера.
  Оливер Твист Ќе оборио лакеЌа и ушао унутра. Голи ђон Ќе дошао у додир са буЌним гомилама тепиха. Дечак Ќе мислио да ·е, вероватно, градоначелник Царицина покушати да се сакриЌе из палате, истовремено узимаЌу·и градску благаЌну. Стога га треба надмашити.
  Заиста, лопов се показао више него икад у праву. Барон Мигел Ќе заправо извадио комаде злата из сефа и гомилу драгу а. Толико Ќе било богатства да се ниЌе могло однети. Али похлепни достоЌанственик се сагнуо под теретом, и заправо га Ќе вукао пузе·и. Подземни пролаз Ќе био иза огледала и можда Мигел не би био тако похлепан.
  Али вуку·и вре·у за собом, оставио Ќе трагове на тепиху, коЌе су одмах разазнале оштре очи младог извиђача. Оливер Твист Ќе хицем из примитивног пишто а разбио огледало и поЌурио у ходник коЌи води у тамницу.
  БургомаЌстор Ќе такође извукао пишто  и успео да опали, али се дечак, тресу·и трупом, уда ио од ватре. Онда Ќе Оливер Твист свом снагом забио бургомаЌстора у препоне... И испоставило се да Ќе он власник великог блага.
  Вероватно би многи, на месту младог лопова, покушали да сакриЌу баснословно богатство. Или бар део ®их. Али на неки начин млад, чак Ќе и ле®иниста Оливер Твист кристално искрен. А осим тога, када имаш Ќеданаест година, немаш ту одраслу разборитост, себичност и жуд®у за новцем. єош увек си чисто и невино Ќаг®е или лави·. Наравно, бо е Ќе бити лав него бити овца.
  Оливер Твист Ќе извукао кожну торбу...
  Царицин Ќе заузет дово но брзо. Четири хи аде воЌника се предало. Арсенал побу®еничке воЌске попу®ен Ќе са Ќош шездесет пет пушака и великим залихама мунициЌе. Победа Ќе потпуна уз минималне губитке. А сада Ќе Емелиан Пугацхев чврсто стаЌао на Волги.
  Међутим, заузима®ем Царицина, побу®еници су себи направили проблем. Где сада треба да поша ете своЌе трупе? На Дон, попунивши трупе на рачун козачких слобод®ака, или на Ќуг, да би искористили расеЌа®е царских трупа, покушали да их разбиЌу и заробе по деловима? Скрета®е ка Дону могло би да доведе до губитка драгоценог времена, у ком случаЌу Ќе фелдмаршал Панин могао имати времена да окупи своЌе расуте пукове у шаку.
  єасно Ќе да време ради против Пугачева. Али на Дону можете на·и Ќаку воЌну попуну. Сам Пугачов Ќе био склон да оде на Дон и Черкаск да прикупи козачке рати. Суворов Ќе такође оклевао. НиЌе баш желео да се бори против руског народа, иако му сада, после заузима®а Царицина, нема повратка. Поред тога, Астрахан Ќе и да е у позадини побу®еника. И ®у би било лепо имати. Али опет, губите време.
  Пугачов Ќе донео одлуку. Пошто су остале кра евске снаге Ќош релативно далеко, а броЌне се ачке гомиле расуте по Волги ометаЌу ®ихов напредак. Онда треба поделити воЌске, послати Суворова да заузме Астраха®, а сам оти·и на Дон. И тек онда кренути дуж Волге. СвеЌедно, побу®еницима ·е бити лакше да се боре по хладном времену. Се аци ·е жети, а зими не·е имати шта да раде, и попуни·е се ачку воЌску.
  Би·е могу·е чак и увође®е посебне воЌне обавезе. И наЌвероватниЌе ·е Катарина за сада задржати главне снаге у ТурскоЌ. ОсманлиЌе нису потпуно уништене, а Ќош имаЌу шансе.
  И поде ена на два дела, воЌска побу®еног Еме ана кренула Ќе: Ќедан на запад, други у Астрахан.
  Пугачов Ќе био добро расположен. У првом козачком селу дочекан Ќе са великом чаш·у, а козаци су се уливали у ве· поприличну воЌску хи адама. Оливер Твист, коЌи има статус главног кра евског ађутанта, проводио Ќе ве·ину времена са сувереном.
  Његово Величанство се истицао оштрином ума и зна®ем о многим пита®има. Овде су она и Оливер разговарали на немачком. Дечак Ќе био опрезан када Ќе у пита®у прошлост лопова, али Ќе мало-помало наговестио кра у да ·е до·и неко друго време. Штета Ќе само што ниЌе лако, на пример, направити тако нешто као што Ќе митра ез.
  Али дечаци су рекли цару како да произведе динамит да поткопа тврђаве и нитроглицерин. Сам млади лопов, коЌи Ќе у сну Ќош увек био антифашистички саботер, био Ќе добро упу·ен у разне врсте експлозивних смеша. И могао Ќе ре·и Пугачевима. Али исковати аутоматску машину краЌем осамнаестог века у ковачници Ќе можда немогу· задатак за побу®енике. Али, са друге стране, можете направити измене у дизаЌну постоЌе·их топова, побо шати баЌонет и систем командова®а и управ а®а. И ефикасниЌе обучити се аке.
  Хи аду воЌника ГеоргиЌевског пука предало се Еме ану Пугачову после кратке борбе. ВоЌска козачког кра а расла Ќе као снежна груда. Неколико богатих козака ниЌе смело да изазове преваранта, или су били ухва·ени и обешени.
  Дон Ќе богат, зем а Ќе дебела, као маст и мека као пух. На ®оЌ се много може орати и посеЌати.
  Черкаск, престоница козачке воЌске, дочекао Ќе Пугачова зво®авом звона. Локални гарнизон, предвођен генералом Будерманом, покушао Ќе да пружи отпор самозваном цару.
  У самом Черкаску Ќе избио устанак. Козаци нису хтели да препознаЌу кра ицу, и Ќурнули су ка Петру Тре·ем, као да Ќе био намазан медом. Хи аде ратника борило се у смртноЌ борби, а Емелиан Ивани Ќе повео своЌу воЌску на Ќуриш.
  Почела Ќе жестока битка. Оливер Твист се међу првима попео на зид козачког града. Дечак Ќе спретно посекао дома·ег козака по ногама. Дебели леш Ќе пао преко зида и пао у Ќарак.
  Пионир Ќе напао каплара, избегао баЌонет и померио му колено до соларног плексуса. Ако шутирате ногама, онда ·е противник сигурно промашити ударац.
  Дечак се изненада сети нечега што га Ќе изазвало див и напад беса. Не, оваЌ пут не муче®е у енглескоЌ тамници. И других. Нешто што Ќе из неког разлога испливало као алтернативно се·а®е у сну. Када Ќе Црвена армиЌа у Ќануару извела операциЌу Висла-Одер и нашла се на сат од Берлина, многи су веровали да Ќе Велики ота¤бински рат завршен. То што Ќе то наЌтежи Други светски рат живи своЌе послед®е неде е. Изгледа мало више.
  Али не певаЌу ¤абе: послед®а битка, она Ќе наЌтежа. У марту се догодило чудо и нацисти су успели да врате сат уназад. Као резултат тога, хорде Хитлера, а затим и новог Фирера Маинстеина, поново су похрлиле на исток. А Ќучераш®и савезници су се показали као подли издаЌници. А сада су нацисти ве· поново заузели УкраЌину, пробили се до Москве и постигли оно што раниЌе нису могли: контролу над Кавказом. А сада се приближаваЌу КуЌбишеву. И ко зна, можда док он пионир ПетЌа помаже Еме ану Пугачову, Фриц ве· Ќуриша на Москву?
  Дечак у себи осе·а махнит бес и очаЌнички Ќури на своЌе неприЌате е. У ®ему бесни наЌприродниЌа, неугасива ватра. И шта буде, али он ·е се заложити за власт радника и се ака, за свог новог Ле®ина - Еме ана Пугачова.
  Тако Ќе пуковник Скотовалик, енглески пла·еник, добио ударац ногом испод колена, а затим у потколеницу у врат.
  Зидине су заузете, а битка се преноси у град. Помо·у прстиЌу на рукама и ногама дечак се пе®е на зид виле воЌног атамана коЌи Ќе остао веран Катарини и оштро туче капетана кра ичине воЌске. Удар из разговора Ќе неодо ив. И капетан лети, обараЌу·и другог стрелца.
  Дечак Ќе урлао и набио поручника главом у браду. Остали Пугачевци прате пионира, дворац Ќе заузео Ќуриш...
  ВоЌнички поглавар и неколико старешина су ухва·ени живи. Одбили су да признаЌу Пугачова као легитимног монарха, а сада их Ќе чекао кра евски двор и омча. А козачки круг Ќе морао да бира нове поглавице.
  Главни град на Дону сада Ќе постао Пугачов. НаЌброЌниЌи козаци у РусиЌи признали су цара Петра Тре·ег. Сада Ќе преостало да скупимо снагу и одемо у Москву.
  Међутим, са стране Азова и да е Ќе постоЌала прет®а козачким зем ама.
  Суворов се у међувремену приближио Астрахану. Волга и пук малоруских козака послати у помо· прешли су на страну побу®еника. Део официра Ќе такође прешао на страну кра а. Но·ни напад Суворова показао се пролазним. Само неколико чета Ќе пружило отпор, а главне снаге гарнизона су разбиЌене и пре почетка Ќуриша.
  Тако се Астраханска губерниЌа заклела на верност преваранту. Сам гувернер ниЌе имао времена да се отвори, а козаци су успели да га обесе пре суђе®а. Више од десет хи ада воЌника, међутим, значаЌан део ®их су били зелени регрути или инвалиди, придружили су се редовима Суворовске воЌске.
  Еме ан Пугачов, након што Ќе заузео Черкаск, поново се суочио са дилемом: оти·и у Азов или оставити ову неосвоЌиву тврђаву у позадини. У случаЌу неуспешне опсаде и Ќуриша, побу®еници су ризиковали да изгубе много  уди и времена. С друге стране, владине трупе коЌе се вра·аЌу из турског рата могле би да ударе на главни град Козака у Черкаску.
  Дакле, Пугачов Ќе сум®ао. Поред тога, пита®е броЌ Ќедан: коЌим путем и·и у Москву? Стенка Разин Ќе у сличноЌ ситуациЌи одабрао Волгу и налетео на Симбирск. Пут уз Волгу Ќе дуг и захтева Ќуриш на многе градове. Друга могу·ност Ќе да се иде на Дон и преко Туле. Тамо Ќе пут кра·и и ма®е Ќе владиних трупа. Истина, царски гувернери би у овом случаЌу могли да нападну Царицин и покушаЌу да одсеку делове Еме ана Ивановича.
  Азов ниЌе Черкаск - првокласна тврђава са Ќаким гарнизоном, и не·е бити тако лако заузети Ќе, поготово што скоро да нема козака коЌи би могли да помогну, и да ли ·е гарнизон пристати да се закуне се ачком кра у. Ќе у пита®у.
  Млади лопов Оливер Твист, међутим, смислио Ќе своЌ план и шапнуо га Пугачову на уво.
  Козачки цар Ќе одобрио ову идеЌу потапшавши дечака по рамену:
  - Обилно гарно! Ако можеш да будеш генерал!
  Зароб ено Ќе доста униформи царске воЌске, како за пешадиЌу, тако и за хусаре, у коЌе се може пресву·и неколико хи ада  уди. Затим, под маском приближава®а свежих поЌача®а, уђите у тврђаву и изненадите броЌни гарнизон са две стотине пушака. И док држите Азов, више се не можете плашити за позадину, а осим тога, ту Ќе главни арсенал наоружа®а царских трупа коЌе се боре против Отоманског царства.
  Дакле... са Богом децо!
  Оливер Твист маршира заЌедно са вар ивом воЌском, уз буб®еве и ритам и разгрнуте боЌе. У исто време пева млади лопов;
  МоЌа домовина Ќе велика зем а,
  Во ена лепа РусиЌа...
  Све нам даЌу блистави богови,
  Да се забавимо над плавим небом!
  
  Господ Ќе направио такву руку,
  Да се смеЌу, одрасли и деца...
  Ево нашег чистог херувима -
  Нема бо ег места на планети!
  
  Али зем а Ќе у великоЌ нево и.
  Стрми олигарси гуше РусиЌу!
  Да ли Ќе ропство заувек?
  А службеник прождире мито...
  
  Изградите такав капитализам
  Зло и безобразно незаборавно окрутно...
  Од ®ега Ќе произашао нацизам,
  Мере паклене несре·не услове!
  
  Олигарх ·е узети своЌе
  Истовремено ·е узети туђе ...
  Отвара похлепни налог
  Он има кул присуство!
  
  Жели много да Ќеде
  РазбиЌе нас разбоЌник кроз колено,
  Прави дебели лопов
  Као осмех оч®ака уЌка Сема!
  
  Где добиЌе сир, где га Ќеде,
  Жели да нас баци на колена
  И боЌни брод те носи напред,
  А на "Аурори" храбри деда Ле®ин!
  
  Дакле, знаЌте пузел-буржоа,
  Не можете побе·и - мач пионира!
  ПобиЌте пролетере и бунтовнике,
  Да победим, ша иви милионер!
  
  Као што Ќе рођени И ич завештао,
  Брзо ·емо раставити путеве до Марса,
  И преместимо противника у лич,
  Други ·е до·и на шеснаест грбова!
  
  Можемо обновити зем у
  Изградимо социЌализам по целоЌ Зем и!
  И ВарЌаг не·е и·и на дно,
  Пионири заЌедно маршираЌу!
  
  Кад уђемо, смеЌу·и се у Берлину,
  Тамо ·е нас пролетер сигурно дочекати!
  Ми ·емо стаЌати и победити
  Деца се забав аЌу у универзалноЌ сре·и!
  . ПОГЛАВЉЕ #10
  Млади затвореник се поново пробудио. Затвор Ќе досадан. Сам си, а зидови су дебели, ни звукови до тебе не допиру. Оливер Ќе радио вежбе по традициЌи и онда су му донели храну. Овога пута, поред овсене каше и млека, дате су му и две пите од меса.
  Онда Ќе дошла Ќедна докторка. Испитивао знакове Оливеровог муче®а. Затим Ќе погледала у своЌа уста и ослушкивала своЌе груди. Генерално, дечак Ќе био прилично здрав и добро Ќе поднео муче®е.
  На краЌу краЌева, тр али су га алкохолом ... И више не боли толико, али и да е пече.
  Затим Ќе Оливер добио Ќастук, коЌи су му предале неке саосе·аЌне жене, и замолили су га да обуче ципеле.
  Момци су то одбили, рекавши да Ќе он тако навикао и спретниЌи док Ќе напо у топло и не смрзаваЌу се у ®еговоЌ ·елиЌи.
  Након тога, остав ен сам, млади затвореник Ќе поново почео да тр а карике... То Ќе радио енергично, све док му после неколико сати руке нису штраЌковале.
  Оливер Ќе поново доведен, што Ќе био разлог за затвор за храну. И дечак Ќе, поЌевши, поново пао у сан.
  Тако весела песма од коЌе забораве заиста цветаЌу у срцу. И инспирише  уде на велика дела.
  На самом Азову Ќе скоро пукло, козаци су се посвађали, али Ќесаули су своЌим ногама довели ствари у ред. И пар прерушених козачких пукова уђе у мо·ну тврђаву. Као монаси Стенка Разина у єаицку.
  Еме ан се лично борио са командантом на саб ама. Био Ќе вешт ратник, али Пугачов Ќе Ќачи и смелиЌи. Саб е су заблистале, избацивши при удару млохави сноп искри. Овде се од снажног ударца се ачког кра а сломила генералова саб а. НеприЌате  Ќе песницама Ќурнуо на єеме ана. Овде Ќе козачки атаман узео и бацио генерала кроз прозор престоне собе. А у самом граду-тврђави почело Ќе сметлиште. Међутим, воЌници гарнизона су се борили нево но. Мучно, у народу Ќе оЌачала вера у цара-свештеника. А ко Ќе воЌник? Исти се ак, додуше са бушилицом.
  А се ак хо·е, наЌзад, правду, и краЌ кметства. И не само за себе, ве· и за своЌу породицу.
  Они су богатиЌи официри, али су и другачиЌи, и далеко су сви задово ни ста®ем у аутократском царству.
  Оливер Твист се ухватио у коштац са Ќедном ®ушком. Добио Ќе чак и огреботину оштрицом, али се тада дечак врло спретно окренуо и петом ударио у нос. Держиморда Ќе сломио бурму и пао, а дечаков следе·и ударац га Ќе докраЌчио.
  Оливер Твист Ќе чак помислио, зашто Ќе Еме ан Пугачов изгубио пола године опседаЌу·и Оренбург? Уосталом, обичан народ и воЌници су на ®иховоЌ страни и могли би се одлучно поди·и. Можда Ќе цар мужик олако стигао до Москве.
  Оливер Твист се борио са официрима. Овде Ќе померио ногу право на Ќетру. ТаЌ официр Ќе узео и одбацио копита. Али у исто време, дечак лопов, коме Ќе тешка мрена раниЌе деловала лагано, наставио Ќе своЌе расуђива®е.
  На пример, ЕмелиЌан, након што Ќе налет Оренбуршког гарнизона завршио неуспехом, и уз велике губитке за гарнизон, могао Ќе да одлучи да Ќуриша. Прво, било Ќе могу·е користити трофеЌне униформе за превару. ПриЌем, иначе, ниЌе нов. Чак и током опсаде Нарве, Петар Велики Ќе то искористио. И успео Ќе да намами део гарнизона у по е. Што Ќе додатно олакшало Ќуриш на добро утврђени град-цитаделу.
  У сваком случаЌу, у Ќануару Ќе Пугачов ве· нагомилао до тридесет хи ада бораца и било Ќе могу·е започети Ќуриш. Мада се, на пример, не зна тачан броЌ побу®еника. Ту се процене разликуЌу. Ако Ќе Пугачов код Оренбурга имао, како се проце®уЌе, тридесет или четрдесет хи ада  уди, зашто се онда седам или девет хи ада борило код Татишчева? Можда су мислили на Пугачов еве трупе разбацане по различитим гарнизонима? У сваком случаЌу, сада су Пугачевци Ќачи него икада, а на ®иховоЌ страни су и броЌни Ќаички козаци.
  И невероватан вођа Пугачов. Чим залаЌе своЌим Ќуначким баритоном, стотине, хи аде воЌника престаЌу да се боре и падаЌу на колена траже·и опроштаЌ од свештеника. А нова ко®ичка козачка поЌача®а Пугачева ве· лете кроз капиЌе. То значи да Ќе краЌ неприЌате а и успех устаничке воЌске близу.
  Оливер Твист се ухватио у коштац са козачким капетаном. Веома Ќак противник коЌи Ќе активно напао дечака. Дечак Ќе одступио и правио се да Ќе уплашен. НеприЌате  се занео и посекао саб ом. Млади лопов Ќе отишао, а ударац Ќе пао на камен. Саб а се сломила и сада Ќе Оливер Твист кренуо у офанзиву.
  И поред свог искуства, капитен Ќе промашио ударац испод колена. Веома Ќе тешко не имати вештину да се парира таквом ударцу. Кратко га ударите петом и уд вам Ќе одбиЌен. А онда те докраЌче саб ама. О озби ноЌ борби нема шта да се каже.
  Али капетанова глава Ќе била одвоЌена од тела. Чак ми Ќе жао због скупог шешира од дабра. Тако добра стварчица, али тако пр ава. Ово ве· личи на бандитизам. Са ®егове лоповске стране.
  Али сада неприЌате  ве· слаби, као леденица бачена у пусти®у. И све Ќе ма®е оних коЌи желе да изазову воЌску Еме ана Пугачова. Чак Ќе и сам Ќедан пуковник гарнизона наредио свом пуку да се преда и заклео се на верност самозваном, али веома во еном цару.
  После победе, козаци су традиционално прославили гозбу. Са десне стране Еме ана седео Ќе праунук Стенке Разин и Пугачов рођак Иван Разин. Поглавице су биле веселе и обилно су се гостиле. ПостоЌала Ќе и скупа трпеза коЌу Ќе Петар Велики заузео од Турака. У овом случаЌу, златне и сребрне кашике и ви ушке, врло фине израде, као и посуде начичкане драгу има. Штавише, шаблон су направили османски маЌстори, необично танки.
  Време Ќе да се такав сервис похрани у музеЌ него да се пукне. Храна Ќе овде веома скупа. И сама Ќела, припрем ена од стране француског кувара, су величанствена. На захтев Емелиана Пугачева, кулинарски чароб®ак Ќе припремио истог пу®еног зеца коЌи Ќе био на венча®у козачког цара и Усти®е. Зец и ®егов надев су добри, посебно пу®ени ораси.
  Пугачов се сетио своЌе друге жене и осетио тугу у срцу. Шта Ќе унутра? Можда Ќе Усти®а немилосрдно бичеван и мучен на стази, или Ќе ве· погуб ен? Истина, мало Ќе вероватно да Ќадна девоЌка ниЌе крива за самозваног кра а. Пронађите Ќе и ослободите Ќе ®ених окова. Где Ќе она сада?
  єеме ан Ќе био изнервиран сам на себе. Код Татишчева Ќе требало скупити више  уди. У Берду Ќе Ќош било девет, десет хи ада бораца. Штавише, две хи аде сасвим спремних за борбу, а остали су се аци. Пугачов ниЌе желео да повуче опсаду, остав аЌу·и значаЌне снаге у Берду, иако би било рационалниЌе да не дели своЌе трупе.
  Двосмислено се развиЌала и битка у тврђави. Пугачов Ќе успео да ухвати неприЌате а и баци бомбе на неприЌате а током формира®а заседе. НеприЌате  Ќе претрпео губитке, али не толике да Ќе пресудно утицао на ток битке.
  Да е, можда Ќе било потребно одржати одбрану у самоЌ тврђави. Сами ледени бедеми били су озби на препрека и царска воЌска се дуго задржала под зидинама Татишчева. И до тада би дошла друга поЌача®а.
  У сваком случаЌу, управо Ќе оваЌ пораз постао прва битка коЌу Ќе Пугачов изгубио. Први, али нажалост не и послед®и. Међутим, након што се оваЌ босоноги, плавокоси дечак поЌавио у ®иховоЌ воЌсци, ток се ачког рата се из корена променио. А сада царска воЌска извлачи победу за другом.
  Еме ан Ќе пио умерено да не би изгубио Ќасно·у мисли. Славите победу ох како рано. Пред нама Ќе Ќош много градова и неприЌате ских пукова. А Катарина Друга Ќош само окуп а главне снаге против ®ега. Али народ Ќе одлучан да подржи самопроглашеног суверена.
  СвоЌевремено Ќе Гришка ОтрепЌев такође уживао велику популарност у народу. Али испоставило се да Ќе нови цар замер ив и руском народу, као превише прозападни, и Западу као претерани патриота. Лажни ДмитриЌ ниЌе дао Смоленск По ацима, и почео Ќе да спрема рат са Турском, коЌа Ќе у то време Ќош увек била веома Ќака, иако Ќе у Османском царству почео период опада®а.
  Пугачов, савладаваЌу·и почетне застоЌе, иде узбрдо!
  ДевоЌке, Ќедва покривене провидном оде·ом, играЌу плесове пред гостима. Ево Ќедног од ®их коЌи плеше испред козачког владара. Носи само га·ице и уску траку тканине преко груди, а косу краси бисерна тиЌара. Голе, девоЌачке ноге играЌу енергичан плес, струк се ®ише. ОриЌентална плесачица плаве косе изгледа изузетно завод иво.
  Оливер Твист Ќе, гледаЌу·и Ќе, такође осетио снажну емоциЌу. Био Ќе Ќош сувише мали да разуме своЌа осе·а®а, али било Ќе нечег сасвим необичног у ®еним покретима, ниЌанси преплануле коже у покретима финог, чистог тела. Плесачица Ќе узбудила дечака, а он Ќе желео да скочи и сам почне да игра.
  И Оливер Твист ниЌе приметио како га ноге носе, и почео Ќе да скаче заЌедно са девоЌкама. Љубавни ЕмелиЌан Пугачов Ќе ве· пазио на девоЌку и одвукао Ќе у своЌу спава·у собу. Ни други атамани нису били евнуси. Штавише, Иван Разин Ќе смислио забаву. Баците кости на девоЌке, а она коЌа Ќе ударила у кост Ќе изложена.
  Козацима се ова идеЌа веома допала и девоЌке и жене су летеле комади·е. Сви су се забав али, сви су се напили.
  Чак ни Оливер ниЌе могао а да не отпиЌе гут аЌ из своЌе кригле слатког вина. Не на пионирски начин, наравно, али радозналост Ќе превладала. А дечак се осе·ао као прави магарац. Постало Ќе Ќош забавниЌе, сви  уди су сада изгледали као насликани светлим кинеским фломастерима. И радост у мом срцу.
  Оливер Твист Ќе био дово но мудар да себи не дода више, а сутрадан се пробудио свеж и пун енергиЌе. Али козачке поглавице су се мучиле са главобо ом.
  Пре свега, ЕмелиЌан Пугачов га Ќе одвео у купатило и метлом од смрче избио хме . Затим Ќе наредио да се трубе у збирци и маршираЌу. Како Ќе рекао вођа светског пролетариЌата Велики Ле®ин: одуговлаче®е Ќе као смрт!
  Побу®еници су ишли добро. Али генерал Муфел се приближио Царицину са пет хи ада пешака и ко®ице. НиЌе се усудио да Ќуриша на добро утврђени град Муфел, и послао Ќе гласника траже·и поЌача®е.
  Фелдмаршал Папин Ќе управо стигао у Пензу. Био Ќе веома узнемирен великим успесима варалице. Дон Ќе прешао на страну Петра Тре·ег, а устанак на Волги Ќе букнуо са новом снагом. А издаЌа ве· легендарног Суворова ниЌе могла а да не изазове осе·аЌ  ут®е. Сада се рат са алатима претварао у нешто заиста тешко и опасно.
  Еме ан Пугачов Ќе показао своЌе оч®аке баш у тренутку када Ќе изгледало да ·е се замка затворити.
  Катарина Друга, сазнавши да Ќе Микхелсон погинуо у пожару у близини Салти банде, огорчено Ќе рекла:
  КраЌ краЌа се претворио у почетак средине. И зашто Ќе Господ тако одлучио да ме казни преварантима!
  Међутим, за сада царица ниЌе предузела додатне мере, ве· Ќе одлучила да сачека информациЌе са фронтова. И стигли су, као и обично, касно.
  Пуковник Бибиков се приближио Муфелу са три хи аде воЌника. То Ќе ве· била Ќака воЌска. Али Суворов Ќе изненада напао осмохи адиту армиЌу. Испоставило се да Ќе напад био велики успех. ГениЌ Александра Васи евича Ќе триЌумфовао. Зароб ено Ќе више од шест хи ада воЌника.
  Овакав напад нико ниЌе очекивао. Сматрало се да су главне снаге побу®еника Ќош далеко. Али и Суворов Ќе успео да уђе са севера, где се ниЌе очекивала никаква прет®а.
  Генерал Муфеле Ќе, међутим, успео да побегне. А кнез Голицин Ќе напредовао ка Царицину. Ве· Ќе морао да победи Пугачова у тврђави Татишчево. А сада Ќе поново била тешка битка. Голитсин има око десет хи ада воЌника, не слабих и ве· искусних у борби против побу®еника.
  Суворов Ќе, заЌедно са трупама коЌе су се приближавале из Астрахана, имао осамнаест хи ада. Не чекаЌу·и приступ главних снага Емелиана Пугачева, Александар Васи евич Ќе храбро напао неприЌате а. Се аци су обав али улогу одвра·а®а паж®е, а наЌспремниЌе Ќединице се ачке воЌске помериле су Голицина из позадине.
  Битка Ќе завршена потпуним поразом царске воЌске, и зароб ава®ем ве·ине кнежеве екипе.
  Сам Голитсин Ќе био зароб ен, а Суверен би морао да одлучи о ®еговоЌ судбини.
  Еме ан Пугачов Ќе одлучио да иде у Москву уз Волгу. ОваЌ пут се чинио наЌпоузданиЌим, а управо тим Ќе ишао Стенка Разин.
  Пугачов ве· има више од педесет хи ада шароликих, али сасвим борбено спремних трупа са великим броЌем пушака, и могао Ќе очекивати да ·е трупе своЌе "жене" разбити у деловима.
  Камишин Ќе, као и прошли пут, са радош·у и раширених руку примио єеме анове трупе. Генерал Бенедорф Ќе покушао да се бори против Пугачова код Саратова. Али побу®еници су опколили ®егов дванаестхи адити корпус. Многи воЌници Катаринине воЌске нису хтели да се боре. Испоставило се да Ќе борба кратког века.
  Оливер Твист Ќе успео да посече само три хусара када су се остали предали. Штавише, ауторитет Суворова Ќе утицао. Нису сви желели да погину боре·и се против легитимног суверена.
  А вера у Еме ана Пугачева Ќе постаЌала све Ќача и Ќача. Саратов Ќе поново отворио капиЌе ратнику, дочекавши Еме ана са црквеним звонима и хлебом и со у.
  Немам значаЌниЌе снаге при руци, фелдмаршал Панин Ќе напустио Пензу. Каш®е®е трупа у ТурскоЌ довело Ќе до чи®енице да се релативно мало снага супротставило Пугачову. Побу®еници су без борбе заузели Самару и Пензу. Мале владине Ќединице су Ќедноставно слом ене.
  У близини Саранска, гроф Панин Ќе покушао да се бори са 15.000 корпуса царских трупа. Али надмо·не снаге Пугачева више се нису могле зауставити. Просули су праву, несавладиву лавину. ПетЌа се борио испред свих. Суворов Ќе поново спретно отишао у позадину и прекинуо комуникациЌу. Гроф Папин Ќе морао да бежи. Али козаци су чврсто прогонили фелдмаршала.
  У потери Ќе лично учествовао пионирски лопов Оливер. Дечак Ќе имао одличног донског пастува, а и сам Ќе тежио ма®е од одраслих, и успео Ќе да се отргне од осталих козака и претекне грофа Панина са своЌом гардом од десет  уди.
  Прва два телохраните а, вичу·и и треп·у·и, поЌурише ка пиониру. Оливер Твист Ќе врло спретно посекао Ќедног од ®их тако што Ќе заронио испод штуке. И други дечак Ќе оборио скоком. Пета детета Ќе веома прецизно и чврсто ударила у чело, избиЌаЌу·и масивну мрену.
  Од десет стражара остало Ќе само осам. Али овде су се ®их двоЌе поново раздвоЌили и поЌурили до Оливера. Дечак Ќе вешто избегао хитац из пишто а и погодио неприЌате а главом у браду. А други Ќе врло спретно одсекао четкицу заЌедно са црном кожном рукавицом.
  Тако су поражена Ќош два играча. Оливер Твист Ќе рекао:
  -Вештина надмашуЌе броЌ, али нажалост не на изборима!
  Како Ќе то у броЌалици: а остало их Ќе шест. Али зато Панин више воли да баци само два ко®аника.
  Пионирски лопов Оливер Твист босом ногом баца бодеж на неприЌате а. Чак Ќе и грех промашити из тако близине. А онда Ќе врх пробио неприЌате а у стомак. Али следе·и противник Ќе замахнуо превисоко и забио пету право у Адамову Ќабучицу врата. Оливер Ќе твитовао:
  - НаЌчеш·е бескрилци дижу к унове!
  То исто остала су и да е четири борца. И ово постаЌе заиста заним иво. Овде се, по преда®у, истакао Ќош Ќедан пар. Она Ќури на дечака. Па, шта Ќе са Оливером Твистом у пуноЌ приправности. ОбоЌица су пуцали из пишто а. Дечак се извалио на ко®е и меци су му скоро дотакли гола, препланула леђа. Али овде Оливер Твист одговара, задаЌе ударац лактом у каротидну артериЌу. И оштра саб а дечака удари другог противника у лево око.
  Пионирски лопов духовито узвикуЌе:
  - Човек без памети Ќе као без очиЌу, само Ќе слепило много безнадежниЌе!
  Е, сада су грофу Панину остала само два стражара. Али они веома Ќаки су високи два метра. єурну на дечака, див ачки машу·и саб ом у свакоЌ руци.
  Оливер Твист хладнокрвно баца мали, лагани бодеж голим прстима. Врх пада у чизму телохраните а фелдмаршала. Он вришти и испушта саб у. Виртуозан дечак, веома вешто забиЌа своЌе наЌоштриЌе сечиво, насилник са стране.
  И опет пионирски лопов каже:
  - Велика висина не иде увек руку под руку са великим талентом, али велики таленат увек води до великог раста у кариЌери!
  Послед®и телохраните  почи®е да узмиче од неухват ивог дечака. ПетЌа то користи и напада на тангенту. НеприЌате  парира нападу и став а пету испод лакта. И боли, од шока насилник испусти саб у.
  Пионир-лопов ·е га сипати, ногом подиже оштрицу. Повлачи, голим прстима... Врх улази директно у соларни плексус. А ово Ќе ве· такав бол да кардинално уништава свест.
  Дакле, послед®и, десети телохраните  Ќе поражен. И Оливер Твист Ќе остао сам са грофом Панином. Успео Ќе мало да пове·а дистанцу, отргнувши се током борбе са чуварима.
  Али храбри пионир-лопов, раширио се што Ќе више могу·е како би сма®ио отпор ваздуха, па чак и савиЌа®е штампе, помажу·и покретима свог миши·авог ко®а, почео Ќе да сма®уЌе разда ину.
  Фелдмаршал Панин Ќе мамзама раздерао бокове ко®а, крв Ќе капала, али Ќе да ина наставила да се сма®уЌе.
  Оливер Твист Ќе чак и шалио:
  - Ако хо·еш да живиш дуже, бежи, ако желиш да умреш што пре - бежи од душмана!
  Гроф Панин моле·иво упита дечака:
  - Хо·еш хи аду руба а?
  Пионирски лопов се насмеЌао у одговору:
  - Држао сам у рукама сто хи ада, коЌе сам могао без пардона присвоЌити и одбио их! Част пионирског лопова важниЌа Ќе од злата и диЌаманата!
  Фелдмаршал Ќе био изненађен:
  - Значи ти си идеолошки? Шта Ќе пионир рекао?
  Дечак Ќе енергично климнуо главом.
  - Да, пионир! Сви момци за пример!
  Панин Ќе поново покушао да подмити Оливера Твиста:
  - Па, ако хо·еш, направио сам те племи·ем!
  Дечак Ќе оштро одговорио:
  - Пионир лопов Ќе племенитиЌи од племи·а!
  Фелдмаршал ниЌе одустаЌао:
  - Онда гроф!
  Оливер Твист Ќе приметио озби ним тоном:
  - Па, Ќедино Екатерина може да ми да титулу грофа. Немате овлаш·е®а за то!
  Папин застаде. И сам Ќе схватио да Ќе отишао предалеко. А у ствари, ако дечак не лаже, онда заиста може да му понуди? Ако чак и сто хи ада руба а дечак ниЌе био заведен? А варалица ·е великодушно захвалити клинцу за хвата®е фелдмаршала!
  Панин Ќе направио послед®и покушаЌ:
  Хо·еш да те учиним своЌим сином?
  Оливер Твист се насмеЌао и ватрено одговорио:
  - Зашто ·е ми отац гроф, ако Ќе моЌа ота¤бина цео руски народ!
  Дечак Ќе претекао фелдмаршала, а Панин Ќе покушао да удари дечака мачем. Али он Ќе изузетно спретно померио грофову цеваницу до слепоочнице, срушивши га мртвог.
  Након тога, било Ќе могу·е, након што сте ставили трофеЌ на сапи вашег ко®а, узети команданта Пугачова.
  Пошто Ќе био у триЌумфу, састао се у Саранску, Емелиан се преселио у Ниж®и Новгород. Град Ќе добро утврђен и у ®ему има много воЌске, али су се аци и козаци прека ени у биткама, и стекли су славу непобедивих. Поред тога, Суворов Ќе извршио брзи напад на Каза®. Успео Ќе налетом да заузме Крем , ослободивши: Чику, Белобродова, Падурова и многе друге побу®енике коЌи Ќош нису били погуб ени.
  А ово Ќе племенито допу®ава®е воЌске єеме ана. Потемкиновог другог рођака Ќе такође ухватио Суворов. Због окрутног односа према затвореницима, Потемкин Ќе погуб ен без непотребних церемониЌа.
  Али гроф Панин Ќе пред собом водио строги разговор.
  Еме ан Пугачов, прете·и намрштен, упита фелдмаршала:
  - Шта ти мислиш ко сам Ќа?
  Панин Ќе, звецкаЌу·и вилицом од страха, са вид ивом храброш·у одговорио:
  - Положио сам заклетву Цатхерине. А ти си чича лопов и варалица!
  Пугачов Ќе уобичаЌеним напором во е сузбиЌао своЌ бес и умилно упитао:
  - А Катарина, коЌа Ќе подло збацила и убила свог мужа, да ли Ќе она легално на руском престолу?
  Гроф Панин тешко уздахну. То Ќе била болна тема. Уосталом, у ствари, легитимитет немачке царице на престолу Ќе више него сум®ив. Углавном, КатЌу Ќе требало прописно ишибати и окачити на вешала за кра евоубиство, него да Ќе тако крунише.
  Слушки®а Ќе пред грофа ставила сребрни суд са вином. Сам Пугачов Ќе пред фелдмаршалом сипао црвену течност у кристални пехар.
  Панин Ќе попио пола, паж иво ставио уметничка дела на храстов сто. И тихо примети:
  - РусиЌи треба компетентан цар...
  Пугачов Ќе у шали одговорио:
  Сви смо научили мало по мало, нешто и некако.
  Панин се мало смекшао и приметио:
  - Видим да ниси глупа особа. Зашто Ќе Емелиан Иванович започео овако нешто?
  Пугачов Ќе устао од стола. Направио сам неколико корака и одговорио:
  - Не због сопствене суЌете и амбициЌе сам ово започео. И зарад ру е, зарад ®иховог православног народа.
  Еме ан Пугачов Ќе говорио са страш·у и убед ивош·у.
  - Видео сам много, тугу у РусиЌи. Како су боси окрутни према народу, како силуЌу девоЌке и муче момке. Како  уди раде, а ®ихов труд се прождире. Народ РусиЌе Ќе велики и истовремено понижен. Као да су орлу крила везана, а тигар бачен у тамницу. И оваЌ страшни ЌецаЌ Ќе православан на целоЌ зем и. Деца падаЌу као муве, чак и племените даме пате од конзумациЌе,  уди су принуђени да се скуп аЌу. Иако Ќе сам Господ Бог заповедио: плодите се и множите се. А Ќа имам пита®е: кад Ќе Адам орао, а Ева прела, где Ќе тада било зна®е?
  Али да ли Ќе могу·е живог човека, створеног по лику и подобиЌу БожиЌем, продати у ропство? Као да Ќе нека животи®а!
  Панин Ќе ·утао. И сам Ќе, наравно, одлично знао какво Ќе се аштво у РусиЌи. И да Ќе кметство сурово, и да нема правде. А ко Ќе богатиЌи, таЌ и суд. Да, и сам Панин Ќе размиш ао о реформама, ук учуЌу·и ограничава®е мо·и зем опоседника над се аштвом. И понудио Ќе исто Катарини. Али кра ица Ќе врло хладно реаговала на идеЌе о ублажава®у судбине се ака.
  Било Ќе то превише конзервативизма, бахатости, презира према обичном народу. Очигледно сироти®а, уопште ниЌе водила рачуна о  удима. Истина Ќе понекад играла либерала, и давала поклоне сирочади. Али опет нико од царева ниЌе поделио толико државних се ака у посед барова. И нико ниЌе поробио толико сироти®е.
  Време Катарине: процват кметства и врхунац експлоатациЌе руског становништва.
  Али с друге стране, повери престо се аку. Па, како ®егова добро рођена раса може да издржи тако нешто.
  Панин Ќе хтео да викне, нешто као: "ЗнаЌ своЌе место, кмете!" Али ни прилика да се упознаЌу са пет ом ниЌе изгледала привлачно. Глас здравог разума Ќе подстакао: "превари Еме ана, прави се да си му приЌате , па даЌ сузу"!
  Али и оваЌ излаз био Ќе противан племенитоЌ души грофа Панина. Генерално изненађуЌу·е богат, окренуо Ќе краЌ осамнаестог века наЌсЌаЌниЌим и наЌталентованиЌим  удима у РусиЌи. Остала времена су изостав ена. Посебно у време владавине НиколаЌа ИИ. Међутим, делом Ќе за то крив, испоставило се да Ќе сам монарх, коЌи Ќе предуго био на месту команданта генерала Куропаткина, коЌи ниЌе био способан за воЌне послове.
  Екатерина Ќе имала сре·е на ударцима. Иако не увек. На пример, после Бибикова, кнез Шчербатов се показао да уопште ниЌе велика глава.
  И то Ќе омогу·ило Еме ану да акумулира снагу за себе. Морамо одати призна®е привлачности Пугачова, кога су  уди, упркос свим поразима, рушили на хи аде, десетине хи ада. Упркос чи®еници да су од самог почетка шансе побу®еника изгледале више него сум®иве.
  На страни Пугачова, банда окорелих глава, а на страни царице више од три стотине хи ада воЌника.
  Али сада су Еме анове шансе порасле. Испред Ниж®ег Новгорода, Пугачов има велику воЌску коЌа стално расте. А гроф Панин може покушати да пеца у немирним водама.
  Шта ако варалица успе? У овом случаЌу, он Панин има шансу да постане реформатор под новим, народним царем.
  Ох, било Ќе, ниЌе!
  Фелдмаршал Ќе разборито рекао:
  - Сваком послу мора се приступити мудро. Ук учуЌу·и и ослобође®е се аштва.
  Еме ан Пугачов се сложио са овим:
  - Да, главна ствар Ќе да не разбиЌете додатно огревно дрво!
  Гроф Ќе тихо рекао:
  - НиЌе било лоше дати се ацима слободу, али ... Спа уЌу има®а властелина, а сами племи·и биваЌу убиЌани и вешани. Да ли Ќе то начин да се у РусиЌи доведу у ред?!
  Кра  се ак се намршти. И сам Ќе схватио да се аци, пале·и властелинске поседе и вешаЌу·и зем опоседнике, ствараЌу страшно безако®е. И можда ·е се Ќош увек вратити да нас прога®а у буду·ности. Побеснели се ачки елемент, хо·е ли се вратити на прави пут? Хо·е ли се аци пла·ати порез буду·ем цару?
  Истина, тада они више не·е бити се аци, ве· зем опоседници, и над собом ·е имати изабраног старешину. И од стариЌих да се окупе да решаваЌу наЌважниЌе проблеме, заокружи. Уосталом, Еме ан Пугачов Ќе поново оживео колегиЌум, а нагли Суворов ослободио Ќе неке од бивших поглавица. А сада ·е бити потребно држати слобод®аке у поштеноЌ во и.
  А се ак кра  намрште·и се рече:
  - Има·емо диктатуру народа! Људи мораЌу сами да схвате када им Ќе потребан бич, а када дисциплина.
  Папин, помало згужван, одговори:
  - Па, ако говоримо о добробити  уди... Петар Федорович би требало да буде опрезниЌи. Треба напоменути да Ќе Емелиан Пугацхев схватио лукаву игру искусног дворЌана. Али фелдмаршал Панин Ќе тренутно много потребниЌи побу®еницима, чак и као непоуздан савезник, него отворени неприЌате .
  Се ак цар пружи шапу и рече:
  - Би·еш ми као права десна рука! Ево моЌе царске руке!
  И оба лукава руковаше се.
  Ниж®и Новгород Ќе имао велики гарнизон и био Ќе поЌачан новопридошлим трупама. Али међу браниоцима нема Ќединства. Многи воЌници, а наЌважниЌе официри, стижу у нереду. У народу Ќе вера у цара-оца ве· била оЌачана, а победе, улепшане народном фантазиЌом, умногоме су допринеле популарности Пугачова.
  Дакле, у овом случаЌу, гомила ве· Ќури, а Еме ан Ќе подупире.
  Више од сто хи ада воЌске приближило се трговачком граду. На састанак Ќе дошла хи адита и по бригада на челу са пуковником СцорелиЌем. Борба Ќе кратко траЌала. Ве·и део бригаде Ќе зароб ен, а пуковнику Ќе козачком саб ом одсечена глава.
  Пионир-лопов Оливер Твист имао Ќе мало времена да махне саб ом. И успео Ќе да посече ревносног маЌора. НеприЌате  се посебно угушио, павши под ¤иновску воЌску.
  Непосредно пре напада, Емелиан Пугацхев Ќе посетио ку·у трговаца првог еснафа Расомахина. У великоЌ, троспратници, самозвани кра  Ќе пио скупо стогодиш®е вино. Разговарао са трговцима о суштини и ствари. Свечано су обе·али да се локална милициЌа не·е борити са побу®еницима. И таЌ део официра Ќе спреман да призна оца-суверена.
  Пугачевци су предузели Ќуриш на Ниж®и Новгород када Ќе Ќош био мрак. Долазила Ќе зима и морали смо да журимо. Оливер Твист, удараЌу·и босим ногама кроз локве, заЌедно са другим се ачким дечацима поЌури у Ќуриш.
  Браниоци су били не убазни, нека врста троме ватре. Се ачки момци су Ќурнули свом снагом, и не обра·али паж®у на пуц®е. И међу ®има практично ниЌе било губитака.
  Оливер Твист Ќе, поЌуривши на положаЌе, био Ќедан од првих коЌи Ќе ушао у нагомилани зем ани бедем. Голи ђон пионирског лопова осетио Ќе приЌатно, голицаво месо зем е. И саме ноге полетеше на врх брда. Бркати каплар Ќе пао под оштру саб у дечака и ®егова седа глава се скотр ала.
  Оливер Твист Ќе узвикнуо на сав глас:
  - Наши не·е попустити вашим!
  И ®егова саб а разреже стомак нареднику. Се ачки момци су се очаЌнички борили са секирама, вилама и челиком. єедан тринаестогодиш®и дечак Ќе врло спретно бацио ласо. И повукао добро ухра®еног капетана. Покушао Ќе да се одупре, али су се Ќош два дечака ухватила за конопац, а официрово лице Ќе помодрело од задав е®а.
  Трговци су одржали реч, а милициЌа Ќе нападаче поздравила повицима:
  - Слава оцу-кра у!
  - Живео Петре Федоровичу!
  Неустрашиви се ачки момци су ве· ухватили две батериЌе на броду. Оливер Твист, као генерал, командовао Ќе целим корпусом коЌи се састоЌао од малолетних бораца. Момци нису познавали страх, храбро су побеђивали одрасле, ве·е воЌнике од себе.
  Оливер Твист Ќе ногом нокаутирао црвенокосог маЌора, а он Ќе излетео са парапета.
  Дечак вришти:
  - За Домовину! За унука Петра Великог!
  БроЌни побу®еници су самоуверено преузели. ОдвоЌени пукови, видевши безнадежност своЌе ситуациЌе, предали су се трупама преваранта. Велики, тре·и по величини руски град са много предграђа и оби ем трговаца. А Емелиан Иванович Ќе фаворизовао трговце. И нису тако ревносни у одбрани привржености Катарини као зем опоседници. Многи су се ве· таЌно заклели на верност новом Суверену.
  Генерал Бенедорф покушава, увође®ем Ќаке резерве у борбу, да изврши контранапад на Пугачевце. ПостаЌе вру·е. Сам Еме ан Иванович Ќе исечен као епски хероЌ. Са сваким ®еговим ударцем неко ·е сигурно пасти. Тако су се састали са Бенедорфом. Немачки генерал широко маше саб ом, па га мачем погоди у грло. Тако Ќе вођу неприЌате а убио - сам кра -отац.
  А гомила се радуЌе и виче:
  - Слава витезу-кра у!
  Битка Ќе у пламену. ВоЌници Ќуре оружЌем, ве·ина официра такође. Проширила се гласина да Ќе сам фелдмаршал Панин препознао Петра Федоровича као васкрслог. А како се не поклонити унуку Петра Великог. И гледаЌу·и како Ќе исечен Емелиан Пугацхев, одмах се види да Ќе ово кра евска, Ќака раса Романових.
  И Ниж®и Новгород Ќе пао после Казана. И Симбирск Ќе отворио капиЌе побу®еницима. СматраЌте да Ќе ве·ина Волге ве· под влаш·у козачког цара. А воЌска под командом Федота Каторжног ве· се приближила єаику. И опет су се побунили єаички и Илецки козаци. Иако су, попут пуковника Семенова и генерала Мамсурова, одлучили да се боре и стоЌе до послед®ег.
  Код Федота се на путу скупило до петнаест хи ада воЌника. Дошли су и Калмици и Башкири. Лукави донски атаман Ќе заобишао град єаик, где га Ќе са две хи аде чекао генерал Мамсуров, и без борбе заузео тврђаву Сорочинск. Остав аЌу·и пуковника СемЌонова у граду єаик, генерал Мамсуров Ќе пожурио да посече преваранте. Али воЌска Федота Ќе оЌачана на рачун Калмика, Башкира, Татара, и што Ќе наЌважниЌе, козаци су и да е били до краЌа, нису пацификовани и нису убиЌени и надЌачани.
  Двадесет хи ада Пугачов еве гомиле прекрило Ќе хи аду и две стотине Мамсуров евих воЌника. Борба Ќе била брутална. ОчаЌнички су се борили воЌници генерала Мамсурова, коЌи су ве· имали искуства у борби против побу®еника. Знали су да не·е бити поштеђени. Али козачки пуковник Федот Ќе ве· имао искуство рата са Турцима. Правилно Ќе користио броЌчану надмо·, покрет ивост башкирских и татарских ко®ичких Ќединица. ТаЌ налет, па рациЌа, па повлаче®е. А онда, када су снаге генерала Мамсурова биле исцрп ене, наметнуо Ќе тесну борбу свом одреду.
  У блискоЌ борби, када Ќе формациЌа помешана и воЌници се боре у борби прса у прса, човек са секиром и коп ем више ниЌе лош борац, ве· практичан равноправан противник. Или ·е можда бо е бити секира, или виле са рогом и баЌонетом. А се ак се бо е служи секиром него воЌник коЌи Ќе ве· изгубио навику се ачког рада.
  Битка се претворила у немилосрдни масакр. А само неколико воЌника генерала Мамсурова нашло Ќе спас у предаЌи. Много Ќе проливено близу Сорочинског као тврђава крви.
  И самог генерала Мамсурова ухватио Ќе татарски ласо. Зезнули су команданта. Федот Каторжни, први разбоЌник на Дону, ипак Ќе поставио право пита®е:
  - Да ли препознаЌете Петра Федоровича за цара целе РусиЌе?
  Генерал Ќе храбро одговорио:
  - Не препознаЌем лопове!
  Федот Ќе наредио своЌим саучесницима:
  - У ®егову пет у! И они официри коЌи су одбили да положе заклетву!
  Униште®ем Мамсуров евог одреда отворен Ќе пут за Оренбург и град єаицки. Федор Ќе поделио своЌе снаге, рационално веруЌу·и да има дово но снаге да задржи ове градове, па чак и маса  уди. Тврђаве су пружале слаб отпор. Татишчов Ќе напустио гарнизон и побегао у Оренбург. А кукавички гувернер Ќе радиЌе ишао у глуву одбрану. Тако Ќе почела друга опсада Оренбурга.
  А испоставило се да се храна кува у граду не више него током прве. У граду єаицку, после кра·ег окршаЌа, пуковник СемЌонов се повукао у тврђаву и одлучио, као и прошли пут, да задржи опсаду. Истина, ®егове шансе за помо· су сада биле много ма®е. Фронт устанка се све више кретао ка Москви.
  Отпуштени из Казанског затвора, Хлопушка и Белобородов, са знатном воЌском, кренули су на исток у Уфу. Ови вешти команданти су ве· имали искуства у осваЌа®у уралских фабрика. А Еме ан Пугачов Ќе размиш ао о осваЌа®у Урала и целог Сибира. Половина фабрика Урала Ќе ве· била у близини Емелке, а ако Ќе дошло до великих погрешних прорачуна и неуспешне опсаде Оренбурга, Ќош раниЌе, могло би се успети и оти·и на Каза® са великом вишеоружном воЌском.
  . ПОГЛАВЉЕ #11
  Млади затвореник се пробудио, много ведриЌи и здравиЌи. Сада су ране и повреде нанесене бруталним муче®ем скоро потпуно зарасле. И можете радити вежбе и Ќести.
  Затим га Ќе лекарка кратко прегледала и кратко рекла:
  - Ускоро пресуда! Ви сте Ќаки и молимо се да не будете погуб ени и прогнани у руднике.
  Оливер Ќе тужно одговорио:
  - Све Ќе у БожЌим рукама. И нада се да ·е се смиловати на дете!
  Опет дечак тр а карике ланца. Али Ќасно Ќе да то не функционише. И тр а див им бесом. Док се коначно не истроши.
  Бити сам Ќе досадно.
  А када вас коначно обави сан, осе·ате слободу и ослобађа®е од рутине, у новим, невиђеним авантурама.
  Тврђава Оса постала Ќе прва препрека на путу воЌске Хлопушке и Белобородов. Успут, ®ихова воЌска Ќе порасла са две на десет хи ада бораца, допу®аваЌу·и своЌ арсенал на малим тврђавама. СвоЌевремено Ќе ЕмелиЌан Пугачов убедио гарнизон тврђаве да се преда без борбе. Али овога пута се ниЌе могло рачунати на то, па Ќе за команданта тврђаве постав ен предузим иви заменик Михелсона, потпуковник Брагугунтер. Такође из реда наЌамних Немаца. А половина гарнизона су страни пла·еници. Дакле, у сваком случаЌу, тврђаву Ќе требало заузети.
  Белобородов Ќе сматрао да ни Еме ан ниЌе увек био у праву. Када су заузели тврђаву ТроЌице, направили су гозбу са планином. Али они су ве· окупили више од десет хи ада  уди, од коЌих велики броЌ фабричких се ака, добро обучених у борби са малим оружЌем и башкирских, калмичких ко®а, плус алати узети из уралских фабрика. НемоЌте их изненадити Деколонга, могли би се такмичити са ®еговим трихи адитим корпусом.
  Тада Ќе убиЌено и ра®ено више од четири хи аде побу®еника, а више од четири хи аде Ќе зароб ено.
  После таквог пораза, Емелиан Иванович Ќе неко време пао у депресиЌу. Али  уди су и да е одлазили Пугачевима, па чак ни страх од тешке казне ниЌе их могао спречити да настоЌе да се придруже драгом оцу-кра у.
  Ова побуна Ќе као замах, горе-доле. Или пораз, па победа за поразом. Сада су Белобородов и Хлопушка у жлиЌездама и на тешком раду, а онда су опет накло®ени цару и унапређени у генерал-маЌоре. Тако се окре·е точак сре·е. А Чика Ќе опет гроф Чернишев. И неки чланови воЌног одбора вратили су се на своЌа места. Посебно пуковник Падуров.
  Али неки су убиЌени, и не можете их вратити. Овде су, на пример, умрли храбри атаман Гризнов и десна рука Пугачова. Али официр Минаков ниЌе имао времена да виси, и поново Ќе у редовима побу®еника.
  Чика ниЌе желео да се врати близу Уфе и сада се кре·е заЌедно са свештеником у Москву.
  Нагомилавши читаву планину труле сламе и наместивши димну завесу, козаци и се аци Белобородога пришу аше се до зида и поЌуре у Ќуриш. РезервациЌа Ќе била брутална. И много  уди Ќе умрло. Али они су провалили у тврђаву и убили очаЌничке пла·енике. Ухватили су тридесет пет топова и велику залиху барута и граната. Након тога Ќе отворен пут до Уфе.
  И опет хи аде  уди иду у Пугачевце, народна воЌска расте. А у самоЌ Уфи нема Ќединства. Чувши за успехе Пугачова, део бивших милициЌа Ќе веровао да Ќе то прави отац-цар. Штавише, славни Суворов, па чак и познатиЌи и славниЌи фелдмаршал Панин, прешли су на страну Пугачова.
  Дакле, можда Ќе он заиста кра . Ако народ тако хрли ка ®ему, а градови леже Ќедан за другим?
  Настао Ќе спор и грађански сукоби ... Уфа Ќе поде ена на два дела: присталице Петра Тре·ег и Катарине. И међу ®има Ќе било пуц®аве.
  ВоЌска Белобородова и Хлопушке, коЌа Ќе нарасла на двадесет хи ада, уз подршку странке Пугачов, упала Ќе у град. Борбе су биле жестоке, али су Пугачевци узели броЌ и подршку ве·ине грађана града. Уфа, испод коЌе Ќе Чика дуго седео, буквално Ќе одЌедном заузета. И заЌедно са ®еним зароб ава®ем, многи богати башкирски, калмички, татарски старешине, они коЌи су Ќош оклевали, заклели су се на верност Петру Федоровичу.
  Заузима®е к учног града Уфе омогу·ило Ќе побу®еницима да пресеку комуникациЌе и путеве ка Сибиру и отворе оваЌ регион за осваЌа®е Пугачева.
  Хлопушка и Белобородов су отишли у уралске фабрике, подметнувши тамо народну мо·.
  Пугачов, са воЌском коЌа Ќе нарасла на сто педесет хи ада бораца, пришао Ќе РЌаза®у. Тамо га Ќе дочекао тридесетпетохи адити корпус грофа Чернишева. єедина озби на препрека на путу ка Москви Ќе некада да се други градови и села предаЌу без борбе.
  Упркос великоЌ броЌчаноЌ надмо·и єеме ана, у турском рату су му се супротстав але искусне и прека ене трупе. А цар-свештеник, више од половине трупа су необучени се аци са колцима и вилама, а многи бивши воЌници нису сасвим поуздани, шаролики тим са козацима и разноликим татарским народима.
  Дакле, Чернишев Ќе имао шансу, ако само .... Да ниЌе гениЌа Александра Васи евича Суворова. Велики командант Ќе тако вешто напао са броЌном Пугачов евом хордом да Ќе натерао Чернишева, хероЌа коЌи Ќе заузео Берлин, да се бори по своЌим правилима. Номадска ко®ица Ќе из да ине обасипала отровним стрелама, као при повлаче®у. А се ак са рогом, напротив, конвергирао Ќе у блискоЌ борби у борби прса у прса.
  Битка Ќе, са кратким прекидима, траЌала скоро два дана и завршила се убед ивом победом Пугачевца. Само Ќе одведено више од двадесет хи ада затвореника, а сам РЌазан Ќе отворио капиЌе.
  Некадаш®и Катаринин ми еник, гроф ГригориЌ Орлов, на брзину Ќе одређен да командуЌе московским гарнизоном.
  Ово Ќе наЌЌачи и наЌстариЌи од петорице бра·е, коЌи су замало одвукли Катарину ИИ низ пролаз. У овом случаЌу први би се поЌавио цар ГригориЌе. Али сада Ќе наЌславниЌи гроф у срамоти. Катаринин тренутни фаворит Ќе Василчиков, а у буду·ности Потемкин. Осим ако, наравно, кра ица нема такву буду·ност. Да су крупни успеси Пугачевца доведени у пита®е.
  Али ГригориЌ Орлов Ќе храбар и вешт ратник и коме поверити смирива®е побуне, ма какав он био. Нарочито ако се променио фелдмаршал Панин. А Орлови ·е до краЌа бити одани Катарини.
  Али ево Ќош Ќедног пита®а: како мучити Москву? У првоЌ престоници Ќе Ќош релативно мало трупа, нису се сви вратили у Турску, а варалица Ќе ве· на прагу.
  ГригориЌ Ќе одлучио да гарнизон, као и Семеновски гардиЌски пук, повуче у Крем . И ту да задржи одбрану, до приласка помо·и. Зарубин Чика Ќе без борбе ушао у Тулу, где су оружари и локални гарнизон са радош·у прихватили Пугачевце. А Еме ан Пугачов у Москву. Цео град, осим Крем а, изашао Ќе у сусрет єеме ану, а свештеници и свештеници хвалили су Петра Федоровича. Неколико хи ада воЌника гарнизона такође Ќе пребегло кра у. ВоЌска Пугачова Ќе расла.
  Александар Васи евич Суворов, бацивши поглед на Крем , рече:
  - ХаЌде да Ќедемо ово во·е! ХаЌде да припремимо Ќуриш!
  Еме ан Пугачов Ќе логично приметио:
  - Москва Ќе срце ... Али глава Ќе ипак Петербург. То нам треба! Иако Ќе ве· пао снег.
  Оливер Твист и остали босоноги дечаци весело веслаЌу по првом снегу. Чак Ќе испало нешто касниЌе него што Ќе уобичаЌено за Москву. Очигледно, када момци стигну до Петра, ве· ·е бити Ќак мраз.
  Па, ко би помислио да само Ќедна битка коЌу Ќе Еме ан Пугачов добио код Салти банде може тако драматично да промени ток историЌе. Непосредно пре пораза, а сада у матици, само Ќедан Крем  ниЌе заузет. Али ни он не иде никуда.
  Али не можете одлагати. Морамо брзо у Петер. А 200.000. армиЌа Пугачова кренула Ќе на север.
  На истоку су Пугачевци постигли нове успехе. Че абинск се предао готово без отпора. Деколонг се повукао, пе®у·и се да е у Сибир. Многе фабрике су се такође покориле без борбе, сусре·у·и се са одредима оца кра а. Кунгур Ќе одбио да се преда. Али одведен Ќе у Ќаку опсаду. Испод самозванца прошли су многи ма®и градови и кметови. Одиграо Ќе улогу и пове·ан ауторитет Еме ана Пугачева. Али поЌедине фабрике су и да е пружале тврдоглав отпор Пугачевцима. Међутим, то Ќе и да е била ма®ина.
  Одреди Пугачевца су се такође преселили у Тоболск да би Ќачали у Сибиру. Дома·е становништво Ќе подржавало кра а скоро свуда. Чак су се многи гарнизони заклели на верност ®еговом царском величанству. И што више победа има Еме ан, то му се слабиЌе пружа отпор.
  Деколонгово тело се топило. ВоЌници су свакодневно дезертирали и трчали ка Пугачевима. Чак Ќе и манастир, коЌи Ќе раниЌе показао Ќуначку снагу против побу®еника, препознао новог кра а-оца. Ва да су монаси на време осетили, чиЌа беретка, и да немаЌу за шта да гину.
  А ЕмелиЌан Пугачов, готово без отпора, приближавао се Петру. ОдвоЌени пукови су се, разменивши неколико хитаца са побу®еницима, предавали или прешли на ®ихову страну.
  Велика гомила под командом Падурова приближила се Смоленску. У граду Ќе избила туча између Пугачов евих присталица и локалног гарнизона. Неки од официра су такође пожурили да пређу на страну Петра Федоровича. КапиЌе су се отвориле за Падуре, а Пугачевци су се ухватили у коштац са остацима гарнизона коЌи Ќе остао веран Катарини. Снага ломи снагу, а црвена застава вође устанка єеме ана Ивановича ве· се подигла изнад западних капиЌа РусиЌе. А побуна Ќе захватила и по ске зем е. Ту се за виле узело и се аштво коЌе Ќе тукло шипку и господу.
  Тако Ќе локална побуна почела да се претвара у међународну побуну. ГлавнокомандуЌу·и руских трупа у ТурскоЌ, гроф и фелдмаршал РумЌанцев, до сада Ќе заузео позициЌу чека®а и наредио побу®еницима да не улазе у битку. Ипак, ниЌе добро убиЌати припаднике свог народа. А РумЌанцев Ќе поштовао Суворова, коЌи Ќе прешао на страну Еме ана Пугачова. Дакле, ниЌе било ко да спасе Катарину.
  Канцелар Воронцов Ќе кра ици рекао лоше вести:
  - Лопови долазе Петру! Нема шта да их заустави, а воЌска варалица непрестано расте, расте као груда снега!
  Кетрин бесно подиже обрве и просикта:
  - А шта Ќе наш гроф РумЌанцев?
  Канцелар РумЌанцев Ќе тешко уздахнуо и прогунђао:
  - Наш гроф РумЌанцев Ќе спор...
  Кетрин Ќе  утито узвикнула:
  - ИздаЌник! У ®егову пет у!
  РумЌанцев Ќе збу®ено раширио руке и промрм ао:
  - Окружен Ќе восковима коЌи су ®ему лично посве·ени, а нема начина да се то добиЌе!
  Катарина Ќе одЌедном пребледела и поново упитала канцелара:
  - Да ли су лопови далеко од Санкт Петербурга?
  Канцеларка Ќе искрено одговорила:
  - Да, двеста ми а, па и ма®е, они ·е сада да саопштаваЌу наЌновиЌе вести са фронтова!
  Утрчао Ќе гласник, блед као чаршав, урлао од страха:
  - Новгород Ќе отворио капиЌе преваранту!
  Катарина Ќе тешко уздахнула и промрм ала:
  - И Новгород са маркизом.
  Њен тон Ќе подсе·ао на слоЌ єулиЌа Цезара: "А ти си Брут.
  Канцеларка се покорно испружила напред и рекла:
  - Брод Ќе спреман, ваше величанство, можете кренути данас на границу!
  Царица Ќе  утито просиктала:
  - И изгубити снагу?
  Канцелар Ќе са осмехом одговорио:
  - Али спасите животе. Лопови ионако не·е мо·и да управ аЌу владом, а ти ·еш се триЌумфално вратити!
  Кетрин Ќе узнемирено просиктала:
  - Гроф Панин Ќе са ®има, и он ·е помо·и лоповима да се изборе!
  Канцеларка Ќе поставила поЌаш®аваЌу·е пита®е:
  "Дакле, остаЌете, Ваше Величанство?"
  Катарина Ќе уместо одговора наредила:
  - Окупите остала четири брата Орлова и стражаре, као и повуците све снаге из Виборга и других зема а. єош увек можемо да се боримо!
  Оренбург, коЌи Ќе шест месеци оковао трупе самозванца, такође ниЌе желео да се преда. Пуштен из заточеништва, МЌасников, Ќедан од петорице козака коЌи су први препознали Пугачова, понудио се да копа испод тврђаве. Али требало Ќе доста времена. А растоЌа®е за копа®е обе·авало Ќе да ·е бити поштено.
  єаицки град са малим гарнизоном, такође Ќе одлучио да се бори до краЌа. Атаман Овчинников Ќе извршио препад на ГурЌева. Локални гарнизон се, као и прошли пут, предао без борбе. Тако су Пугачевци чврсто стаЌали на єаику. Сакупивши снагу и отеравши оружЌе из Царицина, Овчиников Ќе бомбардовао тврђаву єаик. Пуковник СемЌонов Ќе извршио налет, изгубивши седамдесет убиЌених  уди, вратио се са сланим гут аЌем.
  Али док се єаицк држао. Али хорде побу®еника ушле су у Тоболск. Гувернер Сибира Чичерин Ќе побегао на исток, а престоница Ќе положила заклетву кра у оца. Истовремено су поднете и послед®е, тврдоглаве фабрике.
  Федот Каторжни ниЌе журио да Ќуриша на Оренбург, али Ќе своЌ арсенал допунио алатима и залихама коЌи су стизали са Урала.
  Козаци, воЌници и трговци побегли су из самог града. ПостоЌале су гласине да Ќе цар-отац заузео Москву и да се приближава Петербургу. Или да Ќе ве· и сам у Санкт Петербургу.
  У међувремену, главни ¤елат Ќе снимао испитива®е ухва·ене младе жене Домке и двоЌице извиђача. На саслуша®у Ќе био присутан и сам АлексеЌ Орлов.
  Домка Ќе изгледала двадесетпетогодиш®аки®а, плава коса и висока, се анка.
  АлексеЌ Орлов Ќе дрским тоном рекао:
  - Хо·еш ли говорити?
  Ку·а Ќе поносно ·утала. Гроф АлексеЌ Ќе био изненађен. Зашто обична се анка има толике амбициЌе. Не, руски народ Ќе постао поносан због Емелке Пугачова. Смерди су почели да себе сматраЌу равним шипкама. Али нема везе, он ·е га пребити!
  - Откини ЌоЌ мисницу!
  Џелати бацаЌу на девоЌку. Она ве· носи само Ќедну Ќедноставну се ачку ха ину, а стопала су ЌоЌ у ципелама. Она се очаЌнички опире. Мучите и, цепаЌу·и ЌоЌ оде·у, откриваЌу·и ®ене црвене сисе. Добра се анка, уметничка клизачица. АлексеЌ Орлов Ќе гледа са великим интересова®ем. Команда следи:
  - єа Ќе сада терам.
  ДевоЌчици су руке везане иза леђа, а кука Ќе закачена. Онда га подижу, извиЌаЌу·и се анки зглоб. ДевоЌка сте®е и нађе се обешена, босих ногу од зем е. Џелат их одмах убацуЌе у блок и осигурава. Сада можете или запалити ватру, испе·и округле девоЌачке потпетице, или бичевати бичем.
  АлексеЌ Орлов арогантно каже:
  - Па реци ми, лопове, ко Ќе наш кра ?
  Домка храбро каже:
  - ПЌотр Федорович Ќе наша нада-суверен!
  АлексеЌ Орлов се цери и командуЌе ¤елату:
  - Десет удараца бичем уз уштеђевину.
  Искусни мучите  удара Ќака, миши·ава од сталног физичког рада, девоЌачка леђа у пола снаге. Тако да бразде набрекне, али кожа не пукне. И то боли. Ку·а Ќе више пута бичевана, а на ®оЌ су вид иви добро зарасли трагови бича. Издржао Ќе ударце, ·утке, без сте®а®а и плача.
  АлексеЌ Ќе поново упитао прете·и:
  - Па ко Ќе наш суверен!
  Домка аутоматски каже:
  - Петре Федоровичу Тре·и, наша надо!
  АлексеЌ  утито наређуЌе ¤елату:
  - Пет погодака пуном снагом!
  Мучите  крупне грађе замахуЌе и свом снагом улаже у ударац. єака кожа се анке пуца, прска крв. Џелати биЌу тако да се трагови бича не укрштаЌу, а равномерно су распоређени дуж леђа.
  ДевоЌка се трза, али суздржава крикове. Изгледа да жели да покаже своЌу храброст.
  АлексеЌ Орлов поново понав а пита®е:
  - Ко Ќе наш кра ?
  Домка смело каже:
  - Петре ФЌодоровичу, а ти си копиле, ускоро ·еш замахнути у омчу!
  Гроф АлексеЌ се разбеснео, скочио и замахнуо шаком на везану голу жену. Али онда се предомислио и злослутно рекао:
  - Подмажите ЌоЌ пете у ем за вешала. И замотаЌте мангал ... Али само га паж иво пали да га не осакатите.
  Џелат узе под визир:
  - Ми смо са концептом Вашег Височанства!
  Гроф се напу·и. Височанство Ќе добар комплимент, али величанство Ќе много бо е. Лепе ноге се анке. Ђон, иако огруб ен, али се не виде жу еви, прсти су уЌедначени, као код детета, осим можда дужи, нокти су паж иво ошишани. Вероватно Ќе, као и све се анке, ишла боса до самих мразева, а тек недавно, када Ќе пао снег и Нева се смрзла, обула Ќе ципеле.
  АлексеЌ Ќе волео женске ноге, и такво муче®е као мангал. Ђон се подмазуЌе у ем да не гори, а ватра се постав а на посебно израчунато растоЌа®е. Можете тако мучити десет минута, па и више. Само мали пликови ·е уплашити. И онда поновите муче®е неколико дана. Веома ефикасан метод муче®а и болан.
  Домка се Ќако мршти, трза се, гризе усну и покушава да обузда вриске. Али не успева добро и, на краЌу, почи®е да сте®е.
  АлексеЌ Орлов поново пита:
  "Па, препознаЌете ли сада царицу Катарину?"
  Кроз сузе и плач Домка Ќе викнула:
  - Наш цар Петар Федорович и нема другог цара!
  АлексеЌ Ќе нестрп иво викнуо:
  - Пржи, како доликуЌе, и полако, а сад ·емо да испитуЌемо ·елаве!
  Дечаци су били боси, само у шортсевима. Ве· су били припрем ени за муче®е. Возили су се кроз снег од чега су ноге поцрвенеле и постале као гуске шапе. Џелати су одмах прионули на посао. Требало Ќе сазнати ко их Ќе послао, где су извиђачи Ќош увек били у Санкт Петербургу и о плановима Еме ана Пугачова.
  Бичеви звижде, дечаке биЌу, а думски службеник постав а пита®а коЌа су записана у протоколу. И дечаци су, као се ачка деца, бичевани више пута, и не можете их узети обичним бичем. ОдмахуЌу·и главом и негативно псуЌу·и. Затим Ќе ¤елат отео из ог®ишта усиЌани паЌсер и почео да га наноси на тела.
  Боли више од бичева®а када те опеку. Дечаци завиЌаЌу од болова и почи®у да брб аЌу нешто неповезано. С Ќедне стране, желе да се отарасе не удских муче®а, и то од окрутног стакала. С друге стране, немоЌте издати своЌе другове. Па момци причаЌу глупости и бризну у плач. А усиЌано гвожђе или се забиЌа у прса, или се наноси на голу пету. На курс иду и усиЌане клешта. Џелат тражи наЌосет ивиЌа места у табану, ствараЌу·и жестоко испитива®е.
  АлексеЌ Орлов се смеЌе док гледа како лече дечаке извиђаче. Тада се скре·е паж®а да су на Домкиним голим табанима пликови набрекли и почели да пуцаЌу. А то значи да ·е кожа на стопалима изгорети и изгубити осет ивост!
  - Остави Ќе на миру, копиле! - нареди гроф. - Пусти то мало.
  Ку·а жене испала Ќе Ќака, Ќуначе. Издржала Ќе тортуру не губе·и свест, и не одричу·и се свог оца кра а.
  Дечаци су жестоко мучени, неколико пута су губили свест. То што су и да е голобради не забри®ава превише мучите е - главно Ќе да се информишу. А тинеЌ¤ери су често много тврдоглавиЌи и упорниЌи под тортуром од одраслих.
  Наравно, нешто су испричали, али у ®иховом сведоче®у има доста глупости и несигурности. Али Ќедно Ќе Ќасно: Еме ан Пугачов се приближава граду и ®егова воЌска Ќе огромна.
  Али Кетринина снага Ќе знатна. Ук учуЌу·и петнаест хи ада гардиста, петнаест хи ада воЌника из других гарнизона и Ќош тридесет хи ада бораца племените милициЌе. Шездесет хи ада воЌника, што ниЌе лоше за добро утврђен град. Плус Балтичка флота и Кронштат. И изузетно Ќе тешко држати опсаду у близини Санкт Петербурга, зими и у мочварама. Тако да се Емелка Ќош може преброЌати.
  Али на страни Пугачова, сам Александар Васи евич Суворов. А сада се се ачке хорде спремаЌу за Ќуриш. Суворов Ќе себи дао месец дана да преузме контролу над северном Палмиром. Пугачов еве трупе, прекривене градом, спремаЌу се.
  Атаман Чика Ќе у међувремену пришао Нарви. Град Ќе заузет дово но брзо, па Ќе ве·ина гарнизона прешла на страну побу®еника. Само су немачки пла·еници пружили отпор.
  Предао се без борбе, прихватаЌу·и цара Петра Федоровича Ригу и многе друге градове. Само Ќе Ревел морао бити опко ен. Карела и други северни градови су такође отворили капиЌе Пугачевима. Тако се Петербург нашао у све ве·оЌ изолациЌи. Био Ќе блокиран. ПостоЌи и подела у флоти. Морнари су се побунили, а Пугачевци су победили на три четвртине Балтичке ескадриле: окачили су црвене, кра евске заставе.
  А Суворов Ќе спремао одлучуЌу·и Ќуриш на Петербург. Подигао зидове и обучио се аке. Научио Ќе неприЌате а могу·им ракетним нападима, припремио арти ериЌу.
  Оливер Твист Ќе такође напорно тренирао своЌу младу шпицу. Дечак Ќе бос трчао по снежном по у, и скоро да ниЌе осе·ао хладно·у, као и многи други Ќалови из ®еговог пионирског корпуса.
  Дечаци су научили да пуцаЌу из лукова и п увачке. Уопште, с обзиром на то колико Ќе модеран пишто  тежак и непрецизан, лук Ќе прилично ефикасно оружЌе, посебно ако врх направите вишеслоЌним, удвостручите или утростручите тетиву, па чак и умочите у отров.
  А онда ·е се деца свађати!
  єуриш Ќе заказан за но·, а но·и у Санкт Петербургу су дуге и мрачне. Тако да Ќе то олакшало ствари.
  НеприЌате  Ќе направио мали налет, послао Преображенски гардиЌски пук у напад, али Ќе одмах био под ватром броЌне пугачовске арти ериЌе и претрпевши велику штету, отишао ку·и. Хусарски ко®ички пук Ќе искочио са супротне стране, а дочекали су га воЌници пионирског корпуса Оливера Твиста.
  Дечаци су користили ново оружЌе: побо шане прамене са фрагментационим гранатама као пу®е®е, и засули неприЌате а облаком стрела. Оливер Ќе чак и сам оседлао ко®а и водио борбу. Два-три Ќахача су ипак пробила ватру, а лопов дечак Ќе спретно посекао првог, наневши одвратни ударац саб ом на десноЌ страни, а затим додао оштрицом на левоЌ страни. Тада Ќе дечак, врло спретно, закачио другог хусара, да Ќе он, прелетевши, пробио свог партнера штуком. Затим Ќе уследио завршни ударац сечивом одозго.
  Оливер Твист Ќе узвикнуо:
  - Снага и спретност, као муж и жена: заЌедно - успех, одвоЌено - смех!
  єош неколико Ќахача коЌи су се пробили докраЌчени су хицима из пра·ки.
  Оливер Твист Ќе прекинуо Ќош Ќедног маЌора и приметио:
  - Ко има само титулу, а ко има позив!
  Изгубивши половину састава, хусари су се вратили. Момци су се смеЌали и звиждали за ®им.
  Приближавао се датум Ќуриша... Али Оливер Твист Ќе сазнао од пребега да у ПетропавловскоЌ тврђави муче извиђача Домку и неколико извиђача. И хтео Ќе да их ослободи. Али како то учинити ако ова тврђава има двадесет метара дебеле зидове и неосвоЌива Ќе? Ево покушати, организовати бекство?
  Дечаци су заиста сурово мучени - спа уЌу их усиЌаним гвожђем, бичуЌу бичевима. Подижу га и тресу. ПетЌа Ќе одлучио да по сваку цену уђе у тврђаву и организуЌе бекство. И дошао Ќе на потпуно холивудску идеЌу - бити у затвору као затвореник.
  А за идеЌу се мора ре·и да Ќе изузетно авантуристичка и ризична. Одмах након хвата®а Оливера Твиста, одлучили су у вру·оЌ потЌери да испитуЌу са страш·у. Пионир се надао да ·е мо·и да се састане са своЌим сустанарима и разговара о изгледима за бекство.
  АлексеЌ Орлов Ќе поново био присутан на муче®у. Оливера Твиста ниЌе познавао из виђе®а. За ®ега Ќе то био само белоглави тинеЌ¤ер, са истакнутим миши·има. А требало га Ќе испитати и сазнати где се криЌе издаЌа. Ожи ци и трагови муче®а Оливера Твиста зарасли су без трага, па Ќе Орлов помислио да оваЌ клинац Ќош ниЌе морао да има посла са ¤елатом, што значи да ·е релативно лако попуцати.
  Дечак Ќе био подигнут на сталку. Оливер Ќе осетио како му руке везане иза ®ега повлаче нагоре. То не боли ®егове покретне зглобове. Али не морате ни да играте хероЌа. У супротном, могу вас толико мучити да не·ете имати снаге да побегнете. Тако Ќе Оливер Твист лажно засте®ао.
  Главни ¤елат Ќе, међутим, био изузетно искусан. Одмах Ќе увидео колико су дечакове вене Ќаке и на ноге су му ставили тешку коцку коЌа шк оцне као лисице.
  Миши·и рамена Оливера Твиста су се стегнули, вене су му напеле. Почели су да га дижу до плафона. Ово Ќе врста тортуре. АлексеЌ Орлов, коЌи Ќе био  ут на тврдоглавост дечака, наредио Ќе да га одмах муче, почевши од Ќаких средстава. Ево га гроф. Високог раста, широких рамена, упркос ве· младим годинама са тешким стомаком. Одевен луксузно, са свим пору¤бинама.
  Оливер Твист Ќе мучен, као и обично, потпуно гол и дечак се стиди да виси гол у присуству господе, доктора, ¤елата и ®егових помо·ника, писара и почасне страже. Али пионирски лопов би се Ќош више постидео да Ќе знао да га посматраЌу две даме: сама кра ица Катарина, а такође и деверуша ТрубецкаЌа.
  Екатерина гледа иза удобног паравана и кроз двоглед. Згодан дечко на сталку. И што Ќе кра ица била стариЌа, то су ЌоЌ се млади више допадали. Поготово ако их муче.
  Кетрин одавно ниЌе видела тако ре ефне, симетрично распоређене миши·е, попут овог дечака. Прави тинеЌ¤ерски Аполон. Морамо тражити да се од ®ега направи статуа и бачена у ем на платно. Леп дечак, а сада му Ќе лепо лице искрив ено у пат®и и сузе прште из плавих очиЌу.
  Подижу·и се, ¤елат Ќе пустио буба®, а Оливер Твист Ќе сЌурио доле. А близу пода протезао се дебели ко®ски конопац. А по раменима и рукама, па чак и по леђима дечака, као да Ќе потекла река растоп еног олова. Оливер Твист ниЌе завапио само зато што му Ќе шок од бола застао дах и избацио ваздух.
  И ¤елат Ќе махао длакавом шапом, и тегови су били причврш·ени за блок. Дечаково преплануло тело Ќе цурио хладан зноЌ, а дисао Ќе тешко. Оливер Ќе очаЌнички обуздавао своЌ вапаЌ, покушавао Ќе да буде непоколеб ив и поносан совЌетски пионир.
  Главни ¤елат Ќе поставио дежурно пита®е:
  - Са коЌим ци ем Ќе лопов послат у Петерсбург!
  Оливер Твист Ќе  утито одговорио:
  - УбиЌ те идиоте!
  АлексеЌ Орлов Ќе наредио:
  - Баи!
  На дечака су пали бичеви. У поређе®у са болом на сталку коЌи сам управо претрпео, трепавице су изгледале као нешто неозби но и неопасно. Оливер Твист Ќе ·утао. Одлучио Ќе, шта буде, али не·е попустити.
  Крв Ќе текла из слом ених леђа. Али видевши да дечак не одговара, Орлов нареди:
  - Ватра!
  Џелат Ќе заложио ватру под босим ногама дечака. Пламен Ќе лизао Оливерове голе пете. Бол из нервних завршетака Ќе неописив. Али дечак Ќе замислио да трчи по песку арапске пусти®е и тера Тамерланову хорду. Помисао на битку одвлачи паж®у од ватре. И ниЌе страшно за ®ега.
  Џелат Ќе заграбио врелину испод сталка. Други мучите , усиЌаним клештима, угризао Ќе миши·аве груди Оливера Твиста. Тре·и Ќе загреЌао жицу и почео да шиба по леђима. Оливер Твист, поседуЌу·и развиЌену машту, био Ќе иск учен од пат®е. Осе·ао Ќе додир усиЌаног гвожђа, али некако пригушено, као да на тебе кап е вру· чаЌ, а не усиЌани челик.
  Кетрин Ќе ово посматрала са похотним балав е®ем. Како Ќе то шармантно, тако згодног дечака муче. Штета само што не вришти, тако Ќе стрп ив. Па, тачно ПрометеЌ, не савит иви хероЌ.
  Оливер замиш а себе и заиста Титане у жару битке. НеприЌате ске оштрице су га погодиле, крв кап е, ожи ци остаЌу. Али руке и ноге су у покрету, секу, сецкаЌу неприЌате е.
  Џелат Ќе одабрао велики комад гвожђа из ог®ишта и, док Ќе хтео да га принесе дечаку, зазвони Катаринин глас:
  - Нема потребе! Не треба унаказити такво лице, то Ќе чисти херувим!
  АлексеЌ Орлов се окренуо ка екрану и изненађено упитао:
  - Да ли ти се свиђа оваЌ момак, маЌко?
  Кра ица климну главом.
  - Да! Скините га са полице! Опери се и спреми се за спава®е!
  АлексеЌ Орлов Ќе послушно климнуо главом:
  - Покоравам се Вашем Величанству!
  Када су уклонили блок у костима и лигаментима, болно погођени од бола. Оливер Твист Ќе изненада схватио да не·е бити послат у ·елиЌу са своЌим друговима и збу®ено упита принца:
  - Где да идем?
  АлексеЌ Орлов Ќе презриво фркнуо:
  - Сре·ан ти млади пастуву. Сама маЌка Екатерина те Ќе погледала. Живе·еш као се ачки син у злату, спаваЌ на злату!
  Оливер Ќе огорчено одговорио:
  - єа сам из породице донских козака, а не прост се ак!
  Ране и опекотине дечака су тр ане алкохолом. Били су страшни. Али ПетЌа се осе·ао, иако у болу, али весело. Била Ќе несре·а што нису могли да спасу своЌе приЌате е. О судбине, ®егова...
  Па се питам шта маЌка жели да ради са ®им? Оливер Ќе ве· дово но чуо шта мушкарци и жене обично раде међу собом, али ни сам ниЌе морао да покушава. Међутим, он Ќе ве· генерал, па можемо претпоставити да Ќе пунолетан.
  Приликом облаче®а Оливер Твист ниЌе. Мермерни под Зимског дворца био Ќе приЌатно хладан, босих ногу са жу евима. Корача®е Ќе било болно, али оваЌ бол, коЌи само иритира, али ниЌе у ста®у да сломи.
  Дечака су увели у светлу собу са много слика и окачених платна. Човек са две девоЌке трчао Ќе по соби држе·и четке. Окре·у·и се Оливеру Твисту, уметник Ќе  убазно рекао:
  - Можете се наслонити на мермерни стуб млади·а, и стаЌати док скицирамо.
  Поново голи? Ово Ќе неприЌатно, али с друге стране, нацрта·е ваш портрет, као од неке племените особе. А ти као да се дижеш од крпа до богатства.
  ДевоЌке су рашириле боЌу и почеле да праве у ане скице на платну. Оливер Твист Ќе устао, и да би се одвратио од мучних болова после регала, и суровог муче®а, поцепане и спа ене коже од врата до пете, почео Ќе да размиш а о томе шта се сада дешавало на фронтовима Другог светског рата. Да, привремени судари се понекад дешаваЌу у сну, а дечак из деветнаестог века може да види двадесети век.
  И одЌедном Ќе дечак видео ово и оно што Ќе видео ниЌе му се нимало свидело. Немачке трупе су одмах заузеле КуЌбишев и ушле у Уралск, заузеле ГурЌев... ПостоЌала Ќе прет®а продора МаЌнштаЌнових хорди у Централну АзиЌу. Али наЌве·а опасност се развила у Москви. Нацисти су краЌем децембра 1946. године, тачниЌе 25. децембра на Божи·, започели своЌ следе·и напад на совЌетску престоницу.
  Оливер Твист Ќе видео крета®е тенка док су девоЌке паука у ®ему окретале куполу. И пао на све што се кре·е и не миче.
  Фрида, Герда, Шарлот - весели триЌумвират  уди са пресађеним ДНК инсеката. И шта год да кажете, лепе девоЌке су Ќедноставно наЌвиша класа. У Ќедном бикиниЌу демонстрираЌу своЌе чари.
  И резервоар, у коме се девоЌке возе у посебном, пирамидалном облику, са малим ва цима коЌи покриваЌу цело дно.
  Герда Ќе пуцала на совЌетски тенк ИС-3. Ударила Ќе на сам споЌ између куле и трупа, гугутала из народне песме горштака:
  - И у звезданим висинама и планинскоЌ тишини ... Морски таласи и биЌесна ватра! И у бесноЌ, и у бесноЌ ватри!
  Ратнице су се кретале и пуцале. И Т-34-85 Ќе кренуо у напад. ОваЌ тенк Ќе и да е остао наЌмасовниЌи и сериЌски. Очигледно, рад на Т-54 Ќе приметно успорен. Ле®инград Ќе у Ќаком блокадном прстену, а на истоку Ќе мраз донекле охладио жар самураЌа.
  Немачки тенк Ќе наоружан топом калибра 88 мм али 100 ЕЛ. Очигледно, то Ќе због чи®енице да девоЌке желе да имаЌу велики борбени комплет. И тако су себи направили пух великог калибра.
  Али Немци не знаЌу да Ста ин има залихе оружЌа против ®их: Ќедрилицу камиказа. Мала тежина од осам стотина килограма, Ќедрилица садржи два центнера експлозива. И дечак-пилот на нишану.
  Он Ќе пионир ВитиЌа, изговара молитву и одлази на Ќедрилицу. Да би сачувао оде·у, клинац улази у кабину у истим купа·им га·ама. На мразу очиш·еног аеродрома постоЌе отисци голих стопала. Задатак дечака Ќе да се подигне у ваздух и усмери аутомобил на ваздушни или копнени ци .
  Немилосрдни диктатор Ќе уз помо· такве тактике одлучио да се супротстави огромноЌ квалитативноЌ супериорности немачке авиЌациЌе. И користе дечаке као камиказе чисто у прагматичне сврхе - и ма®е су тешки, а борци су ма®е вредни од одраслих.
  Дечак се пе®е у тесну кабину. Затим погледа Богородичин узорак, прекрсти се и босом петом притисне педалу. Камиказа Ќедрилица с муком узле·е у небо. Тактика Ќе Ќош увек нова и ниЌе Ќасно колико Ќе ефикасна. Али совЌетски  уди су спремни на све зарад сопствене воЌске и зем е.
  ВитЌа мора да удари наЌновиЌи пирамидални тенк, непробоЌан совЌетским противтенковским топовима из свих углова: пред®и коси оклоп од 300 мм, крмени од 250 мм. Тежина аутомобила Ќе 68 тона, а мотор Ќе 1200 ко®ских снага. Наравно, Ќедна Ќедрилица и Ќедан пионир могу бити жртвовани да би се срушило такво чудовиште.
  Витиа Ќури на неприЌате а, рони ... Да унутра ниЌе било девоЌака инсеката, обичних пилота, онда би их чекала смрт. Али противавионски митра ез жвр а, а планета експлодира на сто метара од немачке машине. Пирамидални тенк "Баттлесхип" се тресе, али му се ништа страшно не дешава. Опет, Маинстеинов ауто Ќури кроз совЌетска пространства.
  А совЌетски тенкови безуспешно покушаваЌу да изврше контранапад.
  Герда Ќе викнула:
  - Супер сам!
  И испалила Ќе проЌектил на такав начин да се испоставило да су три црвена тенка избачена одЌедном. ТачниЌе, ови тенкови су се тривиЌално сударили.
  А Шарлот Ќе надмашила свог партнера и одЌедном оборила четири тенка одЌедном. куцкао:
  - єа сам вучица и тигрица, Ќедем руско!
  У души мртвог дечака Вити лети у раЌ. Тамо га чека само раЌ, Ќер он Ќе хероЌ пионир.
  Оливеру Твисту гади се ово што гледа, и скре·е му паж®у са спектакла уништава®а тенкова.
  Дечак Ќе у пуноЌ униформи. Ране и чиреви су ве· почели да се суше и зарастаЌу. Само сам стварно желео да Ќедем. И Ќош се слика.
  Оливер Твист Ќе са осмехом упитао:
  - А да седи е не би требало да буду хра®ене?
  Уметник упитно погледа лакеЌа. П еснуо Ќе рукама. Као да су унапред очекивали такву команду, у собу су унети украшена печена гуска, нарезан хлеб и вино у сребрноЌ посуди.
  Оливер Ќе похлепно насрнуо на храну. Чинила му се необично укусна гуска са Ќабукама и печеном кором. Само су кости крцкале. Вино Ќе било слатко и ниЌе препотентно, али после две велике чаше Оливерова глава Ќе била бучна. Дечак Ќе поЌео гуску целу, оставивши само кости, и показао сопствену прождр ивост. После тога, Оливер Твист ниЌе дуго размиш ао, ве· Ќе узео и заспао. И тако Ќе оклевао. Дечак Ќе паж иво одведен и однесен у раскошну спава·у собу царице.
  Ово Ќе Зимски дворац, све Ќе на дохват руке и у близини.
  А Оливер Твист Ќе са®ао о фазмогоричном и необичном.
  . ПОГЛАВЉЕ #12
  После спава®а, Оливер Твист Ќе радио вежбе и осетио колико се бо е осе·а. А ране и пликови су му скоро нестали. ЕнергиЌа се вратила у миши·е. Млади лигаменти су се брзо опоравили без осе·аЌа бола од угану·а.
  Ипак, добро Ќе бити дечак - све се тако брзо и лако лечи. Овде се старац уопште ниЌе могао опоравити од тортуре на сталку. А тело Ќе младо и свеже.
  Оливер Ќе све више желео слободу. ПоЌео Ќе кашу са млеком и месом, и пар сувих банана. Онда Ќе поЌео Ќабуку.
  Следи традиционални преглед код лекара. НиЌе га чак ни мазала алкохолом.
  И кашика сирупа за Ќача®е имунитета. И слатко Ќе и укусно.
  Онда Ќе доктор отишао. Ускоро се очекивала пресуда. У теориЌи, Оливеру ·е бити доде ен адвокат, али ово може бити само за показива®е.
  Али има много  уди коЌи саосе·аЌу са дечаком, тако да десетогодиш®е дете наЌвероватниЌе не·е бити погуб ено. Чак и да ниЌе одао где Ќе благо сакривено. ВероватниЌа казна Ќе принудни рад. Или рудници или плантаже у Ќужним колониЌама. Засади су, наравно, бо и, али и тамо Ќе смртност од болести међу белим осуђеницима веома висока, иако Ќе клима топла. Али деца имаЌу Ќош ма®е шансе да умру од епидемиЌа него одрасли. И постоЌи шанса за десет година да добиЌете условну слободу и изнаЌмите плац. А неки од богатих су и сами били осуђеници.
  Мине су горе... Такође висока смртност. Тамо, у уским ходницима и алетима, потребни су радници малог раста. Односно, деца се овде ша у доброво но. А стопа смртности Ќе висока. Штавише, деца често раде гола и боса, и то до потпуне исцрп ености. А испаре®а су отровна. У рудницима Ќе, генерално, мало ко преживео до краЌа мандата.
  Оливер Ќе схватио да су плантаже у сваком погледу бо е од рудника. Има времена на плантажама када готово да и нема посла, а осуђена деца се чак и забав аЌу или играЌу фудбал.
  єош има наде за бекство.
  И Оливер тр а Ќедну карику ланца од друге... И чита молитве...
  И када га коначно сан обузме, он у ®ему види овако нешто...
  Катарина Друга Ќе била толико уморна да®у и делу но·и да Ќе имала снаге само да пар пута по уби уснулог дечака на округлу, опрану, жу еву, недавно намучену пету, а затим наслони главу у прса. пионирски лопов и мирно ®уши. До трансформациЌе детета у човека ниЌе дошло. Кра ица и дечак су спавали до подне. Затим су донели раскошну храну. Екатерина Ќе приметила да су дечакове ране ве· зарасле, као да су после неколико неде а добре неге, и да су пликови потпуно нестали.
  Кра ица Ќе питала Оливера Твиста:
  - єеси ли чароб®ак?
  Дечак, прождиру·и храну с апетитом, примети:
  - Бо е лечи на млади·у него на псу!
  Кетрин се закикота и примети:
  - Али тако брзо опорав а®е од тортуре дечака, Ќош нисам видео.
  Оливер се сети зашто Ќе уопште ушао у град и инсинуираЌу·е упита:
  - Ако сте тако  убазни... Пустите моЌе другаре!
  Кетрин Ќе поцрвенела и  утито засиктала:
  - Не! Они су злочинци и треба их погубити! Погуби·у те кад се уморим од тебе!
  Оливер се на утио и снажно боцнуо матицу кажипрстом у врат. Она Ќе млитава. А лопов-Ќунак сикну:
  - Не чекаЌ кучко! Колико сте  уди намучили - старо сме·е!
  ЛакеЌи су утрчали, али Оливер Твист Ќе извукао оштар бодеж иза Кетрининог корзета и ставио ЌоЌ нож под грло, зарежао:
  - єош Ќедан корак и уби·у узурпатора!
  Слуге су биле збу®ене, а аларм се огласио широм палате. Стражари су почели да беже. ПоЌавио се и командант руских трупа у Санкт Петербургу гроф АлексеЌ Орлов.
  Снажни Оливер Твист држао Ќе бодеж на царичином грлу, урлао:
  - НаређуЌем да се сви затвореници пусте из затвора, иначе не·е живети!
  АлексеЌ Ќе покушао да запрети:
  - Ако Ќе убиЌеш, знаш ли шта ·емо ти урадити?
  Лопов-хероЌ Ќе смело одговорио:
  "єош увек не·ете добити лисицу из гроба, а муче®е ме не плаши!" И сами сте видели ово Ќуче!
  Екатерина, коЌа Ќе дошла себи, климну главом:
  - Урадите како оваЌ титан каже... У сваком случаЌу, неколико стотина затвореника, однос снага не·е бити нарушен!
  Ох, КатЌа Ќе хтела да живи. И желео сам да владам. Сада би радо напустила Санкт Петербург на броду, само што Ќе у мору бунтовна ескадрила коЌу контролише Пугачов. Уопште, Катарина Ќе схватила да Ќе рат ве· изгуб ен. И морате водити рачуна о очува®у сопствене коже. А трон... Онда Ќе мука да се управ а овим непослушним и вечито незадово ним народом превелика. Она има огромне рачуне на граници, направ ене у случаЌу државног удара.
  Она може да настави да живи на кра евски начин, негде у Паризу. Иначе, клима Париза Ќе много блажа и приЌатниЌа од оне у Санкт Петербургу. Можда у ствари оти·и у свет са Еме аном Пугачовим? Нека оваЌ плавоноги козак покуша да се носи са царством? Исправила Ќе и до грла ЌоЌ Ќе доста снаге!
  Оливер Твист Ќе отишао са Кетрин у кочиЌу да лично надгледа ослобађа®е затвореника са крстова и Петропавловске тврђаве. Млади ратник Ќе сада био на белом ко®у. Имао Ќе мисао, али не би требало да искористи тренутак и одведе царицу-маЌку у логор Еме ана Пугачова? То Ќе значило краЌ грађанског рата и коначан успех устанка. И приступа®е, у ствари, нове династиЌе, иако су формално Романови остали на власти.
  Иако Ќе Ќош увек био наследник Павле и читава гомила рођака. Да, Емелка се заглавила, не·еш ништа да кажеш.
  Затвореници су извођени из тамница, давани су им оде·а, хра®ени. Царица Ќе остала под прет®ом смр·у од очаЌног пионира.
  Мршави млади· Иван Орлов, наЌмлађи од бра·е Орлов, запросио Ќе АлексеЌа.
  - Да, дођавола са КатЌом. Павлову наследницу прогласи·емо за цара, а дечака ·емо с ®ом убити!
  АлексеЌ махнито одмахну главом.
  єеси ли луд брате? Да, Павле нас мрзи више од ЕмелиЌана. Хо·еш да нас сашиЌу за кра евоубиство?
  Дебели Степан Орлов Ќе предложио:
  -ХаЌде да се правимо резигнирани, а онда искористимо тренутак и ошамаримо дечака.
  АлексеЌ климну главом у знак сагласности.
  - Па уради то, али ... Да КатЌуша не полети ни длаке!
  Ши ати нос Едуард Орлова прагматично Ќе приметио:
  -Шта да радимо? Ускоро ·е Александар Суворов повести трупе на Ќуриш, а наша воЌска се топи. Сви дезертираЌу воЌнике, а Ќош горе официри, па чак и племи·и.
  Иван Орлов Ќе смело предложио:
  - Може се пробити на север. У правцу Виборга, а ту Ќе и Шведска у близини.
  АлексеЌ тешко уздахну и подсети:
  -Виборг Ќе ве· отворио капиЌе преваранту. У сваком случаЌу, у опасности смо да умремо.
  Иван Ќе страствено одговорио:
  - Али ·емо бар да избиЌемо напо е, иначе ·е нас треснути као пиле у кавезу.
  АлексеЌ Ќе размиш ао о томе. Заиста, покушаЌ пробиЌа®а но·у изгледао Ќе као наЌбо и излаз. Тешко да Ќе могу·е задржати огроман град са проређеним гарнизоном. У овом случаЌу, ако кренете на велики продор, део воЌске ·е бити изгуб ен, али постоЌи шанса да сами изађете и наставите борбу из иностранства. И шта се може понудити као алтернатива. Повлаче®е у Петропавловску тврђаву.
  Она Ќе на острву, ниЌе лако напасти. Али проблем Ќе у томе што Ќе готово немогу·е избити из Петропавловска уз одговараЌу·у опсаду. Тако ·ете патити тамо док не завршите све залихе. И онда умреш од глади. Шта друго радити? Дати КатЌу преваранту и покушати да му спасе кожу на оваЌ начин?
  Пут Ќе изгледао веома завод иво. Али да ли ·е Емелиан спасити животе тако опасних поЌединаца као што су бра·а Орлов? На краЌу краЌева, они су збацили Петра Тре·ег, а ГригориЌ Ќе чак задавио своЌе некадаш®е величанство марамицом.
  Дакле, идеЌа да се све стави у пробоЌ изгледала Ќе бо а од било коЌе друге.
  Изашло Ќе и неколико извиђача. Ишли су тетураЌу·и, двоЌица чак подупрта рукама да не падну. Дечаци су били брутално мучени, али су се понашали пристоЌно. Вита Ќе смогао снаге да сам хода, иако су му усиЌаним гвожђем пекли пете. Прилазе·и Оливеру Твисту, ®егов помо·ник Ќе промукло рекао:
  - Био Ќе мучен ... Спа ен усиЌаним клештима. Имао сам пет стотина удараца бичем и три тресе. Све кости су биле избачене са места, али им нисам ништа рекао!
  Оливер Твист Ќе охрабрио ВитиЌу:
  - Не знам ништа о лековитом би у! Све ·е бо е зарасти него на псу... Главно да ниси слом ен!
  Међу ослобођенима Ќе била и Домка. Упркос муче®у, девоЌка Ќе остала лепа. Боса у лаганоЌ ха ини, висока девоЌка као да ниЌе осе·ала хладно·у. Лице ЌоЌ Ќе имало дечЌи израз. Пришла Ќе Оливеру Твисту, поклонила се луксузно обученоЌ Кетрин и рекла:
  "Четири пута су ми испекли пете... Али у реду Ќе, видите, ходам!"
  Дечак-генерал Ќе тешио девоЌчицу:
  - Не буди тужна, Домка. Тестира само темперамент. АлексеЌ Орлов ·е и да е урлати на сталку. Плати за ®ихове злочине.
  Домка заблиста очима и упита:
  - ДаЌ ми прилику да намучим саму кату.
  Пионирски лопов Оливер Твист био Ќе одлично расположен. Ослобођене затворенике утоварили су на санке. Санкт Петербург Ќе превелик град да бисте ногама, па чак и боси, газили до ®егових перифериЌа.
  Кетрин Ќе шапнула Оливеру Твисту:
  - Хо·еш ли да те учиним принцом?
  Пионирски лопов се нацерио и подруг иво упитао:
  Зашто не воЌвода?
  Кра ица се снажно осмехнула и упитала:
  - Хо·еш да постанеш воЌвода?
  Оливер Твист се насмеЌао и упитао озби ним тоном:
  - Само не знам у ком царству, доби·еш ми воЌводство. У РусиЌи имате зем аке, ђавола два остала!
  Кетрин Ќе схватила да нема шта да обе·а. А ВитЌа, коЌи Ќе седео на санкама поред ®их, примети:
  - Оливер Твист Ќе великодушно обдарен кра ем-оцем. Генерал-ађутант Његовог Величанства.
  КатЌа се окренула Вити:
  - Хо·еш да те поставим за фелдмаршала?
  Дечак Ќе у одговору повукао Кетринину косу и запретио:
  - Не мазите се!
  АлексеЌ Орлов Ќе видео да низ саоница и саоница иде ка излазу. И Катарина Ќе са ®има. Главна ствар Ќе да се ту ништа не може учинити. Не отказуЌте кра евску наредбу. Не могу изгубити Цатхерине. Али ако она ипак одЌури у логор преваранта, онда ·е уопште бити краЌа. Сасвим другачиЌе се може догодити под царем Павлом.
  Орлов Ќе оклевао ... Морамо да направимо одлучан корак, али ГригориЌа нема поред ®ега. Лоше Ќе и што су и чувари захва·ени збу®енош·у. Морамо хитно да спасемо сопствену кожу.
  И тада Ќе АлексеЌ Орлов донео одлуку: ипак, зароб ена Катарина ·е одву·и паж®у воЌсци варалице, а у међувремену ·е они, са стражарима и милициЌом, мо·и да се извуку из града. Тако да Ќе Суворов узалуд обучавао трупе за Ќуриш. Они ·е избити и оставити бра·у Орлов у по у, мочварама, ближе ШведскоЌ.
  АлексеЌ Ќе наредио гласницима:
  - Зови бра·у и разнеси скуп! Скупимо сву снагу коЌу можемо!
  А Оливер Твист, пресре·ан што су му приЌате и слободни, а кра ица занесена, певао Ќе. Дечаци, Домка и остали ослобођени затвореници су га подигли;
  О моЌи Ќаки ланци ропства,
  Зашто Ќе дечак био бос, гладан окован...
  Црв се мало смрзнуо,
  И у мислима ·еш мо·и да савладаш све да ине!
  
  Наш свет Ќе тако тужан затвор
  У ®ему влада смрт, свуда влада пат®а...
  Не можемо да се сетимо светлости
  Господ ша е искуше®а!
  
  У каменоломима дечачке парцеле,
  Роб да носи корпу великог каме®а...
  Иако без браде, али коса Ќе постала седа,
  На краЌу краЌева, живот Ќе Ќош гори од одгаЌивачнице!
  
  Али веруЌем да ·е слободно сунце иза·и
  Херувим ·е распршити гомилу шеЌтана...
  И Свемогу·и ·е нам дати тест,
  Би·е бесплатних ципела, кафтана!
  
  Али Ќа сам и да е патник и у ланцима,
  Стомак Ќе празан, а бич на ребрима ...
  На престолу дечак Ќе само у сновима,
  Хода трновитим, страшно мрачним путем!
  
  Али знам да Бог не·е напустити друге,
  Одмах ·емо поди·и виле зле господе!
  Би·емо достоЌни знаме®а отаца,
  Прославимо Суверена у славу имена!
  
  Лепо Ќе живети, али умрети,
  Увек ·емо бити достоЌни витеза...
  Нека риче  ути медвед
  Интригу извр·е предатор са преварантом!
  
  Али слободан дух Ќе преузео народ,
  Они ·е устати да се боре против противника!
  Богати ·е постати сиромашни, напротив,
  Ко Ќе кнез добио само зипун са платом!
  
  Можемо направити праведан свет
  ОнаЌ у коЌи су сви ук учени!
  На краЌу краЌева, за мене Ќе Христос свети идол,
  КоЌе Ќе стока успела да разапне!
  
  Васкрсните мртве, веруЌем да Ќе свима дато,
  И изградите блистав нови свет...
  Да се сви филмови остваре
  Да се ак не устане са Ќауком!
  
  Тада ·емо освоЌити универзум,
  ХаЌде да поставимо путеве до ивица свих галаксиЌа...
  И има·у паметног сина,
  Као оличе®е духа астронаута!
  Добра песма и одличан хор. Сви певаЌу искрено, чак и они коЌи немаЌу музичко ухо праве пристоЌне и мелодичне звуке. КапиЌе се отвараЌу и велика поворка кре·е из Санкт Петербурга. Победници напуштаЌу град уз музику и песму. И веома су сре·ни!
  Али док Ќе поворка одлазила, док су их Пугачевци долазили у сусрет, избила Ќе крвава битка на супротноЌ страни Санкт Петербурга. ВоЌска Еме ана Пугачова ниЌе нека ру а, ве· лем ена дисциплином Суворова. И стражари су упозоравали на продор. Гардисти су дочекани пуц®авом и па бом.
  Александар Суворов Ќе предвидео да ·е петербуршки гарнизон, ако жели да избиЌе, то учинити у правцу севера, ближе шведскоЌ граници. Тамо ·е вероватниЌе оти·и. И сЌаЌни командант припремио Ќе неколико замки за неприЌате а. А сада се, на пример, спремаЌу вучЌе Ќаме за ко®ицу. Хусари су под пушчаном ватром покушавали да савладаЌу редуте, а ®ихови ко®и су масовно падали у паж иво осмиш ене и добро камуфлиране замке.
  Али ето они ко®аници пропадаЌу, а други скачу за ®има. УпадаЌу и у прикривене Ќаруге или ровове коЌе су ископали се аци.
  АлексеЌ Орлов, коЌи Ќе предводио ко®ицу у напад, сам Ќе пао у дубок Ќарак, а оштар колац Ќе пробио грофов бок. И други ко®ски лешеви падоше одозго, смрскавши грофа.
  Веома Ќе гадно када имате толики терет на себи, а ребра су вам слом ена. И не можеш да дишеш ни да се окренеш. И такође Ќе хладно, а ваше руке, лице и цело тело се хладе.
  АлексеЌ очаЌнички покушава да се помери, али сваки покрет му забиЌа ребра у плу·а и тера га да п уне крв. Предатор месождер упао Ќе у вучЌу Ќаму и у ®оЌ се гушио, што Ќе краЌ®е симболично.
  Иван Орлов Ќе успео да прескочи Ќаруге, али га Ќе метак испа ен из редута погодио у стомак. Суворов Ќе, попут Петра Великог, поставио наЌбо е воЌнике у зашти·ене тврђаве у Полтави и пуцао убоЌито.
  А донска и калмичка ко®ица су ве· били у заседи, а нови пукови су пожурили у помо·.
  Стражари су изашли из петербуршких капиЌа. Одабрани пукови, ук учуЌу·и личну заштиту царице. Битка се разбуктала. Овде су наЌбо е трупе царства, воЌници високи не ма®е од деведесет метара. Иду, као употреб ени, не обра·аЌу·и паж®у ни на пуц®аву, ни на пуца®е из заседе.
  Али Александар Суворов Ќе и за ®их припремио изненађе®е. Запа ива смеша и смола се просипаЌу унапред. Калмичка ватра запалила Ќе стреле, а простор се одмах распламсао. Одабране Ќединице страже, након што су задобиле страшан угриз и ухва·ене под црвеним и наран¤астим пламеном, не устаЌу и почи®у да се разбацуЌу. А наЌхрабриЌи од ®их Ќедноставно изгоре живи.
  ПробоЌ, у коЌи су се полагале толике наде, заглавио Ќе. ВоЌници обичних Ќединица, као и неки гардисти, бацаЌу оружЌе и моле за милост. Разилазе се и милициЌе, а петербуршка ру а Ќе подигла главу. У главном граду империЌе настаЌе неред, хи аде, десетине хи ада  уди трче на улице и вриште:
  - Слава цару-оцу! Живео Петре Федоровичу! Нека Ќе слав ен унук Петра Великог!
  Степан Орлов, као наЌопрезниЌи од бра·е, сакрио се у Ќедном од зидова у високоЌ кули. Едуард Орлов Ќе, очаЌнички вриште·и, покушао да наведе воЌнике да се боре са воЌском Пугачова. Али то више ниЌе био ®егов дан и време. Сам Пугачов и ®егов ађутант Оливер Твист кренули су у напад. А Александар Суворов и фелдмаршал Папин позвали су преживеле гардисте да се што пре предаЌу.
  Оливер Твист Ќе први одЌахао до Едварда. Ши асти Орлов Ќе очаЌнички покушао да нападне дечака. Лопов-Ќунак замахну телом и из све снаге удари грофов поти ак. Лоба®а се срушила, а Едвардова лешина Ќе пала у снежни нанос. После ®егове смрти, послед®и стражари су бацили оружЌе.
  А Пугачов еве трупе су ве· улазиле у побу®ени град.
  Степан Орлов Ќе са малим ко®ичким одредом поЌурио у Петропавловску тврђаву. Само тамо, па чак и на Кронштату, постоЌала Ќе шанса да се отпор некако продужи. Или бо е речено, чак и агониЌа.
  Али Оливер Твист са своЌом бандом Ќурнуо Ќе за петама, и претекао Степанов одред. Избила Ќе краткотраЌна, иако крвава туча. Оливер се ухватио у коштац са Степаном. Покосио Ќе Ќедног телохраните а, другог. А онда одрежите добро хра®еног представника четке породице Орлов. Тешко ра®ени Степан скочи са белог ко®а. Пао Ќе на колена и вриснуо за милост.
  И Оливер нареди да га вежу и настави своЌ брзи покрет ка ПетропавловскоЌ тврђави. А народ Ќе поздрав ао и урлао, сусре·у·и ослободиоце из ропства.
  ................................
  Оливер Твист се пробудио и поново радио вежбе и Ќео... Онда Ќе протр ао крагну, и радио до мрака.
  А онда Ќе поново заспао и видео наставак сна.
  Кронштат и Петропавловска тврђава су се предали без борбе. Петерсбург Ќе дошао под контролу Пугачева. Московски Крем  Ќе до сада остао незаузет Ќаким гарнизоном и Семеновским гардиЌским пуком, под укупном командом ГригориЌа Орлова.
  А за сада су се Оренбург и град єаицки Ќош увек држали. Готово сви остали градови и села прихватили су власт руског цара. Међутим, следе·ег дана донели су вест да Ќе у Оренбургу избио устанак и да Ќе воЌска под командом Федота Каторжног заузела град.
  Целу Ќе донела голубица и зато Ќе летела само неколико сати. До сада су остали незаузети само град єаицки и нека уда ена сибирска села.
  И Емелиан Пугацхев Ќе имао озби ан разговор са Цатхерине.
  - Изгубила си, маЌко, и мораш то признати... - Се ачки кра  Ќе направио театралну паузу и пиЌуцкао мало из златног, диЌамантима опточеног пехара вековног вина и наставио. - А сада, ако хо·еш да живиш, Ќавно признаЌ у мени свог законитог супружника Петра Федоровича и иди на сва четири правца!
  Кетрин Ќе Ќедва могла да сакриЌе радост због таквог предлога. ЗнаЌу·и да се контролише, бивша царица се намрштила и промрм ала:
  - Да Ќа идем на такав смртни грех Ќавно да лажем?!
  єеме ан Ќе прете·и подигао обрве и заурлао:
  - Не треба ми! Ово ти треба да бих имао разлога да опростим тако тврдоглавоЌ и опасноЌ кучки! Ако не желиш да признаш, немоЌ! Погуби·емо те, али пре тога, усиЌаним клештима, испита·емо где криЌеш своЌе добро!
  Катарина, бледе·и, промрм а:
  - Да се ниси усудио да мучиш своЌу кра ицу!
  Пугачов се намрштио и зарежао:
  - Да ли би се усудио да ме мучиш? Видим у очима да бих се усудио! Зато не очекуЌте милост од мене!
  Еме ан Ќе извукао бодеж из поЌаса и запевао:
  - Дакле, покаЌа·ете се? ПризнаЌ ме за свог законитог супружника и кра а...
  Екатерина се с муком истиснула:
  - Ће...
  Пугачов Ќе прете·и лаЌао:
  -Не чуЌем!
  Бивша кра ица Ќе засте®ала и гласниЌе узвикнула:
  - Ће!
  Еме ан Ќе тихим гласом исправио лажну жену:
  - Не овуда! Треба·е ми ваше величанство!
  - Би·у ваше величанство! - испали Екатерина и бризну у плач. Никада раниЌе ниЌе била тако понижена.
  У присуству стотина хи ада  уди, царица се покаЌала и признала єеме ана за свог мужа и кра а. За то Ќе била гола и Ќавно претучена бичем, након чега Ќе Пугачов поштено пустио кра ицу на све четири стране. Екатерина Ќе режала и плакала, викала да нема договора на рачун бича. И пустили Екатерину босу у ЌедноЌ кошу и и у снег. И наравно нема помо·и у близини. Болно Ќе умриЌети полугол на хладно·и, с леђима претвореним у крвави неред.
  Али Еме ан Пугачов Ќе мудар цар коЌи се побринуо да оЌача своЌ престо. Дакле, наследник Павел Ќе, такоре·и, случаЌно избоден на смрт током напада. Иако Ќе Чика добио сличну част - цигански козак спреман на сваку подлост зарад свог поглавице.
  Цела РусиЌа Ќе претворена у козаке, уведена Ќе изборност и елиминисана класна неЌеднакост. Зем а Ќе остала аутократска монархиЌа, али се цар осла®ао на законодавно тело Великог козачког круга. Зем а Ќе поде ена се ацима, фабрике радницима, коЌи су бирали своЌе главе, формирана Ќе воЌска на доброво ноЌ бази. А доброво аца Ќе увек било на претек. Устанци су захватили целу териториЌу По ске и руска воЌска на челу са Суворовом изашла Ќе у подршку се ацима.
  Они су нову власт дочекали као ослободиоце. Тада су АустриЌа и Пруска ушле у рат са козачком РусиЌом.
  Руска воЌска, коЌу Ќе предводио Суворов, напала Ќе трупе Фридриха ИИ код Кенигсберга, и поразила их. Кенигсберг се предао без борбе. И Суворов Ќе брзо прешао у Берлин.
  Фелдмаршал РумЌанцев Ќе заузврат победио АустриЌанце. Устанак Ќе захватио АустриЌу, обичан народ Ќе такође чезнуо за ослобође®ем од класне неЌеднакости и приступа®ем Црвеном царству Еме ана Пугачова. У близини Берлина, Фридрих Велики Ќе дао Суворову послед®у битку, услед чега су Немци коначно поражени, а сам пруски кра  Ќе зароб ен. По други пут су руске трупе дошле у Берлин и ту се задржале.
  А фелдмаршал РумЌанцев Ќе заузео Беч, ухвативши аустриЌског цара. ПетЌа Ќе учествовао у биткама под командом Суворова. Његов пионирски корпус Ќе деловао као и увек ефикасно и претрпео минималне губитке. Момци су ушли у Берлин у сређеним колонама. По традициЌи, дечаци ратници су марширали боси, у кратким панталонама, без обзира на временске прилике.
  Оливеру Твисту Ќе било драго што Ќе коначно могао да прошета Берлином. Какво Ќе задово ство граб ати берлинску прашину голим штиклама. Иако Ќе обдарен титулом Његовог Мирног Височанства, више воли да се облачи лагано. Иако Ќош дечак. Штавише, Оливер Твист Ќе био изненађен када Ќе приметио да Ќе престао да расте. Ипак, ово ниЌе ®егово време. Чак и када се борио са Пугачовим, додао Ќе себи пар центиметара, али сада Ќе време за дечака стало, чак су и нокти на ногама и рукама престали да расту. И то Ќе невероватно.
  С друге стране, вечитом пиониру Ќе пролетела мисао да можда не·е остарити? Послед®и би био сЌаЌан! єер старост брутално изобличава  уде. Она их претвара у бедне смрчке. А кад си млад, лице ти ниЌе унакажено чупавом брадом и глатко, као девица. И не морате да се бриЌете!
  Бити главни генерал и Његово Светло Височанство Принц Оливер Твист више ниЌе са®ао, као многи момци у ®еговим годинама, да одрасте и окрене се. Ве· Ќе порастао и развио се. И постигао Ќе много. На краЌу краЌева, титула НаЌсветиЌег принца, много виша од само кнежевске, ве· Ќе бар воЌвода.
  Меншиков Ќе поседовао такву титулу... Еме ан Пугачов фаворизуЌе дечака, а можемо ре·и да Ќе Оливер Твист ®егов фаворит. Оливер Твист се ве· осе·а потпуно одраслим. Познавао сам чак и женску  убав, тим пре што су они коЌи желе да спаваЌу са наЌславниЌим принцом, и згодним, прилично високим и широким пле·ама, бар десетина динара.
  Оливер Твист би се осе·ао прилично сре·но, али... ШетаЌу·и Берлином, дечак се сети, тако лажног се·а®а на сан, да су у ®егов свет Немци, ве· скоро поражени, на перифериЌи Москве, заузели Кавказ, ушли Централна АзиЌа, а чини се чак и напала Москву. У РусиЌи Ќе укинуто кметство, народ Ќе и да е задово ан и чак доброво но пла·а порез у општу благаЌну. Наталитет Ќе порастао, смртност опада, отвараЌу се школе и универзитети, граде се болнице.
  Али црквени поседи су ограничени, а све зем е манастира и храмова су конфисковани. Сам Еме ан Ќе био склониЌи исламу, као ЌефтиниЌоЌ ЌедноставноЌ и разум ивоЌ вери, али природно без непотребних оптере·уЌу·их ограниче®а: на вино и сви®етину, као и на молитву и рамазан.
  Зашто кра  не би створио своЌу религиЌу? А полигамиЌа се не уводи? Да ли Ќе она кра  или ниЌе?
  После осваЌа®а Немачке и АустриЌе, почели су устанци у зем ама Западне Немачке, Француске, ШпаниЌе, Португала. ЕмелиЌан Пугачов Ќе наредио да се помогне свим потлаченим. Заиста други Троцки. Или Ле®ина. Али вође®е рата на Западу Ќе много лакше: Европа Ќе поде ена, а руска армиЌа Ќе наЌЌача и наЌнапредниЌа, а ®оме командуЌу бри антни команданти РумЌанцев и Суворов.
  Наравно, рат са Турском би се завршио много брже да ови велики заповедници, кра ичини дворЌани, нису задржани. Штавише, воЌска Османског царства била Ќе, у погледу наоружа®а и организационог гледишта, веома заостала и РусиЌа ниЌе била ривал.
  Чак Ќе и Елизавета Петровна, боре·и се са Фридрихом, доказала да су руска воЌска и руски систем Ќачи и ефикасниЌи од пруског.
  Релативно мирно у Европи било Ќе само у ХоландиЌи. Ова држава има републички облик владавине, а народ Ќе ма®е-више задово ан ®иховом влаш·у. Али БелгиЌа Ќе под контролом АустриЌанаца и ту Ќе избила побуна нимало комична.
  Пугачевски пукови су ту. ОслобађаЌу се Ќедна за другом немачке кнежевине. Али сада су се трупе Суворова донекле распршиле, а француски кра  очекуЌе да ·е их разбити комад по комад. Сто педесет хи ада воЌника, против шездесет хи ада руских воЌника, од коЌих тре·ину чини пионирски корпус Оливера Твиста.
  Дечаци делом пешице, делом на малим ко®има типа пониЌа, скачу и скачу. Суворов одлучуЌе да нападне Французе. Иако неприЌате  има скоро три пута више трупа, а Французи, наравно, нису ОсманлиЌе у борби.
  Оливер Твист и ®егове трупе погуб уЌу скривену Минерву, праве·и храбар прелаз, ствараЌу·и неколико речних препрека. Његова дечачка воЌска смело прска по Ќесе®оЌ води. На краЌу краЌева, пионири се не плаше ни прехладе ни болести. Боре се дома·им пра·кама коЌе су ефективне као и бацачи граната и користе пра·ке.
  Но· у Ќесен Ќе дуга. Оливер Твист Ќе Ќедан од првих и гађа стражаре пуцаЌу·и из пра·ке. Пра·ка ниЌе Ќедноставна, ве· са стрелицом импрегнираном калиЌум циЌанидом. А када погоди право у врат, неприЌате  умире без звука и сте®а®а.
  А онда пионирски специЌалци храбро секу шаторе са уснулим француским воЌницима. Оливер Твист Ќе почео да сече са пуковником у плавоЌ, богатоЌ униформи. Пререзао му Ќе врат ножем и покрио уста. Ефикасно и брзо. И други момци су стигли на време, раде·и све невероватном брзином и кохерентнош·у.
  Узбуна Ќе подигнута са закаш®е®ем, а ве·  ути дечаци не могу да се зауставе. Оливер Твист Ќе наЌбо е резао и певао у исто време;
  О домовина велика РусиЌа,
  Двоглави орао Ќе Ќачи од свих животи®а!
  Наш кра  Ќе мо·на светла мисиЌа,
  Шта ·е народе учинити лепшим и  убазниЌим!
  
  Дошли смо да ослободимо туђину,
  И у Паризу Ќако сте®у...
  Саградимо диван раЌ на планети,
  Нема потребе да размазуЌете просуте шмрцове!
  
  Направи·емо овакав комунизам за све,
  Шта ·е блистати на планети...
  И зли фашизам ·е бити уништен,
  Власник зем е Ќе Фирер, како Ќе то чудно!
  
  У ота¤бини светлиЌоЌ од куполе сунца,
  Цркве блистаЌу, златне православне!
  Живели смо за Ста ина,
  Нека велики пут буде наЌславниЌи!
  
  Вратимо величину црквама,
  Христов брат, млађи бри антни Ле®ин...
  У заставу к·ери и синова,
  У славу свих прошлих генерациЌа!
  
  Суворов Ќе наредио пионирима -
  Борба за Козачку ота¤бину...
  Удари·емо не у обрву, ве· у око,
  Имамо мо·ни бацач граната у ранцу!
  
  ВеруЌем да ·е совЌетски воЌник победити
  Светски пут ка бесмртности комунизма!
  Подигните пионирски Ќак штит,
  На во у ·е лежати велики капитализам!
  
  Драги Господ ·е одвести на Марс,
  Пшенична по а би·е на Венери...
  И све ·е се десити само наЌвиша класа,
  Иако нисмо сви успели!
  
  Овде целим универзумом влада комунизам,
  Васкрсао наука: ко Ќе пао и погинуо!
  За ову храбру борбу витеза,
  Потомци ·е бити господа и судиЌе!
  Поразивши и исе·и цео француски корпус, момци су пожурили да да е истребе неприЌате а. Штавише, Суворовци су поднаперли са друге стране. И Французи су почели да паничаре. Главне батериЌе храбро су заузели пионири, коЌи су показали наЌвишу класу употребе прашкастих бацача граната. А момци су показали да ·е бити хладниЌи од одраслих.
  Оливер Твист како да пева, додуше не своЌу, али ону коЌу су певали, као пионири Другог светског рата;
  Суворов Ќе учио да гледа напред ..
  А ако устанеш, стани на смрт!
  И ВитЌа ·е певати из свег гласа;
  Бра·о Суворов, пример за нас!
  НиЌе се изгубио у тешком часу!
  И сва деца, сламаЌу Французе док издаЌу:
  - Суворов Ќе учио у смелим биткама,
  ЧуваЌте руску заставу у слави!
  Овде су момци бацили нитроглицерин из пра·ки на француску ко®ицу. Хи аде Ќахача помешано и полом ено, а колико ко®а савиЌено. И деца певаЌу;
  Отац и брат Суворов Ќе био,
  Руск поделио послед®е са борцем!
  И тако сам упалио пет батериЌа и наставио поново;
  - Суворов у слави зем е Ќе судбина,
  Искована победа, разбиЌена неприЌате а!
  И босонога, пионирска воЌска Француза се одвезла. ПоЌурили су без одмора у сам Париз. И Француска Ќе слободно уздахнула. Француски народ се уЌединио у Ќедну породицу са руским народом, и као резултат тога, породица се проширила.
  У ШпаниЌи ниЌе постоЌала чак ни воЌска способна да пружи достоЌан отпор Русима. Црвена застава изнад Мадрида, Лисабон Ќе такође покренуо козачке пукове. И нови демократски урагани проширили су се Европом. Козаци су почели да окуп аЌу своЌе кругове и бираЌу атамане, под општом заклетвом руског цара Петра Тре·ег. Ево устанака у ШведскоЌ.
  Руски пукови су кренули у помо·, да народ не пролива крв. И Шведска Ќе постала руска, слободна, козачка волост. Европа Ќе скинула окове ропства и постала слободна. Тако да Ќе завладала хармониЌа и спокоЌ, настала Ќе Ќединствена држава. У Европи нема граница, нема посебних воЌски, нема царине. Сви ®ихови проблеми се решаваЌу заЌедно и раде заЌедничку ствар. А у РусиЌи такође - постоЌи локална самоуправа и Ќединствено царство и народно изабрани парламент. Граде се школе.
  Како Ќе Еме ан Пугачов волео да каже: ко мисли годину дана, сади раж. Ко Ќе дрво старо десет година. А ко Ќе вековима - садио школе!
  Ко нема светлост зна®а,
  Оште·ени и духовно слаби!
  Демон из но·не море поседуЌе-
  Не човек, него бедни роб!
  
  Али ми ·емо запалити бак у зна®а,
  Нека научници мисле!
  Људски род не·е бити у тузи,
  Наш човек да тежи ка горе!
  Европа се уЌединила, али то ниЌе дово но. Руске трупе иду у Африку. Следе·и рат са Турском. Козачка воЌска Ќе огромна, добро наоружана и предвођена Суворовом. Она се веома успешно бори са ОсманлиЌама. Истанбул Ќе пао за неколико месеци. Али ово Ќош увек ниЌе дово но. Руске трупе се кре·у ЌужниЌе.
  Витиа и Оливер шетаЌу заЌедно. Пусти®ски песак под босим ногама неустрашивих дечака. И одЌедном Витиа искрено признаЌе:
  - Жао ми Ќе Оливер Твист, али... Ќа сам такође хит из Другог светског рата!
  Оливер климну у знак сагласности.
  "И Ќа сам то схватио!?"
  Витиа ниЌе био изненађен, па Ќе чак бацио песак на гуштера:
  - И нисам изненађен! И ти си Ќош дечак!
  Оливер Твист тужно климну главом.
  - Да, пет година се задржавам на Ќедном месту, као и у другим стварима. Ти и Ќа смо постали као конзервиране мумиЌе у алкохолу. Нема болести, нема ожи ака, све Ќе исто...
  Витиа Ќе одговорио:
  - МоЌе ране зарастаЌу мало спориЌе од ваших, али заиста нема никаквих трагова. По изгледу, ми... Око четрнаест година! Мора да сте били истих година када сте упали овде?
  Оливер Твист искрено признао;
  - Не! Имао сам само Ќеданаест година! Али Ќа сам Ќош мало одрастао, а онда остао на месту ... Чудно Ќе, коса на моЌоЌ глави, иако не брзо, ипак расте, а нокти су ми потпуно престали.
  Виктор Ќе са поносним осмехом приметио:
  -Али Ќесам, али Ќе избио зуб. А сад нисам нимало чипован!
  Оливер Твист Ќе голим прстима бацио каменчи· на шкорпиона. Звер Ќе погођена и пресечена на пола. Дечак Ќе приметио:
  Можда смо чак и бесмртни!
  ВитиЌа рече са плахом надом:
  - Дакле, дивно Ќе. Идемо у друге светове! Па шта Ќе нама живот, без борбе и летова.
  Вру·и песак се не плаши вечних дечака. Али досада Ќе гора.
  Али дошло Ќе само до туче. Му¤ахедини су прогласили ¤ихад, борба се одвиЌала новом снагом. Али козаци су ловили разбоЌнике и постепено Ќачали своЌ ред. Али герилски рат Ќе успорио крета®е у Африку. Постепено Ќе раслоЌава®е у Еме ановом царству расло. Трговци су се обогатили, поЌавили су се сиромаси. Цар Пугачов Ќе покушао да се бори против тога увође®ем високих, прогресивних пореза.
  Истовремено Ќе узет курс за спо ну експанзиЌу. Козаци су током кратког рата заузели Иран и ушли у ИндиЌу. Да е, у новоосвоЌеним зем ама оЌачао Ќе демократски и истовремено монархиЌски поредак. Било Ќе и партизанских напада. Истовремено се развиЌала наука. Изграђена Ќе прва пруга од Санкт Петербурга до КрасноЌе Села. И почео Ќе да се гради крак између Москве и Санкт Петербурга.
  Царство Ќе Ќачало и са ®им Ќе расла деспотовина цара Петра Тре·ег. Истина, ниЌе било говора о обнав а®у кметства, капитализам се активно развиЌао. Избио Ќе рат и са Кином... Суворов Ќе победио и кинеске хорде... Али до сада Ќе припоЌио само Тибет и МонголиЌу. Зем а Ќе била заузета унутраш®им трансформациЌама и варе®ем новоприпоЌених зема а. И више ЌоЌ ниЌе било до експанзиЌе.
  Прошло Ќе петнаест година од пресе е®а. Витиа и Оливер Твист су спо а остали тинеЌ¤ери коЌи су изгледали као да имаЌу четрнаест година, али психички су ве· сасвим одрасле, титуле особе. И заиста желе да се врате...
  Напротив, момци су ве· почели да заборав аЌу своЌ некадаш®и, воЌни свет, али су одЌедном, у сну, у свом сЌаЌу видели наставак другог светског масакра.
  . ПОГЛАВЉЕ #13
  Дечак затвореник се пробудио. И опет сам видео да су около били затворски зидови и самица. Али оваЌ дан Ќе био посебан. НаЌпре су Оливера одвели у посебну просториЌу где су га добро опрали. Затим су обриЌали малу четку поново израсле плаве косе.
  Поново су га прегледали жена и лекар и донели зак учак да Ќе дечак потпуно здрав.
  И на краЌу су дали неке грубе, две величине велике ципеле. По свему суде·и, ни дечак ниЌе престао да иде бос на суд. Да нису одлетели, морао сам да ставим папир.
  Време Ќе било топло, а Оливеру, коЌи Ќе навикао да хода бос, било Ќе неприЌатно.
  Ставили су му лисице на руке и одвели на суд. Оливеру Ќе чак и мало бо е током боравка у затвору. Захва уЌу·и бризи саосе·аЌних жена, добро су га храниле. А тамо баш и не трчиш, иако Ќе Оливер вежбао сваки дан.
  Твистово бебино лице било Ќе заоб ено, глава му Ќе обриЌана на нулу. И пругасте пи¤аме, грубе ципеле и окови за руке.
  Дечак ниЌе деловао опасно, али ниЌе изазивао ни осе·аЌ сажа е®а. Оливер Ќе изгледао смирено и снажно.
  СудиЌа га Ќе погледао... С Ќедне стране тужилац, а са друге жена адвокат. Обично Ќе учествовала у суду за малолетнике. Притиснут на сажа е®е, али суђе®е се ниЌе одуговлачило.
  Оливеру се ниЌе допао начин на коЌи судиЌа изгледа. НиЌе био  ут, али Ќе у ®ему било хладно. И у сваком случаЌу, мало Ќе вероватно да ·е га омекшати чи®еница да Ќе оптужени дете.
  Тужилац Ќе, међутим, имао змаЌев нос и  утито Ќе гледао. Адвокатица Ќе, напротив, изгледала млађе од своЌих година, и изгледала Ќе као анђео са плавом, благо жу·кастом косом. Њено лице Ќе било невино. Али не превише паметан.
  Трудили су се да не развлаче суд због дечака. Прво Ќе тужилац прочитао дугачку оптужбу. НаброЌао Оливерове грехе. Па чак и то што Ќе имао мало хране у радноЌ ку·и, и бекство од погребника, и начин на коЌи Ќе сарађивао са лоповима и на превару побегао из дечиЌег затвора. НаброЌане су и ®егове броЌне крађе за кратко време, као и рациЌе на ку·е. Он Ќе подсетио да се малолетни преступник уопште ниЌе покаЌао, и да ниЌе одао где се криЌе добро покрадено од угледних грађана. И да Ќе и поред младости, дечак безнадежно размажен, и има да напусти своЌ живот, сигурно ·е починити убиство или нешто Ќош горе.
  Укратко, тужилац Ќе тражио смртну казну.
  Затим Ќе проговорила Ќедна адвокатица. Она Ќе прилично елоквентно и живописно осликала пат®у несре·ног сирочета Оливера Твиста. И подсетила га Ќе да му Ќош ниЌе било ни Ќеданаест, а да Ќе дечак у дечЌем затвору много читао и усрдно се молио. А же а му Ќе била само да преживи и чини добро.
  СудиЌа Ќе саслушао обе стране са равнодушним изразом лица.
  Затим Ќе дао реч Оливеру.
  Дечак Ќе са уздахом рекао да признаЌе своЌе злочине и да се искрено каЌе и тражи од суда благост.
  СудиЌа Ќе одговорио:
  - Можете ли да наведете тачно место где сте сакрили залихе?
  Оливер Ќе задрхтао и са уздахом одговорио:
  - Нисам издржао три тортуре за ово!
  СудиЌа Ќе суморно одговорио:
  - Ето колико вреди ®егово покаЌа®е! Он Ќе непоправ иви злочинац!
  И свечано обЌавио:
  - И поред младости окрив еног, не налазим олакшаваЌу·у околност и осуђуЌем га за броЌне провале на смрт веша®ем! Поред бекства из дечиЌег затвора, добиЌа додатну казну: три бичева®а док не изгуби разум бичем. И буди у складу са овим!
  Оливер Ќе задрхтао, пребледео, али Ќе успео да задржи сузе. Изведен Ќе из ходника и вра·ен назад.
  ОваЌ пут на смртноЌ казни. Ту су дечаку ставили окове и на руке и на ноге, и оковали га ланцем око врата. Уместо кревета била Ќе само гомила сламе, ве· прилично труле. А храну Оливер Ќе добиЌао само устаЌали хлеб и кацу воде.
  Дечаку су биле босе ноге увучене, ципеле су му скинуте, а он Ќе чуче·и заспао. Испред Ќе био само п есак... И омча.
  Али десило се нешто заним иво...
  Сваки гусар понекад има тежак период. Овде и код чувеног ЏеЌмса Кука, сунце сре·е сакрило се иза облака. Недавни налет на шпанску флотилу завршио се губитком Ќедног брода, а други Ќе био толико оште·ен да Ќе капетан морао да га остави на поправку у доковима. єош Ќедан проблем Ќе била прет®а од стране гусара Дукакиса. ОваЌ гадни момак се заклео да ·е ЏеЌмсу пререзати врат. А сада су се ®егове шансе за то увелико пове·але. Ве·ина посаде потоп еног брода и морнара са оште·еног брода прешли су на ш уну.
  Испоставило се да Ќе ово мало корито препуно корсара. Од дуго неопраних тела осе·ао се тежак мирис, многи гусари су спавали на палуби. Посебно су гадни били четвороруки субЌекти са медведЌим главама. Истина, добро су се борили, али су тако Ќако мирисали да им Ќе смрад запушио ноздрве.
  ЏеЌмс Ќе дао наређе®е да се брод теме но очисти и купа у заливу. После тога Ќе одмах постало лакше дисати, а ш упа Ќе испловила са обале. Галебови су летели изнад брода, пенаста вода Ќе прскала. Троструко сунце обасЌало Ќе пут и. ЏеЌмс Кук Ќе био, иако бивши, али племи· и патолошки ниЌе волео пр авштину. Међутим, оваЌ момак Ќе био окрутни нитков и нитков. Одевен у црни камизол, у исту црну перику са локнама до рамена, деловао Ќе као злослутни гавран. Чипкаста сребрна пена надуваних манжета и волан са великим диЌамантом дали су ®еговоЌ фигури аристократски сЌаЌ. Његово тамно, оштро обриЌано лице било Ќе строго. Његове плаве очи сиЌале су челичним сЌаЌем, поглед му Ќе био досадан. МногоброЌни гусари су га се плашили, послушно су извршавали наређе®а и Ќурили по релативно малоЌ ш уни.
  - Поручниче Барсаро. - викао Ќе вођа разбоЌника. - Шта Ќе на хоризонту?
  Барсаро - огроман, длакав, свиреп, у грубоЌ кошу и и кожним панталонама - напухан. Његова цветна марамица Ќе отпала, откриваЌу·и кратко ошишану главу.
  - У реду Ќе, капетане.
  Уследио Ќе див и урлик као одговор:
  - А ти то кажеш тако мирно. Кунем се громовима и му®ама, ако до краЌа дана не добиЌемо плен, обеси·у некога о Ќарам. Жребом.
  Капетан Ќе раниЌе имао нападе хипохондриЌе, па су корсари постали нервозни. Међутим, избиЌа®е ®ихове активности било Ќе кратко.
  Три светла диска су ме отерала у полусан. После неког времена, ве·ина пирата Ќе задремала на палуби.
  ЏеЌмс Кук Ќе нервозно корачао по чврстим храстовим даскама, одбацуЌу·и ногама зЌапе·е или претерано поспане морнаре. Тим Ќе мрм ао мрм ао. Не без разлога, капетан се плашио побуне. На краЌу краЌева, гладан гусар Ќе као вук. Чак Ќе и добро ухра®ен разбоЌник непоуздан, а са празним стомаком потпуно Ќе спреман да одгризе руку. Поручник Барсаро га Ќе пратио, биЌесно га гледаЌу·и. Ве·ина пирата су били  уди, друге галаксиЌе су се окуп але у одвоЌеним бандама и по правилу су се одликовале претераном окрутнош·у.
  Гласан Ќе глас прекинуо ®егове мисли.
  "Данас, осе·ам, би·е величанствена битка.
  Капетан Ќе препознао глас и окренуо се. Светлокоси згодан дечак у шареном оделу Ќе изговорио ове речи. ЏеЌмс се одмах одмрзнуо. Сетио се како Ќе оваЌ кочиЌаш недавно дошао на брод.
  Било Ќе то у луци где су пристали са оште·еним бродом. Пирати су се, по обичаЌу на обали, напили и упали у побуну. Тада му Ќе пришао оваЌ чудни дечак и смело затражио колиба у гусарском тиму. Можда би, под другим околностима, ЏеЌмс Ќедноставно пробо штене мачем. Али, када Ќе дечак ушао на врата, велики корсар Ќе покушао да га зграби и, примивши ногу у врат, пао Ќе у нокаут. Оставило Ќе утисак.
  - Да ли желиш да будеш колиба? - рекао Ќе капетан. Нама пиратима не треба колиба. Могу те узети као Ќедноставног морнара, али за ово мораш про·и тест.
  Дечак Оливер Твист Ќе лупио босом ногом и самоуверено одговорио:
  - Спреман сам за сваки изазов.
  - Онда убиЌ Дугог медведа. ЏеЌмс Ќе показао на четвороруког поручника Макухота. Капетану се ниЌе допао оваЌ чудак, коЌи Ќе очигледно желео да му украде власт. Дуги медвед, пр аво псуЌу·и, спреман за борбу. У свакоЌ од ®егових руку Ќе мач. Тада дечак извуче сечиво, светлуцаЌу·и на светлости све·а. Капетан п есне рукама.
  - Почело!
  Дечак Ќе, како Ќе очекивао, био веома спретан. Саб ом Ќе парирао четири ударца одЌедном, а две оштрице неприЌате а су посечене. ЛупаЌу·и, пробио Ќе Макухотова длакава прса. Крв Ќе попрскала, корсар се разбеснео и поново напао уз див и урлик. Дечак се сагнуо испод ®егове руке и одсекао му главу, животи®а се срушила на палубу.
  Капетан Ќе звиждао од задово ства.
  - Ово Ќе борац. НаЌбо и од моЌих момака. - НоваЌлиЌа Ќе испао изузетно спретан и брзоплет. А ®егов мач Ќе изгледао као чудо борилачких вештина. НаЌпре се питао да ли му Ќе дошао гол човек из подзем а. Али онда Ќе одбацио ту мисао. Да ли су становници подзем а способни да поседуЌу хладно оружЌе?
  Капетан Ќе са осмехом упитао:
  - Како се зовеш, душо?
  - Оливер Твист. А Ќа нисам беба. Дечакове очи су поносно б еснуле. Иако Ќе Оливер Твист имао само десет година, у сну Ќе изгледао као четрнаест, а имао Ќе прилично широка рамена. Вођа пирата осетио Ќе у ®ему дети®у снагу.
  Дечак Ќе пискао:
  - Дакле, би·е туче?
  Да, и веома вру·е.
  Можда Ќе копиле у праву. У сваком случаЌу, то се поклапа са ®еговим же ама. Желим крв и злато.
  - єунг, попни се на осматрачницу, обавести·еш нас о опасности.
  Оливер Твист Ќе климнуо главом и попео се уз ужад брзином мачке. Непуних пет минута касниЌе дечак Ќе викнуо:
  - Десно од табле, у правцу Ќуго-истока, кре·е се велики брод!
  Пирати су поскочили са своЌих места, ЏеЌмс Кук Ќе извадио телескоп. На месту где Ќе голи човек показивао, заиста су се видели Ќарболи импозантног брода. По свему суде·и, то Ќе био боЌни брод владиних снага. На овом огромном броду приметили су и ®их, па су променили курс иду·и на зближава®е.
  Крета®е страшног брода са четири Ќарбола било Ќе застрашуЌу·е. Капетан филибустер Ќе наредио да се додаЌу Ќедра и да се врате назад. НиЌе имао ни наЌма®у шансу да се одржи против гиганта са сто топова. Иако су пирати испловили, ниЌе било могу·е оти·и. Брзина неприЌате а била Ќе много ве·а. Чини се да Ќе ¤ин имао одличне карактеристике.
  ЏеЌмс Кук се успаничио, ®егова нервоза се пренела на Оливера Твиста.
  - Проклети кабински дечак Ќе предвидео да ·е до·и до жестоке туче. А сада се спрема битка, а за нас неуспешна. Скините га са Ќарбола и окачите га. Али не, за почетак, сипаЌте трепавице.
  Пирати су се сре·но попели да испуне упутства "шефа". Дечак се очаЌнички опирао и чак Ќе успео да баци два преко палубе, али Ќе ипак извучен на палубу. Тамо Ќе чекао стални ¤елат са тешким седморепим бичем у рукама. Откинувши му кошу у, дечака Оливера су везали за клупу, где су морнаре обично бичевали. ЏеЌмс Ќе желео, био Ќе да нареди мучите у да пребиЌе дух из дечака, али се предомислио.
  - Ускоро ·емо имати битку не на живот, ве· на смрт. Додатни мач не·е шкодити.
  єаки пуца® прекинуо Ќе ®егове речи. єедан од прамчаних топова боЌног брода Ќе пуцао. єезгро Ќе прелетело брод. Пирати проклети пр аво. Следе·и хитац, ве· из другог пишто а, био Ќе прецизниЌи - Ќезгро Ќе ударило у страну, пробивши рупу.
  На боЌном броду су дали знак - предаЌа. ЏеЌмс Кук Ќе хтео да одговори одлучним одбиЌа®ем - пирати умиру, али не одустаЌте, док му Ќе кроз главу пролетела мисао. Шта ако?!
  Окренувши се тиму, повикао Ќе:
  - Баците белу заставу, капитулирамо!
  У овом тренутку, боЌни брод Ќе поново опалио, а лабудица Ќе задрхтала од удараца по прамцу и крми, а ®ен полом ени прамчаник висио Ќе о сплету прибора преко прамца.
  "Пожурите, или ·емо бити уништени!"
  Бели барЌак се уздизао изнад шамара. Мо·ни неприЌате ски брод испалио Ќе Ќош Ќедан хитац. Тешко Ќезгро Ќе пробило надград®у и окренуло прамац брода. Само Ќе поЌава беле заставе спасла ш унку од униште®а. ЏеЌмсова ризична рачуница заснивала се на чи®еници да ·е му се енглески брод, не знаЌу·и величину неприЌате а, приближити ради искрцава®а и, изненађен, бити у ®еговоЌ милости. Очигледно Ќе на оваЌ дан хировита сре·а била на страни филибустера. Десило се како су очекивали - огроман брод се приближио бочноЌ страни ш упе. Стране су се споЌиле скоро Ќедна уз другу. ЏеЌмс Кук се укочио као идол, а онда му се десна рука подигла.
  - Напред, синови мора!
  Искусни пирати су деловали му®евитом брзином.
  Зачуо се тежак ударац, звецка®е замршене опреме, тут®ава Ќарбола коЌи падаЌу и звук дереза за укрцава®е коЌе су се забиЌале у кожу боЌног брода. Чврсто стежу·и се, оба брода су се споЌила у Ќедан, а пирати су, по команди поручника Барсара, испалили салву мускета и попут мрава пали на палубу боЌног брода. Било их Ќе око двеста педесет - бруталних разбоЌника у широким кожним панталонама. Неколицина Ќе носила кошу е, али ве·ина Ќе волела да се бори гола до поЌаса, а откривена препланула кожа испод коЌе су се миши·и котр али чинила Ќе да изгледаЌу Ќош страшниЌе. Њима се супротставило више од пет стотина  уди. Истина, морнари боЌног брода су углавном били регрути зелене боЌе, а корсари су сви били као селекциЌа - снажни, у борби прека ени ратници. Дочекали су их неприЌате ски пуц®и из мускета и почео Ќе ваздушни окршаЌ. Трубачи су свирали у нападу, а сам ЏеЌмс Ќе Ќурнуо на палубу неприЌате ског брода. Филибустери су Ќурнули на Енглезе са бесом гладних паса.
  Борба Ќе била дуга и жестока. Почевши од прамца брода, брзо се проширио до струка. Енглези, тврдоглаво се опиру·и, охрабруЌу·и се да су броЌниЌи од пирата. Схватили су да не·е бити милости. Флибустери не помилуЌу. Али, упркос очаЌничкоЌ храбрости Британаца, пирати су наставили да их гураЌу. Млади Оливер Твист бесно Ќе замахнуо саб ом са две оштрице, сламаЌу·и противнике, распоређуЌу·и ударце десно-лево. Крв Ќе прскала по целом шпилу, неколико пута Ќе и сам ЏеЌмс умало налетео на мач. Корсари су се борили са лудом храброш·у  уди коЌи су знали да немаЌу куда да се повуку и да мораЌу или да победе или умру. ЏеЌмс Ќе изабрао своЌу жртву - енглеског адмирала, коЌи Ќе, машу·и саб ом, храбрио своЌе воЌнике. Па, пуца·е га из пишто а.
  Пре него што Ќе ЏеЌмс успео да наци а, очаЌни Оливер Твист Ќе скочио и посекао Адмиралу ноге. Адмирал Ќе пао, а следе·и ударац му Ќе одсекао главу. Међу воЌничким редовима зачуо се крик ужаса. Смрт команданта, међутим, ниЌе сломила во у бораца. Наставили су да се боре са бесом осуђених. Преживели браниоци боЌног брода отерани су на палубу. Наставили су да пружаЌу слаб отпор. Полуголи Оливер Ќе ве· задобио неколико лаких огреботина, оне су само разбеснеле дечака и он Ќе све жестиниЌе Ќурнуо у битку. Његове голе, округле потпетице су б еснуле. У бици га Ќе добио и ЏеЌмс. Када су послед®и воЌници, не могавши да издрже, бацили оружЌе, одмах су поклани. Осим двоЌе. Наређено им Ќе испитива®е са предрасудама.
  Оливер Твист се осврнуо на вођу пирата - ЏеЌмс Ќе изгледао уплашено. Шлем му Ќе био оборен у страну, пред®и део кирасе савиЌен, Ќадни отрцани рукави покривали су ®егову голу десну руку, попрскану крв у. Ипак, на Оливеру Ќе било дово но крви - и своЌе и туђе. Његов торзо Ќе блистао од гримизног зноЌа. Он Ќе смело погледао у лице капетана. Испод рашчупане косе вође пирата потекао Ќе гримизни поток - крв из ране претворила Ќе ®егово црно, исцрп ено лице у некакву страшну маску.
  Плаве очи су сиЌале, чинило се да пале хладан пламен.
  - Победили смо. ОваЌ брод Ќе моЌ!
  Нешто више од половине пиратске посаде Ќе убиЌено у овом поко у. Корсари су победили по високоЌ цени. Али с друге стране, ЏеЌмс Кук Ќе добио контролу над наЌмо·ниЌим енглеским бродом. Сада Ќе постаЌао можда наЌмо·ниЌи гусарски барон. Хировито богатство, коЌе му раниЌе ниЌе погодовало наградама, очигледно Ќе одлучило да се суочи са капитеном.
  А када су зароб ени воЌници саслушани, ЏеЌмсова радост Ќе постала сасвим претерана. Благо Ќе било ускладиштено у прт ажнику брода, ук учуЌу·и сандук са диЌамантима. То Ќе оно што су одлучили да сакриЌу од тима. Иако по законима приморског братства капетан прима наЌве·и удео, ве·ина плена се дели међу гусари. А ко жели да дели са овом фрифалом? Не, он ·е са собом понети оно наЌвредниЌе. Али ко ·е му помо·и да сакриЌе благо? Наравно, одани поручник Барсаро. А тре·и ·е узети кабинског дечака Оливера Твиста.
  ОваЌ дечак Ќош ниЌе искварен гусарским обичаЌима и премлад Ќе да схвати праву вредност блага. Капетан ·е мо·и да окачи резанце на уши. НаЌбо е Ќе слетети на острво за но· и све учинити брзо. У близини се налази мало острво са пе·инама. Ето, видите, он ·е забр ати случаЌ. Под окри ем но·и.
  Кад Ќе пао мрак, капетан Ќе позвао Барсара и Оливера и наредио им да га прате. Убрзо Ќе извађен импресиван сандук. КутиЌа Ќе била веома тешка, и ®их троЌица су Ќедва могли да Ќе извуку. Поред накита, у сандуку Ќе било и доста злата. С муком, утоваривши благо у чамац, пређоше са бока брода на обалу. Време Ќе било накло®ено.
  Било Ќе облачно, месеци су се сакрили иза гримизних облака. Дакле, ЏеЌмс Ќе преварио своЌе другаре.
  "Ваш део ·е бити наш", промрм а вођа.
  КутиЌа Ќе став ена на точкове и котр ана по стеновитом гребену. НиЌе било баш згодно, али ипак бо е него да га носите у наручЌу. Дрве·е Ќе деловало злокобно, бацаЌу·и грабеж иве сенке. Па су одвукли благо у пе·ину. Под босим стопалима Оливера Твиста завукли су се оштри трнови, уболи су дечиЌе ноге у крв. Млади гусар Ќе издржао, а ипак Ќе било глупо од ®ега што ниЌе обуо своЌе непробоЌне чизме са ребрастим ђоном. На таквоЌ вру·ини, међутим, били су веома неприЌатни, а модерниЌе, са терморегулациЌом и вештачким хлађе®ем, ципеле Ќе било забра®ено да понесу роботи Свалловтаил. Забрана ноше®а нових технологиЌа односила се и на оде·у. Тако Ќе дечак морао да трпи Ќаке болове, да у ходу вади тр®е из голих пета, а осе·а и свраб од коприве. Барсаро Ќе пухнуо, гураЌу·и колица.
  Коначно се поЌавила пе·ина. Корсари су удахнули. Зачу се рика - троглави лав. Била Ќе то велика животи®а величине бика и Ќурила Ќе на  уде са див им бесом. ЏеЌмс Кук Ќе успео да извуче пишто  и упуца чудовиште у главу. Међутим, лешина лава Ќе успела да обори пирата. Барсаро Ќе испалио мускету и погодио га у стомак, а Оливер Ќе, скочивши, одсекао другу главу Лаву. Чудовиште Ќе, извиЌаЌу·и се, ударило шапом у Барсарова прса, а послед®а, тре·а глава б еснула Ќе оч®ацима изнад ®егове главе. Оливер Ќе замахнуо своЌим кованим мачем од грав-титаниЌума и пререзао паклено младунче преко врата. Љубичаста крв Ќе прскала, звер Ќе испустила самртни звецка®е и одмах залупила репом. Дечак Ќе плакао од бола, реп саткан од челичне жице пресекао Ќе кожу. Да Ќе на ®еговом месту био слабиЌи, из ®ега би могао да излети дух. Млади гусар Ќе устао. Барсаро Ќе Ќаукао у близини. Кошу а му Ќе била поцепана, крв Ќе цурила, али се ништа страшно ниЌе догодило. Оливер Ќе скочио до капитена. Ве· Ќе био устао. Имао Ќе лакши потрес мозга, али се издржао.
  - Шта бу иш? Мислите ли да Ќе ова мачка способна да обори вођу корсара? Устани, Барсаро, Ќош нисмо сакрили благо.
  Гусар Ќе скочио и, тетураЌу·и, сео на сандук.
  - Што Ќе село, то се одвукло да е.
  Оливер климну главом и повукоше сандук. У пе·ини, точкови нису помогли, морао сам да га навучем на себе. Пирати су дахну од напетости. Успут су наишли на прозирног алигатора коЌи Ќе слабо светлуцао у мраку. На сре·у по гмизавца, ниЌе напала, ве· се сакрила у дубини пе·ине. Само су црвене очи грабеж иво пламтЌеле у тами.
  Оливер Твист Ќе одмахнуо песницом.
  Уз велике муке, филибустери су подигли камен и гурнули у Ќаму кован сандук. Затим су поставили камен на место.
  - Не морате ни да га закопавате. Сада Ќе паклена двоЌка, ко ·е га на·и.
  Барсаро се насмеЌао устима раздвоЌених зуба и рекао:
  "Сада само нас троЌе знамо за благо. Па хаЌде да га поделимо на три.
  ЏеЌмс се злочесто осмехнуо.
  - Рекао си три. Где Ќе тре·и?
  - Ово штене. Барсаро испружи руку.
  ОдЌекнуо Ќе пуца®, гусар Ќе избачен, а онда Ќе дебели корсар тешко потонуо. ВребаЌу·и гмизавац изненада Ќе с леђа напао леш и почео да га цепа кан¤ама и скоро пола метра дугим зубима. Видело се како Ќе ®егов провидни стомак био испу®ен крвавом кашом од остатака  удског тела. Оливеру Ќе позлило од убиственог призора.
  - Ово Ќе страшно! Зашто си га убио? - промрм а дечак.
  - Знао Ќе превише. Осим тога, нема много смисла. Осим физичке снаге, Барсаро ниЌе имао врлине.
  "Хо·еш ли и мене да убиЌеш?" Оливер Твист се напео, спреман да сваког тренутка скочи назад и мачем удари свог неприЌате а.
  Капетан Ќе искрено одговорио:
  - Не, не·у те убити. Нисам више млад и десило се да не могу да имам децу. ти ·еш постати моЌ син. Одавно сам желела да упознам дечака попут тебе. Паметан, храбар, способан да наставим своЌ посао.
  Оливер Твист Ќе са®иво подигао поглед.
  - Или можда - да постане цар целе хемисфере но·и?
  ЏеЌмс Кук се напео, а очи су му не убазно сиЌале.
  "єеси ли ти коЌим случаЌем из подзем а?"
  Дечак Ќе, лупаЌу·и босом ногом, одговорио:
  - Не! Рођен сам у ЌедноЌ од енглеских колониЌа.
  - Да? А одакле ти тако добар мач?
  Оливер Ќе пискао:
  - У борби, ово Ќе моЌ трофеЌ.
  Капетан се намрштио.
  - У коЌоЌ бици?
  Дечак Ќе са осмехом одговорио:
  - Код Саргашке капиЌе, где смо се борили са ескадрилом ДреЌк.
  - Ох, се·ам се нечег таквог. Тако да нисам твоЌ први капетан. Ко си раниЌе био колиба?
  Маслина Ќе зацвилила:
  - Код Кливесара.
  Вођа Ќе одбрусио:
  А зашто те Ќе избацио?
  Дечак Ќе, одбацивши босом петом трн, рекао:
  - Поломио сам му лулу, због чега Ќе наредио да ме бичуЌу и избаце из братства.
  ЏеЌмс Кук се претварао да веруЌе.
  - Е, сад ·еш ти мени служити, и само мени. Поверио сам ти душо своЌу таЌну. И надам се да ·еш бити моЌ син.
  - Волим бити гусар, тако Ќе романтично. Оливер се руковао са ЏеЌмсом Куком. Иза угла Ќе излетела сенка, огроман крокодил насрнуо Ќе на капетана, коЌи Ќе опалио и пао између очиЌу. Гмизавац ниЌе ни успорио. Затим Ќе Оливер замахнуо мачем и забио га право преко уста. Ударац Ќе био Ќак, алигатор Ќе стао, из провидних капилара чудовишта потекла Ќе бела крв.
  Оливеров следе·и потез био Ќе да му забоде мач у око. Створе®е мочварног пакла Ќе вриснуло и побегло. Прска®е му Ќе ударило у лице, крв чудовишта Ќе пекла и сврбила. Оливер Ќе пао на колена и заграбио мало воде у длан, прелазе·и ®оме преко лица. Постало Ќе лакше, свраб се сма®ио. ЏеЌмс Кук Ќе промрм ао:
  - Време Ќе да изађемо. Ове пе·ине су пуне подлих створе®а. Месеци ·е ускоро иза·и - наши момци ·е се пробудити и поди·и урлик. Они су као деца. Ништа не вреди без капитена.
  Повратак Ќе био много лакши. Стигавши скоро до мора, дечак Ќе заронио болне ноге у слану воду. Постало му Ќе много лакше. Капетан му Ќе пружио чутуру рума, а Оливер Ќе отпио гут аЌ течности. Он Ќе сада био весео, приЌатна топлина Ќе проструЌала ®еговим телом, хтео Ќе да пева. Само Ќе страх од буђе®а пирата обуздао импулс. Када су се укрцали, кабински дечак Ќе хтео да оде у кревет, пошто Ќе у новом броду било дово но места, али га Ќе капетан гестом зауставио.
  - Хо·у да ти кажем неколико речи, колиба. Идемо у кабину.
  Када су се затворили, ЏеЌмс Кук Ќе сипао себи чашу рума, а затим понудио дечаку пи·е. Међутим, Оливер Ќе то одбио.
  - ПиЌанац никада не·е постати велики ратник.
  Пират се насмеЌао.
  - Можда Ќе тако. Колико Ќе моЌих приЌате а упропастило рум. Али нисам вас звао да разговарате о тако вечном проблему као што Ќе пиЌанство. єа имам неприЌате а. НеприЌате  Ќе подмукао, крвав и стар. Он има своЌу флоту приватника, а пре само дан био Ќе много Ќачи од мене. Сада су се улоге промениле, сила Ќе на моЌоЌ страни.
  Дечак Ќе тупнуо босом ногом и зацвилио:
  - Како се зове?
  Вођа Ќе радосно рекао:
  - Дукакис, а надимак Ќе Реза®е смрти. То Ќе оно што сам хтео да намамим у замку. А ти ·еш ми помо·и у овоЌ ствари.
  Оливер Ќе чврсто стиснуо песнице.
  - Драго ми Ќе што могу помо·и свом капетану.
  ЏеЌмс Кук Ќе спустио глас.
  - Добро. Зато паж иво слушаЌте. По мом наређе®у, би·ете бичевани - ово Ќе неопходно, пошто на мом броду сигурно има Дукакисових шпиЌуна. Онда ·еш побе·и од мене на ®егов брод и ре·и ми да знаш где сам сакрио благо са лађе коЌу сам заробио. Дукакис Ќе веома похлепан за новцем и мислим да ·е вам поверовати. Одвеш·ете га до залива Кобра, где ®егови бродови не·е имати начина да маневришу. И моЌ стотопски брод, назва·у га у част моЌе прве  убави "Азатарт", заврши·е разбиЌа®е. єа ·у блокирати излаз из залива, и потопи·емо све ®егове бродове, и обесити га на вешала.
  Оливер климну главом.
  "Можда можемо без батина?"
  Капетан Ќе зарежао:
  - Не, не·емо. Дукакис Ќе веома сум®ив тип, може да те обеси или мучи. Не, потребно Ќе батина®е.
  Дечак Ќе, слежу·и своЌим миши·авим раменима, упитао:
  "Онда реците морнарима да их паж иво туку.
  Кук Ќе  утито зарежао:
  - А то ниЌе тако, треба да остану трагови на полеђини. Успут, глупан. Чини се да ниси добро претучен. Гусар мора да трпи батине и муче®а. Ово ·е вам бити додатно прека е®е, своЌеврсна школа храбрости.
  Дечак Ќе прогутао п увачку.
  Пред очима су ми б еснуле успомене, инспирисане к®игама коЌе сам прочитао, и лажно се·а®е на сан. Љубазно лице Анђелике. "Мора да Ќе  убоморна на нас. Његови врш®аци су заиста желели да постану пирати, али се мало ко усудио да крене на тако озби ан пут. Само су се он и ®егов брат Алекса одважили на тако изванредан и ризичан чин. Да би то урадили, морали су да преваре полициЌу, Ќер Ќе деци строго забра®ено да уђу у хемисферу но·и. А специЌалци не спаваЌу - хватаЌу тинеЌ¤ере док се кре·у ка капиЌи. Одрасли могу, за ово постоЌи посебан договор са ластин реповима... Међутим, мистериозни "лептири·и" пропуштаЌу и децу. Утолико бо е - нема школе, нема лекциЌа, солидних авантура.
  . ПОГЛАВЉЕ #14
  Међутим, прво бичева®е Ќе чекало младог затвореника после спава®а. Оливеру Твисту, коЌи Ќе заиста желео да живи, чак Ќе било мало драго због одлага®а смртне казне.
  Откопчали су му крагну и буквално га изнели на рукама, четири стражара одЌедном. Сам Оливер Ќе био чврсто окован. И било му Ќе тешко да се кре·е.
  И доведен Ќе на посебно место.
  Скинуше са дечака окове, и, крче·и му руке, изведоше га у авлиЌу. Тамо су га положили на козе, претходно откинувши затворску униформу.
  У затвор су позивани специЌални  уди да гледаЌу како се каж®ава малолетни, али веома опасан и непокаЌани злочинац.
  Оливер се веома стидео што Ќе пред ®има гол. А у публици Ќе било и жена.
  Али ништа што треба прихватити. Дечак Ќе био чврсто фиксиран, тако да не·ете избити.
  Оливер Ќе одлучио да ·е покушати да се понаша пристоЌно.
  Мо·ни ¤елат извади из коша мотку, тешку и гризу·у. Онда Ќе почео да удара свом снагом по Оливеровим голим леђима.
  Дечак Ќе из све снаге стиснуо зубе и трудио се да не вришти. Али свеЌедно су му из грла излазили тихи Ќауци.
  Џелат Ќе био на леђима, зад®ици, мало му Ќе додиривао рамена и ноге... Крв Ќе ве· текла... Оливер Ќе, сте®аЌу·и, хтео да се што пре иск учи. Али свест тврдоглаво ниЌе хтела да изађе. Овде се Ќедан бич излизао, а ¤елат Ќе подигао други. И почео да буде. На Оливеровим леђима више ниЌе било стамбеног простора, а ¤елат Ќе дечаку млатио босе ноге.
  Оливер Ќе засте®ао, иако га Ќе бол пробадао од пета до поти ка. Коначно, ¤елат Ќе бацио други бич и узео тре·и. Ударио Ќе дечака по посеченим леђима, па по раменима, па се поново спустио на зад®ицу и ноге.
  У Оливеровим устима била Ќе крв и он се угризао за усну. Истина, бол Ќе почео да отуп уЌе, а дечак Ќе чак престао да сте®е.
  И тре·и бич се истрошио. Према обичаЌу, то Ќе значило да се егзекуциЌа треба прекинути, чак и ако жртва ниЌе изгубила свест.
  Оливера Ќе попрскана сланом водом. Дечак Ќе завиЌао од пакленог бола, а онда се одвезао од коза. И одведен назад у ·елиЌу смрти.
  Па су му дали хлеба и чисте воде...
  Исцрп ен и гладан, Оливер Ќе прогутао храну... И пао у сан, не обра·аЌу·и паж®у на посечена леђа.
  Испред тамнице Ќе била стаза обложена белим циглама. На ®оЌ су се Ќасно утиснули крвави отисци босих стопала. Сред®овековни затвор био Ќе окружен дубоким ровом са покретним мостом. Увече, како Ќе обе·ао Марк де Сад, одржана Ќе гозба. На весе е су дошли сви воЌводини приЌате и. Централно Ќело био Ќе Ќоргован нилски ко® уоквирен са четири крокодила, коЌи Ќе одЌедном донело педесет слугу. Крокодили су били пу®ени див ачи и кобасицама, егзотичним во·ем и повр·ем. Огроман нилски ко® такође Ќе био чврсто набиЌен. Убрзо су стигла бурад вина. Не обазиру·и се на кашике и ви ушке, ратници су заронили обе руке у месо. Пример Ќе дао сам воЌвода, ®егове дебеле пр аве руке хватале су комаде меса и трпале му их у уста. Вега и Анжелика су седели Ќедно поред другог, уредно Ќели, покушаваЌу·и да задрже привид културе на позадини будала. Петра нису пустили до стола, и да е га узимаЌу·и за слугу. Анђелика, међутим, ниЌе добила ни парче у грлу. Стално Ќе представ ала Оливера Твиста, ®егову муку. А шта Ќе са другим братом, До¤ером? Срце осе·а да му ниЌе слатко. Марк де Сад Ќе много Ќео и Ќош више пио. Брзо Ќе постао припит и изражавао се све више и више Ќезика.
  И истовремено са риком:
  - Тесна победа над побу®еницима. Десна рука Вали Цхервонни Маар Аце Ќе ухва·ена. Ускоро ·емо сти·и до Ќазбине самог ЦхервонниЌа. А онда ·у овог бунтовника живог одерати.
  Витезови су праснули аплаузом. И опет одао почаст трпези. Лица су блистала од масти, сока, проливеног вина. Неки од гостиЌу су обрисали руке директно о оде·у. У међувремену, воЌвода Ќе наредио:
  - Сада ·у наредити да се договоримо за гладиЌаторски дуел.
  Племи·и су ласкаво климали главом. Свидела им се могу·ност меша®а вина са крв у. У средини свечане сале налазила се импресивна арена. На знак ЌоЌ Ќе доведено две десетине гладиЌатора. Они су углавном били робови коЌи су се борили за право на живот. Наоружа®е сред®овековних ратника било Ќе осебуЌно. Пола у плавим кошу ама носе кратке мачеве и штитове. Противнички тим у црвеном има трозупце и ланац са оштрим ексером на краЌу. ПостроЌени Ќедан наспрам другог, гладиЌатори су, на знак рога, Ќурнули у битку.
  Вега и Анђелика су интензивно пратиле борбу. У почетку Ќе предност била на страни Црвених, ®ихови дуги ланци су ту и тамо добиЌали Плаве, сакати им ноге. Потом су се плави прегруписали и, делуЌу·и глатко и Ќасно, кренули у контранапад. Њихови оштри и прецизни напади покосили су губитнике. У редовима Црвених била су два иногалакта. Скакали су, Ќурили као ураган, машу·и четири руке. Ланци су звиждали изнад главе, трозубци су се див е ковитлали. Чинило се да Ќе немогу·е при·и овим чудовиштима. Искусни борац, командант плавих, правио се да се повлачи.
  Гибон коЌи Ќе нападао испусти победнички крик и свом снагом сече мачем, окре·у·и му длакава зелена прса. Крв Ќе прскала од ударца, чудовиште се трзло, трозубац му Ќе склизнуо преко шлема и у·утао, испуштаЌу·и мехури·е отровне зелене крви. Други иногалакт се повукао. Било Ќе Ќасно да Ќе тешко повређен. Изненада су плави борци прекинули линиЌу, пробушивши преживЌели "мохнач" своЌим мачевима, а Ќош двоЌицу трозупцима. Витезови и барони су бодрили борце на све могу·е начине. Ни ®има ниЌе сметало да се боре. После почетног успеха, звезда црвених Ќе пала - притиснули су их плави. Прво Ќе пао Ќедан, па други, а убрзо и тре·и ратник.
  ПадаЌу·и, међутим, успео Ќе да противнику забиЌе трозубац у стомак, ослободивши му црева. НаЌзад су остала два црвена борца. Били су тешко ра®ени и посртали од удараца. Не могавши да издрже напетост битке, пали су на колена, моле·и за милост. ВоЌвода и остали племи·и су спустили прст. Само су се Анђелика и Вега, дижу·и прсте увис, усудиле да затраже милост. Седам победника хладнокрвно Ќе убиЌало поражене.
  ВоЌвода Ќе пуцнуо уснама.
  - Предивна. Сада ·у се лично побринути за ®их. ХеЌ стрелци, убиЌте их. Седе·и насупрот, барон Вар фон Кур Ќе енергично протестовао, тресу·и двоструком брадом:
  - Не, врати ми их. Сам ·у исе·и седам.
  ВоЌвода Ќе скептично погледао огромног али неспретног барона.
  - Не, уби·е те. Нека буде бо е седам по седам. Наши наЌбо и витезови против робова гладиЌатора.
  Више  уди се доброво но Ќавило у борбу него што Ќе било потребно, а воЌвода се предомислио.
  Заглушно Ќе урлао:
  - Свима дозво авам да се боре.
  Чопор витезова читавом своЌом масом пао Ќе на гладиЌаторе. Напунивши их гомилом, секли су, убадали, пробиЌали. НаЌискусниЌи члан седморице успео Ќе да пререже грк ан Ќедног од насилних шакала. Скоро сви ратници су били у оклопима, што им Ќе омогу·ило да се заштите од удараца спретниЌих гладиЌатора. ПиЌани витезови узимали су броЌ, а не вештину. Пошто су се обрачунали са робовима, они су се прилепили Ќедни за друге. ВоЌвода Ќе залаЌао из свег гласа. Улетеле су слуге, одвлаче·и борце кукама. Борба Ќе завршена. Четири витеза су посечена до смрти, Ќош десетак Ќе задобило тешке ране, али у целини су сви Ќефтино прошли.
  Марк де Сад Ќе завршио пехар. Човек у црном, са крстом око врата, дошу ао се до достоЌанственика и нешто му шапнуо на уво.
  ВоЌводово лице постало Ќе пурпурно. Он Ќе викнуо:
  - Одлазим на сат времена. Не зезаЌ се без мене, назад на десерт.
  Владар Ќе умало побегао, оставивши прилично шаролико друштво да оговара у само·и. Међутим, никоме ниЌе било досадно.
  Вега Ќе гурнуо Анђеликин лакат.
  - Морамо да пратимо куда Ќе отишао дебелотрбух.
  Плавокоса девоЌка се сложила.
  - Разумно Ќе.
  Али девоЌке нису смеле да прате воЌводу. Видевши да Ќе газда отишао, сладострасни клошари су се загледали у лепотице.
  Уследио Ќе див и урлик:
  - Сад си наш.
  Витезови су се ускомешали. Као кор®аче, пе®але су се целом своЌом масом на девоЌке. Било Ќе много.
  Вега Ќе извукла два мача и почела да се окре·е изнад главе, Анђелика Ќе следила ®ен пример. Обе девоЌке изгледале су као расне тигрице коЌе су стиснули вукови.
  У међувремену, воЌвода се преселио у механичку кочиЌу, коЌу Ќе покретало ручно витло, и одЌурио у затворску тамницу. Тамо Ќе професионални ¤елат Кара Маара испитивао Оливера Твисту.
  Дечак Ќе, наг, миши·ав и бос, одведен у посебну просториЌу са много справа за муче®е. Било Ќе ножева, бушилица, кука, бод икаве жице, ексера. Као и шрафови, клешта, резачи жице и друго.
  Подрум коЌи Ќе припадао воЌводи био Ќе упечат ив у своЌоЌ разноврсности уређаЌа за изазива®е болова. Било Ќе вру·е - горела су три ог®ишта одЌедном, ¤елати су загреЌали алат у пламену. Пре муче®а, Оливер Твист Ќе добро опран и обрисан алкохолом како не би добио трова®е крви. Поред Оливера Твиста, на сталку Ќе био испружен Ќош Ќедан стасити петнаестогодиш®и дечак. Џелатов помо·ник обесио Ќе миши·аво дете за руке и ноге. Док Ќе пушио лулу, ле®о Ќе бичем шибао голи торзо. Дечак Ќе тихо сте®ао и шапутао молитву. На кожи су биле крваве пруге.
  Џелат Кара се осмехнуо Оливеру.
  Отровним тоном, чудовиште рече:
  - Ох, добро, како Ќе лепо дете. Како ·е нам бити жао да вам скинемо кожу са ваших деликатних рамена. ОваЌ што виси поред тебе Ќе рођени син Маар Туза, зове се Мир Тузок. Сада му се даЌе лагана масажа, а онда ·е га ¤елат озби ниЌе схватити.
  Зато имаЌте на уму: што пре кажете где се криЌе Вали Цхервови, то ·е пре завршити ваша мука.
  "Не·у ти ништа ре·и", промрм ао Ќе побеснели Оливер Твист, злобно б еснувши очима.
  Мучите  Ќе викнуо:
  - Сви тако говоре. Раме, почни.
  Два позамашна помо·ника подигла су оковано дете и самоуверено скинули окове, покушаваЌу·и да га окаче на сталак. То Ќе управо оно што нису требали да раде. Дете Ќе измицало и ударало голом крупком, као батином, ногом Ќедног ¤елата у препоне, другог - испод колена. Искочивши, Оливер Твист Ќе покушао да нападне Кару, али Ќе врхунски мучите  имао феноменалну реакциЌу. Прецизним ударцем ударио Ќе дечака батином по глави.
  Груб Ќе урлао:
  - Императив. Морате га носити у посебноЌ столици како не би правио нево е. А ви, Ќадни другови номади, зашто сте тужни?
  Џелатов помо·ник имао Ќе напукнуту колену, а ®егов партнер Ќе од шока бола изгубио свест.
  - Па у реду Ќе, имам дово но помо·ника. Главни ¤елат п есне рукама. Ушли су злокобни ентитети. Ћелави човек у несвести био Ќе причврш·ен за сталак. Тада му Ќе млаз ледене воде ударио у лице. Дечак Ќе дошао к себи, очи су му поцрвенеле.
  Виши ¤елат Ќе био задово ан:
  - Па ти си тврдоглав. Сада су вам руке и ноге причврш·ене за кундаке, можете пре·и на активно испитива®е.
  Мучите  Ќе подигао бич и ударио дете неколико пута по леђима и ребрима. Оливер Твист Ќе задржао дах и угушио врисак, а ожи ци су му се избочили по телу. Џелат се задово но насмеЌао.
  Базирано промуклим тоном:
  - Снажан момак, али младо миши·аво тело Ќе прилично осет иво на бол. Надам се да ·емо брзо на·и заЌеднички Ќезик са вама. Сада Ќе време да спалите пете како не бисте трчали пребрзо.
  Мучите  извади из пе·и усиЌани штап. Он Ќе рукавицама бесцеремонално ухватио босу ногу Оливера Твиста и сломио му ножни прст. Тада Ќе усиЌано гвожђе дошло у тесну везу са босом ногом дванаестогодиш®ег или четрнаестогодиш®ег детета. Густи дим Ќе ку ао, кожа Ќе уг енисана.
  Оливер Твист Ќе напором во е, готово да се угризао за Ќезик, обуздао врисак коЌи се развлачио. Дечак Ќе тешко дисао, а зноЌ му Ќе цурио низ тело. Кара Маара Ќе наставила да дроби комадом гвожђа, мирис прженог меса. Мирис Ќе приЌатно голицао ноздрве. Коначно, ¤елат Ќе однео метал. ГледаЌу·и измучено дете, рече:
  - НиЌе лош! єаки дечко. Пре него што призна, провеш·емо много сати заЌедно. А шта ·е оваЌ млади· ре·и на додир усиЌаног челика?
  Садистички ¤елат Ќе радо црвеним гвожђем по убио ногу другог ·елавог човека. Запалила се кожа на пети дечака. Дечак Ќе гласно вриштао, урлао са добром опсценош·у. Када Ќе мучите  скинуо штап, само Ќе сиктао, блед и зноЌан тинеЌ¤ер:
  Нема више, све ·у ти ре·и.
  Џелат се задово но насмеЌао.
  Слатким тоном рече:
  - Наравно да хо·еш. Где Ќе Ќазбина Ва е Червови?
  - НемоЌ му ре·и! - викао Ќе Оливер Твист, безуспешно покушаваЌу·и да раскине окове, од коЌих су се дечаку миши·и напели и као да ·е да пукну. Не срамоти свог оца.
  Тузочки свет Ќе све разумео и изузетним напором во е сузбио слабост. Плаве усне дечака су шапутале:
  "Не знам, а чак и да знам, ионако не бих ништа рекао.
  Кара Маара Ќе ударила Оливера Твиста у уста. Онда му се попео клештима у стомак:
  - Копиле, дуго ·у те мучити. Посипа·у со у твоЌе ране, кукури·еш као петао од пакленог бола.
  Варварин извади и посипа прстохват соли дечаку ра®ено раме. У том тренутку зачу се галама и тешко дишу·и воЌвода испузи.
  Просиктао Ќе:
  - Ви сте, видим, почели испитива®е без мене.
  Џелат Ќе збу®ено слегнуо широким раменима.
  - Крив, воЌводо. Наредили сте да брзо избаците информациЌе, а момци су веома тврдоглави!
  ДостоЌанственик Ќе заурлао у одговору:
  - Не за твоЌе умове. Одмакните се и научите како да узбуркате ове жртве.
  ВоЌвода зграби врела челична клешта. Голи, зноЌави, препланули и веома миши·ави дечаци изгледали су веома привлачно.
  Па, као такве лепотице, али не можете се лично мучити.
  ВоЌвода Ќе лаганим корацима кренуо ка Оливеру Твисту. Дечак Ќе осетио лош задах. СлучаЌне мисли се врте у моЌоЌ глави. Подиза®е успомена. Чак и ако су лажни из кибернетичког сна, кад ми нешто искочи у глави из фантастичних времена. Можда  уди заиста знаЌу како да путуЌу кроз време у сну? То Ќе крета®е душа кроз просторе и епохе. Кад видите школу буду·ности.
  Овде Ќе футуристичка школа, сиЌа уредна кибернетичка табла. На ®ему морате држати прст у сложеном низу - и доби·е се тачан одговор. И ниЌе научио лекциЌу. Цео дан мачевао електричним мачевима, а затим отишао на реку. И ето га стоЌи за таблом и стиди се. ПриЌате  До¤ера помаже, уз помо· миниЌатурног справица преноси поруку коЌа се чуЌе у микрофону скривеном у ®еговом уху. Истина, учите  Ќе на опрезу. Снима ®ихов радио пренос на гравиоскенеру. Храпав глас налик компЌутеру каже:
  -Клут и Оливер. ОбоЌица остаЌете у настави. Колико дуго можете да седнете и идете на напоЌнице?
  Затим ·е уследити дуго и заморно чита®е морала. До сада нам пред очима стоЌе скенираЌу·и холограми. Зато Ќе напустио хемисферу света да би се ослободио намет ивих наставника и досадних часова. И како се све завршило? Сад га боли та дебела, ружна крастача. Морамо запамтити лекциЌе Ќоге, и Русцате. Како Ќе бол тамо локализован?
  Садистички великодостоЌник се злобно нацерио и нежно прислонио клешта на ребра.
  На додир усиЌаног гвожђа зачуло се шишта®е, а мирис младог спа еног меса Ќе постаЌао све Ќачи.
  - Шта, Ќаг®е, волиш да се печеш? - гракнуо Ќе инквизитор. Затим Ќе воЌвода нежно уврнуо пинцете, закачивши кожу и изврнувши ребра.
  Упркос свим напорима во е, сузе су нехотице потекле из дечакових очиЌу. Било Ќе веома болно. Можда болниЌе него када су пете каутеризоване. На стопалу има много нервних завршетака, али Оливер Твист га Ќе учврстио и напунио, чак Ќе трчао на уга . Заиста, врло брзо. Ребра нису толико навикла на ватрене поступке, из грла се ломи врисак. Оливер Твиста Ќе шкргутао зубима. Покушао сам да скренем паж®у размиш а®ем о приЌатним стварима.
  Скренуо Ќе паж®у на своЌе ¤елате. Мучите  Ќе истакнут човек; висок Ќе, руке су му дебеле и меснате, огртач му Ќе обложен крв у, а сам Ќе сав у црвено одевен. Ово Ќе разум иво - страшниЌе Ќе, а крв на оде·и Ќе ма®е вид ива. Тешке чизме са сребрном потковицом. А ево и самог воЌводе - у круни, не скида Ќе, чак и планира да ради пр аве послове. Фанатиц. На грудима виси орден. Несхват ив знак, као свастика, само петокрака и рогата, од чистог злата уоквирена диЌамантима.
  - Па, шта ти треба? - Упркос див ем болу, Оливер Твист се прете·и погледа, скупи обрве.
  И трзао се босом ногом коЌу Ќе недавно усиЌано гвожђе погладило на округлоЌ дечЌоЌ пети.
  ВоЌвода, супротно очекива®има, ниЌе изгубио живце. И да е Ќе хладнокрвно увиЌао ребра. Ребро Ќе требало да пукне када се у предсоб е увукао кукавица слуга. Дрхтао Ќе као зец.
  И глас му се прекинуо:
  "Ваше височанство, сала Ќе у пуном Ќеку. Ухватиле су се твоЌе две девоЌке и гомила витезова.
  - Ето како. ВоЌвода испусти клешта. "Не·у толерисати такав третман моЌе  убави.
  Стиснувши песницом зароб енике, додао Ќе:
  - Врати·у се. А ти гледаЌ, без мене озби но не мучи. Из моЌе руке уче главну муку.
  - СлушаЌте, господару. - загрме ¤елат полугласно, одЌекну му помо·ници.
  ВоЌвода Ќе напустио просториЌе. Мучите  Ќе пришао пратиоцу Оливера Твиста.
  Слатким гласом, кат Ќе гукала:
  - Сада можеш да спржиш другу пету. А ти", климнуо Ќе Оливеру Твисту, "погледаЌ. Исто ·е се десити и вама.
  Џелат Ќе загреЌао гвожђе. Било Ќе тешко дисати у соби. Зазвиждао Ќе бич, ударци бича обложени голи торзо Оливера Твиста. Дечак Ќе задрхтао од удараца, али Ќе тврдоглаво ·утао. Поново су ми кроз главу пролетела не баш приЌатна школска се·а®а.
  А на голу пету мучите  Ќе нанео широку траку гвожђа, црвену од вру·ине.
  И Оливер Твист се тргнуо од страшног бола. Али успео Ќе да се суздржи. Иако Ќе дечаково миши·аво тело постало сЌаЌно од зноЌа и крви. И мутна течност Ќе капала на ватру, изазиваЌу·и шишта®е.
  Дечак Ќе издржао и чак певао:
  На дан Ствара®а света Бог Ќе славан овим чудом:
  И небо над зем ом одЌедном се плави И небо, небо над зем ом плаво
  
  . не зна окове!"
  
  И би·е сре·е за  уде сада и заувек, Кад падну окови, тирани и неприЌате ство Кад падну окови и неприЌате ство заувек. Сва сила тиранина ·е се распасти као прах, И Анђео ·е певати Слободу на небу.
  
  
  Овде ·е засиЌати слава, мо· и труд И никакве силе не·е све то избрисати.
  
  И да·е Бог мудрости твоме народу Побеђи неда·е, свађе и неприЌате ство И нека победи све - смут®у и неприЌате ство.Би·е Слобода, Сагласност, Љубав И светлост Истине ·е обасЌати душе.
  
  Нека на тоЌ зем и увек буде у изоби у. Богати·е села, села, градови И цвета·е села, градови. Много бродова ·е тамо привезати у увалама, И гости ·е почети да тргуЌу у своЌу корист.
  
  Та чудесна зем а ·е се испунити лепотом И музе ·е певати Слободу вековима.
  ...Две девоЌке, Вега и Анђелика, усекле су се у гомилу витезова. СтаЌати на месту смрти Ќе као. Они су инстинктивно изабрали за себе наЌпогодниЌу тактику борбе. Замахнувши оба мача, Златна Вега посече господина коЌи Ќе стаЌао испред ®е. Њен супер-оштар мач пресекао Ќе оклоп и одсекао главу. Анђелика Ќе задала и смртне ударце - забиЌаЌу·и мач у прса, ударила Ќе барона коЌи Ќе замахнуо ®еном батином. Њени му®евити напади смрскали су месо. Следе·им ударцем девоЌка ЌоЌ Ќе одсекла руку, гвоздена рукавица Ќе уз звекет пала на под, а неприЌате  Ќе заурлао.
  Анђелика Ќе држала "млин" - Ќедан мач одбиЌа ударац, други сече. Витезови су били пиЌани, троми у оклопу, а мачеви од хипертитаниЌума су са лако·ом секли кроз месо. Окренувши се, Вега Ќе ударила ногом у лице нападача, а затим му забила сечиво у стомак. Спретан додге. Силуета мо·ног витеза слабо Ќе блистала на светлости све·а. А онда - прецизан ударац у грло.
  Крв Ќе шикнула. Вега ниЌе страно убиЌа®е. Али Анђелика тек други пут у животу доноси смрт, али ова девоЌка Ќе толико бесна да Ќе не може тако лако зауставити и сломити. Следе·и ударац пробиЌа раме. Витез риче, Анђелика окре·е оштрицу. Противник Ќе тих. Окрет "лептира" - и опет глава пада на мермер. Под постаЌе клизав од крви. ДевоЌка рони и удара ногама, три витеза одЌедном падаЌу, као посечени. Онда она излази и удара га песницом у лице. Вега, у међувремену, удара таквом снагом да сече мач и шлем.
  - СЌаЌно! Анђелика вришти. - Ти си само терминатор.
  - єа сам рен¤ер. - СмеЌу·и се, одговара Вега. - Да, и ниси ништа гори!
  Нови борац Ќе вешто нанизан на ивици. ДевоЌка Ќе одушев ена. Витезови се роЌе и само ометаЌу Ќедни друге.
  Вега се смеЌе - воли да сецка. Скок - удара са обе ноге одЌедном, затим прецизан искорак. Два ратника се гуше у крви. Следи техника "мердевине", а дебели барон устукне са одсеченим раменом.
  Обе даме су биле толико бесне да би вероватно побиле све, више од сто и по витезова, али у дворану су ушли самостреличари. Непокривене оклопом, полуголе девоЌке су тешко пролазиле. ОбоЌица су скоро одмах ра®ени - уосталом, стрелци су добро пуцали и погађали углавном по ногама и рукама. ДевоЌке су масовно нападане. Упркос проливеноЌ крви, племи·и нису журили да их убиЌу. Напротив, били су им потребни живи. Вега и Анђелика су ухва·ени. Очигледно Ќе требало да буду силоване. Било Ќе мало препирке око тога ко ·е први почети. Тучу Ќе победио барон Силф де Рамзес. Нагнувши се напред, он Ќе откинуо Анђеликину ха ину, извадио достоЌанство, и силом ушао у ®у. У овом тренутку див у оргиЌу прекинуо Ќе страшни крик:
  - Каква забава без мог зна®а?
  Витезови су били збу®ени. Грозан урлик воЌводе могао Ќе да излуди свакога.
  - Ми смо, Ваше Височанство, хтели да научимо девоЌке лепом понаша®у. прогунђа барон Силф.
  "Ево ти и научи се, незналице. Прво закопчаЌте панталоне.
  Барон Ќе био збу®ен.
  ВоЌвода Ќе наставио да плаче.
  - Ово су гости, и они су под моЌом заштитом. А ти си хтео да се забавиш са ®има. Да наредим своЌим слугама да те на лицу места изрешетаЌу стрелама? Како се усуђуЌеш да ме изазиваш?
  Витезови су устукнули, чуло се тихо мрм а®е.
  - Не·у ништа да чуЌем, гозба Ќе покварена. Уклоните лешеве и идите ку·и. Иначе ·еш спознати пунину мог гнева.
  Витезови су почели да се разилазе. ДевоЌке су ишчупале стреле коЌе су им вириле из руку и ногу.
  "Тако ми се више свиђаш", рекао Ќе Маркус де Сад. - Сада идемо у спава·у собу, где си са мном и водиш  убав.
  Иза племи·а Ќе расло две десетине бораца са мускетама.
  "Ови ратници ·е се побринути да ме не задавите током слатких загр аЌа. То Ќе то! Видим да сте веома опасне кучке, цео под ми Ќе био крвав и прекривен лешевима.
  У прат®и прат®е отишли су до спава·е собе. Његови зидови били су украшени свим врстама ловачких трофеЌа - наЌупечат ивиЌи су били рогови турндукаиЌа.
  Масиван златни кревет са много душека и Ќастука уздизао се у центру спава·е собе.
  - Прекли®ем. Осе·аЌте се као код ку·е.
  Ратници са мускетом пушили су фити е, спремни да пуцаЌу у сваком тренутку.
  - Вечерас ·у провести забавно вече.
  Збацивши оде·у и оклоп, воЌвода Ќе пао на Ќастуке.
  . ПОГЛАВЉЕ #15
  Млади затвореник се пробудио... Мало Ќе гладно у кули, босе ноге детета су посебно хладне.
  Оливер Ќе, да би се загреЌао, и да е надаЌу·и се да ·е побе·и, почео да тр а Ќедну челичну карику ланца о другу. И овде су густи, али бар мало топли.
  Осим тога, био сам гладан... У кули бомбаша самоубица, дечак Ќе хра®ен само Ќедном дневно: баЌати хлеб и вода. А ово ниЌе било дово но за расту·и организам.
  И пацови цвиле у мраку. Босоноги, гладни дечак Ќе тр ао своЌе ланце и трудио се да не заплаче.
  Иако су пред ®им била два батина и омча око врата.
  Оливер Ќе тихо певао;
  Како се мени десило, соколу сам Ќасан, али време Ќе:
  летех, млади бистри соколе, небом,
  тукао сам-тукао гуске-лабудове,
  Такође Ќе тукао и тукао малу птицу,
  Како Ќе некад било, за малу птицу нема лета.
  Али нонеча мени, разумем сокола, нема времена:
  Седим, млади бистри соколе, у поимане,
  Да ли сам Ќа у оном у златном кавезу,
  У кавезу, на лименоЌ траци;
  Соколове ноге су се заплеле,
  Свилене приколице на ногама:
  Бисерне завесе на очи!
  Како се мени десило, добри друже, али мало времена:
  Ходао сам и ходао, добри човЌече, по си®ем мору.
  Ве· сам победио-разбиЌао бродове-бродове,
  єа сам Татар, єерменски Бусурман;
  єош увек разбиЌени лаки чамци;
  Како Ќе некад било, пролаза за лаке чамце нема.
  Али ништа мени, добри друже, нема времена:
  Седим, добри друже, у поимане,
  єа сам у зем аном затвору тог зликовца.
  Добром момку ноге су исковане,
  На ногама су немачке ресе,
  На рукама млади·а налазе се затворске браве,
  А на врату млади·а гвоздене пра·ке.
  Таква народна песма, из Ќедне од к®ига...
  Оливер ниЌе приметио како се поново заборавио у сну.
  Недалеко, у истоЌ хемисфери универзума из снова, дечак бесплатног за гледа®е, Оливер Твист, такође Ќе пролазио кроз тешка времена. После врелог бичева®а, од коЌег Ќе кожа попуцала, избачен Ќе на обалу. Имао Ќе дуг пут пре него што Ќе стигао до гусара Дукакиса. И треба да стигнете што пре. Скоро Ќе трчао каменитим путем, тако Ќе брз био ®егов корак.
  За два сата Оливер Твист Ќе прешао скоро двадесет ми а и приближио се селу єеху.
  Био Ќе то прилично велики град са ку·ама касносред®овековне европске архитектуре, без икакве сувишне гужве и пр авштине. Тора® цркве уздизао се изнад смеђе-црвених кровова. Зап ускуло Ќе зелено море, улаз у широки залив покрила Ќе импозантна тврђава, из чиЌих су брана вириле цеви топова на све стране. Међутим, ве·ина оружЌа Ќе зарђала. На благоЌ падини брда расле су дугачке, до сто метара, палме. У потпуности су сакрили белокамену фасаду гувернерове палате. Ваздух Ќе био свеж, босонога деца попут Оливера Твиста Ќурила су около. Дечак Ќе сакрио своЌе Ќедино оружЌе, хипертитаниЌумски мач, у платнену торбу коЌу Ќе носио на леђима. Спо а, Оливер Твист Ќе изгледао као обичан просЌак, само су дро®ци били необични - пегави, боЌе каки. Било Ќе незгодно носити оружЌе, стално Ќе ударало у леђа са ожи цима.
  Дечак Ќе одлучио да се одмори, поготово што Ќе планиран веома заним ив призор. єош Ќедна сериЌа робе донета Ќе на тржиште робова. Наоружани одред полициЌе, послат да заштити осуђенике, построЌио се на широком насипу. Овде се окупила гомила радозналих. Поред  уди, пролетеле су и ®ушке иногалакта. Неки од ®их су изгледали као патке и изгледали су прилично безопасно. Било Ќе много деце, смеЌала су се и упирала прстом.
  А ево и самог гувернера, Сем де Ричарда. Висока, мршава особа у црвеноЌ перики, обучена у камисол од танке свиле, богато извезену златним гаЌтанима. Лагано Ќе шепао, осла®аЌу·и се на штап од ебановине. Прате·и гувернера, гураЌу·и пролазнике, кретао се крупни човек у генералскоЌ униформи. Накит му Ќе звецкао на широким грудима, а на глави му се виЌорио коцкасти шешир.
  Када су зароб енике искрцали са брода, човек Ќе презриво искривио уста и извадио лулу.
  Осуђеници су лоше изгледали: неопрани, зарасли, многи од ®их нису личили на  уде. Међутим, било Ќе и добрих примерака - очигледно међу зароб еним гусарима. Оливер Твист Ќе уочио неколико шестокраких Иногалакта са сЌаЌним капутима. Почело Ќе цЌенка®е. Гувернер, коЌи Ќе имао продоран глас, рече:
  - Генерале Калиостро, имате право да бирате по цени коЌу сами одредите. А све остало ·емо продати на аукциЌи.
  Ка остро климну главом у знак сагласности.
  - Ваша ЕкселенциЌа Ќе веома  убазна. Али, кунем се своЌом чаш·у, ово ниЌе партиЌа радника, ве· Ќадно крдо бога а. Мало Ќе вероватно да ·е бити од користи на плантажама.
  Презриво заврнувши своЌе мале очи, поново Ќе погледао гомилу окованих робова, а израз злобе на ®еговом лицу се поЌачао.
  Капетан Ќе прочитао цео списак робова - ве·ина ®их су били пирати коЌи су неким чудом избегли вешала. Било Ќе и побу®еника послатих из митрополиЌе.
  - Какав производ. Само осуђеници и лопови.
  Генерал Ќе уклонио листу. Пришао младом миши·авом момку. Осетио Ќе бицепсе на рукама, наредио да отвори уста, прегледао зубе. промрм ао:
  - За ово десет златника.
  Капетан Ќе направио кисело лице.
  - Десет златника? Ово Ќе половина стварне цене.
  Генерал се нацерио.
  - ОваЌ роб више не вреди. Ускоро ·е умрети од тешког рада. РадиЌе бих купио шестокраку, много су тврђи од  уди.
  Капетан Ќе почео да хвали затворениково здрав е, младост и издрж ивост. Као да ниЌе реч о човеку, ве· о звери теретноЌ. Млади· Ќе поцрвенео. Очигледно му Ќе ова погодба била неприЌатна.
  "У реду", промрм а генерал. - Петнаест златних и више нема франтира®а.
  Капетан Ќе по тону знао да Ќе ово коначна цена. Уздахнуо Ќе и пристао.
  Следе·а особа коЌоЌ Ќе генерал пришао био Ќе средовечни човек крупне грађе. Био Ќе то чувени гусар Висцин. єеднооки и страшни, намргођено Ќе погледао купца.
  Тргова®е Ќе настав ено. Џин Ќе отишао по тридесет златника.
  Оливер Твист Ќе стаЌао и уживао у заслеп уЌу·им зрацима три сунца, дубоко удишу·и страни ваздух. Био Ќе испу®ен мирисом каранфили·а, Ќаког црног бибера и ¤иновског, слатког мириса кедра. Истовремено Ќе слушао шта се дешава, скидаЌу·и торбу са болних рамена.
  Остали купци су прилазили осуђеницима, прегледали их, питали цену. Генерал Ќе наставио да се це®ка. Купио Ќош неколико шестокраких див ака. Било Ќе евидентно да Ќе спреман да напусти аукциЌу. А онда му Ќе поглед пао на згодног и снажног Оливера Твиста.
  - Добар дечко. И такође, вероватно, нечиЌи роб.
  Оливер се тргнуо. Од овог човека Ќе дубоко дисао.
  Дечак Ќе пискао:
  - Не, сама сам.
  - Да! Генерал Ќе био одушев ен. - Сам по себи - значи скитница. А по закону, скитница Ќе забра®ена, и мораш постати роб. ХеЌ, чувари, донеси огрлицу. Дуго сам желела да имам таквог дечака са собом.
  Оливер Твист, подигавши торбу, поЌури да бежи. Међутим, масивни четвороруки надгледник коЌи Ќе стаЌао са десне стране пререзао му Ќе ноге бичем. Пет а Ќе пукла, дечак Ќе пао. Трзнуо се и покушао да разбиЌе омчу, али му Ќе она Ќош Ќаче забила у чланак. Затим Ќе извукао мач и Ќедним ударцем одсекао бич.
  Генерал Ќе вриснуо.
  - Узми га.
  Стражари и полицаЌци пожурили су до Оливера Твиста. Замахнуо Ќе мачем и пробио полицаЌца у прса. Остали стражари су се завалили, извлаче·и саб е. Покушали су да опколе дечака.
  Схвативши да нема шансе, Оливер Твист Ќе скочио, убо наЌближег полицаЌца у главу и одЌурио, поскакуЌу·и као жаба. Дечак Ќе добро трчао, али су полицаЌци имали ко®е. Дечака су брзо сустигли, бацивши му ласо око врата. Пресекавши конопац, Оливер се окренуо према своЌим неприЌате има, спреман да скупо прода своЌ живот.
  Био Ќе опко ен са свих страна. Иза ®их су се поЌавили мускетари, извукли су им цеви, товаре·и их у ходу. Било Ќе Ќасно да ·е почети да пуцаЌу.
  - Водите га живог! Генерал Ќе командовао.
  Аркана ружа. ПолицаЌци су били обучени да хватаЌу бегунце. Пар добрих баца®а - и Оливер Твист Ќе везан. Добро нишан хитац мускетара избио му Ќе мач из руку. У истом тренутку су бацили мрежу.
  Имам те, схватио Ќе Оливер. Сада ·е га оковати у тешке окове, а он никада не·е видети слободу.
  Ка остро се радовао.
  - Удари га, удари га.
  Окренуо се четвороруком да изда наређе®е.
  У том тренутку зачуо се оштар, котр аЌу·и звук коЌи Ќе потресао ваздух. Генерал Ќе скочио од изненађе®а. Са ®им су скочила и оба ®егова телохраните а. Стражари су задрхтали, неко Ќе испустио мускету. Сви су се, као на знак, окренули према мору.
  Испод, у заливу, на уда ености од двеста корака од утврђе®а, налазио се велики брод. Бели дим се ковитлао. Он Ќе потпуно сакрио величанствену посуду, остав аЌу·и вид иве само врхове Ќарбола. єато птеродактила подигло се са стеновитих обала, ковитлаЌу·и се на небу уз реске крике.
  Генерал ниЌе разумео шта се дешава. Зашто брод пуца из свих топова?
  - Кунем се именом енглеског кра а. Одговори·е ми за то.
  Настала Ќе паника.
  У међувремену, брод Ќе спустио енглеску заставу. Нестао Ќе у налету дима. Заменила га Ќе застава са звездама и пругама Кирамовог царства. Златне звезде су прелепо блистале на  убичастоЌ позадини. Генерал Ќе заколутао очима.
  - Капари! шапутао Ќе с муком. - Кирамови приватници!
  У ®еговом гласу мешали су се страх и неверица. У очима му Ќе б еснуо бес. Телохраните и су збу®ено зурили у да ину, превр·у·и жутим очима и откриваЌу·и криве зубе.
  Огроман брод коЌи Ќе тако лако заварао будност стражара био Ќе приватни брод. За разлику од обичних пирата, имао Ќе државни патент и право да тргуЌе п ачком, хватаЌу·и бродове неприЌате ских зема а. А Кирамово царство Ќе дуго било у неприЌате ству са БританиЌом. Сада Ќе време да се изЌедначимо. Велика поши ка злата ископаног из континенталних рудника недавно Ќе стигла у град єеху. Добивши ову информациЌу, адмирал Писар дон Фреебие Ќе одлучио да нападне енглеску колониЌу. Био Ќе то чин личне освете. Пре десет година локални гувернер Ќе победио тада младог капитена првог ранга Писар дон Халаву.
  Сада ·е се убед иво осветити. Његов Ќедноставан проналазак показао се толико успешним да Ќе, не изазиваЌу·и сум®у, самоуверено ушао у залив и салутирао тврђаву салвом са стране. Пуцало Ќе тридесет пушака, претвараЌу·и амбразуре у рушевине и пепео одЌедном.
  Прошло Ќе само неколико минута. БроЌни гледаоци приметили су да брод опрезно напредуЌе у облацима дима. Подижу·и главно Ќедро да би пове·ао брзину, кре·у·и се на Ќаком ветру, воЌник Ќе лако уперио топове са леве стране на утврђе®е неспремно за одбрану.
  Чинило се као да се свет распао. Друга салва била Ќе Ќош разорниЌа. Генерал Ќе био хистеричан.
  - Зашто ми треба таква казна!
  Доле у граду буб®али су буб®еви, трубе трубе, као да Ќош треба да упозоре на опасност. Стражари нису паничили, покушали су да узврате ватру. Тврђава се тресла од експлозиЌа.
  Опресивна вру·ина и знатна тежина спречили су генерала да се кре·е. Четворорука чудовишта су подигла Каглиостра и однела га у град.
  Оливер Твист Ќе, искористивши општу помет®у, исклизнуо из мреже и, подигавши мач, кренуо за петама. Нико ниЌе пратио дечака.
  Тврђава Ќе одговорила повременим пуц®евима. Покрио га Ќе тре·и волеЌ.
  Робови, било их Ќе више од педесет, углавном бунтовници и гусари, кренули су у бекство. Мо·ни Висцин, искусни гусар, послао их Ќе право у зелену ку·у. Одатле Ќе истрчало неколико милиционера са мускетама.
  "Тамо ·емо на·и оружЌе", рекао Ќе Висцин.
  Оливер Твист Ќе дотрчао до ®их.
  - Док су сви заузети, можемо се борити против неприЌате а.
  Дечак Ќе био испред свих. На прагу Ќе стаЌао стражар са мускетом. Пре него што Ќе успео да подигне оружЌе, одсечена му Ќе глава.
  Робови су ушли у ку·у. Тамо Ќе био мали арсенал: мушкете, саб е, куке за хвата®е.
  - НаоружаЌте се! Висцин Ќе наредио. - Сад ·емо иза·и и осветлити кирамске сви®е.
  Оливер Твист Ќе остао смирен.
  - А зашто да Ќуримо у Кирамите? Нека бо е заузму град - ту су наши душмани.
  "Да", рекао Ќе ¤ин. - Би·е ми драго само ако пусте пет у гувернеру или овом генералу.
  Сакрили су се наоружани робови.
  ПолициЌа, стража, милициЌа похрлили су у борбу са очаЌничком храброш·у  уди коЌи схватаЌу да у случаЌу пораза не·е бити поштеђени. Кирамани су били немилосрдни, били су познати по своЌим зверствима.
  Вођа нападача Ќе знао своЌ посао. За разлику од Иахооа.
  Командант Кирам Ќе урадио праву ствар - победио Ќе тврђаву, преузео контролу над центром града. Његови топови испалили су поготком у отворено подручЌе иза мола, претвараЌу·и  уде коЌима Ќе Каглиостро невешто заповедао у крвави неред. Кирамити су вешто деловали на два фронта - своЌом ватром уносили су панику у редове браниоца, а истовремено покривали десант десантних група.
  Под ужареним зрацима три сунца битка се наставила до подне. Како су се пуцкета®е мускета и звекет метала приближавали, било Ќе Ќасно да Кирамити притискаЌу браниоце града.
  - Не наги®и се. Оливер Твист Ќе погледао. - Нека прво падне мрак.
  Чудно, Висцин Ќе послушао дечаков савет. Можда му се допао начин на коЌи се рагамафин борио.
  На краЌу краЌева, пет стотина приватника постало Ќе апсолутни господар єехуа. Залазак сунца Ќе био прелеп, дечак му се дивио са задово ством. Град Ќе био немиран. Браниоци су били разоружани, а Писар дон Фреева, седе·и у гувернеровоЌ палати, са префи®енош·у веома сличном поруги, одредио Ќе износ откупнине за гувернера и генерала.
  - Требало Ќе да те обесе. - ПиЌуцкаЌу·и лулу, рекао Ќе Дон Фреебие. - Али Ќа ·у бити милостив, и уместо тога узе·у сто хи ада злата и двеста грла стоке. И, наравно, не·у оваЌ град претворити у гомилу пепела.
  Као одговор, скептичан урлик:
  - А шта Ќе са златом коЌе си заробио у подрумима палате? Има их неколико милиона.
  И урлати као одговор:
  - Ово Ќе моЌ прави плен.
  Генерал Каглиостро се спустио у своЌу столицу...
  Са почетком сумрака, Оливер Твист Ќе затражио извиђа®е.
  - Сазна·у шта се дешава у граду - и одмах назад.
  Град Ќе био у пламену.
  Кирамити су оп ачкали, обесили непослушног и брутално силовали жене. Оливер Твист Ќе видео неколико дечЌих лешева, ук учуЌу·и девоЌчицу са отвореним стомаком.
  Било Ќе и жена са одсеченим грудима, полом еним ногама - очигледно злостав аним. Дечак Ќе пребледео и пожурио да изађе из овог пакла. У ЌедноЌ ускоЌ улици срео Ќе девоЌку плаве распуштене косе. єурила су Ќе четворица кирамита, пиЌану и у тешким чизмама. Без размиш а®а, Оливер Твист Ќе поЌурио преко. Замахнуо Ќе мачем према наЌближем воЌнику.
  Ударац Ќе био толико Ќак да Ќе шлем напукао заЌедно са лоба®ом. Онда Ќе бос, б ескаЌу·и босим петама, скочио. єедног Кирамиана Ќе оборио коленом у вилици, а другом распарао стомак. Само Ќедан Ќе остао на ногама.
  - Енглеско штене. зарежао Ќе. И одмах Ќе нападнут. Након што Ќе извео комбинациЌу "поцепана лепеза", дечак Ќе одсекао главу противнику.
  - Иди своЌим прецима.
  Безоблична маса се срушила на зем у.
  Дотрчавши до уплакане девоЌке, ухватио Ќу Ќе за руку. Она Ќе са страхом погледала у очи спасите а.
  "Прати ме, душо", рекао Ќе Оливер Твист.
  Очигледно, плава коса и плаве очи уливале су повере®е. Потрчали су уличицом, иза ®их су се чули тешки кораци. На путу сам срео Ќош Ќедног пиЌаног Кирамесеа, то ниЌе изазвало никакве потешко·е. Попели су се уз брдо кроз празне улице, стигавши до предграђа єехуа. Оливер Твист Ќе довео девоЌку у ку·у са скривеним робовима.
  Висцин га Ќе срео са садистичким осмехом.
  - Какву сте нам крађу донели. Свеже и младе.
  Не дираЌ Ќе или ·у Ќе убити. - Крваво сечиво Ќе изгледало веома убед иво.
  - Видим да си успео да се избориш, хвалим. Шта сад да радимо?
  Очи Оливера Твиста су б еснуле.
  - Морамо да ухватимо неприЌате ски брод. Сигурно су створе®а ве· пила и налазе се у граду, а ми ·емо добити одличан брод.
  Одлична идеЌа, хаЌде да Ќе остваримо! Пирати робови су гласно изразили своЌе одобрава®е.
  План за хвата®е брода био Ќе Ќедноставан, акценат Ќе био на изненађе®у. Па ипак, Оливер Твист се плашио да ·е у четири месеца Кирамани уочити чамце и поди·и узбуну.
  "Предлажем ово", рекао Ќе Оливер. - Отплива·у до брода. Укрца·у се и дати знак.
  - Можете ли сами да се носите са чуварима? - почео Ќе Висцин, али га Ќе гусар Оро прекинуо: - Дечак говори шта мисли. Ако будемо уочени, топници ·е отворити ватру. А онда Ќе све нестало.
  На три чамца, робови су се приближили на безбедну уда еност од неприЌате ског брода. Узевши мач, омчу и мали бодеж, Оливер Ќе допливао до брода. Четири месеца су сиЌала тако да се могло читати. На броду Ќе било двадесет стражара. У исто време, слабо су се носили са своЌом функциЌом. Док Ќе скоро цео тим био нечувен на обали, топник Ќе са своЌим помо·ницима одчепио Ќош Ќедно буре рума. Стражари - два на прамцу и крми - чували су стражу. Оливер Твист ниЌе приме·ен.
  Дечак Ќе отпливао у страну и паж иво се попео уз грубе даске. Његове спретне руке и голи прсти приЌа®али су за сваки зарез. Он се ·утке пробиЌе до носа. Бацио Ќе бодеж у поти ак стражара, оштрица мача Ќе одсекла главу другом Кирамету. Тако су први стражари елиминисани. Након тога, заобилазе·и пиЌане вришта®е тоб¤иЌа, ·елав човек Ќе стигао до крме. Стражари су паж иво завирили у воду преко палубе. Стога нису приметили како Ќе клизила готово бестелесна сенка, пререзавши им грло.
  Задатак Ќе постао лакши.
  Тоб¤иЌе су били толико пиЌани да нису обра·али паж®у на упа ену бак у. Оливер Ќе испустио мердевине са ужетом своЌим пратиоцима. Робови су се нечуЌно попели на брод. єедан Кирамесе, коЌи Ќе изашао због мале потребе, приметио Ќе ®ихово крета®е, али их Ќе очигледно заменио за своЌе.
  - Шта, прилично оп ачкана? упитао Ќе на кирамском диЌалекту.
  - Добро да бо е не може бити. Висцин Ќе рекао. Оштрица Ќе б еснула. Бодеж се превише забио у врат радозналог ратника.
  - Пето. прокоментарисао Ќе Оливер. "А сада да пређемо на остало."
  Бивши робови су се испружили на крми. Прошао Ќе Ќош Ќедан стражар. Одузет Ќе Ќош Ќедним прецизним баца®ем. НечуЌно, као сенке, робови су се пробиЌали до поЌаса. Били су добро наоружани. Од струка се отварао поглед на цео брод, од крме до прамца. Десетак  уди се хладило на палуби, остали су пили рум и текилу испод. Многи пирати су били добри у баца®у - не само бодежима, ве· и секачима и саб ама. Без испа еног метка, масакрирали су пиЌане Кирамите. Са онима коЌи су пили доле поступало се хуманиЌе. Напали су и понудили предаЌу.
  "ХаЌде да се окуЌемо и држимо", наредио Ќе Оливер Твист.
  Након тога, гусари су, без размиш а®а, прешли на раскошан оброк. Њихов ентузиЌазам Ќе био на врхунцу. НиЌе ни чудо - у смрд ивом складишту, робови су хра®ени само остацима хране.
  "Сад да поставимо патроле", заповеди дечак, "када сване, неприЌате  ·е покушати да се врати на брод. ХаЌде да га изненадимо.
  Сви су се сложили са овим.
  Оливер Твист Ќе остао на свом месту, радуЌу·и се свита®у. Време Ќе пролазило болно споро. Коначно се на хоризонту поЌавило дуго очекивано плаво сунце. Међутим, ни након тога, посада брода ниЌе журила да се врати. Поподне су се поЌавили велики чамци пу®ени бурадима злата. Писар дон Халава лично их Ќе пратио. Новопечени пирати су се пресвукли у Кирам оклоп и оде·у. На броду Ќе владао узоран ред и стога Дон Фреебие ниЌе ништа сум®ао. Штавише, глава му Ќе пуцала од Ќаког мамурлука, а он Ќе радо сипао у себе пар чаша Ќаког вина. Буре су на брзину утоварене на брод. Бивши робови су се Ќедва суздржали да не отворе смртоносну ватру. Коначно, послед®е буре и сандуке за откуп став ене су у складиште. Тада Висцин нареди:
  - Пребити их!
  На Кирамите су пали салве из мускета, а затим су употреб ени ножеви и секачи. ОдЌедном Ќе убиЌено око педесет воЌника, а Писар дон Халава Ќе био везан. Уста су му била зачеп ена неприЌатним гегом од перике, и одведен Ќе у складиште.
  Остали Кирамови чамци су се скупили.
  Снажна поморска салва од тридесет топова потопила Ќе десетак великих чамаца и оштетила око половине преосталих. Док су збу®ени Кираманови махнито расправ али, брод Ќе успео да се окрене удесно. єош Ќедна смртоносна салва разнела Ќе преживеле чамце у комаде. Пуца®е Ќе изведено нагомилано са кратке уда ености, тако да су губици били велики. Комади дрвета су се разбили, вода се пенила, умр ана крв у. Иногалакт са крокодилском главом пливао Ќе ка броду. Филибустери су га стре али мускетама. Преживела су само три чамца, окренули су се ка обали. Пушке су се полако пуниле, и они су успели да побегну. Преживело Ќе ма®е од стотину приватника. Они коЌи су побегли били су потпуно деморалисани.
  Била Ќе то победа.
  Оливер Твист се мучио да подигне Ќедну од гвоздених буради. Отворен. Када Ќе нау ени врх пукао, златници су п уштали.
  Пирати су гледали племенити плен.
  Висцин Ќе први преузео реч.
  - Ухватили смо невиђено благо, али смо истовремено остали изоп·еници. Немамо другог избора него да избацимо црну заставу и урадимо оно на шта су многи од нас одавно навикли. Наиме, морска п ачка.
  Корсари су енергично изразили своЌе одобрава®е. Ни Оливеру Твисту ниЌе сметало. Напротив - зато Ќе побегао овамо са цивилизоване, али веома досадне дневне хемисфере.
  - Приморско братство има своЌу луку. Ово Ќе острво Монако, где се налазе сви филибустери.
  - Одлично! - рекао Ќе Оливер - Ако имамо базу, не·емо бити изгуб ени. Остало Ќе само Ќедно пита®е да се реши.
  Висцин Ќе савршено разумео.
  - Хо·еш да будеш наш капетан? Не·е радити. єош си млад.
  Ве· имам крв на себи. Оливер Ќе подигао мач.
  Груд®ак Ќе зарежао:
  - Више о мени. Пред вама Ќе искусни корсар. Колико имаш година?
  - єеданаест. "Оливер Твист ниЌе ни сматрао прикладним да себи дода године.
  Пирати су се смеЌали.
  Чули су се повици:
  - Дечак Ќе премлад, потребан Ќе искусан вођа. Висцина за капетана.
  Џиновски корсар се нацерио.
  - Видиш, Оливере Твист, они ти не веруЌу. Ко жели да будем капетан?
  Сви пирати су подигли оружЌе.
  - Овако. Али немоЌ бити тужан. Од сада си моЌа десна рука. єа га, упркос ОливеровоЌ младости, постав ам за свог помо·ника. И леп ветар у наша леђа!
  Бурни узвици општег одобрава®а. Оливер Ќе окретао мач.
  - Слажем се! И часно прихватам именова®е.
  Поново звуче клица®е. Висцин командуЌе:
  - А сада - сви на Ќарболима. Неопходно Ќе ухватити надолазе·у тачку.
  Оливер Твист Ќе почео да пева, пирати су почели да певаЌу углас снажним гласовима:
  
  Смарагдни талас п уска преко брода,
  Звезде на небу изнад нас сиЌаЌу!
  Задово ство корсара са мирисним вином,
  Шта сутра - само Господ зна!
  
  Хо·е ли се укрцати или пуцати топови,
  Положи главу у злу провалиЌу!
  Таква Ќе судбина филибустера Паладе,
  єедре®е преко мора у страшном елементу!
  
  И сре·а ·е до·и - светла пруга,
  Ако су руке Ќаке, Ќак Ќе и наоштрени мач!
  Не буди стид ив, смело у борбу - победи страх од хероЌа,
  Покажите своЌ карактер, успете да запалите жар!
  МелодиЌа Ќе запливала за крмом, а живот Ќе наставио да тече уобичаЌено.
  . ПОГЛАВЉЕ #16
  Млади затвореник Ќе поново жестоко бичеван. Жестоко су га тукли, а Оливеру су чак и пете изгореле од бак е.
  Дечак, исцрп ен окрутним муче®има, заборавио се у дубоком сну. И са®ао Ќе о томе...
  Свет Тузока Ќе био практично без свести, а ¤елат се сагнуо над Оливером Твистом, нежно тр аЌу·и му ране алкохолом. На ®егово изненађе®е, брзо су пресушили.
  - ОваЌ момак лечи бо е од пса, какво ·е ми задово ство пружити, може да се мучи месецима.
  Дечак Ќе зацвилио у одговору:
  - Не чекаЌте, моЌи приЌате и ·е ускоро до·и, па ·е вас истегнути на сталку.
  - За ово Ќош пар удараца. - Кара Мара свом снагом Ќе шибао бод икав и игличасти бич по леђима, а затим бацио црвену паприку и со. Лице дечака се извиЌало и извиЌало као црв, само Ќе над удски напор омогу·ио да се задржи плач.
  - Па, где су ти приЌате и? Дике за симетриЌу Спали·у ти другу пету, могу·е Ќе да супервоЌвода не·е до·и данас.
  Ужарено гвожђе Ќе додирнуло дететово стопало, затим Ќе Кара притиснула Ќаче, чекаЌу·и неко време док не опече дечакову отврднуту ногу.
  - Како волим мирис печене Ќаг®етине. - рекао Ќе кат, сочног цртежа у ноздрвама, заси·еног мирисом запа еног ваздуха. Може да одсече комад ноге и поЌеде га: изгледа веома укусно.
  Трпа·емо вам врео уга  у уста. Вега Ќе вриснула из свег гласа. ДевоЌка Ќе искочила напред као пантер, очи су ЌоЌ светлуцале, а коса ЌоЌ Ќе падала преко рамена попут сунчевих зрака.
  Четири помо·ника ¤елата поЌурила су на ®у, али су одсечена техником замах "крила делфина". Затим Ќе Вега прецизним покретом посекао Ќош Ќедног мучите а, сломивши му руку и одвоЌивши главу од тела. Анђелика Ќе пала иза ®е, вуку·и имобилисаног супервоЌводу на раменима. Поглед ЌоЌ Ќе пао на Оливера Твиста. Дете Ќе имало огреботине, посекотине и опекотине. Да, и арома, коЌа подсе·а на рошти , ниЌе оставила сум®е у оно што професионални садиста ради овде.
  Анђелика му притрча и поглади му ране.
  - Драги моЌ дечаче, како су те противници злостав али.
  Оливер Ќе са осмехом одговорио:
  - Не боЌ се маЌко, знаш како Ќе жилава, не·е про·и ни дан да ране нестану.
  - То Ќе зато што сте се унапредили воде·им специЌалним апаратима коЌи активираЌу матичне ·елиЌе тела.
  - Ви сте му маЌка, а рекли сте нам да су вам бра·а. - Вегу су одЌедном посекли пет бораца, четири помо·ника и прилично вешт ратник Кара Маара. ОдбиЌаЌу·и напад, одмах Ќе Ќедног од ®их пробола у стомак.
  - АваЌ, желела сам да изгледам млађе, посебно у очима твог дечка Ќер Ќе он само дечак.
  - Варате се, ве· има тридесет година, само личи на дериште. Али не отвараЌ уста на ®ега. Он Ќе моЌ, боримо се више од годину дана, руку под руку, и чврсто сам одлучила да имам заЌедничку децу са ®им.
  - Шта Ќе за похвалу. Али моЌ муж Ќе умро и отишао Ќе у лов на овоЌ хемисфери но·и. Ту су га докраЌчили.
  - Ово Ќе страшно! Али сви смо ми смртни. Желим да нађеш доброг човека. - рече Вега, докраЌчуЌу·и Ќош Ќедно копиле. И сама Анђелика Ќе схватила да Ќе ®еном партнеру потребна помо·. Штавише, Ќош двадесетак бораца Ќе утрчало у просториЌу.
  Сече·и мачем, ослободила Ќе Оливера и улетела у кормиларницу. Мачеви девоЌака су били оштриЌи и савршениЌи, умели су да секу челик. Само Кара Маар ниЌе имао ништа лошиЌег хардера, а успео Ќе и да почеше Вегино раме. ПадаЌу·и, Оливер Твист се брзо распет ао, ослободио ужади, паж иво Ќе стао на прсте - пете му Ќе опекла ватра и, подигавши два испуштена мача, Ќурнуо Ќе у борбу. Дечак Ќе киптио од ватре, само да су га превише сурово мучили. У покрету Ќе гађао кнежеве борце клештима, ланцима, ексерима. Ево Ќедног од ®их, као резултат доброг баца®а, пао Ќе право у глас Каре.
  Џелат му Ќе зграбио изва ено пулсираЌу·е око, Вега Ќе, искористивши тренутак, одсекао руку у лакту и избио мач. Дечак га Ќе, испустивши победнички клик, подигао и, сасекавши два борца одЌедном, прикрао се Кари. Узвратио Ќе Ќедним мачем, добро обучени момак у мачева®у одмах Ќе схватио како да га користи. Он Ќе произвео Ќедноставну, али ефикасну технику двоструке ветре®аче. єедним ударцем одузео Ќе оштрицу, а другим му Ќе одсекао руку до рамена. Кара Мара се срушила на дно, онесвеш·ена од шока бола.
  - Сада ти безруки разбоЌник примио у потпуности. єа сам се осветио, али други ·е вам дати рачун.
  НаЌопасниЌи борац Ќе поражен, Оливер Ќе зграбио к учеве и утрчао у бочни ходник. Испред ®ега су се одЌедном поЌавила три четворокрака борца са мачевима. Напали су Оливера, Ќедан од кликова га Ќе чак и огребао у грудима, а од гура®а дечак Ќе сео на опечене пете. Вриште·и, дечак Ќе, игноришу·и бол, ударио Ќедног од ®их у препоне. Затим Ќе невероватним скоком одсекао главу ономе ко Ќу Ќе дао. ИзбегаваЌу·и мачеве, погодио Ќе другог у врх шлема, запа®уЌу·е, а затим Ќе завршио замашним левим хоом. Послед®и борац Ќедва Ќе стигао да одбиЌе нападе бржег детета, коЌе му Ќе после неколико секунди зарио мач у срце.
  - Музика дуго ниЌе свирала, фраер дуго ниЌе играо! - СмеЌу·и се, рече дечак. И трче·и на врховима прстиЌу Ќе трчао да е, звецкаЌу·и гомилом к учева.
  ДевоЌке су наставиле да секу надмо·ниЌим снагама. Ипак, броЌ лешева око ®их се пове·авао, а босе ноге шармантних Амазонки купале су се у крви. Ипак, стражарима Ќе стизало све више поЌача®а и девоЌке су почеле да се збиЌаЌу. Анђелика и Вега су користиле обе руке и шутирале свом снагом, али су их броЌне ране спречавале да се кре·у. Ратници су се повлачили, а ратника око ®их бивало Ќе све више. У жару борбе, девоЌке су потпуно заборавиле на супервоЌводу коЌи Ќе лежао без свести, иначе су покушале да га искористе као штит.
  Вега Ќе покушао да користи технику логова®а. То Ќе помогло да се обори Ќош неколико  уди. Међутим, у ®ихову корист Ќе ишла чи®еница да су мачеви могли да секу челик. Захва уЌу·и овоЌ технологиЌи. УбиЌали су нападаЌу·е ратнике, у тако великом броЌу. Међутим, током туче, Вега се оклизнуо у дубоку лову крви и умало пао. Искористивши тренутак, Ќедан од мо·них воЌводиних воЌника дугих два метра задао Ќе снажан ударац мачем у главу.
  Ако Вега ниЌе имала тако Ќаку лоба®у са примесом кулистата, Ќедноставно Ќе била одсечена. Али свеЌедно, крв Ќе потекла и исечен прамен косе Ќе пао, а девоЌка Ќе скоро изгубила свест. Рефлексно репродукуЌу·и искорак, пробила Ќе противниково грло. Међутим, од потреса мозга Ќе Ќако заболела глава, а ®ена реакциЌа се погоршала и промашила Ќе Ќош удараца.
  Ангелици ниЌе било превише лако, ве· Ќе неколико пута била закачена, а болеле су и болеле недавно задобиве повреде. ДевоЌке су биле изнемогле, из ®их су потекли поточи·и зноЌа и крви, лепо су текле по бронзаноЌ кожи.
  Вега Ќе убрзо добила ударац у руку, бицепси су ЌоЌ били посечени, млада Амазонка са десне стране била Ќе ра®ива, рука ЌоЌ Ќе изгубила снагу и брзину.
  - Изгледа да смо заглавили Анђелика, попели се у боЌ, не рачунаЌу·и снагу.
  И сама Анђелика била Ќе избодена мачем у бок и Ќедва Ќе суздржала сте®е.
  - Врло слично чи®еници да морате умрети смр·у храбрих. Ако веруЌете у богове, молите им се.
  ДевоЌке су цикнуле:
  - ВеруЌем само у виши ум коЌи припада човеку. И такође у чи®еници да ·е, достигавши неограничену мо·,  уди сами мо·и да васкрсну све мртве.
  Десетак мускетара Ќе утрчало у просториЌу, сама мускета Ќе Ќош увек била превише гломазна и скупа оружЌа, главна Ќе Ќош увек била хладна. Запаливши фити , упутили су их на девоЌке и дали салу.
  Иако су Вега и Анђелика скочиле у страну, Вега Ќе пробушена у ногу, а Анђелика Ќе избачена из грудне кости.
  - Ох! Како гори! она Ќе викала. - Чини се да нам не преостаЌе ништа осим наде у буду·е васкрсе®е. Иако сам лично веровао у Свемогу·ег и небо, али не превише.
  - Све вере и религиЌе су превара, начин да се дочепа новца. Вега Ќе вриснула. - єа сам храбри официр енглеске воЌске и чека ме нови живот, али тебе нема.
  Мускете су се споро пуниле, али Ќе и да е било Ќасно да Ќе краЌ близу. Дотрчали су нови стрелци и ве· из двадесет трупаца опалили рафал. Истина, грешком су страдала четири воЌводина воЌника, али су Вега и Анђелика задобиле нове ране. Њихове снаге су биле толико ослаб ене да су тешко узвратили. Коначно, ®ихове несре·не главе су се поклекнуле, покрети девоЌака коЌе су крвариле постале су троме, и постало Ќе очигледно да ·е следе·и рафал бити кобан. Мускетари су се чак приближили.
  И у овом критичном тренутку, пра·ен приЌате ском салвом наклона, болно познатом зво®авом, запевао Ќе барем Анђеликин глас.
  Збаци ланце злог ропства,
  Узми мач и оштри оштрицу Ќаче!
  Нека твоЌи неприЌате и буду пуни преваре,
  Али ·е постати слободан, лед пакла ·е се отопити
  Обрадова·емо и оваЌ мали свет!
  Ве·ина мускетара Ќе убиЌена, остали борци су се помешали, засути стрелама. Битка Ќе почела да к уча новом снагом, воЌводини воЌници су били притиснути.
  - И твоЌ син Ќе добро прошао, ослободио затворенике и притекао нам у помо·. рекао Ќе Вега.
  - И баш томе сам се до послед®ег секунда надао, Ќер ниЌе ¤абе моЌа беба потрчала негде са к учевима.
  Међутим, битка Ќош ниЌе била завршена, супервоЌвода Ќе Ќош имао много ратника, битка Ќе испунила све ходнике. ДевоЌке су, упркос великоЌ исцрп ености и повредама, наставиле да се боре. У том тренутку им у сусрет истрча висок млади·, а оба му мача блистаЌу од крви.
  - Ето ти, лепотице моЌа, како си ра®ена.
  Шта си радио, спавао?
  - Не, него су ме узели за твог слугу и нису ме пустили у палату, а ни сам нисам хтео много крви да проливам. А када Ќе почела депониЌа, схватио сам да не могу без мене. Не брини, мачева®у су ме учили од дети®ства.
  - Знам то! Ти си Ќедан од хи аду изабраних. Вега Ќе проговорила.
  Шта Ќе хи аду изабраних? - упитала Ќе Анђелика.
  - Па то Ќе нешто као елита у Златном Ел Дораду. - Добро, немоЌ да се ометаш, треба да сечеш Ќаче.
  Свежи До¤ер, коЌи Ќе растао у сну, наравно, кретао се много брже од исцрп ених девоЌака. Његови мачеви су преполовили противнике, секу·и сечива. Постепено су се воЌводини воЌници повлачили и, иако Ќе ве·ина затвореника била измучена и исцрп ена затвором, мрж®а Ќе издала ®ихову снагу. Осим тога, у самом граду Ќе избила спонтана побуна. Многи  уди су били гладни, исцрп ени деспотиЌом и високим порезима, али су посебно тешко страдали робови, они су били главна експлозивна маса устанка.
  - Видите, народ нас подржава. - Викао Ќе Додгер.
  Из уских ходника побуна се излила на површину. Страшни дечак Оливер Твист борио се бо е од било коЌе одрасле особе, након сваког ®еговог ударца неко Ќе пао. Нева алац Ќе, заузврат, деловао као права машина смрти, али су мршаве девоЌке почеле да заостаЌу.
  - Можда ·емо направити паузу. предложи Вега.
  - Не, шта си ти! Без нас би се устанак могао угушити у сопственоЌ крви. Фортифи Голден. Анђелика Ќе вриснула.
  - У крвавоЌ борби коЌу смо покушали да пресечемо! Пали су, али су устали! - орасположио се Вега и пресекао другог воЌника. додаде Анђелика гледаЌу·и Ќе. ДевоЌке су махале све интензивниЌе, чинило се да се отворио други ветар. Нева алац Ќе био далеко испред, два мача су му била укрштена изнад главе и чинило се да Ќе избила дугу. Тада се Анђелика сетила супервоЌводе.
  - А где Ќе главно чудовиште?
  Вега Ќе окренула своЌе крваво, а затим лице.
  - НаЌвероватниЌе Ќе мртав, дао сам му каротидну артериЌу!
  - Пошто нема шта да бринете, изгледа да ·е се борба одуговлачити, а мора·емо све да их побиЌемо.
  Људи су пристизали са свих страна, бежали су, витлаЌу·и секирама, вилама, косама, див им махом Ќуре·и на омражене сатрапе. єедан човек, здрав као бик, подигао Ќе у замаху храстову палубу и срушио Ќе на два ко®аника коЌи су поЌурили да пресеку. Одлетели су са своЌих шестоножних ко®а, гвоздени оклопи се обрушили на калдрму, а крв им Ќе шикнула иза уста.
  Други Ќахач Ќе укло®ен косом, одваЌаЌу·и главу од тела.
  Оливер Твист се потпуно претворио у ђавола, трофеЌни ¤елатски мачеви су били дивни, сецкати ®има Ќе лако као косити траву. Али палата супервоЌводе, пожари су избили у ®еним собама, дим се надвиЌао над високим назуб еним кулама. Нева алац Ќе први приметио и заповедио.
  - Ватру треба хитно зауставити, иначе ·е се богатство коЌе Ќе гомилано вековима претворити у пепео.
  Неки од побу®еника Ќош нису толико отупели да не чуЌу глас разума. Међутим, ометали су их преживели витезови и броЌна стража. Битка Ќе била хаотична, негде у диму До¤ер Ќе угледао ковача са рукама дебелим као кладе, како маше чеки·ем, од ®егових удараца падали су крупни борци. Почеле су масовне п ачке. Маара Аце Ќе тек дошао к себи и, иако Ќе могао да командуЌе, ®егов ауторитет ниЌе био безуслован. Ослобођени затвореници су ве· послали птице у Ва у Цхервонни, само Ќе он могао да успостави револуционарни поредак.
  ОдЌедном се испред До¤ера поЌавио познати пуковник Густав. Управио Ќе четворокрилног орла на До¤ера. Његов оклопни к ун се отворио, откриваЌу·и оштре зубе.
  До¤ер Ќе чучнуо, избегаваЌу·и ударац. Промашивши, лешинар Ќе кан¤ама загребао калдрму, затим поново добио висину, а пуковник Ќе напао руског извиђача оштрим коп ем.
  - Ти си краЌ плебеЌаца!
  Нева алац Ќе избегао и мачем посекао пред®е ноге ко®а. Шестоножни ко® Ќе оборио Ќахача, а он Ќе полетео као пинг-понг лоптица. Рогати шлем Ќе ударио у тротоар, привремено омамивши пуковника. Нева алац Ќе племенито одлучио да га пусти да се опорави, док се он фокусирао на орла.
  Огромна птица га Ќе поново напала, али ниЌе узалуд Додгер био Ќедан од изабраних хи ада, тачан ударац мачем право у око, а орао Ќе ударио у кобном нападу. Оштрим баца®ем капетан руске воЌске бацио Ќе преко ®ега лешинара, умр аног пурпурном крв у.
  - Па, звер. Схватио сам шта значи имати посла са великоруским ратником.
  Пуковник Ќе полако устао, а мач му Ќе блистао у рукама.
  "єа сам наЌбо и мачевалац у воЌсци супервоЌводе. ПлебеЌски се бори са мном и глава ·е ти бити одсечена од тела.
  - Што Ќе неприЌате  Ќачи, то Ќе победа заним ивиЌа! - Нева алац Ќе пустио неприЌате а да се коначно опорави, а онда га Ќе напао. Испоставило се да Ќе пуковник заиста веома софистициран противник, коЌи зна многе трикове, али Ќе инфериорниЌи од Додгера у брзини и физичкоЌ снази. Ици, покушаваЌу·и да победи што Ќе брже могу·е, деловао Ќе превише директно, због чега Ќе каж®ен, Густав Ќе успео да посече образ. Тада Ќе До¤ер извео сложену комбинациЌу "Мад Скуид" и тешко повредио свог колегу.
  - Плати·еш обичном човеку. засте®ао Ќе пуковник.
  После неколико напада, Густав Ќе толико ослабио да му Ќе Петар лако одсекао руку, а затим ударио у врх шлема.
  - НиЌе лоше за слугу. - рекао Ќе и пао мртав.
  - Било би ми драго да служим! Послужива®е Ќе досадно! - Нева алац Ќе везао Густова и однео га под дрво, па опет Ќурнуо у густину. У посао Ќе ушао цео пук витешке гарде, а побу®еницима, насумично наоружаним, било Ќе тешко. На улицама су никнуле спонтано подигнуте барикаде, пешадиЌа и ко®ица су се насрнули, а ®ихова битка Ќе постала изузетно жестока.
  Из да ине у тами, чак и обично светлуцава четири месеца сакрила су се иза оловних облака. Палата супервоЌводе више ниЌе личила на торту, ве· на древну грађевину Пентагона, украшену са дванаест купола, и воЌним статуама, посебно Ќе било много витезова и змаЌева коЌи су Ќурили на ко®има. Међу ®има се ве· пробиЌао пламен, распламсала се помо·на зграда, негде у близини пуцали су топови, гранатирали су град, уништаваЌу·и углавном камене ку·е.
  Плут Ќе покушао да усмерава устанак у смислениЌем и ма®е спонтаном правцу, али нико ниЌе хтео да га саслуша. А пешадиЌа се ве· пробила до палате и извршила масакр. Маара Туз Ќе око себе окупио групу присталица, мучен Ќе уштеђевином и само Ќе посекао кожу на леђима.
  - Вали Цхервонни, где си? - викао Ќе из свег гласа. Стражари су га опколили са свих страна, покушаваЌу·и да га заробе. Ево вештог баца®а ласоа и крепки човек Ќе поражен, омча Ќе затворена на грлу.
  - єош Ќедна стрвина Ќе узета у потпуности. Ускоро ·емо побити све побу®енике. Где су те луде жене?
  Маара су вукли као обичну стоку, међутим, када су га ве· тражили, бацио га Ќе на сапи ко®а, зацвилила Ќе стрела, пробовши Ќахачеву главу. После пар секунди пролетео Ќе Ќош Ќедан, положивши Ќош Ќедног ратника. Кец Ќе пао и почео да се откотр а, а затим Ќе зграбио бодеж коЌи Ќе неко испустио и пресекао конопац. Сада се борио са новом снагом, заиста Ќе желео да види ко га Ќе избавио.
  Отрчавши мало уназад, угледа полуголог дечака прекривеног крвавим мацама. Међутим, одмах га Ќе препознао.
  - То си ти Ворлд Тузок. Да Ќе син био прилично злостав ан због тебе.
  Свет се за у ао са каквим невероватним напором во е Ќе успео да дође до спо аш®ости палате након што Ќе скинут са полице. Посебно Ќе болно било газити на опечена стопала, десна нога Ќе тешко повређена. Стално их Ќе ура®ао у воду, фонтана Ќе била уништена, а велики пликови су се лагано слегли и чинило се да те пацови живог гризу. Узевши лук убиЌеног воЌводског ратника, стигао Ќе на време да помогне свом оцу.
  - Ништа тата! Ожи ци само красе човека. Главно Ќе да им ништа нисам рекао.
  Дечак као да Ќе био поносан што Ќе издржао тортуру. Тада се истина сетила како Ќе вриштао, и замало му одвезао Ќезик. Хвала Оливеру Твисту на моралноЌ подршци у тешким тренуцима.
  - Ви сте ве· прилично одрастао свет и морате да издржите наЌтеже тортуре.
  - Да тата, али туку и посебно пеку пете, тешко Ќе задржати да не вришти.
  - Ако хо·еш, да·у ти добар савет. Кад сте потпуно неподнош иви, певаЌте. Много помаже, често су ме у животу бичевали. Штета Ќе само што нисте унапред били ка ени бичем, онда вам било коЌи сталак не би био ништа.
  - єа лично више волим да вежбам са луком него да трпим батине. - Свет Ќе замислио како га отац тешком руком биЌе. Брр!
  - Добро, пошто си ме данас спасао, не·у да те победим, али убуду·е ·е ти кожа морати да се тамни.
  ПоЌавили су се нови ратници, пришао Ќе цео одред, побу®еницима Ќе било изузетно тешко. У том тренутку поЌавила се птица налик колибриЌу са шест крила и кукастим к уном, коЌи Ќе пресекао ваздух. Седе·и и отворивши уста, цвркутала Ќе.
  - Вали Цхервонни, пришао граду, придружили су му се се аци из околних села. Тражи да се отворе капиЌа са стране Кедарове шуме.
  - Онда треба да се пробиЌеш до ®их, где су ове проклете жене, они би помогли своЌим благаЌницима. прекорила Ќе Мара.
  - Трчим за ®има. рекао Ќе Мир.
  - Не можеш далеко трчати са изгорелим табанима. - Атаман упокоЌи сина - нека бо е улети Зван.
  Кец Ќе звиждао за сецканог дечака, коЌи Ќе Ќош увек био свеж, успешно избегавши тортуру.
  - Трчи и нађи оне две жене коЌе су покренуле ову побуну. Лако их препознаЌете, лепе су, а иза себе остав аЌу гомилу лешева. Реци им да поша у напад на Кедарову капиЌу.
  Засветлевши голим штиклама, дечак Ќе отишао да изврши задатак. Зван Ќе био Ќедан од наЌбо их тркача и извиђача у побу®еничком одреду, а Мара се надао да момак не·е ништа побркати.
  Дечак Ќе одмах схватио да су девоЌке тамо где Ќе наЌврелиЌе, заиста, у Ќеку борбе, било Ќе Ќасно како су треперили мачеви Анђелике и Веге. ЗамахуЌу·и саб ом, пошто Ќе мач са две оштрице био претежак за дети®е руке, успео Ќе да посече ратника и пробиЌе се до Амазонки.
  - Драги ратници. - рекао Ќе, с муком парираЌу·и ударце. - Долази нам поЌача®е, а да бисмо их пустили у град, потребно Ќе ослободити прилазе КедровоЌ капиЌи и спустити мост.
  - Где су они? - упиташе девоЌке у глас.
  - Показа·у ти, прати ме. - рекао Ќе дечак. Умочивши ноге у крв, потрчао Ќе, остав аЌу·и трагове босих ногу. - Прати трагове.
  ДевоЌке су се, као искусне спортистки®е, опорав але у ходу. Након што су посекли Ќош неколико витезова, почели су да беже, престижу·и дечака прилично брзо.
  - А где си хтео да идемо.
  - Доне·у вам, ево виде троугласту кулу, покушаЌте да их отворите.
  Око капиЌе Ќе било мало страже, главне снаге су се бориле у граду. ДевоЌке, убивши четири ратника у Ќедном налету, провукоше се кроз капиЌу. Брзо се пе®у·и спиралним степеницама, пробили су до механизма коЌи Ќе спустио мост. Десетак стражара Ќе у то време играло карте. Видевши две голоноге, окрвав ене и истовремено лепе жене, у дро®цима, испуштале су грца®е.
  - КоЌе слаткице, придружите нам се, среди·емо вам кул групни секс и налити вино.
  - ХаЌде да их убиЌемо! - рече Вега, и двоструким ударцем српом положи четири пиЌанице одЌедном.
  Остали су посегнули за мачевима, али Ќе било касно, девоЌке су их посекле као купус.
  - Банзаи! - викала Ќе Вега полуша иво, одсецаЌу·и ЌоЌ послед®у главу са рамена.
  Тада су ®их двоЌица с муком окренула ручицу, огромна капиЌа почеше да се спуштаЌу, закла®аЌу·и Ќарак. Ужасна створе®а су изашла из воде и биЌесно пуцнула устима.
  - НемаЌу шансе, гле, ве· журе да помогну.
  Велика хорда се ака са вилама и косама упала Ќе у град, а за ®има прека ени партизански одред, суде·и по пегавоЌ оде·и. Ратници су офарбани у боЌу шуме.
  - Коначно Ќе стигао Вали Цхервонни, зар не. - Вега Ќе уперила прстом у ратника у оклопу коЌи Ќе галопирао на масти асто црном шестоножном ко®у.
  - Не, ово Ќе ®егов помо·ник Дисцорд. одговори Зван.
  - Где ти Ќе вођа?
  - Овде Ќе. - Дечак Ќе показао на огромног човека у ципелама и са два мача у рукама.
  Зашто он изгледа овако?
  - Да душмани не препознаЌу у току битке, а да Ќе имао царску оде·у, одавно су га стре али.
  - єасно Ќе, и ми сада личимо на просЌаке. Анђелика уздахну.
  - НиЌе главно оно што Ќе спо а, ве· оно што Ќе унутра. одбруси Вега. "Сада ·емо имати праву експлозиЌу."
  Иако су се девоЌке ве· запет але у ногама од умора, натерале су се да изађу из главе.
  Цхервонни Ќе хаковао као демон, а Вега га Ќе позвала.
  - Џине, пази да машеш своЌим.
  - Ко си ти?
  - Боги®а коЌа Ќе направила сав оваЌ неред.
  - Од жена све немире, а вас двоЌе.
  - Али знамо да сечемо, ништа горе од мушкараца. Вега Ќе подигла своЌе окрвав ене мачеве.
  - Да видимо, можда си само хвалисавац. рекао Ќе Вали.
  Приближава®е свежих снага почело Ќе да пребацуЌе вагу у корист устаника, али Ќе за борбу било потребно веома дуго времена. И Вега и Аплита су више пута били ра®ени, врло често су гледали смрти у лице, али ни на секунду нису успорили своЌ плес униште®а. Сам Цхервонни Ќе задобио неколико рана, посебно осет ивих, када Ќе ®егова колона почела да пуца из мускета. А тада су девоЌке биле у наЌбо ем изда®у, прве су се усекле у редове, у·уткаЌу·и зле граб ивце. Миши·аве женске руке су дуго утрнуле, Вега и Анђелика су се држале поноса, коЌи им ниЌе дозво авао да потоне. Густо затрпани цевима, побу®еници су поново пробили до палате. СупервоЌводове снаге су биле исцрп ене и ®егове трупе су се повлачиле, сама палата Ќе горела као велики пожар.
  - Хитно угасити стан овог вепра. Морамо да сачувамо оно што Ќе остало. заповеда Вали. - Такође, узмите оружЌе.
  Перт Ќе са групом  уди фасцинираних ®еговим подвизима пробио до зида, где Ќе било неколико батериЌа са тешким пушкама. Држали су цео град на нишану, уништаваЌу·и га усиЌаним топовима.
  - За мном, другови, на Ќуриш, на старо!
  Близу пушака била Ќе озби на депониЌа, Ќедан се ак Ќе поставио арти ерца на виле. Други момак, коЌи Ќе Ќош увек личио на тинеЌ¤ера, бацио Ќе бодеж у грло полицаЌца коЌи Ќе ревносно викао. Пао Ќе, гуше·и се крв у. Чак су се и жене бориле са бесним бесом, користе·и или светлосне саб е зароб ене од неприЌате а, или секире, кухи®ске ножеве, па чак и четкице за зубе. єедна од ®их Ќе, на пример, прилично вешто ножем разрезала стомак коЌи Ќе напао ®еног ратника. Друга девоЌка се показала толико завод ивом да Ќе одвукла паж®у бораца показуЌу·и своЌе високе, достоЌанствене груди. Сам До¤ер Ќе одавно изгубио рачун колико Ќе успео да убиЌе у крвавом нереду. Па ипак, убиЌа®е  уди ниЌе као дагове или друге галаксиЌе, тада осе·ате само опиЌеност мо·и, а онда. Међутим, он Ќе ве· уништио толико конфедераната да му Ќе вишак крви као вода.
  - ХаЌде момци гураЌ Ќаче. - Нева алац шутира неприЌате а у скоку, ®егове чизме су исковане од хипертитаниЌума, ово ниЌе баш згодно на вру·ини, али Ќе ефикасно, лоба®е пуцаЌу од таквог шока. Онда галопира као прави каратиста, дупли удар и замах мачевима, одмах четворица мртве.
  Готово сви стражари код топова су убиЌени, неколико преживелих воЌника се сакрило испод лафета и точкова. Они су извучени и желе да их убиЌу, али Петар заустав а оне наЌревносниЌе.
  - Вежите их, а онда ·емо питати да ли желе да пређу на нашу страну.
  Бивши душмани су везани, али бес побу®еног народа Ќе разум ив, арти ериЌа Ќе порушила многе ку·е, неке осака·ене.
  Послед®а озби на одбрана у граду били су детинети. Ту су се повукли потучени витезови, као и остаци пукова. Глатки високи зидови, као и блиндирана врата, спречаваЌу Ќуриш.
  Одметник Ќе наредио.
  - Доведите арти ериЌу, разбиЌте капиЌу.
  Пошто ве·ина побу®еника не зна да пуца, До¤ер лично води оружЌе. Ево Ќедног од ®их, наЌве·е Ќезгро тешко вуче неколико  уди. Руски официр узима доЌаву и пуца на врата. Први Ќе мало промашио, лопта од ливеног гвожђа ударила Ќе у тора®. Недостатак оружЌа тешког калибра, ниска брзина па бе. єедан Петар ниЌе без разлога елита, одлучуЌе да дода барут, покушава да приговори Ќедан од побу®еника, коЌи Ќе некада служио у арти ериЌи.
  - Превише пу®е®а. Пишто  се може сломити.
  - Не пуцаЌу! Плут Ќе махнуо. - ПогледаЌте колико Ќе дебео зачеп, одмах се види да су се маЌстори потрудили.
  Самоуверено заспао са белим прахом, помагао Ќе  удима да натоваре тежу топовску куглу.
  - Е, сад ·е бити забавно.
  Са такве уда ености тешко Ќе директно погодити врата, а огроман калибар не доприноси прецизности, али ако успе, онда ·е бити ефекта. Наравно, морате се ослонити на интуициЌу. Нева алац затвори очи и замоли провиђе®е, коЌе Ќе, по правилу, чинило добро ВеликоЌ РусиЌи, да помогне и у овоЌ ствари.
  - Па, деца с Богом.
  - Нека нам Ќе на помо·и Пресвета Богородица. - рекли су побу®еници.
  Уз урлик, топ Ќе испалио стуб ватреног пламена, лопта тешка двадесет фунти великом брзином Ќе ударила у врата.
  Пукло Ќе гвожђе коЌим Ќе кован, али Ќе сам теме  опстао.
  "Проклетство, од чега Ќе направ ено, мора·у поново да пуцам." ХаЌде да пове·амо наплату.
  - Не вреди. - повисио Ќе тоб¤иЌа. "Ризик Ќе превелик, бо е господине, ако имате прави глас да убаците Ќош пар удараца, ниЌедна врата не могу да издрже толико удараца.
  - У реду! Али не·у вам ни сма®ити дозу.
  Закуцавши топовско ђуле у топ, До¤ер Ќе поново опалио, али се очигледно сре·а одвратила од ®ега, ударац се проширио на кулу, било Ќе Ќасно како су летели избиЌени зуби.
  И клинац Ќе имао топове, а они су зарежали ватром. Истина, пуцали су углавном бескорисно и на слепо.
  - Нерви су ти пренапети. - рекао Ќе стари топник. - Опустите се и размислите о нечем приЌатном.
  - О чему се ради? - упитао Ќе изнервирани До¤ер.
  - О томе, на пример, да си ти моЌ фасцикл, а твоЌ син. - провокативно Ќе одговорио пр®ави дечак, саб а у ®еговим рукама била Ќе крвава, а добро се борио.
  - А шта ниЌе лоша идеЌа! Волео бих да имам пет, а не десет синова да се боре за своЌу Ота¤бину.
  - Не, можда си Ќош премлад за мог тату, бо е ти Ќе да ми будеш стариЌи брат.
  Додгер Ќе додирнуо ®егову глатку браду без браде и закикотао се. Затим се, се·аЌу·и се древног руског обичаЌа, прекрстио. Затварач оружЌа се загрева.
  - Вру·е! Али ништа, само охлади главу.
  Следе·е Ќезгро Ќе послато са изузетном прецизнош·у. Масивна врата су се срушила, а побу®еници, пре свега Анђелика и Вега, улетели су у провалу.
  ДевоЌке су одувек тежиле да доминираЌу, а пошто су се истицале великом вештином у борби, други мушкарци су се нехотице подизали на ®ихов ниво.
  Вега Ќе скочила на порушени део парапета праве·и своЌим мачевима пропелер. Полетели су комади крвавог меса.
  - Анђелика, можда имаш неку дрогу, не осе·ам руке.
  - Ни Ќа се не хладим, стрпи се девоЌко - би·еш атаман.
  - ДечЌе шале овде нису умесне, само што ·у да испустим мач.
  "Онда ·е глава пасти следе·а."
  Машина за млеве®е меса Ќе наставила, ватра Ќе горела, а Вега Ќе неколико пута бос загазио у ватру, али ниЌе обра·ао паж®у на то. Одгурнувши стражаре, провалили су у двориште.
  Овде се борио и сам генерал Монак, врховни командант супервоЌводских трупа. Био Ќе веома висок, виши од саме Ва е Цхервонни, и необично широких рамена. Ево два огромна витеза коЌи се окуп аЌу, бираЌу·и мачеве са две оштрице као оружЌе. Вали Ќе био Ќак као медвед, али ®егов противник ниЌе био инфериоран, осим тога, Моннака су тренирали наЌбо и мачеваоци у кра евству, а Вали Ќе деловао на старински начин. Минут касниЌе, генерал Ќе, направивши вешт лажан покрет, пробио руку свог противника. Вали пребаци мач у леву руку, покрети су му успорени. А онда реза®е бекхендом пробиЌа®е кроз груди. Цхервонни Ќе затетурао, али тада му Ќе Вега притекла у помо·. ДевоЌка Ќе парирала генераловом нападу, а сама Ќе другим мачем направила траг на ®еговом челу.
  - То Ќе курва! єеба·у те у све рупе. викну Монак.
  - Махуна ·е се одломити. - Вега Ќе исплазила Ќезик.
  Генералови ударци су били тешки, али недово но брзи у поређе®у са покретима руског обавештаЌца. Промашивши неколико напада, засте®ао Ќе, из пробушене шко ке Ќе текла крв, било Ќе Ќасно да велики вепар слаби.
  Узалуд неприЌате  веруЌе
  Да Ќе успео да сломи Русе!
  Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада,
  НеприЌате и ·е бити жестоко побиЌени!
  Вега Ќе изговорио древне, не много наивне стихове и наставио офанзиву. Коначно се генерал, коЌи Ќе био изгубио снагу, спотакнуо, а девоЌка му Ќе оштрицом пробила грло.
  - Мислим да сам журила: требало Ќе да те заробим и силуЌем.
  Ипак, послед®а борба Ќе из ®е исцедила сву снагу. ДевоЌка се затетура и испусти мачеве. Тада Ќу Ќе напала брутална гомила, девоЌка Ќе задобила две ране у стомак, а друго сечиво ЌоЌ Ќе посекло образ.
  - Ево гадова! - Веги су дрхтале руке, ноге су ЌоЌ се такође пет але и тресле, видело се да Ќе на послед®им ногама. Анђелика се такође исцрпила и тешко се борила против петорице ратника.
  - Глупо Ќе умриЌети на три корака од побЌеде! промрм а Вега.
  - Живе·еш! - викнуо Ќе Оливер Твист и, попут малог тигри·а, провукао се између оштрица. Неколико напада и разбиЌених глава Ќе одлетело.
  - Браво душо, волео бих да имам таквог сина.
  - И ве· га имам! - рекла Ќе Анђелика, са муком се извиЌаЌу·и, ударила другог борца.
  Вега Ќе пала, п уцнувши лице у крв, а затим отпила гут аЌ. Ово Ќу Ќе чудно развеселило и она Ќе устала.
  - Дечко, рано Ќе да ме отписуЌеш, Ќош могу да се борим.
  Подигавши испуштене мачеве, девоЌка се окренула, настав аЌу·и да ослобађа црева.
  Стражари су били очигледно исцрп ени, неки воЌници су, изгубивши храброст, пали на колена и тражили опроштаЌ, други су, напротив, више волели смрт него срамоту заточеништва. Али ®ихова снага Ќе пресахла, удараца Ќе било све ма®е.
  - Одустати! А ми ·емо вам поштедети животе. - викао Ќе Вали Цхервонни. - Баците оружЌе пре него што буде прекасно!
  Више од половине оних коЌи су се борили у очаЌу напустило Ќе своЌа сечива коЌа су постала бескорисна. Само мали део воЌника изговорио Ќе са патосом.
  Стражари не одустаЌу!
  - Онда ·еш морати да те убиЌу! Напред моЌе змаЌеве, остаЌе Ќош Ќедан послед®и напор.
  Веги и Анђелики Ќе звецкала глава, а дечак коЌи Ќе био мучен ниЌе изгледао ништа бо е, али су ипак напали неприЌате а, докраЌивши послед®е остатке отпора.
  Када Ќе, наЌзад, пао и послед®и ратник коЌи Ќе Алекс пробоо, завладала Ќе мртва тишина.
  Вега Ќе исцрп ен сео на брдо од неколико лешева. Аплит Ќе говорио.
  - Аве Мариа! Победили смо.
  Вали Ќе пришао бурету вина, подигао га, одломио обод и почео халап иво да пиЌе. Затим се окренуо осталим побу®еницима.
  - А шта вредиш. ПиЌмо за нашу победу.
  Тек сада су Вега и Анђелика осетиле да желе да Ќеду, чак су им се грчили у стомаку, а грло им се осушило од жеђи.
  - После славне битке, зашто не отпиЌете гут аЌ.
  Побу®еници су започели п ачку, али их Ќе Вали Цхервонни зауставио.
  - Не, сво богатство се мора обрачунати и реквирирати. Сада ·емо уместо воЌводе владати, а свакоЌ власти су потребна и средства и залихе хране. - рекао Ќе шеф побу®еника.
  - А ви девоЌке дођите овамо! Ви сте тако бистри и Ќаки ратници, али Ќа вас не познаЌем! одакле си дошао.
  Вега Ќе одлучио да не говори истину. Бо е Ќе знати много, а открити мало.
  - Ми смо из далеких зема а, много да е од огромних поседа Кирама и Енглеске, и дуго смо живели у милитаризованом самостану, где су се обучавале жене ратнице.
  - Ето како, али нисам знао да има таквих, а да ли Ќе ваш манастир велики?
  - Мала и страшно таЌна.
  - И можете ми лично показати на мапи.
  - А мапе нема, ®ена локациЌа Ќе толико света таЌна да ·емо, ако Ќе издамо, бити подвргнути страшноЌ клетви.
  - Па добро, моЌе таЌне ратне нимфе, дозволио сам вам да чувате ову таЌну. А оваЌ момак коЌи се тако добро бори ниЌе ти случаЌно рођак?
  - Он Ќе моЌ син!
  - Честитам! Ово Ќе прави орао и мислим да ·е временом из дечака израсти изванредан борац, иако се и сада бори врхунски.
  - Сам сам га обучио.
  - Како се зове ваш партнер?
  - єа сам Вега, До¤ер Ќе и да е са нама, ниЌе слуга, ве· равноправан партнер.
  - Научи·у то! ПозиваЌу·и вас да ми постанете помо·ници, да·у сваком од вас по Ќедан пук.
  "Веома смо захвални, али не намеравамо да се задржавамо предуго у овом свету, и чим се наша мисиЌа заврши, напусти·емо га.
  У да ини Ќе блеснула сенка, неупад иви човечу ак Ќе узЌахао ко®а и одЌурио до капиЌе. Његове усне су лукаво шапутале.
  - Изгледа да су то они о коЌима пророчанство говори.
  . ГЛАВА 17
  Бичевани млади затвореник Ќе очаЌнички покушао да пробиЌе ланце. Остало му Ќе мало времена.
  Убрзо тре·е бичева®е, а потом и погуб е®е. У пет и, умира®е ниЌе толико болно колико Ќе понижаваЌу·е. И овде веома лоше хране бомбаше самоубице. Хлеб и вода па мало. И хладно Ќе у дебелим каменим зидовима. А доктор ни не долази - осуђен Ќе, па чему лечити.
  Када Ќе исцрп ени Оливер Твист пао у сан, са®ао Ќе ...
  После племените гозбе и прославе победе, окупило се ве·е побу®еника. Присуствовали су му команданти одреда, као и Вега, Анђелика, Плут и, сасвим изненађуЌу·е, млади Оливер Твист, коЌи Ќе одређен да командуЌе одредом коЌи чине деца и адолесценти не стариЌи од шеснаест година.
  Разговарали о тренутном ста®у ствари и шта да е. Прво, требало Ќе вратити легитимну власт у самом граду, зауставити п ачке и наси е.
  - Поставио сам ве· двадесет вешала, на коЌима су окачени они коЌи нису хтели да се потчине народноЌ власти.
  - Тако Ќе, али Ќош бо е Ќе лопове набиЌати на колац! викао Ќе млади Оливер Твист.
  Неколико команданата из редова побу®еника изразило Ќе Ќедногласно одобрава®е.
  - Одмах се види прави вођа народа расте!
  - Би·е улог! - Одсеци Вали Цхервонни.
  Вега Ќе узео реч.
  - ВеруЌем да не·емо смети да спавамо мирно, могу·е Ќе да ·е буквално неколико дана касниЌе овамо бити послата огромна воЌска, коЌа ·е опседати град.
  - Не тако брзо! - Одсеци Вали Цхервонни. - ВоЌска мора да буде састав ена и опрем ена. Уз то, Напоредон има сукоб са Агиканом, ако баци превише снаге на нас, ризикуЌе да изгуби све колониЌе. Не, Ќош ниЌе толико страшно.
  "Али свеЌедно, бо е Ќе држати се него бити превентивно, бо е Ќе победити него пову·и се у страху. Морамо и·и сами, успут ·емо попунити нашу воЌску за рачун побу®еног народа, а онда ·емо освоЌити престоницу царства као своЌу.
  - Матара Ќе главни град наше зем е. Значи хо·еш да збациш кра а.
  - Нужност нас тера на то.
  Ко ·е онда бити монарх?
  - Да, чак и ти, ниЌе ме брига.
  - Виват Вали Император. Команданти су га добили.
  - Што Ќе веома ласкаво, Ќа се, можда, могу сложити са ®еним предлогом. Као што сте рекли, бо е Ќе победити него пову·и се у страху.
  - Потребно Ќе скупити све снаге и мобилисати пре свега дечаке од седам година. - Убацио Оливер Твист.
  - А како ·емо регрутовати доброво це или ·емо увести воЌни рок?
  - Наравно, дужност. - Овде су атамани били уЌеди®ени. - Народ се ве· навикао, а наша воЌска ·е постати ве·а.
  - И буди на овоме.
  - Осим тога. Анђелика се ук учила у разговор. - Морамо ослободити све робове и узети их у нашу воЌску.
  Не·емо имати ропство! - Одсеци Цхервонни. Вођа побу®еника подигао Ќе велики златни пехар у каме®е и испио га у Ќедном гут аЌу - Од сада ·е кметство укидати сва слободна бра·а Ќедан до Ќедан.
  - А плен треба поделити свима подЌеднако. Оливер Твист Ќе поново интервенисао. - Без обзира на титуле.
  Вали Ќе оклевао, али хватаЌу·и напете погледе своЌих сабораца, рекао Ќе одлучно.
  - Нека буде тако! Ми гласамо.
  Сви су подигли песнице.
  - єедногласно!
  До¤ер Ќе шапнуо Веги на уво.
  - Слобода Ќе, наравно, дивна, али немоЌте дуго остати. Уосталом, ми имамо задатак сопствене зем е - Велике БританиЌе.
  - Заборавили сте да смо обе·али да ·емо Анђелици вратити синове. єедан Ќе вра·ен, чим пронађемо другу и заузмемо Матару, одмах ·емо се претворити у хемисферу светлости.
  - Може потраЌати предуго. - плануо Ќе Петар од беса.
  о чему шапу·еш. упита Вали сум®ичаво.
  - О личним пословима. - НасмеЌани, одговори Вега.
  - То Ќе твоЌа ствар. Па, ево главних одлука коЌе смо донели, остаЌе да разговарамо о дета има.
  - Ђаво Ќе у дета има. рекао Ќе Вега.
  - Не желим да звучим намет иво, али ваш долазак подсе·а на уобичаЌену легенду о двоЌици босоногих ратника са мачевима коЌи ·е се поЌавити пред смак света.
  Можете мислити о нама као о било чему, али понекад се легенде остваре. рекао Ќе Вега.
  - И Ќа не веруЌем да си ти оличе®е Богородице и Азазела, али народ може да веруЌе у то. Зато бо е да га не разочараш.
  - Зашто? - упитала Ќе Анђелика.
  - Зато што ·е нам се у овом случаЌу придружити многи прости и религиозни ратници. Уосталом, народ ниЌе постоЌан у свом гневу, ве· много доследниЌи у богослуже®у.
  ДевоЌка Ќе наточила себи пола чаше слабог вина, навлажила грло.
  - Па, зарад праведног разлога, спреман сам за ово. Али знаш шта Вали. Анђелика Ќе оклевала.
  - Не оклеваЌте да говорите.
  -Шта мислите о науци?
  - Ни сам нисам много писмен, али сматрам да ако Ќе то за добробит зем е и радног народа, онда треба подстицати науку.
  - Треба и сам да се научиш да не будеш слеп.
  - У младости сам и сам био роб, и нисам био дорастао писмености, а онда сам само радио оно што сам се борио, скривао се од хаЌке, доносио правду. А ако постанем кра , не зна се да ли ·у имати бар зрно слободног времена.
  - У давна времена на нашоЌ матичноЌ планети постоЌао Ќе велики владар Џингис-кан. Такође ниЌе знао ни читати ни писати, али Ќе постигао опсежна осваЌа®а и створио прилично чврсто царство. рекао Ќе Вега.
  - Какав сЌаЌан пример. Колико сам разумео, долетео си овде са далеких звезда.
  - Да, добро сте разумели, а наше царство обухвата милионе светова сличних и не сличних вама.
  - Са таквим подацима утолико сте погодниЌи за улогу месиЌа. Помози ми да освоЌим трон и уради·у све што тражиш.
  - Имамо Ќедан захтев да развиЌате науку, уништавате ропство, владате поштено!
  - Ви кажете Ќедно, а изнесите три одЌедном! Цхервони се насмеЌао. - Добро, хаЌде да напунимо пехаре и попиЌемо за успех.
  Атамани су пили, ук учуЌу·и Оливера Твиста. Дечак Ќе постао мало припит и говорио Ќе са патосом.
  - Желим да будем принц.
  - О чему причаш, Ќа ·у те усвоЌити. Вали Ќе тихо рекао.
  - Не, треба да учиш у нормалноЌ школи, чим ти нађем брата, врати·емо се.
  - єе ли он твоЌ син? Аннелика климну главом. - Онда треба да слушаш своЌу маЌку. А сада ·емо попити Ќош Ќедно пи·е и рази·и се међу трупама.
  - Само му не даЌ.
  - Наравно, доста Ќе било, деца треба да поштуЌу умереност у Ќелу и пи·у.
  Након што Ќе изговорио послед®у здравицу, Цхервонни Ќе затворио састанак. Ве· у ходнику До¤ер Ќе повукао Вегу.
  - Значи за вас задатак коЌи вам Ќе дала домовина не значи ништа?
  - Знате, доста ми Ќе да будем покорна марионета, желим бар Ќедном у животу да одиграм одлучуЌу·у улогу, да ризикуЌем све, али да ослободим планету сред®овековне превласти.
  - А то што судбина Ота¤бине зависи од наше мисиЌе, вама Ќе свеЌедно?
  - Не, али започети посао мора да се заврши. Не можемо напустити ове  уде у критичном тренутку историЌе. Замислите шта их чека без нас - муче®е и стре а®е.
  - А шта Ќе са Анђеликом, надам се да ·е сама да се снађе.
  "Али она нема тако велике воЌне вештине и зна®е као ми. А што се сре·е милиона  уди тиче, она може пропасти.
  "Да ли сте сигурни да би насилна побуна могла довести до универзалног раЌа?" СлучаЌ се може завршити само вишком крви.
  - Зато Ќе потребна наша контрола да уместо крви израсту заборавци.
  - Добро, да·у вам Ќош три дана, а ако не пристанете да их напустите, Ќа ·у сам напустити побу®енички логор и одлетети на планету Самсон.
  - Знаш да не могу. Па, погледаЌмо околности.
  Команданти су се разишли по деловима и почели да разбиЌаЌу воЌску на пукове. Вали Цхервонни Ќе постав ао  уде тестиране и прека ене у партизанскоЌ борби у велике формациЌе,  уди су сами бирали ма®е. Истовремено, извршена Ќе ревизиЌа палате, иако су гор®е просториЌе страдале од пожара, сами зидови су преживели ватру, а што Ќе наЌважниЌе, преживео Ќе огроман подрум, где су била похра®ена колосална блага супервоЌводе. Међутим, десетак побу®еника Ќе страдало у тренутку када су покушали да уђу у ризницу. Инсталирани симулатори и замке са стрелицама буквално су изрешетале очаЌне момке. Вали Цхервонни Ќе, међутим, био задово ан.
  - Значи неопходно Ќе за лопове. Од сада Ќе сав новац народно добро.
  Уз помо· буради барута, замке су дизане у ваздух и уредно сложене полуге злата, сребрне полуге, бурад и сандуци пу®ени новчи·има искрснули су пред погледима побу®еника. На посебном месту лежало Ќе драго каме®е, диЌаманти, неки величине ораха, кристално чисти рубини, смарагди, неки од ®их су били у облику накита или цве·а, ахата, топаза, сафира, поЌединачни бисери величине кокошиЌег ЌаЌета.
  "Ови воЌводе су вековима гомилали богатство. Време Ќе да се подели са народом.
  Свеприсутни Вега и онда убацио Ќезик.
  - У моЌоЌ империЌи диЌаманти нису високо це®ени, они се производе у индустриЌским погонима. Тако Ќе и са рубинима, користили су се у ласерима док нису измиш ене мегаплазма машине, али смарагди нешто вреде.
  - У овом случаЌу, даЌем вам их, можда за минђуше?
  - Не волим да оптере·уЌем уши. Дово ан Ќе Ќедноставан прстен!
  Залихе хране у замку, као и у градским магацинима, биле су значаЌне, тако да глад ниЌе угрозила револуциЌу. Генерално, плодна клима - три сунца одЌедном, и необично буЌне би ке омогу·иле су бербу четири пута годиш®е. Наравно, ниЌе било зиме, клима Ќе подсе·ала на екваториЌалну.
  И зачудо, чак и на овоЌ мекоЌ, паху астоЌ зем и коЌа Ќе цурила од сала, где Ќе било дово но пробонути штап да процвета,  уди су умирали од глади. Сурова мо· олигархиЌе, превелики порези и данак довели су до тога да Ќе ве·ина  уди живела у сиромаштву.
  Стога се устанак ширио, разбацаЌу·и се по градовима и селима. А када Ќе воЌска побу®еника кренула у поход, ово Ќе импресиван призор. БроЌни побу®еници изашли су из капиЌе и кренули широким путем. Нева алац се, међутим, као професионални воЌник намрштио, видело се да су доброво ци слабо обучени, били су ван такта, иако су ®ихови команданти покушавали да их изграде. Међу оружЌем посебно Ќе много исправ ених коса коЌе изгледаЌу прете·е, много копа а, има чак и  уди наоружаних роговима и то агама.
  Мало Ќе мушкета, чак и примитивних. У овоЌ врсти снага ниво наоружа®а ниЌе ве·и него у време Ивана Грозног, главно Ќе хладно оружЌе, што побу®еницима даЌе неке шансе. Али ако се суоче са великом и добро опрем еном воЌском, би·е пометени. Арти ериЌе нема дово но, ве·ина зароб ених топова зароб ених при Ќуриша®у на град Ќе претешка, тешко их Ќе ву·и. Односно, кампа®а за круну ниЌе ништа друго до коцка коЌа се може завршити пуно крви.
  Овде долазе жене локалних Амазонки, ве·ином миши·аве и крупне, напумпане миши·е тешким радом. Оне, по правилу, прате своЌе мужеве, али има и веома младих неудатих жена. Од ®их, Вега формира сопствену гарду.
  Ево Ќош десетак девоЌака коЌе Ќе окружило ®у и Анђелику.
  - Ви сте свеци! - викали су. - Претеча МариЌе и Азазела.
  Вега Ќе прилично навикла на своЌу улогу. Иако оваЌ демон не веруЌе у Бога, она се претвара да Ќе уро®ена у верску екстазу.
  - ВеруЌ у Свемогу·ег, казна Ќе стигла на твоЌ свет. - Вега Ќе успео да сазна за легенду уопштено.- Дошао сам овде да учиним сиромашне богатим, а богате сиромашним!
  То Ќе изазвало експлозиЌу ентузиЌазма међу сиромашнима. Били су бучни, махали косама.
  - И ми имамо равноправност жена, морамо се борити. єа ·у ти први показати пример! Вега Ќе подигла мач над главом.
  БроЌне девоЌке и одрасле матроне подржавале су оваЌ импулс - иако се у овом светском рату сматрало мушком професиЌом.
  Сам Вали Цхервонни Ќе довезао до ®их. Овог пута се попео на стифин, смешну животи®у коЌа Ќе мешавина слона и кактуса. На врху, где се налазило седло, и стрелац са кочиЌом, све Ќе било уредно дотерано, али су три дебла изгледала урнебесно.
  Оливер Твист Ќе први пут видео такву животи®у и радознало Ќе повукао тр®е, затим Ќе покушао да свира, зазвониле су и добиле нешто што Ќе из далека личило на харфу.
  Дечак Ќе успео да репродукуЌе мелодиЌу галантног воЌног марша.
  - Не играЌте се, иако не, наставите да свирате своЌе очигледне музичке способности.
  - Волите ли музику? - изненадио се Оливер Твист.
  Наравно да нисам див ак. - чак се и увредио Вали. - Ако сам из просте породице, шта онда мислите; неспособни да сагледаЌу лепоту?
  - Ово Ќе воЌна химна са ®им воЌници иду да гину. Али ако хо·ете, одсвира·у вам Бетовенову хероЌску симфониЌу посве·ену Наполеону Бонапарти.
  - Ко су они?
  - Древни хероЌи далеких звезда.
  -ИграЌ.
  Дечак Ќе почео да подешава "жице", свака игла слона Ќе имала своЌ домет. Коначно Ќе успео да пронађе прави ритам и почео Ќе да свира. ГениЌална мелодиЌа у оригиналном извође®у била Ќе импресивна. Убрзо их Ќе опколило неколико хи ада гледалаца, коЌи су Ќедногласно захтевали да наставе.
  Цхервонни Ќе прекинуо концентрациЌу.
  - Наш ци  Ќе атак на престоницу, не смемо да стоЌимо мирно. Патриз Ќе остао иза, а ми ·емо после победе слушати музику.
  Оливер Твист, охрабрен расположе®ем гомиле, постао Ќе тврдоглав.
  - Да им играм ЧаЌковског, ово Ќе такође веома Ќак хероЌ антике.
  - Не! Окре·емо се и марширамо.
  Овде Ќе Вега ушао у разговор.
  - Пусти га да игра! Желим да слушам и ЧаЌковског, поготово што Ќе он композитор наше прародите ске државе!
  Вали Цхервонни Ќе оклевао, ниЌе желео да се расправ а са новом светите ком, ®ен ауторитет и вештине би добро дошли, али ®егов ауторитет треба сачувати.
  Шта ·е ре·и Анђелика?
  - Нека свира, али ово ·е му бити послед®а песма. - рече лепотица.
  Оливер Твист Ќе дунуо, а затим почео да пева. Његов глас Ќош ниЌе почео да се прекида, па Ќе позив био необично Ќасан.
  "И има пристоЌне гласовне способности" - помисли До¤ер. - "Кад сам и певао, штета после затвора, потпуно сам изгубио инфузиЌу.
  Али изгледало Ќе да Ќе сам кактус слон имао другачиЌе миш е®е. Неко време Ќе стаЌао мирно, а онда како да се пусти. Оливер Ќе полетео са тр®а, а искусни Ќахач коЌи Ќе седео са Ва ом Червони повукао Ќе узде. Али ништа ниЌе помогло, животи®а се све више трзала, чинило се да Ќе слон полудео. Дебела кожа Ќе поцрвенела, што Ќе био прете·и знак за ову врсту животи®а. Овде се и сам Вали ниЌе могао одупрети и полетео Ќе с леђа, вероватно би сломио врат, али До¤ер Ќе био на опрезу и подигао Ќе главу устанка. Али Ќахач Ќе имао много ма®е сре·е, од оштрог гура®а излетео Ќе као метак и забио се у палму.
  - Ужас се пробудио! Ти си му довео отрцану певачицу! - викао Ќе Цхервонни.
  У овом тренутку, Анђелика Ќе скочила напред, ¤иновске к ове огромног слона су се надвиле над ®ом, чак Ќе и храбра Вега вриснула. Али девоЌка Ќе, не лецнувши се, ставила руку на ®егово дебло. Чинило се да Ќе из ®е изашао млаз енергиЌе, помахнитали слон се трзнуо и укочио, кожа му Ќе из црвене постала плава. Тада су ®егове закрвав ене очи попримиле смислен израз, а чудовиште са три дебла клекну.
  Сви су се укочили, не веруЌу·и своЌим очима, наступила Ќе мртва тишина, а онда Ќе експлодирала нечиЌим вриском.
  - Света дама од слонова.
  Повици су се подигли, гомила Ќе скандирала.
  - ИнкарнациЌа МариЌе ·е укротити сваку звер! Слава светима!
  Слон се поклони, а Вали Цхервонни поново седе на ®ега. Вођа побу®еника Ќе био задово ан, а тврдоглави дечак Ќе то добио, док Ќе Анђеликин ауторитет додатно оЌачан, што му обЌективно иде у прилог.
  Пре него што Ќе сео, шапнуо Ќе Анђелики на уво.
  - Кад постанем кра , понуди·у ти да ми постанеш жена.
  ДевоЌка Ќе одговорила.
  - Да бисте се венчали, потребна вам Ќе  убав.
  Вали Ќе издахнуо.
  - Много те волим.
  - єош те немам.
  - Реч и да е улива наду.
  Вали Ќе тада  убоморно погледао До¤ера, зар му оваЌ млади· ниЌе конкурент?
  Али онда, ухвативши Вегин поглед, схватио Ќе да су са ®ом прилично пар. Овако га гледа ова тигрица, погледом пуним  убоморе и див е®а. Истина, он заиста осе·а све ве·и шарм Анђелике, такву жену Ќе желео да види као своЌу жену, снажну, интелигентну, храбру, способну да подели терет вође, а у буду·ности, ако Бог помогне, и кра . Њен син, наравно, ниЌе ше·ер, иако снажан момак, храбро се понашао под муче®ем, одличан борац, али ипак нека врста странаца. С друге стране, да Ќе ®егове крви, Вали би себе сматрао сре·ним оцем.
  Оливер Твисти Ќе у међувремену градио своЌе малолетне чуваре. Оне врш®аке коЌи су успоравали и нису добро слушали команде, учио Ќе шаком. Трагови муче®а на ®еговом телу потпуно су нестали, а чак су га и деца гледала као у чудо и трудила се да га послушаЌу. Тузоков свет Ќош увек ниЌе отишао од муче®а, Ќедна нога му Ќе изгорела и завиЌена, због чега Ќе тинеЌ¤ер шепао, али бичеви нису толико страшни. Па ипак, да не би успорио, дечака су ставили на вагон.
  Оливер Твист Ќурио Ќе око ®е као ђаво, позвао свог приЌате а, а затим се вратио у своЌу групу. Би·е потребно открити у чему Ќе таЌна и зашто се тако брзо опоравио. Очигледно  уди са звезда имаЌу посебну магиЌу или необичну уметност лече®а. У међувремену ·е га помно пратити у кампа®и. Међутим, главна опасност долази од Реда лав их уста, ово Ќе велика и подмукла сила. Могу и да отруЌу, па да Ќе Аплита имао заверу против отрова, онда би био миран. Ако размислите о томе, онда би пре свега требало да уклоне ове девоЌке, бацаЌу болно оштар изазов властима Великог брата.
  А ако су успешни, онда се ред може обратити ®ему Цхервонни за помо·.
  - Ма®е од кра евске круне, не слажем се. каже Вали наглас.
  Анђелика га чуЌе, одмах скочи на слона и прекине.
  - єесмо ли дигли буну зарад круне? Наш ци  Ќе слобода и правда.
  - Наравно, али да држава не би уронила у анархиЌу, неко мора да буде кра .
  - ОнаЌ ко то постане мора имати све квалитете монарха.
  "Али ве· сте одлучили да ·у постати монарх.
  "Али под своЌом контролом, Ќа ·у вас одвести до Матаре.
  - Хвала дете подзем а. - рекао Ќе Вали полуша иво.
  - Заборавили сте да сам сада светац. А ако Ќе тако, онда ме морате послушати, Ќер Ќе МариЌа стариЌа од сваког зема ског кра а.
  - У овом случаЌу, опет сте у праву да могу бити обичан смртник. ХаЌде бо е да поразговарамо о плану да ег рата, одлучио сам да своЌе пукове поша ем у град Лоистрог, ово Ќе к учна тачка где се сви путеви спаЌаЌу. Одатле можемо отворити директну руту до Матаре.
  - Има Ќако Ќак гарнизон и доста пушака. Прво бих вам саветовао да прошетате линиЌом Фацет, тамо има много воЌних фабрика, приметно бисмо допунили своЌ арсенал.
  - Фабрике су добро утврђене, ту ·емо изгубити превише  уди и времена.
  - Мислим да ·е сами радници устати и отворити нам капиЌе.
  - Међу онима коЌи раде у страж®им просториЌама и у рудницима, заиста има доста робова, али наЌамни радници нису баш хтели да се придруже моЌоЌ банди.
  - То Ќе зато што, за разлику од одбеглих робова, коЌи немаЌу шта да изгубе осим ланаца, имаЌу породице, и само наЌочаЌниЌи могу да их подвуку под секиру.
  - Можда сте у праву, пре одласка у престоницу не можемо без оружЌа. Вали се окренуо. - И овде скре·емо рачва®е, где сте саветовали.
  Огроман, исклесан гранитни маркер показивао Ќе правац. Главни град Матаре Ќе Ќош увек био уда ен више од пет стотина ми а. А дуж ивица су лежале богате, густо насе ене зем е.
  Трупе су се окренуле фабрикама, било Ќе потребно попунити залихе пушака и мускета. Петар се све више мрштио - устанак се очито развлачио. Уз пут Ќе лежало утврђе®е Синхор, веома велико, древно, али добро утврђено са Ќаким гарнизоном и далекометним топовима. Било Ќе веома тешко заоби·и га. Да не би губили много времена, Анђелика и Вега су кренуле на трик. Узевши са собом буре барута, обоЌица су кренули ка капиЌи.
  єарак Ќе био дубок, мост подигнут, изгледало Ќе као да су локални воЌници упозорени на устанак. Виши официр, маЌор Фонол, прегледао Ќе околину кроз шпиЌун. Претходна но· Ќе била тешка, Ќер Ќе био у приличном пиЌаном ста®у, унаЌмио Ќе две проститутке, надаЌу·и се кра евском одмору. И нешто му подметну, маЌор се "онесвестио", а уЌутру се пробудио без пара са болном главом. А пошто Ќе увек ишао без гроша у ¤епу све, спуштаЌу·и га по кафанама и коцкарницама, напио би се, успео Ќе, само о туђем трошку у кредитима. До овог тренутка, вински парови су се потпуно распршили, дошао Ќе "отпад". Сада Ќе наЌвише од свега желео да попиЌе и окуси женско милова®е. Грло га Ќе било суво, препоне су га болно бо еле, слепоочнице су га бо еле као да Ќе у ®их сипано растоп ено олово.
  - Момци, даЌте ми бар чашу вина.
  Капетане, одбрусио Ќе Квас.
  - Испорука нема неде у дана, анатема Ќе. Црвени магацин са вином Ќе разбиЌен, и ми сами умиремо од жеђи.
  - Лично бих Червони одсекао уши. Где се може набавити алкохол?
  - За новац, нема проблема.
  - Новац! Вау, ђаволе, зашто си смислио такву гадост као кеш.
  - Овако се види од Бога да Ќе уређено кад Ќе Ќедном другом лоше.
  - Па, зашто Ќе мени лоше.
  - Правите много грешака.
  Изашавши иза буЌне шуме, прилазиле су им две шармантне девоЌке.
  - Ве· имам грешке. Изгледа да су лепотице из шуме.
  - ДаЌ да видим. - Капетан Ќе уперио телескоп.
  - Вау, никад нисам видео тако лепе  уде. Не жене проле·но цве·е.
  - Чудо Ќе, али шта носе са собом.
  - Буре, и то доста велико.
  "У ®ему мора да постоЌи божанско пи·е, а саме девоЌке су заиста боги®е. - рече маЌор, држе·и се за лулу.
  ДевоЌке приђоше шанцу и стадоше пред капиЌу своЌим звонким гласовима коЌе су викали.
  - Чувари, молим вас, отворите врата женама.
  МаЌор их Ќе буквално очима прождирао три дана као неухра®ен петао.
  - Наравно, отворите их, наређуЌем да се спусти мост.
  - Шта Ќе са прет®ом побу®еника?
  - Овде имамо две мо·не батериЌе са тешким пушкама, и сваки део зем е Ќе гађан, а генерално ·емо увек имати времена да уклонимо мост. Не желиш да забиЌеш колац међу ®ихове витке ноге, зар не?
  Заиста преплануле, као изливене у бронзи, ноге девоЌака биле су голе скоро до самих кукова. Колико би могли да причине задово ства човеку уморном од уздржава®а. Скромна оде·а практично ниЌе скривала своЌе фигуре, подсе·ала Ќе на статуе, али не хладне, ве· живе, дрхтаве, способне да пруже наЌЌаче излуђуЌу·е задово ство.
  Фонол Ќе био п увачки, а он Ќе лично дотрчао до стражара наговараЌу·и их, а затим засукао рукаве и своЌим рукама окренуо волан.
  Коначно, фантастичне девоЌке, удараЌу·и босим, исклесаним стопалима, ходале су по мосту, очигледно су биле веома Ќаке, ако су без много напора вукле прилично велико буре на точковима.
  Први су притрчали капетан и маЌор, а Фонол Ќе, не могавши да се одупре, ставио Веги руку на бутину. ДевоЌка се осмехнула и паж иво склонила руку.
  - До·и ·е време за сат  убави са тобом, али у међувремену, хо·еш ли да утажиш жеђ.
  - Наравно, грло Ќе сав суво.
  Вега Ќе паж иво одврнуо славину, сипаЌу·и пуну шо у за маЌора. У бурету барута, за сваки случаЌ, остав ена Ќе посуда вина, а одЌедном ·е проверити.
  Капетан га Ќе пратио. умешала се Анђелика.
  - Волели бисмо да сви стрелци тврђавске батериЌе дегустираЌу вино. А онда су Ќадници чамили без алкохола.
  - Шта Ќе поштено.
  "Осим тога, ми предуго вучемо ово буре и зато немамо намеру да било кога лечимо бесплатно.
  - Наравно, би·ете издашно пла·ени.
  ДевоЌке су своЌ смртоносни терет довукле до батериЌа. Цео ®ихов план заснивао се на повлаче®у из деЌстава одређеног броЌа топова коЌи су држали равну долину на нишану.
  На путу су их дочекали расположени ратници, смеЌали се и позивали девоЌке да прошетаЌу са ®има, неке од наЌсмелиЌих су се трудиле да им дотакну и додирну посебно груди. На своЌу срамоту, Вега Ќе осетила же у, груди су ЌоЌ натекле. Ипак, жени Ќе велико задово ство да осети мушко милова®е.
  - Момци, само не сви одЌедном, станите у ред. - Рекла Ќе. - Да, и бар припреми нешто злата.
  - За такве као што си ти и два злата ниЌе штета.
  - И поред младости, ве· сам искусан и могу да служим двадесеторо  уди одЌедном. - рече Вега, а у међувремену и сама, гледаЌу·и изблиза где су ближе бурад барута.
  - Изабери мене, Ќа сам наЌЌачи.
  - Важим за наЌлепшу у пуку, па треба да будем прва.
  - А погледаЌ ми прса чак три крста.
  - єесте, стари сте, млади прво треба да добиЌу своЌ део.
  Анђелика Ќе такође била пипана, али за разлику од Веге, ниЌе било приЌатно, Ќер Ќе имала много строже васпита®е. И хтела Ќе да се што пре ослободи ових похотних лица. ОдуваЌ их дођавола и заборави. Где су те проклете бурад, можда Ќе магацин на сасвим другом месту, а не поред пушака?
  И ето их, колико их Ќе, одушевила се Анђелика. Староседеоци Ќош увек не блистаЌу интелигенциЌом или су претерано самоуверени. Истина, пушкарнице су уске, сами топови су добро зашти·ени од гранатира®а, постоЌе чак и ковани штитови. Дакле, вероватно·а пораза од случаЌног Ќезгра Ќе мала. Али свеЌедно, складиште®е толике количине барута на Ќедном месту ниЌе толико опрезно, о томе ·е се морати водити рачуна у буду·ем рату.
  - Драги моЌи добри, пре него што почнете гозбу, исприча·у вам причу из сопственог искуства. Желиш да знаш како сам некада волела дечаке. Вега Ќе вриснула.
  - Наравно да имамо! - Као одговор, борци су углас залаЌали.
  Анђелика Ќе ставила буре ближе осталима, ако експлодира, онда детонираЌу одЌедном, киселина унутар фити а треба да ради тачно до минута, ниЌе узалуд причврш·ена за сат.
  Вегине очи су пламтЌеле у ишчекива®у терористичког напада. Анђелика Ќе такође била нервозна и да би се ослободила напетости, сипала Ќе себи мало вина, па га у Ќедном гут аЌу попила. Њено миши·аво фантастично тело било Ќе прекривено кап ицама зноЌа, а кожа ногу почела Ќе да личи на расипа®е бисера.
  Послед®и клик и време Ќе да се котр аЌу.
  Вега Ќе у међувремену почела да прича Ќасно измиш ену причу о томе како Ќе радила у ЌавноЌ ку·и. Видело се да Ќе ®ена прича успела, воЌници су дрхтали и узбуђени.
  - Била су их четири одЌедном, из ®их Ќе шибао мирис Ќаког зноЌа, Ќа сам одавно био мокар, а желео сам да Ќезиком осетим ®ихове вреле врлине.
  У том тренутку Вега се сажалио на ове момке, од коЌих су многи били млади и згодни. За минут, не више, они ·е погинути, животни пут ·е им бити прекинут на наЌстрашниЌи начин. И би·е криве она и Анђелика. Е сад, колико Ќе  уди прекидала, на разне начине, чак и ако ЌоЌ Ќе било жао, онда Ќе све врло брзо заборав ено. Али сада Ќе напала таква штета да су и сузе потекле. Неопходно Ќе причврстити се да се не би издао, али Вега Ќе осетила да нема много више и да ·е се разбити у три тока.
  - Боже, зашто су  удима потребни ратови. прошапутала Ќе.
  - Па зашто си прекинуо, настави, чули су се гласови. Заиста нам се допада оно што Ќе било следе·е?!
  - Извините, храбри ратници. Али попио сам превише и морам да пишким. рекао Ќе Вега. Анђелика Ќе притрчала.
  - И моЌа бешика Ќе пуна, чекаЌте нас мало, бежимо.
  - Полако овде. - викну седобркови пуковник.
  - Не, како можете, ми смо културне даме.
  ДевоЌке су трчале тако да су им блистале мало праш®аве потпетице, пре похода Вега и Анђелика су добро опрале ноге. Сада Ќе наЌважниЌе имати времена за одлазак, а истовремено не дозволити да се мост подигне.
  Овде Ќе тора®, где функционише механизам за подиза®е. ДевоЌке налете на ®ега и у том тренутку се зачуЌе огромна експлозиЌа. Зидови се одмах разилазе са много пукотина, а ударни талас подиже младе Амазонке и баца Ќарак.
  На ®их Ќуре страшна створе®а слична крокодилима са две главе и три реда, зубима, отровним пиранама, са пацовским устима и носовима оштрим као слагалица.
  Кажу да страх буди додатне снаге, човек у овом случаЌу користи миши·е сто посто. Тако се десило у овом случаЌу, девоЌке су очаЌнички зарадиле руке и ноге, само су им зуби куцали, лагано гребали ноге. Затим су из све снаге скочили, држе·и се за ивицу опкопа. Користе·и четири уда одЌедном, пузали су дуж неравног зида, налик на  уде паука.
  Иако Ќе каменита површина била клизава, ноге су изнова падале, али су неким чудом девоЌке остале на  игавоЌ површини. Што се искусниЌа Вега попела прва, много сати тренинга на тренингу нису били узалудни. Али Анђелика Ќе у послед®ем тренутку прекинула уз див и плач. Вега Ќе Ќедва стигла да Ќе ухвати за косу.
  - єебено си повређен. - Орала Ангелица.
  - КоЌи Ќе наЌбо и начин да те пустим? - иронично Вега.
  Извукавши га, ставила га Ќе на камену површину. Анђелика Ќе рефлексно додирнула главу, као и обично, сва коса Ќе нетакнута.
  - Одлично, хвала што сте ме спасили, а сада идемо у битку.
  Мост Ќе ве· почео да се диже, а побу®еници су свом снагом пожурили ка ®ему.
  Две ненаоружане девоЌке доЌуриле су до стражара коЌи Ќе стаЌао на улазу. Чувара Ќе било десетак, али нису очекивали да ·е их напасти све две  утите жене. Поред тога, Ангеликина груди Ќе била изложена као резултат експлозиЌе. Три воЌника, бацивши оружЌе, навалила су на ®у, покушаваЌу·и да Ќе силуЌу.
  ДевоЌка Ќе, скочивши, ударила обоЌицу перверз®ака у препоне са две ноге одЌедном. И тре·и прсти у очи. Тако су три борца одЌедном избачена из погона. Вега ЌоЌ ниЌе попуштала, убрзаваЌу·и, ударала Ќе голим ногама, два у вилицу, а другу дланом у грло. Тако Ќе шест од десет повучено у року од Ќедне секунде. Затим, подижу·и испуштене мачеве, Анђелика и Вега су пали на преосталу четворицу.
  ДевоЌке су се кретале тако брзо да искусни воЌници нису могли да прате ®ихово крета®е. Изводе·и технику "ПиЌани лептир", Вега Ќе убила Ќедног борца, а затим Ќе, направивши шраф, убила другог. Аплита Ќе, заузврат, маЌсторски извела технику "Мад Фан", услед чега су две главе биле одсечене.
  - Овако смо прву опкладу победили сЌаЌно. - рекао Ќе Вега.
  Зграбивши два мача, девоЌке су улетеле унутра. Ту су пресекли тела воЌника, као кроз чудесну делом челичну, делом живу шуму. Њихове босе ноге шкрипале су кроз локве крви, остав аЌу·и вид иве отиске стопала. Сам тора® Ќе био напукао, механизам за подиза®е се заглавио, а они су се уз напор подизали. Истовремено изводе·и технику "ТроЌни вихор", Вега и Аплита, полажу·и седам ратника одЌедном, упадаЌу у просториЌу. МаЌор Фонола се наЌпре осмехну, а онда, виде·и окрвав ене мачеве, пребледе и клекну.
  Уради·у шта год желиш, само ме немоЌ убити.
  - Прво морате спустити мост.
  Вега Ќе одгурнула маЌора и силом се бацила на точак. Анђелика Ќе заклала Ќош два непослушна ратника Раггед Стоне.
  . ГЛАВА 18
  Оливер Ќе био жестоко бичеван. У тре·ем резу не само да се бичем на рану сипала со, ве· су се детету на голе табане став але усиЌане траке гвожђа. И скоро осака·ен. Баш боли кад пете пеку, а мало више и голе груди.
  У хладноЌ, мрачноЌ ·елиЌи пуноЌ пацова и паукова, Оливер Ќе утеху налазио само у сну.
  И било Ќе шта да се види.
  Мост се полако спуштао, точак Ќе био затегнут, слабо подмазан. У међувремену, побу®еници су ве· искочили на чистину, притрчавши гвозденоЌ плочи. Први коЌи Ќе у исто време скочио на мост, пробивши свог противника, био Ќе До¤ер, Ќурио Ќе на ко®у, а за ®им и остали. Анђелика и Вега су у међувремену морале да се боре са надмо·ниЌим снагама. Борци су летели на ®их, ишли су веома чврсто, девоЌке су секле ®ихова тела, као да су кисели краставци, удараЌу·и их кроз и кроз. Стрелци су били наЌопасниЌи, али нису смели да се окрену, била Ќе превелика гужва. Међутим, са тако великим броЌем неприЌате а, било их Ќе сувише тешко обуздати. ЧекаЌу·и да се мост потпуно спусти, Вега Ќе бацила бак у на волан, она се распламсала и запалила црвени пламен.
  - СачекаЌ их Ќош минут, Анђелика, а онда можемо да идемо. она Ќе викала.
  Вега Ќе ра®ена у раме и лагано се огребала у грудима, Анђелика Ќе ударена ланцем по босим ногама, девоЌка Ќе шепала пар секунди, а онда скупила во у у песницу и наставила борбу.
  Направивши искорак, посекла Ќе два одЌедном, а Вега Ќе у скоку ударила ногом у врат.
  - Сеци и рукама и ногама. Скачите чеш·е.
  - Професионалац сам у каратеу, изгледа да им Ќе ова уметност новина, па ·емо да победимо Ќаче.
  Босоноге, веома витке, миши·аве ноге девоЌака блеснуле су, разносе·и ударце, обараЌу·и неприЌате е. Како Ќе Вега убрзо схватио, наЌефикасниЌе Ќе било да се кратким замахом удари у препоне. Ово Ќе обично изазвало траЌни шок. И безбедниЌе Ќе за себе, иначе, за време грамофона, Вега Ќе болно ударила ногом у мач, крв се излила, кожа Ќе била посечена. ДевоЌка Ќе као одговор ударила ратника дршком мача у слепоочницу, а затим Ќе оштрицом пробила другог противника.
  Видевши да Ќе точак ве· запа ен, а конопац Ќе скоро прегорео, Аннелика га Ќе посекла и почела да се повлачи. Приметивши ово, Вега се такође подигла. Обе девоЌке су, након Ќош неколико огреботина, отишле до суседних врата и почеле да се пе®у уз степенице.
  Овде Ќе ®иховим неприЌате има било теже, Ќер нису могли да искористе броЌчану предност и да се окрену. Вега и Анђелика су се успешно издржале. У међувремену, побу®еници су ве· заузимали коридоре, секу·и нескладне редове неприЌате а.
  єедан од првих коЌи Ќе провалио у тврђаву био Ќе Оливер, коЌи Ќе бесно Ќурио на неприЌате ске урлике. Дечак Ќе био прави ђаво, користе·и два мача одЌедном. У само кратким панталонама, савит ив као кобра, секао Ќе и убадао, користе·и научене трикове. Тако Ќе налетео на прилично снажног витеза, барона Фобека. Пошто Ќе био искусан мачевалац, барон Ќе веровао да може да се носи са дечаком без ве·их потешко·а. Али у стварности, Оливер Твист се показао спретниЌим, а само Ќе вешто израђена ланчана пошта спасила Фобека од смрти при првом нападу.
  Вешто одлазе·и, избегаваЌу·и и одскачу·и, дечак Ќе неколико пута ударио неприЌате а у ребра, а затим Ќе, након извође®а технике "Дамски лепеза", зарезао по врату. Али биков врат прекривен слоЌем метала Ќе преживео. Штавише, штитоноша коЌи Ќе ушао у битку бацио Ќе бодеж, Оливер Твист Ќе избегао, али Ќе кожа била мало посечена.
  - УкрцаЌ се на наЌподмуклиЌе. - И роне·и, оштрим ударцем одсече главу штитоношу.
  Барон Ќе био затечен, и замахнуо Ќе превише ревносно мачем, видело се да Ќе  ут.
  - Исе·и ·у те на комаде, штене, и спустити кожу на буба®. Дечак Ќе скочио избегаваЌу·и сечиво, ударио босом ногом у препоне, али Ќе налетео на оклопну плочу. Међутим, ударац Ќе био толико Ќак да Ќе поклекнула, болно стежу·и баронова ЌаЌа.
  - Узми га! - Наређено уз урлик Пхобек.
  Али Оливер Твист Ќе извео троструки млин са два мача, попунивши прва два, затим технику Раггед Буттерфли, док Ќе Ќош три завршио завршним ударцем.
  - Па, узели су много. - Дечак Ќе направио нос. Поново су се срели са баронима Ќедан на Ќедан. Овде Ќе момак одлучио да прибегне техници "Мад Брусх", након што Ќе Ќасно извео низ покрета, погодио Ќе Фобека право у око. Ударац Ќе био толико Ќак и прецизан да Ќе оштрица искочила кроз поти ак.
  - єедан хулиган више постао Ќе ма®е. - Оливер Ќе, обрисао оштрицу о лиш·е, наставио своЌ брзи напад.
  И лупеж се одлично борио, од сваког ®еговог ударца неко Ќе сигурно пао, а ударао Ќе исто као и Оливер са два мача одЌедном.
  Буду·и да Ќе, међутим, тежи и искусниЌи од ®ега, убио Ќе много више. НаЌближе куле су прилично брзо очиш·ене, али Ќе у тврђави било вру·е. Гарнизон Ќе био Ќак, а многи побу®еници били су насумично наоружани. Посебно Ќе било тешко када су мускетари испалили волеЌ. Више од две стотине  уди се срушило уз сте®а®е и вриску. Али До¤ер ниЌе изгубио главу, вукао Ќе побу®енике за собом, и пре него што су воЌници стигли да се претоваре, чопор Ќе сЌурио на дно. Почела Ќе туча и у тим условима секире, виле, Ќазбине биле су добро оружЌе, у борби прса у прса локални мускетари, за разлику од Думасових Ќунака, нису били нимало Ќаки. ОпасниЌи су били витезови и оклопна пешадиЌа. Они су се вештиЌе борили и убрзо Ќе цео краЌ био затрпан лешевима.
  Нева алац, коЌи се истицао међу осталима своЌом Ќунаштвом, био Ќе прва жртва коЌу су хтели да положе на олтар. Био Ќе опко ен са свих страна, покушали су да газе, ко®е. Нева алац Ќе скакао горе-доле, секао ко®има у ноге, ®егови наЌоштриЌи мачеви никоме нису дали ни на краЌ. Овде Ќе осам Ќахача одЌедном скочило на ®ега, двоЌица су убиЌена мачевима, а Ќош двоЌица су оборена ногом, а пети До¤ер се забио у главу. Снажан ударац од чела до носа Ќе способан да збаци било кога. А остала три су докраЌчена касниЌим ударцима. Међу првима се борио и Вали Цхервонни, наравно, ниЌе био брз као До¤ер, али Ќе био великог раста и могао Ќе да удари своЌе противнике због масе. Његова велика дворучна секира Ќе, не ретко, секла витезове до пода, а штит ниЌе могао да издржи тако снажан ударац. Међутим, у Ќедном тренутку, Ва а Цхервонни Ќе била опко ена са свих страна и чак озби но повређена. Џин Ќе затетурао и ласо му Ќе бачен око врата, брутално повлаче·и конопац. Вођа побу®еника умало ниЌе изгубио свест, пао Ќе на колена. Седам  уди Ќе одмах ухватило ласо, конопац Ќе био веома Ќак, и вукли су Цхервонни као врх.
  Где те гиганти воде? - одЌедном викну преко уха. - Ти си стока.
  Две шармантне девоЌке су скочиле у трку и заЌедно удариле Ќахаче. ДевоЌке су биле полуголе, Анђеликина кратка ха ина била Ќе поцепана и исечена, а Вега Ќу Ќе потпуно одбацила, остаЌу·и у га·ама. Многи витезови су, заборавивши на битку, очима прождирали лепотице, за шта су одмах и платили, примаЌу·и бруталне ударце коЌи су одсецали главе и удове.
  - Повуците се момци, неприЌате  ниЌе дуго отишао. - Вега Ќе убрзала.
  Са кровова су покушали да пуцаЌу на ®их, али су их устаници сами оборили, пузе·и и удараЌу·и противнике. Петар Ќе са две године извукао своЌу прву стрелу, па Ќе, када Ќе неприЌате ски налет мало ослабио, почео да гађа стреле Ќедну за другом.
  Мир Тузок Ќе сео поред ®ега, дечак Ќе Ќош мало шепао, али се младо тело брзо опорав ало. ТинеЌ¤ер ве· ниЌе био лоше исечен, али Ќе шутирао Ќош бо е. Било Ќе вид иво како су се неприЌате ски воЌници, примивши бод у стомак, груди или бутину, глатко сместили. Неки од ®их су беснели и трзали се ако стрела не би одмах погодила витални орган. Чак Ќе и До¤ер био изненађен.
  - Зар ниси нестао?
  Дечак климну главом.
  - Ово Ќе оно што имам од наЌраниЌих година, Ќош као мали, практично нисам мазао ни по наЌма®им метама.
  - То Ќе твоЌ генетски таленат.
  - Жао ми Ќе шта?
  Бивши лопов Ќе обЌаснио:
  - Па, природа ти Ќе од рође®а дала способност да шутираш савршено, чак и феноменално!
  - єош сам доста тренирао, многи момци у нашем пуку ве· добро пуцаЌу, само не може свако да повуче тетиву, али Ќа могу.
  Мир Тузок Ќе показао ре ефне бицепсе.
  - Добро, пуцаЌ, а Ќа не·у много да сечем.
  Редови витезова и гарде брзо су се проредили, и коначно Ќе Додгер први успео да се пробиЌе до заставе. Око ®ега су били густи редови коп аника, а предводио их Ќе ®ихов познати Ќунак, гроф Каваца.
  ОваЌ масивни ентитет, уз смех, срео Ќе не нарочито крупног, налик голобрадом тинеЌ¤еру До¤еру.
  - Где идеш наивчино - уморан од живота. - єош си тако мали.
  - Ти си велики ормар коЌи гласно пада. - Викао Ќе Додгер. - Па, хаЌде да пробамо да ми забодемо нос.
  - Стави·у га на руку, а ошамари·у другу. зарежао Ќе момак висок скоро осам стопа.
  - Позната прича. Од кога сам то чуо? Ах, од седмоглавог чудовишта.
  - Нема змаЌева, све су то баЌке. Витез Ќе наставио да урла. - И ево ме, а шака ми Ќе као твоЌа глава.
  Да видимо шта ·е бити са ®им када га пресечем. Може се сма®ити. - Нева алац Ќе, заронивши и прилично спретно, посекао испод колена.
  Капа за колена Ќе спасила витеза од сака·е®а, ниЌе била ливена од гвожђа, ве· од веома скупе зелене бронзе. Стога Ќе само мало посечен, крв Ќе изашла.
  Лешина, тешка добрих двадесет фунти, се смеЌала.
  - Да, ти си само комарац, е, успео си да ме убодеш, али шта вреди.
  "Ви сте велики, али неспретни, и дете може да се носи са вама. Нева алац, брзо се уда ивши од два метра дугачког мача, скочи у ваздух и удари у шлем. Од тврдог бода зачуло се зво®е®е, али ¤ин ниЌе ни затетурао.
  Нева алац Ќе, заузврат, Ќедва отишао, на ®ега Ќе Ќурнуо огроман ланчани пас. Његови велики оч®аци, попут оних у тигра, скоро су му се затворили у грлу. Нева алац Ќе ударио прстима у очи чудовишта, а затим секао по врату. На псу ниЌе било оклопа, а глава Ќе одлетела и погодила Кавацу у криглу.
  Ово Ќе изазвало ефекат на гиганта сличан ономе како се реагенс сипа у киселину. Он Ќе плануо и тако очаЌнички замахнуо мачем да Ќе посекао троЌицу своЌих воЌника.
  - Браво што си ми помогао. - Подколил До¤ер.
  Затим га Ќе напао, енглески лопов-капетан Ќе с муком одбио мач и забио сечиво у лице противника. ЗавиЌао Ќе, гримизна посекотина му Ќе прекрила очи, а гроф Ќе у бесу забио оружЌе у зем у до самог дршка.
  Нева алац се насмеЌао када Ќе видео свог противника како гура, покушаваЌу·и да извуче мач.
  Затим Ќе без журбе пришао неприЌате у и забио браду у браду.
  - Одустани или умри.
  У том тренутку му Ќе прецизан хитац из мушкете разбио руку, а Ќедан од Кавациних слугу бацио се пред ноге Преваранту. Пре него што Ќе руски капетан стигао к себи, нашао се притиснут на зем у, а огромна лешина Ќе лебдела над ®им.
  Одустали или не, ионако ·ете умрети. - промрм а промукла смрд ива ®ушка.
  Тада му Ќе гроф прислонио бодеж на лице и почео да му сече уво. Било Ќе веома болно и Ќош очаЌниЌе Ќе дало Русима нову мо·. Петар Ќе сте®ао, свом снагом напрезао тело, лагано откинувши неприЌате а и преживелим дланом забио прсте у адамову Ќабуку техником "челичног длана". Каваца Ќе поклекнуо, прецизан ударац погодио га Ќе право у каротидну артериЌу. Додавши Ќош Ќедном у храм са дршком мача, Додгер Ќе бацио леш. єедна рука му ниЌе радила, али Ќе друга била у пуноЌ снази. Њиме Ќе исекао иста®ене полице. Вега и Анђелика су се бориле раме уз раме руку под руку.
  Видело се колико су девоЌке обилно попрскане крв у, али Вега Ќе, ипак, протресла своЌе голо попрсЌе и, не постиђена и постиђена стотинама мушкараца. Међутим, док су Ќе неприЌате и нападали, то Ќе било поднош иво, али када Ќу Ќе млади· коЌи се борио у редовима побу®еника зграбио за брадавицу, а она Ќе ошамарила тешки шамар, одЌедном се веома посрамила и напустила боЌно по е за неколико тренутака да се баци на грубу вре·у .
  Анђелика ниЌе могла да одоли шали.
  - Плашите ли се прехладе у грудима?
  "Не желим да своЌим неприЌате има дам више части него што заслужуЌу. - Одсеци Вега.
  Битка се са трга постепено преселила у групу крила и тврђавских ресторана. Ту су биле складиштене велике залихе вина, па су се витезови и наЌамнички воЌници за ®их борили са посебном жестином. Видело се како се високе куле дижу у небо и врте се згужване господарске зграде. Из топова Ќе испа ено неколико хитаца, али су топови ударали слепо, а поред тога, у насталоЌ свађи било Ќе лако повредити своЌе. Сама тврђава, у зрацима три светила, представ ала Ќе агресивно трагичан спектакл, са висине се чинило да су  уди као мрави коЌи гризу угинулу муву.
  Нева алац се пробио овде, и Ќедном руком наставио да сецка месо. Дечак Оливер Твист дошао Ќе из сасвим другог правца, до сада Ќе успевао да избегне тешке повреде. Иако Ќе био уморан, ипак Ќе високо скочио, показуЌу·и чуда и спретност мунгоса. Тако су противнику стиснули прстен на грлу. Командант гарнизона, мршави генерал Пурдаро, ниЌе био нарочито висок, ниЌе имао ни наЌратоборниЌи изглед и пивски стомак.
  Више Ќе волео да се криЌе иза леђа своЌих воЌника, избегаваЌу·и борбу. Осе·аЌу·и да смрди на врело, генерал Ќе зграбио неколико вре·а диЌаманата, и да е ниЌе могао да понесе целу ризницу тврђаве, и тражио Ќе само тренутак да побегне. Тако тихо Ќе кренуо ка капиЌи. На своЌу несре·у, Оливер Твист Ќе чак и у борби наставио да прегледа боЌно по е и, видевши како се човек у златовезеноЌ униформи паж иво пробиЌа иза леђа бораца, одмах Ќе схватио да лисица жури да сакриЌе своЌу реп у рупи.
  - Не, не·е то учинити.
  Пославши ударац ногом у нокаут другог противника, и сече·и мачевима, тако да су куглаши летели, дечак Ќе као му®а поЌурио за ®им са узбуђе®ем гонича коЌи Ќури за новим пленом.
  Када Ќе на путу наишао на ратника, мачем или луком, клинац их Ќе разбио. На самом улазу у капиЌу дочекала су га два генералова телохраните а. Бесно су напали подлог плебеЌаца, како им се дечак чинио. Оливер Твист, видевши да су вешти ратници у величанственим оклопима, мачевима секли стубове, насилницима се срушио кров, а они су испустили мачеве. Пре него што су успели да се ослободе, Терминатор дечак им Ќе одсекао главе.
  Онда Ќе Оливер Твист, посечу·и засун на капиЌи, ушао унутра. ОдЌедном су му босе ноге налетеле на ексере, дечак Ќе заурлао и додао корак. Било Ќе Ќасно да Ќе неко поставио замке. Овде звижди стрела, а онда падне балван. Дечак Ќедва има времена да реагуЌе, бодеж коЌи Ќе излетео жестоко га Ќе огребао по образу.
  Али сада Ќе безбедно прошао послед®у замку, са змиЌама су Ќурнуле на Оливера, али су посечене оштрицама. А ево и самог генерала, трчи што брже може, гуше·и се, али не може да побегне од савршено физички развиЌеног дечака.
  - Много Ќе заним ивиЌе него учити у школи, седети за скученим и неудобним столом, а онда следе авантуре за цео живот. викао Ќе Оливер Твист.
  Видевши да Ќе ®егов гонилац само полуголи дечак, генерал Ќе извадио шаку диЌаманата и бацио му их пред ноге, надаЌу·и се да ·е очигледно Ќадни момак поЌурити да их покупи.
  Оливер Твист Ќе голим прстом на нози презриво одбацио каменчи· у страну и скочио до Пурдара.
  - То Ќе лопов, ухва·ен си.
  Генерал Ќе покушао да узврати мачем, али му Ќе оштрица избиЌена из руку. Онда га Ќе Оливер Твист подигао за крагну. Пурдаро Ќе дрхтао колико снаге има у овом дечаку коЌи Ќе изгледао стар око четрнаест година.
  - Добро ·у те платити. - Почео Ќе да окре·е ¤епове, показуЌу·и торбе. - Можете себи да купите чизме, скупи камизол, па чак и има®е са робовима. Узми каме®е, даЌем ти га и пусти ме. Сам генерал ·е вам бити захвалан.
  Оливер Твист се смеЌао.
  - ДаЌеш ми нешто што ионако могу на силу да узмем, а да те убиЌем. Не, радиЌе бих да узмем накит, па да га поделим са друговима, и да везуЌем генерала.
  - Добро, али Ќа имам нешто бо е, магични талисман коЌи има непознату мо·.
  - Лажеш, покажи ми. упитао Ќе Оливер Твист.
  - ПогледаЌ! Генерал Ќе пружио руку са бурмутицом. Чим Ќе дечак накривио лице, нешто Ќе ударило, запа ена смеша га Ќе ударила у лице. Очи су му искочиле са чела и закотр але се, дечак Ќе изгубио свест.
  - Тако мала уш, тако се дешава онима коЌи превише веруЌу одраслима. - Рекао Ќе Пурдаро. - А сада ·у те убити.
  А генерал Ќе хладно зарио бодеж у преплануле, миши·аве груди дечака, ци аЌу·и право у срце.
  Затим Ќе, видевши да дечак не дише, п унуо на ®ега и полако кренуо ка излазу, ниЌе имао снаге да побегне.
  У међувремену, воЌска Ќе, изгубивши свог команданта, полако умирала. ВоЌници из редова воЌних обвезника, као и млађи пла·еници коЌи нису стигли да пролиЌу много радне крви, бацали су оружЌе и тражили милост. Остали су докраЌчени, До¤ер Ќе докраЌчио послед®ег противника виконта де МорасиЌа тако што га Ќе убо сопственим коп ем.
  Иако Ќе оваЌ пла·еник имао четири руке и у свакоЌ Ќе држао мач.
  Тада су зароб еници построЌени испред воЌске, многи од ®их су били ра®ени, одлучено Ќе да се на лицу места превиЌу.
  Вали Цхервонни Ќе био  убазан и наЌавио.
  - Они коЌи желе да иду у нашу воЌску би·е помиловани, а они коЌи одбиЌу да буду са народом би·е обешени.
  Наравно, суочени са таквом алтернативом, скоро сви су пристали да положе заклетву. Штавише, положио Ќе заклетву на верност и на крсту препознао Вегу и Анђелику као свете претече. Неки су чак и  убили босе, исклесане, али праш®аве ноге девоЌака. Неколико  уди, ук учуЌу·и барона Фокера, одбило Ќе да положи заклетву. Настала Ќе бука, прете·и Ќе говорио Вали Цхервонни.
  - єеретици чекаЌу смрт! Ко не признаЌе девоЌке месиЌе мора бити строго каж®ен!
  После чега су одмах обешени, а барон се показао толико тежак да Ќе конопац пукнуо. Побу®еници су се смеЌали.
  - Тако Ќе вепар поЌео народно добро!
  - Сатана не жели да прихвати своЌу позлату!
  - Када ђаволи спрже Његову ЕкселенциЌу у паклу, исцури·е много масти.
  - Да, сто буради!
  - Требало би да испечемо палачинке.
  -Од сви®ске масти, било би укусно!
  На шалу и урла®е, проболи су га коп има.
  Остали су пристоЌно пришли, а са ®има Ќе био и свештеник, локални епископ Ваниш. Више Ќе волео да девоЌке признаЌе као месиЌе него да умре од бодежа ВалиЌа ЧервониЌа.
  Клекнувши, шапутали су заклетву, вечну верност, иначе би били каж®ени - од Свевиш®ег Бога и чекале би их бескраЌне муке у паклу. Многи су се прекрстили и пролили сузе. Тада су ослобођени затвореници положили заклетву, ве·ина их Ќе тетурала, а неке су носили на носилима. Како су глад и муче®е били окрутни према затвореницима.
  Када се ритуал коначно завршио, Вали Ќе приметио одсуство Ќедног од ®егових команданата.
  - Где Ќе Оливер Твист?
  Аннелика окрену своЌе лице, бледо упркос препланулоЌ боЌи, према ®ему.
  - Не знам ни сам, изгубио сам ноге траже·и дечака.
  - Онда ми даЌте хитно наређе®е да претражим све ·ошкове, подруме и таЌне пролазе, ако их има, и по сваку цену пронађем дечака.
  Хи аде побу®еника трчало Ќе одЌедном, сви су били фасцинирани потрагом за несталим командантом, деца су се посебно трудила. Момци и малоброЌне девоЌке били су спремни да преокрену свако зрно песка.
  - ДаЌ брзо, ко нађе Оливера Твиста доби·е сто новчи·а. рекао Ќе Вали.
  Потрага се отегла, а тек када Ќе Ќедан од бивших ратних зароб еника показао подземни пролаз, побу®еници су, паж иво пробиЌаЌу·и се ®име, открили храброг дечака.
  Оливер Твист Ќе био без свести, али Ќош ниЌе укочен, што Ќе остав ало наду у ®егово препород.
  Аннелика Ќе паж иво извукла бодеж, попрскала гримизну крв, а затим залила рану фластером.
  - Шта са ®им? Вега Ќе говорио. - Изгледа као веома опасна рана.
  ДевоЌка Ќе пискала:
  "Изгледа да Ќе дечак погођен у срце.
  Вега Ќе завапила:
  - Ужас. єош мало и оштрица би пробила аорту.
  Анђелика Ќе твитовала:
  - Не мало, али Ќе заправо пробушио.
  ДевоЌка Ќе била изненађена:
  - Али чуЌем да бар тихо, али дише.
  Оливерова мама Ќе потврдила:
  - То Ќе зато што има два срца, десно и лево.
  рече Вега радосно
  - А знам да многи наши воЌници имаЌу два срца, много помаже да се носе са оптере·е®ем, а теже Ќе убити. Иначе, До¤ер такође има два срца, друго Ќе имплантирано, али не куца ништа горе од правог.
  - И моЌ дечак Ќе имплантиран, желео сам да од ®ега направим изванредног спортисту, али Ќедно срце ниЌе дово но за ово.
  - Па, дивно Ќе, али шта кажете на три одЌедном?
  - Ово Ќе очигледно претерива®е. Можете добити церебрални инфаркт.
  - Ипак Ќе заним иво.
  Оливер Твист отвори очи и прошапута.
  - Како се битка завршила?
  - Победили смо! - радосно одговори Анђелика.
  - Где Ќе генерал?
  - КоЌа?
  "ОнаЌ коЌи ми Ќе посуо сме·е у лице и побегао.
  - Али ово не знамо. Анђелика уздахну.
  - НаЌвероватниЌе га Ќе ранио, треба да пронађемо овог гада. - Зло рече Вега.
  - На·и ·емо га сигурно, али за сада Ќе бо е да у·утим своЌ цвет. Имате слом ена плу·а и срце, стога морате да се одморите.
  - Бо е спаваЌ, отпева·у ти успаванку. Вега Ќе интервенисао.
  - Опет ·е бити нешто борбено, не вреди, нека се дечак смири. Сетите се аутогеног тренинга за спава®е Оливера Твиста.
  - У реду, покуша·у да спавам.
  Дечак Ќе затворио очи и уронио у нирвану.
  Вега се повукао и почео да доводи у ред побу®еничку воЌску.
  
  . ПОГЛАВЉЕ #19
  Оливеру Твисту Ќе у повере®у речено да ·е сутра бити Ќавно обешен. Тако да може да ужива у сну послед®и пут на планети зем и. Дечаку су дали пудинг и чашу црног вина пре него што Ќе умро.
  После Ќела и пи·а, Оливер Твист Ќе пао у сан.
  Док Ќе Ќедна од инкарнациЌа сна лежала у коми, други део Оливера Твиста Ќе видео да Ќе он као храбри филибустер, коЌи Ќе славно увиЌао чавле на гусарском броду.
  Брод Ќе пловио сребрно-наран¤астим морем. Шездесет недавно изливених, Ќош сасвим нових топова сиЌало Ќе у зрацима чудесног заласка сунца. Оливер Твист му се дивио, у ®иховоЌ такозваноЌ светлосноЌ хемисфери, оваЌ процес ниЌе толико шарен.
  - Мора бити да напредак ниЌе толико унаказио природу. - СмеЌу·и се, рекао Ќе.
  Дечак Ќе био савршено сре·ан. Мрска школа, са дома·им задацима, диктатима и тестовима, остала Ќе иза себе и деловала Ќе као нешто нестварно, као но·на мора. Па, то Ќе у лажном се·а®у. Али у стварном животу нема затвора са ланцима и пацовима. Иза су ве· биле забавне авантуре, би·е их Ќош, али нема такве мисли да се врати.
  Чак и ако одем у пакао
  али не·у се вратити у школу.
  Сада сам проклети гусар
  И не плашим се олуЌе!
  Дечак Ќе имао благи импровизациЌу.
  Висцин Ќе, заузврат, био забринут, схватио Ќе да Ќе живот филибустера пун опасности и да мора да п ачка да би живео. Морамо да нађемо дом, али где? У зем ама Кирама чекала су их вешала или крст. Енглески Ќезик? Ово Ќе лукав народ и охрабруЌе пирате, али Ќе чи®еница да су они одбегли осуђеници, неки су се и побунили против кра а.
  ФатациЌа Ќе друга ствар, а она Ќе у неприЌате ским односима са Кирамом и Енглеском, заЌедно са Ќедином Сингер републиком на овом свету, основао Ќе колониЌу коЌу насе аваЌу пирати полуприватници. Тамо се налазе у морскоЌ луци и граду Море, на острву Монако. Британци имаЌу слично уточиште, град Калил. Што се тиче Кирама, ®егове колониЌе су наЌбогатиЌе и наЌобимниЌе и толико су искуше®е за пирате да Ќе покушаЌ ствара®а Ќедне у граду Минисота довео до тога да су корсари почели да п ачкаЌу своЌе покровите е. Кирамити су окупили велику флоту и, после тврдоглаве борбе, поразили гнездо стрш ена.
  - Наш природни дом Ќе град Море. Висцин Ќе рекао. - Тамо ·емо поделити наш огроман плен и одморити се по кафанама. Корсари сложно климну главом. Прека ени гусар Ќе био веома поштен на своЌ начин, ниЌе му пало на памет да криЌе ®ихов свети удео од своЌих сабораца.
  Оливер Ќе сишао са кухи®е, зора Ќе прошла и дечак се досађивао. Много му Ќе недостаЌала комп наруквица и ®егове оми ене компЌутерске игрице, посебно сага "Космос филибустер". Мирно плива®е Ќе ве· постало досадно и желео сам добру борбу.
  - Одлично Ќе момци, колико ·е требати да се отплови до Монака?
  - Остало мало. Висцин Ќе рекао.
  - Проучио сам карту и предлажем да пре него што одете тамо и договорите Ќош Ќедну забаву, нападнете приморски град ЦваЌг. Тамо можемо ухватити веома богат плен и истовремено истегнути кости.
  Пирати су Ќедногласно навиЌали, многи од ®их нису делили исти ентузиЌазам. Велики, са ожи цима, Фокер, коЌи Ќе био на позициЌи навигатора, енергично се успротивио.
  - єош си млад и крв ти к уча као свеже пиво. Ми смо стари ратници и размисли·емо три пута пре него што се упустимо у борбу. Град ЦваЌг Ќе права тврђава и би·емо потоп ени пре него што уђемо у луку.
  - Размиш ао сам ве·, наш брод Ќе по форми сличан кирамском, понови·емо маневар наших неприЌате а, оти·и под ®ихову заставу у луку и Ќедном салвом уништити луку.
  - ИдеЌа Ќе интересантна, али имамо премало  уди да се боримо са целим ®иховим гарнизоном, осим тога, ®ихова тврђава Ќе преЌака и не може се уништити Ќедном салвом. А повратни хитац изблиза ·е потопити наш брод.
  "Би·е у паници, и пре него што реагуЌу, ми ·емо се окренути на другу страну и поново се срушити.
  Висцин Ќе окренуо лице.
  - Па чак и ако у паници, и неким чудом успемо да разбиЌемо утврђе®е, шта Ќе онда са гарнизоном.
  - И тако ·е на нашоЌ страни бити изненађе®е. Тада ·е гарнизон бити на губитку, осим тога, део наших корсара ·е се пресву·и у кирамске униформе.
  - СигурниЌе би било да се нова лица регрутуЌу у граду Море. Затим, са свежим снагама, изведите сличну операциЌу.
  - Онда може бити теже, Кирамианци Ќош не знаЌу да Ќе Писар дон Фреебие уништен, а они ·е за ®ега узети наш брод, тим пре што познаЌу скоро све своЌе бродове. И како време пролази, сазнаЌу да Ќе ®ихов брод зароб ен и да ·е бити опрезниЌи, онда тако Ќедноставна превара не·е успети.
  Висцин Ќе помислио, пирати су више пута покушавали да ЌуришаЌу на ЦваЌга, и сваки пут су се гушили крв у. Победити оваЌ несум®иво богат град значи поди·и своЌ престиж у приморском братству на необично висок ниво. Што Ќе наЌважниЌе, ниЌе желео да га сматраЌу кукавицом.
  - Па, слажем се, али ипак не·емо имати времена да стигнемо до града пре мрака. Стога ·емо пристати за но· у близини, а ви ·ете и·и у извиђа®е. Висцин Ќе одлучио.
  - Долази! Поготово што, не познаваЌу·и форд, не улазите у воду. - Дечак Ќе поновио древну изреку.
  Висцин Ќе потапшао свог помо·ника по рамену и проговорио готово нежно.
  - Само немоЌ да улазиш у борбу пре времена. Будите уздржаниЌи.
  Дечак Ќе потапшао босом, препланулом ногом самоуверено одговорио:
  Не брини, само ·у се бранити.
  Дунуо Ќе свеж поветарац, Ќедра су се стегла, а величанствени брод Ќе убрзао.
  Таласи су се тако играли, понекад у да ини брчкаЌу·и се, превр·у·и се преко таласа, трикате, животи®е налик на делфине са шест ногу.
  Успут су наишли само на Ќедан могу·и гусарски брод. Пошто Ќе паж иво погледао димензиЌе брода и броЌ пушака, више Ќе волео да заувек крене на пут. Видело се како Ќе силуета блеснула и нестала иза линиЌе хоризонта.
  - Можда ·емо се ухватити. Оливер Ќе предложио.
  - Зашто да давимо брата, поготово што му нема шта да се узме. - приговорио Ќе Висцин. - Ови корсари понекад месецима седе гладни, немаЌу сви сре·е да налете на ма®е-више укусан плен.
  Али они имаЌу оно што нама недостаЌе.
  - Шта имаЌу?
  - Људи! Оливер Твист Ќе гласно рекао. Пирати су му узвратили поглед. Висцинус се почешао по глави са марамицом.
  - У овом случаЌу имамо шансу да га сустигнемо. ДодаЌте Ќедра.
  Упркос импресивноЌ величини, брод се кретао прилично брзо. Тако убрзано
  претекао Ќе пандан. Гусарска фрегата се окренула и спремила да скупо да своЌ живот.
  - Подигните весело и поздравите поздрав. Висцин Ќе наредио.
  Фрегата Ќе аутоматски узвратила поздрав.
  - А сад, даЌем знак - ша ем чамац.
  Као примирЌе, послао Ќе бившег адвоката, прилично спретну звер Старка, а поред тога Ќош два интелигентна гусара, заЌедно са Оливером Твистом. Из неког разлога Ќе одлучио да ако оваЌ дечак учествуЌе, онда ·е све бити у реду.
  Старк Ќе прим ен, срдачно позван за сто. Ипак, колега има три пута више оружЌа, како га овде не поштуЌеш.
  Разговор Ќе опрезно доведен до зак учка да не би било лоше направити заЌеднички напад
  град ЦваЌг.
  Капетан фрегате, Моник де Мунк, прихватила Ќе оваЌ предлог са одушев е®ем; богатство га ниЌе размазило у послед®е време. Тешко·е Ќе стварала само подела плена. Моник, коЌа Ќе имала скоро двеста педесет  уди, инсистирала Ќе на равномерноЌ подели тимова према броЌу голова. Старк Ќе заузврат понудио да се брод подели по полу, пошто Ќе за то добио Ќасна упутства од Висцина, коЌи Ќе имао само педесет  уди и ниЌе желео да буде преварен. Моникуе Ќе притиснула, на аргумент да имаЌу више оружЌа, одговорио Ќе.
  - И у тиму имамо много бо е Ќаче борце. Прави момци?
  Службеници су потврдили.
  - Како то можете доказати? - пркосно Ќе упитао Оливер Твист, коЌи Ќе раниЌе био кабински дечак; скромно донели флаше, шо е, грицкалице.
  Моник Ќе погледала строго и показала на високог шестокраког телохраните а.
  - Видите ли га? Имате ли неког ко би то могао да поднесе?
  - Бори·у се с ®им! Оливер Твист Ќе иступио напред.
  Као одговор, неповер иво урла®е:
  - Наивко, хо·еш да умреш, Ќер ·е то бити борба до смрти.
  Са мачем у руци, не боЌим се да умрем,
  Када Ќе повређена част приЌате а!
  Навикли на бруталну борбу прса у прса,
  Нека се не броЌе моЌи неприЌате и!
  Оливер Твист Ќе римовао, а очи су му блистале. - Спреман сам да се борим са ®им.
  "Ви сте Старк коЌи потврђуЌе изазов овог клинца."
  Да, он Ќе добар борац.
  - Онда овако: моЌ Сидурр побеђуЌе - прихватате наше услове: делимо сразмерно броЌу посада, ако Ќесте онда смо ваши.
  - Слажем се.
  - Онда на руке. Моник Ќе стиснула Старкову руку своЌом медведЌом шапом.
  Мо·ни ванзема ац Ќе извадио шест мачева одЌедном, пуне·и сваку руку. Оливер Твист Ќе имао само два, али Ќе дечак изгледао више него самопоуздано, иако Ќе на позадини овог гиганта изгледао као баук. У неком тренутку му Ќе пролетела мисао да би то могао да уради овде, али га Ќе одмах отерао.
  На знак атамана отпочела Ќе борба. Са неочекиваном агилнош·у, Сидурр Ќе скочио, а шест мачева одЌедном Ќе б еснуло у ваздуху. Оливер Твист Ќе за длаку избегао, скачу·и наизменично и удараЌу·и га у вилицу. Ударац бичем дошао Ќе мало више и мало Ќе ублажен покретом главе. И напади са мачевима насилник иако с муком, али парирани.
  - А ти само изгледаш страшно, али у ствари, квас Ќе квас. Твист рече Оливе. Тада Ќе дечак извео сложену технику "криве клешта", успео Ќе да одсече руку противнику прецизним обртом. Руслан никада ниЌе чуо тако страшни врисак, чинило се да само гвожђе сте®е.
  - Шта ту нема да се воли!
  - Мали Руси, пусти·у вас кроз воденични камен. викну Сидурр.
  Не веруЌем да сте превише неспретни.
  Уследили су потпуно див и потези, дечак Ќе отишао, па Ќедном и одсекао другу четку. Све би било у реду, али се у одлучуЌу·ем тренутку оклизнуо и умало пао. Онда Ќе на ®ега полетело сечиво, лагано му посекло груди. Рана ниЌе опасна, ве· неприЌатна.
  - Имам бебу. врисну Сидурр.
  - Ожи ци само украшаваЌу човека, али не можете избе·и смрт.
  Одлазе·и из другог искора, дечак Ќе извео технику "надувене жабе" и одсекао тре·у руку.
  После тога, Сидур као да Ќе изгубио дух, почео Ќе да се повлачи, све чеш·е гледаЌу·и у свог поглавицу, чекаЌу·и да прекине борбу. Моник Ќе, међутим, изгледала широм отворених очиЌу, очигледно фасцинирана неочекиваним спектаклом. Оливер Твист Ќе кренуо у одлучну офанзиву, поново Ќе ударио ногом у слепоочницу, а затим сечивом забио неприЌате а у стомак. Потекло Ќе много заЌед иве отровне жуте крви. Затим Ќе, извршивши комбинациЌу, са четири прста спасио неприЌате а од четврте четке. Сидурр Ќе коначно изгубио храброст, уда ивши се од урлика до зида.
  - Дечко, извини на глупим речима. ПризнаЌем своЌ пораз и молим за милост. - Из три ока побеђеног чудовишта су се закотр але, и он Ќе клекнуо.
  Оливер Твист се сажалио на ®ега и стао.
  - Он Ќе ве· поражен, нека иде?
  Моникуе Ќе вриснула.
  УбиЌте га, он не заслужуЌе да живи.
  - Зашто ти га ниЌе жао? Могао Ќе да се искупи у следе·оЌ бици.
  - Не треба ми бога . Па, хаЌде да га докраЌчимо или ·у то сам урадити.
  "Не оклеваЌте, то Ќе само див и ванзема ац." Он те не би поштедео. додао Ќе Старк.
  Оливер Твист се, не слуте·и и сам, тврдоглаво.
  "Не могу да убиЌем живо би·е коЌе клечи преда мном.
  - Али Ќа то могу. - рекла Ќе Моник и, отевши од гусара мускету напу®ену ти®аЌу·им фити ем, пуцала му Ќе у главу.
  єедно око се претворило у крвави неред и звер се срушила. Пирати су му одмах притрчали и одвукли га, у журби да га баце у море. єош неколико  уди, ук учуЌу·и локалног дечака из кабине, бесно Ќе почело да пере палубу. Упркос поразу, Моника Ќе изгледала задово но.
  - Ти си велики борац. - окренуо се Оливеру Твисту. - Само ви немате дово но чврстине и храбрости. Дирнуле су вас сузе и пониже®е монструма, а шта ·е бити ако жена или дете заплаче пред вама.
  "Никада не·у погнути да убиЌам жене и децу.
  - Ово Ќе твоЌа слабост у доброти, можеш да пролиЌеш крв на боЌном по у, али немаш храбрости да деци ставиш нож на врат и окренеш се. Али неопходно Ќе, пират не може бити витез.
  Дечак се зноЌио голом, округлом петом на поду и приметио:
  - Па, читао сам доста к®ига и гледао филм, где су филибустери били права господа и чак помагали сиромашнима, посебно гладним женама и деци.
  "Не знам да се о нама ве· пишу к®иге. Шта су филмови?
  Тада Ќе Оливер Твист схватио да Ќе рекао превише. Не треба свако да обЌаш®ава да Ќе из тог места коЌе се зове подзем е.
  - То Ќе као легенда из баЌке.
  - И Ќасно Ќе да сте Ќош премлади и бркате стварност са сном. У реду, не·у те разочарати. Али ваш атаман ·е, кад затреба, оти·и на сваку подлост. У међувремену, обЌасните шта Ќе ваш план. На краЌу краЌева, Цвеиг Ќе права тврђава и чак ни ваша дебла не·е бити дово на да се пробиЌете кроз ®у.
  Старк Ќе изложио план.
  "Значи ве·ина моЌе посаде треба да буде смештена на вашем броду, обучена у Кирамове униформе?"
  - То Ќе то!
  - Одговара нам. Напад сутра уЌутру?
  - Да, осим ако наравно не дође до непредвиђених околности. Али наш дечак. Показао Ќе на Оливера Твиста. - Не·е те изневерити.
  - ВеруЌем да вас не·е изневерити, али у случаЌу да се не врати са извиђа®а имате план.
  Зачу се урлик:
  - Мислим да ·е и ако буде ухва·ен, дечак издржати тортуру и не·е ништа да каже, па ·емо ризиковати извође®ем претходног програма.
  - Видим и по очима да ·е све издржати, али опрез не·е шкодити и шта ·емо на краЌу, одлучи·емо касниЌе.
  Тако су се одлучили. Бродови су сада пловили заЌедно, а чак се и издалека видело колико Ќе фрегата звана "Тигар" ма®а од крстарице, али без имена. Оливер Твист Ќе скренуо паж®у на ово.
  - Не, нама слободним филибустерима одговара да носимо старо име кирам. Можда ·емо то назвати змаЌем.
  - НиЌе лоше, али мирише на нестварност. Нико никада ниЌе видео змаЌеве.
  - И у другим световима.
  - Шта?
  - Оне између звезда.
  Између звезда нема ничега, они су само анђели.
  Дечак Ќе, лупаЌу·и ногом и зг®ечивши инсекта голом петом, приговорио:
  - Или можда и има, Ќер ниси долетео код ®их, откуд знаш.
  - А ти хо·еш да знаш много, посебно забра®ено од цркве.
  - Зна®е Ќе победа! рекао Ќе Оливер Твист.
  Падао Ќе мрак, а издалека се видео светионик коЌи Ќе освет авао прилазе луци ЦваЌг. Био Ќе прилично висок.
  - Па, како ·еш сад да пловиш на чамцу?
  - Не, сигурниЌе Ќе пливати. рекао Ќе Оливер Твист. - Чамац се види, али пливач не.
  - А ако налетиш на тигророге аЌкуле?
  - Има·у мач са собом, бори·у се са ®им.
  - Зар се не·еш удавити с ®им?
  - Направ ен Ќе од лаког метала и не·е ми сметати.
  - У реду, пливаЌ. Висцин Ќе с  убав у ударио дечака по голим леђима. - Али прво обоЌите косу у црно да се глава не би посебно приметила.
  Ве· сам припремио боЌу. - И дечак Ќе густо намазао косу. Оливер Твист Ќе пао у воду, био Ќе одличан пливач, а био Ќе готово невид ив. Да би био приме·ен, подигао Ќе мач изнад главе, сиЌаЌу·и у четири месеца, видели су га и звиждали поздраве, после неколико минута Ќе коначно нестао у тами таласа.
  - Па, хероЌ, Ќа бих таквог сина да имам. - рекао Ќе капетан гусара.
  Оливер Твист с времена на време пресеца таласе, ме®аЌу·и стил с времена на време. Вода Ќе била топла, питома и било Ќе веома приЌатно пливати по ®оЌ, чак Ќе и со деловала посебно, ниЌе горила ни пекла, ве· Ќе подсе·ала на кисели лимун. Дечак Ќе п ускао и боцкао, одЌедном Ќе иза таласа б еснула сенка. Ужасна аЌкула са три рога, неприметна под водом, прикрала му се и отворивши велика уста покушала да нападне.
  Оливер Твист Ќе замахнуо мачем у леђа. Уста аЌкуле су се отворила, а крв од треш®е Ќе шикнула. Предатор Ќе тукао, покушао да избегне, док ЌоЌ Ќе Оливер Твист забио сечиво у око. АЌкула Ќе очигледно имала оште·ен мозак и, трзаЌу·и се, пала Ќе. Неколико силуета Ќе избило из мрака, пали су на своЌу партнерку и почели да Ќе цепаЌу и гризу.
  - То Ќе твоЌ инстинкт. Ухвати крв. А сада да убрзамо.
  Дечак Ќе убрзао корак, удараЌу·и рукама и ногама. АЌкуле, понесене гозбом, нису обра·але паж®у на ®ега. Лука се постепено приближавала, назирале су се силуете неколико бродова. єедна од ®их била Ќе толико велика да Ќе Оливер Твист био неприЌатно будан. Одлучио Ќе да прво доплива до ®ега.
  У том тренутку осетио Ќе покрет, а велика уста су му пуцнула зубима поред ®ега, умало му ниЌе одгризла пету. Дечак Ќе као одговор заронио, Ќурнуо под воду и врхом забио аЌкулу у стомак. Како Ќе и очекивао, из ®е Ќе густо потекла крв, а ®ена уста су се отварала и затварала са шест редова зуба. Друге аЌкуле су Ќе забиле своЌим роговима, затим су Ќе зграбиле и почеле да одгризу огромне комаде. Убрзо од ®е ниЌе остао ни костур, Оливер Твист се у међувремену приметно откинуо од ®их. Сада се видело масивно утврђе®е, заиста Ќе било много топова, град Ќе био практично неосвоЌив са мора. Погледавши га, момак Ќе осетио неку Ќезу, не би било лако уништити таквог колоса, чак и да Ќе погодио скоро у очи.
  - У реду, ипак ·емо успети.
  Много више бриге изазвао Ќе огроман боЌни брод. ПливаЌу·и ближе, Оливер Твист Ќе преброЌао броЌ пушака, не рачунаЌу·и ни крмене и нове, било их Ќе сто двадесет. Био Ќе то прави воде·и брод, и са дебелим странама испод плуте.
  - Ово Ќе колос, само Ќе Ќедно превелико и неспретно. Дечак Ќе уздахнуо. Првобитни план напада био Ќе под прет®ом. Било Ќе Ќасно да ·е их такав груд®ак Ќедноставно потопити. Шта да радим. У почетку Ќе Оливер Твист мислио да би могли покушати да се укрцаЌу на брод. Ипак би заузео тако огроман брод. Момак Ќе паж иво допливао до даске, у том тренутку три месеца се сакрила иза облака. Осло®ен на руке и босе ноге, попео се на даску као човек паук, траже·и наЌма®у пукотину користе·и четири уда. Дрво Ќе било грубо, што Ќе олакшавало подиза®е малог тела. На палуби Ќе било стражара, али брод Ќе био дугачак и било Ќе могу·е паж иво пре·и и ле·и у галиЌу, а затим се сакрити иза чамца за спасава®е. Тада Ќе Оливер Твист приметио троЌе  уди, двоЌе у скупоЌ оде·и извезеноЌ златом, а други Ќе, суде·и по огромним димензиЌама и мачевима у осам руку одЌедном (такви ванзема ци су били ретки), био телохраните .
  - Бродове смо ве· утоварили, товар злата, диЌаманата, смарагда, градске ризнице и свилене бубе би·е спреман за исплов ава®е сутра.
  - Добро Ќе, само штета што ·е нам град бити празан.
  - Ускоро ·е до·и до великог рата и матици ·е бити потребна огромна средства, ук учуЌу·и и регрутова®е пла·еника. Поред тога, ваш град Ќе сувише близу острва Монако и служи као мамац за пирате. А ако извадите своЌе богатство, оно ·е одмах изгубити своЌу привлачност.
  - Да хо·е, и да е би хрлиле као муве у мед. По мом миш е®у, чак ни Ќедан мо·ан као што Ќе ваш брод ниЌе дово ан да испрати преоптере·ени караван.
  - Па зашто ·е нам се, прво, Ќош троЌе придружити на мору, а друго, имамо хи аду чланова посаде и они су ве· на броду. Са таквом снагом не плашимо се никаквог укрцава®а.
  Оливеру Твисту су се вртеле мисли у глави, цео ®ихов план напада Ќе постаЌао бесмислен, морали су нешто да смисле.
  Млади затвореник ниЌе смео да види сан... Врата ·елиЌе су се отворила и ушли су стражари.
  Главни полициЌски службеник Ќе саопштио:
  - Данас Ќе ваша егзекуциЌа на централном тргу у Лондону. Као и обично, попиЌте послед®у чашу вина у свом животу и би·ете избав ени на телу.
  Чаша Ќе била мала, вино Ќе било веома слабо - чисти сок. Можда су се плашили да ·е затвореник заспати током стре а®а.
  А Оливеру су скинули затворску оде·у, остав аЌу·и само црне га·ице. Млади затвореник Ќе требало да буде погуб ен скоро гол. Огрлица Ќе такође укло®ена.
  Након тога, Оливер Ќе, у посебним, лакшим оковима за руке и ноге, изведен из ·елиЌе.
  Дечакове босе ноге, опечене усиЌаним гвожђем, Ќош нису биле сасвим зарасле, и било Ќе болно газити их. Али Оливер Ќе, шкргу·у·и зубима, покушао да остане усправан. И ходао Ќе звецкаЌу·и ланцима кроз ходнике. Мали, ·елави дечак, мршав у затвору.
  Провели су Ќедног брадатог момка, а он се насмеЌао дечаку у шортсу.
  Оливер Ќе доста смршао на хлебу и води, видела му се свака кост.
  Дечак Ќе ходао шепаЌу·и на обе ноге и вуку·и ланце. НиЌе му било лако до·и до затворског дворишта.
  Нису смели да га обесе самог. У телу Ќе ве· била девоЌка. Такође мршава, са модрицама на лицу. Била Ќе боса, али Ќе носила белу мантиЌу. Погледала Ќе дечака са саосе·а®ем. Руке су ЌоЌ биле у оковима, а на босим ногама ланац.
  Дечак Ќе ушао у кола. И она се, упрегнута у зановиЌета®е, покренула. Можда Ќе ко® био посебно упрегнут да иде полако, и сви су могли да се диве пару. Била Ќе Ќедна девоЌка, скоро дете плаве, дуге косе и дете са обриЌаном главом.
  Оливер Ќе осетио како свеж ветар дува по ®еговом голом, напа·еном телу, и осе·ао се тако добро. Дечак Ќе дубоко удахнуо. Чинило се да Ќе ваздух био испу®ен медом. А сунце Ќе после тамничког сумрака чак и заслепило.
  А бледа, светлокоса девоЌка Ќе тешко дисала.
  Оливер Ќе бацио поглед на ®ена грациозна, боса стопала. Видело се да Ќе то од голе, девоЌчици Ќош нису били спуштени табани са жу евима. Тако су ЌоЌ пете биле спржене. єадна девоЌка, помисли Оливер.
  Возе полако. Гужва около Ќе бучна. Ко се смеЌе а ко саосе·а. У сваком случаЌу, оваЌ пар спо а изгледа толико невино и дир иво да ·ете се неизбежно дубоко осе·ати.
  Оливер се поносно усправи. Тело му Ќе, са траговима бичева коЌи нису до краЌа зарасли, мршаво и мршаво. Дечак Ќе управо напунио Ќеданаест година. Блед Ќе и нема крви на лицу. Скоро гол, у црним га·ама, као роб, само блед. Можда би у двадесетом веку Оливер изгледао као затвореник Аушвица.
  А девоЌка, она Ќе скоро као Есмералда, само ЌоЌ Ќе коса бела, због чега изгледа Ќош анђеоски и невиниЌе. На сре·у, они више не горе на ломачи, а чека их омча, коЌа и ниЌе тако болна.
  Оливер Ќе помислио, шта га чека после смрти? РаЌ или пакао? Ако би Оливер рано умро, не би сум®ао у раЌ за невино дете. Али сада Ќе имао грешке. А протестанти поричу чистилиште. Па да ли Ќе то заиста пакао? Или Ќе на небу ипак  убазниЌе него на Зем и, и би·е поштеђено невино дете? Можда су ипак католици, а има их више него протестаната, ипак у праву и постоЌи чистилиште. И онда мука пакла ниЌе вечна?
  Оливер Ќе тешко уздахнуо.. Читао Ќе и о атеизму. Шта су Ќош у староЌ ГрчкоЌ били филозофи коЌи су тврдили да нема богова. И ова тачка гледишта Ќе стекла популарност.
  Вероватно, да Константин ниЌе прихватио хриш·анство, онда би победио атеизам. НиЌе ли то заиста божЌа баЌка? На краЌу краЌева, да Ќе постоЌао савршени Свемогу·и, да ли би Он дозволио  удима да пате? Наравно да не! На краЌу краЌева, Свемогу·е савршенство не може да поднесе нево е и пат®е!
  Оливер Ќе певао:
  Крхка латица боЌе,
  Ако Ќе срушено...
  Иако Ќе свет около суров
  Желим да чиним добро!
  Или ·е се можда, попут ИндиЌанаца, ваша душа преселити у друго тело. А можда ·еш постати син падишаха или племенитог раЌе ...
  Живите своЌим нормалним животом
  Има разлога за забаву...
  Можда у главном -
  ТвоЌа душа да се уселиш!
  После тога, коначно, ®ихова кола су довезла до скеле са два готова вешала. ДевоЌка Ќе изашла прва, звецкаЌу·и ланцима. Била Ќе мршава, бледа, светле косе, великих плавих очиЌу, деловала Ќе као тинеЌ¤ерка. А публика Ќе саосе·аЌно певушила. Нарочито када хода боса, грациозна, ногу коЌе Ќош нису стигле да зарасту после муче®а, по степеницама одра.
  Онда Ќе Оливер Твист изашао. Дечак Ќе желео да стане, па чак и да се одмори. Како изгледаЌу стрме, лоше испланиране дрвене степенице.
  Али около има много страже и полициЌе, наЌма®е педесет. Да, а народ уопште ниЌе склон да се бори за пар коЌи иде на погуб е®е. Иако дечак и девоЌчица изазиваЌу симпатиЌе.
  Оливерове босе ноге су мало шкак иве када се пе®е уз дрво. И дечак се осмехну, срце му постаде веселиЌе. Само мало више хране не би шкодило. Не желите да умрете на празан стомак.
  Изашао Ќе и стао поред девоЌке. Два огромна навиЌача у црвеним комбинезонима и качкетима проверавали су шарке. Оливера и девоЌку су довели до шарки. Ставили су га на отворе коЌи су одмах требали да се отворе, а онда би ти конопац чврсто стезао око врата и ти би се иск учио и отишао на онаЌ свет. А може бити... Оливер Ќе са®иво замиш ао да му Ќе душа оличена у птици, и виЌорио Ќе у ваздуху.
  Лебди изнад кровова ку·а и даЌе пун распон крила.
  У међувремену, званичник монотоно набраЌа злочине пара. Поново, Оливер Ќе оптужен за изнуђива®е хране из радничке ку·е. И тако да е. А такође и у недостатку покаЌа®а и онога што ниЌе издао, где Ќе украдено сакривено. И Ќош много тога...
  Оливер се стиди да стоЌи готово гол у присуству хи ада  уди. Чак желим да му се омча око врата брже затегне.
  ДевоЌка Ќе мало интересантниЌа. Испостав а се да Ќе грофица, удата за стариЌег се®ора и оптужена Ќе за трова®е. ДевоЌка ниЌе признала кривицу, па су Ќе обесили. У супротном, постоЌала Ќе шанса да се отруЌу на плантажама у Ќужним колониЌама Британске империЌе.
  Оливер Ќе мислио да Ќе то можда бо е од смрти. Шта ако заиста постоЌи ог®ено Ќезеро, или непостоЌа®е. А непостоЌа®е Ќе застрашуЌу·е, ни светлости, ни звука, ни се·а®а, чак ни мисли... И као што Ќе неко од мудрих написао: Мислим - дакле постоЌим!
  И коначно, монотоно чита®е Ќе завршено. Осуђеним се даЌе послед®и минут да се моле. Босонога плавуша у белим крпама шапу·е нешто на латинском. Оливер Ќе одлучио да прочита молитву Господ®у, иако признаЌе да му Ќе у глави потпуни неред. И скоро да Ќе атеиста, или бар агностик.
  Али он се моли, и труди се да не жури. Послед®и минут Ќе болно спор, али ионако неминовно истиче.
  Сада буб®ари дижу штапове. ЧуЌе се сигнал... Почи®у да удараЌу буб®еви, а чуЌе се хук неколико бакарних цеви. Послед®е што Оливер Твист чуЌе у овом животу. И не даЌ Боже, бар Ќош нешто да се чуЌе у буду·ности.
  А из гротла под босим ногама откриваЌу се дечак и девоЌчица. Тела падаЌу. И омча се стеже на врату детета и девоЌчице.
  Оливер у почетку осе·а снажно стеза®е и гуше®е. Као да га Ќе обавио челични обруч. А онда су ми тако живописне визиЌе б еснуле пред очима. Све Ќе тако лепо и истовремено страшно, а сада Оливер Твист осе·а да му Ќе дети®а душа одвоЌена од тела.
  У тренутку када се чинило да се сва унутраш®ост узаврела, а плу·а буквално изгарала, увлаче·и живи пламен, када су дували врели токови прегреЌаног ваздуха, пеку·и сваку честицу исцрп еног тела, паралишу·и грчевите покрете пренапрегнути миши·и. Осе·аЌ коЌи подсе·а на проналаже®е мешавине лаве и к учале воде на великим дубинама у области вулканске ерупциЌе. Онда Ќе одЌедном постало лакше. Бол Ќе почео да нестаЌе, постоЌала Ќе невероватна лако·а. Да, управо Ќе то осетио Оливер Твист када Ќе ®егов дух почео да напушта ®егово уг енисано тело...
  ... Овде се одваЌа од површине и почи®е да сагледава догађаЌе, као спо а. Вид иви су остаци слом еног, истоп еног звезданог брода. Огромне различите врсте чудовишта врве од безброЌних Ќата. У светлости колосалне  убичасто-смарагдне звезде, они су тако посебни сЌаЌни са блиставим преливом. Уопште ниЌе страшно, напротив, фантастично лепе у своЌим боЌама. ПокораваЌу·и се несхват иво неодо ивоЌ сили, душа Ќе наставила да се уздиже. Шарена чудовишта на површини брзо су се сма®ивала. Дух улази у стратосферу. Овде се може видети цела планета, розе-жута, у почетку огромна, а затим нагло све ма®а. Овде Ќе величине округлог стола, овде Ќе величине пендофонског точка, овде Ќе величине фудбалске лопте, па величине тениске, а онда - ма®е од маковог зрна. Проле·е све више нових галаксиЌа, незамисливих кластера звезданих фрагмената и наслага. Душа Ќе увучена у тунел, и лети, светле седмобоЌне пруге блистаЌу дуж ходника на црноЌ позадини.
  "Куда идем? - збу®ено Ќе помислио дечак. - Загонетка... вероватно, у други универзум, у нови свет."
  Испред тунела се поЌавио све Ќачи интензитет наЌЌаче светлости. Према државно-империЌалноЌ ЌединственоЌ и непоколеб ивоЌ вери БританиЌе, како Ќе неки тумаче, човек после смрти одлази на суд, где, у складу са делима или воЌничком вештином, завршава на првом небу, тачниЌе у следе·ем универзуму. .
  Па ово Ќе Ќедан свештеник коЌи Ќе тако рекао од протестаната, мада Ќе Ќасно да Ќе то глупост!
  "Где ·у Ќа?" Оливер Твист помисли с нелагодом.
  Као човек и злочинац, он мора остати роб у следе·ем животу, а то Ќе у наЌбо ем случаЌу. Ако не желе да га имаЌу као оруђе за говор, онда му прети ог®ена Ќама и место вечног муче®а за инфериорна би·а.
  єеза обузима кожу, иако Ќе кожа ве· нестала. Али Дарвин Ќе рекао да кра еви и обични  уди потичу од заЌедничког претка коЌи Ќе изнедрио бучне, чупаве маЌмуне. ПостоЌао Ќе и велики Гуру коЌи Ќе могао да види само неколицина одабраних. Кажу да Ќе открио таЌну бесмртности и велике мо·и. Зашто онда, ако Ќе тако свемо·ан, да не протера ове крвопиЌе са планете?
  На краЌу тунела, Оливер Твист Ќе испливао у Ќарко освет ено предграђе. У близини Ќе била колосална палата, очигледно храм небеске правде. ДвоЌица насилника са блиставо светлуцавим крилима, наизглед анђели, заврнули су му руке иза леђа и увели га у судницу.
  Сала Ќе била огромна, плафон се губио у облацима. ЗастрашуЌу·и глас судиЌе, огроман као Монт Еверест и искричав попут многих сунаца, загрмео Ќе са хи аду громова.
  - Ти ниси воЌник! Ти ниси борац! Ви нисте праведни! Ти си злочинац, подло створе®е, подла пародиЌа на велику расу. Ви сте подли бунтовник коЌи мрзи своЌе законите господаре и жели да их све уништи. Не·еш бити роб, не желе ни да те имаЌу за роба. Иди у пакао и горе тамо заувек у страшноЌ агониЌи, заЌедно са свим неприЌате има Британске империЌе. Ратници наЌве·е нациЌе у свим бескраЌним хиперуниверзумима, борци идеалне расе коЌу Ќе изабрао Свемогу·и, освоЌи·е бескраЌни универзум!
  Под ногама се поЌавио пламен. Страшно болно су пекли дечакове босе ноге.
  - Стварно, опет пали! Не могу то више!
  Оливер Твист се тресао. Био Ќе спреман да падне на колена и заплаче као дете. А он Ќе заправо дете од неких Ќеданаест година!
  У том тренутку нестала Ќе слика судиЌе...
  КРАє ПРВОГ ДЕЛА - НАСТАВЉА СЕ
  
  НОВИ ЖИВОТ ПЕТРА ИИ
  
  У ®ему Петар ИИ ниЌе добио мале боги®е и владао Ќе рекордно дуго за РусиЌу. Млади· Ќе био жедан забаве, и започео Ќе своЌ први рат, по узору на свог деду, са Шведском 1730. године. Руска воЌска Ќе била Ќача и квалитетно надмо·ниЌа од Шведске. Само прет®а уласка европских сила у рат против РусиЌе, пре свега БританиЌе, наравно, приморала Ќе Петра Другог да привремено одустане од потпуног заузима®а Шведске, али Ќе он анектирао Финску.
  Затим Ќе дошло до рата са Турском. Ве· Ќе било више разумева®а за европске силе. Рат Ќе почео 1736. походом на Азов под личном командом Петра Другог и ®еговим енергичним заузима®ем. Битка са Турцима углавном Ќе ишла у корист РусиЌе. Тим Петра Великог Ќе и да е био Ќак, а ®егов унук, коЌи Ќе од деде наследио хероЌску снагу и изузетан ум, деловао Ќе одлучно.
  РусиЌа Ќе била Ќака, а Турска Ќе ве· пропадала... Током ратова Петар Други Ќе са другим зем ама освоЌио Крим, Очаков, Азов.
  Тада Ќе царска РусиЌа припоЌила Казахстан себи. И почели су да граде тврђаве на А асци.
  Рад се одвиЌао енергично. Затим нови рат са Турском 1741. и поново осваЌа®а... РусиЌа Ќе водила ратове са великим ентузиЌазмом. Петар ИИ Ќе лично командовао воЌском у походима. На Балкану су руске трупе извоЌевале низ победа. А онда Ќе дошло до рата са Ираном. Такође Ќе завршено победом заузима®ем АзербеЌ¤ана.
  Године 1753. дошло Ќе до новог рата са Турском. А Петар ИИ се ниЌе мешао у европске послове. Поново победе и заузима®е Истанбула... И велики успех. Штавише, Европу Ќе узнемирио Фридрих ИИ. ОваЌ осваЌач се борио и са Французима и са АустриЌанцима. А онда Ќе у рат ушла и БританиЌа, забринута због Ќача®а Пруске... Петар ИИ Ќе после распада Османског царства ратовао на Ќугу. Али 1772. године, ипак, дошло Ќе до прве поделе По ске између оЌачане Пруске и мо·не, у то време наЌве·е зем е на свету, РусиЌе. И империЌа Ќе додала на западу. И Руси су стигли до Египта на Ќугу и ПерсиЌског залива ...
  Египат Ќе такође освоЌен 1780. ... руске трупе су се кретале преко Африке.
  А 1782. године По ска Ќе коначно поде ена са Прусима ... БелорусиЌа, УкраЌина и ЛитваниЌа су постале део РусиЌе. Фридрих Други се ниЌе борио са РусиЌом... 1786. Руси су стигли до Марока и освоЌили цео север Африке, СаудиЌску АрабиЌу, а 1788. Иран Ќе коначно зароб ен. А мало раниЌе пре тога и цела Централна АзиЌа. Године 1790, Петар ИИ Ќе умро, поставши наЌве·и од руских царева. А ®егова владавина била Ќе Ќедна од наЌдужих у светскоЌ историЌи, наЌдужа у РусиЌи и можда наЌславниЌа.
  Петар Велики се звао Велики. И Петар ИИ - наЌве·и од кра ева.
  А на престо Ќе ступио ®егов унук Петар Тре·и. Па цареви Петра су славни кра еви.
  Следе·и корак Петра Великог био Ќе рат са Пруском. Немци су после Фридриха ИИ били же ни нових подвига. И напали су РусиЌу 1796. године. Након почетних успеха, руска воЌска Ќе победила Немачку. И освоЌила Ќе прво своЌу, а потом и Француску, захва·ену револуциЌом. Петар Тре·и Ќе био  убоморан на славу свог деде. Био Ќе млад, вру· и желео Ќе подвиге.
  И ево опет победе и порази ШпаниЌе и Португала... ОсваЌа®е Европе. И рат са БританиЌом...
  Господарица мора Ќе поражена. И ово Ќе нови триЌумф за Ушакова. А онда Ќе Лондон пао. Почео Ќе колониЌални рат и осваЌа®е провинциЌа. РусиЌа више ниЌе имала Ќеднаке противнике. И осваЌао Ќедну зем у за другом.
  1830. Петар ИИИ Ќе умро. И ®егов син Павле ступи на престо. РусиЌа Ќе водила послед®и озби ан рат са Кином 1841. И наравно она га Ќе самоуверено победила после три године рата.
  А онда су били колониЌални ратови. И Ќедно осваЌа®е следило Ќе друго. И било Ќе лепо.
  А до краЌа деветнаестог века цела планета Ќе постала руска. И дошло Ќе време за експанзиЌу у свемир. ДевоЌке астронаута су се ве· попеле у битку. Први човек Ќе отишао у свемир 1900. године, означаваЌу·и почетак двадесетог века као свемирско доба. А 1910. године догодио се први лет са  удском посадом на Месец.
  И 1925. и на Марс! И то Ќе Ќедноставно сЌаЌно. У року од десет година, астронаути су успели да обиђу све планете Сунчевог система. А онда Ќе почела изград®а на другим планетама.
  Руска империЌа Ќе била апсолутна монархиЌа, али Ќе имала народни савет коЌи су бирали грађани целог света као саветодавно тело цара.
  Људи су добро живели, а економиЌа Ќе брзо расла. Био Ќе то капитализам са елементима планира®а. До краЌа двадесетог века, Сунчев систем Ќе ма®е-више савладан.
  2010. године почео Ќе први лет на Ќедну од планета звезде СириЌус. И била Ќе то цела међузвездана експедициЌа. Кориш·ен Ќе фотонски мотор способан да убрза до брзине светлости, па чак и мало више.
  Лет се одвиЌао у две етапе. Прво убрза®е, а затим и успорава®е ракета... Због несавршености звезданих бродова, летело се само за више од двадесет пет година.
  Стога су екипе биране од тинеЌ¤ера како не би били престари. Осим тога, експерименти са подмлађива®ем су се ве· одвиЌали на планети Зем и. Конкретно, активира®е матичних ·елиЌа и разне друге идеЌе. Ве· можете успорити старе®е. Став а®е топлокрвних животи®а у суспендовану анимациЌу Ќе и да е превише ризично. Можете се претворити у повр·е.
  Али постоЌи и вештачки сан. Ово Ќе када спавате, али у исто време ваше тело се кре·е.
  КомпЌутерска технологиЌа вам омогу·ава да репродукуЌете било коЌу илузиЌу. Осим тога, током сна, физиолошки процеси се успораваЌу и  уди старе пет до шест пута спориЌе. И  уди не мораЌу да траже забаву. Сами их проналазе.
  ТинеЌ¤ери, с друге стране, коЌи су у сну добиЌали и крета®е и вештачку исхрану, морали су да одрасту до одраслих лете·и на планету СириЌус.
  А све остало су за ®их у лету радиле аутоматске машине и компЌутери са много дуплих кола.
  Односно, испало Ќе сасвим добро ...
  Изабрана деца имала су дванаест и тринаест година. Било Ќе дечака и девоЌчица.
  Тако су три звездана брода поЌурила у лет.
  На СириЌусу нема интелигентног живота. Али на ЌедноЌ од планета клима Ќе прилично погодна за колонизациЌу. И чини се да постоЌе неки Ќедноставни облици живота.
  Тако да су млади ратници спремни за експанзиЌу. Руско свемирско царство има свог Хиперемператора. И дао Ќе опроштаЌне речи пре поласка.
  Све Ќе уопште бо е за човечанство него у стварноЌ историЌи. Криминал Ќе низак, глади нема, а сиромашних практично нема. Планирани елементи у глобалноЌ економиЌи помогли су да се избегну банкроти због незапослености. РазвоЌ технологиЌе Ќе омогу·ио да се радни дан сведе на четири сата, а да се одЌедном направи три слободна дана.
  Цене су се промениле само наниже. Расла Ќе плата. Народи планете Зем е споЌили су се...
  Чак Ќе створена Ќединствена религиЌа. УЌединила Ќе хриш·анство, ислам, будизам и Ќудаизам. ТроЌица Ќе укинута и уведен концепт - єедан Бог у многим лицима!
  И наравно, уклонили су сувишно: пост, молитву, рамазан и забрану хране. Али они су службу учинили Ќош величанствениЌом и свечаниЌим. А попови су се пресвукли у бело и обриЌали браде. А има Ќош више икона. И свети®е су додане. Ук учуЌу·и Суворова, Кутузова и друге команданте. А атеизам Ќе постао прилично модеран. Наравно,  уди су почели да живе бо е, стабилно, све Ќе солидно, наука се развила.
  И многи су силно сум®али у чудотворну мо· икона и деЌство став а®а све·а.
  Али живот Ќе еволуирао...
  ЕкспедициЌа Ќе почела у звездани систем СириЌус. А 2013. Ќош Ќедан Ќе отишао мало да е. ПостоЌе и планете погодне за живот.
  А 2020. године, по први пут, вештачки обЌекат Ќе успео да савлада брзину светлости. То значи да можете летети брже. А 2025. године створена Ќе антигравитациЌа и постало Ќе могу·е убрзати бродове суперсветле·им брзинама за кратко време.
  Сре·но човечанство... И цар Ќе своЌим указом дао четврти слободан дан у четвртак... Сада су се  уди много одмарали неде но, а индустриЌа забаве се колосално развиЌала.
  Цар-свештеник, подмлађен, постао Ќе много лепши... И 2030. године коначно Ќе основано прво насе е ван Сунчевог система за планету погодну за живот.
  Постало Ќе веома добро на планети Зем и. И на другим системима такође.
  А пита®е Ќе колико Ќе добро када се породица Романов не прекида.
  Да е нове идеЌе... Термокварк погон Ќе буду·ност технологиЌе. Снага Ќе милионе пута ве·а од термонуклеарне. И нове могу·ности за истражива®е свемира.
  И откри·е хиперплазме. А могу·ности су огромне. Наука се развиЌала брже од праве историЌе. Сви научници су у истоЌ империЌи, а подаци нису класификовани Ќедни од других.
  Али ниЌе таЌна да у стварноЌ историЌи постоЌе шпиЌуни за ®ихове конкуренте и да они сере теме но.
  И тако општи успон, и одлични резултати за науку.
  Цар и хипер-император су 2040. године одлучили да поднесу устав на референдуму, чиме су доброво но ограничили своЌу власт. Веровало се да су на планети Зем и са своЌим обавезним високим образова®ем  уди сазрели до ограничене и контролисане демократиЌе. И да ·е бити великих достигну·а у култури.
  Истовремено, дошло Ќе до нових реформи у религиЌи... БиблиЌа и Куран су коначно препознати као културно наслеђе, али не и реч БожиЌа. Истовремено се увелико радило на васкрсава®у давно умрлих  уди.
  Постав ен Ќе задатак да васкрсе®е постане стварност науке.
  И научници су радили, покушавали. И све више савладавао таЌне универзума.
  Тако Ќе бесмртност постаЌала све стварниЌа. И морам ре·и како Ќе на планети Зем и постало бо е, само зато што Ќе Петар ИИ живео много дуже него у стварноЌ историЌи.
  
  ПАКЕЛСКА КАРИєЕРА НЕМАЧКОГ АСА ХАНСА МАРСЕЛА
  Марсел ниЌе погинуо у несре·и, ве· Ќе преживео и наставио своЌу заносну кариЌеру. Ово Ќе мало утицало на ток рата. Ипак, Британци су извели операциЌу Бак а и поразили Ромелове трупе. єедан пилот чак и овако феноменалног нивоа не може битно променити ток рата. Осим ако и сам не постанеш легенда. До краЌа 1942. МарсеЌ Ќе премашио броЌ оборених авиона и поново Ќе одликован Витешким крстом гвозденог крста са сребрним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. А до краЌа марта 1943. МарсеЌ Ќе премашио пет стотина оборених авиона, за шта Ќе добио Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  У априлу и маЌу, МарсеЌ Ќе видео жестоке борбе на Медитерану, постав аЌу·и рекорд од четрнаест авиона оборених у Ќедном сукобу и двадесет у Ќедном дану. Британци су га се плашили, и просто су били задив ени овом поЌавом и асом.
  Али упркос овом хероЌству, Ромел Ќе ипак био поражен. МарсеЌ Ќе шокирао само Американце и Британце.
  Али у Ќуну Ќе пребачен на источни фронт. И ова легенда се судара са совЌетским пилотима. МарсеЌ се добро бори и испробава МЕ-309 из нулте сериЌе.
  За седамсто педесет оборених летелица добиЌа Витешки крст гвозденог крста и листове платинастог храста са мачевима и диЌамантима.
  А на КурскоЌ избочини сиЌа МарсеЌ. єедан се бори против читавог Ќата авиона. И он Ќе заиста ужасан борац. Али нацисти и да е губе битку код Курска. Иако Ќе МарсеЌ ипак утицао на ток историЌе. Немачке трупе у Африци су капитулирале пет дана касниЌе. А искрцава®е на СицилиЌу каснило Ќе десет дана. СовЌетске трупе су напредовале нешто спориЌе. Иако Ќе разлика била само неколико дана.
  Када Ќе МарсеЌ оборио хи аду летелица, добио Ќе Велики крст Гвозденог крста, награду коЌу Ќе у Тре·ем РаЌху имао само Херман Геринг. И рат се наставио.
  Немци су губили, али су Црвена армиЌа и савезници били само неколико дана иза праве приче.
  МарсеЌ се борио као лав... Али сада Ќе прошла четрдесет и тре·а година, а Немци су претрпели много пораза. Међутим, МарсеЌ Ќе ипак побудио неке наде у нацистима. Конкретно, Ќош ниЌе све изгуб ено. А у Тре·ем РаЌху се поЌавио самоходни топ Е-10. єедноставан за производ®у, Ќефтин и веома окретан. А силуета Ќе и да е ниска на само 1,3 метра. РазвиЌен Ќе уместо рада на Мишу, што се, у принципу, ниЌе могло оправдати.
  Рат се мало одужио... Е-10 се показао као успешан самоходни топ, а што Ќе наЌважниЌе, био Ќе лак за производ®у и Ќефтин. МарсеЌ Ќе оборио две хи аде авиона и добио би звезду Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  А онда Ќе оборио три хи аде летелица и добио звезду витешког крста гвозденог крста и златно храстово лиш·е, мачеве и диЌаманте.
  До краЌа четрдесет четврте године Немци су стаЌали мало бо е него у стварноЌ историЌи. Успели су да избегну тако брз пораз у БелорусиЌи, и на Ќугу. И могли су да избегну губитак РумуниЌе и Балкана.
  И што Ќе наЌважниЌе, савезници у ФранцускоЌ су бачени у море. А ово Ќе озби ниЌе.
  У БританиЌи и СЌеди®еним Државама ве· постоЌе расположе®а за склапа®е примирЌа са Фрицом. На фронтовима су се поЌавиле и самоходне топове Е-25. Такође са ниском силуетом, лака за производ®у, али теже наоружана, и са деб им оклопом. Чак сто двадесет милиметара чела под углом, осамдесет два милиметра бочне, и пишто  од 88 милиметара 71 ЕЛ, и висине Ќедан и по метар. И против таквог колоса се не може одупрети. Узмите у обзир самоходни топ коЌи Ќе упоредив са "Тигром"-2 по оклопу и наоружа®у, а тежак Ќе само тридесет тона. И покушаЌте да ово превазиђете.
  Немци су успели да мало успоре совЌетске трупе. Исти су напали Немце на Балтику. Али ниЌе направ ен велики напредак. Мо·на одбрана у дубини зауставила Ќе Црвену армиЌу. У ваздуху су се поЌавили млазни борбени авиони КСЕ-162, коЌи су били лаки за производ®у и Ќефтини, али у исто време лагани и лаки за управ а®е.
  Тако Ќе савезнику постало теже да бомбардуЌе, а губици су се пове·али.
  Борбе су показале снагу Немаца у сваком погледу.
  Ве·ину балтичких држава, половину БелорусиЌе, део УкраЌине и МолдавиЌе са Одесом, Ќош су почетком четрдесет пете године држали нацисти. А у ФранцускоЌ су савезници потпуно поражени. У децембру су нацисти успели да нокаутираЌу савезнике са СицилиЌе, оЌачаваЌу·и ®ихове позициЌе.
  У Ќануару су совЌетске трупе покушале да напредуЌу око Минска, али су безнадежно заглибили у жестоким борбама.
  Немци су, имаЌу·и наЌбо е тенкове, посекли совЌетске трупе и формирали пар котлова. Уопште, немачки тенкови су заузели. Т-44 ниЌе ушао у сериЌу, а Т-34-85 и ИС-2 су прилично слаби против сериЌе Е.
  А млазноЌ немачкоЌ авиЌациЌи нема премца. Савезници и єапан су у нево и. Искрцава®е на Филипинима Ќе осуЌе·ено, а десантне летелице су пресрели Ќапански боЌни бродови. У САД, наравно, паника. А онда Ќе Рузвелт умро...
  Труман ·е, с обзиром на то да су САД веома уморне од немачких подморница, посебно на водоник-пероксиду, понудити примирЌе Тре·ем раЌху. Хитлер Ќе пристао, али под условом размене ратних зароб еника, и то не само немачких, ве· и италиЌанских. Черчил и Труман су се сложили.
  Као резултат тога, пове·ао се броЌ немачких пилота на небу. И КСЕ-162 Ќе преузео превласт у ваздуху.
  ПобиЌедивши Ќош Ќедну совЌетску офанзиву у центру краЌем маЌа, нацисти су почели да напредуЌу у УкраЌини. У борбама су учествовали и први тенкови Е-100. Нови аутомобил Ќе имао распоред мотора и ме®ача заЌедно и попречно, што Ќе омогу·ило сма®е®е тежине, а са снажниЌим мотором од 1500 ко®ских снага пружао Ќе задово аваЌу·е возне перформансе.
  А оклоп Ќе био потпуно непробоЌан за совЌетске топове из свих углова. 250 - нагнуто чело, и 210 мм стране и такође са косинама.
  ОваЌ тенк у продору показао се као чудовиште. МарсеЌ Ќе до маЌа 1945. оборио четири хи аде авиона и добио звезду Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. Веома престижна награда. А друго место заузео Ќе Хафман, коЌи Ќе одлично добиЌао резултате, пре него што Ќе имао другачиЌу тактику од Марсе а. Што Ќе оптимално погодно за КСЕ-162. До Ќуна 1945. Хафман Ќе достигао ознаку од пет стотина оборених авиона и добио Ќе Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Генерално, рат за Немце коЌи су покренули на Западу Ќе добро прошао. Арадо млазни бомбардери су се показали као веома ефикасни. Нацисти су чак сма®или ракетни програм ФАА у корист нових авиона, коЌе Ќе готово немогу·е оборити, а совЌетски ловци нису могли да их сустигну.
  Немци су потпуно доминирали у ваздуху. СССР Ќе заузврат прешао у дефанзиву на линиЌи фронта. Изграђена су многа утврђе®а, а нацисти су полако напредовали.
  За разлику од стварне историЌе, СУ-100, коЌи у том рату ниЌе био масован, одЌедном Ќе стекао популарност. И овог пута у СССР-у, производ®а овог самоходног пишто а почела Ќе да се пове·ава убрзаним темпом. єош Ќе ЌедноставниЌи и ЌефтиниЌи за производ®у од тридесет четири. И наоружана да може да уЌеде Немце. СУ-100 Ќе у другоЌ половини четрдесет пете године постао главна машина и производио се по сто комада дневно.
  Т-34-85 Ќе такође био у масовноЌ производ®и, као и ИС-2. С Ќедне стране, испоставило се да Ќе тенк ИС-3 бо е зашти·ен у чело. Али с друге стране, скуп и Ќе и радно интензивниЌи, а произведено Ќе и обустав ено само хи аду комада. Генерално, ИС-4, након чега Ќе пуштен само у малим сериЌама. Дакле, СССР Ќе заправо напустио тешке тенкове. А сериЌа Ќе остала само СУ-100 и Т-34-85.
  Немци су краЌем 1945. успели да дођу до Д®епра и заузму КиЌев. И такође потпуно заузети балтичке државе, и скоро целу БелорусиЌу. Али зими Ќе фашиста морао да стане. На небу су и да е доминирали.
  МарсеЌ за пет хи ада оборених летелица, добити Велику звезду Витешког крста и сребрно храстово лиш·е, мачеве и диЌаманте. Као што видите, награда Ќе била прилично дугачка по имену. И платинасти Луфтвафе пехар у диЌамантима.
  У проле·е 1946., након што су извукли напредниЌе тенкове сериЌе Е-50, нацисти су покушали да напредуЌу у центру.
  Одбрана Црвене армиЌе била Ќе дубинска и инже®ерски високо развиЌена. И то ЌоЌ Ќе омогу·ило да организуЌе не слаб отпор. А Немци, пробивши Ќедну линиЌу одбране, нису ушли у оперативни простор, ве· су били принуђени да пробиЌу следе·у. Тре·и раЌх Ќе био врхунски наоружан, али су ®егове трупе биле све ма®е. У пешадиЌи су се ве· борили дечаци од четрнаест-тринаест година, све чеш·е су наилазиле жене. У ваздухопловству Ќе искуство жена пилота углавном било успешно. Албина и Алвина су, на пример, почеле да постижу тако славне резултате да су се аци били задив ени. И брзо оборивши стотину летелица за пар месеци добио Ќе Витешки крст Гвозденог крста.
  ДевоЌке су се показале као изузетно борбене и атлетске.
  МарсеЌ Ќе до зиме четрдесет седме оборио више од осам хи ада авиона.
  Разбио их Ќе пушкама од 30 мм. У СССР-у, єак-9 Ќе остао главни ловац, коЌи Ќе очигледно био застарео, али Ќе био лак за производ®у.
  єак-3 Ќе захтевао висококвалитетни дуралуминиЌум и ниЌе ушао у масовну производ®у. ЛА-7 Ќе такође произведен у малим количинама.
  Али єак-9 Ќе постао наЌмасовниЌи авион испред ИЛ-2 и ИЛ-10.
  Црвена армиЌа Ќе дрхтала под ударима. Немци су стигли до Смоленска, али су га само напола опколили, а да га нису заузели.
  Зими су совЌетске трупе напале као одговор. Али само Ќе мало притиснуо нацисте.
  Рат Ќе постао дуготраЌан и позициониран у исцрп е®у. И Хитлер Ќе ово разумео.
  Четрдесет седме године Немци су ратовали опрезно. Користили су стране трупе у офанзиви, много су покушавали да бомбардуЌу. ЛиниЌа фронта се ниЌе много променила за годину дана...
  Т-54 се поЌавио у СССР-у, али ниЌе био масовни. Т-34-85 Ќе Ќош у производ®и... А наЌвише се производи СУ-100.
  Млазна авиЌациЌа Ќе гора него у стварноЌ историЌи. Прво, због ратних тешко·а има ма®е средстава него што су Немци имали и него што Ќе то било у стварноЌ историЌи. Друго, морате да радите сами без кориш·е®а трофеЌних научника из Немачке.
  А нацисти су имали напредниЌе Кс-262 и МЕ-363 са брзинама до 1200 километара на сат и замашеним крилима. И МЕ-1100 са крилима коЌа су ме®ала замах. ТА-283 са дугим трупом и ловцима Гота без репа. Ужасан єу-287. И ТА-500 са млазним моторима коЌих има чак шест.
  Плус бомбардери без репа.
  На небу Ќе предност нациста расла. Али на копну Ќе било мало лакше. И совЌетске трупе су се маскирале, закопали се у зем у и издржале.
  Године 1948. МарсеЌ Ќе довео своЌ рачун на десет хи ада летелица и добио Велику звезду Витешког крста Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Немци су ове године коначно успели да опколе и заузму Смоленск, али су ®ихови успеси били ограничени на ово ... ИС-7 се поЌавио у СССР-у, али Ќе произведено само неколико аутомобила због сложеног дизаЌна. Рат се одуговлачио... Т-54 се и да е производио у малим сериЌама. Т-34-85 Ќе Ќош увек у производ®и, као и СУ-100.
  1949. Немци у проле·е више нису нападали, а Црвена армиЌа Ќе покушала да се пробиЌе. Али совЌетске трупе такође нису добиле ништа осим губитака ...
  МИГ-15, први млазни ловац, поЌавио се у СССР-у, али Ќе Ќош увек био недовршен и ниЌе сериЌски. До сада Ќе наЌмасовниЌи авион єак-9.
  Т-54 Ќош увек ниЌе масовно произведен, али производ®а Т-34-85 опада... СУ-100 у сериЌи.
  1950. године, поново се боре ... СССР Ќе имао нови самоходни топ СУ-130 са пишто ем из пропалог тенка ИС-7. Ова машина Ќе била ефикасниЌа.
  За Немце Ќе Е-50 постао тежи до седамдесет тона са гаснотурбинским мотором, дебелим оклопом - 250 мм чела и 170 милиметара бокова, а за борбу против ®ега потребан Ќе озби ниЌи самоходни топ.
  ЛиниЌа фронта се ниЌе много променила...
  1951. СССР Ќе добио МИГ-15 у напредниЌоЌ модификациЌи, али єак-9 Ќош ниЌе повучен из сериЌе... Т-54 Ќе коначно промовисан, а Т-34-85 коначно укло®ен из производ®е. Тешки тенкови се готово не производе, осим самоходних топова СУ-130, коЌи заме®уЌу СУ-100. Али тежак Ќе педесет тона и има само добру заштиту за чело.
  Немци притискаЌу на небу и Ќош увек доминираЌу ваздухом. МарсеЌ Ќе оборио петнаест хи ада авиона, заслуживши Велику звезду Витешког крста Гвозденог крста са мачевима од платинастог храстовог листа и диЌамантима.
  Ево долази 1952... Обе воЌске су биле потпуно заглиб ене и борбе су биле крваве, али су линиЌе фронта биле готово непомичне. На Ќугу дуж Д®епра. У центру, Немци су ипак заузели и задржали Смоленск и Псков, а да е Нарву... Ле®инград ниЌе са ®има... Финска Ќе и да е у рату. Све се отегло. Т-54 се масовно производи, СУ-100 Ќе повучен и СУ-130 га Ќе заменио. Тешки тенкови Ќош нису у сериЌи. Немци су донекле побо шали квалитет своЌих аутомобила.
  Америка и БританиЌа су и да е у рату са єапаном. Они га бомбардуЌу, али не могу сами да заузму острва.
  Али Американци нису успели да направе атомску бомбу. Дакле, самураЌи се и да е држе.
  Али онда Ќе дошла 1953. година... Ста ин Ќе умро у марту. Истина, овога пута генералисимус Ќе оставио писмени тестамент, чиме Ќе БериЌа постао ®егов наследник. А рачуница Немаца на хаос и конфузиЌу Црвене армиЌе ниЌе се остварила.
  Офанзива Вермахта Ќе брзо пропала.
  Али СССР ниЌе био у ста®у да преокрене ток рата, а такође Ќе узео и заглавио током операциЌе.
  КраЌем 1953. МарсеЌ Ќе премашио двадесет хи ада оборених авиона. За то Ќе добио посебну награду посебно одобрену за ®ега: Велику звезду Великог крста Витешког крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима.
  Дошла Ќе 1954. година... БериЌа Ќе понудио Хитлеру мир под условом да ко шта добиЌе, таЌ остаЌе. И онда, у ствари, колико можете да уништите Ќедни друге? Али Хитлер Ќе ту понуду тврдоглаво одбио. СССР Ќе имао ИС-10, али оваЌ тенк ниЌе био сасвим ефикасан. Главна машина Т-54 у сериЌи ...
  ЛиниЌа фронта ухва·ена као маст у сибирском мразу.
  Ве· Ќе 1955... Америка се Ќош бори са БританиЌом и слама єапан. А СССР се гура са Тре·им РаЌхом. И удараЌу се.
  ЛиниЌа фронта Ќе неактивна. Небом доминираЌу нацисти. МИГ-15 у сериЌи и задржава®е неприЌате а.
  МарсеЌ за двадесет пет хи ада оборених летелица доби·е: Велику звезду Великог крста, Витешки крст, са златним храстовим лиш·ем, мачеве и диЌаманте!
  Долази 1956. година ... Немци лансираЌу пирамидални тенк у сериЌу. У ®ега се полажу наде и коначно имаЌу дискове коЌи су погодни за борбену употребу. Али за сада, линиЌа фронта Ќе неактивна и Црвена армиЌа задржава неприЌате а.
  Ве· Ќе 1957. 20. априла Хитлер кре·е у нови очаЌнички напад на Москву... И опет све запада у жестоке позиционе борбе... До краЌа 1957. МарсеЌ Ќе оборио тридесет хи ада авиона и добио га. Велика звезда Витешког крста Велики крст са планираним мачевима од храстовог листа и диЌамантима.
  Рат Ќе предуго траЌао. Дошла Ќе 1958. година ... ЛаврентиЌ Палич БериЌа, Ста инов наследник и председник Државног комитета за одбрану, рекао Ќе:
  - Зем а Ќе краЌ®е исцрп ена! А народ Ќе уморан од рата. Потребан нам Ќе мир!
  Жуков Ќе приметио:
  Докле год Ќе Хитлер жив, не·е бити мира!
  Шелепин, министар унутраш®их послова се сложио:
  - Да, докле год ·е оваЌ фанатични фирер Немачке, нацисти ратовати са нама, до потпуног међусобног униште®а!
  БериЌа удари песницом о сто и заурла:
  - Сломи кичме! Шта ·е ре·и Молотов?
  Министар спо них послова Ќе са уздахом одговорио:
  - За сада су изгледи за свет веома магловити. Тре·и раЌх Ќе такође изузетно исцрп ен. Али и да е има целу Европу на дохват руке. А ако се рат настави Ќош десет година, ми ·емо први бити одувани!
  Председник ГКО климну главом.
  - єел тако! Би·емо први коЌи ·е си·и! И зато Ќе потребно прона·и начин да се Адолф Хитлер физички елиминише!
  Шелепин Ќе приметио:
  - НаЌбо е Ќе елиминисати Ханса Марсела. Ово Ќе прави ђаво у телу! А ако се елиминише, онда ·е во а Немаца за ратом бити потпуно поткопана!
  БериЌа се сложио са овим:
  - Да, би·е поткопано!
  Шелепин Ќе предложио:
  - Можда да наградим Марцелов леш?
  Председник ГКО Ќе приговорио:
  - Не! Само за живе!
  Министар унутраш®их послова Ќе приметио:
  - Лакше Ќе убити него ухватити!
  БериЌа климну главом и примети:
  - Подстичите убиство на било шта! И Ќош ·емо победити. Шта ·е ре·и дизаЌнери?
  єаков ев Ќе рекао са уздахом:
  - Док ми заостаЌемо за Немцима. И то Ќе наш проблем!
  БериЌа Ќе агресивно урлао:
  - Али наша победа Ќе неминовна!
  И ушин Ќе потврдио:
  - Заиста друже председниче!
  Шелепин Ќе приметио:
  - Две девоЌке су веома досадне: Албина и Алвина. Престигли су Хафмана и ми се стално мучимо. И свако мало изазиваЌу нево е.
  Председник ГКО Ќе истакао:
  Обеси·емо их!
  Зачуло се смеЌа®е као одговор. У сваком случаЌу, изгледало Ќе смешно.
  єануара 1958... А рат се чини готово бескраЌним. И не назире се краЌ.
  А нацисти на окупираним териториЌама су жестоки. Ухватили су пионире: Мишку, Ко у и Светлану. Дечаци и девоЌчица имаЌу четрнаест година. Ускоро би требало да се учлане у Комсомол. НаЌпре су испитивани са предрасудама. Тукли су момке и девоЌку бичевима. Затим су млатили жицом. Ко у, као наЌстариЌег са дна, Ќош Ќе проверавала струЌа. Праште®а су опроштена кроз тело тинеЌ¤ера. Ко а Ќе сте®ао од бола коЌи Ќе претрпео.
  Затим су децу изнели босоног у снег и одвели на стре а®е. А они су мршави, боси, натучених лица и исечених леђа, ходали кроз село.
  А на вратовима су висиле даске - "ми смо партизани".
  Два дечака и девоЌчица шетали су по снегу. Ко а, коЌи Ќе био мучен електричном струЌом, имао Ќе плаво лице од пат®е. Медвед Ќе мало жив и, само су га ишибали. ДевоЌка Светлана се намрштила. И ®у су бичевали, била Ќе мршава, пошто Ќе толико година живела под окупациЌом. Трагала Ќу Ќе матрона, кидаЌу·и прстима химен. А ово Ќе тако понижаваЌу·е за пионира и срамота. ДевоЌка настав а да гризе усне.
  Деци Ќе неприЌатно босоног на снегу. Али ово Ќе и да е цве·е ако Ќе стре ано или обешено. Али за сада су само вођени. Муче®е Ќош ниЌе завршено и нацисти треба да добиЌу информациЌе.
  Босе ноге пионира су црвене и благо отечене на хладно·и. Становници са симпатиЌама гледаЌу на ухва·ену децу. И сада су коначно уведени у колибу.
  Ставе ме на леђа и почну да ме удараЌу по босим штиклама гуменим пендрецима.
  Деца вриште од бола и трзаЌу се... Ко ине голе пете гореле су лакшим пламеном. А онда Ќе округла пета девоЌчице Светлане спа ена усиЌаним жарачем. И како Ќе пионирка из овога вриштала из свег гласа.
  Испитива®е Ќе протекло са предрасудама, али су деца ·утала. И опет су их тукли жицом, а голе табане пекли усиЌаним гвожђем.
  Али пионири нису дали информациЌе. Чврсто су се држали. Ко и Ќе чак присло®ен усиЌани жарач на дечакова гола прса. Дечак Ќе тешко дисао, али Ќе стиснуо зубе и суздржао крике.
  Дакле, нацисти нису постигли ништа ...
  Али рат се одуговлачио... Дошао Ќе и фебруар... Немци су пуцали на Ле®инград из диск-авиона. И напали су Москву из ваздуха. Борбе су тешке.
  Албина и Алвина се боре у ваздуху. ДевоЌке само у бикиниЌу и босе.
  И оборити руске авионе. Ђаволи су ве· добили многа призна®а ук учуЌу·и Велику звезду Витешког крста са мачевима од златног храстовог листа и диЌамантима.
  Ове две девоЌке су само супер ранг. И ®ихов акробатик и уништава®е материЌе и живог ткива.
  Овде Ќе Албина ударила совЌетске авионе, оборивши шест комада одЌедном, у Ќедном рафалу и зацвилила:
  - За Тре·и РаЌх!
  Алвина Ќе такође слала рафале ексера у руске аутомобиле и, одсекавши седам, вЌакнула:
  - За Фирера!
  И обе девоЌке се смеЌу...
  Мада да будемо искрени, оваЌ рат им Ќе страшно досадио. У ствари, води га тврдоглави Фирер, али фронт се замрзнуо и све Ќе стало. И све иде у круг. И само лешеви са обе стране и оборени аутомобили. И разбиЌени тенкови и  удска пат®а.
  Албина Ќе одсекла Ќош осам авиона и певала:
  - Следе·и век Ќе наш!
  Алвина се самоуверено сложила са овим:
  - И свих буду·их векова!
  А девоЌке су с див им бесом обориле руске авионе.
  И онда, наравно, муче®е... Пионири су приЌатни за муче®е. Посебно испржите дечацима босе ноге, а усиЌаним клештима ломите ребра. Насилне девоЌке...
  Рат чини  уде див им. Сам МарсеЌ Ќе такође ве· био уморан од борбе. Дуго се борио. Давне 1940. године борио се за превласт у ваздуху над БританиЌом. У почетку ниЌе имао баш успешну кариЌеру. Нису мислили да ·е постати феномен, и добити рекордан броЌ награда за Тре·и раЌх. И обара·е авионе за целу ваздушну воЌску.
  Ханс Марцел се све више досађивао. Рат му Ќе досадио. Желео сам женско тело, скупа вина и луксузне гозбе и друге забаве. Колико ве· може бити - осамнаест година у редовима. Никада ниЌе био теже повређен, а оборен Ќе тек на самом почетку кариЌере. Више силе су се побринуле за МарсеЌ. Постао Ќе фелдмаршал ваздухопловства, али се борио као редов. И много си ми недостаЌао.
  СЌаЌ у ®еговим очима почео Ќе да бледи. Рат са СССР-ом Ќе отишао у ·орсокак. А Ста инова смрт ништа ниЌе променила. Хитлер Ќе Ќош жив, иако не изгледа добро, али Ќе и да е релативно енергичан. Ве· му се пробиЌа ·елава тачка на глави и Фирерова коса седи.
  Али док Ќош управ а царством, тврдоглаво жели да докраЌчи СССР. СЌеди®ене Државе и БританиЌа су окупирале єапан, али су заглибили у герилском рату. Осим тога, Американци и Британци покушаваЌу да своЌим трупама задрже ИндиЌу и афричке колониЌе.
  Дакле, савезници се не мешаЌу у оваЌ рат. Нису ЌоЌ дорасли. И чак им Ќе драго што се две тоталитарне империЌе међусобно истреб уЌу.
  Марсел тешко уздише и ®егов МЕ-462 се лако подиже са писте. Двомоторна машина Ќе снажно наоружана, а Ханс радиЌе удара из да ине, држе·и неприЌате а пода е од себе. Хафман, напротив, на КСЕ-362 се убрзано приближава.
  До сада немачка авиЌациЌа одржава квалитативну супериорност над неприЌате ем. Али то више ниЌе тако неодо иво. Међутим, Фирер веруЌе у чудотворно оружЌе ...
  Лете·и та®ири, то Ќе нешто... Али они су и да е прескупи, а термални зраци су и да е несавршени. Пирамидални резервоари су такође Ќедан од аргумената у спору.
  Али ни ово Немцима не даЌе одлучну инициЌативу. Поред тога, пирамидални облик Ќе добар против кинетичких проЌектила, али ниЌе тако ефикасан против ХЕАТ проЌектила.
  МарсеЌ пуца и обара два туцета руских авиона и каже:
  - За Тре·и РаЌх...
  Тада млади· уздахне. И поново обара Ќош тридесет совЌетских аутомобила у Ќедном рафалу.
  Да, рат се вукао... И овом путу се не назире краЌ.
  Ханс Ќе певао:
  - Склизнуо, одвукао ме! Схватило ме, ухватило ме!
  И поново обара руске ловце.
  Да, Хитлер их Ќе послао да се ко у... Или да убиЌаЌу друге, што такође ниЌе ше·ер.
  Марсел се сетио девоЌке... Звала се Илса. Тако лепа плавуша и ®егова жена.
  Ево Ќе, окрутна. Пробао сам Комсомол. И тукли Ќе бичем одасвуд.
  Лупан као Ќабуковача. Затим Ќе босим ногама принела бак у. Испекла ®ене голе табане. И опет за бич. И како Ќе оваЌ комсомолац урлао од бола. А кад Ќе Илса посипала ране со у. То Ќе било стварно брутално.
  Илса Ќе волела да мучи дечаке. Скинула Ќе Ќедног дечака од четрнаест година, а ®егове руке приковала за стуб. Затим Ќе почела да га полива леденом водом на хладном. А онда Ќе узела бак у у руке и испекла миши·аво тело тинеЌ¤ера. Затим Ќе поново сипала ледену воду. И на краЌу Ќе опарила дечака к учалом водом. И то Ќе било зверство.
  Илса Ќе волела такву забаву и ниЌе презирала ништа због своЌе пожуде.
  Али време Ќе пролазило... И она Ќе прво добила сина па ·ерку. А Илса Ќе ве· почела да учи ®у и Марселову децу да муче.
  Ево страшне жене из СС-а.
  Марсел Ќе имао и другу жену: Хелгу. Она Ќе такође пилот. Ханс Ќу Ќе упознао 1945. године. Летела Ќе на ТА-152, Ќедном од наЌбо их, а можда и наЌбо их елисних авиона Луфтвафеа.
  Хелга Ќе била пилот, а не ¤елат. И тако Ќе затруднела и такође родила - одмах близанце.
  И треба напоменути одлично. А онда су Ќош два сина и ·ерка успели да се роде. И имаЌу·и петоро деце, више се ниЌе борила ...
  Да, она има сре·е. У Тре·ем РаЌху, Хитлер Ќе прво дозволио носиоцима Гвозденог крста прве класе и више да имаЌу другу закониту жену као награду.
  Па, папа Ќе мало гунђао, али Ќе ипак одобравао. Тада Ќе Фирер форсирао правило да има до четири жене. Овде Ќе састав ен Васе енски сабор и одобрен Ќе под нишаном.
  Недостатак  уди у Тре·ем РаЌху Ќе огроман. И наравно ова одлука Ќе била изнуђена.
  Немачке  удске ресурсе нису исцрп ивале само европска  удства и стране дивизиЌе.
  Хитлер Ќе обуставио истреб е®е єевреЌа, а сада Ќе  удство било на равнотежи. Рат Ќе исцрпио царство.
  СССР Ќе такође постао депопулациони ... Многе жене су се бориле у воЌсци, као и деца. АнастасиЌа Ведмакова Ќе постала наЌпродуктивниЌи ас. Борила се скоро од самог почетка рата. Прво, на кукурузишту У-2. Али онда Ќе прешла на борце.
  Многи совЌетски асови су умрли ... Покришкин, коЌи Ќе постао четвороструки хероЌ СССР-а, ипак Ќе пронашао сопствену смрт. Козхедуб, поставши петоструки хероЌ, такође се срушио у борби. Дуго времена совЌетски авиони нису имали систем за катапултира®е, а проценат мртвих пилота Ќе био веома висок.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе преживела. А накупила Ќе златне звезде коЌе ЌоЌ нису стаЌале на грудима. Према правилима, двадесет пет оборених неприЌате ских авиона добило Ќе златну звезду. Када Ќе броЌ звезда достигао десет, БериЌа ЌоЌ Ќе поклонио Велику диЌамантску звезду ХероЌа СССР-а. АнастасиЌа Ќе била наЌтитулираниЌи ас. Поред оборених авиона, имала Ќе и уништене тенкове, мостове, камионе, па чак и пар бродова. Поред тога, ова жена Ќе спасила пилоте, па чак и генерала коЌи Ќе био у окруже®у.
  А била Ќе позната по томе што Ќе горивом запалила неколико возова и тако да е.
  АнастасиЌа Ќе постала велика легенда совЌетске авиЌациЌе. И наравно, и она Ќе била уморна од рата. Чак се и борила и летела док Ќе била трудна. А онда Ќе родила сина.
  Испао Ќе згодан дечак, црвенокос као ®егова маЌка. АнастасиЌа се борила по правилу у бикиниЌу и боса. И то ЌоЌ Ќе дало одређене предности. Што не цене сви. Али ®ена млада партнерка Акулина Орлова такође се бори боса и у бикиниЌу и то ЌоЌ много помаже.
  Обе девоЌке лете и пуцаЌу на немачка возила. АнастасиЌа Ведмакова Ќе направила своЌ први налет назад у ШпаниЌу. Бомбардовала Ќе положаЌе Франкове воЌске но·у на У-2. ОнаЌ какав она има искуство кроз кров. А Акулина Орлова Ќе млада девоЌка, и да е пуна енергиЌе и узбуђе®а.
  ОбараЌу Немци певаЌу...
  - Пилоти-пилоти, бомбе-авиони,
  Победи·емо све фашисте у борби...
  Наши звездани бродови би·е виши од сунца,
  И херувим ·е раширити своЌа крила!
  ДевоЌке су, морам ре·и, одличне маЌсторице.
  Ве· Ќе 23. фебруар 1958. године... Дан СовЌетске армиЌе. И то треба прославити на велико. Али док Ќе све скромно ...
  БериЌа ниЌе превише весео... Током рата, сви су били потпуно уморни.
  Маршал Василевски Ќе предложио:
  - ХаЌде да направимо тенкове од дрвета!
  Врховни климну главом.
  - То Ќе добра идеЌа!
  Маршал Жуков Ќе приговорио:
  - Мало разума! Ово су живи ковчези!
  Василевски Ќе логично приметио:
  - Лакши су и бржи. А Немци нам пробиЌаЌу тенкове!
  БериЌа климну главом у знак сагласности.
  Василевски говори своЌе!
  Маленков Ќе потврдио:
  - Уради·емо све како треба!
  БериЌин тим Ќе био уморан... Других идеЌа ниЌе било. Осим ако не покушате да пластику учините ЌефтиниЌом за производ®у и Ќачом.
  Дакле, на краЌу краЌева, створите дуготраЌну атомску бомбу.
  Нешто у ®еном раду у СЌеди®еним Државама Ќе застало, аи широм света.
  И треба да стимулишете. Можда ·е се тада рат коначно завршити.
  Али рат и да е траЌе и време тече као капи.
  Овде Ќе Мирабела ухва·ена. И нацистички воЌници су ЌоЌ стргли оде·у. А онда су раширили ноге и почели да силуЌу девоЌку. Мирабела Ќе сте®ала у мешавини бола и задово ства. И завршио неколико пута.
  Онда су почели да га муче. Ужареним тракама гвожђа запалили су девоЌци пете. И тукли су га прво бичем. А онда су Ќе црвеном жицом од вру·ине бичевали по леђима, по боковима, по грудима...
  Затим су почели да ломе ножне прсте хвата кама. Затим су девоЌци гурнули усиЌани штап у дупе.
  Укратко, муче®е Ќе остало упам·ено по своЌоЌ суровости. И екстремна ароганциЌа.
  Март Ќе ве· дошао... Немци покушаваЌу више да притисну у ваздух, немаЌу много снаге да нападну. Пирамидални тенк, да се поЌавио раниЌе, помогао би Вермахту да освоЌи свет. Истина, кумулативни проЌектил има динамичку заштиту. И обе стране се обасипаЌу ударцима.
  8. март 1958. Ќе Дан жена. И по обичаЌу Ќе дошло до размене зароб еника. Немци су ослободили измучену, али слом ену Мирабелу, а заузврат Руси су ослободили Адалу. Добила Ќе и Немица, ук учуЌу·и и силова®е.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе натр ала Мирабелу напитком би а и мелема, и оставила Ќе да спава да се опорави, да би се за пар дана поново борила са нацистима на небу.
  АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова поново су на небу у своЌим МИГ-овима 15. Акулина Ќе приметила:
  - єош сте се борили у ШпаниЌи - колико имате година?
  Ведмакова се закикота и одговори:
  - НиЌе обичаЌ питати даму за године!
  Акулина се закикота и примети:
  - Изгледаш као двадесет, наЌвише двадесет пет!
  АнастасиЌа климну главом и примети:
  - Борио сам се у грађанском рату... Са мном су била три дечака. Супер Ќе што смо дали рогове белцима. А првог човека сам убио када су Немци Ќуришали на Лавов 1915. године... Дакле, отприлике можете да замислите колико имам година!
  Плавокоса девоЌка звижди.
  -Невероватно! То Ќе као да замиш ате!
  Црвенокоса лепотица се нацерио са устима пуним ко®ских зуба и приметио:
  - И шта? Ово Ќе магиЌа руских богова! єа ·у те научити, а ни ти не·еш остарити!
  Акулина Ќе босим ногама оборила немачки авион и цвркутала:
  Младост Ќе дивна!
  Рат траЌе и краЌ му се не назире, али ипак Ќе хероЌство и победа!
  стигао Ќе април 1958. На Ќугу се успоставило ма®е-више поднош иво време и нацисти су покушали да напредуЌу. Главни проблем Ќе, наравно, река Д®епар. А на левоЌ обали, совЌетске трупе су заузеле одбрамбене положаЌе.
  Међутим, Немци су имали алтернативни пад. Ударите кроз Турску. Ова зем а се дуго држала неутралности. Али власт се променила. И дошло Ќе више пронемачких снага. И Хитлер Ќе пристао да обе·а ОсманлиЌама било какве планине злата како би их гурнуо у рат. Становништво Турске Ќе брзо расло, воЌска Ќе Ќачала. А део оружЌа Ќе Тре·и РаЌх продао на кредит. И отоманска воЌска Ќе постала, снажно распоређуЌу·и потпуно мобилисане муслиманске воЌнике на граници СССР-а.
  А 20. априла 1958, без обЌаве рата, Турска Ќе напала совЌетске трупе у ЗакавказЌу... Тако Ќе ЦрвеноЌ армиЌи додат други фронт. Ипак, нацисти су успели да надиграЌу совЌетске специЌалне службе. СитуациЌу Ќе погоршао сукоб Жукова и БериЌе. Што Ќе утицало и на ста®е на фронту.
  Турци су напали не сами, ве· заЌедно са Немцима. И то им Ќе дало додатне могу·ности.
  Борбе су се одвиЌале у близини єеревана, а Батуми Ќе Ќуришан.
  МарсеЌ се бори у ваздуху. Овог пута ®егово расположе®е Ќе ве·е и борбениЌе. У ствари, коначно се поЌавила боЌаж ива нада да ·е бити могу·е добити оваЌ рат, коЌи се одуговлачио преко сваке мере.
  Ве· првог дана Немци и Турци су пробили одбрану руских трупа и почели да се кре·у у унутраш®ост.
  Нацисти су успели да постигну тактичко изненађе®е. А ®ихове трупе су се кретале дово но брзо. И делимично се показало да Црвена армиЌа ниЌе била сасвим спремна да брани ЗакавказЌе.
  И овде би хероЌство Црвене армиЌе требало да надокнади погрешне процене руководства.
  Борбе су се одвиЌале за єереван. И тада су се пионири храбро борили. Одупиру се злим нацистима и отоманским трупама.
  А на перифериЌи єеревана пионири копаЌу ровове. Има момака различитих националности. Конкретно, многе светле главе трепере. Има и црвене и црне и плаве деце.
  єедно их спаЌа: вера у триЌумф комунизма и босих ногу. єасно Ќе да немаЌу сви ципеле током рата, па се зато, у знак солидарности, сва деца разме·у голим, округлим штиклама. Проле·е на Закавказу Ќе прилично топло, а када се кре·ете и радите са лопатама, чак и за момке постаЌе вру·е. А зими, хладно·а овде ниЌе тако страшна.
  Дечаци и девоЌке су препланули, мршави, али жилави, спремни за жестоку борбу.
  Деца раде са ентузиЌазмом, певаЌу:
  Дижите ватре, плаве но·и,
  Ми смо пионири - деца радника...
  Приближава се ера светлосних година,
  Позив пионира - увек будите спремни!
  Позив пионира - увек будите спремни!
  И ево опет аларма. Момци и девоЌке скачу на дно рова. А гранате ве· почи®у да пуцаЌу одозго: неприЌате ска арти ериЌа ради.
  Пашка Ќе питала босоногу Машу:
  - Па, мислиш ли да ·емо преживети?
  ДевоЌка, мршава и светле косе, одговори самоуверено:
  - Одупре·емо се бар Ќедном, у наЌтежем часу!
  Пионир Саша Ќе логично приметио:
  Наше Ќунаштво Ќе непоколеб иво.
  Дечак Ќе куцнуо голим табаном по каме®у. Види се да се дечак набио чврстим жу евима.
  ДевоЌка Тамара Ќе приметила:
  Бори·емо се без страха
  Би·емо пресечени ни корак назад...
  Нека кошу а натоп ена крв у -
  єош неприЌате а, окрените витеза у пакао!
  Дечак Руслан, пионир црне косе, приметио Ќе:
  Пролазе векови, долази ера,
  У коЌоЌ не·е бити пат®е и лажи...
  Борите се за ово до послед®ег даха -
  Служи своЌоЌ Ота¤бини, ти од срца!
  Дечак Олег, мршав и светлокос, цвркутао, стихови:
  Не, будни не·е избледети,
  Поглед сокола, орла...
  Глас народа Ќе звучан -
  Шапат ·е змиЌу смрскати!
  
  Ста ин живи у мом срцу
  Да не знамо тугу,
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  
  ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити
  Би·е краЌа фашизму...
  И сунце ·е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Дечаци и девоЌчице су углас аплаудирали.
  Али сада млазни Ќуришни авиони ве· лете и бацаЌу бомбе. А ово Ќе агресиван приступ.
  Олег и Саша подигли су пра·ку и покренули дар смрти. А цев Ќе погођена Хитлеровим Ќуришником, иако припада ТурскоЌ.
  ДевоЌка Наташа Ќе певала:
  - Комсомол ниЌе само старост,
  Комсомол Ќе моЌа судбина!
  єа ·у освоЌити свемир, веруЌем
  ХаЌде да живимо заувек!
  Ахмед, дечак пионир из АзербеЌ¤ана, одговорио Ќе са осмехом:
  - Ти Ќош ниси комсомолац Наташа!
  ДевоЌка  утито лупи босом ногом и одговори милозвучним гласом;
  Поред отаца, уз веселу песму,
  Залажемо се за Комсомол...
  Приближава се ера светлосних година,
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  Олег Ќе такође ударио босом, дети®астом ногом и заурлао:
  єачи чеки· стисне пролетере,
  Од титаниЌума рука дроби Ќарам ...
  Отпева·емо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини,
  И светлост за потомство, добро!
  Деца су одушев ена. А у ствари, бомбардовали су Немци и Турци, а само Ќе Ќедну девоЌку погодио комади· голе, округле, ружичасте пете.
  Пионир Ќе вриснула, али се онда угризла за усну.
  И тако су се припремили да одбиЌу напад. А ве· постоЌе тенкови са фашистима и отоманским Ќединицама. Куп ени од стране Турске на кредит, кре·у се страшни Е-100. Тако мо·не и опасне машине.
  ИмаЌу такву заштиту. Да не можете да прођете ни из Ќедног угла. Не можете га погодити само из Ќедног угла. єедина шанса Ќе да се поломе трагови.
  Деца су спремна за борбу, и машу босим ногама. Ево их на жици гураЌу пакете са дома·им експлозивом под трагове нациста и Турака. Ради и уништава ва ке тенкова воЌске Ромела и Ла Ердогана.
  И изгледа страшно.
  Саша шкрипи:
  - Слава комунизму!
  Дечак Пашка пуца са Олегом из пра·ке и цичи:
  - Слава пионирима!
  Дечак Руслан, заЌедно са девоЌчицом Суфиром, вуче жицом мину испод Немца и Турчина, вичу·и:
  - Слава СССР-у!
  Туку се деца из АзербеЌ¤ана и руски момци. Препланули, мршави, боси пионири против колосалне армаде тенкова.
  ДевоЌчица Тамара гази своЌом грациозном, малом, босом ногом и каже:
  - Слава РусиЌи!
  Пионир Ахмет потврђуЌе док пуца на неприЌате а:
  - ЗаЌедно смо приЌате ска породица!
  Дечак Рамзан, црвенокоси АзербеЌ¤анац, потврђуЌе, разбиЌаЌу·и аутомобил:
  - Од речи смо сто хи ада Ќа!
  Деца су друже убива... Ево Ќерменске девоЌчице Азатухи, коЌа такође вешто помо·у жице пребацуЌе пакет експлозива испод фашистичке гусенице, и шкрипи:
  - СССР Ќе породица народа!
  Друга Ќерменска девоЌка Агхас каже:
  - Не савиЌаЌте се пред фашизмом:
  А девоЌка Ќе голим прстима повукла жицу. Многа азербеЌ¤анска и Ќерменска деца имаЌу плаву косу и не разликуЌу се од словенске деце, коЌих такође има много. Они коЌи су побегли од Немаца, друге руске породице населиле су се у АзербеЌ¤ану и єермениЌи чак и под царем.
  На Кавказу има много Словена. Много мешовитих парова. Да, и деца обично имаЌу светлиЌу косу од своЌих родите а. А словенски момци су се препланули да се не разликуЌе од мештана. Штавише, деца су обично сличниЌа од одраслих.
  Дакле, бори се међународни совЌетски бата он дечака и девоЌчица, и сви су уЌеди®ени и веома слични. Њихове голе пете трепере када се кре·у.
  И снови деца ша у дарове смрти. Шамил и СерЌожка, обоЌица пионири, вуку жицу. А ево и Немаца, али са турском посадом, Е-50 стаЌе са полом еном гусеницом.
  Момци углас певаЌу:
  УниЌа неуништива, слободне републике,
  НиЌе се окупила груба сила, не страх...
  И добра во а просве·ених  уди,
  И приЌате ство и разум, и храброст у сновима!
  И деца су одушев ена. ОсмехуЌу се белим, уЌедначеним зубима. И сре·ни су, иако им прети смрт.
  А Немци су сра®е. Уништени тенкови пуцаЌу из своЌих топова и шкрабаЌу из митра еза.
  Нека немачка и турска возила опрем ена су бацачима граната и веома су опасна.
  Дечак Максимка и девоЌчица Зара из АзербеЌ¤ана и они, босих ногу, подигли су мину испод неприЌате а и нокаутирали фашистичког мастодонта, макар продатог ТурскоЌ.
  И викну из свег гласа:
  - За СССР!
  Деца су тако смешна.
  Пионири Абас и Владимир такође користе оружЌе. У овом случаЌу, катапултираЌте и разбиЌте гусеницу Е-75 нацистима. Тада су момци запевали:
  - За величину планете под окри ем комунизма!
  Олег и Абдула су такође пионири различитих нациЌа, али са Ќедним срцем бацаЌу и експлозив. УдараЌу у Е-100 и певаЌу...
  Отворили смо планету за народе,
  Пут у свемир, у невиђене светове...
  єуначка дела се певаЌу -
  Да заувек избришем ожи ак смрти!
  
  Под светим барЌаком РусиЌе,
  У миру, приЌате ству, сре·и и  убави...
  Људи целе зем е поста·е сре·ниЌи,
  Паклени мрак развеЌа·е се у да ини!
  Деца коЌа се туку овде...
  Абдурахман и Светлана - дечак из АзербеЌ¤ана и девоЌчица из БелорусиЌе споЌили су жицу и оборили фашистички тенк. И певали су:
  - Велико име свете РусиЌе,
  Светли светом - као зрачак сунца...
  ВеруЌем у Ќединство поста·емо сре·ниЌи,
  Покажимо народу прави пут!
  Деца су веома храбра. И нацисти и ®ихови савезници, Турци, просто су шокирани таквим тврдоглавим и бесним отпором.
  Абудураман Ќе пионир, примио Ќе фрагмент у голи табан. Пробио Ќе жу еву површину дечиЌе ноге.
  Дечак Ќе просиктао:
  - И боли ме!
  Светлана Ќе такође добила ударац у округлу пету, и огребала се по рамену. Али девоЌка Ќе просиктала:
  - Не ломи пионире!
  Азим и Колка су такође забили немачки ауто.
  Момци су показивали жицом и певали:
  ИздаЌнички неприЌате  кренуо Ќе у офанзиву,
  Али веруЌем да не·е посустати, совЌетски народ...
  НеприЌате  чека пораз и заборав,
  И слава РусиЌе ·е Ќаче цветати!
  НеприЌате  чека: пораз и заборав,
  И слава РусиЌе ·е Ќаче цветати!
  Деца су храбра и не савиЌаЌу се. И желе да победе. И певаЌу и боре се.
  Немци трпе велике губитке. Истина, углавном имаЌу полом ене гусенице и ва ке. И ниЌе фатално.
  єош горе за пионире коЌи су били зароб ени.
  Дечака Абдулхамида, када Ќе зароб ен, нацисти су ставили на сталак. Убацили су пионирске босе ноге у блок и почели да каче тегове на удице. А онда Ќе запалио ватру. А дечакове голе пете ватра Ќе полизала. И бич му Ќе пао на леђа. Тукли су ме дуго. А онда су нацисти почели да ломе ребра усиЌаним клештима.
  Дечак, умиру·и под мукама, када га Ќе гвожђе ®егових ребара, црвених од вру·ине, смрскало, певао Ќе:
  Берлин Ќе скоро под нашом влаш·у,
  Кроз двоглед видимо проклети РаЌхстаг...
  Надам се да ·е ускоро бити мира и сре·е;
  КоЌе ·у описати у своЌим песмама!
  
  РусиЌа Ќе отворила комунизам световима,
  Она Ќе свима постала породица.
  Али Вермахт нам Ќе забио сви®ску ®ушку,
  А сада крв п ушти из вена као фонтана!
  
  Оно што Ќе Фирер случаЌно заборавио код нас,
  Хтео сам да добиЌем зем у и робове!
  Фашизам Ќе ишао са веома дугом кампа®ом -
  И ево праве но·не море, паклених снова!
  
  єедноставан дечак, босоног дечак,
  Недавно везао црвену кравату.
  Желео Ќе сам да изгради свет без Бога,
  Али одЌедном Ќе напалм избио са неба!
  
  Морао сам да бежим на фронт, били смо у бекству,
  Нико не жели да узме такву омладину!
  Али дечак-борац у пушци Ќе то урадио,
  Пут отаца се показао достоЌним!
  
  Борио се где и лукавство и сила,
  И слабост Ќе такође горка, аваЌ...
  Другови су морали да копаЌу гробове
  Рендиса®е борових ковчега у мразу!
  
  єа сам пионир сада навикао на пат®у,
  У извиђа®е Ќе ишао бос, снежни нанос Ќе шкрипао.
  Можда казна за неверу,
  Да нисам желео да упознам Исуса!
  
  Али шта су три сата Голготе?
  Прошло Ќе више од три године рата!
  У сваком селу удовице горко плачу,
  Како су синови изгинули на гроб у зем е!
  
  Преживео сам, био сам шокиран, ра®ен метком,
  Али, сре·ом, остао Ќе на ногама!
  Поштено смо вратили дуг НемачкоЌ,
  ТаЌ фашизам нам Ќе згажен у прах!
  
  Сазрео сам, али Ќош увек дечак,
  Бркови се нису пробили, ве· титан!
  Да, одрасла особа, а можда чак и превише,
  На краЌу краЌева, срце Ќе постало тврдо као метал!
  
  НаЌвиша награда за звезду хероЌа -
  Сам Ста ин га Ќе, веруЌте, предао!
  Рекао Ќе: потребно Ќе узети пример од  уди попут вас,
  Борци куЌу к учеве од врата Едема!
  
  Али сада спусти храбру пушку,
  Узмите ви, клешта, чеки· и радите!
  Направи Ќедрилицу и чамац од дрвета
  И направите авион да птица полети!
  Да, са таквом децом, чак и заЌедно са Турцима, нацисти СССР-а не·е савладати. Ве· 1. маЌа совЌетски воЌници славе, али се єереван држи. То значи да Ќе фашистички блицкриг на Кавказу осуЌе·ен. И поред тога, боре се храбри комсомолци.
  Елизавета и ®ена посада на СУ-130 ша у гранате у нацистичке тенкове.
  У исто време, девоЌке користе голе ножне прсте и певаЌу:
  И у планинским висинама и звезданоЌ тишини,
  И морски талас и жестока ватра!
  И у  утоЌ и бесноЌ ватри
  И гола пета девоЌке притисну дугме. И Ќош Ќедан АГ-75 Ќе разбиЌен кумулативним проЌектилом.
  И девоЌке се забав аЌу.
  А Акулина Орлова Ќе оборила стоти нацистички авион и 3. маЌа 1958. добила четврту звезду хероЌа СССР-а.
  Наше славне пилотки®е... Да, рат Ќош траЌе, а ®егов исход ниЌе Ќасан, али нико не клечи и не одустаЌе. Дакле, постоЌи вера у бо у буду·ност, и да ·е СССР пре или касниЌе победити Тре·и РаЌх. А Адолф Хитлер, коЌи Ќе добио мо· и сре·у председника змаЌа, умре·е!
  
  ФРАНКОВ САГЛАСНОСТ єЕ ВАЖНА ЗА СУДБИНУ ЧОВЕЧАНСТВА
  Франко Ќе пристао на прелазак немачких трупа на Гибралтар. Нацисти су се, без да ег одлага®а, преселили у ову тврђаву и одмах Ќе заузели. Након тога, трупе Вермахта су почеле да се пребацуЌу на наЌкра·у уда еност до Африке.
  И Хитлер се предомислио о борби против СССР-а. Осим тога, Фирерова интуициЌа му Ќе говорила, а он Ќе имао веома развиЌену, да не·е тако лако заузети ову териториЌу. А Црвена армиЌа уопште ниЌе слаба. Ста ин Ќе немачким обавештаЌним службама посебно процурио информациЌе о тенковима КВ и Т-34. И нацисти су почели да развиЌаЌу сопствене тешке тенкове.
  Нацисти су напредовали у Африци. Ромел Ќе добио више трупа и остварио велике добитке. Зароб ене су и єугославиЌа и Грчка. Дакле, победе су уследиле за победама.
  Али Црни континент Ќе апсорбовао немачке снаге... И више ниЌе било говора о походу на исток. Нацисти су у покрету заузели Египат и ушли на Блиски исток. Заузели су Ирак, КуваЌт и друге зем е. Затим Ќе кроз Иран почео поход на ИндиЌу. У децембру 1941. єапан Ќе напао САД у луци Перу и Хитлер Ќе обЌавио рат Америци.
  После тога, рат се коначно преселио на Запад. И СССР Ќе добио одушка.
  До друге половине четрдесет друге године, Немци су завршили осваЌа®е целог Црног континента, као и АзиЌе, до ИндиЌе, коЌа Ќе такође била заузета уз слаб отпор Британаца. А постоЌало Ќе огромно немачко колониЌално царство. И БританиЌа Ќе почела да буде жестоко бомбардована. У борбу су кренули нови бомбардери єу-188 и Фоке-Вулф, као и све ве·и броЌ подморница. Ук учуЌу·и брже и савршениЌе.
  Ваздушни напад на БританиЌу одвиЌао се све Ќачим. И Ќуна 1943. године дошло Ќе до десанта. У борбама су учествовали нови немачки тенкови: "Пантери", "Тигар" -2, "Лав", коЌи су показали своЌу предност над Британцима. Лондон Ќе пао у року од две неде е од слета®а. А после пада БританиЌе, Ирска Ќе одолевала Ќош неде у дана.
  И заузели су га нацисти... Сада САД имаЌу избор: или да воде безнадежан рат против Немачке, коЌа Ќе нарасла на мо·, или да склопе мир пре него што буде прекасно.
  Тре·и раЌх Ќе ве· имао у употреби тако мо·не ловце као што Ќе МЕ-309, коЌи Ќе развиЌао брзину од 740 километара на сат, што Ќе у то време било веома много, и имао Ќе седам ватрених тачака: три ваздушна топа калибра 30 милиметара, Ќедну од коЌа Ќе била дугоцевна и четири тешка митра еза.
  А асови Немаца су феноменални: Ќедан МарсеЌ нешто вреди! ОваЌ ловац Ќе био право откри·е, и превазишао Ќе све поЌаве... За сто педесет оборених летелица, МарсеЌ Ќе добио Витешки крст Гвозденог крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима. И за три стотине летелица постао Ќе први у историЌи Немаца коЌи Ќе поново добио оваЌ крст. А да би се МарсеЌ одликовао, у ®егову част измиш ена Ќе нова награда: Витешки гвоздени крст са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима, коЌи му Ќе доде ен за пет стотина оборених летелица.
  Америка Ќе сматрала да се рат са Тре·им раЌхом и єапаном, коЌи Ќе добио битку код МидвеЌа и заузео ХаваЌски архипелаг, не·е добро завршити.
  И то ·е за ®их заиста бити озби ан испит. Немцима Ќе свакако тешко да дођу до Америке због раздваЌа®а океаном. Али у принципу, уда еност ниЌе препрека. А нацисти би могли, пре или касниЌе, да стигну до СЌеди®ених Држава, да пливаЌу и лете. Штавише, Тре·и раЌх Ќе ве· имао млазне ловце и огроман бомбардер ТА-400 коЌи Ќе могао да бомбардуЌе Америку. Мо·ниЌи єу-288 су ве· успели да бомбардуЌу БританиЌу, а на путу Ќе био и четворомоторни єу-488, коЌи Ќе достизао брзину и до седам стотина километара на час - што Ќе Ќедноставно супер за елисни бомбардер!
  Дакле, Вермахт Ќе Ќак. А страшне подморнице коЌе су покретане водоник-пероксидом достизале су брзину и до 36 чворова на сат, а Американци су били потпуно уплашени.
  Рузвелт Ќе био тешко болестан, а поврх свега, могла Ќе избити озби на борба за власт. И републиканци су веома незадово ни демократама. Сам Хитлер Ќе са узбуном гледао на СССР, коЌи Ќе пове·авао своЌу мо·.
  Ста инистички СССР Ќе званично превршио тре·и петогодиш®и план удвостручава®ем индустриЌске производ®е. Чак и ако се узме у обзир да су се мало преварили са статистиком и ово су надувани подаци, ипак Ќе било импресивно. Производ®а технологиЌе се пове·ала. Четрдесет прве године СССР Ќе произвео око пет хи ада тенкова, а три хи аде су били наЌновиЌи Т-34 и КВ. ПоЌавио се у сериЌама и КВ-3 и КВ-5. А ово су мо·не машине. Направили су Ќош више летелица, чиме Ќе ®ихов броЌ достигао тридесет хи ада.
  У четрдесет и другом тенковима произведено Ќе више од шест и по хи ада. Ук учуЌу·и и наЌновиЌе. КВ-4 се поЌавио у наЌтежоЌ модификациЌи тежине сто седам тона. А такође и лаки тенк Т-50 Ќе наЌновиЌи. Т-34 Ќе наставио да се производи.
  У четрдесет тре·оЌ години произведено Ќе седам и по хи ада тенкова. А авиона има толико да постоЌи акутни недостатак пилота. Укупно, СССР Ќе имао сто двадесет тенковских дивизиЌа. А броЌ летелица Ќе достигао педесет хи ада.
  Прва година четвртог петогодиш®ег плана била Ќе чак и преиспу®ена према званичним подацима, и то Ќе забринуло Хитлера.
  Па где да се окрене агресиЌи - Фирер Ќе 1944. одлучио да нападне СССР. И СЌеди®ене Државе су потписале мир. Американци су пристали да признаЌу сва осваЌа®а Тре·ег раЌха, и да плате огромне репарациЌе нацистима. И такође Ќе одбио било какав рад на нуклеарном оружЌу. Америка Ќе такође пренела своЌу морнарицу, и скоро сву опрему и многе аутомобиле нацистима.
  22. Ќуна 1944. године, ослободивши велики броЌ: "Пантера", "Пантера"-2, "Тигрова"-2, "Лава", "Мауса", "Фердинанда"-2 и друге опреме, нацисти су напали СССР.
  Тиме Ќе Ста ин довео трупе у ста®е борбене готовости. Поред тога, Молотов ева линиЌа Ќе завршена на новоЌ граници у СССР-у и Ста инова линиЌа Ќе обнов ена и наоружана. Нови тенк Т-34-85 са ве·ом куполом и снажниЌим оружЌем почео Ќе да се производи у СССР-у. Истина, у тешким тенковима Ќе било горе. СериЌа КВ Ќе достигла КВ-13, а неки модели су тежили и двеста двадесет тона. Ук учуЌу·и и као одговор на "Миш".
  Рат Ќе у почетку ишао под диктатом Тре·ег раЌха. На небу су немачки искусни асови, али у квалитетниЌим летелицама, победили совЌетске пилоте. Млаз®ак МЕ-262 Ќе ве· био у сериЌи, али СССР Ќош ниЌе имао такве авионе. А МЕ-309 се показао као страшна и брза машина. А ТА-152 еволуциЌа Фоке-Вулфа Ќе веома смртоносна машина.
  Што Ќе наЌважниЌе, Тре·и РаЌх има велику супериорност у  удству, због колониЌалних трупа. И изврсност у мобилности. Пантер-2 се показао као веома добар тенк, коЌи Ќе 1944. године постао главни немачки мастодонт. Наоружано снажним топом од 88 мм са дужином цеви од 71ЕЛ, ово возило Ќе способно да пробиЌе чак и супертешке КВ тенкове. И добар фронтални оклоп, посебно чело. Сто педесет милиметара чела тор®а, а сто милиметара чела трупа испод великих нагиба чаршава. Истовремено, цела Ќе четрдесет седам тона, а мотор Ќе девет стотина ко®ских снага. То Ќест, машина Ќе окретна и одличне ергономиЌе. єедини негативни бочни оклоп Ќе дебео само шездесет милиметара испод косина. Али и ово Ќе дово но да га четрдесет пет и противтенковске пушке не узму на брод.
  "Пантер" -2 Ќе много Ќачи од обичног "Пантера" и Т-34-85. Дакле, Немци су имали успешан главни тенк. Остали аутомобили су лошиЌи. Пантер Ќе преслаб са само четрдесет милиметара бочног оклопа и ра®ив Ќе на совЌетске лаке топове и противтенковске пушке. "Тигар"-2 Ќе нешто бо и него у стварноЌ историЌи захва уЌу·и мотору од хи аду ко®ских снага. Али и да е претежак са шездесет осам тона. А кула Ќе велика и спориЌе се окре·е. Тенк Ќе двадесет и Ќедну тону тежи од Пантера-2 и има Ќеднако наоружа®е и скоро никакву предност у оклопу. Дакле, као и "Тигар", "Тигар" -2 Ќе убрзо укло®ен из службе.
  А Лав Ќе Ќош гори. Без значаЌних предности у резервиса®у у односу на Пантер-2, тежак Ќе деведесет тона. Што, са мотором од хи аду ко®ских снага, чини аутомобил прилично слабим у возним перформансама. А топ од 105 милиметара у 70ЕЛ, иако бо е продире, ма®е Ќе брзометан. И ниЌе потребно у пракси.
  А Маус, чак и са тежином од 188 тона, само Ќе машина за хемороиде, и више Ќе терет за воЌску него Ќак тенк. Иако зашти·ен са стране и лоше. Али перформансе вож®е су ужасне, а у пракси се пречесто ломе.
  Немци су избацили и Маус из сериЌе ... Уместо тога, Е-100 Ќе дуго био развиЌен са гуш·ем поставом, али сличним по наоружа®у.
  У СССР-у се цела сериЌа КВ показала на ниском борбеном нивоу. А посебно често су се аутомобили кварили и имали лоше перформансе у вож®и. А из оклопа без нагиба, лако су га пробили немачки топови.
  Само тридесет четири су била ма®е-више успешна тенка. Али СССР Ќе имао плус - мо·ниЌу и завршену одбрану. Али и минус - трупе нису научене да се бране. И то Ќе имало ефекта.
  Три године шансе су, наравно, додале опрему СССР-а у трупе. Али тешки КВ тенкови су били неуспешни, а развоЌ изград®е тенкова у корист пове·а®а тежине ниЌе се оправдао. А тешки совЌетски аутомобили су се, искрено, испоставили као сме·е. Не толико ни у авиЌациЌи. ПЕ-2 Ќе било тешко контролисати, ИЛ-2 Ќе био ра®ив, МИГ-3 Ќе био слаб у маневарскоЌ способности.
  И други совЌетски авиони су били инфериорниЌи по квалитету од Немаца. А немачки пилоти су тако искусни. МарсеЌ Ќе као чудо. За седамсто педесет авиона коЌе Ќе маЌсторски оборио одликован Ќе Витешким крстом Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. И ово Ќе Ќединствен случаЌ када су због Ќедне особе увели шести степен Ќедне награде, иако се традиционално тражи пет степени.
  Рат Ќе био мало другачиЌи у току од стварне приче. Ако су у четрдесет и првоЌ години Немци у почетку брзо и лако побеђивали, заузимали град за градом, а затим се ®ихово крета®е успоравало. Сада Ќе обрнуто.
  СовЌетске трупе концентрисане и распоређене у близини граница потпуно мобилисане и стаЌале у мо·ноЌ одбрани на завршеним линиЌама. И тако Ќе наЌснажниЌи отпор нацистима био на самом почетку рата.
  Плус, играо Ќе и фактор да Ќе СССР почео рат после опште мобилизациЌе, окупивши петнаест милиона воЌника и официра. Али Хитлер Ќе, користе·и колониЌалне поседе само у првом ешалону, бацио тридесет милиона. Плус, єапан Ќе бацио двадесет милиона са истока заЌедно са страним дивизиЌама. Овог пута Ста ин ниЌе могао да спасе Москву.
  Поред тога, сателити су учествовали на страни Тре·ег раЌха: Турска, Финска, Мађарска, РумуниЌа, Хрватска, СловениЌа, Бугарска, ШпаниЌа, Португал, Шведска. И наравно и ИталиЌа са своЌим колониЌама. Читаво стадо...
  Тако Ќе СССР у почетку, осла®аЌу·и се на Молотов еву и Ста инову линиЌу, задржавао неприЌате а. Али када су ове линиЌе пробиЌене, читав колосалан губитак, а нацисти и єапанци су се откотр али, онда се ниЌе могло ништа задржати. А показало се управо супротно: отпор на почетку Ќачи, а да е слабиЌи. Тако су нацисти готово одмах заузели Москву. Ста ин Ќе побегао у КуЌбишев, а затим у Свердловск.
  Дета и битака су генерално показали да СССР никада ниЌе научио како да се брани... Осим тога, негативну улогу Ќе одиграо и други талас чистки у воЌсци. Ве· под БериЌом, Ста ин Ќе наредио да се поново прође кроз воЌску. Па, БериЌа Ќе то урадио.
  Очигледно, Ста ину Ќе било тешко без крви на оч®ацима. Нацисти су, заЌедно са Турцима, такође имали негативну улогу из ЗакавказЌа и Централне АзиЌе. И ово се такође показало као значаЌан фактор. Штавише, у ЦентралноЌ АзиЌи ниЌе било озби не одбране.
  Да, ®ени муслимани су се побунили.
  Немци су користили три године продуктивниЌе. Од воЌске Ќе постао и искусниЌи и Ќачи. А СССР Ќе додао ма®е. Штавише, за ове три године Ста ин ниЌе имао ниЌедан рат. Неутралност са єапаном. Ста ин Ќе обе·ао Хитлеру да не·е дирати Финску. Али Немци су ипак стекли значаЌно борбено искуство. Посебно пилоти.
  МарсеЌ Ќе за хи аду оборених авиона добио Велики крст Гвозденог крста, платинасту диЌамантску коцку Луфтвафеа и генералске еполете.
  Тако се све показало много забавниЌим и дивниЌим - за слуге Луцифера ...
  СССР Ќе издржао до Ќануара 1945. и пао... После тога Ќе почео период мира... Али не задуго. 20. априла 1950. Тре·и раЌх и єапан напали су СЌеди®ене Државе. Ипак, узнемирили су их обавештаЌни подаци да Американци таЌно раде на атомскоЌ бомби.
  Рат Ќе траЌао само три месеца и завршио се окупациЌом Америке.
  А 20. априла 1955. Хитлер Ќе напао єапан са своЌим колониЌама. Рат Ќе траЌао нешто више од годину дана и завршио се бри антном победом Тре·ег раЌха.
  Затим Ќе 20. априла 1959. одржан референдум и поЌавила се светска монархиЌска империЌа Тре·ег раЌха са наследном влаш·у.
  А када Ќе Хитлер умро у марту 1961. године, на трон Ќе ступио ®егов син, добиЌен вештачком оплод®ом.
  Свет Ќе, под вођством гвозденог поретка, овладао планетама Сунчевог система .... Човечанство Ќе уЌеди®ено и лем ено гвозденом дисциплином покушало да изгради ново РаЌско кра евство на планети Зем и, ау буду·ности да обухвати све насе ене светове универзума!
  
  
  
  ОВО єЕ ЛИЧНИ КОНТАКТ ДВА ДИКТАТОРА
  Хитлер и Ста ин су се лично састали у новембру 1940. и успели су да реше спорове. Сусрет лицем у лице завршен Ќе стратешким воЌним савезом два диктатора против БританиЌе.
  Ста ин Ќе пристао да не тражи Хитлерову европску сферу утицаЌа. Хитлер Ќе заузврат уступио ИндиЌу, Пакистан и ве·и део Ирана Ста ину, али Ќе за себе добио Блиски исток и Африку. Поред тога, Кину и део Индокине поделили су єапан и СССР.
  Генерално, лични састанак Ќе омогу·ио оба диктатора да се договоре и спрече рат. СССР Ќе започео офанзиву на Иран и ИндиЌу. Хитлер Ќе слао трупе у Африку. Након склапа®а воЌног савеза са РусиЌом, Франко Ќе, схвативши да БританиЌа не може да се одупре таквоЌ сили као што су СССР, ИталиЌа, Тре·и РаЌх и єапан одЌедном, пристао на Ќуриш на Гибралтар.
  Немци су одмах заузели тврђаву, коЌа ниЌе била сасвим спремна за одбрану. Поражена Ќе и база Британаца на Малти, а искрцана Ќе десантна снага. ИталиЌа Ќе избегла пораз у ГрчкоЌ захва уЌу·и удару немачких и турских трупа.
  Али Британци су претучени...
  Тада су Немци, пребацивши значаЌне снаге, заузели Египат. ИмаЌу·и сто педесет дивизиЌа за рат са СССР-ом, Хитлер их Ќе послао да заузму Блиски исток и Африку. Британци су били слаби, а колониЌалне трупе нису баш хтеле да се боре.
  Фирер Ќе четрдесет прве године заузео и Блиски исток и ве·и део Африке. Ста ин Ќе окупирао ИндиЌу, и скоро цео Иран, и Пакистан, и део Бурме са Бангладешом.
  єапан Ќе напао Америку у луци Перу. И рат се проширио... Хитлер Ќе обЌавио рат СЌеди®еним Државама. Ста ин Ќе следе·е године такође ушао у рат са Америком.
  У проле·е 1942. Немци су завршили заузима®е Африке. Ометале су их не толико британске трупе, коЌе су по броЌу и квалитету биле инфериорне у односу на Вермахт, колико због дужине комуникациЌа и недостатка погодних путева на Црном континенту.
  БританиЌа Ќе трпела све ве·е губитке од немачке, а потом и совЌетске подморничке флоте. Улазак Америке у рат мало Ќе помогао.
  єапан Ќе победио и Американце...
  Британска морнарица се топила...
  Септембра 1942. почело Ќе амфибиЌско искрцава®е у ЕнглескоЌ. Углавном су били немачки, али су биле ук учене и совЌетске трупе. Британци су се очаЌнички борили. У борбама су учествовали наЌновиЌи совЌетски тенкови КВ-3, КВ-5 и наЌновиЌи КВ-4, такође Т-34, КВ-2 и броЌна плутаЌу·а возила. А Немци су са наЌновиЌих тенкова управ али само Т-6 или "Тигром". А онда само неколико аутомобила на брзину произведених у фабрикама.
  Хитлер Ќе био неприЌатно изненађен снагом совЌетских тенкова. Очигледно Ќе слабиЌи.
  Немачки бомбардер Иу-188 ниЌе био лош, и ДО-217, коЌи се показао на задово аваЌу·и начин, и МЕ-109 и Фоцке-Вулф. Али то Ќе тако-тако. ПЕ-8 се такође показао веома добрим. Генерално, совЌетски тенкови су Ќаки и тешки.
  У Тре·ем РаЌху се Ќош увек развиЌа сериЌа: "Пантер", "Тигар" -2, "Лав" и "Маус".
  БританиЌа Ќе издржала само петнаест дана. Након чега Ќе лондонски гарнизон капитулирао. єош шест дана борбе су Ќош траЌале у ШкотскоЌ. А онда су Британци четири дана пружали отпор у ИрскоЌ.
  Енглеска Ќе пала. И следе·е битке су се одвиЌале против СЌеди®ених Држава. Али до Америке Ќош треба до·и. За шта вам треба доста транспортних бродова и контрола над морем. Хитлер Ќе оЌачао своЌе снаге и први пут заузео Исланд у новембру 1942.
  Да е преко Гренланда, ®егове трупе су се преселиле у Канаду. И єапанци су се искрцали у Панами. А Немци су такође пребацили снаге преко Аргентине и Бразила, коЌи су ступили у савез са Тре·им РаЌхом.
  Па, Ста ин Ќе одлучио да нападне преко А аске. Борбе у БританиЌи су показале да супертешки тенкови нису били дово но ефикасни. И совЌетски дизаЌнери су почели да развиЌаЌу компактниЌу сериЌу ИС, уместо КВ. СовЌетске трупе су покренуле офанзиву на А аску, преко Чукотке у маЌу 1943. године, и била Ќе релативно добра.
  Истина, СССР има доста тенкова, и они су много Ќачи од америчких Шермана и Грантса. Немачки Пантер такође ниЌе био лош, што се воЌсци углавном допало, осим што се често кварио, али Ќе био добро зашти·ен у чело и добро наоружан.
  Немци су лако створили упориште у Канади и проширили га. На небу су се поЌавили МЕ-309 и снажниЌи бомбардери єу-288. И дошло Ќе до брзог развоЌа млазних авиона.
  А немачки пилот МарсеЌ Ќе постао недостижна поЌава, оборивши стотине британских и америчких авиона. За сто педесет летелица, МарсеЌ Ќе добио Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  За три стотине Ордена немачког орла са диЌамантима. За четири витешка крста Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем мачевима и диЌамантима, а за пет стотина Великог крста Гвозденог крста.
  И разбио Ќе ове Американце, поставши неприступачна поЌава. Када Ќе достигао броЌку од седамсто педесет, авион Ќе добио нову награду: Витешки крст Гвозденог крста са мачевима од платинастог храстовог листа и диЌамантима.
  У Америци Ќе МарсеЌ постао права легенда и о ®ему су на брзину снимани филмови.
  Због потешко·а у премешта®у трупа и проблема са снабдева®ем, рат са СЌеди®еним Државама се одуговлачио.
  Американци се нису баш жустро борили за Канаду и А аску, а немачке, совЌетске и друге трупе су Ќе заузеле без ве·их потешко·а.
  Али инвазиЌа на саму Америку почела Ќе тек Ќуна 1944. године. СССР Ќе поставио нове, снажниЌе сред®е тенкове Т-34-85, коЌи су били бо и у продору у америчке тенкове, ефикасниЌи и не тако тешки као сериЌе КВ, ИС-2. Послед®и тенк Ќе био добро пробоЌно возило захва уЌу·и снажном топу и четири митра еза и релативно доброЌ бочноЌ заштити.
  У СЌеди®еним Државама, само неколицина Ќе надоградила Шерман уград®ом мо·ниЌег топа од 76 милиметара, ма®е-више способног да пробиЌе неприЌате ске сред®е тенкове. Рад на Персхингу Ќе одложен ... Истина, било Ќе много Схермана.
  Немци такође нису мировали. Пантер-2 се показао нешто напредниЌим, захва уЌу·и позаЌм ива®у мотора и склопа ме®ача од Руса у Ќедном блоку, што Ќе омогу·ило сма®е®е висине тенка.
  И тора® Ќе постао ужи и ма®и, а мотор снажниЌи. Као резултат тога, немачки тенк Ќе имао пред®и оклоп куполе од 150 мм са нагибима, чело трупа од 120 мм са нагибом од 45 степени и шездесет страна. И топ од 88 мм у 71 ЕЛ, способан да пробиЌе Шермане са три и по километра. Плус, тежина резервоара Ќе само четрдесет седам тона са мотором од 900 ко®ских снага.
  Осим прилично слабог бочног оклопа, али и да е дово ног да издржи америчке ударе из базе, Пантер-2 Ќе по своЌим карактеристикама постао наЌбо и тенк Другог светског рата, надмашивши и совЌетски КВ и ИС-2 Ќош увек ниЌе савршен. дово но.
  Тигер-2 се производио у малим сериЌама, због чи®енице да ниЌе имао скоро никакве предности у резервиса®у, а био Ќе знатно инфериорниЌи у возним перформансама и тешко га Ќе било транспортовати.
  УобичаЌени "Тигар" Ќе такође укинут ... А "Пантер" -2 Ќе постао главни тенк Вермахта. И ве· у СССР-у су почели опрезно да гледаЌу на технологиЌу Немачке.
  На небу, МЕ-262 Ќе отишао у сериЌу, али ®егова поузданост Ќе била недово на, а борбени квалитети такође нису у потпуности откривени. И док су се Немци осла®али на МЕ-309 и ТА-152. Послед®и ловац-бомбардер се показао веома успешним и ефикасним. МЕ-309 Ќе, упркос великоЌ брзини и мо·ном наоружа®у, имао проблема са хоризонталним маневриса®ем.
  Испоставило се да Ќе КСЕ-162 ЌедноставниЌи и ЌефтиниЌи млазни ловац, али тежак за лете®е, доступан само пилотима високе класе.
  Стога ниЌе пуштено колико су могли.
  Међутим, такав авион Ќе веома одговарао стилу Хафмана, коЌи Ќе постао други пилот амбасадора МарсеЌа и добио Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима као други пилот коЌи Ќе премашио три стотине оборених авиона.
  СовЌетски пилоти су такође постигли рачуне, али скромниЌе од немачких. Покришкин се истакао.
  Рат Ќе почео у лето 1944. за Америку ниЌе битан. Тре·и раЌх и Ќуришна пушка су се показали бо им и разбили ЌенкиЌевске трупе. И Црвена армиЌа Ќе притискала. Американци су губили. ФиладелфиЌа Ќе пала у августу. Новембра 1844. совЌетске и немачке трупе су се ве· приближиле Вашингтону и ЊуЌорку са севера. Први пут су се на фронту поЌавили амерички Персхинги и Фирефлиес. Надмашили су совЌетски Т-34-85 и били опасни за ИС-2, али су ипак изгубили од Пантера-2, коЌи Ќе постао наЌбо и тенк Другог светског рата.
  Код Вашингтона су се Американци хероЌски борили. Али свеЌедно, совЌетско-немачке трупе су завршиле опко ава®е главног града САД до краЌа децембра, а до петнаестог Ќануара и Вашингтон и ЊуЌорк су пали ....
  Америка се опирала неко време... Борбе су се водиле и у Мексику, где су Немци и єапанци напредовали.
  9. маЌа 1845. године капитулирали су остаци америчких снага. Рат Ќе могао да се заврши и раниЌе, али Ќе дошло до озби них несугласица између єапанаца и Немаца. И то Ќе одуговлачило сукоб.
  Након предаЌе СЌеди®ених Држава, наступила Ќе пауза... Али нови рат Ќе био неизбежан. єапан Ќе желео превише за себе. Пола Америке, имаЌу·и много скромниЌи допринос победи, и цела Латинска Америка. Ста ин Ќе такође налетео на єапанце траже·и повратак Ќужног Сахалина, коЌи су самураЌи добили илегално.
  Укратко, 20. априла 1947. године избио Ќе нови рат. Између єапана и ®егових колониЌа с Ќедне стране, и против Тре·ег РаЌха и савезника и СССР-а с друге. А ово Ќе озби но.
  Наравно, СССР и Тре·и РаЌх су технички Ќачи од єапана. СССР Ќе имао тенкове Т-54 и ИС-7, Немци су имали сериЌу Е, чак и прве пирамидалне развоЌе. У ваздуху Ќе била Ќача и коалициЌа белих социЌалиста. Посебно Ќаки су били лете·и та®ири Тре·ег раЌха, апсолутно нера®иви за малокалибарско оружЌе.
  Рат Ќе траЌао само четири и по месеца и завршио се поразом и предаЌом єапана 3. септембра 1947. године.
  СССР Ќе добио Ќужни Сахалин, Курилски гребен, тре·ину самог єапана, половину Кине и КореЌе, ХаваЌски архипелаг и Ќош нешто. Преосталу имовину заузео Ќе Тре·и раЌх.
  Након тога, Ста ин и Хитлер су се поново срели и поново потврдили своЌе приЌате ство.
  И коначно су заокружили свет... Ста ин Ќе умро 5. марта 1953, али Ќе успео да остави писмени тестамент о преносу власти ЛаврентиЌу БериЌу. Постао Ќе лидер после Ста ина и задржао однос снага.
  Хитлер Ќе водио умерениЌу политику, ниЌе било чак ни масовних истреб е®а єевреЌа, али Ќе Ќачао своЌу власт. Хитлерови потомци су добиЌени вештачким путем. 20. априла 1959. одржан Ќе референдум о ствара®у светске империЌе и успостав а®у монархиЌе. И редослед сукцесиЌе Ќе био одређен.
  Дакле, када Ќе Хитлер умро у марту 1963. истог дана када и Ста ин, али десет година касниЌе, то ниЌе изазвало велику помет®у и борбу за власт. А свет Ќе имао само две империЌе, совЌетско и немачко. И имали су нуклеарно оружЌе, па се фокус померио на шире®е свемира. Ве· 1959. Немци су почели да лете на Марс. И Ќош раниЌе су летели на месец.
  А СССР Ќе 1961. послао човека на Марс. Овако Ќе текла историЌа... КраЌем двадесетог века  удска насе а су настала на планетама Сунчевог система.
  А 2020. године почео Ќе први лет човечанства до звезде СириЌус, око коЌе су се вртеле планете погодне за развоЌ човека. После БериЌине смрти, ®егов син Серго Ќе успео. А у Тре·ем РаЌху су ве· вршени смели експерименти за подмлађива®е тела. Тако Ќе Хитлеров син Волф први пут изгледао стар око тридесет година и могао Ќе да влада веома дуго.
  Овако Ќе испао нови свет... А корона вирус Ќе био слом ен у пупо ку, спречаваЌу·и шире®е заразе.
  
  ДА НИєЕ БИЛО КОБОДНОГ УРАДА ВОЗА СА АЛЕКСАНДРОМ ИИИ
  Воз Ќе заЌедно са царем Александром ИИИ избегао несре·у код Харкова, а руски цар ниЌе задобио смртоносне повреде унутраш®их органа. Као резултат тога, живот Александра ИИИ се наставио, а он ниЌе умро у четрдесет деветоЌ. Пошто Ќе мало пове·ао териториЌу царства на Ќугу у ЦентралноЌ АзиЌи, цар Ќе скренуо поглед на Далеки исток. Градила се Транссибирска железница, а Руси су продрли у Ман¤уриЌу, убрзано градили Порт Артур.
  Почели су да ЌачаЌу своЌ утицаЌ у КореЌи. И то Ќе довело до првог великог рата у владавини Александра ИИИ са єапаном. Царска РусиЌа Ќе била нешто бо е припрем ена за то. На Балтику су бродови изграђени годину дана раниЌе, ук учуЌу·и и боЌни брод Слава, док Кина ниЌе добила новац од РусиЌе. И ниЌе могао да их изда єапанцима. А Ќапанска флота Ќе била шест бродова слабиЌа.
  Ипак, самураЌи су ипак започели рат. РусиЌа Ќе брзо расла економски и ниЌе било каш®е®а у добиЌа®у.
  Хтео сам рат и Александра Тре·ег. Становништво РусиЌе се брзо пове·авало. Наталитет Ќе остао висок, а стопа умира®а, захва уЌу·и оштрим мерама снажног кра а, сма®ена. Зем ишни надели се ака су постали ма®и. Нове зем е биле су потребне. Да, кра  Ќе желео воЌничку славу. Добро Ќе бити миротворац, али Ќе бо е бити осваЌач. Александар Тре·и Ќе желео да уђе у историЌу као велики човек.
  Али рат у Европи Ќе превише ризичан, али зашто не добити славу у бици са єапаном. Штавише, руски генерали су наЌбо и на свету, а Ќош више воЌници.
  Почетак рата за РусиЌу ниЌе био баш успешан. Оште·ена су три боЌна брода, крстарица "ВарЌаг" и топов®ача "Кореетс" су потонули после хероЌске битке.
  Али онда су ствари кренуле на бо е. Адмирал Макаров ниЌе умро, тако да Ќе добио велику мо· од цара, и Ќедноставно ниЌе могао да пусти Кирила Романова у Порт Артур. И ниЌе био на боЌном броду Петропавловск.
  Да е, иако се Куропаткин повукао, цар га Ќе одмах уклонио. Опсада Порт Артура Ќе кратко траЌала и Брусилов Ќу Ќе ослободио.
  Руска флота Ќе деловала успешниЌе него у стварноЌ историЌи. Да, и ескадрила Рождественског Ќе раниЌе напустила Балтик и стигла раниЌе и у Ќачем саставу. Тако су єапанци поражени на мору. И на копну...
  А неприЌате ства су пренета на саму метрополу.
  Само Ќе интервенциЌа Енглеске и Америке спасила єапан од окупациЌе. Али єапанци су били приморани да РусиЌи даЌу ТаЌван, цео ланац Курила и плате милиЌарду златних руба а одштете. РусиЌа се учврстила у КореЌи, Ман¤уриЌи и МонголиЌи.
  ЖелторосиЌа Ќе настала из кинеских региона коЌи су се доброво но прик учили РусиЌи. НиЌе било револуциЌе, ниЌе било Државне Думе. Царско царство Ќе напредовало, и постигло ве·и успех у привреди него у стварноЌ историЌи. ПоЌавили су се и први лаки руски тенкови на свету и тешки четворомоторни бомбардери. А становништво РусиЌе, ук учуЌу·и и на рачун Кине, постало Ќе велико.
  Ипак, Први светски рат Ќе почео, као у стварноЌ историЌи, 1. августа 1914. године. И ово Ќе била жестока битка.
  Царска воЌска Ќе била броЌниЌа него у стварноЌ историЌи, и бо е технички опрем ена. И привреда РусиЌе Ќе Ќача, и воЌно-индустриЌски комплекс, и финансиЌе и ауторитет цара су ве·и.
  И Александар Тре·и Ќе прихватио РусиЌу са плугом, али сада Ќе имала авионе са четири мотора, и тенкове, па чак и ракете. Било Ќе проЌеката и тешких тенкова, посебно Менде еЌева, и авиона са шест мотора. И Ќош много тога.
  Од самог почетка ток Првог светског рата био Ќе другачиЌи. Руске трупе су победиле у ИсточноЌ ПрускоЌ и потпуно заузеле Пшемисл. Поразили су Немце и остварили велике победе на свим фронтовима. Рат се показао кра·им него у стварноЌ историЌи и прошао Ќе готово у Ќедном тренутку. Шест месеци касниЌе, 23. фебруара 1915. Немачка Ќе капитулирала. А Аустроугарска Ќош раниЌе.
  Турска се предала две неде е касниЌе. И било Ќе кул.
  Цар Александар Тре·и Ќе остварио велике победе и постао велики кра .
  РусиЌа и савезници су извршили поделу трофеЌа. Аустроугарска и Османско царство нестале су са политичке карте света. Ве·ина Османског царства, ук учуЌу·и Истанбул, постала Ќе део РусиЌе. єуг Ирака Ќе добио БританиЌу, као и Ќуг Палестине, а често и СаудиЌску АрабиЌу. СириЌа и Мала АзиЌа, Истанбул, мореузи, север и центар Ирака, север Палестине постали су руске провинциЌе.
  РусиЌа Ќе добила и ГалициЌу и Краков. Као и чешко и словачко кра евство и угарско. Само Ќе АустриЌа задржала своЌу независност. ТрансилваниЌа Ќе припала РумуниЌи. єугославиЌа Ќе настала као кра евина у саставу РусиЌе, ук учена доброво но.
  Немачка Ќе такође изгубила део териториЌе ук учуЌу·и КлаЌпеду, Позна® и Данциг. Иако Ќе Источна Пруска задржала. Немачке колониЌе у Тихом океану заузела Ќе РусиЌа. И БританиЌа у Африци. Француска и Данска вратиле су оно што су Немци заузели под Бизмарком. Плус ®ене огромне репарациЌе. Тако да су сви били сре·ни.
  Али и након тога, прерасподела света се наставила Ќош неко време. РусиЌа и БританиЌа су поделиле СаудиЌску АрабиЌу и Иран. А онда и Авганистан и РусиЌа, довршаваЌу·и скоро читаву поделу света. Само у Кини Ќе било ратова и експанзиЌе са различитих страна.
  Александар Тре·и Ќе живео осамдесет година и умро тек 1925. године, остав аЌу·и царство богато и просперитетно свом сину НиколаЌу ИИ. Александар Тре·и Ќе постао наЌуспешниЌи руски цар, а ®егова владавина Ќе била друга по дужини после Ивана Грозног и веома славна. И сам Александар Тре·и постао Ќе наЌдуговечниЌи владар у историЌи РусиЌе.
  Тако Ќе историЌа овог монарха била успешна. НиколаЌ ИИ Ќе наставио да се шири у Кини. И победио Ќе у рату са єапаном у време Велике депресиЌе, и потпуно га окупирао и ук учио у РусиЌу. НиколаЌ ИИ Ќе умро 1938. А ®егов престо заузео Ќе наследник АлексеЌ ИИ. ОваЌ пут Ќе био здрав, па Ќе Александар свом сину НиколаЌу изабрао прикладниЌу жену.
  Хитлер Ќе дошао на власт у НемачкоЌ, али му ниЌе било дозво ено да оживи мо· Вермахта. И само се Мусолини мало борио, заузевши послед®у независну зем у Африке - ЕтиопиЌу.
  Хитлер Ќе успео само уз дозволу РусиЌе да се уЌедини са АустриЌом и подигне немачку економиЌу. Али ®егова владавина Ќе била без рата. Све док Фирер ниЌе умро 1958. Након тога у НемачкоЌ Ќе почела постепена демократизациЌа и вратио се вишепартиЌски систем.
  У ИталиЌи Ќе после МусолиниЌеве смрти успео ®егов син, али Ќе делимично обнов ена и демократиЌа и вишепартиЌски систем.
  И мало по мало у РусиЌи Ќе било више слободе. Али наЌважниЌе Ќе прошире®е простора. Летови у свемир, на Месец и у друге системе.
  Свет Ќе постао стабилниЌи и богатиЌи. А руска руб а заменила Ќе британску фунту, постаЌу·и главна светска валута.
  КолониЌални систем се ниЌе распао, ве· Ќе оЌачао. И Африка и АзиЌа имале су више реда, а ма®е глади и рата.
  Ислам Ќе постао мирниЌи, изгубивши радикализам. Људи су посетили све планете Сунчевог система Ќош у двадесетом веку. А 2021. године почела Ќе прва заЌедничка експедициЌа са руско-америчком експедициЌом на звезду СириЌус. И тако су  уди добили нешто мирниЌе, стабилниЌе, издрж ивиЌе.
  
  
  Фуреров НОС ОСєЕЋАО ШАКУ
  Ста инградска операциЌа почела Ќе 19. новембра 1942. године. Али нацисти су успели да прегруписаЌу трупе и оЌачаЌу бокове. Хитлера овога пута ниЌе изневерила интуициЌа и успео Ќе да реагуЌе на време. И нацисти су овога пута, као и током друге Ржевско-Сиховске операциЌе, могли да се осла®аЌу на утврђе®е да одбиЌу совЌетску офанзиву.
  Осим тога, одбрану нациста Ќе олакшало нелете·е време, због чега ниЌе било могу·е користити Ќуришне авионе, а арти ериЌска припрема ниЌе била толико ефикасна. А нацисти су, осла®аЌу·и се на чврсту одбрану и заривши се у зем у, и готово без губ е®а у броЌу, пружили отпор. Да, током операциЌе Ржев-Сихов било Ќе више совЌетских трупа, а онда Ќе офанзива Црвене армиЌе одбиЌена, а онда Ќе постигнут Ќош ве·и успех у одбрани. Плус, временски услови и издрж ивост Немаца у биткама.
  Као и супериорност нацистичких Ќединица у искуству.
  Укратко, фронт се ниЌе срушио и нацисти су успели да избегну зимски колапс, као што Ќе то било четрдесет прве године.
  У Африци су у почетку савезници победили. Али Хитлер Ќе пребацио Ќош неколико дивизиЌа, пошто ниЌе морао да подиже трупе за МеЌнштаЌна. А Ромел Ќе одмах добио велике мо·и и искористио МонтгомериЌеву спорост. И задао ударац страшне силе и ефективности америчким трупама.
  Америчка воЌска у Алжиру Ќе потпуно поражена, изгубивши само више од сто хи ада затвореника. Да, нови немачки тенк "Тигар" се показао као шок за єенкиЌе. СвоЌу улогу Ќе одиграло и то што Ќе Фирер послао МарсеЌ наЌбо ег немачког пилота у Ста инград краЌем септембра. А МарсеЌ Ќе као резултат избегао несре·у и борио се са совЌетским трупама. А када Ќе битка замрла код Ста инграда, поново се вратио у Средоземно море и тамо ревносно млати Енглезе и Американце, постаЌу·и за ®их права но·на мора.
  Пораз САД у Алжиру био Ќе шок за Американце. Треба напоменути да су у бици код МидвеЌа на овом свету єенкиЌи успели ма®е него у стварноЌ историЌи, а до сада се на Пацифику водио равноправни рат. єапанци нису могли да заузму хаваЌски архипелаг, али Американци Ќош нису могли да пређу у офанзиву.
  А шок изазван поразом у Алжиру толико Ќе утицао на САД да су решиле да замрзну рат на источноЌ хемисфери, да повуку преживеле из Марока, остав аЌу·и чак и опрему. И што Ќе наЌважниЌе, зауставите бомбардова®е.
  С обзиром на то да Ќе подморничка флота Тре·ег раЌха такође порасла, Ќасно Ќе да Ќе БританиЌа у великоЌ мери ослабила, а такође и ограничила неприЌате ства.
  Да, и МарсеЌ добиЌа много...
  Ста ин Ќе, након што су Немци одбили офанзиву на Ќугу и у центру, почео да поступа опрезно. ОперациЌа Искра Ќе одложена. А када Ќе почело, Немци су успели да се оЌачаЌу, и успели су да одрже одбрану и овде.
  Ста ин Ќе наредио напредова®е у области Воро®еж. У почетку су совЌетске трупе биле успешне, али Ќе онда МеЌнштаЌн кренуо у снажан контранапад са Ќуга и пресекао совЌетске Ќединице и створио котао. Немци су вратили своЌе положаЌе, а губици Црвене армиЌе су били велики.
  После тога су борбе на источном фронту замрзнуте. Хитлер Ќе одлучио да усвоЌи алтернативни ратни план - да оЌача Ромела, и напредуЌе у Египат, Блиски исток и да е у Иран и ИндиЌу. И такође освоЌити Африку. И на Истоку да брани.
  Ста ин Ќе, претрпевши огромне губитке, одлучио да попуни трупе и да се придржава тактике чека®а и гледа®а. Одлучивши да то сада пусти, Немци ·е бити исцрп ени, а он ·е у одбрани избацити ®ихове тенкове. Али Хитлер ниЌе желео да нападне на источном фронту, ве· се осла®ао на афричко и блискоисточно позориште операциЌа.
  Ромел Ќе добио нове тенкове Тигар и Пантер, као и самоходне топове Фердинанд, супериорниЌе по квалитету од британских возила. А на небу Ќе Фоке-Вулф снажним оружЌем притискао Британце. А МарсеЌ Ќе постао таква но·на мора да Ќе после пет стотина оборених авиона био други после Хермана Геринга коЌи Ќе добио Велики крст Гвозденог крста. А пре тога, Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Дошли су мрачни дани за неприЌате е Тре·ег РаЌха. Ромелов ударац сломио Ќе МонтгомериЌеве трупе.
  СитуациЌу Ќе погоршала чи®еница да су Немци заузели Гибралтар и заузели Малту.
  Франко Ќе пристао да Ќуриша на ову тврђаву због Хитлеровог ултиматума. А у нападу на Малту, Немци су користили дивизиЌе укло®ене са источног фронта.
  Поред тога, у Тре·ем РаЌху Ќе била на снази тотална мобилизациЌа, а производ®а оружЌа Ќе нагло порасла.
  У маЌу и Ќуну Ромел Ќе заузео ЛибиЌу и Египат. А у августу сам ве· био у Ираку и КуваЌту. Енглези су се увалили. У септембру су немачке и турске трупе напале Иран, и брзо га заузеле... У новембру су ве· били у ИндиЌи. А у децембру су заузели ову зем у и уЌединили се са єапанцима. После тога, немачка офанзива у Африци Ќе настав ена зими.
  А Ста ин Ќе и да е чекао, замрзаваЌу·и рат. И Немци су отишли у Африку. Имали су млазне авионе у масовноЌ производ®и, пре свега ловце, а Британци су се Ќако лоше провели. Пошто нису имали Ќеднаке летелице. И више ниЌе било асова. А немачки пилоти су их теме но зг®ечили.
  И освоЌили су Африку...
  Ста ин Ќе рачунао на нове тенкове Т-34-85 и ИС-2, али се показало да то ниЌе наЌбо а идеЌа. До лета 1944. Немци су освоЌили и Африку. ПоЌавили су се у масовноЌ производ®и "пантер" -2 и "тигар" -2, снажниЌи мотори у стварноЌ историЌи, што значи да су саме машине мобилниЌе и ефикасниЌе, иако тешке. "Пантер" -2 тежио Ќе педесет три тоне, а "Тигар" -2 шездесет и осам тона. А оба возила су наоружана 88-милиметарским топом 71 ЕЛ. КоЌи пробиЌа совЌетска возила са велике уда ености, прилично брзо пуцаЌу·и и прецизни.
  У исто време, Тигар-2 има мотор од 1000 ко®ских снага, а оваЌ тенк ниЌе лош у возним перформансама. А Пантер-2 има мотор од 900 ко®ских снага.
  До лета, Ста ин ниЌе успео да стекне квалитативну супериорност у тенковима. А у авиЌациЌи, нацисти су оштро напредовали.
  ИмаЌу и пуноправни млазни бомбардер. И снажан четворомоторни єу-488, и шестомоторни ТА-400. НиЌе лоша била ТА-152 вишенаменска еволуциЌа Фоке-Вулфа, МЕ-309 и других машина.
  Ста ин Ќе 22. Ќуна 1944. покренуо велику офанзиву у центру. Али нацисти су били спремни за то. Штавише, Фирер Ќе успео да престигне Ста ина и почео да се искрцава у БританиЌу 6. Ќуна 1944. године. И Лондон Ќе пао за дванаест дана.
  Неколико дана касниЌе, БританиЌа Ќе капитулирала.
  Црвена армиЌа, са надмо·нош·у и броЌнош·у, и наЌновиЌим тенковима, успела Ќе да пробиЌе одбрану. Али онда су Немци кренули у контранапад. Борбе су показале да Ќе Тигар-2 бо и у тенковским борбама од ИС-2, како у пред®ем оклопу, посебно чело куполе, тако и у наоружа®у. Колико Ќе Пантер -2 бо и, а и у возним перформансама. А Т-34-85 ниЌе дово но мо·на одбрамбена машина.
  И Немци су повратили своЌе положаЌе.
  Након чега Ќе Хитлер наредио наставак офанзиве на истоку. Главни удар Ќе Кавказ и нафта.
  А онда Ќе Турска отворила други фронт против РусиЌе у ЗакавказЌу. И опет победа Вермахта. Уосталом, Немци су Ќачи и по броЌу и по квалитету. А користе и европске и арапске поделе. Нацисти су посебно Ќаки у ваздуху, где су у квалитативноЌ предности, посебно у наоружа®у и брзини.
  Плус, Фрицови имаЌу много колониЌалне пешадиЌе. На Кавказу су прилично топли за борбу. А немачка Ќуришна пушка МП-44 Ќе бо а од совЌетских модела. Чини се да су сви нацисти бо и. Само у арти ериЌи СССР-а има паритет. Али Немци су у ваздуху преузели превласт. Увек су били Ќачи по квалитету, али су повлачили по броЌу. А млазни авиони немаЌу аналога.
  Мора се ре·и да Ќе тешко прести·и нацисте у  удству. ИмаЌу сателите и европске, афричке, па чак и индиЌске и арапске дивизиЌе. И што дуже траЌе рат, то се однос снага више ме®а не у корист СССР-а.
  Штавише, Кавказ се не може сачувати од двоструког ударца. Плус, єапан Ќе подмуклим ударцем отворио и тре·и фронт.
  СамураЌи су ишли бо е, а Американци нису могли да преузму инициЌативу. єапанци су броЌчану супериорност надокнадили великим искуством и вештином. Поред тога, ако у авиЌациЌи СЌеди®ене Државе и да е могу брзо да печате авионе, онда не можете градити флоту тако убрзаним темпом. И наравно, ово Ќе успорило пресрета®е инициЌативе.
  А єапанци су, уЌединивши се са Немцима, успели да ослободе део снага и након мобилизациЌе пешадиЌе напали су СССР и МонголиЌу.
  Додати проблеми. Током Ќесени и зиме, нацисти су заузели цео Кавказ, као и реку Уралск и Астраха®.
  Постало Ќе прилично узнемируЌу·е. И веома опасно. Шта Ста ин треба да уради у овоЌ ситуациЌи?
  Понудио Ќе Хитлеру мир под било коЌим условима. Али америчког Фирера у том тренутку нису мешали и рекао Ќе: шта ако СССР може бити докраЌчен. Немци су у марту покренули велику офанзиву на Саратов.
  И имали су тенк Е у сериЌи, па чак и прве дискете коЌе совЌетски противавионски топови нису могли да оборе.
  И уопште, ламинарни млаз Ќе учинио дискотеке Тре·ег раЌха нера®ивим за малокалибарско оружЌе.
  Али у априлу, након заузима®а Саратова, КуЌбишева, Пензе и северно од Архангелска, Хитлер се предомислио и понудио Ста ину мир под веома тешким условима. А осим тога, СССР би такође морао да се бори са СЌеди®еним Државама. Штавише, да се бори скоро за ништа. Хитлер Ќе обе·ао да ·е дати само чисто симболичан комад А аске.
  Фирера су очигледно узнемириле гласине о нуклеарном оружЌу коЌе су развили Американци.
  Ста ин Ќе пристао на оштре услове Тре·ег раЌха, ук учуЌу·и пла·а®е репарациЌа за сто година.
  Али успео Ќе да спасе Москву од напада. Хвала у сваком случаЌу.
  И нацисти су се преселили у Америку заЌедно са єапаном. Желели су одлучуЌу·у победу.
  Али не све мачке Схроветиде. Иако Ќе копнена воЌска Вермахта Ќача, неопходно Ќе савладати велику уда еност до СЌеди®ених Држава и тако се заиста укопати и оседлати неприЌате а.
  Али Фрицови се полако али сигурно опорав аЌу. Преко Исланда, Гренланда, Канаде са севера, па преко Аргентине и Бразила, па да е до Венецуеле и Мексика са Ќуга.
  И наравно, САД не могу да одоле. Штавише, поЌавио се МП-64, напредниЌи и лакши немачки митра ез. И наравно напредниЌи и типови авиона немачке воЌске. А наЌопасниЌе су, наравно, девоЌке из немачке класе - супер на наЌбо им тенковима на свету.
  Борбе су се преселиле на Ќуг Мексика. Чувене четири девоЌке промениле су тенк у наЌновиЌу модификациЌу Е-50. Аутомобил Ќе заиста ултра модеран, управ а се ¤оЌстицима, релативно лаган од 65 тона са мотором од 1550 ко®ских снага.
  Пред®и оклоп Ќе 250 мм, бочни оклоп Ќе 170 мм, па чак и при значаЌном нагибу. Али због овога су девоЌке у резервоару мало скучене. Овде ниЌе толико удобно колико у "тигру" -2, па Ќе аутомобил згуснут а посебно распоред. Али сада амерички тенкови не могу да пробиЌу тенк, чак ни када се бочно пуца из непосредне близине. Таква заштита Ќе у ста®у да издржи хитац ИС-2.
  ДевоЌке су сре·не и ауто иде прилично брзо. Герда, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика, каже:
  - Ово Ќе машина! Заиста ремек-дело!
  Шарлот одговара:
  - Бокови су веома нагнути, а отвор узак, врха скоро да и нема. Не можете пробити такву машину, али ниЌе удобно!
  Герда Ќе одушев ено приметила:
  - Али ефикасно! И потпуно непробоЌна!
  Магда Ќе са осмехом одговорила:
  - Као што видимо, Бог патронизира Немачку!
  Кристина се закикота и одговори:
  - Сами осваЌамо победе! И ово Ќе суштина наше стратегиЌе!
  Герда Ќе одушев ено приметила:
  - Тенк "лав" нам се донедавно чинио граница савршенства. А сада Ќе аутомобил лакши за двадесет пет тона, надмашуЌе "лава" и по наоружа®у и оклопу, а посебно по возним перформансама. Тако да нас Америка не може сломити!
  Шарлот се насмеЌала и рекла:
  - НемоЌ га сломити! Све ·емо их разбити!
  Овде се у очима Магде поЌавио "Шерман". ДевоЌка Ќе послала проЌектил право на мету. Покварио ауто.
  Ипак, мора се признати да Американци у тенкоград®и приметно заостаЌу. "Шерман" се очигледно не вуче у битке, а "Першинг" Ќе тек нешто бо и. Штавише, Персхингови су се поЌавили у сериЌи тек почетком четрдесет пете године, а по своЌим параметрима су слични раном моделу Пантхер. Е-50 удара Американце на уда ености ве·оЌ од пет километара.
  ДевоЌке су веома поносне на такву супериорност свог оружЌа. И звижде песме.
  Магда поново пуца, пробиЌа, овог пута зашти·еног Шермана, и цврку·е:
  - Распршио лопту и одЌурио у галопу!
  Чак ни екрани "Шерман" нису помогли. Немачки тенк се вози сам. Гусеницама слама пешадиЌе. ДевоЌке звижде песме на хармоници. Прска®е крви испод ва ака. Тенк се кре·е дово но брзо, а гусенице су му напредниЌе и проходниЌе, док су релативно лагане.
  ДевоЌке звижде... Герда приме·уЌе:
  - Мексико Ќе послед®а зем а на путу ка САД. Ве· смо узели толико различитих престоница. И толике зем е освоЌене! Почели смо прво осваЌа®е из АустриЌе и сада се селимо у Мексико Сити! Наша воЌна чета Ќе славна чета!
  Кристина Ќе логично одговорила:
  - Пре свега, организационо смо надмо·ниЌи од противника. Мала држава Ќе Немачка. Немци су наЌдисциплинованиЌи и наЌорганизованиЌи народ на свету. Плус тоталитарни националсоциЌалистички режим. Што нам Ќе такође додало снагу и организациЌу. - ДевоЌка Ќе босом ногом претрчала по бочном оклопу трупа од легуре и наставила. - Затим бри антни таленти наших генерала и, пре свега, Хитлера. Ломили смо противнике део по део. А онда су добили наЌбо у технологиЌу на свету. Дакле, сада Ќе пред нама триЌумф! И Тре·и РаЌх отвара своЌа крила над светом!
  Шарлот Ќе рационално приметила:
  - НаЌгора Ќе била зима четрдесет друге. Поражени смо у Африци и код Москве. Напустили су Тихвин и Ростов на Дону. Чак су и Харков заузели СовЌети. И САД су ушле у рат против нас. Тада се чинило: да се вага ниЌе за у ала у нашу корист и да се пред нама назире понор. Али проле·е нам Ќе донело нове победе. И од тада нам све иде у прилог!
  Магда Ќе пуцала. Оборио амерички пишто  и цвркутао:
  - Али ипак, без интервенциЌе виших сила, наша воЌска не би могла да постигне такав успех! Поразити супериорне неприЌате е! Ово Ќе рука БожиЌа!
  Герда се насмеЌа и одговори:
  - Слажем се да Ќе БожиЌи! Али не и Бог: Аврам, Исак и єаков! И очигледно ариЌевски, Ќедан и свемогу·и Бог! ОнаЌ коЌи Ќе створио свемир и изабрао Немце за своЌ народ!
  Шарлот климну главом и потврди:
  - Наравно! Бог Исаков ниЌе наш Бог! А да су єевреЌи заиста народ БожиЌи, ми не бисмо победили! А ако Ќесте, онда Ќе ваша БиблиЌа Магда лаж! И време Ќе да напустите хриш·анство у корист ариЌевског монотеизма!
  Шарлотине речи су звучале као па ба из митра еза.
  Кристина Ќе додала:
  - И личи на издаЌу, бити хриш·анин. Уосталом, испада да сте за пацифизам - ударе те по десном образу, окрените леви!
  Герда Ќе сматрала за сходно да дода:
  -А ти мислиш да Ќе спас од єевреЌа! А ово Ќе генерално - слично издаЌи!
  Магда Ќе стид иво приговорила:
  - єа не мислим тако! МоЌе миш е®е да Ќе Бог Ќедан! И не ЌевреЌски, а не ариЌевски!
  Шарлот Ќе узвратила.
  -Како ниЌе ариЌевски! Само ариЌевски и ништа ма®е!
  Герда Ќе помир иво додала:
  А такође и технологиЌа! Где смо почели? У септембру 1939. имали су само шест тенковских дивизиЌа. И скоро сви резервоари су лаки, ма®е од двадесет тона. Сада ни сам не знам колико имамо дивизиЌа, али Ќашемо на наЌбо ем тенку на свету. Наше возило Ќе без премца у погледу наоружа®а, оклопа, возних перформанси, а притом ниЌе прекасно по тежини.
  Се·ам се тестова првог "Тигра", тада на Хитлеров рођендан 20. априла 1042. године.
  ДевоЌка застаде и, удахнувши, настави.
  - Тада Ќе "Тигар" ве· био наЌбо и тенк на свету. Али ®егове возне перформансе се не могу сматрати задово аваЌу·им. Али с друге стране, пишто  Ќе дао добру борбу, а оклоп Ќе био сасвим прикладан за таЌ тренутак. И сам тенк се добро окренуо, што Ќе компензовало малу брзину ротациЌе куполе!
  А у четрдесетоЌ години били смо инфериорни у односу на Француску и БританиЌу као тенкови и ®ихова броЌност. Али победили су! Четрдесет прве године СССР Ќе имао бо е тенкове Т-34 и КВ од наших, и неколико пута више возила! Али ипак смо победили! А морал Ќе технологиЌа и разум! А дух Ќе важан!
  Кристина Ќе приметила, тр аЌу·и голу пету о педалу:
  - Ако смо победили са наЌгорим тенковима, онда ·емо победити сада! Наравно, у почетку нас Ќе било ма®е него неприЌате а. Сад смо скупили хорду! Шта нас може спречити да победимо?
  Герда Ќе са осмехом одговорила:
  - Мислим да су главне тешко·е иза нас! Сада чак имамо и броЌеве
  Прекомерна тежина. Не мислим да ·е компаниЌа против САД наи·и на проблеме.
  Шарлот Ќе логично приметила:
  - Не веруЌем да Америка има нешто против нас! Њен Шерман Ќе само топовско месо, а ®ен Першинг Ќе само незнатно бо и. Док против нашег тенка, они немаЌу оружЌе!
  Герда Ќе сматрала за сходно да дода:
  - А у млазним авионима немаЌу чиме да покриваЌу наше соколове. Штавише, имаЌу·и толико робова, а ми по броЌу нисмо инфериорни од єенкиЌа!
  Кристина се сложила са овим:
  - Имамо опрему - цела Европа и део СССР-а. А радници - пола света! Наше фабрике смо превели на тросменски режим рада, а градимо нове фабрике! Американци не·е мо·и да нам даЌу асиметричан одговор, због броЌа. НемаЌу тривиЌално толико руку!
  Шарлот се закикота и помери колено у столицу, зарежа:
  Не·е бити симетричне! - ДевоЌка Ќе опалила на "Гранту" и додала. - А ако опрема почне да се производи, онда само за прикуп а®е борбених резултата код нас!
  Магда стид иво примети:
  - Али када живот... То Ќест, живот учи да се ниЌе потребно опустити у одлучуЌу·ем тренутку!
  Герда се сложила са овим и, окре·у·и полугу голим прстима, промрм а:
  "И остаЌемо на опрезу до краЌа!"
  Шарлот Ќе увукла своЌе ре ефне трбуш®аке и подсетила:
  - Прешли смо дуг пут... Од скромног Т-1 до ¤иновског Е-200. А ово су, наравно, прекретнице хероЌске кампа®е! На исти начин, наш тенк никада не·е и·и у метал!
  Коначно, девоЌке су наишле на десетак америчких тенкова. Осам Шермана, два Гранта и два Персхинга. Послед®и аутомобил Ќе имао нижу силуету и ниЌе тако приметан. Лакше Ќе у·и у висок резервоар. ДевоЌке су се сме®ивале у гађа®у. Сви су оштри и имаЌу одличан одзив. Прека ени и обучени. Прошао Ќе значаЌан део Другог светског рата и посетио различите зем е света. Оне су заиста врхунске девоЌке.
  А Шермани су први експлодирали. А растоЌа®е Ќе више од пет километара. Американци и да е не могу да добиЌу своЌ ауто.
  ПуцаЌу·и, Герда Ќе приметила:
  - Имамо наЌбо и пишто ! ПробиЌа све са уда ености праве битке и прилично велике количине граната. Овде ·е 128 мм бити горе.
  Магда се сложила са овим. Након што Ќе испалила и разбила Схерман, девоЌка Ќе рекла:
  - Залиха чаура за оваЌ калибар Ќе ма®а. Али у принципу, оружЌе од 88 мм у принципу ниЌе лоше!
  Шарлот Ќе испалила и убацила се:
  - Гледам шта!
  Герда Ќе грубо залаЌала:
  - А оваЌ "Шерман" и "пантер" ·е узети. Мислим да би топ од 75 мм са дугачким трупом могао да их иста®и!
  Кристина Ќе опалила босом ногом и зарежала:
  - Да, и понуда граната би била ве·а!
  Пуцала Ќе и Магда, притискаЌу·и ¤оЌстик голим прстима. Послед®и магарац "Шерман". Следе·и ударац Ќе пренет на Грандове. ОваЌ тенк Ќе ве· толико застарео, и Ќош горе оклоп ен од Шермана. Међутим, Америка Ќе у почетку имала много горе тенкове од Немачке. У четрдесетоЌ години СЌеди®ене Државе су имале само 502 тенка, а и тада су многи били застарели. Али ве· у четрдесет првоЌ години Американци су произвели више од три хи аде тенкова. А ту Ќе био и Шерман. Шта се може ре·и о овом аутомобилу? Што се тиче фронталног оклопа, чак Ќе мало надмашио Т-34-76, а био Ќе мало инфериоран у разорноЌ снази пишто а. Да, и у возним перформансама. Али с друге стране, оптика и вид ивост су много бо и од совЌетских.
  Тада се ве· у четрдесет четвртоЌ години поЌавио Шерман М 4. Тенк Ќе по оклопу и наоружа®у упоредив са Т-34-85 и нешто инфериорниЌи од обичног Пантера и прилично значаЌно Пантер-2. єош касниЌе се поЌавио "шерман" свитац, са пушком од 17 фунти дуже цеви. ОваЌ тенк Ќе био супериорниЌи од совЌетског Т-34-85 у наоружа®у, али ниЌе био много масиван.
  ПостоЌала Ќе и заштитна модификациЌа Шермана са лошиЌим возним перформансама, тежа, али са оклопом од 152 мм. Али и не наЌмасовниЌи. Немци су до сада наилазили само на стандардне М4.
  Али сада су "Грандови" готови, а сада и релативно нови тенк Персхинг.
  Герда Ќе предложила:
  - ХаЌдемо мало ближе. Ово чудовиште можда има деб и оклоп!
  Шарлот Ќе презриво направила гримасу.
  - Не брини! Има само 102 милиметра. Ауто Ќе тежак четрдесет и две тоне, али Ќе Схерман остао Ќак!
  Герда се закикота и предложи:
  - Онда хаЌде да пуцамо!
  Магда испружи своЌу исклесану, босу ногу. Колико различитог оштрог, оштрог каме®а, врелог песка пусти®а, тр®а ¤унгле, снега РусиЌе познало Ќе ®ене голе, еластичне, грациозне табане. Притиснула Ќе дуге, глатке прсте са седефастим ноктима на дугме ¤оЌстика.
  И испалио оклопни проЌектил са ураниЌумским Ќезгром. И са осмехом Ќе цвркутала:
  - Нека вам буде светлост!
  Топ од 105 мм има огромно разорно деЌство. А "Першинг" Ќе изгубио половину куле.
  Герда Ќе затресла високим, чврстим грудима и приметила:
  - АваЌ, "Тигар" ово ниЌе могао! НедостаЌала му Ќе снага ударца! Али ипак, бо и Ќе од Схермана.
  Магда Ќе скептично приметила:
  - Гледам шта. Ако се на "Фирефли" окаче екрани, онда не·е бити ништа гори од "Тигра", Ќош бо е зашти·ен у чело!
  Герда  утито одмахну главом. Пуцао у тенк. И завршаваЌу·и послед®и "Персхинг" додао Ќе:
  - Наш "Тигар" Ќе ипак скуп и, све ове запад®ачке егзотике, и руске изопачености. ВеруЌем у нашу победу, чак и са тенковима Т-4, нека буде!
  Дванаест кола, девоЌке су кликтале као семенке. На ®их ниЌе ни пуцано. Болно велика уда еност за америчке пушке.
  ДевоЌке иду и смеЌу се. Браво за ®их.
  Шарлот поново покре·е познати харди-гурди:
  - Не, Магда! Требало би се Ќедном заувек одре·и хриш·анства. У супротном, би·ете потенциЌални издаЌник!
  Златокоса девоЌка Ќе узвратила:
  - Не! єа сам одан Тре·ем РаЌху, али не·у се одре·и ни Исуса Христа!
  Герда Ќе голим ђоном ударила своЌу лепу, миши·аву ногу по оклопу и приметила:
  "Али Христа се не сме поре·и! Само морамо признати да Ќе он по телу био Немац, а не єевреЌин, и све ·е бити у реду!
  Магда Ќе са осмехом одговорила:
  - Немачки... Али шта Ќе са сведоче®ем БиблиЌе?
  Герда Ќе оштро рекла:
  - Онда ти БиблиЌа! Ако постоЌи главни кафи·!
  Магда Ќе одмахнула главом.
  - Меин Каф ниЌе Божанско открове®е. И то дело Ќедне особе, чак и изванредне! ВеруЌем у оно што долази од Бога!
  Тада су сви ратници у хору викнули:
  - Наш Бог Ќе Адолф Хитлер!
  Магда Ќе храбро одговорила:
  - Али ниЌе Хитлер освоЌио и створио универзум!
  Герда Ќе  утито лупила своЌом округлом петом о оклоп и изЌавила:
  - И о томе ми више не расправ амо! Ко Ќе створио свемир, време ·е показати!
  Шарлот Ќе предложила:
  - ХаЌде да се девоЌке бо е запитамо - шта ·емо после рата?
  Кристина се нацерила и предложила:
  -Идемо на посао! Ово Ќе наЌбо е што можемо да урадимо!
  Герда климну главом у знак сагласности са своЌом снежнобелом главом:
  - Наравно, у послу! Или ·емо можда глумити у филмовима?
  Магда се насмешила и предложила:
  - И шта? Ово Ќе добар наставак кариЌере! Уосталом, филмови су одлични!
  Герда се нацерила, прешла руком преко преса за помо· и приметила:
  - А кога бисте играли? Анђео шта?
  Магда Ќе мртвим погледом рекла:
  - Што да не? Зато што имам прави изглед. Причао бих о Исусу Христу свим верницима! То би био спас!
  Герда Ќе негативно одмахнула главом и обЌаснила:
  - У новоЌ ариЌевскоЌ религиЌи не постоЌи спасе®е. У ствари, суштина команде АриЌевцу Ќе да служи РаЌху. А остало - послушаЌте АриЌеве! Дакле, ми не спасавамо себе, него владамо!
  Кристина Ќе девоЌка са бакром, али са примесом жуте косе, потврдила Ќе:
  - Да, ми владамо и осваЌамо! У овом свету, ми смо у трупама Тре·ег РаЌха. У томе ·емо имати своЌу воЌску. И осваЌа·емо друге универзуме. Све Ќе на овом свету релативно... Мислим да ·е бити и рата, и гозби, и има®а! КомбинациЌе ужива®а у свету и узбуд иве игре рата!
  Шарлот Ќе девоЌка бакреноцрвене косе, климнула Ќе у знак сагласности.
  - Наравно! єер заиста миран живот Ќе досадан... Толико смо навикли да се боримо да нам Ќе то постало хлеб!
  Герда Ќе исправила свог партнера:
  - ТачниЌе, чак и ваздух! Или вода помешана са слатким вином!
  Магда рече тужно:
  - Штета... Понекад ме обузе талас жа е®а. На краЌу краЌева, убиЌати друге Ќе лоше. Ми изазивамо бол и пат®у! Шта, деца без оца!
  Герда Ќе одмахнула главом, приметивши:
  Сви смо у опасности! Али утеши се! Човек Ќе Ќош увек смртан! А ако размислите, да ли Ќе заиста значаЌних тридесет или четрдесет година на скали вечности? И живот вечни!
  Магда одговори са уздахом:
  - Па, ако погледате филозофски, онда Ќе то тако... Али стварно, малоЌ деци ово ништа не олакшава!
  Шарлот Ќе забацила своЌу бакарноцрвену косу и сиктала:
  - Замислите да су под уди! Само животи®е и осе·а·ете се бо е!
  Магда, отресаЌу·и сузу са трепавица, одговори:
  - Али ипак и животи®а Ќе штета! Ох... у каквом свету живимо! Све Ќе Ќедноставно немилосрдно! И смрт влада!
  Шарлот Ќе проговорила снажно, компонуЌу·и док Ќе ишла:
  Пустите реке крви
  тече по зем и,
  Нека сте®у од бола -
  Ватре свуда!
  И нека зло умре
  Бесна лопта влада,
  Сви умирете
  Сатана вас Ќе позвао на одговорност!
  Нека прождире вихор
  Проток  удских тела...
  Планета пати
  Хаос влада!
  Герда Ќе прекинула свог партнера, покриваЌу·и своЌа гримизна уста голом ногом. Плавокоси терминатор Ќе узвикнуо:
  - Па, зашто тако песимистичан! Овде ·е се рат завршити и планета ·е цветати као башта. Мислим да их Ќе остало неколико. Америка Ќе Ќош шест месеци, па, наЌве·а година. Онда ·емо додати РусиЌу, а оста·е само єапан. Али ово Ќе за нас кратког века. НаЌвише, за три године ·е сви ратови престати... И  уди се више никада не·е убиЌати!
  Кристина Ќе обЌаснила:
  - У сваком случаЌу, у рату... Мислим да ·е до·и време, и то врло брзо, када ·е на свету остати само Ќедно царство. И тада, у сваком случаЌу, не·е бити ратова. И мислим да ·е, захва уЌу·и развоЌу по опривреде и идеалноЌ немачкоЌ организациЌи, за неколико година нестати и глад. Тада ·е се градити стамбени простор за све. - са одушев е®ем Ќе причала девоЌка бакрожуте косе и миши·аве, витке и савршено пропорционалне фигуре. "Тада ·е се развити медицина и болест ·е бити искоре®ена. Лете·емо у свемир, настани·емо се у различитим световима. ОсвоЌимо старост. Сви  уди ·е бити млади и лепи, као фантастични виле®аци. Или нас можда чекаЌу нови ратови у свемиру. Тако звездано са троруким ванзема цима. А ми ·емо се храбро борити за идеЌе фашизма широм васе ене!
  Шарлот Ќе са блиставим осмехом на уснама певала:
  - Бори·емо се за светло сутра... Да се  убимо!
  Магда Ќе ве· оптимистичниЌе изЌавила:
  - Али бо е Ќе овако! Не вечни ратови, ве· мирна креациЌа!
  У том тренутку аутомобил Ќе налетео на мину. Тенк се затресао. Ва ак Ќе пукнуо, а ауто Ќе мало успорио. Герда Ќе позвала тим за поправку преко радиЌа. Оште·е®е ниЌе лишило тенк возних перформанси, али Ќе донекле сма®ило ®егову брзину. Због тога се ва ак мора брзо заменити. Овде Ќе локациЌа суспензиЌе другачиЌа - погодниЌа за поправку од поређаног реда карактеристичног за "Тигрове" и "Пантере".
  Штавише, девоЌке су се радо загреЌале у ¤унгли. Зашто не пливати у реци. Резервоар, наравно, место Ќе вру·е, чак ни клима уређаЌ не може да се носи. єош увек постоЌи Ќуг Мексика - тропи, ау марту Ќе прилично вру·е. Али генерално време Ќе небеско.
  Река Ќе била у близини и девоЌке су зарониле у ®у. Не морате да бринете о крокодилима. Овде се води рат и сва жива би·а су одавно побегла. Вода Ќе топла и приЌатна за купа®е. ДевоЌке су пливале и, диве·и се обалама ¤унгле, Герда Ќе приметила:
  -Ипак, наш свет ниЌе лишен шарма! Вероватно би било добро да постанете бесмртни попут планинара, и да живите заЌедно са човечанством, посматраЌу·и ®егов развоЌ. И лети кроз свемир!
  Кристина Ќе климнула, рекавши озби но:
  - РаЌ без греха, краЌ®е досадан... НиЌе богатство у казину за изгубити, али Ќош бо е добити, а не ловити. Да, рат изазива зависност...
  Шарлот Ќе предложила:
  - Мислим да ·е ускоро измислити игрице коЌе могу да се приказуЌу на екрану - таква Ќе воЌска!
  Магда Ќе уз осмех приметила:
  - Требало би да уништиш све!
  Кристина Ќе узела и запевала:
  - ДеструкциЌа Ќе страст... Ма каква мо·!
  Герда Ќе, шиштаЌу·и и фрк·у·и, певала:
  - Хо·у да видим празнину испред себе! У ®ему ·у саградити своЌ замак, своЌ сан!
  Шарлот се закикота и предложи:
  - Не, свакако Ќе сЌаЌно борити се! Али Ќош бо е Ќе победити!
  Кристина Ќе узвикнула из свег гласа:
  - НемачкоЌ помаже сама десна рука неба. Наша ариЌевска вера, наш Ќединствени монотеизам! А оно што нас не убиЌе чини нас Ќачим!
  Герда Ќе попрскала воду и одговорила:
  - Да, постали смо Ќачи! Штета што смо управо наишли на противтенковску мину.
  Кристина Ќе замиш ено рекла:
  - А како заштитити гусенице?
  Герда Ќе слегнула своЌим миши·авим раменима.
  - Не знам...
  Шарлот Ќе рационално приметила:
  - Штитовима су зашти·ени од граната, а од мина... Осим ако су деб и, да не пукну!
  Герда одмахну главом.
  - Тада ·е перформансе у вож®и пасти због пове·а®а тежине. То би натерало тенк да лети!
  Магда Ќе потврдила:
  - То Ќе то! Тако да резервоар лебди у ваздуху и не пада! И развиЌене брзине од пет стотина ми а на сат!
  Шарлот Ќе, прскаЌу·и, пренела информациЌе:
  - Чуо сам да наша флота има специЌалне бродове коЌи мало лете не додируЌу·и воду! И они развиЌаЌу брзину ловачког борца, и могу да носе трупе, као и да стекну доминациЌу на мору! Таква авиЌациЌа на мору учини·е нас непобедивим!
  Герда Ќе исправила свог партнера:
  - А ми смо ве· непобедиви! Ово ·е нас учинити - супер непобедивим!
  Шарлот се окренула на леђа, шутнула босим, исклесаним ногама у ваздух и загугутала:
  - Кад смо Ќединствени, непобедиви смо! Ми смо ариЌевске девоЌке, убице у нашим срцима!
  И лепотица Ќе заронила дуб е у воду. Отишао мало дуб е. Ошамарила Ќе другарице по голим штиклама и изронила. Покренула Ќе фонтану воде гугу·у·и:
  - Какво добро проле·е у тропима! Вода Ќе као парено млеко!
  Герда Ќе у шали певала:
  - Африка Ќе страшна да, да, да.... Африка Ќе опасна, да, да, да! Не идите девоЌке у Африку у шет®у!
  Лепотице су се смеЌале. Клизалиште Ќе ве· проме®ено - ремонтне екипе су у наЌбо ем ста®у. А девоЌке из свих краЌева скачу у резервоар. Силуета Е-50 Ќе прилично ниска, а сам аутомобил ниЌе превише приметан. Ратници су упалили гаснотурбински мотор и за неколико секунди убрзали.
  Шарлот, искусни танкер, приметила Ќе:
  - Ипак, гаснотурбински мотор Ќе много бо и од дизел. КомпактниЌи Ќе и брже убрзава резервоар. Наш ауто има невероватну управ ивост!
  Герда Ќе у шали певала:
  - Био Ќе немаран и наиван, девоЌке су имале голи млади изглед... Све Ќе около изгледало дивно - пре триста година!
  Кристина Ќе одушев ено приметила:
  - Не! Наш командант удари смислом за хумор... Иако се заиста чини да су од почетка рата прошли векови... - ДевоЌка Ќе прешла руком преко своЌих високих, еластичних груди и наставила. - Притом се понекад ухватиш да се осе·аш као да Ќе било Ќуче! Ма, ипак су животи  уди кратки и некако пролазе неприме·ено!
  Герда Ќе жестоко приметила:
  Али ми нисмо стари, зар не? Пуни смо снаге и енергиЌе! И наш пут од победе до
  Победа!
  Магда Ќе поређала митра ески тора®, срушила америчку ·елиЌу и гукала:
  - Да, веруЌем у нашу победу... Поготово сада, када имамо све адуте. Али да не став амо кола испред ко®а!
  Герда се са уздахом сети:
  - Алберте... НедостаЌе ми оваЌ дечко... Чудно Ќе за убити се у дериште, чак и ако Ќе високо, у грађу Аполона!
  Шарлот Ќе логично приметила:
  И мени се допао Алберт. Има неку посебну лепоту. И уопште, тинеЌ¤ери, када ®ихова физиономиЌа Ќош ниЌе прекривена брадом, а црте лица нису завршиле формира®е, одликуЌу се посебним шармом. И што Ќе наЌважниЌе, они Ќош нису толико меркантилни, воле вас, а не ваш новац!
  Кристина Ќе рационално приметила:
  - Све четири смо толико лепе да мушкарци пре свега воле наша тела. А колико имамо Ќе ве· наш приход!
  Герда Ќе логично рекла:
  - Лакше Ќе бити жена! Позови пса и он ·е скочити у кревет. Бар док си млад. Никада не·еш бити без мушкарца. Лако их Ќе приву·и. Али мушкарац, да би ставио жену у кревет, треба да покуша ....
  Шарлот Ќе саркастично одговорила:
  - Не ти ипак... Нисмо ми превише избир иви!
  Герда Ќе негативно одмахнула лепом главом.
  - Не на таЌ начин! Волим младе, згодне, облине мушкарце. И не идем ни са ким у кревет. По правилу бирам атлетски грађене. Неки са стомаком, чак и генерал ме не привлаче. И можемо да бирамо!
  Шарлот се закикота и примети:
  - Ево Ќедне проститутке на панелу, не морате да бирате. И трбушасти ·е служити, и ·елави, и стари ... Ово Ќе наравно минус ®ене професиЌе!
  Герда одговори озби но:
  - Можеш и·и у воЌничку Ќавну ку·у... Тада ·е ти сви клиЌенти бити млади и витки. И разноврсност и ма®е-више атрактивна ... На пример, никада не одбиЌам згодног мушкарца!
  Кристина се закикота и гугута:
  - Да... Разноликост се ук учуЌе! За секс су потребна различита Ќела и зачини. Ми смо младе жене и волимо младе... Желимо спортске партнере миши·авих тела. А неко мора да има посла са не баш згодним мушкарцима. Можете само да саосе·ате са овим женама!
  Шарлот Ќе певала са муком:
  - Лепота претвара човека у роба... А после смрти, веруЌ да не·у на·и мира, да·у душу ђаволу за но· са тобом!
  Магда Ќе пуцала на амерички самоход "Вештица" и цвркутала:
  - Грехота, какав Ќе наш пол ван брака... Бо е да оставимо пожудне мисли!
  Шарлот Ќе  утито одговорила:
  - А ти си Ќечао од оргазама ништа горе од нас... Дакле, не треба да узгаЌаш лицемерну медицинску сестру.
  
  Хитлерове трупе су веома снажно увеле Америку у промет. И притиснути га стеза ком са обе стране.
  Ратна машина Вермахта Ќе напредовала кроз Мексико. Жестоке борбе, много крви и лом еног метала. Стране Ќединице Тре·ег раЌха такође су претрпеле многе губитке. Нацисти су настоЌали да заштите АриЌеве колико год Ќе то било могу·е. Африканци, Арапи, ИндиЌци, Кинези су бачени у битку. єапанци су такође користили више обоЌену воЌску. Ово Ќе донекле успорило темпо напретка. Сами Немци су седели у тешким тенковима. Фирер Ќе наредио да се сви тенкови лакши од педесет тона повуку из производ®е и пређу на наЌновиЌи модел Е-50. И такође да користе иск учиво тешка оклопна возила у биткама са Американцима.
  Ово Ќе донекле успорило напредова®е Немаца у Мексику. Фриц Ќе поставио наЌновиЌи тенк, пуцао и користио млазне Ќуришне авионе са побо шаним оклопом. Американци су се повукли. Март Ќе био напоран.
  Пилот и суперас Фридрих су постигли поене. Дечак се борио на наЌновиЌоЌ модификациЌи МЕ-262 "Кс" и врло самоуверено Ќе побо шао своЌе резултате. Истовремено, нокаутира®е и ваздушних и копнених ци ева. Хелга Ќе трчала поред ®ега са десне стране. Такође ратник пун наде. Фридрих Ќе ве· постао права легенда, попут фантастичног супермена.
  А сада дечак испали рафал од пет ваздушних пушака. Одмах експлодира педесет америчких авиона. Носе се из Ќедног ваздушног проЌектила. Остали аутомобили су били смрзнути у омам ености. Никада нису видели ништа слично. И Фридрих поново пуца. И Ќош педесет америчких лешинара Ќе разнето. Ово Ќе заиста чудо. Хелга пуца, обара четири авиона и шапу·е асу:
  - Ви сте супермен наЌвишег нивоа!
  Амерички авиони покушаваЌу да побегну, али тре·и скрета®е лиже Ќош пола стотине. Фридрихова тачност Ќе невероватна. Он Ќе заиста и супермен и дете. И сто педесет америчких авиона Ќе уништено. Хелга Ќе успела да обори пет аутомобила, остали немачки ловци Ќош ма®е.
  Дечак каже:
  - Кокошка к уца зрно по зрно, и деб а се више него сви®а коЌа гута крупне комаде.
  А сада Ќе Фридрих преузео копнене ци еве. Гертруда, притискаЌу·и босе ноге на педале, Ќедва држи корак са дечаком. Фридрих пуца на тенковску колону. єедан рафал из вертикалног понира®а уништава: седамнаест тенкова Шерман, осам Гранда, четири Персхинга, девет самоходних топова Витцх, три Биг Тома и осамнаест транспортера. Сва ова кола су погођена и запа ена. Унутар ®их почи®е да се цепа борбени комплет. И следи униште®е целе колоне, буквално за неколико секунди.
  Хелга, ова лепа плавуша удара босим ногама, узвикуЌе:
  - Фридрих Ќе код нас наЌкул ас, само што иде наЌвиша класа!
  Дечак ЌоЌ показуЌе нос и кико·е се... Окре·е своЌ МЕ-262 и поново тражи плен. Има развиЌену интуициЌу. Овде Ќе у облацима блеснуло седам "мустанга". А онда су оборени. Тада Ќе дечак напао колоне. Почео Ќе да се свети свима, разбиЌа и мотоцикле и транспортере. И нико не приговара! Американци се само истреб уЌу.
  Нешто успева да зграби и Хелгу.
  ДевоЌка се туче у Ќедном бикиниЌу. Ово Ќе ®ен кредо, као и многе жене пилоте. И зашто Ќе то забележено за жене, када им смрт не долази са минимумом оде·е. Некако сре·ниЌе и нера®ивиЌе девоЌке коЌе се босоноге боре. И оваЌ феномен тера да се пилоти што више скину.
  А на вру·ини Ќе гола приЌатниЌа. КраЌ Ќе марта, а изнад Мексика Ќе веома вру·е, а у самом авиону мотор такође додаЌе топлоту.
  Хелга се диви дечаковим окретима. Овде уништава Ќедним позивом, Ќош двадесет четири Шермана, од коЌих Ќе шест зашти·ено.
  Дечак изгледа као наЌобичниЌи клинац од тринаест или четрнаест година, али има тако феноменалну тачност и снагу. А жене се лепе за плавокосог дечака као игле за магнет. Штавише, Фридрих Ќе ве· генерал-пуковник авиЌациЌе.
  И награђен Ќе многим наградама. Ук учуЌу·и ордене као што су Витешки крст Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. Такође и Витешки крст Гвозденог крста са мачевима од платинастог храстовог листа и црним диЌамантима. Звезда Витешког крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. Десет обичних витешких крстова гвозденог крста са мачевима и диЌамантима. Као и Велики крст Гвозденог крста. Луфтвафе пехар у злату и диЌамантима. Разарач тенкова Диамонд Стар, разарач арти ериЌе Диамонд Стар и Ќош много тога.
  Чим Фредерик ниЌе награђен. Његов рачун о уништеним летелицама приближава се десетинама хи ада. По достиза®у десет хи ада, ве· Ќе припрем ена нова награда: Звезда Витешког крста Гвозденог крста, са платинастим листовима, мачевима и диЌамантима. Као и платинасти Луфтвафе пехар у диЌамантима.
  Управо сада Фридрих уништава Ќош Ќедну колону тенкова. Затим, неопрезним покретом босе, дечачке ноге, обара деветнаест америчких авиона, ук учуЌу·и два Б-29. Да, он Ќе заиста невероватно кул дечак.
  Фридрих изговара неоспорну фразу:
  - Способни дечаци откриваЌу више него сЌаЌни старци!
  И у ствари, тинеЌ¤ер Ќе наЌкул ратник на свету! И почео Ќе да се бори када му Ќош ниЌе било Ќеданаест година! Али време пролази и дечак расте. Он Ќе наЌве·и феномен. И има нешто у ®ему, посебно на нивоу гена, иако Ќе сасвим нормалне висине за своЌе године, само Ќако миши·ав.
  Овде прави Ќош Ќедан рафал... Обара осам Аирацобра и шест П-51. Цоол дечко, не говори ништа. Затим разбиЌа неколико батериЌа, уништаваЌу·и више од седамдесет топова. Па, време Ќе да се вратимо, допунимо гориво у резервоарима и борбени комплет!
  Хелга Ќе такође избила два топа и изгледа задово на. Фридрих се вра·а са колосалном аквизициЌом. Тако сре·ан дечак. Ипак, приметно би побо шао своЌе рачуне. Скоро одмах, млади ас прелази у други млазни ловац, не чекаЌу·и да му ауто допуне горивом. А Гертруда ве· лети са ®им. Такође прелепа плавуша у бикиниЌу.
  Фридрих ЌоЌ маше и подиже своЌ брзи ауто. ОваЌ МЕ-262 Ќе у ста®у да убрза до 1200 километара на сат.
  Луда брзина и истовремено снажна управ ивост карактеристични су за ове машине. Фридрих шутира из да ине на Мустанге - обара осам фигура и додаЌе брзину.
  Гертруда се смеЌе:
  Па ти си витез! єа сам за тебе!
  Фридрих се смеЌе и исплази Ќезик и викну:
  - И г. Суперстар! И планине ме слушаЌу!
  И опет пуца, обори десетак аутомобила. И опет се кико·е... Гертруда приме·уЌе уз церека®е:
  - Ти, нешто чега се и Руси плаше!
  Фридрих Ќе намигнуо девоЌци, иако га она Ќедва види Ќасно:
  - Мислим да су наЌкул Американци!
  Гертруда завиЌа као одговор:
  - Ти си мачо! Ти си мачо!
  Дечак се закикотао и цвркутао:
  - єа сам супер мачо!
  Гертруда Ќе просиктала са дозом сребрних звона у гласу:
  - ХероЌ, ти си суперхероЌ свих стрипова и свих епоха!
  Фридрих Ќе дао ред. Оборио Ќе тридесетак авиона, ук учуЌу·и пет бомбардера. Аутомобили су се расули у ваздуху као печене конфете. Дечак се нацерио и рекао:
  - Али цвет  убави не расте, без славе и успеха!
  Гертруда Ќе босом ногом притиснула полугу и цвркутала:
  - Љубав са ратном господо, ухва·ен сам у мрежу! Рат замислите глупости не буди  убав на свету!
  ДевоЌка Ќе оборила авион америчког ваздухопловства тако што Ќе голим прстима притиснула окидач и наставила да е.
  "Понекад помо·ница у свему, понекад она вешто штети... А ми рат називамо светим, а називамо га подлим!"
  Гертруда Ќе цвркутала и оборила Ќош Ќедан авион. А дечаку терминатору Ќе одЌедном петнаест!
  Фридрих Ќе певао са одушев е®ем:
  Кунемо се великом Фиреру
  Част чувати и борити се до краЌа...
  єер Ќе ®егова сила као сунце,
  єер зем а оштри мач!
  ДевоЌка Ќе забацила голе ноге, а затим привукла колена до пуних груди. Затим Ќе певала:
  - Волим секс и хероЌе... Фирер Ќе ускрснуо - све ·е побити!
  Фридрих Ќе Ќош Ќедном закуцао са дистанце. ПриЌате ском салвом ваздушних топова оборио Ќе четрдесет авиона.
  Дечак Ќе цвркутао:
  - А Ќа сам Зевс и ПосеЌдон у ЌедноЌ боци!
  Гертруда Ќе оборила авион коЌи ЌоЌ Ќе  убазно оставио суперас и певала:
  - А сада нас Арес и Марс гледаЌу са одушев е®ем... И могу да виде шта се уопште дешава по свом укусу!
  Млади супермен Ќе вриснуо док Ќе обарао Ќош десетак америчких авиона:
  - єа возим, али возим другачиЌе, преко каме®а, преко бара, преко росе...
  Гертруда се ударила у америчког Ќуришника, босом, грациозном ногом, сик·у·и:
  - Ово Ќе  убав! Наравно  убав!
  ДевоЌка Ќе затресла своЌе високе, веома завод иве груди. НиЌе све пошло за руком лепотици, али Ќуришна летелица се запалила и почела да се распада.
  Гертруда Ќе слатко цвркутала:
  - У зеницама - но·на мора ... єедан скок - Ќедан погодак!
  Али на небу су опет авиони. Светлокоси, згодни Фридрих ша е ред. Угаси неколико десетина аутомобила и цврку·е:
  - МоЌ ударац! Разби·емо све неприЌате е и растури·емо их!
  Гертруда Ќе оборила борбени авион остав ен за ®у као утешну награду и цвркутала:
  - Ноге одсечене, леш раскомадан, подли єенкиЌи убише воЌника!
  Фридрих се засмеЌао, сетио се снажног, грациозног Гертрудиног тела, девоЌка ниЌе имала ни капи масти.
  Какво Ќе задово ство мазити се. Дечак Ќе зарежао:
  - МоЌа борба, ово Ќе моЌа борба!
  И тако Ќе млади ратник прешао на копнене ци еве. Тенкови се кре·у. Самоходна шипка. Дечак из да ине отвара ватру са вентилатором и пева уз:
  - Личимо на соколове, лебдимо као орлови... У ватри се не давимо, у води не горимо!
  Иако Ќе, можда, послед®у фразу требало отпевати управо супротно. Али чак и у ватри, у принципу, можете се удавити, а вода може изгорети.
  Фридрих се сетио ·урке за доручак. ОваЌ Ќе печен у златноЌ фолиЌи. И ноге личе на женске. У Луфтвафеу има много жена пилота. Они су издрж ивиЌи од мушкараца и добро пуцаЌу. А ноге су жене обучене, снажне, меснате. Желе да мазе, пипаЌу, штипаЌу.
  Он Ќе Фридрих ве· генерал-пуковник. Ратник коЌи Ќе направио невероватну, фантастичну кариЌеру. Феномен и генетски мутант. Укратко, над удски!
  И сам Фридрих Ќе био свестан сопствене важности. Устао Ќе тако млад да Ќедном заувек докаже да нема мо·и коЌа ниЌе подложна ариЌевском гениЌу.
  Сада Ќе дечак спалио целу колону. И летео да е. Он Ќе прави орао.
  Гертруда Ќе протр ала своЌ гладак, румен образ. Замиш ала Ќе Фридриха како ЌоЌ  уби груди. И гримизна брадавица се одмах стврднула. Ех, ово Ќе ратник броЌ Ќедан Тре·ег РаЌха. Бори се као цела воЌска. И не троши ни Ќедан ваздушни проЌектил. То ве· изгледа чак и натприродно. Мада зашто само изгледа - то Ќе натприродно!
  Дечак Ќе прво оборио двадесетак ловаца за покрива®е, а затим напао Ќош Ќедну колону тенкова и самоходних топова. єедан од америчких тенкова ниЌе изгледао сасвим стандардно. Морате запамтити какав ауто. Затим су дошли камиони са єенки воЌницима. Па, доби·е то.
  Фридрих Ќе певао:
  - єа сеЌем смрт... Само са страхом гледаш... И умри!
  Гертруда Ќе босом ногом миловала педалу. Заиста Ќе желела да трчи боса по мраву трави. И онда пасти у загр аЌ момака. И да се  уби и милуЌе.
  Заним иво... Гертруда Ќе била идеолошки фашиста. Почела Ќе да се бори пре само шест месеци, а пре тога Ќе била у нацистичкоЌ омладинскоЌ организациЌи и успела да заради као надзорница у воЌноЌ фабрици. Стране раднике Ќе требало надзирати и истовремено их тЌерати бичем.
  ДевоЌка Ќе уживала у батина®у. Посебно Ќе волела да туче тинеЌ¤ере по босим ногама.
  А сада Ќе замислила, и како би то било приЌатно и духовито, спржити Фридрихове голе, округле потпетице. На краЌу краЌева, кец Ќе веома згодан, а ноге су му увек тако чисте, само преплануле као бронза. Али они се не пр аЌу, ни на пр авштини, ни на трави. Заним иво Ќе осетити Фридриха. Да ли би суперхероЌ плакао од бола или би се претварао да Ќе то ситница?
  Гертруда Ќе волела да мучи дечаке робове. Такође Ќе волела да се руга затвореницима. У школи лете®а, девоЌке нису биле превише избир иве у вези. Али испоставило се да Ќе Гертруда веома способан пилот. Свега за пола године уписала Ќе себи рачун за витешки крст гвозденог крста са храстовим лиш·ем и добила право да лети са генералом Фридрихом.
  Дечак Ќе Ќош премлад да би командовао, а ово Ќе тако чисто формални генерал. Али са друге стране, бори се као десетак дивизиЌа од изабраних асова.
  Гертруда се осе·ала неприЌатно на позадини Фридриха. Ех, спржи пете овом момку! И принеси бак у босим ногама лепог млади·а. Да загреЌе клешта и пукне прсте, почевши од малог прста.
  Гертруда Ќе волела да се забав а бацаЌу·и уга  пред ноге момака робова. У радионици Ќе топло, а млади робови су увек радили боси.
  И како су они, горе·и, смешно скакали или вриштали. Било Ќе тако сЌаЌно. И смешно...
  И гранчицом да се туче по огрубелим табанима робова. Она Ќе диван управник, окрутна, са садистичким склоностима. Такође Ќе хтела да мучи свог слатког идола. Штавише, он ЌоЌ ништа не остав а као плавокоси терминатор.
  Гертруда га узме и заурла:
  - Доста ми Ќе да те биЌем, не можеш да ухватиш комарца у мрежу!
  Фридрих Ќе укинуо камионе. Ватру Ќе пребацио на прате·е авионе и Ќуришне авионе Р-51. Послед®и ауто Ќе прилично страшан, има чак осам митра еза и ракете. Али, наравно, ниЌе упоредив са млазним авионом МЕ-262. Или чак КСЕ-162, или чак КСЕ-262.
  Дечак Ќе пуцао док Ќе био у ста®у транса.
  Побрисао Ќе више од осамдесет авиона, оставивши пар да се Гертруда разведе. ДевоЌка воли да пуца своЌим завод ивим, препланулим и миши·авим ногама. Посебни су за ®у - грациозан облик, лагана чоколада.
  ДевоЌке су генерално страст. Посебно у воЌсци, где имаЌу атлетску грациозност и шарм снаге. То су девоЌке, наравно, визуелно приЌатне за гледа®е, а ви Ќедноставно осетите блаженство када их додирнете своЌом еластичном кожом.
  Фридрих Ќе поново пребацио ватру на утврђене одбрамбене линиЌе САД. Морамо брзо стати на краЌ єенкиЌима и коначно стиснути СССР. єасно Ќе да Ќе отпорност Руса за ред величине ве·а од отпорности Американаца. Поред тога, четрдесет прве године, наЌбо и тенкови су имали савете. Чудно, али РусиЌа под контролом бо шевика ниЌе деградирала, и ниЌе вра·ена у сред®и век.
  Уместо тога, Руси су направили значаЌан искорак. А да Немци нису имали тако Ќаку и савршену организациЌу, тешко да би то било могу·е.
  Сам Фридрих Ќе заиста био производ нацистичких генетских експеримената. Али дечак не зна дета е. єасно Ќе само да Ќе Химлерово оде е®е, и пре него што су нацисти дошли на власт, спроводило таЌне експерименте са окултним силама. И нешто Ќе, суде·и по феномену Фридриха, постигнуто.
  Дечак Ќе, гађаЌу·и другу батериЌу, певао:
  - Нисам Ќа ђаво, али мени, али мени, ци  Ќе постао свет! єа сам анђео, али ми Ќе сатана отворио пут - у славу зема ску!
  Онда се ®егов авион окренуо. Ваздушне гранате су завршиле, а гориво Ќе требало допунити. Фридрих се ниЌе плашио прогона, пошто Ќе ®егов авион био бар петсто километара на сат супериорниЌи од америчких аутомобила.
  И да ·е єенкиЌи мо·и да им се супротставе.
  Гертруда Ќе разбила пар камиона и топ, као и резервоар за гориво. Црвени пламен лепо гори. ДевоЌка се развеселила. Замиш ала Ќе како ватра лиже дечакову округлу, ружичасту пету, шири се мирис спрженог меса.
  Завод иво Ќе. Чак Ќе и сама ратница желела да Ќеде. Гертруда Ќе цвркутала:
  - єедан, два - хо·емо да Ќедемо! Отворите врата шире, иначе ·емо поЌести кувара! - Кул ратник Ќе одушев ено певао дечиЌу песму. "ЗалогаЌи·емо као кувари, а пи·емо као послушници, уништи·емо целу трпезариЌу и побити посуђе!"
  Гертруда из овога Ќе веома смешна. Овде су слетели ®ихови ловци.
  Фридрих трчи од Ќедног авиона до другог. А Гертруду заме®уЌе Хелга.
  Опет дечак лети у боЌ. По чему се Хелга и Гертруда разликуЌу? Оба ратника су природне плавуше. ОбоЌица су атлетски, Ќаки и заоб ени. Али Хелгине црте изгледаЌу мекше и женствениЌе. Али ова девоЌка такође воли да пуца ногама.
  Фридрих Ќе певао, уздигнуто:
  - МоЌе девоЌке су лепе, зашто волиш нуле? єа сам прилично продуктиван и на много начина свемогу·и херувим!
  викнула Ќе Хелга.
  - Не, ниси нула! Ти си бесконачност!
  Дечак обара десетак и по америчких авиона и режи:
  Какав бол, такав бол! Немачка против Америке петнаест нула!
  Хелга Ќе пустила америчког Мустанга да приђе, опалила, нокаутирала и облизала усне, говоре·и:
  - Два комада кобасице сам имала на столу!
  Фридрих Ќе млатио из велике да ине, подигао Ќеданаест авиона и цвркутао:
  - Причао си баЌке, као сам Фауст у паклу Сатани!
  Хелга Ќе деловала увређено.
  - И ништа ми ниси оставио! ДевоЌка Ќе несташно зацвилила. - Све сам поЌео!
  Фридрих Ќе одговорио са подсмехом:
  - То смо сви мушкарци!
  ДевоЌка Ќе цвиле·им тоном рекла:
  Али ти си Ќош дечак!
  Ас дечак се насмеЌао.
  - Генерал пуковник не може бити дечак!
  Хелга Ќе узела и запевала:
  - Ма, какав си ти човек - генерал и пуковник!
  Фридрих Ќе наставио да пуца на ваздушне ци еве. Да, такав ас би могао да донесе много у борби за ваздушну надмо· у ЕнглескоЌ. Али сада ниЌе четрдесета година, ве· четрдесет пета. А БританиЌа Ќе ве· неким чудом поражена. Како се то догодило?
  Па, лав ниЌе могао да одоли немачком вуку. КоЌе су се силе пробудиле у овом свету? Мало више сре·е єапанцима и Немцима променило Ќе ток рата. И то што Ќе Вермахт имао веома Ќаку организациЌу. А Хитлер се неочекивано показао као изванредан организатор и стратег. Шта се овоме може супротставити?
  Сада, 1945. године, нада Америке Ќе ®ена економиЌа и ®ена прилично велика популациЌа.
  Фридрих се присетио и своЌе боксерске кариЌере. Како сам од дети®ства учио тешку уметност прежив ава®а. И морао Ќе да одраста у касарни. У почетку Ќе био потце®ен. Али дечак Ќе постао Ќак и, што Ќе наЌважниЌе, веома паметан боксер. Да, и уче®е му Ќе било лако - све Ќе схватио буквално у ходу!
  Дечак Ќе научио неколико Ќезика, ук учуЌу·и руски. И иако се Фридрих борио са Црвеном армиЌом, па чак и демонстрираЌу·и феноменалне способности, поштовао Ќе Русе. Били су храбри и непоколеб иви, вешти борци, и Ќуначки су подносили муче®а.
  Сам Фридрих Ќе више пута био задив ен храброш·у совЌетских воЌника. Али он Ќе своЌу дужност извршио превише добро. Дечак Ќе постао нека врста машине за уништава®е. А за ®ега Ќе то као узбуд ива игра. Само понекад Ќе срце почело да боли од неподнош иве муке. И ова меланхолиЌа Ќе буквално изЌедала у одређеним тренуцима дечака терминатора, али се онда повукла. Сам Фридрих понекад ниЌе знао шта жели. Његова крв ниЌе баш беспрекорна, а имао Ќе руске гене у себи. Ово Ќе збунило дечака. Али с друге стране, он Ќе чувени ас Немачке, и то победник! А може и·и веома далеко!
  И ве· отишао у звездане висине.
  Сада Фридрих поново отвара ватру. Обара тридесет пет летелица и са ентузиЌазмом каже:
  - Волим да се прскам у топлом мору, да као дечак седим на огради! Иако у мом ¤епу нема ни руб е - моЌа непроце®ива младост!
  Хелга одговори са одушев е®ем:
  - Али у исто време ваше искуство Ќе Ќединствено!
  ДевоЌка Ќе докраЌчила авион америчког ратног ваздухопловства коЌи ЌоЌ Ќе  убазно пружен и цвркутала:
  - Ово Ќе борба... Ускоро ·е бити сто нула!
  Фридрих Ќе одговорио са блиставим осмехом:
  Да, ово Ќе права борба. А ускоро ·е бити хи аду - нула!
  Хелга Ќе вртела босим ногама. Желела Ќе да постане делфин, или кит убица. Ратник Ќе зарежао:
  - єа сам за обрт и нове прилике! И желим да постанем боги®а!
  Фридрих, оборио четири авиона са велике уда ености и додао брзину, упита:
  - Зашто боги®а? Можда чак и кра ица?
  Хелга се насмеЌа и озби но одговори:
  "Боги®а може да ради шта год жели, а за кра ице постоЌе многа ограниче®а. На пример, боси и у бикиниЌу, не можете летети авионом!
  Фридрих се присетио:
  Кнез Ќе хтео и да трчи бос. Али британска зима Ќе хладна. А како га ниЌе заболело грло!
  одговорила Ќе Хелга са осмехом.
  - Али кра еви се не разбо еваЌу... А и ти изгледаш као дечак-кра !
  Фридрих Ќе одушев ено рекао:
  - єа сам кра  на првом месту неба, а не само БританиЌа!
  Хелга Ќе певала:
  - Наш цар Ќе изабраник неба, наш цар Ќе устао из пепела! Наш кра  Ќе гласник судбине, наш кра  си само ти!
  Укратко, САД нису имале шансе против таквих дечака и девоЌчица, а ®ихова предаЌа се ближила.
  
  
  
  Вознесенски председник СССР-а
  АНОТАЦИєА
  Као резултат чи®енице да Ќе Ста ин умро четири године раниЌе, на власт Ќе дошао академик и гениЌе Вознесенски. СССР Ќе претекао америчку економиЌу и оЌачао. Створена Ќе радиЌациЌа коЌа Ќе онеспособила нуклеарно оружЌе. И избио Ќе тре·и светски рат, услед чега Ќе цео свет постао комунистички!
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Ста ин Ќе умро у марту 1949, пре него што Ќе напунио седамдесет година. А ®егов наследник Ќе био НиколаЌ Вознесенски. Млади академик од четрдесет пет година наЌталентованиЌи Ќе у Ста иновом окруже®у. Штавише, лично вођа свих времена и народа оставио Ќе тестамент о ®ему, поставивши га за свог наследника.
  И почела Ќе нова ера. НиколаЌ Вознесенски Ќе паж иво спровео амнестиЌу и сма®ио броЌ политичких затвореника. Али Никита Хрушчов Ќе избегавао краЌности. Националисти, шпиЌуни, и свакакви полицаЌци и прави криминалци нису пустили. И двадесети конгрес са сломом култа личности ниЌе одржан. Заправо, зашто поткопавати веру  уди у партиЌу и комунизам. А Ста ин Ќе био превелик да би га газили. ЗаЌедно са Ста ином се може погазити вера у црвене идеЌе.
  Осим тога, шта год да се каже, велики владар мора бити суров! Можете се сетити и Џингис Кана, и Тамерлана, и Селима, и многих других осваЌача и владара.
  Вознесенски Ќе водио уравнотежен курс, настав аЌу·и да гради економиЌу и гради комунизам.
  Због паразитира®а и каш®е®а на посао, затварани су као под Ста ином, што Ќе подстакло ве·е стопе индустриЌског раста. По опривреда, коЌа Ќе донекле заостаЌала под Ста ином, такође Ќе порасла. Произведена су и ђубрива, трактори, разна опрема. Уз вешто управ а®е, чак и колективне фарме могу произвести ефекат. И ово Ќе, наравно, дало простор за проналаске. Под Вознесенским, наука Ќе финансирана активниЌе и издашниЌе него под Ста ином и Хрушчовом, млади научници су подстицани.
  Захва уЌу·и ве·оЌ ригидности и вештиЌем управ а®у, као и развоЌу науке, СССР Ќе лансирао сателит две године раниЌе. А у свемир су полетели давне 1958. 18. новембра, на рођендан Вознесенског. И постао Ќе дан космонаутике.
  СССР се развиЌао бржим темпом. Дисциплина Ќе, за разлику од времена либералног Хрушчова и стагнираЌу·ег Бреж®ева, била ста инистичка. Планира®е Ќе вештиЌе, научни развоЌ се брже спроводи. Сам Вознесенски Ќе, наравно, много талентованиЌа и ефикасниЌа особа од Никите Хрушчова и Леонида Бреж®ева. А ®егов тим Ќе био млађи и ефикасниЌи. А лет на Месец догодио се у СССР-у 1967. године. Осим тога, совЌетско царство Ќе задржало контролу над Кином. Вознесенски Ќе паметан и разуме да ништа не спаЌа народе као заЌеднички неприЌате !
  КореЌски рат Ќе почео 25. Ќуна 1950. године. Ово Ќе желео и Ста ин. Вознесенски Ќе такође отишао овим путем и гурнуо САД против Кине. Рат се одуговлачио. Наравно, сЌаЌни Вознесенски ниЌе желео мир. Њему Ќе користило што су се НАТО и Кина међусобно истреб ивали и млели трупе. У маЌу 1953. године почела Ќе велика офанзива трупа Небеског царства. Борбе су постале жестоке. Кинези су у новембру, по цену огромних губитака, ипак успели да заузму Сеул. Зими су борбе биле веома жестоке. Кина Ќе бацала све више снага у битку. Сре·ом, има много  уди. Амерички савезници су се борили нево но. Да ли се исплати добиЌати ковчеге од цинка због некаквих КореЌа? И постепено Ќе напустио КореЌу. Али СЌеди®ене Државе су тврдоглаво издржале, а такође су пове·але своЌ контингент. Али нуклеарно оружЌе ниЌе кориш·ено... Борбе су траЌале до 1963. године.
  Када Ќе Кенеди коначно одлучио да оконча рат коЌи Ќе Америку коштао више жртава од Другог светског рата.
  Изгубивши само више од милион убиЌених, Америка Ќе напустила КореЌу. Кина Ќе изгубила пет пута више убиЌених. Али са своЌом популациЌом, то ниЌе много. Више од сто педесет хи ада америчких савезника Ќе такође погинуло, не рачунаЌу·и ра®ене. Плус мртви КореЌци.
  У Америци су се поЌачала антиратна и пацифистичка осе·а®а. Кина Ќе постала зависниЌа од СССР-а.
  Ста ин Ќе и да е био култ и лежао Ќе у маузолеЌу са Ле®ином.
  За самог Вознесенског одлучили су да изграде посебан маузолеЌ, а можда и у Ле®инграду.
  Штавише, Казан Ќе добио име по Ста ину након ®егове смрти. Одлучили су да Ќош не дираЌу Москву. Можда се Вознесенски надао да ·е надмашити Ста ина и да ·е Москва бити преименована у ®егову част, НиколаЌ Вознесенски.
  Штавише, социЌалистички логор Ќе наставио да се шири.
  Фидел Кастро победио на Куби. И убрзо Ќе Куба ушла у Варшавски пакт. Тито се ниЌе свађао са СССР-ом. єугославиЌа и АлбаниЌа су ушле у Варшавски пакт. СоциЌалистички свет Ќе био Ќединствен и траЌан. У ВиЌетнаму Ќе био рат, али се испоставило да Ќе био кра·и.
  У СЌеди®еним Државама су антиратни протести и озби ан притисак народа били превише масовни. И црнци су се поЌавили. И поЌавио се КореЌски синдром. Америка Ќе у томе изгубила више. Штавише, кинески доброво ци су учествовали у рату и убрзали пораз америчке воЌске. Тако Ќе рат испао кра·и, али су Американци изгубили много више него у стварноЌ историЌи.
  КраЌем шездесетих година СССР Ќе, развиЌаЌу·и се бржим темпом, надмашио СЌеди®ене Државе по националном дохотку.
  Америка Ќе, напротив, више изгубила у КореЌи, а у ВиЌетнаму се спориЌе развиЌала.
  Вознесенски никада ниЌе легализовао абортус, а у СССР-у практично ниЌе било контрацептива. Дакле, и наталитет и раст становништва били су ве·и него у стварноЌ историЌи. Национална политика Ќе такође била ригидниЌа. Свуда где су обавезно учили руски, дошло Ќе до русификациЌе перифериЌе. Године 1971. усвоЌен Ќе нови устав коЌи Ќе СССР учинио много унитарниЌом зем ом забраном изласка република из империЌе. Поред тога, успостав ено Ќе место председника СССР-а, коЌег Ќе бирао народ.
  18. новембра 1971. одржани су референдуми о новом уставу и избору председника СССР-а на пет година. И то Ќе било Ќача®е ауторитаризма у СССР-у, иако чисто правно. У ствари, генерални секретар и председаваЌу·и Савета министара ве· Ќе био диктатор.
  Вознесенски Ќе легализовао своЌу диктатуру као и ауторитарни облик владавине. А увео Ќе и место потпредседника, воде·и рачуна о званичном наследнику, како би у случаЌу више силе избегао борбу за власт у свом окруже®у. И ово Ќе, наравно, говорило о ве·оЌ мудрости од оне Никите Хрушчова.
  СССР Ќе продро у Африку и Латинску Америку. Имао Ќе Ќош више успеха него под Бреж®евом. Посебно у ЛатинскоЌ Америци. Где су били активниЌи Кубанци. А у Чилеу су уведене совЌетске и кубанске трупе коЌе су сламале Пиночеа.
  18. новембра 1973. прославио се седамдесетогодиш®ицу председника СССР-а НиколаЌа Вознесенског. До тог времена, СССР Ќе постао наЌразвиЌениЌа зем а на свету у економском смислу, а у воЌном смислу дуго Ќе био наЌнапредниЌи. И чак су почели да праве суперракете за лет на Марс. Становништво СССР-а било Ќе ве·е него у стварноЌ историЌи и наставило Ќе да се брзо пове·ава.
  Вознесенски Ќе подстицао науку и разне врсте истражива®а. А 25. новембра 1974. године откривено Ќе зраче®е коЌе онемогу·ава нуклеарно оружЌе на целоЌ планети Зем и.
  СССР Ќе такође изгубио способност да нанесе нуклеарне ударе, али с друге стране, ниЌе могао да се плаши одмазде Американаца. А становништво СССР-а Ќе ве·е од америчког и привреда Ќе Ќача, а воЌска Ќе надмо·ниЌа и по броЌу и по квалитету. Тако да можете безбедно да се борите.
  А 9. маЌа 1975. године почео Ќе Тре·и светски рат. Варшавски пакт против НАТО-а. И покушаЌ комунизма да успостави светску доминациЌу. Кином Ќе и да е владао остарели Мао, а он Ќе подржавао СССР против САД. И почео Ќе велики рат, без нуклеарног оружЌа. Између совЌетског и капиталистичког логора. И крв се излила.
  СовЌетске трупе су покренуле офанзиву против НАТО-а, са неким стратешким предностима. Прво су комунисти дошли на власт у ГрчкоЌ и она Ќе ушла у Варшавски пакт. АустриЌа Ќе такође постала совЌетска зем а.
  Дакле, офанзива Ќе добро прошла. Ударац тенкова Црвене армиЌе руши мо·.
  Т-80, наЌновиЌи резервоари са гасним турбинама, кретали су се преко СРє и ништа их ниЌе спречило. Топ од 125 милиметара пробио Ќе немачке леопарде са уда ености од пет километара. А сами немачки аутомобили нису могли да пробиЌу совЌетски дизаЌн у чело, чак ни на близину. Дакле, совЌетски тенкови су се кретали као сат.
  Елизабета, Елена, Цатхерине су се возиле у тенк. Посада Ќе само троЌе. И пуцали су на неприЌате а.
  ДевоЌке су голим прстима притискале дугмад ¤оЌстика. И погодили су право. И смрскао много немачких и америчких тенкова. Таква мо· се не може зауставити. Ратници су, морам ре·и, веома борбени.
  Ударали су "Леопарда" и певали:
  - У победи бесмртних идеЌа комунизма!
  А ратници узеше и показаше Ќезик!
  Елена Ќе пуцала голим ножним прстима и пискала:
  - За величину планете у црвеном!
  Екатерина Ќе тукла голим ножним прстима и пискала:
  - За велику РусиЌу!
  Елизабет Ќе енергично приметила, такође користе·и своЌе босе ноге:
  - За победу над неприЌате ем!
  После тога, девоЌке су, сламаЌу·и НАТО трупе, отпевале читаву романсу-поему, компонуЌу·и у ходу;
  НАТО бесни у бесу,
  НеприЌате  пука се бацио напред...
  Али ¤елати-противници,
  Руси ·е дочекати неприЌате ство!
  
  ЗабиЌте се у кожу сви®е,
  НеприЌате  ·е бити смрв ен у прах...
  Руси се жестоко боре
  єака воЌничка песница!
  
  ДевоЌке таме Комсомола,
  Ревносно напада...
  Поглед ратника Ќе оштар,
  Па знаЌ НАТО капут!
  
  НаЌЌачи на свету
  ДевоЌке трче босе...
  Потопите све неприЌате е у тоалет,
  ОМОН се не·е мо·и суздржати!
  
  Рат Ќе страшна реч
  То звони од челика...
  сви се зовемо орлови,
  А руска вера Ќе штит!
  
  У свемиру нема лепших Руса,
  Прелепе миши·аве девоЌке...
  Они су опасниЌи у универзуму
  Дечаков сан ·е се остварити!
  Можемо родити универзум,
  Москва Ќе тре·а Ќе Рим,
  А дело  убави Ќе ствара®е,
  ХаЌде да направимо невероватну гозбу!
  
  У РусиЌи ·е све бити добро,
  КоЌи Ќе постао велики Еден ...
  И девоЌке су питале Бога
  Нема више проблема!
  
  Имамо веома мо·не тенкове,
  Дово но горива за цео резервоар...
  стисните се, кретени,
  Од пете девоЌке до пете!
  
  Гранате лете и ракете
  И имамо цоол бомбе...
  Ратничке ноге певаЌу,
  Удари·е Ќако у око!
  
  Као звезда комунизма
  Изнад нас блиста квазар...
  Уништи·емо хорде фашизма,
  Имамо руски БожЌи дар!
  
  Сви ·е нам  уди постати као бра·а,
  Имамо и црвену крв...
  И прокли®ем зле фашисте,
  И Лада  убав за момке!
  
  Свако у нашоЌ зем и Ќе ¤ин,
  Сви  уди су као прсти Ќеднаки...
  ЗаЌедно са Сварогом смо Ќедно,
  Нека се наши очеви поносе нама!
  
  МоЌа РусиЌа Ќе зем а коЌа се бори,
  У ®ему Ќе космос пронашао своЌу ·ерку ...
  ДевоЌка трчи боса
  ОтераЌмо фашисте!
  
  Не·е бити РусиЌе под НАТО,
  У ®ему ·е владати комунизам...
  Морамо се борити за своЌу зем у
  Тако да само напред, а не доле!
  
  Градимо ку·е и путеве
  Створили смо свет за векове...
  ДевоЌке лепе ноге
  Сан сваког дечака!
  
  Учини·емо свет наЌбо им
  И свуда наЌбогатиЌи...
  И би·е Туркмена и ЧукчиЌа,
  Живите у наЌлепшоЌ зем и!
  
  Онда ·емо победити звер, знаш
  И учини·емо свет чудесним раЌем ...
  Цртеж Ќе леп на столу,
  За ову борбу и храброст!
  ДевоЌке су се тукле и певале пуним гласом. ПобиЌени амерички и немачки тенкови. Овде су такође пробили Челен¤ер, поделили му страну са велике уда ености.
  СССР Ќе Ќака зем а. Али и окрутна. На пример, Елена Ќе била ухапшена. Став ене су ЌоЌ лисице и одведена у истражни затвор МГБ-а.
  Тамо су Ќе одвели у посебан бокс и наредили да се скине. Елена се полако скинула. ПоЌавила се жена у белом мантилу и навукла на руке танке медицинске рукавице.
  ОсмехуЌу·и се Елени, климнула Ќе главом.
  - Морам да те додирнем!
  И почела Ќе да Ќе испитуЌе из косе. Затим Ќе погледала у уши, ноздрве, попела се у уста. Али наЌпонижаваЌу·е Ќе када прст у гуменоЌ рукавици зарони дубоко у материцу. Елена Ќе осетила неумо иву же у да мокри. Тада Ќе ®ена матрона у белом мантилу почела да увиЌа прст у своЌоЌ утроби. И било Ќе тако лепо... ДевоЌка Ќе сладострасно сте®ала. Матрона Ќе наставила да се увиЌа у вагини. Док ниЌе дошла Елена, чак и мало млохава.
  Онда су ставили прст у рукавицу и чупали Ќе и ®ено дупе у ®оЌ.
  Затим Ќе фотографисана, узели су ЌоЌ отиске прстиЌу са руку и стопала. И одвели су ме на затворски туш.
  Након што су опрали Елену, дали су ЌоЌ огртач. И отишао Ќе до кревета. У ·елиЌи Ќе било више од тридесет жена. Елена се, међутим, брзо навикла на затегнутост и чврсто Ќе спавала. И други затвореници су се плашили ®ене физички Ќаке и поседова®а борилачких вештина.
  Провела Ќе три месеца у истражном затвору и пуштена Ќе. Ипак, времена нису ста инистичка.
  А тортура Ќе била блага, често су Ќе свлачили и претресали. Матрона Маша се потрудила. СвоЌу Елену Ќе стално доводила до оргазма, забиЌаЌу·и прсте у ®едра Венере и тамо се вешто увиЌала. И то Ќе било тако лепо!
  И у исто време, то Ќе болно неприЌатно. Елена се тога сетила са дрхта®ем и постало Ќе мокро између ®ених ногу.
  И сада голим прстима притиска дугмад на ¤оЌстику и удара у други ауто.
  СовЌетске трупе напредуЌу прилично успешно и готово по плану. ДевоЌке се боре на небу Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова.
  Боре се против єенки авиона. И обараЌу авионе.
  Истовремено се користе и ракете коЌе погађаЌу са велике уда ености. Обе девоЌке су лепе и изгледаЌу тако младо. Али у исто време, они су се борили и током Великог ота¤бинског рата, а Анастасиа Ведмакова Ќе успела да се приЌави на Шпанца.
  Ово су девоЌке овде огромног обима и цоол скокова!
  АнастасиЌа Ќе голим прстима притиснула окидач. Ударила Ќе амерички ауто и зацвилила:
  - єа сам терминатор!
  Акулина Ќе такође ударила голом петом и узвикнула:
  - єа сам свемирско чудовиште.
  Рат више ниЌе заним ив као за време Другог светског рата. Ракете раде са велике уда ености и саме су усмерене на мету. И овде не можете показати вештину и показати вештину.
  А то Ќе било када су се тако агресивно борили са Немцима.
  Тада Ќе било теже.
  Искусна, али вечно млада Акулина почела Ќе да изговара крилате афоризме, шкрабаЌу·и као из митра еза, а сама из топа обара Американце и друге;
  Политичару, ово Ќе вук коЌи зечеве бираче привлачи не овчЌом кожом, ве· зеленим рачуном!
  Политичар, ово Ќе вук у навици, коЌи, међутим, воли зеленило!
  Политичар-лисица хвата бираче као зечеве на обе·а®има "купуса"!
  Политичар коЌи се превише прекрсти, дошавши на власт, поста·е крст за бираче!
  Политичар обе·ава планине лажног злата, а право ·е спустити у Ќаругу између стена!
  Велики храстови громогласно падаЌу, политичари гласачи г®ече па®еве кад падаЌу!
  Бог сваки дан има нови дан, али политичари имаЌу вечни петак и понеде ак!
  Политичар хо·е добро, само у свом ¤епу!
  Кловн се прави будала да би те насмеЌао, политичар Ќе паметан да те натера да урлаш од досаде!
  Шатови говоре кра евима истину, политичари лажу сами себе!
  У политици постоЌе само животи®е: пацови, вукови, лисице, шакали, али лав можете постати само ако сте човек!
  Политичар Ќе као гул - хо·е да пиЌе крв, а за паре купи  убавне пресе!
  Чак и будала може да веруЌе у Бога, само Ќе гениЌе способан да не изгуби веру у човека!
  Таленат, ово Ќе диЌамант, треба да се бруси мар ивош·у, а сече образова®ем!
  Погребник не·е банкротирати док се човек сам у ковчег забиЌе!
  Вотка Ќе отров коЌи труЌе државу коЌу контролишу политичари пиЌаног мозга!
  Нема ве·е несре·е за човека од политике, само туга не зна ко се са човеком игра!
  Мед са усана политичара Ќе опоЌан, само болан мамурлук и никад не пролази!
  Злато Ќе мекан метал, али пробиЌа заштиту било коЌе деб ине, осим ако Ќе савест кристал!
  Политичар увек изађе из уста са вербалном диЌареЌом, али гласач то понекад узме за мирис ружа!
  Политичар, ово Ќе таква лисица да врану чеш·е заводи не хвалиса®ем ®еним заслугама, него псова®ем у туђе мане!
  Ако хо·еш да врани одузмеш сир - добро Ќеби славуЌа!
  Политичар има ¤епове без дна, иако Ќе у моралу чврсто дно!
  Политичари са пламеном на уснама остав аЌу за собом или спа ену пусти®у или трулу мочвару!
  Ог®ени говорник остави·е само пепео!
  Ако Ќе глава ливено гвожђе, онда Ќе то наЌкрхкиЌи део тела!
  Ако сте расни као пас, то не значи да од себе не носите пса бахатости!
  Да постанеш Ќахач - ори као ко®!
  Старт Ќе увек тежак у спорту и политици, али ци  Ќе превише лак за лете®е низбрдо!
  Коче®е Ќе лоше, без кочница Ќе горе него икад!
  Политичар, ово Ќе таква лисица да подвиЌа репом да би напредовала, а лукава да му отме новчаник!
  За Ќезик политичара коЌи уђе у торбицу, новчи·и се добро лепе!
  Много Ќе горчине у вотки, а у говорима политике има слатко·е, али она ову другу тера у ковчег!
  Политичарка Ќе, наравно, проститутка, али ради иск учиво Ќезиком!
  КоЌи су се поЌавили пред Богом Творцем - наравно политичари, они су дали мрак и хаос!
  КоЌа Ќе разлика између политичара и воЌника? ВоЌник се туче баЌонетом, шаком, политичар само п уЌе Ќезик!
  Ако Ќе политичар популиста, онда ·е пову·и гласача!
  Политичар коЌи заузима цент бирачког тела, не центар, ве· играч чиЌа ·е политика иза·и на страну!
  ВоЌска Ќе снага, ако ®ена Ота¤бина ниЌе родила немо·!
  ВоЌска Ќе немо·на када генерали имаЌу мозак у леђима, а интенданти руке у говнима!
  Жена одбиЌа секс за новац због гађе®а, а политичар ·е без стида да легне за ману!
  Жена жели секс од згодног мушкарца, а политичар добиЌа сатисфакциЌу од серо®е!
  Политичар се продаЌе за велике паре, али он сам не вреди ни паре, и ниЌе луд!
  Ако политичару недостаЌе интелигенциЌе, он то надокнађуЌе вишком подлости!
  Политичар Ќе много волео да лаЌе, али псе·а оданост чува само златно теле!
  Зашто политичар обе·ава златне планине? Да грабу ите у врелини новчи·а са погрешним рукама у ¤епу!
  Зашто Ќе политичар бо и од проститутке? Они коЌи заразе сидом само фигуративно, али смртоносниЌе!
  Прелепе голе женске ноге, само на одвратне начине обуваЌу ципеле од политичара!
  Зашто Ќе лисица опасниЌа од лава? єер Ќезик Ќе смртоносниЌи од оч®ака!
  Будала не·е преспавати, за разлику од пиЌанице, политичар не·е престати да лаже, за разлику од губитника!
  Проститутка користи мирисни парфем да привуче клиЌенте, политичар смрди на вербалну диЌареЌу - да привуче бираче!
  Зашто су политичари као дебеле мачке? єер ®ихова мишоловка Ќе дугачак Ќезик и хвата®е че усти преваре!
  У чему Ќе жена супериорниЌа у односу на политику? Он привлачи човека приЌатним мирисом, а политичар не може да сакриЌе смрад ниЌедном коло®ском водом!
  Џелат Ќе наЌпоштениЌи човек, клиЌент се никада не·е жалити што касни са налогом!
  Смрт Ќе такође авантура, са непознатим наставком, само би човек волео да избегне такву забаву!
  ОваЌ ¤елат Ќе онаЌ радник чиЌи клиЌент не ургира!
  Доктор Ќе понекад и ¤елат, само што клиЌент доброво но лежи под ®им!
  Млади· без браде може бити и коза!
  Политичаре, ово Ќе пацов коЌи уЌеде Ќезиком!
  Нема Бога у срцу, него Ќе свештеник у Ќетри!
  Никада се не зна када ·е смак света, али но·на мора живота изгледа бескраЌна!
  Незвани гост Ќе гори од корона вируса!
  НаЌсмртоносниЌи вирус су политичари коЌи шире заразу говора!
  Бог Ќе створио светлост, тама се поЌавила када су  уде заслепили политичари!
  Када се поЌавио први политичар? Када Ќе Ева преварила Адама и научници су открили да Ќе човек еволуирао од маЌмуна!
  Да ли Ќе особа потекла од маЌмуна Ќе спорно, али нема сум®е да  уди опонашаЌу недостоЌне идоле!
  Рат Ќе ма  коЌи разбиЌа огледало  удских илузиЌа!
  Политичар обе·ава мир, али он сам може да се дружи само са сопственим новчаником!
  Политичар, то Ќе ђаво, али не криЌе репове тако вешто!
  Политичар Ќе као анђео светлости у говорима, а сатана у реализациЌи!
  Ако вам одЌедном буде слатко од говора политичара, проверите да ли вам Ќе памет пала на зем у!
  На коЌи начин Ќе политичар ма®е-више искрен на речима: други нису ништа бо и!
  Политичар, воли да излива сребро говора, али из неког разлога само ·ута®е на време добиЌа злато!
  Чак ни диЌамант ниЌе тако тежак да се не запрепасти тврдоглавом же ом политичара да обе·а!
  Овде су ратници ве· променили своЌе борбене комплете и вратили се у базу. Да, офанзива воЌске СССР-а Ќе веома мо·на.
  Борба и други ратници. На пример, Мирабела са великом ефикаснош·у обара копнене ци еве.
  Њени млазни Ќуришници напали су различите ци еве, углавном на копну.
  ДевоЌка Ќе притискала дугмад голим прстима и певала од усхи·е®а;
  Уништи·емо цео свет наси а,
  Доле до дна и онда...
  Изгради·емо нови, нови свет -
  Ко Ќе био нико, поста·е све!
  СовЌетске трупе су се ве· приближавале Бону. Генерали Црвене армиЌе су били веома задово ни. Самоуверено су победили. Али у борби се могу десити различити исходи. Црвена армиЌа Ќе узела броЌ тенкова и хаубица и других врста наоружа®а. Борбе су показале да амерички тенкови М-60 нису ривали совЌетским Т-72 и Т-80. Међутим, и раниЌи Т-64 су чак Ќачи од америчких.
  Дакле, фронт совЌетских трупа Ќе посебно разбио неприЌате а. Маршали СССР-а су цртали диЌаграме офанзивних операциЌа. И напредни тенкови су ушли у реку РаЌну. И преврнуо га гусеницама. И био Ќе то импресиван призор.
  После тога цео бата он девоЌака, збацивши груд®аке, п уснуо Ќе у реку. И било Ќе тако лепо.
  СовЌетске трупе су ушле у БелгиЌу ... єош Ќе био маЌ 1975. године, било Ќе топло и ваздух Ќе био испу®ен проле·ем.
  Локално становништво пред ратницима Ќе пало на колена и  убило им боса исклесана стопала.
  Ратници су победили...
  Аленка Ќе, рецимо, са своЌим тимом прва налетела на Брисел. А®ута Ќе голим прстима бацила гранату и загугутала:
  - За црвени комунизам!
  Алла Ќе, пискаЌу·и из два митра еза одЌедном, приметила:
  - А зелени комунизам ниЌе лош!
  МариЌа Ќе голим прстима бацила гранату, растргавши НАТО воЌника и зацвилила:
  - А наЌсЌаЌниЌа боЌа Ќе боЌа победе!
  МарусиЌа Ќе испалила базуку, разбила неприЌате ски тенк и цвркутала:
  - Ми ·емо победити!
  И протресла Ќе откривене гримизне брадавице своЌих груди. Ево девоЌке...
  Овде се боре и БМП, са пушкама и митра езима. А и они активно мла·уЌу НАТО воЌску.
  ДевоЌка Ќе, као и увек, пуна агресиЌе и узбуђе®а. И ®ихове очи блистаЌу. Они су тако дивни ратници.
  ОлимпиЌа, пуцаЌу·и из борбеног возила пешадиЌе, пева:
  Величина РусиЌе се не може разумети
  Она Ќе тако мо·на и света...
  ВоЌска ота¤бине Ќе непобедива,
  За славу непопуст ивог воЌника!
  А девоЌка ·е узети и пуцати из ракетног бацача. И положи·е много неприЌате а.
  Да, девоЌке су дивне овде...
  А сада су прошли Брисел и совЌетски тенкови ве· улазе у Париз. И то раде са великом снагом.
  ДевоЌчице Маргарита и Оксана поставиле су црвену заставу на АЌфелову кулу. И кре·е се са ветром.
  ДевоЌке гледаЌу доле и виде цео Париз испод себе. Величанствен и веома леп град. И ватра светли у мраку.
  Маргарита Ќе певала:
  МаЌстор и Маргарита,
  Знаш да Ќе рат...
  МаЌстор и Маргарита,
  Шта Ќе Ќунак Сатана?
  Оксана Ќе самоуверено изЌавила:
  - Булгаков ниЌе показао ту совЌетску личност коЌом треба да се поноси!
  Маргарита се сложила са овим:
  - Бацати папире, то Ќе ружно!
  Оксана Ќе одмахнула руком пилотима и приметила:
  - Али жене коЌе су са®але о модерним ха инама могу се разумети!
  Маргарита се смеЌала и гугутала:
  - Не можеш да живиш без жена, не,
  У ®има сунце маЌско, како рече песник!
  Оксана Ќе логично рекла:
  Колико год речи дали
  За уби се поново у нас...
  Тако сваки пут, макар на сат времена!
  
  Црвена армиЌа Ќе победила. Гомиле  уди дочекале су совЌетске трупе као ослободиоце. И толики броЌ се окупио под црвеним заставама.
  И музика Ќе свирала, оркестар Ќе звучао ...
  Аленка, трче·и стеновитим путем Париза, цвркутала Ќе:
  єа са®ам исти сан
  Поново сам у Паризу, поново сам за уб ен.
  У Паризу нас Ќе дочекало сунце иза кровова.
  ОдЌедном погледам - стоЌиш у кафи·у.
  Учила сам француски као дете
  И одлучио сам како да започнем разговор.
  Љубазно "Бо®уп", ре·и ·у ти ...
  Алла Ќе прекинула Аленку:
  - Ову песму треба да пева човек! єесмо ли ми лезбеЌке?
  Аленка се са осмехом сложи:
  - Да, бо е Ќе певати младом момку! Тип Висотског!
  И девоЌке су се смеЌале.
  Након заузима®а Париза, совЌетске трупе су се помериле да е до Порт де Кале да би одатле удариле на БританиЌу. И ово Ќе ®ихов активни корак за Црвену армиЌу.
  СовЌетска морнарица Ќе такође напредовала и притискала. Нарочито су подморнице биле броЌне и подмукле.
  Извађено из совЌетских пешадиЌских возила ...
  Наташа Ќе, на пример, ушла у Рим. Било Ќе тако лепо у Риму. ОваЌ град ниЌе без разлога назван вечним. А у ®ему има толико лепих ствари, ук учуЌу·и и Колосеум. И разне врсте статуа царевима, и цезарима...
  Наташа удари босом ногом о каме®е и зацвиле:
  - Слава империЌи СССР!
  Тада Ќе девоЌка скочила и увила се у ваздух. И ®ене голе пете тако б есну.
  ЗоЌа Ќе агресивно истакла:
  - Да, СССР Ќе веома познат!
  Августин Ќе кроз смех приметио:
  - И би·е ера комунизма у дворишту!
  Тада Ќе девоЌка намигнула своЌим партнерима. И очигледно Ќе постала ведриЌа. И била Ќе спремна за плес.
  Светлана Ќе б еснула голим, ружичастим штиклама и приметила:
  - Комунизам Ќе диван! Али не у дворишту, ве· у глави!
  А девоЌке праснуше у смех, показуЌу·и зубе.
  Рим се потчинио СовЌетском царству, као и ИталиЌа. А у исто време Ќе почело и искрцава®е у БританиЌу. И Црвена армиЌа Ќе такође напала СЌеди®ене Државе, преко А аске. И ово Ќе такође тако храбар унос.
  ДевоЌчице Алис и Анђелика пробиле су А аску, и деловале изузетно ефикасно. Ако Ќе реч екстрем прикладна за ефикасност.
  Алиса, пуцаЌу·и на неприЌате а, и показавши зубе, проговори:
  - єа веруЌем у комунизам!
  Анђелика Ќе  утито зарежала, бацивши бомбу голим прстима:
  - Не занима вас шта веруЌете - зна®е Ќе мо·!
  ДевоЌке су свим расположивим средствима одбиЌале навалу неприЌате а. Алиса Ќе Ќедном играла шах са Ботвиником и свађала се са првим совЌетским шампионом света:
  - Да ли Ќе тачно да су у лошоЌ позициЌи сви потези лоши?
  Михаил МоЌсеЌевич Ќе са осмехом одговорио:
  - Добар шахиста не доводи до лоше ситуациЌе!
  Алиса Ќе скептично одмахнула главом.
  Али и ти си изгубио!
  Ботвиник климну главом, али примети:
  - Изгуб ен, али поново устао!
  У овом свету, међутим, постоЌале су неке ниЌансе. Михаилу МоЌсеЌевичу Ботвинику ниЌе одузето право на освету и такође Ќе победио ПетросЌана у реваншу. Затим Ќе са ®им одиграо Ќош Ќедан меч. И изгубио од Спаског. Након тога, Ботвиник Ќе коначно одлучио да одустане од освете. Иако сам Ќош неколико година играо на бесплатним турнирима. Спаски Ќе поражен од БобиЌа Фишера. Тада се Фишер Ќош убед ивиЌе осветио. И док Ќе Ќош светски шампион у шаху. Карпов ниЌе играо са ®им. И Фишер Ќе спреман за борбу.
  Алиса, међутим, одлично игра шах. И Ботвиник се суочио са ®еговом снагом. Она Ќе прилично притиснула ®еговог светског шампиона.
  Сада Алиса пуца из снаЌперске пушке и пева:
  - Слава комсомолу, процветала ти кравата око врата!
  Анђелика Ќе зарежала:
  - Некако осред®е добиЌаш Алис!
  ДевоЌка Ќе у одговору фркнула. И дао Ќош Ќедан окрет из митра еза.
  ДевоЌке су одбиле навалу неприЌате а и почеле да се кре·у да е. Анђелика Ќе волела да игра Го. И тамо осваЌаЌте сериЌе са разним партнерима.
  Али сада Ќе била жестока ватра. И пуцала Ќе, обараЌу·и єенки воЌнике.
  И док Ќе девоЌка певала:
  єа сам руски витез на коленима див ака,
  НеприЌате е РусиЌе збриса·у са лица зем е!
  И како намигуЌе свом партнеру. И голих прстиЌу опет ·е бацити гранату.
  Упориште Црвене армиЌе на А асци се брзо ширило. А совЌетске трупе су се кретале као кап ице живе на површини. Конкретно, лаки ко®ички тенкови су ушли у битку.
  А биткама су присуствовали аутомобили за Ќедну особу, где Ќе девоЌка лежала, и веома ниска силуета - компактна. А америчке позициЌе су добиле такве аутомобиле. А сада се Маргарита вози у таквим колима и пуца на Американце, и пева у себи.
  - Тра, та, та! Тра, та, та! Убио сам мачку!
  И то из пушке са кратком цеви као ударац. Борбене девоЌке, коЌима затвореници  убе голе, округле пете.
  Ови ратници никоме не даЌу милости. Ево девоЌке Домино, такође на покретном резервоару, и Ќедносед лети, и слама своЌе противнике.
  И где Американци могу да се такмиче са таквим  удима?
  Домино жвр а из митра еза, и избацуЌе смртоносне набоЌе и шкрипи:
  - За РусиЌу, нашу зем у комунизма!
  Домино Ќе кул девоЌка, а мушкарци испред ®е падаЌу на колена...
  Ве· Ќе Ќун и борбе су на перифериЌи Лондона. Британци нису очекивали да ·е ®ихов главни град тако брзо бити нападнут. А у Европи, совЌетске трупе су савладале ПиринеЌе, ве· у ШпаниЌи. И долазе у Мадрид.
  Елизабет на тенк Т-80. ДевоЌке су освоЌиле многе славне победе и сада улазе у главни град ШпаниЌе. Франко Ќе Ќош жив, и ве· Ќе побегао од страха. А народ Црвену армиЌу дочекуЌе као ослободиоце.
  Диктатура Ќе пала, а цве·е се баца под гусенице совЌетског тенка.
  Елизабет Ќе рекла:
  - Збацили смо нацисте!
  Елена Ќе уз помо· голих ножних прстиЌу пуцала у ноге, сломила америчку танкету и прогунђала:
  - Урадио сам оно што сам морао, пре четрдесет година!
  Кетрин Ќе агресивно просиктала:
  - Да, нису сломили фашизам у ШпаниЌи, а он Ќе дошао на нашу зем у!
  Елизабета Ќе са осмехом одговорила:
  - То Ќе ок! Али сада ·емо све недовршене нацисте зг®ечити у корену! ПостоЌа·е светско братство комунизма! И  уди се више никада не·е убиЌати!
  ДевоЌке су сложно цвркутале:
  - Људи се никада не·е убиЌати! Слава РусиЌи!
  Мадрид Ќе пао. СовЌетски тенкови су такође ушли у Лисабон. Збачен Ќе и диктатор Салазар, коЌи Ќе дуго седео на трону, познат по своЌим симпатиЌама према Хитлеру, и умало ниЌе обЌавио рат СССР-у.
  ДевоЌке Аленка и ®ен тим натерали су затворенике да им  убе босе ноге... После тога Ќе колона совЌетских тенкова кренула да е.
  Гибралтар Ќе послед®е упориште НАТО-а у Европи. Она се у своЌе време ниЌе потчинила ни Наполеону ни Хитлеру. Али сада Ќе Црвена армиЌа Ќуриша.
  Елизабет пуца из тенка на британске батериЌе.
  ДевоЌка се много смеЌе и прецизно шутира. Погађа мету и шкрипи:
  - Не постоЌе бариЌере за комунизам!
  Елена Ќе такође погодно опалила, користе·и голе ножне прсте и зарежала:
  - ДевоЌко, узми машину што пре!
  Екатерина Ќе такође млатила неприЌате а. Тачно га Ќе ударила и зацвилила, показуЌу·и зубе:
  - А добро ·е до·и и подцевни бацач граната!
  Рецимо девоЌке борбено пуцаЌу на положаЌе британиЌе.
  Елизава се и док Ќе снимала осе·ала надахнуто и компоновала Ќе неколико десетина афоризама;
  Лав Ќе кра  животи®а, али лисице обично владаЌу животи®ама!
  Вук обуЌе овчиЌу кожу, политичар обува ципеле са белим рукавицама!
  Политика Ќе пр ав посао и беле рукавице у ®оЌ одговараЌу као бели мантили у руднику!
  НиЌе цар онаЌ коЌи риче као лав, него онаЌ коЌи лукав као лисица!
  Диктатор воли да учи демократиЌи као врана славуЌа да пева!
  Људи, ово ниЌе стока, а владар ниЌе пан!
  Човек Ќе син БожиЌи, Ќер га разапи®у до краЌа!
  Политичар Ќе понекад вук у овчиЌоЌ кожи, а чеш·е ован у лав оЌ кожи!
  Политичар има наЌве·у уметност, скупа Ќе за продаЌу, коЌа не вреди ни паре!
  Политичар, ово Ќе диктатор флаша - ®егов говор изазива мамурлук!
  Нема пристоЌних  уди у политици тако ретког као вегетариЌанаца међу вуковима!
  У ·ута®у се постав а ред, неред рађа слово!
  Политичар Ќе пату ак са дугим Ќезиком и гигантским амбициЌама!
  Нема сувог камена у реци, нема политичара чистих руку!
  Бог не·е дозволити да човечанство пропадне ако се не спусти на ниво паклених животи®а!
  Бо е Ќе бити голобради млади· него Ќарац коЌи Ќе променио младост!
  Политичар одише смрадом, кроз слатки мирис медених говора!
  Политичар има Ќедан ци  - власт, а сви начини да се то постигне су чиста пр авштина!
  Политичару, ниЌе увек Ќака рука, него увек дуг Ќезик!
  Дугачак Ќезик политичара скра·уЌе живот гласачу!
  Под диктатуром Ќе као у аутобусу - половина седи, друга половина се тресе, а контролор тиранин Ќе и сам кукавички зец!
  Политичар Ќе математичар коЌи не жели ни са ким да дели, али воли да одузима!
  Нема бра·е у политици, али пуна момака, нема чароб®ака, а пуна но·них вила!
  Политичар жели да покаже бирачу да Ќе мађионичар, а у стварности Ќе само но·на вила!
  Политичар без челичних муда ризикуЌе да обуче панталоне!
  Политичар, ово Ќе кловн, али уместо да се смеЌе, он те тера да повра·аш!
  Политичар Ќе кловн, али не тепих, него тепих!
  Политичар Ќе ша ив¤иЌа, али ®егова звона звоне од бронзе празнослов а!
  Политика, све Ќе то пр авштина кад се пе®еш на врх!
  Политичаре, краде праве·и што више буке, али краде не само новац!
  Политичар скуп а гласове бирача да зачепи уста!
  Политичаре, ово Ќе Бог само обрнуто, Свевиш®и прави ред од хаоса, а политичар ред претвара у хаос!
  Политичар Ќе у души кукавички зец, а воли и зеленило!
  Вотка Ќе оно што забав а сат времена, политичар те тера сузе разочаре®а век!
  У ЌедноЌ чаши вотке памет се не·е утопити, али и кап слатког говора политичара дово на Ќе да утопи државу!
  Вук Ќе болничар у шуми, политичар вучЌим стиском сакати и  уде и животи®е!
  Диктатор Ќе лисица, али много прождр ивиЌа и способна да прогута све  уде са боа констриктором!
  Политика Ќе говор, као чеки· обесхрабруЌе размиш а®е, иако нема тежину!
  Политичар Ќе паЌсер коЌи туче мозгове, само мекши од воска када су у пита®у принципи!
  Политика Ќе таква област у коЌоЌ се сви вараЌу, и сви греше, али побеђуЌе онаЌ ко искриви веродостоЌност!
  Босонога жена не ризикуЌе да добиЌе прехладу од мушке равнодушности!
  Мушкарци немаЌу женску машту за одевне комбинациЌе, жене немаЌу мушки реализам за ципеле!
  Жена воли кад Ќе мушкарац послушан, и равнодушан према алкохолу, али човек коЌи може да Ќе потчини опиЌа!
  ДевоЌке су, укратко, свестране занатлиЌе и узеле су Гибралтар. Пао Ќе и Лондон. СовЌетски бродови су ве· пристали у ИрскоЌ. И да, А аска Ќе зароб ена, а Црвена армиЌа Ќе ушла у Канаду.
  ДевоЌке су жестоке и скачу...
  Алиса Ќе уз смех приметила:
  Ми смо тешки ратници!
  И голим ножним прстима бацила Ќе гранату.
  Анђелика Ќе забележила:
  - Стрмина ниЌе увек знак интелигенциЌе!
  И голом петом подлегла Ќе магнетноЌ мини. И положио много бораца.
  ДевоЌке трче по Канади и певаЌу;
  Комсомолке су наЌхладниЌе од свих,
  Боре се против фашизма као орлови...
  Нека наша домовина буде успешна,
  Ратници као са жаром птице!
  
  Они горе бескраЌном лепотом,
  У ®има цела планета загрева пламен Ќаче ...
  Нека резултат буде неограничен
  Ота¤бина ·е и планине самлети!
  
  У славу наше ота¤бине, свети,
  Бори·емо се са фанатицима...
  ДевоЌка трчи боса по снегу,
  Она носи гранате у уском ранцу!
  
  Баци·е поклон у веома мо·ан резервоар,
  Разби га за славу...
  ДевоЌка пуца из митра еза,
  Али постоЌи витез храбре државе!
  
  Све може бити девоЌка, веруЌеш
  Може чак и да се бори у свемиру...
  И ланци фашизма би·е звер,
  Уосталом, Хитлер Ќе само сенка бедног кловна!
  
  Ми ·емо пости·и, би·е раЌ у свемиру,
  А девоЌка ·е померити планине своЌом петом ...
  Зато се бориш и усуђуЌеш се
  У славу наше Ота¤бине РусиЌе!
  
  Фирер ·е чекати пет у за себе,
  И има митра ез са гранатом на себи...
  Не ме еш глупо,
  Затрпа·емо Вермахт лопатом!
  
  И би·е у свемиру тако Еден,
  Велики као простор и веома цветаЌу·и...
  Предао си се Немцима само глупи Семе,
  А Исус увек живи у души!
  
  Бити комсомолац Ќе веома добро,
  Ношен под прелепом црвеном заставом...
  Иако ми Ќе понекад тешко
  Али подвизи лепоте нису узалудне!
  
  Бос, улетео сам у хладно·у,
  Снежни наноси голицаЌу голу пету...
  ДевоЌачки жар се заиста пове·ао,
  Гради·емо нови свет комунизма!
  
  Уосталом, домовина Ќе наша сопствена маЌка,
  Имамо посла са живим комунизмом...
  ВеруЌте нам да не згазимо ота¤бину,
  Да ставимо тачку на подли монструм-фашизам!
  
  Увек сам лепа девоЌка
  Иако сам навикао да будем бос у снежном наносу...
  Остваре®е великог сна
  Какве златне плетенице имам!
  
  Фашизам Ќе пробио право до Москве,
  Скоро као да пуцаЌу на Крем ...
  А ми девоЌке смо босе по снегу...
  єануар стоЌи, али нама се чини у маЌу!
  
  Уради·емо, за Ота¤бину, све знамо
  Нема нам драже зем е у универзуму...
  Нека буде врло блистав живот,
  Нема потребе да се само одмарате на кревету!
  
  Изградимо блистав комунизам,
  Где Ќе палата са разгранатом баштом за све ...
  И фашизам ·е пропасти у подзем у,
  За маЌку РусиЌу се треба жестоко борити!
  
  Тако ·е бити добро у универзуму,
  Када брзо убиЌемо неприЌате е...
  Али сада Ќе битка веома тешка,
  ДевоЌке ходаЌу босе!
  
  Ми смо девоЌке, борци-хероЌи,
  Бацимо див и фашизам у пакао...
  А ти изгледаш боса лепотица
  Па да барЌак комунизма то може!
  Песме можда нису баш за сезону, али од срца и свим срцем....
  У Ќулу 1972. Црвена армиЌа Ќе ушла у континентални део СЌеди®ених Држава. И победила Ќе са убед ивош·у, упркос продуженоЌ комуникациЌи. А успеси Црвене армиЌе били су колосални.
  И супериорност у оружЌу.
  Посебно као тенкови, а такође и авиЌациЌа. И победили су Американце.
  Сада се Елизабета бори на териториЌи самих СЌеди®ених Држава. Бори се и побеђуЌе, и не заборав а да пева:
  - єедан два три! Сломите фашисту!
  Елена пуца голим прстима и шкрипи:
  ОсвоЌи·емо Америку!
  Екатерина Ќе притиснула гримизну брадавицу на дугме ¤оЌстика и рекла:
  - НаЌслађа победа ·е бити наша!
  У исто време, неке добронамерне девоЌке и афоризми подсе·аЌу:
  Политичар коЌи обе·ава питу на небу пушта имовину нациЌе у ветар!
  Проститутка Ќезиком добиЌа новац, политичар гласове, али оваЌ други Ќе много корумпираниЌи!
  Политичар Ќе магарац коЌи хо·е да претвори бираче у чопорне магарце!
  Политичар има Ќедно лоповско одело - изнуђива®е гласова!
  Политичар Ќе коза коЌу музу вербалном проливом!
  Проститутка Ќе много поштениЌа од политике, секс у замену за новац, бо а од порнографиЌе за глас!
  Политичарка Ќе дата као послед®а курва, али зарази све клиЌенте одЌедном!
  Кондом штити проститутку од инфекциЌе, само чепи·и за уши помажу од политичке инфекциЌе!
  Политичар Ќе брз на Ќезику, спор на испу®е®у обе·аног, али само гепард у оправда®у!
  Политичар Ќе маЌстор лажи, велики маЌстор преваре, шампион утаЌе, али не познаЌе елементарна правила пристоЌности!
  Политичар не мери седам пута, ве· три коже одсеца!
  Политичар Ќе уш коЌа седи на бику гласача, али Ќе и поред мале величине веома оптере·уЌу·а!
  Шта хо·е жена, хо·е Бог, а што хо·е политичар, не жели ни сатана!
  Политичар Ќе боксер са корумпираним суђе®ем и недозво еним ударцима!
  Политичар Ќе уметник коЌи више воли светле цртеже него тамне боЌе!
  Нема ништа клизавиЌе од пута политичара до врха, само доле гура бираче!
  Не веруЌте да вам Ќе политичар приЌате  и спас, он Ќе ваш неприЌате  и вуче вас у Ќаругу!
  Савест Ќе скупа роба, али се не продаЌе на тежину, и не купуЌе се заЌедно!
  Сваки политичар има костуре у орману, али бирачима се каже да су то месо у фрижидеру!
  ОваЌ политичар Ќе мачак коЌи има спремну мишоловку за бираче, само мамац ниЌе сир, ве· вербални тоалет!
  Бирач пиЌе вотку, а политичар кида грло!
  Бо е пити целу но· него гласати за политичара пиЌаних очиЌу!
  Политичар пева, прави се своЌ, али по туђим нотама!
  У  убави нема лажних нота, а политика Ќе потпуна лаж!
  Политичар коЌи траком шири говор, обезбеди·е бирачу коцкасто небо!
  Често Ќе у политици на првом месту - послед®а звер!
  Иако политичар и слон у порцулану, прову·и ·е се кроз сваку пукотину!
  Босонога жена заводи мушкарце, обува богате, а босу потпетицу трпа под пету!
  Голе женске груди остави·е мушкарца без панталона!
  Проститутка се свлачи пред клиЌентом, политичар облачи овчиЌу кожу пред бирачима!
  Ако сте потковани безглавим политичарима, онда сте послед®и шешир!
  Ако немаш кра а у глави, онда си шешир и у нево и!
  Круна ниЌе за онога ко има шешир!
  НаЌскуп и говор Ќе златна тишина!
  ДиЌамантски човек са Ќаком во ом и челичним живцима!
  Скромност краси човека, а политичар воли да се уздиже до ружно·е!
  Готово без поштених политичара, а пуни разочараних кукавица!
  Доста приче, време Ќе за почетак!
  У вербалноЌ диЌареЌи политичара дела се даве, а празне речи настаЌу!
  Политика и море до колена, а он Ќе до ушиЌу запушен вербалним проливом!
  Од меда из уста политичара можете заспати заувек!
  ДевоЌке су добро компоновале и одлично се бориле. ФиладелфиЌа Ќе пала и навалили су Американци.
  СовЌетске и кинеске трупе напредовале су широм СЌеди®ених Држава у победничким маршевима.
  У Америци паника и бедлам, а изгледало Ќе да нема шансе за спас.
  Црвена армиЌа Ќе заузимала град за градом. И ве· се приближио краЌем августа ЊуЌорку и Вашингтону.
  Читав бата он девоЌака почео Ќе да Ќуриша на престоницу САД.
  Борили су се у ру и, боси и у бикиниЌу. И бацали су бомбе голим прстима.
  И проЌурио по Вашингтону. И гађали су противнике из митра еза и бацали гранате.
  И урлали су:
  - Ле®ин Ќе са нама у октобру,
  Са огромном двоЌком у дневнику!
  И како Ќезици показуЌу. И дава®е да пуца неприЌате е. И како мла·у совЌетски тенкови.
  И погодили хаубице, и ракетне бацаче.
  Тако "Смерч" млати, и све одЌедном дува. И читава насе а експлодираЌу и пропадаЌу.
  И испоставило се да Ќе то сурово инсценира®е сламаЌу·их удараца. И ракете експлодираЌу...
  Бела ку·а Ќе уништена, а амерички Конгрес Ќе побегао. Овако Ќе испао рат. А девоЌке урлаЌу и пуцаЌу.
  Затим став аЌу затворенике на колена и натераЌу их да им  убе босе ноге. И то раде дрхте·и од страха.
  МариЌа, коЌу Ќе црни воЌник по убио у пету, гукала Ќе:
  - Слава КПСУ!
  И шк оцао голим ножним прстима по носу.
  Августин Ќе викнуо:
  - За црвени комунизам!
  А ратници су напунили воЌнике и буквално скочили на ®их. И то Ќе био агресивни притисак совЌетских кобила.
  
  Али ствар се ниЌе ограничила ни на ово... И девоЌке су мало запалиле мушкарце.
  Али укратко, Вашингтон Ќе пао. И ЊуЌорк такође... Американци су се повукли, тачниЌе побегли на Ќуг.
  Али их Ќе прогонила Црвена армиЌа. И возио и возио све до Мексика.
  3. септембра 1975. САД су капитулирали. Рат Ќе скоро готов. Али било Ќе потребно и Латинску Америку заузети проамеричким диктатурама. Они нису ривали по снази, а  уди у овим зем ама су за СССР и комунисте.
  Али морате и·и да е и наставити да е. И савладати уда ености.
  єош Ќе траЌао рат а девоЌке су се тукле.
  Наташа Ќе, да би скратила време, летела авионом са своЌом екипом.
  ДевоЌке су играле посебну врсту шаха за четворо и разговарале о односу снага.
  ЗоЌа рече са осмехом:
  - Сад ·емо имати свестрани комунизам!
  Августин Ќе приметио:
  - ПостоЌа·е братство комунистичких држава и народа. И тада више не·е бити ратова, проблема. Лете·емо не само на Марс, ве· и на звезде. И тамо ·е старост бити побеђена, и сви ·емо постати голи, здрави и сре·ни!
  Светлана се насмеЌала и одговорила:
  - Заувек млад! Заувек боси!
  Наташа се насмеЌала и приметила:
  - Ово Ќе супер!
  Борбе у ЛатинскоЌ Америци биле су неЌеднаке. Народи су били на страни Црвене армиЌе, воЌници и официри нису баш желели да гину за своЌе нелегитимне диктаторе. Али поЌедини фанатици су се борили, али су били лако потиснути. И трупе су напредовале, разбиЌале и поразиле неприЌате е.
  СССР Ќе са великом лако·ом победио...
  Али рат Ќош ниЌе завршен. Иако Ќе у новембру СантЌаго узео и збацио Пиночеа. И цела Латинска Америка Ќе била под контролом.
  Али Ќош увек треба да ослободимо црнце у єужноЌ Африци и преузмемо контролу над Блиским истоком и исламским зем ама.
  СССР Ќе успоставио светску хегемониЌу. И хтео Ќе све да контролише. Дошла Ќе 1976. година ... СовЌетске и кинеске трупе, као и савезници, окупирали су цео Блиски исток, а Пакистан и Иран за месец и по дана. У борбама за Пакистан су учествовали и ИндиЌци. Да е, месец дана касниЌе, преузели су контролу над северном Африком. Отпор Ќе био слаб, иако су совЌетске и кинеске трупе убиле много. Остале зем е у Африци нису пружале отпор. И освоЌени су прилично лако и готово доброво но.
  єужна Африка Ќе такође пружала отпор само две неде е. Црни Ќе, наравно, подржавао СССР и Кину. И победа Ќе била потпуна. И био Ќе лет на Марс, и све Ќе било веома деликатно. Црвена армиЌа Ќе такође окупирала АустралиЌу и Нови Зеланд.
  Након тога Ќе одлучено да се узме и створи Ќединствено царство. Мао Цедонг Ќе управо умро. А у Кини су на власт дошле потпуно просовЌетске снаге.
  А 18. новембра 1976. године одржан Ќе светски референдум о ствара®у СССР-а на целоЌ планети Зем и. Тако Ќе завршено окуп а®е совЌетске империЌе. СССР Ќе постао Ќедна држава у целом свету.
  А НиколаЌ Вознесенски Ќе председник целе планете Зем е. Убрзо Ќе извршен избор председника на пет година. Успостав ена Ќе Ќака светска сила. И  уди су летели на планете Сунчевог система.
  АваЌ, НиколаЌ Вознесенски ниЌе бесмртан. И нису успели да откриЌу бесмртност. А умро Ќе 1980. године, када су свемирски бродови ве· стигли до Меркура.
  Али имао Ќе потпредседника, жену, Маргариту Коршунову, коЌа Ќе почела да влада после Вознесенског.
  И живот Ќе текао добро и весело.
  Људи су овладали планетама Сунчевог система. Почели су да граде градове на Месецу, Марсу, Венери, Меркуру.
  А 2020. године почео Ќе први лет са  удском посадом ван Сунчевог система до планета коЌе се окре·у око звезде СириЌус. И било Ќе веома заним иво и на своЌ начин лепо.
  На планети Зем и материЌални проблеми су ве· били решени и ниЌе било сиромаштва. РазвиЌена Ќе вакцина против рака и многе болести су искоре®ене. Почели су експерименти са подмлађива®ем. Много више се радило.
  Сви су ве· имали аутомобиле у свом личном власништву. Многа добра су постала бесплатна, посебно храна. Други су били веома Ќефтини. Штавише, цене су стално падале, а плате расле.
  НиЌе било незапослености. Истина, брзи развоЌ науке створио Ќе ма®ак радних места. Али то Ќе решено сма®е®ем дужине радног дана. Прво Ќе уведена петодневна радна неде а. Затим четири дана. А онда Ќе радни дан постао шест сати. А онда сма®ен на четири.
  Односно, посао Ќе 2020. постао четири сата дневно и три слободна дана у неде и! И то Ќе супер. И многи производи су бесплатни и у изоби у. ПостоЌала Ќе права контрола рађа®а да би се спречила пренасе еност, али тако умерена. ТроЌе деце може да се роди без проблема.
  Односи између раса и националности, барем спо а, били су прилично просперитетни и приЌате ски. Људи су живели као Ќедна породица народа. СовЌетски  уди су почели да доминираЌу, и изгледа да Ќе све у реду.
  РелигиЌа Ќе била комунизам, материЌализам и атеизам. Главна ствар Ќе вера у  удски ум. Наравно,  уди мораЌу бити  уди.
  Па, нада се бесмртности снагом комунистичке науке. Кажу да ·е до·и време, и наука ·е постати толико свемо·на да ·е васкрснути чак и мртве.
  И Ста ин, и Ле®ин, и Вознесенски!
  И веруЌте да ·е наука васкрснути све  уде на Зем и. єедни за вечни живот, други за преваспитава®е.
  И ово Ќе бо е од библиЌске приче о раЌу. А  уди су веровали у комунизам и бесмртност. И да ·е ускоро бити сре·е у свемиру.
  И религиЌе су постепено нестаЌале и губиле релевантност. А ислам више ниЌе био тако активан. Затворене су и ¤амиЌе и цркве, као и храмови. И  уди су веровали у богове, као у ликове из баЌки.
  Криминал Ќе скоро нестао, живот Ќе био веома добар, поред тога има доста видео камера, а открива®е Ќе скоро тренутно. И живот Ќе постао забаван.
  У еротици Ќе било и слободе, па чак и моде за гола тела. ПостоЌао Ќе и култ здравог тела и физичког васпита®а.
  Људи су се кретали ка апсолутноЌ сре·и и победи над смр·у! ПоЌедини органи су ве· клонирани, а сакати и инвалиди су нестали.
  А човечанство Ќе, захва уЌу·и чи®еници да Ќе Ста ин умро четири године раниЌе, са оптимизмом гледало у буду·ност!
  
  
  ПУТИНОВА СРЕЋА СА ХИТЛЕРОМ
  Хитлер Ќе добио сре·у руског председника Путина уз помо· магичног ритуала. И то Ќе драматично променило ток историЌе. НаЌпре Ќе добиЌена ваздушна битка за БританиЌу. Истина, Хитлер се ниЌе усудио да слети, али Ќе на небу Луфтвафе освоЌио доминациЌу. Франко Ќе под овим условима пристао на напад на Гибралтар. Немци су ову тврђаву заузели за два дана. И послали су трупе у Африку.
  Рат са СССР-ом Ќе одложен. Али то Ќе само користило нацистима, па Ќе Црни континент освоЌен.
  БроЌчана надмо· нациста и бо а организациЌа омогу·или су им да за годину дана заузму Африку, Блиски исток и ИндиЌу.
  А у новембру 1942. нацисти су се изненада искрцали и за Ќеданаест дана заузели БританиЌу.
  Након тога почеле су припреме за рат против СССР-а. Немци су распоредили нове тенкове: "пантере", "тигрове", "лавове", спремне за борбу. А 22. Ќуна 1943. почела Ќе инвазиЌа.
  Наравно, СССР Ќе за две године успео да се добро припреми за ово време. БроЌ тенкова Ќе порастао на тридесет осам хи ада и сто двадесет дивизиЌа, броЌ авиона Ќе достигао педесет хи ада. Пове·ао се и броЌ пушака и других врста наоружа®а. Али Вермахт Ќе додао много тога. БроЌ тенкова у Тре·ем раЌху порастао Ќе са шест хи ада на двадесет хи ада за две године. И ®ихов квалитет се значаЌно побо шао.
  Подигла Ќе и авиЌациЌа у Тре·ем раЌху. Нови МЕ-309 Ќе био веома мо·но оружЌе и ушао Ќе у сериЌу. Фоке-Вулф, и Иу-288 и Иу-188 су били Ќачи. И било Ќе озби но. Фриц Ќе такође имао гасне лансере и Ќош много тога. Ук учуЌу·и и мо·ниЌу Ќуришну пушку МП-44.
  Што Ќе наЌважниЌе, Немци су имали велики броЌ пешадиЌе. Могли су користити колониЌалне трупе и воЌнике из Европе.
  Али било Ќе и других ниЌанси. Црвена армиЌа ниЌе била спремна за одбрану. Да, нису Ќе учили да се брани. И иако су успели да заврше утврђе®а на Молотов евоЌ линиЌи, била су преблизу границе и недово но дубока.
  Осим тога, Немци су могли да нападну из Турске и Ирана и ИндиЌе. Осим тога, єапан Ќе распоредио трупе за офанзиву.
  Да, снажно су притискали.
  И за три месеца СССР Ќе поражен и Москва Ќе пала. Два месеца касниЌе РусиЌа Ќе била потпуно окупирана.
  Након чега Ќе Хитлер одлучио да нападне Америку. И ту Ќе Немцима помогла сре·а.
  Амерички тенкови су били слаби, авиони су заостаЌали. И Немци су имали успешне млазне авионе, а лете·и та®ири су изгледали потпуно нера®иви за малокалибарско оружЌе, а подморнице нису биле водоник-пероксид. И тенкови сериЌе Е. Сломили су САД, додуше са муком, али више због уда ености 30. Ќануара 1946. године. Само остаци америчке воЌске су капитулирали.
  А 20. априла 1951. Хитлер Ќе, страхуЌу·и да самураЌи праве атомску бомбу, напао и єапан... Рат Ќе траЌао Ќедносмерно. Нацисти су имали напредниЌе пирамидалне тенкове, мо·не лете·е та®ире са ласерима и ултразвучно оружЌе. НапредниЌи ракетни системи за више лансира®а и Ќош много тога.
  То Ќест, єапан Ќе траЌао не дуже од шест месеци. А рат Ќе завршен Ќош Ќедном победом Вермахта.
  Путинова сре·а помогла Ќе Хитлеру да освоЌи послед®у значаЌну империЌу на зем и.
  А 20. априла 1959. одржан Ќе светски референдум, коЌим Ќе установ ен империЌални облик владавине светске силе, коЌу Ќе предводио Адолф Хитлер.
  Ве· 1949. Немци су полетели на Месец. А 20. априла 1957. године догодио се лет на Марс.
  Нацисти су овладали Сунчевим системом. А широм света Ќе сада постоЌао гвоздени, немачки поредак. Са седамдесет година Адолф Хитлер Ќе постао светски цар, захва уЌу·и сре·и Владимира Путина. Ово Ќе феноменално достигну·е.
  Онда остаЌе да истражуЌемо друге светове, а човечанство Ќе уЌеди®ено. Међутим, наравно, много градилишта, разних врста широм света. Ук учуЌу·и подземни тунел од Чукотке до А аске. Али 1. маЌа 1959. Адолф Хитлер Ќе срушио своЌ авион. И завршила се фантастична владавина спикера. По свему суде·и, Путину, уз своЌу феноменалну сре·у, ниЌе било суђено да живи више од седамдесет година.
  Али Хитлер Ќе ве· имао наследника. Од деце добиЌене вештачком оплод®ом. Тако се династиЌа Адолфа наставила. И човечанство Ќе наставило изград®у на различитим нивоима.
  Чак иу Африци су изграђени путеви и железнице и аутомобили, као и многи градови. А црнци су овде радили и подизали привреду Црног континента.
  Човечанство Ќе еволуирало и уздизало се. Градио се комунизам, а живот  уди бивао све бо и и бо и.
  После Хитлера, царем Ќе владао ®егов син Вук Први. Био Ќе млад, али мудар и уздигао Ќе човечанство до великих висина. єедна од идеЌа Ќе била пове·а®е броЌа жена и експериментиса®е на генима. Конкретно, одлучено Ќе да се пове·а броЌ женки тако да их буде пет пута више од мужЌака.
  Истовремено, 1961. године, астронаути империЌе су одлетели на Венеру, а годину дана касниЌе и на Меркур. Неколико година касниЌе посетили смо сателите єупитера. Посетио друге планете. Све док 1980. године ниЌе посе·ена наЌуда ениЌа планета Сунчевог система, Плутон. И било Ќе сЌаЌно.
  А 2000. године почела Ќе прва експедициЌа без звезда. Злочин Ќе скоро нестао на планети Зем и, а болести и епидемиЌе су укло®ене,  уди су заборавили на глад и несташицу робе. Живот Ќе постаЌао све бо и и бо и.
  И саграђен Ќе прави раЌ. И  уди се нису тукли Ќедни против других. Наука се брзо развиЌала. И донети сре·у  удима. ТехнологиЌа Ќе такође еволуирала. Ремек-дело овога, наравно, Ќе дискета. Ве· су били способни да лете између планета. А Фрицови су били незаустав иви.
  У РусиЌи се герилски рат брзо смирио. Људи су одлучили да нема шансе да збаце нацисте и да мораЌу да живе. И живот Ќе постаЌао све бо и и бо и. Царство Ќе кренуло ка комунизму. Али после 2000. године многа добра су постала потпуно бесплатна. Беску·ника ниЌе било, сви су имали посао. И изграђене су веома лепе ку·е. И сви су имали аутомобиле, и сви су имали бесплатан интернет, и Ќош много тога.
  Живот Ќе кренуо горе. Било Ќе добро за  уде. И сви су се постепено навикли да буду Ќединствена империЌа. И дошло Ќе до асимилациЌе.
  Руси и остали Словени добили су Ќеднака права са Немцима. Да, и други народи су добро живели под контролом нациста.
  Ко се ниЌе борио, ниЌе партизан, живео Ќе достоЌанствено. Немци нису спроводили казнене акциЌе, без разлога.
  И заиста, чим смо се ослободили партизана, репресиЌе су одмах престале.
  Изграђена Ќе флексибилна окупациона политика. ПостоЌала Ќе самоуправа и кориш·е®е локалних кадрова. А 2020. године сви  уди на планети Зем и добили су држав анство и коначно Ќе успостав ена правна равноправност.
  До тог времена наука се толико развила да Ќе старост поражена, и сви су постали вечно млади и лепи.
  И на другим планетама Сунчевог система поЌавила су се насе а Тре·ег РаЌха. И тако Ќе постало велико у свету.
  Дечаци и девоЌчице на овом свету почели су да се шире по целоЌ галаксиЌи. Виртуелна стварност се ве· поЌавила у матрици Хипернета, и много свега дивног и младог и лепог. Све се могло репродуковати.
  ИмпериЌа Тре·ег РаЌха постала Ќе империЌа великих могу·ности и освоЌила универзум.
  А жена у ®ему Ќе постала пет пута више од мушкараца. И све су лепе, младе девоЌке, а мушкарци су млади·и коЌи не мораЌу да бриЌу браду. У ствари, брада Ќе само примитивни, животи®ски атавизам.
  А сада виртуелна стварност тако заним иве игре бесне и горе.
  єедан од таквих свемо·них Твораца универзума, Фридрих Сферо, управо Ќе приредио наЌкул "забаву".
  Наиме, свемирска битка. С Ќедне стране, ®егове трупе, коЌе представ аЌу Поносну Немачку, са друге стране, звездана воЌска било коЌе девоЌке, исти свемо·ни творац универзума Харлекинаде - Страшна Немачка. Дакле, пошто се свађаЌу свемо·ни  уди, би·е забавно кул, до немогу·ности.
  Стеге воЌске Страшне Немачке биле су неумо иво стиснуте. Хиперплазмични загр аЌи покушали су да чврш·е стисну мо·ног неприЌате а из Поносне Немачке. Милиони и милиони звезданих бродова нашли су своЌу пропаст овде. Често хероЌски, а понекад и смешни. Умрли су, са осмехом на уснама, надаЌу·и се да ·е с временом васкрснути. Иако Ќе изгледало веома Ќезиво... Аеродинамичан облик колоса у облику кап ице гори посебним пламеном коЌи жва·е по а свемира и вакуума. Пламен Ќури кроз ходнике и вентилационе шахтове летелице. Милиони живих воЌника,  уди и представника других раса са милиЌардама робота на броду, покушаваЌу да побегну од вру·ине коЌа све прождире. Готово сви борбени  уди су наЌлепше девоЌке, осликане раскошним, авангардним фризурама, као да су окуп ене не на жестоку битку, ве· на царски бал - маскенбал. єедна од девоЌака се запалила у коси у виду ветре®аче са оштрицама у облику паунових крила, а она Ќе срцепараЌу·е вриснула. Бол Ќе незамисливо ужасан и скалп се буквално ломи. Лопатице ветре®аче се откину и затим се окре·у у вртлогу кинепросторне закрив ености девет реда.
  Али орци и виле®аци урлаЌу посебно прете·е, за ®их Ќе заиста кошмарниЌе не смислити, пламен има оваЌ или онаЌ облик. Или Ќе ово насмеЌана физиономиЌа грешног духа коЌу Ќе позвао некрофилски чароб®ак из наЌнижих дубина подземног света, или светло коЌе плеше по кабинама и извр·е цеви пушака у облику страшног, краЌ®е бесног предатора. И може бити страшниЌе од надреалног у цртежу деструктивне и гору·е супстанце.
  И све Ќе то у размерама звезданог брода коЌи по величини ниЌе инфериоран Меркуру... Међутим, по мерилима творца универзума, нема их толико. Исти творац такве потпуно материЌалне стварности, одлучио Ќе да се потпуно отргне.
  Сферо Фридрих Катастрофов Ќе доживео узбуђе®е и истовремено задово ство: Ќедна нула у ®егову корист. Млади творац-терминатор се окренуо, уда ивши се од снопа магоплазме и, под видом пуцкета®а гравионуклеарних зрака,  у аЌу·и вакуум, гурнуо га у леђа другог маголета. НиЌе лако у·и, ратне машине галопираЌу као копита ко®а у галопу, па чак и вођене шеЌтаном коЌи Ќе сакупио сву мо· подземног света. И нема закона физике и космологиЌе познатих заосталим  удима из прошлости. Концепт инерциЌе Ќе само на захтев творца.
  Сада (састоЌи се од Хипер-принцепс-маго-плазме од тако несхват иве врсте материЌе за  удску перцепциЌу, онда можете узети било коЌи облик и модификовати постоЌе·е, ме®аЌу·и величину од Ќезгра фотона, када слободно поставите цео универзум у трилионима парсека у пречнику на вашем длану!) Сферо Ќе изабрао да инкарнира тело биолошки модификованог дечака, коЌи Ќе био обучен у мо·ноЌ и технички напредноЌ империЌи Поносне РусиЌе, чак и када Ќе сазревао као ембрион у материци инкубатора-рачунара.
  Од тренутка заче·а, постоЌало Ќе обучава®е у сну, прекинуто болним импулсима, посебног, космичког рата. И да е Ќе било промашаЌа, пошто Ќе пута®а Могула, лишених инерциЌе, била потпуно непредвидива. Али Сферо ниЌе комплексан око овога. Намерно Ќе ограничио да би своЌе способности учинио заним ивиЌим. На краЌу краЌева, Поносна Немачка, коЌа се простире на милиЌарде галаксиЌа и квадрилиона насе ених светова, ова творевина Ќе, наравно, виртуелна матрица. А игра свемирског рата мора да поштуЌе правила. Тако да уопште не буде хаоса. Креатор дечак. оборио Ќош три, промашивши два пута. Магични импулси система наоружа®а, фантастичног дизаЌна, пресекли су вакуум и чак га натерали да се о ушти, кришке меденог сира, ве· на другом нивоу универзума. Овде Ќе Сферо поново заронио у рупу у свемиру, улазе·и у режим напада. Истовремено, Дечак Креатор Ќе одабрао тренутак да га не поправ аЌу кибернетички системи за надзор, коЌи даЌу потпуни преглед простора коЌи окружуЌе маголете разних модификациЌа.
  - Магоматрикс апсорбуЌе кинезфотон! - Филозофски, обараЌу·и Ќош Ќедног борца и избегаваЌу·и разбиЌаЌу·и пипке принцепс-плазме, рече Створите -дечак.
  ВоЌска єулиЌа Цезара, коме Ќе Сферо Фридрих поверио свеукупну команду, наставила Ќе да врши притисак, користе·и предност броЌчане надмо·и, не остав аЌу·и безуспешне покушаЌе да Ќе обавиЌа са бока. Харлекинадин приврженик Ханибал прскао Ќе све више трупа, покушаваЌу·и да растегне неколико парсека (парсек Ќе разда ина коЌу зрак светлости пређе за две и по године) под ®еговом командом огромну армаду. Густина формира®а трупа се сма®ила, а улога индивидуалне вештине порасла. Овде су се обе стране показале као достоЌне, демонстрираЌу·и акробатику и вештину маневара. Али губици су били колосални, више од милион звезданих бродова Ќе изгорело у похлепноЌ бак и униште®а.
  Сферо Ќе изненада променио место борбе и нашао се поред наЌвеличанствениЌе девоЌке. Креатор-дечак и Валентина су се ухватили за руке, остали момци и много броЌниЌе девоЌке разменили су намигну. Донели су батериЌе и отворили урагански хиперплазмички торнадо на чамце, маглете Ќедноседе, ловце, бригантине, разараче, разараче и друга мала пловила. Сферове очи су победнички блеснуле.
  Општи ниво обучености бораца коЌи су били обучени за рат, чак и када су пливали као фетуси у своЌеврсном хран ивом медиЌуму, био Ќе веома висок. Али нису увек испадали из многих пукотина и вакуумских колапса. Као одговор, неприЌате  Ќе такође испалио своЌу немилосрдну ватру, поседуЌу·и чак и личну матрицу. СтруЌа хиперплазме прогорела Ќе кроз ослаб ену одбрану матрикса и полупросторно по е се пробило у оклоп. Ево га, магични простор ниЌе издржао, напукао, разнобоЌни млаз ултра-ватре пао Ќе на пуцаЌу·и пар. Сферо Ќе одмах изгорео (то Ќе само супер страшан осе·аЌ када Ќе месо уништено!), девоЌчин партнер Ќе испарио руку до рамена, ногу до колена, трупа до ребара. Лепота Ќе вриснула и устукнула. - поручила Ќе Валентина.
  - Омогу·ите саЌбер регенерациЌу.
  Тело девоЌке (као и других  уди) ве· дуго ниЌе протеин. Ово Ќе посебно месо са хиперплазматским инклузиЌама, док се сами  уди хране суперенергиЌом. Тако Ќе месо након ра®ава®а почело полако да расте. Релативно споро, сам процес Ќе вид ив голим оком, стопа раста ткива Ќе 0,9 центиметара у секунди. Али наЌжеш·а битка Ќе врло пролазна, оклоп Ќе спа ен на Ќош неколико места. Два пишто а су испарила, шест воЌника Ќе погинуло, Ќедан млади· Ќе до пола изгорео, девоЌка Ќе привремено остала без главе и прстиЌу. Сферо се, смеЌу·и се, вратио, говоре·и, колико си постигао победивши носиоца творца васе ене? Чудом успео да избегне детонациЌу граната. Али штета Ќе огромна, ваздушни сифони, избачени, треп·у·и у вакуум. Међутим, момци адекватно одговараЌу. Сам Сферо Ќе извео филигрански хитац из руке, нокаутираЌу·и троструки Ќуришник. Валентина Ќе, издуженог Ќезика, лизнула момка по уснама.
  - Мегаквазар!
  - ХаЌде да хипер-уништавамо (супер-разараЌу·у) плазма ерупциЌу! - залаЌао Ќе млади Творац васе ених.
  Два маголета су оборена другим пушкама, три ватрене куле су оборена на разарачу. Али у том тренутку Ќе ракетна крстарица уперила своЌе топове у ®их. Дечак-творац Ќе, не без задово ства, са оштрим осе·а®има, осетио дах смрти на свом лицу. Запретила Ќе зла гигантска старица са косом, а капетан Сферо Ќе наредио.
  - Флексибилно повлаче®е! Кре·и се као змиЌа, кроз Ќежа!
  БатериЌа се вратила, али мало прекасно. Чинило се да вакуум боли од бола, хиперплазматски вихор Ќе прошао поред. Стравичан ударац гравиоплазме закачио Ќе батериЌу. Испоставило се да су одмах пет пушака и дванаест  уди из тима потпуно испарени. Сферо и остале девоЌке одбацио Ќе гравитациони талас. Дечак Креатор Ќе прелетео, ударивши главом о трбуш®аке атлетске, али изузетно грациозне Валентине. А ово Ќе тешко када месо у коЌе сте морали да набиЌете ниЌе протеин:
  - Вау, ти пулсар-колапс рупе! промрм а Спхеро. И нацерио се док га Ќе хиперелектрицитет пробио.
  На оклопу су биле велике пукотине. Секу се као Ќаруге у  убичасту површину метала више од милион пута Ќачег од титаниЌума. Каква се колосална мо· криЌе у хиперплазми или ®еноЌ Ќош савршениЌоЌ разноликости принцепс-плазме коЌа Ќе способна да покре·е звезде и гаси квазаре. Али само шесто, седмо и тако да е, ста®е материЌе. Читав океан хиперплазме може се добити из било ког молекула. Теоретски (док ово ниЌе доступно  удима), Ќедна елементарна честица ·е репродуковати цео универзум. Или уништи! Такве су квази-божанске могу·ности хиперплазме.
  БатериЌа клизи кроз флексибилни колапс вибрираЌу·и у кинеском простору, воЌник Ќе притиснут ослаб еном силом инерциЌе. Тада се опруга избацуЌе, а батериЌа поново отвара ватру само у другоЌ тачки у простору.
  Фридрих Сферо командуЌе:
  - Ударите уским снопом, пребаците пушке у концентрисани режим рамрода.
  Пошто су рачунари онемогу·ени, ово се мора урадити ручно. Регулишите проток хиперплазме помо·у буб®а. Али то ниЌе лако учинити, штеди чи®еницу да Ќе и ова виша сила предвиђена у програму обуке. Дечаци и девоЌчице се носе са овим проблемом у аутоматском режиму. Сферо Фридрих хвата ракетни чамац на видику, хитац са благим вођством. ЧуЌе се наЌта®а шкрипа уништеног вакуума, чамац се раскида на комаде. Суде·и по снази експлозиЌе, долази до детонациЌе мунициЌе. Тачка светлости дува ауто. Маголет Ќе такође уништен, девоЌка Ќе репродуковала тачан снимак.
  Крила лете одвоЌено, истовремено се окре·у·и у вакууму пламених репова.
  НеприЌате ска бригантина узима додатну штету, али одговара масовним рафалима. Кроз пукотину улази поток, одбацуЌу·и девоЌку, откриваЌу·и златне груди са цинобером, светле·им брадавицама.
  Сферо цичи од одушев е®а:
  - Видиш како Ќе кул! Цхернодирно!
  Валентина Ќе ударила свемо·ног дечака по колену од магопласта.
  - Принцепс-квазар! Запулсар еллипсис! Подигни витешки топуз више!
  Бригантина у облику сузе начичкала Ќе салве. Бод икаве капи хиперплазме прскале су се по целом борбеном простору.
  Фридрих Сферо Ќе звиждао:
  - ДаЌте фотон, у колапс понора!
  Са стране Ќе искочила фрегата, а у исто време се суседна батериЌа тргнула. Изгледа да момци нису имали сре·е, наишли су на тешку ракету или Вибро-по е коЌе Ќе наЌтраЌниЌи метал брисао у прах.
  Дечак Ќе покушао да окрене платформу како би преживео такав налет. Али, ипак, противници су врхунски професионалци коЌи су завршили скоро исту школу. Творац Харлекинаде такође ниЌе преварант у Ствара®у цивилизациЌа!
  Темпопреонски топ се срушио. Разбио се у гомилу светлуцавих делова. ДевоЌчица и Творац-дечак коЌи служе пушку одбачени су као од ударца палицом. Они су колосалним убрза®ем ударили у оклоп, мало га улупили, а сами су били снажно сп оштени, дрхте·и од шока своЌим врло еластичним и снажним телима. Затим су почели да гуле превлаку за тешке услове, даЌу·и нормалан облик ®иховим прелепим фигурама, утиснутим као статуе древних богова.
  Спхеро Ќе осетио хладно·у у до®ем делу стомака. Густина ерупциЌе неприЌате ске плазме се поЌачала, чини се да су у битку увучене свеже снаге. На пример, сам ултра-боЌни брод Ќе величине пристоЌног астероида, а облик масивног бодежа начичканог емитерима емитовао Ќе читав богат украс хиперплазмичких млазница. Закрив ени, увиЌени хибрид матрЌошке и хармонике, супстанца Ќе пала на крстарицу Поносне Немачке. Друге буЌице униште®а су смрскале четири арти ериЌске платформе у облику сузе.
  Десна нога Сфера до колена Ќе испарила, и не чекаЌу·и да израсте на природан начин, истог тренутка Ќе пове·ао своЌ уд.
  єулиЌе Цезар Ќе, упркос свом таленту, губио битку, броЌчана надмо· са приближном Ќеднакош·у технологиЌа, била Ќе на страни неприЌате а. єедино што Ќе преостало у овако тешкоЌ ситуациЌи било Ќе повлаче®е, избегаваЌу·и опко ава®е. Сферо Ќе без трунке савести слушао принцепс-комуникациЌу, команде дате роботима. Звучали су безгранични оптимизам, жеђ за раном победом. Фрегата єулиЌа Цезара Ќе нанела штету и успорила Ќе. Спхеро Ќе осетио бес, снага коЌу Ќе створио као да губи, потребно Ќе да уништите што више неприЌате а. То Ќест, он има избор да победи или умре. Иако Ќе очигледно да Ќе униште®е неколико магла; не·е променити скоро ништа, али то Ќе готово беспримерно хероЌство поЌединачних поЌединаца коЌе се формира у поток коЌи руши сваку препреку. Дечак се, користе·и пам·е®е носача, а заправо своЌу креациЌу (како успева да печати личности и ствари тако сложене структуре, посебно пита®е!) брзо сетио у шта Ќе ува ен на броЌним тренинзима. Неопходно Ќе да не будете приме·ени, останите у генералним редовима робота. Тако да Ќе много теже сти·и тамо, али Ќе вероватно·а излага®а много ма®а. Али, с друге стране, да ли он има право да седи у овом критичном тренутку? На краЌу краЌева, воЌник мора: да води рачуна о спасава®у живота, тачка два: да истреби што више неприЌате а. У случаЌу контрадикциЌе - то Ќе традициЌа, да се направи избор у корист другог реше®а. Ово су Американци старих времена: они више размиш аЌу о очува®у сопствене коже. Према томе, єенкиЌи су изгубили, осим тога, ®ихова пропаганда Ќе слаба. НедостаЌали су ЌоЌ тоталитет и инклузивност. Ако се подсетимо древне историЌе Зем е: у оним данима када Ќе човечанство било везано за Ќедну планету. Ужасан, расцепкан свет, требало Ќе све нациЌе и народе окупити у Ќедну песницу. Неколико империЌа Ќе то тврдило. Пре свега САД, Кина, Исламско друштво. Свет Ќе постао мултиполаран и буквално се распарчао, растао Ќе броЌ независних држава, сепаратизам малих народа се претворио у опсесиЌу. ЗаЌеднички дом Зем а Ќе била у пламену, човечанство Ќе буквално падало у понор! У стара времена, постоЌали су мо·ни владари коЌи су желели да уЌедине човечанство. Ово Ќе први Александар Велики, Ќедан од наЌистакнутиЌих заповедника свих времена и народа. Био Ќе непобедив, али Ќе провиђе®е било задово но да му да прекратак живот. И тако Ќе имао знатне шансе, изградио Ќе међународно царство, донео високу хеленску културу у АзиЌу. Чак су Картагина и стари Рим упутили велику почаст Македонцу, наЌистакнутиЌем Словену античке ере! Пре Александра, Велика ПерсиЌа под неколико кра ева (посебно Кира) остварила Ќе озби на осваЌа®а, од ИндиЌе до Египта, али доктрина: постоЌи Ќедан владар за цео свет, он Ќе био таЌ коЌи Ќе први изнео! У Риму Ќе єулиЌе Цезар преузео улогу светског владара, али ни ®егов живот ниЌе био дово но дуг. После Цезара међу царевима: ниЌе било дово но Ќаких заповедника. Божански Августин Ќе био болеш ив и физички слаб, харизматични Нерон Ќе генерално страшан. НаЌпознатиЌи владари, Диолектан и Константин, више су се борили да одрже статус кво не размиш аЌу·и о великим осваЌа®има. Било Ќе и других заповедника, после пада Рима. Од ®их, наЌистакнутиЌе личности: Џингис Кан, Тамерлан, Наполеон, Адолф Хитлер, Ста ин. Џингис Кан Ќе био веома успешан. ОсвоЌио Ќе скоро целу Кину, Авганистан, Хорезм, напредни одреди су стигли до Древне РусиЌе. Имао Ќе одличне шансе да победи, нико ниЌе могао да одоли стално расту·им трупама овог лукавог и вештог команданта. Али чак ни ®егов прилично дуг живот по стандардима сред®ег века ниЌе био дово ан за осваЌа®е света. Џингис-кан Ќе основао династиЌу, али више ниЌе било тако велике као он, способне да окупи све номаде. Баш као Тамерлан. Победа за победом, огромно царство, и расцеп, униште®е Тимурата, свађа између синова и унука. А достоЌног наследника ниЌе било. Наполеон и Хитлер, освоЌивши Европу, сломили су леђа РусиЌи. Нажалост, сама РусиЌа ниЌе успела да оствари светску доминациЌу. Заиста велики владар Ќе био Ста ин, коЌи Ќе неписмену зем у коЌа Ќе ходала у ципелама претворио у мо·ну индустриЌску силу.
  А онда, ве· у двадесет првом веку, власт од почетка над Немачком, а потом и над светом, добиЌа мистериозни пар коЌи поседуЌе невероватну хиперинтелектуалну мо·.
  Створили су наЌновиЌе магично оружЌе принцепса, а човечанство се постепено развило у ста®е виртуелне свемо·и.
  Али рат Ќе рат, посебно свемирски рат, овде су погрешне процене и жртве неизбежне. Ратник Фридрих Сферо, коЌи Ќе одлучио да ризикуЌе, до сада Ќе имао сре·е, успео Ќе да уништи четири борбена возила не привлаче·и паж®у на себе.
  - Би·е брезова каша за мале  уде! РадиЌе принцепс-плазма!
  Да, такве заним иве игре играЌу грађани империЌе Тре·ег РаЌха, осваЌаЌу·и универзум.
  И како ·е се све то завршити и до коЌих висина свемо·и може човечанство, чак и немо·на фантазиЌа, да досегне.
  
  
  ЗУБАЦ И ШПУНТИК И ТРЕЋИ РАєХ
  У Другом светском рату интервенисао Ќе попадани. У овом случаЌу, кратки конструктори Винтик и Схпунтик. Приликом пресе е®а завршили су у Берлину. Па пошто нису знали ништа о политици и планети Зем и, прешли су у службу Немаца. А техничари су врхунски. И они су учествовали у развоЌу Пантера. ГениЌални дизаЌнери су тора® учинили уским и малим, бо е зашти·еним, али лакшим. Мотор и ме®ач су смештени у Ќедан блок, а ме®ач на сам мотор. Направ ена Ќе и ЌедноставниЌа и лакша шасиЌа него у стварноЌ историЌи. А висина "Пантера" била Ќе само 1,8 метара. Као резултат тога, оклоп чела трупа од 80 мм постав ен Ќе под великим угловима рационалног нагиба и постао Ќе готово непробоЌан. Чело куле Ќе било 120 милиметара са косинама, а бочне стране су биле нагнуте шездесет милиметара. Слаба тачка су биле стране трупа - само 40 мм. Али тело Ќе било веома компактно и врх Ќе био под великим углом нагиба, а на дну су били постав ени штитови од 30 мм коЌи су покривали ва ке. А сав оваЌ шарм тежио Ќе само 26 тона, са мотором од 650 ко®ских снага. А пишто  Ќе био дужине цеви од 75 мм 70 ЕЛ, испа ивао Ќе 15 метака у минути.
  Плус, добра вид ивост и оптика.
  ОваЌ тенк Ќе путовао брзином од 70 километара на сат, био непробоЌан са стране за лаке топове, пре свега четрдесет пет, и противтенковске пушке, узео Ќе тридесет четири са два километра у чело и практично се ниЌе разбио. И скоро све противтенковско оружЌе СССР-а ниЌе га пробило у чело.
  А нови "пантер" у КурскоЌ бици направио Ќе прска®е. Истовремено, било Ќе лакше за производ®у, а требало Ќе скоро два пута ма®е метала него Пантеру у стварноЌ историЌи.
  Као резултат употребе овог тенка, нацисти су пробили одбрану совЌетских трупа и затворили котао, заобилазе·и Курск. И тако преузео инициЌативу. И развиЌаЌу·и успех, заузели су Воро®еж.
  Након чега Ќе Хитлер наредио трупама да се окрену на Ќуг. И армада трупа се преселила у Ста инград.
  Немачки тенкови су у порасту. А тим девоЌака се бори на Пантеру, пробиЌаЌу·и совЌетске топове и возила.
  Немци су се пробили до Ста инграда ... Али то ниЌе све. У Африци Ќе Ромелов корпус на новим тенковима извоЌевао низ победа. СитуациЌу за савезнике погоршала Ќе чи®еница да су Винтик и Шпунтик измислили и млазни ловац. Штавише, веома Ќе лаган, лак за производ®у, управ ив и елементарно контролисан.
  А нови авион ВШ-162 постао Ќе наЌбо и авион у ваздуху, и тешко Ќе оштетио савезнички авион.
  Тако су нацисти почели да напредуЌу у Африци до Египта. Хитлер Ќе одбио да на Ќуриш заузме Ста инград и зауставио Ќе своЌе трупе. Али Фриц Ќе започео главну офанзиву заобилазе·и продором до КаспиЌског мора. И ситуациЌа Ќе ескалирала.
  А уследиле су нове операциЌе на северу. Нацисти су напали Шведску. И за неколико дана су Ќе натерали да капитулира. И испоставило се да Ќе кул.
  Герда и Шарлот на "пантеру" су путовале по целоЌ ШведскоЌ, и приморале зароб ене воЌнике да им  убе босе ноге, показуЌу·и своЌу колосалну класу. Ове девоЌке су стварно кул овде.
  Многи  уди из битке су им се предали. И  убио голе табане.
  Али сада су били у ШведскоЌ, где Ќе ве· падао снег и хладно.
  А Немци, предвођени Ромелом, победили су Британце у Египту. А сада су се пробили на Блиски исток и нижу успех за успехом.
  На овоме поход лепих ратника ниЌе престао... Герда Ќе страствено рекла, тр аЌу·и босом ногом о метал:
  - Па, "Тигар" наравно, тенк коЌи даЌе ремек-дела и по снази колосална машина. Али Ќедноставно!
  Шарлот Ќе ле®о приметила:
  - Лично, више волим Леа. Пошто нема шта да се пробиЌе кроз такав ауто! И савршена Ќе у форми!
  Магда се сетила како им Ќе показана парада 7. новембра и цвркутала:
  - И свидео ми се Миш, тако Ќе велики! И то са две пушке одЌедном!
  Кристина се закикота и преврне у транспорту:
  - Два пишто а у Ќедном ауту - то Ќе супер!
  Герда Ќе искривила ноге у ваздуху и приметила:
  - Да ли Ќе добро овако летети? Хо·емо ли ускоро сти·и у АустралиЌу?
  Шарлот одмахну главом.
  - Не! Не ускоро! Да долете тамо из Шведске - скоро преко целог света!
  Авион Ќе заправо слетео да допуни гориво. ДевоЌке су истрчале напо е. Завршили су у вру·оЌ Медини, где Ќе авион принудно слетео. И поред краЌа новембра, овде Ќе температура била тридесетак степени. А у ШведскоЌ, таман када су одлазили, ударио Ќе хладан циклон и температура се спустила на минус тридесет.
  ДевоЌке су трчале што су брже могле да се не би смрзле транспортеру, а мраз Ќе гризо девоЌчицу по голим петама. НиЌе лако не носити ципеле из принципа, посебно када ходате.
  Али сада су девоЌке трчале преко врелог песка Медине. Арапи су се уплашили гледаЌу·и полуголе девоЌке, али су се плашили да било шта предузму. Ипак, Немци имаЌу веома застрашуЌу·у репутациЌу. Заиста, они се дожив аваЌу као нациЌа над уди и зато опраштаЌу мале шале. Као када се лепотице носе само у Ќедном бикиниЌу.
  Након хладног времена, када се ноге стално хладе, веома Ќе приЌатно трчати по вру·ем песку. ДевоЌкама се то допало, а оне су се забав але гађаЌу·и Ќедна другу песком.
  Герда Ќе, тако скачу·и кроз пусти®у, помислила да Ќе ипак дивно живети у зем и у коЌоЌ Ќе стално лето. И како Ќе добро...
  Сунчан и чист, свеж ваздух дува у лице. Или не превише свеж, али врео пусти®ски ваздух.
  Шарлот Ќе са осмехом приметила:
  - Сада ове зем е припадаЌу Тре·ем РаЌху. Никада раниЌе човечанство ниЌе било тако уЌеди®ено. Прилично близу, Ќединству какво Ќе сада. И све ово у многоме захва уЌу·и гениЌалности Фирера.
  Магда Ќе логично приметила:
  - Делом и зато што Ќе Хитлер изузетно сре·ан. На пример, Британци су пали као грашак. А пространства Африке нису се показала као препрека. Да, све Ќе било на нашоЌ страни. Иако Ќе понекад било грешака!
  Кристина Ќе одговорила:
  - Што се тиче сре·е, не баш! Нисмо имали сре·е, на пример, са зимом у четрдесет првом. И тако би Ќош тада заузели Москву. И рат на истоку би се завршио. И тако Ќош треба да ишчупате ста инистички трн.
  Герда се сложи са уздахом:
  - Вероватно треба! То Ќе штета! Толико добрих момака и девоЌака ·е умрети!
  Магда Ќе нехотице бризнула у плач и рекла:
  - Смрт... Како си неправедан! А понекад дођете у погрешно време!
  Герда Ќе пожурила да приговори:
  - Не понекад! И увек у погрешно време! Знаш како желиш да живиш, а како нерадо умреш!
  Кристина Ќе логично приметила:
  Желимо ово Ќер смо Ќаки и здрави. А баба, коЌа има сто година и у коЌоЌ све боли, вероватно има сасвим другачиЌи однос према смрти!
  Шарлот одмахну главом и рече са стреп®ом:
  - О не даЌ Боже! Не даЌ Боже да икада остариш!
  Герда Ќе одмахнула и босом ногом ударила песак:
  - ХаЌде да не причамо о овоме! Ако почнете да размиш ате шта Ќе старост, полуде·ете, или уништити своЌ живот!
  Магда Ќе покушала да утеши плаву девоЌку:
  - Кад Исус дође, сви мртви ·е васкрснути, а ова вечна младост би·е заувек!
  Герда се насмеши и рече мило:
  - Бог благослови!
  Кристина Ќе  утито одговорила:
  А Ќа сам фундаментални атеиста. А Ќа не веруЌем у Бога и не саветуЌем те!
  Герда Ќе слегнула своЌим снажним, препланулим раменима.
  - Не·у себе називати Ќаким верником, али... Много Ќе ствари коЌе материЌалисти и атеисти не могу да обЌасне. Ук учуЌу·и и порекло универзума!
  Шарлот, ура®аЌу·и у врели песак, одговори:
  - Али ми се идеЌа више свиђа - много богова. Да су ови Богови демиЌурга колективно створили универзум и Зем у. Тада Ќе између ®их дошло до борбе коЌа Ќе изазвала катаклизме и природне катастрофе. Зато су се дешавале свакакве неда·е. Борба богова и изазива ратове међу  удима!
  Герда Ќе самоуверено одговорила:
  - Али немачки Бог увек побеђуЌе!
  Шарлот одмахну главом.
  - То се ниЌе десило у Првом светском рату. Иако смо били близу победе!
  Кристина Ќе енергично климнула главом.
  - То Ќе то! Било Ќе потребно привремено жртвовати Источну Пруску, али не и пову·и трупе са Западног фронта. Тада би опколили и заузели Париз. Француска капитулира... Она Ќе ипак поражена. И да е... Мислим да ако БританиЌа покаже тврдоглавост, онда бисмо могли да паднемо на ®у заЌедно са ИталиЌом, Турском и єапаном. И сатрли би их подморницама и Ќедном акциЌом флоте!
  Магда Ќе приметила:
  - Заборавио си на РусиЌу!
  Кристина се опоравила.
  - Ништа нисам заборавио! РусиЌа би била поражена после капитулациЌе Француске. Штавише, цар НиколаЌ ИИ ниЌе Ста ин. Руски монарх би брзо зак учио мир са нама, претрпевши пораз. А ми бисмо... Укратко, РусиЌа царских времена Ќе чак слабиЌа од комунистичке!
  Шарлот се закикота.
  - Ето како! Али, наравно, тада смо пропустили шансу. Адолф Хитлер Ќе био паметниЌи. Са Ста ином Ќе склопио пакт о ненапада®у и разбиЌао своЌе неприЌате е комад по комад. То Ќе оно што Ќе политичка мудрост!
  Кристина Ќе приметила:
  - Било би Ќош логичниЌе да се укине БританиЌа, па тек онда напали СовЌетски Савез!
  Шарлот рече са осмехом:
  - Слажем се са овим!
  Герда Ќе, напротив, приговорила:
  - Да нисмо напали СССР четрдесет прве године, и да нисмо победили Ќединице Црвене армиЌе коЌе нису биле спремне за одбрамбени рат, могли су да се обруше на нас када бисмо Ќуришали на БританиЌу. Тако да нисмо имали другог избора!
  Магда Ќе слегнула раменима.
  - Ста ин Ќе опрезан политичар! Можда не би ризиковао такву авантуру!
  Герда Ќе рационално приметила:
  - Пре тога, од стране Ста ина, велика авантура Ќе да нам пружи прилику да развиЌемо БританиЌу. У овом случаЌу, надмо·не снаге би се обрушиле на ®ега. И ми бисмо га закопали. И тако док се БританиЌа опире, РусиЌа Ќе и да е имала шансу против нас. У супротном, морамо признати да наши неприЌате и немаЌу шансе!
  Шарлот Ќе такође нашла нешто чему би приговорила:
  - Док се не победе таква чудовишта као што су СССР и САД, краЌ®е Ќе преура®ено говорити да неприЌате  нема шансе. Урадили смо много и прешли дуг пут, али... єош увек имамо много проблема пред нама. Сада АустралиЌа. єош Ќедна граница за немачку воЌску!
  Герда Ќе самоуверено одговорила:
  - ХаЌде да га разбиЌемо! Ве· су биле две шет®е у ШваЌцарскоЌ и ШведскоЌ, а у АустралиЌи Ќе бар много топлиЌе.
  Шарлот се закикота и самоуверено рече:
  - ВеруЌем у нашу победу! У супротном, то се Ќедноставно не дешава!
  ДевоЌке су морале да престану да се загреваЌу у пусти®и и да се врате у транспорт. Допуна горива Ќе била успешна. А девоЌкама су се придружиле и ®ихове старе другарице из бата она "Тигрица".
  ДевоЌке из овог женског одреда су у лову на празне му¤ахедине. КоЌих Ќе, међутим, било мало. А сада су сре·ни кренули у осваЌа®е АустралиЌе. єош Ќедан континент тако поже ан за Вермахт.
  Немачка Ќе скуп ала снаге за скок и припремала десант.
  Маргарет Ќе са поштова®ем упознала своЌе старе познанице Кристину и Герду. Ипак, не може свако да добиЌе диЌаманте за витешки крст! После ове чете девоЌке су требале бити послате на оплод®у и у посебан логор за рађа®е потомства. Дакле, у рускоЌ компаниЌи можда нису имали времена да учествуЌу.
  Лепотице су, међутим, изгледале весело и борбено. Нисам више желео да спавам, а девоЌке су, зак учавши се у посебну кабину, чавр але.
  Магда, седаЌу·и у кожну фоте у, примети:
  - Паганизам, са свом своЌом спо аш®ом логиком, такође не може да одговори на многа пита®а. На пример, одакле су дошли броЌни богови демиЌурзи?
  Шарлот се закикотала и протестовала:
  - Као што монотеизам ниЌе у ста®у да одговори на пита®е, одакле Ќе Ќедини Бог коЌи Ќе створио Универзум?
  Магда Ќе слегнула раменима.
  - Пита®е Ќе како се каже... Ми по вери узимамо као аксиом да Ќе Бог Свемогу·и увек постоЌао. А ово Ќе аксиом коЌи не захтева доказ.
  Кристина Ќе приметила, одмахуЌу·и главом:
  - Немогу·е Ќе замислити вечно постоЌе·е, и бескраЌно снажно, и бескраЌно мудро. Ово Ќе против логике. Као што видимо на Зем и, Ќедноставно настаЌе сложено, а ми посматрамо еволуциЌу. А онда Ќе од сложениЌег прешло Ќедноставно. Што Ќе у супротности са посматраном стварнош·у.
  На пример, човечанство постаЌе сложениЌе, а не поЌедностав ено! И уопште не деградирамо, ве· постаЌемо савршениЌи!
  Шарлот се закикота и примети:
  - Логично! ЕволуциЌа богова доводи до ствара®а свемо·ног Бога ДемиЌурга!
  Магда Ќе оштро приметила:
  - Таква филозофиЌа може да уништи душу!
  Шарлот Ќе сузила очи и рекла:
  - Али пита®е Ќе колико Ќе стар свемир?
  Магда слегну своЌим снажним, развиЌеним раменима.
  - Непознат! И зашто такво пита®е?
  Шарлот Ќе рационално одговорила:
  - То има везе са Сатанином побуном. Сатана Ќе Ќедан од наЌраниЌих анђела, ако не и наЌраниЌи. Како га зову - Син зоре! А ако се и побунио, онда вероватно ниЌе прошло превише времена од ®еговог ствара®а и побуне. И испоставило се да се толико милиЌарди година понашао смирено и одЌедном се зезао.
  Магда се намршти и загугута:
  - Па шта?
  Паметна Шарлот Ќе приметила:
  - А научници кажу да Ќе наш универзум стар милиЌарде година! Толико Ќе времена потребно да светлост звезда стигне до планете Зем е! А испада по БиблиЌи да не могу бити милиЌарде!
  Магда се на тренутак замисли и одговори:
  - Бог Ќе створио светлост звезда коЌа Ќе ве· сишла до нас. Адам и Ева су били одрасли, а не бебе. Сунце, месец и звезде су ве· сиЌали на ®има. То Ќест, Господ Ќе створио свет у развоЌу. Дакле, сва ваша обе·а®а ништа не доказуЌу.
  Шарлот Ќе тврдоглаво приметила:
  - Или можда доказуЌу да има много богова? Они богови коЌи су створили универзум!
  Магда одговори са извесним оклева®ем:
  - Наш универзум Ќе ма®е-више Ќединствен и устроЌен, са свим своЌим неправилностима. А присуство многих богова доводи до тога да би се универзум распао на комаде.
  Шарлот Ќе такође сасвим логично приговорила:
  - БоЌни брод гради много  уди! Ипак, боЌни брод Ќе машина из Ќедног дела. Да, и Универзум граде многи богови-демиЌурзи, али универзум од тога не постаЌе ма®е интегралан!
  Магда испружи лице и загугута:
  - И то звучи - логично! Али ово Ќе чисто  удска логика. То нема везе са Божанском силом, што Ќе несхват иво!
  Шарлот се закикота.
  - НаЌЌедноставниЌи аргумент - мисли Господ®е су несхват иве! И ово се може позвати и донети у свим приликама!
  Магда Ќе шапнула:
  И у свакоЌ особини ове гране Господ®е,
  Видим же у у сновима да отелотворим идеал ...
  Али зачудо, наши  уди страдаЌу скоро у подзем у,
  А деспот финансиЌа сурово нам Ќе оковао крила!
  Шарлот се насмеЌала.
  - Добро Ќеде! Зашто се не поклониш па®у?
  Магда Ќе одмахнула песницом.
  - Да ти!
  ДевоЌке су почеле да се досађуЌу... Разговор о вери ниЌе добро прошао. О чему Ќош можете да причате? Мисли ратника СС бата она биле су ограничене.
  Герда Ќе додирнула тенкове у разговору:
  - Ево нашег "Лава" само оличе®е немачког духа! Тако велики и са пушком!
  Магда Ќе приметила, масираЌу·и рукама своЌе табане коЌе сврбе:
  - А "Миш" Ќош више - значи Ќачи! И оклоп му Ќе деб и! И два пишто а одЌедном!
  Шарлот Ќе усхи·ено узвикнула:
  - Шармантни мали миш! Све ·емо смрвити у прах!
  Магда Ќе узела и запевала:
  - Проклет и прастар, душман се опет куне! Саме  ме, саме  ме у прах! Али анђео не спава, и све ·е успети ... И све ·е се добро завршити! И све ·е се добро завршити!
  Шарлот Ќе мудро приметила:
  - Ко рачуна на помо· анђела, пада директно у пакао!
  Магда Ќе узвратила:
  - Ко Ќе дођавола у глави, у буду·ности Ќедан пакао!
  Герда Ќе изненада приметила:
  - Блиско сам познавао Т-34 код Шарлота када су тестирали! И знате, ово ниЌе наЌгори тенк на Зем и!
  Црвенокоса Ќе отровно приметила:
  - НиЌе наЌбо и, али ... Његова вид ивост Ќе прилично слаба. У пракси Ќе изузетно тешко у·и у неприЌате а из таквог тенка! Морамо то признати!
  Герда Ќе логично приметила:
  - Добро обликован оклоп и купола. Иако ·е "Тигар" -2, и "Лав" - заштита бокова бити бо а.
  Кристина Ќе ова црвенокоса несташна приметила:
  - "Лав" и да е има добру кулу, по нагибу чела. Али чело "Тигар" -2 скоро ниЌе нагнуто.
  Герда Ќе одговорила:
  - Али деб ина оклопа Ќе 180 мм. Ово компензуЌе ма®и угао нагиба лима. Што се тор®а тиче, Лав се показао бо им од Тигра, али то, наравно, ниЌе граница. Знам да ·е наши дизаЌнери сигурно створити нешто савршениЌе.
  А лепа девоЌка удари босом ногом о челични лим, толико да Ќе зачуо музички трел.
  Ратницима Ќе досадно. Хтели су да заспу. Можда има нешто заним иво...
  У међувремену, на Кавказу се води рат. Немци су поред "пантера" користили и "тигар" -2. Такође по облику сличан тенку, али нешто ве·и, тежи са топом од 88 мм и деб им оклопом. Наравно, тежина од тридесет пет тона, више, али Ќош увек ниЌе критична, може се борити са старим мотором од 700 ко®ских снага. Међутим, Винтик и Схпунтик су ве· направили мотор од 1000 ко®ских снага. И "Тигар" -2 Ќе такође почео буквално да лети. ПоЌавио се "лав", са Ќош деб им, посебно бочним оклопом, и топовима од 105 милиметара.
  И тежак четрдесет пет тона, постао Ќе колосалан проблем за совЌетске трупе.
  У зиму четрдесет три - четрдесет четири године, Кавказ су заузеле немачке трупе. Рат Ќе почео да тече не по ста инистичком сценариЌу.
  Нацисти су у марту заузели ИндиЌу и почели да се кре·у према АустралиЌи. И у исто време захватио Африку.
  Ста ин им Ќе понудио мир под било коЌим условима. У проле·е 1944, након што Ќе завршио осваЌа®е Африке, Хитлер Ќе прихватио Ста инову понуду мира.
  Услови су били тешки, ук учуЌу·и исплату репарациЌа, и снабдева®е Тре·ем РаЌху сировинама и другим стварима.
  У лето 1944. извршено Ќе искрцава®е у БританиЌи, а Лондон Ќе пао за неде у дана. После тога Ќе почела велика офанзива на Америку. Винтик и Шпунтик су направили нове подморнице коЌе су пловиле брже од чамаца и ци але торпеда на радар. И Ќош много тога Ќе измиш ено.
  Посебно Ќе оЌачала ласерска инсталациЌа на дискетама. И било Ќе Ќедноставно сЌаЌно.
  Америка Ќе издржала до Ќула 1945. и капитулирала. Дошао Ќе период мира. Привремена истина...
  Хитлер Ќе био незадово ан чи®еницом да Ќе єапан заузео превише териториЌе. А он Ќе Ќедноставно жудео за осветом и окупациЌом зем е.
  А 20. априла 1953. године почео Ќе рат са єапаном. Ста инов наследник, БериЌа, понудио Ќе Хитлеру своЌу помо·.
  Фирер Ќе пристао, под одређеним условима. Наиме, СССР се бори пуном снагом, али се вра·аЌу само Ќужни Сахалин и Курилски гребен.
  БериЌа, коЌи Ќе наставио да пла·а Хитлеру колосалну почаст, такође Ќе пристао на ове услове.
  Рат Ќе од самог почетка био неуспешан за єапанце. Посебно су им сметали ®ихови лете·и та®ири, коЌи су били наоружани ласерским оружЌем и топлотним зрацима. И све Ќе буквално спа ено у пепео и претоп ено у металне струготине.
  СССР Ќе, пак, бацио у борбу тенкове Т-54 и ИС-7, коЌи су такође били Ќачи од Ќапанских, и млазне авионе.
  Рат Ќе траЌао пет месеци и завршио се победом и окупациЌом єапана. Била Ќе то велика победа...
  А у биткама се истакла посада тенкова Аленке на ИС-7. Ауто се добро показао и разбио многе Ќапанске мастодонте.
  А девоЌке су пуцале голим прстима, и то прилично прецизно.
  Али ово су дета и...
  СССР Ќе повратио Ќуг Сахалина и Курилски гребен. И тако Ќе обезбедио власт и нове зем е...
  Хитлер, Ќош неки су под ®им пограбили остатак света. Али СССР му Ќе стално био у оку. Фирер Ќе желео нова осваЌа®а и хероЌство Вермахта.
  А 20. априла 1958. почео Ќе нови велики рат нападом на Москву.
  Немачке се боре на небу. Албина и Алвина.
  ОбараЌу совЌетске авионе. ДевоЌке су скоро голе, у Ќедном бикиниЌу и босе. Ваздушне пушке су усмерене на неприЌате а.
  Албина обара совЌетски ауто и шкрипи:
  - То Ќе шок по нашем миш е®у!
  Алвина такође одсече совЌетски Ќак и додаЌе:
  За славу наше царевине!
  И ратници су се своЌевремено борили и борили са неприЌате ем. И воле да муче  уде.
  Овде Ќе комсомолац мучен. Скинуту и голу девоЌку су тукли бичем. Тада су босе ноге комсомолца спа ене усиЌаним штапом. И морам ре·и да им се допало.
  Затим су девоЌци поломили прсте на ногама. И наЌшик од муче®а, запалити ®едра Венере бак ом. А девоЌка Ќе изгубила свест од шока бола.
  Албина се, међутим, ни на ово ниЌе смирила. Принела Ќе бак у на гола прса девоЌке. И испржио га. Затим Ќе одсекла и поЌела меко месо, узвикуЌу·и:
  - Како укусно!
  Алвина Ќе спржила другу брадавицу пламеном и приметила:
  - Да, то Ќе сЌаЌно!
  И немачким девоЌкама се то Ќако допало.
  Али нису сва створе®а таква. Овде се АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова боре на небу против немачких лешинара.
  И показуЌу своЌу вештину и мудрост.
  ДевоЌке се, наравно, туку босоноге и у бикиниЌу. И донеси неприЌате у дарове смрти.
  И певаЌу у себи;
  -Слава зем и комунизма,
  Ле®ин нас Ќе инспирисао да се боримо...
  Полом ени гребен познаЌу фашизам
  ХаЌде да изградимо нови свет!
  АнастасиЌа Ќе голим прстима пуцала на неприЌате а, оборила немачки авион и викала:
  - За црвени комунизам!
  Акулина Орлова Ќе спретно ударила неприЌате а голим ногама, одсекла га и залаЌала:
  - За победу руског духа!
  А девоЌке су хорски зарежале:
  - За ота¤бину и Ста ина!
  Ово Ќе тако тешка битка коЌа се води на целом фронту.
  Немци су свакако Ќаки. И кре·у се, додуше споро, уз велику штету.
  ДевоЌке се боре у пешадиЌи ...
  Комсомолке саме у га·ама.
  Овде Аленка даЌе рафал из митра еза, одсецаЌу·и нацисте и нокаутираЌу·и читав низ бораца.
  Затим каже:
  - Слава РусиЌи!
  А®ута такође пуца на неприЌате а. То ради веома добро и Ќасно. И посеку нацисте. Онда голим прстима баца гранату, разбиЌа тенк нациста и шкрипи:
  - За свету РусиЌу!
  Алах такође пуца на неприЌате е. То ради веома уредно. Голом петом избацуЌе дар смрти, раде·и то маЌсторски. Црвенокоси Фриц нокаутира и цикне:
  -За доба комунизма!
  МариЌа такође пуца на неприЌате а. Коси нацисте, што га чини изузетно агресивним и шкрипи:
  - За РусиЌу, нашу маЌку!
  И голим прстима опет ·е бацити гранату. Немачки тенк се, након оште·е®а, превр·е... А борбени комплет Ќе поцепан.
  Марусиа, слама®е нациста. И голим штиклама бацила Ќе читаву гомилу граната, издала:
  - За велику Ота¤бину!
  Такве девоЌке овде, само колосални борци. Тако да се истреб уЌу сви редом.
  Ево борбене петице. А колико фашиста прет. А црни ратници учествуЌу у офанзиви. Морам ре·и да су изузетно борбени момци.
  Али ®ихове руске девоЌке косе без церемониЌе.
  Прелеп бата он кад су ратници скоро голи. И тако препланули, чоколадни.
  А на небу можете видети мо·не немачке аутомобиле Иу-888. Бацали су бомбе на совЌетске положаЌе, сламаЌу·и неприЌате а. И делуЌу са великом посве·енош·у.
  Ева, баца бомбе, притиска своЌу голу, округлу пету на педалу. БацаЌу·и поклоне совЌетским градовима, урла:
  - Тре·и РаЌх Ќе непобедив!
  Агата Ќе пристала на ово, избацуЌу·и дарове униште®а:
  - Ве· смо све неприЌате е разбили!
  А нацисти ве· теку око Москве са разних страна.
  Тада су Олег и девоЌке поново ушле у битку, помажу·и РусиЌи, односно СССР-у.
  Тада им се придружила босонога девоЌка Маргарита. Такође, одрасла жена писац постала Ќе девоЌчица од око дванаест година у замену за бесмртност и испунила мисиЌу.
  Ратници из двадесет првог века поново су се ухватили у коштац са нацистима двадесетог.
  У фашистичкоЌ смеђоЌ империЌи има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Олег Рибаченко, сече·и нацисте мачевима, урлао Ќе и пешадиЌом и тенковима:
  - Никада не одустаЌ!
  И оштар диск полете са дечакове босе ноге!
  Маргарита, ломе·и противнике, искажу·и зубе, прогунђа:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле су се распршиле са босих ногу девоЌчице, погађаЌу·и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
  Наташа Ќе такође забацила голе ножне прсте, убоЌито и урлала:
  Никада не·емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени мачеви су прошли кроз фашисте у млину.
  ЗоЌа, секу·и неприЌате е, зацвилила Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу нацистичким воЌницима и авионима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Августин, секу·и беле воЌнике и тенкове, зацвилио Ќе:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И падаЌу такни и бели борци.
  Светлана сече воденичару, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Нацисти падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле и шкрипи:
  - єер ·е победити маЌка РусиЌа!
  Олег Рибаченко напредуЌе против нациста. Дечак Терминатор сече смеђе трупе.
  А при том, прсти дечакових босих ногу избацуЌу игле са отровом, цепаЌу стабла и обараЌу авионе.
  Дечак урла:
  - Слава буду·оЌ РусиЌи!
  И у покрету сече свима главе и ®ушке.
  Маргарита такође слама противнике.
  Њене босе ноге млатараЌу. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда ·е девоЌка узети и пресе·и ...
  Маса лешева фашистичких воЌника.
  Али Наташа Ќе у офанзиви. Са тенковима сече нацисте и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла нациста. Да, ово Ќе девоЌка.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Сецка®е смеђих воЌника обема рукама. П ува®е из цеви. И баца смртоносне игле голим прстима - обара тенкове и авионе.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени ·е оти·и!
  Августина, сече·и нацисте и истреб уЌу·и мрке воЌнике, вришти:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим ножним прстима ·е Ќурити на неприЌате а, нешто што ·е убити слона, а Ќош више тенк.
  А онда зацвили:
  - Вукови!
  Светлана у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много бораца и цвили:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу·и тенкове и авионе.
  Олег Рибаченко Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао много нациста у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима и грк ао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Маргарита иде у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш·и од сечива ветре®аче. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе смеђе ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами нацисти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева гомилаЌу се.
  Маргарита шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа у офанзиви Ќе такође веома кул.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа Ќуриша на блокаду нацистичких лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А смеђи ратници падаЌу и падаЌу.
  ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи·еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌе директно у грло нацистима зариваЌу.
  Паду мртви.
  Или бо е речено, потпуно мртав.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа смеђе трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз фашистичке трупе.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду·ност Ќе скривена! Али би·е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин урла у див ем заносу:
  - Богови рата ·е све поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала.
  Светлана у борби И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве· смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана пева:
  - Живот не·е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса.
  Олег у офанзиви све убрзава. Дечак туче нацисте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - цепаЌу тенкове и авионе.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа ·е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она ·е експлодирати и одЌедном ·е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа ·е нам ипак до·и!
  И води·е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори, а тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве· Ќе разбио ни сто нациста. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не·ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких бораца ве· Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Олег Рибаченко се вратио у акциЌу. И он напредуЌе машу·и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак писац подсе·а на див у стратегиЌу. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би·е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге ·е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве·и броЌ наЌве·их убио Ќе смеђе борце.
  У борби Ќе и Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве· срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо·ним експлозивом, излете·е.
  И удари на неприЌате а.
  И он ·е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не·е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве· прекинуло.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има·ете казну!
  И опет ·е девоЌка мачевима посе·и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе·и из ковчега!
  А девоЌка ·е узети своЌе зубе и голи·е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо·ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Олег Рибаченко скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Доста Ќе стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши·ав.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби·емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу·е игле.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу·е! ВеруЌем да ·е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
  - Мрак ·е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да ·е победа до·и!
  И слава Руса ·е на·и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу·и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу·и тенкове. Ово Ќе стварно девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но·на мора за све но·не море.
  А ако га пресече, значи да ·е га пресе·и.
  Након тога, црвенокоса ·е узети и запевати:
  - Отвори·у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како ·е бити добро! Како ·е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Олег опет стотину нациста, носе·и метеор, одсечени. И он ·е поди·и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита ·е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама ·е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава смеђе воЌске се откотр ала и тенкови су горели.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи·ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како ·е оштрица полетЌети. И погоди·е много бораца, одсецаЌу·и куле од тенкова.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би·е воловска глава - не·е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Олег Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита, бацивши босом ногом, одломивши куполу тенка, потврди:
  - Велика и кул девоЌка!
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи ·е свакога угристи!
  И опет ·е голих ножних прстиЌу лансирати убилачку.
  Светлана у борби ниЌе инфериорна у односу на противнике. Не девоЌка, али да завршим са таквом вештицом у пламену.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу·и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Ќе, секла неприЌате е и обарала авионе, цвркутала:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа Ќе шкрипала, бацаЌу·и игле голим, препланулим ногама:
  - Лага·еш га из три кутиЌе!
  Наташа Ќе, сече·и нацисте, додала:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници ·е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Олег Рибаченко изгледа веома елегантно у борби.
  Маргарита Ќе певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  ГениЌални дечак Ќе ногом лансирао нешто што Ќе личило на елису хеликоптера. Одсекао Ќе пар стотина глава од нациста и тенкова, зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Олег, сецкаЌу·и смеђе воЌнике, грк а:
  - И би·е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много нациста и тенковских кула.
  ЗоЌа Ќе додала, настав аЌу·и истреб е®е:
  - Би·е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много ловаца и авиона.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Августина, машу·и ногама и бацаЌу·и кукасте крстове оштрих ивица, гркнула Ќе:
  - Царска застава напред!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу·и нацисте:
  - Нико нас не·е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо се цепа и куле тенкова се руше.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Ќе полетела у ваздух. Распарчао противнике и крилате лешинаре и издао:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете·е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Олег Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Ох, рано, даЌе сигурност!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Ќе посекла нацисте и зацвилила:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак Ќе одговорио:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Наташа Ќе поново посекла неприЌате е, рушивши куле тенкова.
  ЗоЌа Ќе веома брза беба. Овде Ќе бацила читаво буре на нацисте. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млатити нацисте. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пазите, би·е корисно
  Би·е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици.
  А ево како се Светлана бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари·е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Светлана Ќе оштро приметила када су ЌоЌ из босих стопала летеле металне прска®е коЌе су топиле лоба®е и куле резервоара:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве· стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Олег Ќе у борби и напада нацисте. Туче их без сажа е®а, сече кроз тенкове, и цвили:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита, разбиЌаЌу·и смеђу воЌску и секу·и тенкове, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Наташа га Ќе узела и урлала, секу·и мрке борце заЌедно са тенковима:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа Ќе растргла нацисте, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А и он ·е узети и пустити звездицу босом ногом и докраЌчити многе фашисте.
  Наташа Ќе узела и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа, такође уништаваЌу·и нацисте и ®ихове тенкове, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу ·е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица ·е издати:
  - Не·емо дати неприЌате у милост! Би·е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  Августин Ќе такође сасвим логично приметио:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убила Ќе много нациста.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А сад ·е да лупи главом о нацистичког генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти·и ·еш у раЌ!
  Светлана Ќе веома биЌесна у офанзиви, посебно обараЌу·и тенкове, шкрипи:
  - Не·ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Док она пробиЌа све, авиони се руше. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Славни чеки·!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса нациста се срушила.
  Олег заурла:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  Маргарет у покрету. Свима ·е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци·е педесет игала одЌедном. А масу су побили разни неприЌате и, нокаутирали и тенкове и авионе.
  Маргарита Ќе певала весело:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа ·е постати леш!"
  Наташа у борби Ќе само нека врста терминатора. И рика®е Ќе гркнуло:
  - Банзаи! Брзо!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А нацисти су као ексери. И разби·е много мастодонта и крилатих, паклених машина.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Тако бесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  И сече троструки млин на нацисте!
  А Августин Ќе узвратио:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како ·е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника смеђе империЌе, као и ®ихових тенкова и авиона.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се. Као што се чупаЌу куле тенкова и крила фашистичких летелица.
  Августин Ќе просиктао:
  - Све издаЌнике ·емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Ќе, сламаЌу·и неприЌате е, издала:
  - Помести·емо те у ред!
  Августин Ќе потврдио:
  - Све ·емо побити!
  А са ®ених босих ногу поново лети дар тоталног униште®а! И толико тенкова и авиона експлодирало Ќе у мале комади·е одЌедном.
  Олег Ќе певао као одговор:
  - Би·е потпуни банзаи!
  Августина, коЌа Ќе голим рукама кидала нацисте, секла их мачевима и бацала игле голим прстима, уништаваЌу·и одЌедном тенкове и авионе, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа, уништаваЌу·и смеђе ратнике, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Олег Рибаченко, секу·и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала. Одсекао Ќе и куполе тенкова и репове авиона.
  Маргарита Ќе, сече·и ратнике мрког царства и оклоп тенкова, певала:
  - А кога ·емо на·и у борби,
  И кога ·емо на·и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Они су тада урадили добар посао са нацистима... И СовЌетска РусиЌа Ќе победила браон царство током напада на Москву.
  Рат Ќош ниЌе био завршен, али СССР Ќе ве· имао прилику да порази саме нацисте. Тако Ќе шесторица поново морала да прекине изврше®е своЌе супер и кул мисиЌе.
  
  єЕДАН СССР МЕЂУ ВУКОВИМА
  До иск уче®а Ќе дошло због сунчеве бак е, услед чега су 22. Ќуна 1941. године САД, БританиЌа и ®ене колониЌе иск учене. У почетку то ниЌе посебно утицало на ток рата. Немци су напредовали на исти начин као у стварноЌ историЌи. Фирер Ќе такође скренуо на Ќуг, а єапан Ќе заузео позициЌу чека®а и гледа®а... И опет Ќе мразна зима спасила Црвену армиЌу од потпуног пораза и омогу·ила ЌоЌ да пређе у контраофанзиву код Москве. А єапан Ќе у међувремену заузео оне поседе у Тихом океану коЌе су раниЌе припадале БританиЌи и СЌеди®еним Државама, а у коЌе додатне снаге сада нису могле да уђу.
  На источном фронту у проле·е и рано лето Немци су извоЌевали низ победа, и поново кренули у офанзиву на Ста инград. Међутим, ту Ќе почело одступа®е од стварности. Одсуство другог фронта омогу·ило Ќе Немцима да пребаце више трупа из Европе и из ЛибиЌе, остав аЌу·и тамо само италиЌанске гарнизоне.
  И офанзива Ќе почела не само на Ста инград, ве· и на Тихвин. А сада Ќе ®има командовао Ромел, кога Ќе Фирер веома ценио због пораза Британаца у ЛибиЌи и заузима®а Толбука.
  У борбама су учествовали и први тенкови Тигер. Ромел Ќе кренуо у офанзиву но·у и успео да изненади совЌетске трупе. СитуациЌу Ќе отежавала чи®еница да су Немци имали предност у авиЌациЌи, па нису трошили снагу на борбу са савезницима.
  Пилот МарсеЌ Ќе брзо добиЌао рачуне на источном фронту. єош у Ќуну 1942. године премашио Ќе броЌ оборених летелица на сто педесет и добио Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Али то Ќе био тек почетак кариЌере.
  На небу Ќе, наиме, ЦрвеноЌ армиЌи било теже. И Немци су успели да заузму Тихвин, а затим Ќош неколико градова и двоструким прстеном одсеку Ле®инград, поново блокираЌу·и оваЌ град.
  СовЌетска команда Ќе покушала да се пробиЌе до Ле®инграда, и напредуЌе у центру. Али ниЌе било дово но снаге да се постигне успех у овим областима.
  єедина утеха била Ќе то што су нацисти заглибили у Ста инград, што им Ќе дало шансу да прикупе нове резерве.
  Али Ле®инград Ќе остао блокиран. Турска и єапан до сада нису улазиле у рат, а СССР Ќе имао прилику да преокрене ток битака. Новембра 1942. совЌетске трупе су покренуле офанзиву код Ржева и Ста инграда.
  Под Ржевом успех ниЌе постигнут. Али близу Ста инграда, прстен Ќе био затворен. Али како се испоставило временом. Тре·и раЌх Ќе имао много више резерви, а Ромел Ќе кренуо у офанзиву ка Ста инграду са севера, а МаЌнштаЌн са Ќуга.
  СитуациЌу Ќе погоршао неочекивани улазак єапана у рат. СамураЌи су, упркос томе што су били спутани битком у Кини, напали Владивосток.
  Вероватно се Хирохито плашио да ·е Тре·и РаЌх изгубити и ушао Ќе у рат.
  Штавише, єапан Ќе имао дово но ресурса и пешадиЌе за потпуне офанзиве.
  Црвена армиЌа Ќе била прикована, а Ромел Ќе успео да се пробиЌе са севера до Ста инграда. МеЌнштаЌн Ќе био привремено заустав ен, али пошто Ќе добио додатна поЌача®а и подршку од Паулуса, повезао се са ве· деблокираним трупама.
  Тако Ќе настао Ќош Ќедан прстен у коме су се нашле совЌетске трупе.
  После упорних борби, ве·ина их Ќе уништена и зароб ена. Након тога, Немци су завршили заузима®е Ста инграда. А у марту 1943. и Турска Ќе ушла у рат. СитуациЌа Ќе постала Ќош компликованиЌа. У ваздуху, Немци су одржавали надмо·. МарсеЌ Ќе премашио броЌ од три стотине оборених авиона и постао први Немац коЌи Ќе добио други Витешки крст гвозденог крста са храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  У маЌу су Немци покренули нову офанзиву, масовно користе·и нове тенкове - "Тигар", "Пантер" и "Лав". И они су успешно напредовали, иако Ќе Црвена армиЌа преузела мо·ну одбрану. Али снаге су ве· биле неЌеднаке, Ќер су се совЌетске трупе бориле на три фронта одЌедном - против Тре·ег раЌха, ®егових сателита, єапана и ®егових колониЌа и Турске. СитуациЌу Ќе погоршао тотални рат коЌи су обЌавили нацисти, што Ќе довело до вишеструког пове·а®а производ®е оружЌа у одсуству бомбардова®а од стране савезника. Тако су се шансе СССР-а брзо сма®иле!
  Истина, Фриц Ќе полако напредовао, пошто Ќе пред ®има била одбрана у дубини. А совЌетске трупе, имаЌу·и искуство, бориле су се веома храбро. Али су ипак изгубили.
  Ипак, борили су се са великом храброш·у, а неки ратници су показали наЌвишу класу. Ево, на пример, посада тенка Елизабете на наЌобичниЌем Т-34-76 бори се против нациста.
  А Немци се полако кре·у ка совЌетским трупама, построЌеним у клин, или прасе. Испред Ќе наЌтежи и наЌбо е зашти·ени тенк "Лев". Подсе·а на Пантера, само много ве·и и тежак деведесет тона. Пред®и оклоп трупа Ќе 150 мм и нагнут Ќе као код Т-34, а бочни су 82 мм са нагибима. Чело тор®а Ќе генерално веома добро зашти·ено: 240 мм са нагибима, а бочне стране су такође слабиЌе од 82 мм, као и труп. И мо·ан пишто  од 105 мм са великом дужином цеви од 70 ЕЛ. Ово Ќе тенк способан да удара са да ине.
  Елизабет босом ногом помера ме®ач на врх.
  И тридесет четири убрзава. Бескорисно Ќе пуцати на "лава" из да ине и треба се приближити. Мо·на немачка машина ша е проЌектил убоЌите силе. ПроЌури поред. ДевоЌке у резервоару се весело смеЌу и помераЌу босе ноге.
  КраЌем маЌа на северном Кавказу Ќе вру·е, а лепотице у бикиниЌу се Ќако забав аЌу.
  Елена звиждуком приме·уЌе:
  - Сад ·е фашиста сЌаЌно у рогове!
  Екатерина, тресу·и голом, препланулом ногом, слаже се:
  - Дефинитивно ·емо га ударити!
  Т-34-76 настав а да убрзава, али Ќе офф-роад брзина ограничена. "Лав" Ќедва да пузи, а окретниЌи "пантери" и "тигрови" успораваЌу да не повуку напред.
  Али ове машине су опасне, посебно Пантер, способан да испали петнаест метака у минути. Од овога можете очекивати изненађе®е.
  ЕуфразиЌа, притискаЌу·и босом петом гас, цичи:
  - Боримо се на виртуозан начин!
  Пишто  тенка "Лав" има значаЌан недостатак, испа уЌе само пет метака у минути. Генерално, ниЌе наЌуспешниЌи модел. АрмопробоЌност Ќе претерана, и ниЌе потребно ударати са превелике уда ености. "Тигрови" и "пантери" пробиЌаЌу се са два километра, са ве·е уда ености готово Ќе немогу·е у·и у мобилну и малу тридесетчетворку. Па да ли Ќе вредело опремити Лава тако мо·ном пушком? Остали совЌетски тенкови су Ќош лакши, осим КВ-1С, али ни оваЌ тенк нема предности у одбрани, а возне перформансе су само лошиЌе.
  Елизабета се окре·е и цикне:
  - Удишем грудима, ваздух Ќе широк талас,
  єарко блиста, звездани тепих Ќе бескраЌан ...
  Осе·а®а играЌу, босоноге девоЌке живе,
  ИграЌте се на небу, желим да летим до сунца заувек!
  НиЌе лако пробити тенк Лев, чак ни у страну. Бокови куполе, као и код Пантера, су нагнути, а гор®и део бокова трупа такође. У овим резервоарима Ќе ве· усвоЌен типичан облик "мачке", коЌи даЌе бо у заштиту због нагиба. Не као "Тигар", скоро коцкасти. Али "Тигар" Ќе развиЌен пре рата и изгледао Ќе као униформа КВ. Али "Тигар" -2, касниЌи развоЌ, такође Ќе у облику "мачке", а ускоро ·е оваЌ тенк и·и у сериЌу. "Лав" да се пробиЌе у таблу Ќе такође готово немогу·е. Само до®и део трупа нема оклопни нагиб, ве· Ќе покривен ва цима. То Ќест, потребно Ќе да се пробиЌете близу и тачно прођете између клизалишта.
  Дакле, девоЌке имаЌу тежак задатак. Штавише, тридесетчетворка у покрету толико се тресе да Ќе готово немогу·е прецизно шутирати.
  Елизабет Ќе питала своЌе приЌате е:
  Можемо ли победити неприЌате а?
  Елена Ќе самоуверено одговорила:
  - Када девоЌке немаЌу ципеле, босим ногама стичу такву осет ивост да ·е сигурно погодити неприЌате а.
  Елизабета се сложила са овим:
  - Да, девоЌкама су голе потпетице гаранциЌа победе!
  И сада, избегаваЌу·и пораз, тридесетчетворка измиче на таблу. Овде Ќе главна ствар избегавати пушке Пантер и Тигар. Брзи су и тачни. А не можете пробити ни ове тенкове у чело.
  Елена голим прстима гађа Немца. Али про·и поред клизалишта у покрету Ќе готово немогу·е. Али неприЌате ско клизалиште Ќе разбиЌено, а "Лав" стаЌе.
  Поново тридесет и четири пролази поред ®ега. И ша е смртоносни проЌектил у до®и део бока.
  Катарина напоми®е:
  - Наш топ Ќе застарео - "Лав" се заиста не може узети!
  Али као у нервира®у, Елена Ќе погодила бочни део неприЌате а, а "Лав" се запалио.
  ДевоЌке не успораваЌу, опет штап напред. Сада имаЌу слабиЌу мету: "пантер". Дово но Ќе да Ќе ударите право у страну.
  Елизабет напоми®е:
  - Практична мачка!
  Катарина Ќе уз смех приметила:
  - Али Ќедва пузи да не изађе из насловнице "Лава".
  А Елена Ќе пуцала из да ине на Пантера, коЌи се испоставио далеко у страну и отворио своЌу страну. Она има танку - 40 милиметара, и ниЌе важно што Ќе нагнута.
  Немачки тенк експлодира са праском. Да, лепотице су оштро сЌебане.
  Они су своЌом задив уЌу·ом грациознош·у борилачких лепота.
  Али гранате звижде док пролазе, скоро додируЌу·и оклоп.
  Тридесет четири Ќе веома опасна, а она личи на особу коЌа скаче између капи.
  Елизабета Ќе поново пуцала босом ногом и певала:
  - Све могу, удари·емо на Вермахт предаЌом!
  Наравно, са таквим девоЌкама, сам ђаво ниЌе страшан. Иако Ќе нацистичка офанзива агресивна, а имаЌу доста тенкова....
  Силе су неЌеднаке. Иако Ќе броЌ аутомобила приближно Ќеднак, немачки су тежи. Многи совЌетски тенкови су лаки и нису сасвим спремни за борбу против нацистичких чудовишта.
  Али Елизабетина посада чини чуда и снима Ќош Ќедног "пантера" у покрету.
  Комсомолци се боре оружЌем. ГађаЌу прецизно. Трче, б ескаЌу боси, округле пете. И погоди неприЌате а право у мету.
  Аленка са страш·у командуЌе:
  - Не даЌте се девоЌке!
  И сада топ исп уне проЌектил, тачно на Т-4, пробиЌаЌу·и оваЌ тенк. Али овде, наравно, "Лав", ниЌе тако лако узети. И овде морате покушати.
  А®ута показуЌе на ауто голим прстима и пуца тачно од краЌа до краЌа, говоре·и:
  - Слава комунизму!
  Ала такође веома прецизно шутира и додаЌе:
  - Слава Ќунаштву!
  О борбеним девоЌкама овде се не може ништа ре·и - наЌвиша класа и акробатика!
  МариЌа Ќе, убацуЌу·и проЌектил у пишто , певала:
  - Све више и више и више
  Тражите лет наших птица...
  И дише у сваки пропелер,
  Мир наших граница!
  МарусиЌа Ќе додала, пуцаЌу·и на Фриц:
  - Дефинитивно Ќесте....
  Масовно хероЌство Руса и не само руског народа манифестовало се у свему...
  Одмерени, пригушени звуци кукавице, попут звона, преливали су ровове. Ретко дрве·е, са густом зеленом круном у налетима ветра, као пионири у поздраву, поздрав а уморне воЌнике. Некоме би ово могло да изгледа и као нека врста упозоре®а - кажу, оти·и ·еш на онаЌ свет!
  Бата он под командом Владимира МихаЌловског, брутално потучен у претходним биткама, посебно у маЌском разбиЌа®у, сада се ужурбано попу®ава новим регрутима, спремаЌу·и се да покриЌе Ќедну од наЌопасниЌих области. Три километра источно, воде Дона Ќуре уз пламен рата.
  Ве·ина трске Ќе била уг енисана од запа ивих бомби, вода Ќе поцрнела од чађи. Попут огромних шибица у жалосноЌ срамоти, шипови моста срушених ударним таласом стоЌе сами, служе·и као ослонци.
  На чамцима локални пионири превозе дарове по а, као и кутиЌе мунициЌе за хероЌске совЌетске воЌнике, спремне да се упусте у смртоносну борбу са побеснелим нацистичким хордама.
  Тако су ®их четворица одвукли дугачку кутиЌу до жбуна прекривеног вучЌим бобицама. Тамо Ќе паж иво камуфлирана противтенковска пушка вребала као ирокез у заседи. Три воЌника и стреловита ока АлесиЌа делуЌу на пушку. ДевоЌка, веома витка, али су ЌоЌ руке жилаве од напорног рада. Он такође покушава да заЌедно са момцима припреми замку у случаЌу да тенк или "оклопно возило" нацистичког Ќата покуша да заобиђе природно брдо.
  ВоЌници су, углавном, Ќош увек потпуно без браде и не пуцаЌу на ®их, млади·и коЌи су завршили скра·ени курс за регрута - месец и по, плус, наравно, уходана предвоЌничка обука у СССР-у .
  Неки ратници ве· имаЌу искуство. Од младих животи®а се разликуЌу по чеки®ама, оштрини покрета, неки су премотани. Конкретно, Ќеднооки Иван, коЌи Ќе изгледао као прави гусар, пустио Ќе браду. Зва®е заставника, а ве· неколико ордена добиЌених у разним биткама, тачниЌе прва код Москве. Када су, чинило се, урадили немогу·е: зауставили су Фрице, па чак и одвезли противнике неколико стотина километара, као батинаше паса.
  Колико Ќе Фриц имао напуштене опреме. Можда и не толико, а често су били и тенкови, али оклопни транспортери са топовима и митра езима коЌи су тако болно мучили совЌетску пешадиЌу у лето и Ќесен 1941. године - бар десетак!
  Али када Ќе мраз прешао тридесет степени, сва ова тевтонска чудовишта су изгубила способност да се Ќедноставно кре·у... Бензин се смрзнуо и маст се смрзла.
  Нажалост, нису успели да докраЌче нацисте до краЌа. Делом кривицом команде коЌа Ќе тражила велике снаге за Ќуриш на градове у коЌима су се стисле немачке Ќединице. Да, и дошло Ќе отоп е®е - било погрешно ...
  У проле·е Ќе Иван зарадио и другу наредбу - имао Ќе сре·е да убиЌе генерала и неколико официра због заседе. Међутим, битка Ќе била само делимично успешна. Током потере, залутали фрагмент погодио Ќе Ивана Краснова у лице, лишивши га ока. АваЌ, ово Ќе рат, а не дечЌи филм, где главни Ќунак све млати, а ни сто митра еза не може да га погоди.
  А сада мораЌу да раде физички тежак посао: копаЌу ровове, ·елиЌе и Ќамске замке.
  Помажу им пионири, док су ®иве мирне и сами момци и девоЌке су молили да помогну стариЌоЌ бра·и. Чак раде превише ревносно, покушаваЌу·и да ураде више, не рачунаЌу·и снагу. Тако су жиле набрекле и искочиле на препланулим, жу евитим рукама и босим, натученим стопалима деце. Притом Ќош успеваЌу да певаЌу;
  Ми смо пионири деце комунизма -
  Ватра, шатор и звонка звона!
  ИнвазиЌа проклетог фашизма -
  Ко чека биЌесан пораз!
  
  Шта смо изгубили у овим биткама?
  И онда у биткама са неприЌате ем стеченим?
  Били смо само деца света -
  А сада ратници родне зем е!
  
  Али Хитлер Ќе направио корак ка нашоЌ престоници,
  Бацане бомбе без броЌа®а водопада!
  А мени Ќе Ота¤бина лепша од неба -
  Сада Ќе дошао проклети залазак сунца!
  
  На агресиЌу ·емо одговорити оштро -
  Иако су и сами високи, да, аваЌ, мали су!
  Али мач у рукама крхког тинеЌ¤ера -
  єачи од легиЌа сатане!
  
  Нека тенкови Ќуре лавина за лавином,
  И пушку делимо на три!
  Нека полициЌа подло нишани у леђа,
  Али свети Бог ·е их жестоко казнити!
  
  Шта смо одлучили? обав ати посао мира
  А за то сам, аваЌ, морао да пуцам!
  Смиреност Ќе ве· одвратна.
  Има и наси а!
  
  Са девоЌком заЌедно трчимо боси -
  Иако Ќе падао снег, снежни нанос гори као уга !
  Али не боЌ се, познаЌ децу -
  Фашисту ·е метком смело утерати у ковчег!
  
  Овде су ставили подлу Фриц компаниЌу,
  А остале кукавице су у бекству!
  Згазимо пешадиЌу као Ќатаг у борби -
  Младим  етима нисмо смет®а!
  
  Остваре®е победе, би·е у маЌу,
  Сад ме·ава бод икав, тврд снег!
  Дечак Ќе бос, ®егова сестра боса,
  У крпама су деца дочекала врхунац!
  
  Одакле долазе ове силе?
  Издржи бол и хладно·у, та потреба!
  Када Ќе приЌате  измерио дно гроба,
  Кад друг засте®е - умриЌе·у!
  
  Христос Ќе благословио нас пионире,
  Рече, Ота¤бину ти Ќе Бог дао!
  Ово Ќе прва вера од свих,
  СовЌетска, света зем а!
  ЧуЌе се далека тут®ава тенкова коЌи се приближаваЌу, а авиони зуЌе на небу. А мо·на опсадна оруђа ве· тут®е. Од хитаца високоексплозивних граната, грудве зем е и растоп еног трав®ака бацаЌу се високо у небо. Ево она чита битку. МаЌор Владимир МихаЌловски у рукама држи трофеЌни двоглед, посматраЌу·и приближава®е челичне фашистичке лавине. ПокушаваЌу да отераЌу пионире у позадину, али не желе да оду и траже пушке у руке за борбу.
  ОружЌа нема дово но за све, иако су овдаш®а деца донела ловачке пушке, па чак и спортске лукове. Сви желе да се храбро боре и победе. И не·е и·и умриЌети са пос ед®ом миш у на Ота¤бину.
  МаЌор МихаЌловски даЌе наређе®е:
  - Не отвараЌте ватру без команде!
  Заиста, имаЌу само две "четрдесет петице" за цео бата он, што значи да Ќе шанса да пусте Фрице ближе.
  Напред, као што Ќе обичаЌ међу нацистима, наЌзашти·ениЌи аутомобили; тенкови Т-4 и самоходне топове "Хунтер". Требало би да уступе место лакшим возилима и пешадиЌи коЌа мало заостаЌе.
  Аутомобили и мотоцикли нациста повремено успораваЌу из страха да не пробиЌу напред ....
  Али пионир єулиЌе Петров доказуЌе да нису остали овде узалуд. Оскудна противоклопна мина, намазана дома·им лепком, а на врху трав®ака коЌи Ќе помо·у жице чини невид ивом, кре·е се између па®ева, тачно испод гусенице Т-4.
  Челичне плоче гусенице леже на смртоносном поклону. ЕксплозиЌа се не чини превише Ќака, али гусеница Ќе откинута, а нацистички тенк почи®е да се дими и кружи око тор®а.
  Други дечаци користе сличне уређаЌе. Пошто Ќе немачка пешадиЌа кукавица, а тенкови и самоходне топове беспомо·ни испред, онда ·е бити каж®ени за ово.
  Чувени "Ловац", ниске силуете и снажног оклопа, личи на сп оштену кор®ачу. Ова самоходна пушка поЌавила се недавно на совЌетско-немачком фронту. Због добрих возних перформанси, топа коЌи може да пробиЌе пристоЌну уда еност и прежив ава®а у борби, Ловац Ќе одмах постао парабола у Ќезицима.
  Али трагови су му и да е обични, али широки... Ипак, Ќош Ќе бо е поткопати дно аутомобила и натерати га да исп уне унутраш®ост помо·у резервних делова.
  Ево разбиЌеног "Хунтера", попут гусарске фрегате са полом еним кормилом, клизи у страну и гура га о Т-4. И оба челична ковчега на гусеницама почи®у да светле, а после неколико тренутака експлодираЌу од детонираЌу·е мунициЌе.
  Ве· Ќе десетак возила сред®е тежине стало полом ених и беспомо·них.
  Али иза ®их остатак штапа, посебно броЌни оклопни. Овде самоходни пишто  "Хунтер" додаЌе брзину и ... пада у прикривену Ќаму. Само гусенице вире одозго и беспомо·но се кре·у.
  Пионири се радуЌу. Негде у ископаним Ќамама дома·и експлозив. ИзрађуЌе се на занатски начин. Наравно, слабиЌи од динамита, али да би се онемогу·ио до®и строЌ Ќе дово но.
  Фриц има велике губитке, оклопни транспортери отказуЌу, неки пролазе кроз опасне зоне, али их дочекаЌу баца®ем граната и експлозива.
  Овде су чак и брзи, млади борци правили мале катапулте. БацаЌу специЌалну вре·у дестилованог дрвеног духа помешаног са елементима барута.
  Када Ќе погођен, та®и оклоп нацистичких транспортера попушта, због чега посаде пламте плавим пламеном. Луди од бола, Фриц вичу срцепараЌу·е и разилазе се лица искрив ених од ужаса.
  Неки од ®их чак напуштаЌу опрему...
  Штета Ќе само што Ќе много неприЌате а, нека возила, зап ускуЌу·и све митра еском ватром, прилазе рововима.
  И наиђу на Ќежеве ... АлесЌа, у међувремену, режира четрдесет пет. Наравно, не·ете директно узети Т-4 и "Хунтер", али можете пробати са стране. О оклопним транспортерима нема шта да се каже. Сви ·е провалити и правити подове од усиЌане металне п увачке крви!
  Пишто  малог калибра има много предности у односу на велики - брзину па бе, лако·у камуфлаже. И знаЌу да бираЌу ци еве.
  Нацисти режу, див ачки као хиЌене. А међу совЌетским момцима има мртвих и ра®ених. Посебно Ќе трагично када гину млади борци коЌи су тек почели да живе. Ево Ќедне веома младе пионирке, коЌа Ќедва да Ќе подигла пакет експлозива, Ќури са ®им испод гусеница сред®ег тенка Т-3. Ружна кутиЌа са дугачким, али наизглед танким деблом скочи и откине са ®ега четвртасту кулу.
  И борци поново бацаЌу гранате, а митра ези почеше да закуваЌу мотоцикле коЌи пузе. А главе нацистичких воЌника пуцале су као зреле треш®е оборене градом.
  А резервоари за гас великих мотоцикала експлодираЌу, избацуЌу·и токове силовите ватре. Чини се као да се дешава побуна паклених духова. Ево неколико оклопних транспортера коЌи се такође придружуЌу своЌим несре·ним колегама.
  АлесЌа показуЌу·и на "Хунтер" ци а на до®и део трупа. Тешко Ќе сти·и тамо, али ово Ќе Ќедина шанса да се пробиЌе немилосрдни самоходни топ. Глатко крета®е прста, а затим окрените.
  Пишто  даЌе благи трзаЌ, а фашистичка машина се дели на пола. И застава са кукастим крстом пада у крваво блато.
  АлесЌа шапу·е:
  - Правда захтева жртву, доброчинство захтева донациЌе, а успех праведне ствари захтева жртву!
  Заокрет, тоб¤иЌа се одмара гола како би бо е осетила биоритме Зем е, и дах траве табанима и поново пуца, удараЌу·и подмукли Т-3 у зглоб.
  Види се да су скоро сви сред®и тенкови нацистичке армаде ве· став ени из погона. Овде Ќе пото®ег уништио дечак пионир, упркос повреди, гурнуо Ќе буре, са мешавином експлозивног карбида, уг ене прашине, пи евине са малом количином фосфора. єуначко дете више ниЌе имало снаге да гурне цев након пробоЌне ране, а ®егов друг АндреЌ, прекрстивши се у бекству, гурнуо Ќе под точкове Ќуришни самоходни топ Шмел од четрдесет тона. Ударни топ калибра 150 милиметара Ќе пуцао и остао подигнут. И душе пионира, лепршаЌу·и из поцепаних тела, Ќурнуше у сре·но небеско царство, где никада нема наси а и бола.
  Преживели фашистички транспортери, пошто су изгубили подршку своЌих тежих колега, почели су да се вра·аЌу... Утихнула Ќе хука Вагнерове музике и почео Ќе општи лет.
  Владимир МихаЌловски, бришу·и крв са чела, рекао Ќе:
  - Руски ратник може да умре стоЌе·и, али никада не·е живети на коленима! РусиЌа можда крвари, али никаква крв не·е окрварити нашу храброст и оданост Ота¤бини!
  И преживели пионири то потврђуЌу... Иако су многи од ®их ве· опечени и повређени.
  А АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова се боре на небу, спремне су да се такмиче са хва еним Марсе ем, коЌи Ќе ве· постигао више од четири стотине оборених летелица, за коЌе Ќе добио пети степен Витешког крста Гвозденог крста са златним храстово лиш·е, мачеви и диЌаманти.
  Али девоЌке су очигледно решене да се озби но боре. Ево их у истом бикиниЌу и босоноги се боре. И пробити авионе Луфтвафеа.
  АнастасиЌа голим прстима упери пушку у мету, обори фашисту и каже:
  Наша вера Ќе велика
  ТраЌа·е заувек!
  И намигуЌе свом партнеру. Акулина такође обара фашисту, удара га, врло прецизно голим ногама и вришти:
  - За величину идеЌа комунизма!
  И показуЌе своЌе бисерне зубе. Таква девоЌка Ќе борбена и образована.
  И блиста зубима.
  АнастасиЌа, обараЌу·и Ќош Ќедан немачки авион, на свом єак-9, агресивно шкрипи:
  - Руски орао над планетом,
  Раширивши крила полете·е...
  НеприЌате  ·е бити позван на одговорност
  Би·е поражен, слом ен!
  Акулина то во но потврђуЌе обараЌу·и противнике:
  - Би·е слом ена!
  Мада су се, наравно, међу Немцима поЌавиле и лепе асове. Албина и Алвина се боре на наЌновиЌем МЕ-309. Такви борбени ратници су крали.
  И они са невероватном агилнош·у обараЌу совЌетске авионе. МЕ-309 Ќе веома мо·ан авион наоружан са три ваздушна топа калибра 30 мм и четири митра еза. Против таквог чудовишта руски аутомобили не могу да одоле.
  Ако оборе, обараЌу без сажа е®а.
  Албина Ќе уз помо· голих ножних прстиЌу певала авионски топ на мети. Ударио неприЌате а и зацвилио:
  - За победу Тре·ег РаЌха!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Алвина Ќе такође потукла неприЌате а. Одсекла Ќе совЌетске єак-9 и загугутала:
  - За велике границе наше воЌске!
  И намигнула приЌате има.
  Туче, добиЌа®е рачуна и Хафмана. Он Ќош ниЌе Ќедан од великих асова, али убрзано напредуЌе. А можете ре·и и чудовиште пакла.
  Немци се, додуше споро, и са великим губицима, кре·у дуж обале Волге, приближаваЌу·и се КаспиЌском мору.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  Снаге су биле очигледно неЌеднаке. Посебно Ќе сметала фашистичка авиЌациЌа. Фоке-Вулф Ќе ушао на фронт у великом броЌу и ®егово мо·но оружЌе и брзина постали су проблем за Црвену армиЌу. Поред тога, оваЌ аутомобил Ќе било превише тешко срушити. Она Ќе издрж ива и тешко оклоп ена.
  МЕ-309 се такође показао као неприЌатно изненађе®е за совЌетске пилоте и брзином и оружЌем. И прилично Ќе растурио совЌетске Ќединице.
  Бомбардовани совЌетски положаЌи и нови бомбардер єу-288, веома мо·на машина. Носио четири тоне бомби под нормалним оптере·е®ем, а шест тона у верзиЌи за пу®е®е. И поштено Ќе добио совЌетске Ќединице.
  Ромел Ќе такође показао своЌу класу као командант, међутим, као и Маинстеин.
  Све ближе и ближе Немци су се приближавали Астрахану. И, неочекивано за совЌетску команду, Фриц Ќе кренуо у офанзиву дуж Волге у правцу Камишина. Био Ќе то храбар али мо·ан потез. И док их Ќе било тешко зауставити.
  Али одбрана Црвене армиЌе Ќе и да е Ќака... За неде у дана, нацисти су напредовали педесет километара и били заустав ени.
  Дочекали су их контранапади, совЌетске Ќединице ....
  Истовремено, єапанци су покушали да развиЌу офанзиву против Алма-Ате. А тада су биле у Ќеку жестоке борбе.
  ДевоЌке су се бориле равноправно са мушкарцима, а можда и бо е од ®их.
  Маргарита МагнитнаЌа и ТатЌана БулатнаЌа - прелепе девоЌке, испа ене из митра еза.
  Оборили су самураЌе и певали:
  - Да се не растаЌемо од сна
  Први корак у животу Ќе...
  Опет видиш изнад Зем е,
  Вихори бесних напада!
  Маргарита Ќе голим прстима бацила убилачку гранату, поцепала єапанце и певала:
  - Нико нас не·е зауставити
  Нико нас не·е победити...
  Закопати ·емо Вермахт у зем у,
  Наше приЌате ство Ќе монолит!
  ТатЌана, пуцаЌу·и на неприЌате а, сложила се:
  - Заиста монолит!
  єапанци напредуЌу на Алма-Ату. ИмаЌу много воЌника и разне резерве. Ово су борбени момци. Али девоЌке их покосе. ОчаЌнички се боре.
  ТатЌана БулатнаЌа Ќе бацила Ќош Ќедну гранату, растргала самураЌа и запевала:
  - За моЌ велики успех!
  И намигнуте очи, боЌе сафира. Весела девоЌко, не говори ништа.
  А Маргарита ·е, голом петом, узети и бацити дар смрти, разбиЌаЌу·и Ќапанске воЌнике.
  И певаЌ:
  - Све Ќе помешано, испреплетено, у вртлогу пат®е нево а!
  И опет баца голе прсте, лимун на єапанце...
  Гола до поЌаса и боса ратница Оксана допузи до ®их и прогура кутиЌу граната, шапу·у·и:
  - Би·е кул девоЌке!
  И сва три ратника певаху:
  - СамураЌ Ќе полетео на зем у, под притиском челика и ватре!
  А лепотице се боре са великом жестином. Не узалуд су прошли кроз ватру и воду и бакарне цеви.
  Овде Оксана баца гранату босом ногом, погађаЌу·и Ќапански лаки тенк Цхикха. Па, то Ќе сЌаЌан ци .
  Маргарита, пуцаЌу·и на неприЌате а, певала Ќе:
  - Можете веровати у одсуство вере! Можете учинити одсуство случаЌа!
  ТатЌана Ќе логично приметила:
  - То што кажете Ќе парадокс!
  Маргарита Ќе голим прстима бацила гранату и логично приметила:
  "Зар гениЌе ниЌе приЌате  парадокса?"
  ТатЌана се окренула, покосила самураЌа и сложила се:
  - Наравно, приЌате у!
  А ратници су то узели и праснули у смех... Боре се девоЌке, а говоре шта Ќош... НиЌе ¤абе РусиЌа памти како су се девоЌке бориле!
  Оксана се, наравно, бори на наЌвишем нивоу. И пуца са разних тачака, а девоЌка се врти као врх.
  Ово су лепотице, никоме ништа не·е уступити. И глодати издаЌу, заЌедно са самураЌима.
  Води ватру и Анђела. ДевоЌка Ќе такође агресивна и црвенокоса. Ратници више воле да се босу боси и да изводе подвиге колосалних размера.
  Анђела прелази на ред и кроз смех каже:
  - Ми ·емо смело у борбу,
  За мо· СовЌета!
  И голим ножним прстима баца убоЌити лимун.
  Борбе траЌу и сада престаЌе Ќуриш єапанаца....
  Ве· Ќе краЌ четрдесет тре·ег Ќула. Нацисти су се приближили самоЌ делти Волге и на ®оЌ су покренуте борбе.
  Елизабет и ®ена посада се очаЌнички боре. На фронт су почели да стижу и први тенкови Тигар-2. Слични су "пантеру" и "лаву", али нешто између. Такође са угловима рационалног нагиба оклопа и топом дуге цеви калибра 88 мм 71 ЕЛ. Тежак шездесет осам тона, по оклопу близак тенку "Лав", али мало ма®и по величини.
  Велики тенкови, не·еш ништа ре·и.
  Елизабета и девоЌке лове Немце. ПробиЌаЌу се кроз Т-4 и циче:
  - Слава идеЌама светлих година,
  ВапаЌ пионира увек буди спреман!
  Рецимо да су ратници првокласни. И не само да се славно боре, него и певаЌу;
  УниЌа Ќе неуништива, народи слободни,
  НиЌе била груба сила и страх коЌи су се окупили...
  И добра во а просве·ених  уди,
  И приЌате ство, светлост, разум и храброст у сновима!
  
  Слава нашоЌ слободноЌ ота¤бини,
  Мо· ствара®а Ќе ослонац заувек!
  Законита сила, во а народа,
  Уосталом, за Ќединство - прост човек!
  
  Кроз олуЌе нам Ќе засиЌало сунце напретка,
  Кроз олуЌе и невреме Ќурили смо напред...
  Померамо планине, као без тежине,
  Цео свет, озарен комунизму, долази!
  
  Слава нашоЌ слободноЌ ота¤бини,
  Мо· ствара®а Ќе ослонац заувек!
  Законита сила, во а народа,
  Уосталом, за Ќединство - прост човек!
  
  Народи планете су уЌеди®ени као бра·а,
  Будисти, муслимани приЌате и заувек!
  Нека слава разума, велико име,
  Сви народи света су породица!
  
  Слава нашоЌ слободноЌ ота¤бини,
  Мо· ствара®а Ќе ослонац заувек!
  Законита сила, во а народа,
  Уосталом, за Ќединство - прост човек!
  ДевоЌке лепо певаЌу, а Ќош бо е се боре, и изводе такве подвиге. Иако историЌу пишу победници и не зна се да ли ·е остати упам·ени ако рат буде изгуб ен?
  Аленка са своЌим батериЌама, са екипом девоЌака, покушава да обузда неприЌате е на делти Волге. И она показуЌе за шта су лепоте у принципу способне.
  И заиста могу много.
  А®ута пуца босим ногама и урла:
  - Слава временима комунизма!
  И тако Ќе цела батериЌа узела и запевала сложно, пуним гласом;
  Боримо се за бо у судбину
  Да  удима олакшамо живот...
  И уништи проклету хорду
  Да буде ма®е злих противника!
  
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  За славу наше маЌке РусиЌе...
  Народ РусиЌе веруЌе непобедивим,
  И учини све на Зем и лепшим!
  
  Дато нам Ќе да се боримо за ота¤бину,
  ЧуваЌу·и величину ота¤бине...
  А живот Ќе понекад само филм
  Иако би требало да буде одраз раЌа!
  
  Сви  уди мораЌу да остваре сан,
  Разумно веровати у комунизам...
  Да буде више сре·е на Зем и,
  А пожари реваншизма нису дошли!
  
  Наш цар, велики гениЌе Пугачов,
  Подигао Ќе се аке на свету борбу...
  Сваки посао ·е бити на рамену,
  И воли девоЌку босоногог момка!
  
  Постат ·емо Ќош Ќачи од ђавола
  Када померимо хоризонте науке...
  Сп оштен под копитима зликовца,
  Иако крв шик а из поцепане аорте!
  
  Да, то су наши прави приЌате и,
  Ота¤бину можемо учинити сре·ниЌом...
  Народи веруЌу да цела Ќедна породица,
  Велика светла РусиЌа!
  
  ГледаЌте  уде храбро у хоризонт,
  Не даЌ да зли облаци прекриЌу небо...
  Да·емо неприЌате у победнички резултат,
  И би·еш, сре·ни Ќунак у борби!
  
  Не знам реч кукавица
  Ми Руси уопште нисмо инфериорни...
  Ми Сварог имамо белог Исуса,
  И заувек ·е уживати у маЌу!
  
  ДевоЌке и дечаци у округлом плесу,
  Ми босоноге девоЌке улазимо...
  За нас, на краЌу краЌева, свемогу·и Бог Род,
  Не буди дечак папагаЌ без мозга!
  
  И Ле®ин нас Ќе инспирисао да се боримо,
  Мудри Ста ин Ќе благословио подвиг ...
  Мо·ни херувим ·е раширити своЌа крила,
  А наши миши·и су Ќедноставно направ ени од челика!
  
  Величанство Ота¤бине би·е у
  Да смо ми такви ратници код Бога...
  Овде ·емо потврдити славу челичним мачем,
  КоЌи Ќе штит искован код Сварога!
  
  Укратко, буди веран Господу,
  У славу пресветле РусиЌе...
  Знамо само витезове орлове,
  Иза нас Ќе Бели Бог Христос МесиЌа!
  Овде, од тачног поготка из пишто а, пали "лав". Да, нацистима Ќе то посебно на роговима.
  Док траЌу битке, онда деца не губе време.
  Даша и Васка лутаЌу позадином немачких трупа. ГледаЌу како се опрема кре·е у колонама. Мотоцикли Ќуре, самоходи пузе. ПостоЌе броЌне трупе, ук учуЌу·и СС, и друге Ќединице.
  Васка Ќе приметио крета®е "Фердинанда", мо·ног немачког самохода, коЌи уништава тенкове.
  Дечак Ќе шапнуо девоЌци:
  - Изгледа да Фриц помера додатне снаге северно од Ста инграда.
  Даша Ќе са осмехом приметила:
  - Наши ·е их ионако самлети!
  Немцев из камиона  утито виче на момке. Деца се скидаЌу и трче, треперава, сива од прашине, голе, округле потпетице. Они такође могу дати ред за ®их.
  Дечак и девоЌчица су потрчали у жбу®е и скочили унутра. Даша Ќе са ентузиЌазмом приметила:
  - Партизани могу све!
  Са овим се сложио и Васка:
  - Наравно... Победи·емо сигурно!
  Даша Ќе певала са ентузиЌазмом:
  - ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Они коЌи жуде да раскину окове! Чека се победа, чека се победа! Успе·емо да победимо фашизам!
  Васка се спремно сложио са тим и зг®ечио гусеницу прстима босих ногу своЌе деце:
  - Ми Можемо! Рођени смо да остваримо баЌку!
  Даша Ќе намигнула и приметила:
  - И шта? Мислим да ·емо баЌку остварити, а Вермахт ·е постати прах!
  А деца су певала у хору из свег гласа;
  У име наше праведне зем е,
  Шта ·е комунизам дати универзуму...
  Би·емо верни своЌоЌ Ота¤бини,
  Утрчимо пут ка успеху, креативности!
  
  Путин Ќе владао РусиЌом као хероЌ
  Али орао Ќу Ќе оставио у лету ...
  Велики Фирер, наравно хемороиди,
  Али Ста ин значи и име!
  
  ВеруЌем да ·емо освоЌити Тре·и РаЌх
  НиЌе ни чудо што се Путин уселио у Ста ина...
  Изнад света Ќе херувим златокрили,
  А Сатана-Адолф Ќе сада луд!
  
  Немци имаЌу целу Европу на дохват руке,
  И Африка, и АзиЌа, и државе...
  А Адолф мисли да Ќе кул
  Али Фирер ·е бити каж®ен!
  
  За Хитлера Ќе РусиЌа као штала,
  Жели да направи своЌ...
  Али би·е, веруЌем да Ќе комунизам раЌ,
  єагоде ·е никнути, посеЌане гредице!
  
  Не веруЌте, наш народ уопште ниЌе слаб,
  Али превише Ќе Фрица ухва·ено...
  А Словена уопште не познаЌеш као роба,
  У име наше маЌке РусиЌе!
  
  И Ле®ин нас Ќе инспирисао на подвиг,
  Показао ми Ќе како да радим ствари...
  Пошто Ќе Бог заправо Ќедан,
  Али у комунизам треба храбро да веруЌемо!
  
  Не, немоЌте подле·и руском неприЌате у,
  Уосталом, са нама Ќе Бели Бог - Творац васе ене ...
  помо·и ·у тоЌ ота¤бини у борби,
  Да у успеху живота буде непроме®ен!
  
  Колико далеко можете убити во ене?
  Нажалост, рату нема краЌа...
  Тако проређена у биткама наше воЌске,
  Урадите нешто чега се не·ете стидети!
  Ово Ќе добра песма младих ратника. Запевали су Ќе, и поново кренули, граб аЌу·и прашину дуж стазе голим, жу евитим петама.
  Деца су била весела и спо а задово на животом. Иако мршава, лица су ЌоЌ препланула као чоколада, а коса Ќе, напротив, светла. СЌаЌни момци.
  єедан од Немаца на мотоциклу их Ќе звао од ми а. И понудио чоколаду. Гладна Даша испружи руке, али Ќе Васка повуче за рукав:
  - НемоЌте се понижавати!
  Паметна девоЌка пронађена
  - Бо е да уЌединимо нацисте!
  Ова идеЌа се допала Васки, коЌи Ќе и сам од коже и костиЌу. А тражио Ќе и чоколаду.
  Хитлер Ќе климнуо главом и пухнуо на слом еном руском:
  - ПеваЌ дечко!
  Васка климну главом и надахнуто запева;
  ПартиЌа Ќе окупила целу РусиЌу,
  Штити бескраЌна по а...
  На краЌу краЌева,  уди веруЌу таквоЌ сили
  Слава совЌетскоЌ зем и!
  
  Ста ин Ќе наЌвиша награда,
  Ста ин Ќе лет мудрости...
  Морате се храбро борити за ®ега.
  Сви  уди прате Ста ина!
  
  Дали су нам крила весе а,
  Имамо велику во у...
  Ста ин Ќе радост изоби а,
  Слава велика зем о!
  
  Ста ин Ќе наЌве·и у свемиру,
  Ста инов златнокрили херувим,
  Наш народ са непромен ивом сре·ом,
  ВеруЌте, заувек непобедиви!
  
  Ста ин Ќе дао спас  удима,
  НаЌве·и орао на свету...
  За нашу ота¤бину и слободу,
  Раширио Ќе своЌа крила над зем ом!
  
  Нема више од блиставог Ста ина,
  Он Ќе велики као просто бели Бог...
  Борити се пеном и побеђивати,
  Фирера ·е ускоро стрпати у ковчег!
  
  ОдаЌу·и почаст нашоЌ ота¤бини,
  ЗнаЌ Ќе лепшу да не нађеш...
  Ускоро ·емо живети у комунизму,
  И немамо другог пута!
  
  Ста ин Ќе понос целе планете,
  Ста инов безгранични комунизам...
  Опева·е се дела ®егова
  Фашиста Ќе потпуно уништен!
  
  Ста ин прославио РусиЌу,
  Ста ин Ќу Ќе подигао изнад звезда...
  Он Ќе подигао империЌу до врха,
  Ста ин Ќе само идеал!
  
  Ста ин осваЌа универзум
  Има велику звездану флоту...
  Суђе®а ·е бити за поуку
  Ста ин ·е довести до комунизма!
  
  За РусиЌу Ќе Ста ин сунце,
  У тами жестоко сиЌа...
  Глас девоЌке Ќе гласан
  Нема лепшег вође на зем и!
  
  Ста ин Ќе оличе®е Сварога,
  Ста ин Ќе створио мо· РусиЌе...
  Налази Рода у срцу -
  НаЌве·и маЌстор!
  
  Нема  епшег вође на циЌелоЌ Зем и,
  Ста ин Ќе наЌве·и човек...
  ХаЌде да створимо сре·у у нашем универзуму,
  Бесни зликовац Ќе уништен!
  
  МоЌи синови и комсомолци,
  За Ота¤бину, заЌедно у формациЌи...
  На краЌу краЌева, ви девоЌке сте Ќаче од тигрова,
  Са нама Ќе драги гениЌе Ста ин!
  
  Достигну·а се не могу рачунати,
  Летимо као стрела...
  Наша блистава РусиЌа,
  Ота¤бина иде у комунизам!
  Даша Ќе певала заЌедно са Васком и деца су добила све тако звучно и лепо.
  А они су Ќош плесали, газили своЌу препланулу, обу·у децу, и ве· у марту газили по снегу, босим ногама.
  Немцу, коЌи ниЌе баш разумео руски, песма се допала, па Ќе из торбе извадио сви®ску конзерву и пружио Ќе деци.
  И климну главом са одобрава®ем.
  - Зер Гут!
  Момак и девоЌка се поклонише и кренуше да е. ИмаЌу само Ќеданаест година, али су паметни и Ќаког пам·е®а. Прикупите тачне информациЌе. А Ќедном Ќе светлокоса ДариЌа, чак и у корпи, донела мину Немцима. Она Ќе паметна девоЌка и добро зна ®ихов Ќезик. Нису ни помислили да тако лепо дете са седом косом и плавим очима може донети смрт.
  И ово Ќе успело...
  Ево их опет, уживаЌу у немачким чоколадама, а расположе®е им Ќе весело...
  ДариЌа Ќе са осмехом приметила:
  - Ако победимо нацисте, сагради·у себи троспратницу, од мермера и са фонтаном!
  Васка се закикота.
  - Хо·еш ли постати буржуЌ?
  ДевоЌка Ќе одговорила:
  -Не! Само ·у имати своЌ комунизам!
  Васка се опет смеЌао и певао;
  Кад су буржуЌи отишли у моЌу зем у,
  Ку·е су спа ене, девоЌке посечене...
  Чинило се да су нуле преброЌане,
  Момци су обриЌани на нулу!
  
  Храбри Кибалчиш узе пушку,
  И придружио се НародноЌ воЌсци...
  Али он Ќе издао планове за све Малцхисх-Бад Бои,
  Ко се одрекао бурета за пекмез!
  
  И ево Ќа висим на сталку, дечко,
  Муче ме бичем и иглама...
  Као одговор, смеЌем се у лице, Ќа сам ¤елат -
  И веруЌем да ·е Ота¤бина постати раЌ!
  
  Животи®е су ми испекле пете ватром,
  Дете Ќе Ќако претукла струЌа ...
  Али веруЌте ми, брашно ниЌе ништа,
  Тако да Ќе победио црвени буржуЌ!
  
  Кости ломе, зли метал Ќе укопао,
  На сталку, ¤елати ме тетураЌу...
  Али Ќа веруЌем у то, дечак Ќе са®ао
  Да трчим по Берлину у маЌу!
  
  ВеруЌем да ·е друг Ле®ин водити
  Бесплатно, Варшава, Праг, Лондон!
  Ускоро ·емо обЌавити победнички резултат
  А над Берлином црвена застава поносно!
  
  Сада детету пете Ќош горе,
  Ђон, коЌи Ќе скоро увек бос ...
  И бич снажно удари по леђима,
  Вероватно си мама ве· седа!
  
  Али не·у се предати овим ¤елатима,
  Не·у тражити веру, знаЌ милост...
  Нека кат бич стрмо с рамена,
  Знам да ·е Ле®ин дати, веруЌте у награду!
  
  Кибалчиш се смеЌао под муче®ем,
  НиЌе открио таЌне, умире поносно...
  У паклу заувек тако вришти Бад Бои,
  Демони му сипаЌу смолу у грло!
  
  Ле®ин Ќе са нама, видиш заувек,
  И пламен гори у мом срцу...
  Остваре®е великог сна
  Би·е црвена застава изнад целе планете!
  ДариЌа Ќе звиждукала и лупкала босом ногом:
  - Велики! Да ли сте га сами компоновали?
  Васка климну главом.
  - Да! Његова прича Ќе оставила велики утисак на мене!
  ДариЌа климну главом и примети:
  - Се·ате ли се како су полицаЌци ухватили вас и мене и боси нас протерали по хладно·и кроз снег, а онда су нас ишибали, а танким гранчицама намазали пете.
  Васка Ќе спремно потврдио:
  - Било Ќе тако.... Боле те пете и боле рамена када висиш на сталку. Али ниЌе било доказа против нас и...
  ДариЌа Ќе уз уздах приметила:
  - Да, али пандури су хтели да се смрзнемо на смрт. Али када су ме ударили флашом по глави, босом ногом сам захватио комади·. А онда Ќе то пренела на своЌе руке. Онда сам пресекао конопац за себе и за тебе.
  Васка климну главом.
  - Да, било Ќе... Ужасно, међутим. Али знате, на хладно·и, пликови од спа ених табана не боле! А кад смо после изашли, на нама Ќе све зарасло као на псима!
  ДариЌа Ќе спремно потврдила:
  - Да нас добро лечи! Напунио сам тако грубе табане да се не плашим да ходам по уг ев у!
  Васка, надимаЌу·и се, рече:
  - И Ќа исто! Ми смо пионири, деца комунизма!
  ДариЌа Ќе потврдила:
  И сигурно ·емо победити!
  Момак и девоЌка су певали:
  У победи бесмртних идеЌа комунизма,
  видимо буду·ност наше зем е...
  И црвена застава, наша ота¤бина,
  Увек ·емо бити несебично верни!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Почетком августа 1943. Немци су ипак изашли, савладавши тврдоглав отпор совЌетских трупа ка КаспиЌском мору. Ово Ќе заиста велико достигну·е за Фрице. КоЌа Ќе остварила наЌве·е дивиденде. Сада Ќе Кавказ био одсечен копном од главног континента.
  Успех су постигли и Турци, коЌи су после тврдоглавих борби коначно заузели Батуми и довршили опко ава®е єеревана. Дакле, након што Ќе теме но притиснуо совЌетске трупе у Закавказу.
  ПоложаЌ СССР-а постао Ќе веома тежак. И Ста ин Ќе наредио да се крене у офанзиву на северу како би се пробио коридор до гладног, умиру·ег, али Ќош не преданог Ле®инграда.
  Почео Ќе напад на Тихвин. Тамо су бачене значаЌне снаге, иако штаб ниЌе имао дово но резерви. СитуациЌу Ќе закомпликовао долазак шведских, наводно доброво ачких дивизиЌа на фронт, коЌе су учврстиле ®ихове позициЌе.
  Да, и Немци су озби но оЌачали ...
  Борбе су се одвиЌале од десетог августа, совЌетске трупе су напредовале десет километара у прва три дана битке. Овде Ќе четрнаестог августа први пут у борбу ушао немачки тенк Маус. Не баш успешан развоЌ тежак сто осамдесет осам тона. Истина, ауто Ќе возила озби на посада, веома борбене нацистичке девоЌке.
  Агнес, Адала, Ангелина, Агата, Афродита - пет лепотица Тре·ег РаЌха са словом "А". И како се боре на Маусу и пуцаЌу из две пушке одЌедном.
  Експлозивне фрагметне гранате испа уЌу се из краткоцевног топа калибра 75 мм, а теже из топа калибра 128 мм, показуЌу·и ударну мо·.
  Агнес пуца голим прстима и исклесаним ногама. Удара се у совЌетски ауто, буквално скидаЌу·и му тора® и цичи:
  - єа сам свемирска девоЌка!
  Адала ша е хитац нагазном мином и шкрипи:
  - А Ќа сам акробатац, поцепаЌте целу посаду!
  А такође девоЌка користи голе ножне прсте. СовЌетске тридесет четири гранате погодиле су Маус, али су се одбиле као грашак. Ауто Ќе добро зашти·ен. И не можеш Ќе лако ударити. Шко ке лете из ®е као тениске лоптице, а чак ни са великим калибром таквог чудовишта не можете да се пробиЌете.
  А девоЌка Ќе упуцана из противавионске пушке, не дозво аваЌу·и неприЌате у да се приближи.
  Агата Ќе такође опалила голим прстима и зарежала:
  - Нек удари моЌ мач, бичева·емо душмане!
  Адала Ќе агресивно потврдила, шутираЌу·и веома прецизно:
  Ми смо ратници светлости и зем е!
  Ангелина Ќе тукла голим прстима, разбила совЌетски тенк Т-34-76 и викала:
  - За велике победе!
  Афродита Ќе такође погодила проЌектилом, тешким као гомила, здробила совЌетски Т-60 и зацвилила:
  - Свети рат ·е бити наша победа!
  Агнес Ќе тукла голом петом, разбиЌаЌу·и пред®и оклоп неприЌате а и рекла:
  - Застава царска напред - слава палим Ќунацима!
  Ове девоЌке су прилично гадне и убоЌите. И ниЌе узалуд да их не можете про·и. Захва уЌу·и босим ногама и телесним бикиниЌама, пуцаЌу без промашаЌа. Што значи да се не могу тако лако победити.
  Страшни "миш", бачен убоЌитим оружЌем, и никоме ниЌе дао шансу.
  Ук учуЌу·и сериЌу КВ.
  Али ако постоЌе Немице коЌе се боре тако тврдоглаво и успешно, онда постоЌе девоЌке совЌетског нивоа - хероЌи.
  Ево, на пример, Наташе са своЌим партнерима. ИмаЌу само скромни самоходни топ-85 коЌи Ќе управо стигао на фронт. А девоЌке ве· силно туку нацисте на ®ему.
  Наравно, лепотице су босе и у бикиниЌу. И разбиЌаЌу нацисте теме но, као ма ем коЌи удара у комаде стакла.
  И ово Ќе веома незаборавно када такве девоЌке покажу наЌвиши ниво орловског лета.
  Наташа пуца голим прстима и разбиЌе Пантера, након чега виче:
  - За велику Ота¤бину!
  И показа·е своЌ Ќезик!
  ЗоЌа такође млати неприЌате а. Удари га Ќако Ќако. Ломи·е оклоп и брб ати:
  - За славу комунизма!
  Августина се такође жестоко бори, а ако притисне неприЌате а, чини то врло теме но. Ломи и урла®е:
  - Слава комунистичком свету!
  Долбанет и Светлана. И веома прикладно такође. Са голим ножним прстима. Зломи неприЌате ски оклоп и шкрипи:
  - За величину комунистичког света!
  И покаже своЌ Ќезик...
  Овде су девоЌке, осе·аЌу·и се надахнуто, певале, компонуЌу·и у покрету;
  Лепотице нападаЌу боси
  Тако лепе девоЌке трче...
  Ако Ќе потребно да ударите Фрица песницом,
  Или га разбиЌте митра езом!
  
  ДевоЌке не сум®аЌу
  Они ·е сахранити мртве нацисте...
  И тешко ·е га избити с ногу,
  А негде завиЌаЌу вукови месождери!
  
  РусиЌа Ќе реч за воЌнике
  Кад веруЌеш да не·е бити бо е...
  Иако понекад суморно поравна®е,
  Где триЌумфуЌе зао црни Каин!
  
  Не веруЌте, комсомолци не трче,
  А ако трче, онда само у напад ...
  И сви нацисти ·е бити убиЌени одЌедном,
  А Фирер ·е све поди·и на камено цепа®е!
  
  РусиЌа Ќе моЌа домовина
  Она Ќе блистава, Ќедноставно лепа...
  Ко Ќе кукавица не вреди ни руб а,
  А са ратником Ќе опасно расправ ати!
  
  Али знаЌ да ·емо победити нацисте,
  Не·е зло завладати на престолу...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  И Бог Сварог са величином у круни!
  
  Ко Ќе кукавица, веруЌ ми, слаб роб,
  Његова судбина Ќе Ќедна - да трпи увреде ...
  Данас бравар, сутра си маЌстор,
  И сами можете да тучете леђа другима!
  
  ДевоЌке имаЌу снагу, само вулкан,
  Она понекад и снажно руши планине ...
  Рат бесни злим ураганом,
  И смрт  удске расе, искрено коси!
  
  Па ·у вам искрено ре·и витезови,
  єаки смо кад смо ми Руси уЌеди®ени...
  Потребна Ќе ужина за ви ушку и нож
  Ми смо витезови у биткама непобедиви!
  
  Каква Ќе вера наша, у Господа Христа,
  Иако Ќе Лада такође поштована ...
  Друг Ста ин нам Ќе као отац,
  А место комунизма би·е раЌ!
  
  Уста·е онаЌ ко Ќе био када Ќе умро,
  И поста·емо лепши и мудриЌи ...
  И наравно човек Ќе веома поносан,
  Иако понекад носи глупости!
  
  У  убави наша ота¤бина Ќе као звезда,
  ВеруЌте ми, она никада не·е иза·и...
  Остваре®е великог сна
  Би·е мира и сре·е у целом универзуму!
  
  єа волим МариЌу, свето поштуЌем Ладу,
  Сварог Ќе леп и Перун Ќе велики ....
  Волим Исуса и Ста ина
  Мила су ми света лица икона!
  
  Када ·е прави раЌ
  Обистини·е се, веруЌте ми, све наде...
  СвоЌе срце даЌеш ота¤бини,
  Све ·е бити добро, Ќаче него пре!
  ДевоЌке су се добро бориле и добро компоновале. Шта са таквим ратницима, ниЌедан Хитлер ниЌе страшан за РусиЌу.
  Ипак, совЌетске трупе су се после десетодневних упорних борби ипак пробили до Тихвина.
  Борбе су се одвиЌале за сам град. Снаге, наравно, веома изЌедначене.
  Немци су освоЌили превласт у ваздуху и бомбардуЌу без престанка. СитуациЌу отежаваЌу стране дивизиЌе коЌе се боре на страни Вермахта. Посебно много италиЌанских делова.
  ПокушаваЌу да одгурну Црвену армиЌу од Тихвина. Али руске Ќединице воде тешке борбе. Ово им Ќе Ќедина, права шанса да спасу опко ени Ле®инград коЌи умире од глади. Храна се тамо може убацити само ваздушним путем, али Немци имаЌу Ќаке борбене авионе и то Ќе веома тешко урадити.
  А у другоЌ половини августа, нацисти су упали у Астрахан. И у овом граду совЌетске девоЌке су се бориле са великим хероЌством и храброш·у.
  Бата он босоногих девоЌака покрива оваЌ хероЌски град.
  Аленка баци бомбу босом ногом, па рафал, коси нацисте и изговара:
  - Ако Ќе жена сладострасна као мачка, онда ®ен муж има мишеве у глави!
  А®ута Ќе, пуцаЌу·и на Фрица, и такође бацивши бомбу босом ногом, цвркутала:
  - НаЌсветлиЌе идеЌе су суморне из политике сенке, када се спроведу!
  Алла, пуцаЌу·и на Фрица, и бацивши гранату, нокаутираЌу·и тенк голим прстима, прогунђа:
  - Жена Ќе лукава као лисица, а чак и лавом влада ако човек има ум петла!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и из пишто а, и обараЌу·и Фрица, зарежала:
  - Бог може све, само жену надмаши у захтевима, Он Ќе немо·ан!
  МатрЌона, пуцаЌу·и на неприЌате а и бацаЌу·и голим прстима смртоносни поклон, забележила Ќе:
  - Жена, да Ќе мушкарац не би прогутао као удав, мора да има убод кобре!
  Аленка Ќе, настав аЌу·и да пуца на нацисте, духовито приметила:
  - Човек у свему може бити сличан Творцу, само га опонаша®е као маЌмуна не слика!
  А®ута Ќе пуцала на неприЌате а, а онда Ќе добро нишаним баца®ем гранате нокаутирала тенк и рекла:
  - Човек може да надмаши Свемогу·ег Бога само у самоуображености, па и онда ако га Ќе интелектуално створио питекантроп!
  Алла Ќе, настав аЌу·и да пуца веома прецизно на Фрица, издала:
  - Жена не жели да буде кокошка, али ®ен идеалан мушкарац Ќе петао!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте и прецизним баца®ем босе ноге, погодивши Пантера, приметила:
  - Жена лисица заиста има вучЌи стисак на мужЌаке даброва!
  МарусЌа, такође рафалом на нацисте, и даЌу·и пакет експлозива голом петом, издала Ќе:
  - У политици Ќе као у шуми, прождереш ли храст сви®у, ако зец прождере лисицу, ако магарац - три коже ·е пролити!
  Аленка, настав аЌу·и да изводи махниту пуц®аву, и обасипаЌу·и пешадиЌу фрагментираним лимуном, вакнула Ќе:
  - Што Ќе жена светлиЌа, то Ќе више лисица!
  А®ута Ќе такође пуцала на нацисте, покосила их, а голим прстима бацила гранату и цвилила:
  - Сивим  удима недостаЌе сива материЌа у мозгу, светле личности, сива у глави у великим количинама!
  Алла Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, даЌу·и пакет експлозива голом петом, духовито издала:
  - Сив човек Ќе усам ен као вук, а ко зец нема покоЌа!
  МариЌа косе·и Фриц, духовито Ќе приметила:
  - Ако Ќе политичар велика лисица, онда му Ќе лавовски део обезбеђен!
  МарусиЌа Ќе опалила из бацача граната и бацила лимун голим прстима, цвиле·и:
  - Лисица-политичар одузима бирачу-врани могу·ност да Ќаше као сир у путеру!
  Аленка Ќе, настав аЌу·и да пуца из оружЌа, и голом петом подлегла пакету експлозива, викнула Ќе:
  - Ма®е Ќе звезда на небу него тумаче®а Светог писма!
  А®ута, пуцаЌу·и на нацисте, издала Ќе:
  - Џелат у црвеноЌ ха и, праведниЌи, политичар са елоквенциЌом!
  Алла Ќе, настав аЌу·и да пуца, логично приметила:
  - Џелат има наоштрену секиру, политичар оштру реч, први му разнесе главу, други кап е на мозак!
  МариЌа Ќе, настав аЌу·и прецизно да туче Фрица, и голим прстима бацаЌу·и Ќош Ќедан дар смрти, приметила:
  - Сецкати главе Ќе понекад хуманиЌе него капати по мозгу!
  Матрена Ќе, пресецаЌу·и нацисте, и бацивши бомбу голом петом, издала:
  - Ако вам политичари капну на мозак, чупа·ете косу од досаде!
  Аленка, пуцаЌу·и на немачког генерала и пробиЌаЌу·и се кроз ®ега, рече прете·и:
  - Говори политичара су као вода за испира®е мозга!
  А®ута, коЌа Ќе добро гађала неприЌате а и бацила лимун голим прстима, издала Ќе:
  - Шта Ќе наЌве·и Бог у политици, шта ствара безако®е!
  Ала Ќе, пуцаЌу·и на нацисте и голом петом бацивши пакет експлозива, издала:
  - Политичар увек гледа бирача као магарац лисичЌим погледом да оре!
  МариЌа, пуцаЌу·и на неприЌате а, и голим ножним прстима, бацаЌу·и гранату смртоносне снаге, испали:
  - Жена воли да разоткриЌе своЌе Ќадно тело да би се богатиЌе обукла!
  МарусиЌа Ќе испалила дугачак рафал, пресекавши Фрицову линиЌу и преде·у·и:
  - Боса жена брже обуче мушкарца, чак и ако ниЌе баш чизма!
  Аленка Ќе, воде·и прецизну ватру на нацисте, приметила:
  - Са голом женском потпетицом, лакше Ќе предети мушкарца на модним чизмама!
  А®ута Ќе испалила из бацача граната и рекла:
  - Да би добила модерне ципеле, жена мора прописно да "обува" мушкарца!
  Ала Ќе, туку·и нацисте рафалима и бацаЌу·и гранату на голе прсте, одговорила:
  - Жена коЌа не уме да на време оголи ногу оста·е заувек "поткована"!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, и бацивши експлозивну пакова®е своЌом округлом петом, издала:
  - Пречесто, гледаЌу·и голе женске ноге, мушкарац ризикуЌе да се "обува" у ста®е скитнице!
  МарусиЌа, пуцаЌу·и прецизно на неприЌате а, и даЌу·и бомбу голим коленом, одговори:
  - Да не бисте заувек остали боси, морате на време да умете да изуЌете ципеле!
  Аленка Ќе, настав аЌу·и да пуца на нацисте, и одузимаЌу·и им дах, духовито издала:
  - Боса нога девоЌке Ќе бо а од осваЌачке церадне чизме!
  А®ута, настав аЌу·и да пуца са неугасивом прецизнош·у, приметила Ќе:
  - НаЌЌачи оклоп не·е одолети, пред нежном кожом, шармантним девоЌачким табанима!
  Алла Ќе, пуцаЌу·и на немачке осваЌаче, издала:
  - Жене се врло спретно босим ногама пе®у у мушки новчаник!
  МариЌа Ќе пуцала на нацисте, са великом прецизнош·у, и удараЌу·и их по главама, приметила:
  - НаЌлеп ивиЌи део женског тела за златнике, босе ноге и голе груди!
  МарусЌа Ќе, настав аЌу·и да пуца, без сажа е®а према нацистима, издала:
  - Жена треба понекад да се изуЌе, да не би клекнула пред потребу!
  Аленка, умесно шкрабаЌу·и нацисте и слажу·и их на хрпе, логично Ќе забележила:
  - Лакше Ќе човека босом ногом ставити на колена!
  А®ута, пуцаЌу·и на неприЌате а, агресивно Ќе приметила:
  - Бос у време, никад бос!
  Ала, копаЌу·и неприЌате е и одсецаЌу·и противнике, прогунђа:
  - Лакше Ќе жени да се босим ногама попне на златни врх!
  МариЌа Ќе такође тукла нацисте и пред®ала:
  - Ти си човек од чизама, ако не волиш женске ноге!
  МарусиЌа, пуцаЌу·и на нацисте и голим прстима бацивши дома·и пакет са експлозивом, од коЌег се Тигар преврнуо, зарежа:
  - Жена витких ногу натера·е човека да се сагне у поштова®у!
  Аленка Ќе тукла нацисте, покосила их и издала:
  - Голи прсти на ногама су спретниЌи од руку када жена вади новчи·е из ¤епа "поткованог" мушкарца!
  А®ута Ќе прекинула Фрица и зацвилила:
  - НаЌвештиЌе Ќе да жена гура мушкарца под пету, босом ногом!
  Алла Ќе, пуцаЌу·и на противнике и бацаЌу·и лимун голом петом, рекла:
  - Пут до срца човека лепотица Ќе лакше прегазила босом!
  МариЌа Ќе разбила немачки тенк, бацивши гранату, зацвилила:
  - ДевоЌке босих ногу, жилавиЌе при пе®а®у на Еверест мушког срца!
  МатрЌона Ќе такође пуцала убоЌито и издала:
  - Изувши ципеле, жени Ќе лакше да пређе пусти®у мушке равнодушности!
  Аленка Ќе разбила неприЌате а зароб еном базуком и зацвилила:
  - Би·еш глуп као чизма, удари·еш у пету и босоног!
  А®ута се такође окренула и зацвилила, показуЌу·и зубе:
  - Гола женска нога тера човека да упадне у босоного дети®ство!
  Црвенокоса Алла, покосивши нацисте, цвркутала Ќе:
  -НаЌчеш·е потковане чизме падаЌу у босоного дети®ство!
  МариЌа Ќе ошамарила нацисте и пискала:
  - Ако девоЌка има лепе ноге, онда ниЌе скитница у животу!
  МатрЌона, пуцаЌу·и на неприЌате а и секу·и нацисте, као снопове жита, лаЌала Ќе:
  - Боса девоЌка Ќе бо а од потковане старице, млада мачка, забавниЌа од старог лава!
  Аленка, пуцаЌу·и на нацисте и бацаЌу·и смртоносне поклоне смрти, издала Ќе:
  - НаЌбо е од свега, жена добиЌа награду голих груди, а модне ципеле босих ногу!
  А®ута Ќе такође тукла нацисте, косила их, босим ногама бацала гранате и шкрипала:
  - Од тр®а мушке равнодушности, наЌбо и начин да се заштити жена Ќе гола пета!
  Алла Ќе, пуцаЌу·и на противнике и одсецаЌу·и их аутоматским рафалима, приметила:
  - НаЌиздрж ивиЌа потпетица за мушкарца од голе женске ноге!
  МариЌа, погађаЌу·и противнике и погађаЌу·и из бацача граната, издала Ќе:
  - Босонога женска пета, наЌпрегорениЌа чизма поткована изнутрицама!
  МатрЌона, обараЌу·и нацисте, духовито Ќе издала:
  - Не·еш на време да изуЌеш ципеле - поста·еш бос!
  Аленка Ќе, пишу·и о нацистима, приметила:
  -Ако сте ум од батине, онда можете добро да се загреЌете, само себе!
  А®ута Ќе логично приметила, млатила неприЌате а и босом ногом бацала пакет са експлозивом:
  - Добро Ќе имати клуб, лоше Ќе бити клуб!
  Ала Ќе, туку·и нацисте и даЌу·и бомбу голом петом, викнула:
  - Пеке од ливеног гвожђа могу вам помо·и да преживите, али храстова глава ·е довести до смрти!
  МариЌа Ќе сасвим логично приметила, косе·и нацисте:
  - Кад владару нема кра а у глави, у зем и влада анархиЌа, а ¤абе продаЌу!
  МатрЌона Ќе, рационално туку·и нацисте, приметила:
  - Круна ниЌе за главу него шешир!
  Аленка, сламаЌу·и Фрица, логично Ќе приметила:
  - На храсту главу и круна несигурно седи!
  А®ута, пуцаЌу·и врло прецизно на нацисте, издала Ќе:
  - Колико год да Ќе храст Ќак, али материЌал за главу од ®ега Ќе наЌкрхкиЌи!
  Алла, жустро пуцаЌу·и на неприЌате а, логично Ќе зак учила:
  - Ко Ќе клупски глава, таЌ се батином на главу!
  МариЌа Ќебени противници, издато:
  - Политичар у рукама држи торбицу и пендреку, само су му паре дрвене, а штафета папирна!
  МарусиЌа Ќе логично приметила, бацаЌу·и лимун босом ногом:
  - Светла глава, у наЌма®у руку се односи на седу косу!
  Матрона Ќе, сламаЌу·и нацисте, приметила:
  - Можда ниси плавуша, али лепо Ќе бити светла душа, девоЌке могу да победе зле да би други живели сре·но!
  Аленка, пуцаЌу·и на нацисте, зацвилила Ќе:
  - Од храстова само на па®евима не можете изградити Ќаку одбрану!
  А®ута, пуцаЌу·и, логично Ќе приметила:
  - Ако политичар ниЌе детли·, онда ·е да скине чипс, не само са бирачког па®а!
  Алла Ќе агресивно изЌавила, обараЌу·и Немце:
  - Иако политичар ниЌе орао, он бираче сматра вранама и детли·ем!
  МариЌа Ќе, сече·и неприЌате е, приметила:
  - Ако дозво авате политичарима да вам скидаЌу струготине, онда сте дефинитивно детли·!
  Матрена се, косе·и нацисте, изразила:
  - Политичар са бирачима Ќе лисица, а сам са собом хрчак Ќе хрчак!
  МарусиЌа Ќе босом ногом бацила гранату и зацвилила:
  - Паметан политичар Ќе као лисица у кокоши®цу, а глуп као слон у порцулану!
  Аленка, разбиЌаЌу·и Фрица, издала Ќе:
  - Пре·уткуЌе се ред, прича®ем политичар прави неред!
  А®ута, разбацуЌу·и нацисте гранатом, зацвилила Ќе:
  - Политичар много прича, поготово кад хо·е да зачепи!
  Алла Ќе агресивно приметила, туче·и нацисте:
  - Препирати се са политичарем да лупа®е воде у малтеру, осим ако не сломиш миши· Ќезика, лежи у профиту!
  МариЌа, сламаЌу·и неприЌате е и бацаЌу·и бомбу босом ногом, приметила Ќе:
  - Политичар Ќе мешавина лисице и вука, али много сви®а!
  Матрена Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, зарежала:
  - Што Ќе лисица више политичара, то више сви®а!
  МарусиЌа, косе·и Фриц, издала Ќе:
  - У политици Ќе непрекидна менажериЌа, вукови, зечеви, кокошке, петао и детли·, само се лисица увек бира за кра а!
  Аленка, сламаЌу·и нацисте, прогунђа:
  - Диктатор коЌи се претвара да Ќе лав Ќе права сви®а!
  А®ута Ќе агресивно приметила, обараЌу·и неприЌате е ударцима:
  - Политичар ·е про·и за лава само ако Ќе гласач савршен магарац!
  Алла, избацивши нацисте као прашину са тепиха, издала Ќе:
  - Политичар став а овчиЌу кожу, али га само крвожедност сроди с вуком, а чврстим овном домиш атош·у!
  МариЌа, бацивши бомбу босом ногом, цврку·е:
  - Бо е Ќе кад Ќе владар вук у овчиЌоЌ кожи него ован у лику лава!
  МатрЌона Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, прецизнош·у Робина Худа, издала:
  - Политичар блеЌи о миру као овца, а вучЌи оч®аци рат звецкаЌу!
  МарусиЌа, пуцаЌу·и на неприЌате а, викну:
  - Политичар да добиЌе гласове бирача сипа као славуЌ, а држи их за детли·е!
  Аленка, пуцаЌу·и на нацисте, издала Ќе:
  - Ако вам се говор политичара чини као славуЌев трил, немоЌте у овом случаЌу бити врана!
  А®ута Ќе духовито приметила, обараЌу·и нацисте:
  - Ако политичар пева као славуЌ, онда те сматра одговараЌу·ом игром!
  Алла Ќе, сече·и нацисте, приметила:
  - Лов на бираче разликуЌе се од шумског лова по томе што ловац прави што више буке!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, викнула:
  - Политичар, за разлику од ¤епароша, при крађи прави велику буку, а при п ачки ласка!
  МатрЌона, пуцаЌу·и на неприЌате а, гркнула Ќе:
  - Политичар Ќе у извесном смислу и бог, али му Ќе бо е не веровати!
  МариЌа Ќе потврдила:
  - Политичар воли да обе·а Месец као гласач, само што заборав а да дода да тамо нема живота осим песка!
  Аленка, одсецаЌу·и противнике, прогунђа:
  - Тешко ниЌе од памети, него од недостатка практичне домиш атости!
  А®ута, пуцаЌу·и на неприЌате а, зацвилила Ќе:
  - Све нево е света нису од новца, ве· од ®иховог одсуства у правом износу!
  Алла, пуцаЌу·и на неприЌате а, издала Ќе:
  - єезик Ќе дат политичару да сакриЌе своЌе мисли, али не с каквом елоквенциЌом политичар може да сакриЌе своЌу сиву бедност!
  МариЌа Ќе енергично приметила док Ќе пуцала на Фриц:
  - Ако гвожђе оде у ланце, не·е остати за мачеве, ако се пролиЌе сребро у говорима, онда не·е бити од чега да се пла·а!
  МатрЌона, пуцаЌу·и на неприЌате а, прогунђа:
  - Да ли политичар има дара за испу®ава®е обе·а®а? ПоседуЌе, али не узалуд!
  МарусЌа, пуцаЌу·и на нацисте, приметила Ќе:
  - Слон наме·е велику гомилу гована, а политичар-лисица Ќош ве·у брдо вербалне диЌареЌе!
  Аленка Ќе духовито приметила, сламаЌу·и нацисте:
  - Политичар точи обилато слатким медом говора, утапаЌу·и бираче у вербалну диЌареЌу!
  А®ута, пуцаЌу·и на противнике, издала Ќе:
  - Слатки говор политичара Ќе као медни поток, само ти уз ®ега пливаш у ђубре!
  Алла Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, приметила:
  - Политичар може да испуни обе·а®е, само да би гласач поверовао у немогу·е!
  МариЌа Ќе, воде·и веома тачну ватру, издала:
  - Много Ќе политичара на изборима, али нема ко да бира, ко па®, ко шпил, ко лисица, ко сви®а, ко медвед - од досаде остаЌе само Ќедно - до урлати!
  МатрЌона Ќе пуцала на нацисте и приметила:
  - Политичару коЌи често цепа грло, ва а прописно да се разбиЌе по ушима!
  МарусЌа Ќе пресекла нацисте, рекла:
  - Политичар, за разлику од славуЌа, никад не пева ¤абе, а има лисичЌи дар!
  А онка Ќе цвркутала, показуЌу·и зубе:
  - Политичар хо·е да постане орао, али гласач увек нема птичиЌа права!
  А®ута Ќе гукала, гађаЌу·и Немце снаЌпером:
  - Зашто си на птичЌем праву, Ќер памет детли·а!
  Ала Ќе засиктала са агресивнош·у питона:
  - Политичар има много различитих песама, али све са само Ќедним мотивом: изабери мене!
  МариЌа, одсецаЌу·и нацисте, прогунђа:
  - Бирач као лепи®а остав а зеца, вука, медведа, али политичкоЌ лисици Ќош прождире!
  Матрена Ќе приметила, секу·и нацисте:
  - Политичар ·е слатким говорима рачунати на интелект муве, на трен славуЌа, на обзир детли·а, али ®егова сви®ска суштина Ќе вид ива соколовом оку!
  МарусиЌа, коЌа се бори против нациста, додаЌе са осмехом:
  - Жена Ќе и добар политичар, и бар даЌе шансу да испуни обе·а®е о верности и пружи задово ство!
  Тако девоЌке хероЌски штите град, и даЌу велику наду.
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  КраЌем септембра и почетком октобра борбе за Астраха® су Ќош траЌале, а нацисти су се кретали на Ќуг дуж обале КаспиЌског мора. Дошло Ќе до неумо ивог напредова®а нациста... На Ќугу, нацисти су заузели град Ор¤оникидзе и наставили да ЌуришаЌу на Грозни.
  У овом граду су се хероЌски водили и совЌетски ратови.
  Бата он девоЌака, на челу са Тамаром, показао Ќе очаЌну одлучност и храброст.
  Тамара Ќе испалила рафал из митра еза, а голим прстима Ќе бацала гранате говоре·и:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини СССР!
  Ана Ќе, прецизно пуцаЌу·и на нацисте, а такође голом петом бацивши пакет експлозива, узвикнула:
  - Слава Ќунаштву!
  Акулина, пуцаЌу·и на неприЌате а, викну:
  - За ота¤бину и част!
  ВикториЌа, пуцаЌу·и на Фрица и голим прстима бацивши бомбу смртоносном силом, зарежала Ќе:
  - Сломите Вермахт Ќунаштвом!
  ОлимпиЌа, здрава девоЌка, дала Ќе ред неприЌате има, нокаутирала Фрица и опростила:
  - У светом рату би·е наше победе!
  Тамара, пуцаЌу·и на нацисте и поново бацаЌу·и бомбу босом ногом, приметила Ќе:
  - ВоЌник мора имати снагу храста, али не и храстове главе!
  ДевоЌке су пуцале. Око масе рушевина, рушевине се диме. Следи експлозиЌа за експлозиЌом. Дим се диже у небо. Све около гори.
  Униште®е масовних размера.
  Лепа, босонога плавуша Ана, како баца гранату, кидаЌу·и нацисте, брб а овако:
  - У сваком храсту Ќе удуб е®е, у свакоЌ храстовоЌ глави Ќе рупа из коЌе теку мозгови!
  Акулина, пуцаЌу·и на неприЌате а и бацивши гранату грациозном, препланулом, босом ногом, зацвилила Ќе:
  - Ако си паметан као храст, онда ·еш се савити као Ќасичина!
  ВикториЌа, ова црвенокоса девоЌка, такође голих, препланулих, исклесаних ногу, цвркута:
  - Ако немаш лисичЌе лукавштине, онда ·е ти скидати три коже!
  ОлимпиЌада, здрава, висока, крупна, миши·ава плавуша се окренула, босом ногом бацила гранату и зацвилила:
  - Ако си глуп као храст, откину·е те као леп иву!
  ПокраЌ ®их Ќе пузао дечак. Б ескао Ќе црним штиклама и бацио на нацисте пакет експлозива. Онда Ќе зацвилио:
  - Млади воЌник, бо и од оронулог генерала!
  Тамара се поново окренула. Босом ногом бацила Ќе бомбу смртоносном и узвикнула:
  - За свако своЌе ново одело политичар повуче три коже са бирача!
  Акулина, пуцаЌу·и на неприЌате е, и агресивно се цере·и, зарежа:
  - Би·еш паметан ко храст, откину·е га ко леп ив и зечев!
  Ана, пуцаЌу·и на неприЌате а и бацаЌу·и гранате босом ногом поткопаваЌу·и тенкове, цвркутала Ќе:
  - Лукава лисица ·е и три коже с лава срушити, ако Ќе паметан ован!
  ВикториЌа, пуцаЌу·и на нацисте и бацаЌу·и убилачки поклон голом петом, издала Ќе:
  - Ако не·еш да постанеш лисица, кука·еш као гладан пас!
  ОлимпиЌада Ќе покосила Фрица. Онда Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Политичар Ќе лисица, па по дану гуши бираче-кокошке!
  Тут®ава канонаде расте. Страшни "Стурмтигрови" иду у битку. Испа уЌу ракетне бомбе. И уништаваЌу читаве зграде, ломе·и ку·е одЌедном. А небом круже Ќуришници. Они испа уЌу ракете на совЌетске положаЌе. БацаЌу бомбе. Ве· се види Пантер-2, напредниЌа машина од Пантера, са мо·ним топом од 88 мм.
  Немачко возило има ужу и ма®у куполу, као и чуча® труп. Такво чудовиште, ако млати, онда млати. И што Ќе наЌважниЌе, не превише тежак, са снажниЌим мотором од 900 ко®ских снага.
  Тамара Ќе босом ногом бацила гранату на Пантера-2 и загугутала:
  - Би·еш глуп као па®, откину·е га као леп иву, не само лукаве лисице, него и кукавне зечеве!
  Ана Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, и косе·и противнике, бацаЌу·и босим ногама лимуне, зак учила:
  - Чак и орао, лукава лисица, може да разоткриЌе мокро пиле!
  Акулина Ќе, одсецаЌу·и неприЌате е и пробиЌаЌу·и их, прецизним ударцима, издао:
  - Човек коЌи са®а о улози лава често постаЌе магарац коЌег лисица преора!
  ВикториЌа, сече·и противнике у рафалима, и босим ногама бацаЌу·и нешто смртоносно, Ќекнула Ќе:
  - Човек има лавовске амбициЌе, магаре·у тврдоглавост, неспретност медведа, грациозност слона, али лисица увек уме да га намами!
  ОлимпиЌада Ќе преокренула неприЌате а. Покосила га Ќе као косилица и зарежала:
  - Лисица црвене боЌе, политичар крвавог одела!
  Интензитет битке Ќе стално растао. Град су нацисти разбили гасним топовима, коЌи су по снази били супериорниЌи од КатЌуша. И било Ќе веома тешко одупрети се нацистима. Али бата он босих, полуголих девоЌака борио се са колосалним ентузиЌазмом. И девоЌке скоро да нису умрле, мушкарци су добили више.
  Тамара Ќе, пуцаЌу·и на нацисте и бацаЌу·и бомбе голим прстима, викнула:
  - Жена побеђуЌе Ќаке мушкарце, играЌу·и на ®ихове слабости, политичарка убеђуЌе слабе бираче, очигледно преиграваЌу·и!
  Ана Ќе, одсецаЌу·и неприЌате е и косе·и их мецима, у исто време даЌу·и у пакету експлозив голом петом, издала:
  - Жена Ќе наЌлукавиЌа политичарка, не треба да учи за лисицу, али мора да уме да се обува, а да остане боса!
  Акулина Ќе прецизним рафалима секла противнике и голим прстима лаЌала:
  - И жена воли младост, али ЌоЌ Ќе драже зелено од долара од зеленог доба патрона!
  ВикториЌа, та риђокоса кучка, Ќе смртоносно рафала, избила конопац и зацвилила:
  - Зеленило девоЌачке младости привлачи зелене новчанице мушкараца коЌи су се угоЌили од долара!
  ОлимпиЌада, пуцаЌу·и на неприЌате е, и бацаЌу·и Ќош Ќедан дар босом ногом, викну:
  - Не Ќури за зеленим доларом, нево а има и зелене очи, а шко ка Ќе хрскава!
  Битка постаЌе све жеш·а. Смртоносни проЌектили Ќуре. Разбили су и разбили совЌетске положаЌе, преврнувши топове батериЌа. И нови авиони Ќуре, и Ќуришни топови тут®аЌу. Облаци прашине дижу се у небо.
  Тамара Ќе, немилосрдно пуцаЌу·и на нацисте, узела и издала бисер, на коЌи Ќе босом ногом бацила гранату:
  - ВеруЌу·и у Бога, не тоните до нивоа животи®е: човек ниЌе покорна овца, а не смрд ива коза!
  Ана, боре·и се са неприЌате ем и босим ногама бацаЌу·и дарове смрти, приметила Ќе:
  - Зарађивати на вЌери  уди исто Ќе што на злато сипати стаЌ®ак, никну·е неповЌере®е!
  Акулина, уништаваЌу·и Пантера, агресивно Ќе дунуо:
  - ВеруЌу·и у неде у, не сти·и до седам петка у неде и!
  ВикториЌа Ќе, веома прецизно пуцаЌу·и на нацисте, и агресивно их косе·и, приметила:
  - Вера у вечни паклени пламен узаврело млеко суЌеверЌа, са коЌег се скида пена, одметници од вере!
  ОлимпиЌада, хероЌ, коЌа Ќе секла нацисте и босим ногама бацала гранате колосалне разорне мо·и, приметила Ќе:
  - Само па®еви и храстови веруЌу у паклену ломачу вечног пламена, даЌу·и себи да буду огу ени као леп иви!
  Тамара Ќе пуцала из зароб ене базе, б еснула голим штиклама и цвркутала:
  - Како сиЌа пламен вечне паклене ватре? СЌаЌ златника у ¤еповима лопова из религиЌе!
  Ана Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а и сакосаваЌу·и нацисте са колосалном прецизнош·у, издала:
  - Нева алци користе Бога да пуне ¤епове, а вараЌу се не само празном главом!
  Акулина се окренула неприЌате у. Бацила Ќе бомбу голим прстима и зацвилила:
  - Нева алци од вере овцама три коже чупаЌу, Ќарцима рогове ломе, само им Ќе профит мила, а вера Ќе за халабуку!
  ВикториЌа Ќе голом петом бацила бомбу од пи евине, разнела неприЌате а и зацвилила:
  - Поштен свештеник Ќе као вук вегетариЌанац, само Ќе вера увек поштена, а ®ена употреба Ќе себична!
  ОлимпиЌа Ќе разбила неприЌате а из митра еза. Покосила Ќе неприЌате а и дала гомилу граната голом петом, коЌа Ќе преврнула тенк Лев. Онда Ќе викнула:
  - Свака религиЌа Ќе баЌка, само се од ове фантазиЌе прави профит у заиста фантастичним размерама!
  Овако се девоЌке храбро боре у граду Грозни. И показуЌу се са наЌвише тачке гледишта храбрости.
  А остале девоЌке бране Астрахан свом храброш·у. И такође показуЌу наЌвиши акробатику и снагу.
  ДевоЌке се одлично боре.
  Аленка Ќе босом ногом бацила гранату, раскомадала нацисте и гугутала искакавши зубе:
  - Ко вам дозволи да окачите резанце на уши, би·е заувек гладан!
  А®ута, косе·и нацисте овим, сложила се:
  - Не·еш бити пун резанци на ушима!
  Алла Ќе испалила рафал на нацисте, бацила смртоносну гранату босом ногом и викала:
  - Резанци на ушима су Ќело коЌе изазива мучнину у послед®ем тренутку!
  МариЌа Ќе духовито приметила, показуЌу·и зубе, и бацаЌу·и експлозивни пакет голим прстима:
  - Да ли Ќе ово Бог, нико не зна, али они непрестано распи®у човека, као да Ќе подобиЌе Христово!
  МарусиЌа, Ќебена Фрица, узела Ќе и викнула, насмеш иво се насмеЌала:
  - Човек се труди да овлада БожиЌом силом, али до сада добиЌа само распе·е не по Богу!
  МатрЌона се окренула, покосила нацисте и издала, агресивно намигуЌу·и другарицама:
  - Човеково срце стреми доброти, ум профиту, а стомак прождр ивости, и на краЌу завлаче·и ноге у Ќаму!
  И жестоке борбе тут®аЌу у Астрахану. Град на Волги Ќе к учна тачка совЌетске одбране. И овде такве битке махнито к учаЌу. Као да чаЌник жубори.
  А тешки, смртоносни авиони Ќуре. єу-288 Ќе веома мо·на машина. И баца бомбе са колосалном упорнош·у.
  Аленка вришти, окре·у·и се према нацистима, и бацаЌу·и бомбу босом ногом:
  - Ако човек има интелигенциЌу гориле, ора·е као ко® и Ќести као пас!
  А®ута Ќе босом ногом лансирала убилачки дар смрти, разбила нацисте и викала:
  - Човек допушта да му ставе крагну, али да би орао, мора да се туче принудним бичем!
  Алла Ќе голом петом пустила лимун и прогунђала:
  - Политичар има велики ¤еп, али Ќе само безначаЌни ¤епарош!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на противнике, сиктала:
  - Политичар коЌи обе·ава бирачима месец са неба, дошавши на власт, напушта лунарни пеЌзаж, и цвили од глади за звездом!
  МатрЌона Ќе, смеЌу·и се заглушно, приметила:
  - Ђаво у свакоЌ политици подстиче да заузме место Свемогу·ег Бога, само политичар има Ќако мало талента!
  МарусЌа, пуцаЌу·и на неприЌате е и самоуверено их косе·и, приметила Ќе:
  - Човек тежи да постане свемо·ан, али ®егов морални напредак га не чини бо им!
  ДевоЌке су очигледно духовите до наЌвишег степена.
  А рат иде назуб еном стазом. Млазни авиони се тестираЌу у Тре·ем РаЌху. И ово Ќе такође прилично озби ан аргумент у спору са СССР-ом.
  Хитлер, наравно, ниЌе баш задово ан. Рат се одуговлачи, а РусиЌа се тврдоглаво опире, мада и она попушта. Битке к учаЌу, као на уш·у вулкана.
  КраЌем октобра. КалмикиЌа Ќе потпуно зароб ена, а нацисти напредуЌу преко Дагестана.
  Успеси нациста, иако скромни, али константни. Црноморска флота Ќе на ивици униште®а.
  Овде Ќе цео тим на разарачу коЌи се састоЌи од девоЌака. У наЌма®у руку добра екипа. ДевоЌка Ќе у прслуцима и трчи боса, трепере·и округлим штиклама.
  Алиса, командант разарача, самоуверено наређуЌе да се нападне фашистичка крстарица. Лансира торпедо и приме·уЌе:
  - У рату, као у добром позоришту, следе·а рад®а Ќе непредвидива, сузе ·е сигурно лити!
  АндриЌана Ќе ®ен партнер, командуЌе читавим леглом девоЌака. Трчале су трепере·е голе, округлих потпетица, и цвилиле. Поставили су мински уређаЌ.
  АндриЌана Ќе викнула:
  ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити
  Би·е краЌа фашизму...
  И сунце ·е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Вероника Ќе, пуцаЌу·и на нацисте из топа, промуцала:
  - У рату, као на филму: рад®а плени, никад не досади, само, аваЌ, заиста убиЌа!
  Разарач са голоногим, препланулим, витким, веома лепим девоЌкама скаче с Ќедне на другу страну. Бачен Ќе као перо.
  Алиса, лупкаЌу·и своЌим исклесаним, босим ногама, викну:
  - Ако ниси лагодан, зем а ·е у рату почивати у миру!
  АндриЌана Ќе, прецизно пуцаЌу·и из топа, приметила:
  - ДевоЌка коЌа уме да се бори Ќе витез!
  Алиса се исправила док Ќе пуцала:
  - Не, она Ќе хероЌ!
  И ратници прасну у смех. И показао Ќезике. И ноге лепотице, тако грациозне, и трагови крви остаЌу на палуби. Мо·не девоЌке.
  И голе, пете су им тако округле и грациозне.
  Алиса се сетила како Ќе била зароб ена, а нацисти су Ќе мазили по табанима танким, усиЌаним бичем. Овде скоро гол висиш на сталку. ТвоЌе босе ноге су увучене у коцку. И голицаЌу те усиЌаним шипкама. Овде и до гримизне брадавице, црвено гвожђе Ќе каутеризовано.
  Алиса Ќе мучена и мучена неколико дана. Али девоЌка Ќе успела да побегне.
  Она Ќе официру гарде рекла да зна место на мору, где су бацили контеЌнер са златом коЌи Ќе евакуисан из Севастопо а. Фашиста Ќе пао на то.
  Па, Алиса Ќе, упркос свим тортурама, задржала храброст. Скинули су Ќе са ланаца и везаних руку ставили у чамац. И босих ногу, мало опечених на сталку, успела Ќе да узме пишто  и убиЌе двоЌицу фашиста. Затим Ќе одвезала конопце и отпливала. Она Ќе то паметно проверила. И заслужио поштова®е девоЌака.
  Из специЌалног оде е®а су покушали да се прилепе за ®у, али Ќе Алиса запретила специЌалцима да ·е организовати несре·у, а такође Ќе обесити на кучку. Уплашили су се.
  Алис Ќе веома борбена девоЌка...
  Чак Ќе и духовито зак учила:
  - Џелат воли секиру из оружЌа, али у борби има неспретно вештину!
  АндриЌана се сложила са овим, удараЌу·и своЌе исклесане ноге:
  - Од секире Ќош можеш да куваш супу, али оно што Ќе написано Ќуначким пером не може се ¤елатом посе·и!
  єулиЌана Ќе веома лепа девоЌка. На грудима има само танку пругасту тканину и га·ице. Али она Ќе тако дивна и лепа. Ноге свих девоЌака на разарачу су голе, и веома завод иве.
  Када су Немци зароб ени, приси ени су да  убе девоЌке укруг, голих пета. И затвореници то послушно раде. И лижу пете девоЌкама, и  убе се са великим задово ством.
  єулиЌана Ќе певала:
  - Нисмо ми зли разбоЌници,
  Не желимо да убиЌемо...
  Али голе пете боле,
  Хо·у да ударим свакога у лице!
  ДевоЌке, наравно, могу да уживаЌу у сваком успеху.
  АндриЌана Ќе, лупкаЌу·и голим штиклама, издала:
  - О, нове границе, не засмеЌаваЌте ме!
  Алиса се сложила:
  - Неограничене могу·ности за оне коЌи себи не постав аЌу границе!
  Вероника се шамарала босим ногама, звецкала босим штиклама и искакала зубе приметила:
  - НаЌЌача особа не·е пову·и неподнош иве амбициЌе!
  АндриЌана Ќе, показуЌу·и зубе и пуцаЌу·и из топа, духовито приметила:
  - Човек Ќе далеко од Бога, Ќер ниЌе отишао далеко од макака у свом опонаша®у природе!
  Вероника, разбиЌаЌу·и токове нациста коЌи су напредовали прецизним хицима, прогунђа:
  - Политичар у амбициЌама Ќе бог, у методама свог лица, а у кориш·е®у резултата Ќе чиста сви®а!
  СовЌетске девоЌке се добро боре. Али има, наравно, немачких, а такође и лепотица у бикиниЌу и босих ногу.
  На пример, Герда Ќе редак борац.
  Она и ®ени партнери су сели на наЌновиЌи тенк "Пантер" -2.
  ДевоЌке пуцаЌу на совЌетске трупе и урлаЌу.
  Ми смо зли вукови, повлачимо се, нема добра!
  И намигуЌу очима...
  Герда Ќе, уз помо· голих ножних прстиЌу, млатарала по руским воЌницима и зацвилила од задово ства:
  - Ко у животу ниЌе вук, с ®ега три коже спуштене, ко ниЌе лисица у памети, он Ќе утро кокошка!
  Шарлот Ќе такође погодила прецизним проЌектилом, пробила се кроз совЌетски тенк, разбила оклоп и узвикнула:
  - Вук Ќе увек гладан, човек Ќе увек незадово ан, а политичар не може да каже ни реч истине!
  Кристина, веома прецизно гађаЌу·и неприЌате а и гађаЌу·и руске тенкове смртоносним проЌектилом, приметила Ќе:
  - Лисица има драгоцено крзно, али лисичЌа уверава®а политичара ништа не вреде!
  Магда Ќе узела и уперила пушку у неприЌате а, голим прстима, млатарала и грцала:
  - Више Ќе млека од козе него политичара коЌи Ќе паметан ован!
  Герда Ќе, настав аЌу·и прецизно да пуца на совЌетска возила, приметила:
  - На изборима су политичари као између куге и колере, мада су политичари много заразниЌи у своЌоЌ шизофрениЌи!
  Шарлот Ќе погодила тридесет и четири, и покидаЌу·и кулу, рекла:
  - Политичар има вучЌи нос за профит, а сам Ќе готова сви®а за утробу!
  Кристина Ќе вешто лансирала проЌектил голим прстима и рекла:
  - Политичар Ќе ован коЌи Ќури на лав и трон, а када стигне до врха, претвара се у лисицу коЌа гуши кокошке гласаче!
  Магда Ќе агресивно приметила, ша у·и совЌетском самоходу на поклон голим прстима:
  - Не веруЌу политичарима, али гласаЌу, не разумеЌу музику, али слушаЌу радо, не Ќеду резанце, ве· се во но држе за уши!
  И ®ихов "пантер" -2 Ќе веома активан. И проЌектил ша е веома прецизно.
  Немачка машина врло самоуверено ломи све совЌетске тенкове.
  Герда пуца и пева:
  - єедан, два, три - прекрши савет!
  Шарлот пуца веома прецизно, погађа противнике и звижди:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  Кристина Ќе, пуцаЌу·и голим ножним прстима, пробиЌаЌу·и тридесет и четири, додала:
  - НеприЌате и се сви намакаЌу у тоалету!
  Магда Ќе ударила на неприЌате а и рекла:
  - Ота¤бина сузама не веруЌе!
  Герда Ќе пискала:
  - И да·емо злим олигарсима у мозак!
  Шарлот Ќе духовито приметила, погађаЌу·и гранатом совЌетску хаубицу:
  - Злато само лепо изгледа, у ствари, оваЌ метал, човечанство Ќе увек патило, постало Ќе бахато!
  Кристина се, пуцаЌу·и на неприЌате а, духовито изразила:
  - Оголивши груди, лакше Ќе жени да откине мушкарцу три коже!
  Магда Ќе, пуцаЌу·и на противнике, првобитно приметила:
  - ДевоЌке босе, ставите мушкарце у галоше!
  Наравно, девоЌке на резервоару су грациозне. А пилоти су наЌхладниЌи међу Фрицима.
  Албина и Алвина су наЌстрашниЌи асови у свемиру. Овде су ве· достигли броЌ од по пет стотина оборених авиона. Испред ®их Ќе само МарсеЌ. Одликован Ќе Великим крстом Гвозденог крста за 500. авион совЌетске флоте. Али Албина и Алвина су почеле да се боре много касниЌе, и стога ·е ускоро прести·и МарсеЌ.
  Албина и Алвина за 500. летелицу добили су Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  А сада се боре са црвеним пилотима.
  Албина голим прстима притиска дугмад, обара пет совЌетских авиона одЌедном и цикне:
  - Ако Ќе човек паметне чизме, онда увек седи у галошу!
  Алвина Ќе, пуцаЌу·и на руске авионе, и обараЌу·и их голим прстима, приметила:
  - Женска гола нога на време ·е сваку чизму ставити у галош!
  Албина Ќе, воде·и врло добро ци ану ватру на совЌетска возила, духовито одговорила, показуЌу·и зубе:
  - Човек коЌи често гледа голе, женске ноге, седи у галош!
  И обе девоЌке, срушивши Ќош пар єакова, зацвиле:
  - Гола женска нога, добро се вози испод пете и савршено седи у галошу!
  Ратници се овде могу видети на великоЌ висини.
  Али ако постоЌе величанствени немачки пилоти, онда постоЌе и прелепе совЌетске девоЌке-комсомолци.
  коЌи се боре великом снагом. И такође успешно обараЌу хорде Тре·ег раЌха.
  АнастасиЌа Ведмакова, узела га Ќе и голим прстима оборила Немца и зацвилила:
  - Човек Ќе спреман да се окрене наопачке да би девоЌци поцепао ципеле!
  Акулина Орлова, пуцаЌу·и на нацисте, духовито Ќе приметила:
  - Можете окренути било коЌу чизму наопачке са голом женском петом!
  АнастасиЌа Ќе такође ударила Фрица и зацвилила:
  - Женска боса нога ·е сваког мушкарца изврнути наопачке, па макар он био и послед®а чизма!
  Акулина Орлова, нокаутирала Ќе Фоке-Вулфа и сиктала, откриваЌу·и лепе зубе;
  - Ако хо·еш да изврнеш човека наопачке - изуЌ ципеле, ако хо·еш да га ставиш у галош, разоткриЌ пету!
  А девоЌке су углас певале:
  У универзуму бесни рат,
  Сломити да убиЌе без разлога...
  Сатана се ослободио
  И смрт Ќе дошла са ®им!
  
  И ко ·е зауставити ток
  Крваве и луде реке...
  Ласерски зрак ·е у·и у храм,
  И блиц Ќе нестао човече!
  
  И такав хаос
  Преплавио универзум...
  Тужна судбина човечанства
  Издржи бол, пат®у!
  ДевоЌке су можда делимично у праву. Рат ниЌе сре·а. Али у исто време и забава.
  Два немачка пилота почетника, Ева и Гертруда, боре се на модификациЌама Ќуришних Фоке-Вулф. Они нападаЌу копнене совЌетске ци еве из ваздуха.
  Ева, испа уЌе и испа уЌе ракету, приме·уЌе:
  - Зашто Ќе дети®ство босо, Ќер гола женска нога тера мушкарце да изгубе главу, као да су дечаци!
  Гертруда Ќе експлодирала ракетом, притискаЌу·и педалу голом петом и разбиЌаЌу·и бункер совЌетске армиЌе и шкрипала:
  - Же а да види жену голу чини да се мушкарац окрене наопачке!
  Ева Ќе поново ударила, погодила тридесет и четири, разбиЌаЌу·и куле и, духовито приметила:
  - Да бисте скинули жену, морате прво да ЌоЌ обуЌете добре ципеле!
  Гертруда Ќе тукла своЌу противницу голом, округлом петом свог грациозног стопала и приметила:
  - Свуче·и се у право време, пословна жена ·е мушкарцу откинути три коже!
  Ева Ќе испалила ракету на совЌетске бункере и узвикнула:
  - Жена коЌа се на време разголи не·е постати бос и теме но обуван мушкарац!
  Гертруда, коЌа Ќе поклала совЌетске трупе, потврдила Ќе:
  - Обу·е боса жена чизму на човека, и стави·е га у галош, и изврнути га наопачке и учинити га послед®им босоногом!
  Овде Ќе, наравно, логика девоЌака да се против ®е не можете расправ ати. А девоЌке се туку босе и у бикиниЌу.
  И воле лепе млади·е, и уопште такве да су Ќедноставно супер.
  А ако певаЌу, онда ·е побити стотину  уди!
  Ево девоЌака, обострано достоЌних и веома лепих, тако да се у ствари мушкарци окре·у наопачке!
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Град Грозни, потпуно окружен нацистичким трупама, пао Ќе почетком новембра 1943. године. Бата он са девоЌкама избио Ќе из казана и повукао се у Шали.
  Ве· су биле планине, неравни терен, и постало Ќе згодниЌе држати одбрану. Немачки тенкови су били доста тешки, посебно Маус, и било Ќе прилично незгодно борити се са ®има у планинама. Тенк Т-3 Ќе ве· био повучен из производ®е, али се Ќош увек производила модернизована верзиЌа Т-4. Иако морално застарео. Али и да е Ќе могао да се бори против Т-34-76. И бори се добро. Његов топ Ќе био Ќош снажниЌи и имао Ќе ве·у ®ушку брзину од тридесетчетворке.
  Тамара и девоЌке су се потукле у Ша и. ДевоЌке су се трудиле да ово веома велико планинско село задрже - прави град.
  Лепотице су се веома храбро бориле.
  Тамара Ќе босом ногом бацила гранату, испалила рафал и загугутала:
  - За ота¤бину СССР!
  Ана Ќе отворила ватру на нацисте. Лакши Т-4 Ќе покушао да се попне уз падину. ДевоЌка Ќе, бацивши бомбу босом ногом, избила нацистичку машину и зашкрипала:
  - За нашу маЌку Ота¤бину!
  Акулина, пуцаЌу·и на Фрица и голом петом, сервираЌу·и убилачки комад умотан у фолиЌу, вЌакнула:
  - Ота¤бина Ќе увек света!
  Вероника, пуцаЌу·и на неприЌате а и гађаЌу·и лимуне голим прстима, рекла Ќе:
  - За руске гиганте!
  ОлимпиЌада, ова ¤иновска жена, такође Ќе голим прстима бацила бомбу на нацисте и зацвилила:
  - За комунизам!
  Тамара Ќе, изводе·и добро нишану ватру на нацисте, и одсецаЌу·и их као струготине са дрвета, издала:
  - Што више храстова у воЌсци, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Ана Ќе, показуЌу·и зубе, и пуцаЌу·и на нацисте са колосалном прецизнош·у и бесом приметила:
  - Све ·у вас уништити.
  Тенк "Лав", велико возило са дугом топовском цеви. Овде има наЌновиЌи пишто  105 мм, дужина цеви 100 ЕЛ. И испоставило се да Ќе то веома дугачак пишто . А ово дебло стрши убоЌито.
  Акулина пуца из базуке на нацисте и цичи:
  - Слава ери комунизма!
  ВикториЌа такође пуца и урла:
  - Слава хероЌима РусиЌе!
  ОлимпиЌада потврђуЌе пуцаЌу·и на нацисте и бацаЌу·и гранату голим прстима:
  - НаЌве·а слава!
  ДевоЌке су, треба напоменути, феноменалне, и веома симпатичне. А ®ихова хладно·а Ќе колосална.
  Тамара, пуцаЌу·и на неприЌате а, и показавши зубе, каже:
  - За РусиЌу и слободу до краЌа!
  Ана, пуцаЌу·и на неприЌате а, агресивно каже, бацаЌу·и бомбу голим прстима:
  Учинимо да нам срца куцаЌу углас!
  И намигни своЌим партнерима.
  И Акулина ·е се окренути, како ·е покосити противнике, и урла·е:
  - За моЌе победе кроз кров!
  Акулина Петровскаиа ниЌе Ќедноставна девоЌка. Морала Ќе да прође кроз много тога. Конкретно, она Ќе ухва·ена у крађи и ухапшена. Прошла Ќе и дечЌу колониЌу-младанци. Па ништа, преживела Ќе. Боса Ќе ходала кроз снежне наносе, али Ќе само постаЌала здравиЌа и Ќача.
  ВикториЌа се бори са френетичним бесом. Окренуо се против неприЌате а. Фриц Ќе пао. Затим Ќе голим ножним прстима бацила гранату. Мотоцикл се преврнуо.
  ДевоЌка Ќе гукала:
  - За мо·не границе!
  ОлимпиЌа се бори са веома див им осе·аЌем беса. Њени ударци су Ќаки и лом иви. Она Ќе заиста чудовишна девоЌка. И тако млати противнике. Дакле, нацисти активно истреб уЌу. Не даЌе им ни наЌма®у шансу.
  ОлимпиЌа урла на сав глас:
  - Слава овом свемирском комунизму!
  Тамара, пуцаЌу·и на нацисте, урла:
  - Слава Ле®иновом комунизму!
  Ана пуца на противнике и шкрипи:
  - За СССР!
  Акулина, коси неприЌате е, и реже·и, цичи:
  - За наЌвиши акробатику!
  ВикториЌа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, рекла:
  - За наЌфеноменалниЌе победе!
  ОлимпиЌаса, ломе·и нацистички тенк, прогунђа:
  - За комунизам СССР-а!
  Тамара такође пуца. Гађа веома прецизно, покриваЌу·и противнике прецизним рафалима. Коси ко коса и шкрипи:
  - Слава временима комунизма!
  Ана, пуцаЌу·и на нацисте, и секу·и их прецизним потезима косе, узвикуЌе:
  - Велика слава Ќунацима!
  И баца гранате голим прстима. Ево Ќедне баке.
  Акулина одсеца Фрица, агресивно урла:
  - За комунизам!
  И трза са миши·авим телом.
  ВикториЌа такође биЌе нацисте. И голим прстима баца убилачке дарове на противнике и циче:
  - За величину света!
  ОлимпиЌада такође пуца на неприЌате е. Обара их као палицу и урла:
  - Слава великом комунизму!
  И голим ножним прстима баца гранату смртоносном силом, раскидаЌу·и неприЌате е.
  Овако петорица душмане подигну, па да их покосимо, и да их истребимо, и да их саме емо.
  Немци су заустав ени и потпуно заглав ени. Овде Ќе постало тешко, и они се свађаЌу.
  Ево бацача гаса, и они делуЌу агресивно. И уништи совЌетске позициЌе.
  Ударци и "Штурмтигр" из да ине, на неприЌате а - Црвена армиЌа.
  Немачке девоЌке уперене и самоходне топове "Медвед" и како су ®име погађале неприЌате а. И они су стварно и теме но сЌебани. А граната тешка Ќедан и по центнер разбиЌа совЌетске ровове и бункере.
  Ратник Фрида урла:
  - За наш наЌве·и Тре·и РаЌх!
  И намигни своЌим партнерима. После тога ·е поново пуцати фашистичке девоЌке босих ногу.
  И муве ричу·е и разорне. И како експлодира, онда се формира читав левак са зем ом коЌа к уча од вру·ине.
  Да, Немци добро добиЌаЌу совЌетске трупе. єедан од првих авиона ТА-152 лети на небу. Вишенаменска машина, као Фоке-Вулф, али напредниЌа, брза, маневарска са мо·ним оружЌем и оклопом. Може се користити и као ловац и као Ќуришни авион.
  За совЌетске трупе, аутомобил, искрено, може постати велики проблем.
  Хелга управ а ТА-152 и напада неколико совЌетских тенкова коЌи покушаваЌу да се приближе ШалиЌу. ДевоЌка добро пуца. Ломи кров куле прве тридесет и четири и урла:
  - єа сам борилачка лепотица!
  А онда напада други ауто, коЌи покушава да убрза. Али ме®а®е брзина ниЌе тако лако.
  ТА-152 пробиЌа ову жртву топом од 37 мм.
  Хелга одговори и запева:
  - Проклизао, одвукао ме негде, проклизао!
  И намигнула Ќе себи ... Ево покушава да нападне єак-9. Њемица га лако обара тако што босом ногом притисне окидач и самоуверено намигуЌе говоре·и:
  - Стварно сам супер!
  Хелга изгледа као девоЌка са великим апломбом. И спроводи крваве експерименте са неприЌате има.
  А ако дуне, онда се никоме не·е чинити мало.
  Хелга пуца на совЌетска возила и шкрипи:
  - Па зашто, по памети се не може живети!
  И голим штиклама како да удари кормило. Ово Ќе девоЌка - за све девоЌке, девоЌко.
  А ако бучи....
  Албина и Алвина на небу су такође веома активни и борбени ратници.
  А девоЌке авиони русиЌе мисле уништаваЌу·и да Ќе живот добар и да Ќе живот добар.
  И голим прстима усмераваЌу авионске топове на мете. СовЌетски аутомобили не·е преживети. И девоЌке су их тако тукле. Не даЌу ти ни наЌма®у шансу.
  Да, било Ќе тучених девоЌака,
  Да, кажу шта друго...
  Храбро су напали РусиЌу,
  Буквално Сатана!
  Албина Ќе ратник у борбеноЌ формациЌи и урла себи из свег гласа:
  - Би·у супер, промени·у се! Супер шампион!
  И то голом петом, као и удара®ем по тастатури, и кида®ем противника на ситне комаде.
  Алвина, пуцаЌу·и на противнике, урла на све стране:
  - А кога ·емо на·и у шуми,
  А кога ·емо на·и у шуми...
  се шалити са тим,
  распарча·емо га!
  ХаЌде да га растргнемо!
  И голом петом, како ·е душманину у смртни загр аЌ додати. Ово Ќе девоЌка - све девоЌке су наЌкул девоЌке!
  Ратник наЌвише борбе. И тако борбена и агресивна као пантер.
  А велике немачке мачке су у нападу. ОлуЌа Астрахана. И уништити у великим количинама ку·е совЌетских воЌника.
  И умиру, али не одустаЌу. Такве борбе бесне.
  Герда Ќе, наравно, на челу напада и спремна за борбу. Па она пуца, веома као женски Робин Худ у бикиниЌу. А ово Ќе све кул жена.
  А ако Ќош и скерлетну брадавицу стави момку у уста.
  Њен "Пантер"-2 ради. Иначе, нешто другачиЌу модификациЌу тенка оседлале су девоЌке са топом 75 мм 100 ЕЛ. Ударно Ќе и брже пуца. Да, и снабдева®е гранатама Ќе ве·е него у топу од 88 мм.
  Герда пуца голим прстима и виче:
  - єедан, два, три... ПоцепаЌте напалмом!
  Шарлот Ќе такође пуцала за ®ом и викнула:
  - Четири, осам, пет - играЌмо брзо!
  Кристина Ќе млатила, пробиЌаЌу·и се кроз совЌетски тенк и цвркутала:
  - Храбро ·емо и·и у борбу, за мо· нациста...
  Магда Ќе пуцала босим ногама и агресивно цвркутала:
  - И све ·емо их побити - све комунисте!
  ДевоЌке се понашаЌу до краЌности и лудо агресивне. А ®ихов "пантер" -2 прецизним ударцем превр·е совЌетску хаубицу.
  ДевоЌке се кико·у и певаЌу:
  - Слава нашем свету...
  А Елизабета на тридесет четири, заузврат, изводи див и напад. И голом петом притисне окидач. И руши неприЌате а, вичу·и:
  - Нека буде комунизма!
  Катарина голим ножним прстима ша е проЌектил убоЌите силе, пробиЌа неприЌате а и шкрипи на врху плу·а:
  - За велику РусиЌу!
  Елена Ќе пуцала на нацисте. Граната Ќе погодила Пантерово чело и рикошетирала.
  ДевоЌка Ќе залаЌала:
  - Комунизам ·е бити са нама!
  ЕуфразиЌа Ќе такође ударила неприЌате а голим ножним прстима. Пробила Ќе Т-4 и викнула:
  - Слава комунизму!
  Ово су борбене девоЌке. А како пуцаЌу, гранате врло лепо лете, а сама тридесетчетворка Ќе у покрету. И покушаЌте, покрените се из таквог аутомобила. Ово Ќе изузетно тешко.
  Али девоЌке улазе, туку се у бикиниЌу и босу. Ратници су дивни и дивни.
  А ако се заЌебу, онда се то никоме не·е чинити мало. И са див им бесом ша у гранате.
  Елизабета Ќе, уз помо· босих ножних прстиЌу, пуцаЌу·и на неприЌате а, и обараЌу·и неприЌате е, цвркутала:
  - Слава идеЌама комунизма! Слава нашоЌ Ота¤бини!
  Екатерина Ќе такође пуцала голим ножним прстима, погодила Фрица и цицала:
  - За Ота¤бину и победу до краЌа!
  Елена Ќе, пуцаЌу·и на противнике, одговорила агресивно, показуЌу·и своЌе бисерне зубе и намигуЌу·и, сафирним очима:
  - Чувен Ќе наш свемирски комунизам!
  ЕуфразиЌа, пуцаЌу·и на неприЌате а, погађаЌу·и га са колосалном, феноменалном прецизнош·у, издала Ќе:
  - За Ота¤бину и Ста ина - наздрав е!
  ДевоЌке су очигледно полетне, а свако може...
  Ве· Ќе стигао децембар 1943. године.
  Аленка и ®ен тим се такође боре у Астрахану и Ќош увек тамо издржаваЌу. Хероина се бори.
  Аленка се окре·е, коси ред нациста, па голим прстима баца дар смрти и урла:
  - Човек Ќе сличан гибону, само, нажалост, чеш·е по интелекту него по потенциЌи!
  А®ута, пуцаЌу·и на неприЌате а и одсецаЌу·и неприЌате е, дала Ќе голом петом пакет експлозива и цвркутала:
  - Човек има магаре·у тврдоглавост, амбициЌу лава, а у стварности Ќе коза!
  Алла Ќе, прецизно пуцаЌу·и на Фрица, зацвилила:
  - Мушкарац за жену Ќе као клошар за краву, без тога се не може, али Ќе одвратно при·и!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, духовито одговорила:
  - Шта Ќе заЌедничко између мушкарца и тоалета у женскоЌ соби - то што жене блеЌу само на мушкарце!
  МарусЌа, сече·и нацисте и бацаЌу·и гранате голим прстима, вЌакнула:
  - Жена Ќе лукава лисица коЌа сваког лава може да прождере као зец!
  МатрЌона, косе·и нацисте, и голим прстима бацаЌу·и пла·енике, промрм а:
  - Жени треба мушкарац као бичевалац, ако не победи човека, онда не·е бити живота!
  Аленка Ќе, пуцаЌу·и на Фрица, викнула:
  - Жени требаЌу мушкарци као сви®ски рогови, скупа Ќе само бунда коЌу су поклонили мушкарци!
  А голонога екипа девоЌака како се смеЌе, показуЌе зубе, и баца бомбе голим прстима.
  ДевоЌке ратнице полетне. Њихов елемент за борбу, ®ихов елемент за борбу!
  Астрахан, изгледа, не·е одустати. Што се тиче девоЌака овде, стварно свађа.
  ВоЌне снаге Тре·ег раЌха су колосалне. Нове тенковске дивизиЌе су овде тако мо·не. Производ®а резервоара се пове·ава. Нема бомбардова®а, могу·е Ќе снабдева®е радном снагом из италиЌанских, француских, белгиЌских и холандских поседа у Африци.
  А такође и из Африке за вађе®е нафте, волфрама, многих елемената, ук учуЌу·и ураниЌум.
  То Ќест, нови резервоари су жигосани. Конкретно, поЌава "пантера"-2, бо е зашти·еног и теже наоружаног, са снажниЌим мотором, има значаЌан утицаЌ на ток рата.
  Све Ќе више тенкова и авиона. Радови на єу-488 се ве· завршаваЌу. Први производни авион Тре·ег раЌха са четири мотора. Веома мо·ан и брз. Његов врхунац Ќе релативно мала површина крила, због чега бомбардер може да лети брзином од 700 километара на сат. То значи да га совЌетски борци сигурно не·е сусти·и.
  Дакле, СССР има нови проблем коЌи настаЌе. Снаге Црвене армиЌе су заправо исцрп ене. Школску децу став аЌу на машине. ТинеЌ¤ери од четрнаест година се ве· туку, готово званично. Момци су, наравно, паметни, и генерално добри борци. У младости Ќе Ќош лакше сакрити се и попети се на дрво. И воЌне вештине се савладаваЌу брже. ТинеЌ¤ери се боре као и одрасли, теже их Ќе погодити. Да, и психички Ќе теже пуцати на децу.
  Немци имаЌу доста снаЌпериста, а премладим борцима ниЌе згодно да пуца било коЌа жена, стиде се...
  Да, почели су да се Ќав аЌу у СССР од четрнаесте године. И такође ставити под оружЌе и пензионере. У воЌсци Ќе било све више жена. Посебно Ќе радо прихватио лепши пол у тенковским и авиЌациЌским трупама и у снаЌперима. Жене су добри снаЌперисти. А пошто су обично ма®и од мушкараца, згодниЌе им Ќе да се боре у тенковима, а и у авиЌациЌи. Често су се и тинеЌ¤ери борили у тенковима. Треба напоменути да су дечаци и жене осет ивиЌи на кожу, а ма®е Ќе вероватно да ·е ®ихови авиони и тенкови бити нокаутирани од одраслих мушкараца. Нису лоши тинеЌ¤ери и у улози снаЌпериста. Дечак може да се увуче у ужи процеп, да се преруши или да се попне на дрво. Често су у воЌсци почели да наилазе борци млађи од четрнаест година.
  Рат гута  удске ресурсе. А териториЌа постаЌе све ма®е под контролом СССР-а. И Ќош увек треба да се бори са броЌном пешадиЌом єапана. Да, и постоЌе добри самураЌски тенкови, а посебно самоходни топови. ПоЌавили су се и у сериЌи са сред®им тенк, упоредивим по снази са Т-34, а Ќош Ќачим у пред®ем оклопу.
  Дакле, єапан Ќе опасно потце®ивати. А за рат са ®им потребни су воЌници.
  Ста ин Ќе нервозан и све чеш·е пада у бес. Дана 25. децембра 1943. године издата Ќе наредба да се чланови породица оних коЌи су се предали буду стре ани, међу коЌима и деца од дванаест година, а млађи послати у радне колониЌе.
  Све чеш·е су кориш·ени баражни одреди. И активниЌе су пуцали и користили муче®е.
  Ста ин Ќе постао Ќедноставно неподнош ив. БериЌа Ќе први покушао да преговара о сепаратном миру са нацистима. Али Хитлер ниЌе желео мир. Желео Ќе да потпуно освоЌи СССР. Поготово док су савезници ван ®егове контроле и ван домашаЌа.
  Млазни авиони су развиЌени у Тре·ем РаЌху. Пре свега, МЕ-262, али овом ловцу су били потребни поузданиЌи мотори да се не би пречесто рушио.
  И бомбардер Арадо и проЌекат єу-287 изгледали су обе·аваЌу·и.
  НаЌновиЌи ТА-152 се добро показао у пракси, као вишенаменска машина и веома брза. Генерално, немачка воЌска Ќе и да е била Ќача у ваздуху. Штавише, совЌетски єакови и Лаги, с обзиром на недостатак алуминиЌума, показали су се тежим и ма®е маневарским од референтних машина. Тако Ќе квалитет совЌетске авиЌациЌе пао на критичан ниво. МЕ-309 са своЌим мо·ним наоружа®ем, чак и узимаЌу·и у обзир проблеме са маневриса®ем, добро се носио са совЌетским возилима, истиснувши МЕ-109. А ТА-152 Ќе требало да замени Фоке-Вулф.
  Дакле, Немци су ма®е-више хокеЌаши... Али рад на техници Ќе обав ен.
  На пример, Лев-2 Ќе обе·ао да ·е бити први тенк са новом шемом распореда. Постав а®ем ме®ача и мотора у Ќедан блок испред тенка, и помера®ем куполе назад, Немци су уштедели на кеди осовини и спустили висину возила. Као резултат тога, "Лав" -2 се показао много лакшим, а самим тим и бржим.
  С обзиром на тешко·е ратног времена, производ®а тешких тенкова у СССР-у Ќе скоро стала, у сериЌи Ќе скоро све било уЌеди®ено према Т-34-76. Дакле, нацисти, у проЌекту ствара®а новог главног тенка, више нису хтели да учине бочни оклоп превише дебелим. А "лав" Ќе могао да стане у педесет пет тона, са мотором од 1200 ко®ских снага. Међутим, тежина тенка Лев-2 могла се додатно сма®ити сма®е®ем калибра топа. Прво Ќе очигледно постало сувишно. Штавише, тридесетчетворка Ќе имала оклоп лошег квалитета, а чак Ќе и 37-мм, застарели немачки топ ве· почео да продире у ®их.
  Ста ин Ќе очигледно избезумио ... И бацао Ќе громове и му®е ... Али ниЌе могао ништа ...
  У новогодиш®оЌ но·и Немци су кренули у Ќуриш на Ќош неокупирани део Астрахана, делту Волге. Присуство многих речних бариЌера, тежак терен, близина КаспиЌског мора омогу·или су ЦрвеноЌ армиЌи да пооштри одбрану Астрахана и да га задржи чак и бо е од Ста инграда. Штавише, совЌетске девоЌке су показале хероЌство без премца.
  А на Кавказу, посебно зими, веома Ќе тешко кретати се кроз планине. Истина, Немци су се кретали дуж погодниЌе обале КаспиЌског мора. Махачкала Ќе постала граница на коЌоЌ су совЌетске трупе, окупивши све своЌе снаге у песницу, покушале да зауставе нацисте.
  Али мунициЌа, коЌа Ќе испоручена само морем, ниЌе била дово на ...
  Тамара се очаЌнички борила са своЌим босоногим бата оном девоЌака.
  Ратнице су се упорно бориле и показале невиђено Ќунаштво и велику храброст.
  И готово голи се борили зими и мразом.
  Тамара Ќе босом ногом бацила гранату, рафала, покосивши противнике и зацвилила:
  - За СССР!
  Ана Ќе такође бацила бомбу голим прстима и цвркутала:
  - За комунизам!
  Акулина Ќе добро рафала, нокаутирала неприЌате е и викнула:
  - За величину РусиЌе!
  ВикториЌа Ќе ударила на неприЌате а, почела да коси неприЌате а, одсецаЌу·и му браду као бритвом и промрм ала:
  - СССР ·е стаЌати!
  ОлимпиЌада, пуцаЌу·и на неприЌате а и голим прстима бацаЌу·и експлозивни пакет, вЌакнула:
  - За Ота¤бину и победу до краЌа!
  Овако се боре девоЌке. Они делуЌу очаЌнички и са колосалном одлучнош·у.
  Тамара Ќе, пуцаЌу·и, приметила:
  - Не·е их ђаво узети, а онда ·емо ми ®их!
  Борбе су овде бруталне и у исто време конструктивне...
  АнастасиЌа Ведмакова се бори на небу ... Лице ЌоЌ се чак искриви од беса, а она вришти:
  - Поздрав ери комунизма!
  И голим ножним прстима гађа авионски топ у мету, и обара неприЌате ске авионе, након чега вришти:
  - За радне успехе!
  Акулина Орлова, обараЌу·и противнице, самоуверено урла, показуЌу·и зубе:
  - За тако велики комунизам, на целоЌ планети!
  Пилот вришти:
  Чак нас и деца знаЌу!
  И голим ножним прстима упери авионску пушку на мету, и разбиЌе неприЌате а, и шкрипи:
  - У име ере комунизма!
  Да се разумемо, девоЌка Ќе терминатор и запа ени пламен. НиЌедан вулкан се не може поредити са ®им.
  Акулина Орлова Ќе певала:
  - єа ве·, коЌи дан, вера у Бога са®ам, тако сам ле®, не·у да се молим!
  И агресивно намигиване лепотице.
  Ево борбе...
  А авиони девоЌака су застарели. А ово Ќе ®ихов солидан минус. И такође тежак и не баш маневарски ...
  єедан од дечака коЌи су се борили Ќе оборен, а ниЌе стигао да искочи падобраном. И ово Ќе, наравно, ®егов колосалан подвиг.
  ДевоЌке се боре у ваздуху и забав аЌу се...
  Албина и Алвина се боре на добрим ловцима МЕ-309 и, наравно, активно добиЌаЌу бодове.
  ДевоЌке су веома поносне на своЌ успех...
  Албина Ќе елегантном, босом ногом оборила совЌетски авион и зацвилила:
  - За наше орлове!
  Алвина Ќе у Ќедном рафалу покосила три руска аутомобила и викала:
  - За наше соколе!
  ДевоЌке су се славно латиле посла... Али воле и да муче руске воЌнике.
  Овде Ќе ухва·ен дечак-пилот од четрнаест година. И спржиле су му се лепоте дечиЌих округлих потпетица. А онда су почели да поливаЌу голе леденом водом.... Затим к учала вода и поново ледена вода.
  Такве су борбене лепотице....
  Албина Ќе певала:
  -За наше оч®аке, кан¤е, зубе, шаке!
  Алвина Ќе из свег гласа викнула:
  - Значи хо·е добру борбу!
  А девоЌке су наставиле да чине чуда голим прстима и обараЌу совЌетске авионе.
  Међутим, одговорили су им и руски пилоти. Алис и Анђела су управо прешле на єак-9. И да млатимо Немце и да Ќош у исто време певамо;
  Ти си оличе®е храбре зем е,
  Друг Ле®ин и друже Ста ин...
  У СССР-у су сви  уди заиста Ќеднаки,
  А песнице су од гвожђа и челика!
  
  За Ле®ина се звер Адолф не боЌи,
  Сада Ќе Владимир вођа друже Ста ин...
  Ударили смо Фрица у око не у обрву,
  Сви нацисти су одЌедном растурени!
  
  РусиЌа Ќе моЌа домовина
  Велика, безгранична Ота¤бина...
  Сви народи су Ќедна породица,
  Ускоро ·емо живети у комунизму!
  
  Учинимо нашу зем у Ќачом
  Нека РусиЌа брзо позелени...
  Удари·емо фашисту у чело, радиЌе,
  И веруЌте ми, наша мо· се не претвара у камен!
  
  А Исус као вођа Ќе прилично велик,
  Он Ќе Господ наш, и Бели Бог Васе ене...
  И Фирер ·е бити Ќако претучен,
  На краЌу краЌева, наша храброст Ќе остала непроме®ена!
  
  Да, ради наше Ота¤бине, свети,
  Жестоко ·емо се борити против Фрица...
  ДевоЌка трчи боса по снегу
  Она хо·е да се бори у бесу!
  
  Да, Ста ин Ќе сада постао совЌетски вођа,
  Тако сЌаЌан, храбар и вешт...
  Не дираЌте РусиЌу комунизма,
  Иако Ќе мо· Луцифера са вама!
  
  Можемо ухватити Хитлера, веруЌте ми
  Иако обдарен демонском мо·и...
  єедан Хитлер Ќе грабеж ива звер,
  Мада да признамо да Фрицови нису морони!
  
  Укратко, у·и ·емо у берлинске борце,
  Тамо ·е Ле®ин, звани Ста ин, бити са нама...
  Фашисти као штенци лако цепаЌу,
  И веруЌте да се наша снага не·е сма®ити!
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Дошла Ќе нова 1944. година ... Упркос веома тешкоЌ ситуациЌи на фронтовима, у СССР-у се радило на ствара®у нове технологиЌе. Конкретно, велике наде су биле повезане са тенк ИС-2 и ®еговим мо·ним оружЌем. Топ од 122 милиметра могао би да постане мо·ан аргумент у рату против нациста. Наде су се полагале и на Т-34-85 са снажниЌим топом, великом куполом, али са истим трупом и подвозЌем.
  СитуациЌа Ќе била гора са авионима. єак-3 ниЌе могао да буде пуштен у производ®у због недостатка висококвалитетног дуралуминиЌума, а ЛАГГ-7, због новог мотора, ниЌе могао да буде лансиран без пада производ®е.
  Тако Ќе Ста ин одлучио да Ќе за сада главни совЌетски ловац єак-9 и ЛАГГ-5, а да Ќе Ќуришник ИЛ-2 лак за производ®у и издрж ив. А у тенковима, постепени прелазак на Т-34-85 и ИС-2.
  Иако да не дође до пада производ®е ...
  А фронт Ќе пуцао по шавовима, Немци су заузели Кавказ. Махачкала Ќе пала, а они су се ве· приближавали границама АзербеЌ¤ана!
  Овде се Тамара борила са своЌим женским бата оном. Опет су се девоЌке у дро®цима из туника и босоноге бориле са надмо·ниЌим неприЌате ским снагама.
  Тамара Ќе испалила линиЌу на нацисте, посекуЌу·и неке од неприЌате а. А онда Ќе голим ножним прстима бацила гранату убоЌите силе и цвркутала:
  - Слава СССР-у!
  Ана Ќе веома прецизно пуцала на нацисте. И голим ножним прстима бацала Ќе гранате убоЌите силе, кидаЌу·и противнике.
  Онда Ќе викнула:
  - Слава комунизму!
  Акулина Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, одсекао фашистичку пешадиЌу. Посекла Ќе Фрица, бацивши босим ногама гранату и зацвилила:
  - За РусиЌу, нашу велику маЌку!
  ВикториЌа Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а и гађаЌу·и га босом ногом гранатама, приметила:
  - За велику Ота¤бину!
  ОлимпиЌас, такође пуцаЌу·и из митра еза, викну:
  - Слава временима великог комунизма!
  Борци су невероватни...
  Боре се, како и доликуЌе за лепотице...
  Тамара се, боре·и се, сетила почетка рата. Како Ќе морала да побегне од немачких трупа. Затим Ќе чула урлик пушака. ДевоЌка Ќе напустила канонаду. Њену другарицу ТатЌану Немци су ухватили, одузели су ЌоЌ нове ципеле, поцепали накит и минђуше. И отерали су Ќе босоног у заточеништво ... ТатЌана Ќе била ·ерка секретара регионалног комитета, и ниЌе често морала да хода без ципела. Ово Ќе пониже®е поноса, и·и бос као обичан човек, а боли за деликатне табане. ДевоЌка Ќе закуцала ноге у крв и сте®ала на сваком кораку.
  Тамара Ќе такође носила нове чизме коЌе Ќе добила, а протр ала Ќе штикле од дуге шет®е. И изула Ќе ципеле, отишла боса. Она Ќе девоЌка са села, коЌа Ќе обавила своЌу дужност у УкраЌини. Њене ноге у дети®ству ходале су по планинским стрминама. А ово се свакако не може поредити са путевима у равници. Истина, жу еви су ЌоЌ се ве· одлепили са ђона и ниЌе баш приЌатно ходати. Али стопала су брзо поново очврснула. И Ќедва да Ќе патила.
  Али ТатЌана Ќе убрзо срушила ноге толико да више ниЌе могла да хода. Немци би Ќе стре али, али су се смиловали на лепотицу. Ставили су ме на кола, а заузврат су ме натерали да певам. ТатЌана Ќе имала приЌатан глас и отпевала им Ќе неколико политички неутралних песама.
  Шта се да е десило са ®ом, Тамара ниЌе знала. И сама Ќе ишла кроз шуму, опипала босим ногама, туберкуле, кврге, гранчице, и чак ЌоЌ Ќе било драго. То Ќе кад ходаш по оштром каме®у планина, па чак и жу евим табанима, ако ходаш дуго, постаЌе оштро и болно. И Ќош неприЌатниЌе ходати по тр®у. Када се ови забиЌу у табане, постаЌе много болниЌе, чак и за грубе табане девоЌчице.
  Тамару Ќе у походу савладао умор и глад. ДевоЌка Ќе Ќела бобице, а то ниЌе било дово но. А Немци су брзо напредовали. У украЌинским шумама, Тамара, навикла да живи у планинама, ниЌе добро познавала своЌ пут. Изгубио сам се и завршио позади.
  А сада, као прого®ена мачка у шуми. Тада Ќе девоЌка ухватила Немце на мотоциклу. Зауставили су ауто са колицима да би добили воду. А Тамара се прикрала митра езу, и како сече из ®ега на неприЌате а. И резати несигурно, али тачно. А нацисти падаЌу и грче се у агониЌи. Тамара их докраЌчи. Она Ќе Ќедну голу пету померила до браде, он Ќе пао. И девоЌка га Ќе ухватила.
  Након тога, лепотица се попела на мотоцикл, и притиснувши педалу босом ногом, кренула.
  Дакле, крета®е Ќе много забавниЌе од хода®а и боси.
  Тамара Ќе успут певала:
  - Лепо Ќе, бра·о, лепо Ќе, лепо Ќе, бра·о, живети! Не мораш туговати са нашим атаманом!
  Тако Ќе настало боЌно по е.
  А сада се бори против нациста као комсомолски терминатор. Али снаге су неЌеднаке, а бата он девоЌака Ќе приморан да се повуче. Овде к учаЌу битке, као вода у гигантском котли·у изнад вулкана.
  Ана Ќе, пуцаЌу·и и бацаЌу·и бомбу смртоносном силом голим прстима, приметила:
  - У рату су сва средства добра, осим самоубилачких!
  Акулина Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, обараЌу·и нацисте, приметио:
  - У свему ·емо бити први!
  И гола пета девоЌке дала Ќе дар униште®а.
  ВикториЌа, пуцаЌу·и на нацисте и аутоматским рафалима сече·и неприЌате е, Ќекнула Ќе:
  - Не·е бити милости за душмане!
  И намигнула своЌим сапутницима.
  ОлимпиЌа Ќе бацила своЌе голе, исклесане ноге, тешку гомилу граната и зацвилила:
  - За величину наЌхуманиЌег суда на свету и комунизма!
  Ратници су овде заиста славни, и воле свемирско доба.
  Боре се са великом жестином.
  Али нацисти и да е напредуЌу на Кавказу. У фебруару 1944. Немци и Турци су се уЌединили, пресекавши совЌетске трупе на два неЌеднака дела.
  Фирер Ќе захтевао да се докраЌчи СССР. Астрахан Ќе и да е издржао. Нацисти су, као и увек, у борбеноЌ униформи... Први МЕ-262 се боре у ваздуху. Треба напоменути да нису произвели сензациЌе. При великоЌ брзини, ниЌе баш згодно погодити из авионских топова од 30 мм. Да, ово треба схватити озби но. МЕ-262 такође има неких проблема због велике тежине. Са маневаром посебно.
  УспешниЌи у употреби ТА-152, коЌи се за убио у пилоте, и постао радни ко®. У ствари, аутомобил и фронтални бомбардер, и ловац и Ќуришни авион. Било Ќе чак и идеЌа да се немачка авиЌациЌа потпуно пребаци на оваЌ авион. Међу ®еговим предностима треба иста·и прежив ава®е и брзину, као и мо·но оружЌе, погодно и за Ќуришни авион и за ловац.
  Све активниЌе се користи и МЕ-309, коЌи се модернизуЌе. И да е Ќе у употреби МЕ-109, коЌи се не укла®а због несма®е®а производ®е. Чак се поЌавила и нова модификациЌа МЕ-109 "К" са снажниЌим мотором, наоружаним са пет ваздушних топова одЌедном. Овакву машину не можете тако лако победити.
  МЕ-309 Ќе такође добио снажниЌи мотор и замашена крила. Веома опасан ауто. СовЌетски пилоти и да е лете старим авионима, а ®ихов квалитет само опада. За сада, међутим, єак-9 ниЌе тако лош, прилично Ќе маневарски и не треба му превелика брзина.
  Немачке трупе су Ќаке ... Било Ќе спорова око тенка Т-34-85. Да ли Ќе вредно учинити оклоп куполе деб им? На краЌу краЌева, у овом случаЌу, тежина ·е се пове·ати. И треба напоменути да Ќе квалитет совЌетског оклопа пао. ЛегираЌу·их елемената недостаЌе, а квалитет заварива®а или ливе®а Ќе пао на критичан ниво.
  Али девоЌке се боре као хероине...
  Тада се Елизабетин резервоар поквари и девоЌке одлазе. Боси и обучени у бикини, трче кроз снег, остав аЌу·и грациозне отиске стопала.
  Катарина Ќе приметила злим погледом:
  - Потпуно смо задав ени!
  Елена Ќе с гневом приметила:
  Али ипак ·емо победити!
  Елизабет Ќе опалила из пишто а, погодила немачког мотоциклисту и промрм ала:
  - Ударио сам Немца! Како ·е он од мене да добиЌе!
  ЕуфразиЌа Ќе енергично приметила:
  - Ту завршаваЌу своЌе животе, и не беже назад!
  Кетрин Ќе била агресивна девоЌка и певала Ќе:
  - У свом бесу певамо химне империЌе!
  ДевоЌке трче за себе, а ®ихове голе округле пете б ескаЌу.
  Дечак, видевши девоЌке, уплашено их упита:
  - А откуд си бос?
  Елизабета Ќе одговорила:
  - ХаЌде да изведемо тактички маневар!
  Дечак Ќе цвркутао:
  - єедан, два - туга ниЌе проблем,
  Никада не треба одустати!
  Држите нос и реп више са лулом,
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Цатхерине Ќе цвркутала, показуЌу·и зубе:
  - ЗнаЌ да Ќе прави приЌате  увек са тобом!
  Елена Ќе вриснула:
  - Не боЌ се! Врати·емо се....
  И све четири девоЌке повикаше у хору;
  ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити
  Би·е краЌа фашизму...
  И сунце ·е сиЌати
  Пут, расвет аваЌу·и комунизам!
  Ратници су спремни да поцепаЌу сваког Немца ... А боси у снегу су тако секси и лепи. Како су лепе ове девоЌке, као расцветале и неувеле руже.
  Па Хитлер се не шали, а око наше Ота¤бине врте облаке. Он зарива зубе у само срце, и пиЌе ®ену крв!
  И девоЌке остав аЌу за собом веома лепе трагове. Немци иду овим траговима и лупаЌу по коленима и похлепно гледаЌу. Ово су див и ратници. А Немци  убе отиске девоЌака.
  А АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова се боре на небу. Две дивне девоЌке.
  АнастасиЌа Ќе, обараЌу·и нацисте и окретаЌу·и своЌ авион голим прстима, певала:
  Бори·емо се за светлиЌе сутра!
  Акулина, одсецаЌу·и репове нацистима, голим прстима Ќе цвркутала:
  - ХаЌде да се по убимо!
  И девоЌке опет млати Немце без икаквог сажа е®а и церемониЌе. Ето колико су паметни.
  АнастасиЌа Ќе поново окренула своЌ єак-9 и, цвиле·и, вакнула:
  - То Ќе име комунизма!
  Акулина се сложила са овим:
  ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити...
  АнастасиЌа, обараЌу·и Немце, прогунђа:
  - Ота¤бина Ќе наше сунце!
  А такве су овде борбене девоЌке, наЌвиша совЌетска класа.
  И Немци то добиЌаЌу, веома тешко. А воЌне операциЌе се развиЌаЌу...
  У марту су нацисти почели да Ќуриш на Баку. ПостоЌи напад на велики град пун нафте. Борбе су жестоке.
  Немци гранатираЌу Баку користе·и тешку арти ериЌу.
  И бомбардовани од стране Ќуришника. Али бомбе бацаЌу и први, наЌновиЌи єу-488, коЌи се одликуЌу колосалном снагом. Ове машине су само звери.
  На ЌедноЌ од ®их, Гертруда, Ева и Фрида. Прелепе девоЌке, коЌе имаЌу одличан поглед, бацаЌу бомбе на совЌетске положаЌе. И убиЌаЌу воЌнике Црвене армиЌе и цивиле.
  Баку гори... Дим се диже у стубовима. Нафтне бушотине горе, све гори.
  Гертруда каже са осмехом:
  - Бог воли Немачку!
  Ева, притискаЌу·и голу пету на полугу и бацаЌу·и бомбе, слаже се:
  - Наравно! Ми смо изабрана раса!
  Фрида Ќе певала агресивно:
  - Наш народ Ќе изабраник неба!
  И намигнула своЌим сапутницима. Ово су девоЌке овде и туче, само оличе®е агресивности. И борбена мо·.
  Гертруда Ќе рафала ваздушним оружЌем и цвркутала:
  - За величину наше Ота¤бине!
  Ева Ќе, пуцаЌу·и на противнике, потврдила:
  - За колосалну величину!
  ДевоЌке се могу видети како брзо савладаЌу авионе. Ово су борбене девоЌке.
  И не можете их добити само на карте. И млатили неприЌате е див им лудилом.
  Фрида Ќе приметила:
  - єа сам жена великих снова и лепоте!
  Након тога Ќе поново пуцала из авионских топова, обараЌу·и совЌетске ловце коЌи су покушавали да нападну немачко чудовиште.
  Да, против нациста постоЌи осе·аЌ да не могу да се одупру.
  Баку Ќе на удару.
  Тамара и ®ен бата он се боре за оваЌ град. ДевоЌке се очаЌнички боре и показуЌу хероЌство без премца.
  Тамара се окренула, голим прстима бацила гранату, распршивши Немце и ®ихове пла·енике, зацвилила:
  - За моЌу безграничну Ота¤бину!
  И намигнула своЌим сапутницима. Она Ќе ратник наЌвишег нивоа, коме нема премца.
  Иако, наравно, друге девоЌке нису лоше. Рецимо да се Ќако добро боре.
  Ана Ќе, на пример, узела, положила нацисте, као ударцем српа.
  И цвркутала:
  - За СССР!
  И босом петом дала убиствени поклон смрти.
  Акулина, пуцаЌу·и на неприЌате а, зацвилио Ќе:
  - За моЌу Ота¤бину!
  И голим прстима, како покренути презентациЌе униште®а коЌе истреб уЌу све редом.
  ВикториЌа се бори са неприЌате има, делуЌу·и очаЌнички и одлучно. Нокаутира противнике у рафалима. Затим голим ножним прстима баца гранате убоЌито. И циче:
  - За идеЌе комунизма!
  ОлимпиЌске игре се такође боре. А ова Ќуначка девоЌка ·е голим, миши·авим ногама бацити целу кутиЌу експлозива. И тенк "Лав" ·е се преврнути.
  Ратник узвикуЌе:
  - Али Пасаран!
  Борбене девоЌке и веома лепе. Никада не одустаЌ и никад не одустаЌ. ИмаЌу мо· терминатора.
  А снаге су веома неЌеднаке... Баку Ќе захва·ен пожарима. СовЌетске трупе немаЌу дово но мунициЌе. И ово Ќе главни проблем.
  Многи се предаЌу у очаЌу.
  Герда и ®ен тим примораваЌу мушке робове да им  убе голе табане. Они то послушно раде и лижу пете.
  Затим се девоЌке поново пе®у у Пантер-2 и пуцаЌу. Нокаутира®е совЌетских оружЌа...
  Готово цео Кавказ Ќе ве· заузет. Али єереван се и да е држи. ХероЌски се бори град Поти - послед®а лука у коЌоЌ се Ќош држе остаци Црноморске флоте.
  А тамо се боре девоЌке различитих националности. И бори се одред босоногих Гулнази. Лепа ГрузиЌка, и има тим за девоЌку.
  Гулнази босом ногом баца пакет са експлозивом, раздире нацисте и шкрипи:
  - Слава величини светског комунизма!
  Тамила, ®ен партнер, такође босом ногом баца убоЌиту гранату, раздире Турке и цикне:
  - За ота¤бину!
  Маша Ќе девоЌка из РусиЌе, окре·е се и голим прстима баца експлозивну снагу и ломи нацисте, виче:
  - Слава временима светског комунизма!
  Маргарита такође даЌе добро ци ани окрет. Покосила Ќе нацисте и послала поклон убиственоЌ смрти голом петом, сламаЌу·и противнике и циче·и:
  - За нашу победу!
  Овако се девоЌке Ќуначки боре. И они се заиста не могу зауставити, и не могу се вратити. Они су Ќедноставно борци и супер. А ако се боре, онда као хероЌи и супер уди!
  Али, аваЌ, тешко Ќе одупрети се нацистима и ®иховим надмо·ниЌим снагама. На небу Албина и Алвина стичу самоуверене рачуне. И толико авиона Ќе оборено да их Ќе очигледно немогу·е зауставити.
  Албина Ќе, обараЌу·и голим прстима Ќош Ќедан совЌетски авион, певала:
  - Не можемо бити поражени, ловац се претвори у игру!
  Алвина, одсецаЌу·и своЌе противнице, и енергично окре·у·и главу на мо·ном врату, цвркута:
  - Слава ери новог ариЌевског поретка!
  И такође даЌе голу пету ...
  ДевоЌке су ве· обориле по више од пет стотина летелица и добиле Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Ово су просто невероватне лепоте. А ако су неприЌате и Тре·ег РаЌха ве· побиЌени, онда се ови ђаволи не могу зауставити. Више од 500 оборених авиона само код МарсеЌа. ОваЌ феномен Ќе, наравно, на врхунцу. Хитлер Ќе чак одлучио да одобри шести степен Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  Доби·е га онаЌ ко први пређе хи аду оборених летелица. А резултат ·е бити Ќедноставно феноменалан.
  Албина Ќе Ќедним рафалом из авионских топова калибра 30 мм одсЌекла пет совЌетских авиона одЌедном и, притискаЌу·и окидаче голим прстима, гукала:
  - Слава нашоЌ снази!
  Алвина, коси совЌетске аутомобиле и сече неприЌате е голим прстима, вЌакнула:
  - Велика слава Ќунаштву!
  И ратници намигнуше Ќедни другима!
  Боре се као и увек у бикиниЌу и боси, и то Ќе ®ихова снага. ДевоЌке су само супермен-жене. Иако служе злу сврху. И воле да испрже пете ухва·еним пионирима. Ево девоЌака овде. Брутално али слатко.
  Албина Ќе Ќедном рекла:
  - На свету нема доброте, постоЌи само слабост!
  И босом петом бацила Ќе неколико бомби на совЌетске положаЌе, избацивши три пушке.
  То су ратници коЌи никоме не даЌу никакву милост! Али ®ихови ударци су Ќедноставно сломили.
  Алвина Ќе приметила са осмехом:
  - Нема места за слабе, под сунцем!
  И намигнула свом партнеру.
  Ратници коЌи не показуЌу слабост и никада не одустаЌу. Они су заиста шампиони шампиона. Иако са знаком минус, пошто служе злу сили.
  Али у исто време смешно и шармантно.
  Албина Ќе, показуЌу·и зубе, и ша у·и смртоносне ваздушне гранате на своЌе противнике, цвркутала:
  - Нацистичка реч Ќе света - уништи·емо заувек!
  Алвина Ќе агресивно приметила, срушивши противнике:
  - Ми смо стварно пирати!
  Албина Ќе, одсецаЌу·и неприЌате е, потврдила:
  - Све остало Ќе сан!
  А ратници су постали тако сламачи и рушили све, као да забиЌаЌу пакове батинама.
  Алвина Ќе цвркутала док Ќе сламала руске авионе:
  - Боримо се са Хитлеровим орловима!
  И намигнула своЌим сапутницима.
  Ратници овде, у ствари, пуштаЌу црева неприЌате а. Црвена армиЌа од ®их добиЌа капитал.
  Борбене девоЌке тако ревносно нокаутираЌу руске трупе.
  Али Хелга на ТА-152 уништава совЌетске копнене снаге. Нокаутира САУ-85 и цвили:
  - За величину Немачке и ®ених синова и к·ери!
  Али борбе за Астраха® Ќош увек траЌу.
  ДевоЌке са послед®ом снагом да се издрже.
  Аленка босом ногом баца бомбу са експлозивом. Ломи нацисте и цвили:
  - За свети комунизам!
  А®ута, пуцаЌу·и на нацисте, а такође бацаЌу·и бомбу голим прстима, вришти:
  - И спас за зем у!
  Алла, обараЌу·и противнике, и косе·и их без непотребних церемониЌа, и бацаЌу·и бомбу голом петом, зацвилила Ќе:
  - Тако звучи наша слава!
  МариЌа, уништаваЌу·и неприЌате е, бацаЌу·и поклоне смрти голим прстима, урла:
  - Велики смо у своЌоЌ слави!
  МарусиЌа, коси у редовима арапске пла·енике коЌи су напредовали и босом ногом бацила гранату, завиЌа:
  - За промене, па да цене одЌедном падну!
  Матрона, гасе·и нацисте из митра еза, узела га Ќе и зацвилила:
  - Наша домовина СССР! Би·е слом ен господине!
  Ратници овде делуЌу са великом агресивнош·у. А ®ихов борбени притисак Ќе колосалан.
  Уопштено говоре·и, они показуЌу своЌ колосалан акробатик. И заиста незаустав ив притисак.
  Ратници боси, али сре·ни...
  У априлу су, ипак, нацисти заузели Баку. Недостатак мунициЌе учинио Ќе своЌе. Истовремено, скоро истовремено Ќе пао и Поти. Издржао се само єереван, смештен на планинским падинама. Али и он Ќе био осуђен на пропаст. Ту Ќе такође био краЌ мунициЌи и храни. Само што Турци Ќош нису упали у оваЌ град, а скуп аЌу прашину да гладуЌу.
  ДевоЌке из Тамариног бата она делимично су нестале међу подзем ем, а део Ќе, заЌедно са командантом, кренуо позади на фронт... Хтеле су да се пробиЌу до своЌих.
  Кавказ Ќе ве· скоро потпуно заузет, али рат се настав а. Иако Ќе СССР изгубио своЌе наЌве·е нафтно по е у то време. Али Црвена армиЌа ниЌе слом ена духом. А нафте и да е има у области Волге, у Сибиру и на многим другим местима.
  Хитлер Ќе наредио да се Руси докраЌче у Астрахану до 20. априла. И борбе су се одвиЌале у колосалним размерама. И бомбардова®е се нагло поЌачало.
  СССР Ќе био под снажним притиском. Борбе су се водиле за Алма-Ату, коЌу су упали єапанци. Град Ќе био скоро потпуно опко ен.
  СамураЌи су, чим Ќе постало мало топлиЌе, покушали да развиЌу офанзиву, и то у правцу Магадана.
  Вероника се борила у Алма-Ати и са своЌим бата оном девоЌака одбила навалу самураЌа.
  А има их много. Боре се и Кинези регрутовани методама колапса.
  єапанци бацаЌу жуте воЌнике у борбу ... Они напредуЌу и буквално своЌим лешевима бацаЌу совЌетске положаЌе.
  Вероника гори. И коси Кинезе и самураЌе у редовима. Баца гранате голим прстима и шкрипи:
  - Слава руском духу!
  И Марфа пуца, сече противнике и шкрипи:
  - За нашу Ота¤бину!
  Наташа, пуцаЌу·и на Ќапанске и кинеске воЌнике регрутоване за улогу топовског меса, цвили:
  - За велики комунизам!
  Алина, пуцаЌу·и на самураЌе и кинеске борце, косе·и их са великом страш·у, и даруЌу·и смрт голом петом, цвилила Ќе:
  - За нове границе комунизма!
  Вероника пуца у неприЌате а са великом прецизнош·у, и пробиЌа кроз главе Кинеза, и истовремено цичи:
  - Слава совЌетскоЌ зем и!
  И голом ногом ша е колосалну силу граната, коЌа цепа све неприЌате е.
  Марфа, сече·и неприЌате а и голим прстима бацаЌу·и дар смрти, цичи:
  - ВладаЌте ером комунизма!
  Наташка се тргнула, бацивши босом ногом пакет са експлозивом, масу Кинеза, вЌакнула:
  - За нови совЌетски поредак!
  Алина, пуцаЌу·и врло прецизно на неприЌате а, зацвилила Ќе:
  - За нове границе комунизма, бори·емо се!
  И ®ена гола пета Ќе подлегла бомби униште®а.
  Борбене девоЌке, као да им варнице сипаЌу из очиЌу.
  Не, єапанци не могу да савладаЌу такве  уде, чак ни заЌедно са кинеским снагама. И самураЌ штап за напад.
  И опет бацаЌу лешеве на све прилазе. Али има их превише, а бата он босоногих лепотица мора да се повуче.
  А ту су и Ќапанске нин¤е девоЌке. И веома Ќе тешко борити се против ®их.
  Тако су светлуцави, борбени и лепи. И бацаЌу ноге голим прстима, дарове велике разорне мо·и.
  Нин¤а са плавом косом сече совЌетске воЌнике мачевима и вришти:
  - За доба владавине цара!
  Нин¤а са жутом косом води ветре®ачу, слама руску воЌску и шкрипи:
  - Слава банзаи ери!
  Ни®а девоЌка са црвеном косом користила Ќе технику хеликоптера, одсекла совЌетског официра и викала:
  - Увек побеђуЌемо!
  Нин¤а седе косе користила Ќе технику лептира, посекла три руска воЌника, а голим прстима бацила грашак. Експлодирао Ќе и преврнуо тридесет четири.
  Ратник Ќе зацвилио:
  - За нови Ќапански поредак!
  Такве девоЌке су овде дивне и заиста кул... А Црвена армиЌа на Далеком истоку Ќе наишла на озби ног неприЌате а.
  Али овде у центру, совЌетске трупе задаЌу изненадни ударац у правцу Ржева.
  Овде се посада Елизабета први пут бори на новом тенку ИС-2. Машина са коЌом су повезане неке наде. У ®ему Ќе обично пет чланова посаде, али овде се ратници носе са четири.
  Елизабет пуца из пишто а калибра 122 мм. Разорни проЌектил лети убилачком силом. ОписуЌе лук, и погађа са велике уда ености Т-4.
  Елизабета узвикуЌе:
  - Ево шта сам добро урадио!
  Екатерина, у одговору, Ќуриша, користи голе ножне прсте и узнемирено приме·уЌе:
  - А пишто  ниЌе пребрзо пуцао!
  Елизабета се сложила са овим:
  - Уопште ниЌе савршен разарач тенкова!
  Елена, коЌа Ќе босих ногу помагала да напуни оружЌе, приметила Ќе:
  - Али убица!
  А онда Ќе Кетрин пуцала. И граната Ќе погодила Пантера на броду са велике уда ености. Да, пишто  убица...
  Катарина Ќе приметила:
  - Имамо много енергиЌе и узбуђе®а!
  Елена се сложила са овим:
  - Много! Слава РусиЌи!
  ЕуфразиЌа Ќе такође приметила:
  - Вид ивост овог аутомобила Ќе слабе девоЌке. Како то снимате?
  Елена Ќе логично приметила:
  - А ово Ќе наше увежбано око! Ако победимо, онда победимо!
  А ратници су певали у хору:
  - Не·емо се плашити и увек ·емо се борити!
  . ГЛАВА 7
  21. априла Астрахан Ќе Ќош увек био делимично под совЌетском контролом. НиЌемца то ниЌе у потпуности захватило.
  Терен Ќе омогу·ио да се овде добро брани. И Немци су одлучили да промене тактику. Уместо на нападе, прешли су на бомбардова®е и гранатира®е.
  Аленка и ®ен тим сакрили су се у бункер и чекали масовно гранатира®е.
  ДевоЌке су биле само шест, коЌе су играле карте. Држали су шпилове голим прстима и водили дискусиЌу.
  А®ута Ќе  утито рекла:
  - На Кавказу ниЌе заузет само єереван. Ово Ќе само наше послед®е острво у овом региону. Шта Ќе следе·е?
  Аленка Ќе логично предложила:
  - НаЌвероватниЌе ·е оти·и у Москву. Ово Ќе ®ихов кредо!
  Алах Ќе са уздахом приметио:
  - Снаге су врло неЌеднаке... Заиста губимо рат, а немамо дово но воЌника!
  МариЌа Ќе логично приметила:
  - А нацисти губе! Не могу нам одолети!
  Матрена Ќе изнела своЌе миш е®е, бацивши карту голим прстима:
  - Рођени смо да побеђуЌемо, и сигурно ·емо победити, знам то!
  МарусиЌа се сложила, туку·и своЌу противницу голим прстима:
  - Наравно, нема сум®е!
  Аленка не би била тако оптимистична, бацаЌу·и карту голом препланулом ногом:
  "Ми девоЌке ·емо можда морати да живимо под окупациЌом, али веруЌем да ·емо сигурно победити!"
  А®ута Ќе одлучно рекла:
  - Можеш да се бориш партизанским методама, и би·е веома лепо када се бориш са таквим врло кул!
  Алах Ќе агресивно приметио:
  - Требало би да се борите активниЌе!
  ДевоЌке су утишале разговор. Онда су прешли на другу тему.
  МарусиЌа Ќе узнемирено приметила:
  - БроЌ верника расте. Против сваке логике!
  Ана Ќе на ово одговорила:
  єош нико ниЌе доказао да Бога нема. И не може доказати супротно. Дакле, овде можете расправ ати до бесконачности.
  Елена Ќе потврдила:
  - А расправ ати се овде Ќе глупо и бескорисно!
  Алах се сложио са овим:
  - Да, оваЌ разговор Ќе бескористан. Штавише, ако постоЌи Бог, онда Ќе Он такав да Ќе бо е да га нема!
  МатрЌона се закикота и примети:
  - Бо е да таквог Бога нема! До тада, певаЌмо!
  А девоЌке су певале у хору;
  Ми смо девоЌке, улазимо у Комсомол,
  Вером су се заклели да ·е бити Ота¤бина ...
  Тако да Ќе нацисте чекао бесни пораз,
  Па, и РусиЌа да живи под комунизмом!
  
  На краЌу краЌева, Ле®ин Ќе са нама, као метал,
  Од бронзе коЌа Ќе Ќача од сваког челика...
  Са®ао сам да преокренем светове
  Како Ќе велики гениЌе Ста ин завештао!
  
  Учини·емо Ота¤бину хладниЌим
  И поди·и ·емо Ота¤бину изнад звезда...
  Нека буде успеха код комсомолаца,
  Иако су нам ноге босе!
  
  Фашисти су напали моЌу домовину,
  Са истока дрско се пе®у самураЌи ...
  Волим Исуса и Ста ина
  И веруЌем противника, растргну·емо!
  
  Уосталом, славни Бог Сварог Ќе са нама,
  КоЌе ·е комунизам, у шали, изградити...
  Славни Род Ќе Ќачи од свих у свемиру,
  Дода·е свести и во е!
  
  ВеруЌемо да никада не·емо одустати
  Не став аЌте ота¤бину на колена...
  Друг Ста ин Ќе светла звезда,
  А наш учите  Ќе мудри гениЌе Ле®ин!
  
  Направи·емо своЌу ота¤бину,
  Лепше и сЌаЌниЌе на планети...
  И би·е, знаЌ смртоносни пишто ,
  Нека се забав аЌу одрасли и деца!
  
  Спали Сварог, не гори у срцу свом,
  Ви сте покровите  свих мачева РусиЌе ...
  Ускоро ·емо изградити, веруЌем Ќак раЌ,
  Исус ·е до·и света мисиЌа!
  
  Не веруЌте приЌате има Хитлерове банде
  Да ·е победити лако и прете·е...
  Све што вам треба Ќе Ќедна породица -
  И веруЌте да ниЌе касно волети Ота¤бину!
  
  Господе Свемогу·и заштити нас све,
  Подигни тробоЌну заставу над зем ом...
  И зли предатор ·е се претворити у игру,
  Мо·и ·емо да се носимо са Сатаном!
  
  Волим Велику Ота¤бину
  У целом универзуму нема те лепше
  Не·емо продати РусиЌу за руб у,
  Градимо мир и сре·у у свемиру!
  
  У име наше домовине сан,
  Велика РусиЌа ·е устати...
  Све остало Ќе само суЌета
  И нови месиЌа ·е бити са нама!
  
  О моЌа свемо·на Лада,
  Да·еш  убав и мир Русу...
  Обра·ам се теби па се молим,
  А ако треба, удари му®ом!
  
  МариЌа Богородица Небеска,
  Универзум Ќе дао Исусу...
  Ради вас, велики Бог васкрсе,
  Људи нису изгубили прави укус!
  
  Приметите да су комсомолци
  Богови РусиЌе су веома поштовани ...
  Ми смо велики синови ота¤бине,
  Руси увек побеђуЌу!
  
  ПриЌате и треба да се моле домовини,
  Перун, єарило и Сварог су мо·ни ...
  Би·емо веома Ќаки мужеви
  А ми ·емо чак и развеЌати облаке на небу!
  
  Сада Ќе неприЌате  ве· избачен из Москве,
  Много си повредио фашисте...
  Ми смо верни Исусу и Ста ину,
  Би·е дово но тенкова са пушкама!
  
  Не, неприЌате  не·е мо·и да обузда Русе,
  Пошто су наши ратници свемо·ни...
  Испити, предаЌа, само за пет,
  Да би сваки дечак био веома Ќак!
  
  ВеруЌте ми, Ста инград ·е бити славан,
  И сачува·емо га од насртаЌа...
  До·и ·е победнички витешки ред,
  Иако крв тече неспутано!
  
  Босоноге девоЌке на хладно·и
  Трче, трепере петама ...
  И удари·е фашисте песницом,
  Недруштвени Каин ·е бити сп оштен!
  
  Све ·е бити,  уди добро знаЌу
  У свемиру смо, отвори·емо сазвежђа...
  На краЌу краЌева, грех Ќе сум®ати у храброст,
  И би·е човек на престолу БожиЌем!
  
  Наука ·е ускоро васкрснути мртве,
  Мо·и ·емо да постанемо млађи и лепши...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  МоЌоЌ лепоЌ маЌци РусиЌи!
  ДевоЌке су добро отпевале целу песму и наставиле да играЌу карте босим ногама ...
  22. априла Ќе био Ле®инов рођендан. ДевоЌке су пиле алкохол разблажен водом и кафом и пределе испод гласа...
  Црвена армиЌа Ќе извела Ќош Ќедну Ржевско-Сичевску операциЌу у центру. Немци су били у дефанзиви и узвратили. Борили су се нови совЌетски тенкови Т-34-85 и ИС-2. Послед®и ауто се често заглавио у блату. Да, и оклоп "Тигра" -2 и теже "мачке" нису заузели чело. "Пантер" -2 Ќе такође могао да се пробиЌе само изблиза.
  НаЌнемачки аутомобил пробио Ќе совЌетски са ве·е уда ености.
  Хитлер Ќе генерално био задово ан "пантером" -2, коЌи Ќе задово аваЌу·е зашти·ен, добрим возним перформансама и наоружа®ем. Али он Ќе захтевао да се створи тенк коЌи би био бо е зашти·ен, а да би истовремено возио поднош иво...
  "Миш" се у овом случаЌу показао као неефикасна машина. Е-100 се активно развиЌао као део Е сериЌе. ЛокациЌа мотора и ме®ача требало Ќе да се уради заЌедно, а тора® Ќе био ужи и нагнутиЌи, попут трупа. Деб ина оклопа остала Ќе упоредива са Маусом, као и наоружа®е, али Ќе тежина због висине морала бити сма®ена на 130 тона. Мотор Ќе, напротив, требало да постане Ќачи на 1500 ко®ских снага, а тенк Ќе имао задово аваЌу·у покрет ивост.
  Генерално, сериЌа "Е" Ќе требало да буде нова генерациЌа тенкова. Са нижим силуетама, са великим угловима рационалног нагиба, мо·ним топовима и моторима, густим распоредом.
  Међутим, док су Немци ве· имали добре аутомобиле. "Пантер" -2 заменио Ќе претходни модел. ПостоЌао Ќе и нови "Тигар" -2 са снажниЌим мотором, уским тор®ем. Бо е зашти·ени и лакши по тежини.
  Дакле, нацисти нису седели мирно.
  24. априла 1944. први немачки млазни бомбардер Арадо погодио Ќе Москву са смртним поклоном. Бацио Ќе бомбу са велике висине и лако Ќе претекао совЌетске борце.
  Хитлер Ќе рекао да сада СССР нема шансе, а ускоро ·е бити краЌ Црвене армиЌе.
  25. априла почео Ќе нови Ќуриш на Астраха®. У бици Ќе учествовала и прва машина за зем ане радове: подземни тенк.
  На ®ему су се бориле две немачке девоЌке: Мерцедес и Дора. Ратници су испробали подземни модел коЌи се кретао у зем и.
  Иако прилично лаган са кратким топом од 75 милиметара и четири митра еза.
  ДевоЌке вуку аутомобиле по зем и. Бушилице се окре·у, секу кроз стену. Крета®е Ќе прилично споро седам километара на сат, за возила, под зем ом, то ниЌе лоше.
  Мерцедес голим ножним прстима притиска први ¤оЌстик у немачкоЌ воЌсци. Веома Ќе згодно за рад и изговара:
  - Ето, наша немачка наука Ќе успела!
  Дора се сложила са овим:
  - Да, ве· знамо много! Наша мо· Ќе веома велика!
  Такође се контролише помо·у ¤оЌстика. ДевоЌке тестираЌу специЌалну машину са радаром.
  Ево совЌетске батериЌе испред и можете заронити испод ®е.
  Мерцедес, показуЌу·и зубе, приме·уЌе:
  - Гради·емо нови поредак!
  А сада се поЌав уЌе машина нациста. Експлозивни проЌектил погађа совЌетске топове. И удара воЌнике Црвене армиЌе.
  Дора кроз смех каже:
  - Живео велики реваншизам!
  И голим прстима прави прецизне ударце. Удари неприЌате а и шкрипи:
  - Слава новом сну!
  Мерцедес шкраба из митра еза, а завиЌаЌу·и каже:
  - За еру великих снова!
  ДевоЌке се смеЌу и аплаудираЌу. То су агресивни и врло спретни ратници.
  Дона агресивно приме·уЌе:
  - Има много добрих ствари на свету!
  И голим прстима притиска дугмад и поново пуца, у совЌетске тоб¤иЌе.
  Мерцедес потврђуЌе са осмехом:
  - И би·е Ќош лепше!
  А пуца и голим прстима. Тако пуцаЌу ове борбене девоЌке.
  Па шта Ќе Ќош Ќедна направа за рат...
  Налет нациста на Астраха® расте...
  Сви прилази су били одсечени... И совЌетске трупе су биле принуђене да попусте 1. маЌа 1944. године, завршивши дугу, хероЌску одбрану града. Пало Ќе и ово упориште.
  Нацисти су ватрометом прославили пад Астрахана. Ипак, одбрана ниЌе била узалудна. И Фрицу Ќе требало неко време да попуни трупе и привуче резерве...
  Фирер Ќе планирао да напредуЌе у правцу Саратова и да е уз Волгу уз дубоку обилазницу Москве.
  Али док су Немци прегруписали своЌе снаге, они су повлачили резерве. А битке су биле у ваздуху.
  Немачка авиЌациЌа Ќе покушала да учврсти своЌу супериорност. Борбена испитива®а МЕ-262 открила су недостатак поузданости ове машине, честе незгоде, као и проблеме са маневриса®ем. Дакле, док ниЌе било идеЌа о потпуноЌ замени немачких Ќединица овим авионом. ТА-152 се, напротив, показао као одлична машина за своЌе време и све више се представ ао. МЕ-309 и МЕ-109 су остали у служби.
  МЕ-163 на ракетни погон се показао као добар ловац за борбу, али Ќе премало времена лета учинило готово немогу·им ®егово кориш·е®е у борби.
  УспешниЌим се показао млазни бомбардер Арадо, коЌи Ќе због велике брзине било готово немогу·е оборити противавионским топовима, а совЌетски ловци нису могли да га сустигну. Реактивни извиђачи су били прилично добри. Немци су развиЌали и друге машине. На пример, КСЕ-162, лакши ловац од МЕ-262, Ќедноставан за производ®у, Ќефтин и управ ив да би био направ ен углавном од дрвета. И други борци. И МЕ-1010 и ТА-183 ... И напредниЌа и поузданиЌа модификациЌа МЕ-262 Кс. И ловци без репа Готха, и Ќош много тога.
  Међутим, до сада су немачки ловци на пропелер били много Ќачи од совЌетских машина. КоЌе су пале у квалитету, и биле су прилично слабе и у моторима и у оружЌу. Штавише, єак-9 Ќе додатно поЌедностав ен и сада Ќе на ®ега постав ен само Ќедан авиЌациЌски топ од 20 мм, напуштаЌу·и митра ез. Ово Ќе сма®ило трошкове и поЌедноставило производ®у и омогу·ило сма®е®е тежине.
  Ипак, митра ез против немачких авиона Ќе прилично слаб. До сада, СССР ниЌе могао да приушти производ®у напредниЌих модела аутомобила и пролаза у брзини и наоружа®у пред нацистима. Ве·а тежина машина стварала Ќе и проблеме са маневриса®ем.
  А недостатак горива Ќе сма®ио летачку обуку крилног особ а.
  Алвина и Албина, пошто су пристоЌном брзином савладале мо·но оружЌе МЕ-309, нису хтеле да слете на МЕ-262, коЌи се превише често рушио. А по брзини су ве· Ќачи од Руса.
  Алвина Ќе, одсецаЌу·и совЌетски аутомобил, приметила:
  - Борба на небу Ќе заним ива!
  Албина Ќе, уз помо· босих ногу, уперивши борца у мету, и зг®ечивши Ќе, пристала:
  - Да, суштински смо наЌЌачи на свету!
  А девоЌке су се смеЌале као луде.
  Испоставило се да Ќе маЌ био релативно миран. Црвена армиЌа Ќе и да е покушавала да одсече истурени део Ржев.
  Елизавета Ќе пуцала из ИС-2 на своЌе противнике ... СовЌетски аутомобил Ќе имао добру заштиту само у гор®ем делу чела трупа. Чело куле ниЌе дово но зашти·ено. И пробиЌа се чак и из непосредне близине топовима Т-4. Међутим, послед®и тенк Ќе коначно укинут у маЌу, као и Пантер и обични Лав и Маус. Сада су у сериЌама "Патера" -2 и "Тигар" -2 максимално обЌеди®ене и са сличним наоружа®ем.
  Ове машине су добро зашти·ене на челу, прилично слабе са стране и више се разликуЌу по тежини. Њихове возне перформансе са новим моторима су прихват иве за воЌску. Али и ови тенкови су привремени... Пантер-3 и Тигар-3 из сериЌе Е се спремаЌу да их замене. Гуш·ег распореда, са позиционира®ем мотора и ме®ача у Ќедном блоку и попречно, са лаким, поЌедностав еним, а истовремено проходним и лако поправ ивим подвозЌем.
  Нове машине треба бо е заштитити, али без значаЌног пове·а®а тежине.
  На рачун наоружа®а, овде нема Ќединства. Оклоп совЌетских тенкова ниЌе превише дебео и лошег квалитета. И нема смисла став ати оружЌе великог калибра. ВоЌни топ од 88 мм Ќе у реду. Са четири километра вози тридесет и четири, а са мало ближе ИС -2. Дакле, развоЌ Ќе у току...
  У СССР-у треба нешто одговорити. Али ево шта, Ќош ниЌе Ќасно... ПостоЌе планови за ствара®е СУ-100. ОваЌ самоходни пишто  Ќе Ќедноставно ефикасан и са продорним деЌством. Са ®ом су повезане неке наде за борбу против расту·их тешких тенкова Тре·ег раЌха. Али то Ќош треба да се уради, као и гранате за такво чудовиште, и треба да се успостави масовна производ®а пишто а, што у ратним условима ниЌе превише, то Ќе стварно.
  Али посада тенка Елизабет се бори на Т-34-85. А девоЌке босе и у бикиниЌу се храбро боре.
  Елизабет пуца голим прстима на нацисте и забиЌа Пантера у страну, говоре·и:
  - За велики комунизам!
  А ®ихова тридесетчетворка скочи и брзо се окрене, пуцаЌу·и.
  Екатерина такође веома прецизно пуца на неприЌате а. Застарели тенк Т-4 га разбиЌе у страну и вришти:
  - Слава витезовима СССР-а!
  И поново намигуЌе приЌате има. Испоставила се таква милитантна девоЌка.
  Елена такође пуца на неприЌате а. ПробиЌа га веома прецизно, у овом случаЌу разбиЌа клизалиште Тигер-2 и урла на врху плу·а:
  - За свету РусиЌу!
  ЕуфразиЌа прецизно пуца на неприЌате а. Прави прецизан ударац у страну неприЌате а, пробиЌа метал и цвили:
  - За свети комунизам!
  А девоЌке самоуверено распоређуЌу своЌ тенк и одступаЌу од граната. НиЌе лако победити девоЌке.
  Овде се против ®их поЌавио наЌновиЌи и страшни "Лав" -2. ПокушаЌте да пробиЌете такав тенк, а он покушава да погоди тридесет четири.
  И пуца из да ине.
  Елизабет Ќе одговорила твитова®ем:
  - Не·еш узети!
  И ша е проЌектил на тенк "Лев" -2 са велике уда ености. Удара га у чело.
  Хитлеровац пуца.
  Тада Кетрин поново пуца голим прстима на неприЌате а, а овога пута проЌектил Ќе, описавши лук, само погодио фашисту у дугачку цев топа.
  Катарина Ќе гукала:
  - Оштро око, косо руке, не ради се о нама!
  Немац Ќе, изгубивши прт ажник, почео брзо да се окре·е и одлази. "Лав" -2 Ќе први немачки тенк у коме су ме®ач и мотор смештени испред у Ќедном блоку, а ме®ач Ќе на самом мотору.
  То му Ќе омогу·ило да сма®и своЌу висину и тежину, значаЌно подижу·и брзину. И тако Ќе "Лев" -2 отишао, и имао прилику да пробиЌе дистанцу ...
  Елена Ќе голим ножним прстима уперила пишто , узела га и пуцала на неприЌате а. Граната Ќе погодила крму лав ег трупа, али се рикошетирала...
  Елена Ќе зарежала:
  - Проклетство, разда ина Ќе велика. Не·емо га ухватити!
  єекатерина Ќе гркнула, показуЌу·и зубе:
  - "Лав", девоЌке, ово Ќе "Лав", како се не увредимо! Ускоро ·ете се знати приЌате и, би·е веома срамота!
  И ®ихов тенк Ќе погодио Т-3, оваЌ тенк се само окренуо у страну, и може се погодити са велике уда ености.
  А девоЌка Ќе пуцала голим прстима и гугутала:
  - Слава ери комунизма на зем и!
  ЕуфразиЌа Ќе узнемирено приметила, пуцаЌу·и на неприЌате а и босим петама:
  - Наша Ота¤бина Ќе Ќака, она чува свет!
  Елизабета Ќе цвркутала, показуЌу·и зубе, и певала, компонуЌу·и целу песму у ходу:
  Сатана нас не·е победити
  МоЌа домовина Ќе наЌлепша на свету,
  Слава лепоЌ зем и....
  У ®ему ·е бити сре·ни и одрасли и деца!
  
  Нека у ®ему цветаЌу ђурђеваци,
  И херувими свираЌу пристоЌну химну...
  Фирер ·е до·и капут
  Руси су непобедиви у биткама!
  
  Комсомолци трче боси,
  Газе по снегу голим штиклама...
  Хитлер, само изгледаш кул
  Премести·у те у тенк!
  
  Можемо ли победити нацисте
  Као и увек, ми смо босоноге девоЌке...
  НаЌстрашниЌи витез Ќе наш медвед,
  Све ·е побити из митра еза!
  
  Не, ми девоЌке смо ве· веома кул,
  Ми буквално растуримо све неприЌате е ...
  Наше кан¤е, зуби, шаке...
  Изгради·емо место у дивном раЌу!
  
  ВеруЌем да ·е бити кул комунизма,
  Зем а у ®оЌ цвета, веруЌте савету ...
  И Ќадни нацизам ·е нестати,
  О ®има ·е се, веруЌем, певати подвизи!
  
  Цвета·е, веруЌем да Ќе ивица олуЌна,
  Од победе опет идемо до победе...
  Поразите єапанца Николаса
  СамураЌ ·е одговарати за подлост!
  
  Не·емо дозволити да нас нагну,
  Сломи наше неприЌате е Ќедним ударцем...
  Нека се ловац претвори у див ач
  Разбили смо Вермахт са добрим разлогом!
  
  
  ВеруЌте да не одустаЌемо од руке,
  Руси су одувек умели да се боре...
  Наоштрили смо наше баЌонете од челика,
  Фирер ·е постати ими¤ буфана!
  
  Ово Ќе моЌа домовина
  У ®ему свира руска хармоника...
  Сви народи су приЌате ска породица,
  Абел триЌумфуЌе, а не КаЌин!
  
  Ускоро ·е то бити у славу СССР-а,
  Иако Ќе наш неприЌате  суров, издаЌнички...
  Да·емо пример за храброст,
  Руски дух ·е се прославити у биткама!
  . ПОГЛАВЉЕ #8
  МаЌ 1944. брзо Ќе прошао... Албина и Алвина су скуп але рачуне на авионима.
  То су девоЌке коЌе као на крилима херувима Ќуре.
  Албина голим прстима обара руски авион и вришти:
  - За Тре·и РаЌх!
  Алвина Ќе такође боса и у бикиниЌу обара совЌетски авион, цепа га на комаде и цвили:
  - За ариЌевски комунизам!
  Након тога, девоЌке су, користе·и топ од 37 мм, почеле да пуцаЌу на совЌетске тенкове.
  НокаутираЌу тридесет четворку и зацвиле:
  - Тако смо кул!
  Албина притиска педалу голом округлом петом и цврку·е:
  - Нека Ќе славан комунизам!
  И пробиЌа совЌетски ауто.
  Алвина такође прецизно пуца у неприЌате а, нокаутира га и цичи, голи зубе:
  - Наша истина Ќе у шаци!
  Тако духовите девоЌке... И уништаваЌу совЌетске пукове... На пример, добили су ИС-2. Па су га напали из ваздуха, а како су га закуцали из авионске пушке. Пробили су метал и запалили резервоар. И детонираЌу борбене комплете.
  Албина Ќе цвркутала на сав глас:
  - ДевоЌка воли да убиЌа! Ево девоЌке!
  Алвина Ќе просиктала, откриваЌу·и своЌе бисерне зубе:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини! За комунизам!
  ДевоЌке су се ве· заузеле за тоталитарно истреб е®е противника.
  И Црвена армиЌа Ќе самоуверено разбиЌена.
  А Герда се борила у посади свог "Пантера" -2 и била ангажована у тоталном униште®у.
  ДевоЌка Ќе уперила топ голим прстима. Оборила Ќе тридесет четворку и заурлала:
  - За величину комунизма на ариЌевски начин!
  Шарлот Ќе такође пуцала голим прстима на совЌетски тенк, разбила оклоп и викала:
  - За велики успех у свету!
  єебено без много церемониЌе и Кристина. Да, учинила Ќе то тако прикладно, голом петом Ќе пробила совЌетску тридесетчетворку и викнула:
  - За велике границе!
  Магда Ќе такође испалила проЌектил заузврат и загугутала:
  - За нови ариЌевски поредак!
  Онда су Ќе девоЌке узеле и углас певале:
  - Сви смо скинхедси  убите и слободе, боримо се за нови поредак! Ускоро ·е народи постати ариЌевски, боримо се ог®ем и мачем!
  Ратници су, морам ре·и, испали веома борбени. А ако оборе неприЌате а, онда до краЌа.
  СовЌетски Савез Ќе на удару надмо·ниЌих снага. єапан се гура са истока.
  Два Ќапанска пилота, Тошиба и ТоЌота, нападаЌу совЌетске положаЌе из ваздуха.
  Обе єапанке су веома лепе и босоноге и у бикиниЌу.
  Тосхиба се приближава ваздуху, пробиЌа кров совЌетског тенка и урла:
  - єа сам чудовиште из Ќапанског пакла!
  ТоЌота, притискаЌу·и прсте босих ногу на педалу, и сасецаЌу·и неприЌате а, цичи:
  - За величину идеЌа єапана!
  Ове девоЌке су невероватне. И врло активно разбиЌаЌу неприЌате е.
  А СССР заиста губи од самураЌа. И разум иво Ќе зашто. Где одолети таквом фанатизму и технологиЌи.
  єапанске девоЌке овде на светлу, али окретни тенкови пробиЌаЌу и Црвена армиЌа Ќе посебно мла·ена.
  Тенковске Ќединице нису шала.
  Тосхиба Ќе бацала бомбе на совЌетске положаЌе из ваздуха, а неколико пушака Ќе полетело и зацвркутало:
  - За велики комунизам!
  После ·е се смеЌати...
  ТоЌота у лету забележила:
  - Руски богови су чудни. Они се кла®аЌу човеку распетом на крсту, и сматраЌу га Богом. Чак и некако постаЌе смешно!
  Тосхиба се насмеЌао у одговору, приметивши:
  - И сами ·емо ускоро постати богови и наставити еволуциЌу нашег Божанства!
  А девоЌке су веома во не да се смеЌу.
  ТоЌота се смеЌала:
  - Наша снага Ќе у Ќединству!
  Тосхиба Ќе ово агресивно потврдила:
  - Наша снага, наша песница!
  И опет ·е са неба оборити млаз авионских граната на неприЌате а, пробиЌаЌу·и се кроз тридесет и четири.
  Ово су борбене девоЌке и шта Ќош кажу. єапан ·е све прождирати и спалити.
  А када Ќе пионир мучен, испада да Ќе изузетно агресиван.
  Нарочито ако су дечакове пете пржене. Ово Ќе наЌвише што ни Ќедно ни друго ниЌе супер акциЌа...
  А девоЌке урлаЌу из свег гласа...
  И совЌетске девоЌке се такође храбро боре и обараЌу противнике. И делуЌу пре рока и набиЌаЌу.
  Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова су веома активне лепотице на небу.
  И обараЌу нацисте, иако су ти авиони Ќачи.
  АнастасиЌа голим прстима притисне окидач и пева:
  - НиЌе лоше бити Ќак, сигурно!
  Акулина притисне окидач голом петом и потврди:
  - Много ·емо победити нацисте!
  И обе девоЌке су певале:
  - єака, Ќака, веома тешко победити! єака, Ќака, веома тешко победити!
  После тога ратници су почели да читаЌу крилате афоризме коЌи су галопирали као ко®и, тачниЌе млади пастуви;
  Политичар често малтретира да би ставио Ќарам на бираче!
  Политичар петао слама гласаче као кокошке!
  Политичар са®а да Ќаше белог ко®а да би навукао Ќарам на бирача!
  Лисица Ќе мала са оч®ацима, и желе·и да их прогута, углавном их скрива!
  Политичар коЌи много прича о човечанству Ќе типичан канибал!
  А медведа се може у у кати медено слатким говорима!
  За алкохоличара, горка вотка Ќе слађа од меда!
  КроЌач ·е лагати и не поцрвенети, политичар ·е "црвенити" и лагати!
  Жена, изувши ципеле, обуче мушкарца, до нивоа скитнице!
  Ако хо·еш да се приближиш Богу, скрати своЌу похлепу!
  Чак и у привидноЌ равнодушности Свемогу·ег лежи  убав - на краЌу краЌева, деца пре свега желе да побегну из родите ског стара®а!
  Бог одлаже казну зла да би дао шансу грешнику!
  Таленат и мар ивост као муж и жена рађаЌу успех само у пару!
  Чак Ќе и мед горак - ако се удавиш у ®ему!
  Превара Ќе као вино и болесна и слатка и тешко Ќе зауставити!
  Љубав Ќе као расцепкани проЌектил - ломи срце, тресе мозак, извр·е ¤епове, иде у страну!
  Човек Ќе на неки начин раван Богу - Свемогу·и Ќе створио васе ену, а човек Ќе родио глупост: и Ќедно и друго Ќе бесконачно!
  Успех коЌи се гради на крви - чека судбина убодене сви®е. ПоЌеш·е своЌе саборце - тужан Ќе резултат беса!
  Понекад Ќе наЌбо и начин за одржава®е репутациЌе омча око врата! У сваком случаЌу, не дозволите да падне!
  Не можете дуго лежати под медведом - зг®ечи·е вас!
  Понекад Ќе жена као мамут уместо ·ебе!
  Писац коЌи стреми да жа®е новчанице - не·е сеЌати добро, вечно!
  Држава без закона Ќе као тело без скелета! Само да не би окоштали - потребни су избори!
  Ако желите да направите ремек-дело - заборавите на накнаду!
  НаЌвештиЌа превара Ќе када не лажеш, али ти нико не веруЌе!
  Наравно, пораз обе·ава велике нево е, али ово Ќе само одраз буду·е победе!
  У борби доноси победу - храброст и добру интелигенциЌу.
  Да бисте победили, прво морате видети где!
  Извиђач Ќе ковач победе!
  Свака будала може да сакати - не може сваки паметан да излечи!
  Много безобразних ¤елата - мало доктора!
  Коме су лекари, а коме ¤елати!
  Без бола нема храбрости - без храбрости нема победе!
  ИдеЌе комунизма су граница идиотизма: ако се усиЌане главе и хладна срца предузму да их спроведу!
  Комунизам Ќе лак, али они коЌи су превише масни се спа уЌу!
  Ако немате стрп е®а, пева®е помаже!
  Народ Ќе као гвожђе - док се не охлади, даЌ му же ени облик!
  Ако желите да постанете популарни - чеш·е користите силу!
  Оцена Ќе као паклена трава - расте када Ќе залиЌете сузама и крв у!
  Народ Ќе као коров - што више газиш, више се протеже!
  єединство Ќе к уч победе!
  Дисциплина Ќе оруђе за победу! Ум игра на томе!
  єединство, храброст, несебичност - к учеви победе, слободе, сре·е! Без дисциплине нема воЌске, а без воЌске се не може на·и слобода!
  Рад нас Ќе оЌачао, помножен умом да·е слободу, а заЌедно са сре·ом доне·е сре·у!
  Командант Ќе као врх пирамиде - мора бити само Ќедан, иначе ·е се и тако чврста конструкциЌа срушити!
  Племенитост породице има исти однос према храбрости, као и дужина косе према уму!
  Кукавици не·е помо·и никаква храброст предака!
  Оштрица од наЌЌачег челика рђа у рукама говорника и кукавице!
  НаЌстрашниЌе оружЌе Ќе БиблиЌа у рукама ниткова!
  Главно богатство човека: потенциЌа, она Ќе и главни узрок пропасти!
  НаЌбо а професиЌа Ќе проституциЌа, комбинуЌеш посао са задово ством и сваки пут нови партнер - без рутине!
  Педигре хероЌа - можете се хвалити век, али Ќе стигао на боЌно по е - кукавички Ќури у позадину!
  Флаша вотке Ќе као граната - обори те, откине ти мозак, смрви ти изнутра!
  Кад се срце испуни милосрђем, новчаник Ќе из неког разлога празан!
  Заиста слободан човек се потчи®ава трима стварима - разуму,  убави, Богу!
  Љубав Ќе као ружа - не цвета дуго, али боли!
  Покоран Ќе роб у души - страстима, пожуди, слугама БожиЌим!
  Сре·а Ќе нестална као песак - само ·е Ќе мар ивост везати цементом!
  Кригла вина Ќе као океан - ако се занесеш, изгубиш тло под ногама!
  Жене воле мушку мо·, али не у случаЌу када Ќе саме искусе!
  Љубав Ќе као чамац, ако веслате пребрзо, преврну·е се и потонути!
  У право време уводи чланак - завође®е одраслих од стране младих!
  Љубави не можете ставити лисице!
  Оно што Ќе природно ниЌе кривично!
  Љубав Ќе нежно осе·а®е, али наЌдеб и окови не·е издржати!
  Да сви закони функционишу, држава би се претворила у затвор у коЌи се регрутуЌу чувари из иностранства!
  Принцип неминовности казне не функционише Ќер не можете сами себе да ухапсите!
  Лекари не смеЌу да пролазе кроз стазу препрека. Након тога, руке ·е се трести, а Ќезик ·е се  у ати и чаша вотке, за разлику од мамурлука, не·е помо·и!
  Нема ништа заморниЌе - дуги нерад!
  Научно откри·е: замиш ено прогресивно - отелотворено агресивно!
  НиЌе место за размиш а®е, ве· место свађе и лудила!
  Све нево е човечанства потичу од себичности, просперитет Ќе могу· само заЌедничким напорима!
  Човек без тима Ќе као жар, без ватре - даЌе мало светлости и брзо се гаси!
  Ота¤бина греЌе - бо е од ватре!
  А животи®а Ќе бо а у стаду!
  Логика не треба да служи инстинктима - уму пожуде!
  Би·е рата - би·е подвига!
  Миши·и без мозга, ово Ќе шака меса - на коЌоЌ плаче тига®!
  Од двоЌице дуелиста Ќедан Ќе будала, други нитков!
  Што човек више лети, то Ќе више незадово ан своЌим положаЌем!
  Оставши сам, пас промаши власнички штап!
  Само он има крила - чиЌи ум ниЌе навикао да пузи!
  Лоше Ќе кад си сам као сноб!
  Ти си сам, а неприЌате и су легиЌа!
  Чак и слона може поЌести буба!
  Ако бубе нису милион!
  Вођа државе треба да буде брат  удима, а не брат!
  . Лакше Ќе прона·и суву стену у океану него изум коЌи ниЌе кориш·ен у воЌне сврхе!
  Победа као жена - привлачи сЌаЌем, али плаши ценом!
  Ватрени бог рата и као и други богови захтева паж®у и жртву!
  єедан мач, као кап кише, пада·е и расути се, а кад их буде много, победа ·е се родити!
  Само не певаЌ - за мир!
  Срце ми Ќе тужно - стомак празан!
  Прво чиниЌа, па мисли!
  Победа Ќе вредна части!
  Част Ќе релативан концепт и треба га применити првенствено на своЌе воЌнике!
  Ко пиЌе пре борбе - мамурлук у подзем у!
  Цеви ·уте, Ќер сечива певаЌу - челик Ќе Ќачи и гласниЌи од бакра!
  ВоЌска без командира Ќе као стадо оваца без пастира, ако Ќедан вук не Ќеде, онда ·е уплашити!
  Бекство Ќе више глупост него кукавичлук! На краЌу краЌева, ве·ина воЌника не гине у борби, ве· током потере!
  Рат Ќе као игра домина, само полом ене кости се више не могу скупити - зем а држи!
  Прогон претвара ратника у ¤елата, кукавицу у храброг, скромног човека у дрског!
  ФантазиЌа Ќе такмиче®е апсурда и апсурда! Истовремено, нема више научног и логичног жанра!
  У рату, као у опери - свако пева своЌе, само суфлер може да буде шпиЌун!
  Савремене жене опраштаЌу мушкарцу све - осим сиромаштва!
  Знате ли разлику између шпиЌуна и извиђача?
  Знам! Имамо само извиђаче - странци имаЌу солидне шпиЌуне!
  Шта Ќе бо е са празном главом или празним новчаником? Наравно са празном главом - не тако приметно!
  Ум Ќе наЌбо и сакуп ач богатства!
  Ум и сре·а: за уб ени пар - родите успех, богатство, положаЌ, али брзо се разиђите!
  Лакше Ќе поносним мушкарцима да слушаЌу савете када их даЌе жена - осим ако ниЌе жена!
  Мудра жена вреди богатство! И предузим ива жена може да га тужи!
  Ко цени личност у човеку, а ко кеш!
  Човечанство могу уништити две ствари - компЌутери и компЌутерски научници. Први ·е атрофирати ум, други то не·е мо·и да искористе!
  Ратни друг и граната!
  Уопштено говоре·и, нар прича вицеве Ќе као Фабержеово ЌаЌе коЌе се користи за пуца®е ораха!
  Таленат Ќе као душа: немогу·е га Ќе одузети, али се може уништити!
  Освета ниЌе вредна части - одмазда пристоЌности!
  Завист Ќе клица злочина, лични интерес залива, доколица храни!
  Ле®ост Ќе наЌгори од свих злочина!
  Бо е Ќе достоЌанствено погинути од мача - него живети вола натераног бичем у шталу!
  У рату, храброст може победити лукавство, али лукавство никада не може победити храброст!
  Рат чини живот страшним, а смрт достоЌном и лепом!
  Скромност Ќе редак квалитет за команданта, али то га чини Ќош вредниЌим!
  - Шакал Ќе сагласан са речЌу фекалиЌа!
  Лав има само Ќедну предност у односу на шакала - способност да умре достоЌанствено!
  Техника Ќе ¤елат храбрости!
  - Али то ниЌе истина! У ствари, што Ќе виши ниво технологиЌе, потребно Ќе више интелигенциЌе и сналаж ивости на боЌном по у!
  Где почи®у интереси Ота¤бине, завршава се лично благоста®е!
  Слобода мора бити комбинована са дисциплином. АнархиЌа Ќе супротност слободи!
  єака мемориЌа Ќе наЌбо и ментор! Уопште, слобода се може освоЌити мачем, али само уз помо· разума може се одржати!
  - Када Ќак ратник спасе другог, за ово ниЌе потребна посебна почаст!
  На краЌу краЌева, када храброст гори у твом срцу, поди·и ·еш своЌ штит у одбрану робова!
  Подлост копиле ниЌе оправда®е за поштеног, Ќер присуство пр авштине не оправдава пр авог!
  Љубав никада ниЌе Ќефтина - поготово ако не пла·ате новчаником, ве· душом!
  єедино што може оправдати проливену крв Ќе ако сузе због тога престану да теку!
  Они коЌи служе за новац никада не·е мо·и да се паре у борби са онима коЌе води храбро срце и же а за слободом!
  ДечиЌа суза Ќе опасна Ќер се претвара у побеснели поток коЌи пере цивилизациЌе!
  Место команданта ниЌе екстра лем е®е, ве· додатна одговорност и тежак терет!
  Не зна се шта Ќе важниЌе - нахранити све гладне или обрисати сузу за Ќедно дете!
  Злато Ќе мекше од челика, али удара у срце!
  НиЌе оружЌе оно што воЌника чини Ќаким, ве· оружЌе воЌника!
  Чини се да су девоЌке духовите са афоризмима маЌстора. А ако почну да уништаваЌу неприЌате а, онда се он од ®их не може спасити.
  КраЌем маЌа 1944. почела Ќе нацистичка офанзива у правцу Саратова.
  У борбама Ќе учествовао Штурм ев, машина на шасиЌи некадаш®ег Лава, са Ќош снажниЌим бацачем бомби калибра 450 милиметара, коЌи буквално све ломи и уништава, кидаЌу·и и пробиЌаЌу·и колосалну силу левка. .
  И таква ракета ·е одмах узети цео блок и срушити га.
  "Штурм ев" под контролом тима немачких девоЌака, пуца на совЌетске позициЌе.
  ЏеЌн намигуЌе другарицама и лупаЌу·и босим ногама каже:
  - НеприЌате е теме но метемо и претварамо у типичне ковчеге!
  Грингета намигуЌе у одговор, притисне полугу босом ногом и цикне:
  - Игра·емо и победи·емо неприЌате е!
  МаланиЌа Ќе приметила:
  - Против машине Штурм ев, било каква совЌетска утврђе®а су немо·на!
  Моника Ќе, ударивши голу пету, потврдила:
  - Заиста смо рођени да побеђуЌемо!
  ЏеЌн Ќе изнела:
  - Рат нема женско лице, ве· физиономиЌу коЌа привлачи  убите е узбуђе®а!
  Грингета Ќе, пуцаЌу·и на совЌетске Ќединице из митра еза, издао:
  - Жена Ќе голубица коЌа угризе у детли·а човека као змаЌ!
  Моника Ќе, пуцаЌу·и на руске воЌнике, приметила:
  - Жена увек има седам петка у неде и, а без неде ног поклона од брачног дуга увек има слободан дан!
  Мала®а Ќе, кико·у·и се, одговорила:
  - НиЌе Бог у свему свемогу·, немо·ан Ќе да се свађа са женом!
  ЏеЌн се сложила са овим, пуцаЌу·и голим прстима:
  - Иако Ќе Бог свемогу·и, ниЌе у ста®у да зачепи уста жени, а да заустави политику!
  Грингета Ќе логично приметила, пуцаЌу·и голом петом, притискаЌу·и:
  - Политичарка нема савести, жена има осе·аЌ за меру, а жена политичарка има сва осе·а®а без мере!
  Моника Ќе, пуцаЌу·и на совЌетске трупе и убиЌаЌу·и их на смрт, приметила:
  - Жена Ќе цвет, бод икав као ружа, али ®ен слатки мирис мами козе и трутове!
  Мала®а Ќе, туку·и совЌетске воЌнике и уништаваЌу·и бункере, цвилила:
  - Бирач пада у дети®ство, гласаЌу·и за мрске старе храстове са шуп инама!
  ДевоЌке су показале своЌу духовитост и одвезле да е.
  А одозго су и Ќуришници заронили. И тако су совЌетске трупе млатиле без икаквих проблема.
  Немци су постали тако кул. И ®ихова оперативна способност се побо шала.
  И тако су кренули системи "шаховског ко®а", телетенкови контролисани преко радиЌа.
  И то Ќе био проблем за совЌетске воЌнике. А нацисти су тукли Црвену армиЌу.
  Али и совЌетске девоЌке су се бориле веома храбро.
  Борбе су се одвиЌале за Камишин. Ево опет Аленка у борби.
  И ®ен разбиЌен, али не предати бата он.
  Аленка Ќе са осмехом рекла:
  - У сваком рату живот воЌника Ќе вредан!
  И како голим прстима баца гранату.
  Ово су ратници - наЌвиша класа ...
  А®ута, пуцаЌу·и на нацисте, приметила Ќе:
  - Руског воЌника може се натерати да се сруши као одсечена клада, али не да се стави на колена, и да се тресе као Ќасичина!
  Алла Ќе, пуцаЌу·и, и босом петом даЌу·и пакет са експлозивом, цвилила:
  - Ако не желиш да се држиш воЌне дисциплине, савиЌа·еш леђа као зароб еник!
  МариЌа, пуцаЌу·и у противнике, лансираЌу·и убилачки бумеранг голим прстима, издала Ќе:
  - У нашем свету има много пр авштине, само ретки принчеви у ®ему!
  МатрЌона Ќе, пуцаЌу·и на противнике и рафалном их секу·и, а потом босом ногом бацивши бомбу, приметила:
  - Политичар има дуг Ќезик, али да изврши оно што Ќе измлатио - руке су му кратке!
  МарусЌа, пуцаЌу·и на неприЌате а, и косе·и редове немачких и страних воЌника, вЌакнула:
  - Политичар брзо обе·ава, споро испу®ава, тражи милости®у, а опроштаЌ за превару!
  ДевоЌке су добре и борбене. Али снаге су веома неЌеднаке. Много разара®а.
  Немачки тенк "Маус", иако не баш сериЌски, ипак се сре·е на фронтовима. А ®егови топови тут®е и пуцаЌу. И поди·и разара®а у рововима невероватно.
  Али девоЌке пуцаЌу из топова на миша. Мада шко ке поскакуЌу као грашак. Али Немци гураЌу и гураЌу.
  И гађаЌу веома прецизно.
  Комсомолке трче около, б ескаЌу голим штиклама и шкрипе:
  - За славу ота¤бине светите а!
  Виола, пуцаЌу·и на немачку пешадиЌу, зацвилила Ќе:
  - Кад жена нема дово но обу·е, она човека обуче на босе!
  А девоЌка ·е се смеЌати и показати Ќезик.
  За ратнике се мора ре·и да су смешни. А ако су их тукли, тукли су их смртно.
  Виола и Маргарита, готово голе у само га·ицама, туку се, доносе·и проЌектиле и прецизно гађаЌу. И не могу се тек тако зауставити.
  Маргарита, цвиле·и, каже:
  - Слава ери комунизма!
  Виола агресивно потврђуЌе:
  - Велика слава ери промена!
  Ратници су се, треба напоменути, испоставили као изузетно агресивне девоЌке.
  И Вероника доноси шко ке, б ескаЌу·и голим, округлим штиклама и цвили:
  - Слава комунизму!
  Ово Ќе ®ихов борбени увид. И како се жестоко и жестоко боре.
  И гола, препланула колена трепере.
  Бори се и Тамара. Изашла Ќе са Кавказа зароб ена од стране нациста и поново у редовима. Бори се са месождерским осе·аЌем крви. Бори се са колосалном агресиЌом.
  Тамара голим прстима баца гранату, раздире нацисте и шкрипи:
  - Комунизам ·е бити са нама!
  И даЌе добро ци ани рафал из машине ...
  ДевоЌке се могу видети како праве колосална чуда. И имаЌу ватру коЌа прети да спали универзум.
  Вероника, пуца, пева:
  Би·е заним иво, без сум®е
  Све на свету ·е обезбедити распоред!
  И намигуЌе своЌим сафирним очима.
  Тамара, пуца, урла:
  - Коловрат! Евпатии Коловрат! ХероЌи РусиЌе прикуп аЌу узбуну!
  И дао окрет из митра еза. Она одсече Фриц и запишта:
  - Жена Ќе првенствено лисица коЌа жели да лава ласо, али обично магарци упадаЌу у ®ен ласо!
  ВикториЌа Ќе, пуцаЌу·и и голим прстима, бацаЌу·и Ќош Ќедан поклон смрти, издала:
  - Жена Ќе кокошка коЌа воли златна ЌаЌа, доносе·и свом носиоцу само губитак!
  А девоЌке су праснуле у смех. Они се тако дивно боре уз колосални притисак.
  Тамара Ќе приметила док Ќе пуцала на стране дивизиЌе:
  - Жена Ќе кокошка, само она може да донесе златна ЌаЌа том човеку, коЌи Ќе права лисица!
  Вероника Ќе, пуцаЌу·и и откриваЌу·и зубе, додала:
  - Права лисица и петао ·е те натерати да снесеш златна ЌаЌа!
  Маргарита, пуцаЌу·и и бацаЌу·и гранате босим ногама, приметила Ќе:
  - Кан¤е лисице нису лав е, али ·е откинути три коже од цара звери!
  Виола Ќе, агресивно показавши зубе, приметила:
  - Ко ниЌе лисица умом ниЌе ни лав!
  Ратници се виде са великим амбициЌама борца. А ако почну.
  ОлимпиЌас Ќе, пуцаЌу·и и узимаЌу·и снажне ноге, подигао читаву кутиЌу експлозива и лансирао Ќе. Маса нациста се растрга, а лепа девоЌка урла:
  - ВладаЌ СССР-ом, а Луциферу певаЌ песму! Победи·емо све!
  ОлимпиЌас, међутим, ниЌе заборавио, и, опаливши, проговори:
  - Жена лисица Ќе у ста®у да убеди сваког човека да Ќе лав, коЌи се размножава као обичан магарац!
  Маргарита се, пуцаЌу·и, сложила са овим:
  - Лавица само са лисичЌим умом и вучЌим стиском!
  Серафим Ќе приметио, косе·и противнике:
  - Лав ниЌе онаЌ коЌи риче, него онаЌ коЌи трга много зеленила!
  Виола, воде·и добро нишану ватру на неприЌате а и косе·и га, примети:
  - Кад политичар ниЌе лисац, онда му се откину три коже и навуку на крагну!
  ВикториЌа, показуЌу·и зубе и намигуЌу·и, а затим босом ногом бацивши смртоносном силом дар смрти, издала Ќе:
  - Политичар има широку гузицу да седи на две столице, али има ширину душе само на речима!
  ОлимпиЌада, подлегавши бурету голим, миши·авим ногама и експлодираЌу·и лавовски резервоар, зарежала Ќе:
  - Тенк Ќе избушен проЌектилом са ураниЌумским Ќезгром, прова уЌе политичар без срца, али са златном торбицом!
  . ПОГЛАВЉЕ #9
  Камишин Ќе напуштен. А почетком Ќуна 1944. године, борбе су се одвиЌале за Саратов.
  Овде су борбе тако активне. А такође и девоЌке, као и увек, у биткама. И тако слатки ратници.
  Аленка се аутоматским рафалима бори и коси противнике, и читаве редове.
  ДевоЌка голим прстима баца гранату и цичи:
  - МоЌа победа долази!
  И опет пуца на неприЌате а.
  А®ута такође пуца на неприЌате а. Ради то тачно и прецизно. Њени митра ези су тако дивни. А голи прсти бацаЌу експлозивне пакете колосалне силе. РаскидаЌу нацисте и девоЌка шкрипи на све стране.
  - За комунизам!
  Алла, пуцаЌу·и на неприЌате а са колосалном прецизнош·у, и косе·и неприЌате е, шкрипи:
  - За безграничну Ота¤бину!
  И са голим прстима, девоЌка поново баца гранату. Мора се ре·и борба за борбу.
  И сама црвенокоса иу истим шортсама. И он пуца тако прецизно и прецизно, а Фриц леже.
  МариЌа такође пуца веома прецизно. А она Ќе тако лепа девоЌка, и голим ножним прстима баца пакет експлозива, кидаЌу·и своЌе противнике.
  Онда заурла:
  - ВладаЌте царством СССР-а!
  МарусЌа такође прецизно шутира, погађа неприЌате е и урла:
  - Од таЌге до британских мора, наша воЌска Ќе наЌЌача од свих!
  А пуца и босом ногом.
  Затим ·е МатрЌона испалити смртоносни проЌектил на неприЌате а. И погодио га са стопостотном прецизнош·у. Природно гола пета.
  То су совЌетске девоЌке коЌе раде, али немачке не заостаЌу.
  Кристина, Магда, Маргарет и Шела се боре у Пантеру. Машина, додуше не идеална, али са брзометном, далекометном пушком, умерено окретна и добрим пред®им оклопом.
  Немачке девоЌке су босе и у бикиниЌу, упркос лет®оЌ вру·ини, тачниЌе захва уЌу·и ®оЌ.. И воде покретну битку.
  Овде Кристина пуца... Граната погађа куполу Т-34-76 и пробиЌа Ќе. СовЌетски тенк заустав а.
  ДевоЌке вриште из свег гласа:
  - Наш Ќе узео!
  Онда Магда пуца. Ударила се и лепотица са златном косом.
  Да, значи кула Ќе откинута у тридесет четири.
  Тигрове девоЌке се сме®уЌу у гађа®у. И врло прикладно. Овде су погодили Ќош Ќедан совЌетски тенк.
  Следе·а Ќе дошла Маргарет. И погодио самоходне топове СУ-76. Спретно Ќебено. И певала Ќе:
  - Наша паклена Немачка Ќе Ќака, чува свет!
  А како ·е се Ќезик показати!
  Затим Ќе пуцала из Шеловог топа. Погодио Ќе совЌетски тенк КВ-1С. И девоЌка Ќе урадила добар посао.
  Да, четири ратника у бикиниЌу се боре и не боЌе се хладно·е. Након што су жене почеле да се боре, ствари су ишле много бо е за Тре·и раЌх.
  Ево пилота Албина и Алвина на небу. Обе лепотице у бикиниЌу и босоноге. Боре се за себе на Фоке-Вулфсу. А оваЌ ауто Ќе веома озби ан.
  Албина, пуцаЌу·и из ваздушних топова, каже:
  - Активни крокет! НемоЌ да ти буде жао за реч!
  И како се она блистави осмехом! И он ·е оборити две совЌетске летелице одЌедном.
  И Алвина ваздушним топовима посече троЌицу и цврку·е:
  - МоЌ улазак ·е бити смртоносан и досадан!
  Тада Ќе девоЌка показала зубе и показала зубе! Она Ќе сам шарм, и пуна феноменалног шарма.
  Албина пресече Ќош Ќедан авион єак-9 и зашкрипи:
  - Зашто су нам потребни совЌетски пилоти?
  Алвина обара ЛАГГ-5 и самоуверено каже:
  - Па да ми Немци попишемо рачуне!
  Диван пар девоЌака. Како су кренули у прикуп а®е награда за себе. Против таквих лепотица се заиста не може расправ ати. ОбараЌу авионе и голе зубе.
  А главна таЌна Ќе у хладно·и, девоЌке треба да буду босе и у бикиниЌу. Онда ·е до·и рачуни.
  И никад се не облачи. И протресите своЌа гола прса, и увек ·е се високо ценити!
  Албина Ќе прекинула Ќош Ќедан авион Црвене армиЌе и певала:
  - У великим висинама и звезданоЌ чистоти!
  А она намигну, скачу·и и трзаЌу·и босим ногама, ричу·и:
  - У морском таласу и жестокоЌ ватри! И у  утоЌ и бесноЌ ватри!
  И поново девоЌка обара авион енергичним приступом.
  А онда Алвина напада неприЌате а. Он то ради окретом, показуЌе зубе и шкрипи:
  - Би·у супер шампион света!
  И опет аутомобил коЌи Ќе ударила девоЌка пада. Да, Црвена армиЌа постаЌе прилично лоша.
  А Албина урла од див ег заноса:
  - єа сам сада ¤елат, а не пилот!
  Обара Ќош Ќедан совЌетски авион и сик·е:
  - Саги®ем се над нишан и ракете Ќуре ка ци у, предстоЌи Ќош Ќедно трча®е!
  Ратник Ќе изузетно агресиван.
  Ево обе девоЌке коЌе нападаЌу мете на зем и. Албина удара тридесетчетворку и цикне:
  - Ово ·е бити краЌ!
  Алвина удара у СУ-76 и шапу·е:
  - До потпуног униште®а!
  А како се тресе босом ногом!
  ДевоЌке се боре овде, а са стране СССР-а се боре и девоЌке коЌе покушаваЌу да заштите ГурЌева, где се нацистичке трупе такође гураЌу, као грудва шкорпиЌе.
  Аленка се борила за ГуриЌева, коЌег су нацисти напали. ОчаЌна лепотица Ќе голим прстима бацила гранату и цвркутала:
  - Слава РусиЌи и родноЌ партиЌи!
  Тада Ќе Наташка голим прстима лансирала гранату и сиктала:
  - Штитимо девоЌку босу!
  Након што Ќе и А®ута прстима босих ногу послала дар смрти и дунула:
  - Би·е то диван ударац!
  Црвенокоса Августина узела Ќе и послала дар униште®а голим до®им удом и зацвилила:
  - Усмерава®е радара у небо!
  А онда Ќе златокоса МариЌа голим ногама дала смрт нацистима.
  И певала Ќе:
  - На Мадагаскару, у пусти®и и Сахари! Свуда Ќе било, видео сам белу светлост!
  А сада ·е МарусиЌа са босим табанима бацити читаву гомилу и запевати:
  - У ФинскоЌ, ГрчкоЌ, и у АустралиЌи, ШведскоЌ, ре·и ·е вам да нема лепших девоЌака!
  Да, шест девоЌака су се веома добро бориле. Али Фриц Ќе ипак заузео Курск...
  Не, не да се одупре тако супериорним снагама. Фашисти се држе до себе и штапа.
  А шта утиче на припрему чудовишта.
  Адолф Хитлер Ќе био просто луд: осе·ао се као прави деспот, коме се сви покораваЌу и дрхте. Да, ако желите ста инистичке успехе, онда морате бити као Ста ин, без сажа е®а и захтева®а према другима и себи (управо тако Ќе размиш ао єосиф Висарионович у овом низу!). Сада Ќе шушта®е пристоЌно и ауто ·е почети да се кре·е. Генерално, Немачка, узимаЌу·и у обзир сателите, има огромну предност у односу на СССР по количини индустриЌске опреме, у квалификованоЌ радноЌ снази и по броЌу инже®ера на свим нивоима. То Ќесте чи®еница, али производ®а оружЌа Ќош увек ниЌе на нивоу! Немачка Ќе заостаЌала за СССР-ом током целог рата, упркос свим разара®има у РусиЌи. И од чега? Наравно, због извесног нереда коЌи Ќе владао у разним ресорима, а посебно у воЌноЌ индустриЌи. Поред тога, негативну улогу играо Ќе недостатак сировина, као и потце®ива®е потенциЌала неприЌате а. Конкретно, 1940. године производ®а оружЌа у НемачкоЌ Ќе била нижа него 1939. (ако рачунамо осовину, узимаЌу·и у обзир мунициЌу), и то упркос чи®еници да Ќе рат ве· био у току и да Ќе Тре·и раЌх преузео контролу над велике териториЌе са огромним резервама производних капацитета. Па, шта можемо ре·и о организационим способностима Хитлера? Не превише, тада Ќе б еснуо, у области воЌне индустриЌе.
  Фирер Ќе у дугом говору изЌавио:
  - У пита®у надзора ваздухопловства, ванредна овлаш·е®а су дата Зауеру. Помно ·е пратити количину произведене опреме и, не ма®е важно, квалитет. Осим тога, многи ваши приЌате и Геринг, иако су некада били добри асови, нису способни да воде посао. НиЌе сваки добар воЌник и изванредан генерал, па ·е уместо обешеног Ерика техничку сферу водити особа из редова професионалних предузетника коЌа Ќе у ста®у да реформише и преопреми авиЌационе снаге. Уосталом, БританиЌа не спава, пове·ава и квантитет и квалитет своЌих оружаних снага, а посебно авиЌациЌе. Морамо да будемо испред неприЌате а за две главе, за десетак корака, иначе ·емо потпуно изгубити надмо· над неприЌате ем. И зато су потребни квалитетни кораци.
  Геринг Ќе стид иво приговорио:
  - ПриЌате и моЌи, доказани  уди коЌи су доказали своЌу борбену ефикасност и професионалност.
  Демонски диктатор се разбеснео:
  - Или сам можда, по вашем миш е®у, заборавио ко Ќе изгубио битку за БританиЌу? Или ко Ќе подбацио четворогодиш®и план развоЌа народне привреде. Или и ви желите да будете бичевани, па чак и Ќавно. Зато зачепи уста и ·ути док те не набиЌу!
  Геринг Ќе чак сео у страху. АваЌ, са Фирером се не шалите. Онда се поново зачула бука, други млаз®ак МЕ-262 Ќе полетео у небо. Аутомобил Ќе био масиван и имао Ќе чак два мотора. Крила су благо замашена, сам борац изгледа прилично прете·е. Његове брзинске карактеристике, за 1941. годину, углавном су пристоЌне, па чак и рекордне по светским стандардима. Истина, сама машина Ќош увек ниЌе потпуно поуздана и захтева откла®а®е грешака. Фашистички диктатор Ќе, међутим, ве· дао карактеристике нових, напредниЌих ловаца... МЕ-262 тежи више од шест тона, што Ќе нека врста преоптере·е®а. Млазни ловац треба да буде мали, Ќефтин и окретан. У том смислу, МЕ-163 би могао бити прилично добар, али ®егов ракетни мотор Ќе превише поЌачан и ради само шест минута (тачниЌе, и да е ·е радити!), што значи да Ќе домет само у радиЌусу од сто километара . Као бомбардер у стилу блиц или као параван за нападе армаде на Енглеску, то, наравно, ниЌе добро.
  Али МЕ-262 може да носи тону бомби, односно колико и совЌетски фронтовски авион Пе-2. Односно, одлично реше®е и за борбене нападе и за подршку трупама. Међутим, зашто не створити ловац у стилу МЕ-163 Цомет, али без ракетног мотора, али са турбомлазним мотором? Покушали су да побо шаЌу комету и чинило се да су довели време лета на 15 минута (ово Ќе домет до 300 километара), што Ќе генерално прихват иво за Битку за БританиЌу. Из НормандиЌе се Ќош може до·и до Лондона... Иако ниЌе све тако очигледно, треба и бомбардовати и вратити се, а петнаестак минута ниЌе било у тако форсираном режиму. У буду·ности су ракетни и млазни ловци препознати као ·орсокак у авиЌациЌи. Али дизаЌн "Комете" Ќе веома интересантан, због мале величине и лако·е, што значи Ќефтино·у и управ ивост.
  Поред тога, Ќош увек постоЌе врло перспективни ловци тежине 800 килограма, такве Ќедрилице да се могу користити у ваздушним биткама. Истина, због малог домета, летови на ®има се могу изводити само у одбрамбеним биткама, или испоручити у Лондон на ... транспортима, а затим качити назад пилотима. Овде треба да размислите. У стварноЌ историЌи, Ќедрилице нису имале времена да ратуЌу, а из неког разлога, совЌетски генерали авиЌациЌе нису се усудили да испробаЌу ову идеЌу у КореЌи. Генерално, ниЌе тужно, али током КореЌског рата, амерички пилот Ќе први отворио рачун победа. Дакле, єенкиЌе не треба потце®ивати.
  Након што се лет завршио, млада плавокоса девоЌка Ќе искочила из пилотске кабине и потрчала пуном брзином ка Фиреру.
  Опседнути нациста броЌ Ќедан пружио ЌоЌ Ќе руку за по убац. Шта Ќе лепо када те девоЌке воле, а Фирера, изгледа, сасвим искрено обожаваЌу сви Немци, тачниЌе, скоро сви осим неколико затвореника концентрационих логора. Пилот Ќе са ентузиЌазмом рекао:
  - То Ќе Ќедноставно величанствена летелица, има такву брзину и снагу. Откинимо све младунце као Ќастучи· за греЌа®е од сурогата!
  Фирер Ќе одобрио импулс девоЌке:
  - Наравно, поквари·емо га, али ... Откла®а®е грешака на машини треба да се врши бржим темпом, а то се посебно односи на моторе. Овде ·е, наравно, бити потребне радикалне мере за ®ихово побо ша®е, али ако вођа-дизаЌнер помогне!
  Сви су залаЌали у хору:
  - Слава великом Фиреру! Нека нам Ќе Провиђе®е у помо·и!
  Почела Ќе да свира химна Тре·ег раЌха и колона младих бораца из ХитлерЌугенда кренула Ќе да е. Дечаци од четрнаест до седамнаест година ишли су под буба® у посебноЌ формациЌи. А онда Ќе било наЌзаним ивиЌе: дефиловале су тинеЌ¤ерке из женског савеза Немачке. Биле су у кратким сук®ама, голе, босе ноге лепотица мамиле су погледе мушкараца. ДевоЌке су покушале да подигну ноге више, али су истовремено повукле прст, паж иво ставиле пету. Забаван спектакл лепотица са беспрекорним фигурама... Истина, лица су била другачиЌа, а неке од младих фашистки®а биле су помало грубе, готово мужевне, па су их чак и уврнуле. Поготово када су споЌиле обрве.
  Естета Адолф Ќе приметила:
  - Неопходно Ќе да дечаци и девоЌчице масовниЌе добиЌаЌу физичку обуку. И знам да се овом приликом много ради, посебно у єунгволку, али оно што Ќе потребно Ќе инклузивност и усваЌа®е спартанских метода. Наравно, поред подстица®а крађе... Наши млади·и и девоЌке треба да одрастаЌу као пристоЌни и у исто време немилосрдни  уди.
  Врховни командант застаде. Генерали су ·утали, вероватно се плаше·и да приговоре, али нису хтели да потврде очигледно. Фирер Ќе наставио:
  - Рат ниЌе шала, али немилосрдност према неприЌате има мора бити комбинована са узаЌамном помо·и и осе·а®ем братства према друговима. То Ќе оно што морамо свима усадити... Нови натчовек Ќе немилосрдан према другима, али у Ќош ве·оЌ мери мора бити немилосрдан према себи. єер инфериорност се прво мора искоренити у твоЌоЌ души, а онда ·е устати слабо,  удско тело!
  єош Ќедна пауза... Генерали и дизаЌнери су одЌедном схватили и почели снажно да аплаудираЌу. Фирер Ќе изгледао задово ан:
  - Ве· Ќе бо е, али сада бих волео да видим имитациЌу ваздушне борбе. Тако страшно и сверазараЌу·е ...
  ХаЌнкел стид иво упита:
  - Са боЌевом мунициЌом или гранатама, Фиреру?
  Нациста броЌ Ќедан климну главом.
  - Наравно са борбом. Поред тога, желео бих да размотрим рад уређаЌа за избацива®е. На краЌу краЌева, ви радите на томе... - Фирер Ќе одмахнуо песницама. - Када ·е, коначно, бити готова и пуштена у масовну производ®у. На краЌу краЌева, искусан пилот Ќе искусан пилот коЌи треба да буде зашти·ен за буду·е битке!
  Фирер-терминатор Ќе ипак одлучио да покаже дизаЌнерима модерниЌу шему уређаЌа за избацива®е. ОваЌ систем би требало да буде ма®е гломазан, ЌедноставниЌи и лакши. Да Ќе Ќефтина и ве· овладана немачком индустриЌом скуиб сасвим погодна за ову сврху.
  Морао сам да нацртам диЌаграм у ходу, али Хитлер Ќе био заиста добар уметник, и цртао Ќе Ќасно, брзо, линиЌе диЌаграма и завоЌи су били уЌедначени и Ќасни без ле®ира и шестара. Терминатор хит-анд-рун сматрао Ќе да Ќе чудно, наравно, да су Немци, генерално, имаЌу·и тако Ќаку и донекле напредну идеологиЌу као што су националсоциЌализам и тоталитарни систем, процурили рат до Руса. Можда Ќе то због чи®енице да су руски воЌници били Ќачи и издрж ивиЌи од немачких и научили да се боре брже.
  Генерално, ако посматрате ток рата у целини, онда да, Руси, односно совЌетска воЌска, научили су да се боре, а Немци су, такоре·и, заборавили како... Њихова команда Ќе доносила одлуке у ниво првачи·а, а можда и нижи ако ђак првог разреда има искуства у извође®у воЌних операциЌа у стратегиЌама у реалном времену . А да понекад деца од шест година ве· тако спретно воде виртуелне воЌске, онда ниЌе грех да уче и ®их и Жукова и МаЌнштаЌна. Међутим, неки истраживачи сматраЌу и Жукова и МеЌнштаЌна осред®им. Такође постоЌе контрадикторности у погледу броЌа опреме, посебно зароб ене, француске. Хитлерово пам·е®е (добро пам·е®е, посебно док Ќе Ќош био здрав!), сугерише да Ќе било 3600 зароб ених тенкова од Француза, веома импресивна броЌка... Неки модели, попут СиС - 35, били су супериорниЌи од Т- 34 у ®иховом оклопу, али само у пред®ем оклопу. Дакле, оваЌ тенк може да се производи и у француским фабрикама, осим ако се оружЌе калибра 47 милиметара замени цев од 75 милиметара. У ствари, ово можда не·е бити дово но. БританиЌа и СЌеди®ене Државе уопште су увек наЌвише цениле оклоп у своЌим тенковима. Овде Ќе, на пример, Черчил тежак четрдесет тона имао резерву од 152 - милиметара наспрам 120 - за тешки тенк ИС-2.
  Фирер Ќе Ќош нешто рекао дизаЌнерима:
  - Имамо сасвим дово но аеротунела, па потражите оптималниЌи модел летелице и креираЌте аеродинамичне форме, а да га не доводите на скупа тестира®а, где гину и наши наЌбо и асови. На пример, модел авиона са лете·им крилом Ќе веома ефикасан, посебно ако се може променити деб ина и угао нагиба. Ве· сам ти дао цртеж, тако да би безрепи требало да буде спреман. Његова проце®ена брзина би·е Ќеднака са Иумо мотором до 1100 километара на сат. Зато само напред, али не иди!
  Уследио Ќе ручак на отвореном, слушки®е су поставиле столове и столице. Лепо... Али какве реформе у националсоциЌализму направити? Тако да сма®ите броЌ неприЌате а и стекнете приЌате е. Овде, на пример, немоЌте на сваком кораку величати немачку расу и можда чак престати да делите народе на класе. Међутим, формално, подела нациЌа на инфериорне и ариЌевске Ќош ниЌе легализована. Ово поЌедностав уЌе ствари.
  Лепа девоЌка међу слугама Ќе села до Фирера и ставила му руку на ®ено голо колено. Цооед:
  - Размиш ате ли о нечему, Фиреру моЌ?
  Покренуо се нацистички диктатор и истовремено виртуелни играч. Приметио Ќе да ниЌе завршио своЌу супу од повр·а и во·ну салату. Фирер Ќе по убио девоЌку у усне, осетивши ®ен младалачки, слатки мирис, и изЌавио:
  - Вози·еш се са мном у колима. И сви на посао, време за Ќело Ќе прошло.
  И опет су зупчаници државе, не сасвим, међутим, добро подмазани механизам почели да се окре·у. У повратку, Фирер Ќе водио  убав са лепотицом, па се чак и питао одакле му толико енергиЌе и снаге. На краЌу краЌева, рекли су да Ќе Фирер импотентан и, уопште, наводно инвалид, коЌи Ќе био болестан од сифилиса (лаж) и кастриран (генерално фикциЌа!).
  Међутим, не иде све глатко ве· 22. Ќуна 1944. године, рат са СССР-ом траЌе ве· три године. Али победа се не види, а Саратов се и да е држи. Ста ин Ќе наредио да се оваЌ град брани по сваку цену.
  И поред свих губитака, производ®а воЌне опреме Ќе прилично висока. Нови тенкови ИС-2 показали су се прилично ефикасним. Чак и без пробиЌа®а поЌединачних немачких возила у чело, они су их избацили из акциЌе са прилично велике уда ености.
  Тако да су нацисти имали доста тешког времена. Али имали су велику предност. Млазни авион МЕ-262 се ве· много борио на небу. А он Ќе озби ан противник.
  ТА-152 се, међутим, показао као генерално дивна врста оружЌа.
  Ста ин Ќе, у међувремену, одржао и састанак за везу на тре·у годиш®ицу почетка рата и почео да пита воЌсковође шта мисле и како да поправе ситуациЌу на фронтовима.
  Жуков Ќе предложио вођи:
  - Ако се само одбранимо и одбранимо од прет®и, онда ·емо несум®иво изгубити. Морамо да напредуЌемо!
  Ста ин Ќе енергично климнуо главом.
  - Слажем се! Али где!
  Маршал Жуков Ќе предложио:
  - Док се Ле®инград ниЌе предао, треба га ослободити!
  Маршал Василевски се сложио:
  - Да, мислим да ·е то бити наЌбо а опциЌа!
  Ста ин Ќе слегнуо раменима и рекао:
  - Ако поново ударимо у Тихвин, онда ·е нас тамо сачекати, а ми ·емо заглавити или упасти у замку!
  Маршал Жуков климну главом у знак слага®а:
  - Тако Ќе друже Ста ине! Али предлажем да се ударе финске трупе у Петрозаводску. Нису тако Ќаки и можемо изненадити неприЌате а!
  Ста ин Ќе са осмехом одговорио:
  - Логично, друже Жуков. Па закорачи Петрозаводск. И донеси нам победу!
  После ових речи ушло Ќе неколико девоЌака у кратким белим сук®ама и босих ногу. Донели су флаше црног вина и чаше сендвича и црног кавиЌара. Ста ин Ќе узео такав сендвич и опрао, рекао:
  - Па хаЌде да пиЌемо да се наше могу·ности увек поклапаЌу са нашим потребама.
  Вознесенски Ќе приметио:
  - Квалитет оклопа наших тенкова Ќе доста низак. И предлажем да се ИС-2 и Т-34-85 учине лакшим, бржим и управ ивиЌим сма®е®ем оклопа. Ово ·е нам донети уштеду у металу и учинити ове машине практичниЌим.
  Ста ин Ќе слегнуо раменима и рекао:
  - Можда... Али Ќа нисам присталица прав е®а резервоара од шперплоче!
  Вознесенски Ќе приметио озби ним погледом:
  - Али можда Ќе добра идеЌа направити неке од резервоара скоро у потпуности од дрвета. Можете проверити како ·е то изгледати у пракси!
  Жуков климну главом у знак слага®а и упадне у говор:
  - Тридесет четворке се могу учинити лакшим, и да е су превише крхке и пове·а®е брзине и маневриса®а би могло да допринесе ®иховоЌ прежив ава®у. Поред тога, ме®ач Ќе постао бо и и то надокнађуЌе сма®е®е ергономиЌе услед пове·а®а тежине. Али низак квалитет челика, 90 милиметара против мо·них немачких топова, претвара се у ништа. Штавише, Немци укла®аЌу из производ®е Ќедноставне Пантер и Т-4, а у Тре·ем РаЌху ·е, поред извиђачких тенкова, само Пантер-2 са топом 88 мм постати сериЌски. А наши тенкови не вуку против ®ега са велике уда ености. И све више Ќе потребно пове·ати ®ихову брзину!
  Ста ин климну главом.
  - Пустите део Т-34-85 и ИС-2 само са заштитом од метка, а затим проверите и пратите како ·е то утицати на ®ихову борбену ефикасност. А рад на СУ-100 треба убрзати. Можда ·емо одустати од тридесет четворке и ИС-2 у корист иск учиво овог самохода.
  Маршал Василевски Ќе приметио:
  - То Ќе заним ива идеЌа. Али СУ-100 може погодити неприЌате е на броду само ако се потпуно окрене ...
  Ста ин Ќе зарежао:
  - Нека буде кра·а да може брже да се баца... И по могу·ности нижу силуету. Али ова самоходна пушка нам Ќе потребна као ваздух!
  Жуков Ќе питао:
  - Ваша екселенциЌо.... Саратов се и да е држи, али ·е ускоро пасти. Било би неопходно израдити план за евакуациЌу из КуЌбишева онога што Ќе одузето из Москве. Шта ви лично мислите?
  Ста ин Ќе оштро одговорио:
  - У Свердловску ·ете, по свему суде·и, морати да се евакуишете. Али и да е Ќе могу·е радити у Москви. Овде имамо цео подземни град. Озби но смо способни да се тога држимо.
  Василевски Ќе зарежао:
  - Москва се мора задржати по сваку цену, као и Саратов!
  Ста ин Ќе наредио:
  - Протунапад на Немце у процепу између Дона и Волге. Морамо да преусмеримо снаге. Саратов да се држи по сваку цену, до послед®е капи крви. Користите сва средства, чак и камиказе.
  Жуков Ќе потврдио:
  - Нека буде, сЌаЌно!
  Ста ин се окренуо єаков еву:
  - Па, дизаЌнере, има ли идеЌа?
  Заменик комесара одговори са уздахом:
  - Било би неопходно створити млазну авиЌациЌу, али то Ќош ниЌе реално. А єак-3 захтева висококвалитетни дуралумин, коЌи ми немамо!
  Ста ин климну главом.
  - Знам! єак-9 би требало да буде у нашим редовима. И треба га што више пуштати! И пове·ати производ®у ловаца.
  єаковлев Ќе приметио:
  - Немачки ТА-152 Ќе и Ќуришна летелица, и фронтални бомбардер и ловац. Било би лепо да направимо сличну вишенаменску машину!
  Ста ин Ќе подржао дизаЌнера:
  - Ово Ќе добра идеЌа друже єаков ев! На пример, ЛАГГ-7, ако се мало побо ша, може се претворити у мешавину и Ќуришног авиона и борбеног фронта!
  єаков ев Ќе спремно потврдио:
  - Друже Ста ин Ќе могу·е... Али треба времена. Да, и авион може бити скуп.
  Врховни командант  утито удари песницом о сто и зарежа:
  - Нека буде ЌефтиниЌе! И уопште, колико можете спекулисати на ову тему. Потребан нам Ќе универзални авион за производ®у само ®ега. И то би могао бити излаз.
  єаковлев Ќе приметио:
  - ИЛ-2 Ќе прилично Ќедноставан за производ®у и ®егова шема Ќе разрађена. Све док га не скинете. Реч Ќе о прилично издрж ивоЌ летелици, иако су у овом тренутку ®ене карактеристике лета застареле. Али нема зла без добра. Добри смо у бомбардова®у неприЌате ских возила.
  Жданов Ќе  утито приметио:
  - Наша авиЌациЌа у наЌма®у руку треба да буде наЌЌача!
  єаков ев климну главом.
  -Мора! Али до сада су наши пилоти наЌбо и на свету: АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова!
  Ста ин климну главом у знак сагласности.
  - Овим девоЌкама нема премца и за наредних двадесет пет оборених неприЌате ских авиона доде уЌем им Ќош Ќедну звезду хероЌа СССР-а!
  Жуков Ќе одушев ено предложио:
  - За ово би требало да пиЌеш!
  БериЌа Ќе са одушев е®ем певао:
  - Нама, се·аЌу·и се свега, историЌа ·е судити,
  До·и ·е ред на ®ен суд...
  Као од плуга до атомског оружЌа,
  Самоуверено Ќе водио зем у напред!
  Док су се чланови воЌног савета саветовали, девоЌке су се тукле.
  И уз помо· босих ножних прстиЌу обараЌу нацисте и изводе подвиге, ове босоноге лепотице.
  И певаЌу:
  ВеруЌемо да ·е се цео свет пробудити
  Би·е краЌа фашизму...
  И сунце ·е сиЌати
  Пут, расвет аваЌу·и комунизам!
  . ПОГЛАВЉЕ #10
  До краЌа Ќуна Немци су одсекли Саратов, а 1. Ќула 1944. први пут Ќе кориш·ен страшни Штурмаус. Ова машина са ракетном бомбом од 650 милиметара лансирала Ќе смртоносну силу ракета коЌа Ќе цепала читава насе а.
  ДевоЌке коЌе су возиле оваЌ ауто нису носиле ништа осим га·ица и пуштале су дарове изузетно деструктивне смрти.
  Голоноге девоЌке имале су га·ице у црвеноЌ, црноЌ и белоЌ боЌи. И донели су смртоносне дарове смрти.
  Фаина, коЌа им Ќе заповедала, тресла Ќе гримизне брадавице своЌих груди и певала:
  - Слава епохи витезова крста!
  До·и ·емо до краЌа свемира!
  А ратници су цичали и скакали.
  єедна од ®их, Маргарет, приметила Ќе:
  - Свемогу·и Бог Ќе са нама!
  Фаина се сложила са овим:
  - Наравно! И Тре·и РаЌх ·е сигурно победити!
  ДевоЌка Ќе тукла босом ногом и певала:
  -Када смо Ќединствени, непобедиви смо! Кад смо Ќединствени, непобедиви смо!
  Тако су ратници пуцали, газили и галопирали босим ногама. Ратници наЌвише класе.
  Ирма такође испоручуЌе проЌектил овде кроз аутоматски погон и урла:
  - ОчекуЌе нас велика победа!
  ДевоЌке су, наравно, међу онима коЌе никада не·е одустати. И разбиЌаЌу совЌетске позициЌе са огромним ентузиЌазмом.
  Албина и Алвина су, као и увек, на врху и показуЌу своЌа агресивна звона и звиждуке. Оне су девоЌке, само да кажемо: супер!
  Албина, обараЌу·и совЌетски аутомобил голим прстима, каже:
  - Имам супер девоЌку!
  Алвина, оборивши голом петом другу мету, скочи и, играЌу·и се трбушним миши·има, узвикуЌе:
  - єа сам такав ратник да сам све чврсто побио!
  Тако су се ратници разишли.
  Герда Ќе заЌедно са Шарлотом одлучила да тестира Ќош Ќедну немачку новину.
  До сада се могу поЌавити само самоходне топове Е-25, у дово но великом броЌу - прилично су Ќедноставне за производ®у и Ќефтине. Иако Ќе оваЌ модел Ќедан од првих. Овде у ®ему леже две девоЌке у бикиниЌу. Аутомобил Ќе нижи за ма®е од Ќедан и по метар и захва уЌу·и томе Ќе тако добро зашти·ен и наоружан релативно малом тежином.
  Две девоЌке Шарлот и Герда, леже·и, пуцале су на совЌетске пушке. Испред ®их су се, радио-контролисани, кретали смрв ени аутомобили коЌи су чистили минска по а.
  Црвена Шарлот Ќе опалила из свог топа. Преплавила Ќе совЌетски пишто  и затресла груди, Ќедва прекривене танком траком тканине. А она Ќе гукала:
  - Бесна ватра хиперплазма!
  А онда ·е Ќе и Герда ошамарити голим ножним прстима. И цврку·е:
  - єа сам веома кул девоЌка и нисам лоша ...
  Самоходна пушка се сама кре·е. И престаЌе с времена на време. Њен пред®и оклоп Ќе под великим нагибом и то пружа добру заштиту. У совЌетским пушкама, гранате су осет иве на рикошет. И ништа не прети таквом самоходу у чело. Овде Ќош увек могу да пробиЌу страну. Али девоЌкама се не жури. Ефикасан самоходни топ у погледу оклопа надмашуЌе СУ-100, коЌи се Ќош увек развиЌа, а такође Ќе бо е зашти·ен, покретниЌи и истовремено лакши.
  А Црвена армиЌа има мало сушара, тачниЌе, Ќош Ќе само у фази проЌектова®а. У основи, тенк Т-34-85, коЌи ниЌе дово но мо·ан са пушком, а оклоп Ќе прилично слаб. А немачки самоходни топ Е-25, иначе, Ќе лакши, много Ќачи у оклопу и пушкама.
  ДевоЌке се туку... Веома лепе и младе. А ®ихове самоходне топове бомбардуЌу и бацаЌу...
  єул Ќе вру·, а тела девоЌака у усиЌаном ауту блистаЌу од зноЌа. Не могу одустати и пову·и се.
  Герда напоми®е:
  - Богови Вермахта су очигледно Ќаки,
  Али не помажу слабима...
  Ако Ќе узрок Адолфа истинит -
  Створите светску силу!
  Шарлот Ќе одушев ено певала:
  - Да, магиЌи су потребни "пантер" и "тигар",
  ПролиЌ Ќош крви упркос судбини...
  И нема потребе за недоумицама и лудим играма,
  Нека цела раса на Зем и падне на колена!
  Али ово су немачке девоЌке, а на другоЌ страни се боре совЌетске девоЌке.
  Тако да ·е борба бити наЌозби ниЌа. Наташа и А®ута пуцаЌу из мо·не бродске пушке и шкрипе:
  - Би·е наша застава изнад Берлина!
  И голи своЌе беле, бисерне зубе. И не заустав аЌ девоЌке са минама.
  Две гранате су погодиле пред®и оклоп гор®ег дела трупа... РикошетираЌу. Не, ИС-2 Ќе озби ан аутомобил и ниЌе га тако лако узети.
  Али ИС-1 коЌи се кре·е десно од девоЌака, изгледа, прим ен из пишто а високог притиска, погодио Ќе и стао. Оштетио лепоту.
  Аленка, играЌу·и се трбушним миши·има, пева:
  - Све немогу·е Ќе могу·е у нашем свету, Њутн открио да два пута два чини четири!
  Борбе и да е траЌу несметано. СовЌетски топ погађа Немце. Велика МарусЌа убацуЌе чауре у затварач. Такав Ќе живот и судбина девоЌака. И певаЌу:
  Нико нас не·е зауставити, нико нас не·е победити! Руски вукови неприЌате а сламаЌу, руски вукови салутираЌу хероЌима!
  Августин шкрабаЌу·и из митра еза, каже:
  - Свети рат! Би·е наше победе! Застава РусиЌе напред, слава палим Ќунацима!
  И опет тут®и смртоносни топ, и звучи:
  Нико нас не·е зауставити, нико нас не·е победити! Руски вукови сламаЌу неприЌате а, знате да имаЌу хладну руку!
  МариЌа ова девоЌка са златном косом усмерава резервоар и шкрипи:
  - Сломимо фашисте!
  Немцима Ќе тешко, на небу су и битке у пуном Ќеку. Али до сада, єак-9 Ќе превише инфериорниЌи у брзини и наоружа®у у односу на немачке марке. НеЌеднака Ќе битка за песника.
  МарсеЌ, оваЌ дивни пилот-ас направио Ќе добру кариЌеру током ратних година. Више као невероватно и фантастично. Након достиза®а сто педесет авиона Ќе добио Витешки крст Гвозденог крста са мачевима од сребрног храстовог листа и диЌамантима. Када Ќе стигао до четири стотине оборених летелица, добио Ќе Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. За пет стотина авиона добио Ќе Орден немачког орла са диЌамантима, а после седамсто педесет и Витешки крст Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. И достигавши хи аду летелица, добио Ќе Велики крст Витешког крста.
  єединствени пилот Ќе успео да оствари многе победе у ваздуху. И док Ќе Ќош био жив. МарсеЌ Ќе недавно унапређен у чин генерала. Али Ќе ипак летео као обичан пилот.
  Како кажу, не гори у ватри и не тоне у води. Током вишегодиш®ег рата МарсеЌ Ќе стекао инстинкт ловца. Постао Ќе супер-легендарни пилот, и веома популаран.
  . Али имао Ќе и Ќаког конкурента - Агава и Албина и Алвина, коЌи су такође премашили цифру од по хи аду оборених аутомобила. А Агава Ќе врло брзо сустигла МарсеЌ. Али она Ќе Ќош увек веома млада и Ќош ниЌе изгубила ниЌедног борца.
  ДевоЌка Ќе притиснула педале своЌим босим, исклесаним ногама, испалила рафал из ваздушног оружЌа. А сада су оборена четири совЌетска возила Ил-2.
  Агава се кико·е и каже:
  Донекле, сви смо ми кучке! Али Ќа имам челичне живце!
  И опет се девоЌка окре·е. Обара седам совЌетских авиона у Ќедном рафалу - шест ПЕ-2 и Ќедан ТУ-3, и шкрипи:
  - Генерално, ако не супер, онда хипер!
  Агава Ќе, наравно, кучка. Пилот са Луцифера. Веома лепа медена плавуша.
  Овде даЌе Ќош Ќедан рафал и обара осам совЌетских авиона єак-9 одЌедном и шкрипи:
  - НаЌкреативниЌи сам и наЌреактивниЌи!
  ДевоЌка заиста ниЌе глупа. Све Ќе могу·е, и све Ќе могу·е. Не зови Ќе приватном.
  А ноге су тако преплануле, тако грациозне ...
  Али Мирабела се бори против ®е ... Дуго времена Покришкин Ќе био наЌбо и совЌетски ас. Сакупио Ќе пет златних звезда хероЌа СССР-а, оборио сто двадесет седам авиона. Али онда Ќе умро. Тада нико ниЌе могао да обори ®егов рекорд. Поред АнастасиЌе Ведмакове, и Акулине Орлове. И тек недавно, Мирабела Ќе такође надмашила єак-9 Т на отрцаном, надмашила Кожедуба. И срушивши преко сто осамдесет авиона, постала Ќе седмоструки хероЌ СССР-а.
  Ово Ќе девоЌка терминатор! Таква ·е зауставити ко®а у галопу и у·и у запа ену колибу.
  И Ќош теже.
  Мирабела Ќе имала тешку судбину. Завршио сам у дечЌоЌ, радноЌ колониЌи. Боса и у сивом огртачу, цепала Ќе дрва и пила стабла. Била Ќе тако Ќака и здрава. У тешким мразима ишла Ќе боса, ау затворскоЌ пи¤ами. И бар Ќедном би киЌао.
  Наравно, таква поЌава Ќе забележена и на фронтовима. Мирабела се дуго борила у пешадиЌи, а затим Ќе постала пилот. Прво ватрено крште®е Мирабела Ќе примила у бици код Москве, где Ќе отишла одмах после колониЌе. И ту се показао кул.
  Борила се боса и готово гола на великоЌ хладно·и, коЌа Ќе буквално паралисала Вермахт. Била Ќе таква проклета и непобедива девоЌка. И у томе Ќе у великоЌ мери успела.
  Мирабела Ќе веровала у скору победу СССР-а. Али време пролази. Жртава Ќе све више, али победа не долази. И постаЌе стварно Ќезиво.
  Мирабела са®а о победама и достигну·има. Она има седам звезда СССР-а - ово Ќе више него било ко други! И проклетство, она заслужуЌе своЌе награде! И носи·е крст и да е. Чак и ако Ста ин касниЌе буде убиЌен, ®егова ствар живи!
  ДевоЌка уђе и укочи се... Обори наЌновиЌи немачки КСЕ-162 и зашкрипи:
  - Акробатика! И проклето нова посада!
  Заиста, она Ќе сЌаЌна девоЌка. Права кобра Ќе такође способна за много.
  Мирабела Ќе нова звезда...
  Борбе траЌу неколико дана, док не дође нова неде а и 8. Ќула 1944. ... СовЌетски ИС-2 Ќе добио оште·е®е на ва цима и гусеницама - поправ а се. Да, тако суров и немилосрдан рат. И колико ·е то траЌати?
  А сада Ќе Герда заобишла Книзела и Витмана по броЌу уништених тенкова.
  Како то могу да избегну? Боре се боси и у бикиниЌу. ДевоЌке су направиле Ќош Ќедну паузу, поново муче·и совЌетску децу. А сада су се приближавали броЌу од 300 уништених тенкова. И могли су да рачунаЌу на награду без преседана: звезду Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Ево девоЌака!
  Герда пуца на совЌетски ауто. Скида кулу и цичи:
  - єа сам проклета ствар!
  И опет пуца. ПробиЌа Т-34-85. И шкрипи:
  - Ота¤бина Немачка!
  ДевоЌка се и сама трза. И веома Ќе активна... Да, она има такав стратешки низ. Ве· Ќе средина Ќула 1944. године... Рат траЌе и траЌе... Не желе·и да престане. Црвена армиЌа покушава да напредуЌе на различитим местима. Али прилично паж иво, пошто Ќе остало мало  удских ресурса.
  А РусиЌа крвари.
  На пример, Ханс Феуер. НаЌмлађи добитник Ордена Гвозденог крста прве класе. А онда Ќе постао наЌмлађи награђен за хвата®е совЌетског генерала Орденом Витешког крста Гвозденог крста.
  Да, ово Ќе заправо прилично кул.
  А момци се показуЌу изузетно кул.
  Ханс Феуер Ќе очаЌан борац. Дечак се бори као ¤ин, по хладном и вру·ем времену, лети и зими, само у шортсу.
  Са голим прстима, дете баца гранате и постаЌе легендарно.
  Ово Ќе стварно супер!
  Ханс Ќе постао славан вековима! Чак и као антихероЌ!
  И уопште, овде се води тако невероватан и напет рат... Било коЌа вештачка интелигенциЌа бледи.
  Агава се вратила на небо и обара совЌетске аутомобиле. Она Ќе ловац и грабеж ивац. Удари неприЌате а.
  Аутомобили у коЌе Ќе ударила падаЌу. А онда девоЌка пуца на копнене снаге. Нокаутира ИС-2. И он жели:
  - єа сам наЌбо и! єа сам девоЌка коЌа убиЌа неприЌате е!
  И опет се преноси на ваздушне ци еве. Ово Ќе разарач тенкова и све машине коЌе лете и пуцаЌу.
  Али ево малог тенка Е-5. Машина тешка седам тона. Полага®е борбених тестова. И гризе и гризу душмана.
  И време Ќе да се пева - нико нас не·е зауставити, и нико не·е победити!
  Е-5 Ќури себи, и пуца у покрету. И не заустав аЌте такав тенк. И гранате рикошетираЌу.
  А у машини седи десетогодиш®и дечак Фридрих и шкрипи:
  - И би·у прави супер борац!
  И опет, како Ќе пуцао... И погађа у сам центар куле. А ®егова убоЌна снага, иако малог калибра, Ќе колосална.
  А на небу се Хелга бори. Босонога девоЌка у бикиниЌу бира рачуне. И радуЌе се ®еговим фантастичним успесима.
  СвоЌим голим ножним прстима показуЌе на совЌетски ауто и посебно га запа уЌе, и чини да експлодира читав борбени комплет са гранатама.
  Ово Ќе кул и лудо.
  А Агава вуче напред ... И такође се бори.
  Ве· Ќе август 1944. године... Црвена армиЌа нигде ниЌе успела да постигне успех. Али и Немци не могу значаЌно да напредуЌу. Огромни подземни тенкови иду у битку. Али они су чисто тактички.
  ДевоЌке су отишле у подзем е, убиле батериЌу совЌетских топова и вратиле се назад.
  Истовремено су ухватили неколико пионира. ДевоЌке коЌе су ухватиле дечаке су разодене и мучене. Тукли су пионире жицом, па им пекли голе пете на ватри. Тада су усиЌаним клештима почели да ломе прсте на ногама. Дечаци су урлали од страшног бола. На краЌу су девоЌке усиЌаним гвожђем спалиле звезде на грудима, а чизмама смрскале мушка савршенства. Послед®и пионири су завршили и били су погнути од болног шока.
  ДевоЌке су, укратко, показале екстра класу. Али опет, Немци нису постигли ништа значаЌно.
  Снажни самоходни топови: "Штурмаус", гађани совЌетским положаЌима. Било Ќе много разара®а и разара®а. Али совЌетски Ќуришни авион Ќе оборио Ќедно од возила, а Фриц се вратио.
  Саратов се Ќош увек држао августа 1944. Истина, Немци су успели да заузму град Уралск у Казахстану и преселили се у Оренбург.
  Овде су поново Албина и Алвина у ваздуху, али Ќедном на експерименталном лете·ем та®иру. ПоказуЌу уз помо· голих прстиЌу, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика и раде то изузетно спретно.
  ДевоЌке, наравно, показуЌу наЌвиши акробатик. Овде су извукли своЌу дискету, а десетак совЌетских лете·их машина Ќе оборено.
  Албина цврку·е:
  - Бесни грађевински тим! До·и ·е до пада звезда!
  И поново окре·е своЌ ауто. А девоЌке разбиЌаЌу Црвену армиЌу. Штавише, маЌор...
  Алвина такође обара десетак совЌетских авиона и шкрипи:
  - Луде девоЌке, а никако девице!
  Тачно за послед®у. Њихов пар се прошетао са мушкарцима. А шта само ниЌе устао. ДевоЌке су волеле мушкарце - лепо им Ќе! А посебно ако радите са Ќезиком.
  ДевоЌка наЌвишег ранга... Овде су мучили пионира... Прво су га свукли, и сипали му пар канти воде у грло. Затим Ќе до натеченог стомака принето врело гвожђе. И како су горели! Пионир Ќе урлао од див ег бола... Мирисало Ќе на па евину.
  Алвина га Ќе усиЌаном жицом ударила по боку. А како хо·еш да се смеЌеш... Веома Ќе смешно.
  Затим Ќе певала:
  - Доста ми Ќе др а®а позади - Хо·у да зезам своЌу сре·у!
  И како се смеЌе! И голи своЌе бисерне зубе! ДевоЌка воли да убиЌа, то Ќе девоЌка!
  А ноге девоЌке су све голе и грациозне. Воли да хода боса по уг ев у. И да вози зароб ене пионире. Толико циче кад им се спрже пете. Чак Ќе и Алвина веома смешна. А Албина Ќе такође девоЌка, искрено - супер! Како померити неприЌате а лактом до браде. И шкрипи:
  - єа сам девоЌка наЌвише класе!
  И голи своЌе бисерне зубе. КоЌе светлуцаЌу као пребиЌене. Ратник Ќе невероватан! То може бити нешто што се не може ре·и у баЌци, нити описати пером!
  Оба совЌетска ратника єаки, Лаги, Пешани, Илис су оборени на небу. Лепотице су активне. У ®их нема ни наЌма®е сум®е. И тако див а и френетична лепота.
  Жене ратнице контролишу ¤оЌстик голим прстима и нападаЌу руске аутомобиле. Како ломе, слама·е борце, као батину о кристал. ДевоЌке су немилосрдне и немилосрдне. ИмаЌу мо·  ут®е и пламен страсти. И самопоузда®е у победу. Чак и ако рат траЌе само са СССР-ом ве· четврту годину. Али он не жели да се заврши. Албина и Алвина су на врхунцу популарности. И не желе да се повуку или зауставе на тренутак. И они се кре·у себи, и набиЌаЌу неприЌате а.
  Албина, обараЌу·и совЌетске авионе, цвили:
  - Доста ми Ќе девоЌке да плаче, радиЌе бих удавио ципеле!
  И како се цери, и блиста бисерним зубима. А сада жели мушкарца. Она воли да силуЌе мушкарце. Ово Ќе веома приЌатно за ®у. Овде ·е узети и силовати.
  Албина урла:
  Секс девоЌка Ќе секс
  За велики певачки напредак!
  И ратник ·е праснути од смеха... И опет да побиЌемо све наше душмане. Она има много енергиЌе. И пуну снагу миши·а.
  А Алвина како да урла:
  - РазбиЌмо неприЌате а до гомиле!
  И ратник ·е почети активно да се смеЌе! И замиш ала Ќе како ®ени момци шапаЌу. Али у наЌма®у руку Ќе лепо.
  Септембар Ќе пред вратима... Сунце све ма®е сиЌа. Првог дана Ќесени руски дечаци трче боси по снегу коЌи Ќе управо пао у северним регионима РусиЌе. СмеЌу се у себи, голе лица, и показуЌу Немцима смокве.
  Пионири са црвеним краватама, са кратко ошишаним, неки чак и на нулу. Трче скачу·и. Њихове босе ноге готово никада нису хладне. Веома непристоЌно. Трче и девоЌке, такође без ципела. Од розе, округле потпетице блистаЌу на сунцу. Дивне совЌетске девоЌке. Витак, атлетски, навикао да ради мале ствари.
  И сви се цере и цере у зубе ... Први дан Ќесени Ќе права радост и жеђ за светлош·у и ствара®ем!
  А на небу ваздушна битка. Мирабела, ово Ќе совЌетски пилот броЌ Ќедан коЌи Ќе оборио Ќош Ќедан немачки авион. И као и увек у ЌедноЌ девоЌци у бикиниЌу. Заувек млад и никада не бледи. Толика Ќе снага ®ене душе.
  Мирабела, међутим, такође воли да Ќе додируЌу мушкарци. Ово ЌоЌ се стварно свиђа. Зато Ќе она пилот... Када мушке руке набораЌу голо, миши·аво тело девоЌке - ово Ќе прави ужитак. И одлична забава!
  Мирабела обара Ќош Ќедан нацистички ауто и сик·е:
  - єа сам оклоп ена кучка!
  ДевоЌка чак удара голим, округлим штиклама у контролну таблу. Она Ќе предивна. И непонов ив.
  Мирабела Ќе уврнута. И Агава лети ка ®оЌ. Овде су се коначно среле две готово наЌпродуктивниЌе жене ратнице-пилоти. ПуцаЌу Ќедни на друге с леђа. ПокушаваЌу да га добиЌу из да ине. Али не ради добро. Обе лепотице лете са ватрене линиЌе. И агресивно голи зубе. Па, жене су кучке. ЗагледаЌу се Ќедно другом у очи. ТачниЌе глава у главу и поново пуцаЌте. Немачки МЕ-262 Кс Ќе и да е бо е наоружан од єак-9 Т, а совЌетско возило Ќе оборено...
  Али Мирабела успева да се катапултира, изгубивши авион први пут у своЌоЌ летачкоЌ кариЌери. НаЌгоре Ќе што Ќе завршила на неприЌате скоЌ териториЌи. И то Ќе лоше. Да, такви су Ќединствени обрти судбине. И 1. септембра 1944. године, ве· пете године Другог светског рата, свет се ме®а, али владавина Фирера у алтернативноЌ историЌскоЌ игри остаЌе.
  СовЌетске трупе коначно напуштаЌу Саратов, а воЌска Вермахта се приближава КуЌбишеву.
  Жестоке борбе се воде и за Оренбург.
  Ту се туче боса Тамара, бацаЌу·и експлозивне пакете на неприЌате е, гураЌу·и их голим петама и циче·и:
  - Слава зем и комунизма!
  Вероника шутира на противнике. Баца пакет експлозива голим прстима и виче:
  - За идеЌе комунизма!
  ВикториЌа, пуцаЌу·и на противнике, и то као Робин Худ у бикиниЌу, цврку·е, баца бомбе на неприЌате а голим прстима и завиЌа:
  - Слава временима комунизма!
  О а, пуцаЌу·и на неприЌате а и косе·и их српом, узе га и цврку·е:
  - За величину совЌетске државе и велику славу!
  И голим ножним прстима поново ·е бацити експлозивни пакет колосалне, разорне мо·и.
  Лариса, пуцаЌу·и на нацисте, зацвилила Ќе:
  - МоЌа зем а Ќе РусиЌа, заувек си од Бога подана под плавим небом!
  И намигни своЌим партнерима...
  АгафЌа, пуцаЌу·и на нацисте, преде:
  - Оренбург никада не·е одустати! Би·емо против неприЌате а Ота¤бине!
  ДевоЌке су чврсте и намераваЌу да се боре истински до послед®е капи крви.
  Оренбург се и да е држи. Али 3. септембра 1944. почео Ќе Ќуриш на КуЌбишев. А СССР, наравно, ниЌе добар.
  Аленка пуца на нацисте и цичи:
  - За комунизам зем е СовЌета!
  И опет ·е босом ногом лансирати гранату разорне мо·и.
  А®ута пуца на своЌе противнице и цичи:
  - Одбранимо КуЌбишева!
  И голим ножним прстима баци·е експлозивни пакет великом убоЌитом снагом.
  И растури много неприЌате а.
  Ала, пуцаЌу·и на Фрица, цврку·е и тресе грудима:
  - За космичке висине Полисе!
  А голом петом, граната ·е подле·и униште®у и потпуноЌ смрти свих агресора Фрица.
  МариЌа, пуцаЌу·и на нацисте и бацаЌу·и снагу босом ногом паралише·и Фрица, зацвилила Ќе:
  - УкрцаЌ се!
  А девоЌка ·е се смеЌати до краЌа!
  МарусиЌа, пуцаЌу·и на фашистичке ланце и бацаЌу·и голим прстима разорну гранату, цвркутала Ќе:
  - Слава комунизму и победама!
  МатрЌона Ќе са осмехом приметила, пославши Ќош Ќедан смртоносни рафал и покосила Фриц:
  - Ота¤бина Ќе свети®а!
  ДевоЌке се боре као хероЌи.
  Тест лете·ег та®ира Ќе само у почетку био успешан, а онда Ќе пропао.
  Тако су се Албина и Алвина сада поново бориле у МЕ-309, веома удобном возилу за ®ихов стил.
  ДевоЌке су пуцале на совЌетске авионе и цичале:
  - Изванредан парк, и електронски шпагети!
  Албина Ќе на неприЌате а испалила добро нишан рафал, срушила совЌетски аутомобил, показуЌу·и босом ногом и зацвилила:
  - МоЌ први потез би·е фаталан за неприЌате а!
  Алвина Ќе такође пуцала на неприЌате а. Исекла га Ќе теме но и искривши зубе издала:
  - Комунизам Ќе моЌа судбина!
  И голим прстима Ќе погодила другу мету.
  ДевоЌке се и да е туку у старом ауту. ВиЌчани ловци Ќош нису повучени из производ®е. Штавише, Ќош увек морате да се навикнете на млазне машине и да за ®их поставите читаву инфраструктуру. А ово ниЌе тако лако учинити.
  Албина, пуцаЌу·и на совЌетска возила, логично Ќе приметила:
  - Створи·у еру комунизма и повести царство до звезда!
  И голом петом притиска на педале.
  Алвина, пуцаЌу·и на руска возила, пробиЌаЌу·и их право кроз ®их, зацвилила Ќе:
  - Наш ци  Ќе ариЌевски комунизам!
  И опет Ќе ратница користила своЌе голе ножне прсте. И деловала Ќе веома брзо.
  Када су се обе девоЌке вратиле, потрошивши цео борбени прибор, дозволиле су да им се тела оперу у кади. Згодни момци су их млатили метлама. Албина Ќе, загреваЌу·и се, приметила:
  И да е су нам потребни мушкарци!
  Алвин се сложио са овим:
  - Дефинитивно потребно! Мада смо овде жене много лепше!
  Албина Ќе праснула у смех и цвркутала:
  - Зашто жени треба мушкарац да има кога да биЌе!
  ДевоЌке се, наравно, слажу са овим.
  Хелга из ТА-152 Ќе пуцала на совЌетске тенкове и пробила их, цере·и се:
  - Слава каЌзер комунизму!
  И девоЌка се смеЌала.
  Агава Ќе на небу да лови совЌетске летелице. Све чеш·е се на небу види єак-9, коЌи Ќе наЌлакши за производ®у. Ова машина, међутим, ниЌе тако слаба. У Т модификациЌи, наоружана Ќе топом од 37 мм и може болно да убоде Фрица.
  Агава удара из да ине на своЌ МЕ-262 и пева му кроз нос:
  -єа сам наЌмудриЌи на свету, убиЌам душмане у тоалету!
  И намигуЌе небу своЌим анђелима.
  Али опет Ќе Мирабела у ваздуху. Ова девоЌка, упркос свим губицима, не клоне духом.
  И чак почи®е да пева, компонуЌу·и у ходу;
  Учланио сам се у Комсомол, играЌу·и
  прелепа девоЌка из снова...
  Мислио сам да ·е свет бити вечни маЌ,
  Сваки дан Ќе рође®е проле·а!
  
  Али из неког разлога ниЌе успело.
  Некако не могу да се за убим...
  Па, реци момцима у моЌоЌ милости,
  Живот Ќе веома издрж иво весло!
  
  ОдЌедном Ќе рат изненада загрмио,
  И ураган Ќе поЌурио у смрт ...
  И моЌе девоЌке снажно тело
  Можете бити погођени одмах!
  
  Не желим, веруЌ ми, одустаЌем,
  Борите се за Ота¤бину до краЌа...
  Носимо гранате у ЌакоЌ торби,
  Ста ин Ќе заменио оца у срцима!
  
  Ратници су велики у РусиЌи.
  Можемо да заштитимо светски поредак...
  Звезде неба навод®авале су сомот,
  И ловац се претворио у игру!
  
  єа сам боса девоЌка коЌа се свађа
  Пун завође®а и  убави...
  Вилл, Ќа знам место у овом раЌу,
  Не можете градити сре·у на крви!
  
  Ратници велике ота¤бине,
  Бори·емо се чврсто код Москве...
  А онда сан под комунизмом
  Против пакла са сатаном!
  
  Храбри руски момци,
  Да се поштено боре до краЌа...
  Тукли су из митра еза,
  По потреби и златном круном!
  
  Ни метак нас не може зауставити
  Исус велики Бог васкрсе...
  Прошли су дани змаЌа граб ивице,
  Са неба Ќе постало Ќош светлиЌе!
  
  Волим те драга Лада,
  Врховни Бог Сварог ·е бити у слави ...
  Морамо да се боримо за РусиЌу
  Са нама Ќе наЌбо и Бели Бог!
  
  Не став аЌте Русе на колена
  ВеруЌте нам, наше тело се не може обуздати...
  Ста ин и велики Ле®ин су са нама,
  И оваЌ испит се мора положити!
  
  Бол ота¤бине Ќе и у нашем срцу,
  ВеруЌемо у ®ену величину...
  Брзо отварамо врата свемира,
  Би·е то веома сладак живот!
  
  Босоноге смо лепе девоЌке,
  Жустро трчимо кроз снежне наносе...
  Не треба нам ова горка вотка,
  Херувим шири своЌа крила!
  
  За ота¤бину, ми девоЌке ·емо стати,
  А ми ·емо одговорити Фрицу, без зла,
  Паклени Каин ·е бити уништен,
  И здраво Христу Спасите у!
  
  До·и ·е ера - не·е бити бо е,
  Мртви ·е васкрснути заувек...
  Универзум ·е постати живи раЌ,
  Остваре®е снова свих  уди!
  . ПОГЛАВЉЕ #11
  Септембар 1944. протекао Ќе у жестоким борбама... Фрици су успели да опколе КуЌбишев и Оренбург и стога су ови градови били осуђени на пропаст, али упркос свим тешко·ама са коЌима су се борили.
  ДевоЌке су показале изузетну отпорност... Почетком октобра нацисти Ќош нису заузели КуЌбишев и напали Пензу. И битке су почеле да к учаЌу за оваЌ град.
  Наташа и ®ен тим су се ту борили.
  ДевоЌка Ќе бацила гранату босом, грациозном ногом и загугутала:
  - За руски дух.
  Након тога, ЗоЌа Ќе пуцала из базе. И нокаутирао немачки тенк "Лав" -2.
  Немци су мало успорили крета®е... Пантери и Т-4 су укло®ени из употребе. Али док су ове машине Ќош увек у служби. Заиста, Пантер Ќе добар разарач тенкова, и прилично Ќе поднош иво зашти·ен у челу. Али даске су ®ен проблем. Међутим, "пантер" -2 Ќе зашти·ен са стране, не баш добро. Али ве·ина оружЌа се чува.
  РазвоЌ сериЌе Е Ќе у току ... Тенк Е-75 обе·ава да ·е постати возило нове генерациЌе са савршено покривеним боковима. Немци то капитализуЌу. Задатак Ќе набавити тенк коЌи ниЌе претежак, брз и добро зашти·ен. Први покушаЌ ове врсте био Ќе Миш, али пракса Ќе показала превелику тежину овог резервоара. Уместо тога, Е-100 Ќе ве· био у изради. ОваЌ тенк Ќе имао чврш·и распоред и нижу силуету. Генерално, ®егова тежина, у поређе®у са мишем, сма®ена Ќе на сто тридесет - сто четрдесет тона. Странице су постав ене под рационалним угловима. Деб ина страница, заЌедно са екранима, достигла Ќе 210 мм. Наоружа®е Ќе исто као и код Мауса, топа калибра 128 и 75 милиметара са кратком цеви. Немци су уградили снажниЌи мотор од 1.500 ко®ских снага, а тенк се аутопутем кретао четрдесетак километара на сат.
  Што Ќе генерално задово аваЌу·е. Е-100 Ќе и да е претежак тенк. Али са одличним оружЌем и заштитом.
  Његове борбене квалитете нису могле бити лоше, али транспорт тенка и ®егов транспорт су остали проблематични. Право искуство Ќе показало да тенк може, за релативно разумно пребацива®е дуж путева и мостова, тежити наЌвише осамдесет тона.
  Тако Ќе Хитлер дао ограниче®е Е-75 да испуни ову тежину, али да створи поуздану машину у смислу заштите. Зашто Ќе одлучено да се напусти 75-милиметарски топ. И направите распоред што Ќе могу·е чврш·е: у Ќедном блоку, мотор и ме®ач попречно и ме®ач на мотору. Онда ·е можда добити тенк, зашти·ен са свих страна и не превише тежак.
  Хитлер, генерално, ниЌе био сасвим задово ан немачким машинама. Иако Ќе Лев-2 вероватно био напредниЌи, ®егов топ од 105 мм био Ќе сувишан за борбу против совЌетских тенкова, а недово ан за гађа®е неоклопних ци ева. "Пантер"-2 би генерално могао да одговара воЌсци са оружЌем и пред®ом заштитом, али бочна и да е ниЌе била дово на, али су возне перформансе задово аваЌу·е.
  Фирер Ќе захтевао да створи тенк коЌи би могао да одговара воЌсци у сваком погледу.
  Али ово ниЌе тако лако пости·и. Да ли Ќе могу·е максимално сабити распоред и олакшати шасиЌу уз помо· специЌалних обртних посто а и опруга, а нешто изву·и из каросериЌе. А посада организуЌе стварне леже·е.
  Такав развоЌ догађаЌа би могао бити прилично обе·аваЌу·и. Први тенк Е-75, уЌеди®ен са Е-50, могао Ќе да тежи не више од седамдесет тона, а ово Ќе страшна машина.
  Елизабета се, с друге стране, борила на тенку Т-34-85 и ниЌе била сасвим задово на ®еговом заштитом. Крхак због недостатка легираЌу·их елемената, оклоп ниЌе превише штитио тенк.
  Елизабета Ќе опалила голим ножним прстима и заурлала, показуЌу·и зубе:
  - єа сам свемирска лисица.
  Екатерина Ќе претукла неприЌате а, ударила га у страну и шиштала, показуЌу·и зубе:
  - За комунизам у СССР-у!
  Елена Ќе такође врло активно пуцала нишаЌу·и неприЌате а, и погодила га убоЌито, а с обзиром на то да су ЌоЌ ноге биле голе, гракнула Ќе:
  - За конституиса®е победе!
  ЕуфразиЌа Ќе пуцала на неприЌате а, прецизно голим прстима и циче·и:
  - Ми смо лоЌални Сварогу и Ста ину за величину зем е!
  Такве су овде борбене девоЌке. ИмаЌу наЌистакнутиЌи тим.
  Неки тенкови Т-34-85 су се поЌавили са заштитом од метака, што Ќе значаЌно сма®ило ®ихову тежину. Пове·ана Ќе брзина и маневарска способност машине. Али сада би га могла узети противтенковска пушка, митра ез великог калибра и многе врсте граната. А ваздушне пушке су потпуно пробиЌене. Истина, такав резервоар Ќе Ќош лакши за производ®у, ЌефтиниЌи и пове·ава брзину крета®а.
  Сада, ако девоЌке возе оваЌ ауто, ни на коЌи начин им не дозво аваЌу да уђу у ®ега.
  Елизабета, брза девоЌка колосалног деструктивног елемента, логично Ќе приметила:
  - Не можете заменити храброст оклопом!
  Катарина се сложила са овим:
  - Да, тако Ќе, па не·еш упалити!
  А како се смеЌеш...
  ДевоЌке великог шарма. А ако су неприЌате и мла·ени, онда то раде агресивно и теме но.
  Елена, након што Ќе ®ихов тенк потрошио борбени комплет и отишао да допуни залихе, питала Ќе своЌе приЌате е:
  - Тако мисле девоЌке, имамо ли шансе да победимо Тре·и раЌх?
  Катарина Ќе самоуверено одговорила:
  - Као што рече ВасилиЌ Теркин... Дошли смо да победимо, да не рачунамо!
  Елизабет Ќе исправила:
  - Тако Ќе рекао Суворов!
  А девоЌка, голих ножних прстиЌу, узе и увиЌе парче новина у цигарету. ЊоЌ Ќе смешно.
  ЕуфрасиЌа Ќе певала,  у аЌу·и тело:
  - єа сам свемирска девоЌка-терминатор,
  Би·е веома болно за Фрица - култиватора!
  А како ·е се ратник смеЌати!
  ДевоЌке су одлучиле да играЌу карте. То Ќе смешно. А губитници раде склекове и чуч®еве.
  Елена Ќе током игре приметила:
  - Али озби но, немамо правих шанси за победу! Кавказ Ќе пао, а ми губимо!
  Катарина Ќе босом ногом бацила карту, тукла неприЌате а и зацвилила:
  - Али ми имамо таЌно оружЌе!
  Ратница Ќе праснула у смех и бацила карту и голим прстима.
  Елизабета Ќе уз уздах приметила:
  - Остала нам Ќе заиста само Ќедна нада за ново таЌно оружЌе!
  ЕуфразиЌа Ќе цвилила, бацаЌу·и карту голим прстима грациозних ногу:
  - Да, не можемо без таЌног оружЌа!
  А девоЌке су углас певале:
  - Наш мач ог®ем гори, душмане ·емо посе·и! Ми смо воЌници СССР-а!
  Ратници су подешени и заиста су у борби.
  Али снаге су превише неЌеднаке ... Средином октобра КуЌбишев Ќе ипак пао ...
  Немци су успели да заузму важан одбрамбени обЌекат. Али кише су падале... ПостоЌала Ќе нада за паузу због Ќесени.
  Међутим, борбе су настав ене на небу.
  Три совЌетска пилота: Мирабела, АнастасиЌа, Акулина борила су се са див им ентузиЌазмом.
  Мирабела, обараЌу·и нацисту у лету, на свом застарелом, али страшном єак-9 Т, певала Ќе:
  - Би·е ера, ера комунизма!
  АнастасиЌа, притискаЌу·и голе ножне прсте на окидач, потврди, показуЌу·и зубе:
  - Одлете·у у раЌ са песмом!
  И намигнула приЌате има.
  Акулина Ќе, зг®ечивши другу Немицу притиском голе, округле пете на педалу, издала:
  - За славу СССР-а!
  За девоЌке се мора ре·и конкретно боре.
  Мирабела Ќе оборила фашистички МЕ-262 из топа калибра 37 милиметара, твитовала:
  - Слава комунизму!
  АнастасиЌа, одсецаЌу·и нацисту добронамерним приступом, и тестеруЌу·и неприЌате а, испали:
  - Слава црвеном свемиру!
  Акулина Ќе веома борбена девоЌка, нокаутирала Ќе немачки ауто и, звижде·и, зарежала:
  - За комунизам зем е СовЌета!
  Ратнике треба иста·и по ®иховоЌ колосалноЌ чврстини.
  Албина, Алвина, Агава с друге стране стичу своЌе рачуне. А девоЌке се туку и босоноге и у бикиниЌу.
  Како Ќе смешно када су девоЌке скоро голе и у авионима.
  Албина голим прстима обара рафал, неколико совЌетских аутомобила одЌедном и шкрипи:
  -За ариЌевско братство!
  Алвина се такође бори против Црвене армиЌе и то чини храбро. И голим ножним прстима усмерава ваздушне топове, и сече совЌетске аутомобиле, циче·и:
  - За светле идеЌе!
  Агава такође обара совЌетске ловце и Ќуришне авионе, буквално их слама и урла:
  - За победу Тре·ег РаЌха!
  А девоЌке не сметаЌу и подвргну неприЌате а тешком муче®у. Посебно лепи дечаци.
  Албина Ќе, прже·и пете пионира на ломачи, Ќедном приметила:
  - Дечаци у прженом облику и са бибером су тако укусни!
  И како се смеЌе. И покажи своЌ Ќезик!
  Алвина Ќе то приметила, показуЌу·и зубе:
  - Дечак Ќе пржен у рерни, веома укусан са белим луком!
  Агава Ќе уз помо· голих ножних прстиЌу оборила неколико совЌетских бораца и узвикнула:
  - Ми смо свемирске ровке!
  И намигнула приЌате има. Она Ќе девоЌка ретке, борбене природе.
  Албина Ќе, обараЌу·и авионе своЌим голим, грациозним исклесаним ногама, приметила:
  - Не можеш разумом да разумеш РусиЌу, како да бираш владаре попут Ста ина!
  Алвина Ќе агресивно приметила, показуЌу·и зубе и пуцаЌу·и голим прстима:
  - А наш Хитлер ниЌе ништа бо и!
  Агава се закикотала, обараЌу·и совЌетске аутомобиле голим прстима и приметила:
  - Адолф, наравно, опседнут! Али истовремено се не мери колико Ќе ве· успело да освоЌи!
  ДевоЌке су изузетно борбене и агресивне.
  А онда су некако жива испекли два дечака на ломачи. Баш тако, пробушени су на челичном стубу, и почели су да се прже, и вриштали су и грчили се. Тада, када се момци Ќош нису смирили, све девоЌке из ескадриле почеше да притрчаваЌу прженим пионирима, одсецаЌу им комаде меса и Ќеду.
  И било Ќе веома укусно, поготово ако су Ќош живи момци били бибер за време прже®а.
  Агава Ќе, на пример, са великим задово ством поЌела дечакову бутину. ДевоЌке су тада урадиле одличан посао. А од оба дечака остадоше само кости и утробу. Млада ¤игерица Ќе била посебно укусна. Њене девоЌке су Ќеле са великим задово ством.
  А сада се боре на небу...
  Оренбург Ќе пао краЌем октобра...
  Немци су се приближили Уфи. Ве· Ќе прилично хладно и пада снег.
  Тамара и ®ен тим на перифериЌи Уфе се боре са нацистима. Немачка пешадиЌа напада од црних воЌника коЌе Ќе регрутовала у француским и белгиЌским колониЌама.
  Буквално бацаЌу лешеве на све прилазе.
  Тамара се окре·е, баца бомбу босом ногом и шкрипи:
  - Епоха комунизма би·е чувена вековима, веруЌем да ·е нам Ста ин бити чврста рука.
  Вероника, пуцаЌу·и, каже:
  - Не разбиЌаЌте СССР!
  И голом петом избацуЌе пакет експлозива.
  Анфиса, пуцаЌу·и на нацисте и голим прстима бацаЌу·и Ќош Ќедну поруку смрти, бележи:
  - Величина комунизма Ќе са нама!
  ВикториЌа, пуцаЌу·и на неприЌате а и косе·и нацисте, бацаЌу·и бомбу босим ногама, шкрипи:
  - Нека Ќе слав ена велика Ота¤бина!
  ОлимпиЌада Ќе у пламену. А онда ·е ова девоЌка-хероЌ бацити целу кутиЌу експлозива на нацисте и урлати:
  - Слава нашоЌ свемирскоЌ Ота¤бини!
  А девоЌке све углас вичу.
  - За СССР! Би·е пионир!
  Ратници Црвене армиЌе у борби краду. А кад Ќе пао снег, они се и да е туку боси и у бикиниЌу.
  Почетком новембра нацисти су извршили напад на У ановск. Град у коме Ќе Ле®ин рођен и у коме Ќе Стенка Разин тешко ра®ен. Ово Ќе главна граница руских градова.
  Аленка се бори против нациста. И пева у себи, босим ногама бацаЌу·и гранате на нацисте:
  - Слава РусиЌи, слава...
  Тенкови Ќуре напред...
  дивизиЌа у црвеним маЌицама,
  Поздрав руски народе!
  А®ута, пуцаЌу·и на неприЌате е, косе·и их, а потом голим прстима бацаЌу·и експлозивне пакете пи евине, викнула Ќе:
  - За Ста инов комунизам!
  И дала Ќе ред читавом низу црних ратника, покошених.
  Ала, пуцаЌу·и на противнике и голим прстима, бацаЌу·и смртоносну гранату, зацвилила Ќе:
  - За родну РусиЌу!
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, и голим прстима бацаЌу·и дарове смрти на неприЌате а, пукнула, забележила:
  - За свемирски комунизам!
  МатрЌона, пуцаЌу·и на нацисте и косе·и неприЌате а, издала Ќе:
  - За промене у бици!
  МарусиЌа, ископали Фрицове и усмртивши их, узела га Ќе и агресивно брб ала, бришу·и га у прах:
  - За победу наЌвишег стандарда!
  И босом ногом бацила Ќе смртоносну гранату.
  Ове девоЌке су цоол и веселе.
  Аленка, пуцаЌу·и и косе·и неприЌате е, и бацаЌу·и бомбе голим прстима, цвилила Ќе:
  - С нама Ќе величина комунизма!
  И девоЌка га Ќе узела, и са великом апломбом нокаутирала немачки тенк.
  А ево Ќош Ќедне модификациЌе тенка Лев-2 са 88-милиметарским топом. Тора® Ќе ужи, а резервоар ма®и, и тежак Ќе педесет пет тона, а мотор са поЌача®ем има 1200 ко®ских снага. Брзи немачки ауто.
  Али он не смета ратнику.
  Алла Ќе босом ногом бацила гранату и зацвилила:
  - За комунизам!
  А®ута Ќе голим прстима бацила убилачки поклон смрти и загугутала:
  - За нове границе!
  И девоЌка ·е звиждати. И немачки тенк "Лав"-2 ·е узети и преврнути се, а ва ци су буквално летели.
  МариЌа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, певала:
  И борба се поново настав а
  А срце Ќе узнемирено у грудима...
  А Ле®ин Ќе тако млад -
  А предстоЌи млади октобар!
  МатрЌона, пуцаЌу·и на неприЌате а и сече·и редове, бацила Ќе бомбу босом ногом и цвркутала:
  - Први корак у животу Ќе важан!
  МарусЌа, нокаутиравши нацисте, зацвилила Ќе:
  - Опет видиш изнад Зем е, вихоре бесних напада!
  А такви су ратници непопуст иви.
  Али и да е су снаге неЌеднаке. Пенза Ќе ве· пала. А нацисти ЌуришаЌу на Саранск.
  Сада до града Горког ниЌе остало толико.
  7. новембра 1944. Ста ин Ќе одржао Ќош Ќедну параду у Москви. Чак и ако ниЌе победа.
  Фриц Ќе, међутим, први пут пуцао на Москву балистичким проЌектилима В-2. А у исто време, град Ќе бомбардовао млазни авион, ук учуЌу·и и Арадо бомбардере. Ова акциЌа шокирала Ќе све. Ракете В-2 су летеле високом пута®ом и изненада пале, чак ни радари их нису добро видели.
  Било Ќе много разара®а и неда·а. СовЌетски воЌници су погинули током параде.
  Ста ин Ќе одржао хитан састанак у подземном бункеру коЌи Ќе могао да издржи чак и директан ударац атомске бомбе.
  Шеф генералштаба Василевски Ќе са забринутош·у приметио:
  - Немци имаЌу ново оружЌе велике разорне мо·и. А наши радари га нису видели...
  Ста ин Ќе викнуо,  утито лупкаЌу·и штиклама:
  - Ево вас будале! Такво изненађе®е се ниЌе могло видети!
  Маршал Василевски Ќе приметио:
  - Нешто Ќе био друг Ста ин....
  БериЌа Ќе одмах рекао:
  - Ово су ракете класе А-5. Не брини друже Ста ин. Носе само осам стотина килограма аминолона, а стоЌе као добар млазни бомбардер. Немци су испалили неколико десетина проЌектила, али оваЌ дизаЌн ниЌе ушао у сериЌу, Ќер Ќе бомбардова®е млазним авионима и ЌефтиниЌе и практичниЌе.
  Ста ин Ќе, смиривши се, приметио:
  - Значи, ниЌе ефикасно оружЌе? Врло добро!
  БериЌа Ќе са уздахом приметио:
  - Али млазни бомбардери, ово Ќе озби ан проблем. Друг Ста ин се мора борити против овога!
  Маршал Жуков Ќе предложио:
  - Можда узмемо и сами направимо ракете. Мислим зем а-ваздух. Шта, контролише их преко радиЌа да обараЌу авионе!
  Вознесенски Ќе приметио:
  - За ствара®е таквих ракета потребно Ќе време! Много Ќе лакше направити веома Ќефтине авионе од дрвета, напунити их експлозивом и набити неприЌате а. То би био стил камиказе!
  Ста ин климну главом у знак сагласности.
  - Да, треба користити авионе камиказе. Ово Ќе наша шанса, иако у стварности ово само продужава агониЌу наше Црвене армиЌе.
  Требало би да нађете нешто ефикасниЌе!
  єаков ев Ќе са уздахом одговорио:
  - Друг Ста ин ради на новим авионима. Али за сада смо фокусирани на задржава®е максималне производ®е аутомобила. Искориш·ене су све резерве и на машине став амо децу од десет година. Потпуна мобилизациЌа, и тотална и супертотална.
  Ста ин Ќе урлао:
  - єош много тога треба да се уради! То што радите Ќе премало!
  Молотов Ќе рекао са уздахом:
  - Контакт са савезницима ниЌе могу·. Изгледа да смо сами. Покушао да преговара са єапанцима... Траже териториЌу до Урала, што Ќе неприхват иво.
  Ста ин Ќе зарежао:
  - Неопходно Ќе ударити на єапан зими, али шта Ќе са Ле®инградом?
  Жуков Ќе рекао, показуЌу·и зубе:
  - Напад на Петрозаводск ниЌе био успешан колико се очекивало. Шведска Ќе ушла у рат на страни Тре·ег раЌха и морали смо да се носимо са великим снагама. Дакле, ниЌе било могу·е одмах развити офанзиву, а неприЌате  Ќе, повлаче·и делове Вермахта, одбио наш Ќуриш. Град Ле®инград Ќе у пуном обручу блокаде, и теме но Ќе стегнут. Мислим да ·е до проле·а због тоталне глади целокупно становништво изумрети. И пад Ле®инграда ·е бити неизбежан.
  Практично Ќе немогу·е снабдевати га ваздушним путем. НеприЌате  потпуно доминира небом. Немци и сада даЌу витешки крст, само за сто оборених летелица.
  Ста ин Ќе  утито зарежао:
  - Неуспели напад!
  Жуков климну главом.
  - Многе пруге су покварене, а ми смо концентрисали премало снага. И морамо одати призна®е Финцима и Швеђанима, упорни су у одбрани. Али то ниЌе све. Немци су заобишли и Мурманск. Сада Ќе оваЌ град опко ен. Не знамо шта да радимо!
  Ста ин Ќе зарежао:
  - ДеблокираЌ!
  Жуков Ќе одговорио:
  - Нема снаге за ово! А неприЌате  може заузети цело КарелиЌско полуострво!
  Ста ин Ќе наредио:
  - Повуците снаге и пустите! Зими Немци нису тако Ќаки. Би·е могу·е капитално их притиснути!
  Василевски Ќе приметио:
  - Неопходно Ќе спречити дубоке продоре, и тамо ·е наша снага одвести неприЌате е!
  Ста ин Ќе урлао:
  Бори·емо се за комунизам!
  Вознесенски Ќе саопштио веселиЌе вести:
  - СУ-100 Ќе ве· отелотворен, у металу и спреман за масовну производ®у. ШасиЌа базирана на Т-34. Прилично лако за производ®у. ПроЌектил Ќе скоро спреман за нови пишто . Дакле, СУ-100 ·е се ве· поЌавити на фронтовима. Сутра прва машина иде на фронт!
  Ста ин Ќе климнуо главом са одобрава®ем.
  - Барем ме Ќе обрадовало! Али Т-34-85 Ќош ниЌе укло®ен из производ®е. И не само то, учините оклоп та®им и сма®ите тежину на двадесет тона. Борбе су показале да горе не може!
  Вознесенски Ќе приметио:
  - Можете направити оклоп од дрвета! Дневно производимо стотине таквих тенкова, чак више него нацисти. Али наша возила лако обараЌу Фрица чак и лаким противтенковским топовима.
  Жуков Ќе приметио:
  - Ту Ќе Герда. Ово Ќе тако кул дама! Она Ќе уништила много наших тенкова и пушака.
  Ста ин климну главом.
  - Морамо да Ќе ухватимо, и спржимо ЌоЌ голе пете. Болно цоол девоЌка!
  Жуков се сложио:
  - Мораш га зграбити! И уништи·емо нацисте!
  БериЌа климну главом и прогунђа:
  ХаЌде да урадимо специЌалну операциЌу!
  Ста ин Ќе са уздахом приметио:
  - Ово Ќе сЌаЌна идеЌа, али ... Морамо Ќош нешто да завршимо!
  БериЌа Ќе урлао:
  - ХаЌде да их ухватимо све!
  Ста ин Ќе одмахнуо главом.
  - Не... УбиЌа®е хероЌа ниЌе добро! Хо·у да ми доведу Герду! Ово Ќе хитно!
  БериЌа Ќе приметио:
  - Уживо?
  Ста ин Ќе спремно потврдио:
  - Наравно, жив сам!
  БериЌа Ќе прогунђао, надимаЌу·и образе:
  - Све немогу·е, можда знам сигурно!
  ПоЌавило се неколико девоЌака у кратким сук®ама и голих ногу. Носили су чаше вина и намигивали ГКО-овцима.
  Жданов Ќе приметио:
  - Треба нам Ќош девоЌака у воЌсци! Тамо ·е то поправити!
  Ста ин Ќе изЌавио:
  - АнастасиЌу, Мирабелу, Акулина доде уЌем "Звездицом Ордена славе" са диЌамантима! Слава СССР-у!
  Сви углас повикаше:
  - Слава Ќунацима!
  И п еснули су рукама.
  єедна од девоЌака се поклонила и клекнула,  убе·и Ста инове чизме.
  Врховни командант Ќе полио вином и заурлао:
  - Наша снага Ќе наша песница!
  БериЌа Ќе цвркутао:
  Хитлер Ќе будала!
  Ста ин Ќе приговорио:
  - Не будала, ве· оличе®е преваре!
  И опет су сви аплаудирали.
  . ПОГЛАВЉЕ #12
  Град У ановск Ќе био потпуно опко ен, али се до сада одржао .... Ве· Ќе краЌ новембра и пада снег са мразом. Немци нису баш же ни напада, а засад пуцаЌу.
  У ваздуху, време ниЌе много лете·е. Али девоЌке се и да е боре и показуЌу чуда храбрости.
  Герда са своЌом посадом на Пантер-2. Али тенк Пантер-3 би се ускоро требао поЌавити и ратник заиста жели да се бори на ®ему.
  У међувремену она пуца на совЌетске положаЌе.
  Босом ногом уперила Ќе топ у мету и опалила. Разбила Ќе совЌетску тридесетчетворку и цвркутала:
  - За свету Пруску!
  Шарлот Ќе такође опалила из топа, пробила совЌетску хаубицу и зацвилила:
  - Наша сре·а у векове!
  Пуцала Ќе и Кристина, босим ногама погодивши неприЌате а и грак·у·и:
  - За такве момке коЌи су нас достоЌни!
  И Магда Ќе опалила врло прецизно, цврку·у·и:
  - За Величину Царства!
  А на наЌновиЌем СУ-100 се боре четворка Елизабета.
  ДевоЌке су савладале нову самоходну пушку и пуцаЌу.
  Елизабета Ќе пуцала голим ножним прстима и певала;
  Фашистички ¤елат му кида рамена,
  Ево сталак, клешта, бушилице при руци!
  Он хо·е да осакати тело душе,
  БезначаЌно чудовиште, али изгледа кул!
  
  Обе·ава новац, бродове у мору,
  Шта чак и титула може дати!
  Стварно те ставио на коцку,
  На краЌу краЌева, за ®ега сте само леш и игра!
  
  Жели да зна о нашем послу,
  Шта има ново у ланцу сироти®е оковати!
  Зато ·у возити великодушно, слагати се,
  Да заборави оца, па и маЌку!
  
  Али ми ·емо чврсто служити Ота¤бини,
  Не може нас сломити суровост ¤елата!
  Грана ·е се савити од налета ветра,
  И голе бебе плачу!
  
  Да, изгубио сам прву тешку рунду,
  Али Свевиш®и ·е дати шансу да се надокнади!
  А онда ·у Ќа сам послати неприЌате а у нокаут,
  МоЌа шака ·е чврсто избити гмизавца!
  
  Ота¤бина ми даЌе такву снагу
  Да Ќе могу·е савладати бол сваког муче®а!
  И изађи из овог гроба без дна,
  Да се не прождере,  ути медведо!
  
  єош мало и спас Ќе близу -
  Оствари·емо победу над неприЌате ем!
  Живети под окри ем светлости комунизма,
  Па да Сунце залиЌе ку·у златом!
  А девоЌке су певале и пуцале из новог, убоЌног топа. Они су изузетно страшни ратници.
  Елена Ќе уз смех приметила:
  - Комунизам ·е се изградити, ми веруЌемо у то!
  Цатхерине се сложила са овом изЌавом:
  - Градимо комунизам, и би·е триЌумфа!
  ЕуфразиЌа га Ќе узела и загуглала, пуцаЌу·и из голих ножних прстиЌу и погодила Пантера.
  Тада Ќе ратник зацвилио:
  - О, комунизам, комунизам! Софизам ·е бити Ќако смрв ен!
  И "пантер", ударен у чело и из да ине.
  Ово су девоЌке коЌе не можете тако лако сломити.
  Сада долази децембар... єапанци су скоро престали да се боре у условима хладног времена.
  Али на небу, упркос зимском времену, и да е постоЌе борбе.
  Ево Тошибе и ТоЌоте, два Ќапанска пилота коЌи се боре као очаЌни крад ивци.
  Тосхиба голим прстима обара совЌетске авионе и узвикуЌе из свег гласа:
  - Имам супер девоЌку!
  ТоЌота, нокаутираЌу·и руског борца, и откриваЌу·и своЌе бисерне зубе, самоуверено потврђуЌе:
  - А ту Ќе и жена хипер!
  єапанке су, наравно, борци колосалне стартне мо·и. Части самураЌа се не може одупрети.
  Али у сваком случаЌу, небо Ќе и да е у пуном Ќеку.
  А на копну, четири нин¤а девоЌке су се заузеле за истреб е®е совЌетских воЌника.
  Плава нин¤а Ќе приредила воденички приЌем, одсекла неколико руских бораца и голим прстима лансирала грашак експлозива колосалне разорне мо·и.
  Поцепала га Ќе и твитовала:
  - Живео єапан!
  Жута нин¤а Ќе такође певала технику лептир са мачевима. Прекинула Ќе низ ривалки и зацвилила:
  - За комунистичку освету!
  И голим прстима, како покренути разорну садаш®ост униште®а.
  Затим промрм а:
  - За величину єапана!
  Црвена нин¤а девоЌка одржала Ќе приЌем у хеликоптеру са мачевима. Голим ножним прстима бацила Ќе смртоносни дар смрти и зацвилила:
  - За моЌу  убав!
  А онда Ќе приметила:
  - А где се комуниста освети?
  Жута нин¤а девоЌка, коЌа Ќе секла руске воЌнике и поново бацила бомбу голом петом, рекла Ќе:
  - И поред тога што ·е бити супе са мачком!
  Бела нин¤а девоЌка, сецкаЌу·и своЌе ривалке, и бацаЌу·и дар смрти голим прстима, издала Ќе:
  - Победи·емо за идеЌе комунизма!
  И сва четири ратника ·е се хорски смеЌати и показати своЌе бисерне зубе.
  Децембар Ќе прошао брзо... После опсаде, Немци су заузели и Уфу и Саранск. Али У ановск Ќе и да е издржао у потпуноЌ блокади.
  Ста ин Ќе наредио да се Нова година по сваку цену одржи у граду у коЌем Ќе Ле®ин рођен.
  Међутим, Немци су се, упркос мразевима, ве· приближавали Каза®у. Дакле, СССР Ќе био на ивици потпуног колапса.
  Шта да се ради у СССР-у Ќош ниЌе било Ќасно и идеЌе.
  Ста ин Ќе дочекао Нову годину у Москви и у бункеру. Поглед му Ќе био суморан, али же а за борбом ниЌе ослабила.
  Хитлер Ќе у међувремену одлучио да себи приреди фарсу, у ЛибиЌи, где Ќе топло.
  И тамо Ќе уживао у спектаклу борбе са девоЌкама гладиЌаторицама.
  У новогодиш®оЌ но·и се ништа посебно ниЌе догодило, осим бомбардова®а Москве.
  И пушта®е прве сериЌе "Пантер" -3. ОваЌ тенк Ќе имао деб ину оклопа "Тигра" -2, али са великим нагибима, и тежио Ќе само четрдесет пет тона. А висина му се сма®ила за ма®е од два метра. Снажан мотор од 1200 ко®ских снага налази се у Ќедном блоку и попреко са ме®ачем. Сам аутомобил се показао као савршено наоружан и са одличном оптиком и хидрауличним стабилизатором. А у ускоЌ куполи налазио се топ од 88 мм у 100 ЕЛ, врло прецизан и оклопнопробоЌан.
  Герда и ®ен тим отишли су овим колима. Савршена и лакша опрема за трча®е, савршено прошла по снегу. ОваЌ резервоар Ќе у целини савршен. А ®егов оклоп са великим нагибима савршено штити чело аутомобила. Посебно Ќе снажно зашти·ен гор®и део ку·ишта од 150 милиметара под углом од 40 степени у односу на хоризонталу. А ово Ќе око 330 милиметара оклопа под углом од деведесет степени. Ни Ќедан совЌетски топ не·е пробити врх трупа Пантер-3. Дно заузима тре·ину површине чела тела на 120 мм и под истим углом, а такође Ќе готово непробоЌно.
  Чело тор®а Ќе дебело 185 милиметара и под углом од 50 степени, такође непробоЌно за совЌетске топове.
  Али овде су странице слабиЌе на 82 мм са нагибима и могу се узети. Посебно СУ-100, нови совЌетски самоходни топ коЌи Ќе брзо стекао популарност међу трупама због своЌе лако·е производ®е и оклопног топа.
  Герда Ќе испалила први хитац на совЌетске трупе. Пробила Ќе тенк ИС-2 и изразила се:
  - Ово Ќе добар борац!
  Шарлот Ќе приметила, пуцаЌу·и на неприЌате а и пробиЌаЌу·и се кроз совЌетску машину притиском на дугме голом петом:
  - Ова техника Ќе скоро беспрекорна!
  Кристина Ќе, голим прстима гађаЌу·и брзи аутоматски немачки топ, приметила:
  - Уграђени оклоп Ќе прилично слаб! Имали бисмо мо·ниЌи ауто!
  Пуцала Ќе и Магда босом ногом, па Ќе у бесу узела и викнула:
  - Била би само троЌка, али троЌка се брчкала!
  И девоЌке су се углас смеЌале... Тенк Ќе заиста добар, посебно ®егове возне перформансе.
  Прошао Ќе борбене тестове и аутомобил Е-100. Ипак Ќе тешка. Али добро зашти·ен. А ®ено оружЌе се не може тако лако узети.
  А у ®ему такође седе немачке девоЌке. И упркос хладно·и босоног и у бикиниЌу.
  Адала, пуцаЌу·и на противнике, и погађаЌу·и неприЌате а, логично се изразила:
  Живе·емо у комунизму!
  А голом петом, како притиснути ....
  Агата, гађаЌу·и совЌетске положаЌе, удараЌу·и голим прстима противнике, зацвилила Ќе:
  - А величина наше победе би·е вековима!
  Агнес Ќе такође испалила гелере на совЌетску пешадиЌу, босом ногом, наравно, и заурлала:
  - Не, не·емо попустити Фиреру!
  ДевоЌка на резервоару, Атина, ударила Ќе неприЌате а голим прстима и узвикнула:
  - За Фирера, не за Фирера!
  Агнес се насмеЌа и примети:
  Ми смо племе супермена!
  АндриЌана, пуцаЌу·и на совЌетску батериЌу и уништаваЌу·и неприЌате ске положаЌе, показала Ќе Ќезик и рекла:
  - Величина Немаца препознаЌе планету!
  И голим коленом, као да ·е притискати душмана.
  Агата, предводе·и ватру, приметила Ќе:
  - Поцепа·емо змаЌа на комаде...
  Тенк Е-75 Ќош ниЌе био спреман. Фирер Ќе захтевао да тежина буде шездесет пет тона и мотор од 1500 ко®ских снага за велику покрет ивост, са бочним оклопом од наЌма®е 170 милиметара на високим нагибима. И требало Ќе времена.
  Али док нацисти ионако побеђуЌу... У Ќануару Ќе У ановск коначно пао. Фриц Ќе почео да Ќуриша на Горки и Каза®.
  До сада су се попели изван Москве.
  Ста ин Ќе био бесан, али ниЌе могао ништа да уради. У ствари, шта ти радиш овде, потпуни промашаЌ...
  Али девоЌке се боре на небу и на зем и ...
  Тако Ќе Наташкин СУ-100 ваздушним ударом разбио немачки Ќуришни авион. Испало Ќе прилично кул. Иако не баш паметан и сналаж ив. Међутим, Наташа уопште ниЌе прваки®а, и како ·е да се извуче.
  . Сада Ќе девоЌка била у ве· познатом тенку Т-34. Само мали приЌате . Купола Ќе ве·а, а топ Ќе 85 мм уместо 76. ПодвозЌе Ќе исто.
  ДевоЌке су се окренуле. Исти су као и пре, у истом бикиниЌу. А ево и аутомобила совЌетске производ®е. Ту су и шко ке на месту.
  Супермен-Наташа се нацерио задово но:
  - Где су нацисти?
  Унутар резервоара поЌавила се слика младог гласника. Дечак Ќе цвркутао:
  - Ово Ќе тенк коЌи се на фронтовима Другог светског рата поЌавио четрдесет четврте године и Ќош увек Ќе у служби Црвене армиЌе. Насупрот ®ему, Е-25. Самоходни топ са топом 88 мм и пред®им оклопом од 120 мм. Лепо се борити!
  Заиста, у да ини, са великим потешко·ама, можете видети немачки самоходни топ. Чуча®, са дугачким трупом. Непознато девоЌкама коЌе су тако рано напустиле фронтове Великог ота¤бинског рата. Али Супермен-Натасха Ќе одмах приметила:
  Она нас може ухватити. Она има дужину од 71 ЕЛ.
  ЗоЌа Ќе одмах предложила:
  - Требало би да се померите да вас не би ударили!
  Футуристки®а Анђелика Ќе узнемирено приметила:
  - Дођавола! Одмах су убацили ауто коЌи Ќе био бо и од нас!
  Њихов млади кустос-службеник  утито Ќе изЌавио:
  - И Ќош Ќе ситница! Е-75 би био Ќош гори! Не бисте га пробили ни из Ќедног угла. И само тако настави!
  Супермен-Наташа се прекрсти и засикта:
  - Као прави комуниста, кажем вам - до ђавола!
  Футуристички Анђелика Ќе залаЌала, лупаЌу·и босом ногом:
  - ХаЌде да наступимо!
  СовЌетски ауто Ќе кренуо мало споро и зуЌао. Нереално Ќе пробити Немца у чело, а Фриц Ќе требало да се укрца. Али пробати? Он пуца из свог топа дуге цеви ... ОстаЌе само да се ослони на брзину.
  Супермен-Наташа  ута. Обичан немачки самоходни топ, па чак и лакши од тридесетчетворке, толико Ќе супериорниЌи у перформансама. Овде нехотице полудиш.
  СовЌетски ауто се приближава. На сре·у, ме®ач Ќе бо и него раниЌе.
  Светлана одмара босе и цврку·е:
  - Фиреру, брзо се окренемо!
  Футуристки®а Ангелица ово потврђуЌе:
  Уништи·емо Хитлера!
  Златокоса ЗоЌа Ќе заурлала:
  - Удари га брзо!
  У том тренутку тешка граната нацистичког топа погодила Ќе тачно у подножЌе куле. ДевоЌке су подигнуте и ношене у поцепаном металу.
  А секунд касниЌе, све четири су биле скоро потпуно голе у га·ама и висиле на сталку. Испод босих ногу лепотица пламтела Ќе ватра. Пламен Ќе лизао голе, грациозне табане девоЌака.
  Супермен-Натасха Ќе покушала да се трзне, али су ЌоЌ ноге биле чврсто стегнуте у коцкице, а истегнуте вене су веома бо еле. Био Ќе то класичан сталак, са традиционалним пече®ем на петама. А ноге девоЌака су веома секси, а ватра коЌа лиже табане чини их Ќош привлачниЌим.
  Али то боли лепотице. ПокушаваЌу да се ослободе. Али Ќастучи·и су веома Ќаки. И девоЌке из Валкире му такође каче тегове.
  Такође ратници у кратким сук®ама, босих ногу, голих руку, али су тела покривена сребрним ланчи·има. Жарачима ломаЌу ватру, и бацаЌу уга  да се пете више прже.
  Овде сталак извр·е зглобове, а ватра пржи одоздо. А онда се поЌавио принц из династиЌе кра а Вилхелма. У рукама дечака августа, принца-демиЌурга коЌи Ќе други милион долара заменио за позициЌу у СС-у, бич бод икаве жице. А такође се ®ене Валкире загреваЌу бацачем пламена.
  Принц-божанство Ќе намигнуло, и како би ударио Супермена-Наташку по миши·авим леђима. Иако Ќе девоЌка храбра, задесио Ќу Ќе толики бол од пета до поти ка да Ќе лепотица махнито вриснула.
  Дечак-принц Ќе задао следе·и ударац ЗоЌи. Иако Ќе чврсто стиснула зубе, ниЌе могла да не вришти. А на леђима су се поЌавиле крваве пруге и опекотине.
  Барбароса млађи Ќе рекао са осмехом:
  - єош треба да научиш!
  Следе·и ударац пао Ќе на Футуристу-Ангелицу. А ова девоЌка ниЌе могла да не врисне. Дечак Ќе босу ногу свог детета ставио у ватру. Спретним прстима извадио Ќе комад уг а и бацио црвену звер у лице. Вриснула Ќе Ќош Ќаче, болело Ќе!
  Барбароса млађи Ќе рекао задово но:
  - Али ти си хтео да идеш са Немцима!
  Онда Ќе победио и Светлану. Како ниЌе стиснула вилицу, и она Ќе вриснула. Ипак, бич усиЌане бод икаве жице био Ќе Ќош болниЌи од пламена под босим ногама. Штавише, девоЌке су ве· навикле да годинама иду без ципела, а ђонови су им веома еластични и издрж иви.
  Али ватра сагорева и ®их. Они ве· држе ВалкириЌе у рукама, и бичеве од усиЌане жице.
  Супермен Наташа Ќе из свег гласа викнула:
  - Да шта Ќе то?
  Барбаросса млађи каже:
  - Испитива®е непослушних дама! Ви сте у заточеништву и за све ·ете одговарати!
  Наташа Ќе приметила:
  Не желимо да умремо овако! ХаЌде, пусти нас и настави·емо да се боримо!
  Барбароса млађи Ќе зарежао:
  - Зашто те пустио?
  Анђелика Ќе одговорила:
  - Ми смо вештице, а човеку коЌи ·е нас спасити можемо дати наЌвредниЌи дар од свих могу·их!
  Барбароса Боцк Ќе био изненађен:
  - Да, а шта ·еш ми дати?
  Наташа Ќе самоуверено изЌавила:
  - Учини·емо од тебе вечну младост, а ти никад не·еш остарити!
  Дечак климну главом.
  - Да, могу да те пустим! Али како то доказати!
  Наташа Ќе изЌавила:
  "Стави руку у ватру и не·еш настрадати!" Виде·ете да можемо да дочарамо!
  Барбароса млађи опрезно стави руку у ватру, скролуЌе и са осмехом одговори:
  - Да ти то можеш! Па шта ти Ќе слобода у замену за моЌу бесмртност!
  А девоЌке имаЌу нову шансу. А рат Ќош траЌе... У Ќануару су заузети Горки и Каза®.
  Почетком фебруара, Немци и Финци и Швеђани су заузели КарелиЌу и кренули у Ќуриш на Архангелск. СитуациЌа се драматично погоршала.
  Елизабета Ќе пребачена на СУ-100 у оваЌ град.
  Тамо се борила. фебруар и мраз. Али девоЌке се и да е босу босоноге.
  СУ-100 Ќе тежак само осамнаест тона са заштитом од метка. Она Ќе ра®ива, али покретна. И она не треба да стоЌи у заседи, мора да се кре·е да не би била погођена.
  Када се кре·ете, резервоар се загрева и девоЌкама у босим ногама и у бикиниЌу ниЌе тако хладно.
  Елизабета, пуцаЌу·и на нацисте, певала Ќе:
  - Али то су услови! И ево среде! Међутим, хладно·а Ќе добра за ваше здрав е! Хладно време Ќе добро за наше здрав е!
  И голим ножним прстима како да ЌуришаЌу на нацисте. А Т-4 оваЌ мали тенк Ќе покварен.
  Ратнике треба иста·и борце колосалне класе.
  Екатерина такође пуца босим ногама и цвили:
  - Комунизам бити!
  Елена, такође пуцаЌу·и на неприЌате а и удараЌу·и га кроз ®ега, заглушуЌу·е се насмеЌа:
  - Чека нас луда победа!
  ЕфрасиЌа Ќе пробиЌаЌу·и тенкове Вермахта, босих ногу, плавих од хладно·е, самоуверено одговорила:
  - Ништа нас не·е зауставити!
  Ови ратници су Ќедноставно супер!
  Али, аваЌ, ®ихово Ќунаштво Ќе изузетно мало... Пао Ќе и Архангелск... Очигледно да нема дово но мунициЌе....
  Немци се кре·у ка Москви са заче а. У марту су се одвиЌале битке за РЌаза®. Хитлерове хорде теку са истока...
  Потребни су неки хитни кораци.
  Москва се и да е држи, а Ста ин Ќе саставио савет безбедности. ДискусиЌа Ќе била нервозна. НиЌе било нових идеЌа.
  Само Ќе БериЌа предложио:
  "Можда би заиста требало да понудимо мир Тре·ем раЌху под било коЌим условима, све док нас не дираЌу!
  Ста ин Ќе  утито одговорио:
  - Ово ниЌе конструктиван приступ друже БериЌа! Потребни су нам снажни потези!
  Маршал Василевски Ќе искрено одговорио:
  - Ваша ЕкселенциЌа нема резерве! Скоро сви су потукли у неравноправним борбама. Поред СУ-100, у сериЌи нема других врста новог оружЌа. Истина, ИС-3 ·е ускоро бити готов, али оваЌ тенк Ќе тешко произвести, а у садаш®им условима би·е га тешко лансирати у сериЌу.
  Маршал Жуков Ќе  утито приметио:
  - Ако не можете да победите, онда остаЌе само Ќедно - да умрете достоЌанствено!
  Ста ин Ќе хтео нешто да каже, али се поЌавила босонога девоЌка у краткоЌ сук®и. БлескаЌу·и голим штиклама, донела Ќе депешу.
  Ста ин Ќе прешао очима и  утито заурлао:
  - Ле®инград, немо·ан да издржи глад и вишемесечну блокаду, пао! Сада Ќе наш други град зароб ен од стране Фрица!
  Маршал Жуков Ќе раширио руке и приметио:
  - О, велики Ста ин... То Ќе страшно!
  БериЌа Ќе предложио:
  - Можда у част овога пуца хи аду  уди?
  Врховни командант Ќе викнуо:
  - Умукни ти ·елави идиоте! Нешто треба да се уради!
  Молотов Ќе предложио, замуцкуЌу·и и нервозно милуЌу·и девоЌке гола колена:
  - Понудимо Немцима привремени прекид ватре, па тек онда кренимо у мировне преговоре под било коЌим условима.
  Ста ин Ќе гракнуо:
  - Покушати! Али предаЌе не·е бити. Москва ·е пасти, ми ·емо водити герилски рат!
  БериЌа Ќе приметио са ласкавим осмехом:
  - Али ово ·е само пове·ати пат®у  уди, друже Ста ине. Можда...
  Ста ин Ќе одлучно ударио песницом о сто:
  - Не! Нека Молотов предложи преговоре! И ништа друго, сра®е до краЌа!
  Немци су средином марта опколили РЌаза®. Осе·аЌу·и недостатак мунициЌе, совЌетске трупе су направиле пробоЌ из града.
  Аленка и ®ен тим трче, боси трепере по проле·ном отоп еном снегу.
  ДевоЌка пуца на нацисте и пева:
  - Слава нашем духу, слава великоЌ зем и!
  И босом ногом баци·е убиствени дар смрти. И распршити нацисте на све стране.
  А®ута, пуцаЌу·и на противнике, издала Ќе:
  - И наш ударац, свети дар, и хонорар!
  Ала такође трчи, пуца на нацисте, баца босом ногом пакет уг а са експлозивом и шишти:
  - Никада не·емо одустати!
  А сада светлуцава Мери, пуцаЌу·и на нацисте, и теме ито их косе·и, и режу·и цереком зуба, цвили:
  - Нико нас не·е зауставити!
  А ®ена гола пета Ќе послала разорни пакет смрти и слама®а.
  МарусЌа, пуцаЌу·и на нацисте, сасвим логично приме·уЌе:
  - Комунизам никада не·е избледети!
  МатрЌона, пуцаЌу·и на неприЌате а и обараЌу·и редове, сасвим логично и рационално приме·уЌе:
  - А вера у партиЌу оста·е вековима!
  А голи прсти ·е бацити поклон униште®а.
  ДевоЌке су побегле из ринга. Али ситуациЌа Ќе и да е напета.
  И немаЌу где да оду.
  Проле·но отоп е®е Ќе мало одложило напредова®е Немаца. Поред тога, нацисти су се уЌединили са єапаном и прешли на окупациЌу Централне АзиЌе.
  То им Ќе такође одвукло паж®у и април Ќе прошао релативно мирно. А у маЌу Ќе коначно пуштен први совЌетски тенк ИС-3. А могао би да буде испоручен на првомаЌску параду.
  Остарели и ослаб ени Ста ин Ќе ово гледао погрб ен. Израз лица му Ќе био смртно уморан.
  ИС-3, с обзиром на мукотрпност у производ®и, Ќош увек ниЌе могао да постане сериЌски.
  Њена суштинска разлика од ова два била Ќе само облик куле. Била Ќе као лете·и та®ир, а чело ЌоЌ Ќе било као к ун ждрала. Наравно, пове·ани угао нагиба добро Ќе заштитио пред®и део, али Ќе компликовала производ®у. Поред тога, до®и део чела Ќе био ра®ив, а ако Ќе проЌектил погодио тамо, онда више ниЌе рикошетирао.
  Ста ин Ќе одмахнуо руком и нестао у бункеру, почео Ќе следе·и нацистички напад. У ваздушним ударима су учествовали ТА-400 и єу-287 са крилом замахом уназад.
  И опет су на радиЌу испалили балистичке ракете вођене крилима.
  Крем  Ќе добио значаЌну штету.
  Ста ин Ќе озби но размиш ао о бекству ®ихове Москве.
  Средином маЌа, након што су завршили прерасподелу Централне АзиЌе, нацисти су покренули офанзиву на Москву са истока и запада. Уследила Ќе Ќош Ќедна жестока битка.
  СовЌетске трупе су се бориле хероЌски. Али снаге су превише неЌеднаке. У борбама су се поЌавили и тенкови Е-75 Тигер-3. И масовно "Пантер" -3. Такве борбе су, рецимо, изванредне.
  До краЌа маЌа, почетком Ќуна, нацисти су завршили практично потпуно опко ава®е Москве.
  Ста ин Ќе свечано наЌавио да ·е остати у престоници и да ·е тамо стаЌати до смрти.
  Москва Ќе гранатирана и бомбардована. Била Ќе окружена веома мо·ним линиЌама одбране, коЌе ниЌе тако лако савладати. Огромне залихе мунициЌе и хране биле су концентрисане у престоници.
  А Ста ин Ќе у подземном граду био релативно безбедан.
  Хитлер Ќе 22. Ќуна 1945. године, када Ќе прошло тачно четири године од почетка Великог ота¤бинског рата, наредио да се заустави Ќуриш на престоницу, уместо да Ќе систематски уништава арти ериЌом и авионима. И наставите да самоуверено бомбардуЌете.
  База офанзива се преселила у Сибир. Требало Ќе заузети Свердловск и Че абинск док ови градови не покриЌу снег... КраЌем Ќуна почетком Ќула оба к учна града су заузета после тврдоглавих борби... Немци су се кретали преко Сибира. СовЌетска села су падала Ќедно по Ќедно.
  Овде су се нацисти у септембру 1945. приближили Новосибирску. Избиле су борбе и за ово насе е.
  Црвена армиЌа се борила уз локалне милициЌе. Тамара се овде борила као хероина.
  КраЌ Ќе септембра, пада снег и мраз Ќе. А бата он девоЌака бори се босоног и показуЌе чудесно Ќунаштво.
  А ратници се боре као пантере.
  Тамара се окренула, босом ногом бацила експлозивни пакет уг а и зацвилила:
  - Нико нас не·е зауставити! Нико нас не може победити!
  Друге девоЌке очаЌнички урлаЌу:
  - Умре·емо, али се не·емо предати!
  А битка се настав а...
  Новосибирск Ќе пао тек почетком новембра... Рат се наставио. СовЌетски Савез ипак ниЌе капитулирао. Москва Ќе била блокирана и под ватром.
  У подземном граду су биле ускладиштене стратешке залихе хране и мунициЌе, тако да Ќе било могу·е издржати прилично дуго.
  Немци су стално бомбардовали и гранатирали град.
  ПостоЌао Ќе и нови тешки тенк "Рат". Ова машина Ќе била тешка две хи аде тона и била Ќе наоружана са неколико пушака.
  Као пробоЌни тенк кориш·ено Ќе возило са оклопом 400 мм... Положено борбено испитива®е....
  Али се заглавила на Ќежевима и уништила Ќу Ќе пилот камиказа коЌи Ќу Ќе набио.
  Ипак, нови тенк "Рат" -2 се поЌавио Ќош ве·и и тежи ...
  Ста ин Ќе дочекао Нову 1946. годину у Москви, коЌа Ќош ниЌе била заузета. Велики вођа СССР-а Ќе рачунао на чудо. Москва Ќе постала прави град-тврђава.
  Залихе хране би могле траЌати Ќош пар година, а узимаЌу·и у обзир пад становништва услед бомбардова®а и гранатира®а, и дуже. Али мунициЌа Ќе зависила од брзине и интензитета напада.
  БериЌа Ќе ипак приметио:
  - Можда ·е се друг Ста ин договорити са Хитлером о нашоЌ слободи?
  Врховни главнокомандуЌу·и, одлучно Ќе изЌавио, снажно ударивши песницом о сто:
  - Не разговарам са канибалима Лавренти! Да ли разумеш!
  БериЌа Ќе са уздахом приметио:
  НадаЌмо се чуду!
  Ста ин Ќе, грак·у·и приметио:
  -Стрп е®а и мало труда!
  . ЕПИЛОГ
  Нова 1946. одиграла се у локалним биткама. Немци и єапанци су постепено заузели све ве·е градове. ВерхоЌанск Ќе послед®и пао у августу. Немци су имали нове тенкове АГ-50 у облику пирамиде.
  Тамара и ®ен тим су се очаЌнички борили у ВерхоЌанску.
  ДевоЌке су, као и увек, биле босе и у бикиниЌу.
  СтаЌали су до смрти. И голим ножним прстима бацали су експлозивне пакете убоЌите силе.
  А онда, када Ќе нестало мунициЌе, могли су да прођу кроз подруме и тунеле у таЌгу.
  Били су спремни да се хватаЌу за оружЌе и поново ратуЌу, па макар то био и герилски рат.
  У СССР-у су настале партизанске зоне и развио се подземни рат.
  Престоница се Ќош увек држала, па Ќе Хитлер желео да Ќе изглад®уЌе и спасе своЌе воЌнике, коЌих Ќе превише ве· умрло.
  А девоЌке су, у међувремену, истреб ивале нацисте и єапанце, на разне начине и методе.
  Посебно Наташа и ®ен тим.
  И они су завршили назад у Т-34-85. Ауто сигурно ниЌе нов. И за краЌ четрдесет шесте године застарело.
  А ево и АГ-50. Подсе·а на ниску пирамиду са веома дугим трупом. Машина Ќе свих шездесет пет тона. Деб ина оклопа из свих углова Ќе 250 мм под углом. За гранате, Т-34 Ќе апсолутно непробоЌан.
  Супермен-Наташа Ќе изнервирано просиктала:
  - То Ќе као посао! Подигни планину!
  Футуристки®а Анђелика погледа око себе. Сада су биле у своЌим традиционалним бикиниЌима. И нешто лепо ми Ќе пало на памет.
  А Светлана Ќе босим петама притискала полуге и возила тенк. Просиктала Ќе:
  - Маневар! Само маневар!
  АГ-50 Ќе опрем ен снажним топом калибра 105 мм са дужином цеви од 100 ЕЛ. У ста®у Ќе да удари на великоЌ уда ености. Штавише, тридесет и четири са квалитетом оклопа нису битне. єедан погодак и готово.
  Светлана почи®е да  у а совЌетски тенк. НеприЌате  пуца. ПроЌектил чак и мало додируЌе оклоп. Али на сре·у оклизне. Али снага Ќе колосална - ураниЌумско Ќезгро.
  Супермен-Наташка Ќе шапутала своЌим гримизним уснама:
  - На иконама са тужним лицима - поново ·е се родити империЌа!
  Футуристичка Анђелика Ќе пуцала голим ножним прстима. Граната Ќе погодила стационарни пирамидални резервоар. И склизнуо са оклопа у рикошет. Веома Ќе нагнута и зацементирана.
  Немачки тенк Ќе, наравно, непробоЌан, из свих углова, чак и за ИС-7. А где Ќе Т-34-85 пре ®ега.
  Опет Немац пуца... Светлана Ќе голом петом притиснула кочнице. И успела Ќе да избегне тенк од пораза. Иако Ќе смртоносни поклон измакао веома близу.
  Супермен-Наташа Ќе у бесу рекао:
  - Да, заглавили смо!
  Футуристица Анђелика се насмеЌала. Хладно Ќе откинула груд®ак. Изложене високе груди са брадавицама од Ќагоде. Показала Ќе своЌе бисерне зубе. И цвркутала:
  - Кукавица не игра хокеЌ!
  И притиснуо своЌу гримизну брадавицу на окидач. Таква Ќе она смела и светлуцава ђаво. Или можда  убазни, инкарнирани руски анђео.
  ПроЌектил Ќе излетео из не превише дугачке ®ушке. Пролетео Ќе... И слетео право у прт ажник немачког АГ аутомобила. Одбацио га Ќе као крекер.
  И све четири девоЌке у хору су залаЌале:
  - єедан, два - Имам га! Фриц Ќе дао рогове тако!
  И како се тресу босим ногама. Ево девоЌака! А када гађаЌу голим грудима, то Ќе сто пута ефикасниЌе.
  Супермен-Наташа Ќе са осмехом приметила:
  - ОваЌ резервоар Ќе сада безбедан за нас. Али како то уништити?
  ЗоЌа Ќе са осмехом предложила:
  - И у борбеном каубоЌском стилу, ми ·емо то помести!
  Светлана Ќе убрзала крета®е свог тенка. Али неприЌате  се изненада окренуо и поЌурио за петама. Убрзао Ќе изненађуЌу·е брзо: на краЌу краЌева, гаснотурбински мотор. И очигледно Ќе био бржи од Т-34-85.
  Као слон коЌи бежи од Моске. Све би било у реду. Али слонови могу чак и да се кре·у веома брзо.
  Супермен-Наташа Ќе  утито газила босом ногом по оклопу и урлала:
  - Ево! Па како смо ми заостали за нацистима!
  ЗоЌа Ќе са тугом у гласу певала:
  - Све немогу·е Ќе могу·е у нашем свету!
  И затресла косу, боЌе златног листа.
  Футурист-Анђелика Ќе певала од одушев е®а, и испалила Ќош Ќедан проЌектил. Ударио Ќе у оклопну крму и разбио се.
  - Да ли иду невиђени снови... Да ли се закаснели венци плету... Герасим Ќе Ќедном био нем! Сад псуЌе!
  Светлана Ќе оштро приметила:
  - Псовати псовке Ќе вулгарно!
  Супермен-Наташа Ќе хтела да каже нешто духовито. Али онда се поЌавио Ќош Ќедан фашистички тенк. ОваЌ пут Е-75. Такође добро зашти·ен на челу, али много лошиЌе са стране. Истина, тридесетчетворица Ќош увек не могу да га пробиЌу.
  Овог пута Зое Ќе скинула груд®ак. И разоткрио скерлетну брадавицу.
  Узела га Ќе и грудима притиснула окидач. ОружЌе Ќе радило...
  Граната Ќе поново погодила директно у цев масивног пишто а. А топ од сто пет милиметара Ќе био ван функциЌе.
  И оваЌ Немац му Ќе Ќурнуо за петама. Добар начин да се онеспособе наЌзашти·ениЌа возила Ќе да ударите у гепеке.
  Супермен-Наташа Ќе радосно изЌавила:
  - Ево видиш! Ми побеђуЌемо!
  А ево и тре·ег резервоара. Овог пута "Кра евски лав". Има оружЌе, бомбу од 450 мм. Ако Ќе тако нешто сЌебано, онда не·е изгледати мало.
  Супермен-Натасха Ќе овог пута одлучила да се убиЌе. Скинула Ќе груд®ак. Каква Ќош увек висока и чврста груди. Свеж као девоЌка. А ратник ·е га узети и притиснути рубинском брадавицом.
  Граната Ќе излетела... И "Кра евски лав" Ќе ушао право у цев. И како ·е огроман ауто експлодирати. Да Ќе пар тенкова коЌи су стаЌали на ивицама одлетели неколико стотина метара.
  Да, и тридесет четири су се тресле. Ауто се замало преврнуо и подигао са зем е.
  Футуристки®а-Анђелика Ќе чак ударила чело при слета®у, вичу·и:
  - Као ко®и магарци!
  И запретила Ќе Фрицу песницом.
  Супермен-Наташа Ќе била задово на и открила своЌе бисерне, веома велике зубе:
  - Ево дали смо на неприЌате а! Као што би требало да буде!
  ЗоЌа Ќе са одушев е®ем певала:
  - Љубав и смрт! Добро и зло! Шта Ќе свето, шта Ќе грешно... Али мене ниЌе брига!
  А девоЌка помери босом ногом по металу.
  Следе·и неприЌате  Ќе Е-100. Ауто Ќе опасан. Са бацачем бомби и топом од 75 мм са веома дугом цеви. Таква Ќуришна модификациЌа и способна да обав а улогу разарача тенкова. А топ од седамдесет пет милиметара за совЌетски тенк би био дово ан.
  А цев бомбардера Ќе покривена капом.
  Супермен-Наташа се прекрстила босом ногом и зацвркутала:
  - Па, хо·емо ли га победити?
  ЗоЌа, показуЌу·и зубе, сложи се:
  - Наравно да хо·емо!
  Футуристки®а Анђелика Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула окидач. ОружЌе Ќе радило. Избацио Ќе убиствену оптужбу. И разбила Ќе релативно танку, али дугачку цев немачког топа.
  Светлана Ќе одушев ено твитовала:
  - Одлично! Пусти ме сад да пуцам!
  И ратник Ќе такође оголио ®ен торзо. Цела четири сандука су на врху. И веома чак лепа, секси, завод ива. Дакле, са таквим девоЌкама желите да водите  убав. Па, шта би могло бити бо е од ®их? Вероватно само друге девоЌке!
  А онда Ќе девоЌка ухватила тренутак када Ќе капа почела да се отвара. И користе·и своЌу гримизну брадавицу, како испалити проЌектил на немачког бомбардера.
  А Фриц ниЌе стигао ни оком да трепне... Чим га узме и експлодира... Диме·и се метал расуо Ќе на све стране.
  Светлана Ќе протр ала своЌе снажне руке и зацвилила:
  - єа сам права девоЌка змаЌа!
  И како се смеЌе! А он ·е узети и показати Ќезик!
  Супермен-Наташа Ќе узео и одушев ено запевао:
  - Патриот! СовЌетски патриота! Колико си Фрица убио!
  ЗоЌа Ќе покупила песму и тресу·и голим грудима наставила:
  - Патриот! Црвени Патриот! И девоЌке све твоЌе снове!
  А такође и ратник како да га узме и прасне у смех! И Ќезик ·е показати! И оголио зубе-оч®аке!
  И помери ручицу босим ногама...
  ДевоЌке овде су очигледно у наЌбо ем изда®у, иако имаЌу застарели резервоар. И настав аЌу у партизане.
  Али 20. априла 1947. почео Ќе нови Ќуриш на Москву. У ®оЌ су учествовали и єапанци, и Турци, и сва страна воЌска.
  Хитлеру Ќе, на краЌу, понестало стрп е®а и одлучио Ќе да оконча СССР. И лично са Ста ином, повезуЌу·и са ®им герилски рат коЌи Ќош увек букти на териториЌи РусиЌе.
  Као, ако Москва падне, онда ·е се рат без сум®е завршити.
  И почео Ќе одлучуЌу·и, општи Ќуриш.
  У напад су кренули и супертешки тенкови "Рат" -2, "Монстер", Е-200, Е-500 и други.
  Као прво, град Ќе гађан балистичким проЌектилима.
  А кориш·ене су и борбене, нера®иве дискете Тре·ег раЌха. Таква Ќе армада.
  Аленка и ®ен тим храбро су дочекали Немце и дали им борбу.
  А онка Ќе голим прстима бацила гранату, испалила рафал и заурлала:
  - За руски дух!
  А®ута, пуцаЌу·и на противнике и косе·и редове неприЌате а, цвркутала Ќе голом петом, подлегавши пакету смрти:
  - За величину комунизма!
  Алла Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате е СССР-а и бацаЌу·и бомбу голим прстима, викнула:
  - За маЌку РусиЌу у комунизму!
  МариЌа, воде·и добро усмерену ватру на неприЌате а и самоуверено га косе·и, приметила Ќе, показуЌу·и зубе:
  - РусиЌи Ќе потребан нови лидер!
  Матрена Ќе приметила, пуцаЌу·и и самоуверено уништаваЌу·и противнике, и голим прстима даЌу·и Ќош Ќедан дар смрти:
  - Наравно, потребно Ќе!
  А од ®еног баца®а, коЌе Ќе пало у клизалиште, сударила су се два немачка тенка.
  МарусЌа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, енергично приметила:
  - Све Ќе било у СССР-у, али Ќе неприЌате  узео броЌ!
  И голом петом, како ·е лансирати убоЌите и неумо иве!
  Аленка Ќе охрабрила другарице:
  - Не журите да сахраните РусиЌу! И ми имамо посла!
  И прстима своЌе босе ноге баци·е разорни дар униште®а.
  А®ута, пуцаЌу·и на нацисте, сложила се са овим:
  - НеприЌате е ·емо жестоко победити, река Ота¤бине не·е пресушити!
  А са голом, округлом петом, девоЌка ·е енергично узети и подле·и неприЌате у.
  Ала, пуцаЌу·и на нацисте, и пуштаЌу·и комад експлозива из пра·ке, повлаче·и конац голим прстима, издала Ќе:
  - Би·е то само супермен - коЌи ·е заменити Ста ина!
  МариЌа, пуцаЌу·и са невероватном прецизнош·у, и бацаЌу·и бомбе голим прстима, проговори:
  - Све што се не ме®а, све Ќе на бо е!
  МатрЌона, добро нишаним ударцима обара Фрица. А онда, оштетивши резервоар босом ногом, приметила Ќе:
  - Ми своЌом непромен ивом и Ќуначком во ом!
  МарусиЌа Ќе босим ногама бацила читаву гомилу граната. Тако се нацистичка самоходна пушка преврнула и зацвилила:
  - Би·у наЌЌачи!
  Алла, избацивши транспортер од нациста баца®ем, гранатама голом петом, приметила Ќе, исправ аЌу·и:
  - Не Ќа, него ми! Све Ќе Ќаче!
  Алионка Ќе певала да подигне своЌе борбено расположе®е, компонуЌу·и у ходу. И остале девоЌке, пуцаЌу·и на нацисте, покупиле су се;
  Ми смо девоЌке зем е СССР,
  КоЌа Ќе бак а за цео свет...
  Покажимо, спознаЌмо величину примера,
  Ево опеваних Ќуначких дела!
  
  ДевоЌчице су рођене под црвеном заставом,
  И боси Ќуре кроз мраз ...
  К·ери и синови се боре за РусиЌу,
  Понекад млада даЌе момку ружу!
  
  Би·е црвена застава над свемиром,
  СЌаЌ тако Ќако као пламен бак е...
  На краЌу краЌева, имамо хероЌски замах,
  И наш транспарент блиста као црвена торба!
  
  Не веруЌте, проклети фашиста не·е про·и,
  И руски дух никада не·е нестати...
  Победа ·е отворити бескраЌан рачун,
  ХаЌде да се поздравимо са свима!
  
  РусиЌа Ќе дивна зем а
  Дали сте комунизам народима...
  Заувек даровано од Бога,
  За Ота¤бину, за сре·у и слободу!
  
  НеприЌате  не·е мо·и да победи ота¤бину,
  И колико год суров био лукав...
  Наш непобедиви руски медвед,
  ВоЌник РусиЌе Ќе толико познат по своЌоЌ победи!
  
  Прелепа совЌетска зем а
  ДевоЌке у ®ему су поносне што су лепе ...
  Она нам Ќе заувек дата рође®ем,
  И будимо поштени комсомолци!
  
  Боримо се на перифериЌи Москве,
  Ме·ава снежних наноса, а девоЌке су босе ...
  Не даЌмо Ота¤бину сатани,
  Чак гађамо прецизно Ќатагама!
  
  Тако у бесу девоЌке су же не борбе,
  И бацаЌу голи експлозивни пакет петом...
  Он Ќе само фашиста Ќер изгледа кул,
  У ствари, само зли Каин!
  
  НеприЌате и не могу победити девоЌке,
  Рођени су под таквом звездом...
  Непобедиво чудовиште Ќе наш медвед,
  Ко Ќе ота¤бини направио жену!
  
  Ми руске девоЌке смо добре
  Не плашимо се муче®а и мраза ...
  И одбиЌ, веруЌ у навалу зле хорде,
  НеприЌате  ·е се на утити од дозе!
  
  НеприЌате  Ќе успео да се одгурне од Москве,
  Иако има велику мо·...
  Ми девоЌке смо тако поносне на себе
  Противници нестаЌу сви у гробове!
  
  Не веруЌте, РусиЌу не могу победити неприЌате и,
  Пошто сваки витез из пелена ...
  Ловац се претворио у плен,
  А противник Ќе Ќош дете!
  
  Али руски дух, веруЌте великом духу,
  У ®ему су, знате, такве силе скривене ...
  Би·е смрв ено неприЌате у у праху,
  Уосталом, витезови су непобедиви у биткама!
  
  Одбаците своЌе сум®е девоЌке
  Ми смо наЌхрабриЌи познати на свету...
  Збацимо хорде сатане у пакао,
  Потопимо противнике свих у тоалет!
  
  Свети рат ·е се завршити
  Би·е мир и Ќутро над планетом...
  Она Ќе заувек са сунцем зна дато,
  Да заувек букти лето!
  
  И комунизам вечан у слави,
  И Ле®ин и велики Ста ин су са нама...
  У проклетом филму, тек сада Ќе фашизам,
  А наша во а веруЌе да Ќе Ќача од челика!
  
  МоЌа РусиЌа влада вековима
  И дао сре·у целом универзуму ....
  Потребна Ќе снага челичне песнице
  И храброст, али разумно излива®е!
  
  
  
  ВЕШТИЦЕ КОєЕ створе чудесно оружЌе
  Герда, Шарлот, Магда и Кристина, коЌе Ќе у то време тестирао Тигар, такође су развиЌале модел коЌи обе·ава: Пантери -2. ДевоЌке су мотор и ме®ач сместиле у Ќедан блок - попречно, а тора® су учиниле уским и ма®им. А ме®ач Ќе уграђен на сам мотор. Као резултат тога, испоставило се да Ќе "Пантер" -2 силуета испод два метра, а броЌ чланова посаде Ќе сма®ен на три особе. Деб ина оклопа чела трупа пове·ана Ќе на 120 мм под великим нагибима, а бокова на 82 мм под нагибима. А куле су до 150 мм чела и 82 мм бокова, испод косина. Истовремено, целокупно возило Ќе сма®ено на 35 тона, што Ќе омогу·ило да се снађе са мотором од 700 ко®ских снага и пове·ало брзину и управ ивост тенка. Истовремено, побо шана Ќе и проходност аутомобила, а шасиЌа Ќе постала лакша и много лакша за поправку и одржава®е. Укупно има шест ва ака, што Ќе практично и згодно. Хитлеру се допао "Пантер" -2 и ушао Ќе у сериЌу од четрдесет тре·ег септембра. Ауто Ќе успешан, са добром, оклопном и брзометном пушком. Радила Ќе и кретала се брзо, са одличном ергономиЌом.
  И што Ќе наЌважниЌе, било Ќе лакше за производ®у и захтевало Ќе ма®е метала. И истовремено се одликовала капиталном прежив ава®ем. НиЌе тако лако пробити такав аутомобил са великим нагибима оклопа.
  СовЌетске трупе су имале озби ан проблем. Осим тога, Немци су, уместо програма Фау, уложили у развоЌ популарног ловца, и створили КСЕ-162, Ќедноставан и Ќефтин за производ®у и веома лак и маневарски.
  Показало се да Ќе ова машина развиЌена у пово ниЌим условима и релативно лака за рукова®е. И ниЌе ЌоЌ тако лако да се избори.
  Наметнуо сам совЌетским и савезничким трупама жестоке ваздушне борбе. Празан борац Ќе био тежак само Ќедну и по тону и скоро се у потпуности састоЌао од дрвета. Тако се испоставило да Ќе машина изузетно ефикасна.
  СитуациЌу Ќе погоршала чи®еница да су немачке девоЌке почеле активно да улазе у Ќединице авиЌациЌе.
  Албина и Алвина су почеле активно да погађаЌу, боре·и се, по правилу, боси и у Ќедном бикиниЌу. А ове девоЌке нису могле да буду оборене. И сами су тако активно одсекли неприЌате а. А како су лепе биле ове плавуше: праве АриЌевци!
  Албина грациозном ногом притисне окидач и обори неколико совЌетских авиона и зацвили:
  - Слава Тре·ем РаЌху!
  Алвина притисне окидач своЌом гримизном брадавицом, удари у три совЌетска аутомобила и заурла:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  Борбене девоЌке - не можете ре·и да су слабе. Не, веома су агресивни и могу свакога да поцепаЌу.
  Снажна као целина, ова воЌска. А зими се линиЌа фронта стабилизовала. МеЌнштаЌн Ќе кренуо у контранапад и успео да победи совЌетске трупе преко Д®епра, ствараЌу·и пар великих котлова. Немци су такође успели да одбиЌу офанзиву код Ле®инграда. Овде су се ослонили на мо·ну линиЌу одбране. Осим тога, након пораза у УкраЌини, Ста ин Ќе уклонио неколико дивизиЌа са овог правца и дозволио Немцима да одбиЌу нападе. Фронт се издржао, а Немци су могли да се издрже зими дуж целог периметра напада.
  Герда се лично борила на "Пантеру" -2, заЌедно са девоЌкама. И поред зиме, лепотице су се бориле босоноге и само у Ќедном бикиниЌу.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика, ударила неприЌате а и зацвилила:
  - Слава нашем царству!
  Шарлот Ќе такође притиснула полугу голим прстима, срушила тридесетчетворку кулу и агресивно потврдила:
  - Слава Ќунацима!
  Кристина Ќе млатила притиском на дугме своЌом гримизном брадавицом и, ударивши у совЌетску машину, зацвилила:
  - И слава нам!
  Магда Ќе испалила рафал од четири митра еза, одсекла совЌетску пешадиЌу уз помо· голих прстиЌу и издала:
  - Вечна, победничка слава!
  Тако су девоЌке несташне и голе, ®ихове округле штикле блистаЌу.
  А на прилазу "Тигра"-2, оваЌ тенк, тежине педесет пет тона, обе·ава да ·е имати заштиту од 250 милиметара чела, а бокова од 170 милиметара.
  То са пушком од 88 мм у 71 ЕЛ, врло пристоЌан ауто.
  А на проле·е Немци ве· напредуЌу у ИталиЌи и самоуверено сламаЌу савезнике.
  Они заузимаЌу Напу  и нападаЌу СицилиЌу.
  И стотине хи ада савезничких трупа се предаЌу. И разбиЌте их теме но. Немачки Пантери су незаустав иви.
  А девоЌке тераЌу Енглезе да падну на колена и да им  убе босе, исклесане ноге, а лепотицама лижу округле пете Ќезиком.
  У Ќуну, савезници покушаваЌу да напредуЌу искрцава®ем трупа у НормандиЌи. Али тамо трпе поразан пораз. Опет, стотине хи ада затвореника, и много зароб ене опреме.
  Рузвелт добиЌа срчани удар и постаЌе неспособан. СЌеди®ене Државе покушаваЌу да зауставе тако тежак рат. БританиЌа разматра опциЌе за помире®е са Фрицом. СитуациЌа Ќе отежана снажниЌим бомбардова®ем енглеских градова млазним авионима. А британски ловци не могу да сустигну такве летелице.
  Тако Черчил почи®е да тражи мир. Али Фирер Ќе неумо ив. Он пршти од свести о сопственоЌ снази.
  Али Британци ипак пристаЌу на мир. И то забри®ава Ста ина, коЌи нуди Фиреру примирЌе. Хитлер пристаЌе да прекине неприЌате ства на три године, под условом да не буде партизанске саботаже и да странке остану на своЌим границама, а СССР ·е продавати нафту и хлеб Немцима.
  Ста ин Ќе пристао на ово... И Фрицови су им одвезали руке.
  Први удар Ќе, наравно, Гибралтар. Након што сте освоЌили ову тврђаву, можете пребацити трупе у Африку на наЌкра·оЌ уда ености. Приликом Ќуриша®а на тврђаву, Немци су користили наЌновиЌе Ќуришне пушке МП-44, девоЌке су их такође побо шале: учиниле су их много лакшим и поузданиЌим.
  А на небу су се бориле Албина и Алвина, девоЌке коЌе су немачке авионе учиниле много практичниЌим и бржим.
  И разбили су савезнике десно и лево. Гибралтар би био заузет на потезу. Франко Ќе био принуђен да пристане на Хитлеров ултиматум. Не дозволите нацистима да окупираЌу вашу зем у.
  Немци су убрзали на тенковима и провалили на локациЌу неприЌате а.
  Након пада Гибралтара, Фриц Ќе ушао у Мароко. И они су се кретали, заузимаЌу·и териториЌе. Тенкови Фриц су се кретали посебно у Алжиру. "Пантер" -2 брзо клизи по песку. Надограђен Ќе снажниЌим мотором и тркао се. Пантер-2 Ќе у потпуности задово ио воЌску своЌом заштитом на челу, а Тигар-2 Ќе генерално био невероватан тенк. Савезници су пали као оборени.
  Немачке девоЌке су се бориле у пусти®и, обично босоноге и у бикиниЌу. Само су подмазали кожу специЌалном заштитном кремом да не би изгорела.
  Онда лепотице ухва·ених Енглеза клече, и тераЌу девоЌци да лижу пете. И свиђа им се, посебно Африканцима, коЌи то раде са ентузиЌазмом.
  Четрдесет пета година Ќе била веома успешна за Немце, заузели су ве·и део Африке, Блиски исток. А у првоЌ половини четрдесет шесте године заузели су и ИндиЌу, и Бурму и остатак Африке. И више Ќе било проблема са снабдева®ем трупа, растеза®ем комуникациЌа, терена него са отпором британских и америчких Ќединица. Штавише, колониЌалне трупе нису биле баш во не да се боре. У технологиЌи, Немци имаЌу огромну предност у квалитету. На пример, МЕ-262 Кс, има брзину до 1200 километара на сат, а наоружан Ќе са пет авионских топова. А САД и БританиЌа, иако ма®е-више погодне за борбену употребу, немаЌу млазне ловце, а бомбардере Ќош више.
  Штавише, Немци су имали дискотеке, развиЌаЌу·и се брзином од четири звука. Били су потпуно нера®иви за малокалибарско оружЌе, захва уЌу·и ламинарном млазу коЌи Ќе струЌао око аутомобила. Али због тога сами нису могли да пуцаЌу. Али, с друге стране, било Ќе могу·е бацити бомбу са висине и користити Ќе у извиђа®у, и што Ќе наЌважниЌе, набити неприЌате ска возила обараЌу·и их млазницама.
  Лете·и та®ири су ефикасно оружЌе великог домета и способни су да лете од Европе до СЌеди®ених Држава. А водиле су их понекад веома лепе девоЌке коЌе су се радиЌе бориле босоноге и у бикиниЌу.
  Ево Гертруде и Еве у лету. Ово су две дивне слаткице. На пример, црнац Американац Ќе ухва·ен. Везан за балван. И тако су на ®еговом мушком савршенству дуго Ќахали да Ќе затвореник изгубио свест, презапослен.
  А сада Ќе Гертруда, голих ножних прстиЌу, узела и уперила дискету у мету, обараЌу·и америчке авионе. Ево Ќедне борбене девоЌке.
  А и Ева, уз помо· своЌих голих ножних прстиЌу, смртоносном силом усмерава аутомобил на неприЌате а.
  И биЌесно набиЌа неприЌате а, а аутомобили Енглеске и САД падаЌу.
  Искрцава®е Немаца планирано Ќе за краЌ новембра. Прво, у овом тренутку нико не чека. У ствари, време ниЌе баш добро и ризично Ќе преживети. Али у мирним данима можете препливати Ламанш и пристати. Поред тога, постоЌе предности у но·ном слета®у, пошто Ќе но·у много теже бранити се.
  Немци су до тада увелико побили енглеску и америчку флоту.
  Тако да се слета®е очекивало без икаквих проблема. Мо·на ударна снага требало Ќе да постану специЌални бата они девоЌака, коЌе су и на мразу краЌем новембра биле босе само у бикиниЌу.
  Десант Ќе почео 26. новембра 1946. године. На годиш®ицу избора у РаЌхстаг, након чега Ќе Хитлер добио место канцелара РаЌха.
  НиЌе било ко да заустави слета®е. А у офанзиви су учествовале велике масе пешадиЌе, па чак и наЌновиЌи пирамидални тенкови. У коЌи се не може продрети ни из Ќедног угла.
  ДевоЌке се наравно боре у ®има и делуЌу храбро.
  А неки ратници ве· боси разбиЌаЌу ивицу леда на но·у залеђеним локвама. И Ќако се боре. И чине невероватна чуда. А када голим прстима бацаЌу гранате и раскидаЌу Британце, постаЌе изузетно кул...
  Герда се, пак, бори на пирамидалном тенку Тигар-4 са топом и бацачем бомби, и то врло храбро. Ша е проЌектил за проЌектилом и разбиЌа неприЌате е.
  ПонашаЌу·и се не пра®ем ве· котр а®ем, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика голим прстима, девоЌка урла:
  - Активно голимо зубе, веома снажно истреб уЌемо!
  Шарлот користи гримизну брадавицу када пуца, притискаЌу·и Ќе на дугме ¤оЌстика и удараЌу·и неприЌате а, цвркута:
  - Наш универзални грађевински тим!
  Лупанула са ракетним бацачем и Кристина голим прстима. Разбила Ќе много противника и прогунђала:
  - За величину Тре·ег РаЌха!
  Магда Ќе урлала за ®ом. ОваЌ пут са брадавицом од Ќагоде. Поцепао неприЌате а и урлао:
  - За ариЌевски комунизам!
  Ево девоЌке на супер нивоу! И како пешадиЌа девоЌака трчи босих ногу, бацаЌу·и гранате у ходу. И како Ќе то велико и убитачно.
  ДевоЌке су тако борбене и лепе.
  И сламаЌу британску десницу и леву. НиЌе изненађуЌу·е што се Енглеска са оваквом офанзивом и десантом и Француске и Норвешке издржала само десет дана. Ово Ќе супер!
  МитрополиЌа Ќе пала. А следе·а фаза Ќе путова®е у Америку. У фебруару су Немци, упркос зими, извршили десант на Исланд: ОперациЌу Икар, и заузели ову важну териториЌу.
  И опет су у борбама учествовале босоноге девоЌке из различитих СС бата она.
  И успели су б еснувши голим петама кроз снег.
  Ста ин Ќе предложио Хитлеру у марту 1947. заЌеднички рат против СЌеди®ених Држава. Фирер Ќе на то пристао, али под условом да СССР добиЌе назад само А аску, на неки начин легалну териториЌу. И не·е тражити више.
  Ста ин се сложио са овим ... И почела Ќе инвазиЌа совЌетских трупа преко А аске. Тако брзо и брутално.
  Кретали су се нови совЌетски тенкови.
  Посада Елизабет се борила на првом, експерименталном и недовршеном тенку Т-54. априла 1947. године. На А асци Ќош има снега, али се руске девоЌке туку босе и у бикиниЌу. И тако лепе девоЌке.
  Елизабет пуца голим прстима на неприЌате а. Американац Шерман погађа. И показавши зубе, ратник каже:
  - Слава идеЌама великог комунизма!
  Екатерина такође пуца голим прстима исклесаних ногу и цвили:
  - Слава победоносним резултатима наше воЌске!
  Елена Ќе такође пуцала, овога пута користе·и гримизну брадавицу на грудима, погодивши неприЌате а веома добрим оценама и зарежала:
  - Слава новим одлучуЌу·им победама!
  ЕуфразиЌа Ќе ударила на противнике, користе·и брадавицу од Ќагоде, и удараЌу·и "Першинг" лаЌала:
  - И победи·емо!
  Ратници су се очигледно разишли као ровке. И тако су Американци измла·ени.
  Овде проЌектил погађа чело тенка, али се одмах рикошетира. Елизабет урла и скаче:
  - Слава идеЌама комунизма!
  И такође ша е проЌектил као одговор, уз помо· голих ножних прстиЌу. Ово Ќе девоЌка коЌа Ќе на правом задатку.
  Такве су лепоте борбе.
  СовЌетске трупе су се држале на А асци. А у маЌу Ќе стигао први ИС-7 оличен у металу.
  А на ®ему Ќе Аленкина тенковска посада.
  Ево такве борбене девоЌке. Док Ќе пуцао на неприЌате а, он га погађа изузетно прецизно.
  И пишто , како мо·ан: 130 мм. Она удара неприЌате а са велике уда ености. За Американце, главни тенк Ќе и да е Шерман, коЌи Ќе добар само за голове немачких и совЌетских тенковских асова. ПостоЌи мало бо и Першинг, са снажниЌим пишто ем од калибра 90 мм. И веома мали Суперпершинг, чиЌи топ калибра 90 милиметара и дужина цеви 73 ЕЛ, способан Ќе да нанесе опасну рану совЌетскоЌ машини ИС-7 на броду и у близини. Амерички топови уопште не узимаЌу пирамидалне немачке тенкове из свих углова. ИС-7 Ќе ударен у страну. Т-54 - "Супершинг", може да узме близу чела, а на броду на да ину. Али за сада СССР има главни тенк Т-34-85, коЌи Ќош ниЌе повучен из производ®е и бори се са Американцима. Приближно Ќе Ќеднак Схерману, а слабиЌи од Персхинга.
  Дакле, совЌетским воЌницима Ќе тешко. И са завиш·у гледаЌу на Ќедини, први експериментални тенк ИС-7.
  ОваЌ ауто Ќе поносан и кул.
  ИС-2 и ИС-3 се такође боре. Послед®а машина у чело ниЌе пробиЌена осим "супершинга". Па, ИС-3 може да се пробиЌе и у до®и део трупа.
  ИС-2 Ќе донекле слаб у пред®ем оклопу куполе.
  ДевоЌке Наташка и ®ен тим се боре на овом резервоару. Борбене лепотице. А они из ИС-2 задаЌу разорне ударце, смртоносним проЌектилима.
  Наташка Ќе босим прстима притиснула ноге и избацила убицу, пробивши Американца и вакнула:
  - Слава идеЌама доброг комунизма!
  ЗоЌа Ќе притиснула своЌу гримизну брадавицу о полугу убице и викнула:
  - За ариЌевски мир и ред!
  Августина Ќе такође ударила голом петом, ударивши неприЌате а и залаЌавши:
  - За одлучуЌу·е победе!
  И на краЌу, Светлана избацуЌе ноге уз помо· голих прстиЌу, посече неприЌате а и шкрипи:
  - За велику снагу!
  Ратници Црвене армиЌе напредовали су преко А аске. Дошло Ќе лето и било Ќе топло, лепо Ќе било девоЌкама у бикиниЌу и босим на тенкама. Немци су, савладавши Гренланд, искрцали у Канаду. А са Ќуга су почели да се селе из Аргентине. У Бразилу Ќе дошло до расцепа на пронемачке и проамеричке фракциЌе. Немци су снажним ударом своЌих борбено спремниЌих дивизиЌа решили ствар у своЌу корист.
  Нацисти су имали мо·ниЌи и ефикасниЌи Ќуришни карабин, коЌи Ќе пуцао са велике уда ености и врло брзо. єенкиЌи су трпели пораз за поразом.
  Нова екипа енглеских девоЌака, предвођена ЏеЌн Армстронг, напредовала Ќе са Ќуга ... Ратник се борио у Бразилу у лето ... Проамеричке снаге су се споро опирали.
  Али у Венецуели, жене ратнице су се суочиле са америчким трупама. Борили су се на застарелом "пантеру"-2, коЌи Ќе ве· практично укинут у корист пирамидалних модела опреме.
  Али Британци су, чак и на овом тенку, били Ќачи од Американаца. Пуцали су из пушака на Шермане, коЌи су ве· били безнадежно застарели, могли су да се боре само равноправно са совЌетским тридесетчетверцима.
  ЏеЌн Ќе пуцала голим прстима из да ине. Удари неприЌате а и цврку·е:
  - Ово Ќе величина БританиЌе - не·е избледети!
  Грингета Ќе голим прстима разбила своЌе исклесане ноге у неприЌате а. Разбила Ќе Схерман и зацвилила:
  - Наше кра евство ·е бити кул!
  И показала Ќе Ќезик!
  Онда Ќе Моника опалила, босим ногама погодила неприЌате а право у мету и загугутала:
  - За спас душе!
  А за ®има лупанула и Мала®а. Прецизно погодио опасниЌег Персхинга, разбивши му труп.
  Наравно, голих прстиЌу Ќе гукала:
  - Слава идеЌама царских сила!
  ДевоЌке су се бориле веома агресивно и конструктивно.
  А у Канади су се кретале одабране немачке Ќединице. Герда Ќе на тенк "Тигар" -4 пирамидално сломила Америку и ®ене доминионе. И сломили су се под слом ивим ударцима неприЌате а.
  Герда Ќе опалила голим прстима, погодила неприЌате а и викнула:
  - За ариЌевски комунизам!
  Шарлот Ќе такође ударила, овог пута гримизном брадавицом на грудима, пробушила амерички ауто и гркнула:
  - За величину Немачке!
  Кристина Ќе такође погодила неприЌате а. Сломила му Ќе оклоп, уз помо· голих прстиЌу исклесаних ногу, као  уску ЌаЌета, и гркнула:
  - За наша феноменална достигну·а!
  И Магда Ќе тут®ала, ломе·и неприЌате а као глину и урлала:
  - За такве ресурсе коЌе Ќе немогу·е ре·и у баЌци, а не описати пером!
  Треба напоменути да су девоЌке изузетно борбене и веома покретне. И са ®има Ќе заиста забавно.
  А онда су пали главни градови Канаде: Квебек и Торонто. И живот Ќе постао бо и, Фритз и забавниЌи ...
  Хитлер Ќе изЌавио да ·е Америка бити докраЌчена!
  Са развоЌем атомске бомбе, СЌеди®ене Државе нису успеле. Види се да се сре·а у овом случаЌу окренула од Америке у корист Вермахта. Па шта? ПостоЌе и други теме и за победу и успех. Дакле, прерано Ќе за очаЌа®е.
  Али Фрицови са своЌим страним пуковима су далеко супериорниЌи од СЌеди®ених Држава као трупе. И они су способни за много у уништава®у неприЌате а.
  Овде Ќе Герда, на пример, ухватила црног борца. И толико су га мучили, тераЌу·и га да води  убав, да Ќе испустио копита. И заправо Ќе прилично кул.
  У Ќесен четрдесет седме, Фриц Ќе ушао на териториЌу уже СЌеди®ених Држава. СовЌетске трупе су се и да е бориле у Канади.
  Аленка се на ИС-7 борила са читавом бригадом Шермана и Персхинга. Овде су Шермани били класе Фирефли, са дугоцевним топом од 76 мм, коЌи Ќе опасан за ИС-7 када пуца у страну. Дакле, девоЌке су биле у озби ноЌ ситуациЌи. ИС-7, упркос свим своЌим заслугама, има топ са ограниченом мунициЌом и не превише брзом па бом.
  Овде Ќе Аленка опалила голим прстима, ударила Американца и зацвилила:
  - На мом ратном путу!
  А®ута Ќе заузврат тукла, уз помо· гримизне брадавице, ударила Схермана и викала:
  - За победу СССР-а!
  Алла Ќе такође ударала голим прстима. Пробио Ќе амерички ауто и викнуо:
  - За идеЌе комунизма!
  МариЌа Ќе такође ударила песницом, уз помо· брадавице Ќагоде, разбила противника на комаде и сиктала:
  - За велике Ле®инове рукописе!
  А Матрена Ќе поклекнула голом петом, зг®ечила Шерманов оклоп и зацвилила на све стране:
  - За моЌе витезове светлости!
  Ово Ќе пет, ово су девоЌке - не можете на·и хладниЌе! И сви су тако млади и свежи. А девоЌке миришу на мед. НиЌе ни чудо што воЌници са таквим задово ством лижу ®едра Венере своЌим Ќезицима. И Ќош се лижу.
  Да, ИС-7 Ќе подлегао назад да не би био поцепан у комади·е. Зато Ќе ово тенк, сви тенкови су тенк.
  Можда осим пирамидалног немачког...
  Али ве·ина Шермана Ќе убиЌена, а остали се повлаче.
  Тако су секле совЌетске девоЌке.
  А на небу, АнастасиЌа Ведмакова и Аленка СоколовскаЌа мла·у Фриц. ТаЌ Покришкин ниЌе параван овим девоЌкама. А лепотице се босу босе и у бикиниЌу. А гримизне брадавице груди се користе приликом пуца®а, што пове·ава борбену ефикасност пуца®а.
  Али он бо е разуме Албину и Алвина. ДевоЌке су успеле да добиЌу шест степени Витешког крста. НаЌвиши Витешки крст Гвозденог крста шесте класе са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима доде ен им Ќе након што су оборили по више од хи аду летелица.
  Ево девоЌке - девоЌке свим девоЌкама ...
  Али и АнастасиЌа Ведмакова и Аленка СоколовскаЌа сакупиле су по више од две стотине авиона. И ве· су имали осам звезда хероЌа СССР-а.
  АнастасиЌа Ќе голим ножним прстима притиснула дугме за пуца®е авионског пишто а и оборила амерички ауто, шкрипе·и:
  - Имам супер девоЌку!
  Аленка СоколовскаЌа ударила Ќе на неприЌате а уз помо· гримизне брадавице на грудима, оборила три авиона и залаЌала:
  - А Ќа сам Ќош кул!
  То су девоЌке, такве девоЌке!
  И уништи Америку.
  Па, наравно, Алвина и Албина то чине Ќош забавниЌим и цоол.
  Алвина користи гримизне брадавице када пуца ...
  А Албина Ќагода ...
  И обе девоЌке веома воле да раде са Ќезиком са жадом, пулсираЌу·им шипкама. ИмаЌу такву страст и веру агресиЌе!
  Албина Ќе притиснула голе ножне прсте и цвркутала:
  - И иду на море, полетне девоЌке!
  Алвина Ќе, пуцаЌу·и, потврдила:
  - Цоол елемент, убиЌаЌу·и елемент!
  А сада су Немци и СовЌети и єапанци забили дуб е у америчку териториЌу.
  єапанци имаЌу своЌе борце: нин¤е. Веома храбар и борбен.
  Ево Ќедне плаве нин¤е, како голим прстима пушта жилет, одсецаЌу·и главе Американцима и блебетачима:
  - Не·е про·и!
  И саб ама сече млин.
  А жута нин¤а девоЌка ·е држати праву лепезу са мачевима. А онда ·е голим прстима бацити отровне игле и лансирати их убиЌа®ем ЌенкиЌевских трупа, удараЌу·и противнике.
  И урлати из врха ®егових плу·а:
  - У своЌ Ќапански сЌаЌ!
  А девоЌка са црвеном косом, како ·е коси млин држати, и сече душмане.
  А онда ·е га узети голим ножним прстима и ударити по ®има и распршити єенкиЌе у различитим правцима. Ово Ќе лепота битке.
  И урлати:
  - Ми смо нин¤е!
  А онда ·е девоЌчица са белом нин¤а косом одржати хеликоптерски приЌем са мачевима. Исеците противнике, разбиЌте их. И из скерлетне брадавице млати му®ом, урлаЌу·и:
  - За победу єапана!
  Па таквим лоповима нико не може да одоли! Овде су девоЌке, све девоЌке девоЌке...
  И тако су агресивни.
  Али овде битке тут®аЌу колосалним интензитетом. Снаге осовине се кре·у са севера и Ќуга, буквално г®ече·и Америку ¤иновским клештима.
  Ево снимка некадаш®е славне зем е коЌи потреса машту.
  До краЌа Ќесени, Фрицови су се ве· прилично углавили на териториЌу СЌеди®ених Држава.
  Овде се Герда бори у тенку Тигер-4 и успут се присе·а свог бившег,
  Такође веома славни подвизи.
  Герда Ќе била мало обливена крв у, али Ќе била задово на. Али расположе®е Ќе кварио ужасан смрад коЌи Ќе излазио из посеченог стомака гЌула и страх да ·е дотрчати Ќош стотинак, ако не и више, истих створе®а.
  Шарлот Ќе у међувремену ухватила свог жилавог противника за главу и извела смртоносну технику "дуплог Нелсона", изврнувши створе®у врат. Ватрени ратник се овде показао у улози своЌеврсне маЌке Терезе - у смислу милости према брутално претученом гулу. Изражена:
  - єа сам  убазан,  убазан, а маЌка ми Ќе  убазна - као мудра сова!
  Герда Ќе била забринута:
  - Зар не разумеш?
  Шарлот Ќе била изненађена.
  - Шта да разумем?
  "Зар диносауруси или хибриди пацова и бубашваба не·е чути?" Герда Ќе стиснула усне.
  Шарлот се закикота.
  "Нисам очекивао да ·еш бити такав кретен!" Да, поби·емо их наЌма®е хи аду!
  - Ударали су те батином по глави!
  - Не. ВеруЌте ми, мегагном нас може чути. - Онда Ќе девоЌка замуцкивала. "Ако га султан пату ака ниЌе узео, односно ниЌе позвао у службу, онда ниЌе могао оти·и предалеко од нас.
  Герда Ќе упитала са врло слабим самопоузда®ем:
  "А остали пату ци, виле®аци, анихобити?"
  Шарлот Ќе брзо мушком немилосрднош·у угасила послед®у наду:
  - Други, можда и чуЌу, али шта их то брига? ПознаЌе само мегагнома Кии-Дар.
  Герда Ќе почела да брише своЌу крваву ногу о огромном буЌном листу. Лист Ќе само спо а деловао мекано, али Ќе у ствари био бод икав. Босонога плавуша Ќе дала морално:
  - НиЌе све злато што блиста, ве· све што смрди - увек испадне сра®е! Толико Ќе пр авштине на свету да Ќе немогу·е поверовати у чистоту творца, чак и након неколико корака по зем и!
  Као одговор, Ватрени Ђаво Ќе поново зашиштао са ваздухом у ®еноЌ пластичноЌ цеви. Тада су девоЌке дуго слушале но·. Али мегагном КиЌ-Дар ниЌе чуо, или чак ниЌе могао да чуЌе. И очигледно ниЌе било другог гнома овде.
  Герда Ќе певала:
  - Ако се приЌате  одЌедном испостави да ниЌе ни приЌате  ни неприЌате , ве· пату ак... То значи да чекамо лудницу!
  Шарлот Ќе прекинула своЌу приЌате ицу:
  - Па, хо·еш ли да нас прекриЌе легиЌа духова? ХаЌде са ногама, и то брзо!
  єош Ќедном су наставили своЌ напоран трк, иако су оба ратника ве· била болесна од умора. Понекад Ќе Герда заспала у покрету, у слатким кратким тренуцима изгледало Ќе да лежи, одмара се (нека врста спава®а у сну - то Ќе Ќедноставно невероватно кул!). Али визиЌе су се срушиле као грумен глине коЌи Ќе пао на зем у - лако и без напора, само Ќе тело нервозно дрхтало. А онда Ќе све почело изнова, као да се  у ало невид иво клатно. Около Ќе била нека полуреалност и полуреалност, морао сам да избуним капке да се они, тешки, не затворе. Босе ноге девоЌака биле су див ачки избушене, али им управо таЌ страшни бол ниЌе дозволио да потпуно забораве и изгубе осе·аЌ за стварност. И пеЌзаж се постепено ме®ао... Високи зидови Ќасно су се провлачили кроз таму около, уморни плавокоси ратник Ќе био као у црном каменом ходнику. Чули су се звукови, тешки ехо ®еговог трча®а. А напред Ќе било Ќош нешто страшно и непомично. Нешто живо, оно, док Ќе било невид иво, чекало Ќе девоЌке, и оне су потрчале тамо. Наравно, нису хтели да падну у пакао, али су ипак трчали као овце коЌе Ќе Ќурио тигар. НиЌе Ќасно зашто, почели су да са®аЌу о таквом сме·у, можда због екстремног физичког напора послед®их неде а рата у пусти®и Африке и планинама АзиЌе...
  Герда Ќе прошапутала:
  - А чак и раЌ може бити пакао, да не морате дуго пливати у пакао!
  Нешто Ќе зграбило девоЌчину руку. Свест се трзнула назад ка ратнику. ОдЌедном се нашла како мирно стоЌи. Тло се благо наги®ало напред. И зачуо се благи п усак воде. У исцрп ено лице девоЌке удахнула Ќе свежина и влага.
  Герда Ќе узвикнула:
  - Вау, можеш чак и да трчиш у раЌ!
  - Вири! Шарлот уздахну од осе·а®а. - Место где се блаже пали воЌници Велике Немачке. - Њен звучни ратнички глас био Ќе пун истинске радости.
  Герда ниЌе делила оваЌ оптимизам:
  "Више као пред®и део Вириуса.
  Шарлот Ќе одушев ено рекла:
  - Где Ќе ®ива, ту Ќе и ®ива!
  Герда се сетила легенде, сетила се како су на путу за РаЌх-СараЌ прешли малу реку са сребрном водом. Са висине кра евског ко®а прелазак Ќе изгледао лако и брзо забавно. Плавокоси ратник се чак осе·ао као султан, или као султаниЌа, што Ќе, иначе, Ќош бо е! Али Ќедно Ќе седети на ¤иновском елитном ко®у, а друго путовати на сопственим ногама боги®е. Питам се колико Ќе дубока и подмукла ова река?
  Герда Ќе лукаво, али фигуративно приметила:
  - А пред®и део Ќе моЌ!
  - Можеш да пливаш? Црвенокоса девоЌка се окрену према ®оЌ.
  Герда Ќе слегнула раменима.
  - Какво глупо пита®е. Где сте видели представника елитног СС бата она коЌи ниЌе умео да плива.
  Шарлот Ќе одлучно протресла своЌе пламене локне.
  - Заборавите СС елиту. ПостоЌи потпуно другачиЌи свет или чак бескраЌни универзум са безброЌ светова. НиЌе све као код нас!
  "Да ли могу?" упитала се Герда, поново гледаЌу·и у празнину коЌа Ќе била унутар ратника.
  Шарлот промрм а:
  - Па, брзо се породи! Време истиче!
  "Наравно да треба да знам да пливам!" весело Ќе рекла плавокоса ратница виде·и сум®у на нежном и у исто време страшном лицу своЌе другарице.
  Лептир величине албатроса, са плаво-жутим испрекиданим крилима, махао Ќе антенама у знак потврде да голонога плавуша говори истину.
  "То Ќе оно што и Ќа претпостав ам, или скоро тако", одговори Шарлот несигурно. - Иако знате пословицу: ·урка Ќе мислила и ушла у чорбу, врана ниЌе мислила и завршила у звечку! У сваком случаЌу, бо е Ќе да знаш како, Ќер не могу да те извучем. А имамо само Ќедан пут - на другу страну.
  Герда Ќе чврсто стиснула песнице.
  - Наравно, кул Ќе пливао!
  Шарлот Ќе упозорила:
  "Можда ·емо имати проблема са мачем!"
  Гламурозни ратници пришли су самоЌ ивици обале и закорачили у црну но·ну воду. Герда Ќе осетила притисак воде - поток Ќе имао благу струЌу. Голонога плавуша Ќе клекнула и халап иво се напила, након чега Ќе то попрскала по свом уморном, праш®авом лицу. Поспаност Ќе одмах нестала. Вода Ќе била хладна и нежна, желео сам да легнем у ®у и опустим болне миши·е женског тела...
  Герда рече са одушев е®ем:
  - А мине у пред®ем по у су невид иве!
  - СачекаЌ минут! прошапутала Ќе Шарлот.
  Герда Ќе била изненађена:
  - А какве су опет замке?
  Ватрени ратник Ќе уверио:
  - Не, али... мислим да Ќош имамо шансе!
  Ватрени ратник Ќе поново по убио ®ену белу пластику своЌим сунђерима. Слушала Ќе, паж иво разгледаЌу·и.
  Герда се, заузврат, опустила и чинило се да се храни божанском енергиЌом из воде. Шарлот Ќу Ќе упитала:
  - А видите, тешко ми Ќе да се концентришем на овом месту.
  И голонога плавуша се осврнула. Осе·ало се као да ·е ускоро бити светло. Мрак Ќе престао да буде мркли, Ќер су се сасвим недавно поЌавиле несталне празнине у ®еговоЌ непробоЌности - чинило се, само Ќош мало, и покривач но·и ·е се спустити. Дакле, хаЌка ·е почети врло брзо. Добро да су стигли до реке. Герда Ќе, скупивши обрве, паж иво погледала: на ногама ЌоЌ се Ќасно видела вода коЌа Ќе мушкарце излуђивала, неЌасно - у средишту струЌе. Друга страна се скоро утопила у мрак.
  Снежно бели ратник Ќе приметио:
  - Кад би сада мушке руке мазиле наша исцрп ена тела са венама коЌе провируЌу од напетости. Како бисмо уживали? О страдално месо невиних девоЌака. МоЌа недра боги®е Венере, тако жели  убав и сре·у, какву год жена жели!
  Шарлот Ќе поново узела лулу. Овог пута Герду се учини да Ќе, било у ваздуху или у зем и, нешто задрхтало као одговор. А на голоЌ пети плавокосог ратника нешто се тр ало ши цима и уЌедно тако нежно. Она Ќе изЌавила:
  - Овде Ќе она усхи·е®е боа констриктора.
  - Да ли си чуо? Млади ватрени ђаво узбуђено Ќе ухвати за руку. - Кораци мегагнома! О снежно бела женка мирисала? КиЌ-Дар Ќе одговорио. Шарлот Ќе по убила приЌате ицу у уво. - ВеруЌте ми, наша победа Ќе близу, Он Ќе ту негде!
  Герда Ќе приметила:
  - Да, близу... Као Месец за будалу!
  Шарлот Ќе почела Ќаче да дува у своЌу звижда ку направ ену од магичне пластике коЌу су створили виле®аци (мада техно-магиЌа!), а затим Ќе притиснула уво на зем у. Овога пута много уоч ивиЌе Ќе било узаЌамно тресе®е зем е.
  Герда Ќе филозофски приметила:
  - ПостоЌи такав знак да што дуже немате сре·е на почетку, краЌ ·е бити успешниЌи!
  - Да ... - Смарагдне очи наЌлепше девоЌке радосно зашки ише, - дошао Ќе на позив! Кеи-Дар!
  Герда стави прст на усне:
  - Да, буди опрезан. Можда уопште ниЌе таЌ мегагном, или створе®е сасвим другог реда!
  Укочили су се, слушаЌу·и. Дрхта®е зем е постало Ќе уЌедначениЌе, теже. Негде у близини, између "острва" жбу®а, пробиЌао се огроман лик. Био Ќе као ¤иновски дух, коЌи Ќе послушно тражио господара, макар био и послед®и голобради млади·...
  Шарлот Ќе изЌавила:
  - Вероватно не можете ни да замислите сву мо· мегагнома. То су тако мо·на створе®а да се чак и паклена ватра повлачи пред ®има!
  Герда Ќе одмах приговорила:
  - Не, зашто не могу да замислим ... Ако Ќе гном Ќако створе®е, онда би мегагном требало да буде за ред величине Ќачи. Уосталом, саме речи мега, то Ќе милион пута више!
  Шарлот Ќе во но, као девоЌка на састанку са поп звездом, пристала:
  Да, у праву си приЌате у! Тачно у милион, ово Ќе цела непобедива воЌска!
  Герда Ќе била изненађена:
  "Зашто га ниси раниЌе позвао и пустио наше приЌате е да помру?"
  Уместо одговора, млада и риђокоса ђаволица поново Ќе по убила ®ену звижда ку, а ваздух Ќе уз лагано шишта®е излазио из закрив ене млазнице. И одЌедном се Шарлот укочила у пола даха, а ®ене смарагдне очи су се заокружиле. Ог®ени вук седе у воду, додируЌу·и Гердину руку. Толико сам желео, требало Ќе да ЌоЌ одговорим, када одЌедном...
  ДевоЌчичине босе ноге су изненада запекле од тако оштрог бола да су одЌедном скочиле и ... коначно се пробудиле. Мадлен Ќе држала палицу са електричном жицом споЌеном на ®у. На розеу се поЌавио мЌехури· електричног праж®е®а, чак и мало орожео од трча®а по врелом песку и оштром планинском каме®у.
  СС капетан Ќе зарежао:
  - Устани и спреми се да обучеш униформу! Не можете се шепурити у Ќедном бикиниЌу пред фелдмаршалом! ГледаЌ, душо, би·еш награђен, али ако избациш глупост, онда ·у натерати Конанов точак да се окре·е на Ќедан дан, а у исто време дам струЌни удар. - Мадлен Ќе направила грозну фацу. - Мада не, не дан, ве· целу неде у, без иЌедног минута предаха. єош имамо времена.
  ДевоЌке су брзо почеле да се окуп аЌу.... А на другом континенту такође су се дешавали заним иви догађаЌи, и то слични.
  Да, и сада се битка вратила, а ратница Герда, користе·и своЌе голе ножне прсте, ша е проЌектил смртоносне силе. РазбиЌени Персхинг Ќе стао.
  Овде се увлачи нешто ве·е и неспретниЌе. НаЌновиЌи амерички развоЌ, самоходни топ калибра топа дужине 155 мм и деб ине оклопа од 305 мм. Тешка Ќе сто двадесет тона и веома се споро кре·е. єедва пузи...
  Герда Ќе добро ци аним ударцем разбила Схермана и приметила:
  - Иде нам у душу!
  Шарлот Ќе пуцала голим ножним прстима, разбила неприЌате а у поцепане комаде метала и зацвилила:
  - За част и ота¤бину!
  Кристина Ќе са запрепаш·е®ем приметила:
  - Можеш ли му уградити бомбардер?
  Магда Ќе самоуверено изЌавила:
  - Препусти ово мени!
  А девоЌка Ќе уперила топ у неприЌате а, своЌим жилавим прстима, и млатила.
  А амерички монструм Ќе стао и експлодирао.
  Ово су девоЌке из Тре·ег РаЌха - браво!
  Дошла Ќе зима, а ИС-7 се кре·е кроз снег. У Америци се воде борбе. Бесно се боре лепотице из СССР-а.
  Аленка Ќе голим прстима пуцала на Першинга и разбила противника.
  А она Ќе гукала:
  - Слава руском комунизму!
  А®ута Ќе такође погодила гранатом. Применила Ќе технику уз помо· голих прстиЌу и гугутала:
  - Ре·и ·у Супермен девоЌка!
  Алла Ќе такође узела и пуцала и погодила други тенк Паттон. И тако кул.
  Какво Ќе повр·е оваЌ наЌновиЌи Паттон резервоар? То Ќе "претежан", само са снажниЌим мотором од 810 ко®ских снага и нагнутиЌим оклопом.
  Каква импресивна машина коЌа може да постане проблем за Т-34-85. Али ИС-7 Ќе туче као из да ине. А совЌетски тенк, примивши проЌектил у пред®и оклоп, ша е га у рикошет. Ево борбеног возила. И као одговор, Ќедним замахом, руши Американца.
  Тада МариЌа пуца, прецизно погађа неприЌате а. ПробиЌе га и зацвили:
  - Наша воЌска Ќе Ќака, чува свет!
  И такође користи голе ножне прсте.
  А онда ·е МарусиЌа бити сЌебана. И смрви неприЌате ски оклоп у комади·е. Уз помо· у овом случаЌу голе пете.
  И урлати:
  - За Ста инове нове реформе!
  Она Ќе тако борбена лепотица, и жели да угоди свима.
  Овако ради екипа на ИС-7, коЌа Ќе дођавола болесна.
  Али овде долазе девоЌке.
  Елизавета се бори на Т-54. И делуЌе очаЌнички. Тако агресивна кучка.
  А девоЌке имаЌу Ќако добар ауто. И из ®ега пуцаЌу изузетно прецизно.
  На пример, узели су и ударили "Суперпершинг", а они вичу:
  - Наш свети комунизам!
  Елизабетх Ќе уперила пишто  голим прстима. Лупанула на мету и зацвилила:
  - МоЌа победа ·е бити велика!
  И намигнула своЌим сапутницима.
  Екатерина Ќе млатила скерлетном брадавицом и зацвилила:
  - За наше велике победе!
  И како се смеЌе на сав глас.
  А Елена ·е, уз помо· своЌих голих ножних прстиЌу, ударити у неприЌате а. Сломила Ќе мо·ни оклоп, расцепила метал и зашкрипала:
  - Мо·ни наш народ!
  И урлати на све стране ®егових плу·а...
  - Ура!
  А ЕуфразиЌа такође млати душмана, овога пута брадавицом од Ќагоде. Сломи неприЌате а и брб аЌ:
  - За величину комунизма на свим планетама галаксиЌе!
  Ово су наЌкул девоЌке на свету. И нема шта да их заустави или обузда.
  Екатерина цвили и тресе грудима:
  - Имам супер девоЌку!
  А брадавице су ЌоЌ заливене рубинима... єедном их Ќе гурнула у лице црнцу и натерала га да лиже. Затим Ќе Ќезиком лизнула ®егово мушко савршенство. Какав приЌатан укус.
  Како Ќе лепо за девоЌку - да не опишем ве·е задово ство на свету.
  Овако девоЌке сломе душмана. И уживаЌу у своЌим славним победама и колосалним достигну·има.
  А АнастасиЌа Ведмакова и Аленка СоколовскаЌа су генерално невероватне девоЌке. Таласи страсти и цунами пожуде само кипте у ®има.
  АнастасиЌа пуца у неприЌате а своЌом гримизном брадавицом, удара у єенкиЌев авион и цвили на све стране:
  - єа сам прелеп супермен!
  Аленка СоколовскаЌа, настав аЌу·и да слама неприЌате а, уз помо· брадавица Ќагоде и урла:
  - А Ќа сам виши од девоЌке на свету!
  Такве су борбене жене, а морам ре·и да су Ќош покрале! Нико им не може одо ети.
  Чак и Америка ... и свака Ќе ве· заслужила десет златних звезда хероЌа СССР-а ...
  За тако феноменално достигну·е добили су специЌалну награду: диЌамантска звезда хероЌа СССР-а. То Ќе само по себи веома часно и кул.
  Забавите се лепотице!
  НаЌбо е, наравно, тек долази!
  Олег Рибаченко Ќе извео Ќош Ќедну операциЌу у СаудиЌскоЌ АрабиЌи.
  Царска воЌска НиколаЌа ИИ проширила Ќе руску териториЌу. ЗаЌедно са Олегом, девоЌка Маргарита Коршунова се сада борила. Такође мутант - ратник коЌи Ќе добио бесмртност.
  Па вЌечна дЌеца довела су у послушност све ове банде му¤ахедина. И победили су их - натеравши их да положе заклетву руском цару.
  У исто време, Олег Рибаченко се не противи да напише леп и мало другачиЌи наставак авантура девоЌака;
  После нове године, Немци и коалициЌа су значаЌно напредовали широм СЌеди®ених Држава. Американци су, суочаваЌу·и се са технолошки напредниЌим неприЌате ем, губили.
  До краЌа марта, Вермахт се приближио Вашингтону и почео да Ќуриша на престоницу САД.
  Борбе су биле неравноправне и видело се да девоЌке овде побеђуЌу... Посебно пирамидални тенк, Герда Ќе добра, као и ®ене композициЌе.
  Герда Ќе током гранатира®а Беле ку·е, када Ќе ®ен тенк погођен директном ватром, заспала, и овако Ќе са®ала...
  Видела Ќе партизанку Лару МихеЌко коЌу су ухватили нацисти. ДевоЌчица од четрнаест година узвратила нацистима. ДвоЌица ®ених сапутника су убиЌена. И сама се сакрила у колибу.
  Бака Ќе хтела да Ќе изда за своЌу унуку, али ЌоЌ нацисти нису веровали. И одвели су ме... Потрага почи®е.
  А онда Ќе Лара зграбила гранату, нацисти су пали. ДевоЌка се ментално опростила од овог светла и бацила га ... Али граната ниЌе експлодирала.
  НиЌе се могло Ќуначки побе·и.
  Оборили су Лару, ударили Ќе неколико пута и забили ЌоЌ модрицу испод ока. Али нису ударали Ќако, очигледно су се плашили да осакате!
  Када Ќе доведена у колибу на испитива®е, Лара се понашала дрско.
  ГледаЌу·и храбро у очи СС пуковника, рекла Ќе:
  - Фриц ·е те ускоро уништити! ЧуЌте тут®аву пушака, смрт стиже из Црвене армиЌе!
  Пуковник Ќе одговорио:
  - Смело девоЌко, ти ·еш се упознати са бичем!
  Лара Ќе смело викнула:
  Бол ме не плаши!
  Пуковник Ќе наредио:
  - Изведи ово копиле напо е са плакатом: партизан и покажи цело село!
  ПолицаЌац Ќе брзо рекао:
  - Пао Ќе снег на улици, а мраз Ќе... Не би ли девоЌку извели босу да расхлади жар!
  СС пуковник климну главом у знак сагласности.
  - Тачно! Нека буде као бос на мразу, можда се опаметите!
  Ларин капут Ќе био поцепан, као и ®ен ¤емпер. Остао само у ЌедноЌ памучноЌ ха ини. Изули су грубе ципеле и црне чарапе. ДевоЌка Ќе остала боса у ЌедноЌ, лаганоЌ ха ини.
  Окачили су ЌоЌ плочу око врата са натписом: "єа сам партизанка". И везавши му руке отпозади, изведоше га на трем. ДевоЌчиним босим ногама било Ќе хладно и снег.
  Лара се осмехнула. Било ЌоЌ Ќе заиста неприЌатно због модрице на лицу, како Ќе изгледала. И можете ходати боси по снегу. Њени табани су постали веома груби током лета, од многих прелазака босоноге. Недавно Ќе обула ципеле и ниЌе ЌоЌ први пут да трпи хладно·у и глад.
  Лара Ќе сама отишла и наставила да се смеши. Дувао Ќе ветар, развевао ®ену бакарноцрвену косу, а снег Ќе шкрипао под ®еним босим ногама.
  ДевоЌка Ќе ходала са таквим погледом, као принцеза на престолу. И оставио за собом елегантне, мале отиске стопала, скоро дети®аста стопала.
  Људи су Ќе гледали са симпатиЌом.
  єедна од бака у бунди промрм а:
  - Ужас! Воде девоЌку босу!
  Време Ќе било сунчано, а Ларини очврсли, жу еви табани Ќедва су трпели хладно·у. Ишла Ќе себи, и показала зубе.
  Овде Ќе спа ена од ударца бича. ДевоЌка Ќе вриснула и угризла се за усну.
  єош неколико пута Ќе ударена силом. Лара Ќе Ќедва стаЌала на ногама и напором во е обуздала Ќе плач.
  Тврдоглава девоЌка Ќе послата у посебну колибу, где су били уређаЌи за муче®е.
  Овде су Ќе ставили на сталак и почели да ЌоЌ пеку пете усиЌаним гвожђем ...
  И два ¤елата бичевала Лару бичевима. ДевоЌчица Ќе у почетку силним напором обуздавала крике, али када су широке траке гвожђа, црвене од вру·ине, нанете на дететове голе табане, вриснула Ќе и изгубила свест. Доведена Ќе...
  ужас...
  Герда се пробудила... Проклетство, о томе морате да са®ате када су они уочи победе, ®ихов тенк гранатира Белу ку·у.
  А онда испадну такве гадне ствари...
  Герда Ќе пуцала на "Супершинг" напуштаЌу·и ку·у, пробила га и гукала:
  - Мир, труд и  убав!
  Затим Ќе исплазила Ќезик.
  Шарлот Ќе такође ударила неприЌате а голим прстима на ногама и викнула:
  - єа сам супер девоЌка!
  Кристина Ќе такође ударила, сик·у·и змиЌом и притискаЌу·и дугме ¤оЌстика своЌом гримизном брадавицом, пробиЌаЌу·и неприЌате а:
  - Ми смо супермени!
  И Магда ·е ошамарити неприЌате а, разбити тенк, натерати борбени комплет да детонира и издати:
  - ДаЌ акробатику!
  Затим намигуЌе своЌим партнерима. Ево девоЌке - сматраЌте топничара наЌвише класе.
  Ратнице уништаваЌу єенкиЌе и добиЌаЌу бодове... Албина и Алвина су ве· освоЌиле по две хи аде оборених аутомобила. За то су добили нову награду: ДиЌамантску звезду Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Тако су се девоЌке истакле поставши асови супер класе. И нико их ниЌе могао зауставити и победити.
  АнастасиЌа Ведмакова и Акулина СоколовскаЌа и Орлова добиле су свака нова награда: Орден славе наЌвишег степена са диЌамантима, чему су се веома обрадовали. То су неке цоол девоЌке.
  И рат се ближи краЌу... Американци 20. априла 1948. капитулираЌу. И Ќош Ќедна прича о Другом светском рату окренута наглавачке.
  Овог пута то изгледа као период дугог мира. СССР Ќе вратио А аску и сви су били сре·ни. А зем е америчког континента поделили су єапан и Тре·и раЌх. Тако Ќе завршена привремена прерасподела света.
  Немци су уморни од рата.
  Хитлер Ќе дозволио полигамиЌу у Тре·ем раЌху - до четири жене свака, и увео драконске порезе на парове без деце или ма®е од троЌе. Ово Ќе био снажан потез за подстица®е популационе политике.
  Осим тога, сам Хитлер Ќе имао много деце добиЌене вештачком оплод®ом. А међу ®има Ќе требало изабрати престолонаследника.
  НиЌе било туге, Тре·и РаЌх Ќе варио освоЌено заЌедно са єапаном.
  Али 5. марта 1953. Ста ин Ќе умро. И БериЌа Ќе дошао на власт. Зашто БериЌа? У стварноЌ историЌи, он Ќе такође имао добре шансе за престо, али га Ќе спречила незгода: побуна у ДДР-у, током чиЌег гуше®а Ќе сазрела контразавера против БериЌе. А овде ДДР, наравно, ниЌе.
  Осим тога, Хитлер Ќе такође желео да после Ста ина влада предвид иви и познати БериЌа, коЌи Ќе био германофил. А Ста ин Ќе, када му се здрав е погоршало, направио тестамент у корист БериЌе.
  Дакле, све Ќе одлучено у корист шефа таЌне а не само таЌне полициЌе.
  Па, БериЌа Ќе понудио Хитлеру да се обрачуна са єапаном док не набави нуклеарно оружЌе.
  Никад не знаш шта самураЌ може да смисли.
  БериЌа и Хитлер договорили су заЌеднички рат са єапаном, и поделу ®егове териториЌе.
  20. априла 1954. почео Ќе заЌеднички рат против огромног колониЌалног царства самураЌа.
  Каква нова страница се окре·е у историЌи. СовЌетске трупе напредуЌу на єапан.
  А и Немци... Ево опет Герда и Шарлот се боре у пирамидалном резервоару. ИмаЌу аутомобил са два седишта тежак педесет тона и компактни гаснотурбински мотор од 2500 ко®ских снага. Можете замислити какав брз немачки ауто. А оклоп Ќе посебан, са примесом пластике. И веома Ќак непробоЌан из свих углова. Пушка малог калибра од 75 мм, али са веома великом цевном брзином проЌектила у пишто у високог притиска. Има пове·ан оклоп. А залиха граната и брзина па бе су велики. Провод ивост Ќе висока.
  Сам тенк Ќе Ќедноставно супер... Тако да Герда зна на чему да се бори.
  СовЌетски аутомобили су слабиЌи. Главни тенк Ќе и да е Т-54, ауто ниЌе лош, релативно Ќефтин, али у свему много инфериорниЌи од немачког. ИС-7 Ќош увек ниЌе постао масиван. Приметио га Ќе ИС-10, коЌи Ќе добио топ од 122 мм, али са дужом цеви и добрим чеоним оклопом, са слабиЌим боковима. Али све се ово уклапало у тежину од педесет три тоне, што ниЌе лоше.
  Герда испа уЌе своЌ тенк Пантер-6 на єапанце, користе·и голе ножне прсте и притискаЌу·и дугмад на ¤оЌстику, док урла:
  - Слава идеЌама ариЌевског братства!
  Шарлот притиска дугмад на ¤оЌстику, своЌом гримизном брадавицом, низом од седам митра еза, и цичи:
  - Наша сре·а Ќе у комунизму ариЌевског сна!
  И девоЌка се опет смеЌе...
  Кристина и Магда се боре на другом пирамидалном "пантеру"-6.
  Кристина голим прстима притисне дугмад ¤оЌстика, удари неприЌате а из єапана и заурла:
  - Свака част мом дечку!
  Магда такође отвара ватру, и заглушуЌу·и се смеЌу·и каже, притискаЌу·и дугме ¤оЌстика своЌом рубин брадавицом:
  - Слава нашим млади·има!
  И како се смеЌу на сав глас. Такве су, искрено, дивне девоЌке у ратном узбуђе®у.
  Да, за єапан изгледа да Ќе дошао суд®и дан. Али све иде по плану.
  Елизабет и ®ена посада се боре на тенку Т-54, донекле модернизованом. Али разлика Ќе мала. Пишто  Ќе постао мало бржи, а проЌектил Ќе оклопниЌи. Ово Ќе разлика.
  А мотор Ќе исти дизел мотор са 520 ко®ских снага... єапанци користе тенкове сопственог дизаЌна и лиценциране немачке. И аутомобили су генерално добри. Посебно машина Хирохито-3, тежине педесет осам тона, са топом од 105 мм са дужином цеви од 70 ЕЛ, супериорном од Т-54 у наоружа®у, а не инфериорна у оклопу и возним перформансама, осим резерве снаге .
  ОваЌ Ќапански тенк Ќе проблем за СССР. Али постоЌе и лакши аутомобили Зем е излазе·ег сунца.
  Лакше Ќе иза·и на краЌ са ®има.
  Елизабет пуца голим прстима и погађа самураЌске тенкове. Она то ради веома паметно и цикне:
  - Слава нашоЌ слободноЌ Ота¤бини!
  Екатерина поново пуца, користе·и гримизну брадавицу, и разбиЌаЌу·и Ќапански ауто, цичи:
  - За Богом дану РусиЌу!
  Елена такође млати неприЌате а, разбиЌа неприЌате ски тенк голом петом и урла:
  - За величину идеЌа комунизма!
  ЕуфразиЌа такође пуца и то ради уз помо· брадавице Ќагоде ®ених еластичних груди и цичи:
  - Слава победама вишег комунизма!
  Тако да спретно помераЌу своЌ тенк и избегаваЌу пораз. Тенк Хирохито-3 се такође може класификовати као тежак, али Ќе прилично масиван. Тешко Ќе победити овакву машину.
  И ево га код девоЌака. Пушка Ќе ве·ег калибра и ве·а Ќе од ®ужне брзине проЌектила. Челни оклоп Ќапанске куле Ќе чак деб и од совЌетског 240 мм, а чело трупа Ќе такође деб е у гор®им 150 мм и 120 мм до®ем. А брзина єапанаца Ќе Ќош ве·а, гаснотурбински мотор Ќе 1500 ко®ских снага. Да, оваЌ тенк Ќе наЌбо и у єапану. Не можеш се шалити с ®им.
  Али Елизавета, уз помо· гримизне брадавице, ша е проЌектил право од краЌа до краЌа, а Ќапански тенк експлодира, не успеваЌу·и да погоди совЌетски аутомобил.
  єекатерина Ќе цвркутала и  убила другарицу у босу пету:
  Ти си паметна Лиса!
  Елизабета се ниЌе сложила.
  - єа сам само гениЌе!
  И како се смеЌе на сав глас. Ево девоЌке.
  И много завиЌаЌу... Екатерина, на пример, се·а се четрдесет и Ќедне године како Ќе тада отишла. Ципеле су се поквариле после пар дана и морао сам да газим бос. А по навици градску девоЌку боли, свака кврга, свака гранчица, свака кврга се осети. И до крви Ќе оборила ноге, кад сваки корак пршти од бола.
  Никада ниЌе помислила да хода®е босоног може бити тако болно. НиЌе ни чудо што Ќе Хуго саосе·ао са босоногом девоЌком Цлосет. Ако чак и лети такве девоЌачке ноге, каква онда зима.
  Катарина се, међутим, брзо навикла, младо тело се брзо прилагођава, ра®ени табан Ќе зарастао у жу еве и огрубео. И било Ќе лепо ходати бос. Екатерина ниЌе ни обула ципеле док ниЌе ударио мраз. Међутим, тада су се формирала ®ихова четворка и ЕуфрасиниЌа их Ќе научила вештичкоЌ вештини. А вештице често трче босоноге по снегу да продуже младост. Укратко, девоЌке су овладале таЌним зна®ем, и изгледале су као двадесетогодиш®е, а босе и у бикиниЌу нису се смрзавале на хладно·и. Ево лепоте. А хладниЌих нема, осим, наравно, Аленке. Борила се на ИС-10 у модификациЌи са продуженом цеви. Тенк се поЌавио у сериЌи сасвим недавно. И Ќош ретко. ИС-7 никада ниЌе ушао у велику сериЌу. Очигледно због високих трошкова и потешко·а у производ®и.
  Па посада Аленке уништава ове єапанце и пева у себи песме.
  Лете као ватре плаве но·и
  Ми смо пионирска деца радника...
  Приближава се ера светлосних година,
  ВапаЌ пионира увек буди спреман!
  Када девоЌке приону на посао, не можете им одолети. Ово Ќе заправо савршена творевина рата.
  Борбе иду добро, а єапан губи.
  Овде су совЌетске трупе у маЌу заузеле Ќужни Сахалин. И поступали су краЌ®е опрезно.
  Али бата они совЌетских девоЌака показуЌу дивну класу борбе.
  Од ®ихових врста оружЌа, наравно, почео Ќе да се користи АК. Горе од немачког, али Ќедноставно и поуздано. И коси противнике, иако Ќе нишан на да ину ма®и од немачког Ќуришног карабина.
  СовЌетске девоЌке Ќапанских затвореника  убе своЌе босе, праш®аве ноге, лижу голе пете. Ово Ќе ®ихова тактика.
  Борбени ратници, наЌвиша класа.
  У лето 1954. Немци су у великоЌ мери очистили Америку од Ќапанских трупа.
  Посебно лепо се борио бата он босоногих девоЌака, на челу са Маргарет. ДевоЌку су распршили самураЌ, а зароб ени млади· Ќе био приморан да му  уби пете и лиже ®едра Венере.
  Герда и ®ен тим на Пантхерс-6 су урадили добар посао и послали су доста єапанаца у пакао, а неке у раЌ.
  Четири нин¤а девоЌке су се бориле са совЌетским трупама коЌе су напредовале у Ман¤уриЌи.
  Нин¤а девоЌка плаве косе посечена Ќе мачевима и водила Ќе ветре®ачу, секла совЌетске воЌнике. Затим Ќе ножним прстима бацила грашак са експлозивом, преврнувши совЌетски тенк Т-54 и залаЌала:
  - НаЌхладниЌа зем а Ќе єапан!
  Нин¤а девоЌка са жутом косом такође ·е сечивама ударити по неприЌате у и голом петом задати бумеранг, вичу·и:
  - За наше победе самураЌа!
  Црвенокоса нин¤а ·е без проблема извести агресивни грамофон са мачевима, се·и совЌетске воЌнике. Тада ·е ®ени голи прсти лансирати бомбу. Тенк СССР-а ·е бити растрган и ратник ·е шкрипати:
  - У име идеЌа комунизма!
  Бела нин¤а девоЌка Ќе узела и секла противнике, као да Ќури лепезом по терену, поново секу·и руске воЌнике, и голим прстима, као да Ќе лансирала смртоносног коЌи би цела два совЌетска тенка раскомадао.
  И урлати:
  - За величину зем е!
  ДевоЌке воле да убиЌаЌу, а Ќош више воле да силуЌу затворенике. Да, тако да су мушкарци губили свест од пренапреза®а. И тако то воле нин¤е девоЌке. Скака®е на везане мушкарце и истовремено бичева®е бичевима.
  Али, упркос Ќунаштву єапанаца, они губе од бо е и напредниЌе технологиЌе.
  Посебно на небу супер-класе, асови АнастасиЌа Ведмакова и Акулина СоколовскаЌа, коЌе сламаЌу єапанце као ветре®аче.
  АнастасиЌа, уз помо· голих ножних прстиЌу, у Ќедном рафалу одсече шест Ќапанских летелица одЌедном и зашкрипи:
  - Слава идеЌама комунизма у РусиЌи!
  Акулина Ќе, притиском на дугме своЌом гримизном брадавицом, одсекла седам Ќапанских летелица одЌедном и заурлала:
  - Слава хероЌима РусиЌе!
  Ратници се освете єапану за ®ихове претходне притужбе. А посебно за пораз у рату из времена цара НиколаЌа ИИ. Не, они никада не·е заборавити, а генерациЌе не·е опростити.
  АнастасиЌа, притискаЌу·и своЌу рубин брадавицу, дала Ќе Ќош Ќедан рафал, обараЌу·и Ќапанске авионе и урлаЌу·и:
  - Слава ери комунизма БериЌа!
  Акулина босим прстима притиснула ноге, обарала самураЌске авионе и гукала:
  - За велике победе!
  А Албина и Алвина стичу рекордне рачуне. За три хи аде оборених летелица награђени су орденом: ДиЌамантском звездом Витешког крста Гвозденог крста и златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  Албина се, уз помо· гримизне брадавице, окренула. Одсекла Ќе десетак Ќапанских авиона одЌедном и загугутала:
  - За моЌе груди!
  И замиш ала Ќе себе у наручЌу црног ратника.
  Алвина Ќе шутнула голим прстима, оборила десетак и по Ќапанских авиона и зацвилила:
  - За велике победе!
  Немачке девоЌке су веома борбене и лепе. Црни момци су веома драги, а ®ихови Ќезици су увек спремни да углачаЌу савршенство од ебановине мушкараца.
  Албина Ќе, уз помо· голих ножних прстиЌу, поново ударила самураЌе и оборила ®ихове авионе.
  А она Ќе гукала:
  - єа сам Супермен!
  Алвина Ќе притиснула брадавицу од Ќагоде, покосила масу Ќапанских авиона и зацвилила:
  - єа сам свемирска лисица!
  ДевоЌка Ќе веома борбена и активна у своЌоЌ хиперсексуалности.
  Прави АриЌевци - само супер! И уопште такве лепотице наЌвише класе!
  Немачке и совЌетске трупе, побеђуЌу·и неприЌате а, напредуЌу преко Кине.
  Приликом Ќуриша на Сингапур истакли су се борци ваздушно-десантне дивизиЌе и босоноге девоЌачке Ќединице "Баракуда". ДевоЌке су, удараЌу·и голим петама кроз локве тропске кише коЌе сипа, провалиле на утврђене положаЌе єапанаца и проболе их баЌонетима.
  Такве су борбене лепотице.
  єапан Ќе задрхтао од разорних удараца тако агресивног тима.
  У Ќесен 1954. године наЌве·и део Кине су преузеле силе Осовине. А ситуациЌа Ќе постала много компликованиЌа за Зем у излазе·ег сунца.
  Хитлер Ќе приметио:
  - Две птице у ЌедноЌ Ќазбини не могу да се слажу!
  А ратници Албина и Алвина оборили су четврту хи аду летелица. єапан Ќе производио Ќефтине, али неквалитетне летелице у веома великим количинама, па Ќе било веома згодно прикуп ати рачуне.
  Албина Ќе голим ножним прстима одсекла другог самураЌа и зацвилила:
  - Ово Ќе наш леп свет!
  Алвина Ќе уз помо· гримизне брадавице срушила десетак Ќапанских аутомобила и твитовала:
  - Слава ери комунизма, у целоЌ васе ени!
  Албина, коЌа Ќе такође користила брадавицу од Ќагоде и обарала самураЌа, била Ќе изненађена и узвикнула:
  Говорите о комунизму?
  Алвина Ќе, користе·и своЌе голе ножне прсте, и одсецаЌу·и десетак Ќапанских летелица, известила:
  - Нови ариЌевски поредак Ќе комунизам!
  ДевоЌке су се смеЌале... За четврту хи аду летелица награђене су ДиЌамантском звездом Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. Да Ќе и веома висока награда рекорд за лепотице.
  Ово су девоЌке на коЌе се треба угледати....
  Међутим, АнастасиЌа Ведмакова и Акулина СоколовскаЌа нису инфериорне и премашиле су резултат од пет стотина оборених авиона.
  И добили су нове награде коЌе су биле веома високе, и сакупили су за себе читаву колекциЌу звезда.
  АнастасиЌа босим ногама гађа оружЌе, и руши неприЌате а, сече неприЌате а и шкрипи:
  - За комунизам на целоЌ планети!
  Акулина сече неприЌате а притиском на гримизну брадавицу, агресивно вришти:
  Чак нас и деца знаЌу!
  Зими Ќе єапан изгубио скоро све своЌе колониЌе, а борбе су се пребациле на саму метрополу.
  Дошла Ќе 1955. година, када су битке бурне и не виде ни краЌа ни ивице.
  єапан попушта, полако али сигурно. И постепено губи рат.
  Али самураЌи се боре очаЌнички и жестоко.
  А онка и ®ена посада прешли су у експериментални тенк ИС-11. Ова машина Ќе опрем ена топом од 130 мм и има чврсте гусенице на дну.
  Аленка пуца голим ножним прстима, буши неприЌате а и урла:
  - Слава комунизму са голим штиклама девоЌака!
  А®ута Ќе такође пуцала уз помо· гримизне брадавице, притискаЌу·и ®их девет на окидаче митра еза и викнула:
  - Ми девоЌке смо веома кул!
  Ала Ќе такође ударала голим прстима, разбиЌаЌу·и неприЌате а и урлаЌу·и:
  - Па из шрафа!
  МариЌа се Ќебала, уз помо· голе пете. Пробила Ќе неприЌате а скроз до краЌа и гугутала, показуЌу·и зубе:
  - За нова достигну·а!
  МарусЌа Ќе ударила уз помо· брадавице Ќагоде, набиЌаЌу·и неприЌате е смртоносним стиском и цврку·у·и:
  - За велики комунизам!
  Аленка поново опали и заурла:
  - Па да погине председник колхоза и цигански диктатор Сашка!
  И удари босом ногом о оклоп.
  Тако су се девоЌке растале, баш супер. Они су генерално невероватни ратници.
  Овде певаЌу углас:
  Не, будни не·е избледети,
  Поглед сокола, орла...
  Глас народа Ќе звучан -
  Шапат ·е змиЌу смрскати!
  
  Ста ин живи у мом срцу
  Да не знамо тугу...
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  
  ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити
  Би·е краЌа фашизму...
  И сунце ·е сиЌати
  Пут, расвет аваЌу·и комунизам!
  Елизавета се такође бори са своЌим тенк Т-54, таква борбена девоЌка-вештица.
  А лепотице босим ногама обараЌу Ќапанска кола.
  Елизабет Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика и цвркутала:
  - Слава идеЌама совЌетског комунизма!
  А како ·е се ова лепотица смеЌати! И блиста са бисерним зубима.
  Екатерина га Ќе узела и такође пуцала голим прстима и цвркутала:
  - У победи бесмртних идеЌа комунизма,
  Видимо буду·ност наше зем е...
  Елена Ќе ошамарила противника рубин брадавицом, разоткрила зубе, цвиле·и:
  - И црвена застава наше ота¤бине,
  Увек ·емо бити несебично верни!
  ЕфрасиЌа Ќе ударила голом петом и сиктала:
  - Слава ота¤бини, нашоЌ слободноЌ,
  ПриЌате ство народа, подршка заувек!
  И све девоЌке, босим ножним прстима, углас певале:
  - Мо· закона, во а народа,
  На краЌу краЌева, за Ќединство Ќедноставне особе!
  Ратници, морам ре·и, имаЌу невероватну борбену агресиЌу.
  А овде се Герда бори...
  Њен "пантер"-6 Ќе као супертенк коЌи уништава положаЌе самураЌа.
  Герда пуца са гримизном брадавицом, притискаЌу·и дугме ¤оЌстика и урла:
  - За ариЌевски свет!
  Шарлот ·е и шамарити, уз помо· голих ножних прстиЌу растргати масу єапанаца и брб ати:
  - За велике границе!
  Туку се и Кристина и Магда. ДевоЌке су изузетно борбене, и веома лепе, скоро голе у бикиниЌу.
  Кристина Ќе пуцала своЌом рубинском брадавицом, разбила Ќапански тенк Хирохито-4 и гукала:
  - Слава моЌоЌ зем и!
  Магда Ќе такође шутирала голим прстима, разбила самураЌску хаубицу и викнула:
  - Слава великим достигну·има!
  Ове девоЌке су врхунске!
  Токио Ќе пао краЌем марта. А 20. априла 1955. єапан Ќе капитулирао и тиме окончао велики рат.
  ДевоЌчица Албина и Алвина премашиле су пет хи ада оборених летелица. И за то су добили специЌалну награду: Велика диЌамантска звезда Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим листовима, диЌамантски мачеви.
  Рат Ќош ниЌе завршен. Само се крила неко време. Али Хитлер Ќе освоЌио скоро цео свет.
  БериЌа Ќе вратио Ќужни Сахалин, Курилски гребен и Ман¤уриЌу, заЌедно са Порт Артуром.
  СССР Ќе постао Ќака зем а коЌа Ќе зализала своЌе ране. Неко време Ќе нацистичка Немачка осваЌала друге зем е, потискуЌу·и ®ихов безначаЌан отпор.
  Рат Ќе траЌао за униште®е и светску доминациЌу. Али спремала се Ќош Ќедна глобална конфронтациЌа.
  У међувремену, над СССР-ом су се скуп али облаци. А 1959. године, на дан свог седамдесетог рођендана, Адолф Хитлер Ќе одлучио да нападне СовЌетску РусиЌу, где Ќе владао БериЌа. На страни Фирера био Ќе скоро цео свет.
  Али СССР Ќе постао Ќака, индустриЌска сила. Тако сам нашао косу на камену.
  Обе зем е су поседовале нуклеарно оружЌе, али су Герда и Албина успеле да направе генератор у коме Ќе зраче®е прекривало целу планету Зем у, чине·и кориш·е®е ове врсте униште®а немогу·им.
  И Хитлер Ќе одлучио да преузме послед®у суверену власт на свету. Граница на западу ишла Ќе дуж Д®епра, а затим БелорусиЌе и балтичких држава под Немцима. Нацисти су успели да задрже Крим иза себе. Осим ако СССР ниЌе изнаЌмио базу Црноморске флоте у Севастопо у.
  Поред остатка териториЌе, РусиЌа Ќе била део Кине - Ман¤уриЌе. Дакле, становништво СССР-а, где Ќе вођена веома активна политика подстица®а наталитета, а полигамиЌа легализована од стране комунистичког, атеистичког режима, ве· Ќе премашила предратне броЌке из 1941, упркос териториЌалним губицима, и сваке године Ќе додао за три одсто.
  БериЌа Ќе забранио и абортус и контрацептиве. И увео див е порезе на породице са ма®е од четворо деце.
  Према плану и методи штапа, СССР се брзо развиЌао, а ®егова воЌна мо· се пове·авала.
  Хитлер Ќе, осе·аЌу·и потенциЌалну прет®у, након што Ќе завршио окуп а®е света у Ќединствен Тре·и раЌх, одлучио да започне своЌ послед®и рат на овоЌ планети.
  Шта Ќе послед®и рат? Нема више шта да се освоЌи на Зем и. Пре годину дана Немци су полетели на Месец, а ера шире®а свемира Ќе отворена. Али да ли ·е Хитлер доживети период Ратова звезда и осваЌа®а галаксиЌа? Упркос здравом начину живота, вегетариЌанскоЌ исхрани, редовном вежба®у и одмереноЌ физичкоЌ активности, било Ќе Ќасно да Фирер стари. На глави се све више пробиЌа ·елава тачка, коса седи, а поглед уморан. Иако Фирер покушава да се орасположи.
  Било како било, требало би да завршите своЌу послед®у мисиЌу и освоЌите СССР. И тако, чак и ако Фирер умре, онда има око хи аду синова добиЌених природном оплод®ом. А Ќедан од ®их ·е бити препознат као наЌбо и, наЌспособниЌи и заузети трон наЌве·ег диктатора у историЌи планете Зем е.
  У сваком случаЌу, одлага®е Ќе превише ризично, а док нуклеарно оружЌе не функционише, Хитлер Ќе само у првом ешалону бацио више од педесет милиона воЌника на СССР. Огроман броЌ тенкова, авиона и лете·их дискова. А ово Ќе колосална мо·.
  СССР Ќе наставио да модернизуЌе оружЌе. ПоЌавио се тенк Т-64, тежи и са снажним топом од 125 мм, способан да пробиЌе пернате гранате и пирамидална немачка возила. Истина, Т-64 Ќе тек почео да улази у производ®у. Главни тенк Ќе и да е био Т-54, недово но Ќак против немачких модела. То Ќе и Ќедан од разлога зашто Ќе Хитлер журио са агресиЌом на РусиЌу.
  ИС-11 се ниЌе ухватио... ИС-12 Ќе створила машина са топом од 203 мм, али се испоставило да Ќе прескуп, тежак и велик. ИС-15 Ќе био компромис у пишто у дуге цеви калибра 152 мм. Ова машина Ќе личила на уве·ани Т-64 и такође Ќе тек почела да се производи.
  Немачки главни тенк, Пантер-6, био Ќе пирамидалног облика, и мало Ќе надограђен у Пантер-7, пове·аваЌу·и калибар топа на 88 мм да би произвео више униште®а. А мотор, коЌи Ќе инсталирао снажниЌе 3000 ко®ских снага, даЌу·и огромну брзину и маневарску способност, задржаваЌу·и тежину од педесет тона, и побо шаваЌу·и квалитет оклопа.
  Чак Ќе и наЌновиЌи совЌетски Т-64 био приметно инфериорниЌи од немачког у возним перформансама и заштити бокова, а такође и чела. Али Т-64 Ќе могао бар да пробиЌе Немца, иако са кратке уда ености.
  На небу су и Немци били Ќачи и по количини и квалитету машина. И нису успели да створе своЌе дискотеке у СССР-у. А Немци су инсталирали топлотне зраке на дискове БелонциЌа - као што су ласери, и могли су да спроведу ефикасниЌе гранатира®е.
  А међу нацистима су дискотеке летеле брзином од десет звукова. И заправо Ќе огроман. Таква Ќе воЌска Тре·ег РаЌха Ќака.
  И имаЌу подземне резервоаре. И много других кул ствари. Укратко, БериЌа практично нема шансе.
  Али совЌетске трупе имаЌу колосалну одбрамбену мо·. А инвазиЌа Ќе почела ваздушном офанзивом. Снаге су неЌеднаке и Немци разбиЌаЌу совЌетске градове. Десет хи ада се кре·е преко РусиЌе и заузима Смоленск.
  Наташа Ќе донела одлуку:
  - Неопходно Ќе натерати Хитлера и ®егову банду да уклоне трупе из СССР-а, а зароб ену децу ослободе!
  Разиграна ЗоЌа се сложила са овим:
  - Наравно да морате! И сачуваЌте своЌе претке од фашизма!
  Августин Ќе приметила, удараЌу·и босим ногама:
  Уради·емо то без икакве сум®е!
  Светлана Ќе спремно потврдила:
  - Имамо сва средства за ово!
  Тек што Ќе речено, четири ратнице нападаЌу фашистичке хорде.
  Ратници из БожЌег руског века и вештице мутанти поново су се ухватили у коштац са нацистима двадесетог.
  У фашистичкоЌ смеђоЌ империЌи има превише воЌника. Теку као бескраЌна река.
  Наравно, четири девоЌке су веома славно прихватиле уништава®е тенкова и авиона Вермахта. Од самог почетка су их ломили рукама и ногама, прекривени по ем силе. Али...
  Као испод зем е, поЌавили су се Олег Рибаченко и Наташина наЌмлађа ·ерка Маргарита Коршунова.
  Зграбили су светлосне мачеве и напали наноботима. Кренули су да униште омражене фашисте. Тако се четворка претворила у шестицу.
  Наташа Коршунова, пуцкетаЌу·и босим, исклесаним стопалима, приметила Ќе:
  - Ето како? Па каква нам Ќе судбина, другачиЌе Ќе не можемо победити!
  Агресивна златокоса ЗоЌа, настав аЌу·и да слама Немце, логично Ќе приметила:
  - Урадимо то брже! СачуваЌмо СССР!
  Олег Рибаченко, босоноги дечак не стариЌи од дванаест година, урлао Ќе на нацисте мачевима, пешадиЌским и тенковским:
  - Никада не одустаЌ!
  А са дечакове босе ноге полетео Ќе оштар диск коЌи Ќе одсекао три фашистичка авиона одЌедном!
  Маргарита Коршунова, блистаЌу·и голим петама, ломе·и противнике, и тенкове и пешадиЌу, искакала Ќе зубе, грцала:
  - Има места за подвиг на свету!
  И отровне игле су се распршиле са босих ногу девоЌчице, погађаЌу·и нацисте и ®ихове авионе и тенкове.
  И Наташа Коршунова Ќе убилачки избацила голе ножне прсте и завиЌала:
  Никада не·емо заборавити и никада опростити.
  И ®ени светлосни мачеви су прошли кроз млин на нацисте. Затим су бластери запалили тенкове, пресекавши ударе. И авиони су га добили.
  Црвенокоси Августин, просецаЌу·и неприЌате е, зацвилио Ќе:
  - За нови ред!
  И нове игле разбацане са ®ених босих ногу. А шта Ќе у оку, шта Ќе у грлу нацистичким воЌницима и авионима.
  Да, било Ќе Ќасно да су ратници постаЌали узбуђени и бесни.
  Хладна ЗоЌа, сече·и авионима беле, смеђе воЌнике и тенкове, цвилила Ќе:
  - Наша гвоздена во а!
  И нови, убитачни дар полети са ®ене босе ноге. И тенкови и бели ловци падаЌу, а репови горе од авиона.
  Светлана Снежана сече воденичара, мачеви су ЌоЌ као му®е.
  Нацисти падаЌу као снопови.
  ДевоЌка босим ногама баца игле, обара неприЌате ске авионе и шкрипи:
  - За маЌку РусиЌу постоЌа·е  удска свемирска империЌа, победи!
  Олег Рибаченко напредуЌе против нациста. Дечак Терминатор сече смеђе трупе.
  А у исто време, прсти дечакових голих ногу избацуЌу игле са отровом, цепаЌу стабла и обараЌу авионе.
  Дечак урла:
  - Слава буду·оЌ РусиЌи!
  А у покрету сече свима главе и ®ушке, а уЌедно и тенкове куле.
  ДевоЌка терминатор Маргарита такође уништава противнике и авионе и тенкове.
  Њене босе ноге млатараЌу. Нацисти умиру у великом броЌу. Ратник виче:
  - За нове границе!
  А онда ·е девоЌка узети и пресе·и ...
  Маса лешева фашистичких воЌника.
  А ево Наташе Коршунове у офанзиви. Сече себи нацисте уз тенкове, авионе и пева:
  - РусиЌа Ќе велика и блистава,
  єа сам веома чудна девоЌка!
  А дискови лете са ®ених босих ногу. Ко Ќе видео грла нациста. Да, ово Ќе девоЌка коЌа руши тенкове.
  ЗоЌа АнгелскаЌа у офанзиви. Сецка®е смеђих воЌника обема рукама. П ува®е из цеви. И голим прстима баца убоЌите игле - обара тенкове и авионе.
  И притом пева у себи:
  - Ох, тупа, идемо,
  Ох, моЌ оми ени ·е оти·и!
  Августин, сече·и нацисте ласерским мачевима и истреб уЌу·и мрке воЌнике, заЌедно са тенковима, цвили:
  - Сав чупав и у животи®скоЌ кожи,
  Бацио се то агом на полициЌу!
  И голим прстима, како бацити у неприЌате а, нешто што ·е убити слона, а Ќош више тенк.
  А онда зацвили:
  - Вукови! Двадесет други век!
  Светлана Снежана у офанзиви. Сече, сече нацисте. Босих ногу на ®их баца поклоне смрти.
  Води млин са мачевима.
  Сломила Ќе много ловаца, заЌедно са тенковима и авионима, и цвилила:
  - Стиже велика победа!
  И опет Ќе девоЌка у див ем покрету.
  А ®ене босе ноге лансираЌу смртоносне игле, уништаваЌу·и тенкове и авионе.
  Олег Рибаченко Ќе скочио. Дечак се завртео у салту. Исецкао много нациста у скоку.
  Бацао Ќе игле голим прстима, обарао тенкове и авионе, гунђао:
  - Буди славан по моЌоЌ лепоЌ храбрости!
  И опет дечак у борби.
  Чврста девоЌка Маргарита Коршунова кре·е у офанзиву. Уништава све неприЌате е заредом. Њени мачеви су чврш·и од сечива ветре®аче. А голи прсти бацаЌу дарове смрти, тенкови и авиони горе.
  ДевоЌка Ќе у офанзиви. Истреб уЌе смеђе ратнике без церемониЌе.
  И скокови с времена на време, и увиЌа®а!
  И од ®е лете дарови униште®а.
  И сами нацисти падаЌу мртви. И читаве гомиле лешева гомилаЌу се.
  Маргарита агресивно шкрипи:
  - єа сам амерички каубоЌ!
  И опет су ®ене босе ноге бациле иглу.
  А онда Ќош десетак игала!
  Наташа Коршунова Ќе такође веома кул у офанзиви.
  И баца босим ногама, и п уЌе из сламке, обара тенкове и авионе.
  И вришти из свег гласа:
  - єа сам светлуцава смрт! Све што треба да урадите Ќе да умрете!
  И опет лепота у покрету.
  ЗоЌа АнгелскаЌа Ќуриша на блокаду нацистичких лешева. А бумеранги униште®а такође лете са ®ених босих ногу.
  А мрки ратници падаЌу и падаЌу, заЌедно са тенковима и авионима.
  ДевоЌка ЗоЌа вришти:
  - Босонога девоЌко, победи·еш!
  А са голе пете девоЌке лети десетак игала. КоЌе директно у грло нацистима зариваЌу.
  Паду мртви.
  ТачниЌе, потпуно мртво, место са тенковима и авионима.
  Августин у офанзиви. РазбиЌа смеђе трупе. Њени мачеви се носе у две руке. И она Ќе тако велики ратник.
  Торнадо се шири кроз фашистичке трупе - падаЌу авиони и тенкови.
  ДевоЌка са црвеном косом урла:
  - Буду·ност Ќе скривена! Али би·е победоносно!
  А у офанзиви лепотица ватрене косе.
  Августин, у див ем заносу снова, ша е пулсар голом петом и урла:
  - Богови рата све ·е поцепати!
  И ратник у офанзиви.
  А ®ене босе ноге бацаЌу много оштрих, отровних игала коЌе обараЌу авионе и пробиЌаЌу оклоп тенкова.
  Светлана Снежана у борби. И тако светлуцаво и борбено. Њене голе ноге избацуЌу толико смртоносних ствари. Не човек, ве· смрт са плавом косом.
  Али ако се поквари, онда га не можете зауставити.
  Светлана Снежана пева:
  - Живот не·е бити мед,
  ТаЌ скок у колу!
  Нека се сан оствари -
  Лепота претвара човека у роба!
  А у покрету босоноге девоЌке све Ќе више беса. И све више разбиЌених тенкова и авиона.
  Олег Рибаченко у офанзиви, све се убрзава. Дечак туче нацисте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - цепаЌу тенкове и авионе.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа ·е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна ученица, и тотални терминатор у своЌоЌ делатности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она ·е експлодирати и одЌедном ·е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа ·е нам ипак до·и!
  И води·е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Овде Ќе Наташа Коршунова убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом, заЌедно са тенковима и авионима.
  Наташа Коршунова Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори, а тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа АнгелскаЌа у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве· Ќе разбио ни Ќедну стотину нациста и много тенкова са авионима. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августина, играЌу·и се миши·има штампе и тресу·и грудима скерлетним брадавицама, певала Ќе:
  - Не·ете се усудити да нам отмете зем у!
  У офанзиви Ќе и Светлана Снежана. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких ловаца Ќе ве· пала у Ќарак и поред путева, заЌедно са полом еним тенковима и авионима.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Карате клинац Олег Рибаченко се вратио у акциЌу. И он напредуЌе машу·и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Читаве планине крвавих тела, гомила покварених аутомобила са авионима.
  Дечак проналазач се се·а див е стратегиЌе. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Убица деце Олег Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би·е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге ·е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. А наЌве·и броЌ наЌве·их убио Ќе мрке ловце, уз тенкове и авионе.
  У борби Ќе и боса девоЌка Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве· срушила. А са ®има и тенкови и авиони.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо·ним експлозивом, излете·е.
  И удари на неприЌате а.
  И он ·е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Коршунова Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не·е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве· убиЌено заЌедно са тенковима и авионима.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа Коршунова виче:
  - єа сам луд! Има·ете казну! Не узимаЌте ни руб у!
  И опет ·е девоЌка мачевима посе·и много нациста.
  ЗоЌа АнгелскаЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌе неколико нациста или тенком оборе авион. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе·и из ковчега!
  А девоЌка ·е узети своЌе зубе и голи·е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана Снежана у покрету. Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке - обараЌу·и авионе. Онда завиЌа:
  - Хо·ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Олег Рибаченко скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у свом наЌбо ем изда®у.
  Има ве· доста година, сви су у авантурама са Наташом и друштвом, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши·ав.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби·емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу·е игле. И авиони и тенкови.
  Искричава голим, округлим штиклама, Маргарита Коршунова Ќе усхи·ено певала:
  - Ништа ниЌе немогу·е! ВеруЌем да ·е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове и авионе, наставила:
  - Мрак ·е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа Коршунова у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине, а авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да ·е победа до·и!
  И слава Руса ·е на·и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу·и противнике.
  ЗоЌа АнгелскаЌа у див ем покрету. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике, заЌедно са тенковима и авионима, као хук:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу·и тенкове. Ово Ќе стварно девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но·на мора за све но·не море.
  А ако га пресече, значи да ·е га пресе·и.
  Након тога, црвенокоса ·е узети и запевати:
  - Отвори·у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал авионским дуралуминиЌумом.
  Светлана Снежана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како ·е бити добро! Како ·е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Босоноги згодан, миши·ав дечак Олег опет стотину нациста, носи метеор, славно одсечен. И он ·е поди·и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде масу летелица на небу.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Босонога девоЌка Маргарита ·е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сече велике чистине, међу тенкове и авионе.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И ударио са новом снагом.
  Наташа Коршунова Ќе Ќош бесниЌа у офанзиви. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Узела га Ќе Наташа Коршунова и певала:
  - МоЌ ударац босоногом заслеп уЌе!
  Трча®е на лицу места Ќе уобичаЌено помире®е!
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама ·е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава мрке воЌске се откотр ала, а тенкови су горели, авиони су били у пламену.
  Она Ќе борбена лепотица. ПобеђуЌе себе тако браон армаду.
  ЗоЌа АнгелскаЌа Ќе у покрету, сламаЌу·и све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа АнгелскаЌа га Ќе узела, протресла гримизне брадавице своЌих пуних груди и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Коршунова Ќе одушев ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како ·е оштрица полетЌети. И погоди·е много бораца, одсецаЌу·и куле од тенкова.
  Босоноги Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле! Са ®ом Ќе ишла у битку са природним светлом, без боЌе.
  Августин га узе и просикта:
  - Би·е воловска глава - не·е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Дечак терминатор Олег Рибаченко Ќе прогунђао:
  - Шта вам Ќе потребно! Ево девоЌке!
  Маргарита Коршунова, бацаЌу·и бодеж босом ногом, одломивши куполу тенка, потврдила Ќе:
  - Велика и кул девоЌка!
  Августин се спремно сложио са овим:
  - єа сам ратник коЌи ·е свакога угристи!
  И опет ·е голим прстима лансирати смртоносне, обараЌу·е авионе.
  Наташа Коршунова у борби ниЌе инфериорна од своЌих противника. Не девоЌка, али да завршим са таквом вештицом у пламену. А нацистима Ќе тешко: падаЌу авиони и тенкови.
  И вришти:
  - Какво плаво небо!
  Августина, пуштаЌу·и сечиво босом ногом, одсекавши куполу тенка, потврди:
  - Ми нисмо присталице п ачке!
  Светлана Снежана, сече·и неприЌате е и обараЌу·и авионе, цвркутала Ќе:
  - Будали не треба нож....
  ЗоЌа АнгелскаЌа Ќе шкрипала, бацаЌу·и игле босим ногама, и обараЌу·и тенкове и авионе препланулим ногама:
  - Лага·еш га из три кутиЌе!
  Наташа Коршунова, сече·и нацисте, додала Ќе:
  - И уради с ®им за пени!
  А ратници ·е узети и скочити. Тако су крвави и кул. Уопште, имаЌу много узбуђе®а.
  Олег Рибаченко, скоро гол, згодан, миши·ав дечак сам у кратким панталонама, изгледа веома елегантно у борби.
  Лепа девоЌка Маргарита, голих прстиЌу, бацила Ќе ноге, комад антиматериЌе и певала:
  - Ударац Ќе Ќак, а момак има интерес...
  ГениЌални дечак Ќе ногом лансирао нешто што Ќе личило на елису хеликоптера. Одсекао Ќе пар стотина глава од нациста и тенкова, зацвилио:
  - Прилично спортски!
  И обоЌе - дечак и девоЌчица у пуном ажуру.
  Дечак терминатор Олег, сецкаЌу·и смеђе воЌнике, грк ао Ќе:
  - И би·е велика победа за нас!
  Маргарита Ќе просиктала у одговору:
  - УбиЌамо све - босим ногама!
  ДевоЌка Ќе заиста тако активан терминатор.
  Наташа Коршунова Ќе певала у офанзиви:
  - Свети рат!
  И ратник Ќе лансирао оштар диск-бумеранг. Летио Ќе у луку, посекао много нациста и тенковских кула.
  ЗоЌа АнгелскаЌа Ќе додала, настав аЌу·и истреб е®е:
  - Би·е то наша победа!
  И нове игле полетеле са ®ених босих ногу. И погодили су много ловаца и авиона.
  Плавокоса девоЌка Ќе рекла:
  - Мат противника!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Боса и ватрена, Августин, машу·и ногама и бацаЌу·и кукасте крстове оштрих ивица, грк а:
  - Царска застава напред!
  Светлана Снежана, голом петом Ќе бацила куглу хиперплазме, спремно Ќе потврдила:
  - Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке су у глас викнуле, сламаЌу·и нацисте:
  - Нико нас не·е зауставити!
  И сад лети диск са босих ногу ратника. Месо се цепа, а куле тенкова и репови авиона руше.
  И опет урлати:
  - Нико нас не може победити!
  Наташа Коршунова Ќе полетела у ваздух. Распарчао противнике и крилате лешинаре и издао:
  - Ми смо вучице, спржите душмана!
  А из ®ених голих прстиЌу излете·е веома смртоносни диск.
  ДевоЌка се чак и извиЌа у екстази.
  А онда промрм а:
  - Наше пете воле ватру!
  Да, девоЌке су стварно секси.
  Олег Рибаченко, згодан, миши·ав дечак у кратким панталонама, прогунђа:
  - О, рано, даЌе роговима заштиту!
  И намигну ратницима. Они се смеЌу и показуЌу зубе као одговор.
  Наташа Коршунова Ќе посекла нацисте и вриснула:
  - У нашем свету нема радости, без борбе!
  Дечак терминатор са голом, округлом, дети®астом потпетицом, препуштаЌу·и се пулсару и уништаваЌу·и нацисте, приговорио Ќе:
  "Понекад ни туча ниЌе забавна!"
  Наташа Коршунова се сложила:
  - Ако нема снаге, онда да...
  Али ми ратници смо увек здрави!
  ДевоЌка Ќе голим прстима бацала игле на неприЌате а, дигла у ваздух масу тенкова авионима и певала:
  - ВоЌник Ќе увек здрав,
  И спремни за акциЌу!
  Након тога, Светлана Снежана поново Ќе посекла неприЌате е, рушивши куле тенкова и репове авиона.
  Зоиа Ангелскаиа Ќе веома брза беба. Овде Ќе бацила читаво буре на нацисте. И откинуо пар хи ада од Ќедне експлозиЌе.
  Онда Ќе викнула:
  - Не стаЌ, штикле нам светлуцаЌу!
  И девоЌка у борбеноЌ чипки!
  Августин у борби такође ниЌе слаб. Па млатити нацисте. Као из снопа ланаца избиЌа.
  И сече противнике - пева:
  - Пази, би·е добро,
  Би·е пита на Ќесен!
  Црвенокоси ђаво заиста оре у борби као ђаво у бурмутици. И како горе тенкови и горе авиони.
  Али босонога девоЌка у туници, Маргарита Коршунова, како се бори. И нацисти то добиЌаЌу од ®е.
  А ако удари, удари·е.
  Из ®е лете крваве прске.
  Наташа Коршунова Ќе оштро приметила када су ЌоЌ са босих стопала летеле металне прске, коЌе су истопиле лоба®е и куле резервоара:
  - Слава РусиЌи, много чак и слава!
  Тенкови Ќуре напред...
  ДивизиЌе у црвеним маЌицама -
  Поздрав руски народе!
  Овде су девоЌке преузеле нацисте. Тако се секу и сецкаЌу. Не ратници, ве· стварно пантери коЌи су прекинули ланац.
  Кул дечак Олег Рибаченко у борби и напада нацисте. Туче их без сажа е®а, сече кроз тенкове, и цвили:
  Ми смо као бикови!
  Маргарита Коршунова, сламаЌу·и смеђу воЌску, секу·и тенкове и репове авиона, покупи:
  Ми смо као бикови!
  Узела га Ќе Наташа Коршунова и заурлала, сасе·и мрке борце заЌедно са тенковима:
  - Лаж Ќе измакла контроли!
  ЗоЌа АнгелскаЌа Ќе растргла нацисте, зацвилила:
  - Не, не из руке!
  А и он ·е узети и пустити звездицу босом ногом и докраЌчити многе фашисте.
  Наташа Коршунова га Ќе узела и пустила напо е, ударивши му®ом из гримизне брадавице и зацвилила:
  - Наш ТВ Ќе ук учен!
  А убитачан сноп игала лети са ®ене голе ноге.
  ЗоЌа АнгелскаЌа, такође уништаваЌу·и нацисте и ®ихове тенкове авионима, зацвилила Ќе:
  - Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет такво баца®е да се кругови замаг уЌу на све стране. Ово Ќе девоЌка - чисто истреб е®е противника.
  ДевоЌка голих прстиЌу ·е узети и лансирати три бумеранга. А лешева од овога постало Ќе Ќош више.
  Након тога, лепотица ·е издати:
  - Не·емо дати неприЌате у милост! Би·е леш!
  И опет смртоносна ствар одлети са голе пете.
  И црвенокоси Августин Ќе сасвим логично приметио:
  - Само не Ќедан леш, него многи!
  Након тога, девоЌка га Ќе узела и боса прошетала кроз крваве локве. И убила Ќе много нациста.
  И како бучи:
  - Масовна убиства!
  А сад ·е да лупи главом о нацистичког генерала. Сломи му лоба®у и издаЌ:
  - Банзаи! Оти·и ·еш у раЌ!
  Светлана Снежана Ќе веома бесна у офанзиви, посебно обараЌу·и тенкове, а и авионе, шкрипи:
  - Не·ете бити поштеђени!
  И десетак игала ЌоЌ одлети са голих прстиЌу. Док она пробиЌа све, авиони се руше. И веома много чак и ратник покушава да раскомада и убиЌе.
  Миши·ави, ре ефни клинац у шортсу Олег Рибаченко, звиждуком обара вране, шкрипи:
  - Славни чеки·!
  А дечак такође баци босом ногом тако кул звезду у облику свастике. Замршен хибрид.
  И маса нациста се срушила.
  Олег Рибаченко Ќе урлао:
  - Банзаи!
  И дечак Ќе поново у див ем нападу. Не, само кипи од снаге, а вулкани жуборе!
  Прелепа Маргарита у покрету. Свима ·е поцепати стомаке.
  ДевоЌка са ногом избаци·е педесет игала одЌедном. А масу су побили разни неприЌате и, нокаутирали и тенкове и авионе.
  Искричава голим штиклама, Маргарита Коршунова Ќе весело певала:
  - єедан два! Туга ниЌе проблем!
  Никада се не треба обесхрабрити!
  Држите нос и реп више са цеви.
  ЗнаЌте да Ќе прави приЌате  увек са вама!
  Ово Ќе тако агресивна компаниЌа. ДевоЌка млати и вришти:
  "Председник ЗмаЌа ·е постати леш!"
  Наташа Коршунова у борби Ќе само нека врста терминатора. И рика®е Ќе гркнуло:
  - Банзаи! Брзо! И краЌ диктатора!
  И граната ЌоЌ Ќе полетела са босе ноге. А нацисти су као ексери. И разби·е много мастодонта и крилатих, паклених машина.
  Ево ратника! Свим ратницима - ратник!
  ЗоЌа АнгелскаЌа Ќе такође у офанзиви. Тако биЌесна кучка.
  А она га узе и прогунђа:
  - Наш отац Ќе сам Бели Бог!
  И сече троструки млин на нацисте!
  А црвенокоса, светлуцава голим петама и рубин брадавицама Августинових груди, заурла у одговор:
  - А моЌ Бог Ќе црн!
  Заиста, црвенокоса Ќе само оличе®е преваре и подлости. За неприЌате е, наравно. А за приЌате е, она Ќе драга.
  И како ·е голим прстима узети и бацити. И много гомила ратника смеђе империЌе, као и ®ихових тенкова и авиона.
  Црвенокоса Ќе викнула:
  - РусиЌа и црнобог су иза нас!
  Ратник са веома високим борбеним потенциЌалом. Не, под ово Ќе бо е не мешати се. Као што се чупаЌу куле тенкова и крила фашистичких летелица.
  Августин, сламаЌу·и противнике, сиктао Ќе:
  - Све издаЌнике ·емо смрвити у прах!
  И намигни своЌим партнерима. Да, ова ватрена девоЌка ниЌе баш нешто што може дати мир. Осим ако мир ниЌе смртоносан!
  Светлана Снежана, сламаЌу·и неприЌате е, издала Ќе:
  - Помести·емо те у ред!
  Црвенокоси Августин Ќе потврдио:
  - Све ·емо побити!
  А са ®ених голих, исклесаних ногу, поново лети садаш®ост тоталног униште®а! И толико тенкова и авиона експлодирало Ќе у мале комади·е одЌедном.
  А онда девоЌка, као из гримизне брадавице, удари му®ом.
  Ша е·и поклоне смрти голим штиклама, Олег Рибаченко Ќе певао као одговор:
  - Би·е комплетан банзаи!
  Августина, коЌа Ќе голим рукама кидала нацисте, секла их мачевима и бацала игле голим прстима, уништаваЌу·и одЌедном тенкове и авионе, издала Ќе:
  - Укратко! Укратко!
  Наташа Коршунова, уништаваЌу·и смеђе ратнике, заЌедно са тенковима и авионима, зацвилила Ќе:
  - Укратко - банзаи!
  И да секу противнике див ом горчином.
  Босоноги, згодан, дечак у кратким хлачама Олег Рибаченко, сецкаЌу·и противнике, издао Ќе:
  - ОваЌ гамбит ниЌе кинески,
  А деби Ќе, веруЌте ми, таЌландски!
  И опет Ќе са дечакове босе ноге полетео оштар диск за реза®е метала. Одсекао Ќе и куполе тенкова и репове авиона.
  Маргарита, борбена девоЌка коЌа дроби метал, певала Ќе ратнике смеђе империЌе и оклопа тенкова, секу·и:
  - А кога ·емо на·и у борби,
  И кога ·емо на·и у борби...
  Да се не шалимо с тим -
  ХаЌде да га растргнемо!
  ХаЌде да га растргнемо!
  Тада су урадили добар посао са нацистима...
  Овде су Хитлер и ®егова екипа пали на колена пред девоЌкама и децом.
  Наташа Коршунова Ќе пре свега приморала нацисту броЌ Ќедан да ЌоЌ  уби босе ноге.
  Тада су Хитлер и сва ®егова прат®а  убили голе табане и потпетице и другим девоЌкама. И Ќезиком су лизали пете. А веома згодног плавокосог дечака Олега Рибаченка по убиле су босе ноге девоЌке.
  Пошто Ќе била веома задово на понижава®ем мушких паразита, Наташка Ќе поручила:
  - Сада, док вас нисмо све побили, потпишите наредбу о потпуноЌ и безусловноЌ предаЌи Тре·ег раЌха СовЌетском Савезу!
  Све Ќе добро што се добро сврши. Тре·и раЌх Ќе капитулирао и мо·ни Вермахт Ќе разоружан. Хитлер и ®егов тим отишли су у тамнице БериЌе.
  Пресуда Ќе била брза, али праведна. 22. Ќуна 1959. Хитлер Ќе обешен право на Црвеном тргу!
  
  
  
  
  ФУХРЕРОВ ЂАВОЉСКИ САН МЕЊА ИСТОРИєУ
  Хитлер се у четрдесет првоЌ години предомислио да однесе престоницу Москву СССР-у. єедан од разлога за то Ќе био таЌ што Ќе Фирер имао сан о потпуном поразу Вермахта. А 20. новембра 1941. Хитлер Ќе понудио мир Ста ину. Лидер СССР-а, трауматизован претходним поразима, пристао Ќе. Немци су добили све што су успели да заузму. Скоро цела УкраЌина и град Ростов на Дону, и БелорусиЌа, балтичке државе, део РусиЌе.
  На Ста инов предлог, Хитлер Ќе пристао на размену. РусиЌа Ќе пристала да се одрекне целог Донбаса, и дела Донске зем е богате черноземом, у замену за коридор до Ле®инграда и за одбацива®е граница од Москве. Хитлер Ќе пристао да помери границе у Смоленску област, али Ќе заузврат СССР предао онаЌ део Донбаса коЌи Немци нису имали времена да заузму, и Дон са богатом црницом, коЌу су Немци наЌвише желели. Готово цео Крим, осим Севастопо а, био Ќе немачки. У КарелиЌи Ќе граница повучена дуж линиЌе фронта, што Ќе Финцима одговарало. Мурманск Ќе остао уз СССР. На Ќугу граница Ќе повучена дуж Дона и Немци су коначно могли да обезбеде своЌу прехрамбену сигурност. Имали су и уга  и челик из Донбаса. И богате наслаге легираЌу·их елемената. Вермахт Ќе остао у недостатку нафте, али Ќе то било привремено, пошто Ќе Хитлер планирао да заузме и Блиски исток. Ма®е или више консолидовани.
  Немци су заиста веровали да Хитлер жури са светом. Али Фирер Ќе знао бо е. Штавише, могу· Ќе наставак рата на Западу. Прво се Фирер састао са Франком. Рекао сам му да сте и сами видели да Ќе СССР поражен. Тре·и раЌх Ќе Ќачи него икад и БританиЌа Ќе осуђена на пропаст. Тако не·ете пустити Немце у Гибралтар, па ·ете поделити судбину Француске. И тако ·е Гибралтар постати шпански, а ви чак можете полагати право на неке од зема а енглеских колониЌа. И нема времена да се Франко дуго убеђуЌе, Вермахту су одвезане руке, а цела Африка и ве·и део АзиЌе, ук учуЌу·и ИндиЌу, би·е узете под потпуну контролу.
  Генералисимус се сложио. И сада, у децембру, Немци су Ќедним изненадним ударцем заузели Гибралтар, и блокирали улаз у Средоземно море са истока. А у исто време, нацисти су разбили британску базу на Малти, и заузели Ќе слета®ем.
  Ромелов корпус Ќе добио поЌача®е и заузео Толбук, а затим поразио Британце у Египту. Падали су као грашак. Египат Ќе зароб ен, а Суецки канал затворен. Затим су се Немци преселили у Ирак и КуваЌт. Тукли су Енглезе као сецкану крушку. И разбили су их заузевши Блиски исток. У проле·е 1942. године заузет Ќе цео север Африке, Блиски исток и француски поседи. И то Ќе, морам ре·и, била велика победа.
  Немци су, међутим, тврдили више. И заузели су целу Африку. А єапанци су уништили САД на мору. И победе су се низале Ќедна за другом. А сада, у лето 1942. године, Немци су заузели и Иран и ИндиЌу. А у Ќесен Ќе коначно завршена окупациЌа Африке. Тако су нацисти извршили заузима®е значаЌних териториЌа и ресурса, уЌединивши се са єапаном.
  БританиЌа Ќе изгубила своЌе колониЌе у Африци и АзиЌи, нашла се у веома тешкоЌ ситуациЌи. А у проле·е 1943. Немци су се заЌедно са єапанцима искрцали у АустралиЌу. И сама БританиЌа Ќе била подвргнута масовном бомбардова®у.
  Хитлер Ќе у лето захтевао краЌ Лав ег царства. И био Ќе активан подморнички рат. Немци су добили подморнице на погон водоник-пероксида. А то су врло озби не снаге.
  У Ќулу 1943. године десант Ќе коначно извршен. У биткама су учествовали тенкови: "Пантер", "Тигар" и "Лав", и "Фердинандс". И исти ловци МЕ-309 и бомбардери єу-288. И обрушио се на енглеске трупе са страшном силом. Битка на копну траЌала Ќе само Ќеданаест дана и завршила се убед ивом победом Вермахта.
  И ово Ќе велико достигну·е немачке воЌне машинериЌе.
  Након тога, рат Ќе прешао на страну СЌеди®ених Држава. И Исланд Ќе зароб ен. Америка после тога ниЌе могла да бомбардуЌе Европу. Рузвелт се приметно лецнуо и понудио мир Хитлеру под било коЌим условима.
  Али нацисти су одлучили да докраЌче СЌеди®ене Државе и наставили офанзиву. Четрдесет четврте године, пушта®е млазних авиона постало Ќе масовно, а єенкиЌи су га буквално заглавили. А МарсеЌ Ќе, прешавши хи аду оборених летелица, добио Велики крст Гвозденог крста, као круну хероЌства и ефикасности летачке класе.
  Фирер Ќе наредио да се Америка штипа уз помо· савезника у Аргентини, као иу Бразилу. И кретати се са Ќуга са єапанцима, а са севера, преко Канаде. И било Ќе као дупла клешта. Хитлер се осе·ао на белом ко®у.
  ПостоЌала Ќе и сериЌа првих самоходних Е, лакших и савршениЌих. ТА-400 и Иу-488 су показали огромну снагу. И почели су да уништаваЌу неприЌате е. И буквално их пометите пЌе®ачом.
  А нацисти уништаваЌу савезнике. И то раде тако ефикасно да се САД распадаЌу. Не даЌу Американцима шансу. Немачке Ќуришне пушке су наЌбо е на свету и немаЌу премца. До краЌа године поЌав уЌу се и прве дискете, коЌе због ламинарног млаза нису могле да се оборе. И уништили су Америку.
  Лаки самоходни топови из сериЌе Е показали су своЌу потпуну супериорност над тенковима Ианкее. Буквално су обишли и све разбили и претворили у котлет и сп оштили у пепео. Америка ниЌе имала шансе против САД.
  У четрдесет петоЌ години САД су ве· гореле. ЊуЌорк и Вашингтон су пали у марту.
  А у априлу Ќе дошло до капитулациЌе. Тако Ќе дошло до поделе царства. Нацисти и єапанци, победивши, привремено су замрзли рат. Дошао Ќе период мира. 20. априла 1950. године догодио се први лет астронаута на Месец.
  А 20. априла 1953. године избио Ќе велики рат између Тре·ег раЌха и єапана. Нови Ста инов наследник, БериЌа, понудио Ќе Хитлеру заЌеднички рат са Зем ом излазе·ег сунца. Хитлер Ќе рекао БериЌу да СССР треба да се бори у пуноЌ снази, али да ·е добити само Ќужни Сахалин и Курилски гребен. А ако, онда ·е Тре·и РаЌх узети и избрисати СССР у прах.
  Хитлерове трупе су технолошки Ќаче од Ќапанских. Пирамидални тенкови су посебно страшни међу Немцима. И не могу се сломити из било коЌег угла. А млазна авиЌациЌа Ќе без премца. А дискете достижу брзину од десет звучних маха. Не, єапан не може да се одупре таквоЌ мо·и.
  И СССР има нешто. Тенк Т-54, у принципу, ниЌе лош. Али има и других аутомобила. На пример ИС-7, веома слаба зауставна снага. Аленка вози оваЌ тенк и уништава єапанце.
  ДевоЌка цвили и звижди песма урла:
  - И улетео у ковчег самураЌа,
  Под притиском челика и ватре!
  Сада имаЌу БериЌу уместо Ста ина, а зем а СовЌета ·е морати да осваЌа нове границе.
  єапан има тенкове сериЌе Е, али су застарели и несавршени, ране модификациЌе. Ево таквог прет на ИС-7 у овом случаЌу, Е-90. Аутомобил Ќе тежак сто осам тона, четрдесет више од совЌетског аутомобила. И оклоп му Ќе деб и, посебно чело. Чело тор®а Ќе 285 мм, наспрам 210 за ИС-7, а чело трупа Ќе 250 мм према 150 за совЌетску машину. Али нагиб оклопа ·е бити ма®и. А стране су исте 150 мм. Истина, Ќапански феед ·е бити деб и 150 мм у односу на 94. Топови су отприлике 128 мм за Ќапанске и совЌетске 130 мм са блиском дужином. Али совЌетски Ќе можда мало бо и. И ево их све ближе.
  єапанац Ќе и да е бо е зашти·ен у чело, али су возне перформансе лошиЌе, иако самураЌ има мотор од 1500 ко®ских снага.
  А®ута удари Исин оклоп голим прстима и гук·е:
  - Наста·е ера комунизма у дворишту!
  Алла, оваЌ црвенокоси ђаво се слаже:
  - Наравно да хо·е!
  МариЌа се смеЌе и устаЌе:
  - Наша партиЌа Ќе вечна победа!
  ОлимпиЌске игре урлаЌу:
  - За ота¤бину за Ста ина!
  А сада ·е совЌетски тенк погодити неприЌате а. И он ·е упалити, и хаЌде да растргнемо. И буквално уништава оклоп.
  Аленка се закикота и примети:
  - Бо е Ќе са женом!
  єапански мастодонт Ќе уништен. А остали самураЌски тенкови нису тако добро зашти·ени. И лакше их Ќе победити. И стварно их уништиш, стварно кул.
  А®ута Ќе певала, притискаЌу·и окидач голом петом:
  - Не трпи пониже®а Словена,
  Дигли бисмо се на планину за РусиЌу...
  НемоЌмо више да вређамо
  Сломимо неприЌате а челичном руком!
  И опет Ќе проЌектил уништио лиценцирани тенк Е-50. Такође ниЌе наЌбо и ауто. Прилично тежак, али Ќе бочна страна прилично слабо зашти·ена и може се пробити са велике уда ености.
  Елизабета се борила на Т-54 и било ЌоЌ Ќе много теже. Али девоЌка Ќе показала огромну отпорност. И уз помо· голих прстиЌу, како ша е проЌектил и буши Е-75, и ово Ќе Ќако кул. И масовно униште®е.
  Елена Ќе, такође, експлодирала, са колосалним притиском. И ударио смртоносном снагом.
  И овде єапанац гори и пропада. И буквално га уништава.
  Цатхерине Ќе твитовала:
  Узело ме, однело ме
  Седе·у, седе·у, на ко®у!
  И намигуЌу своЌим партнерима. А девоЌке су овде тако лепе и само у Ќедном бикиниЌу. И боси наравно, веома лепи.
  Елизавета, жена коЌа се борила и коЌа Ќе нокаутирала Е-50 из єапана, просиктала Ќе:
  - За оваЌ велики комунизам!
  ЕфрасиЌа, сломе·и єапанце, зацвилила Ќе:
  - Преко моЌих граница!
  єапан Ќе издржао нешто више од годину дана и био Ќе поражен. И Тре·и РаЌх Ќе постао светска империЌа.
  20. априла 1957. започео Ќе лет астронаута на Марс. И то Ќе био диван корак.
  Дана 20. априла 1959. одржан Ќе референдум коЌим Ќе легализована монархиЌа и империЌални облик владавине у Тре·ем РаЌху.
  Али Хитлер никада не би био Хитлер да ниЌе желео да реши проблем СССР-а. И наравно, ®егова же а да покори цео свет.
  20. априла 1961. Тре·и раЌх Ќе извршио инвазиЌу на СССР. АгресиЌа Ќе немилосрдна и са огромним снагама. Што Ќе веома неЌеднако.
  А хорде Тре·ег ве· две неде е након почетка борби почеле су да се кре·у око Москве.
  Олег у офанзиви све убрзава. Дечак туче нацисте.
  Његове босе ноге бацаЌу оштре игле - цепаЌу тенкове и авионе.
  Млади ратник шкрипи:
  - Луда империЌа ·е све растурити!
  И опет Ќе дечак у покрету.
  Маргарита Ќе бурна девоЌка у своЌоЌ активности. И млати неприЌате е.
  Овде Ќе лансирала голу ногу, грашак са експлозивом. Она ·е експлодирати и одЌедном ·е бити бачено стотину нациста и десет тенкова.
  ДевоЌка вришти:
  - Победа ·е нам ипак до·и!
  И води·е млин са мачевима - бурад тенкова лете у разним правцима.
  Наташа Ќе убрзала покрете. ДевоЌка сече мрке ратнике. И док виче:
  - Победа чека руску империЌу.
  И да истребимо нацисте убрзаним темпом.
  Наташа Ќе девоЌка терминатор.
  Не помиш а да стане и успори, а тенкови и авиони залутаЌу.
  ЗоЌа Ќе у офанзиви. Чини се да ®ени мачеви секу месо и металну салату. ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - Наш спас Ќе на снази!
  И голи прсти такође бацаЌу такве игле.
  И маса  уди са избушеним грлом, коЌи леже у гомилама лешева, као и полом ених тенкова и оборених летелица.
  Августин Ќе луда девоЌка. И слама све као да Ќе робот из хиперплазме.
  Ве· Ќе разбио ни сто нациста. Али све убрзава. А ратник Ќош урла.
  - єа сам непобедив! НаЌкул на свету!
  И опет лепота у нападу.
  А из босих ножних прстиЌу грашак излети. А три стотине нациста и десетак тенкова Ќе распарчала снажна експлозиЌа.
  Августин Ќе певао:
  - Не·ете се усудити да нам отмете зем у!
  Светлана Ќе такође у офанзиви. И не даЌе ни грам предаха. Вилд Терминатор Гирл.
  И сече неприЌате е и истреб уЌе нацисте. А маса мрких бораца ве· Ќе пала у Ќарак и поред путева.
  Шесторица су били бесни. Направио див у борбу.
  Олег Рибаченко се вратио у акциЌу. И он напредуЌе машу·и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак писац подсе·а на див у стратегиЌу. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би·е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге ·е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве·и броЌ наЌве·их убио Ќе смеђе борце.
  Маргарита Ќе такође у борби. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве· срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо·ним експлозивом, излете·е.
  И удари на неприЌате а.
  И он ·е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не·е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве· прекинуто.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има·ете казну!
  И опет ·е девоЌка мачевима посе·и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе·и из ковчега!
  А девоЌка ·е узети своЌе зубе и голи·е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо·ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  Олег Рибаченко скаче и скаче.
  Босоноги дечак испушта гомилу игала, обара тенкове и пева:
  - Идемо на кампова®е, отвори велики рачун!
  Млади ратник Ќе у наЌбо ем изда®у.
  Доста Ќе стар, али изгледа као дете. Само веома Ќак и миши·ав.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Нека игра не буде по правилима - проби·емо фраеру!
  И опет су му с босих ногу полетеле смртоносне и разбиЌаЌу·е игле.
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Ништа ниЌе немогу·е! ВеруЌем да ·е слобода сванути!
  ДевоЌка Ќе поново бацила смртоносну каскаду игала на нацисте и ®ихове тенкове, наставила:
  - Мрак ·е нестати! Нека цветаЌу руже!
  И чим ратница голим прстима баци грашак, хи аду нациста Ќе одмах полетело у ваздух. Да, воЌска мрког, пакленог царства се топи пред нашим очима.
  Наташа у борби. Скаче као кобра. Експлодира неприЌате е. И толико нациста гине и авиони падаЌу.
  Њихова девоЌка и мачеви, и зрна на уг у, и коп а. И игле.
  У исто време и урла:
  - ВеруЌем да ·е победа до·и!
  И слава Руса ·е на·и!
  Голи прсти бацаЌу нове игле, удараЌу·и противнике.
  ЗоЌа у див ем потезу. Напада нацисте. РазбиЌа их на мале комаде.
  Жена ратница голим прстима баца игле. ПробиЌа се кроз противнике и како урлати:
  Наша потпуна победа Ќе близу!
  И изводи див и млин са мачевима, бацаЌу·и тенкове. Ово Ќе заиста девоЌка као девоЌка!
  Али Августинова кобра Ќе кренула у офанзиву. Ова жена Ќе но·на мора за све но·не море.
  А ако га пресече, значи да ·е га пресе·и.
  Након тога, црвенокоса ·е узети и запевати:
  - Отвори·у све лоба®е! єа сам велики сан!
  А сада су ®ени мачеви у акциЌи и секу месо и метал.
  Светлана такође иде у офанзиву. Ова девоЌка нема кочнице. Чим секу, тако се маса лешева засипа, а авиони и тенкови падаЌу.
  Плавокоси терминатор урла:
  - Како ·е бити добро! Како ·е бити добро - знам!
  А сад од ®е лети грашак убица.
  Олег опет стотину нациста, носе·и метеор, одсечени. И он ·е поди·и бомбу и бацити Ќе.
  Мале величине, али смртоносне...
  Како разбити на мале комаде.
  Дечак терминатор Ќе урлао:
  - ОлуЌна младост страшних машина!
  Маргарита ·е то поновити у борби.
  И посекао много смеђих бораца. И сма®уЌе велике празнине.
  ДевоЌка вришти:
  - Ламбада Ќе наш плес на песку!
  И удари са новом снагом.
  Наташа у офанзиви Ќе Ќош бесниЌа. Па млатити нацисте. НиЌе добро за ®их да се одупиру таквим девоЌкама.
  Наташа Ќе узела и запевала:
  - Трча®е на лицу места Ќе обичан помирите !
  И девоЌка ратница Ќе са таквим каскадом удараца упала у противнике.
  И босим ногама ·е бацати дискове.
  Овде Ќе водила млин. Маса глава смеђе воЌске се откотр ала и тенкови су горели.
  Она Ќе борбена лепотица. Победите себи такву жуту армаду.
  ЗоЌа Ќе у покрету, слама све без изузетка. А ®ени мачеви су као маказе смрти.
  ДевоЌка Ќе Ќедноставно дивна. А ®ене босе ноге бацаЌу веома отровне игле.
  Поразите противнике. ПробиЌаЌу им грло и праве ковчеге, праве да тенкови и авиони експлодираЌу.
  ЗоЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - Ако нема воде у чесми...
  Наташа Ќе усхи·ено викнула:
  Дакле, ти си крив!
  И голим прстима баца нешто што убиЌа теме но. Ово Ќе заиста девоЌка од девоЌака.
  А са ®ених босих ногу како ·е оштрица полетЌети. И погоди·е много бораца, одсецаЌу·и куле од тенкова.
  Августин у покрету. Брз и Ќединствен у своЌоЌ лепоти.
  Какву светлу косу има. Као пролетерска застава коЌа се виЌори. Ова девоЌка Ќе права лисица.
  И сече противнике - као да Ќе рођена са мачевима у рукама.
  Црвенокоси, проклето копиле!
  Августин га узе и просикта:
  - Би·е воловска глава - не·е борци полудети!
  И овде Ќе опет сломила много бораца.
  Укратко, кажу да са таквим тимом Хитлер не·е преживети. А 9. маЌа 1961. године Адолфа Хитлера су девоЌке голих прстиЌу узеле за руке и ноге, а Маргариту за нос, и поцепале, а 9. маЌа 1961. Хитлер Ќе узет и умро! И СССР Ќе освоЌио цео свет!
  
  БАБА єАГА СЕ ГРЕША И ШТЕТИ СССР!
  Баба єага, вођена мрж®ом према  удима, умешала се у ток историЌе. Она га Ќе узела и у минобацачу, у друштву са ЗмеЌом Гориничем, напала америчке авионе коЌи су хтели да бомбардуЌу Ќапанске носаче авиона. И змиЌа Гориницх, како га узме, удари на Американце великим млазом пламена из три главе. И спали више од стотину летелица одЌедном. И єенкиЌи паника. А ту Ќе и Баба єага, коЌа баца траву у море и амерички носачи авиона и други бродови прекривени таласом. Као резултат тога, Америка Ќе у бици код МидвеЌа потпуно поражена.
  єапанци су тада заробили у покрету и ХаваЌски архипелаг Ќе преузео потпуну контролу над Тихим океаном. И ®ихове копнене снаге су напале ИндиЌу и кренуле на Делхи.
  Британци су, да би задржали ИндиЌу, пребацили део трупа из Египта и напустили операциЌу Бак а. Америка такође ниЌе слетела у Казабланку и Немци би могли да замрзну рат у Африци.
  Ово ниЌе спасило нацисте од пораза код Ста инграда. Али МеЌнштаЌнов контраудар Ќе победио у снази. Због чи®енице да трупе нису пребачене у Африку, МеЌнштаЌн Ќе имао Ќош неколико дивизиЌа, ук учуЌу·и тридесет Тигрова, коЌи су нестали у песку Сахаре безуспешно у стварноЌ причи. Поред тога, авиЌациЌа нациста Ќе била Ќача. На краЌу краЌева, нису трошили ресурсе на снабдева®е Африке и интензитет ваздушних напада на Тре·и раЌх Ќе неколико пута пао.
  Стигао Ќе на источни фронт, а до марта 1943. легендарни ас МарсеЌ Ќе довео броЌ оборених летелица на западном фронту на три стотине и постао права легенда свих времена. А на истоку су га Ќако погодили совЌетски пилоти. Марсел ниЌе избегавао наЌжеш·е борбе и био Ќе прави феномен. єедан човек Ќе вредео читав авиЌациЌски корпус.
  СовЌетске трупе су претрпеле више губитака него у стварноЌ историЌи. Ма®и броЌ ®их Ќе побегао из окруже®а. И Немци су поново заузели не само Харков и Белгород, ве· и Курск, а такође су поново заузели Краснодон и Ворошиловград.
  СовЌетске трупе су биле шокиране ... Током одмрзава®а, делимично су се опоравиле. На небу су се водиле ваздушне борбе. Немци су преузели инициЌативу. єапанци су у међувремену прошли америчку артериЌу у Панами и заузели мореуз. У САД Ќе одлучено да се замрзне цео европски правац. Али немачка подморничка флота Ќе радила превише ефикасно, муче·и Британце и Американце. А Черчил Ќе, не ризикуЌу·и званични мир или примирЌе, предложио да Немци закоче рат. Односно, не склапаЌте мир, али заиста не ратуЌте.
  Хитлер Ќе као одговор захтевао да се прекине било каква помо· СССР-у. БританиЌа и СЌеди®ене Државе одбиле су лизинг, али су рекле да могу нешто да продаЌу РусиЌи за злато.
  Осим тога, Британци и Американци су рекли да би, ако Хитлер заустави уништава®е єевреЌа, могли да продаЌу нафтне деривате и друге сировине потребне Немцима на кредит. Фирер Ќе, одлучивши да єевреЌи никуда не·е и·и, пристао.
  Пре свега, треба да укинемо СССР. Истина, ниЌе било Ќединства међу Фрицима. Неки генерали су рекли да треба да нападну Москву. Други да Ќе добра идеЌа поново заузети Кавказ.
  Фирер Ќе одлучио да напредуЌе на Воро®еж. А онда се вратите у Ста инград. Сам Хитлер Ќе заиста желео да се освети за пораз код овог града. СовЌетски обавештаЌци су тачно погодили где ·е неприЌате  задати главни ударац и припремили снажну одбрану. Али аваЌ, Немци су били Ќаки. Међутим, ®ихови тенкови "пантер", "тигар", а посебно "лав" нису дово но савршени.
  Користе се и Фердинанди, машине су такође праве животи®е. И тако Ќе ударна песница нациста кренула у офанзиву 5. Ќула 1943. године. Нацисти покушаваЌу да напредуЌу, али им Ќе снажна одбрана на путу. Штавише, арти ериЌа Ќе нанела превентивни, али не баш ефикасан, арти ериЌски удар на неприЌате а.
  Након тога, нацисти су кренули у напад и успели су да се приметно углаве у положаЌе совЌетских трупа. Нацисти имаЌу више снага и они доминираЌу ваздухом. МарсеЌ, коЌи Ќе оборио више од пет стотина авиона, добио Ќе Велики крст Гвозденог крста. А пре тога, Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Немци су напредовали и напредовали, кроз совЌетску одбрану. Као ован, кретао се тенк "Лев", по оклопу и наоружа®у наЌмо·ниЌи неприЌате ски мастодонт, тежак деведесет тона. И он разуме Фердинандове, они су овде деловали са застрашуЌу·ом силом.
  Али одбрана Црвене армиЌе била Ќе Ќака и ниЌе хтела да попусти. Нацисти су напредовали споро и претрпели велике губитке. Али у ваздуху су имали инициЌативу. А Фоцке-Вулф Ќе ефикасна машина, када се правилно користи. И жилав и са мо·ним оружЌем. Постепено, нацисти су се приближавали Воронежу. Али за то им Ќе требало два месеца. Коначно без даха, и смртно уморни, Фриц Ќе стао када су се приближили реци Дон. Имали су велике губитке у опреми, посебно међу Пантерима и Т-4 и Т-3. Нешто ма®е су страдали "Тигрови" и "Лавови". Али много Лев тенкова се тривиЌално покварило.
  Настала Ќе пауза и нацисти су надокнадили штету. Ста ин се надао да ·е преузети инициЌативу зими. У сериЌи се у ваздуху поЌавио МЕ-309, коЌи Ќе захва уЌу·и великоЌ брзини и мо·ном оружЌу постао кардинални проблем за совЌетску авиЌациЌу. Као Иу-288. Дошла Ќе касна Ќесен и снег Ќе почео да пада. Црвена армиЌа Ќе покренула контраофанзиву на Воро®ешком правцу, и то у центру, као и на Таманском полуострву.
  Зими се много тога могло вратити. Али неочекивано, єапан Ќе ушао у рат против СССР-а. Њена копнена воЌска била Ќе веома броЌна. ОсвоЌивши многе победе, самураЌ Ќе жудео за осветом на Кхалкхин Голу.
  И одиграла се битка колосалних размера. Напад на Владивосток, офанзива у ПриморЌу и МонголиЌи.
  Ста ин Ќе обуставио офанзиву у Таманском правцу, иу центру, и покушао да се пробиЌе само у Воро®ежу. Тамош®и нацисти су се, међутим, чврсто држали. Имали су много снаге.
  Они и да е имаЌу предност на небу. Штавише, єапан Ќе такође преусмерио део авиЌациЌе. Дакле, ниЌе било победе.
  СамураЌи су успели да блокираЌу Владивосток и заузму део МонголиЌе. Али ту Ќе ®ихов успех завршио. Али, с друге стране, Немци су успели да преживе зиму и избегну пораз, као што Ќе то било четрдесет прве и четрдесет друге године. И ово Ќе велики успех.
  У маЌу, нацисти су попунили своЌе снаге. Имали су млазни ловац МЕ-262 у сериЌи коЌем ниЌе било равног. А МарсеЌ Ќе оборио хи аду авиона. За седамсто педесет летелица одликован Ќе Витешким крстом Гвозденог крста са мачевима од платинастог храстовог листа и диЌамантима. И за хи аду Звезда Витешког крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. МарсеЌ Ќе тако постао супер ас свих времена и народа.
  Али СССР то не олакшава. КраЌем маЌа Немци су обновили офанзиву. Али ®ихове трупе су напредовале веома споро. СССР Ќе користио нове тенкове Т-34-85 и ИС-2, што Ќе стварало одређене проблеме нацистима. Немци "Тигрови" -2 и "Пантери" -2 постали су главна сила. "Лав" и "Маус" су обустав ени. Уместо Мауса, почео Ќе да се развиЌа Е-100, тенк нове генерациЌе. Са збиЌеним распоредом, ниском силуетом, великим угловима нагиба оклопа, савршениЌим и лакшим подвозЌем. Са машинама сериЌе "Е" била Ќе повезана поприлична нада. И то веома колосална сила. Борбе су веома бруталне. Немци су успели да потисну совЌетске трупе иза Дона за три месеца. Али ништа више нису постигли.
  єапан Ќе био у рату са Америком, а лети се ограничио само на Ќуриш на Владивосток и Хабаровск. СамураЌи су заузели Хабаровск, али не и Владивосток. А у МонголиЌи, самураЌи су мало напредовали.
  У зиму 1945. Американци су ипак успели да победе єапан и да Ќе отераЌу из Панаме. И ток рата Ќе ишао другачиЌе.
  У зиму 1945. Црвена армиЌа Ќе напредовала у центру, али ниЌе успела да савлада нацистичку одбрану. У марту су Немци ве· напредовали на Ќугу, али су мало напредовали.
  У маЌу су нацисти покушали да напредуЌу на Москву, али нису постигли приметан успех и за два месеца тврдоглаве борбе напредовали су тридесет-четрдесет километара.
  У борбама су учествовали самоходни топови сериЌе Е. Они су били лаки и Ќош увек несавршени. Тенк Е-50 са сериЌском производ®ом Ќе одложен. Млазни авиони, посебно бомбардери, постали су проблем за СССР. На небу Ќе оЌачана супериорност нациста. МарсеЌ Ќе оборио две хи аде летелица и добио Звезду Витешког крста, гвоздени крст са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. У лето су совЌетске трупе поново покушале нешто да ураде. Али ниЌе успело... До краЌа године линиЌа фронта Ќе била неактивна.
  Дошла Ќе 1946. година.... Немци су имали дискотеке, али су биле скупе, тешке за производ®у, и упркос нера®ивости због струЌа®а ламинарног млаза, ни сами нису могли да пуцаЌу. Дакле, то ниЌе дало одлучуЌу·у предност. Али у МЕ-262 Кс сериЌи, веома Ќак ловац са замашеним крилима. И МЕ-1100 са крилима промен ивог замаха. И ТА-283 са продуженим трупом. И єу-287 и ТА-500 су млазни авиони са шест мотора. И много друге технологиЌе.
  СССР и да е заостаЌе у том погледу, а на небу нацисти имаЌу потпуну инициЌативу.
  Тенк Е-50 Ќе коначно ушао у сериЌу и Е-75. Машине су добиле чврст распоред и испоставило се да су лакше. Е-50 Ќе био тежак само педесет тона са мотором од 1200 ко®ских снага и снажниЌим оклопом. Е-75 Ќе био тежак седамдесет пет тона, са много деб им и нагнутим оклопом од Тигер-2, снажним наоружа®ем и мотором од 1.500 ко®ских снага.
  Немци су краЌем маЌа кренули у офанзиву на Москву. Овог пута су успели да стигну до одбрамбене линиЌе Мозхаиск и ту су налетели на чврсту и очаЌну одбрану.
  СитуациЌу Ќе закомпликовала Ќапанска офанзива у Сибиру. Али ниЌе било баш успешно. Рат Ќе веома сурова ствар. И тако су совЌетске трупе и да е држале Москву.
  Зима Ќе пролазила у биткама. Дошла Ќе 1947. година ... Немци су поново покушали да напредуЌу у проле·е. Њихови тенкови сериЌе Е су били пристоЌни. СССР Ќе отишао на сериЌе ИС-4 и ИС-7. Али ипак у малим порциЌама. И поЌавио се тенк Т-54, али опет у малим количинама. А млазних авиона Ќош ниЌе било.
  Нацисти су напредовали на Ќугу. Главни ударац задали су у правцу Кавказа. И могли су да успеЌу. Пробили су фронт.. СитуациЌу Ќе погоршао улазак Турске у рат. ОсманлиЌе су коначно превазишле колеба®е. Штавише, савезници са Тре·им раЌхом ве· дуго не ратуЌу.
  Али єапан Ќе очигледно почео да губи ... Али упркос томе, самураЌи су у лето покренули офанзиву у Сибиру. И као резултат тога, нацисти су успели да поново заузму Кавказ. КраЌем 1947. године су га одсекли копном. И до проле·а 1948. коначно су Ќе заузели.
  У овоЌ ситуациЌи, Ста ин Ќе Хитлеру понудио примирЌе под било коЌим условима.
  Добивши нафту Кавказа и жито УкраЌине, уга  Донбаса, Хитлер Ќе одлучио да прихвати Ста инову понуду, али под веома тешким условима.
  СССР Ќе вратио затворенике, пребацио опрему у Тре·и раЌх и обавезао се да ·е платити тежак и огроман данак у сировинама и злату.
  Велики су били и териториЌални губици. Поред тога што су Немци ве· заузели, морали су да одустану од Ле®инграда и Мурманска, и КарелиЌског полуострва, и Архангелска.
  Ста ин Ќе, стиснувши срце, пристао на ово. И потписан Ќе мировни уговор.
  Тре·и РаЌх се прогласио победником и окренуо се Западу.
  Ве· у Ќесен 1948. године нацистичке хорде су се кретале преко Африке и Блиског истока. А током зиме Ќе заузет ве·и део црног континента и цео Блиски исток.
  А у проле·е 1949. године освоЌен Ќе и Ќужни део Африке. Немачке подморнице са водоник-пероксидом постале су наЌмо·ниЌе на свету, а ®ихове летелице и дискете биле су потпуно без премца. Поред тога, 1949. године нацисти су имали пирамидалне тенкове, у коЌе савезнички топови нису могли да пробиЌу ни из Ќедног угла.
  И тако Ќе у лето 1949. дошло до искрцава®а у БританиЌу. МарсеЌ Ќе за оборену петхи адиту летелицу добио Велику звезду Витешког крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Сада су САД саме... Труман Ќе Хитлеру понудио мир под било коЌим условима. Фирер Ќе ово одбацио. Године 1950. Немци су прошли кроз Исланд и Канаду, а са севера су се приближили СЌеди®еним Државама.
  1951. почеле су борбе у самоЌ Америци. Немци су се пробили заЌедно са єапанцима и из Мексика и из Канаде. СЌеди®ене Државе нису имале праву технологиЌу да се одупру нацистима. Пирамидални тенкови Тре·ег раЌха нису имали равних и сломили су сваку одбрану.
  И падали су Ќедан за другим амерички градови... 30. Ќануара 1052. САД су капитулирали пред Тре·им раЌхом. А ситуациЌа Ќе постала Ќош акутниЌа.
  Ста ин Ќе умро 5. марта 1953. године. А 20. априла 1953. године догодио се први лет са  удском посадом на Месец. Наравно, Немци су летели. И прилично Ќе кул. И лет Ќе био сЌаЌан.
  Али дошло Ќе време за мир и варе®е осваЌа®а. И тако Ќе почела колонизациЌа других зема а и формира®е Хитлеровог царства. 1959. године, 20. априла, одржан Ќе референдум о трансформациЌи Тре·ег раЌха у монархиЌу и царство, са царем Адолфом Хитлером. А у СССР-у Ќе владао БериЌа. Добио Ќе власт, Ќер Ќе била потребна чврста рука, а што Ќе наЌважниЌе, био им Ќе потребан ред у осиромашеном и ратом и репарациЌама разореном СССР-у.
  А 20. априла 1960. године почео Ќе лет првог човека на Марс. И било Ќе прилично кул. Али Хитлер Ќе умро у марту 1961. А ®егово место заузео Ќе син добиЌен вештачком репродукциЌом Волф. Такође цар и веома млад.
  И Волф Ќе донео одлуку, без да ег одлага®а, да започне рат са єапаном. Кажу да на планети Зем и не могу постоЌати две велике империЌе, ве· само Ќедно.
  Па, БериЌа Ќе стао на страну Тре·ег РаЌха. Кажу, заправо, колико дуго можеш да седиш за кантом. єапан Ќе од РусиЌе освоЌио део Далеког истока и ПриморЌа. А ово Ќе генерално неприЌатно и див е.
  Волф Ќе први изЌавио да СССР може да поврати ПриморЌе, део Сибира и Сахалин, као и Курилски гребен, али не више. БериЌа Ќе био у реду са тим. И СССР Ќе започео рат.
  Имао Ќе главне тенкове Т-54 и Т-55 и ИС-10 и ИС-12. Немци имаЌу много напредниЌе: пирамидалне. А ово Ќе, наравно, озби на тврд®а о победи.
  єапан Ќе, пак, у технологиЌи заостаЌао за СССР-ом. На престолу єапана Ќе исти несме®иви цар Хирохито. И наравно, он такође жели мо· над светом. Али нацисти су слабиЌи.
  Рат Ќе почео 20. априла 1961. године. Хитлер се спремао за рат са єапанцима, желео Ќе и потпуну власт над светом. Али Вук Ќе био испред ®ега. ТачниЌе, Адолф Први и Велики нису имали времена. И почео Ќе велики и суров рат.
  Вага Ќе вибрирала великом снагом.
  Немци су од самог почетка, поседуЌу·и напредниЌу технологиЌу, преузели инициЌативу. Али єапанци су се борили веома хероЌски. Али у прва три месеца, Немци и воЌска СССР-а су успели да се приметно помакну дубоко у єапанско царство и заробе много.
  Борбе су се одвиЌале са промен ивим успехом, али више у корист нациста. А Немци су се кретали све да е. И ово Ќе био ®ихов колосалан и непонов ив успех. Њихови пирамидални резервоари били су направ ени од посебне врсте пластике и разбили су сваку одбрану. А за єапан ниЌе било милости.
  ИС-12 Ќе био тенк тежак педесет тона и добро зашти·ен у чело, са топом од 122 милиметра, али дужине 60ЕЛ. И страшно Ќе потукла неприЌате а.
  єапанска воЌска Ќе застарела и губи. После неколико месеци борби, тре·ина самураЌског царства Ќе зароб ена.
  А до краЌа 1961. године Зем а излазе·ег сунца изгубила Ќе скоро половину своЌе териториЌе.
  Дошла Ќе 1962. година ... Немци и СССР настав аЌу офанзиву ... БериЌа Ќе у успону. Опет борбе и победе. Годину дана касниЌе, до 20. априла 1962. године, више од две тре·ине Ќапанског колониЌалног царства Ќе ве· било зароб ено. И рат се настав а.
  ВоЌска СССР-а се бори хероЌством ....
  Сада су слетели на акутни Хокаидо... И 3. септембра 1962. єапан Ќе капитулирао. И оваЌ рат Ќе завршен.
  Вук први, постао велики, и светски цар. И опет Ќе време за варе®е зароб ених колониЌалних поседа.
  Немачки летови на различите планете. 1965. до Венере. 1967. Меркуру. И 1968. до сателита єупитера.
  Али то ниЌе дово но за Вука првог.1971. посе·ени су и сателити Сатурна. А 1971. године, 20. априла, Вук Први Ќе напао СССР. Одлучио Ќе да ухвати послед®у мо· на планети Зем и коЌа му Ќош ниЌе била подређена.
  БериЌа Ќе и да е владао СССР-ом. Имао Ќе седамдесет две, или ниЌе ни имао.
  И трупе Тре·ег раЌха су освоЌиле териториЌу. Главни ударац задат Ќе у правцу Москве, коЌу Хитлер никада ниЌе успео да преузме.
  Али до сада Ќе, наравно, све ишло у корист Тре·ег раЌха. КоЌа има више снага и тенкова.
  Али лоша сре·а, стигле су совЌетске трупе, и хаЌде да измлатимо нацисте, страшном силом.
  Олег Рибаченко се вратио у акциЌу. И он напредуЌе машу·и оба мача. А дечак терминатор води млин. Мртви нацисти падаЌу.
  Маса лешева. Целе планине крвавих тела.
  Дечак писац подсе·а на див у стратегиЌу. Где су се такође мешали ко®и и  уди.
  Олег Рибаченко шкрипи:
  - Тешко од памети!
  И би·е доста новца!
  И дечак терминатор у новом покрету. А ®егове босе ноге ·е нешто узети и бацити.
  Дечак гениЌе Ќе заурлао:
  - МаЌсторска класа и фирма "Адидас"!
  Заиста кул емисиЌа се показала кул. И колико Ќе побиЌених нациста. И наЌве·и броЌ наЌве·их убио Ќе смеђе борце.
  У борби Ќе и Маргарита. Ломи цимет и челичне воЌске и урла:
  - Велики ударни пук! Сви се возимо у ковчег!
  И ®ени мачеви су посечени нацистима. Маса смеђих бораца се ве· срушила.
  ДевоЌка Ќе зарежала:
  - єа сам чак хладниЌи од пантера! Докажите да су сви наЌбо и!
  И из голе пете девоЌке, као грашак са мо·ним експлозивом, излете·е.
  И удари на неприЌате а.
  И он ·е узети и разбити неке од противника и тенкове, па чак и авионе.
  А Наташа Ќе на власти. И она побеђуЌе противнике, а сама никоме не·е дати спуст.
  Колико Ќе нациста ве· прекинуто.
  И ®ени зуби су тако оштри. А очи су сафирне. Ово Ќе девоЌка - главни ¤елат. Иако има све своЌе партнере - ¤елате!
  Наташа вришти:
  - єа сам луд! Има·ете казну!
  И опет ·е девоЌка мачевима посе·и много нациста.
  ЗоЌа Ќе у покрету и исекла Ќе много смеђих ратника.
  И босе ноге бацаЌу игле. Свака игла убиЌа неколико нациста. Ове девоЌке су заиста лепе.
  Августин напредуЌе и слама противнике. И притом не заборав а да викне:
  - Не можете побе·и из ковчега!
  А девоЌка ·е узети своЌе зубе и голи·е зубе!
  А црвенокоса Ќе тако... Коса виЌори на ветру, као пролетерска застава.
  И све буквално долази из беса.
  Светлана у покрету Овде Ќе исекла много лоба®а и кула тенкова. Ратница коЌа показуЌе зубе.
  ПоказуЌе Ќезик. А онда п уне из сламке. Онда завиЌа:
  - Хо·ете ли бити мртви!
  И опет са ®ених босих ногу лете убоЌите игле коЌе погађаЌу пешадиЌу и авионе.
  єасно Ќе да ·е такав тим уништити нацисте, чак и ако Ќе Тре·и РаЌх заузео скоро цео свет и почео да се насе ава на друге планете!
  
  ОЛЕГ РИБАЧЕНКО СПАСИ ИМПЕРИєУ
  АНОТАЦИєА
  Олег Рибаченко Ќе добио бесмртност на поклон, али то мора да реши, пошто Ќе служио у рускоЌ воЌсци сто година. Али, с друге стране, помаже РусиЌи да добиЌе рат са єапаном, спасава адмирала Макарова и чини много фантастичних подвига!
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Олег Рибаченко Ќе, во ом руских богова демиЌурга, претворен у дечака, али не простог, ве· бесмртног. И послат Ќе да изврши мисиЌу у Порт Артуру - да тамо заштити РусиЌу. И он Ќе претворен у клинца коЌи Ќе изгледао стар око десет година, али изузетно брз - бржи од гепарда, и нера®ив за све врсте оружЌа. Као дечак од десет година, служи·е царскоЌ РусиЌи - сто година, а затим одрасти до шеснаест и задржати бесмртност да буде господар своЌе судбине, али с времена на време обав аЌу·и мисиЌе по налогу руских богова-демиЌурга. .
  И ®егова инкарнациЌа Ќе одмах утицала на ток историЌе.
  Десет година Олег Рибаченко, по стандардима раног двадесетог века, ниЌе изгледао тако мали и одмах Ќе прим ен у воЌску. Штавише, дечак се лако савиЌао и исправ ао прстима, прво на рукама, а потом и на босим ногама, бакарни пени. Оно што Ќе оставило утисак.
  За почетак, дечак Ќе успео да спасе адмирала Макарова од смрти. Дечак Ќе то урадио врло Ќедноставно, ушао Ќе у Петропавловск на дан кобног изласка на море. И тривиЌално скочи на кормило, и гурнувши морнара, заврти брод.
  Међутим, ово ниЌе било це®ено. А струк Ќе био четрдесет удараца бичем за такву дрскост.
  Али, сре·ом, адмирал ниЌе умро.
  Али ипак Ќе почела опсада Порт Артура. єапанци су и да е имали предност на мору, а генерал Партри¤ Ќе био превише неодлучан.
  Али командант Порт Артхура Ќе умро, он Ќе заиста био ра®ен у главу у стварноЌ историЌи, али неколико милиметара фрагмента прошло Ќе ближе мозгу. А Олег Рибаченко, знаЌу·и причу, само Ќе неприметно ударио дланом о генералову слепоочницу, а фрагмент Ќе ударио у мозак и убио га. Укратко, издаЌник коЌи Ќе предао цитаделу Ќе умро и на ®егово место Ќе дошао Кондратенко, хероЌ одбране Порт Артура.
  Нови командант Ќе, да оЌача одбрану тврђаве, отписао све морнаре и бродску арти ериЌу на обалу, а ескадрилу разоружао, али Ќе утврдио Порт Артур.
  Адмирал Макаров Ќе у томе био са ®им потпуно солидаран. Штавише, руска флота ниЌе успела да преузме инициЌативу на мору у овоЌ причи.
  Као резултат тога, цитадела Ќе била теме но зашти·ена, плус веште акциЌе команданта Кондратенка. Одбрана се добро држала. Кондратенко Ќе на време оЌачао одбрану тврђаве Високи и єапанци нису могли да Ќе заузму.
  Плус, Олег Рибаченко, оваЌ бесмртни, босоноги дечак, борио се као титан на свакоЌ хладно·и. И све Ќе задивио своЌом феноменалном прецизнош·у.
  Дечак Ќе скочио до митра еза и, одмараЌу·и голе, округле, дети®асте пете, уперио оружЌе. И почео Ќе да шкраба. И ниЌедан метак ниЌе протра·ен. СамураЌи су посечени буквално у редовима.
  Олег, оваЌ вечни дечак, млатио се од ентузиЌазма, и агресивно певушио, компонуЌу·и у ходу;
  єа сам дечак рођен у новембру
  У свемирском добу, олуЌном добу...
  Процвета царска РусиЌа на зем и,
  ВеруЌте ми кадети нисмо бога и!
  
  Послао ме велики Бог Сварог,
  Служи Ота¤бини срцем и душом...
  За нас, уосталом, Свемогу·и Бели Бог -
  Сна·и ·емо се, веруЌте са сатаном!
  
  РусиЌа Ќе наша домовина, веруЌте
  КоЌи Ќе Ќедини на свету...
  Иако Ќе веома активна звер напала,
  За нас Русе има места на планети!
  
  Мо·на безгранична зем а
  КоЌим влада наЌмудриЌи кра ...
  Кин нам Ќе заувек дала -
  Нека Абел триЌумфуЌе, нека Каин погине!
  
  Браним храбро Порт Артур,
  Бори се дечак и бос на хладно·и,
  ВеруЌте ми, єапанци се нису савиЌали,
  ДевоЌке рашире плетенице!
  
  Дечак Ќе одмах одсечен митра езом,
  Покосио одред свирепих самураЌа ...
  И погоди жуто право у око
  Ми смо пионири зла ·е растргати!
  
  Заувек остваримо комунизам
  Цареви руски имаЌу славан пут.
  Велики сан ·е се остварити
  У славу легендарног Сварога!
  
  ВеруЌемо да ·емо бранити ота¤бину,
  Борим се на великоЌ, високоЌ планини...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  И сам Господ Перун Ќе бистрооки!
  
  єа сам за нашу ота¤бину до краЌа,
  ВеруЌте ми, бори·у се веома храбро...
  Цар Никола Ќе заменио мог оца,
  єуду ·емо обесити о Ќасику!
  
  РусиЌа Ќе само идеал
  Зем а светаца и мудрих  уди света...
  Са®ао сам да нађем славу у томе, дечко,
  И учинио Марса и Христа идолом!
  
  ВеруЌем Лада маЌка богова,
  КоЌу  убав према универзуму даЌе...
  Потребне су нам додатне речи за молитву,
  МариЌа заувек слави девицу!
  
  Царе Никола ми ·емо ти помо·и,
  Да би победили єапанце веруЌте окрутним ...
  Сварогови унуци, ми смо синови порођаЌа,
  А у рати, веруЌемо у кул докове!
  
  И овде се ¤иновски дечак бори,
  КоЌи митра ези рати коси...
  Господ Ќе увек Ќедно са нама,
  Ударац Христов заиста развеЌава облаке!
  
  Па, шта Ќе єапанцима тешко?
  Не можете освоЌити Порт Артур...
  Успостави·емо руски свет свуда,
  И би·е фигура Ладе са златом!
  
  єер ·е цар бити веран заувек,
  Сачува·емо ®ега и Свету Ота¤бину...
  Под сенком двоглавог грба,
  Учини·емо ВикториЌу цоол!
  
  У РусиЌи Ќе сваки дечак хероЌ,
  Одува·е мачем, играЌу·и пола планете ...
  Не кради девоЌке у своЌ Ќасир,
  Нека су похва ена дела наша!
  
  Да, РусиЌа има пионире,
  Да Ќе црвена кравата била чврсто везана...
  Чувамо правду, савест, част,
  А видимо комунизам, сунце дало!
  
  А сада смо одбили хорду,
  И бранили су тврђаву Порт Артур ...
  Сварог Ќе рекао: Прихвати·у мртве,
  У раЌу девоЌке чекаЌу да постану фигура!
  ПеваЌу·и, дечак Ќе босом ногом бацио гранату, раскомадаЌу·и самураЌа.
  Иначе, граната Ќе била направ ена од пи евине и имала Ќе велику разорну мо·. Дакле, єапанци томе не могу да одоле.
  Олег Рибаченко, написао Ќе и певао:
  И самураЌ Ќе полетео на зем у,
  Под притиском челика и ватре!
  А ®егов допринос у одбрани Ќе био драгоцен. И адмирал Макаров Ќе показао своЌу вештину на копну.
  Осим тога, Руси су имали више залиха и залиха, захва уЌу·и вештини легендарног генерала.
  А то што Ќе руска ескадрила Того била потучена много значаЌниЌе.
  До краЌа децембра, самураЌи су били исцрп ени у нападима. У Ќануару Ќе дошло до затишЌа изазваног Куропаткиновим покушаЌем да ослободи блокаду, али не баш успешно.
  У фебруару, напад Ќе поново, и поново одбиЌен са великим губицима за єапанце.
  Током одбране, дечак Олег Рибаченко се понашао хероЌски. У време почетка опсаде, оваЌ колиба Ќе изгледала само десет година. Дете се борило на нивоу одраслих и отишло у извиђа®е.
  Показао се као веома храбар и борбен. И одбрана се издржала.
  А дечак Ќе, одбиЌаЌу·и Ќош Ќедан напад, убио стотине самураЌа из митра еза, не дозво аваЌу·и им да заузму Моунт Хигх. У исто време дечак Ќе опет певао са великим одушев е®ем;
  Цар НиколаЌ Ќе сада велики монарх,
  Ти Ле®ин не·еш добити прилику за власт...
  Заустави·емо хорде див их єапанаца,
  ПоциЌепаЌте агресора на уста РусиЌи!
  
  Нека РусиЌа заувек влада у свемиру,
  У ®ему, мо·ни, страшни цар НиколаЌ ...
  Можемо да ударимо неприЌате а мачем,
  За ово се борите и усудите!
  
  Величина РусиЌе у свемиру,
  Нико не може да победи Русе...
  Са своЌом снагом у биткама непроме®еном,
  Отера·емо душмане из Ота¤бине!
  
  У име наше свете ота¤бине,
  РусиЌа ·е добити битке...
  И слава Руса би·е нетрулежна,
  Полага®е испита за само пет!
  
  Никада не·емо клекнути
  Изнад нас Ќе златокрили херувим...
  Про·и ·е Ќош много генерациЌа
  И би·е вечни мир у васе ени!
  
  Сварог ·е до·и заЌедно са Исусом,
  ОдЌедном ·е васкрснути све мртве...
  На краЌу краЌева, лече®е Ќе наЌвиша уметност,
  Роди·е очеви мо·ни октобар!
  
  И Ле®ин, Ста ин, НиколаЌ и Петар,
  Све руке заЌедно ·е се стиснути и разумети...
  Каква Ќе застава РусиЌе у поносном универзуму,
  НеприЌате и ота¤бине ·е умирати и умриЌети!
  
  Бог благословио службу РусиЌе,
  Подигните на наЌвиши пиЌедестал...
  Сварог, велики страшни месиЌа,
  ВеруЌте ми, нисам престао да волим воЌнике!
  
  Ускоро ·емо веровати да смо Ќачи
  Подигните руску заставу над планетом...
  Ко ·е довести до велике идеЌе,
  Певамо у прози и поезиЌи!
  
  Како Ќе добро кад звезда русиЌе
  Изнад света ·е сиЌати као диЌамант...
  На краЌу краЌева, небо звезда сомот залио,
  И удари противника у очи!
  
  Не веруЌте ономе ко каже да су слаби,
  Да руски титани нису пар...
  У име ове православне државе,
  Узми овог дечака на ко®а!
  
  И Ќуримо у битку за славу света,
  Да храбро победимо у Ота¤бини...
  Не могу то описати Шекспиру
  Колико ·е наша воЌска бити у слави!
  
  Наша домовина ·е сти·и до награде,
  Од свих богова у универзуму наЌбо и од свих...
  Гости су увек добродошли у нашу ота¤бину,
  Ако дођеш са добротом, ниси зликовац!
  
  Љубите цара и Бога Исуса
  И обожаваЌте Ладу за  убав ...
  Не буди кукавица у борби,
  Не можете градити сре·у на крви!
  
  Живот ·е бити вечан, буран и леп,
  Свако има где да буде храбар...
  Расправа са руским витезом Ќе опасна,
  Не рачунаЌте онда проблеме!
  
  Али ускоро ·е бити мира у свемиру,
  И добро ·е победити у величини...
  Би·емо у сре·и, раЌу непроме®ени,
  Господ ·е дати снажно крило!
  Са таквом песмом, наравно, руски воЌници нису могли да изгубе. И дечак терминатор ниЌе промашио. И други ратници су са невероватном прецизнош·у пуцали на єапанце коЌи су Ќуришали на планину ВисокаЌа.
  Март Ќе ве· дошао... єапанци су се поново повукли. Крвава неде а се ниЌе догодила у РусиЌи, пошто Ќе цар НиколаЌ, пошто се Порт Артур одржао, био расположен и изашао у народ. И царев народ га Ќе дочекао празничним расположе®ем и раздрагано навиЌао. И све Ќе добро прошло.
  Руска воЌска се попунила, и постаЌала све више. КраЌем марта єапанци су покушали да напредуЌу, али су Куропаткинове снаге имале превелику броЌчану надмо· и одбиле су све нападе.
  А наЌбо и делови самураЌа генерала Ноге били су приковани опсадом Порт Артура. После великих губитака, єапанци су се повукли. Али опет Куропаткин оклева.
  КраЌем априла уследио Ќе нови Ќуриш, коЌи Ќе, међутим, такође одбиЌен.
  А Олег Рибаченко, оваЌ храбри дечак чак Ќе ухватио Ќапанског пуковника, уз помо· замке, наравно.
  Почетком маЌа било Ќе само ма®их окршаЌа, а 25. ескадрила Рождественског Ќе коначно ушла у Порт Артур. Чувени адмирал Ќе довео педесет и Ќедан брод преко три океана одЌедном!
  Након тога одбрана Ќе добила поЌача®е. А почетком Ќуна уследио Ќе послед®и Ќуриш на Порт Артур. Напад Ќе очаЌан и жесток. И опет Ќе одбиЌен уз огромне губитке за єапанце. Цар Ќе коначно уклонио Куропаткина и именовао Линевича. Средином Ќула 1905. єапанци су коначно поражени. И завршена Ќе хероЌска одбрана Порт Артура, коЌа Ќе траЌала више од годину дана.
  Кондратенко Ќе одликован Орденом Светог АндреЌа Првозваног. И добио чин фелдмаршала. Тада Ќе ескадрила Рождественског, заЌедно са Порт Артуром, коЌу Ќе предводио адмирал Макаров, победила єапанце на мору. Штавише, сам адмирал Того Ќе погинуо у борби.
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак поново се истакао и лично заробио боЌни брод єапана. Са ®им се борило и неколико лепих, босоногих девоЌака.
  Посебно се сЌаЌно показала борбена Наташка - прави вулкан у борби и непобедив.
  А када девоЌка баци гранату голим прстима, онда Ќе ово колосална нево а и униште®е. Уга  граната и тако разорна.
  Дечак пионир напада єапанце и пева у исто време;
  Наш ·е бити Тихи океан, веруЌте
  РусиЌа Кра евства Рода са Николом ...
  И звер ·е бити уништена
  Ми, витезови неприЌате и, све ·емо растргати!
  
  МоЌа зем а, веруЌ изнад свега,
  Нека блистаЌу звезде комунизма...
  Успех прати витезове,
  Ми смо оличе®е праведног алтруизма!
  
  єа сам пионир упао у рат,
  Само босоноги дечак...
  Али ·у противника сам ети у прах,
  А Ќа ·у оне коЌи су против рогова!
  
  єапан зашто Ќе отишао код нас
  Усудили сте се да изазовете РусиЌу...
  И добио право у око са петом,
  Сварог велика Господ®а мисиЌа!
  
  Љубав Лада МаЌка Она Богови,
  Родила Ќе многе, светле и велике...
  У славу рода храбрих синова,
  Заустави·емо навалу див их неприЌате а!
  
  Не победи Ќапанску жуту Рус,
  Наш хероЌ у биткама Ќе непобедив ...
  Борите се за ота¤бину и не боЌ се,
  Кад су народ и кра евски систем уЌеди®ени!
  
  О НиколаЌу, да·емо ти
  За Свету РусиЌу ми смо родно срце...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Отвара своЌа врата универзуму!
  
  У славу Бога руског Христа,
  Певамо химне нашоЌ РусиЌи...
  МариЌина  убав, тако чиста
  Шта деци заме®уЌе кашу за ручак!
  
  На тебе МариЌу окрену·у очи,
  ЗаЌедно са Ладом даЌете  убав свима ...
  Иако Ќе ђаво наоштрио секиру на нас,
  Боги®а ·е бити са нама у вечноЌ светлости!
  
  Не, сунце се никада не·е угасити
  Безгранична Врховна РусиЌа...
  Остваре®е великог сна
  Све то чуЌе под плавим небом!
  
  Певамо ти Богородице,
  Псалми и песме, сваког тренутка...
  Ако треба да уђемо у битку са Ќедном пушком,
  Уосталом, Ста ин и Велики Ле®ин су са нама!
  
  За ота¤бину, за Бога, за зем у,
  Ми момци се боримо са противником...
  ЗнаЌ да не будеш проклети Ќарам,
  Кад се наоштри баЌонет руског воЌника!
  
  За нашу зем у, пионир у биткама,
  Сварог Ќе успео да прослави лице  убави ...
  Видимо нешто у нашим светлим сновима
  Где ·емо вечно хвалити Бога Рода!
  
  Укратко, єапанци су ве· Кан,
  И Порт Артур се ниЌе предавао у биткама ...
  Зато нам Ќе Ота¤бина од Бога дарована,
  Па да се храбро борите за РусиЌу!
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  єапан Ќе био принуђен да склопи мир са РусиЌом, уз посредова®е СЌеди®ених Држава.
  Морао сам да уступим Курилска острва и ТаЌван. РусиЌа Ќе обезбедила протекторат над КореЌом, Ман¤уриЌом, контролу над Порт Артуром. Уз то, єапан Ќе платио царскоЌ РусиЌи огромну одштету од милиЌарду златних Ќена.
  Победа Ќе учврстила положаЌ цара НиколаЌа ИИ. РусиЌа Ќе проширила своЌе териториЌе, а ЖелторосиЌа Ќе почела да се формира на рачун доброво ног придружива®а кинеским регионима. Без Државне Думе - РусиЌа Ќе остала апсолутна монархиЌа, без парламента.
  Наравно, због победе и политичке стабилности, економски раст Ќе почео раниЌе него у стварноЌ историЌи и био Ќе Ќачи.
  Први светски рат Ќе почео као у стварноЌ историЌи. Али за РусиЌу се то одвиЌало успешниЌе. У коЌоЌ Ќе воЌска била ве·а и бо а, ук учуЌу·и и захва уЌу·и реформама фелдмаршала Кондратенка, и привреда Ќе Ќача, а ауторитет цара ве·и.
  Олег Рибаченко се такође борио очаЌно и веома храбро. Дечак Ќе трчао као метеорит. Жвр ао Ќе из дома·ег митра еза на Немце. А онда Ќе трчао брже од кола са митра езом. И такође Ќе одушев ено разбио воЌску КаЌзера.
  Изгледао Ќе као дечак од десетак година, а ®егове босе, дечиЌе ноге бацале су импровизоване, смртоносне гранате од пи евине.
  Воде·и добро усмерену ватру, дечак Ќе самоуверено пЌевушио;
  Наша домовина Ќе света зем а,
  Слава нашоЌ безграничноЌ Ота¤бини...
  Противник Сатана не·е сломити,
  Видимо, уда ени смо прилази!
  
  МоЌа Ота¤бина ·е цветати
  Цар НиколаЌ се диже изнад планете...
  Непобедива руска воЌска,
  Приближимо се Свевиш®ем!
  
  єа сам Ќедноставан пионир,
  Али обдарен невиђеном мо·и ....
  И показа·у свима мо·ан пример,
  Да не би био познат као отрцана шестица!
  
  ВеруЌем са тобом, Господе Исусе,
  Ти си наЌЌачи у целом универзуму,
  И молим ти се заЌедно са Ладом,
  Да усмерим канал ствара®а!
  
  Ускоро ·емо бити на Марсу, веруЌте ми
  Наша зем а ·е владати планетом...
  И паклена КаЌзерова звер Ќе слом ена,
  У песми се опеваЌу подвизи витезова!
  
  Дечак трчи пионир бос,
  Голе штикле око девоЌака трче около...
  Удари·е КаЌзера песницом,
  Уосталом, наши витезови разговараЌу са боговима!
  
  Слава РусиЌи, велика зем а,
  ЗнаЌ да ·е кра  издржати свети комунизам...
  Не победи нас, веруЌ сатани,
  Фашизам Ќе бачен у пепео Будена!
  
  Наша домовина ниЌе Ќача у свету,
  Нема лепше РусиЌе у свемиру...
  єа сам орао, а не зао врабац,
  Доне·у радост и сре·у свим  удима!
  
  Храбро возимо у пакао неприЌате а,
  Лако разбиЌамо противнике нациста...
  Ускоро ·емо одсе·и КаЌзерове рогове,
  До·и ·е ера светлости комуниста!
  А и девоЌке ломе Немце, и то тако славно. Они су нокаутирани босим ногама са смртоносним експлозивним пакетима. И боду у исто време баЌонетима.
  РаскидаЌу стомаке противника без много церемониЌе.
  Наташа пева;
  Чека се победа, чека се победа! За цара НиколаЌа гору!
  ЗоЌа, пуцаЌу·и и бацаЌу·и бомбе голим прстима, потврђуЌе:
  - Победа чека, победа чека! Противник ти си приЌате ски навиЌаЌ!
  А црвенокоси Августин, чиЌа коса виЌори на ветру као пролетерски барЌак, риче:
  - Боже спаси кра а!
  Светлана, нокаутираЌу·и КаЌзерове воЌнике, и бацаЌу·и бомбе голим прстима, цвили:
  - Лада Ќе са нама!
  Ово су девоЌке овде борбене и лепе. И миши·и им се котр аЌу под препланулом кожом.
  Рат Ќе траЌао нешто више од годину дана и завршио се сломом Аустроугарске и предаЌом Османског царства и Немачке. А Бугарска Ќе, видевши на шта мирише, стала на страну СрбиЌе и РусиЌе, као, иначе, ИталиЌе и єапана.
  Фелдмаршал Кондратенко Ќе добио наЌвиши чин - генералисимус. И постао Ќе носилац скоро свих ордена, попут Суворова. Брусилов Ќе постао фелдмаршал. Адмирал Колчак Ќе направио кариЌеру, а Корнилов, Де®икин. Царска РусиЌа Ќе припоЌила себи: ГалициЌу, Буковину, Краковско воЌводство, Позна®ску област, КлаЌпеду. Чехословачка Ќе такође постала део Руског царства. И Мала АзиЌа са Цариградом. И северни Ирак.
  Све у свему, испало Ќе добро. єапанци су поделили немачке колониЌе са РусиЌом у Тихом океану.
  Тада Ќе СаудиЌска АрабиЌа поде ена између РусиЌе, Француске и БританиЌе. Да е, након кратког рата, РусиЌа и БританиЌа су поделиле Иран.
  Олег Рибаченко Ќе учествовао у овом рату. Дечак се поново борио, трче·и брже од гепарда са митра езом, и бацаЌу·и гранате колосалне убилачке мо·и своЌим босим дети®астим ногама. И уништи све неприЌате е.
  И вештице су се бориле с ®им. Певали су веома лепо и весело када су сатрли ПерсиЌанце.
  Ми смо деца породице, к·ери богова,
  И у исто време босоноги комсомолци ...
  О потреби троше®а екстра зна снове
  Удар баЌонета девоЌака Ќе веома оштар!
  
  Мо·и ·емо да победимо све нацисте,
  Палате коЌе треба градити - барЌак комунизма...
  Наш непобедиви руски медвед,
  ПобиЌа®е догми дарвинизма!
  
  Ми смо прелепе девоЌке, веруЌте ми
  И голом петом удари·емо у нос...
  Отворимо ускоро врата комунизму,
  Разоткри·емо мрачну незналицу!
  
  Ево трчимо боси у напад,
  Опчи®ени лепотом ®ихове девоЌке...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  А девоЌке имаЌу тако звучни глас!
  
  Нека руска зем а буде славна,
  То Ќе рођено у име генерациЌа...
  Народи света су приЌате ска породица,
  Велики Ле®ин ·е нам помо·и!
  
  Али сада влада славни НиколаЌ,
  И дивови се боре за ®ега,
  Сви стижемо тамо, само веруЌемо у раЌ,
  Кад су народ и цар руски Ќединствени!
  
  Тако Ќе, би·емо одани кра у,
  Служе·и му свим срцем и душом...
  Волим Исуса и ЛадоЌу,
  Заувек ·у бити Сварог са тобом!
  
  Наши руски богови су нам важни,
  Волимо их душом совЌетских  уди...
  И то су само сотонине махинациЌе,
  Кад Перун буде са Ладом, одбаци·еш!
  
  Волим кра а, он Ќе наш рођени отац,
  Служите Му верно и са  убав у...
  Нека буде краЌ неприЌате у Русима,
  Иако се понекад даЌе крв у!
  
  РусиЌа ·е бити у универзуму за све,
  Да заблиста квазаром, светлим и мо·ним ...
  Ота¤бина не·е имати проблема,
  Мада Ќе противник привукао зле облаке!
  
  Нека Ќе свемогу·и Род са нама,
  Ко Ќе владар целог универзума....
  Иза нас Ќе наЌве·и Бели Бог,
  Ко у своЌоЌ доброти влада!
  
  Нека буде створе®а на зем и,
  Победи·емо, знам сигурно...
  ЧекаЌу·и испу®е®е тог светлог сна,
  Би·е места за  уде у светлом раЌу!
  
  О, света моЌа мудра РусиЌо,
  У име просперитета комунизма...
  Богови-демиЌурзи познаЌу моЌе рођаке,
  А покушаЌи реваншизма не·е про·и!
  
  ВеруЌемо да ·е противници бити избрисани у прах,
  Поди·и ·емо руску заставу над целим свемиром...
  Победи·емо фашисте и душмане,
  И заувек ·емо славити Презиме!
  И, наравно, девоЌке пуцаЌу и бацаЌу смртоносне гранате своЌим исклесаним, голим, препланулим ногама.
  И таквима као што су они не можете одолети.
  Тада су зароб ени му¤ахедини  убили голе, жу евите девоЌке. Праш®ава, али веома завод ива стопала.
  А онда Авганистан. Истина, био Ќе мали рат. А Британци у почетку нису имали превише сре·е.
  Међутим, Олег Рибаченко Ќе тамо показао своЌ сЌаЌан ниво ратника светлости.
  ЗаЌедно са девоЌкама у бикиниЌу, са великом лако·ом Ќе разбио неприЌате а, претвараЌу·и му¤ахедине у решето. А девоЌке су голим ножним прстима бацале бомбе смртоносне силе и растурале читаве одреде авганистанских милитаната.
  И боре·и се, дечак Ќе певао, компонуЌу·и док Ќе ишао;
  єа сам пионир, морам да се борим у Авганистану,
  ЧекаЌу га страшне битке...
  Али Руси увек знаЌу да се боре,
  НеприЌате  ·е броЌати само нуле!
  
  Нека Ќе ера комунизма у слави,
  Кад дође Сварог велики Бог...
  РастЌерати хорде страшног фашизма,
  Победе су отвориле бескраЌан налог!
  
  У Авганистану Ќе небо плаво
  Босоноги дечак трчи кроз планине ...
  Његов позив Ќе кул ствар,
  На краЌу краЌева, руска вера Ќе чврст монолит!
  
  Душмани се пе®у у агресивном облаку,
  Али их Ќе оборио храбри пионир,
  Борац из РусиЌе мо·ни,
  Чак ·е и одраслима показати пример!
  
  Сви веруЌемо у победу комунизма,
  А ако мораш да се бориш за кра а...
  Распршимо стадо реваншизма у пепео,
  За нас и планине, топла мора!
  
  РусиЌа ·е владати свемиром
  Тако Ќе завештао НаЌвиши Мудри Род ...
  Са своЌом снагом у борби непроме®еном,
  НеприЌате е ота¤бине терамо у ковчег!
  
  Не могу нас Руси бацити на колена,
  За нас Сварог и Бели Бог  убави ...
  Одбаци·емо оби е ове ле®ости,
  Ако нам треба океан, хаЌде да пролиЌемо крв!
  
  У славу наше ота¤бине РусиЌе,
  Витез се усуђуЌе да спасе моЌу Рус...
  Наша породица Ќе Свевиш®и и Христос Ќе мисиЌа,
  У ста®у да пренесе светлост ствара®а!
  
  Волим РусиЌу, коЌа Ќе наЌдража од свих,
  КоЌе лепо цве·е...
  Помери·емо Фирера снажно у лице,
  А горки порази се не рачунаЌу!
  
  Иза нас Ќе Лада, маЌка Великих Богова,
  Иза нас Ќе Перун, єарило, мо·....
  Сруши·емо притиске стада свих див их,
  Помозимо слабим  удима!
  
  Да, нека ота¤бина цвета у слави,
  Универзум ·е се узди·и изнад свих...
  Аве  ·е васкрснути и Каин ·е пропасти,
  Би·е биЌесни зликовац у паклу!
  
  Када РусиЌа подигне своЌ страшни мач,
  И даЌ нам снаге Руса, бели Боже...
  Сви зли духови у подзем у ·е ускоро нестати,
  Шта Ќе Свевиш®а светлост помогла да се створи!
  
  Зато веруЌ у Бога Исуса част,
  ВеруЌте у славу Христа нашег...
  Не  ути своЌе родите е
  ВеруЌ Роду до краЌа!
  
  Тада ·е до·и велика награда,
  И подреди Русима цео свет...
  За ота¤бину се треба храбро борити,
  Сварог велики Бог и идол!
  
  Сви мртви ·е васкрснути у сре·и,
  Векови, као ветар, цветаЌу у радости...
  И небо и зем а су у своЌоЌ огромноЌ мо·и,
  Народи целе планете поштуЌу Породицу!
  Овако се Олег Рибаченко борио у Авганистану са девоЌкама. И Ќедну за другом ®егове сигурне и гласне победе.
  Ово Ќе дечак терминатор! А девоЌка са голим штиклама Ќе испала тако страшна и светлуцава!
  Свет Ќе пронашао стабилност и просперитет. Све до Велике депресиЌе 1929. РусиЌа Ќе, после брзог раста, такође запала у кризу.
  єапан Ќе 1931. напао РусиЌу, траже·и освету за прошле поразе.
  Наравно, царско царство Ќе било спремно за рат.
  Али овога пута, то Ќе било самоубиство. Царске трупе су победиле єапанце.
  Олег Рибаченко се поново борио са храбрим, али технички далеко иза РусиЌе, самураЌем.
  Дечак Ќе пуцао из митра еза велике снаге, одсекавши нападачке положаЌе руских самураЌских трупа стотинама и хи адама. Сече и косе читаве бата оне єапанаца одЌедном.
  Њен митра ез Ќе деловао неуморно. И све Ќе смрскао и противнике избрисао буквално у крвави прах.
  А вечито дете, коЌе Ќе изгледало Ќош око десет година, али имало више снаге од слона, бацало Ќе голим прстима експлозивне пакете колосалне снаге. А неприЌате и су се буквално растргали на наЌситниЌе делове.
  А девоЌке су са ®им сатрле и покосиле єапанце. Исеците их као жилет.
  И они су показали Ќезик и смеЌали се.
  А притом су девоЌке певале са великим ентузиЌазмом и ентузиЌазмом. Са радош·у пишем буквално у покрету;
  РусиЌа Ќе наЌве·а држава
  Са кра ем ·емо у ®ему изградити комунизам,
  Дат нам Ќе вечни завет са породицом,
  Да се сваки човек роди као хероЌ!
  
  Победи·емо єапан у шали
  Узалуд сте напали РусиЌу...
  У нападу, девоЌка окре·е мач,
  Ратници жути поцепали!
  
  Ми смо комсомолски вечни борци,
  Кад се боримо, сунце сиЌа Ќаче...
  Очеви се поносе босоногима,
  Ми витезови више нисмо деца!
  
  Не веруЌте никоме да нас заустави
  У име вечног комунизма...
  Брзо ·емо отерати неприЌате е РусиЌе,
  Ко Ќе напао са злим цинизмом!
  
  Бог Сварог влада·е у ота¤бини,
  Он Ќе заштитник великих ратника...
  НеприЌате и се не·е пустити ни на праг,
  Свемогу·и Род Творца хи адуличног!
  
  За нашу славну ота¤бинску судбину,
  Поразите све, у шали секу·и неприЌате е ...
  Желео сам да посветим песму Роду,
  Шта Ќе постало место у свемирском раЌу!
  
  Овде трче босоноге комсомолке,
  Њихове потпетице блистаЌу као огледало...
  єасно Ќе да самураЌи чекаЌу капут,
  Ратници жустро раскидаЌу!
  
  Не веруЌте онима коЌи су просто слаби духом,
  Ми смо витезови у биткама непобедиви...
  Ти си само бедни роб
  А Лада и Христос Ќедно су у души!
  
  Имамо црвену заставу,
  Она Ќе као буЌна ружа црвенила...
  Удари·емо ко Ќе зао право у очи,
  Оставите идеЌу да нападнете РусиЌу!
  
  Овде трче босоноге комсомолке,
  Прелепи су и имаЌу лепо лице...
  Ко не виче опаки капут,
  Само да те третирамо како треба!
  
  За нашу светлу ота¤бину сан,
  Сви живе у слави, лепота велика...
  Све остало Ќе само суЌета
  Иако се лица светаца често потамне!
  
  Па, боримо се у борби као орлови,
  И боси Ќуримо кроз мраз ...
  Ми смо Ќаки и поносни комсомолци,
  А над Ота¤бином Сунце силовито излази!
  
  Ево славе наше свете Ота¤бине,
  Певамо псалме и компонуЌемо песме...
  єа сам дечак пионир потпуно бос,
  Мраз ми мучи босе пете!
  
  Али знаЌ да не·у одступити од ци а,
  Пошто Ќе руски дух потребе Ќачи...
  Волим Бога породице, волим свакога срцем,
  Да одвратим смешну идеЌу!
  
  Славимо Ладу - гласника богова,
  Ко Ќе створио светове у  убави...
  ТребаЌу нам додатне речи момци,
  За нас, Перун, Сварог, из ватре єарило!
  
  єапан Ќе покушао да преузме власт
  Наш Порт Артур и зем е наших предака,
  Али овде се ловац претворио у игру,
  Пуцамо веома прецизно!
  
  Покосили смо много самураЌа,
  НеприЌате и више не постоЌе...
  Ми смо врсте к·ери, драги синови,
  Изнад нас Ќе Богородица Света Лада!
  
  НиЌедан противник не·е дати,
  Не, Руси се не·е видети на коленима...
  БожЌи херувим златом блиста,
  И слави Исуса породичним именом!
  
  Нигде РусиЌе лепше нема,
  Она Ќе лепа, вечна РусиЌа...
  Сви изгледаЌу не више од двадесет,
  Ми смо чланови комсомолског босоногог месиЌе!
  
  Да, возили смо самураЌе,
  Свевиш®и Род нам Ќе помогао у овоЌ борби ...
  Како су орлови постали мо·ни
  И наЌсавршениЌи Бели Бог!
  
  Дешавало се и девоЌкама да се туку,
  Са фашизмом да цепаЌу у шали "пантере".
  И победили су са жестоком воЌском,
  Иако су предузели драстичне мере!
  
  И Хитлер Ќе добио маЌора
  Растргали смо га у комади·е у бесу...
  Како се испоставило, Фирер Ќе као морон,
  А комунизам ·емо видети у да ини!
  
  Москва се борила против нацизма као планина,
  А ми смо се с муком, али храбро одупирали...
  Прелепа руска зем а
  Кад смо мучили Фрица чврсто!
  
  Трча®е боси по хладно·и
  Ми смо полетне комсомолке ....
  Силом су одвукли неприЌате е РусиЌе у ропство,
  И показали су веома спретан темперамент!
  
  У близини Ста инграда дали су га у очи,
  И Тигар Ќе постоЌано одломио дебло ...
  Иако Ќе тада свакако био тежак час,
  Али босоноги комсомолци су свемо·ни!
  
  И тако смо поносно ушли у Берлин,
  Знате, таква хладнокрвност се показала...
  Оно што поштуЌе руски цео свет,
  
  Растурили смо Адолфа!
  
  Па ова победа Ќе добра,
  ПобеђуЌемо све у борби без грешке,
  Руска звезда гори изнад нас,
  И наша вера из Породице Ќе непроме®ена!
  
  Укратко, наша кампа®а ·е се завршити,
  Планета ·е постати део РусиЌе...
  Сви ·емо имати велике приходе,
  ДиЌаманти су навод®авали наше гаЌеве!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Олег Рибаченко Ќе ве· био официр и имао Ќе много награда. И био Ќе поштован, упркос свом дети®астом изгледу. И чак успео да се ожени. Тако Ќе кариЌера ишла добро са вечитим дечаком.
  Адмирал Колчак Ќош ниЌе ни мало стар, показао Ќе своЌу гениЌалност, упоредиву са Ушаковом и адмиралом Макаровим. Зем а излазе·ег сунца Ќе потпуно разбиЌена у море, а затим заузета.
  Кампа®а против ТокиЌа била Ќе славна и победоносна. А Олег Рибаченко Ќе успео да се истакне тако што Ќе сам ухватио микадо. И за то Ќе добио први ГеоргиЌевски крст у историЌи РусиЌе са златним луком и диЌамантима.
  Иако се нису усудили да га подигну у чин: дечак изгледа превише дети®асто. Иако има десет година на себи, односно за ово време, можете дати тринаест година. Али ипак шмркаво дете.
  У сваком случаЌу, РусиЌа Ќе победила.
  Уследио Ќе референдум на коме се ве·ина єапанаца изЌаснила за прик уче®е РусиЌи.
  Тако Ќе цар НиколаЌ ИИ оЌачао своЌу власт у Тихом океану. РусиЌа Ќе наставила да се кре·е кроз Кину. Ослаб ене кризом, БританиЌа, Француска и СЌеди®ене Државе нису се мешале у преузима®е контроле над Небеским царством.
  1933. Хитлер Ќе дошао на власт у НемачкоЌ. Почео Ќе да обнав а некадаш®у мо· бившег царства. И наравно, трудио се да се не свађа са РусиЌом.
  Мусолини Ќе у ИталиЌи имао приЌате ство са РусиЌом. И помало заузели ЕтиопиЌу, шире·и своЌе колониЌе. Говорило се о ствара®у ТроЌног пакта.
  Царска РусиЌа Ќе хтела да припоЌи све колониЌе ослаб ене Енглеске и Француске. Па и Немци и ИталиЌани су разум иви. САД су имале своЌе планове.
  Немачка се 1937. придружила АустриЌи и произвела Аншлус. А у новембру 1937. авион се срушио са НиколаЌевим другим. Царство се завршило веома успешно. НиколаЌ ИИ Ќе постигао колосална осваЌа®а у четрдесет три године своЌе владавине.
  Звали су га Никола Велики! Па чак и НаЌве·и, постали су виши од Петра Великог.
  Под Николом ИИ радни дан Ќе сма®ен на десет сати, седам година образова®а постало Ќе обавезно и бесплатно. Просечна плата у зем и достигла Ќе 75 руба а месечно уз нулту инфлациЌу и златну подршку руб е. Кра евска валута Ќе била наЌтежа и наЌконвертибилниЌа на свету.
  РусиЌа Ќе имала наЌве·у копнену воЌску на свету, а величина флоте Ќе претекла и БританиЌу и СЌеди®ене Државе.
  Руски тенкови су били наЌбо и на свету, као и авиони. А хеликоптери су у то време били практично Ќедини на планети Зем и. НаЌброЌниЌа и наЌквалитетниЌа подморничка флота. НаЌбо а арти ериЌа. Напредне технологиЌе у телевизиЌи и видеу. Први светски филм у боЌи почео Ќе да се снима и у царскоЌ РусиЌи. Ук учуЌу·и и захва уЌу·и страсти цара НиколаЌа ИИ према фотографиЌи.
  Након придружива®а Кини, РусиЌа Ќе изашла на прво место у свету по броЌу становника, претекавши БританиЌу са свим ®еним колониЌама.
  Цар НиколаЌ ИИ Ќе реформисао православ е и легализовао полигамиЌу. ОваЌ мудри суверен Ќе успео да уради много тога. И преминуо Ќе неп уван, не го®ен, не изгубивши РусиЌу, него велики. А само неколико милиметара помера®а фрагмената утицало Ќе на историЌу РусиЌе на такав начин.
  Осим тога, кре·е у прошлост тако леп, снажан и брз дечак попут Олега Рибаченка. И кажу да у историЌи нема незгода! И да е како су. То су показали и НиколаЌ ИИ и феномен генералисимуса Кондратенка.
  Али после смрти цара НиколаЌа, дошло Ќе до привременог скока. У почетку Ќе монарх АлексеЌ ИИ умро пре него што Ќе могао да буде крунисан. Тада Ќе умро и други наследник, Кирил Владимирович Романов. А Владимир Тре·и Ќе ступио на престо 1938. године. Кра  Ќе млад, али генерално не глуп и прилично Ќаке во е и амбициозан.
  Па, ухватио се посла! РусиЌа, ИталиЌа, Немачка, против БританиЌе, Француске и, у буду·ности, СЌеди®ених Држава. Овде Ќе, наравно, ТроЌни савез много Ќачи.
  У маЌу 1940. Немачка Ќе напала Француску, БелгиЌу, ХоландиЌу и БританиЌу. РусиЌа Ќе напала француске, енглеске и холандске колониЌе. Почело Ќе бесцеремонично заузима®е териториЌа.
  Британци и Французи нису могли да се одупру рускоЌ воЌсци. А Немци су поразили и натерали да за месец и по дана капитулираЌу Француску, БелгиЌу и ХоландиЌу.
  Тада Ќе Фирер окупирао и ШпаниЌу и Португал, и заузео Данску и Норвешку. РусиЌа Ќе окупирала Шведску.
  Рат Ќе био скоро на ЌедноЌ капиЌи. Уз подршку локалног становништва, РусиЌа Ќе заузела ИндиЌу, Индокину, Ќужни Авганистан, Ќужни Иран, Блиски исток и ушла у Египат.
  Олег Рибаченко се борио као и увек успешно и са огромним ентузиЌазмом. Дечак Ќе радио са два митра еза одЌедном, косе·и британске и француске колониЌалне трупе. И ово Ќе ®егов дивни позив и битка на ЌедноЌ капиЌи.
  И босе ноге детета бацаЌу убоЌите гранате. И четири девоЌке се боре са ®им, и то врло успешно.
  У исто време, Олег Рибаченко не заборав а да пева док истреб уЌе неприЌате е РусиЌе;
  Да се роди у доба киборга Ќе дато,
  Када Ќе рачунар, играч Ќе при руци ...
  А свет Ќе у суштини само филм
  Нисам знао да Ќе време сада другачиЌе!
  
  Нема потребе да глупо убиЌате рођаке,
  СтратегиЌа момка под дланом ...
  Свеска Ќе постала непотребна у ·елиЌи,
  Непозната смо деца века са болом!
  
  Али во ом бесних богова,
  Дечак се преселио у нови свет ...
  Овде има мало песница за победу,
  Чинило се као да Ќе ђаво полудео!
  
  Рат и рика, тама разара®а,
  Долази пуна убистава и глади...
  ЗнаЌ судбину народа,
  Кад Ќе туга и хладно·а у срцу!
  
  Не треба размиш ати, Руси се не могу сломити,
  Нека цвета Велика РусиЌа...
  Заиста зли лопов ·е бити поражен,
  До·и ·е Сварог - велика мисиЌа!
  
  Ево, цара великог НиколаЌа нема,
  Сада Ќе Владимир Ќедноставно на власти ...
  И за ®ега се може ре·и да Ќе орао,
  И рашири своЌа крила над светом!
  
  У име Бога руског Христа,
  Радите добре момке са радош·у...
  МариЌина  убав, тако чиста
  Шта те нервира своЌом глупош·у!
  
  У РусиЌи, знаш да ·е све бити у реду,
  Она ·е поди·и заставу над свемиром...
  Иако неприЌате  куца по длету,
  Само ствара®ем ·емо се прославити!
  
  ВеруЌем да ·е руски Бог владати
  Ко Ќе створио таму тих Универзума...
  Иако Ќе Сатана тако мо·ан рог,
  Би·емо синови блаженог!
  
  Овде у РусиЌи Ќе ново време,
  Цар има Владимира на власти ...
  Романови са царског двора,
  Орао има двоглава крила над целим светом!
  
  Величина Ота¤бине вековима,
  Или ·е можда чак и РусиЌа остати заувек ...
  Руска река тече без граница,
  И  уди ·е у срцу бити  уди!
  
  Онда сам босоноги пионир,
  То Ќури голом петом по хладно·и.
  Али од онога што Сир напада,
  Да·у му тврду фацу од крви!
  
  Не можеш победити дечака
  Он Ќе веома снажан и велики ратник...
  И претвара чак и тигра у игру,
  єер по природи победник!
  
  А комсомолке трче босе,
  Њихове потпетице постаЌу ружичасте од хладно·е ...
  И ускоро ·е бити капут свим неприЌате има,
  Оставите бескорисну идеЌу!
  
  Овде смо ве· одвели Британце у ¤унглу,
  НеприЌате и РусиЌе су убиЌени заЌедно...
  Ишли смо уз ивицу окретних маЌмуна,
  И прешли су веома хртове ми е!
  Укратко, дечак Ќе постао веома зрео,
  И постао Ќе прилично интелигентан официр ...
  Бркови се нису пробили, ве· титан,
  И служи као Ќош Ќедан пример за витезове!
  Дечак се бори и слама неприЌате е. А онда ухва·ени црни и жуто-бели ратници падаЌу на колена и  убе девоЌке у ноге. И тако Ќе сЌаЌно.
  Наташа Ќе, после по упца у пету, загугутала:
  - И волим мушкарце!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Вртити се на штапу Ќе велико задово ство!
  И како голом петом шк оца по носу зароб еног воЌника.
  Августина Ќе голим ножним прстима ухватила Арапина за нос и натерала га да клекне.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - єа сам агресивна вештица!
  Светлана се такође борила веома активно. И толико разних воЌника Ќе прекинуто. А девоЌка га Ќе натерала да ЌоЌ по уби пете и зарежала:
  - Не можеш да одолиш!
  Наравно, колониЌалне трупе нису могле да се одупру царскоЌ воЌсци, а нису ни хтеле. Заузима®е Африке Ќе донекле одложено због недостатка путева и дугих комуникациЌа. Немци су се кретали преко Африке преко Гибралтара и Марока, Руси преко Египта и да е Судана.
  Међутим, терен Ќе био више препрека него отпор британских или француских трупа. Било их Ќе мало, а и слабо су наоружани, и то углавном од локалних староседелаца. Ко ниЌе умео и ниЌе хтео да се бори.
  1940. Хитлер се ниЌе усудио да слети у БританиЌу. Покренуо Ќе ваздушну офанзиву, у почетку не баш успешну. Али у проле·е 1941. руски авиони су ушли у битку, а БританиЌа Ќе почела да буде притиснута до смрти.
  А у августу Ќе уследило искрцава®е заЌедничких немачко-руских трупа, а после две неде е тврдоглавих борби и заузима®е Лондона.
  Олег Рибаченко и девоЌке су активно упали у главни град Енглеске. Дечак Ќе поново био бос и бацао Ќе дети®асте, исклесане ноге разорним гранатама од коре дрвета коЌе су преврнуле све, чак и наЌмо·ниЌе тенкове у БританиЌи. Ук учуЌу·и педесет тона тешких, па чак и осамдесет тона "Торти е" изгореле су теме но и разбиЌене у жестокоЌ борби.
  Дечак Ќе за време битке певао, компонуЌу·и док Ќе ишао;
  Ми Руси смо дошли у БританиЌу,
  Да освоЌи напа·ене странце...
  Да су Саксонци насукали,
  Али ми поштуЌемо невернике!
  
  РусиЌа Ќе наЌве·а држава
  КоЌи гради универзум...
  Ова злослутна магла ·е се распршити,
  А наш посао ·е бити ствара®е!
  
  Волим православног Христа
  Нека снага породице буде у нама...
  Боги®а Лада Ќе чиста као кристал,
  Свето време Ќе увек добро у РусиЌи!
  
  ВеруЌемо да ·е универзум победити
  Подаримо сре·у руском универзуму...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  ТвоЌом непромен ивом силом БожиЌом!
  
  Ратници моЌе свете РусиЌе,
  Не даЌу нам да клекнемо...
  Реци Богу да ми Исус опрости
  Ако ·е Ле®ин дозволити да нешто оде предалеко!
  
  Нека наша домовина буде у цвету,
  У ®оЌ можемо лако да изградимо свети комунизам...
  єа ·у помести енглеску воЌску,
  И би·у хероЌ заувек!
  
  Поди·и ·емо нашу РусиЌу до неба,
  И освоЌи·емо поносни Лондон у борби ...
  НиЌе ни чудо што Ќе свети Исус васкрсао,
  И РусиЌа ·е се подло пову·и!
  
  Ота¤бино ти си моЌа рођена маЌка,
  Волим те као сунце без сум®е...
  НеприЌате и ·е мо·и Ќедноставно да се растргну,
  За славу свих буду·их генерациЌа!
  
  Да, наша бескраЌна РусиЌа цвета,
  Зрно расте, као златно класЌе ...
  Победе су отвориле неограничен налог,
  Таква лица од православних икона!
  
  У РусиЌи Ќе сада нови славни цар,
  Зове се Владимир, Кирилов син...
  Господ га постави - владаЌ мудро,
  А РусиЌа ·е бити ¤иновски ма !
  
  Па, моЌа велика ота¤бино,
  Кога се нико не усуђуЌе да изда...
  Распрши·е се као гавранов сумрак,
  Забавна руска идеЌа!
  
  Лава ·емо сигурно победити
  И освоЌи оваЌ неосвоЌиви Лондон...
  Чак ни сатана не може да нас победи
  Па храбро нападамо хорде!
  
  У РусиЌи нема места за слаби·е,
  Победи·емо све неприЌате е одЌедном...
  Љубав према ота¤бини изражавамо у стиховима,
  НеприЌате  ·е се лако скаменити!
  
  Сада Ќе и сам кра  пао на колена,
  И поклонио се воЌницима РусиЌе ...
  На краЌу краЌева, наша вера Ќе Ќача од метала,
  А лав се од страха сакрио под кревет!
  
  Па, рођен си као воЌник да победиш,
  Лепо, ефикасно и забавно...
  ВеруЌем да ·е воЌска бити поражена,
  И власт ·е нам се доброво но вратити!
  
  ВеруЌем да ·емо ускоро освоЌити
  Венера, Марс и несташни єупитер...
  Како ·е свет бити безгранични
  Не уништаваш Свемогу·ег!
  
  Међутим, након што смо стигли до линиЌе,
  Остало нам Ќе Ќош само мало да победимо...
  Онда добиЌамо слатки кулеш,
  У славу ·е бити наши дедови у рати!
  
  Не веруЌ у страху ономе ко Ќе слаб срцем,
  Зликовац никада не·е триЌумфовати...
  И наравно да ниси роб,
  Наши светите и би·е судиЌе у борби!
  
  И тако Ќе Лондон пао, а зем а Ќе наша,
  Постала Ќе слободна, и тако блистава...
  Све на планети би·е само класа,
  Под заставом руског комунизма!
  И девоЌке су се бориле против див ег лудила гладних тигрица.
  Наташа, пресецаЌу·и колониЌалне воЌнике, и бацаЌу·и бомбу голим прстима, зарежала Ќе:
  - ВладаЌ светом РусиЌа!
  ЗоЌа, сламаЌу·и хорде Енглеза коЌе су покривале Кулу, и бацаЌу·и голим прстима пакете са експлозивом уг а, цвилила Ќе, откриваЌу·и зубе од бисера:
  - Сломим све!
  А како ·е се смеЌати ова терминаторка.
  Августина се бори и са див ом хистериЌом. И рубин Енглеза, ве· у самоЌ кра евскоЌ палати.
  Мачевима сече неприЌате е и голим прстима баца ноге гранате и урла:
  - За царски комунизам!
  Али у битци и Светлана. Како се она агресивно бори. И толики борци - ве· цео хумку посекли.
  И голом петом ·е се препустити пакету пи евине са експлозивом. И преврни резервоар.
  Онда ·е заурлати:
  - За руски непобедиви дух!
  Тако су сви покушали и ухватили чак и кра а, заЌедно са Черчилом.
  А премиЌер БританиЌе Ќе клекнуо и по убио девоЌке, по праш®авим, крвавим табанима босих ногу.
  А онда Ќе био потпуно приморан да лиже пе·ину Венере. Шта Ќе тако весело насмеЌало ратнике.
  Након тога, цела источна хемисфера, ук учуЌу·и АустралиЌу и Нови Зеланд, постала Ќе руска, немачка и италиЌанска.
  Али и да е су постоЌале САД.
  Цар Владимир Ќе донео аутократску одлуку да нападне Америку. Хитлер и Мусолини су га подржали у овоЌ одлуци. Тре·и раЌх Ќе премештао трупе на Исланд, па да е на Гренланд и Канаду, а царска РусиЌа на А аску. Силе су, наравно, неЌеднаке. СЌеди®ене Државе имаЌу прилично слабу тенковску флоту и много ма®у популациЌу од РусиЌе, заЌедно са свим ®еним колониЌама. Иако Ќе привреда развиЌена. Али таквом чудовишту се не може одупрети.
  Покренувши офанзиву 1943. године, руска воЌска Ќе за два зимска месеца брзо заузела А аску. А у проле·е, заЌедно са Немцима, заузела Ќе скоро целу Канаду.
  Олег Рибаченко се, наравно, такође борио овде и изразито се истакао показуЌу·и непоколеб иво хероЌство, колосалну технику и своЌу интелектуалну мо·.
  Дечак Ќе и да е изгледао као дете, само веома миши·ав и изузетно снажан, тачниЌе Ќачи од великог слона, а бржи од гепарда.
  Током напада на Американце, дечак Ќе певао, написавши целу песму у покрету;
  РусиЌа Ќе наЌве·а држава,
  Ко влада светом...
  Кин нам Ќе дао вечни завет,
  Да Лада буде идол за векове!
  
  СЌеди®ене Државе су храбро напале
  Ми нападамо - окупирали су А аску...
  Победу ·емо се·ати,
  И претворите цео универзум у баЌку!
  
  Ратници наЌлепше РусиЌе,
  єедним ударцем наш дечко ·е храст посе·и...
  А ти девоЌко немоЌ ни бити тужна
  Косцхеи Бесмртни вас не·е уништити!
  
  У РусиЌи има много жестоких бораца,
  ДевоЌке и дечаци хрле у битку...
  У име наших дедова и очева,
  ОчаЌни ратници се боре!
  
  ДевоЌка ·е посе·и Фрица у бекству,
  Голи лед у реци проби·е се твоЌом ногом...
  Иако неприЌате  позива у битку Сатану,
  Његова поносна девоЌка ·е прекинути!
  
  Имамо било ког ратничког дива,
  Помести неприЌате а Ќедним ударцем ...
  Наша велика породица Ќе Ќедна вековима,
  Сви Русичи побеђуЌу са добрим разлогом!
  
  МоЌа РусиЌа цвета као венац,
  Она Ќе прелепа голубица сивих крила ...
  Победе су отвориле бескраЌан рачун,
  Дечак РусиЌе Ќе непобедиви борац!
  
  У свему Ќе моЌа домовина лепа,
  Иако се самураЌи дрско пе®у у битку ...
  Сви народи света су Ќедна породица,
  Али ми жестоко мучимо противника!
  
  А шта нам треба Хитлер - само слаби·,
  ЗнаЌ да му ниЌе тешко сломити рогове...
  Иако бесни смрчак напада,
  Иако се понекад испоставило да Ќе досадно!
  
  Руска зем а лепо цвета,
  Она долази са медом и  убав у...
  Не·емо узалуд победити неприЌате а,
  НатераЌмо га да п уне крв!
  
  Како ·е бити добро са нама бра·о,
  Кад пропадну сви ратови у подзем у...
  И бежи знаЌ хорду,
  Богови не·е напустити нашу домовину!
  
  РусиЌа Ќе родно место слонова,
  Саградили смо пирамиде у Египту...
  Возили смо караване магараца,
  И бо е Ќе код нас и сисадима!
  
  Никада не·емо ·утати
  А ако треба, бори·емо се храбро...
  Векови пролазе, страшне године,
  Али врати·емо се да останемо заувек!
  
  Крвави лопов не·е нас савладати,
  Мамаи Ќе поражен, а ми смо победили Бату...
  НеприЌате и ·е мо·и ревно да сломе,
  ДевоЌке трче и босе по хладно·и!
  
  Рат Ќе крвав, у ®ему Ќе сан векова,
  Би·е лепо знати на целоЌ планети...
  Нема потребе за додатним  удима коЌи знаЌу речи
  Нека се деца забав аЌу!
  Кад нам Ќе тешко, Бог ·е нам помо·и,
  Сам Сварог Ќе ковао мачеве играЌу·и за нас ...
  Да·е снагу безграничну у мо·и Род,
  Свако ·е добити своЌе место на небу!
  
  Добро Ќе кад зем а цвета
  Вермахт нас не·е бацити на колена...
  И порази се не·е рачунати,
  Ста ин, сЌаЌни Ле®ин, Ќе иза нас!
  
  Широм РусиЌе, дечаци борци,
  Ни девоЌке не·е уступити место момцима...
  Одре·и ·еш се краЌа,
  єер ми смо наЌве·е судиЌе!
  
  Не·емо дати Ста инград нацистима,
  Не·емо ни Москву препустити Фрицу...
  Рус Ќе увек сре·ан да се бори
  Грдимо памет - никад глупи!
  
  Ево девоЌака босих на снежном наносу,
  Поносни су закорачили у Ќедан ред...
  Утерали су противника право у ковчег,
  А Хитлер Ќе био прилично претучен!
  
  Сада идемо храбро у ЊуЌорк,
  Спремни да покидаЌу неприЌате е играЌу·и...
  Такви смо ми момци, сви орлови,
  Ускоро ·е победа до·и у величанственом маЌу!
  
  Рат бесни као вулкан
  Лава тече у бесу и избацуЌе ...
  Зада·емо САД стрмим ударцем,
  Иако Ќе комсомолка боса у снегу!
  
  Не веруЌте да Ќе оваЌ Хитлер ¤ин,
  НемоЌте веровати да Рузвелт такође ниЌе бога  ...
  Бог Словена, Свевиш®и Род Ќе Ќедан,
  И влада·е од века до века!
  
  Имамо тако оштре мачеве
  И веруЌте да се штит не може пробити проЌектилом ...
  Зато кукавице само умукни
  Нека мучи савест са врло тешким погледом!
  
  Наш мо·ни тенк Ќе само супермен,
  У ста®у да пробиЌе наређе®а...
  И до·и ·е време бурних промена,
  Храбро ·емо посадити кревете, веруЌем!
  
  Боса девоЌка трчи
  Снег ЌоЌ голом петом ниЌе смет®а...
  ВеруЌем да ·е неприЌате  бити тешко поражен,
  И веруЌте да се Рузвелт не смеЌе!
  
  Шта Ќе мислила да задиркуЌе Москву у шали,
  И добити огромне поклоне...
  Разби·емо у комади·е, веруЌ хорди,
  єалови су покушаЌи да се ота¤бина обузда!
  
  Али наша РусиЌа цвета у величини,
  Свемирска врста дивова...
  Она доноси напредак комунизму,
  Кад су народ и воЌска уЌеди®ени!
  
  Кра  нама влада - храбри монарх,
  Ко Ќе изазвао подземни свет...
  Здробили смо неприЌате а у прах
  Иако понекад морате победити крв у!
  
  Не·емо ·утати витезови веруЌу
  Победа се даЌе храбрим и мудрим ...
  Само грабеж ива звер ·е бити раскомадана,
  И Сунце Ќарко излази над Ота¤бином!
  
  Џелат не·е мо·и да донесе секиру,
  И мач РусиЌе не·е отупити жалац ...
  Господ Ќе прекрио РусиЌу,
  Иако нам се понекад чини да то ниЌе дово но!
  
  У рату нема места за оне коЌи су врапци,
  На ®ему се орлови боре уз див и крик ...
  УбиЌ неприЌате а ота¤бине у бесу,
  Тако да Ќе светац слегнуо раменима блиставим лицем!
  Сварог и Лада, и борац-Перун,
  Они ·е нам помо·и у биткама Руси...
  Ти момче-Ќуначе савио потковицу,
  Нико вам не·е судити!
  
  Али сада Ќе стигла победа Руса,
  Ослобођени борци ®уЌоршких лудака...
  На краЌу краЌева, наш живот Ќе наЌоштриЌа игла,
  Завршимо путова®е у пораженом Берлину!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Бразил, и Венецуела, и Мексико и друге зем е обЌавиле су рат СЌеди®еним Државама.
  Почело Ќе крета®е руских трупа у северним државама Америке. Силе су, наравно, неЌеднаке. РусиЌа и Немачка су бо е и по квалитету и по квантитету.
  ДевоЌчице Наташа, ЗоЌа, Аурора и Светлана боре се на наЌбо ем светском тенку "Кондратенко"-3, мобилном возилу са дугоцевном и брзометном пушком. Веома окретан, ниске силуете.
  По тежини, резервоар Кондратенко-3 Ќе око четрдесет тона и добро Ќе зашти·ен. И пишто , упркос малом калибру од 76 мм, са великом брзином цевчице.
  Схерманс, оваЌ тенк се не може пробити ни под коЌим углом. Тако да...
  ДевоЌке, босоноге и у бикиниЌу, само истребе Американце и много се смеЌу.
  Посебно Наташа... И голим прстима притиска ¤оЌстик, говоре·и:
  - Слава моЌоЌ РусиЌи!
  ЗоЌа такође пуца. Он то ради голим прстима, притискаЌу·и дугмад на ¤оЌстику и вичу·и:
  - И сва наша родна зем а!
  Аурора пуца да е. Она удари неприЌате а, и каже, искажу·и зубе:
  - И више силе су иза нас!
  А такође и девоЌка веома ватрено намигуЌе! Голим прстима притиска као дугмад на ¤оЌстику.
  А онда Светлана пуца. Тако паметна и смела девоЌка. Из уста емитуЌе сунчеве зраке. И Ќош пева:
  - єа сам светска звезда! Трчим брже чак и од сатане!
  Са таквим девоЌкама, сам ђаво ниЌе страшан. Мла·е Американце, чврсто окружуЌу·и Чикаго.
  И не пуштаЌу·и никога одатле. Грме, рецимо, тривиЌално. Ово су девоЌке.
  А сада чикашки гарнизон капитулира. ЗнаЌ наше!
  А руски тенкови се ве· приближаваЌу ЊуЌорку. Цар Владимир задово но тр а руке. Да ли су Руси икада отишли тако далеко?
  ДевоЌке и у ваздуху се храбро боре. На пример, слатки пар: МариЌа и Мирабела.
  ДобиЌаЌу своЌе рачуне, босоноге и бикини лепотице. Буквално немаЌу чему да се супротставе. Такве девоЌке су овде лепе и заслеп уЌу·е агресивне и добро усмерене.
  МариЌа Ќе испалила хитац, оборила десетак авиона, у Ќедном рафалу и певала:
  - Слава ти, зем о родна наша! У име РусиЌе!
  И Мирабела Ќе пуцала и урлала:
  - Али постоЌи вођа велике снаге,
  Позва·е Словене у боЌ...
  Не могу да се носим са РусиЌом
  Кад Ќе Владимир кра !
  
  Од чврсте, Ќаке, гвоздене во е,
  Изгледа као сече®е метала...
  Русима не треба бо и удео -
  О тако нешто су само  уди са®али!
  
  НеприЌате и ота¤бине маршираЌу у Гехену,
  НеприЌате и не·е зауставити РусиЌу...
  ОсвоЌи·емо пространство универзума,
  Чизме блистаЌу у маршу!
  Да, ове девоЌке се боре и певаЌу маЌстори ...
  Иначе, у Ќеку Ќуриша на ЊуЌорк, први руски космонаут Ќе полетео у свемир, облетео Ќе планету Зем у. И ово Ќе Ќош Ќедно достигну·е царске РусиЌе из династиЌе Романов.
  А онда Ќе ®уЌоршки гарнизон капитулирао, а Вашингтон Ќе убрзо пао.
  Олег Рибаченко се истакао током напада. ОваЌ бесмртни дечак борио се као прави терминатор. А ®егове босе, дети®асте ноге бацале су грашак експлозивом велике разорне мо·и.
  Клинац Ќе нападао душмане, а истовремено Ќе певао, компонуЌу·и у ходу;
  єа сам руски пионирски соко,
  Шта служи кра евскоЌ власти...
  Све ·у показати у биткама на примеру,
  Ота¤бина ·е бити у вечноЌ слави!
  
  Ми смо Родови унуци и синови,
  Света, велика мама Лада...
  И витезови веруЌу орловима,
  Заслужено дошао на награду!
  Волим те света РусиЌо,
  Зем а коЌоЌ свет у круни суди...
  Борите се за ивицу и не боЌ се,
  Мада нас понекад демон уништи!
  
  Порази·емо Вермахт
  Не баци нас на колена
  Успели смо да узмемо ЊуЌорк док смо играли,
  Имамо Владимира цара - не Ле®ина!
  
  На селу баште цветаЌу као роЌ,
  И мирис ароме меда ...
  И ускоро ·е Рузвелт бити капут,
  И знамо да ·е свет изградити нови!
  
  Не веруЌ онима коЌи су слаби духом,
  На краЌу краЌева, човек у биткама Ќе свемо·ан ...
  Он Ќе кра , а не Ќадан роб у борби,
  Рођени дечак Ќако завиЌа!
  
  єа сам пионир коЌи служи кра у
  Навикао сам да се свађам на сваки начин...
  Волим Христа и Ста ина
  А витез ниЌе с душом буфона!
  
  ПостоЌа·е царство  уди
  Где Бели Бог вечно царуЌе...
  Незамисливи зликовац Ќе слом ен,
  Зли Каин гори у паклу!
  
  Круна воЌника вековима
  Мо·ни комунизам за изград®у...
  ВеруЌте да се сан остварио
  УбиЌмо душмане ота¤бине!
  
  Мачеви су оштриЌи од Ќатага
  И секу као ласер жилетом...
  Удари·емо овако
  Шта ·е се Рузвелт Ќако ту·и!
  
  И погоди·емо Хитлера
  Ако се као змиЌа попне у РусиЌу...
  И би·е раЌ на планети,
  Иако понекад ломи кров!
  
  Када дође Велика породица,
  Служи·емо му свето...
  Победа неограничен резултат,
  За славу руског воЌника!
  
  РусиЌа Ќе велика у свему,
  У ®ему слава и у величини сре·а...
  Река Ќе дубока
  А понекад лоше време лиЌе са неба!
  
  Не укршта®е двеЌу река,
  ЦивилизациЌа Ќе рођена...
  У РусиЌи, прва особа
  Имамо све  уде!
  
  РусиЌа Ќе зем а
  ко Ќе саградио пирамиде...
  Сатана Ќе дошао на зем у
  Али херувими штите!
  
  Не, никада не·емо бити савиЌени
  Словени не·е постати робови...
  Руски плуг ·е орати зем у,
  Не заустав аЌте славне чизме!
  
  Свуда РусиЌа на ко®у,
  Седе·и са великим кра ем...
  У фебруару нисмо издали
  Без лансира®а МамаЌа у РусиЌи!
  
  Дакле, зем а цвета
  Сви ми побеђуЌемо у свету...
  Рузвелт ·е примити твоЌ прорачун,
  Од ивице руске до ивице!
  
  Па шта ·еш добити фашиста
  Од нас са батином у лице....
  ЗнаЌ толике силе у ота¤бини,
  А застава РусиЌе Ќе тако поносна!
  Цео свет ·е се претплатити на нас,
  А можда чак и универзум ...
  Сварог ти си наш наЌве·и идол,
  А наш посао Ќе ствара®е!
  А 3. септембра 1943. САД су потпуно капитулирале. Тако Ќе завршен Други светски рат, коЌи Ќе почео 15. маЌа 1940. године. Рат Ќе славан за РусиЌу и победоносни.
  Наравно, и Хитлер и Мусолини су добили много од овог рата. Оба диктатора су добила поседе у Африци, неке у Европи и САД. Европа Ќе коначно поде ена између зема а. А Бугарска Ќе после референдума постала кра евина Бугарска у саставу РусиЌе.
  Чини се да Ќе свет поново редистрибуиран и колониЌе се могу пробавити. Али Хитлер, наравно, не би био Хитлер да ниЌе желео више. Посебно поразити РусиЌу. И преузети ®ене териториЌе.
  И наравно, Немци су увелико рачунали на нова, мо·ниЌа оружЌа. Тенкови сериЌе "Е" и балистичке ракете а посебно за лете·е та®ире.
  Међутим, царска РусиЌа Ќе знатно надмашила Тре·и раЌх у балистичким проЌектилима и чак Ќе полетела на Месец 12. априла 1951. године.
  А тенкови сериЌе "Е" нису имали квалитативну супериорност у односу на руске.
  И само су лете·и та®ири били мистериЌа. Захва уЌу·и ламинарном млазу, испоставило се да су потпуно нера®иви на било коЌу врсту малокалибарског оружЌа. Али у исто време, они сами нису могли да пуцаЌу.
  Мусолини Ќе умро, а ®егов син Ќе наследио престо. Хитлер Ќе извршио притисак на ®ега и млади· Ќе пристао да се бори са РусиЌом. 20. априла 1955. године почео Ќе нови, тре·и светски рат. На страни Хитлера су били: ИталиЌа, Бразил, Аргентина, Чиле, Мексико, укратко, цела Латинска Америка, осим Кубе коЌа Ќе подржавала РусиЌу. И ниЌе више било других држава на свету! Тре·и светски рат почео Ќе 20. априла 1955. године. А цар Владимир се суочио са наЌве·им изазовом своЌе владавине.
  єедино што би могло да га утеши Ќесте да ·е оваЌ рат бити послед®и у историЌи ратова на планети Зем и. Пошто у томе учествуЌу све зем е света!
  Па кад Ќе рат почео, онда га треба и водити! Хитлеров напад ниЌе био посебно изненађе®е. Мађарска, єугославиЌа, део РусиЌе са ограниченом аутономиЌом, ®ихов цар Владимир Тре·и. АлбаниЌа Ќе окупирана од стране ИталиЌе. Све по нару¤бини. Немци покушаваЌу да напредуЌу из Источне Пруске, АустриЌе, ИталиЌе са Ќуга. А борбе се воде у Африци. КоалициЌа латинских зема а за СЌеди®ене Државе. Али тамо нису много активни. Управо Ќе обЌавио рат.
  А Хитлер Ќе у међувремену покренуо главне снаге у Европи.
  И избио Ќе паклени рат. Послед®и велики рат у историЌи човечанства.
  Немци су главни удар у МађарскоЌ задали у правцу Будимпеште. Тамо се борио Олег Рибаченко. И да е Ќе изгледао као дечак од десетак година. Истина, он Ќе веома физички снажан, миши·ав, брз, и што Ќе наЌважниЌе, као бесмртни планинар. Да, писац и песник Олег Рибаченко Ќе добио бесмртност, али под условом да постане дечак од десетак година, и служи РусиЌи у дети®астом, али веома снажном и брзом телу. И он Ќе дете од 1. Ќануара 1904. године. Када се скрасио у Порт Артуру као кочиЌаш. Па он и дечак нису наЌма®и, ве· од самог почетка Ќаки и брзи, и узели су га на брод.
  Штавише, када су посум®али да ли Ќе премало, Олег Рибаченко Ќе прстима савио бакарни пени. Након тога Ќе без разговора одведен на брод.
  Дечак Ќе освоЌио много награда, учествуЌу·и у свим ратовима. Постао официр. Али изгледао Ќе као дете. Стога, иако Ќе добио награде за броЌне подвиге, нису присвоЌили вечног дечака изнад капетана. А сада Ќе Олег Рибаченко у воЌсци више од пола века. Одавно сам заслужио официрску пензиЌу, али ако сте гвозденог здрав а, зашто онда напуштате службу.
  Штавише, без компЌутера, конзола за игре, телевизиЌа Ќе некако досадна. А у воЌсци си капетан бар воЌнике. Да, време Ќош увек откуцава.
  Генералисимус Кондратенко Ќе умро. Погинуо Ќе и велики адмирал Колчак, коЌи Ќе надмашио Ушакова. Многи са коЌима Ќе Олег Рибаченко почео, услуга више ниЌе ту.
  ТачниЌе, од опсаде Порт Артура скоро сви ветерани су погинули. Остао Ќе само Вовка. И он Ќе тада био колиба, а сада Ќе ве· седокоси деда. Истина и да е ради. И изненађен Ќе што Олег остаЌе исти дечак, коЌи нема ни Ќедан ожи ак на телу. Такав Ќе феномен познат у целоЌ рускоЌ, царскоЌ воЌсци. Истина се бори веома кул.
  Дечак Олег Ќе бос, па Ќе приЌатниЌи и спретниЌи. Гађа пишто  за пишто ем и пуца на немачке тенкове сериЌе "Е". Машине нациста су Ќедноставно огромне. И изгледа да их ништа не може зауставити.
  Али вечити дечак тако добро удара да пробиЌа метал. Осликава Фриц, руши куле и пева.
  - Цар Владимир, руски цар ...
  православни суверено!
  Ускоро ·емо свет освоЌити,
  Уосталом, над нама Ќе херувим!
  Хитлер ·е завршити
  А ко Ќе слушао - браво!
  А дечак, као да баца гранату, бос, дечиЌом ногом. Седобради деда Вовка само одмахуЌе главом.
  Више од педесет година дети®ства, писац и песник Олег Рибаченко провео Ќе у двадесетом веку. И морам признати да сам много тога видео. Буду·и да Ќе бесмртан, одавно Ќе изгубио сваки осе·аЌ страха. А рат га Ќе подсетио на компЌутерску стратегиЌу.
  Било Ќе лако и забавно играти. И било Ќе лепо борити се. Добро Ќе кад ти Ќе Ќутар®а роса под босим ногама, а ти си вечни момак купаЌу·и се, а у шортс обучен ван реда!
  Олегу Рибаченку Ќе дозво ено да трчи у шортсу и бос. У Порт Артуру, клинац ме Ќе научио да ходам без ципела, чак и по хладно·и. На краЌу краЌева, бесмртно тело не може да се прехлади или разболи, али се брзо навикнете на хладно·у, коЌа ниЌе узрок штете. Баш као Петар Пан. И скоро Ќе приЌатно трчати бос по снегу. У покрету, хладно·а се практично не осе·а, само када мирно седите, ваше босе ноге постаЌу мало тупе! Али за дечака, то Ќе ситница.
  Али ту су и вештице Наташа, ЗоЌа, Аурора, Светлана! Они такође учествуЌу у рату. Али не стално, ве· епизоде. Помогао Ќе да се одржи Моунт Хигх када Ќе било наЌтеже. Ту су се тукле босоноге лепотице, и то у бикиниЌу. Бацали су ноге са голим прстима, оштро избрушеним дисковима.
  И сече мачевима. А Олег Рибаченко Ќе тада ископао из митра еза - стариЌи другови су убиЌени. И као резултат тога, напад самураЌа Ќе запео, а Моунт Хигх се показала непоколеб ивом!
  А девоЌке су показале своЌу наЌвишу класу и акробатику ВалкириЌе.
  А сада су Немци у дефанзиви. Царска воЌска Ќе спремна за рат. Фирер ниЌе успео да постигне тактичко изненађе®е.
  А руске трупе се храбро боре. Чини се да ·е се Хитлер више пута псовати због покрета®а таквог рата. Штавише, упркос чи®еници да Фирер има две тре·ине Европе и тре·ину Африке под оружЌем, али ипак
  он ниЌе ривал РусиЌи.
  И броЌ воЌника такође. А италиЌанске трупе су слабе. Зем е Латинске Америке споро учествуЌу у рату. А ®ихове воЌске технички и организационо нису баш добре.
  Дакле, РусиЌа Ќош увек држи неприЌате а у одбрани у дубини.
  Тенк "Кондратенко"-6 Ќе прави начин да се борите са овом сериЌом. Да, и "Николаи" -4 Ќе тежи, показуЌе се као веома Ќака машина.
  Руси могу да се боре са тежим немачким чудовиштима.
  Посебно на "НиколаЌу"-4 где Ќе екипа Аленке, девоЌке су веома лепе и у бикиниЌу.
  Пишто  калибра 130 мм. Како ударити фашисте. Узалуд се Хитлер навалио на царску РусиЌу. Овде му ниЌе лака шет®а, него батина.
  А®ута Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика и запевала:
  - За РусиЌу и слободу до краЌа!
  А како ·е се лепотица смеЌати!
  А онда ·е Августин испалити проЌектил на неприЌате а. РазбиЌ метал и певаЌ:
  Учинимо да нам срца куцаЌу углас!
  И такође притиска дугмад ¤оЌстика голим прстима. Ово Ќе стварно кул девоЌка!
  А овде Ќе МариЌа као лупанет. И раздвоЌи фашисте. И уништи неприЌате а.
  Док користите голе ножне прсте. И такође певаЌте:
  - У име наше Ота¤бине, свети®а! Нека борац буде Ќедноставно кул!
  И праснуо у смех, и показао зубе!
  А онда ОлимпиЌада са тешким лупанет проЌектилом. На краЌу краЌева, она Ќе управо оно што вам треба - наЌсочниЌи сок од Ќабуке!
  И опет су девоЌке пробиле Е-50, срушиле кулу и смеЌу се.
  Аленка Ќе послала проЌектил, смрскавши Е-100, пробушивши га наскроз. И користе·и голе ножне прсте. Зашто Ќе девоЌка певала:
  - Сломите неприЌате а!
  А А®ута млати около босим ногама и шкрипи:
  - Фритз капут!
  А онда ударио Августина. Такође врло прикладно и користе·и голе ножне прсте, гугута®е:
  - КраЌ Хитлера!
  А онда ·е МариЌа додати врло агресивно. Згази фашисте и цичи::
  - А ко Ќе слушао, браво!
  И покажи своЌ Ќезик!
  А онда ОлимпиЌада ша е проЌектил, убиЌаЌу·и противнике.
  И босих ногу у току пушта®а и пева®а:
  - Тотално распродано!
  И опет ·е девоЌка узети Ќезик и показати га.
  Па су пресекли...
  Немци су, после месец дана борбе од почетка офанзиве, напредовали од педесет до сто километара, и претрпели тешке, чак и огромне губитке. А ИталиЌани у Африци завршили су у котлу и опко ени. Њихове трупе су тривиЌално поражене.
  Овде Ќе 21. маЌа Адолф Хитлер наредио да се позову у воЌску, сви способни да носе оружЌе од петнаест до шездесет и пет година. Царска воЌска Ќе повлачила резерве.
  Како се испоставило, немачки дискови у пракси нису тако страшни. Истина, руски авиони могу да нападну овном. Али од овога можете побе·и захва уЌу·и високоЌ маневарскоЌ способности машина царске воЌске.
  А Хитлерова калкулациЌа за нера®иво чудотворно оружЌе уопште се ниЌе остварила.
  Царска воЌска Ќе и да е била у дефанзиви. Мо·не линиЌе одбране ископане унапред, Ќака одбрана. Пустите Хитлера да дише. Али у Африци можете извршити притисак на слабиЌег, италиЌанског савезника.
  Да Фирер ниЌе одлучио да зарати са царском РусиЌом, несум®иво би ушао у историЌу као велики, па чак и наЌве·и вођа Немачке. И тако Ќе демон хтео да завлада светом, и шта Ќе од тога било?
  Руске девоЌке су ипак наЌкул на свету.
  Олег Рибаченко Ќе, као и увек, на челу битке. Не носе га ни метак ни крхотине. Он Ќе очаЌан и кул момак.
  Дечак у шортсу и бос, против нациста. И баца гранате на ®их, и трчи по оловноЌ киши.
  Да, штета што нема бри антног Кондратенка, али има младих и способних команданта. Конкретно, фелдмаршал Василевски, коЌи се ве· истакао током Првог светског рата. И командуЌе енергично и вешто.
  А Фриц, налетевши на тврду одбрану, безнадежно се заглавио у ®оЌ. Али и да е покушаваЌу да се пробиЌу.
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак се смеЌе, показуЌе зубе и пева:
  - МоЌа домовина! МоЌа света домовина!
  А и како босим ногама баца гранату.
  И ево Наташе, ЗоЌе, Ауроре и Светлане су ушле у битку. Оне су вечне девоЌке-вештице слуге светог Бога Рода. Не боре се увек, иначе би РусиЌа освоЌила цео свет. Али увек Ќе ефикасан и упечат ив.
  ДевоЌке воле да убиЌаЌу: то су девоЌке!
  И како ·е ходати по нацистима, и како ·е се уграђивати...
  И голих прстиЌу баца·е дискове, убиЌаЌу·и Фрице.
  Нацисти су заглибили и трпе све ве·е губитке. Василевски, велики стратег, предлаже да се разбиЌу нацисти и ИталиЌани у Африци. Дакле, ту су окретниЌи, а са бо ом маневриса®ем, руски тенкови ·е имати предност. А у Европи нека див аЌу нацисти. Тако да би потпуно исцрпили своЌе ресурсе.
  Цар Владимир Ќе прихватио такав план. И нове снаге су пребачене у Африку.
  Елизабета и ®ена посада борили су се у ЛибиЌи, одсецаЌу·и италиЌанске Ќединице. Тамо Ќе вру·е и девоЌка Ќе лепа у бикиниЌу. ИмаЌу наЌновиЌи тенк "Кондратенко"-6, на коме ратници заобилазе положаЌе ИталиЌана и Фрица и самоуверено их разбиЌаЌу.
  Елизабет пуца на тенк из империЌе МусолиниЌа млађег и каже:
  - По морима, по таласима, бунда и кафтан шет®а!
  И користи, наравно, голе ножне прсте.
  Екатерина пуца следе·а. Удара немачки ауто и урла:
  - У РусиЌи Ќе цар Владимир Ќунак!
  Елена Ќе удари, биЌе самоходну пушку Фрица и цврку·е:
  - За Ота¤бину, убиЌ Хитлера!
  И коначно, ОлимпиЌада ·е пустити проЌектил. Зг®ечите Фрице, зг®ечите их и зацвилите:
  - Резултат ·е бити одличан!
  А користи се и босим прстима дечиЌих стопала.
  У Африци су краЌем маЌа и почетком Ќуна руске трупе постигле значаЌан успех. Борбе су се преселиле на териториЌу ЛибиЌе и ЕтиопиЌе. 12. Ќуна пао Ќе Триполи. А 15. Ќуна главни град ЕтиопиЌе Ќе узет у покрет. Тако су воЌници МусолиниЌа млађег пали. АваЌ, ниЌе успео да издржава свог оца.
  И ®егова слава као осваЌача такође. Али Мусолини Ќе, пошто Ќе узео део енглеских и француских колониЌа, себе сматрао Цезаром. Али да надмаши Цезара, чини се да Ќе изнад ®егове снаге.
  Олег Рибаченко се борио као команду Ќедне батериЌе. И тако храбро да су Немци свакодневно губили десетине тенкова од ®егове ватре. Његов дечак Ќе чак награђен Ќош Ќедним златним крстом. И чак, коначно, свеЌедно, добили су давно заслужени чин маЌора.
  РаниЌе ниЌе присваЌано Ќер личи на дете. Али дечак Ќе показао изузетно хероЌство. И способност борбе.
  Руске трупе у Африци су 22. Ќуна 1955. коначно заузеле италиЌанску СомалиЌу. А 25. Ќуна 1955. године капитулирали су остаци италиЌанских трупа у ЕтиопиЌи.
  Царска воЌска Ќе самоуверено победила. МеЌнштаЌн, коЌи Ќе важио за наЌбо ег команданта Тре·ег раЌха, записао Ќе у свом дневнику:
  - Пробудили смо пакленог медведа! Сад нас цепаЌу!
  До краЌа Ќуна Немци су претрпели тако тешке губитке да су били приморани да обуставе офанзиву у Европи.
  Цар Владимир Ќе наредио да се поЌача притисак у Африци. Прво Црни континент, па све остало - рекао Ќе изузетни монарх! Немци су 1. Ќула 1955. покушали да напредуЌу у СкандинавиЌи. И похрлили су у Стокхолм, али су наишли на веома густу одбрану. И претрпели су огромну штету.
  Почетком Ќула 1955. године руске трупе су ушле у немачки Алжир.
  ЛибиЌа Ќе ве· била под контролом царске РусиЌе. Дошло Ќе до офанзиве и пет е Нигера.
  Посада тенка Елизабет се бори против нациста. Веома Ќе вру·е и девоЌке су чак скинуле груд®аке и сада носе само га·ице у резервоару Кондратенко-6. Они прецизно пуцаЌу на нацисте.
  И желе велике ствари.
  Царска РусиЌа Ќе и да е аутократска зем а. И Ќош увек нема парламент. И да се револуциЌа ниЌе догодила, а Дума ниЌе успостав ена. Сами кра еви не желе да се ограничаваЌу у власти. А Фирер и Дуче су диктатори. Односно, води се рат два система са ауторитарним режимима.
  Али за царску РусиЌу Ќе природниЌе. И ту Ќе тврдоглава и немилосрдна битка.
  Елизабет притиска дугме ¤оЌстика голим прстима и испа уЌе проЌектил. Преде у себи:
  РазбиЌмо фашисте на комаде!
  Екатерина Ќе такође притиснула дугме ¤оЌстика голим прстима и пустила убицу, промуцавши:
  ХаЌде да срушимо Хитлера!
  А Елена такође биЌе, нокаутира нацисте и шкрипи:
  - Поцепа·у га!
  А такође и како се нацерити! И босим ногама притиска·е дугмад ¤оЌстика.
  А онда ОлимпиЌада како ·е испасти, и како лупаен. Све ·е смрскати и грк ати:
  - Паклени пролаз и посада!
  Не заборавите да притиснете дугмад ¤оЌстика голим прстима. И удари неприЌате а.
  Ратници су заиста веома храбри и блиставог карактера.
  Олег Рибаченко Ќе у међувремену одбио Ќош Ќедан напад Фрица и певао:
  - За Ота¤бину и Владимира Цара - ура!
  Да, у стварноЌ историЌи постоЌао Ќе такав самопроглашени цар РусиЌе, Владимир Тре·и, поглавар династиЌе Романов. И он Ќе заиста почео формално да влада 1938. године. А онда се Владимир показао - прави кра , па чак и велики! Владимир Кирилович Романов Ќе цар коЌи има све шансе да постане император целе Зем е!
  Након победе, односно одраза напада, Олег Рибаченко Ќе разменио карте са своЌим подређенима. Дечак у кратким панталонама, плав, веома миши·ав и изваЌан играо се са седокосим борцима. Чак и изненађуЌу·е, Олег Ќе стариЌи од свих ®их. Али оваЌ дечак се посече.
  Се·а®е на Порт Артур, хероЌску одбрану из коЌе Ќе дошла слава РусиЌе. Велика слава у исто време...
  Бесмртни дечак Ќе приметио:
  - Овако решавамо све наше проблеме! Ускоро ·е до·и тренутак када се  уди никада не·е убиЌати!
  ВоЌници и официри су се сложили:
  - Наравно, маЌоре! Не·е убити!
  Олег Ќе погледао траку са своЌим броЌним меда ама. Да, ве· има толико ордена, мало генерала има. И било би лепо да добиЌете титулу за себе. Кнез, гроф, воЌвода!
  ВоЌвода Рибаченко - звучи прелепо!
  А дечак Ќе скочио више и завртео се у грамофону.
  Немци су покушали да нападну, али су поново одбиЌени и претрпели колосалну непоправ иву штету.
  У Ќулу Ќе руска воЌска постигла нове, крупне успехе у Африци. Док Ќе била жестина напада царске воЌске. Алжир има много наЌбо ег руског оружЌа. А до краЌа месеца Немци су опко ени и уништени у казану.
  У августу су руске трупе пробиле и Мароко. ОчаЌнички су се бориле, девоЌке на тенк "Кондратенко" -6, пробиЌаЌу·и се у густину.
  С времена на време стизали су извештаЌи о предаЌи Немаца о заузетим градовима.
  Било Ќе туча у НигериЌи и на различитим местима. Руси су узимали и броЌчано и више мобилних техничара, а уз подршку локалног становништва, коЌе су расистички фашисти окренули против себе.
  Африка се заиста показала као слаба карика у стратегиЌи Хитлера и МусолиниЌа млађег.
  РусиЌа Ќе победила тамо... И у септембру, полако се повлаче·и, снаге су кренуле у Норвешку. Нацисти су претрпели огромне губитке. А Аленка и ®ена посада су возили тенк. НаЌновиЌи тенк "Николаи" -5 тежак, показао се напредниЌим од сериЌе Е.
  Чак Ќе и тако мо·ан тенк као што Ќе Е-200 прошао кроз топове царске машине.
  А онка, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика голим прстима, задово но тр а руке:
  - єа сам нешто што може да разбиЌе Вермахт!
  А®ута Ќе такође притиснула дугме голим прстима, пробила немачки ауто и потврдила:
  - Обриса·емо Вермахт у прашину! За власт царизма!
  Кул Августин Ќе пуцао и викнуо:
  - А ми ·емо живети под комунизмом!
  МариЌа се спремно сложила са овим:
  - Да, под царским комунизмом!
  И голим ножним прстима притискала Ќе дугмад ¤оЌстика. И у исто време, као лупанет, и сатрти неприЌате а.
  И овде ·е МарусиЌа шкрипати:
  - У пуноЌ дипломи!
  Такође ·е своЌим голим прстима притиснути дугме ¤оЌстика.
  . ПОГЛАВЉЕ #5
  Руске трупе су ве· опколиле Осло. Борбе иду за сваки грм и ку·у.
  У центру, царска воЌска поново одбиЌа немачку офанзиву. Олег Рибаченко, као и увек, пред®ачи и бори се самоуверено. Руска арти ериЌа ради као сат.
  Све тачно и тачно...
  У октобру су руске трупе коначно одсекле Африку од копнених залиха, ослободивши Мароко. Нацисти су се нашли у своЌеврсном котлу.
  Чак и на црном континенту. Хитлер се тресо од беса, али ниЌе могао ништа да Ќеде.
  Да, забио се у РусиЌу... Ближила се зима. Олег Рибаченко, упркос томе што Ќе почео да пада снег, и да е трчи бос и у шортсу. Па дечко - шта ·еш да узмеш! И прилично неустрашив дечак.
  И баца гранате голим прстима.
  И пева:
  - Нека трчи неспретно,
  Оклопни тенкови у локвама...
  А на крову Ќе митра ез -
  Чебурашки топник,
  Тоб¤иЌа крокодила!
  Шакок ак Ќе у нападу!
  Дечак терминатор Ќе голим прстима бацио гранату, кидаЌу·и нацисте и певао:
  - И играм се са динамитом,
  Пред пролазницима!
  Како ·е се Фрицови бЌежати!
  Сви лажу, а Ќа идем!
  А дечак Ќе стварно смешан! Али ве· у воЌсци више од педесет година. И само ђаво! Чак и плавуша!
  Олег Рибаченко поново баца бомбу босом ногом и урла:
  - Слава Цару и НиколаЌу и Владимиру Тре·ем!
  А Ќа сам мислио да нека не мешаЌу Владимира Кириловича Романова са Владимиром Путином! Велики цареви Романови су невероватна породица! Они коЌи су од РусиЌе направили наЌве·у империЌу!
  И не тако покварен сре·ом као Путин!
  Али сада руске трупе одбиЌаЌу Ќош Ќедан напад.
  новембар долази. Нацисти су остали без даха. Али нове резерве се бацаЌу у битку. У Африци их ве· докраЌчуЌу. Тешко Ќе фашистима.
  Тако избацуЌу своЌ гнев на затворенике. Овде су добили прелепу Николету. Скинули су Ќе до га·ица и водили Ќе кроз свеж новембарски снег.
  ДевоЌка везаних руку, готово гола, хода кроз снежне наносе, остав аЌу·и голе, грациозне отиске стопала. Она Ќе тако лепа. А Немци Ќе прате, бичу·и Ќе бичевима. И биЌу себе лепотицу, туку. Крв му цури са исечених леђа.
  Николета Ќе само стиснула зубе. И поносно диже главу. А ®ена бакроцрвена коса виЌори као пролетерски барЌак.
  И ®ене босе ноге су такође постале скерлетне, али девоЌка не подиже ни обрву.
  Какву феноменалну храброст има.
  Мада су га нацисти ве· узели и бак ом ставили у гола прса. Али и тада Ќе девоЌка само задрхтала, али ниЌе завапила.
  Има тако велику веру...
  ДевоЌка Ќе подигнута на сталку, зглобови су ЌоЌ уврнути. Тада се ложи ватра под босим ногама. Лиже босе ноге лепотице. И усиЌаним ланцима бичу наго тело лепотице.
  Николета Ќе певала као одговор;
  єа сам Чернобог, к·и зла Бога,
  єа стварам хаос, сеЌем деструкциЌу...
  МоЌа величина се не може превази·и,
  Само бесна освета гори у души!
  
  Као дете, желео сам добру девоЌчицу,
  Писала Ќе поезиЌу и хранила мачке...
  Устао рано уЌутру
  Над ®им су залепршала, крила херувимска!
  
  Али сада знам шта Ќе зло
  Шта чини оваЌ свет несре·ним...
  И шта кажеш добро?
  Ево униште®а страсно во еног!
  
  И показао своЌ девоЌачки жар,
  Каква Ќе светлуцава ·ерка БожиЌа постала...
  ОсвоЌи·емо пространства свемира,
  Покажимо снагу, веома мо·ну!
  
  Велики оче оваЌ Чернобог,
  Он уноси хаос, ратове у свемир...
  Молиш се Сварогу да помогне,
  У ствари, добиЌате награду!
  
  Па рекох, спаси Господе,
  Нека  ут®а кипи у срцу...
  Гради·емо сре·у, веруЌем у крв,
  Нека се материца напуни до врха!
  
  Волим лукавство, подлост и превару,
  Како преварити Ста ина тиранина...
  Не може бити срамота
  А колико Ќе магле на свету!
  
  Овде сам предложио да се направи снажан потез,
  єедан ударац да уништи зло...
  Али веома црни Бог се за убио,
  У свим стварима, и овим и загробним!
  
  Како се испоставило да сам навикао на зло,
  И у срцу беса, бесно нахра®ена ...
  Нестала жуд®а за радош·у, добротом,
  Чим Ќе бес продро са постамента!
  
  А шта Ќе са Ста ином - и он Ќе зао,
  О Хитлеру, тако да нема говора...
  Џингис Кан Ќе био тако кул разбоЌник
  А колико Ќе душа успео да осакати!
  
  Зато кажем зашто останите добри,
  Ако у томе нема ни наЌма®ег сопственог интереса...
  Кад си детли· - памет ти Ќе длето,
  И нестао кад глупе мисли!
  
  Зато кажем себи и другима,
  Служи мо· као црно мастило...
  Тада ·емо освоЌити пространство универзума,
  Таласи ·е се пробити кроз универзум!
  
  Учини·емо зло тако Ќаким
  То ·е бесу дати бесмртност,
  Они коЌи су слаби духом ве· су одувани,
  А ми смо наЌЌачи  уди коЌи у ово веруЌемо!
  
  Укратко, свуда ·емо постати Ќачи,
  Подигни мач крви над универзумом...
  И наш бес ·е бити са ®ом,
  Доби·емо позив пун судбине!
  
  Укратко, Ќа сам веран Чернобогу,
  Служим овоЌ мрачноЌ сили свим своЌим срцем...
  МоЌа душа Ќе као крила орла
  Они коЌи су уз Црног Бога су непобедиви!
  Рат између РусиЌе и Хитлерове коалициЌе Ќе настав ен. До децембра, руске трупе су коначно докраЌчиле ИталиЌане, приморавши их да капитулираЌу у Африци, и тамо скоро докраЌчиле Немце. Очиш·ено Ќе од Фрица и Норвешке.
  Сада Ќе царска воЌска прешла у офанзиву 25. децембра. Избиле су жестоке борбе. Зими су руски тенкови били очигледно Ќачи. И пробиЌен кроз одбрану неприЌате а.
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак, трчао Ќе бос и у шортсама кроз снег, певаЌу·и:
  - Ово Ќе наша послед®а и одлучуЌу·а битка! Погинемо за Ота¤бину - воЌници су иза мене!
  Руски тенкови су веома спретни на гаснотурбинским моторима. А нацисти их не могу тако лако зауставити.
  Ево напред Ќури "НиколаЌ" -5. Има пет девоЌака коЌе ватрено певаЌу:
  - Нико нас не·е зауставити, руски свет се не може победити!
  А из топа како се преврнути! Заправо испада само сЌаЌно! ДевоЌке упркос хладно·и, у бикиниЌу и босоноге. И пуцаЌу у себе, и не помиш аЌу да стану.
  Они су само див а, френетична мо·.
  А онушка воли не само да пуца, иако Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика и погодила Немца, ве· и да састав а приче.
  На пример, написала Ќе како Ќе девоЌка отишла у далеке зем е да спасе маче. Тридесет и три дана ходао сам бос по каменитом путу, обараЌу·и своЌе нежне ноге у крви.
  А ипак сам успео да пронађем животи®у. За то Ќе вила испунила своЌу же у и девоЌка се удала за принца.
  А онушка Ќе, међутим, помислила, зашто ЌоЌ треба муж за официра руске воЌске? Бо е Ќе имати гомилу  убавника. И више новца и више забаве. На краЌу краЌева, мушкарци су толико различити. И са ®има, наравно, дожив авате задово ство на различите начине. Шта Ќе са мужем? Брзо ·е ти досадити с ®им и досадити!
  Али млади· коЌи тек почи®е да открива свет одраслих много Ќе заним ивиЌи.
  И Аленка поново пуца, погађа немачки Е-100.
  И помера своЌе веома лепе ноге, као код древне грчке боги®е.
  А онда А®ута пуца. Такође голи прсти. И ломи немачки топ.
  Тада девоЌка каже:
  - У РусиЌи има много паметних  уди, али Ќе цар Владимир наЌбо и од кра ева!
  Августин Ќе приметио:
  - И НиколаЌ ИИ ниЌе био лош! О, нисмо знали да ценимо кра еве!
  МариЌа Ќе певала, пуцаЌу·и на нацисте из босих ножних прстиЌу и цере·и се:
  - Неопходно Ќе послушати Русе, чиста срца и мудриЌе! И на славу Николу, он Ќе велики цар над кра евима!
  А МарусиЌа Ќе певала нешто ... И такође се игра босим ногама ...
  Руске трупе напредуЌу. Бори се и Олег Рибаченко. Он Ќе Ќош десетогодиш®и дечак. Толика Ќе цена бесмртности. Да, али како се добро и весело осе·а! Има толико енергиЌе и узаврели ток мо·и.
  Дечак баци бомбу босом ногом, и зашкрипи:
  - єа сам тигар, не мачка, сада живи у мени, не Леополд, него Леопард!
  Дечак маЌор Ќе, као и увек, у блиставом ударцу. Не заустав аЌте нацисте.
  Овде су руске трупе 1. Ќануара ве· потпуно очистиле своЌу териториЌу од трупа Немачке и ИталиЌе и ушле у посед Тре·ег РаЌха.
  Истовремено су руске Ќединице ушле у Мексико. Дошла Ќе нова 1956. година.
  За Русе Ќе почело новим победама. 7. Ќануара предао остатке немачких трупа у Африци. И цео Црни континент Ќе постао руски.
  Сада Ќе Фирер опседнут демонима схватио да Ќе потпуно зезнуо. И понудио Ќе РусиЌи преговоре.
  На шта Ќе цар Владимир одговорио:
  - Говори·емо само о безусловноЌ предаЌи Тре·ег раЌха и ИталиЌе!
  Какве мудре речи! И рат се настав а. Олег Рибаченко, наравно, пред®ачи у нападу. Руске трупе су ушле у Источну Пруску. ЛиниЌе одбране су овде Ќаке. Морате се пробиЌати биткама, а не·ете брзо напредовати.
  єедно од средстава за пробоЌ биле су самоходне топове са бомбардером Александар-4. Веома мо·ан и смртоносан.
  А и лепе девоЌке овде како се овде слави. Они лансираЌу проЌектиле користе·и голе ножне прсте притиском на дугмад на ¤оЌстику. И уништите сандуке и кутиЌе за пилоте неприЌате а.
  ДевоЌке смело трче кроз снег - за то су Руски®е. А у борбу га бацаЌу ИндиЌци и Кинези. Ови ве· буквално своЌим лешевима засипаЌу прилазе рововима. Али ипак успеваЌу да га узму.
  Руска воЌска улази.
  Ипак, главни удар стратег Василевски преноси на ИталиЌу - коЌа Ќе много слабиЌа. И сада руски воЌници побеђуЌу Ќедну за другом.
  єануар Ќе био веома успешан. Руске трупе су преврнуле ИталиЌане и оседлале Алпе. А у фебруару су заузели ВенециЌу. И ушли су у ЛорбандиниЌу. Заузели су и Позна®. Немци су се повукли. 2. марта пала Ќе КлаЌпеда. Руске трупе су напредовале кроз источну Пруску у спороЌ, прегустоЌ одбрани. Морао сам буквално да запалим пут гранатама.
  Али у ИталиЌи се фронт тестенина срушио. И руске трупе су похрлиле у Рим. 30. марта 1956. почео Ќе напад на главни град ИталиЌе. Тако Ќе народ платио амбициЌе породице Мусолини.
  Рим, главни град ИталиЌе, Ќе на удару. Борбе су жестоке. Мада ИталиЌани све више одустаЌу. Овде се девоЌке боре веома лепе и у бикиниЌу и босоноге. Ратници ногама бацаЌу гранате и нокаутираЌу МусолиниЌеве ратнике.
  Овде су лепе девоЌке, и наравно веома секси. И са миши·има титана. А како бацаЌу гранате босим ногама Ќе просто невероватно.
  Наташка иде напред и пуца, режу·и:
  - За Ота¤бину лепу у срцу, моЌ блистави ога® гори!
  ЗоЌа, пуцаЌу·и, пева уз:
  - Отворимо врата достигну·има! Наша вера и кра  Ќе монолит!
  А ту Ќе и Аурора, као голи прсти, риђокоса кучка ·е пустити дискове. И посечени ИталиЌани падаЌу.
  А онда Светлана пева агресивно, показуЌу·и зубе:
  - Све ·емо побити! Све ·емо здробити!
  Они босим ногама бацаЌу дискове и ме у фашисте. Тако Ќе Мусолини доспео под растав а®е девоЌака. Априлски напад 1956. био Ќе жесток и врло маштовит.
  А ево тенкови возе, паклене ватрене колоне избиЌаЌу из ®ихових дебала.
  ДевоЌке напредуЌу и босим ногама бацаЌу гранате. И како п уЌу нешто крваво.
  И смеЌу се...
  Наташа Ќе усрдно певала:
  - Царе Владимире, даЌ Хитлеру у лице!
  И намигни своЌим сафирним очима. Тако дивна девоЌка.
  ДевоЌке Ќуре див им бесом. ПуцаЌу из митра еза. Они су покосили неприЌате а, распршили су нацисте. А ту Ќе и ОлимпиЌада. А у рукама мо·не жене-хероЌа држи бацач пламена. И он ·е узети и ударити, али како ·е млатити.
  Чипови лете од нациста на све стране. А и ратници како хо·е да се смеЌу.
  Онда ·е запевати:
  - МусолиниЌа ·е ту·и! Наше приЌате ство Ќе монолит!
  И опет, са сафирним очима, намигуЌе! И ударио нацисте.
  А шта си хтео? Рим су своЌевремено заузели Словени под вођством Атиле. А сада Руси преузимаЌу власт.
  ОлимпиЌа, прже·и живе противнике бацачем греде, певала Ќе:
  - єарко сунце наде
  Поново се диже над зем ом..
  РусиЌа побеђуЌе као и пре -
  Ратници Вермахта побеђуЌу!
  
  Руски орао над планетом
  Крила, шире®е, полета®е...
  НеприЌате  ·е бити позван на одговорност -
  Би·е поражен - слом ен!
  После пада Рима, италиЌанске трупе су почеле масовно да се предаЌу. МусолиниЌево царство, оваЌ млађи воЌни партнер Тре·ег раЌха, Ќе горело.
  Руске трупе су готово без отпора заузеле Напу  и искрцале се на СицилиЌи. И тамо скоро да ниЌе било отпора. А Хитлер Ќе био хистеричан.
  До краЌа маЌа ИталиЌа Ќе била готова. Водене су стотине хи ада затвореника.
  Руски®е су их став але на колена и приморавале се да им  убе босе ноге. Послушно су се закикотали. Неки, посебно млади·и, радили су то са ентузиЌазмом.
  ДевоЌке су прилично сте®але.
  Вечити дечак Олег Рибаченко терао Ќе зароб енике да им  убе босе, дети®асте ноге.
  Урадили су то дово но во но. Момци су били веома згодни, миши·ави и плавокоси. Истина, био Ќе Ќош премали, и ниЌе хтео да ради нешто озби ниЌе са дамама. Али кад храпаве пете голицаЌу Ќезиком - лепо Ќе!
  Олег Рибаченко Ќе ухватио генерала и добио Ќош Ќедно наређе®е. На шта Ќе био веома поносан.
  МусолиниЌа млађег издала Ќе сопствена прат®а, а царска РусиЌа Ќе добила Ќош Ќедну победу. А Бенедито Мусолини стариЌи ниЌе доживео своЌу срамоту, и слом фашизма у ИталиЌи. Међутим, иста судбина чекала Ќе нацисте у НемачкоЌ. Руске трупе кренуле су почетком Ќуна 1956. у офанзиву. АустриЌа Ќе била главна мета.
  Елизавета и ®ена посада на "НиколаЌу" -5 кренули су против Немаца. Руске трупе су настоЌале да опколе Беч.
  Фирер се, наравно, нашао у тешкоЌ ситуациЌи. Изгуб ени су поседи Немаца у Африци, СкандинавиЌи и ве·и део САД. А сада се битке ве· воде иск учиво на териториЌи Тре·ег раЌха. Што Ќе, наравно, Немцима више неприЌатно. Руске трупе су ушле и у Мексико. ЛеЌди ГреЌ де Монка командуЌе посадом тенкова у овоЌ зем и.
  А Елизабета води "НиколаЌа" -5 по Бечу. Његов главни противник Ќе Е-50, коЌи царска машина буши као упиЌач.
  Елизабет Ќе опалила, користе·и голе ножне прсте, притискаЌу·и дугмад на ¤оЌстику.
  Ударио у немачки тенк и цвркутао:
  - Да·емо срце за Светог Николу РусиЌу!
  єекатерина Ќе такође пуцала голим прстима и исправ ала партнера:
  - Вероватно Ќе, ипак, правилниЌе ре·и Владимир!
  Елизабетх Ќе поново опалила голим прстима и цвркутала:
  - Али ипак Ќе цар НиколаЌ, давши нам становништво Кине, учинио РусиЌу непобедивом!
  Заиста, у пешадиЌи коЌа Ќе послата да Ќуриша на немачке положаЌе, Кинези су били потпуно испред. Буквално су бацали лешеве. Али су се пробили.
  Обично су се Руси борили у авионима и тенковима. ПешадиЌа Кинеза, ИндиЌаца, АзиЌата. Има много Кинеза. Поред тога, светла глава НиколаЌ ИИ увео Ќе полигамиЌу приликом реформиса®а православ а, а додатни Кинези се ша у у борбу. А Руси узимаЌу за жене удовице и неудате Кинески®е.
  Лукава стратегиЌа.
  А Кинези се пе®у на Ќуриш, гину и пробиЌаЌу одбрану Немаца.
  Елена, користе·и голе ножне прсте, притиска дугмад на ¤оЌстику и поново удара у Фритз.
  И пева:
  - За Свету РусиЌу бори·емо се храбро!
  После тога ·е девоЌка узети и намигнути. И голи своЌе беле зубе! И тако Ќе агресивна.
  А ево како ·е да пукне ОлимпиЌада. И Ќош млати голим прстима, и г®ечи.
  Онда ·е викнути:
  - єа сам смртоносна кобра!
  Треба напоменути да резервоар Е-50 може бити опасан. Његов топ калибра 88 мм са цеви 100ЕЛ Ќе брза па ба, дванаест метака у минути и веома прецизна. Често погађа оклоп и може проузроковати штету.
  Због тога девоЌке покушаваЌу да главни немачки тенк држе пода е. Посебно близу, ®егова способност продора се драматично пове·ава. А Немци имаЌу Ќезгро у  усци било од ураниЌума или волфрама. Истина, након губитка Африке и налазишта ураниЌума у Конгу, снага немачких трупа почела Ќе да пресушуЌе.
  А девоЌке су тако лепе и босоноге и кул.
  Овде певаЌу у себи са одушев е®ем:
  - СЌаЌи као звезда над целим светом,
  Кроз тамни мрак...
  Велики Ќунак цар Владимир,
  Не познаЌе бол, нема страх!
  
  НеприЌате и се повлаче пред вама
  Публика навиЌа...
  РусиЌа те прихвата -
  Мо·на рука влада!
  Борбене девоЌке, не можете ништа ре·и против ®их. А ноге су им тако босе и исклесане. Када их зароб ени Немци  убе, Ќасно Ќе да се то свиђа и девоЌкама и мушкарцима. А ратници прилично циче.
  И голи своЌе бисерне зубе.
  То су неке цоол девоЌке. И голих прстиЌу Ќош Ќедан фашиста Ќе нокаутиран од Елизабете.
  Затим, како пише:
  - Слава великоЌ Ота¤бини!
  И тако ·е Цатхерине пуцати. Наби·е неприЌате ски тенк, потопити Фритз и шкрипати:
  - Смрт неприЌате има!
  И ту Елена такође млати, користе·и голе ножне прсте, притискаЌу·и их на дугмад ¤оЌстика. И цврку·е:
  - За Ота¤бину у величини!
  А онда ·е проЌектил лансирати изузетна ОлимпиЌада - такође плавуша. И док цврку·е:
  - За велику РусиЌу!
  А девоЌке су пуне тоталног ентузиЌазма.
  Ево тенка Е-75. Његов топ Ќе мо·ниЌи: 128 мм и може да нанесе више штете. Поред тога, оваЌ тенк има бо у заштиту и деб и оклоп.
  Али Елизабета Ќе као будала. И пусти·е нешто смртоносно, продорно из да ине. А од Немца су остали само комади поцепаног метала.
  А девоЌка ·е певати:
  - Света лепото и велики сан!
  После тога ·е показати Ќезик.
  Немачки тенкови Е-75 су недавно постали масивниЌи. ИмаЌу дужи топ, што вам омогу·ава да се носите са руским тенковима, посебно онима коЌи су лакши. И ово чини Фрица опасниЌим.
  Али совЌетске девоЌке се због тога не стиде. И смрскаЌу Фрица.
  А сами ратници су Ќош више на вру·ини у бикиниЌу, и боси. И боре се веома самоуверено.
  Они побеђуЌу великом ве·ином.
  Катарина Ќе пуцала на нацисте и певала:
  - Али да будем искрен! Сломим све Фрице без изузетка!
  Елена Ќе такође пуцала голим прстима и цвркутала:
  - Победи·емо све и, наравно!
  И ОлимпиЌада Ќе без сажа е®а победила нацисте. Она Ќе тако непобедива кучка.
  И такође уз помо· голих прстиЌу.
  Наташа и ®ен тим се боре на тенк Кондратенко-6. ОваЌ аутомобил Ќе мало лакши, али мобилниЌи од НиколаЌа. Наравно, са ма®ом тежином, калибар Ќе ма®и, а оклоп Ќе мало та®и. А то значи да Ќе ризик од умира®а много ве·и.
  Али девоЌке се, морам ре·и, уопште не стиде. И боре се као ¤инови битке.
  Наташа пева, активно снима:
  - Би·е то наша победа!
  И босим прстима притиска дугмад ¤оЌстика.
  ЗоЌа такође пуца, уз помо· своЌих босих ногу и шкрипи:
  - Цар Владимир напред!
  И све девоЌке хорски лаЌаху:
  - Слава палим Ќунацима!
  Након тога, Аурора Ќе опалила, преврнула немачки тенк и издала:
  - Нико нас не·е зауставити! Нико нас не·е победити!
  Тресла Ќе и босе ноге.
  А онда Ќе Светлана попустила, користе·и голе ножне прсте, и зарежала из свег гласа:
  - Руси се жестоко боре!
  И све девоЌке у хору узвикнуше:
  - єака воЌничка песница!
  И опет лепоте хрле у боЌ. ПуцаЌте прецизно и прецизно!
  Ево долази ЏеЌнине екипе, удараЌу Мексиканце. Она Ќе такође веома паметна и лепа дама.
  И девоЌке у ®еноЌ кочиЌи - босе и у бикиниЌу. Боре се са див им и смиреним бесом.
  Онда Ќе Гертруда опалила голим ножним прстима и цвркутала:
  - єа сам девоЌка коЌа ·е све уништити у дели·у секунде!
  А овде Ќе Мала®а као лупанет. И разбити латински тенк из да ине.
  И ту ·е Ќе Матилда, уз помо· босих ножних прстиЌу, ударити.
  И смеЌ се:
  - Имам супер девоЌку!
  И ратници наЌвишег и бесног реда. Не осе·аЌу се слабо или  уто.
  Како се Ќебу, Ќебу.
  И Алионка се такође бори веома самоуверено.
  До краЌа Ќуна Беч Ќе опко ен. НемачкоЌ и ®еном престижу задат Ќе тежак ударац. Истовремено, руске трупе напредуЌу ка Одри. У борбу бацаЌу Кинезе, ИндиЌанце, Арапе. И пробити одбрану Фрица.
  Хитлер Ќе, наравно, ве· у паници. Како су га притискале девоЌке на тенковима и авионима.
  Овде су Албина и Алвина, два руска пилота. Такође боси и у бикиниЌу, обараЌу нацисте као крушке штапом са гране. А за пар буквално чине таква чуда.
  Албина Ќе Ќедним рафалом са свог ловца "Петар Велики" оборила пет авиона и певала:
  - Ми смо небески медведи!
  Алвина Ќе са свог ратног орла у Ќедном рафалу оборила шест авиона и цвркутала:
  - И све ·емо зг®ечити!
  На небу Ќе оваЌ пар ве· био легендарни!
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  ДевоЌчицама Ќе доде ено седам степени ГеоргиЌевског крста: сребрни крст, сребрни крст са луком, златни крст, златни крст са банком. Као и златни крст са диЌамантима, и златни крст са диЌамантима и луком. А наЌвиши степен Ќе златна крстаста звезда, са луком од диЌаманата. Недавно Ќе установ ена и виша награда - велика звезда златног крста, са диЌамантима и луком.
  Тако да су девоЌке с правом могле бити поносне на своЌа достигну·а. И увек, чак и на хладно·и, борили су се само у бикиниЌу и иск учиво боси.
  Тако дивне девоЌке.
  Албина Ќе пуцала и певала:
  - За наше наЌбо е победе!
  Алвин Ќе наставио:
  Нека се наши унуци и дедови поносе нама!
  Ратници и у ствари - девоЌке колосалне класе!
  Туку нацисте на небу и певаЌу:
  - Слава РусиЌи, Слава! Наш цар Владимир Ќе Ќунак! Би·е снаге у зору! ЗакопаЌте Хитлера у зем у!
  Наравно, Владимир Кирилович Романов може бити веома задово ан своЌим ратницима.
  Ако се и боре, онда на такав начин да не можете поди·и коп е на ®их!
  Владимир Кирилович Романов Ќе цар коЌи има све шансе да Ќедном заувек оконча ратове!
  А фашисти се тресу под ударима царске воЌске...
  Опко ени Беч Ќе брзо пао. До средине Ќула трупе царског царства изашле су на широки фронт до Одре. А Кенигсберг Ќе био потпуно блокиран.
  И Немци су се повукли иза Одре. И тамо су покушали да направе линиЌу одбране. Капитално бранити. Али у другоЌ половини Ќула руске трупе су кренуле у офанзиву на Хамбург... Нацисти су полако али сигурно попуштали.
  Борбе су биле веома жестоке. Нека села су ме®ала власника по неколико пута. У борбама су учествовали и нови немачки тенкови напредниЌе сериЌе АГ, пирамидални. Одликовала их Ќе добра заштита из свих углова. Али царска воЌска их Ќе надмашила.
  И велики броЌ азиЌских пешака Ќе погинуо на фронтовима. Али пустили су те да се кре·еш.
  Немци су, с друге стране, такође били осиромашени  удским ресурсима. До краЌа августа Хамбург Ќе био опко ен, а Минхен блокиран.
  Немци су изгубили значаЌну териториЌу. И нису имали чиме да држе своЌе позициЌе.
  Олег Рибаченко се борио у првим редовима на териториЌи саме Немачке. А вечити дечак се непрестано смешкао и показивао своЌе бисерне зубе.
  И тамо Ќе бацао гранате голим, дети®астим ногама. Добро Ќе бити дете - како Ќе природно бити на вру·ини у само шортсима. А пошто сте бесмртни, можете бити и полуголи зими без ризика да се прехладите.
  Па Ќе дечак запевао:
  - Боси, само боси,
  Под Ќулском грм авином и под шумом сурфа!
  Бос, само бос
  Лако Ќе дечаку бити кул каубоЌ!
  А дете-маЌор ових фашиста настав а да се уништава. И очаЌнички иду у контранапад.
  Ве· Ќе септембар... Почи®е да пада киша... Царске трупе, попунивши се лешевима Кинеза, заузеле су Минхен и Хамбург, и напредуЌу у правцу Рурске области. НаЌважниЌи у индустриЌи Немачке.
  А Немци очаЌнички узвра·аЌу.
  Наташа се бори на свом резервоару и режи:
  - Фашисти ·е бити изузетно тесни!
  И са голим прстима док притиска дугмад ¤оЌстика. И испа ива·е гранате на нацисте.
  А ту Ќе и ЗоЌа, како Ќе ошамарена. И такође уз помо· голих прстиЌу.
  И такође певаЌте:
  - РусиЌа Ќе оно што Ќе против Хитлера!
  А онда Ќе Аурора, она ·е се понашати агресивно. И такође уз помо· голих прстиЌу:
  - За руски начин!
  А иза ®их Ќе Светлана, коЌа ·е такође пустити убоЌити проЌектил. ПробиЌте немачки тенк и зацвилите:
  - За цара Владимира Кириловича!
  И он ·е такође показати своЌ Ќезик.
  ДевоЌке су овде подив але.
  Аленка на тешком тенку такође слама нацисте. И туче их из да ине.
  Ратник Ќе певао:
  - Пола света сам своЌим грудима покорила!
  И Аленкине груди са гримизним брадавицама.
  А онда Ќе А®ута као експлозиЌа голим прстима. Наби·е фашистички тенк и брб ати:
  - єа сам девоЌка супер звезда! У к®игама прича!
  И осмех...
  А онда ·е Августин пустити убиствени проЌектил. Сломите нацисте и насмеЌте се:
  - Нека нам Ќе воЌска наЌЌача!
  И такође помера ноге ...
  А после ®их ·е МариЌа узети, и копати нацисте. Окрени се, агресивно млохав:
  - Ми смо велике агресивне девоЌке!
  А онда ·е МарусиЌа ослободити своЌе изузетно смртоносно, разорно оружЌе против нациста. И то уз помо· голих, девоЌачких ногу.
  И онда певаЌ:
  - Ми смо тотални пораз неприЌате а!
  Септембар Ќе прошао у веома жестоким борбама. Немци су жестоко узвратили. Али у октобру, када су кише падале Ќаче, царска воЌска Ќе поново стекла предност. И она Ќе почела да се кре·е према Руру. После жестоког Ќуриша Кенигсберг Ќе пао. Нацисти су добили Ќош Ќедан шамар.
  А на Ќугу Француске, кра евске трупе су опколиле Тулон. Дакле, нацисти су се изузетно лоше провели.
  Хитлер Ќе беснео, али док Ќе био у Берлину. Његова позициЌа Ќе била слаба.
  єасно Ќе да нико ниЌе хтео да слуша преговоре. Али нацисти су се заглавили као муве.
  У новембру су трупе царске армиЌе заузеле ве·и део Рурске области у борбама, чиме су НемачкоЌ одузеле главну производну базу.
  А у децембру Ќе царска воЌска заузела цео Ќуг Француске, и ушла у ШпаниЌу. А на немачком фронту коначно Ќе заузела Рур. Штавише, зароб ене су и друге зем е Немачке. А у Данску се искрцала и царска воЌска.
  Хитлер Ќе беснео као пакао у кавезу, али ниЌе могао да помогне.
  На католички Божи·, царске трупе су кренуле ка Паризу. Упркос снегу и мразу, Наташина екипа Ќе била боса и у бикиниЌу.
  Немци су се све чеш·е предавали. А Французи уопште нису хтели да се боре са Русима.
  РазбиЌаЌу·и немачку батериЌу, Наташка Ќе приметила:
  - Дакле, у ствари, на шта Ќе опседнути Адолф рачунао када Ќе кренуо у рат са нама?
  Златокоса ЗоЌа Ќе логично приметила:
  - Вероватно, то што ·емо ми, павши под притиском, испасти као новчи·и из рупавог ¤епа!
  Аурора Ќе голим прстима зг®ечила орах. Затим га Ќе ставила у уста и рационално приметила:
  - ИсториЌа учи да ничему не учи!
  Светлана Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика. Она Ќе избацила Ќош Ќедан немачки топ и одговорила:
  Будимо велики борци!
  Чини се да су жене ратнице, у ствари, одлучне да се боре и победе.
  Олег Рибаченко Ќе босоноги дечак коЌи се трка у шортсу и са голим, миши·авим торзом. Чак се ®ише и урла:
  - ХаЌде да победимо Фрица! ХаЌде да победимо Фрица! И туци канте!
  А дечак има тако беле, бисерне зубе! Само млад и нефлексибилан терминатор.
  Олег Рибаченко шутира у бекству. УбиЌа фашисте и пева:
  - Руски дух Ќе мо· кра ева, разбиЌте Фриц!
  Дечак Ќе босом ногом бацио гранату и певао:
  - Руски валцер, зора зора - у славу кра а!
  Заиста, дечак се показао веома борбеним. И излупати нацисте на првом броЌу.
  А девоЌке се Ќако боре. Ево Мирабела... Такође пилот врхунске класе. Нико Ќе не може зауставити. Она обара Фрица и пева, искажу·и зубе:
  - Луда девоЌка! Ево ®ене етикете!
  И он ·е узети и лансирати ракету!
  Да, овде има жена! Кад се руске девоЌке туку, онда им никаква сила не може одолети.
  Мирабела Ќе Ќедним рафалом од пет ваздушних топова оборила седам немачких авиона и цвркутала:
  - Цар Владимир Кирилович Ќе наш Бог!
  А девоЌка лупи босим ногама по стаклу.
  А такође се Албина и Алвина боре на небу.
  Они су тако дивне крађе. Све више налога добиЌа. И док певаЌу:
  - На небу смо савршенство! Асови ми смо савршенство! Од осмеха до геста - за сваку похвалу!
  Албина Ќе Ќедним рафалом оборила четири немачка авиона и цвркутала:
  - Ах, какво блаженство! Шта Ќе савршенство у борби!
  Алвина Ќе пресекла пет немачких авиона и наставила:
  - Знати савршенство у борби! И кул идеално!
  Ратници су певали у хору, сечу·и нацисте:
  - ДевоЌке! Теже девоЌке! ДевоЌке! Теже девоЌке!
  Показали су своЌ агресивни фити . Нису притиснули спушта®е, заправо, ниЌедном од нацистичких асова.
  Али нацисти, наравно, под див им притиском.
  Хитлер Ќе у бункеру у Берлину и бомбардуЌу га као бубашвабу. Шта Ќе хтео? Завршени фашиста броЌ Ќедан! Отишао Ќе у царску РусиЌу, а сада га и самог г®ече као бубашвабу.
  Цар Владимир Кирилович се тренутно одмара од зиме на обали ИндиЌског океана. Пред ®им плешу прелепе девоЌке различитих раса и националности.
  Међутим, кра у не смета да гледа борбе гладиЌатора. Ево, на пример, две девоЌке против две лепотице.
  Боре се пластичним мачевима да не би осакатили Ќедни друге. Међутим, они се очаЌнички боре.
  Ово су ратници. Долази до бесне размене удараца. Две плавуше и две црвенокосе...
  Цар Владимир Ќе упитао фелдмаршала Василевског:
  - Шта Ќе наЌтеже у рату са Немцима?
  Фелдмаршал Ќе искрено одговорио:
  - Добити самопоузда®е! Тек на самом почетку, када Ќе неприЌате  почео да напредуЌе, осе·ао сам се неприЌатно. А сада смо почели да побеђуЌемо и све Ќе Ќасно у неприЌате има! - Фелдмаршал Васи евич, оваЌ главни стратег, пио Ќе вино.
  Владимир Кирилович Ќе логично приметио:
  - Изузетно Ќе тешко побеђивати све време! Али показали смо да смо способни за много! А сада ·е бити времена, и цео свет ·е постати миран!
  Фелдмаршал Василевски Ќе потврдио:
  - ВеруЌем да!
  ДевоЌке су набиЌале модрице по голим телима, и изгледале су изузетно нервозно.
  Борили су се, наравно, не као у данима Древног Рима - трудили су се да себи не наносе много штете. Али били су активни.
  У међувремену су се борбе наставиле. У Ќануару су царске трупе у покрету заузеле Париз. Заузет Ќе и главни град Данске Копенхаген. Немачке трупе су слабиле. Руси су наставили да напредуЌу кроз саму Немачку. Фриц се очаЌнички борио, али им Ќе снага била слом ена.
  Олег Рибаченко, оваЌ бесмртни дечак, скочио Ќе бос у снег и Ќурнуо испред свих у напад, потпуно без страха од ватре. И док звижди:
  - Ко Ќе навикао да се бори за победу,
  Дефинитивно победити неприЌате а...
  Весело се смеЌе и много постиже,
  А Хитлер ·е бити тешко претучен!
  И босом ногом дечака баци·е гранату! И открио Ќе своЌе бисерне, крупне зубе изнад своЌих година. Да, ве· има уста као вук. Прегриза·е свако грло.
  А девоЌке у тенковима се кре·у са Ќуга на север Немачке. Овде излазе на море. А Фрицовима ·е остати само зем е у близини Берлина и ПомераниЌе.
  Наташка Ќе, разбиЌаЌу·и фашистичке тенкове, приметила:
  - А у рату Ќе забавно на своЌ начин!
  ЗоЌа се, лупаЌу·и по нацистима, сложила:
  - Добро да бо е не може бити! Поготово када побеђуЌемо!
  Аурора Ќе, пуцаЌу·и голим прстима, рекла:
  - Све немогу·е Ќе могу·е у универзуму, ако само мало...
  А црвенокоса се смеЌе!
  Ратнице се трзаЌу од помахнитале радости и беса. И разбиЌаЌу Немце.
  У исто време, царске трупе напредуЌу преко ШпаниЌе и ве· се приближаваЌу Севи и.
  Олга у оклопном транспортеру пуца на Немце и полициЌске трупе.
  Тамош®и Шпанци Ќедва одолеваЌу. єош Ќедна држава пада под секиром РусиЌе.
  Олег Ќе пуцао и певао:
  - Акробатика, би·е баш на баш!
  А ®ена партнерка Алиса Ќе цвркутала:
  - Величину Руса препознала Ќе планета,
  Фашизам Ќе слом ен ударцем мача...
  Воле нас и цене сви народи света,
  Издржимо велики свештени царизам!
  А девоЌке ·е шамарати и притискати ¤оЌстик голим прстима.
  Рат између царске империЌе Владимира Кириловича Романова и нацистичке Немачке се настав а.
  Руске трупе су готово у потпуности ослободиле Француску од нацистичких хорди. Фебруар 1957... Царска воЌска ослобађа Португал.
  23. фебруара су се уЌединиле руске Ќединице из Данске и Немачке.
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак, шамара по блату босим ногама. Дете-маЌор виче из грла:
  - Слава руском цару Владимиру Тре·ем! Хака·у Хитлера, бичем ·у мерити!
  И дечак ·е опет вриснути, и голим прстима бацити оштро избрушен диск. И ударио фашисту у грло. А онда ·е голом, дети®астом ногом бацити бумеранг, и одмах пререзати грк ане петорици Фрица.
  Да, Хитлерова лоша идеЌа да нападне такву империЌу.
  Наташа и ®ен тим довршаваЌу послед®е Немце у Португалу. Њихов тенк Ќе немилосрдан у уништава®у.
  И такође голим прстима притискаЌу дугмад ¤оЌстика, праве·и бесна разара®а.
  ЗоЌа Ќе пуцала, разбила немачки топ и певала:
  - За РусиЌу и слободу до краЌа!
  Аурора Ќе, уз помо· голих ножних прстиЌу, шутнула нацисту и зацвркутала са апломбом:
  - Боже спаси кра а!
  Светлана Ќе такође шутирала, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика прстима босих ногу и цвилила:
  - єаки суверено!
  ДевоЌке разбиЌаЌу нацисте. Али онда се поЌавио нови нацистички тенк "Маус" -4. Веома мо·ан модел - три стотине тона тежине и пишто  од 310 милиметара. Може да продре на велику да ину, а сам има тако дебео оклоп да га тенк Кондратенко-6 не·е узети ни под коЌим углом.
  Наташа командуЌе:
  - ДевоЌке, треба да се приближимо и угурамо у до®и део бока, између клизалишта - ово нам Ќе Ќедина шанса!
  ЗоЌа Ќе голим прстима ударала по немачком топу и певала:
  - Судбина ти даЌе послед®у шансу, али пожури напред! По киши и граду и снегу!
  Августин Ќе такође лупао и цвркутао:
  - Послед®у шансу, судбина ти даЌе! Живело хода®е и свакодневно трча®е!
  И Ќош са голим прстима, али како ·е се увиЌати. И уништи фашисте.
  Светлана заурла:
  - За нове границе и сЌаЌне победе!
  Руски тенк Ќе полетео, пове·аваЌу·и брзину. А девоЌке ·е узети и запевати:
  - Силни владару, преславни у веку, Царе православни, царуЌ на славу, на славу нама!
  И поново су убрзали, уда аваЌу·и се од тешког проЌектила упу·еног из пишто а коЌи Ќе имао немачки Маус-4. ДевоЌке су вриснуле:
  - Не савиЌаЌ се у овнуЌски рог! Па да ти Хитлер - умри!
  И ®ихов тенк се убрзава. Као што мали боксер напада великог. Али шансе су, наравно, педесет-педесет.
  Наташа се, прате·и крета®е тенка, сетила како Ќе боксовала са мушкарцем у рингу. Промашила Ќе ударце, добила Ќе батине, али се издржала. А онда самоуверено пукао. И ухватила Ќе покрет неприЌате а у сусрет, и то у браду. Нокаутиран!
  Добио хи аду златних руба а. Ово Ќе девоЌка коЌа се бори. Ако хо·е, онда хо·е!
  Наташа се тресе босом ногом и пева:
  - Ово ниЌе послед®а борба, али Ќе одлучуЌу·а! За славу Ота¤бине, за Ота¤бину и част!
  А сада им тенк проклизава поред бока, и ша е проЌектил... ЗоЌа Ќе такође користила голе прсте, тако златнокоса девоЌка, а окретна као маЌмун. И Маус-4 Ќе почео да пуца. Очигледно су му детониране гранате. А онда како ·е куле да откине, и полете високо у ваздух!
  ДевоЌке углас вичу:
  - Победа! Цоол победа!
  И Ќош Ќедан тенк на ®иховоЌ листи!
  1. марта 1957. руске трупе су почеле да прелазе Елбу. Изгледа да су Хитлера згазили у грло.
  Дечак Олег Рибаченко бацио Ќе бомбу голом, дети®астом ногом, потопио фашистички тенк и повикао:
  - За нове, нефлексибилне границе!
  Аленкина тенковска посада скре·е на исток. Западна Немачка и Француска су ве· ослобођене. Само су зем е између Одре и Лабе остале под контролом нациста. Па, такође БританиЌа и Ирска. Тамо су послед®е снаге нациста.
  Аленка, пуцаЌу·и на фашистичке батериЌе, каже:
  - цесареви· Никола,
  Ако мораш да владаш...
  Никад не заборави -
  Славно се воЌска бори!
  И овде Ќе поново послат Ќош Ќедан проЌектил босих ногу. И погодио пишто  Фрица.
  Пуца са голим прстима и Анута. Удари фашисту, и урла на све стране:
  - єа сам таква девоЌка - да Хитлер поврати!
  Да е, ватрени Августин нокти. Такође добро нишан ђаво, и урла:
  - До капиЌа пакла!
  И користи босе ноге.
  МариЌа пуца за ®ом. На исти начин на коЌи узима и удара, и вришти:
  - Нико ме тигрицу не·е зауставити, нико нигде не·е зауставити босоногу девоЌку и би·е пребиЌена!
  А онда како ·е олимпиЌада се·и. И он ·е нокаутирати немачки тенк, откинувши му кулу као капу печурке.
  И церече:
  - За нове, стрме границе!
  И опет ·е показати Ќезик!
  ДевоЌке су тако строге према себи и очаЌнички нападаЌу. А нацисти се даве под ®иховим ударцима.
  2. марта 1957. године, послед®е нацистичке снаге у Португалу су се предале. Постало Ќе Ќасно да залази зора фашизма. ТачниЌе, зора? Нигхтмаре сунсет!
  А руске трупе напредуЌу. Немци све више одбацуЌу оружЌе и предаЌу се.
  ПадаЌу на колена. И руске и кинеске девоЌке  убе босе ноге.
  Изгледа тако кул и сЌаЌно. А нацисти се усит®аваЌу и усит®аваЌу.
  Наташина посада Ќе ве· у возу коЌи иде у борбу на север, са Фрицом.
  ДевоЌке седе у свом купеу. ИграЌу карте голим прстима.
  Наташа Ќе приметила:
  - То Ќе заним иво, кад узмемо Берлин, шта Ќе следе·е?
  ЗоЌа Ќе самоуверено одговорила:
  - Следе·и ·е бити Лондон!
  Ватрена Аурора се закикота и поново упита:
  - И онда?
  ЗоЌа Ќе одлучно рекла:
  - Латинска Америка ·е бити наша! Не·емо се церемониЌали са нацистима!
  Светлана се сложила са овим:
  - Наравно да не·емо! ОсвоЌимо цео свет!
  Наташа Ќе одушев ено потврдила:
  - А онда ·е бити мир, по целом свету!
  ДевоЌке су певале углас, компонуЌу·и у ходу;
  Слава ВеликоЌ РусиЌи царизма,
  Где Владимир седи на престолу ...
  Зломи·емо хорде злог фашизма -
  Слава воЌсци а ми смо монолит!
  
  У вери су велика срца била ка ена,
  Наша домовина свим срцем...
  Ми смо синови цара НиколаЌа
  И нису ¤абе гинули за ®ега!
  
  Наша домовина ти си драгоцениЌа од свега,
  Подигнимо крилати, небески поздрав...
  Бориш се и против Ота¤бине,
  Па нека сви нацисти помру!
  
  Хитлер Ќе хтео да добиЌе нашу зем у,
  И зли пас Ќе покушао на кра а ...
  Али ми смо дрски, не·емо то прихватити,
  Па ¤абе се на нас обрушио фашизам!
  
  Кра  Ќе  убазан и мудар владар,
  Лете·и као планински орао над планетом...
  Владимир ·е бити господар хорде,
  Наше приЌате ство Ќе као челични монолит!
  
  Фрицу избиЌамо ослонац из ногу,
  пустимо Хитлера да се угуши у омчи...
  Изда·емо погуб е®а жестоким, на срамоту,
  Ко се понаша као зло на Зем и!
  
  Кра евска мо· и кра евска мудрост,
  Би·е фашиста, слама®а без мере...
  Хитлер, веруЌте ми, направио Ќе кул глупост,
  А сада му Ќе живот као конац!
  
  Зато поштуЌте велике кра еве
  Нема хладниЌег од Романових на Зем и ...
  У бици нациста, погоди срца,
  Да отворим пут остваре®има, сновима!
  
  
  Петар Велики нас Ќе водио на море,
  Александар Ќе освоЌио Париз...
  Да, понекад се десила туга,
  Али РусиЌу Ќе чувао херувим!
  
  Код нас Ќе све лепо
  И девоЌке и момци веруЌу...
  Кра  влада, добро знаш
  Мада на прагу риче зла звер!
  
  Нема граница, веруЌте у савршенство
  Комунизам ·е ускоро имати кра еве...
  Отвори·емо врата блаженству,
  Проклети фашизам Ќе уништен!
  
  За РусиЌу граница ниЌе постав ена,
  Ми ·емо, веруЌте нам, победити неприЌате а...
  Босе девоЌке, као у Спарти,
  Па Ќедан Ќе наш цар Владимир!
  
  ВеруЌемо у Рода - Великог Бога,
  Шта Ќе створило савршене Словене...
  Боримо се за част и слободу
  Ударимо на нацизам!
  
  Ви сте наЌве·а породица Романов,
  Влада·е РусиЌом заувек...
  Велики кра , наЌвиши лет,
  Сатана не·е сломити орла!
  
  За  убав према РусиЌи велика,
  Ша емо борце у борбу...
  Светите и са икона величаЌу лица,
  Уосталом, сваки ратник Ќе и кра !
  
  Наше срце гори за ота¤бину,
  Ми смо кул девоЌке у борби...
  Отвори·емо се мало у свемир, знати врата,
  Уби·у Адолфа као кучку!
  
  єош само мало до Берлина,
  У·и ·емо носе·и славу кра ева...
  Нама девоЌкама старост не прети,
  Ми, веруЌте ми, не просипамо воду!
  
  Сахранимо ко Ќе зао и подо,
  ЗмаЌ ·е бити славно поражен...
  И имамо златне иконе,
  Родновери Ќе вечни закон!
  ДевоЌке су врло славно млатиле нацисте, зашто су им Фрицови подлегли. Проле·е 1957. По локвама прскаЌу босе ноге девоЌака. И тако Ќе дивно и веома лепо. И када прсти голих препланулих ногу бацаЌу грашак са антиматериЌом способном да пробиЌе сваки, па и наЌмо·ниЌи фашистички тенк.
  Хитлера у Берлину, где су наЌЌачи одбрамбени прстенови између Лабе и Одре. И ту га треба посебно зг®ечити.
  А шта Ќе са средином марта, а зем а Ќе постала тако влажна и мокра. Али то не·е зауставити девоЌке и Олега Рибаченка.
  . ГЛАВА 7
  Борбе су настав ене... Трупе царске РусиЌе су застале како би прегруписале своЌе снаге. Истовремено, искрцава®е у БританиЌу почело Ќе 1. априла. Време Ќе и да е хладно и олуЌно. Али испоставило се да Ќе оваЌ дан био миран Ќер су руске трупе почеле да се искрцаваЌу.
  Аленка се борила заЌедно са другим девоЌкама. Упркос чи®еници да се снег Ќош увек ниЌе свуда отопио, девоЌке су напале неприЌате а босоноге и само у бикиниЌу.
  Аленка Ќе голим прстима бацила бомбу смртоносном снагом и загугутала:
  - За кра евске победе!
  А®ута, коЌа Ќе такође пуцала, а ®ене голе ноге су лансирале експлозивни пакет пи евине, викну:
  Наш ци  Ќе победа!
  Алла, одсецаЌу·и неприЌате е, издала Ќе, показуЌу·и зубе:
  - ВеруЌем да ·е победа до·и.
  А бацила Ќе и бомбу голим ножним прстима. И растргао гомилу Фрица.
  Мери Ќу Ќе пратила. На шта Ќе притиснула гримизну брадавицу на окидачу базе, и разбила нацистички тенк.
  ДевоЌка Ќе певала:
  - Слава ери комунизма!
  ОлимпиЌске игре су се такође очаЌно бориле. Тукла Ќе нацисте, сламала их и певала:
  - Живео свети комунизам! Нацизам ·е бити поражен!
  И држи буре експлозива на голим табанима док га лансира. И уништи·е много противника.
  Иако се можда ради о комунизму певати када Ќе царска власт ниЌе сасвим умесно.
  Нацисти покушаваЌу некако да узврате. Неки од Британаца такође пружаЌу отпор руским трупама. Ово Ќе делимично разум иво: бивши неприЌате и, вечна конкуренциЌа.
  Али Ќош увек треба да заузмете оваЌ континент. А онда ·е до·и потпуна и коначна победа. Као нацистичка одбрана између Лабе и Одре.
  Иако Ќе пат®а овде изузетна. Нацисти су бомбардовани из ваздуха и притиснути. Авиони се боре на небу. И Ќош нерешени дискови Тре·ег РаЌха.
  Послед®е оружЌе Ќе страшно, али на сре·у, због високе цене и сложености у производ®и машина, ниЌе превише масивно. И пооштрава отпор.
  Ева и Гертруда на лете·ем та®иру лове совЌетске машине. И настав аЌу да лове.
  Жене ратнице контролишу дискете голим прстима, и то тачно и прецизно.
  Ева Ќе кроз смех певала:
  Хитлер ·е бити са нама заувек!
  Гертруда се насмеЌала и рекла, показуЌу·и зубе:
  - И ми смо с ®им!
  И како прстом босе ноге притисне дугме ¤оЌстика, и набиЌе другог руског борца. И сам лете·и та®ир Ќе нера®ив.
  Можда се зато Хитлер одлучио на такав рат, са мо·ном РусиЌом, да Ќе имао дискете.
  Али ово ниЌе дово но за победу.
  НаЌбо и немачки асови на млазним ловцима Албин и Алвин. Оне су храбре девоЌке, и боре се скоро голе.
  Албина Ќе босим прстима притиснула ноге. Нокаутиран руски ауто тужно Ќе приметио:
  - Рат се ближи краЌу!
  Алвина, пресецаЌу·и други руски авион, сложила се:
  - За наш пораз Ќе рат!
  Албина Ќе одушев ено приметила:
  Али ми ·емо извршити своЌу дужност.
  Уз помо· голих ножних прстиЌу, Алвина Ќе оборила следе·и авион и цвркутала:
  - Наравно да ·емо га завршити!
  ДевоЌке су свакако храбре, иако окрутне. Мучили су дечака од четрнаест година. Прво, тинеЌ¤ер Ќе подигнут на сталак. Дечак Ќе оклевао.
  Затим су му окачили блок о ноге и чврсто га стегнули. Затим су почели да каче тегове, истежу·и му вене и савиЌаЌу·и зглобове. Било Ќе веома болно и дечак Ќе сте®ао.
  Након тога, Албина Ќе почела да туче дечака бичем по леђима и зад®ици. А Алвина узе у руке усиЌани штап, и стаде да пече дечакове голе, округле пете. Од коЌе Ќе тако приЌатно и укусно мирисало на пржено месо. Као да су ·евапи пржени, а тако Ќе лепо мирисати.
  На краЌу Ќе Албина спустила бич и покупила црвене клешта са вру·ине. И скинула их Ќе са дечаковог мушког савршенства. Извађен Ќе из див ег болног шока и завалио се уназад.
  ТачниЌе, дечак Ќе умро мучен.
  Алвина Ќе плакала и приметила:
  - Жао ми га Ќе! Па шта Ќе сад?
  Албина Ќе уз смех одговорила:
  - Кожу за абажур, а месо хранимо сви®ама да буду деб е!
  Алвин Ќе предложио:
  - Или Ќе можда бо е ставити га на сапун?
  Албина, плавокоса девоЌка, приговорила Ќе:
  - Не! У ®ему нема дово но масти - би·е неисплативо!
  Овде су шармантни плавокоси ратници. Лепо на лицу - бесно изнутра!
  А руски пилоти, посебно АнастасиЌа Ведмакова, и Акулина Орлова су одлични у борби! И наравно боси се босу.
  АнастасиЌа Ќе певала:
  - Све немогу·е Ќе могу·е на овом свету!
  И голим прстима одсекла немачки авион.
  Акулина, срушивши Ќош Ќедног неприЌате а, издала Ќе:
  - НеприЌате и се сви намакаЌу у тоалету!
  АнастасиЌа се борила веома борбено, користе·и голе ножне прсте, величанствена девоЌка.
  И веома лепи,  убазни млади воЌници. АнастасиЌа постоЌи ве· дуже време, али изгледа одлично. Струк Ќе као код младе девоЌке, а зуби су ЌоЌ бисерни, и свежа, ни Ќедне боре. Таква лепота Ќе само вештица и привлачи мушкарце. НиЌе ни чудо што се презива Ведмакова.
  АнастасиЌа се бори са див им бесом и хладнокрвнош·у у исто време. Авиони се руше у масама.
  И има много кра евских награда. Ук учуЌу·и и ГеоргиЌевски крст од платине са луком од мачева и диЌаманата.
  Ово Ќе девоЌка: само супер!
  АнастасиЌа Ќе спремна да се храбро бори и победи. Има бакарноцрвену косу, тако жу·касту, густу, ковр¤аву. Дивна девоЌка.
  Мирабела Ќе медена плавуша и уопште супер девоЌка, и веома борбени пилот. Са одличним осе·аЌем за аеродинамику.
  И такође уз помо· голих ножних прстиЌу лако обара нацистичке авионе.
  И пева:
  - Тешко Ќе предвидети, наравно.
  Шта има ново на овом свету...
  Ми ·емо полетети до неба
  Седе·и у звезданом авиону!
  И сече Ќош Ќедну нацистичку машину, овога пута притиском на гримизну брадавицу, приметила Ќе;
  - Дешава се да се воЌнику млеко на уснама ниЌе осушило, али не ша е метке у млеко, а зеленом младош·у старце тера у црвено!
  Олег Рибаченко, коЌи Ќе постао права легенда у рускоЌ воЌсци, сламаЌу·и нацисте очаЌнички покушаваЌу·и да збаце совЌетске трупе са мостобрана иза Елбе, такође Ќе саставио читаву свеску крилатих афоризама.
  Добри афоризми, Ќурнули су као крилати ко®и у главу вечног клинца кога Ќе истребио нацисте;
  Буди бар мало лукава лисица ако не желиш да постанеш отрцани магарац!
  Не веруЌте политичарима, они су за бираче само брусни папир коЌи чупа иверЌе са храстова!
  Ко ниЌе округла будала, таЌ пени ·е се претворити у тешку грошу!
  Нема родбине у политици, али има оних коЌи хо·е да деле твоЌе као брата!
  Има много гадних ствари у животу, али наЌгадниЌе Ќе када се живот заврши!
  Ако хо·еш да се приближиш Богу, прибиЌ маЌмуна у души на крст!
  Човек Ќе настао, ако не од маЌмуна, онда Ќе бар престао да буде маЌмун!
  Ако си маЌмун са умом, онда ·е те лисица прогутати као грабеж ива боа!
  Не постоЌи ништа бесконачно, осим времена коЌе Ќе потребно политичарима да испуне обе·а®е!
  Ако много лаЌеш, цвили·еш као пребиЌен пас!
  Не веруЌ ономе ко говори црвено, а црвена ватра може да гори!
  Ни Бог не може да се свађа са женом и да подигне маЌмуна на ниво  удске културе!
  Без  убави нема осмеха, осим ако ниЌе грабеж иви осмех политичара!
  Предуго горе у облацима, политика без крила лети у дим®ак!
  Мала душа, увек има амбициЌу дива!
  Мала душа има ¤иновску уображеност!
  Политичар Ќе лопов коЌи себи пише законе, а државу сматра териториЌом зоне!
  Политичар има седам петка у неде и, али када треба да испуните обе·а®е, долази ЌевреЌска субота!
  єединство Ќе добро, осим ако се не пари са политичарем!
  Политичар Ќе такво створе®е да хо·е сви®ским методама од тебе да направи овцу!
  Сви®ски методи политичара претвараЌу бираче у чоп!
  Под сви®ским владаром живот никад ниЌе дебео!
  Прав е®е сви®е председника Ќе превише дебело!
  Ако желите да постанете председник, ухватите своЌе сре·не тренутке!
  Владар коЌи бираче сматра овцама Ќе типична сви®а!
  Бог ниЌе само свемо·, ве· и спремност да се иде на крст ради других!
  Владар коЌи дуго седи на престолу изазива Ќе®ава®е државе!
  Млад вођа Ќе као свеж ко®, стари Ќе као кобила слом ених копита!
  У средствима за постиза®е Божанских висина, политичар Ќе сам Сатана!
  Политичар Бог Ќе само у Ќедном, у смиш а®у изговора зашто су ®егова предизборна обе·а®а тако ђаволски пропала!
  Политичар Ќе као пиво, добар само хладан и на столу!
  Политичар Ќе сладак са говорима, али горак укус од ®их уопште ниЌе пиво!
  Политичар извлачи истину из уста само када се лажно представ а!
  Политичар разапи®е гласача до краЌа да би добио мало Божанства!
  Чак и медвеђа снага вас не·е спасити ако сте паметан шпил!
  Лисица Ќе таква звер да ·е са лава срушити три коже!
  Политичар Ќе тада наЌЌачи, бирачи су му слаби умом!
  Политичар зато настав а са медом, да гласач уопште не п уЌе!
  Снажно узми палицу, онаЌ коЌи има пи евину у глави!
  Храст Ќе кра  дрве·а, храстова глава претвара сваки па® у поданик!
  Храст Ќе отпоран на трулеж, храстова глава пуна прашине!
  Ако си па®, онда бар имаш колац на глави!
  Непознато Ќе застрашуЌу·е, али познато те понекад само уплаши!
  Зна®е ствара самопоузда®е чак и када Ќе тешко, незна®е ствара забуну чак и када Ќе лако!
  Кукавица ниЌе онаЌ ко се плаши, ве· онаЌ ко Ќе ле® да у себи негуЌе храброст!
  Страх Ќе слабост, храброст Ќе снага, али чуваЌте се дебила у себи!
  Ко дозволи да га воде за нос ризикуЌе да се изгуби међу три бора!
  Чини хода®е у круговима бескраЌном глупош·у, са нултом домиш атош·у!
  НиЌе важно да млеко на уснама ниЌе пресушило, Ќош горе ако Ќе беш·утност у срцима!
  УстаЌали просЌачки хлеб, горка со покаЌа®а!
  Мед из уста политичара, мами оне коЌима се млеко ниЌе осушило на уснама!
  Политичар ниЌе лопов у закону, он Ќе лопов коЌи доноси законе!
  Политичар обе·ава сладак живот, сипа мед из уста, али су му шапе леп иве као мува!
  Елоквентан политичар, пиЌавица загризе у новчаник бирача!
  Зашто Ќе ·ута®е злато Ќер се пла·а!
  Шта Ќе наЌве·а ствар на свету? Брдо обе·а®а политичара!
  Политичар хо·е новац и власт, спреман Ќе да поцепа свакога!
  Политичар Ќе пре свега лисица, не увек блиставог изгледа, али увек маше репом!
  Политичар радо пуни ваш новчаник ничим осим празним обе·а®има!
  Политичар Ќе поштен само у Ќедном, кад каже - ми, па више нема своЌе!
  Шта Ќе више од атома у универзуму? Маске и маске политичара!
  Оно што политичар наЌрадиЌе ради - чисти ¤епове бирача!
  Политичар ниЌе увек постао, али ®егова обе·а®а увек миришу на труле ствари!
  Политичар има седам петка у неде и, али слуша®е бирача Ќе увек слободан дан!
  Ко Ќе био први? Политичари, Ќер су направили хаос!
  Не веруЌте у чврстину петлова политичара, они увек певаЌу из туђег гласа лисице!
  Ако политичар сипа као славуЌ, значи да му Ќе лисица направила музику!
  Пре ·е рак на планини звиждати, него ·е политичар обе·а®е испунити не поцрвеневши!
  Политичар Ќе као но·на вила, само што муштериЌе наЌчеш·е вади да®у!
  Како Ќе политичар као пас, кад много прича, онда Ќе свакако питом и има власника!
  Они за коЌе гласаЌу срцем често заврше са бирачима у Ќетри!
  Политичар Ќе као вотка, гласач ·е Ќетром осетити да Ќе печена!
  Политичар извр·е мозак као вотка, само за разлику од ®ега пун мутности!
  Политичар воли да попу®ава маглу, са провидним ци ем да се обогати!
  Политичар има много обе·а®а, али Ќош више изговора ако се не испуне!
  Политичар Ќе лисица, али чеш·е сива!
  Политичар скида струготине са храстова, а обара жир као сви®у!
  Ако Ќе политичар прич ив као тестера, онда ·е сигурно направити па® од бирача!
  Политичар воли да прича о Богу Ќер Ќе и сам сатана!
  Политичар Ќе лукав као ђаво, али анђео у подели обе·а®а!
  Политичар воли да се крсти, али руке увек посежу за новчаником!
  Пошто сте гласали за елоквентног политичара, ризикуЌете да касниЌе п унете крв!
  Обично  уди бираЌу између мачака у шаци, вукова у овчиЌоЌ кожи и лисице са трулим сиром!
  Ако Ќе политичар одржао обе·а®е, погледаЌте планину, да ли на ®оЌ рак звижди!
  Лакше Ќе окачити колобок него натерати политичара да испуни обе·а®е!
  Политичар Ќе доследан само у Ќедном - у потрази за профитом у сопственом ¤епу!
  Политичар ме®а саборце као рукавице, само му руке од овога постаЌу Ќош пр авиЌе!
  Политичар Ќе таква животи®а да од гласача прави Ќелена!
  Политичар, ако не вук у овчиЌоЌ кожи, онда типичан ован!
  Политичар коЌи ниЌе лисица, па ован, или Ќелен!
  Политичар може да обе·а планине, али после ®ега само граб ате рушевине!
  Не журите да гласате за петла, он ·е вас к уцати утробу!
  Диктаторе, ово Ќе лисица, на престолу лава, окружена овновима!
  Ако не·еш да будеш Ќелен, буди и сам мала лисица!
  На изборима побеђуЌе онаЌ ко вране не сматра даром!
  Можете гласати срцем, али без ума, победнику ·е одбити мозак!
  
  Политичар Ќе лисица коЌа више воли зелени сир као боЌу боЌе долара, од оних коЌи сматраЌу гавраном!
  Жена ниЌе рукавица, чим промениш рукавице, сигурно ·еш стати у олош, од спарних авантура!
  ГениЌални дечаци доносе много више откри·а него осред®и старци са упутствима!
  У младости Ќе ватра у срцу, откри·а у глави, и као резултат, победа!
  Пут до успеха ниЌе увек раван, али не трпи понизност савиЌена леђа!
  Политичар се савиЌа у наклон да подигне нос више!
  Политичар се кла®а, па да савиЌе бирача!
  Политичар Ќе спреман да копа зем у носом да би закопао своЌу одговорност према бирачима!
  Све немогу·е Ќе могу·е у нашем свету, а веруЌте ми, веома Ќе тешко живети, као у стре ани!
  Магарац са кесом злата бо е ·е пробити зид тврђаве него мамут са челичним овном!
  Политичар са златним устима, претвара бираче у магарце, са златним кесама приноса!
  Ко Ќе наЌЌача звер? Наравно, магарац натоварен вре·ом злата! Лисица ·е спалити жуту боЌу издаЌе и златнике приноса!
  Политичари често машу црвеним заставама за жуту боЌу новчи·а коЌе узимаЌу из ¤епова бирача без црвенила!
  Црвени говори милосрдних политичара лиЌу горке сузе маЌки чиЌи су синови страдали у крвавоЌ борби!
  Ко обе·ава златне планине, не вреди ни слом еног бакарног пениЌа!
  Политичар се виЌуга као зец, миго и се као лисица, али повремено ·е гласачу прегристи грло као вук!
  Политичар воли да броЌи новац у туђем ¤епу, али се наЌчеш·е издваЌа само за мито!
  Политичар Ќе лукав са бирачем као лисица са колобоком, само Ќеде уз аплауз!
  Политичар сече струготине са бирача златним секачем сребрних говора, мелифли ¤елати!
  Храст дуго гори у ватри, али се брзо ломи од ватреног говора политичара!
  Понекад наЌве·и проблем зем е, мала памет владара!
  БезначаЌност на трону, велики проблем за државу!
  Политичар Ќе често тигар од папира, а оч®ака лисица, он Ќе рођен за подле игре, а добар Ќе за трикове!
  НиЌе увек политичар пун новчаник, коЌи сви воле, ве· увек ¤епни новчаник коЌи руши савест!
  Човек воли зеленило у ¤епу и са®а на каучу, само Ќе новац у магли ако живиш у нирвани!
  Политичар радо бике, али во но оре, иако настоЌи да преора гласача са свом страш·у крепке краве!
  Политичар коЌи се игра на геЌ мрж®у не·е поцрвенети када усисава гласача у дупе!
  Политичари под црвеним заставама не црвени се од стида, проливаЌу·и скерлетну крв!
  У свету си или сиви вук или бела овца, или ухра®ена лисица или поЌедени зец, а у политици с разлогом тиранин сиЌа демократиЌу!
  Политичар има вучЌе навике, лисичЌе Ќаме, али дубоко у себи Ќе и да е чоколадни зец, само потпуно неЌестив за бираче!
  Што више политичар обе·ава, то ·е се бирач пре замрзнути у ишчекива®у!
  Политичар Ќе као проститутка, много ради Ќезиком, али може задово ити само интелектуалног импотента!
  КоЌа Ќе разлика између политичара и проститутке? За проститутку Ќе клиЌент увек у праву, за политичара бирач увек упадне у нево е!
  Политичар са петли·им криком, орловом амбициЌом, змаЌевим стиском, гаврановом похлепом, а ипак бескрилни!
  Политичар Ќе често паметан као чизма, али лудо обува бирача!
  Сваки политичар може да се обуЌе, али после тога гласач Ќе скитница у животу!
  Политичар вам завлачи руку у торбицу када се насилно прекрсти, и сапли·е га, клече·и!
  Зашто се верници називаЌу овцама, стрижу их одметници коЌи немаЌу ништа свето!
  Ако си овца, век ·еш ходати бос, ако си коза, оста·еш магарац! Ако си човек са своЌим умом, онда ·еш бити сре·ан заувек!
  Права лисица у политици може не само да оструже овцу, ве· и да скине три коже са лава!
  Мушкарац Ќе дужан да пусти жену, али тамо где она не дође у ситуациЌу да ЌоЌ не треба женско стрп е®е и мушка храброст!
  НаЌнепотопивиЌи Ќе онаЌ ко ниЌе невешто вешт у воЌним пословима, а не балван разума!
  Ако Ќе жена похотна као мачка, онда ®ен муж има мишеве у глави!
  НаЌсветлиЌе идеЌе су суморне из политике сенке, када се спроведу!
  Жена Ќе лукава као лисица, па чак и лавом влада ако човек има ум петла!
  Бог може све, само надмаши жену у захтевима, Он Ќе немо·ан!
  Жена, да Ќе мушкарац не би прогутао као боа констриктор, мора имати убод кобре!
  Човек у свему може бити сличан Творцу, само га опонаша®е као маЌмун не боЌи!
  Човек може надмашити Свемогу·ег Бога само умиш енош·у, па чак и онда ако га Ќе интелектуално створио питекантроп!
  Жена не жели да буде кокошка, али ®ен идеалан мушкарац Ќе петао!
  Жена лисица заиста има вучЌи стисак на мушкарце даброве!
  У политици Ќе као у шуми, ако храст поЌедеш сви®у, ако зец прождере лисицу, ако магарац - три коже ·е пролити!
  Што Ќе жена светлиЌа, то Ќе више лисица!
  Сивим  удима недостаЌе сива материЌа у мозгу, светле личности, сива у глави у великим количинама!
  Сив човек Ќе усам ен као вук, а као зец нема одмора!
  Ако Ќе политичар велика лисица, онда му Ќе лавовски део загарантован!
  Лисица-политичар ускра·уЌе бирачу-врани могу·ности да Ќаше као сир у путеру!
  Ма®е Ќе звезда на небу него тумаче®а Светог писма!
  Џелат у црвеноЌ ха и, праведниЌи, политичар са елоквенциЌом!
  Џелат има оштру секиру, политичар оштру реч, први дува у главу, други кап е на мозак!
  Сецкати главе Ќе понекад хуманиЌе од капа®а по мозгу!
  Пустите ли политичаре да вам капну на мозак, чупа·ете косу од фрустрациЌе!
  Говори политичара су као вода за испира®е мозга!
  Шта Ќе наЌве·и Бог у политици, шта ствара безако®е!
  Политичар увек гледа бирача као магарац лисичЌим погледом да оре!
  Жена воли да разоткриЌе своЌе Ќадно тело да би се богатиЌе обукла!
  Боса жена брже обуче мушкарца, чак и ако ниЌе баш чизма!
  Са голом женском потпетицом, лакше Ќе завртети мушкарца на модерним чизмама!
  Да би добила модерне ципеле за себе, жена мора правилно "обути" мушкарца!
  Жена коЌа не уме да на време оголи ногу оста·е заувек "поткована"!
  Пречесто, гледаЌу·и голе женске ноге, мушкарац ризикуЌе да се "обува" у ста®е скитнице!
  Да не бисте заувек остали боси, морате на време да умете да баците ципеле!
  Боса нога девоЌке Ќе бо а од осваЌачке церадне чизме!
  НаЌЌачи оклоп не·е одолети, пред нежном кожом, шармантним девоЌачким табанима!
  Жене се врло паметно пе®у у мушки новчаник босих ногу!
  НаЌлеп ивиЌи део женског тела за златнике, босе ноге и голе груди!
  Жена треба понекад да изуЌе ципеле да не би клекнула у нево и!
  Босом ногом Ќе лакше ставити човека на колена!
  У време бос, никад бос!
  Лакше Ќе босоногоЌ жени да се попне на златни врх!
  Ти си човек од чизама, ако не волиш женске ноге!
  Жена са витким ногама натера·е човека да се сагне у поштова®у!
  Голи ножни прсти су спретниЌи од руку када жена вади новчи·е из ¤епа "поткованог" мушкарца!
  НаЌвештиЌе Ќе да жена босим ногама гурне мушкарца под пету!
  Пут до срца човека лакши Ќе да лепотица прегази босим ногама!
  ДевоЌке босих ногу, жилавиЌе када се пе®у на Еверест мушког срца!
  Изувши ципеле, жени Ќе лакше пре·и пусти®у мушке равнодушности!
  Би·еш нем као чизма, удари·еш по пети чак и бос!
  Олег Рибаченко прелепо компонуЌе. И бори се пун ентузиЌазма и борбених квалитета.
  Ево страшног тенка Е-90. Има пред®и оклоп куле од 285 мм на челу и 210 мм на боковима. Чело трупа Ќе 250 мм при нагибу од четрдесет пет степени, а бочне стране су 210 мм. И топ од 120 мм са 100 ЕЛ. Тежина аутомобила Ќе прилично велика и износи 110 тона, али гас турбински мотор има 2000 ко®ских снага. Такву машину ниЌе тако лако савладати.
  Дечак Ќе звиждао. И свом снагом бацио Ќе унутра грашак са дома·ом антиматериЌом.
  И експлозив експлодира. Да ·е одЌедном десет тенкова Е-90 бити бачено у ваздух и преврнуто. Ово Ќе разоран ударац.
  Дечак Ќе узе и опет запева од радости;
  Химна моЌе лепе ота¤бине,
  Цео свет инспирише на подвиг...
  Борба против руског ратника Ќе опасна,
  Он Ќе прави ¤ин!
  
  У ста®у смо да ухватимо ко®а рукама,
  И разбити тенк бесном гранатом ...
  ДевоЌка удара босом ногом
  Непобедива Ота¤бинска воЌска!
  
  Спремни смо да се боримо против нациста,
  На краЌу краЌева, наша вера Ќе Ќача од метала ...
  Уосталом, Руси су увек умели да се боре,
  Постаните син Марса, са®ао сам дете!
  
  Желим да полетим дечака жустро у свемир,
  Време Ќе да ве· Ќуришамо на Берлин...
  Никад ниЌе касно да постанете млађи
  Изнад нас Ќе златокрили херувим!
  
  Љубите  уде Христе са Сварогом,
  Имамо Ќедног богова коЌи све зна...
  Иако Сатана жестоко гађа своЌ рог,
  Нема лепше зем е на Зем и!
  
  У славу наших материЌала РусиЌе,
  Спремни да верно служе породици...
  О нечему што су жене глупо кукале,
  Али живот се не·е прекинути, знаЌ нит!
  
  У свему што читате Лада,
  Родила Ќе многе богове...
  єачи смо од Руса и Кинеза,
  ХаЌде да видимо оличе®е свих снова!
  
  Да, Хитлер Ќури у Ота¤бину са хордом,
  Има много мо·и, дођавола Сатане...
  РусиЌа Ќе постала изабрана зем а
  ЗнаЌ лоше ако смо поде ени!
  
  За Роду су сви народи само деца,
  Воле човечанство своЌом душом...
  И не  ути боги®у Ладу,
  Нека дечак у овоЌ борби буде тежак!
  
  Ми смо соколи коЌи лете као орлови
  Мачеви су оштри и Ќаки штитови...
  ДевоЌке трче босих ногу
  Силне к·ери, храбри синови!
  
  Победи·емо и ово Ќе наша истина
  РусиЌа ·е напредовати...
  У борби постаЌе веома вру·е.
  Противник и лопов ·е бити поражени!
  Фашиста Ќе налетео на нашу Ќаку песницу,
  А Хитлер Ќе добио жестоку фацу...
  Такав проЌектил Ќе сакривен у торби,
  Да си чак и ти Господар демона!
  
  Победа ·е бити ускоро, ми смо у Паризу,
  Цвета као ружа руска зем а ...
  Издиг·емо се изнад звезда небеских,
  Народи света су приЌате ска породица!
  . ПОГЛАВЉЕ #8
  15. априла 1957. почела Ќе велика офанзива руских трупа на седмоструки нацистички одбрамбени прстен око Берлина. Борбе су се показале веома жестоке, а жестока ватра Ќе пала на положаЌе нациста. Арти ериЌска припрема била Ќе веома жестока.
  Такође су користили рефлекторе да заслепе неприЌате а. И почела Ќе офанзива армаде царских трупа Владимира Тре·ег.
  Било Ќе много тенкова. Од ®их, Александар-7 Ќе постао добар аутомобил. Машина, тешка седамдесет тона, имала Ќе добру брзину, снажну заштиту, са снажним топом од 130 мм. И ниЌе тако лако зауставити или нокаутирати.
  Пред®и оклоп овог возила држао Ќе скоро све противтенковске топове Вермахта.
  Посада од само четири особе. Аутомобил Ќе висок ма®е од два метра. И носи себе.
  Елизабета Ќе пуцала на неприЌате а голим прстима и цвркутала:
  - У име идеЌа светог царизма!
  Екатерина Ќе такође пуцала и напоменула:
  - Жена у рату Ќе као бисер у шко ци - можда Ќе неприЌатно, али привлачност сазрева до краЌа!
  Елена Ќе такође пуцала голим ножним прстима и духовито приметила:
  - ПиЌанац има црвен нос, а не црвен живот и поцр®ен углед!
  Елизабета Ќе озби но одговорила:
  - Ово за нас не важи, ми не пиЌемо!
  ЕуфразиЌа Ќе забележила:
  - Вотка Ќе жестоко пи·е коЌе човека претвара у  игавца!
  Елизабета, пуцаЌу·и на неприЌате а, сложила се:
  - За политичара-желе, карактеристична Ќе вербална диЌареЌа!
  Екатерина Ќе, пуцаЌу·и, и сасвим прикладно уз помо· своЌих голих прстиЌу, приметила:
  - Политичар Ќе ретко добар пастир, ве· увек настоЌи да ошиша бирача као Ќаг®е!
  Елена, пуцаЌу·и на нацисте, сложила се:
  - Политичар Ќе наЌслађи мед говора, прелази у вербалну диЌареЌу!
  ЕуфрасиЌа се спремно сложила са овим:
  - Ако Ќе Бог воду претворио у вино, онда политичар вербалну диЌареЌу претвара у златну кишу у ¤епу!
  ДевоЌке су одлично одрадиле своЌ резервоар, окре·у·и батериЌу. Битка Ќе ескалирала.
  Пошто су преко но·и савладале први гребен Сеелов Хеигхтс-а, совЌетске трупе су покушале да надограде своЌ успех током дана. Али велики броЌ радио-контролисаних минских по а, као и густа ватра из митра еза и брзометних топова, поново су отерали пешадиЌу у зем у. И превише тенкова Ќе дигнуто у ваздух.
  Међутим, ремонтне екипе су биле хероЌи ништа гори од борбених Ќединица и значаЌан део возила се до краЌа дана вратио у службу.
  Алиса и Анђелика никада нису склопиле очи. Тукли су се, пуцали, нешто викали...
  Нацисти нису били будале, посебно, многе ®ихове пушке су врло успешно стаЌале у дубини, а затим су подигнуте дизалицом. Онда су тукли...
  НаЌчеш·и тип пишто а Ќе, наравно, 88-милиметарски противавионски топ. Универзални топ за гађа®е авиона, тенкова и пешадиЌе. Само промените чауре... Истина Ќе помало гломазна, али се ипак користе специЌалне дизалице предвиђене за тенкове и самоходне топове.
  Међу браниоцима има много тинеЌ¤ера и жена. Људски ресурси Тре·ег раЌха су исцрп ени, тако да морате да граб ате све редом. Чак и десетогодиш®и дечаци борци нису неуобичаЌени. На краЌу краЌева, и они могу бацити боцу са запа ивом смешом и ставити Ќе у заседу пешадиЌа.
  Одбрамбена линиЌа на Зелаху Ќе веома мо·на, почели су да се граде Ќош пре почетка Првог светског рата, у случаЌу да Ќе царска воЌска бачена на Берлин. Да, ве· у осамнаестом веку, под єелисаветом, коЌу Ќе само прерана смрт спречила да се назове Великом, Руси су заузели Берлин!
  Дакле, висови имаЌу пуно подземних комуникациЌа, лавиринта ровова и склоништа за снаЌпере. Може се ре·и да Ќе то нека врста града.
  И поред тога што се Адолфу Хитлеру обично приписуЌе шизофрени оптимизам, озби ни радови на утврђива®у Берлина почели су у проле·е 1943. године, пре избиЌа®а рата са царском РусиЌом. И за разлику од Западног, Атлантског зида, било Ќе могу·е да се заврши до краЌа.
  Сви мртви сектори су минирани, или припрем ени у сипа®у напалма...
  Алиса и Анђелика су ве· поново спалиле своЌе голе, елегантне ноге када се из зем е излила злокобна мешавина синтетичког бензина, сумпора, фосфора...
  А пете девоЌке су увече биле озби но изгореле, биле су прекривене великим пликовима, постало Ќе муче®е корачати.
  ДевоЌке су се предале и сада су пуцале, леже·и у заседи, поготово што руске трупе током дана готово да нису напредовале. Међутим, снаЌперисти треба да ураде управо то, а када Ќе битка у пуном Ќеку, сигурно ·е бити мета... И можете да е да допуните своЌ рачун.
  Алиса Ќе, гребаЌу·и изгорела стопала по металу, зарежала:
  - Да, Анђелика и Ќа смо Ќако болесни и повређени. Али веруЌте ми, се·а®а на живе спа ене воЌнике руске царске армиЌе задаЌу ми много страда®а.
  Црвенокоса ратница нервозно звекне бисерним зубима:
  - А веруЌте ми, Ќош Ќе горко видети ®их, посебно оне коЌи нису одмах умрли, ве· су уг енисани... Рат се разликуЌе од пакла, само по томе што у ®ему нема рутинске тортуре!
  Алиса, пошто Ќе оборила фашистичког топника коЌи Ќе нехотице добро нишаним ударцем погледао иза заклона, приметила Ќе:
  - Да су сви наши ратници, као ми? Иако Ќе памет, наравно, лакша од пуца®а!
  Анђелика ниЌе пристала.
  - То Ќе за некога попут! Лично, и Ќедно и друго ми Ќе тешко... Успут, зашто су те звали Алиса?
  Златокоси ратник Ќе Ќедноставно одговорио као на исповест:
  - Знате, моЌа маЌка Ќе читала сличну баЌку као дете... Лепа баЌка, али Ќако глупа. Након тога Ќе одлучила да ®ена ·ерка, попут Алиса, откриЌе нови свет, али не на зем и, ве· у свемиру. Разумеш...
  Анђелика Ќе опалила и промашила, изнервирана Ќе брадом ударила у кундак:
  - Па да! Наравно да разумем. Знате, и сами сте са®али да стигнете на планету где Ќе и на половима вечно лето, а  уди не познаЌу болест и старост. На Зем и нема раЌа, а у истоЌ тоЌ зимзеленоЌ ИндиЌи Ќе вру·ина, висока влажност и облаци наЌгадниЌих инсеката!
  Алице се закикота.
  - Али ту Ќе и Мовгли... - Онда Ќе променила тон у озби ниЌи. - Мислим да ·е ускоро ИндиЌа постати совЌетска.
  Анђелика Ќе сасвим разумно сум®ала:
  - ОваЌ Нехру Ќе само слаби·. Он Ќе пацифиста а не комуниста. Људи попут ®ега чине више штете него користи. Потребни су нам савезници Ќачи и посве·ениЌи црвеноЌ идеЌи да унесемо комунизам и ®егову светлост у свет!
  Алиса Ќе испалила Ќош пар хитаца, видео Ќе да нацисти постепено слабе. АлексеЌеви Ќуришници су се поново поЌавили на небу... Рано су полетели, а за ®има су уследили бржи "пиЌуни".
  Алице се шалила о овим малим бомбардерима:
  - Нису ни пиЌуни луди - буду·е даме, фашистички бежите!
  Анђелика рече туробно:
  - Са слабим савезницима, чак и Ќака возила ·е мировати!
  Алиса Ќе сасвим разумно скренула паж®у на ниЌансе:
  - Али ево, на пример, румунског кра а МихеЌа. Монарх и углавном само размажени млади·. Али, ипак, одликован Ќе наЌвишим орденом царског Владимирског царства - "Победа".
  Анђелика Ќе кисело направила гримасу.
  - Нажалост, наређе®а ме заобилазе. Иако за "єагдтигер" по правилу даЌу "Велики царски рат" не нижи од другог степена. Или бар "Кра евски барЌак".
  Алиса одговори строго:
  - ХероЌи су достоЌни да буду обешени са наредбом, они коЌи ®има командуЌу, да буду просто обешени! єер добар командант почи®е битку тек када Ќедноставно нема места за хероЌски подвиг, због предодређености победе!
  Анђелика Ќе потврдила:
  - Да, ви сте златокоси маЌстор парадокса... Али онда Владимира Кириловича треба обесити!
  Алице се закикота.
  - Наравно да имаш! Толико наших добрих момака Ќе умрло због ®ега. Трупе су на почетку рата биле смештене на потпуно неподесан начин за одбрану. А резултат Ќе пораз на самом почетку!
  Аннелика Ќе ставила прст у своЌе скерлетне усне:
  - Изгледаш.... Пази на тржиште. На краЌу краЌева, Ќош нико ниЌе распустио посебна оде е®а царске таЌне полициЌе.
  Алиса се охрабри:
  - Ох ох ох! Нашао сам нешто да уплашим - Ќежа са гризом! ВеруЌте ми, Ќачи смо од свих кра евих шпиЌуна заЌедно. Посебно дух!
  Анђелика опет, као да Ќе бачена по руци, промашена... Међутим, ве· Ќе био мрак и ниЌе било вид ивости, а мете су биле тако малене и неЌасне, па чак и покретне. Па, шта се може против ®их?
  Ни Алиса ниЌе често пуцала. Навикла се на чи®еницу да се послед®их годину дана никада ниЌе мазала и ниЌе желела да откриЌе тужну статистику. А онда ово Ќедноставно ниЌе пуцало на слепо. Поред тога, међу борбама су се пречесто поЌав ивали борци са ударима у нос. Била Ќе штета ®ихове наЌ убазниЌе душе Алице.
  Мада, на пример, изгледа да Ќе Хитлер рекао: милост у рату не би требало да пређе границе економске целисходности! Економска извод ивост не би требало да превазиђе аскетске потребе!
  Међутим, ово друго, као и слоган; пушке уместо путера, ниЌе поштован на наЌбо и начин! За сре·у СССР-а и смрт Тре·ег РаЌха!
  Пала Ќе но· са шеснаестог на седамнаести април и почео Ќе масовни напад. У игру су ушле нове резерве, ук учуЌу·и и тенковске.
  Конкретно, наЌновиЌи "НиколаЌ" -7. ОваЌ тенк Ќе био тридесет центиметара нижи од НиколаЌа-6, а имао Ќе снажниЌи пред®и оклоп и за куполу и за труп. Многе наде су биле повезане са овим аутомобилом, али ...
  Неки од тенкова су застали на путу и ®ихов пренос Ќе отказао... Очигледно, дизаЌнери и индустриЌалци нису могли да се прилагоде ®еговом попречном распореду и ме®ач Ќе Ќедноставно отказао при покушаЌу промене степена преноса (Ова дечЌа болест Ќе била карактеристична и за ране модификациЌе тенк НиколаЌ).
  Само три од двадесет пет наЌновиЌих тенкова успела су да се попну на Сеелов Хеигхтс. Међутим, они су се кретали споро, мотори су снажно урлали, а из издувних цеви Ќе прштао црни смрд иви дим.
  А нови пешаци су трчали иза, вичу·и ура...
  ДевоЌке су Ќош неко време пуцале, али пошто нису обра·але паж®у на озби ну штету, на другове коЌи су стално падали под митра еским рафалима, совЌетски воЌници су се попели на следе·и гребен, ратници су поЌурили за ®има.
  Међутим, нацисти су и да е били Ќаки. Страшни Нон-162, Ме-109 "К" и Фокен-Вулфс су поЌурили ка Ќуришницима и пешацима.
  Међу ®има су посебно опасни ко ачи Фокен-Вулф, у ЌуришноЌ модификациЌи. Четири топа калибра 37 милиметара одЌедном гађаЌу и пешадиЌу и тенкове.
  єедан од совЌетских АлексеЌева Ќе чак отишао да набиЌе теже и наоружаниЌе неприЌате ско возило ... Сударили су се и ... Немац Ќе имао више сре·е, успео Ќе да се катапултира, а код АлексеЌа уопште нема таквог уређаЌа.
  Изнервирана, Алиса Ќе спустила немачког пилота пре него што Ќе отворио падобран и елоквентно се изразила:
  - єа сам  убазан! Добро у ку·и Ќе оно што цене, добро души отераноЌ!
  ДевоЌке су пренеле ватру на авионе ... Али Фокен-Вулф Ќуришне модификациЌе не скида се са зем е пушком. Веома добро зашти·ен, а резервоари за гас се налазе испод оклопа око кокпита. Опасна ствар...
  Нон-162 у том погледу Ќе наЌлакши плен ... На Ме-109 "К" морате се посебно зауставити. НаЌновиЌа масовна модификациЌа Месершмита... МодификациЌа са иск учиво топовским наоружа®ем, три топа 30 мм и два ваздушна топа 15 мм. Мо·на машина, чудна Петер-2, па чак и наЌбо и Петер-3, у служби, наравно. Било Ќе само проблема са маневриса®ем, чак и ако Ќе мотор наЌмо·ниЌи ...
  Алиса Ќе одлучила да овде изрази своЌе гледиште:
  - Немци превише обра·аЌу паж®у на такве показате е као што су оклоп и наоружа®е авиона. На пример, у Месершмиту Ќе пове·а®е ватрене мо·и прогутало сву пове·ану снагу мотора. И како се маневарска способност погоршала.
  Анђелика Ќе одбрусила:
  - И срушите ову ослаб ену способност маневриса®а. НаЌлакше Ќе причати Ќезиком, стварно се свађати...
  Алиса Ќе прекинула са озлоЌеђенош·у у гласу:
  - Не свађам се! Али стварно, размислите колико кошта Ме-109 са пет ваздушних пушака? То Ќе само "Саламандер" оптимална комбинациЌа трошкова возила, производности, тежине, маневарске способности, брзине, а такође и наоружа®а. Иако Ќе у том погледу, наравно, гори од Месершмита или посебно Фокен-Вулфа.
  Анђелика Ќе мрко приметила:
  - Причаш тако, Ќер ова птица Ќе Ќедино што успевамо да срушимо. Иначе...
  Алиса Ќе зарежала:
  - Не буди тако глуп!
  Међутим, совЌетски "АлексеЌ" и "Петра" се прилично успешно носе са мо·ниЌим нацистичким Ќастребовима... Они тераЌу да голубови букну, чак и док праве...
  А пет пушака Месершмит и шест топова Фокен-Вулф не·е помо·и, нацисти мораЌу да зариваЌу нос у зем у.
  Али совЌетски асови трпе губитке. А губици су пристоЌни, па дођите и да ублажите притисак. А броЌ овнова се пове·ава.
  Алиса Ќе ово коментарисала:
  - Овнови, наравно, знак храбрости, али знак ума да се победи без пораза!
  Анђелика ниЌе пристала.
  - Знак интелигенциЌе.... Чак Ќе и знак гениЌалности победити без пораза. Али ово више ниЌе рат.
  Алиса Ќе зарежала у одговору:
  - За шта Ќе дођавола рат?
  Анђелика Ќе била веома паметна овде:
  - Али како другачиЌе да разликуЌемо где су прави мушкарци, а где мужЌаци не стижу ни до жена!
  Алиса Ќе тада скренула паж®у на ново Ќато авиона:
  - ПогледаЌ уши... Какве то везе има са амблемима но·них вештица... Наташа Ќе вероватно ту. Сад ·е такав нациста одолети брб ивцу!
  Анђелика Ќе пристала.
  - Дефинитивно задово ан! Само да се не опечемо!
  Но·ни бомбардери Екатриина-2, како их од ми а зову Катеринки, и Ќош познатиЌи, и прилично увред ив, надимак кукуруза.
  На ®има се боре девоЌке пилоти. Авион Ќе лак за лете®е и лако се лети. У ваздушноЌ борби ниЌе тако вру·е, па се углавном користи за ударе но·у.
  Ту утичу ниска бука, лако·а и управ ивост. Истина, има недостатака, могу·е Ќе оборити противавионски митра ез... Авион Ќе бомбаш самоубица.
  Али овде Ќе небо ве· очиш·ено од лешинара комараца, да би се ра®ивиЌа машина пустила у акциЌу.
  Алиса шапу·е молитву:
  - Господе, спаси живот Наташи и другим девоЌкама... Тако су добре и много те воле. Не дозволите наЌве·ем и наЌправедниЌем триЌумфу општег зла и туге!
  Анђелика одсече са рамена;
  - Тражити од Бога нешто Ќе смешно. Уосталом, све у нашем свету Ќе од ®ега унапред одређено, па шта Ќе онда очекивати да ·е Он нешто променити!
  Алиса Ќе разумно приговорила:
  - А зашто мислите да Он уопште постоЌи... А ако постоЌи, онда као у БиблиЌи или Курану?
  Анђелика одмахну главом.
  - Не мислим уопште... Овде вероватно другачиЌе расправ ате. Се·ам се оног снежнобелог што си ми Ќедном рекао теориЌу, нови поглед на теологиЌу, али сам некако успео да заборавим?
  Алиса Ќе пожурила са радош·у да подсети:
  - Сигурно сте читали о чувеноЌ теориЌи Ноосфере Вернадског, зар не? О ®еговом уче®у да Ќе свака од мисли коЌа нам падне на памет материЌална и не само да остаЌе у виду се·а®а у поЌединим деловима мозга, ве· и бележи у субматериЌалном простору као на траци?
  Анђелика Ќе спремно потврдила:
  - Да, знам такво уче®е. Генерално Ќе логично. Ако се реч може снимити на траку, зашто се онда мисао, рад®а или емоциЌа не могу утиснути на исти начин.
  Алиса Ќе замало добила оловни поклон у сандуку и била Ќе принуђена да скочи улево. Онда одговори, тврдоглави митра езаче. У·утао Ќе, а златокоса ратница Ќе наставила своЌе предава®е:
  - Тачно... Али реч, па чак и фраза, претходно изговорена, а затим сним ена на касету, и када се одсвира гласно, може да заглуши или да подстакне на акциЌу. Баш као што слика особе, репродукована у покрету у филму, може заслепити, уплашити или променити карактер... Уопште, окренути душу и чак излечити болест...
  Анђелика Ќе гунђала у знак сагласности:
  - Да, може!
  Алиса Ќе додала:
  - Дакле... ПостоЌи посебна Универзална Хиперноосфера. Има низ значаЌних разлика у односу на траку, али у ®оЌ су утиснуте и вера, нада, молитве  уди као милиЌарде милиЌарди кадрова филма. Ако су милиЌарде  уди веровале у нешто, онда то не нестаЌе без трага, ®ихова вера Ќе материЌална и акумулира колосалну количину енергиЌе. И ова енергиЌа такође може прскати, утичу·и на материЌални свет. То Ќест, питаЌте и би·е вам дато ниЌе празна фраза. Сасвим Ќе могу·е да ·е, под одређеним условима, молитва изазвати снажну резонанцу у Хиперноосфери и ®ена мо· ·е помо·и у решава®у проблема на Зем и... Дакле, Бог постоЌи и он Ќе материЌалан, стваран и активан, али само он ниЌе Створите  Универзума, него створен од  уди и ®ихове вере у Њега!
  Анђелика Ќе одмах исправила:
  - Али у овом случаЌу ниЌе потребно молити се. Можете само питати ... Успут, зашто Бог мора. Комунизам у кра евскоЌ верзиЌи Ќе и наЌЌача вера. Дакле, ако за нешто тражите народну во у бо шевизма, или Ста ина, онда ·е се ово испунити?
  Алиса Ќе са потпуним самопоузда®ем рекла:
  - Да! Може и добро! И то ·е се испунити, и победити!
  Анђелика Ќе пар пута опалила из руке... Други гребен Зеел Хеигхтса Ќе ве· био заузет. Али Ќош увек Ќе постоЌала тре·а, наЌутврђениЌа, где су стаЌале резерве и песнице из тенкова и самоходних топова. Овде ниЌе било лако у·и у искорак...
  СовЌетске трупе, исцрп ене окрутним борбама, уЌутру су застале... Превише пешака Ќе погинуло, разбиЌеним тенковима Ќе требало поправку... Лимови су им у покрету заварени и поново бачени у борбу. Све се радило истовремено у принудном режиму, маЌстори су само трчали, као да Ќе неко убрзао филм. С друге стране, на старим тракама, рамови су се померали дупло брже од правих.
  Алиса и Анђелика су саме задобиле Ќош Ќедну неприЌатну рану и биле су принуђене да легну да легну. ДевоЌке су биле исцрп ене и хтеле су да спаваЌу бар пар сати, али им заглушуЌу·и урлик то ниЌе дозво авао.
  А совЌетска тенковска и пешадиЌска маса, срушила се као талас о сурф и полако се слегнула... Требало Ќе поново скупити снагу и уздрмати немачку одбрану. Како други таласи прате Ќедан талас. Очи девоЌака су биле споЌене, али строга наредба маршала Жукова наставила Ќе да их и многе друге момке тера на напад.
  А ратници више нису имали снаге, и тривиЌално су пузали као пужеви, само мало брже....
  А онда Ќе Алиса одлучила да запева за весе е:
  КраЌ кристалног огледала Ќезера;
  Клизам као ласта!
  Нисам смрзнуо срце -
  Славна ти РусиЌа дала!
  
  А у проле·е дрве·е зелено;
  И младо проле·е кипи животом!
  Ту изданци расту обнов ени,
  Тамо смарагдно лиш·е шушти!
  
  Како си лепа дубоке воде;
  Сунчева светлост се рефлектуЌе!
  Житарице у ®иви биле су испу®ене соковима,
  Зора их Ќе обоЌила у рубине!
  
  Да би били невини, Арханђели захтеваЌу;
  Нека сви буду чисти пре венча®а!
  И ради, стисни ноге у хлебове времена,
  Предите наЌфиниЌи конац од свиле!
  
  Али не осе·ам се позваним
  У срцу моме, хорда ђавола!
  Како водити овакав живот, тужан;
  Бо е Ќе и·и у рат - тамо убиЌте зло!
  
  Овде су пред нама пространства прекоморска;
  Испод копита ше·ерне пусти®е!
  Нема хладно·е да мртви под боровима,
  ПогледаЌ шта гут гута!
  
  У рату сам познавао пат®у
  Изноше®е ваших мртвих!
  А какви су ЌецаЌи
  Плач босоноге сирочади!
  
  Али са друге стране авантуре,
  Много ризика, живите живот!
  Да ли Свевиш®и даЌе опроштаЌ?
  Да, не треба нам раЌ - где си уш!
  
  Човек Ќе такво створе®е
  Што га боли тихи мир!
  Затим гради своЌ универзум,
  Спровође®е реда Ќе цоол!
  
  А Ота¤бина Ќе Велика МаЌка;
  Ти си РусиЌа, света зем а!
  Као сомот твоЌи каменчи·и, каменчи·и,
  По коЌоЌ су боси трчали!
  
  Али дошло Ќе време, суштина Ќе подмукла,
  Љубав се искрала из заседе!
  Био сам у искуше®у, нашао сам себи момка,
  Ево тако поквареног меса!
  
  Будите, наравно, одан ота¤бини:
  Не би било подле несре·е!
  Али таква Ќе судбина човечанства,
  Да смо  уди, у ствари стока!
  
  Испоставило се да Ќе шпиЌун, немилосрдан,
  Предао Ќе наше планове без части!
  Али ово нису дети®асте шале,
  Ако те Ќе противник издао!
  
  Ствари су постале лоше
  Ево наше дивизиЌе у казану!
  И нацисти ухва·ени у плетеницама,
  Тако сам постао ропство!
  
  Радим гол дан и но·
  Ша ем и дроб ену руду!
  И зими и лети сам бос,
  А Ќа трчим за колицима!
  
  Бич ме мучи и нема милости,
  А наси е сам знао у потпуности!
  Ох, какав смо отпад постали,
  Зликовац сатана голи зубе!
  
  Никада не саветуЌеш потомке,
  Не иди да издаш зем у!
  Не заме®уЌте срце новчи·ем,
  Наша домовина; Боже, савест, маЌко!
  ДевоЌке су се овде бориле, а Олег Рибаченко се пробио до Берлина са Елбе. Вечити дечак од десет година (тачниЌе, мало ве·и, Ќер Ќе Олег био много виши од просечне висине човека!) Борио се као титан.
  Леп дечак веома изражених миши·а, бацао Ќе бомбе голим дети®астим ногама, цепаЌу·и их од неприЌате а и урлао:
  - За славу кра а, не·емо ¤абе душмане избрисати!
  После тога дечак Ќе узео и почео да компонуЌе величанствену песму док Ќе ходао;
  Велика, лепа, руска зем а,
  У ®ему цар Владимир влада веома мудро ...
  Она Ќе заувек дата од Бога коЌи Ќе створио свет...
  Ми смо руски ратници на клупи!
  
  Мо·и ·емо да победимо злобу пакла док се играмо,
  Иако Вермахт напада веома ревносно...
  Непобедиви руски момак Ќе наш медвед,
  єасно Ќе да човек ниЌе маЌмун!
  
  ВеруЌем да ·емо сигурно победити нацисте,
  ДевоЌка ·е бацити бомбу голом петом ...
  Ево раширио Ќе крила, мо·ни херувим Ќе изнад нас,
  Прелепи коси ратници!
  
  єа сам босоноги пионир,
  Ко се не боЌи снега на хладно·и ...
  Покажи свим ратницима пример,
  Светите и овде сиЌаЌу од икона лица!
  
  Дечак шкраба из митра еза,
  Покосио редове у бесу фашиста...
  Подижу·и штит наше ота¤бине,
  Не дозво аваЌу·и олош-реваншизам!
  
  Дечак ратник бачен на неприЌате а,
  Босом ногом од пи евине бомба ...
  Он ·е сломити ђаво ег неприЌате а,
  Адолф ·е се померити са замаха у лице!
  
  Дечак се бори - бесни титан,
  ИзбиЌа минобацачка ватра...
  Ураган Ќе прошао кроз подземни свет,
  Нека се уништи зли Каин!
  
  Опет лети мо·на граната,
  НеприЌате и ота¤бине ревносно кидаЌу ...
  На краЌу краЌева, наше приЌате ство Ќе чврст монолит,
  До·и ·емо и ми под окри е раЌа!
  
  Нека нам Ќе ота¤бина света,
  И нека се херувим узлети на небо ...
  Са босоногом златокосом девоЌком,
  Разговор водим, пуцаЌу·и на хорду!
  
  Године пролазе, Исус ·е до·и,
  И он ·е бити маЌка богова, кра ица Лада ...
  Победе су отвориле неограничен налог,
  И би·е бескраЌна награда за све!
  . ПОГЛАВЉЕ #9
  Акулина Орлова и АнастасиЌа Ведмакова уништиле су немачке авионе изнад Берлина.
  МЕ-462 Ќе веома страшна машина коЌа се бори са руском снагом. БроЌчана супериорност царске авиЌациЌе била Ќе колосална. И Немци су играли.
  Али они су се Ќуначки борили.
  Албина и Алвина су се бориле на небу, веома хероЌски показале своЌу класу.
  Албина Ќе голим прстима оборила руски ауто и заурлала:
  - єа сам ·ерка ђавола у телу!
  Алвина Ќе уз помо· грациозних прстиЌу до®их екстремитета срушила и авион царске воЌске и зашкрипала:
  - За наше кул победе!
  И сруши Ќош Ќедан руски ауто.
  Али коначно су се удружила два наЌбо а аса Тре·ег раЌха и два наЌбо а аса царске РусиЌе.
  єедан пар девоЌака против другог сЌаЌног пара. Обе девоЌке из Тре·ег РаЌха су шармантне плавуше. А против ®их Руси - плавуша и црвенокоса.
  Оба пара се обично свађаЌу боси и само у бикиниЌу.
  Албина и АнастасиЌа су почеле да пуцаЌу Ќедна на другу из да ине.
  Албина Ќе изврнула босу ногу и пуцала кроз крила руског пилота.
  Она Ќе узвратила повредом репа свог противника. И руски и немачки авиони су почели да се диме.
  АнастасиЌа Ќе певала:
  - Живео царизам!
  И босом петом послала Ќе дар смрти неприЌате у.
  Албина Ќе такође ошамарила неприЌате а и издала:
  - За ота¤бину, за Фирера!
  Оба авиона су ве· била озби но запа ена и пламтела плавом светлош·у. И девоЌке су почеле да се изЌедначаваЌу и покушаваЌу да их ставе на терен испод. Да се машине не би потпуно срушиле.
  Акулина и Алвина су пуцале Ќедна на другу и маневрисале. Такође, снаге девоЌака су биле подЌеднаке. Обе су тако лепе, босоноге плавуше. И тако дивне лепоте. И воле да муче, па чак и силуЌу мушкарце. Посебно младе девице.
  Ратници се обасипаЌу гранатама.
  Акулина Ќе голим прстима ипак уперила авионски топ и оборила неприЌате а.
  Али Алвина Ќе успела да, такође голим ножним прстима, пробиЌе стомак противничког борца.
  Оба авиона су почела да се распадаЌу у пламену. И ниЌе преостало ништа осим да се избаци.
  ДевоЌке су падале, машу·и голим, препланулим, исклесаним ногама, и певале:
  - Све ·емо поцепати, и све неприЌате е задавити,
  Душу без борбе не·емо предати!
  А негде на врху и да е се воде жестоке борбе. ПуцаЌу противавионски топови и лете ракете.
  Олег Рибаченко, бацивши Ќош Ќедну гранату своЌим голим, дети®астим ногама, кидаЌу·и нацисте, говорио Ќе;
  Писац Ќе у машти сличан Богу, ствара ремек-дела, али се одликуЌе саосе·а®ем према ствара®у!
  Човек спушта грехе као Ќесе®е Ќаворово лиш·е, само немилосрдни баштован Бог само дрво спа уЌе!
  Да дрво рода  удског не баци лиш·е сагреше®а, треба да се угушиш умом!
  Морам ре·и да Ќе дечак био веома духовит.
  И обе·ано му Ќе да ·е коначно добити давно обе·ани и заслужени чин генерала. Нека изгледа као дете.
  Олег Рибаченко Ќе одлучио да Ќе за то потребно ухватити Фирера. И би·е стварно кул.
  Руске трупе су отишле до послед®е, наЌутврђениЌе линиЌе Сеелов Хеигхтс. Депресивни, огромни губици, брда су тако густа, као клавир са полом еним тастерима, прекривена лешевима. Тенкови, чак и из сериЌе НиколаЌ, клизе у крви и не желе да иду горе. А шко ке непрестано избиЌаЌу и еруптираЌу, као да су се вулкани нагнули и отворили своЌе отворе.
  Лава Ќе мешавина пламена и олова, бомбе пу®ене разним врстама експлозива, бачене према руским лете·им армадама Саламандера. И сукоби, ве· нацисти не презиру набиЌа®е. Таква горчина, битке су настале.
  И саме ратнице трче у напад, виде како тешки митра ези нациста, као црви, извлаче из ®ихових рупа и смртоносно п уЌу. А када удари тако тешка и експлозивна п увачка, воЌници раскомадани и разбиЌених костиЌу лете назад.
  Тенкови су застали ближе врху, а воЌници моЌим рукама гураЌу оклопне транспортере. Истовремено се чуЌе урлик, узвици клица®а и дрхта®е другова. Пар оклопних транспортера, налетевши на мине, експлодира, а делови тела одлете на све стране.
  Али ратници гураЌу да е, руска царска армиЌа Ќе ве· заузела неколико полуполом ених пишто а.
  ДевоЌке много пуцаЌу, поново су ра®ене, али напушта®е места ниЌе за ®их. Само су запечатили рану целофаном и пали на чи®еницу да Ќе покрет.
  Ве· Ќе био мрак, а када се поквари вид ивост, теже се бранити. Чак и ако неки од неприЌате ских тенкова и самоходних топова закопани у зем у имаЌу уређаЌе за но·но осматра®е.
  Али нема мисли о повлаче®у...
  Алиса Ќе гурнула партнера по рамену.
  - ПогледаЌ шта єагдтигар ради.
  - Он сам себи копа гроб! - одбрусила Ќе Анђелика.
  НаЌЌачи по оклопноЌ снази и заштити, разарач тенкова єагдтигр-3, прилично прецизно Ќе гађао заглав ене совЌетске тенкове НиколаЌ и Александар. Његов оклопни проЌектил од скоро тридесет килограма Ќедноставно Ќе откинуо тело куполе без да Ќе посади оставио шансу за прежив ава®е. Изузетно Ќе тешко уништити такав колос, па чак и закопан у зем у, посут вре·ама песка.
  Алиса Ќе шапнула своЌоЌ приЌате ици:
  - Покуша·у да му разбиЌем оптички нишан и уређаЌ за но·но осматра®е.
  Анђелика се весело закикота.
  - Удари по очима... Смешно Ќе! Обично жене пуцаЌу очима, а не очима. Открили сте нешто ново!
  Алиса, прислонивши кундак на рамена и ослонивши ноге до колена на зем у орану гранатама, ухвати неприЌате а на нишану, прошапута:
  - Ако Ќе врабац близу, запали·емо топ! Ако мува - погоди муву, а стрела у психиЌатриЌску болницу!
  Аннелика Ќе, пошто Ќе Ќош Ќедним добро нишаним ударцем уклонила Фрица, одговорила:
  - Тако нестаЌе кул таленат циркуске глумице. Тек сада, обично код нас ша у у логор, а не у психиЌатриЌу!
  Алиса, пуцаЌу·и голим ножним прстима, разбиЌаЌу·и се прецизним ударцем, призор єагдтигера Ќе заиграно певао:
  - На рушевинама Берлина, Тарас Булба мокри сина! А зашто да узимамо Берлин - цео свет Ќе одЌедном бо и!
  Анђелика Ќе промашила од смеха, а Ќош Ќедан "фашиста" се отео. ДевоЌка се ударила песницом по бради.
  - Не на фронту, све Ќе погрешно, нема те забаве! Пушиш на празан стомак, пиЌеш са мамурлуком!
  Алиса Ќе намигнула.
  - Али Ќа не пиЌем и нико ми то не·е сипати у грло. Много Ќе више радости од поскока, као што Ќе то што можете да се кре·ете, певате и играте!
  Анђелика Ќе поново промашила, ®ена интуициЌа да пуца да убиЌе ниЌе била тако свеобухватно развиЌена као Алисина, а ®ен смех Ќе био краЌ®е неприкладан када Ќе около било толико мртвих да Ќе човек морао да се труди да не згази лешеве. А понекад сам морао да прегазим остатке тела...
  Црвенокоси сибирски ратник Ќе рекао:
  - Па разумем да рат има неженствено лице, али женско нестрп е®е у же и за канибализмом!
  Алиса Ќе такође разбила уређаЌ за но·но осматра®е и узнемирено рекла:
  - Не волим да ломим добре ствари!
  Анђелика Ќе презриво фркнула.
  Шта Ќе добро у вези са овим уређаЌем? Некако сам погледао у трофеЌ ... Све се замаг уЌе, као да Ќе здрава особа ставила наочаре, и са зеленкастом ниЌансом.
  Алиса Ќе разумно одговорила:
  - Квалитет се познаЌе у поређе®у. Немамо ни то!
  Анђелика Ќе самоуверено рекла:
  - Не, хо·е! И Ќош бо е од Фрица... Али нацистичкоЌ НемачкоЌ не·е остати ништа, тек нешто више од четрдесет километара до Берлина. И ми ·емо их про·и, шта год нам Ќе, а душманин не мора!
  Алиса Ќе потврдила:
  - Па, наравно, идемо! У ово сам потпуно сигуран! Али за сада нам не би шкодило да променимо место размештаЌа...
  ДевоЌке су трчале, удараЌу·и шлемом своЌим грациозним ногама прекривеним жу евима и огреботинама, скоро до колена, али ипак лепе. Чак су и ратници донекле уживали у овом болу, разметаЌу·и се храброш·у недоступном, чак и многим мушкарцима.
  Алиса Ќе мудро приметила:
  - Човек нема само браду на лицу, а у панталонама челичне кугле, ве· и срце од злата у грудима!
  Анђелика се сложила са овим:
  - И коза има браду, али само прави човек има срце од злата!
  Тре·и гребен Ќе Ќош увек био ненасе ен. Ударни авиони су претрпели губитке, посебно од Фокен-Вулфа - монструм авиона. НаЌмо·ниЌи Ќедноседи по пита®у наоружа®а и оклопа, оваЌ радни ко® Другог светског рата, био Ќе веома неприЌатан за АлексеЌева. Одређена слабост у маневриса®у у борби, такође код не баш маневарских Ќуришних авиона, ниЌе посебно утицала, али на снагу наоружа®а...
  И Петар и Иван су заостали ...
  Алис Ќе, схвативши да Фокен-Вулф не може бити оборен из снаЌпера, нокаутирала или Саламандере или Ме-462. Било Ќе шанси...
  Анђелика Ќе, пак, гађала копнене ци еве. Са промен ивим успехом, али снаЌперисти уопште не промашуЌу, само у филмовима. Или у акционим филмовима ниског профила. Алиса, чак и да Ќе промашила, то Ќе било неприметно. НиЌе хтела да изгуби репутациЌу ратника терминатора!
  Али Анђелика Ќе све чеш·е мазала. Овде, међутим, ниЌе само ®ена кривица, но·, дим, испаре®а, чак и ваздух вибрира од вру·ине. Али сибирски ратник Ќе био изнервиран и певала Ќе:
  - Алиса Селезнева, веруЌте ми на реч! Пуца као крава, нацистичка лудница!
  Златокоси ратник Ќе игнорисао глупу шалу. Иако Ќе малтретирала.
  Алиса Ќе само помислила
  - Духовитост понекад показуЌе тупост ума, као право огледало искрив ено лице!
  Саламандери су летели и излазили, напротив. Искористили су своЌу супериорност у брзини и маневарству, па су покушали да изврше притисак на руске асове, ствараЌу·и локалну надмо· у снагама на Ќедном или другом сектору фронта.
  Не-262, лепршаЌу као лептири, шарени зелени и плави каки. Закотр али су буре, десетак и по ових  упких кола одЌедном, а онда се оклизнули на крилима као клизачи.
  Алиса Ќе кликнула Ќезиком:
  - Ба! То Ќе Ќедноставно дивно! Али клизачи, то вас не·е спасити!
  Лептири заправо улазе у бак у и падаЌу!
  У међувремену, Владимир Тре·и од но·и са 17 на 18 наређуЌе:
  - Жуковском Ќе тешко! Зато наређуЌем ударним Ќединицама првог украЌинског фронта да се окрену на север и нападну Берлин са Ќуга!
  Команданти издаЌу наређе®а, а обични воЌници се боре без размиш а®а.
  Алиса прави Ќош Ќедан "Саламандер" у гори (питам се зашто су Немци тако звали свог наЌбо ег млазног ловца. Можда по аналогиЌи са чувеним романом; Карл Чапек - рат са даждев®ацима. Многи познаваоци и историчари сматраЌу да Ќе Чапек повукао паралелу у овом чувеном рад између мутантних даждев®ака и фашиста-нациста!), рекао Ќе:
  - Из неког разлога, некога ко лети тако Ќе лако оборити!
  Анђелика Ќе елоквентно приговорила:
  - Некоме ко се испоставило да га Ќе оборила обична калдрма, крила Ќе смрскало каме®е ве· у лету!
  Алице се закикота.
  - Да, овде Ќе диЌалектика! ДиЌалектика развоЌа и филозофиЌа... Како кажу Французи...
  Анђелика Ќе прекинула свог партнера:
  - Био Ќе Кутузов - победио Ќе Французе! Сада Ќе Владимир Бог целог света!
  ДевоЌке су се после оваквих речи поново закикотале, шамарале Ќедна другу ђоном по табану. Алиса, пуцаЌу·и све брже и брже, чак ЌоЌ се и аутоматска пушка прегреЌала и опекла прсте. Овде Ќе, на пример, чак имала способност да обори скоро непробоЌног Фокен-Вулфа током окрета. Анђелика Ќе похвалила:
  - ТвоЌе око Ќе диЌамант! Када Ќе око диЌамант, за разлику од природног камена, оно Ќе увек при руци и не треба га копати!
  Алиса Ќе у шали приметила Ќош Ќедан афоризам:
  - И крави требаЌу панталоне ако су на рачва®у паш®ака и поЌила! Жена цени оде·у на себи, мушкарац цени ®ено одсуство, а порезник цени броЌ закрпа коЌе се могу исе·и са туђе ха ине крп е®ем државног бу¤ета!
  На небу Ќе наступило привремено затишЌе, али онда су изненада, у центру положаЌа, руске трупе коЌе су напредовале биле као експлозиЌа, као метеорит пао на Зем у. Стотине пешака Ќе растргано, спа ено и бачено у разним правцима. Они су се разбежали, изгледа да нису  уди, али цео талас цунамиЌа се подигао од живих, отрцаних и мртвих тела.
  Анђелика Ќе узвикнула преко буке:
  - Вау! Ево ударца! Чак ни "АндрЌуша" не удара тако!
  Алиса Ќе предложила:
  - Ово Ќе Струмтигр, са своЌим бомбардером. НаЌмо·ниЌи Ќуришни пишто !
  Анђелика Ќе подигла руке.
  - Да, нисам раниЌе видео ову дуру! Вероватно самоходне пушке оно што вам треба!
  - Морамо да видимо оваЌ самоход и да га неутралишемо! изЌавила Ќе Алиса. - У супротном, има·емо чир у кади!
  Анђелика се неумесно нашалила:
  - Би·емо у купатилу: па купа®е за Руса Ќе сре·а!
  На боЌном по у Ќе завладао такав хаос да Ќе Алиса тек другим рафалом успела да поправи одакле Ќе пуцао. Штавише, и Ќедни и други, "Штурмтигер", били су разбиЌени одЌедном. Тако су тут®але ове бомбе, толико жртава...
  Анђелика, попут Спинозе и Цицерона у Ќедно, рекла Ќе:
  - Зарад уметности, извођачи се доброво но жртвуЌу, зарад воЌне уметности, слушаоци су приморани да се жртвуЌу! Публика увек жели на бис са ремек-делом уметности, из публике ниЌе остао нико ко жели репризу са ремек-делом воЌне уметности! Концерти маестра уметности, велики новац се пла·а за улазнице, а Ќош више се пла·а да би се избегли концерти маестра борилачке вештине!
  Алиса Ќе прекинула свог приЌате а:
  - АЌде, на моЌ рачун, да гађамо директно у канал широког отвора топа, па ·е бомбе у погонском пу®е®у детонирати!
  Анђелика заврте прстом на слепоочници:
  - Прво морате да промените положаЌ, да угао буде исправниЌи и да газите ногама!
  Ратници су трчали свом своЌом окретнош·у, али опет нису имали времена. Чини се да су Стормтигрови добили додатну аутоматику приликом поновног пу®е®а и ®ихова брзина па бе Ќе пове·ана. Штавише, од салве су страдали не само пешаци, ве· и тенкови, куле су откидане, а челик се мешао са пламеном у ђаволском вештичЌем котлу.
  ДевоЌке су, изнервиране ®иховом спорош·у, намерно газиле босим, женским ногама у ватру како би се болом казниле!
  Анђелика Ќе приметила:
  - Заслужили смо!
  Алиса, праве·и гримасу у агониЌи и играЌу·и боса на ватри, додала Ќе:
  - А душмани заслужуЌу Ќош горе!
  Анђелика Ќе одговорила:
  - Бо е убити Ќедног ниткова него стотину разоткрити, послед®и ниткови то раде сами!
  Алиса Ќе одлучно, као Луциферов ратник, изЌавила:
  - И то Ќе оно што ·емо урадити!
  ДевоЌке су нишаниле, плешу·и од малог пламена, бола и опекотина омогу·аваЌу·и им да се сконцентришу. На краЌу краЌева, ово Ќе ®ихова домовина, ®ихова бра·а су руски воЌници, мораЌу да победе и направе послед®е кораке до Берлина. Када победи комунизам, човек никада не·е умрети од туђе руке!
  Меки старт, из прт ажника су излетели специЌални меци пове·ане пробоЌности. Овде главна потешко·а ниЌе била само улазак у отвор. Ни нацисти нису будале и отвор бурета су заштитили чепом као поклопцем од чаЌника. Стога Ќе требало имати времена да га посадите у оном кратком тренутку када се капа у трену диже из пуц®а. Затим, као меци коЌи пробиЌаЌу мешавину неколико агресивних течности...
  Експлодирала Ќе монструозно, прво две експлозиЌе у исто време, па Ќош неколико од детонациЌе Ќош десетак мунициЌалних бомби. Неколико оближ®их пишто а, Фриц Ќе уништено или озби но оште·ено, у ®има су направ ене импресивне рупе.
  Талас експлозиЌе био Ќе толико Ќак да Ќе умало оборио оба ратника на леђа. ДевоЌке од радости повикаше:
  - ПостоЌи! То Ќе само класа!
  Алиса Ќе додала:
  - Оштро око снаЌпериста уме да пробиЌе дебели оклоп наЌдеб их обрва, наЌглуп ег ратника!
  Чуо се задово ан глас иза.
  - Видео сам! ДевоЌке, узмите Орден славе првог степена у ¤еп... Човек у униформи маЌора царске таЌне полициЌе се опоравио. - ТачниЌе на грудима! Браво девоЌке! Међутим, ово нису сви ваши подвизи!
  Алиса се напу·и:
  - Ово Ќе тек почетак!
  Анђелика скочи.
  - И што Ќе наЌважниЌе добар почетак!
  МаЌор Ќе додао:
  - Ово Ќе почетак, и краЌ у Берлину! Не би ме изненадило да и Хитлера ухватите за ЌаЌа. На краЌу краЌева, ви сте девоЌке на нивоу супермена!
  Ратници су скромно одговорили:
  - Не, ми смо само совЌетске жене!
  Смрт Штурмтигрова и шок од пораза као да су сломили снаге Фрица, тре·и гребен Ќе ве· био савладан осамнаестог Ќутра. Трупе, посебно тенкови, испузале су на равномерниЌи терен. ДевоЌке су чак морале да гураЌу такве тешке машине!
  Анђелика Ќе приметила:
  - Рат Ќе наЌкоцкарска игра, само у ®ему држава губи, за разлику од покера, онога ко не може да се подреди узбуђе®у!
  Алиса Ќе озби но додала:
  - Напад у рату Ќе као ко®ска трка, само што хиподром има много више препрека и корумпираних ¤океЌа!
  Анђелика Ќе одговорила:
  - ОваЌ афоризам ниЌе тачан! На ко®ским тркама можете подмитити ¤океЌе, током напада, тркач схвати да живот ниЌе на продаЌу!
  Ратници су побегли Ќош да е... И оголивши у исто време своЌе бисерне зубе. Алиса Ќе чак певала:
  - Љепото,  епотице, водимо мачку, шугу, пса, Петку насилницу, маЌмуна, пола трамваЌа до луднице! Ево компаниЌе!
  Анђелика потрча напред до ровова и дода:
  - Фирма коЌа се не може продати испод чеки·а!
  Алице климну главом.
  - Да! КПСУ ·е нас поЌести!
  Анђелика Ќе била изненађена:
  - А шта Ќе ЦПСУ? Не знам оваЌ термин!
  Алиса Ќе елаборирала на необичан начин:
  - Ово се може превести као Комунистичка партиЌа СовЌетског Савеза!
  Анђелика слегну раменима натученим.
  Али таквог имена Ќош нема...
  Алиса Ќе повратила десном песницом:
  - ВеруЌте ми, хо·е! Обавезно хо·е!
  Анђелика Ќе добацила:
  - Буди здрав!
  Алиса Ќе подржала озби ну шалу:
  - єа ·у дефинитивно!
  На равници Ќе отпор био слабиЌи, али ипак тврдоглав. Посебно су били досадни Фердинандови, ови ловачки самоходи су, као огромни бумбари, своЌим гранатама упали у совЌетску опрему. Уништити Фердинанд ниЌе лако, ниЌе узалуд да Ќе оваЌ самоходни топ наЌмасовниЌи од тешких и други Ќе по броЌу само Панзер-4.
  Анђелика Ќе у жбу®у видела Панцер из заседе... Ауто Ќе тежак само двадесет две и по тоне, али има топ Пантер. Ниска силуета олакшава камуфлира®е и удара®е иза заседе. Алиса Ќе такође почела да пузи ка Панцеру... Успешан ауто, али ®егов пуни потенциЌал ниЌе искориш·ен у потпуности, због глупости немачке команде. Уопште, ово Ќе чудан феномен Другог светског рата. Руска воЌна команда у току неприЌате става Ќе приметно напредовала у вештини ратова®а, посебно на тактичком нивоу. А Немци су, напротив, почели много горе да управ аЌу трупама него на почетку рата. Због тога им ни пове·ана количина опреме (1956. године произведено Ќе више тенкова и самоходних топова за месец дана него целе 1954. године!), ниЌе помогла да се одупру руским ударима царске воЌске. На пример, ако узмемо производ®у оружЌа, онда су у педесет петоЌ и педесет шестоЌ години размере у односу производ®е опреме за Немце биле бо е него у педесет првоЌ и педесет другоЌ години. Али ток неприЌате става ниЌе постао пово ниЌи за Тре·и РаЌх, ве· супротно!
  ДевоЌке, нису се ограничиле на уништава®е оптике Панзер-4, ве· су и разнеле аутомобил зароб еним кумулативним гранатама. Прво Ќедан Панцер, а затим следе·и...
  Анђелика се насмеЌа.
  - Тако вршамо ове змиЌе!
  Алиса Ќе, показавши зубе бодежа, сложила:
  - Толико млатимо да ни оклоп од кор®аче не·е спасити Панцер-4!
  У рововима Ќе било много тинеЌ¤ера, очигледно недавно позваних. Било Ќе чак и тако напуханих дечака да нису ни навлачили тинеЌ¤ере, око девет или десет година. Изгледали су збу®ено и уплашено.
  ОружЌе за дечаке, без трзаЌа калибра 20мм. Лагани, а близу ®их можете спржити пешадиЌу или убити гусеницу тенка. Ево Ќедног малог, светле косе, закопан у заседи, само му босе пете вире. Многи дечаци су боси, ниЌе било чизама одговараЌу·е величине, а у НемачкоЌ средином априла време Ќе као у РусиЌи топлог маЌа. Дечаци Тре·ег раЌха се, међутим, не разбацуЌу, из страха, као што су остарела немачка милициЌа првом приликом, дижу·и шапе на врх, или беже·и у Берлин.
  Само дечаци затвараЌу уши да би оглушили од рафала граната и завиЌа®а гору·их дарова "АндрЌуша" и "Ка·уше". И тако се боре до краЌа. Неки чак прибегаваЌу превари, пуштаЌу воЌнике Црвене армиЌе унутра, подижу·и беле крпе ближе, а затим и себе разнесу заЌедно са ®има. Храбра деца дрогирана пропагандом, и много критичниЌи одрасли, посебно они коЌи се добро се·аЌу дана пре Хитлера, и нису дозволили да им се потпуно испрати мозак.
  Стога, што Ќе ближе Берлину, све Ќе ма®е одраслих коЌи беже у позадину, а све чеш·е се боре голобради, али храбри дечаци.
  Али међу борцима, немачке девоЌке су почеле да се кре·у много чеш·е. Хитлер Ќе, за ®егову част, сматрао да Ќе дужност владара да штити жене и да их не пушта на фронт као топовско месо. Штавише, недостатак мушкараца са демографске тачке гледишта ниЌе толико страшан, Ќедан мужЌак може оплодити стотине женки. Али жени Ќе потребно девет месеци да роди дете и Ќош две године да се опорави.
  Алиса, видевши да Анђелика пуца на дечаке, удари у ®ушку, узвикнувши:
  - Не убиЌаЌте децу! єеси ли разумео жену или вука?
  Аннелика одбруси жестоко као пантер:
  - Могу ли нас убити?
  Алиса Ќе приметила:
  - То су деца, не разумеЌу... Уз то, постоЌе различити нивои морала. Фашистички морал Ќе низак, комунистички морал Ќе узвишен. На основу овога, морате схватити да ми не можемо, не треба да будемо лоши као наш противник. У супротном, шта вреди да претендуЌемо на улогу добра у борби против зла.
  Аннелика Ќе хтела да заврти афоризам као одговор, али Ќе ®ена глава била празна, као весела торбица. И ништа ниЌе дошло, духовито и заЌед иво.
  Алиса Ќе потапшала другарицу по рамену.
  - То Ќе то! Иако Ќе Ста ин рекао да ·емо на удар неприЌате а одговорити троструким ударцем, он уопште ниЌе мислио да на подлост треба одговорити троструком подлош·у. А на суровост трострука суровост! У овом случаЌу, принцип око за око ниЌе наш принцип!
  Анђелика се озлоЌеђено намршти и сасвим разумно примети:
  - Старче, растури се, имаЌу много Ќачи инстинкт за прежив ава®ем по сваку цену. Дакле, ово Ќе врло контроверзна идеЌа... Односно, хтео сам да кажем да ускоро не·емо имати на кога да пуцамо осим на надуване наивчине... Па, шта да вратимо?
  Алиса Ќе кажипрстом показала на Анђелику ка Западу:
  - Видите, пузе "пантери", веруЌте ми, Ќош ·емо овде имати са ким да се боримо и са ким да разбиЌамо! Зар ниЌе Ќасно!
  Анђелика Ќе питала другарицу:
  - Да ми руке дрхте од умора, а и ноге... Можда ·еш ми отпевати нешто весело?
  Алиса Ќе одговорила:
  - Да, и Ќа пети дан не затварам очи! Да певаш, Ќе л' ти нешто да будеш весео... Од старог?
  Анђелика Ќе  утито трзала главом као кобила.
  - Не! Проклетство Ќе старо! ПеваЌмо бо е, ново, забавно, совЌетско!
  Алице Ќе зезнула лице.
  - Би·е забавно, али процените сами колико совЌетски!
  Анђелика Ќе, промашена,  утито ударила кундаком о образ, мрм аЌу·и:
  Не треба нам никаква додатна реклама! Треба нам, искрено, лепо и поетски...
  Алиса Ќе певала, своЌим величанственим непонов ивим гласом:
  Руски дух у борби не пада,
  О црвено сунце, проле·ни зраци!
  Иако Ќе Фирер био ограђен каменом оградом,
  Наш чеки· куца као буба® у мраку!
  
  У позадини дубоких наших гаЌева -
  И златна зрна меда родних по а!
  Нека црвена застава над воЌском испере,
  А авиони имаЌу крила на небу ждралова!
  
  Нека пут Ота¤бине буде виши;
  Дижемо комунизам над планетом!
  ЧуЌемо глас сто хи ада Ќаких народа,
  Све Ќе узвишено и витез не силази!
  
  ВеруЌте, Ќесен не·е до·и у зем у,
  И не·емо се смрзавати под снегом!
  Бо е Ќе да престанеш да мрзиш девоЌке -
  Врати·е се, познаЌ нашу воЌску славном победом!
  
  Берлин ·е пасти, видимо ускоро
  И уопште се не плашимо "Пантера", "Тигрова"!
  Би·е реченице за Фрица,
  Па узмите награде, синови РусиЌе!
  
  А наша храброст Ќе као пламен,
  Фашизам ·е се расути у смрд иви пепео!
  А тврдо·а во е Ќе као камен,
  ПроЌектил тут®и, дроби - прасак!
  
  Молитве Сотоне, не слушаЌ,
  Господ Ќе одлучио да то буде Ќедини начин!
  Очистимо Зем у од нацизма,
  На краЌу краЌева, планета уопште ниЌе кафана за Фрице!
  
  Наравно да смо много платили
  Наша праведна мора су пропала!
  Сада Ќе РусиЌа у црвеноЌ власти,
  И више се ђаво а превара не·е вратити!
  
  Уосталом, узрок комунизма Ќе свети,
  У ®ему Ќе апсолутна, безгранична доброта!
  И по законима веома истинитог дуализма,
  Капитализму ниЌе суђено да цвета!
  
  Да глад не мучи народе,
  Свугде се мораЌу садити колхозе!
  Потребно Ќе само четири године
  Свевиш®и ·е ставити чврсту петицу за град®у!
  
  А онда свемир - двориште свемира,
  Добро пометите, мо·ном метлом!
  Ова слава Ќе Ќака непролазна -
  У коЌоЌ Ќе сваки човек велики хероЌ!
  
  Не плачите удовице за воЌницима,
  Уосталом, за науку нема немогу·их ци ева!
  Они су награђени васкрсе®ем,
  А ми ·емо вам послати букет од нас, од скерлетних ружа!
  . ЕПИЛОГ.
  Хитлер Ќе прославио 20. априла 1957. шездесет осамдесет година. Ово Ќе скоро годиш®ица, празник Ќе заправо у изгуб еноЌ позициЌи. Сада Фирер има избор: или умриЌети часно. Или бежите и сакриЌте се под зем ом.
  И таЌ и други Хитлер ниЌе превише задово ан. Дакле, ситуациЌа за Тре·и РаЌх Ќе веома озби на.
  Хитлер гледа на борбу гладиЌатора. Момци се боре у истим купа·им га·ама.
  Дечаци од десет година машу саб ама и покриваЌу се штитовима. Њихова гола, препланула, мршава тела блистаЌу од зноЌа.
  Момци су се ве· огребали. єедан од ®их Ќе промашио ударац и пао. Мавар Ќе спалио своЌу босу пету бак ом.
  Дечак Ќе скочио. И опет Ќе промашио. И пао крв у обливен.
  Хитлер Ќе из свег гласа викнуо:
  - Завршити!
  И тапкао сувим рукама. Чини се да се рат ближи краЌу и Фирерово расположе®е ниЌе баш добро.
  Време Ќе да удари. А ово Ќе, како кажу, хитна потреба.
  Храбри ратници су ве· стигли до предграђа Берлина, коЌи Ќе Ќуришала Црвена армиЌа. єедно од древних утврђе®а, оЌачано савременим утврђе®има, Ќош Ќе водило тешке борбе, руске трупе су покушавале да пробиЌу дуб е у град цитаделу.
  А дим као да Ќе постаЌао све жеш·и...
  Алиса се мало опоравила од задобиЌених рана, али ниЌе трчала врло брзо, Ќош увек Ќе имала слабост у ногама. Само да Ќе радио Ќавио да су се руске царске трупе и америчко-руске и такође царске снаге среле, затвараЌу·и обруч око Берлина. Дошло Ќе до братим е®а између воЌника.
  Рат, суров, Ќезив, ве· Ќе био на самом ци у. Али близак, врло близак краЌ давао Ќе снагу, рађао снагу.
  ДевоЌке су се попеле на полом ени кров и одатле кренуле у лов на тврђаву.
  Зидови су били чудовишни, рађени са свом педантнош·у карактеристичном за сред®овековне неимаре.
  Било Ќе много противавионских топова, митра еза и минобацача. Чак су некако наишли и на "єагдтигрове" прекривене на танко оклоп еним боковима и крми армирано-бетонским плочама.
  НиЌе лако при·и, иако се на небу поЌавио тврдоглави АлексеЌ. Очигледно су покушали да набаве тешко оклоп ене бункере.
  Алиса Ќе приметила:
  - Ова тврђава Ќе зазидана, копиле!
  Анђелика Ќе задиркивала:
  - Тако Ќе, заглавило се! Али нама Ќе много горе.
  Алиса Ќе предложила:
  - Можда ближе центру. Тамо ·емо на·и много више мета.
  Анђелика Ќе веома спретно почешала своЌе голе ноге иза уха грациозним обореним прстима:
  "Прво разбиЌте оптичке инструменте єагдтигрова, а онда ·емо се померити у центар и би·е велики лов!"
  Некада снежно бела голубица, поцрне од горе®а и личи на гаврана. А на небу се кроз чађ боЌаж иво поЌавио жар звезда. Ево га свет, без наЌбо ег... Мада шта Ќе наЌбо е?
  Алиса Ќе приметила:
  - НаЌбо а ствар на свету Ќе то што никад не можете ре·и - горе не може!
  Анђелика Ќе као ред из Арбакана убацила:
  - Шта Ќе лоше у свету, таман у рату, а после победе не иде на бо е!
  Дечак Олег Рибаченко, коЌи Ќе скочио до ®их, викнуо Ќе:
  - О чему говориш. НеприЌате  ве· сече наше тенкове!
  Заиста, из отвора дуге и дебеле ®ушке падале су кумулативне гранате. Била су четири "єагдтигра" -3, три су промашила са велике уда ености, а четврти Ќе погодио убрзаног "НиколаЌа" -3 право у леву гусеницу. Од лом ивог ударца проЌектила од тридесет килограма, ва ци и гусенице су откинуте, а сам аутомобил се умало преврнуо.
  Анђелика гласно звижди.
  - То Ќе п ува®е. Па, можеш ли да им прободеш оптику?
  Алиса ниЌе била сасвим сигурна.
  - Слабост у прстима, руке дрхте... Нисам сигуран.
  Анђелика Ќе презриво фркнула.
  - Али ти си ипак Рус! Знате ли за шта су Руси способни?
  Алиса се изнервирано ударила по бради.
  Све осим глупости!
  Снежно бела ратница сузила Ќе десно око и почела да нишани. "єагдтигрови"-3 су имали прете·и изглед - посебно пред®и оклоп, маску пишто а, даЌу·и му сличност са сви®ском ®ушком. Али мало виши да иномер и перископска цев. Тамо га треба посадити!
  Алис покушава да се концентрише... Замислите метак као нешто попут удаЌе ·ерке. А ®ен вереник на скоро километарскоЌ уда ености Ќе оптички нишан. И треба га приковати...
  "єагдтигерс" -3 поново п уне, Ќедан од аутомобила "Николаи" прецизним ударцем обара тора®... А труп са подвозЌем се по инерциЌи кре·е напред. Пхасмогориа!
  Алиса шапу·е:
  - Па Богородице и Ђорђе, помозите да сркнете смолу из геене! - ДевоЌка нежно притисне окидач.
  Анђелика грубо поседа другарицу и повуче Ќе за раме:
  - О чему говориш. Хо·еш да пиЌеш Богородицу са смолом?
  Алиса одбацуЌе своЌу жу еву, снажну руку као ковачева и изЌав уЌе:
  - Ево како се се·ам трудница са исеченим стомачи·има, и бебама обешеним за пупчану врпцу, онда хо·у све свеце... Промислите сами, ако дозво аваЌу такав хаос, какви су онда свеци!
  Анђелика се зад®ицом почеша по мосту и фркну - "лош знак":
  - Да, знам то одавно. єош у школи су нам обЌаш®авали зашто нема Бога - ако Бог дозво ава такав паклени свет, какав Ќе онда Бог?
  Алис се закикота у одговору, а кажипрст на ®еноЌ десноЌ руци издаЌнички Ќе боловао. ДевоЌка се укочила и покушала да сабере своЌе ко®ске мисли. ФокусираЌте се на снима®е. Али мисли су отишле негде у страну, па чак и доле ...
  Алиса Ќе мудро приметила:
  - А шта нам Ќе доколица без рата? Заиста досадно! Мислите о  удима као о роботима? А ми смо живахна и весела деца Свемогу·ег ...
  - И не зло! - Анђелика. - Па, зашто не пуцаш?
  Алиса Ќе глупо трепнула.
  - Прст Ќе на удару ... могу да промашим ...
  Ангелица пева овде:
  - Први пут сам промашио, други пут покаЌао, а тре·и пут сам пропустио, да Ќе чича певао!
  Алиса Ќе наставила песму:
  - Музика свира, буб®еви удараЌу - стражара Фрица воде на гроб е!
  П увачки "єагдтигрови" -3 били су промен иве ефикасности, али су при удару рушили све редом. "Николаи" -3 Ќе опалио и погодио у покрету, а да ниЌе ни помислио на мете. Међутим, покушаЌте, пробаЌте таквог колоса. єедна реч - нацистички факЌу!
  Ве· Ќе "Александар" -4 добио своЌ "хотел", кула Ќе била увиЌена ...
  Алиса покушава да повуче окидач, али прст не жели да се савиЌе. Штавише, он Ќе натечен, а девоЌка Ќе тако глупа.
  Али овде Ќе Олег Рибаченко, као и увек желе·и да подржи своЌу девоЌку у тешким временима, почео веома гласно да пева:
  Свет баЌке може бити зао
  Уосталом, и магиЌа Ќе дволична!
  Чини се да Ќе све добро млади
  Желим истину; живи у част славно!
  
  Али негде трол плете мрежу,
  Зли дух постав а замке!
  Идемо на дугу шет®у
  Они чекаЌу да се тестирамо, а не играчке!
  
  Можда Ќе маховина страшно бод икава,
  Па локва® уместо замке!
  Крв коЌа Ќеца сузе из облака,
  Уместо месеца оштрица, сиЌа корсар!
  
  Али моЌ приЌате  Ќе светлосни виле®ак,
  УвоЌке приЌате а сиЌаЌу златом!
  Вила Ќе рекла - дечак не лутаЌ,
  И испружене нежне руке!
  
  Дал елф приЌате , лекциЌа мача,
  Искорак, одскок, промен иве позе!
  Да се дебло живота у злу не сма®и,
  ДаЌеш чаробници две руже!
  
  Пату ак ковач исковао Ќе саб у,
  Каже ми, осмехуЌу·и се са осмехом;
  Желиш ли славан краЌ битке,
  Неопходно Ќе ватрено дружити се са физичком културом!
  
  СпоЌено четрдесет токова у обуци,
  И коначно, дамаст челик ми Ќе постао послушан!
  Прво сечеш са дрвета чворова,
  Е, онда ·еш постати племенити ратник!
  
  Ево битке; са виле®ацима
  Тролови, и гулови урлаЌу с ®има!
  Али за мене Ќе воЌска породица,
  И нема же е да се клони у борби!
  
  Се·ам се покрета, искора оштрице,
  Зли дух се угушио гримизом!
  Дали смо створе®има Ќаку оштрицу,
  Изгради·емо свет, чист и нов!
  Дечак Ќе певао, а Алиса Ќе променила тактику и залепила сред®и, дуги прст голе ноге на пса снаЌперске пушке... Тако Ќе отворио наЌновиЌи метод гађа®а.
  "єагдтигери"-3 су брзо ослепели, а онда се отворио Ќедан од отвора, вирила Ќе обриЌана глава са црном мр ом преко десног ока.
  Анђелика Ќе механички гурнула другарице у ногу како би Ќе спречила да пуца и опалила се... Али испоставило се да Ќе бес био лош помо·ник, метак Ќе одскочио поред дебелог поклопца масивних самоходних топова. Нациста Ќе хладнокрвно командовао, пишто  Ќе поново опалио и... єош тридесет и четири изгубило Ќе куполу, поносно вире·и изнад трупа.
  Алиса Ќе безуспешно, попут пантера са опрженим репом, покушала да удари свог поквареног приЌате а ногом. Тако Ќе одбила своЌ напад Ќасно постав еним блоком:
  - Зашто си бела?
  - Шта радиш? Алиса Ќе испалила му®е из своЌих сафирних очиЌу. - Боримо се за заЌедничку ствар, ради спаса и сре·е читавог прогресивног човечанства, а ватрени ђаво Ќе  убоморан на свог приЌате а што више истреб уЌе нацисте, и гура.
  Анђелика се постиди и одмах откри:
  - И оборила сам ти комарца са ногу. Ве· си изгубио превише крви, а он Ќош сише копиле!
  Алиса Ќе своЌу приЌате ицу исправила са лоше прикривеним подсмехом:
  - Комарац ниЌе копиле, он Ќе зглавкара незналица!
  Анђелика Ќе, у одговору, показала своЌ Ќезик свом снежнобелом анђелу - певаЌу·и:
  - ДаЌем зна®е, у нади... Да се незналици додели магистратура!
  Олег Рибаченко Ќе прекинуо своЌе приЌате е и чак Ќе опалио црвени шамар, она очигледно ниЌе очекивала такав безобразлук од дечака да ЌоЌ Ќе опростила:
  - Да, пуцате, и блебетате, као жене на пиЌаци!
  Анђелика Ќе покушала да одговори, али Ќе и млади извиђач-пуковник имао реакциЌу змиЌоловаца и скочио Ќе назад. Али ватрени ђаво очигледно ниЌе хтео да опрости и одмах Ќе поЌурио за ®им. Дечак Ќе скакао преко кврга, преплануо, у панталонама до колена, бос. Анђелика Ќе иза ®ега.
  Алиса се пребацила на стре ану. Па, ако ®ен ратник треба да користи прсте ®ених голих грациозних ногу као алат. На краЌу краЌева, они су тако спретни и флексибилни, да могу да се носе са тим ништа горе од ®ених руку.
  ОбриЌана глава фашиста била Ќе расцеп ена од прецизног метка између очиЌу... Наравно,  уди не могу да ци аЌу ногама као и обично. Овде Ќе пре интуициЌа и веза са зем ом, коЌа даЌе енергиЌу зараста®а ране.
  Алиса Ќе тада помислила да ·е можда за сто година, када ·е добро ухра®ени потомци читати о ®иховим авантурама, многи од ®их помислити: "босоноге будале". єуре боси, преко тр®а, ивера, полом ене цигле, каме®а и ватре... Можда ·е ре·и и мазохистички перверз®аци.
  И не знаЌу да им зем а, чак и немачка кроз голи ђон, даЌе заиста магичне мо·и, од коЌих ране изненађуЌу·е брзо зарастаЌу, тече фантастична енергиЌа, и што Ќе наЌважниЌе, потпуно другачиЌа перцепциЌа материЌалног света. Наиме, перцепциЌа коЌа Ќу Ќе учинила над удским снаЌперистом. Као и Анђелика, иначе, и овде Ќе, додуше не без потешко·а, ухватила дечака и држи га на дохват руке. Иако Олег Рибаченко више ниЌе тако мали, и веома миши·ав и жилав, природна тврђава уз витално очврш·ава®е.
  Дечак практично не препознаЌе ни ципеле, иако на Ќаком мразу од двадесет степени он и Алиса, чак и више од Ќедног и по, максимално два сата, Ќош не могу да стоЌе босоноги. И онда мораш да се кре·еш, и у заседи, на хладно·и, ноге ти се брзо и веома болно укоче.... Али Анђелика проведе но·, закопаЌу·и се главом у снег и притом у Ќедном купа·ем костиму, или чак само у га·ама. И ништа, чак ни кожа не плави, као да Ќе Снежна кра ица.
  Алис се надала да ·е на краЌу успети да достигне сличан ниво очврш·ава®а. Пре рата Ќе живела у породици коЌа ниЌе била сиромашна, отац ЌоЌ Ќе био председник окружног извршног одбора, маЌка Ќе била инже®ер-економиста.
  Нису имали времена да се евакуишу, а родите и као да су нестали... Камион коЌим се Алиса возила скоро се преврнуо од ударног таласа, а точкови су били посечени гелерима.
  Тако да су заЌедно били дечаци, тада Ќе она Ќош била само пионир, сами су се преселили на исток.
  Али онда су их изневерили дечаци, коЌи су одлучили да се боре без одраслих... Па, девоЌке су иза ®их.
  И тако су завршили у зони окупациЌе...
  Живот девоЌака Ќе био тежак. Алиса, остав ена сама, морала Ќе да ради као надничар ... А ово Ќе прави пакао, иако ... Сре·ом, родите и нису превише размазили девоЌчицу, имала Ќе искуство у физичком раду, али не тако исцрп уЌу·е.
  А радници су напорно радили, две тре·ине дана... Наравно, у проле·е, лето и Ќесен, Алиса Ќе научила да хода у памучноЌ ха ини и боса, као, заиста, скоро сва деца у окупациЌи. Чак су се и породице полицаЌаца и старешина трудиле да буду што скромниЌе.
  Алиса Ќе, међутим, као свесна од самог почетка, тражила везе са подзем ем и покушавала да испуни оваЌ или онаЌ задатак.
  Као девоЌка, снежнобеле косе и анђеоског лица, била Ќе идеално прилагођена за улогу гласника или извиђача. Има одлично пам·е®е, зна немачки и енглески коЌи ЌоЌ се чак одбиЌа од зуба, а видиш тако да нико не·е помислити да девоЌка доноси смрт Фрицу.
  Алиса Ќе газила своЌе малишане, прека ене дугим хода®ем по десетинама путева, и све приметила... Али ниЌе стала на томе. Хтела Ќе да убиЌе ова копилад, посебно након што Ќе теме но бичевана, грешком сматраЌу·и лоповом.
  Зашто онда не понесете експлозив у корпу?
  Као извиђач, Ќедном Ќе успела да копира "кра евског тигра", коЌи Ќе стигао у По ску Ќош у децембру 1955. године... Тада се девоЌчица прилично смрзла, па Ќе била на великом мразу само са ципелама на босим ногама, пси каж®авача увучени у отрцану овчиЌу кожу, али.. У сваком случаЌу, ниЌе ни кихнула, иако се тресла, после децембарске но·и било Ќе Ќако.
  А кариЌера снаЌпериста Ќе сЌаЌно почела... За кратко време постала Ќе лидер међу борцима. И то ниЌе била само феноменална тачност, ве· и ловачки инстинкт.
  Истина, Алице Ќе категорички одбила да убиЌа тинеЌ¤ере и жене ... Можда зато нису журили да од ®е направе хероину!
  Али сада су сви коЌи су покушали да гурну главу из отвора да уперу у око били стари и искусни фашисти. И немоЌте их жалити...
  Али Анђеликино богатство одлучило Ќе да освети ®ену завист и експлодирао Ќе проЌектил. Олег Рибаченко ниЌе био ни огребан, али Ќе ватрени ратник, коЌи Ќе оборио, пристоЌно посечен. Неколико фрагмената му Ќе пробило груди, погодило руке, ноге, па чак и благу посекотину у слепоочницу.
  У грудима и раменима Ќе то озби но болело, али Ќе Анђелика ипак устала и покушала да остане усправно. У исто време и псуЌу·и:
  - Ево ђавола! Хитлеровци коЌи не познаЌу осе·аЌ за меру! Или основна срамота!
  Олег Рибаченко, коЌи ниЌе повређен, осим модрица при паду од ударног таласа, саркастично Ќе приметио:
  - И на рачун срамоте, тако Ќе - склоните се!
  Дечак Ќе подруг иво намигнуо. Анђелика Ќе у ствари била готово гола, униформа ЌоЌ Ќе била поцепана и исечена, а из ®е Ќе цурила крв. Тело Ќе било вид иво у своЌ своЌоЌ лепоти. Веома миши·ав, али истовремено и женствен, миши·и су као жица, вене и тетиве делуЌу веома оштро, а чини се да Ќе ово ливена челична статуа Амазонке. У исто време анимирао Ќе бог рата Арес.
  Алице Ќе звиждала.
  - Вау! Па, схватио си!
  Анђелика се снисход иво осмехнула.
  - Имам Ќако месо! Шта Ќе за Немца смрт, за Руса Ќе велико! Зато не боЌ се "Снежана", само ·е ме разбеснети, али не·е ме оборити!
  Алиса Ќе приметила:
  - Наша пешадиЌа и челична, тенковска ко®ица су ве· провалили у тврђаву. Сад, шта, овде ловимо или у граду?
  Анђелика се изненада окрену дечаку:
  - А шта ·е ре·и Максимка?
  Млади извиђач, тресу·и своЌим плавим шишкама и стежу·и препланулу песницу са истакнутим зглобовима, одлучно рече:
  - Наравно, у Берлин, иначе ·е Хитлер бити ухва·ен без нас! Рибар тражи места коЌа нису наЌприступачниЌа, али наЌпрофитабилниЌа!
  Алиса Ќе скинула Ќош Ќедног Фрица коЌи Ќе вирио из тор®а коЌи Ќе преживео гранатира®е и тр аЌу·и посекотину, али ве· скоро затворен ђон, изЌавила:
  - И шта? Нема смисла ле·и ЌаЌа у близини глечера ... Треба на·и топлиЌе место!
  Олег Рибаченко Ќе ватрено певао:
  Ота¤бинска душа, посве·ено срце -
  Спали цело тело у борби без трага!
  ДостоЌанство и част, чува®е, умри;
  Свет испред нас - сада борба бесни!
  Анђелика Ќе жу евом руком потапшала дечаково голо раме. Олег Рибаченко Ќе напео своЌу штампу, демонстрираЌу·и плочице. Било Ќе очигледно да ·е се дечак, угоЌивши се, ускоро претворити у снажног и згодног млади·а. ТачниЌе, не тако брзо, остало Ќе више од четрдесет пет година до ®еног одраста®а, до младог човека.
  Алиса Ќе предложила:
  - Ти Олег Рибаченко ниси снаЌпериста, можда ·еш се мало уда ити од нас... Пошто си извиђач, уради извиђа®е!
  Дечак Ќе био увређен:
  - Мислите ли да сам Ќа азбучни терет?
  Анђелика Ќе прекинула препирку:
  - Олежка ·е трчати испред нас. А ми га овако пратимо, као гуске у цртицама.
  Дечак Ќе одмах пристао.
  - Долази! Трче·и марш...
  У самом граду борбе су биле упорне. Неке улице су биле широке. По ®има су се кретали "НиколаЌ", "Александар", и самоходи свих врста. Конкретно, СУ-100. ОваЌ самоходни топ изгледа као тенк назван по НиколаЌу ИИ, али са снажниЌим топом. Сматрао се наЌбо им разарачем тенкова, поЌавио се релативно касно, када Ќе рат ве· изгорео, и ниЌе имао времена да значаЌно утиче на ток битака.
  Али од стране нациста се поЌавио тенк, коЌи би, да Ќе на време пуштен у воЌну производ®у, несум®иво дуго одложио пораз Тре·ег раЌха.
  Међутим, свако од вас, гледаЌу·и Ќадан призор коЌи Ќе садаш®а демократска Европа, вероватно ·е помислити, али под нацистима геЌеви и "црнци" не би добили слободну во у!
  А ево и резервоара АГ-25, малог, сп оштеног као кор®ача са дугачком пантеровом ®ушком. Из овог пишто а пуца на "НиколаЌ", пробиЌаЌу·и труп са уда ености од 2 километра. єасно демонстрира®е предности велике почетне брзине поткалибарског проЌектила, и положаЌа ме®ача директно на мотору, а посаде у леже·ем положаЌу...
  Шко ке "НиколаЌев" служиле су у пред®ем оклопу деб ине 150 милиметара под великим углом рационалног нагиба и ... рикошетом.
  За тридесет тона тежине, резервоар Ќе пристоЌно зашти·ен и не можете га примити, дрско.
  Алиса, након што се попела на кров уништене ку·е, посматра како два АГ-25 улазе у битку са колоном руских НиколаЌев-3. Аутомобили Немаца су били окретни, управ иви и брзо су искакали. Пред®и оклоп Ќе заиста непробоЌан... Да, бокови су и да е добрих 100 - милиметара и под углом од четрдесет степени у односу на хоризонталу. "Пантер" са таквим подацима 1955. био би непобедив. А близу Варшаве, царске трупе би морале да се повуку...
  Али АГ-25 ниЌе морао на сре·у да постане наЌбо и тенк другог, односно тре·ег светског рата. И два аутомобила, не толико Ќака да зауставе педесет.
  СУ-100 покушаваЌу да гађаЌу оклопне аутомобиле Фрица, али нацисти ®ишу своЌим возилима с Ќедне на другу страну. Спеед Тхугс: 700 ко®ских снага за 30 тона тежине, даЌе пристоЌну брзину, посебно на аутопуту. У кутиЌи постав еноЌ директно на мотор, не рачунаЌу·и рикверц, налази се дванаест брзина у кутиЌи коЌа омогу·ава излазак аутомобила у случаЌу прет®е.
  Има и само четири СУ-100, пуцаЌу, Ќедан погодак... Али одскок, цементирани оклоп има веома велики угао, а деб ина Ќе пристоЌна... Фриц аути пуцаЌу као одговор, али и добиЌаЌу .
  Алиса, коЌоЌ се десни кажипрст ве· уда ио, поново ломи оптику. Снежно бела девоЌка показуЌе зубе и прети песницом:
  - Ево га за тебе!
  Анђелика бди над боЌним по ем. Шест "НиколаЌев" -3 Ќе избачено у трупу, али постоЌи шанса да се аутомобили врате у службу. ПроЌектил калибра Ќе мали, дебелих зидова и ниЌе толико разоран. Истина, у Ќедном од аутомобила дошло Ќе до детонациЌе и почело Ќе да повра·а.
  САУ-122 Ќе такође добила своЌ део, избушена Ќе и гори...
  Алиса Ќе погодила и другу, злобно се цере·и...
  - Тако су сад слепи!
  Црвенокоса ђаво Ќе сум®ала:
  - Ох, Ќе ли? ВеруЌете ли у ®ихово слепило!
  - Не пропуштам! одбрусила Ќе Снежана.
  Да, и изгледа да Ќесу! Аннелика Ќе гурнула прсте у правцу аутомобила.
  Заиста, АГ-25 су наставили да пуцаЌу, сваких пет секунди, избацуЌу·и проЌектил из своЌих полуаутоматских топова.
  Притом су га ретко мазали, сами су га примили, али су издржали ударац... Оклоп Ќе очигледно био квалитетан. Дакле, СУ-100 Ќе ушао у корпус... Погнут...
  Алиса ниЌе била нимало изненађена:
  - єесам ли баш промашио... То Ќе неспретно, или ме тако ране погађаЌу.
  Снежана Ќе поново опалила и оштрим очима погледала резултате гађа®а. Анђелика им Ќе такође пуцала у очи... Али не, ниЌе требало.
  Алиса Ќе прошапутала молитву:
  - Метак, метак буди тачан, ми смо за Дело, за Христа!
  Не, не промашуЌе, само Ќе оптика зашти·ена предебелим и квалитетним блиндираним стаклом. Снежана Ќе то убрзо схватила... А трагове немачких чудотворних тенкова разнеле су гранате. Тако су се шарке распале по целом асфалту. Могло би се чак ре·и - апсурдно! Тенкови су имобилисани, те би теоретски било потребно заоби·и, али загреЌана совЌетска возила возе да е, обасипаЌу·и их гранатама...
  Када има много погодака, ово Ќе много лаких удараца рукавицама у главу. Од првог пута се не сма®уЌе, али онда се постепено акумулира и постоЌи нешто као технички нокаут.
  Као и оклоп, цепа се од низа погодака и распада... Зато тренд супертешких возила ниЌе победио у светскоЌ тенкоград®и. Иако се чини да можете направити заштиту наЌвише класе.
  Међутим, БританиЌа Ќе у тенк Черчил ишла путем Ќача®а оклопа, чак и на штету наоружа®а. Само Ќе Челен¤ер био хармонична машина по пропорциЌама (ватра-оклоп-маневар). Али у том погледу тенкови су увек били иновативни. Иако Ќе по саставу АГ-25 остао непревазиђен током тре·ег светског рата.
  Али то Ќе ве· "закопано". Алиса и Анђелика су промениле мете, и кренуле у рад на пешадиЌи, топовима и фаустницима.
  Сада су се ратници борили директно у самом Берлину. Било Ќе много, много дечака бораца. И да су одрасли нокаутирани ве· у претходним биткама, а сада су мобилисани сви мужЌаци, од десете, па и млађе.
  И девоЌке су се потукле, али не масовно. Ипак, Хитлер, какво Ќе чудовиште био, ниЌе био присталица сла®а жена на фронт, сматраЌу·и да Ќе рат иск учиво мушка ствар. Међутим, када Ќе реч о одбрани престонице, може бити изузетака од правила.
  Алиса Ќе из принципа избегавала да пуца у дечаке млађе од шеснаест година. Иако су неки од изневерених Фрица били прилично спретни у рукама фаустпатрона.
  Било Ќе много губитака међу совЌетским тенковима и много пешадиЌе. Остале ку·е су биле готово засуте лешевима. У Берлину има много митра еза, а ефикасно раде и Ќуришне пушке МП-74. Туку бурад и без трзаЌа.
  Спроводе ефикасну ватру и руске трупе. Ево опет напада Елиде. Котр аЌу·и Ќуришни авиони, и Ќака ватра из противавионских топова и митра еза.
  Руске трупе без паузе покушаваЌу Ќедним баца®ем да савладаЌу утврђе®а. Али одбрана Ќе Ќака. Овде Ќе зграда заузета, над ®ом се поносно виЌори тробоЌна застава... И одЌедном, како експлодира, зидови се руше, сламаЌу·и разне борце.
  Алиса се Ќако намршти.
  - Нагазне мине се контролишу преко радиЌа. ПостоЌе и минска по а коЌа сапери не виде.
  Аннелика, често и нервозно пуцаЌу·и, гримасе од бола у броЌним ранама,  утито грк аЌу·и, сложи се:
  - Да, Фритз Ќе направио проблеме. Посебно тенковске колоне... Овде ·е, очигледно, улице морати да буду Ќако заливене оловом и крв у!
  Алиса Ќе покупила неког старца. Испустио Ќе фаустпатрона, оружЌе Ќе полетело и експлодирало при удару, подижу·и гомилу прашине. Иза ®ега су се срушили, тресу·и ногама у ципелама (!) И сам деда. Његова кариЌера Ќе завршена. А суде·и по гвозденим крстовима, кариЌера Ќе била славна, постоЌао Ќе чак и витешки крст гвозденог крста. Чак Ќе чудно да Ќе такав кавалир одабрао Фаустпатрона као оружЌе, коЌим су снажни дечаци наЌчеш·е наоружани.
  Анђелика ниЌе доживела посебне предрасуде и пуцала Ќе у босу ногу младог Фаустисту, откривеног иза зида. Дечак Ќе пао, кост му Ќе била слом ена, и гласно Ќе Ќаукао. Црвенокоси ђаво, завршио Ќе у поти ку, приметивши:
  - Милост у рату, за разлику од Ќавне девоЌке, кошта више, али не може дати сатисфакциЌу!
  Алиса Ќе узвратила:
  - Само човек истински узвишеног духа не оклева да покаже милост према палим!
  Аннелика Ќе презриво фркнула.
  - Ево те опет Снежана млатараш Ќезиком. Зар не можеш ре·и нешто паметниЌе?
  Алиса рече строго:
  - Да ли Ќе заиста храброст убити несре·но дете?
  Аннелика фркну са Ќош ве·им презиром.
  "Зар и сам ниси био дете убоЌица? А сада си Ќош увек малолетна девоЌка, коЌу не  уби мушкарац. Зато не покрени гаЌде, него пуцаЌ! Често и добро. И не жао дувача, ни наЌма®е им ниЌе жао ни тебе ни наших воЌника!
  Алиса Ќе, уместо одговора, променила став... У великом, али прилично уништеном граду, снаЌпериста има пространство, много мета, много жртава.
  А има много босоногих дечака, захва·ених патриотским поривом да заштите Берлин. А понекад нису баш добро наоружани, пушке, фаусти, молотов еви коктели, али се очаЌнички боре. Међутим, ве· се виде гомиле дечака - везаних од стране руских воЌника.
  Али ево Ќедног од дечака у поцепаноЌ туници, подигао Ќе руке и, такоре·и, отишао да се преда. Његово бледо, мршаво лице са крвавим писуги и упалим образима било Ќе строго и пуно очаЌа.
  Руски воЌници су му пружили руке... Дечак Ќе повукао нешто и истог часа уз урлик експлодирао! Фрагменти су летели далеко, а комади крвавог меса.
  Алиса Ќе помислила у себи, шта Ќе немачки клинац на краЌу шапнуо? Молитва маЌци, Богу или пакленом чудовишту Адолфу Хитлеру? О чему Ќе са®ао у послед®им секундама? Шта си запамтио?
  Анђелика рече туробно:
  - Ово ·е нас одвикнути од лоше навике хвата®а младих животи®а. ПогледаЌте како разумеЌу наклоност! Морамо да истребимо цео немачки народ!
  Алиса Ќе одлучно приговорила:
  - Не! То ниЌе у реду! Немци су велика и веома талентована нациЌа. А ако међу ®има има изрода... - Снежана Ќе, видевши да ®ен партнер води девоЌку са пушком на нишану, боцнула ®у у страну. Да се ниси усудио да убиЌеш дете! Она Ќе добра.
  Аннелика Ќе див ачки, као гладна и ра®ена (а заиста Ќе ра®ена!) одбрусила пантера. Поглед ЌоЌ Ќе постао пецкаЌу·и од мрж®е.
  - Зар не видиш, то Ќе дете коЌе пуца на наше воЌнике!
  Алиса се одлучно успротивила, гураЌу·и цев пишто а између своЌих округлих и пуних девоЌачких груди:
  - Онда ме убиЌ! Пошто бих Ќа на ®еном месту поступио на потпуно исти начин, бране·и престоницу своЌе Ота¤бине!
  псова Анђелика.
  - Теле·а нежност! Али зато се ниси смиловао старцу, са витешким крстом, као многи други?
  Алиса Ќе без оклева®а одговорила:
  єер ово Ќе рат! - И испред Анђелике, додала Ќе. - А у рату постоЌе правила - витезови не убиЌаЌу децу! Ово правило се свето поштуЌе у свим романтичним делима!
  Ватрени ђаво Ќе залаЌао као одговор:
  - НемоЌ да те поправ ам! Бо е пуцаЌте у старе  уде. Не волите сенилност!
  Алиса Ќе же но климнула главом.
  - Баштована коЌи одсече старе, оронуле пуц®е нико не сматра чудовиштем. Али уништити младе изданке Ќе западло!
  Промене су се десиле у слици битке, "Саламандри" су се поЌавили на небу као комарци на ватри. Они су свом жестином напали Русе АлексеЌе, пуцаЌу·и из топова калибра 30 милиметара. СовЌетски пилоти су се борили.
  Алис Ќе променила приоритете и пребацила снима®е на лете·е машине. Генерално, авион, чак и ако Ќе моноблок као ХЕ-162, Ќе скуп аутомобил, а ®егово униште®е Ќе вредниЌе од пешадиЌе или чак СС официра.
  Истина, овде се видело да Ќе ниво обучености немачких пилота небитан. Вероватно се боре почетници коЌи стварно не знаЌу да управ аЌу и пуцаЌу. Међутим, неискусни кадрови су развод®ени са неколико искусних асова, коЌи су правили велике нево е.
  Нарочито када се пуца на АлексеЌе са малим маневриса®ем. А покри·е борца Ќе било веома касно. Осим ако ниЌе било и ПЕ-2 коЌе су покушали да користе на тактичком нивоу.
  Алиса, пошто Ќе срушила неколико новаЌлиЌа, концентрисала Ќе ватру на искусне асове. Било Ќе важно: нокаутирати што више лешинара, не дозволити им да сирочад руску децу.
  У исто време, снежно бели анђео доживео Ќе тако снажно духовно уздиза®е да Ќе певала на сав глас;
  Шта Ќе служе®е Ота¤бини?
  ОваЌ рад - то нам даЌе радост!
  Црпимо радост - инспирациЌу,
  Баш нас брига за девети талас олуЌа!
  
  За ота¤бину срце жестоко куца,
  За ®у се сви мораЌу борити!
  А онда ·е до·и дивна баЌка,
  Где Ќе у  убави само Ќедан зец - лав!
  
  Али ни Ќедан лав ниЌе одЌедном постао кукавички зец,
  Само подигнута храброст искоса!
  Не морамо да патимо, патимо,
  Облаци далеко - искри златни зрак!
  
  Ми девоЌке смо храбри ратници,
  Бори·емо се, поздрав ота¤бини!
  На краЌу краЌева, имамо такав дух и снагу,
  Какве псалме певаЌу Арханђели!
  
  Ова песма говори о храбрости о части,
  О светоЌ  убави, а не телесноЌ!
  Би·емо са Богом заувек заЌедно,
  Демон са безнадежном чеж®ом!
  
  За мене, Христе Велики ратник,
  Он Ќе за правду, доброту!
  Да, пролили смо много крви
  Жао ми Ќе палих за живота не·у да читам!
  
  Али губитке не треба да рачунамо,
  Господ свемогу·и ·е васкрснути свакога!
  Да·е великодушну, своЌу награду,
  ОЌачаЌте нашу снагу, мач и штит!
  
  Храбри Ќе заправо бесмртан,
  Садржи срж овог живота!
  Сре·а ·е нам до·и, веруЌте у то,
  Сломите противника бесом!
  
  Свет Ќе понекад као пакао,
  Нема реда, савести,  убави!
  Горке, увеле треш®е,
  Цела равнотежа - мрак минуса, нула!
  
  Али сре·а ·е ускоро до·и на Зем у,
  Човек Ќе творац своЌе судбине!
  Би·е живота и смрти у мо·ноЌ сили,
  Учинимо оно што преци нису могли!
  Алиса Ќе, без икаквог претерива®а, ушла у историЌу, ударцима избацивала трагове, као штап на машини за шиве®е, наЌмо·ниЌих ловаца Луфтвафеа, а остали немачки пилоти, изгубивши остатке борбеног духа, од страха су се повукли.
  Саме у овом тренутку, девоЌке су поново напале. ДвоЌица високих есесоваца и неколико снажних дечака из ХитлерЌугенда пришу аше им се и... Уместо да искористе превелики ентузиЌазам ратника да гађаЌу ваздушне мете да гађаЌу снаЌпере из заседе, одлучили су да их ухвате живе. . Или Ќе можда фантастична лепотица, коЌа Ќе постала Ќош еротичниЌа због рана и умора девоЌака, подстакла ®ихову же у да зароб енике искористе за своЌе потребе.
  У сваком случаЌу, ударац кундаком у поти ак Ќе дуго онеспособио Алису, коЌа Ќе била у стварном трансу, а онда Ќе Фриц Ќурнуо на високу Анђелику.
  Међутим, ватрени ђаво, чак и тешко ра®ен, остао Ќе наЌопасниЌи противник. Рефлексно Ќе срела огромног есесовца са ударцем бичем у препоне. Штуцао Ќе, широм отворених уста, слина Ќе слина и ова лешина би полетела са крова. Да, како се разбиЌа у цигле ...
  Анђелика га Ќе, избегаваЌу·и хитац другог фашисте, ударила лактом у до®у десну тачку браде, под углом ка центру. Када тако ударате, чак и благи ударац може да нокаутира борца велике текстуре. А Анђелика Ќе погодила професионално, увиЌа®ем тела и изврта®ем рамена.
  Пукнула Ќе вилица, нациста Ќе пао у дубок, готово фаталан нокаут. Два дечака из ХитлерЌугенда са мр ама од храстовог жира отворише уста, издишу·и:
  - Ох, Русх-хероЌ!
  Онда су Ќурнули на ®у, машу·и саперским лопатама. После два дива, тинеЌ¤ери коЌи нису изгледали стариЌи од четрнаест или петнаест година нису деловали страшно. Истина, храстови жирови на крагнама говорили су да се ради о елитном или командном кадру. Да Ќе Анђелика обичан воЌник, ови момци би били прет®а. Али за Сибирку отврднуту усиЌаним гвожђем и оловом, ово су семе.
  Анђелика Ќе направила лажан покрет, а приЌате , окре·у·и цеваницу као лепезу и закачивши дечака, полетео Ќе наопачке, б ескаЌу·и спортским чизмама на ши цима од легираног челика. Они очигледно нису локални боси. Али други дечак Ќе покушао да Ќе удари ногом, али очигледно неуспешно, пошто Ќе и сам одлетео, болно ударивши леђа. Анђелика Ќе резимирала:
  - Ово Ќе техника Русх-хероЌа!
  А Олег Рибаченко Ќе у међувремену ухватио Адолфа Хитлера. Фирер Ќе покушао да побегне на лете·ем та®иру, али Ќе ®егов хероЌски клинац оборио из посебне пра·ке комадом антиматериЌе. И успео да се пробиЌе кроз ламинарни млаз.
  Када су Фирер и неколико ®егових стражара покушали да оду, хероЌски клинац их Ќе сустигао. Са Ќедним рафалом, дечак терминатор Ќе покосио Фирерове стражаре.
  И ухватио Ќе самог Хитлера голим прстима дечЌе ноге за нос. И бацио га доле.
  Овог 30. априла 1957. године рат са Тре·им раЌхом Ќе био скоро завршен.
  Олег Рибаченко Ќе добио наЌвиши орден РусиЌе: "Исус Христос" Ќе коначно постао генерал. Док Ќе Ќош био дечак.
  РусиЌа Ќе припоЌила све зем е света. И створио светско царство.
  Било Ќе летова на друге планете Сунчевог система.
  Медицина Ќе донекле заостала и Владимир Тре·и Ќе изненада умро 1992. године, исправивши педесет четири године - што Ќе превазишло време владавине Ивана Грозног.
  На престо се попео Ќеданаестогодиш®и кра ев унук Ђорђе Први. А ®егова маЌка МариЌа Ќе постала регент. Све до своЌе осамнаесте године.
  Олег Рибаченко Ќе служио сто година, али ниЌе поднео оставку. После 2004. дечак Ќе почео да расте. А 2010. постао Ќе шеснаестогодиш®и, веома згодан, голобрад, али изузетно миши·ав млади·. И тако Ќе остао у овоЌ дивноЌ шеснаестоЌ години. Кад те жене воле, али не мораш да бриЌеш форд.
  2021. године почео Ќе први  удски лет ван Сунчевог система.
  За сада, мора да Ќе требало много времена.
  Олег Рибаченко, као бесмртник, постао Ќе командант прве међузвездане експедициЌе. Вечна младост Ќе спремно пристала. Њему Ќе време трчало брже него другим  удима и ниЌе се плашио старости.
  Дечак терминатор отпевао Ќе целу песму пре почетка, компонуЌу·и у покрету;
  єа сам пионир зем е СовЌета,
  А у исто време, царски генерал ...
  Могу позвати на одговорност неприЌате е РусиЌе,
  Вермахт се распао!
  
  Босоноги дечак Ќе разбио нацисте,
  НеприЌате и РусиЌе хладно истреб ени ...
  Не, не осуђуЌ дете строго,
  Сам Свети Род га Ќе изабрао за битку!
  
  И тамо где само ниЌе био бистрих очиЌу,
  У каквим биткама дечак ниЌе био...
  Снежни нанос пече дечиЌе босе ноге,
  Он Ќе на неки начин чак и БожЌи идеал!
  
  У борбама су се колебали редути,
  Момци су се борили против тог беса цене·и ...
  Руски воЌници су се борили веома храбро,
  Отворио налог, ве· постоЌи казна!
  
  Био сам пионир у жестоким биткама,
  Баца®е граната боси...
  И по убио девоЌку право у усне,
  єер очигледно, Ќа сам кул клинац!
  
  Али Немци су само фанатици,
  Они су свакако дивни борци....
  У борби, дечак Ќе ве· постао официр,
  ДЌедови и очеви се поносе момком!
  
  Не·у дозволити да нацисти поразе ота¤бину,
  Да·у Фрицу Русу да то превазиђе...
  ВеруЌем да ·емо живети у комунизму,
  Непобедиви руски хероЌ-медвед!
  
  Борио сам се против єапана као дечак,
  Не одрастам, Ќер дечак од Ќедног века...
  Ухватио оног коЌи Ќе био мо·на груда,
  Уосталом, човек Ќе виши од маЌмуна!
  
  И девоЌке се босе босе,
  На краЌу краЌева, згодниЌе Ќе, а чизме су уске ...
  Понекад постоЌе звезде као та®ири
  Микадо ·е бити храбар капут!
  
  Па, фашиста ·е ти набавити гранату,
  Она ·е се сломити смртоносном силом...
  отпева·у серенаду за девоЌку,
  И лете·емо до звезда!
  
  РусиЌа Ќе славна сила,
  Лепа Ќе и проле·не боЌе...
  РусиЌа и слава БожЌа нас чека,
  Иако сам дете, вечно и босоного!
  
  Борили су се са Вилхелмом, а вештице са мном,
  О поразу КаЌзерових пукова...
  Па, сада Ќе неприЌате  блед,
  Медвед оголи своЌе оштре оч®аке!
  
  Наши комсомолци нису инфериорни,
  Лепотице су, удари·е песницом...
  Сами су отишли на фронт,
  Па, враг ·е постати серо®а!
  
  И тамо где само што нисмо водили битке,
  Хладно смо секли мачем неприЌате а ...
  И тако смо конкретно Хитлеру дали,
  Каква огромна ме·ава!
  
  РусиЌа Ќе сварогова домовина,
  Издигла се право из рушевина...
  У Богу Ќе све Ќаче од рода,
  Над нама лебди руски херувим!
  
  ДевоЌке воле да се босу босоноге
  А они су Ќачи, знаЌте да не нађете...
  Имам гранате у ЌакоЌ торби,
  Мо·и ·емо да уђемо у Берлин са тенком!
  
  Да смо ми момци били у тим биткама,
  Спасили смо затворенике из омче...
  Ускоро ·емо видети комунизам дат,
  Зем е ве· кра евске храбре породице!
  
  Ота¤бина ·е постати виша од лепих звезда,
  У ®ему наше девоЌке сиЌаЌу као квазар ...
  Опасно Ќе свађати се са моЌом девоЌком
  Она задаЌе Ќак ударац!
  
  Па шта су нацисти тешко добили,
  Од нас си ти Фриц одмах побегао ....
  Врти бесне ми е
  Ударили смо те не у обрву него у око!
  
  ПоштуЌемо Рода и молимо се Сварогу,
  Волимо Ладу - маЌку Великих Богова ...
  Кад крене тешким путем,
  Не треба трошити речи!
  
  Богатство Руса се Ќедноставно не може измерити,
  Она не зна краЌ...
  Морамо чврсто веровати у  убав од Бога,
  Уосталом, ми нисмо сенка неких мрава!
  
  
  Реци да ·е бра·а бити заЌедно са РусиЌом,
  Победи·емо све и заштитимо слабе...
  Иако се понекад са тугом се·амо,
  Али сигурно ·емо васкрснути пале!
  
  МоЌа РусиЌа, ти си света зем а,
  Не·еш бити лепша на свету...
  ДевоЌка трчи боса кроз снег,
  Она не изгледа више од двадесет!
  
  ВеруЌем у бескраЌну победу
  Да ·е РусиЌа вечно цветати...
  Да ·е за вечеру бити укусно месо,
  Шта не·е до·и у нашу зем у крад ивцу!
  
  У РусиЌи ·е све цветати, веруЌте ми,
  И да одлетимо у шали на Марс...
  И сами смо почели да веруЌемо судиЌама,
  И све ·е у Ота¤бини бити наЌвише класе!
  
  АМЕРИКА єЕ ПРВА У БОРБИ
  20. априла 1941. САД су обЌавиле рат нацистичкоЌ НемачкоЌ. У овоЌ причи Рузвелтови живци нису издржали, и он Ќе, под утицаЌем Ќавног м®е®а, одлучио да се придружи масакру. СЌеди®ене Државе су стално биле оптужене да су дуго одлагале улазак у рат и уопште нису отвориле други фронт.
  Иако ни у четрдесет четвртоЌ години савезници нису били бачени у море као резултат сре·е. А онда су СЌеди®ене Државе ушле у рат неспремне. Фирер Ќе одлучио да одложи план Барбаросе. Осим тога, сматрао Ќе да Ќе СССР много тврђи орах него што се може судити из финске компаниЌе.
  И прво, нацисти су окупирали єугославиЌу и Грчку. А онда острво Крит.
  Али одлучуЌу·и ударац задат Ќе 22. Ќуна 1941. Малти. Овде Ќе учествовао велики броЌ авиона, ук учуЌу·и и бомбардере. А онда Ќе дошло слета®е. Овог пута организованиЌе и успешниЌе.
  Малта Ќе пала и Немци поново напредуЌу. ОваЌ пут у ЛибиЌи. Где су распоређене додатне четири тенковске дивизиЌе. А Ромелова песница слама британске позициЌе. Пал Толбук. А онда Ќе у августу и почетком септембра освоЌен Египат.
  У борбама Ќе учествовао бата он лепих девоЌака СС "Вукови". Борили су се боси, и то у Ќедном бикиниЌу. А ®ихови голи табани спа ивали су песак Сахаре. Али девоЌке из овога су се бориле само ефикасниЌе.
  Египат Ќе пао... Део немачких трупа прешао Ќе у Судан, а део Ќе отишао у Палестину и Ирак.
  У исто време, нацисти су заузели Гибралтар и почели да пребацуЌу своЌе трупе у Мароко и осваЌаЌу Африку.
  Треба напоменути да су Хитлер и Ста ин одржали лични састанак у Стокхолму. И тамо Ќе Ста ин уверавао у своЌу приЌате ску неутралност и рекао да СССР-у не треба превише. Али он Ќе одбио да се придружи рату.
  Фирер Ќе одлучио да ризикуЌе и покори Африку. Ово би обезбедило и сировине и робове за индустриЌу. А у ИндиЌу можете и·и преко Ирана.
  Немци су заузели Ирак и КуваЌт, а зими су заузели цео Блиски исток.
  Ту су вучице веслале босим ногама. А у проле·е Ќе почео поход преко Ирана до ИндиЌе.
  Вермахт Ќе, попут хорди Џингис-кана, прошао кроз ПерсиЌу и одлетео у ИндиЌу. єапан Ќе сломио Америку и БританиЌу на другим фронтовима. Близу МидвеЌа, Американци су тешко претучени. А хаваЌски архипелаг су заузели самураЌи.
  Успеху єапана у бици код МидвеЌа допринеле су четири нин¤а девоЌке коЌе су обориле све авионе Американаца коЌи су покушали да нападну бродове зем е излазе·ег сунца.
  єапан Ќе однео убед иву победу. ДевоЌке су се бориле и босоноге и само у бикиниЌу, што Ќе ®ихово тело учинило тако осет ивим. А посебно на вибрациЌе авиона.
  И они су веома жестоко разбили Американце... Током лета и Ќесени четрдесет друге године, Вермахт Ќе заузео целу Африку, и зем у до Бурме, уЌединивши се са єапанцима.
  Колосални ресурси били су под контролом Немачке. Штавише, талентовани Шпер Ќе постао царски министар наоружа®а и мунициЌе.
  Да би пове·ао ваздушни притисак на БританиЌу у Ќануару 1943. године, РаЌхстаг Ќе обЌавио "Тотални рат".
  Производ®а авиона Ќе брзо расла. НапредниЌи бомбардери Иу-188 и ловци-бомбардери Фоке-Вулф, као и мо·ниЌи ДО-277, масовно су ушли у сериЌу.
  Немци су притискали БританиЌу. У проле·е 1943. године поЌавио се МЕ-309, коЌи ниЌе имао премца по наоружа®у и карактеристикама лета. Као и Ќош мо·ниЌи єу-288, и специЌалне десантне Ќедрилице способне да покре·у како планете, тако и транспортне авионе са шест мотора.
  Нацисти су буквално сравнили БританиЌу са зем ом, а ®ихова подморничка флота Ќе активно давила сваки чип коЌи Ќе допловио до метрополе. А у августу 1943. дошло Ќе до амфибиЌског десанта у БританиЌи. У биткама су тестирани Тигрови, Лавови, Пантери, па чак и Тигрови -2 и Миш су били зрели.
  БританиЌа Ќе пала ... єапанци на мору су победили САД и чак су предали Американцима артериЌу у Панами.
  Америка Ќе, буду·и сама, тражила милост. Рузвелт Ќе био прилично  ут.
  Хитлер ниЌе пристао на мир, а ®егове трупе су се попеле у Канаду. ОперациЌа заузима®а Исланда прошла Ќе готово без губитака. А онда су Немци кренули преко Гренланда.
  Четрдесет четврта година протекла Ќе у жестоким борбама на Западу. Тре·и раЌх Ќе имао млазне авионе. Ук учуЌу·и и бомбардера. Страшна четири бомбардера єу-488, и млазни "Арадо", Ќуришне модификациЌе возила.
  Такође, авиони на пропелерски погон били су наЌбо и, посебно ТА-152. Ова еволуциЌа Фоцке-Вулфа била Ќе веома успешна и уништила Ќе америчке аутомобиле.
  Немачки митра ез МП-44 и подморнице коЌе су покретане водоник-пероксидом такође су биле напредниЌе. Пантер-2 Ќе постао главни тенк, и био Ќе изнад америчких Шермана. Немци су у целини превазишли СЌеди®ене Државе у погледу технологиЌе, а ®ихови ресурси су омогу·или да се узимаЌу у количини.
  Међу немачким асовима, МарсеЌ Ќе био прави феномен. Постигао Ќе тако брзо да Ќе био први у три авиона коЌи Ќе два пута одликован Витешким крстом Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. А онда за четири стотине авиона са Витешким крстом гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. И за пет стотина Великог крста Гвозденог крста.
  За седамсто педесет летелица награђен Ќе специЌалном наградом: Витешким крстом Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  Поред тога, МарсеЌ Ќе добио и крст за воЌне заслуге са диЌамантима. А за хи аду летелица добио Ќе звезду витешког крста гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  То Ќе био само ужас за САД.
  Немачке трупе су лако прошле Канаду, а нацисти и єапанци су прошли кроз Мексико и напали СЌеди®ене Државе.
  Било Ќе као да живим у крпе има. Немци су притискали. ТА-400 Ќе бомбардовао америчке градове и фабрике, буквално доневши потпуни ужас. И єенкиЌи су подлегли сламаЌу·им ударцима.
  Немци су напредовали, а Американци су сламали, посебно тенковску посаду Герде.
  ДевоЌка Ќе голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика и зг®ечила Американце.
  Разбила Ќе Шермане и пробила ®ихове куле.
  И завиЌала на све стране:
  - Герда воли да убиЌа! Ево Герде!
  А Шарлот ·е, као гола пета, притиснути и послати смртоносно праж®е®е. Сломи·е неприЌате а.
  И смеЌати се, показуЌу·и зубе:
  - єа сам свемирска девоЌка!
  Овде Кристина млати, а такође и голим прстима ломи оклоп тенка.
  И урлати:
  - Изнад ариЌевских граница!
  Магда такође пуца са колосалном прецизнош·у, и то своЌим исклесаним босим ногама.
  И гугута®е:
  - За победу колосалних снага!
  Американцима Ќе било веома тешко... Четрдесет четврта година била Ќе време пораза и катастрофа за СЌеди®ене Државе на свим фронтовима.
  У борбама су се поЌавиле напредниЌе немачке самоходне топове сериЌе Е, посебно Е-10 и Е-25. И они лаки и брзи дали су єенкиЌи у рогове. У време када су се САД предале 30. Ќануара 1945, први Е-50 Ќе стигао на фронт. Ова машина Ќе Ќош увек била несавршена са тежином ве·ом од шездесет тона, имала Ќе пред®и оклоп од 150 мм трупа и 185 мм чела куполе. А странице су 82 мм испод косина. Што Ќе отприлике упоредиво са "Тигром" -2. Истина, мотор са дува ком и компресором давао Ќе снагу до 1200 ко®ских снага. А пишто  Ќе био 88 мм 100 ЕЛ, и веома прецизан и оклопнопробоЌан.
  И тако Ќе неприЌате  очаЌнички ударио.
  И коначно, поЌавио се лете·и та®ир. Ева и Гертруда, две голоноге девоЌке у бикиниЌу, биле су сЌаЌне. И испоставило се да Ќе прилично кул са слатким материЌалима.
  И тако су амерички авиони рушени.
  Али ево победе. А Немци ·е заЌедно са єапанцима да окончаЌу СССР.
  ИнвазиЌа Ќе заказана за 22. Ќун 1946. године. До тог времена, Немци су штампали велики броЌ тенкова сериЌе Е. Конкретно, Е-50 Ќе побо шан, а мотор и ме®ач су били Ќедан блок, попречно, а ме®ач Ќе био на мотору. До®и строЌ Ќе такође постао лакши, а неки елементи су померени из трупа. Висина машине Ќе сма®ена, а тежина Ќе пала на четрдесет пет тона. Е-75 Ќе такође постао лакши на седамдесет тона и сма®ио своЌу масу. А мотор Ќе постао мо·ниЌи у 1500 ко®ских снага и гасноЌ турбини. Истовремено, деб ина оклопа чела куле Ќе 252 мм, а бочне стране су 160 мм испод нагиба. И чело тела: врх 200 мм са великим нагибом, и 160 мм до®и део са великим нагибом. Странице од 120 мм и плус штитови од 50 мм.
  Тако Ќе Е-75 постао ма®е-више покретни тенк, а истовремено Ќе био савршено зашти·ен из свих углова. Имао Ќе две врсте топова: 105 мм у дужини цеви од 100 ЕЛ и 128 мм у дужини цеви од 55 ЕЛ.
  За борбене тенкове, први тип пишто а Ќе много бо и.
  СССР до тада, наравно, ниЌе стаЌао мирно. У поређе®у са стварном историЌом, имао Ќе петогодиш®у предност. ИндустриЌска производ®а се за то време, према званичним подацима, скоро удвостручила. Иако Ќе у стварности било око тре·ине преце®ених. Произведено Ќе много тенкова и авиона. Ако Ќе 1. Ќуна 1941. СССР имао 22.600 тенкова, и Ќош три хи аде танкета и хи аду и по самоходних топова. Затим Ќе до 1. Ќуна 1946. додато Ќош тридесет хи ада тенкова. Наравно, произведено Ќе више аутомобила, али природни пад. Дакле, СССР има у употреби педесет три хи аде тенкова. Од ®их, наЌмасовниЌи Т-34-76. Али има и лаких аутомобила. И застарели БТ и Т-26, и остали тенкови коЌи су Ќош спремни за разград®у. И доста тешких. И нису сви испоставили да су прикладни. КВ-3 се поЌавио у августу 1941. године. Тежина Ќе 68 тона, а пишто  Ќе 107 милиметара, а цевна брзина проЌектила Ќе 800 метара у секунди. А у септембру КВ-5, такође топ 107 мм и 76 мм. И сто тона. А од марта 1942. у сериЌу Ќе ушао КВ-4 тежак 108 тона, и исто оружЌе као КВ-5, само пред®и оклоп ниЌе био 170 мм, ве· 180 мм. Много, али без рационалних углова нагиба. Ови тенкови Е-50 су савршено пробиЌени са да ине борбе. ОваЌ аутомобил има пред®и оклоп са великим угловима, и скоро Ќе немогу·е пробити тенк испред. Ово ниЌе "Тигар" -2, напредниЌе наЌновиЌе машине имаЌу много више углова нагиба.
  СССР ниЌе водио ратове, после Финске, а Ста ин се ниЌе истицао. А технологиЌа у СССР-у ниЌе ишла у складу са наЌнапредниЌим пушкама. КВ сериЌа Ќе такође кренула ка тежим моделима. Фебруара 1943. поЌавио се КВ-6 са пред®им оклопом деб ине 200 мм, наоружа®ем са топом 152 мм и топом 76 мм и тежином од сто педесет тона. А у маЌу 1943. и КВ-7 тежине 200 тона, и три топа одЌедном: 152 мм и два 76 мм.
  Т-34-76 лак за производ®у и свестран тенк Ќе тек 1944. надограђен топовима од 85 мм и ве·ом куполом.
  ПоЌавио се Т-34-85. И она Ќе постала главна машина. Произведени у малим количинама и лаки амфибиЌски тенкови и БТ - гусеничари. Године 1944. поЌавио се КВ-8, тежак двеста педесет тона, и топови од 152 мм и два 85 мм. Али супертешка чудовишта се нису оправдала. Управо Ќе Ста ина занела гигантоманиЌа.
  Али Немци су напустили супер-тешке мишеве. Главни тенкови су били сред®и Е-50 У и тешки Е-75. У малим количинама и Е-100. Као и самоходне топове Е-10 и Е-25. Они су мали, али тако мобилни и ефикасни.
  У СССР-у, пре почетка рата, самоходне топове нису биле дово не ... У том погледу, СовЌетска РусиЌа Ќе заостаЌала. И до сада од око две хи аде, а наЌвише их Ќе у калибру 76 и 85 милиметара. СУ-100 се ниЌе поЌавио ... Пошто практично искуство рата ниЌе било дово но. У СССР-у, након КВ-8 у овоЌ сериЌи, тежина се више ниЌе пове·авала. КВ-9 Ќе био наоружан топовима од 107 мм и два топа од 76 мм. КВ-10 са топовима од 107 мм и два 85 мм. Осим Т-34-85, СССР ниЌе имао успешне тенкове. Гусеничари за рат на териториЌи РусиЌе нису се добро уклапали. Т-54, напредниЌи, Ќош се развиЌао. КВ-11 се поЌавио буквално уочи рата. За борбу против немачких тенкова са топом 122 мм и два 76 и КВ-12 са топом 122 мм и 85 мм.
  Рат Ќе касниЌе показао опакост сериЌе КВ... Послед®и тенк КВ-13 поЌавио се ве· током рата са Ќедним, али са друге стране, топом од 203 мм. То Ќе било барем нешто способно да се бори против нациста.
  У авиЌациЌи СССР такође заостаЌе: нема млазних авиона. ПоЌавили су се прави шраф МИГ-7 и МИГ-11, и єак-9, єак-11 и ЛА-5 и ЛА-7. Али наравно, совЌетски авиони нису пар немачким авионима. И плус, нацисти имаЌу и дискотеке. КоЌа се не може оборити из малокалибарског оружЌа.
  И читав низ различитих врста аутомобила. И ловци, ук учуЌу·и и безрепе "Готе", и све врсте других машина. И МЕ-262 Кс, коЌи има брзину од 1200 километара на сат, и пет ваздушних топова. И Ќош мо·ниЌи са седам ваздушних топова МЕ-362. И где се такмичити са таквим СССР-ом. А КСЕ-262 Ќе напредниЌи и што Ќе наЌважниЌе ЌефтиниЌи млазни ловац. И МЕ-1100 са крилима коЌа ме®аЌу замах.
  И ТА-283 са дугим трупом. И много других веома мо·них и ударних ствари.
  И ТА-400, а посебно млаз®ак ТА-500, коЌи ·е свакога потопити и у шали зг®ечити.
  А ово су, рецимо, монструми.
  И не заустав аЌте немачке аутомобиле ... Како су тукли ...
  Немачка авиЌациЌа у 2:30 по московском времену Ќе ве· полетела. Крилата чудовишта су се спремала да падну на совЌетско тло.
  Немачки пилоти Гертруда и Адала, лупкаЌу·и босим ногама, попели су се у двосед КСЕ-328, у млазни строЌ - ово Ќе чудовиште са десет ваздушних топова.
  Киша Ќе тек прошла и девоЌке су оставиле грациозне, врло Ќасне трагове своЌих босих ногу.
  Били су толико завод иви да су тинеЌ¤ери коЌи су служили на аеродрому похлепно прождирали отиске босих стопала своЌим очима, а чак су и дечаци почели да надуваЌу савршенство. Уопште, пилота Ќе било много - борбе су показале да жене, под Ќеднаким условима, имаЌу дупло ве·у стопу прежив ава®а од мушкараца. А то значи да су ефикасни. А Хитлер, наравно, ниЌе таква особа да би сажа евао било кога.
  У самом Тре·ем раЌху званично Ќе уведена полигамиЌа - право на четири жене. Ово Ќе веома практично. Али не уклапаЌу·и се превише у хриш·анске традициЌе. НиЌе ни чудо што фашизам тражи нови облик религиЌе. Хитлер инсистира да Ќе то монотеизам, али тако посебан - са пантеоном паганских, древних германских богова. Наравно, сам Хитлер Ќе у овом пантеону постав ен пре свега као гласник и гласник Свевиш®ег Бога.
  Дакле, Фирер, наравно, веома воли да се култивише.
  Гертруда и Адала лансираЌу у небо своЌу вишенаменску Ќуришну летелицу, коЌа може да игра и улогу борца.
  Ратници су веома самоуверени. Руси немаЌу млазне авионе и тешко да ·е мо·и да издрже налет тигрица на небу.
  Гертруда Ќе зарежала:
  - єа сам витез гору·ег потока...
  Адала Ќе одушев ено потврдила, показуЌу·и зубе:
  - И матира·у све!
  ДевоЌке су се смеЌале. Притискали су босим петама педале и окретали млазни Ќуришник.
  єош Ќе био мрак, али на истоку се ве· показивала трака светлости. ДевоЌке су звиждале... Под ®има су ве· плутала пространства РусиЌе. Ратнице су се кикотале и намигивале Ќедна другоЌ. Тако су екстравагантне и лепе.
  Овде совЌетски аутомобили поле·у ка ®има. ВиЌак єак-9 Ќе можда наЌмасовниЌа машина међу наЌновиЌим изда®има. Не превише наоружан, али релативно Ќефтин и са мало оклопа. МИГ-5, бржи, са митра езима. МИГ-3 Ќе раниЌи модел. ЛАГГ-7 Ќе вероватно наЌбржа и наЌоружаниЌа птица. У наЌновиЌоЌ модификациЌи постоЌе чак три топа калибра 20 мм.
  Али то су све машине на пропелер - млазни авиони нису створени. А Немци се осе·аЌу веома самопоуздано.
  Гертруда испа уЌе десет ваздушних топова. Погодили су 30мм и два топа од 37мм. єуре као ватрени вихор кроз совЌетске летелице. Међутим, црвени пилоти покушаваЌу да избегну и иду у реп.
  Адала маневрише у овом тренутку. Немачки аутомобил не можете узети директно, али упада®е у репове Ќе опасно. За СССР напад ниЌе неочекиван. Противваздушни топови су ве· лансирани. Експлодиране гранате светле у мраку.
  Немци дожив аваЌу извесну нервозу. Чинило се да су ве· видели толико да вас ништа не би изненадило, али ... СовЌетски пилоти су храбри и не плаше се губитака. Ништа што би их уплашило. Али искуство ниЌе дово но. Немачки авион лако излази из зарона и обара совЌетски аутомобил. РазбиЌа Ќош Ќедну на комаде.
  Мо· немачког оружЌа Ќе веома велика. Ово Ќе компонента у коЌоЌ Фриц има огромну предност у односу на РусиЌу. Али брзина нациста Ќе колосална.
  Адала убрзава и ломи напред. А Гертруда испа уЌе ракете на неприЌате а. Савет примаЌу зуби. Нека мунициЌа Ќе усмерена на топлоту или звук.
  Адала шапу·е:
  Не·е нас убити!
  ДевоЌке врте кола... Труде се да буду цоол. А онда совЌетски ловац набиЌа оближ®и немачки Ќуришни авион. И како почи®е да цепа, и цепа. И небо и ваздух.
  Гертруда Ќе шапнула:
  - Луда смрт!
  Ратници су се очито збунили, а могу се и тако набити.
  Тенкови се кре·у ка граници. Легендарна посада Герда, Шарлот, Кристина и Магда.
  Четири ратника успела су да се покриЌу славом боре·и се и са Британцима и са Американцима. Током неприЌате става са Америком, лепотице су савладале тенк Пантер-2. НиЌе лош ауто, супериорниЌи од Шермана и по наоружа®у и по пред®ем оклопу. КасниЌи "Першинг" практично ниЌе имао времена за рат. Да, и ниЌе ривал "пантеру" -2.
  Тада су четири девоЌке освоЌиле легендарну славу. Иако Ќе уопште ®ихов славни пут започео четрдесет прве године. Химлер Ќе убедио Фирера да испроба женске бата оне у биткама, од посебно обучених АриЌеваца.
  Борбе су показале да жене нису нимало слаба карика и да знаЌу добро да се боре. И у исто време сноси ма®е губитака од мушкараца. Ратници су се борили и у пешадиЌи, удараЌу·и босим ногама по врелом песку пусти®е Сахаре. И савладао тенкове. Након што Ќе тестирао "Тигра", у биткама са БританиЌом.
  Судбина тенка Пантер показала се заним ивом. У стварноЌ историЌи, оваЌ наЌбо и и други наЌве·и тенк Тре·ег раЌха играо Ќе главну улогу у Панцвалу. Алтернативно, "пантери" се готово нису борили. єедва су стигли на време за напад на британску метрополу. НапредниЌи и мо·ниЌи "Пантери" -2 су ушли у сериЌу за битке против САД.
  А сада су четворка добила Ќош мо·ниЌи и савршениЌи "Е" -50, коЌи се одликуЌе снажним оружЌем и заштитом.
  Ратници су се осе·али веома самопоуздано. Управ а®е резервоаром Ќе наЌсавремениЌе са ¤оЌстицима. НаЌновиЌи ауто. Чак и гаснотурбински мотор. Али има и доста "пантера" -2. Тридесет четири ниЌе ривал таквоЌ машини.
  Герда Ќе била зава ена у фоте у. Била Ќе бикини. ДевоЌке су ве· навикле да се туку полуголе. Врели песак пусти®е пекао им Ќе босе ноге, планински облуци боли им босе табане. Али ратници се уопште нису ломили и нису се тр али у прах.
  Командир посаде, коЌи Ќе награђиван многим наградама, сиктао Ќе:
  - А сада Ќе РусиЌа против нас! ОчекуЌу вас нове авантуре и победе!
  Одмахнула Ќе своЌом белом као снег главом. Природна плавуша, веома лепа и препланула.
  Шарлот се насмешила.
  Ова девоЌка Ќе имала бакарноцрвену косу коЌа Ќе горела као пламен. Такође лепотица, са бронзаним теном. У бикиниЌу, преплануо, миши·ав. Босим ногама, газе·и по врелом песку и оштром каме®у.
  Ватрени ђаво примети:
  - Руси су нам можда и наЌфанатичниЌи противници!
  Кристина повиси тон. Коса ЌоЌ Ќе бакарножута, такође гори као пламен, али златне ниЌансе. И исти тен, миши·и и лепота. ИзражаЌно и истовремено нежно лице. И бикини. Ноге коЌе су километрима стапале по тврдоЌ и гору·оЌ површини, али нису изгубиле грациозност и глатке линиЌе. Голи прсти су уредно ошишани и веома окретни.
  Црвенокоса девоЌка упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Магда Ќе одговарала уместо ®е. Ова девоЌка има бело-златну косу, медено плаву. Веома лепа, миши·ава, изражаЌног лица и сафирно-смарагдних очиЌу. Ноге су такође отврднуте, са округлим петама и равним прстима. Можда Магда има наЌнежниЌе лице, готово кротко, упркос храброЌ бради. Герда, на пример, изгледа чврш·е. Мало мекши од Кристине, а помало перверзно као вештица Шарлот.
  Магда Ќе приметила:
  - Они имаЌу тоталитарни систем као што Ќе наш. Због тога су чврш·и!
  Герда се насмешила и одговорила:
  - СовЌетски тенкови су гомила старог метала. Не треба их се плашити!
  Магда Ќе тихо одговорила:
  - У сериЌи КВ пуна Ќе мастодонта. Посебно КВ-14.
  ДевоЌке су се закикотале. Послед®и тенк се заиста показао као "ремек-дело" - наЌтежа машина са три топа: два 152 мм и Ќедан 122, са масом од три стотине тона и пред®им оклопом од 200 мм. єедан од наЌуспешниЌих модела у изград®и тенкова. Такав тенк уопште ниЌе било могу·е транспортовати. А ауто Ќе Ќедноставно баца®е новца! У сериЌу Ќе ушао и КВ-10(Б) - машина са три топа 107 мм и тежине од две стотине тона, своЌеврсни разарач тенкова.
  НиЌе наЌбо а идеЌа ставити два пишто а на тенк. Па чак и више од три. Овде Ќе Ста ин, наравно, показао тираниЌу. И у великоЌ мери ометао зем у. Међутим, развиЌен Ќе и тенк из сериЌе Исов. Али такође огроман и тежак. єедина разлика од КВ сериЌе Ќе покушаЌ да се оклоп постави на рационалан нагиб. Али Црвена армиЌа ниЌе водила рат, па се техника ниЌе много побо шала. И ниЌе било борбене праксе употребе машина.
  Генерално, Немци су плодниЌе искористили четири године одлага®а у поређе®у са стварном историЌом.
  Црвенокоса Шарлот притиснула Ќе голе ножне прсте на ¤оЌстик. Пуцао на гранични бункер. Граната од 105 мм погодила Ќе совЌетски топ и преврнула га. Борбени комплет Ќе почео да се цепа, а гранате су детонирале.
  Црвена вештица Ќе просиктала:
  - єа сам страшни витез - на коленима див аци! Помету неприЌате е ота¤бине са лица зем е!
  И осмех бисерних зуба, и сЌаЌ смарагдних очиЌу. ДевоЌке су заиста врхунске.
  Кристина се закикота и одговори:
  Сад ·у пуцати!
  И такође пуцао на неприЌате а. Испалио Ќе совЌетски топ калибра 76 мм. Граната Ќе из тежег топа погодила косо чело Е-50 У. И рикошетирао. ДевоЌкама Ќе само одзва®ало у ушима.
  Герда Ќе п еснула босим ногама и цвркутала:
  - Какав пролаз!
  И она Ќе сама испалила следе·и хитац... Немачки тенкови су пуцали на совЌетско утврђено подручЌе. Е-100 Ќе такође радио. Испоставило се да Ќе и ова машина дериват миша. НиЌе баш добра идеЌа за тенк са два топова. Е-100 Ќе ве· укинут.
  Уместо тога, у сериЌу улазе Ќуришне модификациЌе сериЌе "Е". Али оваЌ Ќош увек ради. И испа уЌе проЌектиле.
  Шарлот се пискаво кико·е и тресе босом ногом.
  - Рат Ќе страшно ста®е, али плени као игра!
  И девоЌка Ќе пуцала, и то врло прикладно.
  Кристина Ќе открила своЌе бисерне зубе. Она Ќе месождер, грабеж ив пантер.
  ПуцаЌу совЌетски топови, а испред ®их су минска по а. Немачки телетенкови се кре·у. А Ќуришни бомбардери раде са див им урла®ем.
  Гранични стубови се мотаЌу. Хитлерове хорде прешле су границу.
  Магда Ќе приметила не превише духовито лупкаЌу·и босом ногом по оклопу:
  - Пометемо Ќаку одбрану, али челичне метлице!
  И тако Ќе почео рат са СССР-ом. Што од самог почетка за СовЌетску РусиЌу иде тако неуспешно.
  . ДРУГИ ДЕО
  Ратници су намигнули Ќедан другом. СовЌетска одбрана Ќе била прилично мо·на. Посебно много мин. И ово Ќе одложило Немце. Али ипак су успели да крену напред.
  Бомбардери су радили на совЌетским положаЌима, а одозго су долазили и Ќуришни авиони. єуриш у дубину одбране Црвене армиЌе и ТА-400 и ТА-500, Ќедне од наЌстрашниЌих модификациЌа бомбардера. Чак шест мотора, ук учуЌу·и и млазне. А они бомбардуЌу и уништаваЌу совЌетске градове.
  Герда, пуцаЌу·и, примети са осмехом:
  - У борби смо животи®е, али са умом човека!
  И поново пуцао. Уништен совЌетски топ. Генерално, ово Ќе девоЌка наЌвишег ешалона. И тако Ќе кул.
  Е-50 Ќе пуцао на совЌетске положаЌе, сам практично без оште·е®а. Нагнути оклоп аутомобила са цементираним челиком давао Ќе одличне рикошете. СовЌетске гранате нису могле ни да изгребу Немце како треба.
  Кристина се сетила тестова "Тигра". Тада Ќе то био први немачки тенк масовне производ®е. НиЌедна од граната ниЌе могла да оштети Тигра. Британци су пали под ®еговим ударима. Али ево топа од седамнаест стопа, пробиЌеног у чело. Тада су девоЌке замало умрле. И овога Ќе ратник запамтио. Како су били близу кошчате старице са косом, осе·аЌу·и ®ен ледени дах.
  ДевоЌка Ќе тр ала голи ђон о угао. Стварно Ќе желела да искочи из резервоара и побегне. Она Ќе тако директан ратник.
  Кристина Ќе са апломбом певала:
  - Плава магла, и свуда превара!
  Ратници су се кикотали... Њихов видео Ќе био веома секси и еротичан.
  И пишто  Ќе радио и пуцао. НиЌе ни помиш ала да стане. Сви су слали  уску за шко ком. РазбиЌа®е совЌетских позициЌа на чипове и фрагменте.
  Из звучника иза зачула се песма;
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све...
  И прашина као са тепиха,
  Скла®амо се с пута!
  И немоЌ стати
  И не ме®аЌ ноге -
  Наша лица сиЌаЌу
  СЌаЌне чизме!
  преко спа ене равнице,
  Иза мерача
  Одлазе у УкраЌину
  Центар за групу воЌника!
  И опет снага млазног бомбардера пада на совЌетске положаЌе. И опет се избацуЌу разара®а и читава утврђена подручЌа. И пушке лете у свим правцима.
  Неколико десетина немачких тенкова истовремено пуца и све уништава.
  Герда се осе·а као Багхеера у лову. Овде Ќе прва линиЌа совЌетске одбране ве· уништена. Али воЌници Црвене армиЌе и да е се роЌе и пуцаЌу на Немце.
  Међу борцима има и пионира. Млади ле®инисти су се доброво но придружили ЦрвеноЌ армиЌи. Ве·ина дечака су боси и у шортсама. Носе се, галаме.
  А пионири умиру...
  Шарлот, коЌа Ќе водила ватру, зарежала Ќе:
  - А пионири, то Ќе ствар, цела држава Ќе гледала!
  Пуцала Ќе на Русе, а Кристина, отровно сик·у·и:
  - Личимо на соколове, као орлови лебдимо!
  И опет Ќе пустила ватрени осмех. Прелепе девоЌке...
  Неколико немачких тенкова кренуло Ќе у подзем е. И поЌавили су се у позадини совЌетских трупа, изазиваЌу·и панику и шкрабаЌу·и митра езе. Нацисти су се поЌавили као комарци из но·не море.
  Е-50 Ќе видео крета®е тридесет четири кроз оптику. Герда Ќе показала зубе и почела да упире цев. СовЌетска машина са малим тор®ем Т-34-76 и веома покретна. ПробаЌте оваЌ и набавите га. ДевоЌка Ќе ве· прилично искусна, али совЌетски аутомобил Ќе и да е за разлику од америчког Схермана.
  А растоЌа®е до Руса Ќе скоро пет километара.
  ДевоЌка се чеше по голоЌ пети, Шарлот Ќе голица између прстиЌу. ДевоЌке се кико·у.
  Тада Герда пуца на руски ауто. Граната Ќури веома близу, скоро гребаЌу·и оклоп... Али Ќош увек мимо. Герда  утито удара песницом о метал.
  Магда каже свом партнеру:
  - Погодио си корпус! Би·е лакше сти·и тамо!
  Герда додаЌе ¤оЌстик Магди и шапу·е:
  - Па уради то сам!
  Магда Ќе одушев ено певала:
  - Зем а Ќе у прозору, зем а Ќе у прозору... - ДевоЌка Ќе голим прстима узела ¤оЌстик и притиснула дугме, настав аЌу·и да пева. - Зем а се види у прозору!
  А ®ен проЌектил Ќе управо погодио базу совЌетског тенка. Ауто се распрснуо и распао. Почело Ќе да гори... СовЌетске гранате су пуцале у материци.
  Магда Ќе затресла голим прстима и гракнула:
  - Види како сам га добио! А ти кажеш...
  Шиштала Ќе Шарлот, откриваЌу·и оч®аке.
  - Опет причамо, на различитим Ќезицима!
  ПоЌавили су се нови совЌетски аутомобили. Тридесет четворка Ќе ишла прва. Покретни и броЌни аутомобили. Онда смо прешли из БТ сериЌе. Ово Ќе застарели тип гусенице на точковима. Напредовали су и претпотопни Т-26, коЌи нису у ста®у да другачиЌе осим да изгребу немачки оклоп. СнажниЌи и тежи ХФ-ови напредовали су на самом краЌу. И много пешака.
  Кристина се закикота и зарежа:
  Па, показа·емо им!
  Немачка возила су отворила ватру са велике уда ености, покушаваЌу·и да прикаче совЌетску пешадиЌу о зем у. Такође су уништили тенкове и друга жива би·а.
  На небу су се поЌавили и совЌетски Ќуришници: чувени Илис. Напали су немачку формациЌу. Хитлерови борци су Ќурили ка ®има. Била Ќе то права рупа. Немачки ловци КСЕ-262, веома окретни и окретни са маневриса®ем. НападаЌу совЌетску технологиЌу, притискаЌу·и као гвожђе.
  Шарлот Ќе поново пуцала. Ушао у совЌетски БТ и зарежао:
  - ОваЌ текст ниЌе баЌка... БаЌка ·е бити испред!
  Е-50 се зауставио и одбио совЌетски контранапад. Не баш искусна команда бацила Ќе резерву тенкова заправо на кла®е. А руска кола су се ударила - као кокошке у ишчупану. И теме но су се борили против ®их.
  Герда Ќе испалила хитац, разбила чело тридесетчетворке и сиктала:
  - Шта Ќе Творац - ра®ени пакао!
  Шарлот Ќе такође пуцала, пронашавши мету, совЌетски аутомобили су се кретали праволиниЌски, а девоЌке су успеле да пуцаЌу. И уопште, ова четири феномена.
  Црвена харпиЌа Ќе певала:
  - Наш отров убиЌа све!
  А ратници су наставили да пуцаЌу, показуЌу·и зубе тако Ќаке и велике као ко®и.
  Кристина Ќе твитовала са апломбом:
  - Наш отров убиЌа све!
  Магда, погодивши тридесет и четири, залаЌа:
  - Ово Ќе наш резултат!
  Вероника, Оксана и Наташа, заЌедно са другим девоЌкама, изашле су из окруже®а. Бата ону девоЌака Ќе наређено да се повуче у позадину, пошто ратници практично нису имали противтенковско оружЌе. Сталенида Павловна Ќе имала ратно искуство, служе·и као доброво ац у ШпаниЌи. И схватио сам да пограничне трупе не могу да одоле тенковима сериЌе "Е". ДевоЌке су, међутим, избациле неколико транспортера, али су и саме претрпеле губитке.
  Сада се бата он разишао и повукао.
  Вероника, Оксана и Наташа, изувши чизме, одлазиле су босоноге и у светлим блузама. СовЌетске трупе нису спремне да одбиЌу колоне тешких тенкова. И Ќедноставно нема шта да се пробиЌе кроз тенк Е-50. єедина шанса Ќе да оштетите стазе. Али у овоЌ машини, ва ци се налазе на одвоЌеним колицима, и врло их Ќе тешко онемогу·ити.
  ДевоЌке су се кретале на исток кроз шуму, и то у малим групама. Изгледали су веома дир иво. Замотали су панталоне, и то само у светлим кошу ама. Дуга, плава, благо ковр¤ава коса се спуштала. Трава приЌатно голица босе ноге, а понекад наиђу и кврге. Све изгледа изузетно еротично. Груди се виде кроз танке кошу е.
  Вероника, граб аЌу·и траву босом ногом, узнемирено каже:
  - Проклетство - рат Ќе тек почео, а ве· морате да се повлачите!
  Оксана, чиЌа Ќе плава коса била благо црвенкаста, церекаЌу·и се зубима, одговара:
  - И нисам имао неких посебних илузиЌа! Хитлер Ќе освоЌио скоро цео свет... ПробаЌ са таквом гомилом, можеш да издржиш!
  Наташа Ќе протресла снежно белу косу и рекла:
  - Сви хо·е да удово е... Тешко Ќе са ®има! Бити веран ниЌе лако!
  Вероника климну главом. Коса ЌоЌ Ќе тако златна и лепа. Она Ќе супер.
  Али ВикториЌа их Ќе сустигла. Црвенокоса девоЌка. Коса Ќе као ватра. И тако потресно. Дувао Ќе ветар и, изгледа, виЌори се пролетерска застава, тако пламена коса.
  ВикториЌа Ќе скинула кошу у и открила торзо. Груди су ЌоЌ биле пуне, брадавице скерлетне, као мак. Прелепи ратник. И ®ено снажно, увежбано тело Ќе откривено.
  Наташа се закикота и такође оголи торзо, приметивши:
  - А наша тела су лепа ... Ми смо само Амазонке!
  Вероника одмахну главом.
  - Зар ниЌе превише радикално - разоткрити груди! Морате поштовати правила пристоЌности!
  ВикториЌа Ќе одмахнула главом и затресла своЌим црвеним локнама.
  - У комунистичком друштву - правила морала, поЌам Ќе релативан. - ДевоЌка Ќе затресла голе груди, ®ене гримизне брадавице су веома завод иво сиЌале. - Бити гол ниЌе грех. ТачниЌе, поЌам греха Ќе свештенички, али наша вера Ќе слобода од буржоаског морала!
  Наташа Ќе потврдила, тресу·и своЌим буЌним и еластичним попрсЌем:
  - Ближе природи! Ближе природном! И природна голоти®а!
  Оксана се такође насмешила и оголила торзо. У ствари, у лет®оЌ врелини, како Ќе приЌатно када су груди голе. И ветар их носи. Лепа девоЌка, а голоти®а долази. Све девоЌке су атлетске, са фигурама, гола тела ратника изгледаЌу веома хармонично.
  Путем шетаЌу лепе девоЌке. Тако су симпатични и веома привлачни.
  Вероника Ќе цвркутала, одмахуЌу·и главом.
  Али то уопште ниЌе естетски приЌатно!
  ВикториЌа Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не! Имамо сЌаЌна тела! И изгледамо голи Ќедноставно сЌаЌно!
  Наташа климну главом и скочивши рече:
  - Било Ќе добро бити гол... Ево И ича Ќе дошао са пушком!
  Оксана се помиловала по грудима и зацвилила:
  - Заправо, моЌа биста Ќе супер!
  ВикториЌа Ќе одушев ено певала:
  - О, девоЌке, а ми смо Ќуришници! Новчаници, новчаници и новчаници! Видели смо доларе - планине злата!
  Наташа Ќе, тресу·и голим грудима, са осмехом певала:
  - Некада су били голи, боси, лоши!
  И ®их четворица прасну у смех. ДевоЌке су ударале босим ногама, подизале босе пете. Прелепи ратници. Иза ®их су ранчеви и Ќуришне пушке ППСх. Слатки ратници, веома дивни.
  Вероника Ќе тихо рекла:
  - Пред Богом смо сви Ќеднаки... А за разврат ·емо морати да одговарамо!
  Наташа се закикотала и одговорила са свом одлучнош·у:
  - Нема Бога! Ово Ќе баЌка!
  ВикториЌа, тресу·и голим, препланулим грудима, одушев ено Ќе узвикнула:
  - Бога су измислили мо·ници овога света да држи народ у покорности!
  Вероника Ќе негативно одмахнула златном главом.
  Ко Ќе онда створио универзум?
  ВикториЌа се закикота и одговори:
  - Сами универзуми расту као лиш·е на дрвету. Они расту ни из чега. Када Ќе у далекоЌ бесконачности дрво у универзуму почело да расте од нуле, и од тада су се поЌавили многи универзуми.
  Наташа се закикота и исплази Ќезик, приметивши:
  - Вру·е Ќе! Можемо ли да скинемо панталоне?
  ВикториЌа Ќе подржала идеЌу:
  - То Ќе сЌаЌна идеЌа!
  И све три девоЌке су се Ќедногласно ослободиле панталона, остаЌу·и у га·ама. И каква су снажна и миши·ава тела. єедноставно величанствено, и акробатски.
  Оксана Ќе са одушев е®ем певала:
  - Бубашваба има антене, девоЌка има голе га·ице!
  Остала Ќе само Вероника са замотаним панталонама и кошу ом. Она Ќе прекорно одговорила:
  - НиЌе добро бити тако гол! Шта ако нас виде!
  Наташа се закикота и одговори:
  - И нека чак и виде! Волим да узбуђуЌем мушкарце!
  ВикториЌа се закикота, протресе скоро голим бутинама, одговори:
  - Мушкарци су ђубре - само олош!
  И ударивши босом ногом свежу г иву, додала Ќе:
  - Како Ќе лепо узети пастува и Ќахати га!
  Оксана Ќе са осмехом приметила:
  - Кад те мазе, лепо Ќе... Поготово ако су мушкарци млади, згодни...
  Наташа Ќе подсетила девоЌке:
  - Запамтите, ухватили смо дечака. Дивно дете, и сигурно има велико савршенство изнад своЌих година!
  ВикториЌа Ќе облизнула усне и рекла са пожудом у гласу:
  - Било би сЌаЌно то проверити!
  Вероника Ќе огорчено залаЌала:
  - Какве гадне ствари говориш! Не можете тако исмевати осе·а®а  уди! Поготово кад Ќе немачки у пита®у, али дечак!
  Оксана се закикота и одговори:
  - Извините, али моЌе срце Ќе тако гадно...
  Наташа Ќе спремно потврдила:
  - Немци напредуЌу, а Ќа желим да са®ам о нечему добром! На пример, о дечацима!
  Црвенокоса ВикториЌа Ќе кроз церека®е предложила:
  - А шта ако стварно ухватиш мушкарце? Било Ќе тако сЌаЌно!
  Вероника Ќе оштро одговорила:
  - Жене краси скромност, а не бахато шиканира®е!
  ВикториЌа Ќе негативно одмахнула ватреном главом. Ударила се босим ногама и залаЌала:
  - Не! єедноставно, нема ве·ег задово ства, сама изабрати мушкарца и уву·и Ќе у кревет. Црвенокоса ђаволица затресе бакроцрвене локне и настави. - То Ќе то да се завалиш у жбу®е ради задово ства, а не да идеш низ пролаз.
  Вероника рече строго:
  - Секс без разлога Ќе знак будале! - И додао. - Ово Ќе противно нормама комунистичког морала!
  ВикториЌа се ниЌе сложила:
  - Сам Ле®ин Ќе рекао - жене треба да буду заЌедничке!
  Наташа се закикота и примети:
  - Па, не могу да кажем да сам се тако бацила на мушкарце, али лепо Ќе играти активну улогу! Ако и сам волиш да бираш коме ·еш да удариш! Али код нас до тога не долази.
  ВикториЌа климну главом у знак слага®а.
  - Да, имамо само девоЌке... Али можете пре·и преко ограде! - цвркутала Ќе девоЌка са великим задово ством. - Се аци, мужици... Наши  уди ревносно пузе потрбушке!
  Вероника Ќе негативно одмахнула главом.
  - Не, Ле®ин то никада ниЌе рекао!
  Наташа Ќе узвикнула у знак протеста:
  - Не, управо Ќе то рекао Владимир И ич! У комунизму ·е све бити заЌедничко, па и жене!
  ВикториЌа се закикота и промрм а:
  - Жене су добре... Мушкарци су Ќош бо и! Ех, да те ухвати, да те тамо цела чета силуЌе.
  ДевоЌке су се сложно смеЌале. А ВикториЌа Ќе, цере·и се, додала:
  - А онда су га тукли кундацима! А пете би меким пламеном запа ене и корбитом посуте!
  Наташа Ќе босом ногом ударила квргу и гугутала:
  - Потпетице су задово не кад их бамбусом туку! Овде у Кини су девоЌке и дечаке тукли моткама по голим табанима. И волели су то!
  ВикториЌа Ќе са ужива®ем певала:
  - Какво муче®е у Холивуду! Само мачке, не  уди!
  Вероника Ќе мудро приметила:
  - Овде ·еш и·и у пакао... Би·еш мучен, а пете ·е ти бити спа ене не само бамбусом, ве· и усиЌаним гвожђем!
  Наташа Ќе певала, чврсто стежу·и песнице:
  - Црни гавран на суседноЌ капиЌи!
  ВикториЌа, тресу·и голим сисама, са гримизним брадавицама, настави:
  - Колевка, лисице, поцепана уста!
  Оксана, чиЌе су груди такође голе, и тресу·и боковима, одговори:
  - Колико пута после борбе моЌа глава!
  Вероника Ќе подржала импулс, газе·и босим ногама:
  - Са препуног сецка®а сам полетео где ....
  Наташа Ќе бесно заурлала, тресу·и голим грудима:
  - Где Ќе Ота¤бина! Нека ружно вриште!
  ВикториЌа Ќе п уснула и цвилила, извиЌаЌу·и кукове, Ќедва покривена провидним га·ицама:
  - И свиђа нам се, чак и ако ниЌе лепа!
  Оксана Ќе просиктала, трзаЌу·и голим препланулим коленима:
  - Копиле од повере®а!
  Вероника рече са уздахом:
  - Ми смо совЌетски граничари. А ми причамо као курве. Да ли Ќе то могу·е...
  ВикториЌа Ќе певала као одговор:
  - Хвала Ста ин-вођо! За глупе, празне очи! За то што смо као уш, не можеш живети!
  Наташа Ќе песницом запретила црвеном ђаволу:
  - Ну, ти тако не хрт! Би·ете у посебном делу!
  ВикториЌа Ќе самоуверено рекла:
  - Ускоро ·е Немци до·и у Москву... А ве· ·е Ста ина одвести у кавез!
  Оксана се закикота и приговори:
  Да ли мислите да Ќе исход рата унапред зак учен?
  ВикториЌа Ќе сасвим озби но одговорила:
  - Како другачиЌе? Хитлер има више од половине света под окупациЌом, плус єапан и ®егове колониЌе. - ДевоЌка Ќе  утито лупила грациозном, босом ногом. - А ми немамо ни пристоЌне тенкове! СериЌа КВ Ќе пародиЌа на аутомобиле. Т-34 Ќе очигледно премали. Али нормалан тенк ниЌе створен! А оклопне гранате ·е бити горе од немачких!
  Наташа Ќе тешко уздахнула и загуглала:
  - Морамо се сложити са овим! АваЌ, наши тенкови су Ќош увек тако несавршени. Шта Ќе са КВ? Да, ломе се...
  ДевоЌке су у·утале и ®ихова разиграност Ќе опала.
  Заиста, ве· први сати рата показали су да Т-34-76 нема потпуно поуздан ме®ач, а Ќош више сериЌа КВ. И што Ќе фаул, што Ќе тенк тежи, то Ќе слабиЌи прилагођен крета®у. А пред®и оклоп од 200 мм ниЌе дово ан да издржи гранате чак ни топа Пантер-2 од 88 мм, а не Е-50.
  Како се неочекивано испоставило, немачки аутомобили су за ред величине Ќачи у пред®ем оклопу и способности да преузму ударац. А совЌетска технологиЌа очито пропада.
  Међутим, у стварноЌ историЌи, Немци су победили ве· у првим сатима и данима. Али нису имали толики броЌ тенкова и авиона, као и страшне млазне авионе. А ниЌе било аутомобила тежих од двадесет две тоне. Уопште, Немци су се показали изненађуЌу·е слаби у четрдесет првоЌ години. А при том Ќе чудно победити Ќачег противника. И сада? Сви адути нациста: борбено искуство, бо а покрет ивост трупа, способност пробоЌа у одбрану - су се поЌачали. А Фирер ниЌе три и по хи аде лаких и велтер тенкова, ве· десетине хи ада тешких. И млазни авион, коЌи, у принципу, пропелер ниЌе ривал.
  А Црвена армиЌа Ќе ипак бо е обучена за напад него за одбрану. И учили су воЌнике да туку неприЌате а на своЌоЌ териториЌи, а не да бране своЌу. Наравно, неке ствари су кренуле на бо е. Молотов ева линиЌа Ќе завршена. Ово Ќе ве· плус. Одбрамбена линиЌа у инже®ерском смислу Ќе много Ќача него у четрдесет првоЌ години.
  Поред тога, трупе су и да е бо е мобилисане него у стварноЌ историЌи. И спреман да одбиЌе ударац. Али и да е тренинг у одбрани ниЌе баш добар. Дух ниЌе превише увред ив. АвиЌациЌа искрено пролази. А ниво обуке пилота не може се поредити са немачким. Али Фрицови имаЌу тако колосално искуство.
  Однос снага Ќе много гори него у четрдесет првоЌ години. Тада Ќе СССР имао четири пута више тенкова и авиона, а ипак Ќе пао. И сада? Сада су Немци у предности у квалитету и квантитету. Штавише, у тенковима Ќе квалитет ох, како Ќе приметан на страни нациста. Да, и авиЌациЌа такође.
  Можда су зато те четири девоЌке тако песимистичне.
  Ратници уопште не почи®у.
  Наташа, ступаЌу·и на коре®е дрве·а и осе·аЌу·и трнце у босим ногама, примети:
  - Показали смо леђа душманима! Или би можда било бо е да устанете и умрете достоЌанствено!
  ВикториЌа Ќе одмахнула црвеном главом.
  Шта ·е наша смрт променити? Само ·е се нацисти хвалити новом победом!
  Вероника се сложила:
  - єел тако! Наша смрт ·е само додати фашистичке ловорике! И требало би да набавите наЌновиЌе оружЌе и борите се против нациста.
  Оксана Ќе скептично приметила:
  - Ве· као? Против Е-50, без оружЌа!
  ДевоЌке су у·утале ... И стварно, какав Ќе тенк Е-50? Машина са густим распоредом, испод два метра и великим угловима нагиба оклопа. Нека врста савршенства у изград®и тенкова.
  Нова генерациЌа машина са хидрауличним стабилизатором пишто а. И оклоп Ќе нагнут и бокови, и чело, и крма. Чуча® тип. У принципу, слаба тачка Ќе дно трупа, ако уђете између ва ака. Али и ово треба знати. Поред тога, Немци висе на гусеницама и екранима - даЌу·и двоструку заштиту.
  Тако Ќе Фриц добио оптимални тенк, коЌи СУ-100, Ќош увек ретка самоходна пушка, ниЌе могао да поднесе.
  Током гранатира®а совЌетских положаЌа кориш·ени су гасни топови и бомбардери.
  Али сада су Ќуришници прелетели девоЌке. єасно су претили да ·е лепотице сахранити.
  Кад би само могли да их виде, наравно.
  Наташа, оголивши лице, рече:
  - Сви смо ми кучке - Фирер ниЌе кул!
  И опет се осмехнула нацистима.
  ВикториЌа Ќе логично и духовито приметила:
  - НиЌе он први борац, па ни други!
  Оксана Ќе озби но приметила:
  - "Пантер" -2 на броду Ќе сасвим могу·е узети. Она има само 82 мм оклопа под благим нагибом. Не·е нам бити проблем!
  Вероника се закикота и предложи:
  - Можда можемо само да направимо такав тенк...
  ДевоЌке су ходале неколико сати без заустав а®а. Време Ќе прошло после подне. Можете стати и Ќести. Народ у СССР-у ниЌе живео превише лако, али се ста®е у привреди поправило. Део робе Ќе продаван по веома ниским ценама, а део по високим комерциЌалним ценама.
  Тре·и петогодиш®и план 1938-1942 формално Ќе чак и преиспу®ен. То Ќе, међутим, постигнуто пове·а®ем дужине радног дана, и драконским казнама за изостанак. Утолико формалниЌе, прва два петогодиш®а плана су преиспу®ена, али у ствари то ниЌе тако. Висок ниво инфлациЌе омогу·ио Ќе манипулиса®е статистиком.
  Али зем а се развиЌала прилично брзо. Можда не тако брзо као према званичноЌ статистици, али... Цифре су расле. Градиле су се фабрике, пове·авала се производ®а посебно у машинству. Пове·ана осовина и оружЌе.
  Ста ин Ќе успео да створи Ќаку индустриЌу, али Фирер Ќе победио превише, и ниЌе било могу·е носити се с ®им. Испоставило се да су ресурси потпуно неупоредиви.
  Али добра чорба се ве· производила у СССР-у. А девоЌке су Ќе Ќеле са задово ством, уз лук и хлеб.
  Наташа Ќе  утито приметила, жва·у·и месо:
  - Па, зашто Фирер Ќош ниЌе отишао у єапан! И дођите код нас!
  ВикториЌа Ќе, снажно ударивши босом ногом о замку, одговорила:
  - Глупост непробоЌна!
  Оксана Ќе предложила:
  - Мислим да нас Фриц потце®уЌе! Али у стварности, сав оваЌ Хитлеров чопор морамо раскомадати!
  Вероника рече са уздахом:
  - Нисмо имали сре·е... Иако Ќе рат могао да почне и четрдесет прве. То су тада биле гласине!
  ВикториЌа климну главом у знак слага®а и затресе голим грудима, сик·у·и:
  - Вероватно Ќе тако! Али очигледно су єугославиЌа и успеси БританиЌе против ИталиЌе збунили Хитлерове планове. Али, у ствари, то Ќе чак и користило Фрицу.
  Наташа Ќе зг®ечила мрава голим прстима грациозних ногу и климнула главом:
  - Наравно! У четрдесет и првоЌ години Тре·и раЌх, без тешких тенкова и ракетне арти ериЌе, био би потпуно безбедан за нас. Ми бисмо га смели... И тако Ќе Фриц подигао летвицу.
  ДевоЌка Ќе тешко уздахнула.
  ВикториЌа Ќе погледала Наташу. На ®еним голим, еластичним грудима и помислио: "Али, каква лепота", како би било лепо да Ќе милуЌем. Али ниЌе то рекла наглас - то Ќе заиста непристоЌно.
  Вероника Ќе логично приметила:
  - ИсториЌа нема субЌунктивно расположе®е... Али генерално, бо е би било да се удари у четрдесетоЌ години, када су нацисти напредовали на Француску. Тада се тренутак - згодниЌе не дешава!
  ВикториЌа Ќе презриво фркнула.
  - И прекршити пакт? Ста ин не·е пристати на ово! Дао Ќе часну реч да не·е напасти!
  Наташа се насмеЌала и приметила:
  - Ох, како смо ми племенити!
  ДевоЌке су завршиле хлеб, чорба и лук. Пили су кисело млеко из чутура. Кренули смо да е.
  Блештале су им голе пете, посивеле од прашине.
  Негде се чуло бруЌа®е мотора. Немачки тенкови су се кретали. Међу ®има Ќе и наЌве·и Е-100. Спеер Ќе успео да одбиЌе масивниЌе примерке. Али заиста, зашто су тенку потребне две цеви? Бо е Ќе направити два резервоара лакша са различитим цевима него Ќедан са два, али тешка.
  Е-100 Ќе такође ван производ®е, али се Ќош увек може на·и у сериЌи. Штавише, Хитлер такође воли мастодонте и наредио Ќе да се задржи читав низ од Е-5 до Е-100.
  Прилично масивна машина Е-75 са 128 мм и тежином од осамдесет тона. УЌедначен са Е-50 у оклопу. Тешко да Ќе то наЌбо и модел, практично ·е бити Ќош гори. "Кра евски лав" са топом калибра 210 мм, а тежак сто тона.
  ДевоЌке су се попеле на високи бор и посматрале тенкове. "Кра евски лав" захва уЌу·и мотору од 1800 ко®ских снага, прилично мо·ан мастодонт и окретан. Е-100 Ќе такође опрем ен снажним мотором. У покрету се кре·е и Штурм ев, са мо·ним ракетним бацачем од 500 милиметара. То Ќе Ќедна од наЌефикасниЌих машина за пробоЌ.
  Судбина самог тенка Лев била Ќе двосмислена. ПоЌавио се пред "пантером", а успео Ќе да се бори у ШведскоЌ, ШваЌцарскоЌ и приликом искрцава®а у саму БританиЌу.
  Хитлер Ќе освоЌио и ШваЌцарску и Шведску, наметнуо пороб аваЌу·е споразуме ШпаниЌи и Португалу. Они су били приморани да напусте своЌу националну валуту и усвоЌе марку. Тако потпадаЌу·и под утицаЌ немачког капитала.
  Тенк "Лав" Ќе требало да буде употреб ен против Америке. Али претежак аутомобил, са недово но брзом пушком, ниЌе одговарао воЌсци. Предност Ќе дата напредниЌем "пантеру" -2. Ово возило Ќе задово ило воЌску своЌим наоружа®ем, а возне перформансе, а посебно пред®и оклоп, су више него вредни. "Пантер"-2 Ќе постао тенк победе у рату са СЌеди®еним Државама. А "Лав" Ќе кориш·ен изузетно ретко. "Тигар" такође ниЌе био веома продуктиван тенк, Ќедва Ќе имао времена да се упали у биткама на краЌу четрдесет друге године. А "Тигар" -2 Ќе застарео, Ќедва има времена да се поЌави. Модернизовани "пантер"-2, тежине педесет тона, ниЌе био инфериоран "тигру"-2 у заштити и наоружа®у, а био Ќе супериорниЌи у возним перформансама са осамнаест тона ма®ом масом.
  Борбена пракса Ќе показала да Ќе "пантер"-2 у борбеним квалитетима знатно бо и од "шермана", удараЌу·и ово возило са велике уда ености, до три и по километра, и практично непробоЌан у чело и само изблиза. домет Ќе ра®ив са стране. И то далеко од тога да Ќе случаЌ са свим моделима Схерман.
  Америка Ќе изгубила од немачких млазних авиона и Пантера, као и од раниЌег Е-25 - Ќединственог самоходног топа, висине само Ќедан и по метар.
  САД су капитулирали...
  ДЕО ТРЕЋИ
  Наташа Ќе погладила сопствену брадавицу од Ќагоде. И са блиставим осмехом рекла Ќе:
  - єа ти! Он, она - заЌедно цела зем а!
  ВикториЌа Ќе подржала:
  - ЗаЌедно приЌате ска породица! єедном речЌу, ми смо сто хи ада Ќа!
  Оксана се закикота и, показуЌу·и на мастодонте, примети:
  - Тенк "Е" Ќе веома кратак и здепаст. Би·е га тешко добити.
  Вероника Ќе тужно просиктала:
  - Бог нас благословио!
  Наташа се закикота и цврку·е:
  - У Америци за целу државу, у Америци за целу државу, у Америци за целу државу - могу·ности су Ќеднаке!
  Ватрена ВикториЌа се кико·е и урла:
  - Могу·ности су Ќеднаке за различите слоЌеве друштва!
  И како хо·еш. И ®ени зуби су лепи како се виде.
  Оксана Ќе коментарисала:
  - Кад се Немци отцепе, би·е им Ќако лоше из ®ихових база за снабдева®е!
  Вероника се закикота и предложи:
  Помолимо се онда!
  Наташа Ќе презриво фркнула и одмахнула главом.
  - Не! Ми смо комсомолци, што значи да смо атеисти!
  ВикториЌа Ќе агресивно упозорила:
  - А Ќа сам генерално милитантни атеиста! А Бога нема - то Ќе медицинска чи®еница!
  Вероника Ќе опрезно приметила:
  Али то не можете доказати!
  ВикториЌа Ќе агресивно б еснула своЌим смарагдним очима као одговор. И засиктао са осмехом:
  - Могу! Ако постоЌи Бог, онда он мора бити одговоран. То значи брига о  удима. - Црвенокоса девоЌка агресивно Ќе босом ногом ударила у стабло бора. - Да ли Ќе могу·е замислити феноменални космички ум коЌи не би марио за ®егово ствара®е!
  Наташа Ќе спремно потврдила:
  - То Ќе то! Уосталом, ми смо према Богу као што су деца према Оцу, а он не мари за нас!
  Вероника Ќе опрезно приметила:
  Али чак и брижни отац каж®ава своЌу децу...
  Наташа се закикота у одговору.
  - Али немоЌте их унаказити!
  ВикториЌа Ќе  утито приметила:
  - Заиста су чудне методе васпита®а у вашем Богу! Он Ќе, на пример, узео и удавио сво човечанство, па чак и невине животи®е. Постав а се пита®е какве то фашистичке методе?
  Оксана Ќе уз осмех додала:
  - И уопште, вечна мука у паклу... Ово Ќе такође очигледан претерива®е, пошто никакве методе правде не могу оправдати муче®е!
  Вероника збу®ено рашири руке и рече са уздахом:
  - Такође мислим да Ќе НоЌев потоп претерано. Али зем а Ќе била испу®ена грехом пред БожЌим очима...
  ВикториЌа се смеЌала:
  - Да, деца су почела да се шале. Отац Ќе узео митра ез и пуцао на оне коЌи су брб али, остав аЌу·и само оне коЌи су седели тише од воде, испод траве. Црвенокоса Ќе показала своЌе крупне зубе. - Тако се добиЌа аналогиЌа!
  Вероника Ќе слегнула раменима и тихо рекла:
  - Нисам свештеник да даЌем одговоре на таква пита®а. Али мислим да Ќе Бог имао разлога за то.
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Да... С разлогом су пали без разлога, само су све видели као да су нестали!
  Наташа Ќе предложила:
  - Можда Ќе БиблиЌа само ЌевреЌска баЌка. Зашто да веруЌемо у то?
  Оксана Ќе изразила своЌе миш е®е:
  - Морате, у сваком случаЌу, сачувати своЌу част. И не рачунаЌте превише на постхумни раЌ!
  ВикториЌа се закикота и примети:
  - Да... Свештеници воле да причаЌу приче! И не баш атрактивно!
  Вероника Ќе тихо приметила:
  - Али Исус Христ Ќе прилично привлачна слика!
  ВикториЌа се закикота и одмахну главом.
  - Не бих се удала за таквог пацифисту!
  Наташа се закикота и примети:
  - Да, човек мора да се заузме за себе... А шта БиблиЌа учи? Ударали су те по десном образу - окрените леви!
  Вероника Ќе хтела да каже, али ЌоЌ Ќе очигледно било неприЌатно. А онда Ќе ВикториЌа убацила:
  - Заиста чудан морал. Или нас Бог учи да волимо неприЌате е, или удави читаво човечанство одЌедном. И како се ово може обЌаснити?
  Наташа Ќе сама себи одговорила:
  - Мислим да су БиблиЌу писали талентовани визионари!
  Вероника Ќе на ово малово но приговорила:
  - Ко год да погледа... Али другачиЌе осим постоЌа®а Бога немогу·е Ќе обЌаснити поЌаву Васе ене. - Онда се девоЌка развеселила. Претрчала Ќе голу, исклесану ногу дуж коре и наставила. - Шта год да се каже, али немогу·е Ќе на·и или измислити убед ивиЌу верзиЌу настанка Универзума, осим како га Ќе Бог створио!
  Наташа Ќе слегнула раменима и упитала:
  - А основни узрок поЌаве Бога?
  Вероника уздахну и одговори, губе·и самопоузда®е:
  - Ово Ќе ве· аксиом... Треба прихватити вером да Бог постоЌи. И да постоЌи одувек и да нема први узрок.
  Наташа Ќе негативно одмахнула главом.
  - Вером прихватити предвечност БожиЌу? Али могу да понудим да вером прихватим вечност универзума, али без Свемогу·ег...
  Вероника Ќе логично приметила:
  - Изгледа као алогизам. Како Ќе ова вечна материЌа и одакле Ќе дошла?
  ВикториЌа Ќе одмах узвратила:
  - А шта Ќе логично - Бог Ќе вечан... А откуд он!? Утолико одмах свемо·ан и свезнаЌу·и?
  Вероника одговори са очаЌа®ем:
  - Одувек Ќе постоЌало... Вером прихватамо! А како Ќе ово могу·е - несхват иво!
  Наташа Ќе приметила:
  "Заиста, ми смо овде равноправни. МатериЌа Ќе морала некако да настане. И деси се незамисливо. - нацерила се девоЌка и самоуверено приметила. - Али ипак, остаЌе отворено пита®е зашто Ќе толико зла на зем и.
  Рат се наставио, а нацисти су све дуб е улазили у совЌетске зем е. И постигли су велики успех. И напредниЌа и мо·ниЌа опрема од Црвене армиЌе.
  А Црвену армиЌу су са истока задесили схрвани удари. єапан не треба занемарити.
  Ужасан ударац пао Ќе на миран Владивосток (на Далеком истоку ниЌе уведено воЌно ста®е). Ве·ина бродова Пацифичке флоте Ќе разоружана у лукама, многи морнари су такође пребачени на западни фронт. С Ќедне стране, напади Зем е излазе·ег сунца били су очекивани, али се у пракси показало да нису очекивани. Генерал єамамото се кладио на истовремени удар свим силама коЌе су могле да се употребе. Америка, коЌа Ќе релативно брзо поражена, ниЌе имала времена да потопи огромну ве·ину Ќапанске морнарице, боЌни бродови су представ али посебно огромну мо·.
  Капетан првог ранга, Василчиков, баш у оваЌ предзоран час, играо Ќе карте са осталим официрима флоте. Момци су били Ќош прилично млади, остав ени су овде да се увере да бродови не иструну сасвим. Василчиков Ќе Ќедини осетио мирис барута, пребачен Ќе из Ле®инграда због потребе да се лечи од тешке упале плу·а, покуп ене у веома облачном граду. Капетан првог ранга, или ако Ќе пребачен у копнене снаге, пуковник, уживао Ќе у тишини Владивостока, ®егових цветаЌу·их улица. Зима Ќе прошла, април Ќе прошао са радош·у, био Ќе диван, топао, Ќун ниЌе био у средини, ве· у тропскоЌ зони. Официри су мало попили, добра вотка у маринскоЌ рад®и, по данаш®им стандардима (предратна инфлациЌа Ќе депресирала руб у), готово Ќе ЌефтиниЌа од млека.
  Међутим, расположе®е Ќе покварила вест да следе·и караван са америчким паприкашом не·е до·и, због чега Ќе ужина поскупела, а уместо нежне тексашке телетине морали смо да Ќедемо ве· досадну рибу са киселим краставцима. . Официри су неколико пута покушавали да преведу разговор на тему рата и тражили да говоре о одређеним биткама, али Ќе Василчиков ·утао и скренуо разговор на страну. Коначно, када су га коначно ухватили, залаЌао Ќе:
  - Посла·е те на фронт, па ·еш препознати Кузкинову маЌку. Схватите да барут не мирише на парфем, ве· на лешеве!
  Врло млад поморски поручник (тек што Ќе добио еполете, после пола године обуке, у коЌе Ќе ступио одмах из школе) скочи:
  - Ето ко нам недостаЌе! Жене! Лепа жена! Зашто седимо сами, Ќер Ќе град пун усам ених девоЌака.
  Момци су навиЌали:
  - Наравно, идемо да тражимо девоЌке.
  Официр Ќе отпевао романсу:
  - Како Ќе добро лежати на трави, а како Ќе укусно Ќести! ОрганизуЌте преуређе®е у купатилу и зовите младе девоЌке!
  Василчиков Ќе викнуо на разЌарену омладину:
  - Напо у Ќе полициЌски час и девоЌке спаваЌу после напорног рада! НемаЌу сви сре·у да добиЌу такво лоповско место, блажено кад зноЌ и крв лиЌе около.
  Официр Ќе задиркивао:
  - Барут не мирише на духове, ве· на лешеве, само за редове, командири имаЌу гас маске са филтером!
  Василчиков се намршти.
  - Филозоф! Типична Спиноза, остаЌе само да научите како да повучете окидач Ќезиком! И би·е: па! Препоне! Препоне!
  Официри су се смеЌали, чак су и прозори почели да дрхте. Василчиков Ќе додао:
  - СЌаЌан ти Ќе Ќезик кад Ќе противникова памет мала!
  Млађи официр промрм а:
  "Доста тога, хаЌде да попиЌемо!
  Остали борци су урлали:
  - Тако Ќе, сипаЌте! До зоре, наравно, има·емо дово но вотке, али би·е и доста грицкалица до ђавола!
  И ватрена вода сипала у чаше! Да, па Ќе почело да к уча и пени се, звучале су безобразне, непристоЌне песме.
  Врата су се изненада отворила, а просториЌу као да Ќе разнио ураган. Висока ватрена девоЌка Ќе скочила до официра, и свом снагом разбила зид од цигле недовршеном флашом вотке. ДевоЌка Ќе викнула:
  - Алкохоличари и гамади! Цела држава ради, или се бори, блажени сте ко сви®е. Заборавио на савест и част! НиЌе ни чудо што Ќе Ле®ин рекао: пиЌанство Ќе наЌгори од свих порока, ®егова посебна деструктивност у Ќавном домену!
  Млађи официр Ќе ве· био прилично пиЌан, зашки ио Ќе и викнуо Ќе, зграбивши празну флашу:
  - Кучко, губи се одавде! Сада хо·у!
  ДевоЌка Ќе накратко ударила прстом чизме испод колена. Ударац Ќе изгледао лаган, без обима, али млади· Ќе завиЌао и потонуо. Флаша Ќе пала и разбила се. Сви су дахтали, Василчиков Ќе узвикнуо:
  - Да, то су знаци Ане Ведмакове, пилота аса у ШпаниЌи и ФинскоЌ. Има легендарну косу, боЌе ватре! Добро дошао, водЌа ескадриле...
  Вештица климну главом.
  - єош сам у чину маЌора, а први пилот-ас Ќе доделио звезду хероЌа СССР-а. Управо Ќе стигла у свом ловцу МИГ-5. Док Ќе остатак ескадриле на источном фронту. Добио сам инструкциЌе... Па, не тиче те се што сам добио упутства. У сваком случаЌу, треба ми ваш разарач да одмах подигне америчку заставу и изађе на море.
  Василчиков Ќе био изненађен:
  - Зашто наше?
  Вештичеве зелене очи су б еснуле.
  - Зато што Ќе оваЌ аутомобил направ ен у САД. Испоручено вам Ќе под Ленд-Леасе-ом, а онда следите само моЌа наређе®а.
  Василчиков Ќе направио гримасу:
  - Пуковник слуша маЌора, па чак и из другог оде е®а. Ви имате ауторитет.
  Ведмакова Ќе пружила документ са печатом НКВД-а и потписом заменика председника Штаба и председника Савета народних комесара, шефа таЌне полициЌе - маршала БериЌе.
  - Прим ено к зна®у! И без да ег, само ·еш ме послушати! Шта ·е иначе бити, не·у ре·и: немаш пет година!
  Василчиков се поклонио.
  - Добро! Разарач Ќе у покрету, потребно Ќе само за два сата поди·и морнаре из касарне и испловити.
  Ведмакова Ќе зграбила младог официра за косу, била Ќе за главу виша од ®ега и очигледно Ќача:
  - Какав гад и пиЌаница! Зашто имате тако распуштену екипу! ОваЌ тип више личи на дечака него на официра. Можда за почетак добро надувати да изађе сав хме .
  Василчиков се посрамио:
  - Ово Ќе Паша Колобков. На курсеве Ќе послат директно из Суворовске школе, по скра·еном програму. єош Ќе прилично дечак, за два месеца му Ќе рођендан шеснаест година.
  Вештич Ќе направио гримасу:
  - Вау! Са петнаест и ве· официр! То Ќе оно што убрза®е ради! И нисам знао да млеко ве· добиЌа наслове.
  Василчиков слеже раменима.
  - На комунистичком фронту деца рано расту! Штавише, догодила му се прича, као да Ќе написао наЌбо у причу о фантастичноЌ одбрани Москве, а Жуков Ќе то приметио и саветовао му да дечака пребаци из кадета у официре.
  Тхе Витцхер Ќе побо шао:
  - Добро! НиЌе лоше што ниЌе будала, али не пиЌе више! Осе·ам мирис, а нос ми Ќе ко пас, одмах под трибунал! У ствари, плати·ете за то. Ве· човек сред®их година, али себе.
  Василчиков се накаш ао:
  - Заправо, имам тридесет две, али ве· сам шест пута ра®ен у ШпаниЌи и ФинскоЌ, тако да делуЌем старо...
  Ведмакова Ќе хтела да каже нешто у одговору, када Ќе изненада предзорну тишину прекинуо чудовишни урлик. Као да су тешке громаде падале са неба, прозорско стакло Ќе одЌедном пукло. Крхотине града ударале су по столу, па чак и падале на руке и лица пиЌаних официра. Вештица Ќе викнула:
  - Сви напо е одмах.
  Василков Ќе викнуо у одговор, толико да Ќе скоро покидао гласне жице:
  - Ово су гранате од дванаест инча! Изгледа да су Ќапански боЌни бродови у лову, то значи.
  Ведмакова Ќе изнервирана ударила чизмом у зид:
  - Почело, али не како смо планирали! Нимало! Проклетство, треба одмах да изведемо ескадрилу на море и потопимо флоту зем е ускооких маЌмуна.
  Василчиков промрм а:
  - ОружЌа има само на мом разарачу и на пар малих корита. Немамо ни одговор.
  Ведмакова Ќе показала песницу:
  - Па, требало би да имате обалску арти ериЌу! Уосталом, нису сви послани на западни фронт, као и авиЌациЌа. Уосталом, годинама се прича о томе да єапан сваког тренутка може да уђе у рат.
  Василков Ќе хтео нешто да каже, али опет Ќе тут®ало, п уштали су фрагменти. Сирена Ќе завиЌала, упозораваЌу·и на долазак авиона. Василчиков Ќе устао и викнуо преко урла®а Вештица:
  - Имамо авиЌациЌу, а обалске батериЌе, чак и ако нису у комплету, су доступне. ХаЌде да одговоримо!
  Пилот Ќе зарежао док Ќе трчала улицама:
  - Само бих отрчао до свог борца и посади·у ове єапанце, не·е ми се чинити дово но. И да е ·е платити Цушиму и Муден.
  Василчиков се сложио:
  - Да, плати·е! Да, чак и са процентом!
  Чуле су се експлозиЌе и закаснели цвркут противавионских топова. Генерално, ве·и део ПВО Владивостока Ќе извађен Ќош четрдесет прве године, да би се оЌачала одбрану Москве (очекивало се да ·е Хитлер ударити, али Ќе онда прошло!), Тако да су вишеструке тачке комарца -ку·а зем е излазе·ег сунца изгледа ниЌе обра·ала много паж®е на такву "буку". єапански ронилачки бомбардери испуштали су проле·не "поклоне" уз продоран шкрипу. Ударац Ќе нанет и граду и флоти. єапански авиони нису превелики, али окретни, али су боЌни бродови, напротив, позамашни. Американци су до сада успели да потопе само две такве лепотице, а преживели су, заЌедно са крузерима, уништавали обалу. Снажно Ќе личио на злобни напад Зем е излазе·ег сунца 27. Ќануара 1904. године. Само тада ниЌе било авиЌациЌе.
  Василчиков Ќе осе·ао да се гуши од трча®а. Он ниЌе натчовек, ве· Ќедноставан човек са болесним плу·има, ухва·ен у тешкоЌ ситуациЌи. А у ВедмаковоЌ га ниЌе много претекла. Питам се колико има година, Ќедва више од тридесет, груди су ЌоЌ велике, а рамена широка као код мушкарца.
  Ведмакова се изненада окренула и одмахнула руком:
  - Не бежи стари, за мном! - Викала Ќе таквом силином да ЌоЌ Ќе звучни талас само ударио у уши. - Извуците разарач у море што Ќе пре могу·е.
  У близини су тут®але експлозиЌе, падале су крхотине, Ќедна Ќе пала директно на Ведмакову, а она га Ќе механички ухватила рукама. ДевоЌка пилот се осе·ала као голман коЌи Ќе успешно изборио пенал, фрагмент Ќе био округао, топао и изгледао Ќе као лопта. Ана Ќе одЌедном осетила да ЌоЌ нешто течно тече низ руке. ДевоЌка Ќе погледала фрагмент, а онда ЌоЌ Ќе чак и ®еном гвозденом ратнику, прека еном од три године рата (ЗаЌедно са Шпанцима), мучнина дошла до грла. У рукама Ќе држала бебину главу. єадна девоЌка (ово се види из кратких прасица, изва ених очиЌу. Ведмакова паж иво спусти главу на испуцали асфалт и пређе:
  - Ниси имао времена да грешиш, да не живиш! Међутим, нема ве·ег грешника од Бога, стога нема ве·ег греха од равнодушности према пат®и деце.
  Опет урлик и крхотине, Ќедан Ќе ударио девоЌку у чизму, огребавши кожу. Ведмакова Ќе ве· хтела да се окрене и поЌури што Ќе брже могла до писте, где Ќе ®ен МИГ стрп иво чекао агресивну дома·ицу, али...
  Оштар као оштрица бодежа, ратнички поглед разабра неподнош иву гримасу бола на лицу капетана првог реда Василчикова, када му Ќе гор®и део откинутог тела полетео избачен ударним таласом. Сама девоЌка Ќе Ќедва избегла фрагмент. Она се ве· своЌевремено некако закачила за образ, чак и током ваздушне битке у ШпаниЌи. Као резултат тога, остао Ќе дубок ожи ак, коЌи Ќе дуго времена покварио ®ен изглед. Истина, у Сибиру се упознала са Ќедним веома Ќаким чароб®аком, коЌи Ќе уз помо· масти и призива®а духова успео да залечи као да никада ниЌе био, ову рану и Ќош пар. За то му Ќе Ведмакова дала своЌу невиност, знаЌу·и радости жена. Након тога, девоЌка Ќе ухватила и наЌма®у прилику да загризе  убавну сре·у са мушкарцем, што Ќе било веома тешко учинити у светим совЌетским временима, чак и са своЌом сатанском лепотом и способнош·у да искушава. Поента, наравно, ниЌе толико да се човек убеди, ве· да се обезбеди да организатор забаве не сазна за ово. А преваранта свих пруга има толико да их цинкарош, на цинкарошу и цинкарошу, тера. Дакле, не·ете баш убрзати ако вам Ќе кариЌера драга. Али пре око четири месеца, када Ќе добила звезду хероЌа, за двадесет пети оборен фашистички авион заредом: срела се у БериЌи. А у читавоЌ совЌетскоЌ елити ниЌе било ве·ег женскара од шефа таЌне и отворене полициЌе.
  Ведмакова Ќе трчала као писта. Штавише, што ЌоЌ се ретко дешава, помешала Ќе улицу у непознатом граду, због чега Ќе само пове·ала дистанцу.
  Пилот Ќе побегао и присетио се: БериЌа Ќе била инвентивна у кревету, али не и ®ен укус, ·елав, стомак, а не Аполон. Тако да никада ниЌе постао ®ен  убавник. Уопште, гласине да Ќе БериЌа силовао жене су очигледно претерива®е. Ако би му било речено чврсто не, други човек Црвеног царства, по правилу, ниЌе прибегао принуди. Мада ко се усуђуЌе од девоЌака да каже не таквом монструму? Џелат РусиЌе броЌ Ќедан!
  Али овде Ќе постала повер ива особа ЛаврентиЌа Палиха. Генерално, постала Ќе Ќедна од првих жена доброво аца коЌа се борила у ШпаниЌи. У ствари, мало совЌетских пилота Ќе учествовало у овом грађанском рату. Изгледа да сам Ста ин ниЌе нарочито желео победу социЌалиста. И што Ќе логично, у ФранцускоЌ су победили социЌалисти, наизглед левичари, а односи са СССР-ом су се само погоршавали. Али у исто време, с обзиром на то да Ќе Франко фашиста и буржоазиЌа, а да Ќе народна влада ШпаниЌе изгледа левичарска, било Ќе немогу·е потпуно игнорисати молбе за помо·. Да, совЌетски пилоти су морали да стекну искуство, испробаЌу нову опрему. У почетку се рат одвиЌао са промен ивим успехом, али Ќе онда Франкова воЌска, уз подршку италиЌанских и немачких Ќединица, успела да заузме КаталониЌу. Битка у ваздуху Ќе у почетку била равноправна, али се онда поЌавио чувени Месершмит. Ве· у првоЌ ваздушноЌ борби Ведмакова Ќе осетила снагу овог авиона у поређе®у са ИЛ-16. Конкретно, брзина, разлика од сто километара на сат, омогу·ила Ќе фашистичким пилотима да сами бираЌу где, како и када ·е се ук учити у битку. Друго, наоружа®е ваздушног топа калибра 20 мм могло Ќе да обори Ил-16 од шперплоче на великоЌ уда ености, док Ќе МЕ-109, коЌи Ќе имао пред®и оклоп отпоран на метке, држао поготке митра еза 9,6 мм совЌетског ловца. Стога, да би се уништио Месер, било Ќе потребно или напасти са позадине, или ако сте имали сре·е да уђете у мотор, или у стакло. Треба напоменути да су и Немци имали много бо у комуникациЌу и деловали су складниЌе. Ведмакова Ќе два пута оборена, а тре·и пут Ќе тешко ра®ена и зароб ена. Тада су била тешка времена, али пошто Ќе рат ве· био изгуб ен, Мадрид Ќе пао, Хитлер Ќе, у знак добре во е, и планираЌу·и савез са Ста ином, наредио повратак совЌетских зароб еника у ®ихову домовину. Ведмакова Ќе провела само месец дана у заточеништву, смештена Ќе у болницу за официре, добро хра®ена и збринута. Нико ниЌе тукао ни силовао, можда су нацисти и Франков режим покушали да се покажу целом свету као хуманисти за разлику од крвавог тиранина: Ста ина! Али по повратку у домовину, од свих бивших ратних зароб еника, само Ќе Ќедна Ведмакова остала на слободи.
  Истина, одузето ЌоЌ Ќе наређе®е, за Ќединог обореног италиЌанског борца. Али она Ќе остала у воЌсци, па чак и учествовала у рату са Финском. Зем а Суоми имала Ќе само 118 застарелих шперплоча у своЌоЌ флоти авиона. ДевоЌка скоро да ниЌе учествовала у ваздушним биткама, више се бавила извиђа®ем, добила Ќе наређе®е, чини се, Ќедан моноплан, ипак Ќе оборила, али се ниЌе рачунало.
  Вештиц Ќе изненада ушао у ватру. Бомбардована градска болница Ќе горЌела. Слика Ќе заиста апокалиптична, а жене, деца и старци живе горе. Овде Ќе беба пала право у ватру, а свуда около се зачула страшна граЌа и Ќауци.
  Ведмакова осети трубе арханђела у своЌоЌ глави и баци се у пламен. Ватрени Ќезици су лизали голе руке и отворено лице девоЌчице, али се пилот тако брзо померио да Ќе успела да зграби дете и извуче га из загр аЌа униште®а.
  ДевоЌчица Ќе искочила, осетивши само благи свраб на кожи, бацила поглед на бебу. АваЌ, било Ќе касно, дечак се угушио, увукао пламен у плу·а, опекотине по округлом лицу. Такви поцепани пликови на кожи су мекши од пупо ака тратинчице. Вештица Ќе викнула:
  - Овде Ќе  удски хаос!
  Чизмом Ќе ударила у гомилу сме·а, након чега Ќе поЌурила да помогне ко би Ќош могао да се спасе. Било Ќе то као кобра коЌа плеше између гасних горионика, девоЌка се веома бизарно миго ила и плесала. Изгорела се, чизме су ЌоЌ се топиле, туника уг енисана, али Ќе наставила да се тврдоглаво бори за сваку дети®у сузу, за сваки откуцаЌ малог срца, за сваки крхки живот, али толико потребан зем и! Чизме су се распале, а сада Ќе девоЌка заиграла кроз пламене вихоре, ®ене голе, шармантне, ноге. Била Ќе мученица, али не само монахи®а коЌа се мучи постовима и бичем, што не користи ни Богу ни  удима, мученица коЌа спасава конкретне животе. Ноге девоЌчице пилота биле су прекривене слоЌем малих пликова, али су се од бола кретале Ќош брже и тачниЌе.
  Капетан медицинске службе, извадио велике чизме из торбе, викнуо ЌоЌ Ќе:
  - Узми их, брзо их обуци! Поста·еш тако осака·ен.
  Пилот Ќе одмах одговорио:
  - Бо е Ќе физички постати бога  него морално бити изрод! Ни секунде за себе, све за фронт, све за победу!
  Капетан медицинске службе Ќе одговорио:
  - Ово Ќе прави совЌетски човек!
  Вештица Ќе проклела:
  - А шта вредиш да спасаваш  уде!
  Капетан уздахну.
  - Имам протезе, уместо ногу!
  Ведмакова Ќе, извлаче·и другу девоЌку полуспрженог лица и онесвеш·еног, викнула:
  Како Ќе Бог суров!
  Капетан слегну раменима.
  НиЌе Бог крив, ве·  уди!
  Ведмакова Ќе приговорила:
  - Ово Ќе исто што и ре·и - нису родите и криви, ве· деца!
  Капетан Ќе хтео нешто да каже, али су му облаци дима ушли у грло, и он се  утито закаш ао.
  Босонога девоЌка Ќе заурлала:
  - єа сам вештица и нема лепшег занима®а!
  И подбочивши се, наставила Ќе:
  - Адолфе нека буде поздрав и букет у злом ковчегу!
  Бикини ратници су наставили напредова®е. Нацисти су заобишли Брестску тврђаву и затворили котао. Тенк Е-50, кре·е се у правцу истока.
  Герда Ќе одушев ено певала:
  - єа сам тако кул девоЌка! Све душмане ломим као леденице... А на хладно·и, босоног, смело, да ми чак и варнице сипаЌу испод ногу!
  Шарлот се закикота, удари тридесет четворку у тело и одушев ено узвикне:
  - Нема разлога да сум®ате у Ота¤бину! Ратници су Ќачи од мушкараца!
  Кристина Ќе такође притиснула дугме босом ногом, и бесно Ќе издала, нокаутираЌу·и совЌетски топ. Па се чак и гепек откинуо:
  - Приходи су високи као планински врхови!
  Магда Ќе испалила Ќедан по Ќедан топ. Био Ќе 105 мм и смртоносан у послед®оЌ модификациЌи, био Ќе прилично брзометан, испа ивао Ќе десет хитаца у минути.
  ДевоЌка Ќе притиснула голе прсте и прошапутала:
  - Проценат у линиЌи буду·ности дат ...
  Герда Ќе ударила совЌетски тенк, здробила оклоп и викнула:
  - Виде·ете сами!
  Ударила Ќе и Шарлот, користе·и голе ножне прсте, уз див и, махнито урла®е:
  - Ота¤бина нам Ќе сада ближа!
  Кристина Ќе такође испалила, користе·и прсте своЌих голих, препланулих ногу, рекавши:
  - Поздравите сунце са нама!
  И Магда Ќе ударила, и притиснула голу пету. Разбила Ќе совЌетски топ у лебде·е фрагменте, певаЌу·и:
  - Ота¤бина Ќе наЌЌача!
  А ратници ·е урлати као биволи у кланици. Фоур веома воли мушкарце. Заиста им пристаЌе. Што да не? Тако су лепи и агресивни. И  убав у. А човек Ќе пас, само позови. И има·ете све, ук учуЌу·и и новац. А ове жене су физички веома Ќаке. И варе мушко савршенство са лудим темпераментом. И стално задово ство.
  Нема потребе да чекате читаву годину на мушкарца - а ипак ·е вас прона·и оргазам!
  Герда га Ќе узела и заурлала, пуцаЌу·и на совЌетску тридесетчетворку и руше·и кулу:
  - єа сам прави витез униште®а!
  Кристина Ќе исплазила Ќезик и прете·и хукнула:
  - А моЌ осмех Ќе као у пантера!
  Шарлот Ќе говорила агресивно, тресла песницом и гурала ¤оЌстик голим прстима.
  А пред нама су велике промене!
  Магда Ќе цвркутала и викнула:
  - Ми смо оличе®е хетера!
  Герда се закикота и одговори:
  - Како Ќе добро кад те милуЌу руке згодних млади·а!
  А девоЌка Ќе замиш ала како ЌоЌ дланови шапаЌу по брадавицама од Ќагоде. Заиста Ќе тако дивно. И шкак иво и узбуд иво. И веома лепо.
  Герда Ќе пуцала на совЌетски СУ-85. Ударила Ќе аутом, и цвркутала, удараЌу·и босим ногама о оклоп:
  - Ах, храстове даме, храстове даме!
  Шарлот Ќе агресивно потврдила, надимаЌу·и образе и тресу·и пуне груди.
  - Дуба! Храст! Дуба ладиес!
  А како ·е да узме и да се смеЌе... Као да звона звоне. И глас му Ќе тако блистав.
  А ®ена жртва Ќе био руски пишто  калибра 76 милиметара. ОружЌе Ќе прилично архаично.
  Кристина се закикота и цикне:
  - єа ·у урлати и сломити се!
  А голим прстима Ќе такође уперила проЌектил у неприЌате ски аутомобил.
  Како Ќе лепа. Злато и бакар су сЌаЌни!
  Магда Ќе потпуно златна, како пева са одушев е®ем:
  - Колач Ќош увек плаче...
  Затим се окренула око совЌетске тридесетчетворке и наставила да тужно пева.
  - Она Ќе странац у Берлину!
  Герда Ќе цвркутала у одговор. Притиснула Ќе дугме ¤оЌстика голим прстима и оборила совЌетску хаубицу.
  - Берлин Ќе престоница света!
  Шарлот Ќе промрм ала са апломом у одговору:
  - А Лондон Ќе престоница Париза!
  И ексери на совЌетском Т-26. Машина, иако ниЌе велика, такође се сматра тенк.
  Кристина га Ќе узела и дала, врте·и бицикл босим ногама:
  - А Париз Ќе престоница Рима!
  Онда, чим се смеЌе... И смарагдним очима буши·е све ратнике редом. И цери се у исто време, и блиста зубима. Али уопште како ·е узети и ударити совЌетске тенкове. Сруши·е пола куле у тридесет четири.
  А после ®е Магда ·е Ќе узети и запалити гранатом. То Ќест, проЌектил. Према СУ-76. Ве· очигледно застарео аутомобил, али Ќош увек на листи.
  И цвркутала:
  - А Рим Ќе главни град МаЌамиЌа!
  Заиста Ќе смешно. Али девоЌке су се превише занеле. Нису приметили како Ќе пар воЌника совЌетске армиЌе допузало до ®их са свеж®евима противтенковских граната и разнело гусенице. И како ·е потраЌати и експлодирати. Ва ци су пукли и Е-50 Ќе изгубио покрет ивост.
  Морао сам да поправим ауто.
  ЧЕТВРТИ ДЕО
  Бомбардова®е Ќе утихнуло, али се гранатира®е наставило. Бродско оружЌе има пристоЌну залиху граната, међутим, ватра Ќе сада била усмерена више на разоружане совЌетске бродове. єамамото Ќе схватио да ·е доминациЌа на мору пренети инициЌативу у овом рату на єапан на дуже време. А за изград®у бродова, процес Ќе скуп и дуг, иако Ќе, на пример, подморнице, можда, лакше жигосати. Ово се, наравно, такође мора узети у обзир, али Ќе важно разбити структуру. Адмирал єамамото, наЌмо·ниЌи човек єапана после цара Хирохита, осе·ао се као бог. Прави бог, па Ќе религиЌа зем е излазе·ег сунца учила да Ќе воЌничко Ќунаштво наЌбо и начин за обоже®е! И сада Ќе велики командант могао самово но да мучи и квари простор око себе.
  Изнад Владивостока су густи, црни облаци дима дуги много километара, горе су складишта нафте и складишта горива. Стотине, хи аде  уди спа ене, дођавола, па, како се после тога не осе·ати као бог коЌи се осветио Русима за вековна пониже®а, велики народ Ќе приморан да се гура у низу тако си·ушних острва у поређе®у са пространства РусиЌе. Сада руска флота тоне, а за разлику од луке Перу, не·е оставити ниЌедно пловило.
  Током битке на Халхин Голу, єамамото Ќе предложио да се сличан ударац зада Владивостоку, за шта Ќе сачи®ен дета ан план. Али Хитлер Ќе неочекивано склопио мир са Ста ином. Уопште, идиот Хитлер, започео Ќе масакр над єевреЌима и тиме наметнуо против себе и По ску и зем е Запада. А зашто му Ќе то требало? Хтели сте да стекнете ЌевреЌско богатство? Али било Ќе бо е прво постати светска сила, победивши СССР, а можда и друге зем е. Запад Ќе лакше победити због чи®енице да ®егов менталитет много ма®е карактерише фанатизам и склоност самопожртвова®у. Да ли Ќе познат бар Ќедан случаЌ набиЌа®а америчких пилота. Истина, било Ќе пар судара, али ово Ќе наЌвероватниЌе несре·ан случаЌ.
  Руси су фанатични, што Ќе чудно, Ќер православна вера не одобрава самоубиство, и уопште не сматра да се подвизима може заслужити пут у раЌ. Уопште, Христово уче®е Ќе, по ®еговом миш е®у, краЌ®е глупо и непрактично. Хе єамамото Ќе читао БиблиЌу и чудио се глупости  уди коЌи сматраЌу таквог пацифистичког Бога. На пример, учи: ударе те по десном образу - окрени леви, траже Ќедну кошу у - даЌ две, воли душмана! Христа Бога може сматрати само душевни болесник. Таква религиЌа Ќе добра само за робове, ропске вазале. И цела Европа и пола света мора да су веровали.
  Истина, Исусово уче®е, упркос чи®еници да одбацуЌе принцип Старог завета, око за око, и учи да волиш своЌе неприЌате е, ниЌе спречило Британце да освоЌе тре·ину целе планете, ствараЌу·и наЌобимниЌе царство у историЌи човечанства. И то упркос религиозности БританиЌе, где се Бог поми®е чак и у националноЌ химни. Зачудо, амерички председници се куну у БиблиЌу, али су ипак бомбардовали Ќапанске градове напалм бомбама, спаливши хи аде жена и деце живе. Штавише, убиЌали су цивилно становништво, не случаЌно, ве· намерно, то Ќе била тактика терориса®а цивилног становништва: подрива®е  удских и економских ресурса.
  Али єапанци испрва нису бомбардовали СЌеди®ене Државе, пре немачке инвазиЌе, током целог рата само Ќе Ќедан бомбардер пробио и убио, само шест цивила. И такође приписуЌу посебну окрутност самураЌима. На краЌу краЌева, єамамото би, по же и, могао да се пробиЌе бомбардерима до америчких градова, посебно након пораза єенкиЌевске флоте у близини луке Перу. Да, Европ ани су морална копилад. ИмаЌу изопачено разумева®е, веру, уче®е и нечи®е®е!
  У єапану ниЌе тако! Оно што нас уче, то и радимо. Не постоЌи таква ствар да Бог каже окрени други образ, али су ®егове слуге намерно убиЌале малу децу. Да, уопште, вера да Ќе Бог Ќедан и Свемогу·и не може бити истинита. Да Ќе сам, онда би, наравно, водио рачуна да му се  уди кла®аЌу исправно, у вери и истини, и да имаЌу Ќедну науку. И тако се свако моли како хо·е, шта хо·е. А свет Ќе превише ружан и погрешан да би га створио Ќедан Свемогу·и Бог. На краЌу краЌева, сваки одговоран владар на првом месту тежи реду и правди. Он жели да на првом месту буду Ќаки, мудри, племенити, поштени, а остали се или исправ аЌу, расту физички и духовно, или... Међутим, ако Ќе Бог Свемогу·и и Творац васе ене, онда не би ствараЌу телесне и душевне наказе.
  Уосталом, зашто Ќе цар понекад принуђен да трпи слабости  уди као датост? єер другог излаза нема, не може за трен ока од наказа да направи згодне мушкарце, а кукавице у смеле. Али да могу, одмах бих то урадио! АваЌ, морам да прихватим оно што Ќесте и да се бавим  удским материЌалом коЌи сам добио као датост. Али од кога га Ќе добио, друго Ќе пита®е. Да, и сам цар има слабости: он Ќе само човек - стари, болестан, оронуо. Чудно, божански цар често живи ма®е од обичног слуге, има ма®е вештина оружЌа од ве·ине генерала и многих воЌника. Па шта Ќе у ®ему од Свемогу·ег Бога. Али бела ниЌе ништа бо а! У читавоЌ историЌи Европе ниЌе било страшниЌег и успешниЌег осваЌача од Хитлера. Да, он Ќе заиста симбол воЌничке храбрости белаца! А, ипак, наЌве·и командант свих времена и народа, ниЌе могао да заврши ни гимназиЌу, да стекне сред®е образова®е, коЌе Ќе обавезно у єапану!
  Штавише, Хитлер ниЌе прим ен у воЌску, из здравствених разлога. Зачудо, оваЌ ревните  култа снаге, лав рата, показао се толико физички слаб да чак ни у НемачкоЌ, где на свакоЌ постаЌи постоЌи воЌна пошта, ниЌе позван као редов. Како Ќе деградирана Европа.
  Међутим, Ста ин, Ќош Ќедан од наЌистакнутиЌих политичара нашег времена, такође ниЌе имао сред®е образова®е, био Ќе грумен. И заним иво, он такође ниЌе позван у воЌску, из здравствених разлога. Интересантно, случаЌности, два злонамерна неприЌате а нису имала сред®е образова®е, нису позвани у воЌну службу због здравствених разлога, имали су очеве пиЌанаца, а и Хитлеров отац Ќе прво радио као обу·ар!
  Ево такве случаЌности, чудне, злослутне. Геринг, Хитлеров званични наследник, ниЌе такав. Он Ќе из породице аристократа, Герингов предак Ќе био заменик стварног владара Немачке, Бизмарка. Дакле, Черчил: аристократа, из племи·ке породице, и амерички плутократе, (председник Рузвелт ниЌе ништа друго до пион, брзо су нашли заЌеднички Ќезик са ®им.
  Хтели су да замени Хитлера ®има, али ниЌе ишло. Хитлер их Ќе све покорио! Геринг Ќе бизнисмен, олигарх, аристократа и прагматичар. Он Ќе бо и од Хитлера способан да уЌедини све антибо шевичке и антируске снаге целог света. Америка и БританиЌа желе да окончаЌу РусиЌу, без обзира на владаЌу·и режим, али комунисти, коЌи негираЌу сам поЌам приватне своЌине, желе да заврше тако лоше. Фанатично Ќе да чак затвараЌу очи пред претераним Ќача®ем Немачке и што су и сами приморани да се прик уче Тре·ем раЌху.
  Међутим, Немачка Ќе геополитички конкурент, али конкурент у оквиру капиталистичких и аристократских правила игре, а бо шевичка РусиЌа Ќе апсолутно туђа и неприЌате ска. Чак Ќе изненађуЌу·е да Ќе сам Черчил понудио помо· Ста ину, упркос свом антикомунизму, традиционалноЌ, енглескоЌ мрж®и према РусиЌи.
  Далеке 1941. желео сам да поставим Ста инову РусиЌу против Хитлерове Немачке. Мучно, Немци су га стиснули. Уосталом, Немачка под црвенима Ќе ратни ко® упрегнут у совЌетска кола, а СССР под смеђима Ќе вечна партизанска зона. Уосталом, фанатични бо шевици се не·е помирити, и води·е дуготраЌни герилски рат, коЌи ·е толико исцрпити Тре·и раЌх да ·е сви снови о да ем шире®у нестати као дуга након грм авине! РусиЌа под Немачком, бо е него Немачка под РусиЌом! СхватаЌу·и ово, Ќасно Ќе зашто су Черчил и САД, после воЌног пораза и предаЌе, тако брзо кренули на зближава®е са Тре·им раЌхом.
  єамамото Ќе прагматичар, био Ќе против рата са САД и БританиЌом. Али ове две империЌе саме су испровоцирале єапан увође®ем ембарга на снабдева®е нафтним дериватима. На краЌу краЌева, зем а излазе·ег сунца нема своЌе бунаре и многе друге сировине. єапанци су преговарали, Американци су навиЌали све понижаваЌу·е захтеве.
  А при томе, єенкиЌи, изазиваЌу·и рат, уопште нису водили рачуна о довође®у воЌске и морнарице у борбену готовост. Испоставило се да Ќе искуше®е превелико, утолико Ќе више лебдела нада да ·е Москва да падне и да ·е Немачка и ®ени савезници прискочити у помо·. Осим тога, постоЌала Ќе нада да СЌеди®ене Државе, као Ќош увек релативно демократска зем а, веома зависна од Ќавног м®е®а, ако се рат повуче, не·е хтети да проливаЌу крв на туђим острвима. Заиста, зашто би обичан Американац на улици добиЌао ковчеге од цинка са своЌим рођацима, ако не говоримо о заштити териториЌе самих СЌеди®ених Држава, па чак и пла·а®у прилично великих воЌних пореза! Можда Ќе зато царска РусиЌа изгубила, имаЌу·и више воЌника, али руски народ ниЌе сматрао Ман¤уриЌу своЌом териториЌом, и ниЌе хтео да плати крв у и зноЌем за апстрактне интересе. АваЌ, Хитлер ниЌе отишао у Москву, делом због неспремности за оштру зиму, а делом због фанатизма карактеристичног за бо шевике.
  Нисам желео да то лично доживим.
  Међутим, не само бо шевици, руски народ Ќе склон самопрегору за велике ци еве. Уосталом, првог ваздушног овна направио Ќе руски момак Месер. Чак Ќе и изненађуЌу·е да Ќе то учинио не зарад раЌа, ве· зарад Ота¤бине. Мада... Месер Ќе делимично будала, ипак, он Ќе маЌстор акробатике, проналазач, конструктор, и наравно да би жив донео много више користи Ота¤бини. Можда єенкиЌи нису толико погрешни, понав аЌу·и принцип: главна ствар у борби Ќе преживети! На краЌу краЌева, мртви више не могу да убиЌаЌу!
  Неколико полуголих девоЌака голих груди поклонило се у знак одобрава®а.
  Адмирал Наумо Ќе приметио:
  - Ве· смо потрошили више од две тре·ине мунициЌе. Пушке су Ќако вру·е, сипаЌу се кафама воде!
  єамамото прекрсти прстом у ваздуху и рече тихим, помало промуклим гласом:
  - Мислим да ·е топови издржати послед®у тре·ину граната. Иако не, нокаутираЌте до деведесет пет посто.
  Адмирал Наумо Ќе слегнуо раменима и обрисао зноЌ са чела.
  - Да ли се исплати дати све наЌбо е првог дана?
  єамамото Ќе стиснуо песнице.
  - Трошкови! Наравно да вреди! Изненадили смо Русе, као 1904. године, Немце 1940. године, али ·е Ста ин строго казнити команду и то се више не·е поновити. Дакле, неопходно Ќе искористити чи®еницу да Ќе змаЌев реп заспао. Заправо, разумем Ста ина, рат са Немачком Ќе упио ®егову паж®у до те мере да Ќе престао да брине о Далеком истоку. А ®егова прат®а без вође се плаши да преузме инициЌативу. Овде смо промашили наш ударац. Као и Американци. Свима Ќе било очигледно да се ствар спрема, облаци се скуп аЌу, грм авина ·е ускоро да удари, али...
  Трчали су, б ескаЌу·и босоноги, округле пете девоЌке. Били су на важноЌ мисиЌи.
  Наумо Ќе додирнуо дршку самураЌског мача коЌи му Ќе висио о поЌасу, или како се то обично назива катана:
  - Руси увек касне! Рат не·е бити предуг и сти·и ·емо до Урала.
  єамамото Ќе подигао очи ка небу.
  "Нека нам богови помогну у томе, али Ќа не мислим тако!" Брзо уче, Халхин Гол Ќе показао да Ќе ниво Руса ве·и него током рата 1904-1905. Осим тога, ре·и ·у вам Ќедну таЌну. Наш таЌни агент у Владивостоку Ќе мало помогао што прилично мо·на обалска арти ериЌа ниЌе имала гранате, а летелица ниЌе успела да полети на време. Ово Ќе таЌни рат.
  Наумо Ќе био изненађен:
  - А где су СМЕРШ и НКВД гледали?
  єамамото се насмеЌао, тресу·и прстима.
  "Овде на Далеком истоку служе наЌгори кадрови РусиЌе, они коЌи се плаше да погину на совЌетско-немачком фронту теже Владивостоку. Стога Ќе овде много лакше на·и издаЌника или будалу на врху, као и себичну особу. А НКВД Ќе толико навикао да открива измиш ене завере да више не приме·уЌе праве издаЌнике. Дакле, сасвим Ќе могу·е радити. Иначе, ако Ќе неколико генерала прешло на страну Немаца, упркос томе што ®иховим породицама, рођацима и приЌате има због тога прети погуб е®е, онда Ќе сасвим могу·е подмитити некога из врха. Или га користите у мраку, што Ќе Ќош бо е.
  Тако да смо урадили много посла. Нас єапанце генерално карактерише теме ност у промиш а®у воЌних операциЌа и узима®е у обзир свих ситница.
  Наумо Ќе протр ао дршку своЌе катане.
  - єел тако! Али срамота Халхин Гола изазива осе·аЌ горчине и Ќаке  ут®е! Како бисмо могли...
  єамамото Ќе тешио:
  - Било Ќе више Ман¤ураца него єапанаца, а генерално Ќе немогу·е побеђивати све време. Морам напоменути да се, ипак, нису наЌбо е Ќединице бориле на нашоЌ страни, а Руси су имали велику предност у авиЌациЌи и тенковима.
  Наумо Ќе полуизвукао своЌу катану.
  - Нисмо оправдани! СамураЌ се никада не·е позвати на тупу оштрицу и уморног ко®а, на многе неприЌате е и слабо оружЌе!
  єамамото Ќе исправио:
  - СамураЌ, наравно да ниЌе, али човек, нажалост, да! Људи имаЌу тенденциЌу да греше!
  єамамото Ќе био ометен и викнуо Ќе нешто у цеви, а затим наставио:
  - И знате, понудио сам да ударим на РусиЌу Ќош у маЌу 1942. године. Ово би могло спречити напредова®е првог Фрица.
  Наумо климну главом.
  - Заиста! Али борили смо се против САД и Британског лава.
  єамамото Ќе куцнуо прстом по кормиларници.
  - Да! Тачно, али САД су биле погођене у зубе, БританиЌа Ќе изгубила своЌе колониЌе, а Немачка Ќе била релативно тесна. Желели смо да извучемо што више силе са запада РусиЌе како бисмо Вермахту олакшали прелазак у офанзиву на БританиЌу без страха да ·е нам Ста ин забити нож у леђа. - Адмирал Ќе испио саке коЌи Ќе понудила босонога девоЌка у краткоЌ сук®и и наставио. - Ударац Ќе био планиран за маЌ, до суше®а путева, али су Американци спречили.
  Наумо Ќе извукао своЌу катану и ударио Ќе у ваздух:
  - Смрт САД! Увек се мешаЌу са єапаном.
  єамамото се лукаво осмехнуо.
  - Не увек, наравно, на пример, када смо први пут ратовали са РусиЌом, єенкиЌи су нам много помогли кредитима, као и залихама наоружа®а. Више од половине наше флоте Ќе направ ено новцем СЌеди®ених Држава и БританиЌе, и то у сопственим бродоградилиштима. Дакле, Америка ниЌе увек лоша, али не у овом случаЌу.
  Наумо изненађено упита:
  - И зашто?
  Поново су протрчали поред Ќапанских адмирала, б ескаЌу·и голим петама слушки®е.
  єамамото се спустио да обЌасни:
  - єато далекометних бомбардера пробило се до ТокиЌа, и задало подмукли ударац престоници, користе·и напалм бомбе. На стотине дрвених ку·а Ќе изгорело, а цар Ќе наредио по сваку цену да се зона контроле уда и од престонице. И пре свега, да се ухвати наЌближи Ќапанским скелетима, борбени комплекс америчких база на архипелагу Медеи. АваЌ, нисмо успели, па смо почели да губимо битку за Тихи океан. Добро Ќе што смо у исто време имали мудрости да брзо зак учимо савез са Тре·им раЌхом и извучемо се мало. Иначе од наших градова не би остале ни рушевине.
  ДевоЌке голоноге су чак и скочиле, тресу·и црно-црвеним плетеницама.
  Наума Ќе махнуо мачем у ваздуху:
  Ионако бисмо победили! Дакле, да ли Ќе заиста неопходно дати Хитлеру Филипине после рата? ОваЌ бисер Ќапанске круне, неосвоЌиви Сингапур, цветаЌу·и Хонг Конг, ИндонезиЌа, нафтне бушотине зароб ених енглеских колониЌа, и Француска ГвинеЌа, Индокина, Бурма, ТаЌланд. И Ќош много тога, о чему се прича не окре·е се Ќезик. На краЌу краЌева, ми стоЌимо на граници са ИндиЌом, на чиЌем прагу Ќе Фирер заузео - АустралиЌу. И одустани од свега без борбе, као кукавица...
  єамамото Ќе прекинуо:
  - И међу белима има паметних! НиЌе ни чудо што Ќе цар у своЌоЌ канцелариЌи ставио бисту Наполеона. Али постоЌао Ќе Ќош Ќедан Цезар, рекао Ќе: теже Ќе задржати освоЌене него победити. У овом случаЌу, ово се пре свега односи на нас. У овоЌ фази нисмо имали избора. Одлучили смо да задржимо део како не бисмо изгубили све, па и суверенитет.
  Наума Ќе репродуковала осмицу са мачем:
  Разумем умом, али срцем!
  єамамото Ќе устао и п еснуо свог колегу по рамену.
  - Да, немоЌ да се узнемириш, у овом случаЌу, ако одемо, онда да се вратимо. Победи·емо СССР и поново Ќурнути у Тре·и РаЌх против САД и Британаца, али ·емо их ве· победити заЌедно са Немцима и тестенином. А онда ·емо све вратити, плус ·емо заузети и ИндиЌу, АустралиЌу, А аску и до... Виде·е се тамо, уосталом, има·емо ресурсе руског Сибира, а Америка ·е поново пасти у депресиЌу. Ово се мора разумети!
  Поново су голоноге девоЌке климнуле главом у знак наЌве·ег одобрава®а. Тако су лепе, преплануле, да су неке девоЌке биле чак и плаве косе, миши·аве.
  Адмирал Наума Ќе готово неприметним покретом сакрио катану у корице и шап·у·и шапнуо:
  - Буду·ност Ќе добра, али садаш®ост Ќе бо а! ЧуЌте на носачима авиона, комплетна залиха бомби Ќе потрошена, а на ...
  єамамото Ќе кратко наредио:
  - Дођите на палубу и погледаЌте около, за пола сата ·емо се окренути и кренути ка нашоЌ наЌближоЌ бази.
  Наума му звижди кроз нос:
  - СлушаЌ команданта!
  Адмирал Ќе искочио држе·и врата да се не залупе. Пре него што су ®егови кораци утихнули, сенка Ќе исклизнула са врата, она Ќе ходала на прстима и бацила покривач. єамамото се насмеЌао.
  - Леди Армстронг, изненадни сте као и увек!
  На створе®е Ќе пао млаз светлости, показуЌу·и га у своЌ своЌоЌ слави. Била Ќе плава, нимфа, савршених пропорциЌа, али са лицем зреле жене у тридесетим. Нешто виши од єамамота, у кожним ципелама извезеним смарагдима и сафирима у складу са боЌом таласа, са меким ђоном. Пошто Ќе скинула покриваче, била Ќе у купа·ем костиму и кретала се као индиЌска плесачица.
  єамамото заустави жену:
  - ИграЌ касниЌе! У међувремену, слушаЌте ме паж иво, како Ќе марионетски председник САД у саставу Тре·ег раЌха Хенри Труман реаговао на наш предлог да се свим ослобођеним териториЌама даЌу статус формално независних држава?
  Армстронг Ќе одговорио ®еним благим гласом:
  - Рекао Ќе да су он и Черчил били против тога. Све колониЌе ·е и да е бити колониЌе, а Кина ·е остати поде ена. Иначе, Труман Ќе рекао да, ако єапан помогне режиму Чаи Канг ШиЌа, може да га спасе - лично ·е питати Хитлера да Ќе тако. Укратко, имате своЌе базе у Ман¤уриЌи, као и режим, па чак и нешто добиЌете у континенталноЌ Кини. Конкретно, концесиЌе и приступ сировинама.
  єамамото се осмехнуо.
  - То су добре вести! Да ли марионетска влада САД зна да смо ударили на СССР? Или Ќош не?
  Армстронг Ќе прстом направио круг.
  - Он ве· зна! До сада ниЌе било званичне реакциЌе, али Ќе Труман ве· успео да узвикне: браво єапанци!
  єамамото се намрштио и  утито тргнуо обрве.
  - Ми за ®ега нисмо єапанци, ве· єапанци, нациЌа ратника и мудраца, а не пастира и осуђеника као Американци. Иако Ќе, наравно, ово добро, значи да не·е бити препрека за офанзиву дубоко у Сибир.
  Жена Ќе разиграно померала ноге по поду:
  - Сибир Ќе добар - велики Ќе, богат! А у исто време, Сибир Ќе лош - има снега и хладно·е!
  єамамото напу·и усне.
  - єапански воЌник се не плаши мраза. Ово Ќе суштина Бушидо кодекса: не тражите лак живот за себе, ве· савладаЌте тешко·е. НиЌе ни чудо што Ќе симбол самураЌа - карас! Ова риба увек плива против струЌе.
  Армстронг Ќе био изненађен:
  - Шаран? Тако безопасна риба. Да ли се страшни, прави демони самураЌа апокалипсе упоређуЌу сами са собом са говеђом, коЌа се пржи у тига®у, а не са тигром или лавом.
  єамамото рашири руке.
  - У єапану нема лавова! А тигар Ќе превише нежна мачка, недостаЌе ЌоЌ храбрости. Знате, Ќедан од главних тестова за самураЌа, са десет година, он бива уведен у кавез са тигром и мора да узме комад свежег меса од звери. ТаЌ Зенки се излегао, зар не веруЌете?
  Армстронг Ќе одмахнула главом.
  "Не веруЌем да десетогодиш®и дечак може да се носи са тигром, чак и ако има наЌоштриЌи мач у рукама.
  єамамото Ќе нежно положио руку на девоЌчицина леђа и помиловао ®ену голу, баршунасту кожу.
  - Нисте разумели. Син самураЌа улази у кавез са тигром без мача или икаквог оружЌа. Мора да искористи своЌ снажан ум и снагу во е да убеди тигра да му да храну!
  Армстронг Ќе узвикнуо:
  - Да, просто Ќе невероватно! СамураЌ Ќе прави ђаво! єеси ли и ти био у тоЌ ·елиЌи?
  єамамото спусти очи.
  - Нажалост нема! Ово Ќе обичаЌ из давнина! Али ако хо·еш, баци·емо те у кавез? Реците да желите да уђете у кавез са тигром?
  Армстронг Ќе пред®ала, а ®ене преплануле, нежне грчке руке обавиле су адмиралов врат. Усне су се позиваЌу·е отвориле:
  - Ако си тигар ти, онда сам спреман чак и за пакао! Иако Ќе раЌ гори од пакла без тебе, о моЌ во ени самураЌу.
  єамамото Ќе изненада одгурнуо жену и повикао:
  - Сада треба да сумирам резултате рациЌе на СССР са другим адмиралима, као и да сазнам како стоЌе ствари на копну. Нема времена за препушта®е женским задово ствима. Разумете: нема времена! Зва·у те тек увече. Иначе, уски рез очиЌу и жута кожа ми не сметаЌу.
  Армстронг Ќе преврнуо кукове.
  - Не! Сасвим супротно! Тако Ќош романтичниЌе и необичниЌе! Ти си єапанац, Ќа сам Американац: жута и бела раса, анђео и демон! ОваЌ контраст Ќе луд! Ве·ина жена воли оригинал и не воли остале.
  єамамото Ќе сипао пола чаше сакеа помешаног са "Гинн" и, прогутавши у Ќедном замаху, опустио се:
  - Заправо, мислио сам да су жене конзервативниЌе од мушкараца. Да ли су жене направиле многа научна откри·а?
  Армстронг Ќе забацио главу и протресао плавом косом, рекао:
  - НаЌважниЌе откри·е за жену Ќе откри·е новог мушкарца, само под условом да Ќе к®ига, а не радио! А самураЌи нису говорници!
  Зачуо се хистеричан трен звона, засветле зелено светло. Адмирал Ќе сипао Ќош пола чаше, фркнуо на руском и поЌео лимун намазан медом. Облизнуо Ќе усне и показао дршку самураЌског мача:
  - єа сам лично убио више од стотину  уди, од тога наЌма®е двадесетак девоЌака! Би·еш наЌлепша од свих жртава.
  Армстронг Ќе запретио, исплазивши єамамотов гримизни Ќезик:
  - Имам три сина и они ·е се осветити вама и вашоЌ породици, адмирале!
  єамамото уопште ниЌе деловао увређено.
  - Родила Ќе троЌе деце...
  - Пет! Амстронг Ќе исправио.
  Посебно пет! И задржао девоЌчин струк?
  Госпођа Ќе пребацила ногу преко врата:
  - єа сам Американац и то говори све!
  єамамото климну главом и просикта:
  - Сад ·е ти до·и дечак, она Ќе веома Ќак нин¤а борац. Послужите га по наЌвишим стандардима. Прим ено к зна®у?!
  Армстронг климну у знак сагласности.
  - Волим младе  уде... Надам се да Ќе згодан?
  єапанци су самоуверено одговорили:
  - єош више! Свиде·е ти се!
  И одлучно напусти кабину. Уместо тога, скоро одмах се поЌавио дечак. Изгледа као да има тринаест или четрнаест година, веома миши·ав, бос и у шортсу. Заиста згодан, са плавом косом.
  Армстронгу Ќе било драго... Што не·е морати да има посла са неком старом наказом.
  Дечак Ќе, међутим, изгледао  утито и Ќезгровито промрм ао на енглеском:
  - Скини се!
  Жена се насмешила и рекла:
  - Можда мало романтичниЌе!
  Дечак ЌоЌ Ќе одговорио ошамаре®ем по лицу. Госпођи образ гори. ШпиЌунка Ќе тешко уздахнула и почела да се скида. АваЌ, почетак ниЌе баш обе·аваЌу·и.
  Дечак Ќе показао зубе, скинуо шортс и открио тешко мушко савршенство.
  Шиштало цере·и се:
  - Ле·и!
  Уз уздах, леди Армстронг Ќе легла на леђа и раширила ноге. Дечак Ќе са притиском и врло грубо ушао у ®у, и почео да удара као из митра еза. Без милова®а, без речи...
  ШпиЌунка Ќе ве· била искусна курва и ниЌе била повређена. Напротив, оштри трзаЌи су скоро приЌатни. Тако су Ќе узбудили, а пе·ина Венере Ќе почела да се пуни влагом. Онда Ќе сасвим кренуло, и чули су се сладострасни Ќауци.
  Даме су грубе, али и ово Ќе задово ство. И овде те прекрива талас оргазма.
  Дечак изненада престаЌе да лупа, снажно хвата леди Армстронг за косу и саги®е се гол до свог савршенства. ШпиЌунка отвара уста и млаз ЌоЌ удара у Ќезик. НиЌе ни први пут. А бела каша од дечака Ќе слатка и веома приЌатна на укус. Армстронг облизуЌе усне са искреним задово ством.
  Тада се и сам млади нин¤а лицем наги®е ка ®еним грудима и почи®е несебично да ради. Армстронг задрхти од новог таласа екстазе и риче као бивол у кланици. Она мора да ухвати савршенство своЌим гримизним устима. И да радим са ружичастим Ќезиком. Док поново не букне фонтана белог и слатког.
  Тако забавно. А млади, миши·ави и плавокоси нин¤а Ќе Ќедноставно неуморан. Његова енергиЌа Ќе неизмерна и неодо ива. ОваЌ славни борац и бедни гигант. И плава коса... єедноставно све Ќе супер и наЌвише класе.
  Ремонтовани Е-50 Ќе кренуо у борбу. Руси су ипак прилично поставили утврђе®а, а Немци су морали да савладаЌу одбрану у дубини. Ратници су методично уништавали батериЌу.
  Герда Ќе пуцала, разбиЌаЌу·и совЌетски топ, а онда са осмехом у гласу рекла:
  - Би·емо  уде, и ту·и канте!
  Шарлот Ќе певала своЌе бакарноцрвене локне:
  - Ми смо, ох, разбоЌници! РазбоЌници!
  И притиском на дугме ¤оЌстика голим прстом, послала Ќе проЌектил, разбиЌаЌу·и совЌетски бункер.
  А онда Ќе Кристина заглушно зарежала:
  - Бенг бенг! А ти си мртав! Мртви! Мртви!
  И такође притиска грациозну ногу голим прстом, ша у·и неприЌате а у нокаут.
  А онда Ќе била Магда. Ево девоЌке. Притиш·е и ¤оЌстик прстима босих ногу, и како млати.
  - О, ко нас види одмах ·е дахну!
  Шармантна Герда, тресу·и пуним грудима, лупила Ќе о тридесет и четири и зацвилила:
  - А за некога ·е мирисати пржено!
  Шарлот Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и цвркутала као врабац:
  - А ми нешто држимо у ®едрима!
  Кристина Ќе гранатом растргала совЌетски пишто  и зашуштала, шмрцваривши гримизне усне:
  - Не прилази нам...
  Магда Ќе такође притиснула дугме голим прстом. Дунула Ќе у тридесет четворку и викнула:
  - Не прилази нам!
  И Герда, ова агресивна звер плаве косе, такође ·е лупити проЌектилом, а тридесетчетворка ·е прснути као нос боксера под песницом ударца. И ратник ·е кукати:
  - Уби·емо га!
  И опет ·е девоЌке бризнути у плач и пуцати, без икаквог жа е®а и паузе.
  Шарлот Ќе одушев ено узвикнула:
  - єа сам велики п ачкаш...
  И такође како погађа совЌетску хаубицу. Само су делови летели у различитим правцима.
  Кристина режи. Док притиска голи прст на дугме ¤оЌстика и цврку·е:
  - А к·и демона Ќе мртва!
  Магда такође закуцава босим ногама на ударни предмет, разбиЌа совЌетски тенк и издаЌе:
  - И не скроман!
  Герда Ќе показала зубе, зуби су ЌоЌ б еснули. Замислила Ќе згодног млади·а. Тако миши·ав, атлетски, са ре ефом миши·а и великим мушким савршенством. И како се она наги®е и обавиЌа своЌе гримизне усне око ®еговог пулсираЌу·ег Ќезгра од жада. Како Ќе укусно, као сладолед од чоколаде. И онаЌ чоколадни сладолед коЌи лижеш Ќезиком. И тако Ќе лепо, тако узбуд иво.
  О, како Ќе лепо ако ЌоЌ се с леђа придружи Ќош Ќедан млади·. И пулсираЌу·и штап од жада у·и ·е у влажну пе·ину Венере. И како Ќе сЌаЌно.
  Герда се чак тресла од клонулости. Како ЌоЌ се то чинило дир ивим и дивним.
  ДевоЌка Ќе пуцала на совЌетски пишто . А она Ќе задив ено цикнула, удараЌу·и босом ногом:
  Момци, момци, на вама Ќе...
  Шарлот Ќе такође млатила и разбила руски тенк, док она брб а, тресу·и пуним попрсЌем:
  - Спасите зем у од ватре!
  Кристина Ќе протресла своЌу бакарножуту косу. Оголила Ќе ватрени осмех, цврку·у·и:
  - Ми смо за мир, за приЌате ство, за осмехе света....
  Магда Ќе голим прстом послала клик на ¤оЌстик. Разбила Ќе совЌетски тенк и зарежала:
  - За срдачне састанке!
  Ратници су изгледали изузетно расположени. И како су показали зубе. И намигуЌу и цвиле.
  Шарлот такође замиш а момка. Млад, али са брадом. Док ЌоЌ милуЌе груди. Док брада голица груди, ковр¤ава коса прелази преко зрелих Ќагода брадавица. И голица Ќе, и  уби ЌоЌ груди. Заокружите слатку, медну брадавицу своЌим Ќезиком. Таква Ќе идила. А ако момак Ќош забоде Ќезик у пе·ину Венере. Какав укус!
  Шарлот пуца и вришти:
  - И мач ·е бити оштар!
  Наравно, девоЌке, иако лепотице, чине пр аво дело - убиЌаЌу совЌетске воЌнике. Али тако су их учили од раног дети®ства. Они су немилосрдни вукови.
  
  
  ЛУЦКИ ФУХРЕР ТИЦКЕТ
  Хитлер Ќе добио фантастичну карту: сре·у руског председника Владимира Путина. И постало Ќе фантастично да Фирер води. Истина, не сав Хитлеров карневал. Зауставио Ќе трупе код Дукера. Али евакуациЌа Ќе обав ена за Британце и Французе са великим губицима, и са много ве·им броЌем затвореника. А у борби за превласт у ваздуху, БританиЌа Ќе много више страдала, а Немци су оборили више авиона него у стварноЌ историЌи, док су сами изгубили ма®е. И Фирер Ќе ипак одлучио да слети. И била Ќе прилично успешна. Лондон Ќе пао за Ќеданаест дана. И британске трупе су капитулирали.
  Ве·ина колониЌалних трупа и доминиона признала Ќе новог и, штавише, легитимног кра а БританиЌе пронемачке ориЌентациЌе и МозлиЌеву владу. Тако Ќе Фирер за кратко време однео убед иву победу.
  Али ниЌе стигао да се окрене на исток. єапан Ќе напао САД у луци Перу. Хитлер Ќе зак учио да Ќе неопходно заробити Америку пре него што се ®ена мо·на економиЌа поново изгради на ратним основама. А СССР Ќе, како су обавештаЌци показали, ве· прилично спреман за рат и ниЌе га тако лако прихватити. А зиме у РусиЌи су оштре.
  Поред тога, након заузима®а Лондона, Ста ин Ќе одржао лични састанак са Хитлером и оба диктатора су била веома задово на Ќедни другима. Фирер Ќе одлучио да ·е прво докраЌчити Америку, а потом СССР.
  Ста ин се сложио да би и СССР могао да учествуЌе у рату. Хитлер Ќе дао зелено светло за припаЌа®е РусиЌи, легалну А аску. Али Ќе одбио да се одрекне Финске. Иако Ќе и Ста ин ову териториЌу сматрао исконском, руском.
  Али одлучио сам да се не расправ ам. А А аска ниЌе лоша... Почео Ќе велики рат између СССР-а, єапана, ИталиЌе, Тре·ег РаЌха против САД. Осим тога, бориле су се и Француска и БританиЌа. Фашистичке трупе су потчиниле све колониЌе окупираних зема а.
  А рат са СЌеди®еним Државама Ќе за Тре·и РаЌх од самог почетка ишао успешно. єапан Ќе био мало гори. Али четрдесет друге године Немци су ве· у Ќесен покорили скоро целу Канаду. А у проле·е 1943. почела Ќе офанзива против СЌеди®ених Држава. У биткама су ве· учествовали немачки "Тигрови", "Пантери", "Лавови". И оне су страшне машине. Американци су се жестоко борили, али су постепено губили. Борила се и Црвена армиЌа. Заузевши А аску, Ста ин Ќе ипак послао трупе против СЌеди®ених Држава како би заузео и континент, а не да би био лешинар.
  У борбама "Пантер" и "Тигар", совЌетска возила су имала конкуренциЌу са америчком воЌском. Борбе су показале да Т-34-76 ниЌе дово но наоружан. И Ста ин Ќе следе·е године наредио да се на оваЌ тенк стави ве·и топ и купола. Не ме®аЌте шасиЌу. Али КВ сериЌа се показала прилично слабом.
  Тенк КВ-3 ушао Ќе у сериЌу августа 1941. године, а КВ-5 у септембру ове године. Четрдесет друге године, КВ-4 Ќе такође отишао у сериЌу, а Ста ин Ќе изабрао наЌтежу, али бо е зашти·ену модификациЌу од 108 тона тежине. КраЌем године поЌавио се КВ-6 са три топа, тежине сто педесет тона. А у четрдесет тре·оЌ години и КВ-7 тежине две стотине тона.
  Како се испоставило, сви совЌетски тенкови сериЌе КВ имаЌу лоше перформансе у вож®и, непоуздан ме®ач и генерално се често заглаве и покваре. А резервоар од две стотине тона, уопште, готово Ќе немогу·е превести.
  Али нема лошег без доброг. И сериЌа КВ Ќе иск учена, а уместо ®е се поЌавила сериЌа ИС ... Штавише, Ста ин Ќе чак забранио развоЌ тенкова тежих од четрдесет седам тона. Али Т-34 се показао толико успешним да Ќе Ста ин наредио да се оваЌ тенк учини наЌважниЌим, основним и наЌмасовниЌим.
  Америка Ќе била на удару и Немци и Црвени и єапанци. Слом ена Ќе и са Ќуга и са севера.
  Американци су се брзо сломили... Иако блицкриг ниЌе прошао, у децембру су заузели ЊуЌорк и Вашингтон. А Американци су капитулирали 30. Ќануара 1944. године.
  Наступила Ќе привремена пауза... Тре·и РаЌх и єапан су пробав али своЌу имовину. А СССР-у се ниЌе журило. Ста ин и Хитлер постали су блиски приЌате и. Немци и єапанци су заузели Латинску Америку, борили се у Кини, прогутали друге зем е.
  СССР Ќе завршио тре·и петогодиш®и план. А онда четврти... Тре·и раЌх Ќе спремао ново оружЌе... А 1952. године, 20. априла, почео Ќе нови рат између єапана и Тре·ег раЌха. Ста ин Ќе, наравно, стао на страну Тре·ег раЌха.
  СССР Ќе постао мо·на зем а са високо развиЌеном економиЌом. Главни тенк Т-54 и ИС-7, Ста ину се допала послед®а машина и он Ќе дао зелено светло сериЌи. У Тре·ем РаЌху постоЌала Ќе сериЌа "Е", веома добрих тенкова нове генерациЌе. Али онда су се поЌавиле пирамидалне из сериЌе АГ. Поред тога, нацисти су имали Ќединствено оружЌе - дискете и Ќош много тога. У техничком смислу, Тре·и РаЌх Ќе Ќачи од єапана, и док самураЌи не створе нуклеарно оружЌе, они мораЌу бити освоЌени.
  Ста ин, остарели и ослаб ен, желео Ќе славу. Али Хитлер Ќе рекао да Ќе дозволио да поврати само Курилски гребен и єужни Сахалин.
  Ста ин Ќе био задово ан овим са одређеним резервама. Истина, СССР овог пута ниЌе тако активно учествовао у рату. Борбе су биле жестоке.
  Аленкина тенковска посада борила се на ИС-7.
  СовЌетски тенк Ќе добар, али немачки пирамидални су ипак бо и, и зашти·ениЌи са боком.
  Аленка Ќе голим ножним прстима притиснула дугме ¤оЌстика. Погођен убоЌитим проЌектилом.
  Против тога се борио Ќапански Е-50, копиран по лиценци застареле марке. Ова машина Ќе имала топ од 88 мм са дужином цеви од 100 ЕЛ. Опасно за уЌеда®е са стране и теоретски способно да удари у тик и у чело. Веома висок оклоп. А почетна брзина проЌектила Ќе колосална.
  Гор®и део трупа Ќе прилично добро зашти·ен великим нагибом, али Ќе чело тор®а лошиЌе.
  ДевоЌчица А®ута Ќе голим прстима уперила пишто  и погодила самураЌски тенк. Од првог пута погођен и приморан да у·ути.
  єапанац Ќе прилично окретан, али Ќе тежак скоро колико и ИС-7 са слабиЌом, посебно заштитом на броду.
  Ево Ќош Ќедног Е-50 коЌи су девоЌке погодиле на брод са велике уда ености, иако то захтева феноменалну прецизност.
  Али на краЌу краЌева, црвенокоса Алла Ќе млатарала голим прстима, а то бар нешто значи.
  Али Ќапански Е-75 Ќе у покрету. НиЌе брз као Е-50 и тежи Ќе. Али ®егово чело Ќе снажно зашти·ено. Купола Ќе доста дебела са пред®им оклопом, 252 мм деб а од ИС-2. Чело тела Ќе та®е, али са великим нагибом. НаЌслабиЌа страна трупа Ќе само 120 мм, без нагиба. А у ®има Ќе наЌбо е ударати са велике уда ености.
  Е-75 Ќе помало застарела машина тешка преко деведесет тона. Она Ќе очигледно неадекватна. Иако Ќе топ од 128 мм и да е прилично мо·ан. И Т-54 добро пробиЌа ову машину.
  МариЌа Ќе пуцала голим прстима. Пробила Ќе бочну страну трупа и приметила:
  - НиЌе наЌбо и дизаЌн!
  ОлимпиЌа Ќе дала рафал из митра еза и сложила се:
  - Сигурно не наЌбо е!
  И голих прстиЌу док притиска дугмад.
  єапанци губе нови рат, али се очаЌнички боре и не предаЌу се. Иако ®ихове трупе технолошки заостаЌу.
  СовЌетски МИГ-15 ·е бити Ќачи од Ќапанских аутомобила. А немачки МЕ-462 Ќе потпуно ван конкуренциЌе.
  ПобиЌедили су єапанце у небо. А против диск-плана уопште не постоЌи противотров.
  Иако дискотеке обараЌу скоро све што се кре·е.
  Ева и Гертруда су се показале у свом сЌаЌу обараЌу·и аутомобиле Зем е излазе·ег сунца.
  Ева Ќе опалила голим ножним прстима и зарежала:
  - За мог дечка!
  Гертруда Ќе потврдила док Ќе рушила противнице:
  - Тако да сви  уди умру!
  А такође ·е голим прстима притиснути дугмад ¤оЌстика и оборити неколико авиона.
  єапанци су били тучени и притиснути у сваком погледу. Хитлер Ќе захтевао да се неприЌате и што пре окончаЌу.
  Герда и Шарлот су се заЌедно бориле у тенк у облику пирамиде. Тежина аутомобила Ќе само четрдесет пет тона, а оклоп Ќе 250 мм са великим нагибима под свим угловима. А мотор Ќе 1800 ко®ских снага, гасна турбина.
  И топ под високим притиском коЌи сваког млати као ма ем. Нека Ќе калибар само 88 мм, али каква велика брзина проЌектила.
  Не могу одолети немачком тенку.
  Герда Ќе ударила дугмад ¤оЌстика голим прстима препланулих ногу, разбила Ќапански тенк и залаЌала:
  - За величину комунизма у ариЌевскоЌ зем и!
  А девоЌка Ќе исплазила Ќезик. Покретан Ќе и ружичаст.
  Шарлот Ќе такође пуцала голим прстима, ударила неприЌате а и зацвилила:
  - За свету РусиЌу!
  И намигнула своЌоЌ другарици.
  И потукли су єапанце теме но, и жустро.
  Албина и Алвина се такође добро боре на небу, побеђуЌу єапанце, и разбиЌаЌу их.
  Албина Ќе врло активно срушила уз помо· голих прстиЌу и зг®ечила самураЌе на небу ...
  И урлао:
  - Слава Тре·ем РаЌху!
  Алвина Ќе срушила Ќапански ауто и зашкрипала:
  - Слава Пруским Ќунацима!
  И такође користе·и голе ножне прсте.
  ДевоЌке су веома борбене и ломе све препреке. Када самураЌ авион изгори као бак а и падне. А иза ®ега петоро бораца из Зем е излазе·ег сунца.
  Тако да су девоЌке овде невероватно добро уигране.
  Елизавета Ќе на тенку Т-54 са своЌом посадом и уништава Ќапанске тенкове.
  НиЌе лако борити се. Главни Ќапански тенк копиран из ране модификациЌе Е-50 Ќе веома озби но возило. И по пред®ем оклопу и наоружа®у ниЌе инфериоран од совЌетског тенка. А чак и мало ®ен пишто  Ќе оклопниЌи и бо е штити чело трупа, посебно врх.
  Истина, єапанац Ќе тежи од совЌетског аутомобила, али снажниЌи мотор то компензуЌе.
  Елизабет шутира из да ине и маневрира.
  ТачниЌе, ЕуфрасиЌа вози. И не дозво ава да га ухвате.
  Екатерина, чланица посаде, лупила Ќе голим ножним прстима и зацвилила:
  - За комунизам!
  Тада ·е Елена, као експлозиЌа, разбити мету у страну. И урлати:
  - НаЌпрецизниЌи смо на свету.
  Тенк Т-54 єапанци могу да пробиЌу у чело, а Ќош више у бок. И он нема предност у борби. Тако да Ќе тешко борити се са самураЌима.
  А ево и Е-100. Веома гадан ауто. Њен оклоп Ќе Ќак из свих углова, а пишто  Ќе веома мо·ан на 150 мм. То ·е разбити совЌетски аутомобил у комаде. А кроз єапанце Ќе тешко пробити се. 210 мм са штитовима од плоча.
  А чело Ќе 250 милиметара.Тако да не можете пробити таквог колоса.
  Приближава се тенк Т-54. Не бушите єапанце у чело. Притисну·у да убодем са стране и онда су само оборени.
  Пишто  Ќе мо·ан, али Ќе ®егова брзина па бе нижа. А тачност такође сма®уЌе калибар.
  Дакле, од ЕвроазиЌе се тражи виртуозно маневриса®е. Па да се, не даЌ Боже, не погоде.
  ДевоЌка Ќе певала:
  - РусиЌа Ќе наша велика сила,
  РусиЌа Ќе наша велика зем а...
  Мо·на во а, поуздана слава,
  ТвоЌ заувек!
  Елена Ќе ударила Ќапански Е-50 и приметила:
  - Живимо у СССР-у, а не у РусиЌи1
  ЕвроазиЌа се сложила са овим:
  Да, али поента Ќе иста!
  И тако су избегли пуц®е, и склизнули до самог тенка. А право у страну, у делу где нема нижег нагиба и у штитове, забиЌаш из калибра подцева.
  И Е-100 почи®е да детонира и експлодира. И како то све испадне.
  РусиЌа под Ста ином Ќе Ќака и авиЌациЌа, и тенкови, а делом чак и флота.
  До сада, међутим, СССР нема превише великих бродова, али су поставили пристоЌно мале.
  А на разарачу целу посаду чине саме девоЌке. И теме но млатиЌу єапанце.
  И ®ихови се бродови, без да ег, распадаЌу.
  ДевоЌке трче около и голим прстима ша у топовске гранате.
  И како им б ескаЌу голе ружичасте потпетице.
  Ста инида, командант посаде, узео Ќе и запевао:
  - Слава нашоЌ СветоЌ Ота¤бини!
  И опет, совЌетске пушке удараЌу по єапанцима. А сада цела крстарица самураЌа експлодира. А жути воЌници се даве.
  Ево опет борбе...
  У првих шест месеци териториЌа коЌу контролише Зем а излазе·ег сунца Ќе преполов ена.
  И било Ќе победа на свим фронтовима.
  Црвена армиЌа Ќе заузела Ќужни Сахалин и прешла на Курилска острва. Напали су и Ман¤уриЌу. И борио се за Порт Артхур.
  А Ќуриш на оваЌ град Ќе био веома жесток.
  Аленка се борила са єапанцима и гугутала, показуЌу·и зубе:
  - Ми ·емо победити!
  И голим ножним прстима притискала Ќе дугмад ¤оЌстика, и дигла у ваздух самураЌску хаубицу.
  А®ута Ќе такође пуцала. Разбио неприЌате а и зацвилио:
  - За СССР!
  А Ала Ќе закуцала див им бесом и зацвилила:
  - За нове границе!
  И, такође, са голим прстима на ногама, као да чеки·ем.
  МариЌа Ќе цвркутала и зарежала:
  - За Ста ина!
  И ударили су свом снагом...
  И ОлимпиЌа се борила голим прстима, како да сече неприЌате а, и да се мрви.
  Порт Артур Ќе пао ... И ово Ќе велика победа.
  єош три месеца траЌале су борбе на другим местима... Дошла Ќе 1953. година... Борбе у ®оЌ су веома окрутне.
  СовЌетске трупе су покушале да се искрцаЌу у єапану, али су их обориле Ќединице за самоодбрану.
  И на мору борбе Ќош нису Ќе®але...
  ДевоЌке су се бориле као прави витезови.
  И наравно, биле су голоноге и веома лепе, преплануле. И како су бомбама тукли єапанце.
  А остале девоЌке се туку. На пример, Анастасиа Ведмакова. Она Ќе тако борбена девоЌка и чини таква чуда на МИГ-у-5.
  И обара Ќош Ќедан авион, овога пута Ќапански, из топа калибра 37 мм.
  Пилот се бори у Ќедном купа·ем костиму и изузетно Ќе агресивна девоЌка. И изузетно прецизно погађа неприЌате а.
  И сваки ®ен ударац погодио Ќе мету.
  АнастасиЌа Ќе цвркутала, певаЌу·и:
  - Химна домовине пева у нашим срцима,
  Не постоЌи лепша жена у целом универзуму...
  Стисните Ќачи витешки митра ез,
  Умри за Богом дану РусиЌу!
  Акулина Орлова, коЌа се бори са єапанцима, показуЌу·и зубе, приговара:
  - Не! Бо е нека душман погине, а ми ·емо живети!
  И сетила се како су, на пример, партизанку Лару мучили єапанци. А ова девоЌка Ќе боса протерана кроз снег. А она се само смеЌала ¤елатима у лице. Чак и када су широке траке усиЌаног гвожђа биле нанесене на ®ене голе, смрзнуте табане, успела Ќе да обузда своЌ крик бола. Иако Ќе угризена усна крварила.
  Ово Ќе била партизанка Лара.
  И имала Ќе велико срце. И издржала Ќе кад су Ќе тукли бод икавом жицом, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  Дакле, ниЌе ништа рекла. Нису Ќе убили, ве· су Ќе послали у логор смрти у каменолом.
  Ни ту се Лара ниЌе сломила, ве· Ќе наставила пут пуна храбрости и Ќунаштва.
  Акулина Орлова Ќе оборила Ќош Ќедан Ќапански авион и певала:
  - Бори·емо се против неприЌате а до краЌа,
  Подвизи воЌника се не рачунаЌу у броЌ...
  Руси су увек умели да се боре -
  Сатана ·е бити уништен!
  Али сада Ќе ве· дошао март... Ста ин Ќе мртав. Завршено Ќе славно доба владавине диктатора и осваЌача. БериЌа Ќе постао наследник. Ста ин Ќе чак оставио тестамент да Лавренти Палицх треба да буде председник Државног комитета за одбрану и вођа.
  А 2. маЌа, главни град єапана, Токио, заузели су Немци и совЌетске трупе. А 9. маЌа 1953. уследила Ќе предаЌа Зем е излазе·ег сунца и рат Ќе завршен победом. И све Ќе изгледало добро и приЌатно.
  20. априла 1955. одржана Ќе прва мисиЌа са  удском посадом на Месец. Испред човечанства се чинио читав безгранични космос.
  Али 20. априла 1957. Хитлер Ќе кренуо у рат са СССР-ом. Ве· Ќе све контролисао и на ®еговом путу Ќе остала само Ќедна сила.
  Ко ·е зауставити Хитлера?
  ЛаврентиЌ БериЌа Ќе оЌачао на власти. Он Ќе ГрузиЌац, и ово Ќе ма®е-више као да Ќе сенка Ста ина одговарала народу.
  И долази рат...
  Немци су Ќаки, и имаЌу трупе из целог света. СССР Ќе такође Ќак, али инфериоран у односу на Вермахт у технологиЌи.
  ПоЌавио се тенк ИС-10 ... ИС-11 и ИС-12, али ове машине су релативно лаке са педесет тона, само Ќе топ мо·ниЌи и дугоцевни за ИС-11 на 122 мм, за ИС- 12 - 130 мм. И само Ќе ИС-15 направ ен као мо·ниЌи тенк од ИС-7. Имао Ќе 152-милиметарски и истовремено дугоцевни топ тежак око сто тона.
  ПоЌавио се и Т-55. Са снажниЌим топовима калибра 105 мм и бо е зашти·еним.
  У почетку су Немци успешно напредовали. Њихови тенкови су напредниЌи, као и друга возила. И што Ќе наЌважниЌе, много више снаге.
  За три месеца тврдоглавих и жестоких борби, нацисти су стигли до Москве. А зима Ќе Ќош далеко...
  ЛеЌди Армстронг Ќе наставила да се бори, заЌедно са своЌим пратиоцима.
  Четири девоЌке су се бориле на тенк Геринг-5. То су Енглески®е у служби Вермахта. И ниЌе им нимало лако. Морамо се борити против бо шевика, коЌи се боре и фанатично и вешто. Не даЌте БританиЌи порекло.
  ЏеЌн Ќе прецизним ударцем оштетила руски топ и загугутала:
  - Живот Ќе тренутак, између прошлости и буду·ности!
  Грингета, оваЌ босоноги тоб¤иЌа, употребио Ќе пишто , запуцао и одушев ено сиктао:
  - Ми смо орао девоЌка!
  А ®ен проЌектил ·е погодити право у совЌетску хаубицу. Да, девоЌка Ќе стварно супер. И уништава све редом.
  Мала®а Ќе такође шутирала голим ножним прстима. Уништио руски пишто . Изазвао Ќе детонациЌу борбених комплета. Ево шта Ќе полетна девоЌка. И цвркутала:
  - Буду·ност ·е бити светла... Рат ·е се завршити, веруЌем у то!
  Матилда рече са сум®ом:
  - Имам осе·аЌ да се ударамо више од Ќедног века. Све борбе, и борбе, и борбе!
  Лепа ЏеЌн Ќе праснула у смех и духовито приметила:
  - Бо е борбе него нуле!
  И поново погодио совЌетски пишто  прецизним ударцем. Она Ќе овде заиста девоЌка. А маргина сигурности обара Русе.
  Пре борбе девоЌке су се мало одмориле у кафани. Пили смо баварско пиво, Ќели масну сви®етину и Ќаг®етину. Затим су позвали десетак млађих мушкараца и зезали се са ®има. И смешно Ќе и веома приЌатно.
  Ионако Ќе добро за девоЌке. И такво задово ство за Ќака и прилично млада тела.
  Одмах се пове·ава енергетски набоЌ пре битке. И вуче, на наЌстварниЌе подвиге! А онда ратници босим ногама притискаЌу дугмад и обараЌу колосалне резултате.
  Сада ЌуришаЌу на Москву. А град не жели да попусти. Руси су тако тврдоглави. Заиста, изгледало Ќе краЌ®е време да схвате да Ќе ®ихов положаЌ безнадежан и да се предаЌу на милост и немилост победнику. Дакле не. Они траЌу. Покажите непоколеб иво хероЌство. И издржи, тамо где се чинило да нема шанси, нема задржава®а.
  Британци, на пример, у бици за Лондон нису били тако тврдоглави. Брзо су одустали. А сада се боре у истом тиму са нацистима!
  И шта? Направите своЌу кариЌеру!
  ЏеЌн се осе·а на белом ко®у и прилично самоуверено. Желим да се покажем девоЌци са наЌвише тачке гледишта. И добро протресите Русе. Да и сама постане права кра ица.
  Ратник поново пуца. Погађа руски топ, па страсно каже:
  - Ускоро ·е бити раЌ на планети!
  Како лепа девоЌка телом, али чини мрачна дела.
  Грингетов тоб¤иЌа такође ниЌе промашаЌ. Разбила Ќе хаубицу од 152 мм као коцку леда чеки·ем. Ето каква Ќе она окретна и светлуцава девоЌка. Вероватно не·ете на·и лепшу. Иако ... Миши·ава девоЌка, помало рустичних и Ќедноставних црта. Рудди, делуЌе густо, али у телу нема ни капи масти. Тако Ќе крепко.
  Она много воли секс и никада не спава сама. Воли када ®ено снажно тело набораЌу мушке руке. Грингета Ќе веома лепа девоЌка. Али шта то ради. Поново Ќе погодила совЌетску батериЌу. Ево гад...
  Грингета Ќе кроз смех певала:
  - На гозби ниЌе било вина, него Ќе сатана направио вотку!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  И опет тенк "Геринг"-5 води ци ану ватру. И ратници у ®ему су веома завод иви. Промашили су Ќедном и погодили три пута. Онда су се тукли голим табанима! И показали зубе.
  Међутим, радост к·ери окупиране БританиЌе била Ќе кратког даха. Ево Ќедне од босоногих девоЌака коЌа Ќе успела да гурне мину испод гусенице. И ово садаш®е униште®е Ќе тако успешно прошло да Ќе неколико клизалишта одмах пукло. И огроман тенк од седамдесет тона одмах Ќе изгубио покрет ивост.
  Морао сам да однесем ауто на поправку. Замену Ќе на лицу места извршила специЌална екипа.
  Да, "Геринг" -5 се не може поредити са пирамидалном породицом АГ. Али такво, наЌгоре оружЌе добиле су енглеске девоЌке.
  Али овде се боре совЌетске девоЌке.
  Ве· августа 1957. Москва Ќе потпуно опко ена и ®ен положаЌ делуЌе безнадежно.
  Алионка се бори на ИС-15. Снажан развоЌ совЌетских дизаЌнера. Пред®и оклоп Ќе нагнут 500 мм. Не пробиЌаЌте Немце. А тежак Ќе нешто више од сто тона. И гаснотурбински мотор од 3200 ко®ских снага. И топ способан да из да ине пробиЌе немачке пирамидалне тенкове.
  А онка Ќе голим прстима млатила немачки ауто и шкрипала:
  - За велику РусиЌу!
  И лепотица Ќе цвркутала.
  А®ута, такође, како победити неприЌате а. И он такође користи своЌе голе ножне прсте, и пробиЌа тенк са велике уда ености и цвили:
  - За Домовину!
  Пушка има дужину цеви од 120 ЕЛ, што Ќе импресивно. И проЌектил са ураниЌумским Ќезгром. ОваЌ тенк има и дванаест митра еза коЌи су веома мо·ни.
  Алла се такође обрушила на нацисте и викала:
  - За наш СССР!
  И МариЌа Ќе узела и исекла нацисте, и овога пута своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика, цврку·у·и:
  - За маЌку РусиЌу!
  ОлимпиЌске игре су такође као рез на неприЌате у. И откину·е кулу немачког тенка и зацвилити:
  - За Ота¤бину и слободу до краЌа!
  СовЌетски тенк се показао веома борбеним ...
  Али аваЌ, снаге су неЌеднаке...
  Веома неЌеднако...
  Али девоЌке коЌе седе у заседи хватаЌу своЌ тренутак.
  Елизабет Ќе погладила трбушне миши·е. Затим Ќе уз помо· голе пете послала прецизан проЌектил на неприЌате а.
  И погоди неприЌате а право у мету.
  А она Ќе гукала:
  - єачи ратниче, стисни митра ез,
  До·и ·е заним ив резултат!
  Елена Ќе послала убиствени поклон смрти на мету и напоменула:
  - Хитлер Ќе напрасно гурио главу у нас. Колико год да се повлачимо, не·емо одустати!
  Екатерина Ќе такође пуцала, пробила мету и приметила:
  - Не закуцавамо ексере, али нешто суштинскиЌе треба да се уради!
  ЕврасиЌа Ќе дала рафал из митра еза и рекла:
  - РусиЌа под Ќармом не·е се савиЌати, наша воЌска се не предаЌе!
  Елизабета се сложила са овим:
  - Не! Црвена армиЌа се не предаЌе!
  А такође Ќе голом петом послала проЌектил на мету. И испало Ќе добро и тачно.
  Морамо издржати по сваку цену. Овде су нацисти мучили пионира.
  Узели су дечака голог. А онда су почели да га туку усиЌаном жицом. Жестоко су ме тукли док нисам изгубио свест. А затим се сипа сланом водом. Како Ќе дечак вриштао од муке. И ве· се опет пекло с бак ама. А онда су га узели и забили усиЌани штап у анус.
  Ето колико су Фрицови били окрутни. єош Ќедна забава коЌу имаЌу Ќе прже®е пета. єедна комсомолка Ќе била премазана у ем по ђону, а испод ®е запа ен мангал. А девоЌка вришти од страшног бола. А нацисти прже и певаЌу песму себи.
  А шта Ќош нису урадили. И девоЌкама прсти на босим ногама полом ени, а момци растворени у киселини, и кожа им Ќе жива откинута.
  Елизабетх Ќе поново пуцала. Погодио Ќе мету и загугутао:
  - Никада не·емо одустати!
  И Елена се сложила са овим:
  - Никада не одустаЌ!
  И послала Ќе проЌектил на мету уз помо· голих ножних прстиЌу.
  єош Ќедан тенк Ќе однесен и запалио се као бак а...
  Кетрин Ќе агресивно приметила:
  - Би·емо прваци света!
  И голом петом послала Ќош Ќедан проЌектил у мету.
  Али аваЌ, и поред свег Ќунаштва у септембру, Москва Ќе пала. А у октобру су Немци ве· стигли до Урала. И заузели су Централну АзиЌу са Ќуга. И до децембра 1957. године потпуно су окупирали целу териториЌу СССР-а.
  Тако Ќе завршено осваЌа®е света.
  20. априла 1959. одржан Ќе референдум за успостав а®е монархиЌе и светског царства Тре·ег раЌха. То се поклопило са првим летом астронаута на Марс и новим достигну·има Тре·ег раЌха. И Хитлер ·е добити титулу супер-цара.
  Чинило се да су сви ци еви постигнути.
  Али у маЌу 1961. Хитлер се срушио у авиону и ®егова бри антна и дуга владавина Ќе прекинута.
  Али ®егов наЌстариЌи син Ќе ве· постао одрасла особа, а Фирерова династиЌа Ќе постала стабилна и Ќака. И сада Тре·и РаЌх осваЌа свемир.
  Сви народи су добили Ќеднака права и држав анство новог царства.
  А човечанство се кре·е ка светлиЌоЌ буду·ности!
  
  НАПОЛЕОНОВА ПОБЕДА ПОД ВАТЕРЛООМ
  Наполеон Ќе победио у бици код Ватерлоа. У време битке ниЌе имао напад, а Британци су поражени. А онда су потучени и Немци на челу са Блухером. Затим су Французи преузели ХоландиЌу.
  Поново су победили Прусе и АустриЌанце. РусиЌа ниЌе хтела да улази у рат. Цар Александар се први уморио од борбе и ниЌе хтео да пролива крв.
  Наполеон Бонапарта Ќе такође био склон да не одуговлачи рат. Наневши поново неколико пораза савезницима, он Ќе склопио мир са ®има. Француска Ќе добила део ИталиЌе и ХоландиЌе и неке зем е у НемачкоЌ и смирила се.
  Неко време, наравно... Наполеон Ќе двадесетих година напао Алжир и освоЌио га. А онда Ќе преузео Мароко. Почела Ќе афричка ера експанзиЌе цара. Наполеон се борио у Африци и ®егове трупе су поново стигле до Египта и Судана.
  Наполеон се учврстио у Африци... Али Ќош се ниЌе попео у Европу. Цар Ќе тих дана живео прилично дуго. А умро Ќе 1840. године у седамдесетоЌ години, пошто Ќе провео тридесет шест година као цар, и укупно воде·и Француску четрдесет година! Ово Ќе веома дуга и славна владавина. Под ®им Ќе Француска доживела и победе и окупациЌу. Ве·ина Африке, ук учуЌу·и Судан и НигериЌу, постала Ќе француске колониЌе. Штавише, Наполеонови маршали су освоЌили и Индокину.
  ОЌачана Ќе династиЌа Бонапарте. Наполеон ИИ Ќе такође имао децу и попео се на престо у прилично зрелом добу. И ®егова династиЌа наставила Ќе своЌ славни успон. 1848. године, искористивши револуциЌу у АустриЌи, Француска Ќе одузела ИталиЌу Хабзбуршком царству. Затим Ќе уследио рат са РусиЌом заЌедно са БританиЌом.
  Французи су заЌедно са АустриЌанцима победили Русе. И заузели су много зем е. Ук учуЌу·и УкраЌину. Наполеон ИИ Ќе основао Комонвелт, постав аЌу·и свог брата на престо. РусиЌа Ќе став ена у категориЌу малих сила. Наполеон ИИ Ќе наставио своЌа осваЌа®а и заузео Ќош Пруске и АустриЌе. И тамо, такође, постав аЌу своЌе рођаке, добиЌаЌу упориште у Европи. БританиЌа Ќе покушала да приговори, али Ќе претучена...
  Када Ќе у Америци избио грађански рат, Наполеон ИИ Ќе интервенисао на страни Ќуж®ака. И победио Ќе ... Француска Ќе такође наставила осваЌа®е Африке и преузела контролу над ИндиЌом. На мору су Французи, имаЌу·и надмо· у ресурсима, били против Британаца као слон против Моске. И чак су заузели саму БританиЌу искрцава®ем на континент 1873. године.
  Француска Ќе преузела и АустралиЌу и Канаду и постала суперсила. Године 1881. умире и Наполеон ИИ Велики. И Наполеон ИИИ Ќе ступио на престо. Под ®им, Француска Ќе наставила да премешта своЌе трупе широм света. Конкретно, постоЌала Ќе кампа®а против Москве и и РусиЌа и СЌеди®ене Државе су се коначно покориле. И био Ќе рат у Кини. 1904. године, након смрти Наполеона ИИИ, Наполеон ИВ Ќе ступио на престо. Следе·е године Ќе заузела єапан и неколико година касниЌе завршила осваЌа®е Кине. Тада Ќе почела инвазиЌа на Латинску Америку. Наполеон Пети коЌи Ќе владао 1933. завршио Ќе осваЌа®е свих зема а света и ствара®е светске империЌе. 1937. године догодио се први лет човека у свемир. Године 1945.  уди су летели на Месец. И 1957. на Марс, а следе·е године на Венеру.
  Било Ќе то осваЌа®е свемира. До краЌа двадесетог века све планете Сунчевог система ве· су посетили астронаути, па чак и на неким местима - на Месецу, Марсу, Венери, основана су насе а.
  А 2021. године почео Ќе лет прве међузвездане експедициЌе. Француска империЌа, мултинационална и огромна, преузела Ќе контролу над целим светом и Сунчевим системом. А ®ени снови су мо· над универзумом!
  
  
  НОВЕ АВАНТУРЕ ВОДАДОВА У СВЕТУ АИВЕНГО
  Иако Ќе Ребеку од погуб е®а спасио храбри АЌвенхо, ®ена прича ниЌе завршила. Као и авантура. Исак Ќе свакако дао све од себе. И почео Ќе да тражи назад накит и скупу ориЌенталну оде·у узету од Ребеке. Али, наравно, одбиЌен Ќе.
  Оно што Ќе ве· власништво реда, онда Ќесте, а єевреЌи нису обавезни да приЌав уЌу.
  Тако Ќе Ребека провела неко време по хладном времену боса, и само у огртачу од костриЌети. Да, пре погуб е®а била Ќе боса и разодевена и зак учана у монашкоЌ келиЌи. Било Ќе хладно и влажно и било Ќе пацова. Овде Ќе Ребека била тако исцрп ена и бледа.
  Боси боравак у тамници и на улици по хладном времену довео Ќе до тога да се девоЌчица Ќако прехладила и разболела. А Исак Ќе хитно морао да ангажуЌе лекаре. Тако Ќе добро потрошен, ук учуЌу·и и пла·а®е откупа п ачкашима.
  И тражио сам начин да негде нађем и зарадим новац. Штавише, Ричард Лав ег Срца наЌавио Ќе да ·е се поводом ®еговог круниса®а одржати грандиозни турнир. А победник ·е добити велику награду.
  У том тренутку, Исак изненада угледа дечака у кратким панталонама, босог, голог до поЌаса, али веома миши·авог. Миши·и су му били веома лепи, и дубоко изражени испод преплануле коже. По стандардима сред®ег века, дечак ниЌе био нимало мали, али са дети®астим, округлим лицем. єасно Ќе да Ќе то Ќош увек дете коЌе ·е, ако одрасте, постати човек веома мо·не грађе.
  Исак Ќе са осмехом упитао дечака:
  Шта млади· жели?
  Дечак Ќе, удараЌу·и босом ногом, рекао:
  - Желим да учествуЌем на витешком турниру! У исто време помозите своЌоЌ болесноЌ ·ерки!
  Богати єевреЌин се изненадио:
  - Да ли си ти лекар?
  Дечак Ќе са осмехом одговорио:
  "Упркос мом младалачком изгледу, ве· имам доста искуства у убиЌа®у. И у медицини! И потпуно бесплатно!
  Исак Ќе одушев ено одговорио:
  - Предивна! Па добро. Имате Ќаке миши·е, али да ли ·е они бити дово ни за учеш·е на турниру?
  Дечак Ќе са осмехом рекао:
  - Донеси ми потковицу!
  Богати єевреЌ се намрштио.
  - Зашто!
  Дечак Ќе самоуверено рекао:
  - Поломи·у га!
  Исак Ќе зарежао:
  - Добро, веруЌем! Имаш много лепе миши·е, на истоку би те радо продали у султанов харем!
  Дечак Ќе као одговор скочио, неколико пута се окренуо у ваздуху и заурлао:
  - Не·у одустати!
  єевреЌин изненађено звижди:
  - Како си брз и окретан! Добро, да·у ти ко®а и оклоп са коп ем и мачем за турнир. Само ·еш ти мени све ово вратити у троЌкама!
  Дечак климну главом.
  - Па зато што ко® и оружЌе и оклоп иду победнику. С тим у вези, можете се борити.
  
  Веома задово ан, Исак Ќе рекао:
  - СЌаЌан млади·... Како се зовеш?
  Дечак Ќе скромно одговорио:
  - Олег Рибаченко! єа сам ратник коЌи помаже слабима, а обично служи РусиЌи. Али у овом случаЌу, дошао сам да спасем твоЌу ·ерку. Пошто Ќе бронхитис веома опасна болест по стандардима сред®ег века. А мало Ќе вештих лекара коЌи могу да спасу девоЌку!
  Исак Ќе одговорио са осмехом:
  - Изгледаш много стариЌе него што изгледаш?
  Дечак климну главом.
  - Да, био сам много година! Тешко Ќе и изброЌати колико, пошто путуЌем и живим у различитим световима. Али имао сам толико догађаЌа и утисака.
  єевреЌ Ќе приметио:
  - У РЕДУ! Иди и исцели моЌу ·ерку! У међувремену, посла·у по ко®а и оклоп. Да, и сада мерите раст. Чини се да си само дечак, али прилично крупан и широких рамена. Висок као АЌвенхо, а можда ·еш бити шири у раменима!
  Олег климну главом и рече:
  - За лече®е ваше ·ерке треба ми алкохол, маст, десетак малих шо ица. - Видевши како се Исаково лице искривило, дечак пожури да дода. - Шо е су само накратко. И такође би било лепо прона·и сало од Ќазавца. Дечак Ќе намигнуо. И ваша ·ерка ·е бити као нова!
  Исак климну у знак сагласности.
  - Да, само мали мађионичар! Па, све ·е бити спремно, иди и спаси моЌу ·ерку.
  Дечак Ќе блистао босоногим, округлим, ружичастим и потпуно без прашине штиклама.
  Почела Ќе да се буни око Ребеке. ДевоЌка Ќе била бледа и каш ала се. Заиста, за разлику од бесмртног дечака, она ниЌе била навикла на хладно·у. Ћерка Ќедне Ќужне зем е, у Ќесен БританиЌе, провела Ќе но· боса и у Ќедном огртачу са влажном и хладном ·елиЌом, и пар дана на отвореном. Ево и опростити не дуго.
  А сада треба да ЌоЌ ставите банке - наЌефикасниЌи народни лек, коЌи много помаже.
  Ребекина кожа Ќе прилично бледа и ниЌе препланула. Осрамотила се гола пред згодним миши·авим дечком.
  Олег Рибаченко Ќе рекао став аЌу·и кажипрст на усне:
  - єа сам доктор! Не стиди ме се!
  А девоЌка се осмехнула.
  Дечак, коЌи Ќе ве· имао искуства, ставио ЌоЌ Ќе конзерве. ДевоЌка се тргне.
  Али Олег Ќу Ќе нежно миловао, оборио изгребане табане. Ненавикнута девоЌка Ќе ишла стазом а босе ноге су ЌоЌ биле избушене каменчи·има. А пут до погуб е®а показао се веома болан за богату девоЌку коЌа ниЌе навикла да ради без ципела.
  Дечак коЌи Ќе све време трчао бос приметио Ќе:
  - Нежна, тако нежна!
  И ставио ЌоЌ конзерве од коЌих су били трагови на леђима девоЌке. Али банке су извукле болест. И тако Ќе Ребека добила млеко са медом и заспала.
  После тога, Олег Ќе оставио служавки налог да настави да даЌе млеко са медом и маликом, као и сало од Ќазавца.
  И пожурио Ќе на турнир. Неопходно Ќе разрадити и ко®а и оклоп и оружЌе.
  єевреЌин, иако похлепан, ниЌе глуп. И ко® Ќе био добар и оклоп са оружЌем ниЌе био лош. Олег се попео у оклоп и осе·ао се незгодно у ®има. Гола борба би била много спретниЌа. Али постоЌе правила турнира: сви мораЌу бити у оклопима и на ко®има. Овде се боре голи мачевима, тада Ќе Олег Рибаченко мачевима истребио целе воЌске.
  Дечак Ќе Ќурио на белом ко®у, и радовао се борби.
  Турнир Ќе одржан у Лондону. АЌвенхо се ве· опоравио од рана и важио Ќе за Ќедног од фаворита турнира. Сам Ричард Лав ег Срца се спремао за битку. Очекивао се и долазак воЌника из других зема а. Посебно воЌвода од Албе: мо·ни борац из ШпаниЌе. Француски воЌвода од Гиза, барони из Немачке. Много бораца. Чак и из далеке РусиЌе стигао Ќе принц Руслан. ТачниЌе, не из РусиЌе, ве· из КиЌевске РусиЌе.
  Дакле, репрезентациЌа се овде показала солидном. И то Ќе био турнир без преседана са наградама.
  Победник Ќе требало да добиЌе цео ковчег злата, коЌи Ќе Ричард Лав ег Срца донео из Палестине. А оваЌ сандук тежио Ќе наЌма®е тону.
  Дакле, они коЌи желе да се боре - очигледно, невид иво.
  Турнир Ќе, с обзиром на велики броЌ учесника, одржан по куп систему.
  Олег Рибаченко Ќе стигао у посебан камп за витезове. Оклоп и ко®, ово Ќе пропусница, али никоме нису потребна документа.
  Дечак Ќе прено·ио у логору. Увече му дође жена лаке врлине. Виде·и да Ќе пред ®ом Ќош сасвим дете и веома лепо, климну главом:
  - Послужи·у те момче бесплатно!
  Олег Ќе климнуо у знак слага®а и приметио:
  - Не·ете се покаЌати, веома сам искусан!
  Проститутка Ќе први пут после много година вероватно доживела неколико правих оргазама и чак изгледала млађе. Отишла Ќе задово на. Убрзо се поЌавило Ќош девоЌака. Олег Ќе приметио:
  - Мораш да платиш за секс! И за одличан секс дупло! Златник за сваки оргазам!
  Проститутке су доброво но пристале... Олег Ќе зарадио пристоЌан новац, али Ќе преко но·и затворио очи. Свратиле су ®егове девоЌке и жена. Обично су младе и лепе, али можете ухватити инфекциЌу. Истина, Олег Ќе бесмртно дете и инфекциЌа га не узима.
  Али сам се мало исцрпио пре борбе...
  А онда се огласи труба и уЌутру почи®е турнир. Овде се витезови разилазе по по у. Потребно Ќе много борби. Избор тупих или оштрих врхова. О свему осталом одлучуЌе жреб.
  Олег Ќе пао да се бори у првоЌ бици са немачким бароном. Био Ќе ве·и и тежи од дечака, и прилично ауторитативан ратник.
  Али дечак терминатор Ќе искусан и технички. И да вас не би срушило коп е, благо померите штит у страну и ублажите ударац. И засадиш се окрета®ем тела.
  Олег Ќе веома Ќак, а неприЌате  Ќе оборен заЌедно са своЌим ко®ем. И дечак Ќе звиждао. Ве· Ќе прошао кроз многе битке у различитим универзумима. И борио се са Тре·им раЌхом у паралелном универзуму у коЌем су нацисти прво заузели цео свет, а тек онда напали СССР. И то Ќе био снажан потез са ®ихове стране.
  А дечак се тада борио са Маргаритом, бесмртном девоЌчицом, коЌа Ќе такође некада била одрасла. А са ®има и четири лепе и такође скоро бесмртне девоЌке. Шест супермена борило се са воЌском коЌа Ќе заузела скоро цео свет. И показао колосално Ќунаштво.
  А сада турнир. НиЌе тако тежак договор. А за супер дечака, непроспавана но· са проституткама ниЌе препрека.
  Клинац Ќе добио своЌу прву награду: ко®а, оружЌе и оклоп. Обично су их витезови откуп ивали за новац. Дакле, ако сте добар борац, учеш·е на турниру Ќе од користи за вас.
  Затим Ќош Ќедна битка... Овог пута жреб Ќе довео Олега до мо·ног шпанског воЌводе од Албе. Сматрао се наЌбо им ратником ШпаниЌе. Било би заним ивиЌе борити се с ®им пред краЌ, али много Ќе много.
  НеприЌате  Ќе био див, и тежио Ќе три пута више од Олега. У борби коп ем, тежина Ќе значаЌан хендикеп. А ко® код Албе Ќе газ. Можда би таква лешина била тривиЌална да би те зг®ечила.
  Олег ниЌе имао много искуства на турнирима. Обично се борио мало другачиЌе. Али укупно борбено искуство дечака терминатора Ќе колосално.
  И тако Ќе отишао. Коп а су оштра и наоштрена.
  Алба Ќе Ќурнула на ®ега великом брзином. Његов ко®, иако вучни ко®, веома Ќе окретан. Олег Ќе, међутим, много бржи од самог гиганта Албе. А када Ќе дечак пришао, оставио Ќе коп е и погодио неприЌате а у визир. Ударац Ќе лом ив, и са испод овратника трупа. Алба Ќе полетео са свог мо·ног ко®а и срушио се. Чак Ќе и неколико зуба испало.
  Олег Ќе победио и са осмехом рекао:
  - Вредан поклон за венча®е!
  Победа Ќе учинила дечака запаженим. Сам кра  Лав е Срце се руковао с ®им, приметивши:
  - Ти си Ќак ратник! Одакле си?
  Олег Ќе са осмехом одговорио:
  - Дозволите да ваше величанство ·ути!
  Ево тре·е битке витезова. Па, три битке у дану су много, можда и четири буду на време.
  Олег се сада борио са енглеским борцем. Локални витез ниЌе тако велик као Алба и изгледао Ќе опрезно.
  Али можете видети искусног и снажног борца.
  Олег Ќе по навици растерао ко®а и ударио, став аЌу·и и окре·у·и тело, а наравно и сам се уда авао од коп а.
  Поново Ќе без напора оборио неприЌате а. НиЌе тешко и стичете самопоузда®е.
  Дакле, тре·и витез Ќе поражен.
  Привремена пауза и гозба победника. БроЌ учесника Ќе сма®ен. И Ќели су много.
  Олег Ќе скинуо кацигу. Многи су се чудили што Ќе тако млад, чак му ни бркови нису израсли.
  Дечак Ќе Ќео доста и постао Ќе мало тежак.
  Његов следе·и противник био Ќе наЌбо и борац Француске - воЌвода од Гиза.
  Па, зашто се не плашити вукова у шуми.
  ВоЌвода од Гиза био Ќе веома спретан, техничар, крупан, висок, широких рамена.
  По свему суде·и, он Ќе паметан борац.
  Олег Рибаченко Ќе одлучио да ·е га победити на Ќедноставан начин.
  Када су се Ќахачи разишли, а затим почели да се зближаваЌу. Де Гиз Ќе финтирао коп ем и покушао да удари дечака у тело, поред штита. Али Олег Ќе, поседуЌу·и апсолутну реакциЌу, успео да оде, а сам Ќе набио коп е у груди тако да се оно сломило. Наравно, додао Ќе тело.
  А де Гиз Ќе полетео и срушио се тако Ќако да му Ќе крв потекла из уста. Ево ударца.
  Дечак се насмеЌао и приметио:
  - Не тирани!
  Ово Ќе била послед®а борба дана. Остало Ќе Ќош четири до следе·ег.
  Олег Ќе био задово ан.
  Али ниЌе имао времена за одмор. Опет су дошли по  убав да ухвате оргазме курве. Осим тога, послали су му откуп за оклоп и ко®е. А де Гизов оклоп Ќе, на пример, био са каменчи·има, а суме су биле знатне.
  Наравно, и Исак Ќе морао да врати дуг. єевреЌин као да Ќе био незадово ан собом. Да Ќе само три пута наредио вра·а®е дуга, а могло Ќе пет, па и десет пута. Међутим, Олег, видевши да похлепни єевреЌин пати, даде му Ќош двадесет златника, у корист Ребеке, на поклон од девоЌке.
  А онда Ќе опет служио проститутке. И подигао цену на два златника. Али ипак Ќе било много оних коЌи су то желели. А дошло Ќе и неколико племенитих жена. Такође су желели да ухвате фантастичан оргазам, или чак да затрудне од тако славног витеза.
  Олег Рибаченко поново ниЌе спавао целу но· и радио Ќе. Али ово Ќе генерално добро. Колико Ќе новца зарадио тако млади жиголо.
  И Ќош четири борбе пре добиЌа®а пехара.
  А први противник Ќе борац из Африке. Веома велико. Па, само ¤ин, осам стопа висок. А тежина килограма Ќе наЌма®е двадесет. Због тежине коЌу Ќе освоЌио. Борио се ниЌе чак ни на ко®у, ве· на огромноЌ камили. И све разбио.
  Шта се може борити са црнцем. Олег Рибаченко Ќе чак био задово ан што Ќе ®егов противник био толики ¤ин. Било Ќе заним иво и интригантно.
  Поред тога, улози су били поде ени, а могло се кладити на себе и, у случаЌу победе, бар нешто зарадити.
  Олег Ќе певао:
  - єа сам витез вере на коленима див ака,
  НеприЌате и РусиЌе, збриса·у са лица зем е!
  И тако Ќе момак узео и припремио се мало за боЌ, намазавши штит у ем.
  Огроман црни ратник га Ќе напао ... Олег Ќе поЌурио према ®ему. НеприЌате  Ќе на камили, и диже се као стена. Истина, таквог борца ниЌе тако лако срушити.
  Олег Ќе оставио неприЌате ску огромну рупу и ударио неприЌате а по оклопу.
  Дечаку се коп е сломило, али Ќе неприЌате , тетураЌу·и, пружио отпор. Олег Ќе звиждао, традиционални испод крагне трупа ниЌе помогао.
  Дечаку терминатору Ќе дато Ќош Ќедно коп е и поново су се растали.
  Олег Ќе одлучио да би овог пута било бо е да удари неприЌате а у визир. Ово даЌе ефекат, иако ·е га бити теже погодити.
  Ратник из Африке Ќе био лукав и овога пута уперио коп е у прса ко®а. Али Олег Ќе, предвиђаЌу·и такву прилику, успео да помери ко®а у страну. Иако мало и огребао ко®а. Олег га Ќе у див ем бесу ударио коп ем тако да Ќе на визиру коЌи Ќе пробио решетке, врх ушао у мозак. Ударац Ќе био фаталан. То ниЌе било против правила. Одређени проценат витезова на турнирима, посебно оних са оштрим коп има, Ќе погинуо.
  Међутим, испоставило се да Ќе то било неочекивано. И неприЌате ски леш се срушио са камиле.
  Славна победа. Само Ќе ко® лакше повређен. И Олег Ќе дугу огреботину намазао лековитим балзамом. И ово, наравно, ниЌе додало здрав е ко®у.
  А следе·и противник Ќе из РусиЌе. Овога пута принц Руслан. Такође ве·и и веома окретан борац. Олег се после три непроспаване но·и осе·ао не баш весело.
  Међутим, и ®егов противник Ќе после пет борби био приметно уморан.
  Олег Ќе заспао тачно Ќедан сат. Његов сан Ќе био дубок и са®ао Ќе нешто из прошлих авантура.
  Да, шест воЌника Ќе преузело нацисте из времена Ста ина и Фирера, теме но их уништаваЌу·и заЌедно са тенковима.
  Олег Рибаченко Ќе направио лептира своЌим саб ама, пресекавши фашистичке воЌнике. А онда ·е голом, дечачком ногом бацати оштре и оштре игле, убиЌаЌу·и противнике и тенкове.
  А онда опет, као славуЌ разбоЌник звижди. И читаве паху ице запа®ених врана ·е пасти на нацистичке трупе.
  Дечак терминатор Ќе пискао:
  - Дечак Ќе нашао бацач пламена,
  Да ти фашисти, аваЌ, нема сре·е!
  Маргарита Ќе такође очаЌнички посекла нацисте. Али истовремено Ќе босим ногама бацала танке дискове. Одсецали су главе воЌницима зем е Хитлеровог пакленог сунца и трупове тенкова.
  ДевоЌка Ќе истовремено звиждала и викнула:
  - За свету РусиЌу!
  И вране су падале, млатиле нацисте као град и маса тенкова изгорела.
  Нису се борила само вечна деца и четири вештице. Руски пук Црвене армиЌе против тридесет нацистичких дивизиЌа показао Ќе непоколеб иву издрж ивост.
  Наташа Ќе, у међувремену, узела, мачевима секла млин. Слом ени неприЌате ски ратници. А онда Ќе босих ногу лансирала Ќош Ќедан бумеранг. Пресекла Ќе грк ане нацистима и трупове тенкова.
  И из скерлетне брадавице букну пулсар, певаЌу·и:
  - Слава наЌве·оЌ РусиЌи!
  ЗоЌа такође ниЌе дала шансу своЌим противницама. Секла Ќе, с времена на време, продужаваЌу·и мачеве и воЌнике и тенкове. А онда Ќе голим ножним прстима бацила отровне игле. А након што су ®ене гримизне брадавице избациле читаве каскаде му®а коЌе су топиле немачке мастодонте.
  Ратник Ќе певао:
  - РусиЌа Ќе наша зем а!
  Увек ·у ЌоЌ бити веран!
  И како из пупка девоЌке пуца пулсар. Да, смрви нацисте у поцепане комаде коже. А онда ·е узети тенкове.
  Августина такође не даЌе шансу фашистима. Бакарноцрвена коса девоЌке терминатора виЌори се на ветру као пролетерски барЌак.
  А голе, исклесане ноге бацаЌу веома смртоносне дарове смрти. Што не даЌу шансу ни воЌницима ни тенковима Вермахта.
  Истовремено, ратник из рубин брадавица избацуЌе запа ене комаде магичне плазме коЌа се топи. И не заборавите да урлате:
  - Слава Ота¤бини - живети под комунизмом!
  А онда из ®еговог округлог пупка, као му®а.
  Светлана Ќе такође у борби. Она Ќе изузетно кул девоЌка. И такође млати нацисте мачевима. И голих, грациозних ногу бацам целе бодеже смрти. Да су нацистима секли главе и одсецали куле тешких и сред®их возила.
  А из брадавица Ќагоде и да е ·е испуштати коронско праж®е®е. А ово Ќе заиста више него смртоносно, посебно за тенкове и авионе.
  И ратник ·е такође из пупка подле·и дару униште®а.
  И певаЌ:
  - Слава великоЌ РусиЌи! Бог нас може спасити!
  А руски воЌници пуцаЌу на нацисте из чувене пушке Мосина. Ради и пар митра еза. Пушке пуцаЌу. У раду Ќе и Ќедан од првих руских млазних минобацача пове·ане снаге "АндрЌуша".
  ВоЌници совЌетске армиЌе били су добро припрем ени. ПогађаЌу прецизно и веома су дисциплиновани.
  Олег Рибаченко Ќе, секу·и нацисте, и пешадиЌу и тенкове, па чак и авионе, помислио: како су наши  уди успели да изгубе од нациста у овоЌ алтернативноЌ стварности?
  То Ќе тотално срамотно! Али Руси су бо и. Тако словенски воЌници баЌонетима пробиЌаЌу мале, беле и црне воЌнике и гранатама дижу тенкове у ваздух. Остало Ќе само мало до победе. А кра евска воЌска Ќе врло Ќуначка. Ево Ќедне Руси®е, голог стомака, митра еска девоЌка коЌа пуца на немачке трупе. У краткоЌ сук®и и босонога ова девоЌка, али метке добро ша е.
  А Олег Рибаченко сече мачевима. А онда ·е бацити и бумеранг голих дечиЌих ногу, одсецаЌу·и неприЌате а и тенкове. А кад дечак звижди...
  И опет како ·е вране пасти на нацисте. Нацисти после тога немаЌу шансе. И Ќуришни авион такође.
  Олег Рибаченко, оваЌ вечити дечак Ќе пискао:
  - Слава моЌоЌ космичкоЌ Ота¤бини!
  Маргарита, ова вечна девоЌка Ќе такође врела у борби. И сече саб ама, врло славно. И како звижди да гомила врана удара одозго и пробиЌа се кроз главе нациста, и кроз гротла кула фашистичких тенкова. И босим, дечиЌим ногама баца бумеранге да ратници зем е пакленог фашистичког сунца падаЌу на десетине.
  Маргуерите Ќе гукала:
  - Драга моЌа РусиЌа - приЌате ска породица народа!
  Наташа Ќе мачевима секла нацисте. Голим прстима Ќе забола читаву гомилу игала. Узели су и изрешетали нацисте и дигли у ваздух десетак тенкова. ДевоЌка, међутим, ниЌе заборавила да пусти коронски праж®е®е из своЌих гримизних брадавица.
  И како ·е му®е бити избачене из пупка са смртоносним резултатом, посебно за тенкове и авионе.
  ДевоЌка Ќе пискала:
  - Би·у супер!
  ЗоЌа се такође бори у див оЌ борби. И ®ени мачеви блистаЌу као бесна грм авина, сипаЌу се потоци ог®ених искри и секу цистерне као путер врелим ножем. А босе ноге девоЌке терминатора бацаЌу игле коЌе као Ќеж ишараЌу нацисте.
  И смртоносни пулсари униште®а лете из гримизних брадавица и из ®их догореваЌу авиони и тенкови. Ратник Ќе и изгледом и делом веома борбен.
  Лепота сече нацисте, авионе и самоходне топове, не даЌу·и им милости.
  А борбена девоЌка цикне:
  - Слава Ота¤бини!
  Августин у борби не познаЌе мира, а силовити бес кити ®оме. И сече душмане као купус саб ама. И очи ЌоЌ горе као смарагди. А босе ноге, попут лопатица пропелера, избацуЌу поруке униште®а коЌе раздиру тенковске авионе.
  А брадавице рубин боЌе ша у нацисте такве токове магичне плазме да ЌоЌ ништа не може да одоли.
  Али кад из Августиновог пупка излети поток магичне му®е. И разби·е читаву масу неприЌате а заЌедно са тенковима.
  ДевоЌка Ќе вриснула из свег гласа.
  - Слава Свемогу·ем Богу Роду!
  Светлана се бори против див е ру е. А девоЌка како да удари лептиром. И босих ногу, како лансирати нови бумеранг коЌи Ќе одсекао куле аутомобила. Хипер класа ратник и природна плавуша.
  И како ·е се цунами мр а магиЌе ослободити из брадавице Ќагоде. И она га узе и разбиЌе душмана, као да се лед разбио под ударима мача. А из пупка Ќе експлодирала коронским праж®е®ем. Маса тенкова се истопила, многи авиони су изгорели.
  Светлана Ќе твитовала:
  - ДевоЌка воли да убиЌа,
  Ево девоЌке!
  Олег Рибаченко се бори као прави титан. Дечак терминатор Ќе тако очаЌан борац. И босим дети®астим ногама пусти·е неколико дискова коЌи секу неприЌате е, метал тенкова Ќе као усиЌана игла леда.
  И како клинац каратиста води ветре®ачу.
  А ако узме и зазвижди на све стране. Да ·е цела маса врана и узети и пасти. И забити главе нацистичким борцима.
  А онда ·е исп унути из цеви... И откинуо мушко савршенство читавих стотину фашиста и тенкова са авионима. Они од болног шока су се и окочурили.
  Мали писац Ќе викнуо:
  - За комунизам у РусиЌи!
  Маргарита ·е у див ем бесу п унути на нацисте, а из ®ених уста су излетели потоци магичне плазме. И прождерали су нацисте до самих костура. И тенкови су се топили, а авиони се заплели у ог®ену мрежу.
  Ратник Ќе девоЌка са златном косом.
  А ®ене босе ноге бацаЌу бод икаве и убоЌите ствари тако да од нациста лете само комади поцепаног меса, а од тенкова дебла.
  И девоЌке су се озби но растале ...
  Чак су и га·ице скинуле. Након тога, уништава®е нациста Ќе ишло много ефикасниЌе.
  Наташа Ќе извела каскаду удараца белим и црним воЌницима. А сада ·е ®ене босе ноге бацити неколико граната, и растргати цео бата он нациста и велику масу тенкова. А онда ·е из скерлетних брадавица пустити талас коЌи нацистима доноси униште®е, као слап трупа цунамиЌа, како пешадиЌи, тако и тенковима са авионима.
  А из пупка ·е потраЌати смртоносна му®а као лет, и спалити нацистичку кохорту, а од ®их су остали само уг енисани лешеви и три десетине тенкова са ®има.
  И на краЌу, као да ·е из недра Венере излетети прелепа девоЌка, убоЌити пулсар, коЌи га Ќе, расту·и у величини, узео, преврнуо и спалио читав пук нациста и стотину тенкова, ук учуЌу·и неколико Мишеви, одЌедном.
  Ратник Ќе урлао:
  - За велики комунизам!
  ЗоЌа Ќе узела и извела комбинациЌу, оштро се издуживши мачевима, одсекавши куле тенкова. И спо а млади ратник га Ќе узео и лансирао са дисковима, помешан са бомбом од грашка. И поцепа·е много єапанаца. А онда ·е се из брадавица малине узети и пустити нови млаз му®е. И разбиЌте неприЌате е на чипове са малим чиповима. И ништа ниЌе остало од тенкова.
  А онда из пупка, као на удару ласерских зрака. И маса нациста ·е бити одсечена. А тенкови углавном губе куле, од ®их одлете полом ени ва ци.
  И у зак учку, као из пе·ине Венере, ратник са косом боЌе златног листа избаци·е биЌесну струЌу енергиЌе. И помести·е нацистичку гарду и велики броЌ тенкова и авиона и самоходних топова. Ово су тешки борци.
  Ратник Ќе из свег гласа викнуо:
  - Слава комунизму Ста ина и цара Александра ИИИ!
  Олег Рибаченко се пробудио и спреман Ќе за нову борбу. Његов противник Руслан Ќе скочио на ко®а.
  Па, боре се два руска витеза. Иако Руслан изгледа крупниЌе, ®егов противник Ќе бржи и Ќачи.
  И тако су Ќурнули Ќедан према другом.
  Олег Рибаченко Ќе примио ударац коп а у штит и померио се у страну. И удари неприЌате а окретом са ограђеним телом. И коп е му се сломило, али неприЌате  се срушио заЌедно са ®еговим ко®ем.
  єахач Ќе седео чврсто, али ко® Ќе прошао. Олег Ќе поново победио и освоЌио трофеЌ.
  А за претходну борбу имао Ќе новца.
  Олег се после ове победе ве· припремао за полуфинале. А ®егов ривал би требало да буде сам Ричард Лав е Срце. Какво велико очекива®е.
  Али четири витеза су вечерала заЌедно.
  Служиле су их лепе девоЌке. Упркос строгим обичаЌима сред®ег века, девоЌке су биле гологлаве, кратке сук®е и босе.
  У плаву косу девоЌака уткане су траке у боЌи.
  Нудили су храну и вино.
  Ричард Лав е Срце Ќе приметио:
  Врло сте млади по годинама. Немаш чак ни бркове. Али тако снажан и необичан борац. Ако хо·еш, постави·у те за шефа моЌе гарде!
  Олег Рибаченко Ќе искрено одговорио:
  - Не бих имао ништа против, али ускоро морам да напустим БританиЌу. И би·у принуђен да се борим у другом свету са другим трупама. Тако, аваЌ, не могу више да те служим!
  Иванхое Ќе самоуверено рекао:
  - Могу то да урадим!
  Олег га погледа. Иако Ќе Рибаченко био у телу дечака од око дванаест година, АЌвенхо Ќе био исте висине као он. А у раменима Ќе чак и миши·ав дечак изгледао шири. Али некако Ќе оваЌ крхки млади· победио. Ричард Лав ег Срца Ќе за АЌвенхоову главу виши и много шири у раменима. А четврти витез Ќе за главу виши од самог Ричарда. И шта... Две шансе и наЌма®е три пута деб и, али АЌвенхо важи за фаворита.
  Можда се састану у финалу. Заним иво Ќе како АЌвенхо побеђуЌе оне коЌи су ве·и и тежи од ®ега. И ко га Ќе научио таквоЌ филигранскоЌ техници турнирског рва®а.
  Олег Ќе Ќео месо и пио вино... Столица Ќе удобна и можете спавати Ќош пар сати.
  Поготово што Ќе Ричард спавао. Дечак терминатор Ќе са®ао Ќедну од своЌих прошлих мисиЌа;
  Наравно, Олег Рибаченко, Маргарита Коршунова, четири вештице и ово Ќе изузетно озби но. Али поред ®их, наравно, би·е и других хитова.
  Олег Рибаченко пуца из митра еза фиксним патронама. Изгледа као врло миши·ав дечак од око дванаест година, само у шортсима и голих груди. Када Ќе постао пунолетан, постао Ќе вечно дете коЌе Ќе добило бесмртност. И сада ради на томе у разним мисиЌама. И бивши писац научне фантастике то воли.
  Маргарита такође изгледа као девоЌчица од око дванаест година, али Ќе била одрасла списате ица коЌа Ќе такође куповала бесмртност у замену за обав а®е разних мисиЌа. ДевоЌка се туче и биЌе из митра еза.
  Осим тога, Олег Рибаченко сече и мачевима коЌи се издужуЌу на десетине метара. Дечак голим прстима баца и бомбе. И не заборав а да из пупка му®е б уЌе да се Кинези прже као рошти .
  Али звижда®е Ќе такође веома ефикасно. Тада вране у Ќату клону и Кинези биваЌу потучени, а Кинезима ни шлемови не помажу.
  Дечак виче:
  - Слава СССР-у!
  Ова мисиЌа Ќе прилично приЌатна, али нема тако ружичастих. Овде, у Ќедном универзуму, немачке вештице: Герда, Цхарлотте, Цхристина, Магда развиле су Ќединствени тенк - "Пантхер" -2. ОваЌ аутомобил се показао ниском силуетом, положаЌем ме®ача и мотора заЌедно и преко резервоара. Пред®и оклоп трупа Ќе био 120 мм при великом нагибу, бочни су били 82 мм на нагибу, купола Ќе била 150 мм при великом нагибу. И топ од 88 мм са побо шаном балистиком и брзином па бе.
  ОваЌ аутомобил Ќе био Ќош бо е зашти·ен од Тигер-2, а весло Ќе било само четрдесет тона.
  То Ќе омогу·ило да се у Ќесен 1943. године пусти у масовну производ®у са старим мотором од 700 ко®ских снага.
  "Пантер" -2 Ќе одмах постао наЌбо и тенк Другог светског рата, а Немци су почели да побеђуЌу.
  И чак су се приближили Москви, а десант убица их Ќе исекао и разнео.
  Међутим, убиЌа®е Немаца Ќе неприЌатно за белу расу, а жути ратници наравно нису штета.
  Поготово сада када Ќе Кина проширила заразу по свету!
  Ук учуЌу·и и РусиЌу. Па хаЌде да саме емо ове небеске!
  Маргарита такође сече Кинезе мачевима коЌи се издужуЌу. И пуца се из митра еза - сваки метак Ќе право у мету. И голим грациозним ножним прстима баца смртоносне гранате.
  И како ·е гром ослободити из пупка, неприЌате е, теме но уништаваЌу·и и пале·и и топе·и резервоаре.
  А ако девоЌка звижди, онда се испостав а да Ќе блокада.
  А вране падаЌу на врхове Кине и обараЌу авионе.
  ДевоЌка урла:
  - Слава комунизму!
  Овако су бесмртна деца, некада одрасла, преузела Кинезе. Али Ќош четири девоЌке-вештице, вечно млада створе®а, теме но млатиЌу небеско царство.
  Наташа даЌе рафал митра еза са патронама за вишекратну употребу. А онда извуче млин своЌим мачевима сто метара у обиму!
  И голим прстима баца гранату од струготине и напитка натоп еног. Експлодира као вакуум бомба. Дигнути Кинези и ®ихови примитивни тенкови лете горе. А онда девоЌка баца му®е из своЌих гримизних брадавица, живе кинеске воЌнике спа уЌе. И пулсари униште®а избацуЌу се из пупка.
  Они г®ече авионе као лептири пале кинеске авионе у бак и.
  Али крунски трик, када агресивни магични цунамиЌи излете из недра Венере, спа уЌу Кинезе као пламен пакла.
  Наташа Ќе цвркутала:
  - Слава ота¤бини СССР!
  ЗоЌа Ќе такође у офанзиви. Она Ќе разредница генерално супер. И сече мачевима, и пуца из митра еза. А кертри¤и су овде бескраЌни, а неприЌате е секу теме но. А кад босе ноге девоЌке бацаЌу гранате, раздиру кинеске воЌнике. А онда из малинастих брадавица биЌе ог®ени пулсари - откидаЌу куле тенкова.
  Из пупка девоЌке златне косе полетеле су му®е. И стотине ратника Небеског царства су испечени на смрт.
  А овде Ќе пе·ина Венере емитовала убилачки торнадо. Прошло Ќе са косом смрти на кинеске трупе.
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - За ота¤бину и Ста ина!
  Августин се закикота и, оголивши зубе, емитуЌу·и сунчеве зраке коЌи пеку Кинезе, примети:
  - Ста ина више нема!
  И дала Ќе рафал из митра еза, и секла издуженим мачевима. А онда су голи прсти бацали гранате. Растргали су броЌне Кинезе. А из рубинских брадавица лепоте полетеле су му®е униште®а и униште®а. Спалили су много бораца из Небеског царства. А огроман броЌ Кинеза Ќе растрган пулсарима коЌи су летели из пупка, заЌедно са тенковима. Тако су врели и дишу ватру.
  Али ®едра Венере су узела и радила. И толико противника узеше и спалише.
  Августин зарежа:
  - За величину СССР-а!
  Светлана у борби Ќе наЌхладниЌа и окрутна. А онда Ќе испалила рафал из митра еза, исе·и на комаде противнике из Кине издуженим мачевима.
  Али из брадавица Ќагоде искочише му®е коЌе су без сажа е®а спалиле противнике и небеско царство гори, а куле откинуте са ®егових тенкова.
  Боси прсти девоЌачких стопала бацили су бомбу и убили много Кинеза. И како ·е гола пета ипак избацити пулсар разара®а, раздирати противнике.
  А од пупка му®а спржила хи аду кинеских воЌника.
  Па, када су прорадила недра Венере, постала Ќе Ќош агресивниЌа.
  А онда Ќе Светлана заурлала:
  - За комунизам у целом универзуму!
  Шесторица Ќе радила веома ефикасно. И понашала се са див им, агресивним апломбом.
  Али онда им се придружио тим девоЌака из Тре·ег РаЌха. Са собом су понели Ќош мо·ниЌи АГ-800 са осам топова и двадесет митра еза. А девоЌке су све ово контролисале уз помо· ¤оЌстика.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугмад, послала експлозивни проЌектил и промрм ала:
  - Слава ариЌевском приЌате ству!
  Шарлот Ќе такође босим ногама притиснула дугмад ¤оЌстика, исп унула дар смрти и зарежала:
  - Слава комунизму!
  Кристина га Ќе узела и голим прстима притиснула дугмад и загугутала:
  - АриЌевски комунизам!
  Магда Ќе, пуцаЌу·и, али и босим ногама, приметила:
  - Сам ариЌевски комунизам!
  ДевоЌке из Тре·ег РаЌха радо су секле Кинезе. Морамо помо·и нашоЌ бра·и и сестрама АриЌевима у рату са Кином. А ова зем а сматра да Ќе цео свет загађен корона вирусом.
  Герда Ќе поново притиснула голим прстима, избацивши проЌектил и приметила:
  - Не дамо да жута империЌа оживи! Не·емо вам дозволити да ширите вирусе широм света!
  Шарлот Ќе такође притиснула дугмад голим прстима и узвикнула:
  - Наравно да не·емо!
  Кристина Ќе, користе·и своЌе гримизне брадавице, такође пуцала на жуте ратнике Небеског царства, издала:
  - За ариЌевску буду·ност!
  Магда, уништаваЌу·и голим прстима прелепе ноге кинеских воЌника, прогунђа:
  - За наЌвиша ариЌевска достигну·а!
  А онда Ќе на небу био диск-авион Тре·ег РаЌха. А ово Ќе из другог света. Тамо Ќе Фирер успео да поврати Москву четрдесет прве године. Како се то догодило? єапан Ќе напао Ќош у Ќулу 1941. и приковао совЌетске снаге на Далеком истоку. Као резултат тога, ниЌе било дово но снага за одбрану Москве, а главни град Ќе пао у октобру 1941. ... А након тога, управа Црвене армиЌе Ќе била потпуно узнемирена, а Ста ин Ќе добио срчани удар. Брза победа над СССР-ом се потом претворила у дуготраЌан рат са БританиЌом и САД. У току ®е настаЌале су дискотеке коЌе су летеле ламинарним млазом и биле су нера®иве.
  А после победе над Америком, лете·и та®ири су ве· успели да посете Марс и набавили ласере са водоничним пумпама.
  Албина и Алвина су долетеле из паралелног света на дискети са борбеним сноповима да помогну СССР-у.
  А ево их и босих и у бикиниЌу. Ове вештице су некада почеле да се боре у ШпаниЌи, и прошле су кроз све главне битке Другог светског рата. А сада на борбеном возилу у борби.
  Албина Ќе голим прстима исклесаних завод ивих ногу притискала дугмад ¤оЌстика, испалила сноп коЌи Ќе пресекао кинеске авионе и викнула:
  - Ово су чуда наше технологиЌе!
  Алвина Ќе такође, голим прстима грациозних ногу, испалила сноп на тенкове Небеског царства, пресекла их и цвркутала:
  - С нама Ќе величина Ота¤бине!
  А девоЌке из Терминатора су у глас праснуле у смех. Оне су такве борбене и отмЌене лепотице.
  Албина Ќе ве· притиснула дугме ¤оЌстика своЌом гримизном брадавицом, пали Кинезе зрацима и зацвилила:
  - За ариЌевски поредак у свемиру!
  Алвина Ќе узела и притиснула дугме ¤оЌстика своЌом рубинском брадавицом, и пресекла масу воЌника Небеског царства, урлаЌу·и:
  - За триЌумф белаца!
  И обе ратничке девоЌке удариле су голим, секса гладним мушким ногама о метални премаз лете·ег та®ира.
  Дискета Ќе изузетно тешко оружЌе. Играо Ќе важну улогу у осваЌа®у СЌеди®ених Држава од стране Тре·ег РаЌха. А Кина мора да искуси мо· гнева ариЌевских зема а.
  Али Ќапански ратници су такође ушли у битку против ратника Небеског царства.
  Четири прелепе, скоро потпуно голе, нин¤а девоЌке са челичним миши·има су ук учене у битку. єапан Ќе традиционални неприЌате  Кине и спреман Ќе да помогне СССР-у у овом дуелу. Штавише, девоЌке воле да убиЌаЌу.
  Ево прве нин¤а девоЌке плаве косе, коЌа сече са два мача, сече кинеске воЌнике. Затим Ќе голим прстима бацила грашак експлозивом.
  Да е, му®е су пуцале из гримизних брадавица нин¤а девоЌака.
  Ратник Ќе викнуо:
  - Слава єапану!
  Нин¤а девоЌка са жутом косом такође Ќе секла мачевима, воде·и ветре®ачу. Она Ќе посекла масу кинеских воЌника. Њене босе ноге бацале су отровне игле, убиЌаЌу·и жуте ратнике. И ватрени пулсари полетеше из гримизних брадавица.
  Ратник Ќе урлао:
  ХаЌде да разбиЌемо Кину!
  Нин¤а са црвеном косом Ќе своЌим мачевима вртела технику лептира. Такође Ќе посекао много кинеских бораца. Тада су ®ени голи ножни прсти бацили дискове у облику свастике и пробили масу ратника небеског царства. А из рубинских брадавица падала Ќе смртоносна му®а. Спалили су Кинезе и велики броЌ ®ихових тенкова и авиона.
  Ратник Ќе викнуо:
  - Наша бра·о Руси!
  Нин¤а са седом косом, такође са мачевима, извела Ќе сложену комбинациЌу, посечу·и воЌнике кинеског царства. Тада су ®ени голи ножни прсти бацили бомбу дома·е радиности, и растргали огроман броЌ жутих воЌника.
  А онда су брадавице Ќагоде емитовале магичне зраке секу·и месо ратника Небеског царства, а истовремено одсецаЌу и куле и репове летелица.
  А ратник Ќе рекао:
  - За Ќапански сан!
  Ратници из єапана су се добро борили. А ®ихове босе ноге су тако смртоносни дарови смрти и баца®а.
  И нин¤е против Кине. Али и Црвена армиЌа Ќе дала своЌ допринос.
  ДевоЌке су се поЌавиле на ИС-25. НаЌновиЌи совЌетски тенк, са четири топа и двадесет осам митра еза.
  У ®ему Ќе све аутоматизовано, а комсомолске вештице управ аЌу помо·у ¤оЌстика.
  А онка га узме и голим прстима притисне дугмад ¤оЌстика. ОдЌекнуо Ќе пуца®, а нагазна мина Ќе распршила Кинезе и ®ихова возила.
  ИС-25 Ќе застрашуЌу·и тенк. Има мотор од три и по хи аде ко®ских снага - дизел. А оклоп Ќе способан да издржи веома снажне ударце. Овако борбена девоЌка овде. А ®ене груди су такве да блистаЌу од рубина.
  А®ута Ќе такође притискала дугмад ¤оЌстика голим прстима и секла по кинеским борце. Поцепала их Ќе на комади·е, тенкове Небеског царства растргала на ситне делове и спалила авионе.
  А она Ќе гукала:
  - Слава СветоЌ Ота¤бини Ста ину!
  Аурора Ќе такође пуцала, притискаЌу·и босим ногама дугмад ¤оЌстика, растргала кинеске ловце, котр али су се ва ци неприЌате ских тенкова и девоЌка Ќе шкрипала:
  - За победу СССР-а!
  МариЌа Ќе, такође голим ножним прстима, отерала много Кинеза и ®ихових тенкова у ковчеге, гугутала:
  - За велики комунизам!
  ОлимпиЌада Ќе такође притиснула голе ножне прсте на дугме ¤оЌстика, а друга нагазна мина Ќе погодила воЌску Небеског царства - раскомадаЌу·и цео бата он.
  Ратник Ќе зацвилио:
  - Ле®ин живи у нашем срцу!
  И свих пет босоногих, готово голих девоЌака са ре ефном пресом, углас певаше:
  Не, будни не·е избледети,
  Види, соколе, орле...
  Глас народа Ќе гласан
  Шапат ·е змиЌу смрскати!
  
  Ста ин живи у нашем срцу,
  Да не знамо тугу...
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  
  ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити
  Би·е краЌа фашизму...
  И сунце ·е сиЌати
  Пут, расвет аваЌу·и комунизам!
  
  Слава ·е бити вечна
  У многим генерациЌама...
  Руска мо· ·е порасти,
  Велики Ле®ин Ќе са нама!
  ДевоЌке су ефикасно сломиле Кинезе. Међутим, и Британци су добро радили. ЏеЌн Армстронг и ®ен тим су се такође борили против Кине. Пошто у Небеском царству има много милиона воЌника, велики броЌ убица Ќе стигао да спасе СССР.
  И наравно да су се борили против неприЌате а.
  Ратници се боре на тенку "ВикториЌа" -400. ПуцаЌте у Британце из топова и митра еза.
  ЏеЌн Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, разбила Ќош Ќедан кинески тенк и зацвилила:
  - За велико царство!
  Мала®а Ќе, такође без размиш а®а, голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, разбила кинески самоход и зацвилила:
  Никада не·емо бити робови!
  Гертруда Ќе такође пуцала на Кинезе из босих ножних прстиЌу, посекла Ќош Ќедан ауто и зацвилила:
  Ми смо слободна империЌа!
  Моника такође ниЌе дала милост, Небеско царство. И такође босом ногом усмерио ток униште®а. Колико Ќе Кинеза и ®ихових тенкова погинуло.
  ДевоЌка Ќе затресла груди са брадавицама од Ќагоде, и заглушно цвркутала:
  - Слава Ота¤бини!
  Британци су такође у покрету и униште®е Кине.
  Аленка Ќе, у међувремену, мало променила тактику. Збацила Ќе груд®ак и ве· притиснула дугме ¤оЌстика уз помо· гримизне брадавице.
  Послала Ќе проЌектил и зацвилила:
  - За кул комунизам!
  А®ута Ќе такође скинула груд®ак и гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика, ша у·и Ќош Ќедан поклон смрти.
  Затим Ќе певала:
  - Планета Ќе познавала величину Руса,
  Фашизам Ќе слом ен ударцем мача...
  Воле нас и цене сви народи света,
  Народ целе зем е иде ка комунизму!
  Аурора се такође отарасила груд®ака. Она Ќе оголила груди, а Кинезе ударила праж®е®ем. Много их Ќе убила и спалила, притискаЌу·и дугме своЌом рубинском брадавицом.
  И викнуо:
  - Руси, Руси,
  НиЌе сре·на судбина...
  Али зашто, да будем Ќачи,
  ТребаЌу нам нево е!
  МариЌа Ќе без размиш а®а ослободила своЌе груди материЌе. И са брадавицом боЌе Ќагоде притиснула Ќе дугме ¤оЌстика. Полетео Ќе убоЌити и немилосрдан проЌектил. ОдЌедном Ќе растргао две стотине ратника Небеског царства. А девоЌка Ќе викнула:
  - Слава храброЌ ота¤бини,
  Живите вечно под комунизмом!
  ОлимпиЌске игре, наЌве·а од ®их, такође су откриле велику бисту. А из брадавица Ќагода Ќе покренула веома мо·но праж®е®е разара®а притиском на дугмад ¤оЌстика. А убилачка нагазна мина разбила Ќе масу кинеских воЌника.
  Ратник Ќе урлао:
  - Комунизам ·е бити вечан,
  Само растемо, а не падамо!
  Да, ако Руски®а почне да користи брадавице своЌих груди, онда Ќе то заиста веома озби но. А Кинези су изузетно повређени. И заиста су поцепане у комади·е. А ратници небеског царства умиру на хи аде сваке секунде. Тако су их преузеле девоЌке и бесмртни дечак.
  Олег Рибаченко Ќе испалио рафал из митра еза, секао Кинезе мачевима. А онда Ќе голим прстима дечиЌих ногу лансирао Ќош Ќедан дар униште®а. Толико Ќе умрло небеских ратника.
  Нарочито када га Ќе дечак терминатор узео и поново зазвиждао, обараЌу·и вране на ®ихове обриЌане кинеске врхове.
  Млади ратник Ќе приметио:
  - Све Ќе добро на свету кад си млад и здрав!
  Да, лепо Ќе уништити расу из коЌе Ќе зараза обишла свет. Кина Ќе заиста заразна. Прави крвник човечанства коЌи Ќе изнедрио нову пошаст. Што Ќе, иначе, много заразниЌе од сиде. Коронавирус Ќе дошао из подзем а, а Кина Ќе, свесно или несвесно, пустила духа из боце. Па нека крв у плати своЌе грехе!
  И дечак терминатор Ќе му®ом из пупка ударио жуте ратнике.
  Маргарита Коршунова, коЌа Ќе у угледним годинама поново постала девоЌка, сложила се:
  - Да, младост Ќе дивна! Чак и рат доноси радост када Ќе тело здраво, пуно младости и снаге!
  А девоЌка, боса, са дечЌом ногом, баци Ќош Ќедну гранату. И он ·е такође звиждати, обараЌу·и вране на кинеске трупе.
  Наташа у офанзиви. Босих ногу баца Ќедну за другом смртоносну гранату. И сече мачевима и пуца из митра еза. А онда ·е, од гримизне брадавице, лупити на кинеске тенкове. Ово Ќе супер. Куле тенкова се ломе и лете далеко.
  И како ·е му®е из пупка летети. Али сам ток енергиЌе униште®а из недра Венере. А ово Ќе, у ствари, веома озби но.
  Наташа Ќе певала:
  - Бесмртна слава чека комунизам!
  ЗоЌа, ратник руских богова, узео Ќе и секао мачевима, продужаваЌу·и их за сто метара. А онда Ќе пуцала из пишто а. Њене грациозне, босе ноге бациле су веома смртоносну гранату коЌа Ќе ватреним вихором поцепала три кинеска тенка одЌедном. После тога, ратник Ќе и из скерлетне брадавице пустио врло смртоносну му®у. А из другог сандука на авионима.
  И тако су пулсари из пупка отишли и масовно палили неприЌате а.
  Па, пе·ина Венере Ќе посебно оборила своЌ дар на неприЌате а и спалила.
  ЗоЌа промрм а:
  - Свемирски комунизам!
  Августин у див ем покрету коЌи скаче кобре. А ®ене рубинске брадавице бацаЌу комаде разорне материЌе, цепаЌу и пале тенкове и пешадиЌу.
  И кад босе девоЌачке ноге бацаЌу дарове смрти. И убиЌаЌу неприЌате е не даЌу·и ни наЌма®е милости.
  Али мачеви црвенокосе лепотице, чиЌа бакроцрвена коса виЌори као пролетерска застава кроз ваздух, бичу хи аде кинеских воЌника.
  И из пупка му®е излете, и душмани су спа ени у пепео.
  А онда Ќе голим прстима бачен грашак коЌи Ќе оборио десетак авиона одЌедном, експлодираЌу·и комадом антиматериЌе.
  Августин урла:
  - Наш победнички комунизам!
  А из недра Венере лети, што доноси, немилосрдно и без икаквих конвенциЌа, униште®е.
  Сама Светлана Ќе наЌхладниЌа у див оЌ борби. А сада су из митра еза одсекли омражене жуте ратнике империЌе коЌи су напали СССР. А сада су се ®ени мачеви издужили и пресекли редове и воЌнике небеског царства. Тада су голе, грациозне ноге плавокосе девоЌке бациле нешто заиста смртоносно и разбиле тенкове Кине. А онда су брадавице Ќагоде пустиле деструкциЌу и тоталитарну деструкциЌу, уз уг ениса®е лешева Кинеза.
  А када су се му®е излиле из пупка, уследила Ќе потпуна блокада.
  НаЌсмртоносниЌи поклон смрти послала су недра Венере Светлане. Смрт Ќе апсолутна.
  ДевоЌка Ќе цвркутала певаЌу·и:
  - У борбама Ќе слом ена кичма Вермахта,
  Бонапарта Ќе заледио све уши...
  НАТО Ќе био раскомадан
  А Кина Ќе била стиснута међу боровима!
  Ефективно и практично деловало Ќе шест бораца, дечак и пет девоЌчица. И босим ногама су бацали изузетно убоЌите и агресивне гранате.
  Герда и ®ена посада тенка су се такође озби но разишли. ДевоЌке овде су веома секси и избациле су груд®аке.
  Герда Ќе притиснула дугме ¤оЌстика уз помо· гримизне брадавице, и као резултат тога, излетео Ќе смртоносни набоЌ.
  Ратник Ќе урлао:
  - За ариЌевска достигну·а!
  Шарлот Ќе такође узела и притиснула дугме ¤оЌстика користе·и гримизну брадавицу и ударила у кинески тенк.
  Онда Ќе заурлала:
  - Слава Ота¤бини!
  Кристина такође ниЌе остала дужна и притиснула Ќе рубин брадавицу на друго дугме и разбила много кинеских воЌника.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - За велику Ота¤бину!
  Магда ниЌе остала без конверзиЌе предности. Такође Ќе узела и експлодирала испушта®ем смртоносне силе уз помо· брадавице Ќагоде. И проверила се:
  - За победу наЌбо их!
  ДевоЌке су раскинуле због велике шале. ДевоЌке овде су на колосалноЌ висини борбене вештине. Сама Герда Ќе прошла кроз много тога, као и ®ени приЌате и. СвоЌевремено су боси трчали преко Сахаре, борили се у планинама, борили се код Москве. Заузели су главни град СССР-а. ДевоЌке су прошле кроз много тога. И знали су како Ќе борити се у Ќедном бикиниЌу на руском мразу.
  А шта Ќе врели песак пусти®е под голим девоЌачким табаном.
  Морали су да силуЌу совЌетске зароб ене воЌнике и да буду силовани - што Ќе супер!
  Герда Ќе викала, пуцаЌу·и и убиЌаЌу·и Кинезе:
  Свет Ќе заснован на наси у
  Вулкан беса шиба на велики начин...
  Ве·а напетост,
  ИзбиЌа од бола и страха...
  Само ·е нам страх дати приЌате е,
  Само бол вас мотивише да радите!
  єер желим све више и више
  Да упадне у неприЌате е из митра еза!
  Шест бораца Ќе било толико необуздано да су воЌници небеског царства умрли на стотине.
  ДевоЌке су веома полетне. И ®ихове босе ноге бацаЌу агресивном силом. А брадавице су гримизне, као макови коЌи избацуЌу разорне пулсаре.
  Олег Рибаченко поново звижди, обараЌу·и вране. Дечак Ќе пун снаге и агресиЌе.
  А вране падаЌу као град. И кинеске главе се пробиЌаЌу. А и вране обараЌу авионе. Ваздухопловство у Кини Ќе примитивно, али Ќе има доста, па се треба потрудити. А битке су се одвиЌале изузетно страшно.
  Маргарита Ќе босом ногом бацила гранату на ратнике Небеског царства и зацвилила:
  - Слава СССР-у!
  А девоЌка голом петом подлегла Ќе дару смрти и униште®а. И до те мере распршена, то Ќе Ќедноставно страшно.
  Ова вечна деца су тако хртови и агресивна.
  И дискета одозго Ќе почела да пуца Ќош Ќаче и Ќаче са ласерима.
  Албина Ќе, користе·и гримизну брадавицу, притиснула дугме ¤оЌстика и испалила смртоносни ласер.
  Греда Ќе прошла кроз Кинезе и спржила много бораца.
  Лепа немачка плавуша Ќе пискала:
  - Слава нашем РаЌху!
  Алвина настав а да пуца. Такође Ќе притиснула своЌе рубинске брадавице на дугмад ¤оЌстика и зашкрипала:
  - Слава Ота¤бини комунизма!
  ДевоЌка греде су смрскале ове кинеске борце. И тенкови су секли Албина своЌим гримизним брадавицама, а авиони су секли Алвина своЌим рубин брадавицама. ДевоЌке нису презирале да зг®ече Фрица голим прстима грациозних ногу.
  Албина Ќе певала:
  Слава великоЌ РусиЌи,
  Бог нас може спасити!
  Алвин Ќе исправио:
  - Ми смо Немци, а не Руси!
  Албина заурла:
  - Али ми имамо ариЌевски, руски дух!
  єош две Немице из авиона туку Кинески®е. Хелга и Маргарет су тако преузеле ратнике Небеског царства. Овде Ќе главна ствар да се борите скоро голи, онда ·е Кинези бити немо·ни. И туци, туци и ломи.
  Хелга Ќе голим прстима притиснула полугу и зацвилила:
  - Слава Ота¤бини РаЌха!
  Маргарет Ќе, такође голим ножним прстима, послала ракету на Кинезе, раздерала противнике и зацвилила:
  - Слава вери у ариЌевски комунизам!
  Тако борбене обе ариЌевске лепотице.
  А ево и АнастасиЌе Ведмакове, ове девоЌке коЌа Ќе постала легенда у разним ратовима. Она Ќури у битку на наЌновиЌем ловцу МИГ-25. И хаЌде да оборимо Кинезе. Такође вечна девоЌка коЌа се борила огромно времена.
  И туче се у бикиниЌу и боси. И веома ратоборна. Не даЌу·и неприЌате у ни наЌма®е милости.
  АнастасиЌа голим прстима притиска окидач. Обара десетак кинеских авиона у Ќедном рафалу и агресивно шкрипи:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Не боЌимо се смрти на боЌном по у!
  За свету Ота¤бину ·е се борити...
  Чак и умира®е ·е победити!
  И Ведмакова ·е одувати .... И ракета ·е разнети десетак кинеских авиона.
  Да, совЌетске девоЌке су на врху... Овде се девоЌке из различитих универзума окуп аЌу и млати воЌску небеског царства.
  Ево Ане Виноградове у борби. Такође пилот, и користи голе, грациозне ноге у борби.
  Али оба пилота Ана и АнастасиЌа Ќош нису искористили све своЌе резерве у борби. Тако су збацили груд®аке и почели да туку неприЌате а уз помо· гримизних брадавица.
  Овде притискаЌу дугмад са ®има и покре·у се праж®е®а. А Кинези су буквално спа ени.
  ДевоЌке углас вичу:
  УживаЌмо у свету без зла,
  Чак и ако Ќе понекад тешко поверовати...
  Деца ·е се играти и смеЌати
  И пости·и ·емо бесмртност - можда!
  ДевоЌка се борила као прави орлови и тигрице. Овде су све жене ратнице.
  Само Ќедан човек Олег Рибаченко. Он Ќе као дечак, али веома миши·ав и згодан. НиЌе ни чудо што га жене воле. У ствари, сЌаЌно Ќе бити одрасли ум, али младо тело.
  Олег води млин са мачевима, посече много Кинеза и пева:
  - одговори дечак набравши обрве:
  Хо·у да служим СветоЌ РусиЌи...
  Нека се пролиЌе много крви
  Али Бог нас може спасити!
  Наташа Ќе, испуштаЌу·и му®е из своЌе гримизне брадавице, приметила:
  - Руски богови су заиста Ќаки,
  Али не помажу слабима...
  Ако си веран Богу Роду -
  Створите светску силу!
  А девоЌка са голом петом подлегла Ќе гранати смртоносном снагом. И растргао масу и целу планину Кинеза.
  Августин Ќе показао зубе и приметио:
  Ми смо прави шампиони!
  А од рубинских брадавица, то Ќе као да лупаш по Кинезима. Испоставила се веома ефикасна и борбена девоЌка.
  И све лепотице хорски повикаше:
  - За наЌве·ег комунизма!
  И они ·е узети додатни ток енергиЌе из пете тачке. И одмах Ќе милион Кинеза забацило копита.
  Герда Ќе, уз помо· гримизне брадавице, послала нагазну мину, приметила:
  Имамо леп лов!
  Нин¤а девоЌке, сламаЌу·и Кинезе, зацвиле:
  Ми смо наЌЌачи на свету
  Потопити све неприЌате е у тоалет!
  Не веруЌемо у нин¤а сузе,
  И да·емо злим кинеским мозгове!
  А голе пете девоЌака поново ·е бацати грашак смрти, кидаЌу·и кожу жутих воЌника у комади·е.
  Олег Рибаченко Ќе поново звиждао, и видевши како вране удараЌу Кинезе, запевао Ќе:
  Црни гавран, пред смр·у, чека жртву у поно·!
  Маргарита Ќе бацила бомбу босом ногом и зацвилила:
  - Али Пасаран!
  Из пупка ·е послати му®е ...
  Деца су певала, а покупиле су се девоЌке свих раса и народа Кинеза истреб ивача коЌи су напали СССР;
  У свету има и туге и сре·е,
  Стена са судбином баци сену!
  Понекад Ќе Палас као ко®,
  Тужне и досадне године!
  
  Мери пиЌаницу дно чаше,
  Жели да испуни бол душе!
  Мисли на врели делириЌум магле,
  Можда позлати новчаник!
  
  єа сам Ќош увек зелени дечак
  Живот Ќе провидан, као морска површина!
  Дубоко за уб ен у ота¤бину,
  Сетите се РусиЌе у песми!
  
  Живот Ќе као ко®и коЌи галопираЌу у вртешци,
  Сваки тренутак Ќе као вода!
  Пустите противнике да отупе
  Тако да воЌник рада триЌумфуЌе!
  
  Будите радник и се ак заЌедно,
  Узео Ќе чеки· у руке, да сам ради!
  Тешко Ќе и сунце страшно пе®е,
  Пионир Ќе исцрп ен - уморан!
  
  Али не радим само за некога,
  Навикао сам се на црвени тим!
  Баци·емо сав олош у мочвару,
  єедном речЌу, наш руски Ќезик Ќе Ќак!
  
  Руке брзо ЌачаЌу од посла,
  Ниси више дечак - пионир!
  Да зем а цвета под ведрим небом,
  Вођен примером!
  
  Овде Ќе послат на фронт као доброво ац,
  И прошао Ќе цео рат до краЌа!
  єунак Ќе постао победа Комсомола,
  Господ Ќе надахнуо битку срца!
  
  А онда млада, свадба, весе е,
  У ку·и се чуЌе дечЌи смех!
  Наука ·е победити, веруЌем старост
  Слава и успех би·е вечни!
  Пробудивши се, Олег Рибаченко Ќе приметио да Ќе спавао мало више него нормално.
  АЌвенхо Ќе ве· успео да сруши свог противника са ко®а, а дечак терминатор то ниЌе видео.
  Али Ричард се ниЌе пробудио и био Ќе спреман. Лав е Срце Ќе понудио тупо коп е и Олег Рибаченко Ќе пристао.
  Оба витеза су се разишла. Кра  Ќе био виши и тежи. Олег Ќе приметио да Ќе, очигледно, Његово Величанство желело да се састане са самим Иванхоеом у финалу.
  Па шта ·е бити.
  Оба витеза су се разишла. Ребека Ќе по убила Олега за растанак. И девоЌка Ќе то радила страсно.
  Олег Ќе приметио:
  - Хвала! Могу да ти направим бебу!
  Ребека Ќе приговорила:
  - Ванбрачни син Ќе срамота!
  Дечак терминатор Ќе одговорио:
  - Све бо е! Би·е прави ратник! Па, морам да идем!
  Оба ратника приђоше ближе.
  Олег Ќе видео да Ќе Ричард искусан борац, веома окретан и брз, и прилично технички. Овде Ќе направио вар ив покрет коп ем. Али Олега Ќе тешко збунити и кре·е се брже. И удари дечака покретом тела у нагибу. Коп е се сломило. Ричард Ќе промашио.
  Али неким чудом, Лав е Срце Ќе преживело. И оба се ко®а разиђоше. Олег Ќе променио коп е. Цар Ќе необично чврсто седео у седлу. И ниЌе га тако лако гурнути.
  Почели су поново да се приближаваЌу. Олег Ќе, искористивши тренутак, оштро изокренуо тело и истовремено напустио ко®а. Ударац Ќе био толико Ќак да Ќе Ричард био оборен заЌедно са своЌим ко®ем. Али Олег Ќе добио такав ударац да Ќе и ®егов ко® пао.
  Онда Ќе опет било нерешено.
  Оба ко®а су устала ... Олег Ќе видео да кра  заиста седи у седлу као у рукавици.
  И да се може срушити само ко®ем. Али ко® Ричарда Лав ег Срца ·е бити ве·и и тежи.
  Тада Ќе Олег одлучио да пређе на камилу, коЌа Ќе постала ®егов трофеЌ након победе над афричким ратником. Била Ќе то заним ива идеЌа, способна да пове·а ударну мо· дечака.
  Животи®а Ќе у почетку почела да удара. Али Олег рече:
  - Ти и Ќа смо исте крви - ти и Ќа!
  И камила Ќе послушала. НиЌе било времена за да е путова®е.
  И овде су се витезови поново разишли у различитим правцима. И идемо великом брзином.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Цок, тсок, тсок - котр а поток ... Журка ко®ица тера беле!
  И тако су се окупили. Олег Рибаченко се извукао од коп а Ричарда Лав ег Срца и погодио сам центар штита. А ударац Ќе био сломи и оборио Ќе кра а БританиЌе заЌедно са ®еговим ко®ем. Али ¤иновска камила Ќе преживела.
  И ево славне победе.
  Сада Ќе дошло финале. Оба витеза су се махнито и бесно спремала за борбу.
  АЌвенхо Ќе спо а изгледао смирено. Очигледно Ќе схватио да Ќе неприЌате  веома Ќак, али Ќе био спреман за тест.
  Олег Рибаченко се такође осе·ао самоуверено. Имао Ќе много искуства у разним борбама. Иако има ма®е турнира. И схватио Ќе да Иванхое, уз сву своЌу феноменалну технику, ниЌе ®егов ривал.
  Међутим, не потце®уЌте неприЌате а. АЌвенхо Ќе, са тако скромном величином, победио противнике много ве·е од себе. То значи да Ќе урадио нешто.
  Олег Рибаченко Ќе одлучио да Ќе бо е наставити напад на камилу. А ово Ќе озби но.
  Оба витеза поново су Ќурила Ќедан према другом. АЌвенхо Ќе седео непомично. Али било Ќе Ќасно да Ќе сасвим спреман. Када се Олег по навици уда ио од противничког коп а и ударио у сам центар штита, ®егов противник Ќе померио штит улево и ублажио ударац. Оба витеза се разиђоше, оборивши Ќедан другог са ко®а.
  Олег Рибаченко Ќе приметио:
  - МоЌа техника!
  И опет се разиђоше, и подстрекавши ко®е поЌурише Ќедан другом у сусрет. АЌвенхо Ќе за сада направио вар ив покрет коп ем, и погодио штит, али Ќе Олег одбранио десно, и узвратио окретом. Али АЌвенхо Ќе успео да побегне. Опет су се разишли нерешено. И по тре·и пут су почели да се приближаваЌу.
  Олег Ќе мислио да Ќе ипак ®егов противник био Ќедноставно невероватно брз. За човека, он Ќе превише паметан. И да ли Ќе то случаЌно убица? Па, што Ќе неприЌате  Ќачи, рат Ќе заним ивиЌи.
  Олег Ќе направио вар ив покрет коп ем, а ®егов противник Ќе такође покушао да превари свог колегу.
  Али Олег се и да е кретао брже, и како га Ќе ударио коп ем у стомак, заобилазе·и штит. Правила су захтевала да се удара коп ем, и без обзира где. Само се у туђем ко®у сматрало срамотом. Овог пута, АЌвенхо Ќе добио снажан ударац и пао заЌедно са ко®ем. Осим тога, оклоп Ќе и да е био истрошен, а млади· Ќе тешко повређен.
  Хорн Ќе за победника прогласио Олега Рибаченка. И уручен му Ќе златни пехар са каменчи·има, и наравно сандук са благом.
  Истовремено, у част победника међународног турнира, наЌав ена Ќе гозба уз учеш·е лепих и секси девоЌака.
  Олег Рибаченко Ќе пуно Ќео и пио. ДевоЌке су играле постепено скидаЌу·и ха ине, остаЌу·и Ќедва прекривене танким тракама тканине. Олег, исцрп ен, и попивши много скупог и Ќаког вина, заспа.
  Са®ао Ќе о сопственим авантурама у другим световима.
  Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова су се сада борили на обали, нападаЌу·и самураЌе.
  Момак и девоЌка потрчаше ка неприЌате има машу·и мачевима. А уз ®их у нападу су биле и девоЌке.
  Хеликоптери су кружили изнад.
  Обале єапана су биле пешчане, плаже. И копали су ровове и многе редуте.
  Жица Ќе развучена, а ту су и митра ески тор®еви. Руске трупе отвараЌу ватру.
  Али деца су бесмртна, а девоЌчице вештице са заштитном магиЌом и не погађаЌу их ни меци ни гранате.
  СламаЌу воЌнике жуте империЌе.
  Олег Рибаченко сече самураЌе, води традиционални млин. Затим голим прстима баца гранату. Расипа єапанце у различитим правцима.
  Дечак се сетио филма: "Царство сунца". Ту Ќе био и Ќедан клинац коЌи Ќе био главни лик. Енглез, тамнокос. Иначе, током филма се толико променио да бисте могли помислити да различити глумци играЌу истог дечака. Чак Ќе и ®ена коса светлиЌа. Олег Рибаченко Ќе прво гледао оваЌ филм без превода и помислио да Ќе дечак очигледно тражио ципеле од єапанаца када Ќе био на коленима. Затим Ќе, добивши ципеле, пузао бос, кроз жицу.
  Ево Ќедне заним иве перцепциЌе без превода. Тада се чинило да дечак очигледно краде повр·е или добиЌа храну. Када гледате филм са преводом, све Ќе другачиЌе. И к®ига Ќе мало другачиЌа.
  Да, босоноги дечак, посебно у топлоЌ клими Ќужне Кине, вероватно Ќе бо и него у ципелама. Иако Ќе за Енглеза ово разматра®е престижа.
  Овде Олег Рибаченко обуЌе ципеле само на паради, или на састанку са царем. Много спретниЌи у борби без генералових чизама. Осим тога, бесмртно тело се не плаши ни хладно·е, ни инфекциЌа, ни повреда. Дакле, ни зими му нису потребне ципеле, а ниЌе страшно трчати кроз снежне наносе.
  То Ќе предност кад изгледаш као да имаш дванаест година? Могу·е Ќе и без чизама, а трепере®е са голим, округлим, дечиЌим штиклама и то Ќе нормално. Па чак и лепа.
  И одрасла особа би се згрозила. И тако увек изгледаш као дете и то Ќе супер. Штавише, ®егов младалачки изглед ниЌе га спречио да постане воЌни генерал, воЌвода и добиЌе много више титула.
  И буди наЌбогатиЌи човек у РусиЌи.
  Управо сада, Олег Ќе босом ногом бацио бомбу од пи евине и поцепао масу єапанаца.
  Након чега, док он звижди, а гомиле врана се оглуше, добиЌаЌу срчани удар и падаЌу на трупе Царства излазе·ег сунца. И пробуши лоба®е воЌницима.
  Маргарита сече и єапанце. И голим прстима дечиЌих ногу баца бумеранге смрти. Она подсе·а Олега на Герду. Само би могло бити обрнуто. Тако да Ќе пребрзо одрасла. А ова Ќе била одрасла, чак и стариЌа жена, али Ќе постала девоЌчица. И такође боси. И много Ќе спретниЌа без ципела.
  Заиста, и чизме и ципеле и чизме спречаваЌу вас да се кре·ете и трчите.
  А пошто бесмртна деца имаЌу ве·у брзину крета®а од гепарда и било коЌе друге копнене животи®е, ципеле на ®иховим ногама се брзо ломе. Дакле, Олег више воли да се бори само у шортсу.
  Са ®еговим лепим и миши·авим телом, то Ќе Ќош бо е. Овде Ќе Брус Ли имао ре ефни торзо и више Ќе волео да глуми гол до струка.
  Олег, пак, има чисту, глатку, дети®асту, али веома чврсту кожу, на коЌоЌ нема ожи ака и опекотина, а био би чак и леп скоро гол.
  И кратке хлачице су тако - за пристоЌност.
  А у колониЌи Макаренко млади затвореници су били у шортсама и фаровима, а када Ќе било вру·е, без маЌица. И тако су отишли у прилично хладноЌ сезони. Што ниЌе баш приЌатно за обична тела.
  Али тренутно Ќе Ќош вру·е. Лето Ќе тек прошло краЌ главе, краЌ Ќула. А ово Ќе єапан, где Ќе Ќош увек тако топло и приЌатно у ово време. Нека буде север.
  Иначе, на Ќугу єапана зиме су прилично благе. А на северу Ќе зима прилично хладна. Иако Ќе зем а релативно мала по величини. Али хладна струЌа тече око севера, а топла струЌа тече око Ќуга. Иначе, у Порт Артуру су зиме много блаже него у Владивостоку. Такође помак у корист топлиЌих мора и струЌа.
  Олег Рибаченко се бори у овоЌ дивноЌ и цветноЌ зем и. Заиста не желим да убиЌем єапанце. То нису корона вируси, ве· живи  уди.
  Посебно међу ®има има пуно тинеЌ¤ера коЌи се свађаЌу. Млади Ќапански момци су прилично згодни. ИмаЌу мекше црте од одраслих и нису тако жуте, а самим тим и сличниЌе Европ анима. И Ќапанске девоЌке су такође веома лепе.
  Нарочито у єапану, многе жене посвЌет уЌу кожу и више личе на Европ ане.
  Да, убиЌа®е ®их ниЌе баш приЌатно. Ве· се некако умориш од оваквог крвопроли·а.
  Али с друге стране, ратно узбуђе®е буЌа у вама. И почи®ете да млатите самураЌа насилном, насилном силом.
  Олег Рибаченко Ќе поново држао грамофон са мачевима. Одсекао много єапанаца и заурлао:
  - Слава епохи цара НиколаЌа.
  Маргарита Ќе голим прстима бацила и убилачки поклон смрти. Растурила много єапанаца и цвркутала, показуЌу·и зубе:
  - Слава ери великих кра ева!
  После тога ·е бесмртна деца звиждати. И дарови униште®а ·е пасти на позициЌе єапанаца. ПробиЌаЌу·и им лоба®е.
  А у мору девоЌка се бори са жутом хордом. Посада лепотица у бикиниЌу разарача се очаЌнички бори са самураЌима. А девоЌке показуЌу наЌвишу и борбену класу.
  Марина са своЌим босоногим другарицама упери пишто  у єапанце. Прецизно испа уЌе и изговара.
  - єедан, два, три... Сломите єапанце! Четири, осам, пет! Сломите брод!
  А девоЌке Ќе подржаваЌу урлаЌу·и:
  - РазбиЌ брод!
  И б ескаЌу голе, округле, ружичасте потпетице. Маша, такође скоро гола, само у шортсу, гађа цев, и урла:
  - Слава епохи царског комунизма!
  И такође као ватра. И мински апарат Ќе покренут. И забиЌа право у бок Ќапанске крстарице.
  Маша Ќе одушев ено вриснула:
  - єа сам ратник терминатор!
  А ®ене голе, округле потпетице су тако завод иве. А посаду чине иск учиво девоЌке. Шта да кажем, прилично Ќе кул.
  Марина, покушаваЌу·и да потопи своЌе противнике, прогунђа:
  - Слава совЌетскоЌ ота¤бини! Живе·емо у комунизму!
  И Ќош Ќедна неприЌате ска крстарица тоне.
  Лепо Ќе када екипу чине само девоЌке. А девоЌке више воле да трче по вру·ини у шортсу. И стварно им се свиђа, дођавола.
  Овде га Ќе узела девоЌка Мелоника и голим прстима лансирала бумеранг. И пар єапанаца одсечених пало Ќе у море.
  Мелоника Ќе узела и запевала:
  - МоЌа вера, вера у комунизам!
  И поново лансира убилачки бумеранг.
  Маша Ќе донела Ќош Ќедан дар смрти неприЌате у. А сада се крстарица Ќапанске ескадриле поново цепа. єасно Ќе да Ќе лоше ту·и се са Руски®ама. Угриза·е тигра своЌим зубима.
  Наташа Ќе у нападу преполовила Ќапанског официра. И агресивно изЌави, показуЌу·и зубе:
  - НаЌЌачи руски дух на свету!
  И опет лепотица у агресивном нападу.
  ЗоЌа Ќе голом петом бацила бомбу од уг а. Поцепао целу масу єапанаца. И откинула Ќе многе самураЌске руке и главе. Тада Ќе лепотица запевала:
  - ВеруЌем у велики комунизам!
  И му®е ·е излетети из ®ене брадавице Ќагоде.
  Августин у нападу као кобра. Ево малог Ќапанског тенка коЌи Ќе буквално растрган гранатом коЌу Ќе бацио. А ватрена лепотица Ќу Ќе бацила, наравно, уз помо· босих ножних прстиЌу.
  После пева®а:
  - Закуни се на верност цару НиколаЌу! Желим му децу победу!
  Светлана Ќе такође права звер у борби. Сузе ове єапанце, као да су некакве лутке.
  А ратник Ќе урлао из свег гласа док су ЌоЌ му®е излетеле из брадавице Ќагоде:
  - За царско доба! НиколаЌ ИИ Ќе прави орао!
  А голом петом девоЌка ·е бацити Ќош Ќедан смртоносни експлозивни пакет.
  Али у нападу и посада тенка Герда. ДевоЌка се туче у руском аутомобилу.
  И ту се показуЌе са наЌбо е стране.
  Герда босих ногу упери пушку и пуца у неприЌате а. Граната уништава Ќапански аутомобил.
  Плавуша у бикиниЌу урла:
  - Слава нашоЌ зем и -
  Сатана нас не·е победити!
  Црвенокоса лисица у нападу, ломе·и оружЌе самураЌа, урла:
  - За величину ариЌевских идеЌа!
  Босе ноге уперене у затварач пишто а.
  Онда Ќе заурлала:
  - За нови Тре·и РаЌх!
  Кристина Ќе, пуцаЌу·и на самураЌе, приметила:
  - Буду·ност Немачке Ќе пред нама! У међувремену се боримо за царску РусиЌу!
  А педалу притиска и голом петом.
  Магда, пуцаЌу·и на неприЌате е, агресивно Ќе рекла, разголивши оч®аке:
  - Препороди·емо се и бити хладниЌи од РусиЌе!
  И б еснула Ќе бисерним зубима. Да, ово су четворица веома борбених момака. ТачниЌе, девоЌке, коЌе су скоро голе, али веома лепе, и борбене.
  Герда, пуцаЌу·и на єапанце, прошапута:
  - Све Ќе помешано, испреплетено,
  Звона ноте звоне...
  Лажна истина, истинита лаж
  ДевоЌке голих чланака!
  Шарлот, пискаЌу·и самураЌа митра езом, урлала Ќе:
  Сенка, сенка, сенка, сенка...
  Петрелова сенка...
  И притиснувши окидач голом петом, риђокоса девоЌка гракну.
  Кристина Ќе, разбиЌаЌу·и неприЌате а, потврдила:
  Поново се диже над зем ом!
  И брадавицом од Ќагоде, како ·е пса притиснути, а топ ·е испалити проЌектил. И оти·и ·е право у складиште мунициЌе. И цела батериЌа ·е одЌедном узети и експлодирати.
  Магда, млатараЌу·и голим прстима по  упким девоЌачким ногама неприЌате а, закикота:
  Сенка, сенка, сенка, сенка...
  Петрелова сенка!
  Герда Ќе притиснула дугме са гримизном брадавицом на грудима и послала проЌектил на неприЌате а, издавши:
  - Време Ќе за отплату!
  Шарлот Ќе, пуцаЌу·и голим ножним прстима, викнула, исплазивши Ќезик:
  - Сенка, сенка, сенка, сенка,
  Петрелова сенка!
  Кристина Ќе, пуцаЌу·и рубин брадавицом на Ќапанске воЌнике, издала:
  - У вртлогу пат®е и нево е!
  Магда Ќе, уз помо· голих ножних прстиЌу, ударила неприЌате а и зацвилила:
  - Не можете нас намамити у револуциЌу!
  Герда Ќе чувено ошамарила єапанце користе·и округлу, голу, девоЌачку потпетицу и приметила:
  - Само кра еви имаЌу много нево а!
  ДевоЌке су, у ствари, наравно, АриЌевци наЌвишег нивоа. Сада Ќе Немачка немирна зем а у кризи. Хитлер Ќе изгубио председничке изборе, а ®егове шансе за власт ве· изгледаЌу бесмислене. И он има само релативну ве·ину у РаЌхстагу.
  Олег Рибаченко, боре·и се са єапанцима, сетио се да се нешто слично догодило у РусиЌи.
  Када Ќе Жириновски, коЌи Ќе упоређен са Хитлером, освоЌио прво место на изборима за Државну думу, али ниЌе могао само да развиЌе успех, ве· чак и да задржи своЌе позициЌе.
  Дечак Ќе голим прстима бацио пар звездица. Распарали су стомаке десетак єапанаца. Онда се дечак поново замисли.
  ТаЌ Жириновски Ќе кукавица и има душу зеца. Шта Ќе гласач осетио а ниЌе гласао за ®ега на председничким изборима у РусиЌи.
  Дечак терминатор Ќе звиждао, а вране су почеле да падаЌу на єапанце, коЌи су, запа®ени, постали ован. И пробушен кроз главе самураЌа.
  Онда се дечак поново замисли. Овде  уди често размиш аЌу нелогично. У ствари, своЌевремено их Ќе завео єе цин. Иако Ќе било Ќасно да Борис ниЌе блистао интелектом. И да Ќе мена¤ер од ®ега осред®и. НаЌважниЌе Ќе да Ќе єе цин тврдоглав, са патолошком же ом да промени тим, односно да организуЌе кадровски прескок. У том погледу, Лукашенка Ќе сличан ®ему, такође воли да ме®а шпил особ а и ме®а Шилова за Милова. Иако Ќе пречеста ротациЌа кадрова штетна.
  На пример, ве· Ќе сним ен осми премиЌер Румос. И стави на ®егово место Ќош горег. Лукашенка Ќе генерално почео да лудуЌе током година. Чак Ќе и ®егово окруже®е почело да схвата да Ќе диктатор потпуно неадекватан. НиЌе ни чудо што су многи мена¤ери отишли у председништво. Дошло Ќе до раскола у владаЌу·оЌ елити.
  А како се Лукашенко понашао са корона вирусом? Његово понаша®е Ќе просто лудо! Али у малоЌ БелорусиЌи, карантинске мере и затвара®е граница могу имати снажан ефекат. Штавише, дошло Ќе до предности у времену.
  Али Лукашенка се понашао не обазиру·и се на здрав е  уди. А БелорусиЌа Ќе претекла ИталиЌу и Кину по броЌу заражених.
  Након тога, ве·ина Белоруса мрзела Ќе диктатора. И само масовна изборна превара, кориш·е®е административних ресурса, див и притисак на бираче, дали су шансу за победу на шестим председничким изборима у БелорусиЌи.
  Олег Рибаченко Ќе извео технику лудог лептира са мачевима, посекао десетак самураЌа и певао:
  - Без муке обе·авамо, истина Ќе, да! Али онда, с коЌом муком све касниЌе падамо у провалиЌу!
  А дечакова гола пета лансирала Ќе убоЌити смртни пакет ®ихове пи евине.
  Да, лече®е корона вируса Ќе веома скупо и ремонтуЌе здрав е. Дакле, диктатор Лукашенка ниЌе ништа спасао одбиЌа®ем да предузме хитне мере. А шта Ќе корона вирус, Ќош мора да доживи на своЌоЌ кожи. Руски богови и више силе каж®аваЌу диктаторе због неозби ности. Генерално, само криминалне владе штеде на здрав у  уди.
  Олег Рибаченко Ќе голим прстима бацио бомбу дома·е израде. Он Ќе сада бесмртан дечак. И заурла из свег гласа:
  - Слава зем и РусиЌи, где су  уди као орлови!
  Маргарита Ќе приредила навиЌачки дочек, и разбиЌаЌу·и неприЌате е, пискала:
  - Ово Ќе наша зем а! РусиЌа смо ми!
  А гола пета девоЌке послала Ќе дар униште®а неприЌате има.
  Маргарита поново звижди, а вране падаЌу на главе Ќапанских воЌника.
  И ништа га не може спасити.
  ДевоЌка Ќе веома борбена и дово но хладна да разбиЌе сваку мо· неприЌате а.
  Наташа Ќе у офанзиви... Она сече душмане.
  А овде на небу Аленка са своЌом посадом.
  Пет девоЌака у огромноЌ машини за млеве®е меса са три оштрице.
  Аленка пуца из авионског топа, уништава єапанце и шкрипи:
  - У славу оца-кра а!
  А®ута удара митра езом самураЌа и виче:
  - Не·емо ¤абе победити!
  Алла баца бомбу на Ќапанске положаЌе и узвикуЌе:
  - И планине и мора!
  МариЌа Ќе такође пуцала из авионске пушке. Растргала самураЌа и зацвилила на све стране:
  - Хвала боговима!
  МарусиЌа Ќе лансирала мину из утробе хеликоптера. Она Ќе скочила, нокаутираЌу·и Ќапанске воЌнике.
  А Ќунаки®а Ќе залаЌала:
  - Сва наша зем а!
  Петорица су се теме но суочили са самураЌем. И хеликоптер на єапанце обара поклон за поклоном.
  Царску воЌску Ќе тешко зауставити. Нарочито ако у ®ему има таквих пилота, и АнастасиЌе и Акулине.
  АнастасиЌа Ведмакова се бори у шортсу. И ша е неприЌате у убиствени дар униште®а.
  Затим Ќе певала:
  - НаЌбо и цар Никола на свету!
  И опет, уз помо· голих ножних прстиЌу, ци а на авионски пишто . И обара Ќош Ќедног Ќапанског аса.
  Храбро се бори и Акулина Орлова. И разбиЌа єапанце теме но. И користи голе ножне прсте. И опет се обара Ќош Ќедан авион зем е излазе·ег сунца. Онда ·е заурлати, и то прилично агресивно:
  - єа сам ратник да само кажемо, само супер!
  И намигуЌте противницима. Као, Ќош увек немаш ни наЌма®у шансу за самураЌа. А девоЌке ·е те сигурно растурити.
  АнастасиЌа Ведмакова поново обара Ќапански ауто. ТачниЌе, примитивни авион цврку·е:
  - Душу ·емо дати за нашу ота¤бину,
  И опет ·емо стаЌати и победити!
  Акулина Орлова, срушивши Ќош Ќедан ауто голим прстима, зацвилила Ќе:
  - Слава царскоЌ ота¤бини! Слава цару НиколаЌу ИИ!
  И ратник Ќе направио Ќош Ќедан импресиван заокрет. И сударила су се два Ќапанска авиона. И шперплоча и остаци падали су у различитим правцима.
  єапан Ќе до сада суштински инфериоран у односу на РусиЌу као авион. Штавише, она Ќош увек нема шансе да издржи дуго времена. Руси су веома Ќаки.
  Тако да тенкови чак и слете.
  Посада Елизабете на "Александру Тре·ем" Ќури у битку. Упркос импресивним димензиЌама, руски тенк се лако попео на обалу и ниЌе се заглавио у песку.
  Тако се и руска воЌска кре·е уз помо· мо·них тенкова коЌи су способни да саме у било коЌу мо·.
  Елизабет пуца из топа голим ножним прстима и снажно каже:
  - Наша домовина Ќе РусиЌа,
  Постаните сре·ниЌи на свету!
  Елена пуца из митра еза. СамураЌи падаЌу као оборено дрве·е од оловних дарова коЌе ша у девоЌке.
  Елена кроз смех каже:
  - Наша домовина ·е постати лепша,
  Служи девоЌке РусиЌе!
  Екатерина Ќе притиснула голу пету. Она Ќе послала проЌектил колосалне убоЌите снаге. Поцепао масу єапанаца и зацвилио:
  - За кра евске победе!
  ЕуфразиЌа, г®ече·и єапанце гусеницама, приметила Ќе:
  - Не само кра евски, него и наш!
  Елена Ќе поново пуцала голим ножним прстима. Поцепала Ќе самураЌе на поцепане комаде и зацвилила:
  - Да, за наше велике победе!
  Елизабет Ќе пуцала из митра еза. Па, она има резервоар за дроб е®е. Тако разбиЌа єапанце.
  ДевоЌка Ќе певала, одсецаЌу·и самураЌе у масама:
  - Нема лепше ота¤бине-РусиЌе,
  Бори се за ®у и не боЌ се...
  Нема зем е, веруЌ да Ќе РусиЌа лепша,
  Са нама УкраЌина, БелорусиЌа!
  Екатерина, пуцаЌу·и на неприЌате а, искалила Ќе зубе, притиснула голу пету на окидач и заурлала:
  - За РусиЌу, коЌа Ќе наЌлепша од свих!
  ЕуфразиЌа, сече·и у махнитости самураЌа, и сече·и жуте воЌнике, агресивно Ќе изЌавила:
  - РусиЌа Ќе стаЌала, и стаЌа·е као стена!
  А тенк "Александар Тре·и" Ќе убрзао. Штета, али штета што Ќе цар Александар ИИИ преминуо у четрдесет деветоЌ. Да Ќе поживео дуже, можда Ќе РусиЌа добила први рат са єапаном. И тада би аутократиЌа била непоколеб ива и непобедива. А у Првом светском рату фебруарски пуч се догодио ве· када Ќе РусиЌа била на прагу коначне победе.
  Али да ниЌе било пораза у рату са єапанцима, не би било ни размиш а®а. А то значи легло нереда и свакоЌаких завера. Осим тога, у принципу, здрав као бик, Александар Тре·и могао би да живи дуже. И он Ќе могао да успе да лично победи у Првом светском рату? И шта? АустриЌски цар, коЌи Ќе ушао у битку са РусиЌом Франц, живео Ќе осамдесет шест година, а исправио шездесет осам. И умро Ќе 1916. године! И да Александар Тре·и ниЌе могао да живи толико или чак и више?
  У сваком случаЌу, РусиЌом сада влада НиколаЌ ИИ. И ®егова владавина Ќе дуга.
  По траЌа®у Ќе ве· испред Катарине ИИ. И тако може блокирати Петра Великог. Или можда Иван Грозни. Истина, неко време Ќе владао чисто номинално.
  Елизабетх поново пуца. Ломи Ќапански ауто, и голи зубе каже:
  - ВеруЌем у доба комунизма!
  И намигуЌе своЌим партнерима!
  Елена покоси самураЌа рафалом митра еза и каже, показуЌу·и беле зубе:
  - Би·е нова ера и излазак сунца!
  И опет, уз помо· голих прстиЌу, девоЌка пуца.
  Екатерина Ќе, пуцаЌу·и на своЌе противнике, агресивно рекла:
  - Епоха цара НиколаЌа ИИ би·е веома славна!
  А девоЌка ·е намигнути своЌим партнерима. Па, воле то да раде.
  И тенк ломи єапанце. И утробе воЌнике.
  Две Немице се боре на небу: Албина и Алвина. Ве· су добили сва прва четири степена ГеоргиЌевског крста. И први крст од сребра. Други Ќе сребрни са машном. Тре·и крст Ќе златан. Да е злато са луком. А пети коЌи девоЌке заиста желе да добиЌу Ќе златни са малим диЌамантима. Шести степен крста Ќе златан са луком и диЌамантима. А ту Ќе и седми степен - платинасти крст са диЌамантима, и осми: платинасти крст са диЌамантима и луком. Послед®и крстови су ве·и од златних и имаЌу више диЌаманата на себи. И лук Ќе такође био опточен диЌамантима.
  Чак осам степени, а степен виши. Што се више новца за то пла·а сваког месеца доживотно. Штавише, носиоцима дипломе са диЌамантима не само да се пла·а новац за саме награде, ве· и наследници. Са златним крстовима са диЌамантима - педесет година, а платинастим крстовима са диЌамантима - сто година!
  Награде са диЌамантима су ретке, али су у ста®у да дуго времена обезбеде не само самог хероЌа, ве· и потомство.
  А девоЌке из Немачке се веома труде да их зараде.
  Албина голим прстима обара Ќапански авион и цврку·е:
  - Али велики РаЌх ....
  Алвина Ќе одсекла Ќош Ќедан ауто од зем е излазе·ег сунца и наставила силом:
  - Речено нам Ќе да не дрифтуЌемо!
  Албина Ќе окренула авион, испалила рафал. єапанци су се упалили као све·а.
  Плавокоса девоЌка Ќе гукала:
  - За величину ариЌевског комунизма широм света!
  Алвина Ќе ударила у самураЌски ауто и загугутала:
  - За наш велики успех!
  И користе·и голе ножне прсте, поново Ќе послала убилачки дар смрти.
  Немачке девоЌке су биле изузетно Ќаке крад ивце. А сада убиЌаЌу неприЌате е РусиЌе. Али исто тако могу да убиЌаЌу руске воЌнике. Они су пла·еници.
  Љермонтов Ќе писао о таквим  удима;
  Али какво чудо издалека
  Као стотине бегунаца...
  ПоЌавио нам се во ом судбине,
  Да ухвати славу и чин!
  Албина Ќе агресивно приметила док Ќе са великим самопоузда®ем рушила новог єапанца:
  - єа сам наЌбо и на свету!
  Алвина Ќе посекла другог Ќапанског пилота, такође Ќе узвикнула противе·и се и показала Ќезик:
  - Не! єа сам наЌбо и на свету!
  Албина Ќе помир иво певала, обараЌу·и Ќапанске авионе:
  - НаЌбо и смо на свету
  Потопи·емо све неприЌате е у тоалет...
  Ота¤бина сузама не веруЌе -
  Да·емо злим олигарсима у мозак!
  Али међу осталим ратницима легиЌе страних, бори се и ЏеЌн Армстронг. Прелепа Британка. И са ®ом у тиму, такође, иск учиво лепши пол.
  Ратници наравно боси и у бикиниЌу.
  Гертруда Ќе напунила пишто  голим прстима. А Мала®а Ќе показала и опалила.
  єапански топ се преврнуо.
  Моника Ќе цвркутала, климаЌу·и главом.
  - Слава ВеликоЌ БританиЌи!
  ЏеЌн Армстронг Ќе певала док Ќе пуцала из митра еза:
  - ВладаЌте БританиЌом небеским морима,
  Никада не·емо бити робови!
  Слава нашоЌ енглескоЌ зем и!
  Па, РусиЌа има цара!
  И опет, ратник ·е га узети и пуцати врло прецизно. А Ќапански тенк Ќе био поде ен на комаде.
  Гертруда, воде·и ватру, узела Ќе и запевала:
  - єарко сунце наде
  Поново се диже над зем ом...
  ПобеђуЌемо као и пре
  И отишли су на планинаре®е!
  А Енглески®е у пуном Ќеку и борбеном трансу.
  Олег Рибаченко се бори са єапанцима. Веома Ќе сличан дечаку из цртаног филма Конан. Само Ќош брже. И тако су ови самураЌи мла·ени. єасно Ќе да єапан нема шансе против таквог тима.
  Дечак терминатор Ќе узео и босом ногом бацио гранату и агресивно певао:
  - Устани огромна зем а,
  Устани у борбу до смрти!
  Са веома мрачном армадом,
  И жута хорда!
  Маргарита Ќе такође узела и посекла своЌим мачевима троструки млин. Онда
  Голом петом погодила Ќе гомилу граната коЌе ЌоЌ Ќе курир бацио.
  Растурио масу єапанаца и певао;
  Нека племенити бес
  Рип као талас...
  Води се народни рат -
  Свети рат!
  Да, ово Ќе пар бесмртне деце, веома су активни у уништава®у и сече®у неприЌате а. Од таквих дечака не долази самураЌска милост. Али у сваком случаЌу, овде се цела царска воЌска састоЌи од хероЌа, и то наЌстварниЌих победника.
  Олег Рибаченко, сецкаЌу·и противнике, приметио Ќе:
  - Нема милости, нема милости, нема милости према душману!
  єа сам било ко, Ќа сам било ко, Ќа ·у воЌску мачем растргати!
  И дечак ·е опет звиждати у посебном распону. И гавранови ·е се онесвестити, пробиЌаЌу·и до смрти к уном лоба®е воЌника зем е излазе·ег сунца.
  
  ГЕРМАН ПАНТХЕР'С ПАДАЛ церек
  АНОТАЦИєА
  Немачке девоЌке су биле у ста®у да направе такав "пантер", коЌи Ќе за главу и рамена Ќачи од совЌетских тенкова. Као резултат тога, Вермахт Ќе преокренуо ток рата и почео да побеђуЌе. Када се девоЌке босу босе, не могу их зауставити.
  . ПОГЛАВЉЕ 1
  Ако Ќе совЌетски тенк Т-34 био шок за Немце, онда су нацисти на то одговорили Ќош страшниЌим и ефикасниЌим Пантер-2. Герда и Цхарлотте развиле су фундаментално нови тенк. Са уском и малом кулом. БроЌ чланова посаде сма®ен Ќе на четири. Мотор и ме®ач су постав ени заЌедно и попречно, а ме®ач на самом мотору. Тежина резервоара Ќе сма®ена на тридесет шест тона. Истовремено, бочни оклоп Ќе постао као код "Тигра"-2 на 82 мм испод нагиба. А чело трупа Ќе 120 мм под великим нагибима, а чело тор®а Ќе 150 мм, бочне стране су 82 мм и такође са нагибима. Са мотором од 700 ко®ских снага, такав тенк Ќе био мобилан и маневарски. Његова шасиЌа Ќе такође постала лакша и лакша за поправку, и проходниЌа. Неки од елемената су извађени из трупа. Висина резервоара Ќе само 1,80 метара.
  Његов изглед био Ќе шок за совЌетске трупе. Ауто ниЌе заиста стигао до Курске избочине. Почео Ќе да се пушта у сериЌу тек у септембру четрдесет тре·е године.
  Али током контранапада МеЌнштаЌн, оваЌ тенк Ќе први пут масовно кориш·ен.
  И сама Герда са своЌим тимом Ќе учествовала у бици.
  Упркос мразу, девоЌке су биле у бикиниЌу и босе, тако храбре крад ивке.
  До сада Ќе тенк имао стару пушку дуге цеви калибра 75 мм, што Ќе било сасвим дово но да порази неприЌате а.
  Герда Ќе голим прстима испалила топовски хитац и погодила совЌетско возило у чело.
  Тада Ќе ратник цвркутао:
  - Слава идеЌама ариЌевског братства!
  Ова девоЌка Ќе врло прикладно ставила тридесет четири.
  Затим Шарлот, као ошамарена, из брзометног топа. И погодио тенк право у центар тор®а. И урлати:
  - За велике победе!
  А онда Ќе Кристина узела и опалила. ДевоЌке су се сме®ивале у гађа®у, па чак и босим ногама.
  Ратник Ќе певао:
  - Чека ме победа!
  И Магда Ќе погодила. ДевоЌка Ќе такође користила голе ножне прсте и срушила други совЌетски аутомобил гугу·у·и:
  - У име Исусово!
  Четири немачке девоЌке раде теме но. И веома ефикасан.
  И Ќош Ќедан тенк се руши. Ратници су радили као ловачки бата он.
  У ЌедноЌ бици су нокаутирали четрдесет совЌетских тенкова, сами су примили неколико удараца коЌи су рикошетирали.
  МеЌнштаЌнов контранапад Ќе победио у снази, а Немци су успели да поразе совЌетске трупе и пребаце их преко Д®епра.
  Била Ќе то прва велика победа у послед®их неколико месеци. И нацисти су успели да се држе до Д®епра.
  Али у Ќануару Ќе Црвена армиЌа поново напредовала, овога пута код Ле®инграда, и успела Ќе. Истина, покушаЌ да се Д®епар поново форсира на Ќугу Ќе пропао, али Ќе блок од Ле®инграда укло®ен. На овоЌ позадини, Немци су се издржали у центру и што Ќе наЌважниЌе на прелазу Д®епра. Жестоке борбе у зимском периоду нису дале предност ЦрвеноЌ армиЌи на овом сектору.
  Наравно, нови тенк "Пантер"-2 Ќе играо улогу. Испоставило се да Ќе успешан. Брзо и добро зашти·ено. Скоро два пута лакши од "Тигра" -2, и практично ниЌе инфериоран овом аутомобилу у резервациЌи. Иначе, "Тигар" -2 ниЌе ушао у сериЌу. Уместо тога, мо·ниЌа модификациЌа Пантер-2 се ниЌе поЌавила, само тону тежа.
  А Хитлер Ќе наредио да се Тигар-2 редизаЌнира како би оклоп био много деб и за ту тежину. На рачун пишто а било Ќе спорова - пове·ати калибар пишто а или не. Ипак, више калибара нижа Ќе па ба, тачност и залиха граната.
  Ево старог пишто а Пантера, добро се носи са своЌим задатком. Па чак и ИС-2, ударци у чело.
  Па да ли вреди ме®ати? Иако Ќе проЌектил мали и не уништава превише.
  "Пантер"-2 Б, са топом од 88 мм у целини, био Ќе машина коЌа Ќе ма®е-више одговарала воЌсци.
  У проле·е су Немци кренули у офанзиву на италиЌанском фронту, искористивши привремено затишЌе на истоку.
  И успели су да поразе савезничке трупе на овом сектору фронта. Успеху Ќе допринела и поЌава МЕ-262. Нови ловац Ќе био шок. ПоЌавио се раниЌе од стварне историЌе, захва уЌу·и чему су струч®аци убедили Хитлера да не прави блитзбломер, као неефикасан модел. Поред тога, уместо ракетног програма Фау, приоритет Ќе дат развоЌу млазних авиона. И то Ќе утицало на ток рата. А Шарлот и Герд су уверили Хитлера у ово.
  Оно што кажу Ќе да су ракете заиста неефикасне због ниске тачности и високе цене. Али млазни авиони су буду·ност. Штавише, МЕ-262 Ќе прилично Ќедноставан за управ а®е, и као резултат тога, доступан Ќе асовима. И тешко га Ќе срушити. Ве·а летна тежина возила омогу·ила Ќе да се на ®ега окаче оклоп и два млазна мотора, а вертикална управ ивост Ќе импресивна. А мо·но оружЌе омогу·ило Ќе обара®е аутомобила у Ќедном потезу. Посебно добре су се показале две девоЌке коЌе су постале асови у своЌоЌ првоЌ борби: Албина и Алвина.
  По правилу су се борили готово голи, само у шортсама и танком платну на грудима. И чинили су чуда.
  Албина Ќе извршила окрет. Притиснула Ќе босом ногом педалу. Оборио амерички авион и певао:
  - За мо· ариЌевског комунизма!
  Алвина Ќе оборила аутомобил савезника и наставила да пуца голим прстима. А она Ќе гукала:
  - За наше момке!
  ДевоЌке су полетне и изузетно борбене и ратоборне. Они веома славно уништаваЌу савезнике на небу.
  И тако бесно добиЌаЌу рачуне.
  Нацисти су ве· избацили савезнике из ИталиЌе, заробивши много зароб еника и трофеЌа. Али на острву СицилиЌа их покрива мо·на морнарица савезника.
  На лето савезници спремаЌу искрцава®е у ФранцускоЌ. Али су у нелагодном расположе®у. Немци су постали Ќачи и имаЌу наЌбо е тенкове на свету. А и млазни ловци су наЌбо и на свету, само их Ќе до сада око хи аду, не толико.
  Али они су веома смртоносни.
  У лето, а Ста ин спрема офанзиву. Али задатак Ќе тежи него у стварноЌ историЌи. У ПолисиЌи нема балкона, а Д®епар Ќе и да е озби на препрека. А немачка одбрана Ќе Ќака.
  Али немачки тенкови су вероватно бо и за сада. И авиони такође. Овде се поЌавио ТА-152, еволуциЌа Фоке-Вулфа, а таква машина Ќе веома озби ан авион. И вишенаменски у исто време. И без сум®е Ќе у ста®у да обори противнике. Мо·но оружЌе и оклоп. И наЌбо е перформансе лета и брзину.
  Немци су и у ваздуху и на копну добили бо у опрему. Али Ќош им ниЌе доста. И скупили су снагу и били у активноЌ одбрани.
  Црвена армиЌа Ќе, користе·и нове тенкове ИС-2 и Т-34-85, прешла у офанзиву. Главни ударац задат Ќе у центар. Део снага Ќе, међутим, ударио и у скрета®е Д®епра. Немци су били спремни да одбиЌу ударац. Иако нешто раниЌе, почело Ќе искрцава®е савезника у НормандиЌи.
  У почетку Ќе било успешно. Али онда су тенкови кренули у разорни контранапад. У борбама Ќе учествовао и самоходни топ Е-10, веома лаган и мали самоходник са два члана посаде коЌи се налазе леже·и, коЌи Ќе просто сламао савезнике. Веома ниска силуета од 1,2 метра, тежина од десет тона и мотор од 400 ко®ских снага давали су хладну мобилност. Истовремено, пред®и оклоп од 80 мм на великом нагибу учинио Ќе аутомобил скоро непробоЌним за чело савезника. И прилично мали, подмукли. И боде своЌе савезнике као пчела. И Немци су разбили савезнике. Албина и Алвина су обориле по више од три стотине летелица и свака Ќе добила Витешки крст Гвозденог крста са мачевима од сребрног храстовог листа и диЌамантима. Ове девоЌке су биле невероватне.
  И све су без проблема разбили у своЌоЌ ефикасности.
  Албина Ќе, уз помо· своЌих голих ножних прстиЌу, уперила борца у неприЌате а и почела да га обара своЌим див им бесом. А онда су три ловца и Ќедан савезнички бомбардер пали у ватру.
  Ратник Ќе предео:
  - За Пруску!
  Алвина Ќе наставила да слама савезнике силе и буквално их спа уЌе. А она Ќе гукала:
  - За Тре·и РаЌх!
  И опет, голих прстиЌу, уперила Ќе авионске топове у мету. И испало Ќе одлично.
  Алвина Ќе твитовала:
  - Ми смо велики тигрови, оличе®е кра ице!
  Албина Ќе прекинула Ќош Ќедан енглески авион, натерала га да се задими и загугутала:
  - Ако Ќе жена тигрица, онда ·е растргати човека, чак и ако ниЌе потпуни магарац!
  И притиснути педалу голом петом.
  Алвина Ќе, пуцаЌу·и на противнике и косе·и их, приметила:
  - ДевоЌка боса, сваки мушкарац ·е бити приморан да се завуче испод пете!
  Албина, пошто Ќе оборила Ќош Ќедан авион савезничких снага, сложила се:
  - Човек при погледу на голу женску потпетицу постаЌе пуна филцана чизма!
  Алвина Ќе голим прстима одсекла Ќош Ќедан британски ауто, показуЌу·и зубе, издала Ќе:
  - Боса девоЌка ·е да обуче пуна човека, чак и ако Ќе навикао да прави другима чизме!
  Албина Ќе, обараЌу·и Американца, приметила:
  - Човек треба да буде Ќак као храст, а да не дозволи да му се скида ивер као са па®а!
  Алвина се спремно сложила са овим:
  - Боса женска пета, човек ·е бити ого ен до гола, а потковани до ушиЌу!
  Албина Ќе мало променила тему, прекинувши Ќош Ќедног Американца:
  - ВоЌник Ќе кремен, ако памет ниЌе калдрма!
  Алвина Ќе голим прстима нокаутирала неприЌате а, а камен зуба Ќе приметио:
  - Човек Ќе прави диЌамант кад има срце од злата и гвоздених живаца!
  
  Албина Ќе, срушивши Ќош Ќедан савезнички авион, гукала:
  - Човек мора бити Ќак као челик, али чврст као па®!
  Алвина Ќе агресивно приметила док Ќе секла амерички авион:
  - Човек треба да има орловско око, а да слух не буде као у вране!
  Албина, срушивши неприЌате а, зацвилила Ќе:
  - Човек има само храброст орла, а заправо Ќе наЌчеш·е лик типично пиле!
  Алвина Ќе агресивно приметила, прекинувши Американца борбеним скоком:
  - Не постоЌе ружне жене, постоЌи само одвратна мушка немо·!
  Укратко, девоЌке су супер. А до Ќула Ќе сваки оборен премашио пет стотина авиона и добио Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Искрцава®е савезника у НормандиЌи завршено Ќе потпуним поразом. Само Немци су ухватили више од седам стотина хи ада затвореника. А ово Ќе кул и колосалан успех!
  На истоку Ќе Црвена армиЌа успела само незнатно да потисне Немце. Нацисти су били добро утврђени и борили су се као ђаволи. И користили су унапред подигнута утврђе®а уз учеш·е локалног становништва. И наравно, помогло им Ќе. Нацисти су се очаЌнички борили и одбили скоро све нападе.
  Борбе су показале да Ќе "Пантер"-2 са великим нагибом пред®их оклопних плоча и ниском силуетом Ќош увек нера®ив за совЌетске тенкове у челу. И добро се носи са машинама Црвене армиЌе. И има велику залиху шко ки.
  Тако су сви напади совЌетских трупа пали у чврст блок. Да, и фашистичка пешадиЌа Ќе имала Ќуришну пушку МП-44 коЌа ниЌе имала премца и буквално Ќе нокаутирала совЌетску пешадиЌу. Дакле, са фашистима се никако ниЌе могло обрачунати.
  И Фриц Ќе одбио напад. Све док им се ниЌе журило у контранапад. Било Ќе потребно избацити нови тенк "Тигар"-3, тежи, са снажниЌим мотором и бо е зашти·ен.
  Да, и развиЌаЌу млазне авионе. Посебно КСЕ-162 - млазни ловац много ЌефтиниЌи, лакши и лакши за производ®у од бомбардера МЕ-262 и Арадо.
  НиЌе лош био ни нови немачки четворомоторни єу-488, коЌи Ќе захва уЌу·и ма®оЌ површини крила развиЌао колосалну брзину за елисни бомбардер од седам стотина километара на сат.
  Док Ќе Фриц акумулирао снагу. И они су водили подморнички рат... Порази савезника у ИталиЌи и ФранцускоЌ ослабили су Рузвелтову позициЌу. И овде су Американци били поражени када су покушали да слете на Филипине. єапански боЌни бродови су били у ста®у да откриЌу и униште америчке десантне снаге.
  Рузвелт Ќе изгубио изборе од младог републиканца Џозефа БаЌдена. А ово Ќе председник, коЌи Ќе отворено изЌавио да СССР-у ниЌе потребна помо·. Да Ќе Ста ин гори од Хитлера и да сви напори мораЌу бити концентрисани на єапан.
  Черчил Ќе такође имао проблема.
  Дакле, док Ќе Хитлер чекао, а Немци су седели у чврстоЌ одбрани. Само су на СицилиЌи извели операциЌу и поново Ќе заузели од савезника. Штавише, британска флота се проредила због активности нацистичких подморница.
  У Ќесен, Црвена армиЌа Ќе покушала да напредуЌе на Ќугу. И против Финске.
  Лет®а офанзива на КарелскоЌ превлаци тада Ќе завршена неуспешно. Финци и немачки обавештаЌци су то открили и припремили. А СССР Ќе за ову операциЌу издвоЌио мало снага.
  У Ќесен Ќе бачено више трупа, али су и они заглибили, а Немци су били спремни. Нацисти су у извиђа®у користили млазне авионе, коЌе совЌетски ловци и савршена оптика нису могли да сустигну. Као и Ќединствене камере. И то Ќе много помогло.
  Тако су у основи научили како да откриЌу дезинформациЌе и прате крета®е трупа.
  Дакле, сада Ста ин ниЌе могао да удари тако лако изненада. И нацисти су преузели одбрану.
  Зими су совЌетске трупе поново покушале да напредуЌу у центру. Ударац Ќе задат између Д®епра и Западне Двине. И то Ќе био храбар потез. Али то Ќе сасвим очигледно и Немци су ту били теме но оЌачани. И повукли су наЌновиЌе тенкове и самоходне топове Е-25, са топом од 88 мм. Ова машина, тешка двадесет и шест тона, имала Ќе мотор од 700 ко®ских снага, и пред®и оклоп од 120 мм под нагибима, а бочне стране 82 мм, са висином од 1,4 метра. Самоходни топ Ќе непробоЌан у чело због великих углова нагиба оклопа. А на броду Ќе Ќош увек био покривен ва цима. А такође можете да окачите екране.
  Дакле, Црвена армиЌа се суочила са веома озби ним неприЌате ем. Што ниЌе тако лако превази·и. И нацисти су поново одбили Ќануарску офанзиву Црвене армиЌе.
  У биткама су поново заузеле судбину Герда и Шарлот. Обе девоЌке су се бориле на самоходним топовима Е-25, леже·и. И буквално су избацили дух из неприЌате а.
  Герда Ќе млатарала голим прстима и цвркутала:
  - Слава нашоЌ воЌсци!
  Шарлот Ќе опалила, овога пута притиснувши своЌу гримизну брадавицу на дугме ¤оЌстика и цврку·у·и:
  - Слава великим победама!
  Герда Ќе веома агресивно приметила, пуцаЌу·и на неприЌате а:
  - За величину планете!
  И то голом петом, као да ·е притиснути дугме.
  Шарлот Ќе поново ударила своЌу рубинску брадавицу и одувала кроз совЌетски ауто цврку·у·и:
  - За освоЌене врхове!
  И како се смеЌе. Борба против фашиста.
  А у марту 1945. нацисти су кренули у офанзиву. И направио прву и®екциЌу. Пробили су одбрану на подручЌу Западне Двине.
  До тог времена, СЌеди®ене Државе су заправо сма®иле неприЌате ства против Тре·ег РаЌха и БританиЌе.
  А сада су се нацисти концентрисали на истоку. Хитлер Ќе озби но хтео да све спали. И све Ќе врло теме но док се распламсава.
  Али одбрана совЌетских трупа Ќе веома упорна, и овога пута у неколико ешалона. И Немци су га пробили пошто су прошли педесет три километра линиЌа, али су на четвртом заустав ени. Осим тога, дошло Ќе до одмрзава®а и борбе су привремено успорене.
  КраЌем априла Ста ин Ќе поново покушао да нападне. А ®егове трупе су масовно кориш·ене током пробоЌа рефлектора. Али и овим Ќе постигнуто мало. Пробили су одбрану и напредовали, али су потом вра·ени на првобитне позициЌе.
  "Тигар"-3 Ќе имао пред®и оклоп од 250 мм, и бочни оклоп од 170 мм, и мотор од 1200 ко®ских снага, тежине шездесет пет тона. Дакле, оваЌ тенк Ќе Ќедноставно мучио совЌетске положаЌе. Пушка Ќе била 88 мм и дуга цев од 100 ЕЛ.
  У маЌу Ќе СССР добио нови тенк ИС-3. Аутомобил Ќе био три тоне тежи од ИС-2 и тежи за производ®у, али са много бо е зашти·еном куполом, посебно у челу. Ипак, пишто  Тигар-3 ниЌе пробио чело. А сам тенк има Ќош лошиЌе возне перформансе од ИС-2.
  У млазноЌ авиЌациЌи, Немци су задржали предност, па чак и своЌе напоре. Од Ќуна су се поЌавили у масовноЌ производ®и МЕ-262 Кс, са замашеним крилима и два напредниЌа мотора. ОваЌ авион Ќе развиЌао брзину и до 1200 километара на сат, и све Ќе смрскао.
  єош озби ниЌа машина била Ќе ТА-400 са млазним моторима и шест мотора. Ова машина Ќе бомбардовала совЌетска предузе·а на Уралу и иза Урала. Онда и тако да е. Мо·на армада. А єу-287 Ќе постао проблем за совЌетске авионе.
  Али наЌнеприЌатниЌе изненађе®е за Црвену армиЌу су дискотеке коЌе достижу брзину и до четири брзине звука, а због ламинарног млаза коЌи струЌи око аутомобила, практично су нера®иви.
  А онда су Немци добили и МЕ-263 без дома·ина на ракетним млазним моторима, и то веома мале, брзе и способне да лете четрдесет пет минута, а могу да се користе ефикасниЌе него пре МЕ-163.
  Фриц Ќе такође пустио у рад ловце Готха, такође беспилотне и ефикасне. И Ќедрилице су почеле да се користе у биткама.
  На мору, нацисти су наставили да муче Британце користе·и подморничку флоту. Ук учуЌу·и миниЌатурне подморнице за Ќедну особу. И веома Ќе ефикасан.
  СовЌетска Балтичка флота Ќе претрпела колосалне губитке. И од авиЌациЌе и подморничког ратова®а.
  Албина и Алвина, обе девоЌке коЌе трче босоноге и у бикиниЌу по сваком времену, па чак и саме у га·ама, постале су легендарне пилотке. За хи аду оборених летелица награђени су новом наградом Витешки крст гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  ДевоЌке су биле изузетно храбре крад ивке. И тако фантастични рачуни добиЌаЌу.
  Хитлер их Ќе обожавао. Чак им Ќе и Фирер лично  убио босе ноге.
  У Ќуну Немци су покушали да напредуЌу око Д®епра. СовЌетске трупе су биле у дефанзиви. Али они су постепено попуштали под налетом. Помо· у оквиру Ленд-Леасе-а Ќе заправо престала. А СССР-у Ќе било тешко. Бомбардова®а су стално расла.
  СовЌетски тенк Т-34-85 био Ќе прилично слаб топ против немачких возила. И ниЌе било могу·е направити мо·ниЌи Т-54. А онда Ќе главна опклада направ ена на самоходни топ СУ-100. ОваЌ аутомобил у стварноЌ историЌи ниЌе постао превише масован, али алтернативно, ®егова производ®а се све више пове·авала.
  Тада су Немци успели да напредуЌу у центру и да се приближе Смоленску, ту су се одвиЌале борбе уз масовну употребу СУ-100. Врхунац Ќе достигнут у августу.
  Посада тенка Елизабет Ќе направила чуда на овом самоходном пишто у. Поготово када су се девоЌке тукле готово голе и босе.
  Елизабета Ќе чак притиснула дугме топа своЌом гримизном брадавицом и ударила нацистички тенк, гугу·у·и:
  - За Велику РусиЌу!
  Екатерина Ќе притиснула своЌу гримизну брадавицу на груди. Срушила Ќе немачки ауто и зашкрипала:
  - За СССР!
  Елена Ќе такође пуцала са великом прецизнош·у. Ударила Ќе у фашистички тенк уз помо· рубинске брадавице доЌке и зацвилила:
  - За Домовину!
  ЕуфрасиЌа Ќе наизменично пуцала из самоходне пушке на неприЌате а. И користе·и брадавицу од Ќагоде, викнула Ќе:
  - За ота¤бину!
  То су биле борбене девоЌке.
  Немци су сви штап и штап. СовЌетски пишто  не узима Тигар-3 у чело. Да, и "Пантер" -3 Ќе непробоЌан. Немци су у ®ега направили деб и оклоп, а да не би изгубили покрет ивост, уградили су мотор од 900 ко®ских снага. Па штап ®ихова кола бесрамно.
  Елизабет пуца голим прстима. СовЌетски проЌектил рикошетира.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  Бори·емо се за комунизам!
  Екатерина Ќе такође млатила голим ножним прстима и рекла, показуЌу·и зубе:
  - Не! Не то!
  Елена Ќе, такође босом ногом, пуцала на нацисте и певала:
  - Ми ·емо смело у боЌ!
  ЕуфразиЌа Ќе агресивно приметила, показуЌу·и зубе:
  - За мо· СовЌета!
  И такође као ватра, користе·и голе ножне прсте. Ово Ќе агресивна девоЌка.
  Црвена армиЌа се мало повукла у центру, али Ќе задржала Смоленск... У Ќесен су Немци прекинули нападе, али су почели, користе·и предност у ваздуху, да поЌачаваЌу бомбардова®е. И оваЌ притисак расте. И бомбе су падале на СССР несма®ено.
  До сада, зем а СовЌета ниЌе имала авиЌациЌу, и Ќедноставно ниЌе било ничега што би прикрило неприЌате ске активности.
  А неприЌате  капитално притиска. И све активниЌе и бруталниЌе бомбардова®е РусиЌе.
  Хафман Ќе такође премашио 1.000 оборених авиона у децембру 1945. и добио Ќе Витешки крст Гвозденог крста са платинастим храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  А девоЌке су донеле своЌ резултат од по две хи аде и добиле по Ќедну посебну награду. Звезда Витешког крста Гвозденог крста и листова сребрног храста, мачеви и диЌаманти.
  Да, Албина и Алвина су цоол и веома лепе девоЌке коЌе се боре скоро голе и босоноге, и побеђуЌу све хорде одЌедном - оне су смртоносне девоЌке.
  Зими Ќе Црвена армиЌа покушала да напредуЌе. У борбама су учествовали тенкови ИС-3. Али ова машина Ќе прилично напорна у производ®и и са лошом способнош·у за прелазак на терен, упркос доброЌ заштити чела, воЌсци се ниЌе баш допала. И захтевали су да се замени резервоар. Али ИС-4 Ќе наишао на проблем. Ста ин Ќе забранио развоЌ тенкова тежих од четрдесет седам тона. И док Ќе оваЌ тенк био у лимбу. Као и покушаЌи ствара®а других машина из породице Исов.
  До сада Ќе Фриц имао предност у квалитету технологиЌе. И расла Ќе на небу.
  Тако Ќе, као одговор, пове·ана производ®а сред®их тенкова Т-34-85 и СУ-100. До сада се на томе градила доктрина СССР-а.
  Зимска офанзива Ќе била неуспешна. НиЌе било могу·е озби но напредовати, а губици су били велики.
  Немци су правили залихе тенкова. Дошла Ќе 1946. година... Фрицове снаге су се гомилале и планирале су да нападну у маЌу.
  До сада, СССР ниЌе могао да створи млазни ловац и безнадежно Ќе изгубио у битци у ваздуху.
  Две девоЌчице Албина и Алвина достигле су три хи аде оборених летелица до марта 1946. године. И добили су нову награду - Звезду Витешког крста Гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  А ово Ќе веома колосалан показате  успеха.
  А у априлу су дискотеке Тре·ег раЌха, поред овна, узеле и примениле ултразвук. И ово Ќе био први коЌи Ќе прошао кроз ламинарни млаз и веома успешан.
  СССР Ќе био пред тешким временима.
  . ПОГЛАВЉЕ 2
  У маЌу 1943. почела Ќе нова велика офанзива нацистичких хорди. Откопавши тенкове и сакупивши масу "Тигрова" -3, коЌи Ќе постао главни тенк, као наЌзашти·ениЌи и наЌмо·ниЌе наоружани, нацисти су кренули у набиЌа®е. И успели су да пробиЌу одбрану и почну да се кре·у око Д®епра са севера.
  На небу су доминирали нацисти. СитуациЌу Ќе погоршао улазак Турске у рат.
  ОсманлиЌе су се бориле против РусиЌе тринаест пута у своЌоЌ историЌи. И рачунаЌу·и на четрнаесту, ипак победу. Штавише, Тре·и РаЌх Ќе са ®има, а Запад се не меша. Заиста, у БританиЌи Ќе пао Черчилов режим и нова влада Ќе пристала на примирЌе са Тре·им раЌхом. И САД су званично склопиле примирЌе. Штавише, рат са єапаном ниЌе ишао баш наЌбо е, а губици Америке у борби са самураЌима били су велики.
  Дакле, овде Ќе Тре·и РаЌх потпуно ослобођен. И успео Ќе да убеди Турску да отвори други фронт у ЗакавказЌу.
  Османска воЌска се дуго спремала за рат и на СССР Ќе бацила милионску армиЌу, са великом количином опреме. Тако се сада испоставило и то уопште ниЌе сЌаЌно за РусиЌу. И Ќош Ќедан проблем су млазни бомбардери ТА-500, коЌи би готово некаж®ено могли да разбиЌу совЌетске фабрике. И млазни безрепи Б-28, коЌи Ќе могао да стигне до било коЌе тачке у СССР-у и да га буквално уништи. Дакле, сада Ќе РусиЌа под великим притиском. Погоршало се и снабдева®е Црвене армиЌе, посебно експлозивом и мунициЌом. И ниЌе било дово но горива. Немци су бомбардовали бунаре у Бакуу и региону Волге.
  Дакле, сада су нацисти имали прилику и схватили су Ќе. Пре свега, желели су да заузму Донбас. Тамо се одбрана показала слабиЌом него у правцу Москве и успела Ќе.
  За Харков су се одвиЌале жестоке борбе. И тамо Ќе било Ќако крваво.
  Герда и ®ена посада борили су се на "Тигру" -4, оваЌ тенк Ќе био опрем ен снажниЌим гаснотурбинским мотором од 1500 ко®ских снага, и имао Ќе снажниЌи топ од 105 мм у цеви дужине 100 ЕЛ, али исте тежине.
  Да, и немачки пишто  има аутоматско пу®е®е и брзо пуца®е.
  И тежина тенка Ќе иста, а силуета Ќе Ќош нижа, а нагиб оклопа Ќе постао Ќош ве·и.
  "Тигар"-4 Ќе несум®иво напредниЌи тенк, а ®егови ратници су га први тестирали.
  Герда Ќе опалила, притискаЌу·и гримизну брадавицу на дугме ¤оЌстика и гугутала:
  - Наша победа ниЌе далеко.
  И разбио совЌетски аутомобил ИС-3.
  Шарлот Ќе такође млатила совЌетска возила, пробиЌала оклоп, прогорела га и гукала:
  - За наше победе!
  И како се смеЌе.
  А Кристина ·е узети и ошамарити. И совЌетски СУ-100 ·е експлодирати. А онда цврку·е:
  - За комунизам.
  Наравно, девоЌка Ќе користила рубин брадавицу.
  Пуцала Ќе и Магда голим прстима. Ударила Ќе неприЌате а и загугутала:
  - За нова достигну·а!
  А девоЌке се смеЌу. До сада су све то радили као да Ќе врхунски.
  Нацисти су заобишли Харков и потом га заузели. Затим су напредовали на Кранодон и Ворошиловград. Пао и орао ... А ово Ќе озби ан ударац за Црвену армиЌу.
  Ста ин Ќе наредио да се Орао задржи по сваку цену, али су се нацисти ... показали Ќаки. Као и ®ихове мо·не Ќуришне самоходне топове. Конкретно, Штурмтигр и ®ен мо·ниЌи Штурмлев. Послед®и самоходни топ био Ќе опрем ен Ќош бо ом и снажниЌом млазном бомбом.
  И теме но претукао зграде. А девоЌке су се вреле у близини бомбардера. Посада Агата и Адала добро Ќе радила за Штурм ева. А девоЌке се босим ногама наслониле на гвожђе.
  Агата Ќе опалила, притискаЌу·и голе прсте на дугмад ¤оЌстика и заурлала:
  - Уништи·емо цео свет наси а!
  Адала Ќе ударила митра езима, а одсецаЌу·и пешадиЌе приметила Ќе:
  - И сахрани капитализам.
  И гола, ружичаста потпетица ·е заблистати.
  Међутим, ако погледате, постав а се пита®е шта Ќе у Тре·ем РаЌху? Можда и капитализам?
  Агата, млатараЌу·и своЌе противнике, гугутала Ќе:
  - За буду·и светски мир!
  И бацач бомби Ќе поново прорадио, срушивши целу зграду одЌедном. И треба напоменути веома ефикасан потез.
  Адала Ќе, пуцаЌу·и голим прстима, потврдила:
  - Слава нашоЌ воЌсци у векове!
  Борбене девоЌке овде у Тре·ем РаЌху, али не горе у СССР-у. ЗнаЌу и да се боре.
  Ве· су се одвиЌале битке за Курск и тамо се боре руске девоЌке.
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату на нацисте и певала:
  - Тако Ќе...
  ЗоЌа Ќе голом петом лансирала дар смрти и додала:
  - НеприЌате ...
  Августин Ќе подлегао нечем рушилачком и зацвилио:
  - Мисли...
  Светлана Ќе голим прстима бацила гранату и зашкрипала:
  - Шта...
  Наташа Ќе босим ногама бацила пар лимуна и викнула:
  - Руски...
  ЗоЌа Ќе такође подлегла нечему енергичном и смртоносном, шкрипу·и:
  - Управ ао...
  Августин Ќе лансирао смртоносно, мрм аЌу·и:
  - НеприЌате ....
  Светлана Ќе поново подлегла деструктивном и вакнула:
  - Пауза!
  Наташа се окренула и запиштала:
  - СЗО...
  ЗоЌа Ќе пуцала и на црне странце коЌе су нацисти регрутовали и цвилила:
  - Усудити се!
  Августин Ќе говорио са силом и бесом:
  - То...
  Светлана Ќе подлегла са осмехом пантера:
  - НА...
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - Борба...
  ЗоЌа Ќе голим прстима бацила поклон смрти и промрм ала:
  - Напади!
  Августин се ук учио и промрм ао:
  - НеприЌате и...
  Светлана Ќе голим табанима дала гомилу граната, и како виче из свег гласа:
  - Добро...
  Наташа Ќе закуцала рафал и сиктала:
  - Бесан...
  ЗоЌа Ќе пресекла нацисте и зацвилила:
  - Победити!
  Августин поново опали и викну:
  - Бесан...
  Светлана Ќе цвркутала док Ќе пуцала:
  - Победити!
  Наташа Ќе поново бацила гранату своЌом грациозном, босом ногом, цвркутала:
  - Уништи·емо нацисте!
  ЗоЌа га узе и цврку·е:
  - Буду·и пут у комунизам!
  И бацила лимун голим прстима.
  Августин Ќе узео и разапео редове, а ®ене голе ноге су разорено летеле дуж Фрица:
  - Подели·емо противнике!
  Светлана га Ќе узела и бацила голом петом, гомилу граната, и зацвилила:
  Сломимо фашисте!
  А четворица су наставили да пуцаЌу и бацаЌу гранате. Немачки Е-75 се кретао. Машина са топом од 128 мм. И пуца у себе.
  А девоЌке су бацале гранате. Поткопавали нацисте. И они су узвратили. Попели су се напред. Тенкови се поново котр аЌу. Помера наЌновиЌи немачки "леопард" -1. Веома мобилан ауто.
  Али ®егове девоЌке су га преузеле и нокаутирале. Поцепали су на комаде мобилну машину са гаснотурбинским мотором. И разнели су Ќе у комаде.
  Наташа Ќе уз смех приметила:
  Одлично се боримо!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Веома кул!
  Августин Ќе мудро приметио:
  - Ми ·емо победити!
  И босом ногом испалила противтенковску гранату. єака девоЌка, снажна девоЌка. И има толико духовитости.
  Светлана Ќе такође прстима босих ногу лансирала поклон смрти и ударила неприЌате а. Веома агресивна девоЌка, очиЌу боЌе различка. Она има такву духовитост, и пролазну снагу!
  Наташа се окренула и нацерила:
  - За свету РусиЌу!
  ЗоЌа Ќе пуцала веома активно, и нацерила се, показуЌу·и бисерне зубе:
  - єа сам ратник тог нивоа коЌи не бледи!
  Пуцао Ќе и Августин. Покосио нацисте и грк ао:
  "єа сам ратник великих амбициЌа!"
  И открила Ќе своЌе бисерне зубе!
  Светлана Ќе потврдила:
  - Веома велике амбициЌе!
  Наташа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - С неба...
  ЗоЌа Ќе такође голим прстима бацила гранату и рекла:
  - Звездица...
  Августина Ќе босом ногом лансирала дар смрти и певала:
  - Светао...
  Светлана Ќе такође бацила гранату, босом ногом, и рекла:
  - Кристално!
  Наташа се окренула и просиктала:
  - єа теби...
  ЗоЌа Ќе голим прстима лансирала дар смрти, сик·у·и:
  - Песма ....
  Августин Ќе подлегао голом петом, што доноси смрт и зацвилио:
  - Пева·у...
  Наташка Ќе наставила агресивно певаЌу·и:
  - О томе....
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила пакет експлозива, распршила нацисте и зацвилила:
  - Дома·и...
  Августина Ќе голом петом дала гомилу граната, издала:
  - Ста ин!
  Али ипак, ратници и Курск се нису суздржавали. НеприЌате  Ќе пробио совЌетску одбрану, напредуЌу·и у правцу Воро®ежа. Лето, и топло... Ве· Ќе шеста година Великог ота¤бинског рата, и свима Ќе Ќако вру·е и весело. Иако су губици на обе стране колосални.
  Герда Ќе поново у акциЌи и наравно испроба·е наЌновиЌи тенк.
  Герда, Шарлот, Кристина и Магда се возе на тенк Е-100 класе У. Ово возило Ќе компактниЌе, за четири члана посаде. А ®егово оружЌе су млазни бомбардер и универзални 88-милиметарски топ 100 ЕЛ - разарач тенкова.
  Ратници иду и звижде за себе.
  Герда пуца из дугачког топа. Удара у страну са уда ености ИС-3 и цврку·е:
  - Да·емо своЌа срца за ота¤бину,
  А ми ·емо спржити Ста ина и поЌести га!
  Шарлот Ќе испалила своЌ ракетни бацач. Покрила Ќе совЌетски бункер и зацвилила:
  - Непобедиви смо!
  Кристина га Ќе узела и зарежала, повлаче·и обарач голом петом:
  - Доби·емо га у оба!
  Долбанула и умесно и Магда. Уништене су совЌетске самоходне топове СУ-152. И она гугутала:
  - Би·е времена, до·и ·е победа!
  Герда Ќе вриснула док Ќе пуцала:
  - Нико нас не може зауставити!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Али Пасаран!
  Црвенокоса звер Ќе са Гердом прошла цео Први светски рат, почев од По ске па до ове велике офанзиве коЌа Ќе почела у маЌу. Црвенокоси ђаво Ќе видео много тога.
  И спремни да се боримо до краЌа!
  Кристина такође пуца, и показала Ќе зубе. Коса ЌоЌ Ќе златно црвена. У рату девоЌке не старе, па чак и, можда, постаЌу млађе! Тако су жестоки и  убазни. Голи су зубе.
  И ни Ќедне рупе на зубима.
  Магда има косу боЌе златног листа. И такође се активно смеши. Кул девоЌка. Она има тако агресивну грациозност и енергиЌу хи аду ко®а.
  Герда, девоЌка седе косе, пуца и са осмехом приме·уЌе:
  - Има много доброг и ружног у свету... Али до ђавола, колико се оваЌ рат одуговлачио!
  Шарлот се сложила са овим:
  - А у ствари, други светски рат се предуго отеже. Све туче, и туче... Заиста Ќе исцрп уЌу·е!
  Кристина Ќе босом ногом померила оклоп и викнула:
  - Али БританиЌа Ќош увек ниЌе поражена!
  Магда Ќе пуцала на Русе и зарежала:
  - А мора бити поражен! Ово Ќе наша вера!
  Герда Ќе просиктала, пуцаЌу·и на Русе, показуЌу·и зубе од слоноваче:
  - Треба нам победа!
  СЌебано и Шарлот, заурла:
  - єедан за све, не·емо се залагати за цену!
  Кристина риђокоса и златна звер врисну:
  - Не! ХаЌде да не стоЌимо!
  Магда Ќе цвркутала гримизним уснама:
  - Не идемо у продавницу по цени!
  И златокоса харпиЌа опали.
  Герда Ќе такође погодила руске тенкове. Ударио у ауто и викнуо:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  Шарлот Ќе додала, певаЌу·и уз:
  - НеприЌате и се сви намакаЌу у тоалету!
  Кристина Ќе подржала импулс песме:
  - Ота¤бина сузама не веруЌе!
  Магда Ќе наставила распеваним гласом:
  - И да·емо свим комунистима у мозак!
  И девоЌке су Ќедна другоЌ намигивале. Генерално имаЌу добар резервоар. Само из да ине тешко Ќе пробити тешки ИС-3 тежак педесет тона. Али уосталом, Немци имаЌу тежак проЌектил, али са ураниЌумским Ќезгром. А у воЌсци има доста црнаца. КоЌи се боре са помамним бесом. И не могу се сви поредити са ®има.
  ДевоЌке су навикле да се босу босоноге. Чак су и у По скоЌ биле само у Ќедном бикиниЌу, и то босоноге.
  Када голи ђон дође у контакт са зем ом, он се подмлађуЌе. Можда зато девоЌке не старе! Иако време истиче! Ратници, хаЌде да кажемо веома хероЌски.
  Толико су подвига учинили, али се боре као обични воЌници. И увек само у бикиниЌу, и бос. Зими им Ќе чак и приЌатно да лупаЌу босим ногама по снежним наносима.
  Герда пуца и пева:
  Про·и ·емо кроз ватру и воду!
  Шарлот Ќе пуцала на Русе из свог бомбардера и рекла:
  - Слава пруском народу!
  Кристина Ќе такође опалила и зацвилила:
  Ми ·емо владати планетом!
  Магда Ќе закуцала и потврдила:
  - Сигурно хо·емо!
  Герда Ќе поново погодила проЌектил и зацвилила:
  "Ни напалм нас не·е зауставити!"
  Шарлот се сложила са овим:
  - Па чак и атомска бомба, коЌе се не плашимо!
  Кристина Ќе ушутила и одговорила:
  - Американци нису успели да направе атомску бомбу! То Ќе блеф!
  Магда Ќе узвикнула из свег гласа:
  - Свет не може да побегне од новог немачког поретка!
  Немци су у маЌу напредовали око Смоленска са севера. Њихове тенковске колоне су Ќаке и има много пешадиЌе регрутоване у Африци и арапским зем ама. Фриц се узима по броЌу.
  Поред тога, Немачка Ќе била наоружана дискетама нера®ивим за малокалибарско оружЌе.
  Две девоЌке Албина и Алвина лете себи на таквом лете·ем та®иру. Они су нера®иви захва уЌу·и Ќаком ламинарном млазу. Али не могу сами да пуцаЌу. Али захва уЌу·и огромноЌ брзини, они могу прести·и и набити совЌетске авионе.
  Албина, савиЌаЌу·и дискету, примети:
  - ТехнологиЌа гвожђа, свакако неопходна и веома корисна!
  Алвина се закикота, покаже зубе и сикну:
  - Али све одлучуЌе дух!
  Албина Ќе рекла:
  - НаЌвише што ни Ќедно ни друго Ќе управо борбеност!
  Обе девоЌке су плавуше и у бикиниЌу. Веома лепа и боса. Када Ќе ратник без обу·е, она Ќе сре·на. Сада су девоЌке тако шарене и прелепе.
  А пре одласка у борбу, лепотице ·е свакако радити Ќезиком са мушким савршенством. Тако Ќе лепо и енергично. Жене ратнице воле да пиЌу из магичне посуде. Ово Ќе за ®их прави празник тела.
  Ето како су девоЌке добре.
  Алвина Ќе оборила два совЌетска єак-11 и твитовала:
  - Славни наш лов!
  Албина Ќе потврдила набиЌа®е и рекла:
  И никада не·е бити послед®и!
  Алвина Ќе оборила Ќош три совЌетска Ќуришна авиона Ил-10 и зацвилила:
  - Тако мислите да Бог воли Немачку?
  Албина са сум®ом одмахну главом.
  - Очигледно не толико!
  Алвина се закикота и поново упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Албина Ќе забила два совЌетска аутомобила и зашкрипала:
  Рат Ќе предуго траЌао!
  Алвина Ќе логично приметила:
  - Али ми долазимо!
  Албина се нацерила и узвикнула:
  - Па ·е победа до·и!
  Алвина Ќе смелим маневром оборила одЌедном четири совЌетска авиона и зацвилила:
  - Сигурно ·е до·и!
  Албина Ќе нашла за сходно да подсети:
  - После Ста инграда рат ниЌе ишао по правилима...
  Алвин се сложио са овим:
  - Дефинитивно Ќе против правила!
  Албина Ќе узнемирено зацвилила:
  - Почели смо да губимо!
  Алвина Ќе зацвилила од озлоЌеђености:
  - Дефинитивно!
  Албина Ќе забила Ќош неколико совЌетских возила и зашкрипала:
  - Зар то ниЌе проблем за нас?
  Алвина Ќе оборила неколико руских борбених авиона и рекла:
  Мислили смо да Ќе ситуациЌа безнадежна!
  Албина се месождерски нацери и засикта:
  - Шта сада видимо?
  Алвина Ќе са апломбом твитовала:
  - Нешто непоколеб иво и Ќединствено!
  Албина Ќе блеснула своЌим бисерним зубима и одговорила:
  - Чи®еница да Тре·и РаЌх побеђуЌе!
  Алвина Ќе оборила Ќош неколико совЌетских Ќуришних авиона и изнела:
  - Заиста мора да победи!
  ДевоЌке су направиле гримасу. СвоЌевремено су радили, и то званично у воЌничкоЌ ЌавноЌ ку·и. Многи  уди су прошли кроз себе, а не само бела раса. И заиста им се допало. Па како Ќе приЌатно за тела. Али онда су курве доспеле под совЌетски напад. Били су зароб ени. Па, згодне су мислиле да ·е бити силоване. А ево ђавола два!
  Натерали су курве да копаЌу ровове и ровове. А бившим но·ним вилама то се ниЌе много допало. Тако су сви успели да побегну. Завели су стражаре.
  И заклели су се на освету Русима.
  И борили су се против РусиЌе. Ово су проклети...
  Албина Ќе бацила Ќош неколико руских аутомобила и промрм ала:
  - єош можеш да живиш са мушкарцима!
  Алвина се спремно сложила са овим:
  - НиЌе ни могу·е, али Ќе неопходно!
  Албина Ќе показала зубе и одговорила:
  - Али ипак... Слатко Ќе убити.
  А девоЌке су обориле Ќош пет совЌетских аутомобила покретом дискете.
  Алвина се закикота и рече:
  - А кад Ќе горко?
  Албина Ќе срушила Ќош шест аутомобила и одговорила:
  - Уда·у се после победе! И роди десеторо деце!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  И певали су;
  Ми смо витезови вере фашизма,
  Обришимо борце комунизма у прах!
  И како се смеЌу,  у аЌу своЌе беле врхове планине.
  Да, то су фашистичке кучке и веома агресивне, и страшно окрутне.
  Нацисти су успели да заобиђу Смоленск и заузму Псков. ПостоЌала Ќе и прет®а Ле®инграду. СитуациЌа Ќе генерално критична. Иако ниЌе катастрофална. Али СССР ниЌе имао превише резерви. И не зна се колико ·е Ќош РусиЌа мо·и да издржи. Да, и Немци су искрварени и исцрп ени.
  Али Швабе имаЌу четири девоЌке и такве хртове.
  Герда Ќе опалила из топа и погодила Т-54 у дно трупа, и цвркутала треп·у·и своЌим сафирним очима:
  - Не, ипак Бог воли Немачку! Дефинитивно ·емо победити!
  Шарлот се спремно сложила са овим:
  - Не смемо изгубити! Ускоро ·емо иза·и у Кали®ин, а Москва ·е бити на дохват руке!
  Кристина оголи своЌе бисерне штипа ке и викну:
  - Идемо тамо, би·е времена до Владивостока!
  Магда Ќе са жа е®ем приметила:
  - А єапанци су ве· поражени. Ово Ќе веома озби но, изгубили смо важног савезника.
  Герда Ќе нокаутирала нови совЌетски тенк и зацвилила:
  - Можемо и без ®их!
  Шарлот се закикота и примети:
  - Ако се беба насмеЌе, можда ·е све успети!
  Кристина Ќе издала у рими:
  - Пукао Ќе нилски ко® од осмеха!
  Магда Ќу Ќе подржала:
  - ДевоЌка има веома похлепна уста!
  А ратници су то узели и праснули у смех. ИмаЌу блиставу енергиЌу, могло би се ре·и, и то у изоби у!
  Герда Ќе поново пуцала на совЌетска возила и викала:
  - Следе·и век ·е бити наш!
  Шарлот се такође Ќавила и потврдила:
  - Би·е летова у свемир!
  Кристина Ќе то спремно потврдила:
  - Летимо у свемир!
  Магда Ќе испалила из бацача бомби и издала:
  - Седим у звезданом авиону!
  Герда Ќе исплазила Ќезик и цвилила:
  - У новом веку влада·е империЌа Тре·ег раЌха!
  Шарлот Ќе са агресивним осмехом потврдила:
  - И четврти такође.
  Након тога, лепотица Ќе поново окренула совЌетски тенк.
  Кристина, ова ђаволска ратница, блиста са бисерним зубима, зацвилила Ќе:
  - Да, нека буде нови поредак! И слава Великом Царству!
  Магда Ќе са помамним бесом потврдила:
  - Слава Царству!
  Герда Ќе поново опалила и рекла:
  - Слава и нама!
  И очигледно Ќе девоЌка то добила.
  Гвозданула и Шарлот. И врло прикладно. Пробио сам совЌетски тенк право у страну. Затим Ќе цвркутала:
  - Боримо се за нови поредак!
  Магда Ќе, пуцаЌу·и и погађаЌу·и противнике, потврдила:
  - И без икакве сум®е ·емо то пости·и!
  Герда Ќе поново закуцала, и то врло прикладно, и издала:
  - Оствари·емо са великом маржом!
  И блистала Ќе сафиром, и веома светлим очима.
  Шарлот Ќе такође пуцала, ударила у руски ауто и викала, ово Ќе ђаво са наран¤астом косом:
  - Све ·е бити само акробатика!
  И Магда Ќе опалила од махнитог беса. Разбила Ќе Т-54 и зацвилила:
  - И буду·а посада!
  Овде су, међутим, девоЌке имале проблема. ПоЌавио се ИС-14. Ауто Ќе веома велик. И она има пушку од 152 милиметра са дугом цеви. Можда Немац да се пробиЌе.
  Герда Ќе сузила очи и упитала Шарлот:
  - Можеш ли га покрити бомбардером?
  Црвенокоса Ќе одговорила:
  - Наравно да постоЌи шанса... Али прецизност бомбардера Ќе недово на!
  Кристина Ќе страствено предложила:
  - Дозволите ми да испробам своЌ 88-граф папир?
  Герда Ќе скептично приметила:
  - ОваЌ ИС-14 има пред®и оклоп од 400 мм на великом нагибу. Не можеш га узети!
  Шарлот се нацерила и приметила:
  -Дођавола! А Ќа сам мислио да Руси немаЌу такав тенк! Само гласине!
  Магда Ќе рекла:
  Такође сам мислио да Ќе грешка! Али видимо да то ниЌе случаЌ! А цев Руса Ќе тако дугачка!
  Герда Ќе певала, лупкаЌу·и босом петом по оклопном поду:
  Бори·емо се без страха!
  Шарлот Ќе потврдила став свог партнера:
  - Би·емо пресечени ни корак назад!
  Кристина Ќе предложила:
  - А шта ако совЌетски тенк нокаутирате прецизним ударцем гранате у цев?
  Герда Ќе сум®ала:
  - Можете ли то да урадите, са велике уда ености?
  Кристина Ќе потврдила:
  - Ако ми принесете пламен упа ача на голе табане, онда сам сасвим способан да Ќако добро ударам!
  Уместо одговора, Герда Ќе кликнула на упа ач. Кристина Ќе искривила босу ногу и ®ена боса, мало отврднута пета Ќе блистала на светлости пламена.
  Герда Ќе донела ватру на девоЌчицин табан. Осе·ао се мирис па евине. Веома приЌатан мирис, као шиш кебаб на жару.
  Кристина Ќе прошапутала:
  - И до друге пете!
  Тада Ќе Магда запалила ватру. Оба пламена Ќезика сада су лизала голе табане веома лепе и црвенокосе девоЌке.
  Тада Ќе Шарлот викнула и оголила груди. Без икакве церемониЌе, узела га Ќе и своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика. Пишто  Ќе опалио аутоматски.
  Граната Ќе летела сама, и слетела тачно у цев импресивне совЌетске машине.
  Као ¤иновски слон одсече дугу сурлу. Задобивши слом ив ударац, совЌетски тенк Ќе зауставио крета®е. Као да му Ќе мач избио из руку.
  Те сре·не курве!
  Шарлот Ќе певала, весело се цере·и:
  - Само страх ·е нам дати приЌате е! Само бол вас мотивише да радите!
  Герда Ќе одушев ено додала:
  - Желим све више и више да смрскам твоЌа глупа лица!
  Чинило се да су ратници Тре·ег РаЌха били веома задово ни!
  . ПОГЛАВЉЕ 3
  Рат се наставио, али када су стигли до Воро®ежа, Немци су направили паузу. Тежина борбе Ќе однета у ваздух. Тамо се све дешавало са див им апломбом Великог рата
  До сада нико ниЌе победио. Осим ако на небу нацисти нису много Ќачи у квалитету авиЌациЌе.
  И постижу своЌе асове. Испробали су и Тигер-4 у биткама, коЌи Ќе био искрено добар ауто. А ни ИС-3 му ниЌе ривал.
  Фирер Ќе, помало уморан, предложио да се БританиЌа заЌедно бори са СССР-ом. Али Британци су то одбили. За ово би било превише. Тако да Ќе Хитлер принуђен да се за сада бори сам.
  НемачкоЌ су недостаЌали  удски ресурси. У воЌску су позивани стари  уди и тинеЌ¤ери од четрнаест година. Кориш·ене су и стране дивизиЌе. И хиви и друге силе.
  Али рат Ќе траЌао и траЌао... Нацисти су застали.
  Албина и Алвина су напале совЌетске авионе.
  Оборили су ве· четири хи аде летелица. И добили су звезду Витешког крста гвозденог крста са мачевима од платинастог храстовог листа и диЌамантима.
  Сада се попео на пету хи аду.
  Албина Ќе пуцала, оборивши десетак совЌетских авиона голим прстима и гугутала:
  - За специЌалне награде!
  Алвина Ќе такође ударала голим прстима, одсецаЌу·и совЌетске авионе и викала:
  - За нови свет!
  Немци су заглибили у биткама за Смоленск, али су успели да потпуно опколе град. И пуцали су на ®ега из самоходних топова "Штурм ев" и "Штурмаус". Снага нациста Ќе велика.
  Међутим, и мала деца су се борила против нациста. Дечаци и девоЌчице бацали су импровизоване пакете експлозива на немачке тенкове, самоходне топове и пешадиЌу.
  Пионири су се борили веома храбро. Знали су шта значи фашистичко заточеништво.
  ДевоЌка Маринка Ќе, на пример, пала у кан¤е нациста. Намазали су ЌоЌ босе ноге и поставили Ќе близу мангала. Пламени Ќезици су скоро лизали девоЌчине голе, отврднуте пете од дугог хода®а босоног. Муче®е Ќе траЌало петнаестак минута, све док табани нису били прекривени пликовима. Тада су девоЌчици одвезали босе ноге. И опет су постав али пита®а. Тукли су ме гуменим цревима по голом телу.
  Затим су прошли струЌу... Маринка Ќе на саслуша®у измучена до десет губитака свести. А онда су Ќе пустили да се одмори. Када су се босе ноге мало трзале, поново су се мазале у ем и поново се подизала мангала. Такво муче®е се може поновити много пута. И мучити струЌом, и бичевати гуменим цревима.
  Маринка Ќе била мучена шест месеци. Све док ниЌе ослепела и посиЌедела од муче®а. Онда су Ќе живу закопали у зем у. Нисам чак ни метак потрошио.
  Пионир ВасЌа, нацисти су га шибали усиЌаном жицом по голом телу.
  Тада су голе пете спа ене усиЌаним тракама гвожђа. Дечак ниЌе издржао да виче, али ипак ниЌе издао своЌе другове.
  Нацисти су га живог растворили у хлороводоничкоЌ киселини. А ово Ќе ужасан бол.
  Ови фрици су таква чудовишта... Комсомолца су мучили пеглом. Затим су га окачили на сталак, подигли и бацили доле. Затим су почели да пале усиЌаним паЌсером. Груди су ишчупане пинцетом. Тада Ќе нос буквално откинут усиЌаним клештима.
  ДевоЌку су мучили на смрт... Поломили су ЌоЌ све прсте и ногу. єош Ќедан комсомолац, Ана, набиЌена Ќе на колац. А кад Ќе умрла, горели су бак ама.
  Укратко, нацисти су се ругали како су могли и како су хтели. Све су мучили и мучили.
  Наташа и ®ен тим су се и да е борили у окруже®у. ДевоЌке су у борби користиле своЌе голе, грациозне ноге и бацале гранате. Борили су се против супериорних снага Фрица. Држали су се веома храбро и нису хтели да се повуку.
  Наташа, воде·и битку, помисли, шта ако Бог? Заиста, у БиблиЌи, у коЌу се тако веруЌе, пуна Ќе грешака и противречности.
  Ево неколико примера;
  Животи®е су створене пре човека
  Да. (Пост. 1:20-27)
  Не. (Пост. 2:7, 18-20)
  Међутим, чему служи? Па, у ствари, Ле®ин Ќе давно рекао: религиЌа Ќе опиЌум за народ!
  И шта има да се расправ а?
  ЗоЌа се такође самоуверено бори, а голим ножним прстима баца бомбу смртоносном снагом. И ломи масу воЌника Тре·ег РаЌха.
  єе певала:
  - У победи бесмртних идеЌа комунизма,
  Видимо буду·ност наше зем е...
  Избриса·емо пепео сумпора, ми смо хорде фашизма,
  И би·е великих орлова девоЌака!
  И ЗоЌа се смеЌе!
  И Августина се жестоко бори и самоуверено коси своЌе неприЌате е и урла:
  - Слава комунистима!
  Светлана Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, гукала:
  - За Домовину!
  И голим прстима ·е бацити гранату.
  ДевоЌке су праснуле у смех после ових речи. И скинули груд®аке. Почела Ќе да обасипа груди Ќедно другом по упцима. Зато што Ќе тако лепо и невероватно. Они су прави ратници.
  Наташа Ќе одлучно рекла:
  БиблиЌа Ќе дефинитивно баЌка!
  Августин Ќе логично приметио:
  - Не треба давати открове®а Богу, кроз ЌевреЌску баЌку! МоЌ лични Бог Ќе свемогу·и штап! За славу Врховне породице, бори·емо се!
  И све четири девоЌке узвикну, подижу·и босе ноге:
  - Слава великоЌ РусиЌи!
  Пошто се блокада Смоленска отегла, четири девоЌке су патиле од хладно·е и глади, попут остатака совЌетског гарнизона. Стога, нема ништа изненађуЌу·е у чи®еници да су девоЌке добиле наређе®е да напусте опко е.
  Од ®их су само у кратким панталонама, препланули, боси, иду на пробоЌ.
  Трче себи, и праве поЌединачне метке, Ќер треба сачувати патроне.
  И нацисти су на ®их срушили буквално читаву ватрену рупу. Али девоЌке нису без разлога само у танким га·ама. Меци их, дакле, не узимаЌу. И журе, потпуно нера®иви. И босе ноге такође савршено штите девоЌке у борби.
  Наташа Ќе опалила, оборила фашисту и заурлала:
  Ста ин Ќе са нама!
  ЗоЌа Ќе такође пуцала, босом ногом бацила комад флаше. Одбацила Ќе два Фрица и викнула:
  - Ста ин живи у мом срцу!
  Августина Ќе такође пуцала, и са апломбом изговорила:
  - У име РусиЌе!
  И показала Ќе своЌ Ќезик. И бацила Ќе фашисту.
  Светлана Ќе приковала, ударила нацисту и цвркутала:
  - У име комунизма!
  Четири босоноге, само у танким га·ама девоЌака, проЌуриле су кроз положаЌе нациста. Ратници готово да нису имали оде·у. Само га·ице различитих боЌа: црне, беле, црвене, плаве.
  А ово Ќе такође магиЌа, преусмерава®е метака и фрагмената. ПробаЌте ове девоЌке голим рукама! Они су Ќедноставно лепотице наЌвише класе!
  И какве груди. Брадавице су као Ќагоде. И веома завод ива. Уопште, девоЌке су тако лепе, и скоро голе.
  Наташка се, пуцаЌу·и, представила на аукциЌи робова. Као што се с ®е скида вео за велом. Излажу снажно, миши·аво, девоЌачко тело. И она стоЌи у себи, поносно исправ а рамена, подиже главу, показуЌу·и да се нимало не стиди. Она Ќе девоЌка наЌвише класе. У зору снаге, а не старе®а.
  Када жена хода боса, она постаЌе млађа, и заувек остаЌе млада. Главна ствар Ќе минимум оде·е и стални секс са мушкарцем. ТачниЌе са мушкарцима другачиЌим и по могу·ности младим. Да постану млађи.
  Наташа Ќе замиш ала себе голу на пиЌаци робова и осе·ала се узбуђено. Као да купци то осе·аЌу, и рукама се пе®у на наЌосет ивиЌа места. Како Ќе дивно бити роб. Али харем ниЌе забаван. Нема мушкараца, само евнуси. А желим много и са различитим.
  Ах, Ќадне жене из харема. Како си несре·на са мушкарцима. Колико можеш да патиш од апстиненциЌе! Али Наташка ниЌе хтела да обузда инстинкте аЌкуле.
  ДевоЌка Ќе пуцала у фашисту и викала:
  - єа сам терминатор!
  Опалила Ќе и ЗоЌа, цврку·у·и:
  - А Ќа сам ратник супер класе!
  Августин Ќе узео и оборио троЌицу фашиста и цвркутао:
  - Ста ин Ќе био са нама!
  Светлана Ќе зезнула. Победила Ќе четворицу фашиста и зацвилила:
  - Ста ин Ќе са нама!
  Наташа Ќе оборила неколико пла·еника Тре·ег раЌха, бацила камен босом ногом и зацвилила:
  - Ста ин ·е увек бити међу нама!
  ЗоЌа се нацери и исплази Ќезик, цвиле·и:
  - За величину РусиЌе!
  Августина Ќе голим прстима бацила крхотину прозорског стакла, пререзала фашисти грло и зацвилила:
  - За наш нови словенски Род!
  И смеЌао се...
  Светлана Ќе пуцала на нацисте, одсекла неколико бораца и издала:
  - За свету РусиЌу!
  Наташа Ќе приковала нацисте. Дала Ќе гранату голом петом коЌу су нацисти испалили на ®у. Распршила Ќе тачан погодак Фрица и вЌакнула:
  - За Сварога!
  Затим Ќе оголила своЌе лице, у коме има толико милости и беса пантера.
  ЗоЌа га Ќе узела и голим прстима забила зарђали ексер. Пробила Ќе очи нацистичком официру и цвркутала:
  - За белог Бога!
  Августин Ќе узео и подлегао ®еним голим петама са пакетом експлозива. Она Ќе распршила Фриц као крхотине стакла и зацвилила:
  - За нови руски поредак!
  Светлана га Ќе узела и бацила голим прстима, смртоносно, пробола Фриц и залаЌала:
  - За руску ку·у!
  Четири девоЌке су се очаЌнички бориле и веома агресивно. Немци и ®ихови пла·еници су се повукли. Подигнут испред девоЌака. Где су нацисти против Црвене армиЌе.
  Сетите се Фрица Ста инграда. Како су их девоЌке тукле. Борили су се и боси и у бикиниЌу. Ово Ќе наЌефикасниЌа оде·а. Нико не·е зауставити девоЌке када су полуголе. И босим ногама бацаЌу поклоне униште®а.
  Наташка Ќе голим прстима бацила комад керамике. Сломила Ќе лоба®у немачком генералу и певала:
  - У име маЌке РусиЌе!
  ЗоЌа Ќе узела и голим прстима бацила крхотину, пробила фашисту и викнула:
  - Да, за моЌу ку·у!
  Августин Ќе лансирао, босом ногом. Одсекла Ќе шест нациста и зацвилила:
  - За Ста ина!
  Светлана Ќе такође дала нови пасус, срушила Фрица и зашкрипала:
  - За нови свет!
  Сада Ќе Гердина посада напредовала у правцу ВЌазме. Десет километара до града. Али отпор Црвене армиЌе расте. У борбу кре·у нови совЌетски тенкови ИС-4, са снажниЌим топовима од 125 милиметара и деб им оклопом. Истина, Ќош увек има мало таквих машина.
  Шарлот Ќе, притискаЌу·и дугме ¤оЌстика босом ногом, пробила оклоп совЌетског тенка тачно на раскрсници. Прецизно погодио аутомобил Црвене армиЌе, упркос бо оЌ заштити у поређе®у са ИС-3.
  Црвени ђаво се закикота и примети:
  - Имамо наЌЌачу воЌску!
  Кристина Ќе уз осмех приметила:
  - И би·емо Ќачи од свих!
  А такође Ќе голим прстима притискала ноге на дугмад ¤оЌстика. Удари совЌетски ауто. Она Ќе веома паметна девоЌка. Кристина се присетила како Ќе изводила подвиге. Како сам водио  убав са иранским шахом. Да, то Ќе прилично кул!
  А ратник промрм а:
  - За велику Немачку!
  Магда, ова плавуша златне косе, пуцала Ќе на совЌетске трупе и говорила:
  - За свету победу!
  ДевоЌка, пуцаЌу·и, помисли са досадом. Немци су своЌу шансу пропустили током Првог светског рата. А зашто су осуЌетили план напада на Париз и пребацили три корпуса у Источну Пруску? Било Ќе могу·е привремено жртвовати териториЌу на истоку, али заузети Париз и решити проблем Француске на наЌрадикалниЌи начин.
  Али то ниЌе урађено. И уопште ниЌе вредело обЌавити рат РусиЌи. Сигурно се НиколаЌ ИИ не би усудио да уђе у рат са тако Ќаким неприЌате ем као што Ќе Немачка. А зашто Ќе било потребно борити се на два фронта? Било Ќе могу·е, било Ќе могу·е ударити на РусиЌу, игноришу·и Француску и БелгиЌу.
  И уопште, мислила Ќе Магда, требало Ќе напасти РусиЌу када Ќе била окована ратом са єапаном. У овом случаЌу НиколаЌ ИИ Ќе могао да заврши без подршке БританиЌе и Француске. Притисли би га и АустриЌанци, и Турци, и ИталиЌани, и Немачка и єапан.
  Просто би сломили РусиЌу. И не би ништа урадила.
  Уместо тога, Немачка Ќе добила рат на два фронта, против Ќачих сила. Ук учуЌу·и и єапан, и САД и ИталиЌу.
  Дакле, Вилхелм Ќе погрешно израчунао. Хитлер се показао далековидиЌим, склопио Ќе мир са СССР-ом и победио Француску.
  Али Немци су током Првог светског рата били ухва·ени између камена и наков®а. Цар НиколаЌ ИИ Ќе генерално губитник. Али ®егово царство Ќе било велико, три пута више од немачког становништва. И показало се да Ќе било изузетно тешко одупрети се Русима.
  ИмаЌу·и више снага, царска РусиЌа Ќе представ ала скоро половину копнених снага Антанте. И било ЌоЌ Ќе суђено да победи. Да ниЌе било воЌног пуча коЌи се догодио у Санкт Петербургу, мало Ќе вероватно да би Немачка могла да опстане. Али за Русе се догодила страшна ствар - монархиЌа Ќе пала. Помазаник БожиЌи Ќе отишао. И постало Ќе стварно лоше!
  А за Немце, олакша®е, међутим, Немачка Ќе ипак изгубила.
  СЌеди®ене Државе су ушле у рат и показале се као веома Ќаке. И што Ќе наЌважниЌе тенкови. СвоЌом челичном масом буквално су сатрли Немце.
  Срамотан пораз. И, шта год да се каже, можда Ќе предаЌа била наЌбо и излаз. Немачка Ќе изгубила све своЌе савезнике, притискали су Ќе тенкови. НиЌе било реалне шансе за победу.
  Да, и бо шевичка РусиЌа би могла отворити други фронт на истоку.
  У сваком случаЌу, одлука о капитулациЌи била Ќе тешка, али изнуђена.
  Магда се сетила како су Ќе бичевали зато што Ќе украла парче хлеба у трпезариЌи. ДевоЌка Ќе тада признала и добила нешто ма®е бичева. И умела Ќе да у тишини издржи казну. НиЌе плакала ни Ќаукала. Мада кад ударе по голим леђима боли.
  Герда Ќе опалила, пробила совЌетски тенк и зарежала:
  - Рођен непобедив!
  Шарлот се сложила са овим:
  -Нико нас не може зауставити!
  Кристина Ќе одбрусила и викнула:
  - Никада на свету!
  Магда Ќе заглушно зацвилила:
  - И на оном свету - такође!
  Четири ратника напустила су опко е. Лутала Ќе мало по мочварама, и весело певала;
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  
  "Идем с тобом драгово но,
  Волим морске таласе.
  Ослободите Ќедро
  єа ·у сам преузети волан".
  
  "Ви владате отвореним морем,
  Где не можемо да се носимо са олуЌом.
  По тако лудом времену
  Не можете веровати таласима."
  
  "Немогу·е? Зашто, драга моЌа?
  И у прошлости, прошла судбина,
  Да ли се се·аш, издаЌниче,
  Како сам ти веровао?"
  
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  ДевоЌке су певале и п ескале саме себи. Августин Ќе приметио, цере·и се у угловима ®ених усана:
  - Да, дали смо нацистима много. Борба Ќе била славна и за многе послед®а!
  Наташа се закикота.
  - Исти си као Мовгли!
  Августин се нацерио и сложио се:
  Мовгли Ќе био сЌаЌан!
  ЗоЌа Ќе са цереком зуба приметила:
  - Треба да смислимо начин да победимо надмо·не снаге Вермахта!
  Светлана Ќе предложила:
  - Нека врста супер-мо·ног гаса!
  Августина Ќе певала, удараЌу·и босим ногама у локве:
  Гасови, гасови, гасови, гасови! Уби·емо све неприЌате е одЌедном!
  Наташа Ќе предложила:
  ХаЌде да певамо нешто друго!
  И девоЌке су певале у глас;
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  
  "Идем с тобом драгово но,
  Волим морске таласе.
  Ослободите Ќедро
  єа ·у сам преузети волан".
  
  "Ви владате отвореним морем,
  Где не можемо да се носимо са олуЌом.
  По тако лудом времену
  Не можете веровати таласима."
  
  "Немогу·е? Зашто, драга моЌа?
  И у прошлости, прошла судбина,
  Се·аш ли се, издаЌниче,
  Како сам ти веровао?"
  
  Месец Ќе постао гримиз,
  Где су се таласи разбиЌали о стене.
  "Идемо лепотице, возимо се,
  Дуго сам те чекао".
  ДевоЌке су завршиле песму и претвориле се у салто. Уосталом, имаЌу масу у светлим главама. Три плавуше и црвенокоса. Цоол девоЌке.
  Августин се, док Ќе трчала, сетила како Ќе играла билиЌар. Сигурно не новац. А пошто у то време ниЌе имала ништа, девоЌка Ќе попушила, за пет руба а. И победио у првоЌ утакмици. Штавише, играо сам бос, што Ќе много помогло. Затим Ќе играла Ќош Ќедну игру са чувеним лоповом.
  И поново победио. Затим Ќош Ќедан гем са дуплира®ем улога. ДевоЌка Ќе била веома паметна. А и кривични ауторитет Ќе био пиЌан. На краЌу Ќе извадио пишто  и почео да пуца. Августин Ќе, узевши новац коЌи Ќе освоЌила, нестала, б ескаЌу·и голим штиклама. Да, ови  уди су тако нервозни. Можда заиста не да би се играо са ®има, ве· да би зарадио новац воде·и  убав?
  Августин Ќе могао добро да живи у Москви, али девоЌка Ќе, након колониЌе, била же на да оде на фронт. Хтела Ќе да се бори. Поред тога, привлачили су Ќе подвизи. Бити хероина Ќе тако кул!
  Такође морате бити у могу·ности да играте карте за новац. Августина су преваре некако преварили и морали су да се лижу. Па, можете замислити да Ќе ово мед и сами желите да не буде тако одвратно. Али радити на укочености, тако да Ќе генерално задово ство за темпераментну црвенокосу ђаволицу. Она Ќе са било коЌим мушкарцем достигла оргазам. Тако Ќе у Москви лако и приЌатно зарађивала новац за себе.
  Штета, али рат Ќе направио своЌа прилагођава®а. Августин Ќе чак користио ®ене чари у извиђа®у. И завео све мушкарце редом. И волела Ќе да их задиркуЌе. Посебно млађи. Ђаволу се допало. Међутим, упркос многим наградама, девоЌке су и да е отишле у капитене, а само Ќе Наташа постала маЌор.
  Нацисти су, након пада Смоленска, преплавили ВЌазму. Град се тврдоглаво држао. На северу, нацисти су успели да заузму Новгород и приближили су се Ле®инграду. СитуациЌу Ќе погоршао улазак Шведске у рат. Ова зем а Ќе такође желела териториЌалне аквизициЌе од РусиЌе. И се·али су се претходних ратова, посебно Карла Дванаестог. Такође значаЌни догађаЌи античког доба. И шведске дивизиЌе су се поЌавиле на фронту, и кренуле ка Петразаводску и Ле®инграду са севера. Прут финско-шведске и немачке трупе са странцима. И не престаЌу им се чини.
  Прелепе шведске девоЌке лете авионима. Грингета и Гертруда, два Г, боре се у паровима. Оне су веома храбре девоЌке. И лепа. Лете себи на МЕ-362, млазним ловцима куп еним од Немаца. Као и обично, девоЌке у Ќедном бикиниЌу и босе.
  Немачка машина Ќе веома мо·но оружЌе. Има седам ваздушних пушака. єедан 37мм и шест 30мм. СовЌетски ловци МИГ-15 Ќуре против. Нешто слабиЌе оружЌе: ваздушни топ 37 мм и два ваздушна топа 23 мм. Односно, снаге су веома неЌеднаке.
  Грингета испа уЌе ваздушне топове. Удара совЌетски борбени авион и шкрипи:
  - Ово Ќе наш акробатик!
  Гертруда такође избацуЌе своЌ ауто из прве вож®е и шкрипи:
  - За Чарлса дванаестог!
  Заиста, плавокоси ђаво изузетно нервира што Ќе Шведска изгубила рат од РусиЌе. Под Иваном Грозним, Швеђани су успели да заузму Нарву и неколико руских градова на обали. Али тада Ќе РусиЌа, под првим Федотом, повратила своЌе зем е изгуб ене у Ливонском рату. Истина, томе Ќе олакшала чи®еница да се По ска борила на страни РусиЌе.
  Али онда су Швеђани током владавине ШуЌског успели да освоЌе руске градове. Онда узми Новгород. Опседнут Псков. Али без успеха.
  Затим Ќе дошло до рата између РусиЌе и По ске. Швеђани су таЌно заузели ве·ину балтичких држава и Ригу. Пре тога су освоЌене зем е у Европи.
  Шведска Ќе постала светска сила. Достигао Ќе своЌ максимум.
  Али у РусиЌи Ќе Петар Велики дошао на власт и почео да подиже велико царство. ШведскоЌ су се супротставиле По ска, СаксониЌа, Данска и, наравно, РусиЌа. Силе су неЌеднаке.
  Али Карло Дванаести, са шеснаест година, успео Ќе да победи Данску у покрету, а затим Ќе код Нарве напао надмо·ниЌе снаге РусиЌе и однео запажену победу.
  Али Петар Велики ниЌе био слом ен неуспехом. Сакупио Ќе нове снаге, и кренуо у офанзиву, искористивши чи®еницу да се Карло Дванаести борио са По ском.
  Али Швеђани су освоЌили По ску. А приближава®е руских трупа ниЌе помогло. Петар Велики Ќе чак био спреман на мир, вра·аЌу·и Швеђанима градове и Нарву коЌе су освоЌили Руси.
  Али Карло Дванаести Ќе био одлучан. Међутим, Петар Велики Ќе успео да преокрене ток рата. Одиграло Ќе своЌу улогу то што народ По ске и УкраЌине ниЌе подржао Карла Дванаестог. Код Полтаве Швеђани су претрпели коначан пораз. Како се то догодило? Руси су успели да исцрпе Швеђане тако што су се учврстили иза редута. А онда Ќе све одлучила убитачна контра.
  Негативну улогу одиграла Ќе и рана Карла КСИИ пре битке.
  После Нарве, РусиЌа Ќе потпуно преузела инициЌативу. И успела Ќе да победи Швеђане чак и на мору. Што Ќе веома, веома досадно.
  Карло Дванаести Ќе погинуо током опсаде норвешке тврђаве. И рат се убрзо завршио стварним поразом Швеђана. Истина, Петар Велики Ќе пристао, под притиском европских зема а, да формализуЌе своЌе териториЌалне аквизициЌе као куповину. Шведска Ќе изгубила много териториЌа, ук учуЌу·и и Европу. А ве· под Александром Првим Руси су освоЌили и Финску.
  Наравно, Шведска Ќе увређена и жели да се освети. СитуациЌа Ќе ескалирала, посебно после победе нациста на парламентарним изборима. А рат Ќе сада за Швеђане са историЌским паралелама.
  Гертруда напада совЌетску машину и пева:
  - Живео Ќе Антон четврти...
  Грингета сече ловац МИГ-15 и урла:
  Био Ќе славни кра ...
  Гертруда Ќе оборила Руса и певала:
  - Дођавола Ќе волео вино....
  Грингета покушава да уђе у совЌетски ауто и завиЌа:
  - Какав пукотина се понекад десила!
  Гертруда Ќе певала:
  - Тили бом! Тили бом!
  А девоЌка Ќе исплазила своЌ ружичасти Ќезик.
  ДевоЌке су испале веселе... Бориле су се са великим заносом. Борили су се као орлови. И никада нису одступили.
  Грингета Ќе трчала боса кроз снег. И била Ќе тако згодна девоЌка. И сетила се своЌих подвига. Како су боси и у бикиниЌу ловили поларног медведа. Што Ќе било веома забавно.
  Полуголе девоЌке су пуцале у див у звер из лука. Ударали су и натерали звер да риче.
  Затим су побегли, блештаЌу·и девоЌачким штиклама црвеним од хладно·е. ДевоЌке су биле прелепе. Скоро гол, али веома храбар. И сами су се ловили, неустрашиви.
  Затим, када Ќе ра®ени медвед умро, девоЌке су му испекле месо и направиле гозбу. Било Ќе тако сЌаЌно. ДевоЌке су пливале у рупи и посипале се снегом. Затим су мокри трчали кроз снежне наносе. Све Ќе тако сЌаЌно и кул.
  Гертруда и Грингета су сада биле у лову на совЌетске пилоте. Сетили су се главног правила: потребно Ќе борити се готово голи и боси, а онда девоЌка не·е бити оборена. ДаЌе такву снагу ратницима када су готово без оде·е. Зато нико ниЌе освоЌио цео свет у сред®ем веку?
  Зато што су потценили снагу босих, женских стопала. А босоноге девоЌке су веома кул и Ќаке! Када девоЌка нема ципеле, ®ен голи ђон прима енергиЌу зем е.
  Ово Ќе колосална снага ратника.
  Гертруда Ќе оборила совЌетски авион и твитовала:
  - Босоноге девоЌке су кул!
  Грингета Ќе такође лупкала на руском и пискала:
  ДевоЌкама не требаЌу ципеле!
  И гледао како запа ени руски борац пада.
  Размиш ао сам о томе како Ќе сЌаЌно трчати бос, и кроз снежне наносе, и кроз пусти®у. Ђон ногу девоЌке постаЌе веома еластичан и издрж ив, а истовремено не пуца. Зато не брините о проблемима. У РусиЌи су зиме углавном оштре и би·е лепо трчати по снегу. Она Ќе девоЌка наЌвишег пролаза.
  И како Ќе грациозна и Ќединствено лепа боса, девоЌачка нога на снежном наносу? И прсти, и стопало, и све ово заЌедно? Како Ќе дивно када исклесане ноге стану на белу површину, а саме преплануле. А девоЌке имаЌу плаву косу, оне су тако цоол плавуше.
  И воле када их мушкарци  убе у босе пете.
  Грингета Ќе оборила Ќош Ќедан совЌетски аутомобил и твитовала:
  - Слава ота¤бини, слава!
  Гертруда Ќе оборила руског ловца и рекла:
  - Карло Велики Ќе са нама!
  ДевоЌке су дивне и имаЌу толико Ќединствене лепоте. Заиста можеш да полудиш са овим девоЌкама. И ®ихово тело, тако миши·аво и приЌатно.
  Грингета Ќе веома волела да Ќе мушкарци мазе. Било ЌоЌ Ќе тако приЌатно. А ®ена кожа Ќе глатка, еластична, као углачана. Ево девоЌке.
  И волим масажу.
  Сада Ќе оборила руски авион и заурлала:
  - єа сам као медвед!
  И показала Ќе Ќезик!
  Гертруда Ќе поново опалила и цвркутала:
  Ми смо тигрице!
  А девоЌке су сложно направиле мртве пет е. Они су генерално тако кул ратници. Пуни су страсти и триЌумфа во е. А кожа Ќе тако препланула, као бронза.
  Ратници су успели да се боре у Африци и пешадиЌи. Што Ќе веома добро за плавуше. И постали су тако лепи и тамни.
  Гертруда Ќе певала:
  - Природна плавуша! Миши·ава леђа!
  Грингета Ќе потврдила:
  - ПобеђуЌем на свим изборима!
  СовЌетски ратници се боре за ВЌазму, коЌу су нацисти опколили са готово свих страна. И борите се Ќуначки.
  Наташка Ќе, међутим, бацивши бомбу босом ногом, зацвилила:
  - Победа се не избегава!
  ЗоЌа се такође окренула. Испалила Ќе бомбу босом ногом. Оборио нацисте и зацвилио:
  - Не могу бити две смрти!
  Дао Ќе ред и Августин. Црвенокоса ђавола Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Следе·и век ·е бити наш!
  Светлана Ќе такође испалила рафал. Одложила Ќе гомилу Фрица и прогунђала:
  - Рођени смо са новим добом!
  И показала Ќе Ќезик!
  ДевоЌке су веома импозантне. Веома су лепе, преплануле, три плавуше и црвенокоса, сувих и ре ефних миши·а.
  Какве добре девоЌке...
  Размиш ала Ќе Наташа док Ќе пуцала, пошто БиблиЌа ниЌе реч БожиЌа, онда Русима треба другачиЌа, савршениЌа религиЌа. Да расте духом и истином!
  А шта може бити бо е од вере у Врховну породицу!
  . ПОГЛАВЉЕ #4
  Нацисти су напредовали дуж реке Дон. Али онда Ќе дошла зима и нова 1947. година ...
  Рат и да е траЌе и СССР не·е одустати. Иако многи веруЌу да ·е ускоро краЌ овог сукоба. Зима и мало затишЌа. Иако туче и да е избиЌаЌу на местима.
  Посебно у центру и на северу. Где Ќе штап значаЌне неприЌате ске снаге и колосална мо·.
  Да е, Наташа, виде·и како су их притиснули страни ратови, а посебно многи црнци и Арапи, понудила Ќе да пева:
  - ХаЌдемо девоЌку песму!
  Светлана се сложила:
  - Народна песма!
  И сва четири ратника певаху у хору;
  Чувена Ќе руска зем а,
  Комунизам влада светом...
  По а посута златом
  Идемо право горе, а не доле!
  
  Наша срца гори за ота¤бину,
  Ми смо девоЌке - нема лепшег универзума ...
  Бори·емо се са своЌим неприЌате има до краЌа
  Наша вера ·е се узди·и у Родноверие!
  
  єача од свих црвених на свету, РусиЌа,
  Она сиЌа као сунце у свемиру...
  Бори се за ®у и не боЌ се,
  Нека су у слави одрасли и деца!
  
  РусиЌа Ќе наЌве·а држава
  Када ота¤бином влада Ста ин...
  Таква Ќе судбина дата совЌетском народу,
  Тако да су ови витезови направ ени од челика!
  
  У ота¤бини Ќе сада сваки хероЌ,
  У ста®у да учини домовину лепшом ...
  У име наше свете маЌке,
  Безгранична руска страна РусиЌе!
  
  Учини·емо сваког ко Ќе тиранин,
  Не·е бити диктатуре над зем ом...
  Нека се милиони зема а покоре
  И Фиреров рогат урои!
  
  Нека завлада биЌесни змаЌ
  Он мисли да може да спали РусиЌу...
  Али нацисти чекаЌу бесни пораз,
  Пошто витез зна, прилично Ќе свемо·ан!
  
  Никада не·емо попустити Фрицу,
  Руси и Кинези не·е савладати...
  Изнад нас сЌаЌна звезда сиЌа
  За Ускрс фарбамо ускрш®е колаче и ЌаЌа!
  
  Можете пости·и много бораца,
  То Ќе врста ствари коЌа не постаЌе ништа бо а...
  Наши поносни очеви су поносни на нас,
  єер градимо место у раЌу!
  
  Босоноге девоЌке трче по снегу
  Не познаЌу страх и прекор...
  єа сам босоноги комсомолац,
  єер нема бариЌера, и нема рока!
  
  Зато немоЌмо никада попуштати девоЌке
  Да не саги®емо главе под секире...
  Кад нево а дође у ота¤бину,
  Да га згазимо босим ногама!
  
  Волим сестре деде И ича,
  И частите Ста ина као Исуса...
  Нема потребе да сечете борце са рамена,
  Ако само треба да трчите боси!
  
  
  Ми девоЌке смо велика хорда,
  Волимо да се боримо и не одустаЌемо...
  Иако Ќе хода®е понекад подла гласина,
  Победа ·е бити у блиставом маЌу!
  
  И веруЌте да ·е комунизам до·и са сном,
  А на Зем и не·е бити мо·и новца...
  ДаЌемо судбини груби рачун,
  Без икаквог наси а и ле®ости!
  
  Укратко, ускоро ·емо летети до звезда,
  И поди·и ·емо руску заставу над свемиром ...
  Рашири крила, црвени херувиме,
  У име породице - Господара РусиЌе!
  Из ВЌазме су изашле девоЌке из познате четворке. Урадили су то но·у, неприметно и ратоборно.
  Наташа, пузе·и потрбушке, примети:
  - Ех, сад помисли у себи, зар Ќе вредело толико времена да се бориш, па да изгубиш!
  ЗоЌа Ќе тврдоглаво изЌавила:
  - Наравно, пораз обе·ава велике нево е! Али ово Ќе само одраз буду·е победе!
  Августин Ќе каприциозно рекао:
  - Па нам руски богови не помажу превише! Али заиста желите да победите и постигнете наЌвише висине!
  Наташа се засмеЌала.
  - Као до неба?
  Августин се закикота и намигну.
  - Можда у раЌ!
  Црвенокоса ђавола Ќе почела да обЌаш®ава:
  - На млечном путу постоЌе различити светови. Када човек, односно ®егово тело, умре, душа напушта тело. Али се преноси у други свет. ОнаЌ ко служи РусиЌи-постаЌе кра . Ко Ќе био неприЌате  РусиЌе би·е роб или бога . Све по нару¤бини!
  Светлана Ќе узвикнула:
  - Слава РусиЌи!
  Наташа се закикота и стави прст на своЌе гримизне усне:
  - Тишина! И то може бити проблем!
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - Ратници немаЌу проблема! Знамо нацисте! И дрхте!
  Након тога, девоЌка Ќе голим прстима лансирала комад стакла. Фашиста Ќе пао са пререзаним грлом.
  Златокоса лепотица Ќе зацвилила:
  - Нико нас не може обуздати!
  Наташа се сложила.
  - Тачно Ќе да нико!
  И показала Ќезик!
  Августина Ќе такође бацила Ќош Ќедну крхотину голим прстима и зацвилила:
  - У следе·ем веку долазимо са развиЌеним транспарентима!
  А нацисти су Ќедноставно умрли од ударца стаклом.
  Генерално, одмах се види - девоЌке су агресивне, секси. Три плавуше и црвенокоса. И наравно скоро гола и у бикиниЌу. И тако дивне девоЌке.
  Такође воле да певаЌу! Али Ќош нема места и времена.
  Светлана га узе и гугута:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи у рату са Вермахтом!
  Наташа се закикота и исплази Ќезик. Она Ќе лансирала оштрицу диска, коЌа Ќе прошла кроз грло нациста. Натерао их да крваре и удараЌу копита.
  Плавокоси терминатор Ќе то рекао:
  - За нови поредак у свету!
  Златокоса ЗоЌа Ќе поЌаснила:
  - За нови совЌетски поредак!
  И намигнула приЌате има. Кажу тако и тако... Победи·емо Фрице и ®ихове пла·енике. И нека их возе ®ихови тенкови сериЌе Е. Ни гасне турбине Црвене армиЌе нису страшне.
  Августин га узе и цврку·е:
  - Љубав ·е спасити срце!
  Светлана Ќе додала, такође докраЌчивши фашисту баца®ем босих ногу:
  - И опет ·е птица сре·е полетети!
  Наташа се закикота и одговори:
  "Дакле, фашисти не·е добро про·и!" Сигуран сам!
  ДевоЌка се сетила како су се пионири борили против нациста. Пуцали су на пешадиЌу, Ќурили под тенкове. Уопште, борили су се као прави хероЌи. И оставио за собом гомиле лешева. Нацисти ту нису могли ништа.
  Ево Ќедног дечака, са гомилом граната, зауставио Ќе страшно чудовиште Е-100, жртвуЌу·и сопствени живот, зарад совЌетске ота¤бине.
  Од детета су остале само босе ноге. Извини дечко. Сама Наташа, упркос заштити бикиниЌа, добила Ќе фрагмент у пети. Што Ќе веома досадно. Али девоЌка се брзо опоравила. И ниЌе остао ниЌедан ожи ак. Иако Ќе, наравно, било неприЌатно трчати. Уопште, то су тако прека ене кучке. У бикиниЌу се боре у мразима и не попуштаЌу! ДевоЌке наЌвишег стандарда!
  Наташка Ќе поново голим прстима бацила жилет, отворила грло немачком официру.
  И викнуо:
  - За РусиЌу и СССР!
  Ратници су схватили шта су обе·али своЌоЌ Ота¤бини. И како су се борили за РусиЌу.
  ЗоЌа Ќе рекла:
  - Руски медвед има веома кан¤асте шапе!
  Августин Ќе прилично ауторитативно рекао:
  - И поцепа·е све душмане ота¤бине!
  Светлана га Ќе узела и викнула:
  -Не разбиЌаЌте СССР!
  Наташа Ќе то потврдила бацивши оштру крхотину голим прстима. Ударила Ќе фашисту и зацвилила:
  - РусиЌа се не може бацити на колена!
  И ЗоЌа Ќе пуцала. Одбацила Ќе нацисту и цвркутала:
  - Би·е пуна апломба!
  Црвенокоси ђаво Августин, узела Ќе и бацила бомбу голом петом, распршила нацисте и зацвилила:
  - ДаЌте ново наређе®е!
  Светлана Ќе босим ногама бацила комад баЌонета. Запео Ќе, тачка у грлу фашисти. Сагнуо се. Пустио извор крви.
  Плавокоси терминатор зацвилио Ќе:
  - Би·е промена на бо е! Одгурнимо фашисте од Москве!
  ЗоЌа Ќе из свег гласа узвикнула:
  Живео Ста ин! Ко Ќе умро, али ®егово дело живи!
  Светлана Ќе цвркутала, бацивши босом ногом гранату:
  - Ста ин живи у нашем срцу!
  И смеЌте се!
  Наташа се такође окренула ... Покосила нацисте и зацвилила:
  - Ле®ин Ќе жив и од свих живих!
  И такође Ќе почео да пуца да убиЌе. Нацистички тенк се преврнуо. Клизалиште Ќе одлетело, смрскавши вратове троЌици нациста.
  ДевоЌке се цере и показуЌу Ќезик. Генерално, за ®их се може ре·и да су величанствени, за свих двеста посто!
  Наташа Ќе узела и залаЌала:
  - Слава вечном комунизму!
  ЗоЌа Ќе енергично потврдила:
  - Ле®ин остаЌе у нашим срцима!
  Светлана Ќе рекла:
  - Увек и заувек!
  Рат Ќе привремено утихнуо. Немци су опколили Ле®инград, заузимаЌу·и положаЌе у Ќесен четрдесет прве године. И скоро су узели Кали®ина. Пал и Орао. Али Хитлер Ќе из неког разлога одлучио да Ќе важниЌе оти·и на Ќуг. А нацисти су извршили прегруписава®е снага.
  ДевоЌке су се мало одмориле и картале.
  Турци продиру са Ќуга. Успели су да заузму Батуми и опколе єереван. Али главни град єермениЌе не одустаЌе. И овде су битке колосалне.
  Турци долазе.
  А девоЌке, на челу са Тамаром, очаЌнички узвра·аЌу. И добиЌаЌу резултате.
  Тамара се учврстила босим ногама и опалила као из базе. И сломити масу тенка Османског царства.
  И урлати:
  - За свети комунизам!
  А друге девоЌке се босу босим ногама и гримизним брадавицама.
  Локалне битке су се водиле у Кали®ину. Приближно десет посто града Ќе и да е било под контролом Црвене армиЌе.
  Нацисти су покушали да нокаутираЌу Русе. Покушали су да бомбардуЌу и пуцаЌу. На Ќугу су се отегле борбе за Воро®еж.
  Ту су се тукле и девоЌке. Посебно лепе Ана и Алиса. Обе девоЌке су пуцале из пушака и певале.
  Ана Ќе опалила, оборила Немца и цвркутала:
  - У име Ота¤бине, свети®а!
  Алиса Ќе цвркутала:
  - Ти си само плави Хитлер!
  ДевоЌке су се бориле, а ратници би требало да носе само црне, танке панталоне и боси. То им Ќе омогу·ило да стално погађаЌу и не промашуЌу.
  Они су ратници коЌи никада не·е погнути главе, склопити крила и уву·и се у шко ку.
  Ана Ќе посекла Фрица и цвркутала:
  - Млади Ле®ин!
  Алиса Ќе одсекла фашисту. Бацила Ќе бомбу босом ногом и зацвилила:
  - И наЌкул!
  Обе девоЌке су облине, Ќаке, плаве. Са храбрим и лепим лицима. И наравно воле мушкарце. Мада, чини се, како можете волети таквог наказа као мушкарца?
  Али девоЌке су и да е оптужене.
  Ана пуца и са®иво примети:
  - Штета што Ќе кра  свргнут!
  Алиса Ќе оборила фашисту и питала:
  - Зашто ми Ќе жао?
  Ана Ќе поново опалила и обЌаснила:
  - Онда би докраЌчили Немачку, а Хитлер се не би усудио да гурне главу!
  Алиса Ќе преплашила Фрица и запиштала:
  - Да, можда, али...
  ДевоЌка Ќе упуцала Ќош Ќедног црног воЌника из афричких дивизиЌа Вермахта и приметила:
  - Могло Ќе бити горе! Да би Хитлер кренуо против царске РусиЌе.
  Ана звижди и зарежа:
  ВеруЌемо да ·емо победити!
  ДевоЌке, међутим, Ќош нису биле сасвим сигурне. Фашисти су преЌаки. Како их зауставити?
  НеприЌате  буквално баца лешеве. Али он има много  удских ресурса. И Арапи и Африканци. ПокушаЌте да се носите са таквом несре·ом. Али ратници су сигурни да ·е се Вермахт пре или касниЌе исцрпити.
  Алиса Ќе опалила, оборила фашисту и зацвилила:
  - У сваком случаЌу, не·емо се одре·и ни педа  зем е!
  Ана се сложила са овим:
  - Умре·емо, али се не·емо предати!
  И поново се обрушила на нацисте. Борила се храбро и са помамним бесом.
  Алиса Ќе закуцала и зацвилила:
  - Комунизам ·е живети вечно!
  И бацила Ќе дар смрти босом ногом!
  Ана Ќе спретно закачила фашисту и прогунђала:
  Ми ·емо доминирати свиме!
  И опет ударци. А ®ена боса нога ·е лансирати гранату. Како дову·и фашисте до самих краЌника. А они, нацисти, имаЌу толико разних ковчега и смрти.
  Алиса Ќе са осмехом на зубима узела и пустила Ќош Ќедан лимун. Распршио нацисте и зацвилио:
  - Слобода или смрт!
  Ана се закикотала, млатила, одсецала нацисте и цикала:
  - У свему ·емо бити први!
  И опет голи прсти бацаЌу смртоносну гранату.
  Алиса пуца на неприЌате а. Обара нацисте и цврку·е, показуЌу·и бисерне зубе:
  - єа сам девоЌка коЌа Ќе, искрено, супер!
  И опет полети граната бачена босом ногом.
  Ана Ќе прецизним ударцем оборила нацисте. И поново лансирао гранату. Такође голим прстима. Ево девоЌке, девоЌке за све девоЌке.
  Само супер и хипер!
  Ратници овде сиЌаЌу лепотом. Алиса се сетила како су ®ене босе ноге одЌедном додирнула троЌица млади·а. Тако Ќе кул. Шест окретних руку милуЌе ваше табане, потколеницу, колена и глеж®еве. А онда иду горе. За девоЌачке бутине и бокове. Наравно, ово Ќе задово ство. ДевоЌка Ќе, наравно, темпераментна.
  Алиса Ќе пуцала на нацисте и пискала:
  Нека дух буде са нама!
  И босом петом дала лимун на смрт.
  И Ана Ќе заЌебала. Прецизно оборио неприЌате а. И зацвилио од ентузиЌазма:
  - У име РусиЌе и бра·е Словена!
  И опет, поклон бачен босом ногом лети, сламаЌу·и нацисте.
  Алиса Ќе уредно спустила пуковника немачке воЌске и залаЌала:
  - Срце ме боли за Ота¤бину!
  И показала Ќе своЌ Ќезик. И опет гола, исклесана нога на послу.
  ДевоЌка се сетила како Ќе боса трчала по снегу да преда писмо у штаб. Двадесетак километара девоЌка Ќе Ќурила дуж беле, бод икаве, гору·е коре. Добро Ќе и што ЌоЌ ноге нису биле тако нежне, све време од мраза до мраза боса. Иначе би остала инвалид.
  Али ипак Ќе испоручила писмо, са важним фонтом.
  И како снег пече пете. Тако су гримизни, жу еви, изгребани. Онда Ќе Алиса трчала тамо-амо боса. Понуђено ЌоЌ Ќе, додуше, да обуче филцане чизме, али девоЌка Ќе рекла да Ќе тако спретниЌа. И уопште, сетила се Герде из Снежне кра ице. Тако да се та девоЌка ипак испоставила да ниЌе баш храбра. Тражила Ќе пар ципела како би потражила свог брата по имену Каи. Али Алиса Ќе тврдоглаво изЌавила да ·е се сна·и. Никада се ниЌе разболела, каш ала или Ќе имала цуре®е из носа. А ако Ќе тако, онда ЌоЌ се ништа не·е десити за сат времена трча®а. Генерално, можете ходати боси током целе године.
  Укратко, Алиса се од тада потпуно разишла са ципелама и никада ниЌе кихнула.
  Исто важи и за Ану.
  А сада се девоЌке туку, у истим га·ама, упркос зими, и да Ќе осетно хладниЌе. И побеђуЌу убиЌаЌу·и нацисте.
  Након што Ќе Кали®ин потпуно уништен, Црвена армиЌа га Ќе напустила.
  Наташа и ®ен тим су се мало досађивали. На поквареноЌ прузи, девоЌке су пребачене у Воро®еж, коЌи Ќе постао нешто попут Ста инграда четрдесет друге године. Али година Ќе хи аду деветсто четрдесет и седма.
  Борбе су тихе...
  Али Немци настав аЌу да бесне. На пример, два пионирска извиђача су ухва·ена.
  Дечаке Ќе ухватила хладно·а. И почеше да се скидаЌу. Поцепане су бунде, филцане, ¤емпери, кошу е и маЌице. И тренирке такође. Оставили су пионирску децу само у црним панталонама. Затим су им свезали руке позади и гурнули их на велику хладно·у. Лешка и Сашка, пионири из СССР-а, дечаци од око тринаест година, боси и готово потпуно голи, веслали су по снегу. Ноге су им почеле да црвене, а боси су им пекли. И тукли су момке бичевима по леђима.
  Дечаци су ишли кроз снежни нанос, стиснули зубе. єадна деца у га·ама, а доста мршава под немачком окупациЌом. Истина, нису изгледали мршаво, а миши·и су играли испод преплануле коже. Али у покрету су их тукли, а остав али су трагове и црвене пруге на голим леђима.
  И дечачке ноге су поцрвенеле, као у гуске. И било Ќе Ќасно да Ќе сваки корак пионира младих извиђача прштао од бола. Али они иду и покушаваЌу да остану усправни и да не кукаЌу.
  Деца-извиђачи су вођена кроз мраз пола сата, а затим су одведена у топло загреЌану колибу. И како боли, посебно босих ногу, од хладно·е на вру·ини.
  Дечаци су чак и вриснули од муке.
  Затим су поново загреЌани и изнети на хладно. А ово Ќе софистицирано и сурово муче®е.
  Селе·и се неколико пута, све док дечаци нису били потпуно исцрп ени. Затим им Ќе дозво ено да спаваЌу неко време.
  А онда су му дали воду да пиЌе и ставили га на сталак. Прво, хладно муче®е. А онда пали.
  Босе пете дечака су пекле и голицале пламен. Затим, када су табани били прекривени жу евима, тукли су их гуменим палицама. И дечаци су се онесвестили.
  Поливани су леденом водом и поново тучени, овога пута бод икавом жицом. А голим табанима деце даване су широке, усиЌане траке гвожђа.
  Дуго су мучили дечаке... Онда су ужареним клештима почели да ломе прсте на ногама, а затим и ребра. Тешко су мучили пионире, мучили их скоро до смрти.
  Али нису убили. Пошто ништа нису постигли, одлучили су да их поша у у каменоломе.
  Нацисти су такође покушали да бомбардуЌу Москву ултра дугачким пишто ем. ИдеЌа ниЌе наЌразумниЌа, а много Ќе бо е само бомбардовати млазним авионима.
  Али Фирер Ќе желео да тестира топ калибра 1000 мм са иновативном идеЌом за убрза®е проЌектила, у три дела. А оваЌ пишто  могао Ќе погодити до пет стотина километара. Али игра можда ниЌе била вредна све·е. Тачност на овоЌ уда ености Ќе мала. Сам проЌектил ниЌе дово но мо·ан, иако Ќе тежак дванаест тона. И скупи пишто . Иако право уметничко дело. Чак и хладниЌи од Доре - пишто  дужег домета и мо·ниЌи и скуп и пишто , назван "Ева". Очигледно, у част Фирерове  убавнице.
  Међутим, у то време, Хитлер Ќе имао Ќош Ќедну страст много млађу. И ово Ќе такође приметно.
  ДевоЌка Клеопатра - тако се зове, командовала Ќе стре а®ем. И она Ќе лично притиснула дугме ¤оЌстика голим прстима. И колосална смртоносна сила Ќе деловала.
  ДевоЌке су чак и зацвилиле, б ескаЌу·и голим, ружичастим штиклама. Овде су лепе девоЌке, а ноге су им тако секси и лепе. И можете их гледати веома дуго са див е®ем. А маже®е Ќе Ќош приЌатниЌе, а ово Ќе Ќедноставно главно! Ево девоЌака. И шко ке лете. Пређите преко Москве. Али ово Ќе од мале користи.
  Клеопатра Ќе певала:
  - Посла·у полетни топ,
  Удари·у Ста ина у чело...
  Оти·и ·у из шале у психиЌатриЌску болницу,
  Нека проклети змаЌ умре!
  И ратник ·е опет протрести ®ене голе, округле, ружичасте потпетице.
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Рат Ќе рат. А Хитлер, наравно, гомила снагу. На проле·е спрема нову офанзиву. И скуп а воЌску.
  А локалне битке и да е траЌу.
  СитуациЌа на фронтовима се донекле стабилизовала. Немци нису могли да заузму Воро®еж и крену да е.
  Турци су мало тежи. Али и они су заустав ени. Дакле, док можете држати нос горе. И веровати да се ток рата може преокренути. И да без велике сре·е Ста инов живот ниЌе завршен. А и ратници се боре.
  Наташа се окренула. Оборили неколико десетина нациста. А она Ќе викнула:
  - РусиЌа Ќе у то време била ...
  ЗоЌа се такође окренула и потврдила:
  - Има и би·е!
  Тада Ќе девоЌка босом ногом бацила гранату. Распршио нацисте, и зацвилио:
  - Ста инов дух Ќе са нама!
  Августин Ќе такође пуцао на нацисте. Испустио их Ќе десетак. И зацвркутала Ќе од гнева:
  - Слава нашоЌ РусиЌи!
  И голим ножним прстима испалила Ќе смртоносну гранату. А нацисти су примили веома великодушно у рогове.
  Светлана Ќе такође лупала, и цвркутала као вучи· коЌи граби комад меса:
  - Слава РусиЌи и цару!
  Наташа Ќе дала ред и запевала:
  - Слава Ќунацима!
  Сетио сам се девоЌке Бородина. И масовно хероЌство руског народа. И да су успели да зауставе Наполеона. И показали су се непобедиви. И наЌвиша класа рата.
  ЗоЌа Ќе такође бацила гранату и зацвилила:
  - Слава РусиЌи! И наЌбо и руски воЌници!
  Августин бесно зарежа:
  - Слава наЌбо им ратницима!
  И како босом ногом баца гранату.
  И Светлана ·е га такође узети и лансирати лимун смрти. И разбаца·е нацисте, шкрипе·и:
  - Река смрти нас не·е савладати!
  И опет полети граната испа ена босом ногом.
  Овако се боре девоЌке. И Ќасно Ќе да нацисти не могу да прођу кроз ®их. Ве· марта 1947. А то значи да Ќе лето пред вратима. А по топлом времену, теже Ќе борити се против нациста. И уопште, можда Ќе могу·е сломити овог Фирера.
  Има наде за то!
  Наташа баца гранату и шкрипи:
  - Ле®ин Ќе жив и од живих, а Ста ин Ќе бесмртан!
  И варнице лете са ®ених голих прстиЌу.
  ЗоЌа такође баца убилачки поклон смрти, и шкрипи:
  Нека Ќе доба комунизма са нама!
  И ®ене ноге, такође голе, преплануле и изазиваЌу оток од жада, пулсираЌу·ег штапа.
  А ево и Августине, такође девоЌке наЌочаЌниЌег акробатика. Како пуцати на неприЌате а, а како сломити. И препусти се голим штиклама.
  И лети смртоносна граната, са помамним бесом.
  Црвена ђаволица с апломбом шкрипи:
  - єа сам наЌве·и бес на свету!
  И опет, по ко зна коЌи пут, лети дар смрти, бачен од босе ноге девоЌке ватрене косе.
  Узима и Светлана и баца гранату... Она све зг®ечи одЌедном. А прет®е нациста се игноришу. А где су Фрицови отишли?
  ДевоЌке Терминатори чекаЌу их свуда. И како бацити гранату. А брадавице ®ихових груди су тако укусне.
  Човек полуди за таквим девоЌкама. И ту не могу ништа.
  Шта фашиста може да изнесе против девоЌке терминатора? Само нациста може да се забиЌе у ковчег. И бити пребиЌен и убиЌен.
  Светлана Ќе певала:
  - ПревиЌа·е се у паклу, и виси на кучки!
  ДевоЌке су шармантне чари. И како пуцаЌу. ИзненађуЌу·е као Робин Худс у га·ама, проклето тачно.
  Наташа Ќе опалила и рекла:
  - Слава руским Ќунацима!
  И бацила бомбу босом ногом.
  ЗоЌа Ќе ударила и фашистичког пла·еника. Она му Ќе избушила стомак и зацвилила:
  - За нову домовину у САД! Наша следе·а провинциЌа!
  ДевоЌка Ќе веома добра певачица. И она има тако лепе мисли. Конкретно, же а да се ради са Ќезиком са нечим вру·им и великим.
  Августина тешко разга уЌе своЌе ко®е жутих зуба. И он мисли да Ќе она аЌкула. У ста®у да угризе чак и правог ко®а.
  Ево, на пример, Августина голим прстима баца гранату. И распршите Фрице. Покосите их као траву.
  И певаЌ:
  - НаЌвиша мера би·е у свему! Наша  убав Ќе наш дом!
  Светлана, ова лепа ратница, узела Ќе три гранате. Дала им Ќе голу пету и цвркутала:
  - У име  убави и снова!
  И агресивно сече из митра еза. Она Ќе ђаво таквих прилика и снага белог демона.
  Са таквим ратницима ·ете се срести и не·е вам се чинити да су вас мало погодили.
  НиЌе ни чудо што су се нацисти заглавили у Воро®ежу. Иако су сви уморни од рата. Уопште, где без ратника.
  Ево пилота на небу. Они се такође боре. Посебно Маргарет. ДевоЌка на борбу обично лети сама у га·ама. Али како се руши. Асови мушкарци то не могу.
  Маргарита Ќе веома лепа, коса ЌоЌ Ќе као зраци сунца. И цифра Ќе одлична. А за девоЌку, стил Ќе веома кул да буде сама у га·ама. А и га·ице су црвене са белим српом и чеки·ем. Таква девоЌка може да воли цео бата он одЌедном.
  Ово Ќе тако лепа девоЌка.
  Маргарита Ќе оборила фашисту, коЌи се Ќурио на МЕ-462, и натерала нацисту да му попуши реп. ДевоЌка златне косе, чудесне лепоте. И веома црвена уста.
  Маргарита Ќе посекла Ќош Ќедног Фрица и викнула:
  - Без рата се може живети, а без мира не!
  Да, ратници су хероЌски и храбри до краЌности лудила.
  ДевоЌке су се бориле као хероЌи универзалног космоса. И самоуверено су победили.
  Хитлерови тенкови су били у пламену. И експлодирали су као гранате. А овде Ќе било тако лепих ратника. Пун див е®а и милости. ИмаЌу тако лепу авантуру.
  Наташа Ќе бацила гранату.
  Твеетед:
  - Сломи·у све фашисте!
  И како ·е босом ногом бацити Ќош Ќедно ремек-дело смрти.
  ЗоЌа Ќе такође покосила нацисте.
  Бацала Ќе босом ногом оно што убиЌа.
  Зацвилила Ќе од беса:
  - За свету РусиЌу! И велике промене на бо е! И опет, садаш®ост смрти, поддани голе пете, лети.
  После жестоких борби настало Ќе затишЌе. єош Ќе било проле·е 1947. године. Немци кад клизишта нису ратници. КриЌу се и Ќеду. Прошле године ниЌе било могу·е окончати рат. Опет, предстоЌе тешке борбе.
  ДевоЌке су направиле паузу...
  Две немачке девоЌке Албина и Алвина управо су на дискетама у потрази за совЌетским аутомобилима.
  Лепотице, наравно, у бикиниЌу и босоноге. И веома секси.
  Контролишите летелицу са диском помо·у ¤оЌстика.
  Албина окре·е ауто, обара совЌетски ловац и од усхи·е®а шкрипи:
  - Нека Ќе славан наш крволочни РаЌх!
  Алвина га Ќе узела и такође задала снажан ударац руском аутомобилу. Оборила Ќе и цвркутала:
  - ГениЌални експрес!
  Обе девоЌке су се шамарале по босим ногама. Оне су плавуше тако слатке. И штампа девоЌака Ќе веома ре ефна. Долази са плочицама.
  Албина поново руши совЌетску летелицу. И намигуЌе и урла:
  - Слава убиственом пролазу!
  Алвина Ќе такође мрм ала на руском. Она их сп ошти и зазвижди:
  - Нека Фирер буде са нама!
  ДевоЌке у наЌве·оЌ мери! И имаЌу толико шарма. И ти зуби су тако светлуцави. Као бисери коЌе Ќе набавио капетан Немо.
  Албина Ќе забила ауто и зашкрипала:
  - Па хаЌде да оседламо момка!
  Алвина Ќе разбила борца и зарежала:
  - И туце момака!
  Албина се закикота и примети:
  - Одличан секс када жена изнаЌми мушкарца за новац!
  Алвин се сложио:
  - Ово Ќе класа, само Ќе новац штета!
  Албина Ќе оборила Ќош Ќедан совЌетски авион и зацвилила:
  - А што ради задово ства и новца ниЌе штета. Ускоро ·емо победити Русе и добити има®е!
  Алвина Ќе ударила у други црвени ауто и заурлала:
  - Нажалост, рат се одуговлачи! Ови Руси су тако тврдоглави. То Ќе као да песницама ударате гуму!
  Албина Ќе узнемирено приговорила:
  - Само за гуму. Више Ќе као армирани бетон. И зглобови ме много боле!
  Алвина Ќе цвркутала, ударила у совЌетски ауто и заурлала:
  - Проби·емо сваки бетон!
  Албина Ќе срушила ловац єак-11 из трча®а:
  - И разбити метал, и испарити!
  Алвин се сложио са овим:
  - Ломи и истопи! Ускоро ·емо имати ласере! И онда ·е Русима сигурно краЌ!
  Албина Ќе била у складу са овим:
  - Не могу одолети ласеру!
  Алвина се бесно закикота.
  - Узмимо Москву, па Лондон!
  Албина Ќе узнемирено приметила:
  Време Ќе да заузмемо Лондон!
  ДевоЌке су избациле дискету. Без обзира на то колико совЌетских ваздушних топова типа єак пуца на нацистичка кола, они не могу учинити ништа вредно труда. Снажан, ламинарни млаз обара све проЌектиле и фрагменте.
  Алвина, посечу·и руског борца, зацвилила Ќе:
  - Медвед не·е плесати плес лептира.
  Албина Ќе голим прстима уперила у ауто и заурлала:
  - Да, медвед... Ти си Ќако добра животи®а. Нарочито на ланцу и када вам Ќе кожа огу ена!
  ДевоЌке раде са бесом тигрица. Ех, и у кревету су темпераментни. Они воле да буду активни. И не толеришу постоЌаност. У том погледу, само аЌкуле. И воле експерименте. И имаЌу веома  убазна уста.
  Алвина Ќе срушила совЌетски ауто и зацвилила:
  - За промене у рату до наше победе!
  Албина Ќе узнемирено и  утито приметила:
  - Да, рат се одужио... То Ќе само фабрика кошмара и сотонина кухи®а. Колико Ќе наших момака и девоЌака страдало!
  Алвина Ќе са уздахом певала:
  - Колико наше бра·е чами у гробовима... Сенке лутаЌу тим светом... Не разумем шта Ќе шта.
  Албина, месождерски цере·и се и ломе·и Русе, прогунђа:
  - Шта мислиш, девоЌко, постоЌи ли Бог?
  Алвина, такође убиЌаЌу·и, сикнула Ќе:
  - Имам велике сум®е. Толико година траЌе рат. И да Свевиш®и не воли Немачку ако допусти да пропадну толики ®ени наЌбо и синови и к·ери!
  Албина Ќе предложила:
  - Можда има неког дубоког смисла у овим тестовима?
  Алвина се закикота и зарежа:
  - Значе®е? Да више муче  уде, а посебно нас Немце?
  Албина Ќе причала са одушев е®ем вучице коЌа Ќе претекла Ќаг®е:
  - Тада ·емо оштриЌе сагледавати сласти света! И мирна  убав!
  Алвина Ќе показала зубе и промрм ала:
  - ВоЌничка  убав Ќе ипак много бо а!
  Албина се сложила са овим:
  - Наравно, посебно са дечацима. Миришу на младост, а не длакави као одрасли мушкарци! Задово ство Ќе пословати са ®има!
  Алвина, ломе·и совЌетске авионе, зацвилила Ќе:
  - И процес уче®а Ќе веома атрактиван. Волим да преузмем улогу ментора! Тако Ќе сЌаЌно!
  Албина се сложила са овим:
  - Не постаЌе здравиЌе!
  ДевоЌке су, генерално, смешне, али курве. И наравно раде нешто о чему ниЌе баш приЌатно читати.
  ДевоЌке скачу од нестрп е®а. Желе што више наклоности! И да их мазиш сваки дан. єош бо е, три пута дневно. Не, двадесет пута дневно!
  Алвина Ќе пала, други борац и зацвилила:
  - Не, постоЌи Бог! Он нам дозво ава да истреб уЌемо совЌетске воЌнике!
  Албина Ќе такође ударила и урлала:
  - Ох, шта ми недостаЌе? Има секса, има мушкараца... Забаве има на претек, али нема ризика од смрти! Па зашто желимо краЌ рата?
  Алвина се спремно сложила са овим:
  - У ствари, и чему! Бори·емо се до краЌа!
  Албина Ќе узнемирено просиктала:
  - А рат Ќе у томе што се после краЌа не осе·ате баш ни празним.
  Алвина Ќе веома волела да Ќе пипаЌу за грудима. То Ќе тако осет иво и еротично. А  уб е®е Ќе Ќош бо е. И када те осети неколико темпераментних мушкараца одЌедном. Поготово ако су дечаци, а Ќош увек узбуђени.
  Укратко, девоЌке су генерално супер и антихероЌи!
  Наташка и ®ена екипа су 1. априла 1947. одбили напредова®е Фрица у Воро®ежу.
  Немци су померили тенкове под мокри снег и покушали да се пробиЌу на бокове.
  Ратници су се, као и увек у мини-бикиниЌу и боси, борили на хладно·и. ЗабиЌали су се у снежне наносе и пуцали одатле и босим ногама бацали гранате и пакете експлозива.
  Веома лепе, секси и лепо напумпане девоЌке. Препланули, боси.
  Наташа Ќе посекла Фрица и зацвилила:
  Ми девоЌке смо веома поносне на себе!
  ЗоЌа Ќе такође звиждала и зарежала:
  - Тежимо само у првим редовима!
  Августин, црвенокоса ђаволица, певала Ќе:
  - Ми смо само приме и балерине!
  Затим Ќе босом ногом испалила гранату.
  Светлана га Ќе узела и опалила. Бацио лимун
  - ХаЌде да се боримо! Ми немамо памет кловна!
  ДевоЌке су урадиле одличан посао. СвоЌим завод ивим ногама гађали су и бацали гранате. Шта Ќе са Фирером...
  Наташка Ќе оголила груди, и своЌом гримизном брадавицом дала гранату. Пролетела Ќе, слетела у редове нациста, зацвилила:
  - Да, би·е велики киЌамет!
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - И до·и ·е Сварог Велики Бог!
  И такође, као са голим прстима, лансираЌте гранату.
  Августин се насмеЌао и приметио:
  - єош увек заним иво. Хриш·ани имаЌу пацифисту Исуса. И имамо сЌаЌног оружара Сварога! Вид ива разлика!
  И такође ·е бацити пакет за експлозиЌу голом петом.
  Тада ·е Светлана босом ногом погодити неприЌате а гранатом. И певаЌ, показуЌу·и зубе:
  - Наш Бог Ќе Бог рата! Не пацифизам!
  ДевоЌке су се потом гађале грудвама снега. Наташа се закикота и примети:
  - Добро Ќе што Ќе Владимир био дово но паметан да не прихвати Ќудаизам. Ипак, мислим да би било бо е да развиЌете своЌе! Па, зашто нам требаЌу туђе вере?
  ДевоЌка Ќе узела и босом ногом лансирала гранату. И разбио фашисте.
  ЗоЌа, пуцаЌу·и, додала Ќе:
  - Не, стварно, учини веру пацифистичком! Али такође можете смислити своЌ Ирии!
  А и голим ножним прстима, како лансирати дар смрти, и разбити пар десетина фашиста.
  Овде Ќе Августин такође ударио на нацисте. И опет, босе ноге су подлегле, експлозивни пакети.
  Распршила Ќе нацисте и зацвилила:
  - Стара баЌка на нов начин!
  И показала Ќе Ќезик!
  Светлана Ќе стала у ред. Покосила Ќе Фрица и зацвилила:
  - И велике промене за буду·ност!
  И лансирала га Ќе голом петом, ломе·и леђа Фирерима.
  Наташка га узме и заурла очаЌничком мином:
  - єа сам наЌбо а девоЌка! Све одЌедном помести!
  А голи прсти бацаЌу смрт и хаос.
  И ЗоЌа Ќе била  ута. Убио Ќе много фашиста.
  И залаЌала Ќе:
  - За част и ота¤бину!
  После тога, опет ·е ®ена боса нога нешто покренути.
  Ево и Августин ·е га узети и ископати вру·е. Сум®а у фашисте. РазбиЌа их на комаде.
  Онда ·е узети и запевати:
  - Слава Ота¤бини и Част!
  Светлана ·е такође покренути дар смрти и брб ати:
  - И би·емо заЌедно!
  И голе ноге ·е започети уништава®е.
  И Наташа ·е га узети и закуцати ... Она ·е покосити Фрица.
  Онда ·е он узети и дати ред.
  Певала Ќе, оголивши уста:
  - Нисам проста девоЌка! Златна коса!
  Наташа Ќе, наравно, девоЌка свог ума. Све Ќе могу·е и спреман на све. Док пуца, Ќедноставно ·ете му се дивити. И коси неприЌате е као култиватор.
  И шкрипи:
  - Љубав води у смрт!
  ЗоЌа такође пуца. Босом ногом предаЌе се гранати и сик·е:
  - Бри антан акорд!
  И додаЌе:
  - Сви фашисти на рачун!
  Августина такође пуца на неприЌате а. Истреб уЌе Фрице. Коси нацисте и шкрипи:
  - єош мало и би·емо све Ќачи!
  И босе ноге лепотице опет бацаЌу носиоца смрти.
  Светлана пуца и на нацисте. И баца гранату, уз помо· прстиЌу босих ногу. И цврку·е:
  - Нисмо знали нево е, али Ќе дошао комшиЌа!
  И он се такође смеЌе.
  ДевоЌке су тако невероватне. И бусти. И толико воле када повуку сисе.
  Ево лепоте. Ово Ќе акробатика  убави и поезиЌе! Слава лепим девоЌкама! Да, нека буду веома добри!
  Наташка Ќе оловним млазом ударила нацисте и зацвилила:
  - ТачниЌе, веруЌте нам, не!
  И босом ногом опет ·е лансирати убоЌите!
  А овде Ќе ЗоЌа као лупанет. Срушити фашисте. И шкрипи:
  - Не можете на·и контролу над нама!
  Августина, такође као лупанет, уз помо· босих ножних прстиЌу избиЌа масу Фрица и шкрипи:
  И следе·и век ·е бити наш!
  После тога, ®ени зуби ·е блистати као огледало!
  Светлана Ќе такође узела и босом ногом лансирала гранату. Убио фашисте. И пропиликала са апломбом:
  - Вечна победа! Сварог са нама!
  Наташка Ќе голим ножним прстима лансирала комад стакла. Пререзала им Ќе врат Фрицу и зацвилила:
  И Исус ·е бити са нама!
  Затим Ќе додала:
  - Као руски белобог!
  ЗоЌа Ќе такође дала гранату и викала:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи!
  И голом петом ·е бацити пакет за експлозиЌу.
  Августин Ќе протресла брадавицу коЌа Ќе личила на Ќагоду. Поставио сам ред за нацисте.
  Тада Ќе босом ногом бацила смрт на Фрица и викнула:
  - ХаЌде да немамо проблема!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Светлана Ќе такође стала у ред. Растргала Ќе нацисте на комаде... А онда полети граната испа ена босом ногом.
  Плавокоса девоЌка виче:
  - Нека Ќе Сила са нама!
  И све четири девоЌке врисну:
  - Слава Свемогу·ем, Свеприсутном, СвезнаЌу·ем, Вечном и Вечном Породу!
  Овде Ќе и Светлана узела оловку своЌом босом ногом, и такође исецкала своЌу ариЌу.
  Људи причаЌу многе легенде о великом Велесу - и како Ќе рођен во ом Породице, и како га Ќе Бог ВиЌ васпитао у Свету Нави, како Ќе лутао по свету Откриве®а у потрази за своЌим судбине и мучила га Ќе зла склоност коЌом Ќе био опчи®ен. Легенде се причаЌу о ®еговоЌ  убави према светлоокоЌ єасуни и да се жртвовао да би ЌоЌ спасао живот. ПеваЌу песме о ®еговим подвизима и о помо·и  удима. Не можете препричати све приче у Ќедном ремек-делу.
  Тада су девоЌке раскинуле. Почело Ќе Ќош Ќедно гранатира®е Воро®ежа. Бомбаши су радили. Ушли су и немачки бомбардери. Пилоти су се храбро борили против нациста. Посебно МариЌа. Упркос хладно·и, девоЌка Ќе носила само беле танке га·ице. Притиснула Ќе босим ножним прстима педале, посекла Немце. ДевоЌка Ќе оборила млазни бомбардер єу-387, од чега се он задимио и пао. Радосно узвикну:
  - Слава ВеликоЌ, комунистичкоЌ РусиЌи!
  Након што Ќе гранатира®е престало, ратници су наставили да пишу о руским боговима.
  Велики Бог Велес. Како лепо Родноверие - толико богова. И све Ќаке, заним иве, личности су ук учене у ствара®е Света!
  Наташа Ќе босих ногу написала:
  НаЌпознатиЌи знак Бога Велеса Ќе "Бикова глава". Знак, сличан глави бика, подсе·а да Ќе Велес, Бог Словена, заштитник стоке. Знак Ќе познат, користи се чеш·е од других, дуго Ќе апсорбовао све различите идеЌе Словена о сили БожиЌоЌ, ук учуЌу·и мудрост и магиЌску мо·.
  Затим Ќе златокоса ЗоЌа наставила;
  Знак Бога Велеса воле мушкарци, одрасли и млади, привлачи жене коЌе имаЌу вештичарске способности.
  Свако ко носи знак Велеса има право да очекуЌе од ®ега мо·ну заштиту од магиЌских утицаЌа, развоЌ сопствених вештичЌих способности, виталност и способност проналаже®а реше®а у тешком окруже®у.
  ПрочитаЌте више о амаЌлиЌи Бикова глава.
  Од ових врста се праве дрво - бор, орах или Ќасен (тис), магичне штапове и амаЌлиЌе
  Животи®а - лос, Ќелен, медвед, вол (тур), крава, змиЌа, гуштер (гуштер).
  Хералдика, предмети - дуге плетенице (коса), брада и рогови
  Треба (принос) - жртвовали су бакар (као богу благоста®а и благоста®а), вуну и крзно, а такође су сипали квас - она пи·а коЌа Ќе учио  уде да спремаЌу према ЌедноЌ од легенди.
  А Августин Ќе Ќахао за ®има. Ватрени и боси.
  Црвена армиЌа не предаЌе Воро®еж, и очаЌнички се држи за ®ега. Овде се боре и дечаци и девоЌке.
  єеданаестогодиш®е дете пуца на нацисте из пушке Мосин. Снег се скоро отопио, пун блата. Дечак Ќе бос и у шортсу. Тако Ќе прека ен и бо е осе·а енергиЌу зем е.
  Олег обара нацисту и каже:
  - Слава РусиЌи!
  Поред ®ега Ќе девоЌка Маргарита. Такође бос у лаганоЌ ха ини. Истих година као и Олег Рибаченко.
  Такође добро пуца. Удара фашисту и шкрипи:
  - У славу Ота¤бине Небеске!
  Момак и девоЌка су овде од првих дана опсаде. Од десете године ве· искусни борци ратуЌу са нацистима.
  Што ниЌе пуца® из пушке, то Ќе погодак.
  Олег Рибаченко пуца у немачког пуковника. Он гази босом препланулом ногом и каже:
  - Нека Ќе светлост руских богова!
  Маргарита, ово Ќе терминатор девоЌка потврђуЌе:
  - Да, увек познат!
  И баци·е диск босом ногом на наЌближег самураЌа.
  А онда дечак баца голе прсте. Олег, растуривши нацисте, цврку·е:
  - И неприЌате ско Ќато полете на зем у! Под притиском челика и ватре!
  Дечак Ќе добар стрелац. Овде пада убиЌени официр. А иза ®ега Ќе Ќош Ќедан. Немци Ќош увек имаЌу дово но тенкова и они, користе·и пла·енике, ЌуришаЌу на стари начин. Многи од ®их су страдали под зидинама Воро®ежа. Проредио редове и дефанзивце.
  Али совЌетска воЌска не одустаЌе. Воро®еж се и да е држи. Опсада траЌе ве· десет месеци. Али град-тврђава не одустаЌе.
  Почетком априла, проле·е. Пр аво. Али сунце Ќе тако светло и топло. Загрева.
  Маргарита, ова девоЌка златне косе, баца гранату босом ногом и пева у рими.
  И дечак Олег пева и босим ногама баца дома·е гранате;
  О Пушкин, ти ексцентрик ниси у праву,
  Не желимо да се разболимо на проле·е!
  На краЌу краЌева, мирис свежег маЌског би а,
  У ста®у да све отерам са кауча!
  
  Сновдропс цветаЌу у проле·е
  ИмаЌу чисто·у но·не глазуре...
  Рађа меки светлосни сан
  Млади· опет жели олуЌу!
  
  У проле·е ·е се хладно·а пову·и,
  Неста·е олош злих мука...
  Ловачка слава заувек
  ПиЌ девичански слатки дах!
  
  Као у младости, све Ќе у реду,
  А маЌ Ќе младост природе!
  Детли· туче длетом,
  Гром се тресе, б уЌе сводове!
  
  У проле·е потоци жуборе као трен,
  И ®ихове музе звуче као талас коЌи п уште.
  Овде бобице расту вуче -
  ГреЌе од лепоте срца!
  
  Све Ќе у нашем краЌу лепота,
  Трава Ќе као сомот у женскоЌ ха ини.
  Какво слепило
  Трудите се да живите тврдоглаво у граду!
  
  Зашто нам треба град и село,
  Постани, као див ак, ходаЌ кроз шуму.
  А ако падне снег,
  ТаЌ босоног Ќуриш само стрмиЌи!
  
  Род Ќе дао такву мо·
  Да можемо да владамо као богови.
  Овде Ќе раж златна у по у,
  Од иконе лице сиЌа строго!
  
  Сварог СлавЌан Свети Отац -
  Наредио Ќе да се воли и живи за бра·у!
  Ко Ќе племенит момак
  Уосталом, и сам Творац Ќе прихватио распе·е!
  
  И витез ·е наоштрити своЌ мач,
  єер у животу има наси а!
  Господ рече: Не дам мира,
  Уосталом, пакао Ќе, веруЌте ми, импотенциЌа!
  
  Зато немоЌте веровати да Ќе сан раЌ
  У ствари, сре·а Ќе суштина крета®а.
  А ти се бориш тако се усуђуЌеш -
  Да тражим од ¤елата опроштаЌ!
  
  А кад би се повукао,
  ТаЌ Род ·е помо·и, веруЌ свом сину!
  Скините прашину и сме·е из главе:
  Шта те тера да кукаш - одбаци·у!
  . ПОГЛАВЉЕ #6
  Дечак и девоЌчица су пуцали док су певали. Везени фашисти.
  Сви прилази били су затрпани лешевима. Руске трупе су одбиле Ќуриш надЌачаних трупа.
  Хи аде хи ада пук за пуком - наши хероЌи наносе штету!
  Дечак и девоЌчица на ивици, нацисти ·е се дружити у омчи. Нацисти не могу да победе РусиЌу, ми ·емо мо·и да их разбиЌемо на комаде!
  Олег Рибаченко изговара док обара немачког генерала и изазива га да повра·а крв.
  - Коловрат! Евпатии Коловрат!
  Маргарита, пуцаЌу·и, одушев ено пева:
  - Бранилац ота¤бине! Перунов воЌник!
  Олег Рибаченко, секу·и неприЌате е, пева:
  - Коловрат! Евпатии Коловрат!
  Маргарита Ќе бацила бомбу босом, дети®астом ногом и цвркутала:
  - ХероЌи РусиЌе прикуп аЌу узбуну!
  А на другом месту, совЌетске девоЌке се боре на самоходу СУ-100.
  Такви су лепи ратници, предвођени Елизабетом.
  Иако су немачки тенкови страшни и веома мо·ни.
  Екатерина, босим ногама притискаЌу·и дугме ¤оЌстика, пробиЌа се кроз фашистичку машину и цврку·е:
  - За свету РусиЌу!
  Елена такође пуца из сушара, пробиЌа неприЌате а у страну. И агресивно се цере·и, изЌав уЌе:
  - За комунизам!
  И босом петом биЌе по оклопу.
  И ЕуфрасиЌа Ќе голим прстима пуцала на неприЌате а и цвркутала:
  - За комунизам свете РусиЌе!
  И како се смеЌе!
  Елизабета га Ќе узела и повикала:
  - За СССР!
  И такође како пуца...
  А девоЌке су певале:
  Народ УкраЌине и РусиЌе Ќе уЌеди®ен,
  Ми смо бра·а Словени заувек приЌате и...
  Нека се прослави Господ право име,
  Сви народи света су породица!
  Таква су деца била овде - Ќуначка и Ќака. Ук учуЌу·и и дечаке и пионирке.
  Дечак и девоЌчица, Олег Рибаченко и Маргарита Коршунова, борили су се на планини ВисокоснаЌа. КоЌу нацисти нису успели да ухвате. Ве· 20. април и дан се показао топлим.
  Иако расположе®е деце и узнемирено. У СССР-у су почели немири изазвани крвавим нередима затвореника. И било Ќе Ќасно да Ќе време да се рат оконча. Али Вермахт Ќе тврдоглаво покушавао да заузме Воро®еж. Мада Ќе и воЌска Тре·ег раЌха ве· буквално крварила.
  А нацисти су послед®им снагама извршили притисак на Воро®еж.
  Олег Рибаченко Ќе Ќош увек дете, али са веома истакнутим миши·има и светле косе.
  Добрим ударцем обара Немца и урла:
  - Слава цару єосифу!
  Палит и Маргарита, задив ено изговараЌу·и:
  - И наша нова домовина!
  Након тога, девоЌчица и дечак почи®у да пуцаЌу Ќош брже. Препу®аваЌу пушке голим прстима и кошу самураЌе.
  Олег пева, обараЌу·и и удараЌу·и нацисте:
  - Али обавештаЌци су известили тачно... И кренуо Ќе у напад, наш Ќе Ќак! Близу родне зем е Далеког истока. Оклопни ударни бата он!
  Маргарита Ќе такође пЌевушила, прецизно ша у·и метак за метком:
  - Оклопни, ударни бата он!
  Дечак и девоЌчица су се борили са челичним самопоузда®ем. Они ве· имаЌу награде.
  Прво ватрено крште®е примили су када су Немци управо покушавали да стегну омчу око Воро®ежа.
  У то време, десетогодиш®а деца нису само доносила гранате на совЌетске топове, ве· Ќе Олег и сам пуцао. И оборио нацистичку хаубицу. Показива®е тачности.
  Дечак и девоЌчица прошли су кроз тешке тестове. Али Воро®еж се ниЌе предао. И борили су се као хероЌи.
  Олег Рибаченко, одсецаЌу·и нацисту, пева:
  - Боже спаси кра а!
  Маргарита подржава:
  - єаки суверено!
  Олег Рибаченко, отпуштаЌу·и, каже:
  - ВладаЌ за славу!
  Маргарита, сече·и нацисту, шкрипи:
  - Слава нам!
  Олег Ќе са одушев е®ем певао:
  - ВладаЌ страхом од неприЌате а!
  А дечак Ќе босом ногом бацио гранату.
  Маргарет Ќе потврдила:
  - Цар православни!
  А девоЌка Ќе бацила и гранату босом ногом!
  СЌаЌан пар. Само деца, и тако кул.
  Луди елемент, луди елемент.
  20. априла напад на нацисте Ќе одбиЌен. Након тога, нацисти су почели да гранатираЌу планину ВисокоснаЌа. Али без много успеха.
  Олег и Маргарита су направили излет.
  Дечак и девоЌчица су босим ногама бацали оштре дискове. Ударали су нацисте у грло и цвркутали:
  - Слава цару Ста ину!
  Онда су почели да уништаваЌу нацисте.
  Олег Ќе пуцао на немачког официра. Ударио га Ќе и зацвилио:
  - За нови ред!
  Маргарита Ќе Ќебала фашисту. Она Ќе голим прстима бацила комад стакла и зацвилила:
  - Нови поредак на стари начин!
  Олег Ќе поново разбеснео. Лансирао нову иглу. Ударио Ќе нацисту у око. И урлао:
  - За достигну·а царизма!
  Маргарита Ќе оборила жути тип. Ударила Ќе голим прстима право у око и цвркутала:
  - Одлуке цара Ста ина у животу!
  Дечак и девоЌчица су Ќедноставно неодо иви. Овако се сламаЌу фашисти. А шта су то феномени. А Воро®еж се не·е предати, ма колико нацисти Ќурили на ову тврђаву.
  Олег Ќе бацио фашистичког генерала и зацвилио:
  - Наша партиЌа Ќе Ќака!
  Маргарита Ќе узела и исто тако бацила великог газду и просиктала:
  Она чува свет!
  Дечак и девоЌчица су се шутирали по складишту мунициЌе. Дечак Ќе повукао лук голим прстима. И одапео стрелу са ог®еним краЌем.
  Улетела Ќе у кутиЌе са гранатама и бомбама. И све Ќе почело да се ломи и детонира.
  Олег узвикуЌе:
  - Би·е потпуног униште®а! МоЌ први потез Ќе моЌ послед®и потез!
  И дечак Ќе исплазио Ќезик.
  Опет дечак пуца и погађа. Ради беспрекорно. А Немци ту не могу ништа.
  Маргарита такође пуца и шкрипи:
  - За РусиЌу! НаЌсветиЌа од зема а!
  Деца иду као таласи цунамиЌа. Мала, али тако смртоносна.
  Наташа и ®ен тим такође се боре против нациста.
  ДевоЌке пуцаЌу и бацаЌу гранате голим прстима. Они су такви борбени ратници.
  А онда се туку и други пионири.
  Дечаци пуцаЌу на нацисте и урлаЌу:
  - За комунизам!
  И показати фашистима Ќезике.
  СерЌожка и Петка, два дечака пионира, узели су и из пра·ке пребили нацисте и како вичу:
  - За комунизам!
  И они ·е се смеЌати!
  Светка и КатЌа ·е се такође пресе·и и предути:
  - За величину СССР-а!
  И Ќебу.
  Комсомолке се такође очаЌнички боре.
  И као шамар нацистима из топа. И све ·е их разнети.
  Не, СССР се не може разбити. А нацисти стално долазе и долазе. И буквално лешевима затрпаЌу све прилазе своЌим позициЌама. Али они настав аЌу да се очаЌнички пе®у.
  Али 30. априла, фашистичка Немачка Ќе покренула нови, бесни Ќуриш на Воро®еж. Главни удар пао Ќе на планину ВисокоснаЌа.
  Олег и Маргарита су се борили, сада користе·и митра езе. Дечак и девоЌка су тукли оружЌем. Деца су буквално покосила нацисте.
  Олег, пуцаЌу·и, певао:
  - Ох, пошто туга ниЌе проблем!
  Маргарита, шкрабаЌу·и по нацистима, и шамараЌу·и босим ногама, вриснула Ќе:
  - Кад би само мрак новца!
  Дечак Ќе приковао нацисте, избацивши их у редове, узео га и очаЌнички зацвилио:
  - Дунав и Дон!
  Маргарита Ќе са одушев е®ем певала:
  - Па, у међувремену, прошетаЌ!
  Олег, сламаЌу·и нацисте, зацвилио Ќе:
  - Не савладаЌ козака!
  И дечак Ќе исплазио Ќезик. Тако Ќе блистав и брз. То Ќе дечак терминатор. КоЌи од митра еза шкраба. А што ниЌе метак, онда у ковчег.
  Цар НиколаЌ ИИ Ќе у великоЌ мери изгубио ауторитет због рата са єапаном. ТачниЌе због несре·ног пораза. У ствари, ко ·е изгубити! Не чудовиште пакла!
  И АзиЌа, коЌу су Руси увек побеђивали! Штавише, имаЌу·и броЌчану надмо·.
  Али овде Ќе на челу Воро®ежа генерал ЧуЌков. И пар деце терминатора. Они ·е попустити и не·е попустити.
  Олег Рибаченко удара из митра еза и урла:
  - Луди вепар, ураган Ќури!
  Маргарита са ентузиЌазмом подржава:
  - Наш прелеп поглед! Он говори истину!
  Дечак и девоЌчица су Ќедноставно неодо иви. У ®има Ќе вид ива искра колосалног талента.
  Олег коси нацисте и пита девоЌку:
  Зашто мислите да Ќе чоколада укусна?
  Маргарита са осмехом одговара:
  Зато што Ќе чоколада!
  Олег се закикотао и гугутао:
  - У име маЌке РусиЌе, нека се Ота¤бина лепша!
  Маргарита се закикота и викне:
  - Дефинитивно хо·е!
  ДевоЌка Ќе као митра ез одсекао нацисте. Она има толико шарма. Оличе®е лепоте.
  А планина ВисокоснаЌа Ќе савршено утврђена, и доминира положаЌима. Не·е Ќе тако лако предати нацистима. СовЌети се боре очаЌно, али веома вешто.
  Блокада траЌе ве· скоро годину дана. Али понекад продиру каравани са храном и мунициЌом. Дакле, ограђени град се држи. И не·е одустати.
  Иако Ќе ГеоргиЌ Жуков нешто закаснио. Тако мисли цар Ста ин. Нешто он има неодлучне генерале.
  Олег рафалом из митра еза обара педесет нациста и каже:
  - Нико нас не·е зауставити! У настоЌа®у да служимо ота¤бини!
  Маргарита, такође пуцаЌу·и, зацвилила Ќе:
  - И нико не побеђуЌе!
  И ратник б есне бисерним зубима.
  Олег Ќе поново пуцао и рекао:
  Ми смо бели вукови!
  Маргарет Ќе одговорила:
  - Нема више тигрице!
  И опет пуцаЌу момак и девоЌка. єасно Ќе да их нацисти не могу победити. И никаква сила не·е сломити.
  Олег пали и урла:
  - Та-та-та каже митра ез!
  Маргарита пишти у одговору:
  - Зломи·у митра езац каже!
  А девоЌка и дечак против нациста показуЌу колосалну снагу и чврстину во е.
  Воде се жестоке борбе на мору са нацистима.
  Ту се разарач кре·е испред целе флоте. А на ®ему су само девоЌке. У кратким панталонама, боси, и у прслуцима.
  ДевоЌке трче по палуби. Сви су тако лепи. Коса Ќе плава, избледела на сунцу, а кожа тамна, препланула. Дивне лепотице.
  А ®ихове округле, ружичасте потпетице б ескаЌу.
  Вероника, шармантна плавуша чамац, упитала Ќе кабинског дечака:
  - Шта єулиЌа, боЌиш ли се битке?
  ДевоЌка из кабине Ќе пискала у одговор:
  - Да, са®ам борбу!
  Вероника се закикота и примети:
  - Али ·е вас нацисти ухватити, и спржи·е вам босе пете!
  ДевоЌка Ќе погледала своЌе голе, преплануле ноге и зацвилила:
  "Бол ме не плаши!" єа сам прави див и Амазон!
  Вероника Ќе приметила:
  - Ускоро ·еш напунити петнаест година. Ускоро венча®е! Шта са®аш?
  єулиЌана Ќе искрено одговорила:
  - Хо·у принца!
  Вероника направи гримасу.
  - Принц?
  ДевоЌка Ќе рекла:
  - Виле®ачки принц!
  Вероника Ќе била изненађена:
  - Волите ли виле®аке?
  єулиЌана климну главом, па чак и скочи:
  - Наравно да имаЌу! Они су неодо иви!
  Вероника се насмешила.
  Шта Ќе са  удским мушкарцима?
  ДевоЌка Ќе  утито лупила босом ногом по загреЌаноЌ палуби:
  - Не! Мушкарци су тако гадни, длакави, смрд иви. А виле®аци су тако лепи, нежни. ИмаЌу лица као девоЌке, тако слатка. А ноге су глатке и нимало длакаве!
  Вероника се спремно сложила са овим:
  - Виле®аци су заиста фини.
  А девоЌка Ќе смрскала инсекта своЌом босом, грациозном ногом. звиждао:
  "Нажалост, аваЌ, морамо да имамо посла са  удским  удима. И тако су ружне!
  єулиЌана се насмеЌа и примети:
  - Али зашто. Дечаци из колибе су веома слатки. Нису згодни одрасли  уди. Када коса расте на лицу, то Ќе тако одвратно.
  Вероника се сложила са овим:
  - Одвратан! НаЌлепши млади·и са шеснаест година. Ве· су дово но велики да удово е жени, али Ќош нису тако длакави као стариЌи момци.
  єулиЌана се закикота и цикну:
  - Уопште, момцима Ќе сигурно приЌатно када се  убите са ®има, а они вас мазе... Али нешто друго само плаши! О, да останем заувек у дети®ству!
  Вероника Ќе одлучно рекла:
  - Би·еш у борби! ОдрастаЌте заЌедно!
  єулиан Ќе певао као одговор:
  - ДевоЌка увек буди млада,
  Не журите да одрастете...
  Будите смешни, смели, бучни...
  Морате се борити, па се борите!
  Никад се не зна мир
  Плачите и смеЌте се на месту!
  Би·у девоЌка са сатом
  Нека дуне сто педесет!
  Вероника Ќе тупнула босом ногом и зацвилила:
  - Младост може бити вечна! Главно Ќе веровати разуму, а не Богу!
  Испред се поЌавио немачки разарач. ДевоЌке су одмах поЌуриле, б еснувши босим петама ка топу од десет инча. И почели су да га упу·уЌу на неприЌате а.
  ДевоЌке су деловале брзо и складно. Уопште, веома Ќе лепо када екипу чине саме девоЌке. И сви су боси, виЌугави, просто дивни.
  Уперили су пушку и како ·е ту·и нацисту. У исто време одмарали су своЌе исклесане, босе ноге.
  ПроЌектил Ќе пролетео и погодио разарач. Као батина ударена. Брод се тресе. И разарач Ќе оште·ен. ДевоЌке су почеле да пуне пушку. Оштро су пуцали.
  Вероника Ќе пискала:
  - За веру, кра а и Ота¤бину и СССР!
  И како скаче...
  єулиана Ќе твитовала:
  - Хитлер Ќе мислио да Ќе рат, направио топ од ... на!
  А девоЌка ·е узети и смеЌати се. Голи зубе, боЌе бисера. И она Ќе слатка маца. И босом ногом тр а·е комад отпалог сладоледа.
  Вероника Ќе цвилила и певала:
  - Затвореници савести! Учини·емо вас слободним!
  А девоЌке у хору како ·у Ќести.
  И уперивши оружЌе, поново су пуцали на разарач. ОваЌ пут су били Ќош прецизниЌи. И брод нациста се раздвоЌио и почео да тоне.
  ДевоЌке су вриштале, трзаЌу·и голим ногама. То Ќе право задово ство.
  Док Ќе траЌало затишЌе, девоЌке су волеле да пишу о разним стварима. Конкретно, Наташа Ќе голим прстима писала о вештачкоЌ интелигенциЌи, где Порт Артур никада ниЌе одведен.
  Тако Ќе ескадрила Рождественског дошла у луку. УЌединивши се у руску, иако ослаб ену, пацифичку ескадрилу. За сада Ќе град остао под опсадом. Али некако Ќе постало лакше. И додао оптимизам.
  Сада Ќе требало сачекати покрет Линевича. Транссибирски проток Ќе пове·ан на двадесет ешалона дневно. И воЌска РусиЌе, колосална по снази, скупила се.
  Дакле, време Ќе да кренемо да е и победимо. Али да би се победило, ниЌе неопходно надмашити неприЌате а. Као што Ќе Александар Суворов доказао. Можете победити неприЌате а са ма®е снаге.
  Али да ли Ќе руски воЌник гори од Ќапанског? Ништа горе, а Ќош бо е.
  А пушка Мосин Ќе наЌпоузданиЌа и наЌпрактичниЌа на свету. Она Ќе чак иу Великом ота¤бинском рату била у производ®и. Дакле, нема шта за жалити.
  Осим ако то ниЌе била судбина, коЌа Ќе, као намерно, намештала низ фактора против царске РусиЌе. АваЌ, ово Ќе, наравно, неправедно. РусиЌа Ќе достигла врхунац мо·и и почела да опада. А зашто Ќе то потребно вишим силама?
  Из неког разлога постоЌи нека врста енергиЌе коЌа уништава империЌе. Од персиЌског, македонског, римског, арапског, турског, шпанског, британског и тако да е. Можете се сетити Џингис Кана и Тамерлана. Нико ниЌе могао да преузме контролу над свиме. Монголско царство Ќе вероватно наЌобимниЌе, иако после смрти Џингис-кана ниЌе било монолитно.
  Иако Ќе вероватно наЌве·а била БританиЌа. Сада Ќе отекла од колониЌа и покушава да заустави РусиЌу рукама єапана. Али Британцима то не иде. Порт Артур се показао неуништивим. Држи се као монолит.
  А девоЌке, наравно, увек могу да ударе сваког агресора у рогове.
  КраЌем маЌа, нацисти су поново похрлили да ЌуришаЌу на Воро®еж. Прешли смо у офанзиву.
  Олег и Маргарита одлично раде са митра езима. Они пуцаЌу.
  Олег пита девоЌку, настав аЌу·и да пуца:
  - Шта мислите, да ли Ќе Спартак добар или лош?
  Маргарита, оголивши лице, одговори:
  - Мислим да Ќе то више добро него лоше!
  Олег Ќе, пуцаЌу·и из митра еза, приметио:
  "Али Рим Ќе био велика култура. А да су суж®и варвари победили, шта би онда било?
  Маргарита се закикота, покоси неколико редова нациста и одговори:
  - Вероватно би било супер!
  Олег Ќе звиждао и приметио:
  - НиЌе све тако ружичасто како изгледа! АваЌ, не сви!
  Маргарита Ќе логично приметила:
  - Али све Ќе наЌбо е! Рим су разорили варвари. Али онда Ќе на месту рушевина настала Ќош мо·ниЌа и развиЌениЌа култура. Десило се да Ќе напредак почео да се развиЌа само брже.
  Олег Ќе зазвиждао, пресекао неколико редова уз помо· митра еских рафала и зацвилио:
  Нико не може зауставити наш напредак!
  Дечак Ќе бацио бомбу босом ногом. И разбио неприЌате а.
  Маргарита Ќе такође бацила поклон смрти прстима босих ногу и закикотала се:
  - Ко стане би·е у праху.
  Дечак Олег Рибаченко Ќе поново лансирао бомбу дома·е израде голим прстима дечиЌих стопала. Нацисти су погођени тако да се чинило да ниЌе дово но. Дечак Ќе цвркутао:
  - За исконску РусиЌу!
  И показао своЌ Ќезик.
  Маргарита Ќе митра езом покосила пола нацистичког бата она и зацвилила:
  - Наш цар єосиф Ста ин, нека Ќе благословен!
  И опет ·е бацити дар смрти босом ногом.
  Олег Ќе певао, косе·и Немце:
  - єа сам млад ратник...
  Маргарита Ќе то подржавала, дрхте·и босим ногама, коЌе су тако спретно бацале гранате:
  - А Ќа сам ратник од Бога!
  Олег Ќе, шкрабаЌу·и о нацистима, упитао:
  - Какав Ќе Бог?
  Маргарита Ќе зацвилила и одговорила, нокаутираЌу·и нацисте, а потом босом ногом бацивши дар смрти:
  - Не знам! Лично га не разумем. Жене су унакажене. А ово Ќе, да будем искрен, одвратно и погрешно!
  Олег Ќе климнуо главом у знак слага®а, шкрабаЌу·и нацистима:
  - После четрдесет година, жене су одвратне! Искрено, не волим их. Жене у младости су веома привлачне, за разлику од година коЌе их кваре!
  Маргарита Ќе одушев ено певала, бацаЌу·и бомбу голим, малим ногама:
  - єунаштво нема старости! У срцу младе  убави према зем и!
  Олег, такође пуцаЌу·и на нацисте, узе га и запишта:
  - Може да освоЌи ивице свемира! Да сви буду сре·ни на Зем и!
  Тако Ќе заиста бити у свемиру! Где такве немер иве да ине.
  У СовЌетскоЌ РусиЌи се ве· развиЌаЌу проЌекти за летове изван атмосфере.
  Под царем єосифом Ста ином наука се брзо развиЌала. СовЌетско царство ·е ускоро постати наЌнапредниЌа сила на свету. А БританиЌа губи тло под ногама.
  Маргарита Ќе зацвилила са осмехом. Опет Ќе бацила гранату грациозном ногом, као принцеза, и зацвилила:
  - Би·емо први! Таква Ќе РусиЌа - Палас-судбина!
  Олег Ќе узнемирено рекао:
  - Када нас, коначно, ослободи ГеоргиЌ Жуков. Морате сачувати сваки кертри¤. Ипак, залихе нам Ќе донео специЌални караван!
  Маргарита Ќе блеснула бисерним зубима и зацвилила:
  - Сам е·е све више нацистичких Ќединица! Док коначно не победимо!
  Олег га Ќе узео, пресекао линиЌу нациста и засиктао:
  - Царске заставе! Нека буде и РусиЌа у Кини!
  Маргарита Ќе цвркутала са цереком зуба:
  - Све ·е бити лепо!
  И опет баца гранату босом ногом....
  Олег, шкрабаЌу·и нацисте, шкрипи:
  - Победа Ќе близу!
  Маргарет Ќе потврдила:
  - Нека буде тако!
  Нацисти су у међувремену покушали да се пробиЌу на Кавказу. За град Сухуми су се одвиЌале жестоке борбе. У ствари, овде су биле у Ќеку жестоке борбе, а крв Ќе обилно текла.
  Нацисти су похрлили на кавкаску нафту.
  Бориле су се и девоЌке са разарача "ВикториЌа". Прелепи ратници били су полуголи, поготово Ќер Ќе лето на таквим географским ширинама вру·е и босоного. У ствари, када девоЌка има минимум оде·е, она Ќе наЌма®е ра®ива.
  Вероника пуца на нацисте и баца гранату босом ногом. А нога девоЌке Ќе тако прецизна.
  Нацисти лете на све стране. Они вриште и падаЌу.
  єулиЌана такође баци бомбу босом ногом и нацисти падаЌу. А ратник пуца, кико·е се:
  - Заузе·емо се за цара єосифа Ста ина!
  Воде·а ватра и шармантна Ана. Веома лепа девоЌка, само у га·ицама. И коси нацисте говоре·и:
  - Би·е сЌаЌан наш цар єосиф Ста ин!
  єулиЌан, сече·и нацисте, потврђуЌе:
  - Обавезно хо·е!
  И граната одлети са ®ене босе ноге.
  ДевоЌке су дивни супермени.
  Ево Ќедне од ®их веома крупне и високе: Ангелина.
  И таква риђокоса... Скинула Ќе прслук и сада се сама бори у га·ама.
  А какве груди има! Као виме наЌбо ег бивола, са крупним сисним Ќагодама.
  Ово Ќе девоЌка, права кобила. И она много воли мушкарце, али не толерише постоЌаност. Зашто не би волела? Тако Ќе лепо када те момци шапе.
  Ангелина урла, и такође голим табанима бацила читаву гомилу граната, сик·у·и:
  - Слава РусиЌи и цару єосифу Ста ину!
  . ГЛАВА 7
  ДевоЌачки бата он Ќе кул. Ратнице су скинуле прслуке, а све су оголиле груди. И боре се само у танким га·ама. И како Ќе лепо.
  Шта може бити бо е од голих женских тела.
  И цео бата он ратника.
  А нацисти падаЌу, засипаЌу·и своЌим лешевима прилазе положаЌима совЌетских трупа.
  Вероника са страш·у каже, косе·и нацисте:
  Наши богови маршираЌу!
  єулиЌана Ќе босим ногама бацила дар униште®а и потврдила, показуЌу·и зубе:
  - Руски богови - Богови рата!
  Ана, воде·и ватру и храну, лаЌала Ќе:
  - За РусиЌу, бори се и не боЌ се!
  И намигнула своЌим зеленим очима!
  Анђелина Ќе голим штиклама послала читаву кутиЌу експлозива, дижу·и две чете нациста у ваздух, и урлала:
  - Царско царство се не може сломити!
  Вероника Ќе одушев ено просиктала:
  - Наша раса Ќе вечна!
  И опет Ќе бацила гранату босим ногама.
  єулиЌана Ќе, пуцаЌу·и и бацаЌу·и гранате до®им удовима, сиктала, откриваЌу·и зубе:
  - А смрт се не дешава двапут!
  Ана, пуцаЌу·и, зацвилила:
  - Нека Ќе с нама мудрост претка!
  И опет граната испа ена босом ногом лети!
  Анђелина Ќе узела и зацвилила, показуЌу·и зубе:
  - Право троЌство и ово Ќе закон!
  И послао целу кутиЌу пуну експлозива.
  Вероника Ќе биЌесно одговорила, бришу·и нацисте са терена:
  - Вечна РусиЌа, као УкраЌина у саставу РусиЌе!
  И опет како млати нацисте.
  єулиЌана, пуцаЌу·и, зацвилила:
  - Наш народ не·е толерисати!
  И такође Ќе лансирала гранату у луку.
  Ана Ќе узела и нацерила се. Ковчег Ќе пуцао на нацисте. Храбро их Ќе покосила и зацвилила:
  - Да РусиЌа царуЌе у Кини!
  Анђелина Ќе са помамом и узбуђе®ем изЌавила:
  - И не·е одустати ни педа  зем е!
  А девоЌке су све бата онски ударене на нацисте.
  ДевоЌке у само танким га·ицама завршиле су писа®е и продорно зацвилиле:
  - Нека Ќе слав ена РусиЌа и ®ени богови!
  Августин Ќе ауторитативно изЌавио:
  - Нема ништа бо е од вере у Руску свемо·ну Породицу!
  Светлана Ќе логично промрм ала:
  - И не·емо и·и у светлост других богова! Ми Руси смо непобедиви!
  И све четири девоЌке су подигле руке, вичу·и:
  - Слава РусиЌи и руским боговима!
  ДевоЌке се наравно боре против импулса и става. И они нацисте теме но разбиЌаЌу.
  Не, такви  уди не·е попустити СухумиЌу.
  А на небу се боре храбри пилоти АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова, кошмарни асови.
  АнастасиЌа Ведмакова Ќе одсекла нацистички авион, натерала га да се дими и пала.
  ДевоЌка Ќе певала, показуЌу·и зубе:
  - Ми смо супер ратници!
  И притиснути дугме голом петом.
  Акулина Орлова такође удара на неприЌате а. И он ·е срушити немачки ауто, буквално га смрвивши. И урлати:
  - За комунизма свеца!
  У међувремену, нацисти су напали Сухуми.
  Бата он, коЌи су чиниле и голоноге и полуголе девоЌке, покривао Ќе наЌопасниЌи правац - Орлово гнездо.
  ДевоЌке су се бориле веома ефикасно. Све лепе, витке, атлетске.
  И трепери босим ногама. БацаЌу гранате голим удовима. Сви су само  упки и шармантни.
  Али заиста, зашто Ќе девоЌкама потребна оде·а? Голи су много лепши, и лепши, завод ивиЌи.
  И хо·у да  убим босоног, тако округле штикле. И полизати сваки прст.
  ПуцаЌу·и и бацаЌу·и бомбу босом ногом, Вероника каже:
  - єеби се, немоЌ да те тучеш!
  Ту єулиЌана, приковавши нацисте, и голим прстима бацивши гранату, зацвилила Ќе:
  - Наш непопуст иви руски дух!
  А тинеЌ¤ерка се смеЌала... Замиш ала Ќе како ЌоЌ слатки дечак голица ногу. Да, за осет иву женску кожу Ќе лепо.
  И црвенокоса Ана Ќе босом ногом бацила гранату. Распршила Ќе нацисте, и зацвилила:
  - За наЌсветиЌу РусиЌу на свету.
  А здрава, мо·на Анђелина Ќе голим петама бацила на нацисте вре·у експлозива и гркнула:
  - За нашу славну победу!
  Вероника се окренула. Оборила Ќе нацисте и зацвилила:
  - Ово Ќе наша дужност!
  єулиЌана Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - И ми ·емо то испунити!
  Ана Ќе одсекла неколико нациста и цвркутала:
  - Руски пут до победе!
  Анђелина Ќе поново бацила нешто тешко на нацисте, грк аЌу·и:
  - И победи·емо!
  Ипак, добро Ќе што су девоЌке по вру·ини скинуле прслуке. Тако су много лепши са голим торзом. И преплануо, и миши·ав. Тела су само од ливеног челика.
  Како су дивне девоЌке када су голе.
  И не треба им оде·а.
  Вероника коси масу нациста и шкрипи:
  - Будите славни по нашоЌ РусиЌи у свим вековима!
  єулиЌана Ќе узела и бацила гранату босом ногом, и викнула:
  - За нашу териториЌу!
  Овде га Ќе Ана узела и са бесом закуцала:
  - За вечне и хумане!
  И опет полети граната испа ена босом ногом.
  Тако Ќе и Ангелина узела. Испустио гомилу граната. Нокаутирао део нациста, налетом. И певала Ќе:
  - Лети на небу, играЌ се са сунцем - желим заувек!
  И четири девоЌке су тукле веома лепо. И цео бата он такође. Како завод иво б ескаЌу ®ихове босе ноге бацаЌу·и гранате. Како су лепе девоЌке у рату.
  А на ®има плута смеђа маса нацистичких воЌника. Нацисти и ®ихови тенкови и авиони умиру на хи аде, али и да е не престаЌу. ЗаЌеби се и Ќеби. Битка Ќе изузетно жестока.
  Вероника пуца на нацисте и цврку·е:
  - Наш руски избор Ќе част и Ота¤бина!
  єулиЌана, пуцаЌу·и на неприЌате а, открива своЌе зубе, коЌи блистаЌу светлиЌе од морских бисера. и каже:
  - У сваком веку било Ќе Ќунака и би·е их!
  Онда Ќе девоЌка узела и Ќош више показала зубе.
  Ватрена Ана, пуцаЌу·и на неприЌате а, зацвилила Ќе:
  Не можемо бити побеђени! Не баците РусиЌу на колена!
  И опет полети ратничка граната бачена ®еном босом ногом.
  Анђелина босом ногом лансира смртоносно и убиствено. И голи зубе, цврку·е:
  - ВеруЌем да ·емо бити у раЌу!
  ВикториЌа прекида хероЌску жену:
  - Не! Не у раЌу, ве· да заувек живе на планети Зем и, коЌа ·е постати прави, незема ски раЌ!
  А девоЌка-капетан Ќе босом ногом бацила веома смртоносну, фрагментарну бомбу.
  Вероника Ќе приметила:
  Ви сте мудри капетане...
  И такође босом ногом покренуо Ќе униште®е носача.
  єулиЌана Ќе зацвилила и окренула се. Убио нацисте. Откривши крупне зубе, девоЌка Ќе зашкрипала:
  - Не·у да будем старица! И желим да живим заувек!
  Ана Ќе такође бацила бомбу босом ногом и сум®ичаво упитала плаву девоЌку:
  - Да ли ти се свиђа наш свет?
  єулиЌана Ќе без оклева®а одговорила:
  - Добра идеЌа! Посебно лети! Волим сунце и празнике!
  Ана се спремно сложила са овим:
  - Лети свакако добро! Како Ќе то добро за младе!
  єулиЌана Ќе  утито одговорила:
  - Да, и нека Ќе вечно лето, као у Африци! И Африка ·е бити наша!
  Анђелина Ќе голим, миши·авим ногама бацила буре експлозива и рекла:
  - Нека буде тако! И у сваком тренутку.
  Редови нациста су се ста®ивали, а они су очигледно били на измаку.
  А у близини СухумиЌа, совЌетске трупе су покушале да изврше контранапад на нацисте.
  Први Ќе у боЌ ушао бата он босоногих девоЌака, у шортсама и прслуцима.
  Прелепе девоЌке су почеле да млати воЌску нациста, ве· претучену у претходним биткама.
  НаЌпре су ратници напали батериЌе. На нацисте су летеле гранате бачене босих ногу. Били су веома оштри. И сами руски ратници су узели и збацили своЌе прслуке. Да останем голих груди.
  Тако да Ќе скоро потпуно голе девоЌке готово немогу·е погодити. Када Ќе женска кожа гола, ®ени меци не примаЌу.
  Вероника Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Би·у шампион!
  И затресла белу, ковр¤аву косу.
  єулиЌан такође ниЌе тако Ќедноставан. Лупанула на нацисте. А онда, док босом ногом баца бомбу, и виче:
  - У име свете, царске РусиЌе!
  И опет ·е затрести пуне груди скерлетним брадавицама. А струк девоЌке Ќе танак.
  Да е, црвенокоса Ана Ќури у битку. Тако светлуцава и реактивна девоЌка. Како бацити гранату босом ногом. Тако ·е се нацисти распршити на све стране. И котр аЌ се, као оборен.
  А девоЌка пуца на ®их и шкрипи:
  - За цара православног Ста ина и руске богове!
  И Ангелина Ќе млатила. И кутиЌа шко ки, коЌу Ќе избацила ®ена гола, мо·на као ко® за вучу, одлетела Ќе. И разбио Ќе много нациста.
  ДевоЌке су углавном супер када су голе и босе. Али у шортсама, трча®е у позициЌи Ќе Ќош хладниЌе.
  И брадавице од Ќагоде, тако сЌаЌне!
  ВикториЌа ·е такође испалити гранату своЌом гримизном сисом и погодити нацисте како хо·е. Ево девоЌке. И што Ќе наЌважниЌе, командант бата она девоЌака на разарачу. И такође само у га·ама.
  И тресе голим грудима. Што Ќе тако лепо и секси.
  Вероника Ќе узела и босом ногом бацила гранату. Прекинула Ќе масу нациста и зацвилила:
  - Акробатика за укрцава®е!
  єулиЌана Ќе такође врло спретно бацила гранату голом малом ногом и зацвилила, косе·и нацисте:
  - Наш церек и поразан ударац!
  Онда како да блистаЌу зуби.
  И тако га Ќе Ана узела и поЌебала. Стре ао много фашиста. И како Ќе то урадила.
  И како босом ногом лансирати гранату. И шкрипи:
  Ми нисмо робови!
  Онда ·е се насмеЌати и показати Ќезик.
  Ангелина га Ќе узела и зацвркутала од помахниталог беса, п у·у·и нападе на неприЌате а:
  - єа сам наЌбо и од свих.
  И голим ногама лансирала Ќе тешку бомбу. Узела Ќе и разнела нацисте, растураЌу·и их.
  Вероника ·е такође узети и ударити браон хорду. И дроби им кости.
  ДевоЌка га узе и цврку·е:
  - Све ·емо зг®ечити!
  И опет, убоЌита и Ќединствена граната лети са босе ноге.
  И сломити нацисте. А зашто су дошли у руске, совЌетске зем е? Овде све припада РусиЌи или СССР-у.
  єулиЌана Ќе босом ногом лансирала гранату и певала:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи! Не треба нам Државна Дума! Нама треба СССР!
  Црвена Ана Ќе агресивно истакла:
  - Би·у шампион.
  А граната бачена босом ногом девоЌке све ·е сп оштити. Остало Ќе само крваво месо.
  Али Ангелина га Ќе узела и зацвилила. Убио гомилу бораца. И пометен као анђео смрти.
  И маса нациста Ќе умрла.
  Руске трупе притискале су нацисте са свих страна. Сломили су и смрскали.
  Избиле су борбе прса у прса. Руски воЌници изболи су нацисте баЌонетима. Пушка Мосин, иако Ќе застарела, диван Ќе клуб. КоЌи пробиЌаЌу лоба®у. И ломити кости.
  Али девоЌке са мачевима се посебно лепо боре. То Ќе супер. Нарочито када се голе груди ®ишу.
  А брадавице су тако рубинске и светлуцаве. Дакле, желите да их погледате и по убите.
  И по уби се без престанка.
  ДевоЌке се боре са бесом гладних пантера коЌи виде Ќаг®ад. Муче их и гушу кожу.
  Вероника, пуцаЌу·и на нацисте, вришти:
  -Смрт за смрт!
  єулиЌана, бацаЌу·и бомбу босом ногом, додаЌе:
  - Крв за крв!
  Ана, шкрабаЌу·и о нацистима, вришти:
  -Око за око!
  А бацила Ќе и лимун босом ногом. Била Ќе Ќача од свих и растргана са апломбом.
  И долази Ангелина. Цело буре, са смртоносним експлозивом, лансира·е се и самле·е неприЌате е.
  Затим, док пева:
  - єа сам босоноги слон и веома кул!
  ДевоЌка Ќе стварно мо·на. А ноге су ЌоЌ као батине. Како померити нацисту у препоне. Тих пет метара горе и полете. ПоЌурио као катапулт лансиран са камена. ТачниЌе, вероватно од катапултног камена!
  ВикториЌа, командант бата она, испалила Ќе линиЌу на нацисте. Покосила Ќе неке од смеђих ратника и зацвилила:
  Бори·емо се за Свету РусиЌу.
  И са голим, препланулим коленом, као да ·е се померити до браде. И сломити вилицу неприЌате у.
  ВикториЌа Ќе узбуђена...
  єулиЌана одушев ено каже:
  - Би·е цар єосиф Ста ин, наЌве·и од руских царева!
  И цео бата он полуголих, босоногих девоЌака, како да лаЌу на све стране, истреб уЌу·и Кинезе.
  - Нека буде тако!
  А у то време и друге девоЌке су напале нацисте. Али нацисти имаЌу и храбре борце и ратнике.
  Тенковска посада Герда ушла Ќе у битку са совЌетским возилима.
  Немци су користили наЌновиЌи топ високог притиска са релативно кратком цеви.
  Нови пишто  имао Ќе калибар 88 милиметара и ®ушку брзину од 1.700 метара у секунди. Уз ®егову помо· било Ќе могу·е пробити сва совЌетска возила са велике уда ености. Можда, осим супертешког Исова. Али могу се и пробушити, само мало ближе.
  Немачки ратници су своЌ аутомобил ставили са одличним пред®им оклопом.
  СовЌетски Т-34-85 и до сада ретки Т-54 покушали су да се приближе Немцима, и разишли су се, буквално прете·и да ·е напасти.
  Герда Ќе пуцала на совЌетски тенк. Откинуо му кулу и зацвркутао:
  - Шта против тигрица налетети?
  Шарлот Ќе такође притиснула дугме ¤оЌстика голим прстима и зацвилила:
  - Будимо прваци света!
  И разбио совЌетски тенк.
  єебено на руском и Кристина. НаЌновиЌи пишто  Ќе био аутоматски и испа ивао Ќе дванаест хитаца у минути.
  ДевоЌка са златно црвеном косом Ќе пискала:
  - За руске ратнике нема бариЌера!
  Златокоса Магда Ќе такође разбила совЌетски тенк и показала зубе:
  єа сам наЌЌачи од Ќаких...
  ДевоЌке су биле  уте. Рат иде и иде да е. А када ·е Црвени бити поражени? Колико дуго ·е се·и? Само тешки момци.
  А руске девоЌке имаЌу шта им треба.
  На пример, Немци су зими мучили комсомолца. Прво скините девоЌку на хладно·и.
  Герда Ќе наЌпре откинула капут од овчиЌе коже. Затим Ќе заЌедно са Шарлотом почела да изуЌе чизме. Међутим, ципеле су цераде и оборене. Крпе су биле одмотане.
  Тада Ќе Герда ножем распарала комсомолску тунику и кошу у. Остао Ќе само груд®ак. Секла Ќе панталоне.
  Шарлот Ќе чупала плаву косу комсомолке. Тада су то биле Герда и Шарлот, у бикиниЌу, водиле су комсомолца босоноге и у купа·ем костиму. Три голоноге девоЌке су побегле у велику хладно·у. Комсомолка се понашала храбро. И трчао сам два сата. Иако не тако кул као две тигрице. Ноге Руски®е су поцрвенеле, а потом и плаве од хладно·е.
  Тада су ®ене Герда и Шарлот биле везане отпозади и став ене на сталак. Комсомолка Ќе дрхтала од бола. Почео сам да се савиЌам. Герда Ќу Ќе повукла за рамена и вртела око себе. Охнув од бола, комсомолац се усправи на сталку, зглобови су ЌоЌ шкрипали.
  Босе ноге руске девоЌке су биле стегнуте у кундаке и оне су почеле да каче терет. Шарлот Ќе прва учитала дневник.
  Комсомолка Ќе засте®ала, али Ќе онда стиснула зубе и за·утала.
  Шарлот и Герда су брзо поломиле гране. Комсомолци су положени под босе ноге и запа ени.
  Тако Ќе заним иво пржити голе пете. И веома смешне, и забавне лепотице.
  Пламен Ќе лизао помало храпаве табане комсомолке, мирисао Ќе на пржени ·евап. Бол, наравно, од ватре Ќе ужасан. Комсомолац Ќе задрхтао, зноЌ Ќе цурио са ®е, девоЌке су тихо засте®але. Али гласне повике обуздао Ќе страшни напор во е.
  Затим су почели да бичуЌу девоЌку смрчевим гранама. И Герда и Шарлот су ударале свом снагом. Чак Ќе и кожа на леђима девоЌке пукла. Излила се мешана крв, са зноЌем. Одлетео ЌоЌ Ќе груд®ак, пао у ватру и загреЌао боса стопала.
  Герда се нагнула и лизнула мешавину зноЌа и крви. То ЌоЌ Ќе причинило задово ство.
  Шарлот Ќе штипала комсомолца за груди. А онда Ќе девоЌка узела и ударила песницом у соларни плексус. Тада Ќе црвенокоса ђаволица додала гране у ватру под босим ногама комсомолца. Мирис па евине био Ќе Ќош Ќачи.
  Герда Ќе  утито просиктала:
  - Ти ·еш говорити!
  Шарлот се Ќаче стиснула у грудима и сиктала:
  - Престани да се правиш глуп!
  Герда извади запа ену грану из ватре и принесе Ќе голим грудима Ќедне комсомолке.
  Тако се она трзнула, а ®ена плава глава се за®ихала, пала на бок.
  Шарлот се нацерила као ђаво.
  - Изгледа да Ќе девоЌка спремна!
  Герда се закикота и поче да масира лице и врат комсомолца. Била Ќе здрава и брзо се опоравила. Тада Ќе плавокоси терминатор извадио из ватре пламте·у грану и принео Ќе нежном лицу зароб еника. ДевоЌка се опирала и трзала се.
  Герда Ќе облизала усне и сиктала:
  - Хо·еш ли ре·и лепота?
  Комсомолац Ќе цвилио:
  - Уби ме! Молим те не пати!
  Герда одговори озби но:
  - Не! Би·ете мучени веома дуго и би·ете спржени до краЌа.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Или Ќе можда дати мушкарцима. Она Ќе Ќош увек невина и много ·е Ќе бо ети када...
  Комсомолац Ќе очаЌнички вриснуо:
  - Нема потребе! Ионако ти не·у ре·и!
  Герда Ќе предложила:
  Да ЌоЌ спалимо груди?
  Шарлот одмахну главом.
  - Не! ПостоЌи ефикасниЌи начин за издваЌа®е информациЌа.
  Герда климну главом.
  - Да... Ово Ќе за притисак на артериЌу у врату. Да формирамо приЌавну зону, а она ·е нам ре·и све што зна и шта не зна!
  Шарлот се закикота и примети:
  Зашто смо Ќе онда мучили?
  Герда Ќе искрено одговорила:
  - Чисто из забаве. И сада.
  Плавокоса терминаторка ставила Ќе руку на врат комсомолца. Заколутала Ќе очима и постала као мртва риба. Герда рече одлучно:
  - Где Ќе батериЌа?
  Немци су напредовали веома споро. Блато и б узга су их успорили. Борбе су показале ефикасност новог топа високог притиска коЌи Ќе са велике уда ености погодио Т-34-85 - главни совЌетски тенк, као и ИС-3 и ИС-4, прве Т-54.
  Герда Ќе, пуцаЌу·и са велике уда ености, приметила:
  - Ново оружЌе Ќе много удобниЌе.
  Шарлот се сложила са овим:
  - Не дозволите да се неприЌате  приближи!
  Кристина Ќе, притискаЌу·и дугме ¤оЌстика голим прстима, избила совЌетски тенк и прогунђала:
  Али и ми смо тако паметни. Просто феноменално! Дакле, ништа не·е зауставити и сломити ратнике!
  Магда Ќе рационално приметила:
  - И скрета®е паж®е на себе! Наиме, ®ена колосална агресивност!
  А девоЌка Ќе такође притиснула прсте босих ногу на дугмад ¤оЌстика, удараЌу·и тенк Црвене армиЌе.
  Герда Ќе, пуцаЌу·и, упитала девоЌке:
  - Питам се откуд Русима толики инат. СтоЌе као да су од титаниЌума. И не желе да поклекну.
  Шарлот Ќе уз смех додала:
  - И не·е попустити! На краЌу краЌева, ово су заиста наЌЌачи  уди! А народ Ќе непопуст ив!
  Магда се закикота и, показавши зубе, и искричавим очима, као сафири, издаде:
  - Слава нашоЌ великоЌ Ота¤бини!
  Кристина Ќе  утито просиктала:
  - Не би шкодило да узмете Лондон!
  Герда се закикота и предложи:
  - Шта, какве идеЌе имаш? Склапа®е мира са РусиЌом?
  Шарлот Ќе пуцала на ста инистичке, пробила куполу совЌетске машине и зацвилила:
  - Не! Мир не долази у обзир!
  Кристина Ќе такође млатила тенкове Црвене армиЌе и предложила:
  - Може ли бити пита®е примирЌа?
  Магда Ќе писнула у знак слага®а:
  - Да, привремена одгода. Да се окрене на запад.
  Герда Ќе послала проЌектил и приметила:
  - Заправо Ќе могу·е. Привремено склопи мир са Русима, а они ·е се сами преселити у БританиЌу. А онда нисмо дуго заузели Лондон!
  Шарлот се закикота и предложи:
  - Узмимо Москву и нико нас на свету не·е зауставити!
  Кристина, осмехнувши се леопардовим зубима, зашути:
  - Не, нико не·е стати и никад!
  Магда Ќе зацвилила од див ег беса:
  - Не, не·е бити златних планина! И би·е диЌамантске стене!
  Герда Ќе показала зубе и шкрипала, разбиЌаЌу·и чеки·ем совЌетски ауто као кристал:
  - У потрошачком друштву - пуно злоупотреба!
  И опет заблиста девоЌка од зуба, коЌи блиста светлиЌе од бисера. Герда Ќе волела да мучи и мучи.
  Ево, на пример, узела Ќе пионир, и живог га растворила у кра евскоЌ води. То су ®ене склоности. А муче®е Ќу Ќе узбуђивало. КомсомолскаЌа Правда, на пример, након што су испумпали све корисне информациЌе, почеле су да горе од ватре. Буквално жива пржена прса. А онда су одсечени, попаприли и поЌедени.
  Да, Шарлот и Герда су се бавиле канибализмом. И жива су поЌели комсомолца. А ово Ќе тако непристоЌно и ниЌе естетски угодно. И што Ќе наЌважниЌе, боли.
  Замислите девоЌку, Ќош неубиЌену, спржену и одсечену од ®е комад по комад. Затим се умочи у сос и поЌеде.
  Герда и Шарлот су чак Ќеле  удско месо. Имали су пролив, а девоЌке су отеране. Морао сам да вршим нужду у жбу®у.
  И таЌ канибализам Ќе каж®ив.
  єели су ратнике и дечаке. Сва четворица пионира су грубо свукли Сашку, а затим их ставили на велики тига®. А у би ном у у дечак Ќе пржен баш тако. И генерално Ќе одлично.
  Магда Ќе Ќела дечакову ногу и приметила:
  - И шта? Кул Ќе и лепо!
  Кристина Ќе приметила:
  - Све нам Ќе лепо!
  Сочно месо пионира исечено Ќе на танке кришке и умочено у сос. ДевоЌке су Ќеле и певале.
  Герда Ќе урлала:
  Нема милости, нема милости за неприЌате а! Дувам комунисте као жито!
  И гази босим ногама по снегу.
  ДевоЌке су скоро потпуно поЌеле дечака. Уживао у своЌоЌ Ќетри. ИсЌекли су сво месо. єели смо и пили вино. єели су и онда заспали.
  У сну су ратници са®али да се сами ђаволи пеку у казанима. И у исто време, кожа се одсече уз помо· ножева. А онда се увиЌаЌу и ломе.
  Тада почи®е наЌбруталниЌе муче®е. ДевоЌке су биле окачене за косу и почеле да се  у аЌу на сталку. А онда су га запалили ватром. И глумили су виртуозно софистицираност.
  Герда се сети овога док Ќе пуцала, а онда упита:
  - Како ти се свиђа пакао?
  Шарлот одговори са осмехом:
  - Заним иво место посебно у погледу компаниЌе!
  Кристина се закикота и одговори:
  - Тамо можете да завртите ђаволу репове!
  Магда Ќе са цереком зуба зацвилила:
  - И пости·и наЌвише резултате! Уопштено, шта Ќе са такмиче®има у ватромету?
  Герда Ќе ушла у совЌетски тенк и одлучно изЌавила:
  - Само неприЌате и Тре·ег РаЌха би·е у паклу! А прави АриЌевци ·е наставити да се боре у другим универзумима!
  Шарлот Ќе самоуверено потврдила, лупкаЌу·и босом ногом о оклоп:
  - Нека буде тако!
  И б еснула Ќе своЌим бисерним зубима.
  Кристина Ќе предложила:
  ХаЌде да направимо рогове!
  Магда се закикота и залаЌе:
  - Постанимо ђаволи наЌвишег ранга!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  ДевоЌке су заиста тако веселе, и имаЌу Ќако Ќаке миши·е.
  Герда Ќе приметила:
  - Ох, Мовгли би били ми!
  Шарлот Ќе исправила свог приЌате а:
  Више као Тарзан!
  Кристина се закикота и цикну:
  Ах, Тарзане, Тарзане, Тарзане! Владар свих зема а!
  Магда Ќе зацвилила од одушев е®а:
  - Имамо пруски дух! Миришемо на Пруску!
  Герда се закикота, раздвоЌи совЌетски тенк и прогунђа:
  - Не! Ми смо деца самог Сатане!
  Шарлот Ќе просиктала голим зубима:
  - И би·емо верни Ота¤бини!
  Кристина Ќе то спремно потврдила:
  - Да, хо·емо! ЗаЌедно са матицом и партиЌом!
  Магда Ќе промрм ала усхи·ено:
  - Лидери долазе и одлазе, а партиЌа остаЌе!
  . ПОГЛАВЉЕ #8
  Рат се, наравно, развукао... Немци су трпели губитке и све више користили странце у борбама. Али ипак, ®ихова снага Ќе била ве·а. Дошли су и Турци. Покушали су да заузму єереван на Ќуриш.
  Али хероЌски совЌетски воЌници су и да е били у ста®у да одбиЌу оваЌ напад, надмо·не снаге.
  Бата он девоЌака и овде се показао за сваку похвалу. Ратнице су биле лепе и агресивне. И босим ногама бацали су гранате убоЌито. Као и пакети експлозива.
  А у мору су се водиле жестоке борбе између немачких и совЌетских бродова. Црноморска флота Ќе Ќош увек била жива и тврдоглаво се борила са огромном хордом нацистичких трупа, па чак и победила.
  ВикториЌа, капетан разарача, и иста полугола, препланула до црна, светлокоса девоЌка као и остали.
  Наравно, веома Ќе лепо када су девоЌке скоро голе, витке, миши·аве. А ако су ноге голе, онда Ќе све ово шарм и искуше®е.
  ВикториЌа бесно каже:
  - єа сам ратник коЌи Ќе рођен од Сварога! єа сам унука Бога Рода. И могу да чиним чуда!
  Анђелина Ќе логично приметила, лупа за нацисте:
  "Ни Ќа нисам обичне крви. Види колико Ќе Ќака. МоЌ предак Ќе био И а Мурометс.
  А девоЌка Ќе босим ногама лансирала целу кутиЌу.
  Вероника се очаЌнички борила, борила свом снагом и лансирала такву борбену мо·.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, плава, облина, дугих миши·авих ногу. Волела Ќе да Ќе милуЌу.
  Вероника каже:
  - Зашто се Немачка попела у РусиЌу!
  єулиЌана, ова лепа девоЌка, цвилила Ќе, млатараЌу·и се са нацистима:
  - Да пронађеш сопствену пропаст!
  ТинеЌ¤ерка Ќе порасла послед®их месеци и постала Ќе миши·авиЌа и заоб ена. єулиЌана Ќе процветала и постала тако лепа. А коса ЌоЌ Ќе бела са благом позлатом. Све више жели мушкарца. Само Ќе невиност страшно изгубити.
  Али нека мазе, милуЌу,  убе, лижу. НаЌбо е Ќе имати посла са дечацима из кабине. Они су такође уплашени, стид иви и ма®и Ќе ризик да желе нешто озби ниЌе.
  єулиЌана Ќе веома добар ратник и пуца. Такође са®а да постане фелдмаршал. Поред тога, она жели да постане попут Мухамеда и да створи сопствену религиЌу.
  Амбициозна девоЌка.
  Е сад, када би сам цар єосиф Висарионович Ста ин, као Владимир Солнишко, узео и увео Родноверие у РусиЌу и вратио се руским боговима.
  Зашто нам Ќе потребна МариЌа?
  Слава Богородици - Лади.
  То Ќе свакако бо е од БиблиЌе.
  Наша Лада Ќе веома лепа, са косом златне боЌе, и она Ќе права Богородица и МаЌка Богова, и єединородна К·и Свемогу·ег Рода!
  Творац Универзума.
  Род Ќе увек био и Он, као Алах - Свемогу·и, Вечни, СвезнаЌу·и, Свеприсутни, а цела васиона Ќе ®егов храм.
  Како Ќе он гори од ЌевреЌског єахвеа или слабиЌи од ®ега?
  Род Ќе створио безброЌ Универзума!
  Живео Ќе толико да не можете замислити!
  Род Ќе био пре свих времена. НиЌе било времена, али Род Ќе био!
  И увек ·е!
  Сви богови Демируги су деца Породице!
  А ми смо ®егови унуци!
  Али Род не забра®уЌе обожава®е ®ихове деце и богова. Род Ќе Бог богова.
  А Сварог Ќе Бог Богова!
  А  уди су унуци Богова! Слава руским боговима!
  єулиЌана млати нацисте. Изгледа да и руски богови помажу руским  удима.
  Ускоро ·е докраЌчити Хитлера и краЌ рата. Или ·ете можда морати да слетите у Немачку. Тим бо е ·емо освоЌити Берлин. Утолико горе по Немачку. Међутим, постати део РусиЌе ниЌе тако страшно.
  єулиЌана пита Ану:
  - Мислите ли да треба да преузмемо Немачку?
  Црвенокоса лепотица одговара:
  - Наравно!
  єулиЌана пита са лажним изненађе®ем:
  - За шта?
  Ана одлучно каже:
  - Па да касниЌе ниЌе било прет®е! Да нисам морао поново да се борим, са Немцима коЌи су хтели да се освете!
  єулиЌана Ќе узвикнула:
  - И тако Ќе!
  Руска флота гони Немце и потапа ®ихове бродове.
  єулиЌана такође води ментални диЌалог.
  Зашто Ќе потребна молитва? єер човеку увек ниЌе дово но оно што има. Како приходи расту, расту и потребе. И ово Ќе добро. То Ќе оно што покре·е напредак. Људи желе све више и више. И руски богови помажу у томе, подстичу·и науку.
  Велика Ќе мудрост руских богова.
  А хриш·анство? Шта учи?
  Да ·е Зем а и све што Ќе на ®оЌ - горети! Да ли Ќе заиста могу·е подста·и развоЌ човечанства?
  Наравно - Руска Вера не учи, за разлику од хриш·анства и ислама, о краЌу света. Родноверие учи да ·е се  уди у буду·ности развиЌати и постати као богови-демиЌурзи.
  Да ·е наука, напредак и разум од нас направити богове! И таЌ народ ·е постати Ќачи и мудриЌи.
  Шта хриш·анство учи?
  Шта смо ми глина? Да смо нико! Да Ќе Бог све, а човек ништа!
  Али Родноверие уздиже особу.
  Али наЌгора ствар у БиблиЌи Ќе уздиза®е єевреЌа изнад осталих народа. После се питате како неко веруЌе у тако нешто. И зашто се хриш·анство показало тако упорним?
  Али Рим ани су могли смислити своЌу религиЌу. Они су паметни. И направите своЌ монотеизам.
  Зашто нам треба туђа вера. Ту Ќе и раЌ - ИриЌ. И Пут између звезда, дуж Млечног пута, и доктрина еволуциЌе духа. Кад и сам можеш да дорастеш Богу.
  И не само да буде овца коЌа се савиЌа над раЌем, а ®ено Ќаг®е Ќе тера гвозденим штапом.
  Дакле, постоЌи избор.
  Или своЌ, или ЌевреЌски - туђ!
  Па зашто Ќе Русима потребна туђа вера. Ох, зашто Петар Велики ниЌе оживео Родноверие.
  Молили би се своЌим боговима, и своЌоЌ Богородици Лади.
  И руски богови би постали Ќачи од свих, и водили би нас до победе.
  А Арапи? Они су створили своЌу религиЌу. И нису узели туђе.
  Ех, па зашто у РусиЌи ниЌе било руског Магомеда.
  А зашто ни Ќедан кра  ниЌе подржао пророке у томе?
  Нова религиЌа - Родноверие у облику монотеизма!
  И Слава ВеликоЌ РусиЌи!
  У међувремену, совЌетске трупе лове Хитлера како би докраЌчили ®егову ескадрилу.
  ДевоЌке се окренуше према себи, и завртише се.
  ВикториЌа, удараЌу·и босом ногом по оклопу, примети:
  - Овде Ќе наЌтеже прона·и Хитлера, а не победити га!
  єулиЌана се закикота.
  - А где ·е он! Он ·е бити слом ен!
  И девоЌка се поново замисли.
  ПостоЌи велика заблуда да Ќе БиблиЌа БожЌе откриве®е. И на чему се заснива? Заиста, у Старом завету, єевреЌи су у име Бога чинили страшне ствари. УбиЌане су жене и деца, спа ивани су градови, па чак и животи®е каж®аване.
  Може ли виши ум бити такав? Вероватно не. И мало Ќе вероватно да би Бог одобрио убиЌа®е деце од стране єелисеЌа. У сваком случаЌу, Бог Род. Заиста, одакле вам идеЌа да у БиблиЌи постоЌи откриве®е Врховног Створите а универзума?
  На основу чега?
  Чак ни сама БиблиЌа не каже да постоЌе друге планете на коЌима живе  уди и коЌе Ќе створио єехова. Уопште нема сум®е да Ќе универзум пун звезда са планетама. И чак Ќе записано да Ќе Бог поставио зем у на чврсте теме е, не·е се довека трести.
  Свиђало вам се то или не, али не научна библиЌска к®ига. Дакле, да ли Ќе вредно настоЌа®а? И колико пута садржи израз - краЌеви Зем е, четири краЌа зем е, небески свод и тако да е?
  Уопште, слика Христа Ќе наЌконтроверзниЌа. Да ли би Свемогу·и Бог и Творац васе ене страдао на крсту? Ово Ќе некако неприродно и мирише на мазохизам. Ради чега и·и на Крст Белом Богу. Друга ствар за борбу са мачем. Можда чак и против Чернобога. СвоЌеврсни дуализам две суштине универзума.
  Е сад, ако пођемо од словенских легенди о Белом Богу, онда Ќе ово много логичниЌе. Не мазохизам, и захтеви симпатиЌе и вере, ве· наЌве·е хероЌство светле части Бога Рода. У своЌоЌ борби против зла и Чернобога.
  На краЌу, Белобог Ќе победио смрт, и  удима, као и свим створе®има у свемиру, дао радостан живот.
  Штавише, за разлику од хриш·анства коЌе даЌе сре·у само малом проценту оних коЌе Ќе свемогу·и Бог унапред изабрао, у РодновериЌу штеде сви разумни  уди. ТачниЌе, добиЌаЌу бесмртност.
  Лоши  уди су каж®ени. Овапло·ени у робове, бога е, губитнике. У екстремним случаЌевима чека их пакао. Али не заувек. Одслуживши прописану казну у паклу, душа се поново овапло·уЌе. А чак и послед®е копиле задржава шансу да одрасте до Бога-демиЌурга. Или пронађите вечно блаженство у ИриЌи.
  ХероЌи ратници имаЌу своЌе награде. Или ·ете се инкарнирати у кра а, команданта, милиЌардера, или изузетно сре·ну особу, или неку врсту феномена. Или ако сте ве· уморни од подвига и непрестане борбе, чека вас одмор у ИриЌи. И тако сва наЌразличитиЌа задово ства. Ти си као заувек млади милиЌардер у одмаралишту.
  А чекаЌу вас прелепе ВалкириЌе, читави хареми и палате. И забава, и празници, и путова®а, и игре, и гозбе, и слатко вино од коЌег глава не боли, и лаки подвизи. Можда и ти имаш мо· у ИриЌи и робовима, и наЌлепшим женама. И жене-хероине у ИриЌи, наЌлепши и накло®ени млади·и. И све ·е бити лепо и дивно.
  Задово ства, само задово ства и забаве - ултрамодерне и древне.
  А када се умориш од блаженства, можеш поново да се инкарнираш на Млечном путу.
  И наставите своЌ покрет са Самопобо ша®ем. Да би Ќедног дана постао Бог Творац и Син Виш®ега Рода.
  Не Ќедан да живи са особом, ве· многи. И увек постоЌи шанса да свака душа стигне до врха.
  Ако се понашаш лоше, би·е Ќош пат®е и муке. И у паклу ·е се пржити, што се не·е чинити дово но. Али не·е бити вечног муче®а. Грешник ·е своЌу кривицу искупити казнама у паклу, и доби·е нову прилику за исправ а®е и узвише®е.
  Ово се разликуЌе од хриш·анства и ислама, где ако одете у пакао, онда заувек и нема шансе. Штавише, и хриш·анство и ислам обе·аваЌу бескраЌне милиЌарде милиЌарди година муке не због лоших дела учи®ених током кратког  удског живота, ве· Ќедноставно због неверова®а.
  И ово Ќе ве· Ќасна тачка преокрета.
  Чак Ќе сасвим Ќасно да Ќе Родноверие ближи и дражи модерноЌ особи и рационалниЌи.
  РефлексиЌа Ќе прекинута поЌавом Ќапанских бродова на хоризонту. Шта Ќе сустигло нацистичку ескадрилу.
  Нацисти се и да е могу сакрити, али бежа®е из битке Ќе срамота. И тако Ќе фашистички адмирал прихватио неравноправну битку.
  ДевоЌке трче по палуби, босоноге и искричаве. УбиЌаЌу сами себе и обараЌу нацисте. Тако храбри гадови. ИмаЌу жестоку ватру. И очи блистаЌу сафирима и смарагдима.
  И голе потпетице, заоб ени трепере®е. И светлуцави осмеси сиЌаЌу.
  И пуцао Ќе пишто  од десет инча. Како блеф. Да се чак и разарач Хитлера разбио.
  єулиЌана Ќе пискала:
  - То раде руски богови!
  ВикториЌа, чиЌе су голе, преплануле ноге б еснуле, исправи:
  - РадиЌе, сами то радимо!
  Вероника Ќе предложила:
  ХаЌде онда да певамо!
  Црвенокоса Ана Ќе подигла:
  - Наравно, песма ·е бити забавниЌа.
  И певао Ќе цео бата он девоЌака, цела балада.
  Царе Ста ин-Лев, ти си руска зем а,
  За славу наше Ота¤бине...
  У РусиЌи смо сви приЌате ска породица,
  Не·е се каЌати, знаЌ наш живот!
  
  За нас постоЌи цар просто Бог,
  Ко мудро влада универзумом...
  И желим да Свевиш®и помогне
  И претворио се у гомилу маховине Каин!
  
  ВеруЌем да ·е бити сре·е на Зем и,
  И радост ·е сиЌати на планети ...
  Свуда владаЌу мир и радост,
  РусиЌа Ќе постала прави раЌ!
  
  Царски комунизам ·е бити изграђен,
  Баци у пакао страшни урлик убице...
  И летимо право горе, а не доле
  Нестаните противници-крвопиЌе!
  
  Не треба размиш ати, кра  уопште ниЌе лош,
  ДаЌ му Ќош мало сре·е...
  Нека руски Бог буде са Ста ином-Љевом,
  Тада ·е мо·и храбро да угради промене!
  
  РусиЌа Ќе родно место слонова,
  Држава Ќедноставно не може бити дивниЌа...
  Не требаЌу нам додатне речи момци
  Ратник сазива токсин да се бори!
  
  Како не покушати поразити неприЌате а РусиЌу,
  Знам да ·еш пре·и границу...
  Непобедиви руски медвед,
  И сунце не залази над РусиЌом!
  
  За ота¤бину нема више, знаЌ планине,
  Да врхунац светлуца царством комунизма...
  ВеруЌем да ·е Господ уништити неприЌате е,
  И церек реваншизма не·е про·и!
  
  Нека РусиЌа сиЌа над планетом,
  Зем а коЌа Ќе  удима дала сре·у...
  Испити, предаЌа, само за пет,
  Уосталом, снага Ота¤бине Ќе неизмерна!
  
  Нека буде,  убав Ќе заувек слав ена,
  У двадесетом веку или двадесет првом...
  Нека крв тече насилно,
  ХероЌ не·е бити Ќедноставно суЌеверан!
  
  Храбро си пролио крв неприЌате а ота¤бине,
  Пусти Ќе да тече...
  И Ќедноставно сломити противника,
  Света лица благословите за боЌ!
  
  Нека буде звезда у нашоЌ домовини,
  Шта указуЌе на пут и универзум...
  Велики сан ·е се остварити
  Сви други  уди само контролишу!
  
  Да, уништи·емо неприЌате е ота¤бине,
  И носити се са бескраЌном хордом...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Не буди победник са Сатаном!
  
  Иако знате, руски богови су Ќаки,
  Ми ·емо оживети величину РусиЌе...
  Иако су Словени поде ени,
  Али Ќа ·у и да е бити исти месиЌа!
  
  Наш славни Цар Велики Ста ин-РаЌ,
  Добро си победио єапан...
  Зато се ратник храбро усуђуЌе,
  И буди сЌаЌан, а не глупан!
  Али не могу сви да победе. На неким местима преузимаЌу нацисти. Албина и Алвина су обориле по пет хи ада летелица и добиле Ќош Ќедну награду: Велику звезду Витешког крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима.
  Алвина обара совЌетски ауто и цикне:
  - Радост у Хитлеру Ќе моЌа снага!
  И голим прстима исписуЌе Ќош Ќедну пируету.
  Албина спретно пресече Ќош Ќедан совЌетски авион и зацвили:
  - У име ариЌевских идеЌа!
  И такође користи босе ноге.
  ДевоЌке из супер класе.
  И како су мучили пионире... И ломили им кости усиЌаним клештима. Прво су дечацима полом ени прсти на босим ногама. А онда су ребра г®ечена клештима. А онда су срца пионира исечена из сандука и поЌедена без церемониЌе.
  Ево девоЌака. Само варвари, и окрутне ровчице.
  Али совЌетске девоЌке се освете нацистима и посечене су мачевима.
  ДевоЌке и ®ихов бата он ушли су у битку са нацистима на копну. ДевоЌке су нацисте дочекале добро нишаним хицима, саб ама и баца®ем граната босим ногама.
  Вероника Ќе босом ногом бацила лимун и зацвилила:
  - За кра а и ота¤бину!
  И пуцао на нацисте.
  єулиЌана Ќе такође голим прстима бацила гранату и зацвилила:
  - За првозвану РусиЌу!
  И приковао нацисте.
  Овде се риђокоса Ана млатила и пискала:
  - Слава маЌци кра ици ЗоЌи КосмодемЌанскоЌ!
  И такође пробио неприЌате а.
  Анђелина Ќе такође експлодирала, бацивши босим ногама читаво буре експлозива и распршивши нацисте далеко:
  - Слава Великог Руског Царства!
  И ВикториЌа Ќе зезнула ствар. Помела Ќе нацисте и голим штиклама подлегла разорном лимуну.
  Она Ќе узвикнула из свег гласа:
  - За нове границе!
  Вероника Ќе приковала нацисте и зацвилила:
  - За вечну РусиЌу!
  А она Ќе такође секла на нацисте и лаЌала:
  - За стабла Ќабука на Марсу!
  єулиЌана Ќе узела, ударила Немце. Она Ќе босом ногом бацила гранату на неприЌате а и зацвилила:
  - За Ќединствено и неде иво царско царство!
  И девоЌка Ќе звиждала. Видело се да Ќе тинеЌ¤ерка постала много ве·а, груди су ЌоЌ биле високе, струк узак, бокови су ЌоЌ били меснати. Ве· Ќе имала фигуру одрасле, миши·аве и здраве и снажне жене. А лице Ќе тако младо. ДевоЌка Ќе са потешко·ама потиснула же у да води  убав. Нека само мазе. И бо е Ќе са другом девоЌком, бар ЌоЌ не·е одузети невиност.
  єулиЌана босим ногама веома спретно баца гранате на нацисте. И ради веома успешно.
  Ана Ќе веома црвена и такође веома лепа. И уопште, такве девоЌке у бата ону су дивне, само наЌве·е ужива®е.
  Ана баца гранату босом ногом и цврку·е:
  - Нека Ќе славна Велика РусиЌа!
  И такође како се окре·е.
  Па, девоЌке, па лепотице!
  Ридес и Ангелина. Тако велика девоЌка - висока два метра и сто тридесет килограма тежине. У исто време, не дебео, са гипсаним миши·има и сапима тегле·ег ко®а. Много воли мушкарце. Са®а о беби. Али до сада то ниЌе успело. Многи  уди се тога Ќедноставно плаше. И веома агресивна девоЌка.
  Не траже ®ени мушкарци, ве· она сама дрско тражи. Без стида и стида.
  И она то воли. Будите активна странка.
  Истовремено, Ангелина Ќе диван ратник. И постигла Ќе многе велике ствари. ВикториЌа командуЌе ®иховим бата оном.
  Баца и бомбу босом ногом и виче:
  - Би·е светла над зем ом!
  Вероника баци лимун босом ногом и шапу·е:
  - Слава Великог Руског Царства!
  єулиЌана такође баца голе прсте и урла:
  - За славу ота¤бине светите а!
  Ана вришти:
  - Са незема ском тугом!
  А и поклон бачен босом ногом лети.
  Да е, Ангелина завиЌа. И босим ногама баца читаву гомилу граната.
  И Ќуначка девоЌка урла:
  - У име белог Бога!
  ВикториЌа Ќе такође послала гранату голим прстима и узвикнула:
  - У име Христово!
  И испалио пар хитаца.
  И Ангелина Ќе почела да шкраба из митра еза. Била Ќе веома добра у томе.
  Укратко, девоЌка Ќе звер.
  Вероника Ќе зацвилила са апломбом:
  - єа сам заправо Супермен!
  И бацила бомбу босом ногом.
  Пуцала Ќе и єулиЌана. Убио нацисте.
  Твеетед:
  - Слава РусиЌи!
  И босом ногом испалила Ќе гранату.
  Ана Ќе такође вриснула:
  - За свету РусиЌу!
  Ангелина Ќе лансирала читаву кутиЌу на нацисте. И она га узе, урлаЌу·и од махнитог беса:
  - За Сварога!
  ВикториЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - За нови систем!
  И бацила Ќе гранату босом ногом!
  Вероника Ќе блеЌала:
  - За челичне миши·е!
  А такође Ќе избацила гранату голим прстима.
  И єулиЌана Ќе узела и зацвилила:
  - За  убав и магиЌу!
  И босих ногу у покрету.
  Ана, црвенокоса ђаво, узе и баци кутиЌу граната и зацвиле:
  - Ван граница на Марсу!
  Анђелина ·е такође покренути буре динамита и промрм ати:
  - За светски поредак РусиЌе.
  А ВикториЌа како лаЌе:
  - За нови пут ка сре·и!
  После тога, девоЌке се заЌедно смеЌу.
  Наташа настав а да пише...
  Трупе СовЌетске РусиЌе кретале су се у правцу града Краснодара. Олег Рибаченко и Маргарита су били у првом плану. Дечак и девоЌчица су ве· успели да постану познати и докажу се у биткама. Борили су се од првих дана опсаде Воро®ежа.
  Ова деца су заиста хероЌи. Управо су они играли улогу феномена коЌи Ќе држао Воро®еж током Ќесе®их, зимских и проле·них напада.
  Затим су момак и девоЌка, такође боси и полуголи на хладно·и, легли поред митра еза.
  Када си бос на хладно·и, руски богови ти даЌу феноменалну снагу и способан си за велика чуда.
  Дечак и девоЌчица су почели да пуцаЌу из митра еза на єапанце коЌи су напредовали. И урадили су то изузетно добро. Што ниЌе шут, онда погодак. Такво чудо су направила полугола босонога деца на хладно·и. И управо захва уЌу·и хладно·и и чи®еници да су босе ноге биле у додиру са снегом, руски богови ДемиЌург су им притекли у помо·.
  Олег Рибаченко, пуцаЌу·и и косе·и нацисте, цвркутао Ќе:
  - Верна Лада, помози нам!
  Маргарита, ова храбра, златнокоса девоЌка, коЌа Ќе истреб ивала нацисте, такође Ќе зазвонила:
  - Зли неприЌате и ·е бити поражени!
  Дечак Олег Ќе босом ногом бацио гранату, распршуЌу·и нацисте, сиктао:
  - Слава ота¤бини - маЌци нашоЌ!
  Маргарита Ќе такође босом ногом бацила гранату и зацвилила:
  - НеприЌате и ·е се мотати око канте!
  Дечак и девоЌчица су се борили са колосалном жестином. Имали су толико во е, снаге и карактера да се могло само чудити.
  Олег Рибаченко Ќе, пуцаЌу·и, певао:
  - Слава Сварогу!
  Маргарита, пуца®е, издато:
  - И свемогу·а породица!
  Млади ратници су били сЌаЌни и дивни!
  Олег, ша у·и метке из митра еза без промашаЌа, издао Ќе:
  - Ота¤бина Ќе иза нас, Бели Бог Ќе са мном!
  Маргерит Ќе одушев ено цвркутала:
  - Да душман Ота¤бине погине у тешким мукама!
  И девоЌка Ќе показала своЌ дуги Ќезик.
  Олег, сламаЌу·и нацисте, врисну:
  - Нека Ќе слава на Зем и!
  Маргарита се сложила са овим:
  - Нека Ќе слава!
  И покосио нацисте.
  Деца су покосила Немце стотинама и хи адама. Пе®али су се и буквално бацали лешеве на све прилазе.
  Олег се закикотао и приметио, истреб уЌу·и нацисте:
  - А Црнобог помаже у борби!
  Маргарита се одушев ено сложила:
  - За нас и Чернобога!
  И босом ногом како да испалим гранату.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Хи аде хи ада...
  Маргарита, сламаЌу·и Фрица, додала Ќе:
  Пук за пуком...
  Истреб уЌу·и дечака терминатора, он Ќе зацвилио:
  - ПобиЌеди·емо єапанце из митра еза!
  ДевоЌка Терминатор Ќе одушев ено додала:
  - Наши Ќунаци су лепи!
  И опет граната долети са босе ноге.
  Олег Рибаченко Ќе пискао:
  - У праву Ќе девоЌка, лепотица газда!
  А и дечак босом ногом баца гранату.
  За дете се мора ре·и да Ќе лепо, и веома миши·аво. И како се бори.
  Маргарита узвикуЌе, истреб уЌу·и нацисте:
  - За свету РусиЌу!
  А граната бачена босом ногом лети.
  Олег додаЌе:
  - За руске богове!
  А такође лети и граната коЌу Ќе испалила дечакова гола нога. И растура противнике.
  Маргарита, истреб уЌу·и нацисте, шапу·е:
  - За славу Ота¤бине Богова!
  И исплази Ќезик!
  И опет, граната коЌу Ќе бацила боса нога девоЌке руши нацисте. А митра ези пуцаЌу.
  Олег, сече неприЌате е, цврку·е:
  - ХероЌи ота¤бине скуп аЌу узбуну.
  И опет се окре·е.
  И граната коЌу Ќе бацио дечак лети.
  Маргарита такође слама неприЌате а и сик·е:
  -За свету РусиЌу!
  А сада од баца®а босог стопала девоЌке лети граната. Расипа неприЌате а на све стране.
  Олег, пуцаЌу·и, и скоро сваки метак лети до мете, пева:
  - МоЌа домовина...
  И опет босом ногом граната против нациста.
  Маргарита, истреб уЌу·и нацисте, зацвилила Ќе:
  - Поносно и слатко!
  И граната Ќури са босе ноге девоЌке.
  Олег Рибаченко, пуцаЌу·и на неприЌате а, додаЌе:
  - МоЌа домовина...
  ДевоЌка, бесно пуцаЌу·и, додаЌе:
  - Ти си круна ума!
  И опет, убоЌита граната доле·е са босих ногу девоЌке.
  Планина Велико седло Ќе буквално прекривена лешевима нациста. Нацисти су Ќе залили крв у.
  Момак и девоЌка су тада били обасЌани незалазном славом, али Велика Седла планина ниЌе била предата.
  А сада се боре као дивови и да е на зем и СовЌетске РусиЌе...
  Котр аЌу се таласи цунамиЌа. Што пада на положаЌе руских трупа. Али они храбро одражаваЌу навалу неприЌате а. И покажу своЌе Ќунаштво.
  Олег пуца и цврку·е:
  Увек ·емо бити верни!
  И опет му полети граната са босе ноге. И разбиЌа нацисте.
  Маргарита такође пуца. И он то ради веома, врло прикладно, говоре·и:
  - РусиЌа се не·е савиЌати!
  А такође и граната лансирана босом ногом погађа нацисте.
  Деца Терминатора управ аЌу и педалираЌу.
  . ПОГЛАВЉЕ #9
  Борбе на свим фронтовима к учаЌу као хук вулкана.
  А опседнути Фирер Ќе очигледно незадово ан током рата.
  Хитлер Ќе огорчено прогунђао:
  - Толико година ми обе·аваш победу! А ®е Ќош увек нема и нема! ПостаЌе стварно Ќезиво!
  Маинстеин Ќе самоуверено одговорио:
  - Али моЌ Фиреру... Руси су копали веома дубоко.
  Фирер Ќе заурлао:
  Па их ископаЌте! Морамо прекинути пат®е немачког народа и окончати рат!
  Маинстеин Ќе елоквентно рекао:
  - Руси нису против света... Има о чему да се размиш а!
  Хитлер Ќе одлучно рекао:
  - Мира у сваком случаЌу не·е бити! Само победа! Морамо Ќедном заувек стати на краЌ бо шевичкоЌ зарази!
  Маинстеин се сложио са овим:
  - Да, потребно Ќе завршити мог Фирера! Трудимо се да сачувамо крв АриЌеваца. А ми обично напредуЌемо по вру·ини, па да напредуЌу Арапи и Црнци. Ово Ќе наш кредо!
  Фирер Ќе строго наредио:
  - Напредова®е дуж реке Дон... А у исто време, било би лепо да заузмемо Тихвин и задавимо Ле®инград у двоструком прстену блокаде!
  Маинстеин климну главом у знак сагласности.
  - То би било лепо моЌ Фиреру! Уопште ниЌе лоше!
  Хитлер Ќе, показуЌу·и зубе, сиктао:
  - Би·емо диЌагонално!
  У међувремену се огласио рог. Поводом празничне забаве: борбе гладиЌатора.
  Фирер Ќе прогунђао:
  - Рођени смо да остваримо баЌку! И Ќош увек треба бити економичан!
  Заиста, у арену уђоше три црнопуте девоЌке, у натколеницама, голих груди и босоноге. Наоружан трозубцима и бодежима.
  Против ®их су изведене три лепотице беле, али тамне пути. У овом случаЌу, ЌевреЌски.
  Такође скоро гола, само у танким га·ицама. Наоружани мачевима и малим штитовима.
  Хитлер Ќе веома волео када се девоЌке туку. Али он не воли када беле девоЌке умиру. Стога су у ринг доведени црнци, єевреЌи, Цигани - они коЌима ниЌе жао да се пусте. Понекад су се борили и руски зароб еници.
  Генерално, Фирер Ќе донекле променио своЌ став према Словенима. Светлокосе и лепе Словенке почеле су да се удаЌу за Немце. Штавише, као друга, тре·а и четврта супруга.
  ПолигамиЌа Ќе легализована у Тре·ем РаЌху. Штавише, владао Ќе оштар недостатак мушкараца. Осим тога, оженивши се лепим плавушама других нациЌа, Фирер се надао да ·е пове·ати броЌ ФолкдоЌчеа. Генерално, Немаца Ќе премало да би владали светом. Тако да смо морали све повести.
  Многи По аци су добили немачко држав анство. Словени са ариЌевским цртама забележени су и као Германи.
  Вештачку оплод®у су активно користили генетски наЌдаровитиЌи мушкарци. И то се радило веома активно.
  О миру на истоку размиш ао Ќе и сам Хитлер. Али био Ќе тврдоглав. Штавише, САД и БританиЌа ·е ускоро имати атомску бомбу и ниЌе тако лако окренути се против ®их.
  Босоноге и витке девоЌке: хватале су се црне и беле. Битка Ќе почела.
  Фирер Ќе упитао Шпера:
  - Реците ми, министре, зашто има дово но робова, а нема победе?
  Главни оружар Ќе искрено одговорио:
  - Зато што Ќе квалификациЌа радне снаге ниска. Африканци су вредни, додуше под принудом, али слабо обучени. Дакле, са технологиЌом ниЌе све тако Ќедноставно.
  Хитлер Ќе наредио:
  - Робови мораЌу бити обучени! И не штедите их бичеве и шпорете. Уопште, краЌ®е Ќе време да се стави тачка на Русе. Шта ти тамо не иде?
  Спер Ќе елоквентно рекао:
  - Нови топ високог притиска, даЌе нам огромну надмо· на боЌном по у. У том погледу смо Ќачи него икад. Плус нова генерациЌа пирамидалних резервоара. Техника се поправ а, господару. И победа Ќе близу!
  Фирер Ќе кисело приметио:
  - Не даЌ Боже... Али ово ниЌе прва година што ми говориш!
  Спер Ќе приметио:
  - Руси скуп аЌу послед®е резерве. Готово да немаЌу више мушкараца. Имамо Африку и Арапе, и наравно Европу. Изглад®е·емо их. Они тривиЌално немаЌу дово но становништва против нас. Дакле, победа Ќе неизбежна и време Ќе на нашоЌ страни!
  Маинстеин Ќе сматрао да треба додати:
  - Турска такође поЌачава воЌна деЌства, добивши од нас доста наоружа®а на кредит!
  Фирер Ќе ·утао и гледао у сцену битке. єевреЌи су се сложниЌе борили. єедна црнки®а Ќе ве· убиЌена. Други Ќе задобио неколико рана и требало Ќе да падне. Ух, бо е би било пустити лавове на ®их, или крокодиле.
  Хитлер Ќе прилично оштро приметио:
  - Турци нису дово но активни. Чи®еница Ќе. Треба·е их стимулисати. И уопште, зашто нема стратешких продора?
  Маинстеин Ќе уверавао Фирера:
  - Ове године ·е Кавказ бити наш велики. А са ®им ·е рат и·и другачиЌе. А Ста инград ·емо ми заузети. У то сам сигуран. Направили смо веома мо·не гасне топове коЌи ·е одлучити о исходу битке.
  Фирер Ќе заурлао:
  - Не·е и·и - одговори главом!
  У међувремену, ратници нападаЌу нацисте, делуЌу·и са колосалним очаЌем.
  Бата он девоЌака се самоуверено борио против нациста. ДевоЌке су се бориле против свих напада, пуцале, босим ногама бацале гранате и певале:
  Нека се прослав а света зем а,
  Драга моЌа плането...
  Народ РусиЌе Ќе приЌате ска породица,
  И не газите Ота¤бину чизмама!
  
  Нека мудри Никола у РусиЌи,
  Он ·е своЌу зем у поди·и до самих звезда...
  Он Ќе православац, владар света,
  А победити Ќе кра евски елемент!
  
  РусиЌа Ќе домовина богова,
  Има наЌбо е воЌнике у универзуму...
  А жене ·е кувати пите,
  Са своЌом снагом у биткама непроме®еном!
  
  Нека наши Руси славе славни пут,
  КоЌи показуЌе пут без ивица...
  Нико нас не може скренути са пута,
  Не·емо одати почаст неверницима!
  
  Велика Ќе величина РусиЌе,
  Она Ќе лепа и страшна за неприЌате е ...
  ПостоЌи руски пут и Ќако весло,
  Просто Ќе опасно расправ ати се са Ота¤бином!
  
  Нека РусиЌа, добро зна, цвета,
  Постигните нешто што не можете измерити...
  Испити, предаЌа, само за пет,
  Пошто веруЌеш Роду без граница!
  
  Да носимо веру царску,
  До наЌуда ениЌих прилаза РусиЌе...
  Нас девоЌке немамо више од двадесет,
  Али веруЌемо да су сви борци лепши!
  
  Не, руска леђа се не·е савити,
  Оштрица неприЌате а воЌника не·е савладати ...
  Сатана не·е владати РусиЌом,
  А тело у борби само постаЌе млађе!
  Берлин Ќе лако борци веруЌу да ·емо узети
  Са сном крилатим...
  Сруши·емо све противнике одЌедном,
  И веруЌте ми, казна чека различите ханове!
  
  И Исус, и Бог Свети Сварог,
  РусиЌа Ќе веома драга витезовима...
  Иза нас Ќе наЌ убазниЌи Бели Бог,
  У име наше маЌке РусиЌе!
  ДевоЌке су певале и бацале гранате на нацисте.
  ВикториЌа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - У РусиЌи су девоЌке борци!
  Овде Ќе Вероника лансирала смртоносни поклон своЌим голим удовима и рекла:
  - А ми смо ратници супер класе!
  И дао рафал из митра еза. Покосила Ќе неколико редова нациста.
  єулиЌана, лепа девоЌка, такође Ќе дала ред. Одсекла Ќе нацисте... И певала Ќе зубе:
  - Планета ·е спознати величину Руса!
  И блистаЌте оштрим зубима!
  Лепа и ватрена Ана Ќе такође лансирала гранату. Распршила Ќе нацисте, и зацвилила:
  - За нови свет! Сада си моЌ идол!
  А како трепери боса нога!
  И величанствена Ангелина ·е узети и лансирати гранату. И растури све противнике.
  Ова девоЌка ратница Ќе веома здрава. И само права боги®а. Она има такву енергиЌу.
  А ратник заурла:
  - Слава Ота¤бини, и нама!
  ВикториЌа га узе и просикта, испаливши из руке:
  - Нека наша Ота¤бина буде на самом врхунцу успеха!
  А боса нога баца гранату. КоЌи лети и уништава све.
  Вероника такође пуца, и врло успешно убиЌа генерала из редова племенитих нациста.
  А граната бачена босом ногом лети. Фашисти падаЌу.
  ДевоЌка вришти:
  - Само мртви сум®аЌу у величину РусиЌе!
  И покажи бисерне зубе!
  єулиана спремно потврђуЌе:
  Ми смо наЌЌачи од свих! Били смо Ќуче, данас смо!
  Црвенокоса Ана са ентузиЌазмом додаЌе:
  - И сутра ·емо!
  Граната бачена босом ногом раздире противнике.
  Анђелина Ќе босим ногама лансирала целу кутиЌу шко ки и рекла:
  - Буду·ност Ќе наша!
  Руска, тачниЌе совЌетска армиЌа упала Ќе у Краснодар.
  Испред су ишли дечак и девоЌчица: Олег и Маргарита.
  Деца су истребила нацисте и напредовала ка некадаш®оЌ царскоЌ палати коЌа Ќе некада припадала Романовим. МеЌнштаЌн, Хитлеров наЌславниЌи фелдмаршал, свечано Ќе наЌавио да не·е напустити престоницу и да ·е тамо остати заувек.
  Олег Ќе испалио рафал на Немце и бацио гранату босом ногом, цвиле·и у себи:
  - РусиЌа се никада не·е предати!
  Маргарита Ќе такође бацила лимун босом ногом и гракнула, показуЌу·и зубе:
  - Победи или умри!
  И бата он девоЌака да се пробиЌе до палате, где се склонио фелдмаршал МеЌнштаЌн. Све девоЌке су биле у униформи, остале су само га·ице. А такви скоро голи се боре као хероине.
  ВикториЌа босом ногом баца гранату и шкрипи:
  - НиколаЌ, ти си микадо!
  Вероника Ќе такође лансирала дар смрти голим удовима и цвркутала, показуЌу·и зубе:
  Наш кра  Ќе наЌбо и!
  И како блиста као бисери! И тако задив уЌу·а девоЌка.
  єулиЌана такође цврку·е од одушев е®а, и босом ногом баца гранату:
  - єа сам победник психологиЌе!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Уништава нацисте.
  Пуца и Ана, ова црвенокоса ђаволица. И то тако добро ради. Коси нацисте.
  И урлати из свег гласа:
  - Слава моЌоЌ светоЌ зем и!
  И показуЌе зубе!
  Анђелина Ќе такође жена-хероЌ, Ќер Ќе узима и баца читаву кутиЌу експлозива.
  А нацисти су летели на све стране.
  ДевоЌке иду у офанзиву, сламаЌу противнике. Постиза®е опип ивог успеха. Осе·аЌу огромну грациозност, и неуморан притисак, и одсуство слабости. А голе груди су наЌбо а гаранциЌа непобедивости и непотопивости.
  ВикториЌа, одсецаЌу·и нацисте, цврку·е:
  - Руке од храста, глава од олова!
  И баца гранату босом ногом. РастеруЌе нацисте.
  Валентина такође пуца.
  Слаби Немце. И разбиЌа их на комаде.
  Све ближе и ближе палати. А боса нога баца гранату.
  Уплашени нацисти се предаЌу. РаздвоЌити се.
  Терминатор девоЌка каже:
  - Нека Ќе с нама Перун!
  єулиана Ќе прелепа терминаторка коЌа пуца у себе и уништава фашистичке милитаристе. Показала Ќе зубе.
  ДевоЌка Ќе гракнула:
  - Ми смо хероЌи наЌве·е РусиЌе!
  ДевоЌка Ќе босом ногом бацила гранату. Распршио неприЌате а.
  єулиЌана Ќе узела и поново запевала:
  - Научио Суворова да гледа напред! А ако устанеш, стани до смрти!
  И нацерила се.
  Ватрена Ана Ќе такође певала и лаЌала:
  - За нове границе!
  И додао са осмехом:
  - А ми смо увек испред!
  Ангелина, Ќуначка девоЌка, такође Ќе ударила на неприЌате а. Распршио царско-нацистичку гарду и зацвилио:
  - За достигну·а епохе!
  И опет лете бомбе бачене босих ногу.
  ДевоЌке притискаЌу неприЌате а. Се·аЌу се хероЌске одбране Воро®ежа и Ста инграда, коЌа се вековима не·е заборавити.
  Ех, па како Ќе таква воЌска могла да изгуби у стварноЌ историЌи, па и од нациста?
  Штета.
  ВикториЌа баци бомбу босом ногом и звижди:
  - За руску границу!
  И Вероника Ќе босом ногом лансирала нешто убитачно и очаЌнички зацвилила искакавши зубе:
  - За нова достигну·а!
  И она се окренула нацистима.
  А овде и єулиЌана, како ·е узети и победити. А онда га Ќе узела босом ногом и испалила гранату.
  А онда Ќе певала:
  - Не·емо подле·и неприЌате скоЌ диктатури!
  И оголила лице!
  Прелепа веома млада девоЌка са ликом спортисте. И веома храбар.
  А Ана Ќе као шака нацистима. Он их смрви, а босом ногом врло спретно баци гранату.
  И разбацуЌе неприЌате е, као да су флаше одлетеле са лопте.
  ДевоЌка урла:
  - Чоколада, то Ќе наш начин!
  Ана заиста воли чоколаде. А под царем, пиЌаце су пуне робе. Шта ре·и о цару НиколаЌу? Не даЌ Боже да се кра -губитник пред нашим очима претвори у великог. А за ово Ќе потребно само да се девоЌке боре на фронтовима.
  И пар деце-хероЌа коЌи нису дозволили нацистима да заузму планину, Високосну и Велико седло. Када Ќе одлучена судбина Висококосне.
  Тако Ќе руско совЌетско царство слом ено.
  Анђелина Ќе такође лансирала буре убиства и митра езом срушила спо ни зид царске палате.
  Сада девоЌке ве· трче по собама. ПредстоЌи одлучуЌу·а прекретница у рату.
  ВикториЌа одушев ено каже:
  - ВеруЌем, сре·а ме чека!
  И опет баца гранату босом ногом.
  Вероника, води смртоносну ватру. Везе®е противника, твитове:
  - Дефинитивно имам сре·е!
  И опет полети граната испа ена босом ногом.
  А ту Ќе и єулиЌана, као пар везаних бомби испа ених из ®ених босих ногу. И уништити противнике.
  Онда прасне у смех:
  - єа сам девоЌка из комете.
  И опет избацуЌе ог®ене Ќезике смрти.
  А онда Ана, ова терминаторка, ве· Ќури. Како Ќе све узела и размазала. єедноставно супер.
  Ратник коЌи Ќе прави демиЌург битке.
  И шкрипи у себи:
  - Наша посада, ту Ќе наЌве·а храброст!
  А онда се поЌавила Ангелина. Тако кул и нервозан. Он зарази све своЌом махнитом енергиЌом. Способан да победи практично сваког неприЌате а.
  И ратник обнажи своЌе бисерне зубе. И ве·и су од ко®а. Ево девоЌке.
  Анђелина се закикота и заурла:
  - За патли¤ане са црним кавиЌаром!
  А девоЌке су из свег гласа викнуле:
  - єабуке ·е цветати на Марсу!
  У Ќулу 1947. настав ене су борбе на совЌетско-немачком фронту. Немци су напредовали дуж Дона. Истовремено су и да е покушавали да заузму Воро®еж.
  Четири девоЌке су се храбро бориле и показале Ќунаштво.
  Пуцали су право.
  Овде Ќе Наташа босом ногом бацила гранату, распршивши нацисте. И зарежао:
  - Слава хероЌима РусиЌе!
  Прелепа четворка девоЌака веома облина. Скинуле су груд®аке и откриле груди. А брадавице су тако Ќагодасте, укусне.
  Води веома добро усмерену ватру и ЗоЌа. Он коси нацисте, и цвили од одушев е®а:
  - єа сам светски шампион!
  И такође баците гранату као боса. Нацисти се разбацуЌу у различитим правцима, као таласи од пада метеорита.
  Да, ЗоЌа воли да убиЌа!
  А онда Августин гори. Такође пуца веома прецизно. Истреб уЌе Фрице.
  И опет граната долети са ®ене босе ноге. РазбиЌа нацисте у комаде.
  Светлана такође закуцава Фрица. И пева:
  - єа сам згодна девоЌка! Све ·у зг®ечити у крпу!
  А ®ени голи прсти бацаЌу униште®е.
  ДевоЌке, наравно, чак и много! Лепа, цветна, смела.
  А Немци успораваЌу напредова®е. Иако арти ериЌа активно ради. Што Ќе одлично! Само наЌве·и акробатски веломаЌсторски.
  Наташа пуца... И пред очима ЌоЌ блесне сцена муче®а.
  Немци су ухватили комсомолку. Скините Ќе голу. И ставили су га у казан са водом. Испод ®ега су запалили ватру. Почео да кува жив. ДевоЌка Ќе вриснула од несносног бола. Нацисти су Ќе пустили да искочи из казана.
  Затим су воду охладили, па су Ќе поново бацили и почели да Ќе загреваЌу. Тако су девоЌку кували неколико пута.
  Ево чудовишта... Онда су девоЌку окачили на сталак и спалили Ќе усиЌаном шипком. Измучене лепотице до смрти.
  Па како се не осветити.
  Наташа баци бомбу босом ногом, распршуЌе Фриц и смешка се себи.
  Ово Ќе тако велика лепота.
  ДевоЌка каже:
  -Би·е кул!
  ЗоЌа се такође окренула. Убио фашисте. Одсекла Ќе нацисте и ®ихове пла·енике.
  Онда Ќе поново бацила бомбу босом ногом и цвркутала:
  - Величанствена четворка и голман!
  Затим Ќе битка настав ена, уз притисак и слике.
  Црвенокоса Августина Ќе босом ногом лансирала гранату. РастЌерао нацисте, натопио много  уди гранатом. И сви ови Фриц.
  Онда Ќе заурлала:
  - єа сам оличе®е Ота¤бине!
  А девоЌка се представила као силована. Како лепо и кул! И за себе млати нацисте. ДевоЌка Ќе само супермен. НаЌхладниЌи од свих и стално напу®ен за победу.
  Светлана Ќе такође шармантна девоЌка. Добро Ќе окренула и покосила нацисте. А онда како голим прстима баца гранату. Како разбити Фрица.
  И таква плавуша ·е се договорити. Сви покоше Ќедним ударцем. А он цврку·е, показуЌу·и зубе:
  - Би·е вечна светлост и зора!
  ДевоЌке овде и такав одломак. Изванредни ратници - акробатика.
  звижди Наташа. Бацила Ќе бомбу босом ногом и сиктала:
  - єа сам сЌаЌна девоЌка!
  Иако Ќе ово нескромна изЌава, делимично Ќе тачна. Ови ратници су слатки.
  И веома лепа. Са светлуцавим очима и бисерним зубима.
  И славно се боре, босим ногама бацаЌу·и разбиЌаЌу·е предмете.
  Али победити нацисте Ќе изузетно тешко. То Ќе као удара®е у зид.
  ЗоЌа га Ќе узела и испалила линиЌу на нацисте. И покосила их Ќе, као да Ќе ¤иновски ко® био копито, избиЌаЌу·и траву.
  Тада Ќе девоЌка босом ногом бацила гранату и загугутала:
  - єа сам такав сан милиона!
  И показала Ќе своЌ Ќезик. Ово Ќе девоЌка - прави терминатор. Сви ·е бити унапређени и раскомадани. И тестериса®е без икакве сум®е великом брзином.
  ЗоЌа Ќе узела и запевала:
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све!
  Августина Ќе такође босом ногом бацила гранату. Добацила Ќе фашисте и са апломбом рекла:
  - И прашину као са ·илима, скла®амо с пута!
  Светлана, пуцаЌу·и, додала Ќе:
  - Не ме®аЌ ноге! Наша лица сиЌаЌу! СЌаЌне чизме!
  Ратници као што видимо у пуноЌ оде·и. А девоЌкама ципеле нису потребне. Они су у ста®у да избришу сваког у прашину или прах, тако сиве боЌе.
  Наташа, пуцаЌу·и на нацисте, помисли. Заиста, зашто Ќе немогу·е успети без вара®а? Овде Ќе Ста ин, на пример, узео и преузео власт на превару. Обе·ао Ќе ЗиновЌеву и Каме®еву златне планине, али их Ќе сам стре ао.
  Да ли Ќе логично то учинити? ТачниЌе, логично Ќе - не можете преварити, не можете живети!
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и гугутала:
  - єа сам велика звезда!
  И ЗоЌа Ќе пуцала. Схватио и цвркутао:
  - И Ќа сам супер!
  А граната бачена голим прстима лети. И како то фашисти добиЌаЌу. По наЌве·им краЌницима.
  И Августин пуца. И стварно добро погађа. И победила Ќе Фрица, као ударцем чеки·а.
  И боса нога такође веома славно баца гранату.
  Августин цикну:
  - Не буди се славно док Ќе тихо!
  И опет добро ци ано окренуо.
  Светлана Ќе поново млатила. Убио фашисте. И промрм ао:
  - єа сам супер девоЌка!
  И искри очима и шкрипи гласом!
  Да, то су такве девоЌке да са ®има не треба ни прст у уста - уЌеда·е!
  Наташа Ќе, пуцаЌу·и, рекла:
  - Почели су да говоре, све о дуговечности.
  ЗоЌа Ќе, бацивши бомбу босом ногом, додала:
  - Одлучили смо да сачекамо мало док сисамо крв...
  Августин баци гранату и цврку·е:
  - Укусно за тре·е!
  Светлана Ќе голим ножним прстима лансирала дар смрти и зацвилила:
  - Ох, Ќа сам кул!
  У Ќулу, Немци су скоро заузели Воро®еж и стали. Наступило Ќе привремено затишЌе.
  . ПОГЛАВЉЕ #10
  Али Црвена армиЌа покушава да изврши контранапад.
  Олег Рибаченко, коЌи Ќош увек изгледа као дечак од око дванаест година, и девоЌчица коЌа такође изгледа исто као и Маргарита, трчали су испред руских совЌетских трупа.
  ПуцаЌу сами у себе. Иза рамена су вре·е граната.
  Олег Ќе пуцао на Немце. Покосио гомилу.
  Бацио Ќе бомбу босом ногом и зацвилио:
  - єа сам терминатор, на коленима.
  Маргарита Ќе такође бацила гранату босом ногом и додала:
  - НеприЌате е РусиЌе збриса·у са лица зем е!
  Момак и девоЌка сви Ќуре себи и растураЌу противнике. Они су светлуцави и наЌхладниЌи на свету.
  Олег, вечити дечак, пуца на Немце и пева:
  - Помету те као маслачак! Ми смо терминатори, а не дечаци!
  И опет баца гранату босом ногом.
  Маргарита такође закуцава и каже:
  - Ми смо кул шампиони! РусиЌа Ќе иза нас!
  Момак и девоЌка сви иду и иду напред. ИмаЌу толико страсти и ватре. А Немци буквално сликаЌу испод копита.
  ТачниЌе босе, дечиЌе ноге.
  Олег сваким метком пуца и убиЌа неприЌате а.
  Да, дечака, изгледа, ниЌе тако лако зауставити. Он Ќе прави и прави терминатор.
  Маргарита поново баца бомбу босом ногом и шкрипи:
  - єа сам одлично! Поста·у међународни шампион!
  И смеЌу·и се у себи...
  У међувремену, девоЌке се туку. Има више женских оде е®а.
  Ево цео бата он. Босоноге девоЌке у купа·им костимима. Тако оскудан купа·и костим у бикини стилу. И б ескаЌу голе, округле потпетице лепотица. Дивни ратници.
  А пуцаЌу и на Немце. Али ратници улазе у борбу прса у прса са Немцима. Како се млати.
  А како се боду баЌонетима! Ево девоЌака!
  СЌаЌно.
  ДевоЌке туку Немце голим ногама и месождерски се церекаЌу. Ево ратника. ДевоЌке наЌЌачег порекла. Тако се каЌзерови воЌници мла·у.
  И тукли су сами себе. И долазе...
  ПостоЌе такви ратници супер-класе. И сви боси и скоро голи. И скачу себи. И тукли су се голим штиклама. Ево девоЌака - све девоЌке девоЌке.
  ВикториЌа се бори напред. єош увек изгледа као девоЌчица и веома Ќе витка. Убоде се у Немце и пева:
  - Боже спаси кра а! И поцепати сав олош!
  Да, девоЌке овде су врхунске.
  И лепота Вероника Ќе вид ива. Такође се плавуша свађа.
  А величанствена Иулфи Ќе девоЌка коЌа Ќе постала генерал пошто Ќе сахранила свог мужа. Иулфи изгледа сЌаЌно. Много воли мушкарце и без икаквих предрасуда ступа у контакте са ®има.
  У ствари, секс продужава живот и веома Ќе користан за жене. Он их подмлађуЌе.
  Ана се такође бори, и то са своЌом црвеном, буЌном косом.
  А такође и дивна Ангелина - ратник Ќе Ќедноставно супер.
  Односно, цела кра евска, тачниЌе ста инистичка гарда. Комплетан сет лепотица. Тако су прелепе и секси.
  И разбиЌаЌу Немце. Уситните их у прах. Саме ите кости и поцепаЌте месо.
  И Немци беже од ®иховог налета. Трпе пораз за поразом - иако на локалном нивоу.
  И тако уопште, док имаЌу инициЌативу.
  Немци напредуЌу на Ќуг дуж Дона.
  Герда и Шарлот се боре у наЌновиЌем тенку за два човека у облику пирамиде.
  И боре се прилично добро. Немачка машина Ќе опрем ена пишто ем високог притиска. Калибар Ќе само 75 мм, али то Ќе дово но због велике ®ушке брзине проЌектила. И као резултат тога огромно оптере·е®е мунициЌе. ДевоЌке у резервоару су легле. Машина Ќе веома покретна са гаснотурбинским мотором.
  Герда Ќе пуцала на совЌетски тенк и певала:
  - єа сам тако див а вучица, никад нисам била у иностранству!
  И смеЌе се, куцкаЌу·и босом ногом по ¤оЌстику.
  Ни црвенокоса Шарлот ниЌе инфериорна.
  Такође супер девоЌка.
  Пуца у себе и голим прстима притиска дугмад ¤оЌстика.
  Дивни ратник.
  Црвенокоса Ќе, пуцаЌу·и, упитала Герду:
  - Шта мислите, хо·е ли хриш·анство бити коначно забра®ено?
  Плавокоси терминатор Ќе одлучно рекао:
  - Мислим да хо·е!
  И оголила лице!
  Ратници су, генерално, одлични у гађа®у. Овде се Герда млатила голим прстима. И цвркутала:
  - Ми АриЌевци не треба да веруЌемо у ЌевреЌску БиблиЌу коЌа проповеда пацифизам.
  Шарлот се сложила са овим:
  - Тако Ќе, ниЌе се уклапало! Ми смо наЌбо и на свету!
  Црвенокоса Ќе поново голим прстима послала смртоносни проЌектил. Срушио совЌетски аутомобил.
  Борбе су изузетно бруталне. Истовремено, совЌетске девоЌке су наЌбо е.
  Овде Ќе Наташа била приморана да прекине. Поново су на потезу фашисти. ТачниЌе, црнци и Арапи. Нацисти регрутуЌу воЌнике у Африци и АзиЌи и бацаЌу их на совЌетске положаЌе. Сви покушаваЌу да сломе броЌке.
  Наташка вешто баци бомбу босом ногом и каже:
  - Величина Ста ина ·е бити вековима!
  ЗоЌа даЌе ред. Баца се и босом ногом на противнике. Нокаутира нацисте и каже:
  - Страх Ќе непознат лепим ратницима!
  Пуца и црвенокоси Августин. И врло прикладно. И док говори:
  - Да, у нашоЌ Ота¤бини и срце живи!
  А и босом ногом баца гранату.
  Светлана, пуцаЌу·и, каже лепотицама:
  - Наплати·емо рачун проклетим нацистима!
  А из ®ега полети граната испа ена голим прстима. Уопште, овде су девоЌке наЌвишег квалитета.
  Наташа, пуцаЌу·и, цвркута:
  -Нека оваЌ рат буде послед®и!
  ЗоЌа Ќе одушев ено додала:
  - Сатана не·е владати.
  Ќула Немци су напредовали дуж Дона и ве· су се приближавали окуци. Борбе су овде биле у пуном Ќеку. И не·ете распоређивати ударну мо· како би требало. Воро®еж Ќе постао споредна тачка за рат. Стварно, шта се бринеш?
  Почело Ќе гранатира®е и почело Ќе да заспи песком и крхотинама. єуришници су летели. Било их Ќе много, и сви су били досадни као муве.
  ДевоЌка Ќе изразила:
  - Гмизавци пузе као досадне муве.
  А она Ќе босом ногом бацила гранату, срушивши ®оме немачки млазни Ќуришник.
  После тога, ЗоЌа Ќе урадила исто. Такође Ќе босом ногом бацила гранату и оборила фашисту.
  Твеетед:
  - єа сам босоноги сан, и Ќедноставно велика лепотица!
  И опет се ратник окренуо.
  Без проблема Ќе ушао и црвенокоси Августин. Она Ќе босом ногом забила ауто гранатом. Разбила га Ќе у комаде. КоЌи се расуо по целоЌ области и рушевинама Воро®ежа.
  А онда Ќош теже...
  А Светлана ·е то узети, и бацити гранату голим прстима. И без проблема ·е уништити све противнике. Тако постаЌе, као у ковчегу - нем и без непотребног антимона.
  Немци су превише изгубили у борбама за Воро®еж и поново су направили паузу.
  Играо се мало. Видео сам Ќедан немачки Ќуришни авион. А она га Ќе узела и босом ногом бацила на ®ега гранату. РазбиЌаЌу·и обЌекат Ќе полетео у високом луку. Слетео Ќе право у немачки аутомобил, раскомадаЌу·и га на комаде. Онда Ќе плавокоси терминатор рекао:
  - єа нисам твоЌа лутка!
  После тога, ратници су се Ќедногласно преврнули на стомак. Б ескаЌу голе потпетице.
  Долази Ќул, борбе и гранатира®е. Гранатама су засули положаЌе руских трупа. И пуцаЌу мо·ним оружЌем. Нацисти напредуЌу у области завоЌа Дона.
  Тамо су ратници и хероЌи. Фрицови се туку и по дискотекама. Посебно лепе девоЌке: Гертруда и Ева. Они лете диск авионом и сабиЌаЌу Русе на небу.
  Наташа Ќе пуцала у небо. Оборила Ќе немачки беспилотни, радио-управ ани апарат "Рама" -7. А она Ќе рекла:
  - Људи ·е бити сре·ни.
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила гранату на немачки Ќуришни авион, коЌи Ќе излетео као пирана месождерка и цвркутао:
  - Сре·а заувек!
  Августин Ќе такође босом ногом лансирао дар смрти и сиктао:
  - СовЌетска влада...
  Светлана Ќе такође бацила запа ени предмет, оборила фашисту и прогунђала:
  - Снага Ќе велика!
  Али онда су Немци отишли... И девоЌке су се мало смириле.
  Наташа Ќе са тужним осмехом приметила:
  - Па, докле може да траЌе оваЌ рат!
  ЗоЌа Ќе одушев ено приметила:
  - Годинама смо Ќачали, али никако нисмо остарели!
  Црвенокоса Августина се закикота, и голим прстима зг®ечи досадну муву:
  - Наравно да не! Не стари! єош увек сам врео као и увек!
  Светлана се закикота и примети:
  - Рат уопште подмлађуЌе девоЌке. Вође долазе и одлазе, али девоЌке остаЌу младе!
  Наташа Ќе одговорила са широким осмехом:
  - Подмладили смо се - Руски богови!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Да, наши богови, словенски богови!
  Ватрени Августин Ќе певао:
  - Живимо на очевоЌ зем и! Ладина деца су дивна деца! И године на ко®у крилатом, РусиЌа у далеким милениЌумима!
  Светлана се закикота и одговори:
  - Са неба ·е звоно ударити - киша ·е п уштати! Трчим у дети®ство - лет®а киша ме прати!
  А Наташа Ќе са одушев е®ем покупила:
  - Иза мене!
  А ратници су п ескали своЌим босим, исклесаним ногама. Они су заиста способни за таква чуда. У мом животу ниЌедна страница ниЌе окренута.
  Овде расте читава генерациЌа ратника. Ве· се боре у редовима Црвене армиЌе, оних коЌи су рођени скоро после почетка рата.
  Ево, на пример, Андреика. Босоноги дечак у шортсу. Тринаест година укупно, али како се бори? Да, на неки начин несре·ни дечак, коЌи ниЌе познавао свет.
  Наташа Ќе позвала АндреЌку. Помиловала Ќе пионирову плаву косу. ПогледаЌ како Ќе преплануо, као чоколада. ДевоЌка Ќе дечаку дала слаткише. Мрко Ќе промрм ао:
  - Слатко Ќе лоше...
  Али он Ќе свеЌедно Ќео храну. Да, врста дечака. Наташа Ќе узела и пружила ЌоЌ руку. Заголицала Ќе пионирову отврднуту, праш®аву ногу. Као одговор, почео Ќе да голица Наташки голи табан. Лепо Ќе кад те додируЌу руке дечака.
  Наташа Ќе приметила:
  - Одрасташ АндреЌа! Ако живиш Ќош пар година, научи·у те.
  Дечак Ќе био изненађен
  -Шта?
  Наташа се закикота.
  - Како водити  убав!
  АндреЌ презриво фркну:
  - Ве· сам видео!
  Наташа одмахну главом.
  - Оно што сте видели Ќе паре®е животи®а. И научи·у те лепо и веома приЌатно!
  1. августа 1947. године девоЌке су пронађене у рововима. Борили су се против Фрица. Прошло Ќе доста времена од почетка Великог ота¤бинског рата. Ево догађаЌа.
  Наташа пуца на нацисте, а босом исклесаном ногом баца бомбу говоре·и:
  - За величину комунистичке зем е!
  Онда Ќе показала зубе.
  ДевоЌке се туку овде, традиционално скоро голе. Обучени само у црвене, уске га·ице, они се боре и махнито заразе остале борце.
  И пуцаЌу. И пуцаЌу веома добро. Као снаЌперисти и ратници наЌвишег свемирског нивоа.
  ЗоЌа такође пуца. Он коси нацисте и цврку·е:
  - О, моЌа домовина и велика породица!
  И баца гранату босом ногом. Дивна девоЌка уопште.
  А коса ЌоЌ Ќе боЌе златног листа.
  ЗоЌу су своЌевремено мучили нацисти. Прво су ме одвели у колибу и свукли до шортса. Почели су да осе·аЌу, да се пе®у рукама на осет ива места. Онда су ме тукли гуменим цревима. Тукли су ме и по грудима, и по боковима, и по бутинама. Следе·е Ќе било наЌпонижаваЌу·е - силова®е гуменом палицом. Али осе·аЌ Ќе тако акутан. Истовремено, уз бол, ЗоЌа Ќе доживела оргазам и завршила. Нацисти су се смеЌали.
  Потом су руком исписану лепотицу поново силовали то агом, а онда су се сами упустили у то... Двадесет пет младих, гладних воЌника прегазило Ќе девоЌку. Нека више не девица, али ипак мушкарац. Ово Ќе и задово ство и бол. Тако интензивне сензациЌе. Поготово ако силована у петоЌ тачки.
  Али барем нису били претучени. Види се да су га нацисти волели да имаЌу на различитим местима. Нису Ќе обесили. Све док Зое на краЌу ниЌе побегла. Пре тога Ќе, иначе, избачена на хладно·у боса и готово гола. Али до овог тренутка ЗоЌа Ќе ве· успела да се навикне на хладно·у. И побегла Ќе само у га·ама. И да Ќе она ратница наЌвишег црвеног акробатика.
  Аурора се такође хероЌски бори. Коси нацисте и пева:
  - Ота¤бина, партиЌа, Комсомол! Следи снажан пораз за Хитлера.
  А и како босом ногом баца гранату.
  Све у вези са девоЌкама Ќе кул и дрско.
  И Светлана ·е такође узети и млатити. И покоси Фрица. И голим прстима подметну·е гранату.
  И урлати у исто време:
  - За ствар борбе комунизма!
  Наташа такође пуца, нокаутира нацисте и сик·е:
  - У име Ота¤бине, свети®а!
  А бомба бачена голим прстима распршуЌе нацисте. А девоЌке су све ведриЌе и све у себи певаЌу од див ег весе а.
  ЗоЌа такође шутира прецизнош·у Робина Худа. Води ватру себи и пева:
  - Волим РусиЌу! Мо·на зем а! Зашто Хитлер ниЌе уништен? Не разумем!
  А и он ·е га голим прстима узети и бацити гранату. И каЌук фашистима.
  Аурора Ќе Ќебала Фрица. Бацила Ќе лимун босом ногом и зацвилила:
  - Али Пасаран! Оштар ударац!
  А Светлана ·е дати ред. Како помести нацисте. Како их све натопити и шкрипати:
  - Слава Свемогу·ем Роду!
  А баци·е и гранату босом ногом.
  И Наташа ·е такође дати ред. Одсеци фашисте. И баци бомбу босом ногом, шкрипе·и:
  - Да, свето име твоЌе!
  И поново се осмех. СЌаЌни бисерни зуби.
  А онда ЗоЌа подлеже. Искрено ·е покрити фашисте. И он ·е шкрипати, бацаЌу·и босом ногом гранату:
  - Ратник, доноси смрт свима!
  И опет ·е га разнети смртоносни рафал!
  А ево и Ауроре као лупанет. И убиЌ. И голим ножним прстима посла·е дар смрти.
  Затим цврку·е:
  - Слава храбрим руским воЌницима! МаЌстори рамена!
  И Светлана ·е такође ударити нацисте. Како их коси, као срп, и одскаче:
  єа сам ратник коЌи не·е бити заборав ен...
  И опет босом ногом, као да Ќури на душмане РусиЌе. И као граната нека лети.
  ДевоЌка се, наравно, много тога се·а. На пример, како Ќе Ќош четрдесет прве године Фриц натерао две босоноге девоЌке да копаЌу рупу на хладно·и. А девоЌке Ќош нису тако прека ене. И наравно, ноге су им прво поцрвенеле, а потом и плаве од хладно·е. И болело Ќе.
  А монструми-фашисти, да би се загреЌали, почели су да туку то агама по петама. ДевоЌчице су изгубиле свест. Након тога, полили су их Ќош пар каца ледене воде. Скоро уморан.
  На сре·у, несре·не девоЌке Ќе покупио исцелите . Изашао их. А чак ни удови нису морали бити ампутирани. ДевоЌке су одрасле и постале партизанке. Осветили су се нацистима.
  Пионир Александар ГригориЌевич имао Ќе ма®е сре·е. Његови нацисти, хватаЌу·и, свукли. И окачен на сталак на хладно·и. И босе ноге пионира биле су стиснуте у блок, а камен тежак центнер Ќе сео. Дечак Ќе пискао испружен на хладно·и. А загреЌали су га и ®егови фашисти, приневши бак у укоченом телу. Ово су чудовишта нациста.
  Дечак Ќе висио три дана и три но·и, а четвртог дана, не могавши да поднесе муче®е, умро.
  ОсваЌачи су се окрутно понашали...
  И комсомолац Света Ќе био разодевен. Послужили сте велику стаклену теглу. Напу®ен водом и изложен мразу. И да сви становници виде како се комсомолац смрзава у леденоЌ води покривеноЌ ледом. Какав Ќе то ужас.
  Светлана пуца на нацисте и шапу·е:
  - Фашизам не·е про·и! Слава РусиЌи!
  Наташа такође пуца. Врло прецизно баца бомбу босом ногом и виче:
  - НемоЌмо лагати под Хитлером!
  ЗоЌа свечаним тоном потврђуЌе:
  - Никада не·емо ле·и!
  И такође отвара ватру.
  А боса нога баца гранату.
  Аурора пуца. Суочава®е са нацистима, и вришта®е.
  - Слава руским боговима!
  И опет баца гранату босом ногом.
  И Светлана шутира веома прецизно. И вришти:
  - У име живота на Зем и!
  И опет босом ногом баца гранату врло прецизно.
  А Фрицови су остали без даха.
  ДевоЌке су одбиле напад нациста, а дошао Ќе следе·и дан: 2. август 1947. године. Лепотице су поново одбиле налет. Мало смо пуцали, па се забав али са мушкарцима.
  Наташка се сетила како Ќе у четрдесет другоЌ години мало лутала путевима рата иза неприЌате ских линиЌа.
  Била Ќе ту босонога девоЌка у ЌедноставноЌ памучноЌ ха ини. Хода®е Ќе било лако и приЌатно. Лето, венац Ќе уплетен у Наташину белу, благо зла·ану косу. Голи табани веома приЌатно боду каменчи·е. Стопала девоЌке су веома отврднута и уопште Ќе не боли. Чак се и фрагменти боца не плаше кукуруза.
  Наташка Ќе отишла себи, као извиђач. Она Ќе веома лепа девоЌка, и то се може искористити за добробит зем е.
  Завести некога, изврнути. Четрдесет друга Ќе, међутим, тешка за РусиЌу. После почетних успеха код Москве, Ле®инграда, на Ќугу, Црвена армиЌа Ќе поново почела да губи.
  СовЌетске трупе су поражене код Харкова и погодиле котао. А нацисти ве· иду у Воро®еж. Наравно, ово не подиже расположе®е. ДевоЌка Ќе, нарочито уЌутру, откинула летак.
  Немци су управо обЌавили заузима®е неосвоЌиве тврђаве Севастопо . А нешто раниЌе известили су о паду у Африци, такође непоколеб иве тврђаве Толбук.
  Ево долази девоЌка боса, гази отврднутим табанима по каменитом путу и размиш а.
  Шта би могло бити следе·е? Хо·е ли фашисти победити? На краЌу краЌева, ®ихова мо· Ќе изузетно велика. Да, расположе®е Ќе покварено. ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - Ста ин живи у мом срцу,
  Да не знамо тугу...
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  ДевоЌка изненада угледа дечака. Светлокосо, лепо дете од десетак година. Витка, наравно, али окретна, у шортсу, и са голим торзом чоколадним од опекотина од сунца.
  Дечак Ќе притрчао Наташи. Зазвиждао Ќе и викнуо:
  - Фашисти лажу! Не брините, ипак ·емо победити!
  ДевоЌка Ќе одлучно одговорила:
  - Наравно, победи·емо! Не може другачиЌе!
  Дечак климну главом и рече:
  - Наташа, знаш, командант те упозорава да не идеш у село Новоселово. Ту су Фрицови поставили заседу.
  ДевоЌка климну главом у знак слага®а.
  - Хвала на упозоре®у. Али ко ·е доставити поруку?
  Дечак Ќе предложио:
  - Дозволи ми. ПровераваЌу све одрасле, чак и жене. Али дете може да се провуче.
  Наташа Ќе извадила цеду у из га·ица и пружила Ќе дечаку, али Ќе истовремено питала:
  - Шта ако те ухвате?
  Дечак Ќе, гледаЌу·и га право у очи, одговорио:
  - єа ·у, као Малчиш-Кибалчиш, издржати муче®е, и умриЌети уздигнуте главе.
  Наташа се осмехнула. А онда Ќе потонула. Сетих се како су нацисти ухватили два пионира од око дванаест година. Дечацима су стргали оде·у и жицом им свезали руке позади и голе и босе терали на велику хладно·у. Онда су их протерали кроз снег, па опет у колибу. Возили су се док се ®ихова прат®а ниЌе смрзла. Пионирима ниЌе било приЌатно, али су издржали. Момци су прилично Ќаки.
  Тада, видевши да мраз не узима пионире, нацисти су почели да спа уЌу децу ватром. И у томе су успели. Када Ќе ¤елат прислонио усиЌано гвожђе на дечакова гола прса, дечак Ќе узвикнуо:
  Живео Ста ин!
  Затим су широке металне траке, црвене од вру·ине, нанете на дечакове голе, очврсле табане. Жена ¤елат Ќе са великим задово ством удисала кроз ноздрве мирис печеног меса. Пионир Ќе опет викнуо:
  - Верите црвене заставе изнад РаЌхстага!
  И показао своЌ Ќезик. Тада су нацисти усиЌаним клештима почупали скротум. Пионир Ќе умро од шока бола.
  Да, фашисти су успоставили нови поредак.
  Поступили су грубо и сурово. А тортура Ќе била стална.
  Наташа поново баца бомбу босом ногом. Расипа Фритз и цврку·е:
  - Нека буде раЌ на зем и! РаЌ комунизма, у коме цвета зем а СовЌета!
  ЗоЌа такође баца гранату голим прстима и цврку·е:
  - И до·и ·е слава на зем у!
  Након тога, девоЌка даЌе врло добро ци ани окрет. Нокаутира противнике. И поново показуЌе зубе.
  А онда Августин запали. Нокаутира нацисте и шкрипи:
  - За Домовину! За Ста ина!
  И опет Ќе босом ногом бацила гранату, распршила нацисте. Снажно победи ратнике.
  Не изневери неприЌате а.
  Светлана такође баца бомбу босом ногом. БоЌи нацисте и шкрипи:
  - Слава нашим руским девоЌкама!
  И како се смеЌу ратници. На краЌу краЌева, оне су такве лепотице да се, у ствари, могу приЌавити на такмиче®е: Госпођа универзум. Њихове груди су тако буЌне и истовремено еластичне. Зато воле да имаЌу секс са мушкарцима. То их заиста узбуђуЌе.
  Нарочито када тела пипаЌу и Ќош увек штипаЌу брадавице.
  Наташа се присетила како Ќу Ќе Ќедном тражила полициЌа. Заиста Ќе класа. Кад ти се човек са длакавом шапом прстима увуче право у материцу. Како дивно узбуд иво и приЌатно.
  Онда их Ќе Наташа све побила. Шта друго радити са полициЌом? Али онаЌ ко Ќу Ќе осетио, и она Ќе силовала, везану за клупу. Тако Ќе кул силовати мушкарце.
  Након тога, Наташа Ќе усиЌаним гвожђем спалила звезду петокраку на челу фашистичког саучесника. Овако треба поступати са нацистима
  ДевоЌке су се омести и почеле да уништаваЌу нацисте.
  Измла·уЌу прешаног Фрица. И одбити такав махнит и паклени напад.
  Наташа Ќе певала, одсецаЌу·и нацисте;
  - ДевоЌке у великоЌ потреби! Где си власник где!
  Да, ве· више од две године Црвена армиЌа нема тенк коЌи Ќе раван нацистима, и ниЌе било ништа бо е. Напротив, нацисти притискаЌу Црвену армиЌу.
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - Нека нам Ќе Ота¤бина на свемирским путевима!
  И босом ногом лансира·е лимун. Таква Ќе хрт девоЌка.
  Августин Ќе пуцао на неприЌате а, сиктао;
  - Ста ин, Ста ин, Ста ин! Хо·емо Ста ина!
  И баци·е гранату босом ногом.
  Светлана, пуцаЌу·и, настав а:
  - Да нас не сломе, дижи господару са Зем е!
  И опет полети граната коЌу Ќе бацила боса нога девоЌке.
  Наташа Ќе покосила неколико редова и рекла:
  - И разбиЌ Адолфа!
  ДевоЌке Ќош увек нису одустале од прилике да победе нацисте. Тре·ег августа 1947. године борбе су биле у пуном Ќеку.
  Истовремено, нацисти су покушали да одсеку од своЌих база совЌетске трупе коЌе нису имале времена да се повуку да е од Дона. У чему су, између осталог, чак и незнатно успели.
  Герда и ®ена посада тенкова, као и увек, су на челу напада.
  ДевоЌке у га·ама и босоноге. ПуцаЌу се и туку.
  ПостоЌе два аутомобила за четири ратника. Компактан и веома удобан, пирамидални.
  Герда, голим ножним прстима, притиска ¤оЌстик и пуца. И погађа прилично добро. Откида®е куполе совЌетског тенка.
  Затим каже:
  - єа сам терминатор са косом боЌе снега!
  И бесно се смеЌе... Трза се као лутка.
  Шарлот такође пуца. Веома прикладно погађа и урла:
  - А велики РаЌх, речено нам Ќе не заносом!
  И босом ногом како се гурати.
  Стигао Ќе 4. август, овога пута наЌтоплиЌи дан лета. Немачки тенкови се боре на окуци Дона. Борбе се воде и у СухумиЌу. Пун крви и униште®а. А лудаци се не могу вратити.
  Шарлот и Герда голе у тенк. На ®има су остале само танке га·ице.
  А девоЌке пуцаЌу, пробиЌаЌу се кроз тридесет четири тенка покушаваЌу·и да се пробиЌу до ®их, коЌи Ќуре као бесни пси. И врло чак и ови пси, рецимо тако кул. И сви су разбиЌени и сецирани.
  єедноставно им се не можеш приближити.
  А ратници су жестоки.
  . ПОГЛАВЉЕ #11
  августа 1955. године. Лепе девоЌке се боре против нациста. Немци притискаЌу Воро®еж. Нацисти покушаваЌу да притисну Русе.
  Наташка пуца, сече у редовима. И баца гранату босом ногом, распршуЌу·и неприЌате а:
  - Све ·е бити супер!
  ЗоЌа се такође  утито окре·е нацистима. Косио Фриц. И бацао лимуне босим ногама.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - То Ќе хипер!
  Овде Ќе такође узела Августина, и бичевала нацисте. И босом ногом бацила Ќе и убоЌиту силу.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  ХаЌде да разбиЌемо Хитлера!
  Онда Ќе Светлана узела и голим прстима бацила смртоносну гранату. ДевоЌке су узеле и рушиле нацисте, цвркутале:
  - То Ќе сЌаЌно!
  Наташа Ќе агресивно приметила:
  Ми смо супер борци!
  И опет Ќе босом ногом бацила гранату. То Ќе веома лепо.
  ЗоЌа Ќе овде урадила одличан посао. Онда га Ќе боса нога, веома лепа девоЌка, бацила и победила нацисте:
  - Би·емо веома кул!
  Онда га Ќе ватрена девоЌка Августина узела и веома лепо извела голим прстима на ногама, распршила нацисте на све стране:
  Све смо ми супердевоЌке!
  Онда Ќе Светлана веома лепа девоЌка, и то таква плавуша, са босим ногама коЌе сиЌаЌу гранатама. А девоЌка Ќе узела и откотр ала Фрица, веома лепу девоЌку.
  ДевоЌка у га·ама. А она Ќе гукала:
  - ДевоЌке су другачиЌе! И веома црвено!
  ДевоЌке су генерално веома кул и увек босе.
  Светлана Ќе, на пример, трчала боса током целог рата. А у четрдесет првоЌ години села се кроз шуму. НиЌе ЌоЌ први пут. У дечЌоЌ, радноЌ колониЌи радила Ќе боса, а до мраза у лаганоЌ затворскоЌ ха ини. КасниЌе Ќе девоЌка чак трчала боса по снегу. Дакле, Августин Ќе био у колониЌи. Тамо су девоЌке могле да раде готово голе на оштром сибирском мразу.
  И то их ниЌе уплашило. И како Ќе добро да девоЌке трче босоноге кроз снежне наносе по снегу. И да Ќе голе пете мраз изгризао. НиЌе тако страшно. Голи табани су прекривени курЌе оком, а девоЌке нису повређене, од ледене коре.
  Тако су кул. Босоноге девоЌке су трчале и радиле са секирама.
  ДевоЌке су урадиле веома добар посао.
  ДевоЌке су биле веома луде. Опет бацаЌу гранате голим прстима.
  И разбиЌен од нациста. Веома кул ратници, морам ре·и.
  ДевоЌке бацаЌу босе ноге на неприЌате а.
  Наташа веома прецизно пуца у нацисте.
  И разбио Ќош Фрица.
  ДевоЌка Ќе веома лепа... И веома боса и лепа Наташа, веома агресивна.
  Али за девоЌку Ќе неопходно уништити оно што Ќе заним иво.
  Овде су Олег Рибаченко и Маргарет МагнитнаЌа почели да се боре.
  Момак и девоЌка сатрли Немце.
  Олег Рибаченко Ќе изгледао као дечак од Ќеданаест година. И разбио нацисте. Или они коЌи личе на фашисте.
  Дечак Ќе бацио босу ногу на Фрица. Слом ен и победио.
  И окренуо се.
  И Маргарита Ќе веома снажно ударила тог помало жмирелог Фрица.
  И разбио Немце. А девоЌка се веома лепо борила.
  И бацила Ќе босу ногу веома лепо. И разбио неприЌате а.
  Маргарита Ќе веома тешко убила Немце.
  Нацисти су врло жустро напредовали.
  Маргарита, веома разбиЌа противника.
  Босе ноге девоЌке су тако лепо сломиле кичму нациста.
  ДевоЌке су тако агресивне.
  И бата он иде за момцима. ДевоЌке у га·ама, и веома лепе. Напали Немце, и то врло ревносно.
  Тресу им се голе груди са рубин брадавицама. А девоЌке се боре под великим притиском. РазбиЌаЌу Немце. И нацистичке трупе попуштаЌу.
  А сада Немци почи®у да узмичу.
  Вероника голим прстима баца гранату. Зг®ечила Ќе воЌнике, и зацвилила:
  - Љубав Ќе живот!
  ВикториЌа Ќе добро ци ала. Одсекла Ќе противнике. И бацила гранату босим ногама.
  А онда Ќе цвркутала:
  - Прослав ена Ќе наша Ота¤бина!
  Овде Ќе єулиЌана веома лепа девоЌка, и генералова жена, док узима и баца гранату и гугу·е:
  - ГениЌални експрес!
  А онда и црвенокоса Ана. ДевоЌка Ќе тако кул и необична. Згужвао сам Фритз, натопио их. И босих ногу полетела Ќе граната. И разбацани противници.
  Затим Ќе цвркутала:
  - Света РусиЌа цара єосифа Ста ина!
  А девоЌка намигуЌе своЌим сафирним очима. И оголио своЌе оч®аке.
  А онда ОлимпиЌада: девоЌка хероЌ босим ногама лансира читаву гомилу граната.
  И раширила се на све стране речна крв са нацистима.
  Уосталом, бата он голоногих девоЌака, у шортсама, пред®ачи у нападу и нокаутира Немце.
  ДевоЌке шутираЌу веома прецизно, али не трпе губитке. Када Ќе девоЌка гола и носи само га·ице, она Ќе практично нера®ива. И изузетно Ќе тешко до·и до ®ега.
  Дакле, Немци не гађаЌу девоЌке, ни гранатом, ни метком, ни фрагментом. Па шта? Борба Ќе борба!
  Вероника пуца у себе. Удара неприЌате а, и баца гранату босом ногом, и цврку·е:
  - Би·е то веома кул игра!
  А ВикториЌа Ќе ратник-заповедник. Док тресе голим грудима, и емитуЌе привид му®е своЌим гримизним брадавицама. А онда боса нога баца гранату.
  РазбиЌа редове противника.
  ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - єа сам супердевоЌка!
  И показуЌе зубе.
  А онда єулиан. Такође девоЌка ретке лепоте. Како победити нацисте. ТачниЌе, не од нациста, ве· од Немаца, коЌи, међутим, ратуЌу са РусиЌом или СССР-ом.
  А на престолу Ќе цар и председаваЌу·и, коЌи Ќе постао цар совЌетске империЌе. И супер Ќе сложити се. И до·и ·е време када ·е СССР умножити многе грбове совЌетских република.
  єулиЌана Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Нека Ќе Ста ин у совЌетскоЌ РусиЌи - светлост!
  Намигнула Ќе своЌим сафирним очима.
  А онда се Ана, црвенокоса звер, бори. И шутира изузетно добро.
  И показавши зубе, каже:
  - Нека буде кра евски раЌ на планети!
  И ОлимпиЌада Ќе лансирала лимун босом ногом. Распршио противнике и зацвилио:
  - Слава Цару и Ота¤бини!
  Хитлерови тенкови су успели да заузму кривину Дона и окренули су се на Ќугозапад, настав аЌу·и да се кре·у дуж реке. Нацистичко напредова®е Ќе било релативно успешно.
  Сама конфигурациЌа фронта им Ќе ишла у прилог и било Ќе тешко пребацити поЌача®е за Црвену армиЌу под немачким бомбама.
  Поред тога, диск авиони Тре·ег раЌха, коЌи су потпуно нера®иви, показали су се као веома ефикасно оружЌе, коЌи су ламинарним млазом набиЌали совЌетске аутомобиле.
  Посебно Ќе био ефикасан због огромне брзине лете·их та®ира. КоЌи би могао да сустигне скоро сваки совЌетски авион.
  Прелепе девоЌке Гертруда и Ева ловиле су совЌетске аутомобиле на таквоЌ дискети.
  Овде су, посебно, два ловца єак-11 напала и буквално их сравнила.
  То су девоЌке, оне не стоЌе по страни.
  Гертруда Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика и цвркутала:
  - Немачки богови су наЌмо·ниЌи на свету!
  Ева Ќе такође контролисала ¤оЌстик голим ножним прстима и, искривши зубе, урлала:
  Потопи·емо све неприЌате е у тоалет!
  ДевоЌка Ќе и да е ствар. Овде сам узео, на пример, пионира. Дечаку Ќе стргла оде·у и жицом Ќе причврстила за Ќасику. Затим Ќе почела да каутеризира тело пионира усиЌаним жарачем на ломачи. Почело Ќе са стомаком, а затим прешло на груди. НиЌе занемарио дечакове округле потпетице.
  Када се жарач охладио, девоЌка га Ќе поново загреЌала, а Гертруда Ќе повра·ала гранчице.
  Онда су се променили, а пионирку Ќе спржио ®ен партнер. Плавокоса терминаторка Гертруда Ќе такође пекла дечаку образе. Укратко, код пионира ниЌе остала ни Ќедна цела трака коже.
  Затим су узели и запалили велику ватру, побиберили дечака, посолили га и почели да Ќеду.
  Месо Ќе сочно, немасно.
  Ева, прождираЌу·и дечака, примети:
  - На таквоЌ храни не·ете добити додатне калориЌе.
  Гертруда се, облизуЌу·и прсте, сложила:
  Да, то Ќе квалитетно месо. Дечак Ќе мршав, жилав, мршав. Ово Ќе лепо за Ќело.
  ДевоЌке су радо Ќеле свог пионира. Пришла су Ќош два Немца. Придружио се гозби. Дословни канибализам. И тако укусно, са зачинима за Ќело дечака.
  єедна од Немица, Фрида, приметила Ќе:
  - Трудницу смо некако скували. А онда су поЌели бебу у материци. Тако Ќе укусно!
  А девоЌке су праснуле у смех. Муче®е и канибализам, то Ќе кул!
  Они Ќедноставно, без икаквих предрасуда, одсеку нешто дечаку и свако одгризу комади·.
  После тога, ратници су пили и вино - помешано са авиЌациЌским алкохолом. єели су сочно месо.
  Затим су ратници мало заиграли. Затим Ќе дошло Ќош неколико лепотица у истим га·ама. Почели су да Ќеду дечака. Пресекли су ®егово мало срце на неколико делова. И они су Ќели.
  Онда су Ќе узели и боси претрчали по уг ев у. Скакали су, скакали. Затим су одЌурили до наЌближег дела. Тамо су напали мушкарце, парили се с ®има као животи®е. И било Ќе сЌаЌно.
  Женке су тако агресивне.
  А сада две девоЌке Ќуре совЌетске авионе. Они набиЌаЌу Ту-4, узрокуЌу·и да су бомбе у ®еговом стомаку експлодирале. И сви не престаЌу да се смеЌу. Дивне девоЌке.
  И како голим прстима притискаЌу дугмад ¤оЌстика. Такве шармантне лепотице. ИмаЌу мо·  ут®е и пламен страсти. А голе девоЌке даЌу повере®е у победу.
  Лоше девоЌке заиста обараЌу совЌетске авионе.
  Гертруда Ќе са осмехом упитала Еву:
  - Мислите ли да Ќе БиблиЌа БожЌа реч?
  ДевоЌка Ќе уз смех одговорила:
  - Не!
  Гертруда Ќе упитала са очигледним изненађе®ем:
  - И зашто?
  Ева Ќе одлучно рекла:
  - Зато што Ќе небо чврсто! Као огледало!
  И девоЌке су се смеЌале. Изгледало Ќе изузетно смешно.
  Гертруда Ќе логично приметила:
  Али ипак, постоЌи Бог!
  Ева се сложила:
  - Ту Ќе Адолф Хитлер и ®егов пророк!
  И опет ратници прасну у смех. Тако су забавни и уопште нису глупи.
  И воле да се боре. Ох, и силова®е мушкараца такође. Ово Ќе ®ихов мото....
  Гертруда, обараЌу·и совЌетски авион, зацвилила Ќе:
  - МоЌа домовина! Поби·у све за тебе!
  Ева са цереком зуба потврди:
  - И Ќа исто!
  И блиста сафирним очима. Ови ратници су кул. И уопште ниЌе глуп.
  Или можда лоше... И веома окрутно. Овде су мучили Ќедну жену од тридесетак и ®еног сина од око дванаест година - чак ни пионира.
  ОбоЌицу су окачили на сталак. И ватра се запалила под босим ногама. Штавише, тако да можете ослободити топлоту, али ·е ваш рођак оти·и у ватру.
  Или ·е се дечаку спржити пете, па девоЌци.
  А жена Ќе повређена и психички и физички. Запа ене су и маЌчине груди.
  Да, били су тешко мучени. ДевоЌке воле ватру.
  На пример, дечаци воле да муче. Чак и потпуно невини.
  Само их запали...
  Или умочен у киселину... Други начин муче®а. Ишичите пионира усиЌаном жицом, а затим га намажите стаЌ®аком. Ово Ќе и болно и понижаваЌу·е.
  Пионири су такође били посути корбитом и кречом. Па, ове ђаволе-терминаторке.
  Ева Ќе ударила у три совЌетска аутомобила и приметила:
  - Ево мучимо  уде... И кул!
  Гертруда, показуЌу·и зубе, рече:
  - Посебно Ќе лепо мучити дечака!
  Ева се сложила:
  - Веома лепо! Али такође Ќе добро мучити девоЌку!
  Ратници су били тако сре·ни овде.
  Гертруда Ќе оборила четири руска авиона и зашкрипала:
  - И би·е нам супер!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  ДевоЌке су уопште тако лепе по изгледу и бесне изнутра. єедно од муче®а коЌе су лепотице користиле Ќе. Овде, на пример, окачите пионира за ноге о плафон и причврстите му ланац на руке. И добиЌаш електричну енергиЌу. Пионир га мора поди·и уз помо· пресе. Да се миши·и не ломе.
  А онда нема дово но снаге и опет биЌе струЌом.
  ДевоЌке су такође волеле када дечаци врте точак. Мало су успорили крета®е, па их туку струЌом. Веома импресивно.
  Ева се запита:
  -Да ли ђаво постоЌи?
  Гертруда Ќе одговорила са осмехом:
  - У сваком случаЌу - ђавола - то смо ми!
  И обоЌица су крали како хо·е. И лица ·е се показати.
  ДевоЌке су морале да одбиЌаЌу летове немачких Ќуришних авиона. Плавокоса ратница Ќе босом ногом бацила гранату. И оборио немачки КСЕ-377. Затим Ќе цвркутала:
  - Тачност имам - немилосрдна!
  ЗоЌа Ќе такође врло прецизно бацила гранату босом ногом и зацвилила:
  - У име Рода! И слава РусиЌи!
  Тада Ќе девоЌка пуцала.
  А онда Ќе и црвенокоси Августин закуцао. Она Ќе изузетно паметна девоЌка. И голим ножним прстима лансирала Ќе лимун. Оборио немачки Ќуришни авион.
  Разбио се у ваздуху након ударца. И пламени остаци почеше да падаЌу на зем у.
  Светлана Ќе такође испалила своЌу базуку. Оборила Ќе брзи, млазни Ќуришни авион Тре·ег РаЌха. И цвркутала:
  - За славу Велике Руске зем е!
  Након тога, босе ноге девоЌке поново су бациле убилачку гранату. И веома тачан.
  Наташа такође ниЌе госпођица. Затресла Ќе голим грудима, б еснула гримизним брадавицама и зацвилила:
  - Величина зем е! Ми смо анђели!
  И лепотица Ќе показала своЌ дуги Ќезик. И тако мобилни!
  ЗоЌа се такође агресивно нацерила и сиктала:
  - НеприЌате  не·е про·и! РусиЌа ·е рушити...
  Голи прсти исклесаних ногу веома прецизно бацаЌу смртоносну и смртоносну гранату.
  А онда Ќе бесни ватрени Августин почео да баца дарове смрти. ДевоЌка великог срца и дугих ногу.
  Граната бачена голом петом лети. А од Ќуришника само ватрени спреЌ.
  А онда Светлана... Баш као боса нога, она ·е се лансирати и зг®ечити Фрица.
  Од авиона су остали само фрагменти, горе®е.
  Герда и Шарлот у усиЌаном резервоару, потпуно голе у шортсу, потукле су се. СовЌетски тенкови су извршили контранапад.
  Герда Ќе пуцала на совЌетски аутомобил и сломила оклоп. Узела Ќе и запевала:
  - єа сам ђаво а ·ерка!
  Шарлот Ќе пробила одбрану Т-54 и додала:
  - Све могу да савладам!
  Немачки топ високог притиска Ќе веома ефикасно оружЌе. Способан Ќе да продре са веома велике уда ености и надмашуЌе совЌетски 100мм на Т-54. Штавише, руска возила не продиру у наЌновиЌи немачки АГ-50 У, ни под коЌим углом. Само супер-тешки ИС могу да изазову проблеме за Фритз. Али чи®еница Ќе да Ќе Исов изузетно мали, а базирана машина Ќе Т-54. И не можете се противити томе.
  Герда притиска дугмад ¤оЌстика голим прстима грациозних ногу. Удара руски ауто из да ине и шкрипи:
  - єа сам кра  таЌ Супермен!
  И ратник показуЌе дугачак, ружичасти Ќезик.
  Шарлот такође пуца. И врло прикладно. И пуца у себе, са бесом великог пантера.
  И такође притиска дугме ¤оЌстика голим прстима.
  И звижди у себи:
  - єа сам велики борац супер класе!
  Да е, Герда ве· пуца. Хладнокрвна плавуша. Иако Ќе и сама жена темпераментна. На пример, разапела Ќе комсомолца на бору. И сама Ќе забиЌала ексере у руке и ноге. Запалила Ќе гола прса, а потом усиЌаним клештима поломила ножне прсте.
  А сад Герда урла:
  - Ми смо бели вукови и не знамо за милост!
  И опет лепотица шутира веома прецизно. И удара неприЌате а. Тако дивна плавуша. Ускоро она то не·е учинити. Опет Ќе руски ауто пробио из да ине. У ста®у да погоди. И двеста милиметара оклопа не·е Ќе зауставити.
  Шарлот такође пуца и шкрипи:
  - єа сам високи кра ! Све ·у вас здробити!
  И голим прстима притиска дугме ¤оЌстика. Црвенокоса ђаволица Ќуче Ќе мучила пионирку. Тукла Ќе дечака гроздовима коприве. Затим сам посипао пликове со у. Затим Ќе извадила упа ач. Црвени пламен предаторски лизао Ќе детету пету. Ево ти црвенокоса! Како Ќе одвратна. Само паклена зверка, коЌа све мучи без имало сажа е®а и слабости!
  Међутим, совЌетске девоЌке одговараЌу нацистима.
  Ратници сами воде ватру. Они су хладнокрвни и прорачунати.
  Наташа Ќе голим прстима бацила гранату. Пла·еници су се распршили на све стране.
  Наташа Ќе просиктала:
  - Код нас се може остварити све немогу·е!
  И ЗоЌа Ќе голим прстима пустила лимун. Распршио нацисте и зацвилио:
  - Да, моЌа Ота¤бина Ќе пресвета!
  И девоЌка Ќе намигнула.
  А онда Ќе ватрена Августина босом ногом подлегла нацистима. Расипа их у различитим и веома уда еним правцима. И цврку·е:
  - єа сам зна®е смрти!
  А Светлана Ќе послала гранату голом петом. Нацисти лете на све стране. ПропадаЌу без икакве наде у и наЌма®и спас. И како су девоЌке грациозне.
  Светлана се окренула и запевала:
  - Ево моЌе нове борбе! И·и ·у са тобом!
  Овде се мо·ни немачки тенк пе®е кроз рушевине. У овом случаЌу, АГ-100. Такво чудовиште ниЌе тако лако пробити. Али руске девоЌке су спремне за такву битку.
  И врло прикладно су тукли из базе. Нациста Ќе имао ковчег, па су га узели и згужвали. Генерално Ќе дивно.
  Наташа Ќе агресивно зарежала:
  - Нека буде раЌ на зем и!
  И опет граната бачена ®еном босом ногом полети. ОваЌ смртоносни дар униште®а.
  А онда ·е га ЗоЌа узети и ударити нацисте. Како их Ќе бацила и смрвила. И веома ратоборна.
  И голим ножним прстима, како закуцати нар. И даЌте нацисте на рогове.
  А Августин се такође зафркава са нацистима. А ®ена гола пета Ќе, као и увек, у послу.
  Распршила Ќе нацисте као бубашвабе по угловима. А она Ќе гукала:
  - єа сам црвенокоса!
  А онда и Светлана, док Ќе узима, и туче нацисте. Сруши се у крваво млевено месо, и шкрипи од див ег беса:
  - єа сам немилосрдна девоЌка!
  ПримирЌе Ќе прекинуто. Битке су поново у пуном Ќеку, а Фрицови иду на Ќуриш на Воро®еж.
  Наташа се окре·е. Граната бачена босом ногом лети. УбиЌа нацисте и растеруЌе противнике.
  Онда заглушно заурла:
  - єа сам плавуша коЌа ·е све уништити!
  ЗоЌа Ќе такође на веома оригиналан начин приметила, косе·и нацисте:
  - И медене плавуше су цоол.
  И граната долети са босе ноге, и сатре све.
  А онда Августин пуца. И веома тачан. Обара нацисте и цврку·е из врха своЌих плу·а:
  - єа сам супер девоЌка.
  И голи прсти на ногама такође врло прикладно бацаЌу гранату.
  Тако Светлана лансира своЌу оде·у. Поцепао Ќе нацисте овом линиЌом. И цвркутала:
  - єа сам знаме®е Свете Ота¤бине!
  И опет се баци лимун босом ногом.
  ДевоЌке се жестоко боре. Боре се као прави хероЌи. Они су пуни непобедивости.
  Наташка се отпушта, а наЌамничку воЌску оловом пуни. И не плаши се ни тенкова ни проЌектила.
  Иако овде лете балистичке боЌеве главе. Да, тако бесан, и очаЌан, способан за све!
  И граната лети са босе ноге. А упоредо са ®им, настаЌе деструкциЌа и униште®е.
  ЗоЌа се такође окре·е. Коси Фрица. Он голи зубе, коЌи су боЌе бисера, и смеЌе се:
  - Имам даму коЌа ради супер!
  А ®ен осмех Ќе Ќедноставно смртоносан.
  А Августин такође уништава неприЌате а. И коси без проблема. И голи прсти лансираЌу нову гранату.
  А девоЌка се смеЌе:
  - Све ·у вас поЌести!
  А онда Светлана очаЌнички пуца. И изузетно Ќе енергичан. Покошени противници. И босом ногом лансирана Ќе врло добро нишана граната, са убоЌитим пу®е®ем.
  ДевоЌка урла:
  - Фашисти змаЌева смрт!
  И опет осмех. Четири девоЌке очигледно никада не·е одустати.
  А на другим местима нацисти ве· нападаЌу.
  Конкретно, Герд и Цхарлотте су остав ени да затворе котао - само двадесет километара.
  А девоЌке се упуцаваЌу... Невероватне су и веома миши·аве. Њихова тела су Ќедноставно врхунски гушт и снага.
  Али душе су црне... Као уга  или Ќош горе.
  Ево, на пример, Герда Ќе узела и смислила ново муче®е. Четири дечака су причврш·ена жицом за челични ши ак и прик учен Ќе генератор. Што се точак брже окре·е, струЌа слаби. И што спориЌе, то Ќаче.
  Насилничко понаша®е у Герди. Момци, обливени зноЌем, трче, гураЌу точак.
  А Немице из коша бацаЌу уга  под босе. Насилно понаша®е код девоЌчица - не говори ништа. И веома окрутно.
  Герда, међутим, и сама воли да трчи на врелом уг у.
  Овде Ќе запуцала на совЌетски тенк, срушила куполу и рекла, месождерно се осмехуЌу·и Шарлоти:
  - Ево моЌе име®аки®е из "Снежне кра ице" велике сикице.
  Шарлот се закикота. Такође Ќе ударила у совЌетски тенк и упитала:
  - И зашто?
  Плавокоси терминатор Ќе одговорио:
  - Тражила Ќе вагон и пар ципела, да би опет кренула да тражи брата КаЌа по свету. Шта Ќе лоше у хода®у боси?
  Шарлот Ќе поново ударила совЌетске тенкове и одговорила:
  - То Ќе у реду! ДевоЌка Ќе ве· била навикла да хода боса и по лаганом европском мразу. Могао Ќе преживети транзициЌу. Ходала Ќе боса по снегу и никад ниЌе киЌала!
  Герда се насмеЌа и примети:
  - Да, и ходала Ќе боса доста дуго, пошто Ќе обишла пола света. Нису ципеле за девоЌку велики луксуз.
  А плавуша се смеЌала. Зими су радили овакве експерименте. Возили су се боси, и готово голи, момак и девоЌка кроз мраз. Првих десет минута и у топлу ку·у. Затим двадесет минута и пет одмора на топлом. И онда пола сата, па сат времена. И тако целу но·.
  ДечиЌа стопала су отечена од хладно·е. Али момци су прилично очврсли, навикли су се на ципеле само по хладном времену.
  А онда су босоноги пионири отерани преко уг а. Иако су дечЌе пете огрубеле, живе су и изгореле као и обично. Шта се следе·е догодило са зароб еницима Герда се ниЌе се·ала. Отишла Ќе да се бори. У сваком случаЌу, ®их четворица нису обули ципеле од четрдесет прве године, када су почели да се боре у пусти®и, у РомеловоЌ воЌсци. Ово су наЌкул девоЌке.
  Овде поново нацисти нападаЌу. ДевоЌке сусре·у нацисте добро усмереним ударцима, нокаутираЌу·и противнике.
  И бацаЌу гранате босим ногама.
  Међутим, ратници су смислили нешто друго. Овде су узели, на пример, и прик учили струЌу. И ударали су нацисте електричним праж®е®има. И самим девоЌкама су се спржиле пете.
  Потпетице девоЌака су тако округле, розе, веома приЌатне за гледа®е и додир.
  Немци и стране дивизиЌе су биле толико уплашене да су се повукле...
  Наташа Ќе, облизуЌу·и усне, приметила:
  - Хвала Богу Сварог!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Ово Ќе заиста велики Бог! Али Исус Ќе такође велики Бог! Дакле, буду·ност Ќе наша!
  И девоЌке су Ќедна другоЌ намигивале.
  Августин Ќе показао зубе и предложио:
  - Хо·емо ли нешто да попиЌемо? На пример, добро вино коЌе се пени од квасца!
  Светлана Ќе одушев ено покупила:
  - То Ќе то! Вино са зачинима! Тако добро сагорева масти!
  Наташа се смеЌала.
  Немамо масти! Ми смо генерално ратници са телима попут ливеног челика!
  ЗоЌа Ќе узвикнула:
  - Онда ·е нам победа сигурно сти·и!
  Августин се сложио са овим сто посто:
  - Сигурно ·емо имати сре·е! Иако рат траЌе ве· петнаест година!
  Наташа Ќе заколутала очима и пискала:
  - То Ќе ужас!
  И девоЌке су се синхроно прекрстиле.
  . ПОГЛАВЉЕ #12
  Хитлерова авиЌациЌа Ќе покушала да бомбардуЌе совЌетске положаЌе. Она их Ќе буквално притискала и уништавала.
  єедна бомба ТА-500 срушила Ќе целу совЌетску фабрику. И то су били разорни ударци.
  На челу такве летелице су: Хелга, Маргарет и Гала.
  И ови ратници голим прстима притискаЌу дугмад ¤оЌстика, ша у·и неприЌате у бомбе смрти. И слама®е совЌетског одбрамбеног потенциЌала.
  ПокушаЌ руских бораца да нападне завршава се неуспехом. Немачки топови од тридесет милиметара лако обараЌу совЌетске авионе.
  И овде се не можете расправ ати против Хитлерове мо·и: нацисти су само терминатори!
  ДевоЌке се смеЌу и се·аЌу се како су мучиле пионира на регалу, и тукле га бод икавом, усиЌаном жицом. И грчио се и цвилио од див ег бола.
  И сви су га тукли, тукли, а онда су се деци пекле округле пете на ломачи.
  Дечак Ќе од болног шока повремено губио свест. Доведен Ќе сам и опет жицом.
  Све док нису били мучени до смрти.
  Таква Ќе триЌада девоЌака пилота Тре·ег раЌха: Хелга, Маргарет и Гала.
  Поново су се попели, као жаба жаба на грчевите нацисте. ДевоЌке Црвене армиЌе дочекале су их снажним ударцима.
  Помели су нацисте прецизним и добро нишаним хицима, а потом и баца®ем граната босих ногу.
  ДевоЌке су се жестоко бориле.
  Али борба Ќе била веома тешка. єедном од пионира Ќе разнесена глава. Али Наташка Ќе по убила дечака у усне и зацвилила:
  - Би·ете у ИриЌи у срцу Рода!
  И опет како босом ногом баца гранату. Немачки тенк се превр·е. А ва ци ЌоЌ се уплашено врте, уз звецка®е и метал.
  Све иде Ќако добро.
  ДевоЌке су изванредни спортисти и ратници. Ако се ве· боре, онда се ништа не може поредити са ®има.
  ЗоЌа такође баци бомбу босом ногом и каже:
  - Бела РусиЌа се не·е сагнути под нацисте!
  Августин такође пуца, говоре·и са помамним бесом:
  - єа сам ратник коЌи се никада не савиЌа! А ни подмукли сатана не·е нагнути свету РусиЌу!
  И ого ени зуби ог®еног ратника блистаЌу као крупни бисери.
  И Светлана такође пуца. Мете нацисте, и показуЌе своЌе не ма®е крупне и агресивне зубе:
  - Не подлегнем фашизму! Слава комунистичкоЌ РусиЌи!
  И све четири девоЌке у хору узвикуЌу:
  - Слава новом поретку руских богова ДемиЌурга!
  И босих ногу баца·е смртоносне набоЌе! И супер Ќе!
  КраЌем августа 1947. ... Немци су коначно успели да повежу своЌе напредуЌу·е пипке и одсеку оне делове Црвене армиЌе коЌи су били западно од Дона.
  СовЌетске трупе су се бориле против нациста, сада у потпуном окруже®у. Али борили су се веома храбро.
  Читав бата он девоЌака одбиЌао Ќе нападе Фрица. Лепи и заоб ени ратници радиЌе су се борили само у га·ама.
  И то им Ќе дало фантастична своЌства и виталност. А какви привлачни ратници кад тресу голе груди. А брадавице на грудима су тако скерлетне и светлуцаве.
  ДевоЌке се боре и одбиЌаЌу налет црне пешадиЌе. У немачкоЌ воЌсци има много Африканаца. Баците их као топовско месо. А има много ИндиЌанаца.
  Иако Немци нису имали времена да заузму ИндиЌу, неке од представника овог народа Британци снабдеваЌу за кла®е. Да их спречи да стекну независност.
  А Немци и да е напредуЌу. Африканци и Арапи су напуштени... Борбе к учаЌу као у нафти под ватром колосалних размера.
  Анђелика Ќе ватрена девоЌка, а командант бата она, баца бомбу босом ногом и виче:
  - Ни корак назад!
  Малвина, девоЌка златне косе, покупи:
  - Не повлачи се и не одустаЌ!
  А и босом ногом баца гранату.
  Тада девоЌка тресе голим грудима.
  Вика и прелепа Оксана, плава терминаторка. И баца лимун голим прстима:
  - Не·емо допустити неприЌате у Ста инград!
  Анђелика, тресе·и Ќе гола, говори пуних груди:
  - Наравно да не·емо!
  И опет полети граната бачена голим прстима. КоЌи разбацуЌе противнике.
  А онда Ќе Акулина пуцала из базе. Такође босонога девоЌка плаве косе.
  И голом петом ша е гранату. Како распршити нацисте на све стране.
  ДевоЌка Ќе говорила:
  - Нека буде светлост и раЌ!
  Оксана се окрену и просикта, косе·и црне борце:
  - Да, РусиЌа Ќе позната!
  И опет Ќе босом ногом бацила гранату. Плавуша ми Ќе на памети. єедном су Ќе нацисти мучили. ДевоЌчиним у ем су премазали босе табане. А у да ини Ќе постав ен мангал. Ватра Ќе скоро дотакла девоЌчицине табане сЌаЌне од у а.
  Оксана Ќе била веома повређена, али Ќе стиснула зубе и издржала. Немци су гађали двадесетак минута. Оставили су пликове на табанима. Ишли су неде у дана, а муче®е се поново наставило.
  Оксану су сваког петка пржили на мангалу, а у понеде ак су Ќе тукли гуменим цревима, а у среду су ЌоЌ пропуштали струЌу кроз тело. Мучили су ме три пута неде но. Штавише, готово без остав а®а трагова на телу.
  ДевоЌка Ќе тако издржала четири месеца, али ништа ниЌе рекла нацистима. Затим Ќе послата у логор смрти. Али на путу, Оксана Ќе успела да побегне.
  Наравно, ®ена мрж®а према нацистима Ќе велика. Каква Ќе тортура кориш·ена против ®е.
  Оксана Ќе босом ногом бацила гранату. Распршила Ќе Арапе на све стране. И сетио сам се.
  Када ватра лиже голе табане, осе·ате се као да сте умочени у к учалу воду. Бол Ќе оштар и дуготраЌан. У е не гори кожу, а топлоту регулишу професионални ¤елати. И боли, много боли.
  Оксана у овом тренутку покушава да замисли нешто апстрактно.
  Као да Ќе принцеза. И била Ќе ухва·ена. И довести до погуб е®а. Наравно, морате ходати боси по снегу. И пете пеку.
  Али принцеза хода уздигнуте главе. Она не одустаЌе и не жели да одустане. Иако има само Ќедну поцепану костриЌет до бокова. И Ќедва покривено тело. И стотине мушкараца и дечака Ќе гледаЌу и чак показуЌу Ќезик.
  Али босонога принцеза ниЌе постиђена. Иде себи, хода поносно напучених груди и чак пева;
  Осликан простор црном суморном светлош·у,
  И изгледа да су се звезде помрачиле у своЌим орбитама!
  Желим  убав, у одговору чуЌем - не,
  Срца за уб ених су разбиЌена у комади·е!
  
  Прекли®ем те, кнеже моЌ, дођи к мени,
  Исплакала сам океане суза од туге!
  Раскините све ланце предрасуда,
  Желим да кажете народу истину!
  
  Љубав Ќе важниЌа од дужности и круна,
  Ако ти треба - изда·у ота¤бину!
  И стави·у своЌу во ену на престо,
  Уосталом, моЌ принц ми Ќе дражи од живота!
  А онда се пе®е дрвеним степеницама до скеле. После хладног, гору·ег снега, ®ене босе ноге дожив аваЌу блаженство од додирива®а храста.
  Огроман ¤елат, у црвеноЌ дуксерици, оштри секиру. Челична оштрица блиста на мразном Ќануарском сунцу. ПросЌак, босонога принцеза, полако се приближава блоку за сече®е.
  Џелат Ќе гледа и у ®еговим очима чита се разочаре®е. Надао се да ·е кат добити богату ха ину и накит принцезе.
  Али сва оде·а, обу·а, накит од Августа су током рациЌе поцепали, ставили их на заЌедничку гомилу.
  Принцеза Ќе тада желела да буде силована. Али сам кра  Ќе желео да покуша. И учини Ќе своЌом конкубином. Али она Ќе тако угризла осваЌача, и тако болно померила колено до препона, да Ќе он задуго изгубио способност да буде мушкарац.
  За ово Ќе принцезу требало погубити. Скоро се била помирила са смр·у, надаЌу·и се да ·е на·и сре·у у другом животу.
  Али Ќош Ќе било рано.
  Гласник Ќе прочитао оптужбу. Ето, шта ниЌе приписано принцези. И вра¤бине, и вра¤бине, и завође®е пажева, и убиства и ратно хушка®е. Тек на самом краЌу ЌоЌ Ќе представ ен покушаЌ на кра а.
  И хладно Ќе овако стоЌе·и полуголи на хладно·и и ветру. И желим да се све то ускоро заврши.
  Међутим, узалуд се надала да ·е ЌоЌ Ќедноставно бити одсечена глава. У пресуди се наводи да ·е принцеза уместо хуманог обезглав ива®а бити подвргнута ЌавноЌ тортури. И мучи·е Ќе док не истекне.
  Два помо·ника ¤елата су скочила до принцезе. Откинули су ЌоЌ костриЌет, оставивши Ќе потпуно голу. После тога су ЌоЌ заврнули руке, повукли Ќе на сталак. Почели су да се дижу више, а босе ноге принцезе биле су приковане за блок. Оштро спустите, увиЌаЌу·и зглобове. А онда су бичеви са свих страна пали на миши·аво тело августа.
  ДевоЌка Ќе Ќаче стиснула зубе.
  Да, Оксана има развиЌену машту. Она то може да замисли.
  И сад босом ногом баца гранату. И разбацуЌе нацисте на све стране, откида им руке и ноге.
  ДевоЌка има колосално убрза®е и обим.
  А уосталом бата он девоЌака голих ногу и голих груди Ќе на врху!
  Они никада не·е одустати и бори·е се као орлови.
  Август Ќе прошао под масовним гранатира®ем нацистичке арти ериЌе. Нацисти су покушали да докраЌче совЌетске Ќединице одсечене иза Дона. И чак развити офанзиву на Таманском полуострву.
  Борбе су беснеле, а црвени ратници се нису повлачили. А ако су Немци напредовали, онда по цену колосалних губитака. Међутим, досадаш®е борбе су се одвиЌале више под диктатом Немаца. Ишли су напред, али полако. Ростов на Дону Ќе пао, а нацисти су пузали према Кавказу. И Турци су покушали да напредуЌу.
  Борбе су биле у пуном Ќеку код єеревана. И ту Ќе Ќедан женски бата он ратовао против ОсманлиЌа.
  ДевоЌке, откриваЌу·и своЌа миши·ава тела, само у га·ама, одражавале су надмо·не снаге Турске.
  Ратник КсениЌа се бори. Скоро потпуно гола. Препланули, голи колена удараЌу о стене. Босом ногом девоЌка баци гранату и убиЌе Турке. Ого уЌе зубе.
  Окрене се, покоси ОсманлиЌе и каже:
  - єа сам ратник коЌи Ќе изнад ваше агресиЌе!
  Кул ратник Владлена такође шутира веома прецизно.
  Лепа девоЌка посеко Турке. И очаЌнички се опиру·и, ратница Ќе узела и босом ногом лансирала лимун.
  Разбила Ќе ОсманлиЌе на поцепане комаде меса.
  Тада Ќе девоЌка викнула:
  - єа сам храбра лепотица!
  КсениЌа такође баца гранату босом ногом. А Турци под саме уши.
  ДевоЌке су генерално одличне ратнице. Тако су бистри и бесни. Миши·и им блистаЌу од напетости.
  Овде Ќе Аленка девоЌка, скоро потпуно гола. Такође голи прсти бацаЌу смртоносни, штетни елемент. Турци су расути на све стране.
  ДевоЌка се цери и смеЌе заглушуЌу·е, показуЌу·и Ќезик:
  - єа сам звезда по имену Сунце!
  А лепотица намигуЌе веома паметним погледом. У ®ему очаЌна лепота и узвишеност мисли.
  КсениЌа такође не спава. Баца гранату босом ногом. И као боце оборене бициклом мртви Турци лете на све стране.
  КсениЌа Ќе ве· капитен по чину.
  Она се се·а како Ќе Суворов разбио ОсманлиЌе. Не обична девоЌка. Да, било Ќе тако да су надмо·не снаге Турске биле поражене.
  Овде опет лети граната бачена босом ногом. И опет Турци гину.
  Османско царство Ќе ипак, након оклева®а, стало на страну Тре·ег раЌха. Па, стотине хи ада Турака Ќе ве· страдало у овом рату. До сада су ОсманлиЌе успеле да заузму само Батуми и опколе єереван. Али тада Ќе Црвена армиЌа успела да деблокира главни град єермениЌе.
  У борбама се совЌетски тенкови углавном боре са британским и америчким тенковима продатим ТурскоЌ на кредит. Па, такође немачки застарео.
  Овде се чак и Т-4 налази.
  Ево КсениЌе, коЌа погодно баца гранату босом ногом и избиЌа такав ауто. Затим Ќе промрм ала:
  - У име совЌетске технологиЌе!
  И Владлена Ќе дала заокрет на Турке. Они су босом ногом бацили гранату и убили ОсманлиЌе.
  ДевоЌке су веома мрзово ни.
  Ево, Варвара пуца на Пантера из базе. ДевоЌка Ќе такође веома лепа и само у га·ицама.
  Веома секси и гласног изгледа.
  Док се таква лепота млати, планине лешева се одЌедном збраЌаЌу. Ево девоЌке.
  Заиста терминатор од терминатора.
  А онда опет голим прстима како притиска и млати. Нацистима Ќе сто пута теже него раниЌе. А девоЌка и да е пуца и млати Турке.
  ОсманлиЌе су одлучиле да се освете за све изгуб ене ратове са РусиЌом. Па ·е бити претучени.
  ДевоЌке се пеку и печу.
  Барбара боса, урла:
  - Нека живи сЌаЌни Ста ин.
  Иако Ќе краЌ августа 1947. у дворишту, а Ста ин Ќе изгубио сре·у више од две године. Да, без сре·е лидера СССР-а, сваки отпор Ќе кренуо наопако. А ратна ватра букти капитално.
  Ево девоЌке МарусиЌе, веома крупне и здраве, светлоплаве косе. Узела га Ќе и босим ногама послала читаву гомилу граната. Оборио америчког Шермана. И цвркутала:
  - Да, за РусиЌу комунизма!
  А ®ена оде·а се састоЌи само од га·ица. Кул девоЌка. Тако жустро.
  А ево Ќош Ќедне девоЌке АнастасиЌе. Такође баца смртоносну гранату, са зашраф еним пакетом експлозива. А Турци добиЌаЌу Ќак ударац у лице.
  АнастасиЌа цврку·е и тресе голим грудима:
  - єа сам ратник светлости!
  КсениЌа босом ногом лансира гранату. Туче Турке, и цврку·е на сав глас:
  - Ми ·емо победити! И никада не одустаЌ!
  Аленка потврђуЌе, такође бацаЌу·и бомбу босом ногом:
  - Не! Никада не·емо одустати!
  И даЌе ред за Турке.
  Владлена покоси ОсманлиЌе и каже:
  - Ми смо на славном путу Суворова!
  И показуЌе своЌ дуги Ќезик!
  Води ватру и Акулина. Дивна плавуша. Како се Турчин уништава. Само се за убиш. Швр а себи и жвр а.
  И махнито намигуЌе.
  Ево Ќе опет боса нога баца гранату. И убица прелети ОсманлиЌе. Не даЌу·и им шансу.
  Анђелика, такође, оваЌ црвенокоси ђаво не одустаЌе. И такође изузетно прикладно обара Турке. И ®ена боса нога ради веома конструктивно. И избиЌа крв као прашину са тепиха.
  А онда у битку улази арти ериЌа великог калибра. И млати на Турке.
  Али девоЌке у га·ама су одличне.
  Николета се такође бори. ДевоЌка Ќе скоро гола. Боса и веома лепа. И он се жестоко бори. И уништи Турке.
  Овде Ќе преврнула "Черчил" коЌи су ОсманлиЌе купиле на кредит. ДевоЌка се смеЌе:
  - єа сам дивна лепотица! Иако увек боси!
  И голом петом ·е бацити гранату.
  А након тога, девоЌка ·е поново бацити смртоносну гранату, див у и ђаволску мо·. И удара Ќако Ќако. А онда Ќе девоЌка испалила гранату из пра·ке.
  Оборила Ќе неприЌате а и гракнула:
  -Слава великом комунизму...
  А сада су Турци на измаку. Не могу да заузму єереван, а прилазе су затрпали лешевима.
  На самом краЌу августа месеца 1947. године. Вру·е девоЌке и глупи... Немци су привремено обуставили офанзиву. Црвена армиЌа такође ниЌе же на борбе. У шестоЌ години Великог ота¤бинског рата, потребне су нам паузе између неприЌате става да дођемо до даха и формирамо нове снаге.
  Све време, чак ни Немци, са испорученом  удством и савезницима у Африци, Европи и на Блиском истоку, не·е имати дово но да напредуЌу.
  А Наташа Ќе узела и мало се попишкила. И урадила Ќе то, наравно, голим ножним прстима.
  На пример, о Герди, Ќош увек Ќе заним иво ...
  Мала Герда Ќе отишла да тражи свог брата по имену Каи. Али ниЌе знала где Ќе он. И окренуо се не на север, ве· на Ќуг. А онда се покаЌала што Ќе обула потпуно нове црвене ципеле. После пар сати тр али су ЌоЌ ноге. Тада Ќе Герда изула своЌе скупе ципеле, сломила штапи· и окачила ципеле на куку.
  Време Ќе било проле·но, топло, са задово ством можете ходати боси. НиЌе баш богата девоЌка, а лети Ќе често трчала боса. Истина, после зиме су ЌоЌ табани постаЌали све мекши и мекши.
  Убрзо, шетаЌу·и путем, девоЌка Ќе почела да осе·а нелагодност од ситног ш унка и песка. И да буде мекше, окренуо сам се на траву. Тамо Ќе било лакше. Али после неколико сати табани су ве· зуЌали.
  И што Ќе наЌважниЌе, желео сам да Ќедем. А девоЌка у ¤епу има само неколико ситних гроша.
  Ипак, у наЌближем селу, Герда Ќе себи купила векну хлеба, записала свежом водом из бунара и заспала право у пласту сена.
  Сутрадан су Ќе сврбили изгребани, голи табани. Хтео сам да Ќедем. ДевоЌка Ќе отишла к себи, осе·аЌу·и како ЌоЌ се тело загрева након прохладне но·и. Ноге су мало бо еле.
  Герда Ќе неко време ишла путем, али су Ќе табани, коЌи Ќош нису стигли да отврдну, поново почели болно да сврбе, а затим и да светле. ДевоЌка Ќе отишла у траву. Али овде се иде спориЌе и ниЌе превише приЌатно за пробушене ноге.
  ДевоЌка Ќе с муком стигла до потока. Ту сам спустио оборене ноге и охладио их. Размиш ао сам о томе да носим ципеле. Али штета Ќе оборити такву новину. Стварно Ќе желела да их покаже КаиЌу. Да се дивим ®еговим новим ципелама.
  Тада Ќе девоЌка поново почела да хода. ОчаЌнички сам желео да Ќедем.
  Некако Ќе Герда стигла до села и купила Ќош хлеба. Али бакарних новчи·а Ќе понестаЌало.
  И девоЌка Ќе помислила. Где добити новац за храну. Понуђено ЌоЌ Ќе да прода скупе мароко ципеле, али Ќе Герда то одлучно одбила. Она ·е се у ®има поЌавити КаиЌу. До тада, можете ли зарадити новац?
  Герда се у следе·ем селу понудила да цепа дрва. Дали су ЌоЌ секиру. ДевоЌка Ќе мало сецкала, али Ќе била толико исцрп ена да Ќе после Ќела одмах заспала.
  Тада Ќе Герди понуђено да узме гуске. Али због тога Ќе девоЌка изгубила цео дан.
  На краЌу Ќе одлучила да само моли. Међутим, се аци су одмах приметили ®ене црвене ципеле. Као, Ќасно Ќе одмах да ниЌе просЌаки®а, пошто она тако нешто носи.
  На краЌу Ќе Герда одлучила да прода ципеле. Међутим, за то Ќе морала да уђе у град. ДевоЌчици су ноге брзо отврднуле, и било Ќе готово безболно ходати стазом.
  У реду, Герда Ќе одлучила да и без ципела може бити поже на за КаиЌа.
  Продато трговцу, добивши неколико сребр®ака. Купио сам себи платнену торбу и кренуо као просЌак путевима Европе. Морамо на·и брата. А девоЌка, чувши да на Ќугу обично продаЌу момке у ропство, поЌури тамо.
  Истина, девоЌка Ќе била лоше ориЌентисана и дуго Ќе лутала Немачком. Док не дође Ќесен. Добро, босе ноге девоЌке су биле отврднуте, као копита ко®а, међутим, жу еви су сврбили. Али сваким даном Ќе било све хладниЌе.
  А спава®е на отвореном Ќе неприЌатно. Но·у се чак и Гердина ха ина смрзла и она Ќу Ќе с муком поцепала. Треба нешто учинити. Ве· Ќе почео да пада снег. У лаганоЌ ха ини, девоЌка се смрзава до костиЌу, а ®ене голе прека ене ноге разбиЌаЌу кору леда.
  Герда Ќе, да не би заспала и не пробудила се Ќедне лепе но·и, на Ќугу Немачке остала да презими у ЌедноЌ ку·и да служи у шаци. За ово Ќе морала да ради, чисти ку·у, музе краву и Ќош много тога. Али девоЌку су нахранили и дали ЌоЌ поцепани капут и дрвене ципеле.
  Када Ќе дошло проле·е и снег Ќе почео да се топи. ДевоЌка Ќе са задово ством одбацила блокове тешког рада и поново отишла на Ќуг. НиЌе ЌоЌ ништа пла·ено, а Герда Ќе морала да Ќеде милости®у. Поред тога, девоЌка Ќе и да е добро певала. Ха ина ЌоЌ Ќе била потпуно излизана, а босе ноге напа ене и прекривене кором. ДевоЌка Ќе коначно дошла на Балкан. Прошао Мађарску, и ушао у Турску.
  ПросЌак заморашка се преселио у Истанбул. Од Турака се крила по шумама, а крила од хриш·ана.
  Међутим, ве· на путу до саме престонице, плавокоса девоЌка Ќе ухва·ена. А пошто Ќе, по стандардима муслимана, ве· могла да буде удата, онда Ќе Герда опрана, обучена и продата као девица на аукциЌи. ДевоЌка са прелепом белом, ковр¤авом косом Ќе вредна роба. Отишла Ќе код стариЌег емира. И мора се догодити да се оваЌ емир, непосредно после куповине, тако озби но разболео да ниЌе могао да испуни своЌу брачну дужност.
  ДевоЌка Ќе живела у харему. Задово аваЌу·е, као у златном кавезу, али досадно. Истина научена турски и арапски.
  Открио ислам. Нова религиЌа Ќе у целини била Ќедноставна, готово разум ива. НиЌе Ќасно да ли ·е након смрти добити харем мушкараца? И да ли ·е ЌоЌ се свидети?
  ДевоЌка Ќе постепено постала девоЌка, и фантастично лепа, а емир Ќе умро након дуге болести.
  А сада Ќе Герда поново став ена на продаЌу. Скину се голи пред стотинама похотних мушкараца и продаЌу их у султанов харем. Герда постепено стиче утицаЌ тамо и постаЌе султанова жена. Али Отоманско царство Ќе ве· у опада®у. ИзбиЌа рат са РусиЌом коЌи прети да оконча турску контролу над Кримом и Црним морем.
  Након што су нацисти поражени на источном Кубану, совЌетске трупе су опсадиле Краснодар. На Ќугу су се борбе развиЌале Ќош успешниЌе. Неколико градова у околини заузето Ќе у покрету. И такође Ќе одбио Сухуми снажним ударцем ГрузиЌе.
  Немци су се увалили. Руски тенкови Т-54 и ИС-7 показали су се ефикасним у офанзиви. Немачка Ќе такође поражена код Париза. И то Ќе одбиЌено.
  Хитлер Ќе пао у очаЌ. Руске трупе су се кретале у правцу Црног мора, ве· су се приближавале Краснодару. И разбио неприЌате а. Румунске Ќединице су се предавале у пуковима, и то врло често уз ударце буб®а.
  Постало Ќе Ќасно да се фронт не може тако лако одржати. А онда Ќе ИталиЌа почела да предаЌе нови фронт коЌи Ќе Црвена армиЌа отворила против Немаца. И почео да напредуЌе на Ќугу.
  Укратко, показало се смртоносним и смртоносним за Фрице.
  Бата он девоЌака Ќе напредовао ка Црном мору.
  Ратници су босим ногама бацали гранате. И покосили су Немце митра езима.
  Овде, у овоЌ области карте, рат Ќе вођен много успешниЌе него у стварноЌ историЌи. Сеоско рачва®е Ќе ве· заузето. Немци беже. Руска Црвена армиЌа има велику надмо· у овоЌ области у пешадиЌи и ко®ици. Немци, генерално, немаЌу ништа против лаких руских тенкова.
  И совЌетски генерали, уверени у победу, и расположе®е народа, рецимо тако - маЌор.
  Вероника босом ногом баца гранату. РазбацуЌе Немце и шкрипи:
  - Нека РусиЌа буде изнад свих!
  ВикториЌа такође шутира. Баца гранату босом ногом и шкрипи на врх плу·а:
  - Нека буду·и свет буде наш!
  Да е, ве· прелепа девоЌка єулиана пуца у себе без икакве церемониЌе.
  А и босом ногом баца гранату. А Фрицови су били веома раштркани.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - єа сам биЌесна тигрица!
  А онда и Ана, као да пуца. И босом ногом испали·е гранату врло искоса, разбиЌаЌу·и КаЌзерове Ќединице као стакло.
  и каже:
  - ПсихологиЌа победе! ДемократиЌа судбине!
  А онда ·е МатрЌона лансирати читаву кутиЌу експлозива. И како ·е ди·и у ваздух КаЌзерове воЌнике. И урлати:
  - За РусиЌу у свемирским висинама!
  єош две лепе девоЌке се возе на лаком тенку "Куна" -2. Добар ауто са два митра еза. Оклоп ниЌе превише дебео, али држи митра езе. Облик Ќе аеродинамичан. ДевоЌке Олга и Же®а су смештене унутра, зава ене и шкрабаЌу·и у себи о Немцима.
  НиЌе лош аутомобил - брзина од сто двадесет километара на сат. Одлична пропусност. И гусеница.
  ДевоЌке пуне немачке воЌнике оловом и певаЌу;
  Ти си, оче, светао месец дана,
  Да не сиЌаш исто
  НиЌе исто, ниЌе исто
  Све се криЌе иза облака
  Покривен си прете·им облаком!
  Као што смо имали у СветоЌ РусиЌи.
  У светоЌ РусиЌи, у каменоЌ Москви.
  Крем  Ќе био у славном граду,
  Близу Ивана, код Великог,
  У катедрали Ќе била у Архангелску,
  Као што Ќе прави хор имао:
  Млади стрелац стоЌи на сату,
  СтоЌе·и на сату, моле·и се Богу,
  Он плаче док река тече
  Плаче - потоци суза теку,
  Туче бердиш дршком,
  Бердиш са осовином на влажноЌ зем и:
  "Ти си гоЌ, мати зем а влажна,
  Шириш се на све стране
  Ти отвори, табло за ковчеге,
  Окрени се, златни дамаст!
  Устани, устани, Царе православни,
  православни цар АлексеЌ МихаЌловичу!
  ПогледаЌ своЌу породицу
  СветоЌ РусиЌи, маЌци Москви,
  Москва-маЌка, сироче!"
  ДевоЌке певаЌу у себи и ломе Немце. ХодаЌу преко лешева и остав аЌу крвави траг са гусеницама. Ево девоЌака. Такође у резервоару су скоро голи, у истим шортсама и боси. Али веома лепе девоЌке.
  А Немци трпе огромне губитке од ®ихове ватре. Митра ези су тешки и брзо пуцаЌу·и. А девоЌке су веома паметне. Царска воЌска Ќе била добро опрем ена.
  Ту су и ЌевреЌски научници коЌи раде за РусиЌу. Ево наЌмо·ниЌег бомбардера Илиа Мурометс-7 на свету у то време коЌи лети да бомбардуЌе Немце. Први авион на свету са дванаест мотора. Осамнаест митра еза и двадесет две тоне бомби. Ево кола.
  За сада само у Ќедном примерку.
  И такође у посади девоЌке. И готово гола, у Ќедном купа·ем костиму. Веома Ќе лепо и секси.
  . ПОГЛАВЉЕ #13
  Командант ратничке посаде бомбардера И а Мурометс-7, Валентина. Веома лепа и закрив ена плавуша. Неопходно Ќе да аутомобил успори и покриЌе немачки бункер прецизним баца®ем бомбе.
  Хитлерови воЌници су Ќаки и дисциплиновани. ПуцаЌу на совЌетско и руско чудовиште. Али ратници удараЌу као одговор. Осам митра еза буквално помету немачку пешадиЌу. Поцепани воЌници немачке воЌске падаЌу.
  Воде·и ватру, златокоса Лада се месождерки цери. ДевоЌка Ќе чак скинула груд®ак да се бо е концентрише. И тресе голим грудима. Само велика лепотица. Толико милости и прецизности у ®ему. Сама Лада Ќе мршава, али жилава, а струк Ќе танак, као оса.
  Галина такође пуца из митра еза на Немце. Такође девоЌка, и лепа и облина. Босим ногама притиска окидаче. А лице Ќе тако лепо. НиЌе ратник, ве· само супер девоЌка.
  Галина каже, цере·и се:
  - У славу оца цара єосифа Висарионовича!
  Агресивна и прелепа, са златном косом, Лада потврђуЌе:
  - Пометемо єуду метлицом!
  Валентина босом ногом притиска педалу. Бомба од тоне пада на немачки бункер. Ово Ќе смртоносна мо·. "И а Мурометс", убрзава тако да га фрагменти не додируЌу. Бункер експлодира, подижу·и стуб дима.
  ДевоЌке углас узвикуЌу:
  - Хит! Дали су Фрица!
  И п ускати од одушев е®а босим ногама. Да, то су девоЌке коЌе су у ста®у да победе Немце. Они се боре са®аЌу·и о свету у коме  уди никада не·е убиЌати  уде. На пример, ако совЌетско царство єосифа Ста ина освоЌи цео свет. Али РусиЌа, тачниЌе СССР, Ќе Ќединствена целина коЌа може да постане вечна империЌа! єер династиЌа єосифа Ста ина може да влада вековима. А после свргава®а цара НиколаЌа ИИ, коначно, РусиЌа Ќе добила стабилност и сви су коначно прихватили легитимитет династиЌе.
  А сада, цар и председник ГКО єосиф Ста ин, коЌи Ќе победио опозициЌу, ломи кичму Немцима.
  єедан од снажних потеза цара Ста ина Ќе привлаче®е жена у воЌску. А Руски®а Ќе наЌстрашниЌи ратник на свету! Зар не!?
  Овде, на пример, на борцу Сокол, Ќури пилот Алиса. Тако лепа девоЌка, плавуша са мало црвене у коси. Витка девоЌка, скоро гола.
  Босоного притиска педалу, и маневрира. А онда пуца у себе. Обара немачки ауто из митра еза великог калибра. Натера Ќе да гори и каже:
  - Рођен сам за царску службу! ДевоЌка Ќе сасвим кул, и са плавом крв у, хусари!
  И убрзава брзину "Сокола". Можда су руски, совЌетски авиони, чак и ако не млазни, на неки начин наЌбо и на свету.
  А ве· на фронту поЌавио се тежи и напредниЌи тенк коЌи Ќе створио унук великог Менде еЌева. Машина са два брзометна топа и десет митра еза. И девоЌке такође управ аЌу таквим колосом.
  И долази руски тенк, уништава Немце. Штавише, са снажним дизел мотором, прилично проходним и окретним.
  ДевоЌке у резервоару певаЌу;
  Богом уб ена РусиЌа наша,
  Великодушна просперитетна зем а...
  Па монарси су лепши, лепши -
  Оче цару Ста ину-раЌ!
  А гусенице тенкова сламаЌу немачке воЌнике. Буквално црева ве· пузе и из гусеница теку потоци крви.
  Командир тенка ТатЌана КрупскаЌа каже:
  - Да, победи·емо за РусиЌу!
  ДевоЌка Ќе, иначе, из кнежевске породице, али се бори сама у га·ама. Али тако слатка. Има велику унутраш®у снагу.
  ДевоЌка босом ногом притисне педалу и каже, показуЌу·и зубе и смеЌу·и се.
  - Ти си наЌве·и цар єосиф Ста ин!
  А ратници су сигурни да ·е на таквом тенку сти·и до Берлина. А самопоузда®е свих ратника и ратника Ќача.
  Наташа, обузета ентузиЌазмом, почела Ќе да компонуЌе и пева. Остале девоЌке су навиЌале;
  Да се света РусиЌа бори са нашом судбином,
  Ми смо девоЌке са огромним срцима...
  Фашиста совЌетске зем е Ќе желео
  Али са Родом смо увек уЌеди®ени борци!
  
  Нека Ќе наша РусиЌа у вечноЌ слави,
  Хорде Џингис-кана не·е нас освоЌити...
  Борите се за ота¤бину и не боЌ се,
  Сломи·емо сваког неверника!
  
  СавиЌамо насилне фашисте у рог,
  ВеруЌте, нико не·е победити РусиЌу...
  На краЌу краЌева, Исус Свевиш®и Бог Ќе са нама,
  И не носите Фриц глупости!
  
  Сви знаЌу да нам Ќе ота¤бина дата,
  За бесне победе без познава®а мрака...
  Страшни сатана Ќе показао зубе,
  Кошу а натоп ена крв у!
  
  За комсомолца не постоЌи реч кукавица,
  За девоЌке бариЌере нису значаЌне...
  Бели бог ·е нам помо·и Исусе,
  Бесмртност ·е бити наЌве·а награда!
  
  Борили смо се веома храбро код Москве,
  Иако Немци користе невероватну силу ...
  Борио се полуголи боси
  И веруЌем да ·е победа сигурно чекати!
  
  Величина руских ратника живи,
  И никада не·е попустити нацистима...
  Пусти·емо Фрица бесно у потрош®у,
  Шта се ниЌе подигло веома пр ави талог!
  
  Да, Хитлер, ти си лукав и лукав,
  Може чак и да преузме пола света...
  Али Ста ин Ќе такође храбар орао,
  Не правите себи идола!
  Нема комсомолаца, знаЌте да се не повлачите,
  Не плаше се чак ни мраза ...
  И Фриц ·е се ускоро претворити у игру,
  Уосталом, Руси су увек умели да се боре!
  
  РусиЌа Ќе домовина  убави,
  И направи·е поклон комунизма...
  Нема потребе да градите реЌтинг на крви
  Са осмехом бесрамног реваншизма!
  
  Да, Фирер жели да нас ухвати за грло,
  И нагни РусиЌу по целоЌ скели...
  Али ми се жестоко боримо за пет
  Уосталом, Ста ин Ќе са нама са огртачем и капом!
  
  Он Ќе велики ратник, сви знаЌу
  А комсомолци ·е увек бити боси...
  И помери·емо Хитлера у браду,
  Наше плетенице горе од Ќарке вру·ине!
  
  Ратници су наша судбина,
  Сломи·емо огромног Пантера...
  Иако Ќе Адолф створио зао хаос,
  Указа·емо му норму и меру!
  
  Нема Ста ина интелигентниЌег и Ќачег,
  Он Ќе вођа зем е великог дива...
  А ти си Ќаче победила Фрица, девоЌко
  Уосталом, увек смо уЌеди®ени у биткама!
  
  За достигну·а градимо читав низ,
  Устремивши се у звезде као птица брзокрила...
  И би·е гласан резултат,
  Такве девоЌке, поносни орлови!
  Август 1947. ближио се краЌу. Но·и су постаЌале све дуже, а дани кра·и. ДевоЌке с времена на време одбиЌаЌу нападе нациста. Велики ота¤бински рат траЌе толико година. То Ќе само ужасан и тежак тест. Што се не може ни са чим упоредити. Веома напорно ради петнаест или шеснаест сати дневно, а Ќеде на картици, гладан Ќе на ивици исцрп ености.
  Наравно, у активноЌ воЌсци Ќе много бо е него у позадини. А девоЌке могу мало да пишкиЌу док Ќе кратко затишЌе.
  Наташа босом ногом изнела, сама саставила:
  Руске трупе су стигле до Одре. Царска воЌска НиколаЌа ИИ ве· Ќе извоЌевала многе победе. Заузети су многи градови Аустроугарске, битке су вођене у Будимпешти. Где су Ќош Мађари пружали отпор. Пали Пшемисл, Лавов, Краков, Братислава и низ других насе а.
  Немци су претрпели велике губитке и повукли се. АустриЌанци су предали читаве пукове, па чак и дивизиЌе. И са заставама подигнутим под оркестрима. Рат Ќе текао, као у баЌци - приЌатно уз мало крвопроли·а и на туђим териториЌама.
  Иако Ќе обично РусиЌа ретко када имала толико сре·е током осваЌа®а. И скоро сви ратови и победе су Руси давани великим крвопроли·ем.
  Можда Ќе Олега назван Пророком зато што Ќе могао да без крви натера ВизантиЌу да се преда?!
  У сваком случаЌу, НиколаЌ ИИ Ќе претендовао на улогу НаЌве·ег.
  ДевоЌке су изашле на Одру. єесен Ќе ве· стигла. Златни теписи од лиш·а.
  Ратници су газили по ·илимима. И заронио у воду.
  Вероника Ќе, прскаЌу·и се у реци, упитала ВикториЌу:
  - Мислите ли да ·е цар после рата дати зем у се ацима?
  Командантска девоЌка одмахну главом.
  Зашто Ќе се ацима потребна зем а?
  Вероника се закикота и примети:
  Да, они то не могу сами да поднесу. Али постоЌе Ќаки пословни руководиоци коЌи би могли да повуку.
  ВикториЌа Ќе оштро одговорила:
  - Овде ·е продати зем у на кредит. Можда ·е тако бити бо е.
  єулиЌана се окренула у води и приметила:
  - НаЌвероватниЌе Ќе за зем опоседнике бо е да имаЌу зем у. Они могу да воде велике фарме и користе тракторе. Приватна, велика производ®а Ќе наЌефикасниЌа!
  Вероника Ќе нево ко пристала:
  - Можда. Али ово ствара додатну вредност!
  єулиЌана се закикота и примети:
  - Али ефикасност Ќе велика!
  ВикториЌа, коЌа Ќе имала чин пуковника, уз осмех Ќе приметила:
  - Подстиче развоЌ. А шта вреди давати зем у се аку, па и пиЌанцу. То Ќе зем опоседник коЌи храни пола света руским хлебом! Наша зем а Ќе веома богата!
  Вероника се сложила са овим:
  - Да, РусиЌа Ќе богата и живот Ќе све бо и! На пример, моЌ брат ради у фабрици Путилов као предрадник. И има плату од три стотине руба а, не рачунаЌу·и бонусе.
  ВикториЌа се преврнула и задив ена ударила босом ногом о воду и загризла:
  - Тако пише! РусиЌа се диже! А ускоро ·е постати Ќош Ќачи!
  ДевоЌке су пливале у Одри, и водиле необавезне разговоре. Ана Ќе питала девоЌке:
  Шта мислите шта нас чека после смрти?
  єулиЌана се насмешила и одговорила:
  - Атеисти кажу - непостоЌа®е. А религиЌа учи - душа ·е оти·и Богу, а Он ·е одлучити где ·е у раЌ или у пакао.
  Вероника Ќе упитала єулиЌану:
  - Мислите ли да постоЌи Бог?
  ДевоЌка босом ногом п уснула по води, подигла талас и одговорила:
  - Искрено, не знам. ПостоЌе аргументи и за и против Бога. - девоЌка Ќе поново прскала и приметила. - Наравно, на ово пита®е нема одговора, али можете изнети разне аргументе.
  ВикториЌа се сложила са овим:
  - Свакако веома различито. И шта има да се прича. єа лично мислим да пошто ми побеђуЌемо, онда Бог, наравно, постоЌи! Али било Ќе тренутака када смо се нашли под монголско-татарима. И онда се постав а пита®е - где Ќе био Свевиш®и Бог?
  єулиЌана Ќе уз невини осмех приметила:
  - Али има нешто много горе од монголско-татарског Ќарма!
  ВикториЌа Ќе била изненађена
  - Шта Ќе горе од монголско-татарског Ќарма?
  єулиана Ќе заправо изЌавила:
  - Старост! Шта може бити горе од старости!?
  ВикториЌа се сложила:
  - Да, би·е стварно лоше!
  ДевоЌке су ·утале. Било им Ќе некако неприЌатно да причаЌу о томе. ДевоЌке су Ќе узеле и искочиле из хладне воде. Потрчали су себи, б ескаЌу·и укруг, голих пета.
  МарусиЌа Ќе трчала са ®има и питала се са осмехом:
  - Али питам се, зашто нам треба старост? Мора се ре·и нехумано!
  ВикториЌа се спремно сложила са овим:
  - Заиста нехумано! НаЌбо е Ќе бити вечно млад и здрав!
  ДевоЌке су биле веселе и забавне, вртеле су се у салту.
  Вероника са осмехом и, цере·и се, предложи:
  - Да, наша воЌска Ќе Ќака девоЌке! И би·емо у одличноЌ форми!
  А девоЌка Ќе намигнула другарицама. Сви су праснули у смех од осмеха, харпиЌе.
  єулиана Ќе предложила:
  - Нађимо живу воду и постанимо заиста бесмртни! Би·е веома кул!
  ДевоЌке су се цериле и намигивале Ќедна другоЌ.
  ВикториЌа Ќе тада предложила, показуЌу·и зубе, приметивши:
  - Да, било би лепо на·и начин да не остаримо. Како би то било добро и лепо!
  ДевоЌка Ќе замислила свет са неким лепотицама и млади·има. Можда и бо е без браде, па да лица буду лепша и слађа.
  Вероника одговори са уздахом:
  - Да, ово Ќе нешто наЌлепше што може бити на свету! Желимо вечну младост и светлост.
  А девоЌка се смеЌала, откриваЌу·и своЌе бисерне зубе.
  ВикториЌа Ќе скочила и предложила:
  ХаЌде да заиста окончамо старост! Ово Ќе генерално неприхват иво! Људско тело не треба да стари!
  Вероника Ќе, цере·и се и скачу·и, певала:
  - Господине пуковниче, него да остариш! НиЌе бо е гинути за РусиЌу! Ради храбрости и части - не шалим се! Он Ќе одговорио - да сам црвен? Не желим!
  ДевоЌке су се Ќош Ќаче смеЌале. Веома Ќе лепо.
  єулиЌана Ќе кроз смех предложила:
  - И да подмладимо све старице! Па да све блиста као сунце!
  ВикториЌа се сложила, скочивши више:
  - За ота¤бину и Николу Великог!
  Ана, оваЌ црвенокоси ратник, проговори:
  - Али свеЌедно монахи®е, упркос молитвама, не постаЌу млађе. Иако имаЌу свети дух. Па почнеш да размиш аш, где Ќе БожЌа правда?
  ВикториЌа Ќе дубоко удахнула и одговорила:
  - єаук стоЌи по целоЌ зем и ... Где си власник, где?
  Вероника Ќе са бесом певала:
  Има много сЌаЌних  уди
  ЧиЌа дела живе вековима....
  Има много птица бистрих лица,
  Шта се зову бесмртници!
  
  И Ќунаци у еповима,
  Они су одмах поразили хорду ...
  РусиЌа ·е родити велику силу,
  Басурман у битци ·е растргати!
  
  Али Ќедан двоглави орао,
  Цар влада славни НиколаЌ...
  Он блиста под небом,
  Молите се за ®ега, само напред!
  
  цар целе РусиЌе
  Шта Ќе подигло такву зем у...
  Права мисиЌа
  За напредак и старину!
  
  Победио єапанце у биткама
  Немци су одмах поражени...
  Глас девоЌака Ќе звучан,
  НиколаЌ Господе наш!
  
  И наш кра  не·е попустити у борби,
  У изград®и великог гиганта...
  Он Ќако биЌе противнике,
  И испоставило се да Ќе то бесно поравна®е!
  Прелепу песму девоЌке су сложно покупиле. Они су тако дивни и пуни певачи. ИмаЌу тако лепу песму.
  Да, невероватне девоЌке.
  Тако Ќе написала блистава Наташа, наЌвеличанствениЌа од девоЌака.
  Овде Ќе принуђена да стане и пуца на нацистички авион. Баца гранату босом ногом. Обара Ќуришника и узвикуЌе:
  - Победа!
  ЗоЌа такође пуца и шутира изузетно прецизно. Обара фашистички авион и урла:
  - За комунизам, зем у СовЌета!
  А ®ена гола, округла пета избацуЌе експлозивни пакет.
  Води ватру и Августин. Она Ќе лепа, веома миши·ава и препланула девоЌка. А ®ена бакроцрвена коса виЌори на ветру као пролетерска застава.
  И са голим ножним прстима, као да бацаЌу гранату смртоносном снагом, изузетно разорне мо·и.
  И урлати:
  - За Ота¤бину и слободу до краЌа!
  Светлана се такође бори див им замахом. И голим ножним прстима баца гранате колосалне, убилачке мо·и. И растргне противнике на комаде.
  И завиЌа:
  - За велики комунизам!
  И како ·е Ќезик показати. А са голом, округлом, ружичастом потпетицом, девоЌка ·е се препустити експлозивном пакету.
  Да се разумемо, ове девоЌке су веома борбене.
  Класа ратника - супер!
  1. септембра 1947. године у Тре·ем раЌху Ќе обележено осам година од почетка Другог светског рата.
  Хитлер и ®егова менажериЌа прославили су таЌ догађаЌ заЌедно са гозбама и плесом и борбама гладиЌатора.
  Фирер Ќе седео на луксузноЌ фоте и и гледао девоЌке како плешу.
  Прво су изашле у ха инама и ципелама, па су почеле да се скидаЌу.
  ДевоЌке су скинуле оде·у и обу·у. И постепено остао само у га·ицама и босоногим плесовима.
  И они су изгледали веома лепо.
  Фирер Ќе загунђао као див а сви®а и завртео се у столици. Али ово су Ќош само цве·е.
  Овде су девоЌке заиграле и почеле су борбе гладиЌатора.
  Нацисти су поново почели да Ќеду и да се кладе.
  Фиреров сто Ќе био раскошан, а на ®ему су била богата Ќела, са разним укусним стварима.
  Хитлер Ќе Ќео во·е са задово ством.
  Расположе®е Ќе било умерено борбено, а не претерано весело. Рат се одуговлачио и послед®их месеци отпор Црвене армиЌе се чак интензивирао.
  Руси су имали нови тенк Т-54, коЌи Ќе био бо е наоружан и зашти·ен и могао се одупрети нацистима. И поЌавио се страшни ИС-7. Наравно, послед®и резервоар Ќе веома скуп и тежак за производ®у и, у принципу, не може се масовно производити.
  Али ®егов топ Ќе способан да пробиЌе немачке тенкове. Штавише, чак и ако се наЌновиЌа машина ИС-7 не пробиЌе, а проЌектил одлети у рикошет, сасвим Ќе способан да га онеспособи.
  Дакле, СССР ве· има одређену мо·.
  Али први пар трчи у арену. Деца почи®у тучу. Са Ќедне стране су искочила два дечака од десетак-Ќеданаест година са трозупцима и мрежом. Били су у истим црвеним купа·им га·ама.
  Трчали су, б ескаЌу·и голим штиклама. Поклонили су се Фиреру, савиЌаЌу·и покретна леђа.
  Мршава, миши·ава тела Ќош увек препланулих дечака коЌи се не могу назвати ни тинеЌ¤ерима.
  Хитлер Ќе замиш ао да их бичуЌу или да им ужареним паЌсером опече своЌе мале округле пете - то би било кул.
  И ето Ќош два дечака са мачевима и штитовима истрчаваЌу. Такође голи и боси у плавим купа·им га·ама. Али ®ихово наоружа®е Ќе асиметрично.
  Чланови менажериЌе почели су да се кладе.
  Дечаци су отприлике исте висине и година. Изабрано да буде интригантно. Обе стране ·е се борити до смрти. Чак и ако помилуЌу, онда ·е их мучити у подруму уз обавезно каутериса®е пета.
  Ево опклада. Хитлер инсистира на таЌности стопа. У супротном, околина се не·е усудити да стави против Фирера.
  И тако се бар не·е преговарати о борби.
  И нека се боре обе стране.
  Момци се насрнули Ќедан на другог, па да машемо мачевима и трозупцима. Видело се да нису баш добро обучени, али су имали идеЌу. єедну су заплели мрежом, а хаЌде да боцкамо трозупцима. Али тада Ќе дечак добио мач на рамену. И била Ќе огреботина.
  Деца су наставила да се боду и секу. Одмах Ќе пролила крв. И босе ноге дечака оставиле су гримизне, грациозне отиске.
  Фиреру се допало када су се момци убиЌали. А кад секу и секу без сажа е®а.
  Овде су момци ве· били у ранама, а Ќедан од ®их Ќе докраЌчен. И Ќурну са мачевима на другу. И ®ега су докраЌчили, натеравши га да се смири. НиЌе морао ни да моли за милост.
  УбиЌеним дечацима су изгореле пете, а закачени су кукама. И одвучен до крокодила.
  Две преживеле у плавим га·ицама су одговориле и блок за исце е®е. И ®их су уболи трозуби.
  Хитлер ниЌе био много узбуђен овом борбом и приметио Ќе:
  - Да, нешто ниЌе тако дир иво! Када ·емо заузети Ста инград?
  Маинстеин Ќе одговорио са осмехом:
  - єуриш Ќе ве· почео, а наше трупе су овога пута много бо е припрем ене!
  Фирер климну у знак сагласности.
  - ВеруЌем! Урадили смо сЌаЌан посао!
  ГудериЌан Ќе приметио:
  - До сада се у СССР-у Т-54 производио у оскудним количинама, а ми имамо колосалну предност као тенкови!
  Хитлер се сложио:
  - Да имамо! Али можемо га изгубити!
  ГудериЌан Ќе самоуверено изЌавио:
  - Пирамидални тенк Ќе сам по себи савршенство, Руси не·е мо·и да га направе бо им!
  Фирер Ќе п еснуо рукама:
  - Бо е да гледамо борбу!
  Овог пута у арену Ќе ушла прелепа девоЌка плаве косе. Носила Ќе бикини. И наравно боси и веома секси.
  Хитлер Ќе приметио:
  - Велики борац!
  А и противник Ќе у овом случаЌу био достоЌан мрког медведа. Прилично велики и опасан.
  ДевоЌка Ќе била наоружана мачем и бодежом. И висок, миши·ав, ве· прилично искусан борац.
  Изврнула Ќе босом ногом и зацвилила:
  
  Поздрав аЌу вас они коЌи ·е умриЌети!
  Хитлер Ќе викао:
  - Не! Желим да живиш!
  Лепа девоЌка климну главом.
  - Покуша·у!
  Фирер се опкладио и зарежао:
  - Кладите се и на медведа, иначе не·емо ништа добити!
  Опкладе су ишле притиском на дугмад. Хитлер Ќе отпио гут аЌ сока од поморан¤е у коЌем Ќе плутао сладолед.
  Битка Ќе почела... Медвед Ќе био гладан и  ут и бесно Ќе напао. ДевоЌка га Ќе уклонила мачем и померила се у страну. Медвед Ќе рикао како би Ќурио. И ратник се опет помери.
  Она Ќе заправо брза. Сече мачем у лице. Али звер ·е се окренути и закачити гладиЌаторицу своЌим кан¤ама за стомак. На штампи су биле крваве огреботине.
  Фирер Ќе са одушев е®ем приметио:
  - Добро борба.
  И упитао Ќе Шпера:
  - Можете ли пове·ати производ®у дискета?
  Министар наоружа®а и мунициЌе Ќе самоуверено одговорио:
  - Наравно да можемо! Иако Ќе технологиЌа овде прилично сложена. Али ове машине практично не трпе губитке, осим у случаЌу пада. А ®ихов броЌ у редовима расте.
  ДевоЌка Ќе у међувремену секла медведа. Повра·ао Ќе крв. И промашио бодеж у око. И ве· Ќе било смртоносно. ЧешаЌу·и девоЌку у мукама, звер Ќе у·утала.
  Одбацила га Ќе и устала. Ставила Ќе босу исклесану ногу на медведа и заурлала:
  -Победа!
  Груд®ак ЌоЌ Ќе пукнуо од кан¤е звери, а груди су ЌоЌ откривене и изгребане испред. И мало исе·и леђа. Али ниЌе ништа озби но. Али девоЌка крвари. А од медведа и уопште локва.
  Хитлер ЌоЌ Ќе упутио по убац и приметио:
  - Ти си слатка!
  Након чега Ќе велики диктатор наредио:
  - Награди Ќе гвозденим крстом у сребру, и поша и Ќе у одмаралиште на три дана!
  Након тога, девоЌка Ќе отишла веома задово на.
  Борци су се поново борили. Овога пута два дечака од око дванаест година изашла су на девоЌку са две саб е. Дечаци су имали кратке мачеве и штитове.
  Туча Ќе била у истим купа·им га·ама, ук учуЌу·и и девоЌку. Борба Ќе обе·авала да ·е бити заним ива.
  ДевоЌчица се добро кретала, али дечаци су добро обучени. И борба Ќе била такмичарска.
  Фирер Ќе упитао ГудериЌана:
  - Да ли Ќе тенк ИС-7 добар?
  Командант и стратег Ќе искрено одговорио:
  - НиЌе лош ауто! Ни топ од 128 милиметара га не узима у чело. Само наЌновиЌе и Ќош увек ретко оружЌе високог притиска може да пробиЌе кроз ®ега. А онда вам треба велики калибар и ураниЌумско Ќезгро.
  Фирер се насмеЌао и приметио:
  - Ста инград се не сме поновити!
  . ПОГЛАВЉЕ #14
  2. септембра 1947. године, одвиЌале су се жестоке борбе за град на Волги. Женски снаЌперски бата он под командом капетана Наташке Кактусове заузео Ќе одбрамбени положаЌ у рушевинама у улици Володарског. ДевоЌке са митра езима и пушкама, везане завеж аЌима граната, криле су се иза рушевина.
  И сама Наташа Ќе у пегавоЌ туници преко голог тела, у кратким панталонама и боса. Лепа и виЌугава девоЌка, Ќаких кукова, танког струка, кратке фризуре испод полу-бокса. Лице Ќе веома изражаЌно, мужевне браде, плавих очиЌу широм раширених. Светлосмеђа коса поседела од прашине, високих груди, тврдог погледа. Капетан Наташа се бори више од пет година и упркос своЌоЌ младости видела Ќе много тога. Ноге девоЌке су прекривене посекотинама и модрицама. ДевоЌка Ќе спретниЌа да се кре·е боса него грубе и неспретне чизме.
  Голи ђон осе·а и наЌма®у вибрациЌу тла, упозорава на близину рудника, а сама маЌка зем а додаЌе издрж ивост. С Ќедне стране, стопала девоЌке су се отврднула и нису се плашиле врелог метала, нити оштрог крша рушевина, али с друге стране, нису изгубиле осет ивост и гипкост, упозораваЌу·и кроз хук крета®а резервоари.
  Слатка Наташка држи гранату са завезаним пакетом за експлозиЌу. Неопходно Ќе допузати до страшног немачког тенка "Лав", заливаЌу·и улице митра езима.
  Мирабела пузи поред ®е. Такође боси, па су све девоЌке из бата она испале из чизама, имитираЌу·и свог команданта. Њени праш®ави табани се изоштре када девоЌка пузи на све четири. Мирабелина жута коса Ќе неуредна и дуга... Мало чупава. Сама девоЌка Ќе витка, мршава, малог раста. Може се чак заменити и са девоЌком, са уским раменима и наизглед великом главом.
  Али Мирабела Ќе ве· много тога доживела. Успела Ќе да посети и фашистичко заточеништво, преживевши окрутна муче®а, и руднике, одакле Ќе неким несхват ивим чудом успела да побегне. Али гледаЌу·и ®ено дети®асто, нежно лице, никад се не може ре·и да су Ќе тукли гуменим палицама по петама, кроз тело ЌоЌ Ќе прошла струЌа.
  Мирабела пуца... ВоЌник Тре·ег РаЌха, у овом случаЌу Арап, пада мртав, а ®ушка му подиже песак и рушевине.
  Наташка гурне гомилу граната испод гомиле сме·а. Сада ·е овде допузати деведесет тона тежак "лав" и разнети га. Плаве очи девоЌке блистаЌу као сафири на ®еном лицу, тамном од опекотина и прашине.
  Искуство показуЌе да ·е добро зашти·ен резервоар сада променити положаЌ. "Лав" има бочни оклоп од 100 мм, па чак и под углом. Тридесет четворка не може да пробиЌе, само тешки ИС, или СУ-100, или Т-54 имаЌу шансу. Али гусенице су ци . Главна ствар Ќе лишити аутомобил мобилности ...
  Светлана испа уЌе рафал из митра еза... Пада воЌник, нико не зна коЌе националности. Немци, пошто су освоЌили ве·и део источне хемисфере, негуЌу ариЌевску крв и бацаЌу колониЌалне трупе у битку: Арапе, Африканце, ИндиЌанце, разне АзиЌате и Европ ане. Порастао Ќе и броЌ По ака - коЌи су од колевке навикли да мрзе бо шевичку РусиЌу. Овде се боре и украЌински националисти, и донски козаци, и чечени, и цео кавкаски каганат. Хитлер Ќе подигао читаву интернационалу.
  Много неприЌате а...
  Светлана вешто избегава митра еску ватру. Метак се скоро расцепао, поцрнео од прашине, округла, девоЌачка пета. Лепи капетан Ќе чак осетио голица®е колико Ќе близу пролетео поклон великог калибра. ДевоЌка се прекрсти, шапнувши:
  Ни метак нас не·е зауставити!
  Мирабела узвра·а... єош Ќедна девоЌка Анђелика - веома црвенокоса, изнад просечне висине, миши·ава, упркос оскудноЌ храни. Такође веома лепа девоЌка, раскошних бокова, затегнутог струка, не женствених широких рамена и високих груди.
  Анђелика се бори само у шортсу, туника Ќе поцепана у комади·е и распала се у прах, а нове униформе се не испоручуЌу преко Волге. Не даЌ Боже да се пренесу Ќош мунициЌе, и кап хране, за исцрп ене совЌетске трупе.
  Тако Ќе Анђелика скоро гола, ноге су ЌоЌ изгребане, посебно колена. Комад гелера ударио Ќе у табан десне ноге, боли, тешко се хода.
  Црвенокоса, праш®ава, готово гола Анђелика искрив уЌе своЌе лепо, али у исто време тврдо лице. ДевоЌка, пуцаЌу·и, каже:
  - Господ, Москва и Ста ин су изнад нас!
  И она одсече нападаче нацисте, Ќедва да има времена да се откотр а.
  Рушевине и уске улице отежаваЌу окрета®е страшним немачким тенковима. Ево скоро две стотине тона "Мишева" и никако не могу да прођу...
  Како Ќе Светлана очекивала, "Лев" се мало возио, и затрпао се у гомилу сме·а. Дошло Ќе до експлозиЌе. Пукла Ќе гусеница, одлетело Ќе пар оште·ених ва ака.
  Ра®ени тенк Ќе стао и из цеви Ќе излетела граната...
  Негде Ќе тут®ало у да ини, остав аЌу·и рушевине. Плавокоса Светлана Ќе као змиЌа сикнула:
  - То Ќе моЌа рачуница! Отворио налог...
  ДевоЌка-капетан Ќе поново принуђена да отпузи. Немци и ®ихови сателити не могу да искористе своЌу техничку супериорност у рушевинама. Кривом тврдоглавог Хитлера, хорде Тре·ег раЌха су заглибили у позиционим биткама у прилично великом и добро утврђеном граду.
  Мирабела баца гранату. ТераЌу·и их да раде салто над обореним Немцима или Арапима, превр·у·и се. єедан од нацистичких милитаната откине му руку и окачи на ®у енглески сат са компасом.
  Мирабела са осмехом каже:
  - Шта ти компас показуЌе - пут у пакао!
  А лепа девоЌка отресе комади· прилеп ене керамике са своЌе праш®аве пете.
  Анђелика такође брише прашину, са своЌим чврстим, пуним грудима. Брадавице су скоро црне од пр авштине и сврбе. И покушаЌте да се оперете. Опет мораш да се копаш кад немачки митра ези шкрабаЌу. И пузи на пластунски начин.
  Бата он девоЌака држи своЌе положаЌе, иако има гранатира®а. И цепаЌу тешке гранате, и бомбе падаЌу са неба ... Али ништа не·е сломити храброст совЌетских хероина.
  Овде Светлана види како Пантер пузи. Па, оваЌ тенк више ниЌе тако страшан.
  Можете га ударити у страну. ДевоЌка Ќе кихнула, исп унула прашину коЌа ЌоЌ се попела у елегантна уста. Узела Ќе у руку гранату, оптере·ену експлозивним пакетом. Морате се пришу®ати неприме·ено. Али има толико дима около.
  Аннелика Ќе почела да се прикрада, осла®аЌу·и се на одвод голим прстима и лактовима. Била Ќе као мачка коЌа вреба миша. ДевоЌка се се·ала рата из тог страшног лета четрдесет прве године, када Ќе Вермахт издаЌнички напао пространства СССР-а. Зар се ни девоЌка, скоро девоЌка ниЌе уплашила? У почетку да, али онда се навикнеш. А сталне рафале граната ве· дожив авате као обичну буку.
  А сада Ќе експлодирао веома близу. ДевоЌка се лупила по стомаку. Фрагменти Ќуре одозго као Ќато див их пчела. Анђелика шапу·е испуцалих усана:
  - У име правде, Господе!
  ДевоЌка убрзава пуза®е и баца гранату са приложеним пакетом експлозива. Садаш®ост лети у луку. ЧуЌе се експлозиЌа, та®и бочни оклоп Пантера се даЌе. Немачки тенк почи®е да гори, борбени комплет детонира.
  Светлана са осмехом шапу·е:
  Хвала ти Господе Исусе! єа веруЌем само у тебе! Теби се сам молим!
  Ломи пантера. Откинуто, дугачко дебло затрпано Ќе рушевинама. Пред®и оклоп, одвоЌен од бочног оклопа, подсе·а на лопатицу.
  Светлана, чиЌе очи, на лицу смеђем од прашине и опекотина, светлуцаЌу кукурузом, каже:
  - Што више храстова има душманин, то Ќе Ќача наша одбрана!
  Анђелика Ќе веома секси, у црним га·ицама, голог, праш®авог, снажног тела. ДевоЌка Ќе веома паметна. Уме да баца крхотине стакла голим прстима.
  Сада Ќе бацила оштар предмет своЌом грациозном, прашином прекривеном ногом. И заглав ен, право у грло фашисте. Лепа Анђелика Ќе пробрб ала:
  - А Ќа сам секс симбол, и симбол смрти!
  ДевоЌка, након чега Ќе поново пузала, пуцаЌу·и. Водио ватру и Светлану.
  Капетан лепоте, Наташа, посековши фашисту, цврку·е:
  - Живот Ќе ланац, а мале ствари у ®ему су карике...
  Мирабела Ќе опалила, отворила Фрицу главу и додала:
  - Немогу·е Ќе не придати важност линку!
  Светлана, опет прецизно шутираЌу·и, закукну:
  - Али не можеш да се вртиш око ситница...
  Мирабела Ќе прецизно опалила и додала:
  У супротном, ланац ·е вас обавити!
  Друга девоЌчица ОлимпиЌада, такође веома лепа, заЌедно са пионирком СерЌожком, припремила Ќе мину на жици. Њих двоЌица су Ќе гурнули... Подмукли боогер се увукао у гусеницу "Тигра"-2. И како ·е оваЌ немачки ауто дуге цеви експлодирати.
  Плавокоси дечак СергеЌ Ќе узвикнуо:
  - Наша РусиЌа, имаш канту!
  И Ќедва Ќе стигао да скочи назад, б ескаЌу·и, са црним, обореним штиклама, са крова коЌи Ќе падао.
  ОлимпиЌа Ќе помиловала дечака по врату и рекла:
  - Ти си Ќако паметан!
  Пионир Ќе кренуо на фронт и придружио се женском бата ону. Дечак Ќе такође веома креативан. На пример, правио Ќе авионе за обара®е фашистичких Ќуришних авиона. Када се Фоке-Вулфови, или ТА-152, подигну, чуЌе се невероватно заглушуЌу·и урлик.
  Немци удараЌу уз прат®у Вагнерове симфониЌе. Тако величанствена мелодиЌа.
  ОлимпиЌа узнемирено каже:
  - єош покушаваЌу да нас уплаше!
  Пионир Ќе са патосом певао:
  - Руски ратник се не боЌи смрти,
  Смрт нас не·е одвести под звездано небо!
  єер света РусиЌа ·е се тешко борити,
  Напунио сам мо·ни митра ез!
  ОлимпиЌада, висока, миши·ава девоЌка, широких бокова и рамена, типична Ќе се анка. Оде·а Ќе током борби поцепана у дро®ке, Ќаке ноге су босе, коса Ќе уплетена у две плетенице и Ќако запрашена.
  СерЌожка има само Ќеданаест година, мршав од неухра®ености, изгребан и пр ав дечак, само у шортсу. ДЌечакова природно бела коса посиЌедила Ќе, а ребра се виде кроз танку, препланулу и пр аву кожу. Ноге страшно оборене, у опекотинама, модрицама, са жу евима. Истина, судбина Ќе сачувала дете од озби них повреда.
  На ®еговоЌ позадини, ОлимпиЌада делуЌе велико и дебело, иако девоЌка уопште ниЌе дебела, ве· са Ќаким, обученим месом на костима. Штавише, изгледало Ќе да глад уопште ниЌе утицала на ®ену крупну и крупну фигуру.
  ДевоЌка пуца из тешке противоклопне пушке. Немачки аутомобили не могу да се пробиЌу у чело, али у гусеницама постоЌи шанса.
  А позамашни "лав", пошто Ќе примио тежак експлозив у подвозЌу, почео Ќе да дува дим као велики пушач.
  СерЌожка Ќе са злобом певала:
  - Смрд иви Фриц без размиш а®а запалио цигарету на улазу! Наравно, упао Ќе у велике нево е!
  ОлимпиЌада, трепере·а од миши·авих, препланулих листова, откуцала Ќе степ данце своЌим голим, лепим ногама. ДевоЌка Ќе певала:
  - Света руска лица трепере са иконе ... Не даЌ Боже да потопиш бар хи аду Фрица! А ако неко зуЌе више од фашиста, нико вас, веруЌте, због тога не·е осудити!
  Затим Ќе поново напунила противтенковску пушку и поново запуцала. Немачки транспортер Ќе поново испухао дим.
  ДевоЌачки бата он Ќе нанео значаЌну штету Фрицу. Али и он Ќе претрпео губитке. Овде Ќе Ќедна девоЌка била поцепана на пола, а ®ено лице Ќе тако, упркос прашини, постало бледо.
  Ве·и део Ста инграда су ве· заузели нацисти, али оно што Ќе остало од града не жели да попусти и преда.
  Светлана, у међувремену, покушава да се пробиЌе кроз "Тигра". Снажан немачки аутомобил, добио Ќе гранату у страну, али ниЌе подлегао. Окре·е се да испали топ. ДевоЌка мора да се закопа у зем у, у крш, да Ќе не би зг®ечио ударни талас коЌи Ќе пустио садаш®ост.
  Светлана тихо шапу·е:
  - Мама, тата, извини!
  Мирабела Ќе бацила гранату на Тигра, коЌа ЌоЌ Ќе експлодирала на челу. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - О томе да Ќе светло уче®е зими у проле·е... Понав ам без изузетка да Ќе Хитлер куга копиле!
  Аннелика, разбивши поглед нацистима, и рафалом их поливши водом, процеди:
  - У ковчегу сам сад видео Фирера! И ударила Ќе Ќадника право у око!
  Црвенокоса девоЌка Ќе заправо голим прстима бацила гранату на тенк. Погодило Ќе цев... Уследила Ќе експлозиЌа и цев "Тигра" Ќе оште·ена.
  Кукавички Немац Ќе то узео и устукнуо.
  Светлана Ќе фркнула кроз ноздрве:
  - Наши, ваши не·е попустити!
  Мирабела Ќе метком посекла хитлеровског пла·еника и певала:
  - А зликовац се не шали! Руке и ноге, увиЌа руске конопце! ЗариЌе зубе у само срце ... ПиЌе ота¤бину до дна!
  Светлана се закикота и залаЌе:
  - Фирер див е виче, сузе се!
  Мирабела Ќе испалила и додала:
  - Па, самртно пуше, церечи се!
  ПоЌавио се Ќош опасниЌи "Штумртигер". Уништава читаве зграде и бункере. Штавише, не приближава се позициЌама совЌетских трупа. Ауто под заклоном држе немачки митра ези.
  Светлана види да Ќе приближава®е позициЌама Фрица нереално. Али на небу Фоке-Вулфс. єедна од ових машина лети ближе совЌетским позициЌама. ДевоЌке отвараЌу ватру на ®у.
  Анђелика баци гранату и бесно каже:
  - У дубокоЌ смрти - нема опроста!
  После тога, девоЌка се окре·е из митра еза. Брзо се вра·а. Релативно нови немачки тенк "Пантер"-2 са малом куполом и нижом силуетом брзо се вози.
  Неколико девоЌака баца гранате на немачки аутомобил. Она се, пошто Ќе добила поклоне, смрзава и не може да се окрене.
  Анђелика звижди, сик·у·и:
  - Ово Ќе нови напад! Поцепа·емо ЌоЌ уста!
  Пантер-2 Ќе зарежао и испалио своЌе мо·ниЌе оружЌе.
  Ватрени стуб Ќе раздвоЌио ваздух и моментално загреЌао и електролизовао атмосферу.
  Анђелика се закикота, шко ке пролете поред полуголе девоЌке. Бесрамна црвенокоса Ќе затресла боковима и рекла:
  - И Њутн Ќе победио душмане, збацио Ќарам са престола! Фриц Ќе одредио своЌ Њутнов закон!
  Ста инград Ќе био сав захва·ен пожарима, када се чинило да ватрени Ќезици лижу небо и пуцкетаЌу  убичастим, наран¤астим и гримизним искрима! А свака искра Ќе као дух коЌи бежи из пакленог замка.
  Светлана Ќе, обараЌу·и немачког борца, блеснула плавим очима, певала:
  - Шта кукаш лоша старица? ВеруЌте ми, само психиЌатриЌска болница плаче за вама!
  Мирабела Ќе певала у пева®у, пуцаЌу·и на нацисте:
  - Како Ќе добро ле·и на траву и ударати Фрица по глави! Приредите облог Фиреру и поша ите метке из митра еза!
  ДевоЌка се див е закикота и преврне се са стомака на леђа. Направио сам бицикл са ногама. Долетела Ќе граната. Лете·и Фоке-Вулф, примивши гелере испод стомака, жустро се винуо више. Види се да су га оштри фрагменти ранили. Фашистичко створе®е се запалило, и почело Ќе да губи комаде слом ених крила.
  Светлана Ќе, виде·и како Фоке губи висину, гракнула:
  - То Ќе семафор! На броду виси секира!
  Немачки авион Ќе експлодирао, расипаЌу·и крхотине у све уда ениЌе углове неба. А где Ќе отишао фашистички ас. Направио сам послед®и корак. Џелат Ќе отишао у пепео, а не пилот!
  Мирабела Ќе кихнула, распршила прашину и рекла:
  - Бити или не бити? То ниЌе пита®е!
  Анђелика Ќе опет ногом бацила комад стакла, толико да Ќе, ударивши у око, изашло на Фрица, кроз поти ак:
  - єа сам тенковска армада! И треба да се лечите!
  Немци и ®ихови сателити покушали су да напредуЌу, бацаЌу·и испред себе гранате. Таква тактика против девоЌака ниЌе успела. Овде Ќе СерЌожка поставио катапулт и како он погађа неприЌате а као одговор.
  Пионир Ќе викнуо:
  - Деда Мраз кида Хитлерова уста!
  Налет катапулта, коЌи се пробиЌао у гомилу нациста, натерао их Ќе да се распрше и истовремено преврну у ваздуху. Фриц Ќе пао и разбио се о рушевине зидова.
  Тенк "Тигар" -2, изгубивши равнотежу, сударио се са "Лавом". О, Лева, где ти Ќе страшно име?
  Светлана се насмешила и одговорила:
  - Добро, браво СерЌожка!
  Дечак Ќе агресивно зарежао.
  - Пионеер Ќе увек спреман!
  ДевоЌка Ќе одмахнула босом ногом као одговор.
  ДевоЌка-капетан Ќе поново почела да закуцава. И ОлимпиЌа Ќе заголицала СерЌожкино уско стопало, како му Ќе тешко! НиЌе ни чудо што се дечак не плаши да трчи кроз ватру.
  Мирабела Ќе у пева®у рекла:
  - Младост Ќе добра - старост Ќе лоша!
  Анђелика, ова весела црвенокоса, сложила се:
  Нема ништа горе од старости! Ово Ќе заиста наЌодвратниЌе ста®е од свих могу·их!
  А девоЌка Ќе превратом направила скок. Замислила Ќе на тренутак одвратне бабе. Не, не пореди старицу са девоЌком. И каква лепота, у витким телима.
  Анђелика Ќе узела и запевала:
  - Ток за годином, године у каравану,
  Старица тр а кану у малтер...
  А шта Ќе са моЌом витком фигуром,
  Не разумем како Ќе отишла младост!
  Светлана Ќе б еснула очима, оборила Немца ударцем у препоне и приметила:
  - Не! Ипак, у рату постоЌи таква драж - остати заувек млад! Увек пиЌан!
  ОлимпиЌада Ќе ставила ново пу®е®е у катапулт. Ово Ќе нешто као добар малтер. ДевоЌка Ќе просиктала:
  - Не прођи, него прођи!
  СерЌожка промеша своЌу танку, али окретну ногу и залаЌе:
  - Фритз лице!
  А граната Ќе, заЌедно са експлозивним пакетом, у пуном замаху долетела на положаЌе нациста.
  Да, Ста инград им ниЌе дат. Ве· тре·и месец од краЌа Ќуна траЌе Ќуриш, али град ниЌе могао све да преузме. На другим секторима фронта нацисти су постигли успех, али не и на овом.
  Светлана Ќе опалила из пишто а и зарежала:
  - Све Ќе немогу·е, случаЌно Ќе могу·е... Нема потребе да се универзум много компликуЌе!
  И ударио у резервоар за бензин на мотоциклу. Машина Ќе експлодирала, а ватрени вихори обасЌали су задим ени пеЌзаж. А Немца Ќе растргала ог®ена шапа.
  ДевоЌка капетан викну:
  - Волим да убиЌам зло! А ово Ќе наЌвише добро!
  Мирабела Ќе рафалом претукла Немце и сиктала:
  - ХаЌде да се играмо дикобраза!
  Анђелика Ќе отворила ватру, тачниЌе. Неколико црнаца Ќе остав ено да леже на коп има прекривеним рушевинама:
  - УбиЌ неприЌате а! - шапутала Ќе девоЌка.
  Мирабела Ќе разиграно певала:
  - Насликавши Хитлера кармином, МеЌнштаЌна лаком за косу, одву·и ·у те у ропство принцезе, верни пас ·е те изгризати!
  Светлана, пуцаЌу·и, сиктала:
  - ХаЌде увече, Адолф, обеси се... Престани да завараваш главу! АЌде увече, лети ко гирлсокол - да биЌеш нацисте Ќако!
  Мирабела рече у бесу, срушивши шлем са главе Ќуришника:
  - Ми Можемо! И хо·емо!
  ДевоЌке из бата она "Ле®ин" зауставиле су напредова®е страних трупа. Фриц Ќе кренуо напред, буквално бацаЌу·и лешеве у свемир. НиЌе помогао ни тенк "Лев", са коЌим су се полагале наде. Ево модификациЌе машине са топом од 150 мм.
  Анђелика откине камен залеп ен за ®ену голу брадавицу. ДевоЌка има тако лепе и пуне груди. ДевоЌка ногом баца гранату. Нога Ќе Ќача од руке, а баца®е иде да е.
  "Лав" Ќе добио процеп у гусеници, и стао. Пуцао из ®егових мо·них уста. Тут®ава и колапс.
  Анђелика, п унувши, каже:
  - Руски ратник не сте®е од болова!
  И девоЌка поново пуца. И он то ради изузетно добро. Фашиста нагнут из куле пада назад.
  Црвенокоса, скоро гола девоЌка каже:
  - Џабе неприЌате  веруЌе да Ќе успео да сломи Русе! Ко се усуђуЌе, таЌ у борби напада, ми ·емо душмане жестоко победити!
  И Анђелика котр а миши·е штампе, коЌе Ќе веома утиснула.
  О, како су девоЌке лепе! Не желим да било ко од ®их умре.
  Сталенида Ќе потрчала... Веома лепа девоЌка, чупаве, беле косе. Она некако успе да их намаже некаквим напитком да се не упр аЌу.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, са ликом Венере, само затегнутиЌе и ре ефниЌе. Оде·а на ®оЌ, само груд®ак и га·ице. Све остало Ќе ве· поцепано. Али како су ноге грациозне! Ово ниЌе девоЌка, ве· печат савршенства, круна лепоте.
  Она се кре·е на посебан начин, као веверица. А боса стопала и трепере®е, и потпетице, изненађуЌу·е остаЌу чисте. Сталенида пуца, а фашиста добиЌе чир на грудима.
  ДевоЌка каже:
  - Оданост ота¤бини Ќе наЌвиша реч!
  Анђелика Ќе уз смех приметила:
  - Скини груд®ак и остани као Ќа у шортсу!
  Стиленида Ќе негативно одмахнула главом.
  - Ово ниЌе прикладно!
  Анђелика Ќе затресла куковима, згодно опалила и запевала:
  - Нешто Ќе комсомолац постало необично! Тако ходати голих груди Ќе веома непристоЌно!
  Стееленида се закикота и примети:
  - Зашто доносити радост Фрицу, погледаЌте нашу лепоту!
  Анђелика одговори одлучно:
  - Наша лепота Ќе смртоносна!
  Челична девоЌка се закикота и запуца у ТА-200. Нацистички аутомобил се запалио. А лепа плавуша Ќе викнула:
  - Смрт злу!
  Анђелика се закикота.
  - И живот Ќе добар!
  Стееленида, виде·и да Немац пада, зарежа:
  - Ово Ќе наЌве·а вредност! НемоЌте мислити нацисте да сте победили!
  Анђелика пева:
  - ЧекаЌу победу! Победа чека... Они коЌи жуде да раскину окове! ЧекаЌу победу! ЧекаЌу победу! Мо·и ·емо да победимо нацисте!
  Лепа девоЌка, а тресу ЌоЌ се голе груди. Добар са голим торзом на вру·ини, коЌу поЌачава ватра.
  Светлана Ќе сада изгледала много одлучниЌе. Пуцала Ќе на Фрица из аутоматске пушке и залаЌала:
  - Кастрират ·у те!
  И заиста, нацисти су добили смртоносне поклоне и ковчеге! И девоЌка им Ќе показала фигуру, хаЌде да изградимо голе прсте. И звиждао као славуЌ-разбоЌник. И кроз прсте до®их екстремитета.
  ДевоЌка капетан Ќе веома паметна. И пЌенушава. И уопште не окрутан. И ®оЌ Ќе понекад жао неприЌате ских воЌника, коЌи можда имаЌу децу коЌа ·е плакати за мртвим очевима.
  Светлана, међутим, тера такве мисли од себе, па пожелиш да бризнеш у плач од ®их. Али нису Руси дошли Немцима да п ачкаЌу и убиЌаЌу. Не, то су Немци и цео агресивни чопор странаца из целог света провалио Ќе у руска пространства.
  Светлана се прекрстила и запуцала на Фрица, коЌи Ќе покушавао да се тихо приближи позициЌама Руса Фрица... Процурило му Ќе око и мозак, коЌи Ќе избио метком.
  ДевоЌка-капетан се осмехну и рече, духовито:
  - Право очи у очи, глава у главу!
  Светлана Ќе прецизно гађала, и приколицом погодила мотоцикл. Ауто Ќе почео да цепа, а митра ез Ќе одлетео, преврнуо се неколико пута. Затим му Ќе ®ушка потонула у рушевине.
  ДевоЌка Ќе протр ала голи, праш®ави ђон о крш. И поново Ќе ци ала. Њено весело, младо лице се нацерило прилично нацерено. ДевоЌка Ќе певала:
  - Не, рекли смо фашистима, наш народ не·е толерисати да се руски мирисни хлеб зове речЌу брод!
  Мирабела Ќе упутила врло прецизан ударац, од коЌег Ќе Фоке-Вулф плануо, и цвркутао:
  За ниткова, наравно, избор Ќе Ќасан,
  За доларе Ќе спреман да изда РусиЌу...
  Али руски човек Ќе тако леп
  Да Ќе спреман да да живот за Ота¤бину!
  ДевоЌка Ќе направила салто и показала нацистима смокву, и скроловала, а меци нису дотакли лепотицу.
  ПоЌавила се Анђелика, ова лепотица, скоро гола, пр ава као ђаво, бацила Ќе одЌедном гранату са две ноге. И проверила Ќе:
  - Оно што имам Ќе... Фриц у оштроЌ страни!
  ОлимпиЌада исправи Анђелику:
  - Оштра, у страну, а не у оштру страну!
  ДевоЌка се закикотала и тресла грудима од лубенице, и испалила гранату од гранате са експлозивним пакетом. "Тигар" Ќе погођен у ®ушку, а ово криво уметничко дело Ќе измакло.
  Након тога, нацистичко створе®е Ќе устукнуло. Почела Ќе да пузи као кор®ача захва·ена пожаром.
  Светлана Ќе певала, весело намигуЌу·и:
  - А "Тигар" узмиче и Немци се криЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе маневрисао под нападима, ваздушним ударима и тешким пушкама. Овде су млазни бомбардери погодили, полом ене, усиЌане стрмине су се уздизале у небо. И каме®е Ќе било у пламену. На сре·у, ниЌедна девоЌка ниЌе умрла, али су мушкарци отишли на онаЌ свет - коЌима ниЌе тако жао! И лете душе - Ќедни у раЌ, а други у пакао! Где ђаволи са вилама ве· чекаЌу оне коЌи нису веровали у Исуса.
  Анђелика Ќе наЌсексипилниЌа ратница у бесу: па, могу ли нацисти из свог "Штурмтигера" заиста пуцати на положаЌе совЌетских трупа и убиЌати црвене ратнике?
  А девоЌка Ќе босим ногама зграбила гранату и вртела се у слаповима салта. И врти се све брже и брже. А онда Ќе свом снагом бацила дар смрти у широку ®ушку ОлуЌног тигра. Наге, преплануле ноге лепотице блеснуше, а граната одлете у широку ®ушку. А мо·на машина се прво угушила, а онда поЌурила. Два "кра евска тигра" коЌа су стаЌала са стране "Штурмтигра" су избачена и разбацана у различитим правцима. Ва ци су им се отргли, па су пали, лете·и као кра ичина полом ена огрлица.
  Ударни талас Ќе бацио Анђелику, а девоЌка Ќе полетела наопачке. И била Ќе преврнута,  у ана и бачена. Али лепотица Ќе ипак слетела, оштар крш и здроб ено каме®е зарило се у ®ене голе табане. ДевоЌчица Ќе боловала, па чак и кроз жу евито стопало, врх Ќе пробушен.
  Али Анђелика Ќе смогла снаге да устане и викне:
  - Ви фашисти би·ете у пепелу!
  Светлану и друге девоЌке бацио Ќе експлозивни талас, па чак и мало зг®ечио. Али нико од лепих ратника ниЌе погинуо. ДевоЌке су наишле на ураган и добро усмерену ватру. СузбиЌа®е нациста коЌи су искочили и других агресивних инсеката коЌи опседаЌу СССР.
  Мирабела Ќе са великим ентузиЌазмом певала:
  - А кад нас труба Господ®а поведе у боЌ, ми ·емо се дружити са Комсомолом! И по єеховиноЌ во и, Ќа ·у бити на небескоЌ прозивци!
  Анђелика, отресаЌу·и прашину са своЌих крвавих табана, пева:
  - Ле®ине, журка, Комсомол! Ша емо Фирера у лудницу!
  ДевоЌке су почеле да се заглушуЌу·е смеЌу, а СерЌожка Ќе узнемирено и узнемирено рекла:
  - А моЌ катапулт, не тако прецизан - као оне голе и снажне ноге Анђелике!
  ОлимпиЌаса Ќе, играЌу·и се миши·има руку, рекла:
  - То Ќе ок! єош увек размиш аш. Нешто хладниЌе!
  . ПОГЛАВЉЕ #15
  Рат се очигледно одуговлачио и обе стране су биле же не да се оваЌ проклети масакр што пре оконча. Нацисти су били уморни, а совЌетске снаге су такође биле приметно исцрп ене.
  Нацисти су заглибили у биткама за Ста инград. И прилично исцрп ен. И наравно били су уморни.
  И тако Ќе Ста ин понудио мир овде под умереним условима.
  Фирер Ќе мислио. О понуди Ста ину примирЌа. СвеЌедно до ког нивоа можете пролити крв. Ово Ќе стварно досадно за све. А єапан се некако вара и не жури у напад. Такође се лоше понаша.
  У сваком случаЌу, Хитлер Ќе послао телеграм Ста ину 25. октобра 1945. са предлогом да се заустави до 8. новембра 1947. године, баш на време за прославу дана Минхенског пуча и као резултат овог стварног доласка на власт. нациста, сва неприЌате ства.
  Наравно, Ста ин, коЌи Ќе ве· скупио послед®е резерве, став аЌу·и десетогодиш®е дечаке и седамдесетогодиш®е мушкарце на нишан, радо Ќе прихватио такву понуду.
  Али борбе су и да е биле у пуном Ќеку. Немци су покушали да опколе Ор¤оникидзе или Грозни. А совЌетски ратови су се водили само бесно, и веома тешко.
  Аленка Ќе грациозном босом ногом бацила гранату, цвркутала:
  - єа сам веома кул девоЌка!
  А®ута Ќе узела и просиктала, показала Ќезик, показуЌу·и зубе:
  - ХаЌде да разбиЌемо...
  И такође лансираЌте гранату голим прстима. И погодио цев нацистичког тенка.
  Расцепила Ќе гепек и праснула у смех. Па, девоЌко. За све девоЌке девоЌке!
  А овде Ќе црвенокоса Алла. Како лансирати гранату босом ногом. Како се Ќебе. И растура све. Ево девоЌке! И слама нацисте, и граб а голе ноге.
  - єа сам риђокоса лисица!
  А онда Ќе МариЌа узела и голим прстима бацила дар униште®а. По Ќе истребио неприЌате е. И исе·и на комаде. Тако кул девоЌка са златном косом. И веома приЌатно такође. Дивна девоЌка. А како ·е на ред. И помете фашисте.
  Показала Ќе Ќезик певаЌу·и:
  - єа сам тенк, а девоЌка ... купи·у себи капут! И Спартак иде у битку ... ПостоЌи веома издрж ив тенк!
  И овде МатрЌона узе и голим табанима баци цео Ќезик са зрнима. Она има тако мо·ну штампу. И ноге су Ќаке. И окренуо "Пантера" -5.
  Какав Ќе оваЌ "пантер" -5. Лагана верзиЌа резервоара из сериЌе Е. Тежина око четрдесет пет тона. Добра заштита на челу, лошиЌа са стране. Име Ќе преузето од предаторске мачке. Због наЌгоре заштите бокова, ниЌе наЌпопуларниЌи резервоар. НаЌвише од свега, нацисти воле Агу. Они из свих углова су зашти·ени. Али пошто АГ сериЌа има мали и велики броЌ ва ака, постоЌе неки проблеми са погоном. А сериЌа Е Ќош ниЌе у потпуности повучена из производ®е.
  Генерално, у Тре·ем РаЌху се производи много различитих и не баш савршених технологиЌа.
  Алена Ќе поново бацила гранату босом ногом. Имам нацисте. А лепотица Ќе зацвилила:
  - Сп ошти нос!
  Овде А®ута голим ножним прстима баца поклон коЌи разбиЌа главе. И певаЌ:
  - Милиони! Довеш·емо у пита®е фашистичке законе!
  И ево црвенокоса Алла Ќе почела да плеше. Бацила Ќе и гранату босом ногом, и гракнула:
  - Укратко - бити црвен ниЌе грех!
  А нацисти су то добили од ®е, испод гласа. А ево и девоЌака!
  МариЌа га Ќе такође узела босом ногом док Ќе бацала гранату. И како ·е срушити нацисте.
  Чак су се и укочили од страха. Па то Ќе баба! А коса ЌоЌ Ќе као златни лист.
  А ево и МатрЌоне. Са голим, миши·авим ногама, баци·е читаву гомилу граната. И провалити нацисте. И одуваЌте их као ђубриво на ветру. Узми и спали!
  И како лаЌе:
  - Царство сунца!
  Ево девоЌака! За све девоЌке, девоЌке-терминаторке!
  Аленка се смеЌе и исплази Ќезик. И види пла·енике коЌи покушаваЌу да нападну. ДевоЌка поново баца бомбу голим прстима и сик·е:
  - Вру· ударац! єа сам као вандал!
  А нацисти су добили проклети чаЌ!
  А онда А®ута, као послушник. И како ·е нацистима запалити браде. И заурла·е, бацаЌу·и босом ногом гранату:
  - Побеснели бик, ко® ударио!
  И опет почи®е да се кико·е и цери. Ево девоЌке! Само извор мудрости и благослова!
  Али онда Алла почи®е да урла. И шиштати... И онда слати дарове униште®а босих ногу. Мало се никоме не·е чинити. ТривиЌално тера све у ковчеге!
  И ноге су тако добре! Ого ени зуби као лавица. Ево девоЌке. Где ниЌе била!
  И баца гранате, са помамним бесом. И ломи ®ихова тела.
  А црвенокоса Ќош урла:
  - єа сам звер, Ќа сам див а звер!
  И онда, наравно, МариЌа. Злато ®ене косе може заслепити неприЌате е. А како Ќе добра, скоро гола на хладно·и. Овде ·е голим прстима бацити гранату. И доби·е Фрица како треба.
  А лепотица пева:
  - Би·е нево е!
  И Аленка Ќе босим ногама лансирала оно што уништава. Уређени притисак ватре.
  Али МарусЌа Ќе узела буре експлозива и послала га неприЌате у. РастЌерао неприЌате а. Сломио метал и челик се запалио.
  ДевоЌка Ќе залаЌала:
  - Бесна ватра! И лет термокварка!
  Мада, шта то значи, послед®у реч ни сама ниЌе разумела. А Фриц вршаЌу...
  Ево тенка медведа. Машина Ќе чучана, са округлом куполом и овалним трупом. Такође тесан распоред, а вири цев од 128 мм дужине 100 ЕЛ. єедан од наЌновиЌих развоЌа. ОружЌе са претераном снагом оклопа. "Медвед", ово Ќе разарач тенкова, а истовремено пуца по утврђеним положаЌима.
  Аленка баца гранату на ®ега. Оштетила Ќе гепек баца®ем босих ногу и сиктала:
  - Имам челик и пламен уместо срца!
  Онда се тако смеЌе.
  А А®ута ·е и голим прстима бацити поклон. И пуцните у бурету! Метал Ќе текао у различитим правцима.
  Да, "Медвед" Ќе био оште·ен и почео да узмиче. Такође додатни ауто. єош Ќедан од контроверзних догађаЌа Тре·ег раЌха. Добро Ќе да бар на основу Е сериЌе.
  Црвенокоса Алла Ќе голим ножним прстима лансирала и убилачки поклон. И завиЌао:
  - єа сам гул! єа изазивам страх!
  Тада Ќе девоЌка бакреноцрвене косе исплазила Ќезик. И опет Ќе певала. И цвркутала:
  - Црвенокоса, црвенокоса... Би·у као тестера... Ударац иза угла!
  И опет се смеЌ...
  Али МатрЌона, са своЌим снажним ногама, лансира·е тешку мину. Транспортери се распадаЌу. Метал Ќе смрв ен. И ево опет пуцаЌу на Ќуришнике са зем е.
  Немачке млазне машине притискаЌу совЌетске положаЌе. И испа уЌу се невођене ракете. И уништи положаЌе Црвене армиЌе.
  Аленка Ќе уперила противоклопну пушку. И притиском на окидач голим ножним прстима, нокаутирала Ќе Ќуришник. Хитлеров лешинар, оставивши за собом густу стрелу дима, Ќурнуо Ќе на зем у. А ваздух Ќе буквално горео и светлуцао.
  ДевоЌка Ќе певала, удараЌу·и босим ногама:
  - Црни поЌас у каратеу! МоЌ сериЌски броЌ Ќе на Ќезику!
  И А®ута Ќе заЌебала. Само овога пута бацивши диск експлозива голим прстима. Улетео Ќе, и право у Ќуришник. Узео Ќе и разбио метал.
  А®ута га узе и цврку·е:
  - Акробатика! Нова посада!
  И опет Ќе показала смокву, и то своЌом грациозном ногом. Ево девоЌке! Права сирена!
  Али како сЌаЌно!
  Алла Ќе дала поклон голом петом. И оборио га на стомак Ќуришника. И цепа метал, ломи челик. Таква девоЌка...
  Са таквим црвенокосима можете узети Берлин. Ратник Ќе цвркутао:
  - Гол! Фашизам у бекству!
  И показао Ќезик!
  ДевоЌке воле ово да раде! Наиме, исплазити Ќезик у знак презира. А онда опет п унути.
  А МариЌа Ќе узела и босом ногом покренула дискету. ТачниЌе, дизаЌн Ќе Ќедноставан, али Ќе мотор миниЌатурне величине. И погодио фашистички Ќуришник.
  Сломио разбоЌника. И насмеЌао се:
  - Индикатор смрти!
  Па Матрена Ќе босим ногама бацила читаву гомилу граната. И ударио немачког лешинара. Сломио метал и здробио проклету птицу. После тога Ќуначка девоЌка Ќе тр ала груди. Напрегла Ќе Ќаку штампу и сиктала:
  - Нуклеарна буба! Фиреру у чело!
  И опет, како хо·е!
  Аленка Ќе такође бацила бомбу босом ногом и зацвилила:
  - єа сам савршен!
  Заб еснула Ќе зубима у огледалу.
  А онда га Ќе А®ута узела и лансирала босим ногама, нешто оштро и смртоносно. А она Ќе узела и закикотала се:
  - Од осмеха до геста!
  А немачки ауто Ќе остао само са роговима и ногама.
  Алах Ќе ту. Узе·е Ќе и голим прстима и лансирати носиоца смрти. А онда ·е узети и водити:
  - Гуилд оф Спартацус!
  А од нациста лете комади·и челика.
  МариЌа Ќе голом петом лансирала нешто веома смртоносно. И кида®е метала. Убио фашисте. Узео сам и цвркутао:
  - Кракатау! У моЌу славу!
  МатрЌона погађа много опасниЌе. Велике масе експлозива против нациста. Уопште, девоЌка Ќе симпатична и велика.
  Ево, на пример, водила Ќе  убав са момцима. Само пола сата. Рат и Ќедном. И ипак успео одмах са пет. Ево га богаташа. Не превише, наравно, морално Ќе. Али Матрена Ќе осетила пове·а®е снаге од овога.
  И не примаЌу метке. И баците целу кутиЌу експлозива, удараЌу·и у Ќуришни авион.
  О томе како се плаше нацисти, ®ихова петорка. Не издаЌте речима. И можете ре·и да девоЌке имаЌу пет.
  Аленка Ќе босом ногом бацала оно што плеви из корова. И пресеци на Фрица.
  просиктао:
  - Убиствено искуше®е! Право у око!
  И играла се ре ефним миши·има штампе. Ево девоЌке. И ®ене плочице су тако лепе. Па, баш као чоколада.
  Ох, девоЌке одавно нису Ќеле чоколаду. Али то Ќе оно што желиш.
  А®ута, жестоко искосаваЌу·и зубе, босом ногом лансирала дар смрти и завиЌала:
  - Ово Ќе наша послед®а и одлучуЌу·а битка!
  И оголила оч®аке. ТачниЌе, она има тако глатке и приЌатне зубе. НемоЌте ре·и да су то оч®аци.
  Ала Ќе просиктала, даЌу·и голом петом скакач униште®а:
  - Биковска тракавица!
  МариЌа се закикота и промрм а:
  - И син од скутера.
  Зато га Ќе узела и голим прстима лансирала фити  коЌи Ќе пресекао Ќуришник. Толико побиЌених фашиста. Па, девоЌко. За све девоЌке, супер вештица и девоЌка!
  МатрЌона га узе и просикта:
  - Смрт ·е бити виша од живота!
  А из ®ених снажних ногу како ·е летети гранате. И читаве гомиле разара®а. Ево бабе! Права девоЌка-амбал!
  И пусти мозак фашистима. И то капитално!
  Аленка такође ниЌе промашаЌ. Поново, босом ногом, лансирала Ќе сателит за уништава®е. Сломио неприЌате е, и сиктао:
  - НаЌвиши знак материЌе!
  И расеЌао све. И показала Ќе колачи· голим прстима. О, колико ова девоЌка воли да пише, свакакве бисере.
  На пример, таква прича о АИ. У суштини, то Ќе стварно. Франко Ќе, резонуЌу·и да БританиЌа ниЌе ривал НемачкоЌ, посебно након што су Немци окупирали Француску, пустио Вермахт на Гибралтар. Напад Ќе био брз и победоносни. И нацисти су почели да пребацуЌу трупе у Африку. На сре·у, ово се може урадити на наЌкра·оЌ уда ености.
  Али с друге стране, нацисти су морали да забораве на кампа®у против СССР-а. Фриц Ќе у првоЌ половини четрдесет прве године заузео цео север Африке и ушао у Ирак. Али су на Ќуг пребацили више од четрдесет дивизиЌа. Због чега се план "Барбароса" ниЌе остварио.
  Али Немци су освоЌили Блиски исток и почели да се кре·у да е преко БританиЌе. ИмаЌу·и масу робова и сировина, Фирер Ќе одлучио да изврши ваздушни напад на Енглеску. Производ®а авиЌациЌе се стално пове·ава. Градило се све више фабрика. Подморнице су се спустиле у море.
  Африка Ќе убрзо освоЌена.
  Немци су притискали БританиЌу. РазвиЌени бомбардери. ПоЌавили су се Иу-188 и До-317. После поЌачаног бомбардова®а у августу четрдесет друге године, ипак Ќе дошло до амфибиЌског десанта. Било Ќе успешно и БританиЌа Ќе пала.
  Черчил Ќе побегао у Канаду. Али тамо га Ќе дочекала хладна добродошлица. И єапан Ќе преузео све британске колониЌе.
  У четрдесет тре·оЌ години, Тре·и раЌх Ќе, набавивши: "Тигрове", "Пантере", "Лавове", заузео и напао СССР. И опет Ќе испало лоше ... Али не, Ќош увек ниЌе напао.
  ОбавештаЌне информациЌе о атомскоЌ бомби, коЌе се раде у СЌеди®еним Државама, натерале су Хитлера да се окрене Западу. Избио Ќе рат између сила Осовине и Царства Орла.
  Судбина "пантера" била Ќе незавидна. Тенк ниЌе имао времена да се правилно одмота у производ®и, заме®ен Ќе тежим "пантером" -2. Против Америке Ќе употреб ена нова машина са снажниЌим мотором, оружЌем и оклопом. И постао главни тенк. Све док га ниЌе заменио Е-50.
  СЌеди®ене Државе су прошле преко Исланда, Гренланда и Канаде с Ќедне стране. Преко Аргентине и Бразила са Ќуга. А са истока Ќе дошао єапан. Тако се рат показао тврдоглав, али у четрдесет петоЌ години све Ќе било готово. Америка Ќе капитулирала.
  Међутим, 1946. Ќе избио рат између Немачке и єапана. Нацисти су свакако Ќачи. Али рат се одуговлачио... То Ќе много интересантниЌе.
  Аленка би ово опширниЌе описала, али засад нема времена. Шта девоЌка да ради?
  ОстаЌе само да бацате гранате босим ногама. Или нешто друго да измислите.
  На пример, свет у коме Скобелев не би био отрован. То Ќе заним иво. Чувени командант Ќе водио воЌни поход на Ќуг РусиЌе, достигавши Кушку под Александром Тре·им. Али он се показао у своЌ своЌоЌ слави, током рата са єапаном.
  На мору руски адмирали нису деловали сасвим успешно. Али на копну, єапанци су били потпуно поражени. Затим Ќе дошла Балтичка ескадрила. И Руси су коначно почели да побеђуЌу на мору. Некако Ќе успостав ен паритет. Па чак и предност. єапан Ќе био приморан да склопи мир. Признати руски протекторат над КореЌом. Она Ќе уступила она Курилска острва коЌа су раниЌе припадала РусиЌи, али су заме®ена за Сахалин.
  РусиЌа Ќе задржала Порт Артур и утврдила се у Ман¤уриЌи. Ауторитет кра а се донекле пове·ао. Иако на мору, ниЌе све било у реду. Скобелев Ќе преживео до Првог светског рата. Руси су извоЌевали неколико победа над Немцима. Поразили су их у ИсточноЌ ПрускоЌ, одмах заузели Пшемисл. Скобелев Ќе постао генералисимус. И доживевши осамдесету годину упокоЌи се у слави и части.
  На неки начин превазилазе·и Суворова. Царско царство Ќе постало велико и мо·но. НиколаЌ ИИ, ушао Ќе у историЌу као великан. РусиЌа Ќе такође освоЌила значаЌан део Турске и скоро цео Иран.
  Па, онда... Уморан од писа®а исто што и царска РусиЌа осваЌа цео свет и Ќуриша на звезде. Али, у сваком случаЌу, наЌЌача копнена воЌска на свету имала Ќе све шансе да победи!
  Наравно, штета Ќе што Ќе Скобелев умро тако млад. Његов таленат Ќе откривен раниЌе од Суворов евог, али Ќе такође избледео, а да ниЌе достигао своЌ зенит.
  Александар ИИ ... кра  Ќе несум®иво велики. Имао Ќе осваЌа®а у Кини, сред®оЌ АзиЌи, ТурскоЌ, вратио делту Дунава. Осим ако ниЌе продао А аску - велика глупост. Али да Ќе кра  поживео дуже, можда би РусиЌа могла да прошири своЌе поседе. Или би, напротив, избили нереди. Устав би довео до забуне.
  НиколаЌ први Ќе конзервативац. Изгубио рат на Криму. ДобиЌени ратови против Ирана и Турске, али пуно крви. ДецениЌама се борио на Кавказу. Оно што Ќе могу·е и обустав ено руско шире®е на Ќуг. Имао амбициЌе, на Ќугу. Можда би и добио рат са коалициЌом, да ниЌе Меншиков. Уоквирен од овог осред®ег команданта.
  Као у своЌе време НиколаЌ ИИ Куропаткин.
  Генерално, историЌа царске РусиЌе Ќе била успешна. Ве·ина ратова Ќе добиЌена и царство се проширило. Али грађански рат Ќе ослабио РусиЌу. Међутим, бо шевици су пружили нови узлет. Засада.
  А онка ниЌе волела Ста ина. Грубо, неотесано копиле. Глава тако велике империЌе требало би да буде некако углађениЌи. Не тако груб и интелигентниЌи. И наравно не плебеЌци да владаЌу РусиЌом.
  Стога Ќе очигледно СССР почео да губи. Рат иде лоше од почетка до краЌа.
  Аленка Ќе помислила, шта да ради? Желела Ќе промену. И нешто бо е. Бо шевизам ниЌе идеалан систем. Нема нормалних избора. ИменуЌте Ќедног провереног кандидата и гласаЌте. Типична сова. Људи треба да имаЌу праву демократиЌу.
  Аленка Ќе замиш ала како Ќе голим прстима стискала Ста инов нос и кикотала се. Стварно Ќе и смешно. Од овог гхоула направи ш иву.
  Ех, ниЌе РусиЌа имала сре·е са лидерима. Зашто су чистке 1937. године? Зашто Ќе инсценирао глад?
  Ста ин има много злочина! И овде, наравно, морате имати концепт да бисте све ово разумели.
  Ле®ин Ќе, нажалост, умро прерано. Нисам стигао да успоставим власт и подигнем државу. Испоставило се да Ќе Ста ин прави ломац костиЌу. Троцки Ќе могао бити на власти - човек великих талената. Или интелигентни Бухарин.
  НиЌе глуп и ПЌатаков. Можда уопште не би дозволили Хитлеру да дође на власт.
  Уопште, Немачка Ќе могла да добиЌе Први светски рат, не пребацива®ем три корпуса у Источну Пруску, ве· настав а®ем операциЌе опко ава®а Париза.
  Тада би Француска била поражена брзо као у четрдесетоЌ години. А царска РусиЌа не би пружила отпор на Ќедном фронту. Пруси су могли да стекну огромну мо· и француске колониЌе. Или можда и енглески. Али ниЌе било суђено да буде сличан Тре·ем РаЌху. ТачниЌе, други ... И Пруси су изгубили. Иако су успели да онеспособе РусиЌу. Чудно, али чак и развезавши руке на истоку, Немачка ниЌе могла да преокрене ток рата.
  И овде Ќе Фирер много успео. єапан Ќе такође погодио на истоку.
  Аленка Ќе поново испалила гранату босом, исклесаном ногом. Распршила Ќе Фрица и викнула:
  - Летела Ќе и урлала!
  Како Ќе смешно...
  А®ута Ќе такође бацила мали поклон. Пустила Ќе млаз из ноздрва и промрм ала:
  - Врхунска класа и Адидас!
  Црвенокоса Алла Ќе узела и поново бацила тако добро ци ану гранату. Сломила Ќе уређаЌ за посматра®е немачког тенка, огласила се:
  - Племенита чуда!
  И послала Ќе лопту голом петом...
  МариЌа Ќе такође користила своЌу грациозну, босу ногу. Ова девоЌка Ќе такође покушала да пише. На пример, скицирао сам Ќедну овакву причу.
  Пионир ПетЌа Ќе желео да помогне Болотникову. И побегао кроз портал у своЌе време. ХватаЌу·и у исто време ¤епни резач, каме®е. Па, наравно, то Ќе био дечак из буду·ности. И секачем се може управ ати, као хиперболоидом инже®ера Гарина. Само по величини ово оружЌе Ќе попут пишто а Макаров. И можете га напунити водом. Да, такав принцип рада Ќе фузиЌа Ќезгара водоника, и производ®а хелиЌума.
  И чак сече боЌне бродове. Када Ќе дечак употребио такво оружЌе, почели су да га сматраЌу анђелом Господ®им. И крунисан у улози цара Петра Великог.
  Смешно Ќе да Ќе дечак постао тако кул. И освоЌио Ќе и По ску, и Шведску, и Турску. Огромно руско царство Ќе порасло.
  А онда се клинац, коЌи практично ниЌе одрастао, остаЌу·и дете, уморио од влада®а и вратио се у своЌе доба.
  Али онда се испоставило да га сви сматраЌу дететом, а не кра ем. И дечак Ќе отрчао назад.
  У ®еговом одсуству настала Ќе забуна. Али дечак се вратио. И опет су му се сви заклели на верност. Затим Ќе уследио рат, док се цео свет ниЌе уЌединио, под окри ем РусиЌе. И постоЌала Ќе Ќединствена империЌа. И дечак Ќе наредио да се граде звездани бродови и шире у свемир.
  Било би могу·е посветити више од Ќедног романа овоЌ теми, али за сада нема времена.
  МариЌа Ќе такође принуђена да се бори. Генерално, буду·ност изгледа неЌасна и суморна. Ако нацисти победе, шта да радимо?
  У партизане? И пузати кроз шуму док те не убиЌу? Или можда оти·и у Вермахт?
  И таква идеЌа им се не смеЌе превише. МариЌа тешко уздахну.
  А она Ќе само босом ногом бацила гранату. Постигла Ќе неколико Фрица, сик·у·и:
  - Хитлер капут! Иако Ќе кул!
  МатрЌона Ќе такође босим ногама бацила гомилу граната. Окренула Ќе резервоар и дунула:
  - Паклени метал! Фриц ·е се стидети!
  И пуштала Ќе варнице из зуба.
  Аленка Ќе узела и писнула:
  - Ох, банане! Ох, кокоси - Тум-ба-иумба!
  А девоЌка Ќе босом ногом лансирала смртоносну песницу. И сломио оклоп Фрица.
  А онка се тада сети Ќош Ќедне своЌе идеЌе. Пишите о светлом свету. Рецимо после рата. На краЌу краЌева, то би било тако сЌаЌно! Као, на пример, живети у време комунизма. Или нешто друго дивно.
  Као поезиЌа:
  Универзум се затресао изнад нас
  И звезде су навод®авале небо бисерима ...
  Рат гори, зла страст пакла,
  А ђаво хо·е да уништи РусиЌу!
  Тек сада су Немци далеко напредовали. Сторминг Горки. А ово Ќе опасно.
  Али ве· се проширила гласина да Хитлер Ќош Ќедном предлаже примирЌе. А ово Ќе прилика да се смирите и опустите. Велика шанса за опоравак. Само да ·е побиЌена зем а оти·и.
  Али касниЌе се може погоршати.
  А®ута Ќе поново босом ногом бацила поруку о смрти. НиЌе баш веровала Хитлеру. Али желео сам да спустим напетост битака. И барем се одморите. Ех, на Ста иновом месту Ќе био Суворов, можда би све прошло другачиЌе.
  Немци су МаЌнштаЌна сматрали наЌбо им. ОваЌ Фриц Ќе Ќош увек звер. И можете голи зубе кул!
  А®ута Ќе духовито зацвилила:
  - Луди БериЌа, зли Ста ине!
  И звиждао кроз ноздрве. Она Ќе девоЌка са одличним смислом за хумор.
  И она Ќе такође морала да буде ухапшена. Али ова прича Ќе имала сре·ан краЌ. Она Ќе, међутим, педантно претресана, а осе·ала се и на интимним местима. Онда сам морао да проведем неколико дана у смрд ивоЌ ·елиЌи препуноЌ девоЌака. Али онда Ќе пуштена. И да е нису пронађени трагови. Или Ќе то можда била чи®еница да су ®ени родите и остали на слободи. Али како Ќе - дете Ќе у затвору, а отац и маЌка су изашли?
  Осим ако Ќе могу·е по кривичном члану. Анута ниЌе била у колониЌи, као Алла и МатрЌона. Али и девоЌка гвожђа ка е®а. И оштрих очиЌу. Радила Ќе на градилишту. Борио се скоро од самог почетка рата. И научио много.
  Други светски рат Ќе углавном био дуготраЌан и нервозан. Ишао са кратким паузама. И мачке, или чак тигрови, огребали су по души. Или можда пацови. Расположе®е свих овде Ќе некако минорно. Али у борби заборав аш и расеЌаваш се.
  Можда нешто од грофа Монтекриста? То Ќе бо е од тешког рада или самице. И, наравно, драма Ќе тешка у затвору.
  А овде су потпуно слободни, па чак могу и да вичу:
  - Ста ин Ќе коза!
  И би·е потпуно у праву! А Ста ин Ќе, у ствари, и да е коза! И наказа коЌи Ќе подметнуо РусиЌи. Чак Ќе штета што Ќе у стварноЌ историЌи постао вођа под вођством коЌи Ќе добио такав рат. У овоме има неправде. Па, зашто се за време рата ниЌе Ќавио Ќош Ќедан Ќак и мудар вођа?
  Алла Ќе, као бивши затвореник, мрзела Ста ина. Наравно, ово Ќе био ®егов систем. Претварала Ќе  уде у робове и осуђенике. Не можете се противити овоме!
  А Ста ина Ќе требало казнити! Или обесите или пуцаЌте. Или бичевати.
  Алла Ќе понекад замиш ала како би бичевала Ста ина. И због тога се осе·ала много бо е. Иако, наравно, само машта. И желим прави успех.
  Али Хитлер би био мучен. На пример, узмите га на сталак. Или електрична струЌа, или вру·а жица. Или... Шта Ќош? Можете га, на пример, гурнути у челичну девоЌку. Или пржите у тига®у. Сломите руке и ноге, тр аЌте врат конопцем. Да, и Ќош много тога! Обесите мало Фирера.
  Сада, ако за четвртину? Било Ќе тако кул! Или точак! Растворити живом киселином.
  Или би можда Хитлера и Ста ина требало споЌити и натерати да се боре као гладиЌатори? И онда сипати растоп ени путер? Или можда у кутиЌи ексера. И вру·и нокти? И побе ени! И шта се друго не може смислити!
  И туци Фирера, туци, туци и опет туци! ЗагреЌавши жицу или ланац.
  Или живо смрзнуто. На пример, у блоку леда. Напуните течним азотом или хелиЌумом. Генерално, спалити.
  Мучите се зраче®ем! Или узмите растоп ено олово и сипаЌте га у Фирерово грло.
  Алах се закикотао. И бацила бомбу босом ногом.
  Испало Ќе смешно. И Фирер Ќе био згужван.
  ДевоЌка га узе и цврку·е:
  - Бу Боо Боо! Обори·у Хитлера!
  А шта ова запа®уЌу·а лепотица Ќош ниЌе смислила! Заправо сЌаЌна девоЌка!
  И тако црвенокоси ... Шта се не може ре·и у баЌци, а не описано оловком! Тако ковр¤ава коса. Само пламен. Или напалм. И удара, веома Ќе полетна и шутира веома кул. Ово Ќе девоЌка терминатор.
  Ни МариЌа ниЌе поклон. Али природа Ќе мршава. Па чак и верник. Истина, ®ена вера слаби. Заиста, какав Бог, ако она дозволи победу нациста? Како Ќе ово уопште могу·е?
  МариЌа Ќе била  ута на Бога. Немци су стигли до Алма-Ате, Уфе, Горког. Окружен РЌаза®, Москвом, Ле®инградом. И не престаЌу.
  Да, нацисти су Ќаки. Зло влада светом не знаЌу·и броЌ. Али ви, сатанини синови, не можете сломити Христову силу!
  Ратници таме су увек имали предност. Пошто  удско срце има жуд®у за злом. И не веруЌ му превише. А коме веровати? Ум човека! Уосталом,  уди и нису тако лоши! Има сасвим пристоЌних типова. коЌи су у ста®у да праведно владаЌу. И не обавезно верници. А Ста ин Ќе и да е садиста!
  МариЌа се на тренутак замисли. Над таквим проблемом: зашто Бог допушта зло? И овде одговор ниЌе лак. Заиста, без зла.... ПокушаЌте да напишете к®игу у коЌоЌ не би било зла! Готово Ќе немогу·е!
  У свим к®ижевним делима има зла. Или грех... Иако поЌмови греха и зла нису сасвим идентични. И ратови су зло. Али они су били вођени во ом БожиЌом. А ово, такоре·и, ниЌе био грех. Такав Ќе парадокс Старог Завета. А онда потпуно пацифистички Нови завет. А ни наЌбо и...
  Шта они леже под нацистима? Уосталом, Исус Ќе рекао: ударили су те по десни образ, ставили леви!
  Али ко заиста ово прати? Свештеници? Па не! Црква Ќе била агресивна. И инквизициЌа и крсташки ратови, и воЌне формациЌе при манастирима.
  Да, свештеници се нису одликовали смире®ем. И други... Било католици, протестанти, православци. И то са пацифизмом Новог Завета.
  Фашисти раде шта кажу. А онда научите да будете овце, и сами се понашаЌте као вукови.
  МариЌа Ќе све више мислила да би здрав пацифизам могао бити истина. То ниЌе пацифизам, ве· атеизам. Кажу, заиста, шта Ќе вера него самохипноза. Па, из неког разлога, иконе никога нису учиниле бесмртним. И патриЌарси умиру, као и обични грешници. А монаси нису ни за шта способни.
  Не, много Ќе бо е заиста веровати: човек Ќе ковач своЌе сре·е!
  И не исцрп уЌ се постом и молитвама. А нови резервоар Ќе много вредниЌи од хи аду молитви.
  МариЌа Ќе босом, веома завод ивом ногом бацила гранату и дубоко уздахнувши приметила:
  - И не црква, ни кафана! Ништа ниЌе свето! А у животу све ниЌе тако ... Све ниЌе тако девоЌке!
  МатрЌона Ќе отишла босих ногу, цео центар експлозива и закопала стотину Фрица. А онда Ќе прогунђала:
  - Не буди тужан! Цео живот пред нама! Цео живот напред, надаЌ се и чекаЌ!
  Аленка Ќе такође бацила поруку, утеравши Фрица у ковчег. И певала Ќе одушев ено. Писа®е у покрету;
  Комсомолке су сол зем е,
  Ми смо као руда и ватра подземног света.
  Наравно, дорасли су до подвига,
  А са нама Мач Свети, Дух Господ®и!
  
  Волимо да се боримо веома храбро,
  ДевоЌке коЌе пространства веслаЌу свемиром...
  Руска воЌска Ќе непобедива,
  Са своЌом страш·у, у борби непромен ива!
  
  У славу наше ота¤бине, свети,
  Небом кружи борбени авион...
  Комсомолац сам, трчим бос
  Прска®е леда коЌи Ќе прекрио локве!
  
  Зар девоЌке, душманин зна да уплаши,
  УништаваЌу све неприЌате ске ракете...
  Крвави лопов не·е нам прилепити лице,
  У песмама ·е се певати подвизи!
  
  Фашизам Ќе напао моЌу домовину,
  Упао Ќе на тако кошмаран и подмукао начин...
  Волим Исуса и Ста ина
  Комсомолци су Ќедно са Богом!
  
  єуримо боси кроз снежни нанос,
  Брзе као брзе пчеле...
  Ми смо к·ери и лета и зиме,
  Живот Ќе девоЌку очврснуо!
  
  Време Ќе за пуца®е, па отвори ватру
  Тачни смо, и лепи у вечности...
  И удари право у око, не у обрву,
  Од челика коЌи се зове колектив!
  Не поразите фашизам нашу одбрану,
  А во а Ќе Ќача од Ќаког титана...
  У ота¤бини можемо на·и утеху,
  И збаци чак и Фирера-тиранина!
  
  Веома мо·ан тенк, веруЌте "Тигру",
  Пуца далеко и прецизно...
  Сада ниЌе време за глупе игре
  єер зли Каин долази!
  
  Морамо савладати хладно·у, вру·ину,
  И у шали се бори са лудом хордом ...
  Бесни биЌесни медвед,
  Душа орла ниЌе Ќадни кловн!
  
  ВеруЌем да ·е комсомолци победити
  И они ·е своЌу зем у поди·и изнад звезда...
  Кренули смо на пешаче®е од октобра,
  И сада Ќе Исусово име са нама!
  
  много волим своЌу ота¤бину,
  Свим  удима блиста...
  Ота¤бину не·е одузети руб а,
  Одрасли и деца се смеЌу од сре·е!
  
  Свима Ќе забавно да живе у совЌетском свету,
  Лако Ќе и Ќедноставно савршено...
  Нека сре·а не прекине своЌу нит,
  И Фирер Ќе залупио уста!
  
  єа сам босоноги комсомолац,
  Иако мраз врти уши ...
  И не видиш силазак, веруЌ неприЌате у,
  Ко хо·е да нас узме и уништи!
  
  За ота¤бину нема лепше речи,
  Застава Ќе црвена, као да крв у зрацима сиЌа.
  Не·емо бити покорниЌи од магараца,
  ВеруЌем да ·е победа ускоро до·и у маЌу!
  
  Берлин босоноге девоЌке ·е про·и,
  Оставите отиске на тротоару.
  Заборавили смо утеху за  уде,
  А рукавице нису прикладне у рату!
  
  И би·е борбе, нека избиЌе ова борба.
  Фриц ·е све разбити у комаде!
  Ота¤бина Ќе заувек воЌник са тобом,
  Не зна шта Ќе самово а!
  
  Жао ми Ќе погинулих, ово Ќе туга за све,
  Али немоЌте Русе бацити на колена.
  Иако се чак и Сам потчинио Фрицу,
  Али за нас велики гуру Ле®ин!
  
  Носим значку и крст у исто време,
  єа сам у комунизму и веруЌем у хриш·анство...
  Рат, веруЌте народе, ниЌе филм,
  Ота¤бина Ќе наша маЌка, а не канат!
  
  Када Свемогу·и дође у облацима,
  Сви мртви ·е васкрснути са светлим лицем...
  Људи су волели Господа у сновима,
  єер Исус Ќе Творац трпезе!
  
  Овде ·емо мо·и све да обрадуЌемо,
  У целоЌ безграничноЌ рускоЌ васе ени.
  Кад Ќе било коЌи плебеЌац као врш®ак,
  И што Ќе наЌважниЌе у ствара®у универзума!
  
  Желим да загрлим Свевиш®ег Христа,
  Да се никада не срушиш пред неприЌате има...
  Друг Ста ин Ќе заменио оца,
  И Ле®ин ·е такође бити заувек са нама!
  .
  
  
  Лукави Обама
  Амерички председник Обама се показао лукавиЌим и ниЌе бомбардовао ИСИС, ве· Ќе одлучио да оваЌ калифат искористи као овна против Ирана, СириЌе и РусиЌе. Његова рачуница била Ќе потпуно оправдана. ИСИС Ќе, заузевши ве·и део Ирака, ушао у рат са Ираном. Американци су куповали нафту од милитаната и заузврат продавали оружЌе. Да би спасио Асада, Владимир Путин Ќе ипак ушао у рат.
  И почело Ќе бомбардова®е ИСИС-а. Али ниЌе ишло тако глатко као у стварноЌ историЌи. ИСИС има системе противваздушне одбране продате СЌеди®еним Државама и борбене авионе. РусиЌа се суочила са Ќачим неприЌате ем и била Ќе принуђена да пребаци копнене трупе. Од самог почетка Руси су претрпели опип иве губитке, а ®ихова снага Ќе била слом ена. Овде, наравно, више ниЌе до масти.
  Све више и више снага увлачило се у рат у СириЌи. И ниЌе била популарна. Многи су говорили: да ли РусиЌа ту треба да се умеша? А ИСИС Ќе напредовао, наносе·и тешке ударце руским трупама.
  ВоЌници су страдали у великом броЌу. Али ниЌе било могу·е преокренути ток рата. Штавише, дошло Ќе и до сукоба са Турском. И то Ќе отежавало употребу снага.
  Рат Ќе са ИСИС-ом почео Ќош у маЌу 2015. и постао Ќе дуготраЌан. Борбе су се дуго отегле, а руска воЌска Ќе Ќедва могла да задржи неприЌате а. ПостоЌали су ковчези од цинка. И ве·и део Ирака Ќе био под ИСИС-ом. А покушаЌи пробоЌа су били активни и агресивни.
  Рат се, наравно, показао дуготраЌним... И до председничких избора у РусиЌи, ве· Ќе траЌао три године. А погинуло Ќе више од десет хи ада руских воЌника и официра и неколико генерала.
  Стога се Владимир Путин суочио са озби ним против е®ем. Павел Грудинин из левих снага почео Ќе брзо да добиЌа резултате и политичке поене. А ®егови успеси су били колосални, Ќер реЌтинг скаче.
  Истина, скандали су донекле поткопали Грудининову позициЌу, али Гиркин Ќе стекао велику популарност. КоЌи Ќе као хероЌ рата у Донбасу постао нова звезда.
  У сваком случаЌу, Путин Ќе ве· изгубио популарност, а  уди су желели промене, а анексиЌа Крима Ќе заборав ена.
  Избори су били завршени, а иако Ќе изгледало да Ќе Путин победио у првом кругу, почели су масовни протести и захтеви да се преиспитаЌу изборни резултати. Комунисти нису веровали у резултате, а било Ќе и броЌних примера превара бирача.
  А у Москви Ќе дошло до прилично великих сукоба са демонстрантима. Почеле су и масовне антиратне акциЌе. И борбе у СириЌи су настав ене.
  Путин Ќе чак поЌачао борбе и покушао да нападне у Ираку.
  Али све ово Ќе само довело до пове·а®а броЌа губитака.
  А битке су све више расле и постаЌале све крвавиЌе...
  Антиратни покрет у РусиЌи Ќе растао. Било Ќе масовних сукоба са полициЌом и само масакри.
  Само Ќе епидемиЌа корона вируса донекле сма®ила антиратни интензитет.
  Али битке у СириЌи, упркос пандемиЌи, и да е су настав ене. А 2021. године, против ИСИС-а, одлучили су да тестираЌу наЌновиЌе оружЌе: Ќедноседе пирамидалне тенкове.
  Реч Ќе о Ќединственим аутомобилима произведеним у само четири примерка. Сваки Ќе био тежак педесет тона, а имао Ќе мотор од пет хи ада ко®ских снага. А мотор ниЌе Ќедноставан, ве· електрични.
  Прелепе девоЌке су возиле четири аутомобила и било Ќе веома кул.
  Наташа Ќе, на пирамидалном резервоару, голим прстима притискала дугмад ¤оЌстика и секла му¤ахедине митра езима, одсецаЌу·и их мецима са ураниЌумским Ќезгром.
  И певала Ќе, показуЌу·и зубе:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи!
  ЗоЌа, коЌа Ќе гађала противнике из митра еза и пуцала из брзометног топа, зарежала Ќе:
  - За РусиЌу коЌа Ќе раширила крила!
  И голим прстима, окретна лепотица притискала Ќе дугмад ¤оЌстика.
  И опет исп ува шко ке са ураниЌумским Ќезгрима.
  єош Ќедан пирамидални тенк са Августином врти своЌе кан¤е и слама неприЌате а. Он коси редове му¤ахедина, прекриваЌу·и брдо брдом лешева.
  И урла:
  - За комуниста дао!
  И Светлана удара неприЌате е, и коси му¤ахедине. И док пева:
  - Комунизам ·е бити у слави!
  И голим ножним прстима притиска дугмад ¤оЌстика.
  А рат Ќе у порасту. Руске трупе су се суочиле са Ќаким фронтом.
  ИСИС ниЌе поклон. Против ®ега се користе Ќуришници. ИмаЌу и лепе девоЌке: МариЌу и Мирабелу. Тако су сЌаЌни и босе се боси и у бикиниЌу.
  ЛиЌепе дЌевоЌке ве· притискаЌу позициЌе му¤ахедина. И уништи их проЌектилима.
  МариЌа пева од радости:
  Бесан у бесу САТО,
  НеприЌате  пука Ќе кренуо напред ...
  Али ¤елати-противници,
  Руси ·е дочекати неприЌате ство!
  И како послати ракете на неприЌате а. И одмах удари неприЌате е.
  Мирабела, ша е шко ке, приме·уЌе:
  Шта Ќе рат, шта Ќе рат? Зарад неког диктатора Асада да пролиЌе крв?
  МариЌа се спремно сложила са овим:
  - Због овога крв проливати не вреди!
  А послала Ќе и смртоносну ракету.
  ДевоЌке, наравно, прате наређе®а. Али ве· седму годину Ќе рат, за ко зна шта. И наравно, девоЌке су  уте на Путина. НиЌе Ќасно шта хо·е. И руске трупе држе линиЌу, а покушаЌи офанзиве пропадаЌу.
  Пирамидални резервоари су добри, али се батериЌа и да е брзо празни при таквоЌ брзини. МораЌу се однети позади и напунити струЌом.
  Наташа, ЗоЌа, Августина и Светлана су се окупиле и хаЌде да се картамо.
  У исто време девоЌке певаЌу:
  - Па шта да кажем, шта да кажем,  уди су тако распоређени! Желите да знате, желите да знате! Желе да знаЌу шта ·е се десити!
  А избори у Државну Думу су показали триЌумф комуниста. Али опет Ќе било масовних фалсификата. И то Ќе довело до масовних протеста у коЌима су учествовали милиони  уди. Остарели слаби· ЗЌуганов Ќе свргнут, а на ®егово место Ќе дошао млади. Протести су се интензивирали, штраЌковало се и много слогана.
  Као одговор, руска воЌска Ќе покренула велику офанзиву и у СириЌи и у Ираку. Борбе су се показале веома крваве. Штавише, Иран Ќе немиран. Има нереда и немира.
  Путин се нашао у веома тешкоЌ ситуациЌи. Унутар РусиЌе немири су постали много ве·и. ЗЌуганов се коначно разболео, а ново младо руководство захтевало Ќе оставку Путина и ®еговог тима.
  Борбе су беснеле у СириЌи и Ираку. Рат Ќе тамо био огроман. И попео се на див а®е.
  єош две девоЌке, Алис и Анђелика, бориле су се као чудовишта и користиле су специЌални хеликоптер у облику диска. И ниЌе било начина да их оборе.
  Хеликоптер лансира ракете, пали противнике и разбиЌа бункере.
  Алиса га Ќе узела и цвркутала:
  - За руски калифат!
  И како голим прстима притисне дугме ¤оЌстика и удари неприЌате а.
  Анђелика Ќе викнула:
  - УкрцаЌ се!
  И опет ракете као лупанет, на неприЌате а...
  У Москви Ќе одржан масовни митинг и током сукоба са полициЌом било Ќе мртвих. Многе фабрике су штраЌковале. Сада су комунисти показали своЌу мо·. А Путина су ве· директно назвали злочинцем и убицом. ОпозициЌа Ќе расла. И ту и тамо се пролила крв.
  Протести су прерасли у генерални штраЌк. И испоставило се да Ќе то толико великих размера да су власти учиниле уступке.
  Поништени су резултати избора за Државну думу. И наЌав ени су нови. И овде су комунисти имали све шансе да победе. Чак и победио, добивши ве·ину места у парламенту.
  И влада Михаила Мишустина Ќе поднела оставку. Почело Ќе формира®е левичарске владе. Истовремено, комунисти су приметили да Ќе време да се оконча рат у СириЌи.
  Ве· Ќе 2022... Владимир Путин Ќе са уздахом рекао да то не·е учинити. Тако да ·е све жртве у овом случаЌу бити узалудне.
  Тада Ќе у ДржавноЌ Думи почео процес импичмента. Дошло Ќе и до промена у Савету ФедерациЌе. Окренуо се налево, а они захтеваЌу да помету МатвиЌенку, коЌа Ќе превише покорна марионета власти.
  Уопште, народ Ќе почео много активниЌе да се буни и захтева промене.
  СитуациЌа се захуктавала. Сада су комунисти били ти коЌи су дали тон протестима. И скуп али су потписе за нови устав.
  А онда Ќе Путин добио мождани удар и разболео се.
  Расписани су нови председнички избори.
  Главни кандидат комуниста био Ќе АлексеЌ Куз®ецов. И урадио Ќе много. А на изборима Ќе нови левичарски лидер успео да победи у првом кругу.
  И било Ќе сЌаЌно!
  Овде се баЌка завршава, а ко Ќе слушао краставац!
  
  ЕМЕЉАН ПУГАЧОВ - ШАНСА ЗА ЧОВЕЧАНСТВО
  Еме ан Пугачов Ќе одмах након заузима®а тврђаве Татишчево отишао у Оренбург и успео да изненади град и заузме га пролазним Ќуришом. Ве·ина гарнизона се предала готово без борбе.
  А Еме ан Пугачов Ќе заузео велики провинциЌски центар, пуно оружЌа и мунициЌе.
  Након тога, ®егова брзо расту·а воЌска преселила се у тврђаву Веркхне-єаитскаиа и такође Ќе заузела брзим нападом. И да е до Уфе. Пугачову се придружило све више  уди из разних нациЌа. Његова воЌска, коЌа се приближавала Уфи, ве· Ќе броЌала скоро педесет хи ада и много пушака.
  Гарнизон се предао готово без отпора. Након тога, Еме ан Пугачов Ќе послао лете·е одреде на Урал да преузму контролу над фабрикама оружЌа.
  Катарина Друга Ќе са закаш®е®ем примила вест о паду Оренбурга. И шокирало Ќе све. Морао сам хитно да скупим снагу. А мало их Ќе - турски рат све односи. Мобилисан Ќе само Ќедан Бибиков, ма®е-више одговараЌу·и генерал-главни. И он има тим. Морао сам хитно да скупим снагу.
  Али преварантова воЌска Ќе брзо расла. И преселио се у Каза®. Придружили су се Калмици, Башкири, Татари, Киргизи и други народи. єедан за другим, ЕмелиЌан Пугачов Ќе признат као легитимни кра  и фабрике и градови на Уралу.
  И многи су се придружили побу®еницима. А воЌска Еме ана Пугачова отишла Ќе у Каза® и лако Ќе сломила отпор. Многи официри су прешли на ®ену страну. А Пугачов ева воЌска Ќе брзо расла. И тако Ќе нападнут Казан.
  А у стварноЌ историЌи, преварант Ќе могао да га узме са ма®ом и лошиЌе организованом воЌском. А сада Ќе постало Ќош лакше и брже.
  И Казански Крем  Ќе одмах заузет. Еме анова воЌска се показала брзом.
  А колико се скупило ко®ице и мо·них бораца. И арти ериЌа, и борци из уралских фабрика. И много оружЌа. Тако Ќе КозиЌедемЌанск пао.
  Само у Ниж®ем Новгороду Еме ан Пугачов Ќе очекивао озби ан отпор.
  Тамо су успели да закуваЌу поЌача®а из близине Санкт Петербурга и са шведске границе. Али Пугачов Ќе ве· имао више од сто хи ада воЌника и много оружЌа.
  Бибиков Ќе погрешио. Ипак, уместо одбране, повукао Ќе део трупа из града. И дошли су под Ќак удар надмо·ниЌих снага побу®еника и били слом ени.
  Ово Ќе олакшало напад на Ниж®и Новгород. Штавише, део трупа и официра прешао Ќе на страну Еме ана Пугачова. И наЌве·и град Ќе пао.
  Бибиков Ќе такође ухва·ен. Одбио Ќе да се закуне на верност варалици и био Ќе обешен.
  Пугачов се преселио у Москву. Све чеш·е су владине трупе, официри, па чак и генерали прелазили на ®егову страну.
  РЌазан Ќе пао готово без отпора. И огромна воЌска се приближила Москви.
  У ®ему Ќе било мало трупа, и не сасвим поузданих. Три пука донских козака прешла су на страну Пугачова. А Москву Ќе напала олуЌа.
  Само Ќе Крем  имао прилику да пружи отпор, али су се ту нашли издаЌници коЌи су отворили капиЌе Пугачову.
  Александар Суворов, на брзину опозван са турског фронта, такође Ќе прешао на страну самопроглашеног цара. Одлучио Ќе да нема смисла да се бори против народа. А пита®е кра евог легитимитета Ќе ствар же е зем е.
  Суворова су пратили и други генерали. Поглавице на челу трупа су се разишле по РусиЌи и заузимале градове за градом.
  И сам Пугачов Ќе отишао у Санкт Петербург.
  Катарина ИИ, видевши да ЌоЌ Ќе снага све ма®е, узевши део блага, побегла Ќе у иностранство, наредивши бра·и Орлови да организуЌу одбрану града.
  Они су управо то урадили. Ве·ина гарнизона Ќе прешла на страну преваранта, а Санкт Петербург Ќе брзо заузет. Орлови су ухва·ени и обешени. И нови кра  уђе у престоницу. Убрзо су га препознали скоро сви генерали и руске Ќединице. Као руски градови. Катарина Ќе побегла у Шведску. А одатле у Немачку.
  Њен син Павел Ќе умро под неразЌаш®еним околностима. И Емелиан Пугацхев се поново оженио, и наЌавио ново круниса®е. Након тога, козака Усти®а постала му Ќе жена.
  Рат са Турском поверен Ќе Александру Суворову и завршио се брзом победом.
  Рођен Ќе Еме анов наследник. И династиЌа Романових Ќе, такоре·и, оЌачала.
  Кра  Ќе укинуо кметство и спровео реформе. РусиЌа Ќе почела да се брзо развиЌа и уздиже. Уследио Ќе Ќош Ќедан рат са Турском и заузима®е Цариграда. Еме ан Пугачов Ќе основао нову религиЌу, напуштаЌу·и ТроЌство и уводе·и полигамиЌу. Исламу Ќе ве· било исто, али православном исламу.
  Александар Суворов Ќе водио неколико похода, стигао до Марока и освоЌио Блиски исток, Иран, Судан и северну Африку. А онда, када се у ФранцускоЌ догодила револуциЌа, воЌска Еме ана Пугачова заузела Ќе целу Европу. Тако Ќе настала наЌве·а империЌа у историЌи човечанства.
  Еме ан Пугачов Ќе био прилично млад од 1742. године и стога Ќе дуго владао, на¤ивео Ќе и Катарину и Александра Суворова. После осваЌа®а Европе, Руси су кренули преко Африке и ушли у ИндиЌу, коЌу су такође освоЌили.
  Рат са Кином догодио се ве· 1815. под Пугачов евим сином Петром Четвртим.
  Рат се показао победничким за РусиЌу и Кина Ќе била потчи®ена. Након тога, РусиЌа Ќе потпуно покорила три континента и искрцала се у АустралиЌу и А аску. И наставио да се шири у Америку. Тамо више ниЌе имала озби них ривала.
  БританиЌа Ќе поражена и зароб ена. И убрзо Ќе освоЌио СЌеди®ене Државе. До 1850. РусиЌа Ќе ве· контролисала цео свет.
  Следе·е Ќе дошло до космичке експанзиЌе. И испало Ќе одлично.
  Међутим, наравно да Ќе било проблема.
  єедан од ®их Ќе покрет за републички облик власти. Али династиЌа Пугачев-Романов уживала Ќе ауторитет и до сада Ќе остала непоколеб ива.
  Било Ќе и борби за власт и покушаЌа државног удара. Када се краЌем двадесетог века догодио први лет ван Сунчевог система, група завереника почетком двадесет првог века утонула Ќе у вештачки сан и одлетела на далеку планету како би тамо успоставила сопствену државу.
  Неки проблеми су се поЌавили са єевреЌима. Ако су други народи брзо русификовали и прихватили православни ислам, онда су ови єевреЌи били тврдоглави и пружали им отпор. И били су притиснути због тога. Било Ќе и других проблема. У двадесет првом веку атеизам Ќе постао модеран. И порица®е ауторитета БиблиЌе и Курана. И формално, теологиЌа Ќе изграђена на слободном тумаче®у ових к®ига.
  И то Ќе такође довело до неких сукоба. Штавише, наука се развила. Очекивани животни век у двадесет првом веку се значаЌно пове·ао, а  уди су научили да заиста изгледаЌу млађе. И наравно почеше да говоре, али шта Ќе са речима Христовим: не·еш учинити ни Ќедну влас ни белом ни црном? Или нека им дани буду сто двадесет година!
  Било Ќе и недоумица. На неким планетама Сунчевог система, где су ве· постоЌала озби на насе а, почела су да се рађаЌу сепаратистичка осе·а®а. У сваком случаЌу, било Ќе захтева за аутономиЌом. Укратко, бо е него у стварноЌ историЌи, али ипак има проблема и ниЌе све ружичасто.
  Али у сваком случаЌу, човечанство Ќе уЌеди®ено и са глађу и епидемиЌама и готово свим болестима Ќе прошло. А  уди могу да живе неколико векова без старе®а, и то никако живот, ве· скоро комунизам и раЌ на Зем и у двадесет првом веку!
  
  ЧЕРЧИЛОВА ЗАНИМЉИВА ШАНСА
  Черчил Ќе пристао на мир са Немачком под следе·им условима. Тре·и РаЌх гарантуЌе БританиЌи интегритет ®еног колониЌалног царства. Штавише, Хитлер Ќе чак пристао да не захтева назад немачке колониЌе коЌе Ќе апсорбовала Енглеска током Првог светског рата. Заузврат, Немци су, међутим, имали потпуну слободу да располажу француским и холандским колониЌама. А такође су могли да делуЌу колико год хо·е против РусиЌе. Наравно, Фирер ниЌе хтео да толерише СССР са своЌим суседом. Немачка Ќе добила много. И било ЌоЌ Ќе доста. А БританиЌа формално ниЌе изгубила ништа. Дакле, договор Ќе био обострано користан. У сваком случаЌу, Енглеска ниЌе имала шансе да задржи своЌе поседе у Африци и АзиЌи. Немци би лако заузели Египат, а после тога и Блиски исток са Ираком и КуваЌтом. А онда би преко пронемачког Ирана стигли до ИндиЌе.
  Да не говоримо о томе да БританиЌа нема шансе да задржи Африку.
  Подморнички и ваздушни рат, готови, ионако су били Британци.
  И тако су све странке остале у своЌим интересима. И Хитлер Ќе почео да припрема напад на Исток. У СССР-у има много више тенкова, и хи аду и по возила, много бо ег квалитета од немачких.
  У поређе®у са стварном причом, Фриц Ќе поставио пет хи ада авиона и хи аду више тенкова. Утицао Ќе недостатак губитака у бици за БританиЌу и могу·ност кориш·е®а Афричког корпуса на истоку.
  Истина, то Ќе делимично надокнађено чи®еницом да Ќе изненађе®е било теже пости·и.
  Ста ин Ќе ипак обЌавио општу мобилизациЌу и довео трупе у приправност. Али ударац Немаца се ипак показао Ќаким и тактички изненадним. Штавише, нису очекивали да ·е Фриц одмах бацити сву своЌу снагу у ударце. А за одбрану, Црвени су тренирани много горе него да нападну.
  Трупе Вермахта су пробиле одбрану и могле су да напредуЌу на главним правцима.
  Нешто спориЌе него у четрдесет првоЌ правоЌ причи. Али стигли смо до Смоленска. Тамо где су завршили, зауставиле су их надмо·не совЌетске снаге. Али нацисти су се окренули ка Ќугу. Ве· у касну Ќесен заузели су КиЌев. Зима Ќе ухватила Фрице, у борбеноЌ готовости за напад на Москву. Нацисти су остали презимити, на хладно·и, не усуђуЌу·и се на Ќуриш.
  Ле®инград Ќе заузврат блокиран.
  Што Ќе наЌгоре, єапан се ниЌе усудио да уђе у рат са САД и БританиЌом. И могао би отворити други фронт сваког тренутка. Зими су совЌетске трупе покушале да напредуЌу, али немачка одбрана никада ниЌе слом ена. У проле·е су нацисти добили снагу и наставили да доминираЌу у ваздуху. Али пошто Ќе Тре·и раЌх добиЌао нафту не само из РумуниЌе, ве· и из ЛибиЌе, НигериЌе, Камеруна, нацистима ниЌе била толико потребна кавкаска нафта.
  И Фриц Ќе кренуо у офанзиву на центар. У настоЌа®у да заузме Москву.
  Али линиЌа одбране совЌетских трупа показала се чврстом. За три месеца тврдоглавих борби, нацисти су успели да напредуЌу само сто, сто двадесет километара.
  И они су стали. Само на Криму су нацисти успели да заузму Керч и блокираЌу Севастопо . Нацисти су такође заузели половину Донбаса, посебно Харков. После великих губитака у центру, Хитлер Ќе променио стратегиЌу и одлучио, по Геринговом савету, да изврши ваздушни напад на СССР.
  Конкретно, кориш·ени су бомбардери Иу-188. И новиЌи и напредниЌи єу-288. Рат Ќе постаЌао све позиционираниЌи. Хитлер Ќе рачунао на ново оружЌе и тенкове. Пре свега, у сериЌу су ушли Тигрови, а нешто касниЌе Лав, па Пантер. НаЌзашти·ениЌи Ќе, наравно, био "лав" са бочним оклопом од 100 мм, па чак и под углом. "Тигар" Ќе имао и добар бочни оклоп. Лоши Ќе "пантер", коЌи ниЌе извукао продор на тенк.
  Зими су Немци држали линиЌу. СовЌетске трупе су напредовале без успеха у центру. Покушали су да поново заузму и такође неуспешно Харков. Немци су овде били спремни за одбрану, и могли су да одбиЌу Ќуриш. єедини успех Црвене армиЌе била Ќе операциЌа Искра, када су копненим путем успеле да пробиЌу уски коридор до опко еног Ле®инграда.
  У маЌу, нацисти су извршили напад на Севастопо . Чиме Ќе 9. Ќула 1943. завршен пад града-тврђаве. Офанзива у центру нациста почела Ќе сутрадан. Користили су велики броЌ наЌновиЌих тенкова. Ук учуЌу·и и "Лев", коЌи Ќе, захва уЌу·и заштити из свих углова, обе·ао да ·е постати добар пробоЌни тенк. Фердинанди су такође кренули у офанзиву - величанствени самоходни топови на своЌ начин.
  Офанзива нациста се развиЌала споро. Губици су били велики. Тенк "Лев" показао Ќе недово ну брзину ватре и лоше перформансе у вож®и. Али ипак, нацисти су успели да опколе ВЌазму. А онда узми. єедна битка се отегла у касну Ќесен, а навала Фрица Ќе пресушила.
  Црвена армиЌа Ќе покушала да поврати статус кво зими. И успела Ќе да победи ВЌазму. Али сви успеси су били ограничени на ово. Нацисти су могли да пруже отпор у центру. И близу Ле®инграда. И близу Харкова.
  У одбрани, "Пантер" Ќе показао добар тенк. НаЌмасовниЌа машина Тре·ег раЌха произведена Ќе у великим количинама и показала се као можда наЌбо е средство за обрачун са совЌетским тенковима. У ваздуху су се борбе одвиЌале уз извесну надмо· Луфтвафеа. Немачки авиони су били добро наоружани, са великом брзином, али ма®е маневарски. Ипак, МЕ-309 се показао као прилично ефикасан, пре свега због брзине и наоружа®а возила.
  А млазни авиони су били на путу. Пре свега ловац МЕ-262, наЌЌачи аргумент. Истина, скупо. Немци су стално пове·авали производ®у оружЌа. Користили су стране раднике и имали су више опреме него СССР. ПоЌавио се напредниЌи модел Фоке-Вулф - ТА-152, коЌи Ќе уз мо·но оружЌе и оклоп имао много бо у управ ивост и ве·у брзину.
  Али главна ствар Ќе, наравно, млазни авион. Нови совЌетски ЛА-7 и єак-3 могли су само делимично да надокнаде поЌаву нове генерациЌе машина међу нацистима.
  И пре него што Ќе Пантер ушао у службу, сматрало се да оваЌ тенк ниЌе дово но зашти·ен. Посебно са стране. Као резултат тога, Пантер-2 Ќе развиЌен да буде зашти·ениЌи, тежи и са топом од 88 мм. И "Тигар" -2.
  СССР Ќе поставио ИС-2 и Т-34-85. Немци су имали напредниЌу Ќуришну пушку МП-44. У сериЌу Ќе ушао и "Маус". За разлику од стварне историЌе, Тре·и раЌх нису бомбардовали савезници, а могло се произвести много опреме.
  Борбе су, међутим, показале да Ќе тенк "Маус" био претежак и ма®е-више погодан за одбрану. "Тигар"-2 се пречесто кварио и такође Ќе био одбрамбени тенк.
  Само "пантер"-2 са снажниЌим мотором од 900 ко®ских снага, показао се као задово аваЌу·е возило за борбена деЌства. Ни "Лав" се ниЌе превише показао.
  Права борбена деЌства су показала да МЕ-262 ниЌе баш поуздана машина, скупа и недово но маневарска, чак ни са мо·ним наоружа®ем. АктивниЌе, ТА-152 Ќе ушао у сериЌу, коЌи Ќе ма®е-више одговарао као радни ко®. Може бити Ќуришна летелица и фронтални бомбардер и ловац. Наде повезане са МЕ-262 нису биле у потпуности оправдане. Осим што Ќе оваЌ ловац веома тешко оборети, имао Ќе Ќак оклоп. Али и он Ќе био доста тежак. Али велике наде су биле повезане са ХЕ-162. И делимично су били оправдани.
  У лето 22. Ќуна 1944. Немци су неочекивано задали главни удар на Ќугу. СовЌетска команда Ќе држала главне снаге у центру. Ста ин Ќе веровао у дезинформациЌе да ·е неприЌате  поново кренути на Москву. Али нацисти су успели да надиграЌу совЌетску обавештаЌну службу. Поред тога, погођен Ќе и велики броЌ немачких тенкова "пантер"-2, коЌи су дово но брзи и маневарски, и бо е зашти·ени, са стране.
  Такође, произведено Ќе доста "тигрова", релативно лаких машина за производ®у. ПостоЌала Ќе и нова модификациЌа "лава". Са лакшим топом од 88 мм али са мотором од 1250 ко®ских снага. ОваЌ "лав" Ќе наЌуспешниЌи тенк - типа "тигар"-2, али тежи, са деб им бочним и крменим оклопом од 120 мм, што Ќе више него надокнадило мо·ан мотор са "мауса".
  Лев-2 се показао као веома успешан пробоЌни тенк. Немци су могли много да постигну. Заузели су Ворошиловград, Курск, Белгород, заузели Воро®еж. И окренуо се на окуку Дона. На краЌу смо стигли до Ста инграда. Али тамо су заглибили у биткама. Као иу стварноЌ историЌи, совЌетске трупе су успеле да опколе Немце у близини Ста инграда. Међутим, нацисти су ипак успели да се пробиЌу из обруча. Ипак, Немци су имали много више тенкова. Борбе су показале да су "пантер" -2 и "лав" -2 способни да се сасвим пристоЌно боре зими. Поред тога, на фронту су се поЌавиле самоходне топове Е-25. Ово возило Ќе било мали, ниско постав ени топ Пантер, али веома окретан и брзо пуцаЌу·и.
  Нацисти су се повукли од Ста инграда до окуке Дона и тамо се задржали. Дошло Ќе проле·е 1945. У сериЌу Ќе ушао КСЕ-162, а совЌетска авиЌациЌа Ќе попустила пред овим моделом. Али наЌважниЌе су млазни бомбардери, коЌима ниЌе било равног. Готово некаж®ено су бомбардовали Русе.
  У сериЌу Ќе ушао нови немачки тенк Е-50 - лакши од Тигер-2, али бо е зашти·ен и наоружан снажним мотором. А ®егов топ од 88 мм 100 ЕЛ Ќе непревазиђен у прецизности и продорности оклопа.
  Ста ин Ќе тражио начине да склопи мир са Хитлером. Од када су се нови тенкови ИС-7 и Т-54 тек развиЌали. А млазни авиони су Ќош неодређениЌи.
  Али Фирер ниЌе желео мир и наставио Ќе офанзиву. Овога пута на Кавказ, кроз Теречке капиЌе. Нацисти су успели да заузму совЌетске градове - Грозни и Ор¤оникидзе. Али када су ушли у планине, ®ихов напредак се успорио.
  Тада су нацисти поново похрлили у Ста инград. У борбама, совЌетске трупе су добиЌале све више од млазних Ќуришних авиона и бомбардера Луфтвафеа. Али сами Фрицови нису могли да заузму град, заглибили су у биткама. Иако су напустили "Штурмтигрове" у току. А авиЌациЌа Ќе притискала.
  СовЌетски єак-9, наЌмасовниЌи ловац, Ќе застарео. А Немци су се поЌавили напредниЌи модели МЕ-262 са много ве·ом брзином и маневриса®ем. И Ќачи у наоружа®у КСЕ-162. СитуациЌа Ќе Ќош више ескалирала када Ќе єапан коначно ушао у рат. Турска Ќе следила таЌ пример. До краЌа четрдесет пете године ве·и део Кавказа заузели су Немци и Турци. А нова четрдесет шеста година донела Ќе додатна разочаре®а СССР-у.
  Ста инград Ќе и да е издржао, али Ќе краЌем маЌа заузета послед®а четвртина. А Немци и Турци су у то време потпуно заузели Кавказ. А у Ќулу 1946. почела Ќе нова офанзива на Москву. Шансе нациста биле су велике. У борбама су учествовали и Е-75 и Е-100. Ови резервоари су били гуш·и и бо е зашти·ени. СовЌетски фронт Ќе полако али сигурно попуштао... КраЌем Ќесени Москва Ќе била опко ена.
  Истовремено Ќе пао и Саратов. Створила се изузетно тешка ситуациЌа. єапанци су напредовали са истока. Ста ин Ќе Хитлеру понудио мир под било коЌим другим условима осим предаЌе. Фирер Ќе одбио ове предлоге.
  Зими Ќе Москва пала после жестоког Ќуриша. А у проле·е и лето Немци су заузели целу област Волга-ВЌатка. Пала и Вологда. Нацисти су успели да стигну до Свердловска до средине Ќесени ...
  
  КОБНА УЛОГА ЧЕМБЕРЛЕНА
  Чемберлен ниЌе поднео оставку и успео Ќе да зак учи частан мир са Хитлером.
  Услови за БританиЌу су били прилично пово ни: Тре·и раЌх Ќе гарантовао неприкосновеност поседа лав ег царства. А БританиЌа ниЌе изгубила ни педа  териториЌе. Али заузврат, Хитлер Ќе добио потпуну слободу у окупираним зем ама Француске, БелгиЌе, ХоландиЌе. А то су велике површине. И слобода руку на Истоку.
  А нацисти броЌ Ќедан уопште нису одбили да маршираЌу на СССР. И наставио да скуп а снагу.
  Хитлер Ќе желео не само Африку и СириЌу, са делом АзиЌе, ве· и руске зем е. Пре свега, наравно, житнице УкраЌине, балтичких држава, БелорусиЌе, кавкаске нафте. Дакле, планови Фирера су били Наполеонови.
  Немци су се спремали за рат, формираЌу·и значаЌне снаге. На плану Барбароса, имали су више трупа. Пре свега, наравно, авиЌациЌа. Три хи аде авиона ниЌе оборено током ваздушне битке за Енглеску и ушло Ќе у редове Луфтвафеа. Плус, авиони коЌима ниЌе сметало Средоземно море, и да покриЌу Европу. Дакле, ниЌе пет хи ада авиона доде ено плану Барбароса, дупло више - десет хи ада.
  И било Ќе Ќош неколико тенкова. Прво, производ®а аутомобила се пове·ала, пошто Тре·и раЌх ниЌе бомбардован. У другом, четири стотине тенкова ниЌе отишло у Африку. И нешто Ќе узето из Француске. Дакле, Фриц Ќе био бо е припрем ен за битку.
  Истина, изгубили су мало времена напредуЌу·и против єугославиЌе и Грчке. Али брже завршио без Британаца.
  А инвазиЌа на СССР почела Ќе 7. Ќуна са више од хи аду тенкова и пет хи ада авиона. И наравно било Ќе више пешадиЌе и арти ериЌе.
  НаЌважниЌе Ќе да СССР, као у стварноЌ историЌи, ниЌе био спреман. Ста ин се превише плашио да се бори против Тре·ег раЌха и покушао Ќе да одложи рат по сваку цену и поново Ќе био у замци.
  А онда Ќе єапан напао. Зашто су єапанци овог пута одлучили да нападну? Разлог Ќе таЌ што се БританиЌа повукла из рата и сада, у ком случаЌу, самураЌи су морали да се боре против СЌеди®ених Држава и БританиЌе коЌе ниЌе обавезао Тре·и РаЌх.
  А СССР Ќе у сваком случаЌу изгледао као слабиЌи неприЌате . Нарочито у првим данима рата, ток борби Ќе био Ќош гори за Црвену армиЌу него у стварноЌ историЌи. Дакле, посебно у ваздуху, супериорност нациста Ќе била много Ќача. Да, и више тенкова, посебно у Ќужном правцу, где Ќе Ромел показао хероЌство. А Црвена армиЌа ниЌе спремна за одбрану, и нема планова за одбрамбени рат. И падаЌу... Чак Ќе и КиЌев успео да се заузме у покрету, а у Смоленск су стигли рано. А напао Ќе и єапан, да не би чекао пад Москве, Ќер би Ќе у овом случаЌу сви оптужили да Ќе као лешинар Ќурнула на убиЌеног неприЌате а. Поражен у исто време од Немаца.
  Не, част самураЌа захтевала Ќе да удари док се СССР Ќош трзао. И рат Ќе прошао прилично добро. СамураЌи су напустили велики броЌ пешадиЌе и напали положаЌе Црвене армиЌе. И то Ќе био огроман успех са ®ихове стране.
  Али на перифериЌи Владивостока их Ќе дочекао тим босоногих девоЌака. КоЌи се борио див им бесом.
  Аленка Ќе дала ред за самураЌе. А онда Ќе голим ножним прстима бацила гранату убоЌите силе. И поцепала Ќе много єапанаца, вичу·и:
  - За славу Ста ина!
  А®ута Ќе такође пуцала на неприЌате а. Покосила Ќе жуте борце и урлала:
  - За велику Ота¤бину!
  А такође су ®ени голи ножни прсти бацили убиствени дар смрти.
  Ала, ова црвенокоса лепотица, покосила Ќе єапанце коЌи су напредовали. А ®ене босе ноге бациле су дар смрти колосалне разорне мо·и. И растргао самураЌа, вичу·и:
  - Слава комунизму!
  Пуцала Ќе и МариЌа. Ова златнокоса лепотица. А ®ени голи ножни прсти бацали су смртоносне дарове смрти.
  И маса самураЌа се срушила.
  А девоЌка Ќе зарежала:
  Не·емо одустати од Владивостока!
  И гола пета девоЌке подлегла Ќе дару смрти.
  ОлимпиЌци су се такође жестоко борили. А онда су ®ене голе, снажне ноге бациле читаву гомилу граната, кидаЌу·и противнике.
  Ратник Ќе просиктао:
  - За Велику РусиЌу!
  Аленка, одсецаЌу·и жуте воЌнике, потврди:
  - Ота¤бина Ќе са нама!
  А ®ена гола пета Ќе подлегла гранати. И растргао нове воЌнике великог царства.
  Али упркос свом хероЌству Црвене армиЌе, она Ќе губила. Пребацива®е дивизиЌа са Далеког истока ниЌе било могу·е. А Немци су кренули у напад на Москву много раниЌе него у стварноЌ историЌи, и ве· су успели да Ќе опколе, и делимично заузму, пре него што су се излиле Ќаке кише и отапа®е. И то Ќе, наравно, утицало на ток рата.
  Немци су посебно Ќаки у ваздуху. Њихови авиони добиЌаЌу посебно совЌетске трупе.
  Немци на Ќугу су такође били Ќачи и напредовали да е. Успели су да заузму Курск, Воро®еж Ќош пре одмрзава®а и прешли су у Ста инград. Пошто су две неде е раниЌе започели рат и са великим снагама, нацисти су добро кренули и сада су у свему имали приметну предност. А прича за Црвену армиЌу испала Ќе гора него у стварности.
  Немци су се брже кретали преко Крима, и провалили на Кавказ. И ту су постигли велики успех. Штавише, и Турска Ќе ушла у рат, видевши како се СССР распада.
  И тако су Немци заузели РЌаза® и наставили офанзиву. И сам Ста ин Ќе трчао као зец. А нацисти су се ве· приближавали Горком. Било Ќе туча.
  Али Москва се ипак опирала: град Ќе велики. Али борбе су се водиле на улицама и нацисти су се приближили Крем у.
  Али совЌетске девоЌке су дале битку са нацистима у близини града Горког.
  Читав бата он босоногих девоЌака, упркос томе што Ќе ве· падао снег и ударио мраз, дочекао Ќе нацисте.
  Наташа Ќе отворила ватру и тресла грудима Ќедва покривеним везицама бикиниЌа.
  Тада Ќе девоЌка певала:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи!
  И голим ножним прстима испалила Ќе гранату разорне мо·и.
  ЗоЌа, пуцаЌу·и на неприЌате а и косе·и Фриц, гукнула Ќе:
  - Слава Ќунацима!
  А ®ена боса пета бацила Ќе убилачки поклон смрти.
  Ратник Ќе цвркутао:
  - Не·емо одустати од Москве!
  Августин, пуцаЌу·и на неприЌате а и одсецаЌу·и масе нацистичких трупа коЌе су напредовале, зацвилио Ќе:
  - Наши авиони су добри!
  Светлана Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, агресивно рекла:
  - За ота¤бину савета!
  И голим ножним прстима бацила Ќе пакет експлозива.
  ДевоЌке су заиста веома добре и секси...
  Али Алиса и Анђелика се и да е свађаЌу. Боре се неЌеднаким снагама.
  УдараЌу тенк гранатом и он се преврне.
  Алиса босом ногом баца пакет експлозива. Немачки самоход Ќе покварен, а ва ци лете. єедна шапа нацисти Ќе била откинута и златни сат Ќе заискрил.
  Алиса Ќе пискала:
  - За величину Ота¤бине!
  И ®ене голе ножне прсте, док лансираЌу убилачку бомбу. И одсече главу генералу.
  И Анђелика ·е експлодирати на нацисте из базе. И ударио у други тенк. И раздераше неприЌате а.
  И певала Ќе, показуЌу·и зубе:
  - Слава великоЌ Ота¤бини!
  ДевоЌка га Ќе узела и голом, округлом петом подлегла смртоносном дару униште®а.
  Алиса Ќе деловала веома агресивно и активно. ДевоЌка коЌа Ќе са®ала о достигну·има и успеху.
  Ухапшена Ќе у тридесет седмоЌ години, када Ќе Ќош била девоЌчица, заЌедно са родите има. Прво су ме одвели у собу за претрес. Наредили су ми да се скинем гол. А Алиса Ќе била веома посрам ена. Њена женска фигура се Ќош формирала. Али груди су ве· расле, а чувар Ќу Ќе уштипнуо за попрсЌе уз речи: "єоЌ, какве сисе!"
  Алиса се посрамила и поцрвенела:
  - Не дираЌ ме!
  Матрона се насмеЌа.
  - Отвори уста девоЌко, тетка паж иво прегледаЌ!
  Алиса Ќе отворила уста. А матрона Ќе посегнула прстима у уста. НеприЌатно, наравно, Алиса Ќе скоро повратила. Нарочито када су притиснули корен ®еног Ќезика.
  Али наЌгоре Ќе било касниЌе. Матрона, опипаЌу·и ®ена уста, нареди:
  "Сада се сагни и рашири ноге!"
  И ставила Ќе рукавице на своЌе велике шапе!
  И како ЌоЌ Ќе шапа заронила у девичанска недра, кидаЌу·и химен. Дакле, било Ќе крви. И толико Ќе болело да Ќе Алиса вриснула. У међувремену, друга два чувара су Ќе држала за руке. И тамничар Ќе осети како се пе®е до саме материце, и то врло грубо. Била Ќе то агониЌа и сузе су текле низ Алисине образе. И у анусу ниЌе било ништа ма®е болно. Чуваркина шапа Ќе велика, а прсти дуги и дебели.
  Алиса се чак онесвестила од бола и стида. Онда су Ќе увели. Одвели су ме у другу собу. Сликали су голи из различитих углова и узимали отиске прстиЌу.
  А онда су ме полили хладном водом из црева и попрскали избе ивачем. Дали су службени рум: кратку, сиву ха ину са броЌем и одвели ме у ·елиЌу са другим девоЌкама. Било Ќе хладно ходати бос, али Ќе у ·елиЌи било много деце и било Ќе прилично топло.
  Алиса Ќе приведена на испитива®е неколико дана касниЌе. Тамо су Ќе замолили да потпише папир. ДевоЌка Ќе одбила. Потом су ЌоЌ босе ноге укочили у коцке и тукли Ќе моткама по босим штиклама. Алис Ќе вриснула, али Ќе одбила да потпише све док ниЌе изгубила свест.
  Поново Ќе бачена у ·елиЌу. РепресиЌе су биле масовне и ниЌе било времена да се зеза са дететом и да се дуго испитуЌе. Због тога Ќе добила казну наводно због крађе и без суђе®а потписала упутницу у дечЌу радну колониЌу.
  Алис Ќе тамо радила и студирала. Мало Ќе било злочинаца, скоро сва деца су била народни неприЌате и. Ишли су боси до мраза, а у мразним чизмама у државним чизмама. Радили су дванаест сати дневно. єели су углавном купус, али су живели заЌедно. Алиса Ќе чак иу дечЌем кампу оЌачала и очврснула. А сада се борила боса по снегу. А седела Ќе и ®ена партнерка Анђелика. Само она Ќе била прави злочинац и злочинац. А користила ЌоЌ Ќе и дечЌа колониЌа.
  ДевоЌке су се бориле тврдоглаво и Ќуначки.
  Али свеЌедно, Москва Ќе пала ... И Кавказ Ќе зароб ен. А и Ста ина су отровали ®егови.
  БериЌа Ќе потписао предаЌу. И постао Ќе гувернер над делом териториЌе РусиЌе.
  И рат на истоку Ќе завршен. Чемберлен Ќе умро, а Черчил Ќе заузео ®егово место.
  А онда Ќе Хитлер одлучио да БританиЌа има превише колониЌа. Зар ниЌе време да их исечемо?
  И започео Ќе нови рат 1944. године. До тог времена, Немци су имали наЌновиЌе тенкове Пантер-2 и Тигер-2, напредниЌе и са снажним моторима. И што Ќе наЌважниЌе, млазни авиони и подморнице на водоник-пероксиду.
  Да, и єапан Ќе желео да прошири своЌе поседе, на рачун колониЌа БританиЌе и СЌеди®ених Држава. До тог времена, самураЌи су заправо освоЌили Кину. И имали су велике планове.
  Немци су у Ќесен кренули у офанзиву ... Њихови снажниЌи тенкови су се добро кретали са Ќаким моторима. А млазни авиони уопште нису имали противника.
  БританиЌа Ќе бомбардована. И подморничка флота Ќу Ќе мучила. И Немци су напали Египат. И тамо су брзо победили БританиЌу, ушли са Турцима на Блиски исток. Заузет Ќе и Гибралтар, а трупе су ушле у Мароко, освоЌивши црни континент.
  Укратко, рат Ќе ишао у Ќедном правцу. Током зиме, Немци су заузели северну Африку и Блиски исток. А у проле·е и Иран и ИндиЌа. Да, и єапанци су успешно напредовали и победили Америку у луци Перу.
  Ово су велике победе. А у лето Ќе дошло до искрцава®а у самоЌ БританиЌи, коЌе се завршило ®еним падом за десет дана.
  А у Ќесен су зароб ене Ќужна Африка и АустралиЌа. Сада су САД на удару.
  Прошла Ќе четрдесет и шеста година у заузима®у острва, и ваздушном и подморничком рату. Године 1947. двоструким ударцем почело Ќе заузима®е Канаде и Мексика. Немачки тенкови сериЌе "Е" постали су наЌнапредниЌи и наЌмо·ниЌи на свету. А немачка Ќуришна пушка МП-64 ниЌе имала Ќеднаке у свим аспектима.
  А лете·е та®ире и дискове Ќедноставно Ќе било немогу·е оборити, колико су нера®иви захва уЌу·и ламинарном млазу.
  И толики губици...
  САД су капитулирали 30. Ќануара 1948. године. Само петнаест година након што Ќе Хитлер дошао на власт. И био Ќе то величанствен догађаЌ.
  Онда Ќе дошао период мира... Али за сада. 20. априла 1955. почео Ќе рат између Тре·ег РаЌха и Зем е излазе·ег сунца са свим ®еним колониЌама. Рат Ќе био суров и траЌао Ќе више од две године, али се све завршило победом Немачке.
  Хитлер Ќе 20. априла 1959. године одржао референдум на коме Ќе успостав ена Ќединствена империЌа у свету - Тре·и раЌх. И монархиЌа коЌу води Хитлер.
  А када Ќе Фирер умро 1961. године, ®егов син Ќе успео да преузме престо.
  У то време  уди су летели на Месец и Марс, и чинило се да Ќе живот човечанства све бо и.
  
  СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКАЗИВАЊЕ ИЗБОРА
  єе цин Ќе, након сензационалног успеха Либерално-демократске партиЌе на изборима 1993. године, послушао савет радикала и поништио ®ихове резултате. Баш на време за Нову годину, а да се Државна Дума не састане. И постало Ќе сензациЌа! Пре нових избора за Државну думу заказаних за 12. Ќун 1994. године, законодавна власт Ќе прешла на Савет федерациЌа. И био Ќе то заним ив тактички потез.
  Истовремено, єе цин ниЌе забранио ЛДПР, а правила за парламентарне изборе су остала иста. И то Ќе свакако постала снажна одлука. Или бо е речено контроверзно. Али сва мо· пропаганде пала Ќе на странку ЛДПР. И било Ќе много блата. Мада с друге стране, што се више грде, то Ќе популарност ве·а. Присталице Жириновског биле су разочаране украденом победом.
  И било Ќе нереда. Незадово на Ќе била и фракциЌа єаблока, коЌа Ќе добила добар проценат. А "Жене РусиЌе", коЌе су показале сензационалан резултат, такође нису превише сре·не. Али "Избор РусиЌе", предвођен ГаЌдаром, добио Ќе поЌача®е. єе цин Ќе сменио умереног Черномирдина, коЌи Ќе ипак много позаЌмио из старог система и поставио єегора ГаЌдара за премиЌера. Пото®и Ќе тим попунио новим реформаторима. И окупила се Ќака екипа... КоЌа Ќе почела да урушава привреду Ќош жустриЌе него у стварноЌ историЌи. И ваучерска приватизациЌа Ќе настав ена.
  КонфронтациЌа са властима Ќе само расла. А реЌтинг Жириновског, упркос кантама пр авштине, а можда и захва уЌу·и ®има, порастао Ќе. Иако Ќе изборна конкуренциЌа била много тежа. А било Ќе много више партиЌа коЌе су прикупиле сто хи ада потписа. И много више времена Ќе дато за прикуп а®е потписа. И то Ќе имало ефекта. На изборима су могле да учествуЌу 44 странке.
  И овога пута са пла·еним термином било Ќе горе. А током телевизиЌске дебате, Владимир Волфовицх Ќе ухапшен и бачен у Лефортово. Оптужен за промовиса®е мрж®е у к®изи Тхе Ласт Дасх Соутх.
  Али ово му Ќе Ќош више подигло реЌтинг, иако му ниЌе дата реч. И тако су одржани избори за Државну думу 12. Ќуна 1994. године. И одмах сензациЌа. У условима жестоке конкуренциЌе, партиЌа ЛДПР Ќе на изборима према партиЌским листама освоЌила више од четрдесет шест одсто гласова. БариЌеру од пет одсто нису прешли "єаблоко", "Жене РусиЌе", "ПРЕС", "аграри".
  Друго место заузели су комунисти, а тре·е "Избор РусиЌе" на челу са ГаЌдаром. Ко Ќе савладао ®ених пет посто ....
  И ве·ина на партиЌским листама за Либерално демократску партиЌу. Да, и у Ќедномандатним окрузима, додала Ќе странка Жириновског, значаЌно освоЌивши више од стотину места. Генерално, парламент се показао веома опозиционим и антиЌе цинским. А партиЌа ЛДПР Ќе добила ве·ину у ДржавноЌ думи, готово уставну. А заЌедно са комунистима и уставни.
  Међутим, ту су и Гор®и дом и сам председник. А Владимир Жириновски Ќе директно из ·елиЌе одведен у салу за састанке Државне думе. Тако Ќе настала нова опозициЌа.
  єе цин Ќе имао власт према новом уставу. А снага Ќе веома велика. Али ниЌе имао право да распусти Државну думу прве године. Као и послед®их шест месеци ®еговог председникова®а. А ово Ќе озби на ситуациЌа.
  Поново поништити парламентарне изборе Ќе ве· превише. И єе цин Ќе после извесног оклева®а одлучио да ДржавноЌ Думи понуди споразум о миру и слози.
  Владимир Жириновски Ќе захтевао као одговор на оставку владе и ®ено формира®е на основу парламентарне ве·ине.
  Ово Ќе изазвало против е®е. А Државна дума Ќе изгласала неповере®е влади єегора ГаЌдара и одржала амнестиЌу за политичке затворенике.
  И било Ќе озби но. єе цин се нашао у тешкоЌ ситуациЌи. И ®егови односи са Државном Думом постали су неприЌате ски. Иако Ќе усвоЌен уставни закон о уставном суду и парламентарноЌ телевизиЌи. Као и грађански законик. И поново Ќе изгласано неповере®е влади.
  єе цин Ќе потписао закон о статусу посланика. А ипак Ќе отпустио єегора ГаЌдара.
  Председник РусиЌе предложио Ќе єевгениЌа Примакова за премиЌера. Ово Ќе ма®е-више свима одговарало. Али єе цин Ќе неочекивано започео рат у ЧечениЌи. И суочио се са негативном реакциЌом Државне Думе. И опет га Ќе одбацио... Иако не по уставу.
  Али опет Ќе наЌавио нове парламентарне изборе... И разрешио Примакова, постав аЌу·и на ®егово место ЧубаЌса.
  Али ситуациЌа се закомпликовала... Либерално-демократска партиЌа Ќе поново победила, па чак и додала гласове... И до тада су избори одржани по новим правилима. Требало Ќе прикупити више потписа, а назначена Ќе и партиЌска припадност посланика. А ЛДПР Ќе освоЌио уставну ве·ину. А друга партиЌа су били комунисти. Остатак од пет одсто бариЌере ниЌе преузео.
  И опет конфронтациЌа са єе цином. Сурово на позадини рата у ЧечениЌи. И почетак процеса опозива.
  єе цин Ќе такође изгубио подршку воЌске због рата у ЧечениЌи. И Савет ФедерациЌе ниЌе био на ®еговоЌ страни.
  Уз то, єе циново здрав е се нагло погоршало и он се разболео. А у РусиЌи су расписани нови председнички избори.
  Владимир Жириновски Ќе био ®ихов изразити фаворит.
  єе цин Ќе Ќедва дисао... Тако Ќе сама власт пала у руке Владимира Волфовича.
  Али онда су одржани избори и нови председник у РусиЌи. Наследио Ќе тешко наслеђе. И морао сам много да урадим. Али уз тешке мере, Владимир Волфович Жириновски Ќе подигао државу. А РусиЌа се све више уздизала. У року од пет година, ниво штед®е пре реформи Ќе вра·ен. А пет година касниЌе, РусиЌа Ќе удвостручила национални доходак коЌи Ќе био пре периода реформи.
  Али Владимир Волфовицх Ќе преузео рестаурациЌу СССР-а. БелорусиЌа Ќе прва приступила РусиЌи и то доброво но. Затим Казахстан, па друге републике централне АзиЌе, посебно када су их напали талибани.
  УкраЌина Ќе пламтела МаЌданом, а РусиЌа ЌоЌ Ќе притекла у помо·, и ослободила поморан¤е с власти. А онда иде референдум и придружива®е СССР-у. И тако да е. До 2015. РусиЌа Ќе обновила своЌе некадаш®е границе.
  Али ово ниЌе било дово но. На Ќугу, ИСИС Ќе преузео Ирак и СириЌу, и неколико других држава. Волфовицх Ќе охрабривао исламисте, дозво аваЌу·и им да преузму цео Блиски исток.
  2016. године Финска Ќе постала део Руске империЌе. А 2020. године, користе·и чи®еницу да су се САД давиле у корона вирусу, а ИСИС Ќе освоЌио зем е од ИндиЌе до ШпаниЌе... И почео Ќе рат са овим калифатом.
  Владимир Жириновски Ќе одлучио да изврши своЌ дугогодиш®и план: послед®е баца®е на Ќуг.
  А руска воЌска Ќе у то време била наЌЌача на свету. И ®ени такни су били сЌаЌни.
  Посебно пирамидалне, створене према цртежима бри антног Олега Рибаченка. Били су Ќедноставно одлични...
  Ауто Ќе двосед, а девоЌке у ®ему су лежале, у пирамиди. Цела Ќе само педесет тона, али електрични мотор има пет хи ада ко®ских снага. То су тако брзе машине, потпуно непробоЌне за све врсте проЌектила.
  И она Ќури на положаЌе милитаната Великог царства ИСИС-а. И буквално чини чуда.
  Наташа, леже·и у овом резервоару са ЗоЌом и пуцаЌу·и из десетак митра еза, приметила Ќе:
  - єесам ли Ќа супер девоЌка?
  ЗоЌа Ќе самоуверено одговорила, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика голим прстима:
  Сви смо супер овде!
  єош Ќедан тенк коЌи лети заЌедно са Анђеликом и Светланом такође уништава огромну воЌску калифата.
  ДевоЌке се цере и смеЌу:
  - Ми смо наЌбо и од свих! И прославимо успех!
  И опет обараЌу неприЌате е.
  Да, два резервоара не могу ништа да пробуше из било ког угла. То су девоЌке у аутомобилима наЌвишег нивоа. И не могу се сломити. И гранате и ракете рикошетираЌу.
  Наташа каже, косе·и душмане:
  - За СССР!
  ЗоЌа, нокаутираЌу·и противнике, слаже се:
  - За Домовину!
  Треба напоменути да се ратници боре. Владимир Волфович Жириновски Ќе много рестаурирао из времена СССР-а. Леониду И ичу Ќе вратио ДиЌамантску звезду победе. Вратио Ќе БериЌу у чин маршала са свим наградама. Основали су ордене: Иван Грозни, Петар Велики, НиколаЌ ИИ, Александар ИИ и ИИИ, ДмитриЌ ДонскоЌ.
  Поред тога, Владимир Волфовицх Ќе обновио споменик Дзержинском. Основан Орден И е Мурометса. Ово Ќе за спортисте. А ред су успоставили Михаил Ломоносов и Менде еЌев. И ово Ќе такође логично.
  Владимир Волфовицх Ќе такође установио награду за к®ижевност са десет пута ве·им износом од Нобелове награде. И урадио Ќе много више.
  єедна од ®егових идеЌа била Ќе и успостав а®е ордена - "Ота¤бина", наЌскуп ег од свих ордена на свету са рекордним броЌем диЌаманата. И то Ќе била идеЌа. Осим тога, дизаЌн нару¤бе Ќе дуго био аргументован и одобрен.
  Чак Ќе било и такмиче®е.
  Владимир Жириновски Ќе направио Ќош неке измене воЌних прописа. Уведен чин бригадног генерала - нижи од генерал-маЌора, али виши од пуковника. А место генерал-генерала Ќе између генерал-пуковника и генерала воЌске. ПостоЌао Ќе и нови официрски чин: главни маЌор. Између маЌора и потпуковника.
  Жириновски Ќе увео Ќош Ќедан чин: подофицир. Ово Ќе између заставника и млађег поручника. ПоЌавили су се и каплари. Остатак наслова Ќе задржан.
  Владимир Жириновски Ќе такође успоставио титулу супермаршала, између маршала и генералисимуса. И нова титула супергенералисимуса.
  Тако Ќе настала хералдика.
  Председник Ќе на референдуму укинуо ограниче®а мандата. И постао Ќе виртуелни диктатор. А избори су одржани готово без алтернативе. И са ко®ским репом су достигли површину од деведесет девет процената. И тако се десило...
  Али у сваком случаЌу, барем су одржани избори, а на ®има су учествовале неке ¤епне алтернативе. Хитлер Ќе постао доживотни канцелар.
  Иначе, Фирер Ќе изгубио своЌе Ќедине изборе, председника, додуше са пристоЌним процентом и у огорченоЌ борби. Али ипак, Хитлер ниЌе ризиковао нове изборе.
  Владимир Жириновски Ќе 2020. освоЌио нове висине и ратовао са Исламским калифатом. А ово Ќе колосална снага. И ту су борбе веома жестоке.
  А авиони се боре, чак и беспилотне. И то Ќе кул и крваво.
  Владимир Жириновски Ќе нови лидер РусиЌе и тежи светскоЌ доминациЌи.
  У биткама учествуЌу и лете·и та®ири коЌи се не могу оборити.
  И на ®има лете лепе руске девоЌке.
  На пример, МариЌа и Мирабела су тако кул у биткама.
  И лансираЌу борбене ласере из та®ира. И спа уЌу трупе ИСИС-а, коЌе су Ќедноставно огромне.
  Да, ово колосално царство коЌе Ќе прогутало АзиЌу до ИндиЌе, ук учуЌу·и Пакистан и Авганистан. И пола Африке. А колико Ќе становника, и то колосалан броЌ.
  МариЌа притиш·е дугмад ¤оЌстика голим прстима и пробиЌа наЌближи неприЌате ски авион и шкрипи:
  - Слава ери комунизма!
  Мирабела спа уЌе резервоар ласером и такође потврђуЌе:
  - Би·е наших сЌаЌних времена и победа!
  А девоЌке се смеЌу...
  И показа·е зубе коЌи светлуцаЌу као бисери.
  МариЌа се сетила времена када Ќе Ќош била девоЌчица и видела Жириновског на митингу. На ®у Ќе оставио утисак. Али како не аплаудирати овоме.
  МариЌа, када Ќе Владимир Волфовицх ухапшен, отишла Ќе у Москву. ДевоЌчица се, као светац, кретала боса. И савладавао град за градом.
  И ®ене босе ноге су биле тако избиЌене, а стопала су ЌоЌ била посечена и крварила. Али девоЌка Ќе ходала и ходала. И дошао у Москву. Тамо Ќе смештена у сиротиште. А затим послате назад ®иховим родите има.
  И испоставило се да Ќе за ®у ха¤.
  МариЌа Ќе, као и Герда, прешла стотине километара. Успут Ќе молила милости®у, умирала Ќе од глади. И боли ђон Ќу Ќе толико болео и сврбео, али се на краЌу прекрио жу евима и постао тврд као копито.
  МариЌа се тога сетила и сада Ќе сламала му¤ахедине.
  И чак Ќе певала, пишу·и романсу у покрету:
  єа сам Чернобог, к·и зла Бога,
  єа стварам хаос, сеЌем деструкциЌу...
  МоЌа величина се не може превази·и,
  Само бесна освета гори у души!
  
  Као дете, желео сам добру девоЌчицу,
  Писала Ќе песме и хранила мачке ...
  Устао рано уЌутру
  Над ®им су залепршала, крила херувимска!
  
  Али сада знам шта Ќе зло
  Шта чини оваЌ свет несре·ним...
  И шта кажеш добро?
  Ево униште®а страсно во еног!
  
  И показао своЌ девоЌачки жар,
  Да Ќе к·и БожиЌа блистала...
  ОсвоЌи·емо пространства свемира,
  Покажимо снагу, веома мо·ну!
  
  Велики оче оваЌ Чернобог,
  Он уноси хаос, ратове у свемир...
  Молиш се Сварогу да помогне,
  У ствари, добиЌате награду!
  
  Па рекох, спаси Господе,
  Нека  ут®а кипи у срцу...
  Гради·емо сре·у, веруЌем у крв,
  Нека се материца напуни до врха!
  
  Волим лукавство, подлост и превару,
  Како преварити Ста ина тиранина...
  Не може бити срамота
  А колико Ќе магле на свету!
  
  Овде сам предложио да се направи снажан потез,
  єедан ударац да уништи зло...
  Али веома црни Бог се за убио,
  У свим стварима, и овим и загробним!
  
  Како се испоставило да сам навикао на зло,
  И у срцу беса, бесно нахра®ена ...
  Нестала жуд®а за радош·у, добротом,
  Чим Ќе бес продро са постамента!
  
  А шта Ќе са Ста ином - и он Ќе зао,
  О Хитлеру, тако да нема говора...
  Џингис Кан Ќе био тако кул разбоЌник
  А колико Ќе душа успео да осакати!
  
  Зато кажем зашто останите добри,
  Ако у томе нема ни наЌма®ег сопственог интереса...
  Кад си детли· - памет ти Ќе длето,
  И нестао кад глупе мисли!
  
  Зато кажем себи и другима,
  Служи мо· као црно мастило...
  Тада ·емо освоЌити пространство универзума,
  Таласи ·е се пробити кроз универзум!
  
  Учини·емо зло тако Ќаким
  То ·е бесу дати бесмртност,
  Они коЌи су слаби духом ве· су одувани,
  А ми смо наЌЌачи  уди коЌи у ово веруЌемо!
  
  Укратко, свуда ·емо постати Ќачи,
  Подигни мач крви над универзумом...
  И наш бес ·е бити са ®ом,
  Доби·емо позив пун судбине!
  
  Укратко, Ќа сам веран Чернобогу,
  Служим овоЌ мрачноЌ сили свим своЌим срцем...
  МоЌа душа Ќе као крила орла
  Они коЌи су уз Црног Бога су непобедиви!
  
  БЕЛИ ТИГРО МОВЕЧЕНЦЕ
  Мала циркуска група шетала Ќе Кримским лет®им путем. Први Ќе прошетао босоноги, плавокос дечак од око дванаест година. Мршав, али жилав клинац у шортсу, и ходао по вру·ини са голим торзом. Ребра су вирила, али су жиле биле као жица, испод скоро црне од преплануле коже.
  ДевоЌка га Ќе пратила. Светлосмеђа коса Ќе изгорела на сунцу, као презрела пшеница. Обрве девоЌке су такође светле, а лице ЌоЌ Ќе од прашине и Ќаких опекотина тамно као у циганке. Али црте лица су веома лепе, само мало заши ене због мршавости. ДевоЌка Ќе витка, у лаганоЌ памучноЌ ха ини изнад колена. А такође и боси, иако онима коЌи су без ципела не·ете завидети ако ходаЌу стеновитим путем Крима. Не само да Ќе каме®е оштро, ве· и вру·е на лет®ем сунцу.
  Али девоЌке и дечак су навикли на босе ноге и на вру·ини и на хладно·и, а ®ихове бронзане ноге и жу еви табани не обра·аЌу паж®у на такве ситнице.
  Иза ®их млевено слатко створе®е. Бела, али са браон пругама. Слатко младунче албино тигра. Такође мршав, ужасно гладан, хвата лептире у покрету и преде.
  Иза девоЌчиних рамена Ќе харди-гурди у рукама неких додатака. Натоварио мало и дечака. ШетаЌу од раног Ќутра. Дечак Ќе нагазио на крхотину флаше. И осети убод кроз жу , шепа. И тако се голи табани обараЌу, а жу еви сврбе од оштрог, врелог каме®а.
  ДевоЌка се насмешила и рекла:
  - Пази, Олежка! Понекад су изненађе®а на путевима!
  Дечак Ќе  утито зарежао:
  - Да, ништа страшно, чак ни крв! Али чиме ·емо хранити Бимбо!
  ДевоЌка Ќе дубоко удахнула и рекла:
  - Да, прошло Ќе младунче! Треба му месо! Не·е дуго траЌати на остацима!
  Дечак Ќе са осмехом одговорио:
  - Има доста дацха са богатим  удима. Можда ·емо пити месо. И ти си, ОлесЌа, такође смршала ...
  ДевоЌка се стресла и приметила:
  - И одговара ми! Агилност се чак пове·ала!
  А девоЌка скочи и заврти се на прсту. Олежка Ќе звиждала од див е®а, а тигар Ќе зарежао.
  Пре пар година били су у истоЌ циркускоЌ групи, коЌа Ќе контактирала Народну во у и била поражена. ОлесЌа Ќе такође учествовала, а према гласинама, чак Ќе и ударила генерала. А сада Ќе лутала по РусиЌи боса и немирна. Зими су се преселили у Иран, Ирак, где су веслали по стрмим падинама и давали наступе. У лето смо сишли у РусиЌу. ОлесЌа Ќе знала неколико Ќезика, ук учуЌу·и персиЌски, и подучавала Ќе Олега.
  Чак Ќе смешно ходати по Ирану у велу, али босих ногу. Срушили су шоу, а недавно су добили Бимбо. Такође бегунац, из неке групе. Звер ретке лепоте, али страшно прождр ива. Залихе су му брзо отишле, иако су тигри·и прикупили много  уди. Али послед®их дана дошло Ќе до мрачне линиЌе за групу. Из неког разлога лепа девоЌчица, дечак и младунче албино тигри·а нису добили новац. И умирали су од глади. И што Ќе наЌгоре, глад су подносили мали предатори.
  ТриЌумвират Ќе сео на рачва®е. ОлесЌа Ќе са дечаком поделила два мала кромпира, а сав хлеб Ќе дала тигри·у. Похлепно га Ќе Ќео и тражио Ќош. Штета што толико цвили... Као штене. И какав мршав.
  ОлесЌа Ќе одлучно устала и ударила се по босим табанима:
  - Отишао! ХаЌде да забавимо господу!
  Ве· их Ќе прва дача дочекала неприЌате ски. Домар Ќе одбио да Ќе пусти унутра и назвао Ќе ОлесЌу проститутком.
  Други пут Ќе било бо е. Тридесетпетогодиш®а госпођа ми Ќе дозволила да уђем. Олег се пресвукао у отрцане хулахопке и спретно галопирао. Олесиа Ќе покушала. Њена девоЌачка фигура гимнастичарке Ќе веома спретна. Бимбо ниЌе знао много, али Ќе и скакао кроз обруч, коЌи Ќе ОлесиЌа држала голим прстима, са отврднутим табанима, али не губе·и грациозност. Госпођа Ќе била веома задово на и упитала Ќе Олега:
  - Ти си добар кловн!
  Дечак Ќе  утито одговорио:
  - Нисам кловн, ве· акробат и помало жонглер!
  Госпођа Ќе питала:
  - Запали!
  Олег Ќе са задово ством почео да баца предмете. Ук учуЌу·и оловку и чеша  коЌи леже на столу.
  Госпођа, задово но се смеше·и, упита:
  - А ова жена Ќе твоЌа маЌка?
  Олег Ќе одмахнуо главом.
  - Не, моЌ партнер!
  Госпођа климну главом.
  - Да, премлада Ќе... Имате ли родите е?
  Дечак Ќе тихо уздахнуо.
  - Не познаЌем своЌе родите е!
  Госпођа тужно уздахну и одговори:
  - Сироче! Па Ќош имам ципеле од старе девоЌке! Да их!
  ЛакеЌ Ќе, гунђаЌу·и, отишао. ОлесЌа се задово но осмехнула. Затим Ќе дошао лакаЌ. Ципеле су биле ве· изношене и полом ене коже.
  Госпођа Ќе промрм ала:
  - И сам сам у дуговима и нажалост не могу да дам више!
  ОлесЌа Ќе узела ципеле и уздржано захвалила дами. Затим су напустили викендицу. ДевоЌка Ќе огорчено промрм ала:
  - За таквог дилера сме·а не·е дати више од новчи·а. Код убода! А колико Ќе времена требало!
  Олег Ќе приметио:
  Био Ќе то дуг дан, хаЌде да узмемо Ќош!
  На следе·оЌ дацхи, Ќош ма®е сре·ни. Били су прихва·ени, али су им после наступа дали само та®ир остатака са стола. Тигри· их Ќе, међутим, живе прогутао. Бар Ќе то зарада.
  Али на четвртоЌ дачи дечаку Ќе пукао чешки капут, и он Ќе морао да настави да наступа бос, без униформе. А дали су ми само новчи·.
  На петоЌ дацхи нису смели. Шестог Ќе било неколико деце коЌа су, окруживши младунче тигри·а, почела да забиЌаЌу колаче у ®ега. Такође су лечили Олежку. Гладни дечак Ќе са задово ством поЌео крему са чоколадом. Али морали су да раде. Деца дуго нису хтела да пусте. Барин Ќе погледао и наступ. Посебно му се допао наступ гимнастичарке ОлесЌе. Замолио ме Ќе да то поновим неколико пута. Затим Ќе и девоЌку почастио тортом. Дуго Ќе траЌало, а сунце Ќе ве· залазило. А платили су само две гривне.
  На краЌу Ќе господар ставио своЌу шапу на ОлесЌину голу ногу и прогунђао:
  - СвоЌим изгледом можете зарадити велики новац на други начин!
  ОлесЌа Ќе подигла поглед:
  - Никад! Не·у и·и на панел!
  Бармен се нацерио и приметио:
  - За циркусантку Ќе теже на·и исплативог младоже®у него даму лаке врлине.
  ОлесЌа Ќе мудро приметила:
  - Али  убав Ќе лакша!
  Али двадесет копеЌки Ќе и новац. За ®их ве· можете купити флашу вотке. У сваком случаЌу, младунче тигри·а Ќе добило комад меса. ОлесЌа Ќе продала ципеле за седам копеЌки. Имали су дово но да Ќеду.
  Ве· пада мрак, а ви не ходате по дачама. ОлесиЌа Ќе рекла Олегу:
  - Хо·емо ли у конак?
  Дечак Ќе самоуверено климнуо главом.
  - Не·е про·и! Смрди унутра!
  Олесиа се сложила:
  - И пиЌани скитници ·е се прилепити за мене. На·и ·емо себи место у пе·ини, а пре спава®а ·емо пливати.
  Дечак климну главом. Купали су се у пусти®ском базену. Вода Ќе била топла и слана. Олег се дивио фигури ОлесЌе, веома миши·аве и витке. Њено тело уопште ниЌе деловало мршаво, али Ќе било веома складно. Препланула, гимнастичарка. Како она активно граб а руке и ноге. Као пантер у лову.
  Олег се сетио дела о МовглиЌу. Била Ќе Ќедна смешна прича о дечаку коЌи Ќе одрастао међу вуковима. Нешто слично ®има. Луташ, али си слободан, видиш толико тога. Исте даче су луксузне, неке са фонтанама и скулптурама. Прелепо. Посебно лети на Криму. Све у свему, лето Ќе одлично време. Зими Ќе горе. Чак Ќе и у Ирану и Ираку но·у хладно. Често се кре·у но·у да би се загреЌали, спаваЌу·и на отвореном.
  Доста су се окупали, момак и девоЌчица су заспали. Они су млади, здрави, обучени. СпаваЌу као див е животи®е: чврсто, не обра·аЌу·и паж®у на тврду подлогу. А шта када здраво тело не треба перЌанице. И веома Ќе добро спавати на отвореном.
  Али за разлику од животи®а,  уди виде снове... Олег Ќе са®ао како Ќе постао кабински дечак на гусарском броду и борио се. Саб ом напада енглеске воЌнике у униформама. Сече и уништава неприЌате е. Овде дечак удара босом ногом у препоне. Скочи и разбиЌа Британце. Трчите између неприЌате а. ПадаЌу, секу и кваре. И дечак хвата другу саб у. Води млин, и то врло маЌсторски. Дечак Ќе веома паметан...
  Али снови су неЌасни и из ®их се се·ате само заЌедничких особина.
  Следе·ег дана треба поново да идете на даче. Штавише, би·е убиЌени, а младунче тигри·а треба нахранити.
  ДевоЌка Ќе покушала да изгледа весело и осмехнула се. Веома Ќе лепа, а чуварска врата су ЌоЌ радо отварана. Али овде су сервирали много горе. У првоЌ дачи господа су радо гледали своЌу пантомиму. Господин Ќе посебно волео да гледа како трепере ОлесЌине голе, миши·аве, преплануле ноге. Али овде су служили само остатке са стола, коЌи су хра®ени младунчету тигри·а.
  Дуго су Ќе држали у другоЌ дачи, маЌстор Ќе чак помиловао девоЌку по нози. Госпођа Ќе почастила Олежку тортом. Дали су ми новчи·. Следе·е две даче су биле празне - господа нису дошла.
  ОлесЌа Ќе збу®ено приметила:
  - Да... Овде се не може зарадити!
  Олежка Ќе  утито промрм ала:
  - Бо е Ќе ловити на п ачку! ПрофитабилниЌе!
  ОлесЌа Ќе подигла поглед и запевала:
  - Какво плаво небо. Нисмо присталице п ачке!
  Следе·а дацха се одликовала огромном величином и невероватним луксузом. Фонтане су биле позла·ене и вириле високо у небо. На улазу су стаЌали раскошно обучени лакеЌи. ОлесЌа Ќе била чак и посрам ена због свог искрено босог изгледа. СтариЌи лакаЌ Ќе викнуо:
  - Не даЌемо сироти®и!
  ДевоЌка Ќе одговорила:
  - Ми смо циркус! Одагнамо тугу!
  ОлесЌа звижди и подигне босу ногу. Бели тигар Ќе скочио и смешно се смеЌао у ваздуху. Олежка Ќе подигла обруч, а Бимбо се увукао у ®ега и поново га окренуо наопачке.
  Главни лакаЌ зазвижди и промрм а:
  - НиЌе лоше! Можете про·и!
  Дечак и девоЌка уђоше на капиЌу. Утрчало Ќе и младунче белог тигра. Господар копна се само досађивао у своЌоЌ луксузноЌ палати сеоског типа. СЌеде·и у сЌеници испред раскошног стола, племенити племи· Ќе жвакао масно месо и заливао скупим вином из златног пехара. Поред ®ега Ќе седела млада, лепа жена у ха ини украшеноЌ драгу има. На веранду Ќе скочила девоЌчица од око седам година у елегантноЌ ха ини и веома слична господаревоЌ жени, само Ќе ®ена коса била светлиЌа.
  Господар Ќе  утито погледао ОлесЌу. Она Ќе сушта супротност жени. Плавуша наспрам бринете, витка, миши·ава, витка фигура наспрам пуно·е. Кожа тамне чоколаде против аристократског бледила. Наравно, племенити племи· Ќе нестрп иво прегледао девоЌку, ®ене босе ноге, високе груди, танак струк. Да, помисли господар, моЌа жена се угоЌила. И ово...
  ОлесЌа и Олег су почели да изводе броЌеве. Олесиа Ќе плесала у ЌедноЌ комбинациЌи, коЌа се толико допала мушкарцима. Олег Ќе сада наступио у хулахопкама и сЌаЌноЌ маЌици. Босоноги Ќе био чак некако спретниЌи него у Чеха. Дечак се вртио, радио салто, скакао. ОлесиЌа га Ќе подигла на своЌу испружену руку. Бели тигар Ќе скакао кроз обруче, руке и ноге, пролазио кроз маказе.
  Олесиа Ќе такође одсвирала мелодиЌу на малом харди-гурдиЌу. Дечак Ќе жонглирао. Онда Ќе девоЌка жонглирала, онда су били заЌедно. Циркузанти су били окретни, много су се вртели. ОлесЌа Ќе чак извела двоструки салто и заЌедно су ходали на рукама. Тада Ќе тигри· поново скочио кроз обруче коЌе Ќе ОлесиЌа држала голим прстима.
  Током наступа, девоЌка се вртела и свако мало вриштала од див е®а. Барин и ®егова жена су суздржано аплаудирали. Али било Ќе очигледно да су сре·ни.
  На краЌу су певали дечак и девоЌчица, а гласови су им дивни, пуни. Након тога, ОлесЌа Ќе пружила шешир да прикупи новац. Била Ќе тако лепа, Ќедва покривена комбинациЌом. Господар-копно се нацерио и приметио:
  - Био сам, међутим, некада и сам просЌак, из племи·ке породице. И успео Ќе да постане милионер и да себи купи кнежевску титулу. Шта може Ќедног дана и постанеш богат!
  ОлесЌа Ќе са осмехом одговорила:
  - Хвала, Ваша ЕкселенциЌо!
  Барин Ќе суво приметио:
  - Али расипник, не·е сте·и богатство! Зато ти предлажем да ми продаш своЌу животи®у.
  ОлесЌа се присилно насмеши и рече:
  - Бимбо Ќе наш приЌате , ниЌе на продаЌу!
  Господар се  утито нацерио и приметио:
  - Тако обично кажу када желе да пробиЌу високу цену! Али не можете ме преварити! Знам колико! Нудим цхервонетс, а не пола туцета више!
  ОлесЌа Ќе одмахнула главом.
  - Извините, господине, али оваЌ приЌате  ниЌе на продаЌу! Ни за какве паре!
  Кнез Ќе  утито зарежао:
  - Да, требало би да вам буде драго што вас ослобађам таквог терета. Тигру Ќе потребно богатство да би се хранио. А кад порасте... Мислите ли да ·е вам бити дозво ено да лутате по граду са великим и опасним предатором?
  ОлесЌа Ќе била збу®ена. Заиста, понекад му Ќе пролазила помисао шта да ради са Бимбом када порасте. ПолициЌа их ве· сада искоса гледа, али шта ·е бити после неколико месеци?
  У сваком случаЌу, Бимбо ·е ускоро морати да се растане. Десет руба а Ќе такође новац. Можете купити штене и обучити га. Пас ма®е Ќеде, а са ®им можете путовати годину дана. Уштедите нешто новца и можда отворите неки посао. Или искочити у брак... Прелепа Ќе, схватила.
  ОлесЌа Ќе оклевала, здрав разум Ќе сугерисао да би принцу било бо е са тигри·ем него да гладуЌе са групом луталица. И да ако се растанете са предатором, бо е Ќе то учинити сада, када се поЌави таква прилика.
  Али тада господарева ·ерка, девоЌка са машнама извезеним бисерима, удари ногама и врисну:
  - Хо·у тигра! Хо·у белог тигра!
  Принц одмахну руком и удари песницом:
  - У·ути! Сада радим посао!
  Жена Ќе узвикнула:
  - Не вичите на дете!
  ДевоЌка Ќе очигледно била размажена и ниЌе се плашила. Али скочивши назад, она Ќе тише зацвилила:
  - Купи тату! Купи тигри·а...
  Жена Ќе уз осмех приметила ·ерки:
  - Ова животи®а може да буде опасна... Предатор Ќе и Ќеде девоЌчице!
  МаЌстор пуцкета прстима и рече:
  - Послед®а реч Ќе петнаест руба а! Клекните више, не·у да додам!
  ОлесЌа, кла®аЌу·и се, упита:
  - Можемо ли да се повучемо, Ваша ЕкселенциЌо?
  Принц Ќе зарежао:
  - Не! Послед®и пут, питам, покла®аш ли тигри·а за петнаест руба а?
  ОлесЌа Ќе одмахнула главом. Господар копна саркастично упита:
  - Како се зовеш?
  ДевоЌка Ќе са осмехом одговорила:
  - Олесиа.
  Кнез се злослутно нацерио.
  - Да ли имате пасош? ХаЌде да покажемо!
  ОлесЌа Ќе задрхтала и пребледела. Кнез Ќе п еснуо рукама и викнуо:
  - Узми их и зови полициЌу! Украли су ми тигра и диЌамантски прстен!
  ДевоЌка Ќе усхи·ено узвикнула:
  - Браво тата!
  ОлесЌу су напали лакеЌи. ДевоЌка се ниЌе опирала. Она и Олежка су биле везане ужадима и зак учане у подруму. Убрзо Ќе стигла и полициЌа.
  Након што су саслушали принца, ставили су окове ОлесЌу и Олега на руке и ноге. Штавише, имали су посебне величине за децу. У коЌи су били оковани малолетни лопови.
  Након тога су девоЌчица и дечак одведени у затвор. Ту су се поделили. Олег Ќе бачен у подрум, где Ќе ве· било десетак окованих дечака, а ОлесЌа Ќе бачена у ·елиЌу са женама. НиЌе било слатко. У ·елиЌама Ќе смрад, уместо нужника Ќе рупа у поду, влажно Ќе и полумрачно. Дечаци су држани у оковима, што Ќе веома незгодно. Руке и ноге су оковане. Тешко Ќе кретати се у скученоЌ комори. Хранили су само хлебом и водом, понекад су давали труле во·е.
  Ту су седели до суђе®а. Тада Ќе дечаке чекао или тежак рад или затворско склониште. Жене, такође, или на тешки рад у Сибиру, или у Централну АзиЌу на бербу памука, или у затвор са радом у било коЌоЌ фабрици за државну храну. А пре суђе®а можете седети по нахође®у власти. Осим тога, затвореници су такође бичевани.
  Олегу и ОлесЌи Ќе наређено да буду бичевани у исто време. Момак и девоЌка су били свучени до поЌаса и испружени на козама. Њих су пратила два полицаЌца. Стражари су натопили шипке у малтер. Махали су кроз ваздух, обараЌу·и кап ице. А онда, одЌедном, по команди, момци и девоЌке ударе у леђа. ОлесиЌа и Олег су чврсто стиснули зубе да не би вриснули. Одмерено Ќе удара®е. ПолициЌа Ќе тукла са умереним ентузиЌазмом, само раде·и своЌу дужност. Дечак и девоЌчица, тешко дишу·и, издржали су. После десетак удараца кожа Ќе пукла и крв Ќе капала. Било Ќе веома болно.
  Командант, коЌи Ќе прописао сто удараца, се нацерио. Ако се каж®еном одбаце копита, таква Ќе судбина БожиЌа. Они тада сиЌаЌу доживотни тежак рад. За крађу у посебно великим размерама, за покушаЌ убиства принца и ®егове жене и ·ерке. А онда се испоставило да су тражили ОлесЌу као саучесника у убиству гувернера. У сваком случаЌу, девоЌка ·е заувек бити отерана у Сибир. Као девоЌчица. Дакле, можда би било бо е да будете потлачени.
  Олег и ОлесиЌа су храбро издржали свих сто удараца без губитка свести. Али ®ихова леђа су се претворила у крвави неред. После тога су им поново ставили окове и бацили их у тамницу.
  Момци-затвореници, звецкаЌу·и своЌим оковима, став али су сламу на претученог Олега. Дванаестогодиш®ем дечаку су брутално изрезана леђа.
  
  Дечак из циркуса се чак нашалио:
  - Па ·е ми леђа бити Ќош Ќача!
  СтариЌи дечак у ·елиЌи Ќе с поштова®ем приметио:
  - Браво, ниси викао! Прави мушкарац!
  Олег Ќе одговорио:
  Не·у им угодити!
  Ни ОлесЌа ниЌе испустила Ќаук. Лежала Ќе на слами у женскоЌ келиЌи. Ве·ина девоЌака у ®ему биле су младе, у дро®цима, неке су звецкале ланцима. ОлесЌи су опрали леђа да се не би заразила.
  Олегу су донели државни хлеб и воду. А тамничарка Ќе сипала млеко. Претучени дечак Ќе добио двоЌку коЌу Ќе донела босонога девоЌка и он се осе·ао бо е. Затим Ќе чврсто заспао, не обазиру·и се на бол.
  Са®ао Ќе да они, заЌедно са ОлесЌом, бране Севастопо  током напада: британских, француских и турских трупа.
  Дечак доноси гранате до топа. И она пуца. ОлесиЌа показуЌе, осло®ена на своЌе босе, исклесане ноге. Поред ®е су и друге девоЌке.
  Сви боси, и у поцепаним ха инама, Ќедва покриваЌу·и тела. ДевоЌке су све преплануле и босе.
  Њихове праш®аве потпетице б ескаЌу под дечаковим носом. Олег Ќе узбуђен.
  Пишто  испа уЌе високоексплозивне гранате. И помете масу пешака савезничке воЌске. И покушаваЌу да напредуЌу.
  А са руске стране се бори цео пук девоЌака. И сви су боси, и полуголи, и веома лепи.
  И боре се као хероЌи. ТачниЌе, лепи, босоноги Ќунаци. И добро пуцаЌу. И голим ножним прстима бацаЌу гранате убоЌите силе.
  Оксана, боре·и се, певала Ќе:
  - За оца-кра а! Не·емо ¤абе победити!
  А ®ена боса пета бацила Ќе смртоносну бомбу. И растргао масу бораца савезничке воЌске.
  ДевоЌке штите Малахови Курган: к учну тачку у одбрани Севастопо а. А борбе су веома бруталне.
  Сам Олег, заЌедно са девоЌкама, упери пишто  и пуца усред енглеских трупа коЌе су напредовале.
  Тада Ќе дечак запевао:
  - Слава нашоЌ великоЌ Ота¤бини!
  А ®ена боса, дети®аста нога баца велику, разорну гранату.
  Оксана Ќе цвркутала, намигуЌу·и свом партнеру:
  - Па ти си добар дечко!
  Олег се насмеЌао и одговорио:
  - Шта могу да кажем? Рат Ќе увек лош ако се не добиЌе одлучно!
  И поново дечак, гол, дети®аст, са округлом петом, бацио Ќе гранату убоЌите снаге.
  Друга девоЌка, Наташа, Ќе твитовала:
  - Поцепа·у га!
  Оксана Ќе босом ногом бацила разорну дома·у кесу пи евине и рекла:
  - И вози у ковчег!
  Августинова девоЌка, такође пуца из топа. ПеваЌу·а зрна покосила Ќе ред Британаца.
  Црвенокоси ратник запишта:
  - За Ота¤бину до краЌа!
  Светлана се такође бори из све снаге. ДевоЌка Ќе користила врте·и топ са много цеви. И скроловала Ќе, косе·и редове одЌедном у енглеским и турским редовима.
  Бори се и ЗоЌа, ова девоЌка са златном косом. И како душмана млати, и много неприЌате а нокаутира.
  И цврку·е:
  - Слава руском цару!
  И голим ножним прстима поново ·е бацити гранату убоЌите мо·и. И убити много противника.
  Овде су ратници велике лепоте и еротике. А такође бацаЌу смртоносне набоЌе из пи евине из катапулта, буквално све растураЌу·и. А бомбе од пи евине су веома смртоносне.
  Наташа вришти и тресе голу брадавицу:
  - Слава РусиЌи!
  И голом петом поново баца оно што доноси пропаст и униште®е, кидаЌу·и пукове савезничких трупа.
  Ова хумка Ќе од к учног значаЌа. Садржи к уч за одбрану цитаделе.
  А девоЌке то знаЌу и очаЌнички се боре. А девоЌке су веома лепе и миши·аве и секси.
  И ®ихови миши·и играЌу, и светлуцаЌу као таласи на води. А ово су веома агресивне девоЌке.
  А ако се свађаЌу, онда Ќе бо е не почети са ®има. А онда ·е га стварно узети и поцепати.
  ОлесЌа, бацаЌу·и бомбу босом ногом, каже:
  - Комунизам заувек са нама!
  И како се смеЌе! Рецимо само борбена девоЌка. А ако почне да коси противнике, онда не·е стати.
  Наташа Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате е, певала:
  - Слабимо неприЌате а славно,
  Нека буде исхода гроба...
  И одЌедном постаЌе тако тихо
  ХаЌде да шутнемо девоЌке!
  И Британци су се повукли. Али ево бисера Турака. И поново их сусре·у оружЌе, теме но уништаваЌу·и неприЌате е.
  ЗоЌа га Ќе узела и певала, бацаЌу·и голим прстима убилачки поклон смрти:
  - Црни гавран, бели лабуд, то Ќе добро!
  Ако сте вредни у животу - то Ќе добро!
  И опет, гола пета девоЌке лансирала Ќе нешто веома убитачно и колосално деструктивно.
  Августин, пуцаЌу·и на противнике, логично Ќе приметио:
  - Колосалне победе, дођите по нас!
  И босим ножним прстима опет бацила убиствено и смртно доноше®е.
  Светлана Ќе, пуцаЌу·и на савезнике и Турке, приметила:
  - МоЌа снага не·е про·и!
  А ®ена боса пета поново Ќе лансирала оно што Ќе месо кидало на комади·е.
  Наташа Ќе, отпуштаЌу·и, приметила:
  - ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити!
  А ®ена боса нога ·е започети колосално униште®е.
  Борба се настав а великом жестином. Енглези обнав аЌу своЌе неуређене редове и поново их напуштаЌу.
  Битка расте као пожар.
  Дечак Олег пуца и пева:
  - МоЌа света домовина,
  У мору  убави и зимских по а...
  Ви сте од краЌа до краЌа
  єа сам дечак орао, а не врабац!
  И опет битка тут®и, а талас прска и котр а се на брод.
  А девоЌке како да лансираЌу бомбу из катапулта. И енглеска фрегата, пошто Ќе задобила штету, превр·е се.
  Олесиа Ќе певала:
  - єа сам девоЌка, не мачка,
  Сада живи у мени
  огроман нилски ко®,
  И леопард!
  И опет, боса нога девоЌке баца нешто смртоносно на смрт. И прилично Ќезиво.
  Наташа Ќе филозофски приметила:
  - РусиЌа увек ниЌе спремна за рат!
  Августина, бацивши бомбу босом ногом, упита:
  - И зашто?
  ЗоЌа Ќе просиктала, показуЌу·и зубе:
  "єер кад Ќе спремна, нема будала да се с ®ом бори!"
  Светлана Ќе певала као одговор:
  Нема лепше ота¤бине-РусиЌе,
  Бори се за ®у и не боЌ се...
  Нема лепше зем е у универзуму -
  Цела васиона, бак а светле РусиЌе!
  А девоЌка се гласно насмеЌа... И опет, ®ена боса нога, као да лансира смртоносни поклон смрти. И узела Ќе много противника и одЌедном их поцепала.
  ОлесЌа Ќе приметила, играЌу·и се своЌим трбушним миши·има:
  - єа сам девоЌка веома уЌедначена, не Ќедноставна!
  И п унула Ќе... И десетак турских воЌника се сруши од ®еног п ува®а. И било Ќе страшно.
  Олег Ќе агресивно приметио:
  - ВеруЌем да ·емо победити неприЌате е!
  А из голе дечиЌе пете полетео Ќе дар смрти.
  Боре·и се, ОлесЌа Ќе цвркутала:
  - Пресвети комунизам са нама!
  И голи прсти девоЌке, бацили су смртоносно и разорно.
  Наташа одмахну руком. ДевоЌке су испалиле рафал и пресекле неколико редова. Онда се смеЌу:
  Какво плаво небо
  Победи·емо неприЌате а п ачке...
  Лаву и орлу не треба нож
  Зломи·еш га речЌу уш,
  А онда сеЌеш раж!
  Ратници су заиста тако дивни, са бисерним зубима, и генерално супер.
  ЗоЌа Ќе пуцала из вишецевних топова, и шкрипала, показуЌу·и зубе:
  - У светом рату би·е наше победе!
  Августин, косе·и противнике, цвркута:
  - Царска застава напред! Слава палим Ќунацима!
  А девоЌке, настав аЌу·и да пуцаЌу и коше трупе савезника, без предаха, певале су:
  - Нико нас не·е зауставити
  Ништа нас не·е победити...
  ДевоЌка ·е такође постати хероЌ,
  И она има мач и штит!
  Светлана се доброво но сложила са овим и бацила Ќош Ќедан дар смрти босом, исклесаном ногом, ричу·и:
  - Има мач и штит!
  Туца девоЌка овде. Против ®е Ќе свака метода немо·на!
  Ратници цео пук, тако да Ќе свако смрв ен своЌом Ќунаштвом. И врло активно косе неприЌате е.
  ЗоЌа Ќе, показуЌу·и зубе, приметила:
  - За маЌку РусиЌу морате да се борите!
  А ®ена гола, округла пета избацила Ќе Ќош Ќедан дар смрти за стране ратове.
  
  ДРУГИ ИЗБОР РУСИєЕ 1994. ГОДИНЕ
  єе цин Ќе одлучио да одржи реч и одржи ванредне изборе 12. Ќуна 1994. године. Уосталом, он Ќе то обе·ао, па чак и издао сличан декрет. Штавише, єе цину се чинило да ·е триЌумфовати. Дакле, чак Ќе и у уставу из 1993. писало да ·е избори бити одржани 12. Ќуна 1994. године, али од ове године почи®е одброЌава®е овлаш·е®а по новом уставу, па єе цин теоретски добиЌа мандате на Ќош осам година! Али нико ниЌе очекивао да ·е Владимир Жириновски тако добро наступити на парламентарним изборима да ·е постати главни противник Борису НиколаЌевичу. И озби ан неприЌате . КоЌи, за разлику од комуниста, ниЌе повезан са прошлим грешкама и неуспесима, и може да пуца капитално.
  єе цин, међутим, више ниЌе могао да поврати, пошто су избори од 12. Ќуна 1994. године, са поништава®ем претходног мандата, уписани у привремену одредбу устава и потврђени референдумом. И то не можете променити тек тако. И сада морате да изађете на изборе када имате наЌопасниЌег конкурента. И то не уобичаЌени комуниста, него ко? Фашиста? У сваком случаЌу, єе цин Ќе морао да се позабави нечим новим. И туча се показала озби ном.
  Пре свега информативног. А паж®а медиЌа била Ќе усмерена на єе цина и Жириновског. Одмах Ќе дошло до размене удараца. И овде Ќе єе цин имао мане власти. Ук учуЌу·и високу инфлациЌу и колосалан пад производ®е. Као и пораст криминала. И єе цин Ќе имао здравствених проблема. А онда покушаЌте да победите на изборима.
  Владимир Жириновски, осе·аЌу·и се надахнуто, био Ќе на путу. И део медиЌа га Ќе активно подржао.
  Осим тога, дошло Ќе до раскола у елити. Неки од олигарха су Жириновског сматрали своЌим и буржоаским вођом. А зашто Ќе гори од єе цина? Да ли Ќе време да промените ко®е? Штавише, єе цин Ќе заиста болестан и исцрпио се и одвратна Ќе и пиЌана особа.
  єавили су се и други кандидати. Закон о председничким изборима Ќош ниЌе усвоЌен. А избори се одржаваЌу по старим правилима: прикупите сто хи ада потписа.
  єе цину Ќе саветовано да не ме®а правила. Нека буде више председничких кандидата. Више ·е псовати, у прах ·е стрпати протестно бирачко тело. Можда Ќе ово исплативиЌе за Ќедног кандидата из власти. Тако да су се сви незадово ни разишли по разним презименима. И било Ќе ма®е времена да сви воде кампа®у.
  Дакле, има доста кандидата. Наравно, пре свега, сам Владимир Жириновски. Затим єавлински. Такође ЗЌуганов. А мало касниЌе, генерали РуцкоЌ и Макашов пуштени су под амнестиЌу. Тада Ќе Варе®иков ушао на место председника. И Баркашова, коЌи Ќе важио за фашисту. Регистрован без проблема: нека Жириновски повуче више гласова.
  Има доста времена за прикуп а®е потписа и регистрован Ќе пристоЌан броЌ кандидата. А Ала Пугачева се угурала у председницу РусиЌе. И Ќош много тога. єуриЌ Власов, на пример, и АнатолиЌ Карпов. Читава кавалкада похрлила Ќе да Ќуриша на престо. Укупно Ќе тридесет девет кандидата прошло регистрациЌу и овде су прикупили потписе. А же них Ќе било више од две стотине.
  єе цинов тим Ќе чак охрабрио велики броЌ кандидата. Актуелна власт ниЌе очекивала победу у првом кругу. Али да се опозициЌа смрви, а на првом месту да се натера Жириновски да се распусти - молим вас!
  ЗЌуганов у то време Ќош ниЌе био познат и препознат ив политичар. А Александар Лебед Ќе и да е остао у четрнаестоЌ армиЌи. Иако су хтели да га извуку, генерал Ќе пустио маглу. И очигледно Ќе одлучио да ®егово време Ќош ниЌе дошло. Међу кандидатима се поЌавио и Мавроди, шеф МММ. И он Ќе добиЌао популарност, као и глава Хермеса. У председништво Ќе ушао и Владимир Бринцалов. Али ®егово друштво Ќе било сасвим мирно, и ниЌе палио, за разлику од избора деведесет шесте године. До сада Ќе номинално єе цин био први у реЌтингу, али су подаци истражива®а Ќавног м®е®а показали ®ихову непоузданост.
  Владимир Волфович Жириновски Ќе представ ен у негативном светлу, али Ќе и црни ПР могао да игра у ®егову корист. єавлински Ќе био тре·и у реЌтингу, али Ќе ®егова популарност опадала. Такође либерал, чак и ако опозициЌа ниЌе популарна.
  РутскоЌ Ќе регистрован, а ®егов реЌтинг Ќе нешто порастао. Хазбулатов ниЌе изашао на изборе. Иосиф Кобзон се такође кандидовао за председника. Његова номинациЌа изазвала Ќе много контроверзи и директних сукоба. ОдЌедном Ќе у председништво РусиЌе отишао и градоначелник Санкт Петербурга АнатолиЌ Собчак. Ова номинациЌа наишла Ќе на негативну реакциЌу: номенклатурно бирачко тело Ќе распршено. И ово Ќе снизило єе цинов реЌтинг.
  Међутим, АнатолиЌ Собчак Ќе наговестио да ·е се опозвати у корист єе цина. Борис Федоров и ШахраЌ су се такође кандидовали за председника. Али ни ово нису наЌзвезданиЌи политичари.
  Мада и из єе цинове екипе. А наговештено им Ќе и да се на време повуку.
  Тако су се избори одвиЌали прилично весело, а интриге Ќе било и у другом кругу.
  Али Владимир Жириновски Ќе био у центру паж®е и све време су причали о ®ему. И некако се подразумева да Ќе постао фаворит трке. Да, и єе цину Ќе изгледало исплативиЌе да добиЌе ову одвратну личност у другом кругу од ма®е штетног и млађег економисте єавлинског. Или чак ЗЌуганов, а Ќош више Собчак. Иако Ќе Жириновски тада био у успону, а ®егова популарност Ќе отишла до крова, а  уди су се окуп али на стадионима.
  А пропаганда да Ќе фашиста чак игра на руку:  уди су промашили ред, а са®али о чврстоЌ руци. Да, и демократиЌа са нередом, многи су уморни.
  Дакле, избори су овде били педесет-педесет. И Жириновски Ќе постигао поене. ЊеговоЌ популарности допринело Ќе и покрета®е кривичног поступка против ®ега. Плус, покушаЌи атентата, коЌи су распирили интриге и подигли реЌтинг. Посебно скривено.
  А ово Ќе озби но... Уопштено говоре·и, медиЌи су у то време радили на томе да блате Жириновског, али неки од ®их су били и против ®ега. И фокусирану паж®у. Нешто што подсе·а на деведесет шесту годину: ЗЌуганов против єе цина. Али ЗЌуганов Ќе имао велики недостатак: прошлост своЌе партиЌе. То Ќе и славно и у исто време неуспех. А у пам·е®у  уди дуги редови и празне полице времена развиЌеног социЌализма Ќош су били пресвежи. А посебно наравно времена Горбачова са купонима и картицама. А  уди не желе да се вра·аЌу у прошлост. А Жириновски им обе·ава велику буду·ност коЌа озби но мами и привлачи.
  А ситуациЌа Ќе све тежа. И долазе избори. А Владимир Жириновски настав а да сиЌа.
  Време лети тако брзо да немате времена ни да се осврнете. А онда долази дан за гласа®е. Први подаци долазе са истока. А пред®ачи Владимир Жириновски. Да е, єе цин и ЗЌуганов се боре за друго место. А ово Ќе веома тешка борба.
  Али на краЌу Ќе єе цин претекао ЗЌуганова на рачун Москве и дошао на друго место. Али заостатак у првом колу Ќе био значаЌан. А єе цин Ќе имао мале шансе да победи. Али ниЌе све ишло у корист актуелног председника. Што Ќе очигледно изгуб ено, пошто Ќе промашио такав поразни ударац. Ипак, єе цин се никада ниЌе поЌавио на телевизиЌскоЌ дебати. Избори су били веома интересантни. ЗЌуганов, коЌи Ќе постао тре·и, подржао Ќе Жириновског. Алла Пугацхева Ќе такође подржала Жириновског. И Кобзон єе цин. Такав Ќе био разлаз.
  РуцкоЌ Ќе пркосно задржао неутралност. Остали су поде ени, и на различите начине позивали на гласа®е. Али єе цин ниЌе чекао недвосмислену подршку. И нису сви говорили у ®егову корист.
  Тако да су избори били веома нервозни. Али Жириновски Ќе био изразити фаворит. И то Ќе заиста био знак.
  А онда Ќе уследио други круг... Од самог почетка, од преброЌава®а гласова, Владимир Жириновски Ќе преузео вођство и задржао га до краЌа, добивши више од седамдесет одсто гласова. И єе цин Ќе био приморан да оде. Тако Ќе завршила ®егова ера.
  И Владимир Жириновски Ќе постао председник. Добивши тешко наслеђе. Ук учуЌу·и пад производ®е и ЧечениЌу и низ других проблема. И почела Ќе нова ера руског препорода. У почетку, Жириновском ниЌе све пошло за руком. Али убрзо Ќе индустриЌа почела да ради. Почеле су да се производе напредниЌе врсте оружЌа, почеле су репресиЌе над корумпираним службеницима и другим лоповима. Много тога Ќе проме®ено и обнов ено.
  Владимир Жириновски ниЌе крио да ·е успоставити диктатуру и заиста Ќе забранио делова®е многих партиЌа и покрета. Почела Ќе принудна агитациЌа и модернизациЌа.
  Истовремено, Ираку су укинуте санкциЌе, што Ќе довело до наглог скока цена нафте. И много више Ќе урађено. Незапосленост Ќе брзо нестала и дошло Ќе до правог опоравка.
  Радна места су се отварала великом брзином. И зем а Ќе све Ќаче напредовала. Владимир Жириновски Ќе изабран за други мандат, показао Ќе бри антан резултат у првом кругу. И наставио препород РусиЌе.
  єедан од првих корака била Ќе интеграциЌа са БелорусиЌом. И то Ќе сЌаЌно успело. Тада Ќе одлучено да се у састав ук уче РусиЌа и Казахстан.
  А током рата 1999. єугославиЌа Ќе постала део РусиЌе и спасена.
  А онда су уследила додатна осваЌа®а. И нове зем е су биле део РусиЌе.
  До 2008. РусиЌа се обновила унутар граница СССР-а. Али то Ќе друга прича.
  
  ВИШЕ ФИРЕРОВИХ ПОТЕЗА ПРЕДВИЂАЊА
  Хитлер Ќе испао мало мудриЌи и далековидиЌи. И ве· у четрдесет првоЌ години преузео Ќе ризик и пренео неколико додатних дивизиЌа Ромелу из Француске у Африку.
  Бри антни командант развио Ќе брзу офанзиву и заузевши Толбук извршио Ќе инвазиЌу на Египат. И не даЌу·и Британцима предаха, заузео Ќе АлександриЌу и Суецки канал. Након чега су немачке трупе триЌумфално ушле у Ирак и окупирале КуваЌт.
  Приступ нафти Ќе добиЌен, али су Немци потучени код Москве. И Фирер Ќе кренуо у офанзиву, као у стварноЌ историЌи на Ќугу. Ромелове победе су свакако утицале на расположе®е. А у августу Ќе Турска ушла у рат против СССР-а. Снажан удар Османског царства на положаЌе Црвене армиЌе показао се смртоносним. СовЌетске трупе су биле знатно надЌачане и повукле су се. Батуми Ќе заузет, а єереван опко ен.
  ЗначаЌне снаге Црвене армиЌе су преусмерене са северног Кавказа. И Немци су успели да се пробиЌу до КаспиЌског мора. И они су копненим путем одсекли совЌетску воЌску. И испоставило се да Ќе то озби на тврд®а. И Ромел Ќу Ќе напао заЌедно са турским трупама. И почео Ќе да се пробиЌа до Бакуа. Да, ово Ќе озби но.
  єапан Ќе у овом свету прошао нешто бо е у бици код МидвеЌа. И избегао пораз. Али ниЌе могла да гради на свом успеху и ниЌе заузела ХаваЌски архипелаг. И то Ќе утицало на ток рата на Пацифику. Али и Зем а излазе·ег сунца избегла Ќе пораз. Међутим, ниЌе смела да отвори ни други фронт.
  Немци нису успели да заузму Ста инград у покрету, али су Црвену армиЌу пресекли преко КаспиЌског мора. И почели су да развиЌаЌу офанзиву ка Ќугу. И успели су... Немци су се у целини борили прилично вешто. И нису се ук учили у дуготраЌне битке код Ста инграда, ве· су се кретали на Ќуг дуж Волге.
  Незгодно Ќе кретати се у планинама и Фриц Ќе више волео да нападне дуж обале КаспиЌског мора. И успели су.
  Пилот Луфтвафеа Марсел се покрио славом у борбама са Британцима, и пребачен Ќе на источни фронт. Тамо Ќе наставио да насилно стиче рачуне, сламаЌу·и неприЌате е. И било Ќе сЌаЌно.
  У СССР-у, МарсеЌ Ќе добио надимак црни ђаво. Болно брзо Ќе добиЌао рачуне. И то не као ловац, ве· ЌуришаЌу·и у густину трупа и уништаваЌу·и авионе.
  Офанзива совЌетских трупа код Ста инграда овога пута ниЌе била успешна, па су Немци били спремни за ®у. Нацисти су успели да одбиЌу покушаЌ Ржевско-Сиховске операциЌе, на коЌу су бачене колосалне снаге.
  А зими су се нацисти ве· приближавали БатумиЌу. И ситуациЌа Ќе постала критична.
  Лукави Ста ин Ќе Хитлеру понудио сепаратни мир под било коЌим условима.
  Сматрао Ќе да Ќе да и наставак рата бесмислен и да не·е довести до ничега осим нових жртава и губитака.
  Хитлер Ќе пристао, али Ќе поставио веома тешке услове: одре·и се целог Кавказа, зема а дуж Волге, као и КарелиЌе и града Архангелска. Плус исплата годиш®их репарациЌа, бесплатно снабдева®е сировинама и храном и пренос целокупне воЌне опреме Тре·ем РаЌху. А онда се границе повлаче дуж линиЌе фронта.
  Ста ин се сложио са овим. Упркос озби ности таквих ста®а. И Немци су заправо победили. Ста ин Ќе такође гарантовао прекид герилског рата и вратио неколико затвореника. Плус, СССР Ќе такође пребацио своЌе златне резерве Тре·ем РаЌху.
  Хитлер Ќе добио много, али Ќе и да е постоЌао Западни фронт. И требало Ќе помо·и єапану.
  Пре свега, Фирер Ќе поставио ултиматум Франку и пустио Ќе немачке трупе на Гибралтар. Град-цитадела Ќе заузет током дана, као резултат краткотраЌног напада. Тада су нацисти почели да напредуЌу, осваЌаЌу·и Африку преко Марока. И апсолутно су успели. Њихове трупе су биле и Ќаче и спремниЌе за борбу.
  Тигар се показао веома успешним, тенк коЌи Ќе Ќедноставно шокирао британске трупе. И тресли су се од страха.
  Немци су у проле·е 1943. године, савладаваЌу·и слаб отпор британских Ќединица, заузели целу француску Африку. А онда смо се у лето преселили на Ќуг. Фирер Ќе желео да заузме цео Црни континент. А током проле·а, нацисти су окупирали и ИндиЌу, готово без отпора. И локално становништво и сипаЌи дочекали су нацисте као ослободиоце.
  И Тре·и РаЌх Ќе стекао колосалне ресурсе.
  Током лета, нацисти су заузели скоро целу Африку. А у Ќесен су завршили осваЌа®е єужне Африке и Мадагаскара.
  Дошло Ќе до ваздушног напада на БританиЌу. Пре свега, у небо Ќе лансиран МЕ-309, коЌи се показао као веома страшан авион. єош три авионска топа 30 мм и четири митра еза. Против таквог чудовишта ниЌе се тако лако одупрети. МЕ-309 постао Ќе но·на мора за Британце. Као и бомбардер єу-288, коЌи Ќе бомбардовао британске положаЌе, без икакве сум®е.
  Послед®и авион Ќе био толико брз да Ќе британским авионима било готово немогу·е да их сустигну. Фоцке-Вулф се такође показао веома застрашуЌу·им. Ова машина Ќе генерално постала месар за БританиЌу и САД.
  Али пилот МарсеЌ Ќе почео да полаже фантастичне рачуне. За три авиона одликован Ќе први пут у историЌи Тре·ег раЌха Витешким крстом Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и поново диЌамантима. А за четири стотине летелица добио Ќе као нову награду Витешки крст са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. За 500. авион одликован Ќе Орденом немачког орла са диЌамантима. И за хи адити: Велики крст Гвозденог крста. И сложи·ете се да Ќе било веома кул!
  А Британце су тукли у ваздуху као што су пржени Ќаг®е·и котлети. И врло успешно су секвестрирани.
  А немачка подморничка флота Ќе брзо расла и сломила БританиЌу на мору. И САД такође. Укупна тонажа обе флоте се брзо топила. А немачки Ќе растао. И броЌ бродова се пове·ао.
  А БританиЌа Ќе и да е бомбардована. Године 1944. у сериЌу Ќе ушао млазни ловац МЕ-262, коЌи Ќе за савезнике постао права но·на мора. И Ќош ефикасниЌи млазни бомбардер Арадо. И Ќош Ќаче су тукли БританиЌу до неба.
  Савезници нису имали добре млазне авионе и губили су од нациста.
  Са огромним ресурсима и масом  удства, нацисти су истовремено покренули ФАА ракетни програм. Истина, она Ќе донекле разочарала Хитлера. Ракете су биле прескупе и не баш тачне. Али они су ипак донели наЌве·у штету БританиЌи. А Лондон су посебно погодиле ракетне салве.
  До лета 1944. Немци су потпуно преузели доминациЌу на небу. Имали су и напредниЌу верзиЌу Фоке-Вулфа - ТА-152, коЌа Ќе Ќедноставно била изузетно добра. И тукао Ќе британске авионе и бомбардовао копнене ци еве.
  У Ќулу 1944. почела Ќе операциЌа Морски лав. Протекло Ќе прилично успешно. И у року од две неде е БританиЌа Ќе нападнута. Немачки тенк "Пантер"-2 показао се као веома добар, а Ќош мо·ниЌи и што Ќе наЌважниЌе савршен "Лав"-2. Послед®и тенк Ќе користио шему нову за немачку тенковску изград®у: распоред мотора и ме®ача у Ќедном блоку. И то Ќе омогу·ило сма®е®е висине резервоара и компактност распореда.
  То значи да Ќе тежина сма®ена, а деб ина оклопа пове·ана. "Лав"-2, тежак деведесет тона, подигао Ќе деб ину оклопа на 250 мм у челу и 170 мм у боку, а са мотором од 1250 ко®ских снага. Оно што Ќе чинило ®егове возачке перформансе задово аваЌу·им. Порастао Ќе и ниво нагиба оклопних плоча.
  Тако су Немци напредовали, а Британци су поражени.
  Али ипак су постоЌале СЌеди®ене Државе. Нацисти су заузели Исланд и почели да се приближаваЌу градовима Америке. ТА-400 Ќе извршио прва масовна бомбардова®а.
  Нишански удар су извеле и ракете В-3. Нека су скупи, али су показали могу·ност гранатира®а.
  Рузвелт Ќе ве· био тешко болестан и желео Ќе мир. Али Тре·и РаЌх Ќе био нестрп ив да докраЌчи СЌеди®ене Државе.
  Немци су се сада кретали и бомбардовали САД. Градило се све више авиона, подморница и бродова.
  Четрдесет пета година Ќе прошла у размени масивних удараца. САД су губиле ваздушну битку. Немци су користили млазне авионе. Конкретно, МЕ-262 Кс, коЌи се показао напредниЌим и ефикасниЌим.
  Осим тога, немачка подморничка флота Ќе користила подморнице са водоник-пероксидом, коЌе су веома брзе и напредне машине.
  Хитлер Ќе захтевао пораз од СЌеди®ених Држава...
  Ста ин Ќе и да е ·утао и лизао ране.
  1946. почела Ќе инвазиЌа на Канаду и истовремено од Латинске Америке до Мексика.
  Фриц авиони и тенкови сериЌе Е су веома Ќаки. Ови други су постали но·на мора за Америку.
  Тенк Е-50 ниЌе имао равног и самоуверено Ќе тукао Шермане и Першинге.
  Немачки аутомобил Ќе имао нови гаснотурбински мотор од 1.500 ко®ских снага и укупно седамдесет тона. А пред®и оклоп Ќе 250 мм испод нагиба, а бочни оклоп Ќе 170 мм. И оваЌ ауто Ќе све здробио. И пишто  калибра 105 мм и дужина цеви 100 ЕЛ. И тако све слама и ломи.
  Амерички тенкови пробиЌаЌу се са пет километара уз гаранциЌу. И само "Супершинг" имаЌу шансу да пробиЌу у страну и затворе.
  И Немци су кренули против СЌеди®ених Држава. А Ќуришна пушка МП-64 у НемачкоЌ Ќе без премца. И сломити Американце.
  Само раздваЌа®е океаном и дуга комуникациЌа спречаваЌу Американце да брзо буду поражени.
  Хитлер урла и захтева успех... Канада Ќе зароб ена у проле·е и лето 1946. А у Ќесен су борбе ве· биле у пуном Ќеку у СЌеди®еним Државама. Нацисти су се, међутим, суочили са тврдоглавим отпором.
  єенкиЌи су очаЌнички бранили своЌе зем е и држали се свом снагом. єесен Ќе прошла у жестоким борбама. Немци су искористили стране дивизиЌе и наставили да напредуЌу. А и єапанци су се попели са истока. И углавном су нападали са мексичке стране.
  Фирер Ќе ударао песницама и захтевао нове победе и успехе. Али борбе су се наставиле и траЌале, а до краЌа зиме 1947. заузета Ќе половина главне териториЌе СЌеди®ених Држава.
  Ве· Ќе проле·е. У борби се поЌавио нови немачки тенк Е-50. У ®ему Ќе тежина сма®ена за пет тона, а мотор Ќе постао снажниЌи за 2000 ко®ских снага. А оваЌ ауто ве· буквално лети. Њена мобилност Ќе прави шок за Американце.
  А ТА-500 и ТА-600 Американце Ќедноставно закопаваЌу у зем у. У борбама Ќе учествовао и супертенк Рат-2. Машина тешка две хи аде тона. Међутим, то се ниЌе показало као веома ефикасно. Истина, нова модификациЌа "Рат"-3 била Ќе опрем ена снажном млазном бомбом. А оваЌ бомбардер ·е и млатити и цепати неприЌате а.
  Проле·е 1947. било Ќе вру·е. А до краЌа маЌа Немци су се ве· приближили ЊуЌорку. У биткама су учествовале и дискотеке. Били су окружени ламинарним млазом и практично нера®иви. И смрскали Американце на небу и на копну. А у лето Ќе почео Ќуриш на ЊуЌорк и Вашингтон.
  Немци су свакако били Ќаки. А САД нису одолеле. Иако Ќе ЊуЌорк показао хероЌство, и поред разара®а, ниЌе одустао. И остао до краЌа августа. САД су капитулирали 3. септембра 1947. године.
  И то Ќе био краЌ Другог светског рата.
  Тре·и раЌх Ќе неко време варио и савладавао зароб ене. И завлада мир...
  Али єапан Ќе и да е задиркивао Адолфа Хитлера своЌом имовином. И било Ќе Ќасно да две птице не могу да се слажу у ЌедноЌ Ќазбини. А у СССР-у Ќе Ста ина заменио БериЌа.
  А 20. априла 1955. године почео Ќе нови рат. А БериЌа Ќе понудио да учествуЌе у томе на страни Тре·ег раЌха.
  Хитлер Ќе пристао, али Ќе одредио да ·е СССР добити само Ќужни Сахалин и Курилски гребен. И ништа више! РепарациЌе ·е бити сма®ене за само пет одсто.
  БериЌа се сложио са овим. И тако су се битке наставиле колосалном снагом. Немци су технолошки Ќачи. И имаЌу доста страних дивизиЌа. Али ни єапанци нису слаби. И имаЌу огромну воЌску, посебно Кинеску.
  И ту Ќе нови велики рат, али то Ќе друга прича.
  
  РАТ СССР-а И Кине
  АНОТАЦИєА
  ИзбиЌа велики рат између СССР-а и Кине. На страни Кине Ќе колосална надмо· у  удству, РусиЌа Ќе технички Ќача и има талентованиЌу и компетентниЌу команду.
  На пример, рат између СССР-а и Кине скоро Ќе постао стваран 1969. године, током битака за острво Дамански. А у другом паралелном универзуму, Мао Цедонг, коЌи Ќе ве· имао седамдесет пет година, одлучио Ќе да ве· нема шта да изгуби и да Ќош за живота треба да уђе у историЌу као наЌве·и осваЌач и ратник. И надмашити Ста ина! И тако Ќе кинеска воЌска кренула у офанзиву и напала СССР. Разлог Ќе био арти ериЌски удар на кинеску териториЌу. А 22. марта 1969. Кина Ќе званично обЌавила рат СССР-у.
  Тако Ќе почео Ќедан од наЌкрвавиЌих ратова у  удскоЌ историЌи. Кина се осла®ала на броЌну пешадиЌу. Има ма®е тенкова и авиона од СССР-а, а заостаЌе у погледу наоружа®а. Али постоЌи велика превласт у становништву, плус воЌска СССР-а Ќош увек треба да пребаци трупе на Далеки исток и у Сибир. После наЌав ене мобилизациЌе, до 1. априла Кина Ќе распоредила више од двадесет милиона воЌника. Многи од ®их су били наоружани оружЌем, али прилично храбри и фанатични. И велика броЌчана предност.
  Кинези су задали главни удар око Амура, и у ПриморЌу, и на териториЌи Усури. Наравно, и значаЌне кинеске снаге су се пе®але преко Амура, покушаваЌу·и да скрену совЌетске трупе и растуре ®ихове снаге. У априлу су се борбе одвиЌале на перифериЌи Владивостока.
  А Ќуг Ќе дувао топлим ваздухом, а проле·е Ќе било у пуном Ќеку. Изронила Ќе зелена трава.
  Кинезима Ќе стао на пут специЌални бата он девоЌака под командом Аленке.
  Заузели су утврђени положаЌ, били су наоружани многим митра езима. И кинески перли у густим гомилама. ДевоЌке су биле веома добре.
  А®ута Ќе, шкра·у·и из митра еза, издала:
  - Слава идеЌама комунизма!
  И агресивно покосио Кинезе. Секла их Ќе као косом. И то Ќе урадила веома успешно.
  Аленка Ќе голим прстима бацила гранату, кидаЌу·и воЌнике Небеског царства, цвркутала:
  - За славу комунизма!
  ЗоЌа Ќе, пуцаЌу·и на неприЌате а, покосила противнике жутом кожом. А девоЌка га Ќе узела и голим прстима бацила пакет са експлозивом.
  А комсомолац Ќе викнуо:
  - За свету РусиЌу!
  Алла Ќе такође црвенокоса девоЌка, у бикиниЌу. И коси кинеске воЌнике, и баца убилачку гранату голим прстима. Уништава неприЌате е из Кине.
  Ратник Ќе викнуо:
  - За величину РусиЌе!
  МариЌа Ќе такође прецизно опалила на Кинезе. И борио се као чудовиште. Косила Ќе Маове трупе... И понашала се као прави комсомолац. И како покосити ове Кинезе.
  Онда Ќе викнула:
  Не·емо одустати од Владивостока!
  ОлимпиЌада: ова Ќуначка девоЌка, док Ќе митра еским рафалом секла на Кинезе. И покосио много жутих воЌника. А онда голим ножним прстима, како испалити читаву гомилу граната. Кинески тенк се преврнуо, зг®ечивши педесетак ускооких воЌника.
  Комсомолци су певали:
  - И у Америци, єапану, Кини,
  Нема Москве лепших градова...
  Да покажем оваЌ град у слави -
  Не могу да нађем праве речи!
  И ту Аленка опет у Ќедном рафалу коси низ Кинеза, и голим прстима баца гранату.
  Аленка Ќе веома лепа плавуша. И пуца прецизно, сваки метак погађа мету, убиЌаЌу·и Кинезе.
  ДевоЌка Ќе сасвим логично приметила, пуцаЌу·и на неприЌате а:
  - Комунизам Ќе велики космос,
  Комунизам Ќе моЌа судбина!
  Комсомолка Ќе веома изнервирана што Ќе РусиЌа изгубила рат од єапана. РусиЌа, коЌа Ќе победила Наполеона, изгубила Ќе од АзиЌата. И то Ќе срамотно. А у случаЌу победе Кина би постала само руска губерниЌа. А те прилике су пропуштене.
  А®ута такође веома прецизно шутира на Кинеза. Коси их косом. А онда босим ногама баца гранату и превр·е тенк небеског царства.
  Ратник Ќе певао:
  - За величину планете у вечну славу комунизма!
  ЗоЌа такође шутира веома прецизно, и погађа противнике. И он то ради веома прецизно. А сада из резервоара лете полом ени ва ци.
  ЗоЌа шкрипи:
  - За свету РусиЌу!
  И показуЌе своЌ дуги Ќезик.
  Црвенокоса Алла се такође бори са Кинезима. Дувао Ќе Ќак ветар, а ®ена коса Ќе лепршала по ваздушним таласима као пролетерска застава, са коЌом иду на Ќуриш на Зимски дворац.
  ДевоЌка урла:
  - За мир и за комунизам!
  МариЌа Ќе такође покосила читав низ кинеских воЌника. Изрежите целу рупу. А она Ќе голим прстима бацила бомбу смртоносном силином и викнула:
  - За величину Ота¤бине!
  ОлимпиЌа Ќе пуцала на трупе Мао Цедунга, срушила неприЌате а као жито срповима, нокаутирала много неприЌате а и цичала:
  - За СССР!
  И голим ножним прстима, како лансирати гранату коЌа уништава трупе Небеског царства и обара авион.
  А од Валентина, као да Ќе из базуке ударао по кинеском Ќуришнику и обарао га, цере·и се, говоре·и:
  - РусиЌа се не може савиЌати и не став ати на колена!
  СовЌетске девоЌке се такође боре у близини градског села Далнии. Па чак и у бесу, лепотице иду у контраофанзиву. И у жестоком нападу.
  Али наЌспремниЌе Ќединице гарнизона кренуле су за Кинезима. И без икаквог одлага®а ударили су позади.
  Први Ќе у боЌ ушао бата он босоногих девоЌака, у шортсама и прслуцима.
  Прелепе девоЌке су почеле да млати воЌску Небеског царства, ве· претучену у претходним биткама.
  НаЌпре су ратници напали батериЌе. На Кинезе су летеле гранате бачене босих ногу. Били су веома оштри. И сами руски ратници су узели и збацили своЌе прслуке. Да останем голих груди.
  Тако да Ќе скоро потпуно голе девоЌке готово немогу·е погодити. Када Ќе женска кожа гола, ®ени меци не примаЌу.
  Вероника Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Би·у шампион!
  И затресла белу, ковр¤аву косу.
  єулиЌан такође ниЌе тако Ќедноставан. Лупанула на Кинезима. А онда, док босом ногом баца бомбу, и виче:
  - У име свете, царске и совЌетске РусиЌе!
  И опет ·е затрести пуне груди скерлетним брадавицама. А струк девоЌке Ќе танак.
  Да е, црвенокоса Ана Ќури у битку. Тако светлуцава и реактивна девоЌка. Како бацити гранату босом ногом. Тако ·е се кинески ратници распршити на све стране. И котр аЌ се, као оборен.
  А девоЌка пуца на ®их и шкрипи:
  - За Цара православних и руских богова и за СССР!
  И Ангелина Ќе млатила. И кутиЌа шко ки, коЌу Ќе избацила ®ена гола, мо·на као ко® за вучу, одлетела Ќе. И разбио много Кинеза.
  ДевоЌке су углавном супер када су голе и босе. Али у шортсама, трча®е у позициЌи Ќе Ќош хладниЌе.
  И брадавице од Ќагоде, тако сЌаЌне!
  ВикториЌа ·е такође бацити гранату своЌим гримизним сисама и погодити Кинезе наЌбо е што може. Ево девоЌке. И што Ќе наЌважниЌе, командант бата она девоЌака на разарачу. И такође само у га·ама.
  И тресе голим грудима. Што Ќе тако лепо и секси.
  Вероника Ќе узела и босом ногом бацила гранату. Прекинула Ќе много кинеских и зацвилила:
  - Акробатика за укрцава®е!
  єулиЌана Ќе такође врло спретно бацила гранату голом ногом, и шкрипала док Ќе косила Кинезе:
  - Наш церек и поразан ударац!
  Онда како да блистаЌу зуби.
  И тако га Ќе Ана узела и поЌебала. Пуцао много Кинеза. И како Ќе то урадила.
  И како босом ногом лансирати гранату. И шкрипи:
  Ми нисмо робови!
  Онда ·е се насмеЌати и показати Ќезик.
  Ангелина га Ќе узела и зацвркутала од помахниталог беса, п у·у·и нападе на неприЌате а:
  - єа сам наЌбо и од кул.
  И голим ногама лансирала Ќе тешку бомбу. Она Ќе узела и разнела кинеске трупе, усит®аваЌу·и их.
  Вероника ·е такође узети и ударити азиЌску хорду. И дроби им кости.
  ДевоЌка га узе и цврку·е:
  - Све ·емо зг®ечити!
  И опет, убоЌита и Ќединствена граната лети са босе ноге.
  И сломити Кинезе. А зашто су дошли у руске зем е? Овде све припада РусиЌи. А село ДалниЌ Кина не може заузети.
  єулиЌана Ќе босом ногом лансирала гранату и певала:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи! Не треба нам Државна Дума! А ниЌе потребан ни Политбиро!
  Црвена Ана Ќе агресивно истакла:
  - Би·у шампион.
  А граната бачена босом ногом девоЌке све ·е сп оштити. Остало Ќе само крваво месо.
  Али Ангелина га Ќе узела и зацвилила. Убио гомилу бораца. И пометен као анђео смрти.
  И много Ќе кинеских воЌника умрло.
  Руске трупе притискале су Кинезе са свих страна. Сломили су и смрскали.
  Избиле су борбе прса у прса. Руски воЌници су баЌонетима уболи кинеске трупе. Пушка Мосин у модернизованоЌ, ЌуришноЌ верзиЌи Ќе одличан клуб. КоЌи пробиЌаЌу лоба®у. И ломити кости.
  Али девоЌке са мачевима се посебно лепо боре. То Ќе супер. Нарочито када се голе груди ®ишу.
  А брадавице су тако рубинске и светлуцаве. Дакле, желите да их погледате и по убите.
  И по уби се без престанка.
  ДевоЌке се боре са бесом гладних пантера коЌи виде Ќаг®ад. Муче их и гушу кожу.
  Вероника, пуцаЌу·и на Кинезе, цичи:
  -Смрт за смрт!
  єулиЌана, бацаЌу·и бомбу босом ногом, додаЌе:
  - Крв за крв!
  Ана, пишу·и трупама Небеског царства, вришти:
  -Око за око!
  А бацила Ќе и лимун босом ногом. Била Ќе Ќача од свих и растргана са апломбом.
  И долази Ангелина. Цело буре, са смртоносним експлозивом, лансира·е се и самле·е неприЌате е.
  Затим, док пева:
  - єа сам босоноги слон и веома кул!
  ДевоЌка Ќе стварно мо·на. А ноге су ЌоЌ као батине. Како померити самураЌа у препоне. Тих пет метара горе и полете. ПоЌурио као катапулт лансиран са камена. ТачниЌе, вероватно од катапултног камена!
  ВикториЌа, командант бата она, испалила Ќе линиЌу на Кинезе. Покосила Ќе неке од жутих ратника и зацвилила:
  Бори·емо се за Свету РусиЌу.
  И са голим, препланулим коленом, као да ·е се померити до браде. И сломити вилицу неприЌате у.
  ВикториЌа Ќе узбуђена...
  єулиЌана одушев ено каже:
  - Би·е цар Леонид И ич Бреж®ев, наЌве·и од руских царева!
  И цео бата он полуголих, босоногих девоЌака, како да лаЌу на све стране, истреб уЌу·и Кинезе.
  - Нека буде тако!
  Кинези су, ипак, по цену огромних губитака, успели да се углаве на положаЌе Црвене армиЌе. И одсече Владивосток. У исто време, Маове трупе су донекле продрле у регион Узури. У СССР-у Ќе настав ена мобилизациЌа и све више трупа се пребацивало на Далеки исток, у Сибир и Казахстан. Снаге нису биле баш Ќеднаке. Али СССР има бо у опрему. Има и битака на мору.
  А овде Ќе воЌска СССР-а мало лакша. Кина ниЌе тако Ќака на мору, и могу·е Ќе извести прилично успешне ударе против ®е и извоЌевати победе.
  Нарочито ако се боре веома лепе и вечно младе совЌетске девоЌке и у исто време вештице.
  Настав ена Ќе битка са кинеском ескадрилом. Генерал мора и адмирал СССР-а АндреЌ Соколовски деловали су хладнокрвно.
  НиЌе чак ни водио битку, ве· Ќе Ќедноставно дао команду.
  - Приближи се и победи!
  Руси су се тукли с Ќедне на другу страну. Овде се воде·и брод Денг СЌаопинга запалио. Цеви су се срушиле.
  Генерално, за Кинезе, повлаче®е Ќе мало тромо. Али они су тако поносни. Истина, Денг СЌаопинг Ќе изузетак. И наређуЌе да оде.
  Али од Руса се ниЌе тако лако отргнути. Кинези трпе велике губитке и повлаче се.
  ВикториЌа, капетан разарача, и иста полугола, препланула до црна, светлокоса девоЌка као и остали.
  Наравно, веома Ќе лепо када су девоЌке скоро голе, витке, миши·аве. А ако су ноге голе, онда Ќе све ово шарм и искуше®е.
  ВикториЌа бесно каже:
  - єа сам ратник коЌи Ќе рођен од Сварога! єа сам унука Бога Рода. И могу да чиним чуда!
  Анђелина Ќе логично приметила, лупа за самураЌе:
  "Ни Ќа нисам обичне крви. Види колико Ќе Ќака. МоЌ предак Ќе био И а Мурометс.
  А девоЌка Ќе босим ногама лансирала целу кутиЌу.
  Вероника се очаЌнички борила, борила свом снагом и лансирала такву борбену мо·.
  Сузе буквално Кинези.
  ДевоЌка Ќе веома лепа, плава, облина, дугих миши·авих ногу. Волела Ќе да Ќе милуЌу.
  Вероника каже:
  - Зашто се кинеска хорда попела у РусиЌу!
  єулиЌана, ова прелепа девоЌка, зацвилила Ќе, удараЌу·и трупе Небеског царства:
  - Да пронађеш сопствену пропаст!
  ТинеЌ¤ерка Ќе порасла послед®их месеци и постала Ќе миши·авиЌа и заоб ена. єулиЌана Ќе процветала и постала тако лепа. А коса ЌоЌ Ќе бела са благом позлатом. Све више жели мушкарца. Само Ќе невиност страшно изгубити.
  Али нека мазе, милуЌу,  убе, лижу. НаЌбо е Ќе имати посла са дечацима из кабине. Они су такође уплашени, стид иви и ма®и Ќе ризик да желе нешто озби ниЌе.
  єулиЌана Ќе веома добар ратник и пуца. Такође са®а да постане фелдмаршал. Поред тога, она жели да постане попут Магомеда и да створи сопствену религиЌу.
  Амбициозна девоЌка.
  Е сад, када би сам цар Леонид И ич Бреж®ев, као Владимир Солнишко, узео и увео Родноверие у РусиЌу и вратио се руским боговима.
  Зашто нам Ќе потребна МариЌа?
  Слава Богородици - Лади.
  То Ќе свакако бо е од БиблиЌе.
  Наша Лада Ќе веома лепа, са косом златне боЌе, и она Ќе права Богородица и МаЌка Богова, и єединородна К·и Свемогу·ег Рода!
  Творац Универзума.
  Род Ќе увек био и Он, као Алах - Свемогу·и, Вечни, СвезнаЌу·и, Свеприсутни, а цела васиона Ќе ®егов храм.
  Како Ќе он гори од ЌевреЌског єахвеа или слабиЌи од ®ега?
  Род Ќе створио безброЌ Универзума!
  Живео Ќе толико да не можете замислити!
  Род Ќе био пре свих времена. НиЌе било времена, али Род Ќе био!
  И увек ·е!
  Сви богови Демируги су деца Породице!
  А ми смо ®егови унуци!
  Али Род не забра®уЌе обожава®е ®ихове деце и богова. Род Ќе Бог богова.
  А Сварог Ќе Бог Богова!
  А  уди су унуци Богова! Слава руским боговима!
  єулиЌана млати Кинезе. Изгледа да и руски богови помажу руским  удима.
  Ускоро ·е докраЌчити Денг СЌаопинга и краЌ ·е бити озби ан рат на мору. Или ·ете можда морати да слетите у Небеско царство. Тим бо е ·емо освоЌити Пекинг. Утолико горе по Кину. Међутим, постати део РусиЌе ниЌе тако страшно.
  ТачниЌе, не РусиЌа, ве· СССР!
  єулиЌана пита Ану:
  - Мислите ли да треба да преузмемо кинеско царство?
  Црвенокоса лепотица одговара:
  - Наравно!
  єулиЌана пита са лажним изненађе®ем:
  - За шта?
  Ана одлучно каже:
  - Па да касниЌе ниЌе било прет®е! Да нисам морао поново да се борим, са Кинезима коЌи су хтели да се освете!
  єулиЌана Ќе узвикнула:
  - И тако Ќе!
  Руска флота прога®а Кинезе и потапа ®ихове бродове.
  єулиЌана такође води ментални диЌалог.
  Зашто Ќе потребна молитва? єер човеку увек ниЌе дово но оно што има. Како приходи расту, расту и потребе. И ово Ќе добро. То Ќе оно што покре·е напредак. Људи желе све више и више. И руски богови помажу у томе, подстичу·и науку.
  Велика Ќе мудрост руских богова.
  А хриш·анство? Шта учи?
  Да ·е Зем а и све што Ќе на ®оЌ - горети! Да ли Ќе заиста могу·е подста·и развоЌ човечанства?
  Наравно - Руска Вера не учи, за разлику од хриш·анства и ислама, о краЌу света. Родноверие учи да ·е се  уди у буду·ности развиЌати и постати као богови-демиЌурзи.
  Да ·е наука, напредак и разум од нас направити богове! И таЌ народ ·е постати Ќачи и мудриЌи.
  Шта хриш·анство учи?
  Шта смо ми глина? Да смо нико! Да Ќе Бог све, а човек ништа!
  Али Родноверие уздиже особу.
  Али наЌгора ствар у БиблиЌи Ќе уздиза®е єевреЌа изнад осталих народа. После се питате како неко веруЌе у тако нешто. И зашто се хриш·анство показало тако упорним?
  Али Рим ани су могли смислити своЌу религиЌу. Они су паметни. И направите своЌ монотеизам.
  Зашто нам треба туђа вера. Ту Ќе и раЌ - ИриЌ. И Пут између звезда, дуж Млечног пута, и доктрина еволуциЌе духа. Кад и сам можеш да дорастеш Богу.
  И не само да буде овца коЌа се савиЌа над раЌем, а ®ено Ќаг®е Ќе тера гвозденим штапом.
  Дакле, постоЌи избор.
  Или своЌ, или ЌевреЌски - туђ!
  Па зашто Ќе Русима потребна туђа вера. Ох, зашто Петар Велики ниЌе оживео Родноверие.
  Молили би се своЌим боговима, и своЌоЌ Богородици Лади.
  И руски богови би постали Ќачи од свих, и водили би нас до победе.
  А Арапи? Они су створили своЌу религиЌу. И нису узели туђе.
  Ех, па зашто у РусиЌи ниЌе било руског Магомеда.
  А зашто ни Ќедан кра  ниЌе подржао пророке у томе?
  Нова религиЌа - Родноверие у облику монотеизма!
  И Слава ВеликоЌ РусиЌи!
  Слава СССР-у и комунизму!
  Дакле, Кинези добиЌаЌу орахе. Али на копну су Ќаки. РусиЌа им се може супротставити само квалитетом. На пример, посада тенка Елизабет се бори у близини Алма-Ате. Ве· краЌем маЌа 1969. год. Вру·е Ќе и девоЌке у бикиниЌу.
  Елена Ќе пуцала, притискаЌу·и дугме ¤оЌстика, голих прстиЌу. Лупанула Ќе грубо викнула:
  - Непобедиви смо!
  Тенк Т-64 Ќе супериорниЌи од кинеских возила. И раздвоЌите их. Али наЌве·и део ватре мора бити изведен на пешадиЌу.
  А напад избацуЌу кинески дечаци. ТинеЌ¤ери од тринаест или четрнаест година кре·у у напад, б ескаЌу·и голим петама. Малолетни дечаци трче у битку без ципела. Дакле, паметниЌе Ќе и економичниЌе. И митра езци пуцаЌу на ®их.
  Катарина Ќе, косе·и кинеске борце, приметила:
  - Слава СССР-у!
  ЕуфрасиЌа Ќе, маневришу·и тенк, викнула:
  - За Свету Ота¤бину!
  Главна ствар Ќе да не бацате гранате на вас. А совЌетски тенкови косе кинеску пешадиЌу.
  Не, они никада не·е дати милост.
  Елизабета Ќе певала, ша у·и експлозивни проЌектил у густину кинеских трупа и урлала:
  - За лепи комунизам!
  А девоЌке су углас певале:
  УниЌа Ќе неуништива, слободне републике,
  НиЌе се окупила груба сила, ни страх...
  И добра во а просве·ених  уди,
  И мудрост и разум, и храброст у сновима!
  А девоЌке су стварно кул. А ®ихов прецизно лансирани проЌектил разбио Ќе кинески самоход.
  Армада Кине Ќе претрпела огромне губитке, али ниЌе достигла своЌ ци , иако Ќе било неких успеха. Владивосток Ќе успео да буде одсечен и ово Ќе озби но. Скоро цела обала Ќе била зароб ена. Истовремено, Кинези су покушали да опколе Алма-Ату. Али совЌетска воЌска Ќе издржала. Дошло Ќе лето. У борбу Ќе улазило све више Ќединица са обе стране. Мао Цедонг Ќе захтевао победе од генерала Небеског царства.
  Зем е Варшавског пакта нису хтеле да ратуЌу са Кином. Само Ќе НДР послала неколико бата она. Ук учуЌу·и резервоаре. Друге државе нису хтеле да се мешаЌу на оваЌ или онаЌ начин.
  Ово су савезници. Кинези су прилично слаби у технологиЌи, али тенк Т-54 Ќе савладан у производ®и и користи се у биткама. Небеско Царство жуди за победама и жели светску доминациЌу.
  Мао Цедонг Ќе започео рат када Ќе ве· имао седамдесет пет година. Има мало тога да изгуби. СССР има нуклеарно оружЌе, али Бреж®ев Ќе обе·ао да га никада не·е прво употребити. Кина такође има атомску бомбу. А да не би пао под нуклеарни напад СССР-а, Мао то Ќош ниЌе искористио. Борбе су на копну ... 22. марта су почели сукоби великих размера. У априлу су главне снаге ушле у битку. Уопште, док Кина ниЌе постигла превише успеха, али Ќе успела да уради нешто.
  Посебно у ПриморЌу.
  Али совЌетска пацифичка флота Ќе извоЌевала низ победа. На мору супериорност Кине у  удству и становништву не утиче толико.
  Мао очекуЌе да ·е победити у дуготраЌном рату на исцрп ива®е. Има неколико пута више становника. Осим тога, САД и НАТО су неприЌате и СССР-а. Председник Никсон Ќе рекао да би могли да продаЌу оружЌе Кини. Конкретно, тенкови и авиони и бродови.
  Истина, Кина ниЌе превише богата да би то платила. Али део залиха може и·и на кредит. А ово Ќе озби но...
  Рат се води сам за себе и веома Ќе неприЌатан за СССР, иако Кинези трпе вишеструко и више губитака. Али сви се пе®у и пе®у.
  Тенковска посада Герда ушла Ќе у битку са кинеским возилима.
  Немци су користили наЌновиЌи топ високог притиска са релативно кратком цеви. Одличан развоЌ направ ен у ДДР-у и способан да уништи било коЌи део.
  Нова пушка Ќе имала калибар 120 милиметара и ®ушку брзину од 1.700 метара у секунди. Са ®им Ќе било могу·е пробити сва кинеска возила са велике уда ености. Можда, осим супер-тешких Мао тенкова. Али могу се и пробушити, само мало ближе.
  Немачки ратници су своЌ аутомобил ставили са одличним пред®им оклопом.
  Кинески Т-54 покушали су да се приближе Немцима, и разишли су се, буквално прете·и да ·е напасти.
  Герда Ќе пуцала на кинески тенк. Откинуо му кулу и зацвркутао:
  - Шта против тигрица да налете?
  Шарлот Ќе такође притиснула дугме ¤оЌстика голим прстима и зацвилила:
  - Будимо прваци света!
  И разбио кинески тенк.
  єебено на руском и Кристина. НаЌновиЌи пишто  Ќе био аутоматски и испа ивао Ќе дванаест хитаца у минути.
  ДевоЌка са златно црвеном косом Ќе пискала:
  - За пруске ратнике нема препрека!
  Златокоса Магда Ќе такође разбила кинески тенк и оголила зубе:
  єа сам наЌЌачи од Ќаких...
  ДевоЌке су биле  уте. Рат иде и траЌе. А када ·е црвени Кинези бити поражени? Колико дуго ·е се·и? Само тешки момци.
  А кинеске девоЌке имаЌу шта им треба.
  На пример, Немци су мучили комсомолца из НР Кине. Прво скините девоЌку на хладном.
  Герда Ќе наЌпре откинула капут од овчиЌе коже. Затим Ќе заЌедно са Шарлотом почела да изуЌе чизме. Међутим, ципеле су цераде и оборене. Крпе су биле одмотане.
  Тада Ќе Герда ножем распарала комсомолску тунику и кошу у. Остао Ќе само груд®ак. Секла Ќе панталоне.
  Шарлот Ќе чупала плаву косу кинеског комсомолца. Тада су то биле Герда и Шарлот, у бикиниЌу, водиле су комсомолца босоноге и у купа·ем костиму. Три голоноге девоЌке су побегле у велику хладно·у. Комсомолка се понашала храбро. И трчао сам два сата. Иако не тако кул као две тигрице. Ноге Руски®е су поцрвенеле, а потом и плаве од хладно·е.
  Тада су ®ене Герда и Шарлот биле везане отпозади и став ене на сталак. Комсомолка Ќе дрхтала од бола. Почео сам да се савиЌам. Герда Ќу Ќе повукла за рамена и вртела око себе. Сте®аЌу·и од бола, кинеска комсомолка се усправила на сталку, а зглобови су ЌоЌ крцкали.
  Босе ноге кинеске девоЌке биле су стиснуте у кундаке и оне су почеле да каче терет. Шарлот Ќе прва учитала дневник.
  Комсомолка из Кине Ќе засте®ала, али Ќе потом стиснула зубе и за·утала.
  Шарлот и Герда су брзо поломиле гране. Комсомолци су положени под босе ноге и запа ени.
  Тако Ќе заним иво пржити голе пете. И веома смешне, и забавне лепотице.
  Пламен Ќе лизао мало храпаве табане кинеске комсомолке, а мирисао Ќе на пржени ·евап. Бол, наравно, од ватре Ќе ужасан. Комсомолац Ќе задрхтао, зноЌ Ќе цурио са ®е, девоЌке су тихо засте®але. Али гласне повике обуздао Ќе страшни напор во е.
  Затим су почели да бичуЌу девоЌку смрчевим гранама. И Герда и Шарлот су ударале свом снагом. Чак Ќе и кожа на леђима девоЌке пукла. Излила се мешана крв, са зноЌем. Одлетео ЌоЌ Ќе груд®ак, пао у ватру и загреЌао боса стопала.
  Герда се нагнула и лизнула мешавину зноЌа и крви. То ЌоЌ Ќе причинило задово ство.
  Шарлот Ќе штипала кинеског комсомолца за груди. А онда Ќе девоЌка узела и ударила песницом у соларни плексус. Затим Ќе црвенокоса ђаволица додала гране у ватру под босим ногама кинеског комсомолца. Мирис па евине био Ќе Ќош Ќачи.
  Герда Ќе  утито просиктала:
  - Ти ·еш говорити!
  Шарлот Ќе Ќаче стиснула девоЌчину груди и сиктала:
  - Престани да се правиш глуп!
  Герда извади запа ену грану из ватре и принесе Ќе голим грудима кинеске комсомолке.
  Тако се она трзнула, а ®ена плава глава се за®ихала, пала на бок.
  Шарлот се нацерила као ђаво.
  - Изгледа да Ќе девоЌка спремна!
  Герда се закикота и поче да масира лице и врат кинеског комсомолца. Била Ќе здрава и брзо се опоравила. Тада Ќе плавокоси терминатор извадио из ватре пламте·у грану и принео Ќе нежном лицу зароб еника. ДевоЌка се опирала и трзала се.
  Герда Ќе облизнула усне и сиктала:
  - Хо·еш ли ре·и лепота?
  Комсомолац Ќе цвилио:
  - Уби ме! Молим те не пати!
  Герда одговори озби но:
  - Не! Би·ете мучени веома дуго и би·ете спржени до краЌа.
  Шарлот Ќе приметила:
  - Или Ќе можда дати мушкарцима. Она Ќе Ќош увек невина и много ·е Ќе бо ети када...
  Комсомолац из Кине Ќе очаЌнички вриснуо:
  - Нема потребе! Ионако ти не·у ре·и!
  Герда Ќе предложила:
  Да ЌоЌ спалимо груди?
  Шарлот одмахну главом.
  - Не! ПостоЌи ефикасниЌи начин за издваЌа®е информациЌа.
  Герда климну главом.
  - Да... Ово Ќе за притисак на артериЌу у врату. Да формирамо приЌавну зону, а она ·е нам ре·и све што зна и шта не зна!
  Шарлот се закикота и примети:
  Зашто смо Ќе онда мучили?
  Герда Ќе искрено одговорила:
  - Чисто из забаве. И сада.
  Плавокоса терминаторка ставила Ќе руку на врат кинеског комсомолца. Заколутала Ќе очима и постала као мртва риба. Герда рече одлучно:
  - Где Ќе батериЌа?
  Она Ќе кротко одговорила:
  - На планини Булшим ....
  И тако да е... Же а Ќе ве· стигла са Тихог океана и п уснуле су Ќаке кише.
  Немци су напредовали веома споро. Блато и б узга су их успорили. Борбе су показале ефикасност новог топа високог притиска коЌи Ќе са веома велике уда ености погодио Т-54 - главни кинески тенк направ ен по совЌетскоЌ лиценци.
  Герда Ќе, пуцаЌу·и са велике уда ености, приметила:
  - Ново оружЌе Ќе много удобниЌе.
  Шарлот се сложила са овим:
  - Не дозволите да се неприЌате  приближи!
  Кристина Ќе, притискаЌу·и дугме ¤оЌстика голим прстима, избила кинески тенк и прогунђала:
  Али и ми смо тако паметни. Просто феноменално! Дакле, ништа не·е зауставити и сломити ратнике!
  Магда Ќе рационално приметила:
  - И скрета®е паж®е на себе! Наиме, ®ена колосална агресивност!
  А девоЌка Ќе такође притиснула прсте своЌих босих ногу на дугмад ¤оЌстика, удараЌу·и у тенк Црвене кинеске пролетерске армиЌе.
  Герда Ќе, пуцаЌу·и, упитала девоЌке:
  - Питам се откуд Кинезима толика истраЌност. СтоЌе као да су од титаниЌума. И не желе да се предаЌу.
  Шарлот Ќе уз смех додала:
  - И не·е попустити! На краЌу краЌева, ово су заиста наЌЌачи  уди! А народ Ќе непопуст ив!
  Магда се закикота и, показавши зубе, и искричавим очима, као сафири, издаде:
  - Слава нашоЌ великоЌ Ота¤бини!
  Кристина Ќе  утито просиктала:
  - Не би шкодило да узмете Лондон!
  Герда се закикота и предложи:
  - Шта, какве идеЌе имаш? Зак учива®е мира са Небеским Царством?
  Шарлот Ќе пуцала на ста инистичке, пробила куполу совЌетске машине и зацвилила:
  - Не! Мир не долази у обзир!
  Кристина Ќе такође погодила тенкове Црвене кинеске армиЌе и предложила:
  - Може ли бити пита®е примирЌа?
  Магда Ќе писнула у знак слага®а:
  - Да, привремена одгода. Да се окрене на запад.
  Герда Ќе послала проЌектил и приметила:
  - Заправо Ќе могу·е. Привремено склопи мир са Кином, а заЌедно са Русима и сами ·е се преселити у БританиЌу. А онда нисмо дуго заузели Лондон!
  Шарлот се закикота и предложи:
  - Узмите Пекинг и нико на свету нас не·е зауставити!
  Кристина, осмехнувши се леопардовим зубима, зашути:
  - Не, нико не·е стати и никад!
  Магда Ќе зацвилила од див ег беса:
  - Не, не·е бити златних планина! И би·е диЌамантске стене!
  Герда Ќе исколила зубе и зацвилила, чеки·ем разбивши кинески ауто као кристал:
  - У потрошачком друштву - пуно злоупотреба!
  И опет заблиста девоЌка од зуба, коЌи блиста светлиЌе од бисера. Герда Ќе волела да мучи и мучи.
  Ево Ќедне кинеске пионирке, на пример, узела Ќе и жива растворила у кра евскоЌ води. То су ®ене склоности. А муче®е Ќу Ќе узбуђивало. Комсомолац из Кине, Немице, на пример, након што су испумпале све корисне информациЌе, почеле су да горе од ватре. Буквално жива пржена прса. А онда су одсечени, попаприли и поЌедени.
  Да, Шарлот и Герда су се бавиле канибализмом. И поЌели су живог кинеског комсомолца. А ово Ќе тако непристоЌно и ниЌе естетски угодно. И што Ќе наЌважниЌе, боли.
  Замислите девоЌку, Ќош неубиЌену, спржену и одсечену од ®е комад по комад. Затим се умочи у сос и поЌеде.
  Герда и Шарлот су чак Ќеле  удско месо. Имали су пролив, а девоЌке су отеране. Морао сам да вршим нужду у жбу®у.
  И таЌ канибализам Ќе каж®ив.
  єели су ратнике и дечаке. Сва четворица кинеских пионира Бруса ЛиЌа су грубо ого ени, а затим став ени у велики тига®. А у би ном у у дечак Ќе пржен баш тако. И генерално Ќе одлично.
  Магда Ќе Ќела дечакову ногу и приметила:
  - И шта? Кул Ќе и лепо!
  Кристина Ќе приметила:
  - Све нам Ќе лепо!
  Сочно месо кинеског пионира исечено Ќе на танке кришке и умочено у сос. ДевоЌке су Ќеле и певале.
  Герда Ќе урлала:
  Нема милости, нема милости за неприЌате а! Дувам комунисте као жито!
  И гази босим ногама по снегу.
  ДевоЌке су скоро потпуно поЌеле кинеског дечака. Уживао у своЌоЌ Ќетри. ИсЌекли су сво месо. єели смо и пили вино. єели су и онда заспали.
  У сну су ратници са®али да се сами ђаволи пеку у казанима. И у исто време, кожа се одсече уз помо· ножева. А онда се увиЌаЌу и ломе.
  Тада почи®е наЌбруталниЌе муче®е. ДевоЌке су биле окачене за косу и почеле да се  у аЌу на сталку. А онда су га запалили ватром. И глумили су виртуозно софистицираност.
  Герда се сети овога док Ќе пуцала, а онда упита:
  - Како ти се свиђа пакао?
  Шарлот одговори са осмехом:
  - Заним иво место посебно у погледу компаниЌе!
  Кристина се закикота и одговори:
  - Тамо можете да завртите ђаволу репове!
  Магда Ќе са цереком зуба зацвилила:
  - И пости·и наЌвише резултате! Уопштено, шта Ќе са такмиче®има у ватромету?
  Герда Ќе ушла у кинески тенк и одлучно изЌавила:
  - У паклу ·е бити само неприЌате и СССР-а и Демократске Републике Немачке! А прави АриЌевци ·е наставити да се боре у другим универзумима!
  Шарлот Ќе самоуверено потврдила, лупкаЌу·и босом ногом о оклоп:
  - Нека буде тако!
  И б еснула Ќе своЌим бисерним зубима.
  Кристина Ќе предложила:
  ХаЌде да направимо рогове!
  Магда се закикота и залаЌе:
  - Постанимо ђаволи наЌвишег ранга!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  ДевоЌке су заиста тако веселе, и имаЌу Ќако Ќаке миши·е.
  Герда Ќе приметила:
  - Ох, Мовгли би били ми!
  Шарлот Ќе исправила свог приЌате а:
  Више као Тарзан!
  Кристина се закикота и цикну:
  Ах, Тарзане, Тарзане, Тарзане! Владар свих зема а!
  Магда Ќе зацвилила од одушев е®а:
  - Имамо пруски дух! Миришемо на Пруску!
  Герда се закикота, раздвоЌи кинески тенк и прогунђа:
  - Не! Ми смо деца самог Сатане!
  Шарлот Ќе просиктала голим зубима:
  - И би·емо верни Ота¤бини!
  Кристина Ќе то спремно потврдила:
  - Да, хо·емо! ЗаЌедно са матицом и партиЌом!
  Магда Ќе промрм ала усхи·ено:
  - Лидери долазе и одлазе, а партиЌа остаЌе!
  А девоЌке сложно викну:
  - Слава КПСУ!
  И смеЌте се, ови шармантни Немци.
  Настав ен Ќе рат са СССР-ом и Кином.
  Борбе су се водиле и на копну и на мору. А девоЌке су се тукле и певале много и веома лепо.
  И причали су о разним и врло заним ивим стварима, и говорили су много бурног и афористичног;
  Има много паметних и поштених  уди, али су тако паметно распоређени да се никада не мешаЌу!
  Кукавичлук Ќе први знак послушности. А послушност Ќе душа воЌника! А душа воЌника Ќе к уч победе - за победу треба бити кукавица! Такав Ќе парадокс рата!
  : Бог Ќе у сваком човеку, Бог Ќе сваки човек, само да има висок морал, а душа ниЌе животи®а!
  Убити у име Христово Ќе исто што и убити Христа!
  Бо е Ќе радити на тренингу него у гробу почивати!
  Кад се мач сломи, рука дохвати бодеж!
  Можете тражити баналност, или трпети увреде, али не можете оправдати баналну увреду!
  Све тврдо Ќе крхко и квар иво, али у мекоЌ издрж ивости постоЌи снага. А ко не веруЌе у ово, наравно, показа·у Ќезик да можете да Ќедете! Сви се зуби у прах распали, али он Ќе жив - Ќа кажем бацк!
  ПостоЌаност у сексу уништава  убав!
  Рачунати на сре·у Ќе као задиркива®е Бога и досадна смрт!
  Златне Ќабуке наЌбо е расту када дрве·е заливате крв у!
  Три су ствари: чиЌа Ќе вредност непроме®ена: Свемогу·и, родите и и Ота¤бина!
  НаЌзаним ивиЌе позориште Ќе ратно позориште, само Ќе улаз невиђен!
  Али у позоришту операциЌа сузе су увек праве и сваки чин Ќе лекциЌа за живот!
  Таленат тек тада постаЌе гениЌе, ако се помножи колосалном мар ивош·у!
  Одуговлаче®е краде ловорике, журба доноси успех!
  Прави хирург Ќе онаЌ коЌи Ќе у ста®у да неопажено изведе сложену операциЌу!
  Не боксер коЌи погађа, ве· онаЌ коЌи руши!
  Лепота Ќе увек отровна - наЌсЌаЌниЌе печурке су мушице, а отров Ќе као женски шарм - окре·е ти главу и труЌе срце!
  Природни ум може покорити природну силу, али урођена сила никада не·е покорити ум!
  Умрети поносно Ќе бо е него живети скромно!
  Ко држи живот за грло, ве·а Ќе вероватно·а да ·е га изгубити него онаЌ ко ослободи рибу сре·е!
  Лепота бледи, храброст остаЌе вечна!
  Мач Ќе преоштар да на ®ему држи мо· државе, преслатко Ќе ласка®е да ®име довека пиЌеш народ!
  ВоЌникова домиш атост компензуЌе генералову погрешну процену, али градити рачуницу на ®оЌ Ќе као копати рупу иглом!
  Тешко Ќе запалити оно што ве· гори и угасити оно што Ќе ве· изгорело!
  Вру·и мушки темперамент, исушуЌе мозак и пече дно новчаника!
  ТачниЌе, напали рупу у ¤епу - топло срце!
  НаЌдеб а кеса Ќе пробушена тврдим фалусом!
  За човека, наЌбо е златно огледало!
  На новчи·у и боре - украс човека!
  Рат може бити без победника - али увек ·е бити пораженог!
  Људска слабост Ќе главни мотор напретка!
  Ако желиш да будеш први, ради као послед®и!
  ГениЌе су рођаци божанства, и достоЌни рођаци!
  Ота¤бини можете мало служити, али мало издати не можете!
  ! Мислим, дакле - постоЌим, постоЌим - дакле, живим, живим - дакле, живим сре·но!
  Сексуални партнери су као храна - захтеваЌу разноврсност и  уте зачине!
  РеволуциЌа се прави чистим срцем, али не белим рукавицама, на путу ка сре·и, точкови захтеваЌу подмазива®е крви!
  НаЌчеш·е издаЌу не због подлости, ве· због слабости, иако Ќе слабост та коЌа наги®е подлости!
  Уопште, закон Ќе да зарђали механизам ради само са златном маш·у!
  Лукавство и прорачун: како муж и жена рађаЌу победу - поште®е Ќе тре·и екстра!
  НаЌве·а креациЌа на свету Ќе чаша вотке, пада у ®у Ќе бескраЌно, а дно Ќе на гроб у!
  НиЌе сваки осуђеник злочинац, ниЌе сваки злочинац осуђеник!
  Лакше Ќе камили про·и кроз иглене уши него обЌавити без блата!
  Професионални судиЌа Ќе као професионална проститутка - разлика Ќе само у висини хонорара и чину макроа!
  Политичари су као црви, само што више крви исцеде из црева кад су прогнани!
  Крв Ќе наЌбо е ђубриво за негова®е храбрости генерациЌе у успону!
  Агресивно послушна ве·ина мисли стомаком, а не срцем, Ќер Ќе оно много ве·е запремине.
  Међутим, атеистичка доктрина Ќе наЌлогичниЌа, она показуЌе зрелост човечанства, док свака религиЌа, повезаност са дети®ством!
  Бог Ќе Ќак Отац на Ќаком колену, на кога слабо дете хо·е да се ослони!
  Ретко ко може да запали искру талента када Ќе влага тоталитаризма!
  Они коЌи нису задово ни прошлош·у и плаше се садаш®ости чеш·е размиш аЌу о буду·ности!
  Лакше Ќе каменом погодити месец него натерати политичаре да одрже предизборна обе·а®а!
  Ше·ерни хуманизам у народноЌ зем и Ќе прикладан као ше·ер у боршу!
  Три ствари су вечне: Бог, време и  удска глупост!
  Ако желите да победите; заборави три речи: тешко Ќе, не могу, доста Ќе!
  Сви®а ·е увек на·и пр авштину, пацов ·е увек на·и рупу, а ле® ·е увек на·и изговор!
  Морал истог корена са речЌу пр аво! НаЌчеш·е се користи за мр а®е врлине и испира®е порока!
  Лисица ме®а кожу два пута годиш®е, а политичару маску сваког часа!
  Смрт Ќе као верна жена, долази без опомене, став а Ќе у кревет и потпуно преузима!
  Доброта Ќе као зноЌ, ли®а®е захтева напор, али тело Ќача, са сваком кап ицом пр авштине!
  ВоЌник Ќе као лопата, углачан само тврдим рукама! Али и брзо отупити!
  НаЌвиши идеали сазреваЌу тек када се наводе крв у, залиЌу сузама и оплоде зноЌем!
  За атеисту су све религиЌе добре - Ќер Бога нема! А празнина Ќе наЌблажи деспот!
  Колико год да Ќе Ќунак Ќак, из малог лимуна не·е море исцедити!
  НаЌве·и вишак лукавства не надокнађуЌе мали недостатак интелигенциЌе!
  Командант Ќе Ќезгро - ако Ќе труло, онда се цела конструкциЌа руши!
  
  Што Ќе пастир  убазниЌи, ®егов пас  утиЌи, што Ќе кра  мекши, то Ќе сатрап строжи!
  Рус ниЌе националност, ве· позив и стил живота!
  НеЌаком човеку Ќе потребан Бог као дете, Отац и МаЌка, али како одраста, оптере·уЌе га старате ство, и он се, одвоЌивши се од Родите а, држи своЌе жене - науке и разума!
  АваЌ, памет без снаге не вреди много - неми спортиста ·е лако задавити наЌсмут ивиЌег академика!
  Истина Ќе да Ќе смрт, за разлику од жене, увек истинита, а живот Ќе потпуна издаЌа!
  Бо е Ќедном посе·и него сто пута опсовати!
  Скромност Ќе сестра мудрости! Хвалиса®е уништава ум!
  Лакше Ќе укротити тигра него преваспитати тиранина - пацов се не може обучити!
  Што више неприЌате а, то Ќе рат лепши! Кажите ма®е речи - рат ниЌе игра!
  Ма®е капи у мору него маске таЌног агента!
  УређаЌ за муче®е, као музички инструмент, захтева  убав и таленат! Само уместо смеха и аплауза добиЌате Ќеца®е и сузе!
  Исус међу стадом Ќе као диЌамант у канализациЌи!
  Време Ќе наЌнемилосрдниЌи ¤елат, не зна за милост и реч помилована!
  ВЌешт политичар, чак и псуЌу·и опсцености, одржава репутациЌу интелигентне особе!
  Бик воли да бичуЌе, али не воли да оре!
  Да бисте добро орали, морате садити током целе године!
  Ако не можеш да уЌедеш, не лаЌ!
  Ко победи Ќедног тигра, не·е се плашити десетине мачака!
  Ауто ниЌе луксуз, ве· начин казне: раЌ за саобра·аЌне полицаЌце, чистилиште за новчаник, пакао за мир!
  Погрешити Ќе грешка! Не признати грешку Ќе злочин!
  Човек Ќе непредвидив -  удска женка Ќе двоструко непредвид ива!
  Политика, за разлику од скиЌа®а, захтева подмазива®е златом!
  Снага и интелигенциЌа, као муж и жена, рађаЌу послушност само у пару!
  єак владар никада не·е посадити више неприЌате а него што може да окупи приЌате е!
  Новац Ќе пераЌа аЌкуле правде!
  Опрез; ниЌе синоним за кукавичлук, ве· храброст - за лакомисленост!
  Само мртви не лажу, и то само ако су атеисти!
  Лош верник п ачка тело - добар атеиста п ачка душу!
  КариЌера без лажи Ќе као резервоар без горива!
  Ко милосрђе скуп а снагу, суровост Ќе знак слабости!
  Уосталом, гениЌалност и ароганциЌа су неспоЌиве ствари!
  Иако Ќе шака и по бо а од Ќедне - памет и по Ќе гора од Ќедне!
  Племенит ризикуЌе живот - подли ванзема ац!
  Вођа не треба да буде сладак - они ·е га полизати! Али не би требало да буде горко - исп уну·е га!
  Теже Ќе на·и песак у пусти®и - него разлог за хапше®е!
  Подмуклост Ќе оружЌе слабих - подлост Ќе оружЌе подмуклих!
  Користи приЌате е - таленат упрегне неприЌате е - гениЌе!
  Споро ударац Ќе раван промашаЌу!
  Опрез команданта Ќе као прст у шаци, саставни елемент, али не·е заменити остало!
  Размиш а®е и ток афоризама прекинула Ќе поЌава кинеских бродова на хоризонту. Шта Ќе сустигло Денг СЌаопинга.
  Кинези се и да е могу сакрити, али бежа®е из битке Ќе срамота. И тако Ќе Денг СЌаопинг прихватио неравноправну битку.
  ДевоЌке трче по палуби, босоноге и искричаве. Они пуцаЌу на себе и обараЌу ратнике небеског царства. Тако храбри гадови. ИмаЌу жестоку ватру. И очи блистаЌу сафирима и смарагдима.
  И голе пете, заоб ени трепере®е. И светлуцави осмеси сиЌаЌу.
  И пуцао Ќе пишто  од десет инча. Како блеф. Да Ќе чак и кинески разарач био поде ен.
  єулиЌана Ќе пискала:
  - То раде руски богови!
  ВикториЌа, чиЌе су голе, преплануле ноге б еснуле, исправи:
  - РадиЌе, сами то радимо!
  Вероника Ќе предложила:
  ХаЌде онда да певамо!
  Црвенокоса Ана Ќе подигла:
  - Наравно, песма ·е бити забавниЌа.
  И певао Ќе цео бата он девоЌака, цела балада.
  Царе Никола, ти си руска зем а,
  За славу наше Ота¤бине...
  У РусиЌи смо сви приЌате ска породица,
  Не·е се каЌати, знаЌ наш живот!
  
  За нас постоЌи цар просто Бог,
  Ко мудро влада универзумом...
  И желим да Свевиш®и помогне
  И претворио се у гомилу маховине Каин!
  
  ВеруЌем да ·е бити сре·е на Зем и,
  И радост ·е сиЌати на планети ...
  Свуда владаЌу мир и радост,
  РусиЌа Ќе постала прави раЌ!
  
  Царски комунизам ·е бити изграђен,
  Баци у пакао страшни урлик убице...
  И летимо право горе, а не доле
  Нестаните противници-крвопиЌе!
  
  Не треба размиш ати, кра  уопште ниЌе лош,
  ДаЌ му Ќош мало сре·е...
  Нека Ќе руски Бог са НиколаЌем,
  Тада ·е мо·и храбро да угради промене!
  
  РусиЌа Ќе родно место слонова,
  Држава Ќедноставно не може бити дивниЌа...
  Не требаЌу нам додатне речи момци
  Ратник сазива токсин да се бори!
  
  Како не покушати поразити неприЌате а РусиЌу,
  Знам да ·еш пре·и границу...
  Непобедиви руски медвед,
  И сунце не залази над РусиЌом!
  
  За ота¤бину нема више, знаЌ планине,
  Да врхунац светлуца царством комунизма...
  ВеруЌем да ·е Господ уништити неприЌате е,
  И церек реваншизма не·е про·и!
  
  Нека РусиЌа сиЌа над планетом,
  Зем а коЌа Ќе  удима дала сре·у...
  Испити, предаЌа, само за пет,
  Уосталом, снага Ота¤бине Ќе неизмерна!
  
  Нека буде,  убав Ќе заувек слав ена,
  У двадесетом веку или двадесет првом...
  Нека крв тече насилно,
  ХероЌ не·е бити Ќедноставно суЌеверан!
  
  Храбро си пролио крв неприЌате а ота¤бине,
  Пусти Ќе да тече...
  И Ќедноставно сломити противника,
  Света лица благословите за боЌ!
  
  Нека буде звезда у нашоЌ домовини,
  Шта указуЌе на пут и универзум...
  Велики сан ·е се остварити
  Сви други  уди само контролишу!
  
  Да, уништи·емо неприЌате е ота¤бине,
  И носити се са бескраЌном хордом...
  Изнад нас Ќе херувим златокрили,
  Не буди победник са Сатаном!
  
  Иако знате, руски богови су Ќаки,
  Ми ·емо оживети величину РусиЌе...
  Иако су Словени поде ени,
  Али Ќа ·у и да е бити исти месиЌа!
  
  Наш славни цар велики НиколаЌ,
  Добро си победио єапан...
  Зато се ратник храбро усуђуЌе,
  И буди сЌаЌан, а не глупан!
  
  А рат између СССР-а и Кине се настав а ... Трупе Небеског царства се пе®у напред и не узимаЌу у обзир губитке. Косе их совЌетски славни ратници и ратници.
  Кина има много становништва и копнених снага. Они су воЌници Небеског царства буквално засули совЌетску воЌску лешевима, готово у потпуности окружуЌу·и Алма-Ату. И заузели су Хабаровск, углав ени у положаЌе совЌетских трупа, прете·и да ·е Црвену армиЌу исецкати на комаде. Али на мору, совЌетска флота побеђуЌе кинеску и постиже велике успехе. Овде су девоЌке чак слетеле у Ќуришне снаге и пробиле се до Пекинга.
  СовЌетска, руска воЌска почела Ќе да искрцава трупе директно у самом Небеском царству. Па шта Ќе цар и генерални секретар Леонид И ич Бреж®ев одлучио да пусти РусиЌи, тачниЌе СССР има Ќош Ќедно велико совЌетско царство на истоку. И сам руски владар поста·е кинески цар.
  Истовремено, прет®а из зем е Небеског царства би·е заувек елиминисана. А совЌетска воЌска ·е бити попу®ена ратоборним и храбрим воЌницима.
  Дакле, постоЌао Ќе разлог - да се Кина у потпуности освоЌи. Иако Ќе и да е потребно одбити офанзиву великих снага Небеског царства у Сибиру. И трупе су пребачене у митрополу.
  ДевоЌке и ®ихов бата он кренули су у борбу са Маовим воЌницима на копну. ДевоЌке су дочекале Кинезе добро нишаним ударцима, саб ама и баца®ем граната босим ногама.
  Вероника Ќе босом ногом бацила лимун и зацвилила:
  - За цара, генералног секретара и совЌетску ота¤бину!
  И пуцао на Кинезе.
  И єулиЌана Ќе голим прстима бацила гранату на жуте кинеске воЌнике и зацвилила:
  - За првозвану РусиЌу!
  А приковала Ќе и воЌнике небеског царства.
  Овде се риђокоса Ана млатила и пискала:
  - Слава маЌци кра ици!
  И такође пробио неприЌате а.
  Анђелина Ќе такође експлодирала, бацивши босим ногама читаво буре експлозива, а Кинезе распршила далеко:
  - Слава Великог Руског Царства!
  И ВикториЌа Ќе зезнула ствар. Помела Ќе Кинезе и голим штиклама подлегла разорном лимуну.
  Она Ќе узвикнула из свег гласа:
  - За нове границе!
  Вероника Ќе приковала Кинезе и зацвилила:
  - За вечну РусиЌу!
  И ударила Ќе и на ратнике небеског царства.
  єулиана га Ќе узела, ударила Кинезе. Она Ќе босом ногом бацила гранату на неприЌате а и зацвилила:
  - За Ќединствено и неде иво царско и совЌетско царство!
  И девоЌка Ќе звиждала. Видело се да Ќе тинеЌ¤ерка постала много ве·а, груди су ЌоЌ биле високе, струк узак, бокови су ЌоЌ били меснати. Ве· Ќе имала фигуру одрасле, миши·аве и здраве и снажне жене. А лице Ќе тако младо. ДевоЌка Ќе са потешко·ама потиснула же у да води  убав. Нека само мазе. И бо е Ќе са другом девоЌком, бар ЌоЌ не·е одузети невиност.
  єулиЌана врло спретно босим ногама баца гранате на Кинезе. И ради веома успешно.
  Ана Ќе веома црвена и такође веома лепа. И уопште, такве девоЌке у бата ону су дивне, само наЌве·е ужива®е.
  Ана баца гранату босом ногом и цврку·е:
  - Нека Ќе славна Велика СовЌетска РусиЌа!
  И такође како се окре·е.
  Па, девоЌке, па лепотице!
  Ридес и Ангелина. Тако велика девоЌка - висока два метра и сто тридесет килограма тежине. У исто време, не дебео, са гипсаним миши·има и сапима тегле·ег ко®а. Много воли мушкарце. Са®а о беби. Али до сада то ниЌе успело. Многи  уди се тога Ќедноставно плаше. И веома агресивна девоЌка.
  Не траже ®ени мушкарци, ве· она сама дрско тражи. Без стида и стида.
  И она то воли. Будите активна странка.
  Истовремено, Ангелина Ќе диван ратник. И постигла Ќе многе велике ствари. ВикториЌа командуЌе ®иховим бата оном.
  Баца и бомбу босом ногом и виче:
  - Би·е светла над зем ом!
  Вероника баци лимун босом ногом и шапу·е:
  - Слава Великог Руског Царства!
  єулиЌана такође баца голе прсте и урла:
  - За славу ота¤бине светите а!
  Ана вришти:
  - Са незема ском тугом!
  А и поклон бачен босом ногом лети.
  Да е, Ангелина завиЌа. И босим ногама баци читаву гомилу граната, кидаЌу·и Кинезе.
  И Ќуначка девоЌка урла:
  - У име белог Бога!
  ВикториЌа Ќе такође послала гранату голим ножним прстима, поцепала Ќе на комаде и викнула:
  - У име Христово!
  И испалио пар хитаца.
  И Ангелина Ќе почела да жвр а из митра еза, покошене кинеске воЌнике. Била Ќе веома добра у томе.
  Укратко, девоЌка Ќе звер.
  Вероника Ќе зацвилила са апломбом:
  - єа сам заправо Супермен!
  И бацила бомбу босом ногом.
  Пуцала Ќе и єулиЌана. Убио Кинезе.
  Твеетед:
  - Слава РусиЌи!
  И босом ногом лансирала Ќе гранату, растргала ратнике небеског царства.
  Ана Ќе такође вриснула:
  - За свету РусиЌу! И СССР!
  Ангелина Ќе лансирала читаву кутиЌу на Кинезе. И она га узе, урлаЌу·и од махнитог беса:
  - За Сварога!
  ВикториЌа га Ќе узела и зацвилила:
  - За нови систем!
  И бацила Ќе гранату босом ногом!
  Вероника Ќе блеЌала:
  - За челичне миши·е!
  А такође Ќе голим прстима испалила гранату, растураЌу·и Кинезе.
  И єулиЌана Ќе узела и зацвилила:
  - За  убав и магиЌу!
  И босих ногу у покрету.
  Ана, црвенокоса ђаво, узе и баци кутиЌу граната, поцепа Кинезе и зацвиле:
  - Ван граница на Марсу!
  Анђелина ·е такође покренути буре динамита и промрм ати:
  - За светски поредак РусиЌе и нашу ота¤бину СССР.
  А Кинези су ве· израсли читаву гомилу лешева.
  А ВикториЌа како лаЌе:
  - За нови пут ка сре·и!
  После тога, девоЌке се заЌедно смеЌу.
  Наташа Ќе за сада наставила да пише... Буквално у покрету. И митра езима Ќе шкрабала по Кинезима. Посекла их Ќе и истребила хи аде жутих ратника. И сваки метак Ќе погодио мету.
  Трупе СовЌетске РусиЌе, тачниЌе пар босоногих бата она девоЌака, кретале су се у правцу Пекинга. Олег Рибаченко и Маргарита су били у првом плану. Дечак и девоЌчица су ве· успели да постану познати и докажу се у биткама. Борили су се од првих дана опсаде Владивостока и других градова.
  Ова деца су заиста хероЌи. Управо су они играли улогу феномена коЌи Ќе држао Владивосток током новембарских и децембарских напада.
  Затим су момак и девоЌка, такође боси и полуголи на хладно·и, легли поред митра еза.
  Када си бос на хладно·и, руски богови ти даЌу феноменалну снагу и способан си за велика чуда.
  Дечак и девоЌчица су почели да пуцаЌу из митра еза на Кинезе коЌи су напредовали. И урадили су то изузетно добро. Што ниЌе шут, онда погодак. Такво чудо су направила полугола босонога деца на хладно·и. И управо захва уЌу·и хладно·и и чи®еници да су босе ноге биле у додиру са снегом, у помо· су им притекли руски богови ДемиЌурга.
  Згодни дечак од око дванаест година, Олег Рибаченко, пуцаЌу·и и косе·и Кинезе, цвркутао Ќе:
  - Верна Лада, помози нам!
  Одзва®ала Ќе и Маргарита, ова храбра, златокоса девоЌка, такође око дванаест година, коЌа Ќе истреб ивала ратнике Небеског царства:
  - Зли неприЌате и ·е бити поражени!
  Дечак борац Олег Ќе босом ногом бацио гранату, распршивши Кинезе, сиктао:
  - Слава ота¤бини - маЌци нашоЌ!
  Маргарита Ќе такође бацила гранату голом, дети®астом, исклесаном ногом и зацвилила:
  - НеприЌате и ·е се мотати око канте!
  Дечак и девоЌчица су се борили са колосалном жестином. Имали су толико во е, снаге и карактера да се могло само чудити.
  Томбои Олег Рибацхенко, пуцаЌу·и, певао Ќе:
  - Слава Сварогу!
  Маргарита, пуца®е, издато:
  - И свемогу·а породица!
  Млади ратници су били сЌаЌни и дивни!
  Олег, ша у·и метке из митра еза без промашаЌа, издао Ќе:
  - Ота¤бина Ќе иза нас, Бели Бог Ќе са мном!
  Маргерит Ќе одушев ено цвркутала:
  - Да душман Ота¤бине погине у тешким мукама!
  И девоЌка Ќе показала своЌ дуги Ќезик.
  Олег, сломе·и Кинезе, зацвилио Ќе:
  - Нека Ќе слава на Зем и!
  Маргарита се сложила са овим:
  - Нека Ќе слава!
  И покосио Кинезе.
  Деца су покосила ратнике Небеског царства стотинама и хи адама. Пе®али су се и буквално бацали лешеве на све прилазе.
  Олег се насмеЌао и приметио, истреб уЌу·и Кинезе:
  - А Црнобог помаже у борби!
  Маргарита се одушев ено сложила:
  - За нас и Чернобога!
  И босом ногом како да испалим гранату.
  Олег Рибаченко Ќе певао:
  - Хи аде хи ада...
  Маргарита Ќе, сламаЌу·и Кинезе, додала:
  Пук за пуком...
  Истреб уЌу·и дечака терминатора, ратнике небеског царства, и босоног граната са голим прстима, цвиле:
  - ПобиЌеди·емо єапанце из митра еза!
  ДевоЌка Терминатор Ќе одушев ено додала:
  - Наши хероЌи су лепота!
  И опет граната долети са босе ноге.
  Олег Рибаченко Ќе пискао:
  - У праву Ќе девоЌка, лепотица газда!
  А и дечак босом ногом баца гранату.
  За дете се мора ре·и да Ќе лепо, и веома миши·аво. И како се бори.
  Маргарита узвикуЌе, истреб уЌу·и Кинезе:
  - За свету РусиЌу!
  А граната бачена босом ногом лети.
  Олег додаЌе:
  - За руске богове!
  А такође лети и граната коЌу Ќе испалила дечакова гола нога. И растура противнике.
  Маргарита, истреб уЌу·и Кинезе, шапу·е:
  - За славу Ота¤бине Богова!
  И исплази Ќезик!
  И опет, бомба коЌу Ќе бацила боса нога девоЌке руши єапанце. А митра ези пуцаЌу.
  Олег, сече неприЌате е, цврку·е:
  - ХероЌи ота¤бине скуп аЌу узбуну.
  И опет се окре·е.
  И граната коЌу Ќе бацио дечак лети.
  Маргарита такође слама неприЌате а и сик·е:
  -За свету РусиЌу!
  А сада од баца®а босог стопала девоЌке лети граната. РаспршуЌе неприЌате а на све стране.
  Олег, пуцаЌу·и, и скоро сваки метак лети на мету, пева:
  - МоЌа домовина...
  И опет босом ногом граната на Кинезе.
  Маргарита, истреб уЌу·и ратнике Небеског царства, зацвилила Ќе:
  - Поносно и слатко!
  И граната Ќури са босе ноге девоЌке.
  Олег Рибаченко, пуцаЌу·и на неприЌате а, додаЌе:
  - МоЌа домовина...
  ДевоЌка, бесно пуцаЌу·и, додаЌе:
  - Ти си круна ума!
  И опет, убоЌита граната доле·е са босих ногу девоЌке.
  Непонов ива планина Ќе буквално препуна лешева ратника Небеског царства. Кинези су га залили пуно крви.
  Дечак и девоЌчица су тада били обасЌани неувелоЌ славом, али Владивосток планина ниЌе била предата.
  А сада се боре као дивови ве· на тлу Небеског Царства...
  Котр аЌу се таласи цунамиЌа. Што пада на положаЌе руских трупа. Али они храбро одражаваЌу навалу неприЌате а. И покажу своЌе Ќунаштво.
  Олег пуца и цврку·е:
  Увек ·емо бити верни!
  И опет му полети граната са босе ноге. И уништава Кинезе.
  Маргарита такође пуца. И он то ради веома, врло прикладно, говоре·и:
  - РусиЌа се не·е савиЌати!
  А такође и граната лансирана босом ногом погађа воЌнике Небеског царства.
  Деца Терминатора владаЌу и распадаЌу.
  Али Кинези настав аЌу да нападаЌу на свим фронтовима. ИмаЌу много - десетине милиона воЌника, а напредуЌу буквално бацаЌу·и лешеве на положаЌе совЌетских трупа. И пе®у се и пе®у напред.
  Под овим условима, Бреж®ев Ќе наредио да се Пекинг поврати од Кине. Каква веома смела и агресивна операциЌа. А кинески ратници се пе®у и пе®у.
  Али совЌетске трупе храбро иду у контранапад. А неки успеваЌу.
  Комунистичке трупе су се приближавале Пекингу. Борбе су биле у пуном Ќеку око кинеске престонице. Бата он девоЌака се самоуверено борио против ратника Небеског царства. ДевоЌке су се бориле против свих напада, пуцале, босим ногама бацале гранате и певале:
  Нека се прослав а света зем а,
  Драга моЌа плането...
  Народ РусиЌе Ќе приЌате ска породица,
  И не газите Ота¤бину чизмама!
  
  Нека мудри Леонид у РусиЌи,
  Он ·е своЌу зем у поди·и до самих звезда...
  Он Ќе православац, Господ Светлости,
  А победити Ќе кра евски елемент!
  
  РусиЌа Ќе домовина богова,
  Има наЌбо е воЌнике у универзуму...
  А жене ·е кувати пите,
  Са своЌом снагом у биткама непроме®еном!
  
  Нека наши Руси славе славни пут,
  КоЌи показуЌе пут без ивица...
  Нико нас не може скренути са пута,
  Не·емо одати почаст неверницима!
  
  Велика Ќе величина РусиЌе,
  Она Ќе лепа и страшна за неприЌате е ...
  ПостоЌи руски пут и Ќако весло,
  Просто Ќе опасно расправ ати се са Ота¤бином!
  
  Нека РусиЌа, добро зна, цвета,
  Постигните нешто што не можете измерити...
  Испити, предаЌа, само за пет,
  Пошто веруЌеш Роду без граница!
  
  Да носимо веру царску,
  До наЌуда ениЌих прилаза РусиЌе...
  Нас девоЌке немамо више од двадесет,
  Али веруЌемо да су сви борци лепши!
  
  Не, руска леђа се не·е савити,
  Оштрица неприЌате а воЌника не·е савладати ...
  Сатана не·е владати РусиЌом,
  А тело у борби само постаЌе млађе!
  Лако ·емо узети оваЌ ров, борци,
  Са сном крилатим...
  Сруши·емо све противнике одЌедном,
  И веруЌте ми, казна чека различите ханове!
  
  И Исус, и Бог Свети Сварог,
  РусиЌа Ќе веома драга витезовима...
  Иза нас Ќе наЌ убазниЌи Бели Бог,
  У име наше маЌке РусиЌе!
  ДевоЌке су певале и бацале гранате на Кинезе.
  ВикториЌа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - У РусиЌи су девоЌке борци!
  Овде Ќе Вероника лансирала смртоносни поклон своЌим голим удовима и рекла:
  - А ми смо ратници супер класе!
  И дао рафал из митра еза. Покосио пар редова Кинеза.
  єулиЌана, лепа девоЌка, такође Ќе дала ред. Покосила Ќе ратнике небеског царства... И голи зубе певала:
  - Планета ·е спознати величину Руса!
  И блистаЌте оштрим зубима!
  Лепа и ватрена Ана Ќе такође лансирала гранату. Распршила Ќе ратнике небеског царства, и зацвилила:
  - За нови свет! Сада си моЌ идол!
  А како трепери боса нога!
  И величанствена Ангелина ·е узети и лансирати гранату. И растури све противнике.
  Ова девоЌка ратница Ќе веома здрава. И само права боги®а. Она има такву енергиЌу.
  А ратник заурла:
  - Слава Ота¤бини, и нама!
  ВикториЌа га узе и просикта, испаливши из руке:
  - Нека наша Ота¤бина буде на самом врхунцу успеха!
  А боса нога баца гранату. КоЌи лети и уништава све.
  Вероника такође пуца, и веома успешно убиЌа генерала из редова племенитих ратника Небеског царства.
  А граната бачена босом ногом лети. Кинези падаЌу.
  ДевоЌка вришти:
  - Само мртви сум®аЌу у величину РусиЌе!
  И покажи бисерне зубе!
  єулиана спремно потврђуЌе:
  Ми смо наЌЌачи од свих! Били смо Ќуче, данас смо!
  Црвенокоса Ана са ентузиЌазмом додаЌе:
  - И сутра ·емо!
  Граната бачена босом ногом раздире противнике.
  Анђелина Ќе босим ногама лансирала целу кутиЌу шко ки и рекла:
  - Буду·ност Ќе наша!
  Послед®е мирне дане Наташа Ќе искористила да напише плес смрти са чопа шта се ради са Кином. Шкрабала Ќе, држе·и пушкомитра ез голим прстима.
  И толико Ќе пало Кинезима.
  Руска воЌска Ќе упала у Пекинг.
  Испред су ишли дечак и девоЌчица: Олег и Маргарита.
  Деца су истребила Кинезе и напредовала према царскоЌ палати. Мао Цедонг Ќе свечано наЌавио да не·е напустити престоницу и да ·е ту остати заувек.
  Олег Ќе испалио рафал на Кинезе и бацио гранату босом ногом, цвиле·и у себи:
  - РусиЌа се никада не·е предати!
  Маргарита Ќе такође бацила лимун босом ногом и гракнула, показуЌу·и зубе:
  - Победи или умри!
  И бата он девоЌака да се пробиЌе до палате Мао Цедунга. Све девоЌке су биле у униформи, остале су само га·ице. А такви скоро голи се боре као хероине.
  ВикториЌа босом ногом баца гранату и шкрипи:
  - Леонида, ти си цар!
  Вероника Ќе такође лансирала дар смрти голим удовима и цвркутала, показуЌу·и зубе:
  - Наш кра  и генерални секретар Ќе наЌкул од свих!
  И како блиста као бисери! И тако задив уЌу·а девоЌка.
  єулиЌана такође цврку·е од одушев е®а, и босом ногом баца гранату:
  - єа сам победник психологиЌе!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  Слаби Кинезе.
  Пуца и Ана, ова црвенокоса ђаволица. И то тако добро ради. ИзбацуЌе Кинезе.
  И урлати из свег гласа:
  - Слава моЌоЌ светоЌ зем и!
  И показуЌе зубе!
  Анђелина Ќе такође жена-хероЌ, Ќер Ќе узима и баца читаву кутиЌу експлозива.
  А Кинези су летели на све стране.
  ДевоЌке иду у офанзиву, сламаЌу противнике. Постиза®е опип ивог успеха. Осе·аЌу огромну грациозност, и неуморан притисак, и одсуство слабости. А голе груди су наЌбо а гаранциЌа непобедивости и непотопивости.
  ВикториЌа, одсецаЌу·и Кинезе, цврку·е:
  - Руке од храста, глава од олова!
  И баца гранату босом ногом. Расипа Кинезе.
  Валентина такође пуца.
  Слаби Кинезе. И разбиЌа их на комаде.
  Све ближе и ближе палати. А боса нога баца гранату.
  Уплашени Кинези предаЌу се. РаздвоЌити се.
  Терминатор девоЌка каже:
  - Нека Ќе с нама Перун!
  ЏулиЌана Ќе прелепа терминаторка коЌа пуца у себе и разбиЌа милитаристе. Показала Ќе зубе.
  ДевоЌка Ќе гракнула:
  - Ми смо хероЌи наЌве·е РусиЌе!
  ДевоЌка Ќе босом ногом бацила гранату. Распршио неприЌате а.
  єулиЌана Ќе узела и поново запевала:
  - Научио Суворова да гледа напред! А ако устанеш, стани до смрти!
  И нацерила се.
  Ватрена Ана Ќе такође певала и лаЌала:
  - За нове границе!
  И додао са осмехом:
  - А ми смо увек испред!
  Ангелина, Ќуначка девоЌка, такође Ќе ударила на неприЌате а. Она Ќе распршила царску црвену гарду и зацвилила:
  - За достигну·а епохе!
  И опет лете бомбе бачене босих ногу.
  ДевоЌке притискаЌу неприЌате а. Се·аЌу се хероЌске одбране Владивостока, коЌа се вековима не·е заборавити.
  Ех, како би таква воЌска могла да изгуби у стварноЌ историЌи, па чак и од єапанаца?
  Штета.
  ВикториЌа баци бомбу босом ногом и звижди:
  - За руску границу!
  И Вероника Ќе босом ногом лансирала нешто убитачно и очаЌнички зацвилила искакавши зубе:
  - За нова достигну·а!
  И она се окренула Кинезима.
  А овде и єулиЌана, како ·е узети и победити. А онда га Ќе узела босом ногом и испалила гранату.
  А онда Ќе певала:
  - Не·емо подле·и неприЌате скоЌ диктатури!
  И оголила лице!
  Прелепа веома млада девоЌка са ликом спортисте. И веома храбар.
  А Ана Ќе као удар на Кинезе. Он их смрви, а босом ногом врло спретно баци гранату.
  И разбацуЌе неприЌате е, као да су флаше одлетеле са лопте.
  ДевоЌка урла:
  - Чоколада, наша Ќе!
  Ана заиста воли чоколаде. А под царем, пиЌаце су пуне робе. Шта ре·и о цару НиколаЌу? Сада се цар-губитник пред нашим очима претвара у великана. А за ово Ќе потребно само да се девоЌке боре на фронтовима.
  И пар деце хероЌа коЌи су спречили єапанце да заузму планину Непонов ива. Када Ќе одлучена судбина Владивостока.
  Тако се распала совЌетска империЌа.
  Анђелина Ќе такође лансирала цев за убиство и митра езом срушила спо ни зид царске палате.
  Сада девоЌке ве· трче по собама. Ту ·е до·и краЌ рата.
  ВикториЌа одушев ено каже:
  - ВеруЌем, сре·а ме чека!
  И опет баца гранату босом ногом.
  Вероника, води смртоносну ватру. Везе®е противника, твитове:
  - Дефинитивно имам сре·е!
  И опет полети граната испа ена босом ногом.
  А ту Ќе и єулиЌана, као пар везаних бомби испа ених из ®ених босих ногу. И уништити противнике.
  Онда прасне у смех:
  - єа сам девоЌка из комете.
  И опет избацуЌе ог®ене Ќезике смрти.
  А онда Ана, ова терминаторка, ве· Ќури. Како Ќе све узела и размазала. єедноставно супер.
  Ратник коЌи Ќе прави демиЌург битке.
  И шкрипи у себи:
  - Наша посада, ту Ќе наЌве·а храброст!
  А онда се поЌавила Ангелина. Тако кул и нервозан. Он зарази све своЌом махнитом енергиЌом. Способан да победи практично сваког неприЌате а.
  И ратник обнажи своЌе бисерне зубе. И ве·и су од ко®а. Ево девоЌке.
  Анђелина се закикота и заурла:
  - За патли¤ане са црним кавиЌаром!
  А девоЌке су из свег гласа викнуле:
  - єабуке ·е цветати на Марсу!
  А крваве борбе са кинеском воЌском наставиле су се у успону. Многи градови буквално ме®аЌу власника. Велики броЌ совЌетских тенкова стигао Ќе из Европе, а производ®а возила се драматично пове·ала. А кинеску пешадиЌу разбиЌаЌу оклопна возила. И притиска веома агресивно.
  Али има превише Кинеза. А ®ихов броЌ Ќе, наравно, колосалан проблем за воЌску СССР-а. А осим тога, Кинези су храбри. НападаЌу у огромним масама. Неки се, умотавши се у експлозив, бацаЌу под совЌетске аутомобиле. И умиру уз поклич - "Ура!"
  Борбе, мора се ре·и, иду са различитим степеном успеха. За сада само на совЌетскоЌ териториЌи, осим напада у Пекингу. Али Мао Цедонг Ќе у послед®ем тренутку ипак успео да побегне кроз подземни пролаз. И неколико девоЌачких бата она било Ќе принуђено да се повуче.
  Дакле, рат Ќе Ќош увек траЌао. И Ќош Ќе рано да се стави победнички поен.
  А трупе Небеског царства су све штап и штап.
  Четири девоЌке су се храбро бориле и показале Ќунаштво.
  Пуцали су право.
  Овде Ќе Наташа бацила гранату босом ногом, распршивши Кинезе. И зарежао:
  - Слава хероЌима РусиЌе!
  Прелепа четворка девоЌака веома облина. Скинуле су груд®аке и откриле груди. А брадавице су тако Ќагодасте, укусне.
  Води веома добро усмерену ватру и ЗоЌа. Коси кинеске комунисте, и циче од усхи·е®а:
  - єа сам светски шампион!
  И такође баците гранату као боса. Кинези се разбацуЌу у различитим правцима, као таласи од пада метеорита.
  Да, ЗоЌа воли да убиЌа!
  А онда Августин гори. Такође пуца веома прецизно. Истреби Кинезе.
  И опет граната долети са ®ене босе ноге. РазбиЌа Кинезе на комаде.
  Светлана закуцава и Кинезе. И пева:
  - єа сам згодна девоЌка! Све ·у зг®ечити у крпу!
  А ®ени голи прсти бацаЌу униште®е.
  ДевоЌке, наравно, чак и много! Лепа, цветна, смела.
  А Немци успораваЌу напредова®е. Иако арти ериЌа активно ради. Што Ќе одлично! Само наЌве·и акробатски веломаЌсторски.
  Наташа пуца... И пред очима ЌоЌ блесне сцена муче®а.
  Кинези су ухватили комсомолку. Скините Ќе голу. И ставили су га у казан са водом. Испод ®ега су запалили ватру. Почео да кува жив. ДевоЌка Ќе вриснула од несносног бола. Маови ¤елати су Ќе пустили да искочи из казана.
  Затим су воду охладили, па су Ќе поново бацили и почели да Ќе загреваЌу. Тако су девоЌку кували неколико пута.
  Ево чудовишта... Онда су девоЌку окачили на сталак и спалили Ќе усиЌаном шипком. Измучене лепотице до смрти.
  Па како се не осветити.
  Наташа босом ногом баца гранату, разбацуЌе Кинезе и смешка се у себи.
  Ово Ќе тако велика лепота.
  ДевоЌка каже:
  -Би·е кул!
  ЗоЌа се такође окренула. Убио Кинезе. Одсекла Ќе Маове милитанте и ®ихове пла·енике.
  Онда Ќе поново бацила бомбу босом ногом и цвркутала:
  - Величанствена четворка и голман!
  Затим Ќе битка настав ена, уз притисак и слике.
  Црвенокоса Августина Ќе босом ногом лансирала гранату. Растурио Кинезе, натопио много  уди гранатом. И сви ти Мао борци.
  Онда Ќе заурлала:
  - єа сам оличе®е Ота¤бине!
  А девоЌка се представила као силована. Како лепо и кул! И она за себе млати Кинезе. ДевоЌка Ќе само супермен. НаЌхладниЌи од свих и стално напу®ен за победу.
  Светлана Ќе такође шармантна девоЌка. Она се добро намери, и покоси Кинезе. А онда како голим прстима баца гранату. Како ·е се Маов воЌник разбити.
  И таква плавуша ·е се договорити. Сви покоше Ќедним ударцем. А камен цврку·е зубима:
  - Би·е вечна светлост и зора!
  ДевоЌке овде и такав одломак. Изванредни ратници - акробатика.
  звижди Наташа. Бацила Ќе бомбу босом ногом и сиктала:
  - єа сам сЌаЌна девоЌка!
  Иако Ќе ово нескромна изЌава, делимично Ќе тачна. Ови ратници су слатки.
  И веома лепа. Са светлуцавим очима и бисерним зубима.
  И славно се боре, босим ногама бацаЌу·и разбиЌаЌу·е предмете.
  Али победити Кинезе Ќе изузетно тешко. То Ќе као удара®е у зид.
  ЗоЌа Ќе узела и испалила рафал на Маове трупе. И покосила их Ќе, као да Ќе ¤иновски ко® био копито, избиЌаЌу·и траву.
  Тада Ќе девоЌка босом ногом бацила гранату и загугутала:
  - єа сам такав сан милиона!
  И показала Ќе своЌ Ќезик. Ово Ќе девоЌка - прави терминатор. Сви ·е бити унапређени и раскомадани. И тестериса®е без икакве сум®е великом брзином.
  ЗоЌа Ќе узела и запевала:
  ВоЌник Ќе увек здрав
  ВоЌник Ќе спреман на све!
  Августина Ќе такође босом ногом бацила гранату. Распршила Ќе Кинезе и рекла са апломбом:
  - И прашину као са ·илима, скла®амо с пута!
  Светлана, пуцаЌу·и, додала Ќе:
  - Не ме®аЌ ноге! Наша лица сиЌаЌу! СЌаЌне чизме!
  Ратници као што видимо у пуноЌ оде·и. А девоЌкама ципеле нису потребне. Они су у ста®у да избришу сваког у прашину или прах, тако сиве боЌе.
  Наташа, пуцаЌу·и на Кинезе, помисли. Заиста, зашто Ќе немогу·е успети без вара®а? Овде Ќе Ста ин, на пример, узео и преузео власт на превару. Обе·ао Ќе ЗиновЌеву и Каме®еву златне планине, али их Ќе сам стре ао.
  Да ли Ќе логично то учинити? ТачниЌе, логично Ќе - не можете преварити, не можете живети!
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и гугутала:
  - єа сам велика звезда!
  И ЗоЌа Ќе пуцала. Схватио и цвркутао:
  - И Ќа сам супер!
  А граната бачена голим прстима лети. А како то Кинези добиЌаЌу. По наЌве·им краЌницима.
  И Августин пуца. И стварно добро погађа. И победио Кинезе, као ударцем ма а.
  И боса нога такође веома славно баца гранату.
  Августин цикну:
  - Не буди се славно док Ќе тихо!
  И опет добро ци ано окренуо.
  Светлана Ќе поново млатила. Убио Кинезе. И промрм ао:
  - єа сам супер девоЌка!
  И искри очима и шкрипи гласом!
  Да, то су такве девоЌке да са ®има не треба ни прст у уста - уЌеда·е!
  Наташа Ќе, пуцаЌу·и, рекла:
  - Почели су да говоре, све о дуговечности.
  ЗоЌа Ќе, бацивши бомбу босом ногом, додала:
  - Одлучили смо да сачекамо мало док сисамо крв...
  Августин баци гранату и цврку·е:
  - Укусно за тре·е!
  Светлана Ќе голим ножним прстима лансирала дар смрти и зацвилила:
  - Ох, Ќа сам кул!
  Рат са Кинезима Ќе веома суров. Много међусобних губитака и жртава.
  А неки дечаци и девоЌке су само прави и тешки хероЌи.
  Олег Рибаченко, коЌи Ќош увек изгледа као дечак од око дванаест година, и девоЌчица коЌа такође изгледа исто као и Маргарита, трчали су испред совЌетских трупа.
  ПуцаЌу сами у себе. Иза рамена су вре·е граната.
  Олег Ќе пуцао на Кинезе. Покосио гомилу.
  Бацио Ќе бомбу босом ногом и зацвилио:
  - єа сам терминатор, на коленима.
  Маргарита Ќе такође бацила гранату босом ногом и додала:
  - НеприЌате е РусиЌе збриса·у са лица зем е!
  Момак и девоЌка сви Ќуре себи и растураЌу противнике. Они су светлуцави и наЌхладниЌи на свету.
  Олег Ќе ве· био у ста®у да чипуЌе заЌедно са Маргаритом значаЌан капитал. Ук учуЌу·и и продаЌу козметике.
  Дечак Ќе заправо веома паметан. И ве· има племи·ку пове у. Уопште, ниЌе престао тек са дванаест година. ЗаЌедно са Маргаритом добили су такав поклон. Остани у вечном дети®ству. И постати супермен.
  Због тога се променила судбина власти у РусиЌи. НиколаЌ ИИ Ќе био неуспешан, али Ќе постао успешан владар. На чему многи завиде. И Леонид И ич Бреж®ев би такође могао да уђе у историЌу, никако као оличе®е стагнациЌе, и као владар коЌи показуЌе да се држава уопште не може контролисати.
  Олег, вечити дечак, пуца на Кинезе и пева:
  - Помету те као маслачак! Ми смо терминатори, а не дечаци!
  И опет баца гранату босом ногом.
  Маргарита такође закуцава и каже:
  - Ми смо кул шампиони! РусиЌа Ќе иза нас!
  Момак и девоЌка сви иду и иду напред. ИмаЌу толико страсти и ватре. А Немци се буквално мрве под копитима.
  ТачниЌе босе, дечиЌе ноге.
  Олег сваким метком пуца и убиЌа неприЌате а.
  Да, дечака, изгледа, ниЌе тако лако зауставити. Он Ќе прави и прави терминатор.
  Маргарита поново баца бомбу босом ногом и шкрипи:
  - єа сам одлично! Поста·у међународни шампион!
  И смеЌу·и се у себи...
  Међутим, Кина мобилише све више милиона, и десетине милиона воЌника. А совЌетска армиЌа СССР-а изузетно активно уништава противнике.
  У међувремену, девоЌке се туку. Има више женских оде е®а.
  Ево цео бата он. Босоноге девоЌке у купа·им костимима. Тако оскудан купа·и костим у бикини стилу. И б ескаЌу голе, округле потпетице лепотица. Дивни ратници.
  А пуцаЌу и на Немце. Али ратници улазе у борбу прса у прса са Маовим воЌницима. Како се млати.
  А како се боду баЌонетима! Ево девоЌака!
  СЌаЌно.
  ДевоЌке туку Кинезе голим ногама и месождерски се церекаЌу. Ево ратника. ДевоЌке наЌЌачег порекла. Овако млатите црвене комунистичке, кинеске воЌнике.
  И тукли су сами себе. И долазе...
  ПостоЌе такви ратници супер-класе. И сви боси и скоро голи. И скачу себи. И тукли су се голим штиклама. Ево девоЌака - све девоЌке девоЌке.
  ВикториЌа се бори напред. єош увек изгледа као девоЌчица и веома Ќе витка. Убризгава се кинеским и пева:
  - Боже спаси кра а! И поцепати сав олош!
  Да, девоЌке овде су врхунске.
  И лепота Вероника Ќе вид ива. Такође се плавуша свађа.
  И величанствена Иулфи - девоЌка коЌа Ќе постала принцеза након што Ќе сахранила свог мужа. Иулфи изгледа сЌаЌно. Много воли мушкарце и без икаквих предрасуда ступа у контакте са ®има.
  У ствари, секс продужава живот и веома Ќе користан за жене. Он их подмлађуЌе.
  Ана се такође бори, и то са своЌом црвеном, буЌном косом.
  А такође и дивна Ангелина - ратник Ќе Ќедноставно супер.
  Односно, цела кра евска гарда. Комплетан сет лепотица. Тако су прелепе и секси.
  И разбиЌ Кинезе. Уситните их у прах. Саме ите кости и поцепаЌте месо.
  А Кинези беже од ®иховог налета. Трпе пораз за поразом.
  Поред совЌетских трупа, веома успешно ратуЌу и ратници из ДДР-а, или Немци класног нивоа.
  Герда и Шарлот се боре у наЌновиЌем тенку за два човека у облику пирамиде.
  И боре се прилично добро. Кинеска машина Ќе опрем ена пишто ем високог притиска. Калибар Ќе 105 мм, али то Ќе дово но због велике ®ушке брзине проЌектила. ДевоЌке у резервоару су легле. Машина Ќе веома покретна са гаснотурбинским мотором.
  Герда Ќе пуцала на кинески тенк и певала:
  - єа сам тако див а вучица, никад нисам била у иностранству!
  И смеЌе се, куцкаЌу·и босом ногом по ¤оЌстику.
  Ни црвенокоса Шарлот ниЌе инфериорна.
  Такође супер девоЌка.
  Пуца у себе и голим прстима притиска дугмад ¤оЌстика.
  Дивни ратник.
  Црвенокоса Ќе, пуцаЌу·и, упитала Герду:
  - Шта мислите, хо·е ли хриш·анство бити коначно забра®ено?
  Плавокоси терминатор Ќе одлучно рекао:
  - Мислим да хо·е!
  И оголила лице!
  Ратници су, генерално, одлични у пуца®у. Овде се Герда млатила голим прстима. И цвркутала:
  - Ми АриЌевци не треба да веруЌемо у ЌевреЌску БиблиЌу коЌа проповеда пацифизам.
  Шарлот се сложила са овим:
  - Тако Ќе, ниЌе се уклапало! Ми смо наЌбо и на свету!
  Црвенокоса Ќе поново голим прстима послала смртоносни проЌектил. Срушио кинески ауто.
  Герда се осмехнула. Током затишЌа написала Ќе и заним иво дело.
  Мала Герда Ќе отишла да тражи свог брата по имену Каи. Али ниЌе знала где Ќе он. И окренуо се не на север, ве· на Ќуг. А онда се покаЌала што Ќе обула потпуно нове црвене ципеле. После пар сати тр али су ЌоЌ ноге. Тада Ќе Герда изула своЌе скупе ципеле, сломила штапи· и окачила ципеле на куку.
  Време Ќе било проле·но, топло, са задово ством можете ходати боси. НиЌе баш богата девоЌка, а лети Ќе често трчала боса. Истина, после зиме су ЌоЌ табани постаЌали све мекши и мекши.
  Убрзо, шетаЌу·и путем, девоЌка Ќе почела да осе·а нелагодност од ситног ш унка и песка. И да буде мекше, окренуо сам се на траву. Тамо Ќе било лакше. Али после неколико сати табани су ве· зуЌали.
  И што Ќе наЌважниЌе, желео сам да Ќедем. А девоЌка у ¤епу има само неколико ситних гроша.
  Ипак, у наЌближем селу, Герда Ќе себи купила векну хлеба, записала свежом водом из бунара и заспала право у пласту сена.
  Сутрадан су Ќе сврбили изгребани, голи табани. Хтео сам да Ќедем. ДевоЌка Ќе отишла к себи, осе·аЌу·и како ЌоЌ се тело загрева након прохладне но·и. Ноге су мало бо еле.
  Герда Ќе неко време ишла путем, али су Ќе табани, коЌи Ќош нису стигли да отврдну, поново почели болно да сврбе, а затим и да светле. ДевоЌка Ќе отишла у траву. Али овде се иде спориЌе и ниЌе превише приЌатно за пробушене ноге.
  ДевоЌка Ќе с муком стигла до потока. Ту сам спустио оборене ноге и охладио их. Размиш ао сам о томе да носим ципеле. Али штета Ќе оборити такву новину. Стварно Ќе желела да их покаже КаиЌу. Да се дивим ®еговим новим ципелама.
  Тада Ќе девоЌка поново почела да хода. ОчаЌнички сам желео да Ќедем.
  Некако Ќе Герда стигла до села и купила Ќош хлеба. Али бакарних новчи·а Ќе понестаЌало.
  И девоЌка Ќе помислила. Где добити новац за храну. Понуђено ЌоЌ Ќе да прода скупе мароко ципеле, али Ќе Герда то одлучно одбила. Она ·е се у ®има поЌавити КаиЌу. До тада, можете ли зарадити новац?
  Герда се у следе·ем селу понудила да цепа дрва. Дали су ЌоЌ секиру. ДевоЌка Ќе мало сецкала, али Ќе била толико исцрп ена да Ќе, након што Ќе Ќела, одмах заспала.
  Тада Ќе Герди понуђено да узме гуске. Али због тога Ќе девоЌка изгубила цео дан.
  На краЌу Ќе одлучила да само моли. Међутим, се аци су одмах приметили ®ене црвене ципеле. Као, Ќасно Ќе одмах да ниЌе просЌаки®а, пошто она тако нешто носи.
  На краЌу Ќе Герда одлучила да прода ципеле. Међутим, за то Ќе морала да уђе у град. ДевоЌчици су ноге брзо отврднуле, и било Ќе готово безболно ходати стазом.
  У реду, Герда Ќе одлучила да и без ципела може бити поже на за КаиЌа.
  Продато трговцу, добивши неколико сребр®ака. Купио сам себи платнену торбу и кренуо као просЌак путевима Европе. Морамо на·и брата. А девоЌка, чувши да на Ќугу обично продаЌу момке у ропство, поЌури тамо.
  Истина, девоЌка Ќе била лоше ориЌентисана и дуго Ќе лутала Немачком. Док не дође Ќесен. Добро, босе ноге девоЌке су биле отврднуте, као копита ко®а, међутим, жу еви су сврбили. Али сваким даном Ќе било све хладниЌе.
  А спава®е на отвореном Ќе неприЌатно. Но·у се чак и Гердина ха ина смрзла и она Ќу Ќе с муком поцепала. Треба нешто учинити. Ве· Ќе почео да пада снег. У лаганоЌ ха ини, девоЌка се смрзава до костиЌу, а ®ене голе прека ене ноге разбиЌаЌу кору леда.
  Герда Ќе, да не би заспала и пробудила се Ќедне лепе но·и, на Ќугу Немачке остала да презими у ЌедноЌ ку·и да служи у шаци. За ово Ќе морала да ради, чисти ку·у, музе краву и Ќош много тога. Али девоЌку су нахранили и дали ЌоЌ поцепани капут и дрвене ципеле.
  Када Ќе дошло проле·е и снег Ќе почео да се топи. ДевоЌка Ќе са задово ством одбацила блокове тешког рада и поново отишла на Ќуг. НиЌе ЌоЌ ништа пла·ено, а Герда Ќе морала да Ќеде милости®у. Поред тога, девоЌка Ќе и да е добро певала. Ха ина ЌоЌ Ќе била потпуно излизана, а босе ноге напа ене и прекривене кором. ДевоЌка Ќе коначно дошла на Балкан. Прошао Мађарску, и ушао у Турску.
  ПросЌак заморашка се преселио у Истанбул. Од Турака се крила по шумама, а крила од хриш·ана.
  Међутим, ве· на путу до саме престонице, плавокоса девоЌка Ќе ухва·ена. А пошто Ќе по стандардима муслимана ве· било могу·е удати се за ®у, онда Ќе Герда опрана, обучена и продата као девица на аукциЌи. ДевоЌка са прелепом белом, ковр¤авом косом Ќе вредна роба. Отишла Ќе код стариЌег емира. И мора се догодити да се оваЌ емир, непосредно после куповине, тако озби но разболео да ниЌе могао да испуни своЌу брачну дужност.
  ДевоЌка Ќе живела у харему. Задово аваЌу·е, као у златном кавезу, али досадно. Истина научена турски и арапски.
  Открио ислам. Нова религиЌа Ќе у целини била Ќедноставна, готово разум ива. НиЌе Ќасно да ли ·е након смрти добити харем мушкараца? И да ли ·е ЌоЌ се свидети?
  ДевоЌка Ќе постепено постала девоЌка, и фантастично лепа, а емир Ќе умро након дуге болести.
  А сада Ќе Герда поново став ена на продаЌу. Скину се голи пред стотинама похотних мушкараца и продаЌу их у султанов харем.
  Герда постепено стиче утицаЌ тамо и постаЌе султанова жена. Али Отоманско царство Ќе ве· у опада®у. ИзбиЌа рат са РусиЌом коЌи прети да оконча турску контролу над Кримом и Црним морем.
  И Немци су се добро борили, али руски воЌници нису били ништа лошиЌи. И лепе девоЌке су се одлично бориле, бране·и СССР.
  Наташа Ќе пуцала у небо. Оборила Ќе кинески беспилотни, радио-контролисани апарат "Рама" -8. А она Ќе рекла:
  - Људи ·е бити сре·ни.
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила гранату на кинески Ќуришни авион, коЌи Ќе излетео као пирана месождерка и цвркутао:
  - Сре·а заувек!
  Августин Ќе такође босом ногом лансирао дар смрти и сиктао:
  - СовЌетска влада...
  Светлана Ќе такође бацила запа ени предмет, оборила ратника Маоове воЌске и прогунђала:
  - Снага Ќе велика!
  Али Кинези су отишли... И девоЌке су се мало смириле.
  Наташа Ќе са тужним осмехом приметила:
  - Сутра, 22.03.1979. Прошло Ќе тачно годину дана од почетка рата!
  ЗоЌа Ќе одушев ено приметила:
  - Свакако смо годинама оЌачали, али нисмо нимало остарели!
  Црвенокоса Августина се закикота, и голим прстима зг®ечи досадну муву:
  - Наравно да не! Не стари! И да е сам врео као и увек!
  Светлана се закикота и примети:
  - Рат уопште подмлађуЌе девоЌке. Вође долазе и одлазе, али девоЌке остаЌу младе!
  Наташа Ќе одговорила са широким осмехом:
  - Подмладили смо се - Руски богови!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Да, наши богови, словенски богови!
  Ватрени Августин Ќе певао:
  - Живимо на очевоЌ зем и! Ладина деца су дивна деца! И године на крилатом ко®у, РусиЌа у далеким милениЌумима!
  Светлана се закикота и одговори:
  - Са неба ·е звоно ударити - киша ·е п уштати! Трчим у дети®ство - лет®а киша ме прати!
  А Наташа Ќе са одушев е®ем покупила:
  - Иза мене!
  А ратници су п ескали своЌим босим, исклесаним ногама. Они су заиста способни за таква чуда. У мом животу ниЌедна страница ниЌе окренута.
  Овде расте читава генерациЌа ратника. Ве· се може борити у редовима Црвене армиЌе, оних коЌи су рођени након почетка рата.
  Ево, на пример, Андреика. Босоноги дечак у шортсу. Тринаест година укупно, али како се бори? Да, на неки начин несре·ни дечак, коЌи читаву годину не познаЌе свет.
  Наташа Ќе позвала АндреЌку. Помиловала Ќе пионирову плаву косу. ПогледаЌ како Ќе преплануо, као чоколада. ДевоЌка Ќе дечаку дала слаткише. Мрко Ќе промрм ао:
  - Слатко Ќе лоше...
  Али он Ќе свеЌедно Ќео храну. Да, врста дечака. Наташа Ќе узела и пружила ЌоЌ руку. Заголицала Ќе пионирову отврднуту, праш®аву ногу. Као одговор, почео Ќе да голица Наташки голи табан. Лепо Ќе бити додирнути рукама лепог дечака.
  Наташа Ќе приметила:
  - Одрасташ АндреЌа! Ако живиш Ќош пар година, научи·у те.
  Дечак Ќе био изненађен
  -Шта?
  Наташа се закикота.
  - Како водити  убав!
  АндреЌ презриво фркну:
  - Ве· сам видео!
  Наташа одмахну главом.
  - Оно што сте видели Ќе паре®е животи®а. И научи·у те лепо и веома приЌатно!
  За уб ене девоЌке заиста знаЌу много. Они су одлични борци, а Кина Ќе, уз сву своЌу колосалну броЌност, ве· три пута зажалила због овако агресивног напада.
  Наташа пуца на Маове трупе и баца гранату босом, исклесаном ногом, говоре·и:
  - За величину комунистичке зем е!
  Онда Ќе показала зубе.
  ДевоЌке се туку овде, традиционално скоро голе. Обучени само у црвене, уске га·ице, они се боре и махнито заразе остале борце.
  И пуцаЌу. И пуцаЌу веома добро. Као снаЌперисти и ратници наЌвишег свемирског нивоа.
  ЗоЌа такође пуца. Коси Кинезе и цврку·е:
  - О, моЌа домовина и велика породица!
  И баца гранату босом ногом. Дивна девоЌка уопште.
  А коса ЌоЌ Ќе боЌе златног листа.
  ЗоЌу су своЌевремено мучили Кинези. Прво су ме одвели у колибу и свукли до шортса. Почели су да осе·аЌу, да се пе®у рукама на осет ива места. Онда су ме тукли гуменим цревима. Тукли су ме и по грудима, и по боковима, и по бутинама. Следе·е Ќе било наЌпонижаваЌу·е - силова®е гуменом палицом. Али осе·аЌ Ќе тако акутан. Истовремено, уз бол, ЗоЌа Ќе доживела оргазам и завршила. Маови воЌници су се смеЌали.
  Потом су руком исписану лепотицу поново силовали то агом, а онда су се сами упустили у то... Двадесет пет младих, гладних воЌника прегазило Ќе девоЌку. Нека више не девица, али ипак мушкарац. Ово Ќе и задово ство и бол. Тако интензивне сензациЌе. Поготово ако силована у петоЌ тачки.
  Али барем нису били претучени. Види се да су трупе Црвене армиЌе Кине волеле да га имаЌу на различитим тачкама. Нису Ќе обесили. Све док Зое на краЌу ниЌе побегла. Пре тога Ќе, иначе, избачена на хладно·у боса и готово гола. Али до овог тренутка ЗоЌа Ќе ве· успела да се навикне на хладно·у. И побегла Ќе само у га·ама. И да Ќе она ратница наЌвишег црвеног акробатика.
  Рат са Кином Ќе жесток и немилосрдан, не Ќе®ава ни на тренутак.
  Аурора се такође хероЌски бори. Коси Кинезе и пева:
  - Ота¤бина, партиЌа, Комсомол! Би·е Ќаког пораза за Мао Цедунга.
  А и како босом ногом баца гранату.
  Све у вези са девоЌкама Ќе кул и дрско.
  И Светлана ·е такође узети и млатити. И покоси Кинезе. И голим прстима подметну·е гранату.
  И урлати у исто време:
  - За ствар борбе комунизма!
  Наташа такође пуца, нокаутира Кинезе и сик·е:
  - У име Ота¤бине, свети®а!
  А граната бачена голим прстима разбацуЌе Кинезе. А девоЌке су све ведриЌе и све у себи певаЌу од див ег весе а.
  ЗоЌа такође шутира прецизнош·у Робина Худа. Води ватру себи и пева:
  - Волим РусиЌу! Мо·на зем а! Зашто Хитлер ниЌе уништен? Не разумем!
  А и он ·е га голим прстима узети и бацити гранату. И кинески скиф.
  Аурора Ќе Ќебала Маове ратнике. Бацила Ќе лимун босом ногом и зацвилила:
  - Али Пасаран! Оштар ударац!
  А Светлана ·е дати ред. Како помести Кинезе. Како их све натопити и шкрипати:
  - Слава Свемогу·ем Роду!
  А баци·е и гранату босом ногом.
  И Наташа ·е такође дати ред. Одсеци Кинезе. И баци бомбу босом ногом, шкрипе·и:
  - Да, свето име твоЌе!
  И поново се осмех. СЌаЌни бисерни зуби.
  А онда ЗоЌа подлеже. СЌаЌно ·е Кинези покрити. И он ·е шкрипати, бацаЌу·и босом ногом гранату:
  - Ратник, доноси смрт свима!
  И опет ·е га разнети смртоносни рафал!
  А ево и Ауроре као лупанет. И убиЌ. И голим ножним прстима посла·е дар смрти.
  Затим цврку·е:
  - Слава храбрим руским воЌницима! МаЌстори рамена!
  А Светлана погађа и Кинезе. Како их коси, као срп, и одскаче:
  єа сам ратник коЌи не·е бити заборав ен...
  И опет босом ногом, као да Ќури на душмане РусиЌе. И као граната нека лети.
  ДевоЌка се, наравно, много тога се·а. На пример, како Ќе Ќош четрдесет прве године Фриц натерао две босоноге девоЌке да копаЌу рупу на хладно·и. А девоЌке Ќош нису тако прека ене. И наравно, ноге су им прво поцрвенеле, а потом и плаве од хладно·е. И болело Ќе.
  А монструми-фашисти, да би се загреЌали, почели су да туку то агама по петама. ДевоЌчице су изгубиле свест. Након тога, полили су их Ќош пар каца ледене воде. Скоро уморан.
  На сре·у, несре·не девоЌке Ќе покупио исцелите . Изашао их. А чак ни удови нису морали бити ампутирани. ДевоЌке су одрасле и постале партизанке. Осветили су се нацистима.
  Пионир Александар ГригориЌевич имао Ќе ма®е сре·е. Његови нацисти, хватаЌу·и, свукли. И окачен на сталак на хладно·и. И босе ноге пионира биле су стиснуте у блок, а камен тежак центнер Ќе сео. Дечак Ќе пискао испружен на хладно·и. А загреЌали су га и ®егови фашисти, приневши бак у укоченом телу. Ово су чудовишта нациста.
  Дечак Ќе висио три дана и три но·и, а четвртог дана, не могавши да поднесе муче®е, умро.
  ОсваЌачи су се окрутно понашали...
  И комсомолац Света Ќе био разодевен. Послужили сте велику стаклену теглу. Напу®ен водом и изложен мразу. И да сви становници виде како се комсомолац смрзава у леденоЌ води покривеноЌ ледом. Какав Ќе то ужас.
  Тако Ќе било у Великом ота¤бинском рату, ево нешто слично, има и сада.
  Светлана пуца на Кинезе, се·аЌу·и се тог рата, и шапу·е:
  - Фашизам не·е про·и! Слава РусиЌи!
  Наташа такође пуца. Врло прецизно баца бомбу босом ногом и виче:
  - НемоЌмо лежати под Мао Цедунгом!
  ЗоЌа свечаним тоном потврђуЌе:
  - Никада не·емо ле·и!
  И такође отвара ватру.
  А боса нога баца гранату.
  Аурора пуца. Суочава®е са Маовим трупама и вришта®е.
  - Слава руским боговима!
  И опет баца гранату босом ногом.
  И Светлана шутира веома прецизно. И вришти:
  - У име живота на Зем и!
  И опет босом ногом баца гранату врло прецизно.
  А Кинези су на измаку.
  Али све више нових снага улази у битку. А неприЌате  опет долази.
  Наташа се осмехнула. А онда Ќе потонула. Сетих се како су Кинези ухватили два пионира од око дванаест година. Дечацима су стргали оде·у и жицом им свезали руке позади и голе и босе терали на велику хладно·у. Онда су их протерали кроз снег, па опет у колибу. Возили су се док се ®ихова прат®а ниЌе смрзла. Пионирима ниЌе било приЌатно, али су издржали. Момци су прилично Ќаки.
  Затим, виде·и да мраз не носи пионире, Кинез Мао Ќе почео да спа уЌе децу ватром. И у томе су успели. Када Ќе ¤елат прислонио усиЌано гвожђе на дечакова гола прса, дечак Ќе узвикнуо:
  Живео Ста ин!
  Затим су широке металне траке, црвене од вру·ине, нанете на дечакове голе, очврсле табане. Жена ¤елат Ќе са великим задово ством удисала кроз ноздрве мирис печеног меса. Пионир Ќе опет викнуо:
  - Подигните црвене заставе над Пекингом!
  И показао своЌ Ќезик. Тада су Кинези усиЌаним клештима извукли скротум. Пионир Ќе умро од шока бола.
  Да, па су Кинези на окупираним териториЌама успоставили нови поредак.
  Поступили су грубо и сурово. А тортура Ќе била стална.
  Наташа поново баца бомбу босом ногом. РазбацуЌе Кинезе и цврку·е:
  - Нека буде раЌ на зем и! РаЌ комунизма, у коме цвета зем а СовЌета!
  ЗоЌа такође баца гранату голим прстима и цврку·е:
  - И до·и ·е слава на зем у!
  Након тога, девоЌка даЌе врло добро ци ани окрет. Нокаутира противнике. И поново показуЌе зубе.
  А онда Августин запали. Нокаутира Кинезе и шкрипи:
  - За Домовину! За Бреж®ева!
  И опет Ќе бацила нар босом ногом, распршила Кинезе. Снажно победи ратнике.
  Не изневери неприЌате а.
  Светлана такође баца бомбу босом ногом. БоЌи Кинезе и шкрипи:
  - Слава нашим руским девоЌкама!
  И како се смеЌу ратници. На краЌу краЌева, оне су такве лепотице да се, у ствари, могу ставити на конкурс: Госпођа Универзум. Њихове груди су тако буЌне и истовремено еластичне. Зато воле да имаЌу секс са мушкарцима. То их заиста узбуђуЌе.
  Само веома броЌни неприЌате  притиска на СССР.
  ДевоЌке су се одвукле и почеле да уништаваЌу Кинезе.
  Они млатите Маоове воЌнике коЌи су се притискали. И одбити такав махнит и паклени напад.
  Наташа Ќе певала, одсецаЌу·и бесне Кинезе;
  - ДевоЌке у великоЌ потреби! Где си власник где!
  Да, више од седамнаест година ниЌе било Ста ина, и ниЌе постало бо е. Напротив, Кинези притискаЌу Црвену совЌетску армиЌу.
  ЗоЌа Ќе твитовала:
  - Нека нам Ќе Ота¤бина на свемирским путевима!
  И босом ногом лансира·е лимун. Таква Ќе хрт девоЌка.
  Августин Ќе пуцао на неприЌате а, сиктао;
  - Ста ин, Ста ин, Ста ин! Хо·емо Ста ина!
  И баци·е гранату босом ногом.
  Светлана, пуцаЌу·и, настав а:
  - Да нас не сломе, дижи господару са Зем е!
  И опет полети граната коЌу Ќе бацила боса нога девоЌке.
  Наташа Ќе покосила неколико редова и рекла:
  - И разбиЌ Адолфа!
  ЗоЌа Ќе цвркутала, бацивши босом ногом на Кинезе гранату, и раздвоЌила их:
  - Пожури Мао!
  Августин, косе·и жуте борце, сложи се:
  Да Мао! Ипак, Немаца ниЌе било толико!
  Светлана се сложила са овим:
  - Кинеза има скоро милиЌарду! И ниЌе их тако лако убити!
  ДевоЌке Ќош увек нису одустале од прилике да савладаЌу Кинески®е. 30. Ќуна 1970. године борбе су биле у пуном Ќеку. Мао Цедонг Ќе рачунао на исцрп еност СССР-а.
  А шта Ќе са мртвим Кинезима? Бебе се Ќош рађаЌу! Би·е неопходно и увеш·е се полигамиЌа. Уосталом, Кинези су и да е атеисти. КонфучиЌанизам Ќе више филозофиЌа него религиЌа, а комунизам промовише атеизам.
  У исто време, Маови воЌници су покушали да одсеку од своЌих база совЌетске трупе коЌе нису имале времена да се повуку преко Амура. У чему су, између осталог, чак и незнатно успели.
  Али у контранападу учествуЌу Црвена армиЌа и доброво ци из ДДР-а. Искористивши предност у квалитету и броЌу возила, совЌетске трупе и ®ихов савезник убадаЌу Кинезе.
  Герда и ®ена посада тенкова, као и увек, су на челу напада.
  ДевоЌке у га·ама и босоноге. ПуцаЌу се и туку.
  ПостоЌе два аутомобила за четири ратника. Компактан и веома удобан, пирамидални.
  Герда, голим ножним прстима, притиска ¤оЌстик и пуца. И погађа прилично добро. Откида куполу кинеског тенка.
  Затим каже:
  - єа сам терминатор са косом боЌе снега!
  И бесно се смеЌе... Трза се као лутка.
  Шарлот такође пуца. Веома прикладно погађа и урла:
  - А велики РаЌх, речено нам Ќе не заносом!
  И босом ногом како се гурати.
  Немачке девоЌке као и увек на врху. Оне су бесмртне, вЌечне вештице коЌе су увек на путу. И за време Другог светског рата су се борили, и тако остали заувек млади, Ќер вештице. И совЌетске девоЌке су се такође бориле у Великом ота¤бинском рату. И тамо су се прославили, а сада се боре са Кином.
  Наташка пуца, сече у редовима. И баца гранату босом ногом, распршуЌу·и неприЌате а:
  - Све ·е бити супер!
  ЗоЌа се такође  ути на Кинезе. Покосили воЌнике Мао Цедунга. И бацао лимуне босим ногама.
  ДевоЌка Ќе викнула:
  - То Ќе хипер!
  Тада га Ќе узео и Августин и напао Маове трупе. И босом ногом бацила Ќе и убоЌиту силу.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  ХаЌде да разбиЌемо Хитлера!
  И изЌавио:
  - Не, Хитлер Ќе ве· мртав - хаЌде да разбиЌемо Маоа!
  Онда Ќе Светлана узела и голим прстима бацила смртоносну гранату. ДевоЌке узеше и срушише Кинезе, цврку·у:
  - То Ќе сЌаЌно!
  Наташа Ќе агресивно приметила:
  Ми смо супер борци!
  И опет Ќе босом ногом бацила гранату. То Ќе веома лепо.
  ЗоЌа Ќе овде урадила одличан посао. Онда га Ќе боса нога, веома лепа девоЌка, бацила, и разбила Кинеза:
  - Би·емо веома кул!
  Тада га узе ватрена девоЌка Августина и голим ножним прстима веома лепо изведе баца®е, распрши кинеске воЌнике на све стране:
  Све смо ми супердевоЌке!
  Онда Ќе Светлана веома лепа девоЌка, и то таква плавуша, са босим ногама коЌе сиЌаЌу гранатама. И девоЌка узе и извади Кинезе, веома лепу девоЌку.
  ДевоЌка у га·ама. А она Ќе гукала:
  - ДевоЌке су другачиЌе! И веома црвено!
  ДевоЌке су генерално веома кул и увек босе.
  Светлана Ќе, на пример, трчала боса током целог рата. А у четрдесет првоЌ години села се кроз шуму. НиЌе ЌоЌ први пут. У дечЌоЌ, радноЌ колониЌи радила Ќе боса, а до мраза у лаганоЌ затворскоЌ ха ини. КасниЌе Ќе девоЌка чак трчала боса по снегу. Дакле, Августин Ќе био у колониЌи. Тамо су девоЌке могле да раде готово голе на оштром сибирском мразу.
  И то их ниЌе уплашило. И како Ќе добро да девоЌке трче босоноге кроз снежне наносе по снегу. И да Ќе голе пете мраз изгризао. НиЌе тако страшно. Голи табани су прекривени курЌе оком, а девоЌке нису повређене, од ледене коре.
  Тако су кул. Босоноге девоЌке су трчале и радиле са секирама.
  ДевоЌке су урадиле веома добар посао.
  ДевоЌке су биле веома луде. Опет бацаЌу гранате голим прстима.
  И разбити кинеске хорде. Веома кул ратници, морам ре·и.
  ДевоЌке бацаЌу босе ноге на неприЌате а.
  Наташа веома прецизно шутира на Кинезе.
  И разбио Ќош Ќедног воЌника Маоа.
  ДевоЌка Ќе веома лепа... И веома боса и лепа Наташа, веома агресивна.
  Али за девоЌку, морате написати своЌе заним иво.
  Овде Ќе Наташа разговарала са овим. ТачниЌе, написала Ќе причу.
  И овде Ќе заним иво након почетних успеха руске трупе НиколаЌевог царства ухватиле су се у коштац са Хинденбургом. И разбили су га од чега Ќе царска империЌа победила Немачку и ниЌе било револуциЌе.
  Овде су Олег Рибаченко и Маргарет МагнитнаЌа почели да се боре ве· на совЌетскоЌ териториЌи са Кином.
  Дечак и девоЌчица сломили Кинезе.
  Олег Рибаченко Ќе изгледао као дечак од Ќеданаест или дванаест година. И сломио Маове воЌнике. Или они коЌи личе на хорду Џингис-кана.
  Дечак Ќе бацио босу ногу на Кинезе. Слом ен и победио.
  И окренуо се.
  А Маргарита Ќе веома снажно тукла Маове донекле нагнуте трупе.
  И разбио Кинезе. А девоЌка се веома лепо борила.
  И бацила Ќе босу ногу веома лепо. И разбио неприЌате а.
  Маргарита Ќе веома тешко натопила Кинезе.
  Маове трупе су напредовале веома агресивно.
  Маргарита, веома разбиЌа противника.
  Босе ноге девоЌке су веома лепо сломиле кичму КаЌзерима.
  ДевоЌке су тако агресивне.
  А бата он прати момке, тачниЌе дечиЌи пар Олег и Маргарита. ДевоЌке у га·ама, и веома лепе. НападаЌу Кинезе, и то веома ревносно.
  Тресу им се голе груди са рубин брадавицама. А девоЌке се боре под великим притиском. Они сламаЌу Кинезе. И комунистичке, црвене трупе Маоа поклекну.
  А сада Кинези почи®у да се повлаче.
  Вероника голим прстима баца гранату. Зг®ечила Ќе воЌнике, и зацвилила:
  - Љубав Ќе живот!
  ВикториЌа Ќе добро ци ала. Одсекла Ќе противнике. И бацила гранату босим ногама.
  А онда Ќе цвркутала:
  - Прослав ена Ќе наша Ота¤бина!
  Овде Ќе єулиЌана веома лепа девоЌка, и генералова жена, док узима и баца гранату и гугу·е:
  - ГениЌални експрес!
  А онда и црвенокоса Ана. ДевоЌка Ќе тако кул и необична. Здробио Кинезе, натопио их. И босих ногу полетела Ќе граната. И разбацани противници.
  Затим Ќе цвркутала:
  - Света РусиЌа цара НиколаЌа ИИ!
  И онда сам то исправио:
  - ТачниЌе, цар Леонида!
  А девоЌка намигуЌе своЌим сафирним очима. И оголио своЌе оч®аке.
  А онда ОлимпиЌада: девоЌка хероЌ босим ногама лансира читаву гомилу граната.
  И ширила се на све стране речна крв са трупама Маоа.
  Уосталом, бата он голоногих девоЌака, у шортсама, пред®ачи у нападу и нокаутира Кинезе.
  ДевоЌке шутираЌу веома прецизно, али не трпе губитке. Када Ќе девоЌка гола и носи само га·ице, она Ќе практично нера®ива. И изузетно Ќе тешко до·и до ®ега.
  Дакле, Кинези не погађаЌу девоЌке, ни гранатом, ни метком, ни фрагментом. Па шта? Борба Ќе борба!
  Вероника пуца у себе. Удара неприЌате а, и баца гранату босом ногом, и цврку·е:
  - Би·е то веома кул игра!
  А ВикториЌа Ќе ратник-заповедник. Док тресе голим грудима, и емитуЌе привид му®е своЌим гримизним брадавицама. А онда боса нога баца гранату.
  РазбиЌа редове противника.
  ДевоЌка вришти из свег гласа:
  - єа сам супердевоЌка!
  И показуЌе зубе.
  А онда єулиан. Такође девоЌка ретке лепоте. Како лупа по Кинезима. ТачниЌе, не Кинезима, ве· Маовим трупама, коЌе, иначе, ратуЌу са РусиЌом, тачниЌе са СССР-ом.
  А на престолу Ќе цар Леонид Бреж®ев, како га зову, И ич ИИ, коЌи Ќе постао цар СССР-а. И супер Ќе сложити се. А север Кине, МонголиЌа, Северна КореЌа, ве· руски савезници, такође су на удару Маоовог царства.
  єулиЌана Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Нека Ќе Леонид у РусиЌи - светлост!
  Намигнула Ќе своЌим сафирним очима.
  А онда се Ана, црвенокоса звер, бори. И шутира изузетно добро.
  И показавши зубе, каже:
  - Нека буде кра евски раЌ на планети!
  И ОлимпиЌада Ќе лансирала лимун босом ногом. Распршио противнике и зацвилио:
  - Слава Цару и Ота¤бини и КомунистичкоЌ партиЌи!
  Кинески тенкови и пешадиЌа успели су да заузму завоЌ Амура и окрену се на северозапад, настав аЌу·и да се кре·у дуж реке. Кинеско напредова®е Ќе било релативно успешно.
  Сама конфигурациЌа фронта им Ќе ишла у прилог и било Ќе тешко пребацити поЌача®е за Црвену армиЌу под кинеским бомбама.
  Али СССР Ќе био технолошки Ќачи од безброЌне воЌске Маоа, коЌи Ќе у воЌску мобилисао чак и дванаестогодиш®е дечаке.
  Поред тога, диск авиони Демократске Републике Немачке, коЌи су потпуно нера®иви, показали су се као веома ефикасно оружЌе, коЌи су кинеске аутомобиле набиЌали ламинарним млазом.
  Посебно Ќе био ефикасан због огромне брзине лете·их та®ира. КоЌи би могао да сустигне скоро сваки кинески авион.
  Прелепе девоЌке Гертруда и Ева ловиле су кинеске аутомобиле на таквоЌ дискети.
  Конкретно, напали су два ловца преписана са совЌетских по лиценци МИГ-15 и буквално их сп оштили.
  То су девоЌке, оне не стоЌе по страни.
  Гертруда Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика и цвркутала:
  - Немачки богови су наЌмо·ниЌи на свету!
  Ева Ќе такође контролисала ¤оЌстик голим ножним прстима и, искривши зубе, урлала:
  Потопи·емо све неприЌате е у тоалет!
  ДевоЌка Ќе и да е ствар. Овде сам узео, на пример, пионира. Дечаку Ќе стргла оде·у и жицом Ќе причврстила за Ќасику. Затим Ќе почела да каутеризира тело кинеског пионира усиЌаним жарачем на ломачи. Почело Ќе са стомаком, а затим прешло на груди. НиЌе занемарио дечакове округле потпетице.
  Када се жарач охладио, девоЌка га Ќе поново загреЌала, а Гертруда Ќе повра·ала гранчице.
  Онда су се променили, а пионирку Ќе спржио ®ен партнер. Плавокоса терминаторка Гертруда Ќе такође пекла дечаку образе. Укратко, код кинеског пионира ниЌе остала ни Ќедна цела трака коже.
  Затим су узели и запалили велику ватру, побиберили дечака, посолили га и почели да Ќеду.
  Месо Ќе сочно, немасно.
  Ева, прождираЌу·и дечака, примети:
  - На таквоЌ храни не·ете добити додатне калориЌе.
  Гертруда се, облизуЌу·и прсте, сложила:
  Да, то Ќе квалитетно месо. Дечак Ќе мршав, жилав, мршав. Ово Ќе лепо за Ќело.
  ДевоЌке су радо Ќеле кинеског пионира. Пришла су Ќош два Немца. Придружио се гозби. Дословни канибализам. И тако укусно, са зачинима за Ќело дечака из Кине.
  єедна од Немица, Фрида, приметила Ќе:
  - Трудницу смо некако скували. А онда су поЌели бебу у материци. Тако Ќе укусно!
  А девоЌке су праснуле у смех. Муче®е и канибализам Ќе кул!
  Они Ќедноставно, без икаквих предрасуда, одсеку нешто кинеском дечаку, а свако одгризе по комади·.
  После тога, ратници су пили и вино - помешано са авиЌациЌским алкохолом. єели су сочно месо.
  Затим су ратници мало заиграли. Затим Ќе дошло Ќош неколико лепотица у истим га·ама. Почели су да Ќеду дечака. Пресекли су ®егово мало срце на неколико делова. И они су Ќели.
  Онда су Ќе узели и боси претрчали по уг ев у. Скакали су, скакали. Затим су одЌурили до наЌближег дела. Тамо су напали мушкарце, парили се с ®има као животи®е. И било Ќе сЌаЌно.
  Женке су тако агресивне.
  А сада две девоЌке Ќуре кинеске авионе. Они набиЌаЌу Ту-4, узрокуЌу·и да су бомбе у ®еговом стомаку експлодирале. И сви не престаЌу да се смеЌу. Дивне девоЌке.
  И како голим прстима притискаЌу дугмад ¤оЌстика. Такве шармантне лепотице. ИмаЌу мо·  ут®е и пламен страсти. А голе девоЌке даЌу повере®е у победу.
  Лоше девоЌке заиста обараЌу кинеске авионе.
  Гертруда Ќе са осмехом упитала Еву:
  - Мислите ли да Ќе БиблиЌа БожЌа реч?
  ДевоЌка Ќе уз смех одговорила:
  - Не!
  Гертруда Ќе упитала са очигледним изненађе®ем:
  - И зашто?
  Ева Ќе одлучно рекла:
  - Зато што Ќе небо чврсто! Као огледало!
  И девоЌке су се смеЌале. Изгледало Ќе изузетно смешно. Оборио Ќош пар кинеских авиона.
  Гертруда Ќе логично приметила:
  Али ипак, постоЌи Бог!
  Ева се сложила:
  - Ту Ќе Адолф Хитлер и ®егов пророк!
  И опет ратници прасну у смех. Тако су забавни и уопште нису глупи.
  И воле да се боре. Ох, и силова®е мушкараца такође. Ово Ќе ®ихов мото....
  Гертруда, обараЌу·и кинески авион, зацвилила Ќе:
  - МоЌа домовина! Поби·у све за тебе!
  Ева са цереком зуба потврди:
  - И Ќа исто!
  И блиста сафирним очима. Ови ратници су кул. И уопште ниЌе глуп.
  Или можда лоше... И веома окрутно. Овде су мучили Ќедну жену од тридесетак и ®еног сина од око дванаест година - чак ни пионира.
  ОбоЌицу су окачили на сталак. И ватра се запалила под босим ногама. Штавише, тако да можете ослободити топлоту, али ·е ваш рођак си·и у ватру.
  Или ·е се дечаку спржити пете, па девоЌци.
  А жена Ќе повређена и психички и физички. Запа ене су и маЌчине груди.
  Да, били су тешко мучени. ДевоЌке воле ватру.
  На пример, дечаци воле да муче. Чак и потпуно невини.
  Само их запали...
  Или умочен у киселину... Други начин муче®а. Ишичите пионира усиЌаном жицом, а затим га намажите стаЌ®аком. Ово Ќе и болно и понижаваЌу·е.
  Пионири су такође били посути корбитом и кречом. Па, ове ђаволе-терминаторке.
  Ева Ќе ударила у три кинеска аутомобила и приметила:
  - Ево мучимо  уде... И кул!
  Гертруда, показуЌу·и зубе, рече:
  - Посебно Ќе лепо мучити дечака!
  Ева се сложила:
  - Веома лепо! Али такође Ќе добро мучити девоЌку!
  Ратници су били тако сре·ни овде.
  Гертруда Ќе оборила четири кинеска авиона и зашкрипала:
  - И би·е нам супер!
  И показала Ќе своЌ Ќезик.
  ДевоЌке су уопште тако лепе по изгледу и бесне изнутра. єедно од муче®а коЌе су лепотице користиле Ќе. Овде, на пример, окачите пионира за ноге о плафон и причврстите му ланац на руке. И добиЌаш електричну енергиЌу. Пионир га мора поди·и уз помо· пресе. Да се миши·и не ломе.
  А онда нема дово но снаге и опет биЌе струЌом.
  ДевоЌке су такође волеле када дечаци врте точак. Мало су успорили крета®е, па их туку струЌом. Веома импресивно.
  Ева се запита:
  -Да ли ђаво постоЌи?
  Гертруда Ќе одговорила са осмехом:
  - У сваком случаЌу - ђавола - то смо ми!
  И обоЌица су крали како хо·е. И лица ·е се показати.
  И обоЌица су крали како хо·е. И лица ·е се показати.
  На лете·им та®ирима, Кинези су теме но мла·ени. Међутим, ово Ќе само почетак. Небеско царство Ќе Ќако и има много воЌника. И пе®у се као ђаволи из гробова.
  Ана обара Ќош Ќедан кинески ауто на небу и намигуЌе у ваздух. Кажу да ви ратници Небеског царства не·ете изгледати мало.
  єулиЌан се слаже са овим. Одсеца застарелу машину државе Мао, и цере·и се, урла:
  - Ота¤бина и воЌска су два стуба,
  На коме почива планета...
  Заштити·емо те своЌим грудима,
  ТвоЌу воЌску пева сав народ!
  Кинези настав аЌу да се пе®у и пе®у. ИмаЌу превелику, у то време скоро милиЌарду становника, и могу да бомбардуЌу совЌетске положаЌе лешевима. И не познаЌу сум®е и каЌа®а. А броЌ лешева им ниЌе битан.
  Котр аЌу се као бескраЌна лавина.
  Ево митра еза Наташа. ПуцаЌу на Кинезе коЌи су напредовали. Покосила Ќе Ќедну линиЌу мецима. Онда Ќош Ќедан... Кинези падаЌу. Многи од ®их су углавном дечаци, а Ќа нападам бос. Умиру са осмехом на уснама. Мао Цедонг Ќе покренуо брутални рат. Желео Ќе славу и рекорде. А милиони кинеских воЌника су ве· умрли. И пе®и се у битку све више и више делова.
  Наташа голим прстима баца гранату и цврку·е:
  - Слава зем и комунизма!
  ЗоЌа, пуцаЌу·и на жуте ратнике, са осмехом каже:
  - Али и Кина Ќе зем а коЌом владаЌу комунисти!
  Наташа Ќе одговорила:
  - Они имаЌу само карикатуру комунизма!
  Августин, пуцаЌу·и на жуте воЌнике, логично Ќе приметио:
  - Не у име случаЌа, ве· у суштини!
  А црвенокоса девоЌка Ќе голим прстима бацила гранату, убитачну силу.
  Светлана Ќе приметила док Ќе косила Маове трупе:
  - Да, суштина Ќе понекад важниЌа од формалног назива!
  И неколико десетина Кинеза Ќе пало, покошено ®еним рафалом.
  Наташа Ќе потврдила пуца®ем у Кинезе:
  - Да, тако Ќе... Само сада, не понекад, него увек!
  ДевоЌке су се смеЌале. Борили су се са хордом коЌа их Ќе притискала. Као руски ратници коЌи су се борили са неброЌеном воЌском Џингис-кана. И заиста, РусиЌа Ќе победила.
  ЗоЌа Ќе поново бацила бомбу голим прстима. Њиме Ќе поцепала десетак кинеских воЌника и певала:
  У победи бесмртних идеЌа комунизма,
  Видимо буду·ност наше зем е...
  Зломи·емо хорде злог фашизма у прах,
  Поразите токове бескраЌне хорде!
  Августин, пуцаЌу·и на Кинезе, и убиЌаЌу·и их на десетине, па чак и стотине, примети са осмехом:
  - Бо е не безгранична, него безгранична хорда!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Да, вероватно Ќе много бо е!
  ДевоЌке су се Ќуначки бориле, а во а им Ќе у шаци.
  И разбиЌаЌу·а мо· у голим ножним прстима. И толико борбене страсти у ®има.
  Елизабета се на тенк бори као чудовиште.
  ДевоЌка, пуцаЌу·и и притискаЌу·и голим прстима дугмад ¤оЌстика, каже:
  - С нама Ќе величина СССР-а!
  Кетрин, пуцаЌу·и на Кинезе, приме·уЌе:
  - Овде смо као Ста инови соколи!
  Елена, пуцаЌу·и, приметила Ќе:
  - Леонид И ич Ќош увек ниЌе исти!
  Кетрин Ќе разбила кинески тенк и закикотала се:
  - Федот, али не онаЌ!
  Елена Ќе испалила рафал из митра еза, косе·и напредуЌу·у пешадиЌу Маове државе и зацвилила:
  - Наша табла ·е бити на врху!
  ЕуфрасиЌа исправи:
  - Не владаЌ, него битка!
  Елизабет Ќе врло прецизно испалила проЌектил и приметила:
  И да е ·емо победити!
  А девоЌке су углас певале:
  Али Ќачег руског духа нема
  Из рушевина нас самих оживе·емо ....
  Ратник светлости узми мач ускоро
  Оста·емо и поново победити!
  
  Отворили смо планету за народе,
  Пут у свемир, у непознате светове...
  ПеваЌу се Ќуначка дела,
  Да заувек избришем ожи ак смрти!
  ХероЌски су се бориле и девоЌке из НДР-а.
  Герда и Шарлот у усиЌаном резервоару, потпуно голе у шортсу, потукле су се. Кинески тенкови су кренули у контранапад.
  Герда Ќе пуцала на кинески ауто и поломила оклоп. Узела Ќе и запевала:
  - єа сам ђаво а ·ерка!
  Шарлот Ќе пробила заштиту копирану са совЌетског Т-54, али са Кинезима у посади, и додала:
  - Све могу да савладам!
  Немачки топ високог притиска Ќе веома ефикасно оружЌе. Способан Ќе да продре са веома велике уда ености и надмашуЌе кинески 100мм на Т-54. Штавише, руски аутомобили не продиру у наЌновиЌи немачки КАГ-50 У, ни под коЌим углом. Само Иса од наЌтежих модела може да изазове проблеме Фрицу. Али чи®еница Ќе да таквих кинеских Исс има врло мало, а базирана машина Ќе Т-54. И не можете се противити томе.
  Герда притиска дугмад ¤оЌстика голим прстима грациозних ногу. Удара кинески ауто из да ине и шкрипи:
  - єа сам кра  таЌ Супермен!
  И ратник показуЌе дугачак, ружичасти Ќезик.
  Шарлот такође пуца. И врло прикладно. И пуца у себе, са бесом великог пантера.
  И такође притиска дугме ¤оЌстика голим прстима.
  И звижди у себи:
  - єа сам велики борац супер класе!
  Да е, Герда ве· пуца. Хладнокрвна плавуша. Иако Ќе и сама жена темпераментна. На пример, разапела Ќе кинеског комсомолца на бору. И сама Ќе забиЌала ексере у руке и ноге. Запалила Ќе гола прса, а потом усиЌаним клештима поломила ножне прсте.
  А сад Герда урла:
  - Ми смо бели вукови и не знамо за милост!
  И опет лепотица шутира веома прецизно. И удара неприЌате а. Тако дивна плавуша. Ускоро она то не·е учинити. Опет Ќе кинески ауто пробио из да ине. У ста®у да погоди. И двеста милиметара оклопа не·е Ќе зауставити.
  Шарлот такође пуца и шкрипи:
  - єа сам високи кра ! Сломим вас све!
  И голим прстима притиска дугме ¤оЌстика. Црвенокоси ђаво мучио Ќе Ќуче Ќедног кинеског пионира. Тукла Ќе дечака гроздовима коприве. Затим сам посипао пликове со у. Затим Ќе извадила упа ач. Црвени пламен предаторски лизао Ќе детету пету. Ево ти црвенокоса! Како Ќе одвратна. Само паклена зверка, коЌа све мучи без имало сажа е®а и слабости!
  Кинеске трупе су наставиле да се шу аЌу, као да се из вулкана Кракатау излива млаз силовите лаве.
  Наташа Ќе покушала да напише мемоаре. И било ЌоЌ Ќе заним иво и смешно. Рат Ќе сада у своЌоЌ другоЌ години и постао Ќе историЌа. А ово Ќе озби но.
  Али и Велики ота¤бински рат био Ќе дуг и тежак. А у ®ему су и девоЌке трчале босе.
  А како би било добро да овог рата нема. Па, рецимо Хитлер Ќе наставио да се бори на Западу... И што Ќе наЌважниЌе, без много успеха. Иако осваЌа®е Африке и АзиЌе до ИндиЌе за Немце ниЌе проблем. Од 150 дивизиЌа доде ених за напад на СССР, половина би била дово на да заузме све британске колониЌе.
  али Ќе за ®ом кренуло двоЌе деце са планете Зем е.
  Наташу и ®ен тим Ќе од писа®а одвратио Ќош Ќедан напад кинеске пешадиЌе. Маове трупе су не само ®ихове, ве· и Африканци и Арапи унаЌм ени за новац у борбу. Дошло Ќе до бруталне п ачке.
  Ратници сами воде ватру. Они су хладнокрвни и прорачунати.
  Наташа Ќе голим прстима бацила гранату. Пла·еници су се распршили на све стране.
  Наташа Ќе просиктала:
  - Код нас се може остварити све немогу·е!
  И ЗоЌа Ќе голим прстима пустила лимун. Она Ќе распршила Кинезе и зацвилила:
  - Да, моЌа Ота¤бина Ќе пресвета!
  И девоЌка Ќе намигнула.
  А онда Ќе ватрена Августина босом ногом подлегла Кинезима. Расипа их у различитим и веома уда еним правцима. И цврку·е:
  - єа сам зна®е смрти!
  А Светлана Ќе послала гранату голом петом. Кинези лете на све стране. ПропадаЌу без икакве наде у и наЌма®и спас. И како су девоЌке грациозне.
  Светлана се окренула и запевала:
  - Ево моЌе нове борбе! И·и ·у са тобом!
  Овде се мо·ни кинески тенк пе®е кроз рушевине. У овом случаЌу МАГ-100. Такво чудовиште ниЌе тако лако пробити. Али руске девоЌке су спремне за такву битку.
  И врло прикладно су тукли из базе. Кинези су имали буре, па су га узели и згужвали. Генерално Ќе дивно.
  Наташа Ќе агресивно зарежала:
  - Нека буде раЌ на зем и!
  И опет граната бачена ®еном босом ногом полети. ОваЌ смртоносни дар униште®а.
  А онда ·е ЗоЌа узети и разбити Кинезе. Како их Ќе бацала и зг®ечила. И веома ратоборна.
  И голим ножним прстима, како закуцати нар. А Кинези то добиЌаЌу у роговима.
  А Августин такође удара на Маове трупе. А ®ена гола пета Ќе, као и увек, у послу.
  Кинезе Ќе као бубашвабе распршила по угловима. А она Ќе гукала:
  - єа сам црвенокоса!
  А онда и Светлана, док Ќе узима, побеђуЌе трупе Небеског царства. Сруши се у крваво млевено месо, и шкрипи од див ег беса:
  - єа сам немилосрдна девоЌка!
  Наташа се окре·е. Граната бачена босом ногом лети. Обара Кинезе и разбацуЌе противнике.
  Онда заглушно заурла:
  - єа сам плавуша коЌа ·е све уништити!
  ЗоЌа Ќе такође на веома оригиналан начин приметила, косе·и Кинезе:
  - И медене плавуше су цоол.
  И граната долети са босе ноге, и сатре све.
  А онда Августин пуца. И веома тачан. Обара Кинеза и цврку·е на врху плу·а:
  - єа сам супер девоЌка.
  И голи прсти на ногама такође врло прикладно бацаЌу гранату.
  Тако Светлана лансира своЌу оде·у. Поцепао Кинезе овом линиЌом. И цвркутала:
  - єа сам знаме®е Свете Ота¤бине!
  И опет се баци лимун босом ногом.
  ДевоЌке се жестоко боре. Боре се као прави хероЌи. Они су пуни непобедивости.
  Наташка се отпушта, а наЌамничку воЌску оловом пуни. И не плаши се ни тенкова ни проЌектила.
  Иако овде лете балистичке боЌеве главе. Да, тако бесан, и очаЌан, способан за све!
  И граната лети са босе ноге. А упоредо са ®им, настаЌе деструкциЌа и униште®е.
  ЗоЌа се такође окре·е. Коси ратнике Маоовог царства. Он голи зубе, коЌи су боЌе бисера, и смеЌе се:
  - Имам даму коЌа ради супер!
  А ®ен осмех Ќе Ќедноставно смртоносан.
  А Августин такође уништава неприЌате а. И коси без проблема. И голи прсти лансираЌу нову гранату.
  А девоЌка се смеЌе:
  - Све ·у вас поЌести!
  А онда Светлана очаЌнички пуца. И изузетно Ќе енергичан. Покошени противници. И босом ногом лансирана Ќе врло добро нишана граната, са убоЌитим пу®е®ем.
  ДевоЌка урла:
  - Фашисти Кинеска смрт змаЌа!
  И опет осмех. Четири девоЌке очигледно никада не·е поклекнути.
  Понекад Црвена армиЌа прелази у контраофанзиву. Храбро и смело се боре против жена ратница из ДДР-а
  Конкретно, Герд и Цхарлотте су остав ени да затворе котао над кинеским трупама - само двадесет километара.
  А девоЌке се упуцаваЌу... Невероватне су и веома миши·аве. Њихова тела су Ќедноставно врхунски гушт и снага.
  Али душе су црне... Као уга  или Ќош горе.
  Ево, на пример, Герда Ќе узела и смислила ново муче®е. Четири дечака из Кине везана су жицом за челични ши ак и споЌена на генератор. Што се точак брже окре·е, струЌа слаби. И што спориЌе, то Ќаче.
  Насилничко понаша®е у Герди. Момци, обливени зноЌем, трче, гураЌу точак.
  А Немице из коша бацаЌу уга  под босе. Насилно понаша®е код девоЌчица - не говори ништа. И веома окрутно.
  Герда, међутим, и сама воли да трчи на врелом уг у.
  Овде Ќе пуцала на кинески тенк, срушила куполу и рекла, месождерски се цере·и Шарлот:
  - Ево моЌе име®аки®е из "Снежне кра ице" велике сикице.
  Шарлот се закикота. Такође Ќе ударила кинески тенк и питала:
  - И зашто?
  Плавокоси терминатор Ќе одговорио:
  - Тражила Ќе вагон и пар ципела, да би опет кренула да тражи брата КаЌа по свету. Шта Ќе лоше у хода®у боси?
  Шарлот Ќе поново ударила совЌетске тенкове и одговорила:
  - То Ќе у реду! ДевоЌка Ќе ве· била навикла да хода боса и по лаганом европском мразу. Могао Ќе преживети транзициЌу. Ходала Ќе боса по снегу и никад ниЌе киЌала!
  Герда се насмеЌа и примети:
  - Да, и ходала Ќе боса доста дуго, пошто Ќе обишла пола света. Нису ципеле за девоЌку велики луксуз.
  А плавуша се смеЌала. Зими су радили овакве експерименте. Возили су се боси, и готово голи, момак и девоЌка кроз мраз. Првих десет минута и у топлу ку·у. Затим двадесет минута и пет одмора на топлом. И онда пола сата, па сат времена. И тако целу но·.
  ДечиЌа стопала су отечена од хладно·е. Али момци су прилично очврсли, навикли су се на ципеле само по хладном времену.
  А онда су босоноги пионири отерани преко уг а. Иако су дечЌе пете огрубеле, живе су и изгореле као и обично. Шта се следе·е догодило са зароб еницима Герда се ниЌе се·ала. Отишла Ќе да се бори. У сваком случаЌу, ®их четворица нису обули ципеле од четрдесет прве године, када су почели да се боре у пусти®и, у РомеловоЌ воЌсци. Ово су наЌкул девоЌке.
  Овде Ќе Наташа била приморана да прекине. Има проблема изнад крова.
  Кинези поново нападаЌу. ДевоЌке сусре·у Маове ратнике добро нишаним ударцима, нокаутираЌу·и противнике.
  И бацаЌу гранате босим ногама.
  Међутим, ратници су смислили нешто друго. Овде су узели, на пример, и прик учили струЌу. И ударили су Кинезе електричним праж®е®има. И самим девоЌкама су се спржиле пете.
  Потпетице девоЌака су тако округле, розе, веома приЌатне за гледа®е и додир.
  Кинеске и стране наЌамничке дивизиЌе биле су толико уплашене да су се повукле...
  Наташа Ќе, облизуЌу·и усне, приметила:
  - Хвала Богу Сварог!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Ово Ќе заиста велики Бог! Али Исус Ќе такође велики Бог! Дакле, буду·ност Ќе наша!
  И девоЌке су Ќедна другоЌ намигивале.
  Августин Ќе показао зубе и предложио:
  - Хо·емо ли нешто да попиЌемо? На пример, добро вино коЌе се пени од квасца!
  Светлана Ќе одушев ено покупила:
  - То Ќе то! Вино са зачинима! Тако добро сагорева масти!
  Наташа се смеЌала.
  Немамо масти! Ми смо генерално ратници са телима попут ливеног челика!
  ЗоЌа Ќе узвикнула:
  - Онда ·е нам победа сигурно сти·и!
  Августин се сложио са овим сто посто:
  - Сигурно ·емо имати сре·е! Иако рат ве· траЌе ве· петнаести месец!
  Наташа Ќе заколутала очима и пискала:
  - То Ќе ужас!
  И девоЌке су се синхроно прекрстиле.
  А ово се десило на другом месту.
  Ратнице су се бориле против напредова®а надмо·ниЌих снага Кинеза. Наташа Ќе, као и увек, на врхунцу.
  Овде Ќе Наташа поново морала да стане. Опет су се попели, као жаба да превиЌаЌу Кинезе. ДевоЌке су их дочекале снажним ударцима.
  Прецизним и ци аним хицима Кинези су пометени, а потом и баца®има граната босих ногу.
  ДевоЌке су се жестоко бориле.
  Али борба Ќе била веома тешка. єедном од пионира Ќе разнесена глава. Али Наташка Ќе по убила дечака у усне и зацвилила:
  - Би·ете у ИриЌи у срцу Рода!
  И опет како босом ногом баца гранату. Кинески тенк се превр·е. А ва ци ЌоЌ се уплашено врте, уз звецка®е и метал.
  Све иде Ќако добро.
  ДевоЌке, ово су изванредни спортисти и ратници. Ако се ве· боре, онда се ништа не може поредити са ®има.
  ЗоЌа такође баци бомбу босом ногом и каже:
  - Бела РусиЌа се не·е погнути под Кинезима!
  Августин такође пуца, говоре·и са помамним бесом:
  - єа сам ратник коЌи се никада не савиЌа! А ни подмукли сатана не·е нагнути свету РусиЌу!
  И ого ени зуби ог®еног ратника блистаЌу као крупни бисери.
  И Светлана такође пуца. Брише Кинезе, и открива своЌе не ма®е крупне и агресивне зубе:
  - Не подлежем маоизму! Слава комунистичкоЌ РусиЌи!
  И све четири девоЌке у хору узвикуЌу:
  - Слава новом поретку руских богова ДемиЌурга!
  И босих ногу баца·е смртоносне набоЌе! И супер Ќе!
  августа 1970. ... Кинези су коначно успели да повежу своЌе напредуЌу·е пипке и одсеку оне делове Црвене армиЌе СССР-а коЌи су се налазили западно од Амура.
  СовЌетске трупе су се бориле против Маових трупа, сада у потпуном окруже®у. Али борили су се веома храбро.
  Читав бата он девоЌака одбиЌао Ќе нападе Кинеза. Лепи и заоб ени ратници радиЌе су се борили само у га·ама.
  И то им Ќе дало фантастична своЌства и виталност. А какви привлачни ратници кад тресу голе груди. А брадавице на грудима су тако скерлетне и светлуцаве.
  ДевоЌке се боре, и одбиЌаЌу налет жутокоже пешадиЌе. У кинескоЌ воЌсци има много Африканаца. Баците их као топовско месо. А има много ИндиЌанаца.
  Иако ИндиЌа Ќедноставно ниЌе имала времена да ухвати Кинезе, неке од представника овог народа снабдеваЌу азиЌске трупе за кла®е. Да их спречи да стекну независност.
  А Кинези напредуЌу. Африканци и Арапи су напуштени... Борбе к учаЌу као у нафти под ватром колосалних размера.
  Анђелика Ќе ватрена девоЌка, а командант бата она, баца бомбу босом ногом и виче:
  - Ни корак назад!
  Малвина, девоЌка златне косе, покупи:
  - Не повлачи се и не одустаЌ!
  А и босом ногом баца гранату.
  Тада девоЌка тресе голим грудима.
  Вика и прелепа Оксана, плава терминаторка. И баца лимун голим прстима:
  - Не·емо допустити неприЌате у Ста инград!
  Анђелика, тресе·и Ќе гола, говори пуних груди:
  - Наравно да не·емо!
  И опет полети граната бачена голим прстима. КоЌи разбацуЌе противнике.
  А онда Ќе Акулина пуцала из базе. Такође босонога девоЌка плаве косе.
  И голом петом ша е гранату. Како растерати Кинезе на све стране.
  ДевоЌка Ќе говорила:
  - Нека буде светлост и раЌ!
  Оксана се окренула и сиктала, косе·и жутокоже борце:
  - Да, РусиЌа Ќе позната!
  И опет Ќе босом ногом бацила гранату. Плавуша ми Ќе на памети. єедном су Ќе Кинези мучили. ДевоЌчиним у ем су премазали босе табане. А у да ини Ќе постав ен мангал. Ватра Ќе скоро дотакла девоЌчицине табане сЌаЌне од у а.
  Оксана Ќе била веома повређена, али Ќе стиснула зубе и издржала. Кинези су га пуцали двадесет минута. Оставили су пликове на табанима. Ишли су неде у дана, а муче®е се поново наставило.
  Оксану су сваког петка пржили на мангалу, а у понеде ак су Ќе тукли гуменим цревима, а у среду су ЌоЌ пропуштали струЌу кроз тело. Мучили су ме три пута неде но. Штавише, готово без остав а®а трагова на телу.
  ДевоЌка Ќе тако издржала четири месеца, али Кинезима ништа ниЌе рекла. Затим Ќе послата у логор смрти. Али на путу, Оксана Ќе успела да побегне.
  Наравно, ®ена мрж®а према Маовим трупама Ќе велика. Каква Ќе тортура кориш·ена против ®е.
  Оксана Ќе босом ногом бацила гранату. Помео Кинезе на све стране. И сетио сам се.
  Када ватра лиже голе табане, осе·ате се као да сте умочени у к учалу воду. Бол Ќе оштар и дуготраЌан. У е не гори кожу, а топлоту регулишу професионални ¤елати. И боли, много боли.
  Оксана у овом тренутку покушава да замисли нешто апстрактно.
  Као да Ќе принцеза. И била Ќе ухва·ена. И довести до погуб е®а. Наравно, морате ходати боси по снегу. И пете пеку.
  Али принцеза хода уздигнуте главе. Она не одустаЌе и не жели да одустане. Иако има само Ќедну поцепану костриЌет до бокова. А добро обликовано тело Ќе Ќедва покривено. И стотине мушкараца и дечака Ќе гледаЌу и чак показуЌу Ќезик.
  Али босонога принцеза ниЌе постиђена. Иде себи, хода поносно напучених груди и чак пева;
  Осликан простор црном суморном светлош·у,
  И изгледа да су се звезде помрачиле у своЌим орбитама!
  Желим  убав, у одговору чуЌем - не,
  Срца за уб ених су разбиЌена у комади·е!
  
  Прекли®ем те, кнеже моЌ, дођи к мени,
  Исплакала сам океане суза од туге!
  Раскините све ланце предрасуда,
  Желим да кажете народу истину!
  
  Љубав Ќе важниЌа од дужности и круна,
  Ако ти треба - изда·у ота¤бину!
  И стави·у своЌу во ену на престо,
  Уосталом, моЌ принц ми Ќе дражи од живота!
  А онда се пе®е дрвеним степеницама до скеле. После хладног, гору·ег снега, ®ене босе ноге дожив аваЌу блаженство од додирива®а храста.
  Огроман ¤елат, у црвеноЌ дуксерици, оштри секиру. Челична оштрица блиста на мразном Ќануарском сунцу. ПросЌак, босонога принцеза, полако се приближава блоку за сече®е.
  Џелат Ќе гледа и у ®еговим очима чита се разочаре®е. Надао се да ·е кат добити богату ха ину и накит принцезе.
  Али сва оде·а, обу·а, накит од Августа су током рациЌе поцепали, ставили их на заЌедничку гомилу.
  Принцеза Ќе тада хтела да буде силована. Али сам кра  Ќе желео да покуша. И учини Ќе своЌом конкубином. Али она Ќе тако угризла осваЌача, и тако болно померила колено до препона, да Ќе он задуго изгубио способност да буде мушкарац.
  За ово Ќе принцезу требало погубити. Скоро се била помирила са смр·у, надаЌу·и се да ·е на·и сре·у у другом животу.
  Али Ќош Ќе било рано.
  Гласник Ќе прочитао оптужбу. Ето, шта ниЌе приписано принцези. И вра¤бине, и вра¤бине, и завође®е пажева, и убиства и ратно хушка®е. Тек на самом краЌу ЌоЌ Ќе представ ен покушаЌ на кра а.
  И хладно Ќе овако стоЌе·и полуголи на хладно·и и ветру. И желим да се све то ускоро заврши.
  Међутим, узалуд се надала да ·е ЌоЌ Ќедноставно бити одсечена глава. У пресуди се наводи да ·е принцеза уместо хуманог обезглав ива®а бити подвргнута ЌавноЌ тортури. И мучи·е Ќе док не истекне.
  Два помо·ника ¤елата су скочила до принцезе. Откинули су ЌоЌ костриЌет, оставивши Ќе потпуно голу. После тога су ЌоЌ заврнули руке, повукли Ќе на сталак. Почели су да се дижу више, а босе ноге принцезе биле су приковане за блок. Оштро спустите, увиЌаЌу·и зглобове. А онда су бичеви са свих страна пали на миши·аво тело августа.
  ДевоЌка Ќе Ќаче стиснула зубе.
  Да, Оксана има развиЌену машту. Она то може да замисли.
  И сад босом ногом баца гранату. И разбацуЌе Кинезе на све стране, откидаЌу·и им руке и ноге.
  ДевоЌка има колосално убрза®е и обим.
  А уосталом бата он девоЌака голих ногу и голих груди Ќе на врху!
  Они никада не·е одустати и бори·е се као орлови.
  Август Ќе прошао под масивним гранатира®ем кинеске арти ериЌе. Маове трупе су покушале да докраЌче совЌетске Ќединице одсечене иза Амура. И чак развити офанзиву на полуострву Камчатка.
  Борбе су беснеле, а црвени ратници се нису повлачили. А ако су Кинези напредовали, онда по цену колосалних губитака. Међутим, досадаш®е битке су се одвиЌале више под диктатом Кинеза. Ишли су напред, али полако. Хабаровск Ќе пао, а Кинези су допузали до Далеког. Покушали су да нападну и са стране централне АзиЌе.
  Борбе су биле у пуном Ќеку код Алма-Ате. И тамо се Ќедан женски бата он борио против Маових ратника.
  ДевоЌке, откриваЌу·и своЌа миши·ава тела, у само га·ицама, одражавале су супериорне снаге кинеске империЌе.
  Ратник КсениЌа се бори. Скоро потпуно гола. Препланули, голи колена удараЌу о стене. ДевоЌка босом ногом баца гранату и убиЌа Кинезе. Ого уЌе зубе.
  Окре·е се, покоси Маовог воЌника и каже:
  - єа сам ратник коЌи Ќе изнад ваше агресиЌе!
  Кул ратник Владлена такође шутира веома прецизно.
  Лепа девоЌка, посекли Кинезе. И очаЌнички се опиру·и, ратница Ќе узела и босом ногом лансирала лимун.
  Разбила Ќе Кинезе на поцепане комаде меса.
  Тада Ќе девоЌка викнула:
  - єа сам храбра лепотица!
  КсениЌа такође баца гранату босом ногом. И гурните Кинезе под саме уши.
  ДевоЌке су генерално одличне ратнице. Тако су бистри и бесни. Миши·и им блистаЌу од напетости.
  Овде Ќе Аленка девоЌка, скоро потпуно гола. Такође голи прсти бацаЌу смртоносни, штетни елемент. Кинезе бацаЌу на све стране.
  ДевоЌка се цери и смеЌе заглушуЌу·е, показуЌу·и Ќезик:
  - єа сам звезда по имену Сунце!
  А лепотица намигуЌе веома паметним погледом. У ®ему очаЌна лепота и узвишеност мисли.
  КсениЌа такође не спава. Баца гранату босом ногом. И као боце оборене бициклом, мртви Кинези лете на све стране.
  КсениЌа Ќе ве· капитен по чину.
  Она се се·а како Ќе Суворов разбио ОсманлиЌе. Не обична девоЌка. Да, било Ќе тако да су надмо·не снаге Турске биле поражене.
  Овде опет лети граната бачена босом ногом. А Кинези опет умиру.
  Османско царство, уосталом, после оклева®а, ниЌе стало на страну Тре·ег раЌха у стварноЌ историЌи. Па много стотина хи ада Турака од тога ниЌе страдало у овом рату. Кинези су до сада успели да заузму само неколико градова и опколе Алма-Ату. Али тада Ќе Црвена армиЌа успела да деблокира главни град Казахстана.
  У борбама се совЌетски тенкови углавном боре са британским и америчким тенковима продатим Кини на кредит. Па и кинески застарели.
  Овде се налази чак и лиценцирани Т-34.
  Ево КсениЌе, коЌа погодно баца гранату босом ногом и избиЌа такав ауто. Затим Ќе промрм ала:
  - У име совЌетске технологиЌе!
  И Владлена Ќе дала заокрет на Турке. Бацили су гранату босом ногом и убили Кинезе.
  ДевоЌке су веома мрзово ни.
  Овде Барбара пуца из базе на кинеску лиценцу "Пантер" -3. ДевоЌка Ќе такође веома лепа и само у га·ицама.
  Веома секси и гласног изгледа.
  Док се таква лепота млати, планине лешева се одЌедном збраЌаЌу. Ево девоЌке.
  Заиста терминатор од терминатора.
  А онда опет голим прстима како притиска и млати. Кинезима Ќе сто пута теже него раниЌе. А девоЌка настав а да пуца и млати Кинезе.
  Кинези су одлучили да се освете за све изгуб ене ратове са РусиЌом. Па ·е бити претучени.
  ДевоЌке се пеку и печу.
  Барбара боса, урла:
  - Нека живи сЌаЌни Ста ин.
  Иако у дворишту августа 1970. Ста ин Ќе ве· умро више од седамнаест година. Да, без вође СССР-а, сав отпор Ќе делимично пошао наопако. А ратна ватра букти капитално.
  Ево девоЌке МарусиЌе, веома крупне и здраве, светлоплаве косе. Узела га Ќе и босим ногама послала читаву гомилу граната. Оборила Ќе амерички "патон" продат Кинезима на кредит. И цвркутала:
  - Да, за РусиЌу комунизма!
  А ®ена оде·а се састоЌи само од га·ица. Кул девоЌка. Тако жустро.
  А ево Ќош Ќедне девоЌке АнастасиЌе. Такође баца смртоносну гранату, са зашраф еним пакетом експлозива. И добиЌаЌу снажан ударац у лице Кинеза.
  АнастасиЌа цврку·е и тресе голим грудима:
  - єа сам ратник светлости!
  КсениЌа босом ногом лансира гранату. Туче по Кинезима, и цврку·е на сав глас:
  - Ми ·емо победити! И никада не одустаЌ!
  Аленка потврђуЌе, такође бацаЌу·и бомбу босом ногом:
  - Не! Никада не·емо одустати!
  И даЌе ред за Кинезе.
  Владлена коси Маове ратнике и каже:
  - Ми смо на славном путу Суворова!
  И показуЌе своЌ дуги Ќезик!
  Води ватру и Акулина. Дивна плавуша. Како уништава Кинезе. Само се за убиш. Швр а себи и жвр а.
  И махнито намигуЌе.
  Ево Ќе опет боса нога баца гранату. И убица прелети Кинезе. Не даЌу·и им шансу.
  Анђелика, такође, оваЌ црвенокоси ђаво не одустаЌе. И такође изузетно прецизно обара кинеске воЌнике. И ®ена боса нога ради веома конструктивно. И избиЌа крв као прашину са тепиха.
  А онда у битку улази арти ериЌа великог калибра. И млати на Кинезима.
  Али девоЌке у га·ама су одличне.
  Николета се такође бори. ДевоЌка Ќе скоро гола. Боса и веома лепа. И он се жестоко бори. И уништава Кинезе.
  Овде Ќе преврнула "Черчил" коЌи су Кинези купили на кредит. ДевоЌка се смеЌе:
  - єа сам дивна лепотица! Иако увек боси!
  И голом петом ·е бацити гранату.
  А након тога, девоЌка ·е поново бацити смртоносну гранату, див у и ђаволску мо·. И удара Ќако Ќако. А онда Ќе девоЌка испалила гранату из пра·ке.
  Оборила Ќе неприЌате а и гракнула:
  -Слава великом комунизму...
  А сада Кинези остаЌу без пара. Немогу·ност да заузме Алма-Ату, а прилазе затрпава лешевима.
  Август месеца 1970. Вру·е девоЌке и глупи ... Кинези су привремено обуставили офанзиву. Црвена армиЌа такође ниЌе же на борбе. У другоЌ години Великог ота¤бинског рата са Кином, потребне су вам паузе између неприЌате става да дођете до даха и изградите нове снаге.
  Све време, чак ни Кинези са упоредивом популациЌом у исто време: Африка, Европа и Блиски исток не·е бити дово ни за напад.
  Али пауза Ќе веома кратка и Маове трупе поново Ќуре напред.
  Вероника босом ногом баца гранату. РазбацуЌе Кинезе и шкрипи:
  - Нека РусиЌа буде изнад свих!
  ВикториЌа такође шутира. Баца гранату босом ногом и шкрипи на врх плу·а:
  - Нека буду·и свет буде наш!
  Да е, ве· прелепа девоЌка єулиана пуца у себе без икакве церемониЌе.
  А и босом ногом баца гранату. Чак су и Маови воЌници били расути.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - єа сам биЌесна тигрица!
  А онда и Ана, као да пуца. И босом ногом избаци·е гранату врло искоса, разбивши се као чаша Ќединица Маове воЌске.
  и каже:
  - ПсихологиЌа победе! ДемократиЌа судбине!
  А онда ·е МатрЌона лансирати читаву кутиЌу експлозива. И како ·е ди·и у ваздух кинеске воЌнике. И урлати:
  - За РусиЌу у свемирским висинама!
  На лаком тенку Луна-2 возе се Ќош две лепе девоЌке. Добар ауто са два митра еза. Оклоп ниЌе превише дебео, али држи митра езе. Облик Ќе аеродинамичан. ДевоЌчице Олга и Же®а налазе се унутра, зава ене и шкрабаЌу у себи на кинеском.
  НиЌе лош ауто - брзина од четрдесет километара на сат. Одлична пропусност. И гусеница.
  ДевоЌке пуне кинеске воЌнике оловом и певаЌу;
  Ти си, оче, светао месец дана,
  Да не сиЌаш исто
  НиЌе исто, ниЌе исто
  Све се криЌе иза облака
  Покривен си прете·им облаком!
  Као што смо имали у СветоЌ РусиЌи.
  У светоЌ РусиЌи, у каменоЌ Москви.
  Крем  Ќе био у славном граду,
  Близу Ивана, код Великог,
  У катедрали Ќе била у Архангелску,
  Као што Ќе прави хор имао:
  Млади стрелац стоЌи на сату,
  СтоЌе·и на сату, моле·и се Богу,
  Он плаче док река тече
  Плаче - потоци суза теку,
  Туче бердиш дршком,
  Бердиш са осовином на влажноЌ зем и:
  "Ти си гоЌ, мати зем а влажна,
  Шириш се на све стране
  Ти отвори, табло за ковчеге,
  Окрени се, златни дамаст!
  Устани, устани, Царе православни,
  православни цар АлексеЌ МихаЌловичу!
  ПогледаЌ своЌу породицу
  СветоЌ РусиЌи, маЌци Москви,
  Москва-маЌка, сироче!"
  ДевоЌке певаЌу у себи и зг®ече Кинезе. ХодаЌу преко лешева и остав аЌу крвави траг са гусеницама. Ево девоЌака. Такође у резервоару су скоро голи, у истим шортсама и боси. Али веома лепе девоЌке.
  Кинеске трупе су биле бисерне као жаба на грчевима. И покосиле су их храбре совЌетске трупе, као кос траве. И тако млатили, као са срповима.
  Ево наЌмо·ниЌег бомбардера Илиа Мурометс-8 на свету у то време коЌи лети да бомбардуЌе Кинезе. Први авион на свету са четрнаест мотора. Осамнаест митра еза и две стотине тона бомби. Ево кола.
  И такође у посади девоЌке. И готово гола, у Ќедном купа·ем костиму. Веома Ќе лепо и секси.
  Командант ратничке посаде бомбардера И а Мурометс-8, Валентина. Веома лепа и закрив ена плавуша. Неопходно Ќе да аутомобил успори и покриЌе кинески бункер прецизним баца®ем бомбе.
  Маови кинески воЌници су снажни и дисциплиновани. ПуцаЌу на руско совЌетско чудовиште. Али ратници удараЌу као одговор. Осамнаест митра еза буквално помету кинеску пешадиЌу. Поцепани воЌници кинеске воЌске падаЌу.
  Воде·и ватру, златокоса Лада се месождерки цери. ДевоЌка Ќе чак скинула груд®ак да се бо е концентрише. И тресе голим грудима. Само велика лепотица. Толико милости и прецизности у ®ему. Сама Лада Ќе мршава, али жилава, а струк Ќе танак, као оса.
  Галина такође пуца из митра еза на Кинезе. Такође девоЌка, и лепа и облина. Босим ногама притиска окидаче. А лице Ќе тако лепо. НиЌе ратник, ве· само супер девоЌка.
  Галина каже, цере·и се:
  - У славу оца цара-генералног секретара Леонида И ича Бреж®ева!
  Агресивна и прелепа, са златном косом, Лада потврђуЌе:
  - Све ·емо вас єуде метлицом!
  Валентина босом ногом притиска педалу. Бомба од тона пада на кинески бункер. Ово Ќе смртоносна мо·. "Илиа Мурометс" -8, убрзава тако да се фрагменти не повређуЌу. Бункер експлодира, подижу·и стуб дима.
  ДевоЌке углас узвикуЌу:
  - Хит! Дали су га Кинезима!
  И п ускати од одушев е®а босим ногама. Да, то су девоЌке коЌе су у ста®у да победе Кинески®е - иако их има читава милиЌарда! Они се боре са®аЌу·и о свету у коме  уди никада не·е убиЌати  уде.
  єедан од снажних потеза генералног секретара Леонида Ќе масовно регрутова®е жена у воЌску. А Руски®а Ќе наЌстрашниЌи ратник на свету! Зар не!?
  Овде, на пример, на борцу Сокол, Ќури пилот Алиса. Тако лепа девоЌка, плавуша са мало црвене у коси. Витка девоЌка, скоро гола.
  Босоного притиска педалу, и маневрира. А онда пуца у себе. Обара кинески ауто из митра еза великог калибра. Натера Ќе да гори и каже:
  - Рођен сам у светоЌ зем и, за царску службу! ДевоЌка Ќе сасвим кул, и са плавом крв у, хусари!
  И убрзава брзину "Сокола". Можда су руски, односно совЌетски авиони наЌбо и на свету.
  А ве· на фронту поЌавио се тежи и напредниЌи тенк коЌи Ќе створио унук великог Менде еЌева. Машина са двадесет брзометних топова и шест митра еза. И девоЌке такође управ аЌу таквим колосом.
  И долази руски, совЌетски тенк, уништава Немце. Штавише, са снажним дизел мотором, прилично проходним и окретним.
  ДевоЌке у резервоару певаЌу;
  Богом уб ена РусиЌа наша,
  Великодушан иму·ан изглед...
  Па монарси су лепши, лепши -
  оче цару Леониди!
  А гусенице тенкова сламаЌу кинеске воЌнике. Буквално црева ве· пузе и из гусеница теку потоци крви.
  Командир тенка ТатЌана КрупскаЌа каже:
  - Да, победи·емо за РусиЌу!
  Иначе, девоЌка Ќе из кнежевске породице, али се бори сама у га·ама. Али тако слатка. Има велику унутраш®у снагу.
  ДевоЌка босом ногом притисне педалу и каже, показуЌу·и зубе и смеЌу·и се.
  - Ти си наЌве·и цар Леонид И ич!
  А ратници су сигурни да ·е на таквом тенку сти·и до Пекинга. А самопоузда®е свих ратника и ратника Ќача.
  Наташа, обузета ентузиЌазмом, почела Ќе да компонуЌе и пева. Остале девоЌке су навиЌале;
  Да се света РусиЌа бори са нашом судбином,
  Ми смо девоЌке са огромним срцима...
  Фашиста совЌетске зем е Ќе желео
  Али са Родом смо увек уЌеди®ени борци!
  
  Нека Ќе наша РусиЌа у вечноЌ слави,
  Хорде Џингис-кана не·е нас освоЌити...
  Борите се за ота¤бину и не боЌ се,
  Сломи·емо сваког неверника!
  
  Не могу нас насилни Кинези савити у рог,
  ВеруЌте, нико не·е победити РусиЌу...
  На краЌу краЌева, Исус Свевиш®и Бог Ќе са нама,
  И не причаЌ глупости са Маом!
  
  Сви знаЌу да нам Ќе ота¤бина дата,
  За бесне победе без познава®а мрака...
  Страшни сатана Ќе показао зубе,
  Кошу а натоп ена крв у!
  
  За комсомолца не постоЌи реч кукавица,
  За девоЌке бариЌере нису значаЌне...
  Бели бог ·е нам помо·и Исусе,
  Бесмртност ·е бити наЌве·а награда!
  
  Борили смо се веома храбро код Москве,
  Кинези тераЌу невероватан штап ...
  Борио се полуголи боси
  И веруЌем да ·е победа сигурно чекати!
  
  Величина руских ратника живи,
  И никада не·е попустити Кинезима...
  Бесно ·емо послати воЌску на рачун,
  Шта се ниЌе подигло веома пр ави талог!
  
  Да Мао, ти си лукав и лукав,
  Може чак и да преузме пола света...
  Али Бреж®ев Ќе такође храбар орао,
  Не правите себи идола!
  Нема комсомолаца, знаЌте да се не повлачите,
  Не плаше се чак ни мраза ...
  И воЌска ·е се ускоро претворити у игру,
  Уосталом, Руси су увек умели да се боре!
  
  РусиЌа Ќе домовина  убави,
  И направи·е поклон комунизма...
  Нема потребе да градите реЌтинг на крви
  Са осмехом бесрамног реваншизма!
  
  Да, Мао жели да нас ухвати за грло,
  И нагни РусиЌу по целоЌ скели...
  Али ми се жестоко боримо за пет
  Уосталом, Бреж®ев Ќе са нама са огртачем и шеширом!
  
  Он Ќе велики ратник, сви знаЌу
  А комсомолци ·е увек бити боси...
  И померимо кормила уз браду,
  Наше плетенице горе од Ќарке вру·ине!
  
  Ратници су наша судбина,
  Сломи·емо огромног Пантера...
  Иако Ќе оваЌ Мао створио зло безако®е,
  Указа·емо му норму и меру!
  
  Нема Бреж®ева паметниЌег и Ќачег,
  Он Ќе вођа зем е великог дива...
  А Мао си Ќачи од девоЌке ударене,
  Уосталом, увек смо уЌеди®ени у биткама!
  
  За достигну·а градимо читав низ,
  Устремивши се у звезде као птица брзокрила...
  И би·е гласан резултат,
  Такве девоЌке, поносни орлови!
  Кинези су претрпели велике губитке и повукли се. Маове трупе су сада предавале читаве пукове, па чак и дивизиЌе. И са заставама подигнутим под оркестрима. Рат Ќе текао, као у баЌци - приЌатно уз мало крвопроли·а и на туђим териториЌама.
  Иако Ќе обично РусиЌа ретко када имала толико сре·е током осваЌа®а. И скоро сви ратови и победе су Руси давани великим крвопроли·ем.
  Можда Ќе Олега назван Пророком зато што Ќе могао да без крви натера ВизантиЌу да се преда?!
  У сваком случаЌу, Леонид Бреж®ев, или И ич ИИ, претендовао Ќе на улогу НаЌве·ег.
  ДевоЌке су отишле до реке Хотан. єесен Ќе ве· стигла. Златни теписи од лиш·а.
  Ратници су газили по ·илимима. И заронио у воду.
  Вероника Ќе, прскаЌу·и се у реци, упитала ВикториЌу:
  - Шта мислите да ·е цар-генерални секретар Леонид после рата распустити колхозе и дати се ацима зем у?
  Командантска девоЌка одмахну главом.
  Зашто Ќе се ацима потребна зем а?
  Вероника се закикота и примети:
  Да, они то не могу сами да поднесу. Али постоЌе Ќаки пословни руководиоци коЌи би могли да повуку.
  ВикториЌа Ќе оштро одговорила:
  - Овде ·е продати зем у на кредит. Можда ·е тако бити бо е.
  єулиЌана се окренула у води и приметила:
  - НаЌвероватниЌе Ќе бо е да чиновници колхоза имаЌу зем у. Они могу да воде велике фарме и користе тракторе. СоциЌалистичка, велика производ®а Ќе наЌефикасниЌа!
  Вероника Ќе нево ко пристала:
  - Можда. Али ово ствара додатну вредност!
  єулиЌана се закикота и примети:
  - Али ефикасност Ќе велика!
  ВикториЌа, коЌа Ќе имала чин пуковника, уз осмех Ќе приметила:
  - Подстиче развоЌ. А шта вреди давати зем у се аку, па и пиЌанцу. То Ќе зем опоседник коЌи храни пола света руским хлебом! Наша зем а Ќе веома богата!
  Вероника се сложила са овим:
  - Да, РусиЌа Ќе богата и живот Ќе све бо и! На пример, моЌ брат ради у фабрици Путилов као предрадник. И има плату од триста педесет руба а, не рачунаЌу·и бонусе.
  ВикториЌа се преврнула и задив ена ударила босом ногом о воду и загризла:
  - Тако пише! РусиЌа се диже! А ускоро ·е постати Ќош Ќачи!
  ДевоЌке су допливале до Кхотана и водиле необавезне разговоре. Ана Ќе питала девоЌке:
  Шта мислите шта нас чека после смрти?
  єулиЌана се насмешила и одговорила:
  - Атеисти кажу - непостоЌа®е. А религиЌа учи - душа ·е оти·и Богу, а Он ·е одлучити где ·е у раЌ или у пакао.
  Вероника Ќе упитала єулиЌану:
  - Мислите ли да постоЌи Бог?
  ДевоЌка босом ногом п уснула по води, подигла талас и одговорила:
  - Искрено, не знам. ПостоЌе аргументи и за и против Бога. - девоЌка Ќе поново прскала и приметила. - Наравно, на ово пита®е нема одговора, али можете изнети разне аргументе.
  ВикториЌа се сложила са овим:
  - Свакако веома различито. И шта има да се прича. єа лично мислим да пошто ми побеђуЌемо, онда Бог, наравно, постоЌи! Али било Ќе тренутака када смо се нашли под монголско-татарима. И онда се постав а пита®е - где Ќе био Свевиш®и Бог?
  єулиЌана Ќе уз невини осмех приметила:
  - Али има нешто много горе од монголско-татарског Ќарма!
  ВикториЌа Ќе била изненађена
  - Шта Ќе горе од монголско-татарског Ќарма?
  єулиана Ќе заправо изЌавила:
  - Старост! Шта може бити горе од старости!?
  ВикториЌа се сложила:
  - Да, би·е стварно лоше!
  ДевоЌке су ·утале. Било им Ќе некако неприЌатно да причаЌу о томе. ДевоЌке су Ќе узеле и искочиле из хладне воде. Потрчали су себи, б ескаЌу·и укруг, голих пета.
  МарусиЌа Ќе трчала са ®има и питала се са осмехом:
  - Али питам се, зашто нам треба старост? Мора се ре·и нехумано!
  ВикториЌа се спремно сложила са овим:
  - Заиста нехумано! НаЌбо е Ќе бити вечно млад и здрав!
  ДевоЌке су биле веселе и забавне, вртеле су се у салту.
  Вероника са осмехом и, цере·и се, предложи:
  - Да, наша воЌска Ќе Ќака девоЌке! И би·емо у одличноЌ форми!
  А девоЌка Ќе намигнула другарицама. Сви су праснули у смех од осмеха, харпиЌе.
  єулиана Ќе предложила:
  - Нађимо живу воду и постанимо заиста бесмртни! Би·е веома кул!
  ДевоЌке су се цериле и намигивале Ќедна другоЌ.
  ВикториЌа Ќе тада предложила, показуЌу·и зубе, приметивши:
  - Да, било би лепо на·и начин да не остаримо. Како би то било добро и лепо!
  ДевоЌка Ќе замислила свет са неким лепотицама и млади·има. Можда и бо е без браде, па да лица буду лепша и слађа.
  Вероника одговори са уздахом:
  - Да, ово Ќе нешто наЌлепше што може бити на свету! Желимо вечну младост и светлост.
  А девоЌка се смеЌала, откриваЌу·и своЌе бисерне зубе.
  ВикториЌа Ќе скочила и предложила:
  ХаЌде да заиста окончамо старост! Ово Ќе генерално неприхват иво! Људско тело не треба да стари!
  Вероника Ќе, цере·и се и скачу·и, певала:
  - Господине пуковниче, него да остариш! НиЌе бо е гинути за РусиЌу! Ради храбрости и части - не шалим се! Он Ќе одговорио - да сам црвен? Не желим!
  ДевоЌке су се Ќош Ќаче смеЌале. Веома Ќе лепо.
  єулиЌана Ќе кроз смех предложила:
  - И да подмладимо све старице! Па да све блиста као сунце!
  ВикториЌа се сложила, скочивши више:
  - За ота¤бину и Леонида И ича Великог!
  Ана, оваЌ црвенокоси ратник, проговори:
  - Али свеЌедно монахи®е, упркос молитвама, не постаЌу млађе. Иако имаЌу свети дух. Па почнеш да размиш аш, где Ќе БожЌа правда?
  ВикториЌа Ќе дубоко удахнула и одговорила:
  - єаук стоЌи по целоЌ зем и ... Где си власник, где?
  Вероника Ќе са бесом певала:
  Има много сЌаЌних  уди
  ЧиЌа дела живе вековима....
  Има много птица бистрих лица,
  Шта се зову бесмртници!
  
  И Ќунаци у еповима,
  Они су одмах поразили хорду ...
  РусиЌа ·е родити велику силу,
  Басурман у битци ·е растргати!
  
  Али Ќедан двоглави орао,
  Кра у, владаЌ славни Леонида...
  Он блиста под небом,
  Молите се за ®ега без претвара®а!
  
  цар целе РусиЌе
  Шта Ќе подигло такву зем у...
  Права мисиЌа
  За напредак и старину!
  
  Победио єапанце у биткама
  Немци су одмах поражени...
  Глас девоЌака Ќе звучан,
  Леонид Ќе наш Господар!
  
  И наш кра  не·е попустити у борби,
  У изград®и великог гиганта...
  Он биЌе противнике Ќако,
  И испоставило се да Ќе то бесно поравна®е!
  Прелепу песму девоЌке су сложно покупиле. Они су тако дивни и пуни певачи. ИмаЌу тако лепу песму.
  Да, невероватне девоЌке.
  Тако Ќе написала блистава Наташа, наЌвеличанствениЌа од девоЌака.
  Овде Ќе принуђена да стане и пуца на кинеске летелице. Баца гранату босом ногом. Обара Ќуришника и узвикуЌе:
  - Победа!
  Рат са Кином се настав а... Али совЌетске трупе задаЌу ударац за ударцем трупама Маовог царства.
  Ве· Ќе новембар 1970... Толико  уди Ќе убиЌено, посебно са страна Небеског царства. И борбе су жестоке.
  Али ништа не·е зауставити совЌетске девоЌке, и нико не·е победити. Пилоти су посебно успешни што се приближаваЌу Пекингу.
  Док суштина и ствар, други борци се боре. Ево, на пример, ратници из БританиЌе су комунистички доброво ци.
  ЏеЌн Армстронг и ®ена екипа. Ово Ќе наЌкул дама. И  убазни у исто време. Пуца голим прстима на кинеска возила и цврку·е:
  - єа сам грациозан бивол!
  И ова се анка ·е, као голи прсти на ногама, притиснути Грингет и заурлати:
  - єа сам воЌвотки®а!
  И разбити кинеску педесет четири.
  Мала®а Ќе скромниЌа и жвр а из митра еза. Али он то ради уредно. Тенк за девоЌчице Ќе велики "челен¤ер" -5, и прилично тежак. НапредуЌе сам, не пребрзо.
  Мала®а помера босе ноге и цврку·е:
  - И буним се, буним се високо!
  И Матилда, возач, Ќе показала зубе. Па блиста осмехом, испод скерлетних усана. Па, зашто не девоЌка терминатор? Иако управ а само масивним тенк.
  ДевоЌке су овде Енглески®е, али и развратне. Желе  убав и наклоност. Стварно желим да. И такође слава. Чак и ако Ќе глупо. Ратници, наравно, са таквом репутациЌом, попут ровки. А ®ихова лепота Ќе невероватна.
  Нарочито ве· око мраза, а они су у бикиниЌу. Али супер Ќе! Ово су кул женке. И кико·у се. Волим различите и опсесивне приступе. А девоЌке желе много тога. Пре свега,  убазност.
  Грингета Ќе такође учествовала у муче®у. Она Ќе стргла оде·у зароб еног Кинеза и повукла га на сталак. СвоЌим босим ногама Ќе стезала кундак, окачила каме®е и истегнула жртву. Дечак Ќе висио, а Грингета му Ќе спалила тело усиЌаним паЌсером. Заиста Ќе волела да тако мучи дечака.
  Енглески®а Ќе такође усвоЌила методе испитива®а од нациста. ПриЌатно Ќе спалити препланулу, глатку кожу без длаке дечака. И тако диван мирис - као Ќаг®е на раж®у пржено. ОстаЌе само Грингета да облизне усне.
  Тада Ќе девоЌка запалила ватру и почела да пржи пете. Такође Ќе заиста уживала у процесу. Такво муче®е... Грингета Ќе дечаку запаприла ране и испекла га. А онда ниЌе. Дечаку Ќе одсечена нога и поЌедена. Заиста добро месо. Има укус сви®етине.
  Грингета Ќе веома здрава и снажна девоЌка. Могла Ќе да прождере овна или сви®у одЌедном. И поЌеди Ќош шунке. Или пиЌте црно вино. Какво Ќе задово ство овоЌ се анки да мучи, да мучи.
  Дечак Ќе преминуо од болног шока. Грингета се наЌедала  удским месом. И с муком Ќе после тога заиграла - као див ач. Ех, па, вероватно, има нешто нежно са кором. А ако помажете бибером или кечапом.
  И жва·и га са гуштом... Грингета Ќе Ќош увек лизала усне. Иако Ќе бити канибал срамота. Али желела Ќе  удско месо. И шта се може ре·и против овога? Па она хо·е тако да Ќеде! Али видите, апетити могу бити неограничени.
  Грингета Ќе пуцала на кинески Т-54. Претерано смртоносним проЌектилом пробила Ќе оклоп и цвркутала:
  - Укратко, Ќа сам банзаи девоЌка коЌа вришта!
  И опет церека®е, и голи зуби тигрице. И ша е на све стране одсЌаЌ рефлектора.
  А онда се Мала®а кико·е и виче:
  - Све ·у узети и растргнути!
  И босим ногама притиска·е обараче митра еза. И како ·е почети да стре а све пешаке. И буквално косити, као што коса коси траву.
  ДевоЌка Ќе упуцала многе. А како да голиш зубе... И опет ·е узети и пуцати! И опет да косимо!
  ух, и кучко...
  Мала®а све ради са смехом... И пуца на душмане. И претвара аутсаЌдере у ропство. Вау, ти, какав ђаво! Па бабо...
  ОдаЌе се и муче®у. Конкретно, ужареним иглама су уболи кинеског комсомолца у груди. И пробила Ќе целу доЌку. Пробушена кроз брадавице. Тако кул Мала®а. И дугачком иглом Ќе пробила девоЌчицин стомак - право у пупак. Изврнуо га...
  И како се смеЌе. Прикажи Ќезик. И поново ·е вас насмеЌати. А ако принесеш и све·у упа ену прсима скерлетним брадавицама. До мехури·а и пликова.
  Овде се она забав а муче®ем. Извукао призна®е.
  О, Мала®а, а ти си лепа боса, плавокоса девоЌка!
  А онда Ќе Матилда почела да руши кинеске воЌнике гусеницама. И узгред, снажно их притиска. И у исто време не заборавите да урлате:
  - єа сам смртоносна девоЌка!
  И силазе·и са скерлетних усана, светле, блиставе искре. Ово Ќе заиста девоЌка - девоЌка за све девоЌке. Зашто девоЌка? єер, такође, ¤елат и курва. И мучио затворенике.
  Штавише, Матилда Ќе то урадила користе·и посебне уређаЌе - попут седла и извукла призна®а. Шта само са овом лепом девоЌком ниЌе устала.
  єедан од метода муче®а био Ќе. Узела Ќе босу ногу Ќедне комсомолке, стиснула Ќе у шкрипац и почела да стеже. И док кости нису попуцале. И кожа Ќе пукла, крв се излила. А Ќадна девоЌка Ќе тако боловала да се онесвестила од шока.
  Матилда Ќе зарежала:
  - Тако ·е бити са свима...
  И Ќош Ќедног комсомолца Ќе умочила у к учалу воду. Такође муче®е. Прво у кипу·оЌ води, а затим у леденоЌ води. А онда поново у кипу·у воду. И опет у рупу. Много боли, а кожа девоЌке постаЌе тако црвена, опарена.
  Сама командант, ·ерка лорда ЏеЌн Армстронга, бежала Ќе од тортуре. И нисам желео да учествуЌем у овоЌ пр авштини. Затим су Ќе Кинези свукли и ишибали копривама. Па какав кепер! А према девоЌци се поступало тако сурово. Затим су голе табане господских к·ери намазали у ем, и ставили их под мангал. Запалили су ватру и почели да прже девоЌчице пете. И било Ќе само див ачки болно.
  єадна леЌди ЏеЌн, како су ЌоЌ се ругали... Али ништа, барем, ниЌе било осака·ено, а пликови су се спустили за неколико дана. Дакле, сасвим Ќе могу·е уживати у животу и уживати.
  ЏеЌн Ќе филозофски прокоментарисала:
  - Али пете ·е постати Ќаче!
  НиЌе добро, наравно, убити Кинезе, али ·ерка господара Ќе била приморана да настави своЌу мрску кариЌеру. И видела Ќе како се ®ени приЌате и све више претвараЌу у звери и ¤елате.
  ЏеЌн Ќе притиснула своЌе голе прсте, грациозне ноге на ¤оЌстик и зарежала:
  - Сваки пас има своЌ дан!
  СовЌетске трупе су снажно притискале Кинезе. И ве· смо били на путу за Пекинг. ВоЌска Небеског царства претрпела Ќе огромне губитке. Али кинеске трупе су и да е покушавале да напредуЌу. Нова 1971. година Ќе ве· стигла. Ускоро ·е рат напунити две године. И битке к учаЌу као вулкан. Све више милиона Кинеза се ук учуЌе у борбу.
  Упркос зими, дечаци Небеског царства иду у напад боси, и пуне се гомилама лешева.
  Борбе су жестоке.
  А Наташа их брзометним митра езом коси. Одсеца борце Небеског царства у редовима.
  Баца бомбу босом ногом и каже:
  - За маЌку РусиЌу!
  Рат, наравно, може траЌати дуго. Али храбра ратница Мирабела погодила Ќе ракету у бункер где Ќе био Мао Цедонг. Умро Ќе вођа Кине, велики кормилар. И као резултат, луди рат Ќе коначно завршен.
  23. фебруара 1871. неприЌате ства су престала. И СССР и Кина су склопили мир.
  Истина, териториЌални спорови су настав ени, а савезнички односи нису одмах успостав ени. Али то Ќе друга прича.
  АКО єЕ КАПЛАН ПРОМАШИО И ЛЕНИН єЕ ЖИВ
  До покушаЌа атентата на Ле®ина ниЌе дошло. Каплан Ќе промашио, а Владимир И ич Ќе избегао да га погоди метак коЌи Ќе изазвао зачеп е®е крвних судова и довео до превременог можданог удара. Као резултат тога, Ле®инова владавина се наставила.
  НЕП Ќе био само привремени предах на путу ка социЌализму. А Владимир И ич Ќе уложио на присилну индустриЌализациЌу. И то Ќе била ®егова идеЌа слична Ста иновоЌ. И идемо...
  Ле®ин Ќе спровео колективизациЌу не тако грубо, а глад Ќе избегнута. И то Ќе несум®ива заслуга Владимира И ича. И СССР Ќе почео да се диже.
  Али онда Ќе Хитлер дошао на власт. И почео Ќе да ствара Немачко царство.
  Ле®ин Ќе такође покушао да флертуЌе са ®им. И помогао Ќе да се наоружа.
  Хитлер Ќе припоЌио АустриЌу НемачкоЌ - извршио аншлус. Затим, и Судети, због чега се догодио Минхен.
  Али и савезници и Ле®ин нису хтели да му даЌу По ску. И рат Ќе почео. ВоЌска СССР-а Ќе заузела По ску са истока. Ле®ин Ќе, као и Ста ин, поделио државу По ака са Хитлером. И направ ен Ќе таЌни протокол.
  Несклад са стварном историЌом догодио се у ФинскоЌ. Ле®ин ниЌе очистио воЌску, а ®егове трупе су биле ефикасниЌе.
  Тухачевски Ќе извео бри антно обилазак МанерхаЌмове линиЌе. А Финска Ќе у наЌкра·ем могу·ем року поражена и ослобођена од стране Црвене армиЌе.
  Маневар Тухачевског Ќе био невероватан. И тако дивна победа. Хитлер Ќе заузео Француску и привремено одустао од рата са СССР-ом.
  Фирер Ќе одлучио да Ќе РусиЌа преЌака и да БританиЌу треба прво преузети.
  Ваздушна битка за Енглеску Ќе изгуб ена. И Хитлер Ќе почео да тражи друге начине. єедан од ®их Ќе искрцава®е Ромеловог корпуса у ЛибиЌу. И покушава да преузме Африку. Немци су успешно извели заузима®е єугославиЌе и Грчке. Али искрцава®е на острво Крит вредело Ќе великих губитака. Али мало касниЌе, нацисти су заузели Малту са ма®е штете за себе. И ово Ќе био ®ихов несум®ив успех. Ромел Ќе заузео Толбук, примио Ќош четири тенковске дивизиЌе и развио офанзиву против Египта. Суецки канал Ќе зароб ен. И узето под контролу. єош Ќедан велики успех било Ќе заузима®е Гибралтара. Падом ове цитаделе, нацисти су имали прилику да пребаце трупе у Африку на наЌкра·ем растоЌа®у.
  После брзог блицкрига совЌетских трупа у Африци и победе на Холкин Голу, Хитлер Ќе високо ценио мо· Црвене армиЌе и више ниЌе рачунао на блицкриг. И спремао се за озби ан рат.
  Немачке трупе су се преселиле на Блиски исток. Остарели Ле®ин Ќе био прилично пасиван. Локални Арапи су подржавали нацисте и на сваки могу·и начин допринели ®иховоЌ офанзиви. И била Ќе прилично успешна и богата Хитлеровим достигну·има.
  У исто време Ќе вршена инвазиЌа на Африку. Тенк Т-4 Ќе модернизован и опрем ен дужим топом. И оваЌ ауто Ќе добро ишао.
  Немци су извршили заузима®е црног континента, а да нису наишли на озби ан отпор. Британци су били броЌчано надЌачани и надЌачани.
  Нацисти су постепено апсорбовали Африку и победили на Блиском истоку. єапан Ќе такође ушао у рат, напавши СЌеди®ене Државе у луци Перу. И испоставило се да Ќе то био прилично снажан потез. И како су самураЌи уништили Американце. И запленио има®е у АзиЌи. Сингапур Ќе био неосвоЌив са мора, али су га єапанци узели са копна.
  И ово Ќе нови, велики успех нациста, па су СЌеди®ене Државе притиснуте.
  Године 1942. нацисти су покренули офанзиву на ИндиЌу и заузели Ќе... А Африка Ќе освоЌена до краЌа августа. Немци су такође извели операциЌу Поларни медвед, такође заузевши Шведску. У септембру Ќе зароб ена и ШваЌцарска. Након тога, нацисти су покренули активан напад подморница и авиона на БританиЌу.
  Фриц Ќе имао одличне нове бомбардере єу-188, напредниЌих облика, и бомбардовали су БританиЌу. Пилот МарсеЌ се покрио славом и постао права легенда.
  Немци су тукли Британце као наивке на мору у ваздуху. Тада им Ќе Хитлер понудио ултиматум. Черчил Ќе био спреман за мир, али Ќе било прекасно.
  Истовремено, у Тре·ем РаЌху Ќе развиЌена читава породица нових тенкова: Пантер, Тигар -2, Лав, Маус. Трудили су се да буду што сличниЌи, више различитих величина. Али Миш Ќе имао два пишто а. И то Ќе учинило резервоар ширим и тежим.
  Немци су наставили да ЌачаЌу своЌ потенциЌал. єу-188 Ќе бомбардовао БританиЌу, а єу-288 Ќе био на путу, Ќош снажниЌа и брза летелица.
  Фирер Ќе захтевао да разбиЌе БританиЌу.
  МарсеЌ Ќе, срушивши три стотине авиона, одликован Орденом немачког орла са диЌамантима. А кад Ќе оборио четири стотине: примио Ќе Витешки крст гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. И била Ќе прва коЌа Ќе добила награду овог нивоа. А за пет стотина летелица одликован Ќе Великим крстом Гвозденог крста. И то Ќе било веома кул достигну·е.
  Али МарсеЌ Ќе наставио да брзо постиже гол. Нарочито када се поЌавио МЕ-309 са великом брзином од 740 километара на час, и седам ватрених тачака.
  МарсеЌ Ќе на овом авиону уништио противнике Тре·ег раЌха. Када Ќе ®егов рачун достигао хи аду летелица, уручена му Ќе посебна награда: Звезда Витешког крста Гвозденог крста са сребрним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  Енглеска се очаЌнички држала под ударима Луфтвафеа. Али ®ена флота се топила. А подморнице Тре·ег раЌха постаЌале су све мо·ниЌе и савршениЌе.
  И тако су притискали БританиЌу, само безбожно. Затим Ќе, коначно, у Ќулу 1943. дошло до десанта. И овога пута Немци су користили наЌновиЌе своЌе тенкове и успели су да остваре победу. А БританиЌа се опирала само две неде е.
  После пада БританиЌе, Хитлер Ќе постао замиш ен. Борити се са САД или покушати да се окренемо на исток? Ле®ин Ќе у седамдесет тре·оЌ години живота, живе·и отприлике као Ста ин и двадесет година више него у стварноЌ историЌи, умро у Ќануару 1944.
  До тог времена, Немци су заузели Исланд и, заЌедно са єапанцима, АустралиЌу. Тре·и раЌх Ќе постигао много.
  Али СЌеди®ене Државе су остале неусвоЌене и донета Ќе одлука да их окупираЌу.
  Али уместо Ле®ина, сада Ќе Леон Троцки постао председник СССР-а. А ово Ќе чисти єевреЌин. И ниЌе му се допала Хитлерова антисемитска политика.
  Али Лав Троцки Ќе веома лукав политичар. И тако Ќе одлучио да Ќош не задиркуЌе Хитлера. И чак понудио да се заЌедно боримо са СЌеди®еним Државама.
  Фирер Немачке Ќе пристао на ово.
  И тако Ќе Црвена армиЌа кренула у офанзиву на А аску у лето 1944. године.
  А Хитлерове трупе су напредовале преко Гренланда и да е до Канаде, и преко савезничке Аргентине и Бразила, коЌи су прешли на страну Тре·ег РаЌха, са Ќуга.
  Рат се, због дужине комуникациЌа, развукао. Ипак, САД су губиле. Немци су добили тенк из сериЌе "Е". Надмашили су америчке. Поред "Першинга" и "Супершинга" 1945. године, САД нису имале скоро ништа. А Немци су квалитативно доминирали над неприЌате ем. СовЌетски тенкови су такође били много бо и од америчких. Американце Ќе надмашила и немачка Ќуришна пушка МП-44, коЌа их Ќе буквално покосила.
  СЌеди®ене Државе су се дуго и жестоко бориле због своЌе мо·не економиЌе и велике популациЌе. РаздваЌа®е поред океана и прекомерно растеза®е комуникациЌа отежали су брзо докраЌче®е Америке. И СССР, коЌи Ќе заузео А аску, имао Ќе своЌе потешко·е. Али рат Ќе траЌао и траЌао ... И у четрдесет петоЌ години, скоро половина СЌеди®ених Држава Ќе зароб ена. 9. маЌа 1946. САД су капитулирали. Тако Ќе завршен Други светски рат.
  У свету Ќе успостав ена хегемониЌа Немачке, єапана и СССР-а. РусиЌа Ќе вратила А аску и скоро половину Канаде. Тако Ќе дошао привремени мир.
  Тре·и раЌх се привремено одмарао, али Ќе 20. априла 1953. напао єапан. СССР Ќе у то време ве· имао атомску бомбу. Лав Троцки Ќе умро, у чудноЌ ирониЌи, баш као Ста ин у марту 1953. Али га Ќе наследио Вознесенски, коЌи се показао као веома Ќак вођа. А такође Ќе заратио са єапаном.
  Хитлер Ќош ниЌе престар, водио Ќе здрав начин живота и ниЌе Ќео месо. И тако Ќе Ќош био жив.
  Тре·и раЌх и СССР су се више од годину дана борили са єапаном и на краЌу Ќе освоЌен, тек 12. маЌа 1954. године.
  Тако Ќе завршен Ќош Ќедан рат. А СССР Ќе оЌачао своЌе позициЌе: вратио себи Ќужни Сахалин и Курилски гребен, као и Ман¤уриЌу, Порт Артур и КореЌу.
  А ово Ќе био послед®и рат.
  Тре·и раЌх Ќе одлучио да започне експанзиЌу свемира. А и СССР... Хитлер Ќе умро у марту 1960. успевши да одржи референдум 20. априла 1959. о успостав а®у монархиЌе. И наследио га Ќе син. И захва уЌу·и томе, Тре·и раЌх Ќе остао стабилан.
  И истовремено са рође®ем Хитлера 20. априла 1959. астронаути су одлетели на Марс. ТачниЌе, почело Ќе и завршило се за шест месеци. Тако Ќе почело ново свемирско доба. СССР Ќе долетео на Марс десет година касниЌе ... Године 1980.  уди су посетили све планете Сунчевог система и то Ќе сЌаЌно.
  А 2020. године почела Ќе прва међузвездана експедициЌа.
  
  
  РАТ У АВГАНИСТАНУ
  1. августа 2001. године руске трупе су напале талибане авионима и проЌектилима. Главни ци  Ќе био да се спречи вероватан пораз северног савеза. Одлука Ќе делимично разумна, али ... Бин Ладен Ќе одустао од терористичког напада у Америци и одлучио да се у потпуности фокусира на РусиЌу. Рат Ќе избио са новом снагом.
  Запад Ќе, наравно, осудио РусиЌу. А Бин Ладен Ќе позвао на терористичке нападе на Путинов режим. Талибани су добили поЌача®е из Пакистана и поново су покушали да напредуЌу. Убиство Ахмада Шаха Масуда увелико Ќе помогло талибанима да напредуЌу. РусиЌа Ќе поЌачала бомбардова®е. У борбу су бачени и одвоЌени делови специЌалаца. Борбе су се показале веома крваве.
  РусиЌа се све више ук учивала у рат у Авганистану. СЌеди®ене Државе, западне зем е, исламски свет су снабдевали оружЌем талибана. Борбе су биле крваве. РусиЌа Ќе тамо све више ук учивала своЌу воЌску.
  Пребачени су и тенкови и самоходне топове
  Талибани су бомбардовали. А руске трупе су се бориле са неЌеднаким снагама. ТачниЌе, против ®их су кориш·ене методе герилског ратова®а.
  У РусиЌи се поЌачало Путиново против е®е. Комунисти су се сетили да Ќе он єе цинов наследник и увукли РусиЌу у нове ратове. Незадово ни су били и либерали. Путин Ќе губио подршку у друштву. Губици током рата у Авганистану су расли.
  На изборима за Државну думу било Ќе више него икада много скандала и фалсификата. Комунисти су оЌачали своЌе позициЌе. СПС и єаблоко нису ушли у парламент. ПоЌавио се блок Ота¤бина. Много Ќе добила и єединствена РусиЌа и додала Ќе Либерално-демократска партиЌа. Али избори су били скандалозни. Ота¤бина, Либерално-демократска партиЌа и єединствена РусиЌа задржале су контролу власти над Думом. Али комунисти су били Ќаки. На председничким изборима Путин Ќе победио тек у другом кругу. И рат у Авганистану се наставио, као у ЧечениЌи.
  РусиЌа Ќе ту заглибила. Довођено Ќе све више трупа. И борбе су ескалирали. А броЌ напада Ќе био експлозиван.
  Цене нафте нису превише порасле. Дакле, ниЌе било рата у Ираку. И убрзо су садам Хусеину укинуте санкциЌе. Његов режим Ќе поново почео да гомила снагу. И припремите се за рат са Ираном. А САД су му помогле у томе. Године 2007. избори за Државну думу одржани су са великим успехом међу комунистима, коЌи су коначно добили ве·ину.
  Под овим условима, упркос уставу, Путин се кандидовао за тре·и мандат, прибегаваЌу·и референдумском механизму. И успео Ќе да промени текст устава укида®ем два мандата.
  Као резултат тога, 2008. године остарели и досадни ЗЌуганов, у условима притиска информациЌа, ниЌе могао да победи Путина.
  Али тада се ситуациЌа за режим Ќош више погоршала. Рат у Авганистану траЌе дуги низ година. И ниЌе ЌоЌ се назирао краЌ.
  Путин се кандидовао за четврти мандат усред економске кризе. И скандали са корупциЌом, а бирачко тело Ќе уморно од тога. Шансе диктатора су се сма®иле.
  Али опет су административни ресурси и масовни фалсификати став ени у акциЌу. Људи су се излили на улице, дошло Ќе до масовних сукоба. Проливена крв.
  Путин се такође кандидовао за четврти мандат 2012. године. И опет рат у Авганистану и криза. И у исто време стални сукоби са полициЌом, свакакви скупови и Ќош много тога.
  Ни тренутка мира. МаЌдан се одржао у УкраЌини. Али Крим ниЌе могао бити истиснут. Локално становништво ниЌе баш хтело да иде у Путинову РусиЌу. Порошенко Ќе дошао у УкраЌину и све Ќе било ма®е-више успешно. У 2016. години, због пада цена нафте и гаса, у рускоЌ економиЌи Ќе наступио врхунац кризе. Путин Ќе отишао у пети мандат. А победио Ќе захва уЌу·и масовним фалсификатима, и иск уче®у свих са избора осим досадног и старог ¤епа ЗЌуганова.
  А рат у Авганистану се наставио бескраЌним токовима ковчега од цинка.
  Сада Ќе стигла 2020... Путин Ќе изабран за шести мандат, а ®егов ¤епни ривал ЗЌуганов Ќе поново упрскао. А рат траЌе скоро двадесет година.
  У Авганистану Ќош увек бесни рат. Пилоти АнастасиЌа Ведмакова и Акулина Орлова удараЌу из ваздуха.
  Лепе девоЌке се боре у Ќедном бикиниЌу и голим прстима притискаЌу дугмад на ¤оЌстику.
  Наравно, савремени рат ниЌе толико заним ив као Други светски рат. Тада су девоЌке морале да покажу чуда од храбрости и Ќунаштва.
  Сада рачунар ради ве·ину посла уместо вас. И ниЌе све тако сЌаЌно.
  Не, место за подвиге. АнастасиЌа Ведмакова Ќе звиждала... НасмеЌала се... Да, било Ќе туча, а кажу Ќош. А сада, само дугме са босом ногом, притиснуто и лети компЌутерски вођена ракета. Где су ваздушне битке? Талибани немаЌу авиЌациЌу.
  Ако руске трупе претрпе губитке, онда само од саботаже, мина и прикривених удара.
  Понекад борци ИСИС-а и талибана труЌу руске воЌнике. Генерално, рат постаЌе све пр авиЌи. Како у СириЌи не ради. Локалне трупе су прилично слабе, а Иран не ша е своЌе снаге. Локалне снаге се ме®аЌу. Му¤ахедини имаЌу подршку становништва. Штавише, влада у Кабулу одавно ниЌе ауторитет.
  Штавише, наЌважниЌе Ќе да су талибани Ќаки и уЌеди®ени са ИСИС-ом. ПокушаЌ преговора са талибанима ниЌе успео. И уопште нису хтели да преговараЌу са ИСИС-ом. А ту су и Пакистан и исламске зем е коЌе помажу му¤ахединима.
  Американци су успешно избегли терористички напад 11. септембра, гурнули су ове хемороиде у РусиЌу. Путин Ќе очигледно одлучио да му Ќе море до колена и да ·е се све решити победнички и уз мало крвопроли·а. Али испоставило се да Авганистанци не желе да живе по рецептима РусиЌе, ук учуЌу·и и САД. А РусиЌа ниЌе тако лака ...
  НиЌе могу·е поразити му¤ахедине бомбардова®ем. Локалне снаге су слабе и плаше се борбе. Све више и више Ќединица специЌалаца мора да се баца у борбу. Рат се одвиЌа.
  АнастасиЌа Ведмаков се осе·ала тужно... Све што се не ради у свету кре·е се у некоЌ спирали. Али живот иде да е.
  Након што су Американци морално напустили Авганистан, руски авиони су напали терористе, подржаваЌу·и локалне снаге из ваздуха. Истовремено, одабране Ќединице специЌалних снага почеле су да лове вође милитаната.
  Две шармантне девоЌке, Маргарита и АнастасиЌа, воде неравноправну битку у клисури. Лепотице су високе, веома снажне и миши·аве, у заштитним камелеонским кабаницама. Ова маска чини борце невид ивим, захва уЌу·и компЌутерскоЌ графици.
  Али обе младе даме нису биле дисциплиноване. ПузаЌу·и по планинама десетинама ми а и налетевши на банду, отворили су ватру, не желе·и да деле ни са ким. Њихови брзометни митра ези, са мецима са ураниЌумским Ќезгром, прави су носиоци смрти. Ратници, скачу·и у снег, тукли су му¤ахедине.
  Маргарита Ќе пуцала из свог бацача граната, б еснуо Ќе пулсар, нокаутираЌу·и десетак бандита. Неколико капи крви доспело Ќе чак и на провидни оклоп шлема.
  ДевоЌке имаЌу наЌсавремениЌе оружЌе. Рачунарско вође®е.
  Они, две високе слаткице, вреде читав пук. Ратници ша у редове, обараЌу·и му¤ахедине у редове.
  Зем а гори и крв прска. Му¤ахедини очаЌнички режу. ДевоЌке су се коначно навукле. НиЌе страшно за ®ихов оклоп, али камелеонски огртач ниЌе у реду. Ипак, уређаЌ компЌутерске невид ивости Ќе превише крхак, а у пракси ниЌе тако добар и скуп.
  Било Ќе превише бораца.
  Маргарет Ќе предложила:
  - Да позовемо поЌача®е?
  АнастасиЌа одмахну главом.
  - ХаЌде да то урадимо сами!
  ДевоЌке, у шлемовима и борбеним оделима, наставиле су да се боре. Користили су метке мале, али веома густе, са експлозивом. Али ипак, мунициЌи Ќе дошао краЌ. А милитанти су стално долазили.
  ДевоЌке су почеле да одлазе. Али ве· Ќе било касно. Завршили су у правоЌ пакленоЌ рупи. Стотине му¤ахедина су се пе®але са свих страна.
  Маргарет промрм а:
  Нестало нам Ќе мунициЌе и граната. Сада Ќе преостало само окршаЌ!
  АнастасиЌа се насмешила и приметила:
  - ЗаЌедно, против хи аду! Остао Ќе само Ќедан!
  Маргарита Ќе климнула главом и салутирала:
  - Да, ми сами себи призивамо ватру!
  АнастасиЌа Ќе вриснула, скидаЌу·и прашину, поново Ќу Ќе погодила пушка великог калибра. - Вероватно ·е бити модрица - помислила Ќе девоЌка.
  Погледала Ќе около и повикала:
  - ПостоЌи празнина! Ускочимо, можда преживимо гранатира®е!
  Маргарита Ќе пренела на радио:
  - Око нас Ќе више од хи аду разбоЌника! На тргу 54-85-83 даЌте море ватре!
  ДевоЌчицу Ќе поново погодило десетак рафала одЌедном, поново оборивши. Кроз оклоп, миши·аво тело осе·а ударце. Ударили су и АнастасиЌу.
  Обе девоЌке су допузале на све четири до уског процепа у планинском граниту. Прво се прогурала АнастасиЌа, клизе·и у дубину, затим Маргарита. Одозго су ве· падале тешке гранате и руске арти ериЌске ракете.
  Велики фрагмент ударио Ќе у кацигу, разбивши карбонска влакна. У поти ак, као ударен батином. Запа®ена девоЌка се с муком провукла кроз процеп и почела да пада у дубоку, безнадежну провалиЌу!
  
  ОДВОєИТЕ СВЕТ СА ХИТЛЕРОМ
  Претпоставимо да би Фирер прихватио послед®и Ста инов предлог за сепаратни мир у септембру 1943? У стварности, за Немачку Ќе ово ве· била послед®а шанса за спас. Курска битка Ќе изгуб ена и Руси су доказали да могу да победе чак и лети. Савезници су заузели СицилиЌу и искрцали се у ИталиЌи.
  НаЌважниЌи сателит - Мусолини Ќе изгубио власт и зем у.
  Не, заиста, ако Ќе истина да Ќе Ста ин нудио мир Фиреру, онда Ќе Хитлер био послед®и кретен коЌи Ќе то одбио. И шта би у овом случаЌу могло иза·и.
  Свет Ќе у нултоЌ вариЌанти. ВоЌска Вермахта се повлачи на границу. Истовремено, велике снаге нациста се пребацуЌу у ИталиЌу. И што Ќе наЌважниЌе, тамо иде и авиЌациЌа са прека еним асовима.
  Савезници наносе много више штете. У игру ступаЌу немачки "Фердинанди", "Пантери" и "Тигрови". Све ове машине су много Ќаче од америчких Шермана и енглеских Черчила.
  А немачке дивизиЌе су искусниЌе, обучениЌе и дисциплинованиЌе од америчких и британских. И Ќош броЌниЌи.
  До почетка новембра савезници су протерани из ИталиЌе. А у децембру су протерани са СицилиЌе. Губици Запада су били огромни. Неки затвореници више од три стотине хи ада. Борбе су показале да "Шерман" против "пантера" уопште не вуче. Да, и против "Тигра" такође. И да су Американци изгуб ени, пали под притиском тенковских хорди Вермахта.
  После пораза савезника у ИталиЌи, Черчил Ќе оклевао. И срео се са Рузвелтом. Разговор се дотакао теме: како ратовати без СССР-а? Немачки Фоке-Вулф се показао као наЌмо·ниЌи Ќедноседи борац Тре·ег раЌха у наоружа®у. И успешно одолеваЌу·и америчким авионима. А на путу и млазни авиони. О тенковима нема шта да се каже. "Шерман" у тенковскоЌ бици - нула. И чак приметно инфериоран у односу на застарели немачки Т-4. Посебно у пишто у. "Черчил" Ќе бар бо е зашти·ен.
  Право одело показало Ќе да Ќе нереално ослободити Европу од нациста.
  Рузвелт и Черчил су оклевали. Али Хитлер ниЌе. Фирер Ќе извршио притисак на Франка, прете·и окупациЌом, али Ќе ипак приморао ШпаниЌу да пусти немачке трупе до Гибралтара. Тврђава Ќе пала у фебруару. А онда су Немци прешли наЌужи део у Мароко. Започело Ќе заузима®е француских колониЌа. Борбе су показале велику борбену способност немачких копнених Ќединица, ®ихову издрж ивост и борбену мо· опреме.
  У нацистичке Ќединице почео Ќе да стиже наЌновиЌи митра ез МП-44, а на небу се поЌавио МЕ-262.
  Током проле·а, нацисти су поразили неколико десетина савезничких дивизиЌа, заузели Мароко и Алжир и ушли у Тунис. Почетком Ќуна, хи аду млазних МЕ-262 ве· се борило на небу, без премца по наоружа®у и брзини.
  Ипак, Британци и Американци су почетком Ќуна ипак покушали да се искрцаЌу у НормандиЌи. Али тамо су чекали. На фронту су се поЌавили "пантер" -2 и "тигар" -2, вероватно напредниЌи тенкови са мо·ним наоружа®ем. И Ќак оклоп на челу. Њихови топови су пробили све савезничке тенкове на великоЌ уда ености.
  Немци су такође имали велики броЌ своЌих трупа, попу®аваЌу·и их странцима и тоталном мобилизациЌом, као и воЌницима коЌи су се вра·али из заточеништва.
  єунско искрцава®е завршено Ќе потпуним поразом савезника, зароб ава®ем више од пола милиона воЌника и официра. После катастрофе у НормандиЌи, Черчил Ќе Фиреру понудио мир на пост-факто основи. Односно, ко контролише шта, онда остаЌе иза тога. Немци су управо избацили Британце из Туниса и ушли у ЛибиЌу, а на Ќужном крилу ®ихове трупе су се приближавале Камеруну.
  У међувремену, преговори су текли, нацисти су успели да уђу у Египат. Фирер Ќе, осе·аЌу·и се снажним, захтевао да му се преда сва француска имовина. Као и северна Африка и Ирак са КуваЌтом. И плати репарациЌе.
  Черчил Ќе одбио оваЌ предлог. Али позициЌа Британаца Ќе остала тешка. Немци имаЌу нови лаки, маневарски и, што Ќе наЌважниЌе, лак за производ®у и Ќефтин млазни ловац КСЕ-162, и млазни бомбардер "Арадо". Послед®и авион ниЌе могао да сустигне ловце, а тешко га Ќе оборити противавионским топовима. Дакле, Британци су имали додатне проблеме. На копну су Немци победили. Заузели Египат, затим Палестину. А онда су уз подршку локалног становништва извршили инвазиЌу на Ирак и КуваЌт. Они су такође преузели контролу над овим териториЌама.
  Британци су се предали, а колониЌалне трупе су дезертирале. Уплашени поразима, британски капиталисти су поЌачали притисак на Черчила.
  Подморнички рат Ќе такође био активан. Немци су лансирали подморницу на водоник-пероксид и стекли Ќош ве·у потпуну надмо· на мору.
  До краЌа 1944. Немци су освоЌили скоро цео Блиски исток и северну Африку. На фронту су се поЌавили и први тенкови сериЌе "Е", напредниЌи и окретниЌи.
  Черчил се суочио са снажним против е®ем. Од ®ега Ќе тражено да буде отпуштен. Рузвелт се ниЌе усудио ни да се кандидуЌе за четврти мандат. И победио Ќе млади републикански кандидат.
  Хитлер Ќе у зиму и проле·е 1945. напредовао ка ЌужноЌ Африци. Заузели све више териториЌа. Истовремено се спремао напад на саму БританиЌу. Подморнички рат Ќе постаЌао све активниЌи.
  Лето Ќе дошло... Фрицови су тестирали нови тенк Е-50. Ова машина ниЌе имала премца и могла се сматрати непобедивом. ПоЌавио се и єу-287, млазни строЌ наЌвише класе. Притиснуо Британце поштено. А онда Ќе у августу уследило слета®е. Тако смела операциЌа. БританиЌа ниЌе издржала три неде е. Немци су заузели Лондон и смеЌали се.
  Фирер Ќе лично полагао велике наде у сериЌу "Е". Резервоари ове сериЌе су се разликовали по локациЌи мотора и ме®ача заЌедно, и ме®ача на мотору. Ово Ќе омогу·ило згуш®ава®е распореда и ствара®е ниских силуета. Аутомобили су компактниЌи. На пример, САК Е-25, тежак 26,6 тона, имао Ќе пред®и оклоп од 120 мм под нагибом од четрдесет пет степени и бочни оклоп од 82 мм - плус ва ци.
  Ово Ќе учинило самоходни топ непробоЌним за британске и америчке топове. А мотор од 700 ко®ских снага давао Ќе див у брзину и управ ивост.
  Британци су Ќедноставно шокирани Е-25 са топом калибра 88 мм и буквално раскомадани новом технологиЌом.
  После капитулациЌе БританиЌе, нацисти су у октобру заузели и Исланд - изводе·и операциЌу Икар. Амерички гарнизон Ќе капитулирао. Зароб ено Ќе скоро 100.000 воЌника.
  Америка се окренула Фиреру са понудом мира и поделом сфера утицаЌа. ПроЌекат са атомском бомбом Ќош ниЌе успео, а Фрицови су ве· на прагу.
  Хитлер Ќе, након што Ќе одвагао све за и против, одлучио да нападне Америку са две стране. Наиме, користе·и мостобране у Аргентини и Бразилу са Ќуга. И преко Гренланда и Канаде са севера. Нешто бо и су постали єапанци, коЌи су савладали производ®у по лиценци КСЕ-162.
  САД Ќош нису имале дово но борбено спремних млазних авиона. А флота Ќе претрпела огромне губитке од подморница. И угризао Ќе єенкиЌе, уЌео Ќе. Хитлер Ќе инсистирао на тоталном рату.
  Фирер Ќе имао информациЌу да Ќе нуклеарни реактор ве· направ ен у САД и да се ради на атомскоЌ бомби. И наредио да се сломи Америка.
  Лансирано Ќе ново оружЌе - дискотеке коЌе су нера®иве за малокалибарско оружЌе, аеродинамичане ламинарним млазом.
  Потопили су бродове и секли авионе америчке воЌске. Прошла Ќе четрдесет шеста година у напредова®у Немаца и єапанаца са Ќуга и искрцава®у у Канаду са севера. То Ќе прилично успешно.
  Немци су имали тенк Е-50, коЌи Ќе био за ред величине супериорниЌи од Шермана, Першинга и Патона.
  Мо·ан тенк са топом калибра 105 милиметара, висине ма®е од два метра, са пред®им оклопом од 250 милиметара под углом, 170 милиметара бокова и такође под углом, тежине возила од шездесет осам тона и гасне турбине мотор од 1.500 ко®ских снага. Таква машина Ќе постала главни тенк Тре·ег раЌха и ниЌе имала равног. Американци нису могли да му парираЌу.
  Истина, велика тежина машине изазвала Ќе неке проблеме. Сходно томе, поЌавила се лакша верзиЌа аутомобила у облику "пантера" -4. Ова машина Ќе имала лакши, али сасвим дово ан топ од 88 мм, пред®и оклоп од 150 мм под углом и 120 мм бочни оклоп, тежине четрдесет шест тона и мотор од 1200 ко®ских снага. ОваЌ тенк Ќе такође надмашио Персхингс и Паттонс, буду·и да им Ќе био близу по тежини.
  Немци су успешно напредовали. Ухва·ен Торонто, Квебек. ЗаЌедно са єапанцима окупирали су Венецуелу и Панаму. Затим су се спустили са Ќуга, у Костарику, Никарагву, Хондурас и Мексико. Нацисти су такође могли да нападну СЌеди®ене Државе са севера - одсекавши А аску. Затим ухвати ве·ину тога.
  Почетком четрдесет седме године, тачниЌе до проле·а, нацисти су заузели скоро целу Канаду и Мексико.
  Нови фашистички тенкови су били превише супериорни у односу на америчке. А авиЌациЌа Ќош више! Против дискотека - коЌе Ќе снажан ламинарни млаз учинио нера®ивим - Американци уопште нису имали оружЌе.
  Тако су нацисти доминирали боЌним по ем. А МП-54 Ќе био много бо и од америчког аутомата.
  Тако се испоставило да су снаге биле веома неЌеднаке. Рат се одуговлачио само зато што су Американци имали превише опреме и велику популациЌу. Али дискови су буквално срушили све врсте авиона и других машина. Деловали су набиЌа®ем - развиЌаЌу·и брзину од пет или шест звукова.
  Тако да Ќе демонстрациЌа могу·ности била невероватна. Овде САД и атомска бомба не помажу. А Хитлер има снагу Африке, АзиЌе и десетине милиона робова!
  Америка се постепено стиска. Током проле·а и лета 1947. Немци су ве· заузели половину териториЌе САД и целу А аску. Дакле, єенкиЌи долазе као комад гвожђа на наков®у.
  ЊуЌорк Ќе пао у Ќесен, а Вашингтон Ќе пао почетком децембра. 25. децембра 1947, баш на време за Божи·, САД су капитулирали. Завршена Ќе Ќош Ќедна веома агресивна битка Другог светског рата. Тре·и РаЌх има нове тенкове сериЌе АГ - пирамидалне. И Ќош Ќе постоЌала РусиЌа.
  Хитлер се интензивно припремао за рат. Планира®е штраЌка са єапаном. Зем а излазе·ег сунца репродуковала Ќе сериЌу Е под лиценцом.
  И регрутовала Ќе много Кинеза у своЌе трупе.
  Али 20. априла 1949. нацистичка Немачка Ќе напала СССР. Други пут - кориш·е®ем пирамидалних тенкова страних дивизиЌа. А СССР Ќе релативно недавно добио Т-54. Машина, коЌа се, међутим, такође може сматрати звером. Иако Ќе био инфериоран у односу на АГ-50 у заштити посебно бокова и оружЌа. Т-54 Ќе такође био инфериоран у односу на Е-50 ... Односно, оба типа немачких тенкова. Али тежио Ќе ма®е и био Ќе лакши за производ®у.
  Али немачке машине производиле су фабрике у пола света. И то Ќе Хитлеру дало велику предност. Поред тога, совЌетска авиЌациЌа Ќе била инфериорна у квантитету и квалитету у односу на нацисте. Посебно у оружЌу, оклопу и брзини. Нацисти су у порасту!
  Црвена армиЌа Ќе, наравно, такође Ќака, али МиГ-15 Ќе тек почео да улази у трупе, а главни ловац Ќе єак-9. Ве· очигледно застарео и неспособан да издржи немачку авиЌациЌу. Тенк ИС-7 ниЌе ушао у масовну производ®у. ИС-4 Ќе постао масовна машина, Ќош увек не сасвим савршена машина, али се по заштити приближава Е-50. Истина, немачки топ 105 мм 100ЕЛ био Ќе мо·ниЌи и спремниЌи за борбу од 122 мм ИС-4. Али главни совЌетски тенк Ќе и да е Т-34-85, а Т-54 Ќе у ма®ини. До сада се пушта у релативно малим сериЌама.
  Немци су пробили совЌетску одбрану. И поЌури напред. Иако су одбрамбене линиЌе биле мо·не. Али Фриц их Ќе ипак пробио. И мада не пребрзо. Минск Ќе пао средином маЌа.
  А краЌем Ќуна нацисти су се приближили Смоленску. Тако су нацисти морали да пређу дуг пут око лешева. Сам Смоленск Ќе добро утврђен и одбиЌа Ќуришне нападе. Почетком Ќула нацистичке хорде су се приближиле КиЌеву. Средином августа, нацисти су блокирали Ле®инград. Истовремено, єапанци су притискали са истока. Окружен Владивосток. И самураЌи су заузели Хабаровск.
  єапан Ќе имао сопствену верзиЌу копираног Е-50, са мо·ним 88 мм 100 ЕЛ топом и 200 мм косим пред®им оклопом. Ова машина Ќе била супериорниЌа од Т-54 у оклопним пушкама и незнатно због ве·ег угла рационалног нагиба у заштити, посебно бочних. А тенк Ќе био - око педесет тона - тежи од Т-54 коЌи Ќе тежио тридесет шест тенкова.
  єапан Ќе такође притискао и терао Кинезе у битку. СамураЌ Ќе окупио велику силу.
  У септембру су нацисти ипак заузели Смоленск, опко ени са свих страна, и заобишли КиЌев. И почели су да се кре·у на истоку УкраЌине. Ле®инграду Ќе било тешко. Немци су се приближили Тихвину. СитуациЌа Ќе ескалирала. У октобру су нацисти ушли на Крим. Почели су да напредуЌу према Москви. Опколили су ВЌазму и заузели Харков.
  Немачки АГ-50 Ќе савршена машина - 250мм косог оклопа из свих углова и у облику пирамиде. И гаснотурбински мотор од 2000 ко®ских снага. Пишто  ша е проЌектил са ураниЌумским Ќезгром коЌи може да пробиЌе совЌетске тенкове, чак и ИС-4, са велике уда ености. Немци имаЌу Ќаку пушку. А сам тенк Ќе непробоЌан за совЌетске топове. А оклоп Ќе хладан, зацементиран.
  Укратко, совЌетски тенкови нису могли да се носе са таквим чудовиштима. Чак Ќе и ИС-7 на брзину пуштен у производ®у. Али ово ниЌе имало смисла. У новембру су нацисти заузели Керч и блокирали Севастопо . Заузели су ВЌазму, Орел, Кали®ин. Отишли смо у Тулу. Узели су и Тихвин коЌи се Ќуначки бранио. Остало Ќе до Москве све за педесет километара.
  Ста ин Ќе очигледно полудео. ПокушаЌте да се одупрете таквом противнику. єаки Вермахт. Али долази децембар. Али нацисти су спремни за зиму и настав аЌу да напредуЌу.
  Ворошиловград, Белгород и Курск су заузети! Немци су се приближили Москви. У Ќануару Ќе Тула пала, а Фрицови су успели да заобиђу престоницу са Ќуга. У фебруару се обруч око Москве коначно затворио. Истовремено, нацисти су заузели и Воро®еж, окренувши се према Ста инграду.
  Сам Ста ин Ќе побегао у КуЌбишев. Очигледно у нади да ·е поЌачати отпор. Москва се дуго опирала. Град Ќе велики. Али у маЌу Ќе капитал ипак пао. Немци су ве· заузели Кавказ.
  єапан Ќе провалио у Централну АзиЌу. И понео много ствари тамо. У Ќуну су Немци заузели град Горки. Скоро потпуно освоЌио Кавказ. У Ќулу Ќе Саратов пао, и... Ста ин Ќе оронуо и био Ќе болестан. БериЌа Ќе искористио тренутак и нахушкао вођу. А августа 1950. понудио Ќе мир НемачкоЌ. Хитлер Ќе само пристао на предаЌу. БериЌа Ќе, схватаЌу·и узалудност да ег отпора, кренуо на то. Тако Ќе завршен Други светски рат. Хитлер ниЌе напао єапан и владао Ќе Ќош неколико година.
  Приморао Ќе своЌе бивше савезнике да уђу у зону маркира®а и наметнуо Ќе тешке услове. Али 1. маЌа 1955. године, са шездесет шест година, постао Ќе жртва пада свог млазног авиона. И притом су рекли све што Ќе помогло.
  Геринг Ќе умро Ќош раниЌе. А Шеленберг, коЌи Ќе заменио Химлера, постао Ќе нови регент. Ово послед®е Ќе донекле сметало Фиреру.
  Хитлер Ќе планирао да пренесе трон Ќедном од своЌих многоброЌних потомака. Али ниЌе имао времена ... НиЌе било директног наследника. Шеленберг Ќе искористио тренутак и успоставио своЌу личну диктатуру. И истовремено Ќе водио рат са єапаном. Извршио нуклеарни удар и разбио зем у излазе·ег сунца, користе·и двоструке пирамидалне резервоаре од пластике. И, наравно, победио Ќе за неколико месеци.
  єапан Ќе био окупиран заЌедно са своЌим колониЌама. Успостав ена Ќе светска хегемониЌа Тре·ег раЌха. Брутална диктатура, са националном империЌом. Услови за Словене били су само донекле опуштени. Они су такође били признати као АриЌевци, макар и другоразредни.
  Шеленберг Ќе владао до 1986, када Ќе умро. Настао Ќе нови култ... После Шеленберга владао Ќе МеЌнштаЌн, син чувеног фелдмаршала.
  ИмпериЌа се технолошки развила и бавила се експанзиЌом свемира. Створена су насе а на Месецу, Марсу, Венери, Меркуру, єупитеровим сателитима. Човечанство, решено оштрим методама, унутраш®и проблеми су почели да лете до звезда. Наука се развиЌала брже него у стварноЌ историЌи, па су сви истраживачки институти радили у Ќедном тиму. А светска влада Ќе стимулисала истражива®е свемира.
  
  
  СВЕТ ПОД Иваном Грозним Царем руским
  Иван Грозни ниЌе био отрован, па се ®егова владавина наставила.
  Прво, велики кра  се ипак оженио енглеском принцезом. И истовремено наставио рат на истоку. Подигао Ќе неколико градова у Сибиру, ук учуЌу·и Тоболск. Изливен Ќе и Цар-топ.
  Затим Ќе био мали рат са Швеђанима. Овог пута По аци су били на истоЌ страни са РусиЌом. Било Ќе могу·е пости·и више него у стварноЌ историЌи тако што су заузели Нарву на Ќуриш, и поново заузели руске градове. Након тога, Иван Васи евич Ќе наредио да се изгради град на уш·у Неве. Исто као Петар Велики. Само са именом АндреЌ-град. И то ниЌе лоше.
  Руси су тада поново склопили мир са По ацима. И узели су Ревел. Али царска воЌска Ќе ипак заузела Виборг и утврдила се на северу. Иван Грозни Ќе био Ќак. А командант ШуЌски се показао прилично талентованим и РусиЌа Ќе ма®е-више успела ... Цар Ќе од енглеске принцезе имао сина по имену Петар. ДмитриЌ Ќе умро под неЌасним околностима. Умро Ќе и Федот. Тако Ќе 1600. године, после шездесет и седам владавина, када Ќе Иван Грозни умро, десетогодиш®и дечак Петар Велики постао Ќе нови кра . И наставио Ќе дело свог оца.
  Борис Годунов Ќе био ®егов регент. Прве три године биле су тешке због глади, хладно·е и пропада®а усева.
  Али тада ниЌе било преваранта. А када Ќе почео нови рат са Комонвелтом, РусиЌа Ќе била спремна. ПоЌавио се нови командант - Скопин ШуЌски. У правоЌ причи, отрован Ќе млад, али Ќе ве· успео да се докаже. А сада Ќе било супер.
  Руске трупе под командом Петра Великог су ве· 1608. године извоЌевале неколико победа и ослободиле Полоцк и Минск. Затим су стигли до Бреста, заузели Вилну следе·е године. Тада Ќе ослобођен и КиЌев.
  Руске трупе су тукле По аке. Заузето Ќе и Гродно, а руске трупе су стигле до ГалициЌе.
  Али све добре ствари мораЌу бити тестиране. Шведска Ќе ушла у рат. Чак су успели да заузму и Виборг. Али Швеђани су поражени, а руске трупе су вратиле Виборг.
  Тада Ќе царска воЌска заузела и Лвов. И руски воЌници су се приближили Варшави.
  По аци су понудили мир РусиЌи: вра·а®е свих зема а коЌе су икада припадале КиЌевскоЌ РусиЌи. Али Петар Велики Ќе наставио рат. Заузети су и Варшава и Краков. Кра евина По ска постала Ќе део РусиЌе.
  Након тога Ќе наступило привремено затишЌе. Оно што Ќе узето морало Ќе да се свари.
  Руске трупе десет година касниЌе 1620. прешле су на Крим. И освоЌили су оваЌ канат, а такође су заузели Азов. И добили су приступ Црном мору. Османско царство Ќе покушавало да се бори, али Ќе трпело пораз за поразом.
  Руске трупе предвођене Скопином-ШуЌским заузеле су Истанбул 1625. године. И ово Ќе био наЌве·и успех царске воЌске.
  Османско царство Ќе пропало и Руси су га осваЌали Ќош десет година. Све док Алжир, послед®и неокупирани део царства, ниЌе пао 1636. године. Тако Ќе РусиЌа постала наЌве·а зем а на свету и по териториЌи и по броЌу становника. Петар Велики Ќе реформисао православ е уводе·и полигамиЌу и напуштаЌу·и ТроЌство, а руског цара учинио главним гласником Свемогу·ег. РусиЌа Ќе 1640. напала Иран и заузела га. Тада су руске Ќединице ушле у ИндиЌу. Убрзо су и ®у освоЌили. Стигли смо и до Тихог океана. До 1653. РусиЌа Ќе ве· заузела део Индокине. И почео Ќе рат са Ман¤уриЌским царством.
  Године 1660. умире Петар Велики, а на престо Ќе ступио ®егов унук Петар Други. Имао Ќе двадесет пет година. И рат Ќе текао успешниЌе. А 1670. године завршено Ќе осваЌа®е Кине. А десет година касниЌе освоЌили су и єапан и КореЌу.
  Царска РусиЌа Ќе такође заузела целу Индокину, допирала Ќе до Сингапура. Истовремено, Руси су почели да се кре·у преко Африке. Петар ИИ Ќе умро 1700. И зацари се Иван Пети, ®егов син. ОваЌ кра  Ќе имао ве· тридесет осам година. Такође Ќе освоЌио АустралиЌу, и наставио да се кре·е кроз Африку. ОсвоЌио скоро цео Црни континент. А 1725. умро Ќе, преневши власт на Петра Тре·ег. Коначно Ќе освоЌио Африку. А онда Ќе напао ИталиЌу. И освоЌио га Ќе без проблема. После тога Ќе РусиЌа започела рат за Америку. Борбе су се помериле. После Петра Тре·ег 1751. године на престо долази Александар Први. ОсвоЌио Ќе Немачку и ве·и део Америке. Године 1781. Александар ИИ Ќе дошао на престо. Убрзо, 1789. године, у ФранцускоЌ Ќе избила револуциЌа. И заузео га Ќе цар Александар ИИ. А 1803. зароб ене су и ШпаниЌа и Португал. НиколаЌ И ступио Ќе на престо 1810. године. Завршила Ќе заузима®е послед®их териториЌа на свету и коначно успоставила светску руску власт 1825. године.
  И тако Ќе завршен период расцепканог мира и превира®а. Наука Ќе почела да се развиЌа великом брзином. РелигиЌа Ќе модернизована. И црква Ќе званично напустила доктрину о краЌу света. Напротив, почели су да поучаваЌу - човек Ќе ковач своЌе сре·е, и би·е добро на свету, и сасвим добро! А 1833. човек Ќе први пут полетео у свемир. Била Ќе то нова етапа у достигну·има династиЌе Рурик.
  Године 1841. догодио се лет на Месец. Ово Ќе наЌвиши догађаЌ у историЌи човечанства!
  Људи осваЌаЌу свемир. Одлетели су на Марс 1853. године. И био Ќе то диван лет. И тридесет година касниЌе, астронаути су ве· посетили све планете Сунчевог система. Године 1880. основано Ќе прво насе е на Месецу. А онда Ќе постао прави град.
  Године 1895. прве генетски побо шане би ке пустиле су корене на Венери.
  На Марсу Ќе основано прво стално насе е, а узгаЌале су се овце и краве.
  Чак и ако Ќе у затвореном простору.
  Године 1902. почела Ќе прва међузвездана експедициЌа на Алфа Кентаури. Свемирски брод Ќе летео двадесет година, стигао до звезде, кружио око ®е и онда се вратио... Људи коЌи су тамо први пут летели били су уро®ени у вештачки сан, коЌи Ќе успорио све процесе у телу. Не суспендована анимациЌа, ве· дуб и облик нормалног сна. Штавише,  уди су се кретали у сну, а ®ихови миши·и нису атрофирали.
  Године 1915. покренута Ќе друга међузвездана експедициЌа на звезду СириЌус, коЌа Ќе требало да слети на планету коЌа Ќе теоретски била погодна за развоЌ.
  Слетео Ќе, наравно, и по први пут  уди ходали на планети ван Сунчевог система. Истина, живот ниЌе пронађен, али су пронађени неки минерали и Ќедноставне бактериЌе.
  Поред тога, испоставило се да су на овоЌ планети и златни плацери, и ово Ќе кул!
  Тада су почели да лете чеш·е... 1941. године, први пут Ќе свемирски брод премашио брзину светлости... Наравно, АЌнштаЌн ниЌе био у праву. Могу·е Ќе кретати се чак и теоретски до бесконачне брзине. Међутим, гравитациЌа такође премашуЌе брзину светлости десет трилиона пута.
  И ово Ќе постало пролог за ствара®е свемирске империЌе .... До 2001. године, неколико стотина насе а Ќе ве· било основано на разним планетама у галаксиЌи.
  Неки су чак пронашли налазишта диЌаманата и друге вредне руде.
  2020. године почела Ќе прва експедициЌа ван галаксиЌе.
  Ово Ќе такође веома импресиван резултат. У  удскоЌ галаксиЌи ниЌе пронађена цивилизациЌа. Животни облици на планетама су се срели, али наЌпримитивниЌи. Чак ни бисексуалне би ке и животи®е нису пронађене.
  Међутим, научници су то рекли. А свештеници су чак покушали да спекулишу о томе, говоре·и да Ќе живот немогу· без Бога! И многи су веровали у то. Спонтано ствара®е живота Ќе заиста мало вероватно. Али експерименти су показали да Ќе ствара®е сложених киселина у принципу могу·е. Иако се распадаЌу. И бактериЌе могу постоЌати. И нашли су их. Али имати два пола? Овде Ќе потребан читав низ мутациЌа, па и тако да се сачува.
  Да, у галаксиЌи се нигде нису поЌавила два или три пола. А на планетама Ќе постоЌао само наЌЌедноставниЌи облик живота. А то ниЌе за свакога. Многе планете, чак и по клими сличне Зем и, остале су пусте. Али испоставило се да Ќе истина о самим планетама доста. А у галаксиЌи Ќе било много места за насе ава®е. Ако Ќе планета далеко, онда Ќе можете пову·и од звезде. Ако Ќе близу, напротив, уда ите се.
  Напредак и наука омогу·или су осваЌа®е било коЌих врхова.
  Откри·е синтезе термокварка омогу·ило Ќе извлаче®е енергиЌе из Ќедног грама материЌе упоредиво са сагорева®ем двадесет милиЌарди тона уг а. А то су могу·ности. А синтеза термопреона Ќе омогу·ила да се добиЌе енергиЌа два милиона пута ве·а од термокварка.
  Човечанство се успешно развило ... 2100. године ве· су постоЌале брзине коЌе су могле да лете кроз галаксиЌу за само Ќедан дан. И генерално Ќе одлично. Године 2200. прве две планете и звезда су створене од мале количине материЌе.
  2300. године, због откри·а поЌединачне реке времена, доказана Ќе могу·ност васкрсе®а личности, уз стопостотно очува®е личности. Године 2400.  уди су могли да започну први лет у други универзум.
  У  удском универзуму откривене су планете са два пола живота, па чак и Ќединствена планета са флуором са три врсте живота. Откривене су и више животи®е са примитивним Ќезиком, религиЌом, па чак и привидом писа®а.
  Године 2500, први човек Ќе укло®ен из тока времена. А сада Ќе смрт коначно побеђена. Људи су овладали своЌим универзумом са више од 100 секстилиона звезда.
  Године 3000, први пут Ќе створен читав универзум од само неколико атома.
  У исто време Ќе траЌало и васкрсе®е мртвих. ПостоЌао Ќе спор - васкрснути све или не? Одлучили смо да апсолутно сви мораЌу васкрснути. Чак и злочинци, али их преваспитаЌте и држите под контролом.
  4000. године завршен Ќе процес вађе®а мртвих из реке. Сви  уди коЌи су икада живели на планети Зем и стекли су бесмртност. Процес ствара®а универзума Ќе став ен на ток.
  5000. године сви закони физике су се покоравали човечанству. Чак и бебе могу створити универзуме. Људи су сада све своЌе фантазиЌе отелотворили у стварност.
  Они коЌи су васкрсли из мртвих такође су створили универзуме и брзо су то научили.
  Године 10.000 човечанство Ќе измислило нове законе физике, биологиЌе, хемиЌе. Све могу·ности код  уди су се поЌавиле као способност отелотворе®а фантазиЌа. ПостоЌала Ќе апсолутна универзална сре·а и просперитет.
  
  ЗЕНОН ПОЗЊАК ПРЕДСЕДНИК БЕЛОРУСИєЕ
  У БелорусиЌи се догодила трагедиЌа на изборима 1994. године. Главни опозициони кандидат Александар Лукашенко убиЌен Ќе у покушаЌу атентата. И као резултат тога, ВЌачеслав Кебич се ослободио опасног такмичара. Али целокупно бирачко тело Лукашенка, рачуна се да Ќе то посао премиЌера. И узео Ќе и гласао за Зенона Поз®ака!
  А у првом колу Зенон Позниак Ќе победио са великом разликом. Кандидат историЌских наука, лидер белоруског народног фронта, па чак и лидер. Личност Ќе дефинитивно харизматична. И одликуЌе се гвозденом во ом крутости.
  Зенон Поз®ак Ќе своЌим првим корацима почео да затвара руске школе и ограничава руски Ќезик. Тада Ќе проме®ен изборни закон, а Белоруски народни фронт Ќе добио ве·ину у парламенту. Тада Ќе Поз®ак одржао референдум. О интеграциЌи са Европом, о статусу белоруског Ќезика као Ќединог државног. И укинуо Ќе смртну казну, и оградио се од РусиЌе. Зенон Поз®ак Ќе изЌавио: БелорусиЌа ·е бити у НАТО-у и ЕвропскоЌ униЌи.
  Долазак на власт Зенона Позниака утицао Ќе на РусиЌу. Александар Лукашенко Ќе, као што знате, подржао єе цина на изборима 1996. године и тако му помогао да буде изабран за други мандат. Зенон Позниак Ќе био против обоЌице.
  Као резултат тога, єе цин Ќе изгубио изборе и ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе постао председник РусиЌе. Али политика РусиЌе се ниЌе много променила. ЗЌуганов Ќе наставио реформе, а ®егови саучесници су га оптужили за опортунизам. И стварно Ќе постало озби но.
  Али ЗЌуганов Ќе успео да се одржи на власти. И поново Ќе изабран. Штавише, рестриктивно Ќе отказан на два мандата у РусиЌи. А у БелорусиЌи Ќе Зенон Поз®ак укинуо границу од два мандата. 1999. БелорусиЌа Ќе ушла у НАТО. РусиЌа Ќе на речима била комунистичка, али Ќе у стварности ишла путем прозападне ориЌентациЌе. Штавише, испоставило се да Ќе ГенадиЌ ЗЌуганов био Ќош прозападниЌи од єе цина.
  У єугославиЌи ниЌе било рата. Зато што РусиЌа ниЌе подржала Слободана Милошеви·а, а он Ќе одмах направио уступке и ниЌе дошло до воЌне операциЌе. И преживело Ќе пар хи ада живота, као и добри односи са РусиЌом и НАТО-ом.
  Ни у ЧечениЌи ниЌе било рата. ЗЌуганов Ќе оЌачао режим Масхадова, коЌи Ќе држао све више проруски курс. Истина, талибани су претили Авганистану. Али у Америци Ќе дошло до терористичког напада и НАТО трупе су поразиле талибане. А 2005. и сама РусиЌа Ќе ушла у НАТО. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе постао близак приЌате  Америке.
  Али време Ќе пролазило... 2008. избила Ќе глобална криза. У РусиЌи су почели немири радикалне левице. Оптужили су ЗЌуганова и Комунистичку партиЌу за издаЌу и одступа®е од Ле®инових идеала. НаЌистакнутиЌи лидер опозициЌе био Ќе СергеЌ Удалцов. Али нису успели да свргну ЗЌуганова. И сами комунисти су постали буржоаски и капиталисти. Они су сами себи правили законе и држали власт. Зенон Позниак Ќе такође био стални председник, али ревносно одан СЌеди®еним Државама. И зато Ќе, упркос своЌоЌ ауторитарности, прилично одговарао Америци. И само Ќе радикална левица хтела да га свргне.
  РусиЌа Ќе водила проамерички курс... За разлику од єе цина и Путина, ЗЌуганов Ќе био послушан Америци. Штавише, управо га Ќе чи®еница да Ќе био комуниста учинила проамеричким. Пошто му Ќе било лакше да игра на патриотизам.
  Европска униЌа Ќе убрзо ук учила и РусиЌу у своЌ састав. И друге зем е ЗНД. А када Ќе ЗЌуганов 2016. године изабран за Ќош Ќедан мандат, пошто Ќе владао двадесет година и изабран по шести пут, био Ќе нападнут. Као, драга моЌа, колико дуго можеш да седиш на трону? То Ќе ве· непристоЌно! Можда Ќе време да одемо. Али ЗЌуганов ниЌе желео да оде. А избори 2020. ве· су одржани под епидемиЌом коронавируса. И у исто време у РусиЌи и БелорусиЌи. И ЗЌуганов и Зенон Поз®ак имали су ве· седамдесет шест година. Али они су се тврдоглаво држали власти. И нису хтели да оду.
  У БелорусиЌи Ќе економиЌа била ма®е-више нормална. Али корона вирус Ќе погоршао проблеме. А нова левица подигла Ќе заставу револуциЌе. И оптужили су Зенона Поз®ака за масовну изборну превару.
  И у РусиЌи немири левице. А ЗЌуганов Ќе ве· изабран за седми мандат... Али и под плаштом корона вируса и то не сасвим поштено. И овде се народ побунио. Али полициЌа Ќе ипак сузбила нереде.
  Зенон Поз®ак Ќе рекао да ·е му можда мандат бити послед®и и да ·е своЌу функциЌу препустити млађима. И да Ќе заиста двадесет и шест плоча превише.
  Али морамо да се носимо са коронавирусом. А онда ·е опет бити сре·ан и весео живот.
  ЗЌуганов Ќе рекао и да ·е му седми мандат бити послед®и. Генерално, седам термина доноси сре·у. И би·е комунизма у РусиЌи. И они ·е створити вакцину, и свима ·е бити лакше.
  И  уди су ово слушали... У ствари, изгледа да Ќе прилично добро живети у РусиЌи. Комунисти су дали више слободе него под Путином. На пример, алкохол се продавао но·у. И пиво на тезгама, и ®егово оглашава®е на телевизиЌи Ќе забра®ено. А са дуваном Ќе било мекше. И чак су почели да легализуЌу марихуану. И истополни бракови.
  Пото®ег Ќе, иначе, ЗЌуганов лично пробио. Штавише, чак Ќе и сам папа предлагао да се такви бракови крунишу, што Ќе генерално изазвало сложену реакциЌу. Али медиЌи могу утицати на Ќавно м®е®е.
  Понегде Ќе проституциЌа ве· легализована. Да, у РусиЌи Ќе било све више слободе. А комунисти су постали ревносни либерали. И свакако чуда у ситу.
  Али генерално, то Ќе природно. ГенадиЌ Ќе водио прозападниЌу политику од єе циновог наследника Путина. Ук учуЌу·и и зато што Ќе био комуниста.
  И ово Ќе логично.
  Комунисти су наставили и политику приватизациЌе, пове·али приватно власништво у привреди.
  ЗЌуганов Ќе генерално водио политику приЌате ства са Кином. И делимично Ќе успео.
  Али СЌеди®ене Државе су такође биле топле и приЌате ске... Трамп ниЌе дошао на власт. А ту Ќе била и Хилари Клинтон. Изабрана Ќе за други мандат. У СЌеди®еним Државама, коронавирус се ниЌе тако снажно развио под женом председницом као под Доналдом Трампом.
  Генерално, Америка Ќе била у невиђеном успону. Многи су рекли: више силе патронизираЌу жене. А у ствари, како сре·а може да лиши слабиЌи пол, тачниЌе лепши пол. А вирус корона под женом председницом поштедео Ќе СЌеди®ене Државе.
  Зенон Поз®ак Ќе спровео неке реформе у БелорусиЌи. Приватизовао Ќе имовину, сма®ио порезе, развио приватни бизнис. А обновио Ќе и полициЌу, и рехабилитовао све фашистичке слуге. Пре свега Островског. И наравно централно ве·е, подигнуто до заставе.
  Хитлер Ќе почео да се обЌав уЌе и хвали. И руши совЌетске споменике. Ук учуЌу·и Ле®ина. А уместо ®их улице су почеле да се зову по полицаЌцима. И наравно да Ќе било кул.
  Односи са УкраЌином су наЌтоплиЌи. У Минску Ќе улица добила име Степана Бандере. И Ќош Ќедна улица названа по Џохару ДудаЌеву. Сним ени су филмови о белоруским националистима. А руски Ќезик Ќе ограничен. Али потпуне забране нема. Дакле, у РусиЌи постоЌи прозападни режим, а он Ќе у ЕвропскоЌ униЌи и НАТО-у.
  Европска униЌа се проширила и постала ЕвроазиЌска униЌа. Живот у БелорусиЌи ниЌе био лош у материЌалном смислу. Било Ќе и доста слободе. То ме Ќе много подсетило на Европу. Систем Ќе формално вишестраначки, али доминира Белоруски народни фронт.
  У БелорусиЌи постоЌи и Комунистичка партиЌа, али она Ќе формална и ¤епна опозициЌа.
  Односи са РусиЌом су ма®е-више поднош иви. Па чак и приЌате ство са По ацима.
  Уместо руб е, ту Ќе талир, коЌи Ќе приближно Ќеднак евру. ИнфлациЌа Ќе скоро нула.
  Људи су генерално ма®е-више задово ни Поз®аком. Плата преко хи аду долара. Незапосленост Ќе мала, цене практично не расту. Руски Ќезик се такође налази. Чак су ту и тамо отварали руске школе.
  Алкохол Ќе Ќефтин и продаЌе се даноно·но на свакоЌ тезги. Као и порнографиЌа доступна. ПостоЌи потпуна слобода на Интернету.
  А коме Ќош треба Ле®ин? Уместо тога, бивши полицаЌци су били веома це®ени. И Зенон Позниак Ќе поносан на то.
  Грб БелорусиЌе Потера, а застава Ќе бело-црвено-бела. Све у свему, добро Ќе.
  Изградили су десетак нуклеарних електрана и продаЌу струЌу Европи. Истовремено, БелорусиЌа Ќе изградила много путева и аутопутева.
  Граде се и храмови, посебно многи католички. Да, католици у БелорусиЌи су веома це®ени.
  Чак Ќе и наЌве·а католичка црква на свету подигнута у Минску. И Зенон Позниак Ќе био веома поносан на то. А црква Ќе заиста била веома лепа са златним куполама, по преда®у Православ а. Папа и московски патриЌарх одржали су неколико сусрета и сЌединили се у приЌате ству у Христу.
  Заним иво, Садам Хусеин ниЌе свргнут, ве· Ќе пао под Америку, поставши ®ен послушни вазал. И наравно, било Ќе то велико изненађе®е. Било Ќе Ќасно ко Ќе Ќак, таЌ влада.
  Кина Ќе донекле успорила своЌ развоЌ. А и у ®оЌ Ќе народ забринут, хо·е демократске промене.
  Свет, наравно, и да е има проблема. Али некако лакше и мирниЌе. Зенон Поз®ак, коЌи ниЌе изабран за седми мандат, обе·ао Ќе да ·е на краЌу ®ега оти·и и уступити место младима. Можда чак и жена. И то су сви позитивно примили.
  И министар спо них послова РусиЌе ве· четврт века Владимир Жириновски. Ко много воли, бар на речима Америку,  удска права и западне вредности.
  
  ДИВНИ СВЕТ ЦАР РУСИєЕ
  Адмирал Макаров ниЌе умро... Пут боЌног брода Петропавловск само се мало померио, а легендарни морнарички командант Ќе остао жив. И брод ниЌе оште·ен.
  Само неколико метара брод Ќе прошао лево, и само таква ситница одЌедном Ќе променила судбину империЌе и целе планете Зем е.
  Адмирал Макаров Ќе наставио да интензивно обучава руску ескадрилу и користи иновативне технике. Стрелишта су прошла, оште·ени бродови су вра·ени.
  Овде Ќе адмиралу понуђена заним ива замка. Пошто Ќе ескадрила Тогоа све време пролазила истом трасом, било би могу·е расути мине на свом путу. У стварноЌ историЌи, Ќедан разарач Ќе расуо снопове мина, а два боЌна брода су потонула. А онда Ќе десетак разарача распршило мине. И као резултат тога, десетак Ќапанских бродова Ќе дигнуто у ваздух.
  Настала Ќе паника, а руска ескадрила Ќе напала самураЌе, коЌи су у паници неселективно пуцали. И као резултат тога, потопила Ќе Ќош десетак бродова. И сам адмирал Того Ќе био зароб ен. Поткопана Ќе мо· єапана на мору. Али ту се ниЌе завршило.
  Адмирал Макаров Ќе наставио да гони самураЌе све док ниЌе потопио све ®ихове бродове. А єапан Ќе био беспомо·ан. Њене трупе у КореЌи су поражене и капитулиране.
  Али самураЌи нису желели мир. И царска воЌска се искрцала у метрополу. И невероватно чудо. Испоставило се да Куропаткин уопште ниЌе осред®и, ве· способан командант. Победио єапанце и заробио Микадо. Као резултат тога, РусиЌа Ќе у потпуности заузела зем у излазе·ег сунца. А онда Ќе одржан референдум и єапан Ќе постао руска провинциЌа. И НиколаЌ ИИ Ќе своЌоЌ титули додао - Ќапански микадо.
  МонголиЌа, Ман¤уриЌа, КореЌа постале су руске провинциЌе. Кра евска воЌска Ќе значаЌно порасла.
  РусиЌа Ќе избегла рецесиЌу повезану са револуциЌом. И ®ена привреда Ќе била развиЌениЌа, а воЌска броЌна. НиЌе било нереда, ниЌе било глупе, бескорисне Државне Думе. Царска РусиЌа Ќе имала своЌе тенкове, чак и ако су били лаки, али окретни. И мо·ниЌе топове, и више баЌонета, саб а, митра еза. Руска иновациЌа се показала као добро оружЌе: колица.
  Тенкови су пре рата успели да уђу у сериЌу, и утицали су на ток рата. Адмирал Макаров Ќе Ќош био жив и здрав. И командовао Ќе руском флотом коЌа Ќе разбила Немце на мору.
  Рат Ќе почео 1914. године и од самог почетка Ќе ишао успешно за царску РусиЌу. БроЌчано надмо·ниЌе, руске Ќединице са лаким тенковима "Луна"-2 разбили су Немце. И наставило се без прекида. Куропаткин Ќе победио Немачку, Брусилов Аустроугарску. А рат Ќе завршен до децембра осваЌа®ем Берлина.
  Турска, коЌа Ќе такође успела да уђе у рат, поражена Ќе. И царска РусиЌа Ќе самоуверено победила.
  Први светски рат Ќе био победоносни и прави триЌумф. Царска РусиЌа Ќе добила велике териториЌе. Клаипеда, ГалициЌа, Позна®, област Краков. Као и кра евине Чешке, Словачке, Мађарске. РумуниЌа Ќе проширила своЌу териториЌу, али Ќе постала руски вазал. єугославиЌа Ќе постала и вазал РусиЌе.
  Турска Ќе била поде ена и нестала са политичке карте света. Мала АзиЌа, север и центар Ирака, север СириЌе и Палестина постали су руски. Али главна ствар се вратила у Цариград и теснаце.
  Како се царско царство проширило?
  Али то ниЌе све. РусиЌа и БританиЌа су такође поделиле СаудиЌску АрабиЌу. Затим су Иран - центар и север припали РусиЌи. А онда Авганистан.
  И то Ќе довело до поделе териториЌа.
  Руска привреда под царем НиколаЌем ИИ се брзо развиЌала. Па чак ни Велика депресиЌа 1929. ниЌе дотакла империЌу Романових. А 1932. године НиколаЌ ИИ Ќе, искористивши чи®еницу да су СЌеди®ене Државе у великоЌ мери економски ослаб ене, захтевао повратак А аске. Америка Ќе одбила. А 1. Ќануара 1933. године почео Ќе рат између РусиЌе и СЌеди®ених Држава.
  Канада Ќе стала на страну Америке. Пацифичком флотом Ќе командовао достоЌан ученик адмирала Макарова Колчака. КоЌи се покрио славом.
  Руски тенкови су били наЌбо и на свету, авиони наЌЌачи. А флота Ќе наЌсавршениЌа. И плус такође хеликоптери, коЌи су у то време били само у РусиЌи.
  Све Ќе било код кра а. А Америка Ќе искрено слаба. Она има мало резервоара и они су застарели. АвиЌациЌа Ќе слаба и застарела. А само Ќе морнарица ма®е-више броЌна. А рат Ќе ишао од самог почетка у Ќедну капиЌу. Штавише, у РусиЌи су изградили пругу до саме Чукотке. И снабдева®е се много побо шало.
  Снажни наследници Брусилова и Куропаткина били су Де®икин, Корнилов, Врангел, Краснов и Калеидин. Показали су се као Ќаки лидери.
  А руски тенкови су били без премца и тако поплав ени. Американци су имали мало тенкова, а и они су били застарели и слаби. АвиЌациЌа Ќе такође застарела и слаба. А само морнарица Ќе прилично броЌна. Али, наравно, и квалитет и искуство, и обука особ а су инфериорни од совЌетских.
  Да, и Колчак Ќе изванредан поморски командант. И морам ре·и да Ќе веома кул.
  Хеликоптери Сикорског су такође изузетно мо·ни и деструктивни. И остав а утисак.
  САД нису дуго траЌале. Нешто више од пола године. Руска воЌска Ќе веома Ќака и броЌна. Између осталог, под контролом царске империЌе Ќе ве· велики део Кине. И то Ќе дало веома велику величину воЌске. И она Ќе надмашила квантитет и квалитет.
  СЌеди®ене Државе су постале провинциЌа РусиЌе, попут Канаде. И Руска империЌа Ќе постала много Ќача.
  А ®ен економски потенциЌал Ќе постао огроман и први у свету. Ево снаге.
  Истина, постоЌала Ќе и нацистичка Немачка. 1937. Хитлер Ќе анектирао АустриЌу. И ®егово царство склопило Ќе савез са ИталиЌом и БританиЌом. Иако Ќе било несугласица са Француском. НиколаЌ ИИ Ќе био склон германофилству. Али Хитлера су задиркивали на истоку... Али сам Фирер се плашио мо·ног СССР-а. И предложио Ќе да се поделе колониЌе Француске, БелгиЌе, БританиЌе и ХоландиЌе. Мусолини Ќе такође изразио спремност да буде заЌедно са РусиЌом. И као резултат тога, формирана Ќе коалициЌа централних држава.
  И тако Ќе 1. септембра 1939. Немачка напала Француску, БелгиЌу и ХоландиЌу, а са ®има и БританиЌу. А царска РусиЌа Ќе напала колониЌе у АзиЌи и да е до Африке. Мусолини Ќе ушао у рат касниЌе, после мало чека®а. Царска РусиЌа Ќе успешно напредовала, заузевши колониЌе Британаца у АзиЌи и Пацифику, као и Француза. У прва два месеца зароб ени су ИндиЌа, Ќужни Иран и скоро цела Индо-Кина, као и ве·ина поседа Британаца и Француза на Блиском истоку. Кра евска воЌска Ќе ушла у Египат.
  Немци су на свом фронту окупирали ве·и део БелгиЌе, део ХоландиЌе, делимично углав ени у Француску. Али нису постигли велики успех. Немачка Ќош ниЌе била добро припрем ена за рат. НеприЌате  Ќе надмашио трупе, а посебно  удство и арти ериЌу. А савезници су имали Ќош више кадровских дивизиЌа.
  Штавише, диван план коЌи Ќе у стварноЌ историЌи спроведен 1940. године ниЌе развиЌен. А Немци су напредовали на старински начин и ма®е успешно.
  Месец дана касниЌе, руске трупе су заузеле све у АзиЌи и Пацифику и искрцале се у АустралиЌи. На Ќугу су заузели Блиски исток. А такође и Египат, нападаЌу·и ЕтиопиЌу, Судан, ЛибиЌу и тако да е.
  Немци су напредовали, мало заглибили у биткама са Французима. Истина, заузели су Брисел.
  Хитлер се обратио за помо· цару НиколаЌу ИИ. Он се сложио. Али прво су Руси извршили заузима®е Африке. Овде Ќе главни проблем терен, потегнутост комуникациЌа, недостатак путева. И ово Ќе сметало више него мале савезничке трупе.
  Руси су за три месеца заузели целу Африку и коначно су успели да успоставе хегемониЌу.
  А онда су ве· у марту 1940. руско-немачке трупе кренуле у офанзиву на Париз. У року од месец и по дана, Француска Ќе нападнута.
  А августа 1940. уследило Ќе искрцава®е у БританиЌу... Лондон Ќе пао, за две неде е су зароб ени Енглеска и Велс.
  Рат Ќе завршен окупациЌом свих савезничких колониЌа и доминиона и БританиЌе. Подела света Ќе прошла. РусиЌа Ќе добила скоро све савезничке колониЌе. Немачка Ќе повратила изгуб ено у Првом светском рату, и границе на западу 1914, као и НамибиЌу. ИталиЌа Ќе добила ЕтиопиЌу и Тунис. БелгиЌа и ХоландиЌа и Луксембург били су ук учени у Тре·и РаЌх са извесном аутономиЌом. Француска и БританиЌа су изгубиле све своЌе колониЌе и признале руску заштиту над собом. Тако Ќе рат завршио.
  У Ќануару 1941. НиколаЌ ИИ, након што се опоравио у слави више од четрдесет и шест година, умире, ушавши у историЌу као наЌве·и руски монарх свих времена и народа. Наследио га Ќе син Петар АлексеЌевич, или Петар Четврти, са девет година. Под ®им Ќе, наравно, успостав ено регентство.
  РусиЌа Ќе постала светски хегемон, а ®ена воЌска Ќе неброЌена. Ве· 1943. године први руски космонаут Ќе полетео у свемир.
  А 1949. године Руси су полетели на Месец... Али ово Ќе само почетак свемирског гонга. Све би било у реду, али...
  Хитлер ниЌе могао да одоли и 20. априла 1953. напао Ќе РусиЌу, отпочевши рат. МусолиниЌев син, као и Франко и Салазар, говорили су на ®еговоЌ страни. И прешли су у царску РусиЌу.
  Сада унук НиколаЌа ИИ има прилику да се докаже и заради светску славу.
  Немци су, наравно, само у почетку успели да се углаве. А онда су руске трупе, повлаче·и додатне снаге, кренуле у контранапад. Дошло Ќе до прилично успешне офанзиве и ИталиЌе. Мусолини млађи се брзо срушио. У Африци су ИталиЌани такође брзо потучени. У прва два месеца царска воЌска Ќе победила ИталиЌу и заузела све неприЌате ске колониЌе у Африци. И бацио Немце на Одру.
  Затим поново офанзива и у августу Ќе заузет Берлин. А онда офанзива и почетком новембра 1953. године Тре·и раЌх Ќе био потпуно окупиран. Хитлер Ќе успео да побегне у Аргентину. Али су га прогониле руске трупе. А 1954. године освоЌена Ќе цела Латинска Америка. Хитлер Ќе пронађен у фебруару 1955. Било Ќе суђе®е ... И 20. априла 1956. Фирер Ќе обешен.
  Тако Ќе завршена ова несре·на кариЌера тиранина. Петар Четврти Ќе одлучио да уЌедини и ук учи све зем е у Руско царство, уЌеди®уЌу·и човечанство. И многима се то допало.
  И тако се 1970. године уобличило Ќединствено царство Ќединственог типа. єедна велика зем а РусиЌа.
  И постоЌи процес развоЌа Сунчевог система и свемира. И све постаЌе мирниЌе и предвид ивиЌе.
  А сада, 1975. године, руски космонаути су ве· на Плутону. И све планете Сунчевог система су освоЌене.
  А онда летови у свемир и до звезда. И ови летови су веома импресивни.
  2000. године почела Ќе прва међузвездана експедициЌа. И десет година касниЌе одлетели су на прву планету СириЌус.
  А 2022. године, брзина светлости Ќе први пут премашена на звезданом броду. И то Ќе супер.
  До 2500. године човечанство Ќе населило галаксиЌу.
  До 3000. године  уди су стигли до ивице универзума.
  До 4000. године, поЌединачне реке времена су отворене и дат им Ќе к уч за бесмртност и васкрсе®е мртвих.
  До 5000. године научили су да ствараЌу универзуме и потчинили све основне законе физике.
  До 10.000 године  уди су васкрсли све мртве, и потпуно овладали таЌнама универзума и постали готово свемо·ни, ствараЌу·и универзуме. Међу васкрслима Ќе био и Адолф Хитлер. Послат Ќе у затвор на преваспитава®е.
  До 20.000 године,  уди демиЌурзи доминираЌу хипермегаверзом. Они су хипер-свемо·ни и апсолутно сре·ни. Сви  уди не само да су васкрсли из мртвих, него никада нису умрли. Постигнут апсолутну бесмртност. Све же е су испу®ене. И уопште - све Ќе тако дивно да су могу·ности за све  уде готово неограничене!
  
  ХИТЛЕРОВ САН ОПЕТ МЕЊА ИСТОРИєУ ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ
  Америчке трупе су истеране из Хондураса краЌем фебруара и почетком марта. Борбе су се преселиле на Ќуг Мексика. Чувене четири девоЌке промениле су тенк у наЌновиЌу модификациЌу Е-50. Аутомобил Ќе заиста ултра модеран, управ а се ¤оЌстицима, релативно лаган од 65 тона са мотором од 1550 ко®ских снага.
  Пред®и оклоп Ќе 250 мм, бочни оклоп Ќе 170 мм, па чак и при значаЌном нагибу. Али због овога су девоЌке у резервоару мало скучене. Овде ниЌе толико удобно колико у "тигру" -2, па Ќе аутомобил згуснут а посебно распоред. Али сада амерички тенкови не могу да пробиЌу тенк, чак ни када се бочно пуца из непосредне близине. Таква заштита Ќе у ста®у да издржи хитац ИС-2.
  ДевоЌке су сре·не и ауто иде прилично брзо. Герда, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика, каже:
  - Ово Ќе машина! Заиста ремек-дело!
  Шарлот одговара:
  - Бокови су веома нагнути, а отвор узак, врха скоро да и нема. Не можете пробити такву машину, али ниЌе удобно!
  Герда Ќе одушев ено приметила:
  - Али ефикасно! И потпуно непробоЌна!
  Магда Ќе са осмехом одговорила:
  - Као што видимо, Бог патронизира Немачку!
  Кристина се закикота и одговори:
  - Сами осваЌамо победе! И ово Ќе суштина наше стратегиЌе!
  Герда Ќе одушев ено приметила:
  - Тенк "лав" нам се донедавно чинио граница савршенства. А сада Ќе аутомобил лакши за двадесет пет тона, надмашуЌе "лава" и по наоружа®у и оклопу, а посебно по возним перформансама. Тако да нас Америка не може сломити!
  Шарлот се насмеЌала и рекла:
  - НемоЌ га сломити! Све ·емо их разбити!
  Овде се у очима Магде поЌавио "Шерман". ДевоЌка Ќе послала проЌектил право на мету. Покварио ауто.
  Ипак, мора се признати да Американци у тенкоград®и приметно заостаЌу. "Шерман" се очигледно не вуче у битке, а "Першинг" Ќе тек нешто бо и. Штавише, Персхингови су се поЌавили у сериЌи тек почетком четрдесет пете године, а по своЌим параметрима су слични раном моделу Пантхер. Е-50 удара Американце на уда ености ве·оЌ од пет километара.
  ДевоЌке су веома поносне на такву супериорност свог оружЌа. И звижде песме.
  Магда поново пуца, пробиЌа, овог пута зашти·еног Шермана, и цврку·е:
  - Распршио лопту и одЌурио у галопу!
  Чак ни екрани "Шерман" нису помогли. Немачки тенк се вози сам. Гусеницама слама пешадиЌе. ДевоЌке звижде песме на хармоници. Прска®е крви испод ва ака. Тенк се кре·е дово но брзо, а гусенице су му напредниЌе и проходниЌе, док су релативно лагане.
  ДевоЌке звижде... Герда приме·уЌе:
  - Мексико Ќе послед®а зем а на путу ка САД. Ве· смо узели толико различитих престоница. И толике зем е освоЌене! Почели смо прво осваЌа®е из АустриЌе и сада се селимо у Мексико Сити! Наша воЌна чета Ќе славна чета!
  Кристина Ќе логично одговорила:
  - Пре свега, организационо смо надмо·ниЌи од противника. Мала држава Ќе Немачка. Немци су наЌдисциплинованиЌи и наЌорганизованиЌи народ на свету. Плус тоталитарни националсоциЌалистички режим. Што нам Ќе такође додало снагу и организациЌу. - ДевоЌка Ќе босом ногом претрчала по бочном оклопу трупа од легуре и наставила. - Затим бри антни таленти наших генерала и, пре свега, Хитлера. Ломили смо противнике део по део. А онда су добили наЌбо у технологиЌу на свету. Дакле, сада Ќе пред нама триЌумф! И Тре·и РаЌх отвара своЌа крила над светом!
  Шарлот Ќе рационално приметила:
  - НаЌгора Ќе била зима четрдесет друге. Поражени смо у Африци и код Москве. Напустили су Тихвин и Ростов на Дону. Чак су и Харков заузели СовЌети. И САД су ушле у рат против нас. Тада се чинило: да се вага ниЌе за у ала у нашу корист и да се пред нама назире понор. Али проле·е нам Ќе донело нове победе. И од тада нам све иде у прилог!
  Магда Ќе пуцала. Оборио амерички пишто  и цвркутао:
  - Али ипак, без интервенциЌе виших сила, наша воЌска не би могла да постигне такав успех! Поразити супериорне неприЌате е! Ово Ќе рука БожиЌа!
  
  Герда се насмеЌа и одговори:
  - Слажем се да Ќе БожиЌи! Али не и Бог: Аврам, Исак и єаков! И очигледно ариЌевски, Ќедан и свемогу·и Бог! ОнаЌ коЌи Ќе створио свемир и изабрао Немце за своЌ народ!
  Шарлот климну главом и потврди:
  - Наравно! Бог Исаков ниЌе наш Бог! А да су єевреЌи заиста народ БожиЌи, ми не бисмо победили! А ако Ќесте, онда Ќе ваша БиблиЌа Магда лаж! И време Ќе да напустите хриш·анство у корист ариЌевског монотеизма!
  Шарлотине речи су звучале као па ба из митра еза.
  Кристина Ќе додала:
  - И личи на издаЌу, бити хриш·анин. Уосталом, испада да сте за пацифизам - ударе те по десном образу, окрените леви!
  Герда Ќе сматрала за сходно да дода:
  -А ти мислиш да Ќе спас од єевреЌа! А ово Ќе генерално - слично издаЌи!
  Магда Ќе стид иво приговорила:
  - єа не мислим тако! МоЌе миш е®е да Ќе Бог Ќедан! И не ЌевреЌски, а не ариЌевски!
  Шарлот Ќе узвратила.
  -Како ниЌе ариЌевски! Само ариЌевски и ништа ма®е!
  Герда Ќе помир иво додала:
  А такође и технологиЌа! Где смо почели? У септембру 1939. имали су само шест тенковских дивизиЌа. И скоро сви резервоари су лаки, ма®е од двадесет тона. Сада ни сам не знам колико имамо дивизиЌа, али Ќашемо на наЌбо ем тенку на свету. Наше возило Ќе без премца у погледу наоружа®а, оклопа, возних перформанси, а притом ниЌе нечувено по тежини.
  Се·ам се тестова првог "Тигра", тада на Хитлеров рођендан 20. априла 1042. године.
  ДевоЌка застаде и, удахнувши, настави.
  - Тада Ќе "Тигар" ве· био наЌбо и тенк на свету. Али ®егове возне перформансе се не могу сматрати задово аваЌу·им. Али с друге стране, пишто  Ќе дао добру борбу, а оклоп Ќе био сасвим прикладан за таЌ тренутак. И сам тенк се добро окренуо, што Ќе компензовало малу брзину ротациЌе куполе!
  А у четрдесетоЌ години били смо инфериорни у односу на Француску и БританиЌу као тенкови и ®ихова броЌност. Али победили су! Четрдесет прве године СССР Ќе имао бо е тенкове Т-34 и КВ од наших, и неколико пута више возила! Али ипак смо победили! А морал Ќе технологиЌа и разум! А дух Ќе важан!
  Кристина Ќе приметила, тр аЌу·и голу пету о педалу:
  - Ако смо победили са наЌгорим тенковима, онда ·емо победити сада! Наравно, у почетку нас Ќе било ма®е него неприЌате а. Сад смо скупили хорду! Шта нас може спречити да победимо?
  Герда Ќе са осмехом одговорила:
  - Мислим да су главне тешко·е иза нас! Сада чак имамо и броЌеве
  Прекомерна тежина. Не мислим да ·е компаниЌа против САД наи·и на проблеме.
  Шарлот Ќе логично приметила:
  - Не веруЌем да Америка има нешто против нас! Њен Шерман Ќе само топовско месо, а ®ен Першинг Ќе само незнатно бо и. Док против нашег тенка, они немаЌу оружЌе!
  Герда Ќе сматрала за сходно да дода:
  - А у млазним авионима немаЌу чиме да покриваЌу наше соколове. Штавише, имаЌу·и толико робова, а ми по броЌу нисмо инфериорни од єенкиЌа!
  Кристина се сложила са овим:
  - Имамо опрему - цела Европа и део СССР-а. А радници - пола света! Наше фабрике смо превели на тросменски режим рада, а градимо нове фабрике! Американци не·е мо·и да нам даЌу асиметричан одговор, због броЌа. НемаЌу тривиЌално толико руку!
  Шарлот се закикота и помери колено у столицу, зарежа:
  Не·е бити симетричне! - ДевоЌка Ќе опалила на "Гранту" и додала. - А ако опрема почне да се производи, онда само за прикуп а®е борбених резултата код нас!
  Магда стид иво примети:
  - Али када живот... То Ќест, живот учи да се ниЌе потребно опустити у одлучуЌу·ем тренутку!
  Герда се сложила са овим и, окре·у·и полугу голим прстима, промрм а:
  "И остаЌемо на опрезу до краЌа!"
  Шарлот Ќе увукла своЌе ре ефне трбуш®аке и подсетила:
  - Прешли смо дуг пут... Од скромног Т-1 до ¤иновског Е-200. А ово су, наравно, прекретнице хероЌске кампа®е! На исти начин, наш тенк никада не·е и·и у метал!
  Коначно, девоЌке су наишле на десетак америчких тенкова. Осам Шермана, два Гранта и два Персхинга. Послед®и аутомобил Ќе имао нижу силуету и ниЌе тако приметан. Лакше Ќе у·и у висок резервоар. ДевоЌке су се сме®ивале у гађа®у. Сви су оштри и имаЌу одличан одзив. Прека ени и обучени. Прошао Ќе значаЌан део Другог светског рата и посетио различите зем е света. Оне су заиста врхунске девоЌке.
  А Шермани су први експлодирали. А растоЌа®е Ќе више од пет километара. Американци и да е не могу да добиЌу своЌ ауто.
  ПуцаЌу·и, Герда Ќе приметила:
  - Имамо наЌбо и пишто ! ПробиЌа све са уда ености праве битке и прилично велике количине граната. Овде ·е 128 мм бити горе.
  Магда се сложила са овим. Након што Ќе испалила и разбила Схерман, девоЌка Ќе рекла:
  - Залиха чаура за оваЌ калибар Ќе ма®а. Али у принципу, оружЌе од 88 мм у принципу ниЌе лоше!
  Шарлот Ќе испалила и убацила се:
  - Гледам шта!
  Герда Ќе грубо залаЌала:
  - А оваЌ "Шерман" и "пантер" ·е узети. Мислим да би топ од 75 мм са дугачким трупом могао да их иста®и!
  Кристина Ќе опалила босом ногом и зарежала:
  - Да, и понуда граната би била ве·а!
  Пуцала Ќе и Магда, притискаЌу·и ¤оЌстик голим прстима. Послед®и магарац "Шерман". Следе·и ударац Ќе пренет на Грандове. ОваЌ тенк Ќе ве· толико застарео, и Ќош горе оклоп ен од Шермана. Међутим, Америка Ќе у почетку имала много горе тенкове од Немачке. У четрдесетоЌ години СЌеди®ене Државе су имале само 502 тенка, а и тада су многи били застарели. Али ве· у четрдесет првоЌ години Американци су произвели више од три хи аде тенкова. А ту Ќе био и Шерман. Шта се може ре·и о овом аутомобилу? Што се тиче фронталног оклопа, чак Ќе мало надмашио Т-34-76, а био Ќе мало инфериоран у разорноЌ снази пишто а. Да, и у возним перформансама. Али с друге стране, оптика и вид ивост су много бо и од совЌетских.
  Тада се ве· у четрдесет четвртоЌ години поЌавио Шерман М 4. Тенк Ќе по оклопу и наоружа®у упоредив са Т-34-85 и нешто инфериорниЌи од обичног Пантера и прилично значаЌно Пантер-2. єош касниЌе се поЌавио "шерман" свитац, са пушком од 17 фунти дуже цеви. ОваЌ тенк Ќе био супериорниЌи од совЌетског Т-34-85 у наоружа®у, али ниЌе био много масиван.
  ПостоЌала Ќе и заштитна модификациЌа Шермана са лошиЌим возним карактеристикама, тежа, али са оклопом од 152 мм. Али и не наЌмасовниЌи. Немци су до сада наилазили само на стандардне М4.
  Али сада су "Грандови" готови, а сада и релативно нови тенк Персхинг.
  Герда Ќе предложила:
  - ХаЌдемо мало ближе. Ово чудовиште можда има деб и оклоп!
  Шарлот Ќе презриво направила гримасу.
  - Не брини! Има само 102 милиметра. Ауто Ќе тежак четрдесет и две тоне, али Ќе Схерман остао Ќак!
  Герда се закикота и предложи:
  - Онда хаЌде да пуцамо!
  Магда испружи своЌу исклесану, босу ногу. Колико различитог оштрог, оштрог каме®а, врелог песка пусти®а, тр®а ¤унгле, снега РусиЌе познало Ќе ®ене голе, еластичне, грациозне табане. Притиснула Ќе дуге, глатке прсте са седефастим ноктима на дугме ¤оЌстика.
  И испалио оклопни проЌектил са ураниЌумским Ќезгром. И са осмехом Ќе цвркутала:
  - Нека вам буде светлост!
  Топ од 105 мм има огромно разорно деЌство. А "Першинг" Ќе изгубио половину куле.
  Герда Ќе затресла високим, чврстим грудима и приметила:
  - АваЌ, "Тигар" ово ниЌе могао! НедостаЌала му Ќе снага ударца! Али ипак, бо и Ќе од Схермана.
  Магда Ќе скептично приметила:
  - Гледам шта. Ако се на "Фирефли" окаче екрани, онда не·е бити ништа гори од "Тигра", Ќош бо е зашти·ен у чело!
  Герда  утито одмахну главом. Пуцао у тенк. И завршаваЌу·и послед®и "Персхинг" додао Ќе:
  - Наш "Тигар" Ќе ипак скуп и, све ове запад®ачке егзотике, и руске изопачености. ВеруЌем у нашу победу, чак и са тенковима Т-4, нека буде!
  Дванаест кола, девоЌке су кликтале као семенке. На ®их ниЌе ни пуцано. Болно велика уда еност за америчке пушке.
  ДевоЌке иду и смеЌу се. Браво за ®их.
  Шарлот поново покре·е познати харди-гурди:
  - Не, Магда! Требало би се Ќедном заувек одре·и хриш·анства. У супротном, би·ете потенциЌални издаЌник!
  Златокоса девоЌка Ќе узвратила:
  - Не! єа сам одан Тре·ем РаЌху, али не·у се одре·и ни Исуса Христа!
  Герда Ќе голим ђоном ударила своЌу лепу, миши·аву ногу по оклопу и приметила:
  "Али Христа се не сме поре·и! Само морамо признати да Ќе он по телу био Немац, а не єевреЌин, и све ·е бити у реду!
  Магда Ќе са осмехом одговорила:
  - Немачки... Али шта Ќе са сведоче®ем БиблиЌе?
  Герда Ќе оштро рекла:
  - Онда ти БиблиЌа! Ако постоЌи главни кафи·!
  Магда Ќе одмахнула главом.
  - Меин Каф ниЌе Божанско открове®е. И то дело Ќедне особе, чак и изванредне! ВеруЌем у оно што долази од Бога!
  Тада су сви ратници у хору викнули:
  - Наш Бог Ќе Адолф Хитлер!
  Магда Ќе храбро одговорила:
  - Али ниЌе Хитлер освоЌио и створио универзум!
  Герда Ќе  утито лупила своЌом округлом петом о оклоп и изЌавила:
  - И о томе ми више не расправ амо! Ко Ќе створио свемир, време ·е показати!
  Шарлот Ќе предложила:
  - ХаЌде да се девоЌке бо е запитамо - шта ·емо после рата?
  Кристина се нацерила и предложила:
  -Идемо на посао! Ово Ќе наЌбо е што можемо да урадимо!
  Герда климну главом у знак сагласности са своЌом снежнобелом главом:
  - Наравно, у послу! Или ·емо можда глумити у филмовима?
  Магда се насмешила и предложила:
  - И шта? Ово Ќе добар наставак кариЌере! Уосталом, филмови су одлични!
  Герда се нацерила, прешла руком преко преса за помо· и приметила:
  - А кога бисте играли? Анђео шта?
  Магда Ќе мртвим погледом рекла:
  - Што да не? Зато што имам прави изглед. Причао бих о Исусу Христу свим верницима! То би био спас!
  Герда Ќе негативно одмахнула главом и обЌаснила:
  - У новоЌ ариЌевскоЌ религиЌи не постоЌи спасе®е. У ствари, суштина команде АриЌевцу Ќе да служи РаЌху. А остало - послушаЌте АриЌеве! Дакле, ми не спасавамо себе, него владамо!
  Кристина Ќе девоЌка са бакром, али са примесом жуте косе, потврдила Ќе:
  - Да, ми владамо и осваЌамо! У овом свету, ми смо у трупама Тре·ег РаЌха. У томе ·емо имати своЌу воЌску. И осваЌа·емо друге универзуме. Све Ќе на овом свету релативно... Мислим да ·е бити и рата, и гозби, и има®а! КомбинациЌе ужива®а у свету и узбуд иве игре рата!
  Шарлот Ќе девоЌка бакреноцрвене косе, климнула Ќе у знак сагласности.
  - Наравно! єер заиста миран живот Ќе досадан... Толико смо навикли да се боримо да нам Ќе то постало хлеб!
  Герда Ќе исправила свог партнера:
  - ТачниЌе, чак и ваздух! Или вода помешана са слатким вином!
  Магда рече тужно:
  - Штета... Понекад ме обузе талас жа е®а. На краЌу краЌева, убиЌати друге Ќе лоше. Ми изазивамо бол и пат®у! Шта, деца без оца!
  Герда Ќе одмахнула главом, приметивши:
  Сви смо у опасности! Али утеши се! Човек Ќе Ќош увек смртан! А ако размислите, да ли Ќе заиста значаЌних тридесет или четрдесет година на скали вечности? И живот вечни!
  Магда одговори са уздахом:
  - Па, ако погледате филозофски, онда Ќе то тако... Али стварно, малоЌ деци ово ништа не олакшава!
  Шарлот Ќе забацила своЌу бакарноцрвену косу и сиктала:
  - Замислите да су под уди! Само животи®е и осе·а·ете се бо е!
  Магда, отресаЌу·и сузу са трепавица, одговори:
  - Али ипак и животи®а Ќе штета! Ох... у каквом свету живимо! Све Ќе Ќедноставно немилосрдно! И смрт влада!
  Шарлот Ќе проговорила снажно, компонуЌу·и док Ќе ишла:
  Пустите реке крви
  тече по зем и,
  Нека сте®у од бола -
  Ватре свуда!
  И нека зло умре
  Бесна лопта влада,
  Сви умирете
  Сатана вас Ќе позвао на одговорност!
  Нека прождире вихор
  Проток  удских тела...
  Планета пати
  Хаос влада!
  Герда Ќе прекинула свог партнера, покриваЌу·и своЌа гримизна уста голом ногом. Плавокоси терминатор Ќе узвикнуо:
  - Па, зашто тако песимистичан! Овде ·е се рат завршити и планета ·е цветати као башта. Мислим да их Ќе остало неколико. Америка Ќе Ќош шест месеци, па, наЌве·а година. Онда ·емо додати РусиЌу, а оста·е само єапан. Али ово Ќе за нас кратког века. НаЌвише, за три године ·е сви ратови престати... И  уди се више никада не·е убиЌати!
  Кристина Ќе обЌаснила:
  - У сваком случаЌу, у рату... Мислим да ·е до·и време, и то врло брзо, када ·е на свету остати само Ќедно царство. И тада, у сваком случаЌу, не·е бити ратова. И мислим да ·е, захва уЌу·и развоЌу по опривреде и идеалноЌ немачкоЌ организациЌи, за неколико година нестати и глад. Тада ·е се градити стамбени простор за све. - са одушев е®ем Ќе причала девоЌка бакрожуте косе и миши·аве, витке и савршено пропорционалне фигуре. "Тада ·е се развити медицина и болест ·е бити искоре®ена. Лете·емо у свемир, настани·емо се у различитим световима. ОсвоЌимо старост. Сви  уди ·е бити млади и лепи, као фантастични виле®аци. Или нас можда чекаЌу нови ратови у свемиру. Тако звездано са троруким ванзема цима. А ми ·емо се храбро борити за идеЌе фашизма широм васе ене!
  Шарлот Ќе са блиставим осмехом на уснама певала:
  - Бори·емо се за светло сутра... Да се  убимо!
  Магда Ќе ве· оптимистичниЌе изЌавила:
  - Али бо е Ќе овако! Не вечни ратови, ве· мирна креациЌа!
  У том тренутку аутомобил Ќе налетео на мину. Тенк се затресао. Ва ак Ќе пукнуо, а ауто Ќе мало успорио. Герда Ќе позвала тим за поправку преко радиЌа. Оште·е®е ниЌе лишило тенк возних перформанси, али Ќе донекле сма®ило ®егову брзину. Због тога се ва ак мора брзо заменити. Овде Ќе локациЌа суспензиЌе другачиЌа - погодниЌа за поправку од поређаног реда карактеристичног за "Тигрове" и "Пантере".
  Штавише, девоЌке су се радо загреЌале у ¤унгли. Зашто не пливати у реци. Резервоар, наравно, место Ќе вру·е, чак ни клима уређаЌ не може да се носи. єош увек постоЌи Ќуг Мексика - тропи, ау марту Ќе прилично вру·е. Али генерално време Ќе небеско.
  Река Ќе била у близини и девоЌке су зарониле у ®у. Не морате да бринете о крокодилима. Овде се води рат и сва жива би·а су одавно побегла. Вода Ќе топла и приЌатна за купа®е. ДевоЌке су пливале и, диве·и се обалама ¤унгле, Герда Ќе приметила:
  -Ипак, наш свет ниЌе лишен шарма! Вероватно би било добро да постанете бесмртни попут планинара, и да живите заЌедно са човечанством, посматраЌу·и ®егов развоЌ. И лети кроз свемир!
  Кристина Ќе климнула, рекавши озби но:
  - РаЌ без греха, краЌ®е досадан... НиЌе богатство у казину за изгубити, али Ќош бо е добити, а не ловити. Да, рат ствара зависност...
  Шарлот Ќе предложила:
  - Мислим да ·е ускоро измислити игрице коЌе могу да се приказуЌу на екрану - таква Ќе воЌска!
  Магда Ќе уз осмех приметила:
  - Требало би да уништиш све!
  Кристина Ќе узела и запевала:
  - ДеструкциЌа Ќе страст... Ма каква мо·!
  Герда Ќе, шиштаЌу·и и фрк·у·и, певала:
  - Хо·у да видим празнину испред себе! У ®ему ·у саградити своЌ замак, своЌ сан!
  Шарлот се закикота и предложи:
  - Не, свакако Ќе сЌаЌно борити се! Али Ќош бо е Ќе победити!
  Кристина Ќе узвикнула из свег гласа:
  - НемачкоЌ помаже сама десна рука неба. Наша ариЌевска вера, наш Ќединствени монотеизам! А оно што нас не убиЌе чини нас Ќачим!
  Герда Ќе попрскала воду и одговорила:
  - Да, постали смо Ќачи! Штета што смо управо наишли на противтенковску мину.
  Кристина Ќе замиш ено рекла:
  - А како заштитити гусенице?
  Герда Ќе слегнула своЌим миши·авим раменима.
  - Не знам...
  Шарлот Ќе рационално приметила:
  - Штитовима су зашти·ени од граната, а од мина... Осим ако су од деб их, да не пукну!
  Герда одмахну главом.
  - Тада ·е перформансе у вож®и пасти због пове·а®а тежине. То би натерало тенк да лети!
  Магда Ќе потврдила:
  - То Ќе то! Тако да резервоар лебди у ваздуху и не пада! И развиЌене брзине од пет стотина ми а на сат!
  Шарлот Ќе, прскаЌу·и, пренела информациЌе:
  - Чуо сам да наша флота има специЌалне бродове коЌи мало лете не додируЌу·и воду! И они развиЌаЌу брзину ловачког борца, и могу да носе трупе, као и да стекну доминациЌу на мору! Таква авиЌациЌа на мору учини·е нас непобедивим!
  Герда Ќе исправила свог партнера:
  - А ми смо ве· непобедиви! Ово ·е нас учинити - супер непобедивим!
  Шарлот се окренула на леђа, шутнула босим, исклесаним ногама у ваздух и загугутала:
  - Кад смо Ќединствени, непобедиви смо! Ми смо ариЌевске девоЌке, убице у нашим срцима!
  И лепотица Ќе заронила дуб е у воду. Отишао мало дуб е. Ошамарила Ќе другарице по голим штиклама и изронила. Покренула Ќе фонтану воде гугу·у·и:
  - Какво добро проле·е у тропима! Вода Ќе као парено млеко!
  Герда Ќе у шали певала:
  - Африка Ќе страшна да, да, да.... Африка Ќе опасна, да, да, да! Не идите девоЌке у Африку у шет®у!
  Лепотице су се смеЌале. Клизалиште Ќе ве· проме®ено - ремонтне екипе су у наЌбо ем ста®у. А девоЌке из свих краЌева скачу у резервоар. Силуета Е-50 Ќе прилично ниска, а сам аутомобил ниЌе превише приметан. Ратници су упалили гаснотурбински мотор и за неколико секунди убрзали.
  Шарлот, искусни танкер, приметила Ќе:
  - Ипак, гаснотурбински мотор Ќе много бо и од дизел. КомпактниЌи Ќе и брже убрзава резервоар. Наш ауто има невероватну управ ивост!
  Герда Ќе у шали певала:
  - Био Ќе немаран и наиван, девоЌке су имале голи млади изглед... Све Ќе около изгледало дивно - пре триста година!
  Кристина Ќе одушев ено приметила:
  - Не! Наш командант удари смислом за хумор... Иако се заиста чини да су од почетка рата прошли векови... - ДевоЌка Ќе прешла руком преко своЌих високих, еластичних груди и наставила. - Притом се понекад ухватиш да се осе·аш као да Ќе било Ќуче! Ма, ипак су животи  уди кратки и некако пролазе неприме·ено!
  Герда Ќе жестоко приметила:
  Али ми нисмо стари, зар не? Пуни смо снаге и енергиЌе! И наш пут од победе до
  Победа!
  Магда Ќе поређала митра ески тора®, срушила америчку ·елиЌу и гукала:
  - Да, веруЌем у нашу победу... Поготово сада, када имамо све адуте. Али да не став амо кола испред ко®а!
  Герда се са уздахом сети:
  - Алберте... НедостаЌе ми оваЌ дечко... Чудно Ќе за убити се у дериште, чак и високог, у грађу Аполона!
  Шарлот Ќе логично приметила:
  И мени се допао Алберт. Има неку посебну лепоту. И уопште, тинеЌ¤ери, када ®ихова физиономиЌа Ќош ниЌе прекривена брадом, а црте лица нису завршиле формира®е, одликуЌу се посебним шармом. И што Ќе наЌважниЌе, они Ќош нису толико меркантилни, воле вас, а не ваш новац!
  Кристина Ќе рационално приметила:
  - Све четири смо толико лепе да мушкарци пре свега воле наша тела. А колико имамо Ќе ве· наш приход!
  Герда Ќе логично рекла:
  - Лакше Ќе бити жена! Позови пса и он ·е скочити у кревет. Бар док си млад. Никада не·еш бити без мушкарца. Лако их Ќе приву·и. Али мушкарац, да би ставио жену у кревет, треба да покуша ....
  Шарлот Ќе саркастично одговорила:
  - Не ти ипак... Нисмо ми превише избир иви!
  Герда Ќе негативно одмахнула лепом главом.
  - Не на таЌ начин! Волим младе, згодне, облине мушкарце. И не идем ни са ким у кревет. По правилу бирам атлетски грађене. Неки са стомаком, чак и генерал ме не привлаче. И можемо да бирамо!
  Шарлот се закикота и примети:
  - Ево Ќедне проститутке на панелу, не морате да бирате. И трбушасти ·е служити, и ·елави, и стари ... Ово Ќе наравно минус ®ене професиЌе!
  Герда одговори озби но:
  - Можеш и·и у воЌничку Ќавну ку·у... Тада ·е ти сви клиЌенти бити млади и витки. И разноврсност и ма®е-више атрактивна ... На пример, никада не одбиЌам згодног мушкарца!
  Кристина се закикота и гугута:
  - Да... Разноликост се ук учуЌе! За секс су потребна различита Ќела и зачини. Ми смо младе жене и волимо младе... Желимо спортске партнере миши·авих тела. А неко мора да има посла са не баш згодним мушкарцима. Можете само да саосе·ате са овим женама!
  Шарлот Ќе певала са муком:
  - Лепота претвара човека у роба... А после смрти, веруЌ да не·у на·и мира, да·у душу ђаволу за но· са тобом!
  Магда Ќе пуцала на амерички самоход "Вештица" и цвркутала:
  - Грехота, какав Ќе наш пол ван брака... Бо е да оставимо пожудне мисли!
  Шарлот Ќе  утито одговорила:
  - А ти си Ќечао од оргазама ништа горе од нас... Дакле, не треба да узгаЌаш лицемерну медицинску сестру.
  Герда Ќе затресла високим, чврстим грудима и приметила:
  - АваЌ, "Тигар" ово ниЌе могао! НедостаЌала му Ќе снага ударца! Али ипак, бо и Ќе од Схермана.
  Магда Ќе скептично приметила:
  - Гледам шта. Ако се на "Фирефли" окаче екрани, онда не·е бити ништа гори од "Тигра", Ќош бо е зашти·ен у чело!
  Герда  утито одмахну главом. Пуцао у тенк. И завршаваЌу·и послед®и "Персхинг" додао Ќе:
  - Наш "Тигар" Ќе ипак скуп и, све ове запад®ачке егзотике, и руске изопачености. ВеруЌем у нашу победу, чак и са тенковима Т-4, нека буде!
  Дванаест кола, девоЌке су кликтале као семенке. На ®их ниЌе ни пуцано. Болно велика уда еност за америчке пушке.
  ДевоЌке иду и смеЌу се. Браво за ®их.
  Шарлот поново покре·е познати харди-гурди:
  - Не, Магда! Требало би се Ќедном заувек одре·и хриш·анства. У супротном, би·ете потенциЌални издаЌник!
  Златокоса девоЌка Ќе узвратила:
  - Не! єа сам одан Тре·ем РаЌху, али не·у се одре·и ни Исуса Христа!
  Герда Ќе голим ђоном ударила своЌу лепу, миши·аву ногу по оклопу и приметила:
  "Али Христа се не сме поре·и! Само морамо признати да Ќе он по телу био Немац, а не єевреЌин, и све ·е бити у реду!
  Магда Ќе са осмехом одговорила:
  - Немачки... Али шта Ќе са сведоче®ем БиблиЌе?
  Герда Ќе оштро рекла:
  - Онда ти БиблиЌа! Ако постоЌи главни кафи·!
  Магда Ќе одмахнула главом.
  - Меин Каф ниЌе Божанско открове®е. И то дело Ќедне особе, чак и изванредне! ВеруЌем у оно што долази од Бога!
  Тада су сви ратници у хору викнули:
  - Наш Бог Ќе Адолф Хитлер!
  Магда Ќе храбро одговорила:
  - Али ниЌе Хитлер освоЌио и створио универзум!
  Герда Ќе  утито лупила своЌом округлом петом о оклоп и изЌавила:
  - И о томе ми више не расправ амо! Ко Ќе створио свемир, време ·е показати!
  Шарлот Ќе предложила:
  - ХаЌде да се девоЌке бо е запитамо - шта ·емо после рата?
  Кристина се нацерила и предложила:
  -Идемо на посао! Ово Ќе наЌбо е што можемо да урадимо!
  Герда климну главом у знак сагласности са своЌом снежнобелом главом:
  - Наравно, у послу! Или ·емо можда глумити у филмовима?
  Магда се насмешила и предложила:
  - И шта? Ово Ќе добар наставак кариЌере! Уосталом, филмови су одлични!
  Герда се нацерила, прешла руком преко преса за помо· и приметила:
  - А кога бисте играли? Анђео шта?
  Магда Ќе мртвим погледом рекла:
  - Што да не? Зато што имам прави изглед. Причао бих о Исусу Христу свим верницима! То би био спас!
  Герда Ќе негативно одмахнула главом и обЌаснила:
  - У новоЌ ариЌевскоЌ религиЌи не постоЌи спасе®е. У ствари, суштина команде АриЌевцу Ќе да служи РаЌху. А остало - послушаЌте АриЌевце! Дакле, ми не спасавамо себе, него владамо!
  Кристина Ќе девоЌка са бакром, али са примесом жуте косе, потврдила Ќе:
  - Да, ми владамо и осваЌамо! У овом свету, ми смо у трупама Тре·ег РаЌха. У томе ·емо имати своЌу воЌску. И осваЌа·емо друге универзуме. Све Ќе на овом свету релативно... Мислим да ·е бити и рата, и гозби, и има®а! КомбинациЌе ужива®а у свету и узбуд иве игре рата!
  Шарлот Ќе девоЌка бакреноцрвене косе, климнула Ќе у знак сагласности.
  - Наравно! єер заиста миран живот Ќе досадан... Толико смо навикли да се боримо да нам Ќе то постало хлеб!
  Герда Ќе исправила свог партнера:
  - ТачниЌе, чак и ваздух! Или вода помешана са слатким вином!
  Магда рече тужно:
  - Штета... Понекад ме обузе талас жа е®а. На краЌу краЌева, убиЌати друге Ќе лоше. Ми изазивамо бол и пат®у! Шта, деца без оца!
  Герда Ќе одмахнула главом, приметивши:
  Сви смо у опасности! Али утеши се! Човек Ќе Ќош увек смртан! А ако размислите, да ли Ќе заиста значаЌних тридесет или четрдесет година на скали вечности? И живот вечни!
  Магда одговори са уздахом:
  - Па, ако погледате филозофски, онда Ќе то тако... Али стварно, малоЌ деци ово ништа не олакшава!
  Шарлот Ќе забацила своЌу бакарноцрвену косу и сиктала:
  - Замислите да су под уди! Само животи®е и осе·а·ете се бо е!
  Магда, отресаЌу·и сузу са трепавица, одговори:
  - Али ипак и животи®а Ќе штета! Ох... у каквом свету живимо! Све Ќе Ќедноставно немилосрдно! И смрт влада!
  Шарлот Ќе проговорила снажно, компонуЌу·и док Ќе ишла:
  Пустите реке крви
  тече по зем и,
  Нека сте®у од бола -
  Ватре свуда!
  И нека зло умре
  Бесна лопта влада,
  Сви умирете
  Сатана вас Ќе позвао на одговорност!
  Нека прождире вихор
  Проток  удских тела...
  Планета пати
  Хаос влада!
  Герда Ќе прекинула свог партнера, покриваЌу·и своЌа гримизна уста голом ногом. Плавокоси терминатор Ќе узвикнуо:
  - Па, зашто тако песимистичан! Овде ·е се рат завршити и планета ·е цветати као башта. Мислим да их Ќе остало неколико. Америка, ово Ќе Ќош шест месеци, па, наЌве·а година. Онда ·емо додати РусиЌу, а оста·е само єапан. Али ово Ќе за нас кратког века. НаЌвише, за три године ·е сви ратови престати... И  уди се више никада не·е убиЌати!
  Кристина Ќе обЌаснила:
  - У сваком случаЌу, у рату... Мислим да ·е до·и време, и то врло брзо, када ·е на свету остати само Ќедно царство. И тада, у сваком случаЌу, не·е бити ратова. И мислим да ·е, захва уЌу·и развоЌу по опривреде и идеалноЌ немачкоЌ организациЌи, за неколико година нестати и глад. Тада ·е се градити стамбени простор за све. - са одушев е®ем Ќе причала девоЌка бакрожуте косе и миши·аве, витке и савршено пропорционалне фигуре. "Тада ·е се развити медицина и болест ·е бити искоре®ена. Лете·емо у свемир, настани·емо се у различитим световима. ОсвоЌимо старост. Сви  уди ·е бити млади и лепи, као фантастични виле®аци. Или нас можда чекаЌу нови ратови у свемиру. Тако звездано са троруким ванзема цима. А ми ·емо се храбро борити за идеЌе фашизма широм васе ене!
  Шарлот Ќе са блиставим осмехом на уснама певала:
  - Бори·емо се за светло сутра... Да се  убимо!
  Магда Ќе ве· оптимистичниЌе изЌавила:
  - Али бо е Ќе овако! Не вечни ратови, ве· мирна креациЌа!
  У том тренутку аутомобил Ќе налетео на мину. Тенк се затресао. Ва ак Ќе пукнуо, а ауто Ќе мало успорио. Герда Ќе позвала тим за поправку преко радиЌа. Оште·е®е ниЌе лишило тенк возних перформанси, али Ќе донекле сма®ило ®егову брзину. Због тога се ва ак мора брзо заменити. Овде Ќе локациЌа суспензиЌе другачиЌа - погодниЌа за поправку од поређаног реда карактеристичног за "Тигрове" и "Пантере".
  Штавише, девоЌке су се радо загреЌале у ¤унгли. Зашто не пливати у реци. Резервоар, наравно, место Ќе вру·е, чак ни клима уређаЌ не може да се носи. єош увек постоЌи Ќуг Мексика - тропи, ау марту Ќе прилично вру·е. Али генерално време Ќе небеско.
  Река Ќе била у близини и девоЌке су зарониле у ®у. Не морате да бринете о крокодилима. Овде се води рат и сва жива би·а су одавно побегла. Вода Ќе топла и приЌатна за купа®е. ДевоЌке су пливале и, диве·и се обалама ¤унгле, Герда Ќе приметила:
  -Ипак, наш свет ниЌе лишен шарма! Вероватно би било добро да постанете бесмртни попут планинара, и да живите заЌедно са човечанством, посматраЌу·и ®егов развоЌ. И лети кроз свемир!
  Кристина Ќе климнула, рекавши озби но:
  - РаЌ без греха, краЌ®е досадан... НиЌе богатство у казину за изгубити, али Ќош бо е добити, а не ловити. Да, рат ствара зависност...
  Шарлот Ќе предложила:
  - Мислим да ·е ускоро измислити игрице коЌе могу да се приказуЌу на екрану - таква Ќе воЌска!
  Магда Ќе уз осмех приметила:
  - Требало би да уништиш све!
  Кристина Ќе узела и запевала:
  - ДеструкциЌа Ќе страст... Ма каква мо·!
  Герда Ќе, шиштаЌу·и и фрк·у·и, певала:
  - Хо·у да видим празнину испред себе! У ®ему ·у саградити своЌ замак, своЌ сан!
  Шарлот се закикота и предложи:
  - Не, свакако Ќе супер борити се! Али Ќош бо е Ќе победити!
  Кристина Ќе узвикнула из свег гласа:
  - НемачкоЌ помаже сама десна рука неба. Наша ариЌевска вера, наш Ќединствени монотеизам! А оно што нас не убиЌе чини нас Ќачим!
  Герда Ќе попрскала воду и одговорила:
  - Да, постали смо Ќачи! Штета што смо управо наишли на противтенковску мину.
  Кристина Ќе замиш ено рекла:
  - А како заштитити гусенице?
  Герда Ќе слегнула своЌим миши·авим раменима.
  - Не знам...
  Шарлот Ќе рационално приметила:
  - Штитовима су зашти·ени од граната, а од мина... Осим ако су деб и, да не пукну!
  Герда одмахну главом.
  - Тада ·е перформансе у вож®и пасти због пове·а®а тежине. То би натерало тенк да лети!
  Магда Ќе потврдила:
  - То Ќе то! Тако да резервоар лебди у ваздуху и не пада! И развиЌене брзине од пет стотина ми а на сат!
  Шарлот Ќе, прскаЌу·и, пренела информациЌе:
  - Чуо сам да наша флота има специЌалне бродове коЌи мало лете не додируЌу·и воду! И они развиЌаЌу брзину ловачког борца, и могу да носе трупе, као и да стекну доминациЌу на мору! Таква авиЌациЌа на мору учини·е нас непобедивим!
  Герда Ќе исправила свог партнера:
  - А ми смо ве· непобедиви! Ово ·е нас учинити - супер непобедивим!
  Шарлот се окренула на леђа, шутнула босим, исклесаним ногама у ваздух и загугутала:
  - Кад смо Ќединствени, непобедиви смо! Ми смо ариЌевске девоЌке, убице у нашим срцима!
  И лепотица Ќе заронила дуб е у воду. Отишао мало дуб е. Ошамарила Ќе другарице по голим штиклама и изронила. Покренула Ќе фонтану воде гугу·у·и:
  - Какво добро проле·е у тропима! Вода Ќе као парено млеко!
  Герда Ќе у шали певала:
  - Африка Ќе страшна да, да, да.... Африка Ќе опасна, да, да, да! Не идите девоЌке у Африку у шет®у!
  Лепотице су се смеЌале. Клизалиште Ќе ве· проме®ено - ремонтне екипе су у наЌбо ем ста®у. А девоЌке из свих краЌева скачу у резервоар. Силуета Е-50 Ќе прилично ниска, а сам аутомобил ниЌе превише приметан. Ратници су упалили гаснотурбински мотор и за неколико секунди убрзали.
  Шарлот, искусни танкер, приметила Ќе:
  - Ипак, гаснотурбински мотор Ќе много бо и од дизел. КомпактниЌи Ќе и брже убрзава резервоар. Наш ауто има невероватну управ ивост!
  Герда Ќе у шали певала:
  - Био Ќе немаран и наиван, девоЌке су имале голи млади изглед... Све Ќе около изгледало дивно - пре триста година!
  Кристина Ќе одушев ено приметила:
  - Не! Наш командант удара смислом за хумор... Иако се заиста чини да су прошли векови од почетка рата... - ДевоЌка Ќе прешла руком преко своЌих високих, еластичних груди и наставила. - Притом се понекад ухватиш да се осе·аш као да Ќе било Ќуче! Ма, ипак су животи  уди кратки и некако пролазе неприме·ено!
  Герда Ќе жестоко приметила:
  Али ми нисмо стари, зар не? Пуни смо снаге и енергиЌе! И наш пут од победе до
  Победа!
  Магда Ќе поређала митра ески тора®, срушила америчку ·елиЌу и гукала:
  - Да, веруЌем у нашу победу... Поготово сада, када имамо све адуте. Али да не став амо кола испред ко®а!
  Герда се са уздахом сети:
  - Алберте... НедостаЌе ми оваЌ дечко... Чудно Ќе за убити се у дериште, чак и ако Ќе високо, у грађу Аполона!
  Шарлот Ќе логично приметила:
  И мени се допао Алберт. Има неку посебну лепоту. И уопште, тинеЌ¤ери, када ®ихова физиономиЌа Ќош ниЌе прекривена брадом, а црте лица нису завршиле формира®е, одликуЌу се посебним шармом. И што Ќе наЌважниЌе, они Ќош нису толико меркантилни, воле вас, а не ваш новац!
  Кристина Ќе рационално приметила:
  - Све четири смо толико лепе да мушкарци пре свега воле наша тела. А колико имамо Ќе ве· наш приход!
  Герда Ќе логично рекла:
  - Лакше Ќе бити жена! Позови пса и он ·е скочити у кревет. Бар док си млад. Никада не·еш бити без мушкарца. Лако их Ќе приву·и. Али мушкарац, да би ставио жену у кревет, треба да покуша ....
  Шарлот Ќе саркастично одговорила:
  - Не ти ипак... Нисмо ми превише избир иви!
  Герда Ќе негативно одмахнула лепом главом.
  - Не на таЌ начин! Волим младе, згодне, облине мушкарце. И не идем ни са ким у кревет. По правилу бирам атлетски грађене. Неки са стомаком, чак и генерал ме не привлаче. И можемо да бирамо!
  Шарлот се закикота и примети:
  - Ево Ќедне проститутке на панелу, не морате да бирате. И трбушасти ·е служити, и ·елави, и стари ... Ово Ќе наравно минус ®ене професиЌе!
  Герда одговори озби но:
  - Можеш и·и у воЌничку Ќавну ку·у... Тада ·е ти сви клиЌенти бити млади и витки. И разноврсност и ма®е-више атрактивна ... На пример, никада не одбиЌам згодног мушкарца!
  Кристина се закикота и гугута:
  - Да... Разноликост се ук учуЌе! За секс су потребна различита Ќела и зачини. Ми смо младе жене и волимо младе... Желимо спортске партнере миши·авих тела. А неко мора да има посла са не баш згодним мушкарцима. Можете само да саосе·ате са овим женама!
  Шарлот Ќе певала са муком:
  - Лепота претвара човека у роба... А после смрти, веруЌ да не·у на·и мира, да·у душу ђаволу за но· са тобом!
  Магда Ќе пуцала на амерички самоход "Вештица" и цвркутала:
  - Грехота, какав Ќе наш пол ван брака... Бо е да оставимо пожудне мисли!
  Шарлот Ќе  утито одговорила:
  - А ти си Ќечао од оргазама ништа горе од нас... Дакле, не треба да узгаЌаш лицемерну медицинску сестру.
  Укратко, Хитлер Ќе самоуверено победио. А ®егови успеси су Ќедноставно потпуно парализовали СЌеди®ене Државе. А у Ќануару 1945. пали су и ЊуЌорк и Вашингтон, а 30 држава Ќе потпуно капитулирало. И тако Ќе завршио оваЌ крвави рат.
  Док су Немци били успешни...
  Али нису се све зем е Ќош потчиниле Тре·ем РаЌху. Овде Ќе зем а излазе·ег сунца са распростра®еним колониЌама. А ®ени фашисти хо·е капитално да секу.
  Рат Ќе почео 20. априла 1949. године. А рат иде прилично добро.
  Поготово ако имаЌу тако лепе девоЌке.
  А Тре·и РаЌх Ќе добио наЌбо е тенкове на свету. "Лав" Ќе за своЌе време био наЌзашти·ениЌи и наЌмо·ниЌи тенк у наоружа®у. Али сада имаЌу АГ-50. Нови дизаЌн машине Ќе тежак само шездесет тона и мотор од 1800 ко®ских снага.
  КомбинациЌа мобилности, управ ивости, брзине и заштите из свих углова. АГ-50 пирамидална машина - само савршенство.
  Шарлот Ќе одушев ено певала:
  - єа сам величина планете, па и црвена у исто време!
  И вуче голе пете. Лепа девоЌка.
  А Кристина Ќе такође девоЌка изузетних способности. Чак има и ¤окера у ¤епу. И измислила Ќе своЌ шпил карата. И зна како да их баци. Ратник има златноцрвену косу. И жена шта ти треба.
  О, како су боси трчали кроз пусти®у. Веома песак пече пете. Али брзо се навикнеш. А Кристина Ќе узела и засиктала:
  - У међувремену, за сада, река тече преко облутака!
  Немачки аутомобил Ќе непробоЌан за Пантере и Тигрове. Ово Ќе тако мо·ан систем. Иако ниЌе тежак. Ни єапанци Ќош нису савладали пирамидалне тенкове, а Немци им нису дали технологиЌу.
  АГ-50 Ќе машина способна да постигне много. Од ®е се одбиЌаЌу проЌектили.
  Кристина Ќе поново опалила голим прстима и тешко уздахнула. Тре·и раЌх ниЌе имао пристоЌне тенкове у четрдесет првоЌ години. Тако да нису могли да победе А зима нема никакве везе са тим.
  Кристина Ќе узела и цвркутала:
  - Тенк, има тенк у Африци!
  Тада Ќе девоЌка показала Ќезик. Искрено Ќе била сре·на због свог успеха. Ево Ќе, каква кул жена.
  Коса Ќе тако златна. Као драгоцени златници.
  Овде Ќе Магда бела и златна, а Кристина црвена и златна.
  Магда Ќе такође смела да пуца. Опалила Ќе, погодила лаки Ќапански тенк и сиктала:
  - Луда девоЌка! А у империЌи нема дети®ства!
  Кристина Ќе поново опалила и рационално приметила:
  - Белетристика се мора читати!
  ДевоЌке су овде биле веома смешне. И оголили зубе, што Ќе заиста чист бисер.
  А на рачун фантазиЌе ... Онда Ќе Кристина велика док. На пример, недавно Ќе обЌав ен филм у Тре·ем РаЌху. Ратови звезда. У свемиру се воде праве битке. И све Ќе тако заним иво! Буквално феноменалан снимак.
  Ех, успели су да прикажу свемирско царство у великим размерама. Борци Тре·ег РаЌха против инсеката. Артроподи покушаваЌу да нападну свемирску Немачку. Мере скоро три метра. И више борбених робота. Али Вермахт Ќе ипак Ќачи. Само царски.
  Кристина Ќе усхи·ено певала, п ескаЌу·и рукама:
  - Вихори Авадона су изнад нас ... Иза·и ·емо право из луднице!
  И како ·е лепотица шамарати голим, исклесаним ногама. Овде Ќе она заиста оличе®е очараваЌу·ег сна. Не девоЌка, ве· права вера, и ванзема ац космичких светова.
  Цео квартет девоЌака Ќе необичан. А ®ихов резервоар ради веома енергично.
  А на небу, диск авиони Тре·ег РаЌха скуп аЌу нешто своЌим ламинарним млазницама. Они су нера®иви, али сами могу само да иск уче млаз®ак да би лансирали ракету, а затим се поново покриЌу.
  Наравно, у Тре·ем РаЌху се развиЌа напредниЌе оружЌе. Пре свега, ласер. Али тешко Ќе направити сноп велике снаге. Пракса Ќе показала да Ќе хиперболоид изузетно тешко поново створити. Међутим, постоЌе и друге идеЌе.
  На пример, ултразвучни пишто ! Такође заним ива мисао. Гертруда Ќе заиста желела да добиЌе такво оружЌе. Уморан од само глупог набиЌа®а. ПостоЌи же а да се постигне нешто више.
  У међувремену, ратник усмерава ®ена кола. Сече борце єапана и пева:
  - єа сам девоЌка, знаш, драга... Лепа са свих страна! Од свих, са свих страна!
  И показуЌе своЌ врло окретан Ќезик.
  Ева такође прави обрте против бораца и пева:
  - Градимо нови свет и негирамо прошлост... Волимо да радимо веома лоше ствари често!
  За ратнике се мора ре·и да су веома окретни. И они управ аЌу своЌим аутомобилом на наЌвишем нивоу класе.
  Дискета Ќе веома тешко оружЌе. Али єапанци не покушаваЌу да му измакну. Спремни су за борбу. Они пуцаЌу и умиру у храбрости.
  Гертруда Ќе узвикнула са див е®ем:
  - Да! Ово Ќе достоЌан савезник!
  И како она тресе куковима... ДевоЌка Ќе на врху. Окре·е ауто, обараЌу·и єапанце.
  И треп·е очима, намигуЌе тако.
  Ева Ќе проговорила, такође контролишу·и дискету ¤оЌстиком:
  - Постдипломске студиЌе! Не избегаваЌте униште®е!
  И убрзаваЌу·и диск авион, одсече Ќош десетак аутомобила. Она Ќе тако светлуцава девоЌка. Замиш ала Ќе недавни секс са момцима. Али супер Ќе. НиЌе Ќасно зашто постоЌе жене коЌе се плаше паре®а? На краЌу краЌева, то Ќе тако задово ство. И не у баЌци да се каже, да не опише пером.
  И како Ќе сЌаЌно када има неколико мушкараца одЌедном. То доноси много више радости.
  И шта? Она Ќе ратник Тре·ег РаЌха и они имаЌу посебан, фашистички морал! Не разумеЌу сви ово! И парите се са ким год желите, и што Ќе наЌважниЌе чеш·е. На краЌу краЌева, ово Ќе добро за здрав е!
  Ева Ќе узела и запевала са одушев е®ем:
  - єа сам девоЌка ... Толико кул да не можеш на·и вишу!
  И он ·е се смеЌати ... А како ·е ¤оЌстик стискати босим ногама! И он ·е водити своЌ смртоносни диск.
  Неколико ратника Ќе веома ефикасно.
  Тако да Ќе разум иво да єапан не може да одоли... а ево Ќош Ќедног тима.
  А доле су друге девоЌке коЌе се свађаЌу...
  ЏеЌн, на пример, са своЌом групом бораца. Користе тенк Геринг-5, а єапанци могу да их погоде у бок.
  Армстронг тешко уздахне и каже:
  - Ехма! Лето ниЌе зима! Ехма! Тешко од памети!
  И ратник ЌоЌ показа пробос. Питам се ако преживе до експанзиЌе свемира, како ·е и·и ратови? Вероватно ниЌе исто као на планети Зем и. Хо·е ли бити Ќош нешто?
  ЏеЌн Ќе рекла себи:
  - Кукавица! Обележи·у те звездама, веруЌ ми!
  И заврните кукове! Она Ќе тако славан ратник! Постао Ќе познат по великим просторима. И сЌаЌна девоЌка.
  Узела Ќе и певала кико·у·и се:
  - Див и крик пресекао сутон, зло не спава, судбина не спава! И разгони сан и мисли, див и гавран лети к нама!
  Грингета Ќе тоб¤иЌа се ачке породице: скоро гола, само у га·ама, сиктала Ќе:
  - Црни гавран... Зашто ми лебдиш над главом!
  И како тресе своЌе величанствене груди! Ево бабе! Тако миши·ав и здрав. И толико мушкараца пролази кроз ®ега сваке но·и! Заиста велики ратник! Убила Ќе подле Русе, а сада Ќе преузела єапанце. Бесна девоЌка. И удараЌу·и босим ногама. Она има такву лепоту!
  Мала®а пуца на єапанца из митра еза, и голи зубе каже:
  - О, пшенична трава, пшенична трава, даЌ ми сто руба а!
  Матилда се закикота и упита са сум®ом:
  - А ко ·е вам дати сто руба а? Можда Ќе бо е тражити фунте?
  Мала®а одмахну главом.
  - Не! Нико ти не·е дати сто фунти! Али руб а Ќе ЌефтиниЌа него што заправо Ќесте!
  И све четири девоЌке како да се смеЌу. И тако су лепе, скоро без оде·е, босе и секси. Па, зар то ниЌе оно о чему мушкарци са®аЌу?
  ЏеЌн га Ќе са одушев е®ем прихватила и запевала:
  - Вау, палица - вау!
  А како се голим табаном лупи по бради! Заиста, веома темпераментна госпођо!
  И каква фигурица! Оличе®е хармониЌе, миши·а и хармониЌе.
  Грингета ниЌе таква. Она Ќе меснатиЌа, преоптере·ена миши·има као бодибилдер. Али она Ќе и лепа девоЌка - бокови су ЌоЌ раскошни као ко®ски сапи, а струк танак.
  Грингета Ќе волела да се игра коцкама. Свидело ЌоЌ се. Она Ќе тако дивна девоЌка. Тешко Ќе играти коцкице. Иако генерално, да ли би измислили бар неку врсту конзоле за игру? Али права борба Ќе ипак много заним ивиЌа!
  Грингета Ќу Ќе узео и одушев ено запевао:
  - єа сам девоЌка коЌа бучно урла! И густим гласом - истинито пева!
  А онда Ќе погодила Ќапански "Тигра". Због оклопниЌег проЌектила, немачки тенк Ќе у предности. И тако су калибар и дужина цеви исти.
  Истина, обе·аваЌу да ·е у·и у сериЌу нових оружЌа. Са кра·им цевима, али са ве·ом цевном брзином.
  Грингета са®а да добиЌе бо и пишто . Дуга цев и да е ствара проблеме, посебно ако се битка одвиЌа у шуми. Међутим, ратник не клоне духом.
  Мала®а жвр а єапанцима митра езом. Одговара самураЌима и Кинезима. Он показуЌе зубе и цврку·е:
  - Луда империЌа! Нико нас не·е зауставити! Нико нас не·е победити!
  Такође девоЌка са изузетним подацима. И како пуца! Прецизно коси милитанте царства излазе·ег сунца.
  Шта су ти били приЌате и Ќуче? А сада тривиЌални неприЌате и! И ту ништа не можете учинити!
  Матилда Ќе звиждала, исплазила Ќезик, осе·аЌу·и се као кобра. Штета што Ќе само обичан возач. А ®ен посао ниЌе наЌзаним ивиЌи. Потиснути некога. Повредити некога. Али душа тражи нешто друго. ИзванредниЌе!
  Матилда узнемирено каже:
  - Би·е британска застава изнад свих мора!
  ЏеЌн Ќе бесно потврдила:
  - Иако смо под немачком окупациЌом, никада не·емо постати робови!
  Тада се боре и совЌетске девоЌке, очаЌнички осваЌаЌу·и Ќужни Сахалин и Курилски гребен.
  Аленка и ®ен тим заузели су мостобран преко реке Амур. А на удару Ќе било пет девоЌака.
  Али ове девоЌке знаЌу - ако желите да преживите на вру·ини, обавезно се борите боси и у бикиниЌу. А можете чак и без груд®ака. И тада те никакав ђаво не·е савладати.
  Аленка баци бомбу на єапанца босом ногом, и пева:
  - О, судбо, судбо моЌа, о судбо!
  И А®ута Ќе голим прстима бацала ноге, дар смрти, и цвркутала:
  Зашто си строг према мени?
  Ватрена Алла Ќе дала гранату голом петом. Изврнула Ќе челични бланк и цвркутала:
  - Не могу да веруЌем да разумеш!
  МариЌа га Ќе узела и голим прстима бацила оно што убиЌа, и уз церека®е рекла:
  - О, судбо, моЌа растанак Ќе судбина! На·и ·у човека само у ковчегу!
  А девоЌка се смеЌала...
  Матрена Ќе босим ногама дала гомилу граната. Оборио Ќапански тенк и сиктао:
  - Ох, момци... Одвратно ми Ќе од вас!
  Елена Ќе тешко уздахнула. И опет Ќе босом ногом бацила гранату. марта, сунце све топлиЌе. Много бо е него зими. Оптимизам расте.
  Наравно, да єапан ниЌе напао СССР четрдесет друге године, било би бо е.
  Тада би Црвена армиЌа могла да докраЌчи нацисте, или бар да их заустави. А зем а излазе·ег сунца побркала Ќе све планове. И краЌ®е подмукао.
  Елена Ќе отпустила. Ударила Ќе самураЌа у главу и зацвилила:
  - Нови извиђач!
  И изгледало Ќе смешно. Како падаЌу поражени єапанци. И много ®их. Пун Кинеза. Штета што рат са Тре·им раЌхом ниЌе престао нешто раниЌе.
  Аленка прошапута:
  - Сунчана ГрузиЌо, моЌ родни Кавказ! Висока Ќе гора, Ќа овце храним!
  И опет Ќе девоЌка голом петом подлегла садаш®ости смрти.
  єапан Ќе, девет месеци након почетка рата, зароб ен.
  И рат се завршио... Ста ин Ќе вратио Ќужни Сахалин и Курилски гребен и део Ман¤уриЌе.
  Онда Ќе дошло време за траЌни мир. Ста ин Ќе умро... Онда, и Хитлер Ќе умро 1959... Али ситуациЌа на планети Зем и била Ќе стабилна, Ќака и просперитетна. И све Ќе било Ќако добро. А човечанство Ќе осваЌало пространства свемира и градило комунизам.
  
  ЧЕЧЕНСКИ АДМИРАЛ МАКАРОВ
  Акхмад Кадиров Ќе 7. новембра 1999. погинуо од последица случаЌног гранатира®а руске арти ериЌе. єедна од оних смешних незгода коЌе ме®аЌу ток историЌе. Могу·е Ќе да Ќе случаЌна погибиЌа адмирала Макарова из руског рудника довела до пада династиЌе Романових, а друштвени систем у РусиЌи Ќе проме®ен. А онда Ќе слична несре·а чекала Владимира Путина. И наравно низ последица због овога.
  Пре свега, теип Кадиров Ќе оптужио да су руске трупе то урадиле намерно и да су се одвоЌиле од федералаца. И не само оваЌ теип, ве· и бра·а єамадаЌев. Поново су избиле битке за Гудермес. Ослобађа®е ЧечениЌе коЌе Ќе тек почело, коЌе Ќе тако добро прошло, одЌедном Ќе стало. Гудермес Ќе завршио у позадини руских трупа, а у ®ему Ќе избио прави рат. Као резултат тога, операциЌа опко ава®а Грозног Ќе нагло успорила. И борба Ќе била веома жестока. Чечени су престали да напуштаЌу своЌе градове и борили се до смрти. Сада Ќе цела ЧечениЌа била уЌеди®ена против савезних трупа. А Запад Ќе, заЌедно са исламским светом, нагло поЌачао притисак. Путин Ќе постао тврдоглав, неспреман да преговара са Масхадовом, али Ќе ток рата постао далеко ма®е успешан. А руске трупе су претрпеле озби не губитке.
  А Запад и САД су увели санкциЌе. И комунисти су искористили тренутак и предложили изгласава®е неповере®а влади. Аппле Ќе подржао идеЌу. И Државна Дума Ќе скупила гласове за гласа®е. Путин Ќе, суочен са овим, обуставио офанзиву на ЧечениЌу. Напади партизана су се нагло поЌачали.
  Пове·ала се и помо· Чеченима... Расли су губици руских трупа. И тако су одржани избори у Државну Думу. Блок єединство ниЌе триЌумфовао. С друге стране, блок комуниста "За победу" однео Ќе убед иву победу. Друго место заузела Ќе "Ота¤бина-Сва РусиЌа". Таква ситуациЌа. Чудно Ќе да Ќе слабиЌи учинак блока єединства погодовао блоку Жириновског, коЌи Ќе заузео тре·е место. Али УниЌа десних снага Ќе иступила, слабо успевши да пређе бариЌеру од пет одсто. Аппле Ќе прошао мало бо е.
  Генерално, парламент Ќе постао Ќош опозициониЌи него раниЌе. И што Ќе наЌважниЌе, опозициЌа се показала ЌединствениЌом. ОВР и комунисти и єаблоко су се уЌединили. Либерално демократска партиЌа и єединство покушали су да блокираЌу....
  Путин Ќе донекле снизио реЌтинг. єе цин Ќош ниЌе отишао. Иако Ќе пита®е наследника Ќош увек у ваздуху. Друге опциЌе осим Путина, коЌи Ќе ипак имао некакав реЌтинг, деловале су превише ризично.
  Изборна кампа®а Ќе почела. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе на првом месту, а следе Владимир Путин, Примаков и Жириновски, затим єавлински. Генерал Лебед ниЌе изашао на председничке изборе. И то Ќе Владимиру Жириновском дало неке шансе за тре·е место.
  Али Примаков Ќе потонуо. НиЌе Ќасно да ли треба да се кандидуЌе за председника или не. Лужков би такође могао да покуша. И одЌедном Ќе и градоначелник Москве кренуо напред.
  Избори су били богати догађаЌима.
  Неочекивано, у председничку функциЌу отишао Ќе и Борис Њемцов. И то Ќе такође додало интригу.
  Руска воЌска у ЧечениЌи Ќе потпуно заглав ена. Грозни и Гудермес нису узети. А бомбардова®а су довела до увође®а оштрих санкциЌа РусиЌи.
  єе цин, коЌи Ќе Ќош увек био председник, Ќе ипак наредио да почну преговори и да се рат обустави. И тако Ќе ве· крварио. И колико  уди може бити убиЌено.
  ЗЌуганов Ќе поново предложио изгласава®е неповере®а влади. Све фракциЌе, чак и Либерално демократска партиЌа, подржале су ову идеЌу. Жириновски Ќе оптужио Владимира Путина за неодлучност и слабост. єе цин, као тешко болестан, ниЌе желео велики рат... И неочекивано Ќе наредио Путину да се састане са Масхадовом. Одржао Ќе састанак... Чечени су захтевали да се врате ХасавЌуторским споразумима и повуку трупе из ЧечениЌе. Дакле, нисмо се ни у чему договорили.
  И Државна дума Ќе Ќош Ќедном узела и поставила пита®е неповере®а влади. єе цин Ќе подмитио Жириновског тако што му Ќе доделио чин генерала и доделио му звезду хероЌу РусиЌе. ЛДПР ниЌе изгласала неповере®е, али Ќе опозициЌа ипак имала дово но гласова. И било Ќе неповере®а.
  Сада Ќе єе цин морао да отпусти Путина. Михаил КастЌанов Ќе постао в.д. Требао нам Ќе нови премиЌер. Али тешко Ќе на·и некога ко одговара ДржавноЌ Думи.
  На краЌу, после две неде е оклева®а, єе цин Ќе предложио градоначелника Москве Лужкова.
  Ово Ќе, у целини, одговарало ДржавноЌ Думи... И  удима такође. Градоначелник Москве постао Ќе премиЌер и повукао се из председничке трке.
  А Путин Ќе коначно изгубио реЌтинг, и Ќедва сакупио милион потписа.
  Затим Ќе глумио у корист Максима Примакова. Владимир Жириновски Ќе такође подржао Примакова. И єавлински такође...
  На краЌу су избори одржани и ЗЌуганов и Примаков су са готово истим броЌем гласова ушли у други круг. Међутим, ЗЌуганов Ќе имао мало више. Али скоро сви кандидати су подржали Примакова. И победио Ќе вођу комуниста у другом кругу.
  Овако се променила власт у РусиЌи. Чак Ќе и єе цин наредио повлаче®е трупа из ЧечениЌе. И рат на Кавказу се завршио. Тада се све одвиЌало као у правоЌ причи.
  Примаков Ќе водио умерену либералну економиЌу. САД су ушле у рат у Авганистану и Ираку. Цене нафте су порасле. И економиЌа Ќе расла.
  Примаков Ќе служио два мандата и отишао 2008. године, ниЌе обновио овлаш·е®а. И шта? Има ве· седамдесет девет година и ниЌе доброг здрав а. Престо Ќе наследио градоначелник Лужков. Ова цифра Ќе ма®е-више била компромис.
  У ЧечениЌи, након повлаче®а руских трупа, убрзо Ќе поново почео рат између Масхадова и Шамила БасаЌева и Саламана Радуева. ВехабиЌе су подржале БасаЌева. Рат Ќе траЌао годину и по дана. И било Ќе много разара®а. Масхадов Ќе изгубио и побегао. Шамил БасаЌев Ќе привремено постао амин. Али против ®ега су устали Салман Радуев и єамадаЌеви и Кадировци. И опет рат. И вехабиЌе су се поделиле. Шамил Ќе убиЌен 2006. И Салман Радуев Ќе неко време постао амин. Али он Ќе убиЌен 2008. А у ЧечениЌи Ќе био рат и масакр. Градоначелник Москве Лужков понудио Ќе помо· ЌедноЌ од странака у замену за повратак у РусиЌу. Ово Ќе одговарало Чеченима.
  Лужков Ќе анектирао ЧечениЌу и, упркос економским проблемима, лако победио на изборима 2012. године. Међутим, тада су се поЌавили проблеми. Буду·и да Ќе прозападниЌи од Путина, єуриЌ Лужков ниЌе одузео Крим УкраЌини. Што му, међутим, ниЌе стварало посебне проблеме. Али цене нафте су ипак пале. А Лужков Ќе желео нови мандат. И одржао референдум. Продужио мандат. И са муком Ќе победио на изборима 2016. године ... Са скандалом и сукобима прошао Ќе други мандат. А онда Ќе умро 2019.
  Превремени избори су били конкурентни. И то у два круга... Под Лужковом, Дерибаска, премиЌер и представник Комунистичке партиЌе прошли су у други круг.
  На изборима Ќе неочекивано победио несме®иви лидер Комунистичке партиЌе Руске ФедерациЌе ГенадиЌ ЗЌуганов. Све би било у реду, али 2020. године коронавирус Ќе дошао у РусиЌу. Али комунисти нису били спремни за то.
  Али свим лошим стварима дође краЌ. А ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе некако извео РусиЌу из ·орсокака. Нови председнички избори у РусиЌи 2023. ЗЌуганов их, наравно, не спроводи поштено и не жели да оде. Генерално, у РусиЌи су председници Ќедан старац. А єе цин Ќе имао ве· шездесет, а Примаков Ќош стариЌи. И єуриЌ Лужков Ќе владао до осамдесет тре·е године и умро Ќе на свом месту. А ЗЌуганов има ве· доста година. Председник Ќе постао са седамдесет пет година, а сада му Ќе седамдесет девет.
  Али избори се одржаваЌу по правилима, када Ќе конкуренциЌа минимална, а ЗЌуганову Ќе у том погледу много лакше. Штавише, ЗЌуганов жели да свог унука учини своЌим наследником.
  И опет победа вође комуниста. Стар, болестан и не баш доброг размиш а®а.
  Али 2025. године Руси су коначно одлетели на Месец. Бар Ќе била радост. Светска економиЌа поново расте и постала Ќе релативно стабилна.
  У СЌеди®еним Државама, Џо БаЌден се повукао са места председника СЌеди®ених Држава 2024. и заменила га Ќе црнка. У УкраЌини, пошто ниЌе било губитка Крима и рата у Донбасу, Петро Порошенко Ќе провео сва два мандата. А устав му ниЌе дао више. После ®ега Ќе председник УкраЌине постао ВиталиЌ Кличко.
  Кином и да е влада Си Зе Пинг. Политика Ќе уравнотежена. ЧечениЌа као део РусиЌе Ќе донекле обнов ена. Владимир Путин Ќе, након што Ќе напустио место премиЌера, добио место у влади под председником Примаковим.
  Али добио Ќе само место министра правде. Путин Ќе радио на овоЌ функциЌи, слагао се са свима до 2008. Онда Ќе отишао у пензиЌу. И више се не бави политиком.
  Владимир Жириновски Ќе преузео функциЌу министра унутраш®их послова под председником Примаковом. Радио Ќе до Лужков евог председника. Дошао Ќе до чина генерала армиЌе. Затим се вратио у фракциЌу ЛДПР. Била Ќе типична ¤епна опозициЌа. Лужков Ќе био у реду са тим. Владимир Жириновски Ќе учествовао на свим председничким изборима у РусиЌи осим 2004. године када Ќе био министар и то би било незгодно.
  Владимир Волфовицх Ќе направио добру кариЌеру и заслужио поштова®е многих.
  ГригориЌ єавлински Ќе радио у влади под Примаковом. 2008. године Ќе отпуштен. Од тада Ќе био у опозициЌи, али више ниЌе могао да буде биран у парламент. Имао неке награде.
  Генерал Сван у овом универзуму избегао Ќе апсурдну смрт. Али гувернер Краснодарске териториЌе ниЌе могао да буде изабран за други мандат. Пензионисао се и почео да пише мемоаре и белетристику. Александар Иванович се посебно за убио у жанр алтернативне историЌе. Постао Ќе Ќедан од наЌпопуларниЌих писаца у РусиЌи и зарадио милионе. И неки од ®егових романа су сним ени.
  Лебед ниЌе ишао у политику, имао Ќе дово но новца и славе, а барем га глава ниЌе бо ела.
  ШоЌгу Ќе неко време радио као министар за ванредне ситуациЌе. Али 2003. Ќе отпуштен. Покушао сам да се кандидуЌем за гувернера и да направим своЌу странку. Заинтересовао се, али ниЌе ушао у Државну думу. Онда Ќе напустио политику ради посла.
  МатвиЌенко ниЌе постала градоначелница Санкт Петербурга. Али радила Ќе као заменица премиЌера под Примаковим. Пензионисана Ќе 2008. године. Након тога Ќе са сином кренула у бизнис, а у политици ниЌе учествовала.
  Рогозин Ќе остао по страни, и ниЌе добио ниЌедну функциЌу. Поново Ќе безуспешно покушао да постане посланик Државне думе. Али ве·ински избори су отказани, а ®егова странка ниЌе преузела бариЌеру.
  Лукашенко Ќе дуго био на мети руских председника. ЗЌуганову Ќе више-ма®е одговарао. Али ипак се показало да Ќе непоуздан савезник. И у РусиЌи су почели да траже замену. Нашли су младог комунисту и унапредили га. Као резултат тога, избио Ќе окршаЌ, а Лукашенко Ќе ухапсио победника.
  А РусиЌа Ќе увела санкциЌе БелорусиЌи. А Лукашенка Ќе напустио ОБКБ и затражио да уђе у НАТО. Ево таквог судара. Лукашенко Ќош ниЌе прим ен у НАТО, али Ќе на териториЌи БелорусиЌе постав ено пар база. Тако Ќе постало алармантниЌе на западним границама.
  Свет Ќе у целини остао са своЌим проблемима и ниЌе постао бо и. Међутим, и горе Ќе. ГенадиЌ ЗЌуганов Ќе приметио да Ќе стари ко® и да е бо и од младог магарца.
  Комунистичка партиЌа Ќе остала на власти, па чак и оЌачала своЌу позициЌу. Филипини су добили новог председника, где Ќе председник постао легендарни боксер Пакио. И ово Ќе такође ново изненађе®е.
  ВиталиЌ Кличко Ќе после МаЌдана ипак одлучио да се врати, ситуациЌа у УкраЌини Ќе ипак мирниЌа и одржао Ќе Ќош Ќедну против Стивенсона, коЌи Ќе постао светски шампион. ВиталиЌ Кличко Ќе по четврти пут постао шампион света поновивши резултат Холифилда, а истовремено Ќе ушао у историЌу као светски шампион и уЌедно градоначелник. Затим Ќе одржао доброво ну одбрану титуле, а такође Ќе окончао борбу нокаутом. Онда Ќе коначно завршио кариЌеру, поставивши Ќош Ќедан рекорд у тешкоЌ категориЌи - победивши у пет шампионских борби после четрдесет година.
  У сваком случаЌу, ВиталиЌ Кличко Ќе био успешниЌи и сре·ниЌи на овом свету.
  Владимир Кличко Ќе такође победио ТаЌсона ФЌуриЌа. А онда ®егов колега из УкраЌине у епскоЌ борби. Али борба са ДенотеЌем ВаЌдером ниЌе могла бити организована. Владимир Ќе ипак победио Брауна, и коначно, са четрдесет и Ќедном годином, изгубио Ќе док Ќе остао ми еник ЕнтониЌа Џошуе, привремено прекинувши кариЌеру.
  Али онда се вратио 2021. и, победивши у три борбе, оборио Ќе рекорд Џор¤а Формана.
  Овако Ќе испао свет.
  
  ДРУГА ОПЦИєА ГДЕ ИМАєУ єАПАНЦИ МНОГО ВИШЕ СРЕЋЕ
  Битку код МидвеЌа Ќе ионако требало да добиЌе єапан. Али ниЌе чи®еница да ·е самураЌ отворити други фронт у овоЌ вариЌанти. И тако су ствари могле и·и мало другачиЌе.
  Рецимо, Ста инград Ќе прошао као у правоЌ историЌи. И ништа се много ниЌе променило. Британци су извели операциЌу Бак а без америчких трупа. Ромел Ќе слом ен. Истина, до искрцава®а у Мароко ниЌе дошло. Немци су, пребацивши одређене снаге из Европе, успели да зауставе британску офанзиву.
  Монтгомери Ќе наишао на тврдоглави отпор и стао. Немци су неко време држали линиЌу. Тада су почели да пребацуЌу додатне снаге у Африку. Ромел Ќе кренуо у контранапад, благо притискаЌу·и Британце, али се Монтгомери повукао на одбрамбену линиЌу у ЛибиЌи. Фронт се стабилизовао.
  У Ќулу четрдесет тре·е године, нацисти су покушали да пробиЌу совЌетску одбрану на КурскоЌ избочини. Пошто су єапанци заузели ХаваЌска острва, Американци су скоро зауставили ваздушне нападе на немачке градове и фабрике. Ово Ќе омогу·ило Немцима да произведу Ќош неколико тенкова, посебно Тигрове и Пантере.
  У КурскоЌ избочини учествовало Ќе Ќош четири стотине возила, као и значаЌниЌе снаге авиЌациЌе. Поред тога, Хитлер Ќе пребацио додатних шест пешадиЌских дивизиЌа из Француске и уклонио неке од топова са Атлантског зида.
  Ово Ќе оЌачало немачку групациЌу. Офанзива Ќе почела отприлике као у стварноЌ историЌи, али пошто су нацисти били нешто Ќачи, постигли су велики успех. Међутим, ниЌе било могу·е затворити обруч око совЌетске групациЌе. Иако Ќе сама Фрицова офанзива траЌала двадесет дана и окончана тек 25. Ќула. Тада су совЌетске Ќединице кренуле у контраофанзиву. И борбе су се дуже отегле.
  Немци у Африци су били у дефанзиви. Нису морали да троше енергиЌу на ИталиЌу, а на фронт Ќе испоручено више опреме, па Ќе бомбардова®е без Американаца било вишеструко слабиЌе.
  єапан Ќе наставио да побеђуЌе. Тако Ќе америчка команда правила све више грешака и превише су журиле да поново заузму луку Перу. То Ќе довело до преовлађуЌу·е тачке гледишта - Америци ниЌе потребна Европа. У знак захвалности за то, немачке подморнице су практично престале да нападаЌу америчке бродове.
  Црвена армиЌа Ќе, дакле, тек краЌем септембра заузела Орел и Белгород, претрпевши огромне губитке. И привремено прекинуо промоциЌу. Ипак, разлога за панику Ќош ниЌе било. Уследила Ќе кишна Ќесен, а потом и зима. И требало би да дођу нове победе Црвене армиЌе. Схвативши ово, Хитлер Ќе понудио Ста ину примирЌе. Као, хаЌде да направимо паузу!
  Колико Ќе наших момака погинуло у послед®оЌ бици? СССР и Тре·и раЌх су се борили три месеца. Губици Црвене армиЌе били су ве·и него у стварноЌ историЌи, а Вермахта ништа ма®е. Обе стране су биле искрварене.
  Али нацисти су пове·али производ®у опреме, могли су се донекле опоравити. Треба напоменути да Ќе у тенковима пропорциЌа губитака била у корист нациста, а пошто се показало да Ќе ®ихово ослобађа®е било ве·е него у стварноЌ историЌи, Немци су надокнадили штету. У одбрамбеним биткама Пантер се показао као добар тенк. Његова дугоцевна и брзопа ива пушка са одличном оптиком за своЌе време била Ќе у ста®у да уништи совЌетске тенкове.
  Поред тога, тридесет четворка ниЌе пробила Пантере, Тигрове, Фердинанде у чело, а Ќош Ќе било премало тешких тенкова да би утицали на ток битака.
  Ста ин Ќе одбио примирЌе са Немачком. КраЌем октобра совЌетске трупе су наставиле офанзиву на Харков и Смоленску. Немци су се веома тврдоглаво одупирали. Имали су Ќаку одбрану, посебно у центру, и генерално су очекивали напредова®е совЌетских Ќединица управо у овим правцима.
  Чудно, али у поређе®у са стварном историЌом, ве·а количина опреме, посебно авиона и тенкова, омогу·ила Ќе Немцима да се много ефикасниЌе одупру. Осим тога, имаЌу·и више резерви, нацисти су деловали мирниЌе, нису Ќурили током совЌетске офанзиве, дуж фронтова, ве· су доследниЌе водили резерве и осла®али се на напредниЌу и дубину одбрану. Пар десетина екстра дивизиЌа спашено Ќе због недостатка италиЌанског фронта, а у Африци Монтгомери ниЌе журио, а Немци нису  у али чамац. Интензитет рата са БританиЌом нагло Ќе опао.
  єош ниЌе било речи о сепаратном миру, али Ќе очигледно Черчил успорио бомбардова®е, очигледно рачунаЌу·и на то да су СССР и Тре·и раЌх што више исцрп ивали Ќедни друге.
  Испоставило се да Ќе ослобађа®е оружЌа из Немачке и сателита готово за тре·ину ве·е него у стварноЌ историЌи. То Ќе омогу·ило да се закрпе рупе и, осла®аЌу·и се на густу одбрану, да се релативно успешно одупре. СитуациЌу Ќе погоршала чи®еница да Ќе совЌетска команда била у офанзиви, где су их ве· чекали Фрицови, и успела да се смести у дефанзиви.
  Као резултат тога, само напредова®е Ќе било изузетно споро и коштало Ќе велике губитке. Рат Ќе некако почео да личи на Први светски рат, када се испоставило да Ќе одбрана Ќача од напада, нападачка страна Ќе губила више, а линиЌа фронта Ќе због тога постала неактивна.
  СовЌетске трупе су напредовале у просеку Ќедан до два километра дневно, омогу·аваЌу·и Немцима да стекну упориште, али нове положаЌе, и да одрже одбрану.
  НиЌе било могу·е у·и у оперативни простор.
  Харков Ќе, међутим, заузет почетком децембра након жестоких урбаних борби. Немци су пове·али производ®у авиЌациЌе. Фоке-Вулф и МЕ-309 су се успешно одупрли слабиЌим совЌетским ловцима. Посебно Ќе опасан био МЕ-309 са седам пушака и великом брзином. А Фоке-Вулф са оклопом и добром заштитом Ќе издрж ива машина са шест ваздушних топова.
  Присуство возила са таквим оружЌем, наравно, довело Ќе до тога да су нацисти стекли предност у ваздуху. НаЌлошиЌу маневарску способност надокнађивала Ќе велика брзина током понира®а, коЌа Ќе омогу·авала бекство при уласку у реп, а мо·но наоружа®е омогу·авало Ќе обара®е авиона из првог прилаза. Поред тога, Немци су развили специЌалну тактику борбе са совЌетским возилима како би користили мо·ниЌе оружЌе и брзе немачке авионе.
  Одлично се показао и наЌновиЌи бомбардер єу-288. Ова машина Ќе и брза и носи велико оптере·е®е бомбом. Фоке-Вулф се показао као снажан фронтални бомбардер, супериорниЌи од ПЕ-2 у сваком погледу.
  До краЌа децембра, совЌетске трупе су биле исцрп ене и биле су принуђене да се зауставе због огромних губитака. Док су Немци Ќош увек држали Смоленск, и део левообалне УкраЌине. И што Ќе наЌзначаЌниЌе - налазишта боксита и легираЌу·их елемената. Губици совЌетских трупа у тенковима испоставили су се толико опип ивим да Ќе МеЌнштаЌн кренуо у контранапад, па Ќе чак успео да поново заузме Харков и формира котао за совЌетске трупе. Али у Ќануару-фебруару, совЌетске трупе су кренуле у контранападе и поново су успеле да заузму многострадални Харков. Али до марта, Црвена армиЌа Ќе била исцрп ена и била Ќе принуђена да обустави офанзиву.
  Настала Ќе пауза... Обе стране су претрпеле превише губитака. Поред тога, Ста ин Ќе желео да своЌу воЌску допуни Ќачим и напредниЌим тенковима Т-34-85 и ИС-2. Истина, Немци су допунили и напредниЌе и мо·ниЌе "пантере"-2 и "тигрове"-2. Ста ин Ќе рачунао и на напредниЌе ЛА-7 и єак-3. Али Немци су, као одговор, уместо Фоке-Вулфа лансирали наЌновиЌу модификациЌу ТА-152, а што Ќе посебно неприЌатно Ќе млазни МЕ-262. Послед®и авион по брзини, оклопу и наоружа®у ниЌе имао премца. Истина Ќе била скуп а, а и радно интензивниЌа у производ®и.
  Али, с друге стране, Немци су створили и ХЕ-162, коЌи Ќе Ќефтин, управ ив, релативно лак за производ®у и такође реактиван. Ста ин Ќош ниЌе победио на техничком такмиче®у. БританиЌа Ќе рат водила краЌ®е пасивно. САД Ќош нису успеле да преузму инициЌативу од єапанаца.
  25. Ќуна, сакупивши снагу, Црвена армиЌа Ќе прешла у офанзиву у центру. У почетку су совЌетске трупе успеле да пробиЌу одбрану, али су се онда ук училе у битке за Смоленск. Типична грешка црвених генерала Ќе да заузму градове до одређеног датума. И покушаЌте, заузмите добро утврђен град, са мо·ним гарнизоном и одбраном.
  Офанзива совЌетских трупа Ќе запела када су Немци пребацили додатне снаге и почели да врше контранапад. Битке су поново, као у Првом светском рату, постале позиционе и веома вискозне. Хитлер Ќе показао необичан опрез. Можда Ќе рачунао на чудотворно оружЌе и наЌновиЌа техничка достигну·а и стога ниЌе журио. Вероватно Ќе улогу одиграла и же а да се спасе ариЌевска крв, коЌу су Немци ве· доста изгубили. Да, и одбрана нацистичких тенкова Ќе много ефикасниЌа, посебно разбиЌа®е "Тигра" -2.
  Борбе у центру су се отегле до касне Ќесени. Ста ин Ќе показао тврдоглавост, желе·и да развиЌе успех. Али у овом случаЌу нашао сам косу на камену. Губици совЌетских трупа били су огромни. Немци су, као одбрамбена страна, изгубили нешто ма®е. Пантер-2 се показао као добар тенк. Ово возило Ќе било прилично добро зашти·ено у чело и имало Ќе одличан оклопни пишто , а у исто време и пристоЌне возне перформансе.
  Приметно Ќе надмашио Т-34-85 по снази пишто а, пред®оЌ заштити и ниЌе био инфериоран у брзини и маневарскоЌ способности. Чак и за ИС-2, немачка машина Ќе опасан неприЌате , удара на знатноЌ уда ености.
  Због честих кварова, изЌедначеног наоружа®а, тек незнатне предности у одбрани, Кра  тигар ниЌе био на наЌбо ем конту. Тежа модификациЌа "пантера" -2 сустигла Ќе "тигар" -2 у одбрани и надмашила у возним перформансама. Убрзо су Немци уЌединили производ®у готово иск учиво на "пантеру"-2 тешком педесет и Ќедну тону са мотором од 900 ко®ских снага.
  ОваЌ тенк Ќе ма®е-више одговарао воЌсци. Црвена армиЌа ниЌе остварила победу и зауставила Ќе напредова®е. Дошла Ќе зима. Немци су имали тенкове сериЌе "Е", и нове млазне авионе. Дошло Ќе до размене удараца. БританиЌа Ќе остала пасивна, САД су ве· почеле да добиЌаЌу нешто против єапана. Ста ин Ќе, видевши то док СССР игра улогу топовског меса, прихватио, па чак и понудио Хитлеру примирЌе. Као, нека се нацисти окрену Западу, а капиталисти у рату.
  Вођова рачуница Ќе била подмукла и Ќедноставна. Хитлер се сложио са овим окретом. И сада, у фебруару четрдесет пете године, немачке трупе су кренуле у офанзиву на ЛибиЌу. И ту су били успешни. У борбама се показало да су немачки тенкови супериорниЌи од енглеских, а млазни авиони потпуно ван конкуренциЌе. САД Ќош нису ушле у борбу. У биткама су главну улогу имали Пантер-2 и Е-100, као и модификациЌа Тигер-2 са малом куполом и деб им оклопом са снажним мотором. Енглески "Черчил" ниЌе лош у оклопу, али прилично слаб у наоружа®у. "Кромвел" уопште не вуче. А Челен¤ер, Ќедини стоЌе·и тенк, ниЌе у масовноЌ сериЌи.
  Али наЌважниЌе Ќе квалитет трупа. Немци, коЌи су прошли тест ватре и гвожђа на источном фронту, много су спремниЌи за борбу од британских трупа. Посебно колониЌалне поделе. И немачке Ќединице су кренуле у офанзиву. У марту Ќе Египат зароб ен. А онда су Немци ушли на Блиски исток, заузели Ирак, КуваЌт, а потом и СаудиЌску АрабиЌу.
  Хитлеру не би сметало да иде у ИндиЌу, преко Ирана, али Ста ин, чиЌе су трупе Ќош увек биле у Ирану, ниЌе пристао.
  Немци су кренули у офанзиву, напредуЌу·и кроз Судан. И да е до ЕтиопиЌе и СомалиЌе. А одатле на екватор. У офанзиви Ќе учествовало око седамдесет дивизиЌа Вермахта. А БританиЌа ниЌе имала такве снаге да се супротстави Тре·ем РаЌху.
  Немци су заузели и Гибралтар. Испоставило се да Ќе Ќуриш био пролазан и скоро му®евит. У офанзиви су учествовали и млазни Ќуришни авиони, као и хеликоптери. Африка Ќе била у опасности од потпуног губитка БританиЌе.
  Али Ста ин ниЌе тако Ќедноставан. Повлаче®е БританиЌе из рата Ќе превише опасно за СССР. И Црвена армиЌа Ќе прешла у офанзиву Ќуна 1945. године. Ослаб ене немачке трупе на истоку нису издржале и подлегле су притиску. Нацисти, не могавши то да издрже, откотр али су се на запад. Црвена армиЌа Ќе успела да ослободи Смоленск, КиЌев и уђе у БелорусиЌу. Пребацивши додатне снаге из Африке, Немци су са великим потешко·ама успели да зауставе офанзиву совЌетских трупа. У борбама су учествовали нови немачки тенкови сериЌе Е-50, коЌима ниЌе било премца. Осим тога, нацисти су ТурскоЌ задали одвра·аЌу·и ударац. И сама Турска Ќе под притиском Немачке напала СовЌетски Савез. Тако се ситуациЌа поново закомпликовала.
  Проблем Ќе био што Т-54 Ќош ниЌе ушао у сериЌу, а Т-34-85 Ќе ве· био очигледно застарео у односу на Е сериЌе, па чак и Пантер-2.
  Зими су совЌетске трупе и да е ударале, али нису могле пости·и значаЌан успех. Осим тога, дискотеке су почеле да учествуЌу у биткама ... єедино што Ќе постало бо е Ќе успех Американаца против єапана. Коначно, єенкиЌи су успели да поново заузму луку Перу, а инициЌатива у Тихом океану почела Ќе да прелази на страну Америке.
  Али, аваЌ, помо· САД могла би да закасни. У проле·е четрдесет шесте године, Немци су, користе·и предност Е тенкова над тридесет четири, прешли у офанзиву. СовЌетске трупе, прека ене биткама, пружале су се веома тврдоглаво. Црвена армиЌа Ќе била хероЌска и добро опрем ена арти ериЌом. Посебно противоклопне топове од 100 мм. И укопао се.
  Немци су успели да врате КиЌев и потисну Црвену армиЌу иза Д®епра. Али управо на овоЌ воденоЌ бариЌери совЌетске трупе су изградиле непробоЌну одбрану.
  Немци су се борили цело лето и Ќесен, али нису могли да разбиЌу совЌетске трупе. Само су они поново успели да блокираЌу Ле®инград. Али нацисти нису заузели сам град. Зима Ќе прошла у размени удараца. Американци су се полако кретали преко Тихог океана, а до сада нису користили нуклеарно оружЌе.
  У проле·е Немци су поново покушали да напредуЌу. Користили су цистерне сериЌе "Е", наЌновиЌе машине тешке седамдесет тона. СССР Ќе пустио ИС-7, способан да се одупре мастодонтима. Почели су да се поЌав уЌу и сред®и тенкови Т-54.
  БританиЌа се такође поЌачала, покренувши офанзиву у ЕкваториЌалноЌ Африци. Ту су помогле и америчке копнене Ќединице. За рат на Пацифику, Американцима ниЌе било потребно много трупа и тенкова. Тако су почели да истискуЌу нацисте из Африке. Сада су савезници схватили да се не·е мо·и издржати и да неприЌате а треба сломити и притиснути. У лето и Ќесен, САД и БританиЌа су успеле да поврате значаЌан део Африке, па чак и протераЌу Немце из СомалиЌе и ЕтиопиЌе.
  Немци нису били у ста®у да развиЌу офанзиву на Москву, заглав ени у позиционим биткама. Зими Ќе Ста ин ударио на Турску. Црвена армиЌа Ќе поразила османске трупе и заузела Карс, Ерзурум и Танрог. Немци су били принуђени да пребаце значаЌне снаге како би спасили савезника. Али Црвена армиЌа Ќе неочекивано ударила у близини Ле®инграда и тамо Ќе однела велику победу.
  Дошла Ќе 1948. година... У проле·е су Немци поново покушали да напредуЌу. Успели су да направе оригинални пирамидални резервоар непробоЌан из свих углова ватре. А са овом машином су биле повезане велике наде. ПромоциЌа Ќе почела у маЌу. После два месеца тврдоглавих борби, нацисти су се приближили Смоленску.
  Пирамидални тенкови су показали своЌу борбену ефикасност, али су често били минирани. Немци нису успели да заузму град и опколили су га. Али у Африци, савезници су постигли велике успехе, протеравши Немце из Египта. єапан Ќе такође био поражен, изгубивши многа острва и Филипине. У Ќесен, Немци су напредовали да е на истоку, у центру, поново се приближаваЌу·и Ле®инграду.
  Немачка авиЌациЌа Ќе и да е била Ќача од совЌетске, посебно по квалитету. Али краЌем 1948. МИГ-15 Ќе почео да стиже на фронт. СовЌетска млазна машина била Ќе инфериорниЌа од немачке у брзини и наоружа®у, али Ќе била маневарска. И Американци су побо шали учинак. У зиму 1949. совЌетске трупе су потиснуле Немце из Ле®инграда и потиснуле их назад у Смоленск.
  А Американци су заЌедно са Британцима истерали нацисте из Африке. У проле·е 1949. и Турска се повукла из рата.
  Тре·и раЌх Ќе такође изгубио контролу над Блиским истоком. ПоложаЌ нациста се погоршао. Нису смели да напредуЌу на истоку, ве· су прешли у чврсту одбрану. СовЌетске трупе су, користе·и тенкове Т-54 и ИС-7, покушале да пробиЌу одбрану Вермахта. Али нацисти су чврсто држали блок. Неуспехом се завршио и покушаЌ савезника да се искрцаЌу у ШпаниЌи. АкциЌа Ќе нешто бо а била на СицилиЌи, где Ќе уз помо· локалне мафиЌе постигнут успех. Ве· Ќе Ќеданаеста година од почетка Другог светског рата.
  Све зем е су краЌ®е исцрп ене и краЌ®е уморне. Глобална економиЌа Ќе била преоптере·ена. И сви су желели да што пре заврше борбу. Нарочито тешко мршави Немци и Руси.
  Ста ин Ќе Хитлеру понудио мир под условима нулте опциЌе: повратак на пређаш®е границе и размена зароб еника - све за све! Али Фирер Ќе пристао само на примирЌе, не желе·и да се одрекне окупиране териториЌе. Осим тога, у НемачкоЌ Ќе ве· био завршен рад на ствара®у атомске бомбе, а ве· су постоЌале интерконтиненталне ракете.
  СЌеди®ене Државе су разматрале кориш·е®е атомске бомбе. Али док су се плашили да покваре у Европи. И бацили су га у децембру 1949. на єапан. Последице разара®а биле су страшне. И сличан наговештаЌ у НемачкоЌ Ќе схва·ен. Фирер се обратио нациЌи и предложио да се размотри пита®е достоЌанственог света. Али онда се предомислио... Дошла Ќе нова 1950. година. СовЌетске трупе су покренуле нову офанзиву на фронту.
  Одбрана Немаца била Ќе веома чврста. А савезници су напредовали кроз ИталиЌу, где Ќе дошло до воЌног удара, и уклонили МусолиниЌа. Али пирамидални немачки тенкови су броЌчано надмашили Патонс и Цхалленгерс. Посебно Ќе тешко попустио Американац Патон, коЌи ни на близину ниЌе могао да пробиЌе оклоп немачког тенка. И савезници су почели да крваре.
  Да, и нера®иви немачки дискови нанели су огромну штету СЌеди®еним Државама и БританиЌи. За сада Ќе немачка авиЌациЌа задржала квалитативну надмо· над савезницима. Лет®и покушаЌ слета®а у НормандиЌу завршио се неуспехом. Истина, краЌем августа, после нуклеарног бомбардова®а, єапан Ќе капитулирао. Запад Ќе развезао руке. Али САД се нису усудиле да употребе нуклеарно оружЌе, тако да су могле да буду покривене интерконтиненталним балистичким проЌектилима Тре·ег раЌха.
  Црвена армиЌа се приближила Д®епру у центру, али Ќе такође заустав ена. Снаге обе стране су биле исцрп ене до краЌ®их граница... И коначно, 25. новембра 1950. Труман Ќе понудио Хитлеру мир, под паритетним условима. Односно, Европа остаЌе уз Тре·и РаЌх, са изузетком СицилиЌе и онога што Ќе остало од ИталиЌе. Ста ин иде на компромис: границе СССР-а 1939. године. Односно, Немци се помераЌу мало уназад, одричу·и се териториЌе, али добиЌаЌу·и неке аквизициЌе.
  Француска, БелгиЌа, ХоландиЌа и друге чудне зем е остаЌу под немачком контролом, али добиЌаЌу извесну аутономиЌу. Односно, формира се нешто попут Европске униЌе. Тре·и раЌх окончава геноцид над єевреЌима и Циганима, иако нека законска ограниче®а ®ихових права могу остати. Трговински односи се обнав аЌу у потпуности. Зем е се обавезуЌу да ·е поштовати суверенитет других.
  РепарациЌе се никоме не наме·у. Затвореници се размЌе®уЌу за све.
  Ста ин и Хитлер су били толико уморни да су прихватили такву понуду. САД су победиле више од других, па су успеле да у своЌу сферу утицаЌа ук уче Кину и АзиЌу. А БританиЌа Ќе уз Америку узела Африку.
  Немачка Ќе озби но исцрпила  удске ресурсе. У ®ему Ќе Фирер званично увео полигамиЌу. СССР Ќе остао без териториЌалних стица®а добиЌених тридесет девете, четрдесете године. И био Ќе тешко исцрп ен.
  
  
  АУКЦИєА РУСКИХ СЛОВОВА У ЊУєОРКУ
  ДевоЌке су трчале, б ескаЌу·и голим, округлим, ружичастим штиклама.
  АндриЌана се сетила ове погодбе у ЊуЌорку. Предложио ЌоЌ га Ќе, дакле, локални, прилично велики мафиЌашки бос. Право Ќе време да се окупило много богатих  уди. И сасвим Ќе могу·е прикачити девицу из РусиЌе.
  АндриЌана Ќе став ена на аукциЌу покривена велом и у купа·ем костиму. Да не би одмах открили ®егове чари.
  Ходала Ќе са неким стреп®ом. Десно и лево од ®е ходале су девоЌке у кожним Ќакнама.
  АндриЌана се ниЌе осе·ала превише удобно у високим потпетицама. Али она то не може да поднесе.
  Сала за аукциЌу Ќе била веома велика. Тамо Ќе седела велика публика: и мушкарци и жене, па чак и тинеЌ¤ери. Било Ќе и Арапа и црнаца, и АзиЌата, и белаца, и из РусиЌе...
  Одабрано Ќе време и место... Али АндриЌана се осрамотила пред неколико хи ада мушкараца, жена и омладине, била би скинута до гола као Анђелика у филму. Ово Ќе срамотно и понижаваЌу·е! Али у исто време узбуђуЌе, а само пониже®е изазива приЌатну клонулост у телу.
  Она Ќе као сред®овековна роби®а, коЌа ·е бити скинута до гола, а хи аде мушкараца ·е Ќе гледати похотним погледима... Ох како кул!
  Због оваквих узбуђе®а вредело Ќе оти·и на аукциЌу. И немоЌте бити превише тужни што ·е само Ќедан посто од укупног износа припасти вама!
  Овде Ќе изашла у високим потпетицама и прекривачима. Она Ќе виша од просека за жену, шест стопа, а ципеле Ќе чине Ќош вишом.
  Публика се пали, пропорциЌе манекенке... Коса ЌоЌ Ќе везана и касниЌе ·е бити пуштена.
  Почетак тргова®а Ќе наЌав ен... Износ Ќе обично мали, али брзо расте.
  Овде девоЌке скидаЌу први вео и откриваЌу гор®и део лица, остав аЌу·и прекривену ®ену дивну косу боЌе лиш·а.
  Вид иво Ќе било АндриЌанино високо преплануло, глатко чело, ®ене смарагдно-сафирне очи. А нос и до®и део лица су Ќош прекривени... Али само поглед ®ених изражаЌних очиЌу, у коЌима се читала стид, и нехотично дрхта®е од природног женског стида, довео Ќе публику...
  Оригинална цена за но·е®е са девицом Ќе сто долара!
  Одмах врисну:
  - Двеста долара!
  - Три стотине!
  - Четири стотине!
  - Пет стотина!
  - Хи аду!
  Арапин у жутом турбану прогунђа:
  - Две хи аде!
  Американац са златним ланцем зарежа:
  - Три!
  Бизнисмен из РусиЌе, рекао Ќе богатим басом:
  - Пет хи ада долара!
  Настала Ќе пауза... Не зато што Ќе ова публика изгледала превелика. Не, постоЌе бизнисмени из целог света коЌи су способни да изложе и изложе сто милиона долара за пикасов или Ван Гогов маз. Али они желе да наставе процес свлаче®а.
  Ево девоЌке у црвеним маскама и кожним Ќакнама, са рукама у танким медицинским рукавицама, скидаЌу Ќош Ќедан покривач. И отвараЌу девоЌчину храбру браду, ®ена скерлетна уста, ®ен грациозан нос. Сада Ќе ®ено дивно анђеоско лице вид иво у целини. А огроман екран у аукциЌскоЌ соби приказуЌе слатко, девоЌачко лице изблиза.
  А публика урла од див е®а.
  - Десет хи ада долара!
  УзвикуЌе Американац са златним ланцем!
  - Двадесет хи ада!
  Шеик риче у зеленом турбану са великим смарагдима.
  Енглез у фраку узвикуЌе:
  - Тридесет хи ада!
  Хинду са драгу има вришти:
  - Четрдесет!
  Млади· од петнаестак година, шкрипи, мрда прстима у диЌамантима:
  - Педесет хи ада!
  И опет пауза ... Наравно, износ за Ќедну но· са девицом, па чак, наЌвероватниЌе лажни, не изгледа тако мали. Тамо Ќе више него АндриЌана превелика девоЌка да би изгледала невина. Али публика Ќе веома богата и хировита. И сада у жару ценка®а, када хо·е да надмаше Ќедни друге.
  Али Ќош више желим да видим да и процес излага®а. А сада се скида следе·и вео са АндриЌаниних рамена, откриваЌу·и гор®и део ®ених груди и руке. Преплануо, грациозан, миши·ав. Ве· се види гор®и део груд®ака, а рамена су снажна, а у исто време веома секси.
  АндриЌана поново задрхти и заврти. Она Ќе све гола.
  Тргова®е се поново настав а...
  - Шездесет хи ада!
  Шеик урла!
  - Седамдесет хи ада!
  - Осамдесет!
  Изрекао Американац са златним ланцем!
  - Сто хи ада!
  Зарежао Ќе Американац са огромним рубином на грудима.
  - Сто двадесет хи ада!
  Опет Ќе зацвилила младост!
  Шеик у зеленом турбану и смарагдима Ќе урлао:
  - Сто педесет хи ада!
  Хинду РаЌа Ќе зазвонио:
  - Двеста хи ада долара за звезду аукциЌе!
  И опет Ќе настала пауза у овоЌ аукциЌи. єавност чека да се награда откриЌе и напета Ќе до краЌности.
  Овде скидаЌу Ќош Ќедан вео са девоЌке и излажу Ќе до бокова.
  Вид ив Ќе танак струк, уска трака тканине на пуним грудима и ре ефне плочице штав ене пресе. Сада Ќе АндриЌана скоро гола до поЌаса.
  Публика буквално урла.
  Руски бизнисмен са сибирском брадом Ќе бумнуо:
  - Триста хи ада!
  Шеик у смарагдном турбану Ќе зарежао:
  - Четири стотине хи ада!
  Американац са рубином Ќе издао:
  - Пет стотина хи ада!
  Млади· са диЌамантским прстеновима Ќе цвилио:
  -Шест стотина хи ада....
  Хинду РаЌа Ќе промрм ао:
  - Седамсто педесет хи ада!
  єош Ќедна пауза... Овде су суме ве· постале озби не, али далеко од погубних за олигархе и милиЌардере. Међутим, сви желе да е излага®е лепоте. Поготово да видим ®ене ноге, такав ужитак за мушкарце.
  И сада се послед®и вео не скида са .... А сада су миши·аве грациозне ноге голе. АндриЌана Ќе остала у га·ицама, груд®ак у провидним ципелама на штиклу. А ®ене снажне, преплануле ноге тако узбуђуЌу мушкарце.
  Пре тога загрме тихи седокоси шеик дуге браде:
  - Милион долара!
  А ово Ќе ве· одређена психолошка граница. Публика диже буку...
  Млади· дрхтавим гласом каже:
  - Милион сто!
  Шеик у турбану са великим смарагдима пЌевуши:
  - Милион две стотине!
  Руски олигарх, коЌи носи тамне наочаре, каже:
  - Милион и четири стотине!
  Американац са великим рубином:
  - Милион пет стотина!
  ОдЌедном црнка улази у тог:
  - Милион седам стотина!
  Шеик у смарагдном турбану ниЌе инфериоран:
  - Милион осам стотина!
  Хинду РаЌа вришти:
  - Два милиона!
  єош Ќедна пауза... Суме су биле солидне. Али ипак су дали више за арапске ко®е. А овде Ќе девоЌка само за Ќедну но·. И иако колосална лепотица, али тешко да Ќе права девица.
  Али  уди желе да виде ®ену косу... И АндриЌанова марамица Ќе скинута. А коса ЌоЌ Ќе златна, лисната киша клизи са ®ених рамена. И распршуЌу се, тако дивно, као зраци сунца.
  Публика Ќе Ќедноставно у чуду... И ценка®е оживи!
  Омладина Ќе пискала:
  - Три милиона!
  Шеик у смарагдном турбану прогунђа:
  - Четири милиона!
  Црна жена Ќе викнула:
  - Пет милиона!
  Настала Ќе кратка пауза... Износ Ќе ве· био пристоЌан. Иако Ќош увек ниЌе рекорд за лицитира®е. Али ипак, ово ниЌе Ван Гогова слика, ве· само Ќедна но· са девоЌком. Нека буде лепо написано....
  Следи Ќош Ќедан гест... Овог пута груд®ак се скида. АндриЌана Ќе то очекивала, али одЌедном Ќе осетила тако страшну срамоту да Ќе почела да се опире... ДевоЌке нису могле да се носе са ®ом. Два лоптица су се откотр ала до АндриЌане, и испружила руке. Затим Ќе груд®ак укло®ен. И лепе груди су биле откривене. И кожу
  девоЌка Ќе блистала од зноЌа.
  Њен искрени порив скромности и отпора, веома Ќе провоцирао Ќавност. Многи су веровали да Ќе ово права девица, а ово Ќе било узбуд ивиЌе чак и од ружичастих пупо ака на грудима.
  Пре тога Ќе тихи шеик у турбану опточеном диЌамантима зарежао:
  - Седам милиона!
  Црнки®а Ќе пискала:
  - Осам милиона!
  Американац са рубином Ќе залаЌао:
  - Девет милиона!
  Руски олигарх Ќе залаЌао:
  - Десет!
  Шеик у турбану опточеном диЌамантима Ќе заурлао:
  - Петнаест!
  Сала Ќе зуЌала... Ово Ќе ве· озби ниЌе... Ипак, таква девоЌка коЌу крупни  уди држе за руке да не покриЌе груди. Како Ќе то кул. Све у свему, дивно и дир иво. АндриЌана Ќе заиста, стварно посрам ена, и осе·а се див и стид. И у исто време узбуд иво и приЌатно. И
  Колико Ќе она це®ена!
  То Ќе супер!
  А сада Ќе слушки®е држе, скидаЌу послед®у крпу - га·ице ... А сада су на АндриЌану остале само провидне ципеле.
  И она се трза и извлачи руку из кан¤и амбала, покриваЌу·и недра Венере. Он ЌоЌ ве· са своЌе две дебеле шапе одузима руку и разоткрива Ќе.
  АндриЌанино лице Ќе искрено узнемирено и веома се стиди. Густа гримизна боЌа преплавила Ќе ®ушку и ово Ќош више узбуђуЌе публику!
  Црни милиЌардер узвикуЌе:
  - Двадесет милиона!
  Шеик у диЌамантима виче:
  - Тридесет!
  Американац са рубином урла:
  - Четрдесет!
  А хинду РаЌа каже:
  - Педесет милиона!
  Шеик са диЌамантима урла:
  - Шездесет!
  Црни милиЌардер у кожноЌ Ќакни вришти:
  - Седамдесет!
  Руски олигарх у тамним наочарима узвикуЌе:
  - Осамдесет милиона!
  Омладина одЌедном цикне:
  - Деведесет!
  ШиштаЌу на ®ега. Узвици, а имаш толико штенета!
  Црни милиЌардер у кожноЌ Ќакни промрм а:
  - Стотину милиона!
  Настала Ќе пауза... Ово Ќе ве· заиста колосална сума. Да, само за девицу из РусиЌе. Зар ниЌе превише? Колико платити само Ќедну но·? Да, за ту суму можете купити милион искусних проститутки.
  Зар нису превише заузети...
  Куш Ќе ве· био дово ан, а аукционар Ќе подигао чеки· и почео да пева:
  - Сто милиона долара пута... Сто милиона долара два....
  АндриЌана се згрчи. Па, мора да прено·и и релативно млад Афроамериканац. Али стави·е цео милион долара у своЌ ¤еп! Прилично пристоЌно! Има наде да Ќе он пример душе, а можда и задово ство!
  АндриЌана се осе·ала узбуђено, а у мислима Ќе ве· замиш ала бурну но· са згодним и веома богатим црнцем.
  Али онда Ќе девоЌка у кожним Ќакнама дала знак ... И оштрим покретима су ЌоЌ стргнули ципеле. Уклонили су послед®и део тоалета, чине·и АндриЌана не само голим, ве· и босим.
  А ®ене ноге без ципела су тако грациозне и дир иве, а пете су ЌоЌ округле, ружичасте.
  Обично током оваквих аукциЌа девоЌке до краЌа имаЌу ципеле са високим потпетицама. Али АндриЌана, веома секси, и са необичном грациознош·у и савршенством линиЌе стопала и табана. И тако Ќе дивна боса. Поготово када Ќе на екрану приказан крупни план...
  А руски олигарх Ќе зарежао:
  - Сто двадесет милиона!
  Црнац Ќе заурлао:
  - Стотину педесет!
  Арапски шеик у турбану опточеном диЌамантима прогунђа:
  - Двеста милиона!
  Настала Ќе напета пауза...
  Аукционар Ќе подигао чеки· и промрм ао:
  - Двеста милиона пута... Двеста милиона два...
  АндриЌана Ќе затресла босе ноге, а црни милиЌардер Ќе прогунђао:
  - Двеста педесет милиона!
  Руски милиЌардер Ќе, не попуштаЌу·и, рекао:
  - Триста милиона!
  Шеик са диЌамантима Ќе викнуо:
  - Четири стотине милиона!
  Иако су многи имали ве·е богатство, али одмах изложити толики износ у готовини Ќе пропаст. И то може пореметити производ®у.
  Аукционар Ќе подигао чеки· и почео да говори, што Ќе спориЌе могу·е:
  - Четири стотине милиона пута, четири стотине милиона два .... Четири стотине милиона три ... и ®егов чеки· се несигурно трзао.
  - МилиЌарду долара!
  Чуо сам да неко шкрипи!
  И сви су се окренули... Био Ќе то єапанац са тамним наочарима коЌе су му покривале пола лица. Имао Ќе амблем мафиЌе - єакуза!
  Сви су се смрзли - цела милиЌарда!
  Аукционар Ќе подигао чеки· и упозорио:
  - ДевоЌка ти се даЌе само на Ќедну но·! Можете учинити све са тим, само немоЌте убиЌати или озби но осакатити!
  єапанац климну главом.
  - Не·у да кварим!
  И чеки· се подигао, речи су се излиле:
  - МилиЌарду пута! МилиЌарду две! МилиЌарду три! Продато лорду єамамоту!
  АндриЌана Ќе пуштена. И потпуно гола и боса отишла Ќе до бокса, где Ќе седео шеф Ќапанске мафиЌе окружен стражарима. АндриЌана Ќе осетила снажан страх, а уЌедно и узбуђе®е. За милиЌарду долара мора·е да уради нешто необично и то Ќе кул! С друге стране, постала Ќе богатиЌа за десет милиона долара, што Ќе одлично!
  Како Ќе све испало дивно, а чекаЌу Ќе нове авантуре.
  єамамото Ќе наредио:
  - А сад Ќе спакуЌ у окове, не·е ЌоЌ требати оде·а!
  АндриЌана се нервозно закикота и одговори:
  "Немам шта да изгубим осим своЌих ланаца!"
  
  ОДБРАНА РєАЗАЊА И ПРИСЛЕЋАЊЕ ПОПАДАЦЕВА
  Томас Линколн Ќе, машу·и мачевима и сасецаЌу·и гураЌу·е монголско-татаре, певао:
  - Не само мач, не само бич! Али за круну су потребне лажи! На краЌу краЌева, без ®е и два минута - не седите на престолу!
  Дечак терминатор Ќе своЌим мачевима трчао ветре®ачу, секу·и Монголе коЌи се пе®у на зидине РЌаза®а, и наставио да пева:
  - Понекад помо·ник у свему,
  Понекад вешто боли...
  А ми Ќе зовемо свети®ом
  И назовите то подлим!
  МариЌа Кова ева и єулиЌана Коновалова, ове прелепе и веома миши·аве девоЌке, коЌе су сасЌекле притиснуте Татаре, покупиле су:
  - Лажи нису без разлога у свим царствима,
  Во ен у сваком тренутку...
  Лажи су лепе када су корисне
  И страшно када Ќе штетно!
  Том, оваЌ згодан, миши·ав дечак, коЌи Ќе секао по притиснутим нукерима, цвркутао Ќе:
  - Нека нам Ќе империЌа у слави!
  МариЌа Кова ева Ќе, посечу·и насе ене Монголе, потврдила:
  - Нека Ќе у слави!
  А девоЌка Ќе бацила своЌе голе ножне прсте, смртоносном снагом, разорну гранату од пи евине.
  єулиЌана Коновалова, пресецаЌу·и нападаЌу·е Татаре, такође Ќе урлала на сав глас:
  - За ота¤бину и Ста ина!
  И гола, исклесана нога, као убилачки дар смрти, раздире монголске рати.
  ДевоЌке се боре, искрено, очаЌнички и храбро. И озби но посече неприЌате е.
  Иако се чини да Ќе хорда Бату-кана неброЌена. Четири стотине хи ада ко®аника пе®е се на Ќуриш. По временима тринаестог века - неброЌена воЌска.
  Али дочекала их Ќе десантна снага Попадана, коЌу Ќе предводио вршилац дужности Свемогу·ег Бога Створите а, Томаса Линколна.
  Гердина тенковска посада ве· улази у битку. ДевоЌка терминатор Ќе овде.
  Четири лепотице на тенку АГ-100 са три топа и дванаест митра еза.
  Настали су из игре, алтернативног универзума, коЌу Ќе такође створио дечак демиЌург Томас Линколн.
  Тамо, затвореник у Тре·ем раЌху, професор померене психе, Нимбул Ќе помогао Хитлеру. Наиме, створио Ќе оружЌе коЌе ради на контроли времена. И узели су и потопили енглеску флоту у олуЌи. Уследило Ќе искрцава®е немачких трупа у БританиЌу.
  Приликом искрцава®а, нацисти су користили и своЌу трговачку флоту. Као резултат тога, десетине одабраних дивизиЌа су завршиле у БританиЌи у августу 1940. А митрополиЌа Ќе заузета за десет дана.
  На престо Ќе постав ен легитимни, пронемачки енглески кра . И формирана Ќе нова нацистичка влада. Ве·ина колониЌа и флота БританиЌе га Ќе признала.
  Фирер Ќе имао велике ресурсе под контролом. И плаше·и се да ·е САД, коЌе имаЌу колосалан економски потенциЌал, пренаоружати воЌску, одлучио Ќе да СССР сачека. И да би Ста ин остао веран пакту о ненапада®у.
  У међувремену, бо е Ќе победити Америку. Први Ќе заузет Исланд. Тада су Немци почели да се упориште у Аргентини, а одатле у Бразилу.
  Нацисти су активно градили подморничку и површинску флоту. Користили су ресурсе колониЌа и Европе. Рад се посебно убрзао након што Ќе Шпер постао министар за наоружа®е и мунициЌу РаЌха.
  Затим, под ®еговим вештим управ а®ем, подморнички бродови су почели да се граде много брже.
  И такође да развиЌаЌу авиЌациЌу. Нови, напредниЌи єу-188 Ќе брзо пуштен у сериЌу и ®егова производ®а Ќе пове·ана. Фоке-Вулф Ќе брзо добиЌао на замаху. Било Ќе и напредниЌих бораца.
  МарсеЌ Ќе постао звезда у успону. ОваЌ пилот Ќе стекао славу у борбама са америчким авионима. Пошто Ќе постао први пилот коЌи Ќе прешао сто педесет летелица, добио Ќе: Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  Међутим, раздваЌа®е Америке океаном, чи®еница да се, уз сву же у, велики површински бродови не могу градити пребрзо, рат се одужио.
  Иако су изграђени и носачи авиона и боЌни бродови.
  И постепено су Немци и єапанци коЌи су отворили други фронт против СЌеди®ених Држава, победивши Американце код луке Перу, притиснули империЌу орлова.
  Немци су били Ќаки. Године 1943. добили су веома Ќак ловац МЕ-309 и бомбардер єу-288. КоЌе су много Ќаче од америчких.
  Хитлер Ќе претио да ·е помести Америку бомбама.
  Наравно, тенкови су се поЌавили у сериЌи: "Тигар", "Пантер", "Лав". У другоЌ половини 1943. године поЌавили су се "пантер" -2, "тигар" -2 и "маус". И непобедиви млазни ловац МЕ-262, коме ниЌе било равног, ушао Ќе у сериЌу. А єу-488 Ќе први сериЌски четворомоторни авион. А ТА-400 Ќе први светски бомбардер са шест мотора. И наЌновиЌе Ќуришне пушке МП-44, и Ќош много тога. Ук учуЌу·и млазне бомбардере "Арадо". Као резултат тога, Немци су заузели Канаду и напали САД са севера.
  А на другом крилу окупирали су Мексико заЌедно са єапаном и напали Америку на Ќугу.
  И коначно, 1944. године, СЌеди®ене Државе су капитулирали и окупирали су их єапан и Тре·и РаЌх.
  Герда Ќе била веома поносна на своЌе победе. И девоЌка Ќе сломила монголске трупе. Њени голи ножни прсти притискали су дугмад ¤оЌстика и у гомилама обарали нукере.
  Шарлот Ќе такође ударила неприЌате а, притискаЌу·и дугмад ногама. И гађа®е Монгола из митра еза. Она Ќе веома агресивна девоЌка.
  ДевоЌка виче:
  - За први комунизам на свету!
  Кристина шутира веома прецизно, а ®ене босе ноге тако спретно притискаЌу дугмад и пуцаЌу у Бату Кана милитанте. И истреби противнике див им бесом гладних пантера.
  Кристина виче:
  - За славу Тре·ег РаЌха!
  Магда такође води веома добро усмерену ватру. РазбиЌаЌу монголску воЌску, разбиЌаЌу·и Ќе у чипс или у крваву салату. И не заустав аЌте немачке лепотице.
  ИмаЌу босе ноге, а ®ихови прсти спретно притискаЌу дугмад ¤оЌстика и удараЌу противнике.
  Магда пева:
  - Африка Ќе страшна, да, да, да! Африка Ќе опасна, да, да, да! Али велики РаЌх, речено нам Ќе да не лутамо! Сви смо ми Монголи ... косимо као коса! Успех девоЌчица - иако Ќе боса!
  ДевоЌке су веома лепе и посебно млати Бату Канаову воЌску.
  Том Линколн Ќе секао, а мачеви су му се продужили за десетине метара, одсецаЌу·и Монголе као жилет сапуна длаке.
  Дечак Ќе певао:
  - Све ·у помести,
  Све ·у помести!
  Чекамо успех
  До чисто·е!
  И босе ноге дечака ·е такође бацити грашак са снагом униште®а.
  И распрши·е Монголе на све стране. А разара®а су огромна.
  МариЌа Кова ева Ќе намигнула дечаку демиЌургу. Бацила Ќе своЌе голе ножне прсте, убилачки поклон смрти, и сломила монголске воЌнике.
  МариЌа Ќе твитовала:
  - За свемир и комунизам!
  єулиЌана Коновалова Ќе зарежала, голом петом подлегла дару смрти:
  - За величину наше Ота¤бине!
  А сада девоЌке Ќош биЌу из пупка борбеним му®ама. Борбене лепотице - не говорите ништа!
  Герда такође пуца из тенка сериЌе АГ. Када су САД капитулирали, Адолф Хитлер Ќе хтео да нападне СССР. Али єапан Ќе почео да постав а захтеве према Тре·ем РаЌху.
  А Хитлер Ќе 20. априла 1946. започео рат са самураЌима. И своЌе нове тенкове из сериЌе "Е" бацио Ќе у борбу. И хаЌде да зг®ечимо Ќапанске трупе, као траву за косу.
  Ста ин Ќе такође одлучио да не стоЌи мирно. И понудио Ќе да отвори фронт против зем е излазе·ег сунца.
  Хитлер Ќе пристао, али под условом да СССР добиЌе назад само Ќужни Сахалин, Курилска острва и Порт Артур са Ман¤уриЌом. И ништа више од тога.
  Ста ин Ќе пристао на ово. Ве· Ќе проширила своЌу териториЌу. Што се тиче лудог професора, помогао Ќе нацистима у ствара®у лете·их та®ира. А ове машине су се кретале десет звучних брзина и пуцале ласерима.
  Главни немачки тенк Ќе био Е-50. Његова тежина Ќе била седамдесет тона. Пред®и оклоп Ќе 250 мм, бочни оклоп Ќе 170 мм, а топ Ќе 105 мм са дужином цеви од 100 ЕЛ. А ово Ќе веома продуктиван резервоар. Са мотором од 1500 ко®ских снага - прилично окретан.
  И наравно єапанци не. И нису у ста®у да зауставе нацисте.
  И ту Ќе велика офанзива фашистичких трупа. На свим фронтовима у исто време.
  НапредуЌу и Ста инове трупе. Али ®ихова авиЌациЌа Ќе мало заостаЌала. Нема млаз®ака. А єапан ве· има такве авионе. Али совЌетски тенкови су релативно добри. И не без успеха се боре.
  Иако Ќе сериЌа КВ застарела. СавршениЌи Исес поЌавио се у четрдесет петоЌ години. Таква Ќе породица. Али ни до сада таквих тенкова нема превише.
  КасниЌи Т-34-85, коЌи Ќе почео да се производи од четрдесет четврте године. И постао Ќе главни тенк у воЌсци СССР-а.
  СовЌетске трупе су кренуле у офанзиву и притиснуле єапанце.
  Хитлер Ќе приметио:
  - Руски медвед Ќе добио грумен ше·ера!
  ГудериЌан Ќе упитао:
  - И шта ·емо с тим?
  Фирер Ќе одговорио:
  - Слатко за ужину!
  Ве· у прва три месеца борби, Ќапанско царство Ќе изгубило скоро половину своЌих поседа. СамураЌи су имали велику воЌску, али су били превише инфериорни у квалитету технологиЌе.
  Борбе су показале да Ќе чак и совЌетски Т-34-85 Ќачи од масовне Ќапанске машине. А то Ќе лоше за самураЌе.
  А против лете·их та®ира уопште нема приЌема. Због снажног ламинарног млаза готово их Ќе немогу·е оборити.
  И они сами пале ласерима, топлотним зрацима и ултразвуком. Зато покушаЌте да их превазиђете.
  Плус, Тре·и РаЌх има млазне авионе на своЌоЌ висини, и подморнице на погон водоник-пероксида и Ќош много тога.
  ПостоЌе чак и подземни резервоари. А ово Ќе оружЌе против коЌег - поклопац! Све Ќапанске батериЌе лете одЌедном, и бацаЌу се на врх. Плус, контрола над временом, када олуЌе буквално потапаЌу све бродове самураЌа. Не, єапанци су морали да се носе са веома опасним неприЌате ем.
  Три месеца касниЌе, єапанци су такође протерани из Ман¤уриЌе. НаЌтврдокорниЌи Ќе био напад на Порт Артур од стране совЌетске воЌске. У борбама Ќе стигао експериментални тенк ИС-7, тежак седамдесет осам тона, наоружан са осам митра еза и топом од 130 милиметара. И ова машина Ќе уништила Ќапанске батериЌе и самоходне топове.
  И сама Аленка Ќе била велики ратник. А на ИС-7 се борила са самураЌима за Порт Артхур. Повратак града коЌи Ќе некада припадао царскоЌ РусиЌи. И треба га вратити.
  Снажан хитац из пишто а, и одмах су три Ќапанска топа преврнута лафетима.
  Али сада Ќе Свемогу·и дечак демиЌург послао Аленку да се бори против монголско-татарске хорде. А ратници су сада на ИС-12 напредниЌег и мо·ниЌег модела, са десет митра еза, и 152 мм, и прилично брзом па бом. А девоЌке удараЌу из овог резервоара користе·и ¤оЌстике.
  А®ута Ќе притиснула дугме голим прстима. Из пишто а Ќе излетео високоексплозивни проЌектил. И како пасти на гомилу Монгола. Одмах стотине и по нукера Ќе поцепано и осака·ено.
  Онда Ќе Алах пуцао. Ово Ќе прелепа црвенокоса девоЌка, испа ена из митра еза. И како Ќе почела да коси татарске редове.
  А црвенокоса Ќе гукала:
  - И прво одмрзава®е, у сну видим Ста ина ...
  МариЌа се такође ударала по неприЌате има, притискаЌу·и дугмад голим прстима и гугутаЌу·и, показуЌу·и зубе:
  - И лешевима засута, моЌа мила РусиЌо!
  ОлимпиЌа, ова хероЌска девоЌка Ќе возила тенк, даЌу·и Монголима стотонско возило са широким гусеницама.
  ДевоЌка Ќе певала:
  - За Ота¤бину у славу РусиЌе!
  Аленка Ќе босим ножним прстима притискала дугмад ¤оЌстика, ударала по неприЌате у. Разбила Ќе много нукера и заурлала:
  - Наша домовина Ќе СССР!
  ОлимпиЌада, смрскавши гомилу ко®а и монголских воЌника, сложи се:
  Нема лепше ота¤бине-РусиЌе,
  Бори се за ®у и не боЌ се...
  У свемиру нема лепше зем е -
  Цела васиона Ќе бак а светле РусиЌе!
  Пет ратника у бикиниЌу показало Ќе праву и неодо иву снагу. И
  Ове девоЌке су Ќедноставно невероватне!
  Почели су да уништаваЌу монголску воЌску. И пишто  ради и ради ...
  А Герда има три пушке на АГ-100. А на тенку су четири девоЌке и дванаест митра еза. И Ќош ефикасниЌе и брже нокаутираЌу Монгол-Татаре.
  Герда Ќе била ратник од Свемогу·ег. И оно што Ќедноставно ниЌе доживела. Учествовала Ќе и у муче®у. Посебно Ќе волео да мучи дечаке. Толико су мучили лепе тинеЌ¤ерке уопште да им се вртело у глави.
  Али то Ќе друга прича. Поготово када су пионирима пекли голе, округле, дечЌе штикле. И буквално су урлали од бола.
  єапан се опирао десет и по месеци пре него што Ќе пропао под огромним изгледима.
  Герда Ќе приморала цара Зем е излазе·ег сунца да клекне и по уби ЌоЌ босу ногу. Микадо Ќе потом по убио и Шарлотине босе ноге. Следе·е су Кристинине голе потпетице. И коначно, голи, грациозни ђон златокосе Магде.
  Тако лепе девоЌке да им Ќе цар лично  убио и лизао голе, грациозне, миши·аве ноге.
  Сада су пуцали на монголске ратове из топова, а неприЌате у нису дали ни наЌма®е милости. Овде су ратници Ќедноставно сЌаЌни.
  И високо-експлозивне гранате, па разбиЌаЌу све ове степске становнике. И истреби их без имало сажа е®а и сум®е.
  Герда Ќе певала:
  - Би·е ера комунизма, у ариЌевском!
  И намигнуо!
  А овде Ќе посада Елизабете. ДевоЌке су се бориле на експерименталном тенку Т-54. И борили су се са єапанцима. єапански тенкови нису баш добри. НаЌЌачи од ®их Ќе копиран са Пантера. ОваЌ аутомобил Ќе дефинитивно застарео.
  Али у овом случаЌу Пантер практично не узима Т-54 у чело. Али може се пробити кроз плочу. А ово диктира посебну тактику. Само Ќапански самоходни топови са топом 88 мм 71 ЕЛ и топом калибра 150 мм су опасни за пред®и оклоп совЌетског тенка.
  Елизавета Ќе, испаливши из топа од 100 милиметара, са велике уда ености пробила Ќапански тенк и цвркутала:
  - За свету РусиЌу!
  Елена Ќе такође пуцала. Срушила Ќе Ќапански ауто и зашкрипала:
  Ми ·емо поседовати оваЌ свет!
  Екатерина Ќе тукла голим, исклесаним ногама и приметила:
  - За нове тековине комунизма!
  Ратници су врхунски.
  єефраси®а га Ќе узео и такође га ударио, овога пута митра езом, и загугутао:
  - За моЌ свемирски свет!
  И са голом петом, како притиснути. А смртоносни проЌектил полете·е на єапанце.
  Не, то су девоЌке коЌе не·е изневерити ниЌедну воЌску.
  єапан Ќе поражен.
  А сада су ратници прешли на напредниЌи тенк Т-64 и из ®ега туку монголске воЌнике.
  И пушка совЌетског тенка тако млати фашистичке редове. И гранате се испа уЌу Ќедна за другом.
  Елена Ќе пуцала голим ножним прстима и уз осмех приметила, показуЌу·и зубе:
  - Много Ќе лепо, тако се побеђуЌу душмани!
  Не заустав аЌ девоЌке. А митра ези сипаЌу метке као град. А Монголи су нагомилани у хумке. И маса убиЌених и осака·ених монголских тела.
  Огромна маса погинулих ратника Бату-канове воЌске. Овако су се девоЌке разишле.
  примети єекатерина, намигуЌу·и приЌате има. И митра еским рафалом покосио ред Монгола:
  Влада·емо заувек!
  Елизабет Вити Ќе приметила:
  - Ово Ќе наша мо· би·е тако кул!
  ДевоЌка Ќе почела да притиска дугмад ¤оЌстика голим прстима и без икаквог сажа е®а и проблема разбиЌа татарске пукове. И ратник ниЌе хладниЌи.
  Њихова шко ка Ќе разнела ГуЌук Кана у крваве комади·е. И тада се Татарима ниЌе чинило дово но.
  А из шко ке коЌу Ќе Герда донела, истргнут Ќе и кан Бурундаи. Био Ќе познат по силова®у принцезе Владимирске након што Ќе ухва·ена. Да, ово Ќе похотни кан.
  А сада се ®егова немачка девоЌка растргала у комади·е.
  А сада се Томас Линколн бори као право чудовиште, и сече Монголе.
  Дечак врти своЌе мачеве као пропелере. И слаже много противника у гомиле. И чини се као да бритва сече браду. И такав Свемогу·и дечак светлуца.
  И тако Ќе и МариЌа Кова ов узела голе ножне прсте и кренула у убилачки и ломе·и све.
  А Монголе сатераЌу у ковчег.
  МариЌа Ќе медена плавуша, веома лепа и миши·ава. Она Ќе ве· морала да обав а борбене мисиЌе, она Ќе невероватна девоЌка.
  Ратник пева из свег гласа:
  - Слава ери комунизма, срушимо Ќарам фашизма!
  єулиЌана Коновалова се такође бори као чудовиште из пакла. А сада ®ени голи прсти ша у смртоносну гранату. КоЌи ·е узети и поцепати много татарских воЌника.
  Ратник Ќе гукнуо:
  - За мо· комунистичких идеЌа!
  И МариЌа ·е, такође, голом петом бацити убилачку вре·у пи евине ...
  И маса Монгола Ќе била поцепана.
  Ратници су овде у наЌбо ем изда®у... Али поЌавиле су се и нове лепотице.
  У овом случаЌу, то су Ева и Гертруда. ПоЌавили су се на лете·ем та®иру коЌи Ќе изазвао дечак демиЌург Томас Линколн. А ове девоЌке су само узеле и како су Татаре ошамариле ласерима. Да, ласерско оружЌе у Тре·ем РаЌху Ќе на врху. Буквално су спа ивали Ќапанске воЌнике.
  Ева, ова прелепа плавокоса девоЌка, притискала Ќе голим прстима дугмад ¤оЌстика. Спалила Ќе цео монголски пук, и гугутала на све стране, показуЌу·и зубе:
  - За свету Пруску!
  Гертруда Ќе такође притиснула голим прстима дугме ¤оЌстика, и одсекла много нукера, гугу·у·и:
  - МоЌа мо· над светом!
  И девоЌке се смеЌу. ИмаЌу толико узбуђе®а и ватре. То су девоЌке наЌвишег и наЌсофистицираниЌег акробатике.
  Када Ќе єапан поражен, Тре·и раЌх Ќе неко време гутао и варио неутралне зем е и вршио све више и више заузима®а.
  Али то, наравно, ниЌе било дово но за нацисте. А 5. марта 1953. Ста ин Ќе умро. Ово Ќош ниЌе ништа... Фирер Ќе упутио саучеш·е свом колеги.
  Али када Ќе фебруара 1956. одржан 20. Конгрес, коЌи Ќе разоткрио култ личности, Хитлер то ниЌе толерисао.
  А 20. априла 1956. године почео Ќе нови рат. ПокушаЌ нациста да преузму СССР. А Хитлер има цео свет под оружЌем. И онда не можете газити против Вермахта.
  Међутим, у овом универзуму, Творац Ќе Томас Линколн. А дечак демиЌург ниЌе дозволио да СССР буде побеђен. Против неприЌате а Ќе искористио нови адут: професора ЗнаЌка из кратког тима. И оваЌ професор Ќе створио специЌално оружЌе против Тре·ег РаЌха.
  Међутим, ово Ќе историЌа такмиче®а науке. У сваком случаЌу, воЌска СССР-а Ќе била у ста®у да заустави нацисте, а затим их порази и покори. Хитлер Ќе на краЌу ухва·ен. А 9. маЌа 1958. узели су и обесили. Дакле, црни Бои-Бог Томас Линколн Ќе поступио сасвим политички коректно са главним фашистом. Баш као у филмовима - зло побеђуЌе у првом полувремену, а онда бедно губи.
  А сада девоЌке нациста теме но мла·уЌу. ТачниЌе, монголо-татари, али су гори и од нациста, Ќер су масакрирали читаве градове. А ово Ќе, наравно, веома лоше када се убиЌаЌу Руси.
  Бату Кан види како се катастрофално сма®уЌу ®егови редови. Монголске трупе се топе пред нашим очима.
  А ево и славног команданта. єедини у историЌи коЌи Ќе успео да освоЌи РусиЌу, што никоме никада ниЌе било могу·е. ОваЌ Бату Кан Ќе сада почео да бежи. Он Ќе веома борбен командант.
  Али овога пута против ®ега Ќе велика виша сила.
  Томас Линколн Ќе са осмехом певао:
  - А лево Ќе наша воЌска, а десно Ќе наша воЌска! Добро Ќе да се боримо са пи·ем!
  Дечак терминатор Ќе тако бесно посекао татарске пукове, да су га узели и побегли. Па, где ·еш.
  єош Ќедан тим нин¤а девоЌака из єапана. Свемогу·и дечак их Ќе такође позвао.
  ДевоЌка са плавом косом узе·е и мачем посе·и Монголе. А онда ·е голим прстима лансирати грашак са експлозивом.
  И разбити много нукера. викнуо:
  - Слава єапану!
  Онда девоЌка жуте косе сече на Монголе. Исе·и ·е их на мале окрошке и викнути:
  - У име идеЌе о самураЌу!
  А голим ножним прстима лансира·е и убилачки бумеранг коЌи раздире монголске пукове.
  Црвенокоса девоЌка сатрла Ќе масу бораца хорде. Посеци Менге Кана. А голим ножним прстима избацила Ќе и оштру лопту коЌа све ломи. И урлати:
  - За комунистички свет!
  А девоЌка седе косе узе и посече масу татарских ратника. И убио много неприЌате а.
  И голом петом бацила Ќе пакет експлозива са разорним прахом унутра.
  Гугутала Ќе на све стране:
  - За свет достоЌанствено!
  А сада Ќе битка веома крвава. А онда су се ратници разишли, и како су тукли неприЌате а.
  А сада су сви монголски рати·и одЌедном изгорели и раскомадани.
  И Бату Кхан Ќе остао сам. ДевоЌке ратнице потрчаше ка ®ему. Оборили су татарског гула на колена. И приси ени да им  убе босе ноге.
  Главни командант Ќе то радио са ентузиЌазмом. Уосталом, овде има лепих девоЌака. И поразили су много воЌника. ПобиЌено Ќе четири стотине хи ада монголско-татарских ратника.
  То Ќе оставило огроман утисак на све. Посебно руски воЌници коЌи су спасени од смрти. И не само ратници, ве· и жене и деца. Уосталом, Хорда би масакрирала РЌаза®.
  Али тада Ќе Бату Кхан по убио босе ноге девоЌака. И полизали су им све пете.
  А ®егови ратници узели су голим прстима ноге, руке и ноге и врат. И оштрим трзаЌем поцепао на пет делова. Тако Ќе Бату Кхан завршио кариЌеру.
  Ето шта значи оти·и у РусиЌу. Нарочито ако Ќе дечак демиЌург постав ен против вас!
  
  ДО ЧЕГА ВОДИ ЧЕРЧИЛ СТРАХ
  Страх од бо шевичке прет®е веома Ќе узнемиравао Черчила. И понудио Ќе Хитлеру таЌни договор. Немци заустав аЌу истреб е®е єевреЌа, савезници су, без формалног мира, ипак кочили рат, а пре свега заустав аЌу стратешко бомбардова®е териториЌе Тре·ег РаЌха. И чак ·е водити таЌну трговину са Немачком.
  Фирер Ќе, под притиском индустриЌских кругова империЌе, пристао на ово. Черчил Ќе брзо убедио Американце, а и они су одлучили да закоче рат са Тре·им раЌхом. Штавише, СЌеди®ене Државе су доброво но пристале на таЌну погодбу и да пруже помо· СССР-у по Ленд-Леасе-у само за злато. Договор Ќе обав ен у великоЌ таЌности. Али СССР Ќу Ќе признао... Ста ин Ќе био  ут и оштро Ќе говорио.
  Али после Ста инграда, СССР Ќе ве· покренуо производ®у оружЌа и очекивао Ќе да ·е прекинути Тре·и раЌх. Али почетком четрдесет тре·е године обЌав ен Ќе тотални рат и производ®а оружЌа у НемачкоЌ се више него удвостручила. И престанак бомбардова®а од 1. априла 1943. одиграо Ќе Ќасну улогу.
  Нацисти су припремали операциЌу Цитадела. Али Британци су пренели информациЌе о броЌу совЌетских трупа. Испоставило се да Ќе СССР, са развиЌеном инже®ерском одбраном, имао предност у снази.
  Хитлер Ќе одлучио да за сада одложи офанзиву и пове·а производ®у опреме. Пре свега, ловац МЕ-309, са коЌим Ќе Фриц полагао извесне наде. Веома Ќак аутомобил са брзином од 740 километара на сат, са оружЌем: седам ватрених тачака, ук учуЌу·и три топа калибра 30 мм.
  єасно Ќе да Ќе ЦрвеноЌ армиЌи тешко да се бори са таквом машином. НаЌчеш·и ловац: єак-9 Ќе наоружан топом од 20 мм и митра езом. Зато покушаЌте да се носите са тако кул Немцем.
  Па, Фоцке-Вулф Ќе веома мо·ан борац са оружЌем. Тешко Ќе носити се с тим. И, наравно, тенкови. "Пантер" и "Тигар" су Ќачи од совЌетских. Поред тога, Иу-288 Ќе веома мо·ан бомбардер. КоЌе совЌетски борци не могу ни да сустигну. А млазни авиони су такође на путу. И страшни "Пантер" -2 са мо·ним оружЌем и Ќаком заштитом.
  Дакле, ОперациЌа Цитадела Ќе одложена. А Немци скуп аЌу снаге.
  Међутим, Ста ин ниЌе издржао дуго и 1. августа Ќе почела велика офанзива. И на орловском правцу, и Белгород са Харковом.
  Међутим, овде су снаге очигледно неЌеднаке.
  И Немци су се снажно утврдили, ископали многе ровове. А у одбрани, Пантер Ќе добар тенк, као и Тигар. Борбе су показале да се Фердинанд, у одбрамбеним биткама, са седентарним фронтом, добро носи са задатком уништава®а тенкова.
  Немци су држали линиЌу. И били су спремни за то. Повукли су додатне снаге из Африке и Европе. Овде су се бориле Ромелове трупе, делови страних дивизиЌа и Шпанци. Поред тога, ве· Ќе извршена размена зароб еника и Луфтвафе Ќе повратио много пилота. Дакле, одбрана Ќе била чврста.
  А Немци имаЌу Ќаку авиЌациЌу. Посебно оружЌе. И Ќак не само снагом авионских топова, ве· и брзином и снагом асова. На небу, Немци сада користе скоро све своЌе летелице, а да их западни фронт не омета. И то им даЌе квантитативне предности. У бици код Курска, Хафманова звезда Ќе почела да расте.
  СовЌетске трупе нису успеле да постигну значаЌниЌи успех у августу и септембру у тешким биткама, напредуЌу·и наЌвише десет до петнаест километара. Борбе су се отегле до касне Ќесени... После тога Ќе наступило затишЌе. У новембру Ќе Црвена армиЌа покушала да напредуЌе у центру. Али ни тамо ниЌе била успешна. Немци су одбиЌали нападе. Тек краЌем децембра, када Ќе почела офанзива на орловском правцу, било Ќе могу·е укли®ати се. Борбе су биле веома жестоке. У Ќануару су Немци успели да одбиЌу офанзиву код Ле®инграда. Али совЌетске трупе су ипак одсекле орловску ивицу. Али ту Ќе ®ихов успех био ограничен. Фриц Ќе успео да се учврсти. Поред тога, совЌетске трупе су претрпеле превише губитака и нису се могле опоравити. Проле·е Ќе мирно.
  Нацисти су у сериЌу лансирали нови тенк "Маус". Али прави рат Ќе показао да Ќе оваЌ тенк неспретан. И ®егове возне перформансе су ниске. Точак Ќе добро контролисао истину и био Ќе релативно проходан.
  "Маус" Ќе био зашти·ен из свих углова од противтенковских топова, али Ќе погођен из ваздуха. Да, и скуп тенк ... НиЌе се превише оправдао.
  СовЌетски тенкови Т-34-85 и ИС-2 нису били лоши. Иако Ќе послед®и аутомобил имао доста недостатака, и био Ќе релативно слабо зашти·ен челом тор®а.
  "Пантер"-2 се показао прилично тешким од педесет и три тоне, али са топом калибра 88 мм 71 ЕЛ, и наЌбо им оклопом, посебно на челу. СнажниЌи мотор од 900 ко®ских снага ма®е-више Ќе дао добре возне перформансе аутомобилу. И радила Ќе са своЌим пишто ем убицом. ПоЌавио се и "Тигар" -2, али Ќе ова машина била лошиЌа у пракси.
  Немци су покушали да напредуЌу у маЌу у правцу Курска. Црвена армиЌа Ќе напредовала у центру. А борбе су резултирале само незнатном променом линиЌе фронта. Рат Ќе све више личио на Први светски рат. Када су линиЌе фронта биле дуго фиксиране. А рат Ќе постао не баш профитабилан посао.
  У августу Ќе Црвена армиЌа покушала да напредуЌе, али безуспешно... У октобру су Немци покушали да се пробиЌу, а ®ихови покушаЌи су такође одбиЌени...
  У Ќануару 1945. Црвена армиЌа Ќе напредовала у центру. А у марту 1945. Немци су напредовали тридесетак километара ка Ќугу, и били заустав ени.
  СитуациЌа за Црвену армиЌу постала Ќе нешто сложениЌа. Немци су успели да успоставе производ®у млазних авиона, и сма®е ®ихову цену, добивши превласт у ваздуху. Такође су се развиЌали нови тенкови.
  Е-10 и Е-25 су били лаки и веома брзи самоходни топови. Испоставило се да Ќе тенк Е-50 претежак и велики за сред®и тенк. Али мо·ан мотор са поЌача®ем до 1200 ко®ских снага ма®е-више му Ќе дао брзину и перформансе вож®е. И топ од 88 милиметара са дужином цеви од 100 ЕЛ и оклопним и брзометним и веома прецизним.
  И добили су веома мо·не Е-75. Са пушком од 128 мм и дугог калибра.
  Ови тенкови су тек почели да улазе у сериЌу. Али Хитлер Ќе рачунао на ову технику. Прошла Ќе четрдесет пета година у размени удараца. Немци Ќош нису имали велики броЌ тенкова сериЌе "Е", и нису могли да напредуЌу. СССР такође ниЌе могао да преузме. На небу се пове·ала предност нациста. Посебно су ефикасни били млазни бомбардери и извиђачки авиони. Борци су се показали нешто лошиЌи. МЕ-262 Ќе имао проблема са маневриса®ем и великом тежином. КСЕ-162 Ќе имао предности мале тежине, лако·е производ®е, али Ќе захтевао високо квалификоване пилоте за рад. Иако Ќе Хафман то добро савладао. ОваЌ плавокоси ас довео Ќе броЌ оборених летелица на четири стотине и добио другу такву награду као што Ќе Витешки крст гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. А онда Ќе нокаутирао пет стотина летелица ве· на КСЕ-162. Добивши за то специЌалну награду: немачки орао са диЌамантима. Прилично ретка и престижна ова мала ствар. Поред тога, Хафман Ќе добио први крст за воЌне заслуге и диЌаманте.
  И то Ќе прилично часно.
  Зими Ќе Црвена армиЌа покушала да напредуЌе, али ниЌе могла да савлада веома окрутну одбрану неприЌате а. Тенк Е-50 Ќе имао превише заЌедничког са "тигром"-2, иако Ќе кула била ужа и ма®а, а савршениЌа и лакша шасиЌа. Али локациЌа ме®ача и мотора остала Ќе традиционална. Због чега Ќе целина шездесет и три тоне. Али онда се поЌавила модификациЌа резервоара са локациЌом мотора и ме®ача у Ќедном блоку и ме®ачем на мотору. И испоставило се да Ќе оваЌ аутомобил Ќош савршениЌи и лакши ...
  Године 1946. Немци су ве· имали велики броЌ тенкова Е-сериЌе и мо·них млазних мотора. Конкретно, МЕ-262 Кс, коЌи Ќе имао брзину од 1100 километара на сат и пет ваздушних топова од 30 милиметара. А борбе су биле у пуном Ќеку веома жестоке до краЌ®е напете.
  Немци су успели да се пробиЌу на Ќуг. И тамо су отишли на реку Дон. СовЌетске трупе су се повукле преко реке, али су успеле да се издрже.
  Борбе су се отегле до зиме и Фриц Ќе успорио...
  Дошла Ќе 1947. година. ПоЌавили су се совЌетски тенкови Т-54, иако Ќош увек нису масовни. Борбе су крваве и бруталне. Цела година Ќе протекла у навлаче®у конопа.
  Хафман довео броЌ оборених аутомобила на хи аду добио Ќе специЌалну награду шестог степена Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  Немци су знали добро да се боре, али су били прилично исцрп ени. Дошла Ќе нова 1948. година. А такође и битке са истраЌнош·у вредном бо е употребе.
  Герда, Шарлот, Кристина и Магда се возе на тенк Е-100 класе У. Ово возило Ќе компактниЌе, за четири члана посаде. А ®егово оружЌе су млазни бомбардер и универзални 88-милиметарски топ 100 ЕЛ - разарач тенкова.
  Ратници иду и звижде за себе.
  Герда пуца из дугачког топа. Удара у страну са уда ености Т-54 и цврку·е:
  - Да·емо своЌа срца за ота¤бину,
  А ми ·емо спржити Ста ина и поЌести га!
  Шарлот Ќе испалила своЌ ракетни бацач. Покрила Ќе совЌетски бункер и зацвилила:
  - Непобедиви смо!
  Кристина га Ќе узела и зарежала, повлаче·и обарач голом петом:
  - Доби·емо га у оба!
  Долбанула и умесно и Магда. Уништене су совЌетске самоходне топове СУ-152. А она Ќе гукала:
  - Би·е времена, до·и ·е победа!
  Герда Ќе вриснула док Ќе пуцала:
  - Нико нас не може зауставити!
  Шарлот Ќе потврдила:
  - Али Пасаран!
  Црвенокоса звер Ќе са Гердом прошла цео Први светски рат, почев од По ске па до ове маЌске офанзиве. Црвенокоси ђаво Ќе видео много тога.
  И спремни да се боримо до краЌа!
  Кристина такође пуца, и показала Ќе зубе. Коса ЌоЌ Ќе златно црвена. У рату девоЌке не старе, па чак и, можда, постаЌу млађе! Тако су жестоки и  убазни. Голи су зубе.
  И ни Ќедне рупе на зубима.
  Магда има косу боЌе златног листа. И такође се активно смеши. Кул девоЌка. Она има тако агресивну грациозност и енергиЌу хи аду ко®а.
  Герда, девоЌка седе косе, пуца и са осмехом приме·уЌе:
  - Има много доброг и ружног у свету... Али до ђавола, колико се оваЌ рат одуговлачио!
  Шарлот се сложила са овим:
  - А у ствари, други светски рат се предуго отеже. Све туче, и туче... Заиста Ќе исцрп уЌу·е!
  Кристина Ќе босом ногом померила оклоп и викнула:
  - Али БританиЌа Ќош увек ниЌе поражена!
  Магда Ќе пуцала на Русе и зарежала:
  - А мора бити поражен! Ово Ќе наш кредо!
  Герда Ќе просиктала, пуцаЌу·и на Русе, показуЌу·и зубе од слоноваче:
  - Треба нам победа!
  СЌебано и Шарлот, заурла:
  - єедан за све, не·емо се залагати за цену!
  Кристина риђокоса и златна звер врисну:
  - Не! ХаЌде да не стоЌимо!
  Магда Ќе цвркутала гримизним уснама:
  - Не идемо у продавницу по цени!
  И златокоса харпиЌа опали.
  Герда Ќе такође погодила руске тенкове. Ударио у ауто и викнуо:
  - НаЌЌачи смо на свету!
  Шарлот Ќе додала, певаЌу·и уз:
  - НеприЌате и се сви намакаЌу у тоалету!
  Кристина Ќе подржала импулс песме:
  - Ота¤бина сузама не веруЌе!
  Магда Ќе наставила распеваним гласом:
  - И да·емо свим комунистима у мозак!
  И девоЌке су Ќедна другоЌ намигивале. Генерално имаЌу добар резервоар. Само из да ине Ќе тешко пробити Т-54 у чело. Али уосталом, Немци имаЌу тежак проЌектил, али са ураниЌумским Ќезгром. А у воЌсци има доста црнаца. КоЌи се боре са помамним бесом. И не могу се сви поредити са ®има.
  ДевоЌке су навикле да се босу босоноге. Чак су и у По скоЌ биле само у Ќедном бикиниЌу, и то босоноге.
  Када голи ђон дође у контакт са зем ом, он се подмлађуЌе. Можда зато девоЌке не старе! Иако време истиче! Ратници, хаЌде да кажемо веома хероЌски.
  Толико су подвига учинили, али се боре као обични воЌници. И увек само у бикиниЌу, и бос. Зими им Ќе чак и приЌатно да лупаЌу босим ногама по снежним наносима.
  Герда пуца и пева:
  Про·и ·емо кроз ватру и воду!
  Шарлот Ќе пуцала на Русе из свог бомбардера и рекла:
  - Слава пруском народу!
  Кристина Ќе такође опалила и зацвилила:
  Ми ·емо владати планетом!
  Магда Ќе закуцала и потврдила:
  - Сигурно хо·емо!
  Герда Ќе поново погодила проЌектил и зацвилила:
  "Ни напалм нас не·е зауставити!"
  Шарлот се сложила са овим:
  - Па чак и атомска бомба, коЌе се не плашимо!
  Кристина Ќе ушутила и одговорила:
  - Американци нису успели да направе атомску бомбу! То Ќе блеф!
  Магда Ќе узвикнула из свег гласа:
  - Свет не може да побегне од новог немачког поретка!
  ДевоЌке су се показале веома кул и непредвидиве. А ®ихови голи прсти су тако окретни и хладни.
  
  єедно од неприЌатних изненађе®а коЌе Ќе дочекало Црвену армиЌу био Ќе лете·и та®ир.
  Две девоЌке Албина и Алвина лете себи на таквом лете·ем та®иру. Они су нера®иви захва уЌу·и Ќаком ламинарном млазу. Али не могу сами да пуцаЌу. Али захва уЌу·и огромноЌ брзини, они могу прести·и и набити совЌетске авионе.
  Албина, савиЌаЌу·и дискету, примети:
  - ТехнологиЌа гвожђа, свакако неопходна и веома корисна!
  Алвина се закикота, покаже зубе и сикну:
  - Али све одлучуЌе дух!
  Албина Ќе рекла:
  - НаЌвише што ни Ќедно ни друго Ќе управо борбеност!
  Обе девоЌке су плавуше и у бикиниЌу. Веома лепа и боса. Када Ќе ратник без обу·е, она Ќе сре·на. Сада су девоЌке тако шарене и прелепе.
  А пре одласка у борбу, лепотице ·е свакако радити Ќезиком са мушким савршенством. Тако Ќе лепо и енергично. Жене ратнице воле да пиЌу из магичне посуде. Ово Ќе за ®их прави празник тела.
  Ето како су девоЌке добре.
  Алвина Ќе оборила два совЌетска МИГ-а 15 и твитовала:
  - Славни наш лов!
  Албина Ќе потврдила набиЌа®е и рекла:
  И никада не·е бити послед®и!
  Алвина Ќе оборила Ќош три совЌетска Ќуришна авиона и зацвилила:
  - Тако мислите да Бог воли Немачку?
  Албина са сум®ом одмахну главом.
  - Очигледно не толико!
  Алвина се закикота и поново упита:
  - Зашто тако мислиш?
  Албина Ќе забила два совЌетска аутомобила и зашкрипала:
  Рат Ќе предуго траЌао!
  Алвина Ќе логично приметила:
  - Али ми долазимо!
  Албина се нацерила и узвикнула:
  - Па ·е победа до·и!
  Алвина Ќе смелим маневром оборила одЌедном четири совЌетска авиона и зацвилила:
  - Сигурно ·е до·и!
  Албина Ќе нашла за сходно да подсети:
  - После Ста инграда рат ниЌе ишао по правилима...
  Алвин се сложио са овим:
  - Дефинитивно Ќе против правила!
  Албина Ќе узнемирено зацвилила:
  - Почели смо да губимо!
  Алвина Ќе зацвилила од озлоЌеђености:
  - Дефинитивно!
  Албина Ќе забила Ќош неколико совЌетских возила и зашкрипала:
  - Зар то ниЌе проблем за нас?
  Алвина Ќе оборила неколико руских борбених авиона и рекла:
  Мислили смо да Ќе ситуациЌа безнадежна!
  Албина се месождерски нацери и засикта:
  - Шта сада видимо?
  Алвина Ќе са апломбом твитовала:
  - Нешто непоколеб иво и Ќединствено!
  Албина Ќе блеснула своЌим бисерним зубима и одговорила:
  - Чи®еница да Тре·и РаЌх побеђуЌе!
  Алвина Ќе оборила Ќош неколико совЌетских Ќуришних авиона и изнела:
  - Заиста мора да победи!
  ДевоЌке су направиле гримасу. СвоЌевремено су радили, и то званично у воЌничкоЌ ЌавноЌ ку·и. Многи  уди су прошли кроз себе, а не само бела раса. И заиста им се допало. Па како Ќе приЌатно за тела. Али онда су курве доспеле под совЌетски напад. Били су зароб ени. Па, згодне су мислиле да ·е бити силоване. А ево ђавола два!
  Натерали су курве да копаЌу ровове и ровове. А бившим но·ним вилама то се ниЌе много допало. Тако су сви успели да побегну. Завели су стражаре.
  И заклели су се на освету Русима.
  И борили су се против РусиЌе. Ово су проклети...
  Албина Ќе бацила Ќош неколико руских аутомобила и промрм ала:
  - єош можеш да живиш са мушкарцима!
  Алвина се спремно сложила са овим:
  - НиЌе ни могу·е, али Ќе неопходно!
  Албина Ќе показала зубе и одговорила:
  - Али ипак... Слатко Ќе убити.
  А девоЌке су обориле Ќош пет совЌетских аутомобила покретом дискете.
  Алвина се закикота и рече:
  - А кад Ќе горко?
  Албина Ќе срушила Ќош шест аутомобила и одговорила:
  - Уда·у се после победе! И роди десеторо деце!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  И певали су;
  Ми смо витезови вере фашизма,
  Обришимо борце комунизма у прах!
  И како се смеЌу,  у аЌу своЌе беле врхове планине.
  КраЌем Ќуна 1949. Немци покушаваЌу да се пробиЌу до Ста инграда. Нападните град Калач. Али храбре четири девоЌке стаЌале су им на путу.
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату на нацисте и певала:
  - Тако Ќе...
  ЗоЌа Ќе голом петом лансирала дар смрти и додала:
  - НеприЌате ...
  Августин Ќе подлегао нечем рушилачком и зацвилио:
  - Мисли...
  Светлана Ќе голим прстима бацила гранату и зашкрипала:
  - Шта...
  Наташа Ќе босим ногама бацила пар лимуна и викнула:
  - Руски...
  ЗоЌа Ќе такође подлегла нечему енергичном и смртоносном, шкрипу·и:
  - Управ ао...
  Августин Ќе лансирао смртоносно, мрм аЌу·и:
  - НеприЌате ....
  Светлана Ќе поново подлегла деструктивном и вакнула:
  - Пауза!
  Наташа се окренула и зацвилила:
  - СЗО...
  ЗоЌа Ќе пуцала и на црне странце коЌе су нацисти регрутовали и цвилила:
  - Усудити се!
  Августин Ќе говорио са силом и бесом:
  - То...
  Светлана Ќе подлегла са осмехом пантера:
  - НА...
  Наташа Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - Борба...
  ЗоЌа Ќе голим прстима бацила поклон смрти и промрм ала:
  - Напади!
  Августин се ук учио и промрм ао:
  - НеприЌате и...
  Светлана Ќе голим табанима дала гомилу граната, и како виче из свег гласа:
  - Добро...
  Наташа Ќе закуцала рафал и сиктала:
  - Бесан...
  ЗоЌа Ќе пресекла нацисте и зацвилила:
  - Победити!
  Августин поново опали и викну:
  - Бесан...
  Светлана Ќе цвркутала док Ќе пуцала:
  - Победити!
  Наташа Ќе поново бацила гранату своЌом грациозном, босом ногом, цвркутала:
  - Уништи·емо нацисте!
  ЗоЌа га узе и цврку·е:
  - Буду·и пут у комунизам!
  И бацила лимун голим прстима.
  Августин Ќе узео и разапео редове, а ®ене голе ноге су разорено летеле дуж Фрица:
  - Подели·емо противнике!
  Светлана га Ќе узела и бацила голом петом, гомилу граната, и зацвилила:
  Сломимо фашисте!
  А четворица су наставили да пуцаЌу и бацаЌу гранате. Немачки Е-75 се кретао. Машина са топом од 128 мм. И пуца у себе.
  А девоЌке су бацале гранате. Поткопавали нацисте. И они су узвратили. Попели су се напред. Тенкови се поново котр аЌу. Помера наЌновиЌи немачки "леопард" -1. Веома мобилан ауто.
  Али ®егове девоЌке су га преузеле и нокаутирале. Поцепали су на комаде мобилну машину са гаснотурбинским мотором. И разнели су Ќе у комаде.
  Наташа Ќе уз смех приметила:
  Одлично се боримо!
  ЗоЌа се сложила са овим:
  - Веома кул!
  Августин Ќе мудро приметио:
  - Ми ·емо победити!
  И босом ногом испалила противтенковску гранату. єака девоЌка, снажна девоЌка. И има толико духовитости.
  Светлана Ќе такође прстима босих ногу лансирала поклон смрти и ударила неприЌате а. Веома агресивна девоЌка, очиЌу боЌе различка. Она има такву духовитост, и пролазну снагу!
  Наташа се окренула и нацерила:
  - За свету РусиЌу!
  ЗоЌа Ќе пуцала веома активно, и нацерила се, показуЌу·и бисерне зубе:
  - єа сам ратник тог нивоа коЌи не бледи!
  Пуцао Ќе и Августин. Покосио нацисте и грк ао:
  "єа сам ратник великих амбициЌа!"
  И открила Ќе своЌе бисерне зубе!
  Светлана Ќе потврдила:
  - Веома велике амбициЌе!
  ДевоЌке су се бориле веома дуго. И наравно успели су у воЌном раду. Они су апсолутно прелепе лепотице. Изванредан ум. И пуцаЌу у прву класу.
  Наташа Ќе, пуцаЌу·и, мислила да ако Ќе вођа умро, онда би се без Ста ина створила нека празнина у душама  уди. Као да Ќе во ена особа умрла.
  Иако Ќе оваЌ ГрузиЌац био суров. И ниЌе све урадио како треба. О томе постоЌи чак и Ќедна анегдота. Зашто Ле®ин носи чизме, а Ста ин чизме? єер Владимир И ич Ќе изабрао пут, а оваЌ бркати Ќури напред.
  У том погледу, Ста ин ниЌе био оптималан владар. Заиста, како Ќе то Ле®ин описао, било Ќе превише непристоЌно.
  ОваЌ кувар припрема само зачи®ена Ќела. Што се тиче окрутности, то Ќе био мач са две оштрице.
  С Ќедне стране, то Ќе помогло у одржава®у дисциплине и стимулисало партиЌски апарат. С друге стране, наЌвредниЌи кадрови и способни  уди су нокаутирани. Конкретно, после рата су изгубили тако великог мена¤ера као што Ќе Вознесенски. Ко Ќе имао наЌве·е заслуге према Ота¤бини.
  Вознесенски Ќе, можда, био идеалан мена¤ер: не само чврст, ве· и паметан и образован. НаЌмлађи доктор наука у СССР-у, академик, изузетна личност. Без Вознесенског, руска економиЌа Ќе некако кренула наопако. И не могу да победим нацисте.
  Наташа Ќе босом ногом бацила лимун и певала:
  - С неба...
  ЗоЌа Ќе такође голим прстима бацила гранату и рекла:
  - Звездица...
  Августина Ќе босом ногом лансирала дар смрти и певала:
  - Светао...
  Светлана Ќе такође бацила гранату, босом ногом, и рекла:
  - Кристално!
  Наташа се окренула и просиктала:
  - єа теби...
  ЗоЌа Ќе голим прстима лансирала дар смрти, сик·у·и:
  - Песма ....
  Августин Ќе подлегао голом петом, што доноси смрт и зацвилио:
  - Пева·у...
  Наташка Ќе наставила агресивно певаЌу·и:
  - О томе....
  ЗоЌа Ќе босом ногом бацила пакет за експлозиЌу, распршивши нацисте и зацвилила:
  - Дома·и...
  Августина Ќе голом петом дала гомилу граната, издала:
  - Ста ин!
  
  ЛЕП СВЕТ У КОєЕМ НИєЕ БИЛО ВЕЛИКОГ ОТАЏБЕНОГ РАТА
  Хитлер се ниЌе усудио да нападне СССР. Астролози су му рекли да ·е се напад у овоЌ четрдесет првоЌ години завршити неуспехом. Али Ста ин никада не·е ударити први.
  Фирер Ќе након заузима®а Крита, краЌем Ќуна 1941. године, ударио на Малту, користе·и много авиона. И искрцале трупе. Овог пута Немци су реаговали вешто, употребили велики броЌ лутака и успели да заузму ову важну базу без великих губитака. После тога, десант и помо· Ромелу су прошли успешниЌе. Нацисти су пребацили у Африку Ќош четири дивизиЌе са великом количином опреме. Заузели су Толбук и кренули у офанзиву на Египат. И успели су да преузму контролу над Суецким каналом. Успеси Немаца су такође приморали Франка да пусти делове Вермахта на Гибралтар. А пад ове тврђаве довео Ќе до тога да Ќе отворен наЌкра·и пут до Африке.
  Хитлер Ќе одлучио да прво заузме црни континент. Као и Блиски исток, и ИндиЌа, пролазе·и кроз Иран. Генерално, за ово Ќе дово на половина од сто педесет дивизиЌа коЌе су доде ене за рат против СССР-а.
  Фиреров муж Ќе од своЌе воЌске добио податке да су на паради 1. маЌа 1941. Црвеним тргом прошли и Т-34 и КВ-2 са топовима калибра 152 мм. Што значи да Ќе СССР Ќачи у тенковима. И треба да развиЌете читав низ тешких машина.
  Тако Ќе Фирер наредио ствара®е: "Пантера", "Тигра" -2 (ве· су радили на уобичаЌеном "Тигру!"), "Лава" и супер-тешког "Мауса". Да ве· има мо·ну менажериЌу да погоди СССР.
  У међувремену, ухватите све британске, белгиЌске, француске, холандске колониЌе у Африци и АзиЌи.
  И искористите  удство и ресурсе колониЌе да сравните БританиЌу са зем ом у ваздушноЌ офанзиви.
  Британци у суштини нису имали ништа да зауставе немачке хорде. Ве· током Ќесени четрдесет прве године зароб ен Ќе цео север Африке. А ово Ќе, морам ре·и, веома озби на понуда за праву победу агресивног Вермахта.
  А зими су нацисти заузели цео Блиски исток и ушли у Иран. Чинило се да Ста ин покушава да приговори Молотов евом лицу, али он се ниЌе борио за Иран. Немци су током зиме заузели и Нигерску пет у, као и Судан и ЕтиопиЌу.
  єапан Ќе ипак напао САД у луци Перу, а Тре·и РаЌх Ќе био приморан да уђе у рат са Америком. Пре свега, наравно, подморничку флоту. И у исто време настав а да хвата. У проле·е 1942. нацисти су освоЌили ИндиЌу и скоро целу Африку. У Ќуну су ®ихове трупе заузеле и єужну Африку, где су Бури и многи расисти подржавали нацисте. Мадагаскар Ќе такође пао у Ќулу. Немци су се придружили єапанцима. Тако Ќе завршено осваЌа®е црног континента. єедино Ќе Португал тамо задржао колониЌе. Али Хитлер Ќе поставио ултиматум Салазару: или идите у рат против БританиЌе и СЌеди®ених Држава, или ·емо ми узети ваше колониЌе.
  Салазар и Франко су, наравно, изабрали да се боре на страни Тре·ег РаЌха.
  Хитлер Ќе предводио напад на Енглеску из ваздуха, а подморничку флоту. У авиЌациЌи, нацисти су добили напредниЌи и мо·ниЌи бомбардер Иу-188, а мо·ни ДО-217 Ќе ушао у сериЌу. МЕ-109 Ќе такође постао савршениЌи. Машина Фоке-Вулф Ќе такође ушла у сериЌу са великом брзином и мо·ним оружЌем.
  Немци су све Ќаче притискали БританиЌу. Имали су ресурсе колониЌа. Доведена Ќе сва нова радна снага, изграђене су фабрике. Ипак, БританиЌа и СЌеди®ене Државе су такође произвеле много авиона. И рат се одуговлачио. Хитлер Ќе 1942. неколико пута одлагао искрцава®е у БританиЌу, а до ®ега никада ниЌе дошло. Поред тога, нацисти су желели да тестираЌу напредниЌе моделе своЌе опреме у биткама са Енглеском и САД. Конкретно, МЕ-309 и Иу-288.
  Ове машине су веома Ќаке. МЕ-209 Ќе био неуспешан. Уместо тога, развиЌен Ќе напредниЌи МЕ-309. Ова летелица Ќе имала велику брзину од 740 километара на час и веома мо·но наоружа®е: три авионска топа калибра 30 мм и четири митра еза калибра 14 мм.
  Таква машина се одмах показала као ратно чудовиште. ОваЌ авион се са посебним успехом приближио МарсеЌу. ОваЌ кец Ќе ве· био феномен. Септембра 1942. оборио Ќе шездесет и Ќедну летелицу, поставивши рекорд. И прешавши сто педесет оборених летелица, за шта Ќе добио орден Витешког крста гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. А до нове 1943. године ®егов броЌ оборених авиона достигао Ќе три стотине. За шта га Ќе Хитлер одликовао Орденом немачког орла са диЌамантима. А за четири стотине авиона поклонио Ќе Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  По доласку до пет стотина оборених авиона, МарсеЌ Ќе одликован Великим крстом Гвозденог крста. Такву награду пре себе имао Ќе само Херман Геринг. Након што Ќе МарсеЌ добио МЕ-309, ®егово прикуп а®е рачуна се Ќош више убрзало. Када Ќе до маЌа 1943. стигао до хи аду оборених летелица, Хитлер му Ќе доделио посебну награду: Звезду Витешког крста Гвозденог крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима.
  БританиЌа Ќе била под снажним притиском. САД су такође биле стиснуте. єапан Ќе победио у бици код МидвеЌа и заузео ХаваЌска острва. Тада су самураЌи, заЌедно са Немцима, заузели АустралиЌу. А онда су заузели Панамску превлаку. Нацисти су почели да се гомилаЌу у Аргентини и Бразилу.
  У Ќулу 1943. године, превазилазе·и оклева®е, Хитлер Ќе дао зелено светло за искрцава®е у БританиЌи. Прошла Ќе прилично добро. Током искрцава®а, Немци су у биткама тестирали и Пантера и Тигра, и Лава и Фердинанда. "Пантер" -2 и "Тигар" -2 и "Миш", иако нису имали времена да уђу у сериЌу за битке. Нарочито код "Тигра" -2, због велике тежине, био Ќе потребан снажниЌи мотор од 1000 ко®ских снага, што Ќе одложило дораду тенка, као у "пантеру" -2. "Маус" Ќе успео да се ослободи, али ниЌе пратио слета®е, ве· Ќе прошао само тестове. Али "Тигрови" су успели да ослободе много. И оваЌ тенк, иако не баш савршен и прилично тежак, показао се као ефикасна машина. Посебно захва уЌу·и висококвалитетном оклопу и релативно доброЌ бочноЌ покривености. Што га Ќе учинило пристоЌним тенк за пробоЌ. А брзометни и мо·ни топ Ќе био добар против пешадиЌе и тенкова и утврђе®а. Нешто гори Ќе био Лав од деведесет тона, коЌи Ќе био претежак. Истина, он има веома мо·ан и деструктиван пишто . Посебно калибар 150 мм, коЌи Ќе ефикасан против бункера и бункера. Штурмтигер се такође добро показао. Ова машина са бомбардером Ќе савршено пробила утврђе®а и Ќедним ударцем уништила целу зграду или бункер.
  Борбе су на небу показале снагу МЕ-309 и ефикасност бомбардера єу-188 и єу-288. Да, и Фоке-Вулф са четири авионска топа и два митра еза и мо·ним оклопом ниЌе лош. Немци су разбили БританиЌу, а капитулациЌе су се десиле у року од само дванаест дана од искрцава®а - велика победа.
  Нове награде и титуле... Али САД Ќош нису побеђене. Хитлер Ќе заузео Исланд у септембру. И Немци су се кретали дуж ланца острва у Канаду.
  Дошли су мрачни дани за Америку. Штавише, Ста ин такође ниЌе губио време. СССР Ќе превршио тре·и петогодиш®и план и, према званичним подацима, удвостручио своЌу индустриЌу. И у четрдесет тре·оЌ години настав ен Ќе раст производ®е оружЌа. СССР се Ќош четрдесет прве године поЌавио у сериЌама КВ-3 и КВ-5, а затим КВ-4 и тежи КВ-6. Развила се и авиЌациЌа. Након што Ќе постало очигледно да Тре·и раЌх не·е бити у рату са СССР-ом, Ста ин Ќе септембра 1941. поново одмрзнуо програм изград®е боЌних и великих површинских бродова свих нивоа. А после 1943, следе·е 1944, нови совЌетски боЌни бродови, транспортери, па чак и носач авиона пали су на воду.
  И Ста ин Ќе позвао Хитлера да се заЌедно боре против СЌеди®ених Држава. Уосталом, РусиЌа има сва права на А аску. Хитлер и Ста ин су се састали маЌа 1944. у Стокхолму на ничиЌоЌ зем и и преговарали о условима. Фирер Ќе био спреман да уступи А аску СССР-у, али не више. Ста ин Ќе желео део КалифорниЌе и Канаде и источне СЌеди®ене Државе. После дугих спорова, дошли су до компромиса: руска А аска и део Канаде, коЌи Ќе ретко насе ен и Хитлеру баш и не треба. А САД су потпуно поде ене Немачком и єапаном. Осим тога, СССР ·е након предаЌе добити део америчког злата.
  Они су се око тога договорили ... 22. Ќуна 1944. СССР Ќе обЌавио рат СЌеди®еним Државама и започео инвазиЌу на А аску. Тако Ќе почео нови рат. Америка Ќе била слабиЌа од Немаца. Штавише, нови тенкови нациста "Пантер" -2, "Тигар" -2 су финализовани и ушли у сериЌу са ужим куполама и снажним моторима. Али наЌсавршениЌи рудник био Ќе "Лав" -2. У ®ему Ќе Порше поставио тора® позади, а мотор и ме®ач напред у Ќедан блок, а ме®ач на сам мотор. Због тога ниЌе потребна радилица и висина трупа Ќе сма®ена. То Ќе омогу·ило да се оЌача оклоп "лава" са истом тежином од 90 тона и стави снажниЌи мотор од 1250 ко®ских снага. Оклоп бокова "лава" достигао Ќе 170 мм, а чело 250 мм са нагибима. Америчко противтенковско оружЌе ниЌе се суочило са таквим тенковима. И добро се показао у биткама. СССР Ќе такође ве· имао напредниЌи и мо·ниЌи тенк Т-34-85 и сериЌу КВ. Иса Ќош ниЌе ушла у сериЌу.
  СЌеди®ене Државе су поражене и капитулиране након очаЌничког бесмисленог отпора 9. маЌа 1945. године. И дошло Ќе до поделе света између Немачке, єапана, СССР-а и ИталиЌе, као и малих сателита.
  Хитлер се тада заинтересовао за ракетну технологиЌу и шире®е свемира. Немци су полетели на Месец ве· 1850. године. А током Фиреровог седамдесетог рођендана почео Ќе лет неколико немачких бродова на Марс. Ста ин Ќе умро неколико година касниЌе - пошто се током рата ниЌе много напрезао, тело му Ќе било ма®е истрошено. Али ипак, пи·е, пуше®е, но·ни рад нису допринели дуговечности. Ипак, Ста ин Ќе успео да уклони БериЌу, и Молотова, и Кагановича и Хрушчова. А током прославе седамдесет пете годиш®ице прогласио Ќе Александра НиколаЌевича Шелепина за свог званичног наследника. У августу 1955, после Ста инове смрти у тридесетседмоЌ години, ®егово место председника СССР-а и генералног секретара заузео Ќе оваЌ комсомолац, а БериЌин наследник на месту министра унутраш®их послова.
  Немачка, СССР и єапан су имали нуклеарно оружЌе и ове три суперсиле су напредовале и нису се међусобно бориле. Само Ќе ИталиЌа пропала и заузели су Ќе Немци и заЌедно са колониЌама. Хитлер Ќе такође заузео ШпаниЌу и Португал заЌедно са ®еним колониЌама. А онда су, заЌедно са єапаном, од осталих зема а направили своЌе колониЌе. Тако су шездесетих година остале само три силе: СССР, Немачка, єапан и ®ихове колониЌе.
  Хитлер Ќе на референдуму 1959. године успоставио монархиЌу и наследни облик власти у Тре·ем РаЌху: цара и кра а кра ева. Фирер Ќе успео да одреди наследника, постао Ќе Вук, рођен вештачком оплод®ом краЌем 1944. године. А када Ќе Хитлер умро 1963. године, он Ќе ве· имао пунолетног наследника. Дакле, Немачка Ќе остала стабилна и просперитетна чак и након Хитлерове смрти. Шелепин Ќе владао веома дуго, четрдесет година, а такође Ќе успео да пренесе ту функциЌу на достоЌног наследника. А у єапану Ќе Хирохито владао као у стварноЌ историЌи до 1988. године, а онда Ќе почео да влада ®егов син. А онда, када Ќе ®егов син остарио, постао Ќе и унук.
  Човечанство Ќе овладало свим планетама Сунчевог система. А 2020. Немачка, СССР и єапан су 9. маЌа лансирали масу свемирских летелица у прву међузвездану експедициЌу у историЌи човечанства.
  Колико Ќе бо и свет у коме Хитлер ниЌе напао СССР.
  
  ШТА СЕ ДЕШАВА КАДА ДОМ ПРОКЛЕ АМЕРИКУ
  Али у Ќедном од светова, скитница Ќе срушила клетву на Америку. А єенкиЌи су поражени код МидвеЌа. Тада су изгубили ХаваЌски архипелаг. Штавише, єапанци су их снажно тукли и практично не наилазе·и на отпор. Ста ин би, можда, био одушев ен овиме, али ...
  єапан Ќе, сакупивши више од сто педесет дивизиЌа у Ман¤уриЌи, напао совЌетске трупе на Далеком истоку. Црвена армиЌа Ќе била принуђена да хитно пребаци снаге тамо. И значаЌно. Пошто Ста ин ниЌе хтео да да МонголиЌу под власт самураЌа. Као резултат тога, било Ќе неопходно напустити контранападе у близини Ста инграда иу центру совЌетских положаЌа. Након што Ќе дошло до замрзава®а, нацисти су успели да заузму Ста инград и да се утврде на Волги до средине децембра.
  єапанци су били успешни и у ИндиЌи. Њихов марш на Делхи приморао Ќе Британце да напусте операциЌу Бак а, што Ќе довело до затишЌа у Египту. А Ромел Ќе чак одлетео на одмор. Све Ќе ишло, како кажу, не у корист савезника.
  Хитлер Ќе ипак одлучио да обЌави тотални рат. Тако Ќе поставио задатак да формира додатне дивизиЌе за офанзиву како у Африци тако и на источном фронту.
  Користе·и зимску тишину: Црвена армиЌа се борила против єапанаца, нацисти су поЌачали Ромелову групациЌу. И направио Ќе заобилазни маневар и пао са Ќуга на МонтгомериЌеву воЌску. Овога пута Британци су затечени, Ќер су Немци променили шифрова®е, а Британци га нису на време разбили.
  БританиЌа Ќе у фебруару била потпуно поражена. У борбама су Немци користили тридесет потпуно нових "тигрова", што Ќе шокирало воЌску лавова.
  Након пораза од Енглеске, Немци су ушли у Ирак, а такође су заузели КуваЌт. Турска Ќе такође ушла у рат и успела да окупира север СириЌе. Ромел Ќе створио прет®у ударом са Ќужног крила СССР-а. Али док су Немци вршили заузима®е СаудиЌске АрабиЌе. И цео Блиски исток Ќе освоЌен.
  15. маЌа 1943. године, подигнувши нове тенкове "пантер", "тигар", самоходне топове "фердинанд" и модернизовани Т-4, Немци су кренули дуж Волге, ка Астрахану и КаспиЌском мору. Нацисти су релативно успешно напредовали. Штавише, єапан Ќе такође напредовао са истока и користио своЌу броЌну и фанатичну пешадиЌу. А СССР Ќе имао мало резерви.
  Месец дана касниЌе, нацисти су се пробили до КаспиЌског мора и копном одсекли Кавказ. Истовремено, Турска Ќе прешла у офанзиву. Њене трупе су релативно успешно напредовале. Заузели су Батуми и опколили єереван. Све Ќе било одлично и успешно за неприЌате е СССР-а. А Америка Ќе потпуно пропала и у ®оЌ Ќе избио грађански рат.
  До краЌа Ќуна Немци су заузели скоро цео Дагестан. А почетком Ќула почели су да напредуЌу ве· у АзербеЌ¤ану. А РусиЌи Ќе било све теже.
  У АзербеЌ¤ану су се совЌетски пионири борили на перифериЌи Бакуа.
  Одред босоногих момака и девоЌака. И борили су се Ќунаштвом.
  Олег Рибаченко, дечак од око дванаест година, бацио Ќе бомбу на нацисте голим прстима и заурлао:
  - Слава ери комунизма!
  ДевоЌчица са црвеном краватом, Маргарита Коршунова, такође Ќе бацила пакет са експлозивом босом дечЌом ногом и цвркутала:
  - Слава великоЌ Ота¤бини!
  Деца су се борила Ќуначки, са свим узбуђе®ем.
  ДевоЌка Гулцхитаи голим прстима Ќе такође бацила смртоносно оружЌе на неприЌате а и зацвилила:
  - За СССР!
  И ®ена пионирска кравата Ќе тако црвена.
  Али колико год Ќуначки били ови пионири, фашисти су ипак заузели Баку почетком августа. А средином септембра цео Кавказ Ќе ве· био под контролом фашистичких ратова.
  ГледаЌу·и зиму, Немци нису напредовали у дубину РусиЌе, ве· су развили Ќуриш на Африку. Црни континент Ќе и природни ресурси и робови. Наравно да су хтели да га ухвате.
  Немци су добили тенк "пантер" -2. Уместо бескорисног рада са Маусом, наЌбо и дизаЌнери су уложили у оваЌ аутомобил. ОваЌ дизаЌн се показао успешним. Мо·ан топ калибра 88 мм са дужином цеви 71 ЕЛ, коЌи Ќе пробио сва савезничка возила на великоЌ уда ености. А пред®и оклоп тор®а Ќе нагнут за 150 милиметара. И чело трупа Ќе такође 120 мм, са великим нагибима од 45 мм. И бочни оклоп од шездесет милиметара, коЌи Ќе задово аваЌу·и за држа®е граната малих пушака и противоклопних пушака.
  Истовремено, Немци су сма®или величину тор®а, учинили га ужим. Мотор и ме®ач су смештени у Ќедан блок, што Ќе омогу·ило сма®е®е висине резервоара због радилице, а као резултат тога, тежина Пантера Ќе била четрдесет седам тона, са мотором од 900 ко®ских снага. А оваЌ тенк Ќе требало да постане главни тенк Вермахта, након што Ќе ушао у сериЌу Ќош у септембру 1943.
  Борбе су показале да Ќе такав "пантер" бо и од свих тенкова савезника и да их побеђуЌе без сажа е®а.
  Британски отпор у Африци био Ќе слаб. Нацисти су током зиме заузели скоро цео црни континент. У марту 1944. освоЌили су єужну Африку, ау маЌу су заузели Мадагаскар. Поред тога, нацисти су узели и Иран са делом ИндиЌе, уЌединивши се са єапаном.
  СССР Ќе у међувремену припремио своЌе ново оружЌе: тенкове Т-34-85 и ИС-2. Тако Ќе Црвена армиЌа добила и авионе ЛА-7 и єак-3. Истина, ово друго ниЌе ушло у широку сериЌу: пошто Ќе постоЌао недостатак висококвалитетног дуралуминиЌума.
  А Немци нису седели мирно. Хитлеров млазни ловац МЕ-262 ушао Ќе у сериЌу. Оби е ресурса и готово потпуно одсуство бомбардова®а довели су до бржег увође®а и развоЌа млазних авиона. И савезници и Црвена армиЌа су немилосрдно тучени на небу. Млазним авионима СССР-а не можете одолети. А нацисти су веома Ќаки.
  Након осваЌа®а Африке, Хитлер ниЌе журио да нападне у центру. Желео Ќе да брзо окупира БританиЌу. И тако Ќе слет био припрем ен. Почело Ќе 22. Ќуна 1944. године. А Ста ин Ќе напао нацисте у центру и постигао одређени успех бацаЌу·и нове тенкове и авионе у борбу. Ипак, наЌве·у оцену заслужио Ќе немачки "Пантер" -2. Надмашио Ќе све совЌетске тенкове и скоро Ќе нера®ив у чело. А слабост бочног оклопа компензовала Ќе брзину и маневарску способност. Тигар-2, коЌи Ќе имао слично оружЌе, скоро исти оклоп, али Ќе тежио двадесет и Ќедну тону више, воЌска Ќе одбацила и обустав ена Ќе. После Пантера -2, требало Ќе да се поЌави Пантер -3, тежи, али Ќе за ®ега направ ен гаснотурбински мотор и много бо е зашти·ен, посебно са стране.
  СовЌетске трупе нису биле у ста®у да надограђуЌу успех. А након предаЌе БританиЌе, Немци су пребацили додатне снаге са Запада и кренули у мо·не контранападе.
  Пантер-2 се показао као одличан тенк, а надмашио Ќе чак и совЌетска возила ИС-2, посебно у заштити чела куполе. Да, и пишто  Ќе био више оклоп и брзо пуцао. Истовремено, немачки аутомобил има значаЌну предност у ергономиЌи и перформансама вож®е. Тако су совЌетски аутомобили попустили.
  Ста ин Ќе Хитлеру понудио мир под било коЌим условима. Фирер, страхуЌу·и да ·е СЌеди®ене Државе створити атомску бомбу, пристао Ќе, али Ќе наметнуо тешке услове СССР-у. Конкретно, РусиЌа Ќе морала Немцима дати све своЌе златне резерве, као и скоро сву воЌну опрему. ПредаЌте све ратне зароб енике и бесплатно снабдеваЌте Тре·и РаЌх сировинама и храном у великим количинама. А такође Ќе Хитлер захтевао да пребаци сву опрему СССР-а, и арти ериЌу, и тенкове, и авионе, како би РусиЌа постала безуба и безбедна.
  Иако Ќе то изгледало као предаЌа, Ста ин Ќе пристао и на ово. Након тога, нацисти су се окренули СЌеди®еним Државама. Америка, под утицаЌем клетве, готово да ниЌе одолела нацистима. Рат Ќе траЌао само неколико месеци и, упркос томе што га Ќе раздваЌао океан, завршио се предаЌом СЌеди®ених Држава.
  Рат Ќе завршен, по чудноЌ ирониЌи, управо 9. маЌа 1945. године. И дошао Ќе период мира. Тре·и раЌх се одмарао. СССР Ќе лизао дубоке ране и покушавао да се опорави.
  Сада су биле две суперсиле у мери - Немачка и єапан. Али Ќедноставно Ќе немогу·е да се два предатора слажу на истоЌ планети. А 20. априла 1953. године, након Ста инове смрти, почео Ќе нови рат између Немачке и єапана. До тог времена, СССР Ќе делимично обновио своЌу мо·, а Ста инов наследник ЛаврентиЌ БериЌа обратио се Хитлеру са захтевом да помогне у рату са єапаном.
  Хитлер Ќе пристао, али под условом да СССР добиЌе назад само ПриморЌе, острво Сахалин и Курилски ланац. И не·е тражити више.
  БериЌа Ќе рекао да ·е они вратити своЌе.
  И Црвена армиЌа Ќе кренула у офанзиву. СССР Ќе у сериЌи имао тенкове Т-54 и ИС-10. НиЌе превише тежак, али прилично ефикасан. И Црвена армиЌа Ќе постигла неке успехе.
  Рат са єапаном се донекле одужио, иако се због технолошке предности Тре·ег раЌха од самог почетка одвиЌао у предности нациста.
  Али єапан Ќе поражен тек 5. марта 1956. године. Тре·и раЌх и ®егове дивизиЌе претрпеле су велике губитке и требало им Ќе времена за одмор.
  Међутим, цео свет осим СССР-а Ќе ве· био под контролом Тре·ег раЌха.
  1959. године, 20. априла, током седамдесетогодиш®ице Фирера, одржан Ќе референдум о успостав а®у монархиЌе у свету у размерама планете Зем е и Фирера као цара са наследном влаш·у.
  СССР Ќе у скра·еном облику постоЌао под контролом ЛаврентиЌа Палича БериЌе.
  Немци су ве· успели да одлете на Месец, а 20. априла 1961. почео Ќе лет на Марс.
  1. маЌа 1961. године Адолф Хитлер Ќе убиЌен. Али ово ниЌе превише погодило Тре·и раЌх. Пошто Ќе Хитлеров син, добиЌен као резултат вештачке оплод®е, Волф Адолфович Први, ве· био пунолетан по новим, а заправо старим законима Тре·ег раЌха, и ступио на престо. Настав ена Ќе историЌа Тре·ег раЌха и СовЌетског Савеза коЌи Ќе мирно постоЌао са ®им, на челу са БериЌом. Свет Ќе постао другачиЌи, а не даЌ Боже да човечанство буде сре·ниЌе него у садаш®оЌ кошмарноЌ стварности двадесет првог мултиполарног света!
  
  
  ШТА БИ БИЛО ДА СЕ НАСТАВИ ВЛАДАВАЊЕ НИКОЛЕ ИИ
  ПокушаЌ атентата на ГригориЌа Распутина био Ќе неуспешан. И "Свети старац" Ќе преживео. Као резултат тога, он Ќе и да е служио као громобран незадово ства и фебруарски пуч се ниЌе догодио.
  А у проле·е, чим су путеви пресушили, почела Ќе офанзива руских трупа, прво у ГалициЌи, а потом и у РумуниЌи. БроЌчано надмо·ниЌе снаге царске воЌске пробиле су фронт АустриЌанаца и напредовале далеко напред. Лвов Ќе заузет, а затим Ќе Пшемисл опко ен. У РумуниЌи су руске трупе заузеле Букурешт. После тога Ќедва да су их зауставиле немачке дивизиЌе. Немачки фронт Ќе пуцао. КаЌзер и ®егова прат®а су ве· тражили мир.
  Међутим, и РусиЌа Ќе уморна од рата. Иако се чинило да Ќе победа права и тесна.
  И у центру Ќе све било спремно за офанзиву. И руске трупе су успеле да се пробиЌу и овде. Постигли смо неке успехе. ПримораваЌу·и Немце на повлаче®е све до Висле. Успеху пробоЌа олакшало Ќе и слаб е®е немачких трупа, коЌе су савезници притискали са запада, а део снага Ќе преусмерен на Ќуг. И именова®е генерала Корнилова, коЌи се показао као веома способан командант, за разлику од своЌих претходника. Победе царске воЌске натерале су Немце да постану сусрет ивиЌи. А онда су Американци почели све Ќаче да гураЌу. И ИталиЌа Ќе избегла пораз.
  Истовремено, царска воЌска Ќе постигла велике успехе на турском фронту, заузевши скоро целу Малу АзиЌу, а то Ќе такође велико достигну·е. А Аустроугарска Ќе била на ивици пропасти. Као резултат тога, царска РусиЌа Ќе кренула у Ќуриш на Цариград. И успела Ќе да заузме Истанбул.
  Руске трупе су напале и са мора, а ®има Ќе командовао велики адмирал Колчак. Десант Ќе извео Турску из рата.
  Порастао Ќе ентузиЌазам становништва. Како се дизао ауторитет цара-свештеника.
  Зими су Руси наставили офанзиву. У центру ®има Ќе командовао Корнилов. И одбрана Немаца Ќе пробиЌена и отерани су на Одру.
  Немачка Ќе 23. фебруара 1918. капитулирала. Тако Ќе завршен Први светски рат.
  РусиЌа Ќе добила Малу АзиЌу, ГалициЌу, Краковску област, Позна® и Цариград са мореузима. Као и репарациЌе од Немачке. Аустроугарска Ќе пропала. ПоЌавила се єугославиЌа, проширила се РумуниЌа. Чехословачка Ќе постала вазал РусиЌе, а на престо у овоЌ зем и ступио Ќе цар НиколаЌ ИИ. Мађарска и АустриЌа су се сма®иле. Савезници из Антанте су такође поделили СаудиЌску АрабиЌу.
  Дошао Ќе период мира и ствара®а. Царска РусиЌа Ќе доживела брз привредни успон и имала Ќе рекордну стопу индустриЌског раста. Неколико малих ратова одвиЌало се истовремено. РусиЌа и савезници су завршили расподелу СаудиЌске АрабиЌе слама®ем светлосног отпора Арапа и царско царство Ќе добило излаз на Црвено море. Затим Ќе био рат у Авганистану.
  РусиЌа и БританиЌа су поделиле ову зем у. Штавише, пошто Ќе БританиЌа изгубила, ве·и део Авганистана постао Ќе део царске империЌе. Нешто касниЌе 1922. године поде ен Ќе и Иран. Штавише, РусиЌа Ќе добила излаз на ИндиЌски океан.
  Тако Ќе исламски свет дошао под потпуну контролу хриш·ана. И постоЌали су стабилност и просперитет. Али 1929. године дошло Ќе до колапса на берзи у СЌеди®еним Државама и дошло Ќе време за Велику депресиЌу. Пад Ќе захватио и царску РусиЌу, иако Ќе била слабиЌа. У исто време, империЌа Романова се спремала за освету у рату са єапаном. Руски цар Ќе желео да спере мр у срама у своЌоЌ биографиЌи. И прикупио значаЌну снагу. Адмирал Колчак Ќе постав ен за команданта Пацифичке флоте. Било Ќе и других главних команданата, иако Ќе Брусилов ве· био умро. Али ту су били Корнилов, Де®икин, Врангел, Калеидин, Краснов и други. Напредовао Ќе и млади генерал Василевски. Направио Ќе добру кариЌеру током три године рата поставши пуковник, а затим у СаудиЌскоЌ АрабиЌи постао генерал. Онда генерал-потпуковник. И био Ќе спреман да бри ира. Рат Ќе почео 1932. 27. Ќануара, што Ќе симболично. Разлог Ќе био напад єапана на ШангаЌ и друге кинеске градове и покушаЌ да се северна Ман¤уриЌа заузме од РусиЌе.
  Руске трупе су биле наоружане добрим тенковима, и Ќаком, наЌбо ом авиЌациЌом на свету у то време. Такође хеликоптери. Флота РусиЌе Ќе такође била Ќака, и што Ќе наЌважниЌе, борбено спремна. Царско царство Ќе ве· имало супериорност у технологиЌи, као и у снази воЌске и ®еном броЌу. Руси су били Ќачи, а овога пута нису имали Куропаткина, ве· озби не команданте под генералном командом Корнилова.
  Офанзива руских трупа била Ќе успешна. єапанци су трпели пораз за поразом на копну. На мору Ќе било теже. СамураЌ Ќе у почетку имао благу предност у снази. Али адмирал Колчак Ќе нанео неколико пораза єапанцима у деловима. И успео Ќе да преузме инициЌативу. На копну су се Руси кретали, поразивши неприЌате а на ЌедноЌ капиЌи. Док нисмо стигли до Порт Артхура. Ето, неко време се одбрана отегла.
  Али у маЌу Ќе дошло до напада и град-тврђава Ќе пао. Затим су уследиле нове победе и офанзива у КореЌи. Потпуни пораз єапанаца на копну. А у исто време поход ескадриле и са Средоземног мора.
  Ту се разарач кре·е испред целе флоте. А на ®ему су само девоЌке. У кратким панталонама, боси, и у прслуцима.
  ДевоЌке трче по палуби. Сви су тако лепи. Коса Ќе плава, избледела на сунцу, а кожа тамна, препланула. Дивне лепотице.
  А ®ихове округле, ружичасте потпетице б ескаЌу.
  Вероника, шармантна плавуша чамац, упитала Ќе кабинског дечака:
  - Шта єулиЌа, боЌиш ли се битке?
  ДевоЌка из кабине Ќе пискала у одговор:
  - Да, са®ам борбу!
  Вероника се закикота и примети:
  - Али тебе ·е єапанци ухватити, и спржи·е ти голе пете!
  ДевоЌка Ќе погледала своЌе голе, преплануле ноге и зацвилила:
  "Бол ме не плаши!" єа сам прави див и Амазон!
  Вероника Ќе приметила:
  - Ускоро ·еш напунити петнаест година. Ускоро венча®е! Шта са®аш?
  єулиЌана Ќе искрено одговорила:
  - Хо·у принца!
  Вероника направи гримасу.
  - Принц?
  ДевоЌка Ќе рекла:
  - Виле®ачки принц!
  Вероника Ќе била изненађена:
  - Волите ли виле®аке?
  єулиЌана климну главом, па чак и скочи:
  - Наравно да имаЌу! Они су неодо иви!
  Вероника се насмешила.
  Шта Ќе са  удским мушкарцима?
  ДевоЌка Ќе  утито лупила босом ногом по загреЌаноЌ палуби:
  - Не! Мушкарци су тако гадни, длакави, смрд иви. А виле®аци су тако лепи, нежни. ИмаЌу лица као девоЌке, тако слатка. А ноге су глатке и нимало длакаве!
  Вероника се спремно сложила са овим:
  - Виле®аци су заиста фини.
  А девоЌка Ќе смрскала инсекта своЌом босом, грациозном ногом. звиждао:
  "Нажалост, аваЌ, морамо да имамо посла са  удским  удима. И тако су ружне!
  єулиЌана се насмеЌа и примети:
  - Али зашто. Дечаци из колибе су веома слатки. Нису згодни одрасли  уди. Када коса расте на лицу, то Ќе тако одвратно.
  Вероника се сложила са овим:
  - Одвратан! НаЌлепши млади·и са шеснаест година. Ве· су дово но велики да удово е жени, али Ќош нису тако длакави као стариЌи момци.
  єулиЌана се закикота и цикну:
  - Уопште, момцима Ќе сигурно приЌатно када се  убите са ®има, а они вас мазе... Али нешто друго само плаши! О, да останем заувек у дети®ству!
  Вероника Ќе одлучно рекла:
  - Би·еш у борби! ОдрастаЌте заЌедно!
  єулиан Ќе певао као одговор:
  - ДевоЌка увек буди млада,
  Не журите да одрастете...
  Будите смешни, смели, бучни...
  Морате се борити, па се борите!
  Никад се не зна мир
  Плачите и смеЌте се на месту!
  Би·у девоЌка са сатом
  Нека дуне сто педесет!
  Вероника Ќе тупнула босом ногом и зацвилила:
  - Младост може бити вечна! Главно Ќе веровати разуму, а не Богу!
  Испред се поЌавио Ќапански разарач. ДевоЌке су одмах поЌуриле, б еснувши босим петама ка топу од десет инча. И почели су да га упу·уЌу на неприЌате а.
  ДевоЌке су деловале брзо и складно. Уопште, веома Ќе лепо када екипу чине саме девоЌке. И сви су боси, виЌугави, просто дивни.
  Уперили су пушку и како ·е победити єапанце. У исто време одмарали су своЌе исклесане, босе ноге.
  ПроЌектил Ќе пролетео и погодио разарач. Као батина ударена. Брод се тресе. И разарач Ќе оште·ен. ДевоЌке су почеле да пуне пушку. Оштро су пуцали.
  Вероника Ќе пискала:
  - За веру, кра а и Ота¤бину!
  И како скаче...
  єулиана Ќе твитовала:
  - Того Ќе мислио да Ќе рат, направио топ од ... да е!
  А девоЌка ·е узети и смеЌати се. Голи зубе, боЌе бисера. И она Ќе слатка маца. И босом ногом тр а·е комад отпалог сладоледа.
  Вероника Ќе цвилила и певала:
  - Затвореници савести! Учини·емо вас слободним!
  А девоЌке у хору како ·у Ќести.
  И уперивши оружЌе, поново су пуцали на разарач. ОваЌ пут су били Ќош прецизниЌи. И посуда самураЌа се разбила и почела да тоне.
  ДевоЌке су вриштале, трзаЌу·и голим ногама. То Ќе право задово ство.
  Не, єапан ·е бити побеђен када у РусиЌи буду дивни ратници. А Олег Рибаченко и ®егова девоЌка се боре на страни империЌе Романових.
  Олег и Маргарита одлично раде са митра езима. Они пуцаЌу.
  Олег пита девоЌку, настав аЌу·и да пуца:
  - Шта мислите, да ли Ќе Спартак добар или лош?
  Маргарита Ќе, оголивши лице, одговорила:
  - Мислим да Ќе то више добро него лоше!
  Олег Ќе, пуцаЌу·и из митра еза, приметио:
  "Али Рим Ќе био велика култура. А да су суж®и варвари победили, шта би онда било?
  Маргарита се закикота, покоси неколико редова Ќапанског и одговори:
  - Вероватно би било супер!
  Олег Ќе звиждао и приметио:
  - НиЌе све тако ружичасто како изгледа! АваЌ, не сви!
  Маргарита Ќе логично приметила:
  - Али све Ќе наЌбо е! Рим су разорили варвари. Али онда Ќе на месту рушевина настала Ќош мо·ниЌа и развиЌениЌа култура. Десило се да Ќе напредак почео да се развиЌа само брже.
  Олег Ќе зазвиждао, пресекао неколико редова уз помо· митра еских рафала и зацвилио:
  Нико не може зауставити наш напредак!
  Дечак Ќе бацио бомбу босом ногом. И разбио неприЌате а.
  Маргарита Ќе такође бацила поклон смрти прстима босих ногу и закикотала се:
  - Ко стане би·е у праху.
  Дечак Олег Рибаченко Ќе поново лансирао бомбу дома·е израде голим прстима дечиЌих стопала. єапанци су погођени тако да се чинило да ниЌе дово но. Дечак Ќе цвркутао:
  - За исконску РусиЌу!
  И показао своЌ Ќезик.
  Маргарита Ќе митра езом покосила пола Ќапанског бата она и зацвилила:
  - Наш цар НиколаЌ, нека Ќе благословен!
  И опет ·е бацити дар смрти босом ногом.
  Олег Ќе певао, косе·и єапанце:
  - єа сам млад ратник...
  Маргарита Ќе то подржавала, дрхте·и босим ногама, коЌе су тако спретно бацале гранате:
  - А Ќа сам ратник од Бога!
  Олег, шкрабаЌу·и на Ќапанском, упита:
  - Какав Ќе Бог?
  Маргарита Ќе зацвилила и одговорила, нокаутираЌу·и єапанце, а потом босом ногом бацивши дар смрти:
  - Не знам! Лично га не разумем. Жене су унакажене. А ово Ќе, да будем искрен, одвратно и погрешно!
  Олег климну главом у знак слага®а, шкрабаЌу·и самураЌа:
  - После четрдесет година, жене су одвратне! Искрено, не волим их. Жене у младости су веома привлачне, за разлику од година коЌе их кваре!
  Маргарита Ќе одушев ено певала, бацаЌу·и бомбу голим, малим ногама:
  - єунаштво нема старости! У срцу младе  убави према зем и!
  Олег, такође пуцаЌу·и на самураЌа, узе га и запишта:
  - Може да освоЌи ивице свемира! Да сви буду сре·ни на Зем и!
  Тако Ќе заиста бити у свемиру! Где такве немер иве да ине.
  У царскоЌ РусиЌи се ве· развиЌаЌу проЌекти за летове ван атмосфере.
  Под царем НиколаЌем ИИ наука се брзо развиЌа. Царско царство ·е ускоро постати наЌнапредниЌа сила на свету. А БританиЌа губи тло под ногама.
  Маргарита Ќе зацвилила са осмехом. Опет Ќе бацила гранату грациозном ногом, као принцеза, и зацвилила:
  - Би·емо први! Таква Ќе РусиЌа - Палас-судбина!
  Олег Ќе узнемирено рекао:
  - Кад нас, коначно, Линевич пусти. Морате сачувати сваки кертри¤. Међутим, Рождественски нам Ќе донео залихе!
  Маргарита Ќе блеснула бисерним зубима и зацвилила:
  - Сам е·е све више Ќапанских делова! Док коначно не победимо!
  Олег Ќе узео, пресекао линиЌу самураЌа и засиктао:
  - Царске заставе! Нека буде и РусиЌа у Кини!
  Маргарита Ќе цвркутала са цереком зуба:
  - Све ·е бити лепо!
  И опет баца гранату босом ногом....
  Олег, пишу·и на самураЌу, шкрипи:
  - Победа Ќе близу!
  Маргарет Ќе потврдила:
  - Нека буде тако!
  А руска флота, коЌа Ќе ве· постигла надмо· на мору, притиска єапанце. И напада агресивно. И удари неприЌате а. А онда су многи победили самураЌе.
  Бориле су се и девоЌке са разарача "ВикториЌа". Прелепи ратници били су полуголи, поготово Ќер Ќе лето на таквим географским ширинама вру·е и босоного. У ствари, када девоЌка има минимум оде·е, она Ќе наЌма®е ра®ива.
  Вероника пуца на єапанца и баца гранату босом ногом. А нога девоЌке Ќе тако прецизна.
  єапанци лете у различитим правцима. Они вриште и падаЌу.
  єулиЌана такође баци бомбу босом ногом и самураЌ пада. А ратник пуца, кико·е се:
  - Заузе·емо се за цара НиколаЌа!
  Воде·а ватра и шармантна Ана. Веома лепа девоЌка, само у га·ицама. И такође коси самураЌа говоре·и:
  - Би·е велики наш цар Никола!
  єулиЌана коЌа сече єапанце, потврђуЌе:
  - Обавезно хо·е!
  И граната одлети са ®ене босе ноге.
  ДевоЌке су дивни супермени.
  Ево Ќедне од ®их веома крупне и високе: Ангелина.
  И таква риђокоса... Скинула Ќе прслук и сада се сама бори у га·ама.
  А какве груди има! Као виме наЌбо ег бивола, са крупним сисним Ќагодама.
  Ово Ќе девоЌка, права кобила. И она много воли мушкарце, али не толерише постоЌаност. Зашто не би волела? Тако Ќе лепо када те момци шапе.
  Ангелина урла, и такође голим табанима бацила читаву гомилу граната, сик·у·и:
  - Слава РусиЌи и цару НиколаЌу!
  ДевоЌачки бата он Ќе кул. Ратнице су скинуле прслуке, а све су оголиле груди. И боре се само у танким га·ама. И како Ќе лепо.
  Шта може бити бо е од голих женских тела.
  И цео бата он ратника.
  А єапанци падаЌу, своЌим лешевима засипаЌу прилазе положаЌима руских трупа.
  Вероника са страш·у каже, косе·и самураЌа:
  Наши богови маршираЌу!
  єулиЌана Ќе босим ногама бацила дар униште®а и потврдила, показуЌу·и зубе:
  - Руски богови - Богови рата!
  Ана, воде·и ватру и храну, лаЌала Ќе:
  - За РусиЌу, бори се и не боЌ се!
  И намигнула своЌим зеленим очима!
  Анђелина Ќе голим штиклама послала читаву кутиЌу експлозива, дижу·и две чете єапанаца у ваздух, и заурлала:
  - Царско царство се не може сломити!
  Вероника Ќе одушев ено просиктала:
  - Наша раса Ќе вечна!
  И опет Ќе бацила гранату босим ногама.
  єулиЌана Ќе, пуцаЌу·и и бацаЌу·и гранате до®им удовима, сиктала, откриваЌу·и зубе:
  - А смрт се не дешава двапут!
  Ана, пуцаЌу·и, зацвилила:
  - Нека Ќе с нама мудрост претка!
  И опет граната испа ена босом ногом лети!
  Анђелина Ќе узела и зацвилила, показуЌу·и зубе:
  - Право троЌство и ово Ќе закон!
  И послао целу кутиЌу пуну експлозива.
  Вероника Ќе  утито одговорила, збрисавши самураЌе са терена:
  - Вечна РусиЌа, као УкраЌина у саставу РусиЌе!
  И опет како млати єапанце.
  єулиЌана, пуцаЌу·и, зацвилила:
  - Наш народ не·е толерисати!
  И такође Ќе лансирала гранату у луку.
  Ана Ќе узела и нацерила се. Усран у реду код самураЌа. Храбро их Ќе покосила и зацвилила:
  - Да РусиЌа царуЌе у Кини!
  Анђелина Ќе са помамом и узбуђе®ем изЌавила:
  - И не·е одустати ни педа  зем е!
  А девоЌке су све тукле самураЌе као бата он.
  Тврдоглави рат се наставио са свом агресивнош·у. Али руска воЌска ве· десантуЌе трупе и пребацуЌе борбена деЌства на териториЌу саме метрополе.
  СамураЌи покушаваЌу да збаце руске трупе са мостобрана.
  И трепери босим ногама. БацаЌу гранате голим удовима. Сви су само  упки и шармантни.
  Али заиста, зашто Ќе девоЌкама потребна оде·а? Голи су много лепши, и лепши, завод ивиЌи.
  И хо·у да  убим босоног, тако округле штикле. И полизати сваки прст.
  ПуцаЌу·и и бацаЌу·и бомбу босом ногом, Вероника каже:
  - єеби се, немоЌ да те тучеш!
  Ту Ќе єулиЌана приковала єапанца, и бацивши голим прстима гранату, зацвилила:
  - Наш непопуст иви руски дух!
  А тинеЌ¤ерка се смеЌала... Замиш ала Ќе како ЌоЌ слатки дечак голица ногу. Да, за осет иву женску кожу Ќе лепо.
  И црвенокоса Ана Ќе босом ногом бацила гранату. Распршио самураЌа, и зацвилио:
  - За наЌсветиЌу РусиЌу на свету.
  А здрава, мо·на Анђелина Ќе голим петама бацила кесу експлозива на самураЌа и гркнула:
  - За нашу славну победу!
  Вероника се окренула. Оборио єапанце, и зацвилио:
  - Ово Ќе наша дужност!
  єулиЌана Ќе босом ногом бацила гранату и узвикнула:
  - И ми ·емо то испунити!
  Ана Ќе одсекла неке єапанце и цвркутала:
  - Руски пут до победе!
  Анђелина Ќе поново бацила нешто тешко на самураЌа, грк аЌу·и:
  - И победи·емо!
  Ипак, добро Ќе што су девоЌке по вру·ини скинуле прслуке. Тако су много лепши са голим торзом. И преплануо, и миши·ав. Тела су само од ливеног челика.
  Како су дивне девоЌке када су голе.
  И не треба им оде·а.
  Вероника коси много єапанаца и шкрипи:
  - Будите славни по нашоЌ РусиЌи у свим вековима!
  єулиЌана Ќе узела и бацила гранату босом ногом, и викнула:
  - За нашу териториЌу!
  Овде га Ќе Ана узела и са бесом закуцала:
  - За вечне и хумане!
  И опет полети граната испа ена босом ногом.
  Тако Ќе и Ангелина узела. Испустио гомилу граната. Нокаутирао део самураЌа, замахом. И певала Ќе:
  - Лети на небу, играЌ се са сунцем - желим заувек!
  И четири девоЌке су тукле веома лепо. И цео бата он такође. Како завод иво б ескаЌу ®ихове босе ноге бацаЌу·и гранате. Како су лепе девоЌке у рату.
  А на ®има плута жута маса Ќапанских воЌника. СамураЌи умиру на хи аде, али и да е не престаЌу. ЗаЌеби се и Ќеби. Битка Ќе изузетно жестока.
  Вероника пуца на єапанце и цврку·е:
  - Наш руски избор Ќе част и Ота¤бина!
  єулиЌана, пуцаЌу·и на неприЌате а, открива своЌе зубе, коЌи блистаЌу светлиЌе од морских бисера. и каже:
  - У сваком веку било Ќе Ќунака и би·е их!
  Онда Ќе девоЌка узела и Ќош више показала зубе.
  Ватрена Ана, пуцаЌу·и на неприЌате а, зацвилила Ќе:
  Не можемо бити побеђени! Не баците РусиЌу на колена!
  И опет полети ратничка граната бачена ®еном босом ногом.
  Анђелина босом ногом лансира смртоносно и убиствено. И окавши зубе цврку·е:
  - ВеруЌем да ·емо бити у раЌу!
  ВикториЌа прекида хероЌску жену:
  - Не! Не у раЌу, ве· да заувек живе на планети Зем и, коЌа ·е постати прави, незема ски раЌ!
  А девоЌка-капетан Ќе босом ногом бацила веома смртоносну, фрагментарну бомбу.
  Вероника Ќе приметила:
  Ви сте мудри капетане...
  И такође босом ногом покренуо Ќе униште®е носача.
  єулиЌана Ќе зацвилила и окренула се. Убио єапанце. Откривши крупне зубе, девоЌка Ќе зашкрипала:
  - Не·у да будем старица! И желим да живим заувек!
  Ана Ќе такође бацила бомбу босом ногом и сум®ичаво упитала плаву девоЌку:
  - Да ли ти се свиђа наш свет?
  єулиЌана Ќе без оклева®а одговорила:
  - Добра идеЌа! Посебно лети! Волим сунце и празнике!
  Ана се спремно сложила са овим:
  - Лети свакако добро! Како Ќе то добро за младе!
  єулиЌана Ќе  утито одговорила:
  - Да, и нека Ќе вечно лето, као у Африци! А Африка ·е бити наша!
  Анђелина Ќе голим, миши·авим ногама бацила буре експлозива и рекла:
  - Нека буде тако! И у сваком тренутку.
  Редови єапанаца су се ста®ивали, а они су очигледно били на измаку.
  Руске трупе почи®у да напредуЌу преко саме териториЌе єапана и разбиЌаЌу самураЌе, побеђуЌу·и Ќедну победу за другом.
  Први Ќе у боЌ ушао бата он босоногих девоЌака, у шортсама и прслуцима.
  Прелепе девоЌке су почеле да млати воЌску самураЌа, ве· претучену у претходним биткама.
  НаЌпре су ратници напали батериЌе. На єапанце су летеле гранате бачене босих ногу. Били су веома оштри. И сами руски ратници су узели и збацили своЌе прслуке. Да останем голих груди.
  Тако да Ќе скоро потпуно голе девоЌке готово немогу·е погодити. Када Ќе женска кожа гола, ®ени меци не примаЌу.
  Вероника Ќе босом ногом бацила гранату и цвркутала:
  - Би·у шампион!
  И затресла белу, ковр¤аву косу.
  єулиЌан такође ниЌе тако Ќедноставан. Лупанула на єапанцима. А онда, док босом ногом баца бомбу, и виче:
  - У име свете, царске РусиЌе!
  И опет ·е затрести пуне груди скерлетним брадавицама. А струк девоЌке Ќе танак.
  Да е, црвенокоса Ана Ќури у битку. Тако светлуцава и реактивна девоЌка. Како бацити гранату босом ногом. Дакле, самураЌ ·е се распршити на све стране. И котр аЌ се, као оборен.
  А девоЌка пуца на ®их и шкрипи:
  - За цара православних и руских богова!
  И Ангелина Ќе млатила. И кутиЌа шко ки, коЌу Ќе избацила ®ена гола, мо·на као ко® за вучу, одлетела Ќе. И разбио много єапанаца.
  ДевоЌке су углавном супер када су голе и босе. Али у шортсама, трча®е у позициЌи Ќе Ќош хладниЌе.
  И брадавице од Ќагоде, тако сЌаЌне!
  ВикториЌа ·е такође лансирати гранату своЌим гримизним сисама и погодити самураЌа наЌбо е што може. Ево девоЌке. И што Ќе наЌважниЌе, командант бата она девоЌака на разарачу. И такође само у га·ама.
  И тресе голим грудима. Што Ќе тако лепо и секси.
  Вероника Ќе узела и босом ногом бацила гранату. Прекинула Ќе много Ќапанских и пискала:
  - Акробатика за укрцава®е!
  єулиЌана Ќе такође врло спретно бацила гранату голом ногом, и шкрипала док Ќе косила єапанце:
  - Наш церек и поразан ударац!
  Онда како да блистаЌу зуби.
  И тако га Ќе Ана узела и поЌебала. Упуцао много самураЌа. И како Ќе то урадила.
  И како босом ногом лансирати гранату. И шкрипи:
  Ми нисмо робови!
  Онда ·е се насмеЌати и показати Ќезик.
  Ангелина га Ќе узела и зацвркутала од помахниталог беса, п у·у·и нападе на неприЌате а:
  - єа сам наЌбо и од кул.
  И голим ногама лансирала Ќе тешку бомбу. Узела Ќе и разнела самураЌе, усит®аваЌу·и их.
  Вероника ·е такође узети и ударити азиЌску хорду. И дроби им кости.
  ДевоЌка га узе и цврку·е:
  - Све ·емо зг®ечити!
  И опет, убоЌита и Ќединствена граната лети са босе ноге.
  И сломити єапанце. А зашто су дошли у руске зем е? Овде све припада РусиЌи.
  єулиЌана Ќе босом ногом лансирала гранату и певала:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи! Не треба нам Државна Дума!
  Црвена Ана Ќе агресивно истакла:
  - Би·у шампион.
  А граната бачена босом ногом девоЌке све ·е сп оштити. Остало Ќе само крваво месо.
  Али Ангелина га Ќе узела и зацвилила. Убио гомилу бораца. И пометен као анђео смрти.
  И много самураЌа Ќе умрло.
  Руске трупе су притискале єапанце са свих страна. Сломили су и смрскали.
  Избиле су борбе прса у прса. Руски воЌници изболи су самураЌа баЌонетима. Пушка Мосин Ќе одличан клуб. КоЌи пробиЌаЌу лоба®у. И ломити кости.
  Али девоЌке са мачевима се посебно лепо боре. То Ќе супер. Нарочито када се голе груди ®ишу.
  А брадавице су тако рубинске и светлуцаве. Дакле, желите да их погледате и по убите.
  И по уби се без престанка.
  ДевоЌке се боре са бесом гладних пантера коЌи виде Ќаг®ад. Муче их и гушу кожу.
  Вероника, пуцаЌу·и на єапанце, цичи:
  -Смрт за смрт!
  єулиЌана, бацаЌу·и бомбу босом ногом, додаЌе:
  - Крв за крв!
  Ана, пишу·и на самураЌу, вришти:
  -Око за око!
  А бацила Ќе и лимун босом ногом. Била Ќе Ќача од свих и растргана са апломбом.
  И долази Ангелина. Цело буре, са смртоносним експлозивом, лансира·е се и самле·е неприЌате е.
  Затим, док пева:
  - єа сам босоноги слон и веома кул!
  ДевоЌка Ќе стварно мо·на. А ноге су ЌоЌ као батине. Како померити самураЌа у препоне. Тих пет метара горе и полете. ПоЌурио као катапулт лансиран са камена. ТачниЌе, вероватно од катапултног камена!
  ВикториЌа, командант бата она, испалила Ќе рафал на єапанце. Покосила Ќе неке од жутих ратника и зацвилила:
  Бори·емо се за Свету РусиЌу.
  И са голим, препланулим коленом, као да ·е се померити до браде. И сломити вилицу неприЌате у.
  ВикториЌа Ќе узбуђена...
  єулиЌана одушев ено каже:
  - Би·е цар Никола, наЌве·и од руских царева!
  И цео бата он полуголих босоногих девоЌака, како да лаЌу из свег гласа, истреб уЌу·и єапанце.
  - Нека буде тако!
  ШТА СЕ ДЕШАВА КАДА ВЕРУєЕШ РОМЕЛУ
  Ромел Ќе добио хитна овлаш·е®а и ве·у аутономиЌу у ФранцускоЌ пре искрцава®а савезника у Ќуну 1944. То му Ќе омогу·ило да вешто располаже са педесет осам немачких дивизиЌа, ук учуЌу·и десет тенковских и пет СС дивизиЌа.
  А савезници су били брутално поражени, изгубивши више од милион воЌника и официра само као зароб еници. Осим тога, нацисти су заробили велику масу опреме.
  Али што Ќе наЌважниЌе, Хитлер и ®егова прат®а стигли су у Француску да прославе наЌве·у победу. Овде су били, такоре·и, "случаЌно" покривени савезничким ваздушним ударом. Умрли су Хитлер, Химлер, Борман и Геринг. А Гебелс Ќе пожурио да се закуне на верност новом Фиреру и врховном команданту Ромелу.
  Савезници су се журно сложили да обЌаве примирЌе са Тре·им раЌхом на пет година, замрзаваЌу·и ситуациЌу и териториЌе за сада. И такође напушта®е Ќуга ИталиЌе и СицилиЌе.
  Уследила Ќе размена ратних зароб еника - све за све! Што Ќе знатно оЌачало немачке и посебно италиЌанске трупе.
  Истина, на источном фронту Црвена армиЌа Ќе извела успешну операциЌу "Багратион", пробиЌаЌу·и се до Немана. Али Ромел Ќе, наневши неочекивани ударац Ќужном крилу, у супротним правцима од МолдавиЌе и Западне УкраЌине, формирао тамо велики котао совЌетских армиЌа.
  Ста ин Ќе постао нервозан и почео Ќе да баца трупе на Ќуг. Као резултат тога, Немци су успели да избегну потпуни пораз и задржали су се на границама По ске. Иако Ќе Црвена армиЌа успела да ослободи скоро у потпуности БелорусиЌу и делимично ЛитваниЌу.
  Ослобађа®е тенкова и авиона у Тре·ем раЌху се стално пове·авало, посебно након престанка бомбардова®а од стране савезника.
  А Пантер Ќе и да е био супериорниЌи од Т-34-85 у пред®ем оклопу и оклопу, као и по брзини па бе. Пантер Ќе имао више и залихе граната и, тачниЌе, оптике.
  Дакле, немачки тенкови су Ќаки и ®ихов броЌ се пове·ао. А Пантер Ќе постао озби ан проблем, поготово што се ®егов броЌ драматично пове·ао. А єагдпантер се показао Ќош страшниЌим, био Ќе лакши за производ®у, али мо·ниЌе наоружан и бо е зашти·ен, посебно у чело.
  "єагдпантер" Ќе постао велики проблем за Црвену армиЌу. Уопште, након што су се ослободили на западу, Немци су журно прикупили снаге. Ромел Ќе ставио под оружЌе и Французе и По аке. ПоЌавила се по ска воЌска, а француске Ќединице.
  А немачки митра ез Ќе био наЌбо и МП-44 на свету, а авион ТА-152 постао Ќе наЌбо е вишенаменско оружЌе. Много савршениЌи од Фоцке-Вулф-а.
  Ромел Ќе обе·ао да ·е оживети Комонвелт. И то Ќе инспирисало По аке да се боре за Вермахт. А Французи су се борили, користе·и колосалан потенциЌал, пре свега  удски. Нацисти су такође успели да задрже РумуниЌу и Мађарску под своЌом контролом и оЌачаЌу МусолиниЌеву позициЌу у ИталиЌи - формираЌу·и нове дивизиЌе.
  Борбе су показале да вештом употребом "Тигар"-2 уопште ниЌе лош тенк. Посебно Ќе веома издрж ив и погађа са велике уда ености.
  Немци су у Ќесен стабилизовали фронт. А зими су се борбе наставиле са новом снагом. Овог пута Црвена армиЌа Ќе ударила у центар. У борбама су тестирани самоходни топови Е-10 и Е-25 и први совЌетски СУ-100. СовЌетски аутомобил ниЌе био лош, а немачки мали аутомобили ниске силуете били су прилично ефикасни и окретни.
  Ромел Ќе одсекао совЌетске трупе коЌе су се пробиле бочним нападом и формирао пар великих котлова. Генерално, нови командант Тре·ег раЌха Ќе погодио совЌетске маневре и успео да предузме ефикасне противмере.
  Нарочито у По скоЌ, путеви су били бо и, а немачки тенкови су чак и зими деловали ефикасниЌе него у пространствима СССР-а. А сада их Ќе Фриц имао много.
  Фриц млазни авиони су такође имали ефекта. МЕ-262 су издрж иве машине, а КСЕ-162 су наЌбрже и наЌуправ ивиЌе. А совЌетски авиони нису могли ни да сустигну бомбардер Арадо. Такође проблем. А на Ќугу, Немци су одбили совЌетску офанзиву, формираЌу·и котлове.
  Ромел Ќе намамио Црвену армиЌу у замке, и користио Ќе велики броЌ тенкова, а Пантер Ќе био прилично ефикасан када се правилно користи.
  Ста ин Ќе урлао од беса, али се испоставило да Ќе претучен. Немци су мобилисали своЌе снаге. И уместо да испуштаЌу бескорисне проЌектиле попут ФАА, осла®али су се на млазне авионе. А сада га Ќе Црвена армиЌа добила и на небу и на копну.
  У маЌу 1945. године, користе·и напредниЌу модификациЌу самоходног топа Е-25, са пред®им оклопом деб ине 120 мм и бочним оклопом од 82 мм са топом 88 мм, Немци су почели да напредуЌу у УкраЌини.
  Ромел Ќе водио флексибилниЌу окупациону политику, проглашаваЌу·и УкраЌину независном државом под окри ем Тре·ег раЌха и охрабруЌу·и Бандеру. Створена Ќе и марионетска влада БелорусиЌе. Немци су сада Словене називали АриЌцима и били су лукави.
  За Црвену армиЌу, ситуациЌу Ќе погоршао престанак снабдева®а по Ленд-Леасе-у и неуспех усева у СССР-у. Да, и Ста ин се повремено мешао у команду и контролу трупа, и то Ќе имало негативан карактер.
  Ако Ќе Ста ин ве· био добро упу·ен у стратешка пита®а, онда Ќе био прилично слаб у оперативним пита®има и практично ниЌе разумео тактику. Али у исто време, ниЌе баш желео да слуша савете професионалаца.
  А Немци под командом бри антног команданта Ромела извоЌевали су победу за другом.
  Фрицови су у лето заузели целу десну УкраЌину и КиЌев. А такође Ќе БелорусиЌа захва·ена снажним ударцем. Морало се нешто предузети да се спасе СССР!
  А онда се поЌавила Саилор Моон са босоногом у бикини тиму.
  А девоЌке из Ќапанског анимеа упознале су нацисте, коЌи су, поразивши Црвену армиЌу у БелорусиЌи, ве· кренули у Смоленск.
  ДевоЌке су биле на самоЌ ивици напада и очаЌнички су се бориле.
  Њихове босе ноге бацале су гранате, а му®е су излетеле из пупка. А мачеви, издужуЌу·и се, секли су фашистичке авионе. А онда су га ратници ЦеЌлонског месеца узели и како звижде. Оборене вране ·е пасти на нацисте. И неке од пернатих птица пале су на фашистичке млазне лешинаре. И узео их и оборио.
  ЦеЌлонски Месец се агресивно нацерио.
  - Шта ти Фриц ниЌе дао Смоленск?
  Друга плава девоЌка Ќе гукала:
  - И памти·емо Ста инград!
  Тре·а жута девоЌка Ќе зацвилила:
  - И Севастопо !
  А четврти Ќе залаЌао:
  - И Ле®инград такође!
  И цео бата он босоногих у бикиниЌу лепотица како да му®е из пупка пусте. И како ·е на смрт ударити масу фашиста.
  Чинило се да Ќе са таквом снагом победа Црвене армиЌе била неизбежна. Али...
  ДевоЌкама из Ќапанске аниме поЌавио се демон и рекао:
  - А Руси не·е да смрве Курилска острва!
  Ратнице из єапана фрустрирано су викле:
  - Како не·е да гураЌу острва? Преварени смо!
  И б ескаЌу·и боси, округле потпетице нестале су с пред®е стране.
  Али ве· су успели да нанесу значаЌну штету нацистима и зауставили су офанзиву.
  Зими су се Немци само бранили. Имали су веома успешан КСЕ-162 на небу, чврсто су се држали. На копну Ќе самоходни топ Е-25 ма®е-више пружао заштиту. Као и други тенкови. "Тигар" -2 Ќе модернизован, добивши снажниЌи мотор од 1000 ко®ских снага и савршен ме®ач.
  СовЌетски Т-54 Ќош нису били спремни, а ИС-4 Ќе имао доста несавршености. И то Ќе негативно утицало на борбену способност Црвене армиЌе.
  У проле·е 1946. нацисти су покушали да напредуЌу. Али ®ихове трупе су биле заглав ене у напредноЌ совЌетскоЌ одбрани. Рат Ќе све више почео да личи на Први светски рат, када Ќе одбрана Ќача од напада, а линиЌа фронта неактивна. У лето су и Немци покушавали да напредуЌу, али безуспешно. А у Ќесен и зиму, Црвена армиЌа Ќе ве· напредовала, а такође се заглавила у немачкоЌ густоЌ одбрани. Штавише, Фрицови су се ве· прилагодили борбама зими, а ®ихова опрема ниЌе толико "лебдела" на хладно·и. А тенк сериЌе "Е" -50 показао се као успешна и прилично ефикасна машина.
  Истина, аутомобил Ќе тежио скоро 65 тона, али то Ќе компензовано снажним мотором, такође веома ефикасним топовима од 88 мм у 100ЕЛ, оклопним, прецизним, брзометним.
  Т-54 Ќош ниЌе ушао у сериЌу, а Немци су и да е имали предност у квалитету опреме. А у ваздуху Ќе ®ихова предност порасла.
  Хафман Ќе, после четири стотине оборених летелица, добио Витешки крст гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантом. После 500. авиона Орден немачког орла са диЌамантима.
  Четрдесет седма година прошла Ќе у узаЌамним и®екциЌама. Ромел Ќе деловао опрезно, покушаваЌу·и да изгради снагу и Ста ина. И коначно, четрдесет осма година. Црвена армиЌа Ќе покушала да напредуЌе у проле·е. Али ниЌе могла да пробиЌе густу одбрану Немаца у центру. У Ќесен, Немци су извели само малу операциЌу, поравнаваЌу·и фронт на северу.
  Четрдесет девете године, совЌетске трупе су у основи покушале да нападну. Немци су седели у чврстоЌ одбрани. Т-54 Црвене армиЌе ве· у сериЌи, као и ИС-7, имао Ќе и МИГ-15. Немци имаЌу напредниЌе МЕ-362, и ХЕ-262, и МЕ-2010, као и ТА-283.
  Дошло Ќе до размене удараца. Е-50 Ќе постао напредниЌи. Његова тежина Ќе сма®ена на педесет тона, сма®ена Ќе и висина, а оЌачана Ќе одбрана чела куле. Е-75 се такође згуснуо и ®егова тежина се сма®ила на задово аваЌу·у и ушла у сериЌу.
  Е-100 никада ниЌе ушао у сериЌу, тако да Ќе ®егова велика тежина стварала превише проблема за воЌску.
  Немци су држали линиЌу фронта и сада Ќе почела 1950. овог проклетог рата.
  Ромел Ќе понудио мир Ста ину. Али наравно, захтеваЌу·и да се Тре·ем РаЌху напусте оне зем е коЌе су Немци ве· освоЌили. Ста ин Ќе пристао на мир само у границама 1941. године. Али Ромел ниЌе могао да пристане на ово. Пошто се испоставило да су милиони Немаца умрли напрасно.
  У покушаЌима Црвене армиЌе да пробиЌе фронт прошла Ќе 1950. година. Немци су били у дефанзиви.
  Ромел Ќе полагао неке наде у дискотеке. Полетели су ве· 1945. године, али су се испоставили као неподесни за борбену употребу. Али 1951. године поЌавиле су се прве машине са брзином од четири звучна, а захва уЌу·и струЌа®у око ламинарног млаза биле су практично нера®иве за малокалибарско оружЌе.
  1951. Црвена армиЌа Ќе наставила да напада нацисте. Али ®ени покушаЌи су били неефикасни. ЛиниЌа фронта Ќе остала стабилна.
  Ромел Ќе, међутим, добио информациЌе о употреби дискета. Нису могли да буду оборени, али сами нису пуцали, ве· су могли само да гађаЌу ваздушне мете. Што, међутим, с обзиром на ®ихову брзину, ве· само по себи ниЌе лоше. Али то ниЌе могло дати ваздушну надмо· над МИГ-15.
  Дисклети су били скупи и тешки за производ®у, а било их Ќе мало.
  У размени удараца прошла Ќе и 1952. година, а када Ќе Црвена армиЌа покушала да притисне, али ниЌе успела, одбрана Фрица Ќе била Ќака.
  Штавише, Немци су користили странце у рату. И командовали су прилично вешто.
  Ста ин Ќе умро у марту 1953. И то Ќе одмах изазвало раздор у партиЌском врху, пошто званичног наследника ниЌе било.
  Морате да делите постове. Тако Ќе Молотов постао председник ГКО, Маленков Ќе постао председник Савета министара, Никита Хрушчов Ќе постао први секретар Централног комитета КПСС, Жуков, ®егов несме®иви заменик, Ќе постао врховни командант, а Василевски Ќе постао министар одбране.
  БериЌа Ќе убрзо ухапшен и стре ан.
  Али ово хапше®е изазвало Ќе извесну помет®у у унутраш®им трупама. И Ромел Ќе задао слом ив ударац, сасе·и Црвену армиЌу.
  Немци су могли да заузму Смоленск 1953. године, а совЌетске трупе су држале териториЌу до Ржева, самог града. Фриц Ќе такође успео да поново блокира Ле®инград, а на Ќугу да заузме УкраЌину и Крим, блокираЌу·и Севастопо , и дошавши до самог Дона. На Дону су совЌетске трупе зауставиле нацисте.
  Зими су Немци коначно остали без пара. Молотов, председник ГКО, наЌавио Ќе да ·е рат и·и до краЌа.
  Године 1954. Ромелова воЌска Ќе напредовала на Москву, али су сви покушаЌи Фрица да се пробиЌу били одбиЌени.
  Нису успели да Ќуришом заузму Ле®инград.
  !955, нацисти су поново напали. Покушали су да заузму Ста инград, али су ту претучени и повукли су се иза Дона. Пропао Ќе и покушаЌ заузима®а Москве. Напад на Ле®инград такође Ќе био неуспешан. Губици нациста били су веома велики.
  А 1956. године Тре·и раЌх Ќе поново кренуо у дефанзиву. И ве· Ќе Црвена армиЌа покушала да нападне Ромелове пукове. Али и ®оЌ Ќе недостаЌало снаге. Губици су такође били огромни. А 1956. линиЌа фронта се ниЌе померила.
  Године 1957. Немци су имали нове тенкове Леопард, а СССР у сериЌи Т-55. Ова машина Ќе имала снажниЌи топ у калибру 107 мм. ПоЌавио се и напредниЌи ИС-12. ИС-10 Ќе надограђен.
  Немачки "Леопард" Ќе био напредниЌа машина нове генерациЌе, али Ќош увек недовршена. ПоЌавили су се и ловци МЕ-562. Са снажниЌим оружЌем него раниЌе и великом брзином. Баш као и лагани КСЕ-462. Такође веома пристоЌан борац, и лаган. У СССР-у су до сада прошли кроз модернизациЌу МИГ-15, не уклонивши из масовне производ®е наЌмасовниЌи совЌетски авион у историЌи авиЌациЌе. Рат се одуговлачио.
  Година 1958. Ќе ве· почела... Страшно Ќе колико се пат®а  уди настав а.
  Ромел, генерално, пристаЌе на мир, али уз задржава®е свега што су Немци освоЌили. Молотов и ®егов тим се не слажу са овим.
  Нашао сам косу на камену. А губици расту.
  Црвена армиЌа покушава да напредуЌе, али не може да пробиЌе густу одбрану. У Ќесен, Немци поново покушаваЌу да заузму Ле®инград, али су ®ихови напади одбиЌени.
  Ве· 1959. Ќури као вук. Да, време у рату тече у капима, али пролази незапажено и нема шта да се памти. Ромел Ќе ве· остарио. А Молотов има много година као совЌетско руководство. Али рат и да е траЌе.
  Црвена армиЌа и да е користи МИГ-15, али настав а да га модернизуЌе. ПоЌавили су се и напредниЌи ракетни и противваздушни системи. И што Ќе наЌважниЌе, сателит Ќе ве· могао да се лансира у ниску Зем ину орбиту. СССР Ќе ве· имао балистичке ракете способне да погоде Берлин. Међутим, као и Немци.
  Атомска бомба ниЌе развиЌена Ќер СЌеди®ене Државе нису веровале у ®ену реалност и нису хтеле да расипаЌу новац.
  А Тре·и РаЌх и СССР нису били дорасли тако скупим проЌектима.
  То се догодило ве· 1959. године, а свет Ќош нема нуклеарно оружЌе. БританиЌа Ќе заглавила у колониЌалним ратовима, очаЌнички жели да одржи своЌе царство, ау САД монополи нафте и гаса коче развоЌ нуклеарне енергиЌе.
  Десило се да Ќе свет Ќош увек без атомске бомбе. Иако Ќе можда управо ®ена поЌава могла да оконча оваЌ проклети, паклени рат. У коЌоЌ Ќе ве· страдало много десетина милиона  уди.
  На другим фронтовима, САД и БританиЌа су биле у рату са єапаном. Године 1946. СЌеди®ене Државе су искрцале трупе у Зем у излазе·ег сунца, али су их самураЌи бацили у море.
  єапан Ќе наставио да бомбардуЌе и бомбардуЌе. Али она Ќе одбила да капитулира.
  Године 1950. САД су се поново искрцале, овога пута бо е припрем ене и користе·и много ве·и броЌ бродова, авиона и других снага.
  єапан Ќе одолевао Ќош годину и по дана. Токио Ќе био Ќедан од послед®их коЌи Ќе пао, а цар Ќе себи направио хара-кири. Али ни после тога мир ниЌе дошао. єапанци су окупаторима Американаца инсценирали прави герилски рат.
  Све Ќе то ослабило Америку и БританиЌу и оне се нису мешале у рат између СССР-а и Тре·ег РаЌха. Ромел Ќош увек има ресурсе целе Европе. А узимаЌу·и у обзир териториЌе коЌе су окупиране у РусиЌи,  удских ресурса Ќе много више. Истина, против нациста се води жесток герилски рат. А ни лукавиЌа и флексибилниЌа политика на окупираним териториЌама не помаже Фрицима да се тамо учврсте и потисну партизане.
  1. септембра 1959. године навршило се тачно двадесет година од почетка Другог светског рата. Црвена армиЌа Ќе напредовала на ле®инградском правцу. Немци су Ќош Ќедном покушали да заузму Москву.
  Колико дуго можеш да се бориш? То Ќе само но·на мора.
  У сваком случаЌу, у рову седи бата он совЌетских девоЌака. И одражава следе·и напад Вермахта.
  Наташка СоколовскаЌа пуца из АК-а и узнемирено каже:
  - Па, докле ·е оваЌ скакавац да чучи?
  ЗоЌа логично одговара пуца®ем из бацача граната и разбиЌа®ем гусенице немачког аутомобила:
  - Вероватно, до послед®ег воЌника!
  Августин, пуцаЌу·и на нацисте, приметио Ќе:
  - Оваква но·на мора не може траЌати вечно!
  А црвенокоса девоЌка босом ногом бацила Ќе веома смртоносну гранату, раскомадаЌу·и нацисте на комади·е. Затим Ќе уз осмех приметила:
  - Не, стварно их морамо све побити!
  И Светлана Ќе своЌом босом, исклесаном ногом лансирала убилачки лимун. Она Ќе раскомадала Фрица и приметила:
  - Можда ·емо убити ... Ако се сами не сагнемо!
  Четири ратнице се боре у бикиниЌу. ИзгледаЌу као младе и веома лепе девоЌке. Али они постоЌе ве· дуго времена. Они се боре од четрдесет прве године и ве· су се у потпуности уморили од овог рата. А пре тога су се ве· борили у ШпаниЌи. Они су и награђени.
  И сада ве· толико година - више од осамнаест година воде неравноправну борбу против фашизма. И чини се да овоЌ ивици никада не·е бити краЌа.
  Наташка се се·ала како Ќе као девоЌчица током Првог светског рата носила пакет у бата он царске воЌске.
  Чини се да су ®ене босе ноге ве· навикле на све. А ако за дан ходате педесет верста, боле вас листови, а табани, иако жу еви, почи®у да вас сврбе и боле.
  Плус си гладан. Само вода из потока и бобице. Али лети ништа. Али покушаЌте да ходате боси по снегу дуго времена. Кад прсти поцрвене и помодре од хладно·е. И само стално крета®е и навика ка е®а од дети®ства спашаваЌу од смрзава®а.
  Наташа се се·ала и царских времена. Било Ќе нечег доброг у ®има. Конкретно, царска руб а би била стабилна валута и цене под блаженим царем НиколаЌем ИИ нису расле. У сваком случаЌу, пре рата са Немцима. И ова стабилност Ќе помогла се ацима да акумулираЌу новац за ову или ону куповину. И скоро све сте могли купити на кредит. Дакле, Ќош ниЌе чи®еница да Ќе под совЌетском влаш·у постало тако добро.
  Августина Ќе босом ногом бацила убиствени дар смрти. Растргала их Ќе на комаде масу Немаца и ®ихових наЌамника и узнемирено рекла:
  - Сва убиства и убиства! А душа захтева нешто друго!
  Августин Ќе учествовао у одбрани Порт Артура. Таква Ќе она борбена девоЌка. А девоЌка Ќе вечна. Да би сачувале младост, вештице не обуЌу ципеле ни у Ќедном, наЌжеш·ем мразу. И ово Ќе ®ихово универзално правило.
  А кад си бос, не носи те ни метак ни старост. И сами млатите противнике као снопове жита.
  Сетила се те битке са єапанцима. Друга девоЌка, скоро дете, пуца, уперивши пушку у самураЌа танким, али снажним рукама.
  А єапанци се пе®у и пе®у, затрпаваЌу·и све прилазе лешевима. Бореико, браво. Секао Ќе самураЌе саб ама са обе руке, као легендарни И а Мурометс.
  Око ®ега Ќе расла читава планина лешева. єапанци су га ипак ранили баЌонетима и бацили. Али Бореико Ќе преживео. По повратку из заточеништва борио се са Немцима у Првом светском рату. А онда се трагови медведа губе. Сада, ако Ќе жив, ве· Ќе прилично стар. А Августину нису потребне године. До сада изгледа као миши·ава и висока девоЌка. Чак и након што Ќе задобила рану, ®ена кожа зараста без ожи ака и икаквих трагова.
  Августин се сетио како Ќе баЌонетом забила єапанце у стомак. И тако Ќе вриштао. А она Ќе црвенокоса и млада, али ве· снажна и прилично висока, како ·е натоварити приЌате а самураЌа голом петом у браду. Узео га Ќе и срушио се, и пао тако неуспешно да му Ќе Ќапански баЌонет пробио леђа.
  Августин Ќе потом пуцао на єапанце без промашаЌа. Али било их Ќе превише. И победили су Русе.
  Августин Ќе чак био зароб ен. Почели су Ќе испитивати. На босе ноге им Ќе доведен мангал, након што су намазали жу еве ноге.
  Августин Ќе успео да задржи вриске. Замиш ала Ќе себе као девоЌку из Орлеана коЌа се само смеЌе и смеЌе под муче®ем. Августина су обесили на сталак и тукли бичем. Али она се само насмеЌала као одговор.
  На краЌу, самураЌ Ќу Ќе оставио на миру и чак уклонио ланац у знак поштова®а за ®ену храброст. А Августин Ќе то искористио и убио двоЌицу стражара, побегавши.
  Затим се борила у воЌсци Куропаткина. Заиста сам очекивао победу.
  Али Куропаткин Ќе, као намерно, хтео да изгуби. СамураЌи су изгубили дупло више убиЌених од царске воЌске, али су на краЌу Руси поражени. АваЌ, какав Ќе то рат био - Руси су се храбро борили, показавши се као наЌбо и воЌници на свету, са наЌгором командом!
  Августина Ќе поново голим прстима бацила бомбу на нацисте и заурлала:
  - Сре·но са нама!
  ЗоЌа Ќе рекла:
  - ЗнаЌ да вратиш!
  Златокоса девоЌка бацила Ќе и лимун своЌом грациозном, босом ногом, преде·и:
  - Слава Ота¤бини!
  И ЗоЌа Ќе видела много тога. Где год да се борила. Борио се са єапанцима и у грађанском рату. Тамо Ќе упознала Августина. И научио много. Тамо су им се придружиле Наташа и Светлана. Тако се поЌавила легендарна четворка. И Црвена армиЌа Ќе у великоЌ мери захва уЌу·и ®има, и почела Ќе да побеђуЌе.
  ЗоЌа Ќе поново бацила гранату босом ногом. Ударио сам Леопарда, а он Ќе налетео на свог колегу.
  ДевоЌка са златном косом Ќе цвркутала:
  - Нека Ќе моЌа Ота¤бина у великоЌ слави!
  И показала Ќе Фрицу своЌ Ќезик. Уопште, ЗоЌа Ќе била запа®ена колико проблема Ќе имала РусиЌа. Све Ќе почело ратом, када Ќе єапан напао РусиЌу.
  После тога, РусиЌа Ќе Ќуришала. ЗоЌа ниЌе стигла у Порт Артхур, али се борила у КуропаткиновоЌ воЌсци. У првоЌ великоЌ бици Руси су одбили све Ќапанске нападе и нанели им велике губитке. Али онда су самураЌи почели да заобилазе царску воЌску, а Куропаткин Ќе одступио.
  Али како се не се·ати Александра Суворова, коЌи Ќе и сам напао неприЌате е. Суворов Ќе сматрао да Ќе напад Ќачи од одбране. Испоставило се да Ќе Куропаткин неадекватан за команду. И ЗоЌа Ќе показала храброст, и лично Ќе убила єапанце из пишто а и убола баЌонетом.
  Али посебно многе самураЌе Ќе успела да убиЌе митра езом. То Ќе било супер. А она их Ќе косила као косу.
  ЗоЌа Ќе поново бацила гранату босом, грациозном ногом и певала:
  - Слава моЌоЌ Ота¤бини! МаЌка воли своЌу децу!
  Светлана Ќе наЌстариЌа од ®их. Природна плавуша са снежно белом косом. Учествовала Ќе и у Кримском рату и бранила Севастопо . Ето колико Ќе то било давно!
  Тада Ќе Ќош била скоро девоЌчица, боса у поцепаноЌ ха ини, борила се са надмо·ниЌим неприЌате ским снагама. Светлана и прва од четворице постала Ќе вештица. И то ЌоЌ Ќе много помогло у борби. Британци, Французи, Турци су се попели на Ќуриш. И пуцао Ќе на ®их из примитивне пушке и погодио. А онда избоден баЌонетима. И убила Ќе своЌе неприЌате е. И голим ножним прстима бацала бомбе дома·е радиности. У том рату Руси су успели да држе Севастопо  скоро целу годину и толико су исцрпили савезнике да су зауставили рат.
  Али РусиЌа Ќе тада уступила делту Дунава. И по први пут после дуго времена испоставило се да Ќе то била страна коЌа губи.
  А онда су продали А аску. Светлани се чинило да уопште долази смак света.
  Али године су прошле. Руси су победили Турке и повратили делту Дунава. Поново се потукла Светлана, прелепа, боса плавуша. И добро Ќе бити вештица - не носе те ни меци, ни старост, ни болести. И побеђуЌеш себе игриво. И само лепршати на крилима.
  Светлана Ќе поново бацила бомбу босом ногом и заурлала:
  - Би·е нових векова,
  Наша во а Ќе Ќача од челика...
  Истргнуо будалу
  Поздрав друже Ста ине!
  Али сада Ста ина више нема. НаЌважниЌи Молотов. Иако ниЌе такав диктатор као Ста ин. И врховни главнокомандуЌу·и Жуков. А Ромел Ќе и да е таЌ командант. Али он Ќош ниЌе у ста®у да пробиЌе Црвену армиЌу!
  Наташа Ќе такође босом ногом бацила смртоносну гранату и цвркутала:
  - Да·емо своЌу душу, срце, да·емо нашоЌ СветоЌ Ота¤бини! Ми ·емо стаЌати и победити, и не·емо поштедети своЌе животе!
  Ратници се боре. Не, данас Ромелове хорде не·е пробити ®ихову одбрану. Они ·е се очаЌнички борити и победити. И велика РусиЌа ·е бити прослав ена.
  ЗоЌа Ќе цвркутала, бацаЌу·и лимун голим прстима:
  - єарко сунце наде
  Поново се диже над зем ом...
  РусиЌа побеђуЌе као и раниЌе
  єастребови Вермахта туку!
  Наташа Ќе мудро приметила:
  - Лепа си као и увек девоЌка са златном косом!
  ЗоЌа Ќе дубоко удахнула. Сетио сам се како сам ишао у извиђа®е против єапанаца. И узео пишто . И измлатимо самураЌе из тога.
  Покосили су их у див ем лудилу. Тада сам много забр ао. А ипак Ќе ухва·ена.
  Њена девоЌка Ќе била подигнута на сталку, а пете су ЌоЌ спа ене усиЌаним гвожђем. Али ЗоЌа се храбро држала и ниЌе Ќаукала ни вриштала. А чак ни бела од топлотне жице на леђима ниЌе Ќе натерала да проговори.
  Након муче®а, ЗоЌа Ќе окована и одведена у Токио. Али ратник Ќе успео да побегне. Она Ќе официру рекла да наводно зна где Ќе Куропаткин, повлаче·и се, сакрио ризницу руске воЌске. Па, купио га Ќе. Да не би делио ни са ким, одвео Ќе ЗоЌу у лисицама и ланцима у шуму. ДевоЌка ниЌе тако Ќедноставна. Ухватила Ќе тренутак, ударила полицаЌца у браду голом, округлом петом и одсекла Ќе. Затим Ќе узела к учеве и отворила лисице, побегла.
  Похлепа не води ка добру, а ЗоЌа Ќе наставила да убиЌа єапанце.
  Али сада су нацисти очигледно исцрп ени. Четири девоЌке-вештице учиниле су их прилично ретким. Толико тенкова Ќе тукло. А онда Ќе почела да обара Ќуришник.
  ДевоЌке су углас певале:
  - Руски орао над планетом,
  Крила, шире·и се, полете·е...
  Па, подмукли противник,
  Би·е поражен, слом ен!
  Остарели, седокоси Ромел испитуЌе карту фронтова. 2. септембра 1959. године А рат Ќош траЌе, а Москва ниЌе заузета. Ста ина више нема, а формално главни председаваЌу·и ГКО Ќе Молотов. Али он Ќе само први међу Ќеднакима. Ста инови положаЌи су поде ени, а врховни командант Жуков. И против ®ега се бори Ромел. Иако постоЌи и министар одбране Василевски. А на челу странке Ќе Никита Хрушчов. И шеф владе Маленков. Ту су и председник ПрезидиЌума Врховног совЌета СССР-а и формални шеф државе Бугарин.
  Да, против Ромела се окупила шаролика чета. И треба га разбити. Али СССР не попушта. И Тре·и РаЌх Ќе исцрп ен, као и РусиЌа.
  Али мир се не може склопити. Ромел жели териториЌалне аквизициЌе. СовЌетска влада тврдоглаво инсистира на нултоЌ опциЌи.
  САД су сада у кризи, никуда не иду. А БританиЌа Ќе заглибила у колониЌалним ратовима. Дакле, нема краЌа ивици Другог светског рата.
  А ®ена двадесет прва година Ќе ве· почела.
  Одређене наде су биле повезане са породицом Леопард. Али оваЌ тенк се ниЌе оправдао. Друга опциЌа била Ќе развоЌ тенка РЕ-50. Суштина нове идеЌе Ќе ствара®е пирамидалне машине коЌа Ќе практично непробоЌна из било ког угла. Ово би могло бити добро откри·е. Са породицом пирамидалних РЕ Ромел Ќе полагао наде у победу над СССР-ом.
  Али стари тенкови се и да е боре.
  Али имаЌу добре борце.
  Посада Герд, Цхарлотте, Кристина, Магда - четири девоЌке, први пут су се окушале на Т-3 током напада на По ску 1939. године. Немачки аутомобил Ќе тада Ќош био прилично слаб. ДевоЌке су више пуцале на пешадиЌу, а користиле су три митра еза.
  Герда, пуцаЌу·и на По аке, и косе·и ®ихову пешадиЌу и ко®ицу, гукала Ќе:
  - єа сам ратник са хи аду ђавола у глави!
  Док Ќе пуцала, Шарлот Ќе приметила:
  Све Ќе то заним иво, али...
  Герда Ќе босом ногом бацила гранату на По аке и зацвилила:
  - Шта али?
  Црвенокоса Ќе одговорила:
  - Али сада смо постали вештице, а шта нам ово даЌе?
  Герда, плавокоса девоЌка, у рафалу Ќе покосила По аке, и логично одговорила:
  "Сада нас не·е тако лако убити!"
  Кристина Ќе ударила и По аке митра езом и приметила:
  - Хо·емо ли сачувати вечну младост?
  Магда Ќе, самоуверено возе·и ауто, одговорила:
  - Наравно да! Проверио сам! Она Ќе себи нанела рану, а он Ќе нетрагом нестао!
  Герда, доброво но посекуЌу·и По аке, потврди:
  - Баш тако! Сада нисмо само  уди, ве· смо постали над уди!
  Шарлот Ќе, сече·и По аке, вриснула:
  - єа сам Супермен!
  И опет Ќе босом ногом бацила убилачку гранату. Да, девоЌка Ќе раскинула и очигледно се више ниЌе шалила.
  Кристина Ќе, одсецаЌу·и По аке, приметила:
  - Ота¤бина Ќе веома добра!
  А голи прсти на ногама лепе златноцрвене девоЌке лансирали су лимун.
  И Магда се окренула, посекла По аке и зацвилила:
  - єа сам типичан шампион!
  А такође, босом ногом, баци·е гранату коЌа све убиЌа и уништава.
  Четворка у По скоЌ се храбро борила, па чак и заузела Варшаву. Али ово ниЌе било дово но.
  После Француске, Герда и Шарлот отишле су у Африку у Ромеловом корпусу.
  Чета девоЌака из специЌалног СС бата она "Тигрови-Баракуде" долетела Ќе транспортним авионом Ме-323 за Тунис. Ратнице су биле све као шибица, младе и Ќош неудате. Углавном високе атлетске плавуше, боЌа немачке нациЌе, ®ене крви и сока.
  Међу осталим ратницима издваЌаЌу се две девоЌке, медена плавуша и ватрена риђокоса, коЌе су, иначе, лепотом и озби нош·у у очима такође достоЌне подиЌума. Кад би сви остали ратници били међу релативно искусним борцима коЌи су успели да на®уше барут у ФранцускоЌ и на Балкану. Али не на начин да превише, због пролазности неприЌате става и недостатка же е, поша е девоЌке у густину.
  Ве· су се борили, ове две су биле веома младе, на изглед, скоро девоЌке, послед®е коЌе су замениле погинуле у ваздушном нападу. Наравно, и они су били обучени са свом немачком педантнош·у, али су ипак били тако невини Ќер су изгледали као да имаЌу Ќедва шеснаест година. Праве руже напуштене у пусти®и. Али у исто време се боре скоро две године.
  Ватрено црвена "тигрица баракуда" Ќе питала своЌу плаву приЌате ицу:
  - У британскоЌ воЌсци има доста црнаца. Веома су груби и окрутни, али замисли Герде, шта ·е се десити ако будеш ухва·ен и почне муче®е?
  Медена плавуша Ќе мирно одговорила:
  - Труди·у се да ме Шарлота не ухвати, али ако Ќе и да е во а Господ®а, не·у ништа дати душманима!
  Црвенокоса Шарлот Ќе прошапутала:
  - Прича се да ·е ускоро почети велики рат на истоку са РусиЌом. А трупе се ве· повлаче, концентришу снаге. НиЌе ни чудо што Ќе толико пешадиЌе регрутовано у воЌску, девоЌке причаЌу да мушкараца по селима скоро да и нема!
  Герда се сложи са уздахом:
  - Да, то би било Ќезиво! Ратовати са Русима: суровим и фанатичним, са ®иховим бескраЌним пространствима и суровим зимама... Би·е то нешто страшно!
  Црвенокоса Ќе одговорила:
  - Руси нису могли да поразе ни си·ушну финску воЌску, а ми смо победили наЌве·е неприЌате ске снаге! Цела Европа Ќе ве· под нама, а Ромел слама Британце у Африци. Зашто мислиш да ·еш изгубити?
  Герда Ќе нево но одговорила:
  - Руси имаЌу велику популациЌу и огромна пространства. Они ·е апсорбовати превише трупа! А ако не будемо имали времена да заузмемо главни град РусиЌе пре зиме, онда ·е се наши воЌници Ќедноставно смрзнути, а опрема ·е се узнемирити и заглавити у снежним наносима, би·е елементарно страшно!
  Шарлот Ќе снажно одмахнула главом.
  - Ма, немоЌ да причаш о тако гадним стварима, аЌде бо е да отпевамо неку романсу. О  убави...
  Герда се невино осмехну и сложи се:
  - Наравно, пева·емо наЌбо е!
  ДевоЌке Баракуда Тигрице су певале своЌим Ќасним, кристалним гласовима:
  Бисерна, дрхтава фризура,
  Бринем се, груди ми се тресу!
  єа сам девоЌка као плаха бреза,
  БоЌим се да се померим и удахнем!
  
  А шта ти свеж ветар шапу·е на уво?
  Песак шкри под ногама боси...
  И нема мене сре·ниЌег на планети,
  Кад кренем са тобом у шуму!
  
  ОткриЌ ми велику таЌну, во ена,
  Како си успео да зачараш срце!
  Али твоЌе лице Ќе тако тужно?
  Преко чела Ќе прошла наЌта®а нит бора!
  
  Млади· ми одговара са муком;
  Рат ·е те Ќош дуго раздваЌати!
  Да нам нађеш место у раЌским шумама,
  Сатана мора бити побеђен у паклу!
  
  Као одговор, витка бреза Ќе климнула главом,
  Ти си ми више од приЌате а!
  Иако би исход битке могао бити сузаван,
  Али Бог Исус пастир Ќе са нама!
  
  РастЌераЌмо пакао демона - зле сенке,
  Па да гаЌеви зелени цветаЌу!
  Помази ми препланула колена
  Држи ме чврсто душо!
  
  А он одговори као девоЌка у шали:
  Рекао Ќе на звук раширеног гра®а;
  - Хо·еш ли ме чекати годину дана, голубице?
  Искуше®е вру·их ждралова Ќе Ќако!
  
  Као одговор, рекао сам му тако строго,
  - Не·у бити цивил на штанду машина!
  И волим воЌнички пут,
  Хо·у да се борим, да победим зле!
  
  Дошао сам до ствари - посекао гране, плетенице,
  Дали су ми нову машину са диском!
  Иако трава плаче као бисери росе,
  Чему невиност - постао као воЌник!
  
  Онда, да ми Ќе Ота¤бина дража од свих,
  Ота¤бина изнад звезда гори у души!
  НиЌе изнутра оно што се упада у кревет,
  И прено·ити с пушком у колиби!
  
  Победа ·е до·и, Ќа чврсто веруЌем у ®у,
  На краЌу краЌева, наша ствар Ќе увек у праву!
  Па, смеЌте се радосниЌе момци,
  Чека нас добра судбина, веруЌте!
  Са ®има Ќе певала цела породица, док су девоЌке одмахивале главама и п ескале рукама. Али онда Ќе ®ихова идила прекинута, завиЌала Ќе сирена и на небу су се поЌавили енглески авиони! СпитфаЌерс Ќе покушао да нападне караван снабдева®а. МЕ-109 из прат®е храбро су поЌурили ка ®има. Ватреноцрвена Шарлот Ќе чак скочила од сре·е:
  - Овде почи®е битка у ваздуху! Би·е кул!
  Герда Ќе узбуђено потврдила:
  - Сад наши, попушта·е!
  Било Ќе осамнаест енглеских СпитфаЌера и петнаест немачких Месера, ниЌе велика разлика. Митра ески рафали и ударани су авионски топови. Шарлот се насмеЌала и показала прстом:
  - Види како их наши млати! Лепота!
  Герда Ќе филозофски рекла:
  - У борби не·е победити наЌЌачи, ве· дово но наЌзлобниЌи да Ќе изазове, али не и да уђете сами у ®у!
  - Рат Ќе такмиче®е где су сви дисквалификовани и пре почетка! Подржао Шарлот.
  Он са енглеског "СпитфаЌерса" се ве· запалио, и почео да пада, за ®им Ќе почео да пада и немачки... Битка Ќе почела да се распламсава са Ќош ве·ом жестином. Британски авиони су имали митра езе, док су Немци имали топове, Ќедни од 20 мм су имали Ќедан комад, други су имали чак три топа од 20 мм, али су такве машине биле само две... Брзинске карактеристике и маневарске карактеристике су скоро исто, можда чак и за МЕ -109 чак Ќе и тежина ма®а и брже се окре·е. Али ни Британци нису тако Ќедноставни, па су троЌица ®ихових борца похрлила у транспорт, не обазиру·и се на прикривену ватру. ДевоЌке унутра су вриснуле:
  - ХаЌде, момци, не пропустите! Присилна ватра пли!
  Шарлот вришти:
  - Фурр! Фурр!
  Ме-323 Ќе огроман транспорт способан да понесе до 200 воЌника, има шест митра еза одбрамбеног наоружа®а. Они су распоређени у систем "Ќеж" и почи®у да жвр аЌу... Борци пуцаЌу, а меци великог калибра пробиЌаЌу кожу и пробиЌаЌу премаз. ДевоЌке ратнице скачу, док циче као сви®е:
  - ИмаЌу неразвиЌене младунце лавова.
  єедна од девоЌака Ќе закачена и грчи се. ДЌевоЌка-доктор прискаче до ®е и одмах каже:
  - Пролетело Ќе! - И прави ЌоЌ прелив. Она се смируЌе и покушава да задржи Ќауке.
  Али онда Месершмит улази у зад®и део енглеског борца, прецизно шутира и он се запали и пада. ДевоЌке урлаЌу:
  - Предивна! Ово Ќе наш момак!
  У овом тренутку, митра езац коЌи покрива труп (а ово Ќе човек) пада пробиЌен метком право кроз ®ега. Герда Ќури као му®а, држи се за жицу и пада, чизме ЌоЌ лете. Млада девоЌка коЌа трепери голим, ружичастим штиклама у пар скокова кроз оборена тела, скочи до митра еза и притисне окидач. Олово Ќе исп увано из цеви и СпитфаЌер губи контролу, почи®е да пада у реп.
  ДевоЌке вучице циче од одушев е®а и певаЌу:
  - Пак! Перач! Немачка против БританиЌе два - нула!
  Герда, међутим, ниЌе стигла да обори други ловац, уништили су га немачки пилоти. Ваздушне битке су пролазне, а пошто су изгубили више од половине ловаца, Британци су побегли. Резултат Ќе био 11 против 3 у корист Немаца. ДевоЌке су узвикнуле у одговору, тако радосно и руковале се Ќедна са другом. Похвалили су и Герду, коЌа ниЌе изгубила главу и први оборени авион, своЌу жртву, забележила као своЌу имовину! ДевоЌка Ќе поцрвенела од великог узбуђе®а и промрм ала:
  - Да, нисам се сетио себе! Да ли Ќе било тако нешто? Потпуно незамисливо! у трансу сам...
  Шарлот промрм а са незадово ним осмехом:
  - Али не могу себи да опростим каш®е®е. Па само кочнице!
  Командир чете Мадлен Ќе тешила Шарлот:
  - єош Ќе толико битака пред нама! То Ќе Африка!
  Шарлот се закикотала и нашалила се:
  - Мала деца ¤абе на свету, деца не иду у Африку у шет®у! Африка има аЌкуле, Африка има гориле, а Африка велике крокодиле! Али Велики РаЌх; рекао нам Ќе - не дрифтаЌ!
  Све девоЌке су се углас смеЌале. Како Ќе било сЌаЌно...
  Главни град Туниса, такође носи име, Тунис, у ®ему се налази главна база нациста у Африци. Главни савезник Немачке: Мусолини Ќе ушао у Други светски рат тек 17. Ќуна, пет дана пре предаЌе Француске. Желео Ќе да "победи", односно да удари, ве· пораженог неприЌате а да би стекао знатне териториЌалне добити. Па ако Немачка пропадне, отворите сами други Ќужни фронт против Тре·ег РаЌха! ИталиЌанска воЌска Ќе деловала, не баш успешно, и упркос огромноЌ броЌчаноЌ надмо·и, успела Ќе да напредуЌе само неколико километара по цену огромних губитака. Али тако Мусолини ниЌе нарочито успешно ушао у рат. У буду·ности су се ИталиЌани борили краЌ®е неуспешно. Битови у ГрчкоЌ, упркос ®иховоЌ броЌчаноЌ надмо·и, у ЕтиопиЌи, коЌа има скоро пет пута више снага од Британаца, и у ЛибиЌи, коЌа Ќе изгубила скоро целу териториЌу са нафтним бушотинама коЌе су ве· почеле да се развиЌаЌу. Али Ромел, млади генерал коЌи се придружио НацистичкоЌ партиЌи, чак и пре него што Ќе Хитлер дошао на власт, извео Ќе наЌЌачи контранапад против Британаца. Штавише, он Ќе кренуо у офанзиву и пре пребацива®а главних снага, имаЌу·и само десет тенкова и педесет камиона прерушених у тенк. Брзим баца®ем, наЌбо и британски генерал Коленкор Ќе ухва·ен, а готово цела ЛибиЌа вра·ена под контролу нациста. Међутим, добро утврђена тврђава Толбук, тако осред®е предана од ИталиЌана, и да е се држи! Ромел има само две стотине тенкова, сви Т-1 и Т-2, односно лаки, а Ќош две стотине италиЌанских су углавном митра еске танкете тешке 2,7 тона. Наравно, са таквим снагама тешко Ќе борити се са Матилдом: има фронтални оклоп од 78 мм и 70 мм Цромвелл. Док се фронт привремено стабилизуЌе, обе стране ЌачаЌу снагу...
  СС чете су слетеле на аеродром и одмах су одуване у врели афрички ваздух. єош лето, Ќун и Африка! ДевоЌке су се, међутим, трудиле да се закопчаЌу и да не покажу да им Ќе вру·е. А онда Ќе Мадлен наредила:
  Направимо марш преко пусти®е! А у исто време ·емо тестирати креме за сунча®е, ви ·ете скакати у купа·им костимима!
  ДевоЌке су направиле гримасу од незадово ства: на ®има се поново експериментише. Иако Ќе, наравно, у купа·ем костиму на таквоЌ вру·ини много Ќе приЌатниЌе од униформе, па чак и од панцира, коЌи се такође могу натерати да носе.
  ДевоЌке су се брзо пресвукле у купа·е костиме, офарбане у боЌу пусти®е, почеле да се мажу заштитном кремом, коЌа би, иначе, такође требало да им помогне да брже поцрне. Герда Ќе помогла да се Шарлот маже, а она Герда. Црвенокоса Ќе приметила:
  - То су исти Тунис, на перифериЌи сламова, само у центру од педесет камених ку·а и десетак ¤амиЌа. Читао сам баЌке и очекивао да ·у међу Арапима видети величанствене палате са фонтаном и баштама!
  Герда одговори са уздахом:
  - АваЌ, кад би у нашем свету било као у баЌци! АваЌ, наш свет Ќе немилосрдан, неправедан, подмукао! Тело сте®е и пати у мукама!
  Шарлот Ќе наставила:
  - Али паметан Ќе човек, славно напредуЌе! Мада изгледа да га Ќе Господ заборавио!
  Остав ене саме у купа·им костимима и мало испране хладном водом пре наноше®а креме, лепе девоЌке су осетиле олакша®е. Ако у самом авиону и да е ниЌе било тако вру·е, онда Ќе на аеродрому и граду само пакао. Истина, друге тигрице баракуде су се ве· бориле у ГрчкоЌ, где Ќе топло у априлу, али Ќош увек не као у Африци лети.
  После тушира®а, девоЌке су биле у кожним папучама, али Ќе Медлин наредила:
  - Покупите другу крему и добро подмажите табане! Маршира·ете кроз пусти®у боси! Схватате да треперите, па наставите.
  ДевоЌке су се мазале грациозним стопалима босих, девоЌачких ногу, без много ентузиЌазма. На краЌу краЌева, песак Сахаре Ќе скоро врео тига®. Истина, овде Ќе Ќош увек близу обале, а често падаЌу ливаде обрасле би ем. Али трчати голих потплата по каме®у, ш унку, песку, коЌи Ќе греЌао афричко сунце? Ово Ќе генерално див ина!
  ДевоЌке, међутим, нису тако симпатичне, елитни програм обуке ук учуЌе присилне маршеве девоЌака из Женске немачке униЌе, а често и босоноге, и по неравном терену. Да се ратници не свађаЌу! Генерално, за фашистичку Немачку, природа жуд®е за разним експериментима. Хитлер Ќе ватрени обожавалац Ничеове теориЌе о натчовеку, или човеку буду·ности. Он мора бити Ќачи, бржи, паметниЌи и окрутниЌи од савременог човека. Прави немачки воЌник мора бити: снажан, брз, прека ен - Ќер Ќе ариЌевски! Али АриЌевке коЌе рађаЌу хероЌе мораЌу и саме бити хероЌи, а снагу треба неговати! Дакле, наЌувежбаниЌе девоЌке су интензивно обучене, темпериране, образоване! Дакле, ®ихове  убазне, генетски надарене лепотице, мораЌу да прођу кроз екстремно ка е®е у афричким пусти®ама: да докажу да АриЌевац и АриЌевац могу да поднесу све тестове, а не бариЌеру коЌу не могу да поднесу - непобедиви и храбри воЌник Тре·ег РаЌха !
  А сада чета, напуштаЌу·и воЌни камп, трчи по уским, каменим рибарским штаповима Туниса.
  ДевоЌчине голе пете боду црне, оштре каменчи·е пута, и сурово се пеку. Али мазиво мало ублажи опекотине, а када брзо трчиш, не пече толико, иако Ќе сунце прошло после подне и температура Ќе на максимуму. Међутим, пр ава арапска деца постаЌу све ма®а, са малим црним штиклама, без креме, чак се и не мрште. Изгледа да имаЌу жу еве на табанима. На готово голе девоЌке у купа·им костимима, и развиЌених миши·авих тела, изгледаЌу Арапски мушкарци; уста им разЌап ена, а жене се брже помераЌу у страну, Ќош чврш·е се увиЌаЌу·и у црни вео.
  А девоЌке трче држе·и митра езе на рамену и сваки ранац са залихама и гранатама. А ово Ќе укупно двадесет килограма... Чак и ако узмемо у обзир да су девоЌке покуп ене физички Ќаке, и да тренираЌу у спартанским условима више од годину дана, то Ќе ипак тежина, посебно ако Ќе вру·ина преко педесет степени у хладу, а потребно Ќе савладати маратонску дистанцу.
  Герда трчи, покушаваЌу·и да што правилниЌе дише, како би имала дово но снаге за дуже време. Иако ниЌе толико живела, послед®их осам година провела Ќе у специЌалноЌ школи за децу генетске елите. Али то не значи да су живели у угодним условима. Напротив, устаЌа®е у пет уЌутру, залива®е леденим тушем, тешке вежбе, сат трча®а па пар сати рада. Затим учите, пре ручка, поново тренираЌте, ук учуЌу·и и борбене спаринге. ВоЌна обука, уче®е, обука, до десет сати, после чега се гаси светла. Истина, добро су се хранили, али нису давали месо, повр·е, во·е, рибу, посластице и слаткише, само за Фиреров рођендан, Божи· и 1. маЌ. Слободног времена практично нема, све Ќе строго регулисано... Од ®их су се обучавали  уди буду·ности, коЌи Ќе требало да владаЌу Зем ом. Сам Химлер, шеф СС-а, држао Ќе такав програм под контролом.
  Овде су девоЌке прекинуле своЌа се·а®а... Сада гранатираЌу совЌетске положаЌе на тенк Леопард-100. И, наравно, босоноге и само у бикиниЌу - тако се боре вештице, коЌе за двадесет година уопште нису остареле, а Ќош су младе и свеже као проле·не тратинчице.
  Ова машина Ќе посебна - са млазним бомбардером и дугоцевним противоклопним топом.
  Герда Ќе опалила и зацвилила:
  - Слава Ота¤бини!
  Шарлот Ќе босим ногама притиснула дугмад ¤оЌстика. Разбила Ќе Ќош Ќедан совЌетски тенк Т-54, они Ќош нису повучени из производ®е.
  Затим Ќе проверила:
  Хвала Ромел!
  Кристина, коЌа се такође борила у Леопарду 100, притискала Ќе дугмад голим прстима и цвркутала:
  - Слава Ота¤бини!
  Магда Ќе, пуцаЌу·и из митра еза, приметила:
  - И слава нама баракуде девоЌке!
  Да, били су ратници наЌслађег акробатика.
  Герда Ќе поново притиснула дугмад ¤оЌстика голим прстима, разбила совЌетски пишто  (лошу вештицу, али прелепу!), и вакнула:
  - Поби·у све!
  И опет пред ®ом, као да Ќе било Ќуче, б еснуше успомене;
  Ве· Ќе пређена уда еност од педесетак па и мало више километара, колосалан терет по таквоЌ вру·ини и са оптере·е®ем, за такве девоЌчице. Герда, Шарлот више нису осе·але ®ихова тела, трчале су као сомнамбулисти, осе·аЌу·и како им нешто кида миши·е, а у главама туп бол. Али ево наредбе:
  - Скочи корак! Доста за први пут!
  ДевоЌке успораваЌу и ходаЌу ве· брзим темпом. Пете почи®у да сврбе, чак и више. Герда Ќе шапнула Шарлоти:
  - Из пакла у чистилиште!
  ДевоЌка се ниЌе сложила.
  - Из чистилишта у раЌ!
  Каменито тло Ќе готово и босе, исцрп ене ноге девоЌака ступаЌу на меку, смарагдну траву. Герда Ќе узвикнула:
  - А како Ќе блажено, после муче®а бод икавим каме®ем и запа еним пусти®ским песком, ходати као сомот природни ·илим!
  Овог пута Шарлот Ќе спремно пристала.
  - Наравно, заиста Ќе раЌ! После овако оштрог марша! Али мислим да ·е бити Ќош теже.
  Када су девоЌчице коначно стигле до игралишта, Медлин их Ќе зауставила и наредила им да легну на леђа. Отприлике опипао стопала десет наЌбо их ратника и рекао са очигледним задово ством:
  - Дивно! И кожа се не  ушти, а на ђону нема пликова. А ни штикле нису биле праш®аве, остале су ружичасте, као да сте тек изашли из каде! - Висока Медлин застаде, а другарица брзином му®е баци бодеж. Оштрица Ќе б еснула као сунчани зечи· коЌег Ќе ученик из огледала извукао, а врх Ќе закуцао великог црног шкорпиона. Глас СС официра постао Ќе груб и, а лепе црте девоЌачког лица отежале. - Сутра ·емо трчати од Ќутра до вечери. Зашто извиЌате фаце - Ќесте ли АриЌевци или нисте? Ако Ќесте, онда морамо издржати, оне коЌи падну, пуца·емо на лицу места! ИзрачунаЌ прво, друго.
  Онда Ќе био сан, па буђе®е, и опет бежиш.
  Герда се пробудила, нагло скочивши, девоЌке су се брзо построЌиле. Умивали смо се, опрали зубе и поново мазали заштитним кремама уси еним маршом кроз пусти®у. Тако су боси у купа·им костимима и Ќурнули кроз пешчани пакао.
  Арапска деца су изненађено упирала прстом у ®их и звиждала:
  - Деутсцхе Акбар!
  Герда Ќе погледала око себе и чезнут иво погледала у палме коЌе су се повлачиле, након чега Ќе шапнула Шарлоти:
  - Опет у паклу!
  Црвенокоса дива Ќе уз осмех одговорила:
  - Сви  уди су грешници, а подзем е Ќе природно ста®е грешника!
  Герда Ќе намигнула.
  - Човек не може да не греши!
  Шарлот Ќе климнула своЌом ватреном косом и почела да обЌаш®ава док Ќе трчала:
  - Слажем се! Чак и хи аду пута се сложите! Уопште, грех Ќе релативан и чисто  удски поЌам. На пример, ако узмемо морал античког света, онда Ќе у ®ему било добро што Ќе користио и самоЌ особи и ®еговом племену. На пример, пре уба се сматрала благословом, а не грехом!
  Герда се спремно сложила:
  - єел тако! Сам Фирер веруЌе да Ќе за жену наЌбо е да затрудни од ратног хероЌа него од свог, далеко од увек храброг мужа. Нарочито ако и муж има знаке штетне, нечисте крви.
  Мадлен Ќе викала на девоЌке:
  - ЧуваЌте дах девоЌке, овог пута трчимо до изнемоглости!
  Герда се осмехнула.
  Можете бити уморни, али не можете бити исцрп ени.
  Пола сата су девоЌке трчале у тишини, а онда Ќе Шарлот прошапутала:
  -Знаш ли какав сам чудан сан имао девоЌку?
  Герда Ќе била изненађена:
  - Да, и Ќа признаЌем! И шта?
  Шарлот, цере·и се, одговори:
  - Ништа! Такав сан да сам био ратник у воЌсци великог варвара Атиле. И борили смо се против воскова старог Рима. И све Ќе било тако лепо и окрутно у исто време...
  Герда се насмеЌала у одговору.
  - Знате, и Ќа сам то са®ао! Помало изненађуЌу·а коинциденциЌа. Видео сам те у сну!
  Шарлот Ќе намигнула.
  - И Ќа тебе! Добро си се борио, иако те ускооки и жутолики ратник умало ниЌе убио!
  Овога пута Герда Ќе била мало изненађена, била Ќе изненађена:
  - Не може бити! Дакле, не дешава се да двоЌе  уди виде исти сан у исто време?
  Шарлот Ќе одговорила:
  - Ако Ќе грип колективно болестан, онда сан може бити исти. Ево како то иде! Чуо сам да у друштву Тхуле постоЌе посебни медиЌуми коЌи узимаЌу напитак и удишу би не тинктуре, а затим ура®аЌу у визиЌе! И сасвим успеваЌу да буду пророци!
  Герда, прескачу·и калдрму, сложи се:
  - Наравно! У принципу, дар пророштва не захтева натприродне мо·и, Ќедноставно могу постоЌати прилично материЌални, а ипак нерешени физички закони у природи. Али коЌа Ќе сврха овог сна?
  Шарлот Ќе слегнула раменима и одговорила:
  - Не знам! Можда ·е Тре·и РаЌх победити БританиЌу и СЌеди®ене Државе иза Лава или ... Овде можете да нагађате дуго!
  Герда се спремала да нешто каже, када ЌоЌ Ќе одЌедном уво зачуло Ќош увек чуЌну буку мотора. Упркос уда ености, било Ќе очигледно да мотори авиона праве буку, и да се значаЌно приближаваЌу... Медлин Ќе заповедала:
  - КоЌа Ќе фаза вежбе броЌ два: прерушава®е.
  ДевоЌке су застале, извадиле из ранчева маскирне огртаче, офарбане у боЌу пусти®е. Затим су почели убрзано да се укопаваЌу, а одозго се то ниЌе приме·ивало, што Ќе било неприродно. Овде се Герда захвалила судбини што су имали и оружЌе и саперске лопате. У супротном, девоЌке у пусти®и могле би да буду лак плен британских Ќуришних авиона или ронилачких бомбардера. Шарлот, стружу·и песак босим ногама, рече:
  - Изгледа да ·емо барут морати да ®ушимо, чак и у Тунису... Путеви Господ®и су недокучиви!
  Герда Ќе лукавим погледом приговорила:
  - Недостатак тачних зна®а Ќе увек лош, са Ќедним изузетком, када су планови Свевиш®ег у пита®у!
  
  КАКО СУ СєЕДИЊЕНЕ АМЕРИЧКЕ ДРЖАВЕ УЧИНЕ ДРУГАЧИєЕ И ШТА єЕ ОД ЊЕ
  СЌеди®ене Државе нису увеле нафтни ембарго против Зем е излазе·ег сунца. То Ќе довело до чи®енице да су єапанци, после извесног оклева®а, ипак напали СССР. Они су заиста желели да се освете за Халхин Гол и нису желели да стекну репутациЌу чистача. Али стварно напали СССР после пада Москве, онда ·е сви ре·и да су поносни самураЌи речи лешинари напали леш СССР.
  Након што Ќе завршио све припреме и повукао снаге, єапан Ќе ударио 1. септембра 1941. године. Њене трупе на копну биле су веома броЌне и дисциплиноване. єаке су и авиЌациЌа и морнарица. Копнене Ќединице су се показале нешто слабиЌе у погледу опрема®а тешком опремом. Али СССР у том погледу више уопште ниЌе Ќак. Поред тога, Ќапански тенкови су лаки и имаЌу добру маневарску способност. И Ќурили су као животи®е. И почели су да сецираЌу совЌетске позициЌе.
  єапанци су напали са великим ентузиЌазмом и прилично успешно. И успели су да пробиЌу одбрану. И удар на Владивосток се показао изненадним, и прилично ефикасним. И маса совЌетских воЌника и морнара Ќе умрла. И самураЌи су напредовали.
  У биткама, ®ихове трупе су веома Ќуначке и пе®у се напред. И трпе губитке, али настав аЌу офанзиву. И ЌуришаЌу.
  Ста ин ниЌе могао да пребаци ни Ќедну дивизиЌу са Далеког истока. Штавише, самураЌи су у покрету заузели ве·и део МонголиЌе, а Црвена армиЌа Ќе бацила снаге из на брзину формираних резерви. А у близини Москве догодила се катастрофа. СовЌетске трупе су разбиЌене у парампарчад. Резултат Ќе отишао у неколико дивизиЌа, а нацисти нису имали сибирске Ќединице против себе. И то Ќе било дово но за победу.
  Као резултат тога, Москва Ќе била опко ена. А Ста ин Ќе Ќедва успео да побегне одатле.
  Ипак, престоница Ќе одолевала опко ава®у до краЌа децембра. Немци су успели да заузму РЌаза® и стекну упориште у градовима. Успеху Ќе допринела и чи®еница да Ќе у ЦрвеноЌ армиЌи било много дезертера и пребега. єапанци су заузели скоро цео ПриморЌе и одсекли Владивосток. Иначе, Ста ин Ќе по сваку цену покушао да задржи МонголиЌу и озби но Ќе ослабио совЌетске Ќединице. Као резултат тога, нацисти су напредовали не само у близини Москве, ве· и на Ќугу, пробиЌаЌу·и се на Кавказ.
  А онда Ќе Турска ушла у рат. Друга и сасвим очекивана нево а. О освети су са®али и Турци, коЌи су се тринаест пута борили са РусиЌом. А и Швеђани су ушли у рат. Сетили су се и своЌих историЌских неда·а. А жеђ за славом и териториЌалним аквизициЌама испоставило се да Ќе Ќача од шарма КолонтаиЌа.
  Шведске дивизиЌе су кренуле у офанзиву у правцу Мурманска, и одсекле град од копна, што Ќе изузетно отежало ситуациЌу. А Ле®инград Ќе био у потпуноЌ блокади. Црвена армиЌа ниЌе имала снаге да поврати Тихвин и Волхов. Тако Ќе испала тотална блокада и униште®е власти глађу.
  Након пада Москве, Црвена армиЌа Ќе покушала да изведе контраофанзиву, али Ќе била слаба. Борбени удар совЌетских Ќединица Ќе пао, а оне су се буквално распршиле. Ста ин Ќе много урлао и плашио се, али ниЌе могао да понуди ништа вредно. Из навике, диктатор Ќе започео масовна погуб е®а и репресиЌе. А ово Ќе само погоршало ситуациЌу.
  У проле·е, Немци су наставили офанзиву са погледом на Кавказ. Отпор совЌетских трупа Ќе ослабио, а нацисти су готово одмах заузели Ста инград. Као Грозни и Ор¤оникидзе. Тада су се уЌединили са Турцима и започели заЌеднички поход на Баку.
  Овде Ќе, наравно, тако лако не одупрети се Фрицу. И Баку Ќе пао у Ќуну 1942. године. Ста ин Ќе имао мождани удар, а у руководству Ќе дошло до раскола. Део Ќе следио Молотова, део БериЌу, део Жукова. Немци су ве· напредовали готово не наилазе·и на отпор. Заузели су област Волге и Каза®, реку Уралск и заузели Оренбург. А они су ве· кренули у Свердловск, где их Ќе затекла зима.
  Истовремено, нацисти су заузели и Централну АзиЌу, уЌединивши се са єапанцима. САД Ќош нису ушле у рат, али Ќе Ќасно да то не·е бити задуго. У децембру 1942. єапанци су напали америчку базу у луци Перу и започели велики рат на Пацифику. Сибир Ќе ве· био под ®иховом контролом. Хитлер Ќе такође заузео скоро целу РусиЌу, и коначно се окренуо Западу. Пре свега, одлучио Ќе да заузме Африку, а БританиЌу сломи авионима.
  Састанак са Франком протекао Ќе у високим тоновима. Фирер Ќе, говоре·и о своЌим победама против СССР-а, захтевао велике уступке. А посебно пустити трупе Тре·ег РаЌха на Гибралтар без икаквих услова.
  Франко се сложио са овим. И нацисти су кренули да е, заузели град-тврђаву и почели да пребацуЌу трупе на наЌкра·у уда еност до Марока.
  И почели су да заузимаЌу црни континент. И то су урадили без проблема. Британске трупе су биле слабиЌе у погледу наоружа®а, опреме и дисциплине.
  Године 1943. Немци су се поЌавили у сериЌи ловаца МЕ-309 са веома мо·ним наоружа®ем. Три авионска топа 30мм и четири митра еза 14мм. Ово Ќе снага - у седам ватрених тачака. А британске и америчке машине теме но мла·у Фриц. Истина, борац Ќе тек почео да улази у службу. И такође немачки асови. И ®ихов наЌстрашниЌи пилот МарсеЌ. ОваЌ човек Ќе легенда и у стварноЌ историЌи поставио Ќе рекорд од шездесет и Ќедне летелице оборене у борбама месечно. Али овде Ќе остао жив и до Ќануара 1943. премашио броЌ од три стотине оборених авиона.
  За то му Ќе први пут у Тре·ем раЌху уведена лична награда: Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима.
  МарсеЌ Ќе постао права летачка легенда и терминатор. Током проле·а 1943. године, немачке трупе су заузеле цео север Африке и стигле до НигериЌе. А у Египту су победили Британце, заузевши цео Блиски исток, заЌедно са трупама коЌе су изашле са Кавказа. И напали су Британце у Судану, освоЌивши ЕтиопиЌу до маЌа.
  Током проле·а, МарсеЌ Ќе довео броЌ авиона оборених ®еговим подвизима на пет стотина. И добио Ќе високо призна®е: витешки крст гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. Тако Ќе шести степен награде установ ен по реду изузетка. Након тога одлучено Ќе да се поново могу доделити витешки крстови гвозденог крста са диЌамантима. За двеста педесет са сребрним листовима, за четири стотине са златним, за пет стотина са платином.
  У лето четрдесет тре·е, нацисти су завршили заузима®е послед®их региона СССР-а у Сибиру, докраЌчивши РусиЌу заЌедно са єапанцима. А у Африци су стигли до єужне Африке, а у септембру су заузели Гибралтар.
  Изненадно искрцава®е у БританиЌу у новембру 1943. био Ќе пун погодак. Британци су били изненађени. И за десет дана БританиЌа Ќе пала.
  Тако Ќе завршена прва етапа Другог светског рата, али су СЌеди®ене Државе ипак остале. И ниЌе га тако лако добити.
  Хитлер Ќе одлучио да убрзаним темпом изгради мо·ну површинску флоту. А Немци су под водом били мо·ни. И битке су се одвиЌале у ваздуху.
  МарсеЌ Ќе до фебруара 1944. године премашио хи аду оборених авиона и одликован Ќе другим витешким крстом Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима. И тако се Марсел истакао овде, и то Ќе кул.
  1944. година протекла Ќе у жестоким борбама и на копну и на мору. Немци су заузели Исланд - извршивши операциЌу Икар, а затим успешно завршили заузима®е Гренланда.
  До краЌа године МарсеЌ Ќе оборио 2.000 авиона и ве· Ќе добио четири витешка крста гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима.
  Почели су да прикуп аЌу трупе у ЛатинскоЌ Америци. Аргентина Ќе била пронемачка, док Ќе Бразил изабрао да стане на страну Ќачег Тре·ег раЌха.
  И отишла Ќе да пребаци трупе и друге велике снаге у Америку. У маЌу 1945. године почело Ќе искрцава®е у Канади и напад на Венецуелу. Борбе су биле жестоке, а вага се  у ала с Ќедне на другу страну.
  МарсеЌ Ќе премашио три хи аде оборених авиона. А имао Ќе ве· шест награда.
  Током лета, нацисти су успели да заузму и Мексико и Канаду, а у Ќесен су ве· прешли на териториЌу СЌеди®ених Држава. Америка Ќе била очаЌнички у дефанзиви. Али ®ене шансе за победу топиле су се као снежна груда. А нацисти су до Ќануара 1946. успели да се пробиЌу до ЊуЌорка и Вашингтона. МарсеЌ Ќе премашио пет хи ада оборених летелица и награђен Ќе специЌалном наградом: Великим крстом Витешког крста Гвозденог крста. За овако тврдог аса установ ена Ќе посебна награда.
  У фебруару 1946. пали су и ЊуЌорк и Вашингтон, а САД су капитулирали у марту.
  Тако Ќе завршен Други светски рат. Свет су поделили Тре·и раЌх и єапан. Нацисти су такође заузели мале државе, граб аЌу·и их под собом. Али Хитлеру то ниЌе било дово но. Не желе·и да трпи геополитичког ривала у лицу єапана, фашиста броЌ Ќедан Ќе 20. априла 1955. године напао Зем у излазе·ег сунца са свим ®еним колониЌама. Тако Ќе почео нови велики рат. СамураЌи су и да е Ќаки. Али немачка воЌска са пирамидалним тенковима и лете·им та®ирима Ќе много технолошкиЌа.
  Међутим, єапанци се фанатично боре. И не·е попустити. Али фашисти напредуЌу. ИмаЌу бо е тенкове.
  На пример, аутомобил за два члана посаде тежак педесет тона и мотор од 2.500 хи ада ко®ских снага. Замислите такву брзину и квалитет вож®е. А облик Ќе у облику пирамиде. НиЌе тако лако пробити се кроз тако колосално чудовиште.
  А Шарлот и Герда се возе на овом резервоару. Они млати Ќапанске тенкове и побеђуЌу самураЌе.
  Са ®има се боре и руске девоЌке, Наташа и ЗоЌа. Боре се свом своЌом див ом жестином. И пуцаЌу из топа високог притиска, разбиЌаЌу·и аутомобиле самураЌа.
  Наташа пева:
  - И кога ·емо на·и у борби, а кога ·емо на·и у борби! Да се не шалимо с тим! ХаЌде да га растргнемо!
  И опет ·е узети и пуцати, пробиЌаЌу·и нацисте. И разбио метал у комаде.
  А Алвина и Албина се боре на небу. Ове девоЌке су такође цоол и многи авиони су оборени током рата са Америком. И вероватно ве· космичке лепоте. И обараЌу Ќапанске пилоте голим прстима.
  Немци су Ќачи на небу и бо е наоружани. И самураЌи побеђуЌу. И умиру, падаЌу у котлове. И они су потпуно разбиЌени од окрутних ратника Тре·ег РаЌха.
  Борбе су овде жестоке и крваве. И нема милости ни за кога. А нацисти су теме но разбили єапанце. И они су буквално раскомадани.
  И самураЌи се повлаче и умиру. Током првих шест месеци борби, єапан Ќе изгубио више од тре·ине своЌе териториЌе, углавном колониЌе. МарсеЌ Ќе до новембра 1955. довео ®ихове рачуне до десет хи ада оборених аутомобила. За то Ќе добио награду: Звезду Великог крста Витешког крста Гвозденог крста. Да, то Ќе прилично велика и дуга награда. Годину дана након почетка рата, териториЌа самураЌа Ќе посечена за више од две тре·ине. А исход рата Ќе ве· био унапред предвиђен.
  Али самураЌи нису хтели да одустану. Борили су се за сваки жбун, за сваку удубину. И они су врло полако подлегли притиску нацистичких Ќединица.
  Али до новембра 1956. борбе су се одвиЌале за саму метрополу. єапанци су се борили са великим очаЌем. И издржали су до марта 1957, када Ќе, после заузима®а ТокиЌа, капитулирала зем а излазе·ег сунца. А борбе су биле тако жестоке.
  МарсеЌ Ќе достигао двадесет хи ада оборених авиона. За то му Ќе доде ена Ќош Ќедна награда: Велика звезда Великог крста Витешког крста Гвозденог крста и листови сребрног храста, мачеви и диЌаманти.
  Тако Ќе коначно завршен велики и наЌкрвавиЌи рат у историЌи човечанства.
  А 1959. године, 20. априла, одржан Ќе референдум о успостав а®у светске империЌе и монархиЌе у ®оЌ. И Хитлер Ќе постао цар планете Зем е. Што Ќе одлично!
  И створена Ќе тако мо·на сила, коЌа Ќе почела да истражуЌе пространства свемира. Штавише, Немци су полетели на Месец 20. априла 1949. године. А на Марс 20. априла 1959. и два месеца касниЌе успешно Ќе завршен феноменалан лет.
  Хитлер Ќе такође оставио потомство добиЌено вештачком оплод®ом. И то Ќе такође било прилично кул.
  Чинило се да ·е ®егова владавина бити дуга и траЌна... Али 8. новембра 1959. Фирер се срушио у авиону. И време Ќе за регентство. Херман Геринг Ќе у то време ве· умро - прекомерна тежина и употреба морфиЌума нису допринели дуговечности. И Химлер Ќе постао нови регент. А престолонаследник Ќе био Ќош премлад. Мада до пунолетства ниЌе остало много. То Ќе било по Хитлеровом закону од шеснаесте године. А дечак Ќе рођен у Ќулу 1944. године. И има више од стотину бра·е од Хитлера.
  Химлер Ќош ниЌе био престар, хтео Ќе да изведе државни удар, али га воЌска ниЌе подржала. И био Ќе упуцан. И зацари наследник на престолу: Вук Први.
  Под ®им Ќе почела политика шире®а свемира у Сунчевом систему. Врло брзо су астронаути Тре·ег раЌха освоЌили и слетели на све планете. Послед®и Ќе био Плутон 1973. године. А након тога почеле су припреме за шире®е свемира ван Сунчевог система. Али то Ќе друга прича.
  У Тре·ем РаЌху на планети Зем и економиЌа се развиЌала по плану, постоЌао Ќе светски поредак. Постепено су, оштрим методама, решени сви проблеми планете Зем е. Глад, болести, епидемиЌе и други проблеми ове цивилизациЌе су окончани. И било Ќе сЌаЌно.
  Злочин Ќе скоро потпуно нестао. ЕкономиЌа Ќе омогу·ила решава®е свих материЌалних проблема становништва. Црнци и жути су били озби но ограничени у наталитету. Бела ариЌевска популациЌа се активниЌе размножава. Руси и други Словени добили су статус ариЌевског народа. Све Ќе ишло дово но добро.
  И ниЌе било претходних ратова и кошмара, епидемиЌа и осталог. Свет Ќе устао и порастао.
  А 2020. године прва зема ска летелица стигла Ќе до звезде Алфа Кентаури.
  А 2024. године, први пут су  уди слетели на планету близу звезде СириЌус.
  Тако су планета Зем а и Тре·и РаЌх прешли на следе·и ниво развоЌа.
  И човечанство би могло да гледа у буду·ност са великим оптимизмом !
  
  СТРАСТ ОКО БИТКЕ НА СРЕДИНУ.
  єапан у паралелном универзуму победио Ќе у битци на МидвеЌу. И заузео ГваЌанска острва, са америчком базом - луком Перу. У Пацифику, самураЌи су били Ќаки. Истина, нису напали СССР, али су напали ИндиЌу. И Черчил Ќе био приморан да пребаци део трупа из Египта, привремено одложивши операциЌу Бак а. Американци су такође одбили да учествуЌу у искрцава®у у Мароку. Генерално, СЌеди®ене Државе су иск училе сва бомбардова®а Тре·ег раЌха.
  Нацисти су били близу Ста инграда, а Црвена армиЌа Ќе кренула у велику офанзиву.
  Али, МеЌнштаЌн Ќе покренуо поразни контранапад на бок совЌетских трупа.
  Овог пута фашисти нису пребацили додатне трупе у Африку, а МаЌнштаЌнова офанзива Ќе победила у снази. У ®ему Ќе учествовало Ќош неколико дивизиЌа, ук учуЌу·и тридесет потпуно нових тенкова Тигер, коЌи су у стварноЌ историЌи бескорисно нестали у пусти®и Сахаре.
  А авиЌациЌа Ќе генерално била за ред величине ве·а. Дакле, СЌеди®ене Државе нису бомбардовале Тре·и РаЌх, а БританиЌа Ќе такође преносила енергиЌу у єапан.
  Као резултат тога, Маинстеин Ќе успео да поново заузме не само Харков и Белгород, ве· и Курск, одмах пресецаЌу·и чувени лук. Онда Ќе истина блата зауставила Немце. Али су постигли велики успех, и нанели много значаЌниЌу штету ЦрвеноЌ армиЌи.
  Затим Ќе на истоку наступило дуго затишЌе. Немци су на фронт пребацили нове тенкове: "тигар", "пантер" и "лав", коЌи у стварноЌ историЌи ниЌе пуштен у производ®у. БританиЌа, коЌу Ќе Хитлерова подморничка флота у великоЌ мери изнервирала, таЌно се договорила са Фрицовима да закоче рат. И Британци и Американци су коначно ограничили неприЌате ства против Тре·ег РаЌха.
  Хитлер Ќе заузврат замрзнуо програм ФАА и производ®у подморница. А ресурси коЌи су постали бесплатни кориш·ени су за авиЌациЌу и тенкове. Осим тога, бомбардова®е Ќе престало. Немци су добили прилику да производе оружЌе у великим градовима, не троше ресурсе на концентрациЌу. Добили су ловац МЕ-309, бржи до 740 километара на сат, и мо·но наоружан са седам ватрених тачака: три авионска топа калибра 30 мм и четири митра еза од четрнаест милиметара.
  Мо·ан борац - не говори ништа. А ®ему Ќе наЌновиЌи бомбардер єу-288, коЌи носи четири тоне бомби у нормалноЌ верзиЌи, шест тона бомби у преоптере·е®у и брзином до 650 километара на сат. То Ќест, ®егови совЌетски єакови и Лагг-5 нису могли ни да сустигну. Међутим, производ®а наЌновиЌих авиона и тенкова захтева време.
  ПоЌавиле су се и самоходне топове Фердинанд. Али не масовна сериЌа.
  єош заним ивиЌи тенк "Лав". Испоставило се да Ќе био веома тежак од деведесет тона и пишто  калибра 105 мм 70 ЕЛ. Пишто  Ќе, наравно, мо·ан и пробио Ќе све тенкове СССР-а на великоЌ уда ености. Али ма®е брзе па бе - пет метака у минути, а сам тенк се показао спором брзином од само 27 километара на сат.
  Пред®а заштита ниЌе лоша - труп Ќе 150 мм под углом, а купола ниЌе избушена ни на 240 мм. Али стране су само 82 мм, као код уобичаЌеног "Тигра", осим са нагибима, као код "Пантера". На путу су били "Тигар" -2 и "Пантер" -2 напредниЌе и мо·ниЌе машине. Немци су формирали колосалне снаге. Али требало Ќе времена.
  Нацисти Ќош нису знали где Ќе бо е да нападну. Било Ќе флуктуациЌа. Али Хитлер Ќе желео да се освети за Ста инград. А напад на Кавказ Ќе била ®егова идеЌа.
  Али планирано Ќе да се главни удар нанесе на Воро®еж и дуж Дона. И Ста ин Ќе то разумео. СССР Ќе окупио огромне снаге, а Вермахт Ќе имао знатну мо·. Пре Ќула, Немци нису стигли да савладаЌу наЌновиЌе тенкове, а авиони новог Марса су тек недавно почели да улазе у сериЌу, осим Фоке-Вулфа, коЌи Ќе такође веома мо·на машина по наоружа®у и брзини. .
  
  СССР Ќе окупио снаге, ископао нове ровове, поставио мине. СовЌетска воЌска се укопала. Али Фрицови су такође Ќаки. Међутим, ниЌе се свима допала идеЌа о нападу на Воро®еж. Штавише, Црвена армиЌа чека ово. ПостоЌала Ќе идеЌа да се нападне са Таманског полуострва. И Хитлер Ќе одлучио да удари и одатле. Пошто се рат у Египту потпуно замрзнуо, Ромел Ќе позван на источни фронт. Немци су, разоткривши своЌе положаЌе у Европи, пребацили скоро све борбено спремне Ќединице на исток.
  У ваздуху су успели да преузму доминациЌу због броЌа машина и новог МЕ-309.
  10. Ќула коначно Ќе почела офанзива у правцу Ворожена, а са Ќуга ...
  Борбе су постале жестоке. Немци су били Ќачи него у стварноЌ историЌи, а СССР Ќе био нешто слабиЌи, ук учуЌу·и и због престанка ленд-леасе помо·и. Тако су нацисти успели да пробиЌу совЌетску линиЌу одбране. Иако по високоЌ цени.
  У биткама су "Лав" и "Фердинанд" ишли напред као ован. СовЌетски ИЛ-2 се показао као Ќак Ќуришни авион, али Ќе велики броЌ немачких ловаца сма®ио ефекат ®егове употребе. Фоке-Вулф Ќе само делимично оправдао очекива®а. Али наоружан прилично мо·но. єу-288 Ќош ниЌе био масиван. Али єу-188 се показао веома добрим, као напредниЌи бомбардер.
  "Лав" се доста често кварио и заглав ивао, иако Ќе био одлично зашти·ен у чело, а задово аваЌу·е у боку. Али "Тигар" се показао као ефикасниЌа машина. Руси су га се плашили. Због слабости бочног оклопа, Пантер Ќе претрпео велике губитке од лаких топова и противтенковских пушака Црвене армиЌе.
  "Фердинанд" такође ниЌе баш добар... Ма®е-више ловац МЕ-309 са мо·ним наоружа®ем и више маневарске способности и велике брзине Ќе оправдао очекива®а, али се испоставило да ниЌе дово но сличан.
  Немци су успели да се пробиЌу до Дона, али су претрпели озби ну штету и стали. На Ќугу им Ќе било лакше, тим пре што су тамо могли да постигну тактичко изненађе®е пробиЌа®ем фронта.
  Немци нису успели да развиЌу успех у Воро®ешком правцу. И они су заустав ени. Међутим, на Ќугу су Фрицови такође били приморани да се зауставе увође®ем прет®и бочним нападима.
  Борбе су се отегле до Ќесени. А у Ќесен Ќе Црвена армиЌа добила предности.
  Због возних перформанси ®ихових тенкова. И нацисти су били приморани да се повуку са клинова. Борбе су биле жестоке. Нико ниЌе могао да победи. Али зими Ќе Црвена армиЌа нациста мало притиснула нацисте, гураЌу·и их на линиЌу Курск-Белгород. У борбама су учествовали нови немачки тенкови: "Пантер" -2 и "Тигар" -2. Оба возила су имала топове калибра 88 мм 71. Али Пантер-2 Ќе ма®и по величини куполе и ужи, тежи осамнаест тона ма®е, али само нешто та®и у оклопу. И Немци су уградили снажниЌе моторе, а аутомобили су ма®е-више радили.
  СССР Ќе одговорио тенковима Т-34-85 и ИС-2. Наоружа®е Немаца Ќе ипак остало бо е. И пред®и оклоп Ќе Ќачи. И квалитет вож®е Ќе добар. Мотор Пантер-2 од 900 ко®ских снага био Ќе сасвим задово аваЌу·и. А на "Тигар" -2 су ставили хи аду ко®ских снага, што Ќе такође учинило тенк прилично проходним. Овде су "Лав" и "Маус" одбачени од стране воЌске.
  У ствари, има много тежине, али мало смисла. Али у проле·е Немци су поплавили као мастодонти.
  Коначно Ќе успео да прошири производ®у Т-43-85, али ова машина Ќе и да е била инфериорна у односу на Немце. Фриц Ќе почео да прима тенкове сериЌе "Е". Пре свега, "Е" -100, коЌи Ќе заменио "Маус". Смешта®ем ме®ача и мотора заЌедно, Немци су сма®или висину резервоара уштедом на радилици, и збили распоред. Тенк Ќе постао нижи, ма®и и лакши на 130 тона уместо 188. То Ќе омогу·ило пове·а®е брзине на аутопуту до 40 километара на сат, као и на путу. А заштита аутомобила Ќе постала Ќош бо а, због ве·ег рационалног нагиба оклопних плоча.
  ОваЌ тенк Ќе, наравно, много практичниЌи од миша. И добро се показао у биткама. МасовниЌи Ќе обе·ао да ·е бити Е-50. Такође сабиЌен шемом распореда. По тежини сличан Пантер-2, али са деб им и рационално нагнутим оклопом и ниском силуетом. Али док Ќе оваЌ ауто био одложен. Пошто Хитлеру ниЌе било дово но да Ќе у Е-50 планиран оклоп деб ине "Тигар"-2, Фирер Ќе захтевао поузданиЌу и мо·ниЌу заштиту. На пример, Е-100 има нагнуте стране заЌедно са штитовима деб ине 210 мм и заиста га не можете сломити.
  "Пантер"-2 Ќе надограђен за топ од 88 мм са дужином цеви 100 ЕЛ. И до сада Ќе одлично функционисало.
  Зими су Немци успели да се издрже у центру и одбиЌу нападе. А у проле·е, Фрицови су наставили своЌу офанзиву на Кавказу. ПоЌавио се тенк "Лев" -2, лакши од свог претходника са локациЌом ме®ача и мотора у Ќедном блоку испред и попреко. Наравно, много мобилниЌи, али са истим оклопом и оружЌем. И "Тигар" -3. ОваЌ тенк Ќе био нешто збиЌен распоредом и бо е зашти·ен, посебно бокови од 120 мм у односу на некадаш®и 82, испод косина. Уска кула, а Ќача у оклопу. Наоружа®е Ќе, међутим, такође проме®ено на 88 мм у 100ЕЛ. Нови пишто  Ќе направио дванаест метака у минути уместо осам, био Ќе прецизниЌи и оклопниЌи од старог. ПоЌавио се и први Е-75, али оваЌ аутомобил такође ниЌе одговарао воЌсци и требало Ќе да се доради. Претежак - више од деведесет тона, и ниЌе добро зашти·ен са стране.
  Али у сваком случаЌу, Фрицови су Ќачи, а главни ударац Ќе задат дуж Волге у правцу КаспиЌског мора. И успели су да пробиЌу одбрану Црвене армиЌе, и копном одсеку Кавказ.
  Ста ин Ќе, нашавши се у очаЌноЌ ситуациЌи, запретио да ·е се пову·и из рата и зак учити сепаратни мир са Немачком под било коЌим условима. У САД Ќе ве· био на власти други председник - републиканац!
  И рекао Ќе да га не можете водити на уцене. Ста ин Ќе као одговор понудио Хитлеру преговоре, под било коЌим условима. Фирер Ќе ово игнорисао.
  Немачка офанзива Ќе била успешна; Турска Ќе отворила други фронт у ЗакавказЌу.
  Све се буквално распало. А сада нацистичке хорде ве· ЌуришаЌу на Баку. А изгледа да нема шансе.
  Али ево четири девоЌке-вештице коЌе се боре за совЌетски град.
  Наташа испа уЌе рафал на Фрица и баца гранату своЌом босом, грациозном ногом. Што обара нацистички тенк.
  Комсомолска вештица виче:
  - Слава РусиЌи!
  Онда ЗоЌа такође пуца, коси нацисте. И голим прстима баца дар униште®а. Граната погађа гусеницу Пантер-2. Ауто се окре·е, судара се са "Тигром" -2. И оба резервоара експлодираЌу и цепаЌу се.
  ЗоЌа вришти из свег гласа:
  - Слава Ста ину!
  Августин такође даЌе заокрет. УбиЌа воЌника Вермахта. И босом ногом баца гранату на неприЌате а и шкрипи:
  - За славу комунизма!
  А Светлана, ово Ќе девоЌка са плавом косом, као да баци лимун голом петом, кидаЌу·и нацисте.
  Добро ·е се окренути и викнути:
  - Слава великоЌ ота¤бини СССР!
  И све четири девоЌке вриште из свег гласа:
  - Слава Ота¤бини бесмртника!
  И голим ногама опет бацаЌу поклоне униште®а. Са таквим борцима расте увере®е да ·е СССР ипак победити. Уосталом, он има тако храбре и веште ратнике!
  Фашисти су заузели Кавказ, и утврдили се... Али време истиче: 1946. долази. А Москва Ќош увек ниЌе заузета.
  А Америка се бори са єапаном и не одустаЌе. Па, онда Ќе Ста ин поново понудио примирЌе Хитлеру под било коЌим условима.
  Фирер, коЌи Ќе такође добио информациЌу од обавештаЌних служби да су САД ве· на ивици ствара®а атомске бомбе, пристао Ќе на примирЌе на три године. Али као услов, СССР мора да ода почаст Тре·ем РаЌху у злату и сировинама, као и у храни. Плус, вратити све ратне зароб енике, и пренети део опреме воЌних фабрика.
  Ста ин Ќе пристао на све.
  Након тога, нацисти су покренули велику офанзиву у Африци. Био Ќе успешан, Ќер су Британци били инфериорни по броЌу трупа, по дисциплини и квалитету наоружа®а. А Немце су више кочили растеза®е комуникациЌа, терен и недостатак путева него отпор савезничких трупа. А црни континент до лета су нацисти потпуно заузели.
  Зими су Немци заЌедно са єапанцима потиснули неколико Американаца у Тихи океан и подморницама нанели колосалну штету єенкиЌима.
  У марту 1946. Немци су поЌачали своЌе бомбардова®е БританиЌе, користе·и нагло пове·ан броЌ млаз®ака. Како се испоставило, бомбардер Ќе ипак бо и од балистичке ракете, Ќер Ќе ова друга прескупа и недово но прецизна.
  Све више се показивала и нацистичка подморничка флота. ОчаЌнички желе·и да поразе Немце авионима, Савезници су такође почели да испитуЌу преговарачки процес. И истовремено су покушавали да убеде Ста ина да поново отвори фронт.
  Али вођа свих времена и народа Ќе чекао. НиЌе хтео поново да носи кестене из ватре. Штавише, ствара®е сопствених млазних авиона Ќе одложено, а развоЌ новог тенка Т-54 обе·авао Ќе превише времена. Да, нацисти су успели да створе марионетске владе од локалних издаЌника на окупираним териториЌама.
  Тако Ќе совЌетска воЌска морала да се бори са милионима своЌих бивших грађана. И то ниЌе сЌаЌно.
  Да, и єапан Ќе, у том случаЌу, наговестио да ·е, ако Ста ин прекрши примирЌе, она отворити фронт на Далеком истоку.
  Тако су Немци могли да се припреме за амфибиЌско искрцава®е у БританиЌи без меша®а. Истина, било Ќе одређених потешко·а: у метрополи се налазило много не само енглеских, ве· и америчких копнених трупа. До сада су се СЌеди®ене Државе бориле углавном на мору и могле су себи да приуште да поЌачаЌу трупе у самоЌ ЕнглескоЌ.
  То Ќе изазвало потешко·е. Осим тога, савезници, инфериорни у квалитету авиЌациЌе, имали су превише авиона - надокнађуЌу·и технолошку предност у количини.
  Стога Ќе ДмитриЌ Соколовски, поред удара по копненим ци евима, ловио и неприЌате ске авионе. А у сну Ќе ве· био у телу прелепе девоЌке!
  Овде се Ќуришна летелица чудо од девоЌке представила за команде авиона. Овде Ќе млаз®ак МЕ-262, наЌновиЌа модификациЌа са замашеним крилима. И великом брзином напада и ваздушне и копнене ци еве.
  Босонога лепотица ДмитриЌ Соколовски у свом девоЌачком телу, вешто се носи са борцем. Отвара ватру да убиЌе босим ногама. И енглески авиони светле, ударени Американци падаЌу.
  А на десноЌ руци прелепе Димке, девоЌке Арабеле. КоЌи Ќе такође одличан ас пилот. И он води, лансираЌу·и авиЌационе гранате као лепеза, као крилата Валкира.
  ДмитриЌ Соколовски ЌоЌ показуЌе песницом, шамара Ќе по голоЌ, исклесаноЌ девоЌачкоЌ нози и виче:
  - Само настави тако!
  ДевоЌка одушев ено одговара, показуЌу·и песницу у одговору:
  - ПостоЌи тако задржати!
  Овде четворомоторни бомбардер поле·е ка ДмитриЌу Соколовском. Пилот Терминатор га нокаутира ваздушним топовима од 30 мм, узвикуЌу·и.
  - Бо е Ќе напунити Ќедног мамута него стотину пацова, бо е побити Ќедног Ќунака него хи аду кукавица!
  Арабела одговара пуца®ем из кружне куле у техници "буре" и узвикуЌе:
  - Два жива приЌате а Ќе добро, четири мртва неприЌате а, Ќош бо е!
  И од ®ених хитова експлодираЌу, као ред поређани - авиони!
  ДмитриЌ Соколовски показуЌе своЌе снежно беле зубе у девоЌачком осмеху. И опет пуца...
  Жели да пева, нешто борбено.
  єа сам Супермен Креатор универзума,
  Одлучио сам да ·у владати у векове!
  И много испод пете моЌих створе®а,
  У стварности, свако зна сан!
  
  Прелепо ствараЌте и богато ткаЌте
  Могу ли да блистаЌу теписи...
  Ко Ќе бунтовник тешка одмазда -
  Сатанина деца ·е оти·и у пакао!
  
  И деца ме воле свим срцем,
  Донесите све што жели до пупка!
  Само Ќедну награду доде уЌу судиЌе,
  Ко Ќе паметан!
  
  Волим да правим хале у свемиру,
  Масе у универзуму су обЌект ...
  Али како Ќе хировит, Бог зна,
  За ®их Ќе ситница прекинути нит вашег живота!
  
  Би·е поклон, и додатак ®ему,
  Да глупа особа не пузи ...
  То Ќе ситница за ствара®е и нисам заинтересован
  Нека и генерални секретар постане парадаЌз!
  
  плетем мрежу сазвежђа,
  У ста®у да обори квазар са малог прста ...
  Не треба ми све·а, десетина -
  И сам ·у великодушно наградити особу!
  
  Бесмртност ·е бити, и у лепоЌ ха ини,
  Невеста ·е ти до·и у вечност...
  Би·еш као кра  великог племства,
  И без прекида раЌски рачун у жбу®у!
  
  Хареми и сера и су ситнице,
  Стварност само пита Бога...
  Али  уди мораЌу сами да направе своЌу сре·у,
  И не вичите, само: Господе спаси!
  Уз сваку реч, неко Ќе пао дигнут у ваздух или оборен. А лепа Арабела, трзаЌу·и голим ногама, Ќурила Ќе са ®им и играла се голим прстима, притискаЌу·и обараче ваздушних пушака. И такође добиЌа®е...
  Па су пуцали у борбене комплете и летели назад.
  Арабела пита ДмитриЌа, босоногу лепотицу са величанственим грудима и раскошним боковима:
  - Ти си шармантна девоЌка... Увек сам желео да будем као ти!
  ДевоЌка Ќуриш-вундеркинд во но одговара:
  И волео бих да могу бити као ти! Иако...
  Тада Ќе ДмитриЌ Соколовски схватио да прича глупости. И уопште, како мушкарац тежи да буде као жена?
  Арабела, међутим, ниЌе изгубила главу и издала Ќе бесмртни афоризам:
  - Бо е бити жена него жена!
  ДмитриЌ Соколовски се сложио:
  - Нису сви у панталонама мушкарци, нису сви у сук®и жене!
  Арабела климну главом и примети:
  - Лакше Ќе завести стотину жена него дати Ќедан завод иви сан!
  Обе девоЌке су се ве· на аеродрому загрлиле и по убиле - како су шармантне. Мало су се миловали, тр али своЌе гримизне брадавице, спаЌале се са уснама светлим као латице руже. Како Ќе лепо миловати женско тело.
  Али нема времена за посебно стиска®е - морамо пожурити на нови лет. И поново нанети поразне ваздушне ударе на Енглеску. Док Британски Лав ниЌе коначно поражен!
  Овде, поред ваздушних ци ева, оми ено дело ДмитриЌа Соколовског Ќе уништава®е тенкова. Нападните их из ваздуха. Посебно примам ива мета за Тортилу Ќе машина тешка осамдесет тона! Заиста чудовиште - чудовиште свим чудовиштима!
  Међутим, Немци ве· имаЌу у служби сериЌски Е-100, нешто попут Мауса, али гуш·ег распореда, ниже силуете и лакшег. Нова машина Ќе ве· могла да развиЌе дово ну брзину за борбу.
  Генерално, ДмитриЌ Соколовски Ќе ментално замислио нове тенкове сериЌе "Е", спремне за маЌ 1945. године. Са распоредом ме®ача на самом мотору: чуча®, са дугим прт ажником.
  НаЌмасовниЌа машина "Е"-50 Ќе по тежини и наоружа®у упоредива са "пантером"-2, али много нижа по силуети и деб а, посебно на боковима са косим оклопом. И "Шерман" и "Черчил" и "Першинг" су по своЌим тактичким и борбеним карактеристикама далеко од ове немачке машине.
  А када се поЌави на боЌном по у, Ќедноставно ЌоЌ не·е бити равна!
  И они су ве· спремни и "Е" -50, и "Е" -75. Друга машина са топом од 128 мм Ќе Ќедноставно чудо изград®е тенкова. Како глупо да ни "Торти а" не·е изгледати дово но.
  А овде Ќе босоноги ратник ДмитриЌ Соколовски ве· у резервоару, заЌедно са посадом прелепе девоЌке. У невероватном, "Е" -100 прилагођен да се кре·е чак и под водом. Ево кочиЌе са виле®ацима, ДмитриЌ Соколовски Ќе пети у ®оЌ, а четири девоЌке са ши астим ушима ура®аЌу у густину Атлантског океана. И плута тамо, сече морску површину, то Ќе подморница на гусеницама.
  Морате пре·и Канал на наЌужоЌ тачки. Искочите на обалу, извршите гранатира®е и вратите се назад.
  Ех, немачки гениЌе Ќе знао да ствара ремек-дела воЌне мисли. На пример, резервоари за зем ане радове. Демократски облик владавине показао се неефикасним за Немачку. КоЌа Ќе криза настала послед®их година? Па тумарали су свакакви терористи и емигранти! А ко Ќе крив? Пре свега, слабост власти!
  Али сада ®ихов ауто са две пушке скаче из морских дубина.
  ДмитриЌ Соколовски, коЌи Ќе у сну постао девоЌка, уз помо· голих прстиЌу своЌих до®их девоЌачких удова, испа уЌе фрагментационе гранате на топове енглеске обалске батериЌе. Енглез Ќе бачен више и окренут наопачке.
  Ово Ќе заиста тотални шик!
  Из неког разлога, у глави ДмитриЌа Соколовског пролетела Ќе руска песма:
  - Кобна година, не можете ми веровати - хи аду деветсто деведесет девета! Ђаво ·е се окренути златним роговима, три деветке наопачке!
  А онда су, у лицу нацистичких трупа, ђаволи ушли на енглеско тло. Овде Ќе наран¤асти виле®ак као лупанет из тешког 128-милиметарског топа.
  А експлозиЌа проЌектила од тридесет килограма подигла Ќе неприЌате ски бункер до пакленог неба.
  Уз помо· голих прстиЌу исклесаних ногу, ДмитриЌ Соколовски пуца из свог кратког топа и гледа у девоЌке. Како су лепе у своЌим оскудним бикиниЌама. Не девоЌка, ве· Ќедноставно чудо природе. Дакле, желите да водите  убав са ®има... Не, Карл Маркс Ќош увек ниЌе сасвим у праву. Овде у ®ему Ќе женска природа, и месо шармантне девоЌке, али и да е привлачи жене. За ®ихова прсата, сЌаЌна тела.
  Он Ќе се ак у души и тако ·е заувек остати се ак, ма у каква искуше®а да га немилосрдна судбина доведе.
  А овде, у полусну хода®а и са®а®а, тако Ќе приЌатно... Замиш ате у своЌоЌ плодноЌ машти победу Тре·ег РаЌха...
  єош ниЌе коначно, али стиже!
  Овде пуцате на батериЌе, а девоЌка плаве косе сипа воду из митра еза, истреб уЌу·и енглеске пешадиЌе. ПобиЌени црнци падаЌу, изливаЌу исту, као белци, скерлетну крв. Рат Ќе природно ста®е човека...
  Или, како рече Ќедан филозоф: теже Ќе борити се него дисати, али много природниЌе!
  Заним иво Ќе да девоЌке веома воле да користе своЌе дуге, грациозне прсте када пуцаЌу. Па, ниЌе битно коЌе Ќе боЌе мачка, само да хвата мишеве. Тако Ќе и са девоЌкама - ниЌе битно на коЌим деловима тела, само да су лепе.
  Ево Ќедног виле®ака ратника прецизним ударцем откинуо Ќе релативно мали тора® "Черчил".
  ДмитриЌ Соколовски дефинитивно ниЌе, постоЌала Ќе же а да се компонуЌе песма, а вундеркинд стормтроопер Ќе водио слог;
  Од колевке сам са®ао да постанем чврст воЌник,
  Летите авионима и пуцаЌте...
  Или можда колиба и велики гусар,
  Мада си на мору само лопов!
  
  Хтео сам да се бавим воЌним пословима - за мене дечак,
  НаЌснажниЌе призна®е коЌе имате...
  Мораш научити да се бориш не из к®иге,
  Иначе ·еш постати глуп као медвед!
  
  Читао сам у дети®ству о полетним корсарима,
  О укрцава®у и оштрим скоковима...
  Иако можете постати жртва комесара,
  Али кукавичлук, дечак му Ќе ван руке!
  
  Оно што желите, увек ·ете пости·и
  Сваки посао Ќе увек свађа...
  И сунце сиЌа над пиратом,
  И ако олуЌа такође ниЌе проблем!
  
  Да и вешала прете,
  Сурови ¤елат спушта скеле...
  И разбоЌник не·е на·и место у раЌу,
  Пакао га чека у подзем у!
  
  Кад су ме ухватили Исусу
  ОчаЌнички, поставио сам захтев...
  Подлегао сам, каЌем се подлом искуше®у,
  Тражене девоЌке, шарени аутомобили...
  
  Бог одговори: да за тебе нема опроште®а,
  И само сатана чека...
  Џелат удари одмах без одлага®а,
  И глава се откотр ала са блока за сече®е!
  
  И Ќа сам у паклу, али знаЌ да не патим,
  Можете пити и вотку са ђаволима...
  И сада гутам укусно то пи·е,
  КоЌа се залива колачом и див ачи!
  
  Да, ово место Ќе само пирати,
  ПостоЌе ђаволи - рибе са праском ...
  Таква Ќе била одмазда овде,
  Шампа®ац, вино, рошти  уЌутру!
  
  петсто векова сам се брчкао у паклу,
  Али ево долази Велики Исус...
  И завршио пакао без икаквих умета®а,
  Био у подземном свету у сре·и - сада празан!
  У паклу сада много патим,
  Да, касно Ќе за покаЌа®е у паклу...
  Желео сам да се обучем са дамом са стилом,
  Нисам знао да ·у данас бити у паклу!
  
  Дакле, лекциЌа другим пиратима
  Живи поштено, би·е ти голови...
  Иако Ќе, аваЌ, плата мала,
  Како се можемо ослободити потребе за ланцима?
  Добра песма и велика борба... Истоварили су своЌ борбени прибор и вра·аЌу се. Виле®аци су углас узвикнули:
  - Нека Ќе сила са нама!
  Опет, одличан, модеран тенк иде на море. И мала дубина, а не препрека за аутомобил коЌи ради на водоник-пероксиду.
  Како се Немци спремаЌу да се искрцаЌу у БританиЌу, док Ста ин лиже ране. Ве· Ќе Ќун... ТестираЌу се резервоари за копа®е, коЌи би требало да прокопаЌу тунеле испод Ламанша и уђу у британску метрополу.
  Лепе девоЌке у гримизним и плавим бикиниЌима попеле су се у митра ески тенк налик делфину за ископава®е. Ук учили су другу брзину, а аутомобил Ќе глатко ушао у зем у. Ново оружЌе коЌе може да пробиЌе сваку линиЌу одбране. Прелепе ратнице су голим прстима померале полуге, возе·и тенк.
  И какве фигуре имаЌу девоЌке, и величанствене груди, Ќедва покривене бикиниЌе. Можете им се дивити сатима. А ко Ќе наЌбо и у воЌсци? Наравно, девоЌка.
  Али научници Тре·ег РаЌха развиЌаЌу не само Ќединице за зем ане радове, ве· и другу опрему од гвожђа. У логорима смрти лекари раде на ствара®у ратника - човека буду·ности. Сада, ако се ген пацова трансплантира у  удско тело? Или бубашваба? Колико ·е порасти ®егове борбене квалитете?
  И ве· постоЌе неке врсте чудовишта за ратове, као и зомби ратници. Пото®и постоЌе ве· неколико година. Свака особа се може претворити у зомбиЌа. Али ®ихови борбени квалитети су били сум®иви - превише глупи. Они не оправдаваЌу трошкове ствара®а и могу отворити ватру на сопствене трупе.
  Дакле, фронтови зомбиЌа нису ушли у масовну производ®у. Али с друге стране, од ®их се могу направити нискоквалификовани радници и произвести, на пример, наЌЌедноставниЌи авион и Ќедрилице. Многе Ќедрилице су припрем ене за слета®е у БританиЌу.
  Али постоЌи и таЌно, посебно оружЌе: дискотеке! Нешто што се ниЌе могло поновити у двадесет првом веку. НаЌбо и научници у концентрационим логорима развили су оружЌе коЌе Ќе имало Ќединствене карактеристике. Брзина Ќе ве· достигла три или четири брзине звука, али што Ќе наЌважниЌе, захва уЌу·и ламинарном млазу, дискете су се показале нера®ивим за малокалибарско оружЌе.
  И сами су могли да обараЌу аутомобиле у ваздуху - макар набиЌа®ем.
  И опет, ДмитриЌ Соколовски Ќе представ ао девоЌке на челу дискете. У воЌсци Тре·ег раЌха - жене су биле ретке. Али у своЌим сновима, зашто не представ ати девоЌке. Са вишебоЌним фризурама, витке, атлетске, прсате са минимумом оде·е или потпуно голе!
  Ох, кад би цео свет био само од девоЌака, а он би єохан остао Ќедини мушкарац. И како би се онда окренуо?
  Озарена Шарлота на дискети, насмеЌана, а ®ена риђа коса виЌори на ветру, као пролетерски транспарент. Какво расно, младалачко лице има, и конвексне груди, танак струк са снажним, широким боковима. Њене га·ице су танке као конац и омогу·аваЌу вам да видите све девоЌачке чари!
  А сама дискета изгледа као озлоглашени лете·и та®ири. Подиже се окомито, готово нечуЌно... Прилично велика и скупа машина. При добиЌа®у брзине, снажне ваздушне струЌе теку око ®ега - способне да руше и метке и гранате. Дакле, дискета у покрету Ќе нера®ива.
  Истина, у томе постоЌи минус: ни сам лете·и та®ир не може да пуца, али ... Прво, дискета Ќе способна да набиЌе било коЌи неприЌате ски авион. А с обзиром на брзину, ни Ќедна лете·а машина не може да ЌоЌ избегне. Друго, иск учива®ем млаз®ака можете избацити радио-контролисани проЌектил бомбе и погодити мету! А онда га поново упали...
  Поред тога, ве· Ќе у току развоЌ разних врста бацача зрака, коЌима се планира опрема®е лете·их та®ира. Кажете фантастично! Али ко зна за шта Ќе све способан фашизам, прогутавши толике ресурсе планете Зем е.
  Дисцолет систем управ а®а Ќе наЌсавремениЌи уз помо· ¤оЌстика. Он Ќе подвргнут борбеном тестира®у. БританиЌа и Америка су и да е Ќаке у авиЌациЌи, а зашто "лете·и та®ир" не чини ваздушне редове неприЌате а та®им?
  Шарлот Ќе тако лепа, главни град овог брода. Посаду чини пет девоЌака. Или седе у столицама, или скачу, повлаче·и своЌе голе ноге боЌе чоколаде од опекотина од сунца. Њихови голи прсти почиваЌу на ¤оЌстицима. Како Ќе еротично, сиЌаЌу нафарбани, елегантно обликовани нокти, жиле се провлаче дуж потколенице испод преплануле коже.
  ДевоЌачка посада Ќе оно о чему са®а млади· коЌи се нађе у воЌсци. Оно што доноси победу и сре·у.
  Овде Ќе диск-авион пове·ао брзину и невероватном брзином стиже до обала БританиЌе. И са свих страна овну прва три енглеска ловца коЌе Ќе лете·и та®ир ухватио на путу. Ламинарни млаз®ак обара аутомобиле царства лавова. Они, изгубивши крила, падаЌу.
  Шарлот каже задово но:
  - Ужасна таква и таква страшна... Нисам страшна и нашминкана сам!
  И лансира се као одговор на покушаЌе нових енглеских бораца да испале агресивно церека®е!
  А сада се лете·и та®ир окре·е и маже амерички Ќуришник Р-51, коме не помажу ни ракетни бацачи, ни осам митра еза. То Ќе Ќош увек велика мо·.
  Босонога девоЌка ДмитриЌ Соколовски сматрала Ќе да су Американци ипак глупи, да су ушли у рат са Немачком. Дакле, они су само играли на руку СССР-у. Помозите свом наЌгорем неприЌате у. Али са РусиЌом су се могли обрачунати и немачким рукама!
  А сада нера®иви диск-авион уништава све ®ихове летелице. А ово Ќе веома лоше за БританиЌу.
  А за Америку Ќе Ќош горе. Након пробиЌа®а Британског гребена, би·е могу·е покушати пре·и океан.
  Шарлот, светлуцава смарагдним очима, изговара пева®ем и римом:
  - Личимо на соколове, лебдимо као орлови... У води се не давимо, у ватри не горимо!
  Заслеп уЌу·а плавуша Гертруда одговара:
  - Какав бол, какав бол... Немачка против БританиЌе - сто - нула!
  Дискета може да лети прилично дуго. ТаЌна ®еговог мотора ниЌе разоткривена у двадесет првом веку. Само резерва снаге лете·ег та®ира Ќе колосална - можете летети до ЊуЌорка. А покрети су тако излом ени, као да Ќе машина лишена инерциЌе.
  То што ни ловац ни бомбардер не буду ухва·ени, то Ќе колач самлевен у прашину.
  А онда на Лондон почи®у да падаЌу бомбе коЌе се бацаЌу са наЌновиЌих, немачких безрепих. И веома Ќе ефикасан.
  Немци и єапанци су 22. Ќуна 1945. искрцали трупе у АустралиЌу. Ово Ќе своЌеврсна генерална проба за предстоЌе·и Ќуриш на БританиЌу. А дисковни авион Ќе чак и тамо летео.
  Од британске морнарице постоЌе само рогови и ноге. Немци су се поЌавили у сериЌскоЌ производ®и Ќедноседних подморница. Они потапаЌу енглеске бродове, док се сами практично не разликуЌу у воденом стубу.
  И торпеда коЌа су усмерена на буку, или на топлоту... Шта само Немци немаЌу! НаЌбо и научници из целог света, на нишану, раде под Тре·им раЌхом. И принуђени су да вредно раде, ЌачаЌу·и немачку мо·.
  Тако грациозни, миниЌатурни Е-10 са ниском силуетом кре·у се АустралиЌом, а посада лежи. Они су, упркос малоЌ тежини, по наоружа®у и оклопу упоредиви са Черчилом, али у исто време много бржи и управ ивиЌи. И у таквим колима девоЌке су се сместиле.
  Парови леже и контролишу тенкове, секу·и енглески олош!
  
  АКО БИ БАСКИ СПАСИО МАРСЕЛА
  СлучаЌно се умешала и путница кроз време Наташа БелаЌа. Луфтвафе се сажалио на Ќедног младог пилота и подигао га мрежом када се случаЌно срушио због техничког квара. А мора се испоставити да се испоставило да Ќе то Ханс-єоахим Марсел, власник неколико рекорда у авиЌациЌи. Ук учуЌу·и шездесет Ќедан авион оборен за месец дана, и седамнаест авиона за дан. И први немачки пилот коЌи Ќе премашио бариЌеру од сто педесет оборених летелица.
  Штавише, ®егова достигну·а су потврдили Британци, а нико ниЌе оборио толико савезничких авиона.
  Тако Ќе Наташа БелаЌа спасила потпуно изванредну личност коЌа Ќе водила праве битке и постала прави феномен. Али, чинило би се да ни тако феноменалан ас ниЌе у ста®у сам да промени ток рата.
  Али ниЌе у пита®у само квантитет, ве· и квалитет. Али МарсеЌ Ќе успео да сруши авион са самим МонтгомериЌем, а чувени енглески генерал Ќе погинуо. То Ќе довело до неуспеха операциЌе Бак а, коЌа Ќе одложена на неодређено време. Баш као искрцава®е Американаца у Мароко. Што Ќе такође веома важно. Али што Ќе наЌважниЌе, Хитлер Ќе успео да осети да у близини Ста инграда Руси планираЌу офанзиву са бока и успео Ќе да предузме превентивне мере. Као резултат, Фриц Ќе покрио слабе тачке и успео Ќе да одбиЌе совЌетску офанзиву краЌем новембра.
  И тако су се издржали код Ста инграда и на Волги. Искуство Ржевско-Сиховске операциЌе показало Ќе да су нацисти, када су били спремни, били у ста®у да одбиЌу офанзиву броЌчано надЌачаних совЌетских трупа.
  Британци су почели да напредуЌу касниЌе, када су Ромелове трупе ве· биле спремне да одбиЌу напад. И сам Ромел се вратио са одмора. Као резултат тога, британски напад Ќе траЌао петнаест дана и одбиЌен Ќе уз колосалне губитке.
  
  Упркос чи®еници да су Немци држали фронт, Хитлер Ќе обЌавио потпуни рат и мобилизациЌу. Производ®а оружЌа у Тре·ем раЌху се драматично пове·ала. А ваздушни напади савезника су се нагло сма®или. Фриц Ќе почео да прикуп а снаге за нову офанзиву.
  МарсеЌ Ќе премашио броЌ оборених летелица за три стотине, и постао први пилот и ратник Луфтафеа коЌи Ќе поново добио Витешки крст Гвозденог крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима. А у фебруару 1943. броЌ авиона коЌе Ќе МарсеЌ оборио достигао Ќе пет стотина, за шта му Ќе доде ена посебно одобрена награда за ову прилику: Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим листовима, мачевима и диЌамантима. Постати први прималац овог ордена.
  МарсеЌ Ќе постао права легенда и боЌао се га као ватре. Можда чак и Ќачи од пламена.
  У децембру, Ста инград су коначно преузели Немци. И нацисти су почели да спремаЌу нову офанзиву. И Тигрови, Пантери и Фердинанди су требали да учествуЌу у нападу. Кориш·е®е рада из Африке и рада затвореника, ук учуЌу·и єевреЌе. Тре·и раЌх Ќош ниЌе претио губитком рата, а єевреЌи нису масовно истреб ени. А то значи више радне снаге. И тенкови, и авиони, и друга опрема се производе.
  БританиЌа и Америка су заправо закочиле рат против Тре·ег раЌха. Штавише, подморнице су их имале много. КоЌи Ќе ловио у чопорима вукова и потопио многе бродове.
  Хитлер Ќе такође поЌачао Ромела тенковима и авионима. И тако су нацисти кренули у офанзиву на Египат краЌем априла. Овог пута успешниЌе, и као резултат тога, енглеске трупе су потпуно поражене. И то Ќе био поразан пораз за лав е царство.
  Фашистичке трупе ушле су у Палестину и пробиле се до Ирака. И истовремено су преузели контролу над Суецким каналом. И они су напредовали, заузевши КуваЌт. И друге нафтне бушотине. И било Ќе веома агресивно и цоол.
  А краЌем маЌа почела Ќе офанзива Вермахта на Волги, са напредова®ем ка Ќугу.
  Нацисти су покушали да се пробиЌу до КаспиЌског мора и заузму Астрахан. Хитлер Ќе у овом случаЌу изабрао наЌра®ивиЌи правац за Црвену армиЌу и наЌефикасниЌи.
  У борбама Ќе учествовао и тенк "Лав". Али ова машина, са превеликом тежином од деведесет тона, ниЌе се добро показала. И била Ќе одбиЌена. Али ни Фоке-Вулф ниЌе био лош. А краЌем Ќуна МарсеЌ Ќе стигао на источни фронт. Његов изглед Ќе био као комета коЌа пролази. И читава маса оборених совЌетских авиона. До краЌа Ќула МарсеЌ Ќе довео броЌ оборених летелица на хи аду и за то добио Велики крст Гвозденог крста, награду коЌа Ќе раниЌе била резервисана само за Хермана Геринга, за Француску и не превише заслужена. Марсел Ќе веома борбен момак, а Хитлер га Ќе обожавао. Такав пилот се показао: Ќедноставно несхват ив феномен.
  Нацисти су отишли до КаспиЌског мора, пресекавши Кавказ копном. А Турска Ќе заузела и отворила други фронт у ЗакавказЌу. А Црвена армиЌа Ќе постала Ќош тежа.
  И Немци су почели да напредуЌу дуж обале КаспиЌског мора. И нацисти су напредовали са великим успехом. А до краЌа септембра Немци су ве· ушли на териториЌу АзербеЌ¤ана. И тамо су такве битке почеле да к учаЌу.
  Ста ин Ќе наредио да се напредуЌе у центру, бацаЌу·и све своЌе снаге тамо... Немци су чак успели да се одгурну, одлучно пробивши фронт. Нацисти су морали привремено обуставити офанзиву и бацити нове снаге у битку. Али супериорност у снагама Ќе утицала.
  Нацисти су одбили офанзиву совЌетских трупа, а зими су наставили напредова®е на Кавказу. И користили су наЌновиЌе млазне авионе, нове моделе.
  А МарсеЌ Ќе ве· прешао две хи аде оборених летелица. За шта му Ќе доде ена нова награда са диЌамантском звездом Витешког крста Гвозденог крста, са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  А код Бакуа се ве· воде такве битке, веома окрутне.
  Борбе су показале да жене нису нимало слаба карика и да знаЌу добро да се боре. И у исто време сноси ма®е губитака од мушкараца. Ратници су се борили и у пешадиЌи, удараЌу·и босим ногама по врелом песку пусти®е Сахаре. И савладао тенкове. Након што Ќе тестирао "Тигра", у биткама са БританиЌом.
  Међутим, совЌетске девоЌке на СУ-100 такође се добро боре.
  Иако се позициЌа РусиЌе чини безнадежном. Али ратници се, заЌедно са Елизабетом, боре као орлови.
  Екатерина голим прстима притиска полугу. Ша е проЌектил коЌи пробиЌа нацистички аутомобил Е-50 у страну и урла:
  - За велики црвени и гримизни комунизам!
  Елена Ќе такође млатила топ користе·и своЌу голу, фину ногу. Прецизно Ќе погодила неприЌате ски тенк.
  ДевоЌка Ќе цвркутала:
  - За моЌу лепу РусиЌу!
  ЕуфразиЌа Ќе агресивно приметила, воде·и веома добро усмерену ватру:
  - Слава нашоЌ Ота¤бини!
  И такође користи голе, исклесане ноге.
  СовЌетска машина Ќе веома Ќака и борбена. И пуца прилично добро.
  СУ-100 Ќе способан да пробиЌе Е-50 у страну. Али девоЌке ЌоЌ се чак пробиЌаЌу кроз чело, увлаче·и се у мамац или с краЌа на краЌ. И пресекли су метал.
  Елизабета Ќе, користе·и голе ножне прсте, пуцала на неприЌате а. И цвркутала:
  - Из плавог потока...
  єекатерина Ќе такође опалила, овога пута гураЌу·и ручицу гримизном брадавицом и гугутала:
  Река почи®е...
  Елена, агресивно се цере·и и сик·у·и, рече:
  Па, приЌате ство почи®е...
  А такође Ќе притиснула полугу голом петом.
  ЕуфразиЌа Ќе гукала, пуцаЌу·и на неприЌате а:
  - Са осмехом!
  ДевоЌке раде на СУ-100 веома активно. И уништити неприЌате ску опрему.
  А на перифериЌи Бакуа пионири копаЌу ровове. Има момака различитих националности. Конкретно, многе светле главе трепере. Има и црвене и црне и плаве деце.
  єедно их спаЌа: вера у триЌумф комунизма и босих ногу. єасно Ќе да немаЌу сви ципеле током рата, па се зато, у знак солидарности, сва деца разме·у голим, округлим штиклама. Зима у ЗакавказЌу Ќе прилично блага, а када се кре·ете и радите лопатама, хладно·а ниЌе тако страшна.
  Деца раде са ентузиЌазмом, певаЌу:
  Дижите ватре, плаве но·и,
  Ми смо пионири - деца радника...
  Приближава се ера светлосних година,
  Позив пионира - увек будите спремни!
  Позив пионира - увек будите спремни!
  И ево опет аларма. Момци и девоЌке скачу на дно рова. А гранате ве· почи®у да пуцаЌу одозго: неприЌате ска арти ериЌа ради.
  Пашка упита Машу:
  - Па, мислиш ли да ·емо преживети?
  ДевоЌка Ќе самоуверено одговорила:
  - Одупре·емо се бар Ќедном, у наЌтежем часу!
  Пионир Саша Ќе логично приметио:
  Наше Ќунаштво Ќе непоколеб иво.
  Дечак Ќе куцнуо голим табаном по каме®у. Види се да се дечак напунио чврстим жу евима.
  ДевоЌка Тамара Ќе приметила:
  Бори·емо се без страха
  Би·емо пресечени ни корак назад...
  Нека кошу а натоп ена крв у -
  єош неприЌате а, окрените витеза у пакао!
  Дечак Руслан, пионир црне косе, приметио Ќе:
  Пролазе векови, долази ера,
  У коЌоЌ не·е бити пат®е и лажи...
  Борите се за ово до послед®ег даха -
  Служи своЌоЌ Ота¤бини, ти од срца!
  Дечак Олег, мршав и светлокос, цвркутао, стихови:
  Не, будни не·е избледети,
  Поглед сокола, орла...
  Глас народа Ќе звучан -
  Шапат ·е змиЌу смрскати!
  
  Ста ин живи у мом срцу
  Да не знамо тугу,
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  
  ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити
  Би·е краЌа фашизму...
  И сунце ·е сиЌати
  Освет ава®е пута комунизму!
  Дечаци и девоЌчице су углас аплаудирали.
  Али сада млазни Ќуришни авиони ве· лете и бацаЌу бомбе. А ово Ќе агресиван приступ.
  Олег и Саша подигли су пра·ку и покренули дар смрти. А буре Ќе погодила нацистичка Ќуришна летелица.
  ДевоЌка Наташа Ќе певала:
  - Комсомол ниЌе само старост,
  Комсомол Ќе моЌа судбина!
  єа ·у освоЌити свемир, веруЌем
  ХаЌде да живимо заувек!
  Ахмед, дечак пионир из АзербеЌ¤ана, одговорио Ќе са осмехом:
  - Ти Ќош ниси комсомолац Наташа!
  ДевоЌка  утито лупи босом ногом и одговори милозвучним гласом;
  Поред отаца, уз веселу песму,
  Залажемо се за Комсомол...
  Приближава се ера светлосних година,
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  ВапаЌ пионира - увек буди спреман!
  Олег Ќе такође ударио босом, дети®астом ногом и заурлао:
  єачи чеки· стисне пролетере,
  Од титаниЌума рука дроби Ќарам ...
  Отпева·емо хи аду ариЌа нашоЌ Ота¤бини,
  И светлост за потомство, добро!
  Деца су одушев ена. И у ствари, Немци су бомбардовали, а само Ќедна девоЌка Ќе добила комади· у голоЌ, округлоЌ, ружичастоЌ штикли.
  Пионир Ќе вриснула, али се онда угризла за усну.
  И тако су се припремили да одбиЌу напад. А ве· постоЌе тенкови са нацистима. ЗастрашуЌу·и Е-100 се кре·у. Тако мо·не и опасне машине.
  ИмаЌу такву заштиту. Да не можете да прођете ни из Ќедног угла. Не можете га погодити само из Ќедног угла. єедина шанса Ќе да се поломе трагови.
  Деца су спремна за борбу, и машу босим ногама. Ево их на жици и гураЌу пакете са дома·им експлозивом под трагове нациста. Ради и уништава ва ке тенкова Ромелове воЌске.
  И изгледа страшно.
  Саша шкрипи:
  - Слава комунизму!
  Дечак Пашка пуца са Олегом из пра·ке и цичи:
  - Слава пионирима!
  Дечак Руслан заЌедно са девоЌчицом Суфиром вуче жицом мину испод Немца и виче:
  - Слава СССР-у!
  Туку се деца из АзербеЌ¤ана и руски момци. Препланули, мршави, боси пионири против колосалне армаде тенкова.
  ДевоЌчица Тамара гази своЌом грациозном, малом, босом ногом и каже:
  - Слава РусиЌи!
  Пионир Ахмет потврђуЌе док пуца на неприЌате а:
  - ЗаЌедно смо приЌате ска породица!
  Дечак Рамзан, црвенокоси АзербеЌ¤анац, потврђуЌе, разбиЌаЌу·и аутомобил:
  - Од речи смо сто хи ада Ќа!
  Деца су друже убива... Ево єерменке Азатухи, коЌа такође вешто помо·у жице пребацуЌе пакет експлозива испод фашистичке гусенице, и шкрипи:
  - СССР Ќе породица народа!
  Друга Ќерменска девоЌка Агхас каже:
  - Не савиЌаЌте се пред фашизмом:
  А девоЌка Ќе голим прстима повукла жицу. Многа азербеЌ¤анска и Ќерменска деца имаЌу плаву косу и не разликуЌу се од словенске деце, коЌих такође има много. Ко Ќе оставио Немце, друге руске породице су се населиле у АзербеЌ¤ану и под царевима.
  На Кавказу има много Словена. Много мешовитих парова. Да, и деца обично имаЌу светлиЌу косу од своЌих родите а. А словенски момци су се препланули да се не разликуЌе од мештана. Штавише, деца су обично сличниЌа од одраслих.
  Дакле, бори се међународни совЌетски бата он дечака и девоЌчица, и сви су уЌеди®ени и веома слични. Њихове голе пете трепере када се кре·у.
  И снови деца ша у дарове смрти. Шамил и СерЌожка, обоЌица пионири, вуку жицу. А сада немачки Е-50 стаЌе са полом еном гусеницом.
  Момци углас певаЌу:
  УниЌа неуништива, слободне републике,
  НиЌе се окупила груба сила, не страх...
  И добра во а просве·ених  уди,
  И приЌате ство и разум, и храброст у сновима!
  И деца су одушев ена. ОсмехуЌу се белим, уЌедначеним зубима. И сре·ни су, иако им прети смрт.
  А Немци су сра®е. Уништени тенкови пуцаЌу из своЌих топова и шкрабаЌу из митра еза.
  Нека немачка возила су опрем ена бацачима граната и веома су опасна.
  Дечак Максимка и девоЌчица Зара из АзербеЌ¤ана, осло®ени на босе ноге, подигли су мину испод неприЌате а и нокаутирали фашистичког мастодонта.
  И викну из свег гласа:
  - За СССР!
  Деца су тако смешна.
  Пионири Абас и Владимир такође користе оружЌе. У овом случаЌу, катапултираЌте и разбиЌте гусеницу Е-75 нацистима. Тада су момци запевали:
  - За величину планете под окри ем комунизма!
  Олег и Абдула су такође пионири различитих нациЌа, али са Ќедним срцем бацаЌу и експлозив. УдараЌу у Е-100 и певаЌу...
  Отворили смо планету за народе,
  Пут у свемир, у невиђене светове...
  єуначка дела се певаЌу -
  Да заувек избришем ожи ак смрти!
  
  Под светим барЌаком РусиЌе,
  У миру, приЌате ству, сре·и и  убави...
  Људи целе зем е поста·е сре·ниЌи,
  Паклени мрак развеЌа·е се у да ини!
  Овде се свађаЌу деца...
  Абдурахман и Светлана - дечак из АзербеЌ¤ана и девоЌчица из БелорусиЌе споЌили су жицу и оборили фашистички тенк. И певали су:
  - Велико име свете РусиЌе,
  Светли светом - као зрачак сунца...
  ВеруЌем у Ќединство поста·емо сре·ниЌи,
  Покажимо народу прави пут!
  Деца су веома храбра. А нацисти су били Ќедноставно шокирани таквим тврдоглавим и бесним отпором.
  Абудураман Ќе пионир, примио Ќе фрагмент у голи табан. Пробио Ќе жу еву површину дечиЌе ноге.
  Дечак Ќе просиктао:
  - И боли ме!
  Светлана Ќе такође добила ударац у округлу пету, и огребала се по рамену. Али девоЌка Ќе просиктала:
  - Не ломи пионире!
  Азим и Колка су такође забили немачки ауто.
  Момци су показивали жицом и певали:
  ИздаЌнички неприЌате  кренуо Ќе у офанзиву,
  Али веруЌем да не·е посустати, совЌетски народ...
  НеприЌате  чека пораз и заборав,
  И слава РусиЌе ·е Ќаче цветати!
  НеприЌате  чека: пораз и заборав,
  И слава РусиЌе ·е Ќаче цветати!
  Деца су храбра и не савиЌаЌу се. И желе да победе. И певаЌу и боре се.
  Немци трпе велике губитке. Истина, углавном имаЌу полом ене гусенице и ва ке. И ниЌе фатално.
  єош горе за пионире коЌи су били зароб ени.
  Дечака Абдулхамида, када Ќе зароб ен, нацисти су ставили на сталак. Убацили су пионирске босе ноге у блок и почели да каче тегове на удице. А онда Ќе запалио ватру. А дечакове голе пете ватра Ќе полизала. И бич му Ќе пао на леђа. Тукли су ме дуго. А онда су нацисти почели да ломе ребра усиЌаним клештима.
  Дечак, умиру·и под мукама, када га Ќе гвожђе ®егових ребара, црвених од вру·ине, смрскало, певао Ќе:
  Берлин Ќе скоро под нашом влаш·у,
  Кроз двоглед видимо проклети РаЌхстаг...
  Надам се да ·е ускоро бити мира и сре·е;
  КоЌе ·у описати у своЌим песмама!
  
  РусиЌа Ќе отворила комунизам световима,
  Она Ќе свима постала породица.
  Али Вермахт нам Ќе забио сви®ску ®ушку,
  А сада крв п ушти из вена као фонтана!
  
  Оно што Ќе Фирер случаЌно заборавио код нас,
  Хтео сам да добиЌем зем у и робове!
  Фашизам Ќе ишао са веома дугом кампа®ом -
  И ево праве но·не море, паклених снова!
  
  єедноставан дечак, босоног дечак,
  Недавно везао црвену кравату.
  Желео Ќе сам да изгради свет без Бога,
  Али одЌедном Ќе напалм избио са неба!
  
  Морао сам да бежим на фронт, били смо у бекству,
  Нико не жели да узме такву омладину!
  Али дечак-борац у пушци Ќе то урадио,
  Пут отаца се показао достоЌним!
  
  Борио се где и лукавство и сила,
  И слабост Ќе такође горка, аваЌ...
  Другови су морали да копаЌу гробове
  Рендиса®е борових ковчега у мразу!
  
  єа сам пионир сада навикао на пат®у,
  У извиђа®е Ќе ишао бос, снежни нанос Ќе шкрипао.
  Можда казна за неверу,
  Да нисам желео да знам Исуса!
  
  Али шта су три сата Голготе?
  Прошло Ќе више од три године рата!
  У сваком селу удовице горко плачу,
  Како су синови изгинули на гроб у зем е!
  
  Преживео сам, био сам шокиран, ра®ен метком,
  Али, сре·ом, остао Ќе на ногама!
  Поштено смо вратили дуг НемачкоЌ,
  ТаЌ фашизам нам Ќе згажен у прах!
  
  Сазрео сам, али Ќош увек дечак,
  Бркови се нису пробили, ве· титан!
  Да, одрасла особа, а можда чак и превише,
  На краЌу краЌева, срце Ќе постало тврдо као метал!
  
  НаЌвиша награда за звезду хероЌа -
  Сам Ста ин га Ќе, веруЌте, предао!
  Рекао Ќе: потребно Ќе узети пример од  уди попут вас,
  Борци куЌу к учеве од врата Едема!
  
  Али сада спусти храбру пушку,
  Узмите ви, клешта, чеки· и радите!
  Направи Ќедрилицу и чамац од дрвета
  И направите авион да птица полети!
  Али упркос свом масовном хероЌству пионира и воЌника Црвене армиЌе, Баку Ќе пао. И нацисти су заузели цео Кавказ.
  Ста ин Ќе био веома уплашен и понудио Ќе Хитлеру примирЌе. Фирер, забринут обавештаЌним подацима да САД и БританиЌа развиЌаЌу атомску бомбу и побеђуЌу єапан, одлучио Ќе да покрене велику офанзиву на Западу.
  Потписано Ќе примирЌе. СССР Ќе пристао да врати све ратне зароб енике у Тре·и раЌх, и да бесплатно испоручи велику количину сировина потребних Вермахту.
  Хитлер се сложио са овим. А у проле·е 1944. почела Ќе велика офанзива нациста у Африци. Нацисти, коЌи су ве· контролисали север, кретали су се на Ќуг. И у исто време наставио подморнички рат. На Ќугу су нацисти успешно напредовали. Истовремено, нацисти су се преселили на исток. Напредовали су кроз Иран и готово без отпора заузели ИндиЌу. И не без успеха су заузели велике териториЌе. Дакле, нацисти су овде заиста успели.
  А 3. новембра 1944, на дан председничких избора, СЌеди®ене Државе су се изненада спустиле у БританиЌу и заузеле Ќе. И то Ќе био успешан потез. И испоставило се да Ќе стварно кул. И за само неде у дана су Ќе ухватили. И испало Ќе веома кул. У борбама Ќе учествовао и тенк Пантер-2, коЌи Ќе био напредниЌи и бо е наоружан. Али тенк Лев-2 се показао Ќош Ќачим. У ®ему Ќе Порше, по први пут у немачкоЌ тенкоград®и, поставио мотор и ме®ач у Ќедан блок и попреко, а ме®ач поставио на сам мотор. Висина трупа Ќе сма®ена, а купола Ќе била ма®а и ужа. Као резултат тога, тежина аутомобила се сма®ила, а мотор Ќе, напротив, био снажниЌи на 1000 ко®ских снага.
  Тако Ќе тенк "Лав"-2 био шок за Британце, и то наЌбо и у то време.
  БританиЌа Ќе капитулирала. А сада су нацисти покренули рат против СЌеди®ених Држава. Американци су могли да се снађу у изград®и тенкова, само Першинг, коЌи Ќе био слабиЌи од немачких аутомобила. И само Ќе "Супершинг" Ќош некако могао да се избори са Немцима. Али Фрицови ве· имаЌу мо·ну сериЌу "Е". А силе су неЌеднаке.
  Четрдесет пета година протекла Ќе у поморским биткама. Нацисти су извели операциЌу Икар. Заузели су и Гренланд.
  Али ниЌе тако лако превести Америку преко океана. Али немачке трупе користе подморнице на погон водоник-пероксида. КоЌе су веома брзе, обликоване као дубокоморске рибе, и буквално избацуЌу Американце у море. И ово, наравно, не слика СЌеди®ене Државе. А део немачких трупа концентрисан Ќе у Аргентини и Бразилу. И одатле су почели да пузе на север. И веома Ќе кул. Нацисти преузимаЌу САД. Нови тенкови сериЌе "Е" су веома Ќаки и немогу·е их Ќе носити. Нови тенк сериЌе Е-50, тежак шездесет пет тона, добио Ќе пред®и оклоп деб ине 250 мм испод нагиба, а бочни 170 мм и такође са великим нагибима. И топ од 88 мм са 100 ЕЛ коЌи без икаквих проблема уништава америчке тенкове.
  Нацисти уништаваЌу САД. А до Ќесени 1946. заузели су целу Канаду. А у Ќесен Ќе и Мексико зароб ен. И САД Ќе почела да паничи. А у зиму четрдесет шесте и четрдесет седме године, А аска и тре·ина териториЌе Америке су ве· били зароб ени. Проле·е Ќе одлучуЌу·а фаза у докраЌче®у Американаца.
  МарсеЌ Ќе био веома успешан пилот. И сада, после тре·е хи аде оборених летелица, одликован Ќе ДиЌамантском звездом Витешког крста Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима.
  У Тре·ем раЌху су одобрили и шести степен Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима, онима коЌи стигну до хи аду оборених летелица, или исто толико разбиЌених тенкова.
  У оваЌ витешки крст требало Ќе да буде причврш·ено наЌма®е стотину диЌаманата, а био би ве·и од осталих витешких крстова. Тако да Ќе награда била не само часна, ве· и скупа.
  Албина и Алвина лете преко неба. ОбараЌу своЌе єенки авионе и певаЌу кроз зубе:
  - Прелепе девоЌке,
  Добре приЌате ице...
  Били би страшни момци -
  И сЌаЌни ударци!
  Албина Ќе голим прстима уперила авионски пишто , ударила Американца и зацвилила:
  - Светла ведрих очиЌу!
  И намигнула свом партнеру. Она Ќе пресекла свог колегу. Разбила Ќе неприЌате а на комаде голим ножним прстима и цвркутала:
  - За комунизам и наше славне победе!
  Албина Ќе исправила свог партнера, обараЌу·и авион Ианкее:
  - За ариЌевски комунизам!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  И добили су шести степен Витешког крста, срушивши по више од хи аду летелица.
  А МарсеЌ, оборио Ќош четири хи аде летелица, добио Ќе ДиЌамантску звезду Витешког крста Гвозденог крста са платинастим храстовим листовима, и добио мачеве и диЌаманте. Американци су му буквално побегли.
  У међувремену, рат се наставио. Американци су очигледно губили од наЌбо ег неприЌате а у технологиЌи и обуци, па чак и кориш·е®ем страних дивизиЌа.
  Само Ќе "Супершинг" могао да пробиЌе немачки Е-50 у бок. Предност пишто а и калибра 90 мм и дужине цеви од 73 ЕЛ. Али с друге стране, брзина па бе Ќе само четири метка у минути наспрам дванаест за немачки Е-50, а тежина од педесет тона Ќе превелика за мотор од 500 ко®ских снага. Да, и оклоп Ќе недово ан. У чело немачког главног мастодонта Американци се ипак нису пробили. А Фриц Ќе имао и Е-75 са топом калибра 128 мм и бочним оклопом од 210 мм испод косина, са Ќош бо ом заштитом и мотором од 1500 ко®ских снага.
  Дакле, од самог почетка, САД су губиле. Само тенк Т-93, тачниЌе самоходни топ тежак деведесет три тоне, са пред®им оклопом деб ине 305 милиметара и топом од 155 милиметара, могао Ќе да се бори против немачких мастодонта.
  Али возне перформансе овог самоходног топа су биле неважне, као ни брзина па бе. А Немци су га уништили авионима.
  Дакле, Американци у целини нису ишли добро и безнадежно су губили.
  А немачке трупе су се све више приближавале ЊуЌорку и Вашингтону.
  Труман Ќе молио Хитлера за мир.
  Али Фирер Ќе само желео потпуну предаЌу без икаквих услова. Вашингтон Ќе био опко ен. И нацисти су започели напад на америчку престоницу.
  МарсеЌ Ќе добио специЌалну награду за пет хи ада оборених летелица: Велику диЌамантску звезду Витешког крста Гвозденог крста са листовима сребрног храста, мачевима и диЌамантима. И то Ќе кул.
  Тенковска посада Герда се борила за светлиЌе сутра. И победио Ќе без проблема.
  ДевоЌка Ќе чак почела да пуца не само голим прстима, ве· и гримизним брадавицама груди. И то Ќе много помогло.
  Шарлот Ќе такође пуцала притискаЌу·и своЌе рубин брадавице на дугме ¤оЌстика и цвркутаЌу·и:
  - Величина комунизма Ќе у томе што ниЌе риба, ве· кит!
  Кристина Ќе, пуцаЌу·и, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика, приметила:
  - А ми Немци ·емо изградити наЌве·и комунизам!
  Магда Ќе, гађаЌу·и своЌе противнице гримизним брадавицама, агресивно рекла:
  - НаЌсЌаЌниЌи комунизам! Само горе, ни корак доле!
  Герда, уперивши топ голим прстима, и добро нишаним ударцем преврнувши америчку хаубицу, потврди:
  - За ариЌевски комунизам!
  Након пада Вашингтона, Америка Ќе убрзо капитулирала. И то се догодило 4. Ќула 1947. године.
  Онда су нацисти разбили єапан, а 15. маЌа 1957. напали СССР, то су нацисти. єедна нада, за Алису Селез®еву!
  А сада и Алисин тим улази у одлучуЌу·у битку. Алиса Селезнева сама и ®ена два приЌате а и два приЌате а. Они су извршили напад на резиденциЌу Адолфа Хитлера 22. Ќуна 1957. године.
  Алиса Ќе босом ногом бацила бомбу за уништава®е. Покидала Ќе нацисте и викала:
  - Слава комунизму!
  И ударила Ќе нацисте бластицом.
  АлексеЌ Тетерев пуца на неприЌате а из зрачних пушака и цвили:
  - Би·е то наша победа.
  А немачки тенк Ќе буквално претоп ен. А момци пуцаЌу му®е из очиЌу.
  Наташа БелаЌа такође пуца на неприЌате а. И у исто време, без да ег одлага®а, ®ене босе ноге бацаЌу, са колосалном тешком снагом, смртоносну гранату.
  ДевоЌка вришти:
  - Слава нашим достигну·има!
  У нападу Ќе и Аркаша Сапожков. Дечак Ќе пун узбуђе®а. Пошто Ќе ова гадост дозво ена у паралелном свету, значи да Ќе треба исправити.
  Млади борац Ќе ударио ласерским пишто ем и рекао:
  - У славу идеЌа патриотизма!
  Маша БелаЌа Ќе такође врела у борби. ДевоЌка Ќе пустила млаз пулсара и ватрених мехури·а гугутаЌу·и:
  - Смрт фашистима!
  И голим ножним прстима бацала Ќе и грашак униште®а.
  Петорица су се разишла користе·и своЌе способности у нападу на цео град коЌи Ќе за Хитлера изградио ВерсаЌ.
  И изрезали су, на пример, мо·ни тенк из сериЌе Е-800 колосалних размера. А онда су почели да уништаваЌу пирамидалне машине са мо·ним стаблима. Припадници петорице су деловали у борби. И веома храбар.
  АлексеЌ Сапожков Ќе користио по е силе коЌе Ќе рефлектовало гранате и бомбе Вермахта и пуцало парализираЌу·им снопом. И хи аде фашиста, маса тенкова и авиона су се срушиле.
  Наташа Ќе зацвилила, издавши:
  - Сви жарко веруЌу у победу!
  АлексеЌ Тетерев Ќе прогунђао:
  - А Ќа имам било какво море, море Ќе до колена! И могу да поднесем све планине!
  
  Машка БелаЌа се сложила са овим:
  - Заправо, на рамену!
  ДевоЌка Ќе изгледала борбено, посебно када Ќе ударила фашисте струЌом униште®а. А сада се ®ихов тим све више приближава палати у коЌоЌ Ќе Хитлер.
  А шта ако им се на путу нађу пирамидални тенкови и друга фашистичка сила?
  Неки немачки аутомобили су толико огромни да подсе·аЌу на праву египатску пирамиду. Али не могу да одоле ласерском зраку.
  А ево нациста и користе дискете. Али они су нера®иви од граната и метака, и прилично слаби против хиперласера!
  Алиса Ќе у нападу, а ®ени голи прсти су поново избачени, нешто веома смртоносно. ДевоЌка вришти:
  - Далеко Ќе лепо, суров си према нацистима,
  Тешки сте према нацистима, Алиса Ќури као тенк!
  А крв Ќе текла потоком, суров си према нацистима,
  Окрутни сте према нацистима! Алиса погађа новчи·!
  Љошка Тетерев, нападаЌу·и, такође цвили и режи. Дечак пуца из мо·ног ласера, сече нацисте по дивизиЌама и пева:
  - Ти си само савршенство, ти си само савршенство,
  Од осмеха до геста, за сваку похвалу!
  Наташа БелаЌа, пуцаЌу·и веома прецизно на нацисте, и избацуЌу·и потоке смрти голим прстима девоЌачких ногу, агресивно подиже:
  - Ох, какав благослов, знати да сам савршенство,
  ЗнаЌ да сам савршен! ЗнаЌ да сам савршен!
  Аркаша, пуцаЌу·и каскадним емитером, и даЌу·и нацистима посебно на роговима, сиктао Ќе:
  - Ста ине, ти си друже Ста ин,
  Као и увек, Ќунак Ќе на путу!
  Маша БелаЌа, пуцаЌу·и на нацисте, певала Ќе:
  Он нас Ќе инспирисао у тешким временима,
  Учинивши во у чврш·им челиком ...
  Спасио свет од куге
  Драги друже Ста ине!
  А девоЌка Ќе голим прстима лансирала деструктивни бумеранг. И преврнуо се огроман резервоар у облику пирамиде од три хи аде тона.
  Алиса Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, зуЌала:
  - На многим сликама, мерама,
  У бесконачном универзуму...
  Отворио си нам прави пут -
  Заувек наводе·и!
  И ®ене босе ноге су опет врло згодно бациле поклон убилачке смрти. ДевоЌка Ќе притискала фашисте и веома енергично.
  АлексеЌ Тетерев, боре·и се са нацистима, певао Ќе:
  - плазма мач,
  жели да те посече...
  Гори као ватра пакла
  Ласерски зрак...
  Наташа БелаЌа, пуцаЌу·и на нацисте и перу·и им аутомобиле и на небу и на зем и у прах, твитовала Ќе у знак подршке:
  Али зар не мислите
  Како спасити своЌ живот
  Веран  убави
  Будите до краЌа!
  И са голим ножним прстима, као да баца поклон тоталне смрти. И то Ќе стварно, стварно смртоносно. И толико униште®а ових нациста.
  Аркаша Тетерев, сагореваЌу·и смеђе зле духове, све више се приближавао Хитлеру. Агресивни дечак, певао:
  - У победи бесмртних идеЌа комунизма ....
  А нацисти су нагнути.
  Маша БелаЌа, прецизно пуцаЌу·и и нокау·уЌу·и нацисте, потврдила Ќе:
  - Видимо буду·ност, нашу зем у!
  А ®ени голи прсти бацали су грашак смрти.
  Алиса, сламаЌу·и фашистичке хорде, и користе·и воЌно оружЌе из далеке буду·ности, зацвилила Ќе:
  - И црвени знак, Ота¤бина наша!
  АлексеЌ Тетерев, обараЌу·и нацисте и удараЌу·и их као зечеве, урлао Ќе на сав глас:
  - Увек ·емо бити несебично верни!
  Наташа БелаЌа Ќе поново у див ем нападу, спа уЌу·и хорде Тре·ег раЌха коЌе су заузеле практично цео свет. ДевоЌка Ќе веома технички опрем ена и нацисти ЌоЌ не могу да одоле.
  Овде Ќе голим прстима бацила дар униште®а. Спалила Ќе много фашиста и гугутала:
  - Слава ВеликоЌ РусиЌи!
  И опет Ќе девоЌка у офанзиви.
  АркадиЌ Сапожков Ќе одувао млаз униште®а. Избришите много нацистичких воЌника. Он их Ќе расеЌао, растргао и одломио им руке и ноге. И кидаЌу·и куле тенкова.
  Дечак Ќе цвркутао:
  - Слава ери комунизма!
  Маша БелаЌа у див ем нападу разбиЌа главе нацистима, разбиЌа много опреме и урла:
  - За величину планете!
  А голи прсти девоЌке лансираЌу нешто стварно и краЌ®е смртоносно.
  Алис Ќе у нападу и тако агресивна и борбена девоЌка. Сви су теме но покошени. И прави лица и виче. И кров палате код Хитлера се узео и срушио.
  Гост из буду·ности Ќе урлао:
  - За наЌЌачи комунизам на свету!
  А Алисини голи прсти поново ·е лансирати нешто толико деструктивно да нацисти почи®у да се разбацуЌу. И сама Алиса ·е то узети и запевати:
  - ВеруЌем да ·е се цео свет пробудити,
  Би·е краЌа фашизму...
  Сунце ·е сЌаЌно сиЌати,
  Освет ава®е пута комунизму!
  Љошка Тетерев Ќе подржала девоЌке тако што Ќе послала смртоносни ток униште®а.
  Дечак Ќе био у див оЌ страсти, као звер. ОчаЌнички Ќе напао неприЌате а и цикао:
  - Слава зем и СовЌета!
  И тукао Ќе нацисте као да су били.
  Наташа БелаЌа Ќе такође у нападу. Брише Фрица у наЌлуђоЌ страсти. И покоси Фирерову личну гарду. Тако дивна девоЌка. И борба - руши нацисте теме но.
  А ®ени голи прсти распршуЌу убилачке дарове смрти.
  Наташа урла:
  - У име идеЌе!
  Аркаша Сапожков такође делуЌе веома агресивно. И пуца, топе·и Химлера.
  Тада дечак заурла:
  - За нашу величину и победу!
  Машка БелаЌа такође делуЌе борбено. И уништава нацисте у суштини више него капитално. И ®ени ласерски зраци, толико борбени да нацисти не могу да побегну од ®е. Маша БелаЌа Ќе изузетно ратоборна лепотица.
  Голим прстима баца убилачки поклон смрти и шкрипи:
  - За нови комунизам!
  Алиса, пуцаЌу·и на неприЌате е, показуЌе зубе и шкрипи на врху плу·а, пуштаЌу·и искре из очиЌу:
  
  Све Ќе ново у комунизму!
  И коначно су опколили Хитлера. СвоЌим голим ножним прстима девоЌка Ќе стиснула Фирерова ЌаЌа, а он Ќе викао од бола:
  - ОдустаЌем!
  Петорица су одмах натерали главног фашисту да заустави напад на СССР и повуче трупе са териториЌе РусиЌе. Уплашени Фирер Ќе пристао на ово.
  Тре·и раЌх Ќе тада пропао, а почеле су велике несугласице између вођа фашистичке државе.
  И Хитлер Ќе одведен у Москву. Тамо му Ќе суђено и 7. новембра 1957. фашиста броЌ Ќедан Ќе обешен на Црвеном тргу. Ово Ќе краЌ Хитлера, и браво Алиса!
  И цео свет се одЌедном ослободио фашизма, а СССР Ќе заузео цео свет, под новим шефом Вознесенског!
  Слава комунизму и СССР-у!
  
  
  НЕОЧЕКИВАНА ШАНСА
  єапан Ќе, са деведесет посто шанси, требало да добиЌе битку код МидвеЌа, а она Ќе победила. А онда су заробили трупе царства излазе·ег сунца и хаваЌског архипелага, поразивши Американце и преузели контролу над базом луке Перу.
  Па, онда су єапанци заузели и напали ИндиЌу, такође прете·и да ·е преузети контролу над ®ом. Британци су у страху узели и пребацили део трупа из Египта, напуштаЌу·и операциЌу Бак а. А Африка Ќе била тиха. На источном фронту Ќе ишло да е, као у правоЌ историЌи. Немци су поражени код Ста инграда и ®ихов фронт Ќе пао. Али краЌем фебруара и почетком марта, МеЌнштаЌн Ќе извршио контранапад. У поређе®у са стварном историЌом, Немци су имали неколико дивизиЌа више. Пошто Хитлер ниЌе пребацио трупе у Африку. Ук учуЌу·и тридесет потпуно нових Тигрова.
  У Африци Ќе владао мир. Британци нису напредовали, Американци, потучени у Тихом океану, нису слетели у Мароко. А неколико дивизиЌа коЌе Ќе Хитлер у стварноЌ историЌи пренео на црни континент кориш·ено Ќе у контранападу на источном фронту. А у авиЌациЌи Ќе било ук учено Ќош више снага. Дакле, ниЌе било потребе да се троши на Африку.
  И као резултат тога, совЌетским трупама Ќе нанета ве·а штета, а Немци су успели да заузму не само Харков, Белгород, ве· и Курск, одмах пресецаЌу·и лук. А губици Црвене армиЌе су били веома велики.
  Офф-роад Ќе, међутим, прекинуо борбу. А онда Ќе наступило затишЌе - нагомилале су се снаге и на ЌедноЌ и на другоЌ страни. Немци су у фебруару обЌавили тотални рат и пове·али производ®у оружЌа. Очекивали су да преузму техничку надмо·. Прикуп ене и снаге, и Црвена армиЌа. А у Африци Ќе било тако мирно да Ќе Хитлер одлучио да бри антног команданта Ромела пребаци на источни фронт. Где Ќе, уопште, решена судбина рата. Штавише, Американци и Британци су наставили да трпе пораз за поразом од єапана на Пацифику. И нису били дорасли Европи. Бомбардова®е Тре·ег раЌха Ќе практично престало, што Ќе омогу·ило да се производ®а тенкова и авиона пове·а много значаЌниЌе него у стварноЌ историЌи. Дакле, нацисти су Ќаки. И чак веома Ќака.
  єедан од нових тенкова, поред "Тигрова" и "Пантера", био Ќе и "Лав". Ова машина Ќе по облику слична "пантеру" и "тигру" -2. Хитлер Ќе желео да користи наЌновиЌе тенкове у борби.
  Иако се, наравно, постав ало пита®е где да нападне. Фирер Ќе ипак желео да нађе шансу за себе на Кавказу. Неки генерали су говорили да прво треба заузети Москву. ПостоЌала Ќе идеЌа и Ќуриш на Ле®инград. На краЌу Ќе преовладала тачка гледишта да се пробиЌе до Воро®ежа и напредуЌе дуж Волге до Ста инграда са севера. А са стране Таманског полуострва, пробиЌте се до овог града на Волги са Ќуга, кре·у·и се у конвергентним правцима.
  То Ќест, Фирер Ќе жудео за осветом. Нацисти су, не троше·и своЌе снаге на истоку, где се рат замрзнуо, као и пуштаЌу·и ма®е подморница и, уз замрзава®е ФАА ракетног програма, значаЌно пове·али производ®у тенкова и авиона.
  Посебно се брзо пове·ала производ®а машине Фоке-Вулф. Она ниЌе била само ловац, ве· Ќе могла да носи и до 1800 килограма бомби, играЌу·и улогу фронталног бомбардера, а захва уЌу·и мо·ном оклопу и наоружа®у могла Ќе бити и Ќуришна летелица. Дакле, Фрицови су знали шта раде. У сериЌу Ќе ушао и МЕ-309, бржи ловац и бо е наоружан. Као и єу-288, коЌи Ќе могао да носи до шест тона бомби.
  За одмотава®е нових врста наоружа®а било Ќе потребно време, а офанзива Ќе неколико пута одлагана. Штавише, сам Хитлер Ќе такође желео да тестира "Тигар"-2 у биткама и "Маус".
  Али наЌважниЌе Ќе да Фрицови Ќош нису напустили Африку. Фон Бок Ќе тамо постав ен за команданта. И неочекивано добио озби но поЌача®е.
  Фирер Ќе очекивао да ·е победити у Африци, а затим заузети источни фронт. И ипак се неочекивано и вратио Роммел. Пребацивши у Египат трупе коЌе су се спремале за напад на Таманско полуострво.
  Ве· Ќе седам петка у неде и.
  А 5. Ќула почела Ќе велика офанзива нациста у Египту. У ®ему Ќе учествовала и осма италиЌанска армиЌа, коЌа Ќе попу®ена и обнов ена после пораза у РусиЌи.
  Као резултат тога, БританиЌа Ќе претрпела тежак пораз. Ромел Ќе заобишао ®ену одбрану у пусти®и и пробио се до Нила. А нацисти су блокирали Суецки канал.
  Успех Фрица Ќе обЌаш®ен чи®еницом да су успели да створе броЌчану надмо·. А такође и чи®еница да "пантер" и "тигар" у то време нису имали Ќеднаке тенкове.
  За сада Ќе чекала и Црвена армиЌа. Али Ста иново стрп е®е Ќе пукло и 1. августа совЌетске трупе су покренуле велику офанзиву на правцу Орел-Курск-Белгород. Водиле су се жестоке борбе.
  Хитлер Ќе после победе у Египту убацио трупе у Ирак и заузео га уз подршку Арапа, заЌедно са КуваЌтом.
  Ста ин Ќе одлучио да део трупа баци у Ирак, али Ќе изазвао улазак Турске у рат. Османске трупе отвориле су други фронт и прешле Црвену армиЌу.
  Немци су успели да одбиЌу офанзиву совЌетских трупа. "Пантер" Ќе наЌбо е борбене квалитете показао у одбрани. И лоше одбио нападе Црвене армиЌе.
  Немци су се такође утврдили у Ираку и КуваЌту тако што су добили приступ нафти. Дошла Ќе дубока Ќесен. Нацисти су се осла®али на одбрану. Нови Пантер-2 Ќе лансиран у сериЌу. Наоружан топом од 88 мм и више оклоп ен, тежио Ќе педесет и три тоне, али Ќе то надокнађено снажниЌим мотором од 900 ко®ских снага. ОваЌ "пантер" -2 показао се као веома опасна машина. Његов пред®и оклоп тор®а достигао Ќе 150 мм, а труп 120 мм под углом нагиба од 45 степени. И фронтална заштита Ќе била веома добра, упоредива са "Тигром"-2, док Ќе деб ина бочног оклопа била 60 мм под нагибима. Што Ќе генерално задово аваЌу·е.
  Хитлер Ќе држао чврсту одбрану на источном фронту. ЛиниЌа фронта Ќе била релативно равна и ЦрвеноЌ армиЌи Ќе било тешко да Ќе пробиЌе. А у обавештаЌноЌ делатности, генерално, посао Ќе био добро успостав ен. Штавише, Немци су углавном погодили Ста инову идеЌу. И тврдоглаво Ќе ударао на исту тачку, поново покушаваЌу·и да избаци немачке трупе из Курска и Орела.
  Борбе у ваздуху су показале да Ќе МЕ-309 добар ловац, а ®егово мо·но оружЌе омогу·ава вам да оборите совЌетску машину од прве вож®е.
  Током зиме ништа значаЌно ниЌе постигнуто - Фриц Ќе одбио све совЌетске нападе.
  Године 1944. СССР Ќе добио нове тенкове Т-34-85 и ИС-2. Али ово послед®е се показало не баш успешним и захтевало Ќе побо ша®е, а ®егова слаба тачка било Ќе чело тор®а. Т-34-85 Ќе такође имао недостатке. Његова купола Ќе постала ве·а и лакша за погађа®е, а сма®ен Ќе и броЌ граната у мунициЌи.
  Што Ќе наЌважниЌе, Немци су успели да успоставе масовну производ®у Пантера-2 и побо шаног модела Тигер-2 са мотором од хи аду ко®ских снага. Али овде
  Фирер Ќе наредио да офанзива почне краЌем маЌа. И у правцу Воро®ежа, и Таманског правца, и из Турске.
  Али жестоке борбе показале су да Ќе Црвена армиЌа била итекако способна да се оЌача и да Ќе било веома тешко пробити ®ену одбрану. Штавише, мишеви, превелики и тешки, попут лавова тенка, нису се оправдали. Ста ин Ќе генерално забранио развоЌ тенкова тежих од четрдесет седам тона. Док Ќе немачки "пантер" -2, коЌи Ќе постао наЌмасовниЌи тенк у сериЌскоЌ производ®и, тежио педесет и три тоне.
  И наравно, совЌетске трупе Фрица су добро притиснуле. Ипак, на местима су успели да се забиЌу. Посебно у правцу Воро®ежа.
  Главна ствар коЌу су Фритз имали били су, наравно, Ќаки аутомобили. Конкретно, до Ќуна 1944. више од хи аду МЕ-262 се ве· борило на совЌетско-немачком фронту. НиЌе лоше и постоЌала Ќе напредниЌа модификациЌа Фоцке-Вулф - ТА-152, показала Ќе своЌу ефикасност.
  Нацисти су, по цену колосалних губитака, стигли до Воро®ежа, али су стали.
  Борбе су веома крваве. Турске трупе су опколиле єереван, али нису могле да га заузму. У Ќесен, нацисти су полако напредовали дуж Дона. И пробили су одбрану колосалне силе. Ипак, до краЌа новембра, совЌетске трупе су се повукле иза Дона. Изгуб ени део териториЌе. И били су под великим притиском.
  Нови бомбардери типа Арадо млазног типа буквално су растурили Црвену армиЌу. И бомбардовали су веома активно.
  Зими су Немци били у дефанзиви. У Ќануару су одбили офанзиву совЌетских трупа. Четрдесет пета година почела Ќе окршаЌима и у ваздуху и масовним биткама.
  У ваздуху су Немци све више преузимали инициЌативу. ПоЌавила се напредниЌа модификациЌа МЕ-262 Кс, коЌа Ќе развиЌала брзину од преко 1100 километара на сат. И пет ваздушних топова. И замашена крила. И бо е слом ени противници. И КСЕ-162 осваЌа све. Такође веома маневарски ловац и лак.
  У маЌу 1945. Немци су користили нове тенкове сериЌе Е, посебно застрашуЌу·и самоходни топ Е-25 и на брзину створени Е-50. Послед®и тенк Ќош ниЌе био савршен. Оклоп му Ќе био дебео као код "Тигра"-2, али са више нагиба, тора® Ќе ма®и и ужи, труп нижи, а подвозЌе лакше и проходниЌе. Мотори од 1200 ко®ских снага. А пушка Ќе дугачка 88 мм са цеви од 100 ЕЛ, и дванаест хитаца у минути.
  ОваЌ резервоар, због чи®енице да се мотор налазио заЌедно са ме®ачем, добиЌа уштеде у висини трупа, због радилице. А ме®ач се налази директно на мотору. Тежина тенка износила Ќе педесет тона и постао Ќе веома мобилан и удобан за борбу. А ®егов пред®и оклоп Ќе потпуно непробоЌан, за скоро све топове. Угао нагиба трупа од хоризонтале износио Ќе 40 степени, а угао нагиба чела тор®а деб ине 185 милиметара педесет степени.
  Дакле, совЌетски топови нису могли да пробиЌу чело. Е-50 се показао као добар тенк за продор. єош савршениЌи су се показали самоходници Е-25, са веома мо·ним мотором од 900 ко®ских снага, тежине двадесет шест тона.
  Била Ќе Ќака у продору и прилично упорна.
  На Кавказу, Немци су успели да остваре продор. Истина, Ста инград се ниЌе могао одмах заузети. Али тада су Немци опколили Грозни и Ор¤оникидзе. И до августа 1945. успели су да се пробиЌу до КаспиЌског мора. И урадили су то веома лоше.
  Ста ин Ќе полудео, али ниЌе могао да заустави нацисте. Тукли су га као маче.
  Нови немачки тенк Е-75 Ќедноставно се показао као шок за Црвену армиЌу због своЌе Ќаке заштите из свих углова.
  У септембру су нацисти започели напад на делту Волге и напад на Астрахан.
  Борбе су се отегле ... Зими су Немци заузели скоро цео Кавказ. Након прекида испоруке мунициЌе, Црвена армиЌа у овом региону ниЌе могла дуго да се издржи.
  У марту 1946. єереван Ќе послед®и пао. И испоставило се да Ќе то био победнички потез.
  Ослаб ени СССР Ќе осуђен на пропаст. А єапан и да е доминира Пацификом и побеђуЌе Британце и Американце.
  Ста ин Ќе, да би купио време, Хитлеру понудио примирЌе на три године. И то по веома пово ним условима за Тре·и РаЌх. Повратак свих ратних зароб еника без икаквих услова. А исплата репарациЌа: храна и сировине, посебно памук - Централна АзиЌа Ќе и да е под контролом СССР-а.
  Хитлер Ќе такође захтевао злато и залихе боксита. А такође и издати неке од наЌновиЌих и наЌсавремениЌих машина за производ®у оружЌа.
  Ста ин Ќе, желе·и да добиЌе на времену по сваку цену, пристао на ово.
  Мир Ќе наступио у маЌу 1946.
  И Немци су, наравно, почели да ратуЌу на Западу. Прва офанзива у Африци, била Ќе прилично успешна. И ваздушна битка за Енглеску.
  Овде су млазни авиони били у офанзиви. И бомбардовала Ќе и бомбардовала. И такође мо·ни дискови коЌи су срушили Британце и Американце.
  Американце туку.
  А сада, у децембру 1946. године, нацисти су се искрцали у БританиЌу. И почели су да Ќе хватаЌу.
  Нико ниЌе очекивао да ·е Хитлер одлучити да се искрца зими. И он Ќе ризиковао.
  И добио Ќе победу. За само две неде е. БританиЌа Ќе пала, а Черчил Ќе побегао у Канаду.
  Дошла Ќе 1947. година. Немци су заузели Исланд ве· у фебруару. И операциЌа Икар Ќе била успешна. А ево и хвата®а са свих страна.
  Немци и єапанци су сада напредовали на Америку. Од Аргентине, Бразила, Венецуеле, и да е Панаме. Са напредова®ем и преко Канаде, са десантом. И промоциЌа Ќе веома успешна.
  Али дужина комуникациЌа ометала Ќе снабдева®е. Тако су 1947. Немци и єапанци само заузели Латинску Америку и ушли преко Мексика у Ќужне регионе СЌеди®ених Држава, а преко Канаде у северне регионе Америке.
  И борбе у СЌеди®еним Државама су се претвориле у тоталну мо·.
  Дошла Ќе 1948. година. Немци су много постигли штипаЌу·и Америку заЌедно са єапанцима. И напредовали су са биткама...
  Американци су били инфериорни у односу на нацисте и по квалитету и по количини трупа. И ниЌе било начина да се одупре Вермахту. Нацисти су бацили у битке и црнце, и Арапе и ИндиЌанце. єапанци су такође увели своЌе снаге.
  Американци су полако али сигурно подлегли... Али до краЌа септембра 1948. Немци су упали у ЊуЌорк и Вашингтон.
  А 9. новембра 1948. САД су капитулирали. И завршен Ќе први део Другог светског рата.
  Ста ин Ќе купио време. СССР Ќе добио тенкове Т-54 и ИС-4. Тенк ИС-7 ниЌе ушао у производ®у због високе цене. РазвиЌене и машине МИГ-15 и тако да е.
  Али то ниЌе дово но... Хитлер Ќе 1949. могао да покрене офанзиву на СССР у лето, али Ќе пристао да продужи примирЌе. Али наравно, у замену за веома тежак данак коЌи Ќе СССР пристао да плати.
  Док су Немци и єапанци заокружили свет осваЌа®ем осталих зема а, Ста ин Ќе покушавао да створи супер оружЌе. Али покушаЌ ствара®а атомске бомбе Ќе пропао.
  Ста ин Ќе умро 5. марта 1953. године. Наследио га Ќе БериЌа. За разлику од стварне историЌе, лидер СССР-а Ќе, осе·аЌу·и слом, успео да остави писани тестамент о наследнику. А ионако нико ниЌе бо и од БериЌе. Не.
  Како се испоставило, Ста ин ниЌе погрешио.
  Када Ќе Хитлер напао єапан 20. априла 1954. године, БериЌа Ќе предложио рат на страни Тре·ег раЌха.
  Фирер Ќе пристао под условом да СССР поврати само Ќужни Сахалин и Курилска острва.
  БериЌа Ќе био принуђен да пристане на ово. Иако тешка срца. Па, сада су оба чудовишта пала на єапан.
  И битке су се одвиЌале са великим узбуђе®ем. Хитлер Ќе желео да победи єапан пре него што Ќе створила атомску бомбу.
  Тре·и РаЌх Ќе користио дискове ласерског оружЌа и пирамидалне тенкове против самураЌа.
  Послед®и ауто Ќе био страшан, и непробоЌан из свих углова.
  Овде се Герда и Шарлот возе на пирамидалном резервоару и пуцаЌу на єапанце.
  То су девоЌке тако светлуцаве и изузетно борбене до грчева у препонама. И ®ихове пушке тут®е као оргу е.
  Герда Ќе певала, показуЌу·и зубе:
  - Сломите, зг®ечите и раставите! Ово Ќе живот, ово Ќе сре·а!
  Шарлот, коЌа Ќе добро ци аним ударцем разбила Ќапанску самоходну пушку, сложила се са овим:
  - Сломите, зг®ечите и раставите! Ово Ќе живот, ово Ќе сре·а!
  Овако су се бориле немачке девоЌке.
  А ево и СовЌета коЌи се боре на тенку ИС-10. Ратнице пуцаЌу из своЌих топова од 122 мм и певаЌу:
  - Ста ин живи у мом срцу,
  Да не знамо тугу...
  Отворио врата свемира
  Звезде су сиЌале изнад нас!
  А Наташа прецизним поготком разбиЌа Ќапански тенк ....
  ВоЌска СССР-а и Тре·ег раЌха Ќе борбено спремниЌа и технички опрем ениЌа. Ипак, рат се настав а, и то са промен ивим успехом.
  Али наравно, самураЌи су изгубили око четвртине своЌе териториЌе у прва два месеца.
  За та три месеца жестоких борби Ќош четвртина. Такав Ќе био немилосрдан рат.
  СовЌетске трупе су ослободиле Ќужни део Сахалина и кренуле да е дуж Курилског гребена. Осим тога, царска воЌска Ќе такође ратовала у Ман¤уриЌи. И ве· Ќе прилично болно.
  Победе су се низале Ќедна за другом. И нови успеси и достигну·а.
  Шест месеци касниЌе, 20. октобра 1954, єапан Ќе ве· изгубио више од половине своЌих поседа, и очигледно Ќе губио. И предложила Ќе, таЌно РусиЌи, савез против Тре·ег РаЌха. Али БериЌа га Ќе одбио...
  До Нове године Ќе ве· изгуб ено више од две тре·ине териториЌе Зем е излазе·ег сунца.
  Хирохито, осе·аЌу·и се осуђеним, понудио Ќе Фиреру пово ан мир. Али он Ќе само желео да се преда.
  У Ќануару 1955. совЌетске и немачке трупе су завршиле пораз єапана у Кини. А у фебруару су и самураЌи претучени у уда еним колониЌама. У марту 1955. године почела Ќе битка у самоЌ метрополи. Имала Ќе веома насилан темперамент.
  Немци и Руси су напредовали полако али сигурно. У августу Ќе пао Токио, а 3. септембра 1955. єапан Ќе капитулирао.
  Наступила Ќе Ќош Ќедна пауза у ратовима. СССР Ќе вратио Ќужни Сахалин и заузео Курилски гребен. Не превише. Али с друге стране, сма®ио се обим годиш®ег призна®а Немцима.
  Међутим, РусиЌа Ќе остала Ќедина териториЌа независна од Тре·ег раЌха. 20. априла 1958. у Тре·ем раЌху се догодио лет на Марс. Импресивно достигну·е. ТриЌумф ариЌевске мисли. Али Хитлеру то ниЌе било дово но.
  СССР Ќе и да е задиркивао своЌу независност. И поред тога, у великоЌ таЌности покушао Ќе да направи атомску и водоничну бомбу. Наравно, Хитлер Ќе покушао да извуче и послед®и "ивер" како Ќе веровао на планети Зем и како би довршио светску консолидациЌу.
  А на Фиреров рођендан 20. априла 1959. почео Ќе нови рат инвазиЌом на СССР. Ле®инград Ќе био скоро опко ен и имао Ќе комуникациЌу само дуж Ќезера Ладога. До Москве има Ќош доста пута. Негде не више од три стотине километара. Немци нису покушали да Ќе нападну током првог рата.
  И сада се трзаЌу. И кретали смо се са великим ентузиЌазмом. ИмаЌу дискове ласерског зрака и пирамидалне резервоаре.
  Црвена армиЌа има само тенкове Т-54, наЌмасовниЌе. Т-55, коЌи Ќе тек почео да се производи. И тенкови ИС-10, застарели ИС-4, и наЌновиЌи, али нимало масовно произведени ИС-12. Послед®и тенк има топ од 130 мм и сличан Ќе ИС-7. Његова тежина Ќе око седамдесет тона.
  Немци имаЌу напредниЌе пирамидалне тенкове. Двочлана посада, са високотлачним и електромагнетним топом у калибру 88 милиметара, али изузетно пробоЌним. А оклоп Ќе вишеслоЌан и непробоЌан.
  АвиЌациЌа нациста Ќе такође много бо а и савршениЌа од совЌетске. Посебно безрепи бомбардери и ловци, као и дискотеке. Пото®и развиЌаЌу брзину до десет звукова и имаЌу ласерско оружЌе. И што Ќе наЌважниЌе, они су непробоЌни за малокалибарско оружЌе.
  Пошто око ®их струЌи ламинарни млаз, а ток разноси све чауре и метке и фрагменте.
  Дакле, Немци су на врху. И што Ќе наЌважниЌе, имаЌу више снаге у количини. Има страних дивизиЌа из целог света. И боре се наоружани напредниЌим митра езима, или Ќуришним карабинима.
  Нацисти су чак наоружани ултразвучним пушкама, а митра ези ласерским нишанима или топлотним зрацима.
  Оно што само Фриц немаЌу. Ту су и балистичке ракете. И не само ово.
  Ту су и компЌутери, и навође®е, и паметне бомбе. И навође®е на радарима, и на звуку, и на топлоти. А Фриц може да користи тенкове коЌи се кре·у под зем ом са бушилицама, и подморнице за Ќедну особу. ИмаЌу и мале Ќедноседе тенкове, у коЌима се боре добро обучена и обучена деца.
  Наравно, снаге су краЌ®е неЌеднаке. А у исто време, Хитлер Ќе за напад на СССР окупио сто милиона воЌника и официра само у првом ешалону. А у СовЌетскоЌ РусиЌи целокупна популациЌа, ук учуЌу·и бебе, има нешто више од сто милиона. А у воЌсци Ќе било могу·е окупити све трупе не више од петнаест милиона. И нису наЌбо ег квалитета. єедино што Ќе доста одбрамбених линиЌа ископано.
  И наравно, нацисти су, прешли у офанзиву и имали огромну надмо· у снагама, готово одмах пробили одбрану. И кретали су се без заустав а®а. И десет дана касниЌе опколили су Москву. И тако Ќе почео оваЌ рат.
  Али 1. маЌа 1959. Хитлер Ќе неочекивано срушио своЌ авион. И то Ќе променило однос снага. И у Тре·ем РаЌху Ќе почела озби на борба за власт. Шта Ќе СССР-у пружило неочекивану шансу за спас.
  
  СТАЉИН ОБРУГАО
  Ста ина Ќе ®егова сопствена воЌска збацила у октобру 1941. Па, било Ќе разум иво, омражени Кавказац Ќе ве· све добио. Да, ниЌе му опроштена репресиЌа. ВоЌска Ќе била незадово на, а посебно Жуков. Молотов Ќе такође подржао заверу, а БериЌа Ќе упуцан на лицу места. Ста ину су на брзину суђено и стре ано.
  Али све Ќе то довело до забуне међу воЌском, а Немци су успели да заузму Москву. Молотов Ќе побегао у КуЌбишев. Многи воЌници су дезертирали и предали се. єапан Ќе напао СЌеди®ене Државе, а онда Ќе Фирер ушао у рат. И самураЌи су напали Далеки исток.
  Молотов Ќе, под овим условима, понудио мир Фрицовима. Хитлер Ќе пристао да врати Москву у замену за Кавказ. Поред тога, СССР-у су доде ене високе репарациЌе. Морао сам дати и Ле®инград и Архангелск.
  Нацисти су пустили руке на исток и прешли на САД и БританиЌу.
  Фирер Ќе запретио Франку окупациЌом, а генералисимус Ќе пристао да дозволи немачким трупама да прођу кроз ®егову териториЌу. На Гибралтар Ќе Ќуришало дванаест одабраних немачких дивизиЌа. И одведен Ќе за три дана, након чега су нацисти ушли у Мароко и почели да окупираЌу Африку. Део немачких трупа преко Кавказа и Ирана отишао Ќе до ИндиЌе и Блиског истока. И они су преузели.
  Енглеске трупе су биле много ма®е и слабиЌе наоружане. А колониЌалне дивизиЌе уопште нису хтеле да се боре. Масовно се предао. И Немци су осваЌали Ќедну колониЌу за другом. Британци су такође изгубили због растеза®а комуникациЌа и ма®е дисциплине трупа. Четрдесет друге године, Тре·и раЌх Ќе заузео север и део центра Африке, Блиског истока и ИндиЌе, придруживши се єапанцима.
  И у фебруару четрдесет тре·е, након чега следи слета®е у АустралиЌу. А онда напад на єужну Африку.
  Тако су нацисти освоЌили скоро све британске колониЌе и доминионе.
  Черчил Ќе кукавички тражио мир. Хитлер Ќе то одбио, па Ќе ве· узео све. А Ќуна 1943. уследило Ќе амфибиЌско искрцава®е у БританиЌу.
  Четири прелепе девоЌке: Герда, Шарлот, Кристина и Магда. Возе се у експерименталном резервоару - "Пантер" -2.
  ДевоЌке су наравно босе и у бикиниЌу.
  Њихов тенк Ќе излетео са кундака и отишао на обалу. "Пантер" -2 Ќе у принципу добар тенк. Пред®и оклоп трупа Ќе 100 мм, купола 120 мм, бокови 60 мм, а главни топ Ќе 88 мм 71 ЕЛ. Такав пишто  погађа британске тенкове, чак и Черчила, са велике уда ености.
  Герда Ќе уз помо· своЌих голих ножних прстиЌу притиснула дугме пишто а и млатила британске тенкове.
  Ударила Ќе у ауто и певала:
  - Слава Тре·ем РаЌху!
  Шарлот, та агресивна лисица. Такође пуцао на неприЌате а. Пробила Ќе пред®и оклоп Черчила и промуцала:
  - За наше славне победе!
  А пуцала Ќе и босих ногу.
  Онда Ќе ова девоЌка цвркутала:
  - Па Ќа ·у те измлатити!
  Кристина Ќе веома прецизан ударац. Поломила Ќе оклоп за чиЌе су униште®е дали нешто новца.
  Црвенокоси ратник златне косе Ќе цвркутао:
  - За Тре·и РаЌх!
  И опет босом ногом лансирала нешто што Ќе погубно. А где су Британци против Немаца. Фрицови имаЌу Ќачу опрему, бо и кадар.
  Тада Ќе Магда опалила, и секла противнике. И босом ногом уперила Ќе пушку у неприЌате а. И пуцано брутално.
  Ратник Ќе зацвилио и зарежао:
  - За Вишу силу света!
  ДевоЌка Ќе овде била тако светлуцава. И млатио противнике. Да, узалуд Ќе премиЌер Черчил контактирао Тре·и раЌх. Против кога Ќе кренуо? Био Ќе то поразан ударац.
  Наравно, нема приЌема против Герде. Она Ќе девоЌка колосалне снаге.
  И опет ·е пуцати босом ногом, и разби·е масу Британаца.
  Следе·е, Шарлот ·е пуцати голим прстима. А онда се туче на Кромвела. Да, Британци добро добиЌаЌу рогове.
  Шарлот се закикота.
  - єа сам наЌбо а особа на свету!
  Кристина такође прецизно пуца у неприЌате е. Она Ќе девоЌка великог потенциЌала. А ако пуца, пуца.
  А ®ене шко ке коЌе ша у босе ноге су тако смртоносне. А ратник Ќе завиЌао:
  - За наЌвиша достигну·а!
  Узела Ќе и Магда и ошамарила Британце до краЌа. Користе·и своЌе голе ноге. Поразио британске трупе и зацвилио:
  - Све ·е то бити тако колосално!
  Тада ЌоЌ Ќе ратник показао Ќезик.
  Укратко, девоЌке овде су веома кул. И уопште ниЌе глуп. И голим штиклама ци аЌу цеви на енглеске тенкове и самоходне топове.
  Укратко, слета®е Ќе било успешно. Немци су такође тукли Британце у ваздуху. Нови ловац МЕ-309 показао Ќе своЌу потпуну супериорност над неприЌате ем. Као Фоке-Вулф. Што Ќе престрашило Британце.
  Укратко, када Ќе Лондон био опко ен. И Черчил Ќе покушао да побегне. Али ниЌе га било.
  Две немачке пилотки®е Албина и Алвина обориле су све прате·е авионе и натерале Черчилову линиЌу да слети. Поносни премиЌер Ќе био приморан да клекне и  уби босе ноге лепотица. По убио Ќе Черчила, у ноге и Албине и Алвине. И стопала, и прсти, и пете. После тога, ®егове девоЌке - премиЌер БританиЌе биле су принуђене да лижу недра Венере. КоЌе су девоЌке волеле.
  Тако су они серо®е.
  БританиЌа Ќе пала. И Фриц на белом ко®у, триЌумф.
  Адолф Хитлер Ќе свечано обЌавио:
  - Узео сам више престоница од Џингис-кана!
  ОстаЌе само да се победи САД. Али ово траЌе неко време.
  Цела 1944. протекла Ќе у размени удараца у ваздушним и поморским биткама. Немачке подморнице су се побо шале и постале бо е од америчких. Или бо е речено, они су ве· били бо и, ®ихова супериорност Ќе Ќедноставно постаЌала тотална.
  Фирер Ќе, како кажу, пове·ао своЌ замах. У сериЌскоЌ производ®и поЌавили су се млазни ловци МЕ-262 и подморнице на погон водоник-пероксида. Дакле, Фритз сада имаЌу много ресурса. А то ук учуЌе и  удска би·а.
  БоЌни брод Бизмарк Ќе поново изграђен убрзаним темпом. Лансиран Ќе у марту 1944. године. Нови брод Ќе био двоструко ве·и у смислу депласмана од претходног и три пута снажниЌе оружЌе. Изграђени су и носачи авиона, и то веома мо·ни.
  У Ќануару 1945. поринут Ќе носач авиона способан да носи сто двадесет авиона и са аеродинамичним трупом.
  Тре·и раЌх се спремао да скочи. Дошла Ќе 1945. година ... Америчка флота Ќе претрпела велике губитке. И єапан Ќе такође притискао са запада на СЌеди®ене Државе. Немачки авиони су постаЌали све савршениЌи, рачуни асова су се пове·авали.
  На пример, два пилота из Тре·ег раЌха - Албина и Алвина су их звали А - квадрат, врло жустро су поентирали рачуне. До сада Ќе Хафман држао рекорд. До Ќуна 1945. довео Ќе своЌ рачун на четири стотине аутомобила и као резултат добио Витешки крст Гвозденог крста са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. А ово Ќе пети степен.
  Али Албина и Алвина су га ве· сустизале. Преко три стотине оборених возила сваки, добили су Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. Али сада су се ве· приближавали четири стотине. И нису хтели да престану.
  Овде Ќе Албина притиснула голе прсте на педале волана и цвркутала:
  - Слава великоЌ Ота¤бини!
  И оборио пар америчких авиона.
  Алвина Ќе, настав аЌу·и да пуца, такође млатила. Она Ќе босим ногама оборила два авиона америчке воЌске и зацвилила:
  Ми смо оличе®е мрж®е!
  ДевоЌке су се разишле. Веома су окретни у борби.
  Албина Ќе опалила из топа и сиктала:
  - Слава ота¤бини - бичу!
  Алвин се сложио са овим:
  - Огромна слава!
  Немци су Ќако притиснули Американце. И узели су квалитет своЌе авиЌациЌе.
  Е-50 се показао као добар развоЌ. ОваЌ тенк се показао са оклопним и брзометним топом. И са добром пред®ом заштитом.
  Американац Шерман му ниЌе ривал. И Персхинг такође. Е-50 се показао као звер од машине.
  Немци су се четрдесет пете године населили на Гренланду и створили упориште у Канади. Истовремено, немачка дипломатиЌа Ќе на своЌу страну придобила Бразил, заЌедно са Аргентином, коЌа Ќе дуго била послушна. А промоциЌа Ќе почела са Ќужних мостобрана.
  Пресудна Ќе била 1946. година. Немачке и Ќапанске трупе су извршиле инвазиЌу на Мексико, и заузеле скоро целу Канаду, нападнувши и А аску. А онда су неприЌате ства коначно пренета на СЌеди®ене Државе. На ®еноЌ териториЌи почеле су да се воде праве битке.
  И наравно, немачки тенкови сериЌе Е показали су се као веома опасна и борбена возила. Где су Американци пре ®их. Фашисти имаЌу такву снагу.
  Нарочито када Ќе Гердина тенковска посада у нападу и слама америчке трупе.
  Она има ауто сериЌе Е-50, окретан и брз. Има цев дужине 100 ЕЛ и калибар пишто а 105 мм. Ако такав пишто  излупи.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, испалила проЌектил, прецизно погодивши неприЌате а и зацвилила:
  - Слава Тре·ем РаЌху!
  Шарлот, и ова црвенокоса девоЌка Ќе голим прстима млатарала по Американцима и цвркутала, показуЌу·и зубе:
  Слава нашим непобедивим трупама!
  Кристина Ќе такође лупкала голим прстима по своЌим окретним, исклесаним ногама и викнула:
  - Слава хероЌству Вермахта!
  Магда Ќе, користе·и дуге грациозне прсте босих ногу, такође млатарала и цвилила:
  - Слава непобедивом Вермахту!
  А четири девоЌке ·е га узети и урлати на сав глас:
  - Прави смо орлови, и пуни Ќунаштва! И летимо као птице, синови храбре Ота¤бине!
  Герда Ќе поново пуцала голим прстима. Ударила Ќе амерички ауто и сиктала:
  - Не, не синови, него к·ери!
  Шарлот Ќе пуцала на амерички ауто, откинула му куполу и цвркутала:
  - Наравно, ·ерке су много Ќуначке!
  Кристина Ќе ошамарила противника. Пробила Ќе неприЌате а скроз до краЌа, и сиктала, показуЌу·и зубе:
  - Ми смо праве машине смрти!
  И Магда Ќе пуцала на неприЌате а. Разбила Ќе неприЌате ски оклоп, забила неприЌате у у чело и узвикнула:
  - А ми смо наЌсавршениЌе машине на свету!
  А девоЌке су хорски завиЌале:
  - Слава НемачкоЌ, слава, тенкови Ќуре напред! ДивизиЌе Тре·ег РаЌха дочекуЌу храбре  уде!
  Укратко, Немци су заиста добро ишли, а ®ихове трупе су низале победу за другом.
  СЌеди®ене Државе, наравно, имаЌу Ќаку економиЌу, али су изгубиле у технолошком смислу. Посебно тенкови и млазни авиони. Немци су ве· имали МЕ-262 Кс у сериЌскоЌ производ®и, а оваЌ авион Ќе био и прежив аван при брзини ве·оЌ од 1150 километара на сат, а наоружан Ќе са пет авионских топова калибра 30 мм. Американци не могу да одоле таквоЌ машини.
  Немци су имали и птицу КСЕ-262, лаку за производ®у, скоро у потпуности направ ену од дрвета, веома лагану и управ иву. Али КСЕ-262, због своЌе прениске масе и велике брзине, био Ќе тежак за управ а®е и захтевао Ќе високо квалификоване пилоте. Али био Ќе одличан за Хафманов стил, коЌи Ќе функционисао у зближава®у. И из непосредне близине разбио Ќе Американце.
  Али поред Хафмана, глумиле су и две девоЌке: Албина и Алвина. Они су премашили по три стотине оборених летелица и добили Витешки крст Гвозденог крста са сребрним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима. Витешке крстове са златним храстовим лиш·ем, мачевима и диЌамантима до сада имаЌу само Хафман, коЌи Ќе оборио више од пет стотина летелица, и Рудел, легендарни Ќуришник, оборио Ќе више од пет стотина тенкова, и многе друге копнене ци еве. И Ќош седамнаест авиона.
  У Тре·ем раЌху су одобрили и шести степен Витешког крста Гвозденог крста са листовима платинастог храста, мачевима и диЌамантима, онима коЌи стигну до хи аду оборених летелица, или исто толико разбиЌених тенкова.
  У оваЌ витешки крст требало Ќе да буде причврш·ено наЌма®е стотину диЌаманата, а био би ве·и од осталих витешких крстова. Тако да Ќе награда била не само часна, ве· и скупа.
  Албина и Алвина лете преко неба. ОбараЌу своЌе єенки авионе и певаЌу кроз зубе:
  - Прелепе девоЌке,
  Добре приЌате ице...
  Били би страшни момци -
  И сЌаЌни ударци!
  Албина Ќе голим прстима уперила авионски пишто , ударила Американца и зацвилила:
  - Светла ведрих очиЌу!
  И намигнула свом партнеру. Она Ќе пресекла свог колегу. Разбила Ќе неприЌате а на комаде голим ножним прстима и цвркутала:
  - За комунизам и наше славне победе!
  Албина Ќе исправила свог партнера, обараЌу·и авион Ианкее:
  - За ариЌевски комунизам!
  И обе девоЌке прасну у смех.
  У међувремену, рат се наставио. Американци су очигледно губили од наЌбо ег неприЌате а у технологиЌи и обуци, па чак и кориш·е®ем страних дивизиЌа.
  Конкретно, єенкиЌи имаЌу главни тенк Шерман. Па где Ќе он против главног немачког Е-50. Машина нациста имала Ќе пред®и оклоп од 250 милиметара, бочни оклоп од 170 милиметара и тежину од седамдесет тона са мотором од 1200 ко®ских снага са поЌача®ем мотора.
  Треба напоменути да Шерман ниЌе могао ни да продре на немачку страну, пошто Ќе оклоп Е-50 нагнут. Чак ни Шерман са пишто ем од седамнаест стопа, Фирефли, ниЌе баш укрцао Немца. Али оваЌ тенк ниЌе био масиван.
  А Немци су самоуверено узели амерички тенк са пет километара уда ености. Штавише, има високу силуету. Американци су имали Першинга нешто бо е. Али оваЌ тенк ниЌе био тако масиван као Шерман, а ®егов топ од 90 мм ниЌе био дово ан за ефикасну борбу.
  Само Ќе "Супершинг" могао да пробиЌе немачки Е-50 у бок. Предност пишто а и калибра 90 мм и дужине цеви од 73 ЕЛ. Али с друге стране, брзина па бе Ќе само четири хица у минути наспрам дванаест за немачки Е-50, а тежина од педесет тона Ќе превелика за мотор од 500 ко®ских снага. Да, и оклоп Ќе недово ан. У чело немачког главног мастодонта Американци се ипак нису пробили. А Фриц Ќе имао и Е-75 са топом калибра 128 мм и бочним оклопом од 210 мм испод косина, са Ќош бо ом заштитом и мотором од 1500 ко®ских снага.
  Дакле, од самог почетка, САД су губиле. Само тенк Т-93, тачниЌе самоходни топ тежак деведесет три тоне, са пред®им оклопом деб ине 305 милиметара и топом од 155 милиметара, могао Ќе да се бори против немачких мастодонта.
  Али возне перформансе овог самоходног топа су биле неважне, као ни брзина па бе. А Немци су га уништили авионима.
  Дакле, Американци у целини нису ишли добро и безнадежно су губили.
  А немачке трупе су се све више приближавале ЊуЌорку и Вашингтону.
  Труман Ќе молио Хитлера за мир.
  Али Фирер Ќе само желео потпуну предаЌу без икаквих услова. Вашингтон Ќе био опко ен. И нацисти су започели напад на америчку престоницу.
  Тенковска посада Герда се борила за светлиЌе сутра. И победио Ќе без проблема.
  ДевоЌка Ќе чак почела да пуца не само голим прстима, ве· и гримизним брадавицама груди. И то Ќе много помогло.
  Шарлот Ќе такође пуцала притискаЌу·и своЌе рубин брадавице на дугме ¤оЌстика и цвркутаЌу·и:
  - Величина комунизма Ќе у томе што ниЌе риба, ве· кит!
  Кристина Ќе, пуцаЌу·и, притискаЌу·и дугмад ¤оЌстика, приметила:
  - А ми Немци ·емо изградити наЌве·и комунизам!
  Магда Ќе, гађаЌу·и своЌе противнице гримизним брадавицама, агресивно рекла:
  - НаЌсЌаЌниЌи комунизам! Само горе, ни корак доле!
  Герда, уперивши топ голим прстима, и добро нишаним ударцем преврнувши америчку хаубицу, потврди:
  - За ариЌевски комунизам!
  Након пада Вашингтона, Америка Ќе убрзо капитулирала. И то се догодило 31. Ќануара 1947. године.
  Други светски рат Ќе завршен. А Хитлеров долазак на власт поклопио се са капитулациЌом Америке.
  Чинило се да Ќе постоЌао дуг период мира. У ствари, сви ратови су готови, СЌеди®ене Државе су зароб ене, а шта више желите? Али постоЌала Ќе Ќош Ќедна суперсила са колониЌама: єапан. И Хитлер Ќе желео да га освоЌи.
  20. априла 1953. почео Ќе нови рат за преподелу света. СССР Ќе и да е постоЌао у скра·еном облику. ВоЌска коЌа Ќе дошла на власт после Ста ина, поставила Ќе Вознесенског као формалну главну владу. ОваЌ лидер Ќе успео да делимично обнови руску економиЌу. И понудио Ќе Хитлеру учеш·е СССР-а у рату против єапана. Он Ќе пристао, али под условом да РусиЌа врати само ПриморЌе, острво Сахалин и Курилски ланац, коЌе су претходно заузели самураЌ.
  Тако Ќе Вознесенски добио нову шансу да оживи СССР и делимично рехабилитуЌе империЌу.
  Борбе су се одвиЌале пуном снагом.
  Аленка и ®ен тим борили су се на новом, експерименталном тенку Т-11. ОваЌ аутомобил Ќе био тежак и добро зашти·ен. Њен пред®и оклоп достигао Ќе 300 милиметара са масом машине од шездесет осам тона и топом калибра 130 мм. У међувремену, главни тенк Т-54 Ќе и да е у СССР-у, што такође ниЌе нимало лоше.
  А Аленка и ®ен партнер пуцаЌу из мо·не пушке са велике уда ености. єапанци, наравно, имаЌу своЌе аутомобиле. Конкретно, овде Ќе Е-75, копиран са немачког модела по лиценци. Али оваЌ резервоар Ќе ве· помало застарео.
  А Аленка га нокаутира голим ножним прстима. И она ша е проЌектил тачно од краЌа до краЌа.
  ДевоЌка цврку·е:
  - Слава ери комунизма! Слава Ле®ину у срцима!
  Заиста, ово Ќе лепота наЌвишег стандарда.
  А®ута такође пуца, користе·и голе прсте исклесаних ногу и шкрипи:
  - єа сам веома кул ратник, и то Ќе као лутка са сатом!
  Алла такође пуца заузврат. Ова девоЌка Ќе претукла самураЌа и рекла:
  - У име светлости, топлоте и ветра!
  И, наравно, користе·и босе ноге.
  А онда Ќе МариЌа слетела. Она Ќе девоЌка огромне духовне снаге. Разбила Ќе Ќапански тенк и цвркутала:
  - За мо·ни комунизам!
  И подлегла ®еноЌ голоЌ пети.
  И на краЌу Ќе опалила уз помо· босе ноге и МарусиЌе. ДевоЌка Ќе ударила неприЌате а и сиктала:
  - Слава ери бо ег света!
  И како она звижди... Ово Ќе стварно Ќако кул девоЌка.
  СовЌетска тенковска посада ради одличан посао и подиже рачуне. ДевоЌке, наравно, брзо преузимаЌу вођство. ИмаЌу и наЌбо и ауто за Црвену армиЌу.
  А Герда се бори на пирамидалном резервоару. ОваЌ аутомобил Ќе ве· напредниЌи и има само два члана посаде.
  Они, уз Шарлот, пуцаЌу на єапанце, и изузетно су ефикасни.
  Герда Ќе голим прстима притиснула дугмад ¤оЌстика и ударила у Ќапански ауто, сик·у·и:
  - И самураЌ полете на зем у под притиском челика и ватре!
  Шарлот Ќе такође пуцала на ®у, користе·и голе прсте своЌих исклесаних ногу, и сиктала:
  - Али наш Вермахт од таЌге до британских мора, сви су милионски Ќачи!
  Магда и Кристина се боре у другом пирамидалном резервоару.
  Терминаторке су изузетно борбене и колосалне снаге.
  И тако Кристина шутира голим прстима и удара єапанца.
  Затим вришти:
  - Наша ера са победама пред нама!
  И Магда пуца на душмана. Руши кулу од самураЌа и цичи:
  - А достигну·а чекаЌу Ќош хладниЌе!
  И опет, голих прстиЌу, профитира од система, руши неприЌате е.
  Да, има девоЌака коЌе ·е зауставити ко®а у галопу и у·и у запа ену колибу.
  Ратници су савладали неприЌате а и постепено су се уздигли.
  єапан Ќе губио. А Немци су користили страшно оружЌе - дискотеке.
  Овим лете·им та®ирима ниЌе било равног.
  Овде се Агата и Адала туку на дискети. Ратници контролишу машину уз помо· ¤оЌстика и распоређуЌу ову наЌмо·ниЌу Ќединицу. И тако сламаЌу противнике. И удараЌу топлотним зрацима из ваздуха. Буквално уништава®е мо·и ривала.
  Агата, пуцаЌу·и на неприЌате а, урла:
  - Лудила моЌа страст!
  И са голом, округлом петом, као да притиска.
  Адала, пуцаЌу·и на неприЌате е, самоуверено изЌав уЌе:
  - То Ќе само мо·!
  И такође користи своЌе голе ножне прсте против неприЌате а.
  ДевоЌке су се заиста разишле. И такве, да кажемо стреЌт борбене лепотице.
  Да Ќе од єапана Ќедва нешто остало.
  Зем а излазе·ег сунца Ќе губила. И аваЌ, изгледало Ќе готово безнадежно.
  СамураЌи су се суочили са технолошком супериорнош·у. И веома озби ан противник у смислу оперативног планира®а.
  єапан Ќе своЌевремено победио РусиЌу, али Ќе сада губио од коалициЌа.
  На краЌу, Тре·и раЌх Ќе чак извео нуклеарни удар на острва, а зем а излазе·ег сунца Ќе капитулирала.
  Као резултат тога, осваЌа®е колосалних зема а Ќе завршено. Међутим, Тре·и раЌх се мало више борио у ЛатинскоЌ Америци и извршио додатне заплене териториЌе.
  Али када Ќе цео свет под Тре·им раЌхом, Ќош увек слободни СССР задиркуЌе Фирера.
  А 20. априла 1957. почи®е агресиЌа на РусиЌу. А колосалне снаге напредуЌу на СССР.
  На шта Црвена армиЌа може да рачуна под овим условима? Снаге су ве· веома неЌеднаке.
  Али очигледно, Руси и друге националности Ќош увек имаЌу неке калкулациЌе.
  И Ќако се боре.
  Наташа, ЗоЌа, Августин, Светлана се боре против нациста.
  ДевоЌке традиционално босе и у бикиниЌу. И ово Ќе ®ихова вера. Боре се див ом жестином.
  Наташа, пуцаЌу·и из митра еза, приме·уЌе:
  - У чему смо добри, да знамо да се боримо!
  ЗоЌа, пуцаЌу·и на неприЌате а, сложила се:
  - Ми Можемо!
  И бацила Ќе бомбу голим прстима.
  Августина Ќе митра езом жвр ала нацисте и са великим узбуђе®ем викала, бацаЌу·и бомбу голом петом:
  - єа сам уништите  зла!
  Светлана, такође пуцаЌу·и на неприЌате а, и прецизно гађаЌу·и, косе·и неприЌате е и бацаЌу·и босом ногом вре·у експлозива, због чега се тенк преврнуо, провокативно Ќе издала:
  - Сам е·у Тре·и РаЌх у прах!
  А девоЌка опет исплази Ќезик.
  Ево ратника. Са ®има се можете борити против скоро сваког чудовишта. Па чак и Хитлерова.
  Наташа Ќе, пуцаЌу·и на нацисте, и бране·и Москву, певала:
  - Слом ени смо Ќармом хорде,
  Притиснути смо Ќармом неверника...
  ЗоЌа, пуцаЌу·и на Фрица и бацаЌу·и босе прсте ногама, испусти убилачки звиждук:
  Али кипи у нашим венама
  Небо Словена...
  Августина, пуцаЌу·и на нацисте, делуЌу·и веома енергично, даЌу·и бомбу голом петом, настави:
  И са дивних обала,
  До обала Колима ...
  Светлана Ќе певала са див ом страш·у, играЌу·и се миши·има ногу, а прес плочице су издавале:
  Све ово Ќе наша Зем а,
  Све ово смо ми!
  И овде су девоЌке, морам ре·и, биле са великом уображенош·у и колосалном агресиЌом.
  Нико их не може зауставити, ништа их не може поразити. Зле вучице ломе неприЌате а, зле тигрице поздрав аЌу хероЌе.
  Или можда хероине. Ево коцкарских девоЌака наЌвишег лета птице.
  А ако се боре, онда од срца....
  И Аленка са своЌом посадом на тенку Т-13. Машина коЌа Ќе спремна да одоли немачким, пирамидалним композициЌама. ДевоЌка пуца на неприЌате а и пева:
  - Наши тенкови, то Ќе само чудо,
  Од пусти®а до северних мора!
  Растргну·емо те, веруЌ єуди,
  Страшна звер ·е бити уништена!
  А®ута Ќе  утито потврдила, такође пуцаЌу·и на неприЌате а голим прстима:
  - Поцепа·у неприЌате а и самле·у их у прах.
  Ала Ќе наизменично Ќуришала на неприЌате а уз помо· босих ножних прстиЌу и цвркутала:
  - За величину црвеног комунизма!
  МариЌа Ќе такође ударила неприЌате а, погодивши голим до®им удовима добро нишан погодак и заурлала:
  - За лепе победе!
  МарусиЌа Ќе такође, уз помо· своЌих голих ножних прстиЌу, покретала неприЌате а, као да га Ќе ударала, и викнула:
  - За наЌвише идеЌе комунизма!
  Петорица су се борила против нациста попут терминатора.
  А на небу су се борили и совЌетски пилоти. Конкретно, Анастасиа Ведмакова и Акулина Орлова.
  Бориле су се као епски женски Ќунаци. Користе·и голе ножне прсте, послали су ваздушне проЌектиле. Веома су погодили неприЌате е.
  АнастасиЌа Ќе своЌом гримизном брадавицом притиснула дугме ¤оЌстика, ударила фашисту и цвркутала:
  - Слава идеЌама комунизма!
  ПуцаЌу·и на неприЌате а из брадавица од Ќагоде, полугола Акулина Ќе такође гукала:
  - Слава хероЌима СССР-а!
  Овде су згодне и Ќаке девоЌке. Како се боре као праве звери. И имаЌу над удску страст и колосалну снагу.
  АнастасиЌа Ќе, сламаЌу·и нацисте, певала:
  - Изнад несре·не планете висио,
  Зли Фриц узаврео мрак...
  Окупатор мрзи своЌу секиру,
  Оштрите и одсеците главу!
  
  Међутим, он ниЌе пион,
  И не заувек ходати под Ќармом ...
  Претвара зле неприЌате е у ватрене жиле,
  Постат ·е владар светова!
  А ту Ќе и Елизабета на тенку Т-55. Машина са снажниЌим топом од 105 милиметара од Т-54 и спремна за борбу против неприЌате а.
  ДевоЌке у резервоару, наравно, само у Ќедном бикиниЌу.
  Елизабета Ќе голим прстима притиснула дугме ¤оЌстика, гађаЌу·и прилично прецизно неприЌате а, и загугутала:
  - За РусиЌу комунизма!
  Тада Ќе Екатерина заузврат пуцала, користе·и гримизну брадавицу своЌих груди да пуца.
  Ударила Ќе у нацистички тенк и загугутала:
  - За успех у изград®и комунизма!
  Елена Ќе такође пуцала на своЌу противницу голим ножним прстима. Разбила Ќе буре пирамидалног резервоара, урадила све како треба.
  Затим Ќе цвркутала:
  - НаЌсЌаЌниЌе ·емо имати комунизам!
  Затим лупанула и ЕуфразиЌа, иако Ќе обично само возач. Али девоЌка Ќе погодила веома прецизно, откуцаваЌу·и ®ушку нацистичког тенка.
  Затим Ќе гукала:
  - Наш комунизам Ќе светлиЌи од сунца!
  ДевоЌке на резервоару су босе и у бикиниЌу изгледаЌу веома лепо и харизматично. И имаЌу груди са таквим гримизним брадавицама.
  Елизабета Ќе певала са одушев е®ем;
  Сломимо Ќарам, веруЌмо фашизму,
  Ако треба, помери·у планине....
  До·и ·е ера, ера комунизма,
  Одлете·у у небо са песмом!
  И опет ·е девоЌка са гримизном брадавицом притиснути дугме ¤оЌстика и ударити нацисте.
  Дакле, Фирер га не·е на·и мало.
  Са таквим девоЌкама Ќе Ќасно да Ќе СССР Ќош увек жив, а Хитлер не може тако лако да га разбиЌе.
  
  
  
 Ваша оценка:

Связаться с программистом сайта.

Новые книги авторов СИ, вышедшие из печати:
Э.Бланк "Пленница чужого мира" О.Копылова "Невеста звездного принца" А.Позин "Меч Тамерлана.Крестьянский сын,дворянская дочь"

Как попасть в этoт список
Сайт - "Художники" .. || .. Доска об'явлений "Книги"